téveszmék

téveszmék

"Az Európai Parlament a demokrácia hiteles őre"

2022. szeptember 19. - G. Nagy László

ep.jpg

 

Puzsérnak tökéletesen igaza van: Orbán Viktor zseniálisan pozicionálja magát. Aki megszakítás nélkül 12 éve vezeti az országot, azt az embert illene az elnyomó hatalom képviselőjének látnunk. Orbán azonban újraírta Fazekas Mihály regéjét, vagy legalábbis alaposan átrendezte a szereposztást. Vagyunk egy pár millióan ebben az országban, akik nem Döbröginek látjuk, sokkal inkább Ludas Matyinak. Az ország legmegosztóbb kritikusa jól érzékeli: a magyar néplélek alapvetően lázadó. (Volt is miért lázadoznunk az elmúlt 500 esztendő során.) A miniszterelnök azonban kitűnően csatornázza az indulatokat: a legtöbben nem rá haragszunk, hanem az EU bürokratáira. Puzsér Róbert megfejtése egészen eddig tökéletes, csupán egyetlen apróságot nem tesz hozzá: az Unió fő aktatologatói bőven adnak is okot a felháborodásra.

 

Az Európai Parlament csütörtökön nagy többséggel elfogadta a Gwendoline-jelentést, mely szerint hazánk nem demokratikus ország. "Először még azt hittük, hogy ennek van jelentősége, de most már csak viccnek tekintjük" - kommentálta a hírt Orbán Viktor, s ebben speciel tökéletesen egyet lehet érteni vele. A kisebbik gond, hogy az elfogadott dokumentum annak a Sargentini-jelentésnek a felfrissítése, amely 37 pontban tartalmazott súlyos tárgyi tévedéséket, továbbá a magyar kormányt szinte kizárólag ideológiai jellegű kritikákkal illette. (Ez a hagyomány továbbra is él: a Gwendoline-jelentésbe belekerült a Meseország Mindenkié című könyv kormányzati fogadtatása is. Beszarás.) Sokkal kínosabb az, hogy öt hónappal ezelőtt parlamenti választásokat tartottak idehaza, melyen az összes mozgósítható EBESZ ellenőr megjelent, és semmiféle szabálytalanságot nem találtak. (Tisztelet azoknak a francia és lengyel képviselőknek, akik erre fel is hívták az ülésezők figyelmét, valamint a szlovák, olasz, spanyol és egyén nációjú EP-tagoknak, akik felszólalásaikban kiálltak mellettünk.) Természetesen ez sem zavarta a boszorkányüldözést: "Parancsuralmi rendszer, állami terror" - minősítette számos európai képviselő az Orbán-rezsimet. Vajon jártak ezek mifelénk bármikor is? Vajon 2006 őszén is ugyanígy féltették kis hazánkat, vagy akkor minden a kifogástalan európaiság keretei közt zajlott? "Magyarország nem demokrácia, hanem választásos önkényuralom hibrid rezsimje" - állapították meg. Ízlelgessük kissé a posztmodern kifejezéstár ezen újabb gyöngyszemét: "választásos önkényuralom"... Érti ezt bárki is? Ez pontosan olyan, mint a békés háború, az önkéntes erőszak, vagy az ártatlan bűnözés. Gyakorló elmebetegek vezetik a kontinenst, akiknél már csak azok a választópolgárok nagyobb idióták, akik ezt a maszlagot komolyan benyelik.

 

Ha naivak lennénk, még akár el is hihetnénk az EP-nek, hogy valóban a magyar demokráciát féltik. Béna jelentéseket írnak ugyan, no de szegény ember vízzel főz: ilyen szerény képességű bürokratákkal bírnak. Azonban még ezt az esélyt sem kapjuk meg; még a jóhiszeműség látszatára sem adnak. Tudniillik szintén a múlt héten fogadták el az európai politikai pártokat és alapítványokat szabályozó rendeletet módosítására vonatkozó javaslatot. Ennek alapján a jövőben szankcionálhatók lesznek mindazon pártok, amelyek azzal vádolhatók, hogy nem tisztelik az európai értékeket. Értjük ezt? Hivatalosan is vége az eszmei sokszínűségnek. Az EU immáron nyíltan elutasítja a pluralizmust, a véleményszabadságot, saját legféltettebb értékeit. Szinte jelképes, hogy a demokrácia gátlástalan felszámolásával egyidőben rúgják fenékbe Magyarországot, ahol ugye nincs demokrácia... Tényleg elmebetegek gyülekezete. Arra pedig külön kíváncsi leszek, hogy a kontinens muszlim pártjait hány alkalommal marasztalják majd el a jövőben. Nyilván nem fogják, hiszen azok programpontjai tisztán az európai értékek tiszteletében gyökereznek... És ugyanígy: figyelemmel várom majd, hogy hány radikális baloldali pártot meszelnek majd el, melyek mindent tagadnak, ami a Nyugatot naggyá tette.

 

Oly sokszor beszélünk az Európai alapértékekről, érdemes volna egy gyors pillantást vetni ezekre. 2007. decemberében, a lisszaboni szerződésben kerültek rögzítésre a következők:

  • EMBERI MÉLTÓSÁG - Rabszolgaság, kényszermunka, fizikai kínzás tilalma. Alig hiszem, hogy létezik olyan politikai erő a kontinensen, amely ezzel a kívánalommal szembemenne.
  • SZABADSÁG - Ide tartozik a vélemény, és a pártalapítás szabadsága is. Az elmarasztalt Magyarországon az égvilágon semmi gátja, míg az EP épp most mondott nemet ezekre. Természetesen a Gwendoline-jelentés hiányolja a hazai sajtó-, vallás- és gyülekezési szabadságot is. Nekem már akkor ég a pofám, ha egy szimpla blogbejegyzésemben a legapróbb ténybeli tévedés bennmarad. Ezek a főokosok meg totális kamuvilágot festenek, a többi agyalágyult pedig ez alapján szavaz... mintha egy rossz vígjátékot néznénk.
  • DEMOKRÁCIA - A nép alkotmányozó hatalommal bír. Áprilisban választottunk: a Fidesz negyedszerre is kétharmadot hozott. Értem én, hogy a progresszíveknek ez böki a csőrét, de lássuk csak: ki az, aki nem tiszteli a demokráciát?
  • EGYENLŐSÉG - Törvény előtti egyenlőségről szól az egyezmény. Magyarországon ez az érték aligha sérül, szemben minden olyan országgal, ahol kvótákat alkalmaznak.
  • JOGÁLLAMISÁG - A hatalmi ágak elválasztása. Alapvető érték. Aki - látva a politikával érintett ügyekben hozott ítéleteket - azt állítja, hogy a magyar bíróságok a kormányzat kénye-kedve szerint működnek, az valószínűleg komplett idióta.
  • EMBERI ÉS KISEBBSÉGVÉDELMI JOGOK - Nem tudok olyan kisebbségről, amely hazánkban nem kapná meg pontosan ugyanazt a bánásmódot, amelyet a többségi társadalom. Ezzel szemben: nem tudok olyan esetről sem, amikor az Unió kiállt volna a határon túli magyarokért az őket ért bármiféle méltatlanság esetén.

 

Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivő találóan fogalmazott: szerinte az Európai Parlamentben akár arról is szavazhattak volna, hogy lapos-e a Föld. Egészen pusztító ez a posztmodern képmutatás. Legalább lennének tisztességesek, s kimondanák: új szelek fújnak, búcsút intettünk a pluralizmusnak, innentől egyféle legitim gondolkodásmód létezik, tessék beállni a sorba! Láttunk már ilyet, éltünk már ilyen világban. Erre legalább lehet nemet mondani. De a demokráciát kérni számon rajtunk... Mintha az oroszlán letolná a csimpánzt, hogy túl sok húst zabál. És Puzsér még azon csodálkozik, hogy nem Orbán Viktor személyében látjuk az elnyomót...

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr7017934331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2022.09.20. 15:22:08

@Boldeone2: "Budepesttől több tízmilliárdot elvontak...
Budapestet is vissza akarja venni a Fidesz"

Jééééééééééé!

Rájöttél?

Orbán ugyanazt csinálja Budapesttel, mint az EU vezetés Magyarországgal!!!!!!!!!

PÉNZZEL ZSAROLJA!

UGYE AZ TETSZIK, HOGY AZ EU VEZETÉS PÉNZZEL ZSAROLJA ORBÁNT?

ulpius66 2022.09.20. 15:23:47

@Boldeone2:

HA MEGKAPJUK A NEKÜNK JÁRÓ EU-S PÉNZEKET, AKKOR BUDAPEST IS KAP PÉNZT!
(bár Budapest vezetésének kár pénzt adni, azt Kamugeri és bűnbandája úgyis ellopná)

ulpius66 2022.09.20. 15:26:25

Értem én...... persze, hogy értem......

HA A FIDESZ NYER ----- AZ ANTIDEMOKRATIKUS VÁLASZTÁS, AZ MÁR NETTÓ FASIZMUS

HA A BALLIBSIK NYERNEK ----- AZ DEMOKRATIKUS VÁLASZTÁS, AZ MAGA A DEMOKRÁCIA CSÚCSA

Bogyó 2 2022.09.20. 15:27:51

@G. Nagy László: Elképesztő, hogy a cikkben folytatott kirohanás és hazugságáradat miféle látásmódot takar, sokan reagáltak rá, de ez az egyik legnagyobb félreértés vagy hazugság, amit még Puzsérék is terjesztenek:
"A kilencvenes években a média 90%-át az SZDSZ-holdudvar tartotta a kezében. Gondolom, ez téged kicsit sem zavart. Engem igen, mert a mocsok ömlött mindenhonnan. Ma már egészen kiegyenlítettek a médiaviszonyok."
Nézzük már azokat a kilencvenes éveket! Én emlékszem, hogy volt Magyar Fórum, meg Demokrata, a Népszabi meg a többi mellett. Igazából az emberek 1997 októberéig, amikor elindult a két nagy kereskedelmi csatorna, nem nagyon néztek mást, mint a közszolgálati tévét. Miért szokásuk a fideszeseknek, ha valamit nem ők ellenőriznek, irányítanak, ha nem az ő hátsójukat nyalja, hanem megpróbál akár hiteles lenni, akkor az automatikusan a másik hatalma alatt állónak tekintik? Miért kell elvitatni a pártatlanság létét? Mert ti nem tudtok másban gondolkodni? Láttál te 90-es évekbeli közszolgálati tv-adást? Rendszeresek voltak a viták, a politikai műsorok, ahol pro-kontra kielemezték a műsorokat. Az MSZP-kormányoknak kényelmetlen ügyek nem voltak elhallgatva. 1995-ös diáktüntetések, Tocsik ügy, mindről bőven beszámoltak a híradóban, pedig nem volt másik tv, amire már muszáj volt reagálni, mint számtalan, a fidesznek kellemetlen jó ideig elhallgatott ügyre. 2006-os tv-ostrom, október 23-i események, Zuschlag-ügy. Fő hírek voltak, hosszas elemzések, viták témája. Orbán Viktorral számtalan interjút találsz ma is a neten azokból a mocsokömlős időkből, láthattad a miniszterelnökjelölti vitákat - ja, mert akkor ilyenek is voltak még - láthattad a Friderikusz interjút a közszolgálatin, láthattad a TV2 elhíresült interjúját amikor Sváby nem találta a papírjait és sorolhatnánk. Szerinted hány Gyurcsány, Vona, Bajnai, Fekete-Győr, Hadházy Ákos, Ungár Péter, Kunhalmi Ágnes stb. interjút tud felmutatni az elmúlt 12 ! évből a közszolgálati tv? Hány választási vitaműsort rendeztek? Hányszor volt Orbán interjú, ahol kritikus kérdéseket lehetett feltenni? Megmondom, egyet sem. 12 év alatt! Ezt mennyire tartod demokratikusnak, jogállaminak, amikor a "közszolgálati tv nem informálni, hanem befolyásolni, megtéveszteni akar teljesen nyilvánvalóan, hiszen nem ad lehetőséget az ellenvélemények kifejtésére, hogy te magad dönthesd el, mi a konklúzió! Nem hiszem, hogy ne látnád, szándékosan téveszted meg te is az olvasókat, mert ez egy kicsit is értelmes ember számára nyilvánvaló. Emlékszünk még a régi tv-ére, amikor Fritz Tamás bemehetett vitatkozni Török Gáborral vagy Lengyel Lászlóval fő műsoridőben. Amikor nem kellemes egyetértésben interjúvolták meg a miniszterelnököt vagy egy minisztert. Úgyhogy a mocsok ami ömlött az az, hogy nem a szélsőjobbos nyugatellenes propaganda ömlött, s ennek hiányát nevezed te mocsoknak. Ízlés kérdése, de inkább rosszindulatú megtévesztő szándéké. És akkor még van képed arról írni, hogy ma "kiegyenlítettek" a médiaviszonyok. Mi van? Bekapcsolod az m1-et, m2-őt, Duna tv-t, Hír-tv-t, Tv 2-őt, merő fidesz propaganda. Egyre beljebb simul az ATV egyedüli nem fideszes tévéként, érdemes a folyamatosan az ellenzéket ócsárló Öt c. műsort nézni ha van az embernek hozzá kedve és ott van az RTL. De az RTL nem egy politikával foglalkozó csatorna, vannak hírek és azt még nem Rogán szerkeszti, de ezen kívül hébe-hóba van egy-egy politikai műsor, nem ez a fő profil, teljesen félrevezető egy HÍr tv-ét ilyen szempontból az RTL-hez mérni. Úgyhogy marad egy sovány másfél csatorna azoknak, akik nem a Rákosi-féle propagandát akarják hallgatni, látni. Rádió. Mégis mi? Kossuth, meg a nagy kereskedelmik merő fideszesek, s ezt hallgatja az emberek 90%-a. A Sprit Fm vagy a ki tudja hol fogható Klubrádió kuriózumok. Lapok? Ki olvas ma újságot? A fővárosi értelmiség egy része, igen, ők még nem is a fideszre szavaznak, de vidéken 90%-ban a KESMÁS megyei lapok, Szabad Föld és társai viszik a prímet. Az átlagemberekhez nagy számban eljutó lapok közül semmi nincs, ami ellenzéki hangulatú volna. A Magyar Hírlap, Magyar Nemzet, 168 óra is már mind fideszes, HVG, Népszava maradnak annak a kevés értelmiséginek, akiket még jó is ellenzékben tartani, hogy maradjon már látszata a pluralizmusnak. Internet? Hát kurva jó, hogy azt még nem akarjátok cenzúrázni vagy megszerezni, de láthattuk a Márky-Zay lejárató kampány tömeges áradatát a tavasszal, ez a cikk az Indexen van kitéve, szóval, ne sírjatok már akkor, ha az ellenfél még lélegzik, amikor a nyakán álltok! Bár tudom, az orbáni tanítás szerint úgysem nyugodtok addig, amíg mozog, nem hisztek ti sem a demokráciában, sem a pluralizmusban, sem többpártrendszerben, sem a jogállamban. Egy nézetet hirdettek örökké ennek az országnak és az egész világ hülye, aki másképpen gondolja, kivéve azok, akik most is öldökölnek a szomszédban, ahogy mindig is tették, s ahogyan velünk is megtették párszor. Ebből is lehet tudni, ti az uralomban és véletlenül sem a nemzetben gondolkodtok.

Bogyó 2 2022.09.20. 15:35:10

@ulpius66: Micsoda félrevezetés ez is! Orbán felrúgja azokat az értékeket,a melyeket valahogy másik 20-25 államnak nem esik nehezére betartani, magánzsebekbe teszi át az EU-s pénzeket, elképesztő gazdagodás van a fideszes haveri körben. Na, most hol van ilyen a fővárosnál? A főváros az alapvető közszolgáltatásokat nem tudja ellátni, nem nem kap péénzt, hanem a meglévő saját bevételeit veszi el az állam. Az EU mikor veszi el Magyarország ÁFA vagy SZJA bevételét? AZ EU fejlesztésekre ad pénzt, nem működésre. Azt magunknak kellene kigazdálkodnunk, elég szomorú, ha az EU-s pénzek nélkül bedől az ország működése. Úgyhogy nem, azt nem a tanárok fizetésére adják. Nem kellett volna Lörincnek, vejkónak annyit adni, kínai vasútra meg más hülyeségekre költeni, hanem hosszú távú nemzeti érdekeket tekinteni és azt finanszírozni még akkor is, ah ez nem feltétlen kamatozik 2024-ben a szavazatokban. De ehhez államférfiként és nemzeti érdekben kellene gondolkodni. Na, ez hiányzik ebből a kormányból, csak a duma van hozzá.

Bogyó 2 2022.09.20. 15:37:29

@ulpius66: "bár Budapest vezetésének kár pénzt adni, azt Kamugeri és bűnbandája úgyis ellopná"
Ezt egyébként Mészáros Lőrinc meg a felcsúti stadion országában képes vagy röhögés nélkül leírni? Vagy már sikerült a duplagondolt elsajátítani?

Bogyó 2 2022.09.20. 15:41:37

@ulpius66: "Budapesten hogyan nyerhetett tavasszal a ballibsi összefosás 18 kerületből 17-ben?

Ezt mért hagyta a KESMA?"

Nem hagyta. Mindent megtettek, de ez is kevés volt ott, ahol még van lehetőség több forrásból tájékozódni, ahol az emberek iskolázottsága lényegesen magasabb és ez nem jár együtt érzéketlenséggel a mások problémái iránt, még nem elhanyagolható azok száma, akik nem a kormányzati forrásokból élnek. Ennyi az ok. De lassan ők is bedarálódnak, ez a réteg megy el leginkább külföldre, mert érti, mitől élhetőbb egy rendszer, a jobbágynépség sosem értette.

ulpius66 2022.09.20. 15:49:45

@Bogyó 2:

Figyusz!

Nem az volt eddig a ballibsi mantra, hogy kár pénzt adni a közmédiumoknak, AZOKAT ÚGYSEM NÉZI SENKI?

EGYEBEKBEN MEG AZ EMBERKÉK A HÍREKET MANAPSÁG DÖNTŐ RÉSZBEN AZ INTERNETRŐL SZEDIK, AZ INTERNETES HÍRPORTÁLOK (KEVÉS KIVÉTELTŐL ELTEKINTVE) MIND BALLIBSI KÉZBEN VANNAK!!!!!

Szívesen!

ulpius66 2022.09.20. 15:53:03

@Bogyó 2: Volt valami városháza eladás ügy... vagy valami ilyesmi....

Ja!

Budapestnek bezzeg arra van pénze, hogy Jávor Gergelyt "Budapesti nagykövetnek" Brüsszelben tartsa havi mintegy 20.000 euróért......tényleg megéri

G. Nagy László 2022.09.20. 16:14:42

@parttalan:

"És tök igaza volt. Így jött létre a Hír Tv is. A Fidesznek erős ellenzéki pártként módjában volt kellő médiahátteret kiépíteni magának 2002 és 2009 között, és ezt a munkát immáron kormánypártként folytatnia 2010 után. Ugyanakkor a közmédiát leuralni nem volt joga. A közmédia - mint ahogyan a megyei lapok és helyi médiák (lapok, rádiók) sem - nem a 168 órával, a Népszavával, a ATV-vel és a Klub Rádióval versenyez. Nem lehetne eszköze a médiaharcnak, a politikai ellenfelek közötti versengésnek.

A közmédia leuralása a kurzus örök bűne marad. "

Egyetértek. És az igazság az, hogy nem is volna szükség rá, hogy a közmédia pártcsatorna legyen. Ha a köztévé sokkal kevésbé fújná a propagandát és sokkal színesebb volna, úgy is magabiztosan győzne a Fidesz. Vagy talán még magabiztosabban.

G. Nagy László 2022.09.20. 16:17:52

@ulpius66:

"A MAGYAR TIZED ANNYIRA SEM SZÉLSŐSÉGES, MINT EZEK A LIBERÁLIS KORMÁNYOK KEZÉBEN LÉVŐ KÖZMÉDIUMOK!!!!"

Németországgal senki sem versenyezhet... :) De azért az, hogy nyugaton is ez megy, nem jelenti azt, hogy ez volna a morális etalon. Csak arcpirító képmutatás, hogy ezt is a fejünkre olvassák.

G. Nagy László 2022.09.20. 16:28:47

@Boldeone2:

"Igen, Orbán tehet arról, hogy tönkrement a plurális demokrácia"
"Szerintetek nem volt alkalmas jelölt ,valójában mindenkit a rezsimszolga média tett tönkre a karaktergyilkos kampányaival!"

Ezek olyan mondatok, melyeket nem is kell kommentálnom. Ezek önmagukban élnek, fényesen világító kordokumentumok. Mindent elárulnak arról, miért tart itt a hazai ellenzék :)

Az az igazság, hogy ismeretlenül is kedvellek. intelligens vagy és jó szándékú - szemben nagyon sok balos kommentelő kollégáddal. De ezek a mondatok... Rendben van, hogy elmész és fájdalmadban leszavazol valamelyik idiótára. Még az is oké, ha picit szégyelled is magad miatta. De az, hogy utólag úgy teszel, mintha MZP vagy Karácsony alkalmas lett volna... Ez tényleg csúnya önhazugság. Az az igazság, hogy intellektuálisan és munkabírás tekintetében egyedül Dobrev lett volna alkalmas az öt szerencsétlen közül. Az ő imidzsét azért nem sikerült lerombolni, mert nem mondott égbekiáltó faszságokat. Dobrev egyszerűen csak ellenszenves, férje miatt vállalhatatlan és nagy valószínűséggel durván pszichopata.

Ne hazudj magadnak, mert egy hamis világban fogsz felébredni.

Boldeone2 2022.09.20. 16:32:37

@Bogyó 2: Így van! Tulajdonképpen olyan nagymèdia nincs , amelyik az ellenzéki pártok narratíváit közvetítenè az embereknek . A megmaradt függetlennek tekinthető mèdia , mint pl a Telex egy önálló szuverenitás ,többek között a Telex cikkei rombolták az MZP mögött álló választási koalíció esélyeit . Az Index mögött a fidesz - rezsim van , Vaszily Miklós a tulajdonos , a városháza ügyet egy politikai megrendelésre írt Index cikk robbantotta ki.
A nem kormánypárti média, nem azt jelenti hogy, azok feltètlenül az ellenzék narratíváinak èrvènyre jutását fogják segíteni
Ha közösségi média nem lenne, akkor az ellenzék mèg abban a gyenge helyzetben sem lenne, amiben most van ...

Ezzel szemben a kormánymédia egy összefogott, egységes , agymosó- propagandagèpezet része.
Még soha nem hallottam pl Orbán - kritikát tőlük ... A vezető tévedhetetlen ...
A KESMA a világon egyedülálló propagandagèpezet , amely uralja a vidéki köznyilvanossagot is
A közmèdia pedig bizonyítottan ès bevallottan a színtiszta kormánypropagandát tolja, központi ukázok alapján , fő céljuk a kormány hamis narratíváinak érvényre juttatása ès az ellenzék lejáratása, amiben sikeresek

G. Nagy László 2022.09.20. 16:35:15

@Boldeone2:

"A választás nem Valós politikai verseny Magyarországon , az agyhalottakat kivéve mindenki látja"

Sok idehaza az agyhalott... :) Szerencsére Svédországban is győztek az agyhalottak. Alig várom, hogy Olaszországban is győzzenek...

Tudod, náciknak nevezi a Mi Hazánkat... Ha húsz évvel ezelőtt beszélgettünk volna, Dúró Dóráékat mérsékelt jobboldalinak tituláltad volna, a mostani amerikai Demokratákat pedig szélsőbalosnak. Ennyire eltolódott a világ. Sosem fogok a Mi Hazánkra szavazni, de programjukban semmi náci sincsen.

G. Nagy László 2022.09.20. 16:43:26

@Bogyó 2:

"Láttál te 90-es évekbeli közszolgálati tv-adást? Rendszeresek voltak a viták, a politikai műsorok, ahol pro-kontra kielemezték a műsorokat. Az MSZP-kormányoknak kényelmetlen ügyek nem voltak elhallgatva. "

Láttál te Napkelte adást Gyárfással, meg a többiekkel? Aczél Endre, Juszt László, Havas Henrik... Igen, ez volt a köztévé vitaplatformja. Olyan nyíltan nyalták Lendvai Ildikóék fenekét és olyan brutálisan ellenségesek voltak minden jobboldalival, hogy a Fidesz egy idő után nem volt hajlandó részt venni ebben a kutyakomédiában - ez tette totálisan érdektelenné az egészet, ez vezetett a megszűnéséhez. A NapTV a legjobb szimbóluma mindannak, ami a kilencvenes években zajlott idehaza politikai média címszó alatt.

Boldeone2 2022.09.20. 16:45:54

@G. Nagy László: Èn is hasonlóan pozitívan gondolkodom rólad , ezért is csalódás , hogy minden èrv lepattan rólad!
Ne feledd , a belátás a bölcsek erénye !
Azt kell belátni elsősorban , hogy mindenki szubjektív gondolkodó , magyarul : a létünk, a körülmènyeink, a múltunk meghatározza a tudatunkat - így nem hozhatunk objektív ítéleteket , te sem èn sem
Itt kezdődik minden : el kellene fogadni mindenkinek a tévedhetetlensèget, nem hisztérikusan reagálni a kritikára

Az èn èrtelmezèsemben a plurális demokrácia ezeket a szubjektív emberi faktorokat próbálja kiküszöbölni azzal, hogy limitálja a hatalmat , elősegíti a politikai váltógazdaság létrejöttét.

Karigeri szemèlyes ismerősöm. Garanciát vállalok rá, hogy jó szándékú , becsületes ember. Egy miniszterelnöknek ez is erény
Nem biztos , hogy minden hájjal megkent, erős vezetőkre van szükség egy modern demokráciában ...Egy országot nem az tesz erőssè, hanem az autonóm társadalom

G. Nagy László 2022.09.20. 16:49:45

@Bogyó 2:

"És akkor még van képed arról írni, hogy ma "kiegyenlítettek" a médiaviszonyok."

Abszolút így van. A tévé a Fidesz felé hajlik. a rádiónak semmi jelentősége. Nyomtatott sajtó terén egészen színes a kínálat, de a jelentősége rohamosan csökken. A Világháló egyértelműen a baloldalé, akár a hírportálokat nézed, akár a közösségi médiát - és ez ma a kő tájékoztatási csatorna. Szerencsére ezeken a területeken is jövünk fel, még ha lassabban ébredünk is.

Az a gáz, hogy a torz világodban Amerika az etalon, ahol brutális a demokraták túlsúlya a médiában. Nem csoda, ha a neomarxisták választást tudnak nyerni. Nálunk is csak addig tudtak, amíg a NapTV-hez hasonló szennyadások hülyítették a népet.

Boldeone2 2022.09.20. 16:50:07

@G. Nagy László: Sok idehaza az agyhalott... :) Szerencsére Svédországban is győztek az agyhalottak. Alig várom, hogy Olaszországban is győzzenek..."

- Felőlem győzzenek! Amíg nem akarják a humanista rendszert szètvágni ( Meloni hívei között azért vannak ecte fasiszták ) addig nincs baj. Amíg nem akarják a politikai hatalmat kisajátítani nincs baj. Amíg a nyugati szövetségèrt , a közös Európèrt lépnek fel nincs baj !

G. Nagy László 2022.09.20. 16:55:20

@Boldeone2:

"Karigeri szemèlyes ismerősöm. Garanciát vállalok rá, hogy jó szándékú , becsületes ember."

Nincs kétségem efelől. Elég jó emberismerő vagyok.

"Egy miniszterelnöknek ez is erény Nem biztos , hogy minden hájjal megkent, erős vezetőkre van szükség egy modern demokráciában "

Attól tartok, hogy manapság muszáj , hogy ilyen vezetőnk legyen.

Karigerivel sokkal inkább az a baj, hogy a lelke mélyén ő maga sem akarja ezt az egészet. Nem neki való a stressz, meg a pörgés. Ő egy nyugis bölcsész, akivel biztosan jókat lehet filozofálni, és biztosan nem döf kést a hátadba. De a nagypolitika nem az ő asztala. Stratégiai döntései sem jók: annak idején ő imádkozta vissza Gyurcsányt az ellenzékbe. Most MZP-nek engedte át a lehetőséget. Csupa-csupa rossz döntés.

Boldeone2 2022.09.20. 16:58:33

@G. Nagy László: NapTV a legjobb szimbóluma mindannak, ami a kilencvenes években zajlott idehaza politikai média címszó alatt.

- Teljesen irreleváns mi volt a 90- és èvekben! Ami most van, azt kellene megváltoztani és nem a régi rossz beidegződèsket követni !
Az ellenzèk kapjon önálló műsoridő keretet , azt törvény garantálja , hogy elmondhassák a saját narratíváikat
A mèdiagatóságot fel kell oszlatni , mert az csak az aktuális hatalmi rezsimet szolgálja
Orbán mèg úgy is nyerne , ha kicsit kiegyensúlyozottabb közmédia volna

Ez sajnos már egy államrezsim , kialakult rendszer-evidenciákkal ...Olyan, mint az államszoci rendszer : az ellenzék hazaáruló , a nyugat rossz ès elnyomó, a nyugat bűnös...
Ismerős a lemez??
Az átlagember akkor sem sokat gondolkodott: nyelte a propagandat , mint kacsa a nokedlit ...

grundigg 2022.09.20. 17:04:24

@G. Nagy László:

A volt miépesek, volt jobbikosok, a kurucinfós Novák meg a Toroczkai mint "mérsékelt jobboldal"?! Van valami fogadásod, hogy óránként írnod kell valami mindent felülmúló abszurditást? Gondolom, nálad Kövér László egy progresszív woke forradalmár.

Boldeone2 2022.09.20. 17:06:28

@G. Nagy László: Az a gáz, hogy a torz világodban Amerika az etalon, ahol brutális a demokraták túlsúlya a médiában"

Èn a nyugati társadalmi rendszerek primátusában hiszek , mert azok már bizonyítottak. Ami nem működik jól , az a minden más második ès harmadik út...Na, az a torz...A nagy nyugati filozófiai evidenciák èrvènyesek , működnek , meg az azok alapján működő társadalmi rendszerek is
Nincs más alternatíva!

grundigg 2022.09.20. 17:11:29

@G. Nagy László:

A Napkelte a baloldal irányába elfogult sajtó emblematikus műsora. Néhány különbség az elfogultság ezen csimborasszója és a mai közmédia között:

A napkelte csak néhány (3?) órában ment minden nap, nem 24-ben. A meccs szünetében sem jelentkezett be Gyárfás Tamás, hogy közölje: Orbán Viktor hazaáruló.
A napkeltében voltak jobboldali vendégek. Nem voltak velük barátságosak a riporterek, de ott voltak, a néző látta és hallotta őket, és eldönthette, hogy kivel szimpatizál, kivel ért egyet.
Még a Napkeltének is volt olyan időszaka, amikor jobboldali kérdezők is voltak (pl. a Demokratától). Hol látsz ilyet ma a köztévében?
És bizony még a sajátjaiknak is feltettek időnként kemény kérdéseket.

A fidesz a korábbi elfogultságot a tízszeresére növelte, a hangerőt is feltekerte a tízszeresére, és közben erre mutogatsz vissza.

grundigg 2022.09.20. 17:17:09

@G. Nagy László: "Abszolút így van. A tévé a Fidesz felé hajlik. a rádiónak semmi jelentősége. Nyomtatott sajtó terén egészen színes a kínálat, de a jelentősége rohamosan csökken. A Világháló egyértelműen a baloldalé"

Tapintatosan lépjünk túl azon, hogy ez hazugság, és foglalkozzunk azzal, hogy ezek a - szerinted - kiegyenlített médiaviszonyok úgy jöttek létre, hogy az egyik felet közpénzekkel és megfelelő jogszabályokkal tolja a közhatalom. Mikor a Felcsút 15 játékossal állhat ki a meccsre, aztán ha 2:2 lesz, te ünnepelsz, hogy kiegyenlítettek az erőviszonyok. Aztán írsz egy posztot, amiben kifakadsz a kvóták miatt, mert te akkora liberális vagy, hogy a kvótákat, azokat nem bírod elviselni.

2022.09.20. 19:31:19

@grundigg:
volt 3 földi sugárzású országos csatorna. az m1 ballib volt.1997-ben létrejöttek a kertévék. a tv2 és az rtl klub is ballib volt. fidesz ellenes. és az atv is. miközben a fidesznek volt 1-1.5 millió szavazója. az szdsznek pedig 300 ezer. és a ballib értelmiség a média 95%-át uraldta. horn gyula adta a magyar nemzetet orbánnak, hogy valamennyire ellensúlyozzák a szdsz-t (a koalíciós partnerét). az echo tévé 2005-ben jött létre.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.09.20. 20:46:40

@Boldeone2: "Èn a nyugati társadalmi rendszerek primátusában hiszek , mert azok már bizonyítottak."

Bizonyítottak. Svédország és Hollandia tele van arabokkal és afrikai négerekkel, a franciáknál még merényleteket is csináltak, Németország tele van törökkel, és fogalmunk sincs, meddig lehet életveszély nélkül katolikusnak lenni ezekben a remek országokban. Németország HÉT évvel a nagy migrációs hullám után még mindig nem tud munkába állítani 300 ezer arab mirgánst. Fizetik nekik a segélyt. És úgy csinálsz, mintha a barátaid, a nyugati társadalmi rendszerek nem indítottak volna több háborút is az elmúlt száz évben.

"A nagy nyugati filozófiai evidenciák èrvènyesek , működnek , meg az azok alapján működő társadalmi rendszerek is"

Tudsz róla, hogy a marxizmus és a kommunizmus is nagy nyugati filozófusok találmánya?

Ezt a seggnayaló szöveget...

ulpius66 2022.09.20. 20:49:25

@grundigg, Boldeone2

Jó olvasgatást!

index.hu/velemeny/2022/09/20/akcio-a-demokracia-importert/

A MAGYAR VÁLASZTÁSOKBA AZ USA NEM SZÓL BELE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AKI EZT TAGADJA, AZ NETTÓ FASISZTA......

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.09.20. 20:49:45

@Boldeone2: "Karigeri szemèlyes ismerősöm."

Erre én nem vágnék fel.

Egyébként akkor te most agymosott lettél?

ulpius66 2022.09.20. 20:58:58

A cikkből kiderül, hogy csak egy, azaz egy amerikai szervezet több, mint két milliárd forinttal támogatta a ballibsi pártokat a választáson.......és saját bevallásuk szerint több száz támogatójuk volt!!!!!

Ebből a kétmilliárdból, ha az MZP ellopott pár száz millát, még akkor maradt szépen a pártoknak a választási kampányra......

Boldeone2 2022.09.20. 21:24:23

@Androsz: Tudsz róla, hogy a marxizmus és a kommunizmus is nagy nyugati filozófusok találmánya?"

- mégis ott jutottak uralomra , abban az országban , "amely" seggèt most a konzervatívak valló magyarok vallják !

Bizonyítottak. Svédország és Hollandia tele van arabokkal és afrikai négerekkel"

- Vagyis nem bizonyítottak! Fogjátok már fel: amióta létezik homo sapiens, azóta mindig létezett migráció, az egy olyan globális folyamat amit - esetleg - lassítani lehet , esetleg , De megállítani nem !
Magyarországon csak azért van - mèg - kevés migráns , mert az államszocialista időszakban még el tudott szigetelődni , vagyis egy örökölt helyzet . Illetve, jóval szegényebb mint Nyugat - Európa . Innen èvtizedekig csak kifelé mentek az emberek
Fogjátok már fel - lehet sipákolni - de: az egész Földön folyik a migráció , óriási ütemben , Afrikán belül is !
Ezt nem a Soros Gyuri szervezi, vagy a nyugati libsik , hanem valós okai vannak: nèpessègrobbanás, klímaváltozas, èletszinvonalbeli óriási diszkrepanciák, stb..
Ezek MIND GLOBÁLIS problémák , amit nem lehet nemzetalllami keretek között megoldani!
A magyar hatarkerítèsen is előbb- utóbb mindenki átjut , de nem itt állnak meg...
Ez a nyugat problémája elsősorban , de sokkal komplexebb a dolog, mint amit Orbán hazudik az embereknek !

Boldeone2 2022.09.20. 21:34:50

@Androsz: a nyugati társadalmi rendszerek nem indítottak volna több háborút is az elmúlt száz évben."

- Ez mennyiben releváns most? Mely társadalom nem indított háborút? A lényeg az, hogy a nyugat ( legalább Európa ) a második világháború után képes volt feladni az addigi politikáját ès a haladás èlère állni ..
A felvilágosodás nyugati eszmei áramlat, ahogy a liberalizmus is , a konzervativizmus is...Az összes modern filosz, a találmányok 99%- a nyugati, az ENSZ, az emberi jogok egyetemes nyilatkozata a nyugati értékek alapján jött létre, az EU , meg szinte az összes világszervezet
A nyugat a sorvezető , a példaút a világnak , nincs más fejlődési mód , mást jobbat eddig soha nem láttunk , csak zsákutcák sorozatát!

G. Nagy László 2022.09.20. 22:32:12

@Boldeone2:

"A nyugat a sorvezető , a példaút a világnak "

Én veled vagyok, tökéletesen egyetértek veled ebben. Csupán azt látjuk másképp, hogy ki az őrzője e nyugati kultúrának és gondolkodásmódnak. Szerintem Viktor sokkal inkább az. Ami ma az USÁ-ban és Nyugat-Európában megy, az a civilizáció szisztematikus lerombolása. Szúval: hajrá nyugatos világ!

Sadist 2022.09.20. 23:28:43

@Boldeone2: "A felvilágosodás nyugati eszmei áramlat, ahogy a liberalizmus is , a konzervativizmus is...Az összes modern filosz, a találmányok 99%- a nyugati, az ENSZ, az emberi jogok egyetemes nyilatkozata a nyugati értékek alapján jött létre, az EU , meg szinte az összes világszervezet"

És a mai nyugatra ez mennyire jellemző? Semennyire. Nyugat-Európától az USA-ig újracsomagolt marxizmus uralkodik mind kulturális, mind politikai téren. Az USA-ban a neokomcsi lipsik épp a polgárok szabadságának utolsó védőbástyáját, a 2. alkotmánykiegészítést próbálják lerombolni, miközben 87000 új adórevizort akarnak szolgálatba állítani (fegyveres tapasztalat illetve fegyverhasználatra való hajlandóság előny, na vajon miért?), a legnagyobb tech cégek direktbe a kormánytól kapják az utasításokat, hogy miket és kiket kell cenzúrázni, elhallgattatni, az iskolákban a D.I.E. propagandát nyomják (Diversity, Inclusivity, Equity), nyakló nélkül engedik be a nyugati kultúrát megvető, de azt kihasználó illegális migriket és egyéb nyalánkságok.
Egyébként erre Viki Tusványoson kitért, hogy ez a nyugat nem az a nyugat, aminek a felvilágosodást, a technikai, kulturális, társadalmi, polgárjogi fejlődést köszönhetjük.

G. Nagy László 2022.09.20. 23:59:25

@Sadist:

"És a mai nyugatra ez mennyire jellemző? Semennyire. Nyugat-Európától az USA-ig újracsomagolt marxizmus uralkodik mind kulturális, mind politikai téren. "

Tudjuk, hogy ez így van, de lehetnél megértőbb is balos kommentelő társaiddal. Most gondolj bele: ezek a neomarxisták gyűlölik Orbánt, vagyis jó elvtársak, igazuk van mindenben. Ha egy kormánykritikus képes volna a valóságnak megfelelően kijelenteni, hogy a mai nyugat nem építi, hanem rombolja a civilizációt, úgy nem maradna hátországuk az Orbán-fóbiához.

Érdekes, hogy mi itt, a másik oldalon mennyire sokféleképpen látjuk a világot; hogy képesek vagyunk kritizálni a saját kormányunkat és képesek vagyunk egymással is vitába szállni. Talán azért van ez, mert mi gondolkodunk nyitottabban. Talán azért is, mert jóval többen vagyunk. Elképesztő nagy lehet a baj a progresszív oldalon, ha semmiben sem merik megkérdőjelezni a posztmodern nyugati világot...

alöksz róz 2022.09.21. 00:05:55

@Boldeone2: "Fogjátok már fel: amióta létezik homo sapiens, azóta mindig létezett migráció, az egy olyan globális folyamat amit - esetleg - lassítani lehet , esetleg , De megállítani nem !" - hát dehogynem lehet.
csak szándék kérdése.
ti azt szeretnétek, hogy ne legyen szándék, ezért úgy akarjátok bemutatni, hogy nem lehet megállítani.
és szerintetek a sörösgyörgy csak egy jószándékú öreg bácsi.

alöksz róz 2022.09.21. 00:08:14

@Boldeone2: "Fogjátok már fel - lehet sipákolni - de: az egész Földön folyik a migráció , óriási ütemben , Afrikán belül is !"- és ki nem szarja le.
oda vándorolnak a négerek afrikában ahova csak tudnak, de ide ne jöjjenek, oszt ennyi.

alöksz róz 2022.09.21. 00:12:25

@G. Nagy László: "Talán azért van ez, mert mi gondolkodunk nyitottabban." - nem hiszem.
szerintem ennél radikálisabb a különbség: mi gondolkodunk ők meg nem.
a véleményformálóik gondolkodnak, ez tény, de azok meg gonoszok és főként aljasok, mint a lordvaldez :-)

Boldeone2 2022.09.21. 00:19:13

@G. Nagy László: Akkor vègre megegyeztünk az alapokban, legalább részlegesen...:) Hogy ki az " őrző", csak abban nem...
Èn csak annyit tennék hozzá : a nyugat nem egy politikai egység, mèg csak gondolkodásbeli egység sem teljesen , így - szerintem - kollektív módon véleményt mondani sem lehet a nyugatról ( bár ezt èn is el szoktam hibázni ..)
Vannak globális nagyfolyamatok , amelyek túllépnek a politika hatáskörén. Tulajdonképpen , lehet ezt mondani: vannak nem megoldható kihívások ...Pl hiába írja elő a legszigorúbb co2- csökkentést az EU , ha nagy kibocsátók nem hajlandók erre
Vagy : a migrációra sem lesz soha egységes valid válasz, hatékony megoldás , mèg globális szinten sem. Mert totál mások az èrdekek
Egyszerűen vannak bizonyos globális jelenségek amelyek túllépnek azon, hogy nemzeti vagy nemzetközösségi politikai szinteken megoldhatók legyenek ,de mèg a globális szinteken sem, ahol leginkább semmiben nincs konszenzus
Hercegszántóról, egy bizonyos egyoldalú, mondjuk sajátos nemzeti perspektívából nem lehet objektíven megítélni a nyugatot , hiszen az valamennyire más világ, ( bár mi is rèsze vagyunk ) meg , ahogy írtam: a nyugat egyrészt nem egy egységes entitás, másrészt , a "nyugat" nem képes megbirkózni a globális kihívásokkal, ahogy a többi állam sem persze ...
Lehet szidni a "nyugatot" , nagyon népszerű most a populista lózuggyártók között, hogy "önsorsrontó, álszent, altruista bagázs" , de vajon mi magyarok kik vagyunk ?
Valós az idealizált nemzetkèpünk, vagy önzőkkè , kisszerűvè váltunk a magunk törékeny jómódú társadalmában, az orbáni világban?
" Gyűlölünk mindenkit " - írták a táblára , nyilván ezek "egyesek" , de létezhet általánosan is az ilyesfajta attitűd...
Inkább " dögöljön meg minden ukrán , adják meg magukat , ne harcoljanak , csak legyen hónap ócsó gáz ," ez egy elterjedt erkölcsi kisszerűsèg, ami erkölcsi mèlypontra vitte az országot ...
Orbánnak meg zsigerèben van a populizmus : egy disznó vérét simán kiontja a Facebookon , meg is perzseli...Ez a populizmus non plusz ultra, amire csak ő képes...Vannak olyan "21. századi srácok" , akik még 40 èves korukban sem öltek meg egyetlen állatot, nemhogy ezt reklámozzák ...Neki nagyon mindegy : Putyin vagy Hszi Csin- Ping, mindenkivel cimboraságra talál , csak valahogy a modern nyugati szellemiségét nem érti, mert valójában egy ízig- vérig parasztgyerek, aki csak a hatalmi öncèl hajtja hajtja . De, a nyugati emberek sem èrtik többnynire Orbánt és az őt követő 3 millió embert ,amely közösség onnan nézve egy szektának tűnik, nem normál politikai közösségnek ...Nyugaton, meg itthon is az ellenzékben mindenki vitázik, különböző programok küzdenek ès személyek is. A Fidesz egy szemèly megkérdőjelezhetetlen egyeduralmára èpül , jóformán kihívója sincs vagy 10 ève....Állva tapsolnak neki, hosszan , újjongva , ami abnormális egy modern politikai rendszerben
A hívek nem is veszik èszre , hogy ez irracionális ...

Boldeone2 2022.09.21. 00:22:03

@alöksz róz: De megállítani nem !" - hát dehogynem lehet.
csak szándék kérdése.

- A magyar kormánynak a szándéka megvolt, de még pár száz km-t sem tudnak hermetikusan lezárni. Előbb- utóbb mindenki átjut . Egy kontinenst meg főleg nem lehet elzárni a világtól. Sokan már vízummal jönnek nem a falon át

Boldeone2 2022.09.21. 00:24:26

@alöksz róz: oda vándorolnak a négerek afrikában ahova csak tudnak, de ide ne jöjjenek, oszt ennyi."

- De. Jönni fognak , ez még csak kezdet ...majd 10-20 èv múlva nézd meg ..
Debrecen , Budapest - itt is elindult a folyamat

Boldeone2 2022.09.21. 00:30:57

@Sadist: nyakló nélkül engedik be a nyugati kultúrát megvető, de azt kihasználó illegális migriket és egyéb nyalánkságok."

- Az illegális migráció több èvtizede folyik , mind republikánus ,mind demokrata kormányok alatt . Van több tízmillió illegális , akik ott èlnek az USA- ban , amit mindenki tud. Maga Bush elnök is alkalmazott illegális státuszú kertészt
Ez a kérdés soha nem lesz megoldva , azt garantálom
A többi kérdés sem kormányokhoz köthető, hanem általános trendek amelyek alulról jönnek ...pl LMBTQ- divat ...

Boldeone2 2022.09.21. 00:35:09

@Sadist: Egyébként erre Viki Tusványoson kitért, hogy ez a nyugat nem az a nyugat, "

Viki már sok mindenre kitért , többek között az " illiberális demokráciára " - ami oximoron ...Nyilván így nem is képviselheti a nyugati értékeket , különösen az orosz\kínai politika után ...

G. Nagy László 2022.09.21. 00:44:10

@Boldeone2: Az illiberális demokrácia valóban oximoron. Rossz fogalomválasztás volt, ez igaz. Azóta módosította keresztény szabadságra. Ez már pozitív kifejezés, és jól összefér a demokráciával.

Ami a keleti nyitást illeti: mindez csupán üzlet, józan praktikum. Természetesen ezek után is minden további nélkül képviselhet MINDEN VALÓDI nyugati értéket.

G. Nagy László 2022.09.21. 00:49:47

@Boldeone2:

"Ez a kérdés soha nem lesz megoldva , azt garantálom"

Sanszos hogy így van. Akkor tehát az a megoldás, hogy ne is védekezzünk ellene? Hagyjuk elpusztulni az Európai civilizációt? Hiszen úgyis még sokáig itt dörömbölnek majd az ajtón, jobb már most beengedni mindet, s hamarabb vége a történetnek. Mintha a lányodnak azt tanácsolnád: kicsim, ha meg akarnak erőszakolni, hagyd magad! Így gyorsabban szabadulsz...

"A többi kérdés sem kormányokhoz köthető, hanem általános trendek amelyek alulról jönnek ...pl LMBTQ- divat ... "

Biztos volt olyan pillanat, amíg alulról jött. Senki le sem szarta. Ma már ezek felülről kényszerített elvárások. És abszolút kormányokhoz köthetők. Sőt konkrét politikusokhoz is.

G. Nagy László 2022.09.21. 01:01:11

@Boldeone2:

"Orbánnak meg zsigerèben van a populizmus : egy disznó vérét simán kiontja a Facebookon , meg is perzseli...Ez a populizmus non plusz ultra, amire csak ő képes...Vannak olyan "21. századi srácok" , akik még 40 èves korukban sem öltek meg egyetlen állatot, nemhogy ezt reklámozzák .."

Pár szúnyogon és darázson kívül én sem öltem még állatot, pedig 50 múltam. Az állatkínzást mélyen elítélem (aki állatot képes kínozni, az embert is), de egy disznó levágása aligha kifogásolható. Az ember húsevő ragadozó, nincs abban semmi, hogy biztosítjuk az ALAPVETŐ táplálékunkat.

Abban igazad van, hogy a nyugat sokféle. Ahogyan Magyarország is az. De ami fontos: létezik EGYETEMES ERKÖLCS. Ehhez mindig lehet viszonyítani. Ami szembemegy ezzel, az akkor is gáz, ha Orbán teszi, és akkor is, ha Verhofstadt.

alöksz róz 2022.09.21. 02:21:38

@Boldeone2: "A magyar kormánynak a szándéka megvolt, de még pár száz km-t sem tudnak hermetikusan lezárni" - mutatóba csináltak egy kerítést, odaküldenek néhány egyenruhást és harsognak hogy megvédik az országot a migránsoktól... ez nem szándék, hanem a szándék látszatának keltése.

tudnék olyan intézkedéseket hozni, hogy eszükbe nem jutna itt próbálkozni, na az lenne a szándék :-)

alöksz róz 2022.09.21. 02:30:42

@Boldeone2: "De. Jönni fognak , ez még csak kezdet" - jut eszembe, pár éve még azt állítottátok, hogy nincsenek is :-)

csak addig jönnek, ameddig engedjük őket (ezt tudja mindenki, bármit is hazudsz megrendelésre). és pont ezért szeretnétek mielőbb sokmilliót beengedni, hogy a lakosság ne tudja majd kikényszeríteni a megállításukat.

csak tudnám mi abban a jó, hogy elpusztítjátok az európai kultúrát és kipusztítjátok az európai embert... te pénzt kapsz érte, ezt tudom. a sörösgyörgyöt elmebeteggé tette a fiatalkori trauma, ezt is tudom. de a sok hülyét nem értem, minek akar kibaszni saját magával...

alöksz róz 2022.09.21. 02:43:14

@Boldeone2: "Egy kontinenst meg főleg nem lehet elzárni a világtól." - dehogynem. lásd pl ausztrália.

"Sokan már vízummal jönnek nem a falon át" - erre tudok egy kurva egyszerű megoldást, nem kell nekik vízumot adni

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.09.21. 07:32:39

""választásos önkényuralom"... Érti ezt bárki is?"
Igen, mindenki, aki ismeri és a hibrid rezsim fogalmát, irodalmát.
Ahogy évekkel ezelőtt leírtam
liberatorium.blog.hu/2018/10/25/populizmus_illiberalizmus_meg_minden
,illetve próbáltam neked elmagyarázni, a választások nem jelentik az önkényuralom hiányát. A náci Németországban is voltak választások 1938-ban, amit az NSDAP fölényesen meg is nyert. Észak-Koreában mai napig vannak rendszeres választások, amiket a Kim család mindig meg is nyer. Oroszországban is vannak, amiket mindig Putyin pártja nyer.
És, nem, nem azért, mert manipulálják a szavazás menetét, hanem azért, mert az egész politikai színtér és szabályai úgy vannak megkonstruálva, hogy másként nem is nagyon tudna történni. Emiatt az egész választási eljárás igazából csak színház.
Ha egy körzet billeg, akkor a választás előtt egy hónappal bejelentünk 2000 fideszest. Ha egy ellenzéki párt megerősödik, akkor létrehozunk egy hasonló másikat. Ha egy újság túl befolyásos lesz, és nem mi irányítjuk, akkor megszorongatjuk a hirdetőit és végül megvásároljuk.

DEMOKRÁCIA próbálj meg népszavazást indítani. Nem fog sikerülni, mert választási bizottság vissza fogja dobni valami ürüggyel. Csak a Párt által jóváhagyott kérdések fognak átmenni. Amikor a vasárnapi boltzár ügyében több tucatnyian próbálkoztak meg vele, mindet visszadobták, csak egyet engedtek át: legyen-e kötelező a vasárnapi nyitvatartás. Érted? Azért, mert itt nem áll fenn a veszélye, hogy a nép esetleg a Párt ellen fordulhat.
JOGÁLLAMISÁG már el se jutnak a bírósági szakaszig. Ld. Tiborc István esete. Az ügyészség nyomozás hiányában megszüntette az eljárást. Nem vicc. Arra hivatkoztak, hogy nem történt nyomozás, ezért nem tudnak vádat emelni. Rogán ingatlanügyénél tönkrement a bizonyíték a rendőrségen.
Bige műtrágyagyáránál egymásnak adták a kilincset a hatóságok, mert a NER meg akarta szerezni. A katasztrófavédelemnek sikerült több hónapra leállítania, végül a versenyhivatal jól meg is bírságolta.
A DK-t az MNB megbírságolta, mondván Gyurcsány a piaci ár felett adott kölcsönt neki. A Választási bizottság meg azért, mert Gyurcsány a piaci ár alatt adott kölcsönt neki.
EMBERI ÉS KISEBBSÉGVÉDELMI JOGOK, EGYENLŐSÉG kivéve pl. melegek...

Értem én, hogy szerelmes vagy Orbán Viktorba és a szerelem vak, de nem érdemes elvárni, hogy mások is vakuljanak meg a te érzéseidtől. A többiek látják jól, hogy bizony ronda. Nem kicsit, nagyon.

Exploiter 2022.09.21. 08:02:23

Szerinted az átlag embernek valaha leesik, hogy olyan emberek vezetik az eut, akiket a nép soha nem hatalmazott fel erre, olyan döntéseket hoznak, amikbe a nép nem szólhat bele, semmi átláthatóság, semmi elszámoltathatóság.
De facto orbán sokkal demokratikusabb keretek között van hatalmon, mint bármelyik Ursula.
Ezt sosem fogod tudni megértetni senkivel, mert az a demokratikus, amire a média azt mondja, hogy az. A háború béke, ésatöbbi.
Igen, száz, meg százmillió, milliárd és milliárd szellemi fogyatékos között repülsz egy kőgolyón a semmibe. Buckle up.

G. Nagy László 2022.09.21. 08:45:35

@Exploiter:

"Igen, száz, meg százmillió, milliárd és milliárd szellemi fogyatékos között repülsz egy kőgolyón a semmibe. Buckle up."

:) szép kilátások :)

"az a demokratikus, amire a média azt mondja, hogy az."

Valójában itt írtad le a lényeget. A kommentelés során már felemlegettük a kilencvenes évek magyar médiaviszonyait, NapTv-vel és a többivel. Én még emlékszem: Konkrétan az volt az agymosás lényege, hogy az SZDSZ-álláspont mindig valami emelkedett, nagyon európai, nagyon demokratikus, nagyon elegáns megközelítést jelent, ezzel szemben minden más gondolkodási keret mucsai, szégyenteljes és alávaló. Ma ugyanez megy a nyugati világban: hiába érzi a zsigereiben egy átlagos német, hogy a világát pusztítják el, s vele őt magát, mégis annyira átmosta az agyát a média (és jelzem: a közmédia is!!!), hogy nem is mer arra gondolni, hogy neki nem jó a Willkommenskultur, az atomerőművek bezárása, a szankciós politika, vagy épp a szivárványos ideológia. Ők már abban nőnek fel, hogy kiírnák magukat a szalonok elegáns világából, ha a természetes önérdekük vezetné őket. Nos, ezt hívják vallási fanatizmusnak, szektás létnek.

G. Nagy László 2022.09.21. 08:51:03

@G. Nagy László: Viktor azért böki a nyugat csőrét, mert egy másik utat mutat. Azt mondja: nincs abban semmi szégyellnivaló, ha a saját önérdeked szerint cselekszel. A fura csak az, hogy pont azok hisztiznek a leginkább, akik magukat liberálisnak hívják. És amit kifogásolnak: hogy van más gondolat is az eszmék piacán, s hogy megjelenik a józan önérdekűség... Baszki, ezek a liberalizmus alappillérei!!!

grundigg 2022.09.21. 08:58:38

@G. Nagy László: Soha senki nem vonta kétségbe, hogy Orbán Viktor a saját érdekei szerint jár el.

grundigg 2022.09.21. 09:04:24

Csak hogy elvarrjuk a korábbi szálat: az Alapjogi Charta nem a Lisszaboni Szerződés utáni. A Charta 2000-ben született, és éppen az általad hivatkozott Lisszaboni Szerződés tette kötelező jogi erejű dokumentummá. Ezért utaltam rá, amikor te a Lisszaboni Szerződést kezdted elemezgetni. De ezt középiskolában tanítják.

Azt a jogszabályt pedig nem sikerült megjelölnöd, ami megszüntette Európában a demokráciát.

Ja, és az, hogy "bürokratáknak" nevezed az EP demokratikus legitimációval rendelkező, választott képviselőit, sima, primitív propaganda. A választott képviselő nem bürokrata, csak Rogán Anti kitalálta, hogy hadováljunk "brüsszeli bürokratákról", mert a bürokratákat mindenki utálja, meg azokat nem is a nép választotta, csak úgy odapottyantak az égből, hát tolod te is ezerrel. Vagy az ostobáknak szóló agymosás áldozata lettél, vagy az elkövetője vagy. Egyikre sem lehetsz büszke.

G. Nagy László 2022.09.21. 10:06:32

"A Charta 2000-ben született, és éppen az általad hivatkozott Lisszaboni Szerződés tette kötelező jogi erejű dokumentummá. Ezért utaltam rá, amikor te a Lisszaboni Szerződést kezdted elemezgetni."

Igazad van. Engem megtévesztett, hogy az egységes szerkezetbe foglalt Charta szövegét olvastam, amely 2010-ben született. A lényegen nem változtat: a kvótagondolkodás ellentétes a szabadság és a törvény előtti egyenlőség eszményével. Dátumtól függetlenül. Tőlem tapsolhatsz a nettő rasszizmusnak is, amikor a feketék kiváltságokat élveznek, avagy a női előjogoknak is, a te életed, a te gondolkodásmódod. Én ezeket megvetem. Mert liberális vagyok, nem ócska bolsevik :)

"De ezt középiskolában tanítják."

Bocs, de túl vén vagyok. 1990-ben érettségiztem, nálunk még nem volt tananyag :) :) :)

Wildhunt 2022.09.21. 10:14:07

@G. Nagy László: én már öltem nyulat, mindenféle szárnyast, disznót, kutyát, macskát, egeret, patkányt, stb. Amennyire csak lehet fájdalommentesen. Ha falun, gazdálkodó családban nősz fel, ez az élet része. És itt a csavar : garantáltan jobban szeretem az állatokat, mint a grínpíszesek 90%-a. Az állatkínzók 95%-a városban lakik : ők tartanak kutyát lakásban, macskát bezárva, teknőcöt 100l alatti akváriumban.

G. Nagy László 2022.09.21. 10:29:31

@Wildhunt: Egyetértek. Én sem látok semmiféle összefüggést. Ismerek olyan embert, aki állatbarát és vadász is egyben, és ismerek valódi szadistát is, akinek bármi belefér. Én elpuhult városi vagyok, aki imádja az állatokat, de ahogy írod is: az elpuhultak közül sem mindenki igazi állatbarát. Lukács Laci, a Tankcsapda frontembere vegetáriánus, mert nem hajlandó megenni az állatokat, akik a barátaink. Én ez tiszteletben tartom, miközben tudom, hogy a hús a legalapvetőbb táplálékunk. Nem egyszerű kérdés ez sem :)

alöksz róz 2022.09.21. 11:08:10

@G. Nagy László: amikor a lordvaldezzel vitáztok, mindig a homousion vs homoiusion jut eszembe :D

alöksz róz 2022.09.21. 11:29:47

@Wildhunt: "És itt a csavar : garantáltan jobban szeretem az állatokat, mint a grínpíszesek 90%-a." - az embereket meg mint a 100%-uk

G. Nagy László 2022.09.21. 11:32:16

@alöksz róz: Nekem nem. "a homousion vs homoiusion" számomra azt jelképezi, hogy értelmes emberek egymásnak mennek olyan marginális apróságokon, melyeken semmi sem múlik, s melyeket lehetetlen is eldönteni.

Lord Valdezzel nem ilyen vitákat folytatunk. Ezek olyan kérdések, melyek húsba vágók, ráadásul léteznek racionális válaszok is rájuk.

2022.09.21. 11:54:14

@G. Nagy László:
arra, hogy az abortusz nincs racionális válasz megengedhető, vagy megengedhetetlen. általában a bölcseletben nincsenek racionális válaszok.

azt meg lehet számolni, hogy mondjuk 100 választóból 95 megengedő az abortusszal szemben. tehát egy pragmatikus politikus megengedi. 5 szerint megengedhetetlen. és azt mondja, hogy akkor az állapotos nő hallgassa meg a magzat szívhangját. már ha van szívhang, mert ugye kezdetben nincsen. illetve a nőorvos erről töltsön ki egy dokumentumot. amivel igazolja a szívhang meghallgatásának tényét. ez pragmatikus politikai gondolkodás. nem bölcselet.

2022.09.21. 11:55:21

arra, hogy az abortusz megengedhető, vagy megengedhetetlen nincs racionális válasz.
így érthetőbb.

alöksz róz 2022.09.21. 12:00:21

@G. Nagy László: mert te benne vagy, de én kívülről látom, két kőliberális vitatkozik ilyen jellegű dolgokon

G. Nagy László 2022.09.21. 12:02:32

@cvsvrs: Ez kétségkívül az egyik legösszetettebb morális kérdés, nekem is vannak bizonytalanságaim e téren. De a legtöbb társadalmi kérdés ennél sokkal szimplább és akad rájuk egyértelmű, racionális, az egyetemes morálból levezethető válasz.

alöksz róz 2022.09.21. 12:04:25

@G. Nagy László: na jó, lehet nem ilyen jellegű dolgokon, de látom érted mire célzok

2022.09.21. 12:05:56

@G. Nagy László:
mi a mazgat? egy embrionális (emberi) állapot (állat). a teremtésben valahol az ember és az állat között áll. őspogány mitológia szerint legalább is. egy kezdetleges emberi lény. ami azonban a nő testének a része. ezért az emberfia nem dönthet a sorsa felől. csak az asszony állat (állapotos nő).

alöksz róz 2022.09.21. 12:07:32

@G. Nagy László: "De a legtöbb társadalmi kérdés ennél sokkal szimplább és akad rájuk egyértelmű, racionális, az egyetemes morálból levezethető válasz." - úgy van. attól még lehet racionális, hogy az egyetemes erkölcsből származik.

alöksz róz 2022.09.21. 12:16:14

@G. Nagy László: "Ez kétségkívül az egyik legösszetettebb morális kérdés, nekem is vannak bizonytalanságaim e téren" - már ajánlottam neked erre egy egyszerű kérdést, milyen okból lehet megölni egy fejlődő emberi lényt?
csak végig kell gondolni.
az lehet indok, hogy "kényelmetlenséget okoz" (ez ismerős vhonnan?) a magzatot kihordó nőnek?

alöksz róz 2022.09.21. 12:17:26

@cvsvrs: "egy kezdetleges emberi lény." - jó ez a megfogalmazás

2022.09.21. 12:47:24

@alöksz róz:
és a nő testének része. ez is igaz. a kettő együtt.

alöksz róz 2022.09.21. 13:16:23

@cvsvrs: a galandférged a tested része? már bocsánat.

Sadist 2022.09.21. 13:25:31

@cvsvrs: Bazmeg, ne kezdd már itt is ezt a retardált fasságot!

Sadist 2022.09.21. 13:51:55

@G. Nagy László: "De a legtöbb társadalmi kérdés ennél sokkal szimplább és akad rájuk egyértelmű, racionális, az egyetemes morálból levezethető válasz."

Az abortuszkérdés az esetek >99%-ban faék egyszerűségű és van rá abszolút egyértelmű, racionális és "egyetemes morálból" levezethető válasz.
Morális dilemmát kizárólag az a <1%-nyi eset okoz, amikor a nő bűncselekmény következtében esik teherbe (vagyis nem a saját döntése nyomán lesz terhes és hárul rá minden anyai felelősség) és el kell dönteni, hogy az ember élethez való vagy a nő szabad döntéshez való joga az erősebb.
(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy fordított esetben, vagyis amikor egy férfit akarata ellenére tesz a nő apává, pl. úgy, hogy ellopja a férfi spermáját a használt óvszerből vagy egyszerűen azt hazudja, hogy fogamzásgátlót szed, akkor a nyugati világban gyakorlatilag mindenhol állam bácsi a férfire kényszeríti az apasággal járó minden, főleg anyagi kötelezettséget.)

2022.09.21. 14:53:54

@alöksz róz:
van a petevezeték. azt elfogadod, hogy nő testrésze? van a petesejt. elfogadod, hogy az a nő testiségének része. és abba ágyazódik be a hímivarsejt. ez a fogantatás. ezzel a magzat a nő testének része marad. és úgy fejlődik. növekszik. a nő testiségén belül. ha láttál már nőt közelről, vagy akárcsak távolról, akkor ezt felteszem el tudod képzelni.

értem, hogy ez szemben áll a hímsovinizmusoddal. ettől még ez az elemi biológia.

G. Nagy László 2022.09.21. 15:13:51

@cvsvrs: Tőlem addig vitatkoztok hülyeségeken, amíg csak akartok. Az viszont egészen nyilvánvaló biológiai tény, hogy a magzat NEM a nő testének a része. Még Valdez sem állítana ilyen radikális hülyeséget. Az egy másik test - térben és fizikailag összekapcsolva a nőével. Szerinted a tojás is a tyúk testének a része?

Wildhunt 2022.09.21. 15:17:39

@alöksz róz: mivel pacifista vagyok, a zöldek meg épp a legvéresebb háborúpártiak, ez nem egy nagy wasistdas.

alöksz róz 2022.09.21. 15:19:18

@cvsvrs: "ettől még ez az elemi biológia" - kár h ahhoz se értesz. attól még ne bízd el magad, hogy a sokezer faszság között van néha egy-egy értelmes találatod amiért buksisimit kapsz, az nem nagy teljesítmény :-)

amúgy ezzel a logikával a magzat a férfi testének is a része marad, azt érted? hiszen a hímivarsejt meg a férfi testének a része. hogy jön a nő ahhoz, hogy a férfi testével rendelkezzen?

de még egyszer: a galandférged a tested része?
engedélyeznéd a szülés előtt egy héttel az abortuszt?

alöksz róz 2022.09.21. 15:23:53

@Wildhunt: "ez nem egy nagy wasistdas" - tényleg nem :-)

G. Nagy László 2022.09.21. 15:27:09

@Sadist:

"Csak zárójelben jegyzem meg, hogy fordított esetben, vagyis amikor egy férfit akarata ellenére tesz a nő apává, pl. úgy, hogy ellopja a férfi spermáját a használt óvszerből vagy egyszerűen azt hazudja, hogy fogamzásgátlót szed, akkor a nyugati világban gyakorlatilag mindenhol állam bácsi a férfire kényszeríti az apasággal járó minden, főleg anyagi kötelezettséget."

Ritka szemét cselekedet az ilyen, de nem nevezném fordított esetnek. Fordított eset az lenne, ha a nő -akaratom ellenére - rám mászna. (abban persze aligha volna köszönet, pláne gyermekáldás :))

"Morális dilemmát kizárólag az a <1%-nyi eset okoz, amikor a nő bűncselekmény következtében esik teherbe"

Természetesen értelek. Ha abból a premisszából indulsz ki, hogy a védendő élet a fogantatás pillanatában alakul ki, úgy a megállapításod helyes. A világ nagy része azonban nem így gondolkodik. Én magam rém bizonytalan vagyok e téren.Mérföldkőnek számít az első szívdobbanás és az idegrendszer kialakulása is.

Én nagyon-nagyon egyszerűen látom a világot. Számomra MINDEN BŰN, ami az egyén szabadságát sérti, és SEMMI sem az, ami nem. Bűn a gyilkosság, a fizikai bántalmazás és kényszerítés, a lopás, a rabszolgatartás, ezekből fakadóan az adóztatás és a sorkatonai szolgálat is. Bűn minden önkényes tiltás is, hiába a másik érdekében teszed (drog, prostitúció, stb.). Az abortusz a lehető legkényesebb ügy, mert az anya sokszorosan is érintett, a magzat jogai pedig kérdőjelesek. Fogalmam sincs, hogy fogok-e tisztán látni e téren valaha is. De azt tisztán látod, hogy az ÉLET oldalán állok.

GyMasa 2022.09.21. 18:14:22

@MEDVE1978:
"Ami most különösen rossz, hogy a nyugati politikusok nem nagyon tudnak sikereket felmutatni (az infláció tombol, háború van, jön a gazdasági válság). Ez jó alkalom, hogy a hit (demokrácia) védelmezőjeként rúgjanak egyet Viktoron, a közönség pedig tapsoljon."
Pontosan ugyanaz folyik most orbánnal, ami anno a britekkel foly a brexit alatt.
Mivel megakadályozni (demokratikus úton leváltani) képtelenek a mai balosok, ezért most példát statuálnak vele (oké, próbálják), hogy senkinek eszébe se' jusson utána menni!
Mivel leváltani nem tudják, mert ő ügyesebben hazudik a népnek, ezért megpróbálják MEGELŐZNI, hogy ez máshol is bekövetkezzen.
Most ez különösen fontos nekik, mert a tehetségtelen kormányzásuk miatt sorra kerülnek bajba...

"2 ...Csak ugye míg utóbbi sikerült, az előbbi kevésbé. Az átcsoportosított pénzek viszont nagy részben az EU-tól kapott források voltak, ezt hívja az EU lopásnak és korrupciónak."
Ebben sem értek egyet!
Nyilván nem az CSAK EU-s pénzeknek köszönhető, hogy a covid előtt rendre az EU élvonalában végzett a magyar gazdaság.

"Ez igazából senknek nem fájna Magyarországon, ha a versenyképességi cél teljesült volna."
AZ igaz, csakhogy a baloldal azt bebizonyította, hogy nem ők lesznek azok, akik ezt megcsinálják Magyarországon...

"3...Az egész így egy tényhalmaz, ami abba az irányba mutat, hogy Magyarországon problémák vannak. Tehát ez végülis egy politikai jellegű vitaanyag, amit egy Orbánnal ellentétes politikai beállítottságú hölgy írt. "
Igen, és ráadásul nem egy elfogulatlan, hanem egy elfogult vitaanyag.

2022.09.21. 18:18:17

@alöksz róz:
ha a petestest ágyozódna a hímivarsejtbe az ondóvezetékben, akkor a magzat a férfi testének része lenne értelemszerűen. ha pedig a magzat a fogantatás után a nőből a méhszájon keresztük kilökődne és az lenne a születés, akkor sem lehetne érvelni úgy, hogy a magzat a nő testének a része. mert úgy nem lenne az.

a magzat egy operáció után se marad életben egy inkubátorban az esetek döntő többségében. jelenleg a magyarországi klinikák a fogantatás utáni 24. héttől vannak ellátásra kötelezve. előtte mindenféle kilökődés vetélésnek számít. van azonban lehetőség orvosi beavatkozásra. amennyiben a klinikai konzilum úgy ítéli meg. debrecenben a legfiatalabb életben maradt magzat 22 hetesen és 264 grammal született.

alöksz róz 2022.09.21. 18:27:16

@cvsvrs: ott a témáról szóló poszt, minek ezt szétoffolni

2022.09.21. 19:59:58

@G. Nagy László:
a magzat minek a része. nem a nő testének, hanem?

2022.09.21. 20:15:35

@G. Nagy László:
a nő nem tojást tojik, amiből kikel a csibe. van egy természeti korlát, ami helyzetbe hozza a nőt. a magyar orvostudomány jelenleg a 24. héttől próbálkozik azzal, hogy a koraszülött magzatot inkubátorban tartva megmentse. ez a rendelet, hogy onnantól köteles. és korábban is lehetséges feltéve, hogy a konzilium a magzatot önállóan életképesnek találja. spontán elvetélt 22 hetes és 264 gramost tudtak ilyenformán megmenteni. a nő testéből operálják ki. sokkal előtte a magzat önállóan nem életképes.

érvelhetsz úgy, hogy a hímivarsejt befogadása a nőt kötelezi. miért? mert csak. de ez esetben azt kell mondani, hogy az egyén jogai sérülnek. a férfi a hímivarsejtje jogán kötelezi a nőt. az egy szülőgép. ami a fogantatással be van kapcsolva. kivesszük a tojást. a természet rendje nem ez az embernél legalábbis.

grundigg 2022.09.21. 21:15:07

@G. Nagy László: "Bocs, de túl vén vagyok. 1990-ben érettségiztem, nálunk még nem volt tananyag :) :) :)"

Arra céloztam, hogy mielőtt észt osztunk valamiről, érdemes megismerni. Főleg, ha az az egyik fájdalmad, hogy az EP képviselők úgy formálnak véleményt Magyarországról, hogy nem is ismerik.

"Tőlem tapsolhatsz a nettő rasszizmusnak is, amikor a feketék kiváltságokat élveznek, avagy a női előjogoknak is, a te életed, a te gondolkodásmódod. Én ezeket megvetem. Mert liberális vagyok, nem ócska bolsevik :)"

A szokásos módszered: semmiféle rasszizmusnak nem tapsikoltam meg női előjogoknak sem. Te ellenben leírtad, hogy szükségesnek tartod a fidesz előjogait és a fidesz pozitív diszkriminációját, mert az csak "önvédelem eszköze" ebben az "internacionalista környezetben".

Bolsizol itt jobbra-balra, de közben pont azokkal az érvekkel helyesled a fidesz pozitív diszkriminációját, mint mások a nőkét vagy a feketékét. Észre sem veszed, hogy amit előadsz, azt te magad nevezed bolseviknek.

De ne sírj azért, mert "ócska bolsevik" vagy, abban a világban, ahol a zsidózó, buzizó mi hazánkosok a "mérsékelt jobboldaliak", valószínűleg pont a "bolsevikok" lesznek a normálisak. :)

alöksz róz 2022.09.21. 21:22:16

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: hosszú idő óta ez volt a legértelmesebb kommented

Sadist 2022.09.21. 22:37:59

@G. Nagy László: "Ritka szemét cselekedet az ilyen, de nem nevezném fordított esetnek."

Nyilván nem lehet teljesen jó példát írni a fordított esetre, lévén a férfiak nem tudnak teherbe esni, de abból a szempontból helytálló, hogy mindkét esetben az áldozatnak kell viselnie egy olyan tettnek a következményeit, amiről nem ő döntött.

"Ha abból a premisszából indulsz ki, hogy a védendő élet a fogantatás pillanatában alakul ki, úgy a megállapításod helyes."

Természetesen ebből indulok ki, mert ez kikezdhetetlen biológiai tény.

"A világ nagy része azonban nem így gondolkodik. Én magam rém bizonytalan vagyok e téren.Mérföldkőnek számít az első szívdobbanás és az idegrendszer kialakulása is."

A probléma az, hogy az ember fejlődése egy folytonos folyamat, amivel pl. a jogrendszer nem tud mit kezdeni, annak valami nagyon pontosan és konzisztensen definiálható, diszkrét támpontok kellenek.
Egy ember életében három ilyen pont van: a fogantatás, a születés és a halál. A születésig engedélyezni az abortuszt nyilvánvaló barbárság és az egyik legsúlyosabb bűn. Marad a fogantatás mint határ, a kettő között bármely más pont választása teljesen önkényes.

"Fogalmam sincs, hogy fogok-e tisztán látni e téren valaha is. De azt tisztán látod, hogy az ÉLET oldalán állok."

Igen, ezért is csodálkozok, hogy még nem jutottál arra a konklúzióra, hogy a magzatot a fogantatás pillanatától védeni kell.
Tfh. a magzat az első x napban még csak biológiai értelemben ember. Hogy mennyi ez az x, halvány fogalmunk sincs. Hozunk egy olyan törvényt, hogy az abortusz a fogantatástól számított y napig elvégezhető.
Egyszer azonban megtörténik az orvostudományi áttörés és felfedezik a humanumitro nevű szubatomi részecskét, ami a magzatot emberré teszi és ez a részecske az x. napon jelenik meg a szervezetében vagy leszól az égből a teremtő és megsúgja, hogy az x. napon leheli a lelket a magzatba, válasszon mindenki kedvére világlátása szerint.
Ha az y megválasztásával alálőttünk, akkor egészen odáig nem csináltunk semmi rosszat, ha viszont fölé, akkor meggyilkoltunk ki tudja hány ezer ártatlan embert. Innen már gondolom sejted, hogy ha tutibiztosan az esélyét is ki akarod zárni, hogy bűnt kövess el, akkor y-nak 0-t, vagyis a fogantatás pillanatát kell választanod. Mondom ezt racionalistaként, az egész gondolatmenetben sehol nincs szükség vallásra, Istenre, csak arra az egyszerű alapelvre, hogy a gyilkosság bűn, valamint arra a biológiai tényre, hogy a Homo Sapiens élete a fogantatáskor kezdődik.

Sadist 2022.09.21. 23:03:09

@cvsvrs: "a magzat minek a része. nem a nő testének, hanem?"

Senkinek és semminek, teljesen külön test, saját sejtekkel, egyedi DNS-el.

Sadist 2022.09.21. 23:07:21

@cvsvrs: "van egy matrjoska baba.és abban van egy kisebb baba. az egyik test része a másik test."

Ha egy sünt feldugnak a seggedbe, akkor a tested részévé válik?

Sadist 2022.09.22. 00:57:53

@cvsvrs: "a magzat az állapotos nő testének a szerves része."

:D:D:D
Ezzel a szerves része kifejezéssel most nagyon szépen beszopattad magad, az ugyanis azt jelenti, hogy elválaszthatatlan, nélkülözhetetlen, velejáró része valaminek. Emberi test esetén szó szerint valamilyen szervet jelent, tehát funkcióval rendelkező részt.
Szóval a magzat a nőnek milyen szerve, milyen funkciót tölt be?

De előbb válaszolj a korábban feltett kérdésre: ha egy sünt feldugnak a seggedbe, akkor a tested részévé válik?

Wildhunt 2022.09.22. 09:07:32

@Sadist: jelenleg orvosilag az agyműködés a viszonyítási pont mint az élet kezdete és vége. Persze ez kicsit fából vaskarika, mert akinél leáll az már tényleg valóban halott, de akinél nem kezdődött el az még lehet élő.

MEDVE1978 2022.09.22. 09:26:42

@GyMasa: "Mivel megakadályozni (demokratikus úton leváltani) képtelenek a mai balosok, ezért most példát statuálnak vele"

Szerintem ezt rosszul látod. Orbán egy "trófea", egy nagyon nagy trófea. Sokat "küzdött" azért, hogy ennyire ellenszenvesnek lássa a nyugati baloldal. Egyszerűen már trendi lett a levadászása és ziccer. Itt nem arról van szó, hogy annyira érdekelné a nyugatot, hogy mi történik Magyarországon és le kellene váltani Orbánt, hanem arról, hogy hogyan lehet győzelmet felmutatni ellene. Tehát a megbuktatása nem közvetlen célja a nyugati baloldali, liberális és zöld politikusoknak, hiszen jó téma, Orbán egy jó gonosz. Valamennyire olyan ez a nyugati politikusoknak, mint a magyar ellenzéknek 1998-tól a néhai Torgyán József. Bármit mondott, lehetett tematizálni, röhögni rajta, belekötni. Máig emlékszem Verebesre, aki Torgyán lemondásának a hírére a Heti 7-esben a fejét fogta, hogy vége a műsornak, most már mit fognak tematizálni. Orbán egy hasonló téma nyugaton.

"Nyilván nem az CSAK EU-s pénzeknek köszönhető, hogy a covid előtt rendre az EU élvonalában végzett a magyar gazdaság." Ez teljesen így van, viszont EU-s pénzek nélkül nem lettünk volna a kanyarban sem. Az EU-s pénzek a magyar beruházások 90%-ban benne voltak valamilyen mértékben. Az EU-s pénzek nélkül valahol hátul kullognánk.

"AZ igaz, csakhogy a baloldal azt bebizonyította, hogy nem ők lesznek azok, akik ezt megcsinálják Magyarországon..."
Ennek meg már hagy ne örüljek. Tölgyessy mondta azt annak idején talán, hogy próbáljunk meg objektívek lenni nemzetközi összehasonlításban a magyar kormánnyal, az utóbbi 12 évben igazából a középmezőnyben teljesített az EU-ban. Voltak nálunk sokkal rosszabbul menő országok (mediterrán többnyire) és sokkal jobban menő országok (pl: lengyelek, szlovénok, csehek). Ettől függetlenül igaz, hogy a tőkeelosztás eltérítése (tehát a haverok helyzetbe hozása) nem volt túl effektív gazdasági szempontból. És ezen rohadtul nem segít, hogy mondjuk egy alternatív helyzetben egy ellenzéki kormány még bénábban csinálta volna. Jelenleg - a vidék fejlődésén túl - nem látom az orbáni tőkeelosztás gazdasági hasznát. Politikai haszna természetesen nagyon sok van Viktoréknak, ebből működtetik a NER-t.

Bár a vitaanyagok elfogultak voltak, egyébként mégis tényleges kérdéseket vetnek fel. Én azt hiányolom bennük, hogy jogsértéshez nem kötnek és megoldást sem vázolnak fel. Értem, hogy a KESMA önmagában egy kormánypárti propaganda konglomerátum, de az unió csak azt mondja, hogy ez így rossz, azt nem, hogy mit csináljanak helyette és hogyan lehetne felszámolni vagy kiegyensúlyozottabbá tenni. Holott egy KESMA szinte bármikor létrejöhetne Nyugat-Európában is, ha mondjuk Elon Musk úgy dönt, hogy felvásárolja a belga lapokat.

grundigg 2022.09.22. 10:55:14

@MEDVE1978: "Holott egy KESMA szinte bármikor létrejöhetne Nyugat-Európában is, ha mondjuk Elon Musk úgy dönt, hogy felvásárolja a belga lapokat."

Egyrészt Elon Musk nincs kormányon Belgiumban, szóval nem lenne pont ugyanez, de ami még fontosabb: a belga versenyhatóság megtiltaná az ügyletet. A híresen független magyar versenyhatóság erre esélyt sem kapott, mert a kormány a fúziót "nemzetstratégiai jelentőségűvé" minősítette, és ezzel kivette a versenytörvény hatálya alól.

A KESMA ilyen szempontból egy jogilag tök könnyen kezelhető sztori. A nagyobb gond, hogy általában véve a jogállam nem egy szabályhalmaz, hanem tényleges működés, kultúra. Kultúrát nem lehet november 19-ig teremteni, az meg különösen nem tud, aki egy évtizede tudatosan rombolja. Ezért nem fog sehova se vezetni ez a birkózás.

alöksz róz 2022.09.22. 17:22:41

@MEDVE1978: "Holott egy KESMA szinte bármikor létrejöhetne Nyugat-Európában is" - :D
évtizedes lemaradásban vagy a valóságtól, papám

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.09.22. 18:12:08

@alöksz róz: nekem legalább van.
De nem az volt a leg értelmesebb, amiben Gyurcsányt dícsértem?
Habár ezt csak te tudhatod?!

GyMasa 2022.09.23. 18:31:30

@MEDVE1978:
"Szerintem ezt rosszul látod."
Neked is igazad van, meg nekem is.
A kettőnk álláspontja közel van, de nem egyezik.

"Ez teljesen így van, viszont EU-s pénzek nélkül nem lettünk volna a kanyarban sem. Az EU-s pénzek a magyar beruházások 90%-ban benne voltak valamilyen mértékben. Az EU-s pénzek nélkül valahol hátul kullognánk."
Ennek részletesen nem néztem uténa, de valmai GDP 1-2%-ára emlékszem, mint az EUs pénzek mértéke.
Kizártnak tartom, hogy olyan szoros lenne a mezőny az EU-ban, hogy egy -1,5% A "hátul kullogást" eredményezte volna.

"Ennek meg már hagy ne örüljek."
ENnek én sem örülök.
Az a baj, hogy pont az msz(m)p és a hasadványai azok, akik ezt teljes mellszélességgel blookolják Magyarországon. Nem orbán és a fidesz miatt nicsen értelmes ellenzéke az országnak, hanem az mszp és a DK miatt.
AZ mszp-nek pl. már régen nem szabadna léteznie sem, nemhogy a parlamentben ülniük...

" Tölgyessy mondta azt annak idején talán, hogy próbáljunk meg objektívek lenni nemzetközi összehasonlításban a magyar kormánnyal, az utóbbi 12 évben igazából a középmezőnyben teljesített az EU-ban."
AZ, szerintem egy nem rossz eredmény. Főleg figyelembe véve, hogy honna indult az ország 2010-ben.

"Ettől függetlenül igaz, hogy a tőkeelosztás eltérítése (tehát a haverok helyzetbe hozása) nem volt túl effektív gazdasági szempontból."
Lehet, hogy most így látszik, de hosszú távon pont ezzel lehet segíteni az országot.
A dél-Koreaiaknál bevált valami nagyon hasonló.
Az biztos, hogy az ország azelőtti kiárúsítása az nagyon nem vált be.

" És ezen rohadtul nem segít, hogy mondjuk egy alternatív helyzetben egy ellenzéki kormány még bénábban csinálta volna."
Hát, inkább ez a "nem túl jó", mint megint az IMF hitel.

" Jelenleg - a vidék fejlődésén túl - nem látom az orbáni tőkeelosztás gazdasági hasznát. "
Az pont jó dolog!
Ezen kívül minden, a haveri körnek leosztott pénz az lényegében itt marad az országban (tudom-tudom a Jachtok, meg a magángépek, dehát, azok aprópénz a teljes összeghez képest, másrészt pedig azt is le lehet esetleg foglalni)
Ezzel szemben anno a Strabag időkben a haszon az mind külföldi tulajdonosok osztaléka lett, akik kb ugyanannyit vártak el előbb márkában/schillingben, mint itthon Forintban.

"Politikai haszna természetesen nagyon sok van Viktoréknak, ebből működtetik a NER-t."
Igen, de ők legalább a haszonból lopnak, és értik, hogy működik a világ, és emaitt először megemelték a hasznot, hogy többet tudjanak úgy lenyúlni, hogy a káposzta is megmaradjon.
Mondjuk a szocik is az ellopott pénzből működtették a saját rendszerüket.
És, még ahhoz képest sem sikerült ez nekik életképesre, hogy előtte már a privatizáció során is igen sok pénz veszítette el közpénz jellegét...

"Bár a vitaanyagok elfogultak voltak, egyébként mégis tényleges kérdéseket vetnek fel. Én azt hiányolom bennük, hogy jogsértéshez nem kötnek és megoldást sem vázolnak fel."
Persze, hogy nem, hiszen már a kiindulási ok sem védhető.

"Értem, hogy a KESMA önmagában egy kormánypárti propaganda konglomerátum, de az unió csak azt mondja, hogy ez így rossz, azt nem, hogy mit csináljanak helyette és hogyan lehetne felszámolni vagy kiegyensúlyozottabbá tenni. Holott egy KESMA szinte bármikor létrejöhetne Nyugat-Európában is, ha mondjuk Elon Musk úgy dönt, hogy felvásárolja a belga lapokat. "
Már régen ilyen megacégek uralják a nyugat-európai sajtót...
Itt ez a beszélgetés: www.youtube.com/watch?v=bo3FRSUz8po
Nagyon érdekes. Született németek, akik itt élnek, mondják el, mennyire is szabad a német sajtó...
süti beállítások módosítása