téveszmék

téveszmék

"Tartsuk meg a két lépés távolságot!"

2018. november 16. - G. Nagy László

macron_trump.jpg

 

Az Echo TV Sajtóklub c. műsorának hétfői adásában - a szokásos tematikából erősen kiütköző módon - napirendre került a testi érintés kérdése is. Az apropót természetesen a fenti fotó szolgáltatta. Szó esett még a Juncker-puszikról, valamint Demszky Gáborról is, aki a 24.HU-n megjelent nagyinterjújában - többek között - a csábításról, s azon belül is az érintés hatalmáról beszélt. Pazar témafelvetés, csupán azt sajnálom, hogy a stúdióbeszélgetésben résztvevő konzervatív újságírók ezúttal is hozták szokásos formájukat, s értelmes reakció helyett a nézőnek be kellett érnie a bugyuta vaskalapossággal.

 

Egészen nyilvánvaló, hogy nem hétköznapi látvány, ahogy Macron Trump combján pihenteti kézfejét. Itt nem elsősorban azon akadunk fenn, hogy ez a fajta bizalmaskodás szembe megy a merev diplomáciai előírásokkal. A történelmet a jelen nagyágyúi írják, s ha tudatosan lazítani kívánnak a rugalmatlan elnöki etiketten, lelkük rajta. A magam részéről még tapsolok is hozzá. A megfelelő érintés közelebb hozza egymáshoz az embereket, s alkalmas arra, hogy a szavaknál mélyebben és őszintébbnek ható módon kifejezzük szimpátiánkat, bizalmunkat, nyitottságunkat, vagy akár dominanciánkat. Macron combsimije attól oly zavarbaejtő, hogy az érintésnek ez a módja nem igazán szokványos férfiak között, még az ezeréves cimborák között sem. Az amerikai elnök arcán látható döbbenet ennek is szól.

 

Demszky Gáborra is igaz, hogy házhoz megy a pofonért: "A nők nagyobb része, már azok, akik hajlandóságot mutatnak az ismerkedésre, hiperérzékenyek az érintésre. Nekem pedig van egy speciális vállfogásom. Még puszi sem kell. És akkor bármi megtörténhet." Az első mondat tökéletes életbölcsesség. A további három ugyanakkor gyermeteg kérkedés, ami aligha javít egy közéleti szereplő megítélésén. Az égvilágon semmi gond azzal, hogy a csábításról beszél. Az is belefér, hogy elmondja, ő maga egész ügyes vadásznak számít. (Mondjuk, az a tény, hogy hatvanöt évesen ötödször nősül, azt jelzi: nem teljesen amatőr a csajozásban.) A helyében azonban ennél mélyebben nem mentem volna bele. Több évtizednyi közszereplés után egyszerűen éreznie kéne, hogy nem beszélhet "speciális vállfogás"-ról, ha közben a komolyságát is szeretné megőrizni. Ez körülbelül Benkő Dániel szintje.

 

Azzal együtt, hogy az említett politikusok megnyilvánulásai valóban furák, a Sajtóklub véleményformálói is erősen megmosolyogtatóak, amikor a baloldaliság és a tapogatás összefüggéseit firtatják. Alig hiszem, hogy a testi érintések jellegét és intenzitását a politikai hovatartozás jelentősen formálná, s ha mégis, úgy a konzervatív ridegség okát a vallási prüdériából eredeztetném. Az mindenesetre végtelenül ostoba következtetés, hogy amennyiben a balosok sűrűn élnek az érintés eszközével, akkor a jobbosoknak inkább tartózkodónak kéne lenniük. Hiszen pontosan tudjuk: AZ ÉRINTÉS JÓ! Egy csecsemő elpusztul, ha nem érzi az anyai test melegét. Egy valamirevaló szülő még a kamasz gyerekeit is nap mint nap megöleli (már ha hagyják, persze). És ahogy Demszky is utal rá: a csajozásban elképesztő előnyt jelent, ha egy fiú mestere a spontán érintéseknek. Egy sikeres randi másról sem szól, csak a szexuális feszültség folyamatos feltornászásáról, s ennek elengedhetetlen eszköze az egyre intenzívebb és merészebb fizikai kontaktus. Arról nem is beszélve, hogy hamar kihűl az a kapcsolat, amelyikben a kezdeti fellángolást követően a felek idővel elfelejtik megérinteni egymást. Két (heteroszexuális) férfi közt némiképp más a helyzet. Az érintés itt is építő és helyénvaló, viszont - mivel nincs szexuális töltete - ebben az interakcióban a lehető legsemlegesebb testtájakra - kar, váll, hát - korlátozódik. Pontosan így indul a nők becserkészése is, csakhogy amíg ott - szándékoltan és tudatosan - idővel elkalandozik a kéz, férfiak közt ez aligha szül jó vért. És igen: a térd is tiltott zóna. Határozottan az.

 

Az Echo TV műsorát nézve a leginkább azon akadtam ki, ahogyan Szentesi Zöldi László érvelni igyekezett: "A szüleink és a nagyszüleink úgy neveltek minket, hogy lehetőleg idegen embereket nem fogdosol. Ez ilyen alapdolog, de úgy látszik, ez náluk kimaradt..." Ilyenkor felsír bennem az értelmiségi és legszívesebben a hajamat tépném. Egyrészt: megértem én, hogy a konzervatív arculat megköveteli az ősök tanításának lépten-nyomon való magasztalását, de nehogy már egy középkorú férfi attitűdjét a szüleitől kapott konkrét útravaló határozza meg... Ez valami vicc. Lehet, hogy a felmenőink helyesen és jól neveltek bennünket, ám felnőttkori  tudatunk már egy önálló, megszűrt, bensőségesített tartalmú tudat. Ami helytelen, az nem azért az, mert a szüleink annak látták, hanem mert mi magunk meggyőződtünk róla. Másfelől: az nem egy érdem, ha valaki jó nevelésben részesült. Van, aki intelligens és szerető környezetbe születik, s van, aki a legkevésbé sem. A sorsunk jelentős részét magunk alakítjuk, erre az egyre azonban egészen biztosan nincs ráhatásunk. Harmadrészt: elképesztően tudatos szülőnek kell lennie annak, aki a gyermekeit a metakommunikáció fogásaira oktatja; azt gyanítom hogy ez a családok egészen elhanyagolható töredékét jellemzi. És negyedszer: simán előfordulhat az is, hogy szüleink és nagyszüleink nettó hülyeségekkel tömték tele a fejünket. Akárhogy is: rém kínos egy ilyen érvet hallani komoly férfiember szájából.

 

Sokan még emlékszünk a brezsnyevi csókokra, s nem sírjuk vissza sem a kort, sem a szokásait. Ám ez még véletlenül sem jelenti azt, hogy valami merev és távolságtartó világot kellene építenünk. A vallási prüdéria épp elég bajt okozott már a múltban, a jelenben pedig a metoo mozgalom igyekszik komoly falakat emelni férfi és nő közé. Ideje volna a testi érintést végre a helyén kezelni, tabuk és gátlások nélkül.

 

brezsnyev_csok.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr6514372257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dare 2018.11.16. 23:40:22

Elnézve ezt a képet azon gondolkozok, milyen szalagcímek lettek volna a médiában, ha mondjuk ez a bizalmaskodás fordítva történik. Mind az amerikai, mind az európai sajtóban.
Csak lazán.

Gerolsteiner 2018.11.17. 07:12:30

"de nehogy már egy középkorú férfi attitűdjét a szüleitől kapott konkrét útravaló határozza meg... Ez valami vicc." Ezt benézted, de erősen. Jobb helyeken a szülők olyan útravalót adnak, ami egy életen át releváns.

collateral damages 2018.11.17. 07:21:53

Ebben a végletekig leegyszerűsített, hazugságokra épülő világban nem llep meg hiányos emlékezet, és az, hogy mennyire járatlanok a magukat közvéleményformálónak gondoló firkászok az emberi metakommunikáció, és testbeszéd világában. Ez a gesztus egy egyszerű válasz, vagy mondhatnám riposztnak is, Trump azon az "én vagyok a f@sza gyerek"jellegű mókájára, amikor a hivatalos találkozásai során a fotósok kereszttüzében egy váratlanul erős kézfogàssal magához húzza mintegy alárendeltként a meglepett partnerét, nem engedi eltávolodni egy ideig, és ezt a másik fél számára kínos helyzetet még az arcjátékával is megerősítve a világ tudtára adja. Ezt korábban sokszor, és sok helyen kivesézték, láthattunk videókat eme futcsa mozdulatsorról, de pont Macron volt az, aki egy hasonló erőteljes mozdulattal hárította Trump szándékos mozdulatát az amerikai elnök nem kis meglepetését kiváltva. Macron tudta, hogy mit csinál, ezzel a lekezelő mozdulattal kicsit lejjebb tekerte Trump egóját, aki a kamerák előtt nem tehetett mást, kénytelen volt tűrni a fricskàt. A savazás helyett inkább dícsérni kellene a franciát a Trump bumfordiságára adott frappáns válaszáért, amivel helyretette az amerikai elnököt.

szepipiktor 2018.11.17. 07:29:52

"z érintésnek ez a módja nem igazán szokványos férfiak között,"
Hát barátom, Te sem nagyon vagy képben a szokások terén!
(Férfi) barátok, ismerősök, munkatársak stb. között hétköznapi egy ilyen.
Ugyanakkor egy férfi soha nem teheti ezt meg egy nem hozzátartozó (feleség, szerető, testvér, anya) nővel!!!! És egy fordított esetben sem a nő a férfival, mert az bizalmaskodás, jelzés, személyeskedés.
Két férfi között ennek az érintésnek jelzésértéke van.
Tudom, ez az írás is a mai politikai propaganda része (Trump gyalázása alap az internetes hangadóknál), de kifordítani alap illemszabályokat, csak hogy igazolható legyen a mondandó???
Jobb lett volna, ha az érintésről, két ember közötti érintésről beszélsz, akkor lehetne jelezni, hogy vannak, a "fogdosók" és vannak sokan (én is ezek közé tartozom), akik undorodnak mások fizikai érintésétől (Természetesen a gyerekeim és néhány barátom kivétel ebben!)

szepipiktor 2018.11.17. 07:35:48

Egyébként azért is marhaság az egész felvetés, mert ha besétálsz egy archivumba, ezerszámra találász a történelemben (régiben, a közeliben egyaránt) példákat arról, hogy a politikusok sem kötelezően viselkednek hideg szabályok szerint, a közelebbi kalpcsolatban állók vagy az azonos platformon lévők rendszeresen megölelik, átölelik egymást, nem ritka a puszi sem.
Persze amikor egy-egy politikus (ebben a cikkben kettő!) céltáblája a kritikusnak, akkor azonnal a megfelelő illemszabály kerül elő és azt használja fel a kritikus a lejáratáshoz.
Itt Trump és Marcon is ellenség, hiszen mindketten szembemennek a bolsevik alapú neoliberális aktivista mikroközösségekkel, így az internet-alapú halmazok azonnal ütnek rajtuk egyet.
Miközben két nagyhatalom, egymással bizalmasabb kapcsolatuk és hasonló céljaik miatti térd/combérintés elfogadható.

Rоdney_2 2018.11.17. 07:41:57

Szokványos fordulat emberek között.

Anselmo 2018.11.17. 07:45:03

@collateral damages: szerintem is egymás helyrerakásáról van itt szó

Még annyi, hogy a franciáknál meg az olaszoknál az érintés nem annyira főbűn, mint a germánoknál vagy Magyarországon.
Láttam egyszer egy olasz parlamenti közvetítést, és ott is rengetegszer megérintették egymást.

G. Nagy László 2018.11.17. 07:52:55

@collateral damages:

"Macron tudta, hogy mit csinál"

Semmi kétségem efelől. És abban is tökéletesen igazad van, hogy ez a gesztus nagy valószínűséggel válaszreakció Trumpnak, aki szintén hajlamos eltérni a merev etikettől. Azonban létezik jópár olyan gesztus ezen kívűl, amely alkalmas a dominancia megvillantására, s mégsincs semmiféle homoerotikus jellege.

maxvaI baIcán bircaman · http://bircahang.org 2018.11.17. 07:55:09

Végre nagyhatalmi szinten is elismerik a férfiszerelem létjogosultságát és nem kell gőzfürdők homályában bujkálnunk.

G. Nagy László 2018.11.17. 07:55:42

@Anselmo: Ebben igazad lehet. Simán lehet, hogy egy franciánál ez teljesen természetes. Trumpnál biztosan nem az, látni a fején...

maxvaI baIcán bircaman · http://bircahang.org 2018.11.17. 07:56:24

@G. Nagy László: Macron nagyon jóképű, nem kellene érzéseit nőkre pazarolnia!

G. Nagy László 2018.11.17. 07:57:58

@Gerolsteiner: Talán, ha végigolvastad volna:

Lehet, hogy a felmenőink helyesen és jól neveltek bennünket, ám felnőttkori tudatunk már egy önálló, megszűrt, bensőségesített tartalmú tudat. Ami helytelen, az nem azért az, mert a szüleink annak látták, hanem mert mi magunk meggyőződtünk róla.

Nem tudom ennél szájbarágósabban kifejteni.

G. Nagy László 2018.11.17. 08:01:52

@szepipiktor:

Te melyik mozit nézed?

"Tudom, ez az írás is a mai politikai propaganda része (Trump gyalázása alap az internetes hangadóknál)"

Hol gyaláztam Trumpot???

G. Nagy László 2018.11.17. 08:06:32

@szepipiktor:

Egyébként fura vagy. Azt írod: undorodsz mások fizikai érintésétől (ezzel egyébként valószínűleg van dolgod, valamiféle megoldatlan lelki problémára utal, barátsággal mondom), miközben a férfiak közti combsimit elfogadhatónak tartod. Ez nekem üti egymást.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.11.17. 08:24:06

"Macron combsimije attól oly zavarbaejtő, hogy az érintésnek ez a módja nem igazán szokványos férfiak között, még az ezeréves cimborák között sem. Az amerikai elnök arcán látható döbbenet ennek is szól."

Nem értem a posztoló csodálkozását. Mit várt azok után a képek után, amelyeken Emmanuelle "Sminkkirály" Micron félpucér néger férfiakkal ölelkezik? (Mellesleg egy hír szerint az egyik néger pár nappal később már a rendőrségi fogdában volt valami bűncselekményért.) Én inkább a közismerten nőfaló, tehát 100% heteró Trump önuralmát csodálom.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.11.17. 08:26:30

"Mondjuk, az a tény, hogy hatvanöt évesen ötödször nősül, azt jelzi: nem teljesen amatőr a csajozásban."

Nekem ebből inkább az jön le, hogy egyik nőjét sem tudta megtartani. Szánalmas, beképzelt pojáca.

morph on deer 2018.11.17. 09:02:16

@collateral damages:
“Macron tudta, hogy mit csinál, ezzel a lekezelő mozdulattal kicsit lejjebb tekerte Trump egóját”

Végre valaki, aki helyesen értelmezi amit lát!
Szó szerint ez történt! Macron tudatosan sértette meg, azaz “hatolt be” Trump intim szférájába, amit az amerikai elnök nem tudott kezelni, és láthatóan hökkenten tűrte!

Ez egy jelzés, azt adja tudtára a másik félnek, hogy nincs alárendeltségi viszony, Macron ugyanúgy viselkedhet, - és adott esetben viselkedik is, - mint a másik fél.

Ezt meg is fogalmazta, hogy egyértelmű legyen, a “mi szövetségesei vagyunk az Egyesült Államoknak, nem vazallusai” mondatával.

Szóval amit a fenti képen látunk az a nyíltszini demonstrációja annak, hogy Trump egyáltalán nem mindenható és sebezhetetlen!
Ez a történet erről szól, és semmi köze a jó és erkölcsös neveléshez!

G. Nagy László 2018.11.17. 09:22:29

@morph on deer:

"Szóval amit a fenti képen látunk az a nyíltszini demonstrációja annak, hogy Trump egyáltalán nem mindenható és sebezhetetlen!
Ez a történet erről szól, és semmi köze a jó és erkölcsös neveléshez!"

Abszolút egyetértek. De csak ismételni tudom magam: létezik még jó pár olyan gesztus ezen kívűl, amely alkalmas a dominancia megvillantására, s mégsincs semmiféle homoerotikus jellege.

Ugyanez drasztikusabban és látványosabban: egy férfi megalázhatja a másikat úgy is, hogy felpofozza, és úgy is, hogy megrakja hátulról.

Krumpli Bogart 2018.11.17. 09:30:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kiegészíteném azzal, hogy Micron félpucér IZZADT (néger-e, vagy sem az mellékes) emberrel ölelkezik. Nyilván ízlés kérdése, de én közvetlen családtagjaimon kívül mástól nem viselem el a kézfogást meghaladó érintést. Pedig mi egy ölelgetős-puszilkodós család vagyunk - magunk között.

Krumpli Bogart 2018.11.17. 09:33:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen. Már Casanova is gyanú volt. Olyan speciális érintés nincs, ami feledtetni tudná DG befelé dőlő egérfogait.

Krumpli Bogart 2018.11.17. 09:44:18

" Ez a gesztus egy egyszerű válasz, vagy mondhatnám riposztnak is, Trump azon az "én vagyok a f@sza gyerek"jellegű mókájára, amikor a hivatalos találkozásai során a fotósok kereszttüzében egy váratlanul erős kézfogàssal magához húzza mintegy alárendeltként a meglepett partnerét, ..." Ezzel teljesen egyetértek. Ez egy sima, "na, jól van kisfiam, erről ennyit" testbeszéd, a kézfej a térden lefelé nyomó mozdulatot végez, a fej teljesen elfordul, mintha fel akarna állni és ott akarná hagyni a p...ba. Nyilvánvalóan tanult, koreografált mozdulatsor.

morph on deer 2018.11.17. 11:07:37

@G. Nagy László:
“... alkalmas a dominancia megvillantására, s mégsincs semmiféle homoerotikus jellege”

Hogyne. Csak itt külön hangsúlyos még az is, hogy Trump nőfaló, bunkó alfahím imázsa is kap egy (pofont) kis “simogatást”, - amitől nyilván a hideg rázta, - és ezt is kénytelen volt elviselni!
Jobban mondva gőze nem volt, hogy hogy hogyan kéne reagálnia rá, neki, aki eddig mindig az ellenállhatatlan “férfi” voltával hivalkodott.
Szóval - szerintem - a homoerotikus vonal sem véletlen, ráadásul az már mélyen személyes sértésnek is felfogható. Ráadásul semmi köze egy spontán gesztushoz, ahhoz túl profi.
Macron messze szofisztikáltabb, mind Trump valaha is volt/lesz, ez teljesen nyilvánvaló.
Ez az a helyzet amire nem lehet erôből és hatalmi pozicióból reagálni, márpedig az amerikai elnök nem ismer más nyelvet.
Nem csoda, hogy védtelen, amint más területen zajlik az “erőfitogtatás”.

Mintha orbánt kínálná osztrigával egy fogadáson.. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.11.17. 11:22:03

@morph on deer:

"Ez egy jelzés, azt adja tudtára a másik félnek, hogy nincs alárendeltségi viszony, Macron ugyanúgy viselkedhet, - és adott esetben viselkedik is, - mint a másik fél."

Erről a klasszikus jut eszembe: "Az elefánt és az egér mennek át a hídon. Megszólal a kisegér: - Hallod, hogy dübörgünk! "

Totál mellékes, mit akart Micron Trump tudtára adni. Az erőviszonyok ettől még változatlanok maradtak, max. az történt, hogy Trump kicsit kevésbé segítőkélsz lesz Micronnal szemben. Amúgy is, ez a lekezelő, buzizós tapizás inkább hazabeszélés volt, Micron a hazai csökkenő népszerűségét akarta ezzel kicsit feljebb tornázni. Megkockáztatom: nem sok sikerrel.

"Trump nőfaló, bunkó alfahím imázsa is kap egy (pofont) kis “simogatást”, - amitől nyilván a hideg rázta, - és ezt is kénytelen volt elviselni!"

Mondjuk úgy: Micron egy buzi bunkóként viselkedett, Trump pedig úriemberként. Van az a sértés, amire egy úriembernek rangon aluli lenne reagálnia. Ez ilyen volt.

"Macron messze szofisztikáltabb, mind Trump valaha is volt/lesz, ez teljesen nyilvánvaló. "

Totál mellékes, mennyire szofisztikált Micron. Trump az eredeti, hamisítatlan "amerikai tuskó", és nekem legalábbis ez az attitűd sokkal rokonszenvesebb, mert egyenes, őszinte, szókimondó, direkt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.11.17. 11:27:40

@G. Nagy László:

"létezik még jó pár olyan gesztus ezen kívűl, amely alkalmas a dominancia megvillantására"'

Micron ugyan mely téren lehetne domináns Trumppal szemben?

"mégsincs semmiféle homoerotikus jellege."

Emmanuelle "Sminkkirály" Microntól még a részeg hányás is homoerotikus jelleget kap.

G. Nagy László 2018.11.17. 12:04:25

@morph on deer:

"Csak itt külön hangsúlyos még az is, hogy Trump nőfaló, bunkó alfahím imázsa is kap egy (pofont) kis “simogatást”, - amitől nyilván a hideg rázta, - és ezt is kénytelen volt elviselni!"

Ebben teljesen igazad van. S valójában mindennel egyetértek, amit írsz. Ez egy idegen pálya Trumpnak, nem tud mit kezdeni vele...

Ezt a posztot azért írtam, mert feldühített az a végtelen egyszerűség és egyoldalúság, ahogy vezető véleményformáló jobboldali újságírók kezelték a fizikai érintés témakörét. Pedig ebben a témában annyi apró finomság és mélység van! Amit most leírsz, az három réteggel mélyebb, mint ahogy a tévéműsorban megjelent. Végtelenül szomorú ez a szimpla látásmód.

Rendkívül furák és kuszák az emberi attitűdök. Én például abszolút nem érzem magam homofóbnak. A legkisebb bajom sincs a melegekkel. A testi érintéssel ugyancsak nincs gondom. Viszont sosem lenne bennem annyi bátorság, hogy egy ilyen gesztust megtegyek. Az erőfitogtatás teljesen rendben van, de jómagam nem ezt a módját választottam volna. Tökéletesen igaz mindaz, amit írsz, ez így nagyobbat üt, azonban Macronra is visszahull belőle. Ha ezt egy Putyin karakterű politikus csinálja, senki sem fogja lebuzizni miatta. Macront épp elég támadás éri a felesége, a kozmetikumai és a megnyilvánulásai miatt.

morph on deer 2018.11.17. 12:32:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
“...sokkal rokonszenvesebb, mert egyenes, őszinte, szókimondó, direkt.”

Hát hogyne. Azért fizet le fűt-fát, hogy ne hozzák nyilvánosságra viselt dolgait, meg azért rug ki, és próbál megfélemlíteni nyomozókat, és használja elnöki pozicíóját nyomásgyakorlásra használni, mert egyenes és őszinte.
Ja.
Az mondjuk természetes, hogy neked ez a szimpatikus, ebben semmi meglepő nincs.

“...hazai csökkenő népszerűségét akarta ezzel kicsit feljebb tornázni”

Hazabeszél? Csak nem?
Hol is láttunk már hasonlót ?
Várjál, elmerengek kicsit..!

tamask 2018.11.17. 12:38:18

@G. Nagy László: @Kovacs Nocraft Jozsefne: @Krumpli Bogart: valaki nem tudná előttem felfedni, hogy mi Demszky Gábor legendás csajozós vállfogása? Szükségem lenne rá a jövő héten.

G. Nagy László 2018.11.17. 13:00:19

@tamask: :) Sajnos nincs meg a száma. Magam is megcsörgetném érte...

maxvaI baIcán bircaman · http://bircahang.org 2018.11.17. 13:07:18

Egy ilyen szép, bensőséges mozdulatról, hogy juthat a csajozás az eszetekbe?

Cycmen 2018.11.17. 13:12:02

Trump ismerkedik az entente cordiale fogalmával:D Szemmel láthatóan egyik fél sem járt túl jól, Trump javíthatatlan hetero és Macron sem számolhat be nagy élvezeti értékről, az amerikai elnöknek közel sincs annyira jó teste mint azoknak az izzadt négereknek! :D

G. Nagy László 2018.11.17. 13:40:11

@maxvaI baIcán bircaman: Ne haragudj, nem akartunk megbántani :) És örülök, hogy nem kell többé a gőzfürdők mélyén bújkálnod :)

vasgyuszi 2018.11.17. 13:44:21

@maxvaI baIcán bircaman: "Végre nagyhatalmi szinten is elismerik a férfiszerelem létjogosultságát és nem kell gőzfürdők homályában bujkálnunk. "
és még
"@G. Nagy László: Macron nagyon jóképű, nem kellene érzéseit nőkre pazarolnia! "

Milyen szépen elsiklott mindenki a 'coming out'-od felett :)))

2018.11.17. 14:05:55

@Krumpli Bogart: A négerek világában egyáltalán nem az, csak a rasszista fehér embereknél. A négerek világa olyan, mint a zsidóké. Mindenhol ott akarnak lenni, ám ha te akarsz ott lenni, tök természetes, hogy nem teheted, mert nem vagy zsidó, jelen esetben feka. Még szerencse, hogy nem is akarok az lenni!

2018.11.17. 14:10:27

Értsük azért meg a franciákat is. Elvesztettek két háborút, amiből csak úgy tudnak győztesként kikerülni, ha nagyhangon óbégatnak. Erre rájön egy ország, ami olyan szerkezetű, ha nem lenne Afrika egy része a (láthatatlan) kezükben, valahol Románia szintjén lennének. A nemzeti válogatottjuk lassan 9 feka, meg Griezmann és Giroud. Ami lassan az országukra is fennáll. Szóval itt egy büszke nemzet, erre megjelenik Trump és bekopogtat egy kicsit a valósággal.

dare 2018.11.17. 15:32:50

Ahogy látom ezt többen revansként értelmezik Trump ellen, de adnék egy másik értelmezést is.
Itt van pl kiegészítve ezzel ez a bizalmaskodás.
youtu.be/aXWH2RfMV34

Nem úgy tűnik, mintha a globalisták mókázgatnának a populistákkal?
Ilyen jól van már, meddig lázadozol még kis populistám, úgyis itt fogsz állni te is idővel az én oldalamon.
Ezzel most nem akarom a populistákat védeni, pláne nem ezt a nemzeti soviniszta Trumpot, de nincs ennek egy ilyen olvasatja is?

Burgermeister 2018.11.17. 15:40:32

Impotens fasz, sztem az lehet mint a house of cardsban, Melania mással is hál.

Cycmen 2018.11.17. 16:18:48

@Burgermeister:"Impotens fasz, sztem az lehet mint a house of cardsban, Melania mással is hál."

Macront meg sűrűbben dugják mint Macronnét!

maxvaI baIcán bircaman · http://bircahang.org 2018.11.17. 16:58:48

@Cycmen: Már megint gondolatban megcsalsz! Nem vagy elégedett az ánuszommal? Böknek a varratok? Jövöhéten kiveszik!

Ad Dio 2018.11.17. 17:25:15

"Egy sikeres randi másról sem szól, csak a szexuális feszültség folyamatos feltornászásáról, s ennek elengedhetetlen eszköze az egyre intenzívebb és merészebb fizikai kontaktus."

Tényleg így volna?

:-)))

Cycmen 2018.11.17. 17:29:57

@maxvaI baIcán bircaman: Szeva úrfi! Mondtam már hogy add meg a címed és meglátogatlak! Ne kellesd magad, légy bevállalós!

vasgyuszi 2018.11.17. 18:22:18

@maxvaI baIcán bircaman: Ezt már nem szívod visza ;) Szerintem a tudatalattid szólt beloled, nem a pia :))) Jól volt, na. Nem is rugózok ezen tovább.

G. Nagy László 2018.11.17. 18:30:26

@Ad Dio:

"Tényleg így volna?"

Tényleg. Az első randi az egyik legkomolyabb mérföldkő egy kapcsolatban, itt rengeteg dolog eldől. Van is pár komoly ismérve - majdnem azt írtam, hogy íratlan szabálya, de valójában ennek már könyvtárnyi az irodalma. Csak hogy egyet említsek: az első randi végére muszáj eljutni minimum a smárolásig. (Ha interneten ismerkedsz, s az első találkozás egy gyors, koradélutáni kávé valamelyik plázában, úgy az első egész esti randit értsd ez alatt.) A saját tapasztalatom visszaigazolja az elméletet: az az első randi, amelyik szexuális feszültségtől mentes, nem kiált folytatásért.

Iszanyúan sajnálom mindazokat, akik olyan kapcsolatban élnek, amelyben nincs meg a kellő erotikus vibrálás. Valószínűleg már az elején elcseszték: az első randin érezniük kellett volna, hogy nem működik a kémia.

Cycmen 2018.11.17. 19:06:35

@vasgyuszi: Ez nem az igazi birca te pöcs!

vasgyuszi 2018.11.17. 19:37:34

@Cycmen: LOL, take your medicine...

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.17. 19:49:11

Micron bukásra áll, bármit is tesz.

katamara 2018.11.17. 20:22:01

morph on deer Teljesen egyetértünk. Macron nagyon is fasza gyerek. Ráadásul rém jóképű. Ezt az előembert pedig alaposan hülyére vette.

Ad Dio 2018.11.17. 20:33:06

@G. Nagy László:

:-)))

Hogy micsoda okosság halmaz ez kérem! Összes kalapomat előtte...
Most már tudom mit csesztem el!!!

Elmesélek egy első randit.

Közös sport, beesteledett. Én kocsival mentem, felajánlottam, hogy Nőt hazaviszem. Sötét is van, hideg is. Autóba beszáll, elindul. Nem jut messzire. Autó dombnak felfele szépen megáll. Nem ragozom: fennakadt a karburátor tűszelepje és elfolyt a benzin. Marmonkanna hón alá csap és kettecskén elballag a legközelebbi benzinkútig, keresztül pár építkezésen, elhagyott grundon, sáros parkolón. Benzinkúton "tankol", közösen csokoládézik egyet (csak a szexuális feszültség maximálása kedvéért "Csokito" ami ugye úgy hangzott akkoriban, hogy +ronda de finom"), majd vissza a kiszáradt masinához. Marmonkanna kissé szelel, így a naci nem marad szárazon (újabb icipici szexuális utalásféle lehetett, bár akkoriban nem így éltem meg). Végül tetemes késéssel gépezet hazaszállítja Nőt. Akkoriban is kerestem már a bajt, és mivel még nem volt internetes fórum, ahol megtalálhassam :-), így felmentem Nő szüleihez kimagyarázni a helyzetet, "leszamilesz" alapon. Nem pofont kaptam... kávét... este 11-kor. Lehet a pofon jobb lett volna az alvás szempontjából. Sebaj. Az első csók innentől még majdnem fél év. Azóta szinte napra pontosan 20 ment el. A mai napig izzik a levegő Nő és énköztem. Csak ennyit szerettem volna elmondani. A dogmatikus nagymegmondásokkal meg tudod mit csinálj? Igen, PONT azt ;-).

maxvaI baIcán bircaman · http://bircahang.org 2018.11.17. 23:38:33

@Cycmen: Nem is engem dugtál seggbe, ha nem a Szófiában dekkoló kőrözött pedofilt.

G. Nagy László 2018.11.18. 03:56:51

@Ad Dio: Örömmel olvastam a történetet, nem csak azért, mert jó a sztori, s mert jól tálaltad, de azért is, mert tanulságos. A nyegle, cinikus nagyképűség persze most sem áll jól, s különösen azért nem, mert ezúttal még az a fajta szakmai-intellektuális háttér is hiányzik, melyet egyébként hozni szoktál. Mindezt alázámasztandó:

1. Egy egyszerű, 8 általánost végzett kommentelő esetén teljesen normális az, hogy a saját életéből következtet a világ működésére, tökéletesen figyelmen kívűl hagyva a statisztikákat, a szakirodalmat, s minden általános tapasztalást. Rád ez általában nem jellemző, ennél sokkal körültekintőbb szoktál lenni. Leírtad a saját történetedet, s általános igazságok forrásának tekinted. Ez olyan, mintha egy arab olajsejk kioktatná a köznépet arról, hogy miként kell Ferrarit vezetni, vagy palotát berendezni.

2. Elmesélsz egy történetet, amely egyrészt szerencsésen alakult, másrészt ösztönösen jól kezelted a helyzetet, s még csak nem is kívánod átlátni, hogy mi történt az adott estén. Az az igazság, hogyha előre eltervezed az egészet, akkor sem alakulhatott volna jobban. Egy randiból rögtön öt lett - a profik sem csinálják jobban. A csajozás összes valamirevaló guruja azt tanácsolja, hogy lehetőség szerint ne egyetlen helyen töltsük az estét, hiszen a több különböző helyszínhez a mélyebb ismeretség érzete társul. Ha egyetlen este során öt különböző helyen megfordultatok, az egyenesen zseniális. Egy igazi profi maga teszi tönkre a kocsiját, s idézi elő ezt az áldott állapotot, neked öledbe hullott a szerencse. A másik, amit a guruk javasolnak: legyen kalandos az este. Nos, azt hiszem, ez is kipipálva.

3. Nem veszed figyelembe azt a nyilvánvaló tényt, hogy a NŐ nyilvánvalóan rád volt kattanva. Ha egy átlagos randi lett volna, ahol a felek még bizonytalanul méregetik egymást, talán lelép előbb és hazamegy busszal. Nem így történt, mert élvezte minden percét az együttlétnek. Nem kellett azon dolgoznod, hogy szexuális feszültséget kelts, mert az végig ott volt a levegőben.

4. Azt, hogy az első csókkal miért vártatok fél évig, sosem fogom megérteni. De abban biztos lehetsz, hogy ez nem tipikus, valamint abban is hogy ez a legtöbbször nem szolgálja a kapcsolatot. Az első szex várhat néhány alkalomig, de egy csókot félévig húzni (és közben az érdeklődést kölcsönösen fenntartani) csakis akkor lehet, ha nagyon egy húron pendültök és nagyon biztosak vagytok a dolgotokban.

Szóval: vedd észre a sztorid szerencsés fordulatait és adj hálát érte a sorsnak. A legtöbbünknek sokkal-sokkal kacskaringósabb az útja, amíg révbe érünk. Semmi okod arra, hogy lekezelően nyilatkozz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.11.18. 09:25:59

@morph on deer:

Nem tudok olyasmiről, hogy Trump bárkit is kényszerített vagy megerőszakolt volna - ami persze nem zárja ki, hogy majd lefizetnek valakit, aki ezzel is megvádolja. Kurvákkal baszni meg nem bűncselekmény. Az sem, ha fizet nekik azért, hogy ne vájkáljanak a magánéletében. Egy tisztességes kurva nem fedi fel a kuncsaftját, szóval itt semmiképpen nem Trump a hunyó.

Persze megértem, hogy a te erkölcsi nívódon az ügyfél elárulása, megcsarolása abszolút rendben van. Mást nem is vártam tőled.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.11.18. 09:35:44

@G. Nagy László:

"az első randi végére muszáj eljutni minimum a smárolásig."

Ne gondold, hogy a te szubjektív világod azonos másokéval. Nekem @Ad Dio: története sokkal jobban tetszik, sőt merem állítani, sokkal romantikusabb is, sokkal több összekötő kapcsot teremt(ett) a két ember között. Egy olyan történet, amelyre még öreg korukban is mosolyogva és meleg szívvel fognak visszagondolni még akkor is, ha az adott pillanatban inkább csak bosszankodtak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.11.18. 09:42:18

@G. Nagy László:

"Nem veszed figyelembe azt a nyilvánvaló tényt, hogy a NŐ nyilvánvalóan rád volt kattanva. Ha egy átlagos randi lett volna, ahol a felek még bizonytalanul méregetik egymást, talán lelép előbb és hazamegy busszal."

Nem veszed figyelembe, hogy ha a nő nincs rákattanva a férfira, akkor te módszered szerinti randi sem végződik smárolással. Ad Dio története tökéletes példa arra, hogy már az első randi során jó eséllyel elválik, VALÓBAN illik-e egymáshoz a férfi és a nő.

Ha a nő otthagyja és elmegy a busszal, akkor a későbbi életben sem lehet számítani rá, ha nehézségek adódnak - és akkor valószínűleg nem is lennének 20 éve házasok. Itt azonban megmutatkozott, hogy az adott NŐ igazi társ jóban-rosszban. Ahogy aztán ezt bizonyítja az azóta eltelt 20 év is.

Az alatt az este alatt ez a két ember sokkal jobban megismerte egymást, sokkal közelebb került egymáshoz, mint 20 szokásos, smárral vagy még többel végződő randi alatt tette volna.

Nagyon sablonosan látod a dolgokat,

Ad Dio 2018.11.18. 10:09:58

@G. Nagy László:

"Csak hogy egyet említsek: az első randi végére muszáj eljutni minimum a smárolásig."

"Egy egyszerű, 8 általánost végzett kommentelő esetén teljesen normális az, hogy a saját életéből következtet a világ működésére, tökéletesen figyelmen kívűl hagyva a statisztikákat, a szakirodalmat, s minden általános tapasztalást. "

" A dogmatikus nagymegmondásokkal meg tudod mit csinálj? Igen, PONT azt ;-)."

Ezek így tartoznak egybe. Ha az emlékezetem nem csal meg nagyon, akkor egy általános állítóval szemben egy részleges tagadó kontradiktórikus kapcsolatban van. Vagyis mindkettő nem lehet igaz egyszerre (hamis se, de ez nem ide tartozik).

"Nem veszed figyelembe azt a nyilvánvaló tényt, hogy a NŐ nyilvánvalóan rád volt kattanva."

Ez nem így volt. Részemről sem. Felkeltettük persze egymás érdeklődését, de szó nem volt még nagy egymásra kattant szerelemről. Beszélgettünk, nevettünk, táncoltunk és élveztük egymás társaságát. Nagyjából ennyi. Szex? Lehet annak hívni, de azért tág egy picit a fogalom így :-).

"Azt, hogy az első csókkal miért vártatok fél évig, sosem fogom megérteni."

Ahogy én meg azt nem fogom megérteni, hogy miért esnek az emberek egymásnak azonnal. Amennyire tapasztaltam, a szex nem csak biológia, hanem pszichológia is. Ahhoz hogy tartósan jó legyen, meg kell bízni a másikban. Ez nőknél hatványozottan igaz. A bizalom meg nem épül fel azonnal. Másik irányból közelítve nem mindenki alfahím vagy épp szupernőstény. A szexuális vágy azonban szerencsére embereknél nem csak biokémiailag épül fel. Egy kevésbé domináns férfit vagy épp nem annyira bombázó nőt is vonzóvá tehet a személyisége. Az első randis csók mögött szerintem gyakorlatilag semmi nincs. Némi megjátszott érzelem, szexuális technológia, kapkodás. Baromi mázli kell ahhoz, hogy ne legyen katasztrofális. Csókolni, szexelni meg kell tanulni. Akkor is, ha van már x emberrel tapasztalatod, mert az adott nő vagy férfi nem egy x ember, hanem egy konkrét valaki. Ami egy emberrel bejött, nem valószínű hogy mindegyikkel be fog. Teszem hozzá: szerencsére. A párommal mi már 20 éve tanulunk csókolni meg ölelni, de még mindig van hova fejlődni. Pedig gyakorlunk becsülettel ;-).

"Az első szex várhat néhány alkalomig, de egy csókot félévig húzni (és közben az érdeklődést kölcsönösen fenntartani) csakis akkor lehet, "

Az első szex közel két évig várt :-D. Ráért. Addigra ott feszült köztünk az erotika, ami szerelem formájában építette a kapcsolatunkat (ajándékok, nagy beszélgetések, közös hallgatások, a csókok és a simogatások végtelenül változatos mixe). Úgy éreztem, a csillagokat le tudom hozni Neki, ő meg jelenének megvidámítóját/jövőjének biztos építőjét/leendő családjának férfiját/ nem mellesleg a fehér lovas herceget látta bennem (mekkora mázli, hogy a szerelem látáskárosodást okoz :-) ).

"Szóval: vedd észre a sztorid szerencsés fordulatait és adj hálát érte a sorsnak."

Kétség nem fér hozzá. Azonban hogy mindez csupán a mázli hozadéka volna, azt kétlem. Amit mi futtatunk az egy lehetséges életstratégia. Akkoriban nem volt ennyire tudatos, ma már látom: hosszú távra optimalizálunk. Nem az volt a célunk, hogy hamar szexuális élvezethez jussunk, hanem az, hogy ez minél tovább tartson :-). A szex biokémiai oldala az emberek nagy részénél hamar felépül. A pszichológiai már nem megy ilyen gyorsan. A kapcsolat szvsz csak akkor lesz tartós, ha mindkét oldal stabil.

Nem állítom, hogy ezt csak így lehet, de azt igen, hogy nekünk így sikerült, tehát így mindenképpen lehet :-). És itt tér vissza a logikai négyszög.

Szép vasárnapot!

G. Nagy László 2018.11.18. 11:43:14

@Ad Dio: Neked is szép vasárnapot! És köszönet a nyíltságért.
süti beállítások módosítása