téveszmék

téveszmék

"Férfiak nélkül jobb hely lenne a világ"

2022. július 11. - G. Nagy László

masculinity-toxic.jpg

 

A radikális feministák által kreált értelmetlen és ostoba fogalmak közül talán a TOXIKUS MASZKULINITÁS az, amelybe a leggyakrabban belebotlunk. Ezzel a kifejezéssel még az a legkisebb probléma, hogy borzasztóan sértő (hiszen azt sugallja: alapjáraton minden férfi vadállat). Most képzeljük el, milyen arcot vág egy társadalmiigazság-harcos aktivista, ha a NŐKRE JELLEMZŐ HISZTÉRIA szófordulattal találkozik! A valóságtartalma mindkét kifejezésnek nagyságrendileg megegyező (mert hogy valóban léteznek barbár vadállatok és hisztérikák is), csakhogy a kettős mérce - természetesen - itt is érvényesül. A széplelkű, mimóza progresszívek mindenkit óva intenek az érzékenységet bántó beszédmódtól - csupán a férfiakat nem illeti meg a védelem, ők szabadon gyalázhatók.

 

A bántó élnél sokkal nagyobb gond, hogy a szóban forgó kifejezésnek nincs egzakt módon körülhatárolt jelentése, így létjogosultsága sincs igazán. Gad Saad, a Concordia Egyetem professzora így fogalmaz: "De mi is az a toxikus maszkulinitás? A jelek szerint nem más, mint a férfiakra jellemző összes olyan tulajdonság, amely nem mindenkinek tetszik. Idetartozhat a sport közben mutatott hiperversengési hajlam, a szociális vagy fizikális dominanciára való törekvés, vagy a nyilvános érzelmi megnyilvánulások kerülése. Úgy tartják, a toxikus maszkulinitás állhat több társadalmi probléma, például az erőszak, a háborúk, és a nemi erőszak mögött is." Felesleges álszentnek lennünk. Pontosan tudjuk, hogy van összefüggés a tesztoszteron és az agresszió között. Pontosan tudjuk, hogy a háborúk, népirtások és egyéb vérontások oroszlánrészét férfiak követték el. Ám ettől még nem gondoljuk, hogy a FÉRFIASSÁG gyűlöletes dolog volna. Bőven elég annyit leszögezni: a fizikai agresszió kezdeményezése erkölcsileg elítélendő. Pont. Tökéletesen mindegy, hogy férfi, vagy nőnemű az elkövető. Érdekes, hogy ha FEKETÉK ÁLTAL ELKÖVETETT BŰNCSELEKMÉNY, avagy CIGÁNY BŰNÖZÉS kerül szóba, az érzékenyek azonnal kirekesztést kiáltanak. Némiképp joggal, hiszen e szófordulatok egyesekben azt a képet fogják életre hívni, illetve erősíteni, hogy a feketék és a cigányság ÁLTALÁBAN bűnöző hajlamú. A TOXIKUS MASZKULINITÁS általános skarlátbetűje ezzel szemben senkit sem zavar. No de továbbra se a politikai korrektséget kérjük számon, hanem vegyük észre a feminista fogalomalkotás szándékát! Ez pontosan az előbbiekben vázolt megbélyegzés: azt sugalmazni, hogy nem csupán a férfiak, de a férfiakra jellemző tulajdonságok is többnyire rosszak, gonoszak, agresszívek. Ezt azért nem ártana visszautasítanunk.

 

Tekintsük például az állandó versengést! Tudjuk: a férfiak élete erről szól. Ahogy a Tankcsapda is megénekelte: "Sorban nyílnak a bankok, És az jelenti a rangot, Hogy mennyire állat az autód, Mekkora mellű a nőd, És hogy meddig bírod feltekerni a kocsiban a hangerőt..." A folyamatos vetélkedés evolúciós küldetés, egyszerre szolgálja a létfenntartás és a fajfenntartás ösztönét. Abszolút érthető, hogy a nők többsége nem ezen logika szerint működik. Még emlékszem egy céges majálisra, melynek keretén belül a focibajnokság megszervezésének feladata is rám hárult. Munkatársnőim közül többen is felvetették - intelligens, diplomás asszonyokról van szó -, hogy miért kell egyáltalán számontartani a gólokat és a győzelmeket, miért nem elég, ha csak a játék öröméért kergetjük a labdát? Természetesen minden férfi rosszul van az effajta életidegen ötletektől; olyan ez, mintha játékpénzért pókereznénk, vagy ha a szex leghalványabb reménye nélkül kéne udvarolnunk. Cél, diadal, versengés nélkül értelmét veszti a játék, még akkor is, ha ez egyes nők számára felfoghatatlan. Versengés nélkül nincs hatékonyság és a jólét is csak méla ábránd marad. Hasonló a helyzet a nyugati civilizáció másik sarokkövével, a tudománnyal is. Semmi baj azzal, ha a nők spirituálisabbak. Ha fontosabb számukra az érzelem, mint az értelem. Ha a hit és a vallás nagyobb biztonságérzetet nyújt nekik, mint a valóság tényei. Ha betévedünk egy vidéki istentiszteletre, azt fogjuk látni, hogy a hívek oroszlánrészét feketébe öltözött, idős asszonyok teszik ki, férfivel csak elvétve találkozunk. David Voas brit szociológus kutatásai is egyértelműen azt igazolják, hogy a nők (világszinten) 10%-kal vallásosabbak a férfiaknál. Kalevi Tamminen finn teológiaprofesszor szerint a nők istenképe is eltér a férfiakétól, így jellemzően közelebb is érzik magukat egy transzcendens világhoz. Ezzel sincs baj, ez is legitim perspektíva. A gondok ott kezdődnek, amikor a vallásosság kezdi felülírni a tudományt. Lehet arról fantáziálni, hogy létezik feminista matematika, fizika, kémia és biológia, azonban a valóság az, hogy ezek csupán vallásos képzelgések. A természettudomány nyilvánvalóan ideológiamentes és gendersemleges. Az pedig mindig tragikus, ha a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntjük. Amikor a feministák a toxikus maszkulinitástól való megszabadulást hirdetik, muszáj tudatosítani, hogy a fizikai agresszión kívül nincs más lenyesendő vadhajtás. A verseny jó. A tudomány iránti kérlelhetetlen elkötelezettség jó. Az erő és a határozott önérvényesítés jó. Lehet ezeket a patriarchális elnyomás eszközeiként láttatni, de nagyobb öngólt aligha rúghatna bármely társadalom.

 

A toxikus maszkulinitás olyan fogalom, amelynek elsődleges célja, hogy elhitesse: férfiak nélkül jobb hely lenne a világ. Suzanna Danuta Walters szociológiaprofesszor így ír a Washington Postban megjelent cikkében: "Tehát, kedves férfiak, ha valóban velünk vagytok, és azt szeretnétek, hogy ne gyűlöljünk titeket azért az ezredévnyi szenvedésért, amit okoztatok nekünk és amiből profitáltatok, kezdjétek ezzel: Álljatok félre, hogy felállhassunk anélkül, hogy elnyomnátok minket. Csak feminista nőkre szavazzatok. Ne induljatok a hivatali pozíciókért. Ne álljatok semminek az élére. Mondjatok le a hatalomról. Majd mi intézzük. És értsétek meg, hogy soha többé nem fogjuk letörölgetni a krokodilkönnyeiteket. Minden okunk megvan rá, hogy gyűlöljünk titeket." Aligha érdemes hozzátenni bármit. E pár mondatban benne van csaknem minden emberi ocsmányság. Gyűlöletkeltés, irigység, a kollektív felelősség végtelenül erkölcstelen gondolata, eszelős hatalomvágy és a valódi megmérettetés elutasítása. Színtiszta kommunista tempó, a jóérzésű ember gyomra felfordul az ilyesmitől - nemi hovatartozástól függetlenül.

 

Immáron ötvenesztendős múltam, azonban még sosem találkoztam olyan hús-vér férfitársammal, aki nőgyűlölő volna, aki ne drukkolna a lányok-asszonyok társadalmi sikereinek. A magam részéről kifejezetten örülök, hogy a köztársasági elnökünk és az igazságügyi miniszterünk is nő. Mindkettő talpraesett vezető, akik kitűnően megállják a helyüket a férfiak között, miközben nőiességük is megkérdőjelezhetetlen. Nem labilisak, nem hisztérikák, nem követnek ködös ideológiákat, nem tekintik magukat áldozatnak és nem követelnek többletjogokat sem maguknak, sem nőtársaiknak (miközben rendre kiállnak értük). Sokszor leírtam már: az ellenzéki összefogás öt miniszterelnök-jelöltje közül is Dobrev Klára volt az, aki messze a legalkalmasabbnak tűnt. Alig hiszem, hogy a 21. században a nőket különösebben félteni kéne. S még kevésbé hiszem, hogy a férfiak, illetve a férfiasság démonizálása az, amely jobb hellyé tenné a világot.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr7717879095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildhunt 2022.07.11. 14:06:03

"a szex leghalványabb reménye nélkül kéne udvarolnunk" - úgy érted ez nem így van O_o??? Pedig az összes Disney filmben ezt láttam!

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.07.11. 19:30:05

A feminizmus azon formája ami manapság telehangoskodja a közéletet a baromságaival eleve egy beteg dolog. Megpróbálja a világot nemek szerint szétválasztva jó és rossz oldalra osztani. Arra nyilván kísérletet sem tesz, hogy a filozófiájába beillessze a női börtönök akár puszta létét is.

Mint minden ostoba világszervezési rendszer, természetesen ez sem próbál cizellálni a valóság megközelítése érdekében. Szerintem a nőknek illetve férfiaknak tulajdonított tulajdonságok a társadalom minden egyes elemében (személyében) benne vannak. Legplasztikusabban egy rúdmágneshez lehetne hasonlítani, aminek ugyan van északi és déli pólusa, de ezt a tulajdonságát akkor is megőrzi, ha ketté vágjuk. Akkor két rövidebb, de teljes értékő márnest kapunk, és nem egy északit, és egy délit.

A példából következően, az emberi társadalom valami oknál fogva úgy épül fel ahogyan. Ha kiveszünk belőle bármekkora alkotóelemet, akkor a helyére mások fognak kerülni azokból, akik az űr betöltésére leginkább alkalmasak. Az, hogy az emberek között alapesetben az erőt a férfiak képviselik, és a gondolkodásuk is ennek megfelelően formálódik, még nem jelenti azt, hogy a férfiak eltűnésével nem olyan nők kerülnének a helyükre, akik férfias tulajdonságokkal (is) rendelkeznek, ugyanis ezek azok a tulajdonságok, amik alkalmassá tesznek valakit a vezetői szerepkörre.

A feministák akkor beszélhetnének hitelesen az egyenjogúság szándékáról, ha a női tulajdonságok egyenértékét hangsúlyoznák a férfias tulajdonságokkal szemben, és nem akkor, ha maguk is férfiakká akarnának válni. Nem, is értem, hogy min csodálkoznak, ha felmennek a férfiak pályájára, elfogadtatják magukat egyenértékű férfinak, majd kapnak egy amolyan férfias pofont, amitől még egy hét múlva is zúg a fülük. Ez egy férfias játék. Tessék inkább nőnek lenni, és akkor a férfiak előzékenyekké és kedvessé válnak. Csak jól kell választani.

@Wildhunt: Ez jó! :D

alöksz róz 2022.07.11. 20:18:28

@F.M.J.: "Arra nyilván kísérletet sem tesz, hogy a filozófiájába beillessze a női börtönök akár puszta létét is." - hát dehogynem. a női bűnözők is a férfiak miatt vannak.

alöksz róz 2022.07.11. 20:19:48

a feministák olyanok mind a vegánok

G. Nagy László 2022.07.11. 22:32:54

@alöksz róz: Én ennyire nem vagyok rutinos... Még sosem volt feminista csajom... :)

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.07.12. 07:04:33

@alöksz róz: Erre nem is gondoltam, de így megvilágosodva értelmét nyeri a transznő kifejezés is, amit ugye OV és bandája talált ki, hogy agresszív trójai hímekkel járassa le a nőiességet. Alattomos támadás, hiszen mindenki tudja, hogy a lányok angyalok és csakis rózsaillatút pukiznak, sosem beszélnek csúnyán, és a vitáikat még véletlenül sem rendeznék hajbakapással, hiszen az agresszióhoz feltétlenül "Y" kromoszóma kell, az meg nekik nincs is.

Szalay Miklós 2022.07.12. 13:31:09

Egy összefoglaló a nemi különbségekről, arról, hogy milyenek a nők és a férfiak:

egyvilag.hu/temakep/052.shtml

Almandin 2022.07.12. 14:05:08

Tetszett a bejegyzés. Mérsékelten én is feministának tartom magam, de amit ma egyesek feminizmus címén művelnek, az már túlzás. Én nem utálom a férfiakat. Nem hiszem, hogy létezne ez a toxikus maszkulinitás. Egy férfi az erejét pozitív célokra is fordíthatja, védelmező, egészségesen versengő is lehet, egy nőnek főnyeremény az olyan férfi. Aki az erejét rossz célokra fordítja, az a bűnöző.
Döbbenetes az a radikális feminista nyilatkozat, ami a férfiak közéletből való távozását követeli. Ez tiszta hülyeség. Szerintem legyenek mindkét nembéli politikusok, nagyjából azonos arányban.
Boris Johnson is elsütött egy ostoba nyilatkozatot a távozása előtt (előbb kellett volna elcsapni) arról, hogy ha putler nő lenne, nem lenne ukrán háború, mert a toxikus maszkulinitás, blabla... Hiányosak a történelmi ismeretei, mert voltak nagyon kegyetlen női uralkodók is a múltban, pl. Ce-hszi anyacsászárné, de több példát lehetne felsorolni.

baalint1 2022.07.12. 14:41:59

Ismét egy szalmabáb poszt, hogy abból kiindulva újra és újra ugyanarra lyukadj ki. Eleve a cím is hazugság, mivel a toxikus maszkulinitásról beszélők sem mondanak olyat, hogy férfiak nélkül jobb lenne a világ.
Régen ez egy szuper blog volt, mára csak is kizárólag a liberálisok, feministák, lmbtq, meg úgy egyáltalán a dekadens nyugat fikázásáról szól az összes bejegyzés.

De ha már itt tartunk, egyre jobban kerülöd a gazdasági témákat is? Most is elő tudnád adni teljesen őszintén azokat a libertariánus elveket, amelyekkel aztán minden konkrét esetben szembentél, és mindig minden esetben a kommunista, államközpontú megoldást pártoltad? Vagy most már nyíltan is kommunista vagy, ahogy a kedvenceid egyre tovább mennek a létező szocializmus fenntarthatatlansága felé.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.07.12. 15:06:36

@Almandin: "Szerintem legyenek mindkét nembéli politikusok, nagyjából azonos arányban."

Sok igazat írsz, de ez az egy kijelentésed eltévelyedettség. LEHESSENEK mindkét nembeli politikusok, bármilyen arányban, de a részvételt mégiscsak kössük már inkább az alkalmassághoz, mint a nemhez. Ha a választók öt pozícióra öt férfit választanak meg, akkor ez azért történik, mert a választók bennük remélik a legjobban megtalálni az álmaik megvalósítását. És nem azért választanak öt férfit, mert a patriarchális erőszakszervezet újabb diadalt arat. A választás szabad, és maradjon is az. Ostobaság az az elképzelés, hogy töltsük fel nőkkel a politikusi - vagy bármilyen más - helyeket csak azért, mert ők nők, bár nem őket tartják a választók a legalkalmasabbnak. Az egy teljesen külön kérdés, hogy van-e a férfinak valamilyen társadalmi előnye a nővel szemben, ha egy választáson részt vesznek. Ha igen, akkor lehet azzal foglalkozni (erőszakosság, tüntetések nélkül), hogy a választók vegyék észre a nők erényeit is, hátha összességében mégiscsak alkalmasabb egy adott női jelölt egy adott férfi jelöltnél. Az elmúlt évtizedek sikeres hazai politikusai között voltak talpraesett nők is, vagyis nincs itt nemi diszkrimináció, csak kielégítetlen hatalomvágyú női választók vannak.

Érzékenyítés az óvodákban. Tudjuk, mit jelent ez a gyakorlatban ma. Hálistennek nálunk ez még kirívó ritkaság. Pedig milyen hasznos is lehetne egy érzékenyítési trend, amely a normális nemi szerepeket NEM akarja megváltoztatni, de elülteti a kis fejekben, hogy vezetni nem csak férfiak tudnak. Nem kell egy férfinak pipogyának lennie, ne legyen az ideális férfi szükségképpen belsőépítész, virágkertész, hajszobrász vagy halbiológus, de nem csak férfi lehet erős, okos, vezetésre termett. Ha majd a már "érzékenyek" felnőnek, ne legyintsenek egy nőre, ha az kiáll valamiért, ha valami meglepő ötlettel áll elő, ez a legjobb, amit elérni lehetne, minden más jönne vele automatikusan. Egy súlyos hibalehetőség van a dologban: ha a nőket erőszakra buzdítják. Az dupla öngól. Ez az, amit a hülye fajtájú feministák nagyon eltévesztenek.

alöksz róz 2022.07.12. 15:23:09

@baalint1: "Régen ez egy szuper blog volt" - csak azóta sokat változtál
:-)

alöksz róz 2022.07.12. 15:30:46

@G. Nagy László: nem sokat vesztettél. én úgy vettem észre, hogy sokkal kevesebbet engednek.

egyetlen dolog van, amiben többet kaphatsz, az a furán jólesően megnyugtató érzés, hogy lám ennek is ugyanúgy kell a f*sz

G. Nagy László 2022.07.12. 15:40:35

@Almandin:

"Egy férfi az erejét pozitív célokra is fordíthatja, védelmező, egészségesen versengő is lehet, egy nőnek főnyeremény az olyan férfi. Aki az erejét rossz célokra fordítja, az a bűnöző. "

Pontosan így van. Ez a lényeg.

G. Nagy László 2022.07.12. 15:42:45

@Androsz: @Almandin:

"Sok igazat írsz, de ez az egy kijelentésed eltévelyedettség. LEHESSENEK mindkét nembeli politikusok, bármilyen arányban, de a részvételt mégiscsak kössük már inkább az alkalmassághoz, mint a nemhez."

Ezzel is tökéletesen egyetértek.

G. Nagy László 2022.07.12. 15:52:04

@baalint1:

"De ha már itt tartunk, egyre jobban kerülöd a gazdasági témákat is?"

Semmit sem kerülök, ami épp foglalkoztat. Gazdaság? Jelenleg a gyakorlatban kétféle iskola létezik. A nyugat-európai, amely az általad istenített balliberális-progresszív idióták vallásos őrülete miatt épp most teszi tönkre magát az elképesztően beteg szankciókkal, illetve a magyar, amely ki akar maradni az önpusztításból. Hadd dobjam vissza a labdát: te hogy látod? A németek mosolyogva fogadják majd a 17 fokos maximális központi fűtést? Manfred Weber javaslatának is tapsikolsz, aki a magyar gázt szeretné komcsi módon rekvirálni? Mi ütött beléd? Itt a nyakunkon egy senkinek sem jó háborús helyzet. Nem írhatok úgy, mintha boldog békeidők lennének. A gabonakivitelre vonatkozó korlátozás (az állami vásárlás elsősége) békeidőben egy rossz vicc volna. A háború következtében - amit az általad istenített faszfejek tartanak állandó lángon - ez a lépés akár életmentő is lehet. Pont az ilyen idők azok, amikor az állami szerepvállalásnak lehet hasznos szerepe.

Einstand, mondja Weber 2022.07.12. 16:25:37

@G. Nagy László: Az a dologban a félelmetes, hogy miután Weber ezt a remekséget elmondta, senki sem szólt rá. Hallgattak. Ezek szerint elfogadnák.

Andy73 2022.07.12. 17:23:24

Ma már gyakorlatilag az összes sportágban vannak női versenyszámok, nemcsak a csapatsportokban, hanem a küzdősportokban is, hasonló szabályokkal, mint a férfiaknál.
Ami a téveszme gondolatát illeti, meg lehetett volna említeni, hogy az emberiség fennmaradásához mindkét nemre szükség van, a férfiaknak legalább az ivarsejtjeire, ami persze evidens. Persze az igazán harcos feministák nem akarnak szaporodni. Olyan, mintha matriarchalis társadalmat szeretnének, csak anyák nem akarnak lenni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.12. 17:28:45

"Pontosan tudjuk, hogy a háborúk, népirtások és egyéb vérontások oroszlánrészét férfiak követték el."

Ez igaz, ámde cherchez la femme!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.12. 17:33:56

@Einstand, mondja Weber:

Egy magyar politikus azért mondott olyat, hogy ez az ötlet őt a kommunizmusra emlékezteti.

G. Nagy László 2022.07.12. 18:45:21

@Andy73:

"Ami a téveszme gondolatát illeti, meg lehetett volna említeni, hogy az emberiség fennmaradásához mindkét nemre szükség van, a férfiaknak legalább az ivarsejtjeire, ami persze evidens."

Így is túl sok evidenciát írok le, ezt már tényleg felesleges lett volna külön megemlíteni.. (Ezt a blogot többnyire értelmes emberek olvassák, nem agymosott idióták.)

G. Nagy László 2022.07.12. 18:46:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Több is. De mind magyar. igaza van a kommentelőnek: nem hallani arról, hogy az orrára koppintottak volna.

Almandin 2022.07.12. 19:01:43

@baalint1: Laci minden, csak nem kommunista. Még a mérsékelten baloldali dolgoktól is prüszköl. Gazdasági kérdésekben kifejezetten liberális.
A radikális feminizmus kritizálása pedig nem jelenti azt, hogy a feminizmus egészével baja lenne. Antifeminista ömlengésekért a férfihangra kell menni.
Én is mérsékelten feminista vagyok. Pl. sose mennék bele olyan párkapcsolatba, ahol nem kezelnek egyenrangú partnerként, nem lennék senkinek a cselédje. De ma sok radikális feminista már elmegy a férfigyűlöletig, sőt, össze akarják mosni a nemeket. Lassan már nőies, heteroszexuális nőnek, vagy férfias férfinak lenni szinte bűn, de ha nem is az, maradi dolognak számít. A trendi a genderfluid, seférfi-senő, aki minimum homok, de ha még trendibb, akkor transznemű, meg hasonlók. Én toleráns vagyok a melegekkel, de ami az elmúlt 5-10 évben kezd kialakulni a szexuális kisebbségek témája körül, az már elképesztő. Sőt, még irritálóbb, hogy ezt erőszakkal nyomatják.

grundigg 2022.07.12. 19:18:22

@G. Nagy László: ". A nyugat-európai, amely az általad istenített balliberális-progresszív idióták vallásos őrülete miatt épp most teszi tönkre magát az elképesztően beteg szankciókkal"

Ez egy egészen brutális és átlátszó hazugság. Elég ha arra gondolunk, hogy az Oroszország elleni szankciók legnagyobb szószólója az a markánsan jobbos lengyel kormány, aminek annyi köze van "balliberális-progresszív idióták vallásos őrületéhez", mint a blogger kedvenc illiberális politikusának a liberalizmushoz. Semmi. Nulla.

Sajnos teljesen rákattantál erre a progresszív lmbtq blm trnaszizé feminista akármire, és képtelen vagy már bármit ettől függetlenül, a maga valójában látni. Ukrajnában nem a progresszívek harcolnak a nemprogresszívek ellen, és nem azon múlik, hogy valakinek tetszik-e az Európában háborúval terjeszkedő félázsiai diktatúra, hogy az illető progresszív-e vagy sem. Én rohadtul nem vagyok progresszív, de ha valaki rád gyújtaná a házadat, engem rohadtul zavarna, sőt még adót is lennék hajlandó fizetni azért, hogy a rendőrség, a bíróság és a büntetés-végrehajtás elkapja és megbüntesse az illetőt.

G. Nagy László 2022.07.12. 19:20:54

@Almandin:

"Én toleráns vagyok a melegekkel, de ami az elmúlt 5-10 évben kezd kialakulni a szexuális kisebbségek témája körül, az már elképesztő. Sőt, még irritálóbb, hogy ezt erőszakkal nyomatják. "

Ebben is egyetértünk. A gyerekeim kamaszok, látom, mi megy az iskolában: bekattant lányok fiúruhában, a másik osztályban a lányok fele (!!) leszbikusnak vallja magát... nyilván kinövik majd, múló divat, de lényeg az, hogy a propaganda működik, az agymosás hatékony.

grundigg 2022.07.12. 19:22:41

@Almandin: "Laci minden, csak nem kommunista. Még a mérsékelten baloldali dolgoktól is prüszköl. Gazdasági kérdésekben kifejezetten liberális."

Ezt már többször felvetettem én is. Elvileg és általánosságban persze iszonyatosan liberális, csak a valóságban egy cseppet sem zavarja, hogy egy illiberális politikus miként bontja le napról napra a liberalizmus maradékát is a hazájában. Ehelyett inkább az amerikai feministák zavarják.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.12. 19:24:14

@Almandin:

"toleráns vagyok a melegekkel, de ami az elmúlt 5-10 évben kezd kialakulni a szexuális kisebbségek témája körül, az már elképesztő."

Te transzfób, homofób és nembinárisfób vagy Pfuj, szégyelld magad!

"még irritálóbb, hogy ezt erőszakkal nyomatják."

Az LMBTQ...XYZ közösség tagjai a világ legtoleránsabb emberei. Ennek legékesebb bizonyítéka az, hogy - egyelőre legalábbis - békésen megtűrik a heteroszexualitást

Almandin 2022.07.12. 19:25:06

A szankcióknak valóban nincs közük a kormányok pártállásához. A lengyelek a legharciasabb ellenfelei ma putlernek. Igaz, nekik volt is annyi eszük, hogy nem hagyták függőségbe vonni magukat az oroszoktól az energia terén. Valószínűleg ezért bátrabbak az oroszok elleni lépések terén.

Almandin 2022.07.12. 19:28:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tetszik az ironikus hozzászólásod.
Pár hónapja láttam egy jó riportot egy Cavalli Mátyás nevű, félig francia, félig magyar fiatalemberrel, aki azért költözött ide, mert a párizsi művészkörökben, ahol ő forgott, már furcsán néztek rá és maradinak tartották, mert heteroszexuális.
Itt van az interjú, akinek kedve és ideje van, nézze meg:
www.youtube.com/watch?v=7vlusdXLBkY

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.12. 19:32:32

@Almandin:

A lengyelek történelmileg oroszellenesek. Egy oroszbarát lengyel kormány egy nap alatt megbukna, de persze eleve oroszbarát párt nem kerülhetne kormányra

Németellenesek is, de ezt most takaréklángra tették, mert szükségük van a németekre.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.07.12. 19:39:36

@Almandin: Természetes dolog, hogy bárki, akárki elvárja egy kapcsolatban az egyenrangúságot. Én ezt normalitásnak nevezném, és nem feminizmusnak, de nem a szavakon akarok lovagolni.

Az érdekelne jobban, hogy a magukat feministának tartó agyhalott lyukas buldózerek miért nem a nőiségből származó természetes tulajdonságok elismerésén dolgoznak, és miért a férfitulajdonságok lemásolásán, majd azok természetes hordozóinak letarolásán? Miért nem azt mondják, hogy nekik a férfias dolgok jobban tetszenek? Nagyon sok nő ejtőernyőzik, motorozik, focizik, stb. Ezeket nőként is teheti. Mi szükség a férfiak kiszorítására egy olyan pályáról, ahol együtt is elférnek. Ezek egyszerűen betegek. Olyan okot kell megjelölniük a nyomoruknak, amiről tudhatják biztosan, hogy nem lesz megoldva, tehát a frusztrációik kezelés helyett elismerést kaphatnak. Kár az OPNI-ért.

Almandin 2022.07.12. 19:40:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen, komoly történelmi okai vannak náluk az orosz-és németellenességnek (felosztották többször őket). Ami engem meglepett, az az ukránok nagyfokú támogatása, mivel a 2. világháború idején ukrán szélsőségesek sok tízezer lengyelt mészároltak le, ez volt a volhíniai mészárlás.
Lehet, hogy azért álltak ki az ukránok mellett, mert az oroszoktól nagyon félnek, ezért félretették a történelmi sérelmeiket.
Az is lehet, hogy van náluk több józan politikus, akik le akarják zárni ezeket az évszázados gyűlölködéseket és új alapra tenni a kapcsolatokat a németekkel és az ukránokkal. Erre kicsi az esély, de láttunk már példát a történelemben, a második világháború után a francia-német megbékélést (rivalizálás azért most is van köztük, de jóban vannak). Bár inkább valószínű, hogy a lengyelek érdekből szövetkeznek most a németekkel és az ukránokkal, mert putler nagyon veszélyes.

Einstand, mondja Weber 2022.07.12. 20:08:28

@Almandin: Azt se feledjük azért, hogy mi a lengyel reakciókból csak azokat halljuk, amelyeket a magyar sajtó közzétesz. Lengyelországban is lehetnek oroszpártiak akár sokan is, de ők most nyilván csendben vannak, mert az oroszgyűlölet most világszerte megkapta a maga táptalaját és támogatását, ma oroszpártinak lenni "európaiatlan". És akár még az is lehetséges lenne, hogy a lengyel oroszpártiak is hallatják a hangjukat, csak az oroszellenes magyar sajtó azt nem akarja nekünk átadni. Véleményt erről én nem akarok mondani, csak szólok, hogy mi kivonatolva kapjuk az egésznek egy részletét, mi is barlangban élünk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.12. 20:09:51

@Almandin:

Végighallgattam az interjút. Pár megjegyzés:

Az ún. művészvilágban mindenütt felülreprezentáltak a szexuálisan más emberek, a baloldaliak, a lázadók (lásd rendőrellenesség) és toleranciájuk is csak a hagxományos nézeteket tagadókra vonatkozik. Azt hiszem, ez mindig is így volt, Magyarországon is ez van, ha nem is ennyire kifejezett mértékben.

A srác azt mondja, hogy Franciaországban is egyre többen vannak a konzervatívok, egy helyen fele-fele arányt említ. Ez esetben csak arról lehet szó, hogy a saját művészközegében nem talált kellő megértésre - javasolnám neki, jöjjön össze páf FreeSZFE-sel...

Azt mondjuk nem tudhatom, mi igaz ebből a fele-fele arányból. De azt elhiszem, hogy a hagyományos értékeket vallók meg vannak félemlítve. Ez nem csak Franciaországra áll, hanem az egész Nyugatra, including USA.

Almandin 2022.07.12. 20:41:39

@Einstand, mondja Weber: Semmi se gátol meg abban, hogy külföldi forrásokból is tájékozódj.

Almandin 2022.07.12. 20:44:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Jó, de régebben azért nem volt elvárás, hogy ne légy heteró. A tolerancia és az elvárás más. Cavalli panaszkodik, hogy a párizsi művésztársaságban senki se vallotta magát heteroszexuálisnak, ilyen azért 20-30 éve még nem valószínű, hogy volt. A művészek valóban toleránsabbak voltak a melegekkel régen is, de köztük se volt mindenki érintett.

Einstand, mondja Weber 2022.07.12. 20:51:04

@Almandin: Mivel lengyelül összesen néhány szót tudok, a viszonylag hiteles külföldi források elérésében én korlátozva vagyok. Az angollal elboldogulok, de azt már magyar lapok angol változatainak megtekintésével is fel tudtam mérni, hogy a külföldnek szóló maszlag nem mindig hordoz értéket. Egyébként ennek ellenére én belenézek néha angol nyelvű sajtóba, és próbálom magamban valahogy kiszemezni a használhatót a pelyvából, de ez elég nehézkes. Hiszen tudjuk, hogy még a saját anyanyelvünkön írt sajtó sem teljesíti be a sajtóról szóló ártatlan reményeinket.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.07.12. 22:53:58

@F.M.J.: "Miért nem azt mondják, hogy nekik a férfias dolgok jobban tetszenek?"

A feministáknak az a fajtája, akikkel szerintem nektek is bajotok van, nem akar férfias lenni. Ők a nőiségük szabad "megéléséért" küzdenek, többek között, ami azt jelenti, hogy juszt sem akar tetszeni a férfiaknak. Nehogy már egy nyálát csorgató hím gorilla kedvét lelje abban, hogy ő éppen hogyan akar magának tetszeni! Ezeknek a férfiakkal, pontosabban először a macsó archetipussal, aztán már minden péniszes egyeddel van bajuk. Sajnálnám őket, mert nem tudnak maguknak rendes párt találni az életre, a mániáik miatt, de az erőszakosságuk elpárologtatja az együttérzésemet.

@G. Nagy László: "a másik osztályban a lányok fele (!!) leszbikusnak vallja magát... nyilván kinövik majd, múló divat"

Na az itt a baj, hogy mire kinőnék, már késő. A sok kis lyányka régebben egyszerűen tartott a fiúktól ("a fiúk hülyék"), amíg aztán valamelyikkel össze nem hozta a kémia véletlenje. Nem volt neve annak a kortünetnek, hogy a fiúk hülyék. Most, a sok érzékenyítő idióta állat nevet adott neki, és kijelenti, hogy a kislyány azért tart a fiúktól, mert valójában leszbikus. És most jön az ördögi: a kislyány, magában kutakodván a sok zűrös érzés hatására először persze nem gondolja, hogy neki tényleg a lányokba kell szerelmesnek lennie, de ha neki ezt mondták az okos felnőttek, akkor biztos igazuk van, és elkezd hinni a saját leszbikusságában. Nyilvánvaló, hogy sokan végül elvetik ezt a hülyeséget, és végül tényleg összehozza egy fiúval a kémia, sínre kerül, de lesz pár félrevezetett kislyány, aki meggyőzi magát arról, hogy az a malacság, hogy ő egy másik lánnyal csókolózzon, reális, hiszen felsorolták neki, hogy hány kiváló ember volt már leszbikus, és elkezdi a fiúkat kizárni az érzelmi életéből. Aztán nem biztos, hogy leszbikus lesz, mert lehet, hogy egyszerűen egy visszahúzódó, aszexuális vagy önsorsrontó módon párt kereső nő lesz, aki áldozatává vált a részben önbeteljesítő jósolgatásnak.

Ez sajnos nagyon is komoly dolog, ezt egyszer egy üveg bor mellett végigvettem két serdülőpszichológus ismerőssel, és megegyeztünk abban, hogy annak ellenére, hogy a devianciatérítők nálunk még nem jutottak sok sikerre, a folyamatnak részpillanatai megfigyelhetők fiatal páciensek problémáiban, és a nemzetközi szakirodalom is kezdi - a félelem miatt sajnos elég burkoltan - kitenni az asztalra a mozaik darabkáit. Persze a pszichológusok jellemzően liberálisak, ők a homoszexualitást is óvakodnak devianciának nevezni, hiszen az ennél súlyosabb dolgokra IS fenntartott szó, ők elítélni nem próbálják ennek a folyamatnak a generálóit, nekik a legfőbb az egyén szabad döntése, de kis vezsekedés után korrektül megegyeztünk abban, hogy az ilyen hatásnak igencsak sérülékenyen kitett kamaszokban a nemi identitásról példaként beállított személyek által sugallt tévkép ma már észlelhető hatást mutat a korosztályban. A módszer működik. És a maximálisan tekintélytisztelő korosztály, az ovisok még nem is jutottak el oda, hogy ezen rágódjanak, de esélyes, hogy közöttük még több gyerekben fogan meg a félrevezető, tévesen elhitt énkép.

Ez egy súlyos, alattomosan beszivárogtatott, veszélyes ráhatás, amiről én csak azt nem tudom kitalálni, hogy kinek lehet benne érdeke. Nem látom, hogy a szociológiai vagy történelmi állapot magától kitermelt volna egy spontán átnevelő hullámot, inkább irányítottság sejthető mögötte, ami érthetetlen.

grundigg 2022.07.12. 23:03:26

@Androsz: "a másik osztályban a lányok fele (!!) leszbikusnak vallja magát"

Mondhatnám, hogy ide vezet 12 év orbáni 2/3; még két ciklus, és a blogger is átoperáltatja magát.

De inkább csak azt mondom, hogy ez minden bizonnyal egy költői túlzás, és akkor nagyon finom voltam.

Almandin 2022.07.12. 23:12:42

@Androsz: Én gondolkodtam azon, miért propagálják ezt. Egy lehetséges válasz (nem biztos, hogy igaz): a Föld népességének csökkentése. Ha minél több embert átnevelnek homokosnak, transzneműnek, stb., akkor ők nem vagy kevesebb gyereket fognak vállalni. Radikális környezetvédőknél olyan nézet is van, hogy azért legyen valaki tudatosan gyermektelen, hogy csökkentse a túlnépesedést. A nagy abortuszpártiságnak is ez lehet a háttere. Nem hiszek semmilyen konteóban egyébként. Én is gyermektelen vagyok, egy ideje tudatosan is, de nem ideológiai maszlagok miatt és fiatalon egy ideig én is szerettem volna gyereket. A Föld valóban túlnépesedett, de nem így kell a népességnövekedést visszafogni, inkább pl. a fogamzásgátlás propagálásával, a vallási befolyás csökkentésével és az általános műveltség növelésével (a tanult emberek jellemzően kevesebb gyereket vállalnak).

Wildhunt 2022.07.12. 23:33:53

@Almandin: azoknak, akik a népesség csökkentését propagálják, mindig javaslom hogy kezdjék saját magukkal. Mindig sértődés van belőle.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.13. 00:30:55

@Wildhunt:

Én nyomatékosan a szíves figyelmükbe ajánlanám az önmagukon elvégzendő retrográd abortuszt. :DDD

bordon 2022.07.13. 03:30:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Lengyelekkel beszélve (éltem ott egy ideig) az oroszellenesség tapintható volt. Azonban a németeket a legjobb szomszédaiknak tartják. A világháborús emlékek rég felülíródtak. Megjegyzem az ukrán szélsőséges fasiszta-nacionalista Bandera halálosztagai annak idején kb. százezer lengyelt gyilkoltak le bestiális kegyetlenséggel Volhíniában. Ennek ellenére a lengyelek az ukránokat testvérnépnek tartják. Szóval van baj a fejekben ott is, annak ellenére, hogy egy elég normális, magyar számára nem túl idegen kultúrájú közép-európai nép.

@Einstand, mondja Weber: Lengyelországban nincs sok oroszpárti ember. Olyanok esetleg vannak, akik az ukránokat nem látják szívesen, mert most az ukránok pofátlanul követelőznek mindenhol, meg is kapják, amit akarnak. Mondjuk Németoszgban a segélyük több, mint amennyit Ukrajnában teljes állásban megkereshettek. Szóval nem nagyon fognak visszatérni Ukrajnába, főleg azok, akik eljutnak Kanadába vagy az Egyesült Királyságba.

@G. Nagy László: Azzal nincs is baj, ha tinédzserként a lányok más lányokkal szexelnek, a fiúk meg néha torokra vesznek fiúkat. Ez kinőhető, senkinek semmi baja nem lesz ettől. Az a probléma, hogy nyugaton már ez kevés. A leszbi és homokos már nem elég radikális deviáns. Most azon dolgoznak, hogy magukat másnak gondoló gyerekekbe belebeszéljék, hogy ők transzok, aztán hormonblokkolókkal megelőzzék a pubertást, tehát ki se alakuljanak a nemi jegyeik. Ez visszafordíthatatlan változast okoz a testben. Ez nem olyan, mint amikor egy férfi felnőtt fejjel női ruhákba öltözik és azt hiszi, hogy ő nő. Sőt, kasztráltatja magát, levágatja a farkát, műmelleket csináltat, hormonokat szed 40 évesen. Az se visszafordítható, de 40 évesen már viszonylag kialakult a személyisége.
Egy gyerek egyik nap azt hiszi, hogy ő Pókember, másnap meg gőzmozdony. Vagy épp mina divat a óvodában. És ezekbe a gyerekekbe beszélik bele, hogy ők másneműek.

@grundigg: A lengyel kormány az atlantista elit kottájából játszik. Tökmindegy melyik lengyel kormány, mind ilyen. A románok is. Nem ballib kérdés ez. Az USA-ban is a balliberáltak (demokraták) és a republikánusok egy része is teljes gőzzel tolja a háborús, expanzionista politikát. Nő létükre és demokrataként Albright és Clintonné is toltak ezt a war hawk vonalat. A bal-jobb felosztás értelmetlen ilyen szempontból. Van egy elitista, imperialista, war hawk többség és van egy populista, békepárti kisebbség. Populista és békepárti volt Bernie Sanders, Trump, Tulsi Gabbard és más jelöltek, akiket mára karanténba zárt az elit.

A szankciók fájnak az oroszoknak, de attól, hogy nincs McDonald's és Coca Cola, nem fog térdre rogyni egy olyan nép, akik cukorrépán és bogyókon is túlél. Közben Európa gazdasága válságba jut. Valójában az angolszász imperialista hatalmaknak (USA, Kanada, UK, Ausztrália), ez kifejezetten jól is jön. Gyengülnek az oroszok, de ami a fő, gyengül a német gazdaság, amivel nem tudott versenyezni az angolszász tömb. Obama és Trump is folyton kirohanásokat intézett a németek ellen, mert annyira sikeres az iparuk, hogy az amerikai ipar nem tud vele versenyezni. Ezért hagyta el az EU-t a UK is, mert az EU-ban csak másodhegedűs lehetett volna a németek és franciák mögött. Most hogy a németeket at fogják szoktatni a drága amerikai cseppfolyósított palagázra, a német ipar és az EU teljesítményét a kezükben fogják tartani az angolszász hatalmak a termelésben legfontosabb energiaár szabályozásával, magasan tartásával.

Az ukrajnai helyzetet az angolszász hatalmak hozták össze, az ukrán kormány csak nekik engedelmeskedik, a német vezetőket kifejezetten gyalázzák sértegetik az ukrán politikusok. A cél egy angolszász katonai szövetséghez hű kelet-európai tömb létrehozása, Románia, Lengyelország, Baltikum, Ukrajna részvételével.
És ezzel a németek elszigetelése az olcsó orosz gáztól, olajtól.

@Almandin: A lengyelek annyira függetlenek az orosz gáztól, hogy amikor megtagadták az oroszoknak való fizetést, az oroszok elzárták a gázcsapokat a lengyelek irányába, akkor a lengyelek azonnal kaptak Németországból csővezetéken gázt. Persze az is orosz gáz volt. Csak a lengyelek a németeknek fizettek érte, a németek meg az oroszoknak. Látszatellenállás ez, virtue signaling.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.07.13. 04:33:43

Azért szívesen olvasnék egy posztot a mostani infláció és rohamos forint gyengülés fényében a sikeres orbáni gazdaságpolitikáról, mint téveszméről!

2022.07.13. 05:55:27

Nem vagyok Jordan Peterson kovetoje, de ez a videoja megdobbentet:
www.youtube.com/watch?v=JxdHm2dmvKE
Oroszország vs. Ukrajna vagy polgárháború Nyugaton?
Dr. Jordan B Peterson felsorolja azokat az okokat, amelyek miatt elhúzódó konfliktust látunk Ukrajnában, és elmagyarázza, hogy a nyugaton napjainban zajlo kulturális polgarháború miért táplálta az oroszok haborus hangulatat.
Biztos vagyok benne, hogy a teveszmek blog gazdaja hamarosan kulon posztban fogja ezt a videot elemezni. :)

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.07.13. 06:59:37

@Androsz:
"A feministáknak az a fajtája, ... nem akar férfias lenni."
- Nőiesnek sem nagyon mondanám őket.

"Ők a nőiségük szabad "megéléséért" küzdenek"
- Ezt meg végre definiálhatná valaki. Eddig úgy tudtam, hogy egy egészséges embernek része a nemisége is, ami meg úgy általában az ellenkező nemhez való viszonyulásról is szól. Nem tudom értelmezni a nőiség önmagáért való megélését.
Fából úgy kell vaskarikát csinálni, hogy először ...

"juszt sem akar tetszeni a férfiaknak."
- Egy egyéniség attól egyéniség, hogy nem másokhoz viszonyítja a nézeteit. Ha juszt sem akar, akkor ugyan úgy igazodik, hiszen elsődlegesen nem akar. Mikor jön az, hogy valójában mit akar? Egyáltalán tudja?

"Nehogy már egy nyálát csorgató hím gorilla kedvét lelje abban, hogy ő éppen hogyan akar magának tetszeni!"
- Ebben sokminden benne van. Fontossági sorrendben először is ha hím gorilla, akkor ő meg egy nőstény. Mit vár? Ha magának akar tetszeni, akkor azt úgy hívják, hogy nárcisztikus. Ezt általában férfiakkal kapcsolatban szokás emlegetni, de az egyformaság társadalmi célkitűzését nem én találtam ki. Az biztos, hogy ez személyiségzavar. És végül a nyálcsorgatásról. Ha megpróbálna az életben olykor nőként és nőiesen viselkedni, akkor nem kerülnék el messzire a férfiak, és nem csak a külső nemi jellegekre fogékony kanok kerülnének a közelükbe. Na persze ahhoz nőiesnek kellene lenniük, amit ugye eleve elutasítanak. A természet folyamatosan dolgozik az egyensúly fenntartásán, csak lassú a reakcióideje. A feminizmus valószínűleg egy létszámszabályozó eszköz, a többi deviancia között. Most ez van oroszlánok helyett.

"Sajnálnám őket, mert nem tudnak maguknak rendes párt találni az életre, a mániáik miatt, de az erőszakosságuk elpárologtatja az együttérzésemet."
- Tökéletes látlelet.

G. Nagy László 2022.07.13. 07:54:57

@Androsz:

"Ez egy súlyos, alattomosan beszivárogtatott, veszélyes ráhatás, amiről én csak azt nem tudom kitalálni, hogy kinek lehet benne érdeke. Nem látom, hogy a szociológiai vagy történelmi állapot magától kitermelt volna egy spontán átnevelő hullámot, inkább irányítottság sejthető mögötte, ami érthetetlen. "

Több magyarázata is van a dolognak, s részben mind igaz.

1. Irányítottság: A legtöbb elmebaj káoszt teremt, s ebből sokan remekül profitálnak. Bevándorlók, iszlám terrorizmus, pandémia, háború, transzőrület... soroljam?

2. A mai nyugati kultúrában MEGÉRI áldozatnak lenni. Egy normál világban komoly munka és teljesítmény áll a hírnév és a vagyon mögött. Ma elég, ha kitalálod, hogy volt egy indián ősöd, hogy transz vagy, vagy hogy 30 éve megerőszakoltak. Máris te vagy a sztár... Egy torz világ torz értékeket és torz evolúciós utakat szül.

G. Nagy László 2022.07.13. 08:09:53

@Sztálin orgnistája:

"Biztos vagyok benne, hogy a teveszmek blog gazdaja hamarosan kulon posztban fogja ezt a videot elemezni. :)"

Megtisztelő felkérés :) Mindenesetre köszönöm az ajánlást!

G. Nagy László 2022.07.13. 08:11:13

@bordon: Minden szavaddal egyetértek. Pontos helyzetkép.

Depper 2022.07.13. 08:43:00

Mondok én is egy téveszmét: a magyarországi magas infláció oka a háború. Másrészt lehet, hogy minden megoldódik, mert egy mai hír szerint “Összeomolhat a Naprendszer egy elhaladó csillag miatt. Legrosszabb esetben a Merkúr nekiütközhet a Földnek.”

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.13. 09:41:25

@Depper:

Nagyon igazad van: a magyarországi infláció oka O1G elhibázott politikája. És természetesen ez az oka annak is, hogy szinte az egész világon durván megnőtt a infláció: az USA-ban pl. 40 éve nem volt ilyen magas, a németeknél is a 10%-ot ostromolja.

Hiába no, O1G keze messze elér.

IdomitottFoka 2022.07.13. 09:46:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ó, hát a régiósan legmagasabb inflációnak nyilván semmi köze, h viktor szinte kenyértörésig brüsszelezik és az elmúlt 12 évben sem történt semmi elmozdulás az energiaellátás diverzifikációja felé. és persze ahhoz sem h a eus források többsége nonproduktív ingatlanokban manifesztálódott.

IdomitottFoka 2022.07.13. 09:57:16

@G. Nagy László: az áldozatnak levés a korszellemnek megfelelő csalás éppen. régebben (vagy talán most is) az igehirdetőknek feszt megjelent Jézus a tvben. (amerikáról beszélünk, mert itthon még nem akkora divat ez). tehát a komoly munka sosem volt kizárólagos út a hírnévhez, és most is az egyre szélesebb média elérhetőség az oka h többen próbálkoznak így és jobban érzékelhetőek, nem pedig az aktuális politikai mainstream.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.13. 09:59:19

@IdomitottFoka:

"az elmúlt 12 évben sem történt semmi elmozdulás az energiaellátás diverzifikációja felé"

Mármint arra gondolsz, hogy pl. a németekhez hasonlóan nem máshonnan vásárolunk gázt és olajat sokkal drágábban?

grundigg 2022.07.13. 10:05:52

Az, hogy a hazai inflációt a háború okozza, abból is nyilvánvaló, hogy már a háború előtt hatósági ár volt a benzinre és az alapvető élelmiszerekre, és rögzítették a hitelkamatokat is. Jól kifundálta ezt a bilgéc, mi?

Még annyit tennék hozzá, hogy azok az emberek, akik nem felelősek saját tetteik következményeiért, négy csoportba sorolhatók: 1. gyerekek 2. elmebetegek 3. Putyin 4. Orbán.

Depper 2022.07.13. 10:12:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: köszi az egyetértést, és a Naprendszerről mi a véleményed?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.13. 10:13:40

Mea culpa, mea maxima culpa! Elfelejtettem megemlíteni O1G legnagyobb bűnét: azt, hogy miatta gyengült az euró a paritásig a dollárhoz képest.

Nem létezik a Beavatottsk által ismerni vélt Háttérhatalom! O1G a Háttérhatalom, a Gonosz egy személyben!

Wildhunt 2022.07.13. 10:16:49

@grundigg: hozzád képest az aranyhal matuzsálem... No mi volt a háború előtt?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.07.13. 10:24:25

@grundigg:
"akik nem felelősek saját tetteik következményeiért, négy csoportba sorolhatók: 1. gyerekek 2. elmebetegek 3. Putyin 4. Orbán."
És a következőket melyik csoportba kellene sorolni?
- Gyurcsány F.
- Dobrev K.
- Lendvai I.
- Cseh K.
- A. Merkel
- J. Biden (mondjuk azt tudom)
- U. v d Leyen
és még nagyon nagyon sokan mások.

Boldeone2 2022.07.13. 10:25:57

A magam részéről kifejezetten örülök, hogy a köztársasági elnökünk és az igazságügyi miniszterünk is nő."

- Èn is örülök. A köztársasági elnökünk valóban egy kellemes szemèlyisèg, kiegyensúlyozó szerepet szántak neki, egy politikailag szèlsősèges, arrogáns rezsimben.
A fő gond csak ott van, hogy nem autonóm szemèlyisègek, Orbán , a tekintèlyelvű vezető kiválasztottjai, egy állampárt delegáltjai, dísznők" egy anakronisztikus társadalmi rendszerben ...
Majd ha nők valóban elèg politikai szerephez , a jelenleginèl jóval több parlamenti helyhez jutnak Magyarországon , nem pedig a lassan 60 èv körüli , "fiatal demokrata" bácsik fognak mindenről dönteni, akkor lehet valami pozitív változás
Az ellenzèk sem jeleskedik a női kèpviselők számában , de a Fidesz meg kifejezetten gyenge
Ez persze nemcsak a Fidesz hibája, hiszen ők is rezonálnak egy elmaradott szemlèletű társadalom igènyeire, ahol a fèrfi azonos kèpzettsèg ès tapasztalat mellett általában előnyben van ..
Orbán ugye " nő ügyekkel " nem foglalkozik , ez az alap társadalmi szemlèlet , amit Orbán csak megerősít ...
Novák Kata, meg Varga Judit a rendszer dísz reprezentánsai, meg a kormánypárti mèdiában egyre gyakrabban megjelenő fiatal, jó csajok mint Kroó Zita, Vincze Emília is azok...

Boldeone2 2022.07.13. 10:35:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az infláció kèrdèse ott topic, de ha már felhozódott :

A magyar állam problèmai nem " most " a háborúval kezdődtek:
Èvek óta megy a prociklikus fiskális ès monetáris politika, ezermilliárdok fedezet nèlküli osztogatása( a haveri körnek ) az implicit forintgyengítès, az abból következő infláció. Az infláció itt már èvek óta problèma, az elhibázott lakáspolitika, a választás előtti osztogatások , mindez következmènye az ikerdeficit ès az ország finanszírozási kèpessègènek romlása..
Amikor a háború kitört ez az ország már letolt gatyával állt a kaki tengerben , ami most kezdett elönteni ...
Ráadásul Orbanèk mèg most is kiabálnak az egyetlen potenciális megmentőre ( EU) ők meg nem nagyon lökik a mentőkötelet...

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.07.13. 10:39:42

@Boldeone2: Mi lenne a megfelelő? Kvótanők? Ha egyszer a jelentkezők közül ennyi van felül a limiten, akkor ennyi és kész.
El kéne már engedni ezt a demagóg osztozkodást. Vannak területei az életnek, ahol valamelyik nem felülreprezentált. Valahogy mégsem az elenyésző női bányászok miatt zokognak, vagy az elnőiesedett szakmák férfihiányáért.
Azt sem értem, hogy egy kormányfőnek miért kellene a politikai ellenfelei közül kiválasztani a környezete szereplőit. Akit megválasztottak, az dönt a hivatali ideje alatt az aktuális személyekről. Tessék épkézláb embereket értelmes programmal, meg józan értékrenddel indítani a választásokon, és akkor majd fordul a helyzet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.13. 10:42:43

@Boldeone2:

Nézd meg, mire reagáltam. Nem tagadom, amit írsz, azt viszont igen, hogy a háború nem járult durván hozzá Mindenhol inflációt okozott, furcsa lenne, ha Magyarország lenne az egyetlen kivétel.

Wildhunt 2022.07.13. 10:45:35

@F.M.J.: értem hogy ott a sokan mások, de hogy hagyhattad ki az Embert akit Soha nem kaptak hazugságon (MZP)?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.13. 10:48:13

@Depper:

Örülök, hogy a Naprendszerről szóló hírt összefüggésbe hoztad Orbánnal, mert ez azt jelenti, hogy meggyőződésed szerint Orbán még több milliárd év múlva is hatalmon lesz.

Ezzel teljesülne a Kutyapárt egyik ígérete, az örök élet Ami az ingyen sört illeti, az engem nem nagyon érdekel, mert semmilyen szeszes italt nem fogyasztok.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.07.13. 10:51:15

@Boldeone2: Letolt gatyával a 2008-as válság előtt álltunk, ha még emlékszel (bár kétlem).

Amikor pár éve defláció volt, akkor azon sikongatott a táborotok, hogy ez tönkreteszi a gazdaságot, és sürgősen át kell billenteni a pénzt a romlási oldalra.

Egy kis apróság: Amikor éveken át sipákolt az USA, hogy a kínaiak igazítsák hozzá a yüan árfolyamot a valós értékhez, és ezt a kínaiak mégsem tették, akkor vándorolt ki az amerikai gazdaság nagyon komoly hányada Kínába termelni. Ez egy közepesen bonyolult gazdasági kényszerpálya. A lényeg, hogy a tőke oda megy, ahol olcsóbban tud nagyobb haszonra szert tenni, és ha ennek egy ország úgy akar a haszonélvezője lenni, hogy közben nem akar éhbéren robotolni, akkor alacsonyabban tartja az árfolyamot, mint a valós érték.
OV semmi újat nem szokott kitalálni, csak bevált módszereket alkalmaz a világ különböző tájairól. Ezért működnek annak ellenére, hogy folyamatosan világvégét vizionálnak neki, bár még eddig mindig elmaradt.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.07.13. 10:54:59

@Wildhunt: Elismerem, tényleg hibáztam. Köszönöm a helyesbítést! :)
De ha már itt tartunk, igazmondó KG sem került a listára. Látom nem csak én vagyok kissé felületes.

Boldeone2 2022.07.13. 11:23:34

@F.M.J.: Mi lenne a megfelelő? Kvótanők? "

- Ahol progresszív a társadalom , ott eleve megfelelő arányban reprezentáltak a politikában a nők ( Skandináv államok, Új Zèland , stb)
Ahol viszont elmaradott , ott a fèrfi többsègű politikai elit tehetne többet, hogy kiegyensúlyozottabb legyen a politikai hatalom nemi összetètele

Amikor pár éve defláció volt, akkor azon sikongatott a táborotok, hogy ez tönkreteszi a gazdaságot, és sürgősen át kell billenteni a pénzt a romlási oldalra."

- Egyrèszt nincs " táborom" , sikongatni a hozzád hasonlók szoktak, ha odalèpek nekik, amikor elfelejtkeznek a tiszteletről.
A defláció sem jó közgazdaságilag , de az mennyiben releváns ez most?
Az átlagember legalább annyit profitált a globalizacióból, hogy èveig a nyitott ès egyensúlyi piacon kordában voltak az árak
A populisták kiabáltak az olcsó külföldi áruk ellen..

Egy pici infláció kb 2 % - de valós, nem konstruált- hasznos lehet a gazdaságnak . De nem az, ami nálunk megy már èvek óta: elengedett forint árfolyam , ebből következően is nagyobb infláció, nagyobb forintban mèrt GDP, papíron jól mutató bèrnövekedès, ezermillirdos fedezetlen osztogatás
Ezért tartunk itt elsősorban ès nem a háború miatt! Ez egy több èves, elhibázott politika következmènye!

IdomitottFoka 2022.07.13. 11:24:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: arra gondolok például h fel sem merült 30 év alatt h nemcsak az ural típusú olajat kéne tudni feldolgozni benzinné. h nemcsak az orosz gázmezőkről induló gázvezetékeket kellene támogatni (Nabucco?). és ezek még csak az ajtón beeső trivialitások, saját kezdeményezés mol vagy mo szinten fel se merült. mindezt úgy h barátságot/testvériséget se kell felrobbantani, és legalább tényleg alkupozíció lehetett volna amikor a gazprommal egyezkedtek.

Boldeone2 2022.07.13. 11:32:02

@F.M.J.: A lényeg, hogy a tőke oda megy, ahol olcsóbban tud nagyobb haszonra szert tenni, és ha ennek egy ország úgy akar a haszonélvezője lenni, hogy közben nem akar éhbéren robotolni, akkor alacsonyabban tartja az árfolyamot, mint a valós érték"

...a kèrdès csak az, hogy ezek rövid távú előnyök - e , vagy inkább hosszú távon gátolják a fejlődèst , mert pl a gazdaság elmaradott szerkezete megmarad , ahelyett hogy az árfolyamra kevèsbè èrzèkeny tudásintzenzív iparágak fejlődnènek ...Az èlő munka helyett a fejlett technológia ès a hatèkony termelès ...
Az átlagember soha nem fogja üdvözölni a valutaleèrtèkelèst , de egy normális kormány sem, azért van az, hogy lassan minden állam belèp az euroövezetbe ...
Nagyjából prognosztizálható hogy Magyarország további bèrlemaradást fog elszenvedni a következő èvekben ...
A pataszvakítas az mehet majd : a gyenge forintra lesz " bèremelès" a KSH önkènyes fogyasztói kosarával meg kiszámítják a tutit ..

Boldeone2 2022.07.13. 11:41:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A háború mindenhol hat, de a stabilabb pènz az jobban vèd a külső inflációs hatásoktól
1% arfolyamgyengülès bèkeidőben kb 0,4-0,5% árnövekedèst okoz. Ha óriási külpiaci túlkínálat lenne , az lehetne kb 0,2%- ra, de most èppen az ellenkezője igaz ...Az a forint romlása szinte egy az egyben beèpül az árakba , mert nincs kínálat, ergo mindent megvesznek az emberek, mindegy milyen áron ( amíg el nem szegènyednek ...)
Önálló nemzeti valutának csak úgy van èrtelme , ha mellè stabil állam van . Pl a cseh korona egy jó pènz . Ott pl a jegybank inflációs tűrèsi küszöbe is mindig alacsonyabb volt bèkeidőben ( 2%)
Egy darabig lehet játszani a valuta- gyengítèst , de a vègèn az lesz , hogy már mindenki a bizalmat veszti a nemzeti valutával szemben ...Nálunk ez jöhet most...

Andy73 2022.07.13. 11:45:42

Itt egy link a témához kapcsolódóan. Mármint a cikk témájához, ami nem Orbán és Putyin, bár bőven vann benne pártpolitika is.

index.hu/belfold/2022/05/05/kende-anna-mta-noi-tagok-tudos-nok/

Wildhunt 2022.07.13. 12:06:01

@F.M.J.: nemnem, helyette az óvónéni felel(ne). Az pedig rajta volt a listádon

belekotty 2022.07.13. 12:08:30

@Boldeone2: Ez egy spirál, amiben nem kevés a félelem. Amit ma jó áron meg tudsz venni, azt vedd meg, halmozd fel. És ennek borzasztó hatása van az árakra.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.07.13. 12:19:17

@Boldeone2: "eleve megfelelő arányban reprezentáltak a politikában a nők"
- Ha műteni kellene, akkor az lenne a fontos, hogy egyenlő arányban legyenek a műtőben a nemek, vagy hogy minden résztvevő a legjobbak közül segítsen? Amúgy látszik a Skandináv politikán, hogy a kvóta fontosabb az alkalmasságnál. Párhuzamos társadalmak, bűnözési statisztika, stb. Pár éve még azt sem tudták, hogy mire való a kulcs a zárhoz, most meg ...

"nincs " táborom" ,"
- Ahhoz képest jól fújod az O1G leckét.

"A defláció sem jó közgazdaságilag , de az mennyiben releváns ez most?"
- Annyiban, hogy nektek semmi sem jó, az meg eszetekbe sem jut, hogy a dolgok nem csak úgy vannak, hanem léteznek kiváltó okok is.

"A populisták kiabáltak az olcsó külföldi áruk ellen.."
- Nem tudom, hogy most hogyan van; de amikor még nem ment el teljesen a nyugat esze, akkor még nem láttál Párizsban hazai BMV-t, meg Berlinben sem hazai Renaultot. A lehetőség szerinti hazai termékek vásárlása a hazai gazdaságot erősíti. Ezt nem nehéz belátni. Elég rövidtávú gondolkodás azt hinni, hogy ha ma a pénzem a vásárlásommal külföldre adom, akkor az holnap nem hat vissza.

"Ezért tartunk itt elsősorban ès nem a háború miatt"
- Pontosan hol? Az inflációnk pillanatnyilag átlagosnak tekinthető. Ezt alapjában véve a háborús ország közelsége, az EU-s infláció, a mérhetetlenül ostoba energiapolitika, és a szemben állós politikánk miatti bosszúból elkövetett forint elleni spekuláció mozgatja. Ha az egyenletből kiveszem, hogy két szempont másutt nem, vagy alig érvényesül, akkor nem is olyan rossz ez az inflációs adat.

@IdomitottFoka: Nem túl közismert, de a MOL-nak már vannak saját kútjai az orosz föderáció területén. A kitermelés hazahozatalához természetesen a már meglévő vezetékeket használják, de az nem orosz olaj, csak olyan típusú.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.07.13. 12:36:01

@Boldeone2: "a kèrdès csak az, hogy ezek rövid távú előnyök - e , vagy inkább hosszú távon gátolják a fejlődèst , mert pl a gazdaság elmaradott szerkezete megmarad"
- Ítéld meg magad! Kína vagy 20 évig játszotta, és ma sem mondanám elmaradófélben lévőnek, csak mert már nincs rá szüksége.

"az árfolyamra kevèsbè èrzèkeny tudásintzenzív iparágak fejlődnènek"
- Ez egy folyamat következő lépése, ami amúgy már folyamatban van úgy 2-3 éve. Először be kell csalogatni a működő tőkét avval, amivel lehet, pl. olcsó munkaerő. Ha már jobbakat akarunk, akkor adókedvezményekkel úgy, hogy meghatározzuk a hazai beszállítói arányt, ezzel pozícióba hozzuk a saját termelést. Fel kel pörgetni az építőipart, bármit is csinál, a lényeg, hogy épüljön, mert nagy a munkaerő felvétele. Ezzel foglalkoztatni lehet a képzetlen melósokat is. Van még pár lépés, de a vége felé jön az, amit sürgetsz, de feleslegesen, mert a folyamat már elindult.

"Az átlagember soha nem fogja üdvözölni a valutaleèrtèkelèst , de egy normális kormány sem, azért van az, hogy lassan minden állam belèp az euroövezetbe ...
Nagyjából prognosztizálható hogy Magyarország további bèrlemaradást fog elszenvedni a következő èvekben ..."
- A görögök is remekül jártak az euróval. Ha lett volna saját valutájuk, már rég túl lennének a válságukon, de így csak akkor lesz rá esélyük ha bedől az egész sóhivatal. A saját valuta egy önálló mozgástér, azért nem vezették be az angolok sem, pedig akkor még szó sem volt a kilépésükről. A lényeg az, hogy egy órai munkádért mennyi mindent vásárolhatsz, és nem az, hogy átváltva a pénzed másutt hogyan tudnád elkölteni. Ez persze a külföldi nyaralásnak nem kedvez, de összességében jó a gazdaságnak.

@Andy73: Remek ötlet volt. Így most sokkal jobb lett az arány. Főleg érthetetlen a dolog, hiszen tudnia kell az előmenetel feltételeiről. Vajon mi lehet az igazi ok?

@Wildhunt: Úgy látszik, ma nem vagyok formában.

grundigg 2022.07.13. 12:37:52

@Wildhunt:

Aranyhal kontra Matuzsálem? Elég sajátos képzavar, szerintem ezt gondold át alaposabban!

És hogy mi volt a háború előtt? Természetesen háborús infláció, mi más lett volna?

Wildhunt 2022.07.13. 12:41:36

@grundigg: sejtettem hogy nem fogod fel. Azt sem vártam el, hogy emlékezz a háború előttre. Olyan régen volt, mit is számít?

Boldeone2 2022.07.13. 12:43:44

@F.M.J.: Amúgy látszik a Skandináv politikán, hogy a kvóta fontosabb az alkalmasságnál. Párhuzamos társadalmak, bűnözési statisztika, stb. "

- Hagyjuk már a demagógiát! A skandináv politikai elitet simán be lehetne cserèlni a korrupt ès alkalmatlan magyar pártállami döbrögik " helyett. A bűnözèsi statisztikák más módszertannal kèszülnek Svèdországban , azt sem gondolhatja senki komolyan hogy Magyarországon jobb a közbiztonság mint Finnországban vagy Norvègiában ...A migráció pedig minden jóléti államot èrint , Magyarország relatíve szegèny ország, ezért kevèsbè ( mèg)

Ahhoz képest jól fújod az O1G leckét."

- Ezt mondhatom èn is : te az obánista leckèt fújod , engem viszont a valóság igazol ( lsd forint vesszőfutása )

Annyiban, hogy nektek semmi sem jó, az meg eszetekbe sem jut, hogy a dolgok nem csak úgy vannak, hanem léteznek kiváltó okok is."

- A kiváltó okokat levezettem fentebb...

lehetőség szerinti hazai termékek vásárlása a hazai gazdaságot erősíti. Ezt nem nehéz belátni. Elég rövidtávú gondolkodás azt hinni, hogy ha ma a pénzem a vásárlásommal külföldre adom, akkor az holnap nem hat vissza."

- Butaság ! A világgazdaság a komparatív előnyök alapján egymással együttműködő gazdaságok összessège. Az autarkia a nemzeti gazdasági protekcionizmus soha nem vezet semmi jóra, csak a gazdaság összeomlásához , technológiai lemaradáshoz
Mi lenne ha a nèmet azt mondaná , hogy nem vesz csak nèmet árut , nem fektet be külföldön stb..
Az a magyar gazdaság - mint kicsi , nyitott gazdaság - azonnali összeomlásával járna !

Boldeone2 2022.07.13. 12:50:43

@F.M.J.:
Az inflációnk pillanatnyilag átlagosnak tekinthető. "

- Kamu. Egyrèszt, itt az infláció már èvek óta lètező problèma, nem most kezdődött. A KSH metológiat most nem boncolnám
Van más elég gond..
Az ármoratórium elfedi a valós inflációt, pl a csirkemell ára rögzített, azzal számolnak , de a csirkeszárnyè nem
Az ingatlan árak , a lakbèr emelkedèse nem valós súlyú , stb
Az infláció nyugaton hamarabb fog csökkeni, itt az ár ès hitelmoratórum csak kitolja a hatásait

ttps://hvg.hu/gazdasag/20220713_GKI_inflacio_arrogzites

grundigg 2022.07.13. 12:57:34

@F.M.J.:

Nem tudom, mit akarsz ezekkel,pl. kormányzati pozíciót soha nem viselt ellenzéki politikusokkal vagy a választók által elzavart egykori kormányzati politikusokkal, de a felelőtlenségre nem a legjobb példák.

Az, hogy a 12 éve teljhatalommal kormányzó miniszterelnök nem felelős az ország állapotáért, elég sajátos elgondolás, de Magyarországon tulajdonképpen mainstream vélemény. Csak akkor mire tartjuk?

Ez amúgy egy remek kapcsolódási pont a másik témához, az áldozati kultúrához. Valahogy a mi teljhatalommal uralkodó bölcs vezérünk is mindig áldozata lesz a külső és belső ármánykodásnak. Ő még soha semmiért nem volt - és most már nem is lesz - felelős. A tökéletes áldozat, aki nem tehet róla és nem tehet ellene, de mindig bátran szembeszáll az elnyomókkal.

Boldeone2 2022.07.13. 12:59:59

@F.M.J.: Ítéld meg magad! Kína vagy 20 évig játszotta, és ma sem mondanám elmaradófélben lévőnek, csak mert már nincs rá szüksége."

- Kína játszhatta , a nyugati államok jóvoltából, ott talán bejött , nálunk nem jött be : az EU egyik szegènyhaza vagyunk ..Nem nagyon előzünk meg senkit az èletszínvonal- versenyben !

Fel kel pörgetni az építőipart, bármit is csinál, a lényeg, hogy épüljön, mert nagy a munkaerő felvétele. "

- Ez közgazdasági nonszensz! Egyetlen ország sem lèpheti át a potenciális növekedèsi lehetősègit , az improduktív pènzszóras árát fizetjük most : betonból meg nem èpül jövő!

A görögök is remekül jártak az euróval. Ha lett volna saját valutájuk, már rég túl lennének a válságukon"

- Lövèsed nincs a görög helyzetről. Lassan kijöttek a válságból, egyrèszt ( - covid , ukrán haború)
Soha egyetlen görög sem akarta vissza a drachmát , a legnagyobb válság közepette sem
Annyira nem idióta senki

Boldeone2 2022.07.13. 13:06:20

@F.M.J.: Ez persze a külföldi nyaralásnak nem kedvez, de összességében jó a gazdaságnak."

- Ez ugye megint egy 100x cáfolt butaság ! Nem jó a gazdaságnak sem , egyrèszt, nagyon rossz a kisembernek másrèszt ..
Euró elszámolás van, óriási kitettsèg azaz : forint- csodák nincsenek ...
Van viszont közel 10%- os alapkamat !
Credit crunch- nak , meg hogy a gazdaság a földbe álljon , pont jó, miközben a forint tovább zuhan ..
Az inflació majd mèrsèklődni fog a jelentős elszegènyedès árán...

grundigg 2022.07.13. 13:09:19

@Wildhunt:

Figyelj, Pistike, elmondom. Matuzsálemet nem azért szokták emlegetni, mert rohadt jó volt a memóriája, hanem azért mert sokáig élt. Az aranyhalról nem az járja, hogy az élete rövid (20 évig is elélhet), hanem hogy az esze. A "hozzád képest az aranyhal matuzsálem" dumának semmi értelme, szintiszta ostobaság. Méltó hozzád.

Hogy én ne emlékeznék, mi volt a háború előtt, elég különös gondolat, hiszen konkrét állításokat tettem háború előtti eseményekről. Neked viszont az említett képzavaron kívül még semmit nem sikerült mondanod sem a háború előttről, sem másról.

Wildhunt 2022.07.13. 13:12:48

@grundigg: valótlan állításokat, halacskám.

grundigg 2022.07.13. 13:30:37

@Wildhunt:

Engem nem zavar, hogy a halacskázással újra és újra emlékeztetsz mindenkit a saját ostobaságodra, toljad csak, ha büszke vagy rá!

A háború előtti eseményekről az alábbi állításokat tettem:

"már a háború előtt hatósági ár volt a benzinre és az alapvető élelmiszerekre, és rögzítették a hitelkamatokat is"

Nem tudom, ezek közül melyiket tartod valótlannak, de bármelyiket is, további jó egészséget kívánok, nem érek rá erre.

Azt azért rögzítsük, hogy már harmadszor szólsz hozzám, de továbbra sem mondtál semmit. Nem mondtad meg,melyik állításom valótlan, nem mondtad meg, miért, és nem mondtad meg, szerinted mi a valóság. Még trollnak is szánalmas vagy.

GyMasa 2022.07.13. 15:25:05

@Androsz:
Nekem is ez ütötte meg a szememet. EGyböl eszembe is jutott, 2018, ahol ment a nagy agitálás, hogy legyen Szél Bernadett végre a miniszterelnök, mert ö nö!
NEM!
Akkor legyen miniszterelnök, ha JOBB, mint orbán!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.13. 15:29:18

Némileg OFF, de ha jól látom, nem ez lesz az egyetlen:

"A háború kitörésekor Spanyolország kézifegyvereket, páncéltörőket, lőfegyvereket és tüzérségi eszközöket is szolgáltatott Ukrajnának, az Info Defense információ szerint azonban konfliktus alakult ki a két kormány között amiatt, mert Kijev nem volt megelégedve a leszállított fegyverek mennyiségével, valamint azzal, hogy a szállítást biztosító teherautókat nem tarthatták meg. "

Szóval ha a futár kihozza nekem a megrendelt árut, akkor megtarthatom a furgonját is ...

Nem merem leírni, kikre emlékeztet engem az, amikor az megsegített fél ilyen agresszív módon követelőzik.

GyMasa 2022.07.13. 16:37:15

@G. Nagy László:
"A németek mosolyogva fogadják majd a 17 fokos maximális központi fűtést?"
Már 10 fok alatti hömérsékletekröl is szó van, söt, arról, hogy az önkormányzatok a sportcsarnokokból, meg közösségi épületekböl csinálnának melegedöt azoknak, akik nem tudják kifizetni a gázt.

GyMasa 2022.07.13. 16:41:28

@Almandin:
"...e ami az elmúlt 5-10 évben kezd kialakulni a szexuális kisebbségek témája körül, az már elképesztő. Sőt, még irritálóbb, hogy ezt erőszakkal nyomatják."
És, az a legszomorúbb, hogy pont a védeni kívánt kisebbségek ellen frodítják a többség ostoba felét, akik normális körülmények között pont le se' szarnák az egész témát, de azzal, hogy folyton az arcukba van tolva eröszakosana téma, kialakul bennük egy, addig nem is létezett ellenszenv.

GyMasa 2022.07.13. 16:53:24

@F.M.J.:
"Ha juszt sem akar, akkor ugyan úgy igazodik, hiszen elsődlegesen nem akar. Mikor jön az, hogy valójában mit akar? Egyáltalán tudja?"
Pontosan ugyanúgy, mint a magyar ellenzék: Azok is a NEM-orbán vonalat tolják teljesen agyatlanul, amit orbán rendszeresen ki is használ.
Látszik is az eredményükön, hogy mennyire vevö rá a nép...

GyMasa 2022.07.13. 17:01:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
AZ én gáz- és áramszolgáltatóm, itt, Németországban tavaly december 2-án ment csödbe.
ENnek ellenére a Németek, jusztis bezárták az - amúgy teljesen jól müködö- atomerömükapacitásuk felét december 31-el, illetve a helyi versenyhivatal nem adta meg az Északi áramlat 2 müködési engedélyét, hiszen, szerintük amiatt, hogy a többezer km hosszú vezeték utolsó, 100km-es, németországi szakasza a Gazporm tulajdonában van, azzal veszélyeztetik a szabad, piaci versenyt.
SZóval itt is voltak már alapos gondok itt a háború elött is.

G. Nagy László 2022.07.13. 19:29:17

@IdomitottFoka:

"az elmúlt 12 évben sem történt semmi elmozdulás az energiaellátás diverzifikációja felé."

Ez egyszerűen nem igaz. Magyarország minden lehetséges szerződést megkötött a szomszédos országokkal a csővezeték-építésekkel kapcsolatban. Nem Szijjártó az oka, ha e beruházások lassan haladnak. A szomszédok dolgoznak lassan.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.13. 20:41:19

@GyMasa:

Idén év végén meg bezárják a többi még működő atomerőművet. Elment a józan eszük.

Olvasom a hírt, hogy a kormány gyakorlatilag felszámolta a rezsicsökkentést, ugyanolyan hirtelenséggel, ahogy a katát.

Gyanítom, hogy a katás tüntetések kismiska lesznek ahhoz képest, amilyenek emiatt lesznek.

Ráadásul ez is egy abszolút átgondolatlan dolog:

1) A villany- és gázfogyasztás átlagát alaposan leviszi a 770 ezer lakótelepi lakás, köztük félmillió panellakás, ahol a fűtés és a melegvíz nem gázzal vagy villannyal van megoldva, hanem távfűtés van, onnan jön a melegvíz is.

2) Mindehhez járul talán hasonló számú fafűtéses lakás vagy ház.

Ebből az következik, hogy csak gázfűtést feltételezve - és még ez a jobbik eset - az átlagfogyasztás semmiképpen nem elegendő egy gázfűtéses lakás vagy ház kifűtéséhez. A többletért meg nyolc és félszeres árat kell majd fizetni, ami családok millióit fogja nyomorba dönteni - főleg pedig az egyedül élő időseket.

3) Plusz átgondolatlanság, hogy nem össz-energiafogyasztást határoznak meg, hanem külön határt villanyra és gázra. Ez azt jelenti, hogy ahol a fűtés és a melegvíz is villannyal megy, ott mindez már az átlag fölött lesz, vagyis hat és félszeres áron.

Azt hiszem, Orbànnak és főleg s tanácsadóinak elment az eszük, nem gondolták ezt végig.

G. Nagy László 2022.07.13. 22:55:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Olvasom a hírt, hogy a kormány gyakorlatilag felszámolta a rezsicsökkentést, ugyanolyan hirtelenséggel, ahogy a katát."

Ez nem így van. A rezsicsökkentés megmarad az átlagfogyasztás erejéig. Teljesen észszerű és vállalható döntés. Ezen aligha tud zúgolódni bárki.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.13. 23:09:17

@G. Nagy László:

Kérlek, olvasd át alaposabban, amit írtam.

Korrekt és vállalható akkor lenne, ha a háztartások átlagis ENERGIAfogyasztását néznék. Nem külön a villanyt és a gázt, hanem ezek összegét kWh-ban, majd ezt az energiát az adott háztartás az adottságai szerinti arányban villany, gáz vagy a kettő nála éppen aktuális arányában használhatná fel.

Egy példa, talán a portfolio.hu írta:

Adott két teljesen egyforma lakás, az egyikben gázzal fűtenek, a másikban csak villanyt használnak. A gázfűtéses lakás éppen kijön az átlagos villannyal és gázzal, így a rezsije változatlan marad. A másik lakás is ugyanannyi energiát használ el, de mivel villannyal fűt, és a fűtés fogyasztása már teljes egészében az átlag fölött van, neki a fűtés a korábbi hat és félszeresébe fog kerülni.

Szerinted ez így észszerű és vállalható?

G. Nagy László 2022.07.13. 23:16:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nézd, az alapelv jó, a többi technikai kérdés. A Fidesz ügyesen össze szokta hozni az effajta komplex rendszereket is. Már maga a rezsicsökkentés megvalósítása is sokszoros adminisztratív terhet jelentett, szerintem ezúttal is működő szisztémát varázsolnak majd.

A magam részéről - többek között - a bonyolultsága miatt sem szeretem a támogatások semmilyen formáját. Ahol minden piaci alapon megy, mindig az a legegyszerűbb rendszer. És annak az igazságosságába sem lehet belekötni. (Csak választ sem lehet vele nyerni.)

Amit írsz és amit a Portfolió is ír, azok nyilván releváns felvetések. Majd meglátjuk, hová fut ki a dolog.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.13. 23:24:03

További kibaszás a villannyal fűtőkkel, hogy a mostani átgondolatlan szabályozás nem veszi figyelembe, hogy 1m3 gáz fűtőértéke 10.55kWh, vagyis az éves rezsicsökkentett gázenergia 144*12*10.55=18,230kWh, addig az éves rezsicsökkentett áramfogyasztás csak 210*12=2,520kWh.

Vagyis akinek a lakásában nincs gáz - pl. nálunk is csak villany van -, az kb. nyolcadannyi energiát kap rezsicsökkentett áron, mint sz, akinél van gáz is.

Még mindig úgy látid, hogy ez a szabályozás észszerű és vállalható?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.13. 23:27:57

Megjegyzem, azt a portfolio.hu arról még nem is ír, higy akik gáztal fűtenek, azok kb. nyolcszor több energiát kaonak rezsicsökkentett áron, de bizonyára nem én vagyok az egyetlen, akinek ez is feltűnt vagy fel fog tűnni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.14. 00:24:32

@G. Nagy László:

Az egy dolog, hogy a piaci alapon futó árakba nem lehet belekötni. De a Fidesz nem kis részben a rezsicsökkentés fenntartásának ígéretével nyert választást. Érthető, ha ezt korlátozni kell, de nehogy már úgy, hogy egyes csoportok - jelesül a csak villanyt használók - csak nyolcadannyi energiát kapjanak támogatott áron.

Még annyit teszek hozzá a korrektség kedvéért, és ezzel nem offolok tovább, hogy az igazságos megoldáshoz elég lenne a gázos átlag energiatartalmának egyharmadával megemelni a csak áramot használók limitjét - vagyis az évi 2,520kWh-hoz nem a gázátlag 18,230kWh-ját kellene hozzáadni, hanem csak 6,080-at. Ennek oka az, hogy egy villannyal fűtőtől elvárható a fűtésre optimalizált klíma használata (mi is azzal fűtünk), amelynek az SCOP-je a mi klimatikus viszonyaink között kicsivel 3 fölött van. Ez azt is jelentené egyben, hogy nagyjából annyi primer energiát kapnának, mint a gázt használók, ennyiben is igazságos lenne.

(A termékleírások 4 fölötti SCOP-t adnak meg egy mai fűtésre optimalizált klímára, de ez az európai "átlagos" klímazónára érvényes, és a hazai forgalmazók is elfelejtik hozzátenni, hogy Magyarország a "hidegebb" klímazónába tartozik, itt pedig ugyanaz a klíma már csak kb. 3.2-es SCOP-t tud.).

Plotzinger Richard 2022.07.14. 01:25:56

Nagyon kéne egy post már, hogy miért jó a Kata megszüntetés és a rezsicsökkentésből kihátrálás

Wildhunt 2022.07.14. 09:37:03

Vissza a témához : természetesen az egész emberi civilizációt a nők indították útjára, mégpedig a következő mondattal :
"drágám, egy tigrisbundát szeretnék"...

Wildhunt 2022.07.14. 09:55:11

@G. Nagy László: itt @Kovacs Nocraft Jozsefne: - vel értek egyet. Most az van, hogy volt egy választási ígéret, amit egyszerűen lehetetlen betartani. Mégpedig azért, mert már nem az a kérdés hogy mennyi lesz az energia, hanem hogy lesz-e egyáltalán. A helyzeten persze nem segít, hogy nekünk még árulóból is a legalja jutott, tehát a drága ballenzék, aki semmi kivetnivalót nem lát a német /francia /-stb intézkedésekben, itthon elvárná most is az évi 10% feletti, ha az megvan akkor összegben a német feletti gazdasági növekedést.
Itt most igazságos rendszert kiépíteni szerintem idén lehetetlen, a Fidesz eléggé eltolta itt a kommunikációt. Ha uniós rendelkezésekre hivatkozva a szomszéd háború végéig csak felfüggesztik a rezsicsökkentést, még mindig jobban ki lehetett volna jönni belőle - persze csak ha a demokratikus EU nem kommunizálja (lopja) el a tartalékainkat.

G. Nagy László 2022.07.14. 10:01:29

@Wildhunt: @Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Még annyit teszek hozzá a korrektség kedvéért, és ezzel nem offolok tovább, hogy az igazságos megoldáshoz elég lenne a gázos átlag energiatartalmának egyharmadával megemelni a csak áramot használók limitjét - vagyis az évi 2,520kWh-hoz nem a gázátlag 18,230kWh-ját kellene hozzáadni, hanem csak 6,080-at."

Én ennek nem fogok utánaszámolni, de elfogadom, hogy így van. És egyetértek: olyan korrekció kellene, amely a lehető legigazságosabb, nem torzul ott sem, ahol speciális a különböző energiahordozók felhasználása. Várjuk ki a végét!

G. Nagy László 2022.07.14. 10:06:18

@Plotzinger Richard:

"Nagyon kéne egy post már, hogy miért jó a Kata megszüntetés és a rezsicsökkentésből kihátrálás"

Szívesen írnék erről is, de mi a fenét??? Közel négyszáz posztot írtam eddig, a közös metszéspont az, hogy mindegyiknek van morális vonatkozása, vagy legalább valami banális tanulsága. Itt mi volna az? Emberek, szavaztatok volna inkább az idióta MZP-re, akkor jobb lenne??? Vagy van konkrét megoldási javaslatod bármely problémára? Én ennyire nem vagyok bölcs.

IdomitottFoka 2022.07.14. 16:30:04

@G. Nagy László: pedig hárpi biztos örülne vmi jó ötletnek

IdomitottFoka 2022.07.14. 16:35:58

@Wildhunt: meh pedig leeshetett volna a tantusz, aszonta viktor h megvédi a rezsicsökit. mit is védett így meg régebben? ja, a magánnyugdíjt.
túlzott egyet a viktor, de hát ferinek is elnéztük a kis túlzásait 2006-ban. oh wait.
még egy kis rendőri erőszak és meg se lehet különböztetni már őket.

GyMasa 2022.07.14. 17:02:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ez az új rendelet nagyon bünteti pl. a családosokat.
Egy családi házat sokkal többe kerül fűteni, mint egy belvárosi garzont.

GyMasa 2022.07.14. 17:03:39

@G. Nagy László:
Sajnos, én a kezdetetől fogva a rezsicsökkentés ellen voltam.
Nekem jobban tetszik, hogy annyit keressek, hogy piaci alapon tudjam kifizetni a rezsit.

Wildhunt 2022.07.16. 23:38:33

@IdomitottFoka: ezért nem értem miért akarod vissza mindenáron a Ferit.

Glokta 2022.07.17. 10:59:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Orbánék egyszerűen beijedtek a választás előtt az egyesült ellenzéktől és attól, hogy most az egyszer valóban vereséget szenvedhetnek választáson (utólag ez nevetségesnek tűnik, de az előválasztás után, ukrán-orosz háború előtt egyáltalán nem tűnt annak), és ezért elkezdtek abszolút felelőtlen módon osztogatni. (Szemben a 14'-es és 18'-as választással).

Ennek most aratják le a gyümölcseit száguldó infláció, széteső költségvetés, elképesztő forintgyengülés és a középosztályt sújtó megszorítások formájában.

Arról soha nem voltak híresek, hogy alaposan megvitatott törvényjavaslatokat tennének le az asztalra, és ez most a rezsicsökkentés eltörlésénél meglátszik. Maga az elv - mármint hogy bármiféle állami támogatás csak az energiafogyasztás átlag alá eső részére vonatkozzék - helyes, eleve így kellett volna bármiféle rezsicsökkentést kialakítani (már 13'-ban), de ahogy te kifejtetted, a törvényjavaslat nem ezt eredményezné, hanem egy abszolút igazságtalan rendszert. Reméljük, most az egyszer vállalják az arcvesztést és módosítják a javaslatot.

G. Nagy László 2022.07.17. 13:06:51

@Glokta: "Maga az elv - mármint hogy bármiféle állami támogatás csak az energiafogyasztás átlag alá eső részére vonatkozzék - helyes, eleve így kellett volna bármiféle rezsicsökkentést kialakítani (már 13'-ban), de ahogy te kifejtetted, a törvényjavaslat nem ezt eredményezné, hanem egy abszolút igazságtalan rendszert. Reméljük, most az egyszer vállalják az arcvesztést és módosítják a javaslatot."

Abszolút egyetértek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.17. 13:10:57

@Glokta:

Nem is lenne arcvesztés. Lehetne magyarázni pl. a gyorsan változó körülményekkel. Ha ezzel jobb lesz a szabályozás, senki nem fogja nézni, hogy csak magyarázkodás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.17. 13:30:06

@Glokta:

Én is egyetértek veled. Annyit teszek hozzá, hogy az átlagos már eleve rosszul állapították meg, mert azt erősen leviszik a nyaralók, hétvégi házak, na meg a fatüzeléses háztartások, ahol fával főznek és csinálnak melegvizet. Szerintem ezt nem kompenzálja a jacuzzik, medencék fogyasztása.

GyMasa 2022.07.18. 17:49:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nekem itt villanyból 7000kWh az éves fogyasztásom, 4 fős családdal és villanytűzhellyel Az simán befér a havi 210kWh/fő keretbe.
Igaz, a kalkulátor szerint ehhez a házhoz, ekkora családdal az 5000kWh-t ajánlja fel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.18. 19:22:54

@GyMasa:

"simán befér a havi 210kWh/fő keretbe."

A keret nem fejenként, hanem mérőhelyenként értendő. Hacsak időközben ez nem vàltozott.

Ha nem villannyal fűtenénk, akkor némi finomítással mi is beleférnénk, de nálunk nincs gáz. Villanytűzhely kerámialapos főzőlappal, de ehelyett legtöbbször az indukciós főzőlapokat használjuk, két kombinált hűtő, egy fagyasztószekrény és egy fagyasztóláda, villanyboiler vezérelt áramról. Ezekből majd leállítom az egyik hűtőt és a fagyasztóládát, úgyis tele vannak másfél-két éve betett húsokkal, azokat majd megkapja a kutya.

A melegvizet meg úgy oldom meg, ahogy másutt leirtam: 40 fokról 20-25 fokra viszem le a boilert, így kevesebb lesz a hővesztesége - nem sok melegvizet használunk, nem fürdünk, hanem zuhanyzunk. A csapokhoz meg beteszek egy-egy olcsó átfolyós melegítőt, nappali áramra kötve. Ezek a 3kW körüli teljesítményükkel a bejövő hideg vizet nem tudják felmelegíteni, de a 20-25 fokra előmelegítettet már igen.

GyMasa 2022.07.18. 21:13:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"A keret nem fejenként, hanem mérőhelyenként értendő. Hacsak időközben ez nem vàltozott."
Mondjuk, azért az rohadtul nem korrekt...
Az csúnyán bönteti a (nagy)családokat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.18. 21:55:31

@GyMasa:

Gázból a gyerekek számától függően kapnak pluszt, villanyból nem.

alöksz róz 2022.07.19. 23:10:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: én 250-300 kwh-t használok. nincs villanykályha, fagyasztó és villanytűzhely, nincs tévém se.
át kell néznem a vezetékeket, lehet vmelyik szomszéd lopja az áramot :-)

GyMasa 2022.07.21. 15:17:24

Na, megjelentek a részletek is:
index.hu/gazdasag/2022/07/21/rezsi-rezsi-tablazat-rezsi-kalkulator-rezsicsokkentes-valtozas-rezsicsokkentes-tablazat-rezsi-emelkedes/

"2523 kWh/év fogyasztásig 36 forint marad az ár, ez a rezsicsökkentett kedvezményes ár.
- Az e feletti fogyasztásnál 70,1 forint/kWh. A valós piaci ár egyébként 268 forint lenne, de a lakosság nem ezt a valós piaci árat fizeti, hanem a 70,1 forintot.
- Az éjszakai áram 23,1 forint/kWh lesz a fogyasztási korlátig, e felett 62,9 forint a nem kedvezményes ár.
- A H tarifa korlátlanul fennáll 36 forinton.

Földgáz esetén pedig:

- 1729 köbméteres éves fogyasztásig, vagyis 144 köbméter/hó fogyasztásig marad szintén a kedvezményes tarifa: 102 forint köbméterenként.
- E fölött 747 forint/köbméter lesz az új lakossági ár. A valós versenypiaci ár 1020 forint lenne, de a lakosság nem ezt fizeti.
- Megmarad a nagycsaládos kedvezmény, amely 300 ezer nagycsaládost érint: három gyereknél 600 köbméterrel emelkedik, négygyerekeseknél 900 köbméterrel, öt gyereknél még további 300 köbméterrel a fogyasztási limit, és így tovább."

Csendben megjegyzem, hogy itt, Németországban már a probléma megjelente elött is kb 100HUF volt egy kWh villany ára.
Illetve, eddig nem 37,50 volt a tarifa?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.21. 15:51:06

@GyMasa:

" A H tarifa korlátlanul fennáll 36 forinton."

Ezt remélhetően elnézték, a H tarifa ui. korábbi rendelet alapján nem lehet magasabb, mint a vezérelt, leánykori nevén éjszakai áram. Az meg 24Ft körül van.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.21. 15:56:40

A telex nem érti, miért csak kétszeres az emelt áramár. Szerintem azért, mert ugyan az áram ára is drasztikusan nőtt, de a fogyasztó által fizetendő árnak csak egy töredékét teszi ki a rendszerhasználatui, kiegyenlítési és egyéb, fantáziadús elnevezésű díjak mellett. Ezek pedig mitől nőttek volna, mikor csak a vill. energia lett drágább?

GyMasa 2022.07.21. 16:23:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
A magyar energiamixben Paks kb 40% a maga 11-12HUF/kWh-árával.
Szerintem:
- Vagy ezzel az árral is kijönnek nullszaldó közelébe
VAGY
- Beijedtek orbánék, és nem mertek nagyobbat emelni... ÉS ezzel az árral is kijönnek nullszaldóra, (vagy minimális veszteséggel)

GyMasa 2022.07.21. 16:23:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nem tudom, soha nem voltam érintett a H-tarifában. Ezt egy-az-egyben másoltam ki az indexes ciukkböl...

Billy Hill 2022.07.21. 17:08:19

@Almandin: "Én toleráns vagyok a melegekkel, de ami az elmúlt 5-10 évben kezd kialakulni a szexuális kisebbségek témája körül, az már elképesztő. Sőt, még irritálóbb, hogy ezt erőszakkal nyomatják."

Sztem az (is) irritáló az benne, hogy sokan közül úgy nyomják a témát, mintha menő lenne, sőt ez lenne A menő, mindenki más (heterók, ciszek stb) uncsik meg maradiak.

Van egy hasonlatom, és persze ez is sántít, mint az összes ilyen, de vegyünk mondjuk egy embercsoportot, akik ciki zenét hallgatnak, legalább is a nagy zenei átlaghoz képest cikit. Mondjuk Kelly Family-t vagy egész nap Life is life-ot vagy Kanye West-et vagy akármit; mindenki helyettesítse be, ami szerinte gáz. És ez a csoport egyre szélesedő skálán, egyre több platformon nyomatja a többiek arcába, hogy menő a Kelly Family. Nem, nem menő. :-)

A klasszikus szlogen szerint "hallgassák otthon, a négy fal között", de szvsz azt mondom, hogy ne csak otthon, hanem hallgassák nyugodtan mindenhol, ahol csak akarják! De ettől még nem lesz jó, sőt egy idő után idegesít mindenki mást. Persze ettől még hallgassák, csak ne győzködjenek...

Billy Hill 2022.07.21. 17:14:30

@Almandin: "a tanult emberek jellemzően kevesebb gyereket vállalnak" - jó, hogy odatetted, hogy jellemzően, mert az általános megfigyelés szerint (legalább is itthon) két rétegnek van sok gyereke általában, az eléggé szegényeknek meg a (felső) középosztálynak... Illetve Ürge-Vorsatz Diánának meg Ursula von der Leyen-nek, akiket szintén nem lehet tanulatlannak nevezni. :-)

Sadist 2022.07.24. 18:56:39

"Suzanna Danuta Walters szociológiaprofesszor így ír a Washington Postban megjelent cikkében: "Tehát, kedves férfiak, ha valóban velünk vagytok, és azt szeretnétek, hogy ne gyűlöljünk titeket azért az ezredévnyi szenvedésért, amit okoztatok nekünk és amiből profitáltatok, kezdjétek ezzel: Álljatok félre, hogy felállhassunk anélkül, hogy elnyomnátok minket. Csak feminista nőkre szavazzatok. Ne induljatok a hivatali pozíciókért. Ne álljatok semminek az élére. Mondjatok le a hatalomról. Majd mi intézzük. És értsétek meg, hogy soha többé nem fogjuk letörölgetni a krokodilkönnyeiteket. Minden okunk megvan rá, hogy gyűlöljünk titeket.""

Egyrészt az elfajzott, férfigyűlölő nyugati kultúra eklatáns bizonyítéka, hogy egy ilyen szardarab "egyetemi professzor" lehet és ilyeneket leírhat anélkül, hogy a szájába lépnének hágóvasas bakanccsal, másrészt meg ha a férfiak elkezdenek így viselkedni, akkor ugyanezek a feminácik visítanak a leghangosabban, hogy a férfiak nem akarnak vezető szerepet és felelősséget vállalni, nem törekednek magasabb pozíciókra, magasabb fizetésre, így a nőknek kell viselniük a nadrágot és egyre kevesebb férfi lesz, aki megfelel a nők kibaszott kényes ízlésének és elvárásainak.

"Amikor a feministák a toxikus maszkulinitástól való megszabadulást hirdetik, muszáj tudatosítani, hogy a fizikai agresszión kívül nincs más lenyesendő vadhajtás."

A fizikai agresszió egyáltalán nem lenyesendő vadhajtás, önmagában egyáltalán nem rossz vagy jó, csupán egy eszköz.
Ha pl. beüt a ménkű, akkor az a jó és kívánatos, hogy a férfinek öntse el az agyát az adrenalin és egy veszett véreb agresszivitásával szálljon szembe a veszéllyel. Ahogy ez történt a napokban Indianaban, amikor egy tömeggyilkos az ámokfutása elkezdése után kb. 15 másodpercen belül kapott 8 lövést a kis testébe egy fegyvert viselő, törvénytisztelő fiatalembertől, aki az első lövés eldördülésekor a fuss vagy harcolj opciók közül hősiesen az utóbbit választotta és a lehető legnagyobb agresszióval ment rá a támadóra.

Sadist 2022.07.24. 19:02:13

@Almandin: AOC-nek már rég kellett volna csinálni egy JFK frizurát.

G. Nagy László 2022.07.24. 21:02:41

@Sadist: Mindenben egyetértek, amit írsz. A fizikai agresszió KEZDEMÉNYEZÉSE az, ami vadhajtás. Egy terrorista megállítása az önvédelem tipikus esete és minimum hősies tett.

IdomitottFoka 2022.07.27. 13:46:32

@G. Nagy László: "AOC-nek már rég kellett volna csinálni egy JFK frizurát." Mármint ezzel értesz egyet? Ez önvédelem lenne? Meg hősies?

@Sadist: "hogy egy ilyen szardarab "egyetemi professzor" lehet" volt már más hasonlóan meredek szar gondolat itt kielemezve (a gyerekek átadása vagy vmi ilyesmi). Ott is az volt a helyzet, h előbb került az ipse pozícióba, és csak utána hülyült meg.

Sadist 2022.07.28. 23:13:58

@grundigg: "Még annyit tennék hozzá, hogy azok az emberek, akik nem felelősek saját tetteik következményeiért, négy csoportba sorolhatók: 1. gyerekek 2. elmebetegek 3. Putyin 4. Orbán."

Fele részt eltaláltad. Akik nem tudnak/akarnak felelősséget vállalni a saját tetteikért és döntéseikért:
1. Gyerekek
2. Szellemi fogyatékosok és mentálisan nem beszámíthatók
3. Balosok
4. Nők

A balosokkal (kollektivistákkal) kapcsolatban pár napja jött szembe Jordan Peterson egyik előadásából kivágott részlet, amiben nagyon velősen és tömören elmagyarázza, hogy ez miért van.
www.youtube.com/watch?v=bClzRj5A2ZU

Arra még nem jöttem rá, hogy a nők azért rettegnek a felelősségtől, mint ördög a tömjéntől, mert sokkal inkább kollektivisták, mint individualisták, vagy mert alapból ilyen a természetük és a kollektivista ideológiákban jobban megtalálják a számításukat.

Reactor 2022.12.30. 00:37:53

Ez a felfogás jelenleg a mindenféle turbófeminista, LMBTQVWXYZ, metoo, killallmen stb. gittegyletek sajátja, persze bőven vannak ostoba perszónák, akik tőlük függetlenül is ugyanezt vallják. Teszik ezt egy aránylag stabil, jólétet, technológiát, békét biztosító civilizációval a hátuk mögött, amit 99%-ban az általuk hörögve gyűlölt férfiak hoztak létre. Férfiak nélkül a nők konkrétan még a kora középkori szintet se érnék el.
Persze, a Nagy Számok Törvénye alapján elérhetik...csak rohadtul nem mindegy, 2000 vagy 22000 év szükséges hozzá...
Nem mellesleg bőven volt a nőknek idejük rá, hogy elragadják a kormányrudat. Percre pontosan annyi, mint a férfiaknak. Bizonyára próbálkoztak is. Miért nincs hát akkor nőuralmi rendszer? Mert életképtelen és fenntarthatatlan. Férfiak nélkül a nők akkor se tudnának fennmaradni, ha szűznemzéssel szaporodna az emberi faj. Mint ahogy arra sincs garancia, hogy itten fúdemekkora szuper jóvilág lenne, ha a nők kezdenének el dirigálni; közöttük is akadt épp elég legalja, hitvány uralkodó. De eddig egyik ilyen ostoba szobanövény se lát el, nem is akar. Halál a férfiakra, oszt kész.
Magával a feminizmussal nincs baj - meg is valósultak a tételei azóta. Ami pedig mégse, annak többnyire biológiai, ill. evolúciós okai vannak, és akkor se valósulnának meg, ha az összes férfi kihalna.

G. Nagy László 2022.12.30. 01:33:01

@Reactor: Én a magam részéről imádom a nőket, valamint imádom azt a szabadságot is, amit a modern kor ad a nőknek. Egy csomó területen kiteljesedhetnek, s lehetnek borzasztó sikeresek. Nagyon sok kiváló színésznőt és énekesnőt ismerek - politikust viszont alig. Mégis egyre többet termel ki belőlük a kvótavilág - egyes országok több női képviselőt küldenek az Európai Parlamentbe, mint férfit. Hitem szerint ennek az elnőiesedésnek elképesztően nagy a szerepe van abban, hogy a világ nyugati felében ma már ostoba ideológiák uralkodnak a ráció felett, s hogy lassan - és tökéletesen indokolatlanul - beletáncolunk a harmadik világháborúba.

Reactor 2023.08.19. 06:49:02

@G. Nagy László: Egy kis vicces adalék: anno a kilencvenes években piacra dobtak egy nem túlságosan jól sikerült "Gender Wars" nevű játékot, ahol némileg kiparodizálva, afféle görbetükörként foglalkoztak ugyanezzel a problémával. Maga a játék nem túl jó - először is, igen csúnyán koppint (Syndicate, Crusadeer: No Remorse), másrészt bődületesen, aránytalanul nehéz, és elég sok, általam is kritizált pofátlanság van benne. Egyvalamit viszont nem lehet letagadni: profetikus volt. Ugyanis, kis túlzással, de pontosan ez történik napjainkban, igaz, a fegyverrel harcolók egyelőre jelentős kisebbségben vannak, deeeee azért már előfordulnak.

Ha van egy fölös félórád, megnézheted.
www.youtube.com/watch?v=Sjfyu9fVII4

Anno poénnak indult, de a csattanója még csak most jő majd.

G. Nagy László 2023.08.19. 10:30:12

@Reactor: Belenéztem, köszi. Az az igazság, hogy az ilyen típusú játékok nagyon messze állnak tőlem. Sokat játszom én is, de csak logikai játékokat, illetve olyanokat, amelyek valahogy megmozgatják az elmét...
süti beállítások módosítása