téveszmék

téveszmék

"Magyar Péter sem más, mint az eddigiek"

2024. április 07. - G. Nagy László

magyar-peter-tuntetes.webp

 

Őszintén bevallom, hogy egy hete még én is azt gondoltam: Magyar Péter sorsa pont ugyanaz lesz, mint az eddigi ellenzéki messiás-jelölteknek, Jakab Péternek, vagy épp MZP-nek: rövid tündöklés, majd gyors zuhanás a semmibe, hogy soha többé meg se említsük őket, mint komolyan vehető politikai alternatívákat. A szombati, Kossuth téri nagygyűlés után már másképp látom. 2010 óta először érzem azt, hogy a Fidesznek nagyon fel kell kötnie a nadrágot.

 

Múlt héten még erősen vigyorogtam Nagy Ervin szavain, aki arról beszélt: olyan érzése van, mintha 56-ban járnánk... Ez persze továbbra is megmosolyogtató túlzás, hiszen 1956-ban aligha mondhatta volna el ezt egy tévéstúdióban. Aligha szervezhettek volna tömegmegmozdulást az ország főterére, annak biztos tudtában, hogy a hajuk szála sem görbülhet. Már a "ne féljetek!" szlogen is hamisan cseng, hiszen ebben az országban az elmúlt 14 év során aligha kellett félnie bárkinek, aki a kormányhoz képest másként látta a világot, és a tapasztalatunk is az, hogy ők voltak a leghangosabbak mindenféle létező fórumon. Ettől függetlenül politikai marketing szempontjából működőképes az üzenet. És ugyanígy Nagy Ervinnek is van némi igazsága. Még akkor is, ha ez nem objektív igazság (hiszen az Orbán-rendszer semmiben sem hasonlít Rákosiék világához), hanem színtiszta szubjektív benyomás. Az ellenzéki érzelműek ugyanis először élhetik át ugyanazt az élményt, amit mi, kormánypártiak már tucatnyi alkalommal megtapasztalhattunk: együtt lenni sokan, lelkesen, kitapintható módon érezni a tömeg energiáit. Ez egy nagyszerű és felemelő impulzus; ilyet egy MSZP-, vagy Momentum-rendezvényen aligha élhetett át bárki. 

 

Magyar Péter beszéde során többször utalt az összegyűlt tömeg méretére. Több százezer emberről beszélt. Azt állította, hogy többen vannak, mint a legutóbbi békemeneten. Ezek nyilvánvaló túlzások. A Mandiner számítása szerint legfeljebb 44-45 ezren lehettek. Az igazság az, hogy ez is rengeteg ember. Teljesen felesleges belemenni a szokásos számháborúba és azt boncolgatni, mennyire volt tele a Kossuth tér, voltak-e szellős területek. Nincs jelentősége. Az érzés, a hangulat a lényeg, s az érzékelhetően megvolt. A másik, amivel a kormányoldal nyugtatni próbálja magát, hogy ez a tömeg nem kiábrándult Fidesz-szavazókból képződik, hanem csaknem kizárólag olyanokból, akik eddig is az ellenzéket támogatták. A Pesti Srácok részéről Varga Ádám faggatta a nagygyűlésre érkezőket: "Mi volt az az indok, ami miatt 2022-ben a Fideszt támogattad?" Természetesen minden megkérdezett úgy nyilatkozott, hogy ő soha nem szavazott a kormányoldalra... A helyzet az, hogy ennek sincs sok jelentősége. Ez a tömeg már nem a DK fanatikus nyugdíjas-kommandója. Figyeltem a közvetítést. Azután metróra szálltam, egy születésnapi mulatságra igyekezve, s láttam a hazafelé tartókat: jó arcú emberek amerre csak néztem. Akár egy Fidesz-rendezvényről is érkezhettek volna. 

 

Amikor Magyar Péter pár hete feltűnt a semmiből, meglehetősen sokan fújták azt a sípot, hogy ez a nyegle fickó valójában a kormánypárt embere, akit ravasz elterelő hadműveletként dobtak be a köztudatba. Nos, ez is egy olyan téveszme, melyről bizonyosan kiderült, hogy teljesen alaptalan. Bár vitathatatlan, hogy Orbán egy géniusz, de ekkora kész átverés show-t még ő sem tud rendezni. (Vagy ha mégis, úgy meg is érdemli, hogy 2040-ig ő vezesse az országot.)

 

Valójában 14 esztendeje másról sem beszélek, csak Magyar Péterről. Ezerszer leírtam: az ellenzéknek elég lenne találnia egy átlagos fickót, akire rá lehet adni egy jobb zakót; aki képes megszólalni és végigmondani három mondatot anélkül, hogy valami ordító baromságot bele ne szőne. A fura csak az, hogy erre ennyit kellett várni. Persze, eddig is akadt pár szánalmas jelölt. Fekete-Győr András egy helyes srác, de pár interjúja után már azt kérdezte mindenki: hogyan tudott ez a fiú egyáltalán leérettségizni? Jakab Péterről is hamar kiderült, hogy nem több, mint parlamenti bohóc. Azután jött MZP, akinek ostoba elszólásait órákon át idéztük annak idején. Most tisztán látszik, hogy Magyar Péter hozzájuk képest is pozicionálja magát. "A Talpra Magyarok közösségében nem számít, hogy valaki konzervatív, polgári demokrata, nemzeti liberális, vagy éppen szociáldemokrata." - hangzott el a szombati beszédben. Emlékszünk még Márki-Zay hasonló mondatára? "A liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük." Az új messiás már kínosan odafigyel rá, hogy szavaival ne nyisson támadási felületet; ő úgy kíván néppártot építeni, hogy a vállalhatatlan szélsőségek számára még véletlenül sem küld meghívót. Ennyi tehát, ami Magyar Péter mellett szól: üzembiztosan végig tud mondani egy okosan felépített beszédet. Továbbra sincs benne semmi karizmatikusság, semmi szenvedélyesség. Olyan, mint egy gép. És ha jobban meggondoljuk, ő az archetípusa annak a fideszes, nyakkendős yuppie-rétegnek, akik miatt oly sokan gyűlölik a NER-t. Állami funkciók, láblógató felügyelőbizottsági státuszok, nagy lóvék, nagy arc - ha megkérdeztük volna a Kossuth téren összegyűlt tízezreket, egybehangzóan állították volna, hogy az ilyenek miatt kell kormányt váltani...

 

Magyar Péter persze nem csupán elődeihez, a korábbi messiás-jelöltekhez képest igyekszik pozicionálni magát, hanem a miniszterelnökhöz képest is. Amit szombaton előadott, az valójában egy Orbán 2.0-ás szimuláció. "2024. április 6. Jól jegyezzétek meg ezt a dátumot! Mostantól semmi sem lesz ugyanúgy, ahogy eddig volt." - kezdte beszédét. "Ezért az országért küzdöttek és adták vérüket minden magyar család ősei. Csak akkor lehetünk méltóak Szent István, Károly Róbert, Hunyadi János, a 48-as szabadságharcosok és az 56-osok emlékéhez, ha ma összekapaszkodunk, és ismét kiállunk a szabad, demokratikus Magyarországért." Szinte minden mondat úgy cseng, mintha már hallottam volna valamikor. "Nem azért vagyok itt, hogy elmondjam, mi a közös történetünk vége. Azért jöttem, hogy elmondjam, hogy kezdődik." Végig azon kattogott az agyam, hogy ezek leszerződtették Orbán korábbi szövegíróit? Vagy csak betáplálták egy gépbe a kormányfő szónoklatatait az elmúlt 30 esztendőből, s az MI végül ezt dobta ki? "Mi magyarok a történelem során leráztuk magunkról a 150 éves török megszállást; a 45 éves kommunista elnyomást, és igen, most is győzni fogunk. (...) A magyar egy szabadságszerető nép. És igen, mifelénk a szabadságért időről időre meg kell küzdeni. Sohasem adták ingyen." Esküszöm, érdemes volna visszakeresni Viktor egykori beszédeit. Szerintem néhány mondatot egy az egyben megtalálnánk...

 

"Olyat tettünk pár hét alatt, ami példa nélküli a rendszerváltás óta. Egymás hitét összefogva, mindenféle támogatás és pénzügyi forrás nélkül, egy kis garázsból indulva megrengettük a húszéves politikai status quót." Ez talán a legnagyobb hazugság. Egészen nyilvánvaló, hogy komoly stáb, komoly pénz és komoly előkészítettség áll e projekt mögött. Gyakorlatilag a lengyel modellt látjuk: ha a magyar ember nem volt vevő a neomarxista hülyeségekre, úgy a nemzeti jelleg megtartása mellett próbálnak kormányt buktatni. Magyar zászlókkal, kokárdával, hazafias verssel, a történelmi ősök felemlegetésével. Ez az egész szombati demonstráció kísértetiesen hasonlított az elmúlt harminc év bármelyik Fidesz-rendezvényére. Ügyes stratégiaváltás.

 

A fene se tudja, mi lesz ennek a vége. Ha csak annyi, hogy kicserélődik a magyar ellenzék; ha kihullanak a közéletből a jelentéktelen baloldali pártocskák; ha véget ér a woke-imádat; ha a pályán lévő minden jelentős politikai erő számára egyértelmű lesz, hogy nem veszünk részt semmiféle háborúban; hogy nemet mondunk a korlátlan bevándorlásra; hogy elkötelezettek vagyunk a nemzeti szuverenitás mellett; hogy az EU-s források hazahozataláért harcolunk, s nem azért, hogy azokat visszatartsák - már megérte. Ha 2026-ban Orbán Viktor és Magyar Péter között dől el, hogy ki vezeti tovább az országot, hát legyen! Állhatnánk sokkal rosszabb választás előtt is...

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr3718374133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alöksz róz 2024.04.11. 19:13:56

@G. Nagy László: ez mind igaz amúgy, főleg az első

alöksz róz 2024.04.11. 19:46:32

győzd meg a vakot
milyen a piros
ha azt mondja,
olyan nincs
:-)

G. Nagy László 2024.04.11. 19:56:29

@alöksz róz: De ti nem vagytok vakok.

Melyik állítás helytelen?

A) A jólöltözöttség pozitív dolog.
B) Az erőszakmentesség pozitív dolog.
C) Ha az állam előírja, és törvényekben szabályozza, hogy miként öltözhetsz, az negatív dolog.
D) Ha az állam előírja, hogy nem kezdeményezhetsz erőszakot, az pozitív dolog.
E) Ha az állam előírja, hogy miként öltözhetsz, az önkényes és ideologikus dolog.
D) Ha az állam előírja, hogy nem kezdeményezhetsz erőszakot, az olyan alapvető és közmegegyezésen nyugvó dolog, hogy nincs értelme ideológiának nevezni.

alöksz róz 2024.04.11. 20:13:31

@G. Nagy László: "De ti nem vagytok vakok." - nem bizony.
és még a pirosat is ismerjük.

alöksz róz 2024.04.11. 20:20:13

@G. Nagy László: "Ha az állam előírja, hogy nem kezdeményezhetsz erőszakot, az olyan alapvető és közmegegyezésen nyugvó dolog, hogy nincs értelme ideológiának nevezni." - de te úgy definiálod az erőszakot, ahogy a szájad íze tartja :DDD

G. Nagy László 2024.04.11. 20:41:37

@alöksz róz: Megint trollkodsz, ahelyett, hogy válaszolnál.

alöksz róz 2024.04.11. 21:02:50

@G. Nagy László: 1. az mi, ha nem ideológia? önkény. választhatsz.

2. hogy jön ide az állam.

alöksz róz 2024.04.11. 21:04:20

@alöksz róz: 1. "az": erőszak
nehogy ne értse

Wildhunt 2024.04.11. 23:19:25

@G. Nagy László: akkor huszadjára (kb) is: szerinted lehet társadalmat építeni arra az egyetlen gumiszabályra, hogy ne kezdeményezz erőszakot. Ez az egyetlen dolog amire szerinted a társadalom kényszeríthet.
Ennek működőképességét eddig nem igazoltad, az ellenkezőjét a tapasztalat többször is.
Ettől még ezt erőlteted. Mintha marxista lennél.

G. Nagy László 2024.04.12. 00:18:59

@Wildhunt: Ez most egy (korábban sokszor tárgyalt) új téma, amit előhúzol. Nem fogok belemenni. Még annyira sem, hogy a kommentedben lévő hamisságokra (3 db) felhívjam a figyelmet.

A téma mindeddig merőben elméleti volt, egyetlen szó nem esett arról, hogy mi működőképes és mi nem; mit igazolt vissza a történelem és mit nem; s még arról sem, hogy mi személy szerint mit tartanánk ideálisnak. Ezek eleddig kilométernyi távolságban voltak, pusztán csak fogalmakról diskuráltunk.

G. Nagy: Az altruizmust nem kéne az ideológia szintjére emelni, maradjon egyéni hóbort.
Alöksz: "lehet épp te teszed az ideológia szintjére, amikor azt írod, legyen egyéni hóbort"
G. Nagy: Ez hülyeség, az ideológia értékválasztást jelent. Ez pont a szöges ellentéte annak, mint amikor az adott "érték" az egyéni hóbort szintjén marad.

Ez volt a kiindulópont. Az lenne a tisztességes, ha itt állást foglalnál, akár utólag is.

Az első, amiben nyilatkoznod illene, hogy melyikünk használja helyesen a magyar nyelv vonatkozó fogalmait.
A második, hogy helyes-e az a megállapításom, a magyar törvénytárban az (egyén részéről történő) erőszak kezdeményezésének tilalma igen gyakran szerepel, míg az egyén altruizmusának megkövetelése legfeljebb elvétve.

És ezek után - ha van kedved és affinitásod hozzá - akár tovább is mehetsz, hogy jól van-e ez így, avagy változtatni kéne-e rajta. De első körben a fogalmakat és az uralkodó állapotokat érdemes tisztázni, különben ingoványra épül a teljes beszélgetés.

Wildhunt 2024.04.12. 07:49:58

@G. Nagy László: foglalok.
Nem érdekel, hogy a te vagy bárki elvei szerint lehet, vagy nem lehet. Az érdekel, hogy mivel eddig minden működő társadalom eljutott idáig, tehát KELL.

Wildhunt 2024.04.12. 08:21:21

@alöksz róz: úgy jön ide, hogy Laci szerint csak az elvárható, amiről a törvény betűje pontosan és megkerülhetetlenül rendelkezik, minden más opcionális és jogosan elküldheti a rendőrt is a... anyjába, ha ilyesmire figyelmezteti.

Tipikus belvárosi gondolkodásmód.

Wildhunt 2024.04.12. 08:23:00

@Wildhunt: és persze bár teljesen hibás, akik magukévá tették ezt soha nem fogják megérteni.

G. Nagy László 2024.04.12. 08:23:36

@Wildhunt: Én már azt sem értem, hogy ilyen szimpla kérdésekre miért nem lehet válaszolni. Azt meg végképp nem, hogy miért írod, hogy "foglalok", amikor nem foglalsz állást.

A kérdések a következők voltak:

1. Melyikünk használja helyesen a magyar nyelv vonatkozó fogalmait?
2. Helyes-e az a megállapításom, a magyar törvénytárban az (egyén részéről történő) erőszak kezdeményezésének tilalma igen gyakran szerepel, míg az egyén altruizmusának megkövetelése legfeljebb elvétve?

Wildhunt 2024.04.12. 08:24:48

@alöksz róz: ami azért jó példa, mert olvastam olyat, hogy párezer évvel ezelőttig az emberiség nem ismerte a kék színt. Homérosz műveiben például nem is szerepel.

G. Nagy László 2024.04.12. 08:34:12

@Wildhunt:

1. Klassz, hogy figyelsz. Alöksz és jómagam között kéne döntést hoznod :) Oké hogy mindig mindenben neked van igazad, de ebben a vitában nem vettél részt... :)

2. Ha egy ennyire képtelen és a valóságtól ennyire távoli álláspontot képviselsz, az lenne a minimum, hogy érvelsz mellette. Amint már korábban írtam: a teljes BTK arról szól, hogy az állam miként szankcionálja az egyén által kezdeményezett erőszakot. Muszáj lenne legalább egy-két példát hoznod arra, hogy az állam mely esetekben szankcionálja azt, ha az egyén nem altruista módon cselekszik.

alöksz róz 2024.04.12. 08:37:35

@G. Nagy László: "Ez hülyeség, az ideológia értékválasztást jelent." - plusz az értéknélküliség.

alöksz róz 2024.04.12. 08:38:58

@G. Nagy László: és ideológia az erőszak definíciója is.

Wildhunt 2024.04.12. 08:46:45

@G. Nagy László: azt ugye tudod, hogy a BTK a törvénytár egyik, nem is legnagyobb része? Persze ha csak a neked megfelelő adatokat veszed figyelembe, akkor mindig is igazad lesz...

Wildhunt 2024.04.12. 08:49:07

@G. Nagy László: minden olyan esetben szankcionál, mikor nem veszel részt a közteherviselésben az elvárt mértékben. Az altruizmus itt nehezen értelmezhető, mert a törvényeket nem érdekli, hogy érzed ettől magad. De ezt már fent leírtam.

G. Nagy László 2024.04.12. 08:49:58

@Wildhunt: Megint terelsz. Megismétlem: Ha egy ennyire képtelen és a valóságtól ennyire távoli álláspontot képviselsz, az lenne a minimum, hogy érvelsz mellette. Muszáj lenne legalább egy-két példát hoznod arra, hogy az állam mely esetekben szankcionálja azt, ha az egyén nem altruista módon cselekszik.

G. Nagy László 2024.04.12. 08:53:52

@Wildhunt:

"minden olyan esetben szankcionál, mikor nem veszel részt a közteherviselésben az elvárt mértékben. "

A közteherviselés arról szól, hogy rendőrség, tűzoltóság, oktatás, egészségügy. Központi szolgáltatásokat kapsz, amiért fizetsz. Ennek az elhanyagolható töredéke a segélyezés. Olyat írj, ahol KÖZVETLENÜL, egyénként kell jótékonykodnod!

G. Nagy László 2024.04.12. 08:59:24

@Wildhunt: Ha maradunk a közvetett jótékonykodásnál - az állam megadóztat, majd a bevételt munkanélkülieknek, szegényeknek, cigányoknak, feketéknek, bevándorlóknak ajándékozza -, úgy egy bizonyos szint felett az adott kormányzat ideológiáját jól mutatja. Miért támogatod a Fideszt, ha az kifejezetten az alacsony mértékű adók és alacsony mértékű segélyezés mellett áll, ráadásul a migrációnak sem barátja?

G. Nagy László 2024.04.12. 09:09:37

@alöksz róz:

"az ideológia értékválasztást jelent - plusz az értéknélküliség"

Ez a filozófia megcsúfolása, amit művelsz. A neomarxista professzorok sajátja az effajta relativizálás, amikor a jó is jelenthet rosszat és a rossz is jót. Amikor eltöröljük a szavak és fogalmak jelentését. Amikor az a szabadság, hogy nem mondhatsz semmit. Amikor az a békepártiság, hogy szítjuk a háborút.

Ha szeretnél megmaradni épelméjűnek, úgy érdemes ragaszkodnod hozzá, hogy a KÉK szó kéket jelöl, a PIROS meg pirosat. Az értéknélküliség nem ideológia. Az lehet buddhizmus, lehet nihilizmus, hívhatod sokféle módon. De ideológiává attól válik egy gondolkodásmód, hogy kifejezetten kiemelsz egy értéket, s azt a többi fölé helyezve, mindennél fontosabbnak kikiáltva követendőnek mondod. Ez lehet az egyenlőség, lehet a nemzet, lehet a fajvédelem, s lehetnek akár az LMBTQ ügyek is. De kell valami, amit kiemelsz. Ez az ideológia fogalmának alapvetése.

G. Nagy László 2024.04.12. 09:13:48

@alöksz róz:

"Az ideológia valamely osztály, politikai párt, vallás, irányzat vagy korszak által vallott eszmék, nézetek, fogalmak rendszere, amely a társadalmi tudat különböző formáiban (filozófiai, vallási, művészeti, politikai, erkölcsi nézetekben) jut kifejezésre és ennek alapján irányelveket állapít meg a társadalom működtetésére nézve."

Nos, az értéknélküliség nem állapít meg irányelveket a társadalom működésére nézve. Az értéknélküliség ideológiamentességet is jelent.

Wildhunt 2024.04.12. 09:54:37

@G. Nagy László: adót/szocho-t nem egyénként fizetsz?

Wildhunt 2024.04.12. 09:55:35

@G. Nagy László: valamint mindebből finanszírozod azok részét is, akik ezt nem képesek kifizetni.

Wildhunt 2024.04.12. 09:58:21

@G. Nagy László: ideológiává attól válik egy gondolkodásmód, hogy kifejezetten kiemelsz egy értéket, s azt a többi fölé helyezve, mindennél fontosabbnak kikiáltva követendőnek mondod.

Nem, ez a bálványimádás. Az ideológia alapeszmét jelent, esetünkben társadalomszerkezeti alapelvet.

Wildhunt 2024.04.12. 09:59:23

@G. Nagy László: a nihilizmus mióta nem ideológia? Olvastál te Nietzschét?

G. Nagy László 2024.04.12. 10:38:20

@Wildhunt:

"ideológiává attól válik egy gondolkodásmód, hogy kifejezetten kiemelsz egy értéket, s azt a többi fölé helyezve, mindennél fontosabbnak kikiáltva követendőnek mondod. - Nem, ez a bálványimádás."

Pontosan így van. IDEOLÓGIA = BÁLVÁNYIMÁDÁS. Csakhogy megérkeztünk végre.

"Az ideológia alapeszmét jelent, esetünkben társadalomszerkezeti alapelvet. "

Lófaszt. Az alapeszme lehet az is, hogy ideológiamentesség. Az alapeszme semleges kifejezés. A társadalomfilozófia is az. Az ideológia pedig pejoratív, negatív kifejezés. Valóban a bálványimádással egyenrangú. Szerinted a kommunizmus nem bálványimádás? A nácizmus? Vagy az iszlám? Ezek mind valódi ideológiák és mind bálványimádás is egyben.

Kurvára alapvető elv a modern világban, a demokratikus jogállamban, sőt az EU-ban is, hogy az állam legyen ideológiamentes. Kövér László erről beszél a Közép-Európai Fórumon. Baszki, mi fideszesek védjük ezt az alapelvet az ideológiáktól mérgezett Nyugattal szemben! Ezt képviseltük a szocialista diktatúra idején is!

Az államnak annyi a feladata, hogy szolgálja, védje a polgárait. Tartsa fenn a közbiztonságot és a jogrendet. Működtesse a központi ellátó rendszereket, ha vannak. (Márpedig vannak.) Az nem ideológia, hogy maradjon meg a magyar nemzet, ezért bátorítunk mindenkit a családalapításra és gyermekvállalásra. Az nem ideológia, hogy nem herdáljuk el az adófizetők pénzét ukrán háborúra és migránsok etetésére. Az nem ideológia, hogy nem akarunk idegen hatalmak gyarmatává válni. Ezek a nemzetállam minimumelvárásai. A Fidesz ezt jót érzékeli, mi nem tetszik neked ebben?

alöksz róz 2024.04.12. 10:54:26

@G. Nagy László: "Ha szeretnél megmaradni épelméjűnek, úgy érdemes ragaszkodnod hozzá, hogy a KÉK szó kéket jelöl, a PIROS meg pirosat" - igen.
és semmiképp se próbálom őket a fekete vagy a fehér jelentésébe beszuszakolni.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.12. 13:52:42

@alöksz róz: @Wildhunt:

előbb fog az MI érezni, mint ez a nárcisztikus szellemi fogyatékos pszichopata. miért gyötröttök, amikor még a kérdést se érti? se alapszavakat.

ráadásul gátlástalanul hazudozik, és hitványkodik, mint egy igazi fideszes.
de az MI chattel már most jobban el lehet dumálgatni mint egy véletlenszerű fideszes szavazóval.

@G. Nagy László:

tehát akkor, amikor te röfögsz egy blogger olvasottságáról, azt bármikor leírhatod ide a kommentek közé, amikor belém szeretnél rúgni, akkor oké. akkor mehet.
de ha én írom le az olvasottságod, akkor azért tiltás jár, és előtte 5x törlöd a kommenjeimet? ahogy fókának?

fókának nem vágott a témába a kommentje, ahogy az előző posztnál a tied, amikor a krumplihámozásról kérdeztél és nem orbánviktoros kérdéseimre válaszolsz.
nem sokat érzékelsz a valóságból, szédülsz is néha amikor hosszú kommentetjeimet olvasod? amikor leostobázlak, azt én okkal teszem, tudod, te meg mint egy óvodás agy nélkül mímeled az emberi reakciókat.

annak a jele, hogy nem vagy tisztában a LOGIKA fogalmával. nemcsupán értelmi fogyatékosság.

ezt hogy nevezded?: tisztességnek? morálais pszichopataként nem is érdekelnek ezek a dolgok csak mímelsz valamit amikor emberek között vagy?
nyugi, nem vagy egyedül, tele vannak a börtönök a magadfélékkel, csak ők még nálad is bátrabbak voltak :)

és azt hogy tőlem tanulsz és úgy tiltasz? mennyire kell féregnek lenni ehhez? hány posztot köszönhetsz nekem lacika?
komoly témákra sose reagálsz.

baalint1 2024.04.12. 14:25:20

@G. Nagy László:
"Kurvára alapvető elv a modern világban, a demokratikus jogállamban, sőt az EU-ban is, hogy az állam legyen ideológiamentes. Kövér László erről beszél a Közép-Európai Fórumon. Baszki, mi fideszesek védjük ezt az alapelvet az ideológiáktól mérgezett Nyugattal szemben! Ezt képviseltük a szocialista diktatúra idején is!"

Tényleg kurva nehéz elképzelni, hogy nem röhögsz fetrengve, miközben ezt előadod. Nem, nem hiszem el, hogy ebből bármit is elhiszel, te ennél sokkal intelligensebb kell legyél.

baalint1 2024.04.12. 14:28:32

De akkor pár példa erre az ideológialiag "semleges" államra:
- Egyházak állami támogatása, ezzel a szekularizáció totális kukába dobása, közben milliószor annak a hangsúlyozása, hogy mennyire keresztény állam vagyunk.

- Homofób törvény, ráadásul annak gyerekvédelemnek hazudása.

- Illiberális nézetek nyílt kihangsúlyozása

-Pártállami propaganda, megafonos srácoktól az összes propaganda médiumon át a plakátokig. Ugye a migránsok elveszik a munkánkat, Soros, Brüsszel, stb. Ez mióta ideológia semleges?

-

baalint1 2024.04.12. 14:32:11

Pár példa arra, hogy mennyire kurvára ideológia semleges ez az állam:
- Egyházfinanszírozás állami pénzből, illetve annak hangsúlyozása, hogy mennyire keresztény állam vagyunk.

- Homofób törvény, annak gyerekvédelemnek hazudása.

- Brüsszelezős, sorosozós, migránsozós plakátok, állampárti propagandamédiában ugyanez.

- Akinek nem tetszik a kormány politikája, annak a kirúgása a közsszférából.

De még sorolhatnám még. Annyira semleges ideológiailag ez az állam, baszki.

baalint1 2024.04.12. 14:35:26

@G. Nagy László:
Leírtad az állam alapvető feladatait, tök igazad van, csak akkor miért egy túlmeretezett, erős államot megvalósító bolsevik politikát támogatsz?

Kérdezed a Fideszes elvtársaidtól, hogy akkor miért szavaznak a Fideszre, ha az erős újraelosztásban hisznek. Pont ezért, mert veled ellentétben következetesek. Orbánék a kezdetektől fogva, mindig is az erős államot hirdették, csak azon belül változtak a preferenciák. Itthon a "baloldal" volt az, ahol kimondták, hogy az állam rossz gazda, a Fideszes válasz erre az volt, hogy csak ha az MSZP-SZDSZ van hatalmon. Pedig ebből a szempontból mindegy ki van hatalmon.

G. Nagy László 2024.04.12. 15:18:02

@baalint1: Amiket leírsz kritikaként, abban az egyházak támogatása jogos. Ez valóban kiállás ideológiák mellett, ráadásul úgy, hogy nem csupán erkölcsi, de jelentős anyagi támogatásról is szó van. Ebben egyetértek. A többi üres lufi csupán.

Az erős állam témába nem megyek bele századszor is. Kilencvenkilencszer megbeszéltük: e téren a Fidesz messze áll az általam ideálisnak tartott rendszertől, de nagyságrendekkel közelebb, mint az ellenzéki pártok. Ha majd lesz jobb a Fidesznél, fogod tudni: ódákat zengek majd róla itt e blogon.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.12. 15:19:44

@baalint1:

mert birka nem elmebeteg? annyira ostoba, hogy az már elmebetegségnek számít.

ideje megbarátkozni a gondolattal hogy most, amikor már márciusra megvan az egész éves államadósság, akkor már csak a szellemi fogyatékosok, és a korrupt hitványak szavaznak a fideszre

miért értené félre lacika is szőllősgazdát?
lehet kaszinóba is kötelező járniuk a megafonosoknak akiket a szellemi fogyatékos fanatikusokból válogatnak.

G. Nagy László 2024.04.12. 15:25:10

@baalint1:

"Itthon a "baloldal" volt az, ahol kimondták, hogy az állam rossz gazda"

1. Az az SZDSZ volt, amelyik ezt a liberális attitűdöt az első adandó alkalommal, 1994-ben megtagadta és leköpte, összebútorozva a szocikkal.
2. A gyakorlatban ez azt jelentette, hogy fillérekért eladtak mindent, ami mozdítható, miközben sem a hazai vállalkozói réteg nem erősödött, sem az államadósság nem csökkent. Ők ezt a frázist a nettó lopásban ültették át a gyakorlatba, mérhetetlen károkat okozva az országnak. És nem csak Horn alatt - Gyurcsány alatt a maradék állami vagyont is elkótyavetyélték. Mindent saját maguknak, avagy külföldi gazdáiknak. Szó szerint.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.12. 15:26:23

@G. Nagy László:

"Tudsz mondani akár egyetlen jogszabályt, ami altruizmust ír elő? "

kötelező megállni és értesíteni a hatóságokat közlekedési balesetnél.
és tele a btk az áldozatsegítéssel is. de hozhatjuk a genfi egyezményeket a háborús hadviselésre is.

ilyen rejtélyes dolgok történtek a felvilágosodás, meg a humanizmus óta, sőt, amióta megalakult a kereszénység. dehát már az ősemberek és a majmom is segítőkészek voltak a saját csoportukban. mik vannak. csodák.

idén se mész át a Turing-teszten, törött tamagocsi szőllőskisgazdám.

G. Nagy László 2024.04.12. 15:31:15

@Tesz vesz XVIII.: Ha nem lennél ekkora büdös nagy paraszt, most megdicsérnélek. Napok óta kérem a srácokat, de nem tudtak rá példát mondani. Abszolút ügyes, pont erre gondoltam (konkrétan a közlekedési balesetre), hogy elvétve akad ilyen.

Ha mindig használnád a fejedet, talán nem is volnál reménytelen eset.

baalint1 2024.04.12. 15:31:53

@G. Nagy László:
Az egyházak támogatása nem a te ideológiádra épít, ezért ezzel egyetértesz, a többi viszont a te ideológiád, ezért nem veszed észre, hog probléma, ha ebbe az irányba nem semleges az állam.

baalint1 2024.04.12. 15:33:01

@G. Nagy László:
"Az erős állam témába nem megyek bele századszor is. Kilencvenkilencszer megbeszéltük: e téren a Fidesz messze áll az általam ideálisnak tartott rendszertől, de nagyságrendekkel közelebb, mint az ellenzéki pártok. Ha majd lesz jobb a Fidesznél, fogod tudni: ódákat zengek majd róla itt e blogon."

Ha a Fidesz áll a legközelebb a te nézeteidhez ezen a téren, akkor ez alapján erős állam párti vagy.

G. Nagy László 2024.04.12. 15:34:12

@baalint1: Lófaszt. A többi pont az ideológiák kivédéséről és távoltartásáról szól.

A kereszténység egyébként sem áll olyan nagyon távol tőlem, hatalmas Jézus-rajongó vagyok. Tudod.

baalint1 2024.04.12. 15:36:52

@G. Nagy László:
1. A szocik reformszárnya is kis állam párti volt. De egyébként ebből a szempontból mindegs ki kivel bútorozott össze.

2. A 90-es évek közepétől már azért elindult egy fejlődés, fillérekért meg nagyrészt azért adtak el állami vállalatokat, mert szarul működtek, nyilván valamivel lehetett volna többért eladni, ha nins mutyi, de csodák nincsenek. Nem azért volt válságban a 90-es években a magyar gazdaság, mert rablóprivatizáció történt, az mindenütt így vlt Kelet-Európában amúgy is, hanem mert előtte a fenntarthatatlan szocializmus volt. Amibek a rekronstrukciójához 90 óta tapsolsz.

baalint1 2024.04.12. 15:39:00

@G. Nagy László:
Egyébként látom a kognitív disszonancia nagyon erős nálad ebben a témában, nagyon nehéz a privatizációt felelőssé tenni, hogy minen mozdíthatót, értsd állami vállalatokat eladtak, miközben előtte a kis állam mellett érveltélm

baalint1 2024.04.12. 15:41:25

@G. Nagy László:
Ja, nyilván a sorosozás, brüsszelezés, lmbtq tartalmak tilalma az mind-mind idelógialagsemleges, mert csak a gonosz nyugati gyíkemberektől véd még.

Még egyszer: ez is egy ideológia, csakezt a beteg ideológiát te is vallod, a legtöbb ember meg magát érzi a centrumban, úgshogy ezért semleges neked. Pedig neked is van ideológiád, társadalmi kérdésekben fasiszta, gazdaságiakban kommunista.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.12. 16:07:57

@G. Nagy László:

lacika én mindig használom a fejemet, csak szellemi fogyatékos vagy, és a többit nem érted.

és ahelyett hogy felismernéd ezt, és bocsánatot kérnél, hitványkodsz féreg módjára, ahogy a fideszes gazdáid te korrupt cseléd.

felsoroljam azt a párszár releváns kérdést, amire nem válaszoltál eddig? addig kérdezem őket amig nem válaszolsz, én a nemlétező lelkiismereted vagyok.

én mélyen elgondolkoznék az életed értelméről, így hogy semmiben nincs igazad.
még szerencse hogy ilyen földbuta primitív hitvány korrupt senkiházi vagy, tök szerencse hogy pszichopoata vagy, így el tudod viselni kártékony léted értelmetlenségét.

szóval mire ez a nagy arc? miért te akarod megmondani fogalmatlan síkhülyeként hogy ki okos és ki nem? alapszavakat nem értesz lacika.

az hogy nárcisztikus pszichopata vagy, még nem elég indok ám lacika. meddig akarod tagadni hogy te mindent megválaszolsz? mindenki tudja itt, hogy problémák vannak veled,
csak te nem veszed észre, ahogy azt se ahogy grundig csuklóztat intellektuális finomsággal.

ha ilyen nagy az arcod, nevezd már meg azt a vitát amiben ellenem igazad volt? mikor szoksz már le a nagyképűségről úgy hogy fogyatékos vagy, nagyon visszás ám.
annyira buta vagy, hogy folyamatosan saját magadnak mondasz ellent, te 7-es hazafi. még saját magad ellen se nyernél egy vitában

" hatalmas Jézus-rajongó vagyok."

jaja, a szőllősgazda lacika szereti jézust, csak épp semmit nem ért meg belőle. semmit nem fog fel semmiből se, bámulatos önmagában, hogy életképes vagy és tudod használni az internetet.

"A klasszikus liberalizmus lényege, hogy engedjük dolgozni az evolúciót. Pont akkor teszel erőszakot, ha elveszed a tehetősek pénzét és odaadod másoknak - csóróknak, bevándorlóknak, korrupt politikusoknak, Ukrajnának "
"az önzés a legmagasabb szintű erkölcsiség"
"a hazugság csak szavak"
"az ukránok megérettek a pusztulásra"

ha lenne pokol, akkor ezekért odakerülnél. te szdsz-es voltál régen, ugye? amíg nem a fidesz pénzelt.

nem jézus és nem is a liberálisok, hanem a pszichopata neoliberálisok mondják hogy az evolúció dolga kiirtani a szegényeket

Boldeone2 2024.04.12. 16:30:29

@baalint1: Tényleg kurva nehéz elképzelni, hogy nem röhögsz fetrengve, miközben ezt előadod. Nem, nem hiszem el, hogy ebből bármit is elhiszel, te ennél sokkal intelligensebb kell legyél."

- Nem veszi ő sem komolyan. Ez egyfajta kommunikációs taktika,- Orbánék is ezt alkalmazzák- amely a manipulációs stratégia elme. Azokat, akik ellenoldalon komolyan veszik, felbosszantja, kizökkenti; a saját oldalon viszont tapsolnak hozzá, hiszen mindenkinek közérthető az olcsó populizmus, pl az ellenségek kijelölése...Az emberek választ kapnak megoldatlan probémáikra, melyek soha nem ők maguk, vagy a kormány az oka...Mindig van egy vagy több bűnbak, aki(k) miatt nem sikerül...
A sorosozás tipikusan egy ilyen dolog, amely az értelmes embert csak felbosszantja, mint a "szankciós válság" vagy a "dollárbaloldalozás" is
Ezeket a profán hazugságokat Nagy Laci is használja, miközben maga sem hiszi, de a propaganda törvényi szerint " a százszor ismételt hazugság igazsággá válik.."

Boldeone2 2024.04.12. 16:34:54

@G. Nagy László: Az nem ideológia, hogy nem herdáljuk el az adófizetők pénzét ukrán háborúra és migránsok etetésére. "

- Ez valóban nem ideológia! Ezt hívják úgy, hogy kibaxott demagógia!

Boldeone2 2024.04.12. 16:44:16

Orbán lehet hogy már hanyatlik szellemileg, de ezt az évtizedes munkával felépített propaganda - manipulációs rendszert még tudja működtetni a mögötte állókkal
Ha zavart érez az erőben, akkor gyorsan, gyáva ösztönnel elmenekül. A kegyelmi- ügy után egy időre eltűnt, mint szürke szamár a ködben...
A jó kommunikációs döntésekben egy százmilliárdos propagandagépezet segíti, akik folyamatosan mérik a lakosságot, emellett megpróbálják uralni a köznyilvánosságot is
A kegyelmi botrány és most Magyar Péter azért veszélyes, mert most nem orbánék uralják a pillanatot, pl. az aljas, putyinista háborús hazugságaikkal

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.12. 16:48:06

@Boldeone2: jó de hogyha tudatosan csinálná, akkor miért néz ki úgy mint egy becstelen, gerinctelen fogyatékos? egy ostoba kölyök gyermeki tudattal, ki sem alakult a nemlétező személyisége.

ismered a kapitalizmus előőrsés sztoriját a jézusos szőllőszgazdára? nem volt politikai súlya, mégis eljátszotta volna a szellemi fogyatékost:?

oké, a megafon képzésen kapott valamit. fizetést is kap. de kontraszelekció működik az egész külügyben menzcer volt a 2. ember (miután kirúgták az összes nyugatos diplomatát). ilyen állománnyal dolgoznak.

alöksz róz 2024.04.12. 16:48:22

@G. Nagy László: totál irreleváns kérdés...
miért ragaszkodtál hozzá, vagy nem értetted, vagy szándékosan akartad elvinni a rossz irányba

alöksz róz 2024.04.12. 16:49:08

@G. Nagy László: "Ha mindig használnád a fejedet, talán nem is volnál reménytelen eset." - ez sajnos nem használ...

alöksz róz 2024.04.12. 16:50:47

@Tesz vesz XVIII.: "A klasszikus liberalizmus lényege, hogy engedjük dolgozni az evolúciót." - és az evolúció dolgozta ki az altruizmust :-)

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.12. 16:51:14

@G. Nagy László:

" nem herdáljuk el az adófizetők pénzét ukrán háborúra és migránsok etetésére"

azért tömitek ki a törököket meg a sárgákat az aksigyárakban ugye? milliárdokkal kitömték mindegyiket. akik nem is foglalkoztatnak magyarokat.

Boldeone2 2024.04.12. 16:51:45

hvg.hu/itthon/20240412_egy-honap-alatt-tobb-mint-140-milliot-egetett-el-magyar-peter-gyalazo-hirdetesekre-a-megafon

Adják vissza az emberektől ellopott, propagandára fordított pénzeket! Gazdasági- , megélhetési-, és politikai válság van, Orbánék pedig semmi mással nem törődnek, csak a hatalomukkal, a tömegmanipulációval!

El fog egyszer jönni az idő, amikor bebörtönözzük őket, hogy mementóként szolgáljanak a jövőbeli kornak...Hogyan lett Magyarország a plurális demokrációból egyeduralom, majd önkényuralom?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.12. 16:53:27

@alöksz róz:

Így van :D erőn felül gondozzák egyes állatfajok is az utódaikat.
de ráció is van benne, közlegelők tragédiáját ügyesen hozta fel az érdekes agyú wildhunt

alöksz róz 2024.04.12. 16:54:58

@Tesz vesz XVIII.: "dehát már az ősemberek és a majmom is segítőkészek voltak a saját csoportukban." - de az nem számít, nem volt benne a törvénykönyvükben.

alöksz róz 2024.04.12. 16:58:27

@Tesz vesz XVIII.: "erőn felül gondozzák egyes állatfajok is az utódaikat" - az utódgondozást mondjuk bele lehet tenni az önzőségbe (gének továbbörökítése), ezt engedjük meg azért

Boldeone2 2024.04.12. 17:04:00

@Tesz vesz XVIII.: A vezető fideszesek többsége sajnos tényleg getzi, nemcsak "kommunikációs fogásként" Pl. Lázár azt láthatóan őszintén mondta: " Mindenki annyit ér, amennyije van.." De, Orbán is kifejtette többször, hogy ők csak a " saját tengelyük körül forognak"
A "sorosozás" és a "dollárbaloldalozás " inkább kommunikációs eszköz. Szerintem otthon maguk is röhögnek rajta, mit etetnek meg az emberekkel

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.12. 17:15:39

@G. Nagy László:

"nem herdáljuk el az adófizetők pénzét ukrán háborúra"

de ugye a szerb háborúra lehet ? ugye? ahol meglövik a magyar katonákat, MAGYAR katonát!

most akkor a fideszesek tudják hogy MAGYAR adófizetők mennyivel szálltak be Dodik szabadságharcába? mennyi ebből az orosz pénz?
nem is érdekli a fideszes csőcseléket? pont ezért csőcselék.

Simicska szerint orbán orosz pénzen is (meg a magyarok pénzén is) akarta megvenni az RTL klubot is orbánka, az Euronewst sikerült:

ebből mennyi a magyar pénz? és a vodafone?

ha már a magyar pénznél tartunk, látom fontos neked, a mátrai erőmű szétlopásánál nem fontos? A MET-nél se? EON felvásárlása? Vodafone? meddig soroljam még? ezeknél nem fontos a magyar adófizetők pénze te 7-es a hazafi, aki első szóra menekülne bécsbe háború esetén és a klímaválságkor meg haza oroszországba.

megvesszük a 4IG-nek, ahol :

www.4ig.hu/tarsasagiranyitas/pedro-vargas-santos-david

Pedro Vargas Santos David, igazgatósági tag, aki most orbán és putyin kedvéért megvette az euronewst is:

www.direkt36.hu/bizalmas-iratok-leplezik-le-hogy-orbanek-titokban-finansziroztak-az-egyik-legnagyobb-europai-tevecsatorna-megvasarlasat/?fbclid=IwAR3ZB_8NuTmM76I5NlRd_p8HFFouTzeMA7gEik7AuBdOpKEESI2cYZPCjcU_aem_Aai_i4H_5G6VFwR6xV-MaBiCgwqc2631jgnhEXUasNpnj9-aBak79Ox6L_e4_g6bUP93jyO7x9DHEp1n3sJsb6pL

ebből mennyi a magyar pénz?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.12. 17:21:57

@alöksz róz: "az utódgondozást mondjuk bele lehet tenni az önzőségbe (gének továbbörökítése)"

a pszichopatáknál az utódgondozás is önzőség.
de az állatnak nincs tudata, csak ösztönei. és az életüket adják a kölykökért, bocsokért. ezért is védik a testükkel, nem jelenik meg ebben tudatos önzőség. ez tiszta ösztönös altruizmus.

@G. Nagy László:

lacika nálad így van, ugye? saját magadat látod a gyerekben? :) azért is olyan fontos

alöksz róz 2024.04.12. 17:36:41

@Tesz vesz XVIII.: az önző gén narratívába kifejezetten passzol

viszont a falkában, hordában stb más is érvényesül.
(erre a nyilvánvaló hibára van kitalálva a rokonszelekció. ami nem létezik abban a formában.)

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.12. 17:46:23

@alöksz róz:

miért passzolna?
de az nem önzőség, hogy azért áldozom fel magam az utódért, mert a génjeim számítanak.
azért tápláplálja is, mint a griffmadár? pont az állatoknál nincs haszna az utódnevelésnek, mert míg az embernél segíti az öreget, az állatok általában soha vissza-se néznek a szüleikre, ha felnőttek

önzőség csak az önző egyedről szól. hogy megeszi a táplálékot a konkurens elől.

alöksz róz 2024.04.12. 18:08:56

@Tesz vesz XVIII.: a génjeid "önzősége".

nem ismered az önző gént? pedig laci sokszor hivatkozott rá

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.12. 18:13:11

@alöksz róz:

hiába hivatkozik rá. Dawkins maga mondja: "tudományos fantasztikus regényként kell olvasni. Célja az, hogy megmozgassa a képzeletet."
nem tudom miért cáfolna bármit, abból amit írtam.

jellemző hogy ezt a könyvet se értette, ezért bírja Jézust?... Jézust se érti, pedig az egyszerűbb.
alapszavakat nem ért.

alöksz róz 2024.04.12. 18:28:24

@Tesz vesz XVIII.: abba a narratívába igencsak passzol az utódgondozás.

alöksz róz 2024.04.12. 18:32:24

@Tesz vesz XVIII.: "pont az állatoknál nincs haszna az utódnevelésnek" - a továbbörökített géneknek viszont igencsak nagy haszna származik belőle.

"önzőség csak az önző egyedről szól." - vagy az önző génről :-)
az összes élőlény biológiai alapprogramja a génjei továbbörökítése, ez tény

Boldeone2 2024.04.12. 21:14:01

@alöksz róz: az összes élőlény biológiai alapprogramja a génjei továbbörökítése, ez tény"

- Az emberek egy részénél már nincs meg ez a "szoftver". Egyre többen gondolják úgy, hogy minek utódot, erre a bizonytalan világra...
Másrészt az ismerkedés, a párkapcsolat is kezd ellehetelenülni; az emberek egyre inkább szabott szociális körökben mozognak, már fiatal felnőttként is

Billy Hill 2024.04.12. 23:17:28

@G. Nagy László: ("Az állam rossz gazda". Úgymond önbeteljesítő jóslat, mert ha szarul működtetek egy államot, akkor nem fog jól működni. Q.E.D. ;-)

GyMasa 2024.04.15. 11:05:37

@G. Nagy László:
Szerintem, most egy "túl bonyolult" összefüggésre mutattál rá, amire nincs meg a felfogás képessége a vételi oldalon.

G. Nagy László 2024.04.15. 11:50:51

@GyMasa:

Érdekes ez. Amiket írok, az mind egyszerű, közérthető igazság, az állításaimnak a zöme maga a cáfolhatatlan 1x1. Sokan vannak úgy, hogy ugyanezt gondolják; számukra már nem tudok újat mondani, mert mindez ismert, evidens, alapvető. A meglepő mindig az, amikor valaki nem érti, de kétségkívül igazad van, ez is megesik gyakran.

A másik, ami jellemző: ugyanúgy nekem esnek balról, mint ahogy jobbról is. A nagy többség képtelen arra, hogy megálljon középen, s maga mögött hagyja az évtizedek óta az elméjébe égett beidegződéseket, dogmákat, frázisokat. Olvasol valaha is bárkitől olyat, hogy "eddig így gondoltam, de mivel nem tudtam érvekkel megvédeni az álláspontomat, most felülvizsgálom azt." Lófaszt. Mindenki elakadt gramofonként ismételgeti ugyanazokat a faszságokat, talán leginkább azért, hogy önmagukat győzködjék. Én mindennél jobban vágyom arra, hogy kapjak vége felvillanyozó impulzusokat, hogy esetleges tévedéseimet kukázhassam. De nagyon-nagyon ritka az ilyen.

GyMasa 2024.04.15. 12:36:36

@G. Nagy László:
Mondjuk, én már nem egyszer kértem bocsánatot, mert valamit rosszul tudtam.

G. Nagy László 2024.04.15. 13:20:17

@GyMasa: Te vagy a kivétel :)

Bocsánatot kérni talán túlzás is, de az mindenképpen a tisztesség alapja, ha elismerem, hogy a másiknak volt igaza.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.15. 15:06:54

@alöksz róz:

a géneknek nincsen tudata, azt tudjátok? nem olvastam az Önző gént, de van egy olyan tippem, hogy a nukleinsavak nem olyanok mint egy papucsállatka

G. Nagy László 2024.04.15. 15:57:03

@Tesz vesz XVIII.: Tényleg nem olyanok, de a tudata mindkettőnek ugyanakkora. Nulla.

Ezen a szinten szó sincs tudatról, tudatosságról. Mi több: az önző gén a legmagasabb rendű élőlényekben is tudattalanul működik.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.15. 16:14:31

@G. Nagy László:

ez erős lett, mint a félistenezés.

a tudata? azért a papucsállatkának van anyagcseréje, tehát érzékszerve is van a táplálék megtalálására. sokkal mozgékonyabbak mint az amőbák.

annyira nem működik az önző gén a legmagasabb rendrű élőlényekben, hogy a tanult "libsik" többségében nem is akarnak gyereket, amióta a gazdáid szétverték az országot, az egészséügyet, az oktatást. és mérgezik a környezetet is magzatkárosító mérgekkel.

G. Nagy László 2024.04.15. 16:28:09

@Tesz vesz XVIII.:

"azért a papucsállatkának van anyagcseréje, tehát érzékszerve is van a táplálék megtalálására. sokkal mozgékonyabbak mint az amőbák."

Ez oké, de tudata egyiknek sincs. Egy hangyának még érzései sincsenek. Egy kutyának érzései már vannak. De tudata még neki sincs.

"annyira nem működik az önző gén a legmagasabb rendrű élőlényekben, hogy a tanult "libsik" többségében nem is akarnak gyereket"

Ez butaság. Ha a Liverpool 5-1 re nyer a Sparta Praha ellen, az azt jelenti, hogy a cseheknek nincs támadósoruk? Egy fenét. Csupán annyit, hogy Szoboszlaiéké erősebb. Egy belpesti bölcsészben is ugyanúgy munkál a szaporodás ösztöne, azonban a környezeti hatások, a tanult minták lehetnek sokkal erősebbek ennél. Ez nem jó érv.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.15. 16:47:48

@G. Nagy László:

A tudat a filozófiában és a pszichológiában az agy legmagasabb rendű, csakis az emberre és állatokra jellemző funkciója, amelynek lényege, hogy célszerűen visszatükrözi a külső tárgyak tulajdonságait és kapcsolatait, megtervezi a cselekvést és következtet annak majdani eredményére. Képes valamely fokig világosan észlelni a saját létünkkel kapcsolatos jelenségeket

viszont a DNS-t a papucsállatkához hasonlítani azért is ökörség, mert a papucsállatkának is van DNS-e...

azért butaság, hogy a tanult ember nem akar a nyomorba gyereket, mert nyert a focicsapat? szerintem meg 42, és a 6 a13.-on × 9 a 13.-on = 42 a 13.-on - Lehet, hogy szánalmas, de a 13-as számrendszerben nem poénkodom.

és legközelebb hozzál tejfölt, különben Magyar Péter hozzádvágja a nadrágját.

"belpesti bölcsészben is ugyanúgy munkál a szaporodás ösztöne"

és ki mondta hogy nem él vele? a delfinek is szexelnek csak az élmény miatt. az viszont nem vonz egy csomó embert, hogy a gyereke szolgája legyen, és az állampárt se segít neki semmiben, sőt még ellopja a jövőjüket is.

ezért is lenne fontos, hogy jó legyen a közoktatás, ugye a buta emberek hajlamosabbak ösztönszerűen élni, az állatokra is jobban hasonlítanak, gödényt előbb követik, mint Boldogkőit. mert erősebb, hangosabb szerintük a követendő példa, mint az állatoknál, több gyereket is nemzenek, mint a tanultak.

az értelmiség csak úgy tudja magát rekrutálni, ha jó a közoktatás. így több lehet az elsőgenerációs értelmiségi is. ha roncstársadalmat csinálsz, mint a félisten gazdád, akkor pedig örök feudalizmusra vagyunk ítélve, hosz még egy összetett mondat is nehézséget okoz a fideszes szavazóknak, hát még összetett mondatok tömkelege.

alöksz róz 2024.04.15. 20:13:36

@Tesz vesz XVIII.: "Boldogkői" - :D
100 kiló blogján volt téma

ott is te voltál a hőbörgő 100-szor beregisztráló idióta? :D
beszarás.

aefzuj 2024.04.15. 23:50:56

Dikk, hogy be van szarva a zsidóvajda propagandasleppje...

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.17. 13:28:56

@alöksz róz:

a kiló nem százas blogger egy tudománytagadó retardált barom, nem szoktam ott kommentelni csöpike,m, ráadásul VÉLETLENÜL ő is elkezdte tolni a kormányprogpanadát.

mi a baj Boldokőivel? te vagy tata álnéven, kisfiam?

archiregnum.blog.hu/2022/03/21/boldogkoi_csodalatos_vilaga?utm_medium=doboz&utm_campaign=bloghu_cimlap&utm_source=nagyvilag

még a kommentekbe is beirt csöpike.

alöksz róz 2024.04.17. 17:27:57

@Tesz vesz XVIII.: "a kiló nem százas blogger egy tudománytagadó retardált barom, nem szoktam ott kommentelni" - jó, hát akkor nem.
van ilyen, hogy két irdatlan barom ugyanazt gondolja.
csak azért kezdtem gyanakodni, mert ritkán látni két ekkora seggfelyt :D

alöksz róz 2024.04.17. 17:32:40

@Tesz vesz XVIII.: "még a kommentekbe is beirt" - hát igen, volt ilyen tipp is, hogy a boldogkői hőbörög álnéven :-)

egyébként teljesen érthető a gmo-val szembeni fenntartásod, proli. csak azt nem értem, ilyenkor mé nem hagyatkozol maradéktalanul a tudományra, az azt mondja, a világon semmi baj nincs a gmo-val.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.18. 14:47:04

@alöksz róz:

mind a 17 életéveddel akarsz beleszólni a felnőttek dolgába?

azért remélem már sikerült kiheverned a randid:
24.hu/belfold/2024/02/23/budapest-plaza-elso-randi-mentok-elajult-korhazba-vittek/

és én miért vagyok olyan, mint a kilós, te kis hülyegyerek, te olyan ostoba vagy hogy még mindig azt hiszed nyertél a vitában, ami szerint nyugodtan lehet mérgezni a környezet?
vagy hajlandó vagy megemberelni magad, és bocsánatot kérni amiért húztad az időmet a korcs trollkodásoddal.

hiába mutatom te darab szar, nem tudod megérteni a graham-piramist?
menjél csajozzál inkább, hátha szóba áll veled valami értlemes lány, ezt embert farag belőled, mert úgy látszik magadtól nem alakul ki rendesen a jellemed. még egy prostiba is több jellem szorult, mint beléd, úgyhogy tőlük is tanulhatsz

nyilván ugyanazt gondolom mint a tudománytagadó rertardált, azért utálo. figyelj jobban.

te még azt se veszed észre hogy gyerekagyú lacikánk nárcisztikus pszichopata.

összetehetnéd a két kezed ha egy professszor álnéven írogatna. nem mindenkinek jut gödény meg letoha.

világosan le van írva a GMO a linkelt blogon a kommentekénél, minek kérdezed? Boldogkői válaszát mindenképpen várjad meg és akkor felfogja a tudomány és a mohó cégek viszonyát. nem a tudomány mondja hogy a gmo AMI ELÉGGÉ TÁG FOGALOM , tudod?
lehet jól is csinálni, meg lehet úgy ahogy a kapzsi cégek, akik elég sok tudóst pénzelnek.

te kibaszott troll proli,

alöksz róz 2024.04.18. 17:48:51

@Tesz vesz XVIII.: "meg lehet úgy ahogy a kapzsi cégek, akik elég sok tudóst pénzelnek" - és aki ezt megemlítette a koronavírus idején, az rögtön tudománytagadó idióta volt, mi? :D

amivel egyébként egyetért az ember, az a tudomány, amivel meg nem, az a kapzsi cégek tudóslefizetése. így megy ez...
de legalább nem szopsz be mindent, az már nagy szó.

alöksz róz 2024.04.18. 17:49:31

@alöksz róz: ... de legalább nem szopsz be mindent, mint a bálint ....

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.19. 10:50:52

@alöksz róz:

"és aki ezt megemlítette a koronavírus idején"

MIT EMLÍTETT MEG?! csak az alany állítmány maradt ki. a konkrétum és érv.
azért mert van rossz GMO attól még nem minden gyógyszer és oltás chippes bazmeg.

gondolkozz már magadtól és önállóan, nem foghatom örökké a kezed, jelzem ha normálisan tudnál megnyilatkozni prolikám akkor normálisan is tudnánk kommunikálni, csak a tinihisztit kéne kinőnöd, hogy azt sértegeted aki sokkal okosabb nálad.

alázat kisfiam, tudod. az hiányzik. most is magyarázgatom ami nyilvánvaló.

mutattam a graham -piramist, nem volt elég?

m.blog.hu/kk/kkbk/image/tudomany.png

nem kell megköszönni, barmozz nyugodtan le megint.

alöksz róz 2024.04.19. 16:47:25

@Tesz vesz XVIII.: "MIT EMLÍTETT MEG?! csak az alany állítmány maradt ki. a konkrétum és érv" - minden egyértelműen kiderül az idézetből és a kontextusból...

"azért mert van rossz GMO attól még nem minden gyógyszer és oltás chippes bazmeg." - szalmabáb

"alázat kisfiam, tudod. az hiányzik." - bizony. belőled.

alöksz róz 2024.04.19. 16:48:12

@Tesz vesz XVIII.: "nem kell megköszönni, barmozz nyugodtan le megint." - na igen.
ritka nagy barom vagy.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.19. 17:08:16

@alöksz róz:

te darab szar, mert miért hiányzik belőlem? lebarmozol és nem vagyok kedves? azért?
nem sikerült megértened hülyegyerek?
azért mert van rossz GMO attól még nem minden gyógyszer és oltás chippes bazmeg.

leírjam még párszor? ez a generáció funkc analfabéta? reactornak is 6x kell leírni mindent és akkor se érti.

mondtam hogy a tinihisztit nődd már ki. ezt érted vagy még picsogsz feleslegesen hülyegyerek?

alöksz róz 2024.04.19. 20:11:43

"A második helyen a jelenleg a Meta londoni irodájának jogtanácsosaként dolgozó Dávid Dóra"

a második helyen??
nebasszatok már :D

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.22. 12:07:42

@alöksz róz:

nem látom, olyan vagy mint birca, egy k összetett mondtat nehézséget okoz neked,

olyan vagy mint lacika, azt hülyézed akitől tanulsz? mennyire kell hitványnak lenni ehhez?
süti beállítások módosítása