téveszmék

téveszmék

"Kifogástalan az ukrán diplomácia"

2023. február 02. - G. Nagy László

zsele.jpeg

 

"A háborút megelőzően az ukrán kormány az egyik legrosszabb volt a világon. Korruptak, és néhány gazdag ember vezeti az országot." - Így fogalmazott pár napja Bill Gates az ausztrál Lowy Institute vendégeként. Jó látni, hogy van azért olyan amerikai pénzember, aki mer kibeszélni a kánonból. Az átlagos politikafogyasztó persze aligha lát be az ukrán közélet kulisszái mögé. Bár talán nem is szükséges: már a felszín is mindent elárul. Úgy tűnik: ebben az országban nem találni egyetlen valamirevaló diplomatát sem, aki képes lenne az elemi udvariasság szabályai szerint kommunikálni.

 

Még 2019-ben történt, hogy a kijevi NewsOne élő adásában Szergej Melnicsuk ukrán parlamenti képviselő kijelentette: "A 128-as dandárnak két óra elegendő, hogy a Balatonig hatoljon." Mindezt arra a kérdésre válaszolva: mi lenne, ha Kárpátalján népszavazást írnának ki, hogy az ott élők melyik országhoz szeretnének tartozni?

 

Emlékszünk még Andrij Melnykre is, aki berlini nagykövetként "sértődött májas virsli"-nek nevezte Olaf Scholz német kancellárt, majd seggfejnek a Bundestag külügyi bizottságának elnökét. Mindezek után védelmébe vette a hírhedt nacionalista Sztepan Bandera személyét. Az ukrán külügyminisztérium ekkor hivatalos közleményben határolódott el nyilatkozatától, de azért nagy haragszomrád nincs, Melnyk felfelé bukott: tavaly november óta külügyminiszter-helyettes. Most épp tengeralattjárót követel Németországtól.

 

Felidézhetjük Ljubov Vaszilivna Nepop esetét is, aki budapesti nagykövetként nem egyszer minősíthetetlenül nyilatkozott a magyar kormányzatról. Egy kirohanásában a nácikkal való üzleteléshez hasonlította a döntést, mely szerint hazánk továbbra is vásárol gázt az oroszoktól.

 

No de fejétől bűzlik a hal: Zelenszkij sem ad sokat a protokollra. Még a magyarországi választásokat megelőzően szólalt meg ilyenformán: „Figyelj, Viktor, tudod, mi megy most Mariu­polnál? (...) És habozol, hogy átengedd-e a fegyvereket vagy sem? És habozol, hogy kereskedj-e Oroszországgal vagy sem? Nincs idő tétovázni.”

 

És most itt a legújabb gyöngyszem, ezúttal Borisz Filatov, Dnyipro polgármesterének tollából. Orbánt "ribancarcú"-nak nevezi, majd így folytatja: „a trianoni békeszerződés csak büntetés volt az állatias történelmi tetteitekért”. Végül jön a már-már szokásos fenyegetőzés: "Teljes erkölcsi nullának kell lenni ahhoz, hogy az EU és a NATO szoknyája mögé bújva taposs mindenki nyakára. Kifelé a szoknya alól, és három nap alatt kisöprünk titeket, szemetek.” Különösebben mély elemzést ez sem igényel. Tudatlan, primitív és gyűlölködő. Szijjártó Péter csak annyit tett hozzá: egy bizonyos szint alatt már reagálni sem érdemes. Ebben tökéletesen igaza van, a baj csak az, hogy szemmel láthatóan a teljes ukrán diplomácia e minimumszint alatt teljesít.

 

Az ukrán politikusok megszólalásait figyelve azt mondhatjuk, még a faragatlanság a legkisebb baj. Ez akár lehetne tudatosan választott kommunikációs forma is, ha azt látnánk, hogy létezik egy másik, egy kulturált stílus is az eszköztárban. (Erre azonban sajnos nemigen találunk példát.) A nagyobb gonddal akkor szembesülünk, ha megpróbáljuk megfejteni, miféle lélek lakozik az efféle beszédmód mögött. Az indulat, az agresszió, az empátia teljes hiánya egy éretlen gyerek mentalitását tükrözi, semmiképpen sem egy felnőttét, pláne nem egy diplomatáét. A civilizált létezés, az érettség ugyanis arról szól, hogy kommunikálunk, kooperálunk, üzletelünk egymással. Megpróbáljuk feltérképezni, hogy mi jár a másik fejében; mik az ő motivációi, mozgatórugói. Az ukrán politikusok esetében semmi ilyesmit nem tapasztalni. Csakis a saját, zárt világuk létezik; csakis a saját perspektívájukból képesek érzékelni a világot. Egy hároméves kölyök szintjén követelőznek, és a legkevésbé sem érdekli őket, hogy a másiktól mekkora áldozatot kérnek. Arra meg végképp magasról tesznek, vagy egyenesen képtelenek is rá, hogy kívánságaikat, észrevételeiket még be is csomagolják némi európai stílusba.

 

Világos, hogy Ukrajna rövidke történelme még nem tette lehetővé, hogy az ország kinevelje a maga Apponyi Albertjeit, akik még a nemzethalál torkában is képesek az emelkedett, senkit sem sértő, irodalmi szintű beszédre. Az is igaz, hogy 1991 előtt a Szovjetunió embertelen és barbár légköre sem igazán kínált táptalajt a kifinomult közéleti hangvétel kialakulásához. Ehhez nyugodtan hozzátehetjük, hogy a jelenkor politikai kommunikációjának általános színvonala is bőven hagy kívánnivalót maga után. Ha észak-keleti szomszédaink napjaink nyugati mintáját másolják, azzal sem jutnak messzire. Liz Truss brit külügyminiszter, majd kormányfő is lehetett úgy, hogy minden második mondata merő meggondolatlanság és hozzá nem értés. Annalena Baerback, a németek szerény képességű külügyminisztere még nála is durvább elszólásokat produkál; a minap közölte: "Háborúban állunk Oroszországgal." És hogy ne csak a nőket ekézzük: ott van Joe Biden, aki gyakorlatilag két értelmes mondatot nem képes kinyögni, de sokszor már felolvasni sem. Egy ilyen környezetben igazán üdítő kivételt jelentenek és komoly feltűnést keltenek azok a régi vágású diplomaták, akik még magukénak tudhatják a megfontolt, tiszta, elegáns beszédmódot.

 

Ma még senki sem tudhatja, mi lesz az orosz-ukrán konfliktus záróakkordja. Azt meg pláne nem, hogy mi lesz a Zelenszkij-kabinet sorsa. Ám egy biztos: ha Ukrajna a jövőben - politikai, gazdasági és kulturális tekintetben - Európához kíván tartozni, még elképesztő sokat kell fejlődniük. Nem csupán a felszínen megmutatkozó faragatlanság tekintetében, de a lélek barbársága terén is. Semmi sem áll olyan messze az Európai Unió alapeszményétől, mint az effajta indulatos, gyűlölködő, ultranacionalista tempó. 

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr1418038780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.06. 14:43:06

@alöksz róz:

"nyilván elsősorban rászorítani kéne szigorú előírások betartására"

úgy nehéz lesz, ha nincs környezetvédelmi minisztérium, és ami van, az is csak látszat
láttad a Kollektíva c. román dokumentumfilmet?

na kb, ilyenek a hatóságok is nálunk, csak még rosszabb lesz, mert a fidesz állandóan bevédi az aksigyárakat. azért nincs semmi, ha Gödön betemetik a kontrollkutat. szigorúbb előírások legyenek mi ? BAZMEG AZ ÁLLAM TÁMOGATJA A MÉRGEZÉST!
sokat nem érünk vele, ha lesz annyi gerinc a debreceni vízügyesben, hogy kénytelen lesz lemondani. vagy kirúgják. látom Gorján Ferencben a sprituszt, de ő még nem látja a folyamat végét. vagy csak korrupt?
főleg hogy ő azt hiszi a szürke víz, a tisztitott szennyvíz kell nagyrészben az aksigyártáshoz, na most a valóság meg az lehet hogy tiszta víz jó csak erre a technológiára, hisz elmondta az "emberarcú" palkovics (irónia, hisz k-ra nem érdekli az emberek élete és a környezetvédelem) hogy csak tiszta víz jó ide. ezt a RENGETEG tisztavízet beszennyezik, amikor pl csak hűteni kell, az aksielemeket, amik még a víz alatt is kigyulladnak. ezt a RENGETEG szennyezett vizet pedig nem kamionokkal fogják elszállítani, lehúzni se tudják a wc-n, hanem a sárgák lazán beleengedik a talajba, talajvízba, amiről "nagyon okosan" már te is elmondtad, hogy a víz folyik. tudod? tetszik érteni a problémát?

a debreceni vizet se tudja kezelni a városi vizesek, és a szenyviz ekkora kezelését sem.

megéri állami pénzen kitömni őket fél billióval ugye? hány év alatt térül ez meg az államnak, ha a dolgozók nagyrésze se lesz magyar?
1000 év ez is mint a belgrádi vasút? persze a kenőpénzeket elrakták ezek a patkányok, akiknek tapsikoltok ti agyhalottak.
az állam rossz gazda, ha hazaáruló patkányokat ültettek a gyeplők közé

reméljük van olyan fontos az aksigyár, hogy a fidióták is fellázadjanak az uraság ellen. de lehet hiába reménykedünk csak most kezdik a kampányt a fidesznél.
melyik fideszes akarna ballibsi, meg soros-ügynök lenni? naugye.
szerinted rájönnek ezek most már, hogy ha ők lehetnek ballibsik akkor végig hazudtak nekik? nem. inkább legyen aksigyár ami mérgez minket, csak rájuk ne mondja senki hogy balosok. itthon amúgy a jobboldal olyan ostoba, hogy fogalma nincs róla hogy valójában a jobboldal többsége is gazdasági balos, de ez se számít.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.06. 14:49:32

@Igazamvanvagyigazamvan?: amúgy a "tudomány" régen nem volt tudomány :) kóklerek és sarlatánok keveredtek tudományos gondolkodók közé, nem is kell visszamennünk az asztrológia, meg az asztonómia szétválasztásáig, elég Semmelweisig csak. meg Cameron Pattersonig

Sadist 2023.02.06. 16:31:07

@cvsvrs: "a szépségideál a populáció nagyátlaga. ami társadalmanként, koronként akár nagy eltéréseket mutat."

Kurvára nem. A szépségideál mindig is az egészséges, termékeny nő volt. Egy olyan korban és társadalomban, amiben az emberek nagy része alultáplált, nem az átlag volt a szépségideál, hanem pont a teltebb alkat.

2023.02.06. 21:10:59

@Sadist:
oké, az egészséges emberek nagyátlaga. és ilyen is sokféle van. koronként és élőhelyenként lehetnek nagyobb eltérések. és persze ki lehet átlagolni a teljes humán népességet. és úgy is kapunk egy képet. amit a többség tényleg csak átlagosnak tart és nem különösebben szépnek. a globalitást felülírja a biodiverzitás.

alöksz róz 2023.02.06. 22:24:10

@cvsvrs: te szavaztál rá, ne nálam reklamálj

alöksz róz 2023.02.06. 22:49:19

@cvsvrs: "a helyi iparűzési adó hozhat még pénzt." - nemcsak te vagy a világon, debreceni reformátusparaszt. de nagyra vagytok magatokkal.
van itt egy ország is körülötted, ha nem vetted volna észre. nemcsak helyi iparűzési adó van. nemcsak debreceninek lehet debrecen környékén dolgozni, hanem ott van a sok elmaradottabb területen kistelepülésen élő, aki nem talál a közelben munkahelyet, annak jó az aksigyár is. nemcsak a debreceni reformátusparaszt adózik, a vendégmunkás is ugyanúgy adózik és ugyanúgy vásárol a boltban. az építtető havernak is van rengeteg alkalmazottja akik fizetést kapnak az építésért. stb.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.06. 23:13:01

@tesz-vesz: amúgy az akksigyár szennyezett vizét hogy tisztítják meg?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.06. 23:16:12

@alöksz róz: nem az akksigyárral van a baj. Hanem a környezetszennyezésével.
Miskolc sem tud mit kezdeni az LKM- mel, mert rekultiválni kellene a talajt , azt meg senki nem fizeti meg.

alöksz róz 2023.02.06. 23:53:46

@Igazamvanvagyigazamvan?: olvasd mán el a kommentjét, mi a baja...

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 00:15:46

@alöksz róz: nem érdekel a kommentje, nem akarok beszállni az ő oldalán.

alöksz róz 2023.02.07. 00:31:38

@Igazamvanvagyigazamvan?: igazad van, sokkal jobb olvasatlanul bebüfögni valamit

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 08:18:39

@alöksz róz: a cikk az akksigyàrral kapcsolatos. Amit te írtál, az is. Erre az én felvetèsem önmagában is releváns. Tehát, én neked írtam, elolvasva azt, amit te hoztál fel témát.

2023.02.07. 08:42:38

@alöksz róz:
a 10+ ezer főt foglalkoztató kínai akkumulátorgyártelep a "lábszagú parasztoknak" kell? vagy kinek? előzetesen kérdezzék meg őket és ha kell, akkor legyen. ha nem, akkor nem.

a fideszben egy egyre szűkölő körben már tényleg nem marad semmi csak a führerprinzip. egy nyilvánvalóan elbaszott, népellenes dolgoknak tapsoltok mondván, hogy máshogy nem lehet.

2023.02.07. 09:00:32

@alöksz róz:
régesrég nem szavazok senkire. a kifogásolt beruházást 22 augusztusában jelentették be. mindenféle előzetes egyeztetés nélkül. a rendeleti kormányzással megszűnt az önkormányzati visszacsatolás. legfeljebb a pipogya polgármestert kérdezik meg, aki egy csak bábú, mint a legtöbb vezető fideszben. magát a fideszt, a debreceni fidesz önkormányzati képviselőit, a debreceni fidesz pártoló tagságát se kérdezte meg senki. a polgármester se. akinek ez dolga lenne. ezt a doktorminiszterelnök és körei döntötték el. így kerülhet be kósa helyére, mert kell valaki, akit bábuként mozgathatnak.

alöksz róz 2023.02.07. 11:36:35

@cvsvrs: "régesrég nem szavazok senkire." - van annak már egy éve is... most megijedtél hogy nem lesz vized, és ettől gyorsan elengedted a fideszességet. de van még aki emlékszik... ha a hűtővíz a visszahűtéskor nem érintkezik közvetlenül a levegővel, akkor az nem szennyezi el a levegődet. ha a sok köbméter átfolyó víz nem érintkezik közvetlenül az elsődleges hűtővízzel, akkor az nem mérgezi el a vizedet. (pakson is visszafolyik szépen a dunába.)

hogy mit csinálnak utána azzal a vízzel, megy-e a pocsékba az is, az már más kérdés. vagy hogy mit kezdenek a porszennyezéssel, hogy kezelik a vegyianyagokat.

alöksz róz 2023.02.07. 11:37:46

@alöksz róz: "vagy mi van ha kigyúl egyszer, azt el se lehet oltani." - vagy mi van ha kigyullad, el se lehet oltani. menekülj onnan

G. Nagy László 2023.02.07. 11:43:19

@Sadist:

"Kurvára nem. A szépségideál mindig is az egészséges, termékeny nő volt."

Ez pontosan így van. A természet - hívhatjuk akár Teremtőnek is - bölcs: mindig, minden kultúrában azt látjuk szépnek, ami egészséges.

(A mai woke-progresszív irányvonal nem csak azért megemészthetetlen, mert erőszakos, hanem tartalmát tekintve is; azt hirdeti: az a szép, ami torz, ami beteg, ami elfajzott. Ezt kevesek gyomra veszi be.)

alöksz róz 2023.02.07. 11:44:20

@cvsvrs: "a "lábszagú parasztoknak" kell? vagy kinek" - van a reformátusparaszt seggelyuka, akörül van a reformátusparaszt. a reformátusparaszt körül meg ott van az ország, de azt már nem látja, mert a seggelyuka betölti a látóterét.

a fidesz meg pont olyan, mint a reformátusok. makacs, saját magát nézi, képmutató, és nagyon szeret sikkasztani.

alöksz róz 2023.02.07. 11:47:00

@Igazamvanvagyigazamvan?: akkor köszönjük hogy feltaláltad a spanyolviaszt

G. Nagy László 2023.02.07. 11:49:43

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"G. Nagy jön a baromságával, hogy ösztrogén."

Számomra mindig megmosolyogtató, amikor valaki képtelen elfogadni a valóságot úgy, ahogy van, és inkább a tudományt tagadja meg, mint a a hitét, melynek az égvilágon semmi alapja sincs. Ennek az attitűdnek köszönhető, hogy még 2023-ban is a hülyék paradicsomában élünk. Ennek a hozzáállásnak a mérgező gyümölcse az is, hogy sokan még 100 millió véres gyilkosság után is hisznek a kommunizmusban. Ennek a mentalitásnak a hozadéka minden tekintélyelvű, beteg vallás is.

No de úgy élsz, ahogy akarsz. Tőlem hirdetheted a laposföld-elméletet is. It"s your business.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 12:52:22

@alöksz róz: "Ezen kívül az akkumulátorok elektródájának gyártásához használt N-metil-2-pirrolidon (NMP) nevű oldószer is megtalálható a vízmintákban, holott jelenléte nem normális a talajvízben. Az anyag Biztonsági adatlapja szerint bőrirritáló hatású, súlyos szem- és légúti irritációt okozhat, károsíthatja a magzatot.

Egy 2019-ben készült vizsgálati dokumentáció szerint a Samsung-gyár évente több mint 10.000 tonnát használ fel ebből az oldószerből. Az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer Samsung által szolgáltatott adatai alapján 2020-ban 354 kg N-metil-2-pirrolidon jutott a levegőbe.

A kutak vizébe úgy juthatott az oldószer, hogy a levegőből a talajra leülepedett anyagot a csapadékvíz a talajvízbe mosta. Közvetlenül nem valószínű, hogy a talajvízbe kerülhetett az anyag, mert ahhoz, hogy ilyen távolságban ilyen koncentrációban megmutatkozzék, nagy szennyező forrásnak kellene lenni a gyárban.

Samsung SDI, Göd
Az akkumulátorgyártáshoz szükséges lítium nyomelemként a dunai üledékek vizében is megtalálható alacsony koncentrációban, a gödi három kút vizében viszont ennél magasabb értékeket mértek. A lítium a biztonsági adatlapja szerint szintén egészségkárosító anyag"

De a kínaiak egészen biztos, hogy mindig, minden esetben maximális odafigyeléssel járnak el, különösen a környezetszennyezés terén. Lásd a kínai bányák.
Igen, ez spanyolviasz, nem én találtam fel, te viszont tagadod.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 12:55:37

@G. Nagy László: nem, kedves barátom, a mindenkori női ideál nem a te általad elolvasott egyetlen tudományos cikk alapján alakul. A társadalmi elvárások, a társadalom fejlettsége meghatározza a nőideált. Japánban például mást tart a férfi vonzónak, mint Brazíliában.
De ha ùgy gondolod, neked meghagyom a Down kóros néger asszonyokat.

alöksz róz 2023.02.07. 13:01:54

@Igazamvanvagyigazamvan?: na így már sokkal jobb, feltaláltad a spanyolviaszt és csatoltál hozzá egy szalmabábérvelést

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 13:08:46

@alöksz róz: " itt egy ország is körülötted, ha nem vetted volna észre. nemcsak helyi iparűzési adó van. nemcsak debreceninek lehet debrecen környékén dolgozni, hanem ott van a sok elmaradottabb területen kistelepülésen élő, aki nem talál a közelben munkahelyet, annak jó az aksigyár is. nemcsak a debreceni reformátusparaszt adózik, a vendégmunkás is ugyanúgy adózik és ugyanúgy vásárol a boltban. az építtető havernak is van rengeteg alkalmazottja akik fizetést kapnak az építésért. stb"

Erre reagáltam, Rózsika.
Kibaszottulbérdektelen, hogy Rózsa Sándor vállalkozása virágzik-e a kínai akkugyár kerítése mellett, ha a levegőbe és a talajvízbe mérgező anyag kerül.

G. Nagy László 2023.02.07. 13:08:57

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"nem, kedves barátom, a mindenkori női ideál nem a te általad elolvasott egyetlen tudományos cikk alapján alakul."

Kedves barátom, ötven év minden olvasmánya az, amit te "egyetlen cikk"-nek nevezel. Legalább négy-öt könyvet ajánlottam már a témában, de félsz ezeket kinyitni, mert a végén még meg kéne tagadnod a vakhitedet.

"A társadalmi elvárások, a társadalom fejlettsége meghatározza a nőideált."

Nagy lófaszt. Léteznek egyéni preferenciák: például minél inkább puszta szextárgynak tekinti a férfi a nőket, annál inkább vonzódik a nagy és az extra nagy mellekhez. És a társadalom fejlettségét is az egyéni attitűdök formálják. De kurvára nem a társadalom formálja az egyén szexuális ízlését. Abszolút fordítva ülsz a lovon.

"Japánban például mást tart a férfi vonzónak, mint Brazíliában."

Szó sincs róla. MINDEN EZ IRÁNYÚ KUTATÁS ENNEK ELLENKEZŐJÉT IGAZOLJA.

"De ha ùgy gondolod, neked meghagyom a Down kóros néger asszonyokat."

Ez a te faszságod. Palvin Barbi a helyes megfejtés.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 13:20:37

@G. Nagy László: Palvin Barbi nem szép, vastag az orra és erős az álla.
Nem anya típus.
"Nagy lófaszt. Léteznek egyéni preferenciák: például minél inkább puszta szextárgynak tekinti a férfi a nőket, annál inkább vonzódik a nagy és az extra nagy mellekhez. És a társadalom fejlettségét is az egyéni attitűdök formálják"

Te szépen tökönrúgtad magad!
Ha egy férfi szextárgynak tekinti a nőt, akkor az társadalmi hatás miatt van. Mondjuk vallás( muszlim), vagy erkölcsi szabadosság( liberalizmus).
De! A japán nőknél abszolút nem jellemző a nagy mell és a nagy fenék.
Nem, Brazíliában nem azért volt államilag támogatott a mellimplantátum, mert férfi szervezetek tüntettek a parlament előtt, hogy nincs egy nő se az országban.
Nem, a guminő és a pornó nem azért terjedt el, mert nincs a fejlett országokban homokóra típus, hanem a társadalom technikai fejlettsége, erkölcsi normáinka változása hozta magával.
Nem, az ùjkor nőideálja nem azért volt keskeny felsőtestű, nagy fenekû, mert akkor ilyen volt a homokóra!
Nem, a Vénusz születése, az Ádám és Éva a paradicsomban nem azért ábrázolt apró mellû nőket, mert elrettenteni akarta a férfiakat!
Nem, a nagy kebel nem volt vonzó , egészen a XX. Század közepéig!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 13:22:46

@G. Nagy László: te, Palvin Barbit láttad már?
Keskeny szem, erős orr, erős áll, apró mell.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 13:24:28

@G. Nagy László: "Japánban például mást tart a férfi vonzónak, mint Brazíliában."

Szó sincs róla. MINDEN EZ IRÁNYÚ KUTATÁS ENNEK ELLENKEZŐJÉT IGAZOLJA"

Tényleg? Egy brazil férfi vonzódik a kiszedett szemöldökhöz, a fehér archoz, a keskeny szemhez?
Idiótaság!

alöksz róz 2023.02.07. 13:31:58

@Igazamvanvagyigazamvan?: na, hosszas szenvedés után sikerült eljutni oda, amit már először is javasoltam, ismerve a folyamatos szalmabábozáshoz való indokolatlan ragaszkodásodat: olvasd már el a kommentjét, amire ezt reagáltam

alöksz róz 2023.02.07. 13:34:06

@Igazamvanvagyigazamvan?: a brazil férfi vonzódik a fehér bőrhöz, mint általában a latin-amerikaiak.
a japán férfi vonzódik kerek szemhez.

a kiszedett szemöldök meg nem tudom hogy jön ide, az nem testi adottság

2023.02.07. 13:52:27

@G. Nagy László:
ha ez így lenne, akkor nem alakulna ki a biológiai sokféleség. hanem egyetlen típusú a nőiséget megatározó mitokondirum maradna fent, vagy lenne egyetlen uralkodó. lenne egyetlen domináns mt-dns vagy mt-dns csoport a humán populációban. és a világ népességének egészben ilyen nincsen.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.07. 13:53:59

@G. Nagy László: BREAKING NEWS!!!

Törökországban elszabadultak az indulatok: Amerika áll a földrengés hátterében?

www.vadhajtasok.hu/2023/02/06/torokorszagban-elszabadultak-az-indulatok-amerika-all-a-foldrenges-hattereben

ki kell lépnünk a nato-ból!!!!!

miért érzed különbnek magadat, aki bemondásra elhiszi, hogy 4 milliárdért templomokat építünk libanonban, ami a fideszesek szerint megfogja az migrációt majd?
bizonyíték ? tervek? számonkérés lesz? nem ugye? mert vallásos hittel hiszel nekik, mint egy szektában, nem pedig racionális alapon döntesz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.07. 14:15:24

@Igazamvanvagyigazamvan?: nyugaton vagy a kínaiak? szerintem nem ugyanúgy.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 14:16:38

@alöksz róz: nem ugyanarról beszélünk. G. Nagy szerint tudományos tény, hogy a férfiak csakis az ívelt szemöldök, rövid orr, duzzadt alsó ajak, kicsi áll kombót tartják vonzónak, mindez homokóra alakhoz, vékony bokával.
Szerinte a kor, a társadalom és a divat nem befolyásolja ezt.
A japán nőknél a szemöldök kiszedése, majd újra rajzolása volt sokáig divat, lehet, most ismét. Nálunk tetoválják.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.07. 14:19:11

@Sadist: kitiltottad már a felnőtteket az óvodádból?

milyen világ lenne már az, hogy az agyhalott óvodások tiltják ki a felnőtteket? ki felügyelne akkor rátok? :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.07. 14:20:02

@Igazamvanvagyigazamvan?: "amúgy az akksigyár szennyezett vizét hogy tisztítják meg?"

a link végéről néha érdemes levágni a sallangot, és akkor működik a válaszgomb rendesen

alöksz róz 2023.02.07. 14:24:14

@Igazamvanvagyigazamvan?: hát általában azokat tartjuk jó nőnek. palvin barbi is igen jóféle. szeme se szűk, orra se nagy amikor jól van sminkelve, a push-up melltartó is sokat dob

"A japán nőknél a szemöldök kiszedése, majd újra rajzolása volt sokáig divat, lehet, most ismét." - de gondolom ívesre rajzolták

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 14:24:51

@alöksz róz: elolvastam. Szerintem neki van igaza. A pillanatnyi gazdasági érdek ne írja fölül a hosszú távù elvárásokat.

Ráadásul meg tudod mondani, ez a kínai gyár meddig fog itt üzemelni?
Ha ez az akkumulátor technológia idejétmúlt lesz, mit fognak gyártani?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 14:26:43

@alöksz róz: ha jól van sminkelve??? Ezzel nekem adtál igazat. Ez társadalmi elvárás, a smink nem ösztrogénszint eredménye.
De, smink nélkül nincs Barbinak nagy, kerek szeme, az orra ben pisze, de vastag, az álla nem kicsi.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 14:28:22

@alöksz róz: a japán nők megintcsak nem az ösztrogénszintjük miatt rajzolták ki tussal a szemöldöküket.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 14:32:29

@G. Nagy László: " különböző kultúrákban általában eltér a szépségideál is. Azonban nemcsak abban vannak különbségek, hogy milyen alakot, arc- vagy épp orrformát, szemszínt tartanak szépnek: egyes helyeken brutális testmódosításokkal érik el a nők a vonzónak vélt külsőt.

Afrika egyes törzseiben például az asszonyok és a lányok egyre nagyobb tányérokkal a szájukban élnek, amelyek miatt nemcsak hatalmas fájdalmakat élnek át, de még a beszéd, az evés és az ivás is szinte lehetetlenné válik számukra. Tegyük hozzá néhány törzsnél a férfiak viselnek hasonlót, vagy más fájdalmas módon díszítik a testüket.

Az ajaktányér hagyománya
Az etióp surma és mursi törzsek lányainak 15 éves koruk környékén egy vágást ejtenek a szájukon, majd a nyílásba egy kisebb fadarabot tesznek, amit aztán egyre nagyobbra cserélnek, megnyújtva ezzel a bőrt"

Nesze neked, ösztrogén, meg duzzadt ajak!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.07. 14:45:26

@G. Nagy László: az ilyen ostobaságokról szerettek vitatkozni mi? bulvárszarokról, a komoly témától meg menekülsz mint egy gyáva kisegér.

csak agyhalottként még ez is természetszerűleg megy neked szarul, egy ilyen síkegyszerű témában.

amit te tudományosnak gondolsz, meg valóságnak képzelegsz, az nem tudomány és nem a valóság, valahogy a link lemaradt arról a nagy tudományos szarságról, még abban is kételkedem hogy az ösztrogén hogy vezetne pl nagy ajkakhoz, mikor az kizárólag rasszjelleg te nyomorult.

"mindig, minden kultúrában azt látjuk szépnek, ami egészséges."

mi a f*szt szalmabábozol már te nyomorult? a túlsúlyosok nagyon nem egészségesek!
nem ugyanazt látjuk szépnek, van akinek bejön Donáth Anna, Palvinvan, vagy a padödöd, van akinek meg nem.
persze sokkal több ember találja szépnek Monica Beluccit, mint geronazzo máriát. de olyan is van

ennyi a történet, mi a faszért kell ezen annyit rúgózni?

érvelési hibákból, félműveltségből, és téveszmékből áll a gondolati világod, persze egy jó adag nárcizmus is társul a jellemedhez, csak k-ra feleselgesen. mert nincs mire büszkének lenned.

a természetet nem hívhatjuk teremtőnek... boldog tudatlanság ugye? azért megmosolygatót neked hogy síkhülye vagy? másoknak meg k zavaró és idegesítő hogy ilyen önhitt analfabéta vagy.

"sokan még 100 millió véres gyilkosság után is hisznek a kommunizmusban."

sokan még 100 milliárd ellopása után is hisznek a fideszben. miközben már románia is gazdagabb nálunk, annyira elszegényedett az ország ebben a banánköztársaságban

Sadist 2023.02.07. 15:08:17

@Igazamvanvagyigazamvan?: Te annyira ostoba és befolyásolható vagy, hogy a dagadt nőktől áll fel a kukid, mert a woke korszellem azt mondja? Szar lehet neked.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.07. 15:10:22

@G. Nagy László: "inkább a tudományt tagadja meg, mint a a hitét, melynek az égvilágon semmi alapja sincs. Ennek az attitűdnek köszönhető, hogy még 2023-ban is a hülyék paradicsomában élünk."

de azért hívhatjuk teremtőnek a természetet ugye?
van baj a fejedben

és te miért nem számítasz hülyének? az nem elég hogy magadat nem tartod annak. és a szánalmas és alávaól közeged se ismeri fel az intelligenciát, ezt tudtad? nyilván nem.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 15:10:25

@Sadist: ezt honnan szeded? Mert nekem nem tetszik a Down kóros néger?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 15:19:01

@Sadist: azért elmondom, honnan indult: G.Nagy kinyilatkozta, hogy milyen az ideális nő. Ezt a hiányos leírást adta, miszerint: ívelt szemöldök, rövid orr, nagy, kerek szemek, duzzadt alsó ajak.
Bocs, ez teljesen megfelel a Down szindróma leírásának.
Látsz te itt olyat, ami arra utalna, hogy én a dagadt nőket kedvelném?

Aztán jött azzal, hogy homokóra test, vékony boka.
Ez pedig így megintcsak elégtelen info.
Mert ettől még lehet dagadt, például:
Hatalmas, lógó mellek, orbitális picsa, az a fajta, ami a deréknál hátrafelé polcot képez, hogy megáll rajta a sör, vastag comb, ökör térd, de vékony vádli, vékony boka.
G.Nagy leírásának megvelel. Valamint egy kövér néger asszonyénak is....

Szóval, honnan szedted, hogy a kövérekhez vonzódok???

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 15:20:57

@tesz-vesz: viszont, ha úgy olvasod, mint ars poeticát, akkor tökéletesen leírja a szaját magára jellemzô gondolkodást.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.07. 15:21:31

@G. Nagy László:

" minél inkább puszta szextárgynak tekinti a férfi a nőket, annál inkább vonzódik a nagy és az extra nagy mellekhez"

és ezt egyedül találtad ki vagy ez is abban a 4-5 nagyszerű könyvben volt?:

úgy érzem, te a könyveket összekevered a tud. publikációkkal, annyira ostoba vagy.
már feltűnt a múltkoriban is, hogy egy idióta íróra hivatkoztál amikor azt mondtad hogy szerelemben nincsenek csúnya, bántó szavak :) édes istenem. furcsa hogy te életképes vagy.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.07. 15:23:32

@Igazamvanvagyigazamvan?: csak nem veszi észre. a Dunning-kruger miatt olyan k magabiztosak a földbuta emberek is, ez az aleksz is nyugodtan tovább mérgezné a földeket, vizeket csak azért mert nitrátosak. elképestzően buták, de nem veszik észre.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.07. 15:29:15

@G. Nagy László: "A természet - hívhatjuk akár Teremtőnek is - bölcs"

te vagy az a coelhó is, mi? hát ha bölcs hogy egész fajokat irthat ki a környezet ("természet") mert nem elég hosszú a nyaka (lásd zsiráf-evolúció), akkor hitler is lehet bölcs, nemigaz?

már az is k ostoba, kisiskolás, mikor állatokat ruházunk fel emberi tulajdonságokkal,
hát mégha elvontabb fogalmakkal tesszük ugyanezt.

(nyilván nem érted a zsiráfos részt. véletlenül se kérdezz rá, de nyugodtan megteheted, tudjunk hogy buta vagy. már nem égsz le jobban)

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 15:33:36

@tesz-vesz: mivel a természet nem bölcs, ezért kell az Isten.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 15:40:32

@G. Nagy László: "
Nagy lófaszt. Léteznek egyéni preferenciák: például minél inkább puszta szextárgynak tekinti a férfi a nőket, annál inkább vonzódik a nagy és az extra nagy mellekhez"

Amúgy te normális vagy? Folyamatosan mondasz ellent önmagadnak.
Ha a férfi szextárgynak tekinti a nőt, akkor lényegtelen az ösztrogén, ugyanis a férfit nem a fajfenntartás, hanem a személyes kielégülése vezeti. Tehát nem működik a nagy mell, jó anya gondolatmenet.
Ezzel szemben, a matriarchális társadalmaknál nem figyelhető meg az ellenkezője sem.
Az pedig irreleváns, hogy egyéni preferencia, ha a szépségideálról beszélünk.
Gyilkosan buta vagy.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 15:41:44

@G. Nagy László: ja, és nem, a természetet nem hívhatod Teremtőnek!!!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.07. 15:46:04

@Igazamvanvagyigazamvan?: én is voltam vallásos régen, mikor még nem használtam eléggé a fejemet:

kkbk.blog.hu/2019/07/07/az_ateizmus_apologiaja

ez jobb mint a Dagályos Dawkins,
Viola Zoltán Nagy Ateista könyve is jó amúgy, csak túl hosszú

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.07. 15:53:14

@Igazamvanvagyigazamvan?: ez a nyomorult nem ismeri a logikát. nem lenne baj, ha közben válaszolna a kérdéseimre, de mivel nem teszi, égy úgy szól le engem, ezért nagyon felmérgesít az értelmtlen gügyögésével. persze én vagyok szerinte a hülye hogy felidegesít ha felnőtt emberek úgy gondolkoznak mint egy óvodás.

és az amit előadott arról hogy orbán miért támogatta ukrajna nato-tagságát? azért támogatta mert nem tudta mi erről putyinnak a véleménye :D :D te atyaúristen.

ott gondoltam rá hogy ennyire ember nem lehet buta, biztos hogy trollkodik valami megafon-csoport tagjaként. de lehet hogy mégis ennyire buta, és még arra se méltatja magát, hogy tisztázza a saját nevét!

nála a hazugság "csak szavak", de akkor nem értem miért baj hogy gyurcsány hazudott, azok is csak szavak voltak, nemigaz?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 16:07:06

@tesz-vesz: jó, amit linkeltél, kösz. Különösen a Venn diagramot lehet böngészgetni.
Látod, Orbán ezért kiváló politikus. Rájött, mi az a választói tömeg, amelyik a legkönnyebben befolyásolható.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.07. 16:14:48

@Igazamvanvagyigazamvan?: hát igen, a legutóbbi választás IQ-teszt volt, és a magyar társadalom nem ment át rajta. ez volt eddig a legkönnyebb választás, de hiába ha minden generációnak újra és újra el kell magyarázni pl hogy a mi hazánk miért a fidesz szatellitpártja. vagy hogy mi a baj gyurcsánnyal, orbánnal.

végre valaki aki értékeli a posztom, meg érti, ha vitáznál nyugodtan írd be oda, így tudom fejleszteni színvonalat.

G. Nagy László 2023.02.07. 23:42:26

@cvsvrs:

"ha ez így lenne, akkor nem alakulna ki a biológiai sokféleség. hanem egyetlen típusú a nőiséget megatározó mitokondirum maradna fent, vagy lenne egyetlen uralkodó. lenne egyetlen domináns mt-dns vagy mt-dns csoport a humán populációban. és a világ népességének egészben ilyen nincsen."

Ez egy meglehetősen szűk látókörű megállapítás, amely figyelmen kívül hagy hat fontos szempontot:

1. A szexuális szelekció (mi tetszik a másik nemnek) már önmagában is elképesztő sokféleséget képes teremteni. Ha a pávalánynak a hosszú és díszes pávafarok jön be, úgy a hímek farka idővel egyre hosszabbá és egyre díszesebbé válik. Idővel kirostálódnak a szürkék és jelentéktelenek, de egy adott időpillanatban igen változatos állományt fogsz találni az adott fajon belül e dinamikának köszönhetően.

2. A biológiai sokféleséget nem csupán a szexuális szelekció , hanem a természetes szelekció is formálja. Ezek sokszor egymással szemben hatnak. Hiába tetszene a szarvaslánynak a hímek gigantikus méretű agancsa, ez egy bizonyos méret felett a túlélés ellen fog hatni. Ugyanígy: hiába tetszene a férfiaknak a hatalmas mell, ha a nőknek megfájdul a háta tőle.

3. Nem veszed figyelembe azt sem, hogy léteznek olyan ismérvek, melyek a termékenység szempontjából indifferensek: például hajszín, szemszín. Ezek is elképesztő sokféleséget teremthetnek. Amíg a homokóra alkat ösztönösen bejön minden egészséges férfinek, szemben a kövérséggel és az anorexiás alkattal, úgy a szőkék nem feltétlenül élveznek előnyt a barnákkal szemben. Mindkettő lehet tökéletesen egészséges, termékeny, vonzó.

4. Nem veszed figyelembe azt a szomorú tényt sem, hogy nem mindenkinek jut olyan társ, amilyet szeretne. Az emberiség nagyobb hányada erős kompromisszumokat köt a párválasztáskor, és olyannal vállal közös utódot, akivel soha nem tenné, ha nagyobb mozgástere volna.

5. A homo sapiens az egyetlen faj, amely szociális hálót biztosít a szerencsétlen genetikájúak számára is, elősegítve az ő szaporodásukat is. Az állatvilágban az életképtelenek elpusztulnak, a béták alig-alig szaporodnak.

6. És végül: Mindenkinél előfordulhatnak látens gének, mutációk, torzulások, betegségek.

Biztos vannak más szempontok is, de ez mindjárt hat, mely elég is ahhoz hogy magyarázza a biológiai sokféleséget. Kurvára nem azért ennyire vegyes az emberi populáció, mert ugyanannyian akarják leteperni Falusi Mariannt és Palvin Barbit. Ezer férfiből nem találnál hármat sem, aki az előbbit választaná.

G. Nagy László 2023.02.08. 00:54:36

@Sadist:

"Te annyira ostoba és befolyásolható vagy, hogy a dagadt nőktől áll fel a kukid, mert a woke korszellem azt mondja? Szar lehet neked."

Ha valaki ennyi hülyeséget hord össze, úgy az lenne a tisztességes, ha legalább felfedne valamit a hátteréről. Halvány fogalmam sincs @Igazamvanvagyigazamvan?: neméről, a koráról, a preferenciáiról. Lehet, hogy

A) egy kövér nő, aki frusztrált, mert senkinek sem kell,

B) egy olyan férfi, akinek bányarém a felesége,

C) egy végtelenül perverz alak, aki így akarja igazolni groteszk ízlésvilágát.

Azt semmiképpen sem gondolnám, hogy egészséges, erős libidóval bíró férfiemberről volna szó. Olyan téveszméket senki nem ír le, ami már saját magát vizsgálva sem állja meg a helyét.

G. Nagy László 2023.02.08. 01:20:56

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Ha a férfi szextárgynak tekinti a nőt, akkor lényegtelen az ösztrogén, ugyanis a férfit nem a fajfenntartás, hanem a személyes kielégülése vezeti."

Tényleg idióta vagyok, hogy szóba állok veled, de ekkora ostobaságot azért mégsem hagyhatok szó nélkül.

Úgy kommunikálsz, mint aki semmit nem ért a világból. De tényleg. Nem csupán arról van szó, hogy nem ismered a biológiát és irtózol is attól, hogy megismerd, de mintha a férfiak működését sem ismernéd. Tényleg az az érzésem, hogy vagy nő vagy, vagy aszexuális, vagy totál perverz. Baszki, egy férfit MINDEN ESETBEN a szexuális drive vezeti! Nagyon ritka az, hogy a gyermeknemzés a cél, és vágytalanul csakis erre koncentrál az ember. Mindössze két gyerekem van, de bizonyosan túl vagyok legalább kétezer aktuson. Soha szex közben még nem jutott eszembe sem az ösztrogén szó, sem egyéb más hormon neve, fogalma, létezése. Ez egész egyszerűen nem így működik. A különböző hormonok (például az ösztrogén) jelenléte vagy hiánya látványosan formálja a nőt, akit megkívánunk, vagy épp taszítónak tartunk. NEM AZ ÖSZTROGÉNT kívánjuk meg, hanem a nőt, akit sok egyéb hatás mellett (genetika, sport, diéta, lelkület) az ösztrogén is olyanná formált, amilyen lett. A természet csodája az, hogy az egészségeset látjuk szépnek. Ilyen értelemben az ösztrogén kettős funkcióval bír: szerepe van a szaporodásban és egyúttal vonzóvá is formálja a nőt. Vagyis szó sincs arról, hogy az ösztrogén lényegtelen lenne, csak azért, mert nem lesz minden aktusból gyerek. Nem is értem, hogy tudsz ekkora baromságokat leírni úgy, hogy miközben gépeled, nem szólal meg a fejedben a vészcsengő. Egészen siralmas, hogy egy felnőtt embernek ezt ilyen szájbarágósan kell elmagyarázni. (Ha csak trollkodsz, úgy bitang jól csinálod.)

2023.02.08. 08:04:37

@G. Nagy László:
nem arról van szó, hogy nincs szépségideál. hanem arról, hogy vélhetően ideáltípusok vannak. ami szerinted lehetetlen. skandinávoknál nem feltétlen palvi barbi a nőideál, vagy a vatikánban, vagy latin amerikában, vagy izraelben. legfeljebb annyi mondható, hogy palvin barbi az egyik.

aztán erre mondhatod, hogy vatikánt hagyjuk ki. hiszen egy aszexuális férfi gyülekezet ebből a szempontból nehogy már számítson. és a többi is csak kulturális hatás. indiában valójában minden férfi palvin barbira vágyik, csak egy ilyen szépség nem jut nekik abban a nagy országban. ha palvin barbi elmenne indiába, akkor valószínűleg nem hevernek a lába elé a férfiak. és a papok nem mondanák azt, hogy íme az istennő. hanem azt mondaná az indiai férfiak többsége, hogy szép-szép, de az ő hindu istennőik még szebbek számukra. apforidité és vénusz ábrázolások is meglehetősen különbözők. többnyire egészséges szép nők. csak éppen nem egyformák.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 08:48:18

@G. Nagy László: húha, te tényleg nem vagy képes absztrahálni?
A férfi minden nőre rá fog gebedni, ha olyanok a körülmények. A szépségideál társadalomfüggő.
Amit írtam: te Palvinnal jössz, aki nem felel meg a TEÁLTALAD leírt kívánalmaknak.
Azt pedig teljesen ignorálod, hogy minden kormak megvolt a szexistennője, és az koronként változott.
Te tényleg sosem láttál festményeket, amik nőket ábrázolnak?
Ja, tudom, homokos, nőgyűlölő perverz festette mindet.

Amit el akartam neked mondani: a leírásod nem pontos. A leírásod egyetlen pillanat eseményét rögzíti .
Nem lehet levonni àltalános szabályt egyetlen kultúrkörben végzett felmérésről. A tudományra hivatkozni, miközben izlésről beszélsz, eleve butaság.
Az ösztrogén sok mindenért felelős, de az egészségért pont nem. De abba belegondoltál már, hogy amennyiben egy férfit az ösztönei vezérelnek( fajfenntartási ösztön, mondja a TUDOMÁNY), akkor sosem érdekli, homokóra-e, és duzzadt-e az alsó ajka?

Sikerült eljutnod, hogy megèrtsd, amit ki akartam hangsúlyozni? Folyamatosan ellentmondasz magadnak, mert a véleményed valamilyen felső entitás kinyilatkozására alapozod, legyen az Isten, Orbán, tudomány.
De felületesen fogalmazod meg, ezért nincs koherencia a mondandódban.

Tehát, most azt mondtad: egy férfi akkor kíván meg egy nőt, ha egészséges, azaz, ösztrogén. Előtte azt mondod, miért hozom fel az ösztrogént, a férfi nem arra gerjed.
Ezzel mintha azt sugallnád, hogy az egészséges nő ösztrogénnel teli, ami azt jelenti, hogy úgy kell kinéznie, ahogy leírtad.
Akkor szerinted Palvin nem egészséges.
Margot Robie sem.
Viszont Woopie Goldberg tökéletesen megfelel a leírásodnak...

G. Nagy László 2023.02.08. 09:19:57

@cvsvrs:

"nem arról van szó, hogy nincs szépségideál. hanem arról, hogy vélhetően ideáltípusok vannak."

Ez nemhogy nem lehetetlen, de pontosan erről beszélek én is. Abszolút egyetértünk.

"többnyire egészséges szép nők. csak éppen nem egyformák."

Ez a lényeg. Egészséges, szép nők. Claudia Schiffer épp úgy lehet szépségideál, mint Anne Hathaway vagy épp Palvin Barbi. Falusi Mariann viszont a világ egyetlen kultúrájában sem lesz soha szépségideál. Termékenység szempontjából totál mindegy, hogy a nő szőke, vagy barna. De a homokóra alkat (2:3 derék-csípő arány) elengedhetetlen, ahogy az arc szimmetriája is lényeges fittségjelző. Brazíliától Japánig nem találsz olyan egészséges férfiembert, aki a vastag bokára, vagy a tejeszacskó-mellre gerjedne. Genetikus kódolás, semmi köze társadalmi elváráshoz, divathoz, kultúrához.

G. Nagy László 2023.02.08. 09:31:26

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Felesleges írnom bármit is, mert lepereg rólad minden információ, két perc múlva megismétled ugyanazt a hülyeséget.

"De abba belegondoltál már, hogy amennyiben egy férfit az ösztönei vezérelnek( fajfenntartási ösztön, mondja a TUDOMÁNY), akkor sosem érdekli, homokóra-e, és duzzadt-e az alsó ajka?"

Ugyanerről beszélek. Egy magamfajta tuskó férfi annyit érzékel, hogy merevedése van és dugni akar. Semmi többet. Odáig eljut, hogy a nőnek tökéletes a segge, formásak a lábai és figyelemreméltó dudákkal bír. De nem tudatosul benne, hogy ez a termékenység-jelzők miatt van így. Pedig igen. A vonzódás ösztönszinten zajlik, nem a tudat szintjén. Épp ezért nem fogja tudni átírni egyetlen idióta woke-progresszív sem e mélyen beágyazott genetikai programot. Jöhetsz te is a hülye és alaptalan relativizálásoddal, nem fogsz tudni változtatni a gének diktálta évezredes ösztönökön.

Arra nem válaszoltál, hogy mi a te személyes történeted, amely ennyire félrevisz téged.

2023.02.08. 09:45:20

@G. Nagy László:
ez errefelé a helyi női kézilabda csapat. szerintem balról harmadik lány a legszebb. balról az első kettő is szép. a harmadik viszont gyönyörű. a legkevésbé szép az alsó sorban jobbról a harmadik. a kapus. viszont ő tűnik a legokosabbnak. és mellette jobbra ülő lány is nagyob szép és ő tűnik leglelkesebbnek.
dvsckezilabda.hu/wp-content/uploads/2022/12/csapat_ulo_hd-1024x576.jpg
a csapat négy új érkezője. balról az első a legszebb véleményem szerint. viszont ő a leggyengébb fizikumú. ami a termékenység szempontjából lényeges szempont.
dvsckezilabda.hu/wp-content/uploads/2022/02/negy_uj_erkezo_2022-1024x571.jpg

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 09:52:42

@G. Nagy László: nos, miért vinne félre az én személyiségem? Mert azt írtam, hogy a kritériumaid túl leegyszerűsítettek? Mert rákérdeztem, mit jelent az, hogy vékony boka?
185 cm , 87 kg, sötétszőke, kék szemű, fehér bőrű férfi.
Az, hogy te neked mi a preferenciád, nem jelenti az origót minden társadalom minden férfi tagjának. Az, hogy nekem nem jön be sem az ázsiai, sem az afrikai nő, nem jelenti, hogy egy néger, vagy sárga férfiak között végzett felmérésnek engrm kellene igazolnia.
Számomra Caterine Deneuve sokkal vonzóbb, mint Anita Ekberg, vagy Mariline Monroe.

G. Nagy László 2023.02.08. 09:55:25

@cvsvrs: A nagy csapatfotón szinte mindenki átlagos, nincsenek kiugró szépségek, vagy bányarémek.

Az újonnan érkezők közül a két középső vállalhatatlan, az első viszont igazi bombázónak tűnik. A fizikuma pedig messze a legtökéletesebb az anyasághoz.

G. Nagy László 2023.02.08. 10:03:17

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"185 cm , 87 kg, sötétszőke, kék szemű, fehér bőrű férfi."

Várjál, ez én vagyok... De tényleg.

"Számomra Caterine Deneuve sokkal vonzóbb, mint Anita Ekberg, vagy Mariline Monroe."

Egyetértek, de én kifejezetten a barnákra mozdulok. Anne Hathaway, Sophie Marceau - ez az én világom.

"Az, hogy te neked mi a preferenciád, nem jelenti az origót minden társadalom minden férfi tagjának."

Ez is igaz. De én is pont annak a pincérlánynak bámulom meg a fenekét, mint a többi 90 srác a pókerteremben. Mert vannak olyan szegmensei, paraméterei a szépségnek, melyek kultúrafüggetlenek, együtt csettintünk rá Tokiótól Rióig.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 10:03:34

@G. Nagy László: mellesleg számomra a legszebb Michelle Pfeiffer volt, pedig nem olyan homokóra alkat, mint Woopie Goldberg, akinek ívelt a szemöldöke, rövid az orra, duzzadt az ajka, kicsi az álla , homokóra, vékony bokával.
Meghagyom neked...

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 10:07:47

@G. Nagy László: Rióban például a nagy fenekű, húsos combú feszes bőrű félvér nő a szépségideál. Tokióban a fehér bőrű, kislányos alkatú.
A brazil szórakozni akar, a twerkelést imádja, a japán meg uralkodni akar, a szenvedős sikongatásokra gerjed.
Nem, Anne Hathaway egyiket sem testesíti meg.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 10:09:54

@G. Nagy László: bocs, Claudia Schiffer nrm2:3 arányú. És szerintem nem is szép. Túl csontos.

2023.02.08. 10:10:02

@G. Nagy László:
oké, csak látatlanban bemondom azt az y kromoszóma markert, ami jellemez. a férfiak egy része a nemi kiegyensúlyozottságban érzi jól magát. olyan közösségben nagyjából azonos számú a férfi és a nő. uniszex kultúrát hirdet. a férfiak és a nők szerepet cserélhetnek a háztartásban. és van akit ettől a hideg ráz. mert nemi kinegyensúlyozatlanságban érzi a legjobban magát. vagy nagyon sok férfi társaságában, vagy úgy, hogy saját magán kívül egyáltalán férfi se, hanem csak nő és az az övé. ez a hímsoviniszta. és van olyan egyenes férfiági genetika, amelyik aszexualitás. abban a körben a szexualitás tanult magatartás. a szexuális igény csekély. a műveltség megszerzése szempontjából előnyös.

értem, hogy most a hímsovinizmus visszaszorulóban van. és magyarországon most inkább a skandináv társadalom lehet a mintaadó. (orbán bukása után majdnem biztosan). a magyar mainstream kultúra aszexuális, vágyakozó, keresztényi. miközben a népesség jelentős része a negyed-ötöd unokatestvérét veszi el vidéken. a magyar populáció meglehetősen belterjes. trianon óta különösen. buda tűnik a legbelterjesebbnek. szinte mindenkinek valakinek a valakicsodája. gyakran harmad, negyed unokatestvérek házasodnak.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 10:13:28

@G. Nagy László: de hidd el, Józsi bácsinak Palvin egy fejletlen gyereklány, nem asszonynak való, nem tud behozni két vödör moslékot a disznóknak. Józsi bácsi azt szereti, ha az asszonyon van mit fogni. Palvin amúgy sem felel meg a kritériumaidnak. Nem ívelt a szemöldöke, nincs nagy, kerek szeme, rövid orra, az álla is túl erős, mellei apróak, inkább felejtsd el, mielőtt perverznek néznek.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 10:17:08

@tesz-vesz: kösz a meghívást! Egy esetben fogadom el, ha hozzászólásomat nem veszed támadásnak, mint ez a félművelt gecinagy.
Mellesleg a blog címe kiváló : téveszmék
...Freud igazolva.

G. Nagy László 2023.02.08. 10:29:54

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Rióban például a nagy fenekű, húsos combú feszes bőrű félvér nő a szépségideál."

Írd be a keresőbe bármilyen nyelven, hogy brazil fenék. Szép, kerek hátsókat fog hozni százszámra, nemigen lesz húsos combú találatod.

2023.02.08. 10:46:45

@G. Nagy László:
az első lánynak a vidékies anyasághoz túl gyenge a fizikuma. a szépséghez gyengébb, a termékenységhez erősebb fizikum szükséges. az anyasághoz kisgyermekkorban nagyfokú lelkesedés szükséges. és sokakat vonz a nők okossága.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.08. 11:05:41

@Igazamvanvagyigazamvan?: ez az ember elképesztően buta. de okosnak hiszi magát

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.08. 11:09:22

@G. Nagy László: szeritnem te olyan buta vagy hogy nem tudsz különbséget tenni a nők széles csipője, meg a homokóra alkat között... tudományosan persze minden nőnek szélesebb a csipője, mint a férfinak te marha. de az nem homokóra alkat! mert

hol vannak a tudományos hivatkozások, publikációk? amik

fogalmad nincs mi az hogy tudomány, ne használd a szót! főleg aki kijelenti félművelt Coelhó-Ezópuszként hogy "a természet bölcs".

ezek megint valami szépirodalmi fikciós művek?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.08. 11:11:07

@G. Nagy László:

*mert az két külön jelentésű szó

*amik bebizonyítják hogy az ösztrogén felülírja a rasszjegyekért, külsőért felelős DNS-t? ugyanis ezt állítottad, csak nem jöttél rá erre.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.08. 11:25:42

@G. Nagy László: habony kaszinójába jártok? szima gáboréba?

az egyik olyanba amit a ostoba hadügyminiszter eladott? vagy még mindig van szali bobrának?

jó társasággal jó a póker, amúgy a primitív játék, nem véletlen hogy azt űzitek, és még büszke is vagy rá.

G. Nagy László 2023.02.08. 11:29:04

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"mint ez a félművelt gecinagy."

Megtisztelsz.

G. Nagy László 2023.02.08. 11:31:07

@cvsvrs:

"a termékenységhez erősebb fizikum szükséges."

Téveszme. Egy ötvenkilós, kilencven-hatvan-kilencvenes csajszi ideális anyuka.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 11:58:11

@tesz-vesz: a legrosszabb párosítás. Lehet, hogy NER pozitív?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.08. 12:00:28

@Igazamvanvagyigazamvan?: persze hogy nem veszem támadásnak, az ellenvélemény fejleszti az én agyamat és gondolkodásomat is, erre még ezek a fideszesk agyhalottak nem jöttek rá.

a posztot is pont emiatt egészítettem ki állandóan, mert vitatkoztam vallásosokkal, én magam is az voltam régen, tehát a régi önmagamat is ostorozom, ha találsz kissé nyers kifejezéseket a vallásosokra.

az analitikus gondolkozás ilyen. önkritikát is tartalmaz, a saját véleményünket is tudni kell felülbírálni.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 12:01:24

@G. Nagy László: "
Téveszme. Egy ötvenkilós, kilencven-hatvan-kilencvenes csajszi ideális anyuka.
válasz erre:

Nem. Ha terméketlen, nem az. Ha a mellei kifejletlenek, nem az. Ha paranoid skizofrén nem az. Rengeteg feltételnek kell megfelelni, hogy ilyet kijelenthess.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.08. 12:02:20

@G. Nagy László: a természet akkor is bölcs, amikor VÉLETLENSZERŰ mutációk lesznek hosszútávon életképesek? :D bölcs , mert VÉLETLENSZERŰ a mutáció!

nem érted, mi? a zsiráfos példán azóta gondolkozol mert nem érted? :)

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 12:07:05

@G. Nagy László: nos, úgy látom, te félreérted a dolgokat. Brazil fenék címen a fenékfeltöltést hozza fel a kereső.
Nem, írd be, hogy riói karnevál. Vastag combokat fogsz találni. Nem kövér, hanem feszes , de vastag combokat. Tudod, genetikailag szinte kizárható a nagy fenék, vékony comb kombó.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 12:15:23

@tesz-vesz: én értem a zsiráfot! Isten háziállatnak teremtette a bérházi lakóknak. Simán lehet etetni az első emeletről is!
Amikor loggiás lakásban laktunk, teljesen világossá vált, hogy kutya helyett tehenet kell tartanunk. Az ablakon át lehet etetni, az ajtónál meg fejni, a trágyát pedig ki lehet slagozni a mellvéd alatt.

2023.02.08. 12:52:18

@G. Nagy László:
vidéken nem feltétlen ideális. azt mondják, hogy még lyány. nem asszonynak való. young. gyenge-

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.08. 13:27:49

@Igazamvanvagyigazamvan?:

valahol legbelül tudja, hogy túlságosan buta, azért nem válaszol a kommentjeim lényegi részeire.

kib. lusta, a pártközpontból ill CIVIL alapítványból sem azért fizetik hogy kommentet írjon, hanem csak blogposztok írásaiért, lehet nem is tud gépelni, hanem lediktáltatja valakivel, azért fájdul meg az ujja a kommentek írásakor.

pár felvetésemen még mindig gondolkozik szerintem ÉS NEM ZAVARJA hogy nem tud dűlőre jutni, azért nem válaszol. ennyire ostoba csak.

ha meg nem olvassa, miközben érdekes korábban megdicsérte pár felvetésemet, biztos besokkalt hogy annyiszor lehülyéztem, de ha visszahülyéz attól még neki nem lesz igaza.
csak egy kib gügyögő óvodásnak néz ki tőle. és nem zavarja! saját nevén kommentel és nem akarja tisztára mosni a nevét!

becsülete sincs!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 14:26:29

@tesz-vesz: azt hiszem, ezt tanítják nekik. Nem csak G.Nagy használja ezt a technikát, ez általános. Az érdemi részre nem reagálunk, kiragadunk egy mondatot, avagy a példát támadjuk.
Amikor a GDP-ről beszélgettünk, az import banán példát támadták. Persze az is lehet, hogy egy majomnak ez jut el a tudatáig.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 14:27:46

@tesz-vesz: igazad van, tele önellentmondással, és nem veszi észre.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 14:33:59

@G. Nagy László: ja, és kimondottan hetero vagyok, a homoszexualitás taszít. Sőt, nem hiszem, hogy 16 év alatt rámozdulnék egy lányra, bár engem nem csak a külső vonz, szemben veled, sokkal többre tartok egy okos, de nem gülü szemű, pisze orrú nőt, mint egy tökéletes arányú plázacicát, plasztikázott mellekkel, brazil fenékkel, akinek a száján a legértelmesebb dolog, ami kibukik a sperma.

Glokta 2023.02.23. 22:37:55

@G. Nagy László: "Sokkal furább az, hogy Szijjártó és Orbán kommunikációs stílusát egy kalap alá veszed az ukrán beszédmóddal. "Ugyanezeket a kommunikációs hibákat" - írod. Baszki, csak egyet említs az elmúlt 12 évből! csak egyet!!"

Talán mert Magyarország - szemben Ukrajnával - nincsen háborúban, orosz támadás alatt. A dnyiprói polgármester városát bombázzák, nem meglepő, hogy kiakad és soviniszta szöveget nyom, ha a magyar miniszterelnök senkiföldjének nevezi a helyet, ahol él.

Az persze gáz, hogy egyes magyar ellenzékiek a polgármester szövegét osztják, mert ezek szerint ők gyűlölik a magyarságot.

fkv.119 2023.04.08. 03:58:41

Ahogy a lengyelek támogatása teljesen érthető (Katyn), úgy a mi távolmaradásunk is (Kárpátalja). Az ukránok saját maguknak okozták a magyar ellenállást, ők rendeznek rendszeresen pogromokat a magyarok ellen, döntik le a Turul szobrainkat a vereckei hágónál. Mindezt úgy hogy aztán meg velünk akarnak együtt lenni az EU-ban. Mégis hogyan? Nem gondolkodtak még el azon, hogy nem szarunk az asztalra? Szerintem az oroszok és az ukránok kölcsönösen megérdemlik egymást, és az lesz a legjobb, ha minél nagyobbak lesznek a veszteségeik, hogy el tudjanak majd gondolkodni azon megérte-e mindenkinek beugatni. Az oroszokkal is azt tették, mint a kárpátaljai magyarokkal, csak elfelejtették, hogy ők nem egy 10 millás, szanaszét trianonozott ország, hanem no. 1 atomhatalom.
süti beállítások módosítása