téveszmék

téveszmék

"Csak a zene van..."

2023. május 31. - G. Nagy László

carson.jpg

 

Elmaradt a tegnap estére meghirdetett brüsszeli Carson Coma koncert. A fellépésnek otthont nem adó Liszt Ferenc Intézet egy hete mondta vissza az eseményt, a zenekarral annyit közölve, hogy más programot szerveznek a kérdéses időpontra. A Telex újságírója felhívta a brüsszeli magyar nagykövetséget, s megkérdezte: mi ez a másik program. Azt a választ kapta, hogy nem tudnak semmi ilyesmiről... Később egy másik ügyintéző annyit mondott: belső, nem nyilvános programot tartanak a helyszínen. Tegnap már technikai okokra hivatkoztak, legalábbis az Intézet bejáratához ilyen tartalmú feliratot helyeztek. A Telexnek igaza van: elég zavaros a sztori.

 

Kezdjük pár lényeges tudnivalóval!

  • A Carson Coma piszok jó zenekar. Fesztiválkoncertjeik olyan színvonalúak, mintha az egykori LGT-t hallgatnánk a Tabánban. Szemtelenül fiatalok, mégis mindenki virtuóz módon bánik a hangszerével, ráadásul élvezhető slágerzenét tolnak.
  • Legutóbbi sikerszámuk, a Feldobom a követ című is kifejezetten ütős nóta. A videóklipje két hete jelent meg, jelenleg 324 ezer megtekintésnél jár. Minden komment agyondicséri, joggal.
  • A szóban forgó sláger finoman, de egyértelműen politizál, kormánypártisággal aligha vádolható módon.
  • Az együttes május 19-én Kecskeméten koncertezett, ahol Fekete Giorgio - az énekes frontember - két szám között a következőket mondta: „Pont itt, Kecskeméten, a mai nap egy átszerkesztett trikolor zászló miatt, két héttel az érettségije előtt kibasztak a kollégiumából egy srácot egy photoshopos mémért. Milyen kibaszott ország ez?” Illetve a diáktüntetések kapcsán: „Ma délután, iszonyat nagy késésben a zenekari találkozóról a Kossuth téren elsétáltam rengeteg olyan fiatal mellett, akik azért tüntettek, hogy könnygáz helyett értelmezhető oktatást kapjanak.” 
  • Nem az elmúlt két héten derült ki, hogy a Carson Coma csapata az ultraliberális vonalon mozog. Mióta a Pók című számuk napvilágot látott, fellépéseikre a közönség egy része szivárványos zászlókkal érkezik.

 

"Innentől kezdve mindenki döntse el maga, hogy a kormány (...) ismét retorziót alkalmazott a magyar kulturális térben, vagy annyira hozzá nem értő emberek dolgoznak a Liszt Ferenc Intézetben, akik nem tudnak összehangolni egy belsős programot egy hónapokkal korábban meghirdetett koncerttel." - írja a Telex, s aligha lehet vitatkozni e méltatlankodással. A magam részéről azt gondolom, mindegy is, mi az ok. A Liszt Ferenc Intézet fenntartója a Csák János vezette Kulturális és Innovációs Minisztérium, ami azt jelenti, hogy ilyen szintű bénázás nem fér bele. Még ha nagyon naivan azt is gondolnánk, hogy mindössze rossz szervezésről van szó, a látszat semmiképpen sem ez lesz. Márpedig tisztességesnek látszani majdhogynem olyan lényeges - a politikában talán még lényegesebb is -, mint annak lenni.

 

carson_coma.png

 

Ahogy a Telex sem tudja, nyilván jómagam sem sejthetem, mi áll valójában a döntés hátterében. De játsszunk el a gondolattal, hogy politikai retorzióról van szó, a kormányoldal valamely túlbuzgó döntéshozója az együttes attitűdje miatt fújta le a bulit. Ennek mégis mi értelme? Ha létezik olyan szegmense a magyar társadalomnak, amelyet a kormányoldalnak érdemes volna maga mellé állítania, amely felé muszáj lenne a Fidesz legjobb, legliberálisabb oldalát mutatni, az pont a fiatalság; azon belül is a külföldön szerencsét próbálók népes tábora. És ráadásul épp Brüsszelben... miért van szükség arra, hogy a diktatúra - egyébként totál alaptalan - képét fessük??

 

A fene se tudja, mi van a háttérben, ám egy biztos: eleddig nem ez jellemezte a kormányoldalt. „Mindig is harcoltam az Aczél György-i gondolat ellen, hogy az államnak ítélnie kell a kvalitások felett, ugyanakkor az állam által felkért, hozzáértő szakembereknek igenis meg kell mondania, hogy milyen nívó fölött érdemes valaki köztámogatásra” – ezek Hoppál Péter (még kultúráért felelős államtitkárként mondott) szavai, aki hozzátette: az értékalapú nemzeti kultúrpolitikába beletartozik az is, hogy például Bródy János is részesülhessen támogatásból, függetlenül nyilvánvaló ellenzéki pozíciójától. Ami biztos: a Carson Coma esetében fel sem merül, hogy igénytelen produkcióval rukkolnának elő. Szélsőséges uszítóknak sem nevezhetjük őket - üzeneteiket művészien és civilizáltan tálalják. Piszok csalódott volnék, ha a Fidesz kultúrharcos attitűdje - bármikor is - ilyen kicsinyes üzemmódra váltana.

 

Ami engem illet: Negyedikén biztosan ott leszek Pilisborosjenőn. (Mondanám, hogy az elmaradt brüsszeli koncert miatt, de nem. Hetek óta megvan már a jegyünk...)

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr6318135590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.02. 21:56:33

@alöksz róz: nagyon független katika a fideszes billogával.

elhitted hogy lényegi kérdésben akár vétózhat is? jaj de aranyos vagy. néha meg van ám nekik engedve, sőt utasítva vannak, hogy a látszat kedvéért néha vétózzon egyet katika. egyet az unió kedvéért.

alöksz róz 2023.06.02. 22:12:03

@tesz vesz II: "elhitted hogy lényegi kérdésben akár vétózhat is?" - azt tesz, amit jónak lát, nem függ senkitől. és semmilyen kérdésben nem tudja a közt elnök megakadályozni egy törvény életbe lépését, akár lényegi, akár nem.

alöksz róz 2023.06.02. 22:15:45

@tesz vesz II: "egy az hogy ez is szalmabáb érvelési hiba." - dehogy. egyszerűen nem érted, mi az a szalmabáb-érvelés.

"valszeg orbán direkt beengedte őket" - :D
pont erről írtam, ez a harmadik fázis, az utólagos kimagyarázás

G. Nagy László 2023.06.02. 22:17:57

@Sadist:

"Pont ma délután dobta a youtube: www.youtube.com/shorts/NWZ__GzL6L8
Még mindig röhögök rajta :D"

Megcsinálták Stockholmban is ugyanezt, vagy tucatnyi járókelővel. Kibaszott képmutató seggfejek. Csak azt nem értem, hogy miként van pofájuk morálisan magasabb polcra tenni magukat velünk szemben. Én simán azt azt mondanám: kösz, nem. Vajon miért gondolják, hogy a gerinctelen hazudozás erkölcsileg feljebb való?

alöksz róz 2023.06.02. 22:25:18

@IdomitottFoka: ezt már azután írtad, hogy bejöttek :D

lippsi logika :D

alöksz róz 2023.06.02. 22:25:47

@IdomitottFoka: ezt már azután írtad, hogy bejöttek :D

lippsi logika :D

HypocritSlayer 2023.06.03. 07:03:27

@Boldeone2:
>>A migráció a szélsőjobboldali populizmus örökzöld témája, ahogy az LMBTQ- is. Magyarországon egyik " ügy " sem valós probléma<<

Ja:)

www.magtudin.org/wass_albert%20-%20patkanyok.htm

IdomitottFoka 2023.06.03. 08:19:06

@alöksz róz: azelőtt írni vmiről h megtörtént volna, az egy létező és nem is rossz dolog, de én a fordítottjában se látok semmi kivetni valót. És ezt az idióta inszinuációd se minősítem kollektíve konzervatív köcsögösködésnek, csak személyesnek vitaképtelenségednek. Persze azért nem vagy egyedül, noha néhányan néha túlléptek ezen, neked most se sikerült.

alöksz róz 2023.06.03. 08:31:34

@IdomitottFoka: "azelőtt írni vmiről h megtörtént volna, az egy létező és nem is rossz dolog, de én a fordítottjában se látok semmi kivetni valót." - csakhogy én azt írtam, egész addig letagadtátok, míg tényleg ide nem ért a tömeg.
amire te azt hoztad fel 'cáfolatul', hogy nem is igaz, te nem is tagadtad amikor már ideértek :D

aztán beléptél szépen a második fázisba, ahogy az várható is volt :-)
tényleg egyszer se bírtok ebből kilépni, ez a determinált butaság köre

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.03. 09:02:55

@Sadist:
milyen kár hogy ben shapiro nem jött el haknizni budapestre pár millióért. csak a pedofil homokos Milo izé jutott smittmarcsinak, meg a fidesznek, aki niggerek f***t szereti sz*pni. bár őt még dj jeszike is lesz*pta volna saját bevallása szerint.
igazi férfi na. gerinccel, becsülettel. hajrá megafon, hajrá pesti tv izé pesti srácok. hajrá magyarország

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.03. 09:07:23

@G. Nagy László: és te miért gondolod, hogy a gerinctelen hazudozás erkölcsileg feljebb való fideszes propagandistaként?

lehet némi absztrakt, elvont alapja a videónak kis kiegészítéssel, de azért ne csináljunk már úgy hogy a gazdaságban betöltött munkahelyek ugyanolyanok, mintha a libsi a saját házába fogadna három semmirekellőt.

persze 60 IQ alatt ezt nem biztos hogy képesek megérteni a fideszesek

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.03. 09:14:41

@alöksz róz: akkor semmi értelme nincs a köztársasági elnöki posztnak, igen, erről írtam itt:
kkbk.blog.hu/2022/01/08/novak_katalin

csak annyi hogy leplezze hogy diktatúra van. nevében közársasági elnök.
komolyan azt hiszed hogy a fidesz szuverén embereket rakna közt elnöknek?
fideszes meg OV-fülbevalókkal biztos nagyon független lehet a molylepke katika. a 80 milliós zongárnál is olyan, mint mikor g pont értelmezeni akarja a jogállami jelentéseket, a kotta előtt. fent írom. mint a pártfőtitkár elvtárs a kotta előtt.
vagy mikor te a neoliberális fideszre szavazol.

miért ÉN nem értem a szalmabáb érvelés, mikor te vagy olyan ostoba mint a f*szom? indoklásra már nem telik az eszedbpl te kib. óvodás darab szar. megmondtam! ha hozzám szólsz a k Graham-piramist mindig nézd át előtte.
egy állatot hamarabb be lehet idomítani, mint téged bazmeg te szörnyszülött korcs proli.

kimagyarázom? akkor mondd már el, hogy jöttek be a szerb határon a migránsok, mikor nem is uniós tagok.
határőrségről hallottál már?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.03. 09:17:00

@alöksz róz: ja és nem reagáltál a legfontosabb témára, nem kérsz bocsánatot amikor teljesen tudatlanul és ostobán lepropagandáztada 24.hu-t?

ez a médiás téma kimaradt. a fake news-osra nem reagálsz valami 50-es IQ-jú bornírtságot? na hazudj valami szépet!

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.03. 09:25:50

@alöksz róz: értem én hogy nagyon lelkes vagy és hogy semmit nem értesz, ami körülötted van, de 2015 augusztusában írta ezt Fóka:

" Pedig mintha már januárban is lett volna menekültprobléma a kormány szerint. (És van is, mielőtt ebbe kötnének bele) "
2015.08.25. 13:29:15

és letagadnád a szalmabábot? te senkiházi
nem azzal nyersz meg egy vitát hogy állandóan visszaugatsz artikulálatlanul te idóta. nem tudtad? segítek csöpike.

az hogy lelkes vagy, még nem elég egy vitában, viszont nagyban segít, ha van eszed és nem vagy funkcionális analfabéta.
nem éred fel te ezt az asztal , de szemetet szedni még jó lehetsz az utcán.

vagy tisztíthatnád a kútvizeket is a magzatkárosító mérgektől, talán akkor észrevehetnéd hogy nem olyan könnyű megtisztítani a környezetet, mint amilyen könnyű a nagytőkés migránsoknak mérgezni azt.

alöksz róz 2023.06.03. 12:15:48

@tesz vesz II: "amikor teljesen tudatlanul és ostobán lepropagandáztada 24.hu-t?" - egyrészt kimagaslóan okos és bőven átlag felett tájékozott vagyok (és megértem h ez fáj neked, buta logikátlan félanalfabéta prolinak), másrészt nem írtam azt a 24.hu-ról, hogy propagandamagazin

"miért ÉN nem értem a szalmabáb érvelés" - mert olyan buta vagy mint a faszom, emiatt képtelen vagy értelmezni és random rámondod arra is, ami nem az.
de itt a lehetőség h megmutasd, érted mi az a szalmabábérvelés. először írd le a saját szavaiddal, szerinted mi a szalmabábérvelés, aztán mutasd meg h szerinted mitől illik ez a definíció arra, amit én írtam.
ha nem megy, akkor azt javaslom h kezdj el hőbörögni és égesd tovább magad :-)

<<értem én hogy nagyon lelkes vagy és hogy semmit nem értesz, ami körülötted van, de 2015 augusztusában írta ezt Fóka:

" Pedig mintha már januárban is lett volna menekültprobléma a kormány szerint. (És van is, mielőtt ebbe kötnének bele) "
2015.08.25. 13:29:15 >> - 2015 augusztusában. ennyi.
arról igazán nem én tehetek, hogy funkcionális analfabéta vagy.

alöksz róz 2023.06.03. 12:18:12

egy hétig nem írt, ezalatt láthatóan az öngólokat gyakorolta :-)

Sadist 2023.06.03. 12:46:50

@HypocritSlayer: "A migráció a szélsőjobboldali populizmus örökzöld témája, ahogy az LMBTQ- is. Magyarországon egyik " ügy " sem valós probléma"

Az ördög legnagyobb trükkje az volt, hogy elhitette az emberekkel, hogy nem is létezik. A szélballerek folyamatosan ezt csinálják.
Hollywood, a netflix, a popkultúra nem áll meg az országhatáron, itt is ugyanúgy nyomják a woke propagandát, csak szerencsére még kevesebb vevő van rá, de már érezhetően elkezdte fertőzni az elméket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.03. 14:08:18

@baalint1:

"mikor az állam visszazsarolta Ákost a Telekom szponzorációjába."

Ákos zenéje fényévekre van az én ízlésemtől, akkor sem hallgatnám, ha fizetnének érte. Így a vele történtekről sem nagyon tudok - arról sem, amit írsz. Hogy is volt az?

(A női princípiumról olvastam.)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.03. 14:12:36

Elképesztő és felháborító, milyen messze elér O1G keze. Már az Emberi Jogok Európai Bíróságát is megfertőzte, hatalmába kerítette:

<<A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán (EJEB) született legutóbbi döntés [kimondja] hogy az O.H. és G.H. versus Németország-ügy alapján „a gyermeket világra hozó személy egy nő (az anya), a nemző személy pedig egy férfi (az apa)”.>>

index.hu/velemeny/2023/06/03/emberi-jogok-szuletesi-nem-transznemuseg-strasbourgi-birosag-genom/

Várom, ahogy balliberális polgártársaink ahhoz hasonló dühödt, gúnyos és becsmérlő bírálatokkal illetik az EJEB-et, ahogy tették azt O1G kormányával, amikor az ugyanezt az alkotmányba foglalta.

grundigg 2023.06.03. 16:07:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Várjál, várjál! Az EJEB köztudomásúan a magyar óvodások kukijára és nemzetünk elpusztítására törő nemzetközi sorosista összeesküvés központja.

Itt van pl. egy - propagandamagazinnak nem nevezhető - forrás, ami leleplezi az összeesküvőket:

magyarnemzet.hu/kulfold/2020/04/soros-embere-elnok-lett-az-emberi-jogok-europai-birosagaban

Jól értem, most akkor Soros azt mondja genderügyben, mint Orbán? De akkor ki akar elpusztítani minket?

És mi lesz a következő? Kiderül, hogy Orbánt nem azért tartják egy korrupt putyinista árulónak, mert a gyerekeinkre fáj a foguk, hanem mert egy korrupt putyinista áruló?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.06.03. 16:25:20

@grundigg: köszönöm. Akartam írni józsinéninek, hogy hozza az átlaghülyefidesznyik szokásos szintjét-mert az is-de most még önmagát is alulmúlja.

Sadist 2023.06.03. 16:40:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ákos zenéje fényévekre van az én ízlésemtől, akkor sem hallgatnám, ha fizetnének érte. Így a vele történtekről sem nagyon tudok - arról sem, amit írsz. Hogy is volt az?"

2015-ben készült vele egy interjú, amiből bármiféle kontextus nélkül kiszedték azt a mondatát, hogy "a nőknek nem az a dolguk, hogy annyi pénzt keressenek, mint a férfiak", aztán elhordták mindenféle középkorban ragadt, nőgyűlölő, patriarcha fasznak.
Itt a teljes interjú, kb. 9:10-től van benne szó az emancipáció témájáról: www.youtube.com/watch?v=cKUo_NmiByY
Egyébként érdemes végighallgatni az egészet, egy abszolút normális, két lábbal a földön járó, konzervatív liberális személy képe rajzolódik ki az interjúból.

Na, ennek az interjúnak a hatására döntött úgy a Telekom, hogy a vele való támogatói szerződést felbontja, mert az interjúkban elhangzottak nem egyeznek a cég szellemiségével (canceling before it was cool).
Válaszul erre meg Vikiék azt mondták, hogy oké, akkor mi meg felmondjuk a minisztériumok és a Telekom közötti szerződéseket.

atomic power 1986DucaDuca 2023.06.03. 17:15:15

@grundigg:

"Jól értem, most akkor Soros azt mondja genderügyben, mint Orbán? "

Nem! Nem jól érted! Az ítéletet a 47 bírából álló EJEB egyik kamarája hozta, amelynek elnöke az a Gabriele Kucsko-Stadlmayer, aki nem tartozik bele a Soros szervezeteivel kapcsolatban lévő bírói körbe.

2023.06.03. 18:10:10

@atomic power 1986DucaDuca:
nagy szerencse, hogy erdogan nyert. mert különben magyarország nem kapna gázt törökországon keresztül. és 4 millió migráns küldene a magyar határra soros györgy. 93. évében jár és ő maga irányítja törökoroszágot is. szerencsére erdogan megvédi a magyar embereket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.03. 19:41:08

@Sadist:

Köszöböm linket, végighallgattam. Teljesen normális alak, néhol kellemetlenül is őszinte, pl. amikor a rajongókhoz való viszonyáról beszél. Ettől még nem fogom kedvelni a zenéjét, továbbra sem fogom hallgatni, de emberként becsülöm.

Ami a kifogásolt véleményt illeti, azzal sincs bajom, nem ez volt a beszélgetés fő témája, így nem is mehetett bele mékyebben. Némi rosszindulat kell ahhoz, higy ebbe a Kinder, Küche, Kirche triót lehessen belemagyarázni.

"canceling before it was cool"

Na ja, minden magára adó techcég igyekszik megelőzni a korát. A Telekomnak ezzel sikerült...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.03. 19:50:01

@Sadist:

Azért csak kibújik belólem a nyelvtannáci. Amikor a férfi és nő fiziognómiája közti különbséget említi, ott egész biztos a fizikumra és a testfelépítésre gondolt. A fiziognómia vmi _eggésszen_ mást jelent. :D

Na de az vesse rá az első követ, aki még nem használt rosszul idegen szót. Én még csak le sem hajolok a kőért.

atomic power 1986DucaDuca 2023.06.03. 19:54:57

@cvsvrs:

"nagy szerencse, hogy erdogan nyert."

Én nem beszéltem róla! Biztos.hogy nekem címezted?

atomic power 1986DucaDuca 2023.06.03. 20:39:42

@tesz vesz II:

"egy az hogy ez is szalmabáb érvelési hiba. kettő, nem hinném hogy mondott ilyet bárki, hogy nincsenek migránsok."

A bevándorlás egy álprobléma. Nem létezik. Tehát migránsok sem léteznek.Copyright: Kunhalmi Ágnes.

www.youtube.com/watch?v=taZWxfCIPT8

atomic power 1986DucaDuca 2023.06.03. 21:43:25

@tesz vesz II:

"három: hogy a f*szomba értek a keletihez? nyaraltak határőrök, mert szerbia nem uniós ország.
valszeg orbán direkt beengedte őket, hogy rémszigessen velük........"

1. A görögök engedték be őket, az ő kötelességük lett volna a migránsok megállítása, regisztrálása. Ehelyett továbbszállították őket.

2. A német kancellár nyilatkozata nyomán - mely szerint a Szíriából érkezettek esetében nem küldi vissza a menekülteket abba az EU-s országba, ahol beléptek.

3. az illegális migránsok Magyarországon megtagadták a regisztrációt. Akik regisztráltak nem várták meg kérelmük elbírálását, hanem még az elbírálás előtt elhagyták az országot.

4. Az illegális migránsok nem működtek együtt a hatóságokkal: kitörtek a gyűjtőpontokról, úti okmányok és vízum nélkül akartak továbbutazni, amit a hatóságok nem engedélyezhettek a Dublin III. rendelet szerint

5. Fokozta az illegális migrációs nyomást a német kancellár azon nyilatkozata, mely szerint
a politikai menedékjogra jogosultak befogadásának nincs felső korlátja. Az egész Dublin III. egyezmény kudarcot vallot, nem ezekre a feltételekre dolgozták ki.

"de meg jól bedőltél, hogy csúnya migránsok. még tán ha jól emlékszem vonatoztatták is őket....."

Sőt buszoztatták is őket! Miért is?

Mert a rendőrség a bicskei menekülttáborba akarta őket szállítani, de Bicskénél nem voltak hajlandók leszállni. Mivel a hatóságok nem engedték tovább a vonatot, az illegális migránsok az M1-es autópályán kezdtek gyalogolni Ausztria felé. A Keleti pályaudvartól is elindult gyalog a tömeg. Ezután a magyar rendőrség nem tehetett mást, mint hogy biztosítsa a a tömeg vándorlását. A kormány végül úgy döntött, hogy humanitárius okokból és a közlekedési anarchia elkerülése érdekében buszokra ülteti és elszállítja őket Hegyeshalomig.

Tehát valóban volt vonatoztatás, buszoztatás is, de erről legkevésbé a kormány tehetett.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.03. 23:21:53

@atomic power 1986DucaDuca:

Csak magadat fárasztod, ha leállsz érvelni ennek a teszetoszának meg az efftársainak. Ő is pontosan tudja, mi hogyan történt, csak téged ugráltat azzal, hogy alapos érvelést provokál ki belőled.

Ignoráld, ahogy én is teszem, eleve el sem olvasom, amit ír, hanem továbbgörgetek. Sokkal tisztább, szárazabb érzés.

Billy Hill 2023.06.04. 00:58:34

Pedig eddig az Orbánnak a Carlson volt a koma...

atomic power 1986DucaDuca 2023.06.04. 06:45:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Csak magadat fárasztod, ha leállsz érvelni ennek a teszetoszának meg az efftársainak. "

Az sem üdvözítő, ha a legképtelenebb dolgok "beégnek" a "csendes többség" tudatába, ha sokszor ismételgetik. Ezért néha még az ilyen otrombaságokra is reagálok, de hosszabb vitába nem bonyolódok velük. Látjuk, hogy nyugaton már hogy átmosták az emberek agyát. Magyarországon is ez lesz, ha politikai "laisser faire, laisser passer"-t valósítunk meg a kommunikációban. Most azt a képtelenséget akarják beleégetni a köztudatba, hogy az ország háborúban áll. A kormány erre - nagyon helyesen - azonnal, és keményen reagált. Ezek a barmok még háborúba is vinnének minket!

2023.06.04. 07:42:44

@atomic power 1986DucaDuca:
csak magyarország NEM ÁLL HÁBORÚBAN és ezért van csak magyarországon VÉSZHELYZET és rendeleti kormányzás. tökre logikus. a hozzád hasonló hülyéknek.

2023.06.04. 08:08:22

a fideszben kellene rájönni, hogy ezek a kommunikációs kampányok faszságok.

a migráns válság idején ezek féigazságként még éppen megálltak. és a sorosozás a legtöbb belpolitikai hasznot eredményezte (hiszen a soros alapítvány valóban pénzt tolt az ellenzékhez közel álló politológus körökbe) és okozta a legkevesebb külpolitikai kárt (hivatalosan nem merkel kancellárt bírálták, nem az európai uniót és a néppártot, még csak nem is az amerikai demokrata pártot, hanem kizárólag sorost.) az még éppen védhető volt.

de a jelenlegi helyzetben, amikor a szomszédban zajlik egy proxy háború és az oroszok mellett az amerikaiak is benne vannak persze, konszolidálni kellene, valódi semlegességre, társadalmi egységre törekedve. vagy nem?

atomic power 1986DucaDuca 2023.06.04. 08:30:45

@cvsvrs:

"csak magyarország NEM ÁLL HÁBORÚBAN és ezért van csak magyarországon VÉSZHELYZET és rendeleti kormányzás. tökre logikus. a hozzád hasonló hülyéknek."

Magyarországon nem vészhelyzetet hirdettek, hanem veszélyhelyzetet. Vészhelyzet az, ha leiszod magad vagy bedrogozol, és emiatt tűz keletkezik a lakásodban. Ettől még nincs az ország veszélyhelyzetben.

Ha háborúban állnánk, vagy háborús veszély lenne - pl.: idegen hatalom fegyveres támadásának közvetlen veszélye állna fent - akkor rendkívüli állapotot hirdetnének és a kormányzás jogait a Honvédelmi Tanács venné át. Tehát ez nem azonos a "Veszélyhelyzet" fogalmával.

Más esetben, pl.: külső fegyveres támadás veszélye esetén (nem közvetlen) vagy szövetségi kötelezettség teljesítése érdekében "megelőző védelmi helyzet"-et hirdetnek ki, ami szintén más, mint a "Veszélyhelyzet" tartalma.

Pallérozd még egy kicsit a jogi műveltséged, mert nem biztos, hogy nem az a hülye, aki a másikra mondja!

grundigg 2023.06.04. 09:01:52

@atomic power 1986DucaDuca:

"1. A görögök engedték be őket, az ő kötelességük lett volna a migránsok megállítása, regisztrálása. Ehelyett továbbszállították őket."

Ebből mi nem igaz Magyarországra?

"3. az illegális migránsok Magyarországon megtagadták a regisztrációt. Akik regisztráltak nem várták meg kérelmük elbírálását, hanem még az elbírálás előtt elhagyták az országot."

És akkor hogy akartak Magyarországra bevándorolni?

"Az egész Dublin III. egyezmény kudarcot vallot, nem ezekre a feltételekre dolgozták ki."

Meg leginkább a magyar állam vallott kudarcot, mert képtelen volt ellátni a feladatait. Ha Merkel nem mondja, hogy szarnak Dublinra, még ma is a Keletinél táborozna az összes migráncs. Tudod, akikről akkoriban még olyan plakátokkal volt tele az ország - szigorúan magyar nyelven -, hogy "nem veheted el a magyarok munkáját". Még csak találgatta Rogán Tóni, hogy lehet igazán beszaratni titeket. Akik ma kb. ember alatti lényként vannak elkönyvelve, akik csak pusztítani tudnak (lásd a náci kommentelő által linkelt csodálatos irodalmi művet), azok kezdetben majdnem elvették a magyarok munkáját. :)))

"Tehát valóban volt vonatoztatás, buszoztatás is, de erről legkevésbé a kormány tehetett."

Ezt tudjuk, megtanultuk az elmúlt 13 évben. Az alkotmányozó többséggel bíró (és az egyéni véleményeket totálisan nélkülöző, mechanikus gépezetként működő, az éjszaka közepén törvényeket átíró) kormány és parlamenti többség még soha semmiért nem volt és nem is lesz felelős. Most pl. az inflációért. Csak azt nem tudom, akkor mire tartjuk őket.

grundigg 2023.06.04. 09:04:10

@atomic power 1986DucaDuca:

Az, hogy a bevándorlás álprobléma és az, hogy migránsok nem léteznek, két különböző állítás.

2023.06.04. 09:10:56

@atomic power 1986DucaDuca:
na de basszus az európai unióban csak magyarországon van vészhelyzet. és csak magyarországon van béke. ez kognitív módon eléggé disszonáns.

grundigg 2023.06.04. 09:22:11

@atomic power 1986DucaDuca:

Hosszan ragozod a semmit. A kérdés, hogy mi indokolja, hogy alapvető jogok gyakorlását felfüggeszthessék vagy tetszésük szerint írjanak át törvényeket rendeletekkel.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.04. 11:43:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nyuszika elmondtam, hogy a szerb határ nem uniós határrész,

nektek fideszesnek nyilván furcsa a 888-nál, de vannak emberek akik a valóságról vitáznának. tudod.

kérdezd már meg a sadist haverodat, hogy te szavazhatsz-e nőként? olyan kíváncsi lennék a vitátokra.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.04. 11:47:12

@atomic power 1986DucaDuca: a szalmabáb hogy fókának tulajdonította ezt. aki pedig elég jól bebizonyította hogy nem agyhalott mszp-s meg dk-s szinten mozog. akik ráadásul még korruptak is, gyurcsány hozta be az orosz titkoszolgálatot először, és ő választotta meg polt péter is. a 600 ezres dk-s közmédiás kuratóriumi tagról meg sose hallunk. érdekes.

ne játszd a hülyét.

alöksz róz 2023.06.04. 12:35:56

@tesz vesz II: most ügyesen megmutattad, hogy nem érted mi a szalmabábérvelés.
gratulálok

atomic power 1986DucaDuca 2023.06.04. 17:13:34

@grundigg:

"A kérdés, hogy mi indokolja, hogy alapvető jogok gyakorlását felfüggeszthessék vagy tetszésük szerint írjanak át törvényeket rendeletekkel."

Ez kérdés lehet? A politikusaitok szerint háborúban állunk Oroszországgal! Most már érted?

grundigg 2023.06.04. 17:19:32

@atomic power 1986DucaDuca:

Van néhány ócska szar troll ezen a blogon, de ezzel a kommenteddel felállhatsz a dobogó tetejére.

atomic power 1986DucaDuca 2023.06.04. 19:36:15

@grundigg:

"Az, hogy a bevándorlás álprobléma és az, hogy migránsok nem léteznek, két különböző állítás."

Így hangzott a teljes szöveg: "A bevándorlás egy álprobléma. Nem létezik."

A bevándorlás emberek, azaz migránsok áttelepülése egyik országból a másikba. Tehát a bevándorlás attribútumai, jogalanyai a migránsok. Ha valaki tagadja a bevándorlást, egyúttal tagadja a migránsok létezését is!

atomic power 1986DucaDuca 2023.06.04. 19:40:18

@grundigg:

"Van néhány ócska szar troll ezen a blogon, de ezzel a kommenteddel felállhatsz a dobogó tetejére."

Ha ezért troll vagyok, akkor az összes vezetőtök, akik szerint háborúban állunk, trollok. Ez így logikus!

ez a nevem senki 2023.06.04. 22:03:01

a leges szebb zane mikor Viktor elhúzza a kretén libernyákok nótáját

atomic power 1986DucaDuca 2023.06.04. 22:29:49

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"a te gazdád harcol mindig valaki ellen évek óta."

De mostanra megszelidült, és nem valami ellen, hanem valamiért - nem harcol -, hanem küzd: a BÉKÉÉRT!!

grundigg 2023.06.04. 22:42:26

@atomic power 1986DucaDuca:

Senki sem sipákol, hogy micsoda képtelenség, hogy háborúban állunk Oroszországgal és egyúttal próbálja ugyanezzel a képtelenséggel indokolni Orbán veszélyhelyzetét, csak te. Ennyit a logikáról.

Te vagy egy okos troll vagy, aki Orbán veszélyhelyzetén gúnyolódik, vagy egy ostoba troll, akinek kiadták ugyan az aktuális propagandaanyagot, de azt elfelejtették elmondani, mi a francért van Magyarországon, a béke szigetén háborús veszélyhelyzet.

grundigg 2023.06.04. 22:45:11

@atomic power 1986DucaDuca:

Az egyik kérdésem elkerülte a figyelmedet. Hátha most nem:

>>az illegális migránsok Magyarországon megtagadták a regisztrációt. Akik regisztráltak nem várták meg kérelmük elbírálását, hanem még az elbírálás előtt elhagyták az országot."

És akkor hogy akartak Magyarországra bevándorolni?<<

grundigg 2023.06.04. 22:53:22

@atomic power 1986DucaDuca:

Amúgy Rod Dreher szíves közlése szerint maga Orbán is mondta, hogy "Háborúban állunk Oroszországgal".

web.archive.org/web/20230126214025/https://www.theamericanconservative.com/viktor-orban-we-are-in-a-war-with-russia/

Igaz, miután kitört a balhé, Dreher átírta a szöveget. Biztos nem elég jó az angolja, ezért félreértette Orbánt.

2023.06.05. 06:17:23

@grundigg:

Ez úgy működik, hogy az értelem hiányzik a vezetés részéről, hiszen ha Brüsszel meg a németek az ellenség, akkor logikusan átengedik a migránst, és máris ott a "probléma".

Mit várunk ~33 évvel a módszer váltás óta most sikerült rájönni, hogy a listán nincs rajta OV neve, hiszen mint KISZ titkár, őt nem kellett beszerezni, így ki lehet most adni a listát.

atomic power 1986DucaDuca 2023.06.05. 07:56:43

"@grundigg:

"És akkor hogy akartak Magyarországra bevándorolni?"

A magyarországi befogadási gyakorlat a legszigorúbb az unióban. Ez is oka volt annak, hogy sokan nem várták meg a döntést 2015-ben, miközben egy pánikroham is eluralkodott a hatóságokon (nem csak a magyaron), de a közvéleményben is (a nyugat-európaiban is), valamint érezhető volt, hogy a politikai népszerűség érdekében is történtek intézkedések, amelyek kritizálhatók. Az emberek, nem csak Magyarországon, valóban úgy gondolták, hogy a menekültek elveszik a munkájukat. A menyem harmadik országbeli, délázsiai származású, ezért közvetlen tapasztalataim vannak a bevándorláspolitika szigorúságáról. Ennek ellenére az egyenleg bevándorlás tekintetében pozitív:

www.ksh.hu/stadat_files/nep/hu/nep0028.html

www.ksh.hu/stadat_files/nep/hu/nep0029.html

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.05. 08:21:33

@atomic power 1986DucaDuca:

Azért nagyon szép volt, amikor Mer kell ( a szír migráns) nyanya bejelentette, hogy minden szírt befogadnak, a befogadásnak nincs felső határa, aztán később Magyarországot bírálta, amiért átengedtük a rakás migránst Dzsörmenibe.

G. Nagy László 2023.06.05. 10:10:44

@atomic power 1986DucaDuca:

"Az sem üdvözítő, ha a legképtelenebb dolgok "beégnek" a "csendes többség" tudatába, ha sokszor ismételgetik. Ezért néha még az ilyen otrombaságokra is reagálok, de hosszabb vitába nem bonyolódok velük. Látjuk, hogy nyugaton már hogy átmosták az emberek agyát. Magyarországon is ez lesz"

Hála és köszönet a pozitív küldetéstudatért és az alaposságért, rengeteg munkát leveszel a vállamról.

G. Nagy László 2023.06.05. 10:21:20

@Billy Hill:

"Pedig eddig az Orbánnak a Carlson volt a koma... "

:) :) :)

atomic power 1986DucaDuca 2023.06.05. 12:44:02

@grundigg:

"Amúgy Rod Dreher szíves közlése szerint maga Orbán is mondta, hogy "Háborúban állunk Oroszországgal".

Nagy különbség, ha ilyet mondott, hogy eközben nagyon határozottan küzd azért -kezdettől fogva - , hogy minél hamarabb tűzszünet és békés rendezés legyen.

Ezzel szemben az ellenzék fegyverszállításokkal, katonák küldésének lebegtetésével a háború és a vérontás további folytatását, eszkalálódását segíti elő.

A veszélyhelyzetről:

1. Látjuk, hogy akarva, akaratlanul olyan erők működnek a politikai nyugaton, és a magyarországi ellenzékben, melyek a háborúhoz való hozzáállásukkal az eszkaláció irányába terelik az eseményeket, ami előre nem látható, váratlan helyzeteket teremthet.

2. Magyarország külkereskedelméből az ukrán, orosz kitettség arányaiban a legnagyobb az unióban, ami a háború miatt determinál egy hátrányos, veszélyeztetett gazdasági helyzetet. Az ország ütőere, a Barátság kőolajvezeték egy háborúban álló, s velünk nem barátságos állam területén halad keresztül, mely tény önmagában egy gazdasági veszélyhelyzet. Mindamellett a veszélyhelyzeti felhatalmazás lehetővé teszi a kormány számára, hogy átmenetileg ignorálja az Alaptörvény előírását, mely szerint csak olyan éves központi költségvetés fogadható el, amely az államadósság csökkentését tartalmazza. Ez növeli a kormány pénzügyi mozgásterét egy rendkívül nehéz időszakban.

3. A Magyarország számára jogosan járó uniós kifizetések húzódnak, ami a világjárvány után és a háború alatt enyhén szólva sem könnyíti az ország helyzetét. Az óriási politikai nyomásgyakorlás külföldi entitások által generálják a hatékonyabb kormányzás szükségességét.

4. Soha nem látott humanitárius feladatokat kell ellátni az országnak.

5. A fenti körülmények kezelése megkívánja a gyors reagálókészséget a kormány részéről, minden olyan esetben, amikor számít az időtényező. Ilyen volt eddig például a menekültek ideiglenes védelem alá helyezése, egészségügyi ellátásuk, munkavállalásuk, a gyermekek tanulási lehetőségeinek szabályozása.

A kétharmados többség lehetővé tenné mindezen feladatok ellátását, de jelentősen hosszab idő alatt.

A kormány mindezzel azt is demonstrálja, hogy képes a cselekvésre, reagálásra minden körülmények között, ami a lakosság biztonságérzetét fokozza, a köznyugalom megőrzését segíti, egyúttal erősíti a kormányzópártok politikai tőkéjét.

Lehet vitatkozni azon, hogy az országunk speciális, a fentiekben vázolt, más országoktól néhány szempontból eltérő helyzete indokolja-e a háborús veszélyhelyzet kihirdetését, de ismerve kormányunkat, semmit nem bíz a véletlenre. Ismerve az ellenzék mai állapotát, ez jogos is!

atomic power 1986DucaDuca 2023.06.05. 13:00:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Azért nagyon szép volt, amikor Mer kell ( a szír migráns) nyanya bejelentette, hogy minden szírt befogadnak, a befogadásnak nincs felső határa, aztán később Magyarországot bírálta, amiért átengedtük a rakás migránst Dzsörmenibe."

Ez a tartás nélküli politika egyre jellemzőbb nyugati barátainkra.

atomic power 1986DucaDuca 2023.06.05. 13:02:32

@G. Nagy László:

"Hála és köszönet a pozitív küldetéstudatért és az alaposságért, rengeteg munkát leveszel a vállamról."

Szerintem túlértékelsz engemet, de köszönöm, ha így látod!

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.05. 13:05:19

@alöksz róz:

az év vicce csöpi:

"kimagaslóan okos és bőven átlag felett tájékozott vagyok"

nagyon jól rejtegeted, legalábbis a talajvízeink és földjeink mérgezésének szándéke nem arra utal hogy olyan k okos lennél.
meg hogy neoliberális fideszes vallásos-szektás vagy, miközben utálod a neoliberalizmust.

a 24.hu-t nem tartod propagandamagazinnak csak a hvg-t?
milyen rejtyéles és szemérmes vagy ilyenkor.
a kérdés ugyanúgy áll, te kimagaslóan értelmes szardarab:
ha néha tolna is esetleg bármiféle propagandát a 24 VAGY A HVG, akkor miért hazudhat szerinted?

ez olyan mintha dk-sok lennének:
hvg.hu/itthon/20230425_DK_Varju_Laszlo_borton

milyen propagandisztikus! vagy inkább sajtószerű működés, amit a pesti sárcok és a megafon a komplett fideszes undorítóan primtiív sajtójával nem mondhat el magáról? egy k kritikát nem engedhet meg magának a bolsevik fidesz, mert a cselédek félnek hogy repülnek a jól fizető hazaáruló posztjaikból. te idióta!

hogy nem lehet a hazaárulók és a fake news gyár ellen törvényileg fellépni? az ellenzék sajtója gátlástalanul hazudozhat össze-vissza? mit csináljunk a joggal és a médiatanáccsal, hogy jó legyen, több mint 10 év nem volt elég úgylátszik alapvető dolgokra. vagy lehet hogy hazudnak a fideszben és nem hisznek a saját hazugságaiknak sem ilyenkor és mégiscsak jók azok az oknyomozó újságcikkek?

a fidesz azt hazudja hogy nagyhatalmakkal dacolnak, és nem bírnak elbánni a saját "hazug" kis firkász ellenzékével? az agyhalott fideszesek nem ismerik a jogot meg a Médiatanácsot inkább.

így hogy fognak fellépni a fake news média ellen a gazdáid, ha nem szigorítanak, hanem enyhítenek?

Úgy módosítaná a Fidesz a Btk.-t, hogy rágalmazó vagy becsületsértő cikkek írásáért ne járhasson börtön

lehet hogy azért csinálják ezt az új törvényt, mert a fidesz terjeszti csak az álhíreket? és így bevédik a nyomoronc médiumaikat? a többiek pedig újságíró szerűen működnek heti 1-1 hibával, míg a fideszes médiumokból ömlik a szar és a hazugság. lehetséges volna?

kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

15. pont
mint a bibliát, úgy forgasd ezt a posztot

de valahogy a választ nem látom rá soha.
úgyhogy olyan nagyon értlemes azért nem lehetsz. csak inkább te is olyan k nárcisztikus dunning-krugeres vagy inkább mint a bloggazda g pont.

mikor mondtam feleslegesen a szalmabábot?
nem tehetek róla hogy nem vagy képes megérteni, hogy mi a szalmabáb érvelési hiba. és csak magadat égeted folyamatosan. biztos ezt is azt jelzi hogy k okos vagy.
másoknak k egyértelmű csöpike, te is szopni jártsz csak ide, mint a bloggazda a saját blogjára?

mit túráztatsz hogy én még neked definiáljam a saját szavaimmal egy olyan k egyszerű dolgot mint a szalmabáb, mert képtelen vagy megérteni?
de mikor válaszolsz a kérdésemre?
amúgy nagyon sok helyen fenn van ám a neten, keress rá te funkc. analfabéta.

fóka bebeizonyította hogy TELJESEN alaptalan volt a szalmabábod. nem elég? még van pofád visszajárni, és def. követelni baszod?

"2015.08.25. 13:29:15 >> - 2015 augusztusában. ennyi."

hogy még én lennék funkc. anafalbéta? van pofád te korcs. mikor jöttek be a keletihez a migránsok? tudod?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.05. 13:19:53

@atomic power 1986DucaDuca:

ja ég görögországba egyből teleportáltak a keletihez, sehol nem voltak a magyar és szerb határőrök, rendőrök, stb.
jelzem újra hogy szerbia nem uniós ország, amilyen orosz csicskák nem is lesznek egyhamar. most már a magyarok is szolganépek lettek hála orbánnak.

mi közünk a németekhez? hát mi egy szuverén ország vagyunk. és a magyarok nemet mondtak az illegális migránsokra akik elveszik a munkánkat, kár hogy MINIMUM félmillió ázsiait hív be orbán és külföldi munkavállalókat pénzelnek a neolib, hazaáruló fidezsesek
a kérdés az votl hogy kerültek a keletihez az illegális migránsok
ne beszélj állandóan mellé.

" a magyar rendőrség nem tehetett mást, mint hogy biztosítsa a a tömeg vándorlását."

szuverén országként, ahol a hazafiak (szóban) ellenzik a bevándorlást.
www.youtube.com/watch?v=tRObn2unBpQ&t=45s

"a közlekedési anarchia elkerülése érdekében buszokra ülteti és elszállítja őket Hegyeshalomig.
erről legkevésbé a kormány tehetett."

ezt lukasenkó is mondhatta volna mikor repülőgéppel szállítatta a lengyel határra a migránsokat.
24.hu/kulfold/2021/11/12/lengyel-feherorosz-hatar-konfliktus-menekultek-migransvalsag/

te vagy itt a legértelmesebb fideszes agymosott hazudozó, esetleg a kérdéseimre is válaszolhatnál itt folyamatos mellébeszélés nélkül, nem a mennyiség a minőség számít a vitában:
kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.05. 13:21:15

@atomic power 1986DucaDuca: úgy érzed neked nincs átmosva az agyad?

akkor te vagy az aki mossa mások agyát a fideszben?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.05. 13:28:28

@alöksz róz: mert? annyira azért nem vagy bátor te korcs, hogy indoklást írjál.

pont itt írtam le hogy mi a szalmabáb te idióta
elképeszetően ostoba vagy, de legalább a pofád nagy.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.05. 14:21:22

@G. Nagy László: ne csináld azt, hogy a hazugság terjesztése értékes munka lenne.

ráadásul te még így se tudsz hazudni/konfabulálni, és a legegyszerűbb dolgokban is önellentmondásba kerülsz, amit sose tisztázol.

ne hazudj többet

soha többet

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.05. 14:29:49

@atomic power 1986DucaDuca:

milyen jó is, hogy akkor tulajdonképpen nem állunk háborúban (hiába mondja néha mégis orbán ezt + karácsony), nincs vészhelyzet, de a veszélyelyzet maitt és egyéb üres indokkal, pl vírusügy, simán fenntarthatják a rendeleti kormányzásos diktatúrát.

bár sok fideszes szívesen menne az orosz frontra az ufós bolond meg az oroszul folyékonyan beszélő bencsik is ilyen. de nyilván csak a béke miatt

ugye tudod hogy a fegyveszállítások leállítása az oroszoknak kedvezne? milyen béke már ez?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.05. 14:42:49

@atomic power 1986DucaDuca:

"ha ilyet mondott, hogy eközben nagyon határozottan küzd azért -kezdettől fogva - , hogy minél hamarabb tűzszünet és békés rendezés legyen."

igen, ha leállítja afegyverszállításokat akkor nagyon hamar béke lehet. erről beszélek.
trianonban is béke lehet, és "mi magyarok tudjuk milyen is a béke trianon után" - mondta a retardált fideszes cigány a kossuth téren is. aki a felvilásodosást is a sátán művének tartja, hát ábrahám róbertnek nyilván a sátán nem adott agyat. hogy megőrjítse vele az értelmes embereket.

" Barátság kőolajvezeték egy háborúban álló, s velünk nem barátságos állam területén halad keresztül"

ja, jól beégette novák katit a lengyel miniszterelnök, aki szmonkérte hogy miért nem válunk le az orosz energiákról. mert a lengyelek megnzéték hogy könnyen letudnánk, csak szándék nincsen hozzá.

hát orosz bábkormányként miért is térnék le a Barátságról, hisz olyan jó barátok vagyunk a ruszkikkal hogy 4x-es áron vesszük a gázt is, amit ciprusi meg svájci offshore-okon keresztül visszaosztanak a fideszesek nagyhalaknak.
mi ez ha nem nemzeti szuverenitás?

magyarország számára jár az uniós pénz, nem a fideszes tolvajoknak.

"Soha nem látott humanitárius feladatokat kell ellátni az országnak."

és sikerül? még a magyar oktatást és eü-t se tudják ellátni a fideszből.
soha nem látott, mert most még meg se támadtak minket, de nyilván a tatárjárásnál is durvább lehet a mostani helyzet, aha. mesélj még csöpi. mégse te vagy a legértelmesebb fideszes.

te tudsz mondani BÁRMI kritikát a fideszre? kormányra? orbán viktorra? szijjártó feleségére?

alöksz róz 2023.06.05. 16:20:11

@tesz vesz II: "pont itt írtam le hogy mi a szalmabáb" - leírtad szerinted mi volt a szalmabáb a hozzászólásomban. csak sajnos amit leírtál, azt igazolja, hogy lövésed sincs róla, mi az a szalmabábérvelés.
mert ostoba vagy.
ennyikeh.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.05. 16:31:22

@alöksz róz: nem található konkrétum ebben a kommentben sem.

nem megmondtam, hogy a graham-piramist mindig nézd át. egy kutya hamarabb tanul meg pacsizni, meg leülni mint te.
rossz kutya.

hónapok óta ezen a k szalmabábon rúgozol te nyomorult, ahogy g. pont a primitív pókerén, értsd meg, ezek primitív dolgok. csak neked okoz nehézséget felfogni, hogy mi a szalmabáb. vagy hogy nem mérgezhetjük a földjeinket, vízeinket.

alöksz róz 2023.06.05. 16:35:47

@tesz vesz II: most is te hoztad fel :-)
javasoltam h írd le a saját szavaiddal, szerinted mi a szalmabábérvelés, aztán a definíciód alapján mutasd meg h a kommentem mitől volt az. nem azt hogy mekyik része, hanem azt h mitől.
de nem mered, mert félsz (joggal) h megint leégeted magad.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.05. 16:48:44

@alöksz róz: mit nem értesz azon hogy fókának tulajdonítottál olyat amit nem biztos hogy mondott, és kiderült hogy nem is mondta. ilyen nehéz megértened a szalmabábot?

ja hogyha valaki szalmabábozik és rámutatok, akkor én hozom fel, mesélj még. ja ne.

alöksz róz 2023.06.05. 17:47:56

@tesz vesz II: nem derült ki semmi, de mindegy, mert nem ezt jelenti a szalmabábérvelés.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.05. 18:02:13

@alöksz róz:

hát akkor mit jelent? azt nem tudod, mi?
alapból írnod kellett volna a saját egyedi, speciális értelmezésedet...

a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab

alöksz róz 2023.06.05. 18:06:13

@tesz vesz II: nem tudtad a saját szavaiddal megfogalmazni h mi az, és még te hőbörögsz? :D

grundigg 2023.06.06. 09:07:48

@atomic power 1986DucaDuca: "A menyem harmadik országbeli, délázsiai származású"

Ezzel nem dicsekednék. A Vezér az etnikai homogenitás híve, és nem szeretné, ha kevert fajúakká válnánk.

Amúgy megint az üres szócséplés mindenről. A kérdés egyszerű: azok, akik szerinted Magyarországon megtagadták a regisztrációt, illetve nem várták meg kérelmük elbírálását, hanem még az elbírálás előtt elhagyták az országot, be akartak-e vándorolni Magyarországra vagy sem? Nem hiszem, hogy olyan nehéz erre válaszolni.

grundigg 2023.06.06. 09:34:48

@atomic power 1986DucaDuca:

1. "előre nem látható, váratlan helyzetek" mindig adódhatnak, azért váratlanok és előre nem láthatóak. Ilyen erővel élhetnénk örökké veszélyhelyzetben.

2. Azt tudom, hogy a kormánynak ez miért jó, a kérdés, hogy az országnak jó-e.

3. Akkor most uniós kifizetési veszélyhelyzet van vagy háborús?

4. Ne vicceljünk már!

www.szabadeuropa.hu/a/ukran-menekultek---alig-ket-szazalekuk-marad-magyarorszagon/31939427.html

5. Ebből minden megoldható lett volna normális állami működéssel.

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a kormány folyamatosan visszaél a hatalmával, és olyan kérdéseket szabályoz kormányrendeletben, amiknek semmi köze a háborúhoz, pl. a tanárok kirúgásának szabályai.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.06. 13:04:12

@alöksz róz: mi a faszt csináltam az előbb te debil korcs? 2x is

most már tényleg a k anyáaddal szórakozzál már.

alöksz róz 2023.06.06. 16:01:39

@tesz vesz II: "mi a faszt csináltam az előbb te debil korcs? 2x is" - megmutattad, hogy olyan buta vagy, hogy nem tudod értelmezni a szalmabábérvelést még példával illusztrált definíció birtokában sem. ennyi.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.06. 19:37:51

@alöksz róz: és miért nem tudom? KONKRÉTAN indokold meg te óvodás korcs. miért szórakoztat ez a trollkodás? leplezni akarod a saját butaságod?

atomic power 1986DucaDuca 2023.06.06. 20:41:09

@grundigg:

"Ezzel nem dicsekednék. A Vezér az etnikai homogenitás híve, és nem szeretné, ha kevert fajúakká válnánk."

A M.E. a családoknak is híve. (Isten, haza, család!) A törvényes feltételeknek megfelelő családegyesítésnek nincs akadálya, Ezen már túl vagyunk, és a kormány alá rendelt hatóság engedélyezte a letelepedést, úgyhogy nincs mit titkolni.

Az etnikai homogenitás nem szerencsé kifejezés. Helyesebb lett volna, ha azt mondja, hogy nem akar bevándorló országot. Minden a népességen belüli arányokon múlik. Aztán, hogy ez sikerül-e, az más kérdés, de meg lehet, sőt meg is kell próbálni. Egyelőre a családtámogató politika csak lassítani tudta a negatív népesedési folyamatokat.

"A kérdés egyszerű: azok, akik szerinted Magyarországon megtagadták a regisztrációt, illetve nem várták meg kérelmük elbírálását, hanem még az elbírálás előtt elhagyták az országot, be akartak-e vándorolni Magyarországra vagy sem? Nem hiszem, hogy olyan nehéz erre válaszolni."

Én meg nem hiszem, hogy valaki ilyen buta kérdést fel tud tenni. A kérdésben benne van a válasz. A nálunk gazdagabb Ausztriában is jóval kevesebben maradtak ahhoz képest, mint amennyien keresztül robogtak rajtuk.

"1. "előre nem látható, váratlan helyzetek" mindig adódhatnak, azért váratlanok és előre nem láthatóak. Ilyen erővel élhetnénk örökké veszélyhelyzetben."

Abban is élünk. Vannak állandó, potenciális veszélyek, és vannak akut veszélyek. A 2. világháború utáni időszak legveszélyesebb szakaszát éljük 2022. február 24. óta. Az emberi civilizáció elpusztításának az esélye soha nem volt ilyen közel.

"2. Azt tudom, hogy a kormánynak ez miért jó, a kérdés, hogy az országnak jó-e."

Ha elősegíti a válsághelyzetből történő gyorsabb kilábalást, akkor jó.

"3. Akkor most uniós kifizetési veszélyhelyzet van vagy háborús?"

Mindkettő!

"4. Ne vicceljünk már!

http://www.szabadeuropa.hu/a/ukran-menekultek---alig-ket-szazalekuk-marad-magyarorszagon/31939427.html"

Az nem vicc, hogy 2022. február 24. után a korábbi mértéket és elképzelést felülmúló, a második világháború óta nem tapasztalt menekülthullám árasztja el Európát, amely sokkal nagyobb, mint a 2015-ös.

"5. Ebből minden megoldható lett volna normális állami működéssel."

Nem mindegy, hogy mennyi idő alatt. Bármelyik pillanatban olyan újabb eszkalációs lépcsőfok jöhet, ami azonnali intézkedéseket tesz szükségessé.

"És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a kormány folyamatosan visszaél a hatalmával, és olyan kérdéseket szabályoz kormányrendeletben, amiknek semmi köze a háborúhoz, pl. a tanárok kirúgásának szabályai."

Kétharmados parlamenti többség birtokában ezt veszélyhelyzet nélkül is megteheti.

alöksz róz 2023.06.06. 20:49:26

@tesz vesz II: mit akarsz? KONKRÉTAN azért nem tudod, mert olyan buta vagy mint a faszom és nem tudod értelmezni a szalmbabábérvelést még példával illusztrált definíció birtokában sem.
alátámasztás (de minek, hát le van írva KONKRÉTAN):
a) általad linkelt totál egyértelmű definíció
b) a totál egyértelmű definióval szemben te azt hiszed, hogy az a szalmabábérvelés, hogy x-nek tulajdonít y valami olyat, amit x nem mondott.
a+b = olyan buta vagy mint a faszom.

milyen konkrétumot vársz még, magyarázzam el neked, amit nem értesz? hát pont az a poén hogy olvasod és nem érted... bizonygatod, hogy tudod, én meg röhögök hogy nem tudod :-)

alöksz róz 2023.06.06. 20:52:09

és azon hogy nem érted, hogy nem érted :-)

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.08. 13:26:06

@G. Nagy László: Filemon Mihály országában töpregeni azon h mi történhetettet a carlson comával, több mint hiszékeny naivitás. ez már korrupció. ez már gerinctelenség.

a nyírmihálydi lombkoronasétány nagyszerű gazdája, az uniós pénzek lopásának szakértője, aki a szociális munkást közmunkássá degradálta, és kirúgta volna egy facebook lájk miatt.

ugye már érted miért nem kap pénz orbán és a sleppje. mert lombkoronasétányra költve lopnák el. az ország fejlesztése helyett.
tudod te. csak lefizetnek és hazudsz

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.08. 13:30:35

@alöksz róz: most bemásoljam hogy mit tulajdonítottál fókának érvelési hibával, amit ő cáfolt sikeresen, te idióta korcs. pontosan tudod ennyire nem lehetsz degenerált, csak trollkodsz itt velem egy sort, de nyugi, ez a színvonaltalan trollkodás is a gyengeelméjűekre jellemző, hisz téged ez a szarakodás szórakoztat értlemes dolgok , pl KOMMUNIKÁCIÓ, VITA helyett

még ennél is jobban akarod égetni magad?

ez nekünk teljesen egyértelmű ám, csak te röfögsz rajta hónapokig, hogy nem tudod mi a szalmabáb. te korcs troll

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.08. 13:48:30

@atomic power 1986DucaDuca: orbán családbarát? azért adja el a vízkészletünket kínának, meg az egész országot mellesleg, és azért hagyják a hatóságok gödön és győrön is már bizonyíthatóan MAGZATKÁROSÍTÓ mérgeket is a vízbe?
lehetséges ám, hogy ázsiába is komolyabban veszik pl a környezetvédelelmet, mitn a fideszben, aminek ostoba propagandcselédei évekig bagatelizálták a globális éghajlatváltozást. és ezért IS jönnek ide, mert itt nem baszakodnak a gazdáid környezetvédelemmel.

te innál határérték alatti magzatkárosító vízből? adnál a lányodnak, feleségednek is belőle? 5 év múlva is határérték alatt lesz?
aki a fideszre szavazott menjen már el rendszeresen gödre vegyen mély levegőt, igyon a kútvízből, ne más f-val verje a csalánt.
ja értjük az evezőst, kammerer polgit: "a gyár nem jön, hanem már itt van" már az összetett mondatok se mennek a fideszes polgármestereknek.

viktor rájukszólhatna gödre, hogy miért temették be a gödi mérőkutat. ha már olyan k-ra családbarát esetleg nem kéne rombadönteni az állami eü-t és oktatást se. és talán a fehér középosztály is vállalna gyereket, nemcsak a cigány a CSOK-ra.
21. században istenre hivatkozni már elég gáz.
tudod humanizmus, felvilágosodásból kimaradtál csöpi?
kkbk.blog.hu/2019/07/07/az_ateizmus_apologiaja

"Helyesebb lett volna, ha azt mondja, hogy nem akar bevándorló országot"

mégis azt akar, félmillió migránst, akik elveszik a munkánkat, és leviszik a bérversenyt. jó reggelt. tele van filippinókkal göd is.
www.napi.hu/gazdasag/orban-viktor-mkik-gazdasagi-evnyito-varga-mihaly-nagy-marton-parragh-laszlo.768468.html
infostart.hu/belfold/2023/03/09/nagy-marton-kellene-meg-felmillio-munkavallalo

ez már régi, 2001-es de rosszul öregedett:
www.origo.hu/itthon/20010608orban.html

kkbk.blog.hu/2017/06/21/orban_viktor_tobb_millio_bevandorlot_var

majd ha az ázsiaiakat is beleszámolják akkor sikeres lesz a családtámogató politika, addig csökken a népesség ÚGY hogy a cigányok száma meg nő. Vérvörös, törtfehér méregzöld.
persze tanulhatnánk trianonból is, de minek, amikor az elvek nem szempontok a hazug dagadtnál.

"2022. február 24. óta. Az emberi civilizáció elpusztításának az esélye soha nem volt ilyen közel."

ja, nem kéne putyinnak atommal fenyegőzni, orbánnak meg hisztérizálva "leszpni putyint", ahogy a lengyelek fogalmaztak.

"Kétharmados parlamenti többség birtokában ezt veszélyhelyzet nélkül is megteheti."

így van, nem kell a diktatúra ahhoz, hogy rendeleti kormányzás legyen, ez csak a sebességet befolyásolja, 1 napot kb spórolhat ezen, hogy nyílt rendeleti kormányzásos diktatúrát vezetett be hivatalosan.
persze az agyhalott cselédek ezt is megpróbálják kimagyarázni, ahogy azt is, hogy úgy írja át a választásö törvény orbán gerrymanderinggel, ahogy akarja. a 2/3 mér régen nem valós 2/3, de sebaj. takarózzatok csak ezzel, meg a gerrymanderinggel, kubatov-listával.

alöksz róz 2023.06.08. 17:04:41

@tesz vesz II: "most bemásoljam hogy mit tulajdonítottál fókának érvelési hibával" - másold.
ennél nagyobb bohócot már úgyse tudsz magadból csinálni.

Papa Wutz 2023.06.08. 17:27:29

@tesz vesz II: CSOK (a 10 milliós összegre): legalább az egyik fél a CSOK-kérelem benyújtásának időpontjában 30 napnál nem régebbi okirattal igazolja, hogy legalább 2 éve folyamatosan – legfeljebb 30 nap megszakítással – tb-biztosított (alkalmazott / szövetkezeti tag / álláskeresési támogatásban részesülő / egyéni vagy társas vállalkozó / egyéb, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló / egyházi személy / mezőgazdasági őstermelő / kisadózó / választott tisztségviselő).

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.08. 17:50:05

@Papa Wutz: uzsorások nem tudnak intézni bejelentett munkaviszonyt?

A Válasz megtalálta a kapcsolatot a borsodi falvak ingatlanpiaci robbanása és a házasságkötések számának meredek emelkedése között. Adatokkal bizonyítjuk, hogy miközben a kormány a gyerekesek lakáskörülményein igyekszik javítani, járulékos következményként roma etnikai tömböket hoz létre – országszerte.

www.valaszonline.hu/2018/12/13/roma-etnikai-tomboket-alakit-ki-a-csok/

alöksz róz 2023.06.08. 17:56:45

@tesz vesz II: nem mered bemásolni.

azt se mered kifejteni, szerinted mitől szalmabábérvelés.

ennyi ésszel mondjuk nem is csodálom :-)

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.09. 11:26:58

@alöksz róz: de bemerem másolni, csak meg akartalak dolgoztatni, másold be te.

komolyan nem tudom eldönteni, hogy te tényleg ilyen ostoba vagy, vagy csak trollkodsz, már hónapok óta kattogsz, mert nem tudod mi a szalmabáb?
vagy tetszik ez a szó? vagy nem tetszik?

ennyire buta vagy vagy csak trollkodsz? bár szerintem mindkettő, hisz téged ez az óvodás szar beszólogatás szórakoztat, szóval akkor k anyádat túráztassál

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.09. 11:29:08

@cvsvrs: @Papa Wutz:

arról nem is beszélve, hogy feldobta az ingatlan árakat vidéken a CSOK, tehát már megint a középosztályt lehetetleníti el, aki nem akar kapásból pláne 3 gyereket, hanem csak pl 1-2-öt

alöksz róz 2023.06.09. 13:06:13

@tesz vesz II: "de bemerem másolni, csak meg akartalak dolgoztatni, másold be te" - tényleg olyan vagy, mint az ovisok...

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.13. 13:01:37

@alöksz róz: úgy érzed halad így előre a kommunikáció? úgy érzed hamarabb megérted így hogy ne legyél oltástagadó se, meg megértsd mit jelent a szalmabáb?

csöpike, te is szopni jársz ide, pedig ha érdemben kommunikálnál, akár még előrébb is járhatnál,
de téged a szemét trollkodás élvezettel tölt el. a börtönben is sak a pöccsöddel játszhatsz, a az agyad is a koponyád börtönébe van zárva.
ezért vagy te korcs, ha kutya lennél, a születésed után már vízbe folytottak volna.

mert nem kéne eltartani egy degenerált egyedet. és a kutyák közössége se devalválódna el.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.13. 13:04:28

@cvsvrs: vannak bolsevik húzások is, hatósági ár, nemzeti dohánybolt, de ezek nem a gazdaság makró jellegét és banánköztársaság szerkezetét határozzák meg, hanem csak apró vonások. és nem az államnak kedvez a dohánybolt sem, hanem a saját magán elitjüket korrumpálják.
ráadásul a magánszektor megfejésére tett kísérlet is a közembereknél csapódik le.
az emberekkel fizetessék meg, tehát csak látszólag komcsi a repjegyek, és bankok adóztatása, azok vesztenek, mert emelik a repjegy és a banki művekletek árát, tehát ami komcsinak tűnik, az valójában kvázi neolib. az emberek szegényedéséhez vezet.
hisz a külföldi nagytőkét támogatja orbán,

itthon egy korrupt feudál kapitalizmus van, csak a váza, a felszíne kapitalizmus szerű a cégekkel, a belseje, a lényege neoliberális "oligarchikus" feudalizmus a hűbérurakkal.
egy banánköztársaság
süti beállítások módosítása