téveszmék

téveszmék

"Az Orbán-kormány nem húzza ki az elkövetkező négy évet"

2022. április 05. - G. Nagy László

fidesz.jpg

 

"Az Orbán-kormány nem húzza ki az elkövetkező négy évet. Rájuk fog omlani az a válság, amit Orbán Viktor maga idézett elő." - jövendölte Facebook-bejelentkezésében Jakab Péter a választás éjszakáján, majd arról beszélt, hogy az ellenzéknek kell átvennie az ország vezetését, amint a népharag elsöpörte a Fidesz-kabinetet... Az ember nem akar hinni a fülének. Még percek sem teltek el azóta, hogy kiderült: Orbánék rommá verték az ellenzéki összefogást. Még alig pár órával vagyunk túl a szavazáson, amikor bőven lett volna tere a Jakab által fantáziált népharagnak. Nem tapasztaltunk ilyet, ahogyan az elmúlt tizenkét esztendőben sohasem. Igazán fura lehet ennyire torz tudattal létezni. Peti, hiszen éppen titeket söpört el a népakarat...

 

A Jobbik elnöke szemmel láthatóan nem kívánja érzékelni a valóságot. Ahogy az borítékolható volt: Gyurcsánnyal hatalmas egyetértésben Márki-Zayra mutogatnak, mint a bukás egyetlen felelősére. Természetesen MZP is megtette a magáét, ám szó sincs arról, hogy minden rajta ment volna el. És arról sincs szó, hogy a magyar társadalom tökéletesen elégedett volna a regnáló kormányzattal. Ami viszont a Napnál is világosabb: a választópolgárok egyértelműen megüzenték, hogy nem kérnek ebből az összetákolt, szánalmasan inkompetens, semmire sem jó ellenzéki összefogásból. Április harmadikán végképp beigazolódott a régi frázis igazsága: ha valaki Magyarországon kormányt szeretne váltani, annak először az ellenzéket kell leváltania. Vona Gábor ezúttal is perfekt értékelést fogalmazott meg Az ellenzék bukásának öt oka című írásában, melynek mind az öt pontja tökéletes igazság. Külön említést érdemel, amit Jakab Péter személyes felelőssége kapcsán ír: "Nem értette meg, hogy az ő szerepe csupán annyi, hogy hebehurgya akcióival szórakoztassa és fellelkesítse a DK-s néniket, mielőtt leszavaznak a komolyan vehető Dobrev Klárára. Nem az a baj, ha egy politikus csinál karcos, meglepő vagy vicces dolgokat, sőt ez kifejezetten vagány is lehet. A baj akkor van, ha egy politikus teljesítménye ennyiben merül ki." A Jobbik elnöke nem csak ezt nem érti. Videóüzenetében így nyilatkozik: "A hat ellenzéki párt egységét és összefogását meg kell őrizni, és erősíteni kell. Az összefogásnak nincs alternatívája." De Peti, tényleg nem látod, hogy ez sehová sem vezet? Tényleg nem érzékeled, hogy nagyobbat buktatok, mint négy éve? Értem én, hogy nehéz szembenézni saját tévedéseinkkel, de ez már a szándékos vakság minősített esete.

 

"Azt tudjuk mondani, hogy kidobott pénz volt minden fillér, amit a magyarországi baloldalnak adtak. És talán még annyit megengedtek nekem, ha azt mondom, úgy tűnik, hogy a magyar baloldal volt Gyuri bácsi életének legrosszabb befektetése..." Ezek nem csupán a legszellemesebb mondatok Orbán győzelmi beszédéből, de egyúttal egészen pontosan kifejezik a lényeget: ezzel a szedett-vedett bandával lehetetlen választást nyerni. Ez az a kijózanító pillanat, amikor a szponzoroknak és az O1G mantrát daráló, indulattól fűtött választóknak muszáj végre belátniuk, hogy a múlt ellenzéke csúfosan megbukott, s aligha érdemes bármiféle jövőbeli bizalomra.

 

Mindenki tudta, hogy Márki-Zay tökéletes bűnbak lesz választási vereség esetén, azonban illúzió volna azt gondolni, hogy bármely másik kormányfőjelölttel jobb eséllyel szálltak volna ringbe. Fekete-Győr Andrásról soha senki nem hitte el, hogy bármiféle felelős pozíció betöltésére alkalmas. Jakab Péter stílusa köszönőviszonyban sincs azzal a képpel, amely a választópolgárok zömében egy államférfi kapcsán él. Karácsonyt felemésztette a főpolgármesteri szerep, az azzal járó botrányok és kudarcok végeláthatatlan sorozata. Dobrev Klára volt az egyetlen valamirevaló jelölt, akinek elegendő a szürkeállománya és még angolul is beszél, azonban elképesztő társadalmi elutasítottsága a biztos vereséget jelentette volna. (A fene se gondolta volna, hogy MZP is képes ledolgozni magát erre a szintre, vagy még mélyebbre.) Szóval: már amikor felállt ez a mesés ötösfogat, bőven sejthető volt, hogy nincs köztük egyetlen árva jelölt sem, aki győzelemre vihetné ezt az ütött-kopott csapatot.

 

Liberális demokrataként nem mondhatunk mást: virágozzék minden virág! A különböző politikai pártok - a maguk arculatával, üzeneteivel és képviselőivel - valójában olyan termékek, amelyekről a választási piac mond ítéletet. És természetesen minden olyan politikai csoportosulás legitim, amelyre az állampolgárok - szavazataikkal - igent mondanak. Ez azonban semmiképpen sem az a bazár, ahol a speciális, egyéni igények megjelenhetnek. Ez a tömegtermékek piaca. Itt százezreknek kell megfelelni, így megkerülhetetlen, hogy a választáson induló pártok precízen pozicionálják magukat, megjelenítve valamiféle valós értéket, mely elsősorban rájuk jellemző, ugyanakkor viszonylag széles társadalmi réteget szólít meg. A Mi Hazánk Mozgalom - a választási eredményeket tekintve - meggyőzően képviseli a nemzeti radikalizmust. Erre - érzékelhető módon - tényleges igény mutatkozik. A DK ugyanilyen markánsan képviseli a globalizációt, a nyílt társadalmat, a nyugati progressziót, a magyarság teljes feloldását az európai masszában. (Igaz, hogy ezt az elmúlt évszázadok során nettó hazaárulásnak ítélték volna a világ minden táján, ám ennek nincs sok jelentősége. Ha a nemzet többsége nem akar többé saját országot, az épp olyan legitim akarat, mint a határok és az önrendelkezés megtartása.) Erre az eszmeiségre is van néhány százaléknyi társadalmi fogadókészség. A többi ellenzéki párt azonban - a mindent elhomályosító Orbán-fóbián túl - szinte semmit sem képvisel. A Jobbik által hagyott űrt Toroczkaiék töltik be, Jakabéknak az égvilágon semmi küldetés és jövő sem maradt. Az MSZP szép lassan elfogy, a Párbeszéd soha nem is létezett. A Momentum és az LMP lehettek volna a jövő nagy reménységei, azonban az összefogással tökéletesen beleszürkültek a mezőnybe, s mára nem sok maradt sem az ártatlanságból, sem a fiatalos lendületből, sem a liberális, illetve a zöld pártkarakterből.

 

2022. április 4-én úgy áll tehát a helyzet, hogy Magyarország politikai palettáján megnyílt egy 25-30%-os rés, amely kiadó, már csak potens jelöltre vár. Pontosan azt látjuk, amit huszonnyolc évvel ezelőtt, amikor Hornék visszatérésével a hazai jobboldal megsemmisült. A Fidesz kiválóan érzékelte ezt a pártpiaci rést, és azonnal élt is a pillanat kínálta lehetőséggel. Most ugyanez a helyzet, csak a másik oldalon. Vajon lesz-e aki felismeri az ebben rejlő, talán soha vissza nem térő lehetőséget? Vajon lesz-e méltó kihívója Orbánnak 2026-ban? Mert abban biztosak lehetünk, hogy se mindent elsöprő népharaggal, sem előrehozott választással nem kell számolnunk a következő esztendők során. Az új kormány simán és zökkenőmentesen kitölti négyéves ciklusát - erre elég komoly tétben fogadnék. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr617797603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 14:02:29

@Team Vincent: Bocsi, most szálltam le az aranyozott szuperszonikus magángépemmel. Délelőttönként csak így tudok körbenézni a birtokaimon. Maximum a Sorosnak tudok segíteni repülés közben telefonon, hogy hova fektessen be a tőzsdén, nincs időm arra hogy téged alázzalak. Megtaláltad már azt a szótár programot amelyik a geto szót lefordítja olaszról? Mert az olasz alkalmazottaim nem ismernek ilyet.
És valami link arról hogy a getto szó latin eredetű? :-))
Mellesleg fogalmazás gátlót szedsz?

@CSOKKI MÁLNA: A gázszámlám? Valószínűleg növekedni fog, Viktor már lebegteti hogy nem biztos hogy tartható a rezsicsökkentés.

index.hu/belfold/2022/04/06/orban-viktor-az-uj-kormany-osszetetelerol-es-arrol-is-beszelt-hogy-lesz-e-megszoritas/

Szépen beadja nektek és ti tapsolni fogtok hozzá. Különben baromira leszarom a gázárat, manapság a magángépem több kerozin fogyaszt amikor felszállok és elérem az utazó magasságot, mint a gázszámlám. :-))

" Nálam már rég megtanultal volna repülni, páros lábbal rúgtalak volna ki, ez is egy újabb bizonyság a jellemtelensegedrol." Az hogy te páros lábbal rúgnál ki abból hogy következik az én - szerinted - jellemtelenségem?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 14:04:48

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A francba! Ki fogom cseréltetni a Bentleymet, a sofőr egy bukkanóba hajtott és elugrott a kurzor. A vége @Team Vincent: nek szólt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 14:07:23

@Emmett Brown: "1000 milliárdos nagyságrendben kell majd erre lóvé. ezt honnan keríti elő a főnök?" - nem majd, már annyit tolnak bele. Majd most szépen beadja a híveinek és azok tapsikolni fognak. Én meg leszarom, ha az inasom visszaváltja az üvegeket, kijön belőle.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 14:08:41

@napelemügynök: Annyi esze nincs, nem tudja hogy kell megnézni egy nick aktivitását.

Wildhunt 2022.04.07. 15:25:23

@CSOKKI MÁLNA: a kommentek alapján elég sokan komolyan vették.

Libsikéim, bekaphatjátok! 2022.04.07. 15:37:22

@s: "Ha magányosnak érzem magam, elmegyek Bécsbe lakni. A kurva anyátokat."

Nem tudom, hogy most mi a helyzet, de tíz éve egy barátom mesélt azokról a plakátokról a bécsi metróban, amelyek arra biztatták az embereket, hogy tegyék le az érettségit. Érted, az osztrák fővárosi átlagbürger úgy gondolja, hogy neki elég a nyolc elemi. Ezek közé fogsz te elmenni magányodban, menekülve a gombák országából? Jó utat, libsikém.

Emmett Brown 2022.04.07. 15:58:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ok, beletolja. De mibű'? Rezsiszilárd NFT-ből?

Rodney_2 2022.04.07. 16:06:50

@s: A "jogállamisági problémák" kb ilyenek: minden majommigráns beengedése (határnál kivezényelt fogadóbizottságok letérdelnek eléjük, leszopják őket majd átadják a pénztárcájukat és megfelelő számű szűz lányt, különben rasszizmus van és minden magyar náci), buziházasság szerencsétlen gyerekek örökbefogadásával, óvodások terrorizálása hogy váltsanak nemet, minden közhatalmat át kell adni a balliberális zsidó filozófusoknak és torténészeknek, téged besoroznak és egy kurva nagy tankelhárító rakétával a válladon, "Önkéntes" felirattal átlöknek az ukrán határon, stb. Ennyit nem ér az a pár ezer milliárd :) Különben is a ballibsi debil propaganda eddig az volt, hogy az EU pénzeket mind ellopja a NER, stb vagyis az egyszerű emberek életében eddig sem jelentkezett. Most akkor ki hazudik?? Na ugye :)

CSOKKI MÁLNA 2022.04.07. 17:11:49

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Tudod nyugaton most azért olyan kurva magas (150eur/650eur/hó), mert spot áron veszik, míg Magyarország egy hosszútávú szerződést kötött.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 17:19:07

@CSOKKI MÁLNA: Ja hogy te benyeled a propagandát!

index.hu/gazdasag/2022/04/05/energia-foldgaz-gazarak-putyin/

Olvasgass!

"Januárban a központi magyar gáznagykereskedő a KSH-nál terajoule-ban megadott gázmennyiségből kiindulva szinte fillérre az irányadó, ttf nevű holland tőzsde árát, ezer köbméterenként átlag 861 eurót fizethetett a gázért – egész pontosan ezer köbméterenként 32 eurócenttel kevesebbet. A lehetséges becslési pontatlanságok ellenére ez alapján bizton állítható, hogy Putyin februárban valótlanságot állított – írja a Népszava.

Korábbi kutatásaik szerint két hónapos elcsúsztatással Magyarország orosz gáztarifájának íve már szinte résmentesen követi a holland tőzsdei árat – magyarán erősen valószínűsíthető, hogy az orosz fél nem kedvezménnyel, csupán két hónap haladékkal vasalja be tőlünk a tőzsdei árat. Ugyanakkor megjegyzik azt is, hogy decemberben a két hónapos elcsúsztatást figyelembe véve is jelentős, 40 százalékos kedvezményt kaptunk a tőzsdei árhoz képest, igaz, ilyen „bőkezűségben” se előtte, se azóta nem részesültünk."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 17:24:33

@Team Vincent: Helyes! Akkor hozz egy latin, vagy egy olasz szótárat, amelyben szerepel a geto szó! Mert úgy tűnik aki a könyvet írta, egyik nyelvet sem beszélte. Ennyire hiteles.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 17:29:23

@Team Vincent:
hu.wikipedia.org/wiki/Gett%C3%B3
"A gettó (olaszul: ghetto) eredetileg a zsidónegyedet, a zsidók által lakott városrészt jelentette, amelyet eredetileg csak a közös életmód miatt hoztak létre, később a mindenkori hatalom jelölte ki kényszerlakhelyül. A gettók eredetére nézve a szó jelentése adhat némi eligazítást. Valószínűleg a héber get szóból származik, ami elválasztást vagy válólevelet jelent. Velence keresztény lakossága fallal elválasztott városnegyedbe száműzte a helybéli zsidó lakosságot. Ennek megfelelően a gettó kifejezést először Velencében kezdték el használni a zsidók saját magukra, illetve körbefalazott városnegyedük megjelölésére."

CSOKKI MÁLNA 2022.04.07. 17:41:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

www.portfolio.hu/global/20211005/europa-gazvalsagban-az-energiaarak-pedig-legazoljak-a-gazdasagot-503574

"Míg az olajár indexálás ad egy nagyfokú stabilitást, és évtizedek óta bevett az iparágban, ezt az új kereskedelmi rendszert még csak tanulja az európai gázpiac – annak minden jó és rossz oldalával együtt.

Mert persze azt sem szabad elhallgatni, hogy tavaly olyan olcsón lehetett gázt venni Európában, hogy még az is áramot termelt vele, vagy váltott át az ipari termelésében más üzemanyagról gázra, akiknek ez az azt megelőző évtizedben eszébe sem jutott."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 18:02:11

@Team Vincent: Na és ezzel mi van?

" Nálam már rég megtanultal volna repülni, páros lábbal rúgtalak volna ki, ez is egy újabb bizonyság a jellemtelensegedrol." Az hogy te páros lábbal rúgnál ki abból hogy következik az én - szerinted - jellemtelenségem?

Mikor hagyod el a fogalmazásgátló szedését?

s 2022.04.07. 18:14:39

@CSOKKI MÁLNA: Aztán mégis miért?

s 2022.04.07. 18:17:20

@Libsikéim, bekaphatjátok!: Hát . . . ott legalább szólnak, hogy kellene az a kurva érettségi. Itt ilyet sem nagyon látni. Gondolom azért, mert mindenki docens.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 18:18:13

@Team Vincent: "Csak csodálom a fejem" - tudjuk hogy nárcisztikus vagy. Meg hogy fogalmazásgátlót szedsz. :-))

CSOKKI MÁLNA 2022.04.07. 18:23:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Bárki, aki olajár indexált hosszú távú szerződést kötött Putyinékkal, jelentősen olcsóbban jut földgázhoz. Ny-Európa sok országa nem így tett.

s 2022.04.07. 18:24:18

@Rodney_2: Öregem, te tapasztalatból beszélsz! Neked átoperálták a pöcsöd óvodás korodban, leszoptál vagy száz migránst, aztán fasz nélkül átküldtek Ukrajnába. Legalább azt nem veszíted el a nagy jövés-menésben. Azt nem értem, hogy agyat miért nem raktak abba a kibaszott hülye fejedbe, ha már úgyis a műtőasztalon voltál a pöcsöd miatt. Persze rájöttem. Egy lepke agyát akarták agynagyobbító műtét gyanánt a kobakodba ültetni, de nem fért bele, mer kicsi volt a hely.

G. Nagy László 2022.04.07. 18:53:11

@Rodney_2:

"A jogállamisági problémák kb ilyenek: minden majommigráns beengedése (határnál kivezényelt fogadóbizottságok letérdelnek eléjük, leszopják őket majd átadják a pénztárcájukat és megfelelő számű szűz lányt, különben rasszizmus van és minden magyar náci), buziházasság szerencsétlen gyerekek örökbefogadásával, óvodások terrorizálása hogy váltsanak nemet, minden közhatalmat át kell adni a balliberális zsidó filozófusoknak és torténészeknek, téged besoroznak és egy kurva nagy tankelhárító rakétával a válladon, "Önkéntes" felirattal átlöknek az ukrán határon, stb. "

Te, ez annyira pontos és precíz, hogy engedelmeddel használni fogom, így, kompletten, definíciószerűen. Tökéletes, magam sem fogalmaztam volna meg szebben :)

taga20 2022.04.07. 19:06:30

@G. Nagy László: te, ez annyira szar és tróger duma, hogy akinek ez tetszik, az kábé olyan állat, mint a bucsanban vérengző ruszki terroristák.

szerintem laci, te egy szar ember vagy.

ulpius66 2022.04.07. 19:16:50

@G. Nagy László:

Demokrácia ide, demokrácia oda, szólásszabadság ide vagy oda..... EZT A VADBAROM TAGA20 NEVŰ BALLIBSI PROVOKÁTORT ÚGY KIBASZNÁM INNEN, HOGY ÉLETE VÉGÉIG MEGEMLEGETNÉ.........

taga20 2022.04.07. 19:20:13

@ulpius66: mi van munkásőr, viszket a dobtárosod?:)))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 19:40:51

@ulpius66: Itt vagy te mocsok?

"ulpius66
2022.01.24. 13:46:24
Jujjjjjj, de izgi ........

Én már alig várom, hogy feldarabolják ukrajnát!

A legnagyobb részt a Fehéroroszok kapnák, elvégre tőlük vett el legtöbbet Ukrajna, az oroszok megkapnák az egész Donyeck-medencét és a Fekete-tenger melléket, a románok Bukovinát és Moldáviát, a lengyelek Lemberg és környékét (az úgyis évszázadokig lengyel volt.........

Mink magyarok meg Kárpátalját.........

Nagyon várom mán a háborút! "

s 2022.04.07. 19:42:04

@taga20: Remélem komolyan mondta. Mert viccnek azért kicsit durva. :-)

taga20 2022.04.07. 19:43:01

@ulpius66: ehhez mit szósz fityeszretek?

európai parlament 2022.04.07:

"A gáz, kőolaj és nukleáris üzemanyagra vonatkozó embargóról szól állásfoglalást 513 szavazattal, 22 ellenében és 19 tartózkodás mellett fogadták el. A Fidesz 13 EP-képviselője adhatta a nemek túlnyomó részét."

13 putyincsicska fityeszes retek nemmel szavazott.

a bátorok!:)))

s 2022.04.07. 19:43:11

@ulpius66: Van olyan, aki veled van pont így. Csak nem mondta eddig. Pl.: én.

taga20 2022.04.07. 19:45:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

már nevetni sincs kedvem, az ilyen moslék embereken.

s 2022.04.07. 19:45:50

@taga20: Akkor rájabasztak. Most építhetnek vízimalmot. Persze eu. támogatás nélkül.

taga20 2022.04.07. 19:49:02

@s: szerintem nem viccel a fityeszdroid. az élete, hogy valami ép aktuális despota rohadék faszát szopja.

és az ilyen szutyokból van 2.7 misi ebben a retek országunkban.

s 2022.04.07. 19:52:47

@taga20: Megélhetési blogger. Miből éljen az ember, ha nem a mindenkori többségből. Az önálló vélemény képviselése szilárd jellemet kíván.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2022.04.07. 20:34:16

@taga20: Hogy vagy tezsvír? Magadhoz tértél már vasárnap óta? :))

alöksz róz 2022.04.07. 20:40:17

na megjött a dékás köpködőbrigád...

még mindig nem értik

CSOKKI MÁLNA 2022.04.07. 20:41:21

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Mi a helyzet a májustól decemberig terjedő időszakkal?

alöksz róz 2022.04.07. 20:43:41

@taga20: tanulj már meg disztingválni, ember...
hogy a faszba lehet egyenlőségjelet tenni a vérengző orosz terroristák és egy tiedtől különböző véleményen lévő ember között, szálljál már magadba

taga20 2022.04.07. 20:46:27

@_atpijkamo_: teso, engem ez a 12 év úgy meg edzett, hogy csak röhögök a sok fityeszdroidon;)

látod itt van rözse is, és nem érti, hogy lassan vége lesz a pávatáncnak.

taga20 2022.04.07. 20:52:44

@alöksz róz: cigány, rólad mindig szijjas és a csutigeci ugrik be.
nagy a pofátok, mindenkibe belerúgtok, de ha valaki visszaüt, akkor sírtok, mint egy fürdőskurva!

uploads.disquscdn.com/images/fc7e236da7bb97cf467a180b74bb468bb318ab28793dc2f356fed0805f4db6f9.jpg?w=800&h=361

CSOKKI MÁLNA 2022.04.07. 21:04:34

@taga20: Bukik a patás, mese nincs, mostmán télleg..:)

taga20 2022.04.07. 21:11:19

@CSOKKI MÁLNA: kérdezd meg csaut, vagy kádár apádat!:)))

alöksz róz 2022.04.07. 21:48:32

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "A jelenlegi helyzet megmutatja, hogy mennyire ügyesen taktikázva csinált politikai terméket a lakossági villamosenergia- és gázszolgáltatásból a kormány. Tavaly jelentős tér lett volna rezsicsökkentésre, mivel azonban semmilyen politikai indok nem volt erre, a kormány nem is csökkentette a lakossági árakat. Ennek köszönhetően hatalmas összeg gyűlhetett össze az állami szolgáltatónál, ami pedig most, az elszálló energiaárak idején hatalmas szolgálatot tehet."

"Ráadásul uniós összevetésben Magyarországon még így is az egyik legalacsonyabb volt a rezsi."

:-)

alöksz róz 2022.04.07. 21:57:30

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: igen.
és még úgy is kaszáltak rajta, hogy itt volt a legolcsóbb a gáz európában. mennyit nyertek akkor európa-szerte a nagy gázszolgáltató cégek rajta?

na de ennek sajnos valószínűleg nagyon hamar vége lesz az orosz támadás miatt

alöksz róz 2022.04.07. 21:59:22

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: van még :-)
a gaz rablómultikkal fizettetik meg a rezsicsökkentést:

index.hu/gazdasag/2021/11/22/koronavirus-energia-aram-dragulas-ipar-leallas/
"A nagyvállalatok lehetnek a rezsikedvezmény vesztesei"

CSOKKI MÁLNA 2022.04.07. 22:52:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Májustól decemberig jelentőseb olcsóbban kaptuk, ugye?

CSOKKI MÁLNA 2022.04.07. 22:53:21

@taga20: Vajon Ferkó hányadik üvegnél tart Vasárnap este óta? :)

ez a nevem senki 2022.04.07. 23:42:40

@CSOKKI MÁLNA: akkora nagy számot tagucci elképzelni sem tud
még a 6 ujját sem bírja megszámolni

ez a nevem senki 2022.04.08. 00:36:39

Trump Orbán Viktorról: Miután melléálltam, megindult a támogatottsága, mint egy rakéta

tank yu donáld

G. Nagy László 2022.04.08. 08:50:47

@ulpius66: @taga20:

"EZT A VADBAROM TAGA20 NEVŰ BALLIBSI PROVOKÁTORT ÚGY KIBASZNÁM INNEN, HOGY ÉLETE VÉGÉIG MEGEMLEGETNÉ"

Szó sem lehet róla. Kifejezetten szeretem. Abszolút jólelkű figura. Csak picit meg van tévedve :) Sok ilyen barátom van.

G. Nagy László 2022.04.08. 09:08:18

@taga20:

"A gáz, kőolaj és nukleáris üzemanyagra vonatkozó embargóról szól állásfoglalást 513 szavazattal, 22 ellenében és 19 tartózkodás mellett fogadták el. A Fidesz 13 EP-képviselője adhatta a nemek túlnyomó részét. 13 putyincsicska fityeszes retek nemmel szavazott."

Ha a magyar ellenzékben egy csöppnyi tisztesség is volna, ők is nemmel szavaztak volna. Ugyanis konkrétan ez a nemzet érdeke. Természetesen tudjuk, hogy ebből a szankcióból semmi nem lesz. Az EP állásfoglalása súlytalan, a végső döntésnél bukik majd a javaslat.

GyMasa 2022.04.08. 09:36:07

@G. Nagy László:
"Sok ilyen barátom van. "
Akkor neked nincs szükséged ellenségekre!
Én pont az ilyenek miatt nem akarok hazaköltözni.

eßemfaßom meg áll 2022.04.08. 10:21:05

@inebhedj - szerintem: "Az előző Kádár-rendszert se söpörte el a népharag" Mondjuk ennek oka lehetett az az apróság is, hogy amikor a káderrendszer elődjének elsöpréssel megpróbálkozott a népharag akkor bevonult a Vörös Hadsereg Kádárék meghívására és itt is maradt.

eßemfaßom meg áll 2022.04.08. 10:25:22

@G. Nagy László: Na igen, naivan azt gondolná az ember, hogy egy ország képviselője az EP-ben elsősorban a saját országának az érdekeit képviseli nem más országokét.

eßemfaßom meg áll 2022.04.08. 10:26:52

@taga20: Látom már keményen elkezdtél dolgozni orbán 2026-os győzelméért. A munka egy pillanatra sem állhat le.

chrisred 2022.04.08. 10:50:47

@eßemfaßom meg áll: Ne, az EP-ben nem országok, hanem politikai közösségek képviselői ülnek.

2022.04.08. 11:36:53

@chrisred:
akik országokat képviselnek, mivel országok választják meg. értem persze, hogy az európai bizottság azt mondja, hogy ezektől vonatkoztassanak el. magyarán az ep ne legyen népképviselet. az. kis részben legalábbis. ettől demokratikus.

chrisred 2022.04.08. 11:47:31

@cvsvrs: A legkevésbé sem országok választják meg. Csak annyi országokra lebontott szabályozás létezik, hogy egy ország hány képviselőt delegál az EP-be. Ezt leszámítva bármelyik uniós polgár bármelyik ország politikai pártjára szavazhat, ha ott van a bejelentett lakóhelye.

2022.04.08. 13:02:14

@chrisred:
a parlamentáris demokrácia alapja a népképviselet.

értem persze, hogy egyik felfogás az, hogy ebből szerveződjön egy összeurópai pártkongresszus. és abban újhelyi istván szocialista. ül egy üvegpalotában. életében nem látott még gyári munkást közelről. de ő munkásosztályt képviselő szocialista. mint timmermans. aki még távolról se se látott munkást. a luxus villájából átszáll a luxus autójába. szocialista állítólag. az európai értelembett konzervatív márki zay péternek osztály alapon a parasztságot kellene képviselnie. csak ő se azt képviseli. ő egy amerikáner. és ebben a felosztásban a liberálisok - ohne nationalismus - lennének "az" értelmiség. a demokratikus része legalább is. és ezekből az irányzatokból áll össze a filozofikus mesterrassz. és aki ezen kívül áll az fasiszta.

ezt veri szét orbán immár a negyedik választáson.

eßemfaßom meg áll 2022.04.08. 13:04:52

@chrisred: Remélem ezt komolyan mondtad mert viccek azért durva lenne.

eßemfaßom meg áll 2022.04.08. 13:06:09

@chrisred: "A legkevésbé sem országok választják meg." A magyar EP képviselőket az osztrákok meg svédek szavazzák meg?

eßemfaßom meg áll 2022.04.08. 13:10:19

www.europarl.europa.eu/news/hu/faq/0/hogyan-valasztjak-meg-az-europai-parlamenti-kepviseloket

" az egyes országok küldöttségeinek létszáma"
"A Parlamentnek 705 képviselője van, mindannyian egy-egy tagállamot képviselnek"

Szóval az országoknak van küldöttsége akik a tagállamokat képviselik. Legalábbis az EU ezt hazudja.

2022.04.08. 13:24:06

@chrisred:
mégis csak adott ország lakói. az ep választáson magyarország egy elektori körzet.

chrisred 2022.04.08. 13:29:36

@eßemfaßom meg áll: Ja, például a Magyarországon bejelentett lakóhellyel rendelkező osztrákok és svédek is.

chrisred 2022.04.08. 13:40:29

@cvsvrs: Ahogy az országgyűlési választáson is vannak egyéni körzetek, de az egyéni körzetből bejutott képviselő a parlamentben nem a saját körzetét képviseli.

2022.04.08. 14:19:32

@chrisred:
a népképviselők klasszikusan az elektori körzetüket képviselik. értem, hogy újhelyi istván a világ ploterjait képviseli brüsszelben. még azzal se lenne probléma akkor ha azt képviselné. hanem ő a világ burzsoázijának egyesülése nevében képviseli a gyári szakmunkásokat. erre van a szakszervezet. éppen ezek a gyári szakmunkások szavaztak be a jobbikból a fideszbe. a miskolcon a bosch dolgozói kapták a családi adókedvezményt. reálbérük emelkedett forintban. euróban nem. és így a munkaadó és a munkavállaló is örült. orbán ezt kiügyeskedte.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2022.04.08. 14:47:21

@chrisred: "az egyéni körzetből bejutott képviselő a parlamentben nem a saját körzetét képviseli"

Miért nem?

chrisred 2022.04.08. 16:04:08

@_atpijkamo_: Mert nekik az egész ország érdekeit kell képviselni a parlamentben. Ugyanúgy, ahogy a listán bejutott képviselőknek, a képviselői mandátumok között nincs különbség. Azok, akik nagyobb plénum előtt egy adott egységet képviselnek, küldöttnek nevezik.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2022.04.08. 16:36:06

@chrisred: Hülyeség. Azért választják meg a körzetben, hogy őket képviselje. persze ez nem gátolja meg a fide$$es "képviselőket", hogy a geci kívánsága szerint szavazzanak Magyarország érdekeivel szemben.

alöksz róz 2022.04.08. 23:55:59

@G. Nagy László: "Sok ilyen barátom van." - és miből gondolod, hogy azok a barátaid? :D

GyMasa 2022.04.09. 01:15:54

@alöksz róz:
Erre idéztem Don CLeveland-et...
"Akinek ilyen barátai vannak, annak nincs szüksége ellenségre'"

eßemfaßom meg áll 2022.04.09. 13:32:02

@chrisred: "a Magyarországon bejelentett lakóhellyel rendelkező"

chrisred 2022.04.09. 17:56:43

@eßemfaßom meg áll: Tehát Magyarország = a Magyarországon bejelentett lakóhellyel rendelkezők?

eßemfaßom meg áll 2022.04.10. 08:23:49

@chrisred: Hivatalosan akinek itt bejelentett lakóhelye van az itt él. Nem a svédországi svéd szavaz hanem a magyarországi svéd.

chrisred 2022.04.10. 09:32:05

@eßemfaßom meg áll: De a magyarországi svéd szavazhat itt is, vagy szavazhat Svédországban. Mint ahogyan Romániában élő magyar, ha akar, a magyarországi pártokra szavaz, ha akar, akkor a romániai pártokra. Annyi lehetőség és megoldás van, hogy gyakorlatilag egyetlen fő szervezőelv létezik: minden uniós állampolgár egy szavazatot adhat le valamelyik Unión belül bejegyzett és a választáson induló politikai pártra.

hvg.hu/eurologus/20220329_EPvalasztasok_johetnek_a_transznacionalis_listak

2024-ben a tervek szerint még inkább erősödik az univerzalitás elve.

G. Nagy László 2022.04.10. 17:40:09

@chrisred: @eßemfaßom meg áll: @_atpijkamo_: @cvsvrs:

Szerintem mindaz, amiről vitáztok, tisztán technikai kérdés, s mint ilyen, majdhogynem érdektelen. A lényeg sokkal inkább a morális tartalom: a hazád érdekében cselekszel, vagy sem. Évszázadokon át hazaárulásnak hívták volna, ha valaki olyan magatartást folytatott volna, mint a magyar ellenzék az EP-ben. Ma már egy szűk kisebbség (pl. DK) kifejezetten kampányol az ország megszűnéséért, s valójában ez is egy legitim álláspont, ha többségre jut (soha nem fog). 2022-ben a fő gondolati csapásvonal az, hogy még mindig értéknek tekintjük a nemzetállamot; kiváltságnak tekintjük az állampolgárságot és elvárjuk a politikusainktól, hogy MINDENÜTT a hazájuk érdekei tartsák szem előtt. Már nem kiáltunk hazaárulást (ha mérsékeltek vagyunk), de azért mélyen megvetjük azokat, akik a saját népük ellen dolgoznak.

eßemfaßom meg áll 2022.04.10. 17:44:58

@chrisred: de a svéd svéd nem szavazhat itt. De nem is tudom mit vitatkozol, fentebb linkeltem az eu-s szöveget: a képviselő a tagállamot képviseli. Nem ideológiát, nem pártot hanem a tagállamot.

eßemfaßom meg áll 2022.04.10. 17:46:21

@G. Nagy László: Persze de azért jo chris orrát beleverni a hülyeségeibe, olyan nagy képpel tud vérbaromságokat állítani.

chrisred 2022.04.10. 20:57:09

@eßemfaßom meg áll: www.europarl.europa.eu/about-parliament/hu/organisation-and-rules/organisation/political-groups

"Az európai parlamenti képviselők képviselőcsoportok tagjai, amelyek nem nemzeti alapon, hanem politikai hovatartozás szerint szerveződnek. Az Európai Parlamentben jelenleg 7 képviselőcsoport működik."

chrisred 2022.04.10. 21:04:11

@G. Nagy László: Ez is egy álláspont, ami alapján egy nemzetözi szervezet kialakulhat, és így is alakult ki a néppárti vezetésű iddőszakban. De akkor aazt is vegyük figyelembe, hogy ennek vannak következményei is, például az, hogy az uniós értékrend szerint minden tagállam nemzetállam, ahol minden polgár az adott államalkotó nemzet tagja, Romániában és Szlovákiában is.

chrisred 2022.04.10. 21:11:56

@eßemfaßom meg áll: "Nem a svédországi svéd szavaz hanem a magyarországi svéd."

Ami mondjuk az Unión belül egy lakcímbejelentésen múlik. Mint az, hogy egy magyar polgár zalai vagy nógrádi egyéni körzetben szavaz.

eßemfaßom meg áll 2022.04.12. 12:21:59

@chrisred: Hány svédországban élő svéd jelentkezett be szavazni Magyarországra?

eßemfaßom meg áll 2022.04.12. 12:23:21

@chrisred: nem az volt a kérdés, hogy a képviselőcsoportok mi alapján szerveződnek, hanem az, hogy kiket képviselnek.

chrisred 2022.04.12. 15:18:31

@eßemfaßom meg áll: Tévedés, az volt a kérdés, hogy az Európai Parlamentben ülő képviselők országhoz vagy politikai közösséghez tartoznak.

chrisred 2022.04.12. 15:21:08

@eßemfaßom meg áll: Nem tudom, ezt talán számon sem tartják.

eßemfaßom meg áll 2022.04.13. 15:01:47

@chrisred: Nem ez volt a kérdés, te akartad erre elterelni a dologot, ignorálva azt, hogy

"A Parlamentnek 705 képviselője van, mindannyian egy-egy tagállamot képviselnek"

www.europarl.europa.eu/news/hu/faq/0/hogyan-valasztjak-meg-az-europai-parlamenti-kepviseloket

chrisred 2022.04.13. 15:14:28

@eßemfaßom meg áll: "chrisred2022.04.08. 10:50:47
@eßemfaßom meg áll: Ne, az EP-ben nem országok, hanem politikai közösségek képviselői ülnek."

"eßemfaßom meg áll2022.04.08. 13:10:19
www.europarl.europa.eu/news/hu/faq/0/hogyan-valasztjak-meg-az-europai-parlamenti-kepviseloket

" az egyes országok küldöttségeinek létszáma"
"A Parlamentnek 705 képviselője van, mindannyian egy-egy tagállamot képviselnek"

Vagyis te 13:10-kor beírtál valamit, én meg beültem az időgépbe, hogy 10:50-kor eltereljem a dolgot. Erről, azt hiszem, ennyit...

eßemfaßom meg áll 2022.04.14. 07:45:27

@chrisred: rohadék internet, hogy az előzmények is rajta vannak:

"eßemfaßom meg áll 2022.04.08. 10:25:22
@G. Nagy László: Na igen, naivan azt gondolná az ember, hogy egy ország képviselője az EP-ben elsősorban a saját országának az érdekeit képviseli nem más országokét."

"chrisred 2022.04.08. 10:50:47
@eßemfaßom meg áll: Ne, az EP-ben nem országok, hanem politikai közösségek képviselői ülnek."

chrisred 2022.04.14. 08:26:43

@eßemfaßom meg áll: Igen, ezért reagáltam rá, hogy az Európai Parlamenttel kapcsolatban értelmetlen kitétel, hogy "egy ország képviselője", mert ott az EP frakcióknak vannak képviselői.

eßemfaßom meg áll 2022.04.14. 08:55:53

@chrisred: "ott az EP frakcióknak vannak képviselői." akik a tagállamokat képviselik, lásd fentebb az elég konkrét eu-s szöveget.

Tényleg nem unod még a tátott szájjal faszerdőben rohangálást?

chrisred 2022.04.19. 07:52:45

@eßemfaßom meg áll: ' "ott az EP frakcióknak vannak képviselői." akik a tagállamokat képviselik, lásd fentebb az elég konkrét eu-s szöveget.'

Csak éppen nem erről volt szó. További jó szalmabábozást!

eßemfaßom meg áll 2022.04.21. 09:16:10

@chrisred: De, konkrétan erről volt szó:

"eßemfaßom meg áll2022.04.08. 10:25:22
@G. Nagy László: Na igen, naivan azt gondolná az ember, hogy egy ország képviselője az EP-ben elsősorban a saját országának az érdekeit képviseli nem más országokét."

ebbe vakkantottad be a baromságodat:

"chrisred2022.04.08. 10:50:47
@eßemfaßom meg áll: Ne, az EP-ben nem országok, hanem politikai közösségek képviselői ülnek."

chrisred 2022.04.21. 09:25:54

@eßemfaßom meg áll: Hányszor próbálod újra kezdeni? Egyszer már leírtam:, értelmezhetetlen az a kitétel az Európai Parlamentnél, hogy "egy ország képviselője". Az EP választáson nem az országok versengenek képviselői helyekért, hanem az országokon belüli politikai erők. A mandátumot szerzett képviselők pedig nem az országuk frakciójában kapnak helyet, hanem egy adott transznacionális kéviselőcsoportban..
süti beállítások módosítása