téveszmék

téveszmék

"Ha mindenki szembejön az autópályán, te mész rossz irányba"

2022. június 04. - G. Nagy László

kissinger.jpg

 

Két hete mindenki a 99 esztendős Henry Kissingerről beszél, miközben évek óta alig hallani róla. Most megszólalt Davosban, a Világgazdasági Fórumon, és nagyon úgy tűnik, hogy meglátásai a háború kapcsán erősen szembemennek a mainsteam gondolkodásmóddal.

 

Az egykori legendás külügyminiszter szerint Oroszország fontos tényező Európában - évszázadok óta kiegyensúlyozó hatalomként funkcionál -, ezért a nyugati országok nem engedhetik meg maguknak, hogy a pillanat heve elragadja őket. "A tárgyalásokat a következő két hónapban meg kell kezdeni, mielőtt ez olyan felfordulást és feszültséget okoz, amelyet nem lesz könnyű leküzdeni" - fogalmazott Kissinger, leszögezve: az Egyesült Államoknak és a nyugati országoknak nem szabadna Oroszország szégyenteljes vereségére törekedniük Ukrajnában, mert ez ronthatja Európa hosszú távú stabilitását. "Remélem, az ukránok a hősiességükhöz fogható bölcsességről tesznek majd tanúbizonyságot” - mondta. Ami pedig leginkább kiverte a biztosítékot sokaknál, az az a gondolata, mely szerint Ukrajnának területet kellene átengednie Oroszországnak a háború befejezése érdekében.

 

A reakciók mindenesetre érdekesek. Henry Kissinger valódi szaktekintély, Nixon és Ford elnökök idején nemzetbiztonsági főtanácsadóként, illetve külügyminiszterként is tevékenykedett. Életműve - a tető alá hozott számos békemegállapodás, tucatnyi külpolitikai témájú könyve - egyértelműen bizonyítja, hogy mindent tud a diplomáciáról, amit ember csak tudhat. Azt a kijelentést, mely szerint inkompetens volna a témában, még a jelen szürreális világában sem meri megkockáztatni senki. Idehaza a meghatározó balos hírportálok épp ezért úgy tettek, mintha Kissinger meg sem jelent volna Davosban. Az egyik leglátogatottabb oldal nyolc különböző cikkben számolt be Zelenszkij videóüzenetben elhangzott beszédéről, ezzel szemben egyetlen árva mondatot sem fecséreltek Kissinger gondolataira. Kijevben persze komoly felháborodással fogadták az egykori külügyminiszter szavait. A Mitroverec nevű, szélsőjobbos ukrán honlap például egyenesen a halállistájára tette Kissingert. Érdekes világ ez. Adott egy józan, Nobel-békedíjas szaktekintély, akit a demokratikus mintaállam fasisztái fasizmussal vádolnak...

 

Úgy tűnik, jelenleg kétféle, egymással tökéletesen ellentétes narratíva tartja magát. A többségi álláspont szerint - melyet Soros Györgyön kívül csaknem minden európai vezető is képvisel - Oroszország területi-hatalmi étvágya határtalan, Ukrajnán túlra is kacsintgat, számára semmiféle engedmény nem tehető; a békét az szolgálja a legjobban, ha Ukrajna a végsőkig kitart, ha minél több fegyverszállítmányt kap és Putyinék minél több és minél súlyosabb szankcióban részesülnek. "Oroszország ukrajnai inváziója a harmadik világháború kezdete lehet, ezért a szabad világ megőrzésének legjobb útja a Nyugat számára, ha vereséget mér Vlagyimir Putyin orosz elnök erőire" - jelentette ki Soros a davosi Fórumon. Egészen döbbenetes az a szektás fanatizmus, amellyel e nézetet képviselik oly sokan. Mintha a legkevésbé sem zavarná őket,

 • hogy semmiféle jelet nem látunk, mely szerint Oroszországnak más európai országok elleni agresszív szándékai volnának;
 • hogy az eddigi szankciók érzékelhetően hatástalanok maradtak;
 • hogy az oroszok az újabb és újabb fegyverszállítmányokat jellemzően már jóval a lehetséges bevetésük előtt megsemmisítik;
 • hogy minél tovább húzódik a háború, annál több a pusztítás, és elsősorban az emberáldozat;
 • hogy minél tovább húzódik a háború, annál valószínűbb, hogy világháborúvá, vagy atomháborúvá terebélyesedik;
 • hogy Oroszország a jövőben, a háborút követően is létezni fog (vagy ha nem, úgy senki más sem).

A másik álláspont Kissingeré és a józanoké: naiv és életveszélyes az az elképzelés, mely szerint a világ egyik legnagyobb nukleáris szuperhatalma térdre kényszeríthető. A szavak szintjén mindkét álláspont a békét hirdeti, azonban az előbbi nyilvánvalóan a káoszt; az elhúzódó háborút, az általános gazdasági krízist és a lehető legnagyobb felfordulást szolgálja.

 

Kissinger reálpolitikus, mindig is az volt. Nem kerget lila ideológiákat - a békét tekinti elsődleges értéknek és mindent ennek rendel alá. Ez a megközelítés természetesen megkérdőjelezhető: létezik az az élethelyzet, amikor harcolni kell, nincs egyéb alternatíva. 1956-ban például - amikor a felkelők egy embertelen és élhetetlen rendszerrel szálltak szembe, és esély sem volt a békés rendezésre - fegyvert fogni valódi hőstettnek számított. Egy percig nem volt kérdés, hogy az erkölcs melyik oldalon áll. Vajon az orosz-ukrán konfliktus esetén is ugyanez a helyzet? Amikor állást foglalunk, érdemes egy perc erejéig a morális aspektusokra is kitérni.

 • Nem kérdés: Oroszország az agresszor, Ukrajna honvédő háborút folytat.
 • Oroszország követelései évek óta ismertek, azonban diplomáciai úton képtelen volt érvényesíteni azokat.
 • Az Egyesült Államok bárhol, bármikor eljátszhatja az agresszor szerepét, számára ez mindig megengedett.
 • Az országhatárok tiszteletben tartása alapvető erkölcsi kérdés, ezt azonban a nagyhatalmak sohasem vették komolyan. Magyarországtól 102 éve területének kétharmadát csatolták el, brutálisan, érthetetlenül és mélységesen igazságtalanul. Az a tény, hogy a második világháború óta soha nem fogalmaztunk meg revíziós törekvéseket, mondhatni: beletörődtünk a történelem kegyetlenségébe, az a magyar józanságról és realitásérzékről árulkodik. Ettől még más országok esetében e területi kérdések nagyon is újratárgyalhatóak. Ukrajna egy része lengyel, magyar, illetve orosz föld volt korábban.
 • „Mára Kína és Oroszország jelenti a legnagyobb fenyegetést a nyílt társadalmakra" - állítja Soros György. Erre egyetlen adekvát válasz lehetséges: ki a fenét érdekel??? Ez egyszerűen egy agyrém: mintha egy brutális áradás idején, amikor derékig áll a víz a házban, azon filóznánk, hogy miként fogjuk összegereblyézni a kertben az elhullott leveleket... Tényleg Soros lázálma miatt kell tízezreknek meghalniuk?
 • Frans Timmermans, az Európai Bizottság holland alelnöke szerint nem csak egy háborúról van szó, hanem az európai értékek védelméről is. Vicces fiú ő is. Tényleg Ukrajna képviselné ezeket a nemes és védendő értékeket? Az az ország lenne az etalon, ahol elfogadhatatlan nyelvtörvényt léptettek életbe, betiltották az ellenzéki pártokat, náci alakulatokat vonultatnak fel és a kőolajvezeték megrongálásával fenyegetőznek?
 • Húsba vágó erkölcsi kérdés az is, szabad-e megkockáztatni egy esetleges atomháborút.
 • És végül, de nem utolsósorban: vajon morálisan indokolható-e, hogy a szankciók miatt az európai polgárok fizetik meg az orosz-ukrán konfliktus árát, miközben számos lobbicsoport elképesztő nyereséget realizál általa?

Egészen világos, hogy az erkölcsi szempontok erősen összetettek; semmiképpen sem igazolják egyértelműen a mainstream álláspontot, a háború pártolását.

 

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ha valaki szembemegy a többiekkel, az bizonyosan téved. Az autópályán ez többnyire igaz lesz, a világpolitikában aligha. Láttunk már olyat nem egyszer, hogy józanból volt kevesebb. Jelen helyzetben Kissinger ráadásul nincs is egyedül, álláspontját többen osztják, azonban kizárólag az ő hangja oly erős, hogy képes áthatolni az egy szólamban bégetők szürke kórusán.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr3617847063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alöksz róz 2022.06.04. 12:07:49

"azonban az előbbi nyilvánvalóan a káoszt; az elhúzódó háborút, az általános gazdasági krízist és a lehető legnagyobb felfordulást szolgálja" - az a célja.

G. Nagy László 2022.06.04. 12:51:18

@alöksz róz: Világos, de közben úgy kommunikál, mintha a béke apostola lenne. És van olyan idióta, aki ezt benyeli. Az UEFA meccsein minden esetben a PEACE - MIR felirat díszeleg a digitális palánkon. Ők is ezt játsszák: a békéről papolnak, miközben a háború elhúzódását támogatják. Annyira mocskos és álszent ez az egész... Még az is tisztességesebb lenne, ha legalább nyíltan felvállalnák, hogy ez is a káoszteremtés része, ahogy a BLM, az LMBTQ, a migránsáradat és talán még a vírus is.

grundigg 2022.06.05. 01:44:09

" egy szólamban bégetők szürke kórusán."

:)))))))))))

Milyen eredeti gondolatok! Mintha egy belpesti liberális kesergését hallgatnánk a választás után.

Itthon minden mocsokságot legitimál a választási eredmény, a hülye lipcsik mennek szembe az autópályán, birkázzák és agymosottazzák a józan többséget, és nem veszik észre magukat...

Na de ha kilépünk Európába, ahol Putyin és Orbán pincsijei erős kisebbségben vannak, mindjárt fordul a nézőpont, és a többség lesz a birka meg az agymosott, és annak lesz igaza, aki mindenkivel szembemegy az autópályán.

grundigg 2022.06.05. 02:00:52

@G. Nagy László: "a békéről papolnak, miközben a háború elhúzódását támogatják"

Ha négyen-öten rugdosni kezdenek, akkor húzódik el a háború, ha védekezel, és valaki még segít is neked. Ha hagyod és hagyjuk, hogy péppé tapossák a fejedet, akkor viszont eljön a gyors (és nyilván örök) béke. Az egyébként békeszerető támadóidtól (esetleg a sikerükön felbuzdoló másoktól) pedig senkinek nem kell tartania, hisz az agresszió oka te voltál.

Wildhunt 2022.06.05. 07:28:52

@grundigg: kivéve, ha azonnal vége lehetne az egésznek, ha odaadod a pénzed. Mert akkor bizony te vagy a hülye ha csakazértse, és utolsó gazember az, aki erre biztat. Miközben a hasonlatod egy demagóg faszság.

grundigg 2022.06.05. 07:50:30

@Wildhunt: "kivéve, ha azonnal vége lehetne az egésznek, ha odaadod a pénzed"

Hát persze. Ha csak a pénzed kell nekik, és ezt elmondják. Apró bökkenő viszont, hogy rohadtul nem tudni, valójában mi kell az oroszoknak. A háború előtt ugye beszéltek összevissza mindent, még azt is, hogy a nato vonuljon ki egyebek mellett Magyarországról. Kiléptünk? Nem. Akkor akár minket is szétlőhetnek?

Meg persze arról is szó volt, hogy nem is lesz háború, aki ezt terjeszti, az hülye, vagy hazudik.

Mégis milyen követelést kéne teljesíteni? Nemrég még Kijevnél voltak. Gondolom, akkor azt volt itt a szakmai konszenzus ezen a liberális blogon, hogy azt kell odaadni.

Wildhunt 2022.06.05. 08:40:11

@grundigg: elmondták. Két megyét akartak és a nácik lefegyverzését. Eddig elvittek négy megyét meg a nácik jó részét groznijba (még sajnálom is őket ha lesz rá egy kis időm). Az ukránok meg még mindig nem hajlandók tárgyalni. A többi ballib bullshit.

G. Nagy László 2022.06.05. 09:00:30

@grundigg:

"Mintha egy belpesti liberális kesergését hallgatnánk a választás után. Itthon minden mocsokságot legitimál a választási eredmény, a hülye lipcsik mennek szembe az autópályán, birkázzák és agymosottazzák a józan többséget, és nem veszik észre magukat..."

A párhuzam önmagában megáll. Csupán egyetlen apróságról feledkezel el. Kissinger egy KONKRÉT ügyről beszél. Egy konkrét ügy mentén van értelme ütköztetni az álláspontokat. A belpesti libsi nem konkrét ügyeket fikáz, hanem ÁLTALÁBAN gyűlöli Orbánt. Ezzel nemigen lehet kezdeni semmit.

(Mellesleg: létezik egy csomó olyan társadalmi-gazdasági-morális kérdés - pl. szabad piac, szabad szerelem, szabad drogfogyasztás stb. - amelyek kapcsán magam is a kisebbségi álláspontot képviselem, miközben szent meggyőződésem, hogy nálam van az igazság. Van ilyen.)

grundigg 2022.06.05. 09:08:55

@Wildhunt:

Nem, nem mondták el. Összevissza mondtak mindent, ma sem világos, hogy pontosan mit akarnak. Nyilván azt, amit az aktuális katonai helyzet lehetővé tesz. És épp ezért fontos a védekezés.

Ha már trianonozott egy jót a blogger, érdemes lenne utánaolvasnia, Linder Bélának. Na ő volt még akkora békepárti, mint a magyar putyinisták. Valamiért mégsem túl népszerű a köreikben.

G. Nagy László 2022.06.05. 09:16:14

@grundigg:

"Ha négyen-öten rugdosni kezdenek, akkor húzódik el a háború, ha védekezel, és valaki még segít is neked."

1. Ahogy @Wildhunt: is írja: "kivéve, ha azonnal vége lehetne az egésznek, ha odaadod a pénzed. Mert akkor bizony te vagy a hülye ha csakazértse, és utolsó gazember az, aki erre biztat." Ha van lehetőség a tárgyalásra, azt mindig érdemes megragadni. Márpedig itt nagyon is van.

2. Lehet, hogy négyem-öten rugdosnak, de közben százan állnak körbe és nézik a csetepatét. Nyíltan nem mernek beavatkozni, mert a négy-öt garázda fickónál gépfegyver van. A nézők is pontosan tudják, hogy rajtuk áll a meccs - ők bármikor tárgyalásra bírhatják a feleket, ezt meg nem akarják. Inkább a legostobább megoldást választják: kívülről ordibálnak, hogy milyen gyökér ez a négy-öt srác, hogy nem szeretjük őket és nem fogunk velük barátkozni... Mintha ez érne bármit is azon túl, hogy hergeli az agresszorokat. A legrosszabb forgatókönyv az, hogy azok a gépfegyverek mégiscsak elsülnek. A legjobb az, ha azonnal befejezik a rugdosást. Ha képes vagy sarokba hajítani az ideológiai agymosást, szerinted a körben álló nézők tényleg optimálisan járnak el?

grundigg 2022.06.05. 09:36:26

@G. Nagy László:

Az előbb birkázol, most agymosottazol. Mondom én, hogy egy szánalmas belpesti lipsi vagy. Olyat mondjuk még nem láttam, hogy valamelyik fake newst terjesztő putyinistát agymosottaztad volna.

A példád pedig rossz, mert a nézők nemcsak néznek és beszélnek, hanem segítik a megtámadottat. Ami nélkülözhetetlen az általad annyira vágyott tárgyalásokon. A katonai helyzet határozza meg ugyanis, hogy miről és milyen feltételekkel lehet tárgyalni. Fehér zászlót lobogtatva semmiről. Itt ismét utalnék példaképetekre, Linder Bélára.

G. Nagy László 2022.06.05. 09:44:54

@grundigg:

"Na ő volt még akkora békepárti, mint a magyar putyinisták."

1. Nem ismerek magyar putyinistát. Egyet sem.

2- Tudod ki volt a legnagyobb békepárti? Tisza István, a magyar miniszterelnök. Ezer dokumentum igazolja, hogy az egész Monarchiában egyedül mi nem akartunk háborúzni. Mégis minket fosztottak ki a legundorítóbb módon. Ha van tanulsága Trianonnak, az az, hogy olyan országvezetőkre van szükség, akik nem hagyják, hogy bármit meg lehessen tenni ezzel a nemzettel. Mátyás óta - 1956-ot, és még pár apró epizódot, illetve sportsikert leszámítva - alig volt olyan másodperce a történelemnek, amikor büszkeséggel tölthette el az embert a tudat, hogy magyar. Ezek most ilyen idők, végre.

G. Nagy László 2022.06.05. 09:46:59

@grundigg:

"A katonai helyzet határozza meg ugyanis, hogy miről és milyen feltételekkel lehet tárgyalni."

Ez így van. Ukrajna pedig egyre nagyobb szarba kerül, hála a sok "segítségnek".

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.06.05. 09:52:42

@Wildhunt:

Van az az eset, amikor így jársz jobban. Mert az is lehet, hogy a pénzedet mindenképp elveszik, csak előtte félholtra vernek. Akkor nem inkább megéri az elején odaadni a pénzed?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.06.05. 10:00:16

Most olvasom, Zelenszkij felszólította az érintett smerikai városokat, hogy szüntessék meg a testvérvárosi kapcsolatsikat az orosz városokkal.

Nem először merül fel benem: mégis kinek képzeli magát ez az ember? Mikor lesz már egy nyugati politikusnak annyi kurázsija, hogy a helyére tegye ezt a felfuvalkodott barmot?

Nem em

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.06.05. 10:08:53

@Wildhunt:

"Az ukránok meg még mindig nem hajlandók tárgyalni."

Sőt Z most már azt mondja, területek átengedésétől nem tárgyal. Akkor mégis mit akar kínálni az oroszoknak a békéért cserébe? Talán azt, hogy hajlandó elfogadni az oroszok feltétel nélküli kapitulációját?

G. Nagy László 2022.06.05. 10:16:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nagyon keveset tudok Zelenszkijről. Február előtt szinte a nevét sem ismertem. Van azonban egy meghatározó benyomásom róla. Az asszony és a lányom gyakran néznek RTL-es műsorokat, melyek szüneteiben a reklámblokk után más műsorok ajánlói futnak, köztük a Nép szolgája c. pazar sorozaté. A hangot nem hallom, mert pókerezem, s közben Pink Floydot hallgatok, de az ember gesztusaira felkapom a fejem. Már az arcjátéka is elárulja, hogy valami elképesztően tehetségtelen ripacs. Alighanem ezt tudja is magáról, s most épp kompenzál...

Wildhunt 2022.06.05. 10:48:00

@G. Nagy László: egy senki. Az egyik oligarcha embere volt az elnökválasztáson. Melynek megnyerése után átvették az amerikaiak. Eztán Kolomojszkij 5 millió dollárral megkeresett egy lobbicéget, de nem is fogadták. A többi történelem.

Wildhunt 2022.06.05. 13:00:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: az indián közmondás szerint "tanuld meg hogy mikor harcolj a végsőkig és hogy mikor menekülj"

Rubasov nertárs 2022.06.05. 14:17:58

Update:

Már Joe Biden is arról beszélt, hogy lehetséges, hogy Ukrajnának területi engedményeket kell tennie a béke érdekében Oroszország felé.

Corvus69 2022.06.05. 14:34:49

Egyszerű. Meg kell semmisíteni az orkokat, hogy ne gyilkolhassanak, erőszakolhassanak többet sehol a világban. Atomot moszkvára!

Corvus69 2022.06.05. 14:38:03

@Wildhunt: Miért nem csatlakozol az orkokhoz? Nekik is kell zsoldos mert sorra hullanak a T62 ben, cselekedj!

Kitiltott Vélemény 2022.06.05. 14:40:04

@grundigg: " ... Ha négyen-öten rugdosni kezdenek, akkor húzódik el a háború, ha védekezel, és valaki még segít is neked ... "

Hát ez egy elég érdekes nézőpont.

Egyrészt: Adott a helyzet, fekszel a földön, körbeállnak az agresszorok, és rugdosnak, körülötted a csőcselék neked drukkol, néha még valami eszközt is ad, hogy megvédd magad... Időközben messziről a főnököd (Zselészkíj) mondja, hogy az utolsó leheletig kitartunk, sőt leverjük a rohadékot, kezét lábát levágjuk, és a füstre tesszük! (Közben persze körbejár a csőcseléknél cuccokat kuncsorogni, és meghívatja magát még üzleti ebédre is) Emellett azért persze hangosan üvölti, "Aki nincs velünk, az ellenünk van!" (A taps felzúg, Kórus beindul: "Éjjen Rákosi!")

A főnököd kenyéradó gazdája meg ígér fűt-fát, ad hurkapálcát, hogy azzal verekedj, miközben ezerrel beindul a hurkapálcagyár, mert tudja a részvényeseknek bizonyítani, hogy fogy az anyag és KELL. (Remélem leesett a liberálfasiszta csőcseléknek, hogy a kenyéradó gazda az USA)

Másrészt meg van ez:
Kohn elpanaszolja a rabbinak, hogy döglenek a libái.
- Mivel eteted őket?
- Szemes kukoricával.
- Az a baj. Etesd ezután darával!
Kohn egy hét múlva ismét panaszkodik, hogy még mindig döglenek a libái, pedig darával eteti őket.
- Mert szamár vagy! . - mondja a rabbi. - zabbal etesd őket!
Pár nap múlva Kohn megint siránkozik, hogy hiába eteti zabbal a libáit, mégis pusztulnak.
- Ostoba fajankó vagy, miért nem árpával eteted őket?!
Másnap megint megy Kohn:
- Rabbi, hiába próbálkoztam az árpával, megdöglött az utolsó libám is!
- Most már egy libád sincs?
- Egyetlen egy se.
- Kár. Pedig még annyi jó ötletem lett volna...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.06.05. 14:49:19

@Corvus69:

Amerika nem ilyen bátor. Tudja: egy atomháborút elvesztene, míg Oroszo. túlélné.

Wildhunt 2022.06.05. 15:06:31

@Corvus69: felteszem te az ukiktól posztolsz? Ha nem, akkor pofa súlyba!

Leylandi 2022.06.05. 15:33:39

@Corvus69: anyádra kellett volna atomot dobni, mocskos tróger bértollnok, húzzál az amcsi apád faszára, árulógeci, itt rázod a picsádat húszdeka párizsiért, száradtál volna anyád lábára... Rohadnátok már meg, hogy tele van veletek az összes blog!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.06.05. 15:49:32

@grundigg: "Ha négyen-öten rugdosni kezdenek, akkor húzódik el a háború, ha védekezel, és valaki még segít is neked."

Az elmúlt három hónap ismeretében vajon mennyire volt nyereséges Ukrajna hadakozása a nyilvánvalóan legyőzhetetlen oroszok ellen? A hős Zelenszkij kijelentette, hogy ők nem tárgyalnak. Eredmény: lassan mindent lebombáznak az oroszok, jut rá elég idejük, és napról-napra nő az áldozatok száma. Nem olyan ütemben, ahogy egy háborúban megszokhattuk, de nő. Ez elkerülhető lett volna, ha Zelenszkij nem emberkedik - ő végül talán hazamegy majd az USA-ba , hanem tárgyalásokra fanyalodik. Hogy a tárgyalás vereséget, területvesztést jelent? Miért, most jobb?

"A háború előtt ugye beszéltek összevissza mindent, még azt is, hogy a nato vonuljon ki egyebek mellett Magyarországról."

Én nem olvastam ilyen követelést, pedig figyelek.

"Na ő volt még akkora békepárti, mint a magyar putyinisták."

Minek putyinistázol? Komolyan hiszed, hogy érdemlegesen sok ember Putyin pártján van ebben az ügyben? Egy pár háborodott biztos akad, néhányan a fánk alakú Földben is hisznek. De az még nem putyinista, aki nincs meghatódva az ukránoktól. Én szívesen látnám Putyin pusztulását, de az ukránok az ellenségeimmé tették magukat, fájdalmamra. Ostobaságot beszélsz, és ez gátolja, hogy komolyan vegyenek.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.06.05. 15:55:43

"- hogy minél tovább húzódik a háború, annál több a pusztítás, és elsősorban az emberáldozat;
- hogy minél tovább húzódik a háború, annál valószínűbb, hogy világháborúvá, vagy atomháborúvá terebélyesedik;"

És minél tovább húzódik a háború, pár undorító ember annál gazdagabbá válik. Már mindenki láthatja, hogy a Nyugat épp annyira táplálja fegyverekkel Ukrajnát, hogy ne aludjon ki a láng. Világháborút nem akarnak, de életben próbálják tartani az ukrán ellenállást. Szolidaritás van, meg kiállunk mellettük, küldenek pár közepes jelentőségű, otthon már haszontalanná vált fegyvert, Zelenszkij meg néhány főembere pedig illően habzó szájjal rágja a pajzsa szélét, és a cirkusz szépen folydogál, terméketlenül, reménytelenül, értelmetlenül.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.06.05. 15:58:15

"Frans Timmermans, az Európai Bizottság holland alelnöke szerint nem csak egy háborúról van szó, hanem az európai értékek védelméről is. Vicces fiú ő is."

Régi kedvencem, a legrohadtabb mocsok, folyna ki a szeme.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.06.05. 16:02:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nagyon jó a példád. Ez az alak nem normális. Azt is mondhatnám, hogy már jelentős kárt okozott Ukrajnának. A Nyugat még annyira álszent, hogy nem teszik helyre, de figyelem a német híreket, elég sokan vannak már, akiknek elege van belőle.

arthurthedent 2022.06.05. 16:12:59

"hogy semmiféle jelet nem látunk, mely szerint Oroszországnak más európai országok elleni agresszív szándékai volnának;"

Ez modjuk hazugság. Az orosz TV tele van olyan propagandaműsorokkal, amik Lengyelprszág, Finnország, Anglia megtámadásáról, elpusztításáról szólnak. Az orosz felsővezetés beleegyezése nélkül ilyen műsorok nem jelenhetnének meg. Szóval ez konkrétan nem igaz.

"hogy az eddigi szankciók érzékelhetően hatástalanok maradtak;"

Hát mondjuk ez sem igaz, a fegyvergyártás nagyjából leállt, az autógyártásnak annyi, már most a 70-es évek beli zsigulikhoz való visszatérésről álmodoznak. Szóval ez megint úgy konkrétan nem igaz.

"hogy az oroszok az újabb és újabb fegyverszállítmányokat jellemzően már jóval a lehetséges bevetésük előtt megsemmisítik;"

Erről természetesen semmi hiteles információval nem rendelkezünk. Az orosz hadsereg bénaságát tekintve nagyon valószínűtlen, hogy a fele is igaz lenne. Ráadásul rengeteg videót látunk, ahol a katonák nyugati rakétákkal semmisítenek meg tankokat és ha a rakéták eljutnak a frontra miért ne jutnának el az egyéb fegyverek is?

"hogy minél tovább húzódik a háború, annál több a pusztítás, és elsősorban az emberáldozat;
hogy minél tovább húzódik a háború, annál valószínűbb, hogy világháborúvá, vagy atomháborúvá terebélyesedik;"

Nem hiszem. Amikor Hitler megtámadta Lengyelországot villámháborúval győzte le gyakorlatilag napok alatt. Világháború lett belőle. Ha a német hadsereg komoly vereségeket szenvedett volna valószínűéeg óvatosabban kötnek bele a világ országaiba. Legjobb esetben is azt kell mondjuk, hogy fogalmunk sincs ez a kijelentés igaz -e.

"hogy Oroszország a jövőben, a háborút követően is létezni fog (vagy ha nem, úgy senki más sem)."

Non sequitur, senki sem beszélt arról, hogy oroszországot meg kellene semmisíteni. Igazából oroszország akarja megsemmisíteni ukrajnát, azaz a kérdés az, lesz -e ukrajna. Igen, tudom, hogy nagybetű.

arthurthedent 2022.06.05. 16:16:41

@Androsz: "Az elmúlt három hónap ismeretében vajon mennyire volt nyereséges Ukrajna hadakozása a nyilvánvalóan legyőzhetetlen oroszok ellen?"

A legyőzhetetlen oroszok. Sok dolog visszajött gyerekkoromból, a felszabadítás, a T72, a vörös zászló, a vérszomjas nyugat, a békés oroszok, de a legyőzhetetlen orosz sereg kifejezést nem hallottam vagy harminc éve. :D

Szóval a legyőzhetetlen orosz sereg úgy járt kijev alatt, mint a legyőzhetetlen német sereg moszkva alatt. Szépen visszafordították. :D

arthurthedent 2022.06.05. 16:21:57

@Androsz: "Én nem olvastam ilyen követelést, pedig figyelek."

Vagy másfél hónappal ezelőtt felhívtam erre a figyelmedet, akkor is letagadtad. Magyarország 1999 március 12.-én csatlakozott a NATO-hoz. Putyin azt követelte, hogy az 1997-es állapotokat állítsuk vissza.

Amikor másfél hónap után is azt mondod, hogy erről te nem tudsz, akkor nyilván trollkodsz, ugye?

arthurthedent 2022.06.05. 16:23:54

@Androsz: "És minél tovább húzódik a háború, pár undorító ember annál gazdagabbá válik."

Úgy konkrétan kik? Merthogy ha tőzsdéket meg a nemzetközi pénzpiacokat nézed, akkor azt látod, hogy gyakorlatilag mindenki veszít ezen az egészen. Konkrétan ki gazdagodik?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.06.05. 16:24:59

@arthurthedent: Ne bohóckodj. Szerinted az ukránok győzhetnek az oroszok felett? Odáig eljuthat a helyzet, hogy az oroszoknak már több érdeke fűződik a háború befejezéséhez, mint a folytatásához, de legyőzve nem lesznek, sőt, valójában nagyon is veszélyesek lesznek a világ békéjére. Az oroszok a legyőzetésük előtt simán eljuthatnak abba az állapotba, hogy kilövik az atomrakétáikat, aztán már úgyis mindegy. Akkor legyőzve lesznek, de mi már nem sokat fogunk tudni arról. És nem az lesz a bajunk, hogy szakadozik a net.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.06.05. 16:33:01

@arthurthedent: "Konkrétan ki gazdagodik?"

Ne várd, hogy név szerint soroljam őket, azt még akkor sem tudnám, ha a tőzsdefelügyelet főmuftija lennék. De szerinted annak, hogy most ötszörös áron megy a földgáz és háromszor áron az olaj, másfélszeresére-háromszorosára emelkedett az üzemanyagár, annak mindenki csak a vesztese? Tényleg nem érzed, hogy a hiénák mennyire elégedettek? Én a legdühösebb azokra vagyok, akik most, hogy valaminek a szállítása, ellátása bizonytalanná vált, rögtön azzal reagálnak, hogy felemelik az árat. Több lesz a benzin attól, hogy drágábban adják? Nem, de legalább megszedik magukat rajta. Az árdrágítás nem megoldás, hanem az erősek meg tudják csinálni a világgal. Én kitépném a belüket.

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.06.05. 16:33:15

Az autópálya erélye

Forgalommal szemben menni
tábla szerint szabályosan
miért félne az, akinek
páncélnál keményebb anyag
védi elméjét és szívét

És ha a test és az elme
barátom neked
nem elég biztosíték
Páncélozott és golyóálló
jármű több tonnás tömege
mint Einsteintől már tudjuk
pléh és műanyag kocsik ellen
M*C a négyzeten energiából már elég

forrás:
nuuvella.hu/ige/7753-versparodiaim_versparbaj

Leylandi 2022.06.05. 16:33:21

@nem lesz megszorítás: na, megjött a délutáni váltás. Kikúrtak már a mekiből is, hogy elvállaltad ezt a csicskamunkát, paraszt? Ne ijedj meg, van lejjebb is, ha nem mutatsz itt fel sürgősen valami produktumot a tartótisztednek, mehetsz a buzibárba, pávatollal a valagadban.

arthurthedent 2022.06.05. 16:42:44

@Androsz: "Ne bohóckodj. Szerinted az ukránok győzhetnek az oroszok felett?"
1) Ha az ukránok nem győzhetnek, akkor az orosz hadsereg legyőzhetetlen? Ja, nem. Akkor ez szalmabáb érvelés, szándékos érvelési hiba.

2) Miért ne győzhetnének az ukránok az oroszok ellen? Mert az orosz hadsereg olyan hatalmas? Vagy olyan hősies? Vagy olyan jól felszerelt? Egyik sem.

Valójában az orosz hadsereg a lepukkant roncs, akiknek egy hatalmas országot kellene megvédenie miközben egy háborút is meg kellene nyerniük. Kis költségvetésből, elavult fegyverekkel, képzetlen katonákkal, gazdasági blokád alatt.

Nem csak, hogy győzhet az ukrán nép, de valószínűleg győzni is fog. Nem biztos, de azért elég valószínű.

"Odáig eljuthat a helyzet, hogy az oroszoknak már több érdeke fűződik a háború befejezéséhez, mint a folytatásához, de legyőzve nem lesznek,"

Ja, hogy úgy érted, hogy sem ők sem pedig te nem fogod beismerni, hogy legyőzték őket, csak simán hazakullognak, mert kuss, mi így szoktunk nem-legyőzve lenni. Akkor igen, biztos, hogy nem fogod elismerni, hogy vesztettek, Putyin sem fogje elismerni.

"sőt, valójában nagyon is veszélyesek lesznek a világ békéjére. Az oroszok a legyőzetésük előtt simán eljuthatnak abba az állapotba, hogy kilövik az atomrakétáikat, aztán már úgyis mindegy."

Ha kiverik őket ukrajnából és ezért totális atomháborút rendeznek, akkor igazából mi az, ami miatt nem rendeznek totális atomháborút? Küggyetek ájfónt mert atom? Vagy mi?

"Akkor legyőzve lesznek, de mi már nem sokat fogunk tudni arról. És nem az lesz a bajunk, hogy szakadozik a net."

A legyőzés nem azt jelenti, hogy a totális megsemmisítés határára bombázod őket. Legyőzve lenni annyi, mint a háború kirobbantásakor kitúzött célokat el nem érni.

- Megállították a NATO terjedését? Nem, lásd finnország.
- Demilitarizálták Ukrajnát. Nem, több a fegyverük mint valaha.
- Denácifikáltak? Ja, nem, ahhoz be kellet volna vonulni kijevbe.
- Megvédték az orosz ajkúakat. Ja nem, inkább őket is gyilkolták.

Akkor most az ukrajnába (nem donbaszba) való bevonulás céljai hogyan is fognak megvalósulni? Hogy tudod, azt mondhatják, hogy "f.sza, megcsináltuk, elértük, mi győztünk".

Wildhunt 2022.06.05. 16:46:57

@arthurthedent: ezt beszéld meg demens Joeval. Már szerinte is le lehet mondani a területekről.

arthurthedent 2022.06.05. 16:48:52

@Androsz: "Tényleg nem érzed, hogy a hiénák mennyire elégedettek?"

Alég paranoiás vagy. Van egy bolygó, mindenki sz.p ezerrel, erre te azzal jössz, hogy "de akinek olajfurótornya van az most mennyire jól járt". :D

Ja, biztos van pár sejk meg texasi olajbáró, akiknek most kicsit jobban megy, de hidd el, mindenki más sz.p. Majdnem mindegy mibe tartottad a pénzedet legalább a negydét, harmadát buktad. :(

arthurthedent 2022.06.05. 16:49:56

@Wildhunt: "ezt beszéld meg demens Joeval. Már szerinte is le lehet mondani a területekről."

Okés, területekről lemondani bármikor lehet. Mikor mondtam én, hogy nem lehet lemondani területekről? :D

luis5 2022.06.05. 16:54:44

EU: a lószar finom. 1millio veréb nem tévedhet.

leponex 2022.06.05. 16:56:04

@arthurthedent: "Igazából oroszország akarja megsemmisíteni ukrajnát,"
Miért tenné ezt, amikor alapvetően épp az az oroszok problémája, hogy a határuk mellé közvetlenül nato-amerikai rakétarendszer települne Ukrajna nato-tagságával.
A Krimet is azért kellett (újra) magukévá tenni még Ukrajna nato tagsága előtt, mert ott van az európai haditengerészetük támaszpontja. Pontosan az Usa az, aki Oroszország végzetes meggyengitése céljából hajtotta bele a konfliktusba az ukránokat, fegyverezte fel őket, hitegettve a nato-tagsággal. Az idióta filmszinész meg elhitte... Hogyne, annyi fegyvert kapnak (nagyrészt hitelre, természetesen) majd folyamatosan, amivel sokáig elhúzhatják a háborút, elfogyaszthatják a felhalmozott feleslegessé vált amerikai fegyvereket, évtizedekre eladósodhatna, és a végén az orosz dominanciájú donbasszról mégis csak le kell mondaniuk. És valósznűleg a nato-tagságról is.
Megérte?
Ez természetesen semmit nem változtat azon, hogy Oroszország agressziót követ el, de ezért legalább ennyire felelős az az ukrán politikai garnitúra, aki hagyta magát csőbe húzni magát... 30 éve itt vagyunk Ukrajnában, és nem is akarunk innen elmenni... mondta Soros.
Eléggé holtversenyes, ki a legnagyobb gazember ebben a háborúban.
Talán érdemes lenne mégis megfontolni Kissinger gondolatait...

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2022.06.05. 16:56:38

Kissinger elmegy a picsába. Ennyi.

arthurthedent 2022.06.05. 16:57:25

@Wildhunt: "hát, ennyi kellett volna a háború végéhez már 3 hónapja."

Csacskaság, az oroszok azt hitték ott van ukrajnai, az övék lehet az egész újra. Nem elégedtek volna meg "területekkel".

Leylandi 2022.06.05. 16:57:31

@Androsz: "Én a legdühösebb azokra vagyok, akik most, hogy valaminek a szállítása, ellátása bizonytalanná vált, rögtön azzal reagálnak, hogy felemelik az árat."

Mér, micsináljon a karvalytőkéje, szégyellje el magát, és fogja vissza magát önként??? Nebazz... A kapitalizmus márcsak ilyen, az árat, ha hajlandó vagy megfizetni, bizony emelik! Egészen addig, amíg csak hajlandó vagy megfizetni! A kereskedőhiéna MINDIG árat emelne, egész élete azzal telik, hogy figyeli, milyen indokkal tudná az egekbekúrni az árakat. Fagykár, vízkár, oszkár, nemzetközi helyzet, cunami, fukusima, feljött a hold, felkelt a nap, sakálmindegy, csak lehessen valami bizonytalanságot kelteni az emberekben, már javítja is ki az árakat. Ha a pokol kénköves füstjében aszalódna, akkor is csak azon járna az esze, hogyan vihetné fel az alágyújtós árát, mert ez a természete. Az inflációban is vastagon benn a kezük, arra hivatkozva emelnek folyamatosan árat, mégpedig az inflációt szorozva kettővel, így lesz öngerjesztő a folyamat. Ezt csak úgy lehetne visszafogni,ha a tudatos vásárló minden árdrágításra durva kereslet-visszafogással válaszolna, mert bár sokan visszasírják azokat az időket, amikor az árdrágítókat felcipelték a lámpaoszlopra, és elengedték, nem lehet minden időben megtenni. Pedig a fogyasztó van jobb helyzetben, mert neki könnyebb a sétakocsikázásról, wellnessről, jégkrémről, kóláról lemondani, mint a kereskedőnek bezárni, de ugye tudjuk, hogy a nép sokkal inkább szereti sírva adósságba verni magát, mint bármit is magáért tenni. Pedig csak addig tudják a hiénák felsrófolni az árakat, amíg van vevő, ez nyilvánvaló. Szal bűnöző, pszichopata kereskedő mindig lesz, de a nép sorsa ottvan a saját kezében. Ha nem él vele, sajátmaga tehet róla. Ha az egekbe szöknek az árak, arról végsősoron bizony mi, átlagemberek tehetünk. Minden kurvadrága? Akkor bizony Pistike meg anyuka itthonmaradtok a picsátokon, nincs impulzusvásárlás a tecsóban, meg körözés a városban autóval, nincs fodrász hetente, vízicsúszda meg szolárium, hanem megyünk túrázni gyalog, aszt iszunk forrásvizet. Csak ennyi lenne. Ne hibáztasd azt, aki árat emel! Egy ótvaros dögevőtől se elvárható, hogy otthon elővegye a lelkiismeretét, és magától visszavegye az árakat! Hiszen épp azért neki az ótvaros dögevősség a szakmája, és nem neked vagy nekem, mert nincs neki lelkiismerete! Hogy tudna akkor ráhallgatni? Mi vagyunk a hibásak, bizony, mi magunk.

arthurthedent 2022.06.05. 16:58:19

@Hiryu 2,0: "Kissinger elmegy a picsába. Ennyi."

Pontosan, háborús bűnös pszichopata. A szőnyegbombázás volt a kedvence.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.06.05. 17:05:41

@arthurthedent: "Ja, biztos van pár sejk meg texasi olajbáró, akiknek most kicsit jobban megy, de hidd el, mindenki más sz.p."

Egyetértünk. Én is az mondtam, hogy "pár undorító ember annál gazdagabbá válik." Mindenki más szop. Így van. Annál undorítóbb az a néhány, aki a világ pusztulásán is gazdagodik. Szerintem a kereskedők némelyike nagyobbat szakít, mint a texasi olajbárók, de tegnap láttam egy bejegyzést arról is, hogy Nyugat ezzel az embargós szórakozással most végleg az arabokra szorul, azok meg nyilván telesírják a párnájukat.

"Mikor mondtam én, hogy nem lehet lemondani területekről?"

Hát ezt elég sokan mondták mostanában. Ha te kivétel vagy, akkor rendben.

"Miért ne győzhetnének az ukránok az oroszok ellen? Mert az orosz hadsereg olyan hatalmas? Vagy olyan hősies? Vagy olyan jól felszerelt? Egyik sem."

Azért, és ezt már elmondtam az előbb, mert mielőtt végleg térdre kényszerülnének bárkivel szemben, lesz olyan eszelős a főparancsnokok között, akik megindítják az atomtámadást a nagy nyugati városok ellen. Amit elhárítani lehetetlen, a Nyugat reakciója csak annyi lehet, hogy ők is elindítják a bombákat, aztán vége a bulinak. Érted már?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.06.05. 17:10:09

@arthurthedent: "Nem elégedtek volna meg »területekkel«."

Kérdezte őket erről valaki? Mert én csak azt hallottam, hogy Ukrajna ne adja meg magát, kitartunk, veletek vagyunk, menjetek háborúzni.

Leylandi 2022.06.05. 17:12:27

@arthurthedent: "Legyőzve lenni annyi, mint a háború kirobbantásakor kitúzött célokat el nem érni."

Akkor bizony a tartótiszted gazdáinak a gazdái is vesztettek Afganisztánban, mert úgy kihúzták onnan a belüket, visszaadva mindent azoknak, akik ellen harcoltak, hogy még a fegyvereiket is otthagyták nekik! Mondd ki, hogy az usa vesztett Afganisztánban! Mondd ki! Legfeljebb kikúr innen apád, mit vesztesz, tíz deka párizsit? De legalább - életedben először - mertél volna igazat mondani.

"Megállították a NATO terjedését? Nem, lásd finnország."

Na, ez a legnagyobb álságosság! A finnek már rég amerika faszát szopkodják, úgy össze vannak nőve, hogy sakálmindegy, papíron tagok vagy sem. Bírom ezeket a meséket, hogy most aztán jól kibasztak az orosszal, miért, ha nem tagok, és úgy támadják meg őket, talán nem rohant volna amerika segíteni? Dehogynem... Éppúgy nem számított volna, hogy még nincs aláírva a papír, mint a mi esetünkben, ha megtámadnának az ukránok, hogy alá van... A mi segítségünkre akkor se rohannának, ha hívnánk őket, ötödik cikkely ide vagy oda. A nagypolitikában a papír, egyáltalán bármi szerződés csak egy klozett-törlő, ez ezerszer beigazolódott. Amerika se azért nem vonul be ukrajnába, mert nincs szerződés, hanem fosnak attól, hogy a direkt háború következő lépéseként egy szarmat elsuhanna nevijork kék ege fölött, aszt beleállna az Ötödik sugárútba.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.06.05. 17:13:34

@Leylandi: Hiteles korrajz. De engem mindez dühössé tesz, most először ennyire.

arthurthedent 2022.06.05. 17:21:33

@Androsz: "Kérdezte őket erről valaki? Mert én csak azt hallottam, hogy Ukrajna ne adja meg magát, kitartunk, veletek vagyunk, menjetek háborúzni."

Nem kellett megkérdezni, mert 1) az elején már azt mondták, hogy ukrajna nem is létezik és 2) az első napon simán továbbmentek kijev felé. Elég nyilvánvaló volt, hogy mit akarnak.

És igen, nem kérte ezt senki ukrajnától, senki sem javasolhatja azt egy szuverén államnak, hogy mondjon le területekről. Hogy könnyebben érthető legyen ez olyan lenne, mintha azt javasolnád egy megerőszakolt nőnek, hogy miért nem kényeztette az elkövetőt, akkor lehet, hogy hamarabb vége.

Leylandi 2022.06.05. 17:24:05

@Androsz: "Mindenki más szop. Így van. Annál undorítóbb az a néhány, aki a világ pusztulásán is gazdagodik."

Hát én nemtom... Van egy ismerősöm, építőanyag-kereskedő. Amióta nem jön keletről a fűrészáru (jön helyette máshonnan), felemelte az árát 80-ról 240-re. Ezer, természetesen. Most vette a negyedik mercédeszét, mert a gyerek meg az asszony folyton a harmadik elé áll a garázsban, kell hát egy a telepre is. Lehet, hogy csóró szegény, a fene tudja, de ha igen, akkor a központifűtés-szerelő mégcsóróbb, mert neki meg öt van. Ő is felszorozta tegnap duplájára az árakat, mert este mindig ideges lesz a híreket olvasva, és ettől remeg a keze, a túl kis pénzeket egyszerűen nem bírja megszámolni.

arthurthedent 2022.06.05. 17:26:15

@Leylandi: "Na, ez a legnagyobb álságosság! A finnek már rég amerika faszát szopkodják, úgy össze vannak nőve, hogy sakálmindegy, papíron tagok vagy sem."

Látod mennyire buta vagy? A finnek annyira "szopkodták" az amerikaiakat, hogy mindig is ellene voltak a nato tagságnak. Soha nem állomásoztak amerikaiak finnországban. Nem is nagyon szerették a finnek soha az amerikaiakat.

" Bírom ezeket a meséket, hogy most aztán jól kibasztak az orosszal, miért, ha nem tagok, és úgy támadják meg őket, talán nem rohant volna amerika segíteni? Dehogynem..."

Az oroszoknak nagyon nem volt mindegy, hogy finnország tag -e vagy nem. Most így utólag lehet mondani, hogy "ja, mindegy", de ez így már hiteltelen.

Finnország stratégiai szempontből igen-igen fontos. Nézd meg, hogy oroszország hol tud nagy tömegben fegyvereket kijuttatni a tengerekre és akkor látod, hogy finnország gyakorlatilag két kijáratot is blokkol. Egyet tengeren, egyet vasúton.

Boldeone2 2022.06.05. 17:30:17

Nem értek egyet blogposzt számos állításával.
Miért kellene egy 99 èves szenilis öregember vèlemènyèt relevánsnak tekinteni , amikor az elvi kiinduló álláspontja is helytelen Európával kapcsolatban ?

Az egykori legendás külügyminiszter szerint Oroszország fontos tényező Európában - évszázadok óta kiegyensúlyozó hatalomként funkcionál -, ezért a nyugati országok nem engedhetik meg maguknak"

- Abszolút hamis állítás ! Èppen az ellenkezője igaz: A cári Oroszország terrorizálta Európát, a " Szent Szövetsèg " , gondolom mond valamit , Lengyelország felosztása , az 1848-49- es forradalom leverèse, a kèsőbb a balkáni tűzfèszek felszítása, Szerbia az orosz cárral a hátában robbantotta ki az első világháborút, Gavrilo Principet is a cár fizette ...
Az első világháború pedig - ha az USA nem küld több mint 1 millió katonát Európába, akkor az nyerhető lett volna Nèmetországnak ès szövetsègeseinek . Ebben az estben nincs Trianon, ès Oroszorszag közèphatalom marad, no meg Németországban sem valószínű, hogy náci hatalomatvètel törtènik ...
Az orosz , majd a szovjet , majd újra az orosz megerősödès óriási terhet jelentetett ès jelent európai nèpeire, hiszen ne feledjük egy barbár , agresszív, fèlazsiai háta hatalomról, egy zárt hadiállamról van szó, amely ellenségesen viselkedik a szomszèdaival szemben!
Közèp-Európa nèpei nem feledik a 45 èves szovjet - orosz igát, kivétel a magyar szèlsősèg agymosott rèsze , amely ruszki - szopóvá vált , ami megint egy abszurd helyzet a jobboldali hagyományok tekintetèben is ...

A " mainstrem " - ahogy a blogposzt írója nevezni , nagyon is tudja hogyan kell a helyzethez viszonyulni!
Lengyelországban politikai egység vagy a jobb ès a baloldal között, de bárhol a Baltikumban is . Azok az országok mèg nem hasonultak meg , tudják , ès most is látszik : Oroszország soha nem változik . Mindenki a saját bőrèn érzi a muszka hadsereg büdös leheletèt, hiszen látjuk , ezek ugyanazok: földfoglalás, nèpirtas, nemi erőszak, rablások , cèltalan rombolás

arthurthedent 2022.06.05. 17:30:55

@Leylandi: "akkor a központifűtés-szerelő mégcsóróbb, mert neki meg öt van. Ő is felszorozta tegnap duplájára az árakat,"

Hát ez elég meseszerű. De tegyük fel így van, van egy csávó, akinek nagyon megy, évek, évtizedek óta nagyon megy és most meg még felemelte az árakat. Fasza.

Az elmúlt három hónapban kétszer annyit keresett mint amennyit szokott. Az elmúlt 15 évben félrerakott pénze meg harmadát elvesztette az értékéből.

Érted már hogy megy a gazdaság?

"Most vette a negyedik mercédeszét, mert a gyerek meg az asszony folyton a harmadik elé áll a garázsban, kell hát egy a telepre is."

Ha nem lett volna háború, akkor nem vett volna?

arthurthedent 2022.06.05. 17:33:19

@Boldeone2: "hiszen ne feledjük egy barbár , agresszív, fèlazsiai háta hatalomról, egy zárt hadiállamról van szó, amely ellenségesen viselkedik a szomszèdaival szemben!
Közèp-Európa nèpei nem feledik a 45 èves szovjet - orosz igát, kivétel a magyar szèlsősèg agymosott rèsze , amely ruszki - szopóvá vált , ami megint egy abszurd helyzet a jobboldali hagyományok tekintetèben is ..."

Pontosan. Kissinger szenilis és fogalma nincs mi történik épp európában. Mondjuk sok európai sem tudja, de mindegy.

Leylandi 2022.06.05. 17:33:33

@arthurthedent: "ez olyan lenne, mintha azt javasolnád egy megerőszakolt nőnek, hogy miért nem kényeztette az elkövetőt, akkor lehet, hogy hamarabb vége."

Fasság az egész hasonlatod. Azt az ukrajnát, aminek az élére amerika egy bábkormányt rakott, hogy minél közelebb az oroszhoz telirakhassa azt amerikai támaszponttal, hogyan lehetne egy megerőszakolt nőhöz hasonlítani? Hát sehogy. Az ukrán talpnyaló bábkormány még a saját népét is olyan szemrebbenés nélkül dobja oda koncnak, gyilkolja pusztán azért, hogy az oroszt meggyengíthesse, mielőtt amerika annak nekiesne, hogy Sztalin eftárs sírva könyörögne a receptért. Megerőszakolt ártatlan nő, mint ukrajna! Tebazmeg beteg vagy a fejedben! Ezt már a gazdád se várja el tőled, ez a saját torz fejed szüleménye!

Leylandi 2022.06.05. 17:39:35

@Boldeone2: az orosz nagyhatalom nagy görény, mindig is az volt, főleg velünk. Náluk csak egy nagyobb görény van: amerika, aminek a bűzös lehelete már fél Nyugat-Európa nyakában érződik, amint kúrja őket, hogy lőjék magukat tökön, nyakukba ültetve a bábjait. Persze ezt te is tudod, csak nem áll anyagi érdekedben kibontani az igazság összes részletét.

arthurthedent 2022.06.05. 17:49:03

@Leylandi: "Azt az ukrajnát, aminek az élére amerika egy bábkormányt rakott,"

Az usa rakott bábkormányt ukrajna élére? :D Nem inkább az oroszok raktak bábkormány ukrajna élére meg beloruszia élére meg még egy csomó helyre? :D

"hogy minél közelebb az oroszhoz telirakhassa azt amerikai támaszponttal,"

Miért? Mi haszna lett volna? Komolyan mondom, MINEK? És mikor tettek ilyet? Hát nem oroszország rakta teli belorusziát hadsereggel. Hát onnan indították a háborút?

Te szerencsétlen, hát nem veszed észre, hogy az oroszok mindig olyasmivel vádolnak másokat, amit csak ők tesznek? Ennyire nem lehetsz hiszékeny!

"hogyan lehetne egy megerőszakolt nőhöz hasonlítani? Hát sehogy."

Hát én épp az előbb megtettem. Szóval lehet. :D

"Az ukrán talpnyaló bábkormány még a saját népét is olyan szemrebbenés nélkül dobja oda koncnak, gyilkolja pusztán azért, hogy az oroszt meggyengíthesse,"

Megtámadták őket. Ilyenkor az országok védekezni szoktak. Az oroszok is ezt tették, nem? Akkor?

"mielőtt amerika annak nekiesne, hogy Sztalin eftárs sírva könyörögne a receptért. Megerőszakolt ártatlan nő, mint ukrajna! Tebazmeg beteg vagy a fejedben! Ezt már a gazdád se várja el tőled, ez a saját torz fejed szüleménye!"

Az a "bűnüsek mert nem adták meg magukat" amit itt terjesztesz olyan vérlázító propaganda, hogy háború esetén a helyszínen szokták lelőni érte az embereket. De persze én vagyok a beteg, hát persze!

Boldeone2 2022.06.05. 17:50:28

A több állítás jelentős része is tènyszerűen cálfolható !

hogy semmiféle jelet nem látunk, mely szerint Oroszországnak más európai országok elleni agresszív szándékai volnának;"

- Dehogynem látunk! A közèp- európai országok ultimátumot kaptak, hogy vonják ki a NATO- csapatokat. A lengyeleknek már beígèrtèk, hogy ők lesznek a következők. Èvek óta folyik az EU - bomlasztó muszka propaganda : RT News ès társai, Le Pent, meg a többi szarházit is Putykó fizeti

hogy az eddigi szankciók érzékelhetően hatástalanok maradtak;"

- Nyilván nem maradtak hatástalanok , azért mondja az orosz jegybank , hogy kb 10-11% GdP - csökkenès jön erre az évre
Illetve óriási hatása lesz a tőke - ès technológia hiánynak . Ez nem pár hèt, hanem több èves folyamat .

hogy az oroszok az újabb és újabb fegyverszállítmányokat jellemzően már jóval a lehetséges bevetésük előtt megsemmisítik;"

- Erről hol vannak a tènyadatok?

hogy minél tovább húzódik a háború, annál több a pusztítás, és elsősorban az emberáldozat;"

- Akkor hagyja abba Putyin !!! Az ukránok csak a saját hazájukat vèdik!
A blogposzt írója mikor hagyná abba , ha a átjönne a szomszéd klán ès erőszakkal elvinnè a vagyontárgyak egy rèszèt, lerekeszetnè a kert 30%- át magának , a nagylányt meg megőrszakolnák?
Ebből bèke csak úgy lehet, ha ruszki kitakarodik Dèl- Ukrajnából , máskèpp nem
Sőt , Putyin egy èvszázados gyűlölet alapjait tehette le Ukrajnában ...Lehet , hogy soha nem lesz bèke, a most 6 èves ukrán gyerek aki menekültkènt tengeti èlet , otthona lerombolva , apja pedig az orosz hódítók tüzèben elesve...
Vajon milyen elveket fog vallani 20 èvesen ? Biztos nem a megbèkèlès lesz a legfőbb gondolata, hanem az elszámoltatás a bosszú !

Leylandi 2022.06.05. 17:51:00

@arthurthedent: "Finnország stratégiai szempontből igen-igen fontos. Nézd meg, hogy oroszország hol tud nagy tömegben fegyvereket kijuttatni a tengerekre és akkor látod, hogy finnország gyakorlatilag két kijáratot is blokkol."

Folyton csak a mese, meg a mese... Vedd már elő azt a kurvatérképetbazmeg, olvasd el a nemzetközi tengerjogot, hogy az alapvonaltól 12 mérföld csak az országok sajátja, aszt figyeld már meg, mekkora sokezerkm-es partszakasza van a ruszkiknak, amin kijutnak a világtengerekre! Fel fog tűnni, hogy még a Balti-tengerre is van kijáratuk Szentpétervárnál! A vasutat, baszki? Hova blokkolják a finnek, sajátmagukhoz? Vagy a svédek, norvégok felé, ami egykutya, és úgyse vesznek most tőlük semmit? Na, azok az orosz turisták, akik Norvégiába akartak menni vakációzni, tényleg megszívták. Majd nem akarnak, így jártak. Borzalmas veszteség. Mondd még a hülyeségeket, gyerünk!

arthurthedent 2022.06.05. 17:53:50

@Leylandi: "nyakukba ültetve a bábjait."

Azokban az országokban, ahova az usa "nyakukba ültette a bábjait" (szerinted), általában szokott szabad választás lenni. Ellentétben azokkal az országokkal, ahova az oroszok ültettek bábokat, akik általában pár évtizeden keresztül szoktak uralkodni. Aztán általában forradalom szokott lenni.

Tehát szabad választás, érted? Sz-bad vá-lasz-tás!

Leylandi 2022.06.05. 17:57:55

@arthurthedent: "bűnüsek mert nem adták meg magukat" amit itt terjesztesz olyan vérlázító propaganda"

A vérlázító propaganda nemtárgyalni az orosszal a békéről, aminek következtében ugyanúgy elvesztik a keleti megyéket, csak még vissza is kúrják őket a középkorba, meg kiürül az ország! A világ marhasága kitartani az utolsó katonáig, egy ötszörös túlerővel szemben.
Egyet mondok: aki ezeket a fasiszta magyargyűlölőket Magyarországon mosdatja, sőt isteníti, ahogy te, miközben valójában arról ábrándoznak, hogy két óra alatt a Balatonnál lesznek majd tankokkal, az egyszerűen egy emberi selejt, önmaga ellensége. Remélem, ha bekövetkezne a legrosszabb, és megteszik, meg a lakosságot végigkúrják, ott leszel az elsők közt.

arthurthedent 2022.06.05. 18:06:21

@Leylandi: "Folyton csak a mese, meg a mese... Vedd már elő azt a kurvatérképetbazmeg, olvasd el a nemzetközi tengerjogot, hogy az alapvonaltól 12 mérföld csak az országok sajátja, aszt figyeld már meg, mekkora sokezerkm-es partszakasza van a ruszkiknak, amin kijutnak a világtengerekre!"

Ja, hogy nem is értesz hozzá. Okés.

Goglizzál rá miért fontosak és miért veszélyeztetettek oroszország kikötői. Segítek:

1) Az, hogy szibéria sarkából ki lehet menni nem sokat ér, mert akkor át kellene vinni a sereget előbb suibérián.

2) Az, hogy az év 9-10 hónapjában be van fagyva nem ér.

3) Ha a finnek szétlövik a kikötőhöz vivő egyetlen vasítvonalat, az megint nem ér, mert akkor a kikötő használhatatlan.

4) Az, hogy meg kell kerülni eurázsiát hajóval megint nem ér, nyilván.

5) Az, hogy van egy 60 kilométeres sáv, ahol haladhatnak, jobbra finn felségvizek vannak balra meg észtek az rohadt nem jó buli, megint csak nem ér.

Nézd csak meg ezt:
i0.wp.com/www.geopolitika.hu/wp-content/uploads/2016/10/1.png?resize=768%2C753

Látod milyen fasza tengeri kijárata van az oroszoknak? Egy szép szerdai délután elaknásítják és akkor merre? Murmanszk? Azt fogják a finnek, sok száz kilométeren keresztül bárhol széttudják lőni a vasutat aztán hazamennek.

Akkor? Ja, Ogyessza? Ja, hogy ezért erőlködnek, nem a nyelvtörvény miatt?

Te nagyeszü, te, sokezer kilométeres partszakasz, az!

Leylandi 2022.06.05. 18:09:32

@arthurthedent: "Tehát szabad választás, érted? Sz-bad vá-lasz-tás!"

Aha, szal amikor titokban dollármilliárdokat öltek egy-egy nyugat-európai jelöltjükbe, akit ennek következtében úgy választ meg az országuk, hogy erről nem tud (naná, majd elárulják neki!), csak azt látja, hogy az ember a vízcsapból is folyik, és ötezerfős thinktank gyártja mögötte a hangzatos ígéreteket és kampányvideókat, míg az ellenfelei egymaguk ötletelnek otthon este, plusz szarrá manipulálják a választási eredményeket (ha saját bevallásuk szerint az orosz is meg tudta tenni, akkor épp ők, a Szilícium-völggyel a hátuk mögött ne lennének erre képesek??), az MENNYIBEN SZABAD??? Ha amerika áll mögötte, még a majom is választást tudna nyerni! Ezt tökélyre fejlesztették, meg még egypár csalást az eszköztárukban. Mindent, ami média, téged is beleértve, aki nekik itt írogatsz, ez vajon nem csalás?
Na mesélj még... Mi a szabad ma, nyugaton? A vélemény? Na, hordj össze arról is minden fasságot, írd le a nyugati szabadsajtóban, hogy szerinted pedig nem kell térdelni meccs előtt! Aztán várd meg a másnapot, elveszted-e a munkád, a facebookodat, meg az addigi életedet. Te. Szabad bértollnok, aki itt írogatja húszdeka párizsiért, amit eléberaknak.

arthurthedent 2022.06.05. 18:09:38

@Leylandi: "A világ marhasága kitartani az utolsó katonáig, egy ötszörös túlerővel szemben."

Milyen ötszörös túlerő te zseni? Mindenki tudja, hogy egy támadó seregnek általában 3-4-szeres tülerőre van szüksége a védőkkel szemben, ha hasonló az eszköztáruk. Mindenki tudja, hogy az oroszok SOKKAL kevesebb katonával indultak neki. Mindenki tudja, hogy az oroszok iszonyatos veszteségeket szenvedtek és fogytán az eszköztáruk is.

Milyen ötszörös túlerő? Hol álmodsz ilyen baromságokat?

arthurthedent 2022.06.05. 18:11:36

@Leylandi: "Aha, szal amikor titokban dollármilliárdokat öltek egy-egy nyugat-európai jelöltjükbe, akit ennek következtében úgy választ meg az országuk, hogy erről nem tud"

Te, hát nem a ruszkik buktak meg azzal, hogy trumpot segítették titkosszolgálattal? Már megint miket beszélsz? Milyen dollármilliárdok?!

Leylandi 2022.06.05. 18:17:53

@arthurthedent: "Ha a finnek szétlövik a kikötőhöz vivő egyetlen vasítvonalat, az megint nem ér, mert akkor a kikötő használhatatlan."

Jaj, te ostoba kis köcsög, hát nem azt pofázza folyton a gazdád, hogy a nátó csak védelmi szervezet??? Akkor miahódhódkorosretkesfaszáért lőné a finn az orosz területeket? Azt a barom feltételezést kizárva, hogy majd pont a finn jégbefagyott területek kellenének az orosznak, ugyan miért támadná meg őket? Mi van azon a kis földnyelven, ami az orosznak nincs?Ásványkincse nincs, egy zsákutca, nem stratégiai terület, Európára kurvára nem ideális kijárat, ahova amúgy az orosz mostanság amúgyse akar menni... Akkor meg nem lőhetnek "vissza"! Vagy kiestél a szerepedből, és már azt mondod, hogy a nátó is lehet csúnya agresszor? Na sürgősen menj vissza a tartóbácsihoz elolvasni a mai itinert, mert valamit nagyon benéztél.

pecás a borotvált majom · https://galeria.index.hu/kult/2022/12/28/2022_legviccesebb_allatos_fotoi/5 2022.06.05. 18:19:00

@leponex: "30 éve itt vagyunk Ukrajnában, és nem is akarunk innen elmenni... mondta Soros." - nem mondott ilyet Soros, hazudsz.

Leylandi 2022.06.05. 18:22:04

@nem lesz megszorítás: "Mitől vagy ilyen frusztrált?"

Attól, hogy már lépni se lehet tőletek, hitvány kis ügynökök, teleszórta veletek a blogokat a gazdátok, hogy nem lehet már értelmesen beszélgetni, mintha a rádióval akarnék társalogni, komolyan... Elmegy az ember életkedve. Eszkőcsinányie??? Pontleszarom putyin mesterkedéseit, de éppúgy a ti megbízóitokét is, mert a nagyhatalmak csatáiban mi folyton csak szopunk.

Leylandi 2022.06.05. 18:22:52

@nem lesz megszorítás: köszi, neked is a te kurvaanyádat :-)

pecás a borotvált majom · https://galeria.index.hu/kult/2022/12/28/2022_legviccesebb_allatos_fotoi/5 2022.06.05. 18:23:41

@Leylandi: Konkrétan te szopsz. Engem euróban fizetnek, úgy hogy kiröhögöm az egészet.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.06.05. 18:24:22

@arthurthedent: "Nem inkább az oroszok raktak bábkormány ukrajna élére meg beloruszia élére meg még egy csomó helyre?"

Gondolod, hogy Zelenszkij Putyin bábja? :-)

pecás a borotvált majom · https://galeria.index.hu/kult/2022/12/28/2022_legviccesebb_allatos_fotoi/5 2022.06.05. 18:24:58

@Leylandi: Látom szépen nevelt édesanyád téged. Mindent megtett, kivéve a védekezést.

pecás a borotvált majom · https://galeria.index.hu/kult/2022/12/28/2022_legviccesebb_allatos_fotoi/5 2022.06.05. 18:28:17

Kétszeresére nő cégautó adó, nő a cigaretta és a szeszes italok adója. Nem lesz megszorítás.

pecás a borotvált majom · https://galeria.index.hu/kult/2022/12/28/2022_legviccesebb_allatos_fotoi/5 2022.06.05. 18:30:55

Egy átlagos cégautó adója 22 ezerről 41 ezerre emelkedik. Nem lesz megszorítás. A bankok a nettó eredményük 10 százalékát kell befizetni. A tranzakciós díj is nő. Nem lesz megszorítás.

Leylandi 2022.06.05. 18:32:02

@nem lesz megszorítás: az amerikaiak mért bombáztak minket a II.vh-ban? Ebből következően most is le akarnak tiporni? Ez ugyanolyan, te kis takony. Menjél már... most ez komoly, hogy ILYENEKKEL akarja a gazdád a magyar közvéleményt befolyásolni? Te egy szégyent hozol az egész tetű hiéna rohadék spiclitársadalomra! Követelem, hogy az ilyen fosadékokat cseréljék le normálisabb ügynökökre, mert ez már annyira kontraproduktív, hogy gyalázat! Remélem, valamelyik tartótiszted olvassa, halljátok? Higgyétek el, nem az a drága, ha egy épkézláb érveket felsorakoztatni tudó spiont jól megfizettek, hanem ha ezekre a semmitérő csicskákra egy fillért is kiadtok! Legyen már eszetek! Zavarjátok el ezt a pár gecit a halál faszára! Tele lesz itt mindenki szekunder szégyenérzettel, ha ezeket a silányságokat kell olvasnia, az jó lesz nektek???

pecás a borotvált majom · https://galeria.index.hu/kult/2022/12/28/2022_legviccesebb_allatos_fotoi/5 2022.06.05. 18:32:03

Emelik a chips adót, egy repülőjegy után 10 ezer forint adót kell fizetni. Nem lesz megszorítás.

pecás a borotvált majom · https://galeria.index.hu/kult/2022/12/28/2022_legviccesebb_allatos_fotoi/5 2022.06.05. 18:33:31

@Leylandi: Mi köze a Magyarország amerikai bombázásnak a finn háborúhoz? Mi lenne ha ragasztóra nem innál kannásbort?

Leylandi 2022.06.05. 18:33:39

@nem lesz megszorítás: "Engem euróban fizetnek"

Aha. Egyet kapsz belőle, minden hónapban. De a gazdáid helyében még ennyit se adnék.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.06.05. 18:35:01

@nem lesz megszorítás: Ezt most miért szajkózod? Mondta valaki, hogy nem lesz megszorítás?

Leylandi 2022.06.05. 18:36:41

@nem lesz megszorítás: figyi, szólj már annak az arthurtedent nevű ökörnek, aki az előtted levő műszakot húzta le, hátha még ottvan az öltözőben! Hívd már vissza, te meg takarodj haza pls.! Nem gondoltam, hogy még ezt kell leírnom, de visszasírom... nálad még az is sokkal különb volt :-(

pecás a borotvált majom · https://galeria.index.hu/kult/2022/12/28/2022_legviccesebb_allatos_fotoi/5 2022.06.05. 18:38:03

@Leylandi: " Nem gondoltam, hogy még ezt kell leírnom, de visszasírom.." - de jó. Percek alatt kiborítottalak. :-D

Wildhunt 2022.06.05. 18:40:11

@Leylandi: azt azért tegyük hozzá, hogy az USAt vagy 50.000 fapapucsos tálib verte el, a ruszkikkal meg egy 700.000-es hadsereg nem bír légierővel meg a legmodernebb fegyverekkel...

Wildhunt 2022.06.05. 18:40:44

@Hiryu 2,0: Biden is? Mert ő is ezt mondta.

pecás a borotvált majom · https://galeria.index.hu/kult/2022/12/28/2022_legviccesebb_allatos_fotoi/5 2022.06.05. 18:41:45

@Wildhunt: Látom sötét vagy ahhoz, hogy egy háború és egy megszállás között különbséget tudj tenni.

Leylandi 2022.06.05. 18:41:53

@Androsz: "Mondta valaki, hogy nem lesz megszorítás?"

Persze. Ő. Állít valamit, aztán meg cáfolja.
Ezbzmeg, ez siralom, komolyan... EZEKET érdemeljük mi, magyarok? :-( :-( :-( Ennél relevánsabb érvelést a faszával összepötyög Ugandában egy csimpi, két banánért...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 18:42:17

@G. Nagy László: nos, ami kimaradt: az orosz vezetés legújabb fenyegetése Lengyelország felé( nácitlanítás), és a magyar "segítség" tökéletes figyelmen kívül hagyása. Bizony, az oroszokat nem a saját belátásuk fogja visszatartani a további terjeszkedéstől, hanem a gazdasági háttér szûkülése.

Wildhunt 2022.06.05. 18:44:20

@arthurthedent: megint hazudsz. Első nap felsorolták mit akarnak. Függetlenség a donbasznak, ua lemond végleg a NATO tagságról, nácik felelősségre vonása. Persze ezt le fogod tagadni, belekötsz a szemantikába, jobb esetben "elfelejted". Vagyis hazudsz.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 18:44:56

@Wildhunt: "azt azért tegyük hozzá, hogy az USAt vagy 50.000 fapapucsos tálib verte el, a ruszkikkal meg egy 700.000-es hadsereg nem bír légierővel meg a legmodernebb fegyverekkel"

Húvazze! Amerika nem folytatott területszerző háborút, az oroszok is kikaptak Afganisztánban, és légierő tekintetében nem tudom, melyik adót nézed...

pecás a borotvált majom · https://galeria.index.hu/kult/2022/12/28/2022_legviccesebb_allatos_fotoi/5 2022.06.05. 18:45:23

@Leylandi: Jaj, de jó! Milyen könnyű téged kiborítani! Nem kellene gyógyszert szedned? A káliumcianid lenne a legjobb neked!

pecás a borotvált majom · https://galeria.index.hu/kult/2022/12/28/2022_legviccesebb_allatos_fotoi/5 2022.06.05. 18:46:33

@Wildhunt: "Első nap felsorolták mit akarnak. " - hazudsz. Idézzél február 24.-éről ilyesmit!

Wildhunt 2022.06.05. 18:46:35

@nem lesz megszorítás: oszt? Attól még elpicsázták őket natostul a +300.000 helyi kiképzett katonákkal együtt. 30-50.000 fapapucsos mudzsahedin kalasnyikovokkal.

Leylandi 2022.06.05. 18:47:56

@nem lesz megszorítás: várjál, mindjárt sírunk majd a bankokért meg a multikért a különadók miatt, várjá... Várjá... Most! Egy pillanat, le is öblítem, aszt kezetmosok.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 18:48:35

@Leylandi: "Ha amerika áll mögötte, még a majom is választást tudna nyerni"

Hát, ez az oroszokról nem mondható el, hisz sem Boris Johnson, sem LePen nem kapott támogatást tőlük....

Wildhunt 2022.06.05. 18:50:51

@nem lesz megszorítás: Afganisztánban nem volt háború? Ennyire hülye te sem lehetsz.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 18:51:31

@Leylandi: na, miért bombázta Magyarországot Amerika? Hja, mert a náci Németország csatlósa voltunk? Hja, mert így támogatták a szovjet felszabdalítókat???

pecás a borotvált majom · https://galeria.index.hu/kult/2022/12/28/2022_legviccesebb_allatos_fotoi/5 2022.06.05. 18:51:43

@Leylandi: Figyu! Ha kivered, mert élvezed, hogy felmosom veled a padlót, azt még nem kell leírni ide!

Leylandi 2022.06.05. 18:52:11

@nem lesz megszorítás: "Jaj, de jó! Milyen könnyű téged kiborítani!"

Érdekes! Innen inkább úgy látszik, artúr után már neked is szakad a cérna :-) ahelyett, hogy a napi mantrádat olvasnád be, kénytelen vagy velem foglalkozni, ebből nem jön ám össze húszdeka párizsi reggel hatra... öcsi, neked még sokat kell próbálkozni, hogy a bácsi egyáltalán megharagudjon rád, te kis csíra... Egyelőre csak leszarlak, de róka koma is jöhet, hosszú még az este :-) na visszadoblak, még kepesztess. Mulattatsz :-)

Wildhunt 2022.06.05. 18:52:12

@nem lesz megszorítás: vagyis feladták, és kb. Kétmillió hulla után fülüket-farkukat behúzva, felszerelést otthagyva pucoltak haza.

pecás a borotvált majom · https://galeria.index.hu/kult/2022/12/28/2022_legviccesebb_allatos_fotoi/5 2022.06.05. 18:53:19

@Wildhunt: A háborút megnyerték, Bin Laden bandáját megsemmisítették. te tényleg ennyire hülye vagy?

@Igazamvanvagyigazamvan?: Mi köze az amerikai bombázásnak a finn háborúhoz?

Leylandi 2022.06.05. 18:54:23

@nem lesz megszorítás: úgy-úgy! Mégeggyel kevesebb releváns hozzászólás a témához... Fogy az időd, elégedetlenkednek a tartótisztek :-) Észre se veszed, hogy már rég én irányítok, hát nyomjad csak! Mi jár a fejedben, mit verek és hova?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 18:56:55

@Wildhunt: az oroszokat szintén elpicsázták. Noha egyik sem folytatott háborút Afganisztán ellen. Terrorszervezetek ellen támadtak.

Tudod, mintha szovjet barátaid nem lőnék szarrá Ukrajna lakott területeit, hanem kimondottan a szélsőséges csoportokra vadászának.
Érzed a különbséget? Megszállni egy ország területét, elcsatolni, ha nem megy, szarrá bombázni, noha oroszok lakják, mer az nekem jááár!

Mintha vissza követelnénk felvidéket, amit azzal nyomatékosítanánk, hogy földig bombázzuk Kassát!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 18:59:16

@nem lesz megszorítás: ez a pillangó-hatás.
Az amerikaiak bombázták(?) Kassát, erre az orosz letámadta Finnországot. Vagy fordítva.

Leylandi 2022.06.05. 19:00:18

@nem lesz megszorítás: "A háborút megnyerték"

Aha... Már amennyiben az volt a cél, hogy a fegyvereik nagyrészét hátrahagyva, BÁRMINEMŰ VÁLTOZÁS ELÉRÉSE NÉLKÜL elkullogjanak onnan :-) Én így szállok le a bicajról, ugye? :-) Binláden már rég belehalt a vesebetegségébe, mire "elkapták", kíváncsi lennék, melyik csóró holttestét dobták bele olyan kurvára sietősen a tengerbe...

Leylandi 2022.06.05. 19:01:48

@nem lesz megszorítás: megfőtt a faszt! Valszeg óránként kell újabb és újabb nickbe belépnetek, hatkor cserélted arthurt, hétkor mész, te hazug csicska.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 19:02:06

@Leylandi: erre gondolsz?
"szovjet veszteség 26 660 halott és 30 000 sebesült, kb. 1.5 millió afgán halt meg, és több mint 5 millió kényszerült elmenekülni. A háború a súlyos gazdasági gondokkal küszködő Szovjetuniónak évi 5 milliárd dollárjába került.

Az háború kihatott a szomszédos szovjet tagállamokra is, amelyek 1991-ben sorra függetlenedtek Moszkvától. Az afganisztáni háború hatással volt a tádzsik polgárháború kirobbanására is 1992-ben."

Leylandi 2022.06.05. 19:07:02

@Igazamvanvagyigazamvan?: Na mennyé má, te... Várnak az új blogok, új mesék. Bzmeg, ennyi eszetek nincs, hogy legalább ne egész óránként váltsátok egymást, hanem némiképp konspiráljatok? Nekem kell elmondanom, hogy kéne ezt csinálni, aki nem is értek hozzá? Legközelebb figyeljetek... Ófaszom :-( Hova jutott ez a bértollnok-szakma is :-(

Leylandi 2022.06.05. 19:09:29

Ha jól számolom, most egy tökúj nicknek kell belépni. Remélem, ezeknél azért... Na mindegy. Nincsenek nagy elvárásaim.

CSOKKI MÁLNA 2022.06.05. 19:09:46

@Igazamvanvagyigazamvan?: Az oroszok jelenleg ha nem is az amerikai hadsereggel, de az amerikai katonai hírszerzéssel háborúznak, egy Iraknál kétszer nagyobb ország ellen. Amely Irak már több mint tíz éve nemzetközi elszigeteltségben volt 2003-ban.

G. Nagy László 2022.06.05. 19:11:36

@arthurthedent:

"Merthogy ha tőzsdéket meg a nemzetközi pénzpiacokat nézed, akkor azt látod, hogy gyakorlatilag mindenki veszít ezen az egészen."

Te azért elég értelmesnek tűnsz, hogy lehet ilyen butaságot leírni? Olyan nincs, hogy egy árfolyammozgáson mindenki veszít. Ha shortolsz, vagyonokat kereshetsz a zuhanással is.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 19:12:38

@Leylandi: a tényekre szorítkozzál, avagy azzal nem tudsz megbirkózni? Eddig minden állításod hülyeség volt, mivel szellemileg nem vagy ott, hogy képes legyél alátámasztani, ezért tereled a témát?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 19:13:46

@G. Nagy László: "Te azért elég értelmesnek tűnsz, hogy lehet ilyen butaságot leírni? Olyan nincs, hogy egy árfolyammozgáson mindenki veszít. Ha shortolsz, vagyonokat kereshetsz a zuhanással is"

Szerintem elég értelmes vagy, hogy belásd, nem erre gondolt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 19:14:43

@CSOKKI MÁLNA: menj vissza ahol voltál. Senki nem beszélt Irakról.

arthurthedent 2022.06.05. 19:18:13

@Wildhunt: "Első nap felsorolták mit akarnak. Függetlenség a donbasznak,"

Mármint amikor lebuktak, hogy a csávó már az oroszországhoz csatolásról beszélt? A Putyin rászólt, hogy most még nem, most még függetlenség.

"ua lemond végleg a NATO tagságról,"
Meg magyarország is, ne feledd. Megy lengyelország. Meg mindenki, aki aki 1997 után lépett be. Ja, nem gondoltad megemlíteni, hogy putyin azt követelte, hogy magyarországot zárják ki a natoból. Vicces vagy.

"nácik felelősségre vonása."
Nem, ilyet nem mondott. Nácitlanítást mondott, nem "felelősségre vonást".

"Persze ezt le fogod tagadni, belekötsz a szemantikába, jobb esetben "elfelejted". Vagyis hazudsz."

Valamint nem említetted ukrajna lefegyverzését. Azt követelte putyin, hogy ukrajnának ne legyenek fegyverei, amivel meg tudja védeni magát. Nem hazudok, te hazudsz, nem említesz meg dolgokat, elhalgatsz követeléseket, mintha azok elfogadható, ésszerű, reális követelések lettek volna.

CSOKKI MÁLNA 2022.06.05. 19:19:19

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

És neked Detroit, te idióta? Miért jó reklámozni a saját ostobaságodat?
Komolyan ennyire hülye hogy lehet valaki, hogy azt higgye, hogy a nyugati parton gyártották a fegyvereket az amcsik..

Leylandi 2022.06.05. 19:19:23

@Igazamvanvagyigazamvan?: Nem úgy volt, hogy Megszorítás-sal fogsz vacsorázni, mialatt arthur visszajön egy másik nickkel? Kicsit szedjétek már össze magatokat!

G. Nagy László 2022.06.05. 19:20:03

@arthurthedent:

"Kissinger szenilis és fogalma nincs mi történik épp európában"

Ezt még a legelvetemültebb agymosottak sem írnák le. Joe Biden kapcsán a vak is látja, hogy nem ura a tudatának, de ez nem gond. Kissinger esetén egészen nyilvánvaló, hogy tiszta az elméje, te meg lazán odavágod, hogy szenilis... Ez nagyon gáz.

Soros is elmúlt 91, de sosem hallottad senkitől, hogy szenilis volna. Szerintem mindketten PONTOSAN tudják, mi zajlik Európában.

CSOKKI MÁLNA 2022.06.05. 19:21:04

@Igazamvanvagyigazamvan?: Mégiscsak az utolsó komoly szárazföldi hadművelete az amerikai haderőnek. Azóta csak a a botrányos kabuli kivonulás volt..

Leylandi 2022.06.05. 19:22:10

@Igazamvanvagyigazamvan?: Ó, bocsánat!!! Most látom, hogy már megjött kurd úrfi néven. Én kérek elnézést :-( Mégis rendesen tartjátok az ügyeletbeosztást, ti léptetek be jó ütemben. Hiába, a jó ügynök figyel arra, nehogy többet dolgozzon, mint amit muszáj.

arthurthedent 2022.06.05. 19:26:06

@G. Nagy László: "Te azért elég értelmesnek tűnsz, hogy lehet ilyen butaságot leírni? Olyan nincs, hogy egy árfolyammozgáson mindenki veszít. Ha shortolsz, vagyonokat kereshetsz a zuhanással is."

Nem fogalmaztam pontosan. Megpróbálok akkor kicsit óvatosan fogalmazni:

Mindenki sz.p, kivéve azt, aki éppen vállról indítható rakétagyárba tartja minden pénzét, az utolsó fillérig üzemenyagot vagy olajfúrótornyot vett vagy a teljes vagyonával éppen január végén vonult short pozícióba.

Ez a két csávó nem sz.p, igazad van. A "mindenki" túlzás volt részemről.

G. Nagy László 2022.06.05. 19:27:06

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Szerintem elég értelmes vagy, hogy belásd, nem erre gondolt."

Akkor mire? Az egyik kommentelő azt írta: vannak, akik nagy pénzt keresnek a kialakult káoszon. Igaza volt, ez így van. (Én nem kárhoztatom azokat, akik kihasználják az adódó lehetőségeket. Magam is így teszek, valójában mindenkinek ez volna a dolga. De háborút kezdeményezni, kiprovokálni és izzásban tartani nagyon is elítélendő, ha üzleti céllal, hideg fejjel, úgy pláne.) Szóval: mire gondolt Artúr barátunk?

arthurthedent 2022.06.05. 19:29:39

@G. Nagy László: "Joe Biden kapcsán a vak is látja, hogy nem ura a tudatának, de ez nem gond."

Merthogy nem egy személyben, teljhatalommal irányítja az országot. Putyin viszont ahányszor megszólal olyanokat mond, hogy "parancsot adtam" meg "aláírtam a parancsot". Egy személyben dönt. Az ország nagy emberei majdnem összepisilték magukat, amikor ki kellett állni és azt kellett mondani, hogy "igen főnök egyetértek, de tényleg".

Kérdés: olyan nagyszerű, jó, jogos és ésszerű volt megtámadni ukrajnát, tényleg, teljesen jogos volt. Szerinted ha nem putyin a samesz, akkor is megtámadják? Ha demokrácia van és meg kell szavazni mondjuk?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.05. 19:29:46

@G. Nagy László: Igen, undorító Putyintól hogy így veri fel az olaj és a gáz árát.

arthurthedent 2022.06.05. 19:31:14

@G. Nagy László: "Magam is így teszek"

Fogadni mernék, hogy te is bukóba vagy. :D De azért itt okoskodsz, hogy "de hát vannak sokan akik nyernek". Nem, nincsenek. Rohadt kevesen vannak akik nyernek.

Etniez 2022.06.05. 19:31:56

Oroszország térdre kényszeríthető, 32 éve pont megtörtént.

Kissinger téved. Gondolom hasonlóan gondolkozna, ha mondjuk Alaszkát kellene feladji, nem Ukrajnát.
Biztosan akkor is ilyen pragmatikus lenne. Lapozzunk.

Etniez 2022.06.05. 19:33:23

@grundigg: tökéletes értékelés. Fideszbesben koherens gondolkodást nem fogsz találni.

arthurthedent 2022.06.05. 19:34:42

@Etniez: "Kissinger téved. Gondolom hasonlóan gondolkozna, ha mondjuk Alaszkát kellene feladji, nem Ukrajnát."

Pontosan. Kissinger egy nagyon fontos diplomáciai tabut sértett meg, más országát ajánlotta fel valamiért cserébe. Ezt az amerikai diplomácia még trump alatt is tabunak tekintette.

Csak itt van egy csomó hazzáértő, akinek fogalma sincs a világról és még ezt sem tudja. De mindenki osztja az észt!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 19:40:32

@G. Nagy László: szerintem arra, hogy sem amerikai , sem orosz , sem európai, sem ázsiai nyeresége nincs ennek a háborùnak.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 19:42:14

@CSOKKI MÁLNA: "Mégiscsak az utolsó komoly szárazföldi hadművelete az amerikai haderőnek. Azóta csak a a botrányos kabuli kivonulás volt."

Nem zavar, hogy most ez nem téma?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 19:44:48

@Leylandi: szerintem kezeltesd magad. Látom, érveid már nincsenek, ettől teljesen megzavarodtál, és kivetíted a Világra saját pszichés betegséged. A bipoláris személyiségzavar kezelhető, keress fel egy pszichiátert. A pszichológus ide már kevés.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 19:46:55

@Leylandi: Eddig minden állításod hülyeség volt, mivel szellemileg nem vagy ott, hogy képes legyél alátámasztani, ezért tereled a témát?

Etniez 2022.06.05. 19:52:46

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Teljesen téved!

A szankciók működnek, egyelőre csak szar élni Oroszországban. Kivonult a nyugat, nem haltak bele az oroszok, csak elbúcsúzhatnak a nyugati jóléttől, mennek vissza a1989 előtti időkben.

Akkor is volt élet Oroszországban, csak szar, szürke, reménytelen. A szankciók most fordulnak majd élesbe, hogy a gáz és az olaj csökkeni fog (nem most kezdődik majd, talán jövőre kezd érződni).
Találni fog új piacot Oroszország? Biztosan. Csak nem fogjuk tudna jól eladni, egyrészt lement az ára az orosz gáznak és olajnak, másrészt szállítani kell. Nem lesz versenyképes az arab olajjal.
Szóval Oroszország bajban van. ÉS még sokáig abban is lesz, mert ahogy kiépül Európa új energiaellátása nem tudja vissszacsinálni a változást. Európa megtanulta, hogy Oroszország nem partner, nem szabad pénzelni, mert területszerzőháború a vége.

Hogy fáj-e Európának? Persze. De még mindig jobb, ha pénzben fáj, mint ha emberéletben, nekünk európaiaknak ennél olcsóbb megoldásunk nincs az orosz hadsereg megtörésére.
Ha így haladnak, akkor nem Ukrajnát, hanem a saját hadseregüket demilitarizálják.
A veszteségeik már most 30% körül járnak páncélosok tekintetében és biztosan nem fogják bírni az anyagháborút a NATO-val, nyugattal, Európával.

A "Nagy Keleti Offenzíva" sem haladt sehova, ugyanolyan bukás lett, mint az előző kettő. Most csak tolni kell a nehézfegyvereket Ukrajnának ők majd kivéreztetik Oroszországot nekünk.

Ukrajna területeket fog veszíteni, Krím például tutira elveszett, ahogy Donyeck és Luhanszk nagy része is, de ennyi. Oroszország leszerepelt és meg fogja szívni hosszabb távon. Sajnois Putyin ezt már nem fogja megélni, pedig jó lenne látnia, ahogy tönkretette az országát a semmiért.

Tudja valamelyik Kreml-csicska, hogy tulajdonképpen miért is háborúzik most Oroszoszág?
Úgy kb mi a cél?

Nem a hülye lózungok érdekelnek ("nácitlanítás", NATO, stb), hanem a valóság. Mert az már biztos, hogy Ukrajna nem fog elesni, nem lesz kormányváltás, nem lesz itt semmi, maximum néhány megye gazdát cserél és már az sem biztos, hogy az oroszok javára.
Orosz hadsereg kimerült, elfogyott, demoralizálódott, ukránok ellen fognak támadni a nyáron és ők elég motiváltak, csak fegyvert kell adni nekik.

Hmm, kedves oroszcsicskák? Mikor lesz vége a háborúnak? Mi a célja?

Yettihun 2022.06.05. 19:52:52

@arthurthedent: Nem ajánlott fel semmit, elmondta szerinte mindenki jobban járna. Egyébként szerintem is. Inkább az oroszok szavahihetősége miatt tartom problémásnak a dolgot. Persze szar érzés lehet lemondani bármiről is megértem, de azt sem érzem valami nagy győzelemnek, ha visszabombázzák az országot a középkorban, illetve teljesen kiürült, mert mindenki elmenekül onnan. A szakadár államokat meg hiába tekinti Ukrajna sajátjának, ha 4 év alatt sem sikerült visszaszerezni a akkor az nem az övé.

Etniez 2022.06.05. 19:57:51

@CSOKKI MÁLNA: már megint szakértesz.

CSOKKI MÁLNA2022.02.27. 20:10:44
Hamarosan elfoglalják Kijevet és Harkovot. a jelenlegi kormány pedig vagy lelép vagy becsicskul.

CSOKKI MÁLNA2022.03.25. 17:18:54
@Etniez: Ez miért lenne a vereség beismerése? Keleten bekerítik az ukrán sereg felét kitevő harccsoportot, és délen Odesszát, aztán leülnek tárgyalni. Ha a zenebohóc akar egy nem rommá lőtt kikötővárost a jövőben, és nem akar 60-70 ezer embert veszíteni keleten, belemegy Putyin feltételeibe.
Válasz erre

CSOKKI MÁLNA 2022.06.05. 20:00:49

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Mintha a kis számításodban elfelejtettél volna kalkulálni ezzel a "csekélyke" szárazföldi úttal. Persze arról sem tudtál, hogy a japánok eleve nem engedtek át fegyvereket a Vlagyivosztok felé tartó tengeri útvonalon a szovjetekkel kötött szerződés alapján.
És persze a kelet nyugati irányú USA vasútvonalak '42 elejétől igencsak le voltak terhelve a távol-keleti amerikai erőknek szánt eszközök, ellátmány nyugati partra szállításával.

CSOKKI MÁLNA 2022.06.05. 20:03:17

@Etniez: Keleten épp az ukrán főerők bekerítése kiszorítása zajlik te szerencsétlen. A valóság éppúgy rád vigyorog majd most is, mint négy éve április 8-án, amikor a választás délutánján a megszaladt részvételi adatok láttán nagyon nagy lett a pofád, aztán estefelé elhallgattál.:)

Etniez 2022.06.05. 20:03:54

@leponex: Mikor volt szó Ukrajna NATO-tagságáról?

Miért hazudsz, te oroszcsicska?

Etniez 2022.06.05. 20:04:54

@CSOKKI MÁLNA: még egy komment megy a mentésbe.

Te tényleg nem értesz a háborúhoz vagy ennyire tájékozatlan vagy?

Etniez 2022.06.05. 20:07:28

@Androsz: A demokratikusan megválasztott ukrán elnököt akarták megölni a háború első 3 napjában.

Te is fullba nyomod a kretént.

CSOKKI MÁLNA 2022.06.05. 20:08:39

@Igazamvanvagyigazamvan?: Akkor miért ezzel próbáljátok kényszeresen összevetni?

Etniez 2022.06.05. 20:12:46

@arthurthedent: "ami megint egy abszurd helyzet a jobboldali hagyományok tekintetèben is ..."

Hát igen, ez engem is sokkol. Magukat jobboldalinak nevező és gondoló emberek nyíltan szopják fel azt az agresszort, aki eddig csak ártott Magyarországnak a történelem során.
Elképesztő.

Etniez 2022.06.05. 20:16:37

@CSOKKI MÁLNA: Nem rontottad el az estém, mert ezekről eddig is tudtam. Amit viszont te nem tudsz az, hogy nagyon kis területen törtek át, oda vitték az összes erőiket a többi frontvonal szinte üres, semmilyen tevékenység nem zajlik rajta.

Ez tudod mit jelent? Elfogyott a hadsereg. Még pár ilyen "győzelem" és vége. Vagy általános mozgósít vagy megáll. Az ukránok pedig készülnek a nyárra.

Nyugodtan elmentheted a kommentem, majd összenézzük a tiéddel.
Kurvára nem vagy tájékozott, csak azt hiszed.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2022.06.05. 20:18:55

"Nem kérdés: Oroszország az agresszor, Ukrajna honvédő háborút folytat."
Biztos, hogy nem kérdés? Mert szerintem nem. És most még nem is a proxyháború és a demokrácia-export kérdésével kezdem. Ugye a szovjet-rendszer is indított proxyháborúkat, és ha azok kapcsán agresszor volt, akkor itt us ugyanazt a mércét kell használni, amikor más exportálja hasonló módon a politikai rendszerét, és ezen az alapon is lehetne vizsgálni azt, hogy ki az agresszor, és miért lett az elképzeléseikből háború. Csakhogy ez messzebbre vezet.

De egy egyszerűbb szempontot választva: Akkor tudjuk megnézni ki az agresszor, ha felmérjük azt, hogy MIKOR indult a fegyveres konfliktus. Aki elindít egy fegyveres konfliktust, az elfogadja azt is, hogy az ellenség és szövetségesi megszállják, akár területet veszít. Egy forradalom döntően erőszakkal ragadja meg a hatalmat. Ha ez senkinek sem sérti sem az emberi jogait, sem a kisebbségi jogait, akkor nincs agresszió. Ha akár csak egy etnikai közösség, vagy valamilyen irányba húzó közösség jogait sérted meg erőszakkal, akkor ezt nekik nem kötelességük elfogadni, és akár szövetségeseket (anyaországot is) bevonva megvédhetik magukat. Ez előtt a pont előtt nem volt fegyveres konfliktus, ez óta a pont óta folyamatosan van. Ezt a forradalmat, az oroszajkú és oroszbarát kisebbség jogait sértő, hatalmat erőszakkal megszerző politikai tömb viszont az ukrán oldalon van.

Ha az akkori vereséget elismerve békét kötnek, nem lenne gond. Ha arról beszélnek, hogy fognak mindent visszaszerezni, azaz a fegyveres konfliktus eszkalálásával fenyegetnek, akkor a meglévő konfliktusban offenzívát indítani nem jelent új agressziót. S civilt azért nem kellene ölni háborúban, mert az nem jelent veszélyt, de aki az összes "civilt" feljogosítja harcra és arra buzdítja az céltáblát csinál a saját lakosságából.

arthurthedent 2022.06.05. 20:19:08

@Yettihun: "Nem ajánlott fel semmit, elmondta szerinte mindenki jobban járna. "

Ja. Amerikai ex-diplomata, közéleti személyiség létére csak úgy "elmondta", hogy szerinte ukrajnának bele kellene törődnie abba, hogy oroszország akkor csatol el tőle területeket, amikor akar. Azok után, hogy az egyesült államok jegyzékben és megállapodásban GARANTÁLTA ukrajna területi sérthetetlenségét.

És akkor ezentúl majd úgy megy ez, hogy az oroszok bevonulnak helykre, amerika meg majd elmondja a "véleményét", hogy jobban járnak, ha azokról a területekről, városokról, állampolgárokról lemondanak.

Mert ez amúgy diplomáciailag kóser. Hát persze.

Etniez 2022.06.05. 20:20:29

@Leylandi: Szerintem te kapd elő a térképet, mert nagyon butaságokat írsz.
Finnország lezárja Szentpétervárt a tenger felől, ha akarja.

Murmanszk és társai pedig jeges, sokszor fagyott tengeri kikötők, nagyon könnyű azt is blokád alá venni.
Finnország ütközőállam volt, most már nem az.
Nagy bukás ez az oroszoknak.

De továbbra is itt a kérdés: mikor fejezik be az oroszok a háborút? Mi a háború célja? Tudja egyáltalán valaki?

Etniez 2022.06.05. 20:22:45

@Válasszunk: "Aki elindít egy fegyveres konfliktust, az elfogadja azt is, hogy az ellenség és szövetségesi megszállják, akár területet veszít. Egy forradalom döntően erőszakkal ragadja meg a hatalmat. "

Értem, tehát az ukránoknak nem volt joguk megdönteni az orosz bábkormányt, mert az agresszió..

Ilyen kiforgatott gondolatmenetet is ritkán olvasni.

Tán 1956 is agresszió volt a Szovjetunió ellen? Milyen állampolgárságod van neked? Magyar nem hiszem.

G. Nagy László 2022.06.05. 20:24:44

@arthurthedent:

"Kérdés: olyan nagyszerű, jó, jogos és ésszerű volt megtámadni ukrajnát, tényleg, teljesen jogos volt".

Nem volt se jogos, se észszerű. Abszolút elítélendő. Ezerszer leírtam. A fenti posztban is, elvileg olvastad.

"Szerinted ha nem putyin a samesz, akkor is megtámadják? Ha demokrácia van és meg kell szavazni mondjuk?"

Szerintem nem. De ha az orosz nép megszavazná, attól még ugyanolyan elítélendő agresszió volna.

Szerinted az USA polgárai támogatták a vietnámi, vagy épp az iraki háborút? Megszavazták volna?

arthurthedent 2022.06.05. 20:25:06

@Válasszunk: "Ha az akkori vereséget elismerve békét kötnek"

Mindenki tudja, hogy már 2014-ben voltak orosz katonák ukrajnai területeken. Oroszország így destabilizálta Ukrajnát. Te meg beveszed és elkeudesz arról a képtelenségről beszélni, hogy ukrajna nem is egy agresszorral harcol. Mennyire kell elvakultnak lenni ehhez?

Ugye te bevetted azt is, hogy magyarországra is felszabadítani jöttek ugye? Azt tudod, hogy anno a finneket is felszabadítani mentek, csak a finnek kiröhögték a hazugságaikat?

Etniez 2022.06.05. 20:25:32

@arthurthedent: "Ellentétben azokkal az országokkal, ahova az oroszok ültettek bábokat, akik általában pár évtizeden keresztül szoktak uralkodni. "

Magyarország is jó példa már erre sajnos.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2022.06.05. 20:27:19

@CSOKKI MÁLNA: Szerintem a megközelítésed rossz. EZ olyan Oroszországnak, mint Vietnam az USA-nak. Kb. annyira is megnyerhető.

arthurthedent 2022.06.05. 20:28:43

@G. Nagy László: "Szerinted az USA polgárai támogatták a vietnámi, vagy épp az iraki háborút? Megszavazták volna?"

Vietnám más. Nem volt internet, nem volt mobiltelefon, nem tudták olyan szinten kifejezni az emberek az akaratukat mint most. Az iraki háborút meg támogatták, aztán amikor már nem annyira, akkor abba is kellett hagyniuk.

arthurthedent 2022.06.05. 20:30:28

@Etniez: "Magyarország is jó példa már erre sajnos."

Hát nem tudom, de tökéletesen megértem azokat a külföldieket, akik így gondolják. Orbán alaposan túltolta. Itt volt a nagy lehetőség, hogy jelezze hova tartozunk, hova húz a szívünk, hol látjuk a jövőnket. Na... jelezte. :(

Etniez 2022.06.05. 20:30:42

@Androsz: Például a Fidesz hazudta még áprilisban, de neked fidesz szavazónak erre már nem kell emlékezned.
A lényeg, hogy MZP fegyverkezne meg magyarokat vinne a háborúba.

Oh wait..

Hülyének vagytok nézve, nem alaptalanul.

De off vége,

Egyébként rossz hírem van, most vittek egy kárpátaljai zászlóalja a keleti frontra, most már tényleg magyarok fognak meghalni :(

arthurthedent 2022.06.05. 20:34:41

@G. Nagy László: "Szerinted az USA polgárai támogatták a vietnámi, vagy épp az iraki háborút? Megszavazták volna?"

Még egy: az irakiak meg a vitnámiak idegenek voltak. Más a vallásuk, máshogy néznek ki, más a nyelvük és a többi. Így sokan elfogadhatónak tartották a háborút.

Gondolkodj inkább úgy szerintem mi történne, ha Biden bejelentené, hogy meg kell támadni Kanadát. Ahol ugyanaz a vallás, sokan ugyanazt a nyelvet beszélik, nem a föld másik oldalán van és ahol sok amerikai is él.

Etniez 2022.06.05. 20:34:43

@arthurthedent: Itt most evickélek, mindig is büszke voltam Magyarországra és a magyarokra.
De amióta kitört ez a háború és a műsor, amit Orbán előad...

Az olajat és a gázt értem, de ezt csendben is le lehetett volna tárgyalni, de Orbán nem. Az kiállt és belekiabálta a világba: VÉTÓÓÓÓÓÓ

Mint egy durcás kisgyerek. Olajjal és gázzal kapcsolatban alig ért el többet, mint amit eredetileg is felkínáltak Magyarországnak egy hónappal ezelőtt. Be akarta zsarolni az uniót, de nem jött be.
És akkor ezek után még hozzá akar majd férni az EU-s forrásokhoz. Szerinted mennyire fognak neki betartani a többiek?

A legnevetségesebb ez a Kirill pápa/KGB-ügynök/háborús uszító megvédése volt a vallásszabadságra hivatkozva.

Szerintem ez volt az utolsó csepp, Orbánt itt nyugaton teljesen leírták. Ma már tüntetés volt a magyar nagykövetség előtt LENGYELORSZÁGBAN. Elképzelhetetlen. Teljesen egyedül maradtunk :(

arthurthedent 2022.06.05. 20:36:11

@Etniez: "most már tényleg magyarok fognak meghalni"

Nem ártott volna idejekorán küldeni nekik mellényeket meg fegyvereket meg cuccost. De mi ki akartunk maradni belőle ugye...

Etniez 2022.06.05. 20:38:50

@nem lesz megszorítás: Az afgán háború megítélése felemás. Az eredeti cél, Bin Laden és az Al-kaida felszámolása megtörtént.
Utána demokratizálni akarták Afganisztánt, ami nem sikerült. Cserébe irgalmatlan ember és anyag semmisült meg. Szerintem vereség.

Erről jut eszembe, amikor az oroszok szoptak Afganisztánban, ugyanazt csinálták a háború első napjaiban, mint amit most is akartak: desszantos erőkkel megölni az elnököt, csaj Kijevben kudarcot vallottak.
Úgy tűnik, náluk ez a doktrína része.

Etniez 2022.06.05. 20:41:19

@arthurthedent: Ja, Magyarország fegyvert nem ad, csak emberanyagot. Gratulálok Orbánnak.

Mindenki átengedett fegyvereket, senkinek nem lett baja, de Magyarországon ki lett hirdetve a veszélyhelyzet, egyedüliként az Unióban.

Egyébként élvezem, hogy Orbán mennyire hülyét csinál a választóiból, elengedve a témát már igazából szórakoztató. Az én pénzem Fontban jön, az folyamatosan erősödik a Forinttal szembe már ötödik éve, igazából kezdem megszeretni a NER-t.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.06.05. 20:47:42

@Etniez: figyelj! Fideszbirkának csak viktor és putyin a hibátlan. Mindenki más, USA Zelenszkij Brüsszel, na azok köcsögök!

Etniez 2022.06.05. 20:51:29

@Leylandi: Nem a multikért kell sírnod, őket nem kell sajnálnod.

Magadért kell sírnod, mert te fogod kifizetni az áremelésben az adót, de nincs meg a képességed ennek a megértésére, belátásra.

Tökéletes fidesz szavazó vagy.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2022.06.05. 20:53:56

@Etniez: Cseppet sem kedves Etniez, arthurthedent haveroddal tökéletes képet mutattok alkottok arról, hogy ha értelmes érv nincs, akkor lehet fröcsögni, személyeskedni. Nyilván ezt tanultátok otthon. A kommunikációtok ennyiben nem arról szól, hogy valóban lenne értelmes gondolatotok a kérdésről, hanem csak a neveltetésetek pocsék voltáról, az érveitek hiányáról. Biztos jó ez?

Mert lehet az, hogy egyikőtők fröcsög, hogy 2014-ben is volt ott orosz... Ha nem lett volna, akkor nem merült volna fel, hogy Ukrajna akkor elismerjen vereséget. Ellenben az a megszállás a "forradalomra" adott következmény volt. Amit mond épp úgy nyilvánvaló hülyeség, mint a te kommented. Ha valaki ennyire hülye és személyeskedik, az nem a vitában való részvétel, hanem kb. kapituláció és a magatokról kiállított szegénységi bizonyítvány.

Éppen így felhívtam a figyelmed, hogy a forradalom addig jó amíg egyetlen nemzetiség, egyetlen csoport jogait sem sérti, márpedig a határmenti közösség, aki részben oroszajkú, részben orosz identitású, részben Oroszországtól gazdaságilag függő csoport, akinek jogait megtaposták.

Márpedig az akkori bábkormány elzavarására többféle módszer is volt. Pl. a korábbi nem oroszbarát kormányok működhettek volna úgy, hogy ne válasszák meg az oroszbarát kormányt. Ugye érted, hogy ez kicsit más, mint az 1956 előtti magyar helyzet.

Ukrajna nem először zavart el egy kormányt, de először lett ezzel együtt olyan politika, ami a kisebbségek számára ilyen sérelmet jelentett, ami ellen okuk volt védekezni. Ilyesmi valahogy az általad idecitált 1956-ban sem volt.

Ugye az, hogy ezeket a különbségeket ignorálod, az nem fog sem tudatlanságnak, tévedésnek tűnni, annál inkább hazugságnak, gerincteleségnek. Olyan dolognak, amit otthonról hozol. És amihez akkor is hozzányúlsz, ha ez nyilvánvaló és onnan nincs igazad.

És a baj, hogy amikor te vagy bunkó, te akarsz a fejed helyett a seggeddel gondolkodni, te mutatod be, hogy szar neveltetést kaptál, és alapozol dolgokat hazugságra, hisztire, annak maximum annyi a tétje, hogy itt anyázás lesz. Értem, téged talán nem zavar, biztos a neveltetésednek nem csak az a következménye, hogy bunkó vagy, hanem az is, hogy talán még örülsz is akkor, ha a felmenőidet ilyennek teszed ki... De talán mégsem ez visz előre.

Ha ezt a képviselőid folytatják a nevedben, az viszont alapvetően azért gond, mert pontatlan helyzetfelmérésre nem lehet megoldást alapozni.

Ha nem mérjük fel, hogy milyen sérelmek, kockázatok, stb. motiválják Putyint a háborúra, és hogyan lehet ezeket kezelve békét teremteni, akkor nem béke lesz, hanem atomháború.

És tudom, téged talán az sem zavar, ha nem csak anyázásnak teszed ki a családodat a bunkóságoddal, de még talán az atomot sem sajnálnád tőlük, de azért hidd el öreg, másnál lehet cél az is, hogy ne legyen atomháború. Az Ukrajnában folyó konfliktusnak több rétege van, és mint az életben a legtöbb dolog ez sem fekete-fehér.

A probléma az az, hogy a "világbékéről" beszélve sokszor hangzik el, hogy automatikusan a támadó fél a rossz és ezért akarnak sokan hazudni, hogy ezt igazolja mondják ki azt, hogy az oroszok a támadó fél. Én azt gondolom, hogy a világban volt sok olyan népirtó és problémás kormány vagy egyéb hatalmi tényező, ami ellen idejében támadni jó volt vagy jó lett volna, így nem automatikusan a támadó fél a gonosz és a háborúhoz vezető problémák orvoslása lenne fontos, elérve a békét.

Etniez 2022.06.05. 21:02:33

@Válasszunk: First thing first: jól tolod a naiv hülye szerepét, szórakoztató.

Utána: mire kellene reagálni? A konteódra? Mit sértett a forradalom? Oroszország már régen megtámadta Ukrajnát, mire az első oroszellenes törvény kijött.

Totális tévedésben vagy az ok és az okozat tekintetében, okoskodás és dráma queen szerep helyett inkább nézd már meg az időrendet.

Továbbá, hogy Putyin mit akar Ukrajnában, azt senki sem tudja. Valószínűleg már ő sem.
Meg akarta buktatni a kormányt, nem jött össze. Utána átment területszerző háborúba, itt elért részsikereket. De mikor fog megállni? Nem tudja senki. Ezt a háborút már nem nyerheti meg. Vietnám, Afganisztán, Irak, Ukrajna. A háborúnak akkor lesz vége, amint ezt Putyin belátja, ha megdöglik már végre.

Továbbá, nem lesz atomháború, mert az Oroszország végét is jelentené, ezt ők is tudják.
Ment az atomos fenyegetőzés két hónapig, de most már csend van. Most már bekussoltak az oroszok, mert rájöttek, ahogy emelik a tétet úgy emeljük mi is, nem működik és csak magukat tolják nagyobb szarba.

Most, hogy végre meghoztuk a legfájdalmasabb szankciókat 2-3 éve van Oroszországnak. Addig elviszi a lendület, 2024-25 körül viszont beleállnak a földbe. Lerohad az ország, gazdaság és hadsereg.
Ez a cél.

A te kommented nem más, mint orosz propaganda beporcukrozva. Nem rosszabb orosznak lenni Ukrajnában még most sem, mint csecsennek lenni Oroszországban.

Ne fárasszuk egymást, jobb lesz az neked is.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2022.06.05. 21:04:28

@Etniez: Az afgán háború megítélése szerinted felemás, de nem ilyen egyszerű az sem, pláne nem Irakkal együtt.

Az USA offenzívája Irakkal szemben jelentős részben azért fontos, mert ott is egy MEGLÉVŐ konfliktusban, ahol kevés volt az aktív harc, indult el egy offenzíva. Amit valaki agressziónak ítélt meg, mert a vegyi fegyveres vádak nem álltak meg, van aki az első öbölháború óta folytatódó konfliktus, a légtérellenőrzés, az azt végzőkre rálövő iraki erők kapcsán egy meglévő konfliktusban indított offenzívának tekintette és legitimnek. Én az utóbbit tartom jobb megközelítésnek, és egy meglévő konfliktusban folytatott offenzíva kapcsán elegendő ok, hogy akkor volt ott a haderő, akkor volt olcsó elindítani. És ez pedig az Afganisztánba elvitt és ott felszabadult haderő miatt volt jó.

Afganisztán és Irak kapcsán a katonai célokat sikerült elérni, de a demokrácia-export nem tudott stabil demokratikus államot létrehozni ott sem, ahol nem az oroszokkal álltak szemben, ennek az oka pedig javarészt az USAban szerepel.

Wildhunt 2022.06.05. 21:06:19

@nem lesz megszorítás: jé, buzimatyi! Csak nem bevezették a pöcegödörbe a zinternetet?

Yettihun 2022.06.05. 21:07:15

@arthurthedent: Amerikai ex-diplomaták és közéleti személyiségek csak úgy elmondhatják a véleményüket, annak tartalmáról függetlenül, ahogy írtad.
Nem tudok róla, hogy Kissinger bármilyen pozíciót betöltenek az amerikai kormányzatban, hogy a véleménye más országokkal való diplomáciát befolyásolja.
Igen mehet úgy is, lásd Afganisztán igaz ott nem az oroszok jöttek, hanem a tálibok.

arthurthedent 2022.06.05. 21:10:18

@Válasszunk: "Éppen így felhívtam a figyelmed, hogy a forradalom addig jó amíg egyetlen nemzetiség, egyetlen csoport jogait sem sérti,"

Az ám a forradalom, nagyon baba kis forradalom. :D

arthurthedent 2022.06.05. 21:12:55

@Yettihun: "és közéleti személyiségek csak úgy elmondhatják a véleményüket"

Ja, ezt a jogukat senki sem vitatta el tőle. Én csak jeleztem, hogy Kissinger "csak úgy elmondom a véleményemet" nyilván sokak számára nem csak egyszerűen egy öreg bácsi véleménye. Jobban járt volna vele ő is és a világ is, ha nem mondja el a véleményét. Nem minden véleményt érdemes elmondani. :D

morph on deer 2022.06.05. 21:13:21

“ hogy semmiféle jelet nem látunk, mely szerint Oroszországnak más európai országok elleni agresszív szándékai volnának”

Már aki nem látja…
Ugyanis az, hogy a finnek és a svédek a NATO csatlakozás mellett döntöttek, az bizony konkrét orosz fenyegetések, és fenyegető orosz akciók eredménye!
Olyanoké, mint hadihajó-konvoj “vendégszereplése” a felségvizek határán, vagy nukleáris kapacitású bombázók és vadászgépek többszöri légtérsértései, például a svéd Gotland sziget fölött, aminek eredményeképpen Svédország mozgósított, és kérte a NATO védelmet. Kétszáz éves függetlenség feladása azért nem véletlenül, vagy ok nélkül történik.

Ezt valóban lehet “nem látni,” csak annak nem a szemorvosra tartozó okai lehetnek…

CSOKKI MÁLNA 2022.06.05. 21:15:09

@Etniez: Az ukránok kezdenek elfogyni. Egyre krónikusabb a lőszer, üzemanyag és emberhiány. A ruszkik azt lőnek szét a hátországokban, amit akarnak, és ez nem sok jót jelent a számukra. Herszoni és harkovi ellentámadásuk is hamar kifingott..

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.06.05. 21:21:23

@Etniez: "A demokratikusan megválasztott ukrán elnököt akarták megölni a háború első 3 napjában."

Ugyan én nem ezt kérdeztem, de értem. Érdekes egybeesés, Orbánt is demokratikusan választották meg. Őszintén örülök, hogy te is híve vagy a demokráciának.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.06.05. 21:25:15

@Etniez: "Olajjal és gázzal kapcsolatban alig ért el többet, mint amit eredetileg is felkínáltak Magyarországnak egy hónappal ezelőtt."

Egy nagy faszt kínáltak fel nekünk eredetileg. Olaj nincs, osszuk be. Ennyi. Hát ehhez képest szerintem elég nagy különbség, hogy ugyanannyi olajat vehetünk, mint eddig. Ne akarj szándékosan vak lenni, hülyén áll neked.

Leylandi 2022.06.05. 21:29:00

@Etniez: neked is anyád picsája, geciputtony. Könnyű titeket, mocskos ügynököket felismerni, mert ma, Magyarországon aki a minket határtalanul és zsigerből gyűlölő, minket háborúval fenyegető ukikat VÉDI, sőt faszukat imádva szopkodja, az logikusan csak kettyós vagy bértollnok lehet. Minden más kizárt.

morph on deer 2022.06.05. 21:29:15

@Válasszunk:
Az iraki offenzíva NEM konkrét okból történt, hanem egyszerűen azért, hogy lehessen demonstrálni, hogy az USA nem hagy megtorlás nélkül olyasmit, mint 2011.
George W. férfinek akart látszani, ezért aztán bemutatták azokat a teljesen amatőr szinten hamisított fotókat a “tömegpusztító” vegyi fegyverekről, így Dick Cheney is kiélhette magát, meg a fegyvergyártó haveri kör is elégedetten dőlhetett hátra, míg a mezei redneck boldogan tapsolt, hogy megleckéztették a raghead népséget, kerül amibe kerül.
És tényleg került.
Hogy mindez semmire sem volt jó, és igazából több kárt okozott, mint hasznot?
Nem mondod..!
Mint az összes többi hasonló történet, lényegében mindegy is, hogy melyik megalomán hatalom próbálkozik, az eredmény ugyanaz.

Etniez 2022.06.05. 21:31:50

@Androsz: Pedig de, márt egy hónappal ezelőtt arról volt szó, hogy Magyarország és Szlovákia felmentést kap 6 hónapig.

Ehhez képest annyit értünk el, hogy 6 hónapig és utána büntetővámot kell fizetni.

Érdemes lenne tájékozódni :)

hu.euronews.com/2022/05/03/felmentest-kaphat-magyarorszag-es-szlovakia-az-orosz-olajembargo-alol

vs

www.portfolio.hu/gazdasag/20220603/elfogadta-az-eu-a-hatodik-orosz-szankcios-csomagot-jon-az-olajembargo-548711

Tudom, jobban hangzik az Orbán megint megvédte a magyarokat óda zengése, csak butaság. Ennyit csendben is le lehetett volna tárgyalni.

De lapozzunk, nem akarok a Fidesszel és a hülyéivel foglalkozni már.

Etniez 2022.06.05. 21:32:43

@Leylandi: Te egy kis buta senkiházi vagy, akit úgy vezetnek az orránál fogva, ahogy kell. Csodálom, hogy írni-olvasni már megtanultál, bőven meghaladja a képességeidet már ez is.

Na, lazulj le.

Etniez 2022.06.05. 21:33:22

@Androsz: És ki akarta megölni Orbánt? Vagy mit akarsz mondani?

Etniez 2022.06.05. 21:35:39

@CSOKKI MÁLNA: Jól van, felmondtad a leckét, köszönjük.

A valóság az, hogy kifogytak a cirkálórakétákból és a nyugati szankciók miatt majd kénytelenek lesznek elővenni a scud-kat :D
Harkovot felszabadították, a frontot pedig megtámasztották. Mint védőknek 3 hónap alatt ennyit esélyük volt. Elfogyni nem fognak emberből, anyagot pedig adunk nekik. Szépen-lassan, mint a malom a lisztet, felőrlik az orosz orkokat.

Leylandi 2022.06.05. 21:38:00

@arthurthedent: "Nem ártott volna idejekorán küldeni nekik mellényeket meg fegyvereket meg cuccost."

Mese. Tökmindegy, hogy mi mit csinálunk, az usa kiadta a parancsot az ukránnak, hogy minket utálni kell, hát utálnak, hiszen nem vagyunk hajlandóak magunkat tökönlőni amerikai érdekekért. Innentől totálmindegy, mit csinálunk. Mért, a hétszázezer állampolgáruk kistafírozása jelentett akár egy köszönömnyi gesztust??? Pedig talán többet ért, mint párezer mellény... Faszt. Megint csak a kretént nyomod. Mikor szeditek már össze magatokat? Ma még nem hoztatok fel egyetlen releváns érvet sem, hogy miért kéne az imádott ukrán pártfogoltjaitok seggét nyalnunk. Mi ugyanis nem kapunk érte pénzt, ahogy ti kaptok.

Leylandi 2022.06.05. 21:40:21

@Etniez: anyád képességeit haladta meg, hogy kiköpjön, hazaáruló szarkupac, a faszért nem húzol ki az ukrán haverjaidhoz?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2022.06.05. 21:43:39

@Etniez: Nem oroszellenes törvényt mondtam. De sebaj, megint mellébeszélsz, nyilvánvalóan.

Te azt mondod meg akarta buktatni a kormányt. Aha, mikor a konfliktus elkezdődött 2014-ben... Mert a konfliktus azóta tart, és te is csak akkori időrenden vitatkozol. Most csak offenzívából indult új. Azaz sajt magad által említett időrendnek mondasz ellen, elfelejtve, hogy a mostani Ukrán kormány még nem volt Krím megszállásánál.

A jelenlegi konfliktus kapcsán azt gondolom, hogy a mostani offenzíva egyik első célja, minden oldal részéről, a forradalom óta létező konfliktust valami legalább szimbolikus győzelemmel lezárni.

Elsősorban azért, mert hatalom mögött mindig kell egy hatalmi bázis, ezt pedig Oroszországban és hosszabb időn át Ukrajnában is döntően oligarchák adták, akiknek megvoltak a politika, gazdasági kapcsolatai is.

Az Oroszország közelségére építő magánhadsereggel is rendelkező oligarcháknak a forradalom nyilván nem jött jól ez kicsit keményebb konfliktus volt. Így az első konfliktus döntően ezen oligarchák és a forradalom között törtek ki. Én azt gondolom, hogy ebben a körben alapvetően a forradalomnak, és az akkor felálló Ukrán államnak döntően igaza volt.

De sok helyen, ide értve a mostani Azov ezred akkori formáját, már akkor is szélsőjobb volt, akkor is "rivális oligarchákhoz" kötődött, így a konfliktusnak hamar lett egy nemzetiségi vonulata is. Javarészt azért, mert az oligarchák mögött lévő maffiák is etnikai alapon szerveződtek.

Oroszország számára fontos tényező volt:

1. Onnan, hogy az oligarchák magánhadseregének a tetteit rájuk fogták de-facto már benne voltak a konfliktusban. Ha már akaratuk ellenére benne voltak, akkor már nem az a kérdés belépnek-e a harcba.
2. Sajnos a forradalomra és sok másra sokan reagáltak örömködve, hogy közeledik az a demokrácia-export Moszkvához, stb. Ez az orosz paranoia mellett nem volt jó. Mert bármennyire is csak pár ember beszélt baromságokat, a kapkodva döntést hozó oroszok így is paranoid módon reagáltak.
3. A nemzetiségi vonal (és pl a szélsőjobb Azov ezred) és az ezeket támogató narratíva miatt a döntően orosz identitású területekkel "kellett valamit kezdeni". Ez pl. a Krím kérdése volt.

Krím az, amit Ukrajna csak egy Szovjet elnöktől kapott, és sem az etnikai sem a történelmi határok nem oda kötötték az, aminek a helyzete kapcsán merült fel az, hogy "területi áldozatot kellene hoznia" Ukrajnának. Akár Kissinger úr részéről is.

A "nácitlanítás" szövege is elsősorban (a bárhol máshol is) etnikai alapon szerveződő maffiák és a felettük lévő oligarchák közötti konfliktusról szól.

Ha a vezetés a hatalmát a néptől nyeri, akkor sok szankció működik. Ha nemzetközi bűnbandáktól, és ezek közötti piaci és hatalmi harcokról van szó, akkor még az oligarchákra kivetett szankciók sem feltétlenül hatásosak, mert pontosan tudják, hogy az ilyen szankciók a saját bűneik, hatalmi harcaik velejárója.

Amíg mindkét ország politikájában a legfontosabb hatalmi tényezőt az oligarchák és a mögöttük lévő maffiák harca jelenti, és a "nyugatbarát" oldal is maffia, addig az ottani harc nem fekete/fehér.

Az orosz gond az, hogyha sok ukrán oligarcha (reális veszély), vagy a demokrácia-export (erre is lehet ürügyként mutatni, de csak távlati lehetőség) destabilizálna egy nukleáris hatalmat, az úgyis globális pusztulás, akkor már ők akarnák kilőni előbb a rakétákat.

Etniez 2022.06.05. 21:44:00

@Leylandi: Jön a szádból a szar. Jó szórakozást.

G. Nagy László 2022.06.05. 21:45:14

@arthurthedent:

"Még egy: az irakiak meg a vitnámiak idegenek voltak. Más a vallásuk, máshogy néznek ki, más a nyelvük és a többi. Így sokan elfogadhatónak tartották a háborút."

Világos. De ma már, amikor a nyílt társadalom a frankó, amikor a migránsok az istencsászárok és a feketék a felsőbbrendűek, ma már nyilván nem így gondolkodnának... Most már tesók a sárgák és az arabok is...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.06.05. 21:45:56

@Leylandi: te teljesen hülye vagy. De inkább remélem pénzért.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.06.05. 21:49:05

@Leylandi: a kommunisták módszere:vádold azzal ellenfeledet, amit te csinálsz. Ti fideszkomcsik ezt jól csináljátok.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2022.06.05. 21:49:52

@Etniez: A gond csak az, hogy olyanok, akik nyíltan kritizálták, háttérben arra akarták rávenni, hogy szén ügyben is kiáltson vétót. Amire Orbán azt mondta, hogy arra nem tud, mert eddig sem használtunk Orosz szenet, azt más csinálja.

Ahol az EUnak is drága a szankció, és jobb az, ha később lépjük meg, ott kell az, aki számára politikailag jó, ha vétóz és lehet azt mutatni, hogy mi mennyire akarunk szankcionálni...

A legtöbben azzal terveznek, hogy sok szankción lévő türelmi idő elég ahhoz, hogy ezek a szankciók előbb legyenek a béke érdekében alkudozva visszavonva, minthogy élesednének. Mondjuk úgy, senkiek sem érdeke az, hogy nagyon sokáig tartson a háború.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.06.05. 21:53:58

Az megvan még, hogy azzal egyik fideszgecinek sincsen baja, hogy putler tízezreket küld a halálba mert újra szovjetúniót akar.
Tuuudom deazusais.....
Kevés.
Gondolom a hutu-tuszi konfliktusnál is úgy voltatok vele, hogy biztos megérdemelték.

Leylandi 2022.06.05. 21:54:08

@Etniez: ne pofázz mellé, geciláda! Azt mondd meg, miért szopod az ukik faszát, amikor utálnak - téged is, hiszen beszélsz magyarul - mint a szarukat! Mennyit kapsz ezért a mocskos, tetves, ótvaros melóért óránként, egy százast? Százötvenet? Itt ülsz egész nap, kapsz egy ebédrevalót, megéri minden este szembeköpni magad???

Leylandi 2022.06.05. 22:01:24

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: az megvan, etniez, vagy arthur, vagy deer, vagy bárhogyafaszomba hívnak és hány néven, hogy obama milliókat küldött a halálba vagy tett földönfutóvá, mégis elintézték neki a nobel-békedíjat? Az megvan, hogy a pelenkás fingós bidé épp kicsináltatja a markában tartott európai vezetőkkel Európát, és fasisztákat ölelget, akik csak áprilisban 11 ellenzéki pártot tiltottak be Ukrajnában? Az megvan, hogy akiknek a faszát szopkodod, azok utálnak téged is, mint egy kupac fost?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2022.06.05. 22:02:37

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: A hutu-tuszi konfliktus mutat rá, hogy a "majd én megmondom ki a zsidó" hitleri ideológia arra átírva, hogy "majd én megmondom ki az elnyomó", bárki ellen fordulhat, és mindig rettenetes.

A "Ha Hitler megtámadná a poklot, akkor lenne egy pár jó szavam az ördögről az alsóházban" jellegű Sztálin melletti érvek a mai kor Sztálinjai mellett is szólnak. És az "Orbán a mi Sztálinunk" alapon leadott szavazat épp annyit ér, mint a vakhitű Orbán hívőé.

Etniez 2022.06.05. 22:04:49

@Válasszunk: Édes-Istenem.

Már megint idefosta az orosz propagandát és mosdatást 3500 karakterben.
Nincs kedvem válaszolni. Szép estét.

ulpius66 2022.06.05. 22:04:49

Ezek az oroszok elleni EU-szankciók szart sem érnek addig, míg más megveszi az orosz gázt/uránt/olajat/szenet/stb-t...DE MÉRT CSAK AZ EU SZANKCIONÁL?????????

Ja!

Kisétálsz a piacra..... és kijelented, hogy ettől az eladótól aztán te nem veszel epret olcsóért..... de jönnek utánad a következők és ők megveszik olcsóért...... TE MEG EPER NÉLKÜL MARADSZ, VAGY VESZEL EPRET MÁSTÓL JÓ DRÁGÁÉRT.....

Etniez 2022.06.05. 22:06:01

@Leylandi: te meg mentél a levesbe, ne erőlködj nálam.

ulpius66 2022.06.05. 22:10:29

Szerintem meg, ha az EU így folytatja, akkor olyan szépen egy platformra löki Líbiát, Irakot, Iránt, Venezuelát, Oroszországot, Kazahsztánt, stb-t hogy öröm lesz nézni!!!
(az EU-nak meg marad a Közel-kelet.... ami csak tíz mérfölddel rosszabb, mint az oroszok.....)

ulpius66 2022.06.05. 22:13:27

Persze az igen-igen liberálisan demokratikus EU-vezetők szája csak addig ilyen nagy, amíg be nem ütnek az első benzin/gázolaj hiányok....... amint nem lesz benzin és hasonlók a kutakon, akkor ők is jól át fogják gondolni ezt a szankcionálósdit.......

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2022.06.05. 22:16:48

@Etniez: Érdekes az, hogy szerinted az oroszok pl. a saját oligarcháikat említik, az orosz propaganda. Valójában csak azt mutatja be, hogy nem csak 1-2* mondtál tudatosan valótlan állítást, hanem a legnyilvánvalóbb helyzetben is bizonyítod, hogy hazug, becstelen ember vagy, akinek érve sincs.

ulpius66 2022.06.05. 22:17:01

Nyilván Putyin is erre játszik..

NÉHÁNY SZABOTÁZS AKCIÓK AZ EU FINOMÍTÓI ELLEN.....ÉS MÁRIS BEÜT A BENZINHIÁNY!!!!!!!

ulpius66 2022.06.05. 22:18:35

AKKOR LENNE SZÉP VILÁG, HA AZ EU RÁ LENNE SZORULVA AZ OROSZ GÁZRA/OLAJRA/SZÉNRE/STB-TR ÉS AZ OROSZOK SZANKCIONÁLNÁK AZ EURÓPAI SZÁLLÍTÁSOKAT!!!!!!!

arthurthedent 2022.06.05. 22:22:59

@ulpius66: Mi visz rá valakit arra, hogy itt szurkoljon a saját hazája ellen, az oroszok mellett? Te valami párttitkár voltál a régi rendszerben, vagy mi? Neked hiányzik a szovjetúnie? Vagy mi?

gergerg 2022.06.05. 22:23:35

Nem akarok világpoltikiai értekezést írni, de:
Mielőtt Putyin bevonult Ukrajnába, azt mondta, hogy ezbcsak hadgyakorlat és eszében sincs megtámDni Ukrajnát. (Most is ezt mondja.)
Az összes elemző azt mondta, hogy nem fogja megtámadni Ukrajnát.
Miből gondolod, hogy ha Ukrajnánál nem állítják meg, akkor majd az Ukrán-magyar határon megáll?

ulpius66 2022.06.05. 22:23:43

Ezzel a szankcionálósdival az EU TELJESEN KISZOLGÁLTATTA MAGÁT A KÖZEL-KELETI OLAJHATALMAKNAK!!!!!!!!!

HA AZ EU VALAMIT NEM ÚGY TELJESÍT, AMIT KUVAIT, SZAUD-ARÁBIA, OMAN, STB KÖVETEL..... AKKOR NEM SZÁLLÍTANAK OLAJAT AZ EU-BA!!!!!!

ulpius66 2022.06.05. 22:25:50

@arthurthedent:

Figyusz!

ITTEN TIK SZURKOLTOK A MAGYAROK ELLEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tik akarjátok a 800 forintos benzint, és a 400 forintos gázárat........

G. Nagy László 2022.06.05. 22:26:20

@gergerg:

"Miből gondolod, hogy ha Ukrajnánál nem állítják meg, akkor majd az Ukrán-magyar határon megáll?"

Miből gondolod, hogy nem? Talán érdemes lenne a kevésbé valószínű forgatókönyvet magyarázni első körben.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.06.05. 22:27:38

@Etniez: Csak annyit, hogy ha demokratikusan választották meg Zelenszkijt, az jó, ha demokratikusan választották meg Orbánt, az nem jó. Mert TUDJUK, hogy Orbán csalt, és tudjuk, hogy Zelenszkij nem csalt.

Egyébként teljesen fölösleges idézgetned egy találgatást a tárgyalási folyamat közepéről, én is követtem. Az első ukáz úgy szólt, hogy mindenki fejezze be az orosz olajat. Ment körbe az agygyúrás, megfélemlítés, már majdnem mindenki beletörődött - bár a sajtóban persze pofáztak páran arról, hogy ez ilyen lemondást követel, meg olyan szolidaritás nehézségekkel jár, de ki nem álltak volna magukért -, amikor Orbán, egyáltalán nem először bejelentette, hogy ezt ő nem fogadja el, mert nekünk az olajunk kétharmada onnan jön. És így tovább. És most a sok geci azt mantrázza, hogy Orbán milyen gonosztevő, mert csak a magyarokkal törődött... Bazmeg, ezért választották meg. Ha nem a magyarokkal kellene törődni, akkor jöhetett volna a luxemburgi főbuzi is elnöknek, azért kár volt ekkora választást megrendezni. A balos lengyelek is elmennek a kurva anyjukba, ők már ott tartanak, hogy alakuljon újra az EU nélkülünk. Mi a fszom fáj nekik abban, hogy mi veszünk olajat az oroszoktól? Ők nem vesznek, rendben, ez a ti dolgotok, bratanki, de mi ezt nem engedhetjük meg magunknak, ezért már ki kell bennünket zárni?

Szemét politikusok hemzsegnek mindenhol, és valamiért mindig mi vagyunk szopóágon. Csak az a baj, hogy én azért élek itt, mert máshol rosszul érezném magam. Hát ők majd gondoskodnak arról, hogy itt is érezzem rosszul magam. A híres európai értékek.

ulpius66 2022.06.05. 22:28:07

@arthurthedent:

Mondd már meg, hogy te pl. minek örülnél??????????
(mán azon kívül, hogy ne legyen a magyaroknak benzinje és télre gáza.......)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.06.05. 22:28:53

Azt még nem tudjuk, hogy a németek mennyit fognak szívni azzal a karakánkodással, hogy márpedig ők nem vesznek orosz olajat. Fogunk még hallani róla.

ulpius66 2022.06.05. 22:29:32

@Etniez:

Aztán meséljél, hogy ottan Londonországban mennyi a benzin?

ulpius66 2022.06.05. 22:31:02

@Etniez:

Aztán onnan Londonországból kibaszott könnyű beleugatni a magyarok dolgába!

BASZOGASD INKÁBB A LONDONI POLGÁRMESTERT, AZT A BUZI PAKISZTÁNI MAJMOT.......

arthurthedent 2022.06.05. 22:32:39

@ulpius66: "Tik akarjátok a 800 forintos benzint, és a 400 forintos gázárat........"

Eddig látsz? Benzinár? Ugye csak kellett valamit mondani, nyugtass meg, hogy nem gondolod komolyan!

ulpius66 2022.06.05. 22:36:27

@arthurthedent:

Megnyugtatlak, tök komolyan gondolom!

Hadd kérdezzek vissza..... TE UGYE ÖRÜLNÉL A 800 FORINTOS BENZINÁRNAK?

arthurthedent 2022.06.05. 22:37:05

@ulpius66: "Mondd már meg, hogy te pl. minek örülnél??????????
(mán azon kívül, hogy ne legyen a magyaroknak benzinje és télre gáza.......)"

Első körben elég lenne, ha az oroszok nem fenyegetnének hetente azzal, hogy globális atomháborúval söprik el a világot. Kis lépés, de javítana a közérzetemen.

Második körben a részvények árfolyama visszamehetne, merthogy a magyar cégeknek komoly ukrajnai kitettésge van és putler haverod nekem annyi pénzbe fáj, amiből évekig eléldegelnék.

Ha ezek megvannak, akkor folytatom.

arthurthedent 2022.06.05. 22:39:09

@ulpius66: "TE UGYE ÖRÜLNÉL A 800 FORINTOS BENZINÁRNAK?"

És speciel lesz.rom. Mert egyrészt nem sok pénz, másrészt meg az életben ezer fontosabb dolog van mint ez.

arthurthedent 2022.06.05. 22:42:57

@Androsz: "Azt még nem tudjuk, hogy a németek mennyit fognak szívni azzal a karakánkodással,"

Akik itt játsszák a kemény gyereket azok nyilván a ruszkik. Három hónap után sem mennének haza a világér se, ha kell előszedik az 1962-es tankot is, beássák magukat lövészárokba, de nem mennek haza, mert akkor el kellene ismerni, hogy putyin eftárs elb.szta.

A németek karakánkodnak? Eszik a káposztás csülköt a légkondícionált lakásukban és nézik a Netflixet. A ruszkik, na azok keménykednek. Benn az erdőben, hogy három hónapja nem látták az asszonyt, de nagyon szappant se... :D

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 22:43:06

@Leylandi: tehát a legokosabb dolog volt, hogy nem állunk ki a zukránok mellett, mert a nyelvtörvény, meg a kisebbségi jogok. Ettôl azt várjuk, hogy majd az ukrán ezektől eltekint. Mert?
Ha Ukrajna nyer, akkor az utolsó dolog, amit tenni fog, gesztus nekünk.
Ha veszít, az első dolog a bűnba keresés. Mindkét esetben a magyar kisebbség szív, a nácikok úgy fognak vadászni rájuk, mint a dúvadra.
Egy szituáció lett volna, ami talán elônyös lett volna, ha Putyin bábkormányt tud pozícióba hozni. Ez az első hét végén látszott, hogy nem történhet meg.
Tehát, köszönhetően Orbán politikájának, a magyarok életveszélyben vannak odaát. Örülj!

ulpius66 2022.06.05. 22:43:57

@arthurthedent: "TE UGYE ÖRÜLNÉL A 800 FORINTOS BENZINÁRNAK?"

És speciel leszarom. Mert egyrészt nem sok pénz, másrészt meg az életben ezer fontosabb dolog van mint ez."

AKKOR UGYE MOST IS 800 FORINTÉRT TANKOLSZ?

Jozef Pockna 2022.06.05. 22:45:25

Az Eu ott cseszte el hogy nem azzal inditott: Bidi akkor te leszallitod az olajat meg a gazt akkora mennyisegben es olyan aron ahogy az orosz adja es akkor mi szankcionalunk ha nem hat istenem elvezze a haborujat ukranban es csak humanitaruis segelyre fussa... Tokos legenyek kellenek ide nem buzik meg segnyalok meg hivok...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 22:46:38

@ulpius66: kedves ordibálós idegbeteg. A forint úgy romlik, hogy a benzin lassan azon az áron lesz, mint Angliában. Csak még az árkülönbözetet, amit most a MOL nyel be, még be fogják rajtad hajtani.

Nincs ingyenebéd, te idióta.

ulpius66 2022.06.05. 22:49:49

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Nincsigazadvagynincsigazad!

Ha eddig nem tűnt volna fel, felhívom figyelmed, hogy Orbán immáron 100 napja A MAGYAROK MELLETT ÁLL KI!!!!

100 NAPJA KÖVETELI A FEGYVERSZÜNETET, A BÉKETÁRGYALÁSOKAT, A BÉKEKÖTÉST!!!!!!

ORBÁN MINDEN EGYES DÖNTÉSE AZON ALAPSZIK, HOGY NE A MAGYAR EMBEREK FIZESSÉK MEG A HÁBORÚ ÁRÁT!!!!!!!

ORBÁN CSAK, ÉS KIZÁRÓLAGOSAN AZT NÉZI, MI A JÓ MAGYARORSZÁGNAK, A MAGYAR EMBEREKNEK!!!!!

Etniez 2022.06.05. 22:52:13

@ulpius66: Azért az EU szankciónál (te értelmi fogyatékos), mert a háború Európában zajlik. Elhiheted, hogy Indiában a kutyát nem érdekli.

Továbbá az orosz olajnak a versenytársa az arab. Eddig versenytárs nélkül adta el az EU egy részének. Olcsó volt szállítani, mivel van vezeték. Ezután hiába lesz olaja, nem lesz kinek eladni, mert nem tudja elszállítani még évekig sehova. Amikorra pedig kiépülnek az ilyen kapacitásai szembesülni fog a problémával, hogy innentől kezdve sokkal többe kerül neki is eladni, a minősége pedig gyengébb, mint a közel-keletinek.
Így fognak rajta veszíteni, kevesebb olajat fognak eladni kisebb árréssel.
Bár kétségeim vannak, hogy megérteted, amit írok. De az dicsérendő, hogy végre megtaláltad, hol kell kikapcsolni a caps lock-ot, szépen fejlődsz az évek alatt.

ulpius66 2022.06.05. 22:53:06

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Nincsigazadvagynincsigazad!!!!!!!!!!

Hogyan sikerült a forint árfolyamát idecsempészned?
(mán úgy értve, mi köze a forint árfolyamának a szankcionálósdihoz....)

Etniez 2022.06.05. 22:53:52

@ulpius66: Úgy látom korai volt a dicséret, megint előbújt belőled az idióta.

Orbán nem követel semmit, főleg nem a békekötést, 3 hónapig még azt sem volt hajlandó kimondani, hogy háború zajlik és Oroszország az agresszor.

Aztán, abban is tévedsz, hogy a magyar emberekért harcol: a saját hatalmáért harcol. Orbánnak a nép nem cél, hanem eszköz.

ulpius66 2022.06.05. 22:55:47

@Etniez:

Etniez!

Ez mind tiszta sor...... aztán ez a szankcionálósdi mért jó Magyarországnak?????

Etniez 2022.06.05. 22:56:51

@Androsz: Látom nagyon belelendültél a szalmabábok létrehozásába, de mit akarsz most mondani?

a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.05. 22:57:27

@ulpius66: Te mered ezt írni te mocsok? Te aki vártad a háborút?

"ulpius66
2022.01.24. 13:46:24
Jujjjjjj, de izgi ........

Én már alig várom, hogy feldarabolják ukrajnát!

A legnagyobb részt a Fehéroroszok kapnák, elvégre tőlük vett el legtöbbet Ukrajna, az oroszok megkapnák az egész Donyeck-medencét és a Fekete-tenger melléket, a románok Bukovinát és Moldáviát, a lengyelek Lemberg és környékét (az úgyis évszázadokig lengyel volt.........

Mink magyarok meg Kárpátalját.........

Nagyon várom mán a háborút! "

Etniez 2022.06.05. 22:58:18

@G. Nagy László: történelmi tapasztalat.
1849, 1956.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 22:58:39

@ulpius66: mesélek, londonországban a nettó minimálbérért 5.5 liter benzint kapsz.
Magyarországon mennyi ez?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.05. 23:00:52

@Leylandi: "csak áprilisban 11 ellenzéki pártot tiltottak be Ukrajnában" - hazudsz faszfej. Csak az oroszokat támogató szervezeteket függesztették fel.

Etniez 2022.06.05. 23:01:06

@ulpius66: Ez azért jó Magyarországnak, mert nem lesz közös határunk Oroszországgal vagy orosz bábkormányos Ukrajnával.

Magyaroknak az a jó, hogy mind a két fél teljesen kimerül a háború végére, ezt már elmondtam.
Nekünk Forintba kerül az orosz katonák halála, hajlandó vagyok megfizetni az árát.
Ukránoknak rosszabb, ők fizetnek a vérükkel, nekünk csak drágább a számla a hó végén.

Etniez 2022.06.05. 23:01:42

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: fullba nyomja az orosz propagandát a másikkal együtt, a különbség az, hogy ez még beporcukrozni sem tudja.

ulpius66 2022.06.05. 23:03:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Jujj, de izgi.......

Én mán a háború kitörése előtt vártam a háborút!

Mondjuk azt is vártam, hogy ezt a náci Ukrajnát jól feldarabolják, és megszűnik Európa utolsó náci állama, Ukrajna!!!!!

Etniez 2022.06.05. 23:03:59

@ulpius66: 1.73-1.85. Én prémiumot tankolok, az 2.10. Ha a rezsimre vagy kíváncsi, az télen felment 120-ra, most tavasszal 60.

Tudod mennyire leszarom?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.05. 23:04:08

@Leylandi: Tudjuk hogy neked az orosz sperma jön be, mert vodka íze lehet.

Etniez 2022.06.05. 23:05:22

@ulpius66: Nem nehezebb, mint Erdélyből... Vagy mi itt 150.000-en már magyarok sem vagyunk? Többen vagyunk itt, mint az imádott Kárpátaljádon.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 23:06:52

@ulpius66: kár, hogy nem fogod fel. Hiába, ner nyomorult nem az eszével gondolkodik.
Nos, ha 1 liter benzin 460 Ft, és 1 Font 460 Ft, akkor a magyar benzinár 1 font.
A magyar ugyanannyiért kaja a benzint, mint a fontot.
Ha a benzin 460 Ft, a font pedig 920 ft, akkor 1 liter benzin 50 penny.
Azaz, a magyarnak a font kétszer annyiban lesz, mint a benzin.
Miben fizetjük az orosznak az olaj árát?

Etniez 2022.06.05. 23:07:39

@Igazamvanvagyigazamvan?: tűpontos. De Orbán soha nem a megoldásban érdekelt, hanem a harcban, azt szeretik a választói.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.05. 23:10:04

@ulpius66: Te egy elmebeteg vagy. Nem az ukránok a nácik. Te vagy az.

ulpius66 2022.06.05. 23:12:20

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Ha a benzin 460 Ft, a font pedig 920 ft, akkor 1 liter benzin 50 penny.
Azaz, a magyarnak a font kétszer annyiban lesz, mint a benzin.
Miben fizetjük az orosznak az olaj árát?"

Találós kérdés!

Ha egy font háromszor annyiba kerül, mint két liter benzin, akkor hány font két forint?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 23:14:19

@ulpius66: várjál, kiszámoltam, majdnem két liter benzint tudsz venni így, hogy hatósági áras! Na jó, csak 1,67 litert!
Hát, jó lehet neked!

ulpius66 2022.06.05. 23:14:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Te egy elmebeteg vagy. Nem az ukránok a nácik. Te vagy az."

Vezérparaszt!

Ha te mondod, akkor biztos így van!!!!!!!!
(aki pedig nem ért veled egyet, az is náci....)

Etniez 2022.06.05. 23:16:00

Most konkrétan az történik, hogy a nyugat fillérekért demilitarizálja Oroszországot, Kína pedig felvásárolja, USA meg röhög.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 23:16:03

@ulpius66: látod, erről beszéltem. Szellemileg nem vagy ott, hogy ilyen dolgokat felfogj. Nem baj, a NER pont rád vár!

ulpius66 2022.06.05. 23:17:05

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Nincsigazadvagynincsigazad!

Akkor a tankolás előtt váltsam át a forintomat fontra, és menjek tankolni Ausztriába?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.05. 23:18:06

@Etniez: Pontosan. Nyugati fegyverekkel, ukrán vérrel, 30 évvel visszavetik az oroszokat.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 23:18:20

@Etniez: attól félek, Putyin olyan szorosan fogja Orbán tökét, hogy nekünk fog fájni.

ulpius66 2022.06.05. 23:19:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Ne ugass, te fos! Te háborút akartál, te féreg!"

Vezérparaszt!

Látod, nem csak Putyin akart háborút, hanem én is!!!!!

Tudtam olvasni Putyin fejébe.......

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 23:21:00

@ulpius66: idióta, ez azt jelenti, hogy a forintod szart se ér az országhatáron kívül. Nem, kedves beteg, nincs olyan, hogy sapka az áron, és az neked jó. Emlékszel még a Kádár-korszakra?
Az olajválság nem gyűrûzik be!
És mégis...

Etniez 2022.06.05. 23:22:25

@Igazamvanvagyigazamvan?: Biztos, hogy van valami. Az olaj és a gáz még megmagyarázható, de ez a Kirill pápás ügy.. Itt már kilógott a lóláb.
Szerintem már mindenki elkönyvelte Orbánt Putyin ügynöknek és most azon dolgoznak, hogyan hatástalanítsák Orbán vétó fegyverét.
De Orbán mindig a pillanatot akarja uralni, ez a sikeres kormányzásának a része. Hogy mekkora szarkupac marad utána, mit bánja ő.

Magam részéről gondolkozom, hogy rendelek egy köbméter trágyát majd a sírjára.

ulpius66 2022.06.05. 23:22:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Vezérparaszt!

Nekem van igazam!

FEL KÉNE DARABOLNI AZT A NÁCI UKRAJNÁT, ÉS MÁRIS VÉGET ÉRNE A HÁBORÚ!!!!!!!
( és megszűnne a háborús veszélyhelyzet is...... meg ismét olcsó lenne a benzin......nem értem az ukránok mért adják már meg magukat?)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.05. 23:23:05

@ulpius66: Nem láttál te bele semmibe. Csak egy sötét elmebeteg vagy.

ulpius66 2022.06.05. 23:25:14

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Nem, kedves beteg, nincs olyan, hogy sapka az áron, és az neked jó. Emlékszel még a Kádár-korszakra?
Az olajválság nem gyűrûzik be!"

Nincsigazadvagynincsigazad!

Akkor az osztrákok mért járnak hozzánk tankolni???????

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 23:25:22

@ulpius66: "
Akkor a tankolás előtt váltsam át a forintomat fontra, és menjek tankolni Ausztriába"

Nem, gyáriidióta, keresd meg a pénzed Euro-ban, és odahaza költsd el.
Az előbbi példánál maradva, ha fontban keresed meg, kétszer annyi benzint kapsz érte, pusztán azért, mert a forint romlik!
Na, így jön ide az árfolyam.

Tudod, egyszerû gyermeke a NER-nek, a forint romlàsával a jövedelmed egyre kevesebbet èr...

Etniez 2022.06.05. 23:26:27

@Igazamvanvagyigazamvan?: Hagyjad, nem érti. A benzin 480 marad, a csirkemell meg 3500 lesz. Így majd talán megérti... a 750 és 2400 helyett.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 23:26:51

@ulpius66: mert az osztrák kurvára élvezte, hogy az üzemanyag árának 35-40%-át a buta NER sérült fizette meg helyette...

Etniez 2022.06.05. 23:27:29

@ulpius66: "FEL KÉNE DARABOLNI AZT A NÁCI UKRAJNÁT, ÉS MÁRIS VÉGET ÉRNE A HÁBORÚ!!!!!!!"

Ezen logika mentén Trianon is jogos volt, te elmebeteg.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 23:29:28

@Etniez: szerintem igaza van. Ez alapvetés. Például, ha Oroszországot darabolnánk fel, szintén vége lenne a háborúnak.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 23:31:35

@ulpius66: kor az osztrákok mért járnak hozzánk tankolni???????"

Pont azèrt, te idióta, mert a forint romlik az ojróhoz kèpest.

ulpius66 2022.06.05. 23:31:53

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Nem, gyáriidióta, keresd meg a pénzed Euro-ban, és odahaza költsd el.
Az előbbi példánál maradva, ha fontban keresed meg, kétszer annyi benzint kapsz érte, pusztán azért, mert a forint romlik!"

Nincsigazadvagynincsigazad!

És akkor Londonországból hetente kétszer jöjjek haza tankolni?

ulpius66 2022.06.05. 23:36:47

És akkor a walesiek is nácik, mert kiverték az ukránokat a foci VB-ről?

SchittMária 2022.06.05. 23:41:21

@ulpius66: Te egy rohadt tetű putyin csicska vagy hogy baszd meg anyádat a ravatalán !

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 23:41:29

@ulpius66: nem. Onnan nem kell. Mivel a béred elegendő ahhoz, hogy kifizesd azt az árat. Mivel négyszer annyit tud vásárolni, mint te, a támogatott árú üzemanyagból...
Ja, és nem szar kénes, amitől az autód 300 ezer kilométernél nagygenerált kér...
Minőségi...mint odahaza a sebbenzin.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.05. 23:44:36

@uIрius66: tudod, Angliában egy állás betöltéséhez minimál vizsgát kell tenni. Négy alapművelet, angol szöveg megértése.
Magyarországon meg az olyanok, mint te, szavazhatnak!

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2022.06.05. 23:55:41

@uIрius66: Akkor már jogerős az a gyerek molesztálási ügyed?

SchittMária 2022.06.06. 00:07:01

@uIрius66: Te egy rohadt tetű putyin csicska vagy hogy baszd meg anyádat a ravatalán !

juletræ 2022.06.06. 07:30:06

"hogy semmiféle jelet nem látunk, mely szerint Oroszországnak más európai országok elleni agresszív szándékai volnának;"

forgokinpad.blog.hu/2022/06/05/dugin_vilagbirodalma

Gruzia 2008
Lengyelorszag es a Nato nacitlanitasa
Rossija 1 TV adasai (nuklearis armaggeddon, melyik orszagot hany perc alatt ernek el a ruSSki raketak stb.)

A ruszkik bizony komoly biztonsagi veszelyt jelentenek a Nyufatra (a szandekuk megvan de a tech kepesseguk nincs ) es a joletunkre.

"hogy az eddigi szankciók érzékelhetően hatástalanok maradtak;"

Konkretan hazugsag:
1. Mar 2 tankgyaruk leallt mert kifogytak a Nyugaton gyartott ICkbøl
2. Minden ruSSki szar amit az ukranok le- vagy kilønek hemzseg az EU ban vsgy az USAban gyartott mikroelektronikatol
3. Ha nekem nem hiszel legalabb a Szegejnek higgyel aki az ukran gabonaexportert a nyugati embargo feloldasat "køveteli".
"
Az Egyesült Államok bárhol, bármikor eljátszhatja az agresszor szerepét, számára ez mindig megengedett."

Tipikus ruSSki whataboutizmus.
Kedves skribler: gondolom te se szeretd a haborut. Vagy csak a jenki haborut nem? A ruSSki haboru & pusztitas az OK?
Most a riSSki pusztit: most ertøl kell beszelni. Ha najd a jenki pusztit akkor arrol beszelunk.

"Moralisan elfogad6o e h szankciók miatt az európai polgárok fizetik meg az orosz szanciok arat."

Ez _teged_ ott M.on ne erdekeljen. _Nektek_ a Csuti "elintezte" h a Mol kaphat olcso ruSSki olajat.
Nyugaton a lakossag zøme (megkerdezettek >50%a ) tamogatja a szankciokat es Ukrajnat. (Azert _ennel_ nalatok Mon tøbb a ruSSkibarat, marcsak a blogodbol itelve.)
Szoval inkabb annak ørulj h a Csutinak gala a Kirill popa megtartja egyeløre a Lamborginijet (NB egy føpap aki az atomcsapast tamogatja!) , a Nyugattal te csak ne tørødj - majd megoldjuk a problemat.

"annál valószínűbb, hogy világháború
vá, vagy atomháborúvá terebélyesedik;"

Viccesen szolva ezt a ssjat sxøvegeddel cafolom
1. Ugye a ruSSki szerinted semelyik masik orszagra nem jekent veszelyt (mod Ukrajna)
2. A Nato meg vedelmi szøvetseg nem fog elsøkent bombazni.

Komolyan szolva: a veszely kicsi de fennall. Az h a ruSSkik megnyomjak a gombot az idøvel egyre kevesbe valoszinu: a helyzet szar, Szergej døglødik es nem ø szemelyesen løvi ji a cuccot. Minel tovabb kinlodnak annal inkabb lesz valaki aki a Sxergej utaditasat elszabotalja (øt meg megøli) ha erre sor kerul.
A haboru elsø napjaiban mas volt a helyzet. Ugy latsxik a jenkik beszeltek vele køzben es felhivrak a realitadokra a figyelmet.

juletræ 2022.06.06. 07:44:52

"állítja Soros György. Erre egyetlen adekvát válasz lehetséges: ki a fenét érdekel???"

_teged_ nem fog mert te vlsz ørulsz az "erøs embereknek"
Madokat fog ha
1. Majd nem lesz Nyugatnak ritkaføkdfem az energetijai atmenethez. Ugye ez Afrikaban van ahol Kina terjeszkedik
2. Ha majd a kinai meg a ruSSki normak lennenek døntøk a vilagon - ugye szerintuk az erøsebbnek mindig igazuk van.
3. Ugye ha _esetleg_ vmi csods soran technikai følenyre tennenek szert.
(Adfig van tøluk nyugtunk amig a Sztalin orgonaink messzebbre lønek mint az øveik. Mertugye sxerintuk az erøseknek _mindig_ igazuk van.)

Nos azt nem tudom h _ti_ ott M.on mit sxeretnetek: nekem a nyugati ertekrend (kompromissxum, madik meghallgatasa, jogallam, beke, egyuttmukødes stb) nagyon megfelel.

Higy ne a szerencse es a kapcsolatok hatarozzak meg az ember jøvøjet - a sxorgalomnak es a tehetsegnek is legyen sxerepe. Hogy holmi "hazasxeretet" meg "vallas" neveben ne vehessen az allam oltanra ra, ami mindenkinek rossz. Hogy a rendszwr tamogassa axt h a vezetøkre a legmelyebb gyanuval nezhessek. Stb.

Mondom: lehet h _nektek ott_ ez nem fontos. _ Nekunk itt_ az.

Ménár Atya 2022.06.06. 08:40:31

@juletræ:
"Nos azt nem tudom h _ti_ ott M.on mit sxeretnetek: nekem a nyugati ertekrend (kompromissxum, madik meghallgatasa, jogallam, beke, egyuttmukødes stb) nagyon megfelel."

Ezt még te sem hiheted el a sok eszeddel.
Ahol betiltják az orosz műveket, mert orosz, az kb a náci könyvégetéssel ér fel.
Ahol még egy nyomorult filmben is kötelező szerepelnie minden rassznak , és legalább egy melegnek, vagy leszbinek, és kötelező kvóták alapján kell bekerülni pozíciókba, nemi megkülönböztetés alapján....hát barátom az az együtműködés-jogállam-béke, egy hazugság.
De már alakul azért , már reped az elhazudott igazság, olvasom, hogy a migránsok integrációja milyen sikeres volt, a szerintetek nem létező no go zónákban hogy folyik az élet, ill inkább a vér.
Pedig 2015-ben még azt hazudtátok, hogy ilyen sincs, csak a magyar kormány vezet félre magyarokat....aztán mára kiderült, hogy mégis ez van.
Jelenleg oroszellenesség az usa által kiadott direktíva, és ezt szolgalelkűen végrehajtják, igaz szopunk miatta rendesen, igaz az ukránok most nagyon fasza gyerekek, csak valahogy elhallgatják mit tettek a kisebbségeikkel, és hogy építették a béka segge alá a demokráciát.
Ahogy olvaslak, te meg szolgalelkűen véded a befogadó gazdáid, de semmi komoly érvet nem mondtál a háborúval kapcsolatban, csak a szokásos üres frázisokat.

G. Nagy László 2022.06.06. 08:44:06

@juletræ: "Mondom: lehet h _nektek ott_ ez nem fontos. _ Nekunk itt_ az."

Te valamit nagyon félreértettél. Egy biztos: soha nem olvastál tőlem semmit, mert ha olvastál volna, nem írnál ilyen blődségeket.

Először is: Magyarországon nincs ilyen, hogy "nekünk". Itt sokszínűség van. Diverzitás. Az egyik embernek ez fontos, a másiknak az. Mindenki szabadon kialakítja a saját értékrendjét, nem erőszakolunk senkire semmit. Itt egyáltalán nem muszáj egy szólamban bégetni. Nem tudom, te hol élsz, de itt a legtöbben a klasszikus liberális értékeket tartják szem előtt.

Másodszor: Ami személy szerint engem illet - mert biztosan nem fogok mindenki más nevében is nyilatkozni - én egyetértek veled. Abszolút a KLASSZIKUS nyugati értékeket vallom: béke, együttműködés, szólásszabadság, szabad piac. (Négyszáz posztot írtam az elmúlt 5 évben, mind erről szól.)

Harmadszor: Abban is egyetértek, hogy az orosz és a kínai vezetési modell abszolút kerülendő, és konkrétan rosszul lennék, ha ilyen vezetés volna Magyarországon. Egyet viszont muszáj látnod: sem Kína, sem Oroszország nem dolgozik azon, hogy a vezetési stílusukat, életmódjukat, ideológiájukat fanatikus módon terjesszék, erőltessék. Európában sok tízezer kínai él - ez maga a nyílt társadalom! - de csak ritkán hallasz olyat, hogy fizikai erőszakot alkalmaznának, vagy bárkit kulturálisan, vallásilag, ideológiailag, vagy életmód tekintetében téríteni akarnának. Ezzel szemben az Európai Unió mást sem tesz. Immáron bő egy évtizede beteg ideológiákat terjeszt, s elvárja, megköveteli, hogy mi is megtagadjuk mindazt, ami hajdan közös értékünk volt: a sokszínűséget, a szólásszabadságot, a békét, s lassan már a jólétet és az ápoltságot is.

Mindezek után kíváncsi vagyok, mely ország polgára vagy voltaképpen.

juletræ 2022.06.06. 08:49:53

"hogy az oroszok az újabb és újabb fegyverszállítmányokat jellemzően már jóval a lehetséges bevetésük előtt megsemmisítik;"

Valoban megsemmisitik (_allitolag_) egy reszet de
1. Ukrajna most egy nagy tanktemetø a Javelinnek køszønhetøen
2. Az ukranok nagyon dicserik a 777es jenki tarackot (ti milyen jol lehet vele a ruSSkit apritani) es _meg tøbb_ kellene nekik
3. Ha masnak nem legalabb a Szergejnek higgy: ki tudja hanyadik vørøs vonal a jenki himars sztalinorgona neki. Tehat fel tøle. Nyilvan ha nem jutna el a frontra nem felne.

Ergo: az _egyetlen_ ellenerv h az ukranok fejlett jenki haditechnikat kspjanak az az h. fennall a veszely h a ruSSki kezere jut es akkor az ø sztalin orgonajuk is olyan messzire lø mint a mienk. Esteleg az is lehet ellenerv h _egyeb_ terroristak (nem ortodox kereszteny hanem iszlamhitu) kezere jut.

Egyebkent meg minel tøbb kell minel gyorsabban h a ruSSki pusztitas minel eløbb befejezødjøn.

grundigg 2022.06.06. 09:00:49

@G. Nagy László:

Melyik nyugati országban tiltották be "az orosz műveket, mert orosz"?

Jozef Pockna 2022.06.06. 09:07:59

@G. Nagy László: ez azert nem teljesen igaz igy hogy ok nem eroltetik a sajat ideologiajukat... dehogynem... csak mivel cenzurazott media van igy semmit nem tudunk rola... ugyanaz mint itthon. Itthon sem fognak a kinaiakrol irogatni foleg hogy vikotor nyelve tovig a peng seggeben van... valszeg azert is lett kiemelt jelentosegu beruhazas a kinai egyetem is... mert kina nem erolteti ra mas orszagra az akaratat...

arthurthedent 2022.06.06. 09:08:10

@Ménár Atya: "Ahol betiltják az orosz műveket, mert orosz, az kb a náci könyvégetéssel ér fel."

Ezzel már trollkodtál itt. Akkor elmagyaráztam neked, hogy nem tiltottak be semmiféle orosz máveket. Egyszer tiltakozott a közönség valami orosz zenemű miatt, mert tudod felénk a közönség tiltakozhat. A karmester meg mondta nekik, hogy menjenek a p.csába, mert nálunk tudod a karmester mondhatja ezt a közönségének.

Aztán a magadfajta propagandisták elkezdtek könyvégetésről meg nácikról vizionálni. Elmondtuk nekik, neked is, hogy hazudtok, de persze nem hagytad abba, mert a propaganda az olyan, attól, hogy hazugság még terjeszteni kell.

sancho13 2022.06.06. 09:09:55

@G. Nagy László: Ezzel szemben az Európai Unió mást sem tesz. Immáron bő egy évtizede beteg ideológiákat terjeszt, s elvárja, megköveteli, hogy mi is megtagadjuk mindazt, ami hajdan közös értékünk volt: a sokszínűséget, a szólásszabadságot, a békét, s lassan már a jólétet és az ápoltságot is.

Már csak egy kérdésem lenne?Vajon melyik országba élsz,hogy nem Magyarországon az biztos.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.06. 09:11:23

@G. Nagy László: " Ezzel szemben az Európai Unió mást sem tesz. Immáron bő egy évtizede beteg ideológiákat terjeszt, s elvárja, megköveteli, hogy mi is megtagadjuk mindazt, ami hajdan közös értékünk volt: a sokszínűséget, a szólásszabadságot, a békét, s lassan már a jólétet és az ápoltságot is."

Mi van?

Leylandi 2022.06.06. 09:12:08

@juletræ: "Egyebkent meg minel tøbb kell minel gyorsabban h a ruSSki pusztitas minel eløbb befejezødjøn."

Anyád picsája fejeződik be ott, ahol kiszart, de a háború csak hosszabb lesz a fegyverszállítmányoktól, barom! Mivan, a gazdáidnak már drágák az itteni hazaárulók, ottani csicskákat vetnek be fordítógéppel? Csóringer fasszopók, minél többet lopnak, annál inkább fillérbaszók... Takarodj a mocskos demokráciádba, ahol az usaháborúk mind felszabadításnak lettek behazudva ("az usaháborúkról majd akkor beszélünk, ha azok lesznek", jáj, kis buzi, hazudtok éjjel-nappal!), meg arról beszélj, milyen az a demokráciád, amelyik felvásárolta fillérekért az ukrán földeket az ukránok alól! Mocskos anyabaszó geci, na ezt fordítsa le neked a google!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.06. 09:14:36

@Ménár Atya: "Ahol betiltják az orosz műveket, mert orosz, " - Na mesélj hol tiltottak be orosz műveket! Ha ilyen nem tudsz mutatni, akkor szomorúan meg kell állapítanom, hogy te is csak egy propaganda zabáló vagy.

arthurthedent 2022.06.06. 09:15:27

@G. Nagy László: "Egyet viszont muszáj látnod: sem Kína, sem Oroszország nem dolgozik azon, hogy a vezetési stílusukat, életmódjukat, ideológiájukat fanatikus módon terjesszék, erőltessék."

Az oroszok bábkormányt tettek ukrajna élére, amikor elzavarták az oroszbarát csávót, bevonultak. Ennél erőszakoksabb módon nem lehet a vezetési stílust terjeszteni.

És csak, hogy világos legyen. Az oroszbarát csávót azért zavarták el, mert megpróbáltak nyugatbarát politikát folytatni, megszavazta a parlamentjük, a csávó meg azt mondta, hogy nem írja alá, egyszeményben úgy dönt, hogy inkább oroszbarát politika lesz. Mert ő egy személyben oroszország felé viszi az országot akkor is, ha az nyugat felé menne.

Namost a propagandisták azt terjesztik, hogy az ukránok "megpuccsolták a legitim kormányt". A valóságban a parlament feloszlatta magát, mert a döntéseiket megvétózta az államfő. Az államfőt meg elítélte a bíróság és külföldre menekült. Szóval így volt "puccs" meg így volt "legitim", ezért "kellett" az oroszoknak bevonulni. Mert az oroszok diktatúrát akartak, ahogy otthon is van.

arthurthedent 2022.06.06. 09:17:31

@Leylandi: "Anyád picsája fejeződik be ott, ahol kiszart, de a háború csak hosszabb lesz a fegyverszállítmányoktól, barom!"

Mármint az oroszoknak mi? Nem tudnak zavartalanul erőszakolni, akasztani, embereket elvinni szibériába, gabonát kihordani, éhínséggel megtörni a lakosságot, milliók halálát okozva.

De b+, azt magyarázd el hogyan lehet rosszabb a háború, amikor nincs is háború? :D

G. Nagy László 2022.06.06. 09:18:40

@Jozef Pockna:

"ez azert nem teljesen igaz igy hogy ok nem eroltetik a sajat ideologiajukat... dehogynem... csak mivel cenzurazott media van igy semmit nem tudunk rola"

Valahol elvesztettem a fonalat. Én azt állítottam, hogy beteg a világuk, de nem akarják RÁNK erőltetni. Te mit állítasz? Hol van cenzúrázott média, Magyarországon???

juletræ 2022.06.06. 09:20:28

"Az országhatárok tiszteletben tartása alapvető erkölcsi kérdés, ezt azonban a nagyhatalmak sohasem vették komolyan. "

Nezd egy orszag 3 modon hodithat:
1. Katonailag
2. Gazdasagilag es
3. Soft powerral.

Latom te azt az ellenervet h a hodito/ki nem kenysxeritett haboru nk jogellenes nem veszed komolyan.

Azon viszont elgondolkozhatsz h a jenkik _egy puskaløves_ nelkul meghoditottak Ukrajnat. Soft powerral, technologiaval, meg azzal h dokkal cool-abb a jenki tarsadalom mint a ruSSki.

Tehat (ha elfogadjuk a premisszadat a nagy6almak es a vilag termeszeterøl) akkor gazdasagilag elønyøsebb ha egy birodalom doft powerral hodit mint ha katonailag. Ugye mindenki latja h a ruSSki a løvøldøzesevel idaig kb 600 md eur kart okozott, varosokat løtt szarra (maropol, popsana, severodoneck).

Masfeløl senki se szolgatott volna Nyugaton ha a ruSSki megveszi az ukranokat. Dehatugye Oroszo egy szegeny orszag amely meg korupt is, tehat ha hoditani akar nem marad mas valasztasa mint az eszeløs løvøldøzes.

Az emberisegnek es a civilizacionknak jobb lenne ha csak a soft powerrel valo hoditast turnenk el. Ez a birodalmak vezetøit elgonfolkodtatna, hogy az altaluk diktalt/szorgalmazott vilagnezet vajon madoknak is elfogad6o e.

Sajnos a køzbeszed es az intellektualis diskurzus meg nem tart ennek a megvitatasanal.

arthurthedent 2022.06.06. 09:20:51

@sancho13: "mi is megtagadjuk mindazt, ami hajdan közös értékünk volt: a sokszínűséget"

A sokszínűséget? Mikor mondta az EU, hogy neked meg kell tagadnod sokszínűséget?! De tényleg, kíváncsi vagyok miben voltál sokszínű, amit fel kellett adnod? Szoknyát akarsz hordani? Lilára akarod festeni a hónaljhundot? Miben?

Ménár Atya 2022.06.06. 09:22:46

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nézz utána hol vették le az orosz darabokat, ne játszd a hülyét, okosabb vagy te ennél.
És akkor még nem is beszéltem arról a fasiszta módszerről, ahol arra kényszerítik az európában élő oroszokat, hogy ítéljék el a hazájukat nyílvánosan máskülömben.......
És akkor itt kicsit elgondolkodhatunk mennyivel jobbak ezek az oroszoknál, és ha már erre akarják őket rávenni, talán gondolkodni kellene, hogy egy orosz típusú országot elítélni úgy, hogy a családod meg ott él...hát erősen megkérdőjelezem azok elméjének épségét akik ezt követelik.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.06. 09:23:27

@arthurthedent: Nem teszi ki az idézőjeleket és egy nagyon zavaró. Idézett szöveg amire rákérdeztél. Én is fennakadtam rajta egy pillanatra.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.06. 09:24:47

@Ménár Atya: Most akkor tudsz olyat idézni hogy betiltottak orosz műveket? MáskülöNben propagandistának kell hogy minősítselek.

G. Nagy László 2022.06.06. 09:25:08

@arthurthedent:

"Az oroszok bábkormányt tettek ukrajna élére, amikor elzavarták az oroszbarát csávót, bevonultak. Ennél erőszakoksabb módon nem lehet a vezetési stílust terjeszteni."

Az amcsik meg odaültették Zelenszkijt. Egy-egy. Mindenki csak játszadozik Ukrajnával.

Elfogadva azt, amit írsz: Oroszország úgy tesz, mintha Ukrajna - vagy legalábbis annak egy része - az orosz birodalom része lenne. Amikor az EU hasonlóképpen ránk kívánja erőltetni a hülye ideológiáit, s mindent megtesz Orbán bukásáért, az azt jelenti, hogy ugyanolyan diktatórikus, birodalmi szemléletet képviselnek velünk szemben, mint az oroszok az ukránok ellenében? Ugyanúgy gyarmatnak, alsóbb rendű, irányítandó tartománynak kezelnek?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.06. 09:26:49

@Ménár Atya: "hogy egy orosz típusú országot elítélni úgy, hogy a családod meg ott él...hát erősen megkérdőjelezem azok elméjének épségét akik ezt követelik." - egyben minősíted ezzel az orosz rendszert. Valakinek a családja retorziót szenvedhet el, mert a családtagjuk mond valamit ami az orosz hatalmasoknak nem tetszik.

G. Nagy László 2022.06.06. 09:27:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Segítek. Az orosz médiáról írt."

Értem én, de ennyi erővel írhatott volna az állatkerti zsiráfbébikről is, annak is ugyanennyi köze lett volna a témához.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.06. 09:27:35

@G. Nagy László: Zelenszkij 73 százalékkal nyert egy választást és az amcsik nem vonultak be.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.06. 09:29:09

@G. Nagy László: Az előbb azt írtad nem érted. Most meg hogy nincs köze a témához. Akkor nem tudok többet segíteni, nincs logopédus diplomám.

G. Nagy László 2022.06.06. 09:32:38

@sancho13: "Vajon melyik országba élsz,hogy nem Magyarországon az biztos."

Nálunk úgy írják-mondják: "melyik országban"

Kinézek a nappalim ablakán és a Budavári Palotát látom. Szerinted?

grundigg 2022.06.06. 09:35:16

@G. Nagy László:

Kevered a szezont a fazonnal. Egy dolog elcsábítani egy nőt és egy másik fegyvert nyomni a homlokához és megerőszakolni. Te egyenlőségjelet teszel a kettő közé, sőt azt állítod, az előbbi az igazi veszély.

Orbánt pedig nem akarja megbuktatni az "EU". Ha tényleg akarná, villámgyorsan megtehetné. Sokan rühellik már, ez igaz, de ezért megdolgozott, másrészt talán még nem muszáj szeretni, ugye?

Azt pedig még mindig nem tudom, hol tiltották be az orosz műveket.

CSOKKI MÁLNA 2022.06.06. 09:35:34

@Etniez: Persze, persze, épp most sorozták meg Kijevet cirkálórakétákkal.

G. Nagy László 2022.06.06. 09:36:19

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ezt a logopédus faszszágot hogy hoztad ide? És suszter sem vagy, meg pék sem, igaz?

Baszki, elmagyarázom. Az okos kommentelőnek azt írom: nem értem, mire gondol. Ez kissé álságos, provokatív kommunikáció. Tudom, hogy elbaszta, hogy szar a logikája, hogy félrebeszél, de ezt nem vághatom a képébe, inkább eljátszom a naivat. Világos? (Veled már őszintén és egyenesen kommunikálok, mert valamivel intelligensebb vagy...)

juletræ 2022.06.06. 09:37:43

A szerzønek. Ha nem csak magyar vagy ruSSki sajto-orbanumokat hanem nyugati elemzeseket is hallgatnal, tudhatnad h a Nyugat (jenkik is!) a mieløbbi targyalasokat akarja.

Ezek azonban a _viszonossagon_ kell h alapuljanak. Az nem elfogad6o h a ruSSki azt mondja h a bekeert "cserebe" befejezem Ukrajna dulasat. Neki is kell valamit adni pl a Krimert cserebe. Øtletek:
1. Jovatetel fiztetse: olcso gaz Nyugatnak , ami cserebe ujraepiti Ukrajnat. Az ujjaepites vegen a gazszallitas megszunik.
2. Kønigsbergrøl es a Kuril szgtkrøl valo lemondas. Cserebe a Nyugat ujraepiti Ukrajnat. Ebben az estben olcso gaz nem kell.
3. Eszaki sark køruli asvanykincsekre vonatkozo _minden jøvøbeli es mostani_ igeny feladasa.
Mindezekert _cserebe_ megtart6ja a Krimet (es esetleg Donbass azon reszeit ahol nincs gaz v mezøgazdadagilag nem annyira fontos.)
Esetleg meg abban is segitunk h ezt otthon mint "egetverø gyøzelmet" adja el. Bar ez velemenyes: ez mas idiotakat (pl Micimackot Kinaban) is hasonlo ørultsegre csabithat.

CSOKKI MÁLNA 2022.06.06. 09:39:21

@Igazamvanvagyigazamvan?:

neokohn.hu/2021/03/02/mar-a-matek-is-rasszista-amerikaban/

"Ezzel szemben a „woke ideológia” úgy tesz mintha a tudomány és a matematika társadalmi képződmények lennének, és elítélik a tudományos módszereit, mintha azok a „fehér felsőbbrendűség” vagy a gyarmatosítás megnyilvánulásai lennének."

sancho13 2022.06.06. 09:40:56

@CSOKKI MÁLNA: Gyökér,ez most,hogy jön ide???

G. Nagy László 2022.06.06. 09:41:19

@grundigg:

"Kevered a szezont a fazonnal. Egy dolog elcsábítani egy nőt és egy másik fegyvert nyomni a homlokához és megerőszakolni. Te egyenlőségjelet teszel a kettő közé, sőt azt állítod, az előbbi az igazi veszély."

Nem teszek ilyet.

"Orbánt pedig nem akarja megbuktatni az "EU".

Nem a faszt. Nézz utána, hogy kik pénzelik a magyar ellenzéket és főként a balos médiát. A 444-et, a Partizánt és a többieket. Hozzáférhető adatok.

"Azt pedig még mindig nem tudom, hol tiltották be az orosz műveket."

Nem állítottam ilyet. Keversz valakivel. De ha már kérded: A háború második napján kiakadtak azon, hogy Csajkovszkijt vezényelt egy magyar, egy olasz egyetemen pedig be akarták tiltani a Dosztojevszkij-kurzust. Mindkét faszság meghiúsult, de már az ötlet is gyermeteg; sokat elárul a fényes nyugat általános szellemi állapotáról.

G. Nagy László 2022.06.06. 09:43:25

@juletræ: Egyetértek, ezek az ötletek előremutatóak. Ebbe az irányba kell menni, nem Soros háborúpárti beszédét éljenezni.

G. Nagy László 2022.06.06. 09:44:34

@juletræ: ez a sajtó-orbánum kifejezetten szellemes. Végre valami :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.06. 09:45:23

@CSOKKI MÁLNA: Öt rakéta kilövése nem éppen megsorozás. Vlagyivosztok és a vasút már megvan?

Leylandi 2022.06.06. 09:46:37

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: én tudok, ügynökgeci! Nesze! Most pofázz, szarkupac! Persze takonygerinccel ezt is ki fogod magyarázni, szar bolsevik:

"Az orosz művészek látványos és tömeges kitiltása a nyugati világban az ukrajnai inváziót követően, kezdetben a halottakat és az élőket egyaránt érintette – Saint-Saëns ebben is az előfutár volt. Berlinben a rádió zenekara az ukrán himnusszal helyettesítette Pjotr Csajkovszkij Szláv indulóját; Varsóban a Lengyel Nemzeti Színház elhagyta Modeszt Muszorgszkij Borisz Godunov című operájának előadását. Ugyanakkor lemondták az oroszországi turnékat, az orosz művészeket kizárták a nemzetközi színpadokról és versenyekről, mint például az Eurovízió, a cannes-i fesztivál, a nagy zongoraversenyek... Mert igen, „ha a művészetnek nincs is hazája, a művészeknek van”.

„Elképzelhetetlen volt, hogy a háborús helyzetre tekintettel csendben maradjon”

Tombol az esszencializmus. Amikor azután politikusok lépnek színre, ez átalakul: gyorsan a helyére lép az a követelés, hogy a művész bizonyítsa be miszerint a megfelelő oldalt támogatja. Először is nyilvánítsa ki, hogy ellenzi a háborút, ahogyan azt a híres karmestertől, Valerij Gergijevtől is megkövetelték, akiről azt mondják, hogy közel áll Vlagyimir Putyinhoz, és aki müncheni tisztviselők szerint „elfogadhatatlanul hallgatott” (Radio Classique, március 11.). A polgármester elérte, hogy felmondjanak neki és elküldjék a Müncheni Filharmonikusok karmesteri posztjáról, és ezzel a lendülettel kikerült a bécsi, a rotterdami, a Carnegie Hall-i, az edinburgh-i, a verbier-i és a prágai fesztivál, a párizsi filharmónia és a Théâtre des Champs-Elysées színpadáról is.

Franciaországban Tugan Szohijevet, a moszkvai Bolsoj és a toulouse-i Orchestre National du Capitole zeneigazgatóját Toulouse polgármestere arra kérte, hogy „tisztázza álláspontját”: „Elképzelhetetlen volt, hogy a háborús helyzetre tekintettel csendben maradjon”. Válaszul Tugan Szohijev lemondott a Capitole és a Bolsoj színházról is. Később erről úgy nyilatkozott, hogy „ellenez minden konfliktust” (Le Monde, március 7.)...

Majd a kulturális miniszter is közbelépett, megerősítette a már meghozott döntéseket, és kiszélesítette a vitát: le kell mondani vagy el kell halasztani az „olyan művészek fellépését, akik egyértelműen és már régóta Putyin rendszere mellett foglalnak állást” (La Dépêche, március 10.)."
www.magyardiplo.hu/3127-a-derek-orosz-muvesz.html

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.06. 09:47:34

@G. Nagy László: "ez azert nem teljesen igaz igy hogy ok nem eroltetik a sajat ideologiajukat... dehogynem... csak mivel cenzurazott media van igy semmit nem tudunk rola"

Ebből nem jött le neked, hogy az oroszokról írt. Ezért emlegettem a logopédust.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.06. 09:50:57

@Leylandi: Sajnálom, hogy az általánosba csak nyolc évet jártál. Hetet az elsőbe, egyet a másodikba és az értő olvasást nem sajátítottad el. A művekről volt szó, nem a művészekről. Méreten aluli vagy, most visszadoblak. Majd akkor lebegtesd a kopoltyúd, ha megtanultál olvasni!

Leylandi 2022.06.06. 09:51:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Zelenszkij 73 százalékkal nyert egy választást és az amcsik nem vonultak be."

Anyádpicsájába nem is, de az ukrán termőföldeket és bányákat felvásárolták, a bidégyereket meg kinevezték helytartónak. Soft forradalom, soft leigázás, persze szigorúan a demokrácia jegyében. Nem is arról volt vita, hogy az amerikai nyíltan küzd-e vagy csak titokban, mocskosan, fűalatt...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 09:55:33

@Leylandi: nos, az orosz vállalatok nyugati tulajdonosokkal voltak tele. Ez azt jelentené, hogy a nyugat kolonizálta Oroszországot?

Leylandi 2022.06.06. 09:55:40

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "művekről, nem művészekről"... Hazug trollgeci, a kurva anyádat lehazudnád az égről egy zacskó mogyoróért, hát Valerij Gergijev, akinek felmondtak, mű volt, vagy művész? Annyira hülye vagy, hogy azt se veszed észre, ha tíz sorral feljebb ott a cáfolat! Demens állat! KÖVETELEM, hogy a gazdáid fizessenek meg normális trollokat, neked meg mondjanak fel a picsába! Már én szégyellem magam...

Ménár Atya 2022.06.06. 09:57:28

@arthurthedent:
Legalább ne hazudozz.
Amúgy semmit nem magyaráztál nekem, főleg, hogy igazad sem lenne.
nepszava.hu/3149752_csajkovszkij-letiltasaval-kisse-tullottek-a-celon
Ez csak egy példa, de beszélhetünk az orosz sportolók kitiltásáról, a zongorista tiltásárol, aki oroszoknak mert játszani stb stb
Látom nem érted, de ez így mind náci könyvégetés.
Emlékszem a moszkvai és los angeles-i olimpiára, ahol pont ilyen ideológiai agymenés mentén tették tönkre ártatlan emberek álmait.
Neked ez jó, nekem nem.
Holnap mit tiltanak be az oroszkrém tortát?
Van Orosz vezetéknevű ismerősöm, az internáljuk azonnal?
A Z betűt már betiltották a hülye elnszkij miatt :)

grundigg 2022.06.06. 09:59:09

@G. Nagy László: "Nem állítottam ilyet. Keversz valakivel"

Valaki állította, te meg azt válaszoltad neki, hogy "Minden szavaddal egyetértek.".

Már reggel be vagy rúgva? Trollkodsz? Vagy csak észre sem veszed, hogy ostoba hazugságokat terjesztesz? Miféle pszichés kényszer visz rá arra, hogy primitiv hazugságokat terjessz?

"Nézz utána, hogy kik pénzelik a magyar ellenzéket és főként a balos médiát. A 444-et, a Partizánt és a többieket."

Kik? Az EU? Szerintem, te nem tudod, mi az az EU. Az EU elsősorban "Mészáros Lőrincet" pénzeli, aki aztán médiát vesz a pénzen a fidesznek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.06. 10:00:08

@Leylandi: "Az április 21-ei ukrajnai elnökválasztáson a szavazók 73 százaléka Volodimir Zelenszkijre adta a voksát. "

politicalcapital.hu/russian_sharp_power_in_cee/publications.php?article_read=1&article_id=2407

Az olvasás jó dolog. Gyakorold és pótold, ha már az általánosban elmulasztottad! A blog.hu vizében az ilyen pici szellemi halacskáknak, mint te, kerülni kellene az olyan intellektuális fölénnyel rendelkező cápákat mint én!

Ménár Atya 2022.06.06. 10:01:48

@juletræ:
"A szerzønek. Ha nem csak magyar vagy ruSSki sajto-orbanumokat hanem nyugati elemzeseket is hallgatnal, tudhatnad h a Nyugat (jenkik is!) a mieløbbi targyalasokat akarja."

Hát cimbora, már az is felháborító, hogy ekkora marhaságot leírtál.
Látom jól szolgálod a gazdáid.
Jelzem magyarország nem É.Korea.
Elérhető a világháló, külföldi tv-rádió csatornák.
Aki akar tájékozódhat.
Nem hazudják el a migránsok bünözését állami utasításra,mint a nyugateurópai országokban.
Mellébeszélsz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.06. 10:02:03

@Ménár Atya: Az hogy egy zenekar saját döntése hogy nem játszik Csajkovszkijt, az nem művek betiltása. Tényleg csak ennyire futja tőled?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.06. 10:03:30

@Ménár Atya: Még azt az állításodat hogy betiltották az orosz műveket, azt még nem igazoltad. Addig ne térj át a migránsokra!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 10:04:40

@Ménár Atya: " egy orosz típusú országot elítélni úgy, hogy a családod meg ott él...hát erősen megkérdőjelezem azok elméjének épségét akik ezt követelik"

Pedig ez elég gyakori. Mondjuk Einstein is elìtélte Németországot.
Vagy Horthy a Tanácsköztársaság Magyarországát.
Arra sem emlékszem, hogy a német mozik játszották volna Chaplin filmjeit.

Leylandi 2022.06.06. 10:05:43

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Ez azt jelentené, hogy a nyugat kolonizálta Oroszországot"

Nyilván nem, mivel a "tele volt" csupán annyi, hogy egy hónap alatt totál kipucoltak, még hírmondójuk se maradt a ruszkiknál, ellentétben az ukrán vagyonnal, amire alaposan rátették a kezüket! A mérték nem mindegy, a mérték, hogy ki a többségi tulajdonos... Épp az a baja a nyugatnak, hogy a ruszkik nem hagyták magukat lerabolni, az ukránokkal ellentétben. Jelcin idején egy kicsit hagyták, de aztán nem. Az egész háborút, őszintén, a Föld utolsó, nagyon gyéren lakott, még lerablatlan területeiért robbantotta ki amerika. Te is tudod, én is, csak én kiírhatom ezt, te meg nem, mert ma már nem kapnál fizetést. De azért tudod :-)

Ménár Atya 2022.06.06. 10:07:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Hát B+ ezzel most okosat mondtál :D
De örülök, hogy megerősítetted milyen nácik vagytok.
Mikor mondtam én hogy az orosz rendszer jó?
Olyat mondtam, hogy tülem nullára legyilkolhatják egymással az orosz-ukrán háborúban, nem fogom megsíratni őket.
De tegyük hozzá, csak a pontosság kedvéért, hogy az ukrán rendszer ugyanolyan szar, mint az orosz, talán még szarabb is.
Egy elnyomó antidemokratikus rasszista ukrán rendszer regnál.
De ez nem zavar téged láthatóan, mert most az orosz a gonosz, aki minden előzmény nélkül támad......
Jájj kilgyó :D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.06. 10:07:18

@Ménár Atya: "A Z betűt már betiltották a hülye elnszkij miatt :)" - Ukrajnában. És elenskij. Legyél következetes!
Mellesleg a cirill ábécében nincs "Z" betű.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 10:08:05

@G. Nagy László: " kívánja erőltetni a hülye ideológiáit, s mindent megtesz Orbán bukásáért, az azt jelenti, hogy ugyanolyan diktatórikus, birodalmi szemléletet képviselnek velünk szemben, mint az oroszok az ukránok ellenében? Ugyanúgy gyarmatnak, alsóbb rendű, irányítandó tartománynak kezelnek?"

Álnaiv kérdés. Mondjuk, ha részese akarsz lenni egy csoportnak, akkor az ideológiáját is el kell fogadnod. Ha nem, akkor például háborúban árulóként kezelnek.

Ménár Atya 2022.06.06. 10:08:11

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
:D:D:D
Ne magyarázkodj, hülyét csinálsz megint magadból :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.06. 10:08:23

@Ménár Atya: Miért vagyunk ettől nácik? És mi van az orosz művek betiltásával?

juletræ 2022.06.06. 10:09:50

@G. Nagy László:
Kerdezd meg a bloggert.
Szerinte a realitas az h a birodalmak jiditanak.
Nejwm ezzel elvi problemam van de ettøl meg igaz.

Namarmost az EU es a jenkik soft powerral hoditanak , a ruSSkik meg T72esdel.
Ti kaptok az EUtol evi 10 milliard EURt a semmiert.
Az ukranoknak a ruSSik 600 md EUR jart okozott. Idaig.
A ti orbanotokat mindenfele EUs csucsra hivjak. A ruSSkik meg a Wsgner csoporttal akartak Zselensxkijt hidegre tenni.

Tehat dønts. Elfogadod e h a birodalmak hoditanak? Ha nem miert nem tiltskozol a ruSSki pusztitas ellen?
Ha igen: melyik jobb? A fegyveres ruSSki hoditas (ami mindenkinek rossz) vagy az EU/jenki soft power (ahol az EU altal propagalt eszmekkel a tarsadalom _egyik_ fele egyetert)?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.06.06. 10:09:53

@Leylandi:

Azt a bidégyereket, akiről nemrég derült ki, hogy egy pornóoldalra feltöltötte, ahogy prostikkal dug.

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Ha a zenekar saját döntése, akkor is jellemzi a politikai hangulatot. Mert eredetileg Csajkovszkij lett volna, és biztos nem azért választottak helyette mást, mert rájöttek, hogy az ukrán himnusz magasabb művészi színvonalat képvisel

Egyéni vélemény, hogy Csajkovszkij szimfonikus műveit annyira nem kedvelem, ám a kamarazenéjét annál inkább.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.06. 10:10:16

@Ménár Atya: Szóval nem tudod megmondani. Ha este varázsgombára talajfertőtlenítőt ittál, akkor reggel, még kótyagosan, nem kellene kommentelned!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.06. 10:12:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tehát ha van egy zenekarom és nem játszom cigányzenét, akkor a cigányzene be van tiltva?

Ménár Atya 2022.06.06. 10:13:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Nem igazán érdekel ezeknek a fostalicskáknak a pontos neve :)
De kiemelted a lényeget :)
Z betű a cirillben:
hu.wiktionary.org/wiki/F%C3%BCggel%C3%A9k:Orosz-magyar_%C3%A1b%C3%A9c%C3%A9
Látom kiemelted a lényeget.
ujszo.com/kulfold/betiltottak-hetvegere-a-z-betut-nemetorszagban-orosz-es-ukran-zaszlokat-sem-szabad-kituzni
Látom mellébeszélsz :)
Ma már ne erőlködj tovább, már nekem kínosak a tévedéseid :)

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 10:13:50

@G. Nagy László: ja, és van egy alapvető különbség, ha egy ország csatlakozni akar saját szándékból, vagy tankokkal vonulnak be kormányt alakítani idegenek.
Te ezt nem érzed?
Mellesleg Fehéroroszországban az amcsik nem avatkoztak be, amikor Putyin bábkormányt helyezett hatalomba, fegyverek árnyékában.
Grúziában sem.
Az örmény-azeri konfliktusban sem. Tudod, amikor a szövetséges örményekkel szemben az oroszok Azerbajdzsánt támogatták.
Ja, majd elfelejtettem: Moldova...

Leylandi 2022.06.06. 10:14:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "kerülni kellene az olyan intellektuális fölénnyel rendelkező cápákat mint én!"

CÁPAKÖCSÖG! BAZMEGEKKORAPOFÁT!!! Holnap mi leszel, baszki, kanbálna, aszt arra vered majd a tyúkmelled, hogy a te faszocskáddal szedik odesszában a kikötői aknákat?:-))))) Ekkora sunkó parasztot is csak a gazdáid bírnak összegyűjteni, a "ki árulná a hazáját húsz fillérérért"-hirdetésekkel! Mi szemetet összefújt itt a szél...

Na fussunk neki mégegyszer, csak elolvassák a gazdáid is:
KÖVETELEM, hogy ennél a kis takonygombócnál értelmesebb ügynököket küldjenek a gazdáid, mert tele már szekunder szégyenérzettel a blog!

Na gyerünk, mondjál mégnagyobb fasságot is, mint eddig. Majdcsak kiborulsz, és fellököd a kakaódat, kis napközis fos :-)

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 10:17:57

@Ménár Atya: "átom kiemelted a lényeget.
ujszo.com/kulfold/betiltottak-hetvegere-a-z-betut-nemetorszagban-orosz-es-ukran-zaszlokat-sem-szabad-kituzni
Látom mellébeszélsz :)
Ma már ne erőlködj tovább, már nekem kínosak a tévedéseid :"

Te el is olvasod, amit belinkelsz?

Ménár Atya 2022.06.06. 10:19:26

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
A cigány nem egy ország.
Az orosz egy ország.
Nem azért nem játszol cigány zenét mert Kalányos Ricardó - anyja neve Orsós Graciella írta, ami jól behatárolhatóan cigány lenne, ha lenne országuk is, hanem mert a műfaj nem tetszik valamiért,
De itt az orosz szerző volt a problem.
Tehát rasszista náci vagy, amikor ezt akarod megmagyarázni :)
Te önként futsz a faszerdőbe, vagy löknek ma reggel? :D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.06. 10:19:51

@Leylandi: " Az egész háborút, őszintén, a Föld utolsó, nagyon gyéren lakott, még lerablatlan területeiért robbantotta ki amerika. " - Nézzél már meg egy térképet ahol a népsűrűséget tüntetik fel! Ja, persze, ilyet még nem láttál, földrajz csak felsőben van, te meg a harmadikig sem jutottál el.
Ukrajna népsűrűsége 77 fő/km2. Finnország 16. Norvégia 13. Írország 57. Lettország 35. Svédország 20. Oroszország 6.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 10:20:09

@Leylandi: "Ekkora sunkó parasztot is csak a gazdáid bírnak összegyűjteni, a "ki árulná a hazáját húsz fillérérért"-hirdetésekkel! Mi szemetet összefújt itt a szél"

Ki árulja a hazáját ? Aki olajért cserébe bólogat egy agresszornak?

Ménár Atya 2022.06.06. 10:20:38

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Mi a gond, hogy csak hétvégére .
Az nem érdekel mer épp Hévíen vagyok Ala megyében :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.06. 10:21:41

@Ménár Atya: Na most akkor be van tiltva vagy csak nem játssza valaki? Tudod a különbséget?

wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Betilt

betilt (ige)
Betilt.jpg
1. Cselekvést nem enged egy hatóság. Törvényes alapon felfüggeszt vagy megszüntet egy működést, terjesztést vagy előadást, fellépést, megmozdulást.

G. Nagy László 2022.06.06. 10:22:22

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Álnaiv kérdés. Mondjuk, ha részese akarsz lenni egy csoportnak, akkor az ideológiáját is el kell fogadnod. Ha nem, akkor például háborúban árulóként kezelnek."

Na elmész te a büdös fenébe. Ha a Fradiban játszom és az edzőm kálvinista, akkor nekem is kálvinistának kell lennem? Miféle ordenáré faszság az ilyen? Ha veszek egy kiflit a kommunista péknél, nekem is kommunistává kell válnom?

Baszki, az EU egy GAZDASÁGI együttműködés. Nem több annál és ne is legyen! Szektává pláne ne váljon!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.06. 10:22:44

@Ménár Atya: "Az nem érdekel mer épp Hévíen vagyok Ala megyében" - továbbképzés van?

G. Nagy László 2022.06.06. 10:24:21

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Aki olajért cserébe bólogat egy agresszornak?"

Demagógabb vagy, mint gondoltam.

Nem, baszki nem bólogat. Vásárol. Elítéli az agressziót, de nem köti fel magát tiltakozásul.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.06.06. 10:25:00

Ahogy öregszel, úgy kerülsz egyre távolabb a valóságtól.
Oroszországnak vannak területi ambíciói mindenfelé. A lehetőségei azonban a közeli területek megszerzésére korlátozzák. Ezért jobb híján Grúziában és Moldovában kénytelen kiélni a hatalmi ambícióit. Na, de a lehetőség hiánya nem azonos a szándék hiányával.
Hamis állítás, hogy hatástalanok a szankciók. Maximum azt lehet mondani, hogy gyors eredményre nem fognak vezetni, mert az orosz költségvetés még így is stabil. Ugyanakkor az ország fejlődését nagyon sok évvel esik vissza. Már most is jól látszik, hogy minden iparuk vergődik a korszerű alkatrészek hiánya miatt.
Hamis állítás, hogy a fegyverszállítmányokat a bevetésük előtt megsemmisítik.
Hamis állítás, hogy Oroszország szuperhatalom. Évtizedek óta nem az. Szuperhatalomnak az számít, aki a világ bármelyik táján képes épkézláb force projectionre. Oroszország nem. Ehhez repülőgép-hordozókra lenne szükség és Oroszországnak egyetlen van csak és az is egy elavult ócskavas. Ők csak szeretnének újra azok lenni. Mivel erre nem képesek, ezért propagandával kompenzálják.
Amerika nem folytat területszerző háborúkat. Mindenféle elcseszett intervenciókat igen, de nem tartja meg a területeket.
A nyílt társadalom nem azt jelenti, amit a Fidesz hazudik róla, hanem azt, hogy nincs benne egy betonozott leválthatatlan elit. Ha ez nem érdekel, akkor nem tudom, hogy lelkesedhetsz 56-ért.
Az ukrán nyelvtörvényt azután hozták, hogy az oroszok elcsatolták és megszállták a Krím-félszigetet. 2019-ben a nyelvtörvényt átfogalmazták úgy, hogy az Európai Unió nyelveire nem vonatkozik. Persze, a dolog még így se teljesen kóser. Az ellenzéki pártok betiltása nettó hazugság. A náci "alakulatok" léteznek, de ilyenek a világ szinte országában előfordulnak. Nem vicc: még Izraelben is vannak neonácik.
Erkölcsi érvnek tekinteni azt, hogy behódolunk az agresszornak, mert van atomfegyvere, nehezen minősíthető. Semmi gond a gyávasággal, csak legyünk annyira őszinték, hogy kimondjuk, hogy félünk az oroszoktól és nem próbáljuk már meg erkölcsi kérdésnek tekinteni. A gyávaság az gyávaság, nem erényesség.
A szankciók ára koncentrált bullshit. Az oroszok terjesztik, hogy Európának jobban fáj, mint Oroszországnak és közben baromira reménykednek, hogy feloldják őket. Természetesen van ára Európa számára is, mint ahogy a szankciók hiányának is lenne.
Az meg, hogy egy háborún nyernek egyesek, az élet rendje. A piacgazdaság már csak olyan, hogy alkalmazkodik az adott helyzethez. Ha valahol erkölcstelen nyereséget keresel, akkor azt állam közelében keresd, ahol nem piac alapon dől el a nyereség.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.06. 10:25:17

Na! Lejárt a műszakom... Délutánra hozzatok valamilyen komolyabb naracstálib kommandót! Nagyon harmatosak voltatok.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 10:25:40

@G. Nagy László: nem. Az EU nem gazdasági együttműködés, az a közös-piac.
"The European Union is a political and economic union of 27 member states that are located primarily in Europe"

Gazdasági és politikai.
És igen, ha te fradista vagy, akkor nem az újpest ideológiáját tolod.

juletræ 2022.06.06. 10:26:28

@Ménár Atya:
"Elérhető a világháló, külföldi tv-rádió csatornák.
Aki akar tájékozódhat.
Nem hazudják el a migránsok bünözését "

Kom op zeg.
1. Ha elerhetø a vilaghalo akkor ki is kellene hasznalni. Nem olyat irni h.
1.a Oroszorszag nem veszelyes mas, Nyugathoz tartozo, orszagokra
1.b. A szankcioknak nincs hatasa
1.c (az øsszes tøbbi hulyeseg)
Mivel Blogger Bob ilyeneket irogatott, felmerulhet a ketely h ott nalatok vajon minden info elerhetø es azt ertelmezni is tudjatok.

A migrancsokrol szolva. Latom te is a lenyeget ragadod meg. Most amikor a ruSSki dulasnak køszønhetøen
1. Energiavalsag es inflacio fenyeget
2. 600 md EURs kart kell helyreallitani
3. A Nyugat biztonsaga es jolete veszelybe kerult
te a migrancsokrol irogatsz.
De tudod mit? A ruSSki most direkt (a kajakrizissel) migracios krizist akar kirobbantani (mint tette 2015ben es most novemberben) meg igazad is lehet. Bar gondolom nem ilyen kontextusban gondolkodsz.
Baj dø vej: az ukran menekultek vajon migrancsnak szamitanak arrafele, nalatok?

Leylandi 2022.06.06. 10:28:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Tehát ha van egy zenekarom és nem játszom cigányzenét, akkor a cigányzene be van tiltva?"

NÁLATOK AZT!!!
Ha fordítva lenne, már nácizmust kiáltanátok, ahogy ha nincs nőikvóta, ha nem akarunk buziteklámot az oviban, ha nem akarunk térdelni meccs előtt, az se lehet egyszerűen a mi választásunk, hanem egyből rasszizmus. Kurvanagy öngólt lőttél a gazdáid nevében...
Mondtam már, hogy ne alázd magad tovább, fosadék?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 10:31:08

@G. Nagy László: fideszesebb vagy, mint gondoltam.
Tudod, azzal, hogy valaki kinyilatkoztatja, hogy a kábítószer kereskedelem elítélendő, majd vásárol speedet a diszkóban, ugyanúgy támogatja az alvilágot.

Wildhunt 2022.06.06. 10:33:10

@Ménár Atya: tartom magam két hónappal ezelőtti véleményemhez : amint az ukik megadják magukat, Matyitól az úrfiig az egész banda azt fogja üvölteni, hogy az elejétől ezt mondták, ezt kellett volna, csak a zorbány miatt nem lehetett. Arthurdent már el is kezdte.

Leylandi 2022.06.06. 10:34:11

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Ki árulja a hazáját ? Aki olajért cserébe bólogat egy agresszornak?"

Bólogat a faszt, én biztos nem bólogattam. Figyi má. Te vagy itt az ügynökök közt a legnormálisabb. Ne menj már le kutyába :-( Kurvára nem vagyunk sokan ruszkifan, de nem vagyunk amerikafan se. Ne csináld már, hogy "aki nem velünk van, az ellenünk", mert a világ nem kétbites. A világ nem az usákokból és csatlósaiból áll, az max. egymilliárd ember a 7,3-ból. Kevesebb, mint mondjuk India.

Wildhunt 2022.06.06. 10:34:32

@Ménár Atya: meg ahogy nézem julitré is.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 10:35:42

@Leylandi: nem rólad beszéltem. Ne legyél ennyire egocentrikus.

Wildhunt 2022.06.06. 10:36:09

@G. Nagy László: ajánlom saját cikkedet a ballibbantakról.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 10:38:08

@Leylandi: bizony, a Világ néha kétbites. Tudod, tagja lehetsz egy csoportnak, amelyik elítéli a homoszexualitást, de ha látnak vazelinos kézzel menekülni egy ereszcsatornán a homokpartiról a razzia elől, akkor buzi vagy.

Leylandi 2022.06.06. 10:42:30

@Lord_Valdez: "Az ellenzéki pártok betiltása nettó hazugság."

Anyádpicsája, hazug... 11 ellenzéki pártot tiltott be egyetlen tollvonással, fél perc alatt kideríthető, mit hazudsz össze, akkor mi értelme?
"Az egyik amerikai politikai lap műsorában Volodimir Zelenszkij ukrán elnök demokráciaellenes megnyilvánulásaira hívták fel a figyelmet, amelyet a mainstream sajtó igyekszik elhallgatni. A napokban ugyanis az ukrán elnök állami kontroll alá vonta a hírtelevíziókat, 11 ellenzéki pártot pedig betiltott. Zelenszkij mindezt az oroszokkal szembeni küzdelemmel indokolta."
www.magyarhirlap.hu/kulfold/20220325-ismert-amerikai-ujsagiro-ukrajna-semmi-esetre-sem-tekintheto-demokracianak

Leylandi 2022.06.06. 10:44:36

@Igazamvanvagyigazamvan?: A tagjavagyegycsoportnak nem jelenti azt, hogy nem lehet saját véleményed. Csak mocskos fasiszta diktatúrákban, mint amilyen a gazdáidé. És a fenenagy szólásszabadság, az smafu?

Leylandi 2022.06.06. 10:47:52

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Tudod, azzal, hogy valaki kinyilatkoztatja, hogy a kábítószer kereskedelem elítélendő, majd vásárol speedet a diszkóban, ugyanúgy támogatja az alvilágot."

Ezzel az a baj, hogy a kétszínű gecik, a csehek, szlovákok, osztrákok, meg persze az usa ugyanúgy vásárol orosz termékeket, mint eddig, csak mi vagyunk olyan marhák, hogy kikaparjuk nekik a gesztenyét, meg be is valljuk. Ne azt nézd, amit mondanak, hanem amit tesznek! A VALÓSÁGRA kéne figyelni.

arthurthedent 2022.06.06. 10:51:33

@G. Nagy László: "Amikor az EU hasonlóképpen ránk kívánja erőltetni a hülye ideológiáit, s mindent megtesz Orbán bukásáért, az azt jelenti, hogy ugyanolyan diktatórikus, birodalmi szemléletet képviselnek velünk szemben, mint az oroszok az ukránok ellenében? Ugyanúgy gyarmatnak, alsóbb rendű, irányítandó tartománynak kezelnek?"

1) Az eu nem mondta, hogy nincs is magyarország.
2) Az eu nem mondta, hogy nincsenek is magyarok.
3) Az eu nem mondta, hogy magyarországot le kell fegyverezni.
4) Az eu nem mondta, hogy magyarország nem köthet katonai szövetséget.
5) Az eu nem küldöt titokban katonákat magyarországra harcolni.
6) Az eu nem vonult be magyarországra, nem löveti a magyar városokat.
7) Az eu nem hurcolt külföldre magyarokat akaratuk ellenére.

Most hirtelen ennyi különbséget látok, de biztos van még több is. Az "ugyanúgy" szó teljesen indokolatlan, nem, nem ugyanúgy.

juletræ 2022.06.06. 10:52:48

@Lord_Valdez: 80%ban egyerertek

"Na, de a lehetőség hiánya nem azonos a szándék hiányával."

En is _pont_ ezt mondom, a lehetøseg helyett a kepesseg szoval.

A jenkik valoban nem szereznek teruletet. Øk a soft powerrel befolyast es erøforrasokhoz valo hozzaferest szereznek. Ugyan neha løvøldøzesre is sor kerul de ez nem okoz 600 milliardos kart es akut atomfenyegetest.
Ugye neha be jell vonulni katonailag is oda ahol az olaj van. Nem szep dolog de a blogger szerint ilyen a vilag termeszete. ;)

arthurthedent 2022.06.06. 10:53:34

@Leylandi: "az usa ugyanúgy vásárol orosz termékeket, mint eddig"

Ugyanúgy? Hát persze, hogy nem ugyanúgy. Az USA például nem vár el egyetlen szankciót sem, amit maga nem tartana be. Sőt, betart olyan szankciókat, amiket nem vár el másoktól. Nem, nem ugyanúgy vásárolnak, egy csomó dolgot tiltólistára tettek.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 10:55:14

@Leylandi: háború van. Ilyenkor a demokrácia szünetel. Az angolok is táborokba zárták a német származású polgáraikat. Az oroszok a gulagra küldték a magyarokat.

arthurthedent 2022.06.06. 10:56:24

@Wildhunt: "Arthurdent már el is kezdte."

MIket hazudsz már megint rólam? Nekem soha nem jutna eszembe, hogy megmondjam egy megtámadott országnak mit "kellene" csinálnia. Kapj a fejedhez ember!

CSOKKI MÁLNA 2022.06.06. 10:57:50

@sancho13: Talán olvasd el, hogy mire reagáltam, gyökér..

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 10:58:43

@Leylandi: mellesleg a the Hill egyetlen adásában kifejtett véleményről van szó,
a Nexstar tulajdonában lévő többi média nem vette át ezt a hírt. Látod, így működik a véleményszabadság.

juletræ 2022.06.06. 10:58:52

@arthurthedent:
Nezd az EU soft powerral: ideologiaval es evi 10 milliard euro ingyen penzzel hodit.
A ruSSki ezalatt komplett varosokat lø szet, nøket erøszakol es 600 milliard euro jart okoz.

Az EUs ideologiaval Mo-n a lakossag egy resze egyetert.
A ruSSki ideologiaval (nagyoroszorszag, az erøsnek igaza van, annexio, csakazertis ) Ukrajnaban sxinte senki (modulo Medvedcsuk) nem ert egyet.

Azert az EUs hoditas (en inkabb civilizalasnak neveznem) megiscsak szimpatikusabb?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 11:01:24

@Leylandi: "csehek, szlovákok, osztrákok, meg persze az usa ugyanúgy vásárol orosz termékeket, mint eddig"

Akkor rendben van, nincs is embargó.
Megnyugtattál, az EU mégse diktatórikus. Az USA mégse próbál beavatkozni gazdasági szankciókkal.
Jó tudni!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 11:02:27

@CSOKKI MÁLNA: " Talán olvasd el, hogy mire reagáltam, gyökér"
Hát, a gyógyszereidre nem.

Ménár Atya 2022.06.06. 11:05:33

@juletræ:
Valóban a ruSSki? Aki jön ezzel a náci SS hülyeséggel már hiteltelen.
De legyen.
Szóval mi vagyunk elvágva a korrekt tájékoztatástól, és nem tudjuk értelmezni a híreket, ha esetleg más a véleményünk :):)
Hát apám még van valami olyan szöveged ami a felSSőbbrendűséged mutatja, vagy csak ennyi :):)
A 2015-ös migráns válságot az oroszok robbantották ki, és nem az usa, aki blehajszolta az arab tavaszba a népeket, amikor kitört utána a káosz éhezés és vérengzés.
Te valami másik dimenzióban élsz?
Megértem, hogy véded a gazdáid, de hogy ennyire és ilyen butuska módon ,azért ennél többet várnék, ez olyan DK agyhalott szint.
A nyugat biztonsága semmilyen veszélyb nem került, csak belesodorják épp magukat usa utasításra.
A jóléte....hát egyelőre az sem, még kihasználnak népeket, ahogy az usa ukrajnát.
De neked tetszik, hogy ingyé" akarnak még ma is dolgoztatni.
Eléggé egyoldalúan nézed a dolgokat.

Ménár Atya 2022.06.06. 11:07:25

@Wildhunt:
Ha így lesz,majd megnézem , de tartok tőle, hogy így lesz :)

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 11:09:35

@Leylandi: a valóság az, hogy Orbán minden orosz ellenes szankciót próbál fúrni, mert Putyin markában a töke. A valóság az, hogy ezzel szemben az orosz ugyanúgy nato tagállamként kezel minket.
A valóság az, hogy Putyin hazudott, amikor azt állította, olcsóbban kapjuk a gázt.
A valóság az, hogy már Szerbiához dörgölőzünk, mert más nem áll szóba velünk!
A valóság az, hogy az orosz nem tudja megnyerni a háborút, tehát mi szopni fogunk.
Míg az orosz elegánsan kinyilatkoztatja, hogy elérte célját, nyert, ad z ukrán kinyilatkoztatja, hogy elérte célját, Ukrajna továbbra is létezik, addig Orbán nem mondhatja el, hogy elérte célját, a kárpátaljai magyarom biztonságban vannak.

Leylandi 2022.06.06. 11:10:34

@juletræ: "80%ban egyerertek"

Gyönyörűen alámentél valdeznek, és felszoptad :-) Amerikai háború jó háború, orosz háború rossz. Na ez a kettősmérce, ami miatt a világ nagyobbik részének hányingere van tőletek. Nem okoztak a jenkik 600milliárdos kárt abban a 30 háborúban a közelmúltban, ahol szarrábombáztak mindent, á dehogy! Bár a jugók, afgánok, Jemen, Líbia, Irak és a többiek ezt máshogy tudják.

Hazudtok, geci ügynökök.
Persze titeket ezért fizetnek.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 11:11:18

@Ménár Atya: nos, Afganisztánból menekültek el a legtöbben, az orosz megszállással kezdődően.

Leylandi 2022.06.06. 11:12:50

@Igazamvanvagyigazamvan?: Részben van igazad. Mondjuk én csak a másik oldalról beszélek, arról, mekkora gecik az usákok, meg a fizetett csatlósaik, úgyhogy elbeszélünk egymás mellett.

Ménár Atya 2022.06.06. 11:13:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Ne aggód, ti is itt vagytok.
Van itt egy nyugger pár aki reggelinél már pezsgőzik,miközben szídja a kormányt aki nyomorba döntötte az országot. :D
És ez halálosan komoly :)
Amúgy nem tovvábbképzés, csak égetem a pénzt amit a fideSSnél kerestem :D
Új látvány a terepjárós ukrán 30 évesek csoportja.
Nem kellene ezeknek épp háborúzniuk?

Wildhunt 2022.06.06. 11:13:13

@arthurthedent: azt hazudtad, hogy soha nem támogattad hogy ne mondjanak le területekről.

arthurthedent 2022.06.06. 11:14:23

@juletræ: "Nezd az EU soft powerral: ideologiaval es evi 10 milliard euro ingyen penzzel hodit."

Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy van aki úgy rabolja ki a bótot, hogy bemegy egy fegyverrel és van aki úgy, hogy bemegy és kifizeti amit venni akar. Az, hogy nyugaton jólét van, szabadság, iphone meg menő laptop okot adhat az ukránoknak, hogy oda akarjanak tartozni. Nem kell hódítani.

Ménár Atya 2022.06.06. 11:14:49

@Igazamvanvagyigazamvan?: Ne hazudj, minden migráns aki a határunkon akar betörni az szír orvos ügyvéd egyetemi tanár , aki magasabban képzett mint a magyar őslakosság.
Tehát vagy most hazudsz, vagy akkor amikor jöttek.

arthurthedent 2022.06.06. 11:16:02

@Wildhunt: "azt hazudtad, hogy soha nem támogattad hogy ne mondjanak le területekről."

Mint ahogyan azt sem, hogy mondjanak le. Merthogy nincs jogom beleszólni abba, hogy mit döntenek, hogyan is lehetne? Ha döntenek megpróbálom megérteni, ennyi.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 11:17:04

@Leylandi: Afganisztánban az oroszok kezdték, Amerika a megtámadása után, korlátozott háborút indított. Sehol nem területszerzési céllal, mint az orosz Ukrajna esetében.
Jemen, Irán esetében amerikai vállalkozásokat ért támadás, Ukrajnában ukránt. Segíts, mikor bombázták a szibériai olajmezőket?

arthurthedent 2022.06.06. 11:18:17

@Leylandi: "Amerikai háború jó háború, orosz háború rossz. "

Honnan a p.csából szeded ezeket a baromságokat? Ki beszélt itt neked arról, hogy a háború "jó"?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 11:19:32

@Leylandi: szerintem az ukrán-orosz konfliktusra kéne koncentrálni.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 11:23:08

@Ménár Atya: például azt mondtam, hogy a menekültek java afgán és pakisztáni. Azt mondtam, hogy tovább kéne őket engedni Németországba, ha nekik kell. Igen, ez volt a véleményem, nem gondoltam, hogy bele kell állni ebbe a konfliktusba.
Ezt benézted, vén komcsi.

Leylandi 2022.06.06. 11:26:44

@arthurthedent: "Honnan a p.csából szeded ezeket a baromságokat?"

Az a juliskae nevű köcsög testvéred írta.
"Ugyan neha løvøldøzesre is sor kerul de ez nem okoz 600 milliardos kart es akut atomfenyegetest.
Ugye neha be jell vonulni katonailag is oda ahol az olaj van. Nem szep dolog de a blogger szerint ilyen a vilag termeszete. ;)"

Ez a brutális amerikai hódító háborúk nagyon mocskos relativizálása. A "jó" szó valóban nincs benne, de attól mocskosabb. Az arab tavasz meggyilkolt és elűzött milliói nevében mondva.

Ménár Atya 2022.06.06. 11:26:57

@Igazamvanvagyigazamvan?:
" Afganisztánban az oroszok kezdték, Amerika a megtámadása után, korlátozott háborút indított. Sehol nem területszerzési céllal, mint az orosz Ukrajna esetében."
:):)
Nem vagy te ennyire buta azért :)
Ukrajnában az volt a gond, hogy oroszbarát volt a kormány.
Amerika nem akar területet sehol, elég ha usa barát a kormány, és szarért-hugyért dolgoztathatnak, és kivihetik a profitot,miközben a helyi éhenhal esetleg.
Mennyit is keres egy jemeni olajmunkás az amerikai cégnél, míg egy amerikai eközben a húszszorosát.
És ne magyarázd azzal, hogy az övé a technológia, mert ezért kapja a profitot, ettől a munkást még megfizethetné.
De nézzük ez most állás az usa követségen , sofőrt keresnek:
Amit ajánlunk:
Bérezés : évi 3 915 030 Ft Alapbér - bruttó/év plusz juttatás
A helyi alkalmazottak 13 hónapos bónuszt kapnak, teljesítményhez kapcsolódó éves jutalmakat, amerikai fizetett szabadságot, valamint az Embassy Gym ingyenes használatát"

Bruttó 3.9 m.
Az havi nettó 217000 ft.
Hát a kurva anyjukat :)

Ménár Atya 2022.06.06. 11:30:40

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Nem néztem be semmit kisfiam :)
Ti toltátok éveken át, hogy mindenki szír :)
Aztán jött a valóság,meg a beismerés, hogy hát nem is.
Akkor meg miért is engednénk át bármilyen hordát az országunkon, mert te azt mondtad?
Amugy már azok sem engednék akik hívták őket.
Vén sem vagyok, komcsi mág pláne nem, az inkább a DK agyhalottakra jellemző.
Te ugye párttag vagy náluk? :D

Leylandi 2022.06.06. 11:31:25

@Igazamvanvagyigazamvan?: "szerintem az ukrán-orosz konfliktusra kéne koncentrálni."

Nincsen ukrán-orosz konfliktus. Amerikai-orosz van, minden más csak járulékos. Ne együk már meg az usák maszlagot! Semmi másról nincs szó, minthogy az amerikai finánctőkének megfájdult a foga ukrajna természeti erőforrásaira, nem mellesleg meg akarja roppantani az orosz gazdaságot, az utolsó ukrán katonáig kitartva.
Hú, nagyon mocskos háborút védtek, remélem, tudatában vagytok ennek.

Leylandi 2022.06.06. 11:34:36

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Azt mondtam, hogy tovább kéne őket engedni Németországba, ha nekik kell."

Dehogy kell!
A képzetteket ki akarták válogatni, a többit meg itthagyni nekünk.
Hát lófaszt.

Ménár Atya 2022.06.06. 11:37:49

@Leylandi:
Ha orbi belement volna, ma itt lenne a legnagyobb menekülttábor.
Egyék meg amit főztek.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 11:39:02

@Leylandi: nem, az orosz támadta meg Ukrajnát, és most épp az orosz lakta szakadár területeken lövi a polgári lakosságot, mert kiderült, Ukrajna területén jelentős gázmezőt találtak, azaz az oroszok legerősebb gazdasági fegyvere, amivel Ukrajnát sakkban tartotta, hatástalanítható. Most megszerzi. Nem, nem az usákok lőtték szarrá az ukrán vasipart, lopták el az ukrán gabonát és próbálnak tengeri kapcsolat nélküli országot csinálni Ukrajnából. Nem, nem az usákok próbálnak összeköttetést létrehozni a moldáv szakadárokkal, ahol nem ők állomásoztatnak jelentős haderőt!
És nem, nem az usákok jelentették ki, hogy Lengyelországot nácitlanítani kell!!!

Ménár Atya 2022.06.06. 11:40:05

@Leylandi:
Én is ezt a verziót vallom, ez usa orosz konfliktus, ami az usának a legkényelmesebb, legolcsóbb változat, usa áldozatok nélkül.
A hűbéreseik biztosítják a logisztikát, és az utánpótlást a talpas hűbéreseik harcához.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 11:40:09

@Leylandi: te nem figyelsz? Pont azt mondtam, hogy továbbengedni! Az azt jelenti, hogy nem itt letelepíteni.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 11:41:38

@Ménár Atya: igazad lehet, de ha végiggondolod, ez annyira jó az USAnak, hogy tulajdonképp tisztán látszik, Putyin amerikai ügynök!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 11:44:46

@Ménár Atya: nem, kedves agyhalott, én nem vagyok sehol párttag, és nem rejtegetem a párnám alatt az mszmp párttagkönyvet, és nem veszem fel a munkásőr egyenruhát titokban, mint te.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 11:46:26

@Leylandi: tehát azt mondod, Oroszország az USA-t támadta meg. Nem szeded a gyógyszereidet rendesen.

Leylandi 2022.06.06. 11:47:30

@Igazamvanvagyigazamvan?: Továbbengedni? Ha oda viszont nem engedik be? Ha a dk győz, akkor is kerítést építettünk volna, csak az osztrák határon, és te is fizetted volna az adódból a letelepítésüket. Óriási szerencse, hogy a migránsok tisztában vannak az életszínvonalbeli különbségekkel, és kurvára nem akarnak nálunk megmaradni, megkötni se lehetne őket :-) De a tieid akkora ostobák voltak, hogy ezzel nem is számoltak.

Leylandi 2022.06.06. 11:51:30

@Igazamvanvagyigazamvan?: "tehát azt mondod, Oroszország az USA-t támadta meg."

Azt. Ahogy Koreában, Vietnamban, Szíriában stb. is ők harcoltak. Nagyhatalom mindkettő, az ember alapvetően gonosz, nincs min csodálkozni. Azon van, hogy a világ többi részének nincs annyi esze, hogy nem kéne beállni alájuk picsátnyalni.
Láthatod, hogy fáj az usákoknak, hogy kibaszták őket az ukrán bányákból és termőföldekről... Tombolnak... A dollármilliárdokat puszta humanizmusból tolják oda, persze...

Ménár Atya 2022.06.06. 11:52:00

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Mi van kisfiam behisztiztél? :)
Beletrafáltam mi? :D
Amúgy te kezdted ezt a marhaságot,nem én, de nem gondoltam, hogy eltalálom hogy DK agyhalott vagy :)
Ha meg nem, akkor a jövőben kerüld a velem kapcsolatos hasonló idióta feltételezéseid,amikor elfogynak az érveid.
Ezzel nem sokat érsz el nálam amúgy sem, és értelmetlen is.

Ménár Atya 2022.06.06. 11:53:42

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Oriási termőterület, ingyen munkaerővel, és bónuszként stratégiai szempontból is kiváló területek.
Hát ezt még én is bevállalnám, nemhogy az usa.

Leylandi 2022.06.06. 11:58:58

@Igazamvanvagyigazamvan?: "az orosz támadta meg Ukrajnát"

Amerika meg bagóért rátette az ukrán erőforrásokra a kezét (ezt előszeretettel kihagyjátok), fegyverzi, és minden műholdas adattal támogatja. Tehát az usa szent.
És még te dumálsz nekem a gyógyszerekről...
Jójó, nem vagy te hülye, csak ez a munkád. Hülyeséget beszélni. Sajnállak, őszintén. Te is utálod őket, mint a szart, és amikor műszak után hazamész, leköpöd a tükröt, dehát ezt a munkát is meg kell valakinek csinálni. Vagy tudodmit? Nem hazaárulózlak, mert valszeg semmi közöd az országunkhoz, csak megtanultad a nyelvet, így még az is lehet, hogy amerikaiként valójában saját érdekeidet tolod.

Leylandi 2022.06.06. 12:03:53

@Ménár Atya: "ingyen munkaerővel"

Csak nem azt állítod, hogy az usák vállalatok nem is akarnak usák bért adni ukrajnában, hanem kiszúrnák a szemüket az ukrán átlagkeresettel??? Hát nem ezért állt ukrajna az usákok mellé! Nem ezért volt a majdan! Hanem mert azt ígérték nekik, tejjel-mézzel folyó kánaán lesz ott! Cserébe "demokratikusan" megválasztották az usa bábkormányt, mert az ugye demokratikus, ha átkútnak hamis ígéretekkel egy teljes népet a palánkon? Az itt lévő amcsi ügynökök szerint mindenképpen szép, demokratikus és dicsérendő dolog ez, nincs ezzel semmi baj.
Mocskos trógerek :-(

G. Nagy László 2022.06.06. 12:28:35

@Lord_Valdez:

"Ahogy öregszel, úgy kerülsz egyre távolabb a valóságtól."

Ez aranyos, köszönöm.

"Oroszországnak vannak területi ambíciói mindenfelé. A lehetőségei azonban a közeli területek megszerzésére korlátozzák. Ezért jobb híján Grúziában és Moldovában kénytelen kiélni a hatalmi ambícióit. Na, de a lehetőség hiánya nem azonos a szándék hiányával."

Ezt el tudom fogadni. De az, hogy Magyarországot fenyegetné egy hagyományos katonai agresszió, az totál irreális. tök mindegy, hogy a szándék hiánya, avagy a lehetőség hiányából fakadó motiválatlanság. Ennyi erővel mi is akarhatnánk lerohanni Romániát, vagy Ausztriát.

"Hamis állítás, hogy hatástalanok a szankciók. Maximum azt lehet mondani, hogy gyors eredményre nem fognak vezetni, mert az orosz költségvetés még így is stabil"

Vagyis hatástalanok. Mire érződik a hatásuk, már vége lesz a háborúnak.

"Hamis állítás, hogy Oroszország szuperhatalom."

Nem kívánok ilyen fogalmakon vitázni. Nem az én szóhasználatom, legyen neked igazad. Fogalmam sincs, mi a "szuperhatalom" egzakt, és időtálló definíciója. Még Superman is változik idővel...

"A nyílt társadalom nem azt jelenti, amit a Fidesz hazudik róla, hanem azt, hogy nincs benne egy betonozott leválthatatlan elit. Ha ez nem érdekel, akkor nem tudom, hogy lelkesedhetsz 56-ért."

Na ez megint egy olyan fogalom, amiről órákig lehet vitatkozni. Három állításom van:
1. nincs egzakt definíciója. Már Popper is mást értett rajta, mint Soros.
2. A béke fontosabb, mint hogy Oroszország és Kína miként szervezi a SAJÁT társadalmát.
3: Minden lényegeset leírtam itt:

teveszmek.blog.hu/2020/08/31/_az_europai_unio_egyet_jelent_a_nyitott_tarsadalommal

"Az ukrán nyelvtörvényt azután hozták, hogy az oroszok elcsatolták és megszállták a Krím-félszigetet."

Az úgy már fasza és korrekt... Kibaszott barbár egy nép.

"2019-ben a nyelvtörvényt átfogalmazták úgy, hogy az Európai Unió nyelveire nem vonatkozik. Persze, a dolog még így se teljesen kóser."

Valóban nem.

"Az ellenzéki pártok betiltása nettó hazugság."

Akkor a fél világ hazugságban él, Ukrajnában pedig virágzik a plurális demokrácia... :) viccnek is rossz.

"Erkölcsi érvnek tekinteni azt, hogy behódolunk az agresszornak, mert van atomfegyvere, nehezen minősíthető. Semmi gond a gyávasággal, csak legyünk annyira őszinték, hogy kimondjuk, hogy félünk az oroszoktól és nem próbáljuk már meg erkölcsi kérdésnek tekinteni. A gyávaság az gyávaság, nem erényesség."

A lényeget tekintve igazad van: ez gyávaság, és ez a gyávaság tartotta fent a békét hetven éven át. A kibaszott 92 éves Soros már nem félti magát, neki már úgy is vége, BÁTRAN folytathat háborús propagandát. Mindez ettől még erkölcsi kérdés. Képzeld el, hogy a családoddal egy erdőszéli házban töltöd a hétvégét, s az éjszaka közepén farkasok veszik körbe a házat. Kimenni bátorság, benn maradni gyávaság. A nejed mégis azt fogja kérni, hogy ülj a seggeden, mert ez az erkölcsi kötelességed a családod felé. Ha egymagad vagy, azt teszel amit akarsz. Ha egy családot, vagy egy nemzetet képviselsz, úgy lehet erkölcsi kívánalom az óvatosság, amit te gyávaságnak nevezel.

G. Nagy László 2022.06.06. 12:41:49

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"The European Union is a political and economic union of 27 member states that are located primarily in Europe. Gazdasági és politikai."

Ez mit jelent? Pont annyit, amit az EU alapító okmányaiban megfogalmaztak, s amit mi a csatlakozáskor el is fogadtunk. Ebben szó nincs semmiféle ideológiáról, csupán demokratikus alapelvárásokról, amelyeket maximálisan teljesítünk. (Igaz, nem mindig. 2006-ban sok helyen felrúgtuk ezeket, de ez azóta sem zavarja a brüsszeli elvtársakat...)

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 12:44:57

@G. Nagy László: a politika nem ideológia? A demokrácia nem ideológia?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 12:47:25

@G. Nagy László: de, ha belegondolsz, a gazdasági közösség is ideológia mentén valósul meg. Szabad áramlása a munkaerőnek, pénznek, árunak, vállalkozásoknak. Bizony, egy kolonialista, kommunista,stb.ideológiának más a gazdasági alaptétele.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 12:55:15

@G. Nagy László: "
Ezt el tudom fogadni. De az, hogy Magyarországot fenyegetné egy hagyományos katonai agresszió, az totál irreális. tök mindegy, hogy a szándék hiánya, avagy a lehetőség hiányából fakadó motiválatlanság. Ennyi erővel mi is akarhatnánk lerohanni Romániát, vagy Ausztriát.

"Hamis állítás, hogy hatástalanok a szankciók. Maximum azt lehet mondani, hogy gyors eredményre nem fognak vezetni, mert az orosz költségvetés még így is stabil"

Vagyis hatástalanok. Mire érződik a hatásuk, már vége lesz a háborúnak"

Nyilván nem fenyeget katonai agresszió, hisz mi önként csatlakoznánk, hidat alkotva barátaink, Szerbia és Oroszország között.

A szankciók nem hatástalanok akkor sem, ha nem azonnali a hatásuk.
Mellesleg már most van hatása, több orosz oligarcha elmenekült, mások meghaltak.
Miközben az orosz fegyverekből kezd hiànyozni a nyugati technika...
Miközben az orosz fizetèskèptelennè vàlik...azért az elég hatásos, ha a támadás elakad, mert kifutottál a rakétáidból, vagy országod nem kap hitelt...

G. Nagy László 2022.06.06. 12:58:51

@Igazamvanvagyigazamvan?: Nem, nem és nem! A politika nem ideológia. A szabad piac szintén az ideológiamentességet jelenti. A demokrácia már halványan ideológiának tekinthető, de ennyit el lehet viselni. Ha van állam, kormány és parlament, úgy a demokrácia az, amely megteremti azt a lehetőséget, hogy választhatunk százféle ideológia - vagy az ideológianélküliség - között.

SchittMária 2022.06.06. 13:04:57

Nem kell itt sokat ugatni : USA vagy ruszkik ?
Ruszkikat már megtapasztaltuk kb. 300 év óta : egy rakás geci, csak szart hoztak ránk!
Akkor jöjjön az USA !
Aki másképp dönt az meg ellenségem oszt jóvan.
( A csúti patkányt meg valamivel nagyon a markában tartja Hityin ! )

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 13:05:49

@G. Nagy László: "Nyelv
Letöltés PDF-ben
Lap figyelése
Szerkesztés
Politikai eszmék (ideológiák) célja az (érvényes vagy a mindenkori) az emberi társadalom működtetésének a megismerése, és ennek alapján, irányelveket állapít meg. Legtöbbször valamely társadalmi struktúrán belüli csoport (rend, osztály, réteg, politikai csoport) érdekét tükrözi, s egyben sajátos szemléletmódját, valamint a végső célját hirdeti."

Felmerül a kérdés: hülye-e vagy?

Wildhunt 2022.06.06. 13:08:19

@SchittMária: mert van olyan is, aki seggnyaláson kívül mást is el tud képzelni, még ha a DK-ban ez hihetetlen is.

Wildhunt 2022.06.06. 13:10:30

@G. Nagy László: "2019-ben a nyelvtörvényt átfogalmazták úgy, hogy az Európai Unió nyelveire nem vonatkozik. Persze, a dolog még így se teljesen kóser."

Ez hazugság.

Leylandi 2022.06.06. 13:15:03

@SchittMária: "Akkor jöjjön az USA !"

Ez a legnagyobb mocskos tróger hazugságotok, hogy a ruszki és az orosz közt lehet választani.
A faszt!
Az usából csak azt választhatja a magyar, hogyha melléáll, önként bedönti a gazdaságát, nem lesz gáz és üzemanyag, tehát leáll minden, ami azzal ment: a szállítás, a téglakemencék, a pékek, gyak.mimden üzem, termelőcég. Államcsőd, koldusbot. Az amiknak mi feláldozható légypiszok vagyunk, semmi több. Ezt próbálod úgy eladni, mintha az usákok választásával itt usa-életszínvonal lenne!
Nettó ótvaros hazugság!

SchittMária 2022.06.06. 13:20:00

@Leylandi: Te rohadt tróger állat éltél TE a ruszkik 40éve alatt itt ?
HA nem akkor ne ugassál nekem inkább kérdezd meg anyádékat baszdmeg !
A telibebaszott felszabadító orosz hadsereg is troll állatokból állt !
Akik megbasztak mindent ami mozgott és elloptak mindent ami mozdítható volt. ÉS ha nem adtad mosolyogva lelőttek mint a szart !
Nekem TE ne ajálgassad a ruszkikat baszdmeg, hanem akkor menjél oda azt élj közöttük szarfaszú !

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2022.06.06. 13:38:07

Sokan riogatnak azzal, hogy tovább jönne Oroszország. A probléma ezzel a narratívával egyszerű: Ukrajnát belekényszeríteni egy az orosz igényeknek megfelelő békeszerződés elfogadásába nagyságrendileg könnyebb, mint teljesen elfoglalni. Teljesen elfoglalni is könnyebb, mint úgy megszállni, hogy az ottani esetleges utánpótlási útvonalak tartósan használhatók legyenek... S egy olyan orosz megszállás, ami után az orosz sereg újra tudna szerveződni, hogy sok irányba tovább menjen szintén plusz nehézséget, plusz feladatot jelentene.

Ahhoz, hogy az orosz sereg tovább jöjjön nem elég az akarat, amiről lehet vitatkozni, kell képesség, harci morál, és nem árt elegendő bátorság, hogy nyíltan szembeszálljanak a NATO-val.

Innen 2 lehetőséget érdemes mérlegeli. Az egyik, valószínűbb és nyilvánvaló lehetőség az, ha az Orosz hadsereg nem elég erős ahhoz, hogy ezekkel a plusz nehézségekkel szembe tudjon szállni, azaz nincs semmi reális esélye, hogy tovább tudjanak jönni. Ez esetben a tovább jövő oroszokkal való riogatás nyilvánvalóan hazugság, és minden olyan politika, ami erre hivatkozik szintén hazug. Ha azzal, hogy az így kiharcolt politika különböző mértékben okoznak károkat egyes EUs oroszágoknak ez az EUn belüli gazdasági helyzetre is hat, és éppen a hazugságokat és azokkal támogatott intézkedéseket előterjesztők számára lenne előnyös, akkor fel kell tenni a kérdést, hogy hülyék az előterjesztők vagy rosszszándékúak.

Nyilván az eddig is csak hazugsággal, személyeskedéssel operáló barmok ezt is védik, s kitalálják majd, hogy az Orosz sereg gyengesége, az Ukránok által közzé tett orosz vesztességek is csak orosz propagandát jelenthetnek...

Tovább lépve akadnak olyan szempontok, amik akkor is megkérdőjelezik azt, hogy mi célpontok lennénk, ha az Orosz sereg elég erős lenne Ukrajna megszállásához és a tovább haladáshoz. A fenti nehézségek mellett az Orosz hódítási ambíció mértéke kapcsán is alapvetően fontos felismerni, hogy többféle terület van. A volt Szovjetunió szétesése családokat vágott szét, vagy a közösen felépített dolgok egy jelentős részét vette el a felépítőtől, így a Szovjetunió szétesését lehet egyfajta orosz Trianonként látni.

A volt szövetséges szocialista országok helyzete ettől szükségszerűen eltér. A vélt politika-társadalmi haszon az egyes területek megszállásával nagyon nem egyforma. A másik oldalról: A szovjet birodalom széteséséhez vezető problémák között fontos helyen volt, hogy a megszállás (katonai) és az politikai ellenőrzés (titkosszolgálatok) költsége volt fenntarthatatlan, és mivel a kutatás-fejlesztés elől is elvonta a forrásokat, ezért a piacon plusz embargó nélkül is versenyképtelenné tette a szocialista tömböt.

Az oroszok a történelmi példából, annak következményeiből tanulva valószínűleg azt az optimumot keresik, ahol a terület-szerzéssel, revízióval szerzett társadalmi haszon, és a megszállás költségéből eredő károk aránya Moszkva számára kedvező. Ha egy döntésük hosszabb távon káros is lesz Moszkva számára, legalább rövid távon hinniük kell a sikerben, annak a lehetőségében.

Azt pedig, hogy Moszkva jobban álljon most a nyugathoz képest, mint a második világháború végén, jobb esélye legyen megszállt területeket megtartani, mint akkor, azt valószínűleg a legoptimistább orosz forgatókönyv is egyértelműen kizártnak tartja. Így közvetlenül nem lennénk célpontok.

Marad az a forgatókönyv, hogyha nem is vagyunk direkt célpontok egy nagyobb konfliktus részeként sodródunk bele. Természetesen, ha a balti államokat megszállják és nyílt NATO - Orosz háború lesz, ahol az atomfegyverek és a konvencionális hadviselés is megjelenik, akkor mivel mi nem vagyunk elég fontos célpontok a "kölcsönös megsemmisítés" reményében indított atomtámadásokhoz, a konvencionális haderő célpontjaivá válnánk. Ugyanakkor felismerve, hogy a rakétavédelem terén sincs egyensúly a két oldal között, légvédelem terén sincs egyensúly, ebben a szélsőséges esetben sem tartom valószínűnek az orosz megszállást (előbb vesztenék el a háborút), de amennyiben egy ilyen forgatókönyv mégis orosz megszálláshoz vezetne, azt hiszem egy globális atomháború alatt / után ez lenne kb. a legkisebb bajunk.

Ugyanakkor a térképre rápillantva könnyű belátni, hogy ehhez nem "tovább kell menniük" Ukrajnából, hanem új frontot kell nyitniuk. És lehet, hogy az Észtek elsőre kisebb célpontnak tűnnek, mint Ukrajna... De az orosz sereg eddigi eredményei mellett nem hiszem, hogy a NATO ellen akarnának új fronton háborúzni.

Leylandi 2022.06.06. 13:42:48

@SchittMária: baszott volna meg apád téged is a hugoddal együtt, repedtvalagú börtöntöltelék köcsög, azt pofázd, hogy mi a terve a gazdádnak, mi lesz itt, ha nem lesz gáz meg olaj? Mert tervről EDDIG SEMMIT NEM HALLOTTUNK!
A redves anyád árulhatja magát megint gombokért, mert a palagáz háromszorannyi ÉS NEM JUT NEKÜNK BELŐLE, az arabok kétszeresére kúrják az olajuk árát, ami szintén nem jut el ide, MIAKURVAANYÁDLESZ ITT, GECI? Te telibeszart teveherezacskó, miakurvaanyádlesz?? Amcsizacskószopó szarospajor, húzhatsz a társaidhoz a buzibárba a picsádat telirakatni. Ha felmennek háromszorosára az árak, ha ezer ft lesz a kenyér, és háromezer a nemkapható benzin, mindenki tudja, mi lesz: polgárháború! Gennyedék szar állat, ezt akarja a gazdád, te meg azt se tudod, mi fröcsög ki a valagadon, magadnál se vagy a kokójuktól, amit fizetség gyanánt kapsz.

Leylandi 2022.06.06. 13:52:07

@Válasszunk: az, hogy az orosz megtámadjon minket, lehetetlen. Nem tudjuk,akarja-e, de az biztos, hogy nem tudná.
A legvalószínűbb,hogy néhány éven belül a natoba felvett ukik támadnak meg minket amcsi parancsra (két nato ország esetén nincs 5.cikkely), mint a sorból kilógó országot, és/vagy itt is csinálnak egy majdant, ahol "demokratikus" választással (az amik adják a szavazatszámláló szervereket) győz egy amipárti kormány.

sancho13 2022.06.06. 13:53:01

@Leylandi: Azért igazán egy Qrva nagy gyökér vagy ,ha megy meggyőzéssel(mert nincs igazad)akkor átmész primímiv állatba.Gratulálok!!!

Leylandi 2022.06.06. 14:10:18

@Válasszunk: "azt hiszem egy globális atomháború alatt / után ez lenne kb. a legkisebb bajunk."

Nem lesz globális atomháború, annál a nagyhatalmaknak sokkal több eszük van! Ez nem a tervük része, pedig van tervük, elhiheted! Figyeld meg, az amcsik nagyon óvakodnak bármitől, amire a közvetlen beavatkozást rá lehet húzni (bidé hintapolitikája, hogy az oroszokat elérő nagyobb rakétákat nem adják oda, kimondják, hogy az ukiknak területeket kéne leadni, stb.), de az orosz se mutogat olyan szarmatot, amire rá van méteres betűkkel pingálva, hogy San Francisconak szeretettel, pedig az amcsi szavazók rögtön lefosnák a bokájukat, és pofánvágnák bidét, hogy álljon le! Ha atomháború lesz, az leginkább az európai hadszíntéren, vagyis a finnektől a bulgárokig terjedő határvidéken. Na, ott azért igencsak esélyes, sajnos. Az atomfegyvert úgyis be fogják egyszer vetni, az nyilvánvaló. Nem azért csinálták őket, hogy ne.

Leylandi 2022.06.06. 14:12:55

@sancho13: "akkor átmész primímiv állatba"

Ellentétben hitsorsosaidéval, kurd úrfival meg sittmáriával, csakis az én beírásom szúrt szemet, mi? Ugyan... Ezzel sajnos teljesen hiteltelenítetted is magad.
Na húzz a faszba, kétszínű gyökér. Kár rád szót pazarolni.

RoxyCRX 2022.06.06. 14:13:51

@G. Nagy László: LEszamitva azt az aprosagot amit szepen elfelejtesz, hogy a magyarok akartak belepni az EU-ba es senki nem allt pisztojjal a fejuk mellet, hogy kotelezo csinalni. A szabalyok ugyanezek voltak akkor is, ha nem tetszik nem kell belepni. Ezzel szemben az Ukranokat nem kerdeztek meg a ruszkik, hogy : Ugyan mar akarnatok e car atyuska birodalmahoz tartozni? Plusz az Ukranok sem akartak belepni a SZU ba. De igazan kivanom az osszes oroszbaratnak, hogy tapasztalja meg azt a szabadsagot amit a ruszkik biztositanak mindenkinek akiket egyszer beterdeltettek.

sancho13 2022.06.06. 14:17:25

@Leylandi: Tudjuk,gyökér csak minden ügy van ahogy gondolod,pedig azért egy kicsit talán utána nézhetnél.Nem csak a KESMA van a világon az kicsit tágabb,de egy droidnak pont elég.

gergerg 2022.06.06. 14:18:37

@G. Nagy László Abból gondolom, hogy Magyarország is a Szovjetúnió része volt és ha Putyin újra akarja élni az ifjúságát, abban mi is benne vagyunk. Nem olyan rég mentek el az orosz katonák.
Szerintem ha Ukrajnánál nem ütik meg az orrukat, akkor tovább jönnek. Nem valószínű, hogy minket Orbán alatt fegyverrel megtámadnának, de az elég valószínű, hogy kiléptetnének minket a Nato-ból és EU-ból, utána pedig egy szintre kerülnénk Fehéroroszországgal. Most legalább van közöttünk egy ütköző állam és én jobban érzem magam, amíg ott van. (Persze Orbán alatt ez se életbiztosítás.)

SchittMária 2022.06.06. 14:22:56

@Leylandi: Baszd meg a retkes kurva anyádat a ravatalán te putyin csicska állat.
Arra válaszolj te féreg, hogy tapasztaltad az orosz "barátságot" vagy nem ?

SchittMária 2022.06.06. 14:24:44

@Leylandi: Rendesen felkúrtad magad szarfaszú :D :D

SchittMária 2022.06.06. 14:25:45

@gergerg: Tiszta logikus gondolatsor !

SchittMária 2022.06.06. 14:27:29

@RoxyCRX: Erről ugatok én is (ha nem is túl finoman), de az ilyen lejlandi gyökerek fel se fogják,
vagy nem akarják, vagy nem erre kapják a lét

CSOKKI MÁLNA 2022.06.06. 14:36:51

@Igazamvanvagyigazamvan?: Te már a kokóra sem..erősebb cucc kell.

G. Nagy László 2022.06.06. 14:42:38

@RoxyCRX:

"LEszamitva azt az aprosagot amit szepen elfelejtesz, hogy a magyarok akartak belepni az EU-ba es senki nem allt pisztojjal a fejuk mellet, hogy kotelezo csinalni. A szabalyok ugyanezek voltak akkor is, ha nem tetszik nem kell belepni. Ezzel szemben az Ukranokat nem kerdeztek meg a ruszkik,"

Kiragadtál egy mondatot, amit nem értesz, és azt csócsálod. Századszorra is leírom: Putyin agressziója elítélendő és az az EU nem támadta meg Magyarországot. De ha akarsz, találok még ezer más különbséget, pl: az oroszoknak van hokicsapata, az EU-nak nincs. Ugyanolyan lényegtelen szempont, hiszen egész másról volt szó. Az ideológiák erőszakos terjesztése volt a téma, tudniillik. Örülök, hogy sok a komment és a kommentelő, de kéretik arra reagálni, amiről szó van.

G. Nagy László 2022.06.06. 14:46:00

@RoxyCRX: És még valami: az EU szabályait EGYÜTT írjuk. Ami faszság, arra a magyar kormány nemet mond. És azt nem is kell betartani. Sok rosszat el lehet mondani az EU kapcsán, de azt nem, hogy a döntéshozatal ne lenne demokratikus. Igaz, pár diktátor már pedzegeti a vétójog megszüntetését, Gyurka bá is erről beszélt Davosban.

sancho13 2022.06.06. 14:46:34

@G. Nagy László: Akkor csak egyetlen kérdésem lenne,miért is támadták meg az Ukránokat,mert megy a terelés talán elmesélhetnéd!!!!!!

G. Nagy László 2022.06.06. 14:50:33

@gergerg:

"de az elég valószínű, hogy kiléptetnének minket a Nato-ból"

Persze, barátom. Még az EU sem tud átverni rajtunk semmit, ami nem áll érdekünkben. Majd pont az oroszok... Hagyd már ezt a betegesen irreális képzelgést! (Ehhez Gyurcsány, vagy MZP kell, hogy ilyen szervilis országgá váljunk.)

G. Nagy László 2022.06.06. 14:51:26

@sancho13: Mert Putyin egy gátlástalan fasz, azért.

sancho13 2022.06.06. 14:55:22

@G. Nagy László: Akkor vajon a sok fasz miért tapsol neki.(Tudom hülye kérdés,mire nincs válasz).

RoxyCRX 2022.06.06. 14:57:44

@G. Nagy László: Milyen ideologiak terjesztese? Ez az egesz egy netto faszsag (nem teged elitelve csak ravilagitva). Egyszerusitsuk le : Az USA vagy a Britek vagy az EU tok mindegy - soha nem rohant le vagy kezdett konfliktusba egy demokratikus orszaggal. Mind Irak, Libia, Iran, Afganisztan etc nem demokratikus onkenyuralmi - elnyomo rendeszer es egyszeruen arrol szol a fama, hogy a vilag normalisabb reszen ugy mukodnek a dolgok, hogy megprobalnak uzletelni egymassal a normalisabb orszagok. Barki a vilagon, ha lenne ra lehetosege akkor meg akarna vedeni az uzleti befekteteset. Csak a gond itt az hogy amig az alabb felsorolt orszagok egyszeruen HULYEK vagy HULYEK Voltak ahhoz, hogy ertelemben vagy uzletileg felvegyek a harcot pl az USAval vagy akar az EU val - ezert inkabb eroszakot probaltak alkalmazni terror cselekmenyek formajaban, ami mondtaho hogy nem egyenlo ha en en pl jobb uzleti adottsagokkal rendelkezem - ezert te jogosnak erzed hogy legyilkoljal...szoval ertheto ha elobb utobb odabasz az erosebb. Viszont itt a ruszkik eseteben egyszeruen teruletszerzesi akciorol van szo egy demokratikus allam ellen akik se nem robbantgattak se nem fenyegettek fegyverrel. Egyszeruen el akartak donteni, hogy hova akarnak tartozni es ez nem a SZU volt. Lehet itt szpeket meg okosakat mondani, de ez az egesz annyi, hogy amig az egyik fel az eszevel meg uzleti taktikaval "hodit" meg teruleteket - amit lassunk be kevesbe pusztitja el az embereket, addig a ruszkik szimplan belebaxnak a fejedbe egy baltat ha nem azt csinalod amit ok akarnak. Kurva nagy kulonbseg.

Leylandi 2022.06.06. 15:00:38

@sancho13: nem engem fizetnek, hogy itt faszságokat írjak, amikben magam se hiszek, hanem téged. Aki a minket gyűlölő ukik faszát a mai világban még nyíltan magyarul szopkodja, az mind fizetett ügynök, ilyen egyszerű.

Leylandi 2022.06.06. 15:01:36

@SchittMária: csak úgy beszélek mindenkivel, ahogy megérdemli. A trágya trágyát kap, a fos fost.

Leylandi 2022.06.06. 15:03:41

@SchittMária: "@gergerg: Tiszta logikus gondolatsor !"

Jó a nyíltszínen egymás faszát szopkodni, mi, repedtvalagú tetű? :-)

RoxyCRX 2022.06.06. 15:05:09

@G. Nagy László: Ez egy apro tevedes ebben az esetben, ugyanis az EU nak mar a magyarok belepese elott is megvoltak az alapveto szabalyai. Amibe beletartozik a fuggetlen sajto, a rasszizmus elfogadhatatlansaga, es az hogy nem lopjuk el a haveroknak az EU-s penzeket, es a torvenyhozo - vegrehajto testuletek elkulonitese egymastol. Tehat a kotelessegszegesi eljaras M.O. ellen pl nem egy EU-s faszsag hanem az hogy a magyar kormany ugy csinal, ahogy. Az pedig hogy a VETO arrol szol, hogy 26 orszag egyet ert valamiben de a 27. nem es emiatt borul minden... nos az megint csak nem eppen elfogadhato. Ugyanis nem 26 orszagnak kell azt csinalnia amit 1 orszag akar hanem az 1 orszagnak kene beleilleszkednie abba amit a 26 akar. Vagy ha nem akarja akkor ki kell lepni a klubbol es sajat uton jarni. Ja...dehat azt nem teszi meg M.O. mert hat ugye ott csak kijonne, hogy a kutyat nem erdekelne onnan hogy mit akar a vitya es a sleppje.

sancho13 2022.06.06. 15:06:19

@Leylandi: Gyökér,vége a választásnak,úgy jársz mint a prostisrácok.lové az ablakba!!

Leylandi 2022.06.06. 15:09:52

@RoxyCRX: szóval az amcsik csak az üzleti érdekeiket védik, mikor milliókat lebombáznak, gyerekekkel együtt. A befektetéseiket. Amiért béke-nobel-díj jár, annyira üzleti meg békés.
Mindenkié rossz háború, csak a miénk a jó háború.
Na elmentek ti a picsába, az erkölcsrendszeretekkel együtt.

Leylandi 2022.06.06. 15:13:07

@sancho13: most mi van a "ha nincs igazad, vagdalkozol"-fassággal? Rád nem vonatkozik? Előbújtál a másik gatyája alól, mint egy nyálas csiga, kettősmércézni, aztán meg ugyanazt csinálod, takonygerinc? Ez a ti "igazságotok", meg "erkölcsötök"?
A retkeskurvaanyád nem baszna már meg, hazug, kétszínű geci állat?

sancho13 2022.06.06. 15:13:27

@Leylandi: Gökér,most mit csinálnak az ukránoknál,tűzi játékot,te fasz!!!

birkamenet 2022.06.06. 15:14:21

@Leylandi: "ha nem akarunk buziteklámot az oviban,"

Akkor ti fidrernyátok mikor lettetek azok? Mer uygebár az egyetlen szexuális élményetek orbán, az egyetlen szexuális aktusotok az orbánra való éjjel-nappal maszti.

Nerm is csoda., hogy a ti fidernyák 12 évetek alatt minden szüleletési meg népesség fogyási mutató 10%-kal múlja alul a ballibek legrosszabb adatait.

sancho13 2022.06.06. 15:16:31

@Leylandi: Mi a faszról hadoválsz már megint.De kultúrád a régi szegény anyád biztos nem ilyen gyökeret akart,de a sors már csak ilyen.

birkamenet 2022.06.06. 15:24:53

@Leylandi: "Nem lesz globális atomháború, annál a nagyhatalmaknak sokkal több eszük van! "

Azoknak igen, de a te elmebeteg putyin gazdádnak nem.

Ráadásul most hogy köztudott, hogy műhajat hord az eredeti helyett, neki most már tök mindegy, hogy az egész világ belepusztul az atomháborújába, még a csatlós ortszágát Orbanisztánt is leszarja. Tehát a kétharmadnyi hasznos hülyéjét.

RoxyCRX 2022.06.06. 15:28:23

@Leylandi: Forditsuk meg egy picit... Szoval ha nekem van egy iskolai vegzettsegem amivel mondjuk nyitok egy valalkozast amit jol tudok vinni mert hat mondjuk...okos vagyok es rutinos az uzletben....szoval ezert megveszem a szomszed hazat melletted es csinalok mondjuk egy fagyizot...
Erre neked mint szomszednak kurvara idegesito lesz, hogy en mennyi penzt keresek es meg raadasul a felesegednek is munkat ajanlok, akit te ht jobban szeretnel otthon tudni a 4 fal kozott mert megis csak te vagy az ur... De mivel se iskolai vegzettseged se uzleti erzeked nincsen csak az hogy naponta 5x meg tudsz hajolni Mekka fele - szoval ezert te eldontod, hogy majd jol megmutatod nekem, szemet uzletembernek , hogy majd te megoldod a gondot, es szepen elhelyezel egy bombat a fagyizomban plusz a hazam elott is csak a biztonsag kedveert, es jol felrobbantod, ahol teged pont kurvara nem erdekel hanyan doglenek bele....csak mert nekem ott uzletem van. Majd ezek utan, jovok en es radbaxom az ajtot es a fejedre dobok bar bombat amibe megdoglesz te is es a csaladod is... De mondjuk csak a csaladod es haverjaid... Madj ezek utan elkezdesz hisztizni, hogy en szemet allat kiirtottam a csaladod es szeretteid stb....
Pedig alapvetoen csak egy kurva fagyizot nyitottam melletted ami neked nem tetszett...
Szoval akkor itt lehet elkezdeni gondolkozni hogy ki is menjen a kurva anyjaba.

Wildhunt 2022.06.06. 15:40:55

@RoxyCRX: nem ugyanezek a szabályok voltak, hazudsz. Politikai unióról szó sem volt.

Wildhunt 2022.06.06. 15:42:31

@sancho13: mert az ukránok nem tartották be a minszki egyezményeket.

sancho13 2022.06.06. 15:49:02

@Wildhunt: Akkor mondjuk jogom van szarrá bombázni az országot!!Ja beküldök fegyvereseket és ráfogom a nyuszira,meg a hülyékre!!!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 15:50:13

@G. Nagy László: tehát: van egy focicsapat, amiben O. játszani akar. Be is veszik. A meccsen aztán kitalálja, hogy hóna alatt a labdával az ellenfél kapujához sétál, onnan akarván elvégezni a kirúgást. Amikor a többiek tiltakoznak, és a szabályokra hivatkoznak, akkor felháborodik, hogy miért akarják holmi ideológiák alapjàn rá kényszeríteni a többség akaratát, amikor neki más az érdeke, neki ez így jó.
Érzed benne a cinizmust?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2022.06.06. 15:50:42

@SchittMária: Nyilván a megnyilvánulásaidat el lehet intézni azzal az apró mondattal, hogy a stílus maga az ember. A gond viszont az, hogy ez nem mondana el többet rólad, és a neveltetésedről, felmenőidről, mint a viselkedésed, és javarészt felesleges lenne, s rá sem világítana a nyilvánvaló problémára: Azok a "ruszkik", akik itt voltak valójában szovjetek voltak, a közelség miatt sokszor döntően ukránok.

Nyilván ez a magyar-ukrán "barátságot" is jelentős részben meghatározza. Mint akár a korábbi megjegyzéseik, hogy Ukrajna mennyi idő alatt tudna minket elfoglalni, vagy éppen a magyarok jogait sértő intézkedéseik. Ha te visszasírod az akkori szovjet katonaként itt tömegeket megerőszakoló ukránokat, s a velük való közeli kapcsolat a nagy vágyad és fantáziád, senki sem tiltja meg, hogy a határt átlépve felkínáld magad az ukrán seregnek... Biztos örülni fognak neki.

Hogy a vélt "orosz" (sokszor ukrán, grúz, lett, stb.) mennyire volt az elmúlt 300 évben brutális azt nyilván a családi legendárium is megőrzi. Ahhoz, hogy eszedbe jusson az USAban az őslakosok elleni népirtás, a rabszolgaság, a KKK, a "Red Scare", a Viatnamban alkalmazott stratégia és sok más, amiből sokan nem kérnek kell némi műveltség. Meg annyi intelligencia, hogyha látod ott sem jut mindenkinek az irigyelt életforma, akkor felismerd, hogy te se biztos, hogy a jól járó rétegbe kerülnél az onnan importált társadalmi mintában.

Az ukrán állam is, az orosz állam is javarészt oligarchákra, maffiákra épít hatalmi bázisként, és az ilyen "alvilági hadurak" hatalmi konfliktusában, ha máshol van, nem foglalunk állást. Ez a háború sem valószínű, hogy átterjedne, hogy szükségszerűen érintene minket, itt sem kötelező egyik csoport oligarcha, maffiózó mellé beállni, pláne nem akkor, ha mondjuk úgy ők sosem voltak a barátaink.

Ha az ukránok nem fenyegetőztek volna, nem tettek volna a magyar kisebbség ellen, nem azt látnánk, hogy a ruszkik rémtetteiben (pl. 56 kapcsán) ők ártottak nekünk, ha hinni lehetne abban, hogy a bajban ők is segítenek Magyarországnak, akkor a kölcsönösség, barátság alapján sokkal több okunk lehetne melléjük állni. Aki végig barátságtalan, sőt ellenséges volt, és most sem kér, hanem követel, alsóbbrendű felhasználható senkiként tekintve rád is, rám is... Az nem túl motiváló.

És bocsánatot kérek, de nem kell az oroszokat szeretni ahhoz, hogy Ukrajna közeledéséből, az ukrán maffiózók itteni hangsúlyosabb megjelenéséből mindaddig ne kérjünk, amíg Ukrajna ennyire ellenségesen állt sok szomszédjához, hozzánk is. Ha ahhoz, hogy ezt a problémás közeledést megússzuk a ruszkiknak kell nyerni, de az ukránok tesznek róla, hogy semmivel se legyenek jobbak, mint az oroszok? Belefér.

A menekülteknek emberiesség miatt segíteni fontos. A mindenkinek járó alapot már rég megkapták segítségből az ukránok... A szerződés alapján kötelezőn is túl jutottunk... És a kölcsönösen, mert "ők is megtennék", stb. szintet is túlteljesítettük. Ha nem változik a viselkedésük, sem amit kapnak megköszönni, sem kérni nem akarnak, csak követelni, akkor egyes ukránoknak segíthetünk (pl. szerintem az OSTRIV c. játék fejlesztői megérdemlik), az onnan elmenekülni akaró barátságosaknak segíteni kell... De nem hiszem, hogy az Ukrán államnak segíteni lenne érdemes.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 15:56:34

@Wildhunt: " tűzszüneti megállapodásban foglaltak sorsa már a kezdetektől fogva megpecsételődött. Nem sokkal a memorandum kibocsátása után a Donyecki Népköztársaság erői május után másodjára is ostrom alá vették a Donyecki Nemzetközi Repülőtér épületkomplexumát.[4] A minszki jegyzőkönyv egyetlen eredménye az volt, hogy ha a tűzszünet nem is következett be, a harcok intenzitása hónapokig mérséklődött. Október végén Alekszandr Zaharcsenko, a Donyecki Népköztársaság miniszterelnöke azt nyilatkozta, hogy erőinek szándékában áll visszahódítani azokat az elveszett területeket, amelyeket az ukrán hadsereg júliusi offenzívájában megszerzett, akár súlyos harcok árán is.["

Szeretném felhívni figyelmedet, hogy a Donyecki Népköztársaság NEM Ukrajna...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 15:59:14

@Válasszunk: " Azok a "ruszkik", akik itt voltak valójában szovjetek voltak, a közelség miatt sokszor döntően ukránok"

Bullshit

sancho13 2022.06.06. 16:01:50

@Válasszunk: Az amit leírtál egy nagy hülyeség.Az Ukránok nem felejtették a Sztálin atyuska jótettét,az,hogy 56-ba kik voltak az országba még nevesíteni is hülyeség,hisz már nem maradt ukrán.

Leylandi 2022.06.06. 16:09:58

@sancho13: jajna. Érvelni buta vagy, ahhoz, hogy figyeljen valaki a véleményedre, gerinctelen, keménykedni meg nyálas. Nem vagy te több, mint egy kupac szar. Húzzál.

CSOKKI MÁLNA 2022.06.06. 16:10:50

@sancho13: A deep state department protektorátust akart kialakítani a térségen, ezért volt szükség a támadásra.

grundigg 2022.06.06. 16:11:31

@G. Nagy László: "Még az EU sem tud átverni rajtunk semmit, ami nem áll érdekünkben."

Ezek szerint az eddig elfogadott összes uniós szankció az érdekünkben állt. De akkor miért ismételgeted az ellenkezőjét?

Leylandi 2022.06.06. 16:12:07

@Válasszunk: csodálom a türelmedet, amivel ezeknek a fizetett droidoknak magyarázol. Kábé annyi hatékonysággal, mintha a metró hangosbeszélőjét akarnád meggyőzni, hogy most nem az a megálló következik, de a kitartásod azért dicséretes.

sancho13 2022.06.06. 16:14:51

@Leylandi: Aha,csak neked van igazad mert te vagy a helikopter.Azon kívül,hogy nyomod a hülyeségedet mást nem tudsz,szóval coki.

Leylandi 2022.06.06. 16:17:19

@birkamenet: "Akkor ti fidrernyátok mikor lettetek azok? Mer uygebár az egyetlen szexuális élményetek orbán"

A te első szexuális élményed meg apád volt, amikor még a retkes anyádban szopatott.
Na. Ezzel leszálltam a te vonalzóegyszerűségű érvrendszeredhez. Ennyit érsz.
Ja, meg még: basszon meg a kecskéd, ahányszor te megbasztad, plusz kettő. Ez is a te színvonalad, ukránszopó :-)

Leylandi 2022.06.06. 16:18:00

@sancho13: nulla.
Erőlködj még, kisgyerek :-) szórakoztatsz.

Leylandi 2022.06.06. 16:22:32

@RoxyCRX: "okos vagyok es rutinos az uzletben....szoval ezert megveszem a szomszed hazat melletted es csinalok mondjuk egy fagyizot..."

Szép gondolatmenet. Szal te vagy az okos amerikáner.
Annyi bibi mondjuk van, hogy fagyizó alatt azt érted, szétkúrtál vagy harminc országot, lebombáztad milliók otthonát, menekülésre kényszerítve őket, kisgyerekeket lőttél le, majd béke-nobeldíjat volt bőr a képeden adatni magadnak, mert semmi sem elég, de el kell ismerni, ez ügyes.
Mondjuk ugyanezért Nürnbergben másokat elítéltek, dehát a média is a kezedben van.

sancho13 2022.06.06. 16:25:05

@Leylandi: Gyökér csak ennyi mi van lemerültél???

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.06. 16:29:49

@Leylandi: Te ugatsz, te retkes barom? Így kezdtél ebben a posztban.

"Leylandi
2022.06.05. 15:33:39
@Corvus69: anyádra kellett volna atomot dobni, mocskos tróger bértollnok, húzzál az amcsi apád faszára, árulógeci, itt rázod a picsádat húszdeka párizsiért, száradtál volna anyád lábára... Rohadnátok már meg, hogy tele van veletek az összes blog!"

Apádnak le kellett volna mosnia a csizmáját miután lerejszolta és nem picsán rúgni anyádat!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.06.06. 16:30:58

@CSOKKI MÁLNA: Te meg kislányokra szeretnél rámászni, úgy hogy ki kéne herélni téged.

Leylandi 2022.06.06. 16:32:53

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Amikor a többiek tiltakoznak, és a szabályokra hivatkoznak"

A gondolatmeneted ott rossz, hogy az unió NEM a szabályok szerint játszik. Szó sem volt a belépéskor arról, hogy nácikat,
minket gyűlölő banderistákat kell szeretni pusztán azért, mert sok náluk a bánya, meg fel kell őket venni olyan jogrendszerrel, mint Szomáliáé, aztán csődbe kell vinni az országunkat azért, hogy amerika háborúja sikerüljön.
Hol vannak azok a híres európai szabályok, mondd már meg? Milyen szabály, ami minket háromszoros árú, a Föld klímáját tönkretevő palagázra akar kényszeríteni, csakmert az usa durci az oroszra? Ami földbeállítaná a gazdaságot, mert persze a németnek lesz olaj, de mire hozzánk érne a vezetéken, nyilván majd "járni jár, de nem jut"? Ami amúgy is duplaannyiba kerül, mint eddig (az arab se hülye, hanem élelmes, mit gondolsz, mi lesz a világpiaci árral), de amit a gazdag német ki bír gazdálkodni, legfeljebb nem cserél autót évente, de mi nem? Egyáltalán, hol volt az leírva, hogy usacsicska leszünk?
Ugyan. Hagyd már a nemlétező szabályaidat.

Leylandi 2022.06.06. 16:34:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: mivan, lemásztál ebéd után apád faszáról, ukiszopó buzi?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 16:38:51

@Leylandi: igazad van, oroszcsicska sokkal jobb pozíció. Hisz látszik az örmény példán, mennyire megbízható barát az orosz. De. Biztos elkerülte figyelmedet, hogy nem kell leállítanunk az orosz olaj és gázvásárlást.

Leylandi 2022.06.06. 16:39:00

@sancho13: nyálnyálnyááál... Még mindig csak buzis vagy. Kurdi itt a legostobább, te meg a leggerinctelenbb kis senki. De legalább valamiben kiemelkedtél, életedben egyszer.

arthurthedent 2022.06.06. 16:39:13

@Leylandi: "Föld klímáját tönkretevő palagázra akar kényszeríteni, csakmert az usa durci az oroszra?"

Nem "csak azért", hanem azért, mert aki a gázt adja az atomháborúval fenyeget. Tudom, a te értékrended szerint ez például az "ugyan már, szóra sem érdemes" kategória, bár gondolom be is sz.rnál az üvöltözéstől, ha nem a ruszkik csinálnák. :(

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.06.06. 16:41:25

@Leylandi: te most komolyan gondolod, hogy az oroszok agresszióját felmenti az amerikaiaké? Te most komolyan gondolod, hogy a lakosság mészárlása, gyermekek agyonlövése mentegethető azzal, hogy mert az amerikaiak?

Nagy kalap szar vagy, ha így látod.