téveszmék

téveszmék

"Kifogástalan az ukrán diplomácia"

2023. február 02. - G. Nagy László

zsele.jpeg

 

"A háborút megelőzően az ukrán kormány az egyik legrosszabb volt a világon. Korruptak, és néhány gazdag ember vezeti az országot." - Így fogalmazott pár napja Bill Gates az ausztrál Lowy Institute vendégeként. Jó látni, hogy van azért olyan amerikai pénzember, aki mer kibeszélni a kánonból. Az átlagos politikafogyasztó persze aligha lát be az ukrán közélet kulisszái mögé. Bár talán nem is szükséges: már a felszín is mindent elárul. Úgy tűnik: ebben az országban nem találni egyetlen valamirevaló diplomatát sem, aki képes lenne az elemi udvariasság szabályai szerint kommunikálni.

 

Még 2019-ben történt, hogy a kijevi NewsOne élő adásában Szergej Melnicsuk ukrán parlamenti képviselő kijelentette: "A 128-as dandárnak két óra elegendő, hogy a Balatonig hatoljon." Mindezt arra a kérdésre válaszolva: mi lenne, ha Kárpátalján népszavazást írnának ki, hogy az ott élők melyik országhoz szeretnének tartozni?

 

Emlékszünk még Andrij Melnykre is, aki berlini nagykövetként "sértődött májas virsli"-nek nevezte Olaf Scholz német kancellárt, majd seggfejnek a Bundestag külügyi bizottságának elnökét. Mindezek után védelmébe vette a hírhedt nacionalista Sztepan Bandera személyét. Az ukrán külügyminisztérium ekkor hivatalos közleményben határolódott el nyilatkozatától, de azért nagy haragszomrád nincs, Melnyk felfelé bukott: tavaly november óta külügyminiszter-helyettes. Most épp tengeralattjárót követel Németországtól.

 

Felidézhetjük Ljubov Vaszilivna Nepop esetét is, aki budapesti nagykövetként nem egyszer minősíthetetlenül nyilatkozott a magyar kormányzatról. Egy kirohanásában a nácikkal való üzleteléshez hasonlította a döntést, mely szerint hazánk továbbra is vásárol gázt az oroszoktól.

 

No de fejétől bűzlik a hal: Zelenszkij sem ad sokat a protokollra. Még a magyarországi választásokat megelőzően szólalt meg ilyenformán: „Figyelj, Viktor, tudod, mi megy most Mariu­polnál? (...) És habozol, hogy átengedd-e a fegyvereket vagy sem? És habozol, hogy kereskedj-e Oroszországgal vagy sem? Nincs idő tétovázni.”

 

És most itt a legújabb gyöngyszem, ezúttal Borisz Filatov, Dnyipro polgármesterének tollából. Orbánt "ribancarcú"-nak nevezi, majd így folytatja: „a trianoni békeszerződés csak büntetés volt az állatias történelmi tetteitekért”. Végül jön a már-már szokásos fenyegetőzés: "Teljes erkölcsi nullának kell lenni ahhoz, hogy az EU és a NATO szoknyája mögé bújva taposs mindenki nyakára. Kifelé a szoknya alól, és három nap alatt kisöprünk titeket, szemetek.” Különösebben mély elemzést ez sem igényel. Tudatlan, primitív és gyűlölködő. Szijjártó Péter csak annyit tett hozzá: egy bizonyos szint alatt már reagálni sem érdemes. Ebben tökéletesen igaza van, a baj csak az, hogy szemmel láthatóan a teljes ukrán diplomácia e minimumszint alatt teljesít.

 

Az ukrán politikusok megszólalásait figyelve azt mondhatjuk, még a faragatlanság a legkisebb baj. Ez akár lehetne tudatosan választott kommunikációs forma is, ha azt látnánk, hogy létezik egy másik, egy kulturált stílus is az eszköztárban. (Erre azonban sajnos nemigen találunk példát.) A nagyobb gonddal akkor szembesülünk, ha megpróbáljuk megfejteni, miféle lélek lakozik az efféle beszédmód mögött. Az indulat, az agresszió, az empátia teljes hiánya egy éretlen gyerek mentalitását tükrözi, semmiképpen sem egy felnőttét, pláne nem egy diplomatáét. A civilizált létezés, az érettség ugyanis arról szól, hogy kommunikálunk, kooperálunk, üzletelünk egymással. Megpróbáljuk feltérképezni, hogy mi jár a másik fejében; mik az ő motivációi, mozgatórugói. Az ukrán politikusok esetében semmi ilyesmit nem tapasztalni. Csakis a saját, zárt világuk létezik; csakis a saját perspektívájukból képesek érzékelni a világot. Egy hároméves kölyök szintjén követelőznek, és a legkevésbé sem érdekli őket, hogy a másiktól mekkora áldozatot kérnek. Arra meg végképp magasról tesznek, vagy egyenesen képtelenek is rá, hogy kívánságaikat, észrevételeiket még be is csomagolják némi európai stílusba.

 

Világos, hogy Ukrajna rövidke történelme még nem tette lehetővé, hogy az ország kinevelje a maga Apponyi Albertjeit, akik még a nemzethalál torkában is képesek az emelkedett, senkit sem sértő, irodalmi szintű beszédre. Az is igaz, hogy 1991 előtt a Szovjetunió embertelen és barbár légköre sem igazán kínált táptalajt a kifinomult közéleti hangvétel kialakulásához. Ehhez nyugodtan hozzátehetjük, hogy a jelenkor politikai kommunikációjának általános színvonala is bőven hagy kívánnivalót maga után. Ha észak-keleti szomszédaink napjaink nyugati mintáját másolják, azzal sem jutnak messzire. Liz Truss brit külügyminiszter, majd kormányfő is lehetett úgy, hogy minden második mondata merő meggondolatlanság és hozzá nem értés. Annalena Baerback, a németek szerény képességű külügyminisztere még nála is durvább elszólásokat produkál; a minap közölte: "Háborúban állunk Oroszországgal." És hogy ne csak a nőket ekézzük: ott van Joe Biden, aki gyakorlatilag két értelmes mondatot nem képes kinyögni, de sokszor már felolvasni sem. Egy ilyen környezetben igazán üdítő kivételt jelentenek és komoly feltűnést keltenek azok a régi vágású diplomaták, akik még magukénak tudhatják a megfontolt, tiszta, elegáns beszédmódot.

 

Ma még senki sem tudhatja, mi lesz az orosz-ukrán konfliktus záróakkordja. Azt meg pláne nem, hogy mi lesz a Zelenszkij-kabinet sorsa. Ám egy biztos: ha Ukrajna a jövőben - politikai, gazdasági és kulturális tekintetben - Európához kíván tartozni, még elképesztő sokat kell fejlődniük. Nem csupán a felszínen megmutatkozó faragatlanság tekintetében, de a lélek barbársága terén is. Semmi sem áll olyan messze az Európai Unió alapeszményétől, mint az effajta indulatos, gyűlölködő, ultranacionalista tempó. 

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr9518038780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IdomitottFoka 2023.02.02. 10:13:25

Csak az hiányzik fájóan, h ki szerint is kifogástalan az ukrán diplomácia. Azért rögtön a címben szalmabábozni a bloggerkedésben pont olyan szintű mint az ukrán diplomácia.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 10:14:11

kiváncsi lennék erről mit mond egy fideszes

ezt meghallgatod? kifejtik részletesen az "brüsszeli" töréspontot az eu-tagállamai és a hitvány hazug orbán között, kb a felénél van ez a rész.

nem muszáj egész életedben 8 évesek agyi színvonalán gondolkoznod. lehet nem képes tágítani a tudatát egy olyan aki bayert okosnak tartja, de tehetünk egy próbát. nemigaZ?

ezt hallgatni is lehet:

hvg.hu/gazdasag/20230119_Fulke_Nincs_ertelme_hepciaskodni_most_az_Europai_Bizottsaggal

még olvasni se kell tudom nem szeretsz olvasni (csak írni a kisiskolás kinyilatkoztatásokat, annyira tipikus)

nem muszáj egész életedben gyermetegen primitív információs buborékban élni. nem kell eltűröd hogy folyamatosan hazudnak neked, nem kell egész életedben baleknak lenni.

persze van aki szeret cseléd lenni, és mazochista perverz módon imádja ha becsapják és belehazudnak a képébe.

de ha két "valóság" van, ami egymásnak ellentmond hogyan döntöd el hogy melyik az igazi?

már felsoroltam egyszer, hol hazudnak a fideszesek, de mivel nem tudsz olvasni, nyilván nem olvastad.
a szerinted nagyon okos bayer mondatai is ugyanúgy "csak szavak", mint amikor orbán hazudozik. meg lehet nézni a sajtóperek elvesztésének arányait is a fideszes cselédmédiumokban. lehet bölcsebb lenne nem hinni nekik és úgy gondolni a nacionalista érzéseidre mint egy 8 éves gyereknek.
mit nem értesz? segítek, de néme gyereknek az anyja sem érti a szavát. olyan szemérmesek ezek a fideszesek, nem lehet velük vitatkozni hosszan.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 10:39:49

" Jó látni, hogy van azért olyan amerikai pénzember, aki mer kibeszélni a kánonból. "

szerinted miért kérték a jenkik a korrupcióellenes hivatal felállítását az ukránoktól?
mert minenki mert kibeszélni a kánonból a jenkiknél.
az ukrán FBI, elég sikeresen működnek, nem csak úgy kapták a többmilliárd dollárt.

"Úgy tűnik: ebben az országban nem találni egyetlen valamirevaló diplomatát sem, aki képes lenne az elemi udvariasság szabályai szerint kommunikálni."

milyen kis kényes vagy más országok tekintetében. A MAGYAR DIPLOMÁCIÁVAL LENNÉL ILYEN KÉNYES ÉS KRITIKUS! orbán egyetlen barátai az azer és török diktátorok, és azok se ingyen.
a lavror-lárva harci kakadu a dpilomáciában olyan mint elefánt a porcelánboltban
lehet nem kéne orbánnak orosz bábállamként hazaárulóként működnie és az ukránok is kedvesebbek lennének

unió
nato
és magyar hazaáruló is orbán, nem semmi mélypont, és az agyhalottak tapsikolnak neki! de jó,már románia is több fizetés ad a tanároknak! újra az eu legkorrubtabb állama vagyunk! éljen orbán! nem baj ha mérgezi a földjeinket és a vizeinket, a külpolitikánk mint egy olcsó prostituált olyan, de tapsikoljunk szijjártóéknak is. orbán eladja az országot, és szétlopja, de az agyhalottak istenítik! hát olyan szépen hazudik. azok csak szavak

"Zelenszkij sem ad sokat a protokollra. Még a magyarországi választásokat megelőzően s"

micsoda botrány, te elképesztően buta vagy. viktor elsőként hagyná el az országot menne az offshorjai után, ha megtámadnák a magyarokat
nekem Zelitől ez a kedvenc idézetem: "lőszerre van szükségem, nem fuvarra."

egy hatalmas minőségi különbség van Zeli meg orbán között, az agyhalottak mégse látják, az ukránok hullarablók mi? nem gond, hogy KRITIKA NÉLKÜL veszi át az orosz hazugságokat a köztévé meg a fideszes cselédmédia.

Borisz Filatov, Dnyipro polgármesterének meg fogalma nincs a történelemről. talán meg lehetne beszélni vele, HA ÉPP NEM AZ ÉLETÜKÉRT HARCOLNÁNAK! elképesztő b+ és magyarázni kell miért olyan felfokozozz az idegállapotuk, NEM BÉKÉBEN VANNAK ÁM MINT MI TE IDIÓTA! ott bármikor szinte meghalgatnak Zelit is már 2x-3x tán meg akarták ölni szpecnyazos kommandósok. de majd mi itt a békében és biztonságban majd mi jól elítéljük őket, a heves mondataikért. idióta.

úgy beszélek veled ahogy megérdemled. nem tudok már kedves lenni azokkal akik szétb*sszák a szép országomat, olyan agyhalottak.

" Tudatlan, primitív és gyűlölködő. Szijjártó Péter"

majdnem jó, csak a "." nem kell a kakadu elé.

"Különösebben mély elemzést ez sem igényel."

de bizony igényel, pont a lényeget felejted ki VÉLETLENÜL, szerencsére én már megítam, ha tudnál olvasni, könnyen elfogadhatnád és megérthetnéd:
kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 10:57:36

tehát itt ugye magadról beszéltél?: "az empátia teljes hiánya egy éretlen gyerek mentalitását tükrözi, semmiképpen sem egy felnőttét "

én mondom rád már egy féléve, hogy kisiskolás színvonalú írásaid vannak, és az agyad se lehet túl fejlett.

" Megpróbáljuk feltérképezni, hogy mi jár a másik fejében"

neked ez különösen nehezen megy szinte minden témakörban, lásd előző kommentem.

"Csakis a saját, zárt világuk létezik; csakis a saját perspektívájukból képesek érzékelni a világot."

kíváncsi lennék mi lakozott egy 56-os harcos fejében, milyen gyermeteg felvetés tőled ez is, hogy az ukránokat most érdekelje a globális felmelegedés? pont most? vagy vitázzanak a női kvótákról?
haver, nem kéne a másikra tehát az mondani hogy gyerekes, mikor k-ra te vagy az.

baalint1 2023.02.02. 10:59:07

Fura, hogy Petike és Orbán elvtársad esetében ugyanezeket a kommunikációs hibákat, agressziót nem veszed észre a külpolitikában. Illetve milyen már az, hogy mióta megtámadta Oroszország Ukrajnát, itthon az oroszbarát propagandát nyomjátok az elvtársaitokkal, és akkor azon háborogtok, hogy milyen agresszíven kommunikál az ukrán diplomácia? Nem érzed tényleg ott belül sem, hogy mennyire gáz, amit ti kommunisták műveltek?

baalint1 2023.02.02. 11:04:21

De csak tegyél egy próbát. Írd be google-be, hogy "Szijjártó Ukrajna". Nem fogsz találni olyat, ahol barátilag nyilatkozott volna petiminiszter. Ha meg ugyanezt Oroszországgal keresed...

Miért csodálkozol, ha úgy reagál Ukrajna diplomáciája, ahogy a mi hazaáruló Petink és Viktorunk kommunikál velük szemben? Érdekes, ezek hogyhogy nem ütötték meg az ingerküszöbödet, fura, hogy a bolsevik oldal agresszív kommunkációja nem zavar téged, sőt néha még tökösségnek is állítod be, ha Orbán vagy Szíjjártó elvtársak odamondtak valakinek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 11:11:36

" a legkevésbé sem érdekli őket, hogy a másiktól mekkora áldozatot kérnek."

a legnagyobb áldozat az életed lehet, harcolnál orbánért egy polgárháborúban? ha a fideszes-rajongók nem képesek vitázni, nem maradhatna más, mint le kell velük számolni, hisz az ország ellenségei most is, csak aki vitaképtelen mert olyan csökönyös ostoba, és nem akar beszélgetni, akkor maga ellen hívja ki a sorsot. mondjuk a polgárháborúban nem az ostoba nyuggerhorda csőcselék a legnagyobb gond, hanem a TEK.

"egyenesen képtelenek is rá, hogy kívánságaikat, észrevételeiket még be is csomagolják némi európai stílusba."

te inkább a kazahsztáni meg a türk tanács stílusát vizsgálgassad orbán-szavazóként. közöd nincs európához ha a ruszkik f*szát sz*pod te idióta!
szijjártó lavrovtól kapott kitüntetést nem az európai országokból.

megbeszéltük már, szerviens behodólóak ezek az oroszbarátok (vagy fasisztoid militarista szociopata tinik). igazi hazaáruló férgek, nem számít kinek van igaza oroszok, ukránok ugye?, az erősebb nyerjen, nem számít hogy rosszabb, kártékonyabb, csak az erő számít. az erkölcs, a nemzetközi szerződések az meg semennyire, itt a civilizált ember, meg a barbár áll ellentétben. az ember vs állat. a fideszes hívek választották a maguk oldalát.

Apponnyinak se ékes beszédet kellett volna tartania, hanem sereget gyűjtenie, ahogy az akkori törökök trianonban Atatürkkel. nem is veszett el annyi területük.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 11:14:18

nem is beszélve Sopronról meg a rongyos gárdáról. azok se ékes beszédet tartottak európai sítlusban

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 11:18:54

@IdomitottFoka: hát igen, van akinek nem kéne erőltetnie az írást.. téveszmés blogszerzőnk közte van

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 11:21:59

@baalint1: még nem tudom eldönteni hogy ingyen ilyen hülye balek cselédjobbágy, vagy fizetést kap érte, esetleg valamelyik családtagja fidesz-tag is ezért is védi annyira őket. nehéz eldönteni párbeszéd hiánya nélkül.

a bolond mérő lászló baráti kör tagja úgy tudom. ez sokat elmond arról a közegről.. nem a legélesebb kések.

baalint1 2023.02.02. 11:38:30

@tesz-vesz:
Néha bohózatba illő az az erőltetett propaganda, amit előad, ilyenkor nem tudom, hogy az őrület lett rajta úrrá, érdekből nyomja (propagandista, vagy mint írod, Fidesz tag a családtagja), vagy túlbecsülöm az értelmi képességeit. Utóbbival az a gond, hogy néha tényleg vannak értelmes írásai, amiknél amúgy érdekes, hogy totálisan ellentmondanak a világképének, majd az utolsó bekezdésében, mint ha kötelező lenne, beteszi a hivatalos kormánypropagandát. Szóval ez alapján inkább az érdekre gyanakodnék. Ugyanakkor pl. járvánnyal kapcsolatban a legsötétebb járványtagadók butaságait terjesztette, miközben a kormány az üléspontjából fakadva szerencsére nem ezt tette (ellenzékből biztosan ráültek volna a járványtagadó vonalra).

G. Nagy László 2023.02.02. 12:16:29

@baalint1:

"Fura, hogy Petike és Orbán elvtársad esetében ugyanezeket a kommunikációs hibákat, agressziót nem veszed észre a külpolitikában."

Sokkal furább az, hogy Szijjártó és Orbán kommunikációs stílusát egy kalap alá veszed az ukrán beszédmóddal. "Ugyanezeket a kommunikációs hibákat" - írod. Baszki, csak egyet említs az elmúlt 12 évből! csak egyet!!

'De csak tegyél egy próbát. Írd be google-be, hogy "Szijjártó Ukrajna". Nem fogsz találni olyat, ahol barátilag nyilatkozott volna petiminiszter."

De ezt nem is állítja senki. Sőt, az lenne a fura, ha negédes volna a magyar viszonyulás. Viszont prosztók, faragatlanok és gyűlölködők sem voltunk soha. Egyetlen ilyet sem találsz sehol.

G. Nagy László 2023.02.02. 12:18:25

@baalint1:

"Ugyanakkor pl. járvánnyal kapcsolatban a legsötétebb járványtagadók butaságait terjesztette, miközben a kormány az üléspontjából fakadva szerencsére nem ezt tette (ellenzékből biztosan ráültek volna a járványtagadó vonalra). "

Még erre is rosszul emlékszel. Vagy tucatnyi posztot írtam a covid kapcsán, és mind megállja a helyét a mai napig.

G. Nagy László 2023.02.02. 12:20:15

@IdomitottFoka:

"Csak az hiányzik fájóan, h ki szerint is kifogástalan az ukrán diplomácia."

Ezek szerint egyetértünk. Ahelyett, hogy ennek örülnél, megint kötekedsz...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 12:27:07

@G. Nagy László: beszélni magyar? nem ugye?
kitül származik az idézet? az volt a kérdés.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 12:32:31

@G. Nagy László: ja te trollkodsz, tehát egy fideszes alapítvány fizetési listáján vagy te is, ugye?

@baalint1: végülis a mi hazánk is fideszes. nyomhatja a járványtagadást bátran.
a szenilitást is ide írhatjuk ez a mérő lászlói generáció sose volt igazán értlelmiségi, akkoriban még elég volt 1 diploma, hogy felnézzenek az emberre és ezek a életlen kések joggal gondolhattak magukra úgy hogy értelmes lények.

a kognitiv disszonancia is szerepet játszhat a fideszes végszók miatt.

de az efféle trollkodások, mitn fent, dirketfélreérteni mert ez nála a szellemes? vagy mert korrupt? meg hogy képtelen belemennei bármilyen vitába tényleg arra utal, hogy korrupt, és tudatosan hazudik,.
az értelmes ember nyitott, és tudni akarja miben nincs igaza és miért.

ez bizonyosan nem áll itt fenn téveszmés bloggazdánknál. de ha korrupt lenne minket moderálna is, mint hont, ceglédi, megafon-csoport. semmilyen ellenvéleményt nem tűrnek el.

G. Nagy László 2023.02.02. 12:41:54

@tesz-vesz:

"kíváncsi lennék mi lakozott egy 56-os harcos fejében"

Nos igen, ez az a százszor odaböfögött gondolat, amelynek kapcsán százegyedszerre sem fogod fel, mennyi fals a párhuzam.

Képzeld el azt, hogy a nagyapád fegyvert fog a kommunista rémuralom ellen, mire megjelennek az orosz tankok. Ha lett volna olyan kiút, hogy - nyugati közbenjárással - fegyverszünet és tárgyalás, szerinted nagyapád nem ezt támogatta volna? (Bár ahogy kommunikálsz, a te nagyapád valószínűleg a másik oldalon állhatott. Ha mégsem, úgy elnézést.)

Nézd meg a jelenkort: sem az ukránokban, sem a nyugatiakban nincs olyan szándék, hogy véget vessenek az öldöklésnek. Ez beteg és ijesztő is. 1956-ban a Nyugat csak heccelt és bátorított minket, majd totálisan cserben hagytak minket, mint mindig a történelem során. Fel sem merült senkiben sem a katonai, sem a diplomáciai segítségnyújtás. Akkoriban még féltek a világháború kirobbanásától. Ma már - úgy tűnik - szinte drukkolnak neki.

IdomitottFoka 2023.02.02. 12:42:01

@G. Nagy László: "Ezek szerint egyetértünk."
Mármint a szalmabábban? Hogy már a címmel is csúsztatsz? Persze, egyetértünk. Kiválóan értesz a lényeg figyelmen kívül hagyásához, mondjuk ezt a poszt teljes tartalma is igazolja. Milyen bárdolatlanok az ukránok, jajistenkém. Meg a hajukismilyen.

gigabursch 2023.02.02. 12:43:53

S akkor még szóba se került az a szarházi gengszter, aki az Ollyópaji Jujjdejó parmalentjlben tartott kirohanást.
Csak követelt és mindenkit lehülyézett, aki az ő szent(?) ügyüket nem támogatja.

Igazából egy dolgot már elértek:
Egy csepp szánalmat sem érzek irántuk.
Mérhetetlenül sajnálom, hogy ebben a terrorállamban magyar véreim is pusztulnak, őszintén remélem, hogy mindemellett Kárpátalja mégis kiürül és ők maguk oldják meg az "ukrán kérdést".
Nem sokkal idiótábbak, mint a Judea Népi Front(?) elit öngyilkos szakasza.

A szomorú az, hogy akiket most rángatnak be, azok
- vagy meghalnak rövid időn belül
- vagy megnyomorodnak
- vagy szerencsésen hadifogságba esnek kevés sérüléssel
- vagy a kiképzés után fronton az idióta nkvd-s szellemiségű utód parancsnokaikat lelövik és utána tipliznek.
Számukra már csak egy terrorállam ez a világ legkorruptabb és legaljasabb, egyben legsovinisztább csürhéje.

Ceterum censeo:
Tüzelőanyaggal nem lehet tüzet oltani.

gigabursch 2023.02.02. 12:45:37

@G. Nagy László:
Teljesen egyetértek.

Ezt a háborút generálják, hajszolják és ki akarják teljesíteni, mindenkit bele akarnak rángatni.

G. Nagy László 2023.02.02. 12:54:46

@IdomitottFoka:

"Milyen bárdolatlanok az ukránok, jajistenkém. Meg a hajukismilyen."

Néha nem ártana, ha kilépnél a felelőtlen maszatolásból és állást foglalnál. A tisztességes az lenne, ha képes lennél beleállni a véleményedbe, valahogy így: "Igaz, hogy az ukránok elképesztően primitíven kommunikálnak, de ez elnézhető, mert.... /ez lényegtelen, mert... "

Igyekszem segíteni. Csak hogy ne mindig a lelátóról fikázd a játékot, legyen valami, amiért végre felelősséget vállalsz. Ez volna a minimum.

G. Nagy László 2023.02.02. 12:57:21

@gigabursch:

"Számukra már csak egy terrorállam ez a világ legkorruptabb és legaljasabb, egyben legsovinisztább csürhéje."

Hasonlóan látjuk. Aki vágóhídra tereli az övéit, az nem hős, csupán hentes.

grundigg 2023.02.02. 13:07:35

Van, akinek attól szorul ökölbe a keze, ha Orbán Viktor kifogástalan stílusban kifejti, hogy háborús bűnökről beszélni merő zsurnalizmus, vagy közli, hogy Ukrajna a senki földje, vagy hogy már a háború előtt is működésképtelen volt. Van, akinek meg attól, hogy Zelenszkij azt mondja: "Figyelj, Viktor". Ki mire érzékeny, ugye.

Az ukránok stílusa sokszor valóban bárdolatlan és agresszív, de fontosabb, hogy a diplomácia eredményes-e vagy sem. Mivel egy éve még egyáltalán nem volt magától értetődő, hogy Ukrajna ilyen mértékű támogatást kap a nyugattól, úgy tűnik, az ukrán diplomácia eredményes akkor is, ha esetenként prosztó.

Feltehetjük azt a kérdést is, hogy mondjuk a magyar diplomácia mennyire eredményes (persze csak az, akit érdekel Magyarország). Na erre a kérdésre a legautentikusabb személy, maga Orbán Viktor adta meg a választ a minap: "Sajnos minket, magyarokat már nem vesznek komolyan az EU-ban, csak úgy tekintenek ránk, mint az őrültekre". The Leader of Europe!!!!!

grundigg 2023.02.02. 13:12:44

@G. Nagy László:

Aztán ki dolgozik azon a vágóhídon? Ki mészárolja ott az ukrajnai magyarokat is? Soros?

IdomitottFoka 2023.02.02. 13:31:51

@G. Nagy László: Tudod olyan nincs, h vkinek kizárólag az ukrán kommunikációról legyen véleménye, azt elítélőleg leprimitívezze arról meg soha egy szót se ejtsen h az 5öspárttagkönyv már mindenkit is elküldött a kurvaanyjába. Szóval magadba nézhetnél, mielőtt másokat kérsz számon a véleményéről De nézzük azokat az ukrán véleményeket:
"A 128-as dandárnak két óra elegendő, hogy a Balatonig hatoljon."
Ez egy légi dandár? Mert különben megsüvegelendő teljesítmény, nekem Újpestről nincs ilyen jó szintidőm. A probléma még az vele, h lehet h tényleg nem ütköznének érdemi ellenállásba, de sztem te nem emiatt tartod problémásnak. Mivel egy parlamenti képviselőről van szó, ezért ez arra elég h petiminiszter berendelje az ukrán nagykövet.
"sértődött májas virsli""hivatalos közleményben határolódott el nyilatkozatától, de azért nagy haragszomrád nincs"
Sztem ezt tőlünk tanulták. A jó öreg ízes románozás és szlovákozások után se történt különösebb retorzió sose.
"Zelenszkij sem ad sokat a protokollra. "
Ez az imidzs része, mint viktornál a kolbásztöltés. Junker a pofozkodásával jobban átvitte az ingerküszöböt amúgy. Mondjuk Zelenszkij nem is diplomata. (Ez a hajaismilyen érved amúgy)
A dnyiprói fasz: messzire ment, de ez is legfeljebb arra elég h petiminiszter berendelje a nagykövet. Ez egy polgi, diplomáciai és közigazgatási szempontból egy másik országból nézve egy senki. A véleményéről még annyit h a magyar kormányzat és közmédia kb semmit nem tett h ne ez legyen. Itt közpénzből megy az orosz propaganda, mégis mit vársz?

" az ukránok elképesztően primitíven kommunikálnak, de ez elnézhető, mert.... /ez lényegtelen, mert... "
Lényegtelen, mert az ukránok nem (a saját) diplomáciájuknak köszönhetik a nyugati segítséget. Ami azt illeti számomra is kontraproduktívnak tűnnek ezek a megnyilvánulások. Hogy mégsem vesztenek támogatást, az jelzi h ez nem oszt/nem szoroz. Lényegtelen. Úh annak aki nem belpolitikai árokására akarja használni ezeket, szintén lényegtelen. "ne azt nézzék amit mondok, hanem amit teszek", ugye, kitől is tanulhatták ezt...

"felelősséget vállalsz" eddig is az ukránoknak szorítottam, sose rejtegettem. és nem azért amilyenek, hanem annak ellenére. te akarsz hazugul a békepártiság mögé bújni, miközben ez az orosz érdek. (hopp rúgtunk egy gólt, spori fújja le meccset, ha már a lelátót is belekeverted)

alöksz róz 2023.02.02. 14:10:16

@baalint1: "Ugyanakkor pl. járvánnyal kapcsolatban a legsötétebb járványtagadók butaságait terjesztette" - nana, ne hazudj!
teljesen korrekten írt.

de ha már ebben a témában veletek volt a probléma, a vallási őrülettel tökegyforma állapotba hergeltétek magatokat.
főleg ez a segghülye tesz-vesz... aszongya: felszálltam a buszra, és a levegőből rögtön kiéreztem, hogy veszélyben vagyok. no comment.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 14:15:19

@G. Nagy László:
bocs, böfögni te szoktál, de miért lenne fals az 56-os párhuzam? A GAZDÁD MAGA MONDTA BERLINBEN UGYANEZT A "FALS" párhuzamot!
persze nem itthon az ostoba csőcselék jobbágy közönségének. hanem a németekenek.
egyszer nem mondtad még el, és nem is reagáltam még rá, mivel te képtelen vagy hosszasan vitázni.

a nyugat bezzeg nem segített nekünk 56-ban mi? a kötsög ukránoknak meg igen, de igazságtalan az élet! csak ennyi jön le neked ebből? a párhuzam nem áll te jóságos ég.

két nagyapám volt, mindkettő ellentétes ideológián állt, de mindkettő gazdaságilag balod volt, (mert közösségi lények), ahogy a magyarországi jobboldal NAGYRÉSZE is gazdasági balos csak olyan ostoba, hogy azt se tudja hogy ez mit jelent.
hogy jön ide a kezdetleges példád? hogy jön az ukrán helyzethez?:

"Ha lett volna olyan kiút, hogy - nyugati közbenjárással - fegyverszünet és tárgyalás, szerinted nagyapád nem ezt támogatta volna?"

miről beszélSZ?!!! MEGTÁMADTA OROSZOSZÁG A KIJEVI FŐVÁROST! a nyugat lenyelte volna krímet és azt a keleti pár megyét is a ruszkiknak, az volt
népirtásokat csináltak a ruszkik, volt fegyverszünet és tárgyalás, egyszerűen nem bírom elviselni, hogy írástudó emberek ilyen alja színvonaltalanul gondolkodjanak.

"sem az ukránokban, sem a nyugatiakban nincs olyan szándék, hogy véget vessenek az öldöklésnek"

mert az oroszokban van mi te nyomorult degenerált szar. hogy a faszomba lehetsz ilyen kbaszott ostoba?! MOST AKARNAK MEGINT FÉLMILLIÓ KATONÁVAL TÁMADNI.
ez trollkodás bazmeg, én nem hiszem hogy homo sapiens lehet ennyire ostoba mint te.

"1956-ban a Nyugat csak heccelt és bátorított minket"

hogyan is? a forradalom kitörésébe rákosiéknak semmi szerepe nem volt, ugye?

"majd totálisan cserben hagytak minket, mint mindig a történelem során."

jaj mindjárt sírva fakadok. de ha fejlett lenne az agyad rájöhetnél hogy miért. és hogy most mirét támogatják ukrajnát, komolyan le kell írni, mert magadtól nem tudsz rájönni ugye? pl a népesség szám, az időintervallumok stb.

"Akkoriban még féltek a világháború kirobbanásától. Ma már - úgy tűnik - szinte drukkolnak neki."

ja igen, szinte már el is felejtettem hogy ti fideszesek a békét szeretnétek, ukrajna tegye le a fegyvert, és legyen béke orosz győzelemmel. degenerált barmok. nem tudok már szépeket modnani rólatok. gyáva hazaáruló analfabéta szarok vagytok.

reméljük van olyan fontos az aksigyár, hogy a fidióták is fellázadjanak az uraság ellen. de lehet hiába reménykedünk csak most kezdik a kampányt a fidesznél.
melyik fideszes akarna ballibsi, meg soros-ügynök lenni? naugye.
szerinted rájönnek ezek most már, hogy ha ők lehetnek ballibsik akkor végig hazudtak nekik? nem. inkább legyen aksigyár, csak rájuk ne mondja senki hogy balosok. itthon amúgy a jobboldal olyan ostoba, hogy fogalma nincs róla hogy valójában a jobboldal többsége is gazdasági balos, de ez se számít.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 14:22:34

@gigabursch: nem szánalmat kell érezni te analfabatéta szociopata, hanem együttérzést.

a pszichopaták mindig összekverik, mikor melyiket mímeljék.

de az orosz győzelemnek azért örülnél, ugye?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 14:28:19

@G. Nagy László: te miért nem állsz bele soha a véleményedbe? miért másnak kívánod?

amúgy ő beleállt csak nem sikerült felfognod.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 14:30:44

@gigabursch: úgy látszik kimaradt amúgy Demkó Attila korrekciója a "kényszersorozásokról"
nem véletlen hogy Rácz András is etémában direkt Demkó Attila írását osztotta meg, hogy a magadtokfajta csőcselék is okuljon. dehát erre képtelenek a fideszesek. főleg hogy ti sanszos hogy fizetett korrupt hazudozó darab szarok vagytok.

viszont az orosz oldalról nem írnátok ugyanezt, ami közelebb állna a valósághoz

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 14:32:17

@G. Nagy László:

"Aki vágóhídra tereli az övéit, az nem hős, csupán hentes."

most nem értem, akkor mégse legyen BÉKE? (Putyinra miért nem áll ez te nyomorult? - a gyengébbek kedvéért kiírom a zárójelbe mint is jelentett a béke, tudom nem érted az ilyeneket)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 14:33:44

@G. Nagy László: azt vágod ugye, hogy az ukránok honvédő háborút folytatnak? nem úgy tűnik ugyanis.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 14:38:47

@grundigg: ki tudna komolyan venni egy bézikli streetfightert? a twitter freedomfighterét aki még a magyar nép jóléte és egészsége árán is kiharcolja a fidesz túlélését.

ezekre szokták azt mondani hogy hazaárulók. bár ezért a szóért nem tapsikolnak az agyhatlottak, egyszerűbb ha azt mondják nemzeti szuvereintás, igaz még az áram felét is, meg a krumplit, tojást, kukoricát, hagymát is úgy vesszük a gazdagabb országokból mint pl románia, de attól még lehet jó szabadságharcos viktor. csak épp vesztésre állunk ha beledöglünk is.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 14:49:42

@alöksz róz: síkhülye fideszes szavazóként lehet nem a másikat kéne lesegghülyézned.

"felszálltam a buszra, és a levegőből rögtön kiéreztem, hogy veszélyben vagyok"

itt mit akartál kinyögni?

alöksz róz 2023.02.02. 14:52:38

@tesz-vesz: "itt mit akartál kinyögni?" - semmi újat, csak annyit, hogy agyhalott vagy

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 14:55:42

@alöksz róz: és ezt most higgyem is el így bemondásra?hogy döntsük el kinek van igaza, ha én agyhalottnak tartalak téged (és minden fideszest), te meg engem tartasz agyhalottnak?

na valami objektív szellemesen sziporkázó kommentet írjál már ide légyszi. most mutasd meg mit tudsz

semmi érv? semmi konkrétum? szerintem amúgy emiatt már ennyiből eldőlt ez a vita. nem írsz érvet és konkrétumot. ez eléggé könnyen segíthet a döntésben

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 15:30:34

@G. Nagy László: az milyen diplomáciai érzék amin a csehek ki is akadtak, hogy ZÁRT ülés után a lavrov-lárva egyből moszkvába repül jelenteni?

vagy a svéd-finn nato blokkolás? ez európai stílus? a zsarolgatás nem pragmatizmus.

vagy amin még nagyon kiakadnak hogy állandóan orosz bűnözőket védenek a szankciós listáról a fideszesek, európa ezen is kiakad. nálad ez még belefér "EURÓPAI" (!) stílusnak?

vagy hogy az egységes eu-költségvetést megvétózza a dagadt hazaáruló, csak azért hogy ezzel zsarolni próbáljon hogy ne induljon ellene jogállamisági eljárás? ez volt a kezdőpont ami miatt "brüsszel" tehát az ET azt mondta elég ebből a korrupt kormányból. merkel mindig bevédte korábban, azért nem volt komoly következménye a tavares-jelentésnek, gwendolin, sargentini utána nem azért állapított meg még rosszabbakat (mégha nem is tökéletesek ezek a jelentések) mert gonosz sorosisták, hanem mert k mélyre lement orbán putyin kedvéért az itteni kezdetlegesen demokratikus működés lehetőségét teljesen eltiporta.

G. Nagy László 2023.02.02. 15:36:56

@grundigg:

"Az ukránok stílusa sokszor valóban bárdolatlan és agresszív, de fontosabb, hogy a diplomácia eredményes-e vagy sem. Mivel egy éve még egyáltalán nem volt magától értetődő, hogy Ukrajna ilyen mértékű támogatást kap a nyugattól, úgy tűnik, az ukrán diplomácia eredményes akkor is, ha esetenként prosztó."

Tökéletesen egyetértek. Abszolút igazad van. És külön köszönöm, hogy ezúttal nincs semmi személyeskedés, szurkálódás, hanem arra koncentrálsz, ami a lényeg.

"Feltehetjük azt a kérdést is, hogy mondjuk a magyar diplomácia mennyire eredményes (persze csak az, akit érdekel Magyarország). Na erre a kérdésre a legautentikusabb személy, maga Orbán Viktor adta meg a választ a minap: "Sajnos minket, magyarokat már nem vesznek komolyan az EU-ban, csak úgy tekintenek ránk, mint az őrültekre". The Leader of Europe!!!!! "

És ebben is igazad van. Ezt csak annyival egészíteném ki, hogy Orbán az elmúlt tíz évben minden krízis kapcsán szembe ment a többiekkel, és utólag mindig beigazolódott, hogy a helyes úton járt. Most még csak nem is kell megvárni a háború végét, hiszen a Napnál is világosabb, hogy nincs morálisan tisztább és helyesebb álláspont, mint a békét szorgalmazni. Sohasem az az erkölcsi cél, hogy idomuljunk bármelyik nagyhatalomhoz, tekintélyhez, vagy ideológiához, hanem hogy a helyes úton járjunk.

Hartrigel 2023.02.02. 15:54:33

Ahogy én láttom 2008 óta mindenhol zuhan politikai kommunikáció. Szóval ezzel a viselkedéssel ukrajna igencsak igazok a nyugatkoz csak nem annyira “ellegáns” de a lényeg ugyan az.

Ebben igazad adok Puzsérnak, hogy a híreket követve teljesen azaz érzésem van mintha valami ordenáré szappanoperát néznék valóvilág betütéssel.
Biztos más pl. Ázsia vagy latin amerikai országokban is érezhető ez a kommunikációs zuhanás csak azok híre nem jut el ide.

Hartrigel 2023.02.02. 15:55:22

@G. Nagy László:
Ahogy én láttom 2008 óta mindenhol zuhan politikai kommunikáció. Szóval ezzel a viselkedéssel ukrajna igencsak igazok a nyugatkoz csak nem annyira “ellegáns” de a lényeg ugyan az.

Ebben igazad adok Puzsérnak, hogy a híreket követve teljesen azaz érzésem van mintha valami ordenáré szappanoperát néznék valóvilág betütéssel.
Biztos más pl. Ázsia vagy latin amerikai országokban is érezhető ez a kommunikációs zuhanás csak azok híre nem jut el ide.

G. Nagy László 2023.02.02. 15:57:08

@IdomitottFoka:

Hatalmas köszönet az igazán tisztességes válaszért. Szerintem így érdemes kommunikálni.

"Lényegtelen, mert az ukránok nem (a saját) diplomáciájuknak köszönhetik a nyugati segítséget. Ami azt illeti számomra is kontraproduktívnak tűnnek ezek a megnyilvánulások. Hogy mégsem vesztenek támogatást, az jelzi h ez nem oszt/nem szoroz. Lényegtelen. "

Ebben abszolút veled értek egyet. Számomra csak a jövő kérdéses. Ukrajna a háború után is létezni fog. Amikor már nem a megtámadott áldozat szerepében lesz, bizonyosan nem engedheti meg magának ezt a stílust. Most még bármit megtehetnek.

"Tudod olyan nincs, h vkinek kizárólag az ukrán kommunikációról legyen véleménye, azt elítélőleg leprimitívezze"

Közel ötszáz posztot írtam eleddig. MINDENRŐL van véleményem és ki is rakom az ablakba.

"arról meg soha egy szót se ejtsen h az 5öspárttagkönyv már mindenkit is elküldött a kurvaanyjába. Szóval magadba nézhetnél, mielőtt másokat kérsz számon a véleményéről"

Bayer újságíró. Bármit megtehet. Az érintett ukránok viszont mind politikusok, vagyis illő volna diplomatikus módon kommunikálniuk. A többségük ráadásul első vonalbeli.

"te akarsz hazugul a békepártiság mögé bújni, miközben ez az orosz érdek."

Lófaszt hazug és lófaszt orosz érdek. Elsősorban európai és ukrán érdek, hogy béke legyen - az csak mellékes, hogy Oroszország is nyerne vele. Egyedül az USA profitál ebből a háborúból, de még ők is csak rövidtávon. Hosszútávon elképesztően elbaszták: ellenséget csináltak a 15 éve még majdhogynem barátnak számító oroszokból, s egyértelművé tették azt is, hogy Európa feláldozható. Nagyon szarul fognak kijönni ebből.

alöksz róz 2023.02.02. 15:58:13

@tesz-vesz: nem kell semmi több, elég amit idefostál

G. Nagy László 2023.02.02. 16:04:42

@Hartrigel:

"Ahogy én látom 2008 óta mindenhol zuhan politikai kommunikáció."

Abszolút így van, csak kár ebbe belenyugodni. A múlt század végén minden adott volt hozzá, hogy elinduljunk egy magasabb tudati szint felé (nagyobb szabadság, nagyobb jólét, szélesebb együttműködés, békés és barátságos hangnem), de most az utóbbi pár évben elkezdtük felépíteni a hülyék paradicsomát. Nagyon nem kéne.

alöksz róz 2023.02.02. 16:25:00

@tesz-vesz: - szólt a grammatik ganxsta, akinek a blogját a kutya se olvassa

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 16:30:23

@alöksz róz: neked még blogod sincs :) te nyomorult. egész olvasott posztjaim vannak, mit akarsz? nem mindenkinek a népszerűség ám a célja.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 16:31:49

@alöksz róz: szellemes kommentet kértem tőled. ez sikerült.

ha bárkinek kérdése lenne, hogy ki a kettőnk közül az agyhalott, szerintem a válaszodból világosan látszik

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 16:35:25

@G. Nagy László: úgy nem érdemes kommunikálni hogy pl nem írod a másiknak az értelmes beszédére hogy az böfögés?

dehát a múltkor azt írtad nem zavar a csúnya beszéd te kiscserkész, igaz amikor "baszatlan nőkről" írtál, akkor se zavart, most meg hirtelen nem érdemes így kommunikálni?

inkább eszed nincsen hogy reagálj egy érdemi kommentre ugye? és néha takarózol a kiscserkész léteddel, nőjj már fel, mint egy férfi álljál bele a válaszba.

grundigg 2023.02.02. 16:41:58

@G. Nagy László: "hiszen a Napnál is világosabb, hogy nincs morálisan tisztább és helyesebb álláspont, mint a békét szorgalmazni."

Jaj, hagyjuk már ezt! Az ilyen szövegekért ma már a szépségkirálynőket is kiröhögik. A Tiszántúlt odaadnád a békéért? Vagy a lányodat? Szerinted Magyarországnak miért van hadserege, ha nem azért, hogy megvédje az országot egy támadás esetén?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 16:47:53

@G. Nagy László: ""Tudod olyan nincs, h vkinek kizárólag az ukrán kommunikációról legyen véleménye, azt elítélőleg leprimitívezze"

Közel ötszáz posztot írtam eleddig. MINDENRŐL van véleményem és ki is rakom az ablakba."

mindenről? te tudod miről nem írtál még? az ELLENZÉKRŐL b+

na ne szórakkozzál már, mikor írtál a fidesz bűneiről ,az orosz bűnökről? a fidesz lopásairól?! a fideszes hazugságokról? persze ehhez az kell, hogy fel is ismerd a hazugságokat, és ne csak azt mond rá. hogy "ezek csak szavak " :) édes istenem

bizonyára könnyen előpattintasz 4-5 linket a blogodról amikben erről írtál az 500-ból, ugye?

430-at ír amúgy a blog profil neked
én 1800-at írtam, mégse jutna eszembe nem válaszolni, főleg olyanba ami az egész világképemmel mondana ellent.

alöksz róz 2023.02.02. 16:50:23

@grundigg: hát én baz megye északi felét simán odaadnám a békéért, összefüggően hozzákapcsolva nógrád, heves és szabolcs leginkább cigányfertőzött területeit

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 16:58:00

@alöksz róz: szerencsére az ukránok nem szapírották el a CSOK-kal annyira a cigányokat, mint a orbán, te hazaáruló trianonimádó

hát a középosztálynak nemcsak pénz kell ám a gyerekkre, JÓ OKTATÁS, JÓ EÜ. ami nincsen. jó közbiztonság pl. is fontos.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 17:00:00

@grundigg: de ezeket a szövegeket komolyan tolja és gyengeelméjű, vagy hazug korrupt patkány?

@G. Nagy László: talán ha nyilatkoznál erről, emberként is lehetne kezelni, de még nem tudom eldönteni, hogy tényleg ilyen hitvány patkány vagy, vagy csak gyengeelméjű?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 17:06:07

@G. Nagy László: " egyértelművé tették azt is, hogy Európa feláldozható."

jaj ez most biztos a szankciós szöveg lesz majd ugye? :D szerencsétlen, önálló gondolatok nem mennek ugye? csak mint egy fidesz biorobot makogod amit a Párt eléddob.

" Egyedül az USA profitál ebből a háborúból, de még ők is csak rövidtávon. Hosszútávon elképesztően elbaszták: ellenséget csináltak a 15 éve még majdhogynem barátnak számító oroszokból, s egyértelművé tették azt is, hogy Európa feláldozható. Nagyon szarul fognak kijönni ebből."

egyedül az usának egyértelműen pozitív ez, alapvető összefüggések nem mennek haver, lehet nem kéne akkumulátorsavat inni esténként. és akkor lenne agyad is.
jenki katona nélkül gyengitik a ruszkikat te szerencsétlen. a világ vezető címéért már csak Kína és USA áll versenyben.

alöksz róz 2023.02.02. 17:21:10

@tesz-vesz: "szerencsére az ukránok nem szapírották el a CSOK-kal annyira a cigányokat" - megint hülye vagy.
1. szerencsére a csok-ból igen keveset kaptak a cigányok, és éppen ezen siránkoztak a nincsmááásik elvtársaid
index.hu/belfold/2016/01/15/a_legszegenyebbeket_es_a_legtobb_ciganyt_kizarja_a_csok/
2. éppen az elvtársaid idején volt divatban, hogy ingyen lakást, a dolgozó emberek keresetéhez képest nagy ingyen pénzt osztogattak a cigányoknak azért h szaporodjanak, sokasodjanak

újra öngólt rúgtál.
ünnepeld meg megint :D

alöksz róz 2023.02.02. 17:22:17

@alöksz róz: ja és 3. nem tudom ukrajna-szerte mi a helyzet, de a kárpátalja tele van cigányokkal

G. Nagy László 2023.02.02. 17:23:22

@grundigg:

"A Tiszántúlt odaadnád a békéért? Vagy a lányodat? Szerinted Magyarországnak miért van hadserege, ha nem azért, hogy megvédje az országot egy támadás esetén?"

Egy percig sem állítottam, hogy ez könnyű kérdés. Egy percig sem cáfoltam, hogy az ukránok honvédő háborút vívnak egy agresszor ellen. Viszont:

1. Ha egy vezetőnek van lehetősége elősegítenie a békét, akkor azon kellene dolgoznia.
2. Egy honvédő nemzet sem toborozhat erőszakkal. A honvédelem is kizárólag akkor erkölcsös, ha önkéntes alapú. Ha erőszakkal besorozol bárkit, pont ugyanolyan agresszorrá válsz, mint az, aki téged megtámadott.
3. A lányomat soha, semmiért.
4. Ha a Tiszántúlt színtiszta románság lakná, és felmerülne ez a kérdés, simán népszavazást írnék ki a kérdésben, mondjuk megyénként. Az a megye, amelyik menni akar, mehet.

alöksz róz 2023.02.02. 17:24:37

@tesz-vesz: "hát a középosztálynak nemcsak pénz kell ám a gyerekkre, JÓ OKTATÁS, JÓ EÜ. ami nincsen. jó közbiztonság pl. is fontos." - nagy bölcsességet mondtál mostan. jelentkezz a nobel-díjra.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 17:34:15

@alöksz róz: te rúgtál öngolt idióta, nekem azok nem barátaim

emlékeszem arra cikkre, 2016 -os még a CSOK előtti ,vagy csok elején

ez meg 2018-as cikk:

www.valaszonline.hu/2018/12/13/roma-etnikai-tomboket-alakit-ki-a-csok/

A Válasz megtalálta a kapcsolatot a borsodi falvak ingatlanpiaci robbanása és a házasságkötések számának meredek emelkedése között. Adatokkal bizonyítjuk, hogy miközben a kormány a gyerekesek lakáskörülményein igyekszik javítani, járulékos következményként roma etnikai tömböket hoz létre – országszerte

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 17:40:20

@G. Nagy László:

"1. Ha egy vezetőnek van lehetősége elősegítenie a békét, akkor azon kellene dolgoznia."

ez még mindig a szépségkirálynős mondat.

"Egy honvédő nemzet sem toborozhat erőszakkal. "

még szerencse hogy az oroszok nem honvédők, így sz*phatod a f*szukat.
elmondtam, Demkó már megcáfolta ezt.

"Az a megye, amelyik menni akar, mehet."

és ha nem akar, de az oroszok megszállták akkor hogy legyen béke? azon kell dolgozni hogy legyen béke? hát köszi

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 17:41:40

@G. Nagy László:

neked nem jutott a szépszégkirálynők szépségéből .

csak az eszükből :D

alöksz róz 2023.02.02. 17:46:01

@tesz-vesz: idézet a forrásodból:
"Nem csoda hát, ha az új házasságkötési hullám egyik fontos jellemzője, hogy ezeket a házasságokat már évekkel korábban elhálták – annyira, hogy a gyerekeik is rég megszülettek"

tanulj már meg olvasni

2023.02.02. 19:34:15

@grundigg:
tiszántúl. ez ukrajna vízrajzi térképe, ami egyben katonai térkép.
www.researchgate.net/profile/Valentyn-Khilchevskyi/publication/344456146/figure/fig2/AS:942344950018048@1601683952186/Map-of-hydrographic-zoning-of-the-territory-of-Ukraine-2016-River-basin-district-1.png
az 5-ös, a 7-es és a 9-es földrajzi egységet (amelyik orosz többségű) kérhetik az oroszok és adhatják az ukránok a békkért cserébe?

miért kellene fenntartani egy 600 ezer km2-es ukrán szszk-t? egy korábban sose létezett összetákolt államalakulatot?

grundigg 2023.02.02. 22:52:01

@cvsvrs: "kérhetik az oroszok és adhatják az ukránok a békkért cserébe?"

Mindenki azt kér, amit akar, de itt nem kérések vannak. És a sajátjából mindenki azt ad, amit akar. Az ukránok abból, ami az övék, te meg abból, ami a tied.

Az úgy elég vicces, hogy játszuk a szentet, aki békét akar, de a békéért valaki mástól várunk áldozatot. Akkor azért mégsem annyira fontos az a béke, nem?

Wildhunt 2023.02.02. 23:48:03

@tesz-vesz: az önkéntes harcos magyy és a kényszersorozással vágóhídra hajtott hohol csak a te hülye fejedben egyenlő.

Wildhunt 2023.02.02. 23:50:53

@grundigg: igazad van. Addig kell odahajtani a hoholokat, míg a ruszkik meg nem unják és meg nem adják magukat.

Wildhunt 2023.02.02. 23:54:52

@grundigg: egyszer már odaadtuk az ország 2/3-át a békéért. Kevesled?

grundigg 2023.02.03. 00:28:24

@Wildhunt:

A Doktorminiszterelnökúr a béke apostola, sőt angyala, semmi sem olyan fontos neki, mint a béke, és természetesen a bloggernek vagy épp neked sem. Ezért mindannyian imádjátok a trianoni békét, kedvenc politikusotok pedig Linder "Soha többé katonát nem akarok látni!" Béla.

G. Nagy László 2023.02.03. 01:02:26

@grundigg: Képzeld el, hogy egy ukrán polgár vagy napjainkban, mindazzal a tudással és információval, amellyel jelenleg rendelkezel! Mit tennél? Lelkesen mennél védeni a hont? Őszintén!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.02.03. 01:13:02

A nem fideszkomcsi kommentelők kitűnően leírják a fideszkomcsi kommentelők személyiségét.

2024 2023.02.03. 01:40:05

@tesz-vesz: Terelsz és trollkodsz, te juntaszopó féreg.

2024 2023.02.03. 01:58:21

@grundigg: "A Doktorminiszterelnökúr a béke apostola, sőt angyala, semmi sem olyan fontos neki, mint a béke, és természetesen a bloggernek vagy épp neked sem."

Hiába gúnyolódsz. Naná, hogy felelős miniszterelnökként a béke a fontos számára. Ahhoz hogy itthon, egész Európában és a világ minden olyan térségében, ahol számottevő hatása mutatkozik az orosz-ukrán konfliktusnak az élet visszazökkenjen a normál kerékvágásba, ne legyen energiaválság, álljon meg az árrobbanás, csökkenjen az infláció, ahhoz a háborúnak vége kell vetni. Oroszo. túl erős, hiába hazudjátok az ellenkezőjét. Ez a konfliktus kétféle módon érhet véget.

1. kisebb,
2. nagyobb ukrán véráldozattal és területi veszteséggel.

Mindkét esetben Ukrajna semlegességre kényszerítésével ami a fő orosz cél. Térdre kényszeríteni és véget vetni az ottani amerikai szarkavarásnak.

Egyszer te is és az összes agyalágyult moslékos is komolyan elgondolkodhatna, hol tartana ma az ország az egymást is maró moslékkoala tavalyi győzelmével? Mennyi lenne a rezsi, mekkora lenne az infláció és lenne-e pénz a pedagógusok béremelésére?

HypocritSlayer 2023.02.03. 07:41:11

>>Ma még senki sem tudhatja, mi lesz az orosz-ukrán konfliktus záróakkordja. Azt meg pláne nem, hogy mi lesz a Zelenszkij-kabinet sorsa.<<

Remélhetőleg a földdel teszik egyenlővé az egész szarfészket, kvázi a "senki földje" szintjén........

HypocritSlayer 2023.02.03. 07:48:42

@baalint1:
>>, itthon az oroszbarát propagandát nyomjátok az elvtársaitokkal,<<

Az a szörnyű, hogy az ukránok-nák még az oroszok is "kívánatosabbak" lettek, ez azért sokat elmond a tetves ukránokról, valahogy úgy jártunk, mint Elon Musk, hogy olyan szinten túltoltátok az elbaszott ukránszopkodást, hogy nekünk nem igazán maradt más alternatíva, ha onnan, a fasz rosszabik végéről tekintesz ránk, csak az "oroszbarátok" lehetünk, és lassan már ott tartunk, mint a fasiszta-náci jelzőkkel, hogy már bóknak látjuk, ha a ti szátokból hangzik el....... .....,

A progresszív libsinek ez a védjegye, hogy állandó jelleggel fullba tolja a kretént az (aktuális) "szent meggyőződése" nevében....

HypocritSlayer 2023.02.03. 07:53:00

@baalint1:
>>Miért csodálkozol, ha úgy reagál Ukrajna diplomáciája,<<

Miért csodálkoznak az ukrán szopkodók, hogy úgy reagálunk szemétre, hogy az szemét?

Csak úgy halkan azért megjegyezném, hogy 12 éven keresztül ment az "ukrán buszoztatással elcsalta a Fidesz a választásokat", most meg ugyanezek a tetvek, hirtelen "honvédő hősökké" avanzsáltak, és sehol, már nem is emlékszik senki arra, hogy a "tetves ukránok" hogyan szavaztak, no meg mennyi nyugdíjat fizet nekik a magyar állam, ugye?:)DDDDDD

HypocritSlayer 2023.02.03. 08:05:05

@grundigg:
>>vagy közli, hogy Ukrajna a senki földje, vagy hogy már a háború előtt is működésképtelen volt. Van, akinek meg attól, hogy Zelenszkij azt mondja: "Figyelj, Viktor". Ki mire érzékeny, ugye.<<

Csakhogy ez nem az "érzékenységről" szól, hanem a valóságról......
A világ egyik legnagyobb gabonaexportőreként volt a háború előtt a világ legnagyobb pöcegödreinek egyike....., és ez azóta csak romlott, mindenféle értelemben.....

>>Az ukránok stílusa sokszor valóban bárdolatlan és agresszív, de fontosabb, hogy a diplomácia eredményes-e vagy sem.<<

Ennél sokkal fontosabb, hogy még a "stílusuknál" is gázabb az amit művelnek......., a tetteikhez/tényekhez képest a stílusuk még ugyancsak visszafogottat ......

>> Mivel egy éve még egyáltalán nem volt magától értetődő, hogy Ukrajna ilyen mértékű támogatást kap a nyugattól, úgy tűnik, az ukrán diplomácia eredményes akkor is, ha esetenként prosztó.<<

Fenét, ez nem az "ukrán diplomácia sikere", inkább "annak ellenére", hogy milyen prosztó tetvek , a "támogató nyugat" úgy tesz, mintha nem látná, mert sokkal nagyobb érdekek mozognak itt, mint az ukránok élete, ahhoz képest meg a pofázásuk méginkább elhanyagolható ......

>>"Sajnos minket, magyarokat már nem vesznek komolyan az EU-ban, csak úgy tekintenek ránk, mint az őrültekre". <<

Ja, lásd Kasszandrát és Laokónt.......

Attól, hogy a hülyék hülyének néznek, nem biztos, hogy nekik van igazuk....., az meg még külön pikáns, hogy eddig Viktornak mindig "igaza lett":) ez a másik kínotok, hogy az összes nyugati narratíváról mindig kiderül, hogy elbaszott barmok téveszméi.....

G. Nagy László 2023.02.03. 08:09:39

@HypocritSlayer:

"ha onnan, a fasz rosszabbik végéről tekintesz ránk, csak az "oroszbarátok" lehetünk, és lassan már ott tartunk, mint a fasiszta-náci jelzőkkel, hogy már bóknak látjuk, ha a ti szátokból hangzik el.... A progresszív libsinek ez a védjegye, hogy állandó jelleggel fullba tolja a kretént az (aktuális) "szent meggyőződése" nevében...."

Nagyon pontos helyzetértékelés. Magam sem fogalmazhattam volna meg precízebben.

G. Nagy László 2023.02.03. 08:14:09

@2023:

"Oroszo. túl erős, hiába hazudjátok az ellenkezőjét. Ez a konfliktus kétféle módon érhet véget.

1. kisebb,
2. nagyobb ukrán véráldozattal és területi veszteséggel.

Mindkét esetben Ukrajna semlegességre kényszerítésével ami a fő orosz cél. "

Ezek a reális alternatívák. No de van az agymosottságnak egy olyan szintje, ahol el lehet hinni, hogy Oroszország letakarítható a térképről. Én nem igazán értem ezt, de a vallásos vakhittel nehéz mit kezdeni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.02.03. 08:18:12

A sok elvtelen gerinctelen fideszpatkány hogy szopkodja egymás faszát!

G. Nagy László 2023.02.03. 09:03:11

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Szeretem, hogy mindig vannak gondolataid, érveid, meglátásaid. Ha ezzel a szókinccsel, attitűddel és háttértudással veszel részt bármilyen állásinterjún, szerintem a lehetőségeid szinte korlátlanok :) A csajozásról nem is beszélve...

alöksz róz 2023.02.03. 09:32:38

@2023: "Mindkét esetben Ukrajna semlegességre kényszerítésével ami a fő orosz cél." - olyan dolgot feltételezel, ami jobban passzol a végkimeneteledhez. azt nem tudni mi a fő orosz cél, csak azt h megtámadták ukrajnát.

alöksz róz 2023.02.03. 09:36:07

@G. Nagy László: a fiatalabb korosztály tipikus képviselője, ennyit lehet várni tőlük.
plusz még annyit, hogy a kevés agyhoz nagy arcot növesztenek, hogy ugyanakkora maradjon a fej :-)

grundigg 2023.02.03. 09:52:42

@G. Nagy László: "Mit tennél? Lelkesen mennél védeni a hont?"

Valószínűleg nem, de úgy tűnik, vannak, akik igen. Azt is elég nehezen viseled.

De érdekes módon azt a kérdést nem teszed fel, hogy mennék-e a szomszédba gyilkolni. Egyáltalán az egész háborúval kapcsolatban egyetlen kérdésed, egyetlen problémád van, egy dolgon vagy fennakadva, egy dolog nem megy a fejedbe: miért védekezik az a rohadt, szemét megtámadott? Szerinted az egész probléma abból fakad, hogy van pofája védekezni, amikor megtámadják. Ha nem védekezne, probléma sem lenne.

Ha majd téged erőszakolnak, te majd nem védekezel (és még csúnyán sem beszélsz), és akkor lesz nagy béke mindenki örömére, de most itt nem te vagy az áldozat, sajnos nem tudsz a jó példával elöl járni.

HypocritSlayer 2023.02.03. 10:36:38

@alöksz róz:
>>azt nem tudni mi a fő orosz cél, csak azt h megtámadták ukrajnát. <<

Azért, ha nem dugjuk homokba a fejünket és kissé tájékozódunk, akkor nem nagyon nehéz a valódi alternatívákat belőni:
- Az oroszoktól való "elszakadás" még önmagában nem lett volna olyan nagy probléma, ha képesek lettek volna megállni a "semleges", vagy legalább annak "látszunk" kép közvetítése mellett, e helyet elkezdték szisztematikusan baszogatni az orosz "kisebbséget", és azt elég durván, erre rájött az amerikaiak egyre nagyobb ideológiai, de főként anyagi befolyása, az USA felé való korlátlan "elköteleződés", az EU, de főleg a NATO csatlakozás forszírozása, gyakorlatilag a korábbi, hadurak és a korrupció által uralt (ex-orosz) bábállamból egy "fenyegető ellenséggé", vagy annak a "papírmaséjává" (ahogy az oroszok hitték a támadás előtt) avanzsálniuk és mivel "Alea iact est", sok választásuk nem igazán maradt az oroszoknak, minél tovább engedik, annál inkább nehezebb helyzetbe hozzák magukat.
- Az oroszok elszámították magukat, abból a szempontból, hogy a "Blitzkrieg" nem jött össze, valószínű, hogy azért, mert valójában bármilyen hülyén is hangzik, de "vértelen" módon próbálták megdönteni a bohóc rezsimjét, kvázi kisebb "csetepaték" árán, amiből kb annyi jött volna le, hogy volt valami kis balhé, de valójában csak a régi segg tért vissza,a mit újra nyalni kéne.
- A "vértelenség" -mármint az, hogy puccsal és nem "erővel"-totális gyilkolással, valódi "csapásokkal" operáltak, utólag látszik, hogy "megbosszulta" magát, hiszen utólag kiderült hogy "degradálódott" egy kvázi I. VH -beli "kifele lövünk a lövészárkokból, de kurvára nem rohamozunk", no meg "úgy háborúzunk, hogy civil lehetőleg ne, vagy minimálisan haljon meg, mert az csúnya dolog + kőolaj, gáz vezetékekre nagyon vigyázunk ám, ezért óvatosan bombázgatunk etc. etc. egy benny hill shows bohozattá alacsonyította valójában az egész "háborút"
- Mivel ma már nehéz a "puha" háborúból "valódira" váltani, hiszen a győztes fél a jelenlegi technikai fejlettség mellett nem képes "erővel" a hatalmát fenntartani hoszabb távon, csak "törzsi körülmények" között, így már a "megggyőzés és puccs " lehetősége elúszott.
-Ami maradt, az az, hogy olyan szinten erodálva legyen a összes infrastruktúra és porig rombolva, elsivatagosítva minden, hogy az elmenekült (több millió lélekszmú) lakosság döntő többségének eszébe se jusson visszamenni a "Mad Max" típusú élhetetlenné változtatott helyekre, és így, vagy úgy, de a "senkiföldjét", "gyepüt" létrehozva, meglegyen az oroszok által áhított "semleges(ha már nem ők irányítanak) "sáv", amelyre vágynak érthető okoból.
- Ha mondjuk Putyin holnap meghalna, attól még mindig igazak maradnak a fenti tények, egyszer volt ott is Jelcines "kutyavásár", Oroszország elemi érdeke, hogy ezt "megvívja", max annyi lenne változás, hogy az új vezetés vagy lezárná a jelenlegi határok mentén, vagy tényleg szarrá bombázná mindenestől szarkrajnát.
-Azon kívül, hogy a nyugat (és azon belül az USA) kiszórja és teszteli a fegyvereit, egyúttal ezzel jó lehetőséget adva az oroszoknak arra, hogy jobban megismerjék a nyugati technológiát, illetve lehetőség számukra, hogy katonai technikában fejlődjenek.
- Ezekre még mind "rátelepül" az, hogy az elmúlt jó 20 évben olyan szinten "befektettek" az amerikaiak szarkrajnába, hogy úgy vannak vele, mint a németek a görögökkel, "nem engedhetik meg maguknak", hogy mindent elveszítsenek, ezért az utolsó szarkrán vércseppig fognak "harcolni".
- Mindenki pontosan tudja, hogy ez egy proxy háború, az összes EU-s szankciók óta szignifikánsan , épp a szankciókat bőszen követelő és meghozó államok kereskedelmi volumene és értéke a korábbihoz képest kb min. a kettőszeresére nőtt Oroszországgal, vagyis az álszent pofázás szintjén megy gyakorlatilag az összes szarkrán "támogatás".
-Szarkrajna egyre inkább egy szemétkupaccá fog válni, Amerika messze van, az oroszok meg mindig a seggükben lesznek, és ennek a levét az elbaszott Nyugat-európa önként és dalolva issza....., mondanám, hogy megérdemelten, de sajnos velük együtt minket is szopásra kényszerítenek....

2023.02.03. 10:58:42

@HypocritSlayer:
a fideszes narratíva az egyik véglet. hogy a szanciók nem ártanak ororoszországnak, sőt megerősödve jönnek ki belőle. az nyilvánvalóan nem igaz. az oroszok gyengülnek. és az egy nyitott kérdés, hogy a szankciók összeomlasztják-e putyin rendszerét, illetve ha igen, akkor ezzel a nyugat jól jár. erre a válasz az, hogy valószínűleg nem. ettől még az orbán kormány narratívája ugyanúgy hamis. az a másik véglet.

HypocritSlayer 2023.02.03. 11:00:27

@grundigg:
>>De érdekes módon azt a kérdést nem teszed fel, hogy mennék-e a szomszédba gyilkolni. <<

Mennél?

>>Egyáltalán az egész háborúval kapcsolatban egyetlen kérdésed, egyetlen problémád van, egy dolgon vagy fennakadva, egy dolog nem megy a fejedbe: miért védekezik az a rohadt, szemét megtámadott? <<

Valójában nem ez a kérdés, hanem az, hogy miért "éri meg" neki harcolni, hiszen a nacionalizmus az egy múlt századi csökevény, a nemzetállam szintén múlt századi csökevény, a kozmopolitizmus a követendő példa, nem mindegy nekik, hogy ki van hatalmon, ha "jólétet" biztosít, akkor számít?

A vicc az egészben az, hogy nem is védekezik, mert a valóságban nem is támadják őket, az egész "háború" egy éve alatt az "áldozatok" száma, mindkét fél részéről összeadva, még meg sem közelíti a kovid alatt elhullottaknak még a töredékét sem. Ugyanis ez egy "kamu háború", még Afganisztánnal összehasonlítva is.

Majd akkor lesz "valódi háború", ha pl. szétbombáznánk egy Drezda méretű települést, úgy ahogy pl. a II. VH-ban tették. Addig, tudom, hogy profán leketlen geci vagyok, de valójában csak "maszatolás" van és faszméregetés, mindkét oldalról.

Nem véletlen, hogy az oroszok időben megsemmisítettek kvázi minden "támadó" fegyverzetet, és igazán ők teszik "hőssé" a szarkránokat.

És a vicc az, hogy nem is "védekeznek":) csak mint az első VH-ban, állóháborút folytatnak, addig, amíg az oroszok meg nem únják, és szét nem basszák a "hős honvédő2 szarkrajnát, vagy a szarkránok bele nem fáradnak.....

>>Szerinted az egész probléma abból fakad, hogy van pofája védekezni, amikor megtámadják. Ha nem védekezne, probléma sem lenne.<<

Igazából ez a "védekezés" egy kamúszar, hiszen az oroszok nem támadnak, az összes szarkrán "siker" az mind abból adódott, hogy visszavonultak az oroszok, ugyanis racionálisan nem éri meg nekik sok energiát pazarolni, ha kevesebbel is célt érnek, vagyis tudják szüntelenül rombolni szarkrajnát......

A vicc az, hogy az oroszok tették szarkrajnát, meg a szemét népét "nagggyá", persze nem akarattal, hanem ezzé "fajult":)

Ha nem "védekezne" akkor sikeres lett volna a puccs, mivel "védekezik", így egyre rosszabb és rosszabb körülmények közé kerül, és egy idő után a "honvédelem" körüli kamuhiszti is elmúlik, és csak a puszta szeméthegy marad......

>>Ha majd téged erőszakolnak, te majd nem védekezel <<

Épp ez a paradoxona az egésznek, hogy az oroszok azt szeretnék , hogy szarkránok önként hódoljanak be, dehogy erőszakolják őket, ha azt tennék, akkor fél szarkrajna megdöglött volna egy rendes szőnyegbombázástól:)

>>(és még csúnyán sem beszélsz), és akkor lesz nagy béke mindenki örömére, de most itt nem te vagy az áldozat, sajnos nem tudsz a jó példával elöl járni. <<

A szarkránok maguknak főzték ezt, szépen egyék is meg, de sajnálatos módon, európa önként és könyörögve kéri, hogy ehessen ebből a kondérból.......

2023.02.03. 11:11:58

@G. Nagy László:
a nato (az usa, a britek, a franciák) meg akarják gyengíteni oroszországot. és ez ügyben maguk mellé akarják állítani németországot. a többi nem különösebben érdekli őket. csak az, hogy a többi tagállam ne forduljon az eu/nato ellen. és orbán tett egy félfordulatot. legalább is így értelmezik. törökország belengette, hogy kilép a nato-ból. és néhány tagállam magyarországot kitenné az eu-ból.

kárpátalja ügyében is a magyar nemzeti érdekek feladása történt. a magyar külügy minden nap elismeri ukrajna területi integritását. amit nem kellene, magyar érdek az, hogy kárpátalja magyar-ukrán (ruszin) közös közigazgatást kapjon. és ne kijev alá tartozzon, hanem autonóm területté váljon. és ez nyilván az ukrán szszk területi integritásának megszűnéséval járna. amit már antall is támogattott. aki a legbutább miniszterelnök volt. egy jószándékú, de annál ortobább ember. az antalli külpolitikát viszi tovább a külügy úgy, hogy közben köpnek a szövetségesekre. amit megint nem kellene.

egész egyszerűen beállnak az orosz narratívába . azért, hogy orbán a tört angoljával a világpolitika színpadára állhasson. és azt gondolják, hogy amerikában a republikánusok nyernek és trump békét köt az oroszokkal. és ezek után putyin felajánlja kárpátalját magyarországnak. ha így lesz, akkor a fidesz megdicsőül és éppen lehet így, de kevéssé valószínű.

HypocritSlayer 2023.02.03. 11:14:51

@cvsvrs:
>>a fideszes narratíva az egyik véglet.<<

Te kretén, lényegtelen, hogy kinek és mi a "narratívája".
>>hogy a szanciók nem ártanak ororoszországnak, sőt megerősödve jönnek ki belőle.<<

Kurva keveset ártanak, olyan szinten össze vannak fonódva a dolgok, hogy az össze szankcó a legjobb esetben is "pirruszi győzelem" és a szankciót hozók nagyságrendileg nagyobbat szívnak mint a szankcionált.....

>> az nyilvánvalóan nem igaz. az oroszok gyengülnek.<<

Lényegtelen, mert kb az az arány, hogy "levágom a kezem , hogy te ne érezd a simogatásom" , vagyis ezzel jól kibasztam veled.....

>> és az egy nyitott kérdés, hogy a szankciók összeomlasztják-e putyin rendszerét,<<

Kurvára nem, ez egy zárt kérdés, és a válasz az, hogy nem, eddig ez soha nem történt meg, a szankciók csak a (max a nőket és a)z elbaszott élhetetleneket "omlasztják össze"........

>> illetve ha igen, akkor ezzel a nyugat jól jár. erre a válasz az, hogy valószínűleg nem. <<

A nyugat semmilyen scenárióban nem jár jól, hacsak meg nem alázkodik és vissza nem tér a "cár atyuska kebelére"......

>>ettől még az orbán kormány narratívája ugyanúgy hamis. az a másik véglet. <<

Most indulok felvágni az ereimet, szörnyű, de tényleg......

2023.02.03. 11:17:41

@HypocritSlayer:
valakinek elsődlegesen a nacionalizmus a követendő és van akinek a kozmpolitizmus. ha budapest egy (részlegesen) kozmopolita világváros, akkor az nem zárja ki a magyar nemzeti érdekek (részleges) érvényesülését. ezek ostoba összehasonlítások. erre mondom azt, hogy az ideológia (része legyen) a matek.

G. Nagy László 2023.02.03. 11:25:28

@grundigg:

"Valószínűleg nem"

Én biztosan nem. És nem csak Ukrajnáért, de egyetlen országért, közösségért, istenségért vagy ideológiáért sem áldoznám fel az életemet. Sokkal drágább az annál. (A gyerekeimért igen, de senki másért.)

"de úgy tűnik, vannak, akik igen. Azt is elég nehezen viseled."

Miért írsz ilyen hülyeségeket? Olvastad már pár bejegyzésemet, pontosan tudod, miként gondolkodom: mindenki azt tesz az életével, amit csak akar. A legkevésbé sem viselem nehezen, ha valaki önként megy a halálba a semmiért. Tele van a történelem ilyen őrültekkel. Azt viselem nehezen, amikor valakit az AKARATA ELLENÉRE hajtanak a vágóhídra. Zelenszkijt ez a tette hasonló agresszorrá rontja, mint amilyen Putyin.

"De érdekes módon azt a kérdést nem teszed fel, hogy mennék-e a szomszédba gyilkolni."

Felesleges. Egyikünk se menne.

"Egyáltalán az egész háborúval kapcsolatban egyetlen kérdésed, egyetlen problémád van, egy dolgon vagy fennakadva, egy dolog nem megy a fejedbe: miért védekezik az a rohadt, szemét megtámadott?"

Megint trollkodsz, ráadásul tudatosan. Mi több: még azt is tudod, hogy én is tudom. Mi a faszom értelme van az effajta beteg játszmázásnak? Mintha egy frusztrált, baszatlan nő lennél, úgy kommunikálsz. Egy évvel ezelőtt az első posztomat a téma kapcsán úgy kezdtem: Oroszország az agresszor és tettét semmi sem menti. Továbbra is ezt vallom. Mi a faszért kell ezt újra és újra elmondatnod velem? Tudod, hogy így gondolom.

"Szerinted az egész probléma abból fakad, hogy van pofája védekezni, amikor megtámadják. Ha nem védekezne, probléma sem lenne.
Ha majd téged erőszakolnak, te majd nem védekezel (és még csúnyán sem beszélsz), és akkor lesz nagy béke mindenki örömére, de most itt nem te vagy az áldozat, sajnos nem tudsz a jó példával elöl járni."

Kibaszott béna ez a szarkazmus. Leírom századszorra is:

1. Ha jó eséllyel meg tudom magam védeni, anélkül, hogy komoly sérülést szenvednék, úgy beleállok.
2. Ha jelentős az esélye annak, hogy megsérülök, vagy akár ott is maradok, úgy mindent el fogok követni azért, hogy diplomáciai úton rendezzem a konfliktust. Akár még fizetek is a rablónak, ha a késelés az alternatíva.

Ez elég logikus, minden hidegfejű ember így jár el. Zelenszkij nem ezt teszi. Ő simán feláldozza az övéit egy olyan háborúban, amit képtelenség megnyernie. Kíváncsi leszek, hogy ötven év múlva hősként, avagy az amerikai érdekeket szervilis módon kiszolgáló, a népét feláldozó gonosztevőként tekint-e rá majd a történelem. Meglátjuk.

G. Nagy László 2023.02.03. 11:34:02

@cvsvrs: Annyi faszságot írsz, hogy az már fájdalmas. Antall messze a legműveltebb miniszterelnökünk emberemlékezet óta, és az esze is a helyén volt. Közel sem volt olyan rátermett vezető, mint Orbán, de ostobának nevezni...

Ami pedig a kárpátaljai magyarok cserbenhagyását illeti, az konkrétan rossz vicc. Az autonómia követelése is az egy háború közepén. Elképesztően elgurult a gyógyszer nálad.

alöksz róz 2023.02.03. 11:36:23

@HypocritSlayer: na, nem olvastam végig mindent amit írtál, amit láttam belőle, az elég volt ahhoz h megfogalmazódjon bennem a kérdés:
mikor fogtok eljutni odáig, hogy az oroszok békével mentek és csak a demokráciát meg a szabadságjogokat vitték ukrajnába...

alöksz róz 2023.02.03. 11:38:09

@alöksz róz: mert mintha már ismerős lenne ez a sztori valahonnan

MEDVE1978 2023.02.03. 11:38:32

@G. Nagy László:

"Az ukránok stílusa sokszor valóban bárdolatlan és agresszív, de fontosabb, hogy a diplomácia eredményes-e vagy sem"

Pontosan. Ahogy ez a háború be volt vezetve, abból egyértelmű, hogy az ukrán diplomácia jelentősége viszonylag alacsony. A bevezetés alatt a 2021. végétől 2022. februárjáig tartó szakaszt értem. Ha visszaemlékezünk, ebben az időszakban az USA elkezdte harsogni a médiában, hogy az oroszok támadni fognak. Talán egy hónappal a tényleges invázió előtt volt egy vicces intermezzo, amikor a túltolt amerikai médiaakciók miatt emlékeim szerint egy ukrán politikus, talán éppen Zelenszkij mondta, hogy senki ne riogasson, egyelőre nincs háború, invázió. Az óriási amerikai médiakampány miatt nyugaton is jelentős vita folyt. Egyesek (én is) úgy tévedtek, hogy az oroszok nem fognak támadni, mert minek. Mások már akkor is a démoni Putyin gonosz terve, hogy elfoglalja Európát és Ukrajnával kezdi narratívát fújták. A támadás rengeteg mindenkit meglepett és a média irányítói között egyértelműen az utóbbi narratívát terjesztette el. Emiatt tabu gyakorlatilag nyugaton a médiában az, hogy valaki nem háborúpárti és teljes ukrán győzelmet akar.

A politikusok egy része aztán rábukott a dologra. A lengyel, balti, finn politikusok számára ott volt az oroszellenesség a társadalom jelentős részében (nyilván nem alaptalanul), amit meg lehetett lovagolni. Biden fő motivációja az afgán bukásról való terelés és az olcsó háború volt. (A háború relatíve azért olcsó, mert proxy konfliktus, nem kell USA katonákat feláldozni, elég hadieszközöket szállítani). Az EU országok szintén boldogan szálltak be, mert a régi katonai infrastruktúrát most lehetett ügyesen selejtezni, odaadni az ukránoknak.

A nyugaton ismert médianarratíva fő eleme, hogy az ukránok szegény áldozatok, akik óriási nyomás alatt állnak. Egy nyomás alatt álló áldozat pedig érthető, ha kiabál, sarkosan / bunkón fogalmaz.

Persze Orbánt kicsit félrefordították, mert ahogy olvastam azt akarta mondani, hogy az lesz az egészből, hogy úgy szétlövik az oroszok Kelet-Ukrajnát, hogy ott már kő kövön nem marad, a senki földje lesz.

Ettől még a Dnyiproi polgármester pont annyira számít, mint az orosz duma részeges képviselői, akik minden páratlan héten Berlint akarják elfoglalni, páros héten pedig Londonra mérni nukleáris csapást.

alöksz róz 2023.02.03. 11:46:28

@cvsvrs: "kárpátalja ügyében is a magyar nemzeti érdekek feladása történt. a magyar külügy minden nap elismeri ukrajna területi integritását. amit nem kellene, magyar érdek az, hogy kárpátalja magyar-ukrán (ruszin) közös közigazgatást kapjon. és ne kijev alá tartozzon, hanem autonóm területté váljon. és ez nyilván az ukrán szszk területi integritásának megszűnéséval járna" - azért nyilván nem járna, lásd pl vajdaság.

és nem tudom ma mitől nemzeti érdek kárpátalja magyarországhoz csatolása, gazdaságilag elmaradott és ásványkincsek sincsenek, túlnyomó többségben ruszin meg ukrán népesség lakja (utóbbiak utálnak minket), magyar nem sok van és azok többsége nem is magyar hanem cigány.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 11:53:00

@alöksz róz: ha tudnál olvasni, az utána lévő sort is bemásoltad volna:
"Így esett – Magyarország történetében alighanem először –, hogy a kétgyerekes anyák kelendőbbé váltak, mint a hajadonok"

az ételt is én rágjam meg helyetted te nyomorult?! tanulj már meg olvasni! analfabéta félművelt barom.

" Igazi küszöböt lépnek át rövidesen, a magyar állam ugyanis gáláns nászajándékról gondoskodott számukra: 2,2 millió forinttal jutalmazza egybekelésüket. Ennyi családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) jár a háromgyermekeseknek használt lakás vásárlására, amiből a környéken saját házat vehetnek egy fillér hozzátétele nélkül. Már ki is nézték maguknak."

Ahol még több gyerek lesz, és még több cigány, mert a fiatalabbak látják a modellt!
persze kiszemlézem neked az egész cikket, látom kurvára nem tudsz gonolkodni, te ostoba cigányvédő.

"Öt éve élnek már együtt, azt mondják, nem a pénzért házasodnak, de a barátaik igen, ők meg kedvet kaptak a CSOK-os esküvők sorától."

"Hat év kellett csupán, hogy feje tetejére álljon az addigi világ. Budapest a házasságkötések arányában az élről a lista végére csúszott, a sereghajtók közé tartozó Borsod pedig az első helyre ugrott a Központi Statisztikai Hivatal 2016-os adatai szerint."

idióta.

"A falvakban a 30 év alattiak tömegével kezdtek megesküdni, a nyolc osztályt végzettek körében pedig megduplázódott az egybekelők aránya. Ha addig a legfejlettebb térségekben nősültek a férfiak, most a legfejletlenebbekben.

A háttérben ezúttal nem a nőt érdemes keresni – hanem a pénzt. A nagyvárosokban egy 20-30 milliós ingatlan megvásárlásánál nincs olyan nagy jelentősége a három gyermekre járó 2,2 millió forintos állami támogatásnak, falun viszont az összeg kiteheti a teljes vételárat."

"Veszik is a házakat, ami úgy alakította át a piacot, ahogy az korábban legfeljebb ingatlanügynökök rémálmaiban jelentkezhetett.

Csakhogy ezekben a térségekben a lakosság kétféle rétegből áll: nagyon szegény nagycsaládosokból és idősekből. A keresletet és a kínálatot ez a két, etnikailag is eltérő csoport jeleníti meg, az üzlet megkötése után pedig az öregek otthagyják a falvakat, városokba költöznek. A CSOK felgyorsítja az elvándorlásukat és a roma etnikai tömbök kialakulását. A következmény pedig: a szegregátumok tovább rontják a gyerekek tanulási, a felnőttek munkavállalási esélyeit, és megszüntetik az egymás mellett élésben óhatatlanul meglevő feszültségek kezelésének napi rutinját.

Lakosságcsere – így hívják ezt a demográfiai a jelenséget.

Az állam nem keveset költ a CSOK-ra, és minden harmadik forint használt ingatlanok vásárlására megy, a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 2015 óta több mint 60 milliárd forint"

ostoba fideszes komcsi , ha nincs igazad legalább fognád be a lepcses pofádat te jobbágy, de nem tudod megálni hogy ne ugassál állandóan te korcs.

Tiszaburán látott esküvő, amikor közmunkás férfi elveszi gyermekei édesanyját, az egyik leggyakoribb házasodási mintává vált Kelet-Magyarország nehéz sorsú településein.

No, de miért kell a CSOK-hoz megesküdni? Hiszen a támogatás élettársi kapcsolatra is jár! Igen, de gyermeket „beígérni” használt lakásra csak házaspároknak lehet, ráadásul az együtt élők utódainak „összeszámítása” is jóval egyszerűbb házastársak esetében."

azt tudod hogy amikor még nem volt tökéletes a tudomány, akkor az új eszméket a régi tanok követi sose értették meg, HANEM KIHALTAK, mert a dunning-kruger, meg a kongitiív disszonancia jelentős hat az ostobákra, az okosra meg max csak ideiglenesek. dögöljetek már meg ti is, csak szétbasszátok ezt a szép országot, tenyésztitek a cigányokat ahogy gyurcsány, és még le is tagadjátok. az ilyen minek éljen?

ÉRTELMES EMBEREK CSALÁDTÁMOGATÁSÁT KELL SEGÍTENI! jó oktatás, jó eü. munkához kötni a csaláttámogatást te kib. idióta
nem azért kéne fizetni az adót hogy tanultatlan cigányok házásságát fizessük belőle! de a fidesznek csak biorobt kell a mérgező akisgyárakba. csernobil 2. mérgeznének minket azok akik fillérekért eladták az országot. te védjétek csak a gazdáitok kutyák!

otoba agyhalott cselédek tapsikolnak hogy mérgezik a följeinket, meg behurvcolják a migránsokat a az országba akik dolgoznak az aksigyárakban.

2023.02.03. 11:54:17

@HypocritSlayer:
a fidesz lényegében az oroszok mellett áll ki. azzal, hogy magyarország elismeri az ukrajna területi integritását. (azt egyáltalán nem kellene elismerni. azt kellene mondani, hogy a szovjetunió és az ukrán szszk határai nem legtiimek. és kárpátalján magyar-ukrán (ruszin) közigazgatás kellene. az eu és a nato részeként. ukrajna a kárpátokon túl kezdődik az eurázsiai unió és az eurázsiai békepartnerség részeként.) ugyanakkor kijev és a városvédő ukránok szabadságharcát a magyar kormány támogatja. az ukrán nép szabadságát, és kijev szadad városi státuszát. azt, hogy ne függjön moszkvától.

a fidesz ennek az ellenkezőjét mondja és nem tesz semmit. azt mondja, hogy egy négyzetcentit se kérünk kárpátaljából. ugyanakkor a hülye eu, a geci amerikaiak (akik a szövetségeseink, vagy nem?) és szegény kis putyin (aki jelenleg nem a szövetségesünk ,vagy mégis?). ez így a nemzeti érdekek önfeladása.

a magyar érdek az lenne, hogy a magyar ngo-k ott vannak kárpátalján. a magyarországi részegyházak ott vannak kárpátalján. a reformátusok a határészélen, a magyar görög katolikusok ungvár, munkács környékén építik a magyar-ruszin keresztény fatemplomokat. hirdetni a magyar vallást, a magyarrá válást.

ez egy ruszin fatemplom debrecenben.
cdn.haon.hu/2021/11/c1lzsC5abnbnRX-uQHtrUlys06pmV06OcVuElZzy35k/fill/2560/1440/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzg4NzU3ODkyMmZiYTRiNTg4MGZkZWJiMTRhNjU2NTFj.jpg
a fidesz építette 125 millió forintból. ezzel: "'a ruszin közösségi ház melletti lelki hajlék őseink szegénységére utal, akik az erdőben gyűjtött fából ácsolták Isten házát". ilyeneket kellene tömegével építeni, ezekhez kapcsólódóan alapvető orvosi ellátást nyújtani különleges orvoscsoportokkal. pl.
video2.dehir.hu/0522_dekom_mix.mp4
ezek egyébként katonai alakulatok. ez az orvoscsoport libanonban is szolgált. kétnyelvű oktatást nyújtani. ruszin-magyar imakönyv mellett világias tankönyveket nyomtatni ungváron magyar intézetet alapítani.
hd.gorogkatolikus.hu/hirek_images/hirek_2996_4.jpg
és ezek mellett munkát adni. munkácson létesíteni egy magyar munkaügyi központot. az otp nyisson huszton is egy magyar fiókot. a magyar telekom szolgáltasson, hallgassák, nézzék az emberek a kétnyelvű magyar-ukrán (ruszin) adót. és ha ez ellen rendszeresen fellép az ukrán milicia, akkor a magyar békefenntartó haderő tegyen rendet.

amire a fidesz válasza, hogy ezt nem lehet. hogyne lehetne. ezt kellene csinálni. és ezzel szemben a fidesz elképzelése az, hogy putyin megnyeri nekünk a háborút. a kormány lényegében az orosz álláspontot szajkózza. az ellenzék pedig az ukránt.

egyik se képviseli a magyar érdeket. az, hogy létrejön egy az ungvár-beregi egyházmegye. és abban egy görög katolikus és egy református egyházkerülettel. azzal a céllal, hogy kárpátalja az európai unió része legyen. kijev szabadságát moszkvával szemben magyarország támogatja. mindig is támogatta. ugyanakkor azt magyarország sose támogatta kijev támadólag lépjen fel oroszországgal szemben. honvédő harcait. a krím, a donbass, az azovi tengermellék sose állt ukrán fennhatóság alatt leszámítva a szovjetuniót. azt esetleg be kellene áldozniuk a békéért. de ez az ő döntésük.

és egyébként meg a francnak kell a nyugattal szembefordulni. a francnak kellenek kínai akkumulátorgyárak, a francnak kell kínai vasút. a keleti nyitással nem a magyar tőke ment ki kínába, hanem a kínai jött be magyarországra. a debrecenben a legnagyobb gyárukat 88 milliárddal támogatj az orbán kormány. mi a francnak?

MEDVE1978 2023.02.03. 11:56:55

@G. Nagy László:

"Orbán az elmúlt tíz évben minden krízis kapcsán szembe ment a többiekkel, és utólag mindig beigazolódott, hogy a helyes úton járt. "
Csakhogy ez nem így van.

A migrációs krízis esetében beigazolódott, hogy igaza volt, mert fű alatt az összes többi ország is szép lassan ugyanúgy lezárta az útvonalakat. Közben mindenki nagy humanistának mutatta magát, de ugyanazt csinálta.

A brexit esetében bár nem ment szembe semmivel, lehetett volna aktívabban EU párti (bár tudom ez hülyén hangzik). Ugyanakkor a kormány rövidlátásaként értékelhető szerintem, hogy nem próbált Orbán néhány olyan megjegyzést, amik a Brexit ellenébe hatottak volna. Akkoriban csak azt hangsúlyozta, hogy a brit nép döntését tisztelni kell, holott aktívan kellett volna kampányolni. Ezen sokat veszítettünk, mert egyrészt Nagy-Britannia miatt sok pénz esett ki a közös kasszából, aminek nettó haszonélvezői vagyunk, másrészt a brit vélemény a mindig szorosabb unióról hasonló volt a magyarhoz.

A COVID esetében is szembement az EU-val az egyedi vakcinaszerzéssel, ami egy máig nem bevallott óriási kudarc volt. Én két kínai oltást kaptam, minimális volt az ellenanyag termelés és 2,5 hónap múlva már nem védett. Végül a népesség magát beoltató részét az a Pfizer tette immunissá, amit a közös EU beszerzésen vettek. (A Sputnyik nem volt annyira rossz, de a költség / eredmény mutatója rossz volt).

A jogállami vita egyértelmű: Viktor de facto lebontotta a magyar jogállamot, mindenhol FIDESZ hű emberek ülnek. Lehet ezt NER-nek hívni vagy egy olyan rendszernek, amiben a FIDESZ szavazók szerint "jó" politikai befolyás érvényesül és "hazai" tőkésosztály kerül kialakításra, de mindenképpen a hatalmi egyensúly végletes megbontásáról van szó.

Végül az ukrán háború, ahol szintén hangsúlyokat téveszt szerintem, bár alapvetően egyet értek vele azzal, hogy Magyarországnak nem érdeke egy erős vagy akár EU tag Ukrajna sem. Magyarország érdeke egyértelműen a háború előtti állapotok és gazdasági kapcsolatok helyreállítása lenne. Nyilvánvaló, hogy az egyébként leginkább belpolitikai jelentőségű (mi nem szállítunk fegyvert és a területünkön keresztül sem szállítanak fegyvert) "semlegességi vagy békepárti pozíciót" nem fogja feladni a FIDESZ, hiszen az az identitásává vált. Azonban a stratégiát időszakonként érdemes lenne felülvizsgálni, mert vannak olyan dolgok, amiben értelmetlenül feszengünk és engednünk kellene (Pl: ilyen olyan oligarcha, főpap stb. tiltólistára tétele vagy akár a svéd és finn NATO csatlakozás halogatása).
Újra kellene gondolni, hogy mit hoz magával az EU közvélemény "nem változása", az egy év után is nagyon jelentős háborúpárti elkötelezettség és hogy mit kellene lépni ezzel kapcsolatosan.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 12:03:50

@Wildhunt: leírtam már, Demkó maga cáfolja.

"Kérdéseket kapok a kényszersorozásokról Kárpátalján.
Röviden: nem célzottan a magyarokra utaznak, hanem mindenkire. Cigány, ukrán, ruszin - mindenkit visznek, akit találnak.
Nem igaz, hogy a magyar falvakban több razzia lenne, de vannak razziák, tény, és előbb kezdték, mint a hegyvidéki falvakban - valószínűleg praktikus okokból. Azaz egy magyarnak arra van több esélye, hogy előbb vigyék el pár nappal, de aránykülönbség nincs. És az is igaz, hogy Kárpátalján előbb kezdődött ez a nagy sorozási hullám, mint pl. Lvivben. A nagy centrumokat jobban kímélik vélhetően, de az oroszok is Moszkvát vagy Pétervárt.
A 128-as sem azért megy a nehéz helyekre, mert "magyar" alakulat - nem az, vannak benne magyarok, de nem többen (inkább kevesebben), mint a magyarság jó esetben 10% körüli aránya Kárpátalján.
Azért megy nehéz helyekre, mert egy erős, jól képzett dandárnak számított, elit alakulatnak.
A forrásaim kárpátaljai magyarok, széleskörű rálátással a teljes magyarlakta régióra - és pont miattuk fontos, hogy helyén kezeljük az ügyet - van elég magyarellenes intézkedés, de ez most nem az."

érdeles Fegyir Sándor nincs meg? az ungvári egyetem professzora

hvg.hu/itthon/20230130_Fegyir_Orban_haboru_Karpatalja?fbclid=IwAR3hDFSaYdtxt_Xyh0MueGYw7tPOBMk7YL_TJ8R2eyrzFJ64x2pbEY_8rJU

a hazaáruló ruszki bábkormány fidesz médiája, közmédiája KRITIKA NÉLKÜL veszi át az orosz hazugságokat.

2023.02.03. 12:04:12

@alöksz róz:
a magyar nemzeti érdek az, hogy kárpátalja magyar-ukrán (ruszin) uniós közigazgatást kapjon. és ungvár magyarország kapcsolt részeként az európai unió tagjávává váljon és a védelmét a nato biztosítsa. lengyel káprátalja lengyel-ukrán, és bukovina román-ukrán közigazgatást kapjon az európai unióban.

ugyanakkor a nemzeti érdek az, hogy a magyar kormány (a lengyel és a román kormányhoz hasonlóan) kiáll kijev szabadsága és ukrajna függetlensége mellett. kárpátalja sem kerül magyar függésbe. hanem közös-közigazgatást kapna. nem rendelődne budapest alá. nem a klik rendelné el, hogy mi kerüljön az ungvári gyerekek tankönyvébe. hanem erről budapest és kijev tárgyalna. hogy milyen csodálatosan szép kijevi hercegnőkbe voltak szerelmesek a magyar királyok. ki kell találni azokat a szakrális meséket, ami mindkét nép számára kedvesek. ez ugyebár a (nemzeti) kereszténység. a magyarok keresztségben állnak az ukránokkal ruszinföldön.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 12:15:18

@G. Nagy László: @Wildhunt:

valahogy az oroszoknál nem gond a kényszersorozás ugye? ez csak ukrajna ellenében ér felemlegetni

oroszbarát hazaáruló kutyák!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 12:19:01

@Wildhunt: szóval te szereted trianont? "igazi" magyar vagy te kutya.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 12:21:37

@2023: nem látok érveket te agyhalott hazaáruló patkány

ahogy véletlenül is lehet embert ölni, úgy tudatlanul is lehet hazát árulni, a fideszesek pont ilyen agyhalott ostoba hazaárulók. a gazdájukat putyin megzsarolta, de ők ezt nem tudják. ha a gazda hazaáruló a kutya is ugyanúgy hazaáruló lesz.

G. Nagy László 2023.02.03. 12:23:45

@tesz-vesz:

"valahogy az oroszoknál nem gond a kényszersorozás ugye? ez csak ukrajna ellenében ér felemlegetni"

Az elvbarátaid az ilyen faszságokat merő trollkodásból írják. Te sajnos annyira idióta vagy, hogy ezt komolyan számonkéred.

Egészen nyilvánvaló, hogy ha egy kényszersorozás megengedhetetlen egy honvédő nemzetnél, úgy az agresszornál pláne az. Azért nem beszélek róla, mert evidens, te nagyon okos.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 12:38:53

@2023: édes istenem de buta vagy, de magabiztosan tolod az ökörségeidet.

ellenzék esetén hol lenne a rezsi? b+ aki ilyet mond alapból agyhalott és politikailag is, pl az uniós pénzeket megkapnánk. tetszik érteni?

ukrán áldozat? az oroszoknak elég komoly áldozatai voltak és kijevet se tudták bevenni, ráadásul elég komolyan alulmotiváltak az oroszok.

van olyan mihez értesz legalább? szemétlapátolás?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 12:42:50

@G. Nagy László: én vagyok az idióta te degenerált hazaárul barom?

nem faszságból írják te marha! szöknek el az orosz katonák mert nem akarnak harcolni te ökör!

rengeteg felvetésem volt még, egyikre se reagáltál, iylenkor nem szégyenled magad?

ha agyhalottakkal kell vitázni, annak polgárháború kell hogy legyen a vége. mert az agyhalottak nem tudják használni a kocsonyát a koponyájukban.

azt hittem azért nem beszélsz róla mert a gazdád is szereti az oroszokat.

legalább kimondtad hogy az oroszok az agresszorok. most már csak az a kérdés, hogy mit szólsz ahhoz hogy orbán is 56-hoz hasonlította berlinben az ukránokat?

alöksz róz 2023.02.03. 12:43:32

@MEDVE1978: "Végül a népesség magát beoltató részét az a Pfizer tette immunissá, amit a közös EU beszerzésen vettek." - ezt mondja a pfizer fizetett reklámja.
ahol ezt ellenőrizni lehet, az izrael. hát nem úgy lett mint ahogy a reklám mondja.

alöksz róz 2023.02.03. 12:45:07

@tesz-vesz: az nyilvánvaló, hogy te vagy az idióta.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 12:45:27

@HypocritSlayer: "ukrán buszoztatással elcsalta a Fidesz a választásokat",

milyen különös hogy értelemes emberek emiatt a fideszre haragszanak, és nem az ukránokra meg a kárpátaljai magyarokra, ugye? te troll szar, te

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 12:49:28

@MEDVE1978: de ha olcsóbb lenne a kenyér, akkor érdekünk ukrajna eu-pártisága, nem? hisz a fideszeseknek nagyon fontos a rezsi.

szerintem te még mindig nem tudod, hogy orbánt megzsarolta putyin, és ez teljesen nyilvánvaló. ezért építette le a jogállamot. neki a lopkodás ugyanúgy megfelelt volna, ahogy első orbán-kormány idején, ellenzékben is loptak volna 1/3-ot a paktum szerint.

ja és a fideszesek elfelejtik hogy orbán 2008-ban még maga léptette volna be ukrajnát a nato-ba. akkor még nem zsarolta meg putyin.

G. Nagy László 2023.02.03. 12:52:23

@tesz-vesz:

"most már csak az a kérdés, hogy mit szólsz ahhoz hogy orbán is 56-hoz hasonlította berlinben az ukránokat?"

Az almát is hasonlíthatom a körtéhez. Mindkettő gyümölcs. Édes. Lédús. Még pálinkát is lehet főzni mindkettőből. De egy csomó különbség is van.

Orbán azt az aspektust ragadta meg, ahol a két jelenség analóg. Ti rendre ostoba módon alkalmazzátok. (Mondjuk van különbség elmebéli vértezettség dolgában.) Tényleg tisztellek érte, hogy próbálsz fejlődni és kitörni szűk szellemi kereteid közül. Ha ezt kellő nyitottsággal és alázattal teszed, talán nem reménytelen a helyzeted.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.02.03. 12:53:59

@tesz-vesz: 5udod,fideszkomcsival hiába vitatkozol.
Náluk ott a hit a kedves vezetőben.

2023.02.03. 12:54:56

@G. Nagy László:
antall művelt volt és jószándékú, csak éppen buta. antall vezetésével mondtak le kárpátaljáról. mondván, hogy nem kell, mert mi a francnak. antall józseffel folytatódott a nemzeti önfeladás. a kádárizmusból a rosszat vette át. és aztán 1 millió munkanélküli volt a nagyobb városokban utcákon, egyébként jól működő válallatokat zártak be, vagy adtak el, mondván, hogy nem lehet fejleszteni.

ez antall józsef öröksége. az átlag debreceni itt vásárolt.
www.youtube.com/watch?v=bGBiuJTKA8A
egy művelt, de végtelen ostoba ember volt. miniszterelnökként annyit se tett az országért, mint a sarki trafikos. ha valaki azt gondolja, hogy nem tehet semmi, akkor mi a francért miniszterelök? csak nézett ki a fejéből. mondjuk ő legalább érezte, hogy szarul csinálja. göncz árpád vigyorgott, mint a töklámpa. együtt asszisztáltak a szabad rabláshoz. mondván, hogy nem tehetnek semmit. akkor mégis miért akarnak hatalmat maguknak ha tehetetlenek?

orbán legalább akar tenni valamit, csak épp rosszul csinálja (véleményem szerint).

G. Nagy László 2023.02.03. 12:55:55

@tesz-vesz:

"a és a fideszesek elfelejtik hogy orbán 2008-ban még maga léptette volna be ukrajnát a nato-ba. "

Te ostoba, 2008-ban ez realitásnak tűnt, azért dobta be a köztudatba az USA. Sokan jó ötletnek találták, mondván, hogy Oroszország nem fog tiltakozni. Csakhogy Putyin később reagált egy határozott nemmel. Ezt a józanok megértették. Amerika nem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 12:58:13

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

tudom. de ha van köztünk értelmesebb, esetleg elgondolkozik. ha agyhalottakkal kell vitázni, annak polgárháború kell hogy legyen a vége. mert az agyhalottak nem tudják használni a kocsonyát a koponyájukban.

ahogy véletlenül is lehet embert ölni, úgy tudatlanul is lehet hazát árulni, a fideszesek pont ilyen agyhalott ostoba hazaárulók. a gazdájukat putyin megzsarolta, de ők ezt nem tudják. ha a gazda hazaáruló a kutya is ugyanúgy hazaáruló lesz.

bárcsak lenne egy polgárháború, le kell számolni velük, elég a demokratikusnak tűnő vitákkal, ezekkel nem lehet beszélni.

kártékony férgek ezek. nem emberek.

HypocritSlayer 2023.02.03. 12:59:44

@cvsvrs:
>>a fidesz lényegében az oroszok mellett áll ki. azzal, hogy magyarország elismeri az ukrajna területi integritását.<<

Te kretén, olvasod is azt, amit írsz?

>>a fidesz ennek az ellenkezőjét mondja és nem tesz semmit. azt mondja, hogy egy négyzetcentit se kérünk kárpátaljából.<<

Te elbaszott aspergeres kretén:
"Kárpátalján a nemzetiségek aránya 2001-ben a következő volt: ukrán 80,5%, magyar 12,1%, román 2,6%, orosz 2,5%, cigány 1,1%, egyéb nemzetiségek 1,1%".

Mond már meg , te nagyon hülye, hogy azonkívül, hogy még jobban magunkra húznánk a minket körülvevő, tolvaj lerablókat, mi a szart érnénk el vele?

>> ugyanakkor a hülye eu, a geci amerikaiak (akik a szövetségeseink, vagy nem?) és szegény kis putyin (aki jelenleg nem a szövetségesünk ,vagy mégis?). ez így a nemzeti érdekek önfeladása.<<

Értem én, hogy egy elbaszott kretén aspergeres hülye vagy, így már időnként csak legyintek.....

>>a magyar érdek az lenne, hogy a magyar ngo-k ott vannak kárpátalján. a magyarországi részegyházak ott vannak kárpátalján. a reformátusok a határészélen, a magyar görög katolikusok ungvár, munkács környékén építik a magyar-ruszin keresztény fatemplomokat. hirdetni a magyar vallást, a magyarrá válást.<<

Bele vagy buzulva a vallásos szar mantrádba is, miközben kb 10% a maximum, akit a vallás egyáltalán érdekel, bármilyen szinten, itthon, de egy nem magyart végképp hidegen hagy bármilyen magyar nyelven kántált vallási dogma, sőt, kontraproduktív, ha ezzel próbálnál náluk házalni....

>> ilyeneket kellene tömegével építeni, ezekhez kapcsólódóan alapvető orvosi ellátást nyújtani különleges orvoscsoportokkal. pl.<<

Te elbaszott aspergeres kretén, a magyarországi számban elhanyagolható mennyiségű ruszin már rég asszimilálódott és magyarul beszél, a "ruszinsága" csak egy "paszomány", egyrészt, másrészt Kárpátalja 80%-a ukrán, ígyhát baszhatod a ruszintérítő faszságaidat.....

>>munkácson létesíteni egy magyar munkaügyi központot. az otp nyisson huszton is egy magyar fiókot. a magyar telekom szolgáltasson, hallgassák, nézzék az emberek a kétnyelvű magyar-ukrán (ruszin) adót. és ha ez ellen rendszeresen fellép az ukrán milicia, akkor a magyar békefenntartó haderő tegyen rendet.<<

Te tényleg rokkant vagy agyilag, ez már a kreténséget is meghaladó kategória.......

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.02.03. 13:01:17

@tesz-vesz: azok már rég nem kommentelnek.
Ezek a kitartóak meg mindent megtesznek, amit a gazdi mond nekik.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 13:05:06

@G. Nagy László: én vagyok az ostoba te korcs?! VAN POFÁD AGYHALOTTKÉNT UGATNI!?

csendőrperturól még nem hallotál?!

aki szerint a hazugság az "CSAK SZÓ" ?
TE ERKÖLCSTELEN DEBIL IDIÓTA

onnan hogy a faszoma lett oroszbarát viktor? erre válaszolj és tanulj már meg olvasni te ostoba analfabéta!

kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

azért idegesít és zavar a kommentem, mert az érzelmeidre hagyatkozol gyerekként, nem a nem létező értelmedre, ahogy pl az a felnőttek teszik, ha van agyuk.

mihelyst fejdődik az agyad úgy látod értelmesnek az érveimet. de van akinek nincs hova fejlődni, ebben az állapotban vegetálsz életed végéig te korcs. ezért nyilvánulj meg szerényebben. a diák se pofázhat vissza a tanárnak baszod. tudd már hogy hol a helyed

2023.02.03. 13:08:31

@HypocritSlayer:
csakhogy a valláshoz kapcsolódhat alapvető egészségügyi ellátás, oktatás, munkaügyi központ (magyaroszág és az európai unió támogatta közmunkaprogram), magyar pénzintézet, magyar távközlési vállalat, kétnyelvű média, akkor ugye ez mindjárt vonzó lehet.

az, amit a fidesz most hirdet az lényegében a gyurcsányizmus. gyurcsány is azt mondaná. merjünk kicsik lenni. nekünk nem kell az a sok szegény. csak 23 millió románozás helyett az van, hogy ugyanennyi ukrán fordulna szembe magyarországgal, akkor ha a magyar kormány támogatná a keresztény egyházon keresztül a bajba jutottakat. keresztényként éppen most kellene támogatást adni. csak a szavazat érdekli őket. a nemzeti érdek se. és megy, hogy a magyar kormány nem tehet semmit. az ukrajna. hogy avatkozhatnánk már be. gyurcsány is ezt mondaná.

30 éve kellett volna ezt tenni. antall idején. az antalli külpolitika betetőzése az orbáni.

grundigg 2023.02.03. 13:49:13

@G. Nagy László: "2008-ban ez realitásnak tűnt, azért dobta be a köztudatba az USA. Sokan jó ötletnek találták, mondván, hogy Oroszország nem fog tiltakozni. Csakhogy Putyin később reagált egy határozott nemmel. Ezt a józanok megértették. Amerika nem."

Ezzel szemben Putyin már jóval korábban világossá tette, hogy Ukrajna NATO-csatlakozását biztonsági fenyegetésnek tekinti, és leginkább éppen ezért nem kezdődött meg a csatlakozási folyamat 2008-ban. Amit Orbán a nyugatiak rossz döntésének tartott, ugyanis pont az orosz fenyegetés elleni védelmet várta a NATO-tagságtól.

Nem kéne átírni a múltat, Orbán ebben a kérdésben ugyanúgy 180 fokos fordulatot tett, mint ezer másikban. Aki nem szédül, nyugodtan pörögjön vele.

"Ukrajnát és Grúziát együtt nem vették fel három hónnappal ezelőtt a NATO-ba, amikor pedig megtehették volna a nyugatiak, hogy ezt megtegyék. Az oroszoknak az érvelése is rendkívül tanulságos, mert ők azt mondják, hogy meg kívánják védeni a saját állampolgáraikat; nyilván az oroszul beszélő, Oroszországhoz is tartozó állampolgárokról van szó. Na jó, de ma Grúziában – és holnap? Mert ilyenek nemcsak Grúziában laknak, hanem Ukrajnában is nagyon sok orosz él, meg Lettországban is nagyon sok orosz él, és számos közép-ázsiai országban hasonlóképpen. Legközelebb hol fognak fellépni? A mi szomszédságunkban? [...]

És ha nézem a nyugatiakat, ott sem hallok mást, és olvasok interjúkat és elemzéseket, miszerint nincs mit tenni. A nyugati világnak nincs a kezében semmi: az orosz medve már megint mézhez jutott, megerősödött, és most él ezzel az erővel. Szeretném jelezni, hogy ez nincsen így. [...]

Úgy, mint ahogy Lengyelország a konfliktusnak szinte a másnapján aláírta a megállapodást az Egyesült Államokkal a rakétavédelmi rendszer telepítéséről, hasonlóképpen kedden összeül a NATO külügyminisztereinek tanácsa, igenis hozhatnak döntést arról, hogy felgyorsítják Ukrajna és Grúzia NATO-csatlakozási folyamatát."

2023.02.03. 14:05:15

egyszerűen azt kellett volna mondani, hogy magyarország támogatja kárpátalja eu tagságát. ahol a békét budapest nato békefenntartókkal képzeli el. (nyilván jelentős magyar szerepvállalással). lengyel kárpátalján ugyanez lengyel szerepvállalással. és egyébként kiállunk kijev függetlenségi háborúja mellett.

és ez ugye kifejezetten nem megy szembe se az orosz érdekkel, se az amerikaival. mert a nato szempontjából a legrosszabb esetben akkor ha az oroszok győznek, mondhatják azt, hogy túl azon, hogy mégis csak meggyengült ukrajna a nato nagyobb biztonságot garantál azzal, hogy (magyar és lengyel parancsnokság alatt) védernyője alá vonta ungvárt és lemberget. illetve bukovinát. és ez a balti csalkozáshoz hasonló "győzelem". amire a háborúban meggyengülő oroszok is mondhatják azt, hogy ez is "győzelem". és a még jobban meggyengelő ukránok mondhatják, hogy ez részsiker.

nyilván erre a brute force ukrán nacionalisták azt mondják, hogy ez szeparatizmus. azonban lengyelország és magyarország nélkül társult tagok se lehetnek. részleges előnyöket se élvezhtik. és ugye úgy is megmaradna ezekben a városokban az ukrán népesség. egy józanul gondolkodó kijevi ennyit engedhet nyugat irányába.

persze nincs garancia a sikerre, de a magyar nemzeti érdek képviseletével esetleg lehetett volna próbálkozni. ahelyett, hogy a fidesz is antall defetizmusát követi. és kijelentik, hogy a szovjetunió és az ukrán szszk határai szentek és sértetlenekek. akkor, amikor ugye abszolút nem ez a eu/nato érdek. orbánék még mellette plakáthadjáratot indítanak brüsszel ellen. az ugye eu/nato központ.

fideszbirkák, ha ugyanezt gyurcsány csinálná, akkor is tapsolnátok?

grundigg 2023.02.03. 14:08:22

@G. Nagy László: "Oroszország az agresszor és tettét semmi sem menti. Továbbra is ezt vallom. Mi a faszért kell ezt újra és újra elmondatnod velem?"

Én nem mondatom el veled, engem nem kell hülyének nézned. Miután az egész konfliktusról semmi más mondanivalód nincsen, mint az ukránok és az ukránok támogatóinak fikázása, semmi szükség ezekre a kelletlen elítélő nyilatkozatokra.

Képzeld el, hogy valaki megtámadta a feleségedet, te próbálsz rajta segíteni, én meg folyamatosan azt tolom, hogy a feleséged hülye, csúnya, gazember (veled együtt), minek sikítozik, minek rúgkapál, miért nem hagyja magát, legyen béke már stb. Na azt hiszem, hogy ekkor te sem éreznéd szükségét annak, hogy időnként kinyilvánítsam, én aztán maximálisan elítélem a feleséged elleni támadást.

" Ha jelentős az esélye annak, hogy megsérülök, vagy akár ott is maradok, úgy mindent el fogok követni azért, hogy diplomáciai úton rendezzem a konfliktust."

Rohadt okos vagy, de ha valaki a torkodat akarja elvágni, akkor megnézném, ahogy diplomáciai úton rendezed a konfliktust. Biztos elkerülte a figyelmedet, de mindenki diplomáciai rendezéssel próbálkozott egészen addig, míg Putyin elvtárs háborút nem indított. Most meg úgy csinálsz, mintha térden állva könyörögne, hogy legyen már végre egy kis diplomácia, csak a rohadt ukránok nem akarják.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 14:11:10

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

ez a Medve pl elég értelmes fideszesnek néz ki, azt is látja hogy de facto lebontották a jogállamot.

lehetnek fideszes olvasók, azt látom hogy a kommentelő fideszesek tényleg agyhalottak. halálukig védik az "eszmét", a korrupt brancsukat. rákosinak voltak ilyen hívei, utoljára rákosinál látszott ennyire egyértelműen hogy az országvezetés mennyire kártékony. ezek semmiből sem értenek. azt hiszik akkor tűnnek butának, ha belátják és beismerik hogy tévedtek, dehát ebben is tévednek, mert így tűnnek agyhalottak, hogy semmilyen nekik ellentmondó statisztikát vagy vizsgálatot nem hisznek el a szektájukban. kártékony patkányok.

azért ismerek én is olyan fideszest aki alapjában jó ember, csak kissé gügye és zavaros, ezek nyilván nem vennének részt egy polgárháborúban. akik itt kommentelnek sansos anyagilag és érintettek, tehát korruptak, ez a hipocritslayer pl teljesen moráltalan, esélyes, hogy tudatosan hazudik és korrupt szociopatikusan, sokat próbáltam vele vitázni, ez kiderült hogy vele teljesen felesleges, mert nincsenek erkölcsei és nincs lelkiismerete. ez biztos. egy véglény, vagy csak egyik ismerősöm trollkodik. Mr. Falafel nevű grafomán kommentelő volt ilyen rengeteg egyéb más nickjei is voltak.

HypocritSlayer 2023.02.03. 14:41:36

@grundigg:
>>Biztos elkerülte a figyelmedet, de mindenki diplomáciai rendezéssel próbálkozott egészen addig, míg Putyin elvtárs háborút nem indított.<<

Mesélj, én kíváncsi vagyok.....

2024 2023.02.03. 14:42:12

@tesz-vesz: "...azt látom hogy a kommentelő fideszesek tényleg agyhalottak. halálukig védik az "eszmét", a korrupt brancsukat. rákosinak voltak ilyen hívei, utoljára rákosinál látszott ennyire egyértelműen hogy az országvezetés mennyire kártékony. ezek semmiből sem értenek."

Blablabla, a hazug nyugati propagandát felzabáló értelemhiányos agymosott idióta.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 14:46:59

@G. Nagy László: de pl nemrég tudtam meg én is, miért kellett áron felül megvenni ez EON-t kibaszott durva hogy mekkora hazaáruló tolvaj patkányoknak tapsikoltok ti agyhalottak.

most frissítem is a posztom ezzel a képpel:
m.blog.hu/kk/kkbk/image/gazprom.jpg

te ezen az eon ügyön el se gondolkodsz, ahogy a libanoni 4 milliárdos templomokon se, csak elhiszed hogy az jó, pontosan ezért vagy agyhalott, nem is kéne kikérned magadnak, hiszen tény.

te ezen az EON-vásárláson el se gondolkozol soha mert agyhalott vagy,
de ha el is gondolkoznál, alap logikai képességeid és információid sincsenek meg, így hiába gondolkoznál, soha nem jönnél rá a VALÓSÁGRA! tudod.

hisz még olvasni se tudsz hosszabb kommentet te nyomorult, és van pofád az értelmesebb embert szidni? soha nem fogom hagyni hogy az ostobaság hangosabb legyen az értelemnél, ezt már megfogadtam.

ezt tanultátok a gazdáitoktól meg a pesti tévétől, hogy kell arrogánsnak lenni teljesen ignorásként.

én elovlastam a kisiskolás szarjaidat, neked tényleg ennyire fáj az ovlasás?

ennyire analfabéta vagy?

kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 14:52:51

@2023: még mindig nem látok érvet és konkrétumokat, azt tudod ugye, hogy a médiatanácsban kizárólag fideszes tagok ülnek, amikor a fidesz korrupcióiról írnak, nemcsak a PTK, a JOG lehet az illetékes, hiszen a komcsi bírókat már nyugdíjazták ugye, hanem rémhírterjestzésnél a médiatanács is felléphet! BÖRTÖNBE a rémhírtejresztőkkel

a fidesz azt hazudja az agyhalott fajtádnak hogy nagyhatalmakkal dacolnak mégis hagyják hogy "hazudjanak" a fake nwes újságírók? hát logikus ez csöpi? hogy lehet hogy a pesti srácok 20x több pert veszít mint a nyugatias európai kultúrájú újságírók?

erre mit felesz csöpike?

persze nem várom el, hogy iskolázatlan analfabéták összetett mondatokban logiksuan írjanak, de azért megpróbálhatod csöpi

2024 2023.02.03. 14:54:11

@grundigg: "Biztos elkerülte a figyelmedet, de mindenki diplomáciai rendezéssel próbálkozott egészen addig, míg Putyin elvtárs háborút nem indított."

Biztos elkerülte a figyelmedet, de az a diplomáciai rendezési kísérlet a Nyugat részéről annyi volt, hogy hamis erőfölényük tudatában ugyan leültek tárgyalni az oroszokkal, de azok egyetlen kérését, követelését sem voltak hajlandóak teljesíteni! Legfőbb követelésként Ukrajna katonai függetlenségének szavatolását. Ehelyett amerikai kormányzati körökben és a NATO berkeiben egyenesen Ukrajnának az észak-atlanti szervezethez való mielőbbi csatlakozását pedzegették.

2024 2023.02.03. 14:55:49

@tesz-vesz: Nem kell a rizsa, agymosott. Veled így kell beszélni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 15:01:52

@G. Nagy László:
na most kezdem megint azt gondolni hogy nem gyengeelméjű vagy, hanem egy hazug, korrupt, kitartott prosti srác.
mi nem analóg az 56 -os példámban, mikor arra volt válasz, hogy mi lehetett a fejében, kizárólag csak a forradalom és a harc, ahogy most az ukránoknak te korcs.

orbán a hibátlan félisten mi? te degenerált szektás szar. ő sose követ el hibát, amikor hazudozik, akkor azok is "csak szavak".

remélem ha polgárháború lesz, szemtől szembe leszünk te féreg. most már betelt a pohár. melyik minisztériumból, vagy alapítványból fizetnek te kutya?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 15:04:33

@2023: ha nincs érv, akkor takarodj vissza a megafonos k anyádba te szörnyszülött korcs

2024 2023.02.03. 15:05:10

@G. Nagy László: Erről van tudomásod ugye?

"Merkel: A Minszki egyezmény betartásával elkerülhető lett volna a háború

Angela Merkel szerint a minszki megállapodásnak így is sokat köszönhet Ukrajna, mivel általa fontos időt nyert a háborúra való felkészülésre. Elmondta azt is, hogy szerinte nem lett volna helyes döntés, ha 2008-ban megadják Ukrajnának a NATO-ba vezető cselekvési útmutatást. Ugyanakkor Ukrajna élt az időnyerés lehetőségével, hisz amint az látható sokkal erősebbé vált 2014 óta. Mint megjegyezte, a mai Ukrajna lényegesen különbözik attól, amilyen 2014-15-ben volt."

Felkészülési idő... ezek a mocskok már a látszatra sem adnak. A felkészülési idő alatt az amerikai ukrán gyarmatot lehetett fegyverezni. Harcászati szempontból - míg minden más szemszögből hamis az állítás - a mostani Ukrajna valóban különbözik a 2014-15-ös-től.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 15:08:04

@G. Nagy László: " Putyin később reagált egy határozott nemmel. Ezt a józanok megértették."

a józanok? tehát akik putyinnak a cselédjei. ezt csak egy hazaáruló írhatja így, elképesztő, ennyire ostoba nem lehet szuverén ember.
ez a blog valami megafonos csoport-találkozó a fizetési listáról?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 15:15:27

@grundigg:

a bloggazda rajta van a fizetési listán. ilyet nem írhat homo sapiens, hogy orbán azt akarja nato tag legyen ukrajna, de nem gondolkozik a téveszmés blogszerző szerint elő

de ha bekaja a putyini ukázt,akkor orbán "józanul" belátja hogy mégse kéne támogatnia a ukrán NATO-t :D elképesztő bazmeg.
mintha ukrajna soha nem lehetne szverén ország. bloggazda, orbán szerint, mert az oké hogy putyin szerint nem, de szuverén ember ilyet nemhogy nme mondhat, de nem is gondolhat, hazudozik ez a féreg téveszmés. nemcsak az eszmét védi naív birkaként. korrupt szar.

csak azért hagyja hogy kommenteljünk, hogy felkészülhessen a propagandahazugságokra, csak éppen van egy hátránya, amire nem jött rá, hogy hátrány: hazudnia kell.

de az igazság mindig utat tör magának, mégha 60 év is kell neki.

G. Nagy László 2023.02.03. 15:53:01

@grundigg:

"Biztos elkerülte a figyelmedet, de mindenki diplomáciai rendezéssel próbálkozott egészen addig, míg Putyin elvtárs háborút nem indított."

Nagy lófaszt próbálkozott mindenki. Odarepült Orbán, Macron és a német kancellár. De az amerikai külügy ütötte tovább a vasat, fel sem merült, hogy diplomáciai úton megállapodjanak. Márpedig ebben a kérdésben az USA dönt, hiszen te is látod: Európa minden vezetője szolgalelkűen engedelmeskedik az amcsi akaratnak.

Szóval: kurvára nem volt békére irányuló szándék. És az a kevéske, ami volt, mára az is eltűnt.

Sadist 2023.02.03. 15:58:43

@G. Nagy László:
- Greasemonkey addon telepít
- github.com/hunbernd/blog-hu-troll-filter/raw/main/blog.hu%20troll%20filter.user.js script letölt
- 11. sort átír: var blockedusers = ["tesz-vesz", "Magna cum laudeTigeri másztesz digrii", "baalint1", "grundigg", "cvsvrs"];
- Profit.

G. Nagy László 2023.02.03. 16:00:30

@2023:

"Felkészülési idő... ezek a mocskok már a látszatra sem adnak."

Felfegyverezték, kiképezték az ukránokat, amennyire lehetett. Kurvára nem a békére készült a nyugat. Pont olyan felelőtlenül provokálták ki ezt a háborút is, mint ahogy a migránsokat csalogatták/csalogatják Európába. A főgeciket még csak-csak értem, de ez a sok lefizetett EU-s politikus a kontinenst áldozza fel némi zsebpénzért. Mocskos játék, ami folyik.

Sadist 2023.02.03. 16:03:25

@Sadist: Ha a blogba be lehet húzni custom javascriptet, akkor szívesen írok egy scriptet, ami ezeken a pöcsköszörűkön kívül mindenki másnál kiszűri a kommentjeiket.

G. Nagy László 2023.02.03. 16:04:19

@Sadist: Nem tudsz rávenni ilyesmire. Magamat köpném arcon, ha kitiltanék bárkit a véleménye miatt. Én még hiszek a szólásszabadságban, ez a fórum erről szólt eddig is, és így is lesz a jövőben is. Tesz-veszt érdemes simán átlapozni, a többieknek néha van egy-egy értelmes gondolatuk.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 16:04:35

@G. Nagy László: azt nem látod hogy orbán szolgalelkűen engedelmeskedik putyinnak?

agyhalott vak vagy, vagy korrupt hazudozó?

kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 16:06:20

@Sadist: hogyne, mindenkit tiltson te ostoba komcsi, aki nem ért vele egyet.

tudod azért van a szellemi fejlettségnek egy olyan szintje is, hogy valaki nem akar egész életében ostoba maradani és a saját információs buborékjában élni.

hát ha kilépne onnan pár fideszes, egészen elképesztően butának kell lennie, hogy ugyanúgy fideszes szavazó maradhasson.

ha te nullás szinten vagy, akkor ők 1-esek az intelligencia-skáláján.

vagy te vagy a pásztor egy minisztériumból vagy a megafonból és véded a bárányaidat a csúnya ártó erkölcstelen gondolatmagvaktól? :) te ostoba nyormorult szörny te. azért néha kíváncsi lennék ki rejtőzik egy-egy nick alatt. néha érdemes felfordítani a kavicsokat, és megnézni milyen férgek zsizsegnek és tekeregnek alatta a mocsokban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 16:07:49

@G. Nagy László: te az 56 os részedet értelmesnek gondoltad? mennyire gondolod magadat tökéletesnek?

mi nem analóg az 56 -os példámban, mikor arra volt válasz, hogy mi lehetett a fejében, kizárólag csak a forradalom és a harc, ahogy most az ukránoknak te korcs.

orbán a hibátlan félisten mi? te degenerált szektás szar. ő sose követ el hibát, amikor hazudozik, akkor azok is "csak szavak".

alöksz róz 2023.02.03. 16:20:17

@G. Nagy László: nekem mindegy, mert tulajdonképpen én se tiltanám ki, csak moderálnám, de nem árt azért pontosítani.
nem a véleménye, hanem a viselkedése miatt. és mintha azt is mondtad volna, hogy jogodban áll meghatározni, kit engedsz be a kocsmádba.
így az elvek maradéktalanul betartásra kerülnek :-)
és precedens is van, matyesz személyében

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 16:24:40

@alöksz róz: engem ne moderáljanak agyhalottak, oké?

csekély elméjű balfaszok, akik arra nem képesek hogy gerincesen beleálljanak egy vitában, vagy azt kijelentsék ha tévedtek, ez rád is áll, érdekes, nem veéltlenül egy brancs, ma már nincs fideszes értelmiségi!

és még neki áll feljebb síkhülyeként, nem az érveimre válaszol, hanem engem mocskol!

az ostoba diák pofázik vissza az értelmes tanárnak.

de nyugodtan bebizonyíthatja hogy neki van igaza, esetle

de már látom, ő is fizetési listán van, ember ennyire nem lehet ostoba mint ez a hazug féreg.

alöksz róz 2023.02.03. 16:42:41

@G. Nagy László: vagy még jobbat tudok, pár napra tiltani, hátha addig agyvérzést kap tehetetlen dühében :-)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 16:45:03

@alöksz róz: legalább több időm lenne értelmes dolgokra, értelmes emberekkel is jobb ám szóba állni
a szürke nyúl blogja elég jobb hely.

Sadist 2023.02.03. 16:58:02

@G. Nagy László: Nem lennének kitiltva, csak senki nem látná a kommentjeiket rajtuk kívül. Simán elvolnának a saját kis homokozójukban, ahova minden információ ugyanúgy bejuthat.
Online multiplayer játékokban kiválóan működő dolog, hogy a csalókat, trollokat, griefereket elkülönített szerverre, a normális játékosoktól elválasztva dobja be a matchmaking algoritmus. Ugyanúgy játszhatnak tovább, de csak a maguk fajtájával :) A legszebb, amikor ez teljesen észrevétlenül történik és csak jóval később esik le a delikvensnek, hogy folyton csak magához hasonló trollokkal, csalókkal, deviáns gyökerekkel találkozik :)

Sadist 2023.02.03. 17:00:26

@alöksz róz: "nem a véleménye, hanem a viselkedése miatt. és mintha azt is mondtad volna, hogy jogodban áll meghatározni, kit engedsz be a kocsmádba."

Pontosan. Az nem szólásszabadság, hogy a kocsmapultra szarsz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 17:13:24

@Sadist: és te ezért mennyit kapsz a Párttól?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 17:17:07

@Sadist: lendvai ildikó kutya f*sza nem volt hozzád képest, nem te retusáltad le trockijt is a képről?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 17:19:39

@Sadist: de ez nem kocsma, hanem óvoda, ahova pár felnőtt betévedt, és ahol még gügyögésre is képtelen az agyhalott téveszmés bloggazda.

namost nehogy már a csecsemő mondja meg, hogy ki a csúnya bácsi, meg hogy ki az értelmes.

persze az is lehet, hogy csak megafonos-fideszes bűntanya.

G. Nagy László 2023.02.03. 19:15:37

@tesz-vesz:

"namost nehogy már a csecsemő mondja meg, hogy ki a csúnya bácsi, meg hogy ki az értelmes."

Biztos én sem vagyok teljesen százas, de bevallom, ezeken jól szórakozom. Ha valakinek ennyire nincs semmiféle önreflexiója, az azért vicces.

@Sadist: @alöksz róz: Nem tudom, láttátok-e a Dilisek vacsorája című filmet. A barátaimmal évek óta tervezzük, hogy összehozunk egy ilyet: mindenkinek hoznia kell magával egy igazi idiótát. Volt szerencsém már párhoz a hús-vér világban, de ez a tesz-vesz messze a legjobb vendégjelölt volna :) Ne bántsátok, tényleg vicces :)

2024 2023.02.03. 19:32:18

@Sadist: A blokk lehetőségét kéne bevezetni. Annak viszont nem csak ennek a blognak, hanem az egész blogszféra alaptartozékának kellene lennie. Egyetértek a bloggerrel, számomra szimpatikus az álláspontja, miszerint senkit nem kell tiltani, bár amennyiben én magam blogírásra vetemedem egyszer (nem valószínű), a nyomorult kurt úrfi-t azonnal kinyomom az összes hadrendbe állított tartozéknickjével együtt ha odamerészel jönni. Én kinyomom a felsőbbrendűségi tudatukban fetrengő moslékos hibbantakat, ők kinyomnak engem ha akarnak és happy.

alöksz róz 2023.02.03. 19:43:18

@G. Nagy László: akkor igen jó körökben mozoghatsz, mert én láttam már jópár ilyet mint ez, nincs benne semmi különleges...
a tipikus felhergelt proli, akinek még a pina is keserű. a megállóban, a boltban a kasszánál, munkahelyen az ebédlőben, hivatalban a sorbanállásnál stb fröcsög és átkozódik, szidja orbánt, a fideszeseket, minden miattuk van, mindenki hülye

2023.02.03. 20:31:08

@alöksz róz:
debrecenből nézve az akkumulátorgyár projekt az első olyan lépés, ami a fidesz bukását eredményezheti.

a debreceni fidesz átvette budapest stílusát. idézet a mai sajtóközleményeikből. "A baloldal mindig elárulta a hazáját, de most Debrecenben szintet lépnek, mert elárulják lakóhelyüket is". "A guruló dollárokért és a hatalomért a baloldal bármire képes". "Végleg lehullt az álca a baloldali pártokról, akik mindeddig hangzatosan zöldfordulatot követeltek Magyarországon. Feketén-fehéren látszik, hogy külföldi megrendelőik parancsára Magyarország ellen dolgoznak."

alöksz róz 2023.02.03. 21:26:46

@cvsvrs: "Feketén-fehéren látszik, hogy külföldi megrendelőik parancsára Magyarország ellen dolgoznak." - nem mintha nem láttunk volna ilyet korábban...
bevett módszer.

szóval olyan a fidesz stílusa amilyen, de tény h van emögött egy jóóó nagy anyagi érdek és vagyok olyan rosszhiszemű, hogy simán elképzelhetőnek tartom.
volt már pl. osztrákok által finanszírozott atomenergia elleni tiltakozás
meg libamáj-ügy, ha még emlékszel, amikor kis pénzt adtak a négy mancsnak hogy kicsinálja a hungeritet

2023.02.03. 22:00:46

@alöksz róz:
oké, csak mondjuk nehéz azt mondani, hogy mikepércsen (ahol az önkormányzati választásokkal 100%-kal nyert a fidesz) soros györgy ármánykodik. vagy akár debrecenben. ahol 1998 őszén nyert 1 önkormányzati elektori körzetet az akkori mszp és a fidesz csak 26:1-re nyert és azóta pedig folyamatosan nullára. és országgyűlési választásokon az ellenzék esélytelenül indul. tehát ha valaki azt mondja, hogy debrecenben is soros györgy uralkodik, akkor nagyon nem érti a helyzetet. debrecenben nyugati követségek sincsenek. orosz főkonzulátus van az egykori osztrák-magyar bankház épületében.

ez a ma bejelentett lmp-mszp-momentum összefogás. ami a sajtóközlemények sorát eredményezte.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2023/lmp-mszp-momentum.jpg
talán soros györgy áll a háttérben? vagy az action for democracy? háát. lehet. ha a fidesz minden áron le akarja rombolni a vidékies hátországát, akkor csak tessék.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.02.03. 22:09:56

@Sadist: amúgy is egymás faszát szopkodjátok! :))

alöksz róz 2023.02.03. 22:39:18

@cvsvrs: "tehát ha valaki azt mondja, hogy debrecenben is soros györgy uralkodik, akkor nagyon nem érti a helyzetet." - mert szerinted mondta ezt bárki? most komolyan.

elmegy mikepércsre néhány civil és elkezdi hergelni az embereket h szomjan fogtok halni. elég néhány hülyének beadni, hogy nézd má, gödön sem lehet inni a nitrátos talajvízkútból, láthatod.

alöksz róz 2023.02.03. 22:47:48

@alöksz róz: az nem zavar senkit, hogy eközben a mezőgazdaság szarrá műtrágyázza, növényvédőszerezi a talajvizet és még jól ki is pocsékolja az összes egyéb felszín alatti vizet. az nem fáj, megéri azért a szar vegyszeres, műtrágyával és vízzel felpumpált, íztelen-szagtalan, tápanyagot nyomokban is alig tartalmazó zöldségnek mondott valamiért.
meg a biodízelért.

2023.02.04. 09:08:43

@alöksz róz:
oké, és ha mondjuk a cél az, hogy debrecenben a városkörnyéki földeken a paraszt bio suisse minősítést kapjon, akkor ez hogyan egyeztethető össze azzal, hogy épüljön debrecenben egy 10+ ezer főt foglalkoztató akkumulátorgyártelep? ha te tényleg többek között biogazdálkodást szeretnél, akkor ez hogy áll össze?

alöksz róz 2023.02.04. 14:02:40

@cvsvrs: nyilván sehogy nem egyeztethető össze.
de nem vagyok idealista és nincsenek illúzióim, termésátlag is kell h legyen étel, meg gyár is kell h legyen pénz. és felhergelt proli meg pláne nem vagyok, egyelőre ott tartunk, hogy megy a hiszti (nagyrészt politikai és gazdasági érdek alapon), hogy a gyár szennyezi az eleve szennyezett vizet.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.04. 14:37:57

@G. Nagy László: önreflexió te kutya? KONKRÉTAN MIÉRT IS A K ANYÁDAT TE FIDESZES KORCS!

ÉRV LESZ? konkrétum hogy dögölnél már meg te földbuta hitvány cseléd
én vagyok a csúnya bácsi mi te gerinctelen óvodás, mert képtelen vagy a gügyögésen kívől FELNŐTT kommunikációt kicsikarni magadbó?
n
nem bírom elviselni hogy felnőtt embere olyan ostobák legyenek mint te, vagy olyan patkány korruptak melyiket válastzod?

hányszor másoljam még be ezt? mire eljut az agyadig te agyhalott korcs?
annyira zavart a fejed, hogy a logikát se ismered.

mi nem analóg az 56 -os példámban, mikor arra volt válasz, hogy mi lehetett a fejében, kizárólag csak a forradalom és a harc, ahogy most az ukránoknak te korcs.

orbán a hibátlan félisten mi? te degenerált szektás szar. ő sose követ el hibát, amikor hazudozik, akkor azok is "csak szavak".

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.04. 14:39:37

@G. Nagy László: neked van-e önrefelexiód vagy gátlástalu kizolgálod a pénzedért a gazdádat?

nem látok tőled érdemi reagálást még a rövid kommentekre sem, nemhogy a részteltes hosszú írásaimra.
és még van pofád engem sértegetni? innen látszik hogy egy hazug cseléd vagy.

innnetől fogva a k anyádat te proli darab szar.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.04. 14:43:28

@2023: ha képtelen vagy érdemben reagálni rájuk akkot jogosan tartják magukat felsőbbrendűnek

szerinted nincs olyan hogy okos meg buta? ezek létező szavak amiknek konkrét jelentése van.

bájos amikor félhülye meg teljesen hülye kis agyatlak korcs gyerekadgyúak menekülnek a safe space-ükbe a fenőtt emberek elől. nem gond hogy a safe space a libbantak sajátja, nem gond. gerinctelen, töketlen analfabéták vagytok.

nincs már fideszes értemiségi tudod, nem véletlen, győzike meg kis grófó a fidesz arca.
aki kicsit is értelmes, az nem mondja a NYÍLT HAZUGSÁGOKRA hogy azok "csak szavak" hanem elfordul az "imádott" pártjától. de alapbó az értelmes sose imádna egy pártot se, a kezdetleges agyú emebrek a rajongók kizárólag.

2023.02.04. 14:44:20

@alöksz róz:
összesen 4 akkumulátor gyár épül. a bmw az elektromos autó összeszerelő üzeme mellé még építene egy akkumulátor összeszerelő üzemet. ami a luxus elektromos autógyártást kiszolgálja. és ezt éppenséggel el lehetne fogadni akkor ha a németek hajlandóan tárgyalni arról, hogy ezt hogyan is kellene megvalósítani. nyilván ez ellen is tiltakozna az lmp, a momentum. valószínűleg nem tiltakoznának a helyiek. feltéve, hogy az iparűzési adó helyben marad. kb. ezt lehetne elfogadni akkor ha előzetesen egyeztetnek.

csakhogy itt nem erről van szó. ezen felül még épülne három akkumulátorgyár. amiből az egyik brutális méretű. 7x akkora, mint az a német, amire hivatkoznak. azt a németek részben maguk tervezték, nem a kínaiakra bízták. és egyébként a német iparhoz kapcsolódik. lényegében német-kínai vegyesvállalatként jön létre.

debrecenben elfogadható az, hogy legyen egy német-magyar vegyesvállalat. a német munkaadó és a magyar munkavállaló kapcsolódjon össze. abból lehetnek helyi kis és középválallatok, beszállítók, kölcsönösen előnyös együttműködés. a két kínai és a korei akkumulátor gyár esetén erről szó nincs. ez a három üzem ide nyilvánvalóan nem kell. nincs 10+ ezer fő szabad munkaerő. akiket foglalkoztatna.

és hogy a bmw az elektromos autót kompletten összeszerelhesse azt éppenséggel meg lehet fontolni. akkor ha a bmw garantálja, hogy forgalomarányosan helyi iparűzési adót fizet.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.04. 14:48:34

@cvsvrs:
reméljük van olyan fontos az aksigyár, hogy a fidióták is fellázadjanak az uraság ellen. de lehet hiába reménykedünk csak most kezdik a kampányt a fidesznél.
melyik fideszes akarna ballibsi, meg soros-ügynök lenni? naugye.
szerinted rájönnek ezek most már, hogy ha ők lehetnek ballibsik akkor végig hazudtak nekik? nem. inkább legyen aksigyár ami mérgez minket, csak rájuk ne mondja senki hogy balosok. itthon amúgy a jobboldal olyan ostoba, hogy fogalma nincs róla hogy valójában a jobboldal többsége is gazdasági balos, de ez se számít.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.04. 14:51:29

@alöksz róz: azt mondtuk hogy minden rossz orbán miatt van? te sokat nem tudsz felfogni egy beszélgetésből ugye?

azt pl orbán miatt van hogy már romániában is minden mutatóban életszínvonalban, mezőgazdaságban, élelmiszerminőségben jobban állnak. nálad mit jelent pl a nemzeti szuverenitás? mert orbán kurvára SEMMIT nem tesz ezérdekében, energiafüggőség? mezőgazdaság? áramunk felén vesszük külföldről, krumpli, tojás, kukorica, hagyma mint importra szourulunk mert ezek a pénzéhes primkó tolvajok szétlopnak minden ágazatot te idióta.

tudod, mert orbán vezeti teljhatalommal az országot. de nyilván semmi felelőssége semmiben mi? ostoba korcs proli

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.04. 14:54:46

@alöksz róz: tehát akkor egészségesek a kínai, dél-koreai aksigyárak?

bazmeg kínába még humanizmus se volt. eladja fillérekért az országot meg az egészségünket ez a patkány, a külföldi migránsoknak ti meg itt tapsikotok neki.
a külföldi hazaáruuló ügynököket meg tudod hol keresd? a fideszben, pl a lavrov-lárva is egy ilyen.

kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.04. 14:55:58

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: milyen kib. sötét ez a lény, még aki kulturáltan nyilvánul meg, de ellentmond a gazdájának, még azt is tiltaná.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.04. 14:59:08

@alöksz róz: tehát ha nitrátos a víz, akkor nyugodtan baszhatunk még a vízbe egyéb mérgeket is, mert miért ne? egyszer élünk ugye? te kibaszott idióta.

magzatkárosító fegyszerek? oké! jöhet!
csak akkor igyad te kibaszott proli egyedül, ok? és még van pforád engem prolizni. ilyen színvonalon lévőkkel képtelen vagyok emberként beszélni. téged emberszámba se veszlek.

megbeszéltük már a nitrátos víz tisztítható, az egyéb mérgek tömkelege nem biztos de ha igen, a kkor KURVA drágán, a banánkötztársaságunknek meg nincs pénze erre is!

2023.02.04. 15:41:23

@alöksz róz:
nem az a kérdés, hogy szennyez, vagy nem szennyez. mert nyilván minden ipari beruházás szennyez. és nem az a kérdés, hogy veszélyes, vagy nem. mert nyilván minden ipari beruházás veszélyes. az akkumulátor veszélyes, akkor az akkumulátor gyártás fokozottan.

a kérdés, hogy ez a kínai akkumulátor gyártelep mire jó? vagy miért jó a gödieknek. ők sem kérték ezt az üzemet. többségben nem is gödiek dolgoznak. ez egy primitív népellenes gondolkodás. gyurcsány kutyafasza ahhoz képest, amiket a kormánypárt csinál. ők csekkolták a pipogya polgármestert, aki egy beszari, vigyori, pedálgép. az ilyen embereket imádják a fideszben, és nem merte azt mondani, hogy köszönjük nem kérjük. most meg azt mondják neki, hogy akkor oldja meg. a kormány nem visszakoz.

erre mondom azt, hogy ebbe debrecenben akár még bele is bukhatnak. 1998 óta vannak hatalomban. gyurcsány idején is itt meg se pisszent a helyi társadalom (pedig nagyon sok elbaszott beruházás volt, átgondolatlan terveket, a legrosszabb alapanyagokból, rosszul kivitelezték), mondván hogy nincs jobb, vagy a fidesz a kisebbik rossz. ez az első olyan beruházás, ami nem egyszerűen a szokásos pénzlenyúlást szolgálja, hanem nyíltan népellenes.

persze a fidesz médiagépezete beindult. és az ellenzéki pártok szervezett formában nincsenek jelen. nincs dk, momentum, lmp, vagy jobbik, vagy mi hazánkos pártiroda debrecenben. annyi eszük nincs, hogy akkor egy közös ellenzéki pártközpontot létrehozzanak és hétfőtől péntekig napokra lebontva ötpárti fogadóórát tartsanak. abszolút szervezetlenek. miközben a fidesz az összes közintézényt uralja. a multik hr-esei, pr-esei is fideszesek. tehát lehet, hogy a fidesz így is nyerni tud 24 májusában. azonban nem elképzelhetetlen, hogy a helyi fidesz megosztottá válik. úgy viszont bukhatnak.

2024 2023.02.04. 15:56:22

@tesz-vesz: "...már romániában is minden mutatóban életszínvonalban, mezőgazdaságban, élelmiszerminőségben jobban állnak."

Például erre kellene érdemben reagálnom? Hazudsz, mint a vízfolyás. Az osztályrészed a szopás négyévente.

2024 2023.02.04. 16:04:28

@tesz-vesz: Takarodjál már ki Romániába, a falvakba, utána hazudozzál!! Veled ellentétben nekem van tapasztalatom az ottani viszonyokról, nem csak a moslékos sajtó (Telex, HVG, 444) hazug irományaiból szerzem az ismereteimet. Az eu-s csatakozás óta nyilvánvalóan van fejlődés ott is, pl. Nagyvárad, Kolozsvár szuperül fejlődik, de azok nem Románia egésze. Mint ahogy bizonyos társadalmi-gazdasági mutatókban is egyre jobban zárkózik fel az ország az eu- átlaghoz, bár még mesze van attól. De minket nem előz. Aztán menj Bukarestbe, hasonlítsd össze a magyar fővárossal. Haraptasd össze magad egy kóbor kutyafalkával, utána vonyítsál. Istenbarma moslékos...

2023.02.04. 17:18:51

@2023:
az erdélyben a gdp nominálisan is magasabb, mint a szomszédos anyaországi régiókban. erdélybe utalni az anyaországnak járó pénzt ma már népellenes.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.04. 17:36:32

@2023: hazudok? te idióta minden statisztika ezt mutatja, a tanárok is több fizetést kapnak ott mint itthon, átlagfizetésben is jobban állnak. ott nemcsak hazudják a nemzeti szuverenitást, hanem valamennyit tesznek is érte, nem olyan szinten van a kleptokrácia ott mint itthon.
a magyarok járnak át bevásárolni és tankolni oda te idióta!

persze a tanulatlan fajtádnak nem probléma hogy működésképtelen a magyar oktatás.

igen bazmeg, erre kéne reagálj, pl mutass már olyan 2022-es statisztikát, ami szerint a magyar tanárok többet keresnek, mint a románok.

hogy a faszomba legyek kedves ilyen lényekkel mint te? alapból írnod kellett volna ha egy csöpp értelem szorut volna beléd.

2023.02.04. 17:37:47

@2023:
a három erdélyi régió az európai átlag 64, 65, 72%-án költ az eurostat szerint. a szomszédos magyar régiók ezzel szemben 47, 48 és 53%-on. mindez vásárlóerő paritáson mérve.

nominálisan az egy főre jutó összes pénzköltés (gdp).
észak-magyarország 9500 euró
észak-alföld 9200 euró
dél-alföld 10300 euró
a szomszédos erdélyben
centru 10600 euró
nord-vest 10600 euró
vest 11700 euró
eurostat. 2020. és a különbségek növekednek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.04. 17:41:53

@2023: van tapasztalatod? az király, mert körülötten szinte csak erdélyi magyarok meg székelyek vannak, és a falvakból jöttek. érdekes, azon panaszkodtak hogy nem éri meg már átjönni ide dolgozni.

de nézd már meg az árfolyamokat te kibaszott degenrált selejt.

soros gyurka rángatja a devizákat mi? idióta barom.

1 román lej = 79 forint ! mi a faszra következtetsz ebből te degenerált? de komolyan?
79x többet ér a pénzünk mint a mienk, ez így oké szerinted? ennyire hogy lehetsz ostoba?

a magyar falvakat is megnézhetnéd. pl hogy nem tudnak megélni mezőgazdaságból, a román nem áll abban se m ilyen szinten, a kóbor kutyás történet meg ezeréves.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.04. 17:53:33

@2023:

továbbá:

1 euró : 4 román lej.
1 euró 388 magyar forint

szerinted semmi szerepe az ország gazdasági tevékenységében és gazdasági sikerességének, hogy milyen erős az adott ország pénze? világszinten? vagy a gyíkemberek határozzák meg ezt is te korcs? jó lenne ha visszavennél az arcodból, ha ostoba vagy mint a faszom, mint minden cseléd-jobbágy fideszes.

ha ignoráns vagy, legalább arrogáns ne legyél, bár tudom ezt tanuljátok ti a primkó bájertől meg a hazug pestitévétől.

brüsszel és soros megbüntet minket mi? nem áll jó ellenük a szabadságharcunk, milyen kár, hogy a románoknak nincs nemzeti hős szabadságharcos streetfighter-ük. mennyire sajnálhatják mi?

vagy épp milyen kurva szerencsések!

79x többet ér a pénzük, mint a mienk, ez így oké szerinted? ennyire hogy lehetsz ostoba?

2023.02.04. 17:55:47

@2023:
a legyszegényebb kovászna megye lassacskán többet költ, mint somogy. az alföldi megyékről nem beszélve. vagy borsod, nógrád.

és a magyar kormányok 30 év alatt az égegyadta világon semmit sem értek el a kisebbségi magyarok jogain ügyében. semmit. és erre az a válasz, hogy mert nem is lehet. ha nem lehet, akkor mi a francot finanszíroz az ország? lehetne, talán. de ahhoz szövetségi kapcsolatok kellenek. na most éppen ezeket mondja fel a kormány. eu/nato lassacskán ellenséggé válik. mert ők a nyugat. akik ellen harcolunk.

felőlem lehet ez is, csak akkor ezt 24 tavaszán erről dönteni kell, hogy tényleg jó lesz ez az irány. felejtsük el kossuth lajost, akinek azért voltak kapcsolatai amerikában. pesten a kossuth teret nevezzük át bogár lászló térre. vagy esetleg térjen vissza az ország a magyar normalitáshoz. nyilván ettől baromi távol áll gyurcsány is. a rendszerváltó politikai pártok kompletten.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.04. 18:12:34

@2023: mit olvassak amúgy ? mit szeretnél ? válasz online nem elég jó? 15 éve még ők voltak az értelmes fideszesek, amíg ki nem rúgták őket, mert polgári gerincesek nem kellenek a 2008 környékén megzsarolt viktornak már.
kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

neki csak cselédek kellenek.

milliószor elmondtam már, a telexre és hvg-re meg a 444-re is áll a jog, PTK, sajtójog, érdekes módon az ostoba haverjaid 20x-50x több sajtópert vesztettek mint azok, akik pl akik egésze újságírószerűen ,működnek,
igen, nem tökéletes a telex, nem volt az korábban egy hibát találtam már náluk:
kkbk.blog.hu/2022/06/21/a_telex_politikai_allatja

te tudsz mondani hibákak, korrupciókat a telexről?

a kedvenc médiumaid amúgy mikor kritizálták utoljára a fideszt? soha?
mit is szoktak mondani a nyomorult hazug patkányok ha színvallásra kötelezik őket ezügyben? hogy túl magabiztosak a fideszesek? hát k nagy kritika b+

ha a hvg nem sajtó, akkor a kedvenceid akkor mi a k anyádék? erre válaszolj te korcs

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.04. 18:22:10

@2023: ja és a Médiatanácsot kihagytam, tudod, aminek csak fideszes tagjai vannak te korcs. a jogról már beszéltem.

ők írják a és szankcionálják itthon az összes bejegyzett sajtóterméket.
gondolom fogalmad nem volt róla hogy léteznek ez is csak azt mutatja hogy buta vagy mint a tök, de pofád k nagy. te proli.

hogy lehet, hogy a fidesz azt hirdeti hogy nagyhanggal hogy nagyhatalmakkal dacolnak, miközben még azt se tudják megakadályozni (annyira impotensek), hogy "hazugságokat" terjesszen róluk soros gyurka fake news gyára?

lehet hogy hazudnak? lehet hogy folyamatosan hazudnak szinte mindenben? amióta putyin megzsarolta viktort, azóta elég keményeket szoktak hazudni ám, csak szólok.

na most pofázzál valami értelmeset ide de kurva gyorsan.

már bocs, de nem tudok kedves lenni már fideszesekkel, mert kibaszott ostoba mind. dehát te se votál túl kedves velem.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.04. 22:03:06

@G. Nagy László: na, találtál már magadnak ideális nőt?

alöksz róz 2023.02.04. 22:19:06

@cvsvrs: "az akkumulátor veszélyes, akkor az akkumulátor gyártás fokozottan." - nyilván elsősorban rászorítani kéne szigorú előírások betartására. (az h most a fidesz-kormány sokmindent elnéz, csak egy állapot, nem feltétlenül adottság. ez kb olyan, mint az állam rossz gazda duma.) ettől függetlenül a samsung ellen totál tájékozatlanul hőbörgőknek jelen állás szerint annyi eszük van, hogy a szarnak akarnak adni egy jó nagy pofont.

"a kérdés, hogy ez a kínai akkumulátor gyártelep mire jó?" - nagyon hülye kérdés, nyilván pénzt hoz...
"vagy miért jó a gödieknek. ők sem kérték ezt az üzemet. többségben nem is gödiek dolgoznak. ez egy primitív népellenes gondolkodás." - nemcsak helyi közösség van, papám, hanem van itt egy ország is. (mint ahogy nemcsak egyén van, hanem közösség is.)
számtalan helyen dolgoznak nem odavalósiak, és akkor ugyan mi van?

"persze a fidesz médiagépezete beindult." - tájékoztatás és nyílt vita helyett. pedig olyan könnyű bohócot csinálni az ostoba fröcsögőkből...

2023.02.05. 08:58:30

@alöksz róz:
ez a debreceni 10+ ezer fősre tervezett kínai akkumulátor gyár kinek hoz pénzt? néhány havernak, aki építkezik. és amúgy is ki van tömve pénzzel. és másnak olyan nagyon nem. nagyrészt vendégmunkásoknak épül. és ugye magyarország mit tud beszállítani az akkumulátor gyárba? a pipogya polgármester azt mondja, hogy a kínaiak majd kiszervezik a kutatás-fejlesztést. arról híresek. a helyi iparűzési adó hozhat még pénzt. ezt évi 10 milliárd forintra saccolják. azt láttuk, hogy tollvonással elvonható.

a most épülő egyik gyárat (tkp. a haveri építkezéseket) 13 milliád forinttal támogatja az állam. az a legkisebb üzem. 100 ezer m2. 440 főt foglalkoztatna. és az alkatrészgyár. már abban se nagyon lesznek magyar munkavállalók. lesz még egy koreai. és a nagyobb kínai gyárat 88 milliárd forinttal támogatja a magyar állam. az 9 ezer főt foglalkoztatna. ki lesz a barom, aki mikepércsre költözik egy kínai veszélyes üzembe. (azt most hagyjuk, hogy nincsenek üres lakások. a fidesz betiltotta a családi szállásadást. mert már szállingóznak kínaiak. a kínaiak veszik meg a belvárosi és a külvárosi ingatlanokat. ezeket a haverok ingatlanosai jutalékkal kiközvetíthetik. és haverokkal építhetik munkásszállókat is.)

a parasztok ugyan nem tanultak üzleti iskolában. lefuttatják a swot analízist. és az jön ki, hogy köszönjük, nem kérjük. a fideszben meg azt nézik, hogy mennyi pénzt hoz néhány embernek. persze értem, hogy ha a bankok hitelekkel kitömték a vállalkozásaikat, akkor megrendelések kellenek. és ha brüsszel nem utalja a pénzt vagy csak korlátokkal, akkor bedőlhet a helyi bankrendszer és a forintgazdaság. és ha az eu-s közbeszerzések ezek után olyan lennének, mint a szocik idején. hogy beléphet akárki, és ugye előfinanszírozás mellett utólag is dönthet úgy a bizottság, hogy a pályáztatás nem volt megfelelő. így az eu-n kívüli megrendelésekre is szükség van. az lehet orosz, kínai, koreai tőkeimport. a paksi orosz bővítés meghiusulni látszik. a budapest-belgrád vasútvonal szintén nem halad előre. a kína és korea kiszervezné a környezetre leginkább veszélyes munkafolyamatokat. amit a németek alkatrészként beépíthetnek. a "kínai akkumulátor völgy" projekt valami ilyesmiből adódik.

G. Nagy László 2023.02.05. 10:36:24

@Igazamvanvagyigazamvan?:

'na, találtál már magadnak ideális nőt?"

Ez hogy jutott eszedbe? :) :)

Mellesleg: 26 éve vagyok együtt gyermekeim anyjával, s azt kell mondjam, csaknem minden téren ideális a leányzó.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.05. 10:46:03

@G. Nagy László: mintha legutóbb arról értekeztél volna, hogy milyen a tudományosan megállapított női szépségideál. Ha összekevernélek valakivel, akkor bocsánatot kérek.
Tudod, nagy szem, rövid orr, kicsi áll, homokóra alak.

G. Nagy László 2023.02.05. 10:55:42

@Igazamvanvagyigazamvan?: Nem keversz össze senkivel, valóban diskuráltunk erről.

"Tudod, nagy szem, rövid orr, kicsi áll, homokóra alak."

Ez valójában így festett a részemről: A férfiak által áhított ideál évezredek óta sztenderd: homokóra-alkat, hosszú lábak, szimmetrikus arc, a szemek és a száj háromszögének megfelelő távolságarányai, valamint apró állak, kicsi orr, kevéssé kiálló szemöldökcsont és telt alsó ajak jellemzik, ez utóbbiak a magas ösztrogénszint jelzői. (Nem a kisujjamból szopom. Ha a biológiát elfogadod tudományként, úgy annak megállapításait érdemes figyelembe venni.)

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.05. 12:05:55

@G. Nagy László: ez mind téveszme. Amit leírtál, az tökéletesen illik a Down szindrómásra: nagy szem, rövid orr, duzzadt ajak, kicsi áll.
Ha kiegészíted a homokórával, nagy mell, nagy fenék, plusz vékony boka, akkor ez pont megfelel a fekete nők testalkatának...
Tehát, a leírás szerint a Down -kóros néger az ideális nő. Szerinted...
A tudomány szerint viszont korszakonként változik.

2023.02.06. 11:04:25

@Igazamvanvagyigazamvan?:
nyilván az sem jó, hogy túl nagy a szem, túl rövid az orr, túlságosan duzzadt az ajak, túl kcsi az áll. és az sem, hogy ha túl nagy a mell, a fenék és túl vékony a boka. a szépségideál a populáció nagyátlaga. ami társadalmanként, koronként akár nagy eltéréseket mutat.

és többféle szépség létezik. pl. ezen a két fotón balra egy városi, jobbra egy vidéki lány látható. debrecenben mindkettőt szépnek találják.
2.bp.blogspot.com/-kaCumooHeTo/WKgRmQodH1I/AAAAAAAAH2s/DPHvNL_-Qlsr2IB2S7n3cRTxuSmwK9tWgCEw/s1600/rgy1m1vn.jpg
előbbi északias utóbbi balkáni beütéssel. ezek a modellek eladták a ruhaneműt debrecenben. nem adták el budapesten.
blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5nejeqPIAJJ5ZKTJYIlHoohrhzuOSDQ6Bm3uATcwqIl7EpkL1GhP8Kj_M27L_FCijB310B14NZVFAfjQEJt_o2QNrhF9w_Ic-DKPRfWj40r3BGn7sBBCHQRxSy88B2urrnlLqkOJFBpT17qd5nxi96Yd-lXnER7xt556eb5h_ZXuEP0c4hlbZZ8Q4/s2048/Ruhagyar%20kartyanaptar%201982.jpg
ahogyan palvin barbi se ad el szinte semmit már debrecenben se. egyszerűen nem olyan egy átlagos debreceni fiatal lány. bódi szilvis. vagy gomos edinás, aki a tv2 műsorvezetője lett. (és "combos" edinának a becézték könnyűipari szakközépiskolában.)

a kedvencem nanuska, aki mindenkire egy fél számmal kisebb, vagy két számmal nagyobb ruhát ad.
www.nanushka.com/shop/women-new-arrivals
és ezzel hülyére keresi magát. és ehhez állami támogatást is kap, hogy londonban diktálja a divatot. csakhogy ezek a tőkepiaci kitartottak nem adják el a ruhaneműt magyarországon. magyarországon a neoliberális divat diktatúra hamvába holt ahogy az illiberalizmus is: lölő 2rule ruhamárkája.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.06. 11:53:33

@cvsvrs: látod, pont ezt mondom én is. G. Nagy jön a baromságával, hogy ösztrogén.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.06. 14:21:36

@Igazamvanvagyigazamvan?: csak ne legyen "baszatlan" mert ezt ő nem szereti, meg a csúnya beszédet, tipikus 70-es IQ-jú marha.

két összefüggő mondatot képtelen leírni, mint egy óvodás olyan, aki az interneten felnőtt emberek közé keveredett.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.06. 14:43:06

@alöksz róz:

"nyilván elsősorban rászorítani kéne szigorú előírások betartására"

úgy nehéz lesz, ha nincs környezetvédelmi minisztérium, és ami van, az is csak látszat
láttad a Kollektíva c. román dokumentumfilmet?

na kb, ilyenek a hatóságok is nálunk, csak még rosszabb lesz, mert a fidesz állandóan bevédi az aksigyárakat. azért nincs semmi, ha Gödön betemetik a kontrollkutat. szigorúbb előírások legyenek mi ? BAZMEG AZ ÁLLAM TÁMOGATJA A MÉRGEZÉST!
sokat nem érünk vele, ha lesz annyi gerinc a debreceni vízügyesben, hogy kénytelen lesz lemondani. vagy kirúgják. látom Gorján Ferencben a sprituszt, de ő még nem látja a folyamat végét. vagy csak korrupt?
főleg hogy ő azt hiszi a szürke víz, a tisztitott szennyvíz kell nagyrészben az aksigyártáshoz, na most a valóság meg az lehet hogy tiszta víz jó csak erre a technológiára, hisz elmondta az "emberarcú" palkovics (irónia, hisz k-ra nem érdekli az emberek élete és a környezetvédelem) hogy csak tiszta víz jó ide. ezt a RENGETEG tisztavízet beszennyezik, amikor pl csak hűteni kell, az aksielemeket, amik még a víz alatt is kigyulladnak. ezt a RENGETEG szennyezett vizet pedig nem kamionokkal fogják elszállítani, lehúzni se tudják a wc-n, hanem a sárgák lazán beleengedik a talajba, talajvízba, amiről "nagyon okosan" már te is elmondtad, hogy a víz folyik. tudod? tetszik érteni a problémát?

a debreceni vizet se tudja kezelni a városi vizesek, és a szenyviz ekkora kezelését sem.

megéri állami pénzen kitömni őket fél billióval ugye? hány év alatt térül ez meg az államnak, ha a dolgozók nagyrésze se lesz magyar?
1000 év ez is mint a belgrádi vasút? persze a kenőpénzeket elrakták ezek a patkányok, akiknek tapsikoltok ti agyhalottak.
az állam rossz gazda, ha hazaáruló patkányokat ültettek a gyeplők közé

reméljük van olyan fontos az aksigyár, hogy a fidióták is fellázadjanak az uraság ellen. de lehet hiába reménykedünk csak most kezdik a kampányt a fidesznél.
melyik fideszes akarna ballibsi, meg soros-ügynök lenni? naugye.
szerinted rájönnek ezek most már, hogy ha ők lehetnek ballibsik akkor végig hazudtak nekik? nem. inkább legyen aksigyár ami mérgez minket, csak rájuk ne mondja senki hogy balosok. itthon amúgy a jobboldal olyan ostoba, hogy fogalma nincs róla hogy valójában a jobboldal többsége is gazdasági balos, de ez se számít.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.06. 14:49:32

@Igazamvanvagyigazamvan?: amúgy a "tudomány" régen nem volt tudomány :) kóklerek és sarlatánok keveredtek tudományos gondolkodók közé, nem is kell visszamennünk az asztrológia, meg az asztonómia szétválasztásáig, elég Semmelweisig csak. meg Cameron Pattersonig

Sadist 2023.02.06. 16:31:07

@cvsvrs: "a szépségideál a populáció nagyátlaga. ami társadalmanként, koronként akár nagy eltéréseket mutat."

Kurvára nem. A szépségideál mindig is az egészséges, termékeny nő volt. Egy olyan korban és társadalomban, amiben az emberek nagy része alultáplált, nem az átlag volt a szépségideál, hanem pont a teltebb alkat.

2023.02.06. 21:10:59

@Sadist:
oké, az egészséges emberek nagyátlaga. és ilyen is sokféle van. koronként és élőhelyenként lehetnek nagyobb eltérések. és persze ki lehet átlagolni a teljes humán népességet. és úgy is kapunk egy képet. amit a többség tényleg csak átlagosnak tart és nem különösebben szépnek. a globalitást felülírja a biodiverzitás.

alöksz róz 2023.02.06. 22:24:10

@cvsvrs: te szavaztál rá, ne nálam reklamálj

alöksz róz 2023.02.06. 22:49:19

@cvsvrs: "a helyi iparűzési adó hozhat még pénzt." - nemcsak te vagy a világon, debreceni reformátusparaszt. de nagyra vagytok magatokkal.
van itt egy ország is körülötted, ha nem vetted volna észre. nemcsak helyi iparűzési adó van. nemcsak debreceninek lehet debrecen környékén dolgozni, hanem ott van a sok elmaradottabb területen kistelepülésen élő, aki nem talál a közelben munkahelyet, annak jó az aksigyár is. nemcsak a debreceni reformátusparaszt adózik, a vendégmunkás is ugyanúgy adózik és ugyanúgy vásárol a boltban. az építtető havernak is van rengeteg alkalmazottja akik fizetést kapnak az építésért. stb.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.06. 23:13:01

@tesz-vesz: amúgy az akksigyár szennyezett vizét hogy tisztítják meg?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.06. 23:16:12

@alöksz róz: nem az akksigyárral van a baj. Hanem a környezetszennyezésével.
Miskolc sem tud mit kezdeni az LKM- mel, mert rekultiválni kellene a talajt , azt meg senki nem fizeti meg.

alöksz róz 2023.02.06. 23:53:46

@Igazamvanvagyigazamvan?: olvasd mán el a kommentjét, mi a baja...

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 00:15:46

@alöksz róz: nem érdekel a kommentje, nem akarok beszállni az ő oldalán.

alöksz róz 2023.02.07. 00:31:38

@Igazamvanvagyigazamvan?: igazad van, sokkal jobb olvasatlanul bebüfögni valamit

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 08:18:39

@alöksz róz: a cikk az akksigyàrral kapcsolatos. Amit te írtál, az is. Erre az én felvetèsem önmagában is releváns. Tehát, én neked írtam, elolvasva azt, amit te hoztál fel témát.

2023.02.07. 08:42:38

@alöksz róz:
a 10+ ezer főt foglalkoztató kínai akkumulátorgyártelep a "lábszagú parasztoknak" kell? vagy kinek? előzetesen kérdezzék meg őket és ha kell, akkor legyen. ha nem, akkor nem.

a fideszben egy egyre szűkölő körben már tényleg nem marad semmi csak a führerprinzip. egy nyilvánvalóan elbaszott, népellenes dolgoknak tapsoltok mondván, hogy máshogy nem lehet.

2023.02.07. 09:00:32

@alöksz róz:
régesrég nem szavazok senkire. a kifogásolt beruházást 22 augusztusában jelentették be. mindenféle előzetes egyeztetés nélkül. a rendeleti kormányzással megszűnt az önkormányzati visszacsatolás. legfeljebb a pipogya polgármestert kérdezik meg, aki egy csak bábú, mint a legtöbb vezető fideszben. magát a fideszt, a debreceni fidesz önkormányzati képviselőit, a debreceni fidesz pártoló tagságát se kérdezte meg senki. a polgármester se. akinek ez dolga lenne. ezt a doktorminiszterelnök és körei döntötték el. így kerülhet be kósa helyére, mert kell valaki, akit bábuként mozgathatnak.

alöksz róz 2023.02.07. 11:36:35

@cvsvrs: "régesrég nem szavazok senkire." - van annak már egy éve is... most megijedtél hogy nem lesz vized, és ettől gyorsan elengedted a fideszességet. de van még aki emlékszik... ha a hűtővíz a visszahűtéskor nem érintkezik közvetlenül a levegővel, akkor az nem szennyezi el a levegődet. ha a sok köbméter átfolyó víz nem érintkezik közvetlenül az elsődleges hűtővízzel, akkor az nem mérgezi el a vizedet. (pakson is visszafolyik szépen a dunába.)

hogy mit csinálnak utána azzal a vízzel, megy-e a pocsékba az is, az már más kérdés. vagy hogy mit kezdenek a porszennyezéssel, hogy kezelik a vegyianyagokat.

alöksz róz 2023.02.07. 11:37:46

@alöksz róz: "vagy mi van ha kigyúl egyszer, azt el se lehet oltani." - vagy mi van ha kigyullad, el se lehet oltani. menekülj onnan

G. Nagy László 2023.02.07. 11:43:19

@Sadist:

"Kurvára nem. A szépségideál mindig is az egészséges, termékeny nő volt."

Ez pontosan így van. A természet - hívhatjuk akár Teremtőnek is - bölcs: mindig, minden kultúrában azt látjuk szépnek, ami egészséges.

(A mai woke-progresszív irányvonal nem csak azért megemészthetetlen, mert erőszakos, hanem tartalmát tekintve is; azt hirdeti: az a szép, ami torz, ami beteg, ami elfajzott. Ezt kevesek gyomra veszi be.)

alöksz róz 2023.02.07. 11:44:20

@cvsvrs: "a "lábszagú parasztoknak" kell? vagy kinek" - van a reformátusparaszt seggelyuka, akörül van a reformátusparaszt. a reformátusparaszt körül meg ott van az ország, de azt már nem látja, mert a seggelyuka betölti a látóterét.

a fidesz meg pont olyan, mint a reformátusok. makacs, saját magát nézi, képmutató, és nagyon szeret sikkasztani.

alöksz róz 2023.02.07. 11:47:00

@Igazamvanvagyigazamvan?: akkor köszönjük hogy feltaláltad a spanyolviaszt

G. Nagy László 2023.02.07. 11:49:43

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"G. Nagy jön a baromságával, hogy ösztrogén."

Számomra mindig megmosolyogtató, amikor valaki képtelen elfogadni a valóságot úgy, ahogy van, és inkább a tudományt tagadja meg, mint a a hitét, melynek az égvilágon semmi alapja sincs. Ennek az attitűdnek köszönhető, hogy még 2023-ban is a hülyék paradicsomában élünk. Ennek a hozzáállásnak a mérgező gyümölcse az is, hogy sokan még 100 millió véres gyilkosság után is hisznek a kommunizmusban. Ennek a mentalitásnak a hozadéka minden tekintélyelvű, beteg vallás is.

No de úgy élsz, ahogy akarsz. Tőlem hirdetheted a laposföld-elméletet is. It"s your business.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 12:52:22

@alöksz róz: "Ezen kívül az akkumulátorok elektródájának gyártásához használt N-metil-2-pirrolidon (NMP) nevű oldószer is megtalálható a vízmintákban, holott jelenléte nem normális a talajvízben. Az anyag Biztonsági adatlapja szerint bőrirritáló hatású, súlyos szem- és légúti irritációt okozhat, károsíthatja a magzatot.

Egy 2019-ben készült vizsgálati dokumentáció szerint a Samsung-gyár évente több mint 10.000 tonnát használ fel ebből az oldószerből. Az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer Samsung által szolgáltatott adatai alapján 2020-ban 354 kg N-metil-2-pirrolidon jutott a levegőbe.

A kutak vizébe úgy juthatott az oldószer, hogy a levegőből a talajra leülepedett anyagot a csapadékvíz a talajvízbe mosta. Közvetlenül nem valószínű, hogy a talajvízbe kerülhetett az anyag, mert ahhoz, hogy ilyen távolságban ilyen koncentrációban megmutatkozzék, nagy szennyező forrásnak kellene lenni a gyárban.

Samsung SDI, Göd
Az akkumulátorgyártáshoz szükséges lítium nyomelemként a dunai üledékek vizében is megtalálható alacsony koncentrációban, a gödi három kút vizében viszont ennél magasabb értékeket mértek. A lítium a biztonsági adatlapja szerint szintén egészségkárosító anyag"

De a kínaiak egészen biztos, hogy mindig, minden esetben maximális odafigyeléssel járnak el, különösen a környezetszennyezés terén. Lásd a kínai bányák.
Igen, ez spanyolviasz, nem én találtam fel, te viszont tagadod.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 12:55:37

@G. Nagy László: nem, kedves barátom, a mindenkori női ideál nem a te általad elolvasott egyetlen tudományos cikk alapján alakul. A társadalmi elvárások, a társadalom fejlettsége meghatározza a nőideált. Japánban például mást tart a férfi vonzónak, mint Brazíliában.
De ha ùgy gondolod, neked meghagyom a Down kóros néger asszonyokat.

alöksz róz 2023.02.07. 13:01:54

@Igazamvanvagyigazamvan?: na így már sokkal jobb, feltaláltad a spanyolviaszt és csatoltál hozzá egy szalmabábérvelést

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 13:08:46

@alöksz róz: " itt egy ország is körülötted, ha nem vetted volna észre. nemcsak helyi iparűzési adó van. nemcsak debreceninek lehet debrecen környékén dolgozni, hanem ott van a sok elmaradottabb területen kistelepülésen élő, aki nem talál a közelben munkahelyet, annak jó az aksigyár is. nemcsak a debreceni reformátusparaszt adózik, a vendégmunkás is ugyanúgy adózik és ugyanúgy vásárol a boltban. az építtető havernak is van rengeteg alkalmazottja akik fizetést kapnak az építésért. stb"

Erre reagáltam, Rózsika.
Kibaszottulbérdektelen, hogy Rózsa Sándor vállalkozása virágzik-e a kínai akkugyár kerítése mellett, ha a levegőbe és a talajvízbe mérgező anyag kerül.

G. Nagy László 2023.02.07. 13:08:57

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"nem, kedves barátom, a mindenkori női ideál nem a te általad elolvasott egyetlen tudományos cikk alapján alakul."

Kedves barátom, ötven év minden olvasmánya az, amit te "egyetlen cikk"-nek nevezel. Legalább négy-öt könyvet ajánlottam már a témában, de félsz ezeket kinyitni, mert a végén még meg kéne tagadnod a vakhitedet.

"A társadalmi elvárások, a társadalom fejlettsége meghatározza a nőideált."

Nagy lófaszt. Léteznek egyéni preferenciák: például minél inkább puszta szextárgynak tekinti a férfi a nőket, annál inkább vonzódik a nagy és az extra nagy mellekhez. És a társadalom fejlettségét is az egyéni attitűdök formálják. De kurvára nem a társadalom formálja az egyén szexuális ízlését. Abszolút fordítva ülsz a lovon.

"Japánban például mást tart a férfi vonzónak, mint Brazíliában."

Szó sincs róla. MINDEN EZ IRÁNYÚ KUTATÁS ENNEK ELLENKEZŐJÉT IGAZOLJA.

"De ha ùgy gondolod, neked meghagyom a Down kóros néger asszonyokat."

Ez a te faszságod. Palvin Barbi a helyes megfejtés.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 13:20:37

@G. Nagy László: Palvin Barbi nem szép, vastag az orra és erős az álla.
Nem anya típus.
"Nagy lófaszt. Léteznek egyéni preferenciák: például minél inkább puszta szextárgynak tekinti a férfi a nőket, annál inkább vonzódik a nagy és az extra nagy mellekhez. És a társadalom fejlettségét is az egyéni attitűdök formálják"

Te szépen tökönrúgtad magad!
Ha egy férfi szextárgynak tekinti a nőt, akkor az társadalmi hatás miatt van. Mondjuk vallás( muszlim), vagy erkölcsi szabadosság( liberalizmus).
De! A japán nőknél abszolút nem jellemző a nagy mell és a nagy fenék.
Nem, Brazíliában nem azért volt államilag támogatott a mellimplantátum, mert férfi szervezetek tüntettek a parlament előtt, hogy nincs egy nő se az országban.
Nem, a guminő és a pornó nem azért terjedt el, mert nincs a fejlett országokban homokóra típus, hanem a társadalom technikai fejlettsége, erkölcsi normáinka változása hozta magával.
Nem, az ùjkor nőideálja nem azért volt keskeny felsőtestű, nagy fenekû, mert akkor ilyen volt a homokóra!
Nem, a Vénusz születése, az Ádám és Éva a paradicsomban nem azért ábrázolt apró mellû nőket, mert elrettenteni akarta a férfiakat!
Nem, a nagy kebel nem volt vonzó , egészen a XX. Század közepéig!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 13:22:46

@G. Nagy László: te, Palvin Barbit láttad már?
Keskeny szem, erős orr, erős áll, apró mell.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 13:24:28

@G. Nagy László: "Japánban például mást tart a férfi vonzónak, mint Brazíliában."

Szó sincs róla. MINDEN EZ IRÁNYÚ KUTATÁS ENNEK ELLENKEZŐJÉT IGAZOLJA"

Tényleg? Egy brazil férfi vonzódik a kiszedett szemöldökhöz, a fehér archoz, a keskeny szemhez?
Idiótaság!

alöksz róz 2023.02.07. 13:31:58

@Igazamvanvagyigazamvan?: na, hosszas szenvedés után sikerült eljutni oda, amit már először is javasoltam, ismerve a folyamatos szalmabábozáshoz való indokolatlan ragaszkodásodat: olvasd már el a kommentjét, amire ezt reagáltam

alöksz róz 2023.02.07. 13:34:06

@Igazamvanvagyigazamvan?: a brazil férfi vonzódik a fehér bőrhöz, mint általában a latin-amerikaiak.
a japán férfi vonzódik kerek szemhez.

a kiszedett szemöldök meg nem tudom hogy jön ide, az nem testi adottság

2023.02.07. 13:52:27

@G. Nagy László:
ha ez így lenne, akkor nem alakulna ki a biológiai sokféleség. hanem egyetlen típusú a nőiséget megatározó mitokondirum maradna fent, vagy lenne egyetlen uralkodó. lenne egyetlen domináns mt-dns vagy mt-dns csoport a humán populációban. és a világ népességének egészben ilyen nincsen.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.07. 13:53:59

@G. Nagy László: BREAKING NEWS!!!

Törökországban elszabadultak az indulatok: Amerika áll a földrengés hátterében?

www.vadhajtasok.hu/2023/02/06/torokorszagban-elszabadultak-az-indulatok-amerika-all-a-foldrenges-hattereben

ki kell lépnünk a nato-ból!!!!!

miért érzed különbnek magadat, aki bemondásra elhiszi, hogy 4 milliárdért templomokat építünk libanonban, ami a fideszesek szerint megfogja az migrációt majd?
bizonyíték ? tervek? számonkérés lesz? nem ugye? mert vallásos hittel hiszel nekik, mint egy szektában, nem pedig racionális alapon döntesz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.07. 14:15:24

@Igazamvanvagyigazamvan?: nyugaton vagy a kínaiak? szerintem nem ugyanúgy.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 14:16:38

@alöksz róz: nem ugyanarról beszélünk. G. Nagy szerint tudományos tény, hogy a férfiak csakis az ívelt szemöldök, rövid orr, duzzadt alsó ajak, kicsi áll kombót tartják vonzónak, mindez homokóra alakhoz, vékony bokával.
Szerinte a kor, a társadalom és a divat nem befolyásolja ezt.
A japán nőknél a szemöldök kiszedése, majd újra rajzolása volt sokáig divat, lehet, most ismét. Nálunk tetoválják.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.07. 14:19:11

@Sadist: kitiltottad már a felnőtteket az óvodádból?

milyen világ lenne már az, hogy az agyhalott óvodások tiltják ki a felnőtteket? ki felügyelne akkor rátok? :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.07. 14:20:02

@Igazamvanvagyigazamvan?: "amúgy az akksigyár szennyezett vizét hogy tisztítják meg?"

a link végéről néha érdemes levágni a sallangot, és akkor működik a válaszgomb rendesen

alöksz róz 2023.02.07. 14:24:14

@Igazamvanvagyigazamvan?: hát általában azokat tartjuk jó nőnek. palvin barbi is igen jóféle. szeme se szűk, orra se nagy amikor jól van sminkelve, a push-up melltartó is sokat dob

"A japán nőknél a szemöldök kiszedése, majd újra rajzolása volt sokáig divat, lehet, most ismét." - de gondolom ívesre rajzolták

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 14:24:51

@alöksz róz: elolvastam. Szerintem neki van igaza. A pillanatnyi gazdasági érdek ne írja fölül a hosszú távù elvárásokat.

Ráadásul meg tudod mondani, ez a kínai gyár meddig fog itt üzemelni?
Ha ez az akkumulátor technológia idejétmúlt lesz, mit fognak gyártani?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 14:26:43

@alöksz róz: ha jól van sminkelve??? Ezzel nekem adtál igazat. Ez társadalmi elvárás, a smink nem ösztrogénszint eredménye.
De, smink nélkül nincs Barbinak nagy, kerek szeme, az orra ben pisze, de vastag, az álla nem kicsi.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 14:28:22

@alöksz róz: a japán nők megintcsak nem az ösztrogénszintjük miatt rajzolták ki tussal a szemöldöküket.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 14:32:29

@G. Nagy László: " különböző kultúrákban általában eltér a szépségideál is. Azonban nemcsak abban vannak különbségek, hogy milyen alakot, arc- vagy épp orrformát, szemszínt tartanak szépnek: egyes helyeken brutális testmódosításokkal érik el a nők a vonzónak vélt külsőt.

Afrika egyes törzseiben például az asszonyok és a lányok egyre nagyobb tányérokkal a szájukban élnek, amelyek miatt nemcsak hatalmas fájdalmakat élnek át, de még a beszéd, az evés és az ivás is szinte lehetetlenné válik számukra. Tegyük hozzá néhány törzsnél a férfiak viselnek hasonlót, vagy más fájdalmas módon díszítik a testüket.

Az ajaktányér hagyománya
Az etióp surma és mursi törzsek lányainak 15 éves koruk környékén egy vágást ejtenek a szájukon, majd a nyílásba egy kisebb fadarabot tesznek, amit aztán egyre nagyobbra cserélnek, megnyújtva ezzel a bőrt"

Nesze neked, ösztrogén, meg duzzadt ajak!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.07. 14:45:26

@G. Nagy László: az ilyen ostobaságokról szerettek vitatkozni mi? bulvárszarokról, a komoly témától meg menekülsz mint egy gyáva kisegér.

csak agyhalottként még ez is természetszerűleg megy neked szarul, egy ilyen síkegyszerű témában.

amit te tudományosnak gondolsz, meg valóságnak képzelegsz, az nem tudomány és nem a valóság, valahogy a link lemaradt arról a nagy tudományos szarságról, még abban is kételkedem hogy az ösztrogén hogy vezetne pl nagy ajkakhoz, mikor az kizárólag rasszjelleg te nyomorult.

"mindig, minden kultúrában azt látjuk szépnek, ami egészséges."

mi a f*szt szalmabábozol már te nyomorult? a túlsúlyosok nagyon nem egészségesek!
nem ugyanazt látjuk szépnek, van akinek bejön Donáth Anna, Palvinvan, vagy a padödöd, van akinek meg nem.
persze sokkal több ember találja szépnek Monica Beluccit, mint geronazzo máriát. de olyan is van

ennyi a történet, mi a faszért kell ezen annyit rúgózni?

érvelési hibákból, félműveltségből, és téveszmékből áll a gondolati világod, persze egy jó adag nárcizmus is társul a jellemedhez, csak k-ra feleselgesen. mert nincs mire büszkének lenned.

a természetet nem hívhatjuk teremtőnek... boldog tudatlanság ugye? azért megmosolygatót neked hogy síkhülye vagy? másoknak meg k zavaró és idegesítő hogy ilyen önhitt analfabéta vagy.

"sokan még 100 millió véres gyilkosság után is hisznek a kommunizmusban."

sokan még 100 milliárd ellopása után is hisznek a fideszben. miközben már románia is gazdagabb nálunk, annyira elszegényedett az ország ebben a banánköztársaságban

Sadist 2023.02.07. 15:08:17

@Igazamvanvagyigazamvan?: Te annyira ostoba és befolyásolható vagy, hogy a dagadt nőktől áll fel a kukid, mert a woke korszellem azt mondja? Szar lehet neked.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.07. 15:10:22

@G. Nagy László: "inkább a tudományt tagadja meg, mint a a hitét, melynek az égvilágon semmi alapja sincs. Ennek az attitűdnek köszönhető, hogy még 2023-ban is a hülyék paradicsomában élünk."

de azért hívhatjuk teremtőnek a természetet ugye?
van baj a fejedben

és te miért nem számítasz hülyének? az nem elég hogy magadat nem tartod annak. és a szánalmas és alávaól közeged se ismeri fel az intelligenciát, ezt tudtad? nyilván nem.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 15:10:25

@Sadist: ezt honnan szeded? Mert nekem nem tetszik a Down kóros néger?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 15:19:01

@Sadist: azért elmondom, honnan indult: G.Nagy kinyilatkozta, hogy milyen az ideális nő. Ezt a hiányos leírást adta, miszerint: ívelt szemöldök, rövid orr, nagy, kerek szemek, duzzadt alsó ajak.
Bocs, ez teljesen megfelel a Down szindróma leírásának.
Látsz te itt olyat, ami arra utalna, hogy én a dagadt nőket kedvelném?

Aztán jött azzal, hogy homokóra test, vékony boka.
Ez pedig így megintcsak elégtelen info.
Mert ettől még lehet dagadt, például:
Hatalmas, lógó mellek, orbitális picsa, az a fajta, ami a deréknál hátrafelé polcot képez, hogy megáll rajta a sör, vastag comb, ökör térd, de vékony vádli, vékony boka.
G.Nagy leírásának megvelel. Valamint egy kövér néger asszonyénak is....

Szóval, honnan szedted, hogy a kövérekhez vonzódok???

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 15:20:57

@tesz-vesz: viszont, ha úgy olvasod, mint ars poeticát, akkor tökéletesen leírja a szaját magára jellemzô gondolkodást.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.07. 15:21:31

@G. Nagy László:

" minél inkább puszta szextárgynak tekinti a férfi a nőket, annál inkább vonzódik a nagy és az extra nagy mellekhez"

és ezt egyedül találtad ki vagy ez is abban a 4-5 nagyszerű könyvben volt?:

úgy érzem, te a könyveket összekevered a tud. publikációkkal, annyira ostoba vagy.
már feltűnt a múltkoriban is, hogy egy idióta íróra hivatkoztál amikor azt mondtad hogy szerelemben nincsenek csúnya, bántó szavak :) édes istenem. furcsa hogy te életképes vagy.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.07. 15:23:32

@Igazamvanvagyigazamvan?: csak nem veszi észre. a Dunning-kruger miatt olyan k magabiztosak a földbuta emberek is, ez az aleksz is nyugodtan tovább mérgezné a földeket, vizeket csak azért mert nitrátosak. elképestzően buták, de nem veszik észre.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.07. 15:29:15

@G. Nagy László: "A természet - hívhatjuk akár Teremtőnek is - bölcs"

te vagy az a coelhó is, mi? hát ha bölcs hogy egész fajokat irthat ki a környezet ("természet") mert nem elég hosszú a nyaka (lásd zsiráf-evolúció), akkor hitler is lehet bölcs, nemigaz?

már az is k ostoba, kisiskolás, mikor állatokat ruházunk fel emberi tulajdonságokkal,
hát mégha elvontabb fogalmakkal tesszük ugyanezt.

(nyilván nem érted a zsiráfos részt. véletlenül se kérdezz rá, de nyugodtan megteheted, tudjunk hogy buta vagy. már nem égsz le jobban)

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 15:33:36

@tesz-vesz: mivel a természet nem bölcs, ezért kell az Isten.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 15:40:32

@G. Nagy László: "
Nagy lófaszt. Léteznek egyéni preferenciák: például minél inkább puszta szextárgynak tekinti a férfi a nőket, annál inkább vonzódik a nagy és az extra nagy mellekhez"

Amúgy te normális vagy? Folyamatosan mondasz ellent önmagadnak.
Ha a férfi szextárgynak tekinti a nőt, akkor lényegtelen az ösztrogén, ugyanis a férfit nem a fajfenntartás, hanem a személyes kielégülése vezeti. Tehát nem működik a nagy mell, jó anya gondolatmenet.
Ezzel szemben, a matriarchális társadalmaknál nem figyelhető meg az ellenkezője sem.
Az pedig irreleváns, hogy egyéni preferencia, ha a szépségideálról beszélünk.
Gyilkosan buta vagy.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 15:41:44

@G. Nagy László: ja, és nem, a természetet nem hívhatod Teremtőnek!!!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.07. 15:46:04

@Igazamvanvagyigazamvan?: én is voltam vallásos régen, mikor még nem használtam eléggé a fejemet:

kkbk.blog.hu/2019/07/07/az_ateizmus_apologiaja

ez jobb mint a Dagályos Dawkins,
Viola Zoltán Nagy Ateista könyve is jó amúgy, csak túl hosszú

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.07. 15:53:14

@Igazamvanvagyigazamvan?: ez a nyomorult nem ismeri a logikát. nem lenne baj, ha közben válaszolna a kérdéseimre, de mivel nem teszi, égy úgy szól le engem, ezért nagyon felmérgesít az értelmtlen gügyögésével. persze én vagyok szerinte a hülye hogy felidegesít ha felnőtt emberek úgy gondolkoznak mint egy óvodás.

és az amit előadott arról hogy orbán miért támogatta ukrajna nato-tagságát? azért támogatta mert nem tudta mi erről putyinnak a véleménye :D :D te atyaúristen.

ott gondoltam rá hogy ennyire ember nem lehet buta, biztos hogy trollkodik valami megafon-csoport tagjaként. de lehet hogy mégis ennyire buta, és még arra se méltatja magát, hogy tisztázza a saját nevét!

nála a hazugság "csak szavak", de akkor nem értem miért baj hogy gyurcsány hazudott, azok is csak szavak voltak, nemigaz?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.07. 16:07:06

@tesz-vesz: jó, amit linkeltél, kösz. Különösen a Venn diagramot lehet böngészgetni.
Látod, Orbán ezért kiváló politikus. Rájött, mi az a választói tömeg, amelyik a legkönnyebben befolyásolható.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.07. 16:14:48

@Igazamvanvagyigazamvan?: hát igen, a legutóbbi választás IQ-teszt volt, és a magyar társadalom nem ment át rajta. ez volt eddig a legkönnyebb választás, de hiába ha minden generációnak újra és újra el kell magyarázni pl hogy a mi hazánk miért a fidesz szatellitpártja. vagy hogy mi a baj gyurcsánnyal, orbánnal.

végre valaki aki értékeli a posztom, meg érti, ha vitáznál nyugodtan írd be oda, így tudom fejleszteni színvonalat.

G. Nagy László 2023.02.07. 23:42:26

@cvsvrs:

"ha ez így lenne, akkor nem alakulna ki a biológiai sokféleség. hanem egyetlen típusú a nőiséget megatározó mitokondirum maradna fent, vagy lenne egyetlen uralkodó. lenne egyetlen domináns mt-dns vagy mt-dns csoport a humán populációban. és a világ népességének egészben ilyen nincsen."

Ez egy meglehetősen szűk látókörű megállapítás, amely figyelmen kívül hagy hat fontos szempontot:

1. A szexuális szelekció (mi tetszik a másik nemnek) már önmagában is elképesztő sokféleséget képes teremteni. Ha a pávalánynak a hosszú és díszes pávafarok jön be, úgy a hímek farka idővel egyre hosszabbá és egyre díszesebbé válik. Idővel kirostálódnak a szürkék és jelentéktelenek, de egy adott időpillanatban igen változatos állományt fogsz találni az adott fajon belül e dinamikának köszönhetően.

2. A biológiai sokféleséget nem csupán a szexuális szelekció , hanem a természetes szelekció is formálja. Ezek sokszor egymással szemben hatnak. Hiába tetszene a szarvaslánynak a hímek gigantikus méretű agancsa, ez egy bizonyos méret felett a túlélés ellen fog hatni. Ugyanígy: hiába tetszene a férfiaknak a hatalmas mell, ha a nőknek megfájdul a háta tőle.

3. Nem veszed figyelembe azt sem, hogy léteznek olyan ismérvek, melyek a termékenység szempontjából indifferensek: például hajszín, szemszín. Ezek is elképesztő sokféleséget teremthetnek. Amíg a homokóra alkat ösztönösen bejön minden egészséges férfinek, szemben a kövérséggel és az anorexiás alkattal, úgy a szőkék nem feltétlenül élveznek előnyt a barnákkal szemben. Mindkettő lehet tökéletesen egészséges, termékeny, vonzó.

4. Nem veszed figyelembe azt a szomorú tényt sem, hogy nem mindenkinek jut olyan társ, amilyet szeretne. Az emberiség nagyobb hányada erős kompromisszumokat köt a párválasztáskor, és olyannal vállal közös utódot, akivel soha nem tenné, ha nagyobb mozgástere volna.

5. A homo sapiens az egyetlen faj, amely szociális hálót biztosít a szerencsétlen genetikájúak számára is, elősegítve az ő szaporodásukat is. Az állatvilágban az életképtelenek elpusztulnak, a béták alig-alig szaporodnak.

6. És végül: Mindenkinél előfordulhatnak látens gének, mutációk, torzulások, betegségek.

Biztos vannak más szempontok is, de ez mindjárt hat, mely elég is ahhoz hogy magyarázza a biológiai sokféleséget. Kurvára nem azért ennyire vegyes az emberi populáció, mert ugyanannyian akarják leteperni Falusi Mariannt és Palvin Barbit. Ezer férfiből nem találnál hármat sem, aki az előbbit választaná.

G. Nagy László 2023.02.08. 00:54:36

@Sadist:

"Te annyira ostoba és befolyásolható vagy, hogy a dagadt nőktől áll fel a kukid, mert a woke korszellem azt mondja? Szar lehet neked."

Ha valaki ennyi hülyeséget hord össze, úgy az lenne a tisztességes, ha legalább felfedne valamit a hátteréről. Halvány fogalmam sincs @Igazamvanvagyigazamvan?: neméről, a koráról, a preferenciáiról. Lehet, hogy

A) egy kövér nő, aki frusztrált, mert senkinek sem kell,

B) egy olyan férfi, akinek bányarém a felesége,

C) egy végtelenül perverz alak, aki így akarja igazolni groteszk ízlésvilágát.

Azt semmiképpen sem gondolnám, hogy egészséges, erős libidóval bíró férfiemberről volna szó. Olyan téveszméket senki nem ír le, ami már saját magát vizsgálva sem állja meg a helyét.

G. Nagy László 2023.02.08. 01:20:56

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Ha a férfi szextárgynak tekinti a nőt, akkor lényegtelen az ösztrogén, ugyanis a férfit nem a fajfenntartás, hanem a személyes kielégülése vezeti."

Tényleg idióta vagyok, hogy szóba állok veled, de ekkora ostobaságot azért mégsem hagyhatok szó nélkül.

Úgy kommunikálsz, mint aki semmit nem ért a világból. De tényleg. Nem csupán arról van szó, hogy nem ismered a biológiát és irtózol is attól, hogy megismerd, de mintha a férfiak működését sem ismernéd. Tényleg az az érzésem, hogy vagy nő vagy, vagy aszexuális, vagy totál perverz. Baszki, egy férfit MINDEN ESETBEN a szexuális drive vezeti! Nagyon ritka az, hogy a gyermeknemzés a cél, és vágytalanul csakis erre koncentrál az ember. Mindössze két gyerekem van, de bizonyosan túl vagyok legalább kétezer aktuson. Soha szex közben még nem jutott eszembe sem az ösztrogén szó, sem egyéb más hormon neve, fogalma, létezése. Ez egész egyszerűen nem így működik. A különböző hormonok (például az ösztrogén) jelenléte vagy hiánya látványosan formálja a nőt, akit megkívánunk, vagy épp taszítónak tartunk. NEM AZ ÖSZTROGÉNT kívánjuk meg, hanem a nőt, akit sok egyéb hatás mellett (genetika, sport, diéta, lelkület) az ösztrogén is olyanná formált, amilyen lett. A természet csodája az, hogy az egészségeset látjuk szépnek. Ilyen értelemben az ösztrogén kettős funkcióval bír: szerepe van a szaporodásban és egyúttal vonzóvá is formálja a nőt. Vagyis szó sincs arról, hogy az ösztrogén lényegtelen lenne, csak azért, mert nem lesz minden aktusból gyerek. Nem is értem, hogy tudsz ekkora baromságokat leírni úgy, hogy miközben gépeled, nem szólal meg a fejedben a vészcsengő. Egészen siralmas, hogy egy felnőtt embernek ezt ilyen szájbarágósan kell elmagyarázni. (Ha csak trollkodsz, úgy bitang jól csinálod.)

2023.02.08. 08:04:37

@G. Nagy László:
nem arról van szó, hogy nincs szépségideál. hanem arról, hogy vélhetően ideáltípusok vannak. ami szerinted lehetetlen. skandinávoknál nem feltétlen palvi barbi a nőideál, vagy a vatikánban, vagy latin amerikában, vagy izraelben. legfeljebb annyi mondható, hogy palvin barbi az egyik.

aztán erre mondhatod, hogy vatikánt hagyjuk ki. hiszen egy aszexuális férfi gyülekezet ebből a szempontból nehogy már számítson. és a többi is csak kulturális hatás. indiában valójában minden férfi palvin barbira vágyik, csak egy ilyen szépség nem jut nekik abban a nagy országban. ha palvin barbi elmenne indiába, akkor valószínűleg nem hevernek a lába elé a férfiak. és a papok nem mondanák azt, hogy íme az istennő. hanem azt mondaná az indiai férfiak többsége, hogy szép-szép, de az ő hindu istennőik még szebbek számukra. apforidité és vénusz ábrázolások is meglehetősen különbözők. többnyire egészséges szép nők. csak éppen nem egyformák.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 08:48:18

@G. Nagy László: húha, te tényleg nem vagy képes absztrahálni?
A férfi minden nőre rá fog gebedni, ha olyanok a körülmények. A szépségideál társadalomfüggő.
Amit írtam: te Palvinnal jössz, aki nem felel meg a TEÁLTALAD leírt kívánalmaknak.
Azt pedig teljesen ignorálod, hogy minden kormak megvolt a szexistennője, és az koronként változott.
Te tényleg sosem láttál festményeket, amik nőket ábrázolnak?
Ja, tudom, homokos, nőgyűlölő perverz festette mindet.

Amit el akartam neked mondani: a leírásod nem pontos. A leírásod egyetlen pillanat eseményét rögzíti .
Nem lehet levonni àltalános szabályt egyetlen kultúrkörben végzett felmérésről. A tudományra hivatkozni, miközben izlésről beszélsz, eleve butaság.
Az ösztrogén sok mindenért felelős, de az egészségért pont nem. De abba belegondoltál már, hogy amennyiben egy férfit az ösztönei vezérelnek( fajfenntartási ösztön, mondja a TUDOMÁNY), akkor sosem érdekli, homokóra-e, és duzzadt-e az alsó ajka?

Sikerült eljutnod, hogy megèrtsd, amit ki akartam hangsúlyozni? Folyamatosan ellentmondasz magadnak, mert a véleményed valamilyen felső entitás kinyilatkozására alapozod, legyen az Isten, Orbán, tudomány.
De felületesen fogalmazod meg, ezért nincs koherencia a mondandódban.

Tehát, most azt mondtad: egy férfi akkor kíván meg egy nőt, ha egészséges, azaz, ösztrogén. Előtte azt mondod, miért hozom fel az ösztrogént, a férfi nem arra gerjed.
Ezzel mintha azt sugallnád, hogy az egészséges nő ösztrogénnel teli, ami azt jelenti, hogy úgy kell kinéznie, ahogy leírtad.
Akkor szerinted Palvin nem egészséges.
Margot Robie sem.
Viszont Woopie Goldberg tökéletesen megfelel a leírásodnak...

G. Nagy László 2023.02.08. 09:19:57

@cvsvrs:

"nem arról van szó, hogy nincs szépségideál. hanem arról, hogy vélhetően ideáltípusok vannak."

Ez nemhogy nem lehetetlen, de pontosan erről beszélek én is. Abszolút egyetértünk.

"többnyire egészséges szép nők. csak éppen nem egyformák."

Ez a lényeg. Egészséges, szép nők. Claudia Schiffer épp úgy lehet szépségideál, mint Anne Hathaway vagy épp Palvin Barbi. Falusi Mariann viszont a világ egyetlen kultúrájában sem lesz soha szépségideál. Termékenység szempontjából totál mindegy, hogy a nő szőke, vagy barna. De a homokóra alkat (2:3 derék-csípő arány) elengedhetetlen, ahogy az arc szimmetriája is lényeges fittségjelző. Brazíliától Japánig nem találsz olyan egészséges férfiembert, aki a vastag bokára, vagy a tejeszacskó-mellre gerjedne. Genetikus kódolás, semmi köze társadalmi elváráshoz, divathoz, kultúrához.

G. Nagy László 2023.02.08. 09:31:26

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Felesleges írnom bármit is, mert lepereg rólad minden információ, két perc múlva megismétled ugyanazt a hülyeséget.

"De abba belegondoltál már, hogy amennyiben egy férfit az ösztönei vezérelnek( fajfenntartási ösztön, mondja a TUDOMÁNY), akkor sosem érdekli, homokóra-e, és duzzadt-e az alsó ajka?"

Ugyanerről beszélek. Egy magamfajta tuskó férfi annyit érzékel, hogy merevedése van és dugni akar. Semmi többet. Odáig eljut, hogy a nőnek tökéletes a segge, formásak a lábai és figyelemreméltó dudákkal bír. De nem tudatosul benne, hogy ez a termékenység-jelzők miatt van így. Pedig igen. A vonzódás ösztönszinten zajlik, nem a tudat szintjén. Épp ezért nem fogja tudni átírni egyetlen idióta woke-progresszív sem e mélyen beágyazott genetikai programot. Jöhetsz te is a hülye és alaptalan relativizálásoddal, nem fogsz tudni változtatni a gének diktálta évezredes ösztönökön.

Arra nem válaszoltál, hogy mi a te személyes történeted, amely ennyire félrevisz téged.

2023.02.08. 09:45:20

@G. Nagy László:
ez errefelé a helyi női kézilabda csapat. szerintem balról harmadik lány a legszebb. balról az első kettő is szép. a harmadik viszont gyönyörű. a legkevésbé szép az alsó sorban jobbról a harmadik. a kapus. viszont ő tűnik a legokosabbnak. és mellette jobbra ülő lány is nagyob szép és ő tűnik leglelkesebbnek.
dvsckezilabda.hu/wp-content/uploads/2022/12/csapat_ulo_hd-1024x576.jpg
a csapat négy új érkezője. balról az első a legszebb véleményem szerint. viszont ő a leggyengébb fizikumú. ami a termékenység szempontjából lényeges szempont.
dvsckezilabda.hu/wp-content/uploads/2022/02/negy_uj_erkezo_2022-1024x571.jpg

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 09:52:42

@G. Nagy László: nos, miért vinne félre az én személyiségem? Mert azt írtam, hogy a kritériumaid túl leegyszerűsítettek? Mert rákérdeztem, mit jelent az, hogy vékony boka?
185 cm , 87 kg, sötétszőke, kék szemű, fehér bőrű férfi.
Az, hogy te neked mi a preferenciád, nem jelenti az origót minden társadalom minden férfi tagjának. Az, hogy nekem nem jön be sem az ázsiai, sem az afrikai nő, nem jelenti, hogy egy néger, vagy sárga férfiak között végzett felmérésnek engrm kellene igazolnia.
Számomra Caterine Deneuve sokkal vonzóbb, mint Anita Ekberg, vagy Mariline Monroe.

G. Nagy László 2023.02.08. 09:55:25

@cvsvrs: A nagy csapatfotón szinte mindenki átlagos, nincsenek kiugró szépségek, vagy bányarémek.

Az újonnan érkezők közül a két középső vállalhatatlan, az első viszont igazi bombázónak tűnik. A fizikuma pedig messze a legtökéletesebb az anyasághoz.

G. Nagy László 2023.02.08. 10:03:17

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"185 cm , 87 kg, sötétszőke, kék szemű, fehér bőrű férfi."

Várjál, ez én vagyok... De tényleg.

"Számomra Caterine Deneuve sokkal vonzóbb, mint Anita Ekberg, vagy Mariline Monroe."

Egyetértek, de én kifejezetten a barnákra mozdulok. Anne Hathaway, Sophie Marceau - ez az én világom.

"Az, hogy te neked mi a preferenciád, nem jelenti az origót minden társadalom minden férfi tagjának."

Ez is igaz. De én is pont annak a pincérlánynak bámulom meg a fenekét, mint a többi 90 srác a pókerteremben. Mert vannak olyan szegmensei, paraméterei a szépségnek, melyek kultúrafüggetlenek, együtt csettintünk rá Tokiótól Rióig.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 10:03:34

@G. Nagy László: mellesleg számomra a legszebb Michelle Pfeiffer volt, pedig nem olyan homokóra alkat, mint Woopie Goldberg, akinek ívelt a szemöldöke, rövid az orra, duzzadt az ajka, kicsi az álla , homokóra, vékony bokával.
Meghagyom neked...

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 10:07:47

@G. Nagy László: Rióban például a nagy fenekű, húsos combú feszes bőrű félvér nő a szépségideál. Tokióban a fehér bőrű, kislányos alkatú.
A brazil szórakozni akar, a twerkelést imádja, a japán meg uralkodni akar, a szenvedős sikongatásokra gerjed.
Nem, Anne Hathaway egyiket sem testesíti meg.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 10:09:54

@G. Nagy László: bocs, Claudia Schiffer nrm2:3 arányú. És szerintem nem is szép. Túl csontos.

2023.02.08. 10:10:02

@G. Nagy László:
oké, csak látatlanban bemondom azt az y kromoszóma markert, ami jellemez. a férfiak egy része a nemi kiegyensúlyozottságban érzi jól magát. olyan közösségben nagyjából azonos számú a férfi és a nő. uniszex kultúrát hirdet. a férfiak és a nők szerepet cserélhetnek a háztartásban. és van akit ettől a hideg ráz. mert nemi kinegyensúlyozatlanságban érzi a legjobban magát. vagy nagyon sok férfi társaságában, vagy úgy, hogy saját magán kívül egyáltalán férfi se, hanem csak nő és az az övé. ez a hímsoviniszta. és van olyan egyenes férfiági genetika, amelyik aszexualitás. abban a körben a szexualitás tanult magatartás. a szexuális igény csekély. a műveltség megszerzése szempontjából előnyös.

értem, hogy most a hímsovinizmus visszaszorulóban van. és magyarországon most inkább a skandináv társadalom lehet a mintaadó. (orbán bukása után majdnem biztosan). a magyar mainstream kultúra aszexuális, vágyakozó, keresztényi. miközben a népesség jelentős része a negyed-ötöd unokatestvérét veszi el vidéken. a magyar populáció meglehetősen belterjes. trianon óta különösen. buda tűnik a legbelterjesebbnek. szinte mindenkinek valakinek a valakicsodája. gyakran harmad, negyed unokatestvérek házasodnak.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 10:13:28

@G. Nagy László: de hidd el, Józsi bácsinak Palvin egy fejletlen gyereklány, nem asszonynak való, nem tud behozni két vödör moslékot a disznóknak. Józsi bácsi azt szereti, ha az asszonyon van mit fogni. Palvin amúgy sem felel meg a kritériumaidnak. Nem ívelt a szemöldöke, nincs nagy, kerek szeme, rövid orra, az álla is túl erős, mellei apróak, inkább felejtsd el, mielőtt perverznek néznek.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 10:17:08

@tesz-vesz: kösz a meghívást! Egy esetben fogadom el, ha hozzászólásomat nem veszed támadásnak, mint ez a félművelt gecinagy.
Mellesleg a blog címe kiváló : téveszmék
...Freud igazolva.

G. Nagy László 2023.02.08. 10:29:54

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Rióban például a nagy fenekű, húsos combú feszes bőrű félvér nő a szépségideál."

Írd be a keresőbe bármilyen nyelven, hogy brazil fenék. Szép, kerek hátsókat fog hozni százszámra, nemigen lesz húsos combú találatod.

2023.02.08. 10:46:45

@G. Nagy László:
az első lánynak a vidékies anyasághoz túl gyenge a fizikuma. a szépséghez gyengébb, a termékenységhez erősebb fizikum szükséges. az anyasághoz kisgyermekkorban nagyfokú lelkesedés szükséges. és sokakat vonz a nők okossága.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.08. 11:05:41

@Igazamvanvagyigazamvan?: ez az ember elképesztően buta. de okosnak hiszi magát

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.08. 11:09:22

@G. Nagy László: szeritnem te olyan buta vagy hogy nem tudsz különbséget tenni a nők széles csipője, meg a homokóra alkat között... tudományosan persze minden nőnek szélesebb a csipője, mint a férfinak te marha. de az nem homokóra alkat! mert

hol vannak a tudományos hivatkozások, publikációk? amik

fogalmad nincs mi az hogy tudomány, ne használd a szót! főleg aki kijelenti félművelt Coelhó-Ezópuszként hogy "a természet bölcs".

ezek megint valami szépirodalmi fikciós művek?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.08. 11:11:07

@G. Nagy László:

*mert az két külön jelentésű szó

*amik bebizonyítják hogy az ösztrogén felülírja a rasszjegyekért, külsőért felelős DNS-t? ugyanis ezt állítottad, csak nem jöttél rá erre.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.08. 11:25:42

@G. Nagy László: habony kaszinójába jártok? szima gáboréba?

az egyik olyanba amit a ostoba hadügyminiszter eladott? vagy még mindig van szali bobrának?

jó társasággal jó a póker, amúgy a primitív játék, nem véletlen hogy azt űzitek, és még büszke is vagy rá.

G. Nagy László 2023.02.08. 11:29:04

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"mint ez a félművelt gecinagy."

Megtisztelsz.

G. Nagy László 2023.02.08. 11:31:07

@cvsvrs:

"a termékenységhez erősebb fizikum szükséges."

Téveszme. Egy ötvenkilós, kilencven-hatvan-kilencvenes csajszi ideális anyuka.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 11:58:11

@tesz-vesz: a legrosszabb párosítás. Lehet, hogy NER pozitív?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.08. 12:00:28

@Igazamvanvagyigazamvan?: persze hogy nem veszem támadásnak, az ellenvélemény fejleszti az én agyamat és gondolkodásomat is, erre még ezek a fideszesk agyhalottak nem jöttek rá.

a posztot is pont emiatt egészítettem ki állandóan, mert vitatkoztam vallásosokkal, én magam is az voltam régen, tehát a régi önmagamat is ostorozom, ha találsz kissé nyers kifejezéseket a vallásosokra.

az analitikus gondolkozás ilyen. önkritikát is tartalmaz, a saját véleményünket is tudni kell felülbírálni.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 12:01:24

@G. Nagy László: "
Téveszme. Egy ötvenkilós, kilencven-hatvan-kilencvenes csajszi ideális anyuka.
válasz erre:

Nem. Ha terméketlen, nem az. Ha a mellei kifejletlenek, nem az. Ha paranoid skizofrén nem az. Rengeteg feltételnek kell megfelelni, hogy ilyet kijelenthess.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.08. 12:02:20

@G. Nagy László: a természet akkor is bölcs, amikor VÉLETLENSZERŰ mutációk lesznek hosszútávon életképesek? :D bölcs , mert VÉLETLENSZERŰ a mutáció!

nem érted, mi? a zsiráfos példán azóta gondolkozol mert nem érted? :)

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 12:07:05

@G. Nagy László: nos, úgy látom, te félreérted a dolgokat. Brazil fenék címen a fenékfeltöltést hozza fel a kereső.
Nem, írd be, hogy riói karnevál. Vastag combokat fogsz találni. Nem kövér, hanem feszes , de vastag combokat. Tudod, genetikailag szinte kizárható a nagy fenék, vékony comb kombó.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 12:15:23

@tesz-vesz: én értem a zsiráfot! Isten háziállatnak teremtette a bérházi lakóknak. Simán lehet etetni az első emeletről is!
Amikor loggiás lakásban laktunk, teljesen világossá vált, hogy kutya helyett tehenet kell tartanunk. Az ablakon át lehet etetni, az ajtónál meg fejni, a trágyát pedig ki lehet slagozni a mellvéd alatt.

2023.02.08. 12:52:18

@G. Nagy László:
vidéken nem feltétlen ideális. azt mondják, hogy még lyány. nem asszonynak való. young. gyenge-

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.08. 13:27:49

@Igazamvanvagyigazamvan?:

valahol legbelül tudja, hogy túlságosan buta, azért nem válaszol a kommentjeim lényegi részeire.

kib. lusta, a pártközpontból ill CIVIL alapítványból sem azért fizetik hogy kommentet írjon, hanem csak blogposztok írásaiért, lehet nem is tud gépelni, hanem lediktáltatja valakivel, azért fájdul meg az ujja a kommentek írásakor.

pár felvetésemen még mindig gondolkozik szerintem ÉS NEM ZAVARJA hogy nem tud dűlőre jutni, azért nem válaszol. ennyire ostoba csak.

ha meg nem olvassa, miközben érdekes korábban megdicsérte pár felvetésemet, biztos besokkalt hogy annyiszor lehülyéztem, de ha visszahülyéz attól még neki nem lesz igaza.
csak egy kib gügyögő óvodásnak néz ki tőle. és nem zavarja! saját nevén kommentel és nem akarja tisztára mosni a nevét!

becsülete sincs!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 14:26:29

@tesz-vesz: azt hiszem, ezt tanítják nekik. Nem csak G.Nagy használja ezt a technikát, ez általános. Az érdemi részre nem reagálunk, kiragadunk egy mondatot, avagy a példát támadjuk.
Amikor a GDP-ről beszélgettünk, az import banán példát támadták. Persze az is lehet, hogy egy majomnak ez jut el a tudatáig.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 14:27:46

@tesz-vesz: igazad van, tele önellentmondással, és nem veszi észre.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.08. 14:33:59

@G. Nagy László: ja, és kimondottan hetero vagyok, a homoszexualitás taszít. Sőt, nem hiszem, hogy 16 év alatt rámozdulnék egy lányra, bár engem nem csak a külső vonz, szemben veled, sokkal többre tartok egy okos, de nem gülü szemű, pisze orrú nőt, mint egy tökéletes arányú plázacicát, plasztikázott mellekkel, brazil fenékkel, akinek a száján a legértelmesebb dolog, ami kibukik a sperma.

Glokta 2023.02.23. 22:37:55

@G. Nagy László: "Sokkal furább az, hogy Szijjártó és Orbán kommunikációs stílusát egy kalap alá veszed az ukrán beszédmóddal. "Ugyanezeket a kommunikációs hibákat" - írod. Baszki, csak egyet említs az elmúlt 12 évből! csak egyet!!"

Talán mert Magyarország - szemben Ukrajnával - nincsen háborúban, orosz támadás alatt. A dnyiprói polgármester városát bombázzák, nem meglepő, hogy kiakad és soviniszta szöveget nyom, ha a magyar miniszterelnök senkiföldjének nevezi a helyet, ahol él.

Az persze gáz, hogy egyes magyar ellenzékiek a polgármester szövegét osztják, mert ezek szerint ők gyűlölik a magyarságot.

fkv.119 2023.04.08. 03:58:41

Ahogy a lengyelek támogatása teljesen érthető (Katyn), úgy a mi távolmaradásunk is (Kárpátalja). Az ukránok saját maguknak okozták a magyar ellenállást, ők rendeznek rendszeresen pogromokat a magyarok ellen, döntik le a Turul szobrainkat a vereckei hágónál. Mindezt úgy hogy aztán meg velünk akarnak együtt lenni az EU-ban. Mégis hogyan? Nem gondolkodtak még el azon, hogy nem szarunk az asztalra? Szerintem az oroszok és az ukránok kölcsönösen megérdemlik egymást, és az lesz a legjobb, ha minél nagyobbak lesznek a veszteségeik, hogy el tudjanak majd gondolkodni azon megérte-e mindenkinek beugatni. Az oroszokkal is azt tették, mint a kárpátaljai magyarokkal, csak elfelejtették, hogy ők nem egy 10 millás, szanaszét trianonozott ország, hanem no. 1 atomhatalom.
süti beállítások módosítása