téveszmék

téveszmék

"Az esélyegyenlőség kvótáért kiált"

2022. február 02. - G. Nagy László

 diploma2.jpg

 

Két dologban minden józan ember egyetért. Az első: senkinek sem jó az, ha a társadalom polarizált és széles a leszakadók tábora. A második: a felemelkedés útja a tanuláson és a munkán át vezet. Lehetünk jobbosok vagy balosok - republikánusok vagy demokraták; fideszesek vagy dékások - mindannyian örömmel konstatáljuk, ha a felsőoktatásban szép számmal megjelennek az afroamerikai, illetve idehaza a roma származású hallgatók. Csupán abban van nézetkülönbség, hogy e kívánt eredményt milyen úton érjük el.

 

A woke-gondolkodás szerint a kérdést gyorsan rövidre lehet zárni: sokszínűségi kvóták alapján kell feltölteni az egyetemi helyeket. Ha az Egyesült Államok népességének 13,4%-a fekete, úgy a felsőoktatásban is hozzávetőlegesen ennek a részaránynak kell érvényesülnie, függetlenül az egyéni képességektől és teljesítményektől. Ha a tiszta verseny nem ilyen eredményt hoz - márpedig a gyakorlat szerint ez a helyzet - akkor az afroamerikai jelentkezők előnyben részesítendők; számukra alacsonyabb ponthatárt kell megállapítani. Fura, hogy a világ nyugati felén ez az ezer sebből vérző megközelítés ma már széles körben elfogadott. S hogy mi is a baj a sokszínűségi kvótával?

  • RASSZISTA - Talán ez nem is igényel különösebb magyarázatot.
  • VERSENYELLENES - Mindenféle diszkrimináció a verseny ellen hat, a pozitív megkülönböztetés is.
  • ERKÖLCSTELEN - Az előző két pontból egyenesen következik. Ahol valakit bőrszín alapján pozitív módon diszkriminálnak, ott másokat ugyanilyen alapon ugyanilyen mértékű hátrány ér.
  • MÉLTÁNYTALAN - A leginkább azokkal a fehér felvételizőkkel szemben, akik tiszta verseny esetén bejutottak volna, így azonban kiszorulnak a képzésből.
  • NEM NYÚJT VALÓDI SIKERÉLMÉNYT - Aligha tölt el elégedettséggel bárkit, ha tudja, hogy a bőrszíne alapján nyert felvételt.
  • RONTJA A TÁRSADALOM ÖSSZHATÉKONYSÁGÁT - Gyengébb képességű hallgatókból nagy valószínűséggel gyengébb orvosok, mérnökök, jogászok és közgazdászok válnak. Arról nem is beszélve, hogy a lemorzsolódás is jelentősebb; számottevően kevesebben szereznek diplomát egy ilyen struktúrában. (Vagy pedig az elvárásszintet viszik lejjebb, ami egyes szakmákban akár végzetes is lehet.)
  • MEGBÉLYEGEZ - A többségi társadalomban a kedvezményezettek kapcsán - valóságtartalmától függetlenül - egy olyan kép fog kialakulni, mely szerint az érintettek alacsonyabb rendűek, képtelenek a beilleszkedésre, lehetetlen számukra, hogy önerőből, valódi teljesítményt felmutatva váljanak sikeressé. Talán ez a legpusztítóbb méreg mind közül.

 

A konzervatív és a klasszikus liberális gondolkodásmóddal összeegyeztethetetlen bármiféle kvóta alkalmazása. Ezek a társadalomfilozófiák nem hajlandók feláldozni a morált a diverzitás oltárán, így ragaszkodnak a sportszerűséghez és a tiszta versenyhez. A kérdés csupán az, hogy e hagyományos struktúrában miként lehet helyzetbe hozni a hátrányos helyzetűeket; ha úgy tetszik: miként lehet elősegíteni a valódi esélyegyenlőséget. Nos, ennek eszköztára valójában meglehetősen gazdag. Magyarországon - párthovatartozástól függetlenül - igen sokan dolgoznak a cigányság felzárkóztatásán (hitem és tapasztalataim szerint nem is eredménytelenül), ennek keretén belül számos program segíti egyetemi, főiskolai képzésüket is. A teljesség igénye nélkül csupán néhány példát említek.

  • FELKÉSZÍTÉS - Tanárok, civil szervezetek, alapítványok sora tesz felajánlást, mely szerint ingyenes felkészítést nyújtanak roma származású fiatalok számára egyetemi felvételi kapcsán. Ha létezik tökéletesen sportszerű segítség, úgy elsősorban az ehhez hasonlóakra érdemes fókuszálni. Ez a fajta attitűd nem megúszni, kikerülni igyekszik a megmérettetést, hanem valódi értéket, tudást közvetítve a startvonalra állítja versenyzőit. Én ezt hívom példaértékű támogatásnak. E téren külön említést érdemel az 1996-ban létrehozott Romaversitas Alapítvány, mely többek között ily módon is segíti a roma értelmiségi réteg szélesedését.
  • LAKHATÁS - Mind a felkészülés során, mind a felsőoktatásban eltöltött időszakban hatalmas segítség lehet a lakhatás biztosítása, akár ingyenes kollégiumi helyekkel.
  • ÖSZTÖNDÍJ - A fizetős képzések mecénás általi finanszírozása ugyancsak járható útja a támogatásnak.
  • SPECIÁLIS KURZUSOK - A Corvinus Egyetem által működtetett Roma Kulturális Influencer Képzés iskolapéldája a célzott programoknak.

Ne tévedjünk: a felsoroltak mindegyike belenyúl a versenybe. Gondoljunk azokra a nem roma származású fiatalokra, akik szellemi és anyagi tekintetben sem élveznek előnyt a kedvezményezettekkel szemben, mégsem kapnak ingyenes felkészítést, sem lakhatást, sem ösztöndíjat. Speciális képzést sem indítanak számukra. Az esélyegyenlőség megteremtésének ezen eszközeire mégsem mondjuk, hogy igazságtalanok, vagy károsak lennének. Egész egyszerűen azért nem, mert a teljesítményt, a magas szintű tudást és magát a versenyt is szolgálják, szemben a kvótarendszerrel, amely mindezekkel tökéletesen ellentétes módon hat.

 

A Carter edző c. filmet - Samuel L. Jackson főszereplésével - 2004-ben forgatták. A mozi igaz történeten alapul: Ken Carter 1999-ben azzal került az újságok címlapjára, hogy játékosainak minősíthetetlen tanulmányi eredményei miatt visszaléptette verhetetlen középiskolai kosárlabdacsapatát. Visszatekintve úgy tűnik, az ezredforduló táján még a valódi problémákra valódi, teljesítményalapú válaszokat kerestek. Az elmúlt húsz évben azonban sokat változott a világ. A Floridai Egyetem diáksága például - pár héttel ezelőtt, riporteri villámkérdésekre válaszolva - rendre kiállt a sokszínűségi kvóta mellett, amikor a felsőoktatási felvételi szisztémáról kérdezték őket. Mintegy fél perccel később azonban, amikor a sportcsapatok kerültek terítékre - melyekben az említett filmmel megegyező módon a feketék dominálnak -, ugyanezek a diákok már mereven elzárkóztak mindenféle adminisztratív beavatkozástól. A teljesítménynek kell döntenie - mondták egybehangzóan, s még csak nem is zavarta őket az illogikus kettős mérce, s annak mélységesen immorális volta. Úgy tűnik, megfelelő agymosással bármire rávehető az ember...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr8416971650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildhunt 2022.02.02. 10:25:55

A szocialisták valahogy mindig eljutnak a numerus claususig.

2022.02.02. 10:40:04

@Wildhunt:
csak a kisebbségek felől.

[a tudományegyetemekre, a műegyetemre, a budapesti egyetemi közgazdaságtudományi karra és a jogakadémiákra való beiratkozási] megadásánál [...] arra is figyelemmel kell lenni, hogy az ország területén lakó egyes népfajokhoz és nemzetiségekhez tartozó ifjak arányszáma a hallgatók közt lehetőleg elérje az illető népfaj vagy nemzetiség országos arányszámát, de legalább kitegye annak kilenctizedrészét. (1920. évi XXV. törvénycikk)

amúgy maga az iskola is belenyúl a piaci versenybe. még a magániskola is. bármilyen közvetlen hasznosítható tudás átadása. kérdés, hogy milyen mértékű beavatkozás legyen megengedett. a szinte semmilyentől a szinte bármilyenig vannak példák a történelemben pro és kontra. kinek kinek az ő hite szerint.

2022.02.02. 10:40:39

beiratkozási] engedély megadásánál

Muhammad Balfas 2022.02.02. 11:14:40

@cvsvrs: Kevéssé ismert, hogy a század első felében az amerikai magán egyetemek is korlátozták a felvehető zsidó hallgatók létszámát. Egyébként, ami ma az amerikai egyetemeken megy, az már rég nem antirasszizmus, hanem egyfajta inverz rasszizmus. A fekete bőrszín jelent előnyt. A fehér ember pedig eredendően , születésétől fogva bűnös, Afronácizmus.

G. Nagy László 2022.02.02. 11:22:06

@Wildhunt: Bizony. Mindegy, hogy vörösbe, barnába, vagy feketébe öltöznek.

Wildhunt 2022.02.02. 11:24:17

@cvsvrs: nem igaz. A védendő csoportok felől, melyek meghatározása tetszőleges politikai érdekek mentén történik.

2022.02.02. 12:01:19

@Wildhunt:
a baloldali politika kiindulási pontjában az emberiség áll. és ahhoz képest minden védendő csoportosulás kisebbség. a kizsákmányolásból meggazdagott nyugatiakkal szemben a szegény kis magyarokat védő hazafias politika jobbra sorolódik. például a nagy és gonosz kínával szemben a szegény kis amerikát védő hazafias politika is baloldali demokrata. a szegény kis vietnámiák sújtók jobboldali amerika. a ruszkikkal izmozó: középutas.

2022.02.02. 12:01:59

@Wildhunt:
viszonyítás kérdése, hogy honnan nézve többség, kisebbség.

Alick 2022.02.02. 12:04:45

A leginkább támogatandók (felkészítésben és nem kvótában) a tehetséges, motivált, ugyanakkor nehéz szociális helyzetben lévő tanulók.
Ezt bőrszínre, etnikumra vetíteni nettó rasszizmus.

G. Nagy László 2022.02.02. 12:11:05

@Alick: Igen, amit írsz, az a tökéletesen sportszerű, morálisan kikezdhetetlen álláspont. Egyetértek. Én azért annyi rasszizmust bevállalok, hogy segítsük célzottan a leszakadó etnikumot. Ezért talán még nem jutok a pokolra :)

2022.02.02. 12:31:15

@G. Nagy László:
és a kicsit leszakadókat vajon miért nem preferálod? mert a nagyon leszakadó nem veszélyes.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.02. 12:41:26

@G. Nagy László: A kontraszelekció előbb-utóbb kontraproduktivitást eredményez. Ezért nem hiszek a pozitív diszkriminációs modellekben.

2022.02.02. 12:43:13

@Alick:
a tipikus magániskola, hogy 100 gyerekből 95 gazdag, 70-80 magyar mércével szupergazdag. és azt mondják, hogy 5 nagyon nagyon szegényt és tehetségest fogadnak be. nem kicsit leszakadót, különösen nem középosztálybelit, mert nehogy már legyen bármi társadalmi mobilitás az elitben. és a legjobbakat kiemelik a jobbágysorból vagy a cigánytelepről és azt mondják, hogy ezzel a vidék meg van segítve és nem kiszipolyozva van.

ez a klasszikus nyugati gyarmatosító világkép. és az amerikaiak nem ezt követik. hanem azt mondják, hogy az állami egyetemeket a pozitív diszkriminációra alapozva még inkább lesüllyesztik. és úgy a magánegyetemeket felemkednek. ahol semmilyen diszkrimináció lesz, hanem kőkemény teljesítvényelv.

és ez egy járható úgy. csak európa számára nem járható. ahogyan a gyarmatosító se, vagy csak nagyon erős korlátokkal.

énisfélek 2022.02.02. 12:44:10

A tudást igénylő pozíciókba NE a tudás alapján kerüljenek az emberek, hanem mindig részarányosan: 50% minden esetben nő legyen, X százalék színesbőrű, Y százalék vörös hajú, Z százalék biciklista és így tovább. Azzal ne is törődjünk hogy az illető esetleg tök hülye.

G. Nagy László 2022.02.02. 12:44:22

@cvsvrs: Jogos a felvetés és alapvetően három rétegű a probléma.

1. Az első réteg a közönyé. Senki nem köteles segíteni senkit. Ez tök oké, ez az alap.
2. A második a szociális érzékenységé: ha már segítesz, igyekszel olyat keresni, a egyrészt rászorul (vagyis NAGYON leszakadó), másrészt méltó rá (van benne tehetség és motiváció).
3. A harmadik réteg a biztonságpolitika része. A NAGYON leszakadóknak nincs mit veszíteniük, így veszélyesekké válhatnak.

Mindhárom réteg valós és legitim.

G. Nagy László 2022.02.02. 12:46:21

@énisfélek:

"Azzal ne is törődjünk hogy az illető esetleg tök hülye."

Ahogy mondod. Aztán fekszel a műtőben, a szívedet operálják és egy kvótával bekerült orvos tartja kezében a szikét... :)

Wildhunt 2022.02.02. 12:46:44

@cvsvrs: vagyis nem igaz amit írtál.

2022.02.02. 12:51:22

@CSOKKI MÁLNA:
az amerikai állami egyetemek válnak kontraszelektálttá. nem a mit, a stanford, a harvard, a yale, a princeton veszi fel a transznemű színesbőrűt. legfeljebb a columbiát átnevezik szegény kis feketék jogaiért aggódók magánegyetemévé. ezek nem fognak pozitívan diszkriminálni.

tehát ez most olyan, mintha azt mondanák, hogy a magyar szakiskolában kötelező lakosságarányosan felvenni cigányokat. a legalacsonyabb képzési szintre. az amerikai állami egyetem az olyan az ottani csúcshoz képest kb. olyan, mint magyarországon az eltéhez mérten egy vidéki szakiskola.

G. Nagy László 2022.02.02. 12:58:12

@cvsvrs: Ha az állami egyetem alkalmaz kvótát, az az igazi gáz. A magánegyetem azt vesz fel, akit akar. De az állami az alkotmánnyal megy szembe, ha diszkriminál.

2022.02.02. 12:58:25

@Wildhunt:
akkor így mondom magyarországon a baloldali politika kisebbségi, a jobboldali politika többséget védi. ellenpélda?

2022.02.02. 13:05:34

@G. Nagy László:
magyarországon nem kvóták vannak. hanem mondjuk egy állami egyetem gyakorló iskolájába az egyetemi értelmiség a saját gyerekeit veszik fel. úgy, hogy nincs kvóta. hanem őket veszik fel és kész.

Wildhunt 2022.02.02. 13:17:16

@cvsvrs: melyik jobboldali párt nem védi a kisebbségeket?

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.02.02. 13:42:29

Annyira túl nagy értelme nem nagyon van a felső oktatásnak. Eléggé hamar elavulnak az ott tanultak, vagy válnak teljesen feleslegessé. Persze ez lejjebb szintekre is igaz. Eleve azt kellene megtanulni, hogy mi is a valódi tudomány és mi is az áltudomány. Mi az ami biztos és mi az ami csak vetített a tanításból és tanultakból. Tehát már általános iskola 7-8 osztályában tanulni kellene a helyes érveléstant és az érvelési hibákat is. Azt is, hogy mi is a tudományos módszertan és mi az ami nem az.

Igen pont azért hogy az itt leírt KETTŐS MÉRCÉT is észrevegyék.

Alick 2022.02.02. 13:51:13

@vilagnezet.blog.hu: A szakmai alapozásra valamilyen szinten szükség van, ugyanakkor a módszertani alapozást is kiemelkedően fontosnak tartom.
Az igazi probléma a módszertan implementációjával kezdődik és a következtetések levonásával végződik.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.02.02. 13:56:57

@Alick: Ha az emberek már gyerekkorban megtanulják az érvelési hibákat és a helyes érvelést, akkor rájönnek, hogy egy rakás ideológia tantárgy totál felesleges és kidobható az iskolákból. Így volt ez régen és így van most is. Észreveszik nem csak a természet, de a humán tantárgyakban is az átveréseket .... pölö: politika, jog, teológia nem tudomány .... nem teljesíti a tudományosság feltételeit. Csak ismeretek, ismeret elméletek ... A matek egy segédtudományi eszköz csak ... önmagában problematikus, ha nincs mellette empirikus bizonyíték ... ha ilyen van, akkor nagyon hasznos modellezésre.

2022.02.02. 13:58:06

@Wildhunt:
a jobboldal legfeljebb a határon kívül védi a kisebbséget.

magyarországon a jobboldali pártok általában a többség nevében lépnek fel mondván, hogy a magyarok (vagy akármilyen nembéliek) faszagyerekek. ezt a politikafilozófusok úgy hívják , hogy nacionalizmus. amit állítólag a franciák találtak ki. és ezt nevezik jobboldalnak, mert a konventben az elnöktől jobbra ültek az ancient regime, a status quo hívei. a magyar politikai osztály ezt nem francia forradalmároktól vette át. ti. a natio hungarica ezerszáz éves. ez a férfiaskodó politika számít jobboldalinak ősidők óta. a radikális patriótizmus, mérsékeltebb lokálpatriótizmus, az egyházban a patriarchátus. és ez a férfiaskodás mindig azt mondja, hogy egy csoportosulásnak többségben kell lennie, mert különben jön az anarchia és a káosz. kisebbségi terror. a bűzlő hullahegyekkel.

és erre jön a baloldal, nőieskedve. őszerintük mindenki kisebbség, mert a társadalom csupa kisebbségből áll össze. munkások, a parasztok és az értelmiség. eleve már nem kettőbe, hanem legalább háromba osztanak. azért mert úgy lesz mind kisebbség. és akkor a társadalom úgy áll össze, hogy vannak hobbi csoportok. horgászok, a bélyeggyűjtők. ezek nagyon fontosak. mert ők a "civilek". a különféle inaktívok (nyugdíjas kisebbség), lmbtq közösség, félvér népelemek, fogyatékosok. maroknyi környezetvédő. ezek a társadalom alkotóelemei. a különféle kisebbségek. és ehhez társul a matriarchátus, merkel mutti, mindenki óvónénije keblére öleli őket. ez a klasszikus balos politika.

Alick 2022.02.02. 14:06:28

@vilagnezet.blog.hu: A tapasztalatok, elképzelések mindig is az emberi tudás részét képezték, elég arra felhívni a figyelmet, hogy ezek tökéletlenek és viszonylagosak és bármilyen igazság elsősorban a szűken vett értelmezési tartományban igaz.
Ettől persze a logika, a matek jól alkalmazható eszköz.
Mindez a tudományos vizsgálatokra is igaz, a tudományos módszertannak is megvannak a maga korlátai.

Alick 2022.02.02. 14:16:56

@cvsvrs: kisebbség vs. demokrácia :)

A kompetens szakemberek mindig is kisebbségben voltak a témához nem értők tömegeivel szemben. :)

Le kéne már a francia forradalom egyoldalú téveszméivel is számolni:
- szabadság - amely az állati tömegösztön szintjén a lincselésben teljesedett ki.
A korrekt ellenpont a felelősség.

- egyenlőség: hja kérem, a guillotine alatt mindenki egyenlő... :)
A korrekt ellenpont a hozzáértés.

- testvériség: ez a címszó Káin és Ábel példájától kezdve a testvérek szükségszerű féltékenységével járt együtt.
A korrekt ellenpont az alapvető tisztelet.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.02.02. 14:18:40

@Alick:
A matekkal is vigyázni kell, mert a túldimenzionálás meg dettó áltudomány és el is követték vele ezt sokan.... Jómagam sem tanultam ... később önszorgalommal pótoltam a 4-5 diplomám mellett. Ráadásul reál diplomák. Olyan 140-150 évvel ezelőtt egyes matematikusok a fejükbe vették, hogy a matek a tudományok tudománya, királya, meg királynője ... nem túlzás, hanem valóban ezeket és hasonló kifejezéseket használtak. Aztán létrehozták a matematikai formalizációt, amellyel a FILOZÓFIÁT kívánták teljes egészében matek alá vonni. .... Hilbert < - > Gödel ellentét.... Minden megoldható a matekkal <-> Bizonytalan dolgokkal van tele a matek... Nos egyiknek sincs igaza.... Nos egyértelmű már, hogy a matematika formalizáció nem már mint posztmodern filozófia hülyítés csak... Kidobható KUKA .... , de egy rakás teológust, filozófust, logikai szakembert és még asztrofizikust is , köztük St Hawkingot is megfertőzték ... a MARHASÁGGAL.

2022.02.02. 14:29:57

@Alick:
a baloldal hagyományosan azért elitista. mert azt mondják, hogy az értelmiségi elit az elsőszámú védendő kisebbség, aminek a jogait meg kell védeni a pórnéptől. a jobboldalon általában egy népvezér választódik ki. a tipikusan nőkből álló pedagógus szakszervezet természetes módon balos. és ha egy gyárvárosban a munkások többségben vannak, akkor a szakszervezet széljobbos.

tehát a baloldal az nem munkásosztályt védi, hanem általában a kisebbségeket. és rendszerint nőieskedve teszi. a baloldaliság egy női politikusnak jól áll. és a néppárti politikában is van ilyen. például egy mai hír, hogy a megyében megnyílt a nők háza. egy női alpolgármester találta ki, hogy legyen ilyen is.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2021/nokhaza2.jpg
"Mára a nők szerepe vitathatatlan akár a társadalomban, akár a gazdasági tevékenységekben – mondta Nagyné Legény Ildikó alpolgármester, aki hozzátette: az aktív, dolgozó nőknek igénye van egy olyan közösségi térre, biztos pontra, ahol támaszt, segítséget kaphatnak, feltöltődhetnek és mindezt az Alkotóházban, a Nők Házában megtehetik."
ez a fideszben van. ez baloldali politika. nőies, nőieskedő.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.02. 16:07:27

@cvsvrs:
" az aktív, dolgozó nőknek igénye van egy olyan közösségi térre, biztos pontra, ahol támaszt, segítséget kaphatnak,"
Na, ez a konyha

tiltsál ki te gyökér 2022.02.02. 16:09:32

@G. Nagy László:
"A teljesítménynek kell döntenie - mondták egybehangzóan"
Hát, ez sincs mindig így.
Konkrétan ismertem olyat, akit kitettek az úszócsapatból, mert - bár ő volt a leggyorsabb - de hát kellett a hely a négernek. És ez sem most volt, hanem tizenéve.

Wildhunt 2022.02.02. 16:33:02

@cvsvrs: vagyis a szófosástól eltekintve nem mondtál igazat.

2022.02.02. 17:27:06

@Wildhunt:
a baloldal nőieskedik és kisebbségekért aggódik általában. a jobboldal pedig férfiaskodik, a többség nevében arcosodik.

Alick 2022.02.02. 18:15:54

@CSOKKI MÁLNA: Protofasiszta jelenségek.
Hogy a fasisztát éppen milyen színűre festik, az részletkérdés.
A fehér ember (különösen férfi) a mai korszak üldözendő zsidaja.
Hollywood vagy a BBC talán rá se eszmél, amikor majd elkészítik a Jude Süss aktualizált változatát.

2022.02.03. 09:15:32

@Alick:
az egy opció, hogy amerikából fehérek részben visszavándorolnak európába. feketék részben afrikába. és megindulnak délről a latinok.

alöksz róz 2022.02.03. 14:52:15

@vilagnezet.blog.hu: "Ha az emberek már gyerekkorban megtanulják az érvelési hibákat és a helyes érvelést" - most szívemből szóltál :-)

CSOKKI MÁLNA 2022.02.03. 19:22:09

@cvsvrs: A latinók már egyre inkább republikánusok, holott korábban a Demokrata párt törzsbázisként tekintett rájuk. Csakhogy ezek az alapvetően vallásos katolikus közegből érkező szavazók egyre kevéssé szimpatizálnak a DP-vel a woke elmebaj miatt.

2022.02.04. 14:52:47

@CSOKKI MÁLNA:
a fehérek elvesztették a többséget. és most a feketéket ellenük fordítják. hadd ne fejtsem meg, hogy kik. ázsiát (kínát) ki fogják szorítani. ennek az etnikai küzdelemnek a nyertesei a natív latinók lesznek.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.04. 19:21:48

@cvsvrs: A latinók is a fehér rasszhoz tartoznak. Nincs kőbe vésve, hogy a világ végezetéig demokrata szavazók legyenek. A négeragresszió célpontjai pedig nem ritkán dél-kelet ázsiaiak. Még szorgalmasabbak még racionálisabbak, mint a gyűlölt fehérek.

ViCa 2022.02.05. 17:12:39

"A kérdés csupán az, hogy e hagyományos struktúrában miként lehet helyzetbe hozni a hátrányos helyzetűeket; ha úgy tetszik: miként lehet elősegíteni a valódi esélyegyenlőséget." Mondjuk a közoktatáson való változtatással:
m.eduline.hu/kozoktatas/20220204_nyilt_level
Egyébként itthon is van szociális többlet pontszám (nem bőrszínre)...szerintem jogosan.

taga20 2022.02.05. 19:31:00

na itt van az esélyegyenlőség fityeszbűnözők!:))))

www.youtube.com/watch?v=ilKKozC5gqc

G. Nagy László 2022.02.06. 10:29:03

@taga20: Vicces ez a százfős, orosházi keménymag. Még aki elment meghallgatni ezt a szerencsétlen MZP-t, még azoknak a fején is a tömény érdektelenség látszik...

G. Nagy László 2022.02.06. 10:34:30

@ViCa: Csupán három megjegyzés:

1. A Fidesz leggyengébb pontja az oktatáspolitika, elismerem.
2. A megoldás itt is ugyanaz, mint minden más téren: bízzuk a piacra az oktatást! Az állami iskola sosem lesz jó.
3. Azért érdekes, hogy az összes tanár most kezd hőzöngeni, közvetlenül a választások előtt. Nincs ebben némi politikai szándék? :)

Glokta 2022.02.06. 12:30:27

@G. Nagy László: Nyilván benne van, a Pedagógusok Szakszervezete inkább ellenzéki irányultságú.

Viszont ennél is fontosabb szempont az, hogy egy sztrájknak választás előtt van a legnagyobb esélye a sikerre, ekkor a legvalószínűbb, hogy a kormány beadja a derekát és elfogadja a követeléseket.
süti beállítások módosítása