téveszmék

téveszmék

"A szó elszáll"

2022. március 17. - G. Nagy László

ma_rki-zay-pe_ter.jpg

 

Fura hullámvasúton ül Márki-Zay Péter. Amikor az ellenzéki összefogás nekifutott az előválasztás első fordulójának, gyakorlatilag minden előrejelzés a negyedik helyre várta, semmi jel nem mutatott arra, hogy a leghalványabb esélyei is volnának a továbbjutásra. Ehhez képest a tényleges megmérettetés során sikerült Jakab Pétert maga mögé utasítva egy pozíciót javítania. Karácsony visszaléptetésével még egyet lépett előre, majd a döntőben Dobrev Klárát is simán legyőzte. Bátran állítom, hogy a görög fociválogatott 2004-es EB-győzelme óta nem láttunk ekkora feltámadást ennyire esélytelen résztvevőtől. Talán csak az lett volna nagyobb meglepetés, ha Fekete-Győr András futott volna be az első helyre...

 

Igen ám, de ahogy MZP felért a csúcsra, szinte azonnal meredek zuhanásba kezdett. A Századvég március 14-én közzétett kutatása szerint Orbán Viktort a következő ciklusban a megkérdezettek 62%-a látná szívesen a miniszterelnöki székben, míg Márki-Zayt csupán 32%. Az ellenzéki kormányfőjelölt számára már ez az egy adat is rém elkeserítő, ám ha hozzátesszük, hogy 41%-ról zuhant idáig; hogy immár Budapesten is Orbán a támogatottabb (!!!); s hogy a többi közvélemény-kutató társaság is hasonlókat mért, úgy végképp minden oka megvan a borúra. S hogy mi a mélyrepülés oka? Aligha lehet vita tárgya. Egyszerűen az, hogy beszél. Sokat. Még annál is többet. És nincs olyan alkalom, hogy ne örvendeztetné meg a nagyérdeműt valami elképesztően nagy ökörséggel.

 

Amikor - közel egy esztendővel ezelőtt - Gulyás Marci először készített vele nagy interjút a Partizánban, az alapvető kommunikációs hibák már ott kirajzolódtak. Gyakran hebegett-habogott, felkészületlen volt, s amatőr módon kendőzetlen; még azt is elárulta, hogy híve a testi fenyítésnek, veri kisgyermekeit. Azóta sok minden történt, ám e kezdeti botlások nem hogy szűntek volna, de egyre csak sűrűsödtek. Ostobának, aberráltnak, tudatlannak, fogyatékosnak nevezte a szavazópolgárokat, a Fidesz táborát pedig sötétben tartott, trágyával etetett gombákhoz hasonlította. Aligha gondolhatná bárki, hogy mindezek növelnék egy politikus elfogadottságát. Egy rövidke blogbejegyzés aligha ad elégséges teret arra, hogy MZP valamennyi közelmúltbeli aranyköpését magába foglalja. A következő gyűjtemény csupán egy szerény válogatás a legjobbakból. Előre is elnézést kérek a kimaradt bölcseletekért, nem is tudom, melyik ujjamba harapjak...

 

2021. október 8. "Azt is tudjuk, hogy a fél kormány meleg. Pontosan tudom. Nem én fogom őket leleplezni, valaki más megteszi." Kétségkívül olyan mondat, amire az ember felkapja a fejét. Akkora képtelenség, hogy nem is veszi komolyan senki (és ha igaz lenne, akkor sem következne belőle semmi). A kérdés csak az, megéri-e, hogy a csapból is MZP szavai folyjanak, hogyha ezzel párhuzamosan egy megbízhatatlan, összevissza fecsegő, feltehetően erősen homofób kép formálódik személye kapcsán.

2021. december 14. "Az egész Európai Unióban a legrövidebb támogatás, 30 nap jár jelenleg az álláskeresőknek, ezt most, a covid idején állásukat vesztettek támogatására 90 napra szeretnénk emelni." A Parlament előtt tartott tájékoztatón házi sajtósa, Simon András azonnal közbeszólt, 180 napra javítva; majd őt Kunhalmi Ágnes korrigálta, 270 napban megjelölve az ellenzéki javaslatot. Itt nem az a legszomorúbb, hogy MZP még a saját kezdeményezésével sincs tisztában, de valójában az érvényben lévő magyar jogszabályokat sem ismeri. Az álláskeresési járadék ugyanis 90 napig jár Magyarországon. Nyilvánvalóan nem nyelvbotlásról van szó, hanem ezúttal is totális felkészületlenségről.

2022. január 9. "A Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés." A magam részéről érteni vélem, mit akar Márki-Zay az ehhez hasonló mondataival. Valami olyasmit szeretne sugározni magáról, hogy őt még nem szippantotta be a politikai korrektség kultúrája; ő nyílt és őszinte; előtte nincsenek tabutémák. Ami engem illet: értékelem magát az attitűdöt, azonban a származás ilyetén felemlegetése öncélú, felesleges és a legkevésbé sem vall jó ízlésre. Ennyi erővel firtathatná azt is, hogy hány jóképű, hány kopasz, vagy épp hány lúdtalpas ül a kormánypárt frakciójában. Az önmagáért való szókimondás nem egy államférfiúi erény és aligha vonz új szavazókat.

2022. január 26. "Azzal is rengeteget tudnak segíteni, hogyha bejelentkeznek, különösen billegő körzetekben." Ez a mondat Londonban hangzott el, a kint élő magyarok számára tartott előadás során. MZP persze utólag magyarázkodott: ő csupán arra hívta fel a figyelmet, hogy érdemes lenne hazautazni a választás idejére mindazoknak, akik kétesélyes körzetbe tartoznak. A kijelentés ugyanakkor meglehetősen kétértelmű, és a rosszindulatú értelmezés ilyenkor csalásra való buzdítást kiált. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének minimum annyit érdemes volna megtanulnia, hogy tiszta játszma esetén beszéljen világosan és közérthetően, ha pedig trükközni akar, arra ne nyíltan buzdítson egy nyilvánosan elérhető videóban. Így még akkor is rosszul jön ki a buliból, ha egyébként semmi kétértelműség, semmi tisztátalan szándék sem jellemezte. (Bár erre kevesen fogadnának.)

2022. január 26. "Olyan emberek vannak, akik tényleg mindent eldobnak. Ez egy ilyen majdnem vallásos élmény. Katolikusként ugye sokat olvassuk és halljuk a Bibliát, és akkor látjuk azt, hogy az apostolok mindent eldobtak és követték a Mestert." Még mindig Londonban járunk. Dicséretes az ambiciózusság, ám ez azért kicsit erős. Amikor valaki Jézushoz kezdi hasonlítani magát, az a legtöbbünk számára sokkal inkább ijesztő mértékű küldetéstudatról árulkodik, mintsem egészséges önbizalomról és énképről.

2022. február 8. "Lesz-e 14-én, vagyis hétfőn évértékelője?" Tette fel a kérdést az ATV műsorvezetője. Mire Márki-Zay Péter: "Lesz, én úgy tudom, hogy 17-én, de lehet, hogy rosszul emlékszem, igen." Kisvártatva: "Igen, 15-én." Röviddel ez után: "Bocsánat, 16-án. Közben itt súgtak nekem oldalról, úgyhogy 16-án lesz, azért mondom, mert ezt fejből nem tudtam." Ezek a béna bakizások sokat elárulnak az összefogás miniszterelnök-jelöltjéről, de magáról az ellenzékről, annak teljes kampányáról is. Szemmel láthatóan egy impulzív, kapkodó, amatőr módon szervező társaságot látunk. A választópolgárra aligha tesz jó benyomást az ilyen, hiszen egy ország vezetése során ennél valamivel komolyabb feladatok is felmerülhetnek...

2022. február 10.  "Tehát fantasztikus, ez a szegény asszony, lehet, hogy egyébként asszony, nem tudom, a helyesírása alapján gondolom csak." Az ominózus mondat egy rejtvényújság kapcsán hangzott el, amelyet MZP-nek postáztak. Az egyik legostobább baklövés mind közül. Elég nyilvánvaló, hogy ezúttal tisztán nyelvbotlásról van szó, a kimondani kívánt kifejezés az íráskép lett volna. Ezt a botrányt simán megúszhatta volna, ha nem kíván Sherlock Holmes-t játszani, hogy lám, milyen intelligens, olvas a betűformából...

2022. február 13.  "A liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük." Nem csoda, hogy ez még az övéi közt is kiverte a biztosítékot. Nagyon durva kijelentés, teljességgel vállalhatatlan.

2022. február 13. "Magyarország a NATO tagjaként minden módon, amit a NATO eldönt, a szövetség keretein belül minden segítséget és támogatást megadhat Ukrajnának. (...) Ha a NATO úgy dönt, akár katonait is." A Partizán adásában megfogalmazottak már önmagukban is elégségesek lehetnek ahhoz, hogy az ellenzéki összefogás április 3-án katasztrofális vereséget szenvedjen. Március 15-i beszédében Orbán Viktor - a szokásos leegyszerűsítéssel - a jobboldalt a béke letéteményesének, míg a baloldalt háborúpártinak nevezte. Ezt a narratívát egyértelműen Márki-Zay Péter alapozta meg, aki nem csupán meggondolatlanul nyilatkozik, de egy végtelenül szervilis attitűdöt is elárul. Putyin agressziója tökéletes alkalom lehetett volna, hogy az ellenzék a béke elkötelezett híveként pozicionálja önmagát, ám ez a kézenfekvő, az ország érdekeit szem előtt tartó, méltán népszerű álláspont eszükbe sem jutott, simán átengedték a Fidesznek. A kormánypárt még ebből a pusztítóan hátrányos helyzetből is profitálni tudott, már ami a támogatottságot illeti.

2022. február 27. "Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy most háború van Ukrajnában és emberek halnak meg." Naná. Krisztus megfeszítése is az ő lelkén szárad, nem vitás.

2022. február 27. "Ne zárjuk ki a lehetőségét, hogy azért nagyon sok kárpátaljai magyar inkább orosz párti lehetett." Hogyne, sőt az is előfordulhat, hogy a többségük sátánista és rendszeresen gyermekáldozatokat mutatnak be... Ilyet egész egyszerűen nem mond felelősségteljes politikus. Elsősorban azért, mert valódi veszélybe sodorhatja az érintetteket; másodsorban pedig azért, mert a határon túli magyarság iránti totális közönyéről árulkodik, s ez még a saját táborán belül sem fogja növelni a népszerűségét.

2022. március 16. "Orbán Viktor küld fegyvereket Ukrajnába. Most is van fegyverszállítás Magyarországon keresztül." Ezzel a tegnapi, a köztévén elhangzott finomsággal zárjuk a sort. Már ez a végtelenül gyermeteg "nem is én voltam, hanem ő" típusú vádaskodás is rém kínos, ám ezt még képes megfejelni azzal, hogy élő adásban letagadja korábbi, mindenki számára könnyedén visszakereshető, ellenőrizhető kijelentését... már sokféle politikai szélhámost látott ez az ország, ám ilyen gátlástalant azért nem sokat. 

 

Vannak, akik szerint Márki-Zay Péter tudatos troll, szándékosan mond blődebbnél blődebb dolgokat, csakhogy felkapja a sajtó. Ha így van, úgy ebben feltétlenül sikeres, bár az ő esetében a negatív reklám nemigen bizonyul jó reklámnak. Mások szerint csupán elszabadult hajóágyú, amely megfékezhetetlen. Még Péterfi Judit, a nyakába ültetett sajtófőnök sem igazán tudta visszafogni. Sosem fogjuk megtudni az igazságot, már csak azért sem, mert április 3-án véget ér a kampány, s a továbbiakban már alig-alig fogunk hallani Hódmezővásárhely polgármesteréről. Hiányozni fog, betöltetlen űrt hagy majd maga után.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr7017780542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Guszty 2022.03.17. 09:22:51

"Nem is ezt mondta, nem is ő mondta, de ha mégis, akkor a lakájmédia csak kiragadta a szövegkörnyezetből" hozzászólások 3...2...1... :-D

Wildhunt 2022.03.17. 09:50:01

@Guszty: mondják az ilyeneket azok, akik 30 éves bizonyíthatatlan idézeteket próbálnak Orbánra kenni.

G. Nagy László 2022.03.17. 10:19:53

@Guszty: Számomra egészen elképesztő az az őrület, amit MZP produkál. Mondasz valamit, fent van a neten, azonnal visszakereshető, és simán letagadod. Létezik ilyen? Ez valami egészen óvodás szint. Ennél még az is sokkal szimpatikusabb, ha azt mondod: igen, így volt, tévedtem. Akkor még így láttam, ma másképp. Ez legalább egy olyan emberre vallana, akinek van némi önreflexiója és vállalja szavai/tettei következményeit. (Orbán is számos kérdésben változtatott az álláspontján, ha a helyzet úgy kívánta.) Én nem is értem, hogy egy ennyire komolytalan embert, mint amilyen MZP, hogyan tud bárki is elképzelni felelős miniszterelnökként. Röhej.

IdomitottFoka 2022.03.17. 11:30:52

"Orbán Viktor küld fegyvereket Ukrajnába. Most is van fegyverszállítás Magyarországon keresztül."

Ezzel mit tagadott? Amúgy érdemi információ remélhetőleg se pro se kontra nincs egy mezei blogger vagy újságíró kezében konkrét esetben, de az elvi lehetőség megvan.

hvg.hu/itthon/20220307_Orban_nem_enged_at_Magyarorszagon_fegyvert_Ukrajnaba_de_kerulovel_barmikor

A többi meg..

telex.hu/napirajz/2022/01/10/ugy-erti-orul

Elég ellentmondásos figura. De NER-t már ismerjük, és inkább MZP. Az h vele kell beérjük, az is a NER-nek és választási rendszerének köszönhető. Ha véletlenül győzne, csak magatoknak tehettek szemrehányást.

G. Nagy László 2022.03.17. 11:51:53

@IdomitottFoka:

"Elég ellentmondásos figura. De NER-t már ismerjük, és inkább MZP."

Én is ismerem a NER-t, annak minden visszásságával és problémájával. De azért az elég fura gondolkodásmód, hogy egy működőképes (bar közel sem tökéletes) világot le kéne váltani egy olyanra, amely első blikkre is működésképtelen.

" Az h vele kell beérjük, az is a NER-nek és választási rendszerének köszönhető. Ha véletlenül győzne, csak magatoknak tehettek szemrehányást."

Én ezt egyáltalán nem értem. Mi akadályozta meg az ellenzéki oldalt, hogy az elmúlt 12 esztendő során találjon, kineveljen, kikupáljon egy tehetséges fiatalt, akit fel lehet építeni? Hogy van az, hogy mindenki, akiben egy pici kis potenciál is rejtőzött - Schiffer András, Vona Gábor - ma már kilométerekre van ettől a vállalhatatlan társaságtól?

IdomitottFoka 2022.03.17. 12:51:31

@G. Nagy László: Az összefogás gondolata és gyakorlatba ültetése nem 12 éves. Mellesleg az h a NER ahol lehet kizárja a tisztességes versenyt az 2018 óta lett nagyon égető az ellenzéknek, addig a saját vezetőikben gondolkodtak. Schifferben és Vonában is, meg a feri és Fekete-Győr, stb. MZP meg ugye az előválasztás óta a jelölt és vki, addig a legtöbben Karácsonyt, Dobrevet favorizálták, a fideszben is. Fekete ló, na.

baalint1 2022.03.17. 13:14:13

@G. Nagy László:
"hogy egy működőképes (bar közel sem tökéletes) világot le kéne váltani egy olyanra, amely első blikkre is működésképtelen."

Amíg világgazdasági fellendülés volt, addig volt működőképest. Ehhez képest most itt állunk rekord államháztartási hiánnyal, úgy hogy a manyup vagyon már rég köddé vált, egy rakás fenntarthatatlan, időhúzó módszerrel, amik talán kitartanak a választásig (árszabályozás, "rezsicsökkentés", kamatmoratórium, stb.). 2 évig Európa egyik legrosszabb járványkezelése, rekordszámú halottal, majd most 12 év Putyin talpnyalás után még mindig nem bírnak kihátrálni az elhibázott külpolitikából.

Nem, ez a rendszer nem működőképes, vagy csak annyira az, mint pl. a fehérorosz.

De azért nyomd te is a propagandát. Nem fura, hogy ti kommunisták 12 éve vagytok hatalmon, és ma is az egyetlen üzenetetek, hogy az ellenzéket támadjátok? Hol vannak a pozitív üzenetet hordozó, ezt vagy azt megcsináltuk plakátok? Mondjuk én sem lennék büszke arra, hogy 12 olyan évben, amiből 8-10 világgazdasági fellendülésből állt, egy gazdaságilag, társadalmilag és külpolitikailag instabil országot sikerült összehozni.

Ja, és akkor, amikor a társadalompolitikailag hasonló húzásokat meghozó lengyel vezetés is kiáll az orosz agresszióval szemben, Orbán Viktor simán behazudja, hogy azért nem engedünk át fegyvereket Ukrajnába, mert a békét védjük, miközben maga az állítás sem igaz, ráadásul eközben a propaganda média továbbra is az oroszokat mentegeti.

Szóval ideje lenne felébredned, hogy kiknek a szekerét tolod. Egyre nevetségesebbé válik, hogy még mindig liberálisnak hazudod magad.

baalint1 2022.03.17. 13:19:50

@IdomitottFoka:
Nyugi, ennek az embernek csak ürügy az a szöveg, hogy az ellenzékben ilyen meg olyan emberek vannak. Nyilván nem lehet másképp leváltani ezt a rendszert, mint hogy egészen eltérő politikai nézetű erők is összefognak a választási rendszer és a személyi kultuszra építő Fidesz tömb miatt. De G Nagy elvtársnak lehetne bármilyen jó jelöltet mutatni, akkor is megtalálná a szálkát, míg az elvtársaiban a gerendát sem, egyszerűen mert imponál neki, ahogy Orbánék támadják a nyugati liberalizmust.

IdomitottFoka 2022.03.17. 13:20:21

@G. Nagy László: btw 12 év a fidesznek is elég lehetett volna h kerüljön egy kormány akik nemcsak a lopáshoz, seggnyaláshoz és a sztkoronatanhoz értenek csak.

G. Nagy László 2022.03.17. 15:00:58

@IdomitottFoka: Nem gondolom, hogy nem lenne egyéb készségük. Ez a kormány jó pár válságot végigmenedzselt egész ügyesen. Belegondolni se merek, hogy MZP hogyan intézte volna az államcsőd közeli helyzetet 2010-ben, a migránsáradatot, vagy épp a járványt. Ha fel is lehet róni bármit a kormánynak, az sokkal inkább az, hogy néha túlságosan is aktív és atyáskodó. De azt, hogy nem lenne kompetens, talán még a legelvakultabb Orbán-fóbiások sem állítják.

G. Nagy László 2022.03.17. 15:06:22

@baalint1: @IdomitottFoka: -ban legalább volt annyi tisztesség, hogy reagált a posztra, reagált MZP személyére. Megértelek, hogy képtelen vagy szembenézni az alkalmatlanságával, a közvélemény-kutatási eredményekkel, vagy épp a március 15-i ünnepségek létszámarányával.

Ha számodra az a megoldás, hogy fújod a szokásos nótát, anélkül, hogy látni mernéd a te oldalad hibáit, részemről oké. De így csak az marad, hogy április 4-én lehet majd pityeregni és választási csalást kiáltani. Így sosem fogtok kormányt buktatni.

Rubasov nertárs 2022.03.17. 15:46:00

A szó manapság nem száll el, amit nagy nyilvánosság előtt, kamerák kereszttüzében mond, az bizony felkerül instant a netre, és ami oda egyszer felkerült, az onnan le nem kerül.

MZP, nem tudatos troll, ha az lenne, akkor az első egy-két beszolása után leállt volna, érzékelvén, hogy ez nem jó stratégia. Sajnos ez az ember ennyire hülye, erre nincs píszíbb szó.
A másik, hogy MZP csak a tünete, nem pedig az okozója az ellenzék inkompetenciájának és impotenciájának. A probléma az, hogy az alternatívák még nála is rosszabbak lettek volna, ez mutat rá leginkább, hogy miért van 12 éve 2/3-al (kisebb megszakításokkal) ner. Én most úgy látom, hogy kb. 115-120 fideszes mandátum lesz, de látok 5-10% esélyt egy újabb 2/3-ra. Az ország lehetőségein (messze) túlmutató pénzszórás oka is ez. Nem a győzelmet akarja bebiztosítani, hanem ezt az 5-10% esélyt megragadni.

2022.03.17. 15:56:30

@baalint1:
és az az opció vajon miért nem merült fel pesten, hogy adva van két potenciálisan 3 milliós tömb. és abból csinálnak három 2 milliósat. tehát hogy létrejön egy középpárt, amelyik a jobboldalt adott esetben engedi kormányozni (feltéve, hogy szavazatszámban megelőzi a baloldalt) és a fideszt parlamentben kisebbségbe szorítja. magyarul egy kontrollált kisebbségi kormányt enged valószínűleg orbánnak. mert a fidesznek több szavazója van, mint a dk-nak. egy középpártot azonban fel lehet építeni.

G. Nagy László 2022.03.17. 16:43:31

@Rubasov et.:

"A másik, hogy MZP csak a tünete, nem pedig az okozója az ellenzék inkompetenciájának és impotenciájának. A probléma az, hogy az alternatívák még nála is rosszabbak lettek volna"

Ezzel tökéletesen egyetértek. Csak a hátteret nem értem. Az ország 40%-a 12 éve gyűlöli Orbánt. Sőt, valójában már 1993 óta. A választói bázis tehát adott. Aztán ott vannak a nyugati szponzorok is, akik MINDENT megtennének, hogy bukjon a kormány, bár az is igaz, hogy nekik egy Schiffer András, vagy egy hozzá hasonló, önjáró figura nem jó, ők csupán a totálisan szervilis jelölteket tudják támogatni. Na most mindez nem elég? Tényleg nincs az országban egyetlen alkalmas jelölt sem? Nincs egy fiatal, romlatlan gyerek, akin jól áll az öltöny és tud beszélni? Hogy van az, hogy idiótábbnál idiótábbak gyülekezőhelyévé vált az ellenzéki összefogás? Jakab Péter, Fegyőr, MZP,, Szabó Timcsi, Kunhalmi Ágika, Dobrev... vagy retardált, vagy pszichopata, mást nemigen látni.

CSOKKI MÁLNA 2022.03.17. 21:11:34

@baalint1:

A helyzet továbbra is az, hogy ameddig a böszme belpolitikailag aktív, addig a Fidesz nem váltható le. Ez a magyar belpolitika egyik axiómája..

taga20 2022.03.17. 21:37:21

@Wildhunt: hazudozol, te idióta fityeszdrid, ahogy a nyomorult csutigazdád!

www.youtube.com/watch?v=IyBn0nlqDdY

ulpius66 2022.03.17. 22:12:51

MZP a balliberális oldal két fjordulóban kiválasztott legjobb vezetője, a kiválók között is a legjobb, MONDHATNÁM ZSENI!

A BALLIBSIK KÖZÖTT ANNYI JÓ VEZETŐ VAN, SIKERÜLT KIVÁLASZTANI A LEGTÖKÉLETESEBBET!!!!

Valamit tanulhatna a kínaiaktól is MZP.... ősi kínai közmondás:

"Két év elég ahhoz, hogy megtanulj beszélni, de egy egész élet kell, hogy megtanulj hallgatni."

...avagy "Ne szólj szám, nem fáj fejem!"

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.03.17. 22:14:50

@taga20: na ez jobb mint a szar zenéid! Zseniális!

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.03.17. 22:16:30

Jó kis összefoglaló. MZP az ellenzék sírásója. Minden megnyilatkozása egy-egy újabb koporsószög az ellenzék győzelmi esélyeibe. Mondjuk lehetett ezt már előre látni. A két előválasztási kampányra gondolok, mert már akkor megmutatkozott, miféle ember kíván az egyesült ellenzék élére állni.

Persze még így is igazságtalanság lenne pusztán rákenni a borítékolható buktát, dolgoznak azon a fiúk és a lányok az ellenzéki pártok berkeiben is rendesen. De Márkinak kétségtelenül nagy szerepe van abban, hogy az ellenzék behozhatatlannak tűnő hátrányában van a kormánypáthoz képest.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.03.17. 22:18:19

Mondjuk ez kicsit olyan írás, mint amikor a bayerzsótinak pont az igazabb írásaiba kötöttek bele.

ulpius66 2022.03.17. 22:22:20

Abban pedig, hogy MZP lett a ballibsi miniszterelnök-jelölt (ha ez egyáltalán jelent is valamit...) a FŐBŰNÖS A JAKAB, HOGY AZ ELŐVÁLASZTÁS ELSŐ FJORDULÓJÁBAN NEM VERTE MEG AZ MZP-T, ÍGY KERÜLHETETT A MÁSODIK KÖRBE, A KETTES SZÁMÚ FŐBŰNÖS PEDIG A KAMUGERI, HOGY VISSZALÉPETT AZ MZP JAVÁRA....HA NEM LÉP VISSZA, SIMÁN NYERI A MÁSODIK FJORDULÓT A GYURCSÁNYINÉ......
(mikor aztán látták az ellenzéki Összefosás vezetői, hogy mekkora barom ez az MZP, még mindig leválthatták volna..... de ők sem léptek ezügyben semmit.....ÚGY KERÜLT AZ MZP A MINISZTERELNÖK-JELÖLTI POZÍCIÓBA, MINT PILÁTUS A KRÉDÓBA......)

ulpius66 2022.03.17. 22:32:23

Azért ez nem volt mindig így.....

2021. november ...... azaz négy hónappal ezelőtt......

"Republikon: Márki-Zay Péter népszerűsége 55 százalék, Orbán Viktoré 43 százalék"

Az intézet felmérése szerint a bizonytalan szavazók körében egyértelműen a hódmezővásárhelyi polgármester tarol. Itt Orbán népszerűsége 33 százalék, Márki-Zayé pedig 66.

Orbán Viktor kormányfő még mindig ismertebbnek számít, mint kihívója, a hódmezővásárhelyi polgármester, de még így is, aki mindkettejüket ismeri, inkább Márki-Zay Pétert választaná. A Republikon Intézet legfrissebb pártpreferencia kutatását a Telex közölte.

Októberben a nagy pártok támogatottsága csökkent, a kis pártok pedig erősödtek mind a teljes népesség, mind pedig a pártválasztók körében.

Eszerint a Fidesz támogatottsága 2 százalékpontot esett a teljes népesség körében, 34-ről 32 százalékra.

A Republikon Intézet 1000 fő telefonos megkérdezésével készült, reprezentatív kutatásai alapján.

A két politikus közül Márki-Zay minden korosztályban ötven százalék feletti népszerűségi mutatót produkált, Orbán mindenhol ötven százalék alatt maradt."

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.03.17. 22:36:02

@G. Nagy László: "Ennél még az is sokkal szimpatikusabb, ha azt mondod: igen, így volt, tévedtem."

Aki kormányfői babérokra tör, ne tévedjen" ennyiszer. Most képzeljük el, hogy miniszterelnökként viselkedik ugyanígy. És igazuk van a közvéleménykutató válaszadóinak: ennélfogva MZP-nél Dobrev Klára (ő pláne), Jakab Péter, Fekete-Győr András, de még a félkegyelmű Karácsony is jobb választás lett volna.

dare 2022.03.17. 22:41:28

@Guszty: Akkor kezdem...:D

"Azt is tudjuk, hogy a fél kormány meleg. Pontosan tudom. Nem én fogom őket leleplezni, valaki más megteszi."
Erős retorika, és persze túlzás is, de amiért mondta ezeket a sorokat az azért volt, mert a Fidesz borzasztóan álszent.
Nem mentegetném, de az a zavartság ami Szájer lebukása után történt a fideszes sajtóban, az a mai napig priceless, és ez pont azért történt, mert tényleg hergelnek a melegek ellen.
Elég csak a mostani népszavazásra gondolni.

"Az egész Európai Unióban a legrövidebb támogatás, 30 nap jár jelenleg....."
Én úgy tudom ez Karácsony kezdeményezése volt, amit képviselt ugyan ő is, de ebből az elszólásból is látszott, hogy nem igazán érezte ezt akkor (lehet volt valami fontosabb amire akkor koncentrált) a magáénak, tehát csak ilyen félszívvel tette ezt.
Valószínűleg ezért volt a baki is, ezt Vona is leírta akkor, és én is erre gondolok magyarázatként.

"A Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés."
Ha azt mondta volna, hogy sváb, orosz, roma, kínai, arab, afroamerikai....stb, akkor tizedennyi balhé nem lett volna ebből.
Csak a szokásos reflex, ha valaki kimondja ebben az országban a zsidó szót, akkor már a szeme sarkából már érzékelheti is azt a pecsétet, amit rá fognak ütni.
Én is értem mit akart mondani, és aki ezen pörög, az a pc lelkes híve lesz.
Az meg nonszensz, hogy van az a pc ami tetszik, és van az a pc ami nem.
Ki mondja ugye.

"Azzal is rengeteget tudnak segíteni, hogyha bejelentkeznek, különösen billegő körzetekben."
2018-ban olyan emberek is voltak választani az én körzetemben, akik előtte soha nem is voltak a környéken (se).
Ezekből is kéne egyszer csinálni egy olyan kimutatást, hogy xy vajon hányszor szavazott abban a körzetben addig, és mikor szavazott ott először.
Nem arra vagyok kíváncsi kire szavaz, az érdekelne hányszor szavazott és mikortól abban a körzetben.
Mert ez a bejelentkezés a Fidesznek is egy nagy fegyvere.

"Olyan emberek vannak, akik tényleg mindent eldobnak. Ez egy ilyen majdnem vallásos élmény....."
Igen, ez nekem is furcsa.
Már nem az amit MZP mondott, hanem hogy tényleg vannak még olyan emberek, akik szeretnének még ezzel az országgal valamit kezdeni.
Valami mást, mint amit a Fidesz tesz vele, és hisznek abban, hogy meg is lehet ezt valósítani.
Ez nekem is vallásos élmény, ilyen erős hitet nem hittem volna már az ellenzéki szavazókban.

"Lesz-e 14-én, vagyis hétfőn évértékelője?...."
Itt bakizott, ezen én is röhögtem.

"Tehát fantasztikus, ez a szegény asszony, lehet, hogy egyébként asszony, nem tudom, a helyesírása alapján gondolom csak."
Helyesírás-íráskép, rosszul fejezte ki magát, de ezt is kifejtette később.
Nem tartom olyan nagy bűnnek ezt, aki viszont igen, azt is megértem.
Nekem ez semmi.

"A liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük."
Ezzel már annyi kört lefutott mindenki feleslegesen, hogy én biztos nem futok már ezzel többet. Értse mindenki úgy, ahogy akarja.

"Magyarország a NATO tagjaként minden módon, amit a NATO eldönt..."
Ha ezen megy el a választás, akkor az Gulyás Marci bűne lesz.
Nem nagyon tudott mást mondani, ez diplomatikus válasz volt akkor, amolyan megúszós, és mekkora kampány lett ebből is mióta kitört a háború, akarom mondani különleges katonai művelet.

"Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy most háború van Ukrajnában és emberek halnak meg."
Nagyon erős túlzás, de kampány van.
Láttam már durvább mondatokat is kampány alatt, lehet keresek majd egy párat ha igény van rá.

"Ne zárjuk ki a lehetőségét, hogy azért nagyon sok kárpátaljai magyar inkább orosz párti lehetett."
???
Simán lehet.
Értem én, hogy ez most nem hangzik olyan jól, de amit az ukránok miatt átéltek mostanság én nem csodálkoznék azon, ha tényleg lennének köztük orosz szimpatizánsok.

"Orbán Viktor küld fegyvereket Ukrajnába. Most is van fegyverszállítás Magyarországon keresztül."
Én úgy tudom tényleg van, igaz nem Ukrajnába, de vannak fegyverszállítmányok az országon keresztül.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.03.17. 22:45:31

@dare: köszönöm ez korrekt. Kb. ezt akartam leírni a bayerzsótis példával.

ulpius66 2022.03.17. 22:48:16

Kedves ballibsi elvtársak!

Itt a NAGY LEHETŐSÉG! Nem csak megnyeritek a választást, MÉG MEG IS GAZDAGODHATTOK AZ MZP-N!!!!!

"Budapest — Akár gazdaggá is tehetik a szavazópolgárokat a politikusok. Január közepe óta bárki pénzben fogadhat Orbán Viktor kormányfő vagy ellenzéki kihívója, Márki-Zay Péter győzelmére. Az esélyek és a várható nyeremények folyamatosan változnak: két hét elteltével még inkább Orbán győzelmi esélyét valószínűsítik.

Január 16-án az Unibet iroda 1,25-szörös pénzt ígért Orbán Viktor győzelmére, míg Márki-Zay Péterére kereken 3-as volt a szorzó, azaz nagyjából 78-22 százalékos győzelmi esélyeket prognosztizáltak. Pénzben kifejezve 100 ezer forint tét esetében Orbán győzelmére 125 ezer, míg Márki-Zay esetében 300 ezer forintot fizet a fogadóiroda.

A februári állás szerint Orbán esélyei erősödtek, mivel 100 ezer forintra már csak 115 ezer jár, az ellenzéki jelölt győzelme után viszont 425 ezer."

ITT A NAGY ALKALOM!

100.000 forintot feltesztek MZP-re aztán a választások mellett megnyeritek azt a 425.000.- forintot is amit MZP győzelme hoz az UNIBET-nél.....

HAJRÁ!!!!!!!

Wildhunt 2022.03.17. 23:19:56

@taga20: mi ez a hülyeség? Azt értem hogy te legfeljebb rajzfilmeket vagy képes felfogni.

Wildhunt 2022.03.17. 23:20:45

@taga20: de úgy látszik abból is legfeljebb a peppa malacot.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.17. 23:33:17

@baalint1: "De azért nyomd te is a propagandát. Nem fura, hogy ti kommunisták 12 éve vagytok hatalmon, és ma is az egyetlen üzenetetek, hogy az ellenzéket támadjátok? Hol vannak a pozitív üzenetet hordozó, ezt vagy azt megcsináltuk plakátok? Mondjuk én sem lennék büszke arra, hogy 12 olyan évben, amiből 8-10 világgazdasági fellendülésből állt, egy gazdaságilag, társadalmilag és külpolitikailag instabil országot sikerült összehozni."
Na, elmész te a picsába.
Pozitív kampány kell? Baszod, ott van, rezsicsökkentés, ott van a menekültek támogatása, ezer dolog amit felépítettek, családtámogatások, adóvisszatérítés, szabályozott árak. Írják ki ugyanezeket?
8-10 fellendülés után- amikor a bérek háromszorozódtak, infláció sehol nem volt, fejlődött minden,
ha nem vetted volna észre gyakorlatilag minden ország instabillá vált, mert volt egy világjárvány, most meg van egy háború.

Igazi agyhalott hülye vagy.

dare 2022.03.17. 23:40:07

Beteszem ide is, mert úgy érzem ezen fog múlni a mostani a választás, hogy ki mit is mondott a NATO-val kapcsolatban.
Az ellenzék háborúpárti, a kormány pedig béke ugye.
A szó elszáll...
mandiner.hu/cikk/20140902_orban_viktor_oroszorszag_agressziojarol_2008

"A nyugati világnak nincs a kezében semmi: az orosz medve már megint mézhez jutott, megerősödött, és most él ezzel az erővel. Szeretném jelezni, hogy ez nincsen így. Tehát Oroszországgal szemben, ha szükséges, igenis civilizált, békés, a nemzetközi diplomáciában elfogadott válaszlépéseket lehet tenni. Úgy, mint ahogy Lengyelország a konfliktusnak szinte a másnapján aláírta a megállapodást az Egyesült Államokkal a rakétavédelmi rendszer telepítéséről, hasonlóképpen kedden összeül a NATO külügyminisztereinek tanácsa, igenis hozhatnak döntést arról, hogy felgyorsítják Ukrajna és Grúzia NATO-csatlakozási folyamatát. Igenis az Európai Uniónak van egy megállapodása Oroszországgal, amelynek az a címe, hogy „Stratégiai Együttműködési Megállapodás”, amelyet, ha szükséges, akár fel is lehet függeszteni. Igenis vannak eszközök a kezünkben! Nem érdemes ezért úgy tennünk, mint hogyha egyébként eszköztelenek lennénk, és így a morális felelősség alól, amiből a politikai cselekvés következik, kihúzhatnánk magunkat."

tiltsál ki te gyökér 2022.03.17. 23:47:57

@dare:
"Nem mentegetném, de az a zavartság ami Szájer lebukása után történt a fideszes sajtóban, az a mai napig priceless,"
Ja. Nézett mindenki bután maga elé, aztán Szájer kb. fél óra alatt lemondott, és eltűnt. Valahogy nem állt le senki magyarázni, hogy nem is ő volt, az.

"Az egész Európai Unióban a legrövidebb támogatás, 30 nap jár jelenleg....."
"Én úgy tudom ez Karácsony kezdeményezése volt, amit képviselt ugyan ő is, de ebből az elszólásból is látszott, hogy nem igazán érezte ezt akkor (lehet volt valami fontosabb amire akkor koncentrált) a magáénak, tehát csak ilyen félszívvel tette ezt."
Akkor ne álljon ki bazmeg a teljes ellenzékkel a háta mögé sajtótájékoztatót tartani.

"Azzal is rengeteget tudnak segíteni, hogyha bejelentkeznek, különösen billegő körzetekben."
"2018-ban olyan emberek is voltak választani az én körzetemben, akik előtte soha nem is voltak a környéken (se)."
ÉS mesélj, ezt te honnan tudod? És azt, hogy kire szavazott? Hülyegyerek, arról hallottál, hogy 4 év alatt költözhetnek az emberek?

"Tehát fantasztikus, ez a szegény asszony, lehet, hogy egyébként asszony, nem tudom, a helyesírása alapján gondolom csak."
Helyesírás-íráskép, rosszul fejezte ki magát, de ezt is kifejtette később.
Nem tartom olyan nagy bűnnek ezt, aki viszont igen, azt is megértem.
Nekem ez semmi."
Neked semmi, egy kezdő pszichológusnak komplex kellemrajz.
Lássuk, a bálványod először lehülyéz 3 millió embert, hogy onnan aztán senki nem tud kitölteni egy keresztrejtvényt. Aztán amikor elküldi valaki a kitöltöttet, akkor nem azt mondja, hogy bocsánat, hanem beleáll a szarba, elkezdi magyarázni, hogy ott van hátul a megfejtés meg hogy helyesírás... Pitiáner kis köcsög, és még hülye is, nem élő volt, hogy bakizzon, az egész stábja szánalmas.

"A liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük."
Értse mindenki úgy, ahogy akarja.
Én úgy értem, hogy szokása szerint beszél baromságokat.

"Magyarország a NATO tagjaként minden módon, amit a NATO eldönt..."
"Nem nagyon tudott mást mondani, "
Nem a szart. Tökéletesen bemutatta, hogy egy kisvárosi polgármester, nem pedig miniszterelnök.
Annyit nem tud ez a hülye, hogy a Nato védelmi kötelezettség, és nincs semmi köze beavatkozni a tagállamok katonai akcióihoz.
Arról nem is beszélve, hogy mekkora jó balos politika, hogy csináljuk amit más mond.

"Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy most háború van Ukrajnában és emberek halnak meg."
"Nagyon erős túlzás, de kampány van."
Nem. Ez egy ordas nagy hazugság, egy hergelés.

"Ne zárjuk ki a lehetőségét, hogy azért nagyon sok kárpátaljai magyar inkább orosz párti lehetett."
???
Simán lehet."
Értem én, hogy ez most nem hangzik olyan jól, de amit az ukránok miatt átéltek mostanság én nem csodálkoznék azon, ha tényleg lennének köztük orosz szimpatizánsok."
Aham. Persze, lehet, de akkor le kéne tesztelni a határon, aztán az jöhetne menekültként, aki oroszellenes?
Jaa, egyébként, most, hogy az ellenzéki összefosás hirtelen ukrán-szerelmes lett, nem kéne elgondolkodni, hogy mégis milyen nép az, akit az ott lakók jobban utálnak, mint az agresszor oroszokat? Emellé a népség mellé álltok?

"Orbán Viktor küld fegyvereket Ukrajnába. Most is van fegyverszállítás Magyarországon keresztül."
Én úgy tudom tényleg van, igaz nem Ukrajnába, de vannak fegyverszállítmányok az országon keresztül."
Jaaa, hogy nem ukrajnába, hanem Szlovéniába légpisztolyokat? Akkor teljesen oké, nem is beszélt hülyeséget..

Neked nincs sok eszed, de az mind MZP seggében van.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.03.17. 23:54:13

@tiltsál ki te gyökér: akkor most visszamész a retkes propagandista kurva anyád seggébe.

ez a nevem senki 2022.03.18. 00:05:34

attól félek Viktor el fog puhulni
4 évenként meccs
és ennyire gyenge ellenfél

dare 2022.03.18. 00:15:09

@tiltsál ki te gyökér: "Ja. Nézett mindenki bután maga elé, aztán Szájer kb. fél óra alatt lemondott, és eltűnt. Valahogy nem állt le senki magyarázni, hogy nem is ő volt, az."
És ez volt a megoldás?
Valakiről kiderül, hogy meleg, aztán szeva.
Jó persze, a magánszám mellé volt a sok, de ha azok nem lettek volna, akkor vajon Szájer marad?

"Akkor ne álljon ki"
Miért ne álljon ki, ő a miniszterelnök-jelölt.

"ÉS mesélj, ezt te honnan tudod? És azt, hogy kire szavazott?"
Onnan hogy ott voltam, láttam, és beszélgettem is a szavazóbiztosokkal.
Biztos lehetsz benne, hogy nem az ellenzékre szavaztak.

"Lássuk, a bálványod először lehülyéz 3 millió embert, hogy onnan aztán senki nem tud kitölteni egy keresztrejtvényt"
Helyesírás-íráskép, itt ennyi a megfejtés., de lehet belőle bármit kreálni persze, ízlés dolga.

"Annyit nem tud ez a hülye, hogy a Nato védelmi kötelezettség, és nincs semmi köze beavatkozni a tagállamok katonai akcióihoz."
Az előbb linkeltem egy írást, fuss át rajta.

"Nem. Ez egy ordas nagy hazugság, egy hergelés."
Amikor érzékenység van a kommunikációval kapcsolatban, akkor az azért tényleg vicces.
Legyen, amit szabad Jupiternek...

"Persze, lehet, de akkor le kéne tesztelni a határon, aztán az jöhetne menekültként, aki oroszellenes?"
Ilyet ki mondott?

"Jaaa, hogy nem ukrajnába, hanem Szlovéniába légpisztolyokat?"
???

"Neked nincs sok eszed, de az mind MZP seggében van."
Támogatok egy jelöltet a demokratikus(nak hívott) választáson.
Nem lehet?

birkamenet 2022.03.18. 00:21:36

@ez a nevem senki: "attól félek Viktor el fog puhulni"

Tiborcát meg Röcsit már rég kimenekitette az országból és ő gyorsan leköltözött a ruszki határhoz, hogy ha mégis becsődöl két hét múlva a választási csalásuk, akkor két lépést téve már Putyin országában lehessen.

birkamenet 2022.03.18. 00:28:20

@tiltsál ki te gyökér:

A mai közvélemény kutatások alapján a fidernyákok 25%-a (!!!!) hiszi, hogy Ukrajna támadta meg Oroszországot!!!!

Annak az országnak régen reszeltek, ahol egy kormányzó pártnsk ennyi tudatmódositott idiótája van és ezek hozzák a többséget. Emmá annyira satu agyi színvonal ami nálatok fidernyákéknak van, hogy amikor Putyin majd áprilisban bevonul, ennyi kétmillió barombirka között akik ott fognak neki integetni az út szélén, azt hiszi, hogy nem is Magyaországon, hanem Moszkva elővárosában van.

birkamenet 2022.03.18. 00:33:32

@ulpius66:

Hova tünt a BENZIN Orbanisztánban, fiderrnyákom? Kifogyott, pedig Tündérmese van?
Jobb ha gyakorlod, hogy hogyan lehet rőzsével füteni, mert Orbanisztánnak reszeltek.

Az államadósság 30 éves csúcson áll, 90%-on!!! Görögország sorsára jutottunk!
Mit gondolsz ki fogja ezt kifizetni, a hasznos hülye fidernyák vagy Tiborc gyerek a marbellai luxus paradicsomából?

birkamenet 2022.03.18. 00:39:19

@Rubasov et.: "Én most úgy látom, hogy kb. 115-120 fideszes mandátum lesz, de látok 5-10% esélyt egy újabb 2/3-ra."

Igen, fidernyákék is ezen agyalnak éjjel-nappal, hogy mekkorára skálazzák a computerben a vidéki gyözelmüket ahol már rég megvásárolták maguknak a szavazat számláló bizottságok legnagyobb részét. Tudják, hogy Budapest elment nekik majd kétharmaddal, most azon variálnak, hogy több száz körzetben csak 80%-kal nyerjenek vagy 95%-kal, amiböl kijön a kétharmad.

Ekrü 2022.03.18. 01:03:34

@dare:
"Azt is tudjuk, hogy a fél kormány meleg. Pontosan tudom. Nem én fogom őket leleplezni, valaki más megteszi."
v.s. a mostani nyilatkozata:
"Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje nem számít rá, hogy a választásokig leleplező felvétellel rukkolna elő az Ördög ügyvédje blog. "
Remélem te is érzed a helyzet fonákságát.Pontosabban MZP nem tett mást mint mindenféle bizonyíték nélkül rágalmazott. Hazudott egy ordas nagyot,majd mikor számon kérték rajta visszakozott. Az ilyen embert senki sem veszi komolyan. (Azt remélem te sem hiszed,hogyha lett volna az Ördög ügyvédje kezében bármi is azt nem hozza nyilvánosságra a választások előtt...)
"Az egész Európai Unióban a legrövidebb támogatás, 30 nap jár jelenleg....." -Basszus emiatt álltak ki sajtótájékoztatót tartani...Ha ebben is bakizik,akkor mit fog csinálni ha egyszerre több ügyről kell kommunikálnia? Végül is nem a sarki boltba készül eladónak,hanem egy ország miniszterelnöke akar lenni,nem igaz?
"Ha azt mondta volna, hogy sváb, orosz, roma, kínai, arab, afroamerikai....stb, akkor tizedennyi balhé nem lett volna ebből."- Az is éppen olyan szégyen lett volna egy olyan miniszterelnök jelölt szájából,aki az állítólagos toleráns oldalt képviseli. Ez ugyanis azt vetíti elő,hogy jelenleg a baloldalon számon tartják/listázzák az emberek származását.
"Mert ez a bejelentkezés a Fidesznek is egy nagy fegyvere."- Soha,egyetlen egyszer sem hallottam,hogy a Fidesz miniszterelnöke nyíltan csalásra buzdította volna az embereket. Mert ugye MZP itt pont azt tette....Milyen miniszterelnök lenne az aki már a hatalmat is csalással akarja megszerezni és ráadásul van annyira ostoba, hogy ezt még nyíltan hangoztatja is?
"Itt bakizott, ezen én is röhögtem. "- Hányadszor is...?
"Ezzel már annyi kört lefutott mindenki feleslegesen, hogy én biztos nem futok már ezzel többet. Értse mindenki úgy, ahogy akarja. "- Ezt csak egyféleképp lehet érteni,bármennyire is próbáljátok kimagyarázni....
"Orbán Viktor küld fegyvereket Ukrajnába. Most is van fegyverszállítás Magyarországon keresztül."
Én úgy tudom tényleg van, igaz nem Ukrajnába, de vannak fegyverszállítmányok az országon keresztül. "- Fegyverszállítás Magyarországon keresztül eddig is volt,ehhez ne kell háború. Ha pld. Németországból Romániába akarnak fegyvert/repülőt szállítani azt nagy valószínűség szerint rajtunk keresztül vitték eddig is. De más dolog egy békés szövetséges országba átengedni egy szállítmányt és megint más direkt módon egy NEM szövetséges (nem NATO tag) országba szállítani amelyik hadban áll egy másik országgal.Ez ugyanis azt jelenti,hogy mi bekapcsolódunk az egyik oldalon a háborúba....Ha ezt egy miniszterelnök jelölt nem fogja fel ép ésszel,akkor az nem akarjon miniszterelnök lenni...

leponex 2022.03.18. 01:46:59

@baalint1: "Amíg világgazdasági fellendülés volt, addig volt működőképest. Ehhez képest most itt állunk rekord államháztartási hiánnyal, úgy hogy a manyup vagyon már rég köddé vált"

Bálint, aki 2022-ben 'manyup vagyon'-nak nevezi az államadósságból finanszírozott virtuális felhalmozást, az abszolút vitaképtelen.

Ezt a bornírt baromságot mantrázzák kormányellenes oldalról, mintha ezzel bárkit is meg lehetne etetni ma már. A ballib fanklubon kívül.
A manyup nem megtakarítás, hanem államadósság felhalmozás volt.

"EU: Hibás volt a magánpénztári rendszer
Index

2014. február 21., péntek 15:23 |
Nem riasztó a magyar magán-nyugdíjpénztári rendszer megszűntetése Fritz von Nordheim szerint. Az Európai Bizottság foglalkoztatási főigazgatóságának nyugdíjszakértője az MTI szerint úgy vélte, a magyar és a lengyel magán-nyugdíjpénztári rendszer finanszírozási modellje alapvetően hibás volt.

Szerinte a bizottság támogatja, hogy az állami nyugdíjat magánmegtakarítások egészítsék ki, ám a magyar és a lengyel magán-nyugdíjpénztári rendszer sem kiegészítő jellegű nem volt, sem megtakarításnak nem lehetett tekinteni.

"Az történt, hogy az állami nyugdíjakat fedező bevételből egy részt kikanyarítottak, és magánszámlákon helyeztek el, de arra nem volt törekvés, hogy a befizetéseket valóban privatizálják, vagy a kieső állami bevételt pótolják" - magyarázta von Nordheim"

Nem világgazdasági fellendülés volt 2010-2012 között, hanem a 2008-as - megint csak az Usa álta gerjesztett - világgazdasági és pénzügyi csőd következményeinek áthárítása másokra.
Amikor Békesitől kezdve minden (hazai) ballib 'pénzügyi szakember' azért rimánkodott, hogy az újabb IMF-hitelt vegye fel az Orbán az összeomlást elkerülni.
A Varga meg az Orbán emlékezetes produkciója világszám volt, ahogy meghekkelték a megbuktatásukra szőtt akciót. Még ha nem is emlékszel rá.

Hogy kinek mennyire lódult meg Európában az államadóssága, annak nézz utána.
Orbán most épp azt az ortodox gazdaságpolitikát csinálta, hogy bajban az állam pénzt tol a gazdaságba, az eladósodást később vissza lehet nyomni, de ami most tönkre megy, azt sokkal nagyobb költséggel lehet majd helyrehozni.
És a mondvacsinált okokkal visszatartott eu-s forrásokat megelőlegezve szintén az államadósság terhére előre megfinanszírozta a gazdaságot, amit előbb-utóbb úgyis kénytelenek lesznek folyósítani az EU-ból.

Mert a végtelenségig nem lehet az EU 'jogállamiságát' tovább rombolni azzal, hogy egzakt jogi érvek híján a jogállamiság alapját a hatalom szétválasztásának elvét tovább semmibe venni azzal, hogy a törvényhozó (Az Eu Parlamentje) többségi szavazással dönt jogsértésről az Eu Bíróságát mellőzve, és még a büntetést is kiszabja. (Ne zavarjon meg, hogy az Orbánék keresetét látszólag elutasították. A Bíróság megtiltotta az EP-nek, hogy konkrét és célhoz kötött, egzakt jogi érvelés alapján akarjanak forrásokat megvonni bárkitől parlamenti szavazással, amelyet az érintett a Bíróságon támadhat meg. )'

" egy rakás fenntarthatatlan, időhúzó módszerrel, amik talán kitartanak a választásig (árszabályozás, "rezsicsökkentés", kamatmoratórium, stb.)"

Nem is fenntarthatónak szánták. Hanem prompt, azonnali döntések alapján egyrészt nyilvánvalóan a választásokra voltak tekintettel, és arra, hogy a vélhetően átmeneti helyzet költségeit szétteritsék a hazai és a külföldi tulajdonú (Lukoil, OMV, Auchan, ...) üzemanyag kereskedők, és a tavaly kimagaslóan profitábilis bankokra is. Orbán nem előszőr csinálja ezt, egész jó eredménnyel.

" 2 évig Európa egyik legrosszabb járványkezelése, rekordszámú halottal"

Mintha nem arról írtak volna, hogy a statisztikákkal elfedve sokkal több áldozata volt a járványnak, Mo-on még az is a covid áldozata volt, aki 90 évesen tüdőgyulladásban halt meg.

" majd most 12 év Putyin talpnyalás után még mindig nem bírnak kihátrálni az elhibázott külpolitikából."

Orbán épp Gyurcsány csúfosan végződő Putyinszerelmének következtében IS juthatott arra-abszolút jogosan-, hogy az USA bizony az EU-t nem partnernek, hanem gazdasági-politikai ellenfélnek tekinti, és mindennek keresztbe tesz ami az EU-t erősítené. ( Euró bukdácsolása, a Nabucco projekt belengetése, hogy ne épüljön meg az Ukrajnát délről elkerülő és az orosz gázt részben kiváltható Déli Áramlat megfúrása, a németek által erősen favorizált Északi Áramlat üzembe helyezésének megakadályozása minden áron, hogy a sokkal drágább és környezetszennyezőbb amerikai palagázt a szintén környezetszennyező tartályhajókkal ( ne csővezetékkel)szállítsák és adják el az ostoba európaiaknak - az orosz-ukrán háború lényegében ennek következménye, az amerikai kereskedelem zavartalan növekedése, miközben az ostoba és eredménytelen Eu-s szankciók Oroszország ellen az EU-nak okoztak súlyos veszteségeket)

leponex 2022.03.18. 01:47:41

@baalint1: Orbán pontosan azt látta be, hogy az egyoldalú amerikai függésnek súlyos következményei vannak. A 'keleti nyitás' külpolitikája egy normális egyensúly kialakításának a szükségessége.

Az, hogy az oroszokat annyira sarokba szorította az Usa nyomására (meg a saját ostoba rövidlátása) az Eu, hogy ebbe az öngyilkossággal is fenyegető ukrajnai katonai akcióra szánta el magát Oroszország, annak nem Orbán elhibázott külpolitikája, hanem a hegemóniára törő erőszakos demokráciaexportjával az Usa az okozója.

"Nem, ez a rendszer nem működőképes, vagy csak annyira az, mint pl. a fehérorosz."
No comment. Hlye vagy.

"Mondjuk én sem lennék büszke arra, hogy 12 olyan évben, amiből 8-10 világgazdasági fellendülésből állt, egy gazdaságilag, társadalmilag és külpolitikailag instabil országot sikerült összehozni."

Megértelek, hogy nem vagy büszke arra az országra (és annak politikai vezetésére) , ahol 12 év (kétharmadok) után esélyes egy újabb kétharmad, ahol a covid-járvány végefelé a legjobb gazdasági növekedést mérték, ahol még a háborús körülményeket sem tudták az általad preferált politikai szereplők felhasználni hogy megszorongassák a kormányt, ahol az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje tétnek még arra sem meri feltenni a házát, hogy nem lesz kétharmad megint, akkor biza érthető ha röstelled magad. És minden okod meg van rá, még saját jogodon is.

"Ja, és akkor, amikor a társadalompolitikailag hasonló húzásokat meghozó lengyel vezetés is kiáll az orosz agresszióval szemben, Orbán Viktor simán behazudja, hogy azért nem engedünk át fegyvereket Ukrajnába, mert a békét védjük, miközben maga az állítás sem igaz, "
Valóban nem igaz az állításod, hazudsz, Orbán azzal indokolta a fegyverszállítás lehetőségének kizárását, mert az annak a kockázatával járna, hogy a magyarok lakta területeken áthaladó fegyverszállítást vélhetően orosz légicsapások érnék, de maga a fegyverszállítás egyben az orosz-ukrán háborúba való belépést is jelentené, annak minden lehetséges kockázatával.

"ráadásul eközben a propaganda média továbbra is az oroszokat mentegeti."

SENKI nem mentegeti az oroszok katonai akcióját. SENKI, legfeljebb Gödény elvbarátod.
AZ, hogy a háború kitörésének OKAIvannak, azt értelmes ember nem kerüli meg.

Bizony mind az ukránok ostoba hiszékenységénél - hogy majd a nato megvédi Ukrajnát - és nem kis részben megint csak az Usa hazug, kétszínű, aljas játszmája közt is lehet keresni az okokat az oroszok felelőssége mellett.
Az oroszoknak lényegében 2 követelése volt:
1, Ukrajna ne legyen nato-tag, és így ne telepíthessenek nato csapásmérő és és ballisztikus rakéták elleni hatásos légvédelmi fegyverzetet az orosz határ közvetlen közelébe, hiszen azzal a fegyverzetek egyensúlyán alapuló "békének" annyi, amerika az eu országait (Ukrajnával együtt) a saját céljaira tud felhasználni. Az Usa 6 ezer, az Eu néhányszáz km-re lenne az oroszoktól. Más farka és a csalán esete...
A háború elfogadhatatlan, elítélendő, nem megoldás, Orbán ezt egyértelműen kijelentette.

És a fegyverszállítás nem a békét, hanem a háború folytatását segíti elő, az is egyértelmű.
A félkegyelmű Márky úr épp ezért tolja most már azt a baromságát, hogy az Orbán küld fegyvereket Ukrajnába...

sírjatok 2022.03.18. 03:59:45

@birkamenet: "a fidernyákok 25%-a (!!!!) hiszi, hogy Ukrajna támadta meg Oroszországot!!!!"

ezt a kijevi fantom írta meg neked?

sírjatok 2022.03.18. 04:02:42

@baalint1: 12 éve jósolgatjátok, hogy mindjárt itt az összeomlás. Nem tűnik fel nektek, hogy csak nem jön el? Az apokalipszishívő szekták, mikor a beígért világvége mégsem jön el, ugyanígy hitegetik magukat tovább, mint ti. Pont ugyanúgy nem hajlandóak belátni, hogy ezt benézték.

sírjatok 2022.03.18. 04:10:38

"Ne zárjuk ki a lehetőségét, hogy azért nagyon sok kárpátaljai magyar inkább orosz párti lehetett."

egyébként messze ez a legaljasabb. A többi csak hülyeség, de ezzel konkrét veszélyt okoz. Az ukrán nackók vagy most a háborús őrületben, vagy majd később a bűnbakkereséskor is munícióként használhatják ezeket a szavakat, hogy az ottani magyarokon "bosszút álljanak", és ahogy Varga Ádám fogalmazott, az ottani szélsőséges az nem azt csinálja, hogy leveszi a szivárványos zászlót, hanem rád gyújtja a házat.

Mondjuk másokkal szemben én nem hiszem hogy gonosz ember lenne, csak hótthülye, bele se gondol.

chrisred 2022.03.18. 05:14:04

MZP népszerűtlenségének az oka, hogy mind a Fidesz, mind a DK szavazói utálják.

midnight coder 2022.03.18. 06:59:37

@chrisred: Azért valamennyire belejátszik az is, hogy mindezek mellett egy idióta.

midnight coder 2022.03.18. 07:04:05

@sírjatok: "egyébként messze ez a legaljasabb. A többi csak hülyeség, de ezzel konkrét veszélyt okoz. Az ukrán nackók vagy most a háborús őrületben, vagy majd később a bűnbakkereséskor is munícióként használhatják ezeket a szavakat"

Az ukrán nackókat most veri agyon Putyin, bármilyen lelkesen segíti is õket az USA és az õ szolgája az EU. Aztán ennek egyszer vége lesz, vagy úgy hogy Putyin az összes nackót agyonveri, vagy úgy hogy megegyeznek, és akkor az ukrán nackó gyorsan rájön, hogy õ csak egy gyalog volt, és használat után nullára redukálódott az értéke. Kb. az a két lehetõsége lesz, hogy otthon dolgozik a nyugat-európai gazdájának és kussol, vagy elmegy nyugat-európába tányért mosogatni és kussol.

clemens 2022.03.18. 07:04:24

Én felvetném az előválasztáson MZP-re szavazó polgárok felelősségét, pontosabban felelőtlenségét is. Megváltóként tekintettek egy képességeit addig nem bizonyító emberre, vakon adtak bizalmat egy ismeretlennek. Ezt persze erősítette a sajtó is, amely már a polgármesterré választása másnapján potenciális miniszterelnöknek vizionálta.
Ehhez jött egy rosszul megszervezett előválasztás, egy Gyurcsány által folyamatosan sértegetett Karácsony, aminek a jelenlegi csődhelyzet lett a végeredménye.

midnight coder 2022.03.18. 07:09:05

@birkamenet: "Hova tünt a BENZIN Orbanisztánban, fiderrnyákom? Kifogyott, pedig Tündérmese van? Jobb ha gyakorlod, hogy hogyan lehet rőzsével füteni, mert Orbanisztánnak reszeltek."

Ez úgy egy év múlva a németeknél is így lesz. Hacsak addig meg nem egyeznek Putyinnal.
Persze ez is finomodik majd, lesz akinek lesz benzinje, és leszel te akinek nem lesz rá pénze.

midnight coder 2022.03.18. 07:14:53

@clemens: Eleve az úgynevezett összefogás volt hülye ötlet. Hogy fogna össze egy Jobbikos, akiket fennállása óta kent szarral a ballib oldal egy DK-sal aki éveken át volt kondicionálva mint Pavlov kutyája, hogy ha meghallja a szót hogy Jobbik, gyûljön a nyála a köpéshez? A vezetés persze nyilván bárkinek lefekszik, a Jobbikosok némi tocsikolás, Fletóék pedig a hatalom reményében, de a mezei választó szintjén ez az Orbánnál minden jobb dolog legfeljebb a DK oldalon mûködhet, mert õk tényleg sok millió év nemgondolkodásának evolúciós termékei. De még szerintem ott is van értelmesebb, aki az élcsapatot látva azért elgondolkodik ennek az egésznek a mûködõképességén, max. az agyába ültetett "deezakkorisjobbmintaZorbán" chip felülbírálja a neuronok döntését.

eßemfaßom meg áll 2022.03.18. 07:28:17

@IdomitottFoka: "Az összefogás gondolata és gyakorlatba ültetése nem 12 éves." Mondjuk 2014-es választásra már már próbálkoztak vele szóval nem múltheti azért az ötlet.

Ekrü 2022.03.18. 07:39:24

@birkamenet:
" és ő gyorsan leköltözött a ruszki határhoz, hogy ha mégis becsődöl két hét múlva a választási csalásuk, akkor két lépést téve már Putyin országában lehessen. "- Szóval te már előre odaadtad a győzelmet Putyinnak? Mert én úgy tudom,OV az ukrán-magyar határhoz költözött. :)))))))))

Ekrü 2022.03.18. 07:43:50

@birkamenet:
"A mai közvélemény kutatások alapján a fidernyákok 25%-a (!!!!) hiszi, hogy Ukrajna támadta meg Oroszországot!!!!"- Állítja ezt az,aki szerint Magyarország az oroszokkal határos....:)))))))

Guszty 2022.03.18. 07:48:36

A legújabb gyöngyszem, amit március 15-én adott elő, amikor arról beszélt, hogy a nyugaton dolgozó fiatalok a választások megfelelő eredménye estén hazatérnek:
"Ha április 3-án a hatalom szeretete legyőzi a szeretet hatalmát, akkor ezek a fiatalok hazatérnek."
(YT-on fent van, 1:47:20 körül)
Most vagy nem tudja mit beszél, vagy a papírról sem tudja felolvasni amit leírtak neki.

G. Nagy László 2022.03.18. 07:55:51

@Guszty: Ez bazi jó!!! Amolyan Freud-i elszólásnak tekinthető. Amúgy persze kurva nagy kamu az egész, aki kint dolgozik, az jellemzően a vastagabb fizetés teszi, nem azért mert bármi más tekintetben ez az ország élhetetlenebb volna, mint bármely másik.

Nancsibacsi 2022.03.18. 08:15:45

Marques egyszerűen kínos - nincs rá jobb szó. Egyszerűen sértő hogy egy ilyen hülyét állít jelöltnek az ellenzék. Én komolyan azt mondom, hogy az ellenzék az 12 éve nem a győzelemre, hanem a kicsi mértékű vereségre hajt. Betojtak mikor égett a TV színház, megcsapta őket a kandelláberen lógás lehetősége, és megbeszélték Orbánnal, hogy ti kormányoztok, kockáztattok, tiétek a nagy lóvé - nekünk elég az apró is. Az elmúlt 2, és ezen a választáson is gyakorlatilag látszott hogy tök szándékosan vereségre hajtanak. Tavaly tavasszal kicsit elbizonytalanodtam ebben, mert előválasztás, meg közös lista, meg hasonló - de amit aztán levágtak az előválasztáson (Dobrev Klára jelölt? Normális?), meg amit utána a Marques letolt, az alapján ismét hátradőltem, hogy nem változott itt semmi sem.
Akiket igazán sajnálom azok a folyton bízó ellenzéki szavazók, mert azt hiszik hogy az ellenzéki oldal nyerhet. Nekem is van ilyen sajnálni való kollégám aki - bár nem sokat politizálok de már megutált azért, mert egyszerűen nem tudom véka alá rejteni hogy mennyire sajnálom őt. Az a helyzet hogy ha esetleg túl sokan szavaznátok az ellenzékre, az ellenzéki szavazat számlálók maguk érvénytelenítenék a "fölösleges" ellenzéki voksokat, mert nekik a győzelem NEM JÓ!

Guszty 2022.03.18. 08:15:48

A legszebb, hogy az infostart.hu-n már így jelent meg
"Szerinte ha a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, akkor sok fiatal végre haza fog térni."
infostart.hu/belfold/2022/03/15/cikkunk-frissul-marki-zay-peter-beszel-az-ellenzek-kormanyvalto-nagygyulesen

Nancsibacsi 2022.03.18. 08:20:13

Eleve az ellenzéknek egyetlen esélyes jelöltje volt: Karigeri. Nem azért mert értelmes vagy nem egy aljas féreg volna, hanem azért mert egy jóképű srác, akitől elég sok nőnek leesik a bugyija. Marques meg a nyilatkozatai alapján egy kéjgyilkos, vagy minimum családon belüli erőszak elkövetője - egy normális nő ránéz, és behúzza a kéziféket, egy ilyen pasival sose engednéd randizni a lányod. Ezt tudta az ellenzék is, és mi lett erre a reakció az előválaszáson? Visszaléptették Karigerit. Hát gratulálok...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 08:21:48

"azt is elárulta, hogy híve a testi fenyítésnek, veri kisgyermekeit"

Pont ez volt az egyetlen eleme az interjúnak, ahol MZP értelmesen beszélt. Minden szülő egyetért vele.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 08:23:13

@G. Nagy László:

Szerintem MZP taktikája: ő az esendő kisember, nem profi politikus.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.18. 08:25:01

@Lesz még Magyar Köztársaság:

Ami a legjobb MZP-ben: a saját táborát rombolja folyamatosan, a fideszes tábort meg erősíti.

midnight coder 2022.03.18. 08:42:52

@Nancsibacsi: Fletó a lelkét eladná hogy újra miniszterelnök lehessen ha rendelkezne ilyesmivel. És õk a legerõsebbek az ellenzéki térfélen - ami már önmagában garancia hogy ne nyerjenek, mert ha netán jönne egy csapat tisztességes politikus (ami persze már önmagában olyasmi mint az izzó hógolyó) akkor is beleütközne a DK nevû szennybõl épült falba, amit nem tud megkerülni. Ha szövetkeznek velük, akkor a hógolyó egybõl koszos lesz, ha meg nem akkor felkenõdnek a falra és ezért lesz végük.

Rubasov nertárs 2022.03.18. 10:04:06

@G. Nagy László:

"Ezzel tökéletesen egyetértek. Csak a hátteret nem értem. Az ország 40%-a 12 éve gyűlöli Orbánt. Sőt, valójában már 1993 óta. A választói bázis tehát adott."

Az ország határai és a nyugat-európai munkaerőpiac nyitva áll. Azok akiknek nem tetszik a rendszer bármikor elmehetnek és el is mennek. Az elmúlt 12 évben odakint managerré vált kitántorgottak közt találjuk az alkalmasokat. Azokat akik képesek lennének ráncbaszedni az ellenzéket, vagy a nulláról gründolva létrehozni egy ütőképeset. Persze ez eléggé nagy, és eléggé kockázatos meló. Mivel az ember úgy működik, hogy a lehető legkisebb (energia)befektetéssel akarja elérni a legtöbbet, ezért ezek az emberek a kisebb ellenállás (nyugati karrier) felé fognak elmozdulni. Ez a magyarázat a borzalmas (ellenzéki) felhozatalra.

"Aztán ott vannak a nyugati szponzorok is, akik MINDENT megtennének, hogy bukjon a kormány, bár az is igaz, hogy nekik egy Schiffer András, vagy egy hozzá hasonló, önjáró figura nem jó, ők csupán a totálisan szervilis jelölteket tudják támogatni. Na most mindez nem elég?"

A nyugatnak mindegy ki van hatalmon a keleti, határmenti provinciákban (országokban). Két dolog számít: egy: politikai és gazdasági stabilitás, kettő: a nyugati gazdasági érdekek kiszolgálása. Orbán mindkettőtt teljesíti. Látni kell, hogy miközben a felszínen megy a kuruckodás, a nem is annyira színfalak mögött a poltikájával a nyugati gazdasági érdekeket szolgálja ki. Lásd: rekordmagas áfa vs. rekordalacsony társasági adó, amunkatörvénykönyv multik szája íze szerinti változtatásai. De a K+F leépítése és az összeszerelő-üzem koncepció is eléggé árulkodó. Cserébe a nyugati elit tudomásul veszi a támogatási pénzek egy (jelentős) részének elsikkasztását és az egyéb járulékos dolgokat (médiahelyzet, bíróságok helyzete, ügyészség stb...). Amíg a nyugat a többszörösét nyeri Magyarországon az elsíbolt EU-s pénzeknek addig be fogják védeni Orbánt. Lám a jogállamiság is milyen gyorsan lekerült a napirendről, bár ehhez kellett a háború is, de anélkül is született volna egy tessék-lássék win-win agreement, amit mindkét fél győzelemként tudott volna kommunikálni.

G. Nagy László 2022.03.18. 10:14:39

@Rubasov et.:

"A nyugatnak mindegy ki van hatalmon a keleti, határ menti provinciákban (országokban). Két dolog számít: egy: politikai és gazdasági stabilitás, kettő: a nyugati gazdasági érdekek kiszolgálása. Orbán mindkettőt teljesíti."

Nagyrészt egyetértek. Az ideológiamentes piaci szereplőknek alapvetően nem rossz a Fidesz. Ami azonban az Európai Egyesült Államokat szorgalmazó, birodalmi törekvésekkel fellépő politikusokat és egyéb hatalommániásokat illeti, ők aligha tapsolnak Orbánnak.

"Látni kell, hogy miközben a felszínen megy a kuruckodás, a nem is annyira színfalak mögött a poltikájával a nyugati gazdasági érdekeket szolgálja ki. Lásd: rekordmagas áfa vs. rekordalacsony társasági adó, a munkatörvénykönyv multik szája íze szerinti változtatásai."

Az alacsony TÁNYA oké, de a magas ÁFA egyáltalán nem szolgálja a multik érdekét, sőt.

teveszmek.blog.hu/2021/09/27/_a_toke_nem_all_ideologiak_szolgalataba

Kivlov 2022.03.18. 10:16:50

A pali csak orbánozni tud.
Az orszagnak vége van, ha valami csoda folytán ő nyerne.

Kivlov 2022.03.18. 10:18:38

@Nancsibacsi:
Gelgely inkább vákasztotta a biztos főpolgármesteri széket, mint az esetleges dupla bukást.

midnight coder 2022.03.18. 10:23:36

@Rubasov et.: "Látni kell, hogy miközben a felszínen megy a kuruckodás, a nem is annyira színfalak mögött a poltikájával a nyugati gazdasági érdekeket szolgálja ki. Lásd: rekordmagas áfa vs. rekordalacsony társasági adó, amunkatörvénykönyv multik szája íze szerinti változtatásai. De a K+F leépítése és az összeszerelő-üzem koncepció is eléggé árulkodó."

Az ÁFA azért rekordmagas, mert ezt lehet beszedni. A magyar nagyon jó az adóelkerüléseben. Ezt legalizálja a KATA is - lásd a maszek vízvezetékszerelõ aki megkeres havi egymillió forintot és leadózik utána 50 ezret. De ha itt fogyaszt valamit, az után csengeti az ÁFÁ-t.

A társasági adó azért alacsony, mert az átlagpolgár akkor él jól, ha van sok munkahely. Ez a szagszervezetesdi, meg sztrájkosdik meg egyéb marhaság, meg munkavállalói jogok meg egyéb maszlag amivel a baloldal eteti az ostobákat ma már max. a közszférában, vagy az állam bácsi csöcsén lógó élõsködõ cégeknél mûködik (Pl. MÁV, BKV), de a versenyszférában a dolgozó jólétét az eszkimó vs fóka arány határozza meg. Magyar cég meg leginkább csak olyan van, ami vagy valami multi beszállítója, vagy a kínában gyártott terméket adja el a magyar polgárnak. Ergo ebben a régióban, de különösen nálunk a jólét titka az itt lévõ multik száma. Érdemi K+F meg itt nem annyira volt, max. különféle olyan tevékenység, amit adózási célból ennek adtak el.

Ugyanakkor hosszabb távon létkérdés, hogy a hátrányos helyzetû ne a farkából éljen, és hát 8 elemivel nem lehet rakétamérnököket alkalmzni, ergo bizony szükség van az összeszerelésre. És sokkal jobb, ha az illetõ összeszerel mint ha segélybõl és lopásból él.

Az persze nem annyira jó, hogy aki viszont nem hülye, az elhúzza a csíkot fiatalon, mert érdemi fejlesztés itt valóban nincs - de ezen az tudna segíteni, ha kádárképzõ helyett világszínvonalú mûszaki egyetemet tudnánk építeni ami a környékrõl idehozza az ilyen érdeklõdésû diákokat, és ezzel a K+F melóhelyeket is. De ezen az, hogy ráöntesz pár milliárdot a felsõoktatásra nem segít, mert a közpénz idehaza ellopódik, és a nagy fejlesztés vége egy szép nagy könyvtár-büfé szakos egyetem lesz aranyáron felépítve.

birkamenet 2022.03.18. 10:24:21

@Nancsibacsi: " Egyszerűen sértő hogy egy ilyen hülyét állít jelöltnek az ellenzék"

Az helyzet veletek, ti kádár maradványokkal, hogy nektek Kádáron, Orbánon, Ceaucescun és Putyin kivül nincsen elfogadható vezér. Illetve csak a barmoknak kell vezér, a legnagyob barmoknak meg egyenesen életre szóló vezér kell. Ez a kétharmad.

Ti Kötállacát csinálnátok magatokból, ha véget érne a diktatúra, ha senki nem lehetne két ciklusnál tovább minielnök, ha nem lehetne felsorakozni egy fénylö vezér alá és nem lehetne sergget nyalni senkinek.

Ti már rég beleszoktatok a LÚZER sorsotokba, tudjátok hogy ezen nem tudtok változtatni, egész életetekben csak cselédek maradtok. Ezt ellensúlyozzátok azzal a tudatmódosítással, hogy az egész világra epét hánytpok, hogy a világon mindenki hülye, csak ti fidernyák csöcselék vagytok a fényes fáklya a világban.

Mekkora hülyének kell már ahhoz leni, hogy valaki az egész életét ilyen idiótán élje le?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.18. 10:39:54

@Kivlov: 50/500-nak a 20 százaléka?

A poszthoz. Legalább két kiló krumplit megérdemel a blogger.

énisfélek 2022.03.18. 10:49:59

A mai magyar politikában nincs választék. Nincs a láthatáron zseniális és vérprofi miniszterelnök-jelült, csak olyanok vannak, akik lopásban és korrupcióban (már bizonyítottan) zseniálisak és vérprofik és olyanok, akik TALÁN nem lopásra és korrupcióra készülnek (eddig még nem loptak). A jelenlegi felhozataltól ennél többet, jobbat nem várhatunk sajnos.
Tehát ha nem is hoz hasznot az országnak, legalább a károkozás szűnjön meg.

Andy73 2022.03.18. 10:57:14

A címbeli mondás igaz volt bő száz évvel ezelőttig, a modern telekommunikáció előtt. A szó már a gramofon felvételeken is megmaradt, a hangos filmek óta a képpel együtt...
Persze egy írásbeli szerződés ma is nagyobb súllyal bír, mint egy szóbeli ígéret.
MZP szereplése viszont nem csak ettől függ, ahogy azt nyilván a blogger is jól tudja...

gsgaga 2022.03.18. 11:00:07

@Guszty: Ott voltam, hallottam és megállt bennem az ütő.. :( Sajnálatos valóban ekkora baromságot mondani. Valszeg aki írta a szöveget gőze sem volt mit ír le, VAGY szándékosan fordította fonákjára az értelmét. Amikor felolvasta akkor szerintem lehetetlen értelmezni annak aki olvassa, ha még is, nincs idő korrigélni. Abban bízhatott talán -persze ha értette a megfordítást-,h kevesen vették észre a megfordított mondanivalót. Azt hittem rosszúl hallottam, de jó,h a jutyúb videót feltetted és így tényleg az hangzott el, amit anno élőben hallottam. Nemtom felkapta-e már a kormánypárti média, lehet senkinek nem tünt fel, csak neked, meg nekem. De óriási munició lenne ha felkapná. Nem örültem neki.. :(

IdomitottFoka 2022.03.18. 11:01:28

@eßemfaßom meg áll: 14-ben azért könnyebb volt az összefogás gondolata, a jobbik még nem szerepelt benne, momentum még nem volt. és a full gázt utána adta rá a fidesz a nem kormánypárti média és egyéb ágazatok (oktatás, ingatlan, bíróság, stb) lerohanására, lölő és a haverok felfuttatására.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.03.18. 11:24:15

@Kivlov:.... Khm.... nonstop gyurcsányozás már tizenkét éve....

Rubasov nertárs 2022.03.18. 11:27:41

@G. Nagy László:

"Ami azonban az Európai Egyesült Államokat szorgalmazó, birodalmi törekvésekkel fellépő politikusokat és egyéb hatalommániásokat illeti, ők aligha tapsolnak Orbánnak."

Egyrészt az Európai Egyesült Államok modellje egy eleve halálra ítéltetett koncepció. Egy birodalomépítéshez két fontos dolog kell: egységes nyelv a birodalom minden szegletében, közel azonos fejelttségi szintű tartományok/tagállamok. Ez a kettő az USA-ban megvalósul, míg az EU fényévekre van tőle. Eleve mi lenne a közös nyelv: az angol, úgy hogy UK már nem is EU tag? A közel azonos fejlettségi szint sem fog megvalósulni soha, egyrészt mert a fejlett tagállamoknak nem érdeke a konkurencia, másrészt a fejletlen országok korrupt elitjei sem érdekeltek benne.
Másrészt az EP képviselők fizuját is az ideológiamentes gazdasági szereplők dobják össze. Lehet USE-ről ábrándozni azbEP-ben és a helyi parlamentekben, de a helyzet az, hogy a pénz beszél, a kutya meg ugat. Annyi igazság van abban amit írtál, hogy jobban örülnének egy velük egy ideológiai platformon lévő vezetőnek, de ha nincs ilyen hát nincs ilyen.

G. Nagy László 2022.03.18. 11:28:17

@gsgaga:

"Amikor felolvasta akkor szerintem lehetetlen értelmezni annak aki olvassa, ha még is, nincs idő korrigálni."

Csak az a helyzet, hogy ha már nem te magad írod a szövegedet, úgy az a minimum, hogy előtte négyszer-ötször átolvasod. Elsősorban azért, hogy kiszűrd az ilyen baromságokat, másodsorban, hogy gyakorold, hogy a véreddé váljon, hogy fel tudj nézni a közönséged felé fordulva, miközben beszélsz. Ha MZP még ezt is meg akarja spórolni egy ilyen fontos pillanatban, az megint csak nem mellette szól. Soha többé nem fog ennyi ember előtt beszélni, bár ez is csak szánalmas lézengés volt a Kossuth-téri tömeghez képest.

birkamenet 2022.03.18. 11:29:41

@G. Nagy László: "Ami azonban az Európai Egyesült Államokat szorgalmazó, birodalmi törekvésekkel fellépő politikusokat és egyéb hatalommániásokat illeti, ők aligha tapsolnak Orbánnak."

Mert majd egy értelmes ember ugye annak tapsol, hogy orbán már rég beléptette Orbanisztánt a Putynisztáni birodalomba?

Meg hogy amikor 1000 évente történelmi esély van felzárkózni a nyugathoz, akor orbán annak hadat üzen, a polgári fejlődési lehetöséget atomjaiban leöli és agyamputált Birkaországgá alakitja át a társadalmat.

Majd amikor az EU jogalkotás és bűnüldözés elől már nem tud tovább elmenekülni, akkor meg azonnal kilépteti az országot az EU-ból.

Hát akkor nyomjon el engem is az a rohadék nyugati birodalom, hadd szenvedjek má végre úgy mint egy átlag svéd, átlag luxemburgi, átlag holland meg minden nyugati átlag akit valamelyik birodalom már 70 éve elnyom!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.03.18. 11:37:08

@birkamenet: dehát az haldoklik meg hanyatlik már ki tudja hány éve!!!!
Ahogy Hofi mondta :nem szép dolog kölcsön kérni egy haldoklótól!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.03.18. 11:39:56

@birkamenet: Maksa Zoltán katonai eskü egyik pontja :Ha hazánkat netán egy gazdag idegen hatalom meg akarná szállni, akár puszta kézzel is elhárítok minden útjába kerülő akadályt!

midnight coder 2022.03.18. 11:42:58

"Meg hogy amikor 1000 évente történelmi esély van felzárkózni a nyugathoz, akor orbán annak hadat üzen, a polgári fejlődési lehetöséget atomjaiban leöli és agyamputált Birkaországgá alakitja át a társadalmat."

Annál nagyobb birkaország nincs, mit ami most Nyugat-Európában van. Az egyetlen dolog ami mellettük szól, az az hogy egy nagy rakás zsé tetején ülnek amit még az õsök halmoztak fel, ezért aztán viszonylag jól élnek. De ez hamarosan változhat.

CSOKKI MÁLNA 2022.03.18. 11:43:42

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Kávéházi Konrádok tempója. A hazai honvédelem nevetséges, kigúnyolandó, persze ha ukrán nácik( azovi milícia) védik Ukrajnát, arról csak a legnagyobb tisztelettel illik beszélni.

midnight coder 2022.03.18. 11:45:42

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: A baj úgy 68-ban kezdõdött nyugaton, legalábbis itt Európában. Aztán a 90-es években kezdett komoly méretekben burjánozni. Már most is látni persze a hatását: ma már az USA harcol hiábavalóan az elsõségért a kicsi kínaiakkal, az EU pedig az esélytelenek nyugalmával nézi ezt. De sebaj, a lényeg hogy nem süllyedünk!

midnight coder 2022.03.18. 11:46:24

@CSOKKI MÁLNA: Akkor és ott volt igazsága. De ez valamikor a 80-as évek végén volt.

konrada 2022.03.18. 11:49:13

@dare:
De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket.

chrisred 2022.03.18. 11:56:19

@midnight coder: Ez a politikában nem mérvadó tényező.

morph on deer 2022.03.18. 11:56:35

@Nancsibacsi:
Dehogy “leptették” vissza!
K Geri NEM vezető alkat, ráadásul elég könnyen befolyásolható, Márki-Zay meg egy jó eladó, egy gyengébb karaktert rá tud beszélni bármire. (Ráadásul a kidobhatatlan típus, akitől a végén már azért veszed meg a porszívót, hogy menjen végre a bánatba.)

Karácsonyt simán felőrölte, aztán beindult a gyurcsányozás, és a manipulációs gépezet, plusz csodák csodájára pont akkor, az utolsó napokban lett 18 éves vagy százezer fiatal, akiknek minden vágya egy bigott, keresztény-konzervatív jobboldali miniszterelnök-jelölt, aki főleg szaporodik, majd veri az eredményt…

Ugye, hogy milyen valószerű?
Szóval ez a kép jóval árnyaltabb, ha valóban minden részletet figyelembe vesz az ember.

chrisred 2022.03.18. 12:00:46

@Nancsibacsi: Nyilvánvaló volt, ha nincs visszalépés, akkor Dobrev nyeri az előválasztást. Márky-Zay nem volt hajlandó visszalépni, Karácsonynak két lehetősége volt, vagy visszalép, vagy Dobrev győz.

DFK 2022.03.18. 12:08:25

@birkamenet: Figyelj, te most bűncselekménnyel vádolsz meg embereket. Pl SZSZB tagokat. Lehet, érdemes lenne körültekintőbbnek lenned.

G. Nagy László 2022.03.18. 12:11:30

@chrisred: Fidesz-szavazóként jómagam Dobrevnek szurkoltam. Igaz ugyan, hogy sokkal értelmesebb mind a négy volt vetélytársánál, azonban társadalmi elutasítottsága is hatalmas. Nem szép, nem nőies, alig mosolyog, tele van pszichopata vonásokkal, plusz még ott van Feri is... A fene se gondolta volna, hogy MZP még gyengébb ellenfél lesz... Érdemes felmenni a DK Facebook oldalára. Ezek úgy utálják MZP-t, hogy nincsenek rá szavak...

konrada 2022.03.18. 12:12:42

@Nancsibacsi: Karigerinek nem volt választása, vissza kellett lépnie, mert már be volt készítve a Városház ügy.

S ezt gondolom előre meglebegtették neki. Az meg pont úgy kinyírta volna győzelmi vágyait, mint ahogy az meg is tette azt, hogy ő már elvesztette az esélyét, hogy komolyan vehető politikus legyen továbbiakban.

...viszont a legutóbbi MZP beszédnél ott állt a háttérben, és az valami priceless volt, milyen fejet vágott ahhoz: undorral teli elképedést. (Hát szabad ennyire kiadni magát egy politikusnak???;))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.18. 12:18:01

@konrada: Éppen Orbánról beszélt MZP, tehát érthető Karácsony reakciója.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.18. 12:20:47

@midnight coder: Megint ezzel a hülyeséggel jössz. Az oroszok az olajat a kínaiaknak adják, azok erre kevesebb arab olajat vesznek. És még ott van Venezuala is. Szerintem már ezerrel építik a megfelelő finomítókat az ottani olajnak megfelelően.

Andy73 2022.03.18. 12:34:40

@G. Nagy László: nem hinném, hogy MZP gyengébb Dobrevnel, akit simán legyőzött. Egyébként egy vitában valószínűleg Orbánt is legyőzne, legnagyobb bánatodra.
A gond nem a beszédkészségevel van, hanem a felállással. Ahogy te is látod, a baloldalnak ő nem elég baloldali, a jobboldal pedig tudatosan a baloldal jelöltjének hívja, nem az ellenzéki összefogásenak.

G. Nagy László 2022.03.18. 12:40:54

@Andy73: Orbánt legyőzné? Te hol élsz? Tényleg soha nem láttad még nyilatkozni ezt a két embert? Baszki, irgalmatlan a különbség...

midnight coder 2022.03.18. 12:55:06

Nekem ez tetszik egyébként:

"A liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük."

Felkészülnek még pedofilok, kéj és sorozatgyilkosok... Freddy Krueger is jöhet ha ránk szavaz, sõt az Alien is ha tudunk neki szerezni valahonnan lakcímkártyát.

midnight coder 2022.03.18. 12:59:17

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Az oroszok az olajat a kínaiaknak adják, azok erre kevesebb arab olajat vesznek. "

Vagy többet használnak.

"És még ott van Venezuala is."
Na, az még egy másik fasza kis ország. Tényleg tök jó lesz onnan hajóval hozni a naftát a ruszki csõvezeték helyett.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.03.18. 13:03:08

Ha tényleg ilyen szar MZP akkor orbán miért fosik tőle, ahogy fecótól is?

ulpius66 2022.03.18. 13:04:18

Fél éve még minden ballibsi éljenezte MZP-t, mint azt az embert, aki megteremti az egységet, és akivel könnyű lesz nyerni!

.... aztán mára meg kiderült, hogy az MZP a Fidesznek lottó ötös! Kívánni sem kívánhattak volna idiótább ellenzék vezetőt.....

ulpius66 2022.03.18. 13:07:22

Érdekes, de igaz sztori........

A ballibsi agitátorok mán úgy osztogatják a jelöltjeik szórólapjait, hogy KETTÉHAJTJÁK A SZÓRÓLAPOT, HOGY MÁRKY-ZAY NE LÁTSZÓDJON, CSAK A SAJÁT JELÖLTJEI LÁTSZÓDJANAK!!!!!!

ulpius66 2022.03.18. 13:11:12

Semmi, de semmi közöm a ballibsik választási kampányához...... de azt azért megállapíthatom kívülállóként is, hogy MZP-t nagyon, de nagyon el kéne dugni erre a hátralévő két hétre!!!
(remélem nem fogadják meg észrevételem, és mindennap mond még valami eszméletlen nagy baromságot.......)

G. Nagy László 2022.03.18. 13:13:08

@midnight coder:

"Felkészülnek még pedofilok, kéj és sorozatgyilkosok..."

:) :) :)

Andy73 2022.03.18. 13:13:09

@G. Nagy László: nézd, te is tudod, hogy Orbán három vitából kettőt elvesztett, nem túl acélos ellenfelek ellen. MZP pedig nem véletlenül nyerte meg az előválasztást. A gond nem vele van, hanem azokkal, akik mögötte állnak. Tényleg nem sokan kívánják vissza a hatalomba a boszmet, én sem. Nem véletlenül ez áll a jobboldali kampány középpontjában.

ulpius66 2022.03.18. 13:14:55

Nekem Márky-Zay március 15-i beszédében az tetszett legjobban: "Választanunk kell: BÉKE VAGY HÁBORÚ?"

Első reakcióm az volt, hogy ki az a vadbarom, aki ebből a háborút választja?

Aztán beszéde következő részében Márky-Zay kiállt a háború mellett!

NAGYON ÉDES!

G. Nagy László 2022.03.18. 13:16:56

@ulpius66:

"MZP-t nagyon, de nagyon el kéne dugni erre a hátralévő két hétre!!!"

A Facebookon épp most indult egy új kampányeleme: Orbán = Mini Putyin. Magam is kommenteltem, de az érdekes az, hogy a hozzászólók csaknem mindegyike elküldi a picsába szerencsétlent...

gsgaga 2022.03.18. 13:18:39

@G. Nagy László: nos nem tudom,h hányszor olvasta át, hányszor nem. Neked biztos jók az infóid. A lézengéshez meg csak ennyi, és ez nem az ország Filipjének a tuttit megmondó 1millás beszólása: www.lakmusz.hu/bekemenet-es-ellenzeki-tuntetes-hol-hanyan-voltak/

ulpius66 2022.03.18. 13:19:38

@Andy73: "A gond nem MZP-vel van, hanem azokkal, akik mögötte állnak. Tényleg nem sokan kívánják vissza a hatalomba a böszmét, én sem."

Nem akarok veled vitatkozni.... magam sem tudnék dönteni, hogy kivel van a nagyobb baj: az MZP-vel vagy a mögötte álló rablóbandával, a szocialisták-kommunisták-liberálisok-fasiszták-zöldek és egyéb aberráltak Összefosásával......

PERSZE MINDEGY IS, HOGY KI A RÉMESEBB, ÍGY EGYÜTT ELÉG HORRORISZTIKUSAK.......

konrada 2022.03.18. 13:21:40

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: No akkor jó neked! ;))
Másnak el kell gondolkodni azon, hogy ha beszéde közben így néznek rá, akkor lehet hogy hülyeséget beszél, de neked egyszerűbb az élet azzal, hogy a szörnyülködés oka az általad elmondott dolog, s nem neked szól.;)

ulpius66 2022.03.18. 13:24:48

Márky-Zay - saját bevallása szerint - egy mélyen vallásos, konzervatív politikus...... mán csak az a kérdés, egy ilyen emberke, hogyan lehet a szocialisták-kommunisták-liberálisok-fasiszták-zöldek és egyéb aberráltak vezére, hiszen ők ateisták, család- és magyargyűlölők és liberálisok.......

TÉNYLEG NAGYON ÉDES PÁROS!

konrada 2022.03.18. 13:26:14

@gsgaga: Ezaz! Közel annyian voltak a Műegyetem rakparton is, mint az Alkotmány utcában a gödör mögött, szóval nem kéne számháborúzni hasonló tömeg esetén!

(Na jó, voltak valamennyien az Országház előtti téren is, de az csak a jó szög miatt látszott. Tutira voltak Budán is annyian, csak nem látszottak a felvételeken a Gellért-hegytől!)

Nancsibacsi 2022.03.18. 13:37:31

@Kivlov: Karigeri behúzta volna. Az a helyzet hogy ő egy profi - nézd meg a szakmáját: politológus. Alapvetően hülyeséget is ritkán beszél, és csak olyankor amikor sarokba szorítják. Pont ezért volt értelmezhetetlen, hogy nem Marques, hanem ő lép vissza, mikor fehéren-feketén ott állt, hogy ő az elfogadottabb.

gsgaga 2022.03.18. 13:38:20

@konrada: hehe, vicces vagy, de tényleg. még talán magad is jókat röhögsz saját magadon. Hajrá!
Amúgy ki háborúzik itten. Linkeltem 1, talán elfogdható számítás alapján készült becslést és nem a megálmodott ilyen olyan meggondolás alapján benyomott adatokra hagyatkoztam.
Persze neked lehet a megálmodottakra hagyatkozni, nem tilos, demokrácia van vagy mi a szösz.

IdomitottFoka 2022.03.18. 13:43:27

@tiltsál ki te gyökér: "Pozitív kampány kell? Baszod, ott van, rezsicsökkentés, ott van a menekültek támogatása, ezer dolog amit felépítettek, családtámogatások, adóvisszatérítés, szabályozott árak. Írják ki ugyanezeket?"

A rezsicsökinek olyan piactorzító hatása van, hogy még, és egyes helyeken már a szemétszállítás is ellehetetlenült időlegesen tőle. Amúgy egy nettó hatósági ár mint a többi, ami eddig mindenhol hiányhoz és feketegazdasághoz vezetett. vö Argentína.

ezer dolog amit felépítettek, ja nagyon kellettek a túlárazott stadionok, mint egy falat kenyér.

az adóvisszatérítés az egy kampányfogás, és mondjuk olyan amit pl az ellenzék, ha akart volna se tudott volna meglépni, ugye.

a menekültek támogatása: arra gondolsz, amit a halálba vegzált civilek csinálnak? meg az egyházak? mi a f.sz köze van hozzá a kormánynak? vagy azt kéne megköszönni h nem uszítanak ellene óriásplakáton?

egyedül a családtámogatásokat lehet pozitívnak értékelni, egyes elemeit csak (szja), már ha nem ellenkezik éppen a pozitív diszkriminálással a gondolkodásunk. a csoki meg az egyéb hitelek inkább csak az inflációt gerjesztették.

Nancsibacsi 2022.03.18. 13:43:37

@morph on deer: "K Geri NEM vezető alkat, ráadásul elég könnyen befolyásolható"
Pont olyan mint a D-209 volt, csak nem dadog. Kis szerencsétlen, akit a háziasszonyok hazavinnének, mint egy kóbor kismacskát, mert olyan elesett. Ezzel lehet választást nyerni, mivel ők a bizonytalanok.

"Márki-Zay meg egy jó eladó, egy gyengébb karaktert rá tud beszélni bármire. (Ráadásul a kidobhatatlan típus, akitől a végén már azért veszed meg a porszívót, hogy menjen végre a bánatba.)"
Igen, ezért is nem szavaznak rá a bizonytalanok, mert agresszív, nyomulós, aki előtt jobb ha ki se nyitjuk az ajtót.

G. Nagy László 2022.03.18. 13:47:30

@Nancsibacsi:

"Kis szerencsétlen, akit a háziasszonyok hazavinnének, mint egy kóbor kismacskát, mert olyan elesett. Ezzel lehet választást nyerni, mivel ők a bizonytalanok."

"Igen, ezért is nem szavaznak rá a bizonytalanok, mert agresszív, nyomulós, aki előtt jobb ha ki se nyitjuk az ajtót. "

Pontosan ugyanígy látom.

Nancsibacsi 2022.03.18. 13:47:41

@chrisred: "Nyilvánvaló volt, ha nincs visszalépés, akkor Dobrev nyeri az előválasztást."
Ez már akkor nyilvánvaló volt, amikor kitalálták hogy előválasztás lesz, és a szavazáshoz nem kell párt tagsági könyv. Én akkor mondtam, hogy ok, akkor a legellenszenvesebb ellenzéki jelölt fog nyerni, hiszen én is arra szavazok. Mármint az előválasztáson, az igazin meg nyilván ellene. Így is lett. Persze - biztos ami biztos - volt némi buszoztatás is, de klára asszonyt alapvetően a fidesz-es trollok (én is) választották meg.
Én egyébként már az elején azt mondtam, hogy összefogás - ok, de előválasztás? Azt nem lehet úgy megcsinálni, hogy ne lehessen trollkodni. És láss csodát: az első forduló pont úgy alakult, ahogy a fidesz szerette volna. A második már nem, de ott igazándiból nem is volt fideszes trollkodás, mert a maradék 2 sz.r közül már igazán nehéz volt rosszabbat választani.

gsgaga 2022.03.18. 13:48:25

@midnight coder: „Én ezeket a kanyarokat nem tudom követni. De azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót úgymond,

a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat.."

Nancsibacsi 2022.03.18. 13:49:12

@konrada: "Karigerinek nem volt választása, vissza kellett lépnie, mert már be volt készítve a Városház ügy."
Szerintem ennyi meg mondjuk egy szexbotrány nála még simán belefért volna. Annyira azért nem finnyás az egyszerű bizonytalan választó.

konrada 2022.03.18. 14:00:44

@Nancsibacsi: Ez túl sok lett volna végig vezetve a botrányt, ráadásul az első pillanatban hibázott azzal, hogy hazudozni kezdett arról, hogy ő nem tudott róla, ez egyenlő a politikai öngyilkossággal, szóval jót választott, hogy visszalépett, és azt hitte, hogy nem használják fel ellene az anyagot. (Nem igazán jó politikus.)

konrada 2022.03.18. 14:01:33

@gsgaga: Upssz, talált, süllyedt!

Most viszont már tényleg nevetek.;))))

Boar. 2022.03.18. 14:11:48

@G. Nagy László: "de az érdekes az, hogy a hozzászólók csaknem mindegyike elküldi a picsába szerencsétlent.."
Mi ebben az érdekes? Minden tele van rühes propagandistákkal, a facebook is.
Te is az vagy, akárhogy mismásolsz.

ulpius66 2022.03.18. 14:15:28

Friss hír!

hvg.hu

"Feljelentést tett a hódmezővásárhelyi ügyészségen Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt azért, mert szerinte Orbán Viktor és a kormányközeli média állításai kimerítik a rémhírterjesztés és a közösség elleni uszítás bűncselekményének fogalmát. Az ellenzéki jelölt szerint gyűlöletkeltésre alkalmasak a fideszes politikusok és médiájuk kijelentései, amikkel például azt állítják, hogy ő elvenné a 13. havi nyugdíjat."

gsgaga 2022.03.18. 14:15:35

@konrada: nos, 1 kib@szott félig idézett szöveget nem nehéz jól alápakolni különböző szemszögből megközelített kommentel. Elég csak a híradó általam idézett felvételének a levágására utalni. Hát igen, a média nagy hatalom az emberek befolyásolására. Annó nem véletlenül volt hiányérzete az OV-nek ellenzékben a Meggyesi kormány alatt, amire azt mondta MP, h tetszettek volna jobbos médiát kiépíteni. Nem pontosan idézem, de a lényege ez volt.Hát ezzel kezdte aztán OV 2010 után, és ami ma van, az van ma.

Guszty 2022.03.18. 14:39:02

@gsgaga: Látom, a félig idézés Neked is kedvenc foglalatosságod, úgyhogy legyen itt a teljes mondat, amiben benne van feketén fehéren, amit tagadsz:
"De azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük."

dare 2022.03.18. 14:42:38

@Ekrü: Nem akarom ezt tovább dagasztani, el se kellett volna kezdenem az igazat megvallva, csak nem tudtam a posztban idézett kijelentéseket szó nélkül hagyni.
Te így látod, én úgy, nekem annyi előnyöm van csak veled szemben, hogy én az elhangzott szövegekre rá szoktam keresni, és nem a kiragadott pár szót szoktam értelmezni csak.
De ez is mindegy, úgy értelmezi mindenki ahogy akarja.
@konrada: Azért szokták kiforgatni a szavait, mert van amikor sietni akar a szöveggel, vagy úgy érzi ezt már elmondta legalább ezerszer, ezért nem kell ezt akkor annyira kifejtenie, és ilyenkor szokott lenni a baj. Mert most is szívszélhűdést okozott a március 15-i beszédben egy rész sokaknak, amit már korábban legalább 100-szor (vagy ezerszer) elmondott, és már joggal gondolná azt ő is, hogy érti mindenki mit is akar mondani, és kiderül hogy nem.
Ilyenkor nincs mit tenni, nincs is értelme megmagyarázni.
Ha érdekli mire gondolhatott úgyis rákeres.
Mert ezt már korábban is írtam, hogy a propaganda az így működik.
Mond valaki valamit, nem értik, elmagyarázod, aztán másnap jön egy még nagyobb marhaság,azt is elmagyarázod, aztán másnap egy meg nagyobb hülyeség, és rájössz, hogy nincs értelme ezt folytatni, mert aki bele akarja látni abba a szövegbe amit gondol az illetőről, akkor az bele is fogja látni.
Amúgy persze vannak bakik is, de ha csak annyit kommunikálna kampányidőszakban, mint amennyit most Orbán, akkor nála se lenne baki.

gsgaga 2022.03.18. 14:44:40

@Guszty: hát apa, nem én kezdtem a félig idézkedést, én csak kiegészítettem a korábbit, h azé lehessen látni,mi volt a teljes anyag. De mi a véleményed a királyi tv félig idézéséről? engem inkább az érdekel. Mert h én itt -válaszul- a másik felét is felraktam azt látja, khm, pár ember. Na de a királyit is csak pár ember látja a felével? Vélemyén,okostojás?

morph on deer 2022.03.18. 15:14:52

@Nancsibacsi:
“ Pont ezért volt értelmezhetetlen, hogy nem Marques, hanem ő lép vissza”

Pedig nem. Karácsonyt minden különösebb erőfeszítés nélkül lenyomta volna Dobrev, mivel Gergő közel sem olyan gátlástalan, mint Márki-Zay.
Merthogy erről volt szó, az első perctől. Ezért kellett kigolyózni Jakabot is, hogy szabad utat kapjon az ellenzék szétrúgására legalkalmasabb jelölt, aki tulajdonképpen nem is része az ellenzéki összefogásnak, hiszen nincs saját politikai ereje, sem kötődése. Ezért is megy neki gondolkodás nélkül bárkinek a saját térfélen is.
Ha belegondolsz, ez egy zseniális húzás, és eddig tökéletesen működik…

chrisred 2022.03.18. 15:28:43

@Andy73: Nem MZP győzte le Dobrevet, hanem a választók Gyurcsányellenessége.

chrisred 2022.03.18. 15:30:23

@midnight coder: De ha értelmezed az egész mondatot, akkor rájössz, hogy a felsorolás Orbánra vonatkozik.

dare 2022.03.18. 15:31:47

Amúgy ebből a felsorolásból kimaradt a trágyával etetett gombák idézet, az is nagy port kavart.
Hogyan is működik a fideszes média?
Bekapcsolod a tv-t, nézel egy műsort, és ez jön belőle: ez a büdös, bunkó, kretén, selejtes, szánalmas...elkapcsolsz egy másik műsorra, ott szintén: ez a kretén, ez a bunkó, selejtes, szánalmas...tv kikapcs.
Másnap ugyanez, mivel a meghívott vendégek nagyjából ugyanazok, a műsorokban ugyanazok a műsorvezetők (Bayer, Gajdics, Lentula..stb), és ez megy végtelenítve hétről hétre.
Ez trágya.
Ez nem műsor, ez trágya.
Aki pedig ezt jóízűen elfogyasztja, az egy gomba.
Ha egy minimális konstruktív kritika jönne ezekből a műsorokból az ellenzék felé, akkor az onnantól kezdve már nem lenne trágya.
Ha a nézők állnának kritikusan ezekhez a kijelentésekhez, akkor az megint más lenne.
De nem ez a cél.
A cél az, hogy minél jobban lejárassanak bárkit.
Most ha Dobrev Klára lenne a jelölt, vagy Karácsony (Vona is kapta az ívet rendesen, ahogy Schiffer is), vagy bárki, tényleg bárki, akkor nem ugyanezt kapná?
Dehogynem, mert pont ez a cél, hogy a személyt járassák le, a személlyel foglalkozzanak az emberek minden más helyett.
Pedig ha MZP nyerné a választást, akkor pont az ő személye lenne a garancia arra, hogy ez az inga ne lengjen már vissza az ellenkező irányba, mert ha ő nem lenne akkor sanszos, hogy ugyanezt a médiát kapnánk pepitában ellenkező előjellel, mint most.
Az már nem Heti hetes lenne, hanem valami sokkal rosszabb.
Lehet ilyen Perjés, Para-Kovács, Tóta W...figurák osztanák az igazságot hétről hétre, és nem hívnának meg beszélgetni senkit sem a fideszesek közül, max néha valakit, akit jól szétszednének a műsorban.
Ezt senki nem akarja (csak az elvakult gyűlölködők) az ellenzéki oldalon, MZP meg pláne nem, mivel sokkal több demokratikus vonás van benne, mint a két szekta összes tagjaiban együttvéve.

chrisred 2022.03.18. 15:34:58

@Guszty: Felhívom a figyelmedet, hogy a mondatban utalószóként nem az szerepel, hogy "ezeket", hanem hogy "ezt". Vagyis a magyar nyelv szabályai szerint nem a felsorolásra, hanem a "szivárványkoalíció" kifejezésre vonatkozik. Érdekes, hogy 10 emberből 9 erre fel sem figyel.

chrisred 2022.03.18. 15:37:03

@dare: Szerintem Dobrev esetében a szokásos Gyurcsányozás lenne a taktika. A nerpropaganadát készítők is tisztában vannak azzal, hogy a Fidesz-ellenes választók többsége egyben Gyurcsány-ellenes is.

morph on deer 2022.03.18. 15:38:25

@dare:
Maradjunk annyiban, hogy közel sem kommunikál jól, ráadásul ő ezt nem így tudja.
Meg van róla győződve, hogy ő az egyetlen PR/kommunikációs zseni a környéken, és ez közel nincs a valósághoz, sajnos. Ömleng, túlbonyolít, és nem tud megszabadulni az öndicsérő önreklámozástól, ami szinte mindenkinek visszatetsző, még elsőre is, százötvenedszerre meg már a tuti hányinger… Ezen még kellet volna dolgozni, nem is kicsit!

Egyébként véleményem szerint ez az egész, amit most csinál, nem más, mint egy egyetlen, nagy, saját “Márki-Zay” brand felépítése, megteremtésének kísérlete, tulajdonképpen erről szól minden, nézd csak meg figyelmesen.
Kezdve az innen-onnan begyűjtött vizuális elemek, a logón át a szalagig, a saját többszörös életnagyságú portréi előtt való szónokolások, stb.
Eszem megáll, hogy le tudta nyomni ezt az önreklámozó hátteret a többiek torkán 15-re, ez tuti az a saját maga által kitalált megkülönböztető jelzés, amelynek semmi köze sincs sem az ünnephez, sem pedig az összefogáshoz. (Nem, ez nem jelenti a békét sehol, de még a korrupcióellenességet is csak Hódmezővásárhelyen, viszont jelent minden egyebet, érdemes utánakeresni.)

Maga a “csak felfelé” jelmondat is értelmezhetetlen egy ország esetében, de még egy koalíciós összefogás esetében is, mert mi is van felfelé? A jóisten, vagy csak a felderítő drón?
Egyéni karrier szempontjából viszont a “felfelé” a megfelelő irány, ugyebár…
Na ennyit a kommunikációról.

dare 2022.03.18. 15:43:40

@chrisred: Dobrev Klárát darabokra szedték volna, darabokra.
Megnéztem az Elk.rtuk c. filmet most a tv-ben, és a Gyurcsány beszéd az még mindig nagyot üt, bennem is feltolultak az emlékek a film nézése közben (amúgy a film végét jól elszúrták, akkora hülyeség lett, hogy ihaj), és tényleg nehezen magyarázható lenne az, hogy ezek után válasszuk meg még a feleségét is miniszterelnöknek.

2022.03.18. 15:45:20

@chrisred:
ha az ellenzékiek többsége gyurcsányellenes lenne, akkor nem fogtak volna össze a dk-val. és most 3 tömb lenne. egy orbánista, egy gyurcsányista és egy középutas. csakhogy budapesten nincsenek középutasok. himihumi politológusok vannak. róna professzor, bod péter ákos, gémesi györgy és ehhez hasonlók, akik ismertek, viszonylag népszerűek, de nincs szavazójuk. himihumi politológus. török gábor. vagy az összes ellen szerveződők (puzsér, kétfarkú kutyapárt, és a celebek).

valódi középutas politika nincsen. amelyik azt mondja, hogy orbán közepesen teljesít. és lehetne egy kicsit jobban is. és a nyílt lopásokat esetleg abba kellene hagyni. ami orbán történelmi megítélésének is jót tenne, nem mellékesen az országnak. és legalább a külpolitikában össze kellene fogni.

ilyen középpárt nincsen.

dare 2022.03.18. 15:50:04

@morph on deer: Teljesen mindegy hoyg kommunikál, nem ő a lényeg.
Az a lényeg milyen szakértői kormányt állít össze, aztán majd ő is kommunikálhat úgy a választókkal, hogy néha feltölt egy propagandavideót a facebookjára.
Teljesen mindegy hogyan beszél, ez annyira elviszi a fókuszt az érzelem irányába, hogy az nagyon nem jó.

Milyen egyetlen brand?
8 évet szeretne csak, csak szeretné valahogy kibillenteni ebből a sehova se tartó értelmetlen vagdalkozó, sehova nem vezető polgárháborúból az országot, és még ennyit se akarunk neki megadni.
Felfelé pedig az ország gazdasági mutatói vannak, lefelé már nem nagyon tudunk menni.

white999 2022.03.18. 15:51:49

Addig olvastam, hogy a Századvég felmérésében.

chrisred 2022.03.18. 15:52:17

@cvsvrs: "ha az ellenzékiek többsége gyurcsányellenes lenne, akkor nem fogtak volna össze a dk-val."

1. Nem ellenzékiekről volt szó, hanem a Fidesz-ellenes választókról, tehát gyakorlatilag mindenkiről, aki nem szavaz a Fideszre.
2. Ezek a választók nem fogtak össze a DK-val. Ezt az ellenzéki politikusok csinálták.

"valódi középutas politika nincsen. amelyik azt mondja, hogy orbán közepesen teljesít. és lehetne egy kicsit jobban is."

Ez nem középutas politika, hanem a mihasznák. Akik azt mondják, hogy amíg ők nem kerülnek hatalomra, addig legyen hatalmon a Fidesz, mert gyurcsánylmbtqbrüsszelsorosmigránsok.

G. Nagy László 2022.03.18. 15:57:11

@white999:

"Addig olvastam, hogy a Századvég felmérésében"

Tényleg arra vagy büszke, hogy bedugod a fejedet a homokba? Itt egészen értelmes beszélgetés folyik már egy álló napja, te meg azzal kérkedsz, hogy el sem olvasod a posztot, így nem is tudsz véleményt formálni? Nos, kurva nagy dicsőség. (Egy mondattal odébb írom, hogy a többi kutatóintézet is hasonlót mér, de rá se ránts!)

DFK 2022.03.18. 16:00:24

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nem fosik tőle. Csak hülyével, hazudóssal nem vitatkozunk. Fletó is végig hazudta az utolsó ilyen vitát (ld: tudtuk, hogy minden amit mondunk nem igaz). A Makizaj meg nem hetek múlva, hanem 2-3 napon belül szokott lebukni...illetve tovább tekerni a hazudozást.

G. Nagy László 2022.03.18. 16:05:11

@dare:

"MZP meg pláne nem, mivel sokkal több demokratikus vonás van benne, mint a két szekta összes tagjaiban együttvéve."

1. Egyetértek abban, hogy több és értelmesebb párbeszéd kéne. Ezért is írom a jelen blogot.
2. Egyetértek azzal is, hogy trágyával etetik a népet, mellesleg mindkét oldalt. (Nem maradt ki, a harmadik bekezdésben említem.)
3. Egyik oldal sem dolgozik a konszolidáción, egyik sem gyakorol gesztusokat a másik felé. A Fidesznek azért nehéz, mert az ellenzék rendre úgy alakítja az álláspontját, hogy az a kormányéval ellentétes legyen, semmi mást nem néznek, sem a józan észt, sem az ország érdekeit.
4. MZP tényleg tett már ilyen gesztust, egyszer, február 24-én, de se előtte, se utána. És még ha igaz is volna, hogy ő a legdemokratikusabb figura a Föld kerekén, attól még egy alkalmatlan idióta. Először talán legyen épkézláb, használható politikus, és utána, mintegy extraként legyen mélyen demokratikus is...

dare 2022.03.18. 16:16:59

@G. Nagy László: Nekem nem tűnik idiótának, értem amit mond, és értem amit akar.
De ha nem nyeri el sok ember szimpátiáját, az persze az ő sara is.
Mindenesetre sokat javítana a megítélésén szerintem, ha tudna egyet vitázni Orbánnal, de ilyen már nem lesz sajnos.

2022.03.18. 16:33:51

@chrisred:
ha orbánnak több szavazója van, mint gyurcsánynak. akkor inkább orbán kormányozzon, mint gyurcsány. a demokrácia játékszabályai szerint. ha van egy középpárt, akkor ez azt mondja, hogy valójában se orbánnak, se gyurcsánynak nincs többsége. tehát kell egy harmadik erő, amelyik nélkül nincs kormányalkotás.

és ebből egy kisebbségi orbán kormány, egy erős, vagy erősödő középpárt adódna és gyurcsány kisebbségbe kerülne. na ilyen középpártot budapest választói többsége nem akar valamiért. hanem az elképzelés az, hogy előbb gyurcsány szavazóival leváltják orbánt. és aztán az orbán szavazóival gyurcsányt. kb. a választók hülyénének nézése. mzp is mintha valami ilyesmit akarna.

Ekrü 2022.03.18. 16:47:41

@gsgaga:
"Amikor felolvasta akkor szerintem lehetetlen értelmezni annak aki olvassa, ha még is, nincs idő korrigélni. "- Ez nem mentség.Értelmes ember NEM olvas fel olyan szöveget amit nem néz át előtte. Az az ember aki pedig miniszterelnök akar lenni,az pláne nem olvas fel semmit, amit előtte nem nézett volna át. Képzeld csak el,ha egy ehhez hasonló "baki" egy nemzetközi tárgyaláson fordul elő....

chrisred 2022.03.18. 16:51:16

@cvsvrs: De ha arról lenne szó, hogy se Gyurcsány, se Orbán, akkor ez a kettő pilanatok alatt összezár, lásd MZP. Ezért nincs esély középutas szerveződésre. Lásd Jobbik és LMP,, rendszerkritikus pártokként indultak, aztán már a második választás után az egyiknél Simicska lett a szponzor, a másiknál Ungár Péter elnökségi tag.

Ekrü 2022.03.18. 16:55:47

@chrisred: Szerinted mégis mit lehet azon félreérteni,hogy "mi szövetségünkben" meg ,hogy "képviseljük". Így T/1-ben?

gsgaga 2022.03.18. 16:57:02

@Ekrü: nos egyet értek veled. Nemtom megmagyarázni miért volt ez így. De azért azt nem gondolom,h a MZP nem érti a jelzett szöveg ilyen v olyan megfogalmazását. Most védjem meg? Benézte. Gáz,kétségtelen. Mondom mikor ott a helyszínen ezt hallottam, magamról azt hittem , h én hallottam el. Hát sajna nem. :( A jobber sajtó felfigyelt már erre, olvastál róla vhol? Óriási magaslaszti lenne, aminek egyáltalán nem örülök.

chrisred 2022.03.18. 16:59:15

@Ekrü: A szivárványkoalíciót.

Nancsibacsi 2022.03.18. 17:01:22

@ulpius66: Pedig erre is felajánlhatott volna 1 milliót, aki igazolni tudja hogy ilyet mondott. Ja várjál - az már az előző 5 állításánál se jött be - igaz akkor se fizette ki az 5 milliót, mert hát szavatartó ember :-D

Minden ballib bérretteg 2022.03.18. 17:05:51

Márky Zay egy ökör az nem kétséges.

De ettől még maradt volna a népszerűsége, ha Gyurcsány és midiacsicskásai nem tesznek be neki minduntalan keresztbe.
Önmagában a Fidesz média fikázása az nem lett volna elég. Pontosan lehet tudni hogy a jobboldali sajtó a ballibeket a ballib sajtó a Fideszeseket próbálja lejrátnai.

De Márky Zay lejáratásában aktívan részt vett a Gyurcsányhoz köthető sajtó színe-java is.
Ennek oka egyértelmű. Ha nyer, akkor kicsinálják fél éven belül, mint anno Medgyessy-t, és jöhet Feri újra.
Ha veszít, akkor Gyurcsány és Klárika már kérdőjel és szinte riválisok nélkül vezetheti az ellenzéket a következő csatára.

Nancsibacsi 2022.03.18. 17:07:18

@chrisred: Azért képviselik ők a szövetségükben külön-külön a fasisztákat meg a kommunistákat? Hát fene tudja... Amúgy másra se szép azt mondani hogy fasiszta meg kommunista, de a saját szövetségükre, hmm... Én úgy gondolom nincs azzal gond, ha egy országban senki se képviseli.

chrisred 2022.03.18. 17:09:24

@Nancsibacsi: "Azért képviselik ők a szövetségükben külön-külön a fasisztákat meg a kommunistákat?"

Nem, azokat Orbán képviseli egy személyben.

Halibuli 2022.03.18. 17:12:15

Nagy ívben sz@rok Orbánra!

Nancsibacsi 2022.03.18. 17:42:12

@chrisred: Jó, te relatíve normális vagy - csak bunkó -, ezért nem mondod ezt magadra meg a cimboráidra - csak Orbánra. Marques saját magukra is mondta, meg Orbánra is, ezért ő egy buta bunkó.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.18. 17:44:06

@IdomitottFoka: Igen, okoska, a csok gerjeszti az inflációt, meg az építőanyag árakat. Nyilván németben is.
Az agyonvegzált civilek több milliárdot kaptak a menekültek segítésére, a kormány is költ rájuk rendesen.
Na, mondd, hol állt le a szemétszállítás!
Persze, öt éve makogjátok, hogy milyen rossz a rezsicsökkentés. Tényleg, az emberek annyira szeretnének többet fizetni.

Na, ez jutott nektek, 22ben még mindig stadionoztok. Remélem az egyharmad sem lesz meg, aztán esetleg elkezdtek gondolkodni.

chrisred 2022.03.18. 17:44:50

@Nancsibacsi: Nem, csak képtelen vagy egy magyar mondatot értelmezni. Ezt MZP Orbánra mondta.

Nancsibacsi 2022.03.18. 17:45:00

@Minden ballib bérretteg: "Ha nyer, akkor kicsinálják fél éven belül, mint anno Medgyessy-t, és jöhet Feri újra."
Tévedés: Maruqest sose fog nyerni. Ha nyerne az ellenzéki összefogás - tudom, scifi, de nem mindig volt az -, akkor eleve nem őt fogják jelölni miniszterelnöknek, hanem Dobrev Klárát. Egyébként ugyanez lett volna a helyzet Karigerivel is. Róla is kiderült volna valami "véletlenül" az utolsó pillanatban, ami miatt lemondott volna a miniszterelnök jelöltségről, és a helyére lépett volna Dobrev Klára. Ne gondoljuk hogy Marques nem kompromitálható, mert nyilvánvalóan az.

chrisred 2022.03.18. 17:47:06

@Nancsibacsi: Megjegyzem, én ilyet soha nem mondtam Orbánra, szóval teljesen feleslegfesen osztogatod a névjegyeidet.

Nancsibacsi 2022.03.18. 17:48:23

@chrisred: Ez a teljes mondat:
"De azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük."
Most két lehetőség van:
A. Analfabéta vagy. De akkor hogy commentelsz ide?
B. Nem olvastad a teljes mondatot, amely végén ott van, hogy ők a szövetségükben képviselik külön-külön a kommunistákat is meg a fasisztákat is.
A mondat első fele egy irgalmatlan nagy bunkóság, mert egy politikai ellenfélre nem mondunk olyat hogy fasisztákat meg kommunistákat képvisel. A mondat második fele meg egy eszméletlen nagy butaság, mert a saját szövetségeseinkre nem mondjuk azt, hogy fasisztákat meg kommunistákat képviselnek. Jobban nem tudom elmagyarázni - bocsánat, nem vagyok gyógypedagógus.

chrisred 2022.03.18. 17:50:47

@Nancsibacsi: Ha ezt a DK-ban megvalósíthatónak tartanák, akkor támogatnák Márky-Zayt, ahelyett, hogy hátbatámadnák. De nyilván tisztában vannak azzal, hogy a DK képviselőin kívül senki nem lenne a parlamentben, aki ezt támogatná. Szóval ők egyértelműen Márky-Zay hatalmas bukására játszanak.

chrisred 2022.03.18. 17:54:53

@Nancsibacsi: Láthatóan te meg csak kommentelsz, és nem olvasol, mert egyszer már leírtam, hogy az utolsó tagmondatot nem lehet úgy értelmezni, hogy a felsorolásra vonatkozzon, mert akkor úgy lenne megfogalmazva, hogy "EZEKET mi a szövetségben külön-külön képviseljük." Tehát arról van szó, hogy ők a szövetségben egy szivrványkoalíciót külön képviselnek, míg Orbán is egy szivárványkoalíciót testesít meg egyszemélyben, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat.

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.03.18. 18:05:17

@Boar.: "Mi ebben az érdekes? Minden tele van rühes propagandistákkal, a facebook is.
Te is az vagy, akárhogy mismásolsz."

Az ellenzéki szavazók körében is igen magas Márki-Zay elutasítottsága. Ki lehet jelenteni, konszenzus van a két oldal között MZP megítélésében. Nemkedveltsége a teljes felnőtt lakosságra vetítve igen jelentős. Erről pedig elsősorban ő maga tehet. Az emberek nem vakok és nem hülyék. A baromságait nem a szájába adták. Ő maga nyilatkozott meg minden egyes alkalommal úgy, hogy sokan akik kezdetben szimpátiával vagy akárcsak óvatos lojalitással viszonyultak feléje, azok is megundorodottak tőle. Csak a mára igencsak megcsappant számú hívei tartanak ki mellette.

Úgyhogy kár a propagandistákra kenni.

Nancsibacsi 2022.03.18. 18:06:59

@chrisred: Ez amit írtál értelmezhetetlen. A szivárványkoalíció egyes szám - ezt külön-külön hogyan lehet képviselni? Én is szivrványkoalíció vagy, a Béla is meg az Erzsi is? Ez így hülyeség. Egyszerűen nyelvtanilag is hibásan beszél - ami a sok év USA után nem csoda - ne akarj ebbe belelátni többet, mint amennyi.

chrisred 2022.03.18. 18:12:14

@Nancsibacsi: A koalíció szó a jelentése alapján egy csoportra utal, tehát értelemszerűen több szereplőre utal. Lásd például a csapat szót, ami szintén egyes szám, de attól még lehet azt mondani, hogy a csapatot én, Béla és Erzsi képviseljük.

Nancsibacsi 2022.03.18. 18:16:23

@Boar.: Az a helyzet hogy Marquest könnyű megutálni, mivel mindent megtesz ezért. Lassan nehezebb mondani olyan társadalmi csoportot akit ne bántott volna meg - egyedül csak ő a tökéletes. Melóhelyen az ilyet úgy hívják hogy "nagyképű farok". Az ő neve mellé még sok Orbán-fóbiásnak is nehéz lesz behúzni a voksot, mert mondjuk van egy "nyomorék" testvére, vagy apja, vagy akárkije, esetleg vidéki - egyszóval lekutyázott. Az ellenzék részéről az egyetlen helyes kommunikáció az volna most, ha Marquesnél felfednék a botrányát, ami gondolom be van készítve, leváltanák, és a maradék 2 hétre előkapnák a cilinderből a Karigerit. Vele az 1/3 se lesz meg - márpedig az eléggé minimálisan elvárható volna az ellenzék részéről.

Nancsibacsi 2022.03.18. 18:18:27

@chrisred: Baszki ne legyél már ilyen analfabéta. "ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat"
Ez azt jelenti MAGYAR NYELVEN hogy szivárványkoalíciót = a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat
Innen kezdve nem mindegy hogy a kútba szart vagy a kávájára, és onnan esett bele? Nem mindegy hogy a liberális-kommunista-fasizta-konzervatív szivárványkoalíciót, vagy külön-külön ezeket képviselik a cimborái?

white999 2022.03.18. 18:19:56

@G. Nagy László: Bocsika de annak idején 2002 ben az atv-én hétfőn szerdén és pénteken is megnéztem a sajtóklubot. Az egyik bal a másik jobb a harmadik meg olyan középen álló volt. Ennyit, hogy mennyire tájékozódom. Pusztán a századvéget nem tekintem hiteles felmérőnek. pont a széles látókörűségem miatt. Ezt jeleztem. Ezzel nem érthetsz egyet de hogy mennyire vagyok tájékozott arról fogalmad sincs. Origót sem kell már olvasnom, hogy tudjam, hogy hazudik éjjel nappal. Pedig isten látja lelkemet próbálkoztam vele és lám még az indexen is itt vagyok mert már tudom, mikor akarnak "érzékenyíteni" de itt legalább még ritka a hányingerkeltő mód.

chrisred 2022.03.18. 18:29:32

@Nancsibacsi: Te nyugodtan beleértheted a mondatba, hogy minden egyes szivárványkoalíció liberálisokból, kommunistákból, konzervatívokból és fasisztákból áll, és akkor igazad van, Márky-Zay azt mondta, amit feltételezel. De valójában nincs benne.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.18. 18:42:11

@chrisred: Tehát Orbán egyszemélyben kommunista meg fasiszta.
Ezt hogy csinálja?

chrisred 2022.03.18. 18:45:51

@tiltsál ki te gyökér: Az idézett szöveg előtt ez szerepelt: "Arról is beszélt, hogy ő már a nyolcvanas években is minden vasárnap templomba járt, amikor Orbán még a KISZ-ben politizált. „Később liberális lett, aztán egy általam nagyon támogatott, Putyin-ellenes, Európa-párti konzervatív politikus, most pedig egy Putyin-párti, Európa-ellenes politikus lett” – fogalmazott Márki-Zay." Tehát a felsorolásban visszautalt erre a négy stációra.

leponex 2022.03.18. 18:46:42

@chrisred: Természetesen lehet MZP-nek véleménye Orbánról bármi, nem kell hogy annak legyen valóságtartalma.
Politikai ellenfelekről szokás mindenfélét állítani. Nyilván ezzel valami nagyon dehonesztálót akart állítani.
De MZP lényegében ezt a negatív képet a saját táborára mint egy nagyszerű dologként festette fel, hogy még ebben is sokkal jobbak mint Orbán, ők külön-külön - értelemszerően egy-egy pártban - dedikáltan képviselik a kommunista és a fasiszta ideológiát.
Nem eldönthető, mikor állított nagyobb ostobaságot, bár lassan tendert lehetne kiírni erre :)

tiltsál ki te gyökér 2022.03.18. 18:47:04

@Nancsibacsi:
"kkor eleve nem őt fogják jelölni miniszterelnöknek, hanem Dobrev Klárát."
Ezt nem létezik, hogy meg mernék csinálni...
Akkor együtt lőné a házat a fideszes meg jobbikos meg mszp-s.

AZ talán elképzelhető, hogy mondjuk fél év múlva lemond, és utána jelölnek mást.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.18. 18:52:26

@chrisred: És ebben hol van a kommunista meg a fasiszta?

Egyáltalán érted a szavak jelentését?
Én egyszemélyben képviselem a pirosakat meg a fehéreket. Ez azt jelenti, hogy valami oknál fogva bennem megbíznak annyira, hogy képviselhetem őket - annak ellenére, hogy én mondjuk sárga vagyok.
Ha ti meg külön külön, akkor az egyikőtök a piros a másik meg a fehér.

De egyébként az egésznek semmi értelme. Úgy baromság ahogy van.

chrisred 2022.03.18. 18:54:40

@leponex: "ők külön-külön - értelemszerően egy-egy pártban - dedikáltan képviselik a kommunista és a fasiszta ideológiát."

Nem részletezte, hogy az ellenzéki koalícióban milyen eszmék vannak képviselve, csak azt állította szembe, hogy míg Orbán folyamatosan váltogatta az eszméket, addig náluk mindenki csak egyet képvisel.

chrisred 2022.03.18. 18:56:39

@tiltsál ki te gyökér: Szerintem egyértelműen felismerhető, hogy a négyből melyik a liberális, a kommunista, a konzervatív és a fasiszta.

CSOKKI MÁLNA 2022.03.18. 19:20:55

@chrisred: Egy kommunista, aki egykulcsos adót vezet be, és fasiszta is, aki százmilliókkal támogatja a Saul fia c. filmet. A holoemlékműbe pisáló jobbikos srácok meg természetesen nem gondolták komolyan, hisz a karlendítés után mosolyogtak.(Egyébként is csak integettek..:)

tiltsál ki te gyökér 2022.03.18. 19:20:56

@chrisred:
" csak azt állította szembe, hogy míg Orbán folyamatosan váltogatta az eszméket, addig náluk mindenki csak egyet képvisel."
De ez egy baromság, nem érted?
Ha azt akarom mondani, hogy valaki egy személyben képvisel valamit, az nem azt jelenti, hogy 20 év alatt váltogatta az eszméket.

Teljesen mindegy, hogy hogyan magyarázod, ennek semmi értelme.

chrisred 2022.03.18. 19:24:17

@tiltsál ki te gyökér: Én nem a mondatok szellemi színvonaláról beszéltem, hanem a nyelvtani értelméről.

Nancsibacsi 2022.03.18. 19:49:43

@tiltsál ki te gyökér: Tüntetnek? Tüntessenek - majd hazamennek. Ezt ki is mondta, a férje?

Nancsibacsi 2022.03.18. 19:50:42

@chrisred: Gyanús vagy te nekem - ezt tuti nem ingyen csinálod. Mennyit fizet a cég? Te találtad ki az öszödi beszédre is az "igazságbeszéd" kifejezést?

tiltsál ki te gyökér 2022.03.18. 19:58:58

@chrisred: Pont nyelvtani értelme nincs.
Sokkal egyszerűbb lenne, ha nem próbálnád magyarázni, hanem belátnád, hogy a csávó nem tud beszélni. Ennyi baromsággal amit ez összehordott fél év alatt rekordok könyvébe lehet kerülni

tiltsál ki te gyökér 2022.03.18. 20:01:22

@Nancsibacsi: Az egy dolog, hogy úgy álltak neki, hogy tüntetnek, aztán hazamennek.
Azt nem nézem ki belőlük, hogy fél év kampány meg összefogás meg előválasztás, meg közös marhaságok után mást jelöljenek.

chrisred 2022.03.18. 20:21:45

@tiltsál ki te gyökér: Továbbra is a tartalmáról beszélsz, az meg nem nyelvtani kérdés.

morph on deer 2022.03.18. 20:51:15

@dare:
Dehogy mindegy.
Pontosan ez a dilettáns kommunikáció az, amiért rengetegen elfordultak tőle.
Ami nem is lenne baj, ha ő továbbra is a kis helyi gittegyletét tolná, csak sajnos már úgy gondolja, hogy annál ő többet érdemel, ráadásul anélkül, hogy tett volna érte.
Mondjuk megtanulja azt a nyomorult politikusi “szakmát,” legalább átseggel egy ciklust a parlamentben, hogy ne mondjon sületlenségeket alapvető államigazgatással kapcsolatos kérdésekben, de mint tudjuk, ez nem történt meg. Viszont követelt egy saját frakciót magának, csak gondolom valaki a kezébe adhatta Joloupukki címét, hogy az ilyesmit tőle kell kérni, úgy talán lehet ilyet kapni, mert amúgy azért dolgozni kell, ahogy mindenki más is teszi.
Egyébként sajnálom, de akkor sem lenne saját szakértői kormánya, ha nyernének, mivel akkor hatpárti koalíciós kormányzás lesz, és nem egyszemélyi döntéshozás, akárhogy is fáj ez a jelölt úrnak.

Sajnos ellent kell, hogy mondjak: de, most kampány címén egy szép kövér Márki-Zay imázs-építés zajlik, semmi több!
Az ég szerelmére: ott volt az első Ukrajna melletti tüntetés, és mit is hallottál tőle?
Az “én egy hétgyerekes, hívő keresztény apuka vagyok, aki négy éve még a fideszre szavazott…” tartalmú sztenderd monológot, és hogy milyen qrvajól csinált mindent Hódmezővásárhelyen, és még nem vesztett választást! Abból a kettőből… Mindezt az Ukrajna melletti szolidaritási tüntetésen! Is, meg úgy mindig, és mindenhol.

Arról van ugyanis szó, hogy bár azt véletlenül sem ismerné be, hogy alkalmatlan és felkészületlen az általa vállalt szerepre, már építkezik a választások utáni időre, dolgozik a “fidesz 2.0 reloaded” típusú saját párt összegründolásán, valamint szimiltán indul a hódmezővásárhelyi helyi választásokon is, - valami csak összejön, ami már egy lépés “felfelé,” és legkésőbb 4 év múlva saját párttal tud szerepelni, így is, úgy is.

Na ennek a munkálatait látod most, még akkor is, ha nem vagy hajlandó felismerni a látottakat.
Márki-Zay NEM csapatjátékos, ő csak úgy tudja elképzelni az életet, ha mindenben ő dönt, mindent ő kontrollál, és ennek érdekében megpróbál mindent meg is tenni. Ez az, ami történik.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.03.18. 21:34:01

@DFK: hahhahahahahahaha!!!!
Benne van a reflex az istenetekben, hogy ez engem egyszer csúnyán megvert! Félek tőle!

Sir Gombóc 2022.03.18. 21:34:59

@Lesz még Magyar Köztársaság: Az emberek nem vakok és nem hülyék.

Nagyon úgy néz ki, hogy mégis. És nem csak ebben a témakörben látszik ez..

tiltsál ki te gyökér 2022.03.18. 21:45:37

@chrisred: Akkor most tapsikoljunk, hogy nyelvtanilag helyesen össze tudott rakni két mondatot, aminek értelme nincs?
Végül is mit akarsz mondani?

white999 2022.03.18. 22:06:43

@G. Nagy László:" Én ezt egyáltalán nem értem. Mi akadályozta meg az ellenzéki oldalt, hogy az elmúlt 12 esztendő során találjon, kineveljen, kikupáljon egy tehetséges fiatalt, akit fel lehet építeni? Hogy van az, hogy mindenki, akiben egy pici kis potenciál is rejtőzött - Schiffer András, Vona Gábor - ma már kilométerekre van ettől a vállalhatatlan társaságtól?"

Drágám el is jutottál rögtön az elején a megfejtésig. Van egy pár 100 milliárdból fent-tartott buborék, amiben nem lehet felépíteni senkit, mert Vonáról kiderül, hogy arab terrorista aki buzi klubokban múlatja az időt, Aki egy kicsit is értelmesebb azt az elején lekarakter gyilkolássza a média, a maszopot meg színpadon tartja. Mzp annyiban lóg ki a sorból, hogy a váratlanság erejével jött, így nem lehetett ürgebőrbe öltöztetett terroristaként ábrázolni az Oscar esélye elkurtukban. Az hogy Orbán nagy műve a teljes külpolitika 12 év alatt csőd lett az nem hír a jobb oldalon. Kizárólag az, hogy MZP félreérthetőket mond vagy sem. Ezt a szavazóbázist ugyan hogy érdekelné az ha briliáns kijelentéseket tesz vagy sem, vagy van egy tehetséges ellenzéki vagy sem. Ez a szavazóbázis még most is Putyinnak csápol. Az operaház igazgatója megsértődik, mert tényleg annyira szervilis, hogy senki nem gondolhatja komolyan hogy azt mondja amit értelmeztek de lehetne egy ilyen narratívája is. Őt is félre lehet magyarázni. A végtelen pénz versenyzik a szegényházi menekültekkel. Ettől függetlenül Orbán tényleg remekül kommunikál, kár hogy kormányozni nem tud. Hibázni meg nehéz úgy, hogy 12 évig csak előre egyeztette kérdésekre válaszol heti 4 közvélemény kutatás alapján. Mzp-nek ez nem adatig meg.

G. Nagy László 2022.03.18. 22:13:08

@white999:

"Hibázni meg nehéz úgy, hogy 12 évig csak előre egyeztette kérdésekre válaszol heti 4 közvélemény kutatás alapján. Mzp-nek ez nem adatig meg."

És a Parlament? Azonnali kérdések órája? Sajtótájékoztatók? (Oké, ez utóbbiból nem túl sok van, de akad azért évente néhány, a legvegyesebb újságírói gárdával.)

tiltsál ki te gyökér 2022.03.18. 22:16:06

@white999:
"Aki egy kicsit is értelmesebb azt az elején lekarakter gyilkolássza a média"
Aham. Ahogy Orbánról soha nem írtak ilyeneket, hogy elhagyta a gyereket, megverte a feleségét, Graz, Orsós, szétfejelte a vécécsészét, ugye?
Az nem karaktergyilkolás, ugye?

"Hibázni meg nehéz úgy, hogy 12 évig csak előre egyeztette kérdésekre válaszol "
Hát, múltkor odaállt, aztán 3 órán át válaszolgatott, ugye? Aztán a nagy magyar ellenzéki újságírók olyan kérdéseket tettek fel, hogy nekem volt kellemetlen.

dare 2022.03.18. 22:19:02

@morph on deer: Arra értettem a mindegyet, hogy itt egy beszédhibás, dadogós miniszterelnök is lehetne felőlem, mert az számít csak, hogy milyen szakértői kormány van körülötte.
Trump és Biden is össze-vissza beszél, és azért más liga mint egy magyar miniszterelnök , ezért írtam hogy teljesen mindegy, csak az számít milyen a "gittegylet" körülötte.
Igen, a szakértői kormány az nem egyszemélyi döntéshozás, de abba azért beleszólhat, hogy kik alkossák azt a szakértői kormányt.
MZP-től rugalmasabb figurát pedig a Dk nem nagyon fog találni, mert már így is olyanokra bólintott rá a Dk-nak, ami nekem már sok, de kritizálok érte én ezért bárkit is?
Nem.
Szólok én egy árva szót azért, mert a Dk a legerősebb ellenzéki párt, akit nekem így a választáson is támogatnom kell?
Nem.
A Jobbik a második legerősebb párt szoros szövetségben a Dk-val, szóvá teszem ezt? (ami elég disszonáns azért valljuk be)
Nem.
A Momentum és a Párbeszéd néha olyanokat mond, hogy tényleg nem tudom honnan veszik ezt a sok sületlenséget már, de szólok én ezért bármit?
Nem.
Az Lmp teljesen leamortizálta magát mostanra, azért meg már végképp nem szólok semmit.

Volt egy előválasztás, amin elindulhatott volna bárki.
Bárki.
Bármelyik újságíró, lelkes idealista, korábbi jelöltek...tényleg bárki.
Ezt nyerte meg, ezt a versenyt Márki-Zay Péter.
Miért nyerte meg?
Talán azért mert elindult (vett egy szelvényt, mint a viccben), és talán mert a szavazók úgy ítélték meg, hogy másik 4 jelöltet a Fidesz médiája szét fogja majd gyalázni vagy szedni, ezért nem lesz semmi esélyük majd a választáson velük.
Se Dobrev, se Karácsony, se Jakab, se Fekete-Győr nem tudta volna legyőzni a Fideszt a választók szerint, és én ezzel maximálisan egyetértek velük.
Maradt MZP, mint választható opció.
Kit kellett volna választani helyette?

Az utolsó bekezdésedre pedig annyit csak, hogy van annyira csapatjátékos, mint a Dk .
Tudom, a Dk-nak jobb lenne egy Karácsony vagy egy Jakab, de ez van.
A Dk is mindenben dönteni akar és kontrollálni, pont ezért ők most a legerősebb ellenzéki párt, de nem baj az, ha egy kicsit nekik is engedniük kell azért valamiben.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.18. 22:27:06

@dare:
"mert az számít csak, hogy milyen szakértői kormány van körülötte."
Megnézheted, ott a lista. A macskámat nem bíznám rájuk.

csakegyválasztó 2022.03.18. 22:28:15

@G. Nagy László:
A kormánypárti médiakörnyezet brutális pusztítást tud végezni, ha valakit le kell járatni. Elképesztő, hogy minden fegyverrel lövik MZP-t. Bárki nyerte volna az előválasztást most várhatóan meglátszana a népszerűségén, ha ellene fordul a teljes kormányzati ágyúsor. Ha ki akarják forgatni a szavait, akkor kiforgatják, és annyi csatornán öntik a nyakunkba, hogy mindenkihez eljut, és sokan nem néznek utána milyen nyilatkozatok hangzottak el ténylegesen, miért is hazudnának összevágott anyagok. Nem kell, hogy igaz legyen, majd a választás után lefolytatott sajtóper után mehet egy helyreigazítás. Nabumm...
MZP ismertsége kevés volt az országos kampány előtt, azt a feladatot elérte, hogy már mindenki tudja kicsoda és van róla egy kialakult kép. EAmúgy ő egy elég értelmes több diplomás ember, aki naponta átlag 4 utcai fórumot tart, mellette rengeteget nyilatkozik, ha valahová hívják megy. Az elmúlt egy hónapból legalább 300 órát beszélt kamerák előtt fejből mondva beszédeket, ami nem kis dolog, de aki ennyire feszített tempóba tolja a kampányt, abban benne van a hibázási lehetőség. Van merítési alap az eddigi szövegeiből, amiket össze lehet vágni ellene, ennyit Orbán évek alatt beszél kamera előtt, előtte gondosan felkészülve.
Szerintem is sok, és kevésbé profi ha ennyit beszél, de ha meg nem szántaná fel a pályát, akkor az lenne a baj. Mi ellenzéki szavazók baromi finnyásak vagyunk, minden szarízű. Még az is, ami normális. Hibázni kizárt. Még akkor is, ha ez a csóka nem profi politikus. Ezért nyert előválasztást is, mert nem volt profi, hanem egy őszinte csóka, aki baromi konzekvens volt, és képes volt az önreflexióra, többször bocsánatot kért. Amolyan "egy közülünk". Megfogható, elérhető, emberarcú.
Nem temetném, mert ez a fajta "amatőrizmusa" legalább annyit vonz, mint riaszt. Elege van mindenkinek a cinikus profi hazudozókból, aki soha nem végez önreflexiót, aki nem nyilatkozik, aki 4 éven keresztül azt mondja, hogy semmi közünk ahhoz, hogy mit csinál a pénzünkkel, majd egy hónapig könyörög, hogy szavazzunk rá.
Amit gyengeségnek véltek, az sokaknak nagyon vonzó, és őszintének, megbízhatónak tűnik. Bár csalódást okozok, de nem temetném az ellenzéket, mert a lövészárkok kialakultak, ultrapolarizált a társadalom, a biztos szavazók elmennek akkor is fideszre szavazni, ha Orbán Budapest főterén magyar gyerekek vérét inná, és akkor is, ha MZP egy zsákfaluban kecskét erőszakolna.
Hogy mi győzi meg a bizanytalanokat az jó kérdés, de a legtöbb felmérés szerint a többségük kormányt váltana. Hogy elég lesz-e az kiderül április 4-én. Jelenleg senkit nem temetnék, mert MZP totál kiszámíthatatlan, nehezen mérhető, ráadásul az a telexes mérés ami a posztodban szerepel félrevezető, mert nem veszi figyelembe az ismertséget.
Aki nem kedveli az elmegy és ellenzéki listára szavaz, de sokan meg miatta fognak ellenzékre szavazni. Akárki lenne a helyében egy hónapos fideszes egészpályás letámadás után vesztene a népszerűségéből. Én úgy ítélem meg, hogy még ezek után is talpon van és nem kizárt, hogy nyer.

dare 2022.03.18. 22:37:39

Most mondták az Öt c. műsorban, hogy MZP nem hozta nyilvánosságra a meleg fideszes képviselők nevét (mintha az ő ötlete lett volna ez), és Hontnak erről volt egy érdekes elmélete, hogy mi van akkor, ha az egész csak egy kacsa, és mindig is az volt.
Ez amúgy tényleg Dk-s módszer lenne, amolyan Gyurcsányos, mondj valami nagy hülyeséget amire mindenki felfigyel, aztán minden csoda 3 napig tart ugye, szép lassan elfelejtik majd az emberek, viszont figyelemfelkeltésre jó.
Ha viszont ez tényleg kacsa, akkor sikeresen ráégette a Dk MZP-re ezt a botrányt, ment a kis suttogás a fülébe, adott a szavaikra, és mikor elé kéne állni a nevekkel a kampányhajrában, akkor arról beszélünk, hogy MZP nem hozta nyilvánoságra a neveket.
Mintha tényleg ez az egész MZP ötlete lett volna.
Na ilyen a politika, ilyen a média, ilyen közegben kell valahogy MZP-nek (vagy bármilyen pártnélkülinek) sikert elérnie.
Nem könnyű azért ez.

@tiltsál ki te gyökér: Néztem, ahogy írtam is korábban nem vagyok elragadtatva nagyon tőle, de ez van, egységes az ellenzék, kompromisszum kell a választók részéről is.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.18. 22:42:33

@dare:
"Igen, a szakértői kormány az nem egyszemélyi döntéshozás, de abba azért beleszólhat, hogy kik alkossák azt a szakértői kormányt."
Na, az ostobák utolsó vigasza a szakértői kormány.
Most úgy alapból megkérdezném, hogy mégis melyik kormányban van mondjuk nem szakértő. Úgy a világban általában. Mert gyanítom, hogy kb. ugyanazt a jogi egyetemet végezte a miniszterasszony is mint Bárándi. Akkor? Melyikük a nagyobb szakértő?

Aztán, ami igazán borítja a szakértői kormány okosságot. Itt van mondjuk egy ilyen, mint vírushelyzet. Azon túl, hogy minden virológus szakértő mást mondott, de egy kormánynak más ügyei is vannak. Ott ül a virológus szakértő meg a gazdasági meg a turisztikai meg a pénzügyi szakértő. A virológus szerint mindent le kéne zárni, a gazdasági szerint ebbe belerokkan az ország. Na, akkor ilyenkor mégis mit csinálsz?
Pontosan az ilyenek miatt zavarják el az IMF-et mindenhonnan. Ugyanis az a legkönnyebb, hogy kijelenti valaki, hogy csökkenteni kell a kiadást, meg növelni a bevételt. Köszönjük szakértő úr. Azt viszont lenyomni a görög nyugdíjas torkán, hogy kevesebb lesz a nyugdíja, de nő az ingatlanadó - na az a nehéz.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.18. 22:44:35

@csakegyválasztó:
A kormánypárti médiakörnyezet brutális pusztítást tud végezni, ha valakit le kell járatni. Elképesztő, hogy minden fegyverrel lövik MZP-t.

Graz. Elhagyott gyerek. Megvert feleség. Szétvert vécé. Bezáratott Malév. Névváltoztatás. Idegi rángás. Magasság. Súly. Cigány származás.

Ezek voltak már arrafele is?

tiltsál ki te gyökér 2022.03.18. 22:47:19

@dare:
"MZP nem hozta nyilvánosságra a meleg fideszes képviselők nevét "
Konkrétan azt mondta, hogy a fél kormány meleg. Sőt, állítólag volt valami leszbi felvétel is Varga Juditról.

És ezt a nyomorultat akarjátok miniszterelnöknek?

csakegyválasztó 2022.03.18. 22:52:13

@tiltsál ki te gyökér:
"Most úgy alapból megkérdezném, hogy mégis melyik kormányban van mondjuk nem szakértő. Úgy a világban általában."

Kásler a minisztere az EMMI-nek, ami az oktatást és az egészségügyet is irányítani, de mikor elindult a covid eltűnt, majd BM-hez került. A legmagasabb egészségügyben elérhető pozícióban (egészségügyi államtitkár) lévő Horváth Ildikóróé hallottál már? Konkrétan 3 éve tökéletesen eltűnt, pedig tuti nem ért a tüdőt támadó vírusokhoz, mivel pulmonológus. A minisztérimokban brutális mennyiségben vannak magas rangú közszolgák, rengeteg az államtitkár. Legtöbbjüknek konkrétan lövése nincs a szaktárcájához, és van olyan, aki miatt törvényt kellett módosítani, mert nem fejezte be az egyetemet, de helyettes államtitkár lett (Rácz Zsófia).
Ugyan, legyen már releváns elvárás, hogy a szaktárcákat olyanok irányítsák már, akik értenek is az adott szakághoz, és releváns szakmai tapasztalataik vannak, és nem kell ekkora államapparátus.

dare 2022.03.18. 22:54:11

@tiltsál ki te gyökér: Nem, az ostobák utolsó vigasza az egyszemélyi döntéshozás.
Persze értem amit írsz, ezek számodra nem szakértők, pontosabban szólva számodra nem ők a legjobbak.

Azt írtam le, hogy konkrétan lehet hülyét csináltak belőle ez ügyben.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.18. 23:04:19

@csakegyválasztó: Kásler nem orvos professzor?
Akkor nem kell az EMMI élére?
"Kásler a minisztere az EMMI-nek, ami az oktatást és az egészségügyet is irányítani, de mikor elindult a covid eltűnt, majd BM-hez került."
A Kásler? A Belügyminisztériumba? Melyik adón?

"Horváth Ildikóróé hallottál már? "
Nem. Ki az?
"Konkrétan 3 éve tökéletesen eltűnt, pedig tuti nem ért a tüdőt támadó vírusokhoz, mivel pulmonológus. "
És? Ő az egyetlen? Vagy ő hova lett? Vagy a tüdőgyógyász megállítja a vírust? Mi a szart akarsz ezzel?

"Ugyan, legyen már releváns elvárás, hogy a szaktárcákat olyanok irányítsák már, akik értenek is az adott szakághoz, és releváns szakmai tapasztalataik vannak,"
Ühüm. Persze. Tehát mondjuk az sem jó, ha az emmit orvos, de az sem jó, ha tanár vagy az sem jó, ha akárki irányítja. Miben legyen releváns szakmai tapasztalata? Mindenben?
Agrárium. A miniszter méhész és vadász. Miért nem erdész és disznótenyésztő? Vagy vízügyes és almatermesztő? Melyik lenne a megfelelő szakember a számodra?

white999 2022.03.18. 23:11:29

@G. Nagy László: "És a Parlament? Azonnali kérdések órája? Sajtótájékoztatók? (Oké, ez utóbbiból nem túl sok van, de akad azért évente néhány, a legvegyesebb újságírói gárdával.)"

Most komolyan nem tudom hogy ezt viccnek szántad vagy tényleg ennyire vagy tájékozott az ügyben ha már ezzel szólítottál meg. Sajtótájékoztatóra Orbán nem jár csak olyanra ahol a baráti megírt kérdések vannak. 12 év alatt összesen volt kettő azaz kettő darab ahol tudta olyan kérdezni aki nem az ő kezükből eszik és nem előre megírt kérdés van. MONDOM KETTŐ, 12 ÉV ALATT. A buborékra a tökélestes példa a háború. Hiába látja vagy láthatja bárki mi megy, a fideszesek 44% nem tartja az oroszokat agresszornak Az egész világon sehol nincs ilyen. A FIDESZ fogyasztókhoz csak és kizárólag megszűrt információk jutnak el illetve mint MZP esetében minden mondat ízekre szedése. Ha van szerencsétlen mondata és miért ne lenne, ha meg nincs akkor átértelmezik és a papagájkommandó a végtelenségig ismétli. Orbán beszéde 9 alkalommal ment le 24 óra alatt. az M1-en. Tényleg zseniális. Mzp meg a hírekbe mindig egy kiragadott rossz mondattal kerül be.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.18. 23:12:21

@dare:
"Nem, az ostobák utolsó vigasza az egyszemélyi döntéshozás."
Akkor miért vannak ilyenek, hogy operatív törzsek, meg parlament, meg kormány, meg egyeztetések? Kitaláltátok ezt a marhaságot, hogy Orbán mindenben egymaga dönt. Rohadtul nem így van.

"Persze értem amit írsz, ezek számodra nem szakértők, pontosabban szólva számodra nem ők a legjobbak."
Nem. Az van, hogy ha valakit megtesznek akármilyen pozícióba, akkor onnantól ő megszűnik szakértőnek lenni, mert szakértők csak a médiában vannak. Ugye? Ezer hír van, hogy "szakértők szerint bla bla". Nem. Ez helyesen: az általunk megkérdezett, és nekünk tetsző szakértők szerint. Csak ezt nem teszik hozzá.Tényleg, komolyan kérdezem, hogy Varga vagy Bárándi a jogi szakértő? Valószínűleg van a jognak olyan része amihez egyik se tud szagolni sem. Akkor? Ha Varga csinál valamit, akkor Bárándi megszakérti az ATV-n. Ha fordítva lenne, akkor nyilván Varga szakértené a kormányon lévőt. Akkor ki a szakértő?

"Azt írtam le, hogy konkrétan lehet hülyét csináltak belőle ez ügyben."
MZP-ből? Nem kellett csinálni.
Bocs, ha minimális érzéke lenne, és nem egy idióta barom, akkor nem mond ilyet. Pont.
Én nem vagyok politikus, sosem álltam kamera előtt, de én tudom, hogy nem buzizunk le egy kormányt, nem patkányozunk milliókat (tudom Bné) nem ostobázunk. Ezek minimális elvárások.

white999 2022.03.18. 23:19:17

@tiltsál ki te gyökér: Aham. Ahogy Orbánról soha nem írtak ilyeneket, hogy elhagyta a gyereket, megverte a feleségét, Graz, Orsós, szétfejelte a vécécsészét, ugye?
Az nem karaktergyilkolás, ugye?

Az volt én kurvára utáltam ezért az akkori kormánypárti részt. Nekem nem változik az értékítéletem.

"Hibázni meg nehéz úgy, hogy 12 évig csak előre egyeztette kérdésekre válaszol "

Hát, múltkor odaállt, aztán 3 órán át válaszolgatott, ugye? Aztán a nagy magyar ellenzéki újságírók olyan kérdéseket tettek fel, hogy nekem volt kellemetlen

A múltkori előtt idézzél már fel. még ilyen eseményt. Az összes kényes kérdésre megvolt a semmitmondó válasz. Pl Hatvanpusztai építkezés, hogy a gyerek nem szól bele a szülő dolgába és a hasonlóan nagyívű válaszok.

Wildhunt 2022.03.18. 23:21:07

@tiltsál ki te gyökér: azt a felvételt azóta is várom! Ha létezne, komoly százalékokat hozna a Fidesznek.

G. Nagy László 2022.03.18. 23:21:31

@csakegyválasztó:

"A kormánypárti médiakörnyezet brutális pusztítást tud végezni, ha valakit le kell járatni. Elképesztő, hogy minden fegyverrel lövik MZP-t. Bárki nyerte volna az előválasztást most várhatóan meglátszana a népszerűségén, ha ellene fordul a teljes kormányzati ágyúsor. "

Ebben tökéletesen egyetértek. Bárkit le lehet járatni. Orbánt immáron 30 éve mocskolja a balos sajtó, és meg is van az eredménye: az ország bő harmada gyűlöli is. Csakhogy Orbán nem igazán mond vállalhatatlan dolgokat. Megfontolt. Ez alapvető értéke kell hogy legyen egy kormányfőjelöltnek.

Van még valami, amiről ritkán beszélünk. MZP-nek van egy konzervatív-liberális, már-már libertárius hitvilága, amely - mellesleg - közel áll hozzám is. Nem kell minimálbér, piacosítsuk az egészségügyet stb. Na most az őt támogató hat ellenzéki párt egyike sem így gondolkodik. A valóság az, hogy mind a mai napig nem voltak képesek összeállítani egy koherens választási programot, amit képviselni lehetne. Valójában ezzel kellett volna kezdeni, és ehhez kellett volna keresni miniszterelnök-jelöltet. Nem csoda, ha MZP összevissza beszél és folyton javítania kell önmagát - ez is belejátszik.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.18. 23:21:32

@white999:
Sajtótájékoztatóra Orbán nem jár csak olyanra ahol a baráti megírt kérdések vannak. "
www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=1094708411367014
www.youtube.com/watch?v=_y7GBwO25es
www.youtube.com/watch?v=1XO0OvC2HZo

12 év alatt összesen volt kettő azaz kettő darab ahol tudta olyan kérdezni aki nem az ő kezükből eszik és nem előre megírt kérdés van. MONDOM KETTŐ, 12 ÉV ALATT.
Kapásból linkeltem hármat.

"A buborékra a tökélestes példa a háború. Hiába látja vagy láthatja bárki mi megy, a fideszesek 44% nem tartja az oroszokat agresszornak"
Mindenki agresszornak tartja az oroszokat, nem tudom, hogy honnan vetted a marhaságod. Az,, hogy úgy gondolják, hogy nem előzmények nélküli a háború az pedig azt mutatja, hogy tájékozottabbak nálad, akinek elég annyi, hogy Putyin megőrült.

"A FIDESZ fogyasztókhoz csak és kizárólag megszűrt információk jutnak el illetve mint MZP esetében minden mondat ízekre szedése."
Köteles beszéd megvan?

"Ha van szerencsétlen mondata és miért ne lenne,"
Csak az van.

" Orbán beszéde 9 alkalommal ment le 24 óra alatt. az M1-en. Tényleg zseniális. "
Tehát háborús helyzetben a miniszterelnök beszéde többször ment le, mint egy félhülye aspiráns marhaságai?
Ember, ezt az idiótát nem lenne szabad mikrofon elé engedni. AZ más kérdés, hogy hiába kapott egy Péterfi Juditot a nyakába, meg súgógépet, még mindig tud hülye lenni.

dare 2022.03.18. 23:22:14

@tiltsál ki te gyökér: Mondtam én ilyet?
Ti akarjátok elhitetni, hogy ő dönt mindenben.
Varga vagy Bárándi?
Teljesen mindegy, legyen tisztességes, csak ez számít.
Varga pedig most adott okot a feddhetetlenségre (Volner), így nehéz igazságügyi szakértő hiteles imidzset vinni.

Szinte egyszemélyben viszi a mostani kampányt, a Fidesznél megteszik ezt mások Orbán helyett, MZP nincs ilyen kényelmes helyzetben.
Ettől persze hiba volt beépíteni a kampányszövegbe (mint a Fidesz álságos kommunikációja, nem mint valami csodaszám ahogy sokan értik), de nem az ő ötlete volt.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.18. 23:27:09

@G. Nagy László:
"van egy konzervatív-liberális, már-már libertárius hitvilága, amely - mellesleg - közel áll hozzám is. Nem kell minimálbér, piacosítsuk az egészségügyet stb."
Neeem. Az amcsi tanácsadóknak vannak ilyen ötletei, ez meg olyan hülye, hogy mondja utánuk.
Az miért maradt ki a sorból, hogy "vegyenek kisebb autót"? Azt magyar ember nem írhatta. Aki itt él, és jár, az láthatja, hogy ez nem az USA, hogy az átlagember választ a 3.6 5.7 meg 6.2 dodge közül. Ez a 1.3 suzuki országa.

csakegyválasztó 2022.03.18. 23:32:22

"Akkor nem kell az EMMI élére?
"Kásler a minisztere az EMMI-nek, ami az oktatást és az egészségügyet is irányítani, de mikor elindult a covid eltűnt, majd BM-hez került."
A Kásler? A Belügyminisztériumba? Melyik adón?"

Szarul fogalmaztam, igazad van.
Kásler ha az EMMI egészségügyi részét nézzük szakmailag alkalmas lenne, de menedzselés tekintetében alkalmatlan. Nem ő ment át a BM-hez, hanem a covid elleni védekezés irányítása. Érted, a külügyminiszter engedélyeztet kínai vakcinát, a belügyminiszter pedig szervezi a járvány elleni védekezést és intézi a kórházi logisztikát. A legmagasabb egészségüggyel foglalkozó kormányzati szereplő, a Horváth Ildikó pedig se a parlamentben nem jelent meg a járvány idején, sem a TV-ben, sem a bizottsági üléseken, sem az Operatív törzsben. Sehol, konkrétan eltűnt. Pulmonológus lévén elméletileg értenie kellene valamelyest a tüdőt támadó betegséghez, de pl Gödénynek több és részletesebb tájékoztatása volt a témában, mint neki.
Hogy lássuk egyébként mennyire alkalmatlan Kásler, elég csak megnézni, hogy melyik két területért felelős az EMMI: oktatás és egészségügy. Az utóbbi 12 év legnagyobb kormányzati sikertörténetei a területek az államadóssággal szembeni védekezés előtt.
Az EMMI egy katyvasz, szét kellene választani az oktatást és az egészségügyet külön minisztériummá, és mindkettő élére olyan embert találni, akinek van menedzseri és adott területi szakmai tapasztalatai is egyben. Cserébe csökkenthető az államtitkárok és helyettes államtitkárok száma, és ott is elvárásnak kell legyen a szakirányú szakmai tapasztalat.
Agráriumnál is a versenyszférában szerzett mezőgazdaságban és menedzseri területen töltött és menedzseri tapasztalat lenne fontos, azt már leszarom, hogy méhész, állattenyésztő, vagy földművelésben szerzett tapasztalata van. De legyen, és ne "profi politikus" legyen, aki kiesett egy jogi egyetemről, azonnal politikus lett, lövése nincs az adott szakterületről, és kurvanagy pofával el tudja adni a semmit. Azzal senki nincs beljebb, csak újabb hazugságok és további barom komrányzás várható.

G. Nagy László 2022.03.18. 23:32:53

@white999:

"12 év alatt összesen volt kettő azaz kettő darab"

Tényleg komolytalan vagy. Csak 2021-ben több volt kettőnél. A korábbi tíz évnek hadd ne nézzek utána.

"ahol tudta olyan kérdezni aki nem az ő kezükből eszik és nem előre megírt kérdés van. MONDOM KETTŐ, 12 ÉV ALATT."

Persze, RTL Klub, HVG, 444 - mind előre megírt (és egyeztetett) kérdéssel jöttek... Ne szórakozz!

"a fideszesek 44% nem tartja az oroszokat agresszornak"

Honnan veszed ezt a baromságot? (Attól, hogy az ellenzék most beleszerelmesedett Ukrajnába, s szektás módon angyalinak látja, szemben a józanokkal, akik hajlandóak szembenézni az ukrán valósággal, még nem jelenti azt, hogy az utóbbiak hazudnak önmaguknak. Az, hogy Putyin agresszor, szimpla tény. A magyar kormány álláspontja is ez. Mi a fenéért gondolna egyebet bárki?)

tiltsál ki te gyökér 2022.03.18. 23:33:00

@dare:
"Ti akarjátok elhitetni, hogy ő dönt mindenben."
Ahhoz képest ilyet csak ellenzéki írt le eddig. Ugye, diktatúra van.

Varga vagy Bárándi?
"Teljesen mindegy, legyen tisztességes, csak ez számít."
De ez nem az a szakosztály. A politika arról szól, hogy valakinek a tyúkszemére lépsz. Akármilyen döntést hozol, valakinek fájni fog.

"Szinte egyszemélyben viszi a mostani kampányt, a Fidesznél megteszik ezt mások Orbán helyett, MZP nincs ilyen kényelmes helyzetben."
Hát, Orbánnak van némi más tennivalója is, nem gondolod? MZP pedig láthatóan szarik a városára, szerintem nem is járt arra hónapok óta.

"Ettől persze hiba volt beépíteni a kampányszövegbe , de nem az ő ötlete volt."
Jaaa, ez akkor felmenti? :D:D:D Nem az én ötletem volt. Lássuk, ki is védekezett így a történelem során sikeresen?
De elmondta baszki. Ha esze lenne akkor nem mondja. De nincs.

dare 2022.03.18. 23:35:09

@tiltsál ki te gyökér: "Az amcsi tanácsadóknak vannak ilyen ötletei, ez meg olyan hülye, hogy mondja utánuk."
Nem, ő ezt képviseli, kár belemagyarázni ezt a súgnak neki hülyeséget.
Ő ebben hisz, ezt képviseli, nem kell ezt túlragozi.

G. Nagy László 2022.03.18. 23:35:20

@tiltsál ki te gyökér: Na, pont ugyanezeket írtam. Most lebuktunk. Agymosottak, a propagandagépezet áldozatai vagyunk :)

dare 2022.03.18. 23:40:15

@tiltsál ki te gyökér: Hát nem.
De amúgy is a mentalitásra értettem, ki hogyan vélekedik erről.

Milyen tennivalója van Orbánnak?
Tényleg, miért megy most Szerbiába, van valami tipped?

Ne értetlenkedj már, MZP szinte egyedül visz egy kampányt, Orbán mögött meg ott az egész Kesma.
Kimondja Orbán helyett a Kesma, így már érted remélem.

leponex 2022.03.18. 23:50:32

@chrisred: OK, folytassuk a nyelvtannácit.
idézlek:
"De azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük."

Majd ezt írod:
"Nem részletezte, hogy az ellenzéki koalícióban milyen eszmék vannak képviselve, csak azt állította szembe, hogy míg Orbán folyamatosan váltogatta az eszméket, addig náluk mindenki csak egyet képvisel. "

Előszőr "egy személyben megtestesít", majd 'folyamatosan váltogatja az eszméket' ...

Természetesen Neked is lehet hasonlóan MZP-hez ilyen vagy olyan véleményed Orbánról, DE ITT konkrétan MZP többször is idézett ostobaságáról volt a polémia, nem az Orbánt illető szubjektív véleményének lehetséges igazságtartalmáról.

MZP 'megvádolta' Orbánt egy elég durva állításával, majd a saját támogatóiról már abszolút pozitíven mindezt dicsekedve állította, hogy ők ezt külön-külön pártban képviselik.
Mit lehet ezen ennyit rugóznod?
MZP sokadik ostoba, logikátlan, értelmetlen mondását inkább igyekezned kéne elhallgatni, annyira kínos.
De ha nem, hát nem.
Amúgy elolvasod a kommentedet, mielőtt elküldöd?

""Nem részletezte, hogy az ellenzéki koalícióban milyen eszmék vannak képviselve"

De, mind a négyet konkrétan nevén nevezte: liberális,kommunista,konzervatív,fasiszta.

"ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük.""

Személy szerint én a konzervatívot nem tudtam beazonosítani, helyette Oszkó úr ( tudod, az a hithű orbánfan) egzakt definíciójával helyettesíteném be, így lenne kerek, és pontos MZP definitív leírása a szivárványkoalíciójáról.
üdv!

Ekrü 2022.03.19. 00:08:13

@white999:
"Hiába látja vagy láthatja bárki mi megy, a fideszesek 44% nem tartja az oroszokat agresszornak "- Ilyet max a 2 bites agyú ellenzéki gondol a Fideszesekről. A dolgok általában NEM fekete-fehérek. Tudom nehéz felfogni,de attól még ,hogy valaki elítéli Putyin háborúját, nem kell elfelejteni az ukránok nacionalizmusát.Kedvencem,mikor úgy hivatkoznak 56-ra Ukrajnával kapcsolatban,hogy közben elfelejtik azt az egyszerű tényt,hogy 56-ban az ukránok az orosz hadsereg részét alkották.

leponex 2022.03.19. 00:22:38

@csakegyválasztó: "A kormánypárti médiakörnyezet brutális pusztítást tud végezni, ha valakit le kell járatni. "

Így igaz, de ezt is meg kellett tanulniuk.

1998-2002 közt egy olyan politikára váltott Mo, amit (jó szocialista önkritikával) ma már a mostani ballib is pozitiv kontextusba helyez - természetesen csak azért hogy a mostani kormányról még rosszabbat állítson.

O. 2002-ben tényleg azt hitte, hogy a kormányzati teljesítmény számít nem a propaganda és a demagógia. Racionális érvekkel gondolta, hogy meggyőzhetők a választópolgárok. Nyilvános vitában elhangzó valós érveléssel.
Medgyessy meg 'lemosta' a jól felépített de roppant egyszerű demagógiájával: van pénz, csak a zorbán nem akarja odaadni a zembereknek.

Megyó persze gyorsan megbukott, Ferenc testvérünk a következő két évben nem csinált semmit, csak a szarból visszahozta a kormányzást. És hazudott reggel, este meg délben, és csődbe vitte az országot.
Orbán a 2006-os meccsen az állami propaganda és a demagógia mellett szembe találta magát a pofátlan hazugsággal, amivel szemlátomást nem tudott mit kezdeni, hiába mondta a valóság tényeit.
Oszt Feri is belebukott a hazugságaibat, és Orbán megtanulhatta, hogy a ballibet a racionális érvekkel, politikai-gazdasági-kormányzati teljesítménnyel kétséges, hogy le lehet győzni (újra) a választáson, amíg nem vesz magának egy tévét, újságot, rádiót amíg a média 90%-a ballib.

Így aztán megszerezte a média felét, propagandában, célzott demagógiában felfejlődött, és abban (is) verte rommá a liberális-kommunista-fasiszta-futóbolond szivárványkoalíciót.

Ahogyan írtad: ha a lejáratás lett mostanra a politikai marketing egyik fontos eszköze, akkor abban is jobbnak, hatékonyabbnak, hatásosabbnak, azaz pusztítóbbnak kell lenni ezen az oldalon.
Verseny van, minden téren.
Nem tehetek mást, ellenfeleink is ezt csinálják én sem tehetek mást -mondta egykor O. amikor még az volt a 'botrányok botránya', hogy a szavazni hajlandó polgárokat autóval, busszal szállítottak szavazni.

És szerintem most sem lesz másként.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.19. 00:37:10

@dare:
"Nem, ő ezt képviseli, kár belemagyarázni ezt a súgnak neki hülyeséget."
Mit? Hogy vegyenek kisebb autót a magyarok? Haló, nem jártam még Hódmezővásárhelyen, de kurvára meglepne, ha ott mindenki Dodge meg GMC terepjárókkal rohangálna.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.19. 00:42:05

@dare:
"Milyen tennivalója van Orbánnak?
Tényleg, miért megy most Szerbiába, van valami tipped?"
Tudja a franc. Biztos semmi dolga, utazni van kedve. A határon is azért volt 3 napot, hogy megnézze a napfelkeltét.

"Ne értetlenkedj már, MZP szinte egyedül visz egy kampányt, Orbán mögött meg ott az egész Kesma.
Kimondja Orbán helyett a Kesma, így már érted remélem."
Mert telex meg 444 meg facebook nincs? Ugye nem gondolod komolyan, hogy ha bekapcsolom a facebookot, és MZP barátnak kér, meg beszélgetni, akkor azt ő csinálja?

chrisred 2022.03.19. 07:01:39

@leponex: Légy szíves, legalább annyira legyél tisztességes, hogy nem cenzúrázod mások szövegeit. Az első idézet nem az enyém, hanem Márky-Zay Péteré. Amit meg tőlem idéztél, az meg Márky-Zaytól az előző kommentemben beidézett szövegre vonatkozott: "Arról is beszélt, hogy ő már a nyolcvanas években is minden vasárnap templomba járt, amikor Orbán még a KISZ-ben politizált. „Később liberális lett, aztán egy általam nagyon támogatott, Putyin-ellenes, Európa-párti konzervatív politikus, most pedig egy Putyin-párti, Európa-ellenes politikus lett”.

Egyzerűen a szövegben nincs benne, amit állítasz róla.

"MZP 'megvádolta' Orbánt egy elég durva állításával, majd a saját támogatóiról már abszolút pozitíven mindezt dicsekedve állította, hogy ők ezt külön-külön pártban képviselik."ű

Azt állította, hogy Orbán folyamatosan váltogatta az eszméket, így egyszemélyben megtestesít többet is. Tehát nem azt mondta, hogy Orbán egyszerre több eszmét képvisel. Ezzel szembeállította azt, hogy ők a szövetségükben következetesen külön-külön képviselnek egy szivárványkoalíciót. Ebbe belegonddolhatod, hogy az ő szövetségükben is lehetnek kommunisták és fasiszták, sde a szövegben nincs benne.

A vége meg a te ötletelésed arról, hogy mit is gondolhatott Márky-Zay, amikor ezt mondta. Lehetséges. De nem ezt mondta.

A nyelvtannácizás az, amikor valaki más nyelvhelyességébe köt bele. Itt viszont mindketten egy harmadik személy szövegét elemezzük.

chrisred 2022.03.19. 07:03:42

@tiltsál ki te gyökér: Azt, hogy a szöveg nyelvtanilag mást jelent, mint amit itt ki próbálnak hozni belőle. Attól még maga a gondolat lehet hülyeség, de nem az a hülyeség, amit belemagyaráznak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.19. 07:12:28

@chrisred: Ő mindig okoskodik és nagyon frusztrált lesz ha nála okosabbal akad össze.

white999 2022.03.19. 07:44:09

@tiltsál ki te gyökér: Kapásból linkeltem hármat.

Akkor 12 év alatt 3.

"Mindenki agresszornak tartja az oroszokat, nem tudom, hogy honnan vetted a marhaságod."
"a fideszesek 44% nem tartja az oroszokat agresszornak"

Honnan veszed ezt a baromságot?
Felmérés volt, nem Századvég. Hiába mentegetőzöl. Lásd Németh Zsolt "Ruszkik haza", hogy kiakadtak a hívek.

"Köteles beszéd megvan?"@G. Nagy László:

Meg. Az is az volt. Sorolhatod a végtelenségig, nekem azonos az értékvilágon, nálam a lopás mindenhol lopás nem csak a baloldalon.

"Az, hogy Putyin agresszor, szimpla tény. A magyar kormány álláspontja is ez. Mi a fenéért gondolna egyebet bárki?)"

Jót mosolyogtam az m1 -e n továbbra is megy az orosz propaganda, Putyint és Oroszországot a kretén nem nevezi agresszornak és egyedül Ő nem megy el a Ukrajnába. Tényleg micsoda kiállás.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.19. 07:49:35

@white999: Nagyon félnek a bukástól a fideszesek. Vannak súlyos, még el nem évült ügyek, amiért az összes érintett mehet a börtönbe.
www.youtube.com/watch?v=sfhQC1ffhH4

white999 2022.03.19. 07:50:54

@Ekrü: Hiába látja vagy láthatja bárki mi megy, a fideszesek 44% nem tartja az oroszokat agresszornak "- Ilyet max a 2 bites agyú ellenzéki gondol a Fideszesekről.

Felmérés. Nyilván te az 56% ba tartozónak tartod magad és nem hiszed el hogy a szimpatizáns társaid kretének de igen. A fidesz szimpatizánsnak ez a stigmája, hogy a hülyékkel is fel kell vállalni a kapcsolatot. A blogon is számtalan van itt is de neked is Német Zsolt Ruszkik haza megszólalását tudom ajánlani a szektások kiakadásával.

white999 2022.03.19. 08:00:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Környéken lakom a az erőmű storyt belülről ismerem meg azt is, hogy a patakban milyen szennyezés került be és miért és honnan. Hát nem úgy volt, ahogy a katasztrófavédelem utána elmesélte. Már azért is ülni lehetne gy normális országban.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.19. 08:05:20

@white999: Azért én a hűtlen kezelés és hatalommal való visszaélés tényállásokban jobban bízom.

Ekrü 2022.03.19. 08:07:09

@white999:
"Felmérés."- Esetlen valami linkecske ( No em a 444 és egyéb FOS média által végzett) erről a felmérésről?
"A blogon is számtalan van itt is de neked is Német Zsolt Ruszkik haza megszólalását tudom ajánlani a szektások kiakadásával. "- Nem helyeseltem én sem a megszólalását. Ehhez a háborúhoz semmi közünk,beleavatkozni sem kell, oldják meg egymás között az ukránok és az oroszok.De ez még nem jelenti azt,hogy helyeslem Putyin támadását,mint ahogy azt sem,hogy akkor most az ukránok nem nácik.
Egy politikus facebook bejegyzése alá pedig NEM csak a saját szimpatizánsai írogatnak.Azok akikről te beszélsz lehetnek bőven Mi Hazánkosok, de ellenzéki hozzászólók is akik alapból mindig az ellenkezőt írják. Láttam erre példát sokat,elég csak megnézni OV posztjai alá érkező ellenzéki hozzászólásokat. Szerintem azt sem tudják mire válaszolnak,lényeg ,hogy az ellenkezőjét írják.

Nancsibacsi 2022.03.19. 08:08:43

@white999: MZP-vel az a baj hogy amit mond, az sajnos nem félreérthető, hanem tök egyértelmű. Ha elkezd egy mondatot a tippmix 2.8-as szorzóval adja hogy a végére megbánt valakit, 3.2-es szorzóval hogy a saját cimboráit. Ez a nagy büdös helyzet - ez a faszi simán B.U.T.A. mint a tök. Emellett agresszív és visszataszító is. Őt Orbánhoz hasonlítani kb olyan, mintha egy legófigurát hasonlítanál Orbánhoz. Ja nem - a legófigura közelebb áll Orbánhoz politikusi tehetségben, mert az legalább csendben van.

white999 2022.03.19. 08:20:19

@Ekrü: GOOGLE keresd meg. Látod te is szektás vagy, felmondod a kötelezőt, javítok a 44%-ban vagy. Gondolom ha ide jönnének a ruszkik akkor is ugyanúgy vélekednél nem kell ebbe senkinek beleszólni.

Nancsibacsi 2022.03.19. 08:20:31

@dare: "Tényleg, miért megy most Szerbiába, van valami tipped?"
Most adják át a Budapest-Belgrád vasútvonal első szakaszát, Belgrád és Újvidék között. Az első 2 utas a két ország miniszterelnöke lesz - ezért kell mennie. Az a fránya protokoll, amit Orbán betart - tudom, ez nem valami hiperprogresszív, mert MZP biztosan sz.rna elmenni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.19. 08:22:05

@Nancsibacsi: "mert MZP biztosan sz.rna elmenni." - Ááááá... te nem is vagy szektás, ugye?

white999 2022.03.19. 08:23:19

@Nancsibacsi: az sajnos nem félreérthető, hanem tök egyértelmű.

Neked mert a szádba adják. Én az operaház igazgatót értettem mit akar mondani és azt is félre lehet magyarázni pedig egy szervilis ember miért tenne ilyet.

Tőled vélhetőleg képzettebb és nem fogadom el az itt szokásos dumát, hogy nekem 3 diplomám van és 6 nyelven beszélek és tv sincs csak a külföldi szakirodalmat bújom, mert megszólalásaid alapján ezekre semmi esély.

leponex 2022.03.19. 08:38:02

@chrisred: :)
Valóban figyelmetlenségből, helytelenül került az MZP -től és a kommentedből történő idézet egymás alá - bár azt gondolom abszolút egyértelmű lehetett melyik kié.

"A nyelvtannácizás az, amikor valaki más nyelvhelyességébe köt bele. Itt viszont mindketten egy harmadik személy szövegét elemezzük. "

MZP szövege túl sok elemzést nem igényel, ami inkább mulatságos, az a reflexió amilyen gondolatmenet mentén kommentek sokasága próbálja 'elemezni' azt, mint például a Tieid is.
Én a Te hozzászólásaidban megnyilvánuló sajátos logikai bukfencekre próbáltam 'rávilágítani', miképpen lehet a legképtelenebb 'érveléssel' megpróbálni az eredeti szöveg butaságát, primitív demagógiáját 'helyesen értelmezni'.
Elismerve amúgy, hogy MZP-nek is, Neked is lehet bármilyen véleménye, csak nem érdemes ennyi erőfeszítést tenni MZP vállalhatatlanul primitív ostoba mondatai "megmagyarázásának" érdekében.
üdv!

tiltsál ki te gyökér 2022.03.19. 08:54:35

@chrisred:
"Azt állította, hogy Orbán folyamatosan váltogatta az eszméket, így egyszemélyben megtestesít többet is. Tehát nem azt mondta, hogy Orbán egyszerre több eszmét képvisel. "
Komolyan, ne add már ennyire a hülyét. Ha te váltogatod a kabátod hetente, akkor az nem azt jelenti, hogy több kabát van rajtad. Vagy ha volt már egynél több barátnőd, akkor poligám lennél.
ÉS KONKRÉTAN AZT MONDTA, HOGY ORBÁN EGYMAGÁBAN KÉPVISELI X-ET MEG Y-T. Nem azt, hogy volt már ez is, az is.

Semmi értelme, ostobaság, semmi köze ahhoz amit te próbálsz kihozni belőle.
Hozzáteszem, hogy amit te akarsz kihozni belőle, az sem igaz, és olyat sem mondhat egy normális politikus.
Tehát marha jó kis jelölt az, akinek a feljavított és átmagyarázott beszédét sem mondaná el kultúrember.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.19. 09:07:29

@white999:
"Akkor 12 év alatt 3."
HA találok még egyet, akkor négyet aztán ötöt, ugye? A tények ne zavarjanak, hazudj csak amit akarsz, lehetőleg jó nagy pofával.

"Felmérés volt, nem Századvég. "
Na, mutasd csak azt a linket.

"Köteles beszéd megvan?"@G. Nagy László:
Meg. Az is az volt. Sorolhatod a végtelenségig, nekem azonos az értékvilágon, nálam a lopás mindenhol lopás nem csak a baloldalon."
Lopásról szó nincs, arról beszéltünk, hogy jajj a csúnya média karaktergyilkolász. Aztán milyen érdekes, hogy az ellenzéki média kezdte, már vagy 20 éve.

"Jót mosolyogtam az m1 -e n továbbra is megy az orosz propaganda, Putyint és Oroszországot a kretén nem nevezi agresszornak és egyedül Ő nem megy el a Ukrajnába. Tényleg micsoda kiállás."
Megint hazudsz bazmeg. 24én kimondta, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát katonai erővel. Elítélte a katonai fellépést.
Minek menjen Ukrajnába? Kik a többiek akik mind odamentek?

Ekrü 2022.03.19. 09:12:54

@white999:
"-GOOGLE keresd meg. "-Tehát nincs ilyen felmérés. Te állítottad azt hogy felmérés alapján mondtad a 44%-ot ,ha nem akarsz segget csinálni a szádból úgy illik,hogy az állításod bizonyítékkal is alátámaszd. De látom te is egyike vagy azon szektás ellenzékieknek,akik előszeretettel hazudnak egy ordas nagyot,azt ha számonkérik rajtuk akkor kibúvókat keresnek....
"Gondolom ha ide jönnének a ruszkik akkor is ugyanúgy vélekednél nem kell ebbe senkinek beleszólni. "- Bocs ,hogy ezért az ukrán vezetésért NEM szeretném vásárra vinni az ország biztonságát. Ahogy láthatóan a NATO és a nyugati államok sem,hisz lapulnak mint sz@r a fűben.Jah, igazadban ,bocs, a németek odaadták az összes kiszuperált ,hasznavehetetlen NDK-beli rakétáikat. Tényleg nagy segítség...miután veszélyes hulladéknak számít,innentől kezdve főhet az ukránok feje,hogy hogyan szabadulnak meg tőle. :))))))
Illúzióid pedig ne legyenek. Ha minket támadnának meg az oroszok a nyugat simán beáldozna bennünket is,NATO tagság ide vagy oda. Talán ezért sem kéne jobban húzogatni a medve bajszát a németeknél....

tiltsál ki te gyökér 2022.03.19. 09:13:49

@Ekrü:
"Német Zsolt Ruszkik haza megszólalását tudom ajánlani a szektások kiakadásával."

Tehát az alapján állítod, hogy a fideszesek 44%a nem tartja agresszornak Oroszországot, hogy egy facebook bejegyzés alatt olvastál kommenteket. Hazug hülye vagy, erre nem is lehet mást mondani.
Volt 4 állításod, ebből mind a 4 kamu. Nem Gyurcsány a vezetékneved?

Elmondanám, hogy van egy támadó (agresszor) meg egy megtámadott fél. Több nincs. Ha valaki nem az oroszt tartja az agresszornak, akkor az úgy gondolja, hogy Ukrajna megtámadta Oroszországot. Mivel ilyen gleiwitzi incidens nem volt eljátszva gyakorlatilag nulla lehet azoknak a száma, akik nem tudják, hogy Oroszország az agresszor.

chrisred 2022.03.19. 09:14:49

@tiltsál ki te gyökér: "ÉS KONKRÉTAN AZT MONDTA, HOGY ORBÁN EGYMAGÁBAN KÉPVISELI X-ET MEG Y-T."

Hiába írod nagybetűkkel, konkrétan nem ezt mondta. Azt mondta, hogy egyszemélyben megtestesíti.

chrisred 2022.03.19. 09:18:54

@leponex: Sokadszor írom, hogy nem Márky-Zay szövegének a tartalmáról, hanem a nyelvtani értelmezéséről van szó. Neked is lehet bármilyen véleményed Márky-Zayról, meg arról is, hogy szerinted hogyan kellene értelmezni azt, amit mondott. Én csak annyit írtam, hogy az amit ki akarsz hozni belőle, nyelvtanilag nincs benne. Nagyjából annyi erőfeszítést teszek, hogy kifejtsem, hogy szerintem nincs benne, mint te, amikor azt akarod bizonyítani, hogy benne van.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.19. 09:19:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Nagyon félnek a bukástól a fideszesek. "
Hogy a francba ne félnénk. Mint minden normális ember fél, ha a busz sofőrjét le akarnák cserélni egy vak és béna emberre.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.19. 09:21:57

@chrisred: Orbán megtestesíti, ők meg külön külön képviselik.
Ezt mondta.
Továbbra is baromság.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.19. 09:25:33

@chrisred:
"Sokadszor írom, hogy nem Márky-Zay szövegének a tartalmáról, hanem a nyelvtani értelmezéséről van szó."
Hogy lehet nyelvtanilag értelmezni valamit? Van benne alany, állítmány, nincs felcserélve a múlt idő?
Nyelvtanilag azt mondta, hogy ők külön külön képviselik a fasisztákat meg kommunistákat.

Másnap meg magyarázkodott.

Hagyjuk. Lapozzunk. Ezt a baromságot nem lehet kimagyarázni.

white999 2022.03.19. 09:31:31

@tiltsál ki te gyökér: HA találok még egyet, akkor négyet aztán ötöt, ugye?

Keress 20-at gyökér, ez 12 év alatt nem lehet probléma, az nincs évi 2.

Na, mutasd csak azt a linket

Ha már képtelebn vagy a kereső használatára akkor tessék de akkor beszoptad rosszabbul jártál., mert rosszul emlékeztem és a 44% tartja agressziónak és nem az 5%. Tehát több mint a fele hülye bázisnak. Ha megelégedtél volna az első verzióval ott kevesebb mint a fele hülye. A tartótiszted ezért nem fog megdícsérni.

444.hu/2022/03/17/publicus-intezet-a-fideszeseknek-csak-a-44-szazaleka-tartja-agresszionak-hogy-oroszorszag-lerohanta-ukrajnat

Te tényleg szopni jársz ide?

white999 2022.03.19. 09:32:38

@white999: és nem az 5%. . Javítás 56%.

white999 2022.03.19. 09:35:07

@tiltsál ki te gyökér: 444.hu/2022/03/17/publicus-intezet-a-fideszeseknek-csak-a-44-szazaleka-tartja-agresszionak-hogy-oroszorszag-lerohanta-ukrajnat

Mielőtt leszpopnátok magatokat folyamatosan, próbáljátok már meg a keresőt. Nem bonyolult a használata van egy alsós gyerek ismerősöm annak már megy. Sok kellemetlenségtől kímélitek meg magatokat.

white999 2022.03.19. 09:36:18

@Ekrü: 444.hu/2022/03/17/publicus-intezet-a-fideszeseknek-csak-a-44-szazaleka-tartja-agresszionak-hogy-oroszorszag-lerohanta-ukrajnat

Bocsánat a fentit ide szántam.
Mielőtt leszopnátok magatokat folyamatosan, próbáljátok már meg a keresőt. Nem bonyolult a használata van egy alsós gyerek ismerősöm annak már megy. Sok kellemetlenségtől kímélitek meg magatokat.

G. Nagy László 2022.03.19. 09:43:50

@white999:

"A kormánypárti szavazóknak csak a 44 százaléka tartja agressziónak, hogy Oroszország lerohanta Ukrajnát, negyedük az ukránokat hibáztatja, egyharmaduk pedig nem mond véleményt a történtekről"

Nos, egy tisztességes cikk azzal kezdi, hogy konkrétan közli, mi volt a feltett kérdés. Itt ilyenről szó sincs. Ha engem kérdeznének - csak úgy, általánosan -, én azt mondanám, Putyin agressziót követett el, de ebben Ukrajna is hibás. Engem hová sorolnál, baszki? Egy kibaszott manipulált felmérést végeztek azzal az egy szándékkal, hogy minél közelebbi eredményt kapjanak a saját narratívájukhoz.

"A Fidesz-szimpatizánsok 81 százaléka szerint nincs rá szükség, hogy Orbán Viktor a jelenleginél keményebben ítélje el Oroszországot Ukrajna megtámadása miatt, az ellenzéki szavazók 90 százaléka szerint lenne."

Igazából ez a lényeges pont. Ez az, ahol - úgy tűnik - egészen konkrét kérdést tettek fel. Itt válik el a szar a májtól, itt látszik igazán, mennyire két párhuzamos világban élünk. Itt rajzolódik ki igazán a gyűlölet: ha magunkat szopatjuk is Paks leállításával és a gáz elzárásával, még az sem elég nagy ár ahhoz, hogy Orbánt megbuktassuk. Nos, ezen a hároméves gyermeki szinten mozog az ellenzék szavazótábora. Mint látjuk, 90%-ban...

tiltsál ki te gyökér 2022.03.19. 09:53:05

@white999:
Hát, ahogy elnézlek, ki hazug, te jársz ide szopni. Négyből négy témában hazudtál.

nepszava.hu/i/12/8/0/1343300.jpg

Szóval, kezdjük ott, hogy maga a kérdés, hogy "Ön szerint az, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát inkább agresszió vagy inkább védekezés Oroszország részéről" teljesen inkorrekt. Éljen Publicius! Hiszen a támadás tényét -AZ AGRESSZIÓT nem firtatja, az 100%, tény, senki nem is tagadja.
Aztán: a képen látszik, hogy a kormánypártiak 24% tartja INKÁBB védekezésnek 32% pedig nem válaszol vagy nem tudja. Na, szóval erre te azt hazudod, hogy 56%.

Le is nyeled, vagy csak szopsz? Ha nem válaszolsz, akkor kedvem szerint az egyik kategóriába teszem, és hivatkozni fogok rá.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.19. 09:54:56

@white999:
"van egy alsós gyerek ismerősöm annak már megy"
Na, és akkor ilyen az, amikor olyanokkal állsz neki pofázni, akik nem alsósok, és mondjuk képesek végigolvasni meg értelmezni egy cikket.

white999 2022.03.19. 10:01:03

@G. Nagy László: Paks leállításával és a gáz elzárásával, még az sem elég nagy ár ahhoz, hogy Orbánt megbuktassuk.

Gáz leállítását nem osztja az ellenzék többsége. Az megint más kérdés, hogy egész európánban miért mi függünk a legjobban az orosz gáztól, Mert mi van ha valami nem várt esemény (pl Ukrajnai háború) bekövetkezik. Ez az orbáni külpolitika csődje amiért jobb helyeken felállnak és átadják olyannak aki ért hozzá, akár a párton belül is.
PAKS. Én nem emlékszem, hogy lett volna társadalmi vita egy ilyen kérdésben ami talán nem elhanyagolható de mit csodálkozunk az olimpiával ugyanez a helyzet és hiába nincs az összes szart megépítik hozzá, hogy lehessen lopni belőle, ahogy paks ban is ez a fő fantázia. Egy nyugati céggel nehezebben lehetne lezsírozni a fekete pénzeket. Vajon miért kellett annyira sietni, hogy az akkor jónak számító azóta pedig halál drága orosz hitelből kelljen finanszírozni a mutatványt. Egy krimiben ilyenkor felteszi a kérdést a nyomozó. De kinek az érdeke? Amúgy paksnak az orosz invázió után kuka csak ezt megint nem lehet a választások előtt beadni a szektásoknak aki szerint a roszatom a jó atom. Egy világ omlana össze bennük. Már 12 éve kellene nyomni a megújulót és a szigetelést. PL. amennyi gázt, áramot fogyasztok évente abból egy átlag családi házas 2 hónapot nem bírna ki. Én csak röhögnék a rezsi emelésén a nulla villanyszámlámon nem sokat dob ha felemelik 10 szeresére, az akkor is nulla marad. Ha mindenki erre lenne ösztönözve és támogatva, akkor kis túlzással paks se kellene. Ennek ellenére szerintem szükség van rá de nyugatról és egy kisebbre.

white999 2022.03.19. 10:07:30

@tiltsál ki te gyökér: Ukrajnát inkább agresszió vagy inkább védekezés Oroszország részéről" teljesen inkorrekt.

Mégis drága barátom, hogy kellett volna feltenni ezt a kérdést?

Nancsibacsi 2022.03.19. 10:10:01

@white999: Belőled se nézek ki 6 eleminél többet, amiből 4 első és 2 második, de ezen még nem változtat az, hogy ha egy politikai szereplő kimond egy teljes, kerek mondatot azt Ő MAGA mondja ki, és nem adják a számba. MZP amatőr, és túl sokat gondol magáról. 1 hét alatt van annyi "félreérthető" megszólalása, mint amennyi Orbánnak 30 év alatt nem volt. Ez a baromi nagy különbség, amely egy profit, és egy lelkes amatőrt megkülönböztet.

white999 2022.03.19. 10:10:50

@tiltsál ki te gyökér: Na vazze egyből tudtál keresni amikor szorult a kapca,

Már csak értelmezni nem tudod, mert az inkább agressziónak tartja az pontosan azt jelenti, hogy agressziónak tartja és nem azt hogy nem tartja annak. Ezen lehet rugózni csak minek mert még hülyébbnek tetteted magad mint idáig.

G. Nagy László 2022.03.19. 10:11:06

@white999:

"Már 12 éve kellene nyomni a megújulót és a szigetelést."

Nyomjuk is, csak nem eszetlenül. Nézd meg a németeket: ha nem süt a nap, végük van. Márpedig arrafelé ritkán süt... :) Totális idióták, és te erre az útra vinnél minket is. Tényleg olyan vagy, mint a hithű kommunisták: látod, érzékeled, hogy szar és működésképtelen, amit hirdetsz, de azért lököd, mert a hited ezt diktálja.

Hosszútávon talán mindent megold a megújuló energia. Csak a Nap tízezerszer annyi energiát sugároz felénk, mint amennyi az emberiség teljes szükséglete. Csak még nem tart ott a technológia. Langsam spazieren, stratégiai nyugalom...

Nancsibacsi 2022.03.19. 10:11:24

@leponex: "Én a Te hozzászólásaidban megnyilvánuló sajátos logikai bukfencekre próbáltam 'rávilágítani', miképpen lehet a legképtelenebb 'érveléssel' megpróbálni az eredeti szöveg butaságát, primitív demagógiáját 'helyesen értelmezni'. "
Hagyjad már - ő találta ki az öszödi beszédre is azt, hogy az igazságbeszéd - ezért kap fizetést, nem mondhat mást.

G. Nagy László 2022.03.19. 10:12:38

@Nancsibacsi:

"1 hét alatt van annyi "félreérthető" megszólalása, mint amennyi Orbánnak 30 év alatt nem volt. Ez a baromi nagy különbség, amely egy profit, és egy lelkes amatőrt megkülönböztet. "

Ez volna a lényeg.

G. Nagy László 2022.03.19. 10:17:11

@tiltsál ki te gyökér:

"Ön szerint az, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát inkább agresszió vagy inkább védekezés Oroszország részéről"

Mondom én, hogy egészen biztosan manipulált a kérdés. Hogy a picsába lehet ezt ennyire félremagyarázni, mint ahogy @white999: kolléga tesz? Eltöltenék egy napot a fejében. Kíváncsi volnék, hogy ő tényleg elhiszi-e azt, amit a saját ujjaival begépel, vagy csak minket néz hülyének.

Nancsibacsi 2022.03.19. 10:20:22

@white999: Ebben a cikkben nincsenek csak kiragadott számok - még kérdések meg lehetséges válaszlehetőségek sem. Ha már nagyon akarnád az eredeti népszavás cikket is belinkelhetnéd, mert ott látszanának. Amit sajnos egyik cikk sem tartalmaz az a módszertan, márpedig ezt egy közvélemény kutatásnál ha nem közlik, akkor az simán születhetett úgy is, hogy a kérdezőbiztos beírta egy Excelbe a megrendelt értékeket, és megcsinálta belőle az elemzést. Dolgoztam olyan cégnél amely foglalkozott hasonló kutatásokkal - ahol a módszertant nem közlik, az kamu, nulla, el se érdemes olvasni ha ez a szó nem szerepel a cikkben.

white999 2022.03.19. 10:24:28

@G. Nagy László: Mindenki azzal főzzön amije van. MI se akarjunk árapály erőművet azt hagyjuk meg a tengeri népeknek. Szélkerék se kell az alföldre de Sopronban volna létjogosultsága. Mondjuk azon megjegyzésébe, hogy rezsicsökkentést a szigeteléssel lehet elérni több értelem volt mint a teljes kormányzati propaganda 30 évébe. Csak hát az eu amit erre szánt, sajnos azt is ellopták lézer jani vezérletével.

Nancsibacsi 2022.03.19. 10:26:32

@white999: A szigetelést nyomják, és a megújulókat is, de - a németekkel ellentétben - figyelembe veszik a fizikát is, mert az kemény dolog. Ezért indítják a németeknél újra 1 év után a szenes erőműveket a németeknél (az atomot csak azért nem, mert ahhoz pont az oroszok kellenének), amely ugye egy bölcs, megfontolt energiapolitikára mutat náluk.
Az áramod azért van ingyen, mert nem fizeted ki a tél-nyár között a tárolás árát. Amint erre rákényszerülsz, akkor sírni fogsz mint a fürdősk.rva - ahogy sírtak azonnal a napelemesek, amikor belebegtették a szaldó elszámolásnál az éves helyett havi ablakot -, mert rá fogsz jönni hogy a nyári napelem az télen nem sok mindenre jó. Annak nincs sok értelme ugyebár, hogy te napelemet telepíts, 0 Ft-ot fizess (valójában nem 0, de mind1), és a rendszerszolgáltató meg viselje a te veszteségeidet is. Ez ugyanolyan káros belenyúlás a piacba mint a hatósági ár ugyebár. Csak hát mivel te a sok eszeddel napelembe tetted a pénzed, így ha megszűnne a habzsi-dőzsi szaldó elszámolás, akkor visszasírnád az állami piactorzítást, ugye?

white999 2022.03.19. 10:27:21

@Nancsibacsi: Kreténkém ezt neked is írhattam volna, mint a fenti úriembernek csak oda nem rakok jelzőt de te megérdemled a megszólítást.

Mzp megjegyzéseire pedig álljon az alábbi megjegyzés ha már ez a téma, , hogy rezsicsökkentést a szigeteléssel lehet elérni több értelem volt, mint a teljes kormányzati propaganda 30 évében. Csak hát az eu amit erre szánt, sajnos azt is ellopták lézer jani vezérletével.

Wildhunt 2022.03.19. 10:37:36

@G. Nagy László: volt cikked arról, hogy ballibbantnak lenni vallás, ha jól emlékszem...

white999 2022.03.19. 10:44:20

@Nancsibacsi: Az áramod azért van ingyen, mert nem fizeted ki a tél-nyár között a tárolás árát. Amint erre rákényszerülsz, akkor sírni fogsz mint a fürdősk.rva

Hagy tudjam már hogy mikor fizetek. Én nem olyan szerződést kötöttem. igaz nekem nem volt ingyen mint a most támogatottaknak de én 3 részből egyet se fizetek se a termelést se a szállítást se a tárolást. Speciel erről is többet tudok mint te ezért kár volt ebbe is belekezdeni. Nem a tél-nyár tárolása közti különbség miatt van az egész,. tökéletes tévúton jársz. Akik mostanában kötötték , azoknak valóban ott lesz a fejük felett, hogy bármikor szabadon választhatják a termelésen kívül a másik kettő árát, attól függően, hogy a költségvetés mennyire lesz szarban és mennyire kell a zsé az mvm kipótlására. a rezsicsökkentéséhez.

Csak hát mivel te a sok eszeddel napelembe tetted a pénzed, így ha megszűnne a habzsi-dőzsi szaldó elszámolás, akkor visszasírnád az állami piactorzítást, ugye?

Mint fent említettem nekem nem szűnik meg a habzsi dőzsi elszámolás. Szóval én majd röhögök rajtad amikor fizetsz az áramért mint a katonatiszt.

white999 2022.03.19. 10:49:08

@G. Nagy László: Mondom én, hogy egészen biztosan manipulált a kérdés. Hogy a picsába lehet ezt ennyire félremagyarázni, mint ahogy @white999: kolléga tesz? Eltöltenék egy napot a fejében. Kíváncsi volnék, hogy ő tényleg elhiszi-e azt, amit a saját ujjaival begépel, vagy csak minket néz hülyének.

Akkor értelmezd vazze. Tedd fel a kérdést, hogy az egyszerű halandó ne értsen irányítottnak. Hogyan lehet megkérdezni, hogy Oroszország támadása az agresszió vagy sem, ami a kényes értelmezéseteknek megfelel?

white999 2022.03.19. 10:55:49

index.hu/kulfold/2022/03/19/ader-janos-lengyelorszag-utazas-lengyel-magyar-baratsag-napja/
Drágáim, szektások. Lám-lám csak a szektásoknak tetszik Vitya megoldása a Lengyeleknek szimpatikusabb MZP megszólalása..

G. Nagy László 2022.03.19. 11:08:11

@white999: "Tedd fel a kérdést, hogy az egyszerű halandó ne értsen irányítottnak. Hogyan lehet megkérdezni, hogy Oroszország támadása az agresszió vagy sem, ami a kényes értelmezéseteknek megfelel?"

Ha arra keresed a választ, hogy a megkérdezett agressziónak tekinti-e Ukrajna Oroszország általi megtámadását, úgy azt kell megkérdezni: "Ön agressziónak tekinti Ukrajna Oroszország általi megtámadását?" Nem tűnik bonyolultnak.

G. Nagy László 2022.03.19. 11:17:25

@Wildhunt: "volt cikked arról, hogy ballibbantnak lenni vallás, ha jól emlékszem... "

Egy? Szerintem háromszáz...

morph on deer 2022.03.19. 11:48:36

@dare:
Alapvetően azt nem látod tisztán, - szerintem, - hogy a parlamenti politizálás pártokra épül, a parlamentben pártoknak lehet csak frakciója, ésígytovább.

Szóval PÁRT!
Na az nincs Márki-Zay mögött, (szerintem nem is lesz,) és ez az az ok, amiért NINCS ugyanabban a helyzetben, mint az összefogás többi résztvevője.

Így aztán politikailag súlytalan, és ezen az sem változtat, hogy a fél falu odáig van érte, ő pontosan egy személynek számít, ha esik, ha fúj!
Ráadásul nem is akart színt vallani, hisz micsoda hisztit rendezett, hogy neki a választások előtt ki kellett választani, hogy alkalmasint melyik frakcióba kíván beülni, - ahol még be is fogadják, - és nem lehet játszani az ártatlan, ma született Isten bárányát, aki ugye “független pártonkívüli”!
Ez a bullshit tetszett meg amúgy sokaknak, ezért is volt számukra meglepetés, mikor kis kedvencük első dolga volt, hogy bejelentette, szeretne pártot, meg frakciót magának!

MIUTÁN szavaztak rá!
Ez nyilván a gerinces, jobboldali keresztény-konzervatív jellem eredménye, mert mást még elképzelni sem tudok…
És, hogy ebben “engedett”?
Mert még mi volt a másik lehetőség?
Durcásan hazaballag?
Ugyan már! Márki-Zay él-hal azért, hogy “valaki” lehessen, és azért bármire hajlandó…

Még arra is, hogy nyíltszínen gyalázkodjon, mindennek elmondja a riválisait és az őket támogatókat, lebegtessen légből kapott vádakat “árulókról,” “meleg kormánytagokról,” és lefizetett közvélemény-kutatókról, mindenkit támad, aki nem alél el az ő zsenialitásától…
Jut eszembe:
Az a hülyeség a te személyes fantazmagóriádnál nem több, hogy szegénykémet a DK felültette a meleg kormánytagokról szóló mesével, és azért jött elő ezzel a bárgyú dumával!
Na ne hülyéskedj!
Ugye, nem azt akarod mondani, hogy a Kossuth térre is a DK küldte ki családostól egy kis meghitt buzizásra, amikor Orbán Gáspárt vette a szájára, vagy Brüsszelben a csatornalátogatást is a DK-nak köszönhetjük, szerinted?

Ez a személy bizony homofób, és ezt teljesen felesleges megpróbálni a “képmutatás” elleni harc csomagolásában eladni, ez rendre felbukkan a megnyilvánulásaiban, ez Márki-Zay, a katolikus családapa!

Még annyit, hogy ő nem jobb volt Dobrevnél, hanem teljesen gátlástalanul átvéve a fideszes narratívát, teli torokból gyurcsányozott, személyeskedett, és hazugságokat terjesztett, annak ellenére, hogy aláírta az etikai megállapodást korábban, és sikerrel beetette a szavazókat azzal a hazugsággal, hogy csak ő az, aki le tudja győzni orbánt, mivel ő “meg tudja szólítani a fideszes szavazókat”!

Ó, hát hogyne, látjuk…
Személyes véleményem, hogy sok újat már aligha tudtak volna előszedni Dobrevről, ráadásul még az a bűnrossz propagandafilm is visszájára sült el, úgyhogy teljesen felesleges volt belemenni ebbe a csapdába, dehát itt tartunk.
És itt ment el az utolsó esélye egy normális Magyarországnak.

dare 2022.03.19. 11:52:41

@Nancsibacsi: Ma már én is tudom, azért kösz a választ (bár tudom ez csak egy lehetőség volt arra, hogy kicsit gúnyolódj MZP-n).

@G. Nagy László: 44% elítéli, negyede a megkérdezetteknek az ukránokat hibáztatja (olyan 25%), a harmaduk (a maradék) pedig nem mond véleményt.
Nekem erről a háborúról egészen más a véleményem, mint a Putyin egy beteg állat tézis, de az tény, hogy Putyin megtámadta Ukrajnát, és ezért ő az agresszor.
Lehet hibáztatni az ukránokat, vagy akár nem mondani véleményt az egészről, de azt mondják az erőszak a gyengék végső menedéke, itt pedig a tény az, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát.
Az előzményeket vagy a körülményeket nem akarom feszegetni, mert amíg tart a háború addig minden ilyen írásra csak annyi válasz jön, hogy relativizálás, Putyin bérencezés, orosz imádat...stb, de maga a háború elindítása az egyértelmű agresszió az oroszok részéről, amit jelen esetben el kell ítélni.

chrisred 2022.03.19. 11:57:10

@tiltsál ki te gyökér: Ez az, ami nyelvtanilag nincs benne. Nyelvtanilag az vezethető le, hogy egy szivárványkoalíciót képviselnek külön-külön.

G. Nagy László 2022.03.19. 12:04:48

@dare: "maga a háború elindítása az egyértelmű agresszió az oroszok részéről, amit jelen esetben el kell ítélni."

Ebben nincs vita, minden józan ember ezt teszi. Szerintem a Fidesz szavazók 95-99%-a is.

dare 2022.03.19. 12:26:05

@morph on deer: Igen pártokra épül, be is jelentette, hogy szeretne majd pártot alapítani (azért, hogy érezzék az olyan hülyék is mint én, hogy érdemes erre az ellenzékre szavazni most), és azóta mindenkiezen hisztizik.
Jelen esetben pedig súlytalan, de ez nem jelenti azt, hogy pofa súlyba, te viszed most a kampányt aztán majd eldöntjük sorsod, azért csak megszólalhat tán ott miniszterelnök-jelöltként, hogy ezt meg azt így és úgy szeretne.
Azért szeretne ilyen pártot, mert ez az értékrendje, ezt képviseli.
Beülhet a Dk-ba vagy a Jobbikba, vagy a Párbeszéd frakcióba (az tényleg abszurd lenne), de ő szeretne egy saját frakciót, amit teljes mellszéllességgel képviselni tud.
Nem tudom ezért elítélni.

Nem ő kezdte a gyalázkodást, tudom úgy kezdődött az egész, hogy a másik visszaütött, de azért kapott ő bőven (és a mai napig ütik, ha kell hozok mai vagy tegnapi linket is), hogy megmutassák neki hol is van az ő helye elképzelésük szerint.
A demokrácia és a tolerancia felkent papjai nem bírják ki, hogy ne szóljanak be neki.
Tényleg ki se bírnák, szerintem a görcs rántaná össze őket, ha nem ekézhetnék néhány megszólalását.
Fentebb írták nekem, hogy MZP-nek is van segítsége a kampányban, de ezek nem segítség, nem őt segítik, csak képtelenek magukban tartani azt az ellenszenvet, amit a Fidesz iránt (vagy bármilyen konzervatív, keresztény, jobboldali) éreznek.
Akkor is írnák ezt, ha nem MZP lenne a jelölt, sőt akkor még lehet jobban.

"Ugye, nem azt akarod mondani, hogy a Kossuth térre is a DK küldte ki családostól egy kis meghitt buzizásra, amikor Orbán Gáspárt vette a szájára, vagy Brüsszelben a csatornalátogatást is a DK-nak köszönhetjük, szerinted?"
Ezt megadom, MZP homofób, lapozzunk (amúgy nem, de legyen az, mit bánom én)

"Még annyit, hogy ő nem jobb volt Dobrevnél, hanem teljesen gátlástalanul átvéve a fideszes narratívát, teli torokból gyurcsányozott, személyeskedett, és hazugságokat terjesztett"
Nem MZP kezdte, Gyurcsány bedarálta az egész ellenzéket maga alá, valahogy ellen kellett neki tartani, még ha ez annyira nem is tetszik a rengeteg Dk-s szavazónak, mert bármennyire is szeretné azt a nagyon sok Dk-s szavazó elhitetni magával és az egész világgal, de nincs az az unicum mennyiség a világon, amennyiért a jobboldali konzervatív szavazók Dobrev Klárára szavaztak volna érte a választáson.
Nélkülük pedig nem fog menni, ahogy a Dk szavazói nélkük se persze.
Még mindig nekem kell többet nyelnem, és mégis hajlandó vagyok leszavazni erre az ellenzékre MZP miatt, de ha azon megy el majd a választás, mert a nagyon sok toleráns demokrata szavazó azért nem fog elmenni szavazni, mert nem olyan jelölt vezeti a listát akit ők szeretnének, akkor én is felül fogom bírálni magamban, hogy van-e értleme az összefogásnak.
Mert én meg vagyok róla győződve, hogy a Fideszt csak így lehet legyőzni ebben a választási rendszerben.
De ha nem sikerül így sem (mert a duzzogó demokraták elhülyülik a választást), akkor utána nekem senki nem fogja tudni megmagyarázni azt, hogy ezzel a párttal (vagy a szavazóival) bármilyen együttműködés szükséges a kormányváltásért a jövőben.
Tehát ha MZP-nek lenne a legerősebb ellenzéki pártja , akkor én leszavaznék akár Dobrev Klárára is a választáson, de ez fordítva úgy látom nem nagyon akar működni.
Vagy csak most ki kell jönni a sok indulatnak feltétlenül amit érzel MZP iránt?
Én ezt nem tartom túl hasznosnak a választás előtt, de ha gondolod kezdjük el ki mit érez.

white999 2022.03.19. 12:37:51

@G. Nagy László: valóban nem bonyolult, mint ahogy azt sem belátni, hogy ha mögé teszem vagy védekezésnek akkor az nem sokat változtat a lényegen.
Ez pont a szektások miatt lett kitalálva, mert király propaganda tv-én folyamatosan nyomták az Oroszországnak muszáj volt támadni, tehát tulajdonképpen védekezett megelőző csapásból narratívát.
Semmiben nem befolyásolta volna a végeredményt csak valahogy meg kell magyarázni a védhetetlent. Hát nem sikerült, ismét.

white999 2022.03.19. 12:42:09

@G. Nagy László: Ebben nincs vita, minden józan ember ezt teszi. Szerintem a Fidesz szavazók 95-99%-a is.

Kivéve azon 44% akikkel te sorsközösséget vállalsz.

white999 2022.03.19. 12:45:17

@dare: Nem ő kezdte a gyalázkodást, tudom úgy kezdődött az egész, hogy a másik visszaütött, de azért kapott ő bőven (és a mai napig ütik, ha kell hozok mai vagy tegnapi linket is), hogy megmutassák neki hol is van az ő helye elképzelésük szerint.

Hódmezőn nem kis részben annak köszönhette, hogy nyert. nehéz egy kisvárosban lejáratni valakit ahol mindenki ismer mindenkit. A gyalázkodás már akkor kezdődött csak kontra-produktív volt. Országosan bejöhet.

white999 2022.03.19. 12:51:12

www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/oroszorszag-putyin-lazadas-ukrajna-haboru.747974.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Szektások, majd ha 10-15 év múlva ne adja isten úgy alakul, akkor vegyétek elő ezt a cikket és szégyenkedjetek az unoka előtt.

G. Nagy László 2022.03.19. 12:52:49

@white999: Tökéletesen félrebeszélsz. Tényleg nem tudom eldönteni, hogy a szektás álláspontodat, vagy az egódat véded, esetleg tényleg elhiszed azt, amit leírsz. Ha az utóbbi az igaz, úgy aligha érted a logikát, a nyelvet, az emberi gondolkodást és a pszichét.

A) Ha azt kérdem: Ön szerint agresszió az, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát? - erre minden épeszű ember azt fogja válaszolni, hogy igen, hiszen nem is lehet másképp; a támadás és az agresszió gyakorlatilag egymás szinonimái. "Ön szerint megütötte Józsi Palit, amikor felpofozta?" Nyilván.

B) Ha viszont úgy teszem fel a kérdést: Ön szerint az, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát inkább agresszió vagy inkább védekezés Oroszország részéről? - úgy lehetőséget teremtek arra, hogy az előzményeket is figyelembe vegye a válaszoló, így árnyaltabb képet fessen.

Valójában mindkét kérdésfeltevés legitim, csak az nem, amit te játszol. Úgy teszel, mintha az A) kérdést tették volna fel, amikor a B)-re adott válaszokat hozod. Ez minimum csalárd trükk, de sokkal inkább szélhámosság. Mi nem szopjuk be. Ha te igen, az a te elmédről és realitásérzékedről árulkodik. Nem tudok ennél finomabban fogalmazni.

leponex 2022.03.19. 13:03:05

@chrisred: "Nagyjából annyi erőfeszítést teszek, hogy kifejtsem, hogy szerintem nincs benne, mint te, amikor azt akarod bizonyítani, hogy benne van. "
:))

dare 2022.03.19. 13:07:48

@white999: Vásárhelyen kontraproduktív volt valóban, de azért országosan nem tudom, hogy az előnyére válik-e az, hogy az ellenzéki sajtó és a fidesszel is kritikus megmondók folyamatosan ekézik ahol csak tudják.
Reméljük ha így is nyer, azért nem állnak majd MZP elé azzal, hogy ezt a győzelmet nekik is köszönheti.

white999 2022.03.19. 13:17:12

@G. Nagy László: Komolyan mondom nem értelek. Magad írod le hogy a B verzióval egy árnyaltabb választ lehet kapni. Tehát egy árnyaltabb válaszban a fideszesek 44% úgy dönt, hogy nem agresszió. Mi ebben a probléma? Mit változtat a tényen hogy valamit árnyaltan vagy konkrétan kérdeznek, A fidesz szavazó fogyatékos, hogy ha árnyaltan tesznek fel egy kérdést, akkor pont az ellenkezőjét válaszolja, mint ha konkrétan kérdezik?
Akkor eljutottunk oda, hogy a fidesz szavazó a maszop régi szavazója aki nem tud egy összetett mondatot értelmezni. Ebben mi újdonság van. A hülye aki nem ismeri fel az érdekeit az miért akar választást dönteni amikor annyi esze sincs, hogy egyszerű eldöntendő kérdésre helyes választ adjon. Ha ez a helyes válasz akkor meg simán erkölcstelen szar alak.
Ahogy a főnökük is aki a szavazó tábort nem szeretné megbántani ezért egy alapvető erkölcsi kérdésben nem mer színt vallani.

A fent küldött linkem is erről szól a sok kretén szép lassan bedugja fejét abba a hurokba ami Putyint is elvezette a diktatórikus rendszerbe ahol már nincs ellenzék. Orbán jól láthatóan másolja rendszert csak még az elején jár. "Csak 44% a full idióta még de már a 44% ba nem tartozó is közel van hozzá. Az oligarchák akiket személyesen Putyin és Orbán választ ki, a civil szervezetek ellehetetlenítése, a választások elcsalása. Lásd határon túliaknál nem a posta viszi ki a szavazó ívet hanem önkéntesek stb. Mind a leválthatatlanság felé vezető úton egy lépés. Lehet hozzátapsolni és magyarázni, majd egyszer te is szégyelled magad. Aki jól megél belőle az csak simán egy szar alak de aki pénz nélkül lelkesedik ezért és védi azt komolyan nem értem. Amúgy gondolom MZP mellett ugyanúgy kiállnál ha ilyen nyelvi szemantikai kérdéssel lehetne javítani a megítélésén 1%-ot. Ja nem. Bocs nem fogsz meggyőzni arról, hogy ha valami fehér akkor az fekete, bármennyit is rugózol rajta.

white999 2022.03.19. 13:24:30

@dare: Én lassan ott tartok, hogy nem bánnám ha nem nyerne. Pár nagyon rohadt év szívás lesz. A szektásokat az elvek nem érdeklik, csak a hasuk. Bár a covid alatt is szopott a nép de arra kínosan ügyelt, hogy akik a koncból jusson a holdudvarnak. Lehet most is a dolgozókat áldozná be és a nyuggerek, meg slepp kapná a pénzt. Az ellenzék meg amit kapna ha nyerne abba lehet belebukik egy év alatt. Egy esélyt látok, ha felgöngyölítenek ügyeket és rabláncon visznek majd embereket és ezt közvetít a királyi tv de a fidesz van annyira erős, hogy zavargásokat szítson és fanatizálja a zombi sereget.

dare 2022.03.19. 13:36:10

@white999: Dettó, ugyanezt érzem mindennel kapcsolatban amit írtál.

leponex 2022.03.19. 13:41:28

@G. Nagy László: A korrektebb az lenne ha azt a kérdést is fel mernék tennék végre: mi válthatta ki Oroszország támadását Ukrajna ellen?

Semmi nem menti fel Putyint a katonai akciója alól, de ha nem hajlandó a 'nyugat' szembenézni a maga - leginkább az Usa - felelősségével, akkor ezzel csak az újabb katonai agressziók lehetőségének ágyaz meg. ( I. vh lezárása...)
Számos nyugati mértéktartó elemzés olvasható erről, de a balliberális világban tabunak számít a lehetséges okokról való nyilvános polémia - ha az nem az ő végtelenül egyoldalú, primitív, manipulatív irracionális oroszgyűlöletük ellen szól.
Mert az oroszok meg az ukránok valahogyan mégis meg fognak egyezni, hiszen az már Zelenszkinek is leesett, hogy valószínűleg nem lesznek a nato tagjai belátható időn belül.
Az oroszoknak pedig ez volt a legfőbb követelésük 20 éve.
Az Usa gyalázatos módon húzta csőbe az ukránokat, az orosz agresszió mellett legalább ekkora felelősségük van ebben.
Ha valakinek még volt valami illúziója a 'nyugat' morális fennsőbbrendűségéről, annak az Irakot a nemlétező iraki vegyifegyverekre való hivatkozással többszázezres civilt halomra bombázó katonai agressziója már rég ki kellett hogy ábrándítsa.

white999 2022.03.19. 13:48:21

@leponex:
Az Usa gyalázatos módon húzta csőbe az ukránokat, az orosz agresszió mellett legalább ekkora felelősségük van ebben.

Gratulálok!
Gondolom a nő akit partyba vágnak 10-en az is hibás volt mert miniszoknyát vett fel.

eßemfaßom meg áll 2022.03.19. 13:50:46

@white999: Azért az a Népszavás 44%-os felmérés bennem felvet kérdéseket, ugyanaz a Publicus pár nappal korábban csinált egy SAJÁT felmérést amiben a fidesz szavazók 11%-a szerint jogos a ruszki támadás, 10% szerint részben jogos, 64% szerint nem jogos és 15% nemtudjanemválaszol. publicus.hu/blog/tizbol-nyolc-ember-oroszorszag-jogtalanul-tamadja-ukrajnat/

white999 2022.03.19. 14:09:28

@eßemfaßom meg áll: 64% nem jogos az megfelel az 56% nem agresszor párjának. Gondolom az idő is befolyásolja a véleményt. Egyrészt a nagyvilág reakciója, másrészt a királyi m1 narratívája ami nagyon sokáig az orosz álláspont volt/van. Nem gondolnám, hogy lényegesen ellentmond a két kutatás száma. Ami érdekes lenne (nem lesz) ha csuti paraszt egyértelművé tenné az agressziót, azt hogyan kultiválná a szavazó bázis. Hányan követnék azonnal vakon, vagy hányan ülnének bambán zavarodottan. Valószínűleg ez is meg fog történni csak hónapok évek alatt érzékenyítik majd a bázist.Csak még ki kell találni, hogy mit kell szeretni ami nem balliberális. Tippem, hogy kínát nagyon fogjuk imádni, ők lesznek az új Putyin.

leponex 2022.03.19. 14:27:59

@white999:
Tegyük fel, hogy hajlandó és képes is vagy gondolkodni ...
www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2022/03/zelenszkij-a-nato-nem-all-keszen-ukrajna-felvetelere
Zelenszkij:
"A NATO-csatlakozás kérdését tekintve már régen lehiggadtam, miután megértettem, hogy a NATO nem áll készen arra, hogy felvegye tagjai közé Ukrajnát.
...
Nem engedünk az ultimátumoknak, de van lehetséges megoldásunk az oroszok követeléseire – hangsúlyozta az ukrán elnök, aki szerint most arra lenne szükség, hogy Vlagyimir Putyin párbeszédet kezdjen velünk. Zelenszkij szerint Ukrajnának a jövőben közös védelmi megállapodást kellene kötnie minden szomszédjával.

Vlagyimir Putyin az egyetlen ember, aki be tudja fejezni ezt a háborút

– hangsúlyozta Zelenszkij, aki nemcsak Ukrajna NATO-csatlakozásáról mondana le, de a szakadár területek jövőjét tekintve is kész kompromisszumot kötni; vélhetően egy népszavazást kezdeményezne a donyecki és a luhanszki területek sorsáról. Az ukrán elnök hangsúlyozta: az a fontos, hogy a Donyeck-medencében élő emberek dönthessenek arról, hogy Ukrajnában szeretnének-e élni, és az ukránoknak is legyen lehetőségük véleményt nyilvánítani arról, mit akarnak a szakadár területekkel. "

Putyinnak évek óta ez volt a követelése: Ukrajna ne legyen nato tag, a minszki megállapodás alapján népszavazás a szakadár területeken, minden érintettnek elfogadható biztonsági garanciák...

És az Usa álláspontját képviselő nato főtitkár válasza az orosz katonai akció ( agresszió) előtti napokban:
mandiner.hu/cikk/20220126_nato_oroszorszag_stoltenberg
„A NATO a védelmi vonalakon áll, nem törekszünk a konfrontációra, de nem tudunk és nem is akarunk kompromisszumot kötni azokkal az elvekkel kapcsolatban, amelyeken szövetségeseink biztonsága nyugszik
..
Stoltenberg hangsúlyozta: a NATO készen áll arra, hogy meghallgassa az orosz aggodalmakat, és valódi párbeszédet folytasson arról, hogyan lehet megerősíteni az európai biztonság alappilléreit. Hozzátette ugyanakkor, hogy „minden nemzetnek joga van a saját biztonsági berendezkedésének kialakításához, tehát Moszkvának tartózkodnia kell e tekintetben a kényszerítő korlátozástól, illetve a szövetségesek és más nemzetek elleni rosszindulatú tevékenységektől”. Mint mondta, a NATO továbbra is szorosan együttműködik Ukrajnával.”

Mi más ez, mint elég egyértelmű nato támogatással való hitegetés?

Nincs kompromisszum...
És az Usa tisztában volt azzal, hogy ezek után az oroszok megindítják a támadást.
Zelenszkij meg abban a hitben volt, hogy a nato majd beavatkozik az oroszok ellen.
Aztán jött a keserű leves az ukránok számára...

Az orosz támadás elfogadhatatlan.
De ha te ebben sem látod meg az Usa / Nato felelősségét ...

eßemfaßom meg áll 2022.03.19. 14:29:37

@white999: tehát te úgy gondolod, hogy háború közben a lelőtt gyerekeket nézegetve 10 %-al többen kezdik úgy gondolni, hogy a ruszkiknak van igazuk miközben a fideszes álláspont (a "csuti paraszté" is - oh de szeretem amikor kitör belőletek az intellektuális) is ennek az ellenkezője. Az nem is lehet, hogy a népszava verzió manipulatív.

white999 2022.03.19. 15:11:29

@leponex: Tegyük fel, hogy értem te pedig nem. Ha valaki nem áll készen a nato csatlakozásra, akkor az nem lesz Nato tag, tehát attól sem kell tartani hogy Nato tagként fenyegeti Oroszországot. Putyin részéról vagy paranoia vagy csak simán van mire fogni az újraegyesítést. Ebben mi szerepe van a Nato nak? Semmi, ha az USA nem támogatja akkor hamarabb kerül Orosz befolyás alá Ukrajna, amit azért szemmel láthatólag az ukránok nem szeretnének.
A másik vazze, hogy jön Oroszország ahhoz, hogy valahova bemegy erőszakkal, majd kiír egy látszat szavazást. Ez szerinted oké? És ha egyszer oké, akkor miért nem csinálja meg Moldáviába, azután meg Magyarországon, azután Ausztriába stb? Hol a vége? Ha krím-nél seggbe xurják az oroszokat akkor most nincs ez, hanem próbálna az orosz nép tüzet csiholni a visszaküldött középkorba, vagy elzavarják Putyinovics elvtársat. mondjuk erre kisebb esélyt látok sanszosabb egy észak- korea.

white999 2022.03.19. 15:16:03

@eßemfaßom meg áll: "Az nem is lehet, hogy a népszava verzió manipulatív."

Minden lehet és annak az ellenkezője is.
Ami tény, hogy a világ jó részével ellentétben itt az állami tv orosz propagandát nyomott akkor is és most is. A hívek egy része ezt nézni. Miért lenne más a véleményük, mint amit a szellemi mankónak adnak az élet nagy kérdéseikben a számukra. Az lenne a meglepő ha hirtelen normálisan kezdenének gondolkodni. Ez van, sorsközösséget kell velük vállalni. Egy a tábor egy a zászló, még ha kényes is a kreténekhez tartozni.

white999 2022.03.19. 15:21:46

@eßemfaßom meg áll: háború közben a lelőtt gyerekeket nézegetve 10 %-al többen kezdik úgy gondolni, hogy a ruszkiknak van igazuk

Nem néznek ilyeneket hanem olyanokat ahol az ufonauta elemző, Zelenszkíjt hibáztatja amiért nem adja meg magát és ezért halnak meg az ukránok. Tehát az ukránok a hibásak ráadásul vándormadarakat akarnak megfertőzni vegyi gyárakban fejlesztett vírusokkal, amik csak az orosz népet irtják ki. (Itt hangosan felröhögtem, mert eszembe jutott a Tanu című film). Tehát jogos a megelőző csapás. Azt nem mond, hogy random módon ráklikelve blogok komment rovatára nem számolatlan ilyen véleményt találsz. Most felsorolom az összes kretént aki ezt hirdeti.

eßemfaßom meg áll 2022.03.19. 16:00:45

@white999: "A hívek egy része ezt nézni" Megint kiderül, hogy a közmédia micsoda kimagasló nézettséggel rendelkezik, egyrészt minden fideszes azt nézi (kizárólag) és minden ellenzéki is, így tudja mindig mi is van rajta.

eßemfaßom meg áll 2022.03.19. 16:03:32

@white999: "nem számolatlan ilyen véleményt találsz" Ja van ilyen is kb 2 nicktől a blog.hu-n

leponex 2022.03.19. 16:50:16

@white999: " Ha valaki nem áll készen a nato csatlakozásra, akkor az nem lesz Nato tag, tehát attól sem kell tartani hogy Nato tagként fenyegeti Oroszországot."

Rendben, akkor csak azt kellett volna mondani Putyinnak, de a fentebb idézett nato-főtitkár szavai nem erről szóltak.
Szerinted a 'Nincs kompromisszum!' mit jelent?

"A másik vazze, hogy jön Oroszország ahhoz, hogy valahova bemegy erőszakkal, majd kiír egy látszat szavazást. Ez szerinted oké?"

Nem, nem oké. Nagyon nem.

De haz Usa jogot formál arra, hogy határától sokezer kilométerre bombákkal, rakétákkal, százezres hadsereggel bevonul, hogy neki tetsző kormányzatot juttasson hatalomra, akkor mi alapján kérné számon az oroszokon, hogy ha a mostani határai mellett Ukrajnában élő orosz lakosságot brutális ukrán agresszió éri. és az ott élők fellázadnak ez ellen, akkor Putyin fegyverrel is segíti őket. Majd ha a minszki egyezményben történt megállapodásokból az ukránok semmit nem tartanak be ( népszavazás, autonómia), akkor mindezt tovább nézze tétlenül?
Amikor az ukránok amerikai fegyverrendszerek telepítéséről beszél, akkor abba is törődjön bele?
Ha nyilvánvaló volt, hogy Ukrajna nem lesz nato tag, miért lebegtették ezt?

Miért jönne Magyarországra Putyin? Miért akarna háborút a Nato-val? Ez csak mesterségesen felpumpált paranoid propaganda, az oroszok elleni gyűlölködés hergelésére.

Ha az oroszokat tovább alázza, sarokba szorítja a 'nyugat', akkor még ezt is kiprovokálhatja.
Az ukránok elleni támadás sem történt volna meg, ha a méltányolható orosz biztonsági igényeket nem kompromisszumok nélküli elutasítással, hanem épp ( mint ahogy a politikának legalapvetőbb lényegi eleme kellene hogy legyen ) a mindenki számára elfogadható kompromisszum keresésével lettek volna kezelve.

Az Usa egész létezése során folyamatosan háborúban állt a világ tőle sokezer km-rel lévő országokban. Szerinted ez lenne a békés együttélés záloga?
A fegyverekkel, bombákkal, harckocsikkal,rakétákkal lehet működő demokráciát exportálni?

"Ha krím-nél seggbe xurják az oroszokat akkor most nincs ez"
Ja.
A Krímben volt az orosz haditengerészet európai támaszpontja, Ukrajna pedig bejelentkezett a Nato-tagságra.
Oroszország meg vegye ezt tudomásul, vonuljon el a Csendes-óceán vidékére, esetleg ajándékozza oda a komplett haditengerészetét, ha már 1955-ben odaajándékozta egy laza mozdulattal az egész Krím félszigetet is.

Szerintem végtelenül ostoba, veszélyes kísérlet ennyire gyengének, idiótának nézni az oroszokat.

No de semmi akadálya, Samu bácsi küldje el a kőkorszakba Oroszországot.
És még Putyint mondják paranoiásnak, pszichopatának, hogy azt gondolja, legszívesebben a liberális nyugat felszámolná az orosz birodalom maradékát...

tiltsál ki te gyökér 2022.03.19. 17:02:55

@white999:
"egész európánban miért mi függünk a legjobban az orosz gáztól"

atalayar.com/sites/default/files/inline-images/gas-ruso-europa_0.jpg

Ismét egy hazugság tőled.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.19. 17:08:08

@white999:
"64% nem jogos az megfelel az 56% nem agresszor párjának."
Beszarás. Tényleg szembe mész minden ténnyel, és hazudsz mint a vízfolyás. 56 ból 32 nem mondott véleményt.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.19. 17:10:21

@white999:
"Na vazze egyből tudtál keresni amikor szorult a kapca,"
Nem zavar, hogy megadtad a linket, te agyament fasz? ????

Le is nyeled, vagy csak szopsz? Ha nem válaszolsz, akkor kedvem szerint az egyik kategóriába teszem, és hivatkozni fogok rá.

Nem válaszoltál, tehát akkor nyeled.

white999 2022.03.19. 17:14:10

@eßemfaßom meg áll: Nem, csak ahol fidesz erős. Falun ahol a Kossuth rádió és királyi m1 a csúcs az öregek körében és a vallási vezető képe ott van a feszület mellett. Talán nem véletlen, hogy a városiak, fiatalok és értelmiségiek körében kevésbé népszerű a fityisz.

white999 2022.03.19. 17:15:22

@eßemfaßom meg áll: Számolatlan. Csak éppen most négyen vívjátok itt a harcot velem.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.19. 17:17:43

@white999:
Egészen hihetetlen amit leművelsz itt.

"Nem néznek ilyeneket hanem olyanokat ahol az ufonauta elemző, Zelenszkíjt hibáztatja amiért nem adja meg magát és ezért halnak meg az ukránok. "
Teljesen igaz. Ha az egyik fél megadja magát, akkor abbahagyják a harcot, és nincs több áldozat, sem anyag kár. Mit nem értesz ezen?

"Tehát az ukránok a hibásak "
Ebből nem következik logikusan, hogy ki lenne a hibás. Ez két teljesen külön dolog.

"ráadásul vándormadarakat akarnak megfertőzni vegyi gyárakban fejlesztett vírusokkal, amik csak az orosz népet irtják ki."
Vannak biológiai laborok, olyanok, amiket amerikai földön nem csinálhatnak. Hogy mikkel kísérleteznek, azt csak ők tudják. A rassz kiirtására irányuló kísérletek az apartheidnek sem jöttek össze egyébként, pedig próbálkoztak.

"Tehát jogos a megelőző csapás."
Ezt linkelnéd, hogy melyik elemző és mikor mondta?

tiltsál ki te gyökér 2022.03.19. 17:18:39

@white999:
"Talán nem véletlen, hogy a városiak, fiatalok és értelmiségiek körében kevésbé népszerű a fityisz."
Álltasd magad ezzel persze.

white999 2022.03.19. 17:25:31

@leponex: Ki nem szarja le amerikát, most nem az a téma.

Az ukránok elleni támadás sem történt volna meg, ha a méltányolható orosz biztonsági igényeket nem kompromisszumok nélküli elutasítással, hanem épp ( mint ahogy a politikának legalapvetőbb lényegi eleme kellene hogy legyen ) a mindenki számára elfogadható kompromisszum keresésével lettek volna kezelve

Fikció. Gruzia esetén semmi ilyen nem volt 2008 ban mégis bementek, ahogy Groznijt is földig rombolták. Csecseneket sem hitegette Amerika Nato csatlakozással. Meddig kell tolerálni atz oroszok biztonsági igényét? Ameddig vissza nem állítja a volt szovjet befolyási övezetet? Akkor ebben mi is benne vagyunk mert Putyin decemberben már a 97-es állapotok visszaállítását követelte mi pedig 99 ben csatlakoztunk a Nato hoz tehát helytálló minden megállapításom a Putyini kijelentések cselekedetek ismeretében.

"A Krímben volt az orosz haditengerészet európai támaszpontja, Ukrajna pedig bejelentkezett a Nato-tagságra."

Ki nem szarja le. Akkor Horthy meg tengernagy volt fehér lovon, tehát nekünk is jár egy kikötő történelmünk alapján, akkor menjünk neki Szlovéniának, hogy legyen kijárat a Földközi -tengerre.

white999 2022.03.19. 17:28:38

@tiltsál ki te gyökér: Látod csak akkor tudsz keresni ha segítek, akkor mégis hülye vagy. GOOGLE kereső úgy működik hogy beírsz szavakat pl Közvéleménykutatás 44% agresszor vagy ilyesmi. Fog ez menni nélkülem is. Nem is gondolnád milyen fejlett dolog az internet.

white999 2022.03.19. 17:29:45

@tiltsál ki te gyökér: Kutatás ez is. Szar dolog de ez van. Keress rá. Segítsek vagy fog menni?

Wildhunt 2022.03.19. 17:30:51

@tiltsál ki te gyökér: pedig számszerűen igaza van, a Fidesz kb egyforma szintet hoz minden társadalmi rétegben, vagyis a támogatók a társadalom megoszlása szerint oszlanak el: sok kékgalléros, kevés fiatal egyetemista, a társadalom kb 50%-a. A ballenzéket támogatja vagy (jóindulattal) 30%, ami arányosan 30-30-30% kékgallérost, DK nyuggert, meg muciológust jelent. Azt persze nehéz felfogni hogy a jóindulattal 30% maximum 30%-a kevesebb, mint a minimum 50% 25%-a, csak annyit látnak hogy 30 az több mint 25.

white999 2022.03.19. 17:31:25

@tiltsál ki te gyökér: 56 ból 32 nem mondott véleményt.
Mert annyira hülye, hogy még egy egyszerű eldöntendő kérdésre sem tud válaszolni. Téged ez megnyugtat? Ám legyen.

white999 2022.03.19. 17:34:23

@tiltsál ki te gyökér: "Nem néznek ilyeneket hanem olyanokat ahol az ufonauta elemző, Zelenszkíjt hibáztatja amiért nem adja meg magát és ezért halnak meg az ukránok. "
Teljesen igaz. Ha az egyik fél megadja magát, akkor abbahagyják a harcot, és nincs több áldozat, sem anyag kár. Mit nem értesz ezen?

Faszé nem adta meg magát Dobó kapitány. Most azt kellene ünnepelni, hogy milyen faxa stratéga és zseniális jellem.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.19. 17:40:37

@white999: "Látod csak akkor tudsz keresni ha segítek, akkor mégis hülye vagy. GOOGLE kereső úgy működik hogy beírsz szavakat pl Közvéleménykutatás 44% agresszor vagy ilyesmi. Fog ez menni nélkülem is. Nem is gondolnád milyen fejlett dolog az internet."
Nagyarcú fasz, mindenki a pofádba tolta, hogy hazudtál. Tudod, ha hivatkozol valamire, akkor illik megmutatni, hogy mire.
Aztán még a saját hivatkozásoddal is szájbaszart a realitás.

"Kutatás ez is. Szar dolog de ez van. Keress rá. Segítsek vagy fog menni?"
Nem, nem fog menni. Hajrá, állítasz valamit, bizonyítsd. Hazug ostoba szardarab vagy

"56 ból 32 nem mondott véleményt.
Mert annyira hülye, hogy még egy egyszerű eldöntendő kérdésre sem tud válaszolni. Téged ez megnyugtat?"
Kötelező válaszolni, te nagyon hülye?
Érted te azt, hogy nem tudja/nem akarja megmondani? Kisköcsög, ha engem felhív a Publicius, és kérdez valamit, akkor nem válaszolok. Mert semmi közük ahhoz, hogy én mit gondolok. Pont.

Te meg úgy hivatkozol egyharmad emberre, hogy fogalmad sincs a véleményükről.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.19. 17:43:18

@white999:
"Faszé nem adta meg magát Dobó kapitány. Most azt kellene ünnepelni, hogy milyen faxa stratéga és zseniális jellem."

Megint mit nem értesz rajta? Igen, neki lehet állni a széllel szembe hugyozni. Lehet, hogy be is jön. Mit akarsz ezzel mondani?

tiltsál ki te gyökér 2022.03.19. 17:47:45

@Wildhunt: Igaz, de van még egy valami.
Volt a brexit. Ott azt mérték, hogy a városi lakosság 55% ellene volt, de a vidéken 55% volt mellette, tehát ez urbánus/vidéki ellentét.
Az, hogy a városi elit értelmiség 45%a mellette volt, az nem számított, szajkózták, hogy a vidéki bunkók léptették ki az UK-t.

Itt is az az ugatás tárgya - a pestiek fidesz ellenesek.
Nem. Lehet, hogy 55% ellene van, de 45 mellette.

white999 2022.03.19. 17:52:40

@Wildhunt: Fidesz kb egyforma szintet hoz minden társadalmi rétegben,

A FIDESZ az elöregedő kistelepüléseken falvakban, kisebb városokban van lényeges előnyben a népi urbánusból a népi a nyerő náluk. Nem igaz, hogy minden csoportban egyformán szintet hoz. Városoknál az ellenzék felé lendül az inga, falunál a fidesznek. A falusiakat nem bántva, ezzel összefügg az iskolázottság is. Mielőtt valamelyik okos elkezd ordítani, hogy lenézem az okos falusiakat. Pusztán a korfa miatt is ez van. Az időseknél lényegesen kevesebb a középfokú végzettségű és diplomás. Ez tény. Kb olyan mint, hogy minden generáció magasabb mint a szülei. Manapság sokkal több lehetőség van mindenkinek tanulni. Illetve volt amióta fidesz kezébe nem vette a dolgot de ez most egy másik dolog, mert azóta csökken a felsőfokú tanulmányra jelentkezők száma.

index.hu/belfold/2019/10/14/videk_onkormanyzati_valasztas/

white999 2022.03.19. 17:56:41

@tiltsál ki te gyökér: Az, hogy a városi elit értelmiség 45%a mellette volt, az nem számított, szajkózták, hogy a vidéki bunkók léptették ki az UK-t.

Pedig a vidéki bunkók léptették ki, itt is azok léptetnék ki a fideszesek. Ott és itt se tudják, hogy attól még hogy a rendszer vesztesei ettől még szarabb lett (Magyarországnál lenne) a helyzete. érdekes, hogy a fideszese itt is egy halmazt alkotnak a Putyinistákkal, Bayer is hogy csápolt a brexitnek Orbánnal egyetemben.

white999 2022.03.19. 17:58:56

@tiltsál ki te gyökér: Na mi van kiscsákó ideges vagy, nem megy az érvelés se, mert hogy a keresés nem megy azt látni.

eßemfaßom meg áll 2022.03.19. 18:26:25

@white999: :) ki kellene bújni a buborékodból.

eßemfaßom meg áll 2022.03.19. 18:31:03

@white999: "Csak éppen most négyen vívjátok itt a harcot velem."

idéznéd tőlem bárholból bármikorból, hogy :

"Tehát az ukránok a hibásak ráadásul vándormadarakat akarnak megfertőzni vegyi gyárakban fejlesztett vírusokkal, amik csak az orosz népet irtják ki. (Itt hangosan felröhögtem, mert eszembe jutott a Tanu című film). Tehát jogos a megelőző csapás"
vagy akár csak valami hasonlót amiben jogosozom az ukránok lerohanását?

Mondjuk megértem, hogy sokkal könnyebb a saját fantáziádban összerakott világgal vitázni mint a valósággal.

white999 2022.03.19. 18:35:58

@eßemfaßom meg áll: A FIDESZESEKNEK? Igen, egyetértünk csak nehéz nekik.

white999 2022.03.19. 18:38:28

@eßemfaßom meg áll: Mondjuk megértem, hogy sokkal könnyebb a saját fantáziádban összerakott világgal vitázni mint a valósággal.

Drágám, ez az egyik hivatalos orosz narratíva volt amiért támadni kellett, amit a királyi m1-en folyamatosan szajkóztak 12 éve és a háború után is a "szakértők"

white999 2022.03.19. 18:39:23

@eßemfaßom meg áll: Te tudsz keresni, menni fog hogy mondtak ilyet az oroszok vagy neked is segíteni kell mint a kollégának?

morph on deer 2022.03.19. 19:01:47

@dare:
@dare:
Két apróság.
Én qrvára nem bántam volna, ha Márki-Zaynak van már egy pártja jónéhány éve, és szerez némi tapasztalatot az országos szintű pártpolitizálásban, nota bene lehúz minimum egy ciklust is, mint parlamenti képviselő, és AZTÁN indul el egy miniszterelnöki posztért, mikor már van némi fogalma arról, hogy ezt a játékot hogyan játszák. Mert most abszolút semmi nem volt/nincs, ezért is mozog úgy ebben a műfajban úgy, mint az a bizonyos elefánt a porcelánboltban.
Ezt nem lehet megspórolni, sem áthidalni az amerikai autóalkatrész-kereskedelmi cég vevőkapcsolati munkakörében szerzett tapasztalattal. Ő nyilván egy jó eladó, olyan a mentalitása, de ez nem azonos egy önálló üzlet sikerre vitelével.

Akárhogyan is, azt a bizonyos pártot már évekkel ezelőtt létre kellett volna hozni, és annak a pártnak a képviseletében indulni a miniszterelnöki posztért!
Most elvárná, hogy kvázi biankó csekket kap a választóitól, aztán majd fordul, amerre gondolja? Ez nem így működik.

Amit mondasz az egyszerűen nem igaz: sem Dobrev, sem Gyurcsány egy qrva szóval nem bántottak, amikor ő már fideszeseket megszégyenítő lelkesedéssel gyurcsányozott, meígérte Gyurcsány felelősségre vonását, és terjesztett mindenféle hazugságokat a DK-ról, - miközben az ő jóindulatuk nélkül a Parlament küszöbét sem tudta volna átlépni. (Ez a politikus?)
A DK-nak csak a második forduló vége körül fogyott el a türelme, amikor egy listába szedve cáfolták meg a hazugságokat, addig a két, személyében is megtámadott ember nem is reagált!

Szerintem ez volt az a lépése, amivel végképp leírta magát a DK-s szavazók előtt, a későbbi sunyi színjáték Karácsonnyal, meg a “tiszták” koalíciójával már csak betetézte mindezt, és azóta is csak percekre képes abbahagyni.

Ezt a dilettáns kampányt pedig Márki-Zay kampánystábja viszi, merthogy ragaszkodott hozzá, mivel ő ehhez is ért!
Látjuk.
Egy kibaxott nagy kék szalaggal a nemzeti ünnepen, aminek CSAK március 15-hez, meg CSAK az összefogáshoz nincs semmi köze! Rengeteg más dologhoz van, keress rá, de nem a béke szimbóluma, és a korrupció ellen is csak Márki-Zay nevezte ki, mert sehol máshol nem az!
Ez az a megkülönböztető jelzés, amivel NEM az összefogást, hanem az elkülönülést jelzik azok, akik használják.
De ebben a formában SINCS köze egy nemzeti ünnephez kapcsolt rendezvényhez, mert nem ott van a helye!
Ennyit a “hozzáértéshez,” és a “közös” célhoz.

2022.03.19. 19:19:02

@morph on deer:
mzp kb. az mdf (mdnp)-szdsz szavazókat képviseli. és amelyik 2.6%-ot kapott. budapesten kívül nincs bázisa. gémesi györgy, bod péter ákos, pálinkás professzor és társaik. csak ugye ezek egymással se értenek egyet. lásd brüsszeli kbc bank képviseletében király júlia és róna péter "harcát".

mzp először a széteső jobbik bázisának próbált beszélni "jópofa" négerezéssel. mzp persze nem rasszista. ő valójában az amerikai politikában értelmezhető. ún. neokonzervatív. gazdasági értelemben neoliberális, kulturálisan antimarxista. az újbaloldal is neoliberális csak az még ráadásul kultúrmarxista. ezeket egy pártba legfeljebb átmenetileg lehet összeboronálni.

leponex 2022.03.19. 19:19:45

@white999: "Ki nem szarja le. "

Ha jól látom, most épp az oroszok szarják le az Eu farizeus szankcióit, a natot, a Bident,...
Ha nincs kompromisszum, akkor lesz háború.
Lehet választani.
És ahogy szokás mondani: Amerika az utolsó ukránig hajlandó harcolni a világbékéért ...
Zelenszkijnek meg talán leesett a tantusz. Neked nem.
Egyéb szamárságaidat felesleges lenne kommenálni.
Szelavi.

dare 2022.03.19. 19:31:45

@morph on deer: Akkor halmozzuk az apróságokat.
Én is jobban örültem volna ha most nem indul még el, de már nincs nagyon mit tenni, vagy támogassuk most is, vagy nem.
Én megértem az unszimpátiádat, tényleg, csak nincs relevanciája 2 héttel a választás előtt már.
Szerinted én nem tudnám kritizálni?
Dehogynem, csak nem érzem ezt már most fontosnak.
Egyébként nekem teljesen következetes, én azt a rengeteg forgást nem látom a nézetiben, mint amit oly sokan.
Ugyanazt képviseli mióta feltűnt a politika színpadán, mint amit most.

"Amit mondasz az egyszerűen nem igaz: sem Dobrev, sem Gyurcsány egy qrva szóval nem bántottak"
Orbán Viktor se bántotta még, ha érted mire gondolok.
Hol volt még ekkor a második forduló?
Sehol. (igen, vegyen magának)

"Egy kibaxott nagy kék szalaggal a nemzeti ünnepen, aminek CSAK március 15-hez, meg CSAK az összefogáshoz nincs semmi köze!"
Minden választási évben a nemzeti ünnep az soha nem megemlékezés, hanem kampányhajrá.
Van másik 3 év, amikor megemlékezés, ezzel én se tudok mit kezdeni, ez MZP előtt is így volt, és MZP után is így lesz.
Akinek ez nem tetszik, az ne nézze ilyenkor se a kormánypárti, se az ellenzéki megemlékezéseket, ennyi erre a megoldás.
A kék szalag pedig nem elkülönülést, hanem pont az összetartást szimbolizálja.
Mi a közös az ellenzékben?
Semmi, ez az egy dolog, a korrupció elleni harc, ez tartja őket össze.
Közös cél a korrupció felszámolása, közös ügy a korrupció elleni harc.
Ez ennyit jelent, nem tudom miért kell ezt túldramatizálni.

2022.03.19. 19:45:31

@morph on deer:
mzp célja kb. az, hogy gyurcsány (dk) szavazóival leváltja orbánt. majd ezek után kormányra kerülve a fidesz szétesik és orbán szavazóival leváltja gyurcsányt.

white999 2022.03.19. 20:12:18

@leponex: Majd ha Amerika bombáz valakit akkor az lesz a téma. Ezt jelentette a ki nem szarja le, már ha értőn tudnál olvasni, ezek alapján nem is várom el, hogy bármit megérts abból amit írtam. Na csá.

eßemfaßom meg áll 2022.03.19. 20:24:16

@white999: Egyelőre ott tartunk, hogy te akarsz a "számba" adni olyan dolgokat amiket soha nem olvashattál tőlem. Hogy ez neked miért jó arra van elképzelésem.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.19. 20:57:04

@white999:
"ezek alapján nem is várom el, hogy bármit megérts abból amit írtam."
Sokat nem kell megérteni a baromságaidból, hazudtál minden egyes mondatodban.
Szánalmas egy balfasz vagy.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.19. 21:01:06

Na, még egy ok, hogy imádkozzunk, nehogy atomháború legyen.

"220 ezer embernek van hely atomtámadásnál a budapesti metróban
Karácsony Gergely lenne a főnök vészhelyzet esetén."

Wildhunt 2022.03.19. 21:18:50

@tiltsál ki te gyökér: a második fele veszélyesebb mint az atomháború.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.19. 21:32:00

@Wildhunt: Az atomcsapást még csak-csak túl lehet élni, de karigeri főnökségét az óvóhelyen? Kizárt.

birkamenet 2022.03.20. 00:25:52

@tiltsál ki te gyökér:

Neked azért lenne hasznos egy atomcsapás a fejdre, mert akkor legalább lenne benne 1-2 atom.

Na de igy a jelenlegi vákuum állapotban mire is kell neked a fejed?

chrisred 2022.03.20. 06:16:53

@leponex: "De haz Usa jogot formál arra, hogy határától sokezer kilométerre bombákkal, rakétákkal, százezres hadsereggel bevonul, hogy neki tetsző kormányzatot juttasson hatalomra,"

A Sivatagi vihart Szaddám kuvaiti inváziója és az ENSZ BT határozata előzte meg, a -es afganisztáni bevonulást szeptember . Tehát az első esetben nem a saját állami döntését hajotta végre, a másodikban a területe ellen intézett agresszió. Ukrajna megtámadása esetében egyik sem történt.

"A Krímben volt az orosz haditengerészet európai támaszpontja, Ukrajna pedig bejelentkezett a Nato-tagságra."

Oroszország-ben szállta meg a Krímet, az ukrán alkotmányba pedig 2019-ben került bele a NATO csatlakozás.

chrisred 2022.03.20. 06:20:27

@cvsvrs: Egészen pontosan az, hogy a választáson egyesíti a kormányellenes szavazókat, akik között Gyurcsány-pártiak és Gyurcsány-ellenesek is vannak.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.20. 08:16:45

@cvsvrs: "mzp célja kb. az, hogy gyurcsány (dk) szavazóival leváltja orbánt. majd ezek után kormányra kerülve a fidesz szétesik és orbán szavazóival leváltja gyurcsányt."
Aztán kiissza a tengert, átugorja a hegyeket majd kukorékol.

2022.03.20. 09:15:15

@chrisred:
a megnyert választás után sarokba szorítanák a fideszt, akiknek egy része átállna mzp oldalára és úgy kiszoríthatják a dk-t. ők lesznek a szélbal. a kommunisták. a jobbik egy részét is kiebrudalhatja. ők és a megmaradt o1g koalíció lesz a széljobb. a mzp lesz a centrális erőtér vezetője. az európai néppárt tagja, az eu és a nato legelkötelezettebb szövetségese, a nyugat éltanulója.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.20. 09:19:54

@cvsvrs:
"a megnyert választás után sarokba szorítanák a fideszt, akiknek egy része átállna mzp oldalára"
Miért tennének ilyet?

2022.03.20. 09:23:29

@tiltsál ki te gyökér:
azt nem állítom, hogy ez egy reális terv.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.20. 09:36:58

@cvsvrs: És esetleg egy miniszterelnök-aspiránsnak nem kéne némileg a realitás talaján maradnia?
Azt nem tervezi, hogy a Dobó István harckocsidandárral elfoglalja Oroszországot aztán annektálja?

chrisred 2022.03.20. 09:39:33

@cvsvrs: Szerintem senki nem számít arra, hogy a fideszes politikusok átülnének a parlamentben az MZP által uralt oldalra. De attól még taktikai szavazásoknál mellé állhatnak.

2022.03.20. 09:51:27

@tiltsál ki te gyökér:
azért, mert mzp jobboldali neoliberális. és a dk baloldali, neoliberális.

dobrev klára szabad versenyes kapitalizmust akar. és azt mondja, hogy az a szegényeknek is jó lesz. mert úgy megindul a gazdaság, különösen az euroövezethez csatlakozva, hogy a bevezethetik a svájci indexálást. bevezethetik az európai minimálbért. mert a vállalkozások úgy fellendülnek, hogy csak na. ehhez egy új rendszerváltásra van szükség. helyre kell állítani a jogállamiságot. fel kell számolni a korrupciót, stb.

mzp is szabad versenyes kapitalizmust akar. de ő azt mondja, hogy az a szegényeknek nem lesz túl jó. sőt az alsó középosztálybelieknek sem. mert adott esetben kisebb autóba kell ülni. visszaállnának a magánpénztárak, akkor nem lehet svájci indexálás. és nem feltétlen kellene minimálbér sem, nemhogy európai, semmilyen. mert közgazdasági értelemben szükségtelen. ez egy munkaerő piaci kérdés. a piaci mechanizmus majd ezt is eldönti. és a szegények ennek kárvallottjai lesznek. de ha majd ők, vagy a gyermekeik jobban iparkodnak, akkor előrébb jutnak, vagy juthatnak.

mert a társadalmi mobilitás alacsony. bekerül néhány roma származású a politikai elitbe. a cigánytelepeken mély szegénység lesz. mert az államnak nem az a dolga, hogy szabad piaci értelemben szükségtelen közmunkával beavatkozzon a gazdaságba. mzp neoliberális és jobboldali.

dobrev klára erre azt mondja, hogy nem. mert több európaisággal a szegényeknek is sokkal jobb lesz. mert európa szolidáris. ehhez csak helyre kell állítani az alkotmányosságot. vissza kell állítani a sajtószabadságot, meg kell dönteni az autoriter rezsimet. amit orbán ellopott azt megkapják a szegények. mzp azt mondja, hogy azt a pénzt majd vállalkozók kapják meg.

2022.03.20. 10:09:35

@chrisred:
mzp azt mondja, hogy ő polgármesterként nem tiltotta el a közbeszerzésektől a fideszes vállalkozókat. és ha kormányra kerül, akkor sem tiltaná el. és ezt a jelenlegi kormányhoz közel álló nagyvállalkozói kört ő vezetné. és ezek képviselői átállnának az ő oldalára. a fidesz a választások elvesztésével szanaszétesne.

nem azt állítom, hogy ez egy reális terv. a nyilatkozataiból ez olvasható ki. ő egy új mdf (mdnp)-szdsz kormányt akarna. liberális-konzervatív tanácsadókkal. amihez csatlakozna a fidesz egy része, ahogyan csatlakozott a jobbik egy része is. vagy akár a momentum egy része. ebből megszerveződik a centrális erőtér. amelyik az európai néppárt tagja lesz. és a szélsőbaloldal lesz gyurcsány. a széljobb orbán.

és ezt a gyurcsány házaspár is érti. nem véletlen ekézik. dk miniszterelnök jelöltként azt mondta, hogy majd a koalíciós egyeztetéseken párbeszédet hirdet. karigeri azt, hogy ő lesz a közös nevező a balliberális táborban. mzp mikor mondott ilyet? ő minden megnyilatkozásában elmondja, hogy jobboldali, keresztény konzervatív. már akkor templomba járt, amikor még orbán megye kettőben focizott.

Péter108 2022.03.20. 10:53:42

@cvsvrs: "a megnyert választás után sarokba szorítanák a fideszt, akiknek egy része átállna mzp oldalára és úgy kiszoríthatják a dk-t. ők lesznek a szélbal. a kommunisták. a jobbik egy részét is kiebrudalhatja. ők és a megmaradt o1g koalíció lesz a széljobb. a mzp lesz a centrális erőtér vezetője. az európai néppárt tagja, az eu és a nato legelkötelezettebb szövetségese, a nyugat éltanulója."
Ez egy lehetséges, megírt forgatókönyv. Szerencsére vannak más forgatókönyvek is, amit a "nagy bíráló bizottság" szintén engedélyezett.

2022.03.20. 11:16:40

@Péter108:
a másik forgatókönyv, hogy alkossanak egy klasszikus antifasiszta nagykoalíciót. amiben lenne egy neoliberális, egy neokonzervatív és egy újbaloldali platform. csak a neoliberalizmusnak budapesten kívül legfeljebb elvétve van szavazója. mármint magyarországon. és a neokonzervativizmusnak még budapesten sincsen mérhető választói bázisa.

ezért tolódott jobbra orbán. mert rájött, hogy neki csurka, torgyán, vona radikalizmusa helyébe kell lépni. elek istvánnal az oldalán nem fog választást nyerni. mzp is ezért "négerezik".

chrisred 2022.03.20. 11:55:53

@cvsvrs: Nyilván az olyan pénzemberek, mint Csányi, gyorsan fordulnak a széljárással. De a fideszkáderek megbízható része be van tagolva az utóbbi években létrehozott alapítványi hálóba, ami kizárólag Orbán kezében van, ők nem mernek izegni-mozogni. Ezt a rendszert meg csak kétharmaddal (vagy népszavazással) lehet megbontatni, ahhoz meg Gyurcsány szavazói is kellenek.

2022.03.20. 12:49:48

@chrisred:
mzp győzelme esetén a fidesz egy részével lenne meg a kétharmad a törvénymódosításokhoz. cserébe a most a kuratóriumokba beültetett fideszesek egy része maradhatna a helyén. elvégzik a szükséges módosításokat. mzp marad a mini elnök. és ezek után kiszoríthatják gyurcsányt. mert elég az egyszerű többség. és így jönne létre az új euroatlanti elkötelezettségű centrális erőtér. a széljobb orbán, a szélbal gyurcsány. ez mzp terve. ezért nem vonja be a kampányba a dk-t. és nem mond szociálisan demagóg igéreteket.

mzp leginkább olyan, mint egy amerikai republikánus politikus. ezért nem támogatja biden adminisztráció. mert azt látják, hogy ilyen szenátorok szokták időnként őket legyőzni.

Nancsibacsi 2022.03.20. 14:48:24

@white999: Az USA 8 éve tömi fegyverekkel az ukránokat, kiképző bázison az USA tisztjei tanítják őket városi harcra, stb - aztán persze volt nagy kuss amikor a ruszkik porig rombolták azt a bázist, pedig ott meghalt az ukránok szerint is 35 USA "tanácsadó", valójában meg inkább 100 körül lehet a szám. Ez a valóság, az meg a duma, hogy Ukrajna nem csatlakozik a NATOhoz. Minek csatlakozzon ha anélkül is megkap mindent, amit a NATO-tól kaphat?
Megjegyzem a 8 év alatt 0 előrelépés történt a szakadár területek + Krím félsziget helyzetének rendezésében. Időnként bombázzák kicsit őket, néha lekapcsolják az áramot, és kb ennyit tettek az ukránok a rendezés érdekében. Mégis mi a francra számítottak?

white999 2022.03.20. 16:21:11

@Nancsibacsi: Történelmi gyorstalpaló, hogy ne csak az orosz narratívát szopd be, ha már annak idején nem ment a suliban, itt van zanzásítva.

telex.hu/tudomany/2022/03/19/az-agresszor-marketingje

tiltsál ki te gyökér 2022.03.20. 17:55:25

@cvsvrs: Hát, úgy marhaság, ahogy van. Attól nem lesz jó a szegénynek, mert visszaállítják a jogállamiságot. Ami mikor is lett elállítva? Egyáltalán van ember, aki tudja, hogy pontosan mit takar ez a lózung? A sajtószabadságtól sem lesz jó a szegényeknek. A szegényeknek kb. attól lett jobb, amit Orbánék csináltak, hogy munkát adtak nekik.

"mzp azt mondja, hogy ő polgármesterként nem tiltotta el a közbeszerzésektől a fideszes vállalkozókat."
Hát, még szép. Ilyenre se joga, se lehetősége nincs, sőt, a fidesz sem tiltott el senkit semmilyen közbeszerzéstől.

"és ha kormányra kerül, akkor sem tiltaná el. és ezt a jelenlegi kormányhoz közel álló nagyvállalkozói kört ő vezetné. és ezek képviselői átállnának az ő oldalára. a fidesz a választások elvesztésével szanaszétesne."

Na, szóval. Akkor ha X vállalkozó jelenleg közbeszerzéseket nyer, akkor ő a "haveri cég" meg a "fideszes fiúk" meg maga a gonosz NER.
Ha MZP nyer, akkor ugyanez a vállalkozó nyer közbeszerzést, akkor ő jó vállalkozó, MZP pedig a remek miniszterelnök????
Tehát az a lényeg, hogy ő legyen a főnök, a többi része meg tulajdonképpen jól van most is, ugye?

tiltsál ki te gyökér 2022.03.20. 17:55:59

@white999: Na mi van hazug? Már nyeled rendesen, ugye?

white999 2022.03.20. 18:50:03

@tiltsál ki te gyökér: Faszkalap téged ki kérdezett? Ennek mi információ tartalma volt. Menjél játsszál anyáddal, mert Ő megértő a hülyékkel, hiszen ismer.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.20. 19:42:21

@white999: Jól van, nem kell idegeskedni. Mára is van valami új hazugságod, vagy csak nyeled tovább?

leponex 2022.03.20. 20:46:22

@chrisred:
-ugye te is tudod, én a 2. amerikai agressziót említettem, ami nem százegynéhány óráig tartott, mint az első ( ami valóban csak a kuvaitot ért iraki agressziót verte vissza, jogosan, nem akarta bevezetni Irakban a liberális demokráciát), hanem úgy 8 évig, az amerikai hadsereg által többszázezer iraki civil legyilkolászásával és a besült demokráciaexporttal

- ugye te is tudod, hogy az ukránok 2008-ban jelentették be igényüket a nato-csatlakozásra, a Krími félszigetet ez után 2014-ben foglalták el az oroszok, miután az amerikai szervezésben lezajlott 'forradalomban' (mert ugye a Stoltenberg szerint a nemzeteknek joguk van maguknak megválasztani a saját biztonságuk kereteit, és ha nem amerikának megfelelő döntést hoznak, akkor egy kis puccsal a helyes irányba terelik a demokratikus érzelmeiket).
A 'forradalom' természetesen már a kívánatos igényt foglalta alkotmányba.
És hitegették is vele, rendesen.
karpathir.com/2021/12/13/megneveztek-ukrajna-nato-csatlakozasanak-felteteleit/

"Ukrajna Grúziához hasonlóan még 2008-ban nyújtotta be a tagság iránti kérelmét – emlékeztetett Antony Blinken amerikai külügyminiszter az NBC-nek adott interjújában.

Blinken szerint lehetséges Ukrajna és Grúzia NATO-tagsága, amennyiben megfelelnek a szervezet által támasztott követelményeknek.
„A NATO 2008-ban elismerte Ukrajna és Grúzia csatlakozási szándékát a katonai szövetséghez. Amennyiben komolyan gondolják tagfelvételi szándékukat és teljesítik a velük szemben támasztott követelményeket, minden akadály elgördül a csatlakozás elől” – mondta az amerikai külügyminiszter.

A Korrespondent emlékeztetett arra, hogy Oroszország azt követeli, hogy NATO vonja vissza a 2008-as bukaresti csúcstalálkozón Ukrajnának és Grúziának tett csatlakozási ígéretét. A katonai szövetség korábban azt közölte, hogy nem köt kompromisszumot Oroszországgal Ukrajna és Grúzia csatlakozási jogát illetően."

A nato-tagság lebegtetése kifejezetten aljas dolog az Usa részéről, Zelenszkij ugyan némi rezignációval keresi a tantuszt ami leesik lassan:

"Elárult ugyanakkor egy kulisszatitkot is: a nyugati szövetségesek megüzenték, Ukrajna nem lesz NATO-tag, viszont ezt nyilvánosan nem fogják kimondani."

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

leponex 2022.03.20. 21:27:03

@chrisred: de hogy olvass egy német véleményt is:
karpathir.com/2022/03/14/nemet-miniszter-atvertuk-ukrajnat/

"Robert Habeck, Németország gazdasági minisztere erős szavakkal ismerte el, hogy a nyugati hatalmak feleslegesen hitegették Ukrajnát.

Habeck a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában beszélt arról, hogy a nyugati hatalmak nem voltak egyértelműek Ukrajnával az euróatlanti integrációt illetően, amellyel egyszerre keltettek reményt és csalódottságot:

„Szerinte az volt Európa, a NATO és a Nyugat hibája, hogy kinyitottuk Ukrajnának az ajtót, majd közöltük velük: egyébként nem jöhettek be. Ez frusztráló lehet Ukrajnának, hogy a demokráciáért, a szabadságért és a Nyugatért dolgoznak folyamatosan és mégsem engedik nekik, hogy oda tartozzanak”

Hozzátette:

megígértük, hogy megvédjük őket Oroszországtól, de nem akartunk, hogy Ukrajna NATO-tag legyen; elítéltük a Krím-félsziget annektálását, de megépítettük az Északi Áramlat-2-t; azt akartuk, hogy Ukrajna védje meg magát – és ezzel Európát – de azt kértük, ne a mi fegyvereinkkel. Ebben nem voltunk világosak.

Habeck megjegyezte, hogy számos oka volt azoknak az álláspontoknak, amelyet az imént kifejtette. Szerinte ha Ukrajnát beveszik a NATO-ba, az Oroszországgal konfliktust idézett volna elő, valamint az Ukrajnának szállított nehézfegyverek is, nem is beszélve a korrupciós gondokról Ukrajnában.

A gazdasági miniszter közölte, hogy az egyik legnehezebb döntés, amit eddig meghoztak, hogy fegyvereket szállítsanak Ukrajnának, ugyanis ezzel orosz katonákat ölnek, akik még fiatal gyerekek, akit Putyin úgy küldött a háborúba."

tiltsál ki te gyökér 2022.03.20. 22:31:39

@leponex: "az egyik legnehezebb döntés, amit eddig meghoztak, hogy fegyvereket szállítsanak Ukrajnának, ugyanis ezzel orosz katonákat ölnek, akik még fiatal gyerekek, akit Putyin úgy küldött a háborúba."
Drága faszom, ilyen hülye is csak egy német vezető lehet.
Sok olyan hadsereget ismer amiben öregemberek vannak? Esetleg szobanövények, vagy partvisok? Egy hadsereg általában fiatal férfiakból áll.
És hogy Putyin vagy más küldi a háborúba az teljesen mindegy. Olyan is ritkán fordul elő, hogy a katonák maguktól mennének a háborúba.

Kb. másik ezer átgondolandó dolog lenne, ezeknek meg ennyi eszük van.
Az eszükbe jutott, hogy megkérjék az ukrán felet, hogy ne osztogassa szét a civileknek a fegyvert?

chrisred 2022.03.21. 05:15:02

@leponex: "ugye te is tudod, hogy az ukránok 2008-ban jelentették be igényüket a nato-csatlakozásra"

Nem, én azt tudom, hogy Ukrajna 2008-ban lett NATO partnerország. Oroszország pedig 1997-ben lett az.

en.wikipedia.org/wiki/Euro-Atlantic_Partnership_Council

2008-ban szó sem volt semmiilyen tagfelvételről, egyébként akkoriban az ukránok töredéke támogatott volna ilyen lépést, 2007-ben a 15%-uk, 2008-ban a Grúzia elleni orosz agresszió után is csak a 30%-uk. Ezt sikerült Putyinnak megváltoztatnia az elmúlt időszakban.

mandiner.hu/cikk/20220204_putyin_oroszorszag_nato

"A Washingtoni Szerződés (Észak-Atlanti Szerződés) 10. cikkelye így fogalmaz: „A Felek egyhangú megegyezéssel a Szerződéshez való csatlakozásra hívhatnak meg minden más európai államot, amely képes arra, hogy elősegítse a Szerződés elveinek továbbfejlesztését, és hozzájáruljon az észak-atlanti térség biztonságához. Minden ekként meghívott állam részesévé válhat a Szerződésnek, ha csatlakozási okiratát az Amerikai Egyesült Államok kormányánál leteszi.”

Ukrajna esetében nem történt „meghívás”, és a NATO-tagállamok nem döntöttek Ukrajna csatlakozásáról.
A 2008-as bukaresti csúcstalálkozó zárónyilatkozata azt mondta ki, hogy „Grúzia és Ukrajna egy nap a NATO tagja lesz” – de ennek sem határidejét, sem módját nem rögzítette. Ez tulajdonképpen egy szándéknyilatkozat, ami arra reagált, hogy a két említett ország akkori kormánya jelezte, hogy közeledne a NATO-hoz, de semmiképpen sem kötelezvény Ukrajna felé a NATO-tól. De nem is egy olyan állásfoglalás, amelynek visszavonását egy harmadik, nem NATO-tag állam katonai erővel kikényszeríthet."

"mert ugye a Stoltenberg szerint a nemzeteknek joguk van maguknak megválasztani a saját biztonságuk kereteit,"

Ezt nem Stoltenberg találta ki, a nemzetközi jog szerint az állami szuverenitás része.

leponex 2022.03.21. 09:41:23

@chrisred: :)
De legalább kulturáltan beszélsz folyamatosan mellé, grat.
Ukrajnát nagyon megvezették, most már a békekötésről egyezkedik az oroszokkal, bár közben mindenfelé konkrét katonai segítségért menne, akár Izraelbe, hiába a nato-partnerség...
Sok választása nincs, mert Ukrajna is elkrta, nem kicsit, nagyon nem.
Persze, lehet reménykedni egy putyinellenes merényletben (ki tudhassa azt bizonysággal...), de talán mégis az lenne a háború további folytatásának elkerülésére a legreálisabb megoldás, hogy legalább utólag egy kompromisszumos megoldásban megegyezni az oroszokkal.
Mert a Stoltenberg mondhatja ugyan, hogy nincs kompromisszum, Amerika messze van - és ugye hajlandóak lennének az utolsó ukrán katonáig is folytattatni ezt a háborút az ukránokkal.
Nyugodtan leveheted a szemellenződet, nem fogja látni senki...

chrisred 2022.03.21. 09:57:27

@leponex: "Ukrajnát nagyon megvezették, most már a békekötésről egyezkedik az oroszokkal,.."

Téged nagyon megvezettek, ha azt gondolod, hogy Ukrajna bármikor is háborúzni akart. Háborúzni Oroszország akart, csak nem erre számítottak, a diadalmenet helyett a világverő harci gépezet egy szinte nem létező ukrán hadsereg is megtorpanásra késztette, és most jobb híján a polgári lakosságot bombázzák.

chrisred 2022.03.21. 09:58:25

@leponex: "Mert a Stoltenberg mondhatja ugyan, hogy nincs kompromisszum, Amerika messze van - és ugye hajlandóak lennének az utolsó ukrán katonáig is folytattatni ezt a háborút az ukránokkal."

Az oroszokon múlik, hogy meddig folytatják a háborút.

2022.03.21. 11:32:04

@chrisred:
az oroszok addig háborúznak amíg a területszerző céljaikat el nem érik, vagy (nyugati támadások következtében) vereséget nem szenvednek. az ukránok pedig nyilván addig amíg ukrajna (nyugati támogatással) működőképes. és ebből egy állóháború következik (feltéve, hogy a nyugat nem akar békét. a nyugatnak kellene méltányos ajánlatot tenni. ami az amerikaiaknak nem érdeke. európai vezetés erre alkalmatlan. az nagyrészt egy progresszívnek mondott defetista szekta.)

Wildhunt 2022.03.21. 11:46:46

@chrisred: megmondták. Az ukránok meg nem egyeztek bele. Ezért van háború, jó reggelt.

chrisred 2022.03.21. 12:10:45

@cvsvrs: Az ukránoknak nincs választása, akit megtámadnak, az védekezik.

2022.03.21. 13:01:12

@chrisred:
vagy harcol, vagy kiegyezést ajánl.

chrisred 2022.03.21. 13:41:03

@cvsvrs: Védekezik, amíg az ellenfél támad. Miért fogadna el bárki kiegyezést egy olyan ellenféltől, amelyik nem áll ellen?

2022.03.21. 14:29:49

@chrisred:
vagy harcol, vagy kiegyezést ajánl. ha azt nem fogadják el, akkor harcol. ez így megy.

chrisred 2022.03.21. 14:46:53

@cvsvrs: És honnan lehet azt tudni, hogy mikor kell harcolni, és mikor nem? Szerintem ez egyszerűbb, ha egy közösséget megtámadnak, akkor próbálja megvédeni azt, ami az övé. A kiegyezés meg hasonló dolgok a politikusokra tartoznak.

2022.03.21. 15:10:56

@chrisred:
ukrajna 600 ezer km2. ebből mennyi az ukránoké?

2022.03.21. 15:31:09

@chrisred:
ha én kijevi kozák lennék, akkor három dolgot mondanék.
1. mivel az orosz, a fehérorosz és az ukrán nép is a kijevi rusztól eredezteti magát ezért kijev minimális területcserével kerüljön az ukrán-orosz-fehérorosz hármashatárra. úgy, hogy kijev önállósága megmarad.
2. ha ez nem tetszik moszkvának és támadni akar, akkor a hetmanok vezetésével megvédjük az ukrán városokat.
3. mivel két testvérnépről van szó. novarosszija legyen egy orosz-ukrán vegyes zóna. fekete tenger éjszaki vidékének kikötői legynek orosz-ukrán szabadkikötők.
és ez esetben aligha támadt volna moszkva. mert az orosz ukrán érdekekek képviselve vannak.

elsődlegesen nem az ukrán népet támadták meg, nem az ukrán népet lövik, hanem a nato-t. a nato fegyvereseit, a nato fegyvereit, egy fegyveres puccsal hatalomra juttatott bábkormány képviselőit. akiknek semmilyen elképzelésük nincs ukrajna jövőjével kapcsolatban. hacsak az nem, hogy kiszolgáltatják az országot a nyugatnak. ezért választották ki őket. és kijev első polgára egy agyatlan boxoló.

csak erre azt mondják, hogy ez orosz propaganda. ez az érem azon oldala, amiről nyugaton a mainstream médiában nem lehet beszélni. németországban se lehet a köztévében azt mondani, hogy zöldpárti német külügyminiszter asszony helyén lehetne egy zsák krumpli is. a német külpolitikai érdek sincs képviselve.

chrisred 2022.03.21. 18:25:16

@cvsvrs: Mert ez tényleg orosz propaganda, egy olyan országé, aminek az első embere egy volt titkosügynök. Ahol azért is börtönbüntetés jár, ha a háborút háborúnak nevezik.

Ukrajnát támadták meg, egy államot, ahol ukrán állampolgárok élnek. Nekünk semmi közünk nincs ahhoz, hogyan választják meg és bízzák meg az állami vezetőket, és azok milyen döntéseket hoznak. Ami kapcsolatunk van velük, a nemzetközi jogrendben elismert jogaik tiszteletben tartása.

2022.03.21. 19:43:04

@chrisred:
oroszországban nem mondhatod azt, hogy a különleges hadművelet: háború. mert az nyugati propaganda. nyugaton a nem mohdhatod azt, hogy ez egy különleges hadművelet a mainstream médiában legalább is. mert az orosz propaganda. értem, hogy a kettő nem ugyanaz, de majdnem.

tartok tőle, hogy a nyugat ezt 603 548 km2-t azért akarja feltétlen egyben tartani, mert egyben akarja megszerezni, privatizálni, modernizálni. mert ha létrejönne egy népi nacionalista ukrajna, a kozákok földje, akkor azt olyan nagyon nem gyarmatosíthatnák. és ha a vegyes területekből létrejönne egy orosz-ukrán novarosszija, akkor azt sem.

chrisred 2022.03.22. 05:19:47

@cvsvrs: Ez nem igaz. Európában semmilyen büntetőjogi következménye nincs, ha azt írod, hogy különleges katonai művelet.

Igen, kimondott európai cél, hogy a bolsevikok által gyarmatosított, Nyugat-Ázsiává tett kelet-európai területeket visszaszerezze Európának,hogy a kelet-európai terüketek lakossága ugyanazokat a szabadságjogokat kapják meg, amiket nyugaton már sikerült kivívni.

G. Nagy László 2022.03.22. 07:57:39

@chrisred: Lehet ezt ragozni még sokáig, a lényeg ugyanaz.

1. Putyin egy mocsok agresszor.
2. Zelenszkij egy felelőtlen idióta, aki feláldozza a népét és az országát a semmiért, vagy legalábbis az őt odaültető amerikaiak érdekében.
3. Attól, hogy Putyin a főbűnös, mindenki más is bűnrészes, aki megelőzhette volna ezt a háborút, de nem tette. (USA, EU, ukrán vezetés.)
4. Értem én, hogy Petőfiként te is meghalnál az ukrán szabadságért, ahogyan sok fotel-szabadságharcos is megtenné nyugaton, de hidd el, a többség inkább a békét és a biztonságos jövőt választaná. Nem hangzik túl sportszerűen, de Ukrajnát be kell áldozni, különben világháború jön. Ez 77 éve kísérti a világot, de eddig sikerült megúszni. Most, hogy ezt a barom Bident odaültették az amerikai elnöki székbe, közelebb kerültünk hozzá, mint valaha. A faszért kell játszani a tűzzel! Le kell ülni egy tárgyalóasztalhoz, ki kell elégíteni az orosz követeléseket és felállni úgy, hogy hosszú időre garantálva legyen a béke.
5. Ukrajnának is az az érdeke, hogy elinduljon végre a fejlődés útján. Ez elmúlt évek a legkevésbé sem erről szóltak, még úgy sem, hogy tudjuk: gyakorlatilag az Egyesült Államokban választották ki, és ültették pozícióba az ukrán elnököket. Akár tetszik a lánglelkű forradalmároknak, akár nem, Ukrajna akkor is ütközőzóna marad, sosem lesz EU és NATO-tag. Tényleg úgy járnak a legjobban, ha elfogadják a sorsukat, kialkudnak egy valag újjáépítési forrást és nekiállnak a békés újjáépítésnek.

chrisred 2022.03.22. 08:31:49

@G. Nagy László: 1. Ezen nem lehet viatatkozni. :)
2. Zelenszkij azt teszi, amikt egy megtámadott ország vezetőjének tenni kell. Lehet, hogy egyébként, békeidőben egy alkalmatlan pojáca, de most igazi vezető.
3. Klasszikus áldozathibáztatás, miért viselt az az ukrán miniszoknyát, persze, hogy megerőszakolták. A háború kirobbantására, ahogy az emberi élet szándékos kioltására sem, nem létezik mentség és magyarázat.
4. Miért halnék én meg? A haború a katonák dolga. Az ukránok most azért kényszerülnek arra, hogy nem hivatásos katonák is harcoljanak az oldalukon, mert nem rendelkeznek olyan erőforrásokkal, hogy kivédjék a világ egyik legerősebb hadseregének támadását. Így voltunk mi iis ezzel 56-ban. Európa érdeke, hogy ezt az erőforrás különbséget különböző intézkedésekkel egyensúlyba billentse, így az oroszok is belássák, hogy értelmetlen harcolniuk, nem végezhetnek Ukrajnával.
5. Ukrajnát 2014 előtt a moszkovita oligarcha rendszer fojtogatta, 2014-től pedig az Oroszország által indított hibrid háború, Bármennyire is nem tetszik a tény, Porosenkot és Zelenszkijt az ukrán választópolgárok tették hatalomba, és sokkal nagyobb támogatással, mint ahogy Janukovics 2010-ben elnök lett. Európa célja, hogy Ukrajna semleges ország, üzleti partner legyen. Oroszország meg ugyanolyan bábállamot akar belőle faragni, mint amilyen Fehéréroszország. Ami végképp nem ütközőállam, most engedték be oda az orosz atomfegyvereket, amik így közvetlenül az Unió határára kerültek.

2022.03.22. 09:17:33

@chrisred:
európában a mainstream médiában nem lehet azt mondani, hogy ez a háború elsődlegesen a nato ellen zajlik. a nato fegyverek, a nato által pénzelt fegyveresek, a nato által katonai puccsal hatalomra jutottatott erők és csatlósaik ellen folyó különleges hadművelet. ilyesmit nem szabadon mondani. mert ez esetben azt mondják, hogy ez orosz propaganda. az. csakhogy ez az érem egyik oldala. a másik, hogy ukrajna egy szuverén állam. és nyilván nem lehet csak úgy megtámadni. az is igaz. ez az érem másik oldala.

nyugat-európában csak az egyiket lehet szajkózni. nem lehet elmagyarázni a nézőgyerekeknek, hogy ha kényszerbesorozások mellett fegyvert szállítanak, akkor csak az ártatlan áldozatok száma növekszik.

a megoldás nyilván az, hogy kell egy népi nacionalista ukrajna. ahol jelentős orosz többség van az oroszország. és ahol vegyes népesség él az egy új államalakulat. novarosszija, vagy akármi. csak ezt így nem lehet. mert akkor ebből hogy húz hasznot a nyugat?

chrisred 2022.03.22. 10:28:24

@cvsvrs: Már hogyne lehetne mondani? Pont azt kell megértetni az emberekkel, hogy ez nem egy külső, minket nem érintő ügy. A NATO az mi vagyunk, mi, magyar választópolgárok döntöttünk úgy, hogy belépünk egy védelmi szövetségbe. Ukrajnában minket támadnak, ha Ukrajnát segítjük, akkor saját magunkat védjük. Most még megtehetjük, hogy egy háborúból csak a gazdasági következményeket szenvedjük el. Ha az agresszor a határainknál lesz, és újra a NATO elleni támadást hajt végre, akkor a háborús események már nálunk fognak bekövetkezni.

2022.03.22. 11:25:31

@chrisred:
magyarország a nato tagállama. az európai unió tagja. ukrajna és oroszország és fehéroroszországgal az eurázsiai unió tagja lehet az eurázsiai békepartnerség keretében a nato társult tagja megint csak az oroszokkal. ez az orosz cél. ez az európai és az amerikai érdek.ezt kellene elérni csak békés eszközökkel.

2022.03.22. 11:26:54

@chrisred:
ha magyarország is a nato teljes jogú tagja, akkor nyilván lehet különvéleménye. ahogyan a lengyeleknek is. ők a katonai beavatkozás pártján állnak. magyarország a béke pártján. és a nato keretein belül mindkét álláspont legitim.

chrisred 2022.03.22. 11:28:35

@cvsvrs: Ez ott hibádzik, hogy mi magyarok a NATO és az EU tagjai akartunk lenne. Az ukránok viszont nem akarnak az Eurázsiai Unió tagjai lenni.

IdomitottFoka 2022.03.22. 11:29:12

@G. Nagy László: "A faszért kell játszani a tűzzel! Le kell ülni egy tárgyalóasztalhoz, ki kell elégíteni az orosz követeléseket és felállni úgy, hogy hosszú időre garantálva legyen a béke."

Nem gondolhatod ezt komolyan. Engedni egy nagypályás zsarolásnak, csak a következő követelésnek ágyaz meg. Amik közt, ha még emlékszel, a magyar NATO tagság megszüntetése is benne van/volt.

Amúgy az a vonat már rég elment hogy magyar befolyás bármit is ide vagy oda tudna mozdítani. Hiába a drukkolás vagy a sírásrívás, ezt a játszmát már nélkülünk vívják, kiszálltunk a flop előtt. A kibicnek meg.

Ha tovább eszkalálódik a NATO vagy az EU részvétele, akkor lesz Viktor döntéshelyzetben. Nagyon ügyes sunnyogó, de lehet az kevés lesz. És még az sem biztos h az oroszok képesek győzni. És az meg biztos, h a magyar külpolitikán 1914 óta átok ül.

IdomitottFoka 2022.03.22. 11:32:03

@cvsvrs: Ezek az ország szétdarabolások már a párizsi béke után se nagyon váltak be, legalábbis békegaranciaként biztos nem.

chrisred 2022.03.22. 11:32:16

@cvsvrs: Putyin kivételével mindenki a béke pártján áll, csak a nézetek különböznek. A lengyelek úgy gondolják, hogy a béke úgy érhető el, ahogy leírtam, kiegyenlítik az erőviszonyokat, hogy mindkét fél belássa, nem tud nyerni, ezért kompromisszumot kell keresniük. A magyar vezetés a be nem avatkozás pártján áll, vagyis az erőviszonyok az oroszok oldalán álljanak, és majd Putyin eldönti, hogy mikor legyen béke.

IdomitottFoka 2022.03.22. 11:34:50

@tiltsál ki te gyökér: Nos, ferinek se felejtjük el a bűneit, úh viktornak se. Ennyike.

2022.03.22. 11:34:51

@chrisred:
magyarországon a többség (pártállástól függetlenül) közép-európai semlegességet akar. a nato tagság egy kényszer. orbán európa külpolitikájának alapja lényegében az európai bizottsággal (amit úgy nevez, hogy "brüsszel") való éles szembenállás.

2022.03.22. 11:47:37

@chrisred:
amit az eu csinál, abból egy állóháború következik. nem a béke. ukrajna egy működésképtelen állammá válik, vagy vált már, vagy eddig is az volt. és addig pénzelheti, amíg az oroszok a szankciókba bele nem buknak. csakhogy az oroszok elleni szankciók hatása kérdéses. mert ez nem vonatkozik a nyersanyagokra, az energiahordozókra. nyugat nem visz be technológiát. kína azonban semleges marad. ebből egy induló állapotban erősen meggyengülő, de működő oroszország adódik. amelyik elveszít néhány luxusjacht-ot. fekete tengeri kikötőket nyer helyette. és onnan nem fognak kivonulni. katonateleppé alakítják őket.

persze értem, hogy a másik opció, hogy az orosz hadsereg morálisan szétesik, és az orosz fiatalok azt mondják, hogy legyen iphone és facebook és netflix. és az orosz háziasszonyok nem állnak sorba a kenyérért. hanem hipermarketeket akarnak. és putyint legfeljebb a bábuskák támogatják, akik azt mondják, hogy ők még látták lenint. vagy azok se. és oroszország így modernizálódik. liberális demokrácia lesz végre és a gazprom a shell lányvállalatává válik. és ennek a tapsolnak a moszkvaiak. vagy a mc donalds újranyitó éttermeiben vígan falatoznak. ez is lehet.

az előző forgatókönyv tűnik reálisabbnak.

chrisred 2022.03.22. 11:50:41

@cvsvrs: Végre valamiben egyetértünk. Vagyis a NATO tagság összeegyeztethető a közép-európai semlegességgel. Ukrajnának is csak arra kell, hogy meg tudja védeni magát. Orbán külpolitikájának lényege a magyar választók 2003. évi népszavazáson hozott döntésével való szembenállás.

2022.03.22. 11:56:00

@IdomitottFoka:
a párizsi békeszerződéssel az alapvető probléma nem az, hogy felosztották a magyar királyságot. az nyilván probléma magyar nézőpontból. mert a magyar érdek a történelmi magyar restaurációja. budapest érdeke az, hogy a kárpát-medence és a kapcsolódó adriai tengermellék pénzügyi-kereskedelm-szolgáltató központjává váljon. különben nem lehet világváros. kis-magyarországnak egy a jelenleginél kisebb fővárosra van szüksége.

a párizsi békeszerződéssel az elsődleges probléma az, hogy nem a természetes határvonalakat jelölte ki. és ahol mégis ott rendre magyarok ellen hozott döntéseket. úgy, hogy semmibe vette a kisebbségi jogokat. és mindezt egy hazaárulés keretében a magyar főváros támogatásával tette. budapest választói többsége a mai napig támogatja trianont.

2022.03.22. 12:34:49

@chrisred:
nem egyeztethető össze az amerikaiak szerint legalább is. akik azt mondják, hogy ők a balti országokat megvédenék az oroszok ellenében, finnországot már nem, vagy nem feltétlen. legyenek ők is nato tagok. ha putyin most minden áron az európai uniót akarja támadni (ahogyan zelenszkij mondja), akkor leginkább helsinki-t foglalhatná el.

IdomitottFoka 2022.03.22. 12:50:52

@cvsvrs: Nemcsak Magyarországot darabolták szét, és mindenhol revizionista, ultranacionalista pártok kerültek hatalomra. Ahogyan 2014-től Ukrajnában is. Jé, itt mintha vmi ok-okozati viszony derengene fel.

"ahol mégis ott rendre magyarok ellen hozott döntéseket"
Ez a szívás, amikor elveszítesz egy világháborút. A győztesek nem a vesztesek javára döntenek.

"budapest választói többsége a mai napig támogatja trianont."
Ez egyrészt nem igaz, másrészt nem érv semmire.

"a történelmi magyar restauráció"
Ezzel mindig az a bajom, h melyik is? a 3 tengeres, vagy amikor a törökök is itt lebzseltek, vagy az államalapításnál meglévők? Most is a történelem részei vagyunk, egyébként. Nem túl befolyásos részei ugyan, de egy nagyhatalom se véd ki egy földrengést mondjuk.

2022.03.22. 13:04:22

@IdomitottFoka:
budapest választói többségének nincsenek vidéki rokonai, távoli rokonai se. senki. vidékről "felköltözött" ismerősei vannak. budapest nem egy valódi főváros, hanem egy sziget, amelyik azt mondja, hogy ez a magyarisztán, ami őket körbeveszi igazodjon már hozzájuk, hiszen ez a közeg fejlett, piacpárti, nyugatos, európai, stb. és ha ez a magyarisztán még kiterjedne a környező határsávra, akkor még inkább idegennek érezné magát.

IdomitottFoka 2022.03.22. 13:34:44

@cvsvrs: "budapest választói többségének nincsenek vidéki rokonai, távoli rokonai se. senki."
ezt az állítást előbb bizonyítsd, mielőtt következtetéseket vonsz le belőle. budapestiként ezt nem tudom alátámasztani. az ismerőseim körében mindenkinek van vidéki vagy akár határontúli rokona, vagy egyenesen onnan jön. és a legkevésbé se téma, h a vidékiek csináljanak ezt vagy azt vagy legyenek ilyenek-olyanok. amúgy meg Rómában viselkedj úgy ahogy a rómaiak, ugye.

G. Nagy László 2022.03.22. 13:38:40

@IdomitottFoka:

"Nem gondolhatod ezt komolyan. Engedni egy nagypályás zsarolásnak, csak a következő követelésnek ágyaz meg. Amik közt, ha még emlékszel, a magyar NATO tagság megszüntetése is benne van/volt."

Én azt gondolom, hogy Putyin követelései fixek, nem terjednek tovább a már eddig megfogalmazottaknál, s hitem szerint nem is megúszhatók. A pesti kanapémról nézve tapsolok minden békés megoldásnak. Annak is, ha Putyint megbuktatják, s annak is, ha Zelenszkij bukik. Egyik idiótáért sem fog fájni a szívem. De nem véletlen, hogy a NATO vezetései is óvatos, ahogy óvatos volt az elmúlt 77 évben is, ha az oroszokról volt szó. Hiszek abban, hogy lehet békés megoldást találni, de el sem tudok képzelni olyan forgatókönyvet, hogy Zelenszkij megnyerje ezt a háborút. A NATO közvetlen beavatkozása a legvalószínűtlenebb forgatókönyv; az maga lenne a világháború. Épeszű nem akarhat ilyet.

"És az meg biztos, h a magyar külpolitikán 1914 óta átok ül. "

Ez pontosan így van. Mi is történt 14-ben? Tiszát addig zsarolták, míg igent mondott a háborúra. A Monarchia ÖSSZES vezetője háborúpárti volt, csupán mi vétóztunk. Orbán - szemben az idióta ellenzékiekkel - legalább ismeri a történelmet. Szíjjártóval együtt példaértékű diplomáciát folytatnak. Pontosan tudják, hogy hol lehet engedni és hogy mik a valós veszélyek. Bele sem merek gondolni, hogy mi lenne, ha MZP vezetné az országot e hetekben. A józan balosok is érzik, hogy ez most nem amatőröknek való idő, így fura módon még a háború is Orbán választási sikerét szolgálja.

IdomitottFoka 2022.03.22. 14:01:43

@G. Nagy László: én inkább úgy látom h a nyugati fegyverszállítmányokkal az ukránok akár pattra is kihozhatják. nyilván nem fogják Moszkvát bevenni, de mivel nem is akarták, ez nem fog fájni nekik. fordítva nem ez a helyzet, bár Ukrajna romokban, ezt egyelőre nem lehet sikerként elkönyvelni orosz részről. és Ukrajnától elvitatni a jogot h harcoljon, nem lehet, és az ukránok egyelőre harcolnak. ennek Zelenszkij egy megtestesítője, de nem tőle származik ez, ő "csak" felült erre a hullámra. ha az ukránok meg akarnák adni magukat, akkor azt Zelenszkij nélkül is megtehetnék, ő meg mehetne világgá, mint az afgán kormányzat.

ami meg az átkot illeti, inkább az a helyzet h mindig rosszul döntött (eredmény szempontjából) a magyar kormányzat. a román meg mindig jól, lehet meg kéne nézni, mit csinálnak éppen...

vannak józan balosok? ez új.

2022.03.22. 14:09:35

@IdomitottFoka:
budapest választói többsége néhány százezer ember. akinek nem az ismerőseid között nincs vidéki, hanem a családtagjaid között nincs. távoli rokon se.

leponex 2022.03.22. 18:18:28

@cvsvrs: ha az oroszokkal semmi kompromisszumra nem hajlandó az Usa, akkor Putyinnak végül tényleg semmi érdeke nem fog ahhoz fűződni, hogy megelégedjen az általa ajánlott - és Ukrajna számára előnyösnek mondható kompromisszumos javaslatával. Ha mindenképp még nagyobb közös határt akar az oroszokkal az Usa, akkor úgy lesz, és megszűnhet Ukrajna tengeri kapcsolata, elvesztheti Szevasztopolt Nato beavatkozás nélkül.
Ha meg beszáll mégis a háborúba a Nato, az talán még ennél is rosszabb végkifejlettel fenyegeti Ukrajnát. Valódi, igazi, élő ütközőzónává válik.
Hiába agresszor most Puityin, hiába Ukrajna áldozati helyzete, Zelenszkij tehetne a legtöbbet most már a háború befejezése érdekében. A pillanatnyi kompromisszum elfogadásával hosszabb távra nézve az értelmetlen háború győztesévé válhatna. De ahhoz politikusnak kellene lennie...

Wildhunt 2022.03.22. 22:55:13

@leponex: ma reggeltől az oroszok már odesszát is akarják. Szóval igazad van.

leponex 2022.03.22. 23:54:40

@cvsvrs: Ferenc testvérünk mire ment a lakájmédiájában nyertesnek minősítve a miniszterelnöki vitrában a hazugságaival megnyert választással?
Mire megy Zelenszkij azzal, hogy körbehaknizza a világot, megnyeri a liberális média feltétlen, kritika nélküli ajnározását, de a nato csak a nyugati határánál állítaná meg az oroszokat? Tagságra még esélye sincs, ahogy közölték vele.

De még egy esetleges katonai döntetlen esetén is, milyen jövő várna rá?
Harmincéves háború?
Putyin elgurította a kockát, ha nincs kompromisszum, akkor nem lesz.
Béke se egyhamar.
Pedig már @chrisred: barátunk is kompromisszumról beszél:
"A lengyelek úgy gondolják, hogy a béke úgy érhető el, ahogy leírtam, kiegyenlítik az erőviszonyokat, hogy mindkét fél belássa, nem tud nyerni, ezért kompromisszumot kell keresniük."
Én messzemenőkig támogatom, hogy Zelenszkij ne az elérhetetlen ábránd a nato aktuális főtitkára Amerikából rárakott szemüvegén keresztül, hanem Ukrajna érdekét nézve hozzon végre döntést.

leponex 2022.03.22. 23:59:27

@Wildhunt: föl nem foghatom miért írtam most Szevasztopolt Odessza helyettt :(( kösz, és megyek a gyalásóért...

chrisred 2022.03.23. 04:45:30

@leponex: Nem én, hanem szerintem, a lengyelek. És pont arról van szó, hogy kompromisszum csak katonai döntetlen esetén lehetséges. Amíg Putyin úgy érzi, hogy katonai győzelmet arathat, menni fog előre.

chrisred 2022.03.23. 04:48:06

@cvsvrs: Ezzel nem mondtál ellent. Én is azt írtam, hogy a NATO tagság csupán védelmi biztosítékot jelent, nem elkötelezettséget.

leponex 2022.03.23. 08:23:54

@chrisred: És mi lenne az a kompromisszum?
P. évek óta mondja mit gondol eről, amire a nato azt mondja: nincs kompromisszum. Ukrajna erre még az alkotmányba is bevette a tagságra törekvést. (Lásd a hitegetésről a nyugati véleményeket)
A legfontosabb, a konfliktus első lényegi pontja az ukrán nato-tagság kérdése. Vele együtt a támadó amerikai fegyverrendszerek mellőzése Ukrajna területéről.
A második a szakadár területeken tartandó népszavazás.

Z. már nyilatkozott arról, hogy hajlandó a nato-tagságról lemondani (mivel ugye megüzenték neki, hogy nem is lesz, de ezt nyilvánosan nem fogják beismerni.
A minszki megállapodásban is szereplő választások és egy esetleges autonómia is már elfogadható Z. számára.
Verbálisan.
De az oroszokkal való konkrét megegyezésre még most sem hajlandó.
P. üzente: akkor addig bombázunk...

Szóval ne beszélj folyamatosan mellé: szerinted mi lenne a kompromisszum lényege?

leponex 2022.03.23. 08:38:06

@chrisred: de hogy ne az én interpretációmra kelljen hagyatkoznod:
index.hu/kulfold/2022/03/23/haboru-oroszorszag-ukrajna-vlagyimir-putyin-emmanuel-macron/

"Vlagyimir Putyin orosz elnök szándéka, hogy rávegye a világot, hogy végre végre meghallja és megértse aggodalmainkat, amelyeket pár évtizede próbálunk tolmácsolni a világnak, Európának és az Egyesült Államoknak, de senki sem hallgatott meg minket. Míg késő nem lett, döntést hoztunk a különleges katonai művelet megindításáról, hogy megszabaduljunk a határainknál létrehozott Anti-Oroszországtól"

Természetesen lehet azt mondani: a Putyin hazudik, el akarja foglalni Ukrajnát, aztán következnek a többi K-európai országok.
De valamiért változatlanul nem hajlandó a 'nyugat' semmiféle kompromisszumra az oroszokkal, sok év óta.
Kinek jó ez az Usa-n kívül?

leponex 2022.03.23. 08:42:45

@chrisred: Különösebb elvárás persze nem lehet veled kapcsolatban, még a legképtelenebb logikai ellentmondásod sem rezzent össze:
" Én is azt írtam, hogy a NATO tagság csupán védelmi biztosítékot jelent, nem elkötelezettséget. "
Szerinted, egy nato-tagság tényleg nem jár semmiféle elkötelezettséget?
Te érted, amit kommentelsz?

Wildhunt 2022.03.23. 12:09:14

@chrisred: már nem lesz katonai döntetlen. Ha az oroszok nem mennek tovább csak beássák magukat ahol vannak az katonai győzelem. És még vastagon offenzíva van.

Wildhunt 2022.03.23. 12:12:39

@leponex: Zelenszkij nem a donbaszon akar népszavazást. Összukrán népszavazást javasolt a donbaszról ÉS a krímről az orosz csapatok teljes kivonása után.

chrisred 2022.03.23. 14:04:57

@leponex: Azt a felek döntik el, nyilvánvalóan az a megoldás, ami mindegyik fél számára megfelelő.

Az ukrán alkotmányba öt évvel a oroszok hibrid háborújának megkezdése és a Krím elcsatolása után került be a NATO csatlakozás, vagyis az egy védekezési reakció az ukránok részéről. Orosz agresszió nélkül valószínűleg soha nem történt volna meg.

chrisred 2022.03.23. 14:07:36

@leponex: Szerintem kevered a kötelezettséget és az elkötelezettséget. Egy NATO tagállamnak vannak kötelezettségei, de semmilyen formában nincsenek elkötelezve egymás felé. Csak egy példa, az egymással kvázi hadiállapotban lévő Törökország és Görögország egyaránt NATO tag.

chrisred 2022.03.23. 14:14:02

@leponex: Oroszország mikor hallgatta meg mások aggodalmait? Értem én, Putyin azt szeretné, hogy mindenki úgy táncoljon, ahogy ő fütyül, de de mindenkinek elsősorban a saját biztonsága a leglényegesebb. Eddig is valószínű volt, egy hónapja meg nyilvánvaló tény, hogy Európa békéjére a legnagyobb, és jelenleg az egyetlen biztonsági kockázat az orosz agresszió. Amit ő Anti-Oroszországnak nevez, az az európai országok védekezése ezzel a kockázattal szemben.

leponex 2022.03.24. 00:08:37

@Wildhunt: épp ezért mondhatta Putyin, ( nem kevés cinizmussal,, de érthető okból) hogy el kell végezni a (katonai) házifeladatot, mert nem haladnak a tárgyalások.
Zelenszkijék láthatóan arra építenek, hogy elegendő fegyverzethez jutnak addig, amíg az oroszok rommá lövik néhány városukat, amíg eljátsza a szerepét: jó, tárgyaljunk, nem leszünk nato-tagok, szavazunk a donbaszról, legyen tűzszünet is, csak előtte vonuljanak vissza az oroszok. És becs szóra betartjuk a megállapodást, hiszen a minszkit is, nemdebár?
Putyinnak minden további civil áldozat rontja az esélyeit, Zelenszkijét meg (illetve aki mögötte állva tolja maga előtt) épp elenkezőleg. Lehet írni a kígyó szigeten lemészárolt katonák, az órákon át erőszakoló oroszok szörnyűségeit, nem fontos hogy mind igaz legyen.

Még első kommentjeimben írtam, a Putyin kikényszeritett katonai akciója az öngyilkosság lehetőségét is hordozza magával, de ha errefelé haladnának a katonai fejlemények, az leginkább az ukrán lakosságnak fog fájni, rettenetesen. Az oroszokat már évtizede folyamatosan tolják ki európából, a kiprovokált háborút követően annak kimenetelétől függetlenül évtizedekig ellehetetlenül az oroszokkal való bármiféle Eu-s normális gazdasági kapcsolat is. A németeknek ott csúfoskodhatnak az Északi Áramlat bedugott csővégei, az ukránok felszedhetik az orosz olaj és gázvezetékeket, elvihetik az ottani MÉH-be, és kamionnal, lajtoskocsival vihetik haza a tengeren szállított amerikai pala és egyéb gázokat, átnyergelhetnek afrikai diktatúrák demokratikus energiahordozóikra jó sok pénzért - velünk, az Eu-val együtt.
Kábé ide juttatta a világszerte totális hatalomra jutott 'liberális' demokrácia a világot.

PS: Így utólag abszolút érthetővé vált, mi is lehetett a fehérorosz hamvába holt mini narancsos demokráciaexport célja, elég csak a térképre nézni.
Kezd egész hihető történetmesélésnek tűnni az oroszok által emlegetett megelőző csapás, mint indok az ukrán szakadár területek védelme érdekében. Nem, mintha ez bármi mentséggel szolgálna az oroszoknak, de ha Belarusz 'elesett' volna, akkor a szakadár területek vissza-megszállása, és a Krím visszaszerzése valós realitássá vált volna az Usa -pardon Ukrajna számára.
És akkor az oroszoknak tényleg befellegzett volna, elveszik a krími haditengerészet, elveszik számukra a Fekete tengeri és azzal együtt az egész déli határa Európának.
Kalinyingrád utána már csak idő kérdése...
És az oroszoknak annyi...
Az Usanak láthatóan bármennyi ukrán emberáldozatot is megérne ez.

Glokta 2022.04.02. 18:33:52

@leponex: Az a gond, hogy a 'megelőző csapás' bármire magyarázatként szolgálhat.
Én úgy látom, hogy még 41'-ben a németeknek is sokkal jobb okuk volt egy szovjet támadástól tartani és erre hivatkozva 'megelőző háborút' indítani ellenük, mint most az oroszoknak Ukrajna ellen attól tartva, hogy majd atomrakétákat telepítenek Ukrajnába (ezen kívül más indokuk, ami igazolna egy ilyen mértékű és pusztító háborút, nem volt).

leponex 2022.04.03. 00:22:54

@Glokta: " attól tartva, hogy majd atomrakétákat telepítenek Ukrajnába (ezen kívül más indokuk, ami igazolna egy ilyen mértékű és pusztító háborút, nem volt). "

OK, de ennél többet is írtam a posztban:
leponex
2022.03.18. 01:47:41

"Az oroszoknak lényegében 2 követelése volt:
1, Ukrajna ne legyen nato-tag, és így ne telepíthessenek nato csapásmérő és és ballisztikus rakéták elleni hatásos légvédelmi fegyverzetet az orosz határ közvetlen közelébe, hiszen azzal a fegyverzetek egyensúlyán alapuló "békének" annyi, amerika az eu országait (Ukrajnával együtt) a saját céljaira tud felhasználni. Az Usa 6 ezer, az Eu néhányszáz km-re lenne az oroszoktól. Más farka és a csalán esete..."

De abban természetesen egyetértünk: semmi ilyen racionális indok alapján sem indíthat háborút senki. Sőt: semmiféle elfogadható indoka nincs egy háború megindításának.
Akár volt nyugati gyártású vegyi fegyver Irakban ( nem volt), akár nem. És demokráciát sem lehetne fegyverrel exportálni oda, ahol nem kérnek belőle.

De ha nem hajlandó az Usa semmiféle önmérsékletre, akkor ennek ez lehet a következménye.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.16. 23:30:08

valójában az a baj márki zayjal, ugye, hogy hozzá nem fűz homoerotikus vonzalom, mint orbánhoz, illetve márkit orbán sose dicsérte meg, ugye? a kedvenc FIDESZES propagandistáid se dicsérik soha.

dk-s ördög ügyvédje már bekészítette tán a gulyásgeri, vargajudit és a kocsismátés anyagait. de a dk leállította.
lehet hogy a fideszes gyurcsányék direkt járatják le márkit, lehet hogy a fidesz kérte meg a dk-t hoyg ezt ne tegye ki.
Ezt elmondta Márki, ebből úgy látszik kimaradtál.

egy fideszes felrója márkinak hogy az erősen homofób, bazmeg te idióta, beszéltél már a fajtársaiddal a párban? azok ugyanis sanszosabb hogy sokkal jobban utálják a kibebaszott buzoikat, mint márki, mintha ez tényező lenne hogy ki mennyire utálja a buzikat.
nem tudja mennyi az álláskeresési járadék!!! te jó isten, tragédia. biztos akkor lopna is. ha boldog karácsonyt mondott volna minden kérdésre, akkor ebbe ugye nem futott volna bele te idióta
faszért húzod az időmet a kezdetleges felvetéseiddel, egy kibaszott gimnazista különbet ír tartalommal.

"a származás ilyetén felemlegetése öncélú, felesleges és a legkevésbé sem vall jó ízlésre" te meg egy koszos zsidó vagy? vagy mi a bajod? PEtőfi mit mondott a zsidókról? mi a picsának vagy ilyen kényes kis köcsög, és húzod az időmet a felesleges szarjaiddal? megfogadtam amúgy hogy csekély értelmű halandók írásait nem olvasgatom, úgyhogy k-ra vedd kitüntetésnek hogy végignéztem a firkálmányod. nem érdemelted volna meg

kkbk.blog.hu/2009/08/15/rasszista_magyar_irok_nyilas_misi_pakkot_kapott

"Azzal is rengeteget tudnak segíteni, hogyha bejelentkeznek, különösen billegő körzetekben." -márki
"A kijelentés ugyanakkor meglehetősen kétértelmű, és a rosszindulatú értelmezés ilyenkor csalásra való buzdítást kiált"

te elmebeteg vagy bazmeg. csalásra buzdit te nyomorult? hogy lehetsz ennyire buta?
a gerrymandering és a nyertes kompenzáció viszont az nem csalás, a kubatov-lista se, hogy a koronavírusos emailekre FIDESZES KAMPÁNY megy, az se nyilván

valóban van amúgy valami messiás küldetéstudata Márkinak, egyelőre még nem látom betegesnek. normális ember amúgy már nem is nagyon megy politikusnak, úgyhogy aki már antikorrupt, az itthon már hősnek számít. csak szólok

Mandiner: Jézus sem válaszolt, Orbánnak sem kell - 444

"egy impulzív, kapkodó, amatőr módon szervező társaságot látunk."
nyilván neked tökéletes memóriád van alvás nélkül is, és mindent fejben tartasz, nyilván hát agyad többi része működésképtelen, ezért nálad a memória lehet kiváló

""A liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük."

való igaz hogy türmer nem volt ott, a fasiszták meg átmentek a mi hazánkba a jobbiknál meg alig voltak, de ha ki kéne fejteni, miért mondanád hogy vállalhatatlan? szerintem a mentegetőzés volt vállalhatatlan, bár mondjuk én ismerem a politikai ideológiákat is. te meg még azt sem ugye? itthon még a "jobboldal" nagyrésze is baloldali, csak olyan ostoba, hogy nem tud róla.

NATO: " egy végtelenül szervilis attitűdöt is elárul. "

hogy nem a ruszkik faszát szopja, az zavar ugye? a hősöd nagyon tolja a kurválkodást keleten:
kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

én elolvastam 3-4 k szar posztodat is, te mikor olvasod el az enyémet csöpi? egy újabb óvodás grafomán szar poszt helyett?
szerintem meg bohócszervezet a NATO, ha a tagjai önkényesen elállhatnak attól ami a kötelezettségük. ha egyik otrszágot megtámadják, a többinek kötelessége SEGÍTENI!
különben semmi értelme. nem kellett volna így fogalmazni mert kiforgatták az agyhalottaknak, de most már mindegy.

"Putyin agressziója tökéletes alkalom lehetett volna, hogy az ellenzék a béke elkötelezett híveként pozicionálja önmagát,"

ilyenkor hiszem azt hogy te teljesen idióta vagy. BÉKE? mi a k anyádnak jó az amikor egy ártatlan gyengébb országot megtámadnak? ilyenkor
56-ban is mondhatnád , hoyg legyen inkább béka. a béke ilyenkor az agresszornak jó te nyomorult!

"z ország érdekeit szem előtt tartó, méltán népszerű álláspont"

hogy gyáva népnek nincs hazája? végülis igaz, tele vagyunk beszari gyáva kis köcsögökkle, így emellhetik 800 000 -re a fizetésüket a minisztereknek államtitkároknak, és íg emelheti orbán duplájára is válság idején! a lengyelek adnak fegyvert, és 100 000 forintnyi fizetés emelést se tudtak adni maguknak a politikusaik akkora volt a felháborodás.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.16. 23:30:38

továbbá

"Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy most háború van Ukrajnában és emberek halnak meg"

így önmagában k ostoba mondat, de a kontextusában, amit szermérmesen vagy hitványul lehagytál már nem annyira csöpike, ezért külön b+
"ha Orbán Viktor nem akadályozza Ukrajna NATO-közeledését, akkor ez a háború ki sem tört volna."

ugye, mert korábban vétózott ott is. putyin parancsára, nyilván, hisz 2008 előtt még beléptette volna ukrajnát a natóba

"Ne zárjuk ki a lehetőségét, hogy azért nagyon sok kárpátaljai magyar inkább orosz párti lehetett."
ezzel a mondattal mi a baj? meg tudod fogalmazni magadnak? persze a nyelvtörvény miatt óbégatsz, amit nem is imserzs, de a kárpátmagyarnak kötelező szeretni az ukránokat?

ez megvan csöpi?
hvg.hu/itthon/20220318_marki_zay_peter_feljelentes_orban_viktor
legközelebb forráslinket használj, írtál te már szakdogát életedben? nem mi, tudományos igényességed sincsen, hol mondta ezt Márki?

érdekes Márki minden egyes sutácska mondatába belekötsz, amikor viktor nyíltan hazudik
www.youtube.com/watch?v=F-dFA7HVjos
azok meg "csak szavak"
mintha sokkal elnézőbb lennél a hitvány tolvajjal. nem gáz?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.16. 23:36:31

ja igen, és ez

"most is van fegyverszállítás Magyarországon keresztül." Ezzel a tegnapi, a köztévén elhangzott finomsággal zárjuk a sort. Már ez a végtelenül gyermeteg "nem is én voltam, hanem ő" típusú vádaskodás is rém kínos

hát az ukrán hadügyi miniszter valamit megköszönt a magyar hadseregnek twitteren, gondolom nem a misebort, ami most k fontos lehet nekik.
már megint kibaszottt ostoba vagy amúgy: nem érted az alap logikát te nyomorult : " "nem is én voltam, hanem ő" típusú vádaskodás is rém kínos,"

mivel orbán letagadta hogy visz fegyvert! te szerecsnétlen! tényleg ennyire hülye vagy? ha Márki fegyvert vitetne se óvodás, mert ő alapból segíteni akart
tudod miért? mert a civilizált ember betartja a leírt szerződést amit aláírt, a barbár pedig nem, ezért ilyan k egyértelmű minden értelmes létformának a bolygón hogy az ukránokat kell segíteni.

amit élő adásban letagadott arra hozzál már egy linket
higgyem el neked bemondásra? kizárt.
süti beállítások módosítása