téveszmék

téveszmék

"Az Orbán-kormány nem húzza ki az elkövetkező négy évet"

2022. április 05. - G. Nagy László

fidesz.jpg

 

"Az Orbán-kormány nem húzza ki az elkövetkező négy évet. Rájuk fog omlani az a válság, amit Orbán Viktor maga idézett elő." - jövendölte Facebook-bejelentkezésében Jakab Péter a választás éjszakáján, majd arról beszélt, hogy az ellenzéknek kell átvennie az ország vezetését, amint a népharag elsöpörte a Fidesz-kabinetet... Az ember nem akar hinni a fülének. Még percek sem teltek el azóta, hogy kiderült: Orbánék rommá verték az ellenzéki összefogást. Még alig pár órával vagyunk túl a szavazáson, amikor bőven lett volna tere a Jakab által fantáziált népharagnak. Nem tapasztaltunk ilyet, ahogyan az elmúlt tizenkét esztendőben sohasem. Igazán fura lehet ennyire torz tudattal létezni. Peti, hiszen éppen titeket söpört el a népakarat...

 

A Jobbik elnöke szemmel láthatóan nem kívánja érzékelni a valóságot. Ahogy az borítékolható volt: Gyurcsánnyal hatalmas egyetértésben Márki-Zayra mutogatnak, mint a bukás egyetlen felelősére. Természetesen MZP is megtette a magáét, ám szó sincs arról, hogy minden rajta ment volna el. És arról sincs szó, hogy a magyar társadalom tökéletesen elégedett volna a regnáló kormányzattal. Ami viszont a Napnál is világosabb: a választópolgárok egyértelműen megüzenték, hogy nem kérnek ebből az összetákolt, szánalmasan inkompetens, semmire sem jó ellenzéki összefogásból. Április harmadikán végképp beigazolódott a régi frázis igazsága: ha valaki Magyarországon kormányt szeretne váltani, annak először az ellenzéket kell leváltania. Vona Gábor ezúttal is perfekt értékelést fogalmazott meg Az ellenzék bukásának öt oka című írásában, melynek mind az öt pontja tökéletes igazság. Külön említést érdemel, amit Jakab Péter személyes felelőssége kapcsán ír: "Nem értette meg, hogy az ő szerepe csupán annyi, hogy hebehurgya akcióival szórakoztassa és fellelkesítse a DK-s néniket, mielőtt leszavaznak a komolyan vehető Dobrev Klárára. Nem az a baj, ha egy politikus csinál karcos, meglepő vagy vicces dolgokat, sőt ez kifejezetten vagány is lehet. A baj akkor van, ha egy politikus teljesítménye ennyiben merül ki." A Jobbik elnöke nem csak ezt nem érti. Videóüzenetében így nyilatkozik: "A hat ellenzéki párt egységét és összefogását meg kell őrizni, és erősíteni kell. Az összefogásnak nincs alternatívája." De Peti, tényleg nem látod, hogy ez sehová sem vezet? Tényleg nem érzékeled, hogy nagyobbat buktatok, mint négy éve? Értem én, hogy nehéz szembenézni saját tévedéseinkkel, de ez már a szándékos vakság minősített esete.

 

"Azt tudjuk mondani, hogy kidobott pénz volt minden fillér, amit a magyarországi baloldalnak adtak. És talán még annyit megengedtek nekem, ha azt mondom, úgy tűnik, hogy a magyar baloldal volt Gyuri bácsi életének legrosszabb befektetése..." Ezek nem csupán a legszellemesebb mondatok Orbán győzelmi beszédéből, de egyúttal egészen pontosan kifejezik a lényeget: ezzel a szedett-vedett bandával lehetetlen választást nyerni. Ez az a kijózanító pillanat, amikor a szponzoroknak és az O1G mantrát daráló, indulattól fűtött választóknak muszáj végre belátniuk, hogy a múlt ellenzéke csúfosan megbukott, s aligha érdemes bármiféle jövőbeli bizalomra.

 

Mindenki tudta, hogy Márki-Zay tökéletes bűnbak lesz választási vereség esetén, azonban illúzió volna azt gondolni, hogy bármely másik kormányfőjelölttel jobb eséllyel szálltak volna ringbe. Fekete-Győr Andrásról soha senki nem hitte el, hogy bármiféle felelős pozíció betöltésére alkalmas. Jakab Péter stílusa köszönőviszonyban sincs azzal a képpel, amely a választópolgárok zömében egy államférfi kapcsán él. Karácsonyt felemésztette a főpolgármesteri szerep, az azzal járó botrányok és kudarcok végeláthatatlan sorozata. Dobrev Klára volt az egyetlen valamirevaló jelölt, akinek elegendő a szürkeállománya és még angolul is beszél, azonban elképesztő társadalmi elutasítottsága a biztos vereséget jelentette volna. (A fene se gondolta volna, hogy MZP is képes ledolgozni magát erre a szintre, vagy még mélyebbre.) Szóval: már amikor felállt ez a mesés ötösfogat, bőven sejthető volt, hogy nincs köztük egyetlen árva jelölt sem, aki győzelemre vihetné ezt az ütött-kopott csapatot.

 

Liberális demokrataként nem mondhatunk mást: virágozzék minden virág! A különböző politikai pártok - a maguk arculatával, üzeneteivel és képviselőivel - valójában olyan termékek, amelyekről a választási piac mond ítéletet. És természetesen minden olyan politikai csoportosulás legitim, amelyre az állampolgárok - szavazataikkal - igent mondanak. Ez azonban semmiképpen sem az a bazár, ahol a speciális, egyéni igények megjelenhetnek. Ez a tömegtermékek piaca. Itt százezreknek kell megfelelni, így megkerülhetetlen, hogy a választáson induló pártok precízen pozicionálják magukat, megjelenítve valamiféle valós értéket, mely elsősorban rájuk jellemző, ugyanakkor viszonylag széles társadalmi réteget szólít meg. A Mi Hazánk Mozgalom - a választási eredményeket tekintve - meggyőzően képviseli a nemzeti radikalizmust. Erre - érzékelhető módon - tényleges igény mutatkozik. A DK ugyanilyen markánsan képviseli a globalizációt, a nyílt társadalmat, a nyugati progressziót, a magyarság teljes feloldását az európai masszában. (Igaz, hogy ezt az elmúlt évszázadok során nettó hazaárulásnak ítélték volna a világ minden táján, ám ennek nincs sok jelentősége. Ha a nemzet többsége nem akar többé saját országot, az épp olyan legitim akarat, mint a határok és az önrendelkezés megtartása.) Erre az eszmeiségre is van néhány százaléknyi társadalmi fogadókészség. A többi ellenzéki párt azonban - a mindent elhomályosító Orbán-fóbián túl - szinte semmit sem képvisel. A Jobbik által hagyott űrt Toroczkaiék töltik be, Jakabéknak az égvilágon semmi küldetés és jövő sem maradt. Az MSZP szép lassan elfogy, a Párbeszéd soha nem is létezett. A Momentum és az LMP lehettek volna a jövő nagy reménységei, azonban az összefogással tökéletesen beleszürkültek a mezőnybe, s mára nem sok maradt sem az ártatlanságból, sem a fiatalos lendületből, sem a liberális, illetve a zöld pártkarakterből.

 

2022. április 4-én úgy áll tehát a helyzet, hogy Magyarország politikai palettáján megnyílt egy 25-30%-os rés, amely kiadó, már csak potens jelöltre vár. Pontosan azt látjuk, amit huszonnyolc évvel ezelőtt, amikor Hornék visszatérésével a hazai jobboldal megsemmisült. A Fidesz kiválóan érzékelte ezt a pártpiaci rést, és azonnal élt is a pillanat kínálta lehetőséggel. Most ugyanez a helyzet, csak a másik oldalon. Vajon lesz-e aki felismeri az ebben rejlő, talán soha vissza nem térő lehetőséget? Vajon lesz-e méltó kihívója Orbánnak 2026-ban? Mert abban biztosak lehetünk, hogy se mindent elsöprő népharaggal, sem előrehozott választással nem kell számolnunk a következő esztendők során. Az új kormány simán és zökkenőmentesen kitölti négyéves ciklusát - erre elég komoly tétben fogadnék. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr5917797603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desvv 2022.04.05. 06:19:14

Az ellenzéket pofánbaszta a valóság! Megpróbálták elnémítani a baloldali mantrákat kritizáló hangokat, és hát így jártak.

Ment/megy a kritizálók cimkézés, hol náci, hol homofób, hol buta vidéki, . . . meg persze a cenzúra is, hogy megvédjék a saját nyájuk safe place-ét, csak hát ettől még a kritizálók véleménye nem változott és jött a választás, ahol nem működött a PC culture. Ennyike!

desvv 2022.04.05. 06:25:08

Ráadásul a homofób népszavazással is beszopták, mert érvénytelenség esetén nincs semmi kötelezettsége a kormánynak, így max csak álmodozhat róla a baloldal, hogy Orbánék visszavonják majd.

A 3,5 millió érvényes szavazat ~92%-a "NEM" lett, és még ha a érvénytelen szavazatokat "IGEN"-nek is vennék, akkor is közel dupla annyi lenne a "NEM"-ek aránya.

G. Nagy László 2022.04.05. 07:30:53

@desvv: "és még ha a érvénytelen szavazatokat "IGEN"-nek is vennék, akkor is közel dupla annyi lenne a "NEM"-ek aránya."

Ez igaz, és persze azt is tudjuk, hogy ez totál elvtelen matek lenne. Ezek sokkal inkább "NEM"-et jelentenek, hiszen a szavazópolgár - aki igazán protestálni akar - azzal tudná ezt legjobban kifejezni, ha "IGEN"-t ikszel. A legelvetemültebb DK-sokon kívül azonban erre kevesen képesek, így inkább az elvtelen, óvodás durcázást választották.

Tudtuk, hogy ez lesz. Ha a Fidesz azt kérdezte volna, hogy a pisztáciafagyi finomabb-e, avagy a teveszar, erre sem válaszoltak volna, csak mert nem szeretik a kérdés feltevőjét. Fel sem tűnik ezeknek az okosoknak, hogy ez mennyire gyermeteg hozzáállás. Ugyanis arról van szó, hogy a valódi protestálásra ott van a parlamenti pártív. Simán be lehet ikszelni az ellenzéket, majd lehet őszintén válaszolni a négy feltett kérdésre. De nem tették, mégpedig két okból: egyrészt a gyűlölet és a rombolás a lételemük, másfelől ők maguk sem hittek a kormányváltásban, és ezt a soványka örömöt azért megtartották maguknak...

A helyzet az, hogy MINDEN TISZTELETEM azoké az ellenzéki szavazóké, akik vállalták az elvi állásfoglalást. Még azokat is nagyságrendekkel jobban tisztelem, akik igennel szavaztak, mert ez legalább egy karakán kiállás, szemben az érvénytelenül szavazókkal, még akkor is, ha ezeknél egyértelműbb "NEM" válaszokat el sem lehet képzelni. Tényleg óvodás szinten mozog az ország negyede.

desvv 2022.04.05. 08:10:39

@G. Nagy László:

Igen, egyetértünk!

A legszánalmasabb az, hogy baloldali gittegyletek az érvénytelenség és a szavazati arányok ellenére követelik a "homofób" jogszabály visszavonását.

Mennyire demokratikus, ugye? Van 3,2 millió "nem" szavazat, és ezzel szemben van 250 ezer "igen" és 1,6 millió érvénytelen szavazat, és akkor vissza kellene vonni a jogszabályt. Totál agyrém!

G. Nagy László 2022.04.05. 08:32:00

@desvv: Három dolgot azért érdemes leszögezni.

1. A Fidesz ezúttal is ügyesen fogalmazta meg a kérdéseket. Ezekre józan ember nem mond igent.
2. Nincs jelentősége az érvénytelenségnek. Így is tökéletesen hivatkozható az eredmény.
3. Vegyük észre a baloldal mélységes kognitív disszonanciáját! Egyrészt azt mondják: el kell törölni a törvényt, mert bántó, kirekesztő és gyűlölködő - vagyis elképesztően fontos számukra. Másfelől: ezzel párhuzamosan azt is mondják, hogy csupán álproblémáról van szó, nem is kell vele foglalkozni. Kérdem én: hogy lehet így élni? Hogy lehet ilyen skizofrén tudattal létezni?? (Ha el kell törölni, úgy tessék igennel szavazni. Ha álproblémáról van szó, úgy lehet őszintén válaszolva nemet ikszelni. Az érvénytelenül leadott ívek pont ennek a pusztító zavarodottságnak a nyilvánvaló jelei. A legtöbb balos ugyanúgy rühelli a mai transzőrületet, mint a jobbosok, csak Orbánt még ennél is jobban utálják. Inkább jöjjenek a transzvesztita mesemondók az óvodás gyerekeikhez, inkább maradjunk gáz nélkül, vagy akár menjünk háborúzni is, csak Orbánnak ne legyen igaza... szánalmas csapat.)

Wildhunt 2022.04.05. 09:54:22

@G. Nagy László: lábjegyzet : amíg az ilyen hozzáállás létezik, nem működhet igazi miniállam.

2022.04.05. 10:40:30

van a fidesz. egy országos párt.

ennek lesz egy lényegében budapestiekből álló "baloldali" ellenzéke. az em egyéniben szinte csak budapesten nyert (majdnem mindenhol) és az országos listán is szinte csak budapestiek kerülnek be. ez egy parlamenti számarányában azért jelentős, ám szanaszét húzó budapesti képviselőcsoport (mzp esetleges új pártjával 7 nagyjából 5%-os kispárt, amiből a dk se nagyon emelkedik ki).

és az új centrális erőtérnek lesz egy jobboldali vidékies ellenzéke (a mi hazánk, ami meg ugye nem kormányzott és nyilván a jobbik helyébe igyekeznek lépni).

ez a felállás akár egy 5. kétharmadot is generálhat. feltéve, hogy a fidesz az országot nem viszi csődbe.

G. Nagy László 2022.04.05. 10:41:46

@Wildhunt: Abban tökéletesen egyetértünk, hogy az (általam is ideálisnak gondolt) miniállam egyik alapvető előfeltétele, hogy az adott társadalom tudati szintje egy minimális magasságot azért meghaladjon. (A másik fontos feltétel a nemzetközi környezet.)

G. Nagy László 2022.04.05. 10:43:42

@cvsvrs: Való igaz: a parlamenti patkó összetétele álomszerű a Fidesz számára, nem csupán a kétharmad miatt.

2022.04.05. 11:04:30

a fidesz ha ügyes, akkor létrehoz a parlamentben egy informális "budapest frakciót".

mondván, hogy ők ez egyetlen kormányképes erő, akikkel a fővárosiak többségének együtt kell működniük. részben azért, az országos közintézményeket (amelyek többségében budapesten vannak) a kormány tartja fent. részben azért, mert az ellenzék a fővárosban (országgyűlési, önkormányzati) szanaszét húz. hiába kétharmada, mzp esetleges mozgalmával 7 párt ért el 35%-ot. ezek "törpepártok". ez nem a "liberális" "baloldal", hanem a politikai underground.

a nem fideszes polgármestereket a függetlenhetik az ellenzéktől. így a 24-es önkormányzati választáson is tarolhatnak. az ellenzék legfeljebb egy intézményesen kiüresedő budapestet tarthat meg. a "liberális" "baloldal" politikai underground világába süllyed. hiába a külpolitikai támogatottságuk. a mi hazánk esetén pedig a fordítottja érvényes. a belpolitikában erősödhetnek. nincs országos médiájuk és nincsenek külkapcsolataik.

Szalay Miklós 2022.04.05. 17:04:01

Jó, és akkor ami helyette lenne, az meddig húzná?

Orbán rendszerének tömör de alapos összefoglalója:

egyvilag.hu/index.shtml#PT111_orbanisztanmukodese

Sir Gombóc 2022.04.05. 17:08:03

@G. Nagy László: Ezek sokkal inkább "NEM"-et jelentenek, hiszen a szavazópolgár - aki igazán protestálni akar - azzal tudná ezt legjobban kifejezni, ha "IGEN"-t ikszel.

Ez egy téveszme.

Sir Gombóc 2022.04.05. 17:10:47

@G. Nagy László: ez is téveszme, ráadásul zavaros.

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2022.04.05. 17:14:27

Mivel most sem voltam szavazni, mint már több mint két évtizede, most sem ért semmiféle csalódás. Akkor mennék először, ha ezt valaki felvállalná és ez lehet az a "rés" is:

Párthatalom Nélküli Állam

A politika egy áltudományi ág. Közvélekedésre való apellálás érvelési hiba a fő összetevője. A belőle következő jog sem más mint áltudomány a négyzeten. Mint minden ilyen áltudományos biznisz .... ez is jól jövedelmez a benne fenn lévőknek.

pragmatika2 2022.04.05. 17:37:24

"Az Orbán-kormány nem húzza ki az elkövetkező négy évet"

Petike. Ezt a fletó gazdád már 12 éve elsütötte. Akkor sem jött be.

ben2 2022.04.05. 17:44:30

@Sir Gombóc:

Téveszme az, amikor még egy ekkora zakó után és a tegnapelőtti mantrát tolod.

Ezt a "jogilag nem kötelező érvényű a népszavazás, ezért elbukott" narratívát még Gyurcsány vezette be a kettős állampolgárságról szóló népszavazás ellen, mert nyilvánvaló volt, hogy megnyerni nem tudják, így maradt az érvénytelenítés.
Akkoriban ez szimplán hatalomtechnikai kérdés volt: képes lesz-e az akkori ellenzék áttörni a kormánypárti szavazógépen vagy sem. Nem tudott, ezért Gyurcsányék "elbukott" önfelmentő agyhalott magyarázkodása is sikeresen landolt. (A sors fintora, hogy többek között emiatt szólt akkorát a 2008-as - érvényes - népszavazás, hogy szétesett tőle a kormány koalíció.)

Azóta viszont mind Gyurcsány, mind az egész ellenzék immár sokadjára a hatodik emeletről zuhant arccal a flaszterra a demagóg narratívájukkal együtt, így halál tök mindegy, hogy közjogilag kötelező érvényű-e a népszavazás vagy sem, ha az új parlamenti többség önmagára nézve kötelezőnek tekinti, mivel senki sem lesz, aki megakadályozhatná... kb. akármiben.

Nem a népszavazás bukott tehát el, hanem az ellenzék szánalmas obstrukciós taktikázása.

Buchhalter 2022.04.05. 18:07:29

Szerintem Gyurcsány és Jakab adja át a mandátumát és méltóságteljesen lépjenek le., mint annak idején Vona Gábor. Kár, hogy a Fidesz kiherélte. Különben a Jobbik önállóan még jobban is szerepelhetett volna. Akár 10-20 % Baloldalon továbbra se látok értelmes politikusokat. Talán Karácsony és Dobrev.

Libsikéim, bekaphatjátok! 2022.04.05. 18:29:04

"Az új kormány simán és zökkenőmentesen kitölti négyéves ciklusát - erre elég komoly tétben fogadnék."

Ámen. Amit, mellesleg, mindannyiunknak remélnünk kell. Merthogy néhány ezzel üzletelő nyugati pénzemberen kívül egy kormányválságot szenvedő országgal mindenki más megszenved, azt jó lenne nem elfelejteni. A vérliberók között van pár elmeháborodott, például Madárfejű Klárika, akik egész Magyarország megbüntetését próbálják kijárni rendszeresen, abból az elborult világlátásból kiindulva, hogy akkor majd Orbán szenved. Igen, meg az egész ország is szenved, bár friss keletű választási csalódottságukban én már azt is elhiszem ezekről, hogy az egész országot az ellenségüknek tekintik.

@desvv: "Ráadásul a homofób népszavazással is beszopták, mert érvénytelenség esetén nincs semmi kötelezettsége a kormánynak"

Pontosan. Azzal, hogy a szavazás érvénytelen, annyit értek el, hogy rá hivatkozva nem változtathatnának a törvényeken. De nem is kell, a törvény már készen van, hatályos. Adtatok a szarnak egy pofont, libsikéim.

Hogy miért buzdítottak a hangadók az érvénytelen szavazásra, a fentiek ellenére, az elég nyilvánvaló. Azt már a vak is látta, hogy ezt a szavazást nem nyerhetik meg, nagyon nem. Hát akkor jobb híján legalább romboltak egyet, a sok kretén buzipárti érvénytelent húzott. Igaza van azoknak, akik azt mondják, hogy értelmesebb, egyenesebb ember lehet az, aki vállalta a vereséget, és kinyilvánította a véleményét egy igennel, mintsem hogy összerajzolják nagy gonddal, ovis módra a szavazólapot.

Libsikéim, bekaphatjátok! 2022.04.05. 18:37:02

@Buchhalter: "Különben a Jobbik önállóan még jobban is szerepelhetett volna."

Szerintem is. A 10-20% erős túlzás, de újra bekerülhettek volna a parlamentbe, tényező lehetnének. Most viszont úgy áll, hogy négy év múlva már senki nem fog emlékezni rájuk.

Karácsony értelmes ember?? Aki a nevét nem tudta leírni hirtelen támadt szavazói izgalmában? Ez az ember vezeti a fővárost?? Nem az a fő baj vele, hogy a saját nevét csak két hibával írta le, és még csak nem is az, hogy össze-vissza hazudozik a végzettségéről, hanem az, hogy igazi takonygerincű palimadár, szopógép, aki csakis azért szidja a korrupciót, mert ő keveset keres belőle. Ez az alak a legkorruptabb, legártalmasabb kispolitikusok tenyészpéldánya.

Boldeone2 2022.04.05. 18:45:15

Nyilvánvaló, hogy kihúzza az Orbán-kormány a következő 4 èvet. Válság lesz, gazdasági , de mit számít az? Egy illiberális rendszer bármit kibír! Törökországban èvek óta brutális a deviza-leèrtèkelődès, infláció ès megèlhetèsi válság van, számít valamit a monolit hatalomnak? Oroszország egy gyilkos , önsorsrontó háborút visel , egy gazdasági válság küszöbèn, előtte már èvek óta csak vegetált a gazdaság... Számít valamit a hatalom szempontjâból ? Nagyjából semmit!
A kormányok csak a demokráciákban elszámoltathatók, ott el is buknak , a magyarhoz hasonló rendszerekben nem. A magyar plurális demokráciát eltemettük tegnapelőtt. Addig csak súlyos beteg volt...

A magyar politikai palettán sem látok semmifèle 25-30%- os rèst. A plurális demokráciának itt vège . A választási rendszer eleve olyan , hogy a Fidszen kívül más nem győzhet . Több párt összefogása sem működik, egy párt meg soha nem lesz olyan erős , mint a Fidesz ..." Örök " pártállam - szèp " új világ " ...Mondok egy paradoxont : lesznek baloldaliak, akik a Mi Hazánkat fogják támogatni, vagy már vannak...

Boldeone2 2022.04.05. 18:51:11

@Iván Gábor IGe: Párthatalom Nélküli Állam"

Add elő, hogy működne ez az állam? Valójában , több ország èppen arra megy , hogy felszámolják a " párthatalmat " , helyette inkább egy ember uralkodik, önkènyuralmat vezetnek be. Lsd: Putyin , Hszi Csin Ping alkotmányos " reformjai " amelyek "bebetonozzák" a hatalmat

Ménár Atya 2022.04.05. 18:59:24

@Boldeone2:
Dehogy temettük, ez marhaság.
Max a jobbik lett eltemetve.
Majd ha eltemetitek fletót, akkor lesz alternatíva is.
De amíg az a kretén áll a kis pártok mögött,meg az önfelszámoló jobbik mögött, addig bukta lesz.
Az emberek nem felejtik el a 2006-2010-es ámokfutását,amikor tönkrebaxta az országot.
Mondjuk ekkora fidesz győzelemre nem számítottam, de azért ez tanulságos bármilyen ellenzéknek.
Gyurcsányt lepattintani, és nem orbánozni, meg vidékieket hülyézni, ha bármit is szeretnének a választóktól.
Az o1g nem program, a börtönbe a fidesszel szintén nem, a lámpavasra minden fideszessel meg végképp nem.
De ha ennyire hülyék, akkor 2026-ban 4/5 lesz a fidesznek.
Most olyan tisztán fölényesen alázta le az ellenzéki gittegyletet, hogy nincs mellébeszéd, az ellenzéki politikusokat elzavarta a nép a pxcába.
Tehát amit eddig tettek az szar, rossz irány.
Fletót ignorálni, és valódi problémákat feszegetni, jobbító ötletekkel.
Nem orbán a felelős mindenért, orbán az ördög stb, mert ez már gáz.

Ménár Atya 2022.04.05. 19:02:06

@Libsikéim, bekaphatjátok!:
Jakab megélhetési bohóccal aligha.
A jobbik 2018-ban elbaxta.
Ha nem orbánoznak ,és a saját utat járják, ma már egy erős ,esélyes ellenfél lehetett volna, így csak fletó bábjai lettek némi apróért cserébe.
A választóik meg bosszút álltak a párt árulóin.

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2022.04.05. 19:10:29

@Boldeone2:

Ez egy középút lenne a közvetített és közvetlen "demokrácia" közt. Bővebben itt írogatok róla:

Párthatalom Nélküli Állam - Index Fórum
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9248198

A tömör lényege:

A Párthatalom Nélküli Állam egy utópia, vagy megvalósítható gyakorlat lesz a közeljövőben? Rövid lényege: Pártok csak törvényeket készítenének elő, de azt párton kívüliek 10-20 ezres tömege szavazná meg elektronikusan.

Glokta 2022.04.05. 19:14:36

Engem őszintén szólva megdöbbentett az eredmény - nem a fideszes győzelem, hanem az ellenzéki összefogás hatalmas bukása.

4 éve ennek a 6 pártnak összesen 2,7 millió szavazata volt, most együtt 1,8 milliót sikerült összehozni.

Az elemi logika azt diktálná, hogy az összefogás egyszerűen NEM működött, az adatok szerint a korábbi jobbikos szavazók többsége nem szavazott át erre az ellenzékre.

Viszont ahelyett, hogy ebből a megfelelő következtetéseket levonnák, a legtöbb ellenzéki politikus és megmondóember valóságtagadásba kezd, egy az egyben MZP-t hibáztatja a választási vereségért és az összefogás megtartása mellett emelnek hangot.

A politikusok esetében ezt még értem is, mert ha megvallanák, hogy az összefogás ötlete is elhibázott volt, az politikai öngyilkossággal érhetne fel; de azt, hogy ellenzéki publicisták, megmondóemberek jó része is emellett kardoskodik, azt egyszerűen nem értem.
Ennyire beleélik magukat az alternatív valóságba, ahol az összefogás a győztes recept?
Nem látják, hogy az ellenzéki összefogás nem volt valódi összefogás, mert egy valódi összefogásban közösen vállalnák a felelősséget a bukásért és nem MZP egyedül menne fel zokogva a színpadra?

Mert ha csak egy sima 120-80 mandátumos kudarcot szenvedtek volna, ezt még megérteném, de egy ekkora pofon után látniuk kéne, hogy az összefogás nem járható út.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.05. 19:16:32

A Jobbik és az LMP buktak a legnagyobbat, ez jó hír, a nép nem kér elvtelen, gerinctelen pártokból. Az ő szavuk nem számít ezért,

A lényeg: biztosan totális nyugati támadás lesz most Mo. ellen, hogy legyen előrehozott választás. Soros nem bír 2026-ig várni.

Glokta 2022.04.05. 19:24:10

""Azt tudjuk mondani, hogy kidobott pénz volt minden fillér, amit a magyarországi baloldalnak adtak. És talán még annyit megengedtek nekem, ha azt mondom, úgy tűnik, hogy a magyar baloldal volt Gyuri bácsi életének legrosszabb befektetése..." Ezek nem csupán a legszellemesebb mondatok Orbán győzelmi beszédéből, de egyúttal egészen pontosan kifejezik a lényeget: ezzel a szedett-vedett bandával lehetetlen választást nyerni. "

Szellemesnek szellemes, csak nem igaz, a tipikus orbáni áldozatkomplexus része. A kormánypártoknak nagyságrendekkel több erőforrás állt a rendelkezésére a kampányban, mint az ellenzéknek, és ennek ellenére úgy tesznek, mintha az egész világ ellenük lenne. Éveken keresztül arról riogattak, hogy majd mekkora amerikai beavatkozás lesz a magyar választásba, de semmiféle bizonyítékot nem láttam arra, hogy az ellenzéket komolyabb összeggel támogatnák Sorosék (vagy bárki más külföldről), és most az orosz-ukrán háború mellett szinte senki nem foglalkozott a magyar választással.

Mondok én inkább valamit, ami szellemes és igaz: Gyuri bácsi valószínűleg Orbánt említené, mint életének legrosszabb befektetése.

CSOKKI MÁLNA 2022.04.05. 19:26:21

@G. Nagy László: Hasonló ballib kognitív disszonancia, amikor azt mondják, hogy a szar köztévét nem nézi senki, majd ugyanazzal a szájukkal, hogy a köztévés agymosás miatt nyer mindig a Fidesz. Libsilogic, ne keress benne értelmet.:)

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2022.04.05. 19:27:47

@Glokta:

Nem az összefogás volt a fő probléma, az logikusan kellett, hanem sok minden más ... Mert az még ahogyan sokan írták és elemezték önmagában nem elég. Sok minden más is kell, kellett volna mellé.

Az a helyzet hogy én elemezni sem tudok, mert a facebookon már évekkel ezelőtt letiltattam a politikai reklámokat és infókat is. Tehát nem is kísértem figyelemmel a történéseket kellő figyelemmel.

Ja és van az az elcsépelt mondás, hogy mi kell a háborúhoz? Nos az kell pont a politikához is:

PÉNZ , PÉNZ és PÉNZ

Glokta 2022.04.05. 19:28:53

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: hogyan lenne előrehozott választás?
Az egyetlen időszak, amikor Orbánt KOMOLYAN támadták Nyugatról, az 2014-15-ben volt (a kitiltási botránnyal), amikor nem álltak be egyértelműen az amerikai oldalra az orosz-ukrán konfliktusban, és akkor is inkább vezetőváltás, nem pedig előrehozott választás volt a cél. Most viszont alapvetően beálltak a NATO vonalába (még ha ettől eltérő is a politikai kommunikáció), és politikailag jóval erősebbek, mint 8 évvel ezelőtt.

Libsikéim, bekaphatjátok! 2022.04.05. 19:34:38

@Boldeone2: "A választási rendszer eleve olyan , hogy a Fidszen kívül más nem győzhet ."

Korábban én azt hallottam, hogy Orbánék hamarosan börtönbe fognak kerülni satöbbi. Akkor még nem tudták ezek a majmok, hogy itt csak a Fidesz győzhet? Vagy a rendszer csak most lett rossz, hogy kikaptatok? Tekintsünk el a korántsem példátlan választási rendszerünktől, és nézzük meg az eredményt per koponya, és nocsak még úgy is többségben van a Fidesz. Vagyis bármilyen rendszer lenne, most Orbán alakíthatna kormányt. Nem gyanús, hogy itt esetleg valami más hibádzik?

"lesznek baloldaliak, akik a Mi Hazánkat fogják támogatni, vagy már vannak... "

Azok nem baloldaliak. De ez a "bal" minősítés azóta nem állja meg a helyét, hogy bevették a buliba a Jobbikot.

@Ménár Atya: "Az o1g nem program, a börtönbe a fidesszel szintén nem, a lámpavasra minden fideszessel meg végképp nem. De ha ennyire hülyék, akkor 2026-ban 4/5 lesz a fidesznek."

Az a baj, hogy igen, ennyire hülyék. Ehhez valószínűleg kellett Makizaj rendkívüli hülyesége is, alig győzték elhallgattatni ezt a majmot, a kormányoldal meg már szégyellte volna kihagyni ezt a grandiózus ziccert.

Nem tudom, hogy jó-e, hogy Orbán megszerezte a kétharmadot. Én nem akartam neki teljhatalmat adni, de végül is az ellenzék emberei tutulták pár napja, hogy hűha, nagyon szoros lesz a verseny, egy pár kormányoldali szavazót nyilván sikerült ezzel mozgósítaniuk.

gigabursch 2022.04.05. 19:51:24

Mindem kedden megbuknak.

Libsikéim, bekaphatjátok! 2022.04.05. 19:53:33

@Glokta: "Viszont ahelyett, hogy ebből a megfelelő következtetéseket levonnák, a legtöbb ellenzéki politikus és megmondóember valóságtagadásba kezd"

Még most is olvasok olyat nyilatkozatokban, hogy az összefogás jó volt, működött, csak izé. Hát nem. Ha működött volna, akkor most a nyugati libsik ujjonganának. NEM MŰKÖDÖTT. Szart sem ért. A számok magukért beszélnek.

"A kormánypártoknak nagyságrendekkel több erőforrás állt a rendelkezésére a kampányban, mint az ellenzéknek"

Ezt minden kormány elmondhatja magáról, a Bajnai-kormány is. És ahogy láttuk, ez nem old meg minden problémát, kormányból is lehet nagyot veszíteni. Orbán az első kétharmadát hátrányból szerezte. Azzal, hogy ő került hatalomra, automatikusan szerzett egy csomó ellenhívőt, csak azért, mert nem lett itt a Kánaán. Ezt is minden kormánynak bele kell kalkulálnia a pályahátrányokba.

Unalmas századszor is azt hallani, hogy a kampányelőny, erőforrás, meg sajtófölény meg blablabla. Mára már a hülye is megjegyezte, hogy senkinek sem tilos az RTL Klubot néznie meg a fészbukon mindenfelől érkező uszítást olvasnia. Akinél támogatásra lelt az ellenzéki dogma, az oda szavazott. Itt most azt láttuk felmérve, hogy mennyire volt megnyerő a dogma. Egyharmad. Nincs itt semmi varázslat.

Ménár Atya 2022.04.05. 19:53:51

@Libsikéim, bekaphatjátok!:

"Nem tudom, hogy jó-e, hogy Orbán megszerezte a kétharmadot. Én nem akartam neki teljhatalmat adni, de végül is az ellenzék emberei tutulták pár napja, hogy hűha, nagyon szoros lesz a verseny, egy pár kormányoldali szavazót nyilván sikerült ezzel mozgósítaniuk."

Egyáltalán nem jó, mondom úgy, hogy jelenleg még kormánypárti vagyok egyelőre.
A mostani választás sztem nem a fidesz sikerét, hanem az ellenzék alkalmatlanságát tükrözi.
Ismét bele álltak az o1g a vidéki hülyék stb-ba, és nem alternatívákat ajánlottak.
Hát ez viszont nem kell az embereknek.
Magam részéről még a 4 ciklussal is gondom van, ebből a szempontból az amerikai 2 ciklus és kuss rendszer sokkal jobb.
Ez a rendszer magában hordozza az antidemokralizálódás magvát.
De hát ez van .
Jelenleg az embereknek nem kell a kiszámíthatatlan operett hatalom, aki nagy hangon fikázza az ellenfelét,miközben hülyézi a választókat akik nem értenek ezzel egyet.
A pofon erre meg is jött, ismét bukta a vége.
Talán ha Schiffert nem nyírják ki, mert nem állt bele az o1g-be, akkor vele építhettek volna egy normális produktív ellenzéket, ma már kevés az orbánozás, gyurcsányt leválasztani, és újra építkezni lentről, van 4 év rá.
De már megy közöttük a szardobálás, tehát jó hogy buktak, mert nagy volt a feszkó közöttük láthatóan.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.05. 19:56:52

@Boldeone2: na ott a pont de nagyon. Hajszál pontos meglátás. A Fideszt már nem válthatja le senki. Ahogy pár hónapja mondtam, most sokan elmennek innen és már nem fogja érdekelni őket a következő választás.

Ekrü 2022.04.05. 19:57:13

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
"A lényeg: biztosan totális nyugati támadás lesz most Mo. ellen, hogy legyen előrehozott választás. "- Sokra nem fognak menni.Max kicsit összébb húzzuk a nadrágszíjat.De azt mindenki tudja,ha az ellenzék kerül hatalomra akkor eu-s pénzek ide vagy oda, biztosra vehető a teljes csőd és nyomor.

Libsikéim, bekaphatjátok! 2022.04.05. 20:03:35

@CSOKKI MÁLNA: Így igaz. De ők a kis agyukkal most reménytelenül kutatnak a magyarázat után, a médiafölényben meg erőforrásokban szeretnék megtalálni az igazukat, pedig egyszerűen a nézetrendszer, amit le akarnak nyomni annyi ember torkán, az a vesztes ebben az országban.

Ha megtehették volna a nyugati háttéremberekkel, akkor gondolkozhattak volna azon, hogy hagyják a fenébe a buzipropagandát, hiszen mindenki látja, mennyire vesztes duma. Ha legalább a leghülyébb dolgokból visszavettek volna, szorosabbá tehették volna a játszmát. Hát ők a választót próbálták az ideológiához idomítani. Nem volt jó taktika.

Már máshol is mondtam, hogy a homárlobbi akkor járt volna el a legokosabban, ha hagyják egy kicsit pihenni az ügyet. Hatalmas hódításokat mondhatnak magukénak az utóbbi évtizedekben, már törvények védik őket majdnem mindenhol, időt kellett volna adni a jónépnek, hogy beleszokjanak ebbe. De nem, ők rögtön mindent meg akartak szerezni. Csodálom, hogy annyi nyugati országban képesek voltak sikerrel eladni magukat. Hálistennek itt még vannak földhözragadtabb emberek, itt legalább meghúzhatja magát néhány kis maradiságról ábrándozó lélek. Mint például én. Pedig én liberális vagyok a konzervatívokhoz képest, de nekem is böki a csőrömet a homárlobbi. Biztos, hogy sokan vannak, akik azért szavaztak a libsik ellen - nem Orbán mellett, hanem a libsik ellen -, mert azok összekötötték magukat a homárlobbival.

Libsikéim, bekaphatjátok! 2022.04.05. 20:14:12

@Ménár Atya: "De már megy közöttük a szardobálás, tehát jó hogy buktak, mert nagy volt a feszkó közöttük láthatóan."

Hát ezt már akkor tudtuk, amikor először álltak elő a Nagy Összefogás zseniális ötletével. Gyurcsány pacsizik a zsidózókkal, gratulálok, tanítani való öntökönszúrás.

Csak azért nem mondom, hogy a kétharmad több a kelleténél, mert az sem lenne jó, ha nem lenne meg az ország működtetéséhez szükséges kormányerő. Az ellenzék börtönnel, lámpavassal fenyegetőzött, bármit látatlanban blokkolt, amihez a Fidesznek szerintük köze van, ilyen viszonyok között nem lehet kiegyensúlyozottan kormányozni. Az ellensúly nálunk sajnos megbénítaná az országot, és ez nem jó, tegyük hozzá, de ezt például az amerikaiak is megtanulhatták már, amikor virtigli kis bíróságok legálisan akadályozhatták a szövetségi kormány intézkedéseit, csak mert nem szeretik a kormányt. Nekünk nagy csapás lenne, ha erőegyensúly állna elő, mert megdermedne az ország, heteken belül tönkremennénk.

Ez a háború is úgy kellett nekünk, mint púp a hátunkra, a nyerészkedő tőzsdehatalmak rögtön kapnak az alkalmon, és mindennek többszörösére emelik az árát - csak mert sajnos büntetlenül megtehetik, állítólag nekünk ez a szabadság kellett annyira -, nehéz napok várnak itt még a kormányra, de jobb híján bennünk kell reménykednünk.

csakeztengedte 2022.04.05. 20:17:34

Kilépünk az EU-ból és a NATO-ból, orosz érdekszféra leszünk.
Szép lesz...

Plotzinger Richard 2022.04.05. 20:26:42

Hogy sírt a Tóni! Cuki volt ahogy örült. Mégsem kell böribe mennie.

Boldeone2 2022.04.05. 20:29:38

@Libsikéim, bekaphatjátok!: Akkor még nem tudták ezek a majmok, hogy itt csak a Fidesz győzhet? "

- Nagyjából tudták , hogy " gúzsba kötve nem nagyon lehet ugrálni " de az ellenzèknek is az dolga , hogy próbálkozzon, az lenne a demokrácia termèszete , ha még lètezne ...
Nekimentek egy 12 ève - vagy 20 önko szinten - èpített rezsimnek , egy százmilliárdos propagandagèpezetnek , egy vèrprofi államrezsimnek , amely ismeri a hatalomtechnika minden csínját ès nem jött össze.

Vagy a rendszer csak most lett rossz, hogy kikaptatok? Tekintsünk el a korántsem példátlan választási rendszerünktől"

- Ez Európa egyik - ha nem a legrosszabb , aránytalan választási rendszere. ( Az angol a másik , de az eleve westminsteri , elalvult)
Soha nem volt jó, főleg hogy a Fidesz átalakította , de ma már règen nem csak a választási rendszer a kèrdès. Arról csak egy működő " pártok egyenlő versenye ès váltógazdálkodasa" azaz plurális rendszerben èrdemes beszèlni
Azon viszont règen túl vagyunk ! A Fidesz ma már olyan erős állampárt , hogy nincs valódi kihívója , most nyerne egy arányos rendszerben is, ettől függetlenül a választási rendszer rossz
Innen már nem lehet egy kiegyensúlyozott , egymással valós ès egyenlő versenyt folytató politikai versenyt lètrehozni
Olyan ország lehetünk mint a többi illiberális demokrácia : van egy állampárt , amely mindent meghatároz, uralja a társadalmat , a többi párt szerepe meg nullára redukálódik

CSOKKI MÁLNA 2022.04.05. 20:55:55

@Plotzinger Richard: Viszont Csabinak Szombathelyen igen.:)

CSOKKI MÁLNA 2022.04.05. 20:58:56

@Glokta: A Gansperger hanganyagokat esetleg hallottad? Persze biztos csak kitalálta..

Boldeone2 2022.04.05. 21:01:16

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Akinek nem tetszik a rendszer , az kèt dolgot csinálhat:
- vagy " meghúzza magát " - nyilván állam által fenntartott magasabb pozícióba nulla ellenzèki fog kerülni;
- vagy elmegy innen , ami egy règen járt út . Az èrtelmisèg egy jelentős rèsze ezt teheti , mert az látható, hogy akár èvtizedekig sem lesz itt változás . Orbán amíg èl, vezetheti Magyarországot ...Olyan lett most a pozíciója, mint Putyinnak: bármit megtehet . Szerintem ezzel ,(vissza)èlni is fog. Amit eddig láttunk , csak a kezdet: hátra van mèg a feketeleves....

Libsikéim, bekaphatjátok! 2022.04.05. 21:03:09

@Boldeone2: Egyszerűbb lenne azt belátni, hogy bizony van olyan eset, amikor a demokrácia félreviszi a dolgokat. De mindig mindenki a szent demokráciát élteti, álszent mosollyal, azzal viszont együtt jár a szabad választás is, és ha a többség az ördögöt választja, akkor az ördögnek kell uralkodnia. Ugye már nem is annyira biztos, hogy minden jó elhozója a demokrácia?

Libsikéim, bekaphatjátok! 2022.04.05. 21:08:01

@Boldeone2: "nyilván állam által fenntartott magasabb pozícióba nulla ellenzèki fog kerülni"

Értem az irigységet, de most őszintén, magunk között, ha te vezető lennél, beültetnél fontos pozíciókba olyanokat, akikről tudod, hogy téged kötélen akartak látni? Hát persze, hogy nem. Ez ellent mondana a józan észnek. Épp ezért lenne őrült tisztogatás akkor, ha az ellenzék nyert volna. Ugyan elég nehéz szebb szót keresni a tisztogatás helyett, ez kicsit nehezítené a dolgot, de attól még a dolog apart módon végigmenne az egész országon, az utolsó szegletig. mondjuk, itt már egy kicsit bajban lenne a mai ellenzék, mert ahogy látjuk, nincsenek elegen.

desvv 2022.04.05. 21:24:44

@Libsikéim, bekaphatjátok!:

A libtardok képtelenek tükörbe nézni és önkritikát gyakorolni. Szerintük csak és kizárólag akkor van demokrácia, ha ők nyernek, minden egyébb esetben csalás volt, rossz a választási törvény, így csak a Fidesz nyerhet, médiatúlsúly, buta választók, primitív vidékiek, . . .

Boldeone2 2022.04.05. 22:01:32

@Libsikéim, bekaphatjátok!: szent demokráciát élteti, álszent mosollyal, azzal viszont együtt jár a szabad választás is, és ha a többség az ördögöt választja, akkor az ördögnek kell uralkodnia. Ugye már nem is annyira biztos, hogy minden jó elhozója a demokrácia?"

- Azért vannak a " fèkek ès ellensúlyok" , hogy ne "uralkodhasson senki "- a hatalom meg legyen osztva , az államhatalom több független- egymást ellenőrző - lábon . Nem pedig minden közjogi mèltósag a "párt" embere ... "jobb helyeken" van megfelelően arányos választási rendszer, autonóm társadalom , stb...
A plurális demokráciához termèsztesen megfelelő társadalmi alap kell. Nyugaton már vagy 70 ève nem jön az ördög. " Keleten" meg vannak Putyinok , Erdoganok , èvtizdekre berendezkedve ...

Értem az irigységet, de most őszintén, magunk között, ha te vezető lennél, beültetnél fontos pozíciókba olyanokat, akikről tudod, hogy téged kötélen akartak látni? "

- Ez elve egy szèlsősèg. Nagyjából mondjuk tízezer ellenzèkiből egy akarja Orbánt kötèlen kirángatni , kb. annyian mint akik taknyán nyálan húznák ki az ellenzèki politikusokat a kormányoldalon , ez èppen olyan , mint Ukrajnát egy 45 milliós országot a 900-1000 fős Azov- al egyenlővè tenni
Orbán már eddig is mindenhova csak a saját embereit ültette , pl a debreceni egyetem rektora politikai delegált, vagy Merkely Bèla is. Mindenki aki ott dolgozik, tudja, hogy sem a szakmai , sem a vezetői kèpessègeik nem a legjobbak , de politikusok fèlig- meddig
Most olyan idők jönnek , mint 89- előtt voltak : minden állami vezető pozícióba csak a párthű emberek kerülhetnek . Illetve , ez már így van
Ez egy államrezsim

Kitiltott Vélemény 2022.04.05. 22:01:43

@Glokta: " ... az adatok szerint a korábbi jobbikos szavazók többsége nem szavazott át erre az ellenzékre. ... "

A korábbi jobbikos szavazók most a "Mi Hazánk"-ra szavaztak, mert egyrész hazamatek, oda ahol náculni lehet, másrészt hánynak Gyurcsótánytól. Ez tény, ezt a Jobbik a néppártosodási-kimosakodási akcióival érte el, Jakab magiszter vezetésével.

Egy módon nyerhetne '26-ban az ellenzék, de ehhez tanulmányokat kellene folytatni, pl elolvasni Rejtő Jenő: Piszkos Fred a kapitány c. örökbecsű művét, amelyben leíratott, hogy Piszkos Fred szeretete, öl, butít és nyomorba dönt!
Ezt a logikát alkalmazva Gyurcsótánynak holnaptól lelkes O1G fannak kell lennie, elvtelenül kell lelkesednie minden Orbánikus megnyilvánuláson, minden sajtóanyagra lelkesen, sőt ovációval kell reagálnia, ezzel sikeresen összeGyurcsótányozza a Bonsai Duce-t, akit még befogott orral sem fognak újraválasztani '26-ban.

Szerintem.

G. Nagy László 2022.04.05. 22:07:42

@Ménár Atya:

"Gyurcsányt lepattintani, és nem orbánozni, meg vidékieket hülyézni, ha bármit is szeretnének a választóktól.
Az o1g nem program, a börtönbe a fidesszel szintén nem, a lámpavasra minden fideszessel meg végképp nem.
De ha ennyire hülyék, akkor 2026-ban 4/5 lesz a fidesznek."

Minden szavaddal tökéletesen egyetértek.

G. Nagy László 2022.04.05. 22:18:50

@Glokta:

"Mondok én inkább valamit, ami szellemes és igaz: Gyuri bácsi valószínűleg Orbánt említené, mint életének legrosszabb befektetése."

Ezzel aligha vitázna bárki :)

"Szellemesnek szellemes, csak nem igaz, a tipikus orbáni áldozatkomplexus része."

Talán nem alaptalan ez a komplexus. Nézd meg ezt a gátlástalan görény nyugati garnitúrát: csak azt várták, mi lesz a választás eredménye, s azonnal rászálltak Orbánékra. A nyugati balos mosléksajtó, Ursula és a többiek. Nulla tisztelet a demokráciának, tiszta fasiszta tempó. Még csak a látszatra sem adnak; pár napot talán várhattak volna. Szánalmas csicska banda.

"A kormánypártoknak nagyságrendekkel több erőforrás állt a rendelkezésére a kampányban, mint az ellenzéknek,"

Ez igaz.

"és ennek ellenére úgy tesznek, mintha az egész világ ellenük lenne."

A kettő nincs ellentmondásban. Ideküldték a világ összes EBESZ megfigyelőjét, akik semmi szabálytalanságot nem találtak. Ha így nem megy, hát megpróbálják erővel. Tényleg hányinger, s Orbán kurvára nem túloz.

"de semmiféle bizonyítékot nem láttam arra, hogy az ellenzéket komolyabb összeggel támogatnák Sorosék (vagy bárki más külföldről) "

Telex, 444, Partizán - mindet nyugati szponzorok tartják életben, nem is mindig magántőke.

G. Nagy László 2022.04.05. 22:29:38

@Boldeone2:

"Ez Európa egyik - ha nem a legrosszabb , aránytalan választási rendszere."

Baszki, milyen lenne a jó? Ha csak egyéni körzetek volnának, úgy most megnézhetnétek magatokat. Ha csak listás, a Fidesz úgy is nyert volna, de szorosabb meccsnél kormányzás-képtelenné válna az ország. Ez a vegyes szisztéma egy láthatóan működőképes modell. Hiába mantrázzátok hogy a Fidesz alkotta ilyenre, az alapja már 1990-ben megvolt. Gyakorlatilag annyi történt, hogy 2010 után - nagyon helyesen - lefelezték a létszámot. A többi már csak apró kozmetika, aligha befolyásolta érdemben az elmúlt három választás eredményét. Tényleg szánalmas ezt emlegetni, még a szarrá vert ellenzék politikusai sem teszik.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.04.05. 22:32:01

@Boldeone2: "Nagyjából mondjuk tízezer ellenzèkiből egy akarja Orbánt kötèlen kirángatni"

De ha a sajtóban, ilyen és olyan oldalon, mindenhol azt az egyet halljuk, akkor miféle elképzelése legyen az embernek az ellenzék mentalitásáról? Az az egy lehet akár a hadba szólító vezér is a jövőben, Orbán is így kezdte, próbálta őt utánozni néhány más, sikertelen ember is, előre nem lehet tudni, hogy a harcos szavakra hogyan reagál a többi ember.

A fékek és ellensúlyok ábrándos elképzelése működhet egy olyan országban, ahol a pártok között nézetkülönbségek vannak, de ahol az ellenzék bármit megtenne, csak ártani tudjon valamiben a kormánynak, ott nincs ellensúly, ott csak bénaság jöhet. Ez nem jó, de ez van, ebből kell főznünk.

ulpius66 2022.04.05. 22:38:35

@Boldeone2:

Figyusz!

Lehet, hogy újat mondok, de Budapesten tök ugyanolyan a "választási rendszer" mint Vas vagy Békés megyében....

Milliméter pontosan ugyanazok a szabályok!!!!

Ugye Budapesten elfogadod az eredményt?

Akkor - már ha nem vagy fasiszta - próbáld meg elfogadni a Vas és Békés megyei eredményeket is!!!!

ulpius66 2022.04.05. 22:42:26

@Boldeone2:

Én, Ulpius Tamás 11. kerületi lakos elfogadom, hogy Budapesten 18. választókerületből 16-t nyert az Összefogás...

Lécci, lécci!

Fogadd már el kérlek, hogy Vas és Békés megyében meg négyből négyet nyert a Fidesz!

Köszike!
(vagy foglaljuk el az összes Duna hidat és követeljünk új választást Budapesten????)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.05. 22:43:31

@ulpius66: Itt vagy te mocsok?

"ulpius66
2022.01.24. 13:46:24
Jujjjjjj, de izgi ........

Én már alig várom, hogy feldarabolják ukrajnát!

A legnagyobb részt a Fehéroroszok kapnák, elvégre tőlük vett el legtöbbet Ukrajna, az oroszok megkapnák az egész Donyeck-medencét és a Fekete-tenger melléket, a románok Bukovinát és Moldáviát, a lengyelek Lemberg és környékét (az úgyis évszázadokig lengyel volt.........

Mink magyarok meg Kárpátalját.........

Nagyon várom mán a háborút! "

ulpius66 2022.04.05. 22:45:51

@Boldeone2:

Ha a választást azért nyerte szerinted a Fidesz, mert tízszer annyi erőforrása volt, mint az ellenzéknek, akkor Budapesten mért nem nyert a Fidesz?

Kyria 2022.04.05. 22:56:38

Nem értek a politikához, csak egy átlag budapesti vagyok. De nekem semmi bajom nincs a jelenlegi Kormánnyal, éltem a Kádár, aztán a Grósz, Németh, Antall, stb. rendszerekben, egészen a mostaniig, de nem értem ezt a nagy siránkozást, ami a Facebookon és némely blogokon megy. Az egekben vannak az élelmiszerárak? Nos, legalább kicsit lefogy a magyar lakosság, a sok hájpacni, aki ha 2 hónapig nem enne, az sem lenne baj. Nem lesz gáz? Na és, nálunk pl. egész télen nem volt fűtés, mert tönkrement a kazán és semmi bajunk sem lett (régi angol módszer, melegvizes palack). Nincs demokrácia? Miért, kapott itt bárki 10-15 évet, mert kimondta, hogy a szomszédban háború dúl? Stb., stb., stb. De nincs a zsebemben a Bölcsek köve, szóval könnyen lehet, hogy én látom rosszul a dolgokat, viszont egy biztos: Brüsszeltől már én is hányok, pedig elég türelmes természetem van. Úgyhogy nem tudom, mit jelent be Orbán holnap, de ha Brüsszellel lesz kapcsolatos, bármi is az, én támogatni fogom.

CSOKKI MÁLNA 2022.04.05. 23:07:03

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Sztem Petyát megbuktatja a párt, és átmegy a DK-ba.:)

Boldeone2 2022.04.05. 23:09:49

@G. Nagy László: Engem nem èrdekel , hogy mit gondolnak\mondanak az ellenzèk "szarrávert" politikusai , a tènyeken az nem változtat : nem jó a magyar választási rendszer !
Milyen a jó? Az a jó , amelyik úgy van hangolva, hogy minèl jobban lekèpezze a választók akaratát, vagyis : a kormánypártra ès az ellenzèkre leadott voksnak ugyanannyit kell(ene) èrni a parlamenti mandátumok arányaiban. Ehhez a legjobb út , egy arányos(abb) választási rendszer !
Hogy lehet egy vegyes rendszer arányos ? Egyszerűen : a nèmet választási rendszert " jobban " kellett volna átvenni: ott összeadják az egyèni körzeteket a listás eredmènnyel , illetve más mechanizmusokkal is arányosítanak
Ennek következmènye a koalíciós kènyszer a legtöbb esetben , aminek vannak persze hátrányai is , de ha már választani lehet : inkább egy kiegyensúlyozott , korlátos hatalom ,mint egy èvtizedekre berendezkedő pártállami rezsim. Egy arányosabb választási rendszer jobb lehet egy viszonylag fiatal demokráciának , ahol mèg nem kellene hogy leálljon a pártkèpződès, illetve , jót tesz a hatalmi rotáció. Boriszov sem tudott autokratává válni , - pedig szeretett volna - mert a bolgárok az aranyos rendszerben elzavarták !
De, mègegyszer mondom : most nem ezért győztèk le az ellenzèket , de a jövőre nèzve elve egy csapda az a választási rendszer ..
Már plurális demokráciáról nem beszèlhetünk, olyan brutális a rendszerszintű versenyelőnye az állampártnak !

ulpius66 2022.04.05. 23:15:03

@Boldeone2:

Figyusz!

Nem arról van szó, hogy vidéken a kutya nem szavaz a ballibsi Összefosásra!!!!!

MAGYARORSZÁGON NEM AZ ARÁNYOS VÁLASZTÁSI RENDSZER HIÁNYZIK, HANEM AZ ELLENZÉKI VIDÉKI SZAVAZÓK!
(Budapestet leszámítva, vidéken a listás arány, Fidesz --- 60% ...........Ballibsi Összefogás 30%)

CSOKKI MÁLNA 2022.04.05. 23:16:21

@ulpius66: Na ez az.Hasonló libernyák paradoxon, hogyha a Fidesz képes elcsalni a választást, akkor hogyan engedhette, hogy a '19-es választásokon elvesszen a főváros és a nagyvárosok jó része?

Boldeone2 2022.04.05. 23:21:37

@Androsz: fékek és ellensúlyok ábrándos elképzelése működhet egy olyan országban, ahol a pártok között nézetkülönbségek vannak, de ahol az ellenzék bármit megtenne, csak ártani tudjon valamiben a kormánynak"

- Ez nem teljesen igaz . Először azt kellene megvizsgálni , hogy ki " okozta " az abszurd , polgárháborús helyzetet . Nyilván az a nemzetvezető " aki a 2\3 birtokában sem volt kèpes semmit konszolidálódni, hanem folyamatosan nyomta a másik oldalt
A konszolidációs lèpèseket mindig a hatalomnak kell megtenni először

Korábban egy Sólyom vagy Mádl lehetett köztársasági elnök , ma meg Novák Kata ...
Az összes közjogi mèltóságot meg lehetne választani ellenzèki- kormánypárti megegyezèssel , csak nem nettó pártkomisszárokat kellene javasolni.
A közvetlen köztársasági elnök - választást sem fogja a Fidesz soha támogatni...Nekik nem kell egyetlen autonóm közjogi mèltóság sem !

ulpius66 2022.04.05. 23:21:55

"Tordai Bence: A következő hónapok nagyon forróak lesznek"

Na, még ez is.....

Tordai Bence elment meteorológusnak??? ... időjárás előre-jelzőnek???

Egyebekben remélem forró hónapok jönnek, kéthetes foglalásom van Horvátországba.....

Boldeone2 2022.04.05. 23:25:40

@ulpius66: A legszegènyebb települèsek vannak a legjobban Orbán mellett
A " Hegyvidèken " elvertèk a Fidesz egyik , ha nem a legfelkèszültebb politikusát . Hajnal Miklós jobban kellett!

ulpius66 2022.04.05. 23:27:41

@Boldeone2:

Remélem hasonlókat vársz el Budapesten is!
... vagy kettős mérce??????

Fogadjunk az nem zavart, hogy az 50 : 45 arányban megválasztott Kamugeri mindenkit leváltott, akinek bármi kicsike köze is volt a Fideszhez.....és a Fidesz egyetlen egy javaslatát sem fogadta el a budapesti közgyűlés.....

Miben keresett konszenzust a Kamugeri a Fidesszel Budapesten??
(már ha a hatalmon lévőnek kell kezdeményezni a konszenzust......)

Előre is köszönöm válaszod!

birkamenet 2022.04.05. 23:27:49

@Libsikéim, bekaphatjátok!:

Bulgár birka, túlságosan feltűnőre sikeredett ez a lukasenkoi választási eredmény! Na meg hogy Budapesten túl állitólag az egész ország 70%-ban szellemi fogytékos??

Sebaj, majd a kétmillió birkát orbán már viszi is a vágóhidra, ugyanis a leállitott EU támogatásokat, meg a görög méretűre duzzadt államadósságot leveri rajtatok. Már most röhög az ember a magukat negszopatott birkákon. Még Brüsszelben is hallják ezt a röhögést!

2022.04.05. 23:29:34

@CSOKKI MÁLNA: „ Na ez az.Hasonló libernyák paradoxon, hogyha a Fidesz képes elcsalni a választást, akkor hogyan engedhette, hogy a '19-es választásokon elvesszen a főváros és a nagyvárosok jó része?“

Csak gonosz taktikabol, a patás mindenre képes :-))))

Boldeone2 2022.04.05. 23:30:37

@G. Nagy László: nèmet választási rendszert " jobban " kellett volna átvenni: ott összeadják az egyèni körzeteket a listás eredmènnyel , illetve más mechanizmusokkal is arányosítanak"

- Bocsánat, elírtam ...Nem összeadják , hanem kivonják egymásból , úgy arányosodik...

birkamenet 2022.04.05. 23:32:00

@ulpius66:

Győzike, Karigeri 2022-re kiirtotta a mocskos fidesst Budapestről. Hiába, ott bem te Győzike szinvonakad lakik, hanem polgár félék.

Nem us tudom, orbánék ezek után betehetik a lábukat Budapestre? Vagy tegyék át a Parlamentet egy felcsúti fészerbe?

2022.04.05. 23:34:00

@ulpius66: “ Ha a választást azért nyerte szerinted a Fidesz, mert tízszer annyi erőforrása volt, mint az ellenzéknek, akkor Budapesten mért nem nyert a Fidesz?”

Biztos szelektáltak, Budapest nem volt fontos, vagy egyszerűen elfogyott a pénz :-))))

Boldeone2 2022.04.05. 23:35:32

@ulpius66: Miben keresett konszenzust a Kamugeri a Fidesszel Budapesten??"

- A fővárosi önko belső viszonyaira nem látok rá, de Karácsony csak egy polgármester , Orbán meg egy olyan államvezető, aki 12 ève csaknem abszolút hatalmat gyakorol Magyarországon ! Karácsonynak nincs hatalma , vagy minimális , ha lenne , Orbán nem tudta volna elvenni a budapesti költsègvetès egy jelentős rèszèt

2022.04.05. 23:36:39

@ulpius66: “ Lehet, hogy újat mondok, de Budapesten tök ugyanolyan a "választási rendszer" mint Vas vagy Békés megyében....”

Érdekes mód ha balliberális nyer akkor bölcs a nép, egyébként sötétben tartott gomba

2022.04.05. 23:39:15

@G. Nagy László: “ Tényleg szánalmas ezt emlegetni, még a szarrá vert ellenzék politikusai sem teszik.”

Meg mzp is megemlítette, a régi formában meg nagyobb lett volna a zako

G. Nagy László 2022.04.05. 23:40:31

@Boldeone2: "Már plurális demokráciáról nem beszèlhetünk, olyan brutális a rendszerszintű versenyelőnye az állampártnak ! "

Ennyi erővel a német focibajnokságot is meg kéne szüntetni, mert - mióta világ a világ - brutális a rendszerszintű előnye a Bayern Münchennek.

Nyilvánvalóan létezik és működik a plurális demokrácia Magyarországon. Sok száz EBESZ megfigyelő járt nálunk - semmi olyanról nem számoltak be, ami problémás lenne a választás szabadságát illetően. Kár is erről beszélni.

Ami lényeges, az az ellenzék csapnivaló minősége, borzalmas kommunikációja, alkalmatlansága, fantáziátlansága, program nélkülisége, gyűlöletkampánya. Ezzel nem lehet nyerni. Ha van egy kis esze az ellenzéki gondolkodóknak, úgy azon kezdenek el dolgozni, hogy felépüljön egy új, tisztességes politikai erő. Amely valódi elveket és értékeket képvisel. Amely az ország érdekeit tartja szem előtt, s nem a nyugati baloldal csicskása. Amely képes a konstruktivitásra, a fontos ügyekben akár együtt szavazva a Fidesz-frakcióval. Amelyik képes gratulálni a győztesnek.

El sem tudom mondani, milyen büszke vagyok erre az országra. Évszázadok óta nem volt ilyen tartása a nemzetnek. Ezt erősíteni kéne, nem lerombolni, azonban ehhez tisztességes és patrióta szemléletű politikusokra lesz szükség. Szabó Tímeákkal és Jakab Péterekkel nem fog működni.

2022.04.05. 23:40:55

@birkamenet: “ Vagy tegyék át a Parlamentet egy felcsúti fészerbe?”

Talán jobb helye lenne ott

2022.04.05. 23:45:25

@Libsikéim, bekaphatjátok!: “ Ha megtehették volna a nyugati háttéremberekkel, akkor gondolkozhattak volna azon, hogy hagyják a fenébe a buzipropagandát, hiszen mindenki látja, mennyire vesztes duma. Ha legalább a leghülyébb dolgokból visszavettek volna, szorosabbá tehették volna a játszmát. Hát ők a választót próbálták az ideológiához idomítani. Nem volt jó taktika.”

Szerintem a háború kérdés volt a döntő ahol masszívan eltaktikaztak magukat. Evvel adtak egy olyan magas labdát amit csak laza könnyedséggel le kellett húzni. Kifelejtették az emberek természetes békés vágyát

birkamenet 2022.04.06. 00:00:25

@Boldeone2:

Nem kell ezt a Budapestet túl bonyolitani, Karigeri olyan amilyen. Viszont Budapesten, ha egy tanár (párttag) beül egy választási bizottságba, azt nem lehet se zsarolni se megvenni.

Ellenberger vidéken, ahol az az egyetlen iskola van és a fidernyák igazgató a kutyaúristen és a választási bizottságban a szavazatszámláló tanárnak odasúgnák, hogy vagy hitelsiti amit mi (fidernyákok) mondunk és cserébe örökös állása van vagy keres egy másik várost (ahol szintén mindenki és minden fidesses). Ha ezt elmesélné, akkor 1. semmit se tudna bizonyitani ezért kap egy feljelentést és pert a nyakába 2. utána meg pláne hogy kirúgnák

Szerinted mit választana a helyi tanár, a vállakozó, stb: asszisztál és megvan a garantált életútja vagy forradalmár lesz és akkor a családjának is annyi.

Vagy tényleg van olyan hülye, aki elhiszi, hogy Budapest határain túl a magyarok két kézzel szavaznak a Putyini-Lukasenkoi államra putyini-lukasenkoi választási eredménnyel????

Boldeone2 2022.04.06. 00:19:44

@G. Nagy László: Nyilvánvalóan létezik és működik a plurális demokrácia Magyarországon. Sok száz EBESZ megfigyelő járt nálunk - semmi olyanról nem számoltak be, ami problémás lenne a választás szabadságát illetően. Kár is erről beszélni."

- Nyilvánvalóan nem működik jól a plurális demokrácia , amit már vagy 100x alátámasztottam tènyekkel , neked is. Egy jól működő plurális demokrácia nem ilyen, ez csak jobb esetben " flawed " vagyis : beteg , hiányos demokrácia. Talán már inkább hibrid rezsim
Nagyon jól tudod , hogy az EBESZ megfigyelők a választás csak egy nagyon szűk keresztmeteszèt vizsgálják , a többit nem , a peremfeltèteleket "
-Az ellenzèki miniszterelnök- jelölt valóban csak 5 percet kapott a közmèdiaban, az szerinted normális , miközben 23 óra 55 percben megy a durva ellenzèket lejárató, kormányt feldicsèrő propaganda ?
- Hogy csak a Megafon központ rövid idő alatt 1 millárdot költött social média propagandára ?
- Hogy a Fidesz átvette az Indexet , az ATV- n Orbánt nyomták az utóbbi időben is, a helyi mèdia mind Fidesz kèzen a propagandát nyomja ?

Versenyeztünk , oké ? Èn kapok egy BMW- t te meg egy Trabantot, melyikünk fog győzni ?

Amely képes a konstruktivitásra, a fontos ügyekben akár együtt szavazva a Fidesz-frakcióval. Amelyik képes gratulálni a győztesnek."

- Orbán mikor tett valami gesztust az elkenzèknek ? Nagyjából soha , csak a politikai karaktergyilkolása törekszik mindenkinek !
Nem gratulált MZP ? - szerintem jól tette !
Orbán egy büdös szót nem szólt az ellenzèk szavazóihoz, vagy hogy akar- e konszolidálódni ( nyilván nem) de megint sikerült "Gyuri bácsizni" egyet ..MZP- t emberileg lekaraktergyilkolta , megalázta - teljesen jogos , hogy ilyen helyzetben nem gratulált neki!

Boldeone2 2022.04.06. 00:28:54

@G. Nagy László: Ha van egy kis esze az ellenzéki gondolkodóknak, úgy azon kezdenek el dolgozni, hogy felépüljön egy új, tisztességes politikai erő. Amely valódi elveket és értékeket képvisel. Amely az ország érdekeit tartja szem előtt, s nem a nyugati baloldal csicskása"

- Ugyanaz más nèzőpontból: ha a Fidesznek lenne egy kis esze azon kellene dolgozni, hogy felèpüljön egy tisztessèges politikai erő! Gondolom , a Rogán , Kósa, Völner, Szájer, Kaleta, Simonka, Mengyi, Boldog nevek mondanánk valamit... az Orbán - család közforrásokból gazdagodasa, a Tiborc fiú, a stróman Lölő ès pártállami potentát társai is... Ők kennènek a tisztessèg megtestesítői?
Nem kètsèges , az ellenzèk sok mindent rosszul csinál , de az elmúlt 12 èv bűnei jórèszt a Fideszhez kötődnek!

Boldeone2 2022.04.06. 00:38:57

@birkamenet: Azért az abszurd rendszerért , ami itt lètrejött, szinte teljes mèrtèkben Orbán a felelős. A 2\3 birtokában neki kellett volna engedmènyeket , gesztusokat tenni , meg normális politikai berendezèst lètrehozni
Inkább a saját sleppjèt mesès gazdagsághoz juttatta, ez lehet az egyik küldetèse . A másik meg egyfajta nárcisztikus hatalommánia , igazából nemzetmegmentő " küldetèstudtatot" sem látok nála, minden csak eszköz a hatalomhoz vezető úton...

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2022.04.06. 01:46:16

@birkamenet: te, 20.000 civil volt a szavazokorokben, nem? 20k22 vagy mi, guglizzal. es az ellenzeki partok is fogadkoztak hogy most aztan kuldenek mindenhova delegaltat. meg az ebesz. meg a tok tudja meg ki. es mi lett a nagy szigorbol? 900.000 minusz az ellenzeknel. de azert mondogasd csak magadnak, hogy elcsaltak :) te amugy melyik szavazokorben voltal reggeltol estig vasarnap?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.06. 06:40:01

@birkamenet:

S a láthatatlan gyíkemberekről még nem is szóltál. Ők eleve átírták a jegyzőkönyveket.

G. Nagy László 2022.04.06. 07:48:10

@Boldeone2: "ha a Fidesznek lenne egy kis esze azon kellene dolgozni, hogy felèpüljön egy tisztessèges politikai erő!"

Én ezzel egyetértek, és őszintén remélem, hogy a kormányzópárt is képes fejlődni, gesztusokat gyakorolni, a legszimpatikusabb arcát mutatni. Azonban most nem a Fidesz van lépéskényszerben. Ez az a perc, amikor a másik oldalnak kéne magához térnie, kijózanodnia, és szembenézni önmagával. Téged például úgy ismerlek, mint aki az átlagosnál százszor értelmesebb, tájékozottabb, s a legkevésbé sem szektás balos. Ha a magadfajta tisztességes ellenzékiek belátnák, hogy Gyurcsánnyal, meg a gyűlölködő percemberkékkel nem megy, úgy lehetne változás. Pont ti vagytok az Orbán-rendszer bebetonozói, mert képtelenek vagytok megszabadulni ettől a selejtes, gyűlölködő bandától. De még te sem tartasz ott, hogy kimondd a Napnál is világosabb alapigazságokat.

Vrancisco 2022.04.06. 08:10:47

Egy valamit azért k.rvára nem kéne elfelejteni. A fideszt nem egy valós, teljes országot képviselő többség, azaz az ország "nagy része" választotta, hanem kb. 3 millió ember a közel 10 millióból (határontúliakkal még több). Ennek a 3 milliónak kb. a fele azt sem tudja, merre van arccal előre, nem is tudja, mi az a fidesz vagy mi van helyette, nem tudja Orbán Viktor nevét se igazán, csak tudja, hogy van valami embör', aki nagy császár és ad pínzt (az amúgy is erősen negatív kasszából) meg megvíd a háborútóu' (nem fog, ha a NATO úgy dönt, de a NATO meg nem fog úgy dönteni, szóval ez is csak egy lufi volt, primitívek beetetésére)...
Kognitív disszonanciában pont a fideszesek élnek, mert nem képesek semmilyen nyilvánvaló aberrált intézkedés láttán sem felfogni, hogy nagy baj van/lesz.
Van néhány százezer keményvonalas fideszes, aki tudja is, mit miért akar (bár ott is van valami bibi a fejben, hogy térdel ennek az arroganciának), és ők most úgy élik ezt meg, mintha lennének vagy 7-8 millióan, győzött az igazság, és mindenki más takarodjon. Véletlen sem lehet ennek a kib.szott népnek összefognia, országon belül nagyobb gyűlölet van egymás iránt, mint sok ellenséges ország között, és ez nagyon nagy részben a fidesz ellenségkereső és gyűlöletkeltő 12 évének köszönhető!
No de mindegy, lesz itt olyan s.ggbeb.szás még mindenkinek a következő időkben, hogy csak kapaszkodunk. Lehet egy ideig valóságot tagadni, nem kell benne hinni, elég, ha ő hisz bennetek ;)
Másrészt valamiben nagyon nagyon egyetértünk, Gyurcsány mehetne már nyaralni a p.csába a Bahamákra úgy végleg... És viheti Jakabot is poggyásznak...

MEDVE1978 2022.04.06. 08:14:10

Alapvetően nem kell sokat azon gondolkozni, hogy mik az összefogás "elveszett" szavazatai 2018. óta. Van egy kis mértékű általános csökkenés is, ezt vélhetően a háborús propaganda miatt veszítette el az ellenzék. A nagy mértékű csökkenés a Jobbik szavazók elvándorlásából adódik, akiknek a kisebb része visszament a FIDESZ-be (korábban egy másik blogon már írtam, hogy a Jobbik lényegében egy FIDESZ "hardból" született, Vona Gábor is PÖCS körös volt ugye), nagyobb része pedig átment a Mi Hazánkhoz.
Nagyon azon sem kell gondolkozni, hogy ezt milyen elvek mentén tették. Egyszerűen választottak, hogy mit utálnak jobban: 1. Az idegeneket, a zsidókat, a cigányokat, a libsiket, a buzikat, a kommunistákat, Gyurcsányt stb. vagy pedig 2. A mindent elöntő korrupciót, az önkényt, nepotizmust, a kihasználtságot, Orbánt stb. A volt Jobbikosok döntő része erre a második választ adta, az ellenzék pedig ezt nem vette észre.

Mondjuk ehhez sikeresen félrevezették a közvéleménykutatók is, ez hasonló bukó közvéleménykutatási oldalról, mint anno Clintonné és egyébként az okai is hasonlók lehetnek. Valószínűleg a vidéki szavazók titkolódzóbbak vagy kevésbé jól mérhetők, mint a fővárosiak. Ezért elképzelhető, hogy a minta ugye sokkal jobban torzít. A Trump-Clinton rossz előrejelzését a néger mutató okozta: az, hogy 2008-ban Obama-ra sokkal többen szavaztak az előrejelzésnél és elsősorban feketék. Vélhetően pont hasonló okokból titkolták a választásukat + nem voltak jól kutathatók. Ennek a kiküszöbölésére a közvéleménykutatók beraktak a demokrata jelölt mellé egy torzító tényezőt, ami feljebb vitte a népszerűségét a kimutatásokban. A probléma csak az volt, hogy amíg Obamara leszavaztak a feketék, addig Clintonné büdös volt és nem mentek el szavazni. Hasonló jelenség lehet a vidékiekkel is közvéleménykutatási szempontból.

MEDVE1978 2022.04.06. 08:15:29

@MEDVE1978: helyesbítés, mármint az első választ adták a volt Jobbikosok.

G. Nagy László 2022.04.06. 08:20:22

@Vrancisco: "Másrészt valamiben nagyon nagyon egyetértünk, Gyurcsány mehetne már nyaralni a p.csába a Bahamákra úgy végleg... És viheti Jakabot is poggyásznak... "

Ebben valóban, de ez az egy, amiben igen. Szerintem hiba lenézni a választókat, és általában a magyar embereket. Még súlyosabb hiba kétségbe vonni a matekot, és azon rugózni, hogy "csak" hárommillió... Baszki, sehol Európában nincs ilyen arányú támogatottság! Ha józanul szeretnél látni, úgy ez az első, amit érdemes észrevenned. A hat ellenzéki párt 12 év Orbán-kormányzás után, összefogva, a teljes nyugati mainstream támogatásával is csupán a (ténylegesen) szavazók harmadát tudta aktivizálni. Ez egészen szánalmas. Ami pedig a kognitív disszonanciát illeti, megtisztelnél, ha elolvasnád a legutóbbi posztomat, még a választás előttről:

teveszmek.blog.hu/2022/03/29/_egy_igazi_szakember_mindenhez_ert

Nancsibacsi 2022.04.06. 08:21:43

@Vrancisco: Gombázzál már inkább, újítsd fel a retro slágert, mivel ez a lemez amit játszol már legalább 20 éves, a retro rádióban a helye. Az új sláger "A gombák, a vidéki gombák - azok tehetnek mindenről!"
Az a nagy büdös helyzet hogy jelenleg Magyarországon van 1 db néppárt - ez a FIDESZ. Van még a Mi Hazánk, amiből LEHET néppárt. Az összes többi az külföldi trendi intellektuális izéket képviselő formáció, ami a nép számára nagyjából értelmezhetetlen/érdektelen, illetve megélhetési pártocska. Baromi nagy szerencséjük hogy a Mi Hazánk új párt, a Jobbik meg gyakorlatilag megszűnt, mert így a nép egy része is rájuk szavaz ahelyett, hogy másik néppártot választana. Reálisan a DK-MSZP-LMP-Jobbik-Ki a tökömet hagytam még ki? formációra maximum az ország 10 százaléka szavazna, mert amilyen témákat visznek (visznek ezek bármi témát?) az kb ennyi embert érint meg. Most emellé kaptak még NÉPPÁRTI szavazóból 25-30%-ot, így van 35-40 százalékuk. Ami választási matek szerint kevesebb mint 1/3.

A magyar ellenzék NEM AKAR NYERNI 2006 óta. Megcsapta őket a halál lehellette, akkor értették meg, hogy a kandelláberre baromi gyorsan fel lehet kerülni dísznek. és hogy a Dunában úszni nehéz! Ezóta A TELJES ELLENZÉK már a bejutásra, de biztos vereségre hajt - a felelősség nélküli sok lóvéra, esetleg önkormányzati győzelmekre és kifizető helyekre, de országosan egyszerűen nem akarnak nyerni. Ezért MINDENT megtettek, hogy a 30 százalékuk meglegyen, hogy mindig legyen 30%-nyi gyűlölettől elvakított, LEGBUTÁBB szavazó aki ezt nem látja át, és rájuk szavaz.

Nancsibacsi 2022.04.06. 08:25:45

@G. Nagy László: "Szerintem hiba lenézni a választókat, és általában a magyar embereket."
Nem hiba. Én lenézem azokat az ismerőseimet, családtagjaimat akik az ellenzékre szavaztak. Ők nem értik meg, hogy ez az ellenzék 2006 óta nem akar nyerni, mert félnek a felelősségtől, hogy akár meg is lincselhetik őket, ha újra hatalomra kerülnek. Ők a biztos lóvét akarják, a brüsszeli helyeket, a képviselői költségtérítést, a bizottsági pozíciókat. Nekik elég a mócsing, nem kell a húsosfazék. Aki ezekre szavaz az B.U.T.A! Aki ezekre 12 éve szavaz az NAGYON BUTA!
Ők azok akik megakadályozzák hogy politikai verseny legyen, mert amint jön egy új párt, azonnal besározzák, összegyurcsányozzák, ha az nem megy akkor meg - a médiájuk segítésével - elterjesztik az ottani prominensekről hogy melegek, pedofilok, tömeggyilkosok, náci-fasiszta-trapisták. Ők akadályozzák meg a FIDESZ leváltását - vagy legalább az egészséges politikai versenyt - az ellenzéki szavazók. És ezt észre se veszik, homokba van dugva a fejük.

MEDVE1978 2022.04.06. 08:25:54

A sokszínűségre válasz, hogy nincs vagy érdektelen. A FIDESZ piaci példával élve olyan mint a személyi számítógépeken futó szoftverek piacán a Microsoft Windows. A gépek 87%-án fut és uralja a piacot, messze a legnagyobb nyereséget vágja zsebre. Ja, hogy van még egy APPLE :) Sokan elfelejtik, hogy az APPLE konkrétan a csőd előtt volt a 90-es években, amíg nem kapott egy tőkeinjekciót .... a Microsoft-tól. Bill Gates felismerte, hogy fel fogják darabolni a céget, ha teljesen egyeduralkodó lesz, ezért kellenek versenytársak. Persze nem túl erősek. Van még Linux és Chrome OS, meg néhány kisebb valami a lelkeseknek, amit választhatnak. Ez egyre jobban leképezi a magyar politikai életet, ahol jelen van a FIDESZ, mint Microsoft, nagyjából mondjuk a DK és a kis pártocskák mint Apple, valamint a Mi Hazánk mint Linux. Ráadásul Orbán (mint Gates) is most már gondoskodik arról, hogy udvaribolond ellenzék maradjon, hogy külföldön lehessen mivel takaródzni. Ennek már több éve jelei vannak, hogy kell ez a demokratikus álca, a parlamenttel, ami egy bohózat, már semmi jelentősége és senki se nézi. A médiával, ahol az ATV és mondjuk a Népszava igazából részben kormányzati hirdetésekből van finanszírozva, hogy lehessen mutatni: bizony van baloldali TV és napilap vagy az indexxel, amit szándékosan light kormánypártinak hagytak meg. Holott ugye tudjuk, hogy az ATV tulajdonosa hűségesküt tett Viktornak.

Szóval ez sokszínűség de facto nem létezik vagy teljesen irreleváns, mivel ahogy a kisebb cégeknek a mammut nagyvállalatot, úgy a kisebb pártoknak a FIDESZ-t sincs semmi esélyük megszorongatni.

MEDVE1978 2022.04.06. 08:30:07

Abban valószínűleg igaza van a cikknek, hogy nem lesz tömeges "kivándorlás". Az már a 2010-es évek közepén megkezdődött, akkor részben anyagi okokból. Annyi, hogy szerintem továbbra is folytatódik, meg lehet, hogy most lesz egy kis emelkedés benne.
Én jelenleg még megélek, úgyhogy nem megyek külföldre, több olyan családtagom van, aki jól keres, így nem érdemes. Van olyan ismerősöm viszont, akinek most telt be a pohár és vándorol ki, ezt is megértem. Ha egyedülálló lennék és nem lenne családom, valószínűleg a 2010-es években én is kivándoroltam volna, de nyilvánvalóan holisztikus okokból (egyszerre anyagi, egzisztenciális és az ország állapotával való elégedetlenség okából).

MEDVE1978 2022.04.06. 08:43:29

@G. Nagy László: Ne már, alapvetően a magyar választók 80%-a buta vagy ha úgy jobban hangzik, nem rendelkezik elég ismerettel ahhoz, hogy hozzávetőlegesen is értelmes döntést hozzon. Ez nem feltétlenül IQ-ban mérhető butaság, hanem elsősorban az érdeklődés hiánya. Marcit a cigánysoron miért érdekelné, hogy mondjuk Viktor konkrétan egy bonyolult rendszert hozott létre a források haverjaihoz való csatornázására és ebben százmilliárdok tűnnek el? Vagy miért érdekelné mondjuk egy Gyurcsány panama? Ehhez tájékozódnia kellene, elolvasni egy két cikket (alapaból a lakosság valószínűleg 20-25%-a funkcionális analfabéta), utánanézni a neten. Ezt az emberek mondjuk 15-20%-a megteszi, de akkor sokat mondok.

Hogy lenézni lehet-e emiatt ezeket az embereket? Nos lehet, csak nem érdemes. A demokrácia egyik fő alappillére a free speech for the dumb, tehát a szólásszabadságot a hülyéknek. Általános tendencia (ami nem jelenti azt, hogy ne lenne kivétel), hogy a szegényebbek, a kisebb településeken élők kevésbé műveltek, tájékozodtak, iskolázottak, mint a gazdagabbak, nagyobb településeken élők. Ettől egy demokratikus rendszerből nem szabad kihagyni / kizárni őket, mert az az irányító elit kudarcához és öncélú politizálásához fog vezetni.

Itt alapvetően propagandáról van szó, ami a kevésbé tájékozott embereket szólítja meg és jól szólítja meg. Ezek az emberek akkor is kevésbé tájékozottak (buták) lennének, ha éppen az összefogásra szavaznának. Orbántól ragadott ki egy idézetet valamelyik hírportál, miszerint ismét a szív győzött. Hát igen, a FIDESZ szavazóbázis jelentős részénél a szív és nem az agy. Persze látok releváns logikai érveket is arra, hogy valaki miért szavaz a FIDESZ-re, de hogy a korábban említett kevésbé tájékozott szavazók nem ezek alapján, az biztos.

G. Nagy László 2022.04.06. 09:14:08

@Nancsibacsi:

"Ők azok akik megakadályozzák hogy politikai verseny legyen, mert amint jön egy új párt, azonnal besározzák, összegyurcsányozzák, ha az nem megy akkor meg - a médiájuk segítésével - elterjesztik az ottani prominensekről hogy melegek, pedofilok, tömeggyilkosok, náci-fasiszta-trapisták. Ők akadályozzák meg a FIDESZ leváltását - vagy legalább az egészséges politikai versenyt - az ellenzéki szavazók. És ezt észre se veszik, homokba van dugva a fejük."

Ezzel tökéletesen egyetértek.

chrisred 2022.04.06. 09:27:59

@G. Nagy László: "Ennyi erővel a német focibajnokságot is meg kéne szüntetni, mert - mióta világ a világ - brutális a rendszerszintű előnye a Bayern Münchennek."

Csak az pont nem a támogatottságon múlik, mert több mint húsz éve folyamatosan a Dortmundnak a legmagasabb a nézőszáma a Bundesligában. De a Bayern gazdasági hátterével nem tudnak versenyezni.

G. Nagy László 2022.04.06. 09:43:35

@chrisred:

"De a Bayern gazdasági hátterével nem tudnak versenyezni."

Pontosan így van.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2022.04.06. 09:47:31

@Boldeone2: IGE egy ősi netes troll, gyakorlatilag egyidős az internettel. :) Csak egy időre eltűnt, ezért a fiatalok már nem tudják kiről van szó.

Rubasov et. 2022.04.06. 10:03:42

@MEDVE1978:

"Valószínűleg a vidéki szavazók titkolódzóbbak vagy kevésbé jól mérhetők, mint a fővárosiak. Ezért elképzelhető, hogy a minta ugye sokkal jobban torzít."

Budapestet sem találták el. 10, sőt volt aki majdnem 15%-os ellenzéki előnyt mért, ehhez képest itt tényleg szoros fej-fej melletti a két a tábor, enyhe kb. 2-3%-os ellenzéki előnnyel. Érdemes megnézni a számokat is. Csak néhány választókerületben lett meg az abszolút többség, a legtöbben 45% körüli eredményt ért el az ellenzéki jelölt. Van ráadásul 3-4 kerület, ahol a Mi Hazánkkal együtt már a kormányoldali jelölt győzött volna, úgy is, hogy a Kétfarkúak szavazatait meg a baloldal jelöltjéhez soroljuk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.06. 10:15:50

@G. Nagy László:

"El sem tudom mondani, milyen büszke vagyok erre az országra. Évszázadok óta nem volt ilyen tartása a nemzetnek"

Azért ne feledjük 1848-at.

És hosszú ideje nem folytattunk olyan határozott külpolitikát sem. Gondolod, hogy egy ballib kormány külügyminisztere behívatta volna az ukrán nagykövetet, hogy tiltakozzék az ukrán elnök sertegetesei miatt?

Nem emlékszem, hogy valaha is lett volna ilyen tökös külügyminiszterünk.

chrisred 2022.04.06. 10:16:08

@Rubasov et.: "Van ráadásul 3-4 kerület, ahol a Mi Hazánkkal együtt már a kormányoldali jelölt győzött volna, úgy is, hogy a Kétfarkúak szavazatait meg a baloldal jelöltjéhez soroljuk."

Összesen egy ilyen választókerület volt, a 15. számú.

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.04.06. 10:24:14

@megamovieboy:

Ja ... azt próbálják meg egyesek rám fogni ... Miért? Mert veszélyes vagyok az ideológiájukra, agyzizijükre, vélt tudásukra. Könnyebb anyázni, fikázni, mint helyes érveléstannal cáfolni.

Például érdemben te is megcáfolhatnád például:

- A tudományos Isten bizonyításomat
- Azt hogy kimutattam, hogy az ateizmus, jog, és a politika is áltudomány.
- Azt hogy bizonyítottam, hogy Kurt Gödel első nemteljességi tétele sohasem volt bizonyítva.
- Esetleg a PszichoVirulógiát, mint egy új tudományágat is cáfolhatnád ....

Rubasov et. 2022.04.06. 10:24:30

@Rubasov et.:

Ugyanakkor jó kérdés, hogy miért trafáltak mellé ennyire?
Ennek többféle oka van. Az egyik az ellenzék vezetőségének "mélykeleti" mentalitása. Ha azt mondjuk Orbánra, hogy "Putyin lite", akkor az ellenzék vezérkara Kim Dzsong Un. Decemberben az IDEA figyelmeztett az ellenzéki vezérkart arra, hogy a támogatásuk annyira bezuhant, hogy egy újabb 2/3 is benne van a pakliban a kormánynak. Mi volt erre a reakció? Lepocskondiázták őket, majd rendeltek olyan "kutatást" amely már tetszetős adatokat mutatott. A közvéleménykutatók ezek után nem merték a valóságot feltárni, feltehetően úgy választották meg az embereket, hogy olyan adatok szülessenek, amiket a megrendelő látni akar. Szintén érdemes felidézni, hogy mit kapott Hann Endre a 125-ös mandátumbecsléséért.
A másik ok, hogy ma az ellenzék pont azt csinálja amit a fidesz 2002-ben. Mint ismert, akkor a köteles beszéd és úgy általában a baloldalra szavazók lehazaárulózása ahhoz vezetett, hogy sokan közülük, jobbnak látták nem válaszolni. Ma az ellenzék csinálja ugyanezt: bunkózza, nácizza, (haza)árulózza azokat akik akárcsak nüansznyi dolgokban nem értenek egyet. Még telex is(!) le lett árulózva, mert csupán 1x kritizálni merészelte Fletót. Ilyen körülmények között hiába erősen domináns a fidesz, sok szavazója úgy gondolhatta jobb nem nyilatkozni.

John Doe3 2022.04.06. 10:41:55

@Boldeone2: Kísértetiesen emlékeztet a II. vh. előtti helyzetre. Ott is volt:
-- egy megingathatatlan állampárt
-- tőlük jobbra a nyilasaik (most jutottak be a parlamentbe)
-- elítélt nyilasok (Budaházy)
-- országgyarapítási törekvések
-- harsány kommunistázás
-- még Führer is van a határon túl (csak most a másik égtájon).

Ha jól emlékszem, Santayana mondta: a történelem arra tanít, hogy az emberek semmit sem tanulnak a történelemből.

Kitiltott Vélemény 2022.04.06. 10:43:43

@Rubasov et.: " ... IDEA figyelmeztett az ellenzéki vezérkart arra, hogy a támogatásuk annyira bezuhant, hogy egy újabb 2/3 is benne van a pakliban a kormánynak. Mi volt erre a reakció? Lepocskondiázták őket, majd rendeltek olyan "kutatást" amely már tetszetős adatokat mutatott. ... "
Azt hiszem ezt jellemzik úgy, hogy önsorsrontó.

" ... Még telex is(!) le lett árulózva, mert csupán 1x kritizálni merészelte Fletót. Ilyen körülmények között hiába erősen domináns a fidesz, sok szavazója úgy gondolhatta jobb nem nyilatkozni. ... "
Hát igen, így alakul ki az, hogy egyre nagyobb az ún. "fideszes médiafölény", amikor a saját szócsövükbe sz@rnak bele Gyurcsótányék...

cavalry 2022.04.06. 10:55:30

@Vrancisco: Jól látod. Az a sok ember aki belátja hogy el kell innen menni akkor ha boldogulni akar, az lesz a legnagyobb kár. Ezt nem lehet a viacolor burkolatokkal pótolni és a stadionokkal. Ez a győzedelmes esemény sok idiótának örömet okozott, ami pillanatnyilag szuper és lehet énekelni meg ria hungária, de a mohácsi vész ehhez képest húsvéti körmenet ha a hatásokat nézzük. Nem lehet 3 millió idiótával tönkre tetetni egy országot, ez a választási rendzer öncsonkítás. Nem a mostani ellenzékre van szükség, hanerm profikra akik tudják mi a fejlődés lényege. Nem a zsák krumpli és a stadion. Én csak három aláírással válaszolok erre, más (jog) államnak adok lehetőséget a közterhek bevételére.

cavalry 2022.04.06. 11:00:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nem emlékszem, hogy valaha is lett volna ilyen tökös külügyminiszterünk." Most jó a NATO tagság igaz?

Boldeone2 2022.04.06. 11:25:38

@G. Nagy László: Köszönöm a pozitív szavakat, èn hasonlóan pozitívan ítèlem meg a " tèveszmèk" blogot , attól függetlenül hogy nèha erősen kritizálom. Valójában baloldali sem vagyok, csak valahogy úgy , mint Hadházy Ákos elindultam valahonnan egy oldalról , ès átkerültem a másik oldalra, kizárólag erkölcsi választás alapon
Azzal , mindenki tisztában van, hogy Gyurcsány is, meg Jakab Pèter is az ellenzèk megújulásának\győzelmènek gátját jelentik, de akkor szinte tènyleg nem marad párt már az ellenzèkben... Az LMP , MSZP szellempártok, talán a Momentum amely mèg működèst mutat, meg a magányos "Don Quijte" - k, mint MZP, Hadházy , Szèl, meg mèg pár ember, valamint egy jövőbeli mèrsèkelten konzervatív- liberális párt ígèrete..Vagyis : nulla az egèsz ellenèk , ami pedig a lehető legnagyobb demokrácia - problèma ..
Egy már felèpített pártot nagyon könnyű szètverni, újat alapítani persze lehet, de majdnem lehetetlen 5-6 %- ot elèrni , a váltópárti lètig eljutni meg teljesen lehetetlen...
Sem pénz, sem mèdia, sem szervezetèpítő szakemberek nincsenek ehhez. A rendszer ereje elsordor mindent, a premodern társadalom tehetetlensége óriási
Sokan azt várták MZP- től, főleg az èrtelmisègiek közül, hogy egyedül -meg esetleg a Momentummal együtt- csodát tud tenni , ami teljes naivitás volt: MZP - nek "megkötözve kellett volna futóversenyt nyerni" Orbán ellen , miközben Gyurcsány meg jakab is ott lógtak kolonckènt az oldalán
A háborús narratíva , hogy ez ellenzèk " háborút akar " , teljesen "legyilkolta " az egèsz ellenzéki összefogást , a már azt megelőző populista minimál- üzenetekkel, intèzkedèsekkel együtt ( inflációs ársapka , nyugdíjemelès, rezsivèdelem )

Az ellenzèk a budai Hegyvidèken pl. nyerni tudott mindezek ellenére, vagy èppen ezért ...Miért van az, hogy èppen a "nagypolgárság" mondott nemet a rendszerre ? Ráadásul , Fürjes Balázs az egyik, ha nem a legfelkèszültebb politikus a Fideszben mégis vesztett egy Hajnal Miklóssal szemben....

A másik èrthetelen dolog, a közvèlemènykutatasok csődje...Elvileg ez egy működő " tudomány"- hiszen milliárdokat költenek cègek ès politikusok erre a "társadalomszondára" , de most hatalmas csődöt mondott
Még Mráz Ágoston is hatalmasat tèvedett , pedig ő tènyleg full kormánypárti. Ilyen Fidesz győzelemre senki sem számított
Olyan èrzès volt, mint amikor Chachón kiütötte Kokót : sokkoló ès drámai
Èn nem èrzem, hogy most Magyarország győzött , hanem inkább azt látom , hogy egy abszurd dráma rèszesei vagyunk
Most sem mondott Orbán egyetlen szót sem azoknak, akik mást választottak..Utána a Bayer interjú is nagyon gáz volt .

birkamenet 2022.04.06. 11:26:46

@Nancsibacsi:

Te valóság tagadó, vidéken a fidess úgy gyártja a lukasenkoi választási eredményt ahogy nem szégyelli. Kisvárosok, kisfalvak, mindenki függ a helyi NER gazdákáktól, szavazó, szavazat számláló úgy zsarolható és megvásárolható, ahogy az Lukasenkonál divik.

Miközben a nem megvásárolható helyeken, Budapest, Szeged, de facto kiirtották a fidesst.

G. Nagy László 2022.04.06. 11:35:29

@Boldeone2:

"Egy már felèpített pártot nagyon könnyű szètverni, újat alapítani persze lehet, de majdnem lehetetlen 5-6 %- ot elèrni , a váltópárti lètig eljutni meg teljesen lehetetlen..."

Baromi nehéz, de nem lehetetlen.

1. 1994-ben romokban hevert a jobboldal. Hornék kétharmadot hoztak + SZDSZ. A Fidesz a semmiből nyert 1998-ban. Igazi csoda volt.
2. Amíg ilyen sokan hajlandók leszavazni Gyurcsányra és jobbágyaira, addig marad a Fidesz.
3. Amíg az üzleti élet, a munkavállalói lét, vagy akár a külföldi munka ígéretesebb energiabefektetés, mint a politikai karrier, addig a tehetségesek zöme ezt az utat fogja járni. Ez viszont annak a jele, hogy nincs nagy baj az országban.
4. Figyeltem a Megoldás Mozgalom plakátjait: csupa jó arcú jelöltet láttam. Nem ismerem őket, nem tudok róluk semmit, az arcok ugyanakkor mindig beszédesek. Simán lehet, hogy övék a jövő. Feltéve, hogy nem gyurcsányozódnak össze.

G.Tibor 2022.04.06. 11:43:47

A poszt elég pontos elemzés.
Annyit tennék hozzá, hogy téveszme a főváros ellenzéki dominanciája. OK, összeálltak, mint lovak az esőben, de legalább 10 választókerületben annyira szoros volt a Fidesz veresége, hogy tulajdonképpen ott így is ők a legerősebb párt, ha külön vesszük őket. Plusz még két kerületben nyertek is.
Ha pedig nyugodtan lehet egy kalap alá venni az összefogást, mint legerősebb budapesti tömörülés, akkor alapítsanak inkább egy új pártot együtt, teljesen új névvel. Segítek, például: O1G. Úgysincs más koncepciójuk.

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2022.04.06. 11:53:01

@Boldeone2:

Különösebben nem akarlak fárasztani memetikai valóság megállípításokkal, de ott már rég ismert tudás, hogy mind a marketing focus csoportok, mind a közvélemény kutatás nagy hiba forrással dolgozik. Hiszen az emberek eléggé gyakran nem azt teszik még sem, amit másoknak mondanak.

Van róla az indexen szaktopik egyébként ha érdekel jobban:

Fórum » FILOSZ » Tudomány »
Memetika
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9133555

Ezen belül meg a 190 hozzáírásban van erről konkrétan szó:
forum.index.hu/Article/viewArticle?a=150923306&t=9133555

chrisred 2022.04.06. 11:55:29

@G.Tibor: Számomra azért némileg meglepő, hogy hiába vetett be a választási kampányban a kormány olyan jóléti intézkedéseket, amik a korábbiaktól eltérően a középrétegeket, tehát a bérből, fizetésből élő városi lakosságot is érintették (felújítási támogatás, családosok adóvisszatérítése, 25 éven aluliak szja mentessége), mégis rosszabb eredményt ért el Budapesten a Fidesz, mint a két és fél évvel ezelőtti önkormányzati választáson.

G. Nagy László 2022.04.06. 11:57:48

@G.Tibor:

"A poszt elég pontos elemzés."

Köszönöm!

"alapítsanak inkább egy új pártot együtt, teljesen új névvel. Segítek, például: O1G. Úgysincs más koncepciójuk."

Ez fog történni, de oly módon, hogy az "új" név a DK lesz. Az a maradék megélhetési politikus, aki most mandátumot szerzett, idővel mind dékássá válik. Most még jó biznisz a külön frakció, hiszen pozíciókat és pénzt hoz, de mivel kiüresedett szellempártokról van szó - talán a Momentumot kivéve -, nincs sok jövőjük külön-külön.

2022.04.06. 11:59:28

@MEDVE1978:
itt vannak az ellenzéki képviselők. ezek közül ki az aki NEM-BUDAPESTI?

nem arról van szó, hogy a falusiakhoz nem ér el az internet. hanem arról, hogy az ellenzékben nincsenek falusiak. hacsak nem szegény kis cigányok,, akiket állítólag üldöznek.

kedvenceim az a fővárosi, aki kis államot akar. költözzön piricsére. és ott nincsenek országos közintézmények, minisztériumok. nincsen minden sarkon egy államilag támogatott színház. piricsén nem üldözik a színészeket. nincsenek színészek. melósok vannak. és a túlméretezett főváros veszi el tőlük az adókat. abból adódik, hogy budapest "termeli" a gdp-t. mert amúgy lófaszt se termel. az idegenforgalom és a szoftver is lófasz ahhoz képest, amennyi terményt az ellátási láncok behordanak, hogy aztán a főváros lefölözze a hasznot.

persze értem, hogy mondjuk debrecen ugyanez kicsiben. és mondjuk a kisnyírségben tasó elvtárs 60% felett kap. kósa 50% alatt. de nem azért, mert nehezen jut el vidékre az ellenzéki propaganda. hanem mert nehezebben jut el a pénz. és akkor választanak egy kijáróembert nyíradonyban. ahol tasó elvtárs uncsija a polgármester. tasó béla.

értem persze, hogy a kapitalizmus az lenne, hogy a tasó bankáz versenyez a többivel. és azok úgy osztják a pénzt, hogy a beruházások megtérüljenek. mert ha nem, akkor csődbe mennek. csakhogy nyíradonyban nem nagyon lehet globális kapitalizmust építeni. nyugati típusú liberális demokráciát teremteni. és ezt tasó elvtárs szociológus végzettséggel felismerte. hogy ő lesz a kijáróember. és amíg a fidesz erős bástya addig ő lesz. ha nem, akkor nem. ez így működik. és ez a meghatározó.

korábban a migránsozás és a békeharc csak ahhoz kell, hogy az emberek megideologizálják maguknak, hogy miért is az legyen az országgyűlés, aki.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2022.04.06. 12:00:40

@Iván Gábor IGe:

Készítettem belőle egy posztot:

Választás 2022 közvélemény kutatása és a memetika
erkolcstan.blog.hu/2022/04/06/valasztas_2022_kozvelemeny_kutatasa_es_a_memetika

Nancsibacsi 2022.04.06. 12:04:08

@birkamenet: Valójában a nemzetközi megfigyelők nem találtak szabálytalanságot a választásokban - volt aki azt mondta hogy sokkal korrektebbek voltak ezek a választások, mint az USA egyes államaiban.
Budapesten meg az ellenzék veszített a 4 évvel ezelőtti eredményéhez képest - ha így folytatja 4 év múlva 90% FIDESZ lesz, 10% Mi hazánk, az ellenzék meg nem éri el a 15%-os küszöböt, egyénit meg egyet se fog vinni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.06. 12:16:09

@G.Tibor:

A végeredmény számít. Az egy szavazatos többség is mandátumot ér. Még úgy is, hogy ott van a kompenzáció.

Na meg több helyen a Fidesz is csak csekély többséggel nyert.

ulpius66 2022.04.06. 12:16:56

Így áll per pillanat a listás eredmények mandátumra váltása:

vtr.valasztas.hu/ogy2022/valasztasi-informaciok/mandatumszamitasi-tabla

Mint a táblázatból jól látszik a legutolsó mandátumot érő visszaosztás a ballibsi Összefosásnál 86.860

A Fidesznél a még nem mandátumot érő visszaosztás 86.630

AZAZ MÉG KB. 10.000 FIDESZES LEVÉLSZAVAZAT ÉS MÁRIS A FIDESZÉ A MANDÁTUM, MERT A VISSZAOSZTÁS UTÁN NAGYOBB SZÁM LESZ, MINT AZ ÖSSZEFOSÁSÉ.....

INNENTŐL PEDIG EGGYEL KEVESEBB LISTÁS HELYE LESZ A BALLIBSIKNEK, ÉS ÉRTELEMSZERŰEN EGGYEL TÖBB A FIDESZNEK!!!!!

Boldeone2 2022.04.06. 12:19:21

@G. Nagy László: A 90-es èvek világát nem lehet hasonlítani a mostanihoz, akkor a Fidesz - jó ütemèrzèkkel - betöltött egy üres politikai teret, Antall József is Orbánban látta már akkor utódját. Az első Fidesz-kormányt még csak a vidèk, Kisgazdák segítsègèvel sikerült lètrehozni. Az akkori politikai irányvonal is sokkal liberálisabb, mèrsèkelten konzervatív- jobbos volt...
Amikor 2002 - ben a Fidesz veresèget szenvedett, akkor a fiatal budapesti yuppie srácok\lányok könnyezve szálltak be az Audiba ès mentek haza a választás után. Akkor ,a Fidesz volt a menő, ma meg ennek rètegnek nagyon nem az...
Győzike, Grofó, Pataki , Feró...Ehhez a társasághoz nem csatlakozik szívesen a budapesti "nagypolgár" , sebaj , jön helyettük 1000x annyi támogató a provinciális Magyarországról
Gyurcsány nem fog eltűnni, hiszen nagyon sok baloldali embernek mèg mindig ő az etalon , aki le tudta győzni Orbánt is anno , aki megnyerte a TV - vitát Orbán ellen, meg minimum olyan zsivány, mint Orbán
Baloldal nèlkül meg soha, senki sem fogja tudni leváltani Orbánt egy kètosztatúvá tett politikai rendszerben
Ezért is írom sokszor , a választási rendszer átalakítása olyan kalodába tette a magyar politikai rendszert, amiből nincs kiút
Kènyszerű választási szövetsègek vannak, lesznek mindig a nagyhatalmú állampárt ellen

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.06. 12:23:31

Az egyéni mandátumok 88:18-as aránya azért nem semmi. Egy angolszász/francia választási rendszerben a Fidesznek ilyen 83%-os többsége lenne. És akkor még nálunk panaszkodnak a választási rendszerre...

ulpius66 2022.04.06. 12:25:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

... ÉS AZ ANGOLOK EZZEL A VÁLASZTÁSI RENDSZERREL JÓL ELVANNAK JÓPÁR SZÁZ ÉVE....

Boldeone2 2022.04.06. 12:25:30

@Iván Gábor IGe: Itt most nem az elviekről van szó: hogy mennyire helyes a közvèlemèny-kutatók matematikai, társadalomtudományi módszertana, hanem arról , hogy ez egy elfogadott társadalom-szondázó tevèkenysèg
Ha nem így lenne, nem adnának milliárdokat közvèlemèny- kutatásra. Szomjasan várja mindenki az új "eredmènyeket", ami sok esetben illúzió
Holnaptól kevesebb bevètele lesz a Médiánnak? Alig hiszem!

Boldeone2 2022.04.06. 12:27:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: No , várj csak! Azért nem feltètlenül egy teljesen elavult, igazságtalan szisztèmát kellene pèldának állítani , ami nyilvánvalóan rossz rendszer

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2022.04.06. 12:28:15

@Boldeone2:

Volt rá a facebokkon egy filozófiai iskolánk több mint tíz éve és 184 ezer rajongónk volt. Idézek belőle, mert talán így jobban megérted amire gondolok.

"Küldetés

A filozófiánk azon alapszik, hogy az embereket rávezetjük arra az útra, amin legkedvezőbb módon haladva tanulnak meg következetesen gondolkodni, cselekedni és élni az életüket. Igyekszünk rávilágítani korunk jellemzői hibáira, hogy mentesek tudjunk maradni a folyamatosan ránk zúduló manipulációktól, amelyet különböző hatalmi érdekek használnak fel ellenünk! Úgy gondoljuk, hogy egy szebb világ megteremtéséhez erős társadalmi szemléletváltásra van szükség. Drasztikus filozófiai, világnézeti, politikai, jogi, erkölcsi újraszerveződésre.

Ennek ellenére nem célunk megdönteni semmilyen kormányt, bármilyen politikai hatalmat vagy szervezetet. Mert úgy gondoljuk, hogy amíg az emberek manipulálhatók, hamis értékrendjeik által irányíthatóak, addig nem tudna létezni olyan irányítás amely a helyes útra tudná vezetni a világot."

2022.04.06. 12:28:48

@Rubasov et.:
a probléma nem a kommunikációs jellegű. magyarország etnikai értelemben inhomogén. van egy magyarisztán, amit a fidesz és mi hazánk képvisel. korábban (torgyán, csurka, vona). és ez e népesség etnikai értelemben eltér a főváros népességétől. és elsődlegesen ezért van szétszavazás és széthúzás. és nem azért, mert bagamérban nincs internet, nem fogható az rtl klub. és nem ér el a hír, hogy lölő lopik.

hanem bagamérban nincs olyan embertípus, amilyenek az ellenzéki vezetők. és a paraszt azt látja, hogy ezek idegenek. nem úgy beszélnek, mint bagamérban, nem olyan a hanghordozásuk. nem a bagamériak problémájáról beszélnek. vagy ha arról, akkor nem a lehetséges megoldásról. és a fidesz ebben egy fokkal jobb. csak egy fokkal. a fidesz se váltana ki ilyen mértékű ellenérzéseket akkor ha olyan lenne, mint az ország.

CSOKKI MÁLNA 2022.04.06. 12:29:40

@MEDVE1978: Egyrészt a korábbi választásokon miért nem volt jellemző ez az általad leírt rejtőzködés vidéken, másrészt most a fővárosban is igencsak alulmérték a kormánypártokat. Pl. Kunhalmi körzetében is váratlanul szoros lett a meccs..

ulpius66 2022.04.06. 12:31:08

@Boldeone2:
Egyebekben meg a teljesen arányos választási rendszer mellett a ballibsi Összefosásnak (egy száz fős Parlamentben épp, hogy meglenne az egyharmad!!!!!!!
(1% bejutási küszöb esetén)
56 fidesz
34 ballibsik
6 Mi Hazánk
3 Kutyusok
1 Pornósok

DE UGYE AKKOR NEM VOLNÁNAK KÉTHARMADOS TÖRVÉNYEK!!!!!!!!

MINDENT, DE MINDENT FELES TÖRVÉNNYEL LEHETNE SZABÁLYOZNI!.. HA MÁR EGYSZER ARÁNYOS RENDSZER!
(gyengébbek kedvéért: arányos rendszerben SEHOL NINCSENEK KÉTHARMADOS TÖRVÉNYEK)

CSOKKI MÁLNA 2022.04.06. 12:31:48

@Boldeone2: Nektek a holland tetszene, viszont ott meg nincs területi képviselet..

G.Tibor 2022.04.06. 12:33:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Igen, a végeredmény számít, ez vitán felüli. Nem vagyok Fidesz szimpatizáns, csupán tényszerűen az látszik, hogy a fővárosban is a Fidesz a legerősebb párt, ha az összefogást is pártonként szétbontva kezeljük. A választást ugyan együtt nyerték a kerületekben, de ha nem olvadnak össze (vagy be a DK-ba), akkor mégiscsak kispártok sokaságáról van szó.
És nemcsak bebizonyosodott, hogy 2+2 se nem 4, se nem 5, viszont 1, hanem az is világosan látszik, hogy sok lúd nem győz disznót.
"A gyémántot csak a gyémánt vágja..." /Ossian - Ítéletnap/

Boldeone2 2022.04.06. 12:35:21

@CSOKKI MÁLNA: Az ellenzèknek nem volt üzenete, vagy alig valami . A haború-bèke narratív mindent elsöpört, meg a populista, nèpjóleti intèzkedèsek. Ezzel nyilván nem lehet versenyezni
Kunhalmi Ágnest már "ledarálták" vagy 3x, csoda hogy nyert ( falnak ütközès, stb..)
Viszont, a Hegyvidèken meg Hajnal Miklós legyőzte a legfelkèszültebb fideszest ...

2022.04.06. 12:37:06

@CSOKKI MÁLNA:
pesten a jobbikosok egy jelentős része átment a fideszbe. és ez eredményezte a szorosabb eredményt vidéken pedig az ellenzéki vereséget.

jakab pétert felépítették a facebook-on. a parizeres kampánnyal, meg hogy odabassza a krumplis zsákot a parlamentben. jól megmondja az orbánnak. és ez működött az ellenzéki o1g koalícióban. lájkolta a dk-s szavazó. a jobbikosoknak elemi közelítéssel a harmada maradt meg az ellenzéki térfélen. egyharmad átment a fideszbe. és egyharmad a mi hazánkba. akik bejutottak a parlamentbe. és ezzel visszaállt a centrális erőtér.

ulpius66 2022.04.06. 12:37:18

@Boldeone2:

EGYEBEKBEN MEG... TESSENEK MEGNYERNI A VÁLASZTÁST KÉTHARMADDAL, ÉS UTÁNA ÚGY VÁLTOZTATJÁTOK MEG A VÁLASZTÁSI TÖRVÉNYT, AHOGY JÓLESIK!!!!!!
(teljesen nyilvánvalóan ez esetben a ballibsiknek ESZÉBE SEM JUTNA A TÖRVÉNYHEZ NYÚLNI, HISZEN CSAK ILYEN SZABÁLYOK MELLETT LEHETETT KÉTHARMADUK......)

Boldeone2 2022.04.06. 12:37:46

@CSOKKI MÁLNA: Ezt már leírtam 100x : ott van a nèmet választási rendszer , ott össze tudják boronálni a listás ès az egyèni szavazatokat ,kivonják egymásból nem összeadják, mint Magyarországon
Így majdnem arányos a választási rendszer

G. Nagy László 2022.04.06. 12:42:45

@body_andras:

#NemAztMondtákFeri

Igen, igen, ez járt az én fejemben is :)

G. Nagy László 2022.04.06. 12:43:56

@G.Tibor:

"A gyémántot csak a gyémánt vágja..." /Ossian - Ítéletnap/

Atyaég, hányszor hallottam, s el sem tűnődtem az igazságán... nagyon így van, ebben az esetben is.

G.Tibor 2022.04.06. 12:56:07

@G. Nagy László:

És ez?

Nyakkendős 'urak' a tv-ből néznek,
Sok-sok mindent megígérnek.
Amíg ők lesznek, minden marad,
Hazudik mind, ne hagyd magad!

ez a nevem senki 2022.04.06. 13:00:42

a követtkezző 4et nem
csak a követtkezző 16ot

G. Nagy László 2022.04.06. 13:02:48

@G.Tibor: És itt még harminc évvel ezelőtt járunk...

2022.04.06. 13:04:17

@Boldeone2:
úgy mi értelme van az egyéni jelölésnek. ha listán úgy is bekerül szinte mindenki.

ha tisztán egyéni rendszer lenne és nem lennének politikai pártok (mert alkotmányosan tiltva lenne a pártoskodás, elvben olyan világ is lehetne), akkor minden jelölt mögött állnia kellene egy csapatnak, akiknek valamilyen végrehajtható programmal kellene előállnia.

tehát nem lenne elég azt mondani, hogy mi védjük meg a békét. és szavazz a narancsos békeharcosokra. mert alkotmányosan tiltva lennének a narancsos békeharcosok. ahogyan a kékbe öltözött nyugatosok. vagy a selyemfiúk lila ködgyertyákkal. vagy a zöldek. úgy nem lennének ezek a szekértáborok.

ez esetben az lenne, hogy megválasztjuk jóskát. és jóska vezette projekttársaságot. és ők végrehajtanak egy programot. és ők jelöljék ki a mérföldköveket. amikor esetleg le lehet őket váltani. hogy másfél év múlve ezen a ponton várják a megerősítést. vagy ha nem tudják az ígéretüket végrehajtani, akkor a köznép döntse el, hogy még több erőforrást allokál, és előre megy, vagy visszalép a közéleti megoldáskeresésben.

ez eredményezné a valódi sokféleséget. a pártok majdnem teljes hiánya.

ideológiai küzdelemben mindenki ugyanolyanná válik. orbán kádárrá. árstop. és megfordítva. ebben a helyzetben kádár is orbánná válna. ugyanazt mondaná, hogy ez nem a mi háborúnk, az orosz és az ukrán elvtársak üljenek le egy asztalhoz tárgyalni a békéről. az ukrán menekülteket ellátjuk. az olcsó orosz gázt kérjük. a dolgozó népet szolgáljuk. előre. kádár is ezt mondaná. populizmus kommunista ideológiai köntösbe bújtatva. és nyilván az mszmp-ben is lenne értelmiségi picsogás. és ha mzp nyert volna, akkor megüzenné jeszenszinek, vagy kicsodának, hogy ha lehet, akkor az olcsó orosz gázt kérjük. mert csak felfelé.

ha valaki valódi sokféleséget akar, akkor a 0 pártrendszer kell meghirdetnie.

a nagy hohohorgász 2022.04.06. 13:11:14

Ha nem lennék lusta bemasolnek a korábbi akasztos libsi kommentekbol :)))))

CSOKKI MÁLNA 2022.04.06. 13:16:32

@Boldeone2: Arról beszélt medve1978, hogy miért mértek félre a kk.-k. Erre reagáltam.

CSOKKI MÁLNA 2022.04.06. 13:18:23

@a nagy hohohorgász: Ja, lámpavas meg Ifaplató..:) Bár Tordai Bencus már megint forradalomra készül.

CSOKKI MÁLNA 2022.04.06. 13:19:05

@Boldeone2: Nálunk is vannak töredékszavazatok.

CSOKKI MÁLNA 2022.04.06. 13:21:11

@cvsvrs: Viszont a Jobbik begyűjtött jó néhány maszop szavazatot, de az ugye cégen belüli mozgás

2022.04.06. 13:24:30

@G.Tibor:
6 párt és mzp mozgalma ért el 35%-ot. ez elemi közelítéssel 7×5%.

az, hogy a dk-nak van a legnagyobb frakciója annak köszönhető, hogy a gyurcsány házaspár ügyes hatalomtechnikus. és elhiteti, hogy a neki csápoló nyugdíjasok a legnagyobb sokaság a demokratikus táborban. lófaszkarikát. csak a többi is ilyen. a választásokon megmutatkozott, hogy a jakab péter vezette jobbik se hozza a szavazatokat. ahogyan az előválasztáson a momentum is csak minimális szintet tudott hozni. így nyerhetett márki zay péter. akárki nyert volna egész egyszerűen azért, mert ezek a pártok budapesten kívül szervezetten alig, vagy szinte egyáltalán nem léteznek.

tehát az átlag magyar településen az utcában van piroska és erzsike, akik nézik az atv-t. és azt mondják, hogy szörnyű ez az orbán. és ők a dk. ugyanebben az utcában a fidesz úgy működik, hogy piroska a kormányhivatalban főelőadó és azt mondja erzsikének, hogy a fiad elég jól tanul. udvarol a lányomnak. lehetne hivatalvezető. vagy ha nem tanul olyan jól, akkor hivatalsegéd. és majd ha beletanul, akkor felhúzzuk sanyi mellé osztályvezető helyettesnek. ha a fiatalok egymásba szeretnek, akkor a fidesz majd biztosítja a megélhetést.

a fidesz hatalmi céllal szerveződő pragmatikus állampárt, tömegpárt, néppárt. amelyik vidéken lényegében az mszmp helyébe lépett. a vörös csillag helyébe lépett a szent korona. a marxista leninista ideológusok helyébe kerültek a papok. a mi hazánk a "fasiszta" "reakció". és vannak még a szélbalos anarchisták.

és ebből a világból lóg ki budapest. csak nem felfelé. hanem ők ettől a magyarisztántól eltérő nyugatos világot akarnak. nyugati típusú gazdag egyetemekkel. globális keveredéssel. és abból adód sokféle népességgel. ahhoz külső gyarmatbirodalmak kellenek.

a nagy hohohorgász 2022.04.06. 13:24:45

@CSOKKI MÁLNA: kövérnek megint lesz dolga bencussal:))))

G. Nagy László 2022.04.06. 13:35:28

@CSOKKI MÁLNA:

"Bár Tordai Bencus már megint forradalomra készül."

Micsoda realitásérzék... szerinted ekkora bukta után ki lesz az, aki utcára vonul? Ahhoz minimum szoros eredmény kellett volna.

2022.04.06. 13:37:51

@CSOKKI MÁLNA:
a jobbikosok egy része miép-es volt (ebből lett a mi hazánkos), egy része fkgp-s (ebből lett "befogott orral" fideszes) és egy része mszp-s (erre volt alapozva az dk-jobbik együttműködés). amire azt mondják, hogy filozofikusan azt széljobb az valójában a radikális népi baloldal. budapesten a baloldalnak urbánusnak kell lennie.

mert a filoszemita bölcselet úgy van megalkotva, hogy a baloldal haladóan gondolkodó városiak állnak, akik kisebbségben vannak, ezért kellenek a szociálisan demagóg kommunista politikusok. és ami ezen kívül esik az alsóbbrendű vidéki, aki szükségképpen fasiszta. népi nacionalizmusra vevők. de majd őket átnevelik a mesterrasszbéliek. nyugatossá térítik őket.

ulpius66 2022.04.06. 13:48:45

@G. Nagy László:

Én meg azon mélázik itten magamban, hogy az Összefosás párt-listáját a füstös szobákban a párt vezérek rakták össze........A KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁSOK PÁRTTÁMOGATÁSI MÉRÉSE ALAPJÁN!!!!!!!

KÉRDEM ÉN, ULPIUS TAMÁS: MENNYIRE LEHET ELFOGADNI EZ ESETBEN A KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÓK MÉRÉSEIT, HISZEN LÁTTUK MEKKORÁT TÉVEDTEK (HAMUKÁZTAK/HAZUDOZTAK) A VÁLASZTÁSOKAT ILLETŐEN????????

ulpius66 2022.04.06. 14:06:32

"Karácsony Gergely a HVG-nek: "Nem indulok újra a Párbeszéd társelnöki posztjáért"

A főpolgármesternek fogalma sincs, lesz-e még egyszer miniszterelnök-jelölt, pártja éléről viszont távozik, és támogatná, hogy Tordai Bencéé legyen az utódja. Azt mondja, a választásokon kiderült, hogy a „nem a Fidesz” stratégiával nem lehetett nyerni. Szerinte érdemes arra is felkészülni, hogy 2024-ben nem lesznek önkormányzati választások a megszokott formában, és akár a közvetlen főpolgármester-választást is megszüntethetik."

TÉNYLEG NAGYON KOMOLYAN KÉRDEM: MI AZ A PÁRBESZÉD?
(mondja mán meg valamelyik ballibsi okostojás, MI AZ A PÁRBESZÉD?)

ulpius66 2022.04.06. 14:23:13

"Karácsony Gergely a HVG-nek: "Nem indulok újra a Párbeszéd társelnöki posztjáért"

EZEK SZERINT A KAMUGERI TÉNYLEG MEGKAPTA A GYURCSÁNYITÓL A SELYEMZSINÓRT?

GyMasa 2022.04.06. 14:26:50

@Glokta:
Alapvetően nem au összefogás ötlete a baj, hanem, hogy benne van fleto, a dk és az msz(m)p.
Nélkülük még akár értelme is lehetne. (Mondjuk az ilyen szélesspektrunúnak niem sok, de egy korlátozottabbnak lenne)

GyMasa 2022.04.06. 14:27:52

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
"Soros nem bír 2026-ig várni. "
Már, az sem biztos, hogy egyáltalán megéri...

2022.04.06. 14:31:16

@CSOKKI MÁLNA:
debrecenben a fidesz úgy lett egyeduralkodó, hogy az mszp-szdsz koalíció bukásával a fidesz és az szdsz egyeztek ki. és ebből következően debrecenben nincs kultúrharc.

mondjuk most kezdődő költészeti fesztiválon a 100 éve született nemes nagy ágnes versei kerülnek a középpontba. ehhez kapcsolnak kiállítást, szerveznek kulturális rendezvényt. megegyeztek a helyi cukrászdékkal, hogy a sütemény mellé nemes nagy ágnes idézeteket írjanak a szalvétára. ez a "cake poetry". ugye a nyugatos urbánus, nem cseppet sem népi nacionalista. és a fidesz szervezi. a fidesz-szdsz kiegyezésből adódóan.

vagy mondjuk kósáné kulturális programirodája a következő hetekben a következő műveket mutatja be: babits jónás könyve, salinger zabhegyezője, anna frank naplója és végül jack cole daloskönyve. ez ugye eléggé nyugatos, urbánus. ez ugye lehetne a "libsi" szdsz. és ez a fideszben van.

errefelé a fidesz pragmatikus. azt nézik, hogy mennyibe kerül kinyomtatni kis színes papírokat nemes nagy ágnes idézetekkel. és megkérni a palacsintázót, hogy ezt is rakják ki az asztalokra. összehívni egy kerekasztal beszélgetést, ahol nemes nagy ágnes rejtélyes, rejtőzködő, elvont verseiről beszélgetnek a bölcsészek. szinte semennyibe. na akkor ez lesz a program gyerekek. a szegény kis ukránoknak megszervezik az online oktatást. vagy a foci edzést. vagy az egyetemre meghívni néhány multi hr/pr vezetőjét, akik előadást tartanak. túl sokba nem kerül.

a fidesz errefelé tkp. az szdsz kulturális programját viszi tovább azzal, hogy ha valaki jelentkezik, hogy lenne szarvasnyomon szabadegyetem, ahol a néptanító elmondja, hogy a magyarság történetének alapja az, hogy eleink szarvasnyomon haladtak az íj és a nyíl ösvényén. ami asztrálmítoszi keretek között is értelmezhető. akkor erre a fideszben nem azt mondják, hogy mi ez egy orbitális baromság, aminek semmi köze a nyugati típusú történelemszemlélethez. ez a fasizmus. hanem azt kérdezik, hogy oké, és mit igényelne az előadó. kellene egy kultúrterem. azt mondják: oké. itt van.

és az előadó majd burkoltak szidja az szdsz-t. szidhatja. mert az errefelé régen beolvadt a fideszbe. az budapesti szdsz maradványa azt mondja, hogy ez a magyarisztán csak egy ilyen múltba révedő habókosok kultúrtemetője. errefelé pragmatikus módon a kettőt kombinálják. aminek következtében a jobbik helyi szervezete megszűnt és a mi hazánk se túl erős.

ulpius66 2022.04.06. 14:37:20

@cvsvrs:

Az viszont jó hír mindenkinek, hogy a háromgyermekes, az állandóan a zsidó identitásával büszkélkedő (HENCEGŐ) Jákob Péter ezentúl nyugodtan tud hancúrozni a kurvájával!!!!!

EGÉSZSÉGÜKRE!

GyMasa 2022.04.06. 14:49:47

@Boldeone2:
Igen, és mekkora nagy sikertörténet az utóbbi két választás Németországban.
Az utolsó előtti után 9 hónapig nem sikerült komrányt alakítania a CDU-nak.
Most viszonylag gyorsan ment, mert szept 26 tól dec. 8 ig sikerült nekik.

GyMasa 2022.04.06. 14:53:25

@G. Nagy László:
Mondjuk, én nem értem, hogy miért is a fidesz feladata felépíteni a saját ellenzékét?
Ez nekem nem annyiara tűnik értelmesnek...

GyMasa 2022.04.06. 14:55:54

@Vrancisco:
Te sem rtéed, hogyan működik a választási rendszer, és nemcsak Magyarországon, hanem a világon mindenhol.
Aztán Magyarországon kb 8 millió ember jogosult választani, nem 10.
A választáson pedig azok győznek, akik a leadott szavazatok közül a legtöbbet megszerzik.
Lehet ezen háborogni, de ez a rendszer már nagyon régen.

Vrancisco 2022.04.06. 15:11:00

@GyMasa: Te nem értetted, mi az én problémám.
Pontosan tudom, hogy működik a választási rendszer, ahogy azt sem gondoltam, hogy a 10 millió magyar mind szavazhatna.
Arról beszéltem, hogy 10 milliós országban mintegy 3 millió döntötte el, hogy tovább mehessen a tébolyult ellenségállítás, stadionépítés, társadalom (le)építés, gyűlöletkeltés és szétszakítás, és hogy ebből a 3 millió emberből mintegy másfél azt se tudja, mire szavazott.
Az, hogy miért lehet 2/3-a fidesznek, azért nem olyan régen van úgy ;) Rengeteg körzetet épp, hogy nyert a fidesz, de onnantól, hogy megnyerte, 100%-os fidesz körzetnek számít a végeredményben.
Enélkül a fos rendszer nélkül is nyert volna a fidesz, de nem 2/3-al. És ismétlem, akkor is azért nyert volna a fidesz, mert k.rva sok ember meg lett vezetve nem csupán hazguságokkal (mert nyilván hazudik az ellenzék is eleget), hanem undorítóan átlátszó és bődületesen hülyének néző (dehát ha van kit, ugye...) hazugságokkal, valaki meg azt se tudja, mi az a fidesz, csak odakísérték és kapott egy puszit meg tányér disznótorost.
Ha csak azok szavaztak volna a fideszre, akinek tényleg meggyőződése, és nem 3 bitből áll az agya, akkor ellenzéki 2/3 lett volna, ez a lényeg.
Az ellenzék 1,8 milliós szasvazó bázisa tudta mit akar, a fidesznél ez a szám szerintem 1 millió alatti. Ennyi...
De ez akkor sem változtat a tényeken, ez van, nyertek, kész. Évekkel ezelőtt is prognosztizálták, hogy majd jól rájuk omlik az egész, nem így lett. De nem is volt ekkora világgazdasági válság, ekkora infláció, szétosztott 1000 milliárdok, háború és világjárvány egyszerre. Nagy b.sz lesz, de majd ráfogjuk Brüsszelre... Az eddig is bevált a bit-katonáknál ;)

ulpius66 2022.04.06. 15:11:59

@GyMasa: "Mondjuk, én nem értem, hogy miért is a fidesz feladata felépíteni a saját ellenzékét?
Ez nekem nem annyiara tűnik értelmesnek..."

Hát azért, mert ezek a ballibsik annyira hülyék, hogy még a saját pártjukat is képtelenek felépíteni, ezért kell Orbán, hogy csináljon nekik egy pártot.....

ulpius66 2022.04.06. 15:13:35

@Vrancisco:

Az USA elnökét a Bidé bácsit az USA lakosságának hány százaléka választotta meg????

ulpius66 2022.04.06. 15:18:47

@Vrancisco:

Próbáljatok meg lesüllyedni a Fidesz-szavazók szintjére!!!!!!!

Aztán mán csak annyi a teendőtök, hogy valami jobbat ajánljatok neki, mint a Fidesz!

Ilyen eccerű az élet!!!!!
(azért valami mást mondjatok, mint az egy bites irigy pesti panelproliknak, mert nekik elég az, hogy O1G a vidékieknek ennél több kell.....)

MINDEZT CSAK AZÉRT ÍROM, MERT A BALLIBSIK CSAK ÉS KIZÁRÓLAGOSAN A PANEL-PROLIK LAKTA KÖRZETEKBEN SZEREPELTEK JÓL.....

ulpius66 2022.04.06. 15:21:19

@Vrancisco:

PÉCSETT ÉS SZEGEDEN IS CSAK ÉS KIZÁRÓLAGOSAN A PANEL-PROLIK NEGYEDEIBEN TAROLTAK A BALLIBSIK AZ ÖSSZES TÖBBI HELYI SZAVAZÓKÖRBEN VESZTETTEK......

MI IS LENNE VELETEK ENNYI AGYSEBÉSZ PANEL-PROLI NÉLKÜL.........

G. Nagy László 2022.04.06. 15:40:45

@GyMasa:

"Mondjuk, én nem értem, hogy miért is a fidesz feladata felépíteni a saját ellenzékét?
Ez nekem nem annyiara tűnik értelmesnek... "

Nyilván nem a Fidesz feladata. Hogy jutott ez eszedbe? :) :) :)

Nancsibacsi 2022.04.06. 16:55:31

@GyMasa: "Mondjuk, én nem értem, hogy miért is a fidesz feladata felépíteni a saját ellenzékét?
Ez nekem nem annyiara tűnik értelmesnek... "
Magadnak olyan ellenzéket építesz amilyet akarsz. Eleve azt kellene elfelejteni, hogy "ellenzéket" építenek. Építsenek valamit aminek van célja - és az a cél választásról választásra rosszabb, hogy "kergessük el Orbánt, aki mindent tönkretesz". Az a baj hogy lassan egy generáció felnő úgy, hogy valahogy mégse ment tönkre minden. Én is látom hogy a lányomnak jobb az Orbán rendszerben, mint amilyen nekem volt az Orbán rendszer előtt. Szóval innen kezdve vajon miért szavaznék arra, hogy "legyen BÁRMI más, csak ne Orbán"? Nem vagyok teljesen tök.

Egy párt első lépésként célozza meg az 1%-ot (MeMo) - ha baromi sok pénzt/energiát fektet bele éveken keresztül, akkor az 5%-ot (Mi Hazánk). Ez a step 1, amit ha megugrott akkor jönet a következő lépés - még több lóvé és energia befektetésével -, mondjuk ezt megduplázni, triplázni, szóval egy 10-15%. Önerőből, Gyurcsány nélkül. Ez újabb 4 év, most már 8 évnél vagyunk, és még mindig senkik vagyunk - a következő lépés lehet az, hogy legalább koalíciós partner legyen - mondjuk indulás után 12 évvel.
A gond az, hogy Magyarországon ilyen szintű türelme senkinek sincs. Plusz az, hogy a jelenlegi megélhetési ellenzék és a rájuk szavazó igazán sötét 30-35% az elveszi az ilyen pártok érvényesülésének a lehetőségét, vagyis itt sose fog nemhogy kormány váltó, de koalíciós kormányzásra alkalmas párt sem épülni.

simonpali 2022.04.06. 17:12:08

Most miért vagy ilyen defetista? Lesz népharag, hiszen Jakab Petykó megmondta! Ha nem most, akkor jövőre, ha jövőre nem, akkor azután. Ha meg akkor sem, akkor csak kivárjuk majd a maradék két évet a népharagig, amikor is a népharag elsöpri a...zellenzéket, az éppen aktuális kirakatbohóccal az élen.

Ménár Atya 2022.04.06. 17:27:58

@Vrancisco:
Szánalmas hülye szöveg.
A fideszt a többség választotta, még az összefosással szemben is.
Rájuk alig szavasztak a logikád szerint, tehát tulajdonképp fizetést sem kéne adni egy ilyen kevés ember által támogatott bandának :)

Istencsászáralfakirály 2022.04.06. 17:37:32

@Nancsibacsi: Ha már választási csalás!
Olvasd ezt el:
mandiner.hu/cikk/20220406_ellenzek_szavazatszamlalo_analfabeta
A Momentumos szavazatszámláló maga henceg a csalásával:
"Sikerült a népszavazásra jelentös mennyiségü (kb a harmaba) érvénytelen szavazatot elérnem, mivel az elsö lefagyások után Marikáékkal egyetértésben hangsúlyoztuk szavazóknak, hogy azt nem kötelező kitölteni. "

Tehát volt csalás és moslék követte el azt!
És országosan ezt csinálták.

Ménár Atya 2022.04.06. 17:38:10

@Vrancisco:
Ahogy olvasom a hsz-ed , hát tudod félelmetes hülyeségeket hordál össze.
Gyakorlatilag folytatod a gazdáid marhaságát,miszerint a vidékiek hülyék, és se net se tv se rádió, hanem sötétségben tartott emberek kényszerből szavaznak.
A valóság meg közben annyi, hogy ha hülyének nézed az embert, akkor nem fog rád szavazni.
Aki ekkora baromságot hord össze, hogy valójában csak egy millió aki szavazott a többi hülye, de mi 1.8 millióan okosak vagyunk, és többen is.....hát nem a legélesebb kés a fiókban.....
Budapesten is hajszállal nyert az ellenzék, de jujjj akkor most 100% ellenzék lesz, pedig 49 % valójában fideszes! de ez gondolom már nem akkora gond.

Akkor most leírom, kár ilyen hülyeségekbe kapaszkodnotok, mert nem igaz, ezért kapott ki az ellenzék, meg az idióta gyurcsány miatt, akit utálnak az emberek.
Sokkal többen szavaztak a fideszre, ez a demokrácia, és a szabad választás, fogadd el.
Ha nem fogadod el, nem vagy demokrata, csak hisztiző hülyegyerek.
inkább gondolkodjatok azon, miért lépett le 800 e szavazótok, ha már annyira okos a maradék 1,8 millió.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2022.04.06. 18:05:28

@Vrancisco: "Ha csak azok ..., akkor ..., ez a lényeg."

na ez ami nem lenyeg. a lenyeg az, hogy az ilyen szanalmas onaltatas nem vezet sehova. ezzel a hozzaallassal marad a fidesz amig orban ki nem dol. ebreszto.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.06. 18:30:35

@ulpius66: Itt vagy te mocsok?

"ulpius66
2022.01.24. 13:46:24
Jujjjjjj, de izgi ........

Én már alig várom, hogy feldarabolják ukrajnát!

A legnagyobb részt a Fehéroroszok kapnák, elvégre tőlük vett el legtöbbet Ukrajna, az oroszok megkapnák az egész Donyeck-medencét és a Fekete-tenger melléket, a románok Bukovinát és Moldáviát, a lengyelek Lemberg és környékét (az úgyis évszázadokig lengyel volt.........

Mink magyarok meg Kárpátalját.........

Nagyon várom mán a háborút! "

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.06. 18:32:01

@Ménár Atya: Na akkor meséld el Budapesten miért nyert az ellenzék és vidéken ahol manipulálhatók voltak a körzetek, ott miért nyert a fidesz?

Randy Marsch 2022.04.06. 18:41:54

leszarom. ha nem húzza ki akkor nem húzza ki. ezt 4 évente benyögitek. legközelebb 2026. választás másnapján jöhet egy ugyanilyen. (tudom, akkorra már megint nem lesznek választások).

a nagy hohohorgász 2022.04.06. 18:45:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Orbán már megint ertelmesebb volt mint mindenki:))) Orbán a mi királyunk:)

2022.04.06. 18:53:21

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
hja, mert vidéken nincs rtl klub, nem érhető el az internet. csak a kormányhirdetések.

Kivlov 2022.04.06. 19:03:05

Az a baj, hogy Jákobpetyának szinte mindig igaza van. Oh...wait...
:D :D :D

Ménár Atya 2022.04.06. 19:39:31

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Budapesten kicsivel többen szavaztak az ellenzékre.
Vidéken kicsivel többen szavaztak a kormánypártra.
Ezért nyert vidéken a fidesz, Bp--n meg az összefosás.
Ilyen a szavazás.
A gond csak annyi, hogy vidéken kb 8 millióan vannak ,Bp-n meg 2mil (kerekítve.)
Ne erőlködj kurafi az ilyen marhaságokkal,mint a manipulálás, mert magad égeted.
Egyszerűen nem kell az embereknek gyurcsány és bandája, a jobbikosok meg megbüntették az árulő jakab fasisztát és a maradék csatlósait.
Fogadd el, elzavarták a picsába az ellenzéket, ráadásul a mihazánkat is bejuttatta gyurcsány.
Gratulálok, majdnem megcsináltátok a 4/5-öt! :D
Talán ha leszállnátok a magas lóról, ami csak egy póni, és azon is fordítva ültök, akkor lenne esély, de amíg csak az orbánozás megy, addig szopóágon lesztek.
Eddig az volt az agymenésetek, hogy hogy lehetne 2/3 mivel kevesebben szavaztak......
Na most már ez is megdőlt, és aki nem értette eddig hogy ez hogy megy, hát talán nem kellene hőzöngenie, meg válaszrani sem.

birkamenet 2022.04.06. 19:43:24

@GyMasa: "Mondjuk, én nem értem, hogy miért is a fidesz feladata felépíteni a saját ellenzékét?"

Azért te nagyokos, mert az az örökös hatalom záloga. Vidéken már régóta mindenki a fidernyákoktól függ, azt tesznek tönkre akit akarnak, attól veszik el a cégeiket akiktöl akarják. A legnagyobb business az, amikor a reménytelen vidéki ellenzéki párttag valójában már rég a fidernyákék fizetési listáján van és a választási bizottságban ott mosolyog, hogy amikor az ellenzéki szavazatot átszámolják a fidernyákékhoz.
Vagy a még inkább bejüártott módszer: az ellenzékiek aszisztálnak a fidernyákék lukasenkói gyözelméhez,. cserébe biztsítva van nekik is a közbeszerzések X%-os szelete.
Debrecenben az ilyet a kezdetektöl fogva üzik.

birkamenet 2022.04.06. 19:45:57

@Ménár Atya: "Fogadd el, elzavarták a picsába az ellenzéket, "

hehehe Ménár gatya, Budapesten kiirtották a fidesst. Hiába, ott nem müködik a lukasenkoi módszer, hogy szavazó és szavazszámláló megvásárolható.

Budapesten túl egy lépéssel ez vagy müködik vagy 70%-nyi komplett szellemi fogyatékos lakja az országot. Orbán Gyözike népe.

Ménár Atya 2022.04.06. 19:50:34

@birkamenet:
Figyel butuska , áltathtod magad tovább a hülyeségeddel, ettől még akkora zakót kapott a fajtád, hogy még 2026, ban is alatta maradtok :D:D
Hát persze, 900 ellenőr meg ellenzéki többségű számlálóbiztosokat vettek meg :D:D
Égeted magad faszfej már megint :D:D
Mi van azzal hogy orbán bilincsbe verve április 4.-én stb :D:D
Megértem hogy elment a maradék eszed is ekkora pofontól dk felszópó hülyegyerek :D

Burgermeister 2022.04.06. 20:18:35

Nem mindegy? Ugyse engedi el, mert nem tudja! Kár ezen rugozni, nem fogja elengedni. Meghozta a donteseket, a nepnek kedvez.
Ársapka marad,
Ágazati ado jon.
Rezsicsokkentes meg kerdeses. Sztem itt lesz egy kozeput, hogy erezzuk hogy a nemzetkozi helyzet fokozodik, de ElsoViktor gondoskodik rolunk.
Talalkozunk 4 ev mulva.

Libsikéim, bekaphatjátok! 2022.04.06. 20:21:55

@birkamenet: "hehehe Ménár gatya, Budapesten kiirtották a fidesst."

Hehehe, ez senkit nem érdekel. Tudod, a FideSSnek alkotmányozó többsége lett már megint, soha nem volt még ennyire. És a Kormányt már megint Orbán állítja fel. Ha titeket vigasztal, hogy Budapest nagy részének most ellenzéki képviselője lesz, hát áldásunk rá. Majd összejárhatnak Karácsollyal busongani.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.06. 20:22:55

@cvsvrs: Te csak húzz a francba, amíg nem hoztál idézetet arról hogy én náciztam a fideszt!

Ménár Atya 2022.04.06. 20:25:30

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Na de hol van fitymatyi?
Nem bírja a stresszt? :D

parttalan 2022.04.06. 20:25:30

Badarság a kudarc egyéni okaként Márki-Zay Pétert megnevezni. Ugyanígy badarság lenne állítani, hogy a választási szövetség csúfos leszerepléséhez személyének egyáltalán nincsen köze. Mert van, mégpedig jelentős. Az igazság valahol félúton van. A bukás legfőbb oka viszont a hatpárti összefogás milyensége. MZP-n kívül most előszeretettel veszik elő a másik főbűnöst, Gyurcsány Ferencet is.

Tisztázzuk: Gyurcsánynak valóban le kellene lépnie. Ellenben ettől még semmi nem változna. Előretolna valakit, ő maga pedig a háttérből irányítana. Egy látszat vezérváltás esetén mindenki látná, miről van szó. A dékának megszűnni kellene, de nem fog, erről kár is fantáziálni.

Hogy Gy vállalhatatlanságának mekkora szerepe volt az ellenzék csúfos leszereplésében, az kérdéses. A 2/3 egész biztosan azon múlt, hogy sokan még befogott orral sem voltak hajlandóak szavazni az ellenzéki összefogásra. Állítólag mintegy 800 000 ellenzéki szavazat eltűnt. Részben Gy miatt is, biztosan. De szerintem ebben túlértékelik a volt min. elnök jelentőségét. Az ellenzék legtöbb híve elfogadta az összefogás szükségességét(?). Ha undorododtak is Feritől, a kényszerhelyzet miatt lenyelték a békát. Akinél betelt a pohár, sokkal inkább az ellenzék kártékonyságából, züllöttségéből, botrányaikból, ostoba politizálásából lett elege. És vagy otthon maradt, vagy elment és érvénytelenül szavazott, vagy befogott orral de inkább rászavazott a Fideszre (jobbikosok a Mi Hazánkra).

Ez az ellenzék eszméivel, kitűzött céljaival és jelszavaival nem tudja megszólítani a társadalmat. Nem ismeri a népet. A nyugatias hívószakra fogékony balos-liberális keménymag nem egyenlő a magyar társadalommal, ellenben az ellenzék mégis csak az előbbinek kampányolt. Aki választásokat akar nyerni, annak az egész társadalmat kell a célközönségévé tennie! Az embereknek család, gyerek, otthon és megélhetés kell. Orbán ezt tudja, az ellenzék pedig nem hajlandó tudomást venni róla.

Paradigmaváltás nélkül soha nem fognak kormányrúdhoz kerülni. De brüsszeli-, CIA-és Soros ügynökökkel a soraikban van erre komoly esély? Aligha. Ezek ugyanazt folytatják ezután is. Akik nem ismerik a társadalmat, és megerőszakoló politikát kívánnak lenyomni a torkán, azoknak mindig az április harmadikához hasonló vereség lesz a büntetésük. Gyurcsánnyal vagy nélküle.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.06. 20:26:51

@Ménár Atya: Elmész a francba! Az ellenzéknek össze kellet fognia a megváltoztatott választási rendszer és átszabott körzetek miatt. Az hogy az ellenzékben ilyen moslék van mint a gyurcsány, az még nem menti a orbán mocsokságát.
Majd most kíváncsi leszek hogy adja be nektek majd a megszorításokat, hogy fogjátok zabálni a hazugságait.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.06. 20:30:23

@parttalan: "Ez az ellenzék eszméivel, kitűzött céljaival és jelszavaival nem tudja megszólítani a társadalmat. " - ez így van. A zsákfalukban nyomorgó tudatlanokat tényleg nem tudja megszólítani alamizsnával, hiszen a pénz orbán kezében van.

s 2022.04.06. 20:31:52

"ahogyan az elmúlt tizenkét esztendőben sohasem"
Tegnap nem esett az eső.
Tegnap előtt sem.
A múlt héten sem esett.

Tehát most már soha nem lesz eső.

a nagy hohohorgász 2022.04.06. 20:34:52

@Ménár Atya: ott van az, birkamenet és az s koma is az, a többi nickje legyen meglepetés:))))

Rodney_2 2022.04.06. 20:38:39

@Ménár Atya: @Libsikéim, bekaphatjátok!:

Arra reagálnék, hogy "nem jó a fidesz kétharmada". Nekem az elmúlt 2 napban az volt a döbbenet, hogy baráti körben kiderült, hogy relative sokan azért szavaztak a fidesz helyett vagy az Összefogásra vagy a Mi Hazánkra, hogy ne legyen meg a fidesz kétharmada. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a fidesznek még nagyobb volt igazából a támogatottsága, mint ami látszik.

s 2022.04.06. 20:39:50

"abban biztosak lehetünk, hogy se mindent elsöprő népharaggal, sem előrehozott választással nem kell számolnunk a következő esztendők során"

Balzsam orbán végbelére minden szavad. Bár magam csak annyit mondanék: azok a híres utolsó mondatok . . .

Ménár Atya 2022.04.06. 20:42:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Hát peerszee :D
Az ellenzéknek azért kellett összeállnia, mert 2018-ban szétdarálták magukat,amikor O'1G és egyéb marhaságokkal jöttek, a jobbik beállt a sorba, le is morzsolódott fletó mellett.
Semmiféle átszabás nem segít rajtatok, 2.8 millió-1,8 millió ez a gond.
Elvesztette a választókat az ellenzék a hazudozásaival, a Mo.-t lejárató kampányaival.
Ennyi a titok.
Ha gyurcsányt kibasszák, és önállóan mennek, de legalább nélküle, akkor lesz esély.
Az orbánozás már uncsi, nem lehet eladni, de nem veszitek észre.
Megszorítás?
Hát lehetséges, elég szar a nemzetközi helyzet.
De azért azt jegyezzük meg, minden zakótok után ezzel jöttök, meg hogy kedden bukik orbi...aztán nem :)
- Fitymatyi barátunkkal mi van? összeomlott? :D

s 2022.04.06. 20:43:45

Az ellenzék leváltásáról: basszátok meg, még a kormányt sem sikerült . . .
Szar az ellenzék? Az hát. Mikor lesz kormányváltás? Ha a fidesz a kurva szar ellenzéknél is szarabb lesz. Erre gyakorlatilag rámegy az ország, de szarni rá. Viszont nincsen kötve a négy évente tartandó választásokhoz. Bármikor bekövetkezhet.

Ménár Atya 2022.04.06. 20:43:52

@a nagy hohohorgász:
Birkamenetet tudom, csak kíváncsi vagyok, hogy a skizofrén pöcs mikor jelenik meg fitymatyiként :D

Ménár Atya 2022.04.06. 20:45:41

@Rodney_2:
Nekem sem jön be a kétharmad annyira, legalább is ilyen hosszú ideig.
Az usa rendszer jobb , hogy egy elnök max 2 lehet főni.
Hosszú idő meghülyíthet bárkit.

Rodney_2 2022.04.06. 20:47:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Értelmes ember tudja hogy kurva nagy nemzetközi válság jön (nagy részt az idióta szankciók miatt) ezért értelmes ember nem fogja azt gondolni, hogy Orbán miatt vannak a megszorítások. Persze értelmes ember azt is tudta, hogy az Összefogásban összefogott szemét teljesen alkalmatlan bármire, ezért nyilván nem szavazott rájuk. Így ha Orbánék valahogy megoldják a válságkezelést (majd ha az EU szívózik, akkor majd lesz megint kükönadó és szopatás EU tulajdonú cégekre) akkor 2026-ban megérdemelten fogják bezsebleni a következő kétharmadot.
Ugyanakkor a nyugati hedonista jólét/fogyasztás-orientált országokban nagyon durván fog megjelenni ez a válság és az a jóslatom, hogy a következő években minden most regnáló kormány meg fog bukni. Tekintve hogy jelenleg főleg ballib degeneráltak vannak hatalmon ez egy fontos game-changer lesz. És akkor a válság legmélyén jönnek az EU parlamenti választások. Szerinted mi lesz? Zöldülés vagy náculás?? Na ugye... Ezt a "Nyugat" nagyon nagyon elbaszta.

s 2022.04.06. 20:47:32

@desvv: "buta vidéki"
Térképet mikor néztél? Nem nagyon lehet mást mondani.

s 2022.04.06. 20:48:59

@Ménár Atya: Meg aztán ott le is lövik azt, akinek nem kellene ott lenni. Nagyon szép gyakorlat.

Rodney_2 2022.04.06. 20:50:06

@s: Ha az ellenzéki narratíva szerint a lakosság nagy része idióta és beszopták az orbáni propaganda hazugságokat, akkor logikus, hogy a válságkezelés során is be fogják szopni a hasonlóan ordas hazugságokat. Hiszen vidéken nincsen is internet, csak TV1. Nem-e?

Ménár Atya 2022.04.06. 20:50:39

@s:
Ez elég nagy marhaság volt...még tőled is.....

s 2022.04.06. 20:52:27

@Rodney_2: "értelmes ember nem fogja azt gondolni, hogy Orbán miatt vannak a megszorítások"
Értelmes ember azt is látja, hogy egy raklap eu. támogatás bejönne, ha nem orbán baszná itt a rezet. A népek választhattak a pénz, és a nem pénz között. A nem pénzt választották.

s 2022.04.06. 20:53:11

@Ménár Atya: Történelmet nem olvasol? Pótold.

s 2022.04.06. 20:55:13

@Rodney_2: Az orbáni propaganda minden erejét tekintetbe véve is gyengébb, mint az árcédula a közértben.

LebensraumamOsten 2022.04.06. 20:57:34

Szarból nem lehet várat építeni. Gennyes fityuszosak és mihazánkárulók sem fogják ezt az országot soha felvirágoztatni és jólétet biztonságot teremteni és szabadságot adni a népnek, csak lopni csalni és hazudni. Ezt ismét bemutatták. Szerencsére szűkül a mozgásterük, így az életszínvonaluk is.

Ménár Atya 2022.04.06. 20:57:41

@s: Olvasom, csak nem biztos, hogy egyetértek az elnök gyilkosságokkal, főként az usában.

Ménár Atya 2022.04.06. 20:59:46

@LebensraumamOsten:
Hát azért a fletó féle hibbant idióta bandájánál még mindig jobbak.
Eddig még nem vitték csődbe a fityiszesek az országot.
Fletó és bandája meg igen.

s 2022.04.06. 21:02:15

@Ménár Atya: Ott nem nagyon lehet szarakodni. Szabad fegyverviselés van. Az automata fegyverek vannak csak betiltva, de bármelyik kibaszott kovács megmókolja a gépkarabélyodat, hogy automata üzemmódban is használhasd. Ezért (is) a hatalom sokkal korrektebb az átlagemberrel szemben. Nem viszik túlzásba, de ami itt nálunk folyik, az ott simán nem menne el.

s 2022.04.06. 21:03:39

@Ménár Atya: orbán lassabban csinálja, de tovább tart. Azért csőd ez is.

s 2022.04.06. 21:26:39

Sokkal tartoztok ennek az ellenzéknek, hogy most legényesen nem nyert. Ha nyert volna (éppen hogy), a nyakába szakadna ez a szarhalom, miközben orbán ellenzékből nyomja a kontrát, és mindenért az épp csak beköszönő ellenzéket teszi felelőssé. Jobb ez így. Megvan a negyedik 2/3, tehát kérdés sem merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy ki baszta el itt alapvetően a szituációt. A gyurcsótányt előrángatni ugye tizenfasztudja hány év távolából barokkos túlzás volna. Nem mondom, az ember sok mindenre képes akasztás előtt, de amúgy csak kiröhögnék. Akkor már. Szeva. Good luck, mr. orban.

ember100 2022.04.06. 21:48:58

@a nagy hohohorgász:
Helló !

Majd akkor is gondolj erre ha 650 Ft lesz a benzin , 400 Ft az euro 60 Ft egy tojás , 2.700 Ft a disznóhús...... :)

ulpius66 2022.04.06. 21:49:16

No Komment....

"Márki-Zay a Facebook oldalán jelentette be, hogy nem ül be a parlamentbe, mert úgy érzi, hogy Vásárhelyen kell megvédenie a vásárhelyi gyerekeket. „Hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, hogy nem ülök be a parlamentbe – nekem most Vásárhelyen kell megvédenem a vásárhelyi gyerekeket attól, hogy a Fidesz elvigye őket golyófogónak Ukrajnába, köztük négy, még csak nem is katona fiaimat.” – írta a posztjában Márki-Zay."

ulpius66 2022.04.06. 21:54:40

Ballibsi Összefosás listája (eleje)

1. MZP --- nem veszi fel mandátumát
2. gyurcsányiné Dobreva ----- nem veszi fel mandátumát
3. Kamugeri ----- nem veszi fel mandátumát........

Könyörgöm! ... valaki vegye mán fel azt a kibaszott mandátumot.....
(a sorban a következők Jákob Péter, Fegyőr, valami MSZP-vezér, majd a gyurcsányi......KEMÉNY CSAPAT!!!!!!)

GyMasa 2022.04.06. 22:06:49

@Vrancisco:
"Arról beszéltem, hogy 10 milliós országban mintegy 3 millió döntötte el, hogy tovább mehessen a tébolyult ellenségállítás, stadionépítés, társadalom (le)építés, gyűlöletkeltés és szétszakítás, és hogy ebből a 3 millió emberből mintegy másfél azt se tudja, mire szavazott."
Nem tudom, mi ezzel a baj?
a fidesz, ezzel az eredménnyel mindenképpen megnyerte volna a választást.
Ha arányos lenne a rendszer, akkor csak 2/3-a nem lenne.

"Az, hogy miért lehet 2/3-a fidesznek, azért nem olyan régen van úgy ;) Rengeteg körzetet épp, hogy nyert a fidesz, de onnantól, hogy megnyerte, 100%-os fidesz körzetnek számít a végeredményben."
2010-ben még a régi rendszerben szereztek 2/3-ot!
Amúgy, az a rendszer is rossz volt, hiszen van 2007-ből egy alkotmánybírósági határozat, miszerint meg kell változtatni a körzeteket, hiszen a megelőző években a demográfiai változások miatt már nem voltak reprezentatívok.
Ezen az előző szoci kormány semmit nem változtatott, pedig kellett volna nekik.

Ezek kívül volt még változás a kisebb parlament, amivel, gondolom, senkinek nincs baja.
Illetv az egyfordulós választás bevezetése, amivel nekem nincsen problémám, mert arra kényszeríti a résztvevőket, hogy előre terítsék a lapjaikat.

"Enélkül a fos rendszer nélkül is nyert volna a fidesz, de nem 2/3-al."
Igen.

" És ismétlem, akkor is azért nyert volna a fidesz, mert k.rva sok ember meg lett vezetve nem csupán hazguságokkal (mert nyilván hazudik az ellenzék is eleget), hanem undorítóan átlátszó és bődületesen hülyének néző (dehát ha van kit, ugye...) hazugságokkal, valaki meg azt se tudja, mi az a fidesz, csak odakísérték és kapott egy puszit meg tányér disznótorost."
EZ tévedés!
Az egésznek az oka az ellenzéki pártok alkalmatlansága!
Mivel fogalmuk sincs a maguk körüli világról, így nem is értik, hogy mi folyik, és emiatt nem is lesznek arra alkalmasak, hogy legalább azt ígérjék az embereknek, amit azok hallani akarnak.

"Ha csak azok szavaztak volna a fideszre, akinek tényleg meggyőződése, és nem 3 bitből áll az agya, akkor ellenzéki 2/3 lett volna, ez a lényeg."
Nem, ez nem igaz.
2010 bebizonyította, hogy el lehet küldeni azokat, akikkel ténylegesen is tele van a magyarok zsákja.
Most pedig a fidesszel nem ez a helyzet!
Illetve ez az elégedetlenség kisebb, mint amennyire az ellenzéket (és, azon belül is leginkább gyurcsányt) utálják!

"Az ellenzék 1,8 milliós szasvazó bázisa tudta mit akar, a fidesznél ez a szám szerintem 1 millió alatti. Ennyi..."
Inkább, azon kellene elgondolkozni, hogy hová lett az a majdnem 1 millió ember, és, hogy miért nem látta ezt semelyik közvéleménykutató előre?
Én kb szeptember óta kérdezgettem, hogy hová lett az a kb 6-700 000 volt jobbikos szavazó?

"De ez akkor sem változtat a tényeken, ez van, nyertek, kész. "
Pontosan, de ez csak nektek volt meglepetés!
Én már szeptemberben is azt mondtam, hogy a jelenlegi formájában az ellenzéknek az "ambíciózus terve" lehet az újabb 2/3 megakadályozása.
A győzelmet én esélytelennek láttam.

"Évekkel ezelőtt is prognosztizálták, hogy majd jól rájuk omlik az egész, nem így lett."
Igen, pont azért, amit az elején írtam!
Nincs fogalma az ellenzéknek a maguk körüli valóságról!
Ez vezet az ilyen vágyvezérelt kinyilatkoztatásokhoz.

" De nem is volt ekkora világgazdasági válság, ekkora infláció, szétosztott 1000 milliárdok, háború és világjárvány egyszerre. Nagy b.sz lesz, de majd ráfogjuk Brüsszelre... Az eddig is bevált a bit-katonáknál ;) "
Mondjuk Brüsszelre nem teljesen alaptalanul fogják rá a dolgot.
Mert, megmondom neked őszintén, hogy eléggé gyomorforgató módon, és teljesen nyíltan próbálkoznak évek óta beleavatkozni Magyarország belügyeibe.

GyMasa 2022.04.06. 22:07:42

@ulpius66:
"Hát azért, mert ezek a ballibsik annyira hülyék, hogy még a saját pártjukat is képtelenek felépíteni, ezért kell Orbán, hogy csináljon nekik egy pártot..... "
Há-há!
Akkor nem kell azért azon sem csodálkozni, a "véletlenül" nyerni sem fognak...

GyMasa 2022.04.06. 22:09:07

@G. Nagy László:
"Nyilván nem a Fidesz feladata. Hogy jutott ez eszedbe? :) :) :) "
Hát, olvastam az egyik hozzászólást, és ez jött le nekem belőle.
Amit eléggé furcsállottam is, mert semmi értelme nincs neki!

Libsikéim, bekaphatjátok! 2022.04.06. 22:10:53

@s: Több kommentben is arról ábrándozol, hogy de szar lesz nekünk, és akkor majd Orbán jól megbukik. Hát hacsak te nem egy kis szigetállamban lapítasz valahol, akkor csak tudd, hogy ha nekünk szar lesz, akkor azzal neked is szar lesz. Ha ezek után te még mindig feláldoznád a minimális jólétet azért, hogy Orbánt lásd ellenzékben, akkor jobb is, hogy nem itthon büdösíted a levegőt.

G. Nagy László 2022.04.06. 22:18:13

@s:

"Bár magam csak annyit mondanék: azok a híres utolsó mondatok . . . "

A választások előtti utolsó posztom utolsó két mondatát idézném:

"Fridi és beszélgetőpartnere szemmel láthatóan abban a buborékban élnek, amelyet három kétharmados Fidesz-győzelem sem volt képes kijózanítani. Talán majd most, a negyedik..." :) Általában bejön, amit írok :)

ulpius66 2022.04.06. 22:18:34

@Libsikéim, bekaphatjátok!:

MZP szerintem is beleőrült a vereségbe!

Ha a közelében lennék sürgősen orvost hívnék, nehogy kárt tegyen magában!

"Orbán "golyófogónak" vinné MZP négy fiát Ukrajnába az oroszok ellen......"

ITT TALÁN MÁR A GYORS ORVOSI BEAVATKOZÁS SEM SEGÍTHET!!!

G. Nagy László 2022.04.06. 22:22:35

@parttalan: Majdnem mindennel egyetértek, csupán két apró kötekedés:

"Az ellenzék legtöbb híve elfogadta az összefogás szükségességét(?). Ha undorododtak is Feritől, a kényszerhelyzet miatt lenyelték a békát."

Nem volt ilyen kényszer. Most már tisztán látszik.

"Ez az ellenzék eszméivel, kitűzött céljaival és jelszavaival nem tudja megszólítani a társadalmat."

Csak annyi, hogy nincsenek eszméi és céljai. Egyedül Gyurcsányéknak van, de az meg undorító...

GyMasa 2022.04.06. 22:29:22

@Nancsibacsi:

Teljesen egyetértek!
Egyrészt, én is azt látom, hogy még azok is gyarapodnak, akik teli szájjal okádnak orbánékra, másrészt meg azt is, hogy az ellenzék annyira buta starégiát vitt, (kb. az automatikusan pont az ellenkezőjét akarjuk annak, amit orbán mond) ami nagyon kiszámíthatóvá tette őket.

És, abban is egyet értek, hogy bizony, bárki fogja majd leváltani őket, annak végig kell mennie a rögös úton, amit leírtál.
Ezt nem lehet elkerülniük.
És, pontosan ezért kellene minél hamarabb leváltani ezt a mostani ellenzéket!

s 2022.04.06. 22:31:05

@Libsikéim, bekaphatjátok!: Fasz vagy, gecikém. Itt vagyok Budapesten. Eléggé kurva jól élek, nem orbán miatt, és nem is a gyurcsótány miatt, hanem mert nekem mindig is jól ment. Tudod, a jó árú kapós. Ami az én fejemben van, az sokaknak eléggé sokat ér. Most éppen egy nagy pocsolyán túli cég fizet átlag felett. Tehát, ha Magyarország beszopja a bucifaszt, akkor elsősorban a ti fajtátok fogja beszopni a bucifaszt. Azok, akik ajándék krumplihoz kapnak maximált árú csirke far-hátat. Aztán amikor ez már nem lesz, akkor megbaszhatjátok a fogatlan ribanc kurva anyátokat lóhátról szájba, vagy esetleg B változatként felköthetitek kormány viktort. Ha igazán nagy murit akarnátok csapni, akkor csináljátok meg mindkettőt, akkor már úgyis mindegy. Nem kell kívánnom Magyarország bukását. Meglesz az anélkül is, hogy kívánnám.

s 2022.04.06. 22:36:20

@G. Nagy László: Tudod mit mond, aki kiugrik egy nyolcvan emeletes felhőkarcoló legfelső emeletéről?

- Eddig jó.

Ezt elmondja emeletenként. Még az utolsó előttinél is.

Mindig van egy utolsó emelet. Jobb erre számítani, mert ott van az aszfalt.

ulpius66 2022.04.06. 22:39:08

MÉG ALIG SZÁMOLTAK ÖSSZE LEVÉLSZAVAZATOT, DE MÁRIS VÁLTOZOTT A MANDÁTUM-ARÁNY!!!!!

FIDESZ -------- 48 PÁRTLISTÁS MANDÁTUM + 1 MANDÁTUM (összesen 136 mandátum +1)

BALLIBSI ÖSSZEFOSÁS ------- 37 PÁRTLISTÁS MANDÁTUM -1 MANDÁTUM (összesen 55 mandátum -1)

vtr.valasztas.hu/ogy2022/valasztasi-informaciok/mandatumszamitasi-tabla

Wildhunt 2022.04.06. 22:59:37

@ember100: és 500.000 a minimálbér.

ulpius66 2022.04.06. 23:00:27

A ballibsi Összefosás 37. helyén az MSZP-s Gurmai Zita van...... most nála rezeg a léc!!!!!

Ha a levélszavazatok még egy listás helyet hoznak a Fidesznek, akkor sajna el kell búcsúznunk a Gurmai nénitől is.....

CSOKKI MÁLNA 2022.04.06. 23:03:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Szted Magyarország lakosságának hány százaléka él zsákfalvakban?

s 2022.04.06. 23:13:56

@a nagy hohohorgász: Fasza! 380 forint egy telibebaszott euró. Mondjuk bajnai alatt 278 volt. De szarni rá! A csirke far-hát. Az itt a telibekúrt lényeg. Hús ugyan alig van rajta, de a csont legalább olcsó.

A kurva anyátokat.

s 2022.04.06. 23:17:56

@CSOKKI MÁLNA: Hehe. Az eredményeket elnézve 2/3. Lesz ez jobb is, ne fossál! orbánotok elintézi, hogy mind oda jussunk. Mondjuk én baszok menni, ha kell, itt maradok egyedül Budapesten. Ha magányosnak érzem magam, elmegyek Bécsbe lakni.

A kurva anyátokat.

alöksz róz 2022.04.06. 23:25:58

@Glokta: "Mondok én inkább valamit, ami szellemes és igaz: Gyuri bácsi valószínűleg Orbánt említené, mint életének legrosszabb befektetése." - jaja, én is egyből erre gondoltam, amikor néztem a választási értékelő beszédet :-)

alöksz róz 2022.04.06. 23:27:40

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Na akkor meséld el Budapesten miért nyert az ellenzék és vidéken ahol manipulálhatók voltak a körzetek, ott miért nyert a fidesz?" - budapesten a hülyék laknak, vidéken meg az okosok.

alöksz róz 2022.04.06. 23:28:51

@Ménár Atya: "Birkamenetet tudom" - szerintem az a kurt úrfi

1,414 2022.04.07. 00:10:21

@cvsvrs: Az utolsó mondattal teljesen egyet értek. Nem szabad felvenni a mandátumot. Aki felveszi, megélhetési politikus, vagy Fideszes. Most kellene megkérdezni az ellenzéki választókat, hogy mit szeretnének: asszisztáljanak a Fidesznek, vagy legyenek tökösek. Amúgy is az egypártrendszer volt a cél. Hát hajrá!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 00:12:19

@alöksz róz: Jaja, a zsákfaluk analfabéta cigányai, az a te szinted.

@Ménár Atya: matyi szerintem összeomlott, nem képes feldolgozni a dolgot.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 00:15:13

@alöksz róz: Tudom, hogy rengetegszer felmostam veled a padlót. De hogy ennyire rettegjél tőlem, hogy már mindenki mögött engem sejtesz, az beteges. Fordulj pszichiáterhez!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 00:20:35

@alöksz róz: Én vagyok a matyi, a birkamenet, szóval a rémálmaid. Ja és a belekotty! :-))

parttalan 2022.04.07. 00:20:53

@G. Nagy László: "Nem volt ilyen kényszer."

Ott volt az idevonatkozó mondatom végén a kérdőjel zárójelben. Egy írásjeles megoldással próbáltam utalni rá magam is, csak már túl sok lett volna abba is belemenni..

Egyébként nem tudom eldönteni. Egy sokkal okosabb politizálással, egy közös valódi alternatíva nyújtásával ez az összefogás sikeresebb lett volna. A hangsúly ezen van, még ha listán akár külön-külön vagy 2-3 külön listán indulnak. Lehet, a Fidesz győzelmét nem akadályozzák meg, de jóval szorosabb eredmény született volna. Látva az elmúlt 3 nap történéseit, nincsenek illúzióim velük kapcsolatban, és ezzel utalok a másik megjegyzésedre is. Levezettem az objektivitás kedvéért.

alöksz róz 2022.04.07. 00:22:06

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: olvasni se tudsz, ugyan mitől kéne rettegnem?

összefoglalom a tevékenységedet két mondatban:
1. írsz valami random faszságot szigorúan olyan témában amiről fingod sincs.
2. a következő kommentedben minden átmenet nélkül elkezded ünnepelni magad.

ez roppant félelmetes, valóban :-)))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 00:24:51

Én multinak dolgozom. Engem az itthoni helyzet nem különösebben befolyásol. Röhögve nézem végig, ahogy o1g be fogja adni a sok illibsinek a megszorításokat. Már most ezt kezdik finoman beadagolni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 00:26:03

@alöksz róz: Na mondj egy ilyen random faszságot! Téged lenyomlak mindenben, te kis szerencsétlen. :-))

alöksz róz 2022.04.07. 00:27:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: nana, ne rizsázz, a horgász szerint vagy matyi.
a belekottyal tévedtem, elismerem a kedvedért.
(mentségemre szóljon, hogy ilyen szintű felszopást másról nem tételeztem fel.)

de a birkamenetben meglehetősen biztos vagyok.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 00:28:57

@alöksz róz: Szadista troll vagyok, ezt nem tagadom és roppantul élvezem a szellemi fölényemet. Te pedig kedvenc áldozatom vagy, mert szellemileg felkoncollak minden karakter leütésével. :-))
Csak kapkodod a fejed, melyik nickről vagy lealázva.

alöksz róz 2022.04.07. 00:29:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Téged lenyomlak mindenben" - ez igen komoly egy funkcionális analfabétától, pityu. először meg kéne tanulnod olvasni, hogy némi esélyed legyen.

azt se érted, mit másolsz a gugliból :-)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 00:30:31

@alöksz róz: "a horgász szerint vagy matyi." - matyi szerint meg a lencsés. Nyissatok már egy blogot, amiben találgatjátok ki vagyok!

alöksz róz 2022.04.07. 00:32:02

@alöksz róz: ezt már most javítanom kell, mert van amikor az 1. pont kimarad :-)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 00:32:06

@alöksz róz: Na mondj egy példát! Rögtön feltörlöm a témában veled a padlót. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 00:35:13

@alöksz róz: Össze vagy zavarodva. A lángeszem sugárnyomása elsöpör téged. Most elmegyek csicsikálni. Szedd össze magad holnapra, mert ma nagyon szerény teljesítmény nyújtottál! Megnézem a Boncolás végét a tévében, aztán bevágom a szundit. Pá, pá, kistáska! :-))

alöksz róz 2022.04.07. 00:39:00

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: például bemásoltál a szeka blogra a magyar közlönyből egy szöveget, amit nem voltál képes értelmezni. én meg bemásoltam azokat a szövegrészeket, amik egyértelműen megcáfolták a hülyeségedet.
jól feltöröltem veled a padlót, te meg elszaladtál :-)

alöksz róz 2022.04.07. 00:40:32

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: mindig elszaladsz, amikor a vesztedet érzed :D

azért remélem hajnal ötkor nem kommentelsz megint.

Szulamith 2022.04.07. 08:02:54

AJ Jó ez a választási eredmény, mert nyugalom lesz. Viszont a külföldiek szemében nem lettünk nénépszerüek.

G. Nagy László 2022.04.07. 08:07:35

@Szulamith: Persze, hiszen a fényességes Nyugat mélyen demokrata, és tiszteletben tartja az ország akaratát... :)

chrisred 2022.04.07. 08:15:01

@G. Nagy László: Legalábbis nem szándékozik tankokkal és rakétákkal megváltoztatni a választók döntését.

inebhedj - szerintem 2022.04.07. 08:19:04

Az előző Kádár-rendszert se söpörte el a népharag, ezt sem fogja.

Viszont két baloldalra nincs szükség, a kormányon lévő bal épp elég, egy ellenzéki balnak mindaddig nem lesz esélye, amíg a kormányon lévő baloldal emberei át nem szivárognak az ellenzéki baloldalhoz.

G. Nagy László 2022.04.07. 08:38:45

@inebhedj - szerintem:

A legtöbbször pongyolán használjuk e kifejezéseket. Baloldalnak hívjuk az ellenzéket és jobboldalnak a kormánypárti erőket.

Ha a klasszikus, gazdasági szempontú megközelítést alkalmazzuk, úgy azt kell mondani: a Fidesz néppárt, melynek vannak jobbos és balos intézkedései egyaránt. Az ellenzék pedig - a DK kivételével - maga sem tudja, hogy micsoda, nincs irányuk, elvük, programjuk. Jómagam nagyon megvolnék mindenfajta baloldal nélkül. Az ideálom az lenne, ha két (vagy több) nemzeti liberális párt vetélkedne a hatalomért. Így mindig nyernék :)

2022.04.07. 08:54:12

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: „ Csak kapkodod a fejed, melyik nickről vagy lealázva.“

Lassan elered a celodat, egyedül maradsz mert, egy értelmes ember sem áll szoba veled, és akkor az egyik nickrol alazhatod a nagy szellemi fölényből a másik nickedet. Ez egy totális parazita magatartás amit folytatsz. Most pedig jöhet újra legalább 50 e-mail arról hogy az olasz nyelv nem az új latinból alakult ki.
Kérlek fikazz le, ma mazohista napom van
Tényleg megengedi a multi, hogy munkaidőben trollkodsz? Nálam már rég megtanultal volna repülni, páros lábbal rúgtalak volna ki, ez is egy újabb bizonyság a jellemtelensegedrol.

De persze: Te vagy a legnagyobb!

vasútlhíd 2022.04.07. 09:10:18

@Team Vincent: Érdekes megjegyzés tőled munkaidőben. Fura hogy valaki a munkaidejében foglalkozik más ember munkaidejével. De ebből is látszik hogy föléd nő. Kilistáztam a manus aktivitását. Kora reggeli, vagy késő délutáni, esti az összes kommentje.
Egyet találtam délutánit. Szóval miután beböfögsz egy ilyet, anélkül hogy utánanéznél, joggal mondja hogy okosabb nálad.

comblog 2022.04.07. 09:23:17

@Ménár Atya:
"A mostani választás sztem nem a fidesz sikerét, hanem az ellenzék alkalmatlanságát tükrözi.
Ismét bele álltak az o1g a vidéki hülyék stb-ba, és nem alternatívákat ajánlottak.
Hát ez viszont nem kell az embereknek."

"Gyurcsányt lepattintani, és nem orbánozni, meg vidékieket hülyézni, ha bármit is szeretnének a választóktól.
Az o1g nem program, a börtönbe a fidesszel szintén nem, a lámpavasra minden fideszessel meg végképp nem."

Ej de jól látod ezt. Ez a nagyvárosi lenéző/pökhendi stílus keveseknek jött be vidéken (mondom ezt nagyvárosiként).
Mégis mire gondol az aki ilyen stílusban adja elő magát, ezzel fogja meggyőzni a választókat, hogy rá szavazzanak? Majd aki vidéken él az önkritikát gyakorol és azt mondja, tényleg milyen hülye is vagyok te kellesz nekem mert te tudod mi kell nekem (erről a megmondják az embereknek mi a jó nekik stílusról globálisan le kellene szokni). Az önkritika gyakorlás mintha minden oldalon eléggé nehezen menne...

A másik meg a cél szentesíti az eszközt, akár az ország tönkretétele sem elég nagy ár, hogy leváltsuk a hatalmon lévőket. Ez akár figyelmeztetés is lehetne az EP-ben Magyarország ellen kampányolóknak is. Lehet azt sem fogják díjazni a választók....
Pl. aki olyanokat mond, hogy "A kormány eltiporta a független médiát" az azért elég vékony jégen táncol.
Az, hogy kormánypárti médiába (és ebbe a "közszolgálati" média is beletartozik sajnos) nem hívnak meg ellenzéki politikust/csak negatív ellenzéki megszólalást mutatnak be még nehezen bizonyítható mint eltiprás.

2022.04.07. 09:29:55

@napelemügynök: „ Érdekes megjegyzés tőled munkaidőben. Fura hogy valaki a munkaidejében foglalkozik más ember munkaidejével.“

Kedves baratom, nekem elég régóta nem kell dolgoznom, mert megengedhetem magamnak,így nincs munkaidőn sem, itt Lukrécia futottal

“ Szóval miután beböfögsz egy ilyet, anélkül hogy utánanéznél, joggal mondja hogy okosabb nálad”
A bofoges inkább a kommentek stílusából ítélve inkább rátok jellemző. Az pedig biztos hogy okosabbak vagytok nálam! Akkor az miért van hogy ti meg húzzatok az igát,én pedig nem? Persz Orbánnak ilyen igavonóm rá van szugsege, hogy 2026-bán ki legyen a 4/5.

alöksz róz 2022.04.07. 11:07:49

@napelemügynök: "Kilistáztam a manus aktivitását." - :DD

Emmett Brown 2022.04.07. 11:44:41

@G. Nagy László: ehhez a képest a Fidesz a második 2/3-ot húzza be a rezsicsökkentéssel ('14 és most), aminél kevés baloldalibb lépés van.
Eddig kicsiben ment a dolog, és elég volt 2-300 milliárdot beletolni az MVMbe 20 és 21 végén de most annyira elszállt minden (energia meg a forint is), hogy 1000 milliárdos nagyságrendben kell majd erre lóvé. ezt honnan keríti elő a főnök?

CSOKKI MÁLNA 2022.04.07. 11:58:23

@s: Te sem látod be, mennyire ostoba és hazug az a beállítás, hogy a Fidesz szavazói zsákfalvakban élő neandervölgyiek? Könnyebb ezzel a hamis tudattal élnetek..

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2022.04.07. 12:49:45

az ilyen zsakfaluban nyomorgo tudatlanokbol van vagy 3-5%-nyi nepessegaranyosan. a ksh oldalan vannak telepulesmeretekrol is statisztikak.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2022.04.07. 12:53:15

Fantasztikus mondatok, örvendezzél neki, kár, hogy kamu, szorgalmasan nyalj be dagadt mindent elembetegségéből is :D

ez a nevem senki 2022.04.07. 13:02:25

a vidéki suttyók vizet húznak a kútból, felforralják, abból isznak
a haladó értelmiség nem tudja kinyitni a pizzás dobozt ha jobban le van ragasztva
ezek akarnak nekimenni az oroszoknak

CSOKKI MÁLNA 2022.04.07. 13:04:22

@droid_: Ne traktáld őket a valósággal, megzavarod a buborék létet..

Emmett Brown 2022.04.07. 13:11:21

@droid_: fun fact, nem csak a zsákfalvakban vannak teljesen fogalmatlan nyomorgók

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 14:02:29

@Team Vincent: Bocsi, most szálltam le az aranyozott szuperszonikus magángépemmel. Délelőttönként csak így tudok körbenézni a birtokaimon. Maximum a Sorosnak tudok segíteni repülés közben telefonon, hogy hova fektessen be a tőzsdén, nincs időm arra hogy téged alázzalak. Megtaláltad már azt a szótár programot amelyik a geto szót lefordítja olaszról? Mert az olasz alkalmazottaim nem ismernek ilyet.
És valami link arról hogy a getto szó latin eredetű? :-))
Mellesleg fogalmazás gátlót szedsz?

@CSOKKI MÁLNA: A gázszámlám? Valószínűleg növekedni fog, Viktor már lebegteti hogy nem biztos hogy tartható a rezsicsökkentés.

index.hu/belfold/2022/04/06/orban-viktor-az-uj-kormany-osszetetelerol-es-arrol-is-beszelt-hogy-lesz-e-megszoritas/

Szépen beadja nektek és ti tapsolni fogtok hozzá. Különben baromira leszarom a gázárat, manapság a magángépem több kerozin fogyaszt amikor felszállok és elérem az utazó magasságot, mint a gázszámlám. :-))

" Nálam már rég megtanultal volna repülni, páros lábbal rúgtalak volna ki, ez is egy újabb bizonyság a jellemtelensegedrol." Az hogy te páros lábbal rúgnál ki abból hogy következik az én - szerinted - jellemtelenségem?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 14:04:48

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A francba! Ki fogom cseréltetni a Bentleymet, a sofőr egy bukkanóba hajtott és elugrott a kurzor. A vége @Team Vincent: nek szólt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 14:07:23

@Emmett Brown: "1000 milliárdos nagyságrendben kell majd erre lóvé. ezt honnan keríti elő a főnök?" - nem majd, már annyit tolnak bele. Majd most szépen beadja a híveinek és azok tapsikolni fognak. Én meg leszarom, ha az inasom visszaváltja az üvegeket, kijön belőle.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 14:08:41

@napelemügynök: Annyi esze nincs, nem tudja hogy kell megnézni egy nick aktivitását.

Wildhunt 2022.04.07. 15:25:23

@CSOKKI MÁLNA: a kommentek alapján elég sokan komolyan vették.

Libsikéim, bekaphatjátok! 2022.04.07. 15:37:22

@s: "Ha magányosnak érzem magam, elmegyek Bécsbe lakni. A kurva anyátokat."

Nem tudom, hogy most mi a helyzet, de tíz éve egy barátom mesélt azokról a plakátokról a bécsi metróban, amelyek arra biztatták az embereket, hogy tegyék le az érettségit. Érted, az osztrák fővárosi átlagbürger úgy gondolja, hogy neki elég a nyolc elemi. Ezek közé fogsz te elmenni magányodban, menekülve a gombák országából? Jó utat, libsikém.

Emmett Brown 2022.04.07. 15:58:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ok, beletolja. De mibű'? Rezsiszilárd NFT-ből?

Rodney_2 2022.04.07. 16:06:50

@s: A "jogállamisági problémák" kb ilyenek: minden majommigráns beengedése (határnál kivezényelt fogadóbizottságok letérdelnek eléjük, leszopják őket majd átadják a pénztárcájukat és megfelelő számű szűz lányt, különben rasszizmus van és minden magyar náci), buziházasság szerencsétlen gyerekek örökbefogadásával, óvodások terrorizálása hogy váltsanak nemet, minden közhatalmat át kell adni a balliberális zsidó filozófusoknak és torténészeknek, téged besoroznak és egy kurva nagy tankelhárító rakétával a válladon, "Önkéntes" felirattal átlöknek az ukrán határon, stb. Ennyit nem ér az a pár ezer milliárd :) Különben is a ballibsi debil propaganda eddig az volt, hogy az EU pénzeket mind ellopja a NER, stb vagyis az egyszerű emberek életében eddig sem jelentkezett. Most akkor ki hazudik?? Na ugye :)

CSOKKI MÁLNA 2022.04.07. 17:11:49

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Tudod nyugaton most azért olyan kurva magas (150eur/650eur/hó), mert spot áron veszik, míg Magyarország egy hosszútávú szerződést kötött.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 17:19:07

@CSOKKI MÁLNA: Ja hogy te benyeled a propagandát!

index.hu/gazdasag/2022/04/05/energia-foldgaz-gazarak-putyin/

Olvasgass!

"Januárban a központi magyar gáznagykereskedő a KSH-nál terajoule-ban megadott gázmennyiségből kiindulva szinte fillérre az irányadó, ttf nevű holland tőzsde árát, ezer köbméterenként átlag 861 eurót fizethetett a gázért – egész pontosan ezer köbméterenként 32 eurócenttel kevesebbet. A lehetséges becslési pontatlanságok ellenére ez alapján bizton állítható, hogy Putyin februárban valótlanságot állított – írja a Népszava.

Korábbi kutatásaik szerint két hónapos elcsúsztatással Magyarország orosz gáztarifájának íve már szinte résmentesen követi a holland tőzsdei árat – magyarán erősen valószínűsíthető, hogy az orosz fél nem kedvezménnyel, csupán két hónap haladékkal vasalja be tőlünk a tőzsdei árat. Ugyanakkor megjegyzik azt is, hogy decemberben a két hónapos elcsúsztatást figyelembe véve is jelentős, 40 százalékos kedvezményt kaptunk a tőzsdei árhoz képest, igaz, ilyen „bőkezűségben” se előtte, se azóta nem részesültünk."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 17:24:33

@Team Vincent: Helyes! Akkor hozz egy latin, vagy egy olasz szótárat, amelyben szerepel a geto szó! Mert úgy tűnik aki a könyvet írta, egyik nyelvet sem beszélte. Ennyire hiteles.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 17:29:23

@Team Vincent:
hu.wikipedia.org/wiki/Gett%C3%B3
"A gettó (olaszul: ghetto) eredetileg a zsidónegyedet, a zsidók által lakott városrészt jelentette, amelyet eredetileg csak a közös életmód miatt hoztak létre, később a mindenkori hatalom jelölte ki kényszerlakhelyül. A gettók eredetére nézve a szó jelentése adhat némi eligazítást. Valószínűleg a héber get szóból származik, ami elválasztást vagy válólevelet jelent. Velence keresztény lakossága fallal elválasztott városnegyedbe száműzte a helybéli zsidó lakosságot. Ennek megfelelően a gettó kifejezést először Velencében kezdték el használni a zsidók saját magukra, illetve körbefalazott városnegyedük megjelölésére."

CSOKKI MÁLNA 2022.04.07. 17:41:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

www.portfolio.hu/global/20211005/europa-gazvalsagban-az-energiaarak-pedig-legazoljak-a-gazdasagot-503574

"Míg az olajár indexálás ad egy nagyfokú stabilitást, és évtizedek óta bevett az iparágban, ezt az új kereskedelmi rendszert még csak tanulja az európai gázpiac – annak minden jó és rossz oldalával együtt.

Mert persze azt sem szabad elhallgatni, hogy tavaly olyan olcsón lehetett gázt venni Európában, hogy még az is áramot termelt vele, vagy váltott át az ipari termelésében más üzemanyagról gázra, akiknek ez az azt megelőző évtizedben eszébe sem jutott."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 18:02:11

@Team Vincent: Na és ezzel mi van?

" Nálam már rég megtanultal volna repülni, páros lábbal rúgtalak volna ki, ez is egy újabb bizonyság a jellemtelensegedrol." Az hogy te páros lábbal rúgnál ki abból hogy következik az én - szerinted - jellemtelenségem?

Mikor hagyod el a fogalmazásgátló szedését?

s 2022.04.07. 18:14:39

@CSOKKI MÁLNA: Aztán mégis miért?

s 2022.04.07. 18:17:20

@Libsikéim, bekaphatjátok!: Hát . . . ott legalább szólnak, hogy kellene az a kurva érettségi. Itt ilyet sem nagyon látni. Gondolom azért, mert mindenki docens.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 18:18:13

@Team Vincent: "Csak csodálom a fejem" - tudjuk hogy nárcisztikus vagy. Meg hogy fogalmazásgátlót szedsz. :-))

CSOKKI MÁLNA 2022.04.07. 18:23:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Bárki, aki olajár indexált hosszú távú szerződést kötött Putyinékkal, jelentősen olcsóbban jut földgázhoz. Ny-Európa sok országa nem így tett.

s 2022.04.07. 18:24:18

@Rodney_2: Öregem, te tapasztalatból beszélsz! Neked átoperálták a pöcsöd óvodás korodban, leszoptál vagy száz migránst, aztán fasz nélkül átküldtek Ukrajnába. Legalább azt nem veszíted el a nagy jövés-menésben. Azt nem értem, hogy agyat miért nem raktak abba a kibaszott hülye fejedbe, ha már úgyis a műtőasztalon voltál a pöcsöd miatt. Persze rájöttem. Egy lepke agyát akarták agynagyobbító műtét gyanánt a kobakodba ültetni, de nem fért bele, mer kicsi volt a hely.

G. Nagy László 2022.04.07. 18:53:11

@Rodney_2:

"A jogállamisági problémák kb ilyenek: minden majommigráns beengedése (határnál kivezényelt fogadóbizottságok letérdelnek eléjük, leszopják őket majd átadják a pénztárcájukat és megfelelő számű szűz lányt, különben rasszizmus van és minden magyar náci), buziházasság szerencsétlen gyerekek örökbefogadásával, óvodások terrorizálása hogy váltsanak nemet, minden közhatalmat át kell adni a balliberális zsidó filozófusoknak és torténészeknek, téged besoroznak és egy kurva nagy tankelhárító rakétával a válladon, "Önkéntes" felirattal átlöknek az ukrán határon, stb. "

Te, ez annyira pontos és precíz, hogy engedelmeddel használni fogom, így, kompletten, definíciószerűen. Tökéletes, magam sem fogalmaztam volna meg szebben :)

taga20 2022.04.07. 19:06:30

@G. Nagy László: te, ez annyira szar és tróger duma, hogy akinek ez tetszik, az kábé olyan állat, mint a bucsanban vérengző ruszki terroristák.

szerintem laci, te egy szar ember vagy.

ulpius66 2022.04.07. 19:16:50

@G. Nagy László:

Demokrácia ide, demokrácia oda, szólásszabadság ide vagy oda..... EZT A VADBAROM TAGA20 NEVŰ BALLIBSI PROVOKÁTORT ÚGY KIBASZNÁM INNEN, HOGY ÉLETE VÉGÉIG MEGEMLEGETNÉ.........

taga20 2022.04.07. 19:20:13

@ulpius66: mi van munkásőr, viszket a dobtárosod?:)))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.07. 19:40:51

@ulpius66: Itt vagy te mocsok?

"ulpius66
2022.01.24. 13:46:24
Jujjjjjj, de izgi ........

Én már alig várom, hogy feldarabolják ukrajnát!

A legnagyobb részt a Fehéroroszok kapnák, elvégre tőlük vett el legtöbbet Ukrajna, az oroszok megkapnák az egész Donyeck-medencét és a Fekete-tenger melléket, a románok Bukovinát és Moldáviát, a lengyelek Lemberg és környékét (az úgyis évszázadokig lengyel volt.........

Mink magyarok meg Kárpátalját.........

Nagyon várom mán a háborút! "

s 2022.04.07. 19:42:04

@taga20: Remélem komolyan mondta. Mert viccnek azért kicsit durva. :-)

taga20 2022.04.07. 19:43:01

@ulpius66: ehhez mit szósz fityeszretek?

európai parlament 2022.04.07:

"A gáz, kőolaj és nukleáris üzemanyagra vonatkozó embargóról szól állásfoglalást 513 szavazattal, 22 ellenében és 19 tartózkodás mellett fogadták el. A Fidesz 13 EP-képviselője adhatta a nemek túlnyomó részét."

13 putyincsicska fityeszes retek nemmel szavazott.

a bátorok!:)))

s 2022.04.07. 19:43:11

@ulpius66: Van olyan, aki veled van pont így. Csak nem mondta eddig. Pl.: én.

taga20 2022.04.07. 19:45:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

már nevetni sincs kedvem, az ilyen moslék embereken.

s 2022.04.07. 19:45:50

@taga20: Akkor rájabasztak. Most építhetnek vízimalmot. Persze eu. támogatás nélkül.

taga20 2022.04.07. 19:49:02

@s: szerintem nem viccel a fityeszdroid. az élete, hogy valami ép aktuális despota rohadék faszát szopja.

és az ilyen szutyokból van 2.7 misi ebben a retek országunkban.

s 2022.04.07. 19:52:47

@taga20: Megélhetési blogger. Miből éljen az ember, ha nem a mindenkori többségből. Az önálló vélemény képviselése szilárd jellemet kíván.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2022.04.07. 20:34:16

@taga20: Hogy vagy tezsvír? Magadhoz tértél már vasárnap óta? :))

alöksz róz 2022.04.07. 20:40:17

na megjött a dékás köpködőbrigád...

még mindig nem értik

CSOKKI MÁLNA 2022.04.07. 20:41:21

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Mi a helyzet a májustól decemberig terjedő időszakkal?

alöksz róz 2022.04.07. 20:43:41

@taga20: tanulj már meg disztingválni, ember...
hogy a faszba lehet egyenlőségjelet tenni a vérengző orosz terroristák és egy tiedtől különböző véleményen lévő ember között, szálljál már magadba

taga20 2022.04.07. 20:46:27

@_atpijkamo_: teso, engem ez a 12 év úgy meg edzett, hogy csak röhögök a sok fityeszdroidon;)

látod itt van rözse is, és nem érti, hogy lassan vége lesz a pávatáncnak.

taga20 2022.04.07. 20:52:44

@alöksz róz: cigány, rólad mindig szijjas és a csutigeci ugrik be.
nagy a pofátok, mindenkibe belerúgtok, de ha valaki visszaüt, akkor sírtok, mint egy fürdőskurva!

uploads.disquscdn.com/images/fc7e236da7bb97cf467a180b74bb468bb318ab28793dc2f356fed0805f4db6f9.jpg?w=800&h=361

CSOKKI MÁLNA 2022.04.07. 21:04:34

@taga20: Bukik a patás, mese nincs, mostmán télleg..:)

taga20 2022.04.07. 21:11:19

@CSOKKI MÁLNA: kérdezd meg csaut, vagy kádár apádat!:)))

alöksz róz 2022.04.07. 21:48:32

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "A jelenlegi helyzet megmutatja, hogy mennyire ügyesen taktikázva csinált politikai terméket a lakossági villamosenergia- és gázszolgáltatásból a kormány. Tavaly jelentős tér lett volna rezsicsökkentésre, mivel azonban semmilyen politikai indok nem volt erre, a kormány nem is csökkentette a lakossági árakat. Ennek köszönhetően hatalmas összeg gyűlhetett össze az állami szolgáltatónál, ami pedig most, az elszálló energiaárak idején hatalmas szolgálatot tehet."

"Ráadásul uniós összevetésben Magyarországon még így is az egyik legalacsonyabb volt a rezsi."

:-)

alöksz róz 2022.04.07. 21:57:30

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: igen.
és még úgy is kaszáltak rajta, hogy itt volt a legolcsóbb a gáz európában. mennyit nyertek akkor európa-szerte a nagy gázszolgáltató cégek rajta?

na de ennek sajnos valószínűleg nagyon hamar vége lesz az orosz támadás miatt

alöksz róz 2022.04.07. 21:59:22

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: van még :-)
a gaz rablómultikkal fizettetik meg a rezsicsökkentést:

index.hu/gazdasag/2021/11/22/koronavirus-energia-aram-dragulas-ipar-leallas/
"A nagyvállalatok lehetnek a rezsikedvezmény vesztesei"

CSOKKI MÁLNA 2022.04.07. 22:52:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Májustól decemberig jelentőseb olcsóbban kaptuk, ugye?

CSOKKI MÁLNA 2022.04.07. 22:53:21

@taga20: Vajon Ferkó hányadik üvegnél tart Vasárnap este óta? :)

ez a nevem senki 2022.04.07. 23:42:40

@CSOKKI MÁLNA: akkora nagy számot tagucci elképzelni sem tud
még a 6 ujját sem bírja megszámolni

ez a nevem senki 2022.04.08. 00:36:39

Trump Orbán Viktorról: Miután melléálltam, megindult a támogatottsága, mint egy rakéta

tank yu donáld

G. Nagy László 2022.04.08. 08:50:47

@ulpius66: @taga20:

"EZT A VADBAROM TAGA20 NEVŰ BALLIBSI PROVOKÁTORT ÚGY KIBASZNÁM INNEN, HOGY ÉLETE VÉGÉIG MEGEMLEGETNÉ"

Szó sem lehet róla. Kifejezetten szeretem. Abszolút jólelkű figura. Csak picit meg van tévedve :) Sok ilyen barátom van.

G. Nagy László 2022.04.08. 09:08:18

@taga20:

"A gáz, kőolaj és nukleáris üzemanyagra vonatkozó embargóról szól állásfoglalást 513 szavazattal, 22 ellenében és 19 tartózkodás mellett fogadták el. A Fidesz 13 EP-képviselője adhatta a nemek túlnyomó részét. 13 putyincsicska fityeszes retek nemmel szavazott."

Ha a magyar ellenzékben egy csöppnyi tisztesség is volna, ők is nemmel szavaztak volna. Ugyanis konkrétan ez a nemzet érdeke. Természetesen tudjuk, hogy ebből a szankcióból semmi nem lesz. Az EP állásfoglalása súlytalan, a végső döntésnél bukik majd a javaslat.

GyMasa 2022.04.08. 09:36:07

@G. Nagy László:
"Sok ilyen barátom van. "
Akkor neked nincs szükséged ellenségekre!
Én pont az ilyenek miatt nem akarok hazaköltözni.

eßemfaßom meg áll 2022.04.08. 10:21:05

@inebhedj - szerintem: "Az előző Kádár-rendszert se söpörte el a népharag" Mondjuk ennek oka lehetett az az apróság is, hogy amikor a káderrendszer elődjének elsöpréssel megpróbálkozott a népharag akkor bevonult a Vörös Hadsereg Kádárék meghívására és itt is maradt.

eßemfaßom meg áll 2022.04.08. 10:25:22

@G. Nagy László: Na igen, naivan azt gondolná az ember, hogy egy ország képviselője az EP-ben elsősorban a saját országának az érdekeit képviseli nem más országokét.

eßemfaßom meg áll 2022.04.08. 10:26:52

@taga20: Látom már keményen elkezdtél dolgozni orbán 2026-os győzelméért. A munka egy pillanatra sem állhat le.

chrisred 2022.04.08. 10:50:47

@eßemfaßom meg áll: Ne, az EP-ben nem országok, hanem politikai közösségek képviselői ülnek.

2022.04.08. 11:36:53

@chrisred:
akik országokat képviselnek, mivel országok választják meg. értem persze, hogy az európai bizottság azt mondja, hogy ezektől vonatkoztassanak el. magyarán az ep ne legyen népképviselet. az. kis részben legalábbis. ettől demokratikus.

chrisred 2022.04.08. 11:47:31

@cvsvrs: A legkevésbé sem országok választják meg. Csak annyi országokra lebontott szabályozás létezik, hogy egy ország hány képviselőt delegál az EP-be. Ezt leszámítva bármelyik uniós polgár bármelyik ország politikai pártjára szavazhat, ha ott van a bejelentett lakóhelye.

2022.04.08. 13:02:14

@chrisred:
a parlamentáris demokrácia alapja a népképviselet.

értem persze, hogy egyik felfogás az, hogy ebből szerveződjön egy összeurópai pártkongresszus. és abban újhelyi istván szocialista. ül egy üvegpalotában. életében nem látott még gyári munkást közelről. de ő munkásosztályt képviselő szocialista. mint timmermans. aki még távolról se se látott munkást. a luxus villájából átszáll a luxus autójába. szocialista állítólag. az európai értelembett konzervatív márki zay péternek osztály alapon a parasztságot kellene képviselnie. csak ő se azt képviseli. ő egy amerikáner. és ebben a felosztásban a liberálisok - ohne nationalismus - lennének "az" értelmiség. a demokratikus része legalább is. és ezekből az irányzatokból áll össze a filozofikus mesterrassz. és aki ezen kívül áll az fasiszta.

ezt veri szét orbán immár a negyedik választáson.

eßemfaßom meg áll 2022.04.08. 13:04:52

@chrisred: Remélem ezt komolyan mondtad mert viccek azért durva lenne.

eßemfaßom meg áll 2022.04.08. 13:06:09

@chrisred: "A legkevésbé sem országok választják meg." A magyar EP képviselőket az osztrákok meg svédek szavazzák meg?

eßemfaßom meg áll 2022.04.08. 13:10:19

www.europarl.europa.eu/news/hu/faq/0/hogyan-valasztjak-meg-az-europai-parlamenti-kepviseloket

" az egyes országok küldöttségeinek létszáma"
"A Parlamentnek 705 képviselője van, mindannyian egy-egy tagállamot képviselnek"

Szóval az országoknak van küldöttsége akik a tagállamokat képviselik. Legalábbis az EU ezt hazudja.

2022.04.08. 13:24:06

@chrisred:
mégis csak adott ország lakói. az ep választáson magyarország egy elektori körzet.

chrisred 2022.04.08. 13:29:36

@eßemfaßom meg áll: Ja, például a Magyarországon bejelentett lakóhellyel rendelkező osztrákok és svédek is.

chrisred 2022.04.08. 13:40:29

@cvsvrs: Ahogy az országgyűlési választáson is vannak egyéni körzetek, de az egyéni körzetből bejutott képviselő a parlamentben nem a saját körzetét képviseli.

2022.04.08. 14:19:32

@chrisred:
a népképviselők klasszikusan az elektori körzetüket képviselik. értem, hogy újhelyi istván a világ ploterjait képviseli brüsszelben. még azzal se lenne probléma akkor ha azt képviselné. hanem ő a világ burzsoázijának egyesülése nevében képviseli a gyári szakmunkásokat. erre van a szakszervezet. éppen ezek a gyári szakmunkások szavaztak be a jobbikból a fideszbe. a miskolcon a bosch dolgozói kapták a családi adókedvezményt. reálbérük emelkedett forintban. euróban nem. és így a munkaadó és a munkavállaló is örült. orbán ezt kiügyeskedte.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2022.04.08. 14:47:21

@chrisred: "az egyéni körzetből bejutott képviselő a parlamentben nem a saját körzetét képviseli"

Miért nem?

chrisred 2022.04.08. 16:04:08

@_atpijkamo_: Mert nekik az egész ország érdekeit kell képviselni a parlamentben. Ugyanúgy, ahogy a listán bejutott képviselőknek, a képviselői mandátumok között nincs különbség. Azok, akik nagyobb plénum előtt egy adott egységet képviselnek, küldöttnek nevezik.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2022.04.08. 16:36:06

@chrisred: Hülyeség. Azért választják meg a körzetben, hogy őket képviselje. persze ez nem gátolja meg a fide$$es "képviselőket", hogy a geci kívánsága szerint szavazzanak Magyarország érdekeivel szemben.

alöksz róz 2022.04.08. 23:55:59

@G. Nagy László: "Sok ilyen barátom van." - és miből gondolod, hogy azok a barátaid? :D

GyMasa 2022.04.09. 01:15:54

@alöksz róz:
Erre idéztem Don CLeveland-et...
"Akinek ilyen barátai vannak, annak nincs szüksége ellenségre'"

eßemfaßom meg áll 2022.04.09. 13:32:02

@chrisred: "a Magyarországon bejelentett lakóhellyel rendelkező"

chrisred 2022.04.09. 17:56:43

@eßemfaßom meg áll: Tehát Magyarország = a Magyarországon bejelentett lakóhellyel rendelkezők?

eßemfaßom meg áll 2022.04.10. 08:23:49

@chrisred: Hivatalosan akinek itt bejelentett lakóhelye van az itt él. Nem a svédországi svéd szavaz hanem a magyarországi svéd.

chrisred 2022.04.10. 09:32:05

@eßemfaßom meg áll: De a magyarországi svéd szavazhat itt is, vagy szavazhat Svédországban. Mint ahogyan Romániában élő magyar, ha akar, a magyarországi pártokra szavaz, ha akar, akkor a romániai pártokra. Annyi lehetőség és megoldás van, hogy gyakorlatilag egyetlen fő szervezőelv létezik: minden uniós állampolgár egy szavazatot adhat le valamelyik Unión belül bejegyzett és a választáson induló politikai pártra.

hvg.hu/eurologus/20220329_EPvalasztasok_johetnek_a_transznacionalis_listak

2024-ben a tervek szerint még inkább erősödik az univerzalitás elve.

G. Nagy László 2022.04.10. 17:40:09

@chrisred: @eßemfaßom meg áll: @_atpijkamo_: @cvsvrs:

Szerintem mindaz, amiről vitáztok, tisztán technikai kérdés, s mint ilyen, majdhogynem érdektelen. A lényeg sokkal inkább a morális tartalom: a hazád érdekében cselekszel, vagy sem. Évszázadokon át hazaárulásnak hívták volna, ha valaki olyan magatartást folytatott volna, mint a magyar ellenzék az EP-ben. Ma már egy szűk kisebbség (pl. DK) kifejezetten kampányol az ország megszűnéséért, s valójában ez is egy legitim álláspont, ha többségre jut (soha nem fog). 2022-ben a fő gondolati csapásvonal az, hogy még mindig értéknek tekintjük a nemzetállamot; kiváltságnak tekintjük az állampolgárságot és elvárjuk a politikusainktól, hogy MINDENÜTT a hazájuk érdekei tartsák szem előtt. Már nem kiáltunk hazaárulást (ha mérsékeltek vagyunk), de azért mélyen megvetjük azokat, akik a saját népük ellen dolgoznak.

eßemfaßom meg áll 2022.04.10. 17:44:58

@chrisred: de a svéd svéd nem szavazhat itt. De nem is tudom mit vitatkozol, fentebb linkeltem az eu-s szöveget: a képviselő a tagállamot képviseli. Nem ideológiát, nem pártot hanem a tagállamot.

eßemfaßom meg áll 2022.04.10. 17:46:21

@G. Nagy László: Persze de azért jo chris orrát beleverni a hülyeségeibe, olyan nagy képpel tud vérbaromságokat állítani.

chrisred 2022.04.10. 20:57:09

@eßemfaßom meg áll: www.europarl.europa.eu/about-parliament/hu/organisation-and-rules/organisation/political-groups

"Az európai parlamenti képviselők képviselőcsoportok tagjai, amelyek nem nemzeti alapon, hanem politikai hovatartozás szerint szerveződnek. Az Európai Parlamentben jelenleg 7 képviselőcsoport működik."

chrisred 2022.04.10. 21:04:11

@G. Nagy László: Ez is egy álláspont, ami alapján egy nemzetözi szervezet kialakulhat, és így is alakult ki a néppárti vezetésű iddőszakban. De akkor aazt is vegyük figyelembe, hogy ennek vannak következményei is, például az, hogy az uniós értékrend szerint minden tagállam nemzetállam, ahol minden polgár az adott államalkotó nemzet tagja, Romániában és Szlovákiában is.

chrisred 2022.04.10. 21:11:56

@eßemfaßom meg áll: "Nem a svédországi svéd szavaz hanem a magyarországi svéd."

Ami mondjuk az Unión belül egy lakcímbejelentésen múlik. Mint az, hogy egy magyar polgár zalai vagy nógrádi egyéni körzetben szavaz.

eßemfaßom meg áll 2022.04.12. 12:21:59

@chrisred: Hány svédországban élő svéd jelentkezett be szavazni Magyarországra?

eßemfaßom meg áll 2022.04.12. 12:23:21

@chrisred: nem az volt a kérdés, hogy a képviselőcsoportok mi alapján szerveződnek, hanem az, hogy kiket képviselnek.

chrisred 2022.04.12. 15:18:31

@eßemfaßom meg áll: Tévedés, az volt a kérdés, hogy az Európai Parlamentben ülő képviselők országhoz vagy politikai közösséghez tartoznak.

chrisred 2022.04.12. 15:21:08

@eßemfaßom meg áll: Nem tudom, ezt talán számon sem tartják.

eßemfaßom meg áll 2022.04.13. 15:01:47

@chrisred: Nem ez volt a kérdés, te akartad erre elterelni a dologot, ignorálva azt, hogy

"A Parlamentnek 705 képviselője van, mindannyian egy-egy tagállamot képviselnek"

www.europarl.europa.eu/news/hu/faq/0/hogyan-valasztjak-meg-az-europai-parlamenti-kepviseloket

chrisred 2022.04.13. 15:14:28

@eßemfaßom meg áll: "chrisred2022.04.08. 10:50:47
@eßemfaßom meg áll: Ne, az EP-ben nem országok, hanem politikai közösségek képviselői ülnek."

"eßemfaßom meg áll2022.04.08. 13:10:19
www.europarl.europa.eu/news/hu/faq/0/hogyan-valasztjak-meg-az-europai-parlamenti-kepviseloket

" az egyes országok küldöttségeinek létszáma"
"A Parlamentnek 705 képviselője van, mindannyian egy-egy tagállamot képviselnek"

Vagyis te 13:10-kor beírtál valamit, én meg beültem az időgépbe, hogy 10:50-kor eltereljem a dolgot. Erről, azt hiszem, ennyit...

eßemfaßom meg áll 2022.04.14. 07:45:27

@chrisred: rohadék internet, hogy az előzmények is rajta vannak:

"eßemfaßom meg áll 2022.04.08. 10:25:22
@G. Nagy László: Na igen, naivan azt gondolná az ember, hogy egy ország képviselője az EP-ben elsősorban a saját országának az érdekeit képviseli nem más országokét."

"chrisred 2022.04.08. 10:50:47
@eßemfaßom meg áll: Ne, az EP-ben nem országok, hanem politikai közösségek képviselői ülnek."

chrisred 2022.04.14. 08:26:43

@eßemfaßom meg áll: Igen, ezért reagáltam rá, hogy az Európai Parlamenttel kapcsolatban értelmetlen kitétel, hogy "egy ország képviselője", mert ott az EP frakcióknak vannak képviselői.

eßemfaßom meg áll 2022.04.14. 08:55:53

@chrisred: "ott az EP frakcióknak vannak képviselői." akik a tagállamokat képviselik, lásd fentebb az elég konkrét eu-s szöveget.

Tényleg nem unod még a tátott szájjal faszerdőben rohangálást?

chrisred 2022.04.19. 07:52:45

@eßemfaßom meg áll: ' "ott az EP frakcióknak vannak képviselői." akik a tagállamokat képviselik, lásd fentebb az elég konkrét eu-s szöveget.'

Csak éppen nem erről volt szó. További jó szalmabábozást!

eßemfaßom meg áll 2022.04.21. 09:16:10

@chrisred: De, konkrétan erről volt szó:

"eßemfaßom meg áll2022.04.08. 10:25:22
@G. Nagy László: Na igen, naivan azt gondolná az ember, hogy egy ország képviselője az EP-ben elsősorban a saját országának az érdekeit képviseli nem más országokét."

ebbe vakkantottad be a baromságodat:

"chrisred2022.04.08. 10:50:47
@eßemfaßom meg áll: Ne, az EP-ben nem országok, hanem politikai közösségek képviselői ülnek."

chrisred 2022.04.21. 09:25:54

@eßemfaßom meg áll: Hányszor próbálod újra kezdeni? Egyszer már leírtam:, értelmezhetetlen az a kitétel az Európai Parlamentnél, hogy "egy ország képviselője". Az EP választáson nem az országok versengenek képviselői helyekért, hanem az országokon belüli politikai erők. A mandátumot szerzett képviselők pedig nem az országuk frakciójában kapnak helyet, hanem egy adott transznacionális kéviselőcsoportban..
süti beállítások módosítása