téveszmék

téveszmék

"Az iszlám a béke vallása"

2023. március 22. - G. Nagy László

iszlam2.jpg

 

"A progresszió a felvilágosodás szerves folytatása." - Ez az a téveszme, melyben a radikális balosok és az ortodox konzervatívok nagyon is egyetértenek. Utóbbiak azért, mert megvetik mind a kettőt; nem nehéz egy csónakba ültetniük a klasszikus liberalizmust és a marxizmust. Az előbbiek pedig azért, mert így tudják leplezni mélyen ideologikus mivoltukat; úgy tudnak erőszakosak és dogmatikusak maradni, hogy közben az ártatlan bárány képében tetszelegnek. Semmi sem mutatja meg jobban hamisságukat, mint az iszlámhoz való viszonyulásuk.

 

A baloldaliság - méltányolható értelemben - a gyengék védelmét jelenti. A képzetlen munkásokét a jogászokkal körbevett munkáltatóval szemben. A törékeny nőkét az erőszakos férfiakkal szemben. Az elnyomott feketékét a fehérek kirekesztő többségével szemben. Az üldözött szexuális kisebbségekét a vaskalapos, heteroszexuális tömegekkel szemben. Az már más kérdés, hogy a 21. században az inga brutálisan átlendült, s ma már az áldozatok taposnak elnyomóik torkán, de az eredeti felállás még így is érthető. No de azt azért árulja már el nekem valaki, hogy az iszlámba miként tudott beleszerelmesedni a posztmodern baloldal??? Ha létezik olyan világlátás, amely egyszerre patriarchális, elnyomó, erőszakos, homofób és rasszista, úgy meg is érkeztünk a muszlim hithez. Aligha kell hosszasan bizonygatni, hogy az iszlám attitűd a tökéletes antitézise a jó szándékú baloldaliságnak.

 

Nem megyek bele mélyen; százan százszor leírták már, milyen a radikális iszlám természete. Felidézhetjük a Charlie Hebdo szerkesztőségének esetét, amikor egy ártatlan karikatúra miatt tizenkét embert mészároltak le, s további tizenegyet megsebesítettek. Emlékezhetünk az ablakból kihajított párizsi, zsidó asszonyra, a lefejezett tanárra, az elvágott torkú katolikus papra. Rögzíthetjük, hogy akár a terrorizmust, akár a zsidógyűlölet mértékét, akár a nők alávetettségét, vagy épp a homofóbiát tekintjük, nincs olyan statisztika, melynek első húsz helyén nem iszlám országok szerepelnek. És persze nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a Korán az alapja mindezen brutalitásnak, mely több tucatnyi helyen szólít fel a hitetlenek elpusztítására. A tisztesség kedvéért muszáj megemlíteni, hogy a muzulmánok többsége természetesen nem emberevő, nem terrorista, még csak nem is agresszív, vagy rossz szándékú. A legtöbben békés és barátságos emberek, éppen úgy, mint a legtöbb keresztény, zsidó, vagy buddhista. De ez nem teszi meg nem történtté a rengeteg terrorcselekményt; nem teszi veszélytelenné e kultúrák keveredését; és pláne nem teszi tiszteletre méltóvá az iszlám hitet. És ha már itt tartunk: a baloldali alapattitűd alapvetően vallásellenes, számos tekintetben jogosan. Ha már eltérnek ettől a kőbe vésett hagyománytól; ha már liblinget választanak, úgy miért pont az iszlám dobogtatja meg posztmodern szívüket? Ha a 21. századi baloldal lelkes támogatója volna - példának okáért - a buddhista tanoknak, abba még bele lehetne látni némi logikát, bölcsességet és méltóságot. No de pont az iszlám???

 

Természetesen nem vagyunk naivak, pontosan tudjuk, hogy ez az új, progresszív imádat elsősorban a migrációval hozható összefüggésbe. Azok a bevándorláspártiak, akik manapság tűzzel-vassal, hazugságokkal és mismásolással védik az iszlám vallást, alapvetően négyféle attitűddel bírhatnak:

  1. VÉGTELENSÉGIG NAIVAK - Ők azok, akik jobban hisznek a központi ideológiának, mint a saját szemüknek. Az altruizmus patológiai esetei. Számos szívszorító történetet ismerünk, amikor migránsok még a saját jótevőiket sem kímélték. Talán a legnagyobb sajtóvisszhangot Maria Ladenburger tragikus esete kapta, különös tekintettel arra, hogy apja az Európai Unió magas rangú tisztviselője. Érthetetlen, hogy ez az ember még a - menekültközpontban önkéntesként dolgozó - lánya brutális megerőszakolása és meggyilkolása után sem változtatott fikarcnyit sem bevándorláspárti és iszlámsimogató meggyőződésén.
  2. SZERECSENMOSDATÓK - Bár mélyen erkölcstelen megközelítés, de még mindig viszonylag barátságos, hiszen némi jó szándékot azért érzékelünk ez esetben is. Miről is beszélünk? A bevándorlók jelentős része vagyontalan, nehéz sorsú, és egy jobb élet reményében indul útnak. A legtöbben szurkolunk is nekik, hogy sikerüljön a beilleszkedésük, munkakeresésük, az európai kultúrához való alkalmazkodásuk. Igen ám, azonban a migránsok zöme iszlám-hitű, és e patriarchális, homofób, kirekesztő vallás nem igazán kompatibilis a nyugati létformával. A progresszív szerecsenmosdatók szerint ezt nem is igazán illik szóba hozni, a nőkkel szemben elkövetett erőszakos bűntetteket és egyéb garázdaságokat pláne nem, hiszen ezzel a többi ártatlant is befeketítenénk.
  3. KÁOSZTEREMTŐK - Ők pontosan tudják, hogy az iszlám és a nyugati létforma összeegyeztethetetlen, épp ezért szándékosan segítik, gerjesztik a tömeges migrációt.
  4. BOLSEVIKEK - A radikális baloldaliaktól nem hogy nem idegen az ideológiai megszállottság és a permanens agresszió, hanem egyenesen a lételemük. Az Antifa mozgalom például maga a nyílt fasizmus. Aki ezzel szimpatizál, annak aligha kell bármiféle kognitív disszonanciával megküzdenie, amikor egy másik fasiszta mozgalmat, a radikális iszlámot kell a keblére ölelnie.

 

Természetesen a tisztességes balosoknak ma is az lenne a dolguk, hogy kiálljanak a gyengék, a kisebbségek, az áldozatok mellett. Létezik is nem egy feminista, aki hajlandó szót emelni a muszlim nők elnyomása ellen - még úgy is, ha kiátkozás a sorsuk. Ugyanez a helyzet az LMBTQ-aktivistákkal is: a szexuális kisebbségek bárkivel szemben megvédendőek, ám az iszlám - az egyetlen irányzat, amely részéről valódi támadást látunk - abszolút tabu, kritikával nem illethető. Üdítő olvasni Yemesi Ilensamni, a nigériai származású jogvédő írásait, aki nem hajlandó felülni a mainstream vonatra, s kendőzetlenül a nevén nevezi a dolgokat. Pedig ő aztán tipikus baloldali: szakszervezeti aktivista, a társadalmi igazságosság harcosa, a nigériai munkáspárt egykori vezéralakja, ateista, feminista, biszexuális, író, költő és molett modell - minden, amit csak el tudunk képzelni. De ő legalább nem tudathasadásos: "A fóbia irracionális félelem valamitől. Az én félelmem az iszlámtól nagyon is racionális, így az iszlamofóbia kifejezés használata aligha helyes. Valójában minden tisztességes ember okkal fél egy olyan vallástól, amely a hitetlenek - akár gyerekek - elpusztítását parancsolja." Természetesen őt is támadások sora éri: "Az iszlamofób kártya kijátszása - homofóbia-ellenes álláspontomra hivatkozva - olcsó, manipulatív és haszontalan húzás. Az a tény, hogy a homofóbia, bifóbia és transzfóbia ellen harcolok, nem jelenti azt, hogy ne tudnék rámutatni az iszlám által hirdetett gonoszságokra. Ha bármelyik barátom, aki mellettem áll az LMBTQ jogokért folytatott harcban, sértve érzi magát, amikor szóvá teszem az iszlám által okozott károkat, az szomorú, de nem ok arra, hogy a hallgatásomat követelje. A vallások kritikátlan elfogadása az egyik legnagyobb kár, amit az emberiségnek okozhatunk." Azt hiszem, ilyen csajsziból kéne még jó pár. Semmi baj nem lenne a baloldalisággal, ha az övé volna az uralkodó attitűd.

 

nigeria2.jpgYemesi Ilensami

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr9818076938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2023.03.25. 11:23:19

@Wildhunt: én is szeretem a lebbencs levest.

2023.03.25. 11:49:14

@G. Nagy László:
Az összes vallást ugyan úgy látják, visszataszító undormány.

Akkor minek kiemelni egyet ebből?
Ha már magas lovon ülünk a logika téren

2023.03.25. 11:51:44

@ulpius66:
Kannibalizmus nem büntetendő?

ulpius66 2023.03.25. 12:05:06

@kiskutyafule:

A kannibalizmus a béke "vallása"!!!! ---- mán a kannibálok szerint.
(egyebekben sokkal kifizetődőbb megenni a hullákat, mint hagyni szétrohadni....)

ulpius66 2023.03.25. 12:10:27

@kiskutyafule: "én is szeretem a lebbencs levest."

Én is szeretem! Az jól fogyaszt!

Január elsején elhatároztam, hogy idén hat kilót fogyok!!!!!!

Mán csak tíz van hátra....

G. Nagy László 2023.03.25. 12:16:05

@kiskutyafule:

"Az összes vallást ugyan úgy látják, visszataszító undormány. Akkor minek kiemelni egyet ebből?"

Először is: a maszatolók még idáig sem jutottak el, hogy ezt megfogalmazzák.

Másodszor: elképesztő világlátás az, amikor a szúnyogot és az aligátort pont ugyanannyira látod veszélyesnek.

Harmadszor: az már nem vakság, hanem bűn, amikor elkezdesz hazudozni, hogy a szúnyog és az aligátor pont ugyanolyan veszélyes. Mert lesz olyan, aki hisz neked és jaj neki.

Sadist 2023.03.25. 12:28:47

@G. Nagy László: A SZÚNYOGOK SOKKAL VESZÉLYESEBBEK MERT MALÁRIÁT TERJESZTENEK, AMIBEN MILLIÓK HALNAK MEG, ALIGÁTORTÁMADÁSBAN MEG ÉVENTE MEGHALNAK MAX EGY TUCATNYIAN, ENNYIKE!!!4

ulpius66 2023.03.25. 12:30:44

"Az iszlám a béke vallása.... Az USA a "béke Birodalma!"

Én bírom a vicceket!

"Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró szerint a Fehér Ház a CIA-vel, az amerikai, valamint a német sajtóval karöltve próbálta meg eltussolni azt a szerinte nyilvánvaló tényt, hogy az Egyesült Államok robbantotta fel az Északi Áramlat gázvezetéket.
Az újságíró szerint az amerikai haditengerészet azt javasolta, hogy tengeralattjáróval robbantsák fel a gázvezetéket, az amerikai légierő pedig azt fontolgatta, hogy repülőgépről, egy távdetonátorral ellátott bombát dobjanak le. Hersh szerint a fő kérdés nem az volt, hogy végrehajtsák-e a műveletet, hanem hogy hogyan lehet úgy kivitelezni, hogy ne maradjon nyoma.
Két héttel ezelőtt, Olaf Scholz német kancellár washingtoni látogatását követően az amerikai és a német hírszerző ügynökségek megpróbálták még jobban elhomályosítani a történteket, azzal, hogy a The New York Timest és a Die Zeit német hetilapot hamis fedőtörténetekkel látták el, hogy megcáfolják azt a jelentést, miszerint Biden és amerikai ügynökök felelősek a csővezetékek megsemmisítéséért. Az amerikai hírszerzés adataira hivatkozva arról írtak az amerikai és német lapok, hogy egy Ukrajnával szimpatizáló csoport robbanthatta fel az Északi Áramlat gázvezetéket."

A KIS HAZUDÓS ÁMERIKAI ÉS NÉMET SAJTÓMUNKÁSOK!!!!!!

G. Nagy László 2023.03.25. 12:36:14

@Sadist: Kezded megtanulni a nyelvüket. Lassan felvesznek a Telexhez is :)

ulpius66 2023.03.25. 12:41:40

HURRÁ ITT A NYÁR!!!!!
(legalábbis a nyári időszámítás....már nagyon vártam)

Este fél nyolckor még világos lesz!

127.0.0.1 2023.03.25. 14:34:27

@ulpius66: De a fogyi tabletták az agyadat fogyasztják nem a segged.

chrisred 2023.03.25. 14:45:16

@ulpius66: Vagy kis hazudós Hersh.

grundigg 2023.03.25. 15:18:15

@G. Nagy László:

Biztos nem emlékszel már, mert tegnap volt, de közölted, hogy egy csomó török, líbiai, nigériai, sőt ománi haverod van. Nem tudom, a szemükbe is aligátorozod őket, vagy csak a hátuk mögött, de innen nézve kissé röhejes az aligátorok veszélyeiről szóló előadásod. Legalább előtte mász ki közülük a vízből!

És akkor a kérdések, amikre elfelejtettél válaszolni:

1. Nem gondolod, hogy a velük való haverkodásod a kultúrák keveredése, és mint ilyen, veszélyes?

2. Honnan tudod, hogy miután kedélyesen elcsevegett veled, nem megy haza csőbombát készíteni?

3. Nem kéne a haverjaidat elzavarni Európából?

alöksz róz 2023.03.25. 15:58:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: <<Ezt írtad nekem mint érvet, hogy a baloldal iszlám szimpatizáns.
" De hogy legyen konkrét anyag is, linkelem a Partizán vonatkozó adását, amely nettó iszlámsimogatás."
Másnak meg elismerted hogy ez baromság.
"Marci egy primitív, ironikus hangvételű propagandaanyagot gyártott.">> - hihetetlen gyenge a szövegértésed

ulpius66 2023.03.25. 15:59:10

@127.0.0.1: "De a fogyi tabletták az agyadat fogyasztják nem a segged."

Képzeld el a napokban kórhátban voltam egy hétig.

Egyik reggel bejött egy nővérke egy félliteres steril üveggel, hogy produkáljak vizelet-mintát.

Mivel nem bírtam pisilni, öntöttem bele fél liter teát.

Húsz perc múlva bejött két nővérke, és mosolyogva mondták: ez egy kicsit túl sok lesz vizelet mintának.

Erre megittam belőle négy decit!

Az egyik nővér elhányta magát, a másik simán elájult.....

ulpius66 2023.03.25. 16:12:03

@grundigg:

Naggggyon helyes!

Csináljunk vissza minden népvándorlást!

Ámerikából a fehérek menjenek vissza Európába, a niggerek meg Afrikába!

'Ámerika legyen az amerikaiaké, akarom mondani az indiánoké!!!!!

ulpius66 2023.03.25. 16:15:36

De sajna az van, hogy a "fehér ember" jól kiírtotta az indiánusok 99%-át, a többit meg koncentrációs táborokba zárta....
... és ezért nekem, egy kelet-európai fehér emberkének legyen lelkiismeret-furdalásom....

taga20 2023.03.25. 16:43:40

@ulpius66: munkásőr, te meg a főnököd, húzzatok vissza az anyátokba, akarom mondani az urálba!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.03.25. 16:46:37

@IdomitottFoka: baszdki! Ezt annak az embernek, aki azon ömlengett, hogy Orbán Viktor milyen tehetséges fantasztikus politikus?!?!

ulpius66 2023.03.25. 16:51:46

@taga20: Munkásőr, munkásőr....

Hol vannak mán azok a régi szép idők, amikor mink, munkásőrök védtük a szegény magyar munkásokat az imperialista, kizsákmányoló, népnyúzó, embertelen kapitalistáktól.......

taga20 2023.03.25. 17:03:07

@ulpius66:

gyanús vagy te nekem munkásőr!

szerintem te egy másik munkásőr lehecc, me te vicceseket mondasz:))

Wildhunt 2023.03.25. 17:44:17

@G. Nagy László: én ezzel nem tudok mihez kezdeni. Ugyanazokat a hazugságokat mantrázzák megállás nélkül, és 500-adjára is tételes cáfolatokat követelnek egyértelmű esetekben.

ulpius66 2023.03.25. 17:46:57

@taga20:

Na jó, neked, de csak neked elárulom, hogy nem voltam munkásőr........ DE FIATAL KOROMBAN MINDIG AZ SZERETTEM VOLNA LENNI, DE NEM VETTEK FEL, MERT MINDIG TÚL VICCESEKET MONDTAM....

ulpius66 2023.03.25. 17:48:49

Elhatároztam, hogy elmegyek a papucsférjek fővárosi találkozójára!!!!!!
.... de aztán a nejem nem engedett el!

ulpius66 2023.03.25. 17:49:56

Vettem egy kibaszott drága gyógyszert félelem ellen!!!!
.... de aztán nem mertem bevenni!

Wildhunt 2023.03.25. 17:52:37

Moldova György : Mennyei Aluljáró

taga20 2023.03.25. 17:53:31

@ulpius66: túltolod munkásőr!:)))

ez má nem vicces!

ulpius66 2023.03.25. 18:02:54

@taga20:

"Mindenki kapcsolja le otthon szombat este a lámpákat! – ezt kéri a Föld órája alkalmából az LMP"

"Az LMP a Föld órája alkalmából arra kér fel mindenkit, hogy szombat este 20:30 és 21:30 között ne használjon áramot, kapcsolja le a lámpákat – mondta az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szombaton a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján."

A SZÁMÍTÓGÉP BE LEHET KAPCSOLVA, VAGY AZT IS LE KELL ÁLLÍTANI?
(de jó lesz egy órám..... addig elmegyek az infra-szaunába....)

ulpius66 2023.03.25. 18:05:45

De egyébként is, holnap egy órával kevesebbet élünk!!!!!

SŐT, KEVESEBBET IS VILÁGÍTUNK!

MÉG SŐTEBB!!!!

ESTE FÉL NYOLCKOR MÉG VILÁGOS LESZ!

taga20 2023.03.25. 18:10:59

@ulpius66: "A SZÁMÍTÓGÉP BE LEHET KAPCSOLVA, VAGY AZT IS LE KELL ÁLLÍTANI?"

szerintem a pészmékeredet is kapcsold ki munkásőr, úgy tuti megmented a földet!:)))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.03.25. 19:18:06

@ulpius66: "holnap egy órával kevesebbet élünk" - neked sokkal kevesebbet kellene! :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.03.25. 19:21:15

@ulpius66: "DE FIATAL KOROMBAN MINDIG AZ SZERETTEM VOLNA LENNI, DE NEM VETTEK FEL" - persze, mert 6.Leninnel egész nap paráználkodtatok volna, rombolva a kommunista légkört.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.03.25. 19:23:53

@alöksz róz: Nem érted. Nem is vártam. Visszadoblak. Méreten aluli vagy.

taga20 2023.03.25. 19:25:32

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

a gyökér a faszpajtik egyik faszpajtija, folyamatosan hazudik!

grundigg 2023.03.25. 22:05:41

@Wildhunt:

Hol van a francia jelentés, ami szerint Bucsa megrendezett volt? Tényleg van pofád visszajönni, és másokat vádolni hazugsággal?

2023.03.25. 22:39:28

@G. Nagy László:

Akkor nézzünk belé a történelmi eseményekbe, és az elmúlt 2000 év vallási hülyeségeit figyelembe véve hasonlitsuk össze melyik is a veszélyesebb....
Benne vagy a buliban?

Máris nem szúnyog és aligátor, hanem Tanos és aligátor lesz belőle....

Wildhunt 2023.03.25. 22:44:01

@grundigg: hol van az ebesz jelentés amelyik bizonyítja az oroszok bűnösségét? Telex 444 cikk nem ér.

Wildhunt 2023.03.25. 22:45:36

@grundigg: szerinted Ukrajna európai demokrácia?

2023.03.25. 23:09:49

@Wildhunt:
Attól függ, kelet EU vagy nyugat EU a mérce, a határ az Osztrák Magyar határ...

127.0.0.1 2023.03.26. 09:25:26

@Wildhunt: Az hát. Európában van és Zelenszkij 73 százalékkal nyerte az elnökválasztást. Mi más lenne?

Wildhunt 2023.03.26. 10:16:15

@kiskutyafule: hazudsz, maszatolsz mint minden libbancs.

Wildhunt 2023.03.26. 10:21:36

@chrisred: elolvastad? Mert kb a 20 oldaltól arról van szó, hogy az orosz csapatok a rájuk támadó "milíciát" (lásd az ukránok oldalán álló grúz parancsnok szövege) végezték ki - ahogy minden hadsereg eljár a terroristákkal szemben. Nem szép, de bevett gyakorlat.

Wildhunt 2023.03.26. 10:22:45

@chrisred: szóval kösz, de ez a jelentés pont nem bizonyítja a népirtást.

2023.03.26. 12:02:41

@Wildhunt:
A lebbencs szó ami létező, és legközelebb áll az általad odahanyt betuhalmazhoz.

Úgyhogy még Mindig szeretem a Lebbencs levest.

Vagy itt az nyer aki a legnagyobb marhaságot mondja?

Nyertél, köszönöm a játékot.

2023.03.26. 12:04:51

@Wildhunt:
Nem a te jó vezéred mondta, MO a keleti modellt akarja?
Akkor csak kelet EU lehet, vagy a tények összezavarnak?

2023.03.26. 13:22:50

@kiskutyafule:
Vagy Butapest kordinátái?
Coordinates: 47°29′33″N 19°03′05″E
Az N betű az északi félgömböt jelöli míg az E betű azt, hogy Greenwich-től keletre helyezkedik el.
Akkor most mekkorát hazudtam.....
Sőt a térképen masztalok....

Úgy néz ki le kell süllyednem a színvonaladra, így lesz egy kis siker élményed is.
Nem vagyok szívtelen, parancsoljj.

Én 1. libernyák, a párt kérésére beismeren, Goldstein tanainak hatása alá kerültem, azokat terjesztettem, Eurázsia részére kémkedek, és 2+2=5 hiszen a párt ezt mondta.

2023.03.26. 13:29:33

Már csak az a kérdés a logika királya hová lett?

Mert a leg alapvetőbb hibát követi el, hiszen az abszolútumok létezését abszolútnak kiáltani, az körbe forog érvelés, pont mint az egyházi dogmák...

Meg ugye az egyértelmű cafolatra semmi reakció, pedig tovább is van, G pont kolléga azt is axioma szinten hirdeti, hogy 1+1=2, aztán ha megsugom, hogy 2 zseniális matematikus kb 300 oldalon keresztül fejtette ki, hogy milyen definíciók, és megkötések szükségesek ahhoz, hogy ez teljesüljőn, akkor máris leül egy picit gondolkozni.
Mert ugye 10 féle ember van, aki ismeri a 2-es szamrendszert meg aki nem....

chrisred 2023.03.26. 14:09:29

@Wildhunt: Eddig nem népirtásról, hanem háborús bűnökről volt szó, azt meg bizonyítja.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.03.26. 15:32:18

@Wildhunt: Hülyegyerek! Fogalmad sincs a csata szabályairól. Aki egyenruhát, vagy megkülönböztető jelzést visel, azt megilleti a hadifogoly státusz.

alöksz róz 2023.03.26. 18:05:07

@kiskutyafule: "Akkor nézzünk belé a történelmi eseményekbe, és az elmúlt 2000 év vallási hülyeségeit figyelembe véve hasonlitsuk össze melyik is a veszélyesebb..." - hát pontosan ez a definíció szerinti maszatolás.
most nem az elmúlt 2000 év van. nem számít h párszáz éve mi milyen volt, az számít most mi van. nincs olyan érvényes következtetés, hogy a kereszténység most szar, mert 500 évvel ezelőtt szar volt. azért maszatolod össze a "most" képet az elmúlt 2000 év szarával, hogy ne kelljen elismerned azt, hogy most az iszlám a szar.

Wildhunt 2023.03.26. 21:34:19

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: szerinted. Olvasd el a jelentést. Ha a civil a katonára támad az az USA szerint terrorista. Ez volt bucsán, irpenyben, meg még pár helyen. A hadsereg meg erre válaszolt. Kezdhetsz maszatolni meg jogászkodni persze, de ezt beszéld meg az ebesszel.

Wildhunt 2023.03.26. 21:35:44

@chrisred: mivel a témát nem itt kezdtük, fogalmad sincs miről volt szó, csak beleugattál. Valamint a jelentést te sem olvastad el.

Wildhunt 2023.03.26. 21:37:40

@kiskutyafule: nem. Csak annyira hülye vagy, hogy nem tudsz beszédet kontextus szerint értelmezni.

grundigg 2023.03.26. 22:25:54

@Wildhunt:

Valóban nem itt kezdtük a témát. Ott kezdtük, hogy te belehazudtad a világba, hogy a franciák megállapították: Bucsát csak megrendezték. Azt hazudtad továbbá, hogy ez a jelentés megjelent az EBESZ honlapján, de aztán egy hét/két nap után (attól függően, hogy aznap hogyan akarsz hazudni) az ukránok levetették. Majd mikor megkérdeztem, mégis mi bizonyítja az állításod, "libbancs módra" elkeztél "maszatolni". Most már nem mondanám, hogy maszatolsz, jelenleg ott tartunk, hogy én, a "majom" keressem meg a te hazugságod bizonyítékait.

És mindezek után van pofád idejönni, másoknak feladatokat osztogatni és hazugsággal, maszatolással meg tudatlansággal vádolni.

2023.03.26. 22:51:10

@alöksz róz:

Értem én, vagyis hogy egy erőszak szervezet az elmúlt 2000 évben sikeresen kiépített egy olyan rendszert ahol eljutottak oda, hogy a mai napon Soft módszerrel képesek irányítani a világ elég tetemes részét, az nem a mai nap és csak masztalok.
Lásd a libernyák forgató kolléga Kiss titkár, aztán demokrata, most még ős keresztény....azt csinálja amit a Pápa mond néki....

A saját történelmi oldalt nem érted mert tökéletes a rendszer, hiszen Pityu Szent, miközben a valóság nagyon más, hiszen az egyház nyomást gyakorolt a korai Magyarországra, Koppány független akart lenni, de Pityu szövetkezet aztán megölte a saját testvérét a rangidőst, és behodolt a vallás Maffiának, lásd 1500-as évekig mint példa, a papok meg a többiek orgiat szerveztek ment a habzsi dozsi, míg a legtöbb keresztény országban éheztek és járványok dúltak....

Csak ennyi arról hogyan mossák az agyakat... Jó példa ez a fórum mennyire nem gondolkodnak az emberek......

chrisred 2023.03.27. 04:16:24

@Wildhunt: Teljesen mindegy,, mit és hol kezdtél, az itt leírtakról van szó.

2023.03.27. 10:16:17

@kiskutyafule:
gyula a bizánci birodalmat preferálta. somogyi koppány a szeniorátust és német-római birodalmat (meg kell nézni a forrásokat.) géza a primogenitúrát és istván a kereszténység egységét és magyar királyság önállóságát. amihez akkori erőviszonyok szerint bajor hercegnő kellett. és aztán nem sokkal később kijevi hercegnő is jött. az elűzött lázadók fiaiként. az árpádok nem voltak nyugatos elkötelezettségűek, feltétlen keletiesek sem.

2023.03.27. 10:21:13

@kiskutyafule:
a vallásból nem következik a természettudomány. csakhogy a természettudományból nem következik a kultúra. vallás nélkül nincs irodalom, se történelem, se színház. és nincs természettudományos nyelvelmélet sem. a nyelv filozofikus.

2023.03.27. 10:29:26

nincs igazán jó természettudományos nyelvelmélet sem. mert van formális nyelvészet, csakhogy az korlátozottan alkalmazható az emberi nyelvekre. van neurolingvisztika, csak az nincs összekapcsolva az automaták elméletével. és ami a mesterséges intelligenciából következik az maga a vallás. ma már viszonylag egyszerű bibliában van akármiben (a szocializmusban, a liberalizmusban) hívő chatbotot csinálni.

2023.03.27. 11:16:05

@cvsvrs:

Nem kételkedem abban amit írsz, kérdés az lenne, mi is okozta azokat az erő viszonyokat?

Mert azt tudjuk, hogy a Vatikán már akkor a világ leggazdagabb országa volt...
Vagyis ezen a vonalon végig haladva, értelmezzük miért is nem a rangidős került hatalomra?

Az összefüggések szerintem egyértelműek, de ha van alternatív meglátás szívesen látom.

2023.03.27. 11:19:20

@cvsvrs: Én hiszek a tudomány fejlődésében, és az azt követő társadalmi fejlődésben.

Ez nem vallás, nincsenek dogmák, hiszen a tudomány pont azt mondja, bizonyítani tudod az ellenkezőjét, akkor néked van igazad.
Mégis hit.

A művészetek pedig az ember belső tulajdonságai miatt létezik, ami messze megelőzte a vallást.
Ezt a hibát sokan elkövetik, hiszen a vallás a hiten alapuló szervezet, de úgye ezt addig torzítja, míg irányítani nem tud.

2023.03.27. 12:07:50

@kiskutyafule:
a tudomány (leszámítva a klasszikus logikát) nem logikai törvények (axiómák) alapján bizonyítja az állításait. (és klasszikus logika, illetve abból származtatatott modern logikák) biztosítják a (formális) módszereket. az axiómák feltétlen igazságában azonban hinni kell. azok még egyszer: nem logikai törvények.

2023.03.27. 12:32:50

@kiskutyafule:
géza a fiát vajkot akarta a főhatalomba emelni. és neki jól jött a nyugatos szokásrend. a primogenitúra. koppány nyilván ragaszkodott a szeniorátushoz. ahhoz, hogy ő legyen a fejedelem azzal, hogy elveszi saroltot. és nem akart új államformát.

vajk azt mondta, hogy ő istván lesz. magyarország és a (félig latin-félig görög) korona a kereszténység egységét hirdeti meg. tehát nem a nyugathoz való csatlakozást. az koppány. és nem is a keleti szövetséget. az gyula. hanem azt, hogy az árpádok hol ide-hol oda húznak. ami később meg is valósult.

az államnyelv a latin. ez nyugatos. de a magyar történetírás megmarad keletiesnek. és a magyar nyelv is keletről ered. a magyar kultúra részben keleties. és részben nyugatos. ezek nem állnak feltétlen ellentmondásban egymással.

2023.03.27. 12:49:00

@alöksz róz:
azt nem tudom, hogy honnan veszitek, hogy a fidesz iszlám ellenes. a fidesz egyszerűen a soros alapítvány helyére akar lépni. errefelé legalább is.

pl. muszlim rendezvény debrecenben. the night of thousand lights
www.youtube.com/watch?v=0Jv30RdH-9k
csak persze ezek az ázsiak és afrikai fiatalok többségében nem túl gazdagok. mert különben nem debrecenbe jönnének, hanem párizsba, vagy londonba. csak ott már nem tudnák biztosítani a megélhetést a tanulmányi idejükre. mert annyira nem pengék, hogy a legjobb nyugati egyetemeken tárt karokkal fogadják őket. és így nekik egy ugródeszka debrecen. a kosztot és a kvartéjt ők fizetik, a magyar állam a tanulmányaik önköltségét (full scholarship).

jelenleg 7221 külföldi hallgatóval. és csak azért ennyi, mert több embernek nincs biztosítva a lakhatás. ezt szorozd meg 10-zel, hogy megkapd a budapesti terveket. amivel az izmaeliták a zsidó negyed felé nőnének. a fideszhez kötődően. és ehhez add még hozzá a kínai kapcsolatot. az ebben nincs benne.

ez az a projekt a 10+ ezer főt foglalkoztató akkumulátor gyártelepen csúszik meg. és kétséges, hogy talpon marad, vagy elbukik.

alöksz róz 2023.03.27. 23:13:12

@kiskutyafule: "a mai napon Soft módszerrel képesek irányítani a világ elég tetemes részét" - nem a zsidókkal kevered?

2023.03.28. 11:23:54

@alöksz róz:
Magad kérdezd, hiszen te küzdesz itt a nagy keresztény értékek mellett, te akarod ezt mindenkire rá erőltetni, nem a zsidó vallást propagálód, se te sem a többi több millió vallás károsult.
Sőt nem Izrael a leggazdagabb ország méret arányosan, hanem a Vatikán, te fizetsz egyház adót, a katolikus egyház rendelkezik a világon a legtöbb ingatlannal, és a te jó vezéred azt csinálja amit a Pápa mond néki nem amit a rabbi....akkor ki is irányít?

2023.03.28. 19:33:32

@cvsvrs:
Az axioma abból adódik, hogy az ember csak bizonyos részletét érti és tapasztalja a valóságnak..vagyis le kell butitani, és az ember gondolkodás módjába bele kell kényszeríteni a valóságot.
Ezt csinálja a tudomány, csak a butitas mértéke csökken....
Addig a vallás egy alternatív valóságot próbál axiomakba önteni, de mivel ezek fixek, így dogma lesz belőle, függetlenül attól, hogy mennyire változik az emberek értelmezése a valóságról.

Ezért relatív minden, hiszen ahogy fejlődik a társadalom, úgy fejlődik az egyén is, jobb esetben.

2023.03.28. 21:42:29

@kiskutyafule:
a kereszténység legfőbb tanítása az, hogy az általános emberség alapja nem evilági bölcselet. az ateisták azt mondják, hogy az emberség alapja a humanizmus. de ez körbenforgó érvelés. az emberség alapja az emberség (humanizmus) lenne? kell valamilyen autoritás, amiből az alapvető hitelvek erednek. és ehhez meg kell valami szűzmáriakisisten, valamilyen nem evilági dolog, amit már eretnekség támadni.

és így lehet viszonylag értelemes vitákat vívni az erkölcsről. valaki azt mondja, hogy őszerinte minden ember egyenlő. és erre a másik azt mondja, hogy az kommunista. és hogy az egyenlősdi eredménye a gulág. mire a másik úgy felel, hogy az egyenlőtlenség azt eredményezi, hogy jobb esetben egyesek éheznek, rosszabb esetben magukat felsőbbrendűnek képzelők kiirtanak olyanokat, akiket alsóbbrendűknek képzelik. mire a válasz, hogy ez a nép tagjai magukat egy filozofikus mesterrassznak képzelik és ahol csak megjelentek a történelemben nyomorúságot és szenvedést okoztak. mire az a válasz, hogy mégis csak ők a legokosabbak a világon, stb. ez így értelmetlen vita.

az egy hittétel, hogy az ember Isten előtt egyenlő. és aki ebben nem hisz az ne higgyen. a jog és az erkölcs ilyen típusú hittételekre alapoz.

2023.03.29. 03:53:28

@cvsvrs:
Már majdnem jó, a félre értés ott kezdődik, hogy nem az ember miatt vannak a belső tulajdonságok.
A természetben már meglévő tulajdonságok tovább vitele, és tovább fejlesztése történt.
Így nem igaz a körkörös érvelés sem.
Hiszen a többsejtú élőlények kialakulása feltételezi az alturizmust illetve koperációt.
Hiszen ezek nélkül sosem differciálodott volna a sejt, és hagyatkozott volna más sejtekre pl energia ellátás téren.
Pont mint az emberi közösség, specializálódott és egymásra utalt állapotba került.
Más élőlény csoportokban is megfigyelhető hasonló viselkedés, sőt komplexebb is mint a humán verzió (Delfin közösségek).

Úgyhogy isten létezése nem szükséges minimális tulajdonság.

2023.03.29. 07:33:39

@kiskutyafule:
"az egy hittétel, hogy az ember Isten előtt egyenlő. és aki ebben nem hisz az ne higgyen. a jog és az erkölcs ilyen típusú hittételekre alapoz."

Az elképzelés ott hibás, hogy nincs olyan, hogy egyenlő, max elméleti síkon, és az is csak az esélyek terén létezik.

Vagyis a kijelentés úgy helyes, hogy mindenkinek, egyforma lehetőségek között, magának kell kihozni a maximumot.

A lehetőséget pedig a közösségnek kell megteremteni.

Az, hogy te szeretnéd megmondani ki miben hihet, hát pont önmagad cáfoltad, hiszen ezzel te magasabb rendűnek hiszed másoknál.

Egy bekezdéssel följebb meg pontosan azt ítélted el.

2023.03.29. 09:38:20

@kiskutyafule:
ha egy n tagú társadalomban az i-edik egyén nyereségfüggvénye p(i), akkor legalább kétféle módon lehet optimalizálni. az egyik, amit te is írsz.

keressük a p(i) függvények (i=1..n) maximumát a Σ p(i) ≥ 0 feltétel teljesülése mellett. mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. és összességében legyen növekedés. ez az individuális optimumkeresés. ez a magánélet logikája.

van egy kollekvitista opció. az azt mondja, hogy a Σ p(i) függvény maximumát keressük p(i) ≥ 0 feltételek teljesülése mellett. a közösség összes nyeresége legyen a legnagyobb úgy, hogy mindenki nyerjen egy kicsit. vagy legalább ne veszítsen. és ez egy másik optimum.

az a peremfeltétel, hogy közszolgáltatásokból mindenki profitáljon valamennyit. és egyébként a társadalom össznyeresége legyen a lehető legnagyobb. ez a közélet logikája.

na most valaki mondhatja azt, hogy nem hisz az első metódusban, a másodikban, hihet mindkettőben, abban is, hogy ez a két optimum közelíthető. és vagy közelíthető, vagy nem. valaki mondhatja, hogy ő egyiket se hiszi. szerintem az első a magánéleti cél, a második a közéleti. van aki szerint nem.

2023.03.29. 09:45:53

@kiskutyafule:
neked ehhez hinni kell az elvolúció teremtő erejében. még azt éppen el lehet hinni, hogy az evolúció teremtette a delfint, véletlen változások sora évmilliárdok alatt létrehoza a földet, az óceánt és a delfint. az ősrobbanás elmélete az, hogy össze volt sűrűsödve az anyag. és kipattant belőle a delfin. ehhez is kellettek évmillárdok persze. és minden egyes változásról vélelmezünk valamit. azt, amit a fizika és a kémia tudománya erről gondol.

volt egy robbanás. és addig addig robbantgatott az anyag, amíg létrejöt a föld, az óceán és a delfin. és körülöttünk nincs ilyen. mert ott meg úgy alakult. azért ebben is hinni kell.

2023.03.29. 09:56:46

@kiskutyafule:
az sem tűnik valószínűtlennek, hogy valami ezt így alakította. van valami kozmikus rendezettség. amit nem tudunk megfejteni. elvi korlátaink vannak. a fizika is észlel olyasmit, hogy az egyik részecskét eltekerjük, akkor a másik is eltekeredik. és ez olyan rendezettség, aminek nem tudjuk az okát. valami azt elrendezte valamikor, valahol, valahogy, valamiért. és azt nem tudjuk. és valaki mondhatja, hogy nyilván a teremtő. háát. vagy a teremtő, vagy nem a teremtő. ki tudja. ez a hit. vagy ez is.

2023.03.29. 10:20:12

@cvsvrs:
Ez is igaz, csak akkor ki kell jelenteni, hogy az én hitem szerint, és nem azt írni, hogy ez így van.

2023.03.29. 10:31:43

@cvsvrs:

Amint elérünk arra, a szintre, hogy egymás hitét tisztelni tudjuk, eltűnnek a problémák.

Sajnos az eredeti bejegyzés nem ezt a célt szolgálja.
Mert míg a muzulmán ugyan abban az istenben hisz mint a többi, addig a vallás.... hát ugyan olyan veszélyes mint bármelyik másik.

Az én hitem nem zárja ki isten létezését, de nem tartja szükségesnek azon a szinten mint akármelyik másik.

Viszont olyan szinten elképzelhető, hogy a Big Bang volt Boot folyamat, és most betöltött az Univerzum 1.0.

Istenitsuk a nagy programozót!

Csak értelme nincs ebben a formában, még ha létezik is, hiszen ahogy mi sem értjük már a mostani MI működését sem, így a nagy programozó sem tud kb semmit arról mi folyik itt bit szinten.
És ha így folytatjuk, valószínűleg képesek leszünk egy 1 fényév gömböt szimulálni, mint Univerzum.
És abban benne lesznek a bolygók, csillagok stb.... Érted a logikát....

2023.03.29. 11:50:55

@kiskutyafule:
aminek nincs matematikai alapja az a hit kategóriájába esik énszerintem legalább is. és nincs minden matematikai úton megalapozva. a fizika se. vagy nem feltétlen. nincs egyesített emélet. a többi mesevilág. értem én, hogy a történetírás nem olyan, mint a füles mackó, de majdnem.

kell egy mese nézőgyerekeknek, aminek van valamilyen tanulsága. és a történész az írásos és a tárgyi emlékekre alapoz. és az élettani nyomokra. egy régész ismerősömet kérdeztem, hogy amikor kiásnak valamit, akkor honnan tudják, hogy egy ókori szarmata település nyomait ásták ki? és azt mondja, hogy onnan, hogy az ókorban errefelé szarmaták éltek. tehát nem ők találják ki, hogy ez a szarmata. hanem annak kell lennie. és a tárgyi emlékek is megerősítik a szarmata telepeseket.

és egyszer régebben valamire azt mondták, hogy az gepida. mert akkor egy tekintély úgy gondolta, hogy gepidák is élhettek. de hogy kik azok a gepidák azt senki se tudja. egyszer csak előzmények nélkül feltűnnek a krónikákban. és utána nyom nélkül eltűnnek. és a régész talál valamit a dunától, ami korban nagyjából stimmel, nem tudja besorolni. és azt mondja: gepida.

legújabban kitalálták, hogy géza fejedelem testőrségben lehettek vikingek is. és most feltárják a viking sírokat. ássák ki a vikingeket.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/5345/221028vikingekkiallitas_ksz_(3).jpg
ezek a viking kardok, amiket kiástak. a képen balról az első markolata se maradt meg. a másik négy egyáltalán nem hasonlít egymásra. a régészek megállapították, hogy ezek viking kardok.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/5345/221028vikingekkiallitas_ksz_(6).jpg
egy mesevilágot teremtenek. nekem ne mondja senki, hogy ez legalább részben nincs a hitre alapozva. aki azt a kardot fogta kicsoda, micsoda. mire gondolt. szarmata, gepida nem lehet. mert későbbi. legyen viking. ha kijevig elkanyarodtak, akkor ugye a honfoglalókkal is érkezhettek. mert ők az eurázsiai steppén keresztül vándoroltak. tehát akár úgy érkezhettek vikingek is. de ebben azért egy kicsit hinni kell. mert ez nem úgy igaz, mint pitagórász tétele az euklidészi síkon.

2023.03.29. 11:57:59

@cvsvrs:
Az, hogy mi nem értjük, vagy nem látjuk a mintát, az nem jelenti automatikusan, hogy nincs.

Így van, a matematika is egy hiten alapszik, mint minden.

Hiszen egy színvak is elhiszi, hogy színes a világ, még akkor is ha nem látja.

2023.03.29. 13:25:25

@kiskutyafule:
az empirizmus kevés. fotont magában még senki se látott. azt csak kitalálja az ember, hogy van ilyen, hogy foton. ami megmagyaráz dolgokat. a foton elég érdekesen leképeződik egy lemezre. és azt már szabad szemmel is lájtuk. ha sok fotont lövünk ki, akkor hullámszerűen. elhiszem, hogy van ilyen, hogy foton.

és kitalálják, hogy na és akkor van graviton. a gravitációt is közvetíteni kell egy részecskének. miért kellene? és erre a fizikus azt mondja, hogy a gyenge kölcsönhatást a bozonok közvetítik. mert ez be van bizonyítva a cern-ben. na jó egy csőben vannak ezek a bozonok vagy micsodák, oké, és egy távoli galaxisban is ott vannak ez a bozokok? és arra az a válasz, hogy azok mindenütt ott vannak. ezek a bozonok olyanok. ez már tuti. na jó. legyenek ezek a bozonok. és akkor kitalálják, hogy az erős kölcsönhatást a gluonok közvetítik. mert azt is közvetíti valami részecske. a fizikusoknak legújabban ez a hóbortjuk. tessék mondani, holle anyóval és az északi széllel mi újság? nem lehet, hogy az közvetíti a gravitációt? graviton vagy van, vagy nincs. hiheti valaki énfelőlem. értem én, hogy az egyesített anyagelmélethez kellene egy ilyen izé. ami vagy van, vagy nincs. részben a fizika is mesevilág.

2023.03.29. 13:37:07

@cvsvrs:

A fizika mindig azt írja le amit megértünk a világból, és úgy írja le hogy az mások számára is érthető legyen.
Folyamatosan fejlődik.
Ezért nem dogmatikus, hiszen 1000 évvel ezelőtt teljesen másként látták a világot mint most.
Másként magyarázták az összefüggéseket.
Matematika ami segített abban, hogy pontosabban megértsük a világot, hiszen megmutatta az akkori modellek pontatlanságát.
Ez a játék a fizika és a matematika között oda vissza lezajlik, az elméleti matematikus megalkotta a 20 dimenziós matrixot, erre jött a húr elmélet és megpróbálta bele gyomoszolni a valóságot.
Sikertelenül. Eddig legalábbis.

És ez a szép a fizika/matematika párosban, hiszen Pontosan tudjuk, hogy a világot leíró modellek nem pontosak, és nem is biztos, hogy helyes, de azt mondja most nem tudunk jobbat.
A vallás viszont azt mondja, itt a dogma nincs apelláta, ha nem tetszik el leszel égetve/kárhoztatva stb.

A világot a kíváncsiság hajtja, ami ezzel ellenkezik az természet ellenes.
Hiszen az élelem nem ugrik a szánkba azt meg kell keresni, új területen, új módszer segítségével, új préda....

2023.03.29. 14:04:35

@kiskutyafule:
a fizika alapvetései is dogmatikusak. és nemcsak az, hogy a fizika egy. tehát ugyanaz a fizika a földön, mint a napban. vagy távoli galaxisban. oké. legyen a fizika egységes és egyetemes. ez egy olyan dogma, amit könnyen el tudok fogadni. nem nagyon hiszem, hogy léteznek az időtől teljesen független világkonstansok. értem, hogy ezekkel a jelenkorban elég jól tudunk számolni. az egy dogma, hogy ez mindig így volt. tehát amikor a fizikusok el kezdenek a világ keletkezéséről mesélni, akkor azt viccesnek gondolom. akkor is ha ezeket szuperszámítógépek számolták ki. amikor történetet mesélnek. hogy kérem az emberiség keletkezése előtt úgy volt. hasonlóan tekintek a biológusokra. nem azt mondják, hogy ezt vagy azt hisszük, hanem az úgy volt. amikor a természettudósok történeteket mondanak, akkor ugyanúgy mesélnek, mint a papok. hogy a majmok és megokosodtak. lehet. és az is lehet, hogy nem. ki tudja?

2023.03.29. 14:14:59

@kiskutyafule:
errefelé a vallás meg lett reformálva. és arra jutottak, hogy egy teremtő lelki állapot az Isten. "mongya lelki, véghetetlen, teremtő, végetlen valóságnak állatnak [állapotnak] az Istent".

2023.03.29. 14:29:18

az atya, a fiú, a szent lélek egy közös állatja (állapota) a hit. amiben az apák és és a fiúk egyetértenek és amit szentnek tekintenek. az a hit. amit apám is igaznak tart, és a fiam is igaznak tarthat.

2023.03.29. 15:01:03

@cvsvrs:
Ez szerintem félreértés megintcsak, pont azt mondja a modern kori fizika, hogy nem ugyanaz a fizika.
Hiszen a quantum szinten semmi sem passzol ahhoz amit emberi méretekben látunk, és csillagközi léptékben megintcsak másként működik.
Ezt el is ismeri a fizika.
Ezért sem dogmatikus, hiszen Newton az akkori megfigyelhető dolgok alapján adott egy formulát, ami egy tól-ig határig működik relatíve pontosan, alatta nem, de felette sem.
Jött Einstein és adott egy látásmódot, ami alapján már jobban működött egy szélesebb tartományban.
Igen ám de jöttek az eredmények a másik véglet felé közeledve, Feinmann, Niels Bohr, és a többiek azt mondták, ez itt kérem másként működik.
A kérdés nyitott, valójában senki sem érti miért van ez így, de mivel az elme nem tudja másként jelenleg feldolgozni, így ez van.
Ha tudsz jobbat, akkor szabadon lehet azt megvitatni , sőt próbának alávetni.

Ez nem azt jelenti, hogy ez a valóság, hanem azt, hogy ennyire képes a humán agy és tudás bázis jelenleg.
A tudomány jelenleg a saját tükörképe az embernek.
Hiszen a világ attól függ, ki figyeli meg, egy molylepke számára teljesen mások az összefüggések, mint az emberek számára. Más a látása, az összes érzékszervi inger, a feldolgozó ideg rendszer....

Maga a vallás egy vesztegetés, hiszen ha adott sémát követsz, akkor jó helyen fogsz valamikor kikötni, egyfajta kényszerült gondolat rendőrség, maga az ember nem változik meg alapjaiban, csak képmutató lesz.
Aki meg eleve úgy gondolkozik, annak semmi szüksége gondolat rendőrségre.

A tudomány azt ígéri, hogy ha minden jól megy, nem kell gondolat rendőrség, hiszen azok a problémák már az életben meg fognak szűnni, és egy utópisztikushoz nagyon hasonló lét lesz, ami majd belülről indít el változást az emberekben, hiszen nem azért kell csinálni amit csinálunk, hogy az a túlélésre biztosítsa, hanem azért, hogy boldog legyen az egyén.

Vagyis a 2 hit között az a különbség, hogy ha a tudomány jól fog haladni, akkor duplán jól jársz, hiszen élhetsz istennek tetsző életet, meggyőződés szintjén, őszintén, és hasznára is lehetsz a társadalomnak is ha az tesz boldoggá.

Míg a vallás magában csak nyomorúságot hozott eddig mindig, kepmutatassal.

2023.03.29. 15:19:42

a történészek is pont ilyenek. azt mondták, hogy a szovjetek felszabadították az országot. majd azt monták, hogy bocsika, nem felszabadulás volt, hanem megszállás. és így tovább. orbán viktor fasza gyerek. mert azt gondolta, hogy a liberális demokrácia a jó, és most azt, hogy az a rossz. és az illiberális a jó. nem dogmatikus. az a jó, ami nem dogmatikus.

2023.03.29. 15:25:16

@kiskutyafule:
irodalmat, történelmet, művészetet doktrinákra, dogmákra lehet alapozni. és éppen ez hiányzik a jelenkorban. balról és jobbról is az elvtelenség nyilvánul meg.

2023.03.29. 15:31:05

@cvsvrs:
Az igaz, csak a történész képes-e az új bemondásával úgy manipulálni a szilíciumot, hogy abból 2X gyorsabb CPU legyen?
Mert a tudomány bizonyíthatóan megtette, vagyis minden változás egy pontosabb értelmezést adott a látottaknak, amiből Mindenki profitálni tudott, és az új pontosabb alapokra lehet tovább építkezni, ami majd 16X gyorsabb CPU-t jelent.

Míg a történelmi handa banda csak azt éri el, hogy aki most éppen mossa az agyakat, az legitimnek érzi magát attól, hogy sok birka úgy béget ahogyan azt ő mondja.

A szar akkor is állig ér, és mindenki azt kívánja csak ne hullamozzon.
De tudat alatt jobb nekik, mert a csoki fagyira gondolnak szar helyett.

2023.03.29. 15:36:46

@cvsvrs:
Nem, minden esemény a történelemben több szemszögből nézhető, a megszálló szemszögéből felszabadítás, a megszállott szemszögéből eltiprás, a megszálló oldaláról hősök a katonák, a megszállott oldalról nézve a megszálló katonák terroristák.
A szabadságért küzdő elnyomott harcos, az elnyomó szemszögéből terrorista....

Akkor most hogyan építsünk dogmat erre?

Hát úgy, hogy majd jól megmondjuk az embereknek mit kell gondolni...
De jó is az.

A fizika meg azt mondja, azt gondolsz amit akarsz, ha kíváncsi vagy arra miért esik lefelé a labda, megmondom, megmondom milyen magasról mennyi idő kell a földet ereshez, ha nem hiszed próbáld ki!

2023.03.29. 15:51:35

@cvsvrs:
Ennek a szöveg részletének semmi értelme, vagyis én nem tudok semmilyen információt kihámozni belőle...
Kb annyit látok, hogy végtelen=végtelen

2023.03.29. 23:21:29

@cvsvrs:
De megmondom, hiszen elmagyaráztam, hogy a Newtoni fizika ezen megkötések mellett így működik.
Ha kívül esel a megkötéseken akkor jön az általános relativitas aminek egy sokkal jobb lefedettsége van, de az is megkötésekkel érkezik.

2023.03.29. 23:24:56

@cvsvrs:
Objektíven írja le az adott megkötések mellett, annyit tesz, megismételhető a kísérlet.
Se többet se kevesebbet nem jelent.
Az, hogy a korai időkben, nem értették, hogy a kémia is fizikai alapokon nyugszik... A két külön szemlélet lassan halad az egyesített verzió felé, a quantum fizika által.

Ismét a méret tartományok amik okozzák a problémát...
És erre már válaszoltam is.

2023.03.30. 01:44:56

@cvsvrs:

Tudom miért írod ezeket, a lényeg, hogy a tudomány nem vallás, csak hit.
És a tudomány nem mondja kötelező hinni benne, azt mondja próbáld ki.
A vallás viszont pont az ellenkezőjét mondja, kötelező hinni benne mert irgum burgum. Mert a nyamvadt egyháznak élni kell valamiből, az pedig a sok bégető birka.
A logika bukfenc ebben, hogy ha igaz amit a vallás állít, akkor az elkerülhetetlenül be fog teljesülni attól függetlenül, hogy hiszünk e benne vagy sem.
Akkor miért is kötelező hinni benne?
Mert a tudomány azt mondja, én azt hiszem, hogy ez fog történni, de ha te mást hiszel az a te dolgod!

2023.03.30. 21:18:04

@cvsvrs:
És el is érkeztünk a sértődött egyén siralmához, aki nem érti, hogy adott megfigyelések alapján kidolgozott elméletek ami a tudomány eszköztára.
A tudomány azt mondja, itt az ember, ezt figyelte meg, az ember agya ezt az összefüggést látja.
A vallás meg azt, hogy valaki ezt mondta, és az úgy van, kérdésnek helye nincs.
Ezt a különbséget aki nem érti, az azért nem érti, mert nem akarja érteni, egyéni problémák miatt.
És ezt a tudomány elfogadja, megfigyelhető jelenség.
Az emberi elme sokszínű, sok módon közelíti meg az adott problémát.

A világ járvány közepén ami történt az meg elég egyértelmű, több csoport tudós egymástól független talált megoldást a problémára, különböző hatékonysággal, a többi semmihez sem értő meg hülyeségeket beszélt.
Az egyén intelligenciája ami segített abban, hogy felsimerje melyik melyik.
Sajnos a vallásos agymosás ezt a képességet elveszi... Így pontosan ilyen siralmakkal lett tele az internet, hiszen gondolkodni nem tudnak az emberek, csak siránkozni, hiszen ha minden meg van magyarázva a biblia által nem kell gondolkozni.
A tudományt meg csak ekézni kell, hiszen azt lehet, nincsenek papok, fellázadt tömegek, istenkáromlás, kivégzések ha ezt teszed, hiszen nem vallás.
Ha azt mondom nem jó egyik elmélet sem, mondjad.
A tudomány hasznát a mindennapi életben való felhasználása mutatja meg.
Eddig úgy tűnik a legtöbb elmélet működik, hiszen te is valamilyen számítógépet használsz, aminek a kijelzője a nem egyesített anyag elmélet alapján mutatja amit mutat, a processzor is az alapján készül, az elektromos rendszerek ezen elméletek alapján működnek... Vagyis ezen elméletek alapján képesek vagyunk a világot manipulálni magunk körül, egymástól független, azonos eredménnyel.

Mert én biza nem azt láttam, hogy isten lement a felvezető gyárba, vagy a nukleáris erőműben aztán 24/7 Ben tolta az ipart.
Vagy te azt hiszed, hogy isten Pista aki ott dolgozik és karbantartást végez a berendezéseken?
Lehet....de az ellenkezőjét bizonyítja a jelenléti ív....

2023.04.01. 19:45:56

@kiskutyafule:
És úgy sikerül eléggé kattintásra gyártani, hogy G.-nak nek kelljen több hülyeséget írni a jövőben.

Mindenki nyert!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.04.24. 14:28:35

@G. Nagy László: a tiltást úgy értetted hogy nem voltam hajlandó együttműködni, HOGY TE nem akartál a posztjaid során felvettett sok-sok kérdésre válaszolni?

még a kérdéseket se vagy képes felsimernit te degenerált nyomorult.
hogy a káromkodás nem lehetett ok, miközben te is káromkodsz még primtiívebb módra.
kkbk.blog.hu/2023/04/03/par_kerdes_a_fideszeseknek

mit mond el ez rólad, hogy egy vitát se vagy képes befejezni?
1. agyhalott, aki nárcisztikus
2. korrupt, aki tudatosan hazudik. pénzért. a 30 ezüstös jaffa kiadós, te.

persze mindkettő lehet

az ilyen ulpius féle retardáltakkal szeretted körbevenni magadat, ugye? akik a tanárokat lenézik, mert találkozott állítólag egy buta/gonosz/izé tanárral. mit mond el ez rólad? hogy nem vagy képes felismerni az értlelmet? nem is akarod mert korrupt, hazug módra csak manipulálni akarod a kis közönségedet?

tudod az értelmes ember értelmes társaságban szeret ám lenni. ja te nem tudod. mit mond el ez rólad?
süti beállítások módosítása