téveszmék

téveszmék

"Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél"

2018. szeptember 13. - G. Nagy László

sargentini.jpeg

 

Minden szóbeszédnek van valamicske igazságmagja - gyakorlatilag ezt takarja a címbéli közmondás. Arról azonban már nem szól a fáma, hogy e valóságtartalomnak mekkorának kell lennie. Hetven százalék? Húsz? Vagy elég csak 5? Pedig ez egyáltalán nem lényegtelen szempont.

 

Július végén, a 24.hu oldalán látott napvilágot Filippov Gábor politológus írása "A hibrid ellenforradalom kora" címmel. Ha valaki szeretne egy reális és kiegyensúlyozott képet kapni hazánk mai állapotáról, elég elolvasnia ezt az egyetlen - ha nem is rövid - cikket. A helyzetjelentés így indul: "Nem burokban élünk. Ami Magyarországon és a magyarokkal az elmúlt évtizedben történt (tömören fogalmazva: a demokrácia és a jogállamiság leépülése), távolról sem elszigetelt eseménysor. Nem magyar, de még csak nem is kelet-európai betegség, hanem egy világtrend újabb és közelibb tünete. Nem a "mutálódott fasizmus" (Ungváry Rudolf) megjelenése, nem is "az ötvenes évek visszatérése" vagy a "posztkommunista maffiaállam" (Magyar Bálint) tombolása, hanem egy új kontextusban fejlődő, saját logikával és jellegzetességekkel bíró, mindenekelőtt pedig globális jelenség." Később megemlíti azt a fura állapotot, mely szerint mintha két külön dimenzióban léteznénk: "Ezért is uralkodik például a magyar közbeszédben a szembenálló (az egyszerűség kedvéért: fideszes és nem fideszes) szekértáborok között a kölcsönösen egymást tagadó párhuzamos valóságok diskurzusa. Az egyik oldal joggal mutat rá a demokrácia és a jogállamiság súlyos leépülésére, az intézményesített autoriter gyakorlatok terjedésére, mindenekelőtt pedig a nyilvánosság és a pártverseny durván esélytorzító szerkezetére. Eközben a másik oldalnak is igaza van, amikor túlzónak minősíti a diktatúrázást, a fasizmussal, a sztálinizmussal való összevetést, amely egyszerűen figyelmen kívül hagyja a (Magyarországon szerencsére nem létező) rendszerszintű erőszak jelentőségét, illetve a viszonylag szabad (bár fairnek már távolról sem mondható) választások meglétét."

 

Filippov Gábor nem tett semmi különlegeset. Csupán használta a szemét és az eszét. Igyekezett megfigyelni a körülötte zajló történelmet, s azt becsületesen bemutatni. Judith Sargentininek ugyanez lett volna a küldetése. Kár, hogy ebbe bele sem kezdett. Élt a fejében egy koncepció, s ahhoz keresett megfelelő muníciót régi jelentésekből, s nyíltan kormányellenes szervezetekkel készített interjúkból. Távol álljon tőlem, hogy jelentésének részletes elemzésébe kezdjek, elsősorban azért, mert ezt az elmúlt napok során már épp elegen megtették. Az Orbán-kabinethez közel álló Nézőpont Intézet tíz pontban cáfolta Sargentini vádiratát. Strassbourgi felszólalásában a kormányfő rámutatott, hogy a dokumentumban 37 helyen szerepelnek tárgyi tévedések. Még a kormánypártinak legkevésbé sem nevezhető, jobbikos Mirkóczki Ádám is úgy nyilatkozott az ATV-nek adott interjújában, hogy a jelentésben igaz elemek mellett szerepelnek konkrét hazugságok is. Csupán ízelítőképpen pár érdekes megállapítást azért ideollóznék. A 23. pontból: "Az OLAF 2016-ban zárta le egy 1,7 milliárd EUR értékű magyarországi közlekedési projekt vizsgálatát, amelyben több, ilyen nemzetközi építkezésekre szakosodott cég volt az érintett. A vizsgálat a projektek végrehajtása terén igen súlyos szabálytalanságokra, valamint lehetséges csalásokra és korrupcióra mutatott rá." Pontosan tudjuk, hogy a 4-es metróról van szó, mely beruházás csaknem teljes egészében a Demszky-korszakhoz köthető. A 45. pontból: "Az új tankönyvek még mindig tartalmaznak nemi sztereotípiákat, a nőket elsősorban anyaként és feleségként, és egyes esetekben az anyákat az apáknál kevésbé intelligensként ábrázolva." Hogy ezeket honnan veszi??? Csoda, hogy ez a mondat egyáltalán benne maradhatott a jelentésben, hiszen az anya és az apa kifejezések ma már nem igazán számítanak politikailag korrektnek... Ugyaninnen: "A nők továbbra is alulreprezentáltak a politikai életben, és nincsenek jogi követelmények a nemek közti egyenlőség előmozdítására a választási környezetben." Vagyis kvótát követel. Egy teljesen erkölcstelen, verseny- és szabadságellenes intézkedést sürget, teszi ezt a szabadságjogok nevében. Ügyes. Az 50. pontból: "Visszatérő probléma az antiszemitizmus, amely gyűlöletbeszéd, valamint a zsidók és a zsidó tulajdon ellen elkövetett erőszakos cselekmények formájában nyilvánul meg." Hol él ez a nő??? Mit tud? Mit látott? Mi az, amiről mi még csak nem is hallottunk? A 73. pontból: "2010 decembere óta, amikor Orbán Viktor kormánya megszavazta az úgynevezett sztrájktörvény módosítását, a sztrájk Magyarországon elvben jogellenes." Ez pedig egy a tökéletesen valótlan állítások közül, nem is érdemel több szót.

 

A szenvedélyektől erősen fűtött keddi vitanap után szerdán az Európai Parlament kétharmados többséggel jóváhagyta a Sargentini-jelentést. Egyetértek Kugyela Tamással, az Index újságírójával: "Magyarországon ez az eljárás nem fog változást hozni. Ráadásul csak egy szerencsésen időzített ürügy vagyunk egy nagyobb játszmában." Az az érzésem, hogy az egész hajcihőnek egyetlen kézzelfogható hatása lesz: Orbánból most csináltak igazi hőst. Már nem csupán nemzeti hős, de európai értelemben is azzá tették. Valószínűleg nem ez volt az eredeti szándék... És mindez azért lehetséges, mert Magyarországot egy ilyen silány, régen lezárt kérdéseket újra felemlegető, uniós hatáskörökön messze túlmenő, nagyrészt megkérdőjelezhető, helyenként egyenesen hazugságokat tartalmazó jelentés alapján kívánják meghurcolni. (Le a kalappal a Jobbik és az LMP előtt, akik nem voltak hajlandók igennel szavazni.) A demokráciáért aggódók legalább annyit megtehettek volna, hogy felkérnek egy Filippov Gábor szintű koponyát, aki képes viszonylag tárgyilagos képet festeni az országról, nem kérve számon olyat a kormányzaton, ami nem bűn, vagy legalábbis nem a kabinet bűne. Igaza van Kugyela Tamásnak, amikor azt írja: "Körülbelül mindegy, hogy mi áll a Sargentini-jelentésben." Tényleg nem számít. Ha a holland képviselőasszony azt találta volna beleírni, hogy a mai napig jurtában lakunk, kumiszt iszunk és péntekenként gyerekáldozatokat mutatunk be pogány isteneinknek, valószínűleg akkor is meglett volna a kétharmad. Úgy érzem magam, mintha a Tanú című filmet látnám: "Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet..."

 

Persze, ne legyünk naívak! Az a tény, hogy az Európai Parlamentet még a jelentésben szereplő nyilvánvaló tárgyi tévedések és valótlanságok sem zavarták, egyértelműen arra utal, hogy a mögöttünk hagyott kétnapos bohóckodás a legkevésbé sem Magyarországról szólt. Strassbourgban senkit sem érdekel, hogy az amerikai Heritage Alapítvány szerint gazdasági szabadság tekintetében megelőzzük Spanyolországot, Franciaországot és Portugáliát is, bár még ez is csupán az 55. helyezéshez elég. Azon sem mereng el senki, hogy az Economist idei toplistáján - mely a világ legélhetőbb nagyvárosokat rendezi sorba - Budapest a 34. helyen szerepel, maga mögé utasítva Londont, Prágát, Rómát és Stockholmot. Az ülés célja még véletlenül sem az volt, hogy hazánk valamivel szabadabb és boldogabb hellyé váljon. Az egész ügy sokkal inkább arról szól, hogy miként lehet megosztani a néppárti frakciót, s e kérdésben - úgy tűnik - Orbán éppen úgy érdekelt, ahogyan Macron is. Ezek önmagukban izgalmas hatalmi és pozíciós csaták, csak kár, hogy mindeközben egy országgal játszadoznak. Talán még ennél is nagyobb kár, ami a Sargentini-jelentés igénytelensége nyomán világossá vált: valódi intellektuális mélyrepülés jellemzi Európa mai vezetőit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr6914235829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brained 2018.09.13. 09:09:47

Már megint egyetértünk.

Egyetlen mondatban meg tudom fogalmazni, hogy az Orbán rendszer, ami velejéig elhibázott, de nem a velejéig igénytelen Sargentini jelentésben kifejtett módon.

Minden szónak jelentősége van!

“Uraim, ez nem bűn, ez súlyosabb, ez hiba!” Talleyrand

Szóval a rendszer legfőbb hibája egy mondatban.

Ha a “privatizált” pénzekből innovatív vállalatok jönnének létre, a kutatás élvonalára épülve, és/vagy az elmaradott térségekben létesülnének a helyi viszonyoknak megfelelő üzemek, tudomásul vennénk a lopás bűnét, de az ellopott pénzen további működő vállalatokat bekebelezni hiba, mint ugyanezen pénz/tőke másik (nagyobb?) részét külföldre menteni is az.

G. Nagy László 2018.09.13. 09:52:24

@Brained: Szerintem a korrupciót kevés dolog menti. Ha védeni akarnám a kormányt, tudnék pár enyhítő körülményt:

1. Elsősorban EU-s pénzek forognak, vagyis Nyugat-Európát fejik, nem közvetlenül minket. Ugyanazt teszik Orbánék nagyban, amit a migránsok kicsiben - leszáímítva a terrorcselekményeket és a nők elleni rendszeres erőszakot.

2. Gyurcsányék se voltak jobbak, sőt. Olyan szintű volt a szoci médiatúlsúly, hogy utóbbi kiegyenlítésére kellett a zsé. Aztán, gondolom, nehéz már leállni. A baloldal irdatlan korrupciójára irdatlan korrupció lett a válasz; a médiatúlsúly kiegyenlítése is olyan jól sikerült, hogy mára már át is billent...

3. A gazdaság stabil és folyamatosan emelkedik az életszínvonal. Ilyen környezetben megbocsáthatóbbnak tűnik a lopás, mintha közben azt papolnád, hogy meg kell húzni a nadrágszíjat...

De nem akarom védeni a kormányt. A lopás mindenhogyan gáz.

Brained 2018.09.13. 10:13:43

@G. Nagy László: “a gazdaság stabil és folyamatosan emelkedik az életszínvonal”

Minden ellenére lehet ilyeneket kimutatni papíron, csak közben a szlovákoknak a hátát sem látjuk és lassan a románok is előznek, azaz olyan lehetőség volt az elmúlt 10 évben a gazdasági fölzárkózás tekintetében, amivel akár élhettünk is volna...

G. Nagy László 2018.09.13. 11:26:31

@Brained: Abszolút egyetértek. Messze jobb a helyzet, mint Gyurcsányékkal volt és messze szarabb, mint lehetne.

Brained 2018.09.13. 11:51:09

@G. Nagy László: A nemzetközi gazdasági helyzet nagybani különbözősége alapvetően teszi összehasonlíthatatlanná a két kormány ebbéli teljesítményét.

Nagyon nagy hiba, ha úgy állítjuk be, hogy a Gyurcsány féle és az Orbán féle teljesítmények mellett nem lehetne más teljesítmény is. A Gyurcsány minősíthetetlen vezetői teljesítménye nem menti föl Magyarország egyetlen vezetőjét sem, hogy teljesítményét önmagában értékeljük.

Elmentél amellett, hogy mit tehetnének a privatizált közpénzekkel, ha valóban az ország lenne fontos.

G. Nagy László 2018.09.13. 12:19:32

@Brained: Nem mentem el mellette. Szerintem semmi vita sincs köztünk.

Brained 2018.09.13. 16:34:08

Nem tudom, hogy ez valami iszonyú kicsinyesség vagy milyen közép-európai különösen magyar virtus, hogy semmi ötlet semmi fantázia arra, hogy mit kezdjünk a pénzzel. Arra van ész, hogy kihasználják a szerencséjüket és meggazdagodjanak, de arra nincs, hogy valami értékeset alkossanak. Harácsolni tudnak, de teremteni nem.

Korea, meg a többi attól lett nagy, hogy a magyarhoz hasonló módszerrel szintén nepotisztikus alapon összeharácsolt pénzt bátran fektették be otthon az épp korszerű iparágakba.
Mi meg kuncsorogunk a rabszolga-szerelőszalagok telepítéséért, és hiába van pénz a harácsolással nem tudnak leállni. Vagy ha költenek legföljebb valami ostoba fölszínes dologba (kastély bulik).

Brained 2018.09.13. 16:41:50

A legnagyobb kárt azzal okozzák, hogy ezeket a tőlünk “privatizált” pénzeket földekbe, mezőgazdasági vállalkozásokba ölik, vagy rosszabb esetben külföldi ingatlanokba, befektetésekbe...

Netuddki. 2018.09.13. 17:59:31

Utálom ha hülyének néznek. Nagyon jól tudjuk mit művel ezzel az országgal a tolvaj maffia. Ennyi.

Heremóka 2018.09.13. 18:08:41

Kedves László és Brained!

Régen olvastam ennyi jó hozzászólást. Gratulálok!

Teljes mértékben egyetértek veletek.

Üdv!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.13. 18:09:59

Ez eleve nem volt cél. A cél a kelet-európaiak és az ébredő nyugatiak megijesztése volt. Azaz mindegy volt, hogy még tárgyi tévedések is vannak a dokumentumban.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.13. 18:11:19

@Brained: "csak közben a szlovákoknak a hátát sem látjuk és lassan a románok is előznek"

jah, szokásos sírás. Közben:
index.hu/gazdasag/2018/08/14/eu-s_elmezonyben_a_magyar_novekedes/

De javasolhatom pl. a financial times cikkét is a bérnövekedésről:
www.ft.com/content/21c2d25e-a0ba-11e8-85da-eeb7a9ce36e4

Leszakadás 2004-2008 közt volt, azóta az - akkor összeszedett hátránnyal - tartjuk a helyünket, mellesleg pedig szép lassan fizetgetjük vissza az - akkor felvett - brutális adósságokat.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.13. 18:29:21

@G. Nagy László:

2010
államadósság 78 milliárd euró
manyup 10 milliárd euró
valutatartalék 34 milliárd euró

mérleg -34 milliárd euró

2018
államadósság 91 milliárd euró
manyup 0
valutatartalék 24 milliárd euró
Eximbank adóssága 2 milliárd euró

mérleg -69 milliárd euró

Most akkor?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.13. 18:30:18

@Ellenzéki Tüntető: Milyen adósságot fizetnek vissza? 2010-ben 78 milliárd euró volt az adósság, most 93 milliárd.

nemecsekerno_007 2018.09.13. 18:31:09

- 3 millió nyugdías akiknek a mostani járulékokból fizetjük a nyugdíját
- 600 000 külföldön dolgozó akik itthon kiszálltak ebből a járulékfizetésből (is)
- 700 000 közalkalmazott és köztisztviselő
- felosztó-kiróvó nyugdíjrendszer és ilyen jellegű egészségügy. (nem biztosítás, nehezen fenntartható)
- össztársadalmi probléma, hogy az államtól várjuk a megoldást sok kérdésben
- a vállalkozó=adócsaló szemlélet (pedig nem az államnak kéne munkahelyeket teremteni pl.)
- a multinacionális cégeknek kedvezmények (ez önmagában nem lenne baj, csak akkor a magyar kkv szektort kell jobban terhelni (lsd.: 3 millió nyugdíjas))

Na most nagyjából ezek miatt magasak az adók és járulékok vagyis kevés a nettó fizetés.
Ez persze további elvándorlást generál, ami további adóéknövekedést vetít előre.

Soroljam még?

nemecsekerno_007 2018.09.13. 18:32:43

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: GDP arányos adóssággal számolj mint a felnőttek...

Brix 2018.09.13. 18:33:54

@Ellenzéki Tüntető: Igen , egyre szebbek a számok...Ehhez a legjobb út az, hogy mindig egy kicsit gyengèbben tartották a forintot, mint amennyire kellene...Szinte az összes riválisunk: Csehország, Lengyelország, Horvátország is kisebb fizetőeszköz- leèrtèkelődést szenvedett el az elmúlt èvben, mint mi...Nálunk irreális a kamatszint, ès magsabb az inlációs cèl is, mint pl Csehországban...A szèp számok így születnek...Más kèrdès, hogy így nem fogjuk beèrni mèg a V4 országokat sem, bèrekben...Hogy mièrt adósodtunk el az előző kormányok alatt? A válasz egyszerű: az első Fidesz kormány alatt , átlag nettó 70 ezres diplomás közalkalmazotti bèrek voltak, ès kb. 2000-re értük el a rendszerváltáskori reálbèr szintet...Erre jött a 40% -os bèremelés , ami nem volt fedezet...

rallus 2018.09.13. 18:39:25

Ebből a mérhetetlen korrupcióból eddig annyi a konkrétum, hogy Orbán vejének egyik régi vállalkozása talán nem megfelelő fényerejű lámpákat szerelt fel. Na meg Gyurcsány és Vona titokzatos dokumentumai...
Ma, amikor még Angela Merkelt is lehallgatják, nehéz elképzelni, hogy Orbánt nem és hogy a korruptságát merő tapintatból nem leplezik le!
A korrupció ma a kommunisták "szocializmus ellenes tevékenység" vádját helyettesítik.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.13. 19:07:12

@nemecsekerno_007: Az elsikkasztott pénzekkel számolj, ahogy egy könyvelő, vagy egy nyomozó! Hol a 35 milliárd euró?

Gleccsertetű 2018.09.13. 19:14:45

a lengyelek és a csehek már beárazták a tegnapi szavazást.

nick papagiorgo 2018.09.13. 19:32:08

Ennek az egésznek amúgy semmi értelme, mint ahogy az EU jelenlegi működésének sincs.

Ez olyan, mint hogy Én megbízlak Téged (ha pénz re van szükséged), hogy menj el Litvániába, készítsott egy egy jelentést, amit az ottani ellenzék kb tollba mond, gyere vissza, és én, meg a német, görög, stb. stb. haverjaim (akiknek a fele azt se tudja, hol vanLitvánia) majd megszavazzuk, Te meg majd felmarkolod a pénzt.

És jgy elkapjuk a lengyeleket, a magyarokat, októberben a románokat, felkészül Szlovákia és ki tudja még ki.

Két dolog nem lesz ebből:
Orbán nem bukik meg (tehát belpolitikai következménye nincs)
nem is biztos hogy neki ez rossz (tehát a végén még ő jön ki ebből jól, mint "mártír"). Az Eu-szavazások közelednek, és ide a bökőt, hogy Sargentini meg sokan mások már nem lesznek ott legközelebb.

Az ún "demokráciát" meg a nemes eszméket nem csak hogy nem oldja meg, de még csak nem is befolyásolja. Ezekután mindenki gondolkodjon el, hogy mi is történt, meg ki győzött stb.

Emmett Brown 2018.09.13. 19:39:40

én hiányoltam a jelentésből a több mint 100 000 eus állampolgárságot (útlevelet+szabd Schengeni mozgást) kvázi bármilyen ellenőrzés nélkül megkapó új honfitársunk felemlegetését.

Brained 2018.09.13. 19:50:16

@nick papagiorgo: Itt nincsenek győztesek, csak vesztesek.

frikazojd · http://kocs.ma 2018.09.13. 19:53:03

Te egyszerűen hüyle vagy. Hiába van eléggé igaza Filippovnak, hiába lettek az alapján neked is jó meglátásaid, a Sargetini jelentés tartalmát tagadni egyszerűen elmebaj, mintha nem is Magyarországon élnél. De az biztos, hogy nem olvastad.

élveteg 2018.09.13. 19:54:01

@Brix:

bocsásson meg ha közbeszólok
Ezt írja

"Más kèrdès, hogy így nem fogjuk beèrni mèg a V4 országokat sem, bèrekben.."

Na én munkás vagyok ( én egyedül az itt tobzodó IT- sok meg tőzsdespecialisták közt ) Én 2006 ban ugyanúgy munkás voltam tudja mennyi volt a fizetésem? Az akkori minimálbér aztán én zsebbe sem kaptam egy kurva vasat sem ellenben nem nyolc óra volt a meló hanem több a túlórákat meg basztak kifizetni Pusz jutattás bónusz kafatéria semmi Na most viszont 337 ezer forint a műszakpótlékkal számítot bruttó fizetésem er jön 4400 ft kilóméterpénz Meg 8300 forint kafatéria készpénzeítés plusz nettő 12 ezer forint kafatéria megy máshova. Van 13 havi fizetés Van éves teljesítménybónusz Most dolgoznak ki egy törzsgárda programot Jövő évtől háromhavonta ha nem vagyok 3 napnál többet táppénzen akkor bruttó 60 ezer forintot fizet a cég Ezért én ma napi 8 órát dolgozom Egy de egyetlenegy percel sem többet Namost én ezt hasonlítom össze nem azt hogy mi fészkes fene van v4 es országokban Akkor mikor volt nekem itt munkásként ( én lennék a balodal bázisa ám ) jobb ? 2006 ban vagy most ?

frikazojd · http://kocs.ma 2018.09.13. 19:59:15

@élveteg: TÖK ELHITTEM!!!!!! annyira elhittem!! a komcsiknak minden ilyen sivalkodását mindig elhiszem.

G. Nagy László 2018.09.13. 20:01:12

@frikazojd: Világos. Idézek 5 bődületes baromságot. Erre az a válaszod, hogy a jelentés úgy jó, ahogy van, én vagyok a hülye és nem is olvastam. Hát, érvelni azt tudsz...

nick papagiorgo 2018.09.13. 20:04:47

@Brained: igazából vesztesek sincsenek, ez így egy tét nélküli játék.

A "végső tét" (tehát, hogy felfüggesztjük valaki szavazati jogát) túl magas, ezért ezt senki nem meri meglépni, mert borítékolható lenne a következmény (az illető kilép az EU-ból, mert ki akar olyan klubba tartozni, ahol nincs szavazati joga). Ez tényleg "atombomba",akire ledobják, kb annyira sújtja, mint azt, aki ledobta. Ezt még a "ledobók" is tudják.

Addig viszont az egész kb annyi, mint ha Téged rituálisan megkorbácsolnak citromillatú cipőfűzőkkel. Nagyon vicces, nagyon jól lehet róla beszélni/írni kb egy-két napig, de semmilyen következménye nincs.

Most majd megint az lesz, hogy jönnek új "tárgyalók", akik megint megfogalmaznak egy új jelentést, amiről megint szavaznak, majd ha az is sikeres, ugyanez még háromszor - és a végén van egy végszavazás, ahol pl. Lengyelország már kijelentette, hogy nem szavazza meg (tehát ezt előre tudjuk mint ahogy mi se őket), és elképzelhető, hogy a többiek is visszarettenek. Ráadásul ezek éveket emésztenek fel, tehát lehet, hogy mirre oda jutunk, már nem is az Orbán-kormány lesz hatalmon, majd jól megbüntetik pl. Gyurcsányékat Orbánék hibájáért. Ha így haladunk, mire ez "ügy lesz"mi se élünk, az unokáink szavaznak.

Ez így minek? Arra jó, hogy Sargentini, meg a többi jelentéstevő felnyalhassa a zsét a "munkájáért", másra nem.

frikazojd · http://kocs.ma 2018.09.13. 20:05:56

@G. Nagy László: mondom hogy nem itt élsz :D amiket idéztél, azok attól még igazak hogy neked nem tetszik. sajnálom, nem lehet mindenki nemzegyilkos pedofil kommunista.

élveteg 2018.09.13. 20:06:49

@frikazojd:

Én nem sivalkodom édes öregem Hanem higgadtan leírtam valamit Meg sivalkodás helyett elmegyek szavazni Mert én el fogok menni és mindig arra szavazok aki legesélyesebb hogy kilője a balodalt a hatalomnak még a közeléből is

Brained 2018.09.13. 20:10:37

@nick papagiorgo: Nézd, ebben nem az a lényeg, hogy van-e valós jogi következménye, hanem az, hogy annyira páriákká váltunk, hogy úgy érezték tenniük kell valamit. Hasonlóan a Trianon előtti helyzethez, mikor is semmit nem tudtak velünk kezdeni, de amikor alkalmuk lett rá jól elverték rajtunk a port.

frikazojd · http://kocs.ma 2018.09.13. 20:18:17

@élveteg: mindig arra szavazol aki azt mondja amit hallani akarsz és TE jobban jársz vele, függetlenül attól hogy valójában szétbassza az országot. Vagyis eladod a szavazatodat mint a cigányok. Mert nincs annyi eszed hogy ha még TE jól is jársz, ha az ország megy a levesbe, akkor megbaszhatod a kádári nosztaligádat. Undorító.

Brained 2018.09.13. 20:20:30

@élveteg: Igazad van! Amennyiben csak Orbán van és Gyurcsány. Ha ez viszont így van, akkor nekünk annyi. Neked is!

nick papagiorgo 2018.09.13. 20:22:49

@Brained:
csak nyugi, nem vagyunk mi olyan "páriák". Lengyelország is az. Korábban az osztrákok is azok voltak, amikor ott volt Jörg Haider, diplomácialig "blokkolták őket" mert jönnek a nácikok - és ki emlékszik erre, senki, még Jörg Haiderre se.

Aztán októberben beidézik az (amúgy most szoci) Romániát, hangokat hallani Szlovákiáról, Máltáról stb. stb. Még Auszriáról is. Megjött a "kedv", hogy az "új" államoknak beszóljanak a régiek.(mintha náluk lenne a bölcsek köve) Ez adott esetben kontraproduktív lesz, mert lehet itt "páriázni", de most (Trianonnal ellentétben) nem vagyunk egyedül, tehát ha beszólnak kvázi az összes "keletinek",vagy újnak, az csak az ő összetartásukat fogja növelni.

Az van, hogy a "kis" meg az "új"államok azt fogják látni, hogy a régi nagyok tényleg "gyarmatként" kezelik őket, mert nekik semmit se szabad, de a régieket (németek, franciák) senki se idézi be, soha, semmiért. Ebből "bizonyos gondolatok" ébrednek majd. Az Eu maga a tűzzel játszik, de még maga se tudja.

Tenkes Kapitánya 2018.09.13. 20:45:09

Azon töprengek, hogyha az index a főhírek között a címlap tetején számol be arról, hogy bezuhant a forint (=1,2 forintos esés az euróval szemben), akkor az miért nem főhír, hogy utána pár óra alatt 2 forintot erősödött a forint.

Brained 2018.09.13. 20:48:48

@nick papagiorgo: Nagyon szuper elemzés. Az valahogy nem jön ki belőle, hogyha széthullik az unió azt pont mi szívjuk meg legjobban.

nick papagiorgo 2018.09.13. 20:54:10

@Tenkes Kapitánya: ilyeneken nem kell ám csodálkozni :)

Origonál az a hír, hogy "migránsok így meg úgy meg amúgy", indexnél meg az, hogy ma megint megbukott a kormány kétszer, zuhant a forint (azóta visszaerősödött, de erről már nem kell beszámolni) meg úgy általában minden szar meg mindenki hülye. Az index úgy gondolja a "politikai korrektséget" hogy a kormány IS hülye meg az ellenzék IS. Meg amúgy mindenki, csak ők mondják a frankót.

Azt csodálom, hogy aki csak az indexet olvassa, hogy nem vágja fel az ereit, ennyi negatív hír hallatán. No mindegy :)

Jakab.gipsz 2018.09.13. 20:56:11

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Úgy tűnik szeretsz, számolgatni. Rendben akkor számolgassunk együtt.

1989 a gengszter váltás éve.

Magyarország a lakosság létszáma : 10.7 millió fő
Államadósság: 20 milliárd dollár
A nemzeti vagyon 95 % magyar fennhatóság alá tartozott.
+ 30 tonna arany, + egy Tengízi gázmező 80 % készültséggel, (hogy ne legyen gáz ár emelés) és persze a cigányoknak is volt annyi méltóságuk, hogy nem kellett élelmet lopniuk.

És ekkor megérkezett a sátánfajzat Soros és meg szakértette Magyarországot a liberális siserahadaddal, a belvárosi SZDSZ-es farizeusok sok eszével. Névsor olvasást nem tartok.

De Te pedig légy szíves: kussolni.

nick papagiorgo 2018.09.13. 20:58:00

@Brained:
nyugi, nem hullik szét. Ez olyan, mint ahogy az USA lebombázza Irakot, majd bejelentkezik újjáépítésre: azok akik most keményen dolgoznak hogy minket most "kizárjanak", ha arról van szó, még keményebben fognak dolgozni, hogy mi benn maradjunk (akár Orbán a főnök, akár más). Ezt mi is tudjuk, ők is, csak senki nem köti a "nép" orrára :) Üzleti ügyekbe ne szóljanak bele :)

frikazojd · http://kocs.ma 2018.09.13. 20:58:47

@Tenkes Kapitánya: azt nem tudom miért kell hazudozni. Tudod így a 21. században 5 másodperc alatt le tudsz bukni a kamuddal. Szóval egyrészt az tegnap volt, másrészt a teljes cím így hangzott:

"Bezuhant a forint a Sargentini-jelentés megszavazása után, aztán visszaerősödött"

néha ki kéne nézni a komcsi mesevilágodból.

putris72 2018.09.13. 21:00:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Hol a 167 milliárd forint!Tudod a Sargentini is meg említette!Igaz ezt is a Fideszhez sorolta mint sok más hazugságot! Amúgy GDP arányos államadósság van!Nem pedig Kurt úrfi gondolatos!

Tenkes Kapitánya 2018.09.13. 21:06:49

@frikazojd: Az eredeti cím az volt, hogy Bezuhant a forint a Sargentini-jelentés megszavazása után. Én az eredetire emlékeztem, amíg címlapon volt. 14.05 perces hír.
Utána átírták,, mert a végén már délután 4 órai árfolyam is van.

putris72 2018.09.13. 21:08:31

@frikazojd: szabadmagyarszo.com/wp-content/uploads/2018/09/20180704_EP_SargentiniJelent%C3%A9s_HU.pdf Ez kb olyan mintha téged azért rúgnának ki a munkahelyedről,mert 3 ember nem kedvelne,és hazudnának rólad,de aki döntene az csak azokat kérdezné meg a nagy többséget nem! Olvasd el mekkora blődségek vannak benne! Olyan dolgokat vettek bele ami nem igaz,nem most történt,vagy akikre hivatkoznak azokkal nem is beszéltek,és nem is támogatják őket! PL 2 magyar egyetem!

frikazojd · http://kocs.ma 2018.09.13. 21:13:53

@Tenkes Kapitánya: látod hogy hazudsz? pofádba dörgölöm ha akarod. így emlékszel-úgy emlékszel, aztán ugye a valóság meg egész más. és mindig ez van, a fideskomcsik mindig 5 másodperc alatt buknak le. szánalom.

@putris72: semmi olyan nincs benne ami nem lenne igaz. Neked azt mondják a Lendvay utcából hogy nem igaz, te pedig elhiszed mert az kényelme és egyszerű. Én elolvastam (igaz, angolul). Nem tudok belekötni. Apróbb túlzások esetleg vanak, de csak ha nagyon kötekedni akarok.

Tenkes Kapitánya 2018.09.13. 21:16:46

@frikazojd: Te hazudsz. Az eredeti címlapon az volt, amit írtam. 14.05 perkor keltezett cikkben hogyan lehetne 16 órás adat?

frikazojd · http://kocs.ma 2018.09.13. 21:26:20

@Tenkes Kapitánya: Dehát látom hogy hazudsz :D ez már nevetséges. Tudod az index egy híroldal, nem egy fostos blog meg nem is egy habony segglukából idehányt kamugyár. 2-kor még teljesen igaz tény volt, hogy beszakadt a forint. Utána később visszakorrigált, és amikor ez megtörtént, azt is azonnal bevették a cikkbe.

ezzel szemben te azt állítod (másolom): "az index a főhírek között a címlap tetején számol be arról, hogy bezuhant a forint akkor az miért nem főhír, hogy utána pár óra alatt 2 forintot erősödött a forint".

Holott a valóság az, hogy benne volt bizony, még a cikk címében is, ami akkor még ugyanúgy a főoldal tetején volt. És itt próbálsz hazudozni mint egy grazi orbán.

frikazojd · http://kocs.ma 2018.09.13. 21:29:35

@Tenkes Kapitánya: te egyrohasztott barom :D eddig az indexről volt szó, és mikor kimostam a szád a fosommal, idehozol mindenféle szart amiknek (szerencsére) a létezéséről sem tudtam eddig :D

TE ezeket olvasod bazmeg? Már azt is értem a mocskos kommunista fajtád miért lát mindenhol buzipropagandát: mert éjjel-nappal a ratyioldalakat bújjátok.

Tenkes Kapitánya 2018.09.13. 21:43:00

@frikazojd: Az index eredeti hírét több oldal átvette az indexre meghivatkozással, és azok úgy is maradtak. Hiába erőlködsz, A tegnap délutáni főcímlapon úgy volt sokáig, míg a mai főcímlapon nem volt ott, hogy brutálisat erősödött a forint. Ezek a cáfolhatatlan tények.

frikazojd · http://kocs.ma 2018.09.13. 21:55:49

@Tenkes Kapitánya: Mert ugyanabban a hírben volt bazmeg. Előbb esett --> megírták; aztán visszaemelkedett --> azt is megírták. Én nem tudom mi olyan kurva bonyolult ebben. De látom hogy direkt nem érted, igaz, ez téged minősít.

A lényeg hogy ne hazudozz mint a vörös istened, főleg élőben ne, mert esetleg más nem olyan türelmes mint én és nem tolerálja a komcsi propagandát.

élhetetlen 2018.09.13. 22:46:57

@élveteg: És még kifelejtetted, hogy minden második hétvégén elvisznek egy általad kiválasztott tengerparti luxus szállodába magánrepülővel, és állják a költségeidet. Hát igen, vagy a cég nagyon szuper, vagy te. Ha még azért is kapsz bruttó hatvanat háromhavonta, mert bemész dolgozni munkaidőben, akkor nyilván belefér a cégednek, hogy mennyivel többe kerül az idén a készpénzes kafeteria, mint tavaly. Biztosan sokkal értékesebb vagy egy orvosnál, akiknek az önként vállalt túlórát addig nem fizették, míg egyszerre 112-en fel nem mondták a szerződést. Igazad van, ha neked ilyen jól megy, akkor ki nem tojik a güriző orvosokra, ápolókra. Minden rendben.

Tenkes Kapitánya 2018.09.13. 22:56:26

@élhetetlen:
Cinikus és tájékozatlan vagy, valóban sokkal jobb most a munkavállalók helyzete, mint pár éve.
Miért ne fizetnének bruttó 60 ezret háromhavonta hűségpénzként?

élhetetlen 2018.09.13. 23:15:33

@rallus: Elgondolkodtató amit írsz, de leginkább neked kéne elgondolkodni rajta. Nem csak az a korrupció, ha valaki borítékban kap egy összeget. Az is az, ha olyan tendert írnak ki, aminek csak egy cég felel meg. Az is, ha valaminek a legalizálására fél nap alatt átnyomnak egy törvényt, az is, ha valakinek előre szólnak, hogy mit vegyen meg, mert a következő hónapban arra osztanak 100 millás támogatást, addig meg akár adunk kölcsönt, hogy meg tudja venni. Az is, ha valaki megveszi az adott szállodát, és attól kezdve ott vannak az állami, vagy pártrendezvények, amit az adófizetők pénzéből fizetnek. Ezzel nem lehet lebukni, megvette, az övé, a rendezvénynek meg kell hely. De látni azért lehet, akár te is láthatnád. Nem gondolod, hogy aki helyzetbe hoz valakit, az kap is érte cserébe valamit? Vagy ott ott tartasz, hogy Orbán a 700 ezer forintos megtakarítása mellett nyilván csak stoppolt a reptéren, hátha valaki kiviszi egy magángéppel a Vidi BL meccsére Várnába?

élhetetlen 2018.09.13. 23:33:51

@Tenkes Kapitánya: Igazad van. Cinizmus, és tájékozatlanság, ha én az állami kórházban dolgozó orvost, és nővért is munkavállalónak tekintem. Sőt, a falusi védőnőt is, kinek 28 év munkaviszony után 168 eft volt a bruttója, és ezért este nyolckor is felvette a telefont, ha valamelyik szülő hívta. (És ne gyere a diplomás minimál munkabérrel, mert rájuk más bértábla vonatkozik. Valakinek már kikerestem, neked nem fogom, ha érdekel, nézz utána). Az orvosoddal meg közöld éjjel kettőkor, ha egy baleset után éppen megpróbál összerakni, hogy szerinted nem ér annyit, mint egy (nem tudom hol dolgozó) szuper melós. Nem az a kérdés, hogy a melós kaphat-e hűségpénzt, hanem az, hogy az orvosnak miért nem fizetik ki a túlórát.

Tenkes Kapitánya 2018.09.13. 23:57:58

@élhetetlen:
Mondom, hogy cinikus vagy, megismételted, én is megismétlem: cinikus vagy
nőttek a jövedelmek, és emellett vannak gondok, amik korábban ugyanúgy voltak

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.14. 00:02:44

Bolond lyukból bolond szél fúj. Ennyi sületlenséggel és ostoba tudatlansággal be is árazta magát az Európa parlament. Semmi újdonság, eddig is tudtuk hogy ők a politikai élet reszlije, akiktől még a saját pártjuk is úgy szabadul hogy Brüsszelbe/Strasbourgba száműzi őket. Nem igazán számít a "jelentés" amit most maguk alá bocsátottak, engem inkább az érdekel, mi lesz Európából? Mert ez egy rakás kaki, amiből még trágya se lesz

élhetetlen 2018.09.14. 00:54:17

@Tenkes Kapitánya: Hogyne, és a cinikus meghatározása az, ha valaki az állami kórházban dolgozó orvost is munkavállalónak tekinti, és nem csak azt, akit te annak tekintesz, az isten tudja, milyen kategorizálás mentén. Vagy csak az a munkavállaló, akinek nőtt a jövedelme? Vagy komolyan gondolod, hogy az a tanár, aki kapott valamennyi emelést, és emellett megvonták a helyettesítési pótlékot, stb., és több időt kell bent töltenie, ezért az órabére kevesebb, mint volt, annak nőtt a jövedelme? Még valami okosság? Én vagyok cinikus, nem te? (Lehet, hogy nem is cinikus vagy, csak ostoba? Csak kérdezem.)

Bkkzol 2018.09.14. 01:28:33

Szerintem nem kell ezt túl misztifikálni. Megbízást kapott Szar-gentini, hogy milyen jelentést kell neki készíteni. Össze dugta a fejét pár sértődött, hatalomból kiesett másodrendű magyar "politikussal" és pár "civil" szervezettel egy brüsszeli kocsmában és kész is volt a jelentés.
Munka elvégezve!
Ennyi.

Bkkzol 2018.09.14. 01:33:46

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Elég szomorú, hogy egy kontinenst vezetnek ezek a politikai és emberi hulladékok. Élükön a köztörvényes pénzmosó Juncker. Bár ő rendesen ünnepli, hogy nem csukják le!! Vidáman látja a jövőt rendszerint az "isiáza"miatt.

ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI 2018.09.14. 05:12:45

@frikazojd: "a Sargetini jelentés tartalmát tagadni egyszerűen elmebaj, "

Marhasag, nem tudnal mutatni a 30 oldalbol, egy betut sem, ami akar csak kozelitene a valosaghoz.

2018.09.14. 05:56:54

"Korea, meg a többi attól lett nagy, hogy a magyarhoz hasonló módszerrel szintén nepotisztikus alapon összeharácsolt pénzt bátran fektették be otthon az épp korszerű iparágakba.
Mi meg kuncsorogunk a rabszolga-szerelőszalagok telepítéséért, és hiába van pénz a harácsolással nem tudnak leállni. Vagy ha költenek legföljebb valami ostoba fölszínes dologba (kastély bulik)."

<Theory>

A penz a kovetkezokre kell:

1. ECET (Európai Civil Együttműködési Tanácskozás)
2. Steve Bannon: the Movement
3. Az EU kampanyra.
4. Orosz hackerekre

EU kapcsolt de keson:
"Brüsszel alig fizet Magyarországnak"
www.portfolio.hu/unios-forrasok/gazdasagfejlesztes/brusszel-alig-fizet-magyarorszagnak-nagy-donteseket-hozott-a-kormany.297766.html

Putyin es Trump mar eldontottek hogy jobboldali EUt akarnak.
Lassuk ossze jon e.

</Theory>

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.09.14. 08:33:33

Marhaság. Valóban igaz, hogy a problémák nem teljesen specifikusak Magyarországra, mint ahogy az is, hogy a dolog nem csak Magyarországról szól, de nem is az EPP-ről. Ez egy trendről szól, amit meg akarnak állítani. A demokráciák átalakulása hibrid rezsimmé az egész EU-s projektet veszélyezteti. Emiatt Nyugat-Európában sokkal jobban aggódnak, mert ők hozzá vannak szokva a demokráciához. Itt keleten, nekünk ez kevésbé tűnik fel, mert a múltunkból adódóan mi a díszleteknek is tudunk örülni.
Az e miatti aggodalom sem új. Mindössze annyi történt, hogy mostanra sikerült összeszedniük a bátorságukat ahhoz, hogy legalább úgy csináljanak, mintha fellépnének ellene. Ezek a dolgok évek óta téma az EU-ban, de mindig úgy volt, hogy hát szólunk Viktornak és ne verjük nagy dobra. Viktor meg mindig engedett is egy kicsit, hogy azért látszódjék, hogy ő igenis nyitott a kompromisszumra, meg nem is.
Mindössze annyi történt, hogy mostanra fogyott el a türelem.

"hiszen az anya és az apa kifejezések ma már nem igazán számítanak politikailag korrektnek"
WTF? Mit szívsz? Kaphatok belőle?

"a zsidók és a zsidó tulajdon ellen elkövetett erőszakos cselekmények formájában nyilvánul meg." Hol él ez a nő??? Mit tud? Mit látott? Mi az, amiről mi még csak nem is hallottunk?"
A dolog valóban pontatlan, de nem teljesen légből kapott. Még az előző hiszti alatt történtek ilyenek. Az előző hiszti alatt azt értem, hogy ahogy 2007 és 2011 között a cigányok voltak a hiszti tárgyai. 2011 és 2013 között a zsidók. 2015 óta a muszlimok. Ez egy ilyen dolog. Az emberek hajlamosak arra, hogy időnként találjanak maguknak egy ellenséget, azon kitombolják magukat, majd lenyugszanak.

A sztrájktörvényes dolog is pontatlan, de az sem teljesen kitaláció, mert az Orbán-kormány tényleg betiltotta a sztrájkot számos államigazgatási szervnél. Illetve hivatalosan nincs betiltva, csak nagyon nem ajánlott állami alkalmazottaknak. Ld. a tanár, vagy az egészségügyi dolgozók sztrájkjának utóéletét.

Tamáspatrik 2018.09.14. 09:08:33

"a kormányfő rámutatott, hogy a dokumentumban 37 helyen szerepelnek tárgyi tévedések" . magyar mentalitást követ, jogi szőrözést, csakhogy ez nyugati logikával nem működik.
T.képp Orbán elismerte, hogy LÉNYEGÉT tekintve a szöveg igaz, éppen azzal, hogy vannak benne tárgyi tévedések.
ALAPVETŐ tévedésekre kellett volna rámutatnia, de erre nem volt képes.
Egyébként a felsorolt példák sem teljesen állják meg a helyüket. Melyik kormány fejezte be a 4-es metró építését? Az Orbán kormány, ergó van felelőssége.
VOLT legalább egy olyan tankönyvi példa, ahol a nőket úgy állították be, ahogyan a jelentés írja, még ha általánosan nem is igaz.
Antiszemitizmus - nem bizonyítható, de a sorosozásból levezethető annak burkolt formája. Egy olyan országban, ahol léteznek előzményei ilyen logikának, a kormánynak kötelessége egyértelműsíteni a helyzetet, de sosem mondta, hogy CSUPÁN egy emberről vagy egy szűk csoportról van szó.
A nők alulreprezentáltak a politikai életben ez tény, és ebből nem következik a kvóta. A kormányfő, a kormánytagok és befolyásos pártvezetők maguk is nyomhattak volna előre nőket politikai tisztségekbe.
stb.

Attól, hogy egy jelentés túlzó és pontatlan, attól még lehet lényegét tekintve érvényes.

Sőt, annyira köztudott dolgokról van szó, hogy a Néppárt frakció is megszavazta.
Ez persze értelmezhető úgy is mint példát statuálni, bosszút azokkal szemben, akik szét akarják verni az EU-t.

G. Nagy László 2018.09.14. 09:09:17

@Lord_Valdez:

"Ez egy trendről szól, amit meg akarnak állítani" - ez oké. De kurvára nem számít nekik, mi zajlik nálunk, amíg az ő beteg világukat ez nem veszélyezteti. (Filippov cikkéből csak egy lényeges elem hiányzik: Viktor hibrid világát nem egy csodaszép, demokratikus, európai környezetben hozta létre, hanem egy velejéig romlott, önmagát progresszívnek és liberálisnak hazudó, közben csaknem marxista és a legkevésbé sem haladó közegben, amelyet véleménydiktatúra, migránstámogatás és teljes önfeladás jellemez. Ennek a világnak semmi köze sem a demokráciához, sem a liberalizmushoz.)

A demkrácia-duma egyébként is csupán ideológiai felszín, mely alatt komoly politikai helyezkedés zajlik. Viktorunk pedig ügyesen taktikázik: nyitva hagyta a kaput a néppárti frakció előtt is és az új, bevándorlás-ellenes szövetség előtt is. 2019-től simán átveszi a vezetést vagy itt, vagy ott. Hiába állnak szemben Macronnal, valójában mindkettőjük érdeke, hogy a néppárt szakadjon. A felpuhult felét viszi Macron, a radikálisokat Orbán. Itt már nem kispályás foci zajlik. Érdemes megnézni a strassbourgi sajtótájékoztatót: Viktor pontosan tudja, mit tesz. Rezzenéstelen arccal hivatkozik a magyar választókra CEU ügyben, miközben pontosan tudja mindenki, hogy a Fidesz-szavazókat ez baromira nem érdekli. Tudatosan nem tett engedményeket, valójában megeszi reggelire ezt a sok béna európai idiótát.

Tamáspatrik 2018.09.14. 09:13:25

"gazdasági szabadság tekintetében megelőzzük Spanyolországot" - a szöveg nem a gazdasági szabadságról szól.

Budapest, amely a világ legélhetőbb városai közé tartozik, elhajtotta volna a Fidesz kormányt, hiszen a Bp-i választókerületekben kevesebb voksot kapott mint az ellenzék. Csakhogy Bp. az ország lakosságának kevesebb mint 20%-át adja.

Akkor megint ott vagyunk, hogy egész Nyugat-EU sötét, csak a kis 9,5 milliós országban látnak világosan...

Tamáspatrik 2018.09.14. 09:29:34

A jelentés egyébként az alábbi szervezetek jelentésein alapul: Velencei Bizottság, ENSZ szervezetek, EBESZ, GRECO (egy korrupcióellenes csoport), OLAF, Európai Tanács, ezen kívül döntések az Európai Unió bíróságán, amikor nem a magyar kormánynak adtak igazat magánszemélyekkel szemben.
Ergó: a kormány még erősebben tiltani fogja a civil szervezetek működését.
A másik, hogy ahol "Állítsuk meg Brüsszelt" típusú óriásplakátok vannak kitéve, ott nem kell csodálkozni, ha a fagyi visszanyal..

Tamáspatrik 2018.09.14. 09:32:37

@G. Nagy László: "velejéig romlott" - ami nálunk megy az ezzel szemben etalon? Hol élsz te és mi alapján ítélkezel?
Mért van az, hogy aki teheti a "velejéig romlott" nyugatra megy dolgozni???

G. Nagy László 2018.09.14. 09:50:42

@Tamáspatrik: Tartok tőle, hogy összekeversz bizonyos dolgokat.

1. Aki nyugatra megy dolgozni, az elsősorban a háromszoros fizetés reményében teszi, amit abszolút meg tudok érteni. Nem a munkadója az, aki velejéig romlott.

2. Elképesztően sok olyan esetet láttunk Németországban, Svédországban, vagy épp Angliában, amikor teljes hírzárlatot rendeltek el, csk mert bevándorlók áltak valamely bűncselekmény hátterében. (Hogy a legismertebb esetet mondjam: Köln, szilveszter) Ez mi a fene, ha nem velejéig romlottság? A liberális demokrácia ALAPVETŐ kritériuma a nyíltság, a szólás- és sajtószabadság. Ebben messze Nyugat-Európa előtt járunk, még úgy is, hogy nálunk is elég gáz a helyzet.

putris72 2018.09.14. 09:51:32

@Tamáspatrik: Az Europai biroságok?Mit pl a gyilkosnak adtak igazat,hogy a börtönben szar az élet? Hu micsoda igazságtétel!És mi van az áldozatokkal,vagy a családjukkal? Ezek szerint azok így jártak?Micsoda pech!

G. Nagy László 2018.09.14. 09:53:06

@Tamáspatrik:

3. Ami nálunk megy, az sem etalon. Olvastad a posztomat, látod, hogy Filippov Gábor véleményét osztom, erősen kritikus vagyok az Orbán-rezsimmel szemben.

nemecsekerno_007 2018.09.14. 09:57:03

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Na hol van? :) Proli-pletyka szinten zajlik ez a korrupciós hisztéria és sajnos nem veszik az újságírók a fáradságot az alapos munkára. Nyílván a bulvár hozza a kattintást, de ez ugye globális jelenség...

- 35 Milliárd euró: símán elmehetett nyugdíjra, egészségügyi ellátásra, közszféra béreire...
- Mert ugyanis az adókat, járulékokat egy kicsit csökkentették
- és hiányzik az országból kb. 600 ezer járulékfizető, helyettük is az itthon dolgozóknak kell fizetni.

putris72 2018.09.14. 10:12:53

@frikazojd: Az nem vizsgálat barátocskám,hogy idejön magánszemélyként,és 2-3 napig elbeszélget kb 40-50 Magyarországon balhézó balib civilszervezettel,majd vissza megy! Ebben a fércmüben 20 olyan eset van amit már évekkel ezelőtt lezártak!Kb ugyanannyi van ami nemzeti hatáskör!Ergo, ahogy mi sem szólhatunk be az ö országaikban ebbe,ők sem tehetik meg velünk!A többi meg simán hazugság,mert bármelyik országra jobban rá lehetne húzni ezt! Sőt még a Sargentinire is! Mivel nyíltan antiszemita,és Izrael ellenes! Amikor a párttársait fegyvercsempészeten kapták,akkor azt mondta,hogy kár ,hogy ő nem volt ott közöttük! Tudod ez volt az az eset,hogy a fegyvert és lőszert csempésztek a palesztinoknak(Hamász) ,gyógyszer,és élelmiszer helyet! Valamit nem határolódott el egy olyan Izrael ellenes nagygyűlésen ahol az énekelték a migránsok,hogy gázt a zsidóknak! És jó pár zsidót meg is vertek! Tudsz ilyent felhozni itthonról? Romák fizikai bántalmazása! A magyar gárda a balibek idején volt,és a roma gyilkosságok is!A kormányzat akkor eltitkolta,hogy a biztonsági szolgálatai megfigyelték az elkövetőket,és több hozzájuk volt beépítve! A jelentésben a korrupciónál a 4-es metróról beszélnek,ami szintén nem ez a kormány sara! Nök helyzete! Nem itt mondta egy államfő az egyetemista lányoknak,hogy ha zavara őket,hogy zaklatják akkor húzzon burkát,vagy hindzsábot! Nem itt mondták ,hogy zaklatják a vallása miatt a muszlimok akkor vegye föl az Iszlám vallást! Nem itt tagadják le a migránsok által elkövetett eseteket!Nem itt cenzúrázzák a velük szemben megfogalmazott kritikákat!Miközben ezen a közösségi oldalakon a terroristák simán osztogatják meg a lefejezős videóikat! Olvasd el a magyar fordítást és ébredj fel:szabadmagyarszo.com/wp-content/uploads/2018/09/20180704_EP_SargentiniJelent%C3%A9s_HU.pdf

Emmett Brown 2018.09.14. 10:13:17

@nemecsekerno_007: van itthon 600k betöltetlen állás?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.09.14. 10:28:24

@G. Nagy László:
"De kurvára nem számít nekik, mi zajlik nálunk, amíg az ő beteg világukat ez nem veszélyezteti."
Ez részben igaz, részben nem. Számít nekik, de csak akkor lehet mögé tömeges támogatást szerezni, ha már eléri a szavazók ingerküszöbét. Hitler is baromi népszerű volt Angliában sokáig. Amíg nem kezdték el a bőrükön érezni.
Most azt, hogy beteg-e a világuk, és, ha igen, akkor kié nem, hagyjuk.

Filippov világát bárhol létre lehet hozni, ahol olyan emberek élnek, akik nem érzik a szabadság igényét.

Helyezkedés mindig van, sőt ennek köszönheti, hogy eddig nem történt komolyabb fellépés. Az EPP-ben két frakció van, az egyik úgy gondolta, hogy fel kell lépni. A másik, hogy irányítani tudják, ha engedményeket tesznek neki. Mint ahogy Chamberlain is úgy ment haza 38-ban, hogy elhozta a tartós békét Európának.

Erősen kétséges, hogy Orbán mennyire tudja, hogy mit is csinál. Orbán Krisztiánnak van egy olyan megállapítása, hogy olyan nincs, hogy egy rezsim kifelé hazudik, de befelé tudja, hogy mi az igaz. Előbb-utóbb elkezdi elhinni a saját hazugságait. Az a beszéd, amit ott levágott, pontosan arra utal, hogy már ő se tudja, hogy mi igaz, abból, amiket mond.

Brained 2018.09.14. 10:34:10

@CaptainG: pontosan ez történik, amit tőlem idéztél.

nemecsekerno_007 2018.09.14. 10:36:30

@Emmett Brown: Lehetne ha nem kéne ennyire magasan tartani az adók és járulékok szintjét a kieső befizetések miatt.

- több lenne a nettó
- az alacsonyabb hozzáadott értékű ágazatokban is többet lehetne keresni
- több pénz maradna a cégeknél fejlesztésre, új munkaerő képzésére...

csak ennyi... de látom ez nálad bekattant ez a 600 ezer "virtuális" munkahely :D

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.09.14. 10:38:40

@G. Nagy László:
Már elnézést, de ennél nagyobb marhaságot ritkán olvas az ember.
Nálunk permanens hírzárlat van. Ingyenessé tették az MTI-t, hogy szorítsa vissza a többi hírügynökséget, cserébe viszont az MTI nem számol be a kínos dolgokról. Magyarországon törvény van arról, hogy a bűnügyi hírek csak a műsor 20%-t tehetik ki. Minden kormányülés automatikusan titkosításra kerül. Szólásszabadság? Könyörgöm, még az alkotmányba is beleírták, hogy kiket nem szabad sértegetni. Ld. a HVG kálváriája azért, mert a címlapon elsütötték, hogy Nagy Harácsony. Popp Józsefnek az állásába került, hogy azt merte nyilatkozni, hogy nem indokolt a GMO-hisztéria
Nyugaton a hírzárlat addig tart, amíg az ügy le nem zárul. Nálunk kormányváltásig. Miről beszélünk?

Emmett Brown 2018.09.14. 10:48:48

@nemecsekerno_007: igen lehetNE.

de nem az történt, hogy volt 600k állás ahonnan ezek az emberek elmentek nyugatra melózni, és ezek megszűntek. ha így lett volna, akkor maximálisan igazad lenne, és hiányozna a pénz.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.14. 10:49:47

@Tamáspatrik:
Az összes ilyenolyan bizottság jelentése a hazai "független civil" szervezetek adatain alapul. A hang Jákobé a kéz Ézsaué

G. Nagy László 2018.09.14. 10:49:58

@Lord_Valdez:

"Nyugaton a hírzárlat addig tart, amíg az ügy le nem zárul. Nálunk kormányváltásig."

Persze, persze. Nyugaton egyféle hang van, nálunk legalább kétféle. Ez is nagyon gáz, de sokkal előrébb járunk.

Azt kéne világosan látni, hogy az egész PC kultúra, amikor nem nevezheted nevén a dolgokat, iszonyú gáz. Európában egy csomó olyan munkahely létezik, ahol kirúgnak, ha azt mondod: büdös lengyel, vagy szemét magyar. Olyan is van, ahol európait lehet szidni, de színesbőrűt nem. Ez egy BETEG világ! Nyilván senkit sem helyes megbántani, ócsárolni. De ez legyen már a szólásszabadság része, könyörgöm! Ne találjuk már ki, hogy ez progresszív gondolat!!!

nemecsekerno_007 2018.09.14. 10:55:00

@Emmett Brown: A kettő összefügg, de nem írom le századszor...

Annyi történt volna, hogy nem csak a GDP arányos államadósság csökken hanem a számszerű is. Ez egy folyamat, aminek következménye az, hogy kevesebb embernek kell megfizetnie ugyanazt a járulékmennyiséget. Az ok azt, hogy nem mer senki se nekimenni a nyugdíjasoknak. (se) Ezért élünk ezekben a kegyes hazugságokban mint a "nem azért mentek el mert megszűnt 600 ezer munkahely"...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.09.14. 11:07:30

@putris72:
Most komolyan egy dedikált fake news oldalt linkelsz? Minek?
Mit akarsz vele bizonyítani? Hogy tudnak hazudni az Origónál? Felesleges, közismert, jól dokumentált dolog. Azért fizetik őket.

@G. Nagy László:
De honnan veszed ezt az egész marhaságot? Nyugaton sokkal sokszínűbb a sajtó.

Történetesen a PC nagyon is része a progresszivizmusnak, és még azzal is egyet tudok érteni, hogy ez helytelen, de miért hiszed, hogy Magyarország más?
Ha tényleg ezt hiszed, akkor küld szét a céges levelezőrendszerben, hogy az egész menedzsment zsidó és hazaáruló, aztán nézd meg, hogy mi lesz belőle. Vagy írj egy újságcikket és számold hányan perelnek be érte. Még Bayer Zsótika se mer túl nyíltan kimondani dolgokat. Tehát, ha azt mondod, hogy Nyugat beteg világ, akkor mi se vagyunk különbek.

Emmett Brown 2018.09.14. 11:12:52

@nemecsekerno_007: a nyugdíjakat nem fogják csökkenteni, ez szinte teljesen kizárt, nem reális politikailag. megpróbálhatnák csökkenteni komolyabban a terheket, csak az meg elég nagy lyukat ütne a költségvetésben (mondjuk fedezet lenne rá, ha nem faszságokra menne el egy csomó pénz). ha ezt a pénzt átcsatornáznák (nem lopnának annyit, meg nem építenének baromságokat), akkor ez talán megérne egy próbát (ha több pénz marad az embereknél, akkor annak nagy részét úgyis elköltik, tehát előbb-utóbb úgyis visszacsorog egy csomó az államnak). ehhez viszont nagyon szigorú ellenőrzés kellene (hogy ne a nettó maradjon változatlan, hanem a bruttó), meg némi türelem.

Egy jellemző példa: a NAV vendéglátóhelyeken szinte egyáltalán nem ellenőrzi a foglalkoztatottakat (csak a bejelentés tényét), pedig ők is sejtik, hogy nem heti 16 óra minimálbéren+jatt vannak foglalkoztatva a pincérek, de azt is tudják, hogy ha ezt komolyabban feszegetni kezdenék, akkor majdnem mindenki lehúzhatná a rolót, vagy nyugat európai árszint lenne mindenhol.

nemecsekerno_007 2018.09.14. 11:29:49

@Emmett Brown: Jaja, jól látod. Egyébként nagyjából ezekkel próbálkozik az kormány, csak ehhez idő kell. Az idő nekik kedvez egyébként, mert ha sokkterápiát alkalmaztak volna akkor már nem lennének kormányon.

- Ezek amiket leírtál indulásnak jók, de egyrészt amit ellopnak, rosszul használnak fel pénz az nem az a nagyságrend ami a költsévetésben van. (csak a szociális kiadás 5000 Mrd évente)
- Valamint ha a rendszereket nem állítják át fenntarthatóbbra akkor a hiány mindig újratermelődik. lásd.: manyup

A kormány húzza az időt, hogy legyen lehetősége lassú reformokat véghezvinni. Nagyjából ennyi a politikájuk lényege amit gumicsontok szórásával ér el többek között :)
Amire természetesen mindenki rácsap mint pulyka a t@konyr@ :D

G. Nagy László 2018.09.14. 12:20:03

@Lord_Valdez:

"küld szét a céges levelezőrendszerben, hogy az egész menedzsment zsidó és hazaáruló, aztán nézd meg, hogy mi lesz belőle"

Nagy röhögés lenne belőle, semmi egyéb. (Kis cégnél dolgozom, az ügyvezető jó barátom :))

"Történetesen a PC nagyon is része a progresszivizmusnak, és még azzal is egyet tudok érteni, hogy ez helytelen"

Neked, mint a libertarianizmus szószólójának egyenesen kötelességed is, hogy tiltakozz ellene, hiszen szabadságellenes.

Viszont az is fontos, hogy ne dőljünk be minden szónak. A progresszió haladást jelent. Azok az elemek férnek bele, amelyek előremutatóak, amelyek az egyén egyre szélesebb körű szabadságát szolgálják. Mivel a pc nem ilyen, nem is lehet, nem is szabad progresszívnek nevezni. Annak idején a kommunizmust is haladónak gondolták, ám hamar kiderült, hogy zsákutca. És pont azért zsákutca, mert csakis erőszakkal, a szabadság rovására működhet. A pc-vel ugyanez a helyzet. Csak azért, mert Bayer Zsolti négyet lépne visszafelé a múltba, a tekintélyelvű, urambátyám világába, az nem jelenti azt, hogy kettőt azért nem kéne. Nagyon is kéne, ki ebből a zsákutcából, hogy aztán haladhassunk ténylegesen előre.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.09.14. 12:41:37

@G. Nagy László:
Tiltakozom is, de Orbánék, bár rendszeresen elmondják, hogy vége a PC korának, beleírták az alkotmányba és egy csomó törvénybe.

Nem a szóval van a baj, hanem a tartalommal.
A progresszivizmus valóban haladást jelent. A probléma nem ez, hanem erőltetik a társadalom változását valamilyen irányba. A Fidesz egyébként ugyanezt csinálja, csak egy másik irányba.
A progresszivizmus valóban a szabadság kiterjesztését célozza. Csak épp a szabadság alatt nem a tilalom hiányát érti, hanem az eredmény garanciáját. Pl. egy liberális számára, ha azt mondod, hogy lakhatáshoz való jog (most attól tekintsünk el, hogy ilyen jogot ő nem fog elismerni), akkor ő arra fog gondolni, hogy senkit nem lehet a saját lakásától megfosztani. Egy progresszív arra, hogy lakáshoz kell juttatni. Ezzel viszont az a baj, hogy ahhoz, hogy valakit lakáshoz juttass, valakit meg kell erőszakolni. Rá kell kényszeríteni valakit arra, hogy építsen, vagy mondjon le egy meglévőről.
És ezért van az, amit mondasz, hogy a progresszívizmus azon igyekezete, hogy növelje a pozitív szabadságot, végső soron kontraproduktív, mert közben elpusztítja a szabadságot.

Egyébként szerintem is vissza kellene lépni a klasszikus liberalizmus doktrínáihoz, de ehhez olyan nép kell, amelyik többre tartja a szabadságot a kényelemnél és biztonságnál. A magyar nem ilyen. Valahol a kiegyezés környékén elkúrodott a dolog.

Emmett Brown 2018.09.14. 13:01:40

@nemecsekerno_007: harmadannyi faszság lenne, akkor már látható eredménye lehetne a dolognak.

Racionalizálsz, mert te sem hiszed el, hogy tényleg ennyi hülyeséget csinálnak.

G. Nagy László 2018.09.14. 13:30:55

@Lord_Valdez: Amit írsz, azzal - tartalmi tekintetben - tökéletesen egyetértek. De.

Ismételten a gondom a szóhasználattal van. Amire te a progresszív szót használod, arra a helyes kifejezés a BALOLDALI. Való igaz, hogy évtizedek óta megy az agymosás, hogy a kettő egy és ugyanaz, de attól még nem lesz igaz. Én magam a szó klasszikus értelmében liberálisnak vallom magam, és ugyanúgy kiütést kapok a kenetteljes marxizmustól, mint a tömjénfüstös konzervativizmustól.

"Egyébként szerintem is vissza kellene lépni a klasszikus liberalizmus doktrínáihoz, de ehhez olyan nép kell, amelyik többre tartja a szabadságot a kényelemnél és biztonságnál. A magyar nem ilyen. Valahol a kiegyezés környékén elkúrodott a dolog."

Abszolút így látom én is. Itt az idő, hogy változzon az ország. 46 éves vagyok, és az első olyan generációt képviselem, amelyik már egészen normális életkörülmények közt élhet. A gyerekeim generációja - hitem szerint - már nem fog bedőlni egyik immorális szélsőségnek sem.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.09.14. 13:59:32

@G. Nagy László:
Nem. A progresszivizmus egy konkrét politikai eszme, ami a XIX. század második felében született. A baloldaliság viszont a francia forradalomban. Mások a gyökerei és a célkitűzései, bár a XX. század elején sok helyen összenőtt.

Az az emberiség örök baja, hogy nem csak tanul, de felejt is. Volt egy német templom, a Frauenkirche Drezdában. A háborúban lebombázták és évtizedekig romokban hevert. A kommunista rezsim háborúellenes emlékművé nyilvánította. Aztán az újraegyesítés után újraépítették. Hülyén hangzik, de én ezt nagyon sajnálom. Az embereknek szükségük van arra, hogy időről időre emlékeztessék őket arra, hogy mit veszíthetnek.
Az a rossz hírem, hogy a te gyerekeid is valószínűleg nagyon könnyen el fogják engedni a szabadságukat, mert már nem tudják elképzelni, hogy milyen nélküle. Ahhoz, hogy értékelni tudd, amid van, szükséged van arra, hogy tudd azt is, hogy milyen, amikor nincs.

putris72 2018.09.14. 14:00:48

@Lord_Valdez: legikozlekedes.com/2017/11/08/vadasszunk-artatlan-utaskiserokre-van-lejjebb-hvg/#prettyPhoto Gondolom az nem nagyon zavar,hogy pár éve még az Origo is balib média volt!Meg az sem,hogy 2010 előtt nem is nagyon volt jobboldali média! Amúgy a Fake news gyártásban a balib média jeleskedik igazán!

G. Nagy László 2018.09.14. 14:06:11

@Lord_Valdez:

"Ahhoz, hogy értékelni tudd, amid van, szükséged van arra, hogy tudd azt is, hogy milyen, amikor nincs." - Abszolút így van, s ezt lehetőleg ne a saját bőrén érezze az ember. Erre jók a történelemkönyvek, a filmek és a háborúellenes emlékművek is.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.09.14. 14:22:38

@putris72:
Köszönjük, Emese.
Jó is, hogy a téveszmék blogon írod ezeket a téveszméket:
1. Az origo nem volt ballib. Az egy mezei bulvárlap volt.
2. Az alap probléma ott van, hogy a Fidesz mindenkit ballibnek tart, akit nem közvetlenül ő irányít.
3. Természetesen, volt jobboldali média. Sőt számszerűleg még több is, mint baloldali. Az más kérdés, hogy az olvasottsága nem volt magas. Nem fogyasztották az emberek, mert nem voltak rákényszerítve. De tudod, hogy miért? Mert minőségileg gyenge. Nem voltak képesek olyan terméket előállítani, ami a szektán kívül is fogyasztható.
4. A Fidesz által átvett médián kívül sehol nem fordult még elő, hogy tömegével jelenek meg olyan cikkek, amik olyan eseményeket tárgyalnak, amik nem történtek meg a valóságban.

Érdemes elolvasni a konkrét ügyről szóló index cikket:
index.hu/kultur/media/2017/11/09/sajat_kiadovezetojenek_panaszos_sztorijat_irta_meg_a_hvg.hu/
távolságtartó, tárgyilagos
Magát a HVG-s cikket:
hvg.hu/kkv/20171106_Szombat_esti_Ryanairhorror_magyar_utasokkal
ez tárgyilagosan indul, de aztán beleéli magát a szereplő helyébe. Mindenesetre úgy végződik, hogy várják a Ryanair válaszát. Úgy néz ki, mint egy újság.
Ezzel szemben origo: Megint lebukott a HVG
lokál: Kamu volt a hvg.hu repülős sztorija
stb.
Meg se próbálnak úgy tenni, mintha újságok lennének...

Ajánlok valamit, amiből tanulhatsz egy kicsit: index.hu/velemeny/imho/mediafoleny/

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.09.14. 14:24:19

@G. Nagy László:
A romok jók, átérezhetőek. A szabadság hiányát viszont nehéz vizualizálni...

G. Nagy László 2018.09.14. 14:25:25

@Lord_Valdez: Még valami.

"A progresszivizmus egy konkrét politikai eszme, ami a XIX. század második felében született."

Az ország hangja (Echo TV)
Amerika legjobb rock and roll bandája (Aerosmith - mondjuk tényleg)
Tető helyett mondd: BRAMAC
Szilanizálás

Ez puszta marketing, egy szó, egy jelző, egy fogalom kisajátítása. Holnaptól G. Nagy (Superlover) Lászlónak hívom magam. Vagy megalapítom az EGYETLEN IGAZSÁG EGYHÁZÁT. Innentől kezdve mindenki hazuggá válik...

putris72 2018.09.14. 15:51:06

@Lord_Valdez: Hogy sikerült ezt mind leírni röhögés nélkül! A magyar média: Magyar televízió: Mindig az adott kormány(plusz ballibeknél napkelte) Hirtv,ATV,ECO TV,TV2 ,RTL klub,N1. Rádió: Állami: aktuális kormány!Sláger,Danubius,Juventus,Class FM,Music FM,Lánchid rádió,Klubrádió,Tilos rádió, Online média:Index,Origó,Hir24,444,Magyar narancs,HVG,168,Népszabadság,Népszava,888,Pesti Srácok,Euronews(TV-ben is) Magyar Nemzet,Magyar hírlap,Heti válasz,Demokrata,Stop.hu szebbjovo.hu/kie-media-magyarorszagon/ A legtöbb jobboldali média 2010 után alakult, a megye lapok is 1-2 éve nem csak baloldaliak! A TV2 pár éve nem baloldali!Hogy nem zavarta az Uniót,hogy Magyarországon ilyen egyoldalú média egyenlőtlenség van? Az,hogy végre kezd kiegyenlítődni az még nem gond!Vagy igen? Balib tárgyilagosság Index 1-2 napja!Nincs is WC a kebabozóban ahol a migráns erőszakolt! napimigrans.info/88mig%C2%ADransero%C2%ADszak-bu%C2%ADda%C2%ADpes%C2%ADten-a-ri%C2%ADpost-meg%C2%ADsze%C2%ADrezte-a-biz%C2%ADton%C2%ADsagi-ka%C2%ADmera-fel%C2%ADve%C2%ADte%C2%ADleit/ Ja nem az számít,hogy már a második nem erőszakot követi el! Ja és mégis egy WC-ben erőszakolta meg! Nem láttam a tárgyilagos indexen,hogy ja bocs tévedtünk! Szintúgy a Bajai hamis videónál!Amit az MSZP rendelt meg,és a HVG szerkesztői is megnézik mielőtt ki adták volna úgy mintha valaki csak bedobta volna hozzájuk! 444.hu/2013/11/02/bajai-kamuvideo-mindenki-azt-szerette-volna-hogy-igaz-legyen Csináltak egy kamu videót,és utána úgy viselkedtek mintha közük sem lenne hozzá! A vicces,hogy Baján is ők csaltak! Azt állították,hogy azért szállítják egy balos képviselő a romákat 5-6-val szavazni mert nem bírnak menni,és hát megkérték őket! A romák a választás meg ismétlésénél azért nem a baloldalra szavaztak,mert nem kapták meg a hamis nyilatkozatokért,meg a szavazótokért a pénzt,a kajacsomagban meg lejárt cuccok voltak!Elég gáz nem! A Balib politikus,média minden csak nem demokratikus,vagy tárgyilagos,és nem is fuggetlen!Hiteles meg mégannyira sem! Én elolvasom,és megnézem az összes hírt ami valamiról születik! A balib hazugságot,és a jobboldali cáfolatot,és a hitelesebb történetet kis körítéssel!De az legalább igaz! Cáfolj meg bármit amit írtam!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.09.14. 17:11:33

@G. Nagy László:
Minden eszme és mozgalom pozitív színben látja és akarja látattani magát. Még a nemzeti szocializmus is ezt tette. Ez viszont nem befolyásolja azt, hogy az még egy konkrét eszme marad, körülírható tartalommal.

@putris72:
"Hogy nem zavarta az Uniót,hogy Magyarországon ilyen egyoldalú média egyenlőtlenség van?"
1. A TV2 azelőtt se volt baloldali. Az Fidesz baromsága, hogy baloldalinak nevez mindent, amit nem ő irányít.
2. Azért nem zavarta, te fogyatékos, mert nem volt ilyen soha. Elolvastad a linket? Gondolom nem, vagy csak nem értetted meg.
Ha naponta 8 millióan keresték volna a Magyar Nemzetet, akkor naponta 8 milliót nyomtak volna. De nem keresték. A Heti Választ eleinte 60 ezer példányban nyomták, aztán visszavettek 15 ezerre. Azért, mert elnyomták? Nem. Azért, mert nem fogyott.
3. Baromi nagy különbség van aközött, hogy egy sajtó termék nem fogy és hogy egy sajtó termék el van nyomva. Nem túl meglepő módon az első nem szabadságjogi kérdés. Mint ahogy a 168 óra is rétegtermék, viszonylag kis darabszámmal. Tudod, hogy mi a különbség a 168 óra és mondjuk a Magyar Idők között?
Mondjuk a kérdés rossz, mert túl hosszú a lista, de ami idevág az az, hogy az egyikük felfogja, hogy azért van ennyi olvasójuk, mert rétegigényt elégítenek ki. A másik meg azt hiszi, hogy valami ármány áldozata.

Napimigráns? Gratulálok. Jó, hogy nem hírcsárda. Ez az eset, amikor szellemi fogyatékosok egymást idézgetik és nem értik, hogy miért vannak körberöhögve.

putris72 2018.09.14. 18:05:40

@Lord_Valdez: Fogyatékos az te vagy! mno.hu/hetvegimagazin/celcsoportunk-a-csalad-igy-indult-a-kereskedelmi-tevezes-magyarorszagon-2420515 Nem zavar,hogy szinte minden hozzám szólásodba a baloldali média elnyomásáról beszélsz? Te hiszed itt hogy valamiféle ármány áldozata a baloldali média!Egyfelől azt állítod,és nem csak te,hogy a jobboldali médiákat kevesen olvassák,és veszik,mert kis példányszámban van jelen a piacon,és az online feleleteit is alig olvassa valaki! De az is állítod,hogy a sokkal olvasottabb és látogatottabb balib médiákat többen olvassák!Akkor magyarázd meg nekem,hogy az hogy lehet,hogy amit többen néznek,és többen olvasnak az kevesebb emberhez jut el,mint az a jobboldali média amit kevesebben olvasnak,és kevesebb helyre jut el! Ebből az egyre nevetségesebb hazudozásból már nem jössz ki jól! Hát választhattam volna demokratikus igazmondó balib médiát is a giroszos migráns ügyében.De valahogy lapítottak ahogy szoktak!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.09.14. 18:57:42

@putris72:
Hát, kettőnk közül nem én fantáziálok arról, hogy nem létezett jobboldali sajtó...
Feltételezem, hogy a fideszes agyad már kiszűrte a történetelemből a médiaadót, amit hogy-hogy nem csak az RTL Klubnak kellene fizetnie a maximális adókulccsal. Vagy arról, hogy a nagy elérésre való hivatkozással megtiltották, hogy pénzt kérjen a kábelen való továbbításért. A rádiós frekvencia pályázatokat, amiket rendre elvesztettek a nem Fidesz-közeli emberek. A lejárató kampányt Spéder Zoltán indextulajdonos ellen, aki a végén kénytelen volt eladni az indexet.
Az megvan, hogy ingyenessé tették az MTI-t, csak épp a tárgyilagosságát kellett feladni?
De ide tartozik még a plakátok ügye is. Az oszlopra függeszthető elefántfüleket betiltották, mondván balesetveszélyesek. Aztán a céget megvette egy fideszes és valahogy a baleset-veszélyesség hirtelen a múlté lett. Ki érti ezt?
A kormány sajtó tájékoztatóján, ha épp olyanjuk van, nem válaszolnak a nem baráti sajtó kérdéseire.
De egyébként minden rendben a médiában. Senki nincs elnyomva.

"De az is állítod,hogy a sokkal olvasottabb és látogatottabb balib médiákat többen olvassák!"
Még egyszer elmondom, hátha maradt még működő agysejted. Nem ballib. A Blikk, mint legolvasottabb napilap, egyszerűen bulvár. Az RTL Klub, a legnézettebb TV, egyszerűen bulvár. Nem ballib, bulvár. Mint ahogy a TV2 is az volt, mielőtt fideszes kézbe került.
Azért tűnik ballibnek, mert kellően elborult szemmel nézve minden ferde. Volt a 80-as években egy karikatúra. Két paraszt borosüveggel a kezükben nézik a tök egyenes búzát. A két paraszt 45 fokos szögben áll és arról értekeznek, hogy ilyen dőlt búzát nem lehet géppel aratni.
Létezik nem képzelt baloldali lap is: a Népszava, meg valóban ballib: a 168 óra. Csak, hát ezek sehol nincsenek a Blikkhez, vagy Borshoz képest.

"Akkor magyarázd meg nekem,hogy az hogy lehet,hogy amit többen néznek,és többen olvasnak az kevesebb emberhez jut el,mint az a jobboldali média amit kevesebben olvasnak,és kevesebb helyre jut el!"
Mi van? Te érted, hogy mit hordasz össze?

putris72 2018.09.14. 19:15:48

@Lord_Valdez: Hinnye,honnan jön ez a sok hülyeség beöleld? Nem a baloldali kormányok voltak akik mindenféle pályáztatás nélkul ugyanazon feltételekkel mindig meg adták a a baráti kereskedelmi adóknak a frekvenciákat?De!nol.hu/belfold/ujra_palyaztatjak_a_klubradio_frekvenciajat-918001 Na ezt próbálta volna meg a Fidesz! Én értem mit írok,de te már nagyon nagyon belegabalyodtál a hazudozásba!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.09.14. 19:58:45

@putris72:
Komoly gond a funkcionális analfabetizmus. Mint az jól látható.
Szóval a rádió használt egy frekvenciát, amire lejárófélben volt az engedélye és megpályázott egy másikat. Megnyerte a másikat, de a hatóság nem írt ki új pályázatot a régire. Ez egy mulasztás, de van ilyen. Illetve a hatóság nem írta alá az elnyert pályázatot sem, már a választások után. Ez viszont már komolyabb gáz.
Utána a már fideszesített új hatóság úgy döntött, hogy az új, jogosan elnyert frekvenciát veszi el.
És, mindebből te levontad azt a következtetést, hogy valami szörnyűséges mutyit követett el a korábbi kormányzat. Szóval ki is gabalyodott itt bele a hazudozásba?
Ja, és mindezt megfejelted azzal, hogy beidézted az általad fake newsnak titulált Népszabadságot. Szerintem, ezt még gyakorold egy kicsit (lehetőség szerint valaki máson).

putris72 2018.09.14. 20:25:48

@Lord_Valdez: Mivel a balibek a fideszes delegált nélkül döntöttek igen! Így nem nyerhetett! Az akkori uniós média biztos is azt mondta,hogy szabálytalan,és törvénytelen,de el kell fogadni!Látom vannak problémáid!De az is látszik,hogy menthetetlen vagy! Te nevezel minden nem balib médiát fake newsnak,most meg azon csipogsz,hogy onnan idéztem! Tudod te is olyan gigantikus magasságokban álmodtad magad,pedig csak egy hülye vagy a balib tömegből!Ti soha nem értitek meg,hogy nem csak nektek lehet igazatok,és másnak is van véleménye! Ezért a valaki szembesit vele titeket akkor megzavarodtok,személyeskedtek!De végül is mit várjuk a gondolkodni,és kompromisszum képtelen emberektől!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.09.15. 08:25:18

@putris72:
Jaj, de sötét vagy barátom.
Bocsika, de nem igaz. Az egyik delegált pont a nyilatkozó Szalai Annamária volt. Mindössze nem volt a médiatanács feltöltve. De mi akadályozta meg a Fideszt a delegáltak kinevezésében? És hogy-hogy a többi pártnak sikerült? És, ha áprilisban nem írta alá, akkor miért nem írta alá májusban? És honnan veszed, hogy az uniós biztos törvénytelennek nevezte? (Csak, mert nem ez történt. Az uniós biztos a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban fejezte ki az aggodalmát.) Talán lemaradtál róla, de végül a Klubrádió megnyerte a pert. Az összes pert. Mert az történt, hogy sorra nyerte a pereket, de az NMHH mindig újabb trükkel próbálta nem végrehajtani az ítéleteket.
1. Nem neveztem minden nem ballib médiát fake newsnak. Csak a fideszes médiát neveztem annak. Ennek viszont egyszerű ténybeli oka van. Egyrészről, centralizált hírszerkesztés folyik. Másrészről, túl sok a dokumentált eset, amikor lebuktak. És nem olyan dolgokban, hogy nem jártak eléggé utána valaminek, hanem olyanokban, hogy konkrétan más hírekhez tartozó képeket használtak fel és olyan eseményekről is beszámoltak, amik nem történtek meg a valóságban.
2. Csak felhívtam a figyelmedet arra, hogy következetlen vagy még a hazugságban is. Egyszer azt mondod, hogy a ballib média hazudik, máskor már hivatkozási alapként használod. Mindkettőt lehet csinálni, csak nem egyszerre. Válaszd ki, hogy melyik és utána ragaszkodj hozzá.
3. "Ti": engem a világ nyugati részén szélsőjobboldalinak neveznének, szociáldarwinistának, klasszistának stb. Csak Magyarországon neveznek ballibnek, de ott is csak a fideszesek. Ennek oka pedig, hogy az, amit mondtam. Magyarországon a Fideszen kívülieket nevezik annak, beleértve a bulvársajtót is, aminek igazából semmilyen következetes politikai arca nincs.
4. Az igazad és a véleményed két különböző dolog. Véleménye, természetesen, bárkinek lehet, de az igazság ténybeli kérdés.
5. Nem általában személyeskedek, hanem felbosszantanak a hozzád hasonló gondolkodásra nem képes, cserébe iszonyú arrogáns emberek és belőlem is kihozzák.
A legtöbbet általában egyszerűen ignorálom, mert belőlem egy van, hülyéből meg sok, ezért nem érdemes túl sok időt fordítani rájuk. Ha nem szóltál volna hozzám és borítod rám a hülyeségedet, akkor rád se fordítottam volna.

putris72 2018.09.15. 16:52:20

@Lord_Valdez: Látod látod ez a te problémád!Arrogáns vagy okoskodó,másokat sértegető,mindent jobban tudó,de megcáfolni semmit nem tudtál amit írtam! Az nem cáfolat,hogy minden ami Fideszes az szerinted az Fake news! Szerencse a szerencsétlenségben,hogy bár itt sok van belőletek,de a választásokkor kiderül,hogy igazából kevés! Amúgy azért nem kell elpityeregni magad, mert valaki felveszi a kesztyűt,és megcáfolja a hülyeségeket amit írsz! Pont azért nem nyer a baloldal,és nem is fog,mert az emberek felismerték a tényelferdítő hazudozásukat!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.09.15. 17:30:08

@putris72:
Nem okoskodó, hanem okos. Az más kérdés, hogy sokakat irritál, amikor szembesülnek a tudatlanságukkal.
Szerintem elég jól meg lettek cáfolva, az más kérdés, hogy nem ismered fel, mert akarod vagy tudod felismerni.
Tisztában vagyok azzal, hogy az okos ember kisebbség. Ezért nem támogatjuk már 150 éve az általános választójog bevezetését, szemben a baloldallal, akit nem tudsz megkülönböztetni tőlünk.

Halkan megjegyzem, hogy a Fidesz valójában egy erősen baloldali párt. Magyarországon jobboldali pártnak annyi esélye van választást nyerni, mint hintalónak az epsomi derbin. Ahhoz, hogy valóban esélye legyen egy jobboldali pártnak, sokkal kevesebb az állami jóléttől függő ember kellene. Az MSZP-nek többek közt azért nincs esélye, mert baloldali akar lenni egy olyan párttal szemben, ami tőle is balra van. Ezt még akkor se lehetne hitelesen csinálni, ha lenne az MSZP-ben kellően tehetséges ember hozzá.

Tamáspatrik 2018.09.16. 21:04:31

@G. Nagy László: Ahol emberek élnek egymás mellett, ott mindenképp vannak bűnügyek. Ki dönti el, hogy mi számít hírnek a rengeteg gyilkosság és egyéb erőszakos cselekedet közül? Reggeltől estig lehetne beolvasni csak a hírekben.
Nálunk ha egy "migráns" ellop egy kekszes dobozt már az is hír. A németek a másik véglet.
Abból, hogy a német gyakorlat nem helyes, logikailag nem következik, hogy a magyar gyakorlat az.
Mi ugyanígy megtehetjük, hogy jelentést kezdeményezünk a németek vagy svédek ellen, ahogyan ők megtették ellenünk. De ez más téma lenne (nagy valószínűséggel bevándorlás), a két ügy nem függne össze.
Tehát ha támadnak, akkor ne visszatámadj, hogy a másik a "gonoszabb", hanem bizonyítsd be, hogy a vádak hamisak.
Érzelmeid nyilvánvalóan elhomályosították már a józan ítélőképességeid, emiatt tele van a cikked csúsztatásokkal.

Tamáspatrik 2018.09.16. 21:23:22

@nick papagiorgo: A keleti kis országok összlakossága kisebb mint egyedül Németországé. Gazdasági súlyukról is jobb nem is beszélni, gyakorlatilag mind súlytalanok vagyunk, nincs versenyképes termékünk a világpiacon.

Ha te belépsz egy szervezetbe, amely már több mint 40 éve létezik és 14 év után te akarsz dirigálni, hogy milyen legyen, azokkal szemben akik már több mint ötven éve tagok - miközben elfogadtad az irányvonalat, amikor beléptél,- az egy kicsit durva.

Tamáspatrik 2018.09.16. 21:31:08

@nemecsekerno_007: A próféta szóljon belőled. :)

G. Nagy László 2018.09.16. 22:11:03

@Tamáspatrik: Fogalmam sincs, milyen csúsztatásokról beszélsz.

Ami az EU és hazánk - vagy bármely más tagország - viszonyát jellemzi, a belépéskor számtalan nyitott kérdés maradt. Ezek vagy megmaradnak saját hatáskörben, vagy tárgyalni kell róluk. Olyan nincs, hogy Merkelék eldöntik és lenyomják a torkunkon, s mi szolgalelkűen elfogadjuk. A Sargentini-jelentés számos olyan témában elmarasztalt bennünket, amiről szó sem volt belépéskor, s azóta sem született megállapodás róluk. A jogi egyetemek első évfolyamán is visszadobnák ezt az anyagot.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.07. 16:25:47

"beruházás csaknem teljes egészében a Demszky-korszakhoz köthető."

ja, akkor ki kell vizsgálni! hol vannak a felelősök lacika? hazudj valamit szépet!
süti beállítások módosítása