téveszmék

téveszmék

"Németország köszöni, jól van"

2024. június 11. - G. Nagy László

csikos.webp

 

Vannak bakancslistáim. Filmekből is. Néha - ha idő előtt kiesek a pókerversenyről, s üressé válik az este - csak rábökök, s véletlenszerűen kiválasztok egyet. Így történt pár napja is, amikor A csíkos pizsamás fiú című mozi lett a befutó. Holokauszt-történetről van szó, de szokványosnak aligha nevezném. Már csak azért sem, mert ez a film nem a zsidóságról, sokkal inkább a németségről szól.

 

A nyolcéves Bruno apja náci tiszt, akit egy koncentrációs tábor vezetésével bíznak meg, ezért az egész család elköltözik kényelmes, berlini otthonából. Bruno elszakad iskolatársaitól, s mivel nincs kivel játszania, felfedezőútra indul. Így találkozik Shmuellel, a vele egykorú zsidó fiúval, aki a tábor lakója. Igazi játszótársakká nemigen válhatnak, hiszen egy szögesdrót kerítés választja el őket egymástól, ám azt semmi sem akadályozza, hogy barátság szövődjön közöttük.

 

A történet középpontjában álló, négytagú család négy markánsan különböző karaktert jelenít meg, az általuk képviselt attitűdök gyakorlatilag a teljes német társadalmat lefedik. Bruno naiv, együgyű gyermek, aki nem sokat ért a körülötte lévő világból. (A filmet számos kritika érte emiatt - egy nyolcéves jellemzően értelmesebb ennél.) A koncentrációs tábort farmnak nevezi, a rabruhát csíkos pizsamának hívja. Halvány sejtelme sincs a náci Németország embertelenségéről, illetve apja szerepéről, melyet e gépezetben betölt. Nővére, a 12 esztendős Gretel is szimpla karakter: ő a hithű náci, akinek szobáját Hitler plakátjai díszítik. Kérdés nélkül elfogad mindent, amit a propaganda terjeszt; vakon hiszi, hogy minden zsidó maga a gonoszság, s hogy ők az okozói minden földi bajnak. Édesanyjuk, Elsa a család érző és értelmes tagja, aki irtózik mindattól, ami körülötte történik. Apjuk, Ralf az egyetlen összetett személyiség; a lelke mélyén érzi, hogy nem helyes, amit tesz, ugyanakkor hisz abban, hogy egy magasabb célt, Németország győzelmét szolgálja, ezért a kapott parancsot végre kell hajtania. Ez a kettősség végig látható az arcán - David Thewlis remek színészi játékkal mutatja be az állandó őrlődést. 

 

A film egyik kulcsjelenete, amikor Kotler hadnagy (Ralf beosztottja, a tipikus náci: fiatal, szőke és kegyetlen) rajtakapja Shmuelt, amint a családi asztalról származó süteményt falja. Bruno is retteg ettől lelketlen katonától, így nem mer kiállni barátjáért; tagadja még azt is, hogy egyáltalán ismeri, pláne, hogy ő kínálta meg. E gyáva kihátrálás súlyos következményekkel jár - a zsidó kisfiú fizikailag, a német lelkileg sérül. Ahogyan a négytagú család kiválóan leképezi és bemutatja a korabeli német társadalmat, úgy a jelenkort egyértelműen Bruno karaktere illusztrálja. A második világháború lezárását követően csaknem nyolcvan év telt el, azonban máig ez a szégyen, ez a lelkiismeret-furdalás a meghatározó pszichikai elem. A németek nyolcvan esztendeje mást sem tesznek, csak azt bizonygatják: mélyen megbánták a hitleri érát és szakítottak annak minden elemével. Mi több: ahogyan Bruno is, ők maguk is készek bármiféle őrült, önpusztító tettre, csak hogy jóvátehessék bűnüket. A csíkos pizsamás fiú című mozit 2008-ban forgatták. Az alkotók még nem sejthették, hogy Angela Merkel 2015-ben meghirdeti majd a willkommenskultur-t, végleg és visszavonhatatlanul muszlim hordák otthonává züllesztve Németországot. Akkortájt még senki sem kívánta szivárványszínűre cserélni a német trikolórt. A méregzöld ideológia már kopogtatott, de még évek teltek el, míg elkezdték bezárni atomerőműveiket. Arra sem fogadtunk volna nagyobb összegben, hogy 2022 után minden az orosz-ukrán háborúról szól majd, s Németország kész lesz mindent feláldozni, kész lesz minden józan érdekét sutba dobva kizárólag Ukrajnára fókuszálni. Ha Hitler sosem születik meg, ennek a nagy történelmi múlttal bíró népnek talán még ma is lenne tartása. Így azonban - a permanens szégyentől és lelkiismeret-furdalástól vezérelve - a teljes önfeladást látjuk. Bruno tökéletesen szimbolizálja az egész jelenséget.

 

A filmet számos kritikával illették már. Nem elég valósághű, írták néhányan. Igazuk lehet, tényleg meseszerű, ahogy a két fiú a kerítésen át beszélget, őrök sehol. Már megint egy holokauszt-történet... legyintenek sokan. Való igaz, a témát sokan feldolgozták már, egyesek utolérhetetlen remekműveket alkotva; Az élet szép című alkotás például aligha túlszárnyalható. De jó páran szóvá tették Bruno valóságérzékelésének teljes hiányát is, mondván: ennyire nem lehet idióta... Pedig ez csak egy film. Most, 2024-ben azt látjuk, hogy a hétköznapok valósága nem kevésbé szürreális. És érzékeljük azt is, hogy a világ - a filmdömping ellenére - nem sokat tanult a háború és a holokauszt borzalmaiból. Ami pedig az önfeladó németeket illeti: mintha nagyságrendekkel idiótábbak lennének, mint a nyolcéves, ártatlan és tudatlan Bruno. Kellenek az ilyen mozik, jómagam szívből ajánlom mindenkinek. Talán segít abban, hogy ne építsünk egy beteg világ helyére egy még betegebbet.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr5518424619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.11. 16:03:48

"És érzékeljük azt is, hogy a világ - a filmdömping ellenére - nem sokat tanult a háború és a holokauszt borzalmaiból. Ami pedig az önfeladó németeket illeti: mintha nagyságrendekkel idiótábbak lennének, mint a nyolcéves, ártatlan és tudatlan Bruno.
hogy ne építsünk egy beteg világ helyére egy még betegebbet."

az aradi vértanúk is háborúpártiak voltak lacika?
ha jön egy hitler , akkor engedi kell neki mindig, mer a háború rossz?

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.11. 16:20:52

akkor a pesti srácok is háborúpártiak voltak lacika?
akkor most mégis jó hogy a nyugat nem segített nekünk?

de a múltkor még azt mondtad, hogy nekünk se segítettek, most már megint ellentmondásba keveredtél?

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.11. 16:29:56

lacika, úgy mondtad nem? hogy 56-ban nekünk se segítettek, tehát mi se segítsünk ukrajnának?
dehát akkor szerinted jó hogy a nyugat nem volt háborúpárti 56-ban, nem?

teljes agyhalál. mint minden ostoba fideszesnél.
kib*szott hazaárulók.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.11. 16:33:46

az önfeladó németeket is megbeszéltük. a saját blogodon, ha a migránsokra gondolsz. csak nem tudsz olvasni.

miért nem adnak több bért a krumplipucolónak a németek?
mert mint az angol ápolónál, akkor biztos találnának német munkaerőt is rá a németek.

az hogy közben csődbe megy a cég, az nem érdekes. vagy nem lesz versenyképes, mert árakat kéne emelnie, még a végén a krumplipucoló több bért fog keresni mint a menedzserigazgató, az angol nővér meg több bért kapna mint a kórházigazgató, az meg hova vezetne?

kommunizmusba?

MEDVE1978 2024.06.11. 17:10:54

A németek viselkedésére szerintem van egy némileg egyéb magyarázat is. A második világháború 80 éve volt, tehát már majdnem ott tartunk, hogy az abban harcoló emberek mind meghaltak. 10-20 év múlva teljesen eltűnik már az a réteg, akinek egyáltalán emlékei vannak a háborúról. Történelmileg a német bűntudat tökéletesen vegyült a woke-al. Ez nem véletlen hiszen valláspótlékként a woke egyik alapeleme a bűntudat (bűnös vagy, mert férfi vagy, mert fehér vagy, mert európai vagy, mert szennyezed a környezetet, mert nem fogadod el a párhuzamos szexualitásokat, többre tartod a saját népedet, hozzád hasonlókat, mint más embereket stb.). A gyarmati bűntudatkeltéshez hasonlóan a woke kiváló táptalajt talált a náci Németország bűneiben is, már eleve egy olyan társadalom tette részben magáévá ezt a gondolkodást, amibe bűntudatot neveltek.

Más részről a bűntudat keltése egy kicsit "luxuskategória" vagy vagyoni kérdés. Egy gazdag országban, ahol ha dolgozol világszinten nagyon jól élsz, ott van időd arra, hogy eltűnődj a világ igazságtalanságain és azon, hogy most bűntudatod legyen-e miattuk. Egy nyugat-német, aki egész életében egy jóléti környezetben nőtt fel, mondjuk Baden-Würtenbergben eltűnődhet azon, hogy fú, anno a nagy- és dédapáim idejében a németek borzasztó dolgokat csináltak és lamentálhat ezen, meg hogy emiatt mivel tartoznak Európának vagy Oroszországnak vagy Izraelnek stb. Míg mondjuk Magyarországon nem véletlen az, hogy amikor egy átlagembert, aki jóval rosszabb körülmények között él, megkérdezed arról, hogy miért nem érez bűntudatot, vállat von, majd akkor is, amikor őt a fejlett nyugati lerasszistázza. Egy afrikait egyáltalán nem fogják érdekelni ezek a kérdések, akkor is, ha ő éppen mondjuk szudáni muzulmán arab, aki éppen a múlt héten irtott ki egy falunyi szudáni katolikus négert. Őt nem érdekli, ha rasszistának bélyegzik, illetve biztos lesz abban, hogy ő a gonosz elnyomó nyugat áldozata.

A bűntudat és a woke elterjedése ezért szorosan korrelál a jóléttel. Nem véletlen, hogy ez igazából a gazdag országokban vesz fel helyi értéket. Németországban 2000 után nagyon jól megfigyelhetők olyan tendenciák, amelyek pont ezt mutatják.

de.wikipedia.org/wiki/Landtagswahlen_in_Baden-W%C3%BCrttemberg#Wahl_zum_14._Landtag_von_Baden-W%C3%BCrttemberg_(26._M%C3%A4rz_2006)

Itt egy Baden-Würtenbergi (a leggazdagabb német tartomány) választási oldal, ahol 1952 óta látszik az összes eredmény. Azt látni rajta, hogy nagyjából 2011-ig egyértelmű többsége volt a CDU-nak, tehát a nagy kereszténydemokrata néppártnak. 2011-ben a Fukushimai katasztrófát meglovagolva már 20%-ra mentek fel a zöldek (ami a lehető legwoke-abb párt, hiszen ideológiája minden része passzol a woke narratívába, mind a társadalompolitika, mind a gazdaságpolitika, mind a klímapolitika, migrációhoz hozzáállás stb.), akik 2016-ban át is vették a hatalmat és meg is tartották.
Miért van ez? Igazából a magyarázat az, hogy a tartományban döntően globalizációs nyertesek, gazdagok laknak. Nekik belefér, hogy modern hőszivattyúkat építsenek be, napelemet a tetőre, esővíz gyűjtőt stb. Az energiaárak emelkedése se nagyon mozgatja őket, hiszen van miből fizetni és a beruházáshoz is van tőkéjük. Elsősorban ők azok, akik átveszik a bűntudat narratíváját is és ők akarnak Európai Egyesült Államokat is, hiszen túlnyomóan profitálnak a bevándorlásból, mert a migránsok krémje (orvosok, mérnökök) mennek oda a magas bérszínvonal miatt.

Jól látni pl: az AFD elterjedésén, hogy elsősorban a globalizációs vesztesek vidékén (KElet-Németország) dominánsak. Folyt.köv

Boldeone2 2024.06.11. 18:52:27

@MEDVE1978: Abban igazad van, hogy a progresszív gondolkodás a jelenkorban teljesen az iskolázottsággal, a jóléttel korrelál
Nemcsak a világon, de Magyarországon is ez mutatható ki. A progresszív- zöld- liberális gondolkodás tipikusan a nagyvárosi, viszonylag jó anyagi helyzetben élő, fiatal értelmiséghez kötődik. Ők azok, akik a rétegpártok szavazóbázisát adják

Németországban annyi különbség, hogy ami itt egy szűkebb réteget érint ott az a mainstream. Hozzá lehetne tenni, Németországban már Hitler uralomra kerülése előtt is erős volt a baloldali, szocdem gondolkodás az északi területeken és a Ruhr-vidéken. Németország déli része más: inkább konzervatívabb katolikus, a CSU van a Bajorországban a CDU helyett

A német népjellem mára szuper progresszív lett. Minél inkább nyugatabbra mész, minél nagyobb és gazdagabb a város, annál inkább zöldebbek és progresszív gondolkodású a lakosság. Különösen a tanultabbak ,fiatalabbak...

Paradox, de ahol több migráns van, jobban tűrik...Ha elmész Karl Marx Stadtba, ma Chemnitz, ott az 58 éves, világ vesztese, alkesz, mattheus frizurás férfi fogja legjobban utálni a migránsokat

Ők az AFD törzsszavazói ma...

A többség viszont mérsékelt. Hogy miért? Azt is leírom...

Boldeone2 2024.06.11. 19:10:12

@MEDVE1978: Az emberek megértették: a "willkommenskultur" , "a wir schaffen das" egy kényszerválasz volt akkoriban

Lássuk, be senki sem tudta volna megállítani a beözönlő menekültáradatot, legyünk őszinték...Ezt be kellett Németországnak vállalni

A határok a mai napig átjárhatók, bár rengeteg szigorítás történt és történik, de borítékolom, hogy a migráció még 10-20 éve is politikai ügy lesz

Hiába választják meg a 28 éves hülyegyereket, Jordan Bardellát, migráció, illegális bevándorlás ugyanúgy lesz, erre lenne egy fogadásom...

Legyünk már őszinték! Először Franciaország ment Afrikába, lényegében 1830-tól ott vannak, hivatalosan , dejure, 1960 -ig, utána meg defacto máig...

Az afrikaiak azt mondják, ha az európaiaknak joguk volt odamenni, akkor nekik most joguk van idejönni
Afrikai nézetből nézve ez teljesen valid..

A szélsőjobb qurva nagyot hazudik a főleg alacsonyabb társadalmi helyzetű választóinak.. Ha meg lehetne fogadni valahol, én megfogadnám: soha senki nem fogja megállítani a szegényebb országokból a gazdagabbakba történő migrációt! Az emberiség történelme= harc az erőforrásokért, háború/ migráció/ népességrobbanás...

Itt, Magyarországon, már emberek sincsenek, basszus! 20-30 ezer ázsiai jöhet 10 év alatt Debrecenbe, mert nincs munkás, aki van, egyre öregebb és már szarért- hugyért nem megy el akkugyári munkásnak, de már a roma sem...

Boldeone2 2024.06.11. 19:33:05

Angela Merkel 2015-ben meghirdeti majd a willkommenskultur-t, végleg és visszavonhatatlanul muszlim hordák otthonává züllesztve Németországot."

- Ez butaság! A választ megírtam Medvének már: nem volt más lehetőség, akkoriban, mint a nyitott politika. Ez a globalizáció hozadéka: az emberek migrálnak a perifériából a centrumba

Ebből kell valahogy kihozni a legjobbat a németeknek, úgy, hogy szigorítani/csökkenteni kell az influxot, de fenn kell tartani a legális bevándorlási utakat is: irányított migráció

A migráció egy globális folyamat, ezért a nemzeti megoldás soha nem lehet elég hatékony

Az ukrán kérdés is egyértelmű: az európai közösségnek - szemben azzal amit Orbán és az oroszok által pénzelt szélsőjobb mond - segíteni kell az agressziót elszenvedő, védekező európai államot, ez az erkölcsi kötelességünk!

Ukrajna katonai és pénzügyi támogatását fenn kell tartani, a szankciókat pedig folyamatosan tökéletesíteni

A fő cél az ukrán állami szuverenitás fenntartása, az ország lassú felvétele és beépítése az európai közösségbe, Oroszországot pedig a teljes izolációban tartani, amíg a bűnös putyini rezsim fennáll...
Nem sok esélyt látok bármire az oroszokkal, olyan szintű civilizáziós és ideológiai különbség van közöttünk, ami ma már több százezer halott után feloldhatatlan...Azt kell mondjam - sajnos - hogy a kocka el van vetve, ezt mindenki érzi...Ezért fegyverkezio Európa gőzerővel...
A béke útja pedig nem az elvtelen önfeladás, engedni a tömeggyilkos agresszornak, hanem erőt és egységet mutatni felé!

Melyik rablógyilkos hátrál meg, ha a normális emberek elmenekülnek, vagy félrefordítják a fejüket??!

Németország - szerintem - jól döntött Ukrajna megsegítésével

Boldeone2 2024.06.11. 21:24:44

Itt egy jó cikk:

www.portfolio.hu/global/20240611/ketteszakadt-az-eu-vezeto-hatalma-a-valasztasokon-soha-nem-latott-valsagban-a-nemet-kormany-a-szelsojobb-unnepel-691693

A keletnémet náci/ komcsi birkák vs a fejlett, belátó nyugat

Orbán országlása is érthető: ez egy ilyen elmaradott, anakronisztikus ország...

A kérdés az, hogy kihez akarunk hasonlítani: "kelet-, vagy nyugatnémet" országhoz? A válasz egyértelmű!!

MEDVE1978 2024.06.11. 22:09:53

Folytatás:
Az igazi kérdés az, hogy a progresszív / woke erők által uralt Németország képes-e megküzdeni a kor kihívásaival. Az én véleményem a nem és a német választóké is ez, mivel a jelenlegi kormányt brutálisan leszavazták a korábbihoz képest: a jelenlegi Ampel koalíció 31%-ot kapott, ami alig több, mint a CDU/CSU önmagában 30%-al. A második az AFD lett 16%-al. Tehát a jobb és szélsőjobb oldal 46%-on van. Természetesen a karantén Németországban a legerősebb, egyrészt történelmi okokból, másrészt ugye az AFD a trendi szélsőjobb témákon (migráció, lakhatósági problémák stb.) kívül minden baromságot is képvisel a nácizmustól kezdve egészen az oltásparanoiáig.

Mindenesetre éppen ezért valószínűtlen, hogy igazán cselekvőképes német kormány alakulhat ki. Merkel igazi reakciós kancellár volt, de legalább valamennyire tevékeny. Scholz ennél jóval szürkébb és rosszabb.

Németországnak az alábbi fontos kihívásokra kellene válaszolnia:
1. Energiabiztonság. Itt a németek elkötelezték magukat egy hármas célrendszer mellett. Az egyik, hogy udvarolnak az araboknak és vesznek tőlük gázt. Nem nagyon tudnak mit csinálni, mert a hülye zöldek miatt bementek abba az utcába, hogy csak földgázzal tudják a megújulók okozta fluktuációkat kiváltani. Az LNG viszont kurva drága, jóval drágább, mint az orosz import lett volna. A másik fő irányuk az energiaimport, hiszen a francia atomerőműhálózat még működik. A harmadik ugye a megújulók, amelyek szép arányt érnek náluk el, de továbbra is drágák. Az energia drágasága viszont azt okozza, hogy a gazdaság egyre versenyképtelenebb, a nép meg egyre elégedetlenebb. Ebből egyedül az atomerőművek visszaállításával lehetett volna kifarolni, de azt meg a zöldek megvétózták. Így valószínűleg ez a kérdés sem oldódik meg középtávon.
2. Hadsereg. A német hadsereg egy kalap szar. A hidegháború idején még volt értelmes hadseregük a németeknek, de utána fokozatosan leépítették. Így most ott tartunk, hogy az EU legnagyobb gazdasága egy rendkívül gyenge hadsereget vonultat fel, aminek ráadásul 0 harci tapasztalata van. A németek ugyanis rettegnek attól, hogy a sereg külső missziókban vegyen részt, nehogy a német katonák megjelenése kríziszónákban rossz emlékeket ébresszen. Az orosz-ukrán háború kezdetekor nagy volt az esküdözés, hogy majd a németek költenek a hadseregre és felfejlesztik azt. Attól függetlenül, hogy ez ugye jelentős időbe telik, még nem túl sok jele van + a jelenlegi kormányt nézve nem is nagyon van igazán akarat rá. Nem véletlen, hiszen az SPD virággyermek hippik pártja, ahogy a zöldek is, a pacifizmus az egyik fő irányuk volt mindig is. Egy effektív hadsereghez a különböző technikai jellemzők mellett kell valami egyesítő erő, egy erős identitás, ami mögött a katonák fel tudnak sorakozni. Mind a zöldek, mind az SPD inkább kozmopolita globalisták, a nemzeti jelleget, tradicionális német identitást nem priorizálják. Így valószínű, hogy nem akarásnak nyögés lesz a vége. A CDU / CSU egy fokkal jobb, de tőlük sem szabad csodát várni, korábban teljesen alkalmatlan hülyéket neveztek ki hadügyminiszternek, pl: Ursula van der Leyent.
3. Migráció. Érdekes kérdés, hogy egy társadalom meddig bírja a nagyon erős migrációs nyomást. A németeknél egyértelműen a társadalom immunreakciója az AFD és a CDU/CSU erősödése, az idegenellenesség megjelenése. Az SPD-nek és a Zöldeknek nincsen válasza erre, hiszen a már állampolgárságot szerző menekültek, külföldiek elsősorban ezeket a pártokat választják. Gyakorlatilag az ő érdekük a minél magasabb bevándorlás, hiszen rájuk szavaznak a már formailag integrált migránsok. Az FDP más kérdés, de ők túl gyengék. A német kormány nem fog tudni mit kezdeni a migrációval, kivéve, ha váltás jön és a CDU kerül főszerepbe.
4. Gazdasági növekedés és jólét. A német ipar motorja az autóipar, a vegyipar és hasonló magas hozzáadott értékű szektorok voltak. Ezek mind megroppantak. Az ipar számára az energiaválság rendkívüli nehézségeket okozott és mivel ennek a vége se látszik, ezért ez a válság állandósulni látszik. Erre mért csapást a Green Deal a robbanómotoros autók 2035 utáni nem gyártásával, míg ugye a másik oldalon az elektromos autó átállást sem sikerült jól venni. Az egész vége, hogy a jólét és a gazdasági növekedés csökken. Ezt a Green Deal részleges kukázásával lehetne megoldani, de a német zöldek itt biztos keresztbe fekszenek majd.
5. Lakhatás és urbanizáció. A német lakosság jelentős növekedése a bevándorlás miatt azt okozza, hogy a lakhatási körülmények drasztikusan romlanak. Egy bérleti jogviszony dominált piacon ez azt jelenti, hogy a bérleti díjak mennek felfelé, hiszen a kereslet növekszik. Ezt lehet próbálni mindenféle adminisztratív intézkedéssel (bérleti díj korlát, üresen álló lakások adóztatása) csökkenteni, de ezek láthatólag sem vezetnek náluk eredményre.
Folyt köv

MEDVE1978 2024.06.11. 22:18:50

Folytatás: a lakhatás talán az egyik legkeményebb dió. Masszívan építeni kellene új lakásokat, ami rendkívül drága és csak magántőke bevonásával lehetséges. Ez egy üzleti megoldást kíván, meg partnerséget a nagytőkével. A jelenlegi koalíció erre sem ideális, valószínűleg a szabályozásban látják a megoldást. Azt viszont kikerülik az emberke.

A németek jövője így válságok sora középtávon. Még ha leváltják is a jelenlegi rossz koalíciót, a karantén miatt a CDU/CSU így is koalíciót kell majd kössön az SPD-vel és talán az FDP-vel is. Emiatt viszont a németek továbbra sem lesznek elég merészek, hogy kijöjjenek a jelenlegi szituációból. Mindenhol stagnálás várható, ami Európát is magával rántja.

MEDVE1978 2024.06.11. 22:46:27

"Lássuk, be senki sem tudta volna megállítani a beözönlő menekültáradatot, legyünk őszinték...Ezt be kellett Németországnak vállalni"

Ez egy sokkal hosszabb folyamat, már többször elemeztem. Angela Merkel egy reakciós politikus. Ahogy Baden-Würtenbergnél is mondtam 2011 tájékán már elkezdődött a woke fordulat Németországban is. Merkel észlelte ezt és a közép felé orientálódott. Az egyik első ilyen lépése az atomstop volt Németországban, akkor a fukushimai pánikhullámot lovagolta meg és egyben kifogta a zöldek vitorlájából a szelet. Hasonló dolog történt a migrációval is:
Merkel 2015 nyarán, még a válság előtt részt vett egy TV műsorban, ahol gyerekek, köztük egy palesztin kislány kérdezgette. A kislány elmondta, hogy jól érzi magát Németországban, de most éppen a menekültstátuszát vizsgálják és mi lesz vele, ha úgy döntenek, hogy nem jogosult arra (később ezt is döntötték egyébként). Merkel elmondta, hogy örül a kislány beilleszkedésének, de ha úgy döntenek a hatóságok, mennie kell. A kislány elsírta magát, Merkel pedig kegyetlennek tűnt. A baloldali német sajtó keresztre feszítette érte. Merkel érzékelte, hogy a német önképnek nagyon sokat jelent, hogy magát a mindenkinél jobb, humanista nyugat-európaiként lássa, aki befogadja a szenvedőket. A menekültválság idején így is reagált, tudván, hogy a német társadalom nagy része mögötte áll. A Wir schaffen das már ebből született.

"Hiába választják meg a 28 éves hülyegyereket, Jordan Bardellát, migráció, illegális bevándorlás ugyanúgy lesz, erre lenne egy fogadásom..." Franciaország szélsőjobbra váltása egy eléggé markáns jelenség lenne. Ugyanis akkor már két mediterrán ország szélsőjobb politikus által kontrollált. Ez az Európa erőd koncepció felé tolhatja a rendszert. Persze illegális migráció mindig lesz, de nem mindegy mekkora. A jelenlegi mérték csökkenthető nagy mértékben, persze nem olyan módszerekkel, amit az ember humánusnak mondana.

"Az afrikaiak azt mondják, ha az európaiaknak joguk volt odamenni, akkor nekik most joguk van idejönni
Afrikai nézetből nézve ez teljesen valid.."

A kérdés az, hogy kell-e érdekeljen minket az afrikaiak véleménye ebből a szempontból? Szerintem nem. Afrika rengeteget kapott Európától. Ha a XIX. században egy hülye versenyfutásban az európaiak nem próbálják gyarmatosítani, Afrikában még mindig Zulu királyok ülnének a trónokon vagy arabok csattogtatnák az ostort a néger rabszolgák hátán.
Óriási tévedés, hogy az afrikai gyarmatosítás akkora főnyeremény lett volna az európai nagyhatalmaknak. Inkább kiszorítósdi és nullszaldós volt. A nagyhatalmak versenyeztek a területekért, ki kapja meg hamarabb és ezzel lesz több hatalma. Egyetlen egy nagyon profitabilis gyarmat volt: Kongó. Méghozzá azért, mert Leopold magánbirtoka volt és Leopold egy állat volt, aki úgy ösztönözte a keményebb munkára a néger munkásokat, hogy a gyerekeik végtagjait lecsapatta, ha nem dolgoztak elég keményen. És vele is mi történt? A néger forradalom elsöpörte vajon Kongóban? Ja nem. A többi gonosz gyarmattartó európai nép vezetője közölte vele, hogy ez kurva nagy túlzás és hagyja abba.

"Ha meg lehetne fogadni valahol, én megfogadnám: soha senki nem fogja megállítani a szegényebb országokból a gazdagabbakba történő migrációt! Az emberiség történelme= harc az erőforrásokért, háború/ migráció/ népességrobbanás..."

Ezt lehet pragmatikusan és "erkölcsösen" nézni. Ha valaki pragmatikusan tanulmányozza, volt mondjuk több népvándorlás. Pl: a Római Birodalmat is ezek destabilizálták. Ezek lényegében migrációs hullámok voltak. A rómaiak egyikkel harcoltak, másikat beengedték, harmadikat kijátszották a negyedik ellen. A migrációs hullámok korábban nagyon sok alkalommal torkoltak háborúba, rabszolgaságba vagy simán mészárszékbe.

Pragmatikusan nézve - ami erkölcstelen a mai fogalmaink szerint - a migráció nagyon jól megállítható, csak egy hadihajóval ki kell lőni a bárkákat a Földközi tengeren.

"Itt, Magyarországon, már emberek sincsenek, basszus! 20-30 ezer ázsiai jöhet 10 év alatt Debrecenbe, mert nincs munkás, aki van, egyre öregebb és már szarért- hugyért nem megy el akkugyári munkásnak, de már a roma sem..." Ezzel megint belekapunk a demográfiai válságba és annak a megoldásaiba. Ha én döntenék, inkább 50 ezer legálisan beengedett ázsiai munkás, mint ezer arab / néger illegális bevándorló. Előbbiek ugyanis buddhisták lesznek, alapszinten képzettek, dolgozni akarnak és az értékrendjük közelebb áll a miénkhez.

MEDVE1978 2024.06.11. 22:59:48

@Boldeone2:
"A keletnémet náci/ komcsi birkák vs a fejlett, belátó nyugat"

Én ezt nem így látom. Piketty, aki egy baloldali politikus tanulmányozott olyan társadalmi helyzeteket, amelyek társadalmi egyenlőtlenségekből fakadtak. A belátó nyugat csak azt nem látja be, hogy egyre nyílik az olló, egyre nőnek a társadalmi különbségek. A németeknél is egyre sötétebb a jövő, egyre nagyobb a kilátástalanság, egyre többen gondolják, hogy rossz felé megy az ország, csökken a jólét. Az emberek azt látják, hogy a gyerekeik már rosszabbul fognak élni, kevesebb lehetőségük van egy jó lakásra, egy jó szakmára, képzésre, egy jó életre. A szélsőjobb rávilágít ezekre a kérdésekre, olyan, mint a láz. A német mainstream, a belátó nyugat olyan, mint egy orvos, aki a vakbélgyulladásos betegnek ad lázcsillapítót és rászól, hogy ne hisztizzen a fájdalom miatt.

G. Nagy László 2024.06.11. 23:32:08

@Boldeone2:

"Németországban már Hitler uralomra kerülése előtt is erős volt a baloldali, szocdem gondolkodás"

Ez igaz. Hitlert az az undorító, baloldali világ keltette életre, amely uralta a sajtót, s Lenin-fiúkkal verte szét a polgári és a jobboldali politikai megmozdulásokat. Ugyanaz a mocskos, szemét világ volt száz éve is, mint manapság.

G. Nagy László 2024.06.11. 23:38:12

@Boldeone2:

"Az afrikaiak azt mondják, ha az európaiaknak joguk volt odamenni, akkor nekik most joguk van idejönni
Afrikai nézetből nézve ez teljesen valid.."

Afrikai szemszögből valóban. De mi európaiak vagyunk, és magunkat kéne képviselnünk. Röhej, hogy úgy teszünk magyarként, mintha ukránok lennénk, illetve németként, mintha afrikaiak. Ezt hívják önfeladásnak. Ha Macron vagy Weber háborúzni akarnak, húzzanak egyenruhát és vonuljanak be! Ha Scholz migránspárti, akkor szállásolja el a saját házában a bevándorlókat! Nem kéne mindig a köznép faszával verni a csalánt.

Boldeone2 2024.06.11. 23:52:55

@MEDVE1978: . A szélsőjobb rávilágít ezekre a kérdésekre, olyan, mint a láz. A német mainstream, a belátó nyugat olyan, mint egy orvos, aki a vakbélgyulladásos betegnek ad lázcsillapítót és rászól, hogy ne hisztizzen a fájdalom miatt"

- Rávilágít ezekre a kérdésekre, a maga demagóg módján, de valódi, működőképes válaszokat nem ad rá. Ez pont a migrációnál jön elő a legjobban: nem akarják elismerni, beismerni, hogy ez egy komplex globalizációs probléma, az emberek valós okok miatt jönnek, és nem a Soros György szervezi őket..

Lehet itt BÁRKI hatalmon nem lesz generális változás, illetve, a legtöbb dolgot már a mainstream politika is megtett.
Nyilván emberekre nem fog lövöldözni senki, jönnek azért nők is meg gyerekek is, valódi menekültek is közöttük; rádásul a migració olyan mint a víz: mindig megtalálja az utat - valahol
Európa hatalmas mindig lesz valahol legalis vagy illegális út, szerintem...
Meg merem kockaztani: a globális migrációnak még csak az első nagy fazisáinál tartunk, ez az előjáték...
Ha Trumpot megválasztják sem fog megállni semmi, vagy ha megválasztják a francia szélsőjobbot. Ebben olyan biztos vagyok, hogy az összes pénzem rátenném...

De pár év múlva, ha még itt leszünk, majd térjünk vissza rá, nézzük meg ki látta jobban a jövőt...

Ez egy olyan globális nagyfolyamat amire nincs orvosság...Ahogy a pénz, az aru áramlik, úgy áramlanak az emberek is...
Lassuk be: mi magyarok is ezt csináljuk 33, ha nem több éve...

Az afrikai nyilván nem fogja megérteni, hogy más core value- kat vall, túl sokan vannak stb, így nem jöhet ide... Csak azt látja, van egy szabad, "fehér világ" , ahol jólet van és gazdagság, amiből szeretne ő is részt venni...

Boldeone2 2024.06.12. 00:02:34

@G. Nagy László: De mi európaiak vagyunk, és magunkat kéne képviselnünk. Röhej, hogy úgy teszünk magyarként, mintha ukránok lennénk, illetve németként, mintha afrikaiak. Ezt hívják önfeladásnak."

- Ez az európai gondolkodás egyik lényege - szerintem. Kicsit feladunk magunból, kicsit áldozatot hozunk, de így lesz kompromisszum...

Mi a kompromisszum? Kicsit mindenkinek jó! Tehát nem úgy, hogy az egyiknek nagyon jó, a másiknak meg nagyon rossz

A kompromisszum alapja a szolidaritás, a belátás, hogy más érdekek is léteznek..Szolidaritás Ukrajnával, Afrikával, stb...

Ez nem önfeladás, hiszen "ezek vagyunk", a humanista európai szellem- az egoista ösztönember meghaladása

A progresszív utópizmus? Lehet... De, jó érzés altruistának, humanistának lenni! Jobb mint a nihilizmus, az önzőség!

Boldeone2 2024.06.12. 00:22:55

@MEDVE1978: egyre nagyobb a kilátástalanság, egyre többen gondolják, hogy rossz felé megy az ország, csökken a jólét. Az emberek azt látják, hogy a gyerekeik már rosszabbul fognak élni, kevesebb lehetőségük van egy jó lakásra, egy jó szakmára, képzésre, egy jó életre"

Még erre akartam válaszolni...Ez egy lényegében több évtizedes toposz a nyugati világban, az elnevezése: "middle class squeeze" ami lehet hogy volt a 70- es, 80-as években, de most, amikor lényegében minden nyugati allamban teljes foglalkoztatás van, meg Magyarorszagon is?

Megélgetési válság? Lófaxt! Ez egy kicsit tényleg ellenzéki hiszériakeltés nálunk is, meg Németországban is..
Megéreztük a háború hatásait, de nem lett belőle durva életszínvonal-esés
Csak ugye a németeknél a kormány mögött nincs olyan médiaháttér amely megvédi a kormány igazát, ezért tarolt az AFD ...

Én pont az ellenkezőjét látom: a fiatalok előtt soha nem voltak ekkora lehetőségek, mint manapság. Sokan közülük kőgazdaggá váltak a semmiből, mert a jelenkor róluk szól..
Azarihah több milliárdot keres egy koncerten, tudom ő a szélsőség, de ilyen soha nem volt...
Most jó igazán fiatalnak lenni, bár a lakások drágák, de a lehetőségek " határtalanok"

Nem véletlen, "bejobbosodni" is 45-50 éves korában kezd az ember, amikor szembe találja magát a saját korlátaival, a fruszrációival... Saját bevallásod szerint te is baloldali voltál, valamikor...

G. Nagy László 2024.06.12. 00:30:13

@Boldeone2:

"Ez az európai gondolkodás egyik lényege - szerintem. Kicsit feladunk magunból, kicsit áldozatot hozunk, de így lesz kompromisszum..."

Nem, ennek semmi köze az európai gondolkodáshoz. Ami igazán pusztító, hogy a KOMPROMISSZUM kifejezést használod. Ennek a fogalomnak akkor van létjogosultsága, ha üzletelsz valakivel, s mindketten engedtek egy kicsit az eredeti elképzelésetekből. De amikor ADAKOZNI, TÁMOGATNI kívánsz valakit, ott ennek a szónak nincs létjogosultsága. Vagy szívből adsz, vagy sehogy. Mindkettő korrekt és tisztességes. De félszívvel adni... ez kurva beteg dolog.

"A kompromisszum alapja a szolidaritás"

A két fogalomnak semmiféle köze sincs egymáshoz, ahogyan fent írtam.

"Ez nem önfeladás, hiszen "ezek vagyunk", a humanista európai szellem- az egoista ösztönember meghaladása"

Ez filozofikus tévedés. A humanizmus azt jelenti, hogy élni és élni hagyni. Nem többet és nem kevesebbet. És semmiképpen sem az egoizmus meghaladását. A humanizmus és az önzés kiválóan megfér egymással. Ez a balosok örök rögeszméje, hogy árukapcsolásban gondolkodtok. Az, hogy kiállok a másik igazáért, a szabadságáért, a fizikai sérthetetlenségéért, az nem jelenti azt, hogy automatikusan a nevére iratom a házam. Csak hát a balos koponya képtelen értelmezni a liberalizmust és a józan középutasságot.

"jó érzés altruistának lenni! Jobb mint a nihilizmus, az önzőség!"

Jogod van ehhez a jó érzéshez. Jogod van a saját vagyonodból támogatni bárkit. De a többi embert nem kényszerítheted rá, hogy kipróbálja, milyen kurva jó is ez.

MEDVE1978 2024.06.12. 09:32:25

@Boldeone2:

"Rávilágít ezekre a kérdésekre, a maga demagóg módján, de valódi, működőképes válaszokat nem ad rá. Ez pont a migrációnál jön elő a legjobban:"
Dehogynem: a szélsőjobb válasz a migrációra hármas. Az egyik a diverzifikáció, tehát, hogy a képzett bevándorlást továbbra is engedik. A másik az elrettentés, a menekülttáborok és az integráció akadályozása, ennek reklámozása a származási országokban. A harmadik az úton fekvő országok megfizetése. Bár ez igazából oldalfüggetlen. Olaszország ugyanúgy le fogja fizetni Líbiát és Egyiptomot, hogy az arabok tartsák vissza a szubszaharai bevándorlókat.

"Meg merem kockaztani: a globális migrációnak még csak az első nagy fazisáinál tartunk, ez az előjáték..." Kicsit sci-fiben gondolkodva, vajon 2050-2060 tájékán mi történik majd, amikor gyakorlatilag Afrikán kívül sehol sem lesz majd természetes szaporodás. Lesz egy-két frankó háború + szerintem a legenyhébb az lesz, hogy megfizetik az észak-afrikai államokat, hogy az illegális bevándorlókat tartsák vissza. Persze nagyon sok függ attól, hogy a demográfiailag halálra ítélt társadalmak mit reagálnak majd.

"Ha Trumpot megválasztják sem fog megállni semmi, vagy ha megválasztják a francia szélsőjobbot." Trump nyilván egy bohóc, aki közönségnek játszik. Neki az lesz fontos, hogy Mexikó felől ne jöjjön be a nép kontrollálatlanul és ennyi. Persze ez dominó effektus, ha Trump valami durvát lép, akkor ledelegálja Mexikóra a migránsok visszatartását. Ennek az lenne a hatása, hogy Mexikó lesz (még) szarabb hely, erősödik a helyi maffia, a klánok.

A francia szélsőjobbot megnézném kormányozni egyszer, tud-e valamit kezdeni az egész problémakörrel. De egy fecske nem csinál nyarat, kérdéses, hogy mennyire tudnának fordulatot vinni az európai politikába egy ilyen Németország mellett.

"Az afrikai nyilván nem fogja megérteni, hogy más core value- kat vall, túl sokan vannak stb, így nem jöhet ide... Csak azt látja, van egy szabad, "fehér világ" , ahol jólet van és gazdagság, amiből szeretne ő is részt venni..."

Ez továbbra sem kell, hogy érdekeljen minket. Az erkölcsi mércével rendkívül szomorú realitás az, hogy a fekete afrikait mindenki kihasználja. Az amerikai, az orosz, a kínai, az arab mind rabszolgát lát benne, alsóbbrendű lényt, gazdasági gyarmatot. Egyedül Európa veszi őket valamennyire emberszámba. Ami persze látszólag óriási hibának bizonyul a jelenlegi események figyelembevételével. Afrika ugyanis most adja el magát Kínának és az oroszoknak. Európából egyedül Franciaország tartotta magát a szenegáli övezetben, de már ennek is vége, egy pár wanabee diktátor ki fogja rakni őket is, mert az oroszok adnak neki néhány fityinget.

"Ez egy lényegében több évtizedes toposz a nyugati világban, az elnevezése: "middle class squeeze" ami lehet hogy volt a 70- es, 80-as években, de most, amikor lényegében minden nyugati allamban teljes foglalkoztatás van, meg Magyarorszagon is?"

Ennek sok aspektusa van. Az egyik az, hogy hogyan változik a középosztály mérete. Utoljára éppen a 2010-es évek elején láttam erről statisztikát, ami azt mutatta, hogy a középosztályok mérete szinte mindenhol csökkent. Most csak ezt találtam, de ez még a nagy európai államadósságválság előtti kép, ami vegyes. www.pewresearch.org/global-migration-and-demography/2017/04/24/the-middle-class-is-large-in-many-western-european-countries-but-it-is-losing-ground-in-places/
Megjegyzem a német középosztály mérete ezen is csökkent és nagyobb mértékben csúsztak le, mint emelkedtek fel.

A másik aspektus az, hogy a társadalmi egyenlőtlenségek, a jövedelemkülönbségek folyamatosan növekednek. Ha már németekről beszélünk, akkor ezt a német GINI index is mutatja, de Piketty is ír erről. Bár ez nem enged szorosan következtetni a középosztály zsugorodására, azért egy nagyon erős korreláció van.

A harmadik, hogy a teljes foglalkoztatás egyenlő lenne a létbiztonsággal. Ez egyértelműen nem igaz. Európában rengeteg underclass, szar munka van. Magyar példával élve rengeteg roma van, aki vagy közfoglalkoztatott vagy az utóbbi 10 évben az építőiparban, feldolgozóiparban talált munkát. Ők ettől nem lettek középosztály, továbbra is nyomorognak, annak ellenére, hogy kicsit jobban élnek és dolgoznak.

Folyt köv

MEDVE1978 2024.06.12. 10:15:18

Folytatás

Nézzük csak:
1. Német energiarák:
www.ffe.de/veroeffentlichungen/deutsche-strompreise-an-der-boerse-epex-spot-im-jahr-2023/
Jól látni, hogy a COVID után elindult felfele az ár és a 2010-es éveknek a háromszorosán volt tavaly (2022-ben kiugró volt).
2. Infláció:
www.finanz-tools.de/inflation/inflationsraten-deutschland
A német infláció a 90-es évek közepe és 2020 között 0-2% között volt. 2021-ben 3, 2022-ben 7, 2023-ban 6% volt
3. Bérleti díjak:
de.statista.com/statistik/daten/studie/70132/umfrage/mietindex-fuer-deutschland-1995-bis-2007/
Itt 2020 óta 5,2%-al nőttek a bérleti díjak úgy, hogy az állam folyamatosan próbálja letörni a növekedést + rengeteg hosszútávú és korlátozott szerződés van, ami az emelkedést próbálja ellensúlyozni.

Ez a három tényező nagyon fontos a népszerű szóhasználatban bérből és fizetésből élő középosztálynak. Mindhárom nagyon jelentősen romlott a COVID után. Természetesen nem kataklizmáról van szó, hanem egy folyamatos lecsúszásról.

"Csak ugye a németeknél a kormány mögött nincs olyan médiaháttér amely megvédi a kormány igazát, ezért tarolt az AFD ..." Ez egyértelműen nem igaz. A német média többsége kormánypárti vagy semleges, de a politikai karantént mind tartja az AFD körül. SZoktam olvasgatni a Spiegelt, a die Zeit-ot, vagy a Frankfurter Allgemeine Zeitungot. Az első kettő konkrétan woke és rajongója a jelenlegi kormányban az SPD-nek és a Zöldeknek, valamint folyamatosan az AFD-t támadja, de minden más is folyamatosan negatívan jelent az AFD-ről és a CDU/CSU-t is utálja.

A mai német közéletet jól jellemzi, hogy a német zöldek 12% EU választási eredmény, próbálja betiltatni az AFD-t (16% eredmény, ami volt már felmérésekben bően 20% felett is). És sohasem gondol bele abba, hogy az mennyire demokratikus dolog, ha a társadalom 20%-nak a véleményét képviselő pártot egyszerűen betiltjuk. Ennél még Macron is jobb, aki legalább felismerte, hogy a francia választók a francba kivánják és kiírt egy előrehozott választást.

"Én pont az ellenkezőjét látom: a fiatalok előtt soha nem voltak ekkora lehetőségek, mint manapság"
Egy nagy lószart. Tegyük fel, hogy valaki egy nyíregyházi fiatal, mondjuk pénzügyes, diplomával. Egy junior állásban mondjuk megkeres 500-700 ezer forint bruttót. Ha pár év múlva szeniorrá válik, mondjuk 1-1,2 millió forintot. Az nettó mondjuk 800 ezer. Budapesten nem bérel értelmes lakást 200-250 alatt. Mondjuk van egy párja, aki kicsit kevesebbet keres, összeraknak nettó 1,3 milliót havonta. Abból elmegy kapásból 300 bérleti díjra és rezsire, 300 kajára. Marad 700. Fiatalok, mondjuk elszórakoznak még 300 ezret + ruházkodnak, bútorokat vesznek, nyaralnak. Marad a havi 400 ezer forint az évente 5 millió megtakarítás. Jelenleg 1 millió körül van egy átlagos négyzetméter. Akkor tudnak lakást venni, ha 12 évig nincs semmi fennakadás, nincs betegség, egyikük sem szívja meg, nem mennek nyaralni stb. Inkább 15-20 év reálisan. És ezek top keresők, a társadalom felső hányada.

Nézzük egy mediánkeresetű párral. A 2023. bruttó mediánkereset Budapesten 500 ezer forint volt, ennek a nettója 340 ezer. Két emberre számolva 680 ezer. Ha kiszámoljuk, akkor ők már jóval szarabbul vannak. Költsenek mondjuk ők is kajára, rezsire, életre, bérleti díjra összesen 450 ezer forintot, ami egy nagyon szűk keret. Marad havi 230 ezer, amit tartalékolhatnak. Ők
legalább 20-30 évig fognak spórolni, amíg egy lakást tudnak venni.

A fiatalok kitörölhetik a lehetőségekkel. Ha nincs lakásod, vagyonod a családban, akkor nagyon nagy esélyed van szimplán lecsúszni.

"Nem véletlen, "bejobbosodni" is 45-50 éves korában kezd az ember, amikor szembe találja magát a saját korlátaival, a fruszrációival... Saját bevallásod szerint te is baloldali voltál, valamikor."

Ez az élethelyzet és az élettapasztalat. Nem is annyira jobboldali lettem, inkább nagy mértékben teszek rá, hogy az emberek milyen kategóriákat állítanak fel: a jobboldali, baloldali nem nagyon mond nekem semmit. Elsősorban azért, mert csak bukott ideológiák, megoldások, amelyeknek esetleg a keveréke eredményre vezethet, de a purista felfogásuk inkább katasztrófákhoz. Illetve egyre inkább felismerem az emberek gőgjét és túlvállalásait. Legyen szó a nyugati elit gőgjéről vagy akár Orbán Viktoréról.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.12. 11:33:26

@G. Nagy László: " uralta a sajtót, s Lenin-fiúkkal verte szét a polgári...
Ugyanaz a mocskos, szemét világ volt száz éve is, mint manapság."

ilyen kemény kormánykritikát még nem láttunk tőled, a mostani lenin-fiúk bizonyára a kopaszok, akiket kubatov odaküldött hogy akadályozzák meg a népszavazási kezdeményezést.

kkbk.blog.hu/2020/12/23/level_fideszes_baratnemnak

vagy a tek-re meg a készenléti rendőrségre gondolsz mint lenin-fiúk, akiket az undorító és hazaáruló varga zs közvetlenül utasít? minden jogállamisági alap nélkül?
www.youtube.com/watch?v=Z_fNuZbHS3g

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.12. 11:38:36

@G. Nagy László:

"úgy teszünk magyarként, mintha ukránok lennénk, illetve németként, mintha afrikaiak. Ezt hívják önfeladásnak. Ha Macron vagy Weber háborúzni akarnak, húzzanak egyenruhát és vonuljanak be! "

de a múltkor még azt mondtad, hogy nekünk se segítettek, most már megint ellentmondásba keveredtél?
lacika, úgy mondtad nem? hogy 56-ban nekünk se segítettek, tehát mi se segítsünk ukrajnának?
dehát akkor szerinted jó hogy a nyugat nem volt háborúpárti 56-ban, nem?

tudod mit mondott manfred Weber? mi ezzel a közös európai hadsereggel a bajod?:

"a britek unióból való kilépésével a kontinens katonai ereje jelentősen lecsökkent, és nem maradhatunk katonapolitikailag ebben a védtelen helyzetben, ezért létre kell hozni egy európai hadsereget, amely valódi közös haderő lenne, valódi közös ezredekkel, közös vezénylési nyelvvel és közös szerkezettel."

mennyivel jobb Csádba küldeni a magyar katonákat, a minap épp az ellenzéki székházat lőtték a kormánypárti katonák, nem értem miért küldünk oda katonákat, miért nem lehet béke ott?

a szerbek amikor meglőtték a magyar katonát, az is milyen már? ott se lehet béke magyar katonák nélkül? ki kell tömni Dodikot milliárdokkal? lukasenkót is?

akkor a fidesz hozhat be migránsokat, csak a németek ne? és ha 3 évig van itt (ami hazugság), akkor pont 3 évig veszik el a magyarok elől a munkát, nem baj hogy nem vehetik el a munkánkat?
ha 3 év letelik, akkor jöhetnek már a magyarok, vagy utána megint jönnek 3 évre, lée megint elveszik a munkát ?

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.12. 11:46:24

@G. Nagy László:

"Jogod van ehhez a jó érzéshez. Jogod van a saját vagyonodból támogatni bárkit. De a többi embert nem kényszerítheted rá, hogy kipróbálja, milyen kurva jó is ez."

akkor ne is adózzunk? akkor ne is legyen állam?
ha nem élünk közösségben, akkor ilyenkor szokott jönni a bastille ostroma, meg a guillotine-ok. és nem a szegényeket rakják oda, lacika, hanem a nárcisztikus pszichopata-propagandista fajtádat.

ha kitör a forradalom majd én is felkereslek, és felteszem neked ezeket a kérdéseket, készülj fel mert nem fogadok el helytelen és agyhalott válaszokat :)
kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

most gondolkozz el rajta, amíg van időd, mert sok dolgunk lesz a guillotine-nal.
Petőfi és Görgey Artúr büszke lesz ránk.

Lamberg szivében kés, Latour nyakán
Kötél, s utánok több is jön talán,
Hatalmas kezdesz lenni végre, nép!
Ez mind igen jó, mind valóban szép,
De még ezzel nem tettetek sokat -
Akasszátok föl a királyokat!

Boldeone2 2024.06.12. 11:58:40

@MEDVE1978: Kicsit sci-fiben gondolkodva, vajon 2050-2060 tájékán mi történik majd, amikor gyakorlatilag Afrikán kívül sehol sem lesz majd természetes szaporodás"

- De Afrikában is erőteljesen lecsökken már addigra a természetes szaporodás. Én úgy gondolom, addigra a nagy migrációs hullámok is elcsendesedhetnek már, bár migráció mindig lesz

Az átalad felvázolt megoldásokban nem hiszek, hogy meg tudnák fékezni a migrációt, mint a lefizetése a tranzitországoknak, mivel az már eddig is ment, többé- kevésbé. Az észak- afrikai országok nem fogják az teljes szívvel véghez vinni, mivel a saját migrációjuk is hozzájárul a belpolitikai biztonsághoz, hiszen megszabadulnak a fiatal, munkanélküli így politikailag veszélyes tömegektől, sőt, a Szahel- Afrika vezetői még biztatják is embereket, hogy menjenek Európába
Nagyjából senkit sem fognak visszafogadni, többségében, nem érdekük
Maga az emberek tömeges repatriálása is óriási probléma, szerintem megoldhatatlan lenne, ahogy az emberek koncentrációs táborokban tartása is akár Európában vagy azon kívül..
Ezek politikai lózungok, főként...Nemhogy Németországban nem lesz ilyen, de még Szerbiában is, annyira életszerűtlen..

A valós megoldás - ebben Orbánnak igaza van- odavinni a segítséget ahol baj van. Csakhogy akkora a baj, hogy az EU több milliárd eurós fejlesztési programjai sem elegendők Afrikában...
De, az irány jó..

Én azt mondom, túl leszünk ezeken a problémákon pár évtized múlva úgy, hogy nem lesznek apokaliptikus állapotok..

...és igaza lesz Angela Merkelnek: "Wir schaffen das"- megcsináljuk!:)

Mi mást is tehetnénk? Inkább ez, mint a disztópia!

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.12. 12:07:18

@G. Nagy László:

csak a miheztartás végett. pár idézet az újaknak:

"A klasszikus liberalizmus lényege, hogy engedjük dolgozni az evolúciót. Pont akkor teszel erőszakot, ha elveszed a tehetősek pénzét és odaadod másoknak - csóróknak, bevándorlóknak, korrupt politikusoknak, Ukrajnának "
"az önzés a legmagasabb szintű erkölcsiség"
"a hazugság csak szavak"
"az ukránok megérettek a pusztulásra"

Boldeone2 2024.06.12. 12:11:13

@MEDVE1978: Ennek sok aspektusa van. Az egyik az, hogy hogyan változik a középosztály mérete. Utoljára éppen a 2010-es évek elején láttam erről statisztikát, ami azt mutatta, hogy a középosztályok mérete szinte mindenhol csökkent"

Ezen statisztika alapján is az bizonyosodik be, hogy ott erős a középosztály, ahol nemcsak magas a jövedelem, hanem van jelentősebb újraelosztás
A legjobb helyek a középosztály szempontjából Dánia, Hollandia, Norvégia- vagyis a " szociális demokráciák "

Németország esete speciális, hiszen ott van a keletnémet ballaszt..

Vajon ha csak a nyugati részt néznénk, ott is van lecsúszás? Valami biztos, de ez éppen nem a politikai rendszer, hanem a nagy ciklikus válságok, a globális kihívások miatt

Tegyük fel fordítva a kérdést: Ha az AFD kormányozna, akkor mi lenne? Megváltozna, jobbá válna a már lecsúszott ember élete?

Kötve hiszem!!! Most problémák vannak, amelyek megoldhatók, csak nem úgy, hogy a szélsőjobb, populista világrontás hatalomra kerül!

Boldeone2 2024.06.12. 12:23:12

@G. Nagy László: A humanizmus azt jelenti, hogy élni és élni hagyni. Nem többet és nem kevesebbet. És semmiképpen sem az egoizmus meghaladását. A humanizmus és az önzés kiválóan megfér egymással."

- Az nem a humanizmus, amiről te beszélsz, hanem a cinizmus, a nihilizmus, az önzés. Orbán Viktor is ezt hirdeti: "legyen mindenki bátran getzi"

Hol van már a " hiszünk a szeret erejében" jelszó?

Orbánék nem humanisták, de nem is keresztények, egyszerűen csak nihilisták

Az emberi társadalom működése= kompromisszumok folyamatos kötése, tehát az, hogy megérted: vannak másoknak is érdekei, ezt belátod és elfogadod, úgy megszülethet az érdekegyensúly

Ha ezt nem látod be, abból következik a konfliktus, majd a harc...A harcnak meg általában sérültjei vannak, rossz neked is nekem is ...

Az értelmes ember belátja a kompromisszumok fontosságát, a buta nem...

Boldeone2 2024.06.12. 12:38:59

@G. Nagy László: Egy valódi államférfi bölcs, belátó, és hajlandó a kompromisszumra. A diktátorok mint Orbán vagy Putyin nem hajlandók kompromisszumra
Ők harcosnak mondják magukat, a harcos meg soha nem köt kompromisszumot, csak ha legyőzték

Ezek a vezetők belátás nélküli pszichopaták, képtelenek saját téveszméiken kívül látni. Személyük maga az agresszíó, egyiküknél maga az erőszak

A kompromisszum - ezzel szemben - mindenek felett áll, mert csak az hozza el a valódi békét, nem pedig a diktátumok!

Azt mondanám, ha Orbán kompromisszumot akar, akkor:

1. Limitálják és tegyék teljesen transzparenssé a kormány propaganda-költéseit, a Közmédiában kapjon műsoridőt az ellenzék

2. A választási rendszert alakítsák min sokkal arányosabbá

Ez a "ground zero", a kiindulás...Ez a MINIMÁLIS alapja minden kompromisszumnak, az én véleményem szerint

A cél is egyértelmű: az orbáni egypárti rezsim helyett - VÉGRE- legyen a kompromisszumokon alapuló, valódi plurális demokrácia

Boldeone2 2024.06.12. 12:53:28

@MEDVE1978: SZoktam olvasgatni a Spiegelt, a die Zeit-ot, vagy a Frankfurter Allgemeine Zeitungot. Az első kettő konkrétan woke és rajongója a jelenlegi kormányban az SPD-nek és a Zöldeknek, valamint folyamatosan az AFD-t támadja, de minden más is"

- Az Afd jogosan támadják, ők nem csak egy normál populista széljobb párt, hanem - több jel utal rá- hogy echte nácikról van szó
Már Marine Le Pen is elhatárolódott tőlük...
Oroszok által fizezett, veszedelmes szélsőség, még keveset is kapnak!

Az említett médiákat nem olvasom, de a DW news igen, oda kommentelek is, időnként..

A benyomásom az, hogy szinte kínosan vigyáznak rá, hogy pártalanok és polkorrektek legyenek, szinte már kórosan...

Tehát: Putyint alig lehet pl bírálni, a háború áldozataira felhívni a figyelmet, stb...Engem rendszeresen kimoderálnak, voltam top komment is, de manapság inkább kitörölnek...

Egyébként mi a valódi újságírás lényege: ha kimondjuk a gyilkosról hogy gyilkos, vagy szerecsent mosdatunk, rébuszokba polkorrekteskedünk, rébuszokban beszélünk??

Emiatt felvett, hülye póz miatt valóban lehet bírálni a német médiát, de hogy olyan szinten kormánypropagandát végezne, mint a magyar lakájmédia, abszolút nem.

Serény Vélemény 2024.06.12. 12:56:32

@Boldeone2: "Az Afd jogosan támadják, ők nem csak egy normál populista széljobb párt, hanem - több jel utal rá- hogy echte nácikról van szó"

Ez konkrétan nem igaz. Vannak "érdekes" prominensei, de az hogy "nácik" - egyszerűen a liberális média erőteljes csúsztatása.

G. Nagy László 2024.06.12. 12:59:56

@Boldeone2:

"Egy valódi államférfi bölcs, belátó, és hajlandó a kompromisszumra. A diktátorok mint Orbán vagy Putyin nem hajlandók kompromisszumra"

Nem tudom, melyik mozit nézed. Orbán mást sem tesz az Unióban, mint hogy kompromisszumokat köt.

Ami pedig Putyint illeti: kész volt a békekötésre. Zelenszkij volt az, akinek a nyugati vezetők lefogták a kezét, és nem engedték, hogy aláírja a békemegállapodást. Ennyit a kompromisszumkészségről.

"A harcnak meg általában sérültjei vannak, rossz neked is nekem is ..."

Egyetértek, ezért állok mindig a béke pártján. Érdekes, hogy 1956-ban, amikor mi szorultunk volna segítségre, a Nyugat szarban hagyott minket. Nekünk ez akkor katasztrófát jelentett, a világnak viszont békét, hiszen a harmadik világháborút kockáztatták volna, ha kiállnak mellettünk. Most viszont semmi sem drága: két ukrán megye megér annyit, hogy kockáztassuk a világvégét. Mi a különbség? Mi mért nem érünk szart sem nyugati szemmel? Két ukrán megye mitől annyira fontos? 1956-ban, amikor Közép-Európa a szovjet érdekszféra részét képezte, miért nem riogatott mindenki azzal, hogy a SZU megindul a Nyugat ellen? Most ez mennyivel reálisabb veszély???

Boldeone2 2024.06.12. 13:24:43

@G. Nagy László: Érdekes, hogy 1956-ban, amikor mi szorultunk volna segítségre, a Nyugat szarban hagyott minket. "

- A helyzet nem ugyanaz: más kor, más törtenelmi helyzet, más erőviszonyok, más a jogi helyzet

Ukrajna egy független nemzetállam, mely határai a nemzetközi jogban garantáltak. Too big to fail - röviden

Éppen azért is kell most fellépni, hogy az orosz- szovjet gyalázat többet ne ismétlődhessen meg! Finnország, a Balti államok, Lengyelország, Románia azt mondja: elég volt, ez elfogadhatlan, nem akar senki a következő áldozat lenni!

Ez olyan, mint amikor is sok hétköznapi kisember összefog az egyiküket terrorizáló erős bűnöző ellen, akkor nincs kompromisszum , hanem mindenki üt egyet az agresszoron

A bűnöst meg kell büntetni, likvidálni kell, nem egyezkedni vele! Vagy: legyen az első momentum az, hogy a bűnös hagyjon fel az akcióval!

Szerencsére most nincs Suezi válság, a nyugat egységes Ukrajna kérdésében: segíteni kell. A segítség módjairól lehet vita

Boldeone2 2024.06.12. 13:36:35

@G. Nagy László: A kompromisszumokat viszont csak akkor lehet megkötni, ha van két józan belátó fél. Putyin nem, az orosz nép jelentős része is bűnős, sajnos mondjuk ki...

A nemzetközi bíróság előtt van már a rengeteg, orosz katonák által elkövetett bűncselekmény: nemi erőszakok, rablás, gyilkosságok, emberrablás, zsarolás

A háborúnak akkor lesz vége, ha Putyin elbukik, a nemzetközi bíróság elé állítják, ahogy a többi háborús bünöst is, az orosz nép pedig felhagy a ruszofasizmussal, az emberek indokrinációjával

Ez lehet akár több évtized is, sajnos...Alá lehet bármit írni Putyin diktátumai közül, kb annyit fog érni, mint a seggtörlő papír
Pont úgy fogják betartani mint a szovjet- legyel meg nem támadási szerződést, vagy a budapesti memorandumot: sehogy

Valahogy az orosz kérdést meg kell oldani a fejlett világnak, a demokráciáknak

Serény Vélemény 2024.06.12. 14:29:36

@Boldeone2:

Az EU igért Ukrajnának 1 millió darab tüzérségi gránátot

1 db ilyen gránát 8000 EUR.

biztos, hogy ezért a háborúért kell taccsra vágni a EU gazdasági tevékenységét és jövőjét?

Ez több, mint háromezer milliárd forint!
Ez a teljes magyar költségvetés főösszegének a 7-8%-a.

Rubasov nertárs 2024.06.12. 14:35:43

"A háborúnak akkor lesz vége, ha Putyin elbukik, a nemzetközi bíróság elé állítják, ahogy a többi háborús bünöst is, az orosz nép pedig felhagy a ruszofasizmussal, az emberek indokrinációjával"

Putyin nemzetközi bíróság elé állítására csak akkor lenne esély, ha sikerülne Oroszországot meghódítani, vagy minimum elfoglalni az európai területeit olyan városokkal benne, mint Szentpétervár és Moszkva. Ilyesmi azonban tervben sincs, a Nyugat deklarált célja jóval szerényebb ennél: visszaszorítani az oroszokat az 1994-es határok mögé. Azonban egyre több immár mainstream stratéga vonja kétségbe, hogy ez egyáltalán elérhető-e és a Nyugat (valamint az ukránok) nem kényszerül-e egy köztes megoldásra. Az ugyanis világosan látszik, hogy legfőképp az USA katonai támogatása nélkül, akármennyire is harcedzett és kitartó, az ukrán haderő nem tudja tartani magát az oroszokkal szemben. Már most is csak nehezen ment át az amerikai politikai eliten a legutóbbi fegyveres támogatás, aminek az az oka, hogy egyre több (szegény) amerikai választó tesz fel kínzó kérdéseket a röpködő több tíz milliárdos dollárok kapcsán, ráadásul hiába a támogatás, döntő ukrán siker, vagy áttörés nem történt és ez egyelőre nem is látszik, hogy történne. Az amerikai törvényhozás egyre nehezebben tudja megindokolni a támogatásokat egy olyan lakosság felé, aminek 40%-a egy 400 dolláros (nem elírás, 145-150 ezer ft) hirtelen kiadást sem képes fedezni.

Költői kérdés a végére: vajon meglehetett-e volna bűntetni a nácikat, ha a szövetségesek megálltak volna a Rajnánál és az Oderánál?

Boldeone2 2024.06.12. 14:39:13

@Serény Vélemény: biztos, hogy ezért a háborúért kell taccsra vágni a EU gazdasági tevékenységét és jövőjét?"

- Egyik helyen azt mondjátok, hogy az USa profitál a fegyvergyártásból, ha ez így van, akkor az jó lesz az EU- nak is

Röviden: több bankok által teremtett pénz, több beruházás, több hadiipar, növekvő GDP

Ebben nincs semmilyen taccsra vágás, még jól is jöhet a problémákkal küzdő autóiparnak...

Autó helyett akkor tigris tankot, meg Taurus rakétát kell gyártani...

Boldeone2 2024.06.12. 14:50:13

@Rubasov nertárs: Putyin nemzetközi bíróság elé állítására csak akkor lenne esély, ha sikerülne Oroszországot meghódítani, vagy minimum elfoglalni az európai területeit olyan városokkal benne, mint Szentpétervár és Moszkva. "

-Ez tévedés szerintem. A politikai helyzet forgandó, sem Putyin, sem rezsimje nem lesz örökéletű. Egyszer egy új kormány - feltárva a nép előtt bűneit - akár ki is adhatja a Nemzetközi Bíróságnak
Ráadásul őrizni sem lehet örökké majd a Dácsáját, ahol nyugdíjba vonul...
Szerintem előre szólni kellene most neki, hogy fülön lesz egyszer csípve... Ez a pszichológiai hadviselés része is lehet egyben.

Az amerikai törvényhozás egyre nehezebben tudja megindokolni a támogatásokat egy olyan lakosság felé, aminek 40%-a egy 400 dolláros (nem elírás, 145-150 ezer ft) hirtelen kiadást sem képes fedezni.:"

-Ez nyilvánvalóan demagógia, hiszen az USA éves védelmi kiadása éves 850 milliárd dollár körül van. Ukrajna támogatása semmi ehhez képest
Ilyen olcsón nem is lehet háborút vívni, ráadásul az anerikai ipar is megrendelésekhez jut
Erre mondják: win- win szituáció

A kisember már tanulhatott volna: az a 100 milliárd amit Ukrajnának küldenek, nem lenne úgysem az övé, csak a gazdagoknál maradna adókedvezmény formájában, ahogy Trump idején..

Boldeone2 2024.06.12. 14:56:16

@Rubasov nertárs: Költői kérdés a végére: vajon meglehetett-e volna bűntetni a nácikat, ha a szövetségesek megálltak volna a Rajnánál és az Oderánál?"

- Most nem lehet nyílt világháborúba kezdeni, ez senkinek nem lehet célja. Valami olyasmi jönht, mint a hidegháború volt anno, egy több évtizedes fegyverkezési és szankciós folyamat, ahol a végcél a belső politikai átalakulás Oroszországban
Már láthatók az ottani belső súlyos problémák, de nyilván a Tass meg a pravda még a szokásos győzelmi szólamokat fújja...

Serény Vélemény 2024.06.12. 14:56:25

@Boldeone2: A gránátok gyártása hitelből, a jövő nemzedék eladósításával történik. TE azért fogsz drága árat fizetni az energiáért, azért fogsz magasabb áron hozzájutni a javakhoz, mert a háború felpörgeti az EU eladósodását.

Vagyis annyi eszed van, hogy saját magad ellen drukkolsz egy számodra nem létfontosságú, a közvetlen egzisztenciádat nem veszélyeztető konfliktusban.

Rubasov nertárs 2024.06.12. 15:00:58

"Ez nyilvánvalóan demagógia, hiszen az USA éves védelmi kiadása éves 850 milliárd dollár körül van. Ukrajna támogatása semmi ehhez képest
Ilyen olcsón nem is lehet háborút vívni, ráadásul az anerikai ipar is megrendelésekhez jut
Erre mondják: win- win szituáció"

Nem az a kérdés, hogy demagógia vagy sem, vagy hogy mennyire olcsó/drága. Gondolj bele: ott vagy csóró amerikaiként, aki egy rozsdás hűtőt sem képes venni magának és azt hallod a hírekben, hogy az ukránoknak megint odadobtak több tíz milliárd dollárt, mindezt ráadásul úgy, hogy a cserébe felmutatott eredmények meglehetősen szerények. Te sem lennél túl boldog, hiába mondaná bárki, hogy dehát a védelmi kiadásnak ez csak a tördéke.

"A kisember már tanulhatott volna: az a 100 milliárd amit Ukrajnának küldenek, nem lenne úgysem az övé, csak a gazdagoknál maradna adókedvezmény formájában, ahogy Trump idején.."

A kisember sem itt, sem ott nem fog ennyire szofisztikáltan gondolkodni.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.12. 15:02:52

@G. Nagy László:

"Orbán mást sem tesz az Unióban, mint hogy kompromisszumokat köt."

és te melyik mozit nézed? akkor minek a nemzeti konzultáció, amikor a fideszesek véleményét se tartja be? ez egy csicska hazaáruló
most összeszámoltam hogy hányszoros áruló a te félistened, te degenerált félhülye fogyatékos.

Nem jogászkodni kell, hanem lőni töltenil, lőni tölteni. - micsoda békepárti retortika, ahogy a bombás plakátokra is ízt írják szankció, miközben az ukránok valódi bombákat kapnak!
és lő mindenre ami mozog csak adjunk a kezébe fegyvert. - ahogy mondta.
Mellesleg kanyarban akar előzni ez a totális retardált.

1. Elárulja az uniót. Btk-s bűncselekmény
2. Nato. Btk-s szintén
3. Hazaarulo mert szetlopja az orszagot. Eladja szetlopja a termeszeti kincseinket. Befizetett adokat.
4. hazaarulo mert orosz erdekeket kepvisel. Nincs onallo kulpolitikank. Meg kinai meg arab meg torok mint egy utolso prostitualt. Ez a pont lazan lehet 4 -5 kulon pont is. Rakosi es kadar csak oroszok miatt volt hazaarulo.
5. hazaarulo mert igertevel ellentetben kicsereli az orszag lakossagat. Berszinvonalat leviszi, cigányok nyomorra is alapozza a vidéki szavazatok egy részét. érdekelt a nyomorban, és a "kisebbségek" növekedésében.
6. hazarulo mert lassan mar nepirtas kategoria, amit muvel az aksigyaras magzatkarosito mergezesekkel. Meg kornyezetvedelem leepitesevel. Meg a hatastalan vakcinak miatt. Mkorhazak szetveresevel jarbany idejen.
7. hazaarulo. Mert szetveri az orszag gazdasagat a feuadlizmussal aksigyarakkal. Crony kapitalizmussal.
8. hazaarulo mert onkenyuralmat epit ki 2016 t-ol a rendeleti kormanyzassal. Valasztasi csalasokkal. Jogallam megszuntetesevel.
9. emiatt nem kapunk unios penzt, mert nem hajlando pl kessel-villaval enni. A politikusok vagyonnyilatkozatat nyilvanosságra hozni erdemben.

10. lehet azért hazaáruló, mert lezülleszti az oktatást és az egészségügyet? szerintem igen.

Minimum 7x-es hazaarulo. Es szövetsegeseinket is elarulja.

Nalam egy pont a hazaarulasbol is halalt erdemelne. Kepzelhetitek h ilyen sok ponttal, h mennyire gyűlolom ezt a ferget. Ritkán volt ennyire kártékony árulónk, olyan ostoba hazaárulónk, mint szijjártó meg lehet még a világtörténelemben se volt.

kkbk.blog.hu/2024/05/06/a_mikepercsi_egyesulet

"Putyint illeti: kész volt a békekötésre. Zelenszkij volt az, akinek a nyugati vezetők lefogták a kezét, és nem engedték, hogy aláírja a békemegállapodást. Ennyit a kompromisszumkészségről."

ez melyik filmbe volt? a pravdaban olvastad?

"Nekünk ez akkor katasztrófát jelentett, a világnak viszont békét, hiszen a harmadik világháborút kockáztatták volna, ha kiállnak mellettünk"

és ez jó döntés volt, mert mi nem érünk annyit hogy KOCKÁZTASSANAK?

"Most viszont semmi sem drága: két ukrán megye megér annyit, hogy kockáztassuk a világvégét. Mi a különbség?"

hogy a világ emberségesebb, és az ukránok több mint egy hónapon keresztül is kitartottak, és képesek támogatással kitartani?

"Mi mért nem érünk szart sem nyugati szemmel? "

te szart se érsz ha nem tudod felfogni, hogy nem békepárti vagy, hanem egy hitvány idióta. orbán se békepárti, hanem egy megzsarolt hazaáruló aki nem modnhatja ki nyíltanm hogy nem szabad támogatni az ukránokat
gyáva népnek nincs hazája! most látható leginkább ennek a mondásnak az értelme.

nem is véletlen, hogy te igazi korrupt darab szarként sose védenéd meg a hazádat, és első bajra menekülnél bécsbe, és a ruszkikhoz mész majd haza te idióta, amikor kitör a klímaválság, te mondtad te pióca. gusztustalan korcs vagy, férfinak is alkalmatlan, gerinctelen csúszómászó. még vitázni te tudsz te féreg. nemhogy küzdeni az igazadért. liberálisnak hazudott magad te korrupt szar, de törlöd mindenki kommentjét ami nem tetszik, vagy nem érted, és kitiltod azokat akik felhívják az utóbbi öt évben az ellentmondásaidra a figyelmet.
hazudj még te féreg. aljas szuvhumán véglény, nárcisztikus pszichopataként semmi önbecsülésed nincsen. semmi lelkiismereted.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.12. 15:12:25

@Serény Vélemény:

tudod a nyugati országok gazdagok ám. nem vágunk semmit taccsra csöpike.

mi meg nem haldoklunk, mi így élünk! - ez lehetne a fideszesek jelmondata is, ha fel tudnák fogni mik az a roncstársadalom.

elkvehetik akkor a migránsok a munkánkat 3+3+3+3+3+3+3+3+3+3+3+3+3 évre?

hitvány agyhalott fideszek. gondoltál már arra hogy ne legyél hitvány és agyhalott fideszes?

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.12. 15:14:14

@Serény Vélemény:

na ne aggódj már annyit a nyugat miatt, na, aggódj a magyaráságért inkább te kis tinó.

Az EU jóváhagyta, hogy a befagyasztott orosz vagyon nyereségét Ukrajna önvédelmére és újjáépítésére használják fel

ujszo.com/kulfold/az-eu-jovahagyta-hogy-a-befagyasztott-orosz-vagyon-nyereseget-ukrajna-onvedelmere-es

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.12. 15:16:08

@Rubasov nertárs: a nácik bevetették volna az atombombát, ha elkészülnek vele. az oroszok nem fogják.

Serény Vélemény 2024.06.12. 15:19:50

@Tesz vesz XX.: "önvédelmére és újjáépítésére"

Hát, lesz ebből néhány ukrán rendszámú luxusautó a nyugat-európai nagyvárosok utcáin...

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.12. 15:22:01

@Serény Vélemény:

amikor a gazdád 4x-5x drágábban veszi az orosz gázt mint a háborúpárti csehek, akkor nem vagy ilyen kényes.
amikor az észt metróajánlat nemcsak kilencmilliárddal olcsóbb volt, de korszerűbb, továbbá 5 évvel hosszabb garanciát ígért. akkor se.

hol vagy amikor a mátraierőmű szétlopásáról van szó?

Mészáros Lőrinc és üzleti köre 2018 tavaszán szerezte meg a Mátrai Erőmű 73 százalékát 5,9 milliárd forintért. Az állami tulajdonú MVM-nek akkoriban annyiért nem kellett, de nem sokkal később 17,4 milliárd forintért mégis csak megvette – már Mészárostól, aki így kis idő alatt megháromszorozta a pénzért az üzleten. Sőt, ennél is nagyobbat kaszált rajta, a veszteséges erőműből ugyanis a tulajdonosok addigra minden tartalékot kivettek.

olyan demokratikus volt ez is. szétlopják az országot és te tapsikolsz neki, te idióta

először itthon tegyél rendet a fejedben, utána foglalkozz a hülye hanyatló nyugattal.

miért vehette meg lőrinc az államtól 6 milliárdért a mátrai erőművet, kivett belőle 11 mrd osztalékot, és újra eladta a MAGYAR ÁLLAMNAK 17 milliárdért! most az államnak 55+ 45 mrd kell fizetni a veszteségekért, ez nálad nem hűtlen kezelés?

Serény Vélemény 2024.06.12. 15:29:24

@Tesz vesz XX.: "amikor a gazdád 4x-5x drágábban veszi az orosz gázt mint a háborúpárti csehek,"

Négyszer, vagy ötször?

G. Nagy László 2024.06.12. 15:50:30

@Boldeone2:

"A helyzet nem ugyanaz: más kor, más törtenelmi helyzet, más erőviszonyok, más a jogi helyzet"

Nem, nem más jogi helyzet. Nemzetközi jog szempontjából PONTOSAN UGYANAZ a kettő.

Abban igazad van, hogy más kor és más erőviszonyok. De ezzel egyben kimondod azt is, hogy az ERKÖLCSI ALAP NULLA, csakis a nyers erő számít, meg esetleg az üzleti érdekek. Szép.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.12. 15:59:34

@Serény Vélemény:

változó, tudod a világpiaci ár csökken baromka. de a magyar adófizetők ugyanúgy drágán veszik.
ciprusi és svájci offshore-okon kerül visszautalják nekik a pénzt a ruszkik.

privatbankar.hu/cikkek/makro/mit-csinalt-orban-viktor-svajcban-a-karib-tenger-orosz-kalozai-mar-a-spajzban-vannak-274508.html

elvehetik akkor a migránsok a munkánkat 3+3+3+3+3+3+3+3+3+3+3+3+3 évre?

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.12. 16:07:23

@Serény Vélemény:

A román lapon kívül egy svájci újság, a zürichi Tages Anzeiger is meglepően részletesen foglalkozott Orbán svájci utazásaival. Először csak azt pengették, hogy milyen gyanús, hogy Orbán ennyit utazik magánügyben Svájcba. Utána pedig bécsi tudósítójuk arról írt, hogy Orbánt valójában a MET érdekelhette

a MET tulajdonosai között csupa Orbánhoz kötődő tulajdonos van: Garancsi István, a Videoton tulajdonosa; Csányi Sándornak az egyik bizalmi embere és a kormányhoz kötődő Mol. Továbbá bemutatja, hogy Lakatos Benjámin is tulajdonos, ő a Mol-tól érkezett a MET Csoport élére.

A román lap ehhez hozzáteszi, hogy a magyar kormány rezsicsökkentésével valójában a MET szakított nagyot.

A német és a román nyelvű írás is azt sejteti, hogy Orbánnak személyesen is köze lehet az energiakereskedő céghez, és svájci látogatásai a MET-tel függhetnek össze. Mindkét cikk átláthatatlan tulajdonosi szerkezetről és a magyar kormány korrupcióra való hajlamáról is ír. A román lap arra is figyelmeztet, hogy a MET a román piac 1,63 százalékát látja már el földgázzal, és a Mol egyre komolyabb szereplő a romániai olajpiacon.

444.hu/2014/11/12/svajci-gazuzlethez-kapcsoljak-orban-csaladi-utazasait

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.12. 16:12:03

@G. Nagy László:

" De ezzel egyben kimondod azt is, hogy az ERKÖLCSI ALAP NULLA, csakis a nyers erő számít, meg esetleg az üzleti érdekek. Szép."

és amúgy mondd, elmebeteg vagy? most eljátszod a funkcionális analfabétát, vagy tényleg az vagy?

a világ emberségesebb, és az ukránok több mint egy hónapon keresztül is kitartottak, és képesek támogatással kitartani.

most akkor jó nekünk hogy 56-ban nem segített nekünk a világ vagy rossz?
hiszen béke lett.

nagyon szeretsz a boldikkal kommunikálni, de mikor ismered be a magyadnak és a nagyközönségnek, hogy félsz velem kommunikálni, mert csak beégetlek.

egy kukkot se értesz semmiből?

tök egyszerű kérdés nem, kis házi patkányon: jó nekünk hogy 56-ban nem segített nekünk a világ vagy rossz?
hiszen béke lett.

jól gondold meg mit válaszolsz, és innen megyünk tovább kis házi pszichopatám.

Serény Vélemény 2024.06.12. 16:25:43

@Tesz vesz XX.: "változó, tudod a világpiaci ár csökken baromka. de a magyar adófizetők ugyanúgy drágán veszik."

Azt tudtad, hogy a gáznak nincs világpiaci ára?

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.12. 16:29:59

@Serény Vélemény:

nem mondod. te hülyébb vagy mint aminek kinézel. az ilyen cikkek akkor bizonyára tévedések,
forbes.hu/penz/gaz-a-vilagpiaci-ar-magyarorszag-rezsicsokkentes/

orbán meg még hülyébb ha nem az olcsó gázt veszi amit a lengyelek megnézettek és felrótták novákkatinak

Boldeone2 2024.06.12. 16:39:54

@Tesz vesz XX.: nagyon szeretsz a boldikkal kommunikálni"

- Kik azok a "boldik"?

Serény Vélemény 2024.06.12. 16:41:40

@Tesz vesz XX.: Akkor segítek, egyszer utánanéztem, az összes Magyarország irányába vezető gázvezeték napi szállítási képessége - nem is kevéssel - kevesebb, mint a (némileg hidegebb) téli napokon a gázfelhasználás.
TE és az összes hülye állításával szemben, Mo-n nem tudunk a "világpiaci" áron, (ami nem létezik egyébként: nézz utána a fogalomnak, hogy "futures"), - földgázt vásárolni mert, mert semmilyen módon nem lehet Mo-ra hozni.
Ezért az van, hogy csak olyan megvezethető, energiához nem értő marhák ülnek fel ennek a hisztériakeltésnek, mint mondjuk TE.

Valójában a holland gáztőzsdén semmilyen módon nem tudnánk gázt venni, mert egyszerűen nincs olyan csővezeték, amin el tudna jutni Mo-ra.

ENNYI.

(Egyébként meg: a hülyék kedvéért mondom, hogy a magyar primőr paradicsomtermesztést a holland self alól kitermelt, olcsó gázzal fűtött holland üvegházak gumiparadicsomai csapták agyon, a csodás eu csatlakozásunk után. De valszeg te annyira fogalmatlan vagy hogy ezt sem fogod sem megérteni, sem felfogni, hogy ennek mi a jelentősége.)

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.12. 16:48:43

@Boldeone2: Bálint és te. nagyon naívan álltok lacikához.
pedig kifejtettem múltkor, hogy miért pszichopata:

minden tiszteletem mellett. persze Bálint kognitív disszonanciás a skandinávok miatt. megnézted a John Komlós-könyvet? érdekel a véleményed, azt mondtad elolvasod.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.12. 17:06:13

@Serény Vélemény:
a futures olyan mint a szerződéses ár. attól még van világpiaci ár...

Ezt a cikket neked találták ki
g7.hu/vilag/20240103/megvan-a-recept-hogyan-lehet-levalni-az-orosz-gazrol-politikai-akarat-kenyszer-beruhazasok/

nepszava.hu/3194551_lengyelorszag-magyarorszag-viszony-oroszorszag-mateusz-morawiecki-orban-kormany-novak-katalin

tudsz olvasni?

a magyar mezőgazdaságot az rontja el, hogy nem a gazdákat támogatják, hanem a fideszes földtulajkokat. Ezért halnak ki a falvak. és azért tenyésztik a cigányokat helyette.
Ángyán földjelentése megvan?

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.12. 17:29:04

@Boldeone2:

továbbá gátlástalanul hazudozik lacika. tehát korrupt is.
a pszichopata nem szeret, nem szorong, és nem tanul.

láttál már tanulási funkciót lacikánál?
viszont mímeli, elbábozza a lelkiismeretet néha, ami neki nincsen. ezt mindig olyankor teszi, amikor Bálint beszól neki valami miatt, aztán utána rájön hogy mímelnie kell az emberi érzelmeket ennek a szörnyszülöttnek. manipulál és úgy gondolkozik mint egy 8 éves kisgyerek

Serény Vélemény 2024.06.12. 17:43:11

@Tesz vesz XX.: "a magyar mezőgazdaságot az rontja el, hogy nem a gazdákat támogatják,"

Azon kívül, hogy nem erről beszéltem, és nem is erről volt szó, (szövegértés?) ez nem is teljesen igaz.

Az lényeg az lett volna, amit persze - a hergelt prolik nem képesek megérteni, - hogy a "holland" gáz annyira olcsó volt, (és a holland gazdák annyira tőkeerősek) - hogy még az üvegházak fűtését is azzal oldották meg. És az általuk gyártott - gyakorlatilag ócska paradicsommal gyakorlatilag megölték a magyar primőr paradicsomtermesztőket. Ami azért is nagyon gáz, mert neeem a spanyol, vagy az olasz paradicsom volt, - mert ott legalább süt a nap, hanem a holland, ahol nem süt, és emiatt a büdös életben nem lesz ott normális paradicsom.

alöksz róz 2024.06.12. 17:58:59

@Serény Vélemény: és a magyar nagyüzemi paradicsom-paprika is szar.

Serény Vélemény 2024.06.12. 18:10:09

@alöksz róz: A piacon kell venni, őstermelőtől. Az van, hogy mostani paprika-paradicsom úgy van optimalizálva, hogy hűtőkonténerben lehessen hetekig keringtetni. És ezért soha nem lesz érett, meg nem lesz finom. Régen volt egy szezonja, amikor a piacon tök olcsón lehetett kapni, tényleg érett volt, és mindenki lecsót főzött és tett el télire. Most nincs ilyen szezon, viszont egész évben lehet kapni, és egész évben nem jó minőségű a paradicsom, meg a paprika.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.12. 18:13:37

@Serény Vélemény:

láttam mit írtál csöpi, csak ostobaság volt. mert sokkal több bért visznek haza a ny-európai gazdák mint a magyar.
hogy lehet hogy akkor olcsóbb UTAZTATÁSSAL A holland mint a magyar? elárulod?
milyen gázt vettek a hollandok? nekünk az nem elérhető? a lengyelek szerint igen

és erre válaszolsz még idén? koncentrálj:
elvehetik akkor a migránsok a munkánkat 3+3+3+3+3+3+3+3+3+3+3+3+3 évre?

alöksz róz 2024.06.12. 18:18:54

@MEDVE1978: "A jelenlegi mérték csökkenthető nagy mértékben, persze nem olyan módszerekkel, amit az ember humánusnak mondana" - egy polgárháborús gyilkolászásnál (ami az eredménye lesz a migrációnak és az életszínvonal-csökkenésnek) nem lesz kevésbé humánus egyik se...

alöksz róz 2024.06.12. 18:25:37

@Serény Vélemény:
szar a fajtája is, meg szar a termelési mód is.
ugyanaz a típusú paradicsom egész másként néz ki a kertemben, mint a nagygazdánál.
átlagban kisebb, viszont van húsa, a héja alatt nem rögtön a mag kezdődik...
(és az íze, illata, tápértéke még meg se volt említve)

Boldeone2 2024.06.12. 18:45:09

@Tesz vesz XX.: Le lehet valahonnan tölteni valahonnan? A researchgate- on cikkei vannak

A legjobb az lenne, ha leírnád egyik tézisét, Nagy Lacinak úgyis mindig hasonlók a témái, a libertarian közgáz modell:

- legyen minél szabadabb a piac
- legyen nulla újraelosztás, kis állam

Erre meg pont beilleszthetők John Komlos tézisei, ha jól gondolom...

Boldeone2 2024.06.12. 18:49:04

@alöksz róz: a spanyol eper is szar"

- Szar, de a semminél jobb, április hónapban, amikor még itthon nincs gyümölcs, de már meguntad a banánt...

Boldeone2 2024.06.12. 20:05:35

@G. Nagy László: De ezzel egyben kimondod azt is, hogy az ERKÖLCSI ALAP NULLA, csakis a nyers erő számít, meg esetleg az üzleti érdekek. Szép."

Dehogyis! A legfontosabb az erkölcsi alap, azaz: megsegíteni az agresszor áldozatát. Az ütleti érdek ebben az esetben sokadrangú
A háború egy kényszer, mindenkinek, de ha kihívást kap a szabad világ, a valódi békerend ( nem az orbáni) arra felelni kell!

Ezt teszi Biden, Macron, meg Scholz is- férfiként viselkednek, szemben Orbánnal, aki pondróként viselkedik

Pedig a politikai karrierjüket kockáztatják, mégis az erkölcsileg egyedül elfogadható módon cselekszenek

Én azt mondom: a szélsőjobb populizmusnál nem lehet világrontóbb nézet!

alöksz róz 2024.06.12. 20:08:03

@Boldeone2: "Én azt mondom: a szélsőjobb populizmusnál nem lehet világrontóbb nézet!" - én tudok egyet.
libertarianizmus.

Boldeone2 2024.06.12. 20:14:55

@G. Nagy László: Amikor még normális világ volt, és nem idióta elnökök vezették Amerikát, mint Trump..

index.hu/kulfold/2024/06/12/george-bush-amerikai-egyesult-allamok-elnokvalasztas-szobaravatas/

Vajon, Bush vagy Reagan elnök mit tenne a mai helyzetben?

alöksz róz 2024.06.12. 20:17:40

@Boldeone2: az a legvilágrontóbb nézet szerintem.

Boldeone2 2024.06.12. 20:30:16

@alöksz róz: Majd a piac megoldja a problémádat, ne aggódj!

G. Nagy László 2024.06.12. 21:39:11

@Boldeone2:

"Dehogyis! A legfontosabb az erkölcsi alap, azaz: megsegíteni az agresszor áldozatát."

Akkor vissza a start mezőre! 1956-ban mi voltunk az agresszor áldozatai. Akkor miért nem segítettek?

Boldeone2 2024.06.12. 23:08:12

@G. Nagy László: Részben leírtam már:

Az orosz csapatok akkor ki sem mentek Magyarországról, lényegében már november 11- én vége is lett a forradalomnak, lereagálni sem lehett volna
Plusz ott volt a Szuezi válság, ami szintén nem kedvezett
Harmadrészt nem volt akkora amerikai erő Európában, ami ezt meg tudta volna akadályozni

A SZU az 50- es években volt a legerősebb, hadiiparilag, mindenhogy. Az űrkutatásban is átmeneti előnyben voltak

Semmi esély nem volt akkor bevatkozni

Ukrajna esete teljesen más. Egy teljesen független, hatalmas államról beszélünk, mely határait, biztonságát nemzetközi szerződések garantálják, amit az USA is aláírt. Az EU sem engedti meg az orosz előretörést

A mostani Oroszország meg negyed olyan erős, mint anno a SZU volt, a többi államhoz képest

G. Nagy László 2024.06.12. 23:26:16

@Boldeone2:

"A mostani Oroszország meg negyed olyan erős, mint anno a SZU volt, a többi államhoz képest"

1. Ez nyilvánvalóan nem igaz. Oroszországé a világ egyik legerősebb hadserege, továbbá atomarzenálja.

2. Ez még ha igaz is lenne, akkor sem lényeges, a legkevésbé sem. Ukrajnai katonai céljait egy negyed olyan erős hadsereg is simán teljesíti. Moszkvát bevenni pedig lehetetlen, s a nyilatkozatok szerint nem is kívánja senki.

3. Vagyis visszatértünk az eredeti kérdéshez: mi a morális alap? Csupán az erőviszonyokra hivatkozol. Arra, hogy most merik piszkálni a medvét, akkor meg nem merték. Ideje lenne eldönteni, hogy mi mellett érvelsz.

alöksz róz 2024.06.12. 23:34:24

@G. Nagy László: "Akkor miért nem segítettek?" - nem mindig van az árura vevő

Boldeone2 2024.06.13. 01:19:29

@G. Nagy László: Csak akkor vitatkozz, ha ha egy adott kérdésben van kompetenciád!

Ebben nincs!

mostani Oroszország meg negyed olyan erős, mint anno a SZU volt, a többi államhoz képest"
*Ez nyilvánvalóan nem igaz. Oroszországé a világ egyik legerősebb hadserege, továbbá atomarzenálja.*

- Ez nyilvánvalóan igaz. A SZU lélekszáma 286 millió volt, de már a 60- as években is kb 230 millió, most csak 140 millió, tehát fele manpower
- Akkor a világ 2. számú állama volt nemzeti összermék alapján, most meg kb 10. helyen
- A profi hadsereg fele megsemmisülhetett az ukrán háborúban
- Az atomfegyverek száma inkább elrettentő propaganda, 50-60 éves szarok
-Kína nélkül nem is tudnának a felszínen maradni...

Ennyit erről...

Ukrajnai katonai céljait egy negyed olyan erős hadsereg is simán teljesíti. Moszkvát bevenni pedig lehetetlen, s a nyilatkozatok szerint nem is kívánja senki"

- Ez megint hülyeség! Az orosz hadsereg csak szenved Ukrajnában, mindezt úgy, hogy az ukránok fél évig alig kaptak fegyvert, a fekete - tengeri flotta lényegében megsemmisült és 500 ezerre teszik az orosz áldozatok szàmát

Boldeone2 2024.06.13. 01:29:04

@G. Nagy László: mi a morális alap? Csupán az erőviszonyokra hivatkozol. Arra, hogy most merik piszkálni a medvét, akkor meg nem merték. Ideje lenne eldönteni, hogy mi mellett érvelsz."

- Hagyjuk már az ilyen gyerekes faxságokat, mint "piszkálni a medvét". A morális alap megvan, a nemzetközi jog egyértelmű: ez agresszió egy független állam ellen, területrabló háború
A nemzetközi jog rendelkezik a segítség jogszerűségéről is, ami szintén jogszerű

Éppen ideje a 21. században az összefogásnak az agresszorral szemben! Ez a közös európai érdek is- meghaladni a múlt századot Az lenne felháborító,ha nem így lenne

Boldeone2 2024.06.13. 01:31:33

@alöksz róz: Sem eszköz, sem idő nem volt akkor segíteni, de maga a jogi és a politikai helyzet is más volt egészen

G. Nagy László 2024.06.13. 07:40:34

@Boldeone2:

"de maga a jogi és a politikai helyzet is más volt egészen"

Szóval ebben látod azt a különbséget, amiért erkölcsi kötelesség segíteni Ukrajnának, de nem volt az 1956-ban.

Akkor arra kérlek, fejtsd ki ezt bővebben! Hogyan kell ezt érteni? Magyarország része volt a Szovjetuniónak? Nem voltunk a nemzetközi jog szerint független állam?

G. Nagy László 2024.06.13. 07:56:45

@alöksz róz:

"én tudok egyet. libertarianizmus. az a legvilágrontóbb nézet szerintem."

Létezik egy társadalomfilozófia skála, amely az egyéni szabadság vs állami hatalom tengelyen helyezi el az egyes tanokat. Tekintve, hogy a libertarianizmus az egyén maximális szabadságát célozza, így ha te azt mondod, hogy ez a leginkább világrontó nézet, abból az következik, hogy a totális kommunista diktatúrát tartod a legszerencsésebb berendezkedésnek, amely e skála másik végpontját jelenti.

Csak gratulálni tudok. Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy (valamiféle ködös, beteg okból) társadalomfilozófiai értelemben baloldali fickó vagy. De ez lehetne akár egy vállalható, szociáldemokrata beállítottság is, ha nem írnál ekkora marhaságokat.

baalint1 2024.06.13. 09:08:45

Szép propaganda cikk, kár hogy csak ugyanazt a mantrát ismételgeted újra meg újra.

Egyébként eleve nagyon vicces nálatok a duplagondol, hiszen 10 éve még az is része voltva mantrátoknak Németországgal kapcsolatban, hogy nem mernek minimálisan sem fegyverkezni a náci múlt miatt, most meg konkrétan 180 fokban az ellenkzőjét vetitek a németek szemére, hogy fegyverekkel segítik az elvtársaitok által megtámadott Ukrajnát.

baalint1 2024.06.13. 09:14:51

@G. Nagy László:
Ukrajna határait a budapesti memorandumban rögzítették, amiért cserebe Ukrajna lemondtt a Szovjetunióból örökölt atomfegyvereiről.

Amúgy érdekes a gondolkodásmódotok nektek komcsiknak, 56 miatt szidjátok a nyugatot, mert nem avatkozott be, most meg azért szidjátok, mert hasonló helyzetben fegyvereket küld (de közvetlenül ott sem avatkozik be). Eleve ha 56-ban fegyvereket kapunk, már késő lett volna, ha Putyinnak sikerült volna az elejéna villámháború, elfoglalja Kijevet, megbuktatja az ukrán kormányt, az lett volna olyan mint 56. Mert katonailag ott sem avatkozott volna be a nyugat ,ugyanolan okokból mint 56-ban.

baalint1 2024.06.13. 09:24:03

Összefoglalva
A morális alap 56-ban is meg lett volna, és Ukajna esetében is. A közvetlen beavatkozás mindkét esetben életveszélyes lett volna a nyugati országok számára. 56 esetében a közvtett segítségről nem lehetett szó, mert olyan rövid idő alatt lezárult, ezzel szemben Ukrajna még segítség nélkül túlélte az elejét, így szó lehetett nem katonai beavatkozással járó segítségről.

Egyébként amit Boldeone írt, hogy az 50-es években volt a Szovjetunió csúcson, az nem egészen igaz, mert valójában a 70-es évekre gazdaságilag nagyobb súlya lett a világgazdaságban, és akkor kezdett kipukkadni a lufi. A legtöbb kommunista állam ideig-óráig sikeresnek tűnhet, mert amikor kb. nulláról felépítik tervgazdasággal az ipart, akkor nem jön még ki olyan brutálisan a rossz struktúra, rossz mozgatórugók, olyankor bárhogy építenél újra, erős növekedést produkálna, a gondok akkor jönnek elő, mikor működtetni kell az ipart, illetve mikor folyamtosan modernizálni kellene. Azt nem képes lekövetni egy államgazdaság. Ebbe roppant bele a Szovjetunió, az afgán háború csak meggyorsította a bukást.

Boldeone2 2024.06.13. 10:05:47

@baalint1: A gazdasági súlyban lehet igazad van, én azért írtam az 50- es éveket, mert pl az első űreszközt a szovjetek lőtték fel a világűrbe, a Szputnyik 1- t, ami akkor szimbolikus hatású volt. Az első embert is ők küldték fel, az űrbe, Gagarint. Később az amerikaiak utolérték és le is hagyták a SZU- t az űrkutatásban, mert holdra már ők küldtek embereket

A nyugati beavatkozás azért is lehetetlen lett volna, mert nem volt szárazföldi út. Ha jól emlèkszem, Ausztriában 1955- ig szovjet csapatok voltak, akik úgy mentek ki, hogy Ausztria az osztrák államszerződésben örök semlegességet garantált
Tehát Ausztria nem keveredett volna frissen megszerzett függetlenségével konfliktusba

Ráadásul akkor már volt Varsói Szerződés is, ha jól emlékszem az is 1955- ben alakult. Tehát SZU+ az összes szoci ország hadereje az jóval nagyobb lehetett, mint az EU- ban állomásozó amerikai

68- ban pl a magyarokat " vonultatták be" Csehszlovákiába "rendet tenni "

Boldeone2 2024.06.13. 10:19:57

@G. Nagy László: Akkor arra kérlek, fejtsd ki ezt bővebben! Hogyan kell ezt érteni? Magyarország része volt a Szovjetuniónak? Nem voltunk a nemzetközi jog szerint független állam?"

- Mégegyszer írom: erkölcsileg helyes lett volna a beavatkozás, de megvalósíthatatlan

Az oroszok soha nem mentek ki Magyarországról, mindvégig itt voltak, pl Tökölön, csak még több csapatok küldtek később. A nyugatnak sem ereje, sem eszköze nem volt beavatkozni
Pár hét volt az egész forradalom, és már le is verték, sajnos

A nyugati közvélemény elemi erővel állt ki a magyar forradalom mellett, volt akinek az egész életét utána ez határozta meg, olyan horderejű esemény volt. A melbournei olimpia magyar- szovjet vízilabda elődöntő is bevonult a sporttörténelembe

Ahogy 1956 a világtörténelembe ...

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.13. 11:31:02

@Boldeone2:

pont ezekről ír, a legnagyobb közgazdázok nem ismertetett írásaira is alapozva, hogy teljes téveszme a neolib állam.

még nem olvastam végig, de az eleje is már nagyon jó.
www.libri.hu/konyv/john_komlos.a-valojaban-letezo-gazdasag-es-az-emberarcu-kapitalizmus-alapjai.html

Molynál is kapható

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.13. 11:40:24

@Serény Vélemény:

"Régen volt egy szezonja, amikor a piacon tök olcsón lehetett kapni, tényleg érett volt, és mindenki lecsót főzött és tett el télire. Most nincs ilyen szezon"

és arról mi a véleményed hogy csak Magyarországon ilyen magas az élelmiszer infláció? csak itthon lett a duplája a kenyér ára.
luxus már egy ebéd, egy tanári család lazán éhenhal.
tudnak kormányozni a gazdáid? orbánék?

megbüntet minket soros és brüsszel, mert orbán szabadságharcol azzal hogy nem hozza nyilvánosságra a politikusok és családtagjaik, strómanjaik vagyonnyilatkozatát?

G. Nagy László 2024.06.13. 11:56:48

@baalint1:

"A morális alap 56-ban is meg lett volna, és Ukajna esetében is. A közvetlen beavatkozás mindkét esetben életveszélyes lett volna a nyugati országok számára. 56 esetében a közvtett segítségről nem lehetett szó, mert olyan rövid idő alatt lezárult, ezzel szemben Ukrajna még segítség nélkül túlélte az elejét, így szó lehetett nem katonai beavatkozással járó segítségről."

Ez így korrekt. Így nyilatkozik egy olyan ember, aki használja az eszét, s nem csupán egysíkú ideológiákat követ elvakult módon.

G. Nagy László 2024.06.13. 11:58:53

@baalint1:

"Szép propaganda cikk, kár hogy csak ugyanazt a mantrát ismételgeted újra meg újra."

Láttad a filmet? Szerintem nem. Nézd meg, érdemes!

Ha megnézted, kíváncsi leszek a véleményedre. Arra különösen, hogy mit látok rosszul, mit értelmezek rosszul a film kapcsán. Addig mindez csak üres pufogás, semmi több.

G. Nagy László 2024.06.13. 12:01:04

@Boldeone2:

"Mégegyszer írom: erkölcsileg helyes lett volna a beavatkozás"

Nem, barátom, ezt nem MÉG EGYSZER írod, hanem most írod le ELŐSZÖR. Megspóroltunk volna fél tucat kommentet, ha rögtön ezzel kezded.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.13. 12:23:36

@Boldeone2: orbánék nem szélsőjobbosok, még a hazaszeretetben és nacionalizmusban is hazudozik a kis hitvány komcsi spicli, majd 8 évig a liberális INTERNACIONÁLÉ alelnöke,aztán most mást hazudozik.

agyhalott hívei meg minden kanyarját követik, amikor a migránsokkal riogat akkor is, amikor behozza a migránsokat akkor is. nincs ideológiája a csőcseléknek.
nincs gerince, nincs becsülete, nincs esze.

látható a magyargyűlölő ficoval is hogyan működik együtt orbán. mivel orbán is magyargyűlölő.

hang.hu/magyar-hang-plusz/magyarorszag-felrugta-a-kijevvel-kotott-megallapodast-156713

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.13. 13:24:32

@G. Nagy László:

esetleg ha nem lennél funkcionális analfabéta, szellemi fogyatákos és gátlástalanul hazudozó, akkor láttad volna már itt:

"A legfontosabb az erkölcsi alap, azaz: megsegíteni az agresszor áldozatát. "
2024.06.12. 20:05:35

és itt
2024.06.12. 13:24:43

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.13. 13:44:42

@G. Nagy László: félsz az orosz atomtól? akkor már mindent lehet nekik?
szavazz rám, különben a barátaim ledobják a cárbombát Budapestre - üzeni orbán állandóan a primitív proapagandistáival is
kicsit tűnik csak fenyegetésnek a félhülye félistenedtől.

" mi a morális alap?"

még mered megkérdezni, mikor 2023 februárjában már mindent megbeszéltünk a kommentekben.
lacika nem szeret (empátia), nem szorong, nincs lelkiismerete, és nem tanul.

teveszmek.blog.hu/2023/02/28/_minek_veszekedni_ha_verekedni_is_lehet

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.13. 13:56:00

@Boldeone2: még mindig nem raktál kis semmilyen avatart, képet, könnyebb úgy olvasni

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.13. 14:01:21

@G. Nagy László: "ha te azt mondod, hogy ez a leginkább világrontó nézet, abból az következik, hogy a totális kommunista diktatúrát tartod a legszerencsésebb berendezkedésnek, amely e skála másik végpontját jelenti."

nem ez következik belőle lacika, neked a kisegítő iskolában kéne a fakockákat pakolnod egymásra, hiszen te is - csakúgy mint a többi 90 IQ alatti szellemi fogyatékos fideszes - nem tudod értelmezni a logika és következtetések 'elvont' és "absztrakt" értelmezési lehetőségeit.

van ilyen. de az már k ritka, hogy ilyen szubhumán lények magukra mint valami fároszként tekintsenek, és beugassak az értelmes, civilizált embereknek.
a dunnin-kruger hatás, meg a narcopataság mondjuk erről szól.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.13. 14:03:38

@baalint1: A budapesti memorandumon is kívül van még 4-5 szerződés ami garantálja ukrajna határait, ezek közül többet putyin is aláírt.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.13. 14:12:11

@G. Nagy László:

"nem csupán egysíkú ideológiákat követ elvakult módon."

mint te? te mikor használod az ún. eszedet?
tudod mi az, hogy korrektség? meglepő lenne.

G. Nagy László 2024.06.13. 15:41:03

@Tesz vesz XX.: Olyan szinten vagy sötét, hogy arra már szavak sincsenek. Ha nem rontanád itt a levegőt hónapok óta, esküszöm, azt gondolnám, hogy direkt írsz eget verő faszságokat. De nem: neked egyszerűen nem működik az agyad. Mintha túl lennél néhány csúnya agyvérzésen. A többiek is írnak néha hajmeresztő dolgokat, de ők legalább értik a szavak jelentését és az alapvető összefüggéseket. Te viszont olyan hülye vagy, mint a segg. A logika legelemibb lépései is kifognak rajtad.

"ha te azt mondod, hogy ez a leginkább világrontó nézet, abból az következik, hogy a totális kommunista diktatúrát tartod a legszerencsésebb berendezkedésnek, amely e skála másik végpontját jelenti. - nem ez következik belőle lacika"

Akkor mi következik belőle, te idióta barom???

"A legfontosabb az erkölcsi alap, azaz: megsegíteni az agresszor áldozatát."

Te szerencsétlen fasz, azt az UKRÁNOK kapcsán írta. Nem az 56-os magyarságra vonatkozóan. Baszki: azt sem fogod fel, hogy körülötted a felnőttek miről beszélgetnek. Beleugatsz, mint egy taknyos kölyök, miközben a mondatok feléről nem is érted, hogy miről szólnak.

Esküszöm, ha ilyen retardált idióta lennék, aki szemmel láthatóan érdeklődik, bizonyosan lenne bennem kellő szerénység. Megköszönném, ha megtűrnek és segítséget kérnék, ha nem értek valamit. Irgalmatlan kínos, hogy gyakorlatilag minden hiányzik belőled, ami emberi, ami értékes, ami szerethető. (Ennél már csak az kínosabb, hogy a tanácsköztársaság idején a hozzád hasonló ostoba, sötét lelkű bűnözők vezették az országot. Az Isten óvjon meg mindenkit attól, hogy egy zsák krumplinál többet rád bízzon.)

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.13. 16:04:12

@G. Nagy László:

lacika még mindig nem érted, amikor Én azt mondom rád hogy szellemi fogyatékos vagy, az nem sértés, hanem tény. bizonyítsam be megint? újra és újra? hányszor érveljek még emelett bizonyítékokkal?
erre nem válasz hogy síkhülyeként mint egy óvodás, ugyanezt modnod rám, vagdalkozva. ezt érted eddig? vagy elmondjam újra és újra és újra, mert már ezt is elmondta 6x.

nem vagyok gyógypedagógus, a hazaáulókkal és a nagypofájú korcsokkal én így beszélek, megindokoltam miért nem tudlak emberszámba venni nem?
és nem segít ebben sem az aksigyáras parlamenti bizottásg fideszes tevékenysége (amit mutattam videót) meg az sem hogy a vita közepén, meg a végén 20x kitiltottál.

én nem agyvérzésen vagyok túl, hanem a nemlétező lelkiismereted vagyok te pszichopata börtöntöltelékm, te gyáva szar.
nem okoz neked problémát, hogy semmiben nincs igazad. intellektuálisan elviselhetetlen lenne egy normáls ember számára, hogy

nem okoz gondot neked, ha tévedtél? ezt is behazudtad. hát mert pszichopata vagy, biztos azért nem válaszolsz a 600 kérdésemre, amikben a 300 ellentmondásodra hívom fel a figyelmet.
intellektuálisan elviselhetetlennek kéne lennie egy normális embernél, aki nem lelki fogyatékos, ugye, amikor ellentmondásai vannak. te nem fejted ki soha. csak hitványkodva és ostobán pislogsz mint hal a szatyorban.

hitvány darab szar vagy. az internet legnagyobb aljas barma, a vadhajtások mellett a megafonos barátaiddal.

" ők legalább értik a szavak jelentését és az alapvető összefüggéseket. Te viszont olyan hülye vagy, "

mondja az aki nem érti az "ideológia" szót, meg az önzetlen párkapcsolatokat. hazudj még.
milyen szavakat jelentését nem ismerem én lacika? hazudj még légyszi, bámulatos hogy te életképes vagy a társadalomban.

" A logika legelemibb lépései is kifognak rajtad."

erre is kérnék egy példát lacika. én már hoztam fenn nem egyet neked. azt értetted? mert egyikre se reagáltál.

"Akkor mi következik belőle, te idióta barom???"

ha már ilyen kedvesen kérded fogyatékos kis nagypofájú aljas nárcisztikus pszichopata elmebeteg lacika, akkor elmondom:

libertarianizmus a leginkább világrontó nézet, nem pedig a szélsőjobbos populizmus. ennyi b+. csoda. az hogy hova sorolja a többi "ideológiát" (nehéz szó neked, ezért inkább idézőjelbe rakom) az nem következik semmiből, mert azokról nem beszélt.
te ezt nem érted, mert szellemi fogyatékos vagy, a pszichopaták csak végletekben képesek gondolkodni.

"Te szerencsétlen fasz, azt az UKRÁNOK kapcsán írta. Nem az 56-os magyarságra vonatkozóan."

de. arra is írta fogyilaci. elképesztő milyen buta vagy. mivel általánosságba írta te fogyatékos, gondolod 56 EZ ALÓL KIVÉTEL TE KORCS?!

miért nem orbánt hasonlítod a lenin-fiúkhoz? hát ő komcsi spicli volt és meg utálom a buta komcsikat, bár még a komcsiknak is több esze volt, mint neked, azok legalább nem mondták azt hogy "az evolúció dolga kirtani a szegényeket" aztán dicséred Jézust, meg hogy "a hazugság csak szó", meg hogy "az önzés a legmagasabb szintű erkölcsiség".
legalább a komcsik nem voltak elmebeteg pszichopaták, akik meg akarták ideológizálni a hitványságukat.

a félistenre biztos jobb bízni az országot, felsoroltam fenn miért 10x-es áruló orbán, ha még nem törölted a kommentem, te k nagy liberális darab szar.

G. Nagy László 2024.06.13. 16:38:41

@Tesz vesz XX.:

"libertarianizmus a leginkább világrontó nézet, nem pedig a szélsőjobbos populizmus. ennyi b+. csoda. az hogy hova sorolja a többi "ideológiát" (nehéz szó neked, ezért inkább idézőjelbe rakom) az nem következik semmiből, mert azokról nem beszélt."

Te nagyon okos! Ha valamiről azt állítja bárki, hogy A LEGINKÁBB világrontó nézet, az azt jelenti, hogy a többi ideológiáról és társadalomfilozófiáról nem is kell beszélnie, hiszen a "LEG" előtag a magyar nyelv szabályai szerint szélsőértéket jelöl. Alex azt állította (merő provokációból), hogy a libertarianizmusnál nincsen rosszabb. Elmagyarázom: ez azt jelenti, hogy MINDEN MÁS JOBB. Tehát nem csupán a szélsőjobbos populizmus, hanem például a sztálini, kommunista diktatúra is. Igaz, hogy sík hülye vagy, de azt még rólad sem feltételezem, hogy ezt nem értenéd.

Ha egy picit több eszed lenne, úgy belemennék abba is, hogy amikor egy skála egyik végpontját a lehető legártalmasabbnak tartjuk, abból két dolog következhet: vagy a másik végpont az ideális, vagy pedig valamiféle középérték. Ha az utóbbi, úgy a dolog indoklásra szorul.

Kifejtve (ezt már a többi erre látogatónak, mert te úgysem érted): Ha a hőmérsékletről lenne szó, úgy az ember számára a +200 fok épp olyan halálos, mint a -200 fok. Nem fogok úgy fogalmazni, hogy a -200 foknál a LEGÁRTALMASABB, hiszen a + 200 éppen olyan ártalmas.

A libertarianizmus problematikájához jobban hasonlít, így jobb analógia a gyereknevelés kérdése. Én azt állítom, hogy SEMMI SEM OLYAN ÁRTALMAS, MINT A GYEREK FIZIKAI FENYÍTÉSE. Ebből az következik, hogy a legjobb megoldás azt a végpontot választani, amikor soha, semmilyen körülmények között nem emelek kezet a gyerekemre. (Én így járok el.) Ha nem ez a végpont következne belőle, úgy indokolnom kéne, hogy havi egy-két pofon (mint valami középutas megoldás) miért jó a gyereknek. Csakhogy erre nincsenek érvek. (Ahogyan nektek, balosoknak sincsenek érveitek az állami erőszak mellett.)

Serény Vélemény 2024.06.13. 17:05:49

@G. Nagy László:

" Én azt állítom, hogy SEMMI SEM OLYAN ÁRTALMAS, MINT A GYEREK FIZIKAI FENYÍTÉSE. Ebből az következik, hogy a legjobb megoldás azt a végpontot választani, amikor soha, semmilyen körülmények között nem emelek kezet a gyerekemre. (Én így járok el.)"

Ok, vessük össze azzal, hogy mit mond a Biblia?

Szent István Társulati Biblia Zsidóknak írt levél 12. fejezet "6 Mert megfenyíti az Úr, akit szeret, s megostoroz mindenkit, akit fiává fogad. 7 Maradjatok állhatatosak a fenyítéskor: Isten úgy bánik veletek, mint fiaival. Hol van olyan fiú, akit az apja nem fenyít? 8 Ha nem részesültök a fenyítésben, ami mindenkinek kijár, akkor fattyak vagytok, nem fiak. 9 S aztán test szerinti apáink is fenyítettek bennünket, mégis tiszteltük őket. "

TEHÁT?

Pont fordítva, a Biblia állítása szerint semmi nem olyan ártalmas (egy fiú részére) mint az, hogy az apja nem fenyíti meg.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.13. 17:12:18

@G. Nagy László:

"a többi ideológiáról és társadalomfilozófiáról nem is kell beszélnie, hiszen a "LEG" előtag a magyar nyelv szabályai szerint szélsőértéket jelöl."

te tényleg fogyatékos vagy. és a többi elé is odarakta hogy az a LEG(jobb)?
csak a környezetedet minősíti, hogy még senki nem modnta neked hogy retardált vagy.

"Alex azt állította (merő provokációból), hogy a libertarianizmusnál nincsen rosszabb."

lehet tényleg így gondolja és nemcsak provokál, nem sanszosabb lacika?

"ez azt jelenti, hogy MINDEN MÁS JOBB"

de nem a legjobb fogyi. amúgy minden más, elég sokminden van még ott fogyilaci. tanuld már meg hol a helyed. az arcodból k gyorsan vegyél vissza.
még mindig nem látom a példákat hogy miért nem értem a szavakat meg a logikát fogyi, lesz ilyen? vagy megint hazudtál?

"Ha egy picit több eszed lenne, úgy belemennék abba is, hogy amikor egy skála egyik végpontját a lehető legártalmasabbnak tartjuk, abból két dolog következhet: vagy a másik végpont az ideális, vagy pedig valamiféle középérték."

csodálatos mondat, tehát akkor most már belátod hogy hülyeségeket beszéltél, mégis lehülyézel te engem még mindig ezután is. nem magadat kéne lacika? látod, ezért vagy elmebeteg.
lehet nem középértk amúgy de mindegy. lehet csak egy fokkal jobb csak, ami még nem közép, te mégis egyből azt gondoltad szerinte a legjobb. hát ez van. a kisegítőiskolában számítanak rád és a lelkesedésedre továbbra is. ja persze a fidesz is a magadfajta evltelen fogyatékosokra gyúr.

ha valaki utálja a - 200 fokot, akkor nem fogja azt mondani hogy a legjobb akkor +200 te idióta. te ezt állítottad pont te balfasz. mintha egy beszélő állattal vitatkoznék b+. a chat MI-jal értelemesebben el lehet beszélgetni mint veled. tévedtem mikor azt hittem 8 éves gyerek szellemi színvonalán vagy. egy darab kavics jobb társaság mint te.

"Én azt állítom, hogy SEMMI SEM OLYAN ÁRTALMAS, MINT A GYEREK FIZIKAI FENYÍTÉSE"

a te gyerekeid szoktak akkor visítani a buszon mint egy hülyegyerekek, mert nincsenek megnevelve? ha nem készíted fel a gyereket az életre, elkényesztett hisztiző p*csa lesz belőle. honnan tudhatnád mi az hogy férfi, te is egy gerinctelen korcs vagy.
pszichológusnak meg a mimózák mennek, így mimóza módon nevelnek, de nem feltétlenül csak Vekerdy a jó módszer.

" Ha nem ez a végpont következne belőle, úgy indokolnom kéne, hogy havi egy-két pofon (mint valami középutas megoldás)"

a középutas megoldás nem az te retardált hogy rendszeresen vered néha-néha, hanem figyelmezteted emberi nyelven többször hogy viselkedjen vagy jön a pofon. mert ha úgy viselkedik valaki mint egy állat, akkor úgy is kell kezelni!
látom a gyereknevelésből se veszed ki a részed.
én nem csak vagyok balos lacika. én nemzeti vagyok, nálatok ezt úgy mondják jobbos. persze a fidezs annyira fogyatékos társaság lett, hogy azt se tudja már mit jelent magyarnak lenni, nem az hogy részegen ordított a himnusz a félhülye haverjaiddal a stadionban, aztán első bajra bevallottan elmenekülsz az országból. nem. az hogy a magyar tudományos életet támogatjuk a horizonttal meg az erasmussal is, inkább hazafias te félhülye állat.

alöksz róz 2024.06.13. 17:19:22

@G. Nagy László: "Tekintve, hogy a libertarianizmus az egyén maximális szabadságát célozza, így ha te azt mondod, hogy ez a leginkább világrontó nézet, abból az következik, hogy a totális kommunista diktatúrát tartod a legszerencsésebb berendezkedésnek, amely e skála másik végpontját jelenti." - nem, egyáltalán nem következik.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.13. 17:19:32

@G. Nagy László:

összegezve tehát, egy kicsit sokkoló hogy te tudsz beszélni. meg írni. megdöbbentő. ennyi ésszel

neked ekét kéne húznod valahol és zabon élni egy tanyán. nem emberekkel kéne "kommunikálnod"

Serény Vélemény 2024.06.13. 17:20:13

@Tesz vesz XX.: "a középutas megoldás nem az te retardált hogy rendszeresen vered néha-néha, hanem figyelmezteted emberi nyelven többször hogy viselkedjen vagy jön a pofon. mert ha úgy viselkedik valaki mint egy állat, akkor úgy is kell kezelni!"

na, a másik... szegény gyerek!

alöksz róz 2024.06.13. 17:20:23

@G. Nagy László: "Létezik egy társadalomfilozófia skála, amely az egyéni szabadság vs állami hatalom tengelyen helyezi el az egyes tanokat." - és nem egy skála létezik.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.13. 17:25:09

@G. Nagy László:

"Én azt állítom, hogy SEMMI SEM OLYAN ÁRTALMAS, MINT A GYEREK FIZIKAI FENYÍTÉSE"

ja ezt azért majd kérdezd meg a bicskei öngyilkos áldozattól majd. ezen pedofilügy egyik elkövetőkének a félisten gazdád meg a tehén skíhülye k*rvája kegyelmet adott.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.13. 17:26:04

@Serény Vélemény:

mi a baj csöpi? most idéztél valamit a bibliából, már elfelejtetted?

alöksz róz 2024.06.13. 17:29:12

@G. Nagy László: "Ha valamiről azt állítja bárki, hogy A LEGINKÁBB világrontó nézet, az azt jelenti, hogy a többi ideológiáról és társadalomfilozófiáról nem is kell beszélnie, hiszen a "LEG" előtag a magyar nyelv szabályai szerint szélsőértéket jelöl. Alex azt állította (merő provokációból), hogy a libertarianizmusnál nincsen rosszabb. Elmagyarázom: ez azt jelenti, hogy MINDEN MÁS JOBB." - tévedés, nem provokációból, hanem meggyőződésből.

igen, azt jelenti, hogy szerintem minden más jobb.
ettől még lehet a kommunizmus nagyon rossz.

alöksz róz 2024.06.13. 17:47:41

karácsonyék új választást szeretnének

mintha sejtenének valamit az érvénytelen szavazatokról

Boldeone2 2024.06.13. 17:53:49

@alöksz róz: Nem azért, hanem ez így, ebben a formában nem ad legitimitást a polgármesternek

Vitézyék csaltak, ehhez assziszál(na) a választási bizottság

MEDVE1978 2024.06.13. 17:54:44

@Boldeone2:

Reálisan (nem erkölcsileg) megítélve a helyzetet: 1956-ban nem mi voltunk a fő színtér, főként ez okozott nehézséget. Ugye ez még egy rendkívül érdekes időszak, a világ harmada éppen gyarmat, másik harmada éppen felszabadult. Az amerikaiak és a nyugat egyik fő félelme, hogy a gyarmati sorból felszabaduló harmadik világ csatlakozik a szocialista táborhoz. A nyugat leginkább ettől rettegett és erre jött rá a Suezi válság. Röviden összefoglalva: a britek és a franciák vissza akarták hozni érdekeltségükbe a Suezi csatornát, amit az egyiptomiak éppen államosítottak. A Suezi csatorna ugye két okból volt rettenetesen fontos: 1.) rengeteg áruforgalom ment rajta keresztül, a megbénításával ma is óriási károkat lehet okozni 2) rengeteg pénzt hozott az üzemeltetése. A britek és franciák akkoriban még saját viszonylag nagy hadsereggel rendelkeztek, így beavatkoztak - egy szuverén, korábban félgyarmati sorban lévő ország ellen, ráadásul az arabok körében akkor (is) sátánnak tekintett Izraellel koordinálva. Az USA csak állt, mint pénisz a meleg vízben sértődötten, hiszen neki nem volt az egész közvetlen érdekeltsége és a jogrend, meg a szuverenitás védelmezőjeként képzelte el magát, míg a saját szövetségesei éppen ezzel ellentétesen cselekedtek. Hruscsovék ezt észlelték és rájöttek, hogy az ellenség nem egységes, éppen nagyon mással vannak elfoglalva a hadseregeik is, ezért nem fognak Magyarországon beavatkozni.

Az orosz-ukrán háború egyből nagy színpados volt, nem nagyon volt más releváns éles konfliktus.

Erkölcsileg mindkét helyzet hasonló: egy szuverén államot támadott meg egy agresszor.

Boldeone2 2024.06.13. 17:55:53

@G. Nagy László: Mindenki azt teszi, ami erkölcsileg helyes: segítséget biztosítanak az áldozatnak:

youtu.be/98XkW7AKaZ4?si=mBIbfANLwfTUGXH6

Ez most a normalitás, én is ezt mondom...

alöksz róz 2024.06.13. 17:56:19

@Boldeone2: "Vitézyék csaltak" - ne hazudj

G. Nagy László 2024.06.13. 17:58:27

@Serény Vélemény:

"Pont fordítva, a Biblia állítása szerint semmi nem olyan ártalmas (egy fiú részére) mint az, hogy az apja nem fenyíti meg. "

Tekintve, hogy a történelem és a pszichológia az én álláspontomat igazolja, kukába az összes ilyen faszsággal, mint a páli levelek.

G. Nagy László 2024.06.13. 18:07:41

@alöksz róz:

"nem, egyáltalán nem következik." De, az következik. Ha bármilyen középutas megoldás következne, úgy indokolnod kéne az állami erőszak létjogosultságát és optimális mértékét. Ami viszont kérdés nélkül következik a mondatodból: hogy a sztálini diktatúrát jobbnak tartod a libertarianizmusnál. Hiszen a legrosszabbnál minden jobb.

Boldeone2 2024.06.13. 18:19:29

@alöksz róz: A választók megtévesztése, az mondhatjuk hogy csalás

alöksz róz 2024.06.13. 18:22:59

@Boldeone2: "A választók megtévesztése, az mondhatjuk hogy csalás" - akkor karácsony is csalt

alöksz róz 2024.06.13. 18:25:47

@G. Nagy László: "De, az következik." - nem, nem következik.
és nem kell hozzá semmit indokolnom, akkor se következik.
logika :-)

a másikra már válaszoltam fentebb: igen, azt jelenti, hogy szerintem minden más jobb.
ettől még lehet a kommunizmus nagyon rossz.

Boldeone2 2024.06.13. 18:30:50

@MEDVE1978: Igen, a szuezi válságot említettem én is. Szuverén ország viszont nem voltunk, hanem csak megszállt ország
Az oroszok teljesen egy percre sem mentek ki, de már november elején itt voltak, így elméleti esély sem volt a beavatkozásra
De, amerikai haderő, hadiút, semmi...Ausztria semleges volt

Ráadásul Magyarország is " megegyeztek " anno Jaltában, hogy szovjet érdekszféra lesz. De - ezt nem értik sokan - más nem is lehetett volna, a ruszkik szállták meg az országot...A Jaltai konferencia idején már Budapest ostroma lényegében befejeződött

Ausztria helyzete más volt, ott nyugati megszállók is voltak. A semleges államba örömmel bele is mentek a szovjetek, mert úgy kalkuláltak, hogy az olaszországi és nyugatnémet területen lévő amarikai csapatok így el lesznek választva

Nekünk sajnos akkor nem volt esély a függetlenségre

Boldeone2 2024.06.13. 18:50:33

@MEDVE1978: A mi generációnknak nagy lelki csapás ez háború, hiszen mi már nem ismertük a háborút, nem erre szocializálódtunk
Én pl pacifista voltam, katonai szolgálatot sem vállaltam, hanem tanár voltam egy iskolában, " polgári szolgálat"

Gyermekkoromban apám állandóan a kommunistákat szidta, akik miatt problémái voltak a munkahelyén
A Nemzeti Bank számviteli felügyelője volt egyébként, de végül eljött a "kommunisták" miatt...
A nagymamám meg az oroszokat szidta folyton, akik rendkívül súlyos bűncselekményeket követtek el a felmenőimmel szemben
( többszörös nemi erőszak, rablás, robotra hurcolás)
Gyermekkormoban meg magam is tapasztaltam a rendszert, így nem csoda, hogy megutáltam az elnyomó rezsimeket, a pártállamot, meg az oroszokat is

Manapság pedig a régi világ reinkarnációját látom az orbáni politikai rendszerben, az oroszimádattal együtt, amitől hánynom kell...

Végül is azért vagyok ellenük, mert ki nem állom a tekintélyelvet; a monolit, egypárti rendszereket; a diktatórikus kormányzást

A putyini Oroszország ellen is ezért vagyok, amit szörnyállamnak tartok

alöksz róz 2024.06.13. 22:06:51

@Boldeone2: te az oroszokat, utálod, más a zsidókat vagy románokat.
a tied miért jobb?

Boldeone2 2024.06.13. 22:46:45

@alöksz róz: Csak azokat nem szetetem, akik megérdemlik!

Egyébként nem enbloc minden oroszt, nem ezt írtam, de akik Putyint támogatják, vagyis a háborút, azokat nyilván nem lehet szeretni!

Kollektív bűnösség, sajnos létezik, ha körülhatárolható, felelős csoportról beszélünk

A liberalizmus nem zárja ki az ilyesmit!

2024 2024.06.13. 22:50:27

Bécsben ma minden harmadik kisiskolás muzulmán.

És Berlinben?

Boldeone2 2024.06.13. 22:52:12

@alöksz róz: Az egyén mindig és minden korban felelős a tetteiért, tehát a szavazás maga is felelősség

A politikusok mind gyávák, féltik a hatalmukat, így nem merik megmondani az embereknek, hogy mekkora getzik...
Getzi politikusok vannak, meg getzi emberek, sajnos...

Minden elnyomó rend tömegbázis alapján működik

2024 2024.06.13. 23:00:27

Lehetne poszt az Európai Bíróság mai Magyarországról szóló döntéséről. A moslékblogok úgyis agyon fogják hallgatni.

Hogy illeszkedjen a blog témái közé, lehetne az a címe: "A migránsügy csak az orbáni propaganda része" Vagy valami ilyesmi.

G. Nagy László 2024.06.13. 23:11:04

@2024: Kösz a tippet, még tűnődöm rajta. Elsősorban azon, hogy mit tudnék hozzátenni a nyilvánvalóhoz. Az EU egy geci maffiaszervezet, annak minden minden intézményével, tudja ezt minden jobbos és balos. Akik Brüsszel seggét nyalták (DK, Momentum), azok mind csúfosan leszerepeltek. Undorító az egész, de önmagából az undorból még nem születik poszt. Ahhoz kéne valami erkölcsi tanulság is. Itt olyan nincs, csupán egy béna birodalom béna, tisztán politikai szándékú, elnyomó intézkedését látjuk.

Boldeone2 2024.06.13. 23:24:43

@G. Nagy László: Miért nem léptetitek ki Magyarországot, ha ennyire getzinek gondoljátok az EU-t?

Ha viszont bent akarunk maradni, akkor be kell tartani a szabályokat és el kell fogdani a bíróság döntését!

Orbánnak a folyamatos harc, a renegát viselkedés lett a hitvallása, miként Magyarországot mindig áldozatnak állítja be, magát meg a szuverenitás élharcosának...

Az látszik, hogy betelt a pohár...

2024 2024.06.13. 23:30:50

@G. Nagy László: Nem kell poszt. Kösz, hogy ezt leírtad.

alöksz róz 2024.06.14. 07:01:43

@G. Nagy László: "Ahhoz kéne valami erkölcsi tanulság is." - talán a gumiszabályokra vonatkozóan meg lehetne állapítani valamit :-)

G. Nagy László 2024.06.14. 07:14:52

@Boldeone2:

"Miért nem léptetitek ki Magyarországot, ha ennyire getzinek gondoljátok az EU-t?"

Alapítasz egy céget pár barátoddal. A vállalkozás jól megy, mindenki profitál belőle. Viszont a barátaid idővel meghülyülnek: isznak drogoznak, szarnak az üzletre. A cég még mindig pluszos, de lehetne ezerszer jobban is csinálni. Te kiszállsz? Én inkább megpróbálom megjavítani mindazt, ami elromlott.

G. Nagy László 2024.06.14. 07:28:19

@Serény Vélemény:

"Pont fordítva, a Biblia állítása szerint semmi nem olyan ártalmas (egy fiú részére) mint az, hogy az apja nem fenyíti meg."

Köszönöm az idézetet. Elsősorban azért, mert ez is egy régi vesszőparipámhoz ad muníciót. Jézusnál soha nem olvasol olyat, hogy testi fenyítésre buzdítana. Egyszerűen azért, mert Jézus nem idióta. Ezeket az ószövetségi ökörségeket mind Pál hozza be a rendszerbe. A múltját ismerjük: rabbinak tanult, vágja az Ótestamentumot, ugyanakkor fogalma sincs Jézus tanításáról, soha nem találkoztak, soha nem hallott egyetlen mondatot sem tőle. Pál egy olyan vallásnak teszi le az alapkövét, amely csupán Jézus nevét, arcát és keresztjét viszi tovább, mint marketingelemeket, a tanításával csaknem mindenütt szembemegy. Amit idéztél, az tökéletes példa erre.

Két felvetésem van.

1. Érdemes volna elgondolkodnod, hogy ezekben a nyilvánvaló paradox helyzetekben kinek adsz igazat, kit választasz: Jézust, vagy Pált?

2. Ha tudsz még fejből olyan páli gondolatokat, amelyek szembemennek a jézusi tanítással, megköszönném, ha segítenél ezek összegyűjtésében. Adtál egy remek poszttémát, már csak egy-két hasonló elem hiányzik.

Serény Vélemény 2024.06.14. 09:09:56

@G. Nagy László: Nézd, te nem érteszt a Bibliához, ezt már több ízben is bizonyítottam. Az a legnagyobb paradoxon, hogy a Biblia hitelességét pont a Biblia által ennek a világkorszaknak a mostani szakaszára prognosztizált, Biblia elleni lázadás támasztja alá. (Megjegyzés: amit te is szisztematikusan elkövetsz.)

"A múltját ismerjük: rabbinak tanult, vágja az Ótestamentumot, ugyanakkor fogalma sincs Jézus tanításáról, "

Ez úgy önbecsapás, ahogy van.

Lásd még: I. Korintus levél:11:23 "Mert én az Úrtól vettem, amit néktek előtökbe is adtam: hogy az Úr Jézus azon az éjszakán,..."

ugyanott 16:21. A köszöntés a saját kezemmel, a Páléval.

Vagyis: levelet Pál diktálta, a köszöntést a saját kezével írta. Ha Pál azt diktálja, hogy "ÉN AZ ÚRTÓL VETTEM", akkor _TE_ biztos jobban tudod, hogy ő "nem vette az Úrtól", és írod az ostobaságaidat.

Ha pedig az úrvacsora részleteiről a konkrét természetfeletti valóságból származó kinyilatkoztatása volt - mivel személyesen nem volt ott - akkor bármi másban is, amit mondott vagy írt: lehet olyan részlet, ami ilyen kinyilatkoztatásból származik.

MEDVE1978 2024.06.14. 09:15:26

@Boldeone2:

De jure szuverének voltunk 56-ban is. Az igaz, hogy de facto nem, illetve az erőviszonyok ezt nem támasztották alá. Az is igaz viszont, hogy egy szuezi válság nélkül jóval nehezebb lett volna nemzetközi politikailag egy orosz agresszió. Így lehetett azzal takarózni, hogy lám, mi csak ugyanazt csináljuk, mint a franciák-angolok, védjük az érdekeinket.

"Ráadásul Magyarország is " megegyeztek " anno Jaltában, hogy szovjet érdekszféra lesz. De - ezt nem értik sokan - más nem is lehetett volna, a ruszkik szállták meg az országot..."
Az egyik legrosszabb történelmi nézetmód, ha valaki eleve elrendeltetettnek gondol történéseket, csak azért, mert ténylegesen így alakultak.

Itt vissza lehet menni az olasz front sajnálatos kudarcáig, a balkáni partraszállás elvetéséig. Ha az olasz front jobban alakul, a nyugati szövetségesek oda koncentrálva hamarabb érhettek volna el hozzánk. Ha netán valaki egy balkáni partraszállásnak ad zöld lámpát az is megváltoztatta volna a helyzetet.

De ez már nagyon távol van időben, közelebbi a Stalin-Churchill-Roosevelt tárgyalás, amikor Churchill befolyási övezeteket skiccelt egy-egy papírra 1944 végén. Magyarországhoz 50-50%-ot írt, Sztálin pedig kipipálta. Persze Churchillnek nem igazán mi voltunk a fontosak, hanem Görögország. Ugyanis Görögországon át ment a tengeri út a Szuezi csatornán keresztül a korona legszebb gyémántjához (Indiához), illetve a távol-keletre. Ennek az elvesztése kinyírta volna a brit gazdaságot. Churchill célja az lett volna, hogy semleges és vegyes befolyási övezetű pufferállamokat hozzon létre a nyugati és kommunista blokk között. Utána volt még egy olyan alkalom is, amikor Sztálin belement, hogy ezekben az országokban demokratikus választásokat tartsanak.

Az tehát nem igaz, hogy már Jaltában megpecsételték volna Magyarország sorsát azzal, hogy szovjet befolyási övezetbe kerül. 1944-ben az angolok és persze a hülye naív és súlyos beteg Roosevelt is elhitte, hogy Uncle Joe (Stalin) majd tartja a szavát, amikor a befolyási övezetekre rábólint, utána pedig a demokratikus választásokat érintően. Sztálin mindkét alkalommal szart a megállapodásba és ez Churchillnek 1944 végén és 45 elején vált világossá, amikor látta, hogy a lengyelekkel hogyan járnak el az oroszok. Az sem véletlen, hogy Churchill tesztelte a rendszert az Operation Unthinkable megtervezésével. Ez egy olyan haditerv lett volna, hogy a német haderő maradékát besorozva a nyugati erők továbbmentek volna a Szovjetúnióba. A tervet elvetették, mert a szovjetek földi fölénye nyomasztó volt.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.14. 09:36:09

@alöksz róz: ja, miért is nem kéne új szavazás mikor felbontották önkényesen a lepecsételt, leplombált doboztokat, úgy hogy bármilyen humanoid ott lett volna. persze a síkhülye kossuth rádió, emg a fideszes média ezt nem mondja be.

"
1️⃣ Miért tartunk itt? Azért, mert a „választók megtévesztését célozta és eredményezte az a stratégia, hogy az egyik főpolgármester-jelölt 48 órával a választás előtt visszalép, és támogatóit arra kéri, hogy az állítólag független jelöltre szavazzon". Mindezt nem én mondom, hanem a Választási Megfigyelő Szervezetek Európai Hálózata (ENEMO), amelynek a június 9-ei választást megfigyelő missziója elítélte ezt a gyakorlatot. Azt viszont már én mondom, hogy ez volt az Orbán-Ungár paktum, amelynek kezdetektől célja a választók megtévesztése. A Szentkirályi- és Vitézy-kampányok együtt, és alighanem egyeztetve ezt a célt, a választók átverését szolgálták. Ez még a két kampány döbbenetes mértékű pénzköltésén is látszik.

2️⃣ A Nemzeti Választási Bizottság fideszes többsége tegnap statáriális döntést hozott az újraszámlálásról. A fideszes többség nem adott lehetőséget az ellenzéki tagoknak arra, hogy érdemben és egyenként vizsgálják meg Vitézyék állítólagos „bizonyítékait”. Egy óra alatt hívták össze az ülést, a tagok az ülés előtt percekkel kapták meg a dokumentumokat. Azokról pedig első ránézésre látszott, hogy a legtöbb esetben előre megírt nyomtatott papírokat töltöttek ki a zömmel a Fidesz által delegált szavazóköri bizottsági tagok. Ennyi idő alatt még azt sem lehetett ellenőrizni, hogy egyáltalán létező emberektől származnak-e ezek a „bizonyítékok”.

3️⃣ A Nemzeti Választási Bizottság fideszes többsége nem a lezárt urnákat kérte be az újraszámláláshoz, hanem arra utasította a helyi választási irodákat, hogy az urnákból vegyék ki az ott elvben kötegelve megtalálható érvénytelen szavazatokat. A Nemzeti Választási Bizottság fideszes többsége nem tette kötelezővé, hogy az urnákat csak ellenzéki választási bizottsági tagok jelenlétében bonthassák föl, erre csak lehetőséget adott. Tudunk olyan fideszes kerületről, ahol – hogy hogy nem - a jegyző nem kívánt élni ezzel a lehetőséggel, mire az ellenzéki delegált odaért, ő már felbontotta az urnát. Hogy közben történt-e valami, azt senki nem tudja már ellenőrizni.

4️⃣ Az érvénytelen szavazólapokat úgy kell elvileg kötegelni a törvény szerint, hogy a köteg ne legyen észrevétlenül megbontható, vagyis ne lehessen kivenni vagy betenni szavazólapot, vagy akár újabb ikszet tenni a szavazólapra. Ha már nem a leplombált urnákat kérte be az NVI, az újraszámolás tisztasága csak akkor lenne biztosított, ha legalább a kötegek bontatlanul érkeznek be a Nemzeti Választási Irodába. Ezzel szemben tudunk olyan kerületről, ahol a Nemzeti Választási Iroda utasítására hivatkozva felbontották helyben a köteget, és csak a szavazólapokat küldték be egy borítékban az NVI-hez. Sem a kötegek felbontása során, sem a szállítás közben nem volt biztosított az, hogy ne lehessen belenyúlni a kötegbe, illetve a szavazólapokat ne lehessen manipulálni.

Összességében a most zajló eljárást nehéz másként látni, mint úgy, hogy egyik eleme annak a stratégiának, amelyről a nemzetközi választási megfigyelők is kimondták: a választók megtévesztését eredményezte. Ezt kimondani pedig akkor kell, amikor nem tudjuk, mi lesz az újraszámlálás eredménye."

Serény Vélemény 2024.06.14. 09:46:08

@Tesz vesz XX.: hát igen, rubasov eltvárs is tudja, hogy mit jelent a "demokratikus centralizmus" a gyakorlatban...
(addig-addig szavaztatnak, amíg a jó eredmény nem jön ki.)

MEDVE1978 2024.06.14. 09:49:20

@Boldeone2: Nagyon más következtetést vontunk le a világ dolgaiból.
Az én felmenőim zömében kiegyeztek a Kádár rendszerrel. A Rákosi rendszerben egyik nagyapámat börtönbe zárták, a másik elveszítette a munkáját. Annak ellenére, hogy a börtönbe zárt nagypapa mélyen vallásos, közösségi ember volt, aki nagyon tenni akart a faluért, majd amikor városba került a városért. A másik nagyapám pedig hithű kommunista, amit sokáig nem értettem, de ha a családtagjaid egy részét ki akarják irtani, fogékonnyá válsz arra, hogy a másik oldalt támogasd és hitelt adj az utópiájuknak. Kádárral már mindketten kiegyeztek, dolgozhattak, lehetett egzisztencia, később autó, kis hétvégi nyaraló. A szüleim mindvégig hittek egyrészt a szocialista utópiában (jó felé megyünk), másrészt abban, hogy annak a hibái megjavíthatók. A 80-as években is jónak tartották az irányt, a liberalizációval, a reformokkal. Aztán a 90-es évek vadkeleti kapitalizmusát látva elszörnyedtek és nosztalgikusan tekintettek vissza a korábbi évekre. Nehéz volt megértetni velük, hogy hiába jó emlék, nem nagyon volt választási lehetőség, az a modell bukott, mert működésképtelen volt.

Gyerekként a szüleidet követed. Sokan sohasem váltanak, nem véletlen, hogy a családi tényező az egyik legfontosabb a politikai vélemény kialakulásánál. Én váltottam már a 20-as éveimben nem hittem abban, amiben a szüleim és nem ugyanazt gondoltuk a világról. Persze az ezredfordulón jártam egyetemre, főiskolára, ami ideológiailag bűzlött a történelem végétől, a tökéletesen rendező szép piac és a pazarló állam képétől. A gazdaságirányítás is ebben a szellemben ment az országban, szinte minden gazdaságirányító ugyanazokat a narratívákat hangoztatta, eretnek volt, aki nem. Volt néhány jobb fej tanárom, akik közül az egyik a kezembe nyomta 18-19 évesen a Tőkés társaságok világuralmát David C. Kortentől, meg valamit Szalai Erzsébettől. Akkor jöttem rá, hogy ez a világ nagyon nem működik, illetve nagyon nem úgy működik, mint ahogy azt agyhalott Fukuyamák vagy az akkori magyar gazdasági elit gondolják. Mindig szerettem a történelmet és bele is tudtam ásni magam sok mindenbe.

A történelem az emberek viselkedését jósolja meg. Evolúciós szempontból nézve ugyanazok az állatok vagyunk, akik lejöttek 300.000 éve a fáról. Hasonló szituációkban nagyon nagy %-os eséllyel hasonlóan viselkedünk. Persze 100-ból ötször nem, de ezek a kivételek. Ezért nem működik sehogy sem a világ proletárjai egyesüljetek, akkor sem, ha ezt kommunista mázzal és akkor sem, ha valamiféle újbaloldali, majd az ENSZ nagy hatalmat kap és segíti a szegény embereket maszlaggal öntjük le.

Ez azt is jelenti, hogy a háború örök és viszonylag jól előreláthatók emberi reakciók. Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatosan például nagyot tévedtem, ami hibás helyzetfelmérésen alapult. Azt látni kell, hogy Ukrajna szimplán gazdaságilag egy nagy darab szar, nem véletlen, hogy olyan szegény vidék. Fontos gabonatermelő igen, de nem arról van szó, hogy egy olajmezőt vagy egy aranybányát foglalsz el és jelenleg az élelmiszer nem a legdrágább áru a világpiacon. Egyszerűen nem láttam annak realitását, hogy az oroszok miért támadnának meg egy ilyen haszontalan térséget. A válasz az orosz rendszer válsága volt igazából, illetve Putyin kockázatvállalási hajlandósága. Mindkettőt jelentősen alábecsültem.

Abban viszont igazam volt - a történelemből következtetve - , hogy ez egy elhúzódó háború lesz.
Van még egy kedvenc történetem: a kétezres évek elején origo fórumoztam blackbear néven. Volt egy olyan topik, ahol arról ment a vita, hogy milyen jövő áll az EU előtt. A vita során az a közös vélemény kristályosodott ki, hogy az EU jelentősen jobbra tolódik, esetlegesen fasizálódik majd, ha nem tudja kontrollálni a szomszédos területek elszegényedését, mivel ebben az esetben fokozódik a már akkor is érezhető - de a mostaninál sokkal kisebb - migráció, ami destabilizálja a társadalmakat.

Ma pedig pontosan ezt látjuk. Hasonló a véleményem a háborúról is. A háború az emberiség történelmét végig kísérte. A nyugaton tapasztalható 80 éves béke szinte példátlan hosszúságú. A feltételek pedig adottak újabb háborúkhoz. Most nagyon kis esélyt látok arra, hogy a gyerekeim úgy éljék le az életüket, hogy az ő élettartamuk alatt Magyarország ne lépne be háborúba.

Serény Vélemény 2024.06.14. 09:50:21

@alöksz róz: Nem tudnak elegánsak lenni. Az újraszámlálás maximum néhány száz szavazatot hozhat-vihet, ha nem, akkor kiderülne, hogy rendszerszinten csaltak a ballibák javára.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.14. 09:58:55

@G. Nagy László:

a pszichológia nem igazolja az állításod, csak azok a mimózák mondják, akik pszichológusnak mennek többségében.
de a bicskei áldozat aki öngyilkos lett, kapott pofont lacika?
tehát már megint eszement ostobaságokat beszélsz, ahogy szoktad.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.14. 10:10:53

@Serény Vélemény:

most olvasd el a kommentet újra.
kicsit gáz, hogy te is irogatsz ennyi ésszel, meg hogy még olvasni se tudsz.

de üdvözöllek oroszországban, ugye milyen virágzó itt a demokrácia. putyinnal és lukasenkóval?
már mielőtt felbontották volna az ellenzékiek NÉLKÜL a leblombált dobozokat is ez volt:

A demokrácia ünnepe, amikor azért kerül vitézy a polgármesteri székbe, mert a síkhülye fideszes szavazók még egy X-et se tudnak elfogadható szinten abszolválni.

főleg most hogy felbontották.
lehet el kéne olvasnod Krekó Péter tömegparanoia c. könyvét, I-II.
bár te nem szeretsz olvasni szerintem.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.14. 10:15:10

@G. Nagy László:

igen van a 1. nagyon rossz 2 rossz, 3 átlagos,4 jó 5 nagyon jó

és akkor a rossz az középérték szerinted. kicsit szánalmas hogy ilyen szintre le kell vinni a vitát, mint egy 6 éves gyereknek lacika. mindenképp legyen még k nagy pofád, és mindenképp sértegesd továbbra is azokat akik hozzád képest géniuszok.

Serény Vélemény 2024.06.14. 10:20:23

@Tesz vesz XX.: Én nem tartozok a te buborékodhoz. Elkezdték újraszámolni a lapokat és találtak _néhányat_ ami a törvény szerint érvényes volt, vagy annak lehetett nyilvánítani.

EZ az, ami a valóság. Mondom, hogy lehet néhány tucat, vagy néhány száz darabot találni, az biztos, de ha több ezerről lenne szó, az a ballibák- karigeri-fletó irányába tett rendszerszintű választási csalást mutatna.

ÉN arra tippelnék, hogy találnak mondjuk 146 db-ot, és ez nem változtatja meg a végeredményt.

De azért lehet hisztizni.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.14. 10:27:39

@G. Nagy László:

sőt először azt mondtad a rosszra, hogy az a nagyon jó... elmebeteg.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.14. 10:35:30

@Serény Vélemény:

te nem a buborékomhoz nem tartozol, hanem a józan észhez nem.
meg a homo sapiensek közösségébe se igen.

van egy számozott kommentem te idióta, végigolvasod te b*szott k*rcs, vagy játszod még a nemlétező eszed? tényleg ilyen szinten vagy véglény?
van egy határ, amit nem kéne átlépni, nem érdekel hogy autista vagy meg funkcionális analfabéta. nálam teljesíteni kell, nem bohóckodni ahogy a kisegítő iskolában tettétek.
van olyan hogy tény, hiába tagadjátok német balázzsal. az is annyita ostoba és annyira korrupt, hogy már pszichopatának számít.

Segítek jó? ez volt az:

miért is nem kéne új szavazás mikor felbontották önkényesen a lepecsételt, leplombált doboztokat, úgy hogy bármilyen humanoid ott lett volna. persze a síkhülye kossuth rádió, emg a fideszes média ezt nem mondja be.

"
1️⃣ Miért tartunk itt? Azért, mert a „választók megtévesztését célozta és eredményezte az a stratégia, hogy az egyik főpolgármester-jelölt 48 órával a választás előtt visszalép, és támogatóit arra kéri, hogy az állítólag független jelöltre szavazzon". Mindezt nem én mondom, hanem a Választási Megfigyelő Szervezetek Európai Hálózata (ENEMO), amelynek a június 9-ei választást megfigyelő missziója elítélte ezt a gyakorlatot. Azt viszont már én mondom, hogy ez volt az Orbán-Ungár paktum, amelynek kezdetektől célja a választók megtévesztése. A Szentkirályi- és Vitézy-kampányok együtt, és alighanem egyeztetve ezt a célt, a választók átverését szolgálták. Ez még a két kampány döbbenetes mértékű pénzköltésén is látszik.

2️⃣ A Nemzeti Választási Bizottság fideszes többsége tegnap statáriális döntést hozott az újraszámlálásról. A fideszes többség nem adott lehetőséget az ellenzéki tagoknak arra, hogy érdemben és egyenként vizsgálják meg Vitézyék állítólagos „bizonyítékait”. Egy óra alatt hívták össze az ülést, a tagok az ülés előtt percekkel kapták meg a dokumentumokat. Azokról pedig első ránézésre látszott, hogy a legtöbb esetben előre megírt nyomtatott papírokat töltöttek ki a zömmel a Fidesz által delegált szavazóköri bizottsági tagok. Ennyi idő alatt még azt sem lehetett ellenőrizni, hogy egyáltalán létező emberektől származnak-e ezek a „bizonyítékok”.

3️⃣ A Nemzeti Választási Bizottság fideszes többsége nem a lezárt urnákat kérte be az újraszámláláshoz, hanem arra utasította a helyi választási irodákat, hogy az urnákból vegyék ki az ott elvben kötegelve megtalálható érvénytelen szavazatokat. A Nemzeti Választási Bizottság fideszes többsége nem tette kötelezővé, hogy az urnákat csak ellenzéki választási bizottsági tagok jelenlétében bonthassák föl, erre csak lehetőséget adott. Tudunk olyan fideszes kerületről, ahol – hogy hogy nem - a jegyző nem kívánt élni ezzel a lehetőséggel, mire az ellenzéki delegált odaért, ő már felbontotta az urnát. Hogy közben történt-e valami, azt senki nem tudja már ellenőrizni.

4️⃣ Az érvénytelen szavazólapokat úgy kell elvileg kötegelni a törvény szerint, hogy a köteg ne legyen észrevétlenül megbontható, vagyis ne lehessen kivenni vagy betenni szavazólapot, vagy akár újabb ikszet tenni a szavazólapra. Ha már nem a leplombált urnákat kérte be az NVI, az újraszámolás tisztasága csak akkor lenne biztosított, ha legalább a kötegek bontatlanul érkeznek be a Nemzeti Választási Irodába. Ezzel szemben tudunk olyan kerületről, ahol a Nemzeti Választási Iroda utasítására hivatkozva felbontották helyben a köteget, és csak a szavazólapokat küldték be egy borítékban az NVI-hez. Sem a kötegek felbontása során, sem a szállítás közben nem volt biztosított az, hogy ne lehessen belenyúlni a kötegbe, illetve a szavazólapokat ne lehessen manipulálni.

Összességében a most zajló eljárást nehéz másként látni, mint úgy, hogy egyik eleme annak a stratégiának, amelyről a nemzetközi választási megfigyelők is kimondták: a választók megtévesztését eredményezte. Ezt kimondani pedig akkor kell, amikor nem tudjuk, mi lesz az újraszámlálás eredménye."

Serény Vélemény 2024.06.14. 10:48:16

@Tesz vesz XX.: "van egy számozott kommentem te idióta, végigolvasod te b*szott k*rcs,"

Hát ja, vannak olyan emberkék, akik így beszélnek, és utána még elvárják, hogy a föcsögésüket az ember elolvassa, meg tudja. TE ezekhez az emberkékhez tartozol?

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.14. 10:53:53

@Boldeone2:

"Kollektív bűnösség, sajnos létezik, ha körülhatárolható, felelős csoportról beszélünk"

de a bűnszervezeteket nem kollektív bűnössöknek, bűnösségnek hívjuk :) ezért van elsőrendű vádlott, meg negyedrendű vádlott. Bűntársak, cinkosok, némák, stb.

A Benes-dekrétumok meg a zsidók deportálása, magyarok irtása a kisantant országaiban vagy a hideg napok a kollektív bűnösség

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.14. 11:01:12

@Serény Vélemény:

nézd ha egy komment végigolvasása neked gondot okoz, akkor miért írjak bármit is?
most is a lényeg kimaradt te szellemi fogyatékos b*szott k*rcs.

hogy vegyelek emberszámba?

választoltál te minden kérdésre?
akkor a migránsok elvehetik mégis a munkánkat 3+3+3+3+3 évre?

mondtam hogy nem vagyok gyógypedagógus. úgy beszélek veled ahogy megérdemled, ha nem élőben játszod el ezt a kommunikációt, két k nagy pofont is le kéne kevernem neked, mintha a hadseregbe lennél, kell egy bizonyos fokú tartás, fegyelmezettség, és intelligencia, az alapvető kommunikációhoz, vitához, benned és lacikában ezek nincsenek meg. ha gerinctelen vagy, szintén embert kell nevelni belőled. te hikomat. egy két atyai pofonnal, hisz ha olyan kis korcs vagy, mint egy buta állat, akkor úgy is kell kezelni.

hát nem értesz a szavakból, az alap kommunikációból te tinó ökör. nekem meg nincs türelmem a fidszes fogyatékosokhoz?
nem érted a kérdéseket, a mondatokat, pedig azt gondoná az ember, hogy minden ember eljutott erre a szintre, de ez sajnos k-ra nincs így.

Kivonultak a kormánypárti tagok az akku-ipart tárgyaló parlamenti bizottsági ülésről
youtu.be/civvmOryvXk?feature=shared

de hogy vegyem emberszámba a fideszes szavazókat ilyen kivonulások után?

HOGY?!

mire való a bizottsági ülés a parlamentben?!

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.14. 11:05:00

@2024:

és Gödön? milyen a lakosságarány?

Serény Vélemény 2024.06.14. 11:05:26

@Tesz vesz XX.: "akkor miért írjak bármit is?"

Hát ne írj! Úgyse olvasom el, akkor minek koptatod a biteket a hálózaton?

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.14. 11:14:04

@G. Nagy László:
"Az EU egy geci maffiaszervezet, annak minden minden intézményével, tudja ezt minden jobbos és balos. "

nem lacika, ezt csak az elmebetegek "tudják", a valóságban aki szerint brüsszel nagyobb maffiaszervezet mint orbán és sleppje: az elmebeteg.
látható is, alap szavakat, alap mondatokat nem értesz te fogyatékos, de +200 fokon égsz :D

"Akik Brüsszel seggét nyalták (DK, Momentum), azok mind csúfosan leszerepeltek."

ja, azért jön Manfréd Weber Budapestre a Tisza párthoz.

"csupán egy béna birodalom béna, tisztán politikai szándékú, elnyomó intézkedését látjuk."

BRÜSSZEL ROSSZABB MINT MOSZKVA!!!! idióta. tényleg minden fideszes elmbeteg.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.14. 11:20:47

@G. Nagy László:

és mi romlott el lacika, putyin parancsára leépítették a jogállamot? ezért nem átlátható már a politikusi vagyonnyilatkozat ÉRDEMBEN, vagy orbán mindigis egy tolvaj spicli féreg volt?
ilyen kérései vannak az uniónak, tényleg hatalmas kérés nem ellopni az uniós pénzeket.

"a barátaid idővel meghülyülnek: isznak drogoznak, "

valóban a te barátaid idővel meghülyültek: isznak drogoznak, és 2009-ben a hitvány komcsi spicli orbánt megzsarolta putyin egy 6 órás tárgyaláson.

G. Nagy László 2024.06.14. 11:21:34

@Serény Vélemény:

"Nézd, te nem érteszt a Bibliához, ezt már több ízben is bizonyítottam."

Az a vicc, hogy tudod: viszonylag jól ismerem a Bibliát. Talán nem olyan mélységben, mint te, de az átlagnál sokszorosan tájékozottabb vagyok. Még azzal is tisztában vagy, hogy a Jézus-Pál ellentét nem az én agyszüleményem; rengetegen felvetették már ugyanezt, rengetegen rámutattak már egy csomó ellentmondásra, mely kettejük tanítása között feszül.

A politikában viszonylag tisztán látsz és te is mosolyogsz azokon a szektásokon, akik érzelmi alapon nyilatkoznak és gondolkodás nélkül darálják a hülye mantráikat. Te a vallás terén viselkedsz hasonló módon. El sem gondolkodsz a kritikus felvetéseken, mert talán attól félsz, hogy a hited törne ketté. Szerintem a keresztény hit elég stabil lehet úgy is, ha Jézusra támaszkodsz, ha azt tekinted alapnak, s így bátran lehetsz kritikus mindazzal, ami az Ószövetségben, vagy a páli levelekben ezekkel ellentétes.

Nem megyek bele, ez a te dolgod. De a tékozló fiú történetét biztosan százszor olvastad, hallottad már. Tanulmányozd az abban szereplő APA figurát. Ő a jézusi eszménykép. Semmi sem áll távolabb tőle, mint a szigor, a fenyítés, a büntetés, az erőszak. Számomra elviselhetetlenül skizofrén dolog volna, ha e szerető, humánus APA-képre rá kéne erőszakolnom az agresszív faszfej képét, aki püföli a gyermekét. Simán lehet, hogy téged is szigorral nevelt az apád. (Így volt?) Talán az lenne a küldetésed, hogy te már - eleget téve a jézusi tanításnak - ne így járj el.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.14. 11:24:01

@G. Nagy László:

"Jézusnál soha nem olvasol olyat, hogy testi fenyítésre buzdítana."

akkor nem is ostor volt a kezében, hanem egy vekni kenyér, és azzal próbálta megkorrumpálni az uzsorásokat a templomban hogy menjenek ki.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.14. 11:36:21

@MEDVE1978:

" Aztán a 90-es évek vadkeleti kapitalizmusát látva elszörnyedtek és nosztalgikusan tekintettek vissza a korábbi évekre. Nehéz volt megértetni velük, hogy hiába jó emlék, nem nagyon volt választási lehetőség,"

pedig mondhattad volna a szüleidnek, hogy van választás, mert a kapitalizmusnak és a VALÓBAN szabad piacnak több fajtája is van, nemcsak a neolib embereket és államot megnyomorító változata.

milyen kedves: " Ukrajna szimplán gazdaságilag egy nagy darab szar"
akkor Magyarországot meg kis darab szarnak tartod?

amúgy van palagáz ukrajna keleti részén.
milyen háborúba lép be magyarország?
a cárbombát is ledobják a barátaink az operára?

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.14. 11:41:11

@Serény Vélemény:

mert reméltem értékeled ha néha értelmes emberekkel is szóba állhatsz, olyan voltam mint egy jó tanár rossz zsarunak öltözve, ez a blog az elmebeteg szerzőjével olyan mint egy kisegítőiskola. de nem értékeled.

az ostoba azért is ostoba, mert nem tudja eldönteni ki értelmes és ki földbuta. nem tudja eldönteni ki tisztességes és ki aljas.

neked még a vallás való, nem a komplexebb kérdések, mereng inkább azon ha van még pár agysejted:
kkbk.blog.hu/2019/07/07/az_ateizmus_apologiaja

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.14. 12:00:13

@G. Nagy László:

"te is mosolyogsz azokon a szektásokon, akik érzelmi alapon nyilatkoznak és gondolkodás nélkül darálják a hülye mantráikat."

most arra gondolsz hogy félistennek tartod a hitvány, hazug, hazaáruló orbán viktort, és amikor viktor hazudik arra azt mondod hogy "azok csak szavak", de nem tudsz válaszolni arra, hogy gyurcsánynak akkor miért róvod fel a hazudozást?
vagy csak hazudsz gátlástalanul mint a megafonos barátaid? azok után hogy leírsz ilyen -200 meg + 200 fokokat valóban látszik hogy te lehet nemcsak korrupt vagy, hanem tényleg szellemi fogyatékos is.

"El sem gondolkodsz a kritikus felvetéseken, mert talán attól félsz, hogy a hited törne ketté."

vagy akkor mégis korrupt vagy és hazudsz ebben, az hogy hazudni szoktál az nyilvánvaló volt eddig is. minek írnál le ilyet hogy magadat sose vizsgálnád? oké hogy nincs analitikus gondolkozásod, de k nehéz eldönteni, hogy retardált troll vagy, aki korrupt, vagy retardált szellemi fogyatékos.

neked meg nem volt apád, aki a becsületre, tisztességre nevelt volna? anyád is lestricizett, ahogy mesélted. nagyon mélyről jöttél, és a mélység ott maradt benned (vagy csak hazudsz a nehéz gyerekkorodról, hogy sajnáltasd magad, ugyanis az állami iskoláidat elfelejtetted bányász szőllősgazda.). teljesen műveletlen, teljesen buta, egyenes út a nárcisztikus pszichopataságba striciző anyával.

Serény Vélemény 2024.06.14. 12:19:01

@Tesz vesz XX.: ""Jézusnál soha nem olvasol olyat, hogy testi fenyítésre buzdítana."

akkor nem is ostor volt a kezében, hanem egy vekni kenyér, és azzal próbálta megkorrumpálni az uzsorásokat a templomban hogy menjenek ki.
"

Ott a pont! :-)

Boldeone2 2024.06.14. 12:37:45

@MEDVE1978: Nagyon más következtetést vontunk le a világ dolgaiból."

- Igen, mint ahogy tudjuk, a " lét határozza meg a tudatot":) az a társadalmi- gazdasági közeg amiben felnő az egyén, amelyben az életét éli
A gyermekkori, a fiatalkori életvilág rendkívüli hatással van arra, hogy milyen "ideológiai beállítottságú" ( hogy ezt a rossz szót használjam) lesz az ember..
Apám folyton szidta a rendszert, akik miatt a munkahelyén nem haladt, a mi családunk egy percig nem hitt az államszoci rendszerben. Emlékszem, úgy volt, hogy meg tudunk vásárolni egy új lakást a debreceni Nagyerdőn, de azt végül valami nagy pártembernek adták, mi meg mehettünk egy szar lakótelepre...
Akkor is úgy volt mint most, hogy politikai alapon lehetett előrejutni, leginkább. Állampárti rezsim volt akkor (és most is), a társadalom többsége pedig eltűrte, elfogadta a szocialista rendszer " igazságait"
Engem már gyermekként is nagyon zavart az a hazug rendszer amiben éltünk, de a szovjet csapatok magyarországi "állomásozását" is megalázónak éreztem
Amikor Orbán először megjelent és elmondta a beszédét Nagy Imre temetésén, akkor rögtön a példaképem lett...Azóta jó hosszú utat bejártunk széttartó pályavonalon...:) illetve főleg ő....A liberális internacionalé alelnökéből ma a szélsőjobb populizmus egyik vezéralapja lett
Előtte már gyermekkoromban megismerkedtem a zöldproblémákkal. Olvastam a " Búvár " újságot, meg madarász szakkörbe jártam, tehát a zöldprogresszív szellem már akkor megérintett, de a rendszerváltás okán inkább liberális- konzervatív liberális vonalra kerültem. Egy ideig nagyon tetszett az a politika, amit Orbán követett, bár már akkor is voltak intő jelek, de a kommunikáció még jó volt:
Hiszünk a szeretet erejében " - erre még mindenki emlékszik talán...Ráadásul akkor még valahogy értelmesebb, valódi értelmiségiek voltak Fidesz táján
Eleinte még tetszett is az a közösségépítés amit csináltak, de 2010 után megváltozott minden...folyt..

Boldeone2 2024.06.14. 13:03:37

@MEDVE1978: Később, 2010 után megértettem, hogy miről szól valójában Orbán jobboldali családbarát politikája: egy szűk réteg, saját maguk helyzetbe hozása, mások kárára

Az első devizahiteles mentőcsomaggal a társadalom felső 3-4 % - a megmenekült, a többi ember meg ott maradt a brutálisan elszálló árfolyammal...
Orbán igazságos adórendszert igért, tagadta az egykulcsos adó bevezetését, erre mikor hatalomra került, a minimálbért is megadóztatta...
Emellett egy kb. 3500 md forintos megszorítócsomagot kapott a lakosság...

Az egypárti rezsimet pedig fokról fokra kezdte kiépíteni: durván belenyúlt a médiaviszonyokba;kiherélte az Alkotmánybíróságot; új alkotmányt és unfair választási törvényt alkottak; a közjogi méltóságokat pártemberekre cserélték; a magyar államot pedig leuralta a NER - burzsoázia

Ekkor már tudtam, hogy óriásit tévedtem, és hogy Orbán az ellenségem lesz...de ez nem bal- vagy jobboldaliság kérdése, én egyik sem vagyok: sem bal, sem jobb..

Ez 21. századi (zöld)progresszivizmus...

Az orosz háborúra is " 21.századi " szempontok szerint tekintek: mélységesen megvetem az erőszakot, a területrabló hàborút

Abban sem hiszek az emberiség történetének szükségszerű velejárója kell lenni a háborúknak! Ha mindenki "progresszív" lenne ( tehát nem komcsi, csak progresszív) akkor már egy háború sem lenne a Földön!!

A legjobb példa éppen NÉMETORSZÁG ahol a nácizmustól eljutottak 79 év alatt "hiperprogresszív" társadalomba

Éppen ezt nem kellene most veszélyeztetni, amit Európában eddig elértünk! Ne csak a hibákat lásd, hanem a megtett hatalmas utat, német- francia megbékélés stb...

Serény Vélemény 2024.06.14. 14:00:20

@Boldeone2: "A legjobb példa éppen NÉMETORSZÁG ahol a nácizmustól eljutottak 79 év alatt "hiperprogresszív" társadalomba"

Ja, a hollandok is eljutottak a hiperprogresszív(it)ásba:

"Egy csütörtökön közzétett rendőrségi jelentés szerint év eleje óta 496 robbantásos támadást követtek el hollandiai lakóházak és vállalkozások ellen, több mint kétszeresét tavalyi év azonos időszakában történt ilyen jellegű incidenseknek."

GyMasa 2024.06.14. 14:04:10

@G. Nagy László:
"Afrikai szemszögből valóban."
Úgy sem!
Ők nem hívták be magukhoz az Európaiakat, hanem azok erőszakkal vonultak be.
Tehát, az arányos EU válasz bizony a MEDVE által pragmatikusnak nevezett megoldás lenne, amikor belelőjük a migránsokat a Földközi tengerbe, és, ha legyőznek minket egy háborúban, akkor majd diktálhatnak!

" De mi európaiak vagyunk, és magunkat kéne képviselnünk."
Ez így van, de ehhez az első lépésnek sajnos annak kellene lenni, hogy ledobjuk az USA béklyót, és kilépünk az USA kvázi-gyarmati rangból.
Csak, ehhez EU szerte hazafi és nem hazaáruló kormányokra lenne szükség!

" Röhej, hogy úgy teszünk magyarként, mintha ukránok lennénk, illetve németként, mintha afrikaiak."
IOgen, ezzel vonják el a figyelmünket az igazi problémáról, ami az USA beavatkozás...

" Ezt hívják önfeladásnak. Ha Macron vagy Weber háborúzni akarnak, húzzanak egyenruhát és vonuljanak be! Ha Scholz migránspárti, akkor szállásolja el a saját házában a bevándorlókat! Nem kéne mindig a köznép faszával verni a csalánt. "
Ez helyes meglátás!
Én, azt mondom, hogy manapság teljességgel kockázatmentessé vált a hazaárulás.
Sőt, a nyugati ellustult woke fasiszták körében, mintha mára már egyfajta erénnyé is vált volna.

GyMasa 2024.06.14. 14:15:58

@MEDVE1978:
"Ez az élethelyzet és az élettapasztalat. Nem is annyira jobboldali lettem, inkább nagy mértékben teszek rá, hogy az emberek milyen kategóriákat állítanak fel: a jobboldali, baloldali nem nagyon mond nekem semmit. "
Boldi nagyon rosszul látja.
A 45-50 év az a kor, amire az embernek lesz "veszteni valója", akkorra lesz jó fizetése, akkorra már látszik a lakáshitel vége, a gyerekek már középiskolába járnak, van egy kocsija, amit már képes újonnan is megvenni, és nem csak valami lefosott kilóméterkövet használtan, Ekkorra engedhet meg magának egy családi nyaralást mondjuk a tengerentúlon, szállodűában, all inclusive-val. És, ekkorra érti azt meg, hogy az addigi élete során, hány évvel tolta ki ezeknek a céloknak az elérését nála az, hogy 2010 előtt az "igazságos" progresszív adórendszerrel vettek el tőle 2-3x ennyit. És, mostanra képes kiszámolni, hogy mi mindent veszítene el, ha megint a woke fasisztákra szavazna!
Mert, ennyi idősen már az embernek nincs "még 20-30 éve" a céljainak az elérésére, hogy azt élvezni is tudja, vagy egyáltalán megérje!

GyMasa 2024.06.14. 14:19:55

@G. Nagy László:
"Mi mért nem érünk szart sem nyugati szemmel? "
Min csodálkozol?
Mi még az EU-n belül is másodlagos állampolgárok vagyunk!
Egyedül Macron mondta ki nyíltan, a "kétsebességes Európa" gondolatával ezt nyíltan!
Nagyon nem bírom az arcot, de emiatt azért tisztelem!
Szóval, lehet álszentkedni, ahogy most is az EU teszi, és megpróbálni betörni a keleti és a déli országokat, vagy lehet nyíltan is csinálni, csak akkor lenne itt mondenféle ...xit, meg forradalom, meg lámpavasra húzott politikusok.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.14. 14:20:47

@GyMasa:

mi a bajod ezzel?:

Manfred Weber megváltoztatta korábbi fundamentális álláspontját, amely arról szólt, a NATO mostani formája elegendő ahhoz, hogy az európai kontinens békéjét garantálják.

A britek unióból való kilépésével ugyanis a kontinens katonai ereje jelentősen lecsökkent, és nem maradhatunk katonapolitikailag ebben a védtelen helyzetben – magyarázta Weber, aki szerint ezért létre kell hozni egy európai hadsereget, amely valódi közös haderő lenne, valódi közös ezredekkel, közös vezénylési nyelvvel és közös szerkezettel.

most összeszámoltam hányszoros áruló orbán, azzal nincs bajod?:

1. Elárulja az uniót. Btk-s bűncselekmény
2. Nato. Btk-s szintén
3. Hazaarulo mert szetlopja az orszagot. Eladja szetlopja a termeszeti kincseinket. Befizetett adokat.
4. hazaarulo mert orosz erdekeket kepvisel. Nincs onallo kulpolitikank. Meg kinai meg arab meg torok mint egy utolso prostitualt. Ez a pont lazan lehet 4 -5 kulon pont is. Rakosi es kadar csak oroszok miatt volt hazaarulo.
5. hazaarulo mert igertevel ellentetben kicsereli az orszag lakossagat. Berszinvonalat leviszi, cigányok nyomorra is alapozza a vidéki szavazatok egy részét. érdekelt a nyomorban, és a "kisebbségek" növekedésében.
6. hazarulo mert lassan mar nepirtas kategoria, amit muvel az aksigyaras magzatkarosito mergezesekkel. Meg kornyezetvedelem leepitesevel. Meg a hatastalan vakcinak miatt. Mkorhazak szetveresevel jarbany idejen.
7. hazaarulo. Mert szetveri az orszag gazdasagat a feuadlizmussal aksigyarakkal. Crony kapitalizmussal.
8. hazaarulo mert onkenyuralmat epit ki 2016 t-ol a rendeleti kormanyzassal. Valasztasi csalasokkal. Jogallam megszuntetesevel.
9. emiatt nem kapunk unios penzt, mert nem hajlando pl kessel-villaval enni. A politikusok vagyonnyilatkozatat nyilvanosságra hozni erdemben.

10. lehet azért hazaáruló, mert lezülleszti az oktatást és az egészségügyet? szerintem igen.

GyMasa 2024.06.14. 14:27:21

@Rubasov nertárs:
"... akármennyire is harcedzett és kitartó, az ukrán haderő... "
Semennyire!
A harcok kezdete óta az ukrán haderő harceddzett, motívált és jól képzett részének a nagyrésze már odaveszett!
Mára az ukrán haderő a városok utcáiról összefogdosott, gyakorlatilag civileket furikázza közvetlenül a húsdarálóba.
(És, nem, ezen sem az EU-ban havonta kiképzett 5000 körüli katona nem segít sem az, hogy ezek a katonák is kb a minimális képzést kapják, meg, ami még a "kopasz" szinttől is messze van, a "Harceddzett veterán"-tól pedig nem sokkal lehetne távolabb)

A maradék motívált haderő az a 3. lövészdandár (vagy mi most a nevük), akiket anno Azovnak hívtak, a 47. gépeített hadosztály, akik a nyugati technikával kitömött díszegység. De, ezek mind már régen nem a harceddzett katonák, hanem nem annyira önkéntesen sorozott haderő.

GyMasa 2024.06.14. 14:35:45

@G. Nagy László:
"Ez így korrekt. Így nyilatkozik egy olyan ember, aki használja az eszét, s nem csupán egysíkú ideológiákat követ elvakult módon. "
Nem igaz, amit Baalint ír!
Az ukránok egyáltalán nem "segítség nélkül" élték túl az elején!
AZ USA 2014 óta tömte őket fegyverrel, szakértőkkel és kiképzőkkel, pont, mint, ahogy most (meg azt is évtizedek óta) Tajvant!
Az ukrán konfliktus pontosan úgy zajlik, ahogy azt az USA előre kitervelte (leszámítva azt, hogy nem hitték, hogy az oroszok képesek lesznek felvenni a kesztyűt, és erősebben kijönni mostanra a konfliktusból, mint, amilyenek az elején voltak.)
Az egész egy pénzszivattyú, amivel kopasztják meg a világot.

GyMasa 2024.06.14. 14:47:02

@G. Nagy László:
"Én azt állítom, hogy SEMMI SEM OLYAN ÁRTALMAS, MINT A GYEREK FIZIKAI FENYÍTÉSE."
Ezzel nem értek egyet!
Szerintem itt is a mrétékkel van a gond.
Ha a gyereknek soha mégcsak a kezére sem csapsz, akkor egy elkényeztetett majmot nevelsz belőle, aki teljességgel képtelen lesz az életre, hiszen jó eséllyel nem lesz képes megbírkózni az élet által eléhelyezett kihívásokkal.
A másik véglet pedig az,a mikor a gyerek vacsora helyett is egy verést kap! Na, AZ ártalmas!
Összeeségében, úgy gnodolom, hogy a túlzott, és indokolatlan verés az, ami ártalmas!
A miniális fenyítés mértéke pedig tökéletesen gyerek-személyiség függő!
Van amelyiknek elég egy erősebb rászólás, és van, ahol időnként egy.-egy pofon is szükséges.
(De SOHA nem szabad a fenyítésnek az oktalan és indokolatlan fájdalomkéltésnek és a gyerek megalázásának az eszközének lennie!)
(Itt most a "verés" szót abban az értelemben alkalmazom, hogy "kellemetlen mértékű fizikai érintés". Tehát a kézrecsapástól/elfenekeléstől kezdve a pofonon át az ütésig. Ebbe nem számít bele a verbális fegyelmezés. )

GyMasa 2024.06.14. 14:50:34

@MEDVE1978:
"Az orosz-ukrán háború egyből nagy színpados volt, nem nagyon volt más releváns éles konfliktus."
Ja a többi kb, 30, teljesen éles, halottakkal járó katonai konfliktus mellett...
Nem, az ukrán háború csak azért lett "nagyszínpados", mert az USA az oroszok nyilvános megszégyenítését is az akció részének tekintette!
Ez kellett hozzá, hogy könnyebben átterelhessék a covid-járvány alatt kitenyésztett, agyatlan papagájkommandójukat az oltás-felszopásról az Ukrajna-felszopásra.

GyMasa 2024.06.14. 14:53:34

@G. Nagy László:
Ez egy tökjó hasonlat!
Mondjuk, én meg szoktam kérdezni a német kollégámat, amikor ugyanezzel jönnek, hoyg az asszonnyal is ugyanígy rendezik-e a család vezetését?
Azaz, ha felmerülnek hozzáállásbeli különbségek, akkor egyből hazaküöltöztetik-e ANYUKÁHOZ az asszonyt? Főleg, ha még az asszonynak van igaza...

GyMasa 2024.06.14. 14:54:20

@G. Nagy László:
" Jézusnál soha nem olvasol olyat, hogy testi fenyítésre buzdítana."
Mégis, erőszakkal paterolta ki az árúsokat a templomból.

G. Nagy László 2024.06.14. 15:21:44

@GyMasa: Vagyis a templomi árusok mind a gyermekei voltak...

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.14. 15:25:19

@GyMasa:

nem tudod ha verik az asszony kultúrosrszágban kijön a rendőrség és elviszik.
ha leépíted a jogállamot putyin miatt, nem igazán vesznek ám már emberszámba nyugaton. hát a fideszes agyhalottak tapsikolnak a hazaárulónak, dehát ez van!

ezért nem átlátható már a politikusi vagyonnyilatkozat ÉRDEMBEN, vagy orbán mindig is egy tolvaj spicli féreg volt?
ilyen kérései vannak az uniónak, tényleg hatalmas kérés nem ellopni az uniós pénzeket.

Boldeone2 2024.06.14. 16:55:37

@GyMasa: pragmatikusnak nevezett megoldás lenne, amikor belelőjük a migránsokat a Földközi tengerbe, és, ha legyőznek minket egy háborúban, akkor majd diktálhatnak!"

-Inkább leverünk benneteket - nácikat -lapáttal, mintsem hagyjuk, hogy ártatlan embereket öjenek "Európa megvédése " céljából!

A migránsok között vannak rossz emberek, vannak jó emberek; az elsöprő többség közöttük is csak bodogulni szeretne, nem az ellenségeink

Ti viszont az embertelenséget, a fasizmust képviselitek mindnyájan, így tárgyalásra sincs lehetőség! Erre mondom, a kollektív bűnösséget

A tízparancsolat is kimondja: "Ne ölj! " Lényegében ez az emberi civilizáció első alaptörvénye! Ti viszont - embertelen pszichopaták- ölni szeretnétek...

Boldeone2 2024.06.14. 17:03:26

Az " úriember " nézetei is mutatják (@GyMasa: ) hogy hová fajult a magyar társadalom az elmúlt időszakban, nagyban köszönhetően Orbánnak

Amikor szembesítem őket, akkor tagadják , hogy nácik lennének, holott nyíltan embereket lövetnének a tengerbe...

Ha nem nácik, akkor viszont közveszélyes pszichopaták..Nyilván nem véletlenül vannak a tömeggyilkos pártján...

Alku - bárkivel - csak akkor lehetséges, ha az megmarad az emberiességnél, a józan belátásnál

Aki ölni akar ártatlan embereket, az nem ilyen!

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.14. 17:09:59

@G. Nagy László:

lacika mondd meg nekem őszintén, neked megvan az érettségid? vagy arról is hazudozol gátlástalanul, mint mindenről.

egy egyszerű mondatot se tudsz értelmezni, hogy lehetnél te közgazdász szellemi fogyatékosként? a komoly kozgazdászoknál néha olyan összefüggések meg képletek vannak, amik még nekem is magasak kissé, mint a fizikai és matematikai képletek, te meg egy k konyhamondatot se értesz te szerencsétlen.

+200 fokon égsz minden kommentfolyamban. már az csoda lenne, ha neked érettségid lenne, valami foximaxi sulid van ugye? valami kisegítőiskola? somkuti intézte az állást is a megafonban?

alöksz róz 2024.06.14. 17:28:42

@Boldeone2: "Ti viszont az embertelenséget, a fasizmust képviselitek mindnyájan, így tárgyalásra sincs lehetőség" - ilyen alapon a baloldallal sincs lehetőség a tárgyalásra.
az embertelenséget képviselik.
hiszen mind kivétel nélkül támogatják a terrorizmust és aktív tevékenységet fejtenek ki a védelmében.

Boldeone2 2024.06.14. 17:52:03

@alöksz róz: Hagyjuk már a hülyeséget! Nem bal- vagy jobboldalról van szó, ember, hanem arról, hogy embertelen gyilkosokkal, pszichopatákkal NINCS tárgyalás!

alöksz róz 2024.06.14. 18:45:07

@Boldeone2: és a támogatóikkal, a segítőikkel van tárgyalás?

hiszen mind kivétel nélkül támogatják a terrorizmust és aktív tevékenységet fejtenek ki a védelmében.
ez az ún európai baloldal.

alöksz róz 2024.06.14. 18:47:25

@alöksz róz: és itt egy hatalmas erkölcsi szakadék van a baloldal és a jobboldal között.

boldi persze nem mer vele vitába szállni, mert tudja h igaz.
inkább mellébeszél, meg nácikártyát kap elő

atomic power 1986DucaDuca 2024.06.14. 19:31:45

@Boldeone2:

"A migránsok között vannak rossz emberek, vannak jó emberek; az elsöprő többség közöttük is csak bodogulni szeretne, nem az ellenségeink"

Az oroszok is ilyenek, szégyenszemre mégis a kollektív bűnösséget hirdeted velük szemben!

Papolsz itt a Nyugat erkölcséről a háború kapcsán! Itt a nyers valóság, mi az egyk fő oka a háborúnak:

Lindsey Graham:

"10-12 billió dollárnyi kritikus ásványkincskészleten ülnek Ukrajnában. Ők lehetnek a leggazdagabb ország egész Európában. Nem akarjuk ezt a pénzt és vagyont Putyinnak adni, hogy aztán megossza Kínával."

www.portfolio.hu/global/20240611/elmondta-az-amerikai-szenator-hogy-mirol-szol-valojaban-az-ukrajnai-haboru-691751

A világtörténelem egyik legmocskosabb imperialista háborúja! A stratégiai felelősség az amerikaiaké, ha megnézzük a távolságukat a térségtől.

Boldeone2 2024.06.14. 20:11:25

@atomic power 1986DucaDuca: Az oroszok is ilyenek, szégyenszemre mégis a kollektív bűnösséget hirdeted velük szemben!"

- Nem figyeltél: csak a putyini rezsimmel és a rezsim fenntartóival, meg Putyinra szavazókkal szemben hirdettem meg a kollektív bűnösség elvét, de az fent is tartom...

A konteós hülyeségeiddel meg ne fárassz már! 10-12 billion= 10-12 miliárd dollár, fing a vizen, kb ...

A lényeg: háború akkor fejeződik be, ha Putyin abbahagyja, Ukrajna csak védekezik, a nyugat pedig teljesem jogszerűen támogatja

Boldeone2 2024.06.14. 20:16:53

@alöksz róz: inkább mellébeszél, meg nácikártyát kap elő"

- Ez pont olyan, mint a jobboldalon a kommunista kártya, viszont én azt mondtam, hogy akik embereket akar a Földközi- tengerbe lőni, az vagy valóban náci, van ilyen, vagy csak embertelen pszichopata és nem náci, ilyen is van, egyik sem jó ...

A lényeg: egy normális ember nem mond, de nem is tesz ilyet!

alöksz róz 2024.06.14. 20:22:40

@Boldeone2: "én azt mondtam, hogy akik embereket akar a Földközi- tengerbe lőni, az vagy valóban náci" - és ez miért a náci?
lehet a muszlim is.
valamint megcsinálják ezt a baloldaliak is.

Boldeone2 2024.06.14. 20:23:15

@atomic power 1986DucaDuca: Ők lehetnek a leggazdagabb ország egész Európában. Nem akarjuk ezt a pénzt és vagyont Putyinnak adni, hogy aztán megossza Kínával."

- Ez megint egy marhaság! Ha csak az ásványvagyonon múlna, akkor RU olyan gazdag lenne, mint Kanada , egy főre jutó GDP alapján

világtörténelem egyik legmocskosabb imperialista háborúja"

- Ezt a Pravdában olvastad?? Ember, 34 éve nem használjuk ezt a valóban a kommunistáktól eredő kifejezést!
A modern kapitalizmusban már nincs szükség " imperiumokra " a tőke utat talál mindenhova és a szabadpiac is

Boldeone2 2024.06.14. 20:24:35

@alöksz róz: Nem, a "baloldaliak" nem lőnek senkit a tengerbe!
Amúgy a választ már megadtam: ha nem náci akkor pszichopata

alöksz róz 2024.06.14. 21:17:17

@Boldeone2: "Nem, a "baloldaliak" nem lőnek senkit a tengerbe!" - a nácik se lőnek senkit a tengerbe.
ha így lenne, tele lenne vele az összes média, ne viccelj már...

"ha nem náci akkor pszichopata" - vagy kommunista.
vagy zsidó.

Boldeone2 2024.06.14. 21:39:18

@alöksz róz: pragmatikusnak nevezett megoldás lenne, amikor belelőjük a migránsokat a Földközi tengerbe"

- Ezt írta valaki fentebb...

Tehát a " vágy " már megvan...Mondjuk szemtől szemben nem hinném, hogy meghúznák a ravaszt, amikor ránézne nagy boci szemmel a menekült

Szerencsére, az európai szellem, a modern, abszolút ellentétes ezzel a viselkedéssel!

atomic power 1986DucaDuca 2024.06.14. 22:37:43

@Boldeone2:

"- Nem figyeltél: csak a putyini rezsimmel és a rezsim fenntartóival, meg Putyinra szavazókkal szemben hirdettem meg a kollektív bűnösség elvét, de az fent is tartom..."

Korábbi hozzászólásaidnak az volt a lényege, hogy a dehonesztáló jelzőiddel illetett orosz nép a rezsim fenntartója, ezért kollektíve bűnös. Visszalépsz a korábbi álláspontodból?

"A konteós hülyeségeiddel meg ne fárassz már! 10-12 billion= 10-12 miliárd dollár, fing a vizen, kb ..."

Trilió akart az lenni!

Russia now controls at least $12.4 trillion worth of Ukraine's energy, metal and mineral deposits

markets.businessinsider.com/news/commodities/russia-seizure-ukraine-energy-metals-oil-gas-coal-deposits-secdev-2022-8

Az amerikaiak becslése szerint legalább 12,4 trillió dollárra értékelhető a jelenleg orosz ellenőrzés alatt lévő ukrajnai területeken található ásványkincs. Ezek sorában 117 olyan fém és ásványi anyag lelőhely van, amelyek nélkülözhetetlenek a repülőgépek és a számítástechnikai, elektronikai berendezések gyártásánál.
Kimutatták, hogy a jelenlegi helyzet szerint Ukrajna elveszítette szénipara 63, gázlelőhelyei 42, ércbányái 33 százalékát. Orosz kézre került egy-egy aranybánya, uránbánya, lítium bánya, 2 titánérc lelőhely és 6 vasércbánya. Ugyancsak az oroszok felügyelnek 41 szénbányát és 27 gázlelőhelyet.

Ez jelenleg Ukrajna ásványkincs lelőhelyei kétharmada.

"A modern kapitalizmusban már nincs szükség " imperiumokra " a tőke utat talál mindenhova és a szabadpiac is"

A SZU felbomlásával az USA a domináns globális hatalom és a modern imperializmus forrása. A modern imperializmus már nem kizárólag az új kereskedelmi lehetőségek biztosítására összpontosít, hanem a vállalati jelenlét kiterjesztését és a domináns nemzet politikai ideológiájának terjesztését foglalja magában. Az USA esetében „ amerikanizálódás."

Az USA gyakran megkísérli megakadályozni, hogy más nemzetek ellentétes politikai ideológiákat fogadjanak el.
Az USA-ra a hiperagresszív külpolitika és a korlátozott katonai beavatkozás kombinációja jellemzi.

"A lényeg: háború akkor fejeződik be, ha Putyin abbahagyja, Ukrajna csak védekezik, a nyugat pedig teljesem jogszerűen támogatja"

A háború akkor is befejeződhetne, ha az amerikai politika számára az eurázsiai térség feletti politikai uralom nem lenne kiemelt tényező, Ukrajna lemondana a NATO tagságról, a kisebbségek jogait pedig biztosítaná! Ukrajna az eurázsiai erőtér központi területén található. Ukrajna a történelem során mindig ütköző övezet volt, s jelenleg is az az euroatlanti térség és Oroszország között. Amerika, ha meg akarja őrizni világhatalmi szerepét, akkor meg kell akadályozni egy eurázsiai hatalom létrejöttét. Az eurázsiai földrész erőforrásai és népessége messze felülmúlja az Egyesült Államokat. Az USA számára a legnagyobb stratégiai veszély, ha egyetlen hatalom uralja Eurázsiát, mert ez gazdaságilag és katonailag is Amerika fölé nőne. Ezt a veszélyt úgy akarja elkerülni az USA, hogy ne alakuljon ki egy új német-orosz gazdasági és politikai tengely, és hogy Európában az „Oroszország, mint a fő ellenség és a fő fenyegetés” képét fenntartsa. Geostratégiai szempontból egy új eurázsiai erőtér, és egy új német-orosz tengely kialakulását az Egyesült Államok úgy akadályozhatja meg, ha szoros stratégiai szövetségesi viszonyt tart fenn Ukrajnával, amely az eurázsiai erőtér központi területén fekszik.

Boldeone2 2024.06.15. 01:40:14

@atomic power 1986DucaDuca:

Visszalépsz a korábbi álláspontodból?

- Dehogy lépek! Kollektív bűnösnek mondomna rezsim fenntartóit, a Putyinra szavazó állampolgárokat! De, hányszor írjam még le a suta fejednek? Amúgy az orosz elnyomó rezsim szopkodásán kívül tudsz valami értelmeset is írni?

Az amerikaiak becslése szerint legalább 12,4 trillió dollárra értékelhető a jelenleg orosz ellenőrzés alatt lévő ukrajnai területeken található ásványkincs....(....)....Kimutatták, hogy a jelenlegi helyzet szerint Ukrajna elveszítette szénipara 63, gázlelőhelyei 42, ércbányái 33 százalékát. Orosz kézre került egy-egy aranybánya, uránbánya, lítium bánya, 2 titánérc lelőhely és 6 vasércbánya. Ugyancsak az oroszok felügyelnek 41 szénbányát és 27 gázlelőhelyet."

- Ez egy darab újságcikk ember! Te csak mindig azokat a kiragadott faszságokat linkeled, ami a te false narratívátad támasztaná alá
De döntsd már el akkor, miért indult a háború? Az orosz nemzetiség elnyomása miatt, vagy az orosz " imperialista " szándékok
miatt,vagy az amerikai imperialista szándék miatt?

Tehát, azon örömködsz, hogy az oroszok már mennyi bányát meg ásványkitermelőhelyet elfoglaltak...Normális vagy ??
Kezeltesd magad, szerintem!

Boldeone2 2024.06.15. 02:06:57

@atomic power 1986DucaDuca:
SZU felbomlásával az USA a domináns globális hatalom és a modern imperializmus forrása"

- Ez írta Iván Kurnyikov a Pravdában... Egyébként Kína mi a faszt csinál a világban? Elmondom: a Te terminológiád szerint imperialista gazdaságpolitikát folytat!

Az USA gyakran megkísérli megakadályozni, hogy más nemzetek ellentétes politikai ideológiákat fogadjanak el."

- Hála istennek, az USA fellépett a kommunisták ellen, a muzulmán terrorizmus és diktátorok ellen is! Ez jó dolog, nem pedig rossz! A fő gond inkább ma már az, hogy keveset avatkozik be

"akkor meg kell akadályozni egy eurázsiai hatalom létrejöttét. Az eurázsiai földrész erőforrásai és népessége messze felülmúlja az Egyesült Államokat. Az USA számára a legnagyobb stratégiai veszély, ha egyetlen hatalom uralja Eurázsiát"

- Ne viccelj már ember! Németország egy liberális demokratikus állam, Oroszország meg totalitárius diktatúra- semmi közös nincs a két országban!
Mi Európaiak az USA- val vagyunk természetes szövetségben, nem pedig Oroszországgal, amely agrsszív Európa irányában

A világ vállalatainak a 60% -a összkapitalizáció alapján az USA- ban van, tehat az USA gazdasagi vezető ereje nem kérdőjelezhető meg. Európa lemaradt a technológiai fejlődés terén, Oroszorszag meg szinte jelen sincs
Német- Orosz egységesülés???

Ekkora ökörséget ritkán hallani...Az első és második vh- ban is ellenségek voltak, nem véletlenül..
Ajanlom : "A Jégmezők lovagja " című filmet

Ukrajna meg hadd döntse már el maga, hogy hová akar tartozni- nyilván az EU , nem egy bukó keleti hatalomhoz...

Az a világ legnagyobb hazugsága, hogy Ukraja veszélyezteti a magánál több mint 3x népesebb hadiállamot, ez Putyin kitalációja, ahogy a NATO is egy védelmi szövetség, soha nem volt tervben senkinek, Oroszország megtámadása!

De, ezt minden értelmes ember belátja, pár szélsőjobbos hülyén kívül!

atomic power 1986DucaDuca 2024.06.15. 10:12:55

@Boldeone2:

A veled való "vitatkozás" felér a szadomazochizmussal! Korábbi állításaidat letagadod, átértelmezed, ami nem illik beleillik a narratívádba azt nem fogadod be, egyoldalúan tájékozódsz egy olyan világ fősodor médiájából, amelyre ma már a más vélemények elhalgattatása jellemző, s minden, ami nem illik bele a torz világképedbe az ellenséges propaganda.

"Kollektív bűnösnek mondomna rezsim fenntartóit, a Putyinra szavazó állampolgárokat! "

Ennek ellentmond kissé, amit korábban írtál!

"Boldeone22024.03.21. 11:17:14
@atomic power 1986DucaDuca:

Ez orosz nép KIEREDEMELTE a szankciókat, a kollektív büntetést!"

Nem az egész orosz nép szavazott a rezsimre!

"- Ez egy darab újságcikk ember! Te csak mindig azokat a kiragadott faszságokat linkeled, ami a te false narratívátad támasztaná alá"

Ebből nem igazán derül ki, mi a baj a linkkel! Csak vagdalkozol!

"De döntsd már el akkor, miért indult a háború? Az orosz nemzetiség elnyomása miatt, vagy az orosz " imperialista " szándékok
miatt,vagy az amerikai imperialista szándék miatt?"

Írtam, hogy több oka volt! Nincs vagy-vagy! Erre a szintre már illene eljutni több, mint két év tán!

"Tehát, azon örömködsz, hogy az oroszok már mennyi bányát meg ásványkitermelőhelyet elfoglaltak...Normális vagy ??"

Ugyanilyen tartalmú cikket jelentetett meg a The Washngton Post is, mint a Business Insder. Nem hiszem, hogy örömködnének a tartalmán, de te képes voltál eljutni addig, hogy én viszont igen, anélkül, hogy bármi kommentárt fűztem volna a cikkhez!

Ritka perverz hozzáállás!

"Egyébként Kína mi a faszt csinál a világban? Elmondom: a Te terminológiád szerint imperialista gazdaságpolitikát folytat!"

Azzal a különbséggel, hogy nem erölteti ideológiájat más nemzetekre!

"Hála istennek, az USA fellépett a kommunisták ellen, a muzulmán terrorizmus és diktátorok ellen is!"

Amit néhányszor maga hívott elő, teremtett meg! Az USA fellépéseivel nem jobb, hanem rosszabb lett a vlág. Sőt egyre rosszabb! lyen közel még nem álltunk egy harmadik világháborúhoz!

"Ez jó dolog, nem pedig rossz! A fő gond inkább ma már az, hogy keveset avatkozik be"

Ez a tipikus imperialista, birodalmi logika! Nem tagadhatod az imperializmus létét!

"Ne viccelj már ember! Németország egy liberális demokratikus állam, Oroszország meg totalitárius diktatúra- semmi közös nincs a két országban!"

Nagyon jó gazdasági együttműködés volt a két oszág között, amiből mindkét ország profitált. Ezt topedózta meg az USA, aminek jelképe a gázvezetékek felobbantása volt. Az USA gazdassági érdeke ezt kívánta. Távlatosan pedig: a társadalmi rendszerek is változhatnak idővel, konvergálhatnak, létrejöhet az "együttállás".

Javaslom tanulmányozásra:

ZBIGNIEW BRZEZINSKI THE GRAND CHESSBOARD

"Regarding the landmass of Eurasia as the center of global power, Brzezinski sets out to formulate a Eurasian geostrategy for the United States. In particular, he writes that no Eurasian challenger should emerge that can dominate Eurasia and thus also challenge U.S. global pre-eminence."

Az USA neokonzervatívjai mos is ezt a politikát folytatják!

"Mi Európaiak az USA- val vagyunk természetes szövetségben, nem pedig Oroszországgal, amely agrsszív Európa irányában"

Az USA is agresszív Oroszoszággal szemben. A Szovjetunió széthullásával és Németország újraegyesítésével gyakorlatilag megszűntek azok az okok, amelyek az Észak-Atlanti Szövetség létrehozását indokolták. A NATO, amely valaha a globális biztonság fő szavatolója volt, mára a globális instabilitás eszközévé vált.
A NATO vezető országainak államfői 1990-ben ígéretet tettek Gorbacsovnak, hogy a katonai szervezet nem terjeszkedik majd keleti irányba.

Ezt az ígéretét a NATO nyilvánvalóan megszegte, amikor egymás után felvette soraiba a posztszovjet országokat. Később a NATO, szintén az oroszok érdekszféráját sértve bombázta Jugoszláviát a kilencvenes évek elején.
Oroszország nem élt a Biztonsági Tanácsban a vétójogával Líbia bombázása esetében. Az oroszok az afganisztáni háborúban logisztikai támogatást nyújtottak az amerikai csapatoknak és támogatták a terrorellenes háborút. A NATO konfrontatív magatartása ennek ellenére nem változott.

A Krím félsziget annektálása is reakció volt OF részéről a NATO Ukrajnának tett meggondolatlan, a tagság lehetőségét lebegtető ígéreteire és a Janukovics kormányt elsöprő puccs aktív támogatására az USA részéről.

www.theguardian.com/commentisfree/2014/apr/30/russia-ukraine-war-kiev-conflict

Nyugaton megdöbbennek azon, hogy OF csak akkor hajlandó Ukrajnáról érdemben tárgyalni, ha garanciákat kap arra, a NATO nem terjeszkedik tovább kelet felé és nem telepít Oroszországot megcélzó rakétákat az országba. Egyszerűen figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy Moszkvának vannak érdekei, amelyeket védelmez.

Boldeone2 2024.06.15. 11:07:26

@atomic power 1986DucaDuca: egyoldalúan tájékozódsz egy olyan világ fősodor médiájából, amelyre ma már a más vélemények elhalgattatása jellemző, s minden, ami nem illik bele a torz világképedbe az ellenséges propaganda."

- Torz világkép? Ember, miről beszélsz te, amikor a konteós, szélsőjobbos világhazugságokat propagálod? Én csak a valódi többség véleményét képviselem Ukrajnával kapcsolatban is! Te vagy a kisebbség meg Orbánék ! A világ legfejletebb országai most találkoztak Olaszországban, a végkonklúzió nagyjából ugyanaz, ami én mondok: az orosz vagyon konfiskálása, a szankciól fokozása, Ukraja támogatása ( most 50 md dolláros keretet kapott)

Ez orosz nép KIEREDEMELTE a szankciókat, a kollektív büntetést"
Nem az egész orosz nép szavazott a rezsimre!*

Ezért írtam a legtöbb helyen, hogy csak azokat tartom bűnösnek, akik Putyint támogatják, az orosz liberálisokat tisztelem, de mivel a többség az erőszakot és a diktatúrát támogatta, ezért most mindenki megkapja a szankciókat. A kevés normális ember is szenved sajnos, de köszönjék meg az idióta többségnek! A szankciók nem a kisembert célozzák, pl gyógyszerekre és élelmiszerekre sincs szankció

Az USA fellépéseivel nem jobb, hanem rosszabb lett a vlág. Sőt egyre rosszabb! lyen közel még nem álltunk egy harmadik világháborúhoz!"

- Egyértelmű, hogy jobb lett a világ, hiszen sem Kadhafi, sem Szaddam, sem Milosevics nincs már. A 2 vh - t is az USA nyerte meg a fegyver es pénztámogatással,
A Szovjetuniót is megbuktatta a hidegháborús fegyverkezési versennyel- Kelet-Európa felszabadult !!

Nekünk magyaroknak az erős NATO és USA a jó!

Boldeone2 2024.06.15. 11:17:11

@atomic power 1986DucaDuca: Távlatosan pedig: a társadalmi rendszerek is változhatnak idővel, konvergálhatnak, létrejöhet az "együttállás"

- Így van! Ha Putyin elbukik, liberalizálódik Oroszország, akkor majd potenciális EU aspiráns lehet, de ettől még messze vagyunk...

Szovjetunió széthullásával és Németország újraegyesítésével gyakorlatilag megszűntek azok az okok, amelyek az Észak-Atlanti Szövetség létrehozását indokolták."

-Dehogy szűntek meg! Soha nem volt ilyen aktuális a NATO léte: Oroszország háborúval fenyegeti Európát!

NATO vezető országainak államfői 1990-ben ígéretet tettek Gorbacsovnak, hogy a katonai szervezet nem terjeszkedik majd keleti irányba."

- Ilyet nem is tehettek: ellenkezik mind a NATO, mind az ENSZ alapokmánnyal. Az államok önként döntöttek, pl népszavazással nálunk
Ígéretet megszegni?? Ne viccelj már! Oroszország MINDEN nemzetközi szerződést megszeg, nemcsak az 'ígereteket"

Boldeone2 2024.06.15. 11:30:41

@atomic power 1986DucaDuca: Később a NATO, szintén az oroszok érdekszféráját sértve bombázta Jugoszláviát a kilencvenes évek elején."

- Gondolom srebrenica, meg a többi szerb népirtás "captured"- Nagyon jól tette , hogy a nemzetközi koalíció beavatkozott! Sokkal hamarabb kellett volna, úgy kevesebb ember hal meg!

Krím félsziget annektálása is reakció volt OF részéről a NATO Ukrajnának tett meggondolatlan, a tagság lehetőségét lebegtető ígéreteire és a Janukovics kormányt elsöprő puccs aktív támogatására az USA részéről."

- Tehát valamit " lebegtegtettek " azaz nem történt semmi! Soha egy percig nem volt reális forgatókönyv Ukrajna NATO- tagsága! Egyedül az ukránok szerették volna
A Janukovics kormány pedig hazáruló volt, orosz kollaboráns, ezért zavarták el! Azóta már volt 2 elnökválasztás, Ukrajna Európát választotta, nem pedig az oroszfüggő státuszt!

A nemzetközi jog szerint Ukrajna szabadon választhat szövetségi rendszert, sőt, ez a nemzetközi jog egyik alapja
Olyan hogy "érdekszféra " sehol nincs elismerve a nemzetközi jogban, sőt, jogszerűtlen terminológia

Boldeone2 2024.06.15. 11:35:24

" Szovjetunió széthullásával és Németország újraegyesítésével gyakorlatilag megszűntek azok az okok, amelyek az Észak-Atlanti Szövetség létrehozását indokolták."

Ez akkora bullshit marhaság, hogy még egy plusz választ írok rá...Ha megszüntek az okok, akkor Svédország és Finnország miért lépett be a NATO- ba???

Miért fegyverkeznek a lengyelek, németek, de egész Európa, őrült tempóban??? Ilyen butaságot hogy lehet leírni?

alöksz róz 2024.06.15. 12:00:33

@Boldeone2: "Ha Putyin elbukik, liberalizálódik Oroszország, akkor majd potenciális EU aspiráns lehet, de ettől még messze vagyunk..." - hát elég messze.
előbb még észak-atlanti nagyvállalatoknak tulajdonjogot kell ott szerezni.

Boldeone2 2024.06.15. 12:12:41

@alöksz róz: Nemcsak a pénzről és érdekekről szól a világ, hanem hogy "szebb, jobb, szabadabb, igazságosabb világot építünk"

Ez blog egyik "konklúziója"..:)

Boldeone2 2024.06.15. 12:17:56

@alöksz róz: Egy szinten túl, a pénz már kevésbé érdekes..Soros György és Bill Gates szétszórja a vagyonát, mert abban hisznek, hogy " sorsfordítók" lesznek...

A nyugati, felsőbb rétegek is az utópisztikus társadalomban hisznek, ezért az emberjog mindenek felett áll..

Ahol a mindennapi betevőért küzdenek, ott más lesz a tematika..

GyMasa 2024.06.15. 12:25:55

@atomic power 1986DucaDuca:
"Azzal a különbséggel, hogy nem erölteti ideológiájat más nemzetekre!"
Jah, meg nem robbant ki háborúkat, ahol naponta ezres nagysáágrendben halnak meg emberek.

AMúgy, meg csodálom, hogy van türelmed és energiád megcáfolni azt a sok baromságot, amit ez az elmeroggyant összehord.
Én akkor untam meg, amikor 3 teljes, 5000 karakteres kommentben kellett a végé reagálnom minden egye butaságára, de akkor már szinte alap dolgokat kellett neki elmagyarázni!
Mindezt úgy, hogy másnap kezdődött minden előlről.
Na, nekem erre nincs időm. Szóval, le lett szűrve, mert egyáltalán nem vagyok kíváncsi a gyermeki fröcsögésére.

Boldeone2 2024.06.15. 12:52:10

@GyMasa: Akkor kvittek vagyunk! Én sem vagyok kíváncsi a szélsőséges fröcsögésedre! Kettőnk között az fő különbség, hogy te egy bizonyítottan elmeteg pszichopta vagy, olyan ember, aki a migránsokat a tengerbe lőné és az orosz agresszort- a tömegyilkost- támogatja, vagy inkább szopkodja ! Akkor miről beszélünk???

Elég szomorú, hogy ilyen emberek is vannak, mit te és az elvtársaid!

Boldeone2 2024.06.15. 12:55:41

@GyMasa: Tehát: elmebeteg, pszichopata, magyar menekült Németországban, aki a németeket fikázza..Ez a valódi pszichés disszonancia!

alöksz róz 2024.06.15. 14:13:03

@Boldeone2: meg még azokat is fikázza, akik ki akarnak menni külföldre.
közbe kamuzik valami faszságot, hogy ott milyen szar, itt milyen jó

atomic power 1986DucaDuca 2024.06.15. 19:45:23

@Boldeone2:

Torz világkép? Ember, miről beszélsz te, amikor a konteós, szélsőjobbos világhazugságokat propagálod?

Te egy futballmeccsnek vagy videójátéknak gondolod az orosz-ukrán háborút, ami meg kell nyerni (bármi áron). Én meg úgy látom, hogy ennek a háborúnak nincsen és nem is lesz győztese (lásd Korea), csak vesztesei vannak. Minél tovább tart, annál nagyobb károkat okoz annál több vesztes lesz, annál nagyob kockázatokat jelent az egész emberiségnek.
Te elborult aggyal és annak tudatában, hogy nincsenek utódaid, pártolod ezt a háborút a tárgyalások helyett. Torz egyénség, torz világszemlélet. Ne takarózz azzal, hogy így a Nyugat, meg úgy a Nyugat, mert előbb-utóbb minden háborúpárti vezetőjük megy a "levesbe". Ne hivatkozz többségre, mert a vlág oszáganak többsége nem szállít fegyvereket Ukrajnába!

"- Egyértelmű, hogy jobb lett a világ, hiszen sem Kadhafi, sem Szaddam, sem Milosevics nincs már."

Csak anarchia!

"A 2 vh - t is az USA nyerte meg a fegyver es pénztámogatással,"

Abból is hasznot húzott, mint most! A legtöbb emberáldozatot az oroszok hozták. Most meg az ukránokkal végezteti el a piszkos munkát!

"Nekünk magyaroknak az erős NATO és USA a jó!"

De csak addig, amíg védelmi szövetség!

"- Így van! Ha Putyin elbukik, liberalizálódik Oroszország, akkor majd potenciális EU aspiráns lehet, de ettől még messze vagyunk..."

Nem hinném! Oroszországot átlökték Kína karjaiba!

"-Dehogy szűntek meg! Soha nem volt ilyen aktuális a NATO léte: Oroszország háborúval fenyegeti Európát!"

Nem Oroszoszág közeledett a NAtO-hoz, hanem fordítva! A 32 tagállamból álló NATO 5-ször egyes fegyvernemekben 10-szer erősebb! Ez is bizonyítja, milyen torz a világképed!

--------NATO vezető országainak államfői 1990-ben ígéretet tettek Gorbacsovnak, hogy a katonai szervezet nem terjeszkedik majd keleti irányba."

- Ilyet nem is tehettek: ellenkezik mind a NATO, mind az ENSZ alapokmánnyal. Az államok önként döntöttek, pl népszavazással nálunk"-----------

Tucatnyi linkkel tudnám igazoln, hogy amit tagadsz az igaz! Az USA-TÓL FÜGG, KIT VESZNEK FEL! Nem az ENSZ-től!

"Ígéretet megszegni?? Ne viccelj már! Oroszország MINDEN nemzetközi szerződést megszeg, nemcsak az 'ígereteket"

"Ezek jegyzőkönyvekben legmagasabb szinten rögzített ígéretek - -, nem szerződések voltak. A Nyugat szegte meg először a vállalását.

"- Gondolom srebrenica, meg a többi szerb népirtás "captured"- Nagyon jól tette , hogy a nemzetközi koalíció beavatkozott! Sokkal hamarabb kellett volna, úgy kevesebb ember hal meg!"

Donbasszban 8 év alatt 14 ezren haltak meg!

"Soha egy percig nem volt reális forgatókönyv Ukrajna NATO- tagsága! Egyedül az ukránok szerették volna"

Ez nem igaz! Kitapintható 2008-tól a folyamat lépésről lépésre.

"A Janukovics kormány pedig hazáruló volt, orosz kollaboráns, ezért zavarták el! "

Amerikai közreműködéssel és az alkotmánnyal össze nem egyeztethető módon.

"Azóta már volt 2 elnökválasztás, Ukrajna Európát választotta, nem pedig az oroszfüggő státuszt!"

A béke hirdetésével, ígéretével győztek!

"A nemzetközi jog szerint Ukrajna szabadon választhat szövetségi rendszert, sőt, ez a nemzetközi jog egyik alapja.Olyan hogy "érdekszféra " sehol nincs elismerve a nemzetközi jogban, sőt, jogszerűtlen terminológia"

Itt már régen nem a jog számít! Az a vonat már elment. Hamarabb kellett volna, még a háború előtt megyezni a nemzetköz jog alapján.

"Ha megszüntek az okok, akkor Svédország és Finnország miért lépett be a NATO- ba???"

Visszakérdezek: A SZU idején miért nem léptek be, mikor az sokkal erősebb volt?

"Miért fegyverkeznek a lengyelek, németek, de egész Európa, őrült tempóban??? Ilyen butaságot hogy lehet leírni?"

Na miért?

Boldeone2 2024.06.15. 21:12:43

@atomic power 1986DucaDuca: Torz egyénség, torz világszemlélet. Ne takarózz azzal, hogy így a Nyugat, meg úgy a Nyugat, mert előbb-utóbb minden háborúpárti vezetőjük megy a "levesbe". Ne hivatkozz többségre, mert a vlág oszáganak többsége nem szállít fegyvereket Ukrajnába!"

- Én azt a konszenzust képviselem, amit a demokratikus világ vezetői, a G7 Pugliai találkozóján pont arról állapodtak meg, amit én is szorgalmazok! Itt háborúpárti egyedül Putyin, béke meg akkor lesz, ha Putyin kivonja csapatait Ukrajnából!

Te egyébként mikor kötnél békét egy elképzelt háborúban? Ha az ellenség mondjuk elfoglalná a fél Tiszántúlt? Akkor is ugyanígy beszélnél? Nyilván Putyin kondíciói szerint nem lehet béke...

Az is fontos, higy Ukrajnát a világ legfejlettebb DEMOKRATIKUS állami támogatják, Oroszországot meg a föld legsötétebb diktatúrái!

A szélsőjobb áttöréssel meg várj még, 16% - al az AFD nem hoz nagy változásokat, a francia szélsőjobbal ellentét van, Meloni meg Ukrajna pàrtján!

A szélsőjobbnak is csak a legdegeneráltabb része támogatja az oroszokat - akiket megfizetnek!!

Boldeone2 2024.06.15. 21:27:40

@atomic power 1986DucaDuca: Csak anarchia!"

Egyértelműen nem:

news.gallup.com/poll/610355/iraq-signs-stability-volatile-region.aspx

Illetve, Afganisztánban is addig volt jobb a helyzet, amíg a nemzetközi haderő ott volt

"Abból is hasznot húzott, mint most! A legtöbb emberáldozatot az oroszok hozták. Most meg az ukránokkal végezteti el a piszkos munkát!"

- Miért támadták meg Ukrajnát? A Donbass egy lényegében befagyott konfliktus volt, 40% - ban de facto önállósággal
Ha nincs a Putyin által felherhelt szeparatizmus, most meg a háború , akkor senki nem halt volna meg!

Donbasszban 8 év alatt 14 ezren haltak meg!"

- Abból vagy 3000-4000 ukrán katona tegyük hozzá, 2022 óta meg vagy fél millió ember! Ez qurva nagy üzlet volt, egy regonális konfliktusból majdbem világháborút csinált a pszichopata Putyin....

NATO vezető országainak államfői 1990-ben ígéretet tettek Gorbacsovnak, hogy a katonai szervezet nem terjeszkedik majd keleti irányba."

- Ezt már vagy 100x tisztáztuk! Nincs olyan a politikában, hogy "ígéret" de nem is lehet más országok sorsáról dönteni!
A NATO tagság elsöprő népakarat kifejeződése volt!
A NATO egy védelmi szövetség, itt , Európában Oroszország a történelmi agresszor

Oroszország soha semmilyen szerződést nem tartott be, akkor miről beszélünk???

Boldeone2 2024.06.15. 21:43:23

@atomic power 1986DucaDuca: Itt már régen nem a jog számít! Az a vonat már elment. Hamarabb kellett volna, még a háború előtt megyezni a nemzetköz jog alapján."

- Dehogynem! Pont az, és csak az számít! A G7 nyilatkozata szerint az egyik fő feladat a nemzetközi jogrend helyreállítása!
Esély sem volt a háború előtt megegyezni, olyanok voltak Putyin feltételei," vonják ki a NATO csapatokat Közép- EU- ból"- vagyis irreális diktátum volt
Ahogy a mostani béketerve is az, pl Herson kézen orosz, ami nincs is orosz kézen...Vicc...

Mégegyszer kédezem: te mit adnál át Magyarországból egy ellenségnek?? Nyilván nem jókedvükből harcolnak , hanem a hazájukért az ukránok

Ha megszüntek az okok, akkor Svédország és Finnország miért lépett be a NATO- ba???"
* Visszakérdezek: A SZU idején miért nem léptek be, mikor az sokkal erősebb volt?*

- Egyrészt voltak nyugodtabb évtizedek, kései SZU nem tűnt annyira ellenséges országnak, mint a mostani sovén Oroszország. Sok esetben szocdem kormányok voltak, akik megalkudtak a SZU -- val a finnek már vívtak egy nagy háborút velük, és túl erős is volt a SZU. Kb ez olyan semlegesség volt, mint osztrák- kényszerű
A helyzet azóta megváltozott: Oroszország háborúzik Ukrajnában, de Európát is fenyegeti, viszont a relatív ereje ma már jóval kisebb, mint 50 éve...

Boldeone2 2024.06.15. 21:46:52

@atomic power 1986DucaDuca: Miért fegyverkeznek a lengyelek, németek, de egész Európa, őrült tempóban??? Ilyen butaságot hogy lehet leírni?"

Ezek a tények, én csak a valóság tükrét tartom neked

www.euronews.com/2024/04/22/military-spending-in-western-and-central-europe-higher-than-end-of-cold-war-data-shows

Az ok nyilvánvaló: Oroszország folyamatos fenyegetése

atomic power 1986DucaDuca 2024.06.15. 23:38:24

@Boldeone2:

"Én azt a konszenzust képviselem, amit a demokratikus világ vezetői, a G7 Pugliai találkozóján pont arról állapodtak meg, amit én is szorgalmazok! Itt háborúpárti egyedül Putyin, béke meg akkor lesz, ha Putyin kivonja csapatait Ukrajnából!"

Mit kap cserébe? Minden marad úgy, mint a háború előtt? Nem látom az ellentételezést Ukrajna részéről. Pl.: semlegesség, kisebbségi jogok, stb.

"Te egyébként mikor kötnél békét egy elképzelt háborúban? Ha az ellenség mondjuk elfoglalná a fél Tiszántúlt?"

Akkor kötnék békét, amikor a béke kevesebb veszteséget jelent, mint a háború folytatása.

"Nyilván Putyin kondíciói szerint nem lehet béke..."

Az ukrán vezető kondíciói szerint sem. Gondold el, mennyi embernek kell még meghalnia a semmiért!

"Az is fontos, higy Ukrajnát a világ legfejlettebb DEMOKRATIKUS állami támogatják, Oroszországot meg a föld legsötétebb diktatúrái!"

Azoknak a fejlett országoknak már rég tárgyalásra kellett volna ösztönözni Ukrajnát, ha számítana az emberélet.

"A szélsőjobb áttöréssel meg várj még, 16% - al az AFD nem hoz nagy változásokat, a francia szélsőjobbal ellentét van, Meloni meg Ukrajna pàrtján!"

Úgy is Ukrajna pártján lehetsz, ha megóvod a további vérontástól.

"A szélsőjobbnak is csak a legdegeneráltabb része támogatja az oroszokat - akiket megfizetnek!!"
A tűzszünet követelése nem politkai kategória, hanem emberség kédése! Ez nem tévesztendő össze az oroszpártisággal.!

---------- Csak anarchia!"

"Egyértelműen nem:
news.gallup.com/poll/610355/iraq-signs-stability-volatile-region.aspx"----------

"A konfliktusok száma, intenzítása és hossza világszerte a legmagasabb szinten van a hidegháború óta. 2022-ben 55 aktív konfliktus volt, amelyek átlagosan körülbelül 8-11 évig tartottak, ami jelentős növekedés az egy évtizeddel korábbi 33 aktív, átlagosan hét évig tartó konfliktushoz képest. Annak ellenére, hogy a konfliktusok száma növekedett, több mint egy évtizede nem született nemzetközi közvetítéssel olyan átfogó békeszerződés, amely véget vetett volna egy-egy háborúnak.
2022-ben a világ népességének negyede – kétmilliárd ember – élt konfliktus sújtotta területeken. az erőszak miatt lakóhelyüket elhagyni kényszerült emberek száma 2023 elejére világszerte elérte a 108 milliós rekordot."

index.hu/kulfold/2023/11/01/geopolitika-konfliktusok-haboru-ensz-segelyek-beke/

"- Ezt már vagy 100x tisztáztuk! Nincs olyan a politikában, hogy "ígéret" de nem is lehet más országok sorsáról dönteni!"

A bizalom nagyon fontos az államok közötti kapcsolatokban.
A nagyhatalmak pedig döntenek más oszágok sorsáról. Az USA is döntött Koszovó. Líbia, Irak stb. államok sorsáról.

"A NATO egy védelmi szövetség....." Reméljük igazad lesz!

"Európában Oroszország a történelmi agresszor"

USA meg a stratégiai felelős.

Oroszország soha semmilyen szerződést nem tartott be, akkor miről beszélünk???

Én úgy tudom. hogy a magyar-orosz gázszerződést betartja.

"- Dehogynem! Pont az, és csak az számít! A G7 nyilatkozata szerint az egyik fő feladat a nemzetközi jogrend helyreállítása!"

Helyes! Akkor állítsuk helyre a Párizsi Charta biztonság elveit is! Biztonság oszthatalan. Egyik ország, országcsoport sem növelheti a biztonságát más oszág ellenére.

"Esély sem volt a háború előtt megegyezni, olyanok voltak Putyin feltételei," vonják ki a NATO csapatokat Közép- EU- ból"- vagyis irreális diktátum volt"

Nem ez az oka a háborúnak.

"- Egyrészt voltak nyugodtabb évtizedek, kései SZU nem tűnt annyira ellenséges országnak, mint a mostani sovén Oroszország. Sok esetben szocdem kormányok voltak, akik megalkudtak a SZU -- val a finnek már vívtak egy nagy háborút velük, és túl erős is volt a SZU.
Kb ez olyan semlegesség volt, mint osztrák- kényszerű
A helyzet azóta megváltozott: Oroszország háborúzik Ukrajnában, de Európát is fenyegeti, viszont a relatív ereje ma már jóval kisebb, mint 50 éve..."

Értem én a humort, de a mellébeszélést is!

alöksz róz 2024.06.16. 19:01:55

@Boldeone2: "Nyilván nem jókedvükből harcolnak , hanem a hazájukért az ukránok" - de közben az ukránok annyira nem is akarnak harcolni, erőszakkal viszik őket a frontra

Boldeone2 2024.06.16. 21:29:26

@atomic power 1986DucaDuca: Minden marad úgy, mint a háború előtt? Nem látom az ellentételezést Ukrajna részéről. Pl.: semlegesség, kisebbségi jogok, stb."

- A kisebbségi jogok az EU csatlakozáshoz vezető úton rendeződnek, de itt abszolút nem a kisebbségekert megy a háború!
Ellentételezni a háborús agresszornak, Oroszországnak kell. példátlan rombolása miatt

Az ukrán vezető kondíciói szerint sem. Gondold el, mennyi embernek kell még meghalnia a semmiért!"

- A semmiért? A hazájukért harcolnak, ember! Hogy lehet ekkora butaságot mondani?

Azoknak a fejlett országoknak már rég tárgyalásra kellett volna ösztönözni Ukrajnát, ha számítana az emberélet."

- Ezt a békecsúcson is megmondták: Ukrajnának kell megmondani, hogy mikor és milyen feltételekkel akar tárgyalni, nem másnak

tűzszünet követelése nem politkai kategória, hanem emberség kédése! Ez nem tévesztendő össze az oroszpártisággal.!"

- A tűzszünetről csak Putyin dönthet, ők támadnak, Ukrajna védekezik, a felállás egyértelmű! Ha az oroszok abbahagyják béke lesz, ha az Ukránok, akkor elvesznek

Boldeone2 2024.06.16. 21:53:40

@atomic power 1986DucaDuca: 2022-ben a világ népességének negyede – kétmilliárd ember – élt konfliktus sújtotta területeken. az erőszak miatt lakóhelyüket elhagyni kényszerült emberek száma 2023 elejére világszerte elérte a 108 milliós rekordot."

- Ennek mi köze az USA- hoz? Nagyjából semmi! Olyan, hogy népességrobbanás, klímaváltozás, muzulmán terrorizmus mond valamit ?
Éppen ezért kellene nem gyengébb, hanem erősebb nyugat, a stabilabb világ érdekében!

Nem ez az oka a háborúnak."

- A valós okokat mindnyájan tudjuk: az egyik Putyin paranoiája, a birodalmi szellemiség, a ruszofasimus újjáéledése. Oroszország súlyosan lemaradt, mind gazdaságilag, mind techonógia terén. Óriási társadalmi különbségek vannak a moszkvai- nagyvárosi kisember életviszonyaiban. A lakosság csökken, az oroszok nem szaporodnak
A rezsim nem tud sokat adni, ezt a belső feszültséget vezeti le a háborúval...
A jövő is borús: rohamléptekben megindult a zöldátállás, Kínában olcsó elektromos autók vannak, a szénhidrogén alapú gazdaságnak lassan vége

Ukrajna hol jön a képbe? Ha Ukrajnának sikerül a nyugati út, akkor az az orosz rezsim végét is jelentené egyben, hiszen az átlag orosznak is bebizonyosodna, hogy szilovik elit átverte és kizsákmányolta...

A harc egy potenciális antioroszország ellen folyik! A nemzetiségi kérdés egy baromság! 99,99% - ban ugyanazok az emberek élnek az oroszok által maguknak vindikált területeken, csak ez egyik ukránnak, a másik meg orosznak gondolja magát

Ez az értelmetlen háború fogja végleg a teljes válságba sodorni Oroszországot, mert a szanciók és gazdasági elszigetelődés lassan ölő méreg
Oroszország tőke- és technológiaszegény. Kína önmagában nem is képes a teljes nyugatot pótolni, valójában RU teljesen kiszorul Közép- Ázsiából
Kína nagyon messze van, elég csak a térképre nézni...

A kegyelemdöfést Putyin megadta...Több százerer fiatal halott , több százezer kivándorló...

Boldeone2 2024.06.16. 22:01:35

@alöksz róz: de közben az ukránok annyira nem is akarnak harcolni, erőszakkal viszik őket a frontra"

- A honvédő háború az ilyen: nem kívánságműsor...A kedvenc szavam: "kényszersorozás" Melyik sororozás nem kényszer?
Ha voltál katona, akkor tudod...
Én pacifista vagyok, de a hazámért ha kellene én is harcolnék. Ha a behatolók elveszik a házad, amiért egy életen át dolgoztál, megerőszakolják a 12 éves lányod, akkor inkább jobb harcolni!
Sokkal jobb!

Boldeone2 2024.06.16. 22:14:40

@alöksz róz: Két hozzáállás van, ha megtámad egy rabló:

1, Van aki azt mondja, nem szabad harcolni, mindent azonnal oda kell adni, mondván akkor nem lesz bántódásod; csakhogy erre nem lesz semmi garancia, egy vakhit. Simán megölhet, akkor is, ha megadod magad

2, Harcolsz, úgy lehet hogy rajtavesztessz, de lehet, hogy legyőzöd az agresszort és veszt rajta...

Miért jobb a második: megpróbálod a saját kezedben tartani sorod, a támadó is látja, kockáztani kell!

A természetben is így van: az áldozat küzd az agresszor ellen. Van, hogy zsiráf agyonrúgja az oroszlant, a bivaly felökleli!

Nemzetközi jog és békerend azért kell, hogy az agressziót elszenvedőket segíteni tudja nemzetközi közösség. A szankciók szintén egy ilyen eszköz
Azt kell elérni, hogy senkinek ne érje meg agressziót elkövetni

Elméleti szinten én ezért tamogatnám a valódi világbíróságot és a világerőt, amely felügyeli a globális rendet. Tudom, hogy ez utópia, de egyszer ez lesz a " szebb jövő"...

alöksz róz 2024.06.16. 23:05:12

@Boldeone2: meg a nagy lófaszt ilyen, kossuthék se erőszakkal toboroztak.

és egyébként bűnözőket is küldtek a frontra harcolni

G. Nagy László 2024.06.16. 23:31:09

@Boldeone2:

"Elméleti szinten én ezért tamogatnám a valódi világbíróságot és a világerőt, amely felügyeli a globális rendet. Tudom, hogy ez utópia, de egyszer ez lesz a " szebb jövő"

Te tényleg hiszel ebben a rémálomban... Ez a tipikus balos világlátás: központosított hatalom, amely előtt térdre lehet rogyni, amelynek seggét széles nyelvcsapásokkal lehet nyalni. Világ proletárjai, egyesüljetek! Szerintem nincs ennél undorítóbb elképzelés. Pont ellentétes ezzel a szabadság világa: decentralizáció, helyi szintű döntés. Semmi szükségünk a különböző nagyhatalmakra, világhatalomra meg pláne. Most képzeld el, hogy megvalósul az álmod: egyetlen világhatalom, melynek elnöke Putyin...

Boldeone2 2024.06.17. 00:23:50

@alöksz róz: kossuthék se erőszakkal toboroztak."

- A toborzást kevered a sorozással. Nem ugyanaz

Boldeone2 2024.06.17. 00:34:05

@G. Nagy László: Fukuyama azt gondolta, hogy egyszer eljön a " történelem vége"

Ha lenne egy bölcs, szabad, haladó, " világrend" az nem lenne olyan rossz...Az EU egy pozitív példa, szerintem, hogy meg lehet valósítani az államok közötti szoros együttműködést, a kölcsönös érdekek, azonos alapértékek alapján

De, ebben úgysem fogunk egyetérteni ha negatívan látod az EU- t, vagy Németországot...:)

Ha különböznek az alapértékek, akkor vagy távozol, vagy alkalmazkodsz. Ez a két lehetőség van, de nem az elsöprő többség fog igazodni a kisebbséghez!

Boldeone2 2024.06.17. 00:37:12

@G. Nagy László: Eszembe jutott egy vicc ( rólatok..)...:)

Figyelem, őrült! -Figyelem, figyelem! - szólal meg az autórádió. - Felhívjuk az M7-esen autózók figyelmét, legyenek óvatosak, mert egy őrült a forgalommal szemben robog.
Egy autós hallgatja a közleményt, majd felcsattan:
-Hogyhogy egy? Mind!

Kb. ez helyzet most...

G. Nagy László 2024.06.17. 05:57:11

@Boldeone2:

"Ha különböznek az alapértékek, akkor vagy távozol, vagy alkalmazkodsz. Ez a két lehetőség van, de nem az elsöprő többség fog igazodni a kisebbséghez!"

A kérdés az, mi van akkor, ha az alapértékek MENET KÖZBEN változnak. Mert egyértelműen ezt látjuk az EU-ban és a NATO-ban is. Utóbbi jó példa arra, hogy létezik együttműködés ez esetben is. Magyarország egy védelmi szövetséghez csatlakozott, és a főtitkár ezt - korrekt módon - tiszteletben is tartja. Eljött Budapestre és kereste a megállapodás lehetőségét. Mivel Orbán tárgyalásra kész és kompromisszumkész, ez meg is valósult. Ha egy szervezetet még nem uralt el a vak ideológia, úgy abban érvényesülhet a józan, érdekalapú reálpolitika.

Az EU példát vehetne a NATO-ról. Így kell együttműködni. Nem indulatból, bosszúból, erőszakosan. Az EU a legjobb példa arra, hogy a tagjai kurvára nem akarják feladni a nemzetállami kereteket. Egy francia is gyűlölné, ha a belügyeit románok, svédek, bolgárok és németek szabályoznák.

atomic power 1986DucaDuca 2024.06.17. 09:13:25

@Boldeone2:

"Felhívjuk az M7-esen autózók figyelmét, legyenek óvatosak, mert egy őrült a forgalommal szemben robog.

Kb. ez helyzet most.."

Árnyalják a képet a következők:

Az Ukrajna elleni agresszió címmel benyújtott 2022 márciusi határozatot a közgyűlés 193 tagja közül 141 támogatta, 5 ellene szavazott, 35 tatózkodott. Felszólították Oroszországot, hogy szüntesse be a harcot Ukrajnában, és vonja ki katonai erőit onnan.

A 40 ország lakossága nagyobb, mint a 141 oszág lakossága.

ENSZ Közgyűlés 2022. novemberi határozata felszólítja Oroszországot, hogy fizessen háborús jóvátételt Ukrajnának.
Kilencvennégy ország szavazott a határozat mellett, 14 nem, 73 pedig tartózkodott.
az országok száma alapján itt s a többség elfogadta az elítélő határozatot, de 87 ország (tartózkodók, ellene szavazók) lakossága jóval nagyobb.

news.un.org/en/story/2022/11/1130587

Egyáltalán nem jó az autópályás hasonlatod, mert itt kétirányú útról van szó, amit a "globális észak" és a "globális dél" között szakadás jellemez.

Boldeone2 2024.06.17. 11:03:50

@atomic power 1986DucaDuca: 193 tagja közül 141 támogatta, 5 ellene szavazott, 35 tatózkodott. "

- Az az 5 viszont akik ellene szavaztak, a Föld legsötétebb, diktatórikus államai! Ha jól emlékszem: Belorusz, Irán, Észak- Korea, Erirtea, Nicaragua

Ezek valóban a legsötétebb elnyomó államok, de a maradék között, akik csak tartózkodtak, szintén ilyenek vannak!

Mindenki tudja, a nemzetközi jog Ukrajna mellett áll, jogi szempontból nézve egyértelű a helyzet

Globális "dél -észak "küzdelme? Vagy inkább a globális demokratikus államok vs antidemokratikus államoké...

Ezért mondom: vissza kell állítania a nemzetközi jog normáit, Ukrajna államhatárait

Lássuk be: a "globális dél" soha nem fogja utolérni a legfejlettebb magállamokat, így az ottani politikai vezetők - pl Afrikában- nyugatellenes hisztériát gerjesztenek

GyMasa 2024.06.17. 14:36:22

@atomic power 1986DucaDuca:
EZt nem akarják megérteni, hogy az ő Ukrajna koalíciójuk semmilyen értelemben nem a "többség".
Dehát, mit is várunk tőlük?

atomic power 1986DucaDuca 2024.06.17. 15:34:30

@Boldeone2:

"- Az az 5 viszont akik ellene szavaztak, a Föld legsötétebb, diktatórikus államai! Ha jól emlékszem: Belorusz, Irán, Észak- Korea, Erirtea, Nicaragua. Ezek valóban a legsötétebb elnyomó államok, de a maradék között, akik csak tartózkodtak, szintén ilyenek vannak!

Nem az öt az édekes, hanem azok, akik semleges álláspontot képviseltek, s nem azért, mert vannak közöttük diktatórikus államok.

A fejlett országok és a világ maradék része közti ideológiai és politikai szakadék van, amit a háború élesen hozott a felszínre, s ez a szakadék az oka annak, hogy sem gazdasági, de elvi és diplomáciai támogatást sem kapott a Nyugat a háború kapcsán, azon kívül, hogy általánosságban sokan szavakban elítélik az agresszót.

Kizárólag a nyugati szövetségi rendszer tagjai hoztak szankciókat Oroszország ellen.

A fejlődő világ sok volt gyarmati országai számára álszent dolog (kettős mérce), amikor egykori gyarmatosítóik olyan elveket hangoztatva hirdetik Ukrajna védelmét, amelyeket a múltban maguk is rendszeresen megszegtek. Akár korábbi népirtásokról vagy háborúkról legyen szó. (pl.: iraki háború) Ezen országcsoport számára elfogadhatatlan, hogy a Nyugat
két kézzel önti a pénzt és fegyvereket Ukrajnára, közben a világ többi, erőszak és konfliktus sújtotta országára magasról tesznek. Más szavakkal mondva a világrend nyugati dominanciájának vége, a nyugati politika problémái ma már nem globális ügyek. A nagyhatalmak közti új pólusként ismét formálódik az „el nem kötelezett" országok csoportja
amelynek tagjai ahogy a hidegháború idején, úgy most is ki akarnak maradni a nagyhatalmi feszültségekből.

A „nem nyugati” világban az országok többsége a béke pártján áll.

A fejlődő világ legtöbb országa számára Ukrajna marginális kérdés, és más ügyek és kapcsolatok fontosabbak számukra. Ezek felemelkedő, autonóm, önérdekkövető oszágok,
amelyek bizonyos kérdésekben és helyzetekben hajlandóak együttműködni a nyugati világgal, más kérdésekben viszont nem.

"Lássuk be: a "globális dél" soha nem fogja utolérni a legfejlettebb magállamokat, így az ottani politikai vezetők - pl Afrikában- nyugatellenes hisztériát gerjesztenek"

Anyugati világ nem nagyon törődik a nem nyugati országok érdekeivel és a háború járulékos káraival sem.

Az orosz gázcsap elzárása után az EU miatt elkezdte felvásárolni a cseppfolyósított földgázkészleteket a világpiacon, a fejlődő országok elől elszívta azt, komoly ellátási gondokat és energiahiányt okozva. Hasonló a helyzet az élelmiszerárak emelkedésével, ami humanitárius károkat okozott a fejlődő világban, amit a Nyugat figyelmen kívül hagyott.

A koronavírus-járvány idején, a Nyugat exportkorlátozásokat vetett ki és kezdettől fogva elkezdte felhalmozni a világ nagyobb népességű, szegényebb része elől a vakcinákat.
A Nyugat részéről megfigyelhető egyfajta álszentség, ami abban mutatkozik meg, hogy Ukrajna megtámadása miatt olyan jogelvek fontosságát hangoztatja, amelyeket a történelem során számos alkalommal megszegett, másrészt miközben a nemzetközi válságokban az önérdekét követi, nála gyengébb szereplőktől relatíve komolyabb áldozatvállalást vár.

atomic power 1986DucaDuca 2024.06.17. 15:35:55

@GyMasa:

"Dehát, mit is várunk tőlük?"

Én semmit!

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.18. 12:24:16

@Boldeone2: de viszont a kollektív bűnösséget már leírtam hogy micsoda, itt:

@Tesz vesz XX.:

és még mindig használod a szót

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.18. 17:38:23

lacika,
akkor nem akarsz bocsánatot kérni lacika? + 200 fokon égsz
ezért törlöd a kommenteket megint? ezt jelenti? de szerintem ez azt is jelenti, hogy nem elég fejlett az agyad hogy tisztesség, gerinc, lelkiismeret szoruljon beléd.

egy undorító, gusztustalanul hitvány, gerinctelen lény vagy lacika, nem tudlak emberszámba venni.

alöksz róz 2024.06.18. 20:50:43

@Boldeone2: nem én kevertem, hanem te.
mondván ilyen a honvédő háború.

hát nem.

Tesz vesz XXI. 2024.06.19. 09:41:55

@Boldeone2: vagy lacika gyáva megoldása se semmi, amikor is mindig menekülne, de azért 7-es hazafinak tartja magát. bécsbe ha megtámadnak minket, de a globális éghaljatváltozás miatt már nézi az orosz területeket is, hogy majd oda költözne.

tipikus elvtelen, becstelen fideszes.

Tesz vesz XXII · www.kkbk.blog.hu 2024.06.19. 12:24:38

@alöksz róz:

tehát akkor szerinted normális, hogy a tisztességes ember bevonul és megvédi a hazáját, házát.

a lacika féle férgek meg elmenekülnek bécsbe, a háború után meg visszajönnek és nagypofával hetes hazafinak tartják magukat?

alöksz róz 2024.06.19. 18:42:43

@Tesz vesz XXII: az is normális, aki bevonul, meg az is normális, aki inkább nem akar megdögleni.

talán az utóbbi lehet kicsit normálisabb, de az előzőt jobban tiszteljük

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.20. 09:38:35

@alöksz róz: és hogyha sokan nem akarnak bevonulni, akkor senki nem védi meg az országot.

olyan ez mint valami népszavazás, nem? akarja -e hogy megmaradjon az országa függetlensége?

alöksz róz 2024.06.20. 20:01:34

@Tesz vesz XXIV.: "és hogyha sokan nem akarnak bevonulni, akkor senki nem védi meg az országot." - nem teljesen pontosan, de így van.
és?

nem, nem olyan.
nehogy már te döntsd el, hogy a másik megdögöljön-e akarata ellenére.

G. Nagy László 2024.06.20. 23:36:31

@alöksz róz:

"nehogy már te döntsd el, hogy a másik megdögöljön-e akarata ellenére."

Pontosan így beszél egy józan, felnőtt, éretten és liberális módon gondolkodó ember.

alöksz róz 2024.06.21. 08:19:37

@Boldeone2: "Ezért mondom: vissza kell állítania a nemzetközi jog normáit, Ukrajna államhatárait" - szerbia? tajvan? izrael?

az nem nemzetközi jog, hogy mindent úgy kell értelmezni, ahogy az usa érdeke diktálja.

alöksz róz 2024.06.21. 08:28:04

@G. Nagy László: hát igen :-)

a közösség is hajlamos túlterjeszkedni az ideálisnak (vagy akár természetesnek) tekinthető jogain és kötelességein

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.21. 10:26:29

@alöksz róz:

jó de akkor az állampolgárság se jár, ha elmenekülsz. és akkor minden itthagyott vagyonodról lemondasz. akár le is rombolhatja az ellenség is. de ha nyerünk, akkor se lehet már a tied, hisz te nem harcoltál meg az ingatlanodért sem.

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.21. 10:30:39

@alöksz róz: putyin is kb 3x írta alá ukrajna régi határait.

nem az usa csöpike ., a nemzetközi jog garantálja vagy 6-7 szerződésben ukrajna régi határait.
ebből putyin 2-öt 3-mat alá is írt.

de itt nem ukrajnáról van szó:
mert hogyha jön egy barbár törzs, mint a ruszki, ahol KÖTELEZŐ mindenkinek bevonulni az inváziókhoz, mert kényszersorozás van, akkor annak tudod nincs túl jó üzenete, ha a kultúrországok ezt hagyják. látható is, kína is mozgolódik tajvan miatt. palesztin iráni konfilktus is emiatt újult ki
a libsik meg simán szétszélednek füvezni, amikor a határt kéne védeni, tehát akkor a barbárok simán meghódítják a civilizációkat, jó ez nekünk csöpike?

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.21. 10:35:14

* TALÁN a palesztin iráni konfilktus is emiatt újult ki

alöksz róz 2024.06.21. 10:47:59

@Tesz vesz XXIV.: "jó de akkor az állampolgárság se jár, ha elmenekülsz." - mert miért ne járna?
ahogy nem rendelkezhetsz más életéről, úgy nem is büntetheted meg azért, mert nem rendelkezhetsz az életéről.

"és akkor minden itthagyott vagyonodról lemondasz." - azzal hogy elmenekülsz, nem mondasz le róla, hanem tudomásul veszed, hogy nagy valószínűséggel káresemény történik vele.

"de ha nyerünk, akkor se lehet már a tied, hisz te nem harcoltál meg az ingatlanodért sem." - hülyeség, a tulajdonszerzésnek nem feltétele, hogy kötelező harcolni érte.
(és egyébként megint azt büntetnéd, hogy nem rendelkezhetsz az életéről)

alöksz róz 2024.06.21. 10:52:17

@Tesz vesz XXIV.: pont a pszichopaták ellen van kitalálva, amióta társadalom létezik, hogy nem csak az lehet a tied, amit fizikai erővel meg tudsz védeni.

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.21. 12:13:25

@alöksz róz:

mert miért járna állampolgárság, ha felőled megszűnhet a nemzet, az ország amihez tartozni akarnál? a meghódítottakra rákényszerítik az idegen nyelvet is. vagy mesélj már az avarok nyelvéről és kultúrájáról? ma mennyien vallják magukat avaroknak?

nem büntethet az állam?
akkor töröljük ki a BTK-ból a kötelező behívót? a sorozást? népszavazást kezdeményezel?

437. § (1) Aki a katonai szolgálat teljesítését kifejezetten megtagadja, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha a szolgálat megtagadását háború idején vagy megelőző védelmi helyzetben követik el.

"tudomásul veszed, hogy nagy valószínűséggel káresemény történik vele."

de nem lenne jobb inkább a hősök családtagjait kompenzálni vele? vagy ennek értékéből? nem lenne tisztességesebb?

"hülyeség, a tulajdonszerzésnek nem feltétele, hogy kötelező harcolni érte."

nem, viszont a sorozás megtagadása bűncselekmény. viszont akik a te ingatlanodért is harcolnak nem érdemelnek jutalmat? akkor az ingatlanod értékének a felét megkaphatják kollektíve? vagy azt se? dögöljenek inkább meg a hazájukért, te meg elmenekülsz, viszont ha épen marad és győzzünk akkor követeled vissza hisz az neked jár.

ha vesztünk akkor meg bekussolsz ugye, mert az agresszornak nem mernél visszapofázni. vigyék nyugodtan! tessék csak az uraságnak rekvirálni! allásszolgája!

csak a fene nagy jólétben, meg a jogállamban nagy a pofád. pont a nárcisztikus pszichopaták menekülnének patkányként, aztán a háború után meg ők zabrálnának a legjobban, meg nyerészkednének a romokon. meg döngetnék a mellüket hogy 7-es hazafiak

G. Nagy László 2024.06.21. 12:50:18

@alöksz róz: Jó látni ezt a józanságot, köszönet érte. Kár, hogy egyre ritkább.

Tesze-tosza kapcsán világos, hogy orvosi eset. De sokkal elkeserítőbb, hogy az EU is hasonlóan idióta módon működik. Kitalálnak valami eszement, totál alaptalan faszságot, amihez tűzzel-vassal ragaszkodnak, csak azért mert azt ők találták ki. Itt van az Európai Bíróság döntése Magyarország brutális megbüntetése kapcsán: nulla jogalap, merő ideológia és politika az egész. Mintha csupa Tesze-tosza ülne benne, tököm se tudja honnan szerzett diplomával...

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.21. 13:01:08

@G. Nagy László:

én vagyok orvosi eset? én kértem tőled hogy magyarázd el az "ideológia" szót, meg az önzetlen párkapcsolatokat, mert nárcisztikus pszichopataként nem értesz semmit az emberi világból. börtöntöltelék proli vagy, aki becstelen, gerinctelen,aljas és hitvány. gyáva. mint a félisten gazdád. csak te még nála is sokkal butább vagy.

aztán mikor nem tetszett a válaszom, akkor mondvacsinált okokból kitiltottál 24x, pedig ugyanannyi lehetőséged lenne kommentelni, mint nekem. csak nekem nehezebb ha mindig törlöd a kommenteket meg kitiltasz.

lacika te annyira ostoba vagy, hogy az már elmebetegségnek számít. imbecillis vagy. semmit nem értesz semmiből de +200 fokon égsz.

"Kitalálnak valami eszement, totál alaptalan faszságot, amihez tűzzel-vassal ragaszkodnak, csak azért mert azt ők találták ki."

mint a jogállamiság? akkor jó most a magyar politikusok vagyonnyilatkozata?

"Európai Bíróság döntése Magyarország brutális megbüntetése kapcsán: nulla jogalap, merő ideológia és politika az egész"

mármint erre gondolsz? sehol máshol nem jutott el eddig az ügy, csak itthon, biztos azért mert k alkalmasak biztos.

www.youtube.com/watch?v=tuL_2aCZrrg

miért nem lép ki a félisten gazdád az unióból, ha rosszabb mint moszkva?

alöksz róz 2024.06.22. 08:18:04

@Tesz vesz XXIV.: "mert miért járna állampolgárság, ha felőled megszűnhet a nemzet, az ország amihez tartozni akarnál?" - nem feltétele az állampolgárságnak, hogy kötelező meghalnod egy háborúban...

"nem büntethet az állam?
akkor töröljük ki a BTK-ból a kötelező behívót? a sorozást?" - büntethet érte az állam, pedig nem lenne szabad neki, mert senki nem rendelkezhet más életéről.
valóban ki kell törölni a btk-ból, ellentmond az alkotmánynak.
benne van az alkotmányban is, hogy mindenkinek joga van az élethez. ez a legalapvetőbb, feltétel nélküli emberi jog. ha élsz ezzel a jogoddal, nem lehet büntetni érte.
(az alkotmányt is módosítani kell, ha ennek ellentmondó dolgokat is tartalmaz, mert akkor önmagának mond ellent.

"népszavazást kezdeményezel?" - erről biztosan nem kezdeményeznék népszavazást, mert a saját életéről mindenki csak maga dönthet.
(és egyébként is benne van már alkotmányban az élethez való jog.)

alöksz róz 2024.06.22. 08:20:16

@Tesz vesz XXIV.: "de nem lenne jobb inkább a hősök családtagjait kompenzálni vele? vagy ennek értékéből?" - vagy mindenkinek a vagyonából, aki nem ment ki a frontra harcolni. és akkor vagyona csak annak lesz, aki az életét kockáztatta, senki másnak. hát nem, nem gondolom tisztességesebbnek.

alöksz róz 2024.06.22. 08:21:42

@Tesz vesz XXIV.: "viszont akik a te ingatlanodért is harcolnak nem érdemelnek jutalmat?" - kaphatnak jutalmat az adóinkból.

alöksz róz 2024.06.22. 08:31:49

@G. Nagy László: "Kitalálnak valami eszement, totál alaptalan faszságot, amihez tűzzel-vassal ragaszkodnak, csak azért mert azt ők találták ki." - szerintem nem ők találják ki, hanem sok pénzt kapnak érte...

tény, hogy a jogállamisági cirkusz azért és akkor kezdődött, amikor nem akartunk migriket milliószámra elszállásolni.

G. Nagy László 2024.06.22. 10:44:57

@alöksz róz:

"szerintem nem ők találják ki, hanem sok pénzt kapnak érte..."

Ezzel aligha lesz vitám :)

"tény, hogy a jogállamisági cirkusz azért és akkor kezdődött, amikor nem akartunk migriket milliószámra elszállásolni."

Én csak azt nem értem, hogy akik a Momentumot, meg a DK-t támogatják, azok hogy számolnak el a lelkiismeretükkel, miközben ők maguk sem akarnak muzulmán gettót csinálni az országból.

Azt meg pláne nem, hogy akik Magyar Pétert imádják épp, azok hogy tudják a kormány EU-s politikáját támadni, miközben MP is ugyanezt képviseli.

alöksz róz 2024.06.22. 11:12:45

@G. Nagy László: "hogy számolnak el a lelkiismeretükkel, miközben ők maguk sem akarnak muzulmán gettót csinálni az országból" - valahogy nyilván meggyőzik magukat...
pl.: ez a kisebbik rossz :-)))

alöksz róz 2024.06.22. 11:15:29

@G. Nagy László: konkrétan a témában azzal, hogy a migrik úgyse akarnak itt maradni, tehát ettől nem kell tartani.
(miközben elfelejtik, hogy pont arról szól az eu lázálma, hogy itt kellene őket tartani)

GyMasa 2024.06.22. 22:52:33

@G. Nagy László:
"Azt meg pláne nem, hogy akik Magyar Pétert imádják épp, azok hogy tudják a kormány EU-s politikáját támadni, miközben MP is ugyanezt képviseli. "
Már, bocs, de azt még nem tudjuk, MP _valójában_ milyen politikát fog majd az EU parlamentben vinni!
AZ eleve nem a legjobb jel, hogy az EPP-hez csatlakoznak.
(amúgy,n em irígylem őket különösebben... Gyurcsány mindenképpen megpróbálja kicsiknálni őket, mert neki alaposan beleléptek a lelkébe.
Ha beszállnak a woke-fasiszta csapatba, akkor az biztos, hogy felkerülnek a fidesz következő plakátkampányára, a "mi megmondtuk!" szlogennel. Ha pedig a nemzeti oldalra állnak, akkor a teljes maradék ellenzék fogja toszogatni őket (És Gyurcsány is, de ő mindenképpen...)
Ha pedig semmit nem fognak csinálni, akkor Gyurcsány ott lesz akkor is.)

G. Nagy László 2024.06.23. 00:34:40

@GyMasa: Igazad van. Csupán az eddigi kijelentéseire tudok támaszkodni, és azok minden lényeges kérdésben a Fidesz álláspontját tükrözték.

GyMasa 2024.06.23. 11:50:56

@G. Nagy László:
Igen, de, akkor felmerül a kérdés, hogy mindek leváltani a jelenleg jobbára működő fideszt egy bizonytalan valamire, amiről még azt sem tudjuk, _valójában_ micsoda?

G. Nagy László 2024.06.23. 20:15:29

@GyMasa: Szerencsére nekem nincs ilyen dilemmám.

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.24. 11:19:58

@alöksz róz:
" nem feltétele az állampolgárságnak, hogy kötelező meghalnod egy háborúban..."

tehát te nem állsz neki soha semminek, mert azt hiszed előre vesztesz mindig.
nem maghalni kötelező, hanem védeni egy országot. egy közösséget. nem ugyanaz a kettő, ha semmit nem vagy hajlandó megtenni az állampolgárságodért, akkor miért legyen állampolgárságod?

de jó, ha meg is maradhasson az állampolgárságot:ha elhagyod az ingatlanod, ami nyugodtan lehet az elleségé, akkor nyugodtan lehet azoké is részben vagy egészen, akik megvédték a tiédet is az ÉLETÜKET KOCKÁZTATVA.
vagy nem érdemelnek a hősök valami jutalmat? ugyanúgy kezeljék őket a háború után, mint azokat akik elmenekülnek?
lacikáék hiába hazudják be, balekoknak tartják őket. pedig nem így kéne lennie. azok jősök akik jutalmat érdemelnek, hogy megőrzik az államuk közösségét, és kultúrájukat.
nem patkányok a süllyedő hajón, mint lacika, hanem EMBEREK, elvekkel.

" nem lenne szabad neki, mert senki nem rendelkezhet más életéről."

részben jogos, de akkor a vagyonunkról se rendelkezhet az állam? ha lesznek különcök, akik se adózni nem akarnak, és nem fognak, akkor az állam, se harcolni érte, a közösség, mint az oldott kéve: széthull. az ember pedig közösségi lény, egyedül "életképtelen". egyedül képtelen civilizációk alkotására.
régen nem kellett törvény, hogy a törzsek védjék a falujukat, mert aki férfi volt, az tudta mi a dolga. ahogy az oroszlánfalka se menekül, amikor rájuk támadnak a hiénák.
ha elhagyod a törzset, miért akarsz még visszavágyódni oda?

természetes lehetnek kivételek, ha mi támadunk meg erkölcstelenül másokat, vagy ha primitív és korrupt a vezetőség, hazaárulók akkor először érdemes az elmebeteg hazug hazaáruló vezetőséget kezelgetni, és utána az ellenséget.

"erről biztosan nem kezdeményeznék"

akkor így marad a BTk-ban. hiába hajtogatod, vannak kivételek.

"kaphatnak jutalmat az adóinkból."

na jó, de így annak az adójából is megy, akitől nem érdemes elvenni mert jutalmazni kell. (elméleti kérdés persze)

"nem ők találják ki, hanem sok pénzt kapnak érte..." a gyíkemberektől? sorostól? Bidentől?

" a jogállamisági cirkusz azért és akkor kezdődött, amikor nem akartunk migriket milliószámra elszállásolni."

mikor kezdődött a jogállamisági eljárás? mikor kezdődött a migránsok vonulása? egyszerű és mégse megy neked csöpi.
véletlen üsszefüggés nem lehet?

ha az unió jogtalanul tartja vissza a pénzeket, akkor meg lehet őket támadni az európai bíróságokon, ugye? hogy áll a fideszes feljelentés? ha jogtalan, ugye olvastad a Tavares-jelentést (2013), a Sargentini-jelentést (2018), meg a Gwendolin-jelentést (2022)? ha nem, akkor miért hazudod hogy megalapozatlan? hol egy fideszes tisztázás erről? de inkább vita.
A 2015 közepén Európába érkező menekülthullámot vesd össze a 2013-as Sarghentini-jelentéssel, AMIT NEM AZONNAL ÍRTAK, hanem lefogadom hogy évekkel előtte elkezdték. Sargentini-jelentést (2018) szintén.
de ezeken kívül akár többszáz jogállamisági eljárás indult csöpike KONKRÉT KÉRDÉSEKBEN.
vagy szerinted b+ nagyon jó most a politikusok vagyonnyilatkozata itthon, csak a migránsok miatt írják pl ezt is bele a jelentésekbe a brüsszelita gyíkemberek? jó reggelt csöpike.

hogy lehet hogy már egész európa kedvence a migránsellenes Meloni?

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.24. 11:24:34

@G. Nagy László:

Te hogy számolsz el a lelkiismereteddel, akkor amikot orbán nem akarta ideadni az uniós pénzeket ellenzékben, te szellemi fogyatékos?

2006-ban még lehetett?

Orbán elzárná az uniós pénzeket
Ezermilliárdos uniós támogatási forrásoktól fosztaná meg Magyarországot Orbán Viktor, legalábbis ezt szorgalmazta Strasbourgban néppárti képviselők előtt. Arról megfeledkezett, hogy a támogatásokat nem az általa hazugnak titulált kormány, hanem térségi fejlesztések, vállalkozások, önkormányzatok, civilszervezetek kapják utólagos kifizetés, és igen szigorú ellenőrzés mellett. Az MSZP szerint Orbán egy nap alatt tönkretette a magyar EP-képviselők kétéves munkáját.

Strasbourgban, az Európai Parlament néppárti frakciójának keddi tanácskozásán Orbán Viktor többek között azt mondta: a kommunizmus “saját országaiban intézményesítette a korrupciót, az erkölcsi relativizmust, a szegénységet, a kiszolgáltatottságot, a hamis adatokat szolgáltató kormányokat, a felelősséget nem ismerő politikusokat és a politikai hazugságokat”, s ez a bővítés óta immár az EU problémájává is vált. Erre hivatkozva sürgette Orbán az uniós segítségnyújtás megtagadását a “hazug és csaló” kormányoktól.

A „segítségnyújtás megtagadása” 370 milliárd forint folyamatban lévő fejlesztés támogatásának leállítását, illetve a 2007-2013 közötti időszak 8000 milliárd forint nagyságú EU-s pénzek visszatartását jelentené, persze ha Orbán követelését elfogadná az unió, s Magyarországra vonatkoztatná, ahogy azt az elnök sugallja. 2004 és 2006 között ugyanis 670 milliárd forint támogatást biztosít az Európai Unió az első Nemzeti Fejlesztési Terv keretében, melyből eddig 299 milliárd forintot folyósítottak 15 ezer hatályos szerződés keretében

Igen lényeges elem, hogy az Európai Unió előre nem ad pénzt, a fejlesztéseket, azok egy-egy külön elszámolható részeit utólag finanszírozza szigorú számlafegyelem, elszámolás, ellenőrzés mellett, hiszen nyomon kívánják követni, hogy mire fordítják az uniós polgárok adóbefizetéseit. Az uniós támogatások nem jelennek meg, nem folynak át a magyar központi költségvetésen, így azokat nem lehet felhasználni az államháztartási hiány csökkentésére, a folyó fizetési mérleg balanszírozására.

forrás

kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.24. 11:28:10

@G. Nagy László:

MP pont az mondjta te hazug fogyatékos HOGY NE hozzunk, be migránsokat. ahogy orbán teszi tömegével a filippinókkal, mongolokkal, kínaiakkal ÉS KÍNAI RENDŐRÖKKEL.

10 ezer munkást toboroznak a CSAK aFülöp-szigeteken, hogy jöjjenek Magyarországra dolgozni. videóval:
444.hu/2023/06/20/10-ezer-munkast-toboroznak-a-fulop-szigeteken-hogy-jojjenek-magyarorszagra-dolgozni

, akkor elvehetik a munkánkat a migránsok 3+3+3+3++3+3+3+3+3 évre?

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.24. 11:30:27

@alöksz róz:

akik délről jönnek nagyrészük valóban nem akar ittmaradni,

de orbán direkt hozatja be őket.:

444.hu/2023/06/20/10-ezer-munkast-toboroznak-a-fulop-szigeteken-hogy-jojjenek-magyarorszagra-dolgozni

hogyhogy nem tudja a külügy mennyi bevándorló van Magyarországon? vagy a ruszkik törölték a rednszerből, ami ellen semmit se tettek a nemzeti szuverenitásra szavakban olyan kényes hazaáruló szijjártóék. Gödön a dolgozók fele külföldi, ázsiai, Debrecenben az új aksigyárba honnan szednek 9000 dolgozót? (ahol kirúgják a szakmai hiányosságra rámutató vízügyi igazgató a meterológusok után, Kincses Dánielt). nem ártana mondjuk Környezetvédelmi minisztérium sem, lehet azért is jó buli, mert a környezetvédelem a tarvágott nemzeti parkok után, meg a mérgező Göd után nem igazán számít, de sebaj, olyan lesz a magyar helyzet, ahogy mexikóban, az iparnak lesz vize, a lakosoknak meg nem.

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.24. 12:11:41

@GyMasa:

"minek leváltani a jelenleg jobbára működő fideszt egy bizonytalan valamire, amiről még azt sem tudjuk, _valójában_ micsoda?"

azért szűnnek meg a kórházi osztályok, és azért van 1 millió emigráns, mert jobbára működik? ez egy roncstársadalom csöpike.
te nem haldokokolsz hanem így élsz?

tudod mi élni szeretnék, és nem a hitvány orbán és PRIMITÍV feudáli,s hazaáruló rezsimjét szeretnék szolgálni, akik SZÉTLOPNAK MINDENT, mist a sáskák,mint a kullancs a kutyán, olyan a fidesz, mint egy vírus, ami csak öl és nyomorba dönt.

10 éve egy igaz szava nincs ezeknek a retardált barmoknak, de az igazi retardált aki tapsikol ezeknek a férgeknek.

alöksz róz 2024.06.24. 18:12:22

@Tesz vesz XXIV.: "akik délről jönnek nagyrészük valóban nem akar ittmaradni" - na és. az az állítás, hogy az eu-nak az a célja, hogy itt szállásolja el a beérkezőket.

alöksz róz 2024.06.24. 18:13:39

@Tesz vesz XXIV.: "ha semmit nem vagy hajlandó megtenni az állampolgárságodért, akkor miért legyen állampolgárságod" - az állampolgárság a semmire jár.

alöksz róz 2024.06.24. 18:16:58

@Tesz vesz XXIV.: "ha elhagyod az ingatlanod, ami nyugodtan lehet az elleségé, akkor nyugodtan lehet azoké is részben vagy egészen, akik megvédték a tiédet is az ÉLETÜKET KOCKÁZTATVA" - nem, nem lehet.
a tulajdonszerzésnek és a tulajdonjognak nem feltétele h kötelező harcolni érte.

G. Nagy László 2024.06.25. 08:26:06

@alöksz róz:

"a tulajdonszerzésnek és a tulajdonjognak nem feltétele h kötelező harcolni érte."

Világos, hogy te tökéletesen tisztában vagy a tulajdon természetével és a hozzá tartozó természetes erkölcsiséggel. Tesze-tosza tökéletesen példázza, hogy a lelkükben mélyen romlott kommunisták mennyire nem is értik ezt az egészet. Ugyanolyan barbár népség, mint a nácik, vagy a muzulmánok. Egész egyszerűen nem tisztelik a civilizáció alapjait. (Ezek után persze kérdés, hogy milyen morális alapról óbégatnak, ha hatalmi korrupciót sejtenek. Ha ők sem tisztelik a tulajdont, milyen alapon várják el bárkitől ugyanezt???) Látod, ezért idegenkedem annyira a baloldaliságtól. Ez a beteg, romlott, irigy, barbár lelkület az alapja.

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.25. 10:53:09

@alöksz róz:

Akkor azt sikerült felfogni, mikor kezdődött a jogállamisági eljárás? és mikor kezdtek jönni a migránsok?

az EU már kezdi felfogni, hogy nem kell több migránst beengedni, mert már nem akkora a munkanélküliségi hiány. a német már nem akar kukásautót vezetni és szemetet szedni az utcán, nem is kapna érte annyi bért, amennyi a töröknek elég. ha meg több bért kapna az ápolónő. mint az igazgató, az meg hova vezetne? kommunizmushoz?

ezért is erődösött a Néppárt, Meloni. a francia oroszbarát Le pen, mert Európának elege van az ellenőrizetlen migrációból.

az állampolgárság a semmire jár? hát ha így gondoltad volna a régi korokban, akkor nagyon hamar kivégeztek volna szükségállapotok idején, mint egy selejtet, aki nem akar segíteni, amikor megtámadják a falut, vagy törzsi konfliktusok idején. ma már mindenki elkényelmesedett. ki se végeznek, látod. nyilván a kisfiúknak nem kell megvédeni a törzset, csak a férfi jöjjön, a gyerekek mehetnek az anyu szoknyájához. (vagy Bécsbe.) úgyhogy még van időd.

'nem, nem lehet. a tulajdonszerzésnek és a tulajdonjognak nem feltétele h kötelező harcolni érte.'

de akkor te miért nem harcolnál érte, amiután győznek az agresszorok? ha elmenekülsz, akkor lemondtál róla.

(miért nem harcolnál érte mielőtt győznének? más f*szával vernéd a csalánt? más harcoljon érte?) ez már ismétlés, a lényegre nem reagáltál: ha elmész, akkor szétbombázhatják, tehát lemondtál róla, az agresszornál, meg nem követelnéd vissza, automatikusan rekvirálnák, hát legyél már akkora hazafi legalább, hogy egy elesett magyar katona családja vagy egy sérült katona kaphatja meg a lakásodat, és nem egy barbár csőcselék, (ha nem bombázzák szét előtte ahogy most a ruszkik az ukrán lakóépületeket), nem lenne jobb a tudat?

@G. Nagy László:

a pálya mellől kiabálnál be hikomat lacika, mint aki ért a játékhoz vízhordó gnóm fogyatékosként? mint akinek vannak kongitív folyamatok az elmebeteg fejében?
én miért vagyok kommunista, mikor pl Keynes mellett álltam ki a múltkor? megint hazudsz te pondró? nem tudlak emberszámba venni.

fogalmad nincs mi az, hogy civilizáció, te gerinctelen, becstelen, agyhalott korrupt korcs! pl fent írtam, de te semmit nem értesz szellemi fogyatékosként:

hogyha jön egy barbár törzs, mint a ruszki, ahol KÖTELEZŐ mindenkinek bevonulni az inváziókhoz, mert kényszersorozás van, akkor annak tudod nincs túl jó üzenete, ha a kultúrországok ezt hagyják. látható is, kína is mozgolódik tajvan miatt. palesztin iráni konfilktus is emiatt újulhatott ki
a libsik meg simán szétszélednek füvezni, amikor a határt kéne védeni, tehát akkor a barbárok simán meghódítják a civilizációkat, jó ez nekünk csöpike?

bájos hogy használod a barbár szót, miközben te is az vagy narcopataként.

megtörtént Bucsában a népirtás, vagy az ukránok magukat bombázták lacika?
még mindig megérettek a pusztulásra az ukránok? miért hasnzálod a barbár szót, ha nem érted? és még az ukrán-orosz relációban se tudod felfogni?

el vagytok kényelmesedve, hogy jogállamot szeretnétek amikor törvényt sértetek, de tudod jogállamban, ha valaki adót csal, btk-t szeg, akkor is kaphat nagyon magas pénzbírságot. ez még nem kommunizmus

alöksz róz 2024.06.25. 11:17:50

@G. Nagy László: pont csak a két alapvető jogot nem tartja tiszteletben.
mennyi van amúgy összesen, három?

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.25. 11:37:49

@alöksz róz:

BTK-t szegsz meg csöpi, és te hadoválnál jogról? 15 éves börtöt kapnál. nem jobb inkább ha lemondasz az értékeidről? amiről amúgy is lemondtál volna?
az adócsalókat se érheti akkor súlyos pénzbírság?

G. Nagy László 2024.06.25. 11:38:26

@alöksz róz: Lehet mondani azt, hogy az élethez, a szabadsághoz, illetve a tulajdonhoz való jog három, ám ezek filozofikusan összekapcsolódnak.

Ha a TULAJDONHOZ való jogról beszélünk, abban benne van az is, hogy a TESTED is a tulajdonod, vagyis az élethez és a fizikai szabadsághoz való jogodat is tartalmazza.

Vicces, hogy Tesze-tosza, mint minden hitvány komcsi, nem érti az állampolgárság lényegét sem. Mivel ő maga szerencsétlen, a Jóisten nem adott neki sem megfelelő szellemi képességeket, sem szerethető természetet, sem anyagi áldásokat (remélem, hogy legalább szép és egészséges), ezért mindenki mást lerántana erre a szánalmas szintre, illetve ő maga szívesen rabolna, gyilkolna, hiszen ezt hozza ki belőle a lelkét feszítő irigység és frusztráció.

Valljuk be: az élethez kell egy jó adag szerencse is. Egyikünk sem tehet a szüleiről, azok vagyoni helyzetéről, valamint arról sem, hogy mely országba születünk. Ezek lehetnek áldások és átkok egyaránt. De attól, hogy agy svájci - a szerencséjének köszönhetően - Svájcban születik és kap állampolgárságot, az nem jelenti azt, hogy ez mind a nyolcmilliárd földlakónak jár. Neki magának semmit nem kell tennie érte - örökbe kapja, ajándékként. Akinek szar az élete, az nehezen fogadja el mások szerencséjét. Ezekből lesznek a vérgőzös kommunisták.

GyMasa 2024.06.25. 12:25:47

@G. Nagy László:
Nekem az a meglátásom, hogy magántulajdon nélkül az emberi élet is teljesen értéktelenné válik.

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.25. 12:39:28

@G. Nagy László:
Írj a félistenednek, akkor hogy vegye ki a BTK-ból a 15 éves börtönbüntetést.
ja hogy nem áll szóba veled, mert tudja hogy mind síkhülyék vagytok hogy elhiszitek neki a primkó hazudozásait? hát akkor ez van, maradt a hiszti, meg a sírdogálás az interneten.

csak ha velem állasz szóba, akkor teljesítened kell te retardált hazaáruló korcs. az adócsalókat se érheti akkor súlyos pénzbírság?

milyen szabadság? a barbár horda, akiknél kötelező a sorkatonaság, ha nem állnak ellen neki, akkor sikeresen elveheti a te szabadságodat is egy idő után, ha sorra dönti meg a független demokráciákat, ahol a gyáva libsik, kozmopoliták, meg a hazaárulók, meg a pszichopaták mind menekülnének a nőkkel, gyerekekkel.

" a TESTED is a tulajdonod, vagyis az élethez és a fizikai szabadsághoz való jogodat is tartalmazza."

az abortuszról is remélem fogsz akkor írni. a fideszesek a nőkre úgyis úgy tekintenek mint a tenyészkancákra.

"Vicces, hogy Tesze-tosza, mint minden hitvány komcsi, nem érti az állampolgárság lényegét sem."

még mindig nem látom, hogy miért vagyok komcsi, Keynest védtem te fogyatékos - ÉS AHOGY a civilizációt, úgy PONT az állampolgárágot se vedd a szádra te hihetetlül buta ember. te kozmpolita vagy, első vajra menekülnél Bécsbe, vagy oroszországba klímaválságkor te idiórta, neked nem fontos hol élsz, te nárcisztikus pszichopata, közöd nincs az állampolgári jogokhot sem, mert akkot tudnád pl a BTK-t:

437. § (1) Aki a katonai szolgálat teljesítését kifejezetten megtagadja, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha a szolgálat megtagadását háború idején vagy megelőző védelmi helyzetben követik el.

azt nem tudod hogy szép vagyok, de azt tudod hogy szegény? te retardált, tudod az elvek nem függnek a külső tényezőktől, honnan tudhatnád hazug, fideszes korrupt csúszómászóként, hogy mi az a belső tartás, meg a meggyőződés, hit, gerinc, becsület? ezért vagy egy börtöntöltelék pszichopata lacika. még az állatnak is magasabbrendő erkölcsei vannak, mint neked.

"ő maga szívesen rabolna, gyilkolna"

kicsit elszalad a ló meg a gyógyszerezésed nem? lacika? állítsák már be jobban a sárgaházban, tudod aki halálbüntetés párti, mint pl Petőfi, az nem öl ártatlanokat halomra. hanem csak azokat pl akik hazaárulók, tehát ártanak a közösségnek, vagy azokat cigány véglényeket, akik kinyomják bosszúból a barátnőjük szemét. azokat akik olyan agresszívek, hogy nem valóak közösségbe, soha. pl.

" Svájcban születik és kap állampolgárságot, az nem jelenti azt, hogy ez mind a nyolcmilliárd földlakónak jár"

most arról van szó lacika, hogy hogyan tarthatod magad 7-es hazafinak, ha első puskagolyónál ha jön az ellenség te már menekülnél is bécsbe, miféle állampolgárság ez?

svájcban amúgy mennyit kap a milliomos gyorshajtó büntetésként? hát nem tisztelik a magántulajdont?!?!?! "a 3 legfontosabb jog egyike filozofikusan"

60 milliós bírságot kapott a gyorshajtó milliomosnő

Rekordösszegű bírságot szabtak ki arra a nőre, aki óránként 43 kilométeres sebességgel lépte túl a sebességhatárt egy svájci kisvárosban. Az alpesi országban ugyanis a kiszabott pénzbüntetés mértéke az elkövető anyagi helyzetétől is függ.
első fokon a kerületi bíróság 400 ezer svájci frank pénzbírságot szabott ki, amit az elkövető fellebbezésére a felére mérsékeltek
index.hu/kulfold/2021/09/13/svajc-rekord-osszegu-birsag-gyorshajtasert/

ezek a svájciak vérgőzös kommunisták b+ te idióta

alöksz róz 2024.06.25. 22:31:01

@G. Nagy László: "Egyikünk sem tehet a szüleiről, azok vagyoni helyzetéről, valamint arról sem, hogy mely országba születünk." - na de a természetben az őskorban nem így volt.
ezt nem az evolúció adta.

alöksz róz 2024.06.25. 22:37:31

@Tesz vesz XXIV.: "BTK-t szegsz meg csöpi, és te hadoválnál jogról?" - mivel szegem meg a btk-t, nagytudású? :D

a btk ellentmond az alapvető jognak az élethez, ennyi, el kell törölni.
nem szavazgatni arról, amiről nem is szavazhatsz.

a jogállam meg abban különbözik a barbárságtól, hogy ahhoz, hogy tulajdonod legyen, nem kell képesnek és hajlandónak lenned fizikai erőszak ellen akár az életed árán is megvédeni.

mit nem lehet ezen érteni.

G. Nagy László 2024.06.26. 01:05:17

@alöksz róz:

"na de a természetben az őskorban nem így volt.
ezt nem az evolúció adta."

A biológiai evolúció megteremtette az ember ragaszkodását a magántulajdonhoz. Ezt számtalan kísérlet igazolja, melyeket kibucokban végeztek kisgyerekeket megfigyelve. A többi már a társadalmi evolúció terméke. Természetesen az őskorban is így volt. Ha egy törzs elejtett egy mamutot, annak húsán nem osztoztak a szomszéd törzs lakóival. Akkortájt sem volt mindegy, hogy hová születsz: voltak gazdagabb, ügyesebb, szerencsésebb törzsek és voltak olyanok is, amelyek elpusztultak.

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.26. 15:32:05

@alöksz róz:

"mivel szegem meg a btk-t, nagytudású? :D"

pl azzal a BTK-s résszekl amit bemásoltam 2x? vak vagy csöpi? tudsz olvasni?

"a btk ellentmond az alapvető jognak az élethez, ennyi, el kell törölni."

ennyire vagy csak komolyanvehető, visszafejlődik az agyad?

"nem szavazgatni arról, amiről nem is szavazhatsz."

ha nem szavazgathatsz róla, akkor biztos el tudod töröltetni.
Népszavazás amúgy mindenről lehet demokráciákban.

"a jogállam meg abban különbözik a barbárságtól, hogy ahhoz, hogy tulajdonod legyen, nem kell képesnek és hajlandónak lenned fizikai erőszak ellen akár az életed árán is megvédeni.
mit nem lehet ezen érteni."

az jó mert még mindig nem érted, hogy milyen humánus voltam, hogy elkérném azt, amiről amúgyis lemondtál, de akkor oké, mehetsz helyette inkább 10-15 lv börtönre is. megéri? ez lett volna a kérdés, ha megértettél volna bármit, akkor most erre válaszoltál volna alapból, de bájos, hogy még neked áll feljebb.
azt se érted, hogy nemcsak tulajdonodat véded, hanem a közösséget, kultúrát, függetlenségünket, őseid értékeit. amiért őseid küzdöttek, harcoltak.
de bármikor kiléphetsz a törzsből, csak furcsa hogy utána még visszavágyódnál. de jelzem, hogy új állampolgárságodnál is számíthatsz ilyen kötelező érvényű törvényekre, vajon miért? talán csak Tibetnél nem, de őket meg is szállta Kína. véletlen?

ha téged megtámadnak, akkor se véded meg magad?

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.26. 15:40:14

@G. Nagy László: a kibucokban végezték a csúnya komcsik?

" Ha egy törzs elejtett egy mamutot, annak húsán nem osztoztak a szomszéd törzs lakóival."

igen, ez volt a kommunizmus, a szovjetek se osztoztak a jenkikkel azon a hatalmas nyereségen, amit a szovjet államkapitalizmus okozott.

"Akkortájt sem volt mindegy, hogy hová születsz: voltak gazdagabb, ügyesebb, szerencsésebb törzsek"

ahol piacgazdaság volt, mi? valójában mindegyi törzs komcsi kalákára épült. és mindegyikből közösen, valószínű a befektett munka arányában adták ki a mamuthúst. az hogy voltak saját fegyvereik, játékaik, amiket maguknak gyártottak a lényegen nem változtat.
aki meg nem védte meg a törzset mert gyáván elmenekült, azt azonnal kivégezték egy győzelem után. nem hívhatta magát teli pofával 7-es hazafinak.

G. Nagy László 2024.06.26. 15:53:14

@Tesz vesz XXIV.:

"ahol piacgazdaság volt, mi?"

Ezekből a kommentjeidből látszik legjobban, mennyire nem működik az agyad. Mintha nem lenne semmi összeköttetés az idegsejtjeid között: egyszerűen fel sem fogod, hogy mi a téma, hogy mihez szólsz hozzá. Egy négyéves gyereken mosolyog az ember ilyenkor, de rajtad azért nehéz.

A téma az volt, hogy a MAGÁNTULAJDONHOZ VALÓ RAGASZKODÁS GENETIKUSAN KÓDOLT. Ez tény. Ez önmagában cáfolja a kommunizmus természetességét. De ez nem jelenti azt, hogy az ősember tíz perc alatt modern gyáripart tudott volna létrehozni. A TECHNOLÓGIAI FEJLŐDÉS az alapja mindennek, ebből fakad a gazdaság szerkezete, a társadalom, sőt az adott korok vallásai is.

Nyilván nem úgy kezdtük, hogy tőzsdét építettünk az afrikai szavannákon. De nyilvánvaló az is, hogy a tulajdonhoz való ragaszkodás már akkor megvolt bennünk.

Gondolkozz, mielőtt írsz!

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.26. 16:19:27

@G. Nagy László:

hiába hisztizel, mindegyi törzs komcsi kalákára épült.
és tudjuk hogy szerinted a bibliai szőllősgazda a VALÓDI paiacgazdaság alapja :D meg a kanadai kávézós, meg a kádári szocializmus :D hihetetlenül buta vagy.

" Ez önmagában cáfolja a kommunizmus természetességét."

most cáfoltuk, csak nem akarod felfogni, mert nincs összeköttetés az idegsejtjeid között: egyszerűen fel sem fogod, hogy mi a téma, hogy mihez szólsz hozzá, ezért nem érted aleksz K. EGYSZERŰ mondatát és + 200 fokon égsz, nem akarsz emiatt pl bocsánatot kérni? vagy még mindig nem fogtad fel lacika? szubhumán buta proli, egyszerűen nem tudlak emberszámba venni, annyira hitvány vagy.

k-ra nem függ a technológiából a vallás, és a földművelés korszaka se egy technológiai ugrással kezdődött, hanem a növények megismerésével. és ebből született az ötlet és SZÁNDÉK, hogy az ősember adott helyen termessze, eszközökkel.

Gondolkozz, mielőtt írsz! bár ahhoz kéne agy is.

alöksz róz 2024.06.26. 19:29:30

@G. Nagy László: "A téma az volt, hogy a MAGÁNTULAJDONHOZ VALÓ RAGASZKODÁS GENETIKUSAN KÓDOLT. Ez tény. Ez önmagában cáfolja a kommunizmus természetességét." - ezt nem lehet tudni, csak valószínűsíteni.
mindenesetre már az egészen kicsi gyerekeknél is meg lehet figyelni.
viszont meg lehet figyelni az altruizmust is...
és a bonobóknál nincs ilyen...
tehát? :-)

alöksz róz 2024.06.26. 19:30:16

@Tesz vesz XXIV.: "pl azzal a BTK-s résszekl amit bemásoltam 2x?" - háborúban állunk és külföldre szöktem a behívó elől?

alöksz róz 2024.06.26. 19:37:42

@G. Nagy László: "Ha egy törzs elejtett egy mamutot, annak húsán nem osztoztak a szomszéd törzs lakóival." - ez nem jó példa.

egy halász fogott 10 halat, de nem ragaszkodott a magántulajdonához és nem ette meg az egészet és el se dugta a maradékot, hanem hazavitte hogy a többieknek is legyen

"Akkortájt sem volt mindegy, hogy hová születsz: voltak gazdagabb, ügyesebb, szerencsésebb törzsek és voltak olyanok is, amelyek elpusztultak." - nem volt ilyen hogy országhatár... oda vándoroltak a törzsek, ahol nem fenyegette őket az éhhalál.
szülők vagyoni helyzete se volt, saját rátermettségükön múlt.

G. Nagy László 2024.06.26. 21:46:40

@alöksz róz:

"egy halász fogott 10 halat, de nem ragaszkodott a magántulajdonához és nem ette meg az egészet és el se dugta a maradékot, hanem hazavitte hogy a többieknek is legyen"

Kiváló példa arra, hogy a technológia meghatározó. Ha lett volna hűtőszekrényük, egész másképp alakul a történelem - sokkal gyorsabban kialakul a piaci működés.

Billy Hill 2024.06.26. 22:17:12

@alöksz róz:

"BTK-t szegsz meg csöpi, és te hadoválnál jogról?" - "mivel szegem meg a btk-t, nagytudású? :D"

Ráadásul szerinte a Bölcsészettudományi Kart szegted meg. ;-)

alöksz róz 2024.06.27. 10:24:30

@G. Nagy László: "Kiváló példa arra, hogy a technológia meghatározó. Ha lett volna hűtőszekrényük, egész másképp alakul a történelem" - de nem volt technológia, így hát az evolúció nem hűtőszekrényt fejlesztett, hanem egy kis altruizmust :-)

G. Nagy László 2024.06.27. 12:20:22

@alöksz róz:

1. Az evolúció baszott nagy agyat fejlesztett, s ez a baszott nagy agy - idővel - feltalálta a hűtőszekrényt is.

2. Altruizmusról szó nincs. Még a kanyarban sincs. Az egész falu azzal járt jól, ha elfogy minden. Ma Jóskának van jó fogása, holnap Miskának lesz. Ha nem tudják megfelelő módon tárolni és tartósítani az élelmiszert, úgy a közös elfogyasztás a legjobb stratégia. Win-win. Semmi altruizmus.

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.27. 14:56:10

@alöksz róz:

"háborúban állunk és külföldre szöktem a behívó elől?"

nem csöpike. de akkor megmaradhat az ingatlanod is, miért sírsz? és nem kell félned a 15 év börtöntől se! na, akkor remélem már remélem el tudsz aludni este!
viszont nagyon elvesztél. nem megy az absztrakt gondolkodás? a feltételes mód? nem vagy te toroczkai-szavazó, aki nem érti azt a kérdést, hogy mit tenne, ha a gyereke homokos lenne.
tudod te mi a téma? inkább olvasd vissza megint az elejéről.

ezt ki írta? a szomszéd?:

"az is normális, aki bevonul, meg az is normális, aki inkább nem akar megdögleni.
talán az utóbbi lehet kicsit normálisabb, de az előzőt jobban tiszteljük"

"mondván ilyen a honvédő háború.
hát nem."

feltörték a fiókodat? aranyos na, hogy a vita végére már elfelejted, hogy miről van szó, de "te legalább keményebben tudsz b*szni mint én" vagy ugyanolyan bénán "b*szol" mint én állítólag. ez még nem derült ki.

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.27. 15:05:18

@G. Nagy László: :D

"Kiváló példa arra, hogy a technológia meghatározó. Ha lett volna hűtőszekrényük, egész másképp alakul a történelem - sokkal gyorsabban kialakul a piaci működés."

:D ha lett volna hűtőszekrényük, akkor sokkal gyorsabban lenne "szabad piac" :D
mintha a szovjeteknél nem lett volna hűtő, bámulatos hogy milyen ostoba vagy.

nem érdekel téged, mert fölbuta vagy, viszont a a mezőgazdaság kialakulása után is kommunista kalákában kvázi INGYEN dolgoztak a közösségért a kibucokban még nagyon sokáig.
és komcsiknál a legnagyobb szovjet PADLÁSSÖPRÉSKOR se vették el mindig a kapákat, meg gereblyéket, meg a családi edényeket, csak a terményt. tehát rákosinál is lehetett magántulajdon. de ne zavarjon hogy elmebetegként semmiben sincs igazad és egy gerinctelen hitvány véglény vagy. miért is kéne zavarjon ilyesmi? a 300 ellentmondásod se zavar téged fogyatékos pszichopataként.

az államkapitalizmus jelentését már ki se fejtem, gyöngyöt a disznóknak?

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.27. 15:07:59

@Billy Hill: hozzál már valami frissítőt légyszíves.

vagy takarítsd már ki a disznóólat te kondásfiú. melyik a testhezálló vizesnyolcaskám?

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.27. 15:09:04

@Billy Hill:

értem én hogy bele akarsz szólni a "vitába", de ha nem éred fel az asztalt, akkor pofád lapos.
nem elég itt már a lelkesedés. agy is kéne.

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.27. 15:25:31

@G. Nagy László: " Altruizmusról szó nincs. Még a kanyarban sincs. Az egész falu azzal járt jól, ha elfogy minden."

akkor ezért voltak olyan kövérek az őskorban! lehet nem is nőideál volt a willendorfi vénusz, hanem a VALÓSÁG! :D win-win!
bámulatos lacika, bámulatos mélypontok.

"Ma Jóskának van jó fogása, holnap Miskának lesz."

lesz lacika? leszimuláltad? vagy jós vagy?

"Ha nem tudják megfelelő módon tárolni és tartósítani az élelmiszert, úgy a közös elfogyasztás a legjobb stratégia. Win-win. Semmi altruizmus."

te a valóság nem valami játékporgram ám, nem stratégiai játék :) a történelem az nem az age of empires, ahol új raktárt kell építeni, ha túl sok a hal :D váltott műszakban fogja a halat Jóska és Miska. de néha meg is kell ám védeni a falut a szomszéd törzsektől, akkor ki fogja a halat! senki de szerencsére nincs hűtőszekrény és a nemfogott halak nem is romlanak meg! WIN-WIN!

nem altruizmus, amikor az emlős állatok védik a kicsinyeiket, hanem tudatos számító stratégia, hiszen amikor már nyugdíjas lesz a öreg néne őzikéje, akkor majd az utódja fogja gondozni öregkorára!
fogyatékos vagy lacika. téged már előtt kivégeznének a sajátjaid az őskorban, mielőtt elmebenekülnél a csata elől.

G. Nagy László 2024.06.27. 15:39:19

@Tesz vesz XXIV.: Ha egyszer végre játszunk olyat a barátaimmal, hogy ki tud hülyébb embert magával hozni egy vacsorára, én tényleg téged viszlek majd. Egészen egyedülálló az ostobaságod mértéke.

"nem altruizmus, amikor az emlős állatok védik a kicsinyeiket"

Te szerencsétlen idióta, én vagyok a világ legönzőbb embere, de ugyanúgy bármit odaadnék érte, hogy a gyerekeimet megvédjem, mint bárki más. Ennek az égvilágon semmi köze az altruizmushoz. Semmi sem önzőbb, mint a saját kicsinyeink védelme.

Ez a legnagyobb baj veled. Még a szavak jelentését sem érted, úgy akarsz vitázni. Döbbenet.

"mintha a szovjeteknél nem lett volna hűtő, bámulatos hogy milyen ostoba vagy. "

Világos. Tehát azzal érvelsz, hogy egy diktatórikus rendszer hogy működik. Te faszfej, tudod mit csinálsz? Ez olyan, mintha megkötöznéd a szomszéd feleségét és bezárnád a pincébe, majd széttárnád a karodat: "Tessék csak nézni, napok óta meg sem mozdul. Ez a nő nem is akar mozogni..."

Tényleg olvasd vissza, hogy miket írsz. Ha nem borzongsz bele a saját ostobaságodba, úgy tényleg orvosi eset vagy.

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.27. 16:04:54

@G. Nagy László:
az ostoba azért ostoba, mert nem tudja ki értelmes és ki nem. de nálad egészen nagy mélyrepülésről van szó:
az elmebeteg fogyatékos furcsának találja egy értelmes homo sapiens nyelvezetét. kb olyan mint amikor az előember furcsán néz a neandervölgyiek társalgására.
elszédülsz néha? túl sok mindent nem szoktál érteni a hosszú kommentjeimből, ugye? amúgyse szereted a hosszú szövegeket olvasni.

mit csináljak én a síkhülye barátaiddal lacika? 17 évig beszélünk majd a pókerről? hogy lehet hogy az amatőrök megvernek, ebben a hatalmas igényességű stratégiai játékban, miközben te oly sokat gondolkozol rajta?
ezekről fogunk majd beszélni?
vagy arrólm hogy nincs olyan gondolatodm ami fedi a valóságot? én nem vagyok gyógypedagógus, ehhez két élet is kevés, nekem meg van magánéletem, kijavítani minden téveszmédet te gátlástalanul hazudozó, műveletlen senkiházi buta proli meg azért nem mindig szórakoztató ám, van amikor töltödni is kell tudod te energiavámpír?

tudod én szeretem ha a magánéletemben értelmes emberek vesznek körül, és nem megyek szívesen előemberek közé.

"én vagyok a világ legönzőbb embere, de ugyanúgy bármit odaadnék érte, hogy a gyerekeimet megvédjem, mint bárki más"

jó de te pszichopataként saját magadat látod a gyerekeidben, más gyereke meg megdögölhet úgyse mentenéd ki a vízből, meg a sínek közül.

"Semmi sem önzőbb, mint a saját kicsinyeink védelme."

:D fogalmad sincs hogy milyen kibaszott fogyatékos pszichopata vagy :D ezt írtam, csak lemaradtál pár kanyarral az öreg néne őzikékéről.
emellett "csodálatos" hogy a pszichopata a legtisztább altruizmust se tudja úgy megélni, hogy az nem önzőség. bazmeg lacika, te elmebeteg vagy.

"Még a szavak jelentését sem érted, úgy akarsz vitázni. Döbbenet."

ilyenkor amúgy mi játszódik le a fejedben lacika? az emberek, RÁADÁSUL AZ ÉRTELMES EMBEREK 99%-a velem ért egyet, mégis te jártatod a pofádat állandóan hogy nem értem a szavakat?
és melyik szót nem értem lacika baszd már meg magad te síkhülye ostoba barom korcs. az ideológia szót? amikoris ezt nem értetted, és amikor elkezdtem magyarázni, kitiltottál 6x ott is szintén?

vagy én nem értem az önzetlen párkapcsolatokat? az értelmes emberek 99%-a azzal értene egyet amit én oda leírtam. csak a fideszes csőcseléked olyan ostoba, hogy nem meri, vagy nem is érti igazán miről van szó.

"Világos. Tehát azzal érvelsz, hogy egy diktatórikus rendszer hogy működik. "

miért írod hogy világos, amikor nem érted te fogyatékos? állítólag a szovjetek nem kapitalisták voltak, akkor miért jössz a k hűtőszekrénnyel te idióta barom?
még ennyit se értesz te darab szar, neked még érettségid sincsen. alzheimeres vagy lacika? vagy hirtelen jött a demencia, meg a szenilitás te korcs? mindigis ilyen autista voltál?
ezt ki írta te nyomorék? : "Ha lett volna hűtőszekrényük, egész másképp alakul a történelem - sokkal gyorsabban kialakul a piaci működés."

"Te faszfej, tudod mit csinálsz? "

hát lehet hogy rosszul csinálom, mert most már komolyan pénzt kéne kérnem, mint egy jó gyógypedagógusnak, hogy ingyen gondozlak lacika, nem vagy te korlátozottan cselekvőképes véletlenül?

"Ez olyan, mintha megkötöznéd a szomszéd feleségét és bezárnád a pincébe, majd széttárnád a karodat: "Tessék csak nézni, napok óta meg sem mozdul. Ez a nő nem is akar mozogni..."

és ez hogy is analóg lacika? melyik micsoda akar lenni ebben a rossz példában te szerencsétlen? túl sok a színes golyó a fejedben, az is az egyik bajod.

G. Nagy László 2024.06.27. 16:43:59

@Tesz vesz XXIV.:

"és ez hogy is analóg lacika? melyik micsoda akar lenni ebben a rossz példában te szerencsétlen?"

Ha van valaki, aki olvassa ezt a nagyon beteg üzenetváltást, és hozzád hasonlóan képtelen összerakni az analógiát, kérem, jelentkezzen! Ha csak fél tucat ennyire sötét és gondolkodni képtelen alak megjelenik, ígérem, befejezem a blogolást.

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.27. 16:53:44

@G. Nagy László: fél tucat kommentelőd sincs te szerencsétlen szellemi fogyatékos

bocsásd meg nekem hogy nem érthetem minden sárgaházban bentlakó zavaros gondolatát, ugyanis a hűtőszekrényről volt szó, azt még érted? nem a diktatúrákról volt szó, mellesleg egy spin diktatúrának te is tapsikolsz, tagadod az ideologikák blogposztnál a személyi kultusz, MIKÖZBEN félistenként tekintesz a hitvány, hazug, hazaáruló, magyarságot megritkító orbánra te nyomorult!

úgyhogy igen: k-ra zavaros vagy és elmebeteg. az még nem tisztázott, hogy gondatlanságból elkövetett, vagy korrupció miatt vagy te is hazaáruló. de nagyon hamar tisztázni tudnám, ha megvizsgáljuk a vagyoni helyzetedet, és hogy miért foglalkozat téged bárki. hisz alkatlmatlan lehetsz mindenre

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.27. 17:09:14

@G. Nagy László: de megint nem válaszoltál erre se:

melyik szót nem értem lacika? baszd már meg magad te síkhülye ostoba barom.

egy k dolgot nem tudsz megválaszolni te nárcisztikus darab szar? egy KONKRÉTOT SE SOHA?! élőben játszanád el velem az ilyen kommunikációt, megtanulnád nagyon hamar, mint egy kutya, hogy ilyet nem csinálsz emberek között. még az ősember se volt ilyen, te valami előember lehetsz előember barátokkal.

alöksz róz 2024.06.27. 17:21:00

@G. Nagy László: 'Altruizmusról szó nincs." - úgy nehéz is megérteni, ha a fogalmát is félremagyarázod :-)

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.27. 17:48:09

@G. Nagy László:

1.

egy sötét és gondolkodni képtelen alak megjelent.

de nem lehet hogy te vagy mérhetetlenül sötét és gondolkodni képtelen funkcionális analfabéta alak? az nem válasz erre hogy: nem, mert nárcisztikus vagy lacika.

alöksz róz 2024.06.27. 18:18:10

@Tesz vesz XXIV.: "kijavítani minden téveszmédet te gátlástalanul hazudozó, műveletlen senkiházi buta proli meg azért nem mindig szórakoztató ám, van amikor töltödni is kell tudod te energiavámpír?" - itt hőbörögsz meg követelőzöl h foglalkozzon veled... és ő az energiavámpír? :DDD

Tesz vesz XXIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.06.28. 08:46:47

@alöksz róz:

csöpike, túl fiatal vagy még mind a 16 életéveddel, hogy tudd hogy mi a vita. képzeld el úgy mint egy sakkpartit: beleegyezik a fogyatékos osztálytársad, aki azt hirdeti teli pofával mindenhol, hogy ő mindennél okosabb, miközben egy egyszerű mondat megértése is problémát okoz. de leültök sakkozni, és egy idő után azt mondja kimegy a mosdóba, ("most épp meccset nézek") és onnan soha nem jön vissza,

ezt eljátszátok 600x de ő mindig elmenekül mielőtt sakk-mattot kap mielőtt, kihirdetnék hogy vesztett és mielőtt dokumentumot kapna arról hogy szellemi fogyatékos.
és a mai napig hirdeti ugyanazt az ostobaságokat. és hogy ő mindenkinél okosabb, nem lenne irritáló? nem kibaszottul kurvára aljas gerinctelen és hitvány ez csöpike?

és még én magyarázgassam neked?
süti beállítások módosítása