téveszmék

téveszmék

"Nem működik a multikulti"

2024. február 07. - G. Nagy László

szoboszlai.jpg

 

Nem voltam önfeledten boldog, amikor vasárnap délután az angol bajnokság rangadóját néztem. Nem csupán a Liverpool csapnivaló játéka és a számos potyagól miatt bosszankodtam, hanem azért is, mert Szoboszlai - kiújult sérülése miatt - nem léphetett (és pár hétig még nem is léphet) pályára.

 

Ha példát kéne hoznom rá, hogy a multikulturalizmus igenis működőképes, elsőként biztosan a foci ugrana be. Elég csak megnézni Dominik csapatát: angol, ír, észak-ír, skót, görög, spanyol, portugál, francia és holland játékosok mellett csaknem a teljes dél-amerikai kontinens képviselteti magát. Valódi egzotikumot jelent Endo, a japán középpályás, illetve a klub legnagyobb sztárja, az egyiptomi Szaláh. Oké, felejtsük el az Arsenal elleni botlást, s idézzük fel az azt megelőző meccseket: ezek a fiúk tökéletesen értik egymást és parádésan együttműködnek. (A támadásépítés csak egy dolog, a védekezésben még látványosabban kooperálnak, öröm nézni.) Valószínűleg sosem találkoztak volna, ha nem a futball lenne a legnagyobb szenvedélyük, így viszont a világ egyik legütőképesebb csapatát alkotják.

 

Aztán ott van a zene... Santana és Rob Thomas közös slágere, a Smooth egyszerűen megunhatatlan. A mexikói gitárvirtuóz már akkor fusion zenészként működött, amikor még e kifejezés nem is létezett; mindig is keverte a latint a rockkal. Ez a szám egész pályafutásának egyik csúcspontja, a videóklipje pedig különösen magával ragadó: táncol az egész utca, a lányok latinok, a ritmusszekcióban feketék, az énekes fehér... és úgy tökéletes az egész, ahogy van. Ugorjunk pár évet, s nézzünk bele Bruno Mars és Mark Ronson Uptown Funk című nótájának klipjébe! Valami hasonlót látunk: tökéletes zenei együttműködést feketék és fehérek között. Bruno Mars már önmagában is érdekes figura: anyja filippinó származású, apja puerto ricó-i és zsidó-magyar gyökerekkel bír. A foci mellett a muzsika is egy olyan világ, amelynek érzékelhetően jót tesz a különböző kultúrák találkozása.

 

A multikulturális együttműködés pozitív példáinak felemlegetésekor természetesen nem muszáj világsztárokra mutogatnunk, magunk is nap mint nap megtapasztaljuk a pesti forgatagban. Jómagam gyakran vásárolok kínaiaknál és vietnámiaknál; hetente egyszer-kétszer a török büfés cimborámnál vacsorázom; az urológusom egyiptomi; pókeres barátaim közt rengeteg a cigány származású; és természetesen nincs ellenemre az olasz, a görög, az indiai és a japán konyha sem. Semmiféle kérdés nincs bennem annak kapcsán, hogy a békés kultúrák harmonikusan megférnek egymás mellett.

 

Karl Poppernek igaza van abban is, hogy a multikulturális, nyílt társadalom csakis a liberalizmus égisze alatt működhet. A liberalizmuson pedig - annak klasszikus jelentése szerint - azt kell értenünk, hogy a közösség nem csupán tolerálja a másságot akár bőrszín, akár vallás, akár gondolkodásmód, vagy szexuális irányultság tekintetében, de biztosítja is a különböző kultúrák békés együttélését. Olyan nincs, hogy bármely népcsoport erőszakosságával szemben elnézőek vagyunk, mondván: az ő hagyományaik már csak ilyenek... Multikulti környezetben a határozott rendőri jelenlét elengedhetetlen. Az állam első számú feladata, hogy megvédje polgárait, tökéletesen függetlenül attól, hogy az erőszakos bűnözés hátterében mi áll. Nyugat-Európa korlátlan befogadó politikája elsősorban e ponton bukott meg - valamiért azt kezdték gondolni, hogy a rendfenntartás egyenlő a nácizmussal, és hogy akinek a vérében van az agresszió, annak joga is azt korlátlanul kiélni. A másik probléma gazdasági természetű: az sem járja, hogy az állam az őslakosokat fosztja ki azok megkérdezése nélkül, csak hogy bevándorlók tömegeit képes legyen eltartani. Ez is megengedhetetlen erőszak. Gondoljunk csak a remekül működő Liverpoolra: eszébe jutna bárkinek, hogy le kéne csípni Szoboszlai, vagy Darwin Nunez fizetéséből, hogy azt Konaténak, vagy Joe Gomeznek adják oda? Nyilván megmosolyogtató a felvetés, hiszen minden játékos elképesztően motivált és szemmel láthatóan teljes erőbedobással megdolgozik a pénzéért. Ezt így kéne a társadalom minden rétegében.

 

"Bárki, aki a saját nemzetét, népét, politikai közösségét, családját a többiek elé helyezi, akár tudja, akár nem, diktatúrát épít." - idézi Bayer Zsolt Karl Popper gondolatát. A nyílt társadalom eszméje ezen a ponton csap át a nyilvánvaló őrületbe. Mégis: ki az az idióta, aki nem a sajátjait helyezi az első helyre? Ki az a felelőtlen tébolyodott, aki pont ugyanolyan lelkesedéssel támogat vadidegeneket, mint a saját közvetlen rokonságát? S ha már a Liverpool csapatával kezdtük: el tudja képzelni bárki, hogy Mohamed Szaláh számára létezik fontosabb a világon, mint imádott kislánya, Makka? Vajon Luis Díaz mindig kihagy pár meccset, amikor valaki a világon emberrablás áldozata lesz, vagy a szüleiért azért valamivel jobban aggódott? Vajon Conor Bradley minden fiatalon elhunyt édesapáért könnyet ejt, vagy a saját gyásza azért erősebben megviseli? Legelemibb genetikai kódolásunk szerint való, hogy a sajátjaink fontosabbak bárki másnál. És az sem kérdés, hogy ez multikulturális környezetben sincs, és nem is lesz soha másképp. Teljes őrület bárkitől önfeladást várni, és totális téveszme, hogy ebből az alapvető ösztönvilágunkból diktatúra, vagy bármi egyéb szörnyűség épülne. A magyar államnak is a magyar polgárokat kell szolgálnia és előnyben részesítenie - semmi sem természetesebb ennél.

 

szalah.jpg

SZALÁH ÉS KISLÁNYA, MAKKA

 

Én azt hiszem, a multikulti akár működhetne is. Végső soron mindenki azt eszik, azt iszik, úgy zenél és úgy táncol, amit és ahogyan szeretne. Még a vallási sokszínűséggel sincs semmi baj: miért ne hihetne bárki bármit, amit csak a fantáziája megenged? A gond ezúttal is kizárólag az agresszióval van. Az arany középutat - mint rendszerint - az erőszakmentesség jelöli ki. A korlátlan bevándorlást hirdető progresszív ideológia nyilvánvaló zsákutca, hiszen totális önfeladást, önpusztítást jelent fizikai, gazdasági és demográfiai értelemben egyaránt. Azonban a totális bezárkózás sem pálya, hiszen ezzel magunkat fosztanánk meg a lehetőségtől, hogy kihozzuk az országból a maximumot, ahogyan azt a Liverpool FC, Santana vagy épp Bruno Mars teszi. Semmi alapja sincs annak, hogy idegenkedjünk a békés és értékteremtő embertársainktól, legyenek akár vietnámi kereskedők, Fülöp-szigetekről való vendégmunkások, zsidók, arabok, feketék, bárkik. Meggyőződésem, hogy egyes-egyedül ezzel az attitűddel lehet igazi bajnokcsapatot építeni.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr4418319319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boldeone2 2024.02.08. 17:04:09

@Bayaz: Az elitek akarják, csak félnek attól, hogy a tömegeknek elegük lesz és leváltják őket, ezért kell pár jelzést küldeni, hogy ők törődnek azzal mit gondolnak."

...és akkor mi lesz, ha a szélsőjobboldali populisták - az elit selejt része - hatalomra kerül?

Trump megállítja a migrációt, vagy az Afd?

Orbán megállította? Nem

2024.02.08. 17:41:58

@Bayaz:
hja, a németek az olcsó vendégmunkások importját átirányították magyarországra. orbán az új merkel mutti. orbánisták. lásd a posztot. a muszlim focisták eredményezte világbékéről és a szép új világ gyönyörűségéről. amiben persze soros alex szervezi a migrációt, hogy elvegyék a magyarok munkáját. ő mozgatja a szálakat a földkerekségen. európában mindenképp.

G. Nagy László 2024.02.08. 18:02:18

@grundigg:

Valójában megtisztelő, hogy ennyi energiát szánsz rá, hogy némi fogást találj rajtam. :) A fura az, hogy minap az "izzadtságszagú" jelzőt használtad valamely posztom kapcsán, azóta sem értem miért. Nos, ez a mostani erőlködésed tényleg az. Verejtékes és értelmetlen.

"A multikulturális társadalom illúziója már a múlté, a mögöttünk hagyott pár év eseményei igazolták, hogy a liberális-demokratikus-humanista világ és a fundamentalista iszlám nem fér meg egy hajóban."

Egy párszor megfogalmaztam már, de mindig teszel rá: a blog egy irodalmi műfaj, nem egy műszaki leírás. Általában próbálok precízen fogalmazni, de a gördülékeny nyelvezetet sosem fogom feláldozni a körülményeskedő támadhatatlanság oltárán. Nyilvánvaló, hogy a második tagmondat magyarázza az elsőt. Való igaz, hogy a fundamentalista iszlám nem fér meg a civilizált, nyugati világgal. Ez azt jelenti, hogy a multikulti azon módja, amit az EU a gyakorlatban erőltet, megbukott. Te is tudod, én is tudom. Azt is tudod, hogy a mondatom ezt jelenti, csak a hülye kötekedés mindennél fontosabb számodra. Felhívom a figyelmedet arra is, hogy szinte minden posztban, amelyben a nyílt társadalom szóba jön, mindig megemlítem, hogy a kínaiakkal semmi gond nincs. Pedig gyökeresen más kultúra. Még csak nem is vegyülnek. Egyszerűen csak békések. Szóval, utoljára: a GYAKORLATBAN megbukott a tömeges multikulti, amikor a farkasokat a bárányok közé engedték. De ELMÉLETBEN nem, és ezt a szupersztárok példái is igazolják. Lehetne úgy is. Attól, hogy valaki fekete, vagy iszlám-hitű, még lehet civilizált. Épp ezért a nyílt társadalmat nem úgy kell megalkotni, hogy válogatás nélkül összeengedünk, hanem csak előzetes válogatás után.

"Ugyan miben különbözik a mostani véleményed az általad folyton szapult nyugati baloldalétól? Nem, ők sem akarnak korlátlan bevándorlást. És még erőszakot se akarnak."

A nagy lófaszt nem akarnak. A nyugati baloldal pont olyan felelőtlen, mint amilyen immáron 100-150 éve. Semmi sem drága nekik. Tudják, hogy amit erőltetnek - minél nagyobb tömegű bevándorlás -, az erőszakot eredményez és a közbiztonság leépülését. De még csak nem is arról van szó, hogy megér nekik ennyit a szavazatvásárlás. Mintha tudatosan dagasztanák a káoszt. Minden jel erre utal, fura, hogy te jóhiszeműnek látod a neomarxista szarjankókat.

"De ez nem teszi meg nem történtté a rengeteg terrorcselekményt; nem teszi veszélytelenné e kultúrák keveredését"

Korábban:

"az iszlám és a nyugati létforma összeegyeztethetetlen"

Tényleg elmész a picsába. Csak azért, mert nem biggyesztem oda minden esetben az iszlám elé a fanatikus, a radikális, vagy az erőszakos jelzőt, már el is játszhatod a komplett idiótát, aki nem érti a valós tartalmat. Sokkal rosszabb vagy, mint az a legalsó 8-10%, amely tényleg ennyire hülye. Te intellektuálisan az olvasóim felső 10%-ába tartozol. Semmiféle kérdés nincs benned, hogy mit gondolok a kérdésről, pontosan érted minden szavamat. Még azt is látod, hogy jó és tisztességes szándékok vezérelnek. Mégis abban leled örömödet, hogy kötözködsz. Ez számomra valami egészen perverz dolog.

És a legperverzebb az a gyávaság, hogy te magad továbbra sem foglalsz állást. Tényleg szánalmas.

2024.02.08. 18:29:43

@G. Nagy László:
csak ugye ha figyeltél, akkor merkel mutti se fundamentalista iszlámot akart, hanem pontosan azt, amit leírsz. ő még a bibliából olvasgatott is volna nekik. egy európai politikust se találsz, aki a fundamentalista iszlám befogadását hirdette volna, az általad utált libernyákok pontosan azt a multikulti gyönyörűséget harsogták, amiről posztoltál.

2024.02.08. 18:34:17

@Boldeone2:
azt egyelőre nem tudjuk, hogy ha az afd bekerül a szövetségi kormányba, akkor mit eredményezne. zárnák befelé a német gazdaságot, a német tőke alighanem visszavonulna németországba. és nem lehetetlen, hogy az amerikaiak ennek is örülnének. orbánék meg annyira nem. rég nem a migrációról, hanem gazdasági expanzióról szól a sztori.

grundigg 2024.02.08. 18:54:55

@G. Nagy László:

Lehet itt ragozni, hogy melyik jelzőt nem gondoltad komolyan, vagy hova képzeltél jelzőt, ahova nem írtál, (hozhattam volna még egy csomó más idézetet, most pl. a muszlimok aligátorok metafora jut eszembe) de az tagadhatatlan, hogy ennek az írásnak a mondanivalója nem illeszkedik a hasonló témában (bevándorlás, muszlimok, multikulti) írt szövegeidhez.

A változás egyértelmű, magyarázat nincs rá, csak tagadás. Meg a végén a tanulság, hogy ne idegenkedjünk a Fülöp-szigeteki vendégmunkásoktól.

Boldeone2 2024.02.08. 18:59:33

@G. Nagy László: nagy lófaszt nem akarnak. A nyugati baloldal pont olyan felelőtlen, mint amilyen immáron 100-150 éve. Semmi sem drága nekik. Tudják, hogy amit erőltetnek - minél nagyobb tömegű bevándorlás"

- Te is tudod, hogy mindez hazugság! Nem akar a szerinted baloldal sem korlátlan bevándorlást, ez egy hazugság
...és eddig sem volt soha ilyesmiről szó!

Viszont a LEGFELELŐTLENEBB a populista szélsőjobb, akik az USA- ban is Európában is gátolják Ukrajna talpon maradását

Itt van a 60 milliárdos csomag, amire égető szüksége van a világnak. Ukrajna kulcsállam, ott győzni kell a nyugatnak, egyébként kutyvilág jön Európában

Lássuk be, Orbán nem olyan hülye, hogy ne tudja mi a tét, csakhogy Orbán egy akasztófára való ember!

Nem a ballibsik, nem Gréta Thunberg, de nem is a woke, vagy a BLM verik szét a világot, hanem az idóta szélsőjobboldal!

G. Nagy László 2024.02.08. 19:06:42

@cvsvrs:

"egy európai politikust se találsz, aki a fundamentalista iszlám befogadását hirdette volna, az általad utált libernyákok pontosan azt a multikulti gyönyörűséget harsogták, amiről posztoltál. "

Drága barátom, ez abszolút igaz. Csak ők AZZAL SZEMBEN CSELEKEDTEK, amit hirdettek, harsogtak, prédikáltak. Ők azt hazudták évekig, hogy nincsenek no-go zónák. Hogy nincs migráns-erőszak. Hogy az iszlám jellemzően békés. Ez mind-mind kibaszott nagy hazugság, szándékos félrevezetése az európai polgároknak. Én pont az ellenkezőjét mondtam mindig is. Életveszélyes volt a willkommenskultur. Létezhet nyílt társadalom civilizált emberek körében, de kurvára nem így.

Boldeone2 2024.02.08. 19:09:04

@cvsvrs: Nem tudjuk, de készülni kell a legrosszabbra...

Ha Trump hatalomra jut, akkor jó esély van rá, hogy szétesik a nyugati szövetség. Az AFD szerintem nem jut hatalomra, a német választási rendszer egyébként is kizárja az egyeduralmi rendszert

Az lehet, hogy a háború hatására begyűrűzű inflációt, elégedetlenséget a szélsőjobb kihasználja, és pozícióba jut.
Minden válság a politikai szélsőség malmára hajtja a vizet

Akik fűt- fát megígérnek- ez a populizmus lényege, végül minden sokkak rosszabb lesz mint előtte, lsd UK - kilépése az EU- ból

Most viszont éleshelyzet van: egyszerre több ponton is támadják a demokratikus világot

A kérdés most pofon egyszerű: azokat kell támogatni, akik a nyugat és demokrácia primátusát akarják a világban

Ezért is gusztustalan amit Orbán csinál..

Boldeone2 2024.02.08. 19:15:08

@G. Nagy László: Életveszélyes volt a willkommenskultur."

- Persze hogy az! De, még mindig nem érted: NEM VOLT MÁS VÁLASZTÁS, abban a helyzetben, mint a befogadás

Erre mondta Merkel asszony : Wir schaffen das "- mert nem volt mas lehetősége

Most ugyanaz a helyzet: Oroszország, Putyin támad, ezért van háborús válság, háború, így az EU- nak, a nyugatnak VÉDEKEZNI kell

Tehát: ez is egy kényszer, DE NINCS MÁS MEGOLDÁS

Boldeone2 2024.02.08. 19:26:13

@G. Nagy László: A populista ámokfutók - ezzel szemben - mindig olyan hazugságokkal házalnak hogy ők " tudják a megoldást "

" Megállítom az illegális migrációt" - mondja Trump....Én meg az összes pénzem feltenném rá, hogy Trump sem fogja megállítani az illegális migrációt

"Egy nap alatt befejezem a háborút" - Ez megint a világ legnagyobb hazugsága, a háborút egyedül az agresszor fejezheti be, az ukránok csak a saját független nemzetállamukért küzdenek, és részben Európáért, meg részben a nyugat primátusáért

Trump egy idóta, a zártosztályon lenne a helye, ( én ismerem munkásságát, éltem az USA- ban jóval előtte, hogy ő elnök lett...)

Lényegében végighazudta az egész életét, kistílű, tehetségtelen ember, aki az apja vagyonát élte fel, meg befektetői hiteleket..
Ráadásul minden nőt aki jól nézett ki, gátlástalanul meg akart baxni...

Gusztustalan, szánalmas pojáca!

alöksz róz 2024.02.08. 19:26:23

@Boldeone2: oroszország nem támadta meg a nyugatot, az európai uniót. ha nincs támadás, nincs is mi ellen védekezni.

most ott tartunk, hogy megpróbáljátok meggyőzni a közvéleményt az oroszország elleni háború elindításáról. na de az emberek többsége kurvára nem kér belőle, mert annyira azért mégse hülyék.
az európai szélsőjobb meg nem akar háborút indítani...

alöksz róz 2024.02.08. 19:28:55

@Boldeone2: "Tehát: ez is egy kényszer, DE NINCS MÁS MEGOLDÁS" - csak a világháború!

nem létező dolog ellen nincs kötelezően választandó ellenszer :-)

alöksz róz 2024.02.08. 19:32:16

@Boldeone2: "NEM VOLT MÁS VÁLASZTÁS
DE NINCS MÁS MEGOLDÁS" - hitlernek se volt választása. a németek létét veszélyeztető zsidóság ellen muszáj volt fellépnie, nem volt más megoldás, csak a végső.

G. Nagy László 2024.02.08. 19:52:16

@grundigg:

"A változás egyértelmű, magyarázat nincs rá, csak tagadás."

Ismételgesd még sokszor, attól igaz lesz... Nulla változás van, pontosan tudod. Ezt szerintem nem olvastad annak idején. Pont ugyanezt írom három és fél évvel ezelőtt is:

teveszmek.blog.hu/2020/08/31/_az_europai_unio_egyet_jelent_a_nyitott_tarsadalommal

"Meg a végén a tanulság, hogy ne idegenkedjünk a Fülöp-szigeteki vendégmunkásoktól."

Annyira tudtam, hogy ez lesz majd az a gomb, amihez keresitek majd a kabátot... De nem így történt. A gondolkodásmódom nem ilyen körmönfont. Egész egyszerűen néztük a fiammal a meccset és arról beszélgettünk, hányféle nemzet focistái gyűltek össze a Liverpoolban. Ebből indult a poszt ötlete, és pont olyan lineárisan haladt a gondolatmenet, ahogyan a bekezdések követik egymást. Természetesen tudatos a Fülöp-szigeteki vendégmunkások említése, de a legkevésbé sem ők ihlették az írásművet :)

G. Nagy László 2024.02.08. 19:55:37

@alöksz róz:

"NEM VOLT MÁS VÁLASZTÁS - hitlernek se volt választása. a németek létét veszélyeztető zsidóság ellen muszáj volt fellépnie, nem volt más megoldás, csak a végső. "

Ma ez a nap kommentje. Zseniális. Tökéletes válasz a hülyeségre.

2024.02.08. 19:56:42

@G. Nagy László:
debrecenben az általános orvosi képzésben nappali tagozaton 3559 fő tanul, ebből 2071 fő külföldi. ezen a karon már kisebbségben vannak a magyarok. na most ez nem lenne probléma akkor ha magyarországon nem lenne jelentős orvoshiány. kivándorlók mellett még a bevándorlókat is képezzük. ez az egészségügy szándékolt lezüllesztése folyik, vagy egyszerűen hülyék ülnek a legfelső szinteken.

Boldeone2 2024.02.08. 20:23:54

@alöksz róz: oroszország nem támadta meg a nyugatot, az európai uniót. ha nincs támadás, nincs is mi ellen védekezni."

- A második világháború utáni békerendet megtámadta, illetve nyíltan beszélnek a többi európai állam elleni lehetséges, szükséges háborúról is

Szerinted miért lépett be Finnország és Svédország lassan a NATO- ba? Mindenki a háborúra készül

"csak a világháború!
nem létező dolog ellen nincs kötelezően választandó ellenszer :-)"

- A proxy- világháború már elindult, könnyen léphet szintet minden...

DE NINCS MÁS MEGOLDÁS" - hitlernek se volt választása"

- Ezt Putyin is mondta, amikor elindította a háborút, én viszont ezt mondtam:" a nyugatnak nincs más választása, mint a védekezés"

Tehát: támad vs védekezik - fogod a különbséget?

Boldeone2 2024.02.08. 20:31:04

@G. Nagy László: Tökéletes válasz a hülyeségre"

- Mi a hülység?? Meg tudod indokolni? Én ezt írtam: "így az EU- nak, a nyugatnak VÉDEKEZNI kell
Tehát: ez is egy kényszer, DE NINCS MÁS MEGOLDÁS"

Ez az állítás, meg teljesen igaz! Vagy van más alternatíva? A tömeggyilkos, területrabló agresszorrral nincs alku, ő sem akarja, ezért hazugság Orban békegalamb-narratívája

Az orbáni béke= az agresszor, a diktatúra győzelme, úgy, hogy Ukrajna vérezzen ki minél hamarabb...Ez erkölcstelen!

alöksz róz 2024.02.08. 20:58:35

@Boldeone2: de nincs támadás, mi ellen "védekezel"?
még mindig ott tartunk, hogy egy nem létező dologra kínálsz kötelezően választanadó, "elkerülhetetlen" megoldást.

Boldeone2 2024.02.08. 21:04:52

@alöksz róz: Van támadás, Ukrajnát támadják, ha pedig Ukrajna veszít a Balti- államok következnek, esetleg Lengyelország.
Ha Putyin azt látja, hogy a nyugat nem képes összefogni, nem áll meg

Ismered a mondást: " Ha békét akarsz, készülj a háborúra!"

Wildhunt 2024.02.08. 21:12:11

@Boldeone2: ha pedig Ukrajna veszít a Balti- államok következnek, esetleg Lengyelország.

Sőt, a kozák majd a lovát a szajnában itatja. Mert az oroszok olyan erősek, hogy szétverik a NATOt, pedig a hős, egyedül védekező hoholokkal sem bírnak.
Hogy tudsz ennyi ésszel levegőt venni...

Wildhunt 2024.02.08. 21:13:34

@Boldeone2: Ha békét akarsz, készülj a háborúra!"

Örülök hogy támogatod a Fidesz honvédelmi programját. Sorozást is szeretnél?

G. Nagy László 2024.02.08. 21:13:39

@Boldeone2:

"Mi a hülység?? Meg tudod indokolni?"

Persze. Totális hülyeség, hogy Merkelnek nem volt más választása, mint beengedni sok százezer migránst. Totális hülyeség, hogy háborúzni kell. Mindet megbeszéltünk már.

De csak egy újabb adalék: MUSZÁJ LESZ, hogy Németország és Oroszország békében, együttműködve létezzen. Ez Európa békéjének és gazdasági fellendülésének kulcsa. Egyszerűen nem lehet másképp a jövőben. Na most nagyon nem mindegy, hogy addig, amíg ez az idilli állapot visszaáll, mi történik még. Mennyi ideig mérgezik még e kapcsolatot, eszkalálódik-e a háború bármilyen formában, stb.

Boldeone2 2024.02.08. 21:28:23

@G. Nagy László: Persze. Totális hülyeség, hogy Merkelnek nem volt más választása, mint beengedni sok százezer migránst. Totális hülyeség, hogy háborúzni kell. Mindet megbeszéltünk már"

Oda sem figyelsz arra amit írtam: a nyugatnak védekezni kell, készülni egy lehetséges háborúra
Ukrajna pedig - kényszerűen háborúzik, védekezik

Merknek pedig nem volt más választása, több okból:

-Tízerek indultak meg egyszerre, humanitárius katasztrófa fenyegetett

- Orbán sem védte meg a határt, ezreket küldött nyugatra

- Akkoriban senki sem tudta volna megvédeni egyik, így a német határt sem

- Ráadásul a német alkotmány kimondja mit kell tenni ilyen helyzetben

Boldeone2 2024.02.08. 21:31:51

@G. Nagy László: MUSZÁJ LESZ, hogy Németország és Oroszország békében, együttműködve létezzen. Ez Európa békéjének és gazdasági fellendülésének kulcsa"

- Persze, egyszer muszáj lesz, ha Putyint kilövik, és a háborút befejezi Oroszország! Csak ennyi a feltétele...

Neville Chamberlain is elment Münchenbe alkudozni....Volt értelme ???

Putyin nem akar békét, az egyértelmű

Boldeone2 2024.02.08. 21:36:41

@Wildhunt: Ember , tudod mennyi az USA defense budget? Közel 900 millárd dollár évente! Ebből nem megérné 60 milliárdot Ukrajnának adni? Ennél olcsóbban egy agresszív nukkeáris hatalmat nem lehet meggyengíteni

Republikánusok= ostoba, szűklátókörű hülyék

Boldeone2 2024.02.08. 21:43:48

@G. Nagy László: A nyugat a békére törkedett Putyinnal. Emlékezz csak vissza, még Macron is többször személyesen győzködte, hogy nem...

Most viszont már nehéz lesz, mert brutális háborút kezdett Ukrajában, mára már több százezer áldozattal

Erre mondom én: Alea iacta est" - tehát a kocka el van vetve. Amíg Putyin a diktátor esetleg tűzszünet jöhet, de nem tartós béke

Készülni kell - ezt mondja a német és a lengyel kormány is- egy lehetséges háborúra

G. Nagy László 2024.02.08. 22:16:40

@Boldeone2:

"Európa országai már a háborúra készülnek."

Nem érzed, mennyire groteszk ez? Nyilatkoznak, hogy szerintük másfél, vagy épp 3 év múlva háború lesz... Beszarás. Ha csak felmerül, hogy háború lehet, úgy mindent el fogok követni a békéért. Ennél idiótább dolog nincs, mint ez a folyamatos pánikkeltés, hergelés, szájkarate.

alöksz róz 2024.02.08. 22:17:27

@Boldeone2: egyedül maradsz a háborús propagandáddal

alöksz róz 2024.02.08. 22:18:47

@Boldeone2: "Be kellene látnod, hogy Európa országai már a háborúra készülnek" - némely vezetői.
európa lakossága viszont kurvára nem vevő rá.

alöksz róz 2024.02.08. 22:26:53

@Boldeone2: "Neville Chamberlain is elment Münchenbe alkudozni....Volt értelme ???" - leállni alkudozni a világ katonailag messze legerősebb országával? persze hogy volt értelme megpróbálni, nem kérdés.

most viszont egy nato-nál sokkal gyengébb oroszország van a másik oldalon, a natoval szembeni győzelem esélye nélkül.

meg kell tanulni disztingválni.

Boldeone2 2024.02.08. 22:33:50

@G. Nagy László: A háború előtt is azt mondtátok, hogy Putyin nem fog támadni, de mégis támadott....
Tehát nem vált be a jóslat

Si vis pacem, para bellum" - ezt jó észben tartani...Nyilván nem Magyarország lesz a célpont, de bele lehet sodródni...

Boldeone2 2024.02.08. 22:44:15

@G. Nagy László: Mi a véleményed arról, hogy Tucker Carlson elment Putyinnal interjút készíteni?

Ez hogy fér bele a liberális értékrendedbe? Az egyúttal értékválasztás is!

alöksz róz 2024.02.08. 23:05:38

@Boldeone2: én az európai szélsőjobb helyében pont úgy tenném fel a kérdést az eu-választáson, mint ahogy orbán a konzultációban: akar-e ön megdögleni egy oroszország elleni háborúban?

G. Nagy László 2024.02.08. 23:10:52

@Boldeone2:

"Mi a véleményed arról, hogy Tucker Carlson elment Putyinnal interjút készíteni?"

Ez tényleg kérdés???

1. Egy újságírónak ez a dolga. Akár Hitlerrel is.

2. Nemhogy ez a dolga, de a pályafutásának egyik csúcspontja is. A legbalosabb médiumok összes sztárriportere boldogan lenne Tucker Carlson helyében.

3. Nemhogy egy újságírónak, de minden politikusnak ez lenne a dolga: kapcsolatot ápolni Oroszországgal. A legdurvább hidegháború idején is beszéltek egymással a felek. Ez a világ totális félreértése, a duzzogó, unintelligens feleség attitűdje, hogy haragszom rád és nem állok szóba veled.

alöksz róz 2024.02.08. 23:12:53

@alöksz róz: bizonyos helyzetekben azért van egy tagadhatatlan és felülmúlhatlan előnye a liberális individualizmusnak, azt meg kell hagyni :-)

Boldeone2 2024.02.08. 23:41:30

@G. Nagy László: Akkor nézd meg mit gondol erről egy valódi liberális csúcs újságíró, Christiane Amanpour!

A CNN report fenn van a youtube- on. Lényegében szétoltja Tuckert a Putyin interjú miatt, hiszen Putyin teljesen az amerikai értékek ellen van, a demokrácia, a nemzetközi jog ellen harcol, egy nemzetállam felszámolásáért; a teljes nyugati értékrend szabad vilag ellen vív implicit harcot. Egy véreskezű diktátort nem kellene legitimálni!

Persze, Carlson egy idióta, Putyin- maniás, szélsőjobboldali....mit várjon mást az ember? Mondjuk így képet kaphat az atlag amerikai , mi következik ha Trump nyer: felszámolják a demokráciát, a nyugati szövetségi rendszer pedig összeomlik...
Putyin dörzsölheti a markát...

Boldeone2 2024.02.08. 23:45:03

@G. Nagy László: A valódi újságíró szétoltja a szánalmas bohócot, Tucker Carlsont

youtu.be/yxVRTEN8aCY?si=1CP1J7vfxY_pZOgT

alöksz róz 2024.02.08. 23:56:55

@Boldeone2: ez ugyanaz a valódi liberális csúcs újságíró, aki álhírrel bukott le a cnn-en?
és akit szijjártó élőben szétoltott?
:-)

grundigg 2024.02.09. 00:27:25

@Boldeone2:

Nem az a kérdés, hogy Carlson miért kér interjút Putyintól. Tisztességes újságírók is kértek, valamiért nem kapnak. Miközben ugye - többek között amerikai - újságírók ülnek börtönben Oroszországban.

Láttuk a Carlson-féle Orbán interjút, gondolom, itt is ez lesz:

1. Intenzív seggnyalás: milyen csodálatos ez az ország, milyen gazdag, erős stb., mennyire szeretik az emberek a Kedves Vezetőt

2. Biden szar, Trump király, Oroszország áldozat és másra sem vágyik, mint békére, csak hát az amerikai agresszorok miatt ez nem jön össze.

Boldeone2 2024.02.09. 01:34:25

@grundigg: Pont erről szólt a riport nagyjából...

"Oroszország áldozat" , "azok ott ősi orosz területek, nekik joguk van hozzá" "Ukrajna mesterséges állam" , "nácitlanítani kell" stb...
Tucker meg álkérdéseket tett fel... Orbán is szóba jött az interjúban, meg Kárpátalja státusza

De ez a "Baklykov live " volt, egy orosz putyinista blogger közvetítése, aki közben csipszet evett és sörözött, így holnap újra kell hallgatnom...

Bár nem hinném, hogy az eddigi, mantraszerűen hajtogatott propaganda -hazugságokon kívül mondott valami újat...

Boldeone2 2024.02.09. 01:37:54

@alöksz róz: Miről beszélsz, ember? Amanpour minden díjat elnyert újságíróként. A világ egyik leghíresebb újságírója, és legismertebb is egyben

alöksz róz 2024.02.09. 01:50:17

@Boldeone2: "Miről beszélsz, ember?" - csak a tényt írtam le.

"Amanpour minden díjat elnyert újságíróként." - na és, a bolgárúr is kapott egy csomó díjat az elvtársaitól :-)
elég szégyen, hogy ez az etalon...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.02.09. 09:09:58

A multikulturalizmus nem képes működni liberalizmus alatt.

A liberálisok ugyanis ez alatt azt értik: mindenki mondjon le saját kultúrájáról, s egyesüljön valami zavaros kavargásban.

huleaks 2024.02.09. 09:12:37

Hát a cikk írója egyértelműen hozza azt a szintet ami Európa véget jelenti. Ember! Ez a multikulti hordakban jön Európába és nem akar beilleszkedni, betartani a törvényeket. Saját törvényei, szabályai szerint akár élni. A multikultira nem egy focicsapat a jó példa, hanem az együttélés ami sajnos nem megy. Dughatjuk homokba a fejünket, ahogy a cikk írója teszi.

huleaks 2024.02.09. 09:13:55

@grundigg: Az agymosás nálad is működött.

huleaks 2024.02.09. 09:19:18

Semmi alapja sincs annak, hogy idegenkedjünk a békés és értékteremtő embertársainktól, legyenek akár vietnámi kereskedők, Fülöp-szigetekről való vendégmunkások, zsidók, arabok, feketék, bárkik. Meggyőződésem, hogy egyes-egyedül ezzel az attitűddel lehet igazi bajnokcsapatot építeni. Ez egy gyönyörű gondolat. És mennyire naiv? Nem látod mi megy Európában? Milyen békés, meg ertekteremtő. Húzd már ki a fejed a seggedből.

huleaks 2024.02.09. 09:20:52

@grundigg: Amikor a SZU probalt atomfegyvereket telepíteni Kubába akkor majdnem újabb világháború tört ki. Ha az Usa-nak lehetett.....

huleaks 2024.02.09. 09:23:10

@alöksz róz: A NATO segge kilog a gyatyabol. Ha nincs az USA nincs NATO sem. És az USA odadobja Európát ha érdekei ezt diktálják. Volt már rá példa.

G. Nagy László 2024.02.09. 09:50:00

@huleaks:

"Dughatjuk homokba a fejünket, ahogy a cikk írója teszi."

Baszki, te elolvastad egyáltalán a posztot??

Ezt írom: Nyugat-Európa korlátlan befogadó politikája elsősorban e ponton bukott meg - valamiért azt kezdték gondolni, hogy a rendfenntartás egyenlő a nácizmussal, és hogy akinek a vérében van az agresszió, annak joga is azt korlátlanul kiélni. A másik probléma gazdasági természetű: az sem járja, hogy az állam az őslakosokat fosztja ki azok megkérdezése nélkül, csak hogy bevándorlók tömegeit képes legyen eltartani. Ez is megengedhetetlen erőszak.

Elárulnád, hogy ezeken túl miféle gond lehet, amely ellehetetleníti a multikulturális együttműködést?

Egészen nyilvánvaló, hogy a gyakorlat totál bukta. De azt elmondod nekem, hogy - elvi szinten - civilizált, békés, törvénytisztelő emberek miért nem tudnak együttműködni, bőrszíntől, kultúrától függetlenül? A focicsapat kurva jó példa, hiszen én írtam. Tökéletes modellje, másolandó mintája a működő multikultinak.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2024.02.09. 10:15:37

Semmi sem tökéeltes, de ez az a cikk amit minden embernek megmutatnék hogy kicsit művelődjön.
Főleg egy olyan országban ahonnan fél millió ember ment ki külföldre dolgozni migráns munkavállalóként, és a legnagyobb haszonélvezője a migrációs folyamatoknak..

huleaks 2024.02.09. 10:17:47

@G. Nagy László: Baszki ez a kamu dumád engem nem érdekel. Miért nem? Mert már elavult.

Ez a rész pedig mar vegkép elavult: "Nyugat-Európa korlátlan befogadó politikája elsősorban e ponton bukott meg - valamiért azt kezdték gondolni, hogy a rendfenntartás egyenlő a nácizmussal, és hogy akinek a vérében van az agresszió, annak joga is azt korlátlanul kiélni. A másik probléma gazdasági természetű: az sem járja, hogy az állam az őslakosokat fosztja ki azok megkérdezése nélkül, csak hogy bevándorlók tömegeit képes legyen eltartani. Ez is megengedhetetlen erőszak." Képmutató vagy. Te megmondtad, csak már későn. De amikor kellett akkor te is üvöltötted a Habibi Come to Germany-t!

Wildhunt 2024.02.09. 10:29:45

@alöksz róz: és akit a partiarc társai kiraktak a central parkban, egy szál műbrokiba öltözve... Vagy a műbroki volt amapurba öltözve, már nem emlékszem.

Wildhunt 2024.02.09. 10:31:15

@huleaks: pont az a lényeg, hogy Európában NEM ez megy. Ez a blogger fájdalma.

2024.02.09. 10:53:51

@Wildhunt:
magyarországon nyersanyag, energiaimportra szorul. (a rendszerváltás óta) mezőgazdasági importra (ami a vicc kategóriája), technológia importra, tőkeimportra. ennek betetőzése a munkaerőimport.

budapesten leütik az entert. importálnak. és ezek után az importból származó eladás a kereskedelmi szolgáltatásokból, a fogyasztásból megtérül. és ezzel gyarmatosítják az országot. nem a gyurcsány, vagy orbán, hanem BUDAPEST. fidesz, vagy nem fidesz az majdnem mindegy. hogy kétfarkú momentum párbeszéd elempé, vagy lófaszkarika. vagy a "szuverenisták".

kapitalizmust akkor lehet építeni ha a főváros (capital) nettó módon tőkét exportál. ha szinte kizárólag importál, akkor helytartóság. kiszolgáltatják az országot a küldöldnek. és ezért szükséges egy elitcsere. és ebben egy átmenet orbán. nem cél, hanem eszköz. azért szavaznak rá, hogy verje szét ezt a "fővárost". az orbánizmus nem cél, a lőtéri kutya nem akar nemzeti burzsoáziát. a széljobbos átmenetet könnyen követheti egy szélbalos. amikor ez az egész befuccsol. vendégmunkásokon alapozott kínai akksigyárakkal könnyen lehetséges. ha megvalósulnak: azért. ha nem: azért.

2024.02.09. 11:00:49

leütik az entert. pénzt generálnak és importálnak. a klubok eladósodnak és vesznek belőle nigériai focistát olcsón, hogy aztán drágán eladják. és az import megtérüljön. a klubok adósságban úsznak. és nem jut pénz elegendő tömegsportra. nincs a tf-en rendes edzőképzés. importáljuk. és ennek az alapja: budapest.

nem arról van szó, hogy nem kell importálni semmit se, hanem az összes ágazat nem alapulhat mindezeken, különben el kell adni az országot. budapestnek ez a célja, mindegy, hogy fidesz, vagy nem fidesz. a közvagyon felszámolása magánbankokkal. és ez a neoliberalizmus. az amerikanizmus. csak orbán ezt egy félkatonai rendszerben képzeli el. ázsanizmussal kombinálva. ne nyugati oligopóliumok legyenek (ami a "baloldaliak" álma, hanem keleties oligarchia. csak már eladni se nagyon lesz mit.

és ha ezt az importtömeget nem finanszírozzák kívülről, akkor összeomlik. növelni kell a gdp-t, hogy még nagyobb adósságtengert lehessen generálni, a fidesz is ezt csinálja.

G. Nagy László 2024.02.09. 11:41:18

@huleaks: Értem, hogy kialakítottál egy álláspontot, amitől nem tágítasz, még akkor sem, ha már látod, hogy hasonlóan gondolkodunk. Ismerem ezt: a 14 éves kislányom pont ilyen. Van vele melóm rendesen :)

"Te megmondtad, csak már későn. De amikor kellett akkor te is üvöltötted a Habibi Come to Germany-t!"

Nézd el nekem, hogy csak 2017-ben indítottam el a blogomat, így Merkel mutti még nem olvashatta a Willkommenskultur meghirdetése idején. De azért ollózok kettőt a régi írásaim közül:

teveszmek.blog.hu/2018/10/10/_az_idegen_szep

teveszmek.blog.hu/2018/04/17/_2944

Bayaz 2024.02.09. 11:47:57

@Boldeone2: "A CNN report fenn van a youtube- on. Lényegében szétoltja Tuckert a Putyin interjú miatt, hiszen Putyin teljesen az amerikai értékek ellen van, a demokrácia, a nemzetközi jog ellen harcol, egy nemzetállam felszámolásáért; a teljes nyugati értékrend szabad vilag ellen vív implicit harcot. Egy véreskezű diktátort nem kellene legitimálni!"

Akkor jól értem, hogy szerinted az amerikai újságiróknak az amerikai kormány szócsöveként és az amerikai kormány ellenségeinek ostoraként kell működnie? Mert azokra, akik ezt a funkciót látják el, van egy jó szó: kormánypropagandisták.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.09. 12:29:25

@G. Nagy László: lacika már megint moderálsz, nem szégyelled magad hogy kommenteket törölsz?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.09. 12:30:22

@G. Nagy László:

lacika mi nem vagyunk kevert fajúak! nem akarunk közösködni más fajtájúakkal, érted? mi magyarok! te meg takarodj vissza a soros-terveddel brüsszelbe, te áruló!

nem voltál ott tusványoson?

öreg hiba. még a végén valamelyik megafonos felnyom és kitúr. sok az éhes hitvány száj ám az országában. nagy a konkurencia.

2024.02.09. 12:35:55

@G. Nagy László:
te nem érted basszus, hogy a multikulti alapja az fc liverpool 70-75 milliárd forintnyi adóssága. fontban mérve. az a pénz valahol hiányzik. az angol kisvárosokban nincs tömegsport. nincs tornaterem, sportuszoda. sokba kerül. kell a pénz szalának, szobónak, a játékügynökönek, a reklámcégeknek, a multiknak. és így nincs helyi sörgyár, nem hirdetnek a helyi pékek, megszűnt a klasszikus liberális elvek szerint működő régi liverpool.

és lehet mondani azt, hogy hála égnek, az egy koszos, füstös, büdös ótvarság volt. és helyébe lépett a fényességes livi. és ez egy legitim álláspont. az is, hogy vissza a lineker féle foci kultúrához. amikor a klubok nem adósságtengerben úszva versenyeztek. vissza a klasszikus liberalizmushoz.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.09. 12:38:38

@grundigg:

bámulatos milyen elegánsan tudod csuklóztatni ezt az elvtelen, gerinctelen buta propagandistát

(nárcisztikus pszichopata lacikánk ezt a kommentemet is kitörölte korábban, erőszakosan, pedig nagyon liberálisnak hazudja magát, annyira hogy a valóságot se képes elviselni.)

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.09. 12:49:05

@G. Nagy László:

lacika segíts már kérlek, nem értem mi van most a nemzeti konzultációval,
korábban nemet kellett volna mondani mind a 10 ruszkik elleni szankcióra is, viktor mégis megszavazta mind a 10-et. ezt most, ezt most hogy?
ha nincs hatással ránk, mert kivétel kaptunk, akkor hogyhogy itt a legsúlyosabb a háborús infláció? ha nem szavazza meg viktorka, akkor a magyarok most jobban élnének!

most meg az ukrán hitelt kellett volna nem megszavazni, és viktor ezt is elbaszta. pedig ak onzultációban tök világos volt, hogy NEM és NEM!

lehet hogy a fideszes véleménye sem határozza meg a politikánkat és mégse vagyunk szuverének? lehet csak szavakkal hazudnak a fideszeseknek is?

tudod, ahogy gyurcsány is hazudott, nála baj de a félisten gazdádnál meg elnézed, hogy lehet ez lacika? megafonos vagy? vagy rogán máshonnan pénzel?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.09. 12:58:05

@G. Nagy László: hallod akkor milyen érvek vannak, lehetnek amellett hogy a nők ne szavazzan egy választáson?

ezt se beszéltük ki, de azt hazudod hogy te nem menekülsz ela vita elöl sose

alöksz róz 2024.02.09. 12:58:33

@huleaks: akkor az oroszoknak még gatyájuk sincs... még az ukránokkal se bírtak el.
ha én lennék az ukránok, még nagyobb erővel támadnám az orosz energia- és nyersanyagipart és infrastruktúrát. (már a háború elejétől kezdve.) ha az megrendül(t volna), nem tudják fenntartani a háborút

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.09. 13:02:33

@G. Nagy László: "Totális hülyeség, hogy háborúzni kell."

akkor most hazafi a 10-es vagy őrült? ezt se beszéltük még ki.

oké ,hogy te gyáva féregként annyira vagy hazafi hogy nem védenéd meg a hazádat fegyverrel, hanem első szóra elmenekülnél, és hogy még hangoztatod is ezt, ok. node ha mindenki így tenne, akkor nem lenne országot se, azt érted?
adják meg magukat az ukránok?

te nem vagy hazafi, csak egy elvtelen idegenszívű kozmopolita. tipikus hazug fideszes.
ennyiből áll a fidesz "hazafisága " is. szétlopni az országot és gátlástalanul hazudozni.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.09. 13:04:20

@G. Nagy László:

te "7-es hazafi te" k-ra fontos énekelgetned a himnuszt a meccseket, mikor valójában bárki elfoglalhatja az országodat. és sose védenéd meg. hitvány darab szar vagy lacika.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.09. 13:06:57

@Boldeone2: az nem interjú volt, hanem fizetett hirdetés. propaganda, tucker túl ostoba valódi interjút csinálni, és túl hitvány is, hogy beleálljon bármibe.

2024.02.09. 13:19:39

az egy korrekt álláspont, hogy keressen lehető legtöbb pénzt a liverpool sztárja, mert a magánklubok bármekkora adósságban úszhatnak és mellette minimális adókból meg tartsák fent a közintézményeket. az utcagyerekek focizhatnak a grundon. addig, amíg be nem építi egy befetektő. ezzel is növelve a gdp-t. ez egy korrekt neoliberális álláspont.

ami az inkorrekt az a szociálliberalizmus. hogy ez a neolib gazdaságpolitika überfasza a szegényeknek. hiszen a szegény néger kosarazhat a gettóban, vagy az argentin utcagyerek focizhat, és ebből a közegből valóban kitörhet néhány világsztár. amiből a tőkepiaci szereplők profitálnak. ez nyilván nem jó a szegényeknek. ezért a neoszoclib már nem is ezt mondja hanem hogy ez a kisebbségeket szabadítja fel a sötét elnyomatásból. ami nyilvánvalóan megint csak nem igaz.

és ez a ballib úgy tud fentmaradni, hogy van egy másik brancs. a jobbkonzi. amelyik lényegében azt mondja, hogy a neoliberalizmus modern kori adósrabszolgaság, lopáskon, csalásokon, hazugságokon alapul. hiszen nettó módon a lakosság, a vállalkozások és a kormányzat, az összes ágazat a köz és a magánszférában egyaránt, és azt külföldi magánbankok vezetik. a nagyfülűek, a görbeorrúak, a hogyishívjákok. ezzel nyert választást a fidesz is. majd ezek után ugyanezt a rendszer kihasználva lopnak, csalnak, hazudnak, mint a nem annyira keresztényesek, akiket meg is kell védeni akkor, amikor történetesen ők a népirtók. mert rájuk támadtak a palesztinok. a west bank-ban nincs palesztin bank. ha nincsenek bankok, akkor maradnak a tankok és a rakéták. és a jobbkonzik azt mondják, hogy jaj, szegény kis zsidók.

izreal és az izraeliták integrációja is egy nagy kérdőjel. és az izmalitáké is. európai integráció is. az euroatlantizmus és az eurázsianizmus csapnak össze. és egyik se működik. és egyébként szétverheti az afrikanizmus. mert ugye ők is lennének átmenetileg az európaiakhoz képest alulfizetett adósrabszolgák. a filppínók és a vietnámiak is. a törökök ha kapnak egy értelmesebb elnököt, akkor németországban kikiálhatják új ruméliát. a németek levehetik a náci billogot. és lehúzhatják a rolót.

alöksz róz 2024.02.09. 13:21:02

@Tesz vesz XVI.: a republikánusok be akarják fejezni a háborút, ennyiről szól a történet

2024.02.09. 13:21:10

@alöksz róz:
csak ugye ez esetben esetlegesen ha megdobnak kővel, akkor dobd vissza atommal elvet alkazták volna.

Boldeone2 2024.02.09. 13:23:38

@Tesz vesz XVI.: Nyilván fizetett propaganda, amely fő célja, hogy Oroszországot pozitív szemléletben tüntesse fel a republikánus választók előtt; megmagyarázni miért volt szükség az orosz agresszióra, miért ne kapjon Ukrajna támogatást, stb..

Tucker Carlson vagy hasznos hülye, vagy fizetett hazaáruló. Nagy Laci szerint ez a valódi újságírás...

Boldeone2 2024.02.09. 13:28:39

@alöksz róz: a republikánusok be akarják fejezni a háborút, ennyiről szól a történet"

Akkor most a te sajád érveiddel jövök, amely Nagy Laci szerint a " nap kommentje volt":

- Hogy akarják a republikánusok befejezni a háborút, amikor nem is háborúznak?? A háborút csak a háborúzók tudják befejezni!

Egyébként nem azt mondtátok páran, hogy nincs is háború? Ez csak "különleges katonai művelet"...

Boldeone2 2024.02.09. 13:35:44

@Bayaz: Akkor jól értem, hogy szerinted az amerikai újságiróknak az amerikai kormány szócsöveként és az amerikai kormány ellenségeinek ostoraként kell működnie? Mert azokra, akik ezt a funkciót látják el, van egy jó szó: kormánypropagandisták."

- Vannak alapértékek, amelyek mellett egy normális újságíró kiáll. Carlson viszont csak egy beteg náci, vaskakapos republikánus

Engem pl 1,5 mp alatt törölt, pedig csak annyit írtam neki ( angolul) : Európaiként Ukrajnát támogatom, mivel Oroszország történelmi agresszor és elnyomó a kelet- európai régióban, ma sem változott semmi...

Ő csak egy felforgató, egy degenerált, fogalmatlan hülye, "a média Trumpja "

Boldeone2 2024.02.09. 13:53:35

@Bayaz: Amit Tucker Carlson csinál, az " olcsó" ( persze lehet hogy jól keres vele, nem olyan olcsó) zsurnalizmus, nem valódi újságírás

Ha valaki egy háborús bűnös, tömeggyilkossal készít riportot, akkor nagyon kell vigyázni mit tesz, hogyan kérdez! Carlson esetében átszüremlik az azonos értékvilág

Én személy szerint egy darab szart többe nézek, mint Putyint. Egy korábbi KGB - ügynökről van szó, az is extrém, hogy elnök lehet

Az meg még extrémebb, ahogy Magyarszágon egy széles réteg rajong érte, sőt, ez már magyar abszurd, tekintve hogy hány ember halála szárad a lelkén...

Pár éve még a Debreceni Egyetem díszpolgári címet akart neki adni...Maga Szilvássy rektor terjesztette fel kitüntetésre, aki egyszer csak a semmiből lett rektor, a fidesz - államrezsim kijelöltjeként!

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.09. 14:15:39

@alöksz róz:

akkor már vége a pubertás korszakodnak?

és akkor nem lesz propaganda a putyin "interjú", vagy az ostoba orbán "interjú"?
akkor már mindjárt agysebész lesz carlson?

azok a republikánusok, akik az orosz pénzen meg oroszt támogatás miatt nyerő trumpra hallgatnak.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.09. 14:17:48

@Boldeone2: lacika is propagandista, csak tagadja hogy fizetnék, ezekszerint akkor balek is. dehát aki sokszor hazudott, annak lehet nem kéne elhinni már semmit se.

alöksz róz 2024.02.09. 14:32:32

@Boldeone2: nincsen semmi ellentmondás. az oroszok nem támadták meg a nyugatot.

alöksz róz 2024.02.09. 14:35:31

@cvsvrs: több ilyen csapást is mértek már az ukránok az oroszokra.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.09. 14:49:45

@huleaks: te idióta vagy?

kurvára igaza lett.

Az orosz elnök Tucker Carlsonnak adott interjújában azt állította, hogy Zelenszkij apja a második világháborúban a nácik ellen harcolt, pedig akkor még meg sem született.

abban az "interjúban" max a névelők voltak igazak

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.09. 14:50:51

@huleaks: miről beszélsz? akkor le kell rohanni egy országot és népirtást kell csinálni ? te idióta

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.09. 15:21:25

@G. Nagy László: csak az a gond lacika, hogy se carlson, se te nem vagy se újságíró, se értelmiségi.

az értelmiségi nem lehet pártapologáta. hát még egy primitív, gusztustalan, okoskodó hazug hitvány cseléd meg pláne nem.

2024.02.09. 16:00:20

@alöksz róz:
csapásocskákat. aztán rendre rájuk szóltak, hogy túl messzire ne lőjenek.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.09. 17:12:51

lehet kimegy, kigurul 6-ra viktorka a sándor-palota elé tüntetni az ő szeretett népével együtt a kesztyűbábja ellen

alöksz róz 2024.02.09. 18:22:07

@cvsvrs: az ő fegyvereikkel ne lőjenek orosz területre.
de hogy ne védekezzenek belátásuk szerint, az abszurd.

alöksz róz 2024.02.09. 18:32:18

Az államfő nem először van jelen vizes világeseményeken. A Duna Arénában 2022-ben ő nyitotta meg a vb-t, s a női pólódöntőt követően együtt ünnepelte a bravúros ezüstérmet a magyar csapattal. De ott volt ugyanabban az esztendőben a spliti Európa-bajnokságon is, ahol meg a férfiválogatott második helyéhez gratulálhatott az éremátadást követően. Legutóbb Fukuokába nem kísérte el a magyar csapatot, ám a közösségi oldalán lelkesen köszöntötte Varga Zsolt együttesének vb-diadalát.

alöksz róz 2024.02.09. 20:53:25

@cvsvrs: hogy NEKIK ne legyen bajuk belőle. az ukránoknak mindegy.

aranyláz 2024.02.14. 09:18:36

Multikulturalizmus azóta van, amióta emberek élnek a Földön, pont. Az emberek(népek) mindig is vándoroltak, felfedeztek, keveredtek egymással, mi meg úgy teszünk, mintha ez a civilizációval, vagy kapitalizmussal kezdődött volna, lol. Legfeljebb felgyorsította.

Ókorban, középkorban mennyivel működött jobban szerinted?

G. Nagy László 2024.02.14. 09:33:02

@aranyláz: Lásd: mi magyarok is egy erősen kevert genetikájú nép vagyunk... A különbség az, hogy az ókorban, a középkorban sok minden megtörtént spontán, kontroll nélkül. Ma már van rá eszközünk, hogy úgy alakítsuk a normákat, és ezáltal a sorsunkat, ahogyan az számunkra optimális. Vagyis: megvédjük magunkat attól, ami veszélyes, és engedjük azt, ami előnyös.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.14. 17:26:33

@G. Nagy László:
fidesz-szavazók 20 év múlva:
coub.com/view/3bp6rc
süti beállítások módosítása