téveszmék

téveszmék

"Az értelmiség a racionalitás talaján áll"

2024. április 04. - G. Nagy László

orbanvagyturban.jpg

 

Pár napja parázs vitát folytattam egyik jóbarátommal. Amit tudni kell róla: közgazdász diplomával és kifejezetten magas intelligenciahányadossal bír, továbbá nagyon nem rajong a Fideszért. A téma a jobboldal politikai kommunikációja volt, amely számára kifejezetten ellenszenves. Példaként a sok évvel ezelőtt bedobott "Orbán vagy turbán?" szlogent hozta, amely sokkal inkább a nép ajkán keletkezett, mintsem a kormánypárt hivatalos boszorkánykonyhájában. Közel egy órán keresztül próbáltuk kideríteni, mi a problémája ezzel az ártatlan szójátékkal, illetve az ehhez hasonlókkal. Becsületére legyen mondva: végigvettünk minden lehetőséget.

 

VALÓSÁG

 

Az első kérdés természetesen mindig az, hogy hasonlóan látjuk-e a problémát. Jómagam veszélyesnek tartom a korlátlan migrációt, s különösen a muszlim tömegek bevándorlását. Lehet boncolgatni a kulturális és vallási különbözőségeket, ám mindez csak a háttér. A lényeg a felszínen zajlik: drasztikusan romló közbiztonság Nyugat-Európa nagyvárosaiban, miközben az adott országok irgalmatlan pénzeket költenek a bevándorlók elszállásolására, élelmezésére, segélyezésére. Pont azok adófizetése finanszírozza mindezt, akik lányaikat sötétedés után manapság már nem merik kiengedni az utcára. Jóbarátom - bár utálja Orbánt - tökéletesen egyetért velem az alapproblémát illetően.

 

POLITIKAI ALTERNATÍVA

 

A második, ami felmerült, az a politikai alternatíva kérdése. A bugyuta szlogen arra utal, hogy Magyarországon egyedül a Fidesz az a kormányképes politikai erő, amely elkötelezett a migrácó megfékezése mellett. Ha ne adj Isten Dobrev Klárának, vagy Karácsony Gergelynek hívnák a miniszterelnököt, rövid időn belül Budapest is úgy festene, mint London, Párizs, vagy épp Brüsszel, legalábbis ami a harmadik világból érkező bevándorlók tömeges megjelenését illeti. Jómagam hajlok afelé, hogy ez a realitás. Nem én vagyok az egyetlen, aki számtalanszor megfogalmazta már: az ellenzéknek a legnagyobb lépés az volna a választási győzelemhez, ha ők is bevándorlásellenes álláspontot kezdenének hirdetni. (Igaz, ezt a szponzoraik aligha engednék.) Jóbarátom - bár utálja Orbánt - tökéletesen egyetért velem abban, hogy a jelenlegi ellenzéket tekintve igaz a vizsgált frázis.

 

TAPINTAT

 

A civilizált, pacifista európaiakra nézve valós veszélyt jelent minden olyan barbár népcsoport, amely számára a fizikai erőszak természetes, normális, a hétköznapok része. Aki erre felhívja a figyelmet, az nem gyűlöletbeszédet folytat, hanem óvatosságra int. Pont úgy, mint amikor elhelyezünk egy "omlásveszély" feliratú táblát ott, ahol ez indokolt. Beszélgetőtársamnak e hasonlat már nem tetszett, igyekeztünk kinyomozni, miért. Felmerült bennem: talán az lehet a gond, hogy ezúttal mégiscsak hús-vér emberekről van szó, akiket nem illendő egy élettelen, sziklás hegyoldalhoz hasonlítani? De jóbarátom megnyugtatott: a veszély az veszély, s a veszélyeztetett szempontjából tökéletesen mindegy, hogy miféle külső fenyegetettséggel kell szembenéznie. Bár utálja Orbánt, azért a politikailag korrekt beszédmódot sem tartja helyesnek és követendőnek.

 

 STÍLUS

 

A jobboldal politikai üzeneteiről egyetértően megállapítottuk, hogy akár a primitívségig egyszerűek, mindenki számára érthetőek, s többnyire felkeltenek valamiféle érzelmet. Brüsszel, Soros, dollárbaloldal - sokszor elég egyetlen árva szó, s az elme automatikusan társít hozzá mindent, amire kondicionálták. Ha maradunk az "omlásveszély" példájánál, ahol a feliratot elhelyező hatóság részéről a távolságtartó tárgyilagosság alapkövetelmény, ennek mintájára körülbelül így nézne ki a korlátlan migráció kockázataira figyelmeztető tábla: "Tisztelt Választópolgár! Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a bevándorlók jelentős része más kultúrájú, más vallású országokból érkezik. Nem mindegyikük ismeri az európai törvényeket, ebből konfliktusok adódhatnak. Kérjük, tartsa ezt szem előtt, legyen óvatos - már a szavazófülkében is!" Ez a fajta hűvös közömbösség aligha kifizetődő a politikai marketing terén. Jóbarátom - bár utálja Orbánt - tökéletesen egyetért velem abban, hogy a Fidesz kommunikációja (amit nagyon nem szívlel) professzionális és eredményes.

 

ELLENOLDAL

 

Felmerült az is: talán azért zavaró ennyire, hogy a Fidesz goebbelsi kottából játszik, mert a másik oldal végtelenül cizellált és elegáns, ezért erős a kontraszt a kettő közt... Ezen aligha kell sokat filózni. Elég, ha az "Isten, haza pedofília" szlogenre gondolunk, csak hogy ne kelljen komoly időutazást tennünk.  Nem mintha a balos propaganda valaha is kifinomult és úri lett volna, s bármikor is visszarettent volna bármiféle aljasságtól. Jóbarátom - bár utálja Orbánt - tökéletesen egyetért velem abban, hogy az ellenzék politikai kommunikációja sem tetszetősebb.

 

***

 

Közel egy órán át rágtuk a témát, de nem jutottunk közelebb a megoldáshoz. Hazaértem és elmeséltem az asszonynak a beszélgetést. Míg ő a konyhában tüsténkedett, előadtam minden vizsgált tételt, majd tanácstalanul bámultam rá: "Akkor hát végül is mi lehet a gondja?" Abban bíztam, hátha lesz olyan szempontja, amire jómagam eleddig nem gondoltam. "Mindössze annyi, hogy utálja Orbánt!" - vágta rá könnyedén, miközben kivette a húst a sütőből. Szinte bizonyos, hogy igaza van. Már megint én gondoltam túl a dolgot. Már megint elhittem, hogy aki értelmiségi, az feltétlenül a racionalitás talaján áll. 

 

Ha vigyázó szemünket 2024 tavaszának új ellenzéki reménysugarára, Magyar Péterre vetjük, pont ugyanezt játékot vihetjük végig. Szimpatikus, karizmatikus az új messiás-jelölt? Egy fenét, nincs semmi kisugárzása, ami magával ragadná az embert. Kifejezetten sótlan. Van a kezében bármiféle adu ász, ami - ígérete szerint - véget vetne a Fidesz egyeduralmának? Láthattuk, hallhattuk: nincs ilyen. Megbíznánk egy olyan fickóban, aki titokban hangfelvételt készít egy családi beszélgetésről? Nyilván nem; soha nem barátkoznánk ilyennel. Áll mögötte komoly politikai erő, amely a kormánypárt helyére léphetne? Nem, nincs ilyen. El tudjuk képzelni, hogy egy szó sem igaz Varga Judit szavaiból, melyek szerint pokollá tette az életét? Nem, senki nem gondolja, hogy ez a narcisztikus nyikhaj példás és szerető férj lett volna. De mindez nem számít. O1G. Ha Orbán bukna, akár a patás ördög is beköltözhetne a Karmelitába. Így működik a belpesti értelmiség: 100% indulat, nulla racionalitás.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr9518369789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erol 2024.04.04. 10:48:41

Azon gondolkozál már, hogy miért utálják ennyire Orbánt?

alöksz róz 2024.04.04. 10:53:34

budapest má most tele van mindenféle jöttmenttel...
arab, néger, kínai, mongol, indiai, fülöpszigeti, má szinte örül az ember, ha valami barnabőrű csak cigány.

alöksz róz 2024.04.04. 10:56:20

@erol: "Azon gondolkozál már, hogy miért utálják ennyire Orbánt?" - régi keletű, eredetileg indokolatlan és irracionális utálat

alöksz róz 2024.04.04. 10:57:41

@alöksz róz: a ballib keménymag szította
nagyon termékeny talajra hullt

G. Nagy László 2024.04.04. 10:59:08

@erol:

"Azon gondolkoztál már, hogy miért utálják ennyire Orbánt?"

A szex a foci és a póker után ez a leggyakrabban felmerülő téma a fejemben :) Kíváncsivá teszel, s tisztelettel kérlek, oszd meg velem: szerinted miért?

erol 2024.04.04. 11:05:22

@alöksz róz: Lehet. Én nem utálom, csak az nem szimpatikus benne, hogy a kultúra, környezetvédelem helyett (és igazából mindenek felett) a sport, egyházak, propaganda a kedvezményezettek (meg persze a lopás).

erol 2024.04.04. 11:10:52

@G. Nagy László: Részemről talán még ő a legkevésbé visszataszító figura a fideszben, a nagy többség (Rogán, Rezsiszilárd, Semjén stb.) kimondottan gusztustalan.

Serény Vélemény 2024.04.04. 11:25:48

Az Orbán-utálat gyökerei valahol múltban kezdődnek, a kádár-kori szocializációban.
Annak idején az értelmiséget a kádár-rendszer gyakorlatilag megvette kilóra. Attól még, hogy megvett emberkék voltak, nem voltak kifejezetten tehetségtelen és a maguk területén alkalmatlan figurák. (Kivéve néhányat.)
És ez az értelmiségi réteg egészen kb 2010-ig teljes egészében uralta a főáramú narratívaképzési monopóliumot. És Orbán pont erre a narratívaképzési monopóliumra jelenti a legnagyobb veszélyt. Nem véletlen a szélsőséges hiszti az állami média ellen.

G. Nagy László 2024.04.04. 11:41:25

@erol:

"Részemről talán még ő a legkevésbé visszataszító figura a fideszben"

Ezt örömmel hallom.

"Rogán, Rezsiszilárd, Semjén stb. kimondottan gusztustalan."

Ők meg alig-alig szerepelnek. Akit gyakran látunk: Gulyás Gergő, Kocsis Máté, Szijjártó Péter - én őket kifejezetten szimpatikusnak látom.

Szóval a kérdés az, hogy adott egy Orbán Viktor nevű fickó, aki a lényeges politikai kérdésekben azt képviseli, amit az ország többsége; aki nyilvánvalóan karizmatikus és tehetséges; aki nyilvánvalóan kompetens, rátermett vezető; aki bár nem csinált nagy gazdasági csodát, de (elődeivel ellentétben) nem is kúrta el; aki alatt a teljes lakosság gazdagodott; aki válságról válságra kormányoz, az ország mégis talpon van - mégis mi a fene bajunk van vele? Én a korrupción és egy-két elhibázott intézkedésen kívül nem tudnék mást felhozni ellene. Ez meg kevés az eszelős gyűlölethez.

Szerintem az indulat 90%-ban a baloldali média hergeléséből fakad, amely nemzetközi, s amely 32 esztendeje gyűlöli és igyekszik lejáratni Orbánt. Szerintem valóságos csoda az elmúlt négy kétharmad. Ha valaki ilyen globális ellenszélben is képes talpon maradni, az tud valamit.

ulpius66 2024.04.04. 11:51:28

Szerintem azért útálják Orbánt, mert írigyek rá!!!!!

Írigyek arra, hogy a ballibsik között nincs hozzá fogható kaliberű politikus....

Nagytudású, ugyanakkor erőskezű vezető..... erre mondják, hogy diktátor...... és ugye jól tuggyuk a diktátorokat útálni kell!!!!

.... és amit a legjobban útálnak benne, az az, hogy tud beszélni a "NÉP NYELVÉN"!!!

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.04. 15:27:58

@G. Nagy László:

lacika, te milyen dalt szoktál dúdolni amikor Magyar Péter hozzádvágja a nadrágját?

mert azt beszélik, hogy vargajudit a Nélküledet vagy a Stay Alive-ot dúdolta, amikor MP az isztanbuli jegyzőkönyvet meg a nadrágját vágta hozzá az övcsattal.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.04. 15:30:04

@erol:

aki nem korrupt és hazug, hitvány patkány a fideszben, az gyengeelméjű.

révész máriuszt tudnám csak mondani aki nem korrupt. (tehát gyengeelméjű)

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.04. 15:37:40

@ulpius66:

orbán erőskezűen dobta fel a katonaságban komcsi spicliként a naiv katonatársait, sőt még utána is. aztán hazudott egyet az antikommunizmusával.

csuhások térdre imára - benne van a parlamenti jegyzőkönyvben, aztán vallásos lett ateistaként, aki szidje a liberálisokat meg a baloldaliakat, persze előtte az szdsz ifitagozataként tartották őt számon. csak antall halála után nem akart már liberális lenni, mert sok volt belőle a piacon, aztán hazudta magát nemzetinek, nem mintha tudná mi is az, fico támogatásával, vagy akár bármelyik agyhalott rajongója a disznóvágások nélkül. vajon mit szólnának a prolik, ha megtudnák hogy orbán 8 kibebaszott hosszú évig volt a LIBERÁLIS INTERNACIONÁLÉ alelnöke?

ja hogy most meg már annyira kártékony viktorka, hogy a magyarság kihalásához vezethet a tevékenysége? á hagyjuk hogy miért utálják olyan sokat ezt a gátlástalanul hazudozó és lopó szarembert.

az hogy tudatosan mérgezik a lakosságot és putyin kénye-kedve szerint árulja el az országát bebizonyította nem nem méltóak semmiféle könyörületre és kedvességre.

tudni kéne persze hogy honnan indultunk életszínvonalban, gazdasági teljesítményben, és orbán hova vezet minket mérgező hulladékleraková változtatva az országot
a románok olyanok voltak mint észak-korea és megelőztek minket minden adatban.

@G. Nagy László: rejtély b*szod hogy miért utálják annyira. csupán csak min., 3x is áruló de sebaj, elmondtuk már 300x itt. miért pont most fognátok fel?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.04. 15:49:54

@Serény Vélemény: ja és azt kihagytam, hogy orbán soros-ügynökként most végrehajta a soros-tervet a MAGYAR! magyar családok támogatása helyett a cigány népszaporulatra (fajtájára?) támaszkodik a zsák krumplival, meg láncszavazásokkal, és tízezrével, százezrével telepíti be a törököket, Polgárra, Debrecenbe, Kaposvárra, filippinókat, mongolokat a többi mérgező aksigyárra. ez lakosságcsere.

"Úgy pöfögte a gyár a belélegezve vetélést vagy a magzat rendellenes fejlődését okozó anyagokat, mintha friss tavaszi levegő lenne:

⚫️ a szén-dioxid mennyisége a 2018-as évhez képest a hétszeresére nőtt;
⚫️ a belélegezve vetélést vagy a magzat rendellenes fejlődését okozó N-metil-2-pirrolidonból 2019 és 2022 között 88 tonna került a levegőbe;
⚫️ a 2021-es vizsgálatok szerint a munkahelyi levegőben a nikkel és a kobalt megengedett koncentrációja a határértékek tíz- és hússzorosa volt."

telex.hu/belfold/2024/02/20/god-samsung-nyereseg-eletveszely-birsag

A nikkel határértékének kétezerszerese érte a szigetszentmiklósi akkuüzem dolgozóit

444.hu/2024/02/13/a-nikkel-hatarertekenek-ketezerszerese-erte-a-szigetszentmiklosi-akkuuzem-dolgozoit?fbclid=IwAR0YPfCOuhhshKvKvJkiQQ8-Px64aHO-QhSETgZtsW2I80EiGifn8CuJZr4

Rosszul lettek azok a kormányhivatalnokok, akik a bátonyterenyei akkufeldolgozót mentek ellenőrizni

Az ellenőrök bőrkiütésesek lettek, torkuk kaparni, szájuk pedig fájni kezdett az üzemben. Határozatuk szerint az a bűz, ami az akkufeldolgozóból áradt, simán elérheti akár a 21-es út túloldalán álló lakóházakat is.

hvg.hu/gazdasag/20230621_atlatszo_batonyterenye_akkumulatorgyar_rosszul_lettek_a_kormanyhivatalnokok

Kirúgták a nyugdíjas biztonsági őrt, miután fotók készültek a sárbogárdi akkumulátor-hulladékról
egy olyan telepen, ami korábban ásványvízüzemként funkcionált, hiszen olyan fúrt kút van ott, ami közvetlenül összeköti a telepet a sárbogárdi vízbázissal
nepszava.hu/3226567_sarbogard-biztonsagi-or-kirugas-akkumulatorhulladek-lerakat

Tízezer tonna selejtes akkumulátort tárolnának a házak közvetlen szomszédságában Sárbogárdon
Másfél hónapon keresztül minden jel szerint mindenféle engedély nélkül működött ez a cég, ez a telephely. Hogyan lehetséges ez? Miért huny szemet a kormányhivatal efölött a működés fölött?
rtl.hu/hirado/2024/02/23/selejtes-akkumulator-tarolas-veszelyes-hulladek-sarbogard

G. Nagy László 2024.04.04. 16:39:19

@Tesz vesz XVI.:

Tudod mi jutott eszembe?

Mindig arról papolsz, hogy az ALTRUIZMUS milyen lényeges, mennyire meghatározó elem a társadalomban. Ha ez így van, úgy beléd miért nem csepegtetett belőle a természet? Még soha, de tényleg egyetlen egyszer sem tapasztaltam, hogy merő jóságból valakivel tisztességesen kommunikáltál volna. Az iskolapéldája vagy a totális önzésnek, az összeférhetetlenségnek, az együttműködésre való képtelenségnek.

Nem zavar ez az ellentmondás?

Wildhunt 2024.04.04. 17:55:53

@Tesz vesz XVI.: te rohadék rasszista náci.

GyMasa 2024.04.04. 19:30:59

@Serény Vélemény:
Szerintem csak szimplán azért utálják, mert irígyek arra, amit elért.
(illetve, hogy képtelenek megdönteni a hatalmát. Talán még arra is, hogy Orbán mer nemet mondani (egyáltalán neki ugye lehet, mert az ellenzéki oldalon az atlanntistáknak csak a behódolás az opció))
A pórnép meg azért útálja, mert arra van kondícionálva a fenti megmondóemberek által.
Orbán az ellenzéki, egységsugarú szavazó mumusa.
(Nekik így a legegyszerűbb, hiszen van nekik egy jól körülhatárolható célpontjuk, akit lehet mindenért (IS) hibáztatni.)

GyMasa 2024.04.04. 19:32:11

@G. Nagy László:
A múltkor Rezsiszilárd volt Bayer vendége a Bayer Show-ban.
Nagyon meglepődtem, hogy sokkal értelmesebb, mint, amit az ember így, hirtelen ránézve gondolna...

alöksz róz 2024.04.04. 20:11:55

@G. Nagy László: ellentmondás - tehát nem is szar az aksigyár.

G. Nagy László 2024.04.04. 22:39:16

@GyMasa:

"A múltkor Rezsiszilárd volt Bayer vendége a Bayer Show-ban."

Nekem nincs bajom vele sem. De tény, hogy nem ő a Fidesz legjobb reklámarca... :)

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.05. 10:18:13

@Wildhunt:

melyik a rasszizmus? a cigányok miatt vagy a filippinók miatt? NEM VEHETITEK EL A MUNKÁNKAT HA MAGYARORSZÁGRA JÖTTÖK!

aki nem akarja hogy cigányok és mongolok legyenek többen magyarországon az egyból rassisza? nemenjunk most bele a lok. rasszizmusba. de amúgy tudják a cigányok hogy ki volt Petőfi Sándor?

milyen k érzékenyek lettek a proli fideszesek hirtelen

ez a baj, hogy titeket proli fideszeseket nem zavar semmi, nincs ideológiátok, nincsenek elveitek, nincs gerincetek, nincs becsületetek, nincs eszetek.
csak a hitvány hazaáruló, hazug orbán f*szának szopásából áll a selejt, beteges, korrupt életetek, undorítóak vagytok, ez a nagy "hazafiságotok", ti kib*szott hazaáruló prostiutáltak.
nem véletlen hogy nem tudjátok elmondani mi a nemzeti érdekónmk, vagy akár egy ártatlan k*rva összetett mondatot is nehézkes összehozni nektek.
vagy felfogni bármit a másik kommentjéből.

olyan hazaárulók vagyokt, akik AGY NÉLKÜL büszkén lengetitek a magyar zászlót meg hordjátok a kokárdát, anélkül hogy felfognátok bármit is a nemzeti érdekből.

minden nagy magyar, MAGYAR költőnk, írónk olyan volt ebben mint én

kkbk.blog.hu/2009/08/15/rasszista_magyar_irok_nyilas_misi_pakkot_kapott

Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitóján tartott beszédet Parragh László, Varga Mihály és Nagy Márton előadása után. A pénzügyminiszterhez és a gazdaságfejlesztési miniszterhez hasonlóan kiemelt figyelmet fordított a munkaerőpiaci kilátásoknak, és jelezte, hogy 500 ezer új munkaerőre lenne szükség és ezt elsődlegesen a belső tartalékokból kell előteremteni. Itt pedig konkrétan megemlítette a határon túli magyarokat és azt is leszögezte, hogy ha gazdasági migráció keretében be is jöhetnek külföldi munkavállalók, azokat kényelmi okokból nem szabad behozni, mert azzal "Magyarország kulturálisan aknázná alá az életét" .

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.05. 10:35:27

@G. Nagy László:

" egyetlen egyszer sem tapasztaltam, hogy merő jóságból valakivel tisztességesen kommunikáltál volna. Az iskolapéldája vagy a totális önzésnek, az összeférhetetlenségnek, az együttműködésre való képtelenségnek.

Nem zavar ez az ellentmondás?"

nincs ellentmondás lacika, a férgekkel és a szellemi fogyatékosokkal, akik mellé még gátlástanul hazudoznak is, azokkal beszélek úgy ahogy megérdemlik.
nem lehet a farkasok ellen bárányokat küldeni.

kimásoljam megint, te hogy beszélsz itt az oldaladon, AKÁR MÉG A SAJÁT névleges barátaidról is te pszichopata?

de hol láttad hogy grundiggal csúnyán beszélek pl? Bálinttal is egy darabig jó volt a viszony, amig nem kezdett hisztizni a kognitív disszonanciájával a skancináv gazdaságon, és ezen nem tud túllendülni sajna.
Boldival a mai napig tudunk normálisan beszélni.

bezzeg wilhuntot mikor róvod meg, amikor egy normális kérdesemre annyi volt a válasza hogy "k rva anyád", az nem zavar ugye? meg a saját proli szövegelésed se?

ennyi volt a lényeg a kommentemből lacika? mintha már megint szellemi fogyatékos lennél, vagy ez is gerinctelen hitványkodás?

nem akarsz inkább elmenni te is a frizbibe? megint a bulváron vered a nyálad a LÉNYEG MEGINT kimaradt, hazudj már valami szépet, na

eddig nem láttál még embert? mit csodálkozol már annyira te csőcselék? kik vesznek körül téged a magánéletben meg a munkalyeden? ja ott a megafonosok meg somkuti, meg bedőimre nevezetű darab szarok, nem emberek.

akkor ezért vagy te ilyen hitvány fogyatékos.

elvárod hogy megsimogassam a fejecskédet azokután amit itt leművelsz nap mit nap? és azokután, amilyen a helyzet az országgal?! meg azokután amiket a félisten gazdád leművel NAP MINT NAP, TE IDIÓTA?!

élőben mernél velem így kommunikálni. férfinak is korcs vagy. embernek is állat.
a pszichopaták még egy beszélő állatnál is rosszabbak.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.05. 10:43:22

@GyMasa:
irigyek?
akkor miért levehetett leváltani pl a hazaáruló gyurcsányt, aki az oroszokkal világította át a magyar titkosszolgálatot? (talán ekkor találták meg az oroszok azokat a cuccokat, amikkel zsarolják a hazaáruló viktort)
miért nem lett pl ezért is elszámoltatva?

jogállam van ma magyarországon szerinted, vagy nincs? nem mintha sázmítana a véleményed, amikor a világ tényeiről beszélünk, de el kell kezdenünk valahol a kommunikációt.

és mit ért el viktor? családbarát országot, ahol csak a cigányok szülnek és elnéptelenednek a falvak?

nem kéne kisemmizni a magyar mezőgazdászokat például és akkor a MAGYAR falvakban is lenne élet.

"Mikor jártál utoljára Békésben? A békési aprófalvas vidék falvai úgy néznek ki, mint a tatárdúlás után. Elnéptelenedett falvak és kisvárosok. Néhány helyi vállalkozó és a polgármesterek, mint kiskirályok uralkodnak minden felett, éppen csak pallosjoguk nincs még. Az érett feudalizmust real time testközelből tanulmányozhatja bármelyik történészhallgató.
A térképen ugyan az látszik hogy van út, de a valóságban már Indiában se neveznék azokat a kátyúhalmokat útnak. Aki teheti menekül onnan...
Az ország legelfeledettebb vidékeinek az egyike."

" el tud gondolkodni azon, hogy vajon a mai Mo.-on is tisztességesen, az emberek javát szolgáló módon történnek-e a dolgok és nem csak a Békésben, hanem az egész országban. A feladvány egyszerű, csak nyitott szemmmel kell járnia. Javaslom továbbá az Eurostat ill. az OECD oldalak vonatkozó statisztikáinak tanulmányozását, ahol is világosan látszik a szomorú valóság azaz, hogy szinte minden statban hátul kullogung az uniós országok sorában. Mindez a féktelen harácsolás és az azt lehetővé tevő hatalommánia eredményeként."

beszéljünk a választási csalásokról? tudod mi az a gerrymandering pl? szerinted ez tisztességes?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.05. 11:04:16

@GyMasa: @Wildhunt: @G. Nagy László:

ti hogy definiálnátok a jogállamot amúgy? mert szerencsétlen kis sorsú vargajuditotok nem tudja definiálni. (nem véletlen, hogy az van a hangfelvételen, ami; meg hogy MP buta fakockának hívta néha.)

ezek nem fontosabb kérdések a szokásos nyünyügéseteknél? a cukormentes kólánál?

G. Nagy László 2024.04.05. 11:52:57

@Tesz vesz XVI.:

Úgy tűnik, nem sikerült megértened a kérdést.

"Boldival a mai napig tudunk normálisan beszélni."

Tényleg azt gondolod, hogy az az ALTRUIZMUS, ha nem sértegeted azokat, akikkel egyetértesz? Vagy hogyha krumplit pucolsz édesanyádnak?

"bezzeg wilhuntot mikor róvod meg, amikor egy normális kérdesemre annyi volt a válasza hogy "k rva anyád", az nem zavar ugye?"

Ez a ti dolgotok, nem vagyok sem illemtanár, sem erkölcscsősz.

A kérdés az volt, hogy miért papolsz az altruizmusról, ha saját magadban sem tapasztalod meg még a morzsáját sem? Erre a megfelelő válasz az volna, hogy

"jómagam, Tesz-vesz kifejezetten önzetlen vagyok, önkéntes munkát végzek, ételt osztok, komoly összegeket adományozok és segítem a bajba jutottakat. S ha a fideszeseket utálom is, tudok kedves is lenni bárkivel, még ha nehezemre esik is. Ennek számtalan példáját mutatom."

alöksz róz 2024.04.05. 12:10:54

rögtön itt a választás, és még nem látni, mi lehet a világháborúnál is nagyobb veszély, ami ellen orbán megvéd minket

alöksz róz 2024.04.05. 12:13:17

a pedofiloktól már megvédett, csak kiderült h kamu.

attól is megvédett, hogy a migrik elvegyék a munkánkat. csak aztán erről is kiderült, hogy kamu.

alöksz róz 2024.04.05. 12:16:01

@alöksz róz: az eu-s forrásoktól is sikeresen megvédte az országot, a magas reálbérektől is, az orvoshoz járástól is.

GyMasa 2024.04.05. 12:36:32

@G. Nagy László:
Én, szinte kizártnak tartom, hogy tesz-vesz, vagy a hozzá hasonlók a való életben értelmesd emberek lennének.
Max azt tudom elképzelni, hogy egy rettenetesen nagy kisebbségi komplexussal megvert, totál béta emberek, akikbe a valódi életben mindenki beletörli a lábát, és ők csak nyelik a könnyeket. És, itt, a virtuális térben képzelik csak magukat valakinek. (mondjuk, szerintem itt is csak ők képzelik ezt magukról, de ez csak az én véleményem.)

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.05. 12:54:41

@G. Nagy László:

"Úgy tűnik, nem sikerült megértened a kérdést."

lacika én nem vagyok funkcionális analfabéta, mint te.

már megint a bulvármocsokban fetrengenél lényegtelen kérdésekről. nem fontosabb kérdés, hogy orbán szuverén-e miután "MEGTUDTA putyin véleményén az ukrán nato-ról" ? :D

tudod. a félisten gazdád most szuverén vagy nem? nem fontosabb kérdés? mennyit kapsz a gazdádtól hogy hirtelen ilyen néma, vak és süket leszel a szektában?
ez a fideszes szokás, hogy azzal vádold a másikat, ami te vagy. vagy tényleg szellemi fogyatékos vagy?

az nem altruizmus te idióta, hogy önként odaadod a pénzed a késes támadónak.
ahogy az sem altruizmus te kib*szott pszihopata moslék, hogy szépen beszélünk azzal aki elküld minket a k anyánkba vagy, MERT KÖZE NINCS HOZZÁ fogyikám.

az hogy az önzeltenség és a mohóság, önzőség féken tartása elősegíti egy CIVILIZÁLT csoport túlélését (de még az állatvilágban is ), lásd közlegelők tragédiája, amit még szintén nem értettél meg, ha ezzel egyetértünk te idióta, nem azt jelenti hogy a vérmérséklete, meg a szenvedélyessége, meg az udvarisága milyen valakinek.
almát a körtével lacika.
hal a szatyorban, pislogsz erre is, mi? te börtöntöltelék darab szar.

"Tényleg azt gondolod, hogy az az ALTRUIZMUS, ha nem sértegeted azokat, akikkel egyetértesz? "

ki állított ilyet te kib. korcs?
MOST ERRE MENJEN EL A VITA TE FASZKALAP TÉNYLEG HOGY MIT ÁLLÍTOTTÁL KORÁBBAN?! ez a pszichopata taktikátok a megafonban hogyha nincs igazad akkor túráztatod a másikat? a megafon-képzésbe befizettél?

grundig se mindig vevő erre, nem hiába tud olyan elegánsan és intelligensen csuklóztatni, amit primitív majmokként észre se vesztek.

a krumplipucolást már megbeszéltük törött kis tamagocsim. minek hozod ide megint? egy hős vagyok baszod, sajnáljatok! - ezt akarod hallani te idióta?! :D narcopata

itt megint nem fejeztél be valamit, innen kiderül mindenkinek hogy miért vagy pszichopata:
teveszmek.blog.hu/2024/02/26/_tiz_evunk_maradt_a_civilizacio_megmentesere#c42488633

miért nem itt fejezted nem a krumplipucolást? jaj egyem a kis szíved, nem tudtál mit reagálni a "finom szellemességre" de azért tüskeként megmaradt benned a krumplipucolás mi? :D
szórakoztató egy pszhicopata vagy te bazmeg! elképesztő hogy létező emberi lény vagy :D sokkoló hogy ilyen primitív lények megtanulnak írni-olvasni :D

baszod te nem mennél át a TURING-TESZTEN :D
az AI CHAT-robottal értelmesebb és tartalmasabb kommunikációm lenne mint veled. nem szégyelled magad hogy tőlem tanulsz, meg lopsz szöveget a szar kisiskolás posztjaidhoz, aztán még nekiállnál kiosztani?

"miért papolsz az altruizmusról, ha saját magadban sem tapasztalod meg még a morzsáját sem?"

:D ugye most már megértetted ? vagy leírjam mégegyszer? elképesztő hogy lehet valaki ennyire nyomorult és hitvány rosszindulatú egyszerre.
mert hogyha ugye te önmagában korrupt vagy, akkor is milyen ciki lenne ha ilyen szinten játszanád a fogyatékost :D

szőllőskisgazdám meg a kapitalizmus dicső előőrse...

hogy legyek kedves hitvány ostoba és bunkó hazaárulókkal? akik még egy értlemes összetett mondatot se tudnak összedobni, csak gyűlölködni tudnak a maguk primitív szintjén?

Hogy a k*rva életbe lehet ezeknek a kérdéseknek az értelmes megválaszolása nélkül a fideszre szavazni? Mennyire kell ostobának lenni hozzá?
kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

A fideszesek a szavazóikkal együtt: agyhalott hazaárulók.

ahogy lehet véletlenül, gondatlanságból is embert ölni, úgy lehet véletlenül, gondatlanságból is hazát árulni, ugye Antallnál is ez a kérdés hogy mennyiben volt balek hazaáruló, és mennyiben volt tudatos hazaáruló. mert az nem mentség, ha valaki beül az autóba és vezeti (elmegy szavazni), tudja hol a gáz (leadja a voksot), de olyan ostoba, hogy nem tudja hol a fék (a valódi információ a propaganda mögött), ezért elüt egy embert, az is emberölésért lesz elítélve, csak gondatlanságból elkövetettre. na a fideszes szavazóknál tudjuk hogy hazaárulók, és hogy igazi balekok, akiket pár év választ el attól, hogy annyira szenilisek legyenek, hogy a híd alá vigyék a pénzt az unokázós csalóknak, ugye a csalók behízelgő típusú jómodorúak többnyire, nem pedig fogatlan prolik.

orbán egyértelműen az egyik leghitványabb vezetője lett az országnak. tudatos kártékony bomlasztó, uszító hazug hazaáruló, aki a békéről hadoválna, mert azt nem mondhatja ki nyíltan, hogy az oroszokat támogatja. a jogállam leépítésre is putyinhoz köthető, a V4 felbomlása

a társadalom nem jobb- és baloldalra oszlott szét, hanem demokráciapártiakra, és jobbágyokra, akik tudatlanul is a feudalizmust, meg a diktatúrát támogatják szektatagként. idióták.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.05. 12:56:06

@G. Nagy László:

Továbbá:

a fidesz szavazóinál kérdéses egyedül, hogy hazug korrupt hitványak, vagy gyengeelméjű balekok, akik szektaként rajonganak gyermeki tudattal egy arra teljesen érdemtelenre. elhiszik a mesterségesen adóforintokból , közpénzből generált primitív személyi kultuszt, mint rákosinál. primitív propagandát csak primitív emberek fogyasztanak, hisznek el kérdések nélkül.

nem válaszoltál a jogállami kérdésre se, ez kb a 500. LÉNYEGI kérdésem amire nem válaszolsz, de legyek veled kedves azokután is, hogy részletében kifejtek valamit, és kitiltasz utána 18x?
ezt várnád el tőlem lacika? tényleg nem találkoztál még emberekkel soha?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.05. 13:03:34

@GyMasa: az ostoba azért ostoba, mert NEM ISMERI FEL a valódi intelligenciát.Ű

segítek: ezt rád mondom., k-.ra butának ls bolondnak tartalak.
de ha egymásra mondjuk ugyanazt, akkor hogyan döntsük el? nyilván egy sakkparti nem mérvadó, de mutathat valamit. de az intelligencia sokkal szerteágazóbb, ignoráld légyszi most azt, hogy lacika a kommentjeimből írja a következő posztjait, hisz nyilván az hogy érdekes dolgokat vetek fel nem lehet mérvadó szintén :)

válaszolj már légyszi ezekre a kérdésekre bizonyítsd már be hogy te olyan k okos lennél, nem pedig egy elmeháborodott akinek csak jár a szája:
kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

részletében kifejtettem az elmebeteg bircának minden pontot a kommentekben
te végigolvasod itt a spoztot, meg a kommtentet, és képes vagy utána leszavazni a fideszre?

annyi igazat adok neked, hogy írásban tökéletesebbnek tartom a vitát mint szóban, egy az hogy mindig elmegy a hangom, ha agyhalott hülyékkel kell ordibálnom, meg k-ra unom is az ostoba felvetéseiket végighallgatni, amikor már tudom hogy mi lesz a vége.
de a nárcisztikus paraszt csak végig akarja mondani a kezdetleges és elcsépelt felvetéseit.
ezért jobb itt kommentekben a tökéletes vita.

G. Nagy László 2024.04.05. 13:07:35

@GyMasa:

"Max azt tudom elképzelni, hogy egy rettenetesen nagy kisebbségi komplexussal megvert, totál béta emberek, akikbe a valódi életben mindenki beletörli a lábát, és ők csak nyelik a könnyeket. És, itt, a virtuális térben képzelik csak magukat valakinek. "

Szerintem még itt se. Ennyi realitásérzéke még az ilyeneknek is van. :)

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.05. 13:07:49

@G. Nagy László:

továbbá:

Tényleg azt gondolod, hogy az az ALTRUIZMUS, ha nem sértegeted azokat, akik elküldenek a k anyádba? :D

G. Nagy László 2024.04.05. 13:10:53

@Tesz vesz XVI.: Megint írtál egy fél oldalt, ahelyett, hogy lett volna bátorságod válaszolni egy egyszerű kérdésre:

Tapasztalod magadon az ÖNZETLENSÉG jegyeit? Igen, vagy nem? Nem bonyolult.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.05. 13:41:31

@G. Nagy László:

:D és mennyit sikerült elolvasnod a fél oldalból szőllőskisgazdám?
a negyedét?

képregénybe jobb lenne? mint trumpnál? vagy gyurmafigurákkal? a magas intelligencia jele, biozonyára, hogy ilyen k részletes válasz után még megkérdezed, hogy tapasztalom-e magamon az önzetlenség jeleit.

hogy jön ez amúgy a poszt témájához, ami orbán viktor? Fókának és nekem is állítólag azért töröltél kommentet mert nem a témához kapcsolódott.
annyira vagy következes, mint egy darab kavics, ahogy a kavics, úgy te se érted se az "önzetlenség" szavunkat, se a következetességet.

a szerelmi életemről is meséljek? ahogy te a múltkor? hatalmas dicsőség volt kielégíteni a nőt mi? :D mint egy kibaszott óvodás. csak tudod a magasabb szellemi színvonalú emberekeet nem szórakoztatja a bulvármocsok. ezért is alázták meg rogánék a fakocka vargajuditot a frizbivel.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.05. 13:43:31

@G. Nagy László: továbbá a "bátorság" szavunkat azt érted amúgy?

k nagy bátorság leírni hogy igen. lacika. jaj te. laci te!

hoztál tejfölt?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.05. 13:51:04

@Wildhunt:

A háború: béke! - putyinnál
A szabadság: szolgaság! - a hanyatló Nyugaton.
A tudatlanság: erő! - a fideszben, meg még pár pártban.

1984 és az Állatfarm egyben, tapsikolj a gazdádnak cseléd!

Serény Vélemény 2024.04.05. 16:03:32

Hát ja, vannak nickek, akiket alapjáraton az ember továbbpörget, mert semmit nem képesek fröcsögésen kívül kommunikálni, és még azt is igénytelen stílusban teszik...

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.05. 16:38:06

@Serény Vélemény:

ahogy most te? a témához esetleg csöpike valamit?

volt egy kommentem hozzád nem vetted észre?
azért bámulatos hogy a fideszes szavazók mekkora arccal rendelkeznek a parányi agyukhoz képest, nem szégyellitek magatokat kib*szott troll korcsok?

kib*szott hazaárulók.

érdemi kommunikáció meg párbeszéd nélküli bulvármocsok szórakoztat csak titeket és nem szégyellitek magatokat hogy ennyire ostobák vagytok.
nem tudtok túllépni a saját korlátolt degenerált határaitokon.

Sadist 2024.04.05. 16:38:23

@Serény Vélemény: Az advanced userek meg alapból szűrik a kakásfelyűeket és még csak át se kell görgetni a foshalmon, amit idehánynak, mert eleve meg se jelenik :)

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.05. 16:52:21

@Sadist:

boldog nőnapot! szoktad ünnepelni? :)

Sadist2023.03.08. 12:53:58
"Ott baszódott el minden, amikor a nők megkapták a szavazati jogot bármiféle felelősségvállalás nélkül."

vilagbarangolo.blog.hu/2023/03/06/a_nemzetkozi_nonap_225

jó hogy jössz, már majdnem elfelejtettem megkérdezni erről is lacikát, hogy megtudta-e már az érveidet, mert hogy lacika szerint lehetnek érveid erre

micsoda freakshow gyűlt össze ide már megint! és egyik se tud érdemben kommunikálni!
Gulliver utazásai b+ a törpék földjére.

@G. Nagy László:

ha egyenlő a férfi és a nő a jog előtt miért írod hogy lehetnek Sadist haverodnak érvei rá, hogy a nőktől megvonjuk a szavazati jogot? piszkálás hogy kérem hogy tisztázd magad? de a magadfajta nárc. pszi.-k mindig jó színben akarnak feltűnni, ezért meg is köszönhetnéd hogy "tisztázom ezt veled" :)

Wildhunt 2024.04.05. 18:35:37

@Sadist: eléggé aláássák Laci elképzelését, hogy az erőszakmentesség teljesen elégséges társadalmi alap.

Boldeone2 2024.04.05. 20:59:18

Így működik a belpesti értelmiség: 100% indulat, nulla racionalitás."

- Indulat az van, no meg mellette zsenialitás, néhányuknál....Azt hiszem, ha ilyen figurák lennének többen az ellenzéki oldalon mint Puzsér, akkor "végleg "szétoltanák , lealáznák az Orbán rendszert...Orbán szerencséje, hogy ez a dal nem róla született...Ez gyilkos...

youtu.be/1ONXHcm8n3c?si=gXXAwPgDrSoYGc7R

" Te Lacika, egy nemzedék kudarca vagy....(.....)....faxxal qúrva vagy, menni lopni, vajda- faxt szopni, nem kell túl nagy ész"
( Természetesen nem Nagy Laciról van szó, az övön aluli lenne, hanem a Dopemanról, de a többi rezsim- prostiról is...)

710 ezer megtekintés....

Boldeone2 2024.04.05. 21:15:12

Jól belegondolva, végleg diszkreditálni a rendszert, ilyen, Puzsér - féle kommunikációs alázásokkal lehetne. Az alja nép tartja már főleg hatalomban Orbánt, és a szabálykövető nyugdíjas réteg

Orbánnak " két titka " van tulajdonképpen:

- Az egyik a csaló, aránytalan, tisztességtelen választási rendszer

- A másik pedig a több száz milliárdos mélyállam, a társadalom manipulálása fals narratívákkal

Ez kb Hadházy Ákos látja jól...A többi ellenzék bemegy a színlelt demokráciába, bábnak...

Sem komoly dumával, sem programokkal itt - ebben a proli országban - nem lehet nyerni...Orbán is a közbeszéd uralásával nyer...

Ha viszont " gerillamarketinges" eszközökkel valaki eléri ezt a népet, a szabolcsi közmunkásokat, a borsodi cigány gazsikat, akkor az orbáni hatalomnak vége...
A király meztelenné válik..
Ha ez a réteg nem megy el Orbánra x- et tenni, akkor- elvileg - egyszer bekövetkezhet a rendszerváltás!

A jóból is megárt a sok, nemhogy Orbánól, aki lényegében már 1998- óta uralja az országot! Ellenzékben is már a vidéki önkókat uralták...

Boldeone2 2024.04.05. 21:25:49

Egyébként extrém szomorú helyzetben van Magyarország. A NER- elit széttolvajolta az országot, a többi ember pedig egyre szarabb helyzetben..
A KSH által meghirdetett átlagbérek nullát érnek, 50 millió egy panel lakás, egy családi ház meg 100-200 millió Budapesten...

Ez mind Orbán szar politikája miatt van, amely folyamatosan osztja újra a közvagyont- maguknak- fedezet nélkül, ami fűti az inflációt...

Kellene egy bátor párt, amelyik meghirdeti jövőbeli vagyon- visszavételt a tolvaj NER- elittől.

GyMasa 2024.04.05. 22:51:10

@Sadist:
Igen, ez az AdBlock Plus egy csoda :-D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2024.04.06. 13:24:13

@GyMasa: XD és bammeg csodálkozol, hogy lehülyézlek!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2024.04.06. 13:27:42

@alöksz róz: mi ez a jó zsaru szerep nálad mostanában?!?!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2024.04.06. 13:34:54

Az hogy a faszomba van, hogy nektek kétharmadnyi fideszbirkáknak fáj a legjobban az igazság?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2024.04.06. 13:37:27

Az meg még inkább, hogy a faszomba van, hogy Gyurcsányt okkal utáljuk, Viktort meg ok nélkül???

alöksz róz 2024.04.06. 14:38:30

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: mostanában???

mindig is én voltam a jó zsaru :D

G. Nagy László 2024.04.06. 15:19:53

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"Az meg még inkább, hogy a faszomba van, hogy Gyurcsányt okkal utáljuk, Viktort meg ok nélkül???"

Az úgy van, hogy Fletó sokszorosan megdolgozott ezért az utálatért. Az ő elutasítottsága RACIONÁLIS alapokon nyugszik. Orbán utálata pedig szimpla ÉRZELMI reakció, amit a sajtó nevelt belétek.

1. Gyurcsány alatt maradtunk le a többi Közép-Európai országtól. Amikor átvette a kormányzást, még az élen voltunk. A legszarabb kormányfő volt 1990 óta. Orbán - vele szemben - nem kúrta el.

2. Őszödi beszéd - az összes csalás és hazugság nyílt beismerése.

3. Fletó a népére uszította a rendőröket, viperákkal, gumilövedékekkel, lovasrohammal. Viktor soha hasonlót sem tett.

4. Gyurcsány stílusa szánalmas. Egy nyegle bohóc. Egy borzalmas színész. Orbán vele szemben karizmatikus, talpraesett fickó.

Egyedül a korrupció az, amivel mindketten vádolhatók. Én érzek különbséget a két pali között.

alöksz róz 2024.04.06. 15:23:28

@G. Nagy László: "Az ő elutasítottsága RACIONÁLIS alapokon nyugszik" - a gyurcsány-utálat azon alapszik, hogy jól lemosta orbánt és a fideszesek ezt nem bírták elviselni, szimpla érzelmi reakció ez is.
amit a fideszes médiák és megmondóemberek szítanak.

Bayaz 2024.04.06. 15:43:59

@alöksz róz: "gyurcsány-utálat azon alapszik, hogy jól lemosta orbánt és a fideszesek ezt nem bírták elviselni, szimpla érzelmi reakció ez is.
amit a fideszes médiák és megmondóemberek szítanak."
Baromság.
Az MSZP támogatottsága 2006 és 10 közt megfeleződött. Az a csomó szavazó aki elhagyta a Gyurcsány által vezetett pártot nem azért tette, mert felbaszták magukat hogy Gyurcsány (ordas hazugságokkal) lemosta Orbánt egy vitán.

Bayaz 2024.04.06. 15:45:00

@G. Nagy László: Azért a 4. pont eléggé téves, Gyurcsány eléggé karizmatikus.

alöksz róz 2024.04.06. 16:00:23

@Bayaz: dehogy baromság. meg kell tanulni disztingválni.
teljesen más tészta az h otthagyták a szavazók meg a felszított irracionális mértékű gyűlölet.

G. Nagy László 2024.04.06. 16:29:13

@Bayaz:

"Gyurcsány eléggé karizmatikus."

Ha ezen csupán annyit értesz, hogy tud hatni egy nem túl jelentős fanatikus követői csoportra, úgy egyetértek. De ennyi erővel Németh Sándor is karizmatikus.

Én ezt a jelzőt szeretem szűkebben értelmezni. Olyanokra, akik

- szimpatikusak
- jól kommunikálnak
- szellemesek
- megnyerők
- jó kiállásúak
- szerethetők
- jelentősek.

Gyurcsány az átlagnál jobban kommunikál, de közel sem rocksztár, közel sem színészcsillag.

GyMasa 2024.04.06. 18:11:41

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Egy cseppet sem csodálkozom. Ismerlek elég jól és elfogadlak a nyilvánvaló hiányosságaid ellenére is!

GyMasa 2024.04.06. 18:12:45

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Nem is tudtam, hogy tesz-vesz vagy boldi neve Viktor!
De, kösz az infót!
(nem, mintha egy cseppet is érdekelne...)

Boldeone2 2024.04.06. 18:13:52

@G. Nagy László: Az úgy van, hogy Fletó sokszorosan megdolgozott ezért az utálatért. Az ő elutasítottsága RACIONÁLIS alapokon nyugszik. Orbán utálata pedig szimpla ÉRZELMI reakció, amit a sajtó nevelt belétek."

- Nagy túrót! Éppen hogy az ellenkezője igaz: a fidesz- hívők gondolkodnak teljesen irracionális alapokon

Éppen te vagy rá a legjobb példa:

Gyurcsány alatt maradtunk le a többi Közép-Európai országtól. Amikor átvette a kormányzást, még az élen voltunk. A legszarabb kormányfő volt 1990 óta. Orbán - vele szemben - nem kúrta el."

- Ez nyilvánvalóan nem igaz! Soha nem voltunk az élen, esetleg a rendszerváltást követő pár évben, de inkább nem. Csehország és Szlovénia mindig is fejlettebb volt, márc a szocializmus idején is
A két jól fejlődő ország- Románia és Lengyelország - pedig már már az Orbán - rezsim idején hagyta le az országot
w3.unece.org/PXWeb/en/Table?IndicatorCode=12
A világválság pedig mindenhol pusztító volt, pl a Balti államokban több mint 10% - ot esett a GDP...Nálunk 6,3%- ot
Azt ne felejtsük, Orbánék pokoli bérhelyzetben adták át az országot, így hitelből tudtak a balliberek bért emelni

GyMasa 2024.04.06. 18:24:52

@G. Nagy László:
A korrupció tekintetébe azonban ismét Orbánnak áll a zászló, ugyanis ő kitalálta a nemzeti korrupciót, amivel jut is, meg marad is!
Azaz rájött, hogy a HASZONBÓL lopni (amire, nekik, így a NER rendszeren belül tulajdonképpen nincs is szükségük), hiszen, pont elég, ha csak annyit csinálnak, hogy:
- nem lopnak el semmit, csak a nemzetközileg is elfogadott 10-20% közötti, (amúgy teljesen korrekt) árréssel pályáznak meg állami pénzeket. (az is 100-200 millió HUF nyereség, minden 1 milliárd HUF után, szemben a szoci rendszerrel, ahol ehhez kb 10x akkora tendereket kellett kiírni, hiszen először az osztrák, Stragab befektetőket kellett jóllakatni, és csak az azután maradó pénzből lehetett kifizetni a szocikat.)
- Csak arról kell gondoskodniuk, hogy a saját emberük nyerjen.
És, ha ez a két feltétel teljesül, együtt azzal, hogy az adott pályázastot végül sikerül:
- Határidőre
- Költségkereten belül
- Megfelelő minőségben (Lásd, SEHOL a nyugati világban nem elvárás, és a tények is azt mutatják, hogy gyakorlatilag sem történik meg, még a hiperkiválló Németországban sem a tökéletes minőság, hanem MINDENHOL khm... ALULRÓL közelítik meg az elvárásokat)
produkálniuk, akkor bizony, tényszerűen pl. az ország népét nem érei egy fillér "kár" sem...
Akit bármiféle "kér" ér, az a szoci gazdasági hátország, akik ugye szépen bizonyították, hogy amúgy a fentiekre teljességgel alkalmatlanok, szóval, ők meg szophatnak lovat, nem kár értük...
(Amógy, ugye pont Gyurcsány volt az, aki 2006-ban felrúgta a hallgatólagos, "4 évenként ellenkező oldali kormány" jellegű, politikai megállapodást... SZóval, mégcsak egy szavuk sem lehet méág emiatt sem)

GyMasa 2024.04.06. 18:28:43

@Bayaz:
AZ lehet, de ez sem segít azon az egyszerű tényen, hogy amíg a "karizmatikussága" hoz neki 1 sazavazatot, a vele kapcsolatos "emlékek" azok hoznak 2-3 szavazatot, akikk "csak őt ne megint" elv mentén szavaznak.
EZ, jelenleg minden ésszerűséget figyelembe véve a fideszt jelenti.
Ha majd valmai csoda folytán lesz egy alkalmas(abb) ellenzéki párt, akkor lehet, hogy arra is fognak szavazni az emberek, de jelenleg ez nem látszik.
Plusz, sajnos ne feledjük a nyilvánvaló és egyre leplezetlenebb CIA beavatkozást Orbán megbuktatására...
Én pl csak emiatt szavaztam rájuk '22-ben.

Boldeone2 2024.04.06. 18:28:57

@G. Nagy László: Őszödi beszéd - az összes csalás és hazugság nyílt beismerése.3. Fletó a népére uszította a rendőröket, viperákkal, gumilövedékekkel, lovasrohammal. Viktor soha hasonlót sem tett."

- Ezt inkább respektálni kellett volna, hogy - végre - egy politikus is bevallja, hogy hazudott! Orbán, Rogán és fideszes társai nem hazudtak soha???
De utálom ezt álszent qúrva magyar világot!
Az járt jól, aki lelépett innen örökre!
Egyébként soha nem szavaztam Gyurcsányra, de egyszer személyesen találkoztam vele; teljesen őszinte embernek tűnt. Felsóhajtott és azt mondta: - Nem tudom mi lesz Magyarországgal...A hitelek súlya alatt nyögött akkor az ország, sem EU- támogatás nem volt még, az euribor meg volt vagy 6,5 %...

A másik hazugság pedig az, hogy Gyurcsány megverette az embereket. Eleve Gyurcsánynak semmilyen hatalma nem volt soha, még saját pártja sem állt mögötte, semmilyen " mélyállam sem"
A rendőrök saját szakállra verték meg az " embereket" Az egyik barátom ott volt a készenléti rendőrök között. Gondolom a TV- székház ostromára emlékszel: először a tömeg verte a rendőröket, meg Molotov- koktélt dobáltak rájuk
Okt 23- án erre adtak választ a rendőrök, amikor bosszúból megvertek sok embert. Hozzá lehetne tenni, sok rendőr is megsérült
Egyébként Gyurcsányra semmit sem tudtak rábizonyítani, nem véletlenül, pedig külön bizottság is alakult erre...

Boldeone2 2024.04.06. 18:34:15

@GyMasa: nem lopnak el semmit, csak a nemzetközileg is elfogadott 10-20% közötti, (amúgy teljesen korrekt) árréssel pályáznak meg állami pénzeket. "

- Már megint hazudozol! Éppen a mérhetetlenül nagy korrupció miatt kellett felállítani az integritás hatóságot. Hadházy 300 körüli korrupció ügyet tárt fel, sok közülük nettó lopás, kezdve TibiorcPistával

Boldeone2 2024.04.06. 18:36:09

@GyMasa: Itt van az Orbán- birtok:

youtu.be/0DikkoiYX08?si=Cu-u0gL4puqjKD0W

De nyugi! El fogjuk tőle venni!

alöksz róz 2024.04.06. 18:38:05

@GyMasa: te honnan szeded ezt a sok faszságot? :DDD

Boldeone2 2024.04.06. 18:41:17

index.hu/belfold/2024/04/06/magyar-peter-kossuth-ter-tuntetes/

Forrong az ország! A semmiből jött ember ezreket visz az utcára...

Ezért kellene az EU- nak hathatósabban fellépni az Orbán- rezsim ellen, nem pedig alkudozni, örökösen...

Látszik, hogy Orbán sem alkudozni akar, hanem primitív fasiszta- bolsevik világát hatalomra juttatni Európában...

Boldeone2 2024.04.06. 18:56:18

....ez a kiszámíthatatlanság....Egy monolit rendszerben mindig a föld alá van söpörve az indulat...Azt már kb 8 éve látni, hogy az Orbán - rezsimet nem balról fogják leváltani...
Egyértelmű, hogy Magyar Péter sem baloldali, bármit ír a Pesti Srácok megrendelésre...

Ráadásul fiatal, és sok embernek megnyerő a külseje, bár stílusa rámenős, talán agresszív is, de Orbán nem az????

Ez kell a magyar népnek! Az öreg oroszlán menjen ki és küzdjön meg a falkáért! Csakhogy az már gyáva, beszari alak, mások harcolnak helyette...
Még MZP- vel sem mert kiállni, pedig ő nem a gyilkos kommunikáció mestere...

alöksz róz 2024.04.06. 21:51:55

@Boldeone2: "Ez azért meglepő...Lelépik az ellenzéket..." - nem annyira meglepő ez. a pedofiltüntetésen is rengetegen ott voltak.

hiába van ki a fasza sokaknak a orbánék pofátlanságával, nem annyira szereti a nép ezt az ellenzéket.
és ez nemcsak a fideszmédiának köszönhető, tettek azért érte bőven ők is.
(a kollaboráns ferenc testvér trollkodásaival az élen.)

na de most már úgy tűnik nincs mire várni...

alöksz róz 2024.04.06. 21:55:38

és nem tudtak hirtelen nagyobb fenyegetést kitalálni a tóniék... magyar péter világháborút akar kirobbantani!!!
telex.hu/belfold/2024/04/06/menczer-tamas-magyar-peter-tuntetes

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2024.04.06. 23:35:56

@GyMasa: orbánra gondoltam. Az általad leírták felé rá is igaz.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2024.04.06. 23:37:23

@G. Nagy László: ja, és a legmagasabb infláció Európában is miatta.... ja nem, az most van.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2024.04.06. 23:39:16

@Bayaz: a fideszeseknél igen. A volt szavazóik más tészta.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2024.04.06. 23:42:06

@GyMasa: aszittem szedsz valamit, de csak simán elmebeteg vagy.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2024.04.06. 23:46:13

@Boldeone2: Ahogy már jó tíz éve mondom, a gladiátor című filmből:
Commodus:azt hiszed félek?
Maximus:mindig is féltél.
Na. Ez a mi viktorunk.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2024.04.06. 23:48:04

@GyMasa: Ez a CIA becsípődött nálad. Kezeltesd!
Mintha a vérkomcsi párttitkár nagyapádat látnám.

Boldeone2 2024.04.07. 00:12:04

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Orbán soha többet nem fog vitára kiállni senkivel sem. Egyrészt magát az ország olyan vezetőjének tartja, aki mindenki felett áll, így minden vita csak lealacsonyító lenne számára. Másrészt mindig benne van a pakliban, hogy elhibázza a kommunikációt, még így öreg rókaként is, és veszít
A százmilliárdos propagandagépezet azért van, hogy elvégezzék a piszkos munkát. Lényegében bárkit tönkre tudnak tenni, de mintha most ott is homok került volna a gépezetbe, egyre nehezebb alternatív valóságot gyártani...

GyMasa 2024.04.07. 10:41:40

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Bocs, de nyilvános tény, hogy a CIA igenis aktívan beavatkozik a magyar belügyekbe...

MEDVE1978 2024.04.07. 12:43:27

Egy pár dolog eszembe jutott a témát érintően:

Az első az értelmiség messianisztikus szerepe. Ez egy alapvetően talán inkább közép-európai jelenség, az angolszászok sokkal inkább pénzorientáltak, mint műveltségorientáltak. Az angolszászoknál a mítosz a self made man volt. A self made man nem csak értelmiségi lehetett, hanem az egyszerű nép fia is, aki cipőpucolóként kezdte Manhattenben, aztán befejezte zseniális cégvezetőknél. Nálunk a viszonylag merevebb hierarchia miatt ez inkább a tanulásban fejeződött ki. Tehát anyu-apu azt akarta, hogy a gyereke tanultabb legyen nála, mert a tanultabb jobban keresett és értelmiségi lehetett. Már a középkorban volt ilyen "egyházi" karrier, de arra is lehet gondolni, hogy az egyszeri paraszt gyereke talán akkor érhette el a legtöbbet, ha inasnak szegődött az iparoshoz a városba vagy papnak állt. A szocialista évtizedek aztán az értelmiséget mítikussá tették kicsit, a vezetésben volt mindig sok proli, de az értelmiség továbbra is viszonylag "jól" élt. Olyannyira, hogy a rendszerváltáskor a "nép" az értelmiségben és különböző frakcióiban látta a sikeres kormányzás letéteményesét. Antallék döntően értelmiségi kormány volt: történészekkel, tanárokkal. Egészen 2010-ig maradt ez az értelmiségi fetisizmus, az országért "intellektuális" elitek harcoltak, többnyire intellektuális eszközökkel. Ez nem azt jelenti, hogy nem próbálták megszólítani a kevésbé pallérozott műveltségű tömegeket sok esetben demagóg nyilatkozatokkal, mert megpróbálták. Szándékosan nem jobboldali példát hozva, ott volt a 23 millió románnal való riogatás és egyéb zsigeri akciók.
A magyar értelmiség elsősorban kozmopolita és baloldali liberális volt. A közgazdászok 90%-a biztosan ebbe a piacbarát, új egalitariánus kategóriába esett, nagyon kevés ettől eltérő volt. Nekem egyből csak az alumíniumsüveges Drábik János és talán Matolcsy jut az eszembe a 90-es évekből a hazaiak közül. Matolcsy tipikusan voluntarista volt, emlékszem egy előadására a 90-es évek végén, az volt a lényege, hogy minél több autópályát kell építeni és fellendíteni a belső keresletet, felpörgetni a termelést, akkor is ha ez az egyensúly megbomlásával jár. (Az egyensúly megbomlását, tehát a túlzott eladósodást a mainstream akkoriban teljes tabunak tartotta).
A különbség a múlthoz képest ott van, hogy Orbán 2010-ig még fontosnak tartotta, hogy az értelmiségi körnek is játsszon, valamikor a 2010-es években viszont feladta ezt. Ez abban manifesztálódik, hogy a nagy narratívákat (polgári Magyarország, atlantizmus) elengedte. Emiatt a klasszikus értelmiség ellene fordult vagy elveszítette azt az illúzióját, hogy Orbán lenne a messiás. 2010 előtt még rengeteg olyan értelmiségi volt, aki a gyurcsányi posványból való kiutat Orbánban látta. Ezt tükrözi a FIDESZ szavazóbázisa is, az idősebbek és az iskolázatlanabbak vannak jelentős többségben, míg az ellenzéki pártokban és a nem szavazók között az értelmiség jóval nagyobb arányban képviselteti magát. Ma tehát Orbánt vagy Rogánt nem befolyásolja érdemében az, hogy egy intézkedés vagy kommunikációs akció mennyire "primitív" vagy esetleg taszítja az értelmiséget. Az őt elfogadó értelmiségiek ezt Lászlóhoz hasonlóan szükséges rosszként látják és relativizálják, amikor Gyurcsány pedofilozik vagy 23 millió románozik egyet jó teliszájjal. A maradék nagy része meg nem érdekli Viktort, mert tudja, hogy nem tud sok új szavazót behozni abból a táborból, hát maradjanak ahol vannak.

Folyt. köv.

MEDVE1978 2024.04.07. 13:15:07

Folytatás:

A második kérdés az ősbűn kérdése. Ki rántotta le Magyarországot pártpolitikai vita szinten a jelenlegi civilizálatlan, gyűlölködő, végtelenül pártos állapotba? Ez azért érdekes kérdés, mert felveti, hogy korábban ilyen volt-e, ez újdonság-e stb. Ezen rengeteget lehet vitatkozni, meg visszamenni régre (dualizmus, Horthy rendszer) stb, de inkább most más irányból közelíteném meg.

A rendszerváltás egyfajta "áldott állapot" volt. Egyszerűen azért, mert az emberek tele voltak reménységgel (és persze félelemmel is). Adott volt a lehetőség, hogy 40 év rákényszerített rendszer után valami új jöjjön. Mivel az értelmiség volt kikiáltva a jövő letéteményesének, az első választások nagyjából erről is szóltak. Mindenféle irányvonalakat, javaslatokt vázoltak fel a fő pártok. Az illúzió és a fair demokráciajáték már viszonylag hamar véget ért (mondjuk a taxisblokáddal, a médiaháborúval vagy a Pethő-Kónya vitával stb.). 1994 megint egy fix helyzet volt, az inga visszacsapott, az egész nem úgy sikerült, a magyar társadalom rájött, hogy a piacgazdaság nem papsajt és szükségszerűen a tömegek "visszaszavaztak" a szocikra. Eddig azonban a politika viszonylag "amatőr" volt. Elvek, programok stb. 1998-ban a FIDESZ volt az első párt, ami profi külföldi mintára kommunikált, nagyon sikeresen. Már itt is megjelent az erős, érzelemalapú kormánykritika, de még nem volt domináns. 1998-2002 volt az értelmiség visszavág időszaka. Orbán ugyanis már akkor elkezdte azokat a dolgokat, amelyeket később, 2010 után tökélyre fejlesztett. Ott volt a nemzeti kánon erős hangsúlyozása (a korona szállítása), illetve nagyon erős törekvés a saját lojális intellektuális és médiabázis kialakítására. Előbbi például a lojális köztisztviselők kinevezésében, utóbbi akkor még csak a közmédia elfoglalásában mutatkozott inkább meg. Már látható volt a hazai "tőkésosztály" kialakításának vágya is azzal, hogy a hazai szövetségeseket támogatni igyekezett a kormány. A liberális értelmiség utálta ezekért Orbánt, a teátrális magyarkodásért, az ellenértelmiség, saját elit létrehozásának kísérletéért. Ezért az ellenzéki média aztán brutálisan támadta is. Párt szinten ez nem látszott még annyira. Medgyessy a szoci eredményt elsősorban az ígérgetéssel és a jóléti rendszerváltás programjával érte el, azzal, hogy nagymértékű béremeléseket lengetett be. Az első forduló előtt a FIDESZ is az eredményekre és a vízióra fókuszált. Ezt követte az első fordulós MSZP győzelem és a radikális váltás. Orbán teljes mértékben váltott, a TF-es beszéd már egyértelműen negatívba és támadóba vált, megosztja a nemzetet ránk, a jó magyarokra és a gonosz idegenszívűekre. A haza sohasem lehet ellenzékben, hajrá Magyarország, hajrá magyarok. A beszéd és az azt követő kommunikáció számos más dologgal (kommunista restauráció, mindenféle áremelések, tandíj, nemzeti vagyon, földek kiárusítása stb.) is riogatott.

A kérdés ugye, hogy melyik az ősbűn, az elszakadás az addigi még mérsékeltebb állapottól. Ha valaki egy már akkor is akítv FIDESZ-est megkérdez, akkor az Orbán kormány elleni médiaellenszelet fogja mondani, ha egy nem FIDESZ-est, akkor ő Orbán váltását és harcállás felvételét az első forduló után. Igazából lényegtelen, hogy melyik, mert akkortól a magyar közélet a szarban landolt és azóta ott is fetreng, sőt egyre mélyebbre süllyed.

Boldeone2 2024.04.07. 16:06:51

@MEDVE1978: Ez a kiváló elemzés volt...
Csak annyit tennék hozzá, hogy a kölcsönös gyűlölet még a 90- es évekre, ha nem a rendszerváltásra datálódik. Lényegében két, generációs elit harca volt a rendszerváltás után: a reformszocialista és ballib elit, a másik pedig a konzervatív- liberális, keresztény nemzeti elit harca. Kezdetben az utóbbi sokkal gyengébb volt, a szocializmus hatása egy daradbig kitartott a társadalomban, a többség baloldali volt, és az állampártot támogatta
A Fidesz például majdnem kiesett a parlamentből ( kis túlzással) 1994- ben, 1998- ban meg már kormányt alakított, betöltvén a jobboldalon bekövetkező politikai űrt
Abban az időben az elit szavazott a Fideszre, én is 1998-2010 között mindig a Fideszre szavaztam, csak akkor fordultam ellenük, fokozatosan, miután elkezdték az agresszív és erőszakos rendszert kiépíteni
Az a végtelen önzés és hatalomvágy már messze volt a 2002- es Fidesztől, amikor még ezt mondta Orbán:
"Mindig lehetnek olyanok, akik gyűlölködnek, de csak akkor győzhetnek, ha te is gyűlölöd őket. Ezért mi hiszünk a szeretet és az összefogás erejében"
Ehhez képest 2010 után elkezdték a getzi, aljas politikát, pl a végtörlesztéssel kimentették a felső 5%- ot miközben a többi emberrel komolyan kibaxtak, úgy megroppant az árfolyam, ráadásul a nyakunkba kaptunk egy kb 3000 md forintos megszorító csomagot...
Az értelmesebb emberek - szerintem- 2010 után elfordultak a Fidesztől
Korábban tetszett a tömeg ereje, amíg az szeretetről szólt, később egyre visszataszítóbb lett a " Viktor, Viktor"

A demokrácia nem az autoriter, erőskezű vezetők évtizedes rezsimépítő hatalmáról szól, - az egy másik rendszer - hanem ahogy le van írva: pártok EGYENLŐ működése és VÁLTÓGAZDÁLKODÁSA

Mit jelent ez effektíve? Az, hogy a regnáló hatalom KÖNNYEN számonkérhető, azaz leváltható! NEM pedig évtizedes hatalmi rendszereket építünk, mint Magyarországon

Orbán szinte minden törvénye, államcélja a hatalom megtartásáról szól. Ma már Orbánt lehet diktátornak nevezni, politikája alapján

Boldeone2 2024.04.07. 16:19:18

Legutóbb a Mi Hazánk benyújtott egy törvénycsomagot a választási rendszer módosításáról...

Érdekes, a budapesti módosításokat azokat mind elfogadták, mert az nekik most kedvezett...Karácsonyt akarják polginak, de olyan közgyűléssel , ami fideszes, hogy összeomoljon a főváros, hogy bebizonyítsák "az ellenzéki vezetés alkalmatlan"

Bezzeg az országgyűlési választások rendszeréhez nem nyúltak, a szégyenteljes és aránytalan választási rendszerhez, amit már az alapító honatyák se, jól vettek át a németből

Ott kivonják az egyéni és a listás eredményt egymásból, tehát ugyanazon jogcímen nem lehet 2 szavazatot szerezni, ráadásul nálunk " győzteskompenzáció" is van...

Ezt a csaló választási rendszert kellene már kinni európai szintre, meg a csaló,gerrymanderinges körzeteket ( nagyváros+ falu egyben)

Egyszer ha új alkotmányt kap az ország, olyan törvények kellenek, amelyek örökre lehetetlenné teszik az orbánihoz hasonló ámokfutást!

Soha többet egypárti-pártállami rezsim és diktátor !

Boldeone2 2024.04.07. 16:28:16

Sokan nem értik Kelet- Európában...Miért támogatják sokan Orbán Vikor fasisztoid-bolsevik, elnyomó rezsimjét? Hogyan jutott eddig a 90- es években még plurális- liberálisabb szemléletű ország?
Ennyire ostoba és manipulálható az ország?

A válasz: valószínű igen...

Errefelé hosszú volt a szegénységben és butaságban töltött idő...Sőt, van aki ott is maradt...
A muszka is megszavazta a tömeggyilkos diktátort...

G. Nagy László 2024.04.07. 23:08:56

@MEDVE1978:

"A második kérdés az ősbűn kérdése. Ki rántotta le Magyarországot pártpolitikai vita szinten a jelenlegi civilizálatlan, gyűlölködő, végtelenül pártos állapotba?"

Nekem meggyőződésem, hogy ez sokkal mélyebb és sokkal régebbi gyökerekkel bír. Amióta internacionalista marxizmus létezik, azóta gyűlölnek és megengedhetetlennek tartanak mindent, ami nemzeti, ami tradicionális, ami jobboldali. Ez a világ legundorítóbb vallása, mely a világ minden részén felüti a fejét. Emlékezz csak: Antall Józsefet már akkor gyűlölték, amikor még semmit sem csinált...

alöksz róz 2024.04.07. 23:35:38

@G. Nagy László: de nem a marxisták gyűlölték, hanem a liberális zsidók

alöksz róz 2024.04.08. 00:35:49

@G. Nagy László: dehogy. nem a marxizmusuk miatt volt, hanem a zsidóságuk miatt.

ilyeneket egy marxista, kommunista rendszerben nem mertek volna megengedni maguknak soha sehol.

Wildhunt 2024.04.08. 08:01:19

@G. Nagy László: annyira kerüljük az antiszemitizmus látszatát is, hogy vakok legyünk a nyilvánvalóra? A posztkommunista értelmiségi moslék összetartásában fontos szerepet játszott, hogy már évtizedek óta a zsidóságuk jelentett egy közös minimumot. Heti hetes?

G. Nagy László 2024.04.08. 09:00:49

@Wildhunt:

Ez egyáltalán nem könnyű kérdés.

Ott van a Heti Hetes: a két legtisztességesebb (és legszellemesebb) résztvevő pont az volt, aki a legnyíltabban vállalta származását: Hajós András és Kern András.

A mai magyar közéletben is rengeteg tisztességes zsidó származású fickót látsz, pl Deutsch Tamás, vagy Mező Gábor.

Korábban: Szerb Antal, vagy épp Radnóti. Van nagyobb magyar Radnóti Miklósnál?

A helyzet az, hogy a zsidóságon belül egyáltalán nincs egység. Tudjuk, hogy a marxizmus szinte kizárólagos célja immáron 200 esztendeje, hogy valamiféle zsidó világhatalmat összetákoljanak. Ebben a csapatban sokan játszottak Kun Bélától kezdve Rákosin át a teljes SZDSZ-ig, Sorosig. De nem ez az egyetlen csapat a pályán. Minden helyen és időben léteznek, léteztek tisztességes zsidók is. Én személy szerint kifejezetten jól kijövök velük. A barátaim között kifejezetten sok a zsidó származású és kivétel nélkül nagyon rendes arcok.

Boldeone2 2024.04.08. 09:34:49

@G. Nagy László: Tudjuk, hogy a marxizmus szinte kizárólagos célja immáron 200 esztendeje, hogy valamiféle zsidó világhatalmat összetákoljanak"

- Ezt a hülyeséget hol olvastad? Csak nem a Cion bölcseiben?

Mi lehet az átlag kormánypárti fejében, ha már az elvileg értelmiség is zsidó világösszeesküvést vizionál?

G. Nagy László 2024.04.08. 10:02:24

@Boldeone2:

Ma mit látsz? Világkormányról fantáziálnak nyíltan. Európai Egyesült Államokról ábrándoznak. Úgy teszel, mintha nem érzékelnéd e nemzetközi tendenciákat, miközben te magad is lelkes támogatója vagy.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.08. 13:02:27

@G. Nagy László:

lacika most őszintén mondd meg nekem, te valami elmebeteg vagy? oké hazudsz is gátlástalanul, de az milyen propagandista már, aki szellemi fogyatékosnak adja el magát?

láttad a fenti kommentjeimet?
azok után behazudod:

"Orbán utálata pedig szimpla ÉRZELMI reakció, amit a sajtó nevelt belétek."

mert orbán félistenségének megítélése általad nem a hazug propagandasajtó terméket? vagy személyesen sz*ptad be?
milyen férfi már az aki enynire lemegy kutyába? ennyire cseléd? korrupt teljesen vagy agyhalott.

hogy lehet hogy gyurcsánynak nem engeded meg a hazugságot, orbánnak meg igen? tudod orbánnál a hazugság "csak szavak" kommented.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.08. 13:07:28

@Boldeone2: " végre - egy politikus is bevallja, hogy hazudott! "

zárt körben, egy olyan közönség előtt , aki tudta. hisz a bűnszervezet része.
ahogy írtam sanszos hogy ezután tudták a ruszkik megzsarolni orbánt:

www.valaszonline.hu/2019/04/17/gyurcsany-szilvasy-oroszok-titkosszolgalat/

ez mi ha nem hazaárulás?

eztán már gyurcsány lett a hasznos hülye, mert ő se akart bige, öreg vitézy, spéder is simicska sorsára jutni. elszámoltatása volt meghirdetve, meg hogy ne kelljen többet gyurcsányozni, aztán mégiscsak visszakerült a fidesz alatt a parlamentbe.

Wildhunt 2024.04.08. 14:28:32

@G. Nagy László: Van nagyobb magyar Radnóti Miklósnál?

nincs. De gondolkodj el azon, amit írtam: az SZDSZ nem a zsidósága miatt képviselt magyarellenes ideológiákat, hanem a zsidóságuk volt az a minimum, amiből ezek az ideológiák megformálódtak.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.08. 15:10:06

@MEDVE1978: a baloldali az nem "piacbarát" a gazdasági ideóban

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.08. 15:12:56

@MEDVE1978: "Ki rántotta le Magyarországot pártpolitikai vita szinten a jelenlegi civilizálatlan, gyűlölködő, végtelenül pártos állapotba?"

a söjtöri lakoma?

www.youtube.com/watch?v=gfvnXlkn5BI

MEDVE1978 2024.04.08. 15:19:08

@Boldeone2:

"Csak annyit tennék hozzá, hogy a kölcsönös gyűlölet még a 90- es évekre, ha nem a rendszerváltásra datálódik. Lényegében két, generációs elit harca volt a rendszerváltás után: a reformszocialista és ballib elit, a másik pedig a konzervatív- liberális, keresztény nemzeti elit harca."

Ezt én minőségileg meghaladottnak éreztem 2002-től és korábban gyengébbnek, jóval kevésbé durvábbnak, konszenzusosabbnak. Egy Pető-Kónya vita vagy a későbbi Orbán-Horn viták sehol sem voltak a későbbi gyűlölködésekhez.

2002-ben és később 2006-ban is úgy gondoltam, hogy a FIDESZ egy kicsit már vallásszerű, kultusszerű jellemzőket vett fel. Akkoriban volt az, hogy Orbán Viktor fényképe a vidéki nénikék kredencében állt (én magam is láttam ilyet vendégségben). A FIDESZ ekkortájt alakult át lényegében "nemzeti mozgalommá" és szűnt meg párt lenni. Egy pártban ugyanis általában vannak platformok, demokratikus folyamatok, ellenvélemények, következmények, viták stb.

Anno sokkolt, hogy a FIDESZ bukott 2002-ben (ami mögött a nagy elutasítottságát láttam Orbán "stílusának" és a proto NER próbálkozásoknak), ugyanakkor ennek semmi következménye nem volt. Sőt úgy éreztem, hogy a korábban a FIDESZ-ben számomra taszító dolgok: Orbán stílusa, nemzeti máz, egész pályás letámadás, kritikamentes sajtó és rajongótábor stb. egyáltalán nem változtak, sőt romlottak és ez is "sokkolt", mert fiatal voltam és egy illuzórikus demokráciaképem volt.

A helyzet aztán egyre rosszabb lett, mert a "baloldal" kihozta a saját Orbánját, Gyurcsány Ferencet. Az egész évtized egyik mélypontja volt nekem Gyurcsány miniszterelnökké választása, illetve a kettős állampolgársági népszavazás. Választhattam immár szar és fos között, akkoriban szavaztam ilyen LMP-kre, meg hasonlókra. A másik mélypont az őszödi beszéd és a tálalása volt, ahol mindenki magát adta. Az idióta, opportunista Gyurcsány és az erre a népet lázító Orbán, aki utána a kamerába mondja, hogy "én sohasem hazudtam". A nép meg tapsol erre és elhiszi neki. Visszagondolni is rossz az egészre.

MEDVE1978 2024.04.08. 15:24:09

@G. Nagy László: Ebben a látásmódban egy húron pendülsz Boldeone-val, ő is azt mondta, hogy ez egy jóval régibb dolog. Én is szeretem a nagy - korokat átívelő - narratívákat, viszont itt úgy gondolom, hogy inkább az elpuskázott lehetőség illik ide. Nekem az az emlékem, hogy a 90-es évek nem volt annyira kiélezett, mint később, egyfajta illuzórikus optimizmus volt. Nem csak Magyarországon egyébként, az egész fejlett világban. Ez kiterjedt valamennyire a politikai rendszerekre is.

Persze ettől függetlenül lehet az egészet továbbra is a népi urbánus folytatásaként látni, de még ha az is volt, szerintem a 90-es években visszafogottabb volt, szünetet tartott.

G. Nagy László 2024.04.08. 16:19:40

@MEDVE1978:

"szerintem a 90-es években visszafogottabb volt, szünetet tartott."

Dehogy volt szünet! Dávid és Góliát harcát láttad a 90-es években. Az SZDSZ köre 95%-os médiatúlsúllyal bírt. Ebben a közegben meg sem hallottad a konzervatívok hangját, és a baloldal is lehetett csendesebb, hiszen minden hangszóróból az ő igéjük szólt. Ez csupán a pillanat hamis látszata volt.

Reactor 2024.04.08. 22:02:03

@Boldeone2: A Jegyzőkönyv állításait mindenesetre idáig még senki nem tudta hitelt érdemlően megcáfolni. Az, hogy "há' ez hülyeség", "ez hazugság", "kurvaanyádat hülye konteós", ezek nem cáfolatok.

ulpius66 2024.04.09. 10:19:59

Annyira, de annyira, de annyira cuki, amikor a szigorú névtelenséget kérő emberke bevallja országnak, világnak, hogy Ő BIZONY EDDIG FIDESZ SZAVAZÓ VOLT, DE ELEGE LETT A FIDESZBŐL, ÉS MILLIÓS ADOMÁNYOKKAL SEGÍTI A MAGYAR GYEREKET!!!!!!

EZEK ANNYIRA HIHETŐEN CUKI SZTORIK, HOGY TELEREGÉNYT LEHETNE ÍRNI BELŐLE....

Egyebekben pedig komolyan feltéve a kérdést: ennek a pszichopata őrültnek honnan volt több tízmillája, hogy megrendezze az április 6-i tüncikéjét??????

ÁLLJON ELŐ EZ A MAGYAR GYEREK ÉS MONDJA EL NYÍLTAN KIK ÁLLNAK MÖGÖTTE!!!!!

ulpius66 2024.04.09. 10:45:59

Még egy jótanács a Magyar gyerek mostani nőjének.

TITKOSAN MINDEN BESZÉLGETÉST VEGYEN FEL, SOHA NEM LEHET TUDNI, MIKOR LEHET FELHASZNÁLNI A MAGYAR GYEREK ELLEN.....

KICSIT VISSZANYAL A FAGYI!

ulpius66 2024.04.09. 12:28:08

Érdekes gyerek ez a Magyar gyerek......

14 évig a NER-kegyeltje, mondhatnám kitartottja volt..... mindent amit elért a NER-nek köszönhet.. majd 14 év után rájött, hogy ő bizony a NER LEGNAGYOBB ELLENSÉGE!!!!!!

A "MOSTANI" SZÖVETSÉGESEIT MIKOR FOGJA ELÁRULNI???????

ulpius66 2024.04.09. 13:00:56

Már csak tíz nap, és április 20-án kezdődik az aláírás-gyűjtés az egyéni jelölteknek illetve pártoknak, a választásokon indulás jogáért.

Akkor tényleg teljes fordulatra kapcsol a választási gyűlölet-kampány.....
(a mostani gyűlölet-kampány lágy tavaszi szellő ahhoz képest a gyűlölet-cunamihoz képest ami majd akkor vár ránk....)

alöksz róz 2024.04.10. 16:59:49

@ulpius66: "Akkor tényleg teljes fordulatra kapcsol a választási gyűlölet-kampány....." - látom te má idejekorán rákapcsoltál

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.12. 16:14:11

nárcisztikus pszichopata, szellemi fogyatékos szótár:

"parázs vitát folytattam egyik jóbarátommal."

=

"lemosott mint a szart, én meg csak mekegtem"

("Amit tudni kell róla: közgazdász diplomával és kifejezetten magas intelligenciahányadossal bír, továbbá nagyon nem rajong a Fideszért.")
süti beállítások módosítása