téveszmék

téveszmék

"A lányok, a lányok, a lányok angyalok"

2022. június 18. - G. Nagy László

johnny-depp-amber-heard-photo.jpg

Úgy tűnik, néha a bulvár is tartogat vaskos tanulságokat. Johnny Depp és Amber Heard pere a napokban zárult. A több mint öt éve tartó kálváriára Hollywood is ráharapott: a sztárpár válásáról és annak drámai fordulatairól exkluzív dokumentumfilm készül.

 

Röviden a tényekről: Heard családon belüli erőszakkal vádolta férjét, Depp pedig - erre válaszul - becsületsértésért perelte be nejét. Hetekig tartó tárgyalás és számos tanú meghallgatása után a bíróság végül Johnny Deppnek adott igazat. Felesége vádpontjainak jelentős részéről bebizonyosodott, hogy szemenszedett hazugságok. Kiderült, hogy a sminkkészlet, mellyel Amber Heard - állítása szerint - a férfiúi brutalitás nyomait rejtette, csak jóval a válásuk után került forgalomba. Hangfelvételek igazolták, hogy fizikai agresszióval nem a férj, hanem a feleség élt. A napvilágra került sztorik közül a legkínosabb azé az ürüléké, amelyet a gyönyörű Amber hagyott férje ágyában, annak bosszantására... No de lássuk, mit is tanulhatunk az esetből!

 

 NEM MINDIG A PÉNZ SZÁMÍT

 

Johnny Depp nagyon tele van. A legszerényebb becslések szerint is legalább 150 millió dolláros vagyonnal bír, s ha figyelembe vesszük életkorát, eddigi karrierjét és kiemelkedő sztárgázsiját, ez nem is tűnik soknak. Egy átlagos filmszerepért 15-20 millió dollárt kap, de léteznek ennél jócskán vastagabb projektjei is. A csúcstartó az Alice Csodaországban című mozi, mellyel 68 milliót kaszált. Mindezen összegek mellett eltörpül az az alig több mint 10 millió dolláros kártérítés, melyet a virginiai bíróság megítélt számára. Depp részéről egyedül az volt lényeges, hogy megőrizze, vagy még inkább visszaszerezze jó hírnevét. Egy feleségverőt nem szívesen alkalmaz senki, akármekkora sztár is legyen az illető. Már így is épp elég szerepet bukott el az elmúlt öt év során.

 

A LEGNAGYOBBAK IS HIBÁZHATNAK

 

Amikor a csapnivaló házasságokról; a brutális férjekről és a hisztis, házsártos feleségekről hallunk, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy csupán a társadalom perifériáin élők problémájáról van szó. Azokról, akik megfelelő vonzerő hiányában nemigen válogathattak. Nos, Johnny Depp esetében aligha beszélhetünk erről. A People Magazin kétszer is - 2003-ban és 2009-ben - őt választotta az év legszexibb férfiújának, s aligha véletlenül - a környezetemben élő nők is mind elalélnak tőle. Számos trófeája közt említést érdemel Kate Moss, Vanessa Paradis és Winona Ryder - gyakorlatilag bárkit megkaphatott. Ezzel együtt is azt látjuk: gazdagon, sármosan és éretten is képes volt összekötni az életét egy tökéletesen méltatlan partnerrel. Dr. Shannon Curry klinikai és igazságügyi pszichológus értékelése szerint Amber Heard kétféle súlyos terhet hord: borderline és hisztrionikus személyiségzavarral is küzd. Természetesen mélyen együttérzünk a hasonlókkal, de soha nem kezdünk viszonyt velük és még véletlenül sem vesszük el őket feleségül. Közhelyes igazság ugyanakkor, hogy a pszichológiai mintáink mennyire meghatározóak. Depp korábban sokszor beszélt arról, hogy anyja meglehetősen erőszakos asszony volt. Nem kérdés, hogy ösztönszinten vonzódott Amber Heard agresszív, konfliktuskereső természetéhez.

 

NEM MINDEGY, HOGY BÁNSZ AZ EMBEREKKEL

 

Számos nő kiállt Johnny Depp mellett, megerősítve, hogy a legkevésbé sem agresszív alkat. Vanessa Paradis már korábban megszólalt, Kate Moss pedig tanúskodott is a perben. Amber Heard korábbi személyi titkára ugyancsak Depp mellett vallott. Elmondta: a színész mindig tisztességesen bánt vele, szemben nejével, aki meglehetősen pokróc volt, egyszer még az arcába is köpött. Számomra tökéletesen érthetetlen, hogy a boldogtalan, magányos emberek miért nem veszik észre, hogy cudar természetük miatt nem barátkozik velük senki. Ha nincs kire számítanunk, az még a leggondtalanabb élethelyzetekben is elszomorító. Egy bírósági tárgyaláson pedig egyenesen katasztrofális, ha minden elkövetett gonoszkodás visszahull az ember fejére. 

 

SZERETNI SOKFÉLEKÉPPEN LEHET

 

A pert követően Amber Heard elsőként az NBC News tévécsatornának adott interjút, ahol megismételte: még mindig szereti volt férjét. "Szeretem őt. Teljes szívemből szerettem őt. És megpróbáltam a tőlem telhető legtöbbet, hogy egy mélyen megromlott kapcsolatot működőképessé tegyek, de nem sikerült." Érdekes vallomás. Nyilván a többség csak legyint, hogy ez is csupán a színház része, mi azonban fogadjuk el, hogy szeretni sokféleképpen lehet. Láttunk már olyat, aki évekre a pincébe zárta szerelmét, mások burkába öltöztetik, esztelen féltékenységgel követik, meglesik, lehallgatják párjukat. Elképesztően széles a skála a mohó kisgyermek éretlen, birtokló szeretete és az érett, érzelmileg felnőtt és kiegyensúlyozott társ könnyű, jóleső, terhet és kalitkát nem jelentő viszonyulása között. Természetesen mindkettő önző, mindkettő a maga örömét keresi, a különbség csupán az, hogy az előbbi ostobán, az utóbbi intelligensen teszi. A magam részéről simán el tudom képzelni az eszelősség azon fokát, amikor Amber Heard éveken át mindent megtesz, hogy tönkretegye és ellehetetlenítse Johnny Depp karrierjét és jövőjét, mindezt infantilis, őrült érzelmektől vezérelve. A tanúvallomásokból kiderült: az égvilágon mindenkire féltékeny volt, aki Depp közelébe merészkedett. Lehet ezt is szerelemnek nevezni, ám az ilyen mindig egyoldalú marad, sosem talál viszonzásra.

 

BETEG VILÁGBAN ÉLÜNK

 

Természetesen semmi sem menti Amber Heard tettét. A legkevésbé sem szeretném a korszellemmel mentegetni. Egy azonban biztos: olyan időket élünk, amikor joggal hihette, hogy győztesen kerül ki e perpatvarból. Olyan időket élünk, amikor elhitetik a nőkkel, hogy ők minden esetben áldozatok, s nekik mindig igazuk van. A férfiak természetüknél fogva elnyomók és bűnösök. Egy kellően agymosott nő ilyen környezetben folyamatos bátorítást kap minden mocsoksághoz. Pedig muszáj volna látni: a családon belüli erőszak mélységesen elítélendő, ám az ezzel való visszaélés ugyanilyen aljasság. A #metoo mozgalom életre hívóit is bizonyára jó szándék vezette, hiszen a nemi erőszaknál kevés undorítóbb bűntett létezik, mégis mivé vált percek alatt? Egy elszabadult kivégzőosztaggá, mely tüzelt boldogra-boldogtalanra. Igazán beszédes az a dokumentumcsomag, amelyet Amber Heard adott át az NBC News forgatócsoportjának. A színészsztár erőszakosságát bizonyítandó többek között ilyen "vádpont" szerepel benne: "Depp leszaggatta a hálóingét és az ágyra vetette..." Atyaég, ez valami rémálom... Lassan ötven leszek, de még életemben nem találkoztam olyan nővel, aki nem ezt a fajta szenvedélyességet várná a párjától (pláne, ha Johnny Deppnek hívják az illetőt). Egészen beteg az a világ, ahol az ilyesmit egy nő nem dicsekedve, hanem áldozatként ad elő. Heard ráadásul még fiatal, ki fog ezek után ágyba bújni vele? A bulvárhírek szerint Depp egyszer egy teljes szállodát kibérelt, csak hogy annak mind a 65 szobájában szeretkezhessenek. Ez azért nem hangzik rosszul. Ahol két ember közt ilyen perzselő a túlfűtöttség, ott valóban komoly vádpont lehet egy hálóing leszaggatása? Tényleg beszarás. (Na nem úgy, ahogy Amber produkálta...) Kevés dolog árulkodik annyira az egészségtelen korszellemről, mint ami a per lezárta után történt. Az esküdtek névsorát titkosítani kellett a feminista népharag miatt. A Guardian pedig A per a nőgyűlölet orgiája volt című cikkével számolt be a történtekről...

 

VAN REMÉNY

 

"A Depp-Heard ügy mérföldekkel visszaveti a nök elleni erőszakkal szembeni küzdelmet." - írja a Mérce, idézve a PATENT (Patriarchátust Ellenzők Társasága) Egyesület álláspontját. Döbbenetes ez az attitűd: nyílt beismerése annak, hogy az ideológiát fontosabbnak ítélik, mint az igazságot. Nem is értem: ez a nyíltan feminista szervezet miért nem képes ünnepelni a nemek békés együttműködését? Miért csak az a győzelem, ha a férfi veszít? Ebben az ügyben csaknem minden szereplő nő. A fontos tanúk, a pszichológiai szakértő, Depp - azóta világhírességgé vált - ügyvédje, Camille Vasquez, de még a bíró, Penney Azcarate is. Vajon ők is nőgyűlölők? Vajon ők is pártolják a nők elleni erőszakot? Ha már a tényszerű valóság nem számít, legalább az ő tisztességüket elismerhetnék; legalább az ő személyüknek, karrierjüknek, sikerüknek tapsolhatnának... "Nem az igazság százada jött el, hanem befolyásos nők sorozatos visszaéléseinek hajnala, ahol a guillotine lezuhanó pengeéle az elit által kikényszerített szociális kiközösítés és egzisztenciális megsemmisítés mint a párkapcsolati erőszakot a nők strukturális elnyomatásából levezető wokeness neobarbár emberáldozati rítusa." - ezek már Puzsér Róbert szavai a Vadászat Johnny Deppre című cikkéből, három héttel az ítélet előtt.  És valóban: a színészt már kezdték teljesen leírni. Ha a neve bárhol felmerült az utóbbi években, az újságírók igyekeztek sietve hozzátenni, hogy a "feleségverő". Úgy tűnik azonban, hogy van remény: még egy ilyen elveszettnek tűnő mérkőzést is meg lehet fordítani. Ha beteg világban is élünk, arra azért még mindig van esély, hogy napfényre kerüljön és érvényt szerezzen az igazság.

 

VÉGEZETÜL

 

A per lezárása óta immár két hét telt el, Amber Heard hozzáállása azonban szemernyit sem változott, ugyanazt a hamis nótát fújja továbbra is. Valahol megértem: aki mindent egyetlen lapra tesz fel, aki feléget maga mögött mindent, annak lehetetlen megemésztenie a vereséget. Mintha Jakab Pétert vagy MZP-t látnám. Olyan elánnal hajtották szekereiket a szakadék felé, hogy a zuhanás után sincs új ötletük, mindent pontosan ugyanott folytatnak. Ha beismernék, hogy eddig rossz stratégiát követtek, azzal nem csupán a személyiségük törne apró darabokra, de talán praktikusan sem nyernének semmit. (Talán csak a lelküket sikerülne megmenteniük.) Legyen ez az utolsó tanulság: vannak, akik sohasem változnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr2617860239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildhunt 2022.06.18. 11:18:04

És a fél világ ezektől kér életmódtanácsadást.

G. Nagy László 2022.06.18. 11:44:34

@Wildhunt: Azért azt megnézném, hogy Amber kisasszonyt - ezek után - bárki is lelki trénerként alkalmazná...

Depper 2022.06.18. 22:19:57

“Helló baby, te nyomorult állat!
Soha nem akartam különbet nálad!
Elállom az utad és megszerezlek!
Hihetetlen, hogy nem szeretlek!” /Európa Kiadó - Mocskos idők/

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.06.18. 23:44:49

Épp elég beteg faszi van, akik között kedvére válogathat majd ez a nő, hogy aztán rendszeresen megbüntesse a kiválasztott szerencsést. Szőke domina, nem szokványos, de nagyon is működőképes.

Jó cikk volt, a szívemből szólt.

bordon 2022.06.19. 05:33:35

Ma is érvényes a régi római mondás: never put your dick in crazy

A férfiaknak ideje megtanulniuk, hogy inkább kiverjék a farkukat, minthogy egy nőt engedjenek az életükbe.
Nekem is volt őrült csajjal dolgom, a szex sokkal jobb volt vele, de éreztem, hogy a vége nem lesz szép.
Szerencsére akkor még csóró egyetemista voltam, nem tudott lehúzno a ribanc.

Az a vicc, hogy ezek a nemnormális nők, ha lenne eszük, akkor a férfi mellett maradva annak erőforrásait élethossziglan piócázhatnák. De nem, nekik az erőszak, kiidegelés és hiszti kell.

Amint feltalálják a mesterséges méhet, a nők minden hatalma elvész.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.06.19. 06:24:30

Jó hír mindig, amikor a libbantak nevetségessé teszik magukat. Most adtak egy hatalmas pofont a feminizmusnak, ami nagyszerű hír.

Pál Novák Kaposi 2022.06.19. 06:50:33

kedves balfedezet, ezt a jatekot gyerekre jatszak es abbol ambernek egy sem sikerult a meccs alatt, a burkas es a tamtam dobos csapat viszont legalabb 4-0-ra elhuzott, mar nagy peter is azert kergette konnyen narvanal a svedeket mert tele volt az ifi a tehetsegekkel, persze a szivarvany ala is beulhet valaki csak ne csodalkozzon ha a szabadeg alatt elveri a jegeso ...

gigabursch 2022.06.19. 07:46:55

Az egész ügyből a végéig ki tudtam magam zárni.
Egy ideológiált pixa sose lesz ember, csak Amber.

arncht 2022.06.19. 07:51:19

Ez a no lehet szereti deppet, de a penzt meg jobban, es valoszinuleg osszevissza hazudozik.

A masik, hogy a noknek ugyanugy mindig is megvoltak az eszkozeik a bantalmazasra, csak eppen azokat nem veszik szamitasba. Altalaban verbalisan, lelkileg, a ferfiak meg fizikailag teszik - mindegyik nem amiben jobb, de megy az adok kapok. Nem kellene ugy bemutatni az egeszet, mintha a nok sose tettek volna semmit a helyzet elmergesedesert.

A harmadik, hogyha valaki valamivel megvadol valakit, es nem nyer bizonyitast, akkor buntessek meg ezert. Mi az, hogy vkit tarsadalmilag bemondasra elitelnek, az illetonek gyakran eselye sincs az igazat bizonyitani, es tonkre megy az egesz elete. A vadolo fellel meg akkor sem tortenik semmi, ha bebizonyosodik, hogy hazudott. Remelem ez teremt valamifele precedenst, hogy a jovoben csak azt vegyek komolyan, aki bizonyitja allitasat.

G. Nagy László 2022.06.19. 08:13:44

@bordon:

"Az a vicc, hogy ezek a nemnormális nők, ha lenne eszük, akkor a férfi mellett maradva annak erőforrásait élethossziglan piócázhatnák. De nem, nekik az erőszak, kiidegelés és hiszti kell."

Ebben határozottan van igazság.

G. Nagy László 2022.06.19. 08:14:59

@Pál Novák Kaposi: Ennyi költői finomság egyetlen kommentben...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.06.19. 08:15:34

@arncht:

Az ügy politikai vonzata érdekes egyedül.

Sorosék régi terve a családi élet lerombolása.

E téren 3 fronton nyomulnak:
- szivárványos tombolás,
- a nemek relativizálása, genderizmus,
- metoo mozgalom, feminizmus.

alöksz róz 2022.06.19. 14:53:45

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: és a legvédtelenebb korosztályt támadják a legerősebben

alöksz róz 2022.06.19. 14:58:52

@bordon: "Amint feltalálják a mesterséges méhet, a nők minden hatalma elvész." - ez egy kurva nagy ostobaság. a nő akkor is nő, a pina meg akkor is ugyanakkora hatalom marad.
a férfiak nem műnőt vagy műpinát akarnak megbaszni, hanem igazit.

Wildhunt 2022.06.19. 15:05:23

@alöksz róz: ősi baloldali szokás. Hitlerjugend, pionírok, maó elvtárs ifjai...

ez a nevem senki 2022.06.21. 03:18:45

szer
int
emte szer
elme svagy a deep
-be
süti beállítások módosítása