téveszmék

téveszmék

"Minek veszekedni, ha verekedni is lehet?"

2023. február 28. - G. Nagy László

haboru.jpg

 

Bár a címbéli frázis tömény irónia, mindenesetre úgy tűnik, mintha a jelenkor - abszolút elveszítve humorérzékét - szó szerint venné. Amikor csak lehet, konfliktust generálunk, s igyekszünk azt elvinni egészen a falig. Ahelyett, hogy leülnénk és beszélnénk egymással. Mintha valami történt volna a világgal: a sutba hajítjuk mindazt, amiben hosszú időn keresztül egyetemlegesen hittünk: a civilizáltságot, a humanizmust, a pacifizmust, a testvériséget. Mintha nemrégiben hirtelen megtorpantunk volna a tudati fejlődés sugárútján, hogy egyenesen visszamasírozzunk a középkorba.

 

Ülök a pókerteremben, csupa jó fej, életvidám figura között. Vigyorogva szívjuk egymás vérét, ahogyan ez régi cimborák közt szokás. Pazarul múlatjuk az időt, s meg sem fordul senki fejében, hogy két perc múlva már nyoma sem lesz a békének, a mosolynak, a barátságnak. Elég hozzá annyi, hogy Kritikus Karcsi némi megjegyzést tegyen az előző leosztás kapcsán, s Mimóza Misi már ugrik is. Ha nincs a közelben Lecsendesítő Laci, talán egymás torkának is esnek, de az bizonyos, hogy hosszú időre megfagy a levegő a teremben. S mindez a semmiért, hiszen miért ne lehetne hideg fejjel, racionálisan, kizárólag pókerszakmai szemmel nézve elemezni egy partit? Miért kell azonnal előhúzni a gőgöt, a sértődöttséget, az áldozatiságot? Az egyéni jellemhibákon túl azért is, mert ezt diktálja a posztmodern korszellem. Bántódj meg mindenen, majd végy elégtételt! Felejtsd el az utóbbi pár száz év pszichológiai és történelmi tapasztalatait, s viselkedj úgy, ahogy a barbár világban volt szokás!

 

Ismerünk elvált párokat? A legtöbben tudunk olyanokról a környezetünkben, akik valaha - ország s világ előtt megvallva - szerették egymást, összekötötték az életüket, még közös gyermeket is vállaltak, hogy azután pár évvel később a permanens civakodásnak szenteljék napjaikat. Érett, felnőtt, egymást jól ismerő emberek, akiknek egyetlen küldetése az volna, hogy békésen elköszönjenek, s a gyerkőc érzelmi kiegyensúlyozottságát szem előtt tartva megszervezzék jövőbeli együttműködésüket. Ehelyett mit látunk? Éretlen, sértett taknyosokat, akik magasról tesznek a saját gyermekük jólétére, s inkább vagyonokat költenek ügyvédekre, csak nehogy szóba kelljen állniuk egymással civilizált módon. Ha ezek a lelki analfabéták a végén összeszámolnák, hogy mibe került nekik az évekig elhúzódó válóper és gyermekelhelyezési eljárás, talán ráébrednének, hogy összességében jócskán több pénzt tapsoltak el, mint amiről egyáltalán vitáztak.

 

A beteg korszellem mindezeknél sokkal komolyabb tragédiákat is szül. Egy bő hete két 18 éves srác verekedett össze az Erzsébet téren egy lány miatt. Rövidesen előkerült egy kés is, mely egyikük halántékában landolt. A megszúrt fiú pár nappal később életét vesztette. Ha van valami, amit mindenképpen szeretnék elkerülni, az az, hogy az én - még kamaszkorú - fiam valami hasonlóba keveredjen. Valójában még a forrófejű gyilkost is sajnálom - az ő élete is brutálisan kisiklott. Mindketten mindent elveszítettek a semmiért; azt a lányt már egyikük sem öleli soha többé.

 

És ugyanezt a beteg öldöklést látjuk nagyüzemben, ha a szomszédunkba tekintünk. Az elmúlt egy év során emberek tízezrei haltak meg totálisan értelmetlenül. S amíg minden más hétköznapi agresszióra mondhatja bárki, hogy elszigetelt eset, semmi köze az eltorzult korszellemhez, az orosz-ukrán háború kapcsán ezt már biztosan nem állíthatjuk. Pedig elég csak megnézni az Európai Unió eredeti alapelveit és céljait: ezek közt az első helyen szerepel a béke és biztonság előmozdítása, formálisan mind a mai napig. Mi maradt ebből, ha a tényleges politikai döntéseket tekintjük? Az EU tagállamai közül egyedül hazánk képviseli az alapítók eszméjét, minden más ország habzó szájjal háborúzna. Békéért imádkozik a Vatikán, béketárgyalásokat sürget az ENSZ és Szöultól Buenos Airesig mindenki fegyverszünetért kiált. Kína egyenesen béketervet fogalmaz meg, még akkor is, ha ebben csupa általános elvárást rögzít. Az öreg kontinensen - üde kivételt képezve - német képviselők szerény csoportja kiáltványt ad közre, melyben tűzszünetet, béketárgyalásokat és a fegyverszállítások leállítását követelik. E kezdeményezéshez pár jóérzésű magyar baloldali is csatlakozik, köztük Barát Endre, Konok Péter, Schiffer András és Szanyi Tibor. Berlinben szombaton ötvenezren tüntetnek a békéért. E józan tömeggel megy szembe az összes elvtelen, háborúpárti idióta az Atlanti-óceán mindkét oldalán. A vallásos hevület már-már kitapintható; mintha a keresztes hadjáratok idejét élnénk. Aki a békét sürgeti, aki nem Oroszország teljes megsemmisítésében látja a végcélt, az hitetlen, az eretnek, az kiátkozott. Miközben pontosan tudja minden gondolkodó ember, hogy ennek a konfliktusnak nem lehet nyertese. (Oroszországot lehetetlen leradírozni a térképről. Ukrajnát sokkal könnyebb lenne, de az meg nem érdeke senkinek, még Putyinnak sem.) Vesztese annál inkább, s minél tovább tart a vérontás, annál több lesz belőlük.

 

No de ha ez ennyire tisztán belátható, úgy miért nem indul semmiféle érdemi kommunikáció? Miért tartja magát a vallásos vakhit, mely szerint magával a Sátánnal van dolgunk, aki ráadásul elpusztítható? Az ideológiai alapokat - mit tesz Isten - két gombnyomással megtaláljuk, elég csak ellátogatnunk Soros György honlapjára. Egy új világrend felé: A NATO jövője címmel írt, 1993-as tanulmányában arról értekezik a filantróp milliárdos, hogy bár a hidegháborúnak vége, Oroszország mindenesetre továbbra is veszélyt jelent. Az Észak-atlanti Szövetség bővítése kapcsán így fogalmaz: "A kelet-európai élőerő és a NATO technikai képességeinek kombinációja nagymértékben növelné a Partnerség katonai potenciálját, mert csökkentené a NATO-országok számára a hullazsákok kockázatát, ami a legfőbb korlátja a cselekvési hajlandóságuknak." Világos és tiszta szavak, melyek harminc év elteltével a szemünk láttára válnak valósággá: az ukrán vér senkinek sem drága; ez a kelet-európai nép simán feláldozható az amerikai birodalmi törekvések oltárán. Persze lehet, hogy három évtizeddel ezelőtt Soros még a lengyelekben, a csehekben, vagy épp bennünk, magyarokban látta a potenciális ágyútölteléket. A forgatókönyv mindenesetre működik; a Nyugat saját emberáldozat nélkül vívhat háborút Oroszországgal - pont úgy, ahogyan a fő ideológus annak idején megálmodta. Miért is hagynák abba??

 

"Tedd vissza hüvelyébe kardodat! Aki kardot ragad, az kard által vész el." Jézus szavait kétezer éve ismeri az emberiség. Az üzenet nem bonyolult, s morális igazsága sem megkérdőjelezhető. A posztmodern kor erkölcsi relativizmusa azonban még az efféle alappilléreket is képes felrobbantani. A birkává butított agymosottak ma kórusban bégetik: "a béke rossz, a háború jó..." Aki fegyverszünetet és béketárgyalásokat sürget, az a Sátán küldötte; szent csak az lehet, aki fokozná a vérontást... Tényleg kezd totálisan elhülyülni az emberiség.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr4518059056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.14. 16:58:44

@alöksz róz: minek soroljam fel? a múltkor se értetted.

ha sikerült volna megérteni, nem kérdeznéd újra te korcs proli,.

amúgy a telexes lájkvásárlás nagyot ment a férgeknél a médiában. kik is lopják meg szeretik szórni a másnak a pénzét? ja a fideszes férgek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.14. 17:18:39

@alöksz róz: minek soroljam fel? a múltkor se értetted.

ha sikerült volna megérteni, nem kérdeznéd újra te korcs proli,.

alöksz róz 2023.03.14. 17:32:15

@tesz-vesz: szóval nem tudod, csak köpködtél tudatlanul. megint.

nem az volt a kérdés, milyen érvelési hibák vannak, azt bármilyen hülye be tudja másolni, még te is. hanem konkrétan a megjelölt szöveg milyen érvelési hiba. ha már egyszer annak nevezted, akkor illene tudnod megnevezni és megindokolni.

alöksz róz 2023.03.14. 18:14:37

na, buta proli, mi van? ilyenkor sunyítasz, lapítasz? vagy guglit bújod megint, hátha találsz valamit? ha annyira nagyra voltál magaddal, akkor hajrá. ja hogy ez már nehezebb, mint bebüfögni egy butaságot.

taga20 2023.03.14. 18:23:47

@alöksz róz: mi van rőzse, megy a prolizás ezerrel?

ez mindig ment neked:)))

alöksz róz 2023.03.14. 18:28:08

@taga20: ez igaz, de hát nem én tehetek arról, hogy ennyi buta köpködő proli van :-)

taga20 2023.03.14. 18:39:46

@alöksz róz: ja, sok proli van, és ráadásul bántják a te hős vezéredet, a szritfátjerescsókát!:)))

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.14. 22:06:39

@alöksz róz: nyuszika te szopni jársz ide.

minek soroljam fel? a múltkor se értetted.

ha sikerült volna megérteni, nem kérdeznéd újra te korcs proli,.

= TEHÁT UGYANAZ MINT A MÚLTKORI

mi lenne ha megpróbálnál kitalálni? vagy csak túráztatnál te analfabéta féreg?

a 2.-es pont egy rövidke mondat te korcs.
másoljam be mégegyszer? hogy kötnéd már fel magad te hikomat értelmi fogyatékos selejt.
bocs hogy nem tudok azonnal a rendelkezésedre állni, tudod nekem van életem is, ezért néha lapítanom kell, sunytanom, sajnos nem tudok 24 órában veled és a magvas gondolataiddal foglalkozni, hogy most bölcsen épp már megint nem tudsz megérteni egy 4-5 szavas rövidke mondatot

én értem hogy neked jól esik prolizni, csak ha egymást prolizzunk attól neked még nem lesz igazad automatikusan.
viszont szemmel látható objektív szemmel, hogy neked még érettségid sincsen, tehát amikor én prolizlak az mintha jogosabb lenne.

egy újabb gyöngyszem analfabéta "barátunktól":

"nem az volt a kérdés, milyen érvelési hibák vannak, azt bármilyen hülye be tudja másolni, még te is. hanem konkrétan a megjelölt szöveg milyen érvelési hiba"

"melyik fajta?"

nem nagyon vagy képben ugye, azzal se, hogy neked mit kéne mondanod? olyan buta vagy hogy fizikailag fáj olvasni. kár hogy te is szavazhatsz. de ezen tudunk segíteni, ha majd megkérdeznének

alöksz róz 2023.03.14. 22:30:10

@tesz-vesz: világos, bebüfögtél valamit, de azt se tudod, mit :D

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.14. 23:34:54

@alöksz róz: és ezt képes voltál ide leírni.. édes istenem, meghökkentő

jó elárulom, egy pszichológiai kísérlet részese vagy. a kutatás célja, mikor és hogyan lehet primitív, degenerált, nagyképű , nárcisztikus Dunning-Krugeres embereket szembesíteni önnön tudatlanságukkal.

mi lenne ha megpróbálnád kitalálni? tippelj, a miértekre is, én meg majd mondom hogy sikerül-e vagy sem.
nagyon nyomorúságos egy lény vagy, de ha sikerül az agyadban lévő idegsejteknek kapcsolatba lépni egymással, elektrokémiai jelekkel, akkor ez még akár változhat is! ezt úgy hívják hogy :

gondolkodás.

a homo sapiensnek annyira nem esik nehezére, a fideszesek a szíriuszról jöttek, ezért nekik ez nehezebben megugorható feladat.
de nem lehetetlen! állandó érdemi kommunikációval sikerülhet, csak ne engedd el a segítő kezem!

alöksz róz 2023.03.14. 23:43:51

mi lenne ha megpróbálnád kitalálni? tippelj, a miértekre is, én meg majd mondom hogy sikerül-e vagy sem.

:DDD

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2023.03.15. 08:39:56

@G. Nagy László:
"2. Az utóbbi pár évben ti sírtok a legjobban, csak mert megjelent a jobboldali, konzervatív hang is a médiában. Én csak reflektálok erre a nyüszítésre."
Ez több ponton is hamis.
1. Nem jelent meg, hanem mindig is volt. Igen, a rendszerváltástól kezdve volt. Nem is kevés, csak épp a Magyar Nemzetet leszámítva a többségnek nagyon kevés olvasója volt. Ld. cikk, amiről előre megjósoltam, hogy hiába olvastad el.
2. Ami miatt a sírás van, hogy nem piaci folyamatok zajlanak a magyar médiaszektorban.
Az, hogy állami pénzeket adok a haveroknak, hogy megvásároljanak médiumokat, az nem piaci folyamat. Az meg végképp nem, amikor a haverok váratlanul egy alapítványnak ajándékozzák a "saját pénzükön" vásárolt tulajdonukat és az állami, ami a több más piaci egyesülést megvétózott már, most hirtelen nemzetstratégiai jelentőségű lett és nem egyszerűen nem vizsgálta, hanem egyenesen megtiltotta a versenyhivatalnak, hogy vizsgálja.
De az index megszerzése is szép történet. A tulajdonost megfenyegették, de az még így se adta oda, hanem inkább átadta Simicskának. És mivel az ő kezéből nem tudták kicsavarni, ezért a haverok megszerezték azt a reklámügynökséget, amivel exkluzív szerződése van.
3. A gombamód szaporodó "jobbos" (mert a Fidesz úgy jobboldali, ahogy én balerina, mindkettőnknek van két lába, de nagyjából ennyi a hasonlóság) "sajtót" még így is állami támogatásokkal tartják életben különböző állami cégeken keresztül pl. Szerencsejáték Zrt, MVM Zrt. És, már ott is elkezdtek felfigyelni arra, hogy hiába alapítanak egy N+1. TV csatornát, nem nő az elérés. Ezek a csatornák egymással versenyeznek.

"3. Nézd meg a Telex legutóbbi blamáját a lájkvásárlások kapcsán. Kiderült, hogy jóval kevesebb az olvasójuk, mint ahogy azt hirdették."
Erről adtak ki egy közleményt, amiben tisztázták a dolgot. Elismerték ilyen botok létezését, de elhatárolódtak tőlük.

" Persze sima ügy: vannak nyugati szponzorok, hogy életben tartsák a masszív nemzetgyűlölők hangját."
Ez egy önálló téveszme: aki nem fideszes, az ellenség.

@tesz-vesz:
Egyszerűen csak vallásos. Ő Orbán Viktorban hisz. Ilyen, amikor egy vallási fanatikussal vitatkozol pl. az evolúcióról, vagy a Föld alakjáról.

grundigg 2023.03.15. 09:20:50

@Lord_Valdez:

Ha már Tóta W. és a telex "lájkvásárlási blamája"

rtl.hu/belfold/2023/03/13/magyar-nemzet-telex-torok-lajkolok

Figyeld meg, G. Nagy Lacika a következő kommentjében már a Magyar Nemzet lájkvásárlási blamáját fogja elemezni. :)))

"Az, hogy állami pénzeket adok a haveroknak, hogy megvásároljanak médiumokat, az nem piaci folyamat."

Tudjuk, hogy G. Nagy Lacika iszonyatosan szereti a piaci folyamatokat és gyűlöli a (pozitív) diszkriminációt. Nem kérdés, hogy mi a liberális véleménye a kérdésben, már fogalmazza is a dörgedelmes posztot.

"életben tartsák a masszív nemzetgyűlölők hangját"

Itt valóban vége minden értelmes vita lehetőségének. Ez még a fideszes szavazók között is a legalja, a teljes irracionalitás világa. Megkérdezhetném ugyan, hogy szerinte mi a nemzet, ki a része és ki nem, hogyan kell szeretni a nemzetet, és ki az, aki gyűlöli, konkrétan milyen TÉNYEKBŐL következtet arra, hogy a telexesek nemzetgyűlölők, de ugyan minek? Tényleg nem zajlik itt már más, mint a központi propagandaanyagok továbbítása. Érdekes, hogy milyen büszke a szellemi képességeire (biztos jól megy a sudoku), de ennél mégsem tartja magát többre. A szegény ember kopasz osztja.

Wildhunt 2023.03.15. 09:48:18

@G. Nagy László: vannak nyugati szponzorok, hogy életben tartsák a masszív nemzetgyűlölők hangját.

Üdv a sötét oldalon te náci :D. A végén még odáig süllyedsz, hogy keresztény leszel.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 10:40:16

@Lord_Valdez: nem emlékszel amikor az origó vett influenszereket? a fideszeseknek erre is van pénze, mármint a mi adóizetőnk pénze, azt szívesen költik. unfield nevezető kis primkó patkány is momentumos volt, aztán mégis beállt az fideszes origó közé

grundigg elmondta, hogy a kiló nem százas blogos fickó régen lmp-s volt, aztán tudománytagadó lett, és a facebookján már megafonosokat oszt meg

nemcsak vallásos. nemcsak agyhalott. korrupt hazug is, nézd meg a másik posztjában leírja, hogy sosem írtam a posztjaidra semmit, mikor eddig mindet RÉSZLETESEN kielemeztem. ez tudatos hazugság.

Aztán tudatosan hazudik, amikor azt írja, hogy csak azokra a kommentekre reagál, amikben van vmi gondolat.
tipikus gerinctelen féreg. az érvelési hibákkal teletömött kommentjeire való cáfolatokra sose reagál.

korábban meg kiáll a béke mellett, utána meg leírja hogy az ukránok megérettek a pusztulásra.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 10:54:52

@grundigg: sudoku? ugyan, csak a póker, szerencsejáték, amiben szerinte mesteri leütések vannak, mai napig mosolygok ezen a mondatát, primitív egy játék, ami jó társasággal lehet csak élvezetes, de nem egy hatalmas stratégia.

büszke a képességeire, mert nárcisztikus pszichopata is a lefizetettsége mellett, nincs lelkiismerete, nem zavarja hogy itt szidom, nem zavarja hogy ellentmondásaira mutatunk rá. nyíltan hazudozik, innentől kezdve megszünik az érdemi vita , érdemi kommunikációra való törekvsé, mert semmi értelme.

@Lord_Valdez: látod, hiába fejtesz ki bármit hosszan, erre már nem lesz válasz soha.
mert őt nem ezért fizetik hogy gondolkodjon. meg hogy hosszú kommenteket olvasgasson.

@Wildhunt: miért haverkodsz vele? te értelmesebb és tisztességesebb vagy nála. nem látod milyen hazudozós? nem látod hogy le van fizetve?

te még akarhatnál jót is ennek az országnak, nem?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 11:02:13

@grundigg: Tóta: "Én nem tudom, ki csinálhatta 5,99 euróért VAT included, szóval nyilván a Magyar Nemzet próbál ezzel az ötven törökkel ötször akkorának tűnni, mint amekkora! Hát jól ráfaragtak!"

:D
ilyen olcsó? akkor nem nagy kiadás volt az adófizetőknek a telex lejáratása, és lacika ezen rugózik

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 11:12:39

@Lord_Valdez: a másik, én vitatkoztam vallásos agyhalottal.
itt egy példa a kommentekbe:
kkbk.blog.hu/2019/07/07/az_ateizmus_apologiaja

de csöppet közlékenyebbek, próbálkoznak hosszasan, mégha nem is jön össze nekik, lacika nem reagál az ellentmondásaira SOHA

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2023.03.16. 07:34:19

@grundigg: @tesz-vesz:
Nem hinném, hogy bárki fizetne neki. Felesleges. Mint ahogyan az utca sarkon táblával álldogáló jehovatanúját se fizeti senki. Nem kell, neki elég a hit hozzá.

Laci annyiban különbözik az átlag hitgyülistől, hogy képes külön-külön megérteni az érveket. Az egy másik kérdés, hogy utána megrázza magát és ott folytatja, ahol abbahagyta.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.16. 11:15:54

@Lord_Valdez: szerintem te túlbecsülöd amikor azt írod képes megérteni külön-külön az érveket. ezt miből vontad le, mikor nem reagál soha?

ha nem fizetik, miért hazudik ilyen undorítóan, tipikus fideszes technika módjára miért azzal támadja a másikat, amivel őt kritizálják, és miért írja mindig és mindig ugyanazt?

ha külön-külön megértene bármit, akkor nem írná le féléve ugyanazt.
itt már egy féléve írjuk neki többen a valóságot, logikailag megindokoldva, és képes ugyanúgy leírni azt a hazugságot mai napig. nem olvastad a kommenjét itt? ide is röhögve jön:

"Cukik vagytok, ahogy a szellemi képességeimet elemzitek :)"

minimum nárcisztikus pszichopata. ritka amikor 40-es IQ-val párosul ezért inkább arrogáns korrupt hazug propagandista.

túl sokat látsz bele az emberekre, túl jóhiszemű vagy.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2023.03.17. 07:22:54

@tesz-vesz:
Alapvetően jóhiszemű vagyok. Szokott értelmesen reflektálni is, meg gyakran el szokta ismerni, hogy igazam van ebben, vagy abban. Az más kérdés, hogy a világnézetén semmit nem változtat.
Arra emlékeztet, amik Dawkins leül beszélgetni egy valamilyen protestáns megszállottal. Az jön azzal, hogy a szem olyan komplex, hogy az evolúció nem hozhatta létre. Dawkins megmutatja, hogy milyen lépésekben jöhetett létre. Ezt a csóka meg is érti, majd rázendít, hogy na, de a Teremtés könyve...
De ez fanatizmus kérdése, nem IQ-é. Magas IQ-val is lehet valaki megszállottja egy rögeszmének.

G. Nagy László 2023.03.17. 10:49:08

@Lord_Valdez: Mosolyogva olvasom személyiségem elemzéseit, és őszintén megvallva a legkevésbé sem terveztem, hogy reagálni fogok. Ám e legutóbbi komment olyannyira provokatív - még ha szelíd és barátságos is -, hogy kénytelen vagyok.

Először is: a protestáns megszállottak jellemrajza tökéletes. Ismerek ilyet személyesen is, a médiából is - vakhit a köbön, az átlag feletti intelligenciájuk ellenére. Épp múlt héten beszélgettem egy órát az egyik ilyen (református) barátommal; nem csupán az evolúciót tagadja, de még az ősrobbanást is - szerinte a világegyetem csupán néhány ezer éves, és Ádám és Éva sztorija valós... (Engem katolikus hitben neveltek, s később meglepve tapasztaltam, hogy a protestánsok még náluk is merevebbek.)

Amit nem értek, hogy ebben a felállásban - ahol minden esetben én játszom a racionális karaktert - miként lett belőlem vakhitű? Én nem akarom visszadobni ezt a labdát, mert igaztalan bántás lenne. Szerintem alapvetően mindketten racionálisan gondolkodunk, mi több: még az értékeink is közösek: az egyén szabadságának tisztelete, erőszakmentesség, piacgazdaság. Mindketten látjuk a párhuzamot az evolúció és a piacgazdaság; a szabadság és a kapitalizmus között. Nem ragaszkodunk poros, szent könyvekhez, idejétmúlt hagyományokhoz, ismerjük a pszichológiai alapokat és nem vagyunk rosszul a marketingtől, a másik befolyásolására irányuló kommunikációtól, a szelíd meggyőzéstől - alapvetően csaknem mindent tolerálunk, ami erőszakmentes. De azért vannak különbségek is:

1. Én tudok nemzetben, és nemzeti érdekben gondolkodni - te ezzel szemben kozmopolita vagy, és hallani sem akarsz ilyesmiről.

2. Te hiszel a progresszióban, elvtelenül véded az alapvetően agresszív iszlámot; odavagy a transzokért (ebben valamely ismerősöd okán személyes érintettségről is beszámoltál) - én ezzel szemben elvetek MINDEN IDEOLOGIKUS megközelítést. Tolerálok, vagyis elviselek minden másságot, amely nem erőszakos, te viszont az ideológiai befolyásoltság miatt letagadod az iszlámból fakadó fizikai veszélyt, s tagadod azt is, hogy a fiatalkorúak szexuálisan eltéríthetők. Ezek puszta hitek. És ha azzal vágsz vissza, hogy az én álláspontom is puszta hit, felelős ember még akkor is a kevésbé veszélyes utat választja.

3. Érzelmi alapon kötődöm a rendszerváltókhoz, és megvetem a kommunistákat, a posztkommunistákat, valamint a külföldről pénzelt ügynököket. Te érzelmi alapon viszolyogsz Orbántól, és magasról teszel rá, hogy nincs kompetens alternatívája, úgy csinálsz, mintha a Rákosi rendszerben élnénk, ahol tök mindegy, mi jön ezután, csak bukjon a rendszer... Ez vagy brutálisan torzult világlátás (ha elviselhetetlen diktatúrában érzed magad), vagy vészes felelőtlenség (amikor szarsz rá, hogy Fekete-Győr vezeti majd az országot, vagy a Márki-Zay a másik alkalmatlan idióta).

Nem gondolom, hogy a kettőnk közötti világnézeti különbségek alapján én volnék az, akit vakhittel vádolhatna bárki.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.17. 11:11:50

@Lord_Valdez:

ja, csak kérdés, hogy mi neked a magas IQ? a 110? mert akkor egyet is érthetnék.
100-110 max ja, de ezt a játékot valójában általános értelemre játszák.
igazán értelmes nem lehet szektás fanatikus.

ha valakinek magas az IQ-ja, miért ír 40-es IQ-jú dolgokat? miért nem jön rá az érvelési hivbákra?

2023.03.17. 11:33:00

@G. Nagy László:
vakon hiszel az individualizmusban és a liberális kapitalizmus feltétlen győzelmében. ez is vakhit. addig addig kavargott az őslégkör, amíg létrejött a kapitalista embertípus. ez az evolúció csúcsa. innen továbblépni istenkísértés. az ősrobbanásból a globális kapitalizmus a pattant ki. és ez determinizmus. egész egyszerűen erre van predesztinálva a földkerekség.

eléggé evolucionista, ősrobbanáshívő és "protestáns" voltam?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.17. 11:53:53

@G. Nagy László: pedig te vagy a minimum vakhitű.

" a legkevésbé sem terveztem, hogy reagálni fogok"

minek is vitázni, ugye? olyan kényelmes csak úgy kinyilatkoztatni a téveszméket, mint a pap a templomban a szektás híveinek.
nem számít, hogy a vita az értelmes ember számára a legizgalmasabb szellemi tevékenység? hogy aki nem akar vitázni, az valójában elzárkózik a világtól?
hogy a vita lényege a tanulás, nem pedig győzelem? aki nem hajlandó ütköztetni a véleményét (szakdoglozat mintájára opponens, konzulensként felfogva a vitázó feleket) az valójában alkalmatlan arra, hogy véleménye legyen.

mit számítanak ezek, ugye?

telán ha szóba állnál HOSSZASAN és lényegében az emberrel, akkor rájöhetnél, hogy miként lett belőled szektás vakhitű.
segítek: érvek, tények nélkül, hazugságokkal és hitványsággal véded a fideszt. mint egy vallás, úgy isteníted a hitvány és hazug orbánt.

elmondtam sokszor, ha ő hazudik, akkor azok "csak szavak" nála, ezekszerint gyurcsánynál se baj ha hazudik?
de ha Márkinak van egy nyelvbotlása, már mindjárt alkalmatlan.
ezt elmondjam mégegyszer? akkor reagálsz?

fel van sorolva egy 9. pontos lista is már telán ha ezekre válaszolnál HOSSZASAN és lényegében, akkor leeshetne.

"párhuzamot az evolúció és a piacgazdaság között" édes istenem, bele se menjünk a gazdaságba olyannal aki alapfogalmak jelentését nem ismeri, meg a világunkat se.

"a szabadság és a kapitalizmus között" főként ha a nagytőkések leuralják a gazdaságot, az milyen szabadság. dehát ezek már gazdasági komplex kérdések, amikhez nem értesz.

"Én nem akarom visszadobni ezt a labdát, mert igaztalan bántás lenne." akkor minek írod le ezt a mondatot?

nem tudsz nemzetben, és nemzeti érdekben gondolkodni, mert akkor felfognád, hogy ami most van az pont ellene megy. vikto egy hazug hazaráruló
mit jelent a nemzeti érdek? ki tudod fejteni? ugye hogy nem. csak semmirekelló pártok és politikusok szoktak ÍGY snassz módra hivatkozni rá és az agyhalottaknak ki se kell fejteni részletében, hogy az energiafüggésünk NÖVELÉSE NEM NEMZETI ÉRDEK! pl

a "progresszió" szót kevered valamivel.

" én ezzel szemben elvetek MINDEN IDEOLOGIKUS megközelítést."

hát azt láttuk a gumigerinceddel. viszont az is egy idelógia, hogy nem hiszel az államban, meg az adókban, (kivéve ha orbáné az állam...) úgy hívják gazdasági szélsőjobb, neoliberális gazdaságpolitika.
általában a síkhülyék meg a korruptak hisznek ebben, de te biztos nem vagy egyik sem.

"tagadod azt is, hogy a fiatalkorúak szexuálisan eltéríthetők"

mármint az hogy a homokosok heterók lehetnek? vagy a heterók homokosok? ezt mindenki tagadja akinek egy csöpp tudományos esze van, te nagyon sötét.
a biszexuálisok eltéríthetőek voltak 40 éve, egy merev társadalomban talán. a szaudiaknál, de olyan már sose lesz európában.

"Érzelmi alapon kötődöm a rendszerváltókhoz, és megvetem a kommunistákat, a posztkommunistákat, valamint a külföldről pénzelt ügynököket. "

akkor viktort nagyon szeretheted! :D soros ügynök, komcsi spicli. hazaáruló
pontosan TE RAJONGSZ ÉRZELMI alapon viktorhoz, mi pedig objektíve látjuk, hogy kicsoda, micsoda is.
így lesz a hazugságaiból csak szavak.

rendszerváltás meg elmaradt csöpi. eddig mit csináltál hogy nem jöttél rá? a ruszkik kimentek , de a kommunisták itt maradtak a hatalomban, és szétosztották maguk között a pártot.
orbán 9 évig volt a LIBERÁLIS INTERNACIONÁLÉ ALELNÖKE! biztos akkor is nemzetinek tartottad magad és akkor is bírtad.
azért mert felszólalt egy téren a komcsi spicli-soros ügynök orbán, még köze nem volt a "rendszerváltáshoz". elindult egy demokratikus folyamat, ami sosem lett igazán demokratikus, pl a köztársasági elnököt sem a nép választja. ne ezt a jogállamot és tőkéletlen demokráciát építette le orbán a rendeleti kormányzással, a hatalmi ágak eddig se voltak szabadok az mszp-szdsz idején, de még ebbe is jobban belenyúlt és a médiája+ a közmédia elképeztően undorítóan volt egyoldalú. régen csak a napkelte volt nagyon pártos. de még oda is behívták az ellenzékieket, ma már ez teljes műsoridőben elképzelhetetlen.

most nem az a téma, hogy milyen alternatívák vannak, elmondtam, részeltesen megkritizáltam márkis gyermeteg írásodat. aki ma nem korrupt, az már hősnek számít jeligével.
most orbán és a fidesz a téma, koncentrálj. meg az ország helyzete, egy vak ló is jobban elvezetné az országot, mint a hazaáruló hitvány ruszkibérenc orbán. mert az legalább NEM ÁRT! ezt beszéld meg a bolond mérőlaci barátoddal is.

valóban olyan személyi kultusz van mitn a rákosi-rendszerben. még kádár se merte volt kirúgni a meterológust, meg a többi szaktekintély, ez sztálinista barbár módszer.
te nagy nemzeti, miért nem válaszolsz a válasz online történetére?

fogalma nincs a polgári fideszes magyarország álomképéről, amit viszont a válasz online-nál komolyan gondolnak.

Chikán Attila, Ángyán József, Mellár Tamás, Hadházy, Dévényi, Holoda nem tudom mennyire sorolható ide.
érdemes még elolvasni akár Szőcs Géza is mit írt a Népszabadság kapcsán, ezeknek még volt eszük:

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.17. 11:55:45

@G. Nagy László:

téveszmés blogszerzőnk szerintem nem ismeri a válaszonline történetét.

a válasz online voltak 10-15-20 éve az értelmes, gerinces POLGÁRI fideszesek, akiknem nem hagyták hogy meghajlítsák a gerincét és hazudjanak mikoris orbánnak már nem volt szüksége rájuk, amikor putyin megzsarolta, azóta nem ész kell neki, csak hűséges cselédek.

szerintem nem is orbán építette le önmagától a demokráciát, ezt is putyin kérésére tette, orbán jól el lett volna a 70-30-cal ellenzékben is.

kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

fogalmad nincs a polgári fideszes magyarország álomképéről, amit viszont a válasz online-nál komolyan gondolnak.

Chikán Attila, Ángyán József, Mellár Tamás, Hadházy, Dévényi, Holoda nem tudom mennyire sorolható ide.
érdemes még elolvasni akár Szőcs Géza is mit írt a Népszabadság kapcsán, ezeknek még volt eszük:

Szőcs Géza, Orbán Viktor kulturális főtanácsadója „rendkívüli csapásnak” nevezte a magyar sajtószabadságra nézve a Népszabadság felfüggesztését, különösen, hogy akkor az archívum sem volt hozzáférhető.[50] A tanácsadó megnyilatkozására a miniszterelnök szóvivője, Havasi Bertalan így reagált: „Érthető, hogy vannak, akik vonzódnak a balos szubkultúrához, és nekik most hiányérzetük van.”[51] Szőcs erre reagálva közölte, hogy bár szerinte is írt elfogadhatatlan véleményt, a Népszabadság megszüntetése csorbítja a sajtószabadságot és így a véleményszabadságot, ezzel pedig sérül a nemzet joga a pluralizmushoz, a sokszínűséghez, a nézetek és vélemények gazdagságához. Havasi erre csak annyit válaszolt, hogy a véleményük nem változott.
...
Orbán által eldobott kólásdobozt őrizget Havasi Bertalan

„Nagyon erősen érzelmileg vezérelt ember vagyok, aki szélsőségesen introvertált” – ad magyarázatot Orbán Viktor 34 éves helyettes államtitkár sajtófőnöke, hogy miért elégszik meg a háttérmunkával, ha a szívéhez közelállóknak dolgozhat.

Havasinak, mint mondja, „a miniszterelnök mindig tud meglepetést okozni – mármint jó értelemben”. Lojalitását jelzi, hogy „tréfás tárgyi emlékként” őriz egy összegyűrt kólásdobozt. „Ebből ivott a miniszterelnök a dunaharaszti Coca-Cola-üzem avatásán” – magyarázza a sajtófőnök, hozzátéve: „Elkértem tőle a dobozt, amit azóta többször is megmentettem: egy kolléganőm – nem tudván, hogy ereklyéről van szó – összegyűrte. A takarítónők is mindig szemétnek nézik, ezért tettem ki ezt a cetlit, hogy „műtárgy, ne dobd ki

fogalmad nincs róluk te nagy nemzeti

G. Nagy László 2023.03.17. 12:35:27

@cvsvrs:

"eléggé evolucionista, ősrobbanáshívő és "protestáns" voltam?"

:) :) :) Inkább csak szarkasztikus :)

Te is tudod: nem hiszek vakon semmiben. Csupán válaszokat keresek. Mondom is a dilemmát. Ha már vallás, idecitálnám a szentháromságot.

Az ATYA képviseli az Ótestamentum barbár világát. Hívhatod Jahvénak, Allahnak, vagy akár Marxnak is, csak szakálla legyen. Ennek a világnak a tudati szintje a gyűlölködés, a megvetés, a büntetés és a bosszúállás szintjein keresendő. Társadalmi tekintetben az ószövetségi zsidó vallás, a muszlim államvallás, vagy bármely diktatúra remekül illeszkedik ehhez az általános attitűdhöz.

A FIÚ képviseli a racionalitást, az elfogadást, a pártatlanságot. E jézusi világképen nyugszik a liberális demokrácia és a kapitalizmus.

A SZENTLÉLEK jelentheti a legmagasabb tudati szintet: béke, öröm, szeretet, megvilágosodás. A világ még nagyon messze áll ettől (és az utóbbi pár évben csak távolabb és távolabb kerültünk), azonban hiszem, hogy egyszer majd eljutunk ide is. No de segíts, kérlek: miféle társadalmi-gazdasági forma illeszkedik ehhez az emelkedett attitűdhöz? Mi az, ami meghaladhatja az önző és racionális kapitalizmust?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.17. 12:47:51

@G. Nagy László: releváns véleményekre miért nem válaszolsz? félsz?

miért hazudsz? vakon hiszel orbánban és az unióellenességben. vakon hiszel abban hogy az ukránok megérettek a pusztulásra

teljesítmény nem megy, csak a téveszméket tudod tolni? a félrebeszélés az megy, ugye?

2023.03.17. 12:48:12

@G. Nagy László:
az atya (állampárti) konzervatív, a fiú a (nemzeti) liberális és a lélek (keresztény) szocialista.

2023.03.17. 13:11:19

a rendszerváltás ennek a háromságnak tagadása. a konzervatívok szemben állnak az állampárttal, az állammal. a liberálisok szemben állnak a nemzettel. a nemzetiek a liberálisokkal. a rendszerváltók világképében a kereszténység és a szocializmus kizárják egymást.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.17. 13:43:31

@G. Nagy László: ne bohóckodjál már, ezekre is válaszoljál, ha nem vagy lefizetett korrupt féreg:

1. 97% nem a szankciókra? orbán mégis a 3% közé tartozik
97% nemet mondott a szankciókra, (mármint a visszaküldött másfél egymillió 97 % -a nem a magyaroké. de ez most mindegy) kiplakátolta az idióta, aztán mégis megszavazta utána a 10. szankciós csomagot, és előtte még 9-et is demokratikusan persze mi?
tehát akkor számít neki a sajátjai véleménye?
ha egyértelműen rossz nekünk, hogyan lehet hogy megszavazza orbán? kivételt kaptunk és mégis rossz? erős ország ez?
nem erről szólna a "szabadságharcunk"brüsszel és a pénzvilág ellen, ami elvileg "nem diktálhat nekünk" mégis drágábbak itt a termékek már mint ny-európában, miközben ott 3x többet keres az árufeltöltő is.

2 az uniós pénzektől teszik függővé a tanárok fizetését? önerőből nem olyan sikeres ez a neoliberális banánköztársaság ezekszerint?

3. libanoni templomépítést elhiszed? 4 milliárd kb, hogy állítja meg a migrációt? hazudnak megint a lopás miatt a fideszben?
a fidesz igénytelen csőcselék szavazazó nem fogják számonkérni meg megkéredzni erről fideszt 5 év múlva se. borkai ügye után a fideszes politikusok tudják hogy mindent eltűrnek nekik a debil szavazóik.

4 elhiszed hogy a vodafone bevételeiből lehet emelni a tanárbéreket? ezt hazudta a fideszes kormányszovivő gulyás geri.

5 gyurcsány miért nincs elszámoltatva? hazudott a fidesz akkor a választás előtt a szavazóinak. nem felelős az a kormány

Ha egy párt ellenzékben azt mondja, hogy a kormány korrupt, és választási programjává teszi az elszámoltatást, de nem számol el, ahogy kormányra kerül, akkor az vagy hazudott, vagy maga is korrupt ! Nem felelős az az új kormány a tetteiért és a szavaiért, mert akkor mégis mi alapján állította korábban hogy korrupt a másik? Nem volt bizonyítéka?

Jogászként orbán ilyen hülye? ennyire? akkor ezért alkalmatlan, mert egy bolond, folyamatosan konfabuláló korrupt, hazug bűnöző.

6. az uniós kérésekbe, ilyenek vannak hogy legyen rendes politikusi vagyonnyilatkozat, ezekkel mi a bajotok?

7. te is egyetértesz azzal hogy ne legyen köz-eü, meg közoktatás csak magán, mert akkor jó felé tatunk, nem gond hogy az szdsz is ilyen neoliberális gazdaságpolitikát folytatott meg most a fidesz is? mert akkor már tök egyértelmű miért kapott kóka MAGÁNkórháza közpénzes támogatást.

8. hogyan kötsz békét azokkal, akik már a feleségeden fekszenek és már megölték az egyik gyereked? (Bucsa)

9. alapvető erkölcsöt nem értenek a fideszes szavazók, annyira agyhalottak, szijjártó a közbezerzésekkel kitömött szij laci yachtján, az ízléses nevű LADY MRD-n, vagy orbán magángépes ajándéka a közbeszerzésekkel kitömött garancsi magángépén. nem értik mi a korrupció, ezek ugyanis azok. nincs bíró, aki ilyet nem ítélne el a ma jog szerint, tetszik érteni?

és még egy csomó kérdésem volt, na majd ha eszembejut felteszem azokat is. ezekre lesz válasz még idén ?

G. Nagy László 2023.03.17. 15:11:11

@cvsvrs:

"a rendszerváltók világképében a kereszténység és a szocializmus kizárják egymást."

Ez volna a te utad? A keresztényszocialista vonal?

Nem tudom, hogy kinek mi van a fejében, de bizonyosan van olyan, akinek e kettő nem fér össze. Míg lesz olyan is, akinek összeér, de mindkét fogalmat negatívan látja - ilyen vagyok magam is. Én úgy látom, hogy Jézus, a Fiú a liberalizmus világát hozta el nekünk. A megvalósult kereszténység azonban már baloldali eszméktől terhelt, így nagyon is összeegyeztethető a szocialista gondolattal.

Én csak azt nem értem, hogy ez mitől lesz működőképes. Talán azért, mert az istenhit és a vallásos erkölcs stabilan tart egy egyébként instabil rendszert? Magyarul: a keresztény attitűd nem engedi majd a lopást, a henyélést, az élősködést és a diktatúrát, amelyek a baloldali rendszerek velejárói? Ez azt jelentené, hogy a kibucok és az amisok világán túl kitaláltál egy újabb szektát. Hogy fogja ez meghódítani a világot? És ami még fontosabb: ha már az emberek annyira jókká, nemesekké, együttérzőkké, szelídekké, erőszakmentesekké és keresztényekké válnak, onnantól mi szükség a szocialista gondolatra? Ha mindenki jó és adakozó, úgy a legextrémebb kapitalizmusban sem fogunk senkit az út szélén hagyni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.17. 15:21:02

@G. Nagy László: " a diktatúrát, amelyek a baloldali rendszerek velejárói"

te tényleg ilyen hülye nem lehetsz. direkt csinálod. soroljuk most a jobboldali diktatúrákat?
túráztatnál az értelmes embereket.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.17. 15:24:14

@Lord_Valdez: látod, az ilyenek miatt mondom, hogy lefizetett patkány.

"a keresztény attitűd nem engedi majd a lopást, a henyélést, az élősködést és a diktatúrát, amelyek a baloldali rendszerek velejárói"

ennyire ostoba lény a valóságban nincsen. trollkodik a fideszes szinekúra állásában valszeg.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.17. 15:47:37

@G. Nagy László: elutasították nemcsak debrecenben, de győrben is az aksigyáras népszavazásokt te hitvány proli. biztos a demokrácia jegyében, mi? pedig a fidesz semmilyen szempontból nem baloldali.

grundigg 2023.03.17. 17:30:07

@G. Nagy László: "3. Érzelmi alapon kötődöm a rendszerváltókhoz, és megvetem a kommunistákat, a posztkommunistákat, valamint a külföldről pénzelt ügynököket."

Te nem a rendszerváltókhoz kötődsz érzelmi alapon, hanem Orbán Viktorhoz. És nem a kommunistákat meg a posztkommunistákat veted meg, hanem Orbán Viktor ellenfeleit és kritikusait.

"magasról teszel rá, hogy nincs kompetens alternatívája"

A kompetens alternatíva megjelenését remekül szolgálná az ún. verseny, amit te állítólag nagyon szeretsz.

Amúgy mitől félsz? Ha nem Orbán és kompetens csapata irányítana, európabajnok lenne a magyar infláció? Lemaradnánk a V4-ektől? Leépülne az oktatás, leépülne az egészségügy?

G. Nagy László 2023.03.17. 19:22:52

@grundigg: Igazad van. Medgyessy és Gyurcsány sem baszta szét az országot. Karácsony is profin vezeti a fővárost... Baszki, legalább nyomokban látnék bármi reményt arra, hogy nem tesznek tönkre mindent. Nyomjátok folyamatosan ezt a "minden szar" dumát, ám a valóság az, hogy a megannyi szopás ellenére az átlag magyar lényegesen jobban él ma, mint 12 éve: 13.200 dollárról 18.700 dollárra nőtt az egy főre jutó GDP. A fejlődést tekintve ez az európai középmezőny: Orbánék nem csináltak csodát, de nem is kúrták el. Ezt még a Telex sem tálalja másképp.

De igazad van, most már jöjjön az elmebeteg Márki-Zay, az éjsötét Fegyőr, vagy a már bizonyított Fletó. Hiszen annyira elviselhetetlen az élet idehaza, hogy azon már csak javítani lehet... kibaszott felelőtlenek vagytok.

grundigg 2023.03.17. 20:27:26

@G. Nagy László:

Tudod, mi kéne, liberális barátom? Nem "elmebeteg Márki-Zay" meg "éjsötét Fegyőr", hanem liberális demokrácia. Ott tőlem Orbán is lehetne a miniszterelnök, ha azonnal orrba vágnák a hatalma ellensúlyai, amikor gazemberkedni próbál. Akár a saját képviselői. Te azon gondolkozol, ki lenne a jó király, és meg azon, milyen lenne a jó rendszer.

Az meg vicces, hogy pont a gdp-t hozod példának. Orbánék 11 év alatt 13.200 dollárról 18.700-ra növelték, ez ugye 42%-os növekedés. 2002. és 2010. között pedig 6.700-ról nőtt 13.200-ra. Ez meg 8 év alatt 97%.

És arra már gondoltál, hogy egyszer Orbán is nyugdíjba megy vagy meghal? Akkor mi lesz? Magyarországnak vége lesz? Szerinted hogy bírtuk ki az Orbán előtti 1000 évet? És a többi ország hogy bírja Orbán Viktor nélkül?

G. Nagy László 2023.03.17. 20:37:20

@grundigg: Ne aggódj, jön Szijjártó Peti és viszi tovább a boltot.

A rendszer egyébként működik, vannak választások, indulhat bárki. A valóság az, hogy mindenki, akinek van egy csöpp kis esze - Vona, Schiffer, Puzsér stb. - olyan távol tartják magukat ezektől az idióta ellenzékiektől, amennyire csak lehet. Kerülik a kedvenceidet, mint a pestisest. Csak a legalja marad. Ezen gondolkodj, hogy miért. 12 évetek volt, hogy kineveljetek egyetlen valamirevaló vezetőt. Hát kurvára nem sikerült. Tudom, Orbán a hibás :)

alöksz róz 2023.03.17. 20:44:22

@grundigg: ne dollárban számold, mert egyrészt nem az a fizetőeszközünk, másrészt nagyon torzíthat az éppen akkor aktuális árfolyam

alöksz róz 2023.03.17. 20:46:18

@G. Nagy László: puzsérral kapcsolatban tévedsz, nemrég deklarálta h csatlakozott a ballibekhez

taga20 2023.03.17. 21:06:49

@G. Nagy László: laci, szerintem nálad csúszik az ékszíj, az fíksz!

"12 évetek volt, hogy kineveljetek egyetlen valamirevaló vezetőt. Hát kurvára nem sikerült. Tudom, Orbán a hibás :) "

ez mi?:)))

taga20 2023.03.17. 21:07:49

@alöksz róz: rőzse, te meg csatlakoztál a putyinhoz

grundigg 2023.03.17. 21:19:24

@G. Nagy László:

Biztos elfelejtetted már, de Vona és Schiffer is voltak aktív politikusok, pont ugyanannyit értek el, mint a mai „éjsötétek” és „elmebetegek”. Úgy tűnik, ők is éjsötétek és elmebetegek, vagy ebben a rendszerben mindegy, hogy milyen vagy, a végeredmény ugyanaz lesz.

„Kerülik a kedvenceidet, mint a pestisest.”

Nem a kedvenceim. Ha ez nem tűnt volna fel az elmúlt években, elég világosan leírtam a fenti kommentben, amire válaszoltál.

„12 évetek volt, hogy kineveljetek egyetlen valamirevaló vezetőt.”

Nekem? Megint miről beszélsz? Orbán Viktort talán te nevelted ki két pókerparti között? Mi közöm nekem az egészhez? Szerinted ki vagyok én? Rendet kéne rakni a fejedben, de egészen az alapoknál.

„Tudom, Orbán a hibás”

Nyilván, a politikai rendszernek, amit kiépített Orbán, semmi köze annak, hogy ebben a politikai rendszerben milyen minőségű ellenzék tud kialakulni. Ehhez nekem van közöm.

„jön Szijjártó Peti és viszi tovább a boltot”

Szép liberális álmok az örök egypártrendszerről. Ahol „vannak választások, indulhat bárki”, de a boltot mindig ugyanaz viszi. Nem lehet véletlenül, hogy a Kádár-rendszerben szocializálódtál, G. Nagy?

grundigg 2023.03.17. 21:20:22

@alöksz róz: Abban számoltam, amiben az a komment számolt, amire válaszoltam.

alöksz róz 2023.03.17. 21:24:17

@grundigg: ettől még áll amit írtam

grundigg 2023.03.17. 21:25:21

@G. Nagy László:

Ezt a szép Orbán-idézetet még szeretettel küldöm:

"Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar."

alöksz róz 2023.03.17. 21:26:18

@grundigg: és kisebb bázisról könnyebb nagyobbat növekedni

(mondjuk mindegy, mert egyik se a mi zsebünket gazdagította)

alöksz róz 2023.03.17. 21:48:46

@grundigg: "Nem a kedvenceim." - szégyelled, mi? :D

G. Nagy László 2023.03.17. 23:16:23

@grundigg:

"Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar."

Teljesen jó az idézet. Egyetértek. Most már csak azt mondd meg, ki a faszom tehet róla, hogy nincs életképes alternatívátok. Te mosod kezeidet, semmi közöd az egészhez. (Igaz, hogy nincs kritikád az agyhalottakkal szemben, neked tulajdonképpen megfelelnek, le is szavazol rájuk. Egy büdös szavad nincs arról, hogy milyen lenne a normális ellenzék. Pedig itt kezdődne a felelősségteljes közéleti gondolkodás.) Valószínűleg akkor én vagyok a hibás. Meg a hozzám hasonlók. Írjuk a hülye posztjainkat. Meg a Fideszre szavazunk. Ha lenne annyi eszünk, hogy pár millióan mi is meggyűlölnénk Orbánt, akkor talán jönne a megváltó. De mi ilyen mocsok gecik vagyunk, miattunk nincs se demokrácia, se kompetens ellenzéki jelölt...

grundigg 2023.03.18. 00:13:08

@G. Nagy László: "Ha lenne annyi eszünk, hogy pár millióan mi is meggyűlölnénk Orbánt, akkor talán jönne a megváltó."

Egyrészt ez egy kőkemény projekció, G. Nagy: nekem nincsen megváltóm, és nem is várok rá. Neked van politikai megváltód, és azon lovagolsz, hogy én nevezzem meg az ellenmegváltót. Nem megváltókat kéne keresgélni Lacika, hanem liberálisként :)))) liberális demokráciát akarni.

Másrészt egészen döbbenetes, hogy szerinted én gyűlölöm Orbánt, miközben épp az előbb írtam, hogy tőlem egy tisztességes liberális demokráciában, korlátozott hatalommal még akár miniszterelnök is lehetne.
Magadról meg azt állítod, hogy racionálisan gondolkozol, közben Orbán ellenfeleit és kritikusait csak agyhalottakként, elmebetegekként meg nemzetgyűlölőkként emlegeted.

És tényleg én gyűlölök? És te vagy a racionális? Nézz már magadra egy pillanatra, G. Nagy! Ha nem megy, mutasd meg a szövegeidet egy pszichológusnak vagy legalább egy olyan embernek, aki nem áll tudatmódosító szerek hatása alatt!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2023.03.18. 08:56:28

@G. Nagy László:
"Én tudok nemzetben, és nemzeti érdekben gondolkodni - te ezzel szemben kozmopolita vagy, és hallani sem akarsz ilyesmiről."
Téves állítás. A különbség az, hogy nem tévesztem össze a nemzetet a Fidesszel.

"elvtelenül véded az alapvetően agresszív iszlámot"
Nem, csupán elutasítom a tudománytalan hülyeséget. Hazugság az, hogy az iszlám úgy általánosságban erőszakos lenne. Már rég meghaltunk volna, ha igaz lenne.
Az iszlám itt van a világban 1400 éve, az iszlamizmus viszont a második világháború után született ideológia.

"odavagy a transzokért"
Nem odavagyok, csupán elutasítom a tudománytalan hülyeséget. Amiket a Fidesz összehord a témában már 50 éve túlhaladott dolgok. Sőt, egyes területeken még annál is régebb óta.
Nem én tagadom, hanem a tudomány.

"felelős ember még akkor is a kevésbé veszélyes utat választja"
Ez egy szépen racionalizált babona. Ezen az alapon a boszorkányokat is elégethetnénk, mert mi van, ha tényleg rontást hoznak.

"megvetem a kommunistákat, a posztkommunistákat, valamint a külföldről pénzelt ügynököket"
És valamiért mégis kiállsz a Fidesz mellett. Tudtad, hogy Kövér László a karrierjét az MSZMP-ben kezdte? Sőt, szinte mindegyik idősebb fideszesnek van pártállami múltja.
Tudtad, hogy a Századvég szinte minden tagja rendszeresen járt Moszkvába a 2000-es években? Szerinted honnan volt a pénz, amiből átvészelték ezt az időszakot?
Tényleg nem látod, hogy a Fidesz többet államosít, mint Kádár?

"magasról teszel rá, hogy nincs kompetens alternatívája"
Megint racionalizálsz.
Képzeld el, hogy ha rendszerváltók is így gondolkodtak volna. Soha nem lett volna rendszerváltás.

2023.03.18. 09:59:04

@G. Nagy László:
a nemzeti liberalizmus, a keresztényszocializmus, a polgári konzervativizmus. nyilván ezek azok az eszmék, amelyek centristák.

2023.03.18. 10:04:39

@G. Nagy László:
a keresztényszocialista eszmeiség első írásos nyoma debrecenben. mohács után létrehoznak létrehoznak egy kórházat és szegényházat.

Az ispotály alapításáról
Mi, Széchy György főbíró, Banky György, Örlő Lőrinc, Kalmár Albert, Bánkódó Pál, Polthiar Illés és Kasza Ambrus Debrecen város esküdt polgárai emlékezetül adjuk jelen levelünk értelmében mindenkinek, akit illet, hogy a bölcs Boncz László a mi polgárunk idejőve elénk, személyesen jelenlétünkben kért minket illendő kéréssel, hogy a Boldog Erzsébet ispotályról, amit ő alapított városunk kebelében a legboldogabb szűz kolostora mellett, bizonyos hasznos és egészséges szabályokat, rendeleteket és pontokat városunk pecsétje alatt szerkeszteni kegyeskedjünk.

Az ispotály mesteréről
Mi tehát meggondolva, hogy az általunk kedvelt kérőnek jóakaratú beleegyezését bírjuk, előbb városunk esküdtjeivel és elöljáróival teljes tanácskozást tartva az ő kérésére beleegyeztünk és elhatároztuk, tudniillik ezen Boncz László halála után örök időkre megerősítve, hogy ezen város idő szerint választott főbírája a város esküdtjeivel és elöljáróival ezek köréből egy igazságos és derék férfit a mondott ispotály igazgatójává és mesteréve kiválasztani és állítani tartozik, aki ha eltávozna, akkor helyébe más lépjen és így legyen örök időkre megerősítve.

Az ispotály presbitere
Az ispotály mestere a saját tanúsága és jóakarata szerint évről évre egy becsületes és tiszteletre méltó presbitert a különböző kötelességek viselésére bírjon, soha pedig az ispotály presbiterség bárkinek örökre ne adasson vagy engedtessen, nehogy így pusztulásra jusson.

Az ispotály mester helyettese
Hasonlóképp az ispotály mester az ő véleménye szerint jó, ismert és istenfélő szegényeket, akik az ispotályban akarnak lakozni, befogadja, közülük egyet mindig, akit arra alkalmasnak vél, a helyetteseként és segítőjeként maga alá törvényesen rendelni tartozik, aki helyettes, szabályszerűen és hűségesen mindenféle jövedelmet és alamizsnát, amit ide az ispotály támogatására adnak, összeszedni és az ispotálymesternek átadni tartozik, és amelyek a presbiter használatára adatnak, a presbiternek szolgáljon, ami pedig a szegények segedelmére azt a szegényeknek kell szolgáltatni.

Egyéb rendelkezések
Mind ezekre a fent mondottakra pedig a mondott Boncz László felesége Orsolya asszony is ameddig él, tartozik figyelmet és gondot viselni a mesterrel, vagyis az ispotály irányítójával együtt.

Ezért a dolog emlékezetül és örök megerősítésére jelen levelet városunk pecsétjével ellátva kiadtuk.

Kelt Debrecenben, Letare Vasárnap előtti napon (március 6-án), az Úr 1529. évében

G. Nagy László 2023.03.18. 10:18:14

@Lord_Valdez:

"Az iszlám itt van a világban 1400 éve, az iszlamizmus viszont a második világháború után született ideológia."

Tökéletesen igaz, hogy az iszlám a történelem során sokat változott. Léteztek agresszívebb, kifejezetten hódító időszakai és voltak békésebbek. Népenként is eltérő az agresszió mértéke, márpedig e vallás számos különböző népet érint. No de ez mit változtat a lényegen??? ITT ÉS MOST az iszlám kifejezetten agresszív időszakát éli, totál mindegy, mi volt azelőtt. Bizinyára vannak történelmi példák a viszonylagosan békés együttélésre, azonban manapság életveszélyes e kultúrákat összeköltöztetni, de te ezt sosem fogod kimondani, még a sok századik Allahu akbar felkiáltással elkövetett terrorcselekedet után sem. Mert fogva tart a vakhited, az ideológiád. Ha csak egy cseppnyi intellektuális tisztesség volna benned, leírnád: "igen, az iszlám nevében a jelenkorban számottevő mennyiségű erőszakos cselekmény történik, Európában jóval több, mint bármely más világvallás nevében."

Baszki, ha a kereszténység ma olyan lenne, mint a középkorban, én lennék a legnagyobb üldözőjük. De nem ilyen: a békés civilekre semmiféle veszélyt nem jelentenek.

"Ezen az alapon a boszorkányokat is elégethetnénk, mert mi van, ha tényleg rontást hoznak."

Kettőnk egymás közti kommunikációjához viszonyítva méltatlanul gyenge asszociáció, borzalmas érvelési hiba, ráadásul duplán. Tényleg úgy érzed, hogy valakit máglyára vetni pont ugyanaz az erkölcsi szint, mint valakit nem megválasztani vezetőnek? Ez valami egészen döbbenetes mélyrepülés. Ez a mondat olyan, mintha az égvilágon semmit sem értenél a liberalizmus lényegéből. (A támogatás megtagadása alapvető jog. A tiltás, az erőszak, a gyilkosság nem az. Szekunder szégyent érzek, miközben e kisiskolás magyarázatot gépelem.) És duplázol is: a boszorkányok megégetése irracionális, babonás sejtésen alapul. Márki-Zayt elutasítani a legtisztább tapasztaláson.

"Képzeld el, hogy ha rendszerváltók is így gondolkodtak volna. Soha nem lett volna rendszerváltás."

Ezzel meg is válaszoltad korábbi kérdésemet: te valóban olyan szörnyű helynek érzed a jelen Magyarországát, mint amilyen a Kádár korszakban volt. Amikor a tesz-vesz féléknek ennyire átmossák az agyát, azt értem, abban nincs nagy meló. De hogy te is, aki egyébként alkalmas vagy az analitikus gondolkodásra, képes vagy ennyire torzan látni a világot... Azt értem, hogy 12 év kitartó, balos aknamunkája után, az idehaza százával megírt, kint megjelentett lejárató cikkeket követően a tudatlan, nálunk sosem járt francia, vagy belga polgár úgy tekint hazánkra, mintha szinte Észak-Korea lenne. De az, hogy úgy behergeltétek magatokat, hogy már a saját hazugságaitokat is elhiszitek... ez nagyon beteg. Baszki, te itt élsz. Látod Orbánék hibáit, de azt is tökéletesen érzékeled, hogy ez semmilyen szempontból sem olyan, mint a Kádár-éra. Szavazhatsz, vállalkozhatsz, nyíltan kommunikálhatsz és el is költözhetsz. Az egyén szabadságának minden lényeges feltétele adott. Hogy a picsába tudod ezt párhuzamba állítani a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek undorító, szürke, elnyomó világával???

2023.03.18. 10:32:28

@G. Nagy László:
és ezek után az ispotályt kizárólag adományokból nem tudják fenntartani. egy kisebb plebejus lázadás után a patriciusok elrendelnek egy különadót. valamint az ispotály vezetőin túl választanak két új tisztviselőt.

Érdemes Kalmár István bírósága, az Úr 1553. évében.
A piacon levő ispotály mesterei: Tasi Demeter, Mizsér Péter
A köböl és véka felügyelői és gondviselői: Kincses István, Csorba Bálint
Minden egyes méréskor vegyenek az adás-vétel alkalmából egy-egy köböltől 1-1 dénárt, egy vékától 1 dénárt, a bevétel a szegényeké legyen.

ezek a mohács utáni első keresztényszocialista lépések debrecenben.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.18. 11:29:27

@G. Nagy László: "az átlag magyar lényegesen jobban él ma, mint 12 éve: 13.200 dollárról 18.700 dollárra nőtt az egy főre jutó GDP. "

alapfolgalmakat te nem is mersz te nyomorult szerencsételen fogyatékos autista, NEM TUDOD MI A GDP TE IDIÓTA!?
köze nincs az életszínvonalhoz itthon!
érdekes mindegyik statisztika azt mutatja hogy bulgáriával vagyunk már egyszinten, annyira lecsúsztunk
mutattuk már a cikkeket. minek, másoljuk be újra?

de állítólag te egyetértettél matolcsival, nem sokat fogtál fel belőle, mert ő is elmondta a paramentben hogy románia már megelőzött minket.

kibaszott felelőtlen és agyhalott az aki férgeket tűr meg a hatalomban, hivatalosan is kleptokrácia vagyunk te idióta

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.18. 11:44:03

@G. Nagy László:
"jön Szijjártó Peti és viszi tovább a boltot."

a türk tanácsban, mert a lavrov-lárva haraci kakadu persona non grata már nyugaton szerencsére.
pedig te nagyra voltál az európai kultúrával. szijjártó egy az egyben lehetne valami primtív ávós, vagy SS-tiszt is, annyi esze éppen van hozzá, amúgy meg a hazug primítív arrogáns barom, ugye muszáj arrogánsnak lennie, meg hazudnia, mert őszintén és békésen nem mondhat igazat erről a sok szarrol amit csinálnak

ne zavarjon hogy vona és siffer alapból a "fidesz fizetési listáján" voltak kezdek óta. ők a legalja. vona egyértelműbb siffer meg azért vágott ki értelmes embereket a pártjából, mert amerikában tanulták, tehát CIA-sok.
bár ezt te úgyse érted, ehhez nem elég 60 -as IQ. a lényeg hogy meg kellett valahogy indokolnia, miért távolítja el a hatalmára veszélyes egyéneket, nem azért fizetik a párttól, hogy hagyja kicsúszni a kezéből a hatalmat.
hont ceglédi is nyugodtan idesorolható már.

"A rendszer egyébként működik, vannak választások, indulhat bárki. "

már leírtam miért vagyunk diktatúra,
kkbk.blog.hu/2022/01/08/novak_katalin
kkbk.blog.hu/2022/05/19/uj_peter_minden_modern_diktatura_demokracianak_tekintette_magat

Vörös Imre is leírta már: drive.google.com/file/d/1MtcGfjdTxv9FjzV67UWY_Wail8y34Iuf/view

olvasni se kell a neten a videóit
tudom te nem tudsz olvasni, és nem is akarsz, ezért se vagy értelmiség. hiába hazudod magadról. 60-as IQ-val nehéz

ne zavarjon hogy azért nincs ellenzék, mert orbán felrúgta a 70-30-as holdudvart. pedig ellenzékben ő is kapott 30-at putyin miatt úgy érzem felrúgta és a posztkomcsik között egyeduralmat vezetett be.
ezért is akarta még 2008-ban beléptetni ukrajnát a nato-ba te idióta. akkor még nem zsarolta meg putyin. hiába érettek meg most a pusztulásra, ma nem ezt mondanád ha orbán nem zsarolja meg putyint, hanem te is be akarnád léptetni a natoba ukrajnát te utolsó agyhalott cseléd

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.18. 11:46:22

@G. Nagy László: amúgy meg szijjártó alatt mátr egymásnak esnek a tolvaj oligarchák, pintér se tiszteli de pintér már fogatlan kutya, ez a schadl-völner is valszeg az utolsó harapása volt.

Meyer Dietmar már megmondta:
kkbk.blog.hu/2013/08/04/meyer_dietmar_generacios_valtas

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.18. 12:02:30

@G. Nagy László: agyhalottként lehet nem kéne az másokra, vagy akár a korrupt rogán által irányított ellenzékre se mondanod hogy azok az agyhalottak. szerénység elvtárs, szerénység.
elmondtam a 70-30-as holdudvart az előbb. korábban is elmondtam már, elmondjam mégegyszer?

hogy jön ide, hogy milyen lenne a jó ellenzék? nem tudod kitalálni? pl amelyik nem lop. amelyik az ország és a lakosai érdekeit is nézi.
még mindig nem tudod elmondani, hogy orbán miért nemzeti, és miért nemzeti szuvereintásunk, értelmes ember konkrétumokban beszél, de a söpredéknek elég az általános lózung is.

az nem nemzeti szuverenitás , hogy a magyar állampogárságú oligarchák, ezért agyunk a VILÁG TOP12 . országa az offshore vesztesek között. a gdp termelékenységünk hányadik? 50.- 80.?
ezért nem jövedelmező a banánköztársaság, melynek vezetője óbégat a nemzeti szuverenitásról, meg hogy ő a gyarmat élén egy freedomfighter, a twitter mindent elbír, meg a gaerinctelen hazugság is. te agyhalott.

az nemzeti szuverenitás hogy ausztria 70%-os zöld energiából áll. 2030-ra 100-% lesz! az energifüggésünk növelése NEM nemzeti szuverenitás te isten barma. ezt egyszer már leírtam, leírjam mégegyszer?

"miattunk nincs se demokrácia, se kompetens ellenzéki jelölt..."
lacika olyan nehéz kitalálni? ha nincs orbán, meg szijjártó, akkor nem írják át a választási szabályokat úgy, hogy csak a nárcisztikus patkányok akarjanak megélhetési politikusnak menni
előbb-utóbb lehet értelmes jelölt, ha most nincs, de ha orbán marad, akkor csak a férgese akar asszisztálni a diktatúrának.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.18. 12:05:55

@grundigg: de nem ismer értelmes embert, még a bolond mérő laci is azt mondja, amit ő, hogy orbánnál nincs alkalmasabb.
egy álértelmiségi buborékban él. degenerált korcs banda

nem is beszélve a többi interjújáról mérőlacikának. okosabban tenné ha nem szólna bele a felnőttek dolgába. az is kérdéses hogy a hvg miért kérdezi meg újra és újra mérő lászlót.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.18. 12:09:34

@cvsvrs: ki a fenét érdekel most hogy mi volt 1529-ben?!

értelmes ember nem a múltat kutatja, hanem a jövőt! mert azt még alakíthatja is!
olyan embereknek meg felesleges a törivel foglalkozni, aki valamilyen romantius, szentimentális gyengeelméjű pátosszal gondol rá.
meg olyannak is, aki szerint budapesten nincsenek gyárak csak titkárnők

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.18. 12:28:31

@G. Nagy László: "Márki-Zayt elutasítani a legtisztább tapasztaláson."

mert volt már kormányon? persze, kétségtelen, ha kormányon lenne, te akkor se tudnád felfogni hogy mit tesz.
csak a fideszes höbörgésnek ülnél fel.
te nem tudod eldönteni ki intelligens, és ki ostoba
te nem tudod eldönteni ki tisztességes, és ki hitvány. leírtam már hogy pl Márki nagyon nem tökéletes. de még gyurcsánynak is neki ment volna. ezért lett volna izgalmas ha ő nyer. aki ma nem korrupt, az már hősnek számít.

te az életre is alkalmatlan vagy. mint ember. de szerencsére itt vagyok én, hogy segítsek kib. hatékonyan kommunikálni. ne hisztizz meg sértődj meg csöpike. segítek. csak nyisd ki atz ostoba kis szádat alázatosan, aki ignoráns, legalább arrogáns ne legyen, persze tudom ezt tanuljátok el a kedcenceitektől.

csak sajnos akkora féreg vagy, hogy rám nem írsz semmi érdemlegeset. félsz, ugye? nem szereted ha leidiótáznak? de akkor ne a tükröt hibáztasd, esetleg ne legyél idióta, erre gonodoltál már?
persze te az analatikus gondolkodásra is alkalmatlan vagy.

"Amikor a tesz-vesz féléknek ennyire átmossák az agyát, azt értem, abban nincs nagy meló."

te idióta, te vagy az agymosott te korcs hazug féreg. ott a 10 pontom, esetleg válaszolhatnál rá úgy hogy elolvasod a válaszodra írt válaszaimat is! és akkor kiderülhetne számodra is, hogy ki az 60-as IQ-jó nárcisztikus agymosott dunning -krugeres, és ki az értelemes kettőnk közül.
te kib. korcs féreg, te "értelmeiségi srác", még azt is el kell mondani hogy épül fel a kommunikáció, de biztos nagyon értelmiségi vagy.

"De hogy te is, aki egyébként alkalmas vagy az analitikus gondolkodásra,"

érdekes, amíg nem hoztam fel ezt az analitikus gondolkodást, addig te sose írtál le ilyet. és van pofád engem szidni te féreg, amikor tőlem tanulsz? miféle lény vagy te?

"úgy behergeltétek magatokat, hogy már a saját hazugságaitokat is elhiszitek"

97% nem a szankciókra! olvastad te patkány? van pofád leírni a 10 pontom után ezt?

"semmilyen szempontból sem olyan, mint a Kádár-éra"

így van, mert a a kádáréknál számított a szaktudás. így került Németh Miklós is kormányra (persze ehhez kellet a széteső szovjetunió), és ezért nem rúgták ki a meteorológusokat és a többi szakembert, pl Rácz Andrást. de Chikán is ide sorolható. Ángyán. Horváth András. Mellár tamás. ismered ezeket a neveket agyhalott lacika?
vállalkozhatsz? mi , ahogy móriczka eképzeli.
tudod a 80-as években is szavazhattál, két elvtárs közül lehetett választani. a hazafias népfront, meg az mszmp. micsoda demokrácia volt! tisztességes verseny!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.18. 15:04:23

@G. Nagy László: szóval szerintem nagyon egyszerűen el lehet dönteni, hogy kettőnk közül ki az agymosott, ha egymásra mondjuk, ugye akkor itt egy ellentét van, valakinek csak igaza van, mert most nem opció hogy mindetten tévedünk (vagy hazudunk - ez csak nálad lehetséges), vagy mindketten igazat mondunk.

alap LOGIKA, márha ismered ezt a szót, amit kétlek. de próbáljuk meg.

nyilván hogyha le vagy fizetve és korrupt HAZUG féreg vagy, ahogy szinte mindenki a fidesz pártban, akkor olyan felesleges vitázni, gyanítom azért is nem írsz semmi érdemlegeset SOHA.

de ha én lennék az agymosott, akkor gyerekjáték lenne számodra bemutatni, hogy miért! mert neked gyerekjáték bemutatni hogy te miért vagy az. a 10 pontos listám szerintem elég jól bemutatja, amit szerintem agyilag képtelen vagy felfogni, vagy csak korrupt módra hazudsz és folyamatosan másra tereled a szót. jelzem élő vitában ezt nagyon engedném meg neked. A borsa-módszert pontosan erre találták ki.

pont ezt hallgatom most te nagy kapitalista te, a kleptokrácia, a haveri kapitalizmus, a feuadlista módon működtetett kapitalizmus nem is kapitalizmus valójában.

még olvasni se kell te "értelmiségi srác" te:
www.youtube.com/watch?v=w6xNKTuepPo

és még így se hallgatod meg? micsoda értelmiségi srác ez
az nem nemzeti szuvereintás, hogy magyar állampolgárságú tovajok maguknak lopnak, és lopják a közpénzt. akkor a cigány is szabadságharcos mert ellopja a biciklidet? hogy lehet valaki ennyire buta? és van pofád ellopni a szavaimat és rám mondani, hogy nincs analitikus gondolkodásom?

ez egy korrupt ember trollkodása, ilyen ostoba lény nincsen.

mikor kérsz bocsánatot hogy érvelési hibák nélkül alig bírsz leírni egy kommentet te "értelmiségi srác"?, és hogy nincs igazad az ukrán-otrosz háború kapcsán se? hogy kérsz békét a tolvajtól, erre se reagáltál még, de nyilván én vagyok az agymosott, ugye?

már megint elvitte a cica nyelved? félsz kommunikálni? férfi vagy te, gerinccel? vagy csak egy kis hisztis fürdös k. buzigyerek? mutasd már meg légyszi hogy van valamennyi becsületed.
nem voltál te katona, azért lettél ilyen sértődös kislányos.

alöksz róz 2023.03.18. 16:28:40

@Lord_Valdez: "Nem odavagyok, csupán elutasítom a tudománytalan hülyeséget." - nagyon vastag a bőr az arcodon... dehogy utasítod, tapsolsz neki. csak addig érdekel a tudomány, amíg nem megy szembe a beteg ideológiáddal. onnantól az ideológiádat a tudomány fölé helyezed, ezt már megmutattad a bagdy emőkés sztorinál

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.18. 17:21:12

@alöksz róz: te a Graham-piramissal foglalkozzál. mondtam, addig nézegesd amíg teljesen megérted, mert látom, hogy eddig még nem sikerült teljesen felfognod.

ha hetekig tart, akkor hetekig foglalkozz vele.

m.blog.hu/kk/kkbk/image/vita_szidas_graham_skala_piramis.jpg

kkbk.blog.hu/2020/03/03/bana_tibor_az_exjobbikosok_felhulye_messiasa

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2023.03.19. 10:48:30

@G. Nagy László:
"Mert fogva tart a vakhited"
Nem, hanem azért, mert nem tart fogva a tudatlanság. Az EU-ban 24 millió mohamedán él.
Ha ezek tényleg olyan emberevő vadállatok lennének, mint amilyennek képzeled, akkor naponta 10 meg 100 ezrek halnának meg. Ezzel szemben néhány havonta valami elmebeteg kést ragad.

Nem az iszlám, hanem a szalafizmus nevében. A szalafi iszlám a te ellenséged, ami egy kisebbségen belüli kisebbség.

Ne csúsztass! A boszorkányégetős megjegyzés nem Márky-Zay-hoz volt írva, hanem arra, hogy bizonyos hiedelmekhez azért ragaszkodsz, mert mi van, ha mégis igaz.

Megint csúsztatsz. A rendszerváltókkal kapcsolatos megjegyzés nem arra vonatkozott, hogy milyenek most a viszonyok, hanem arról, hogy a kompetens ellenzék hiánya milyen érv.

"Szavazhatsz, vállalkozhatsz, nyíltan kommunikálhatsz és el is költözhetsz."
Persze, hogy vállalkozhatsz, csak túl sikeres ne legyél, mert akkor felfigyel rád a NER és hamarosan nem leszel az. Szerencsés esetben csak különadót kapsz, de az is lehet, hogy államosítják a vállalkozásod. Vagy épp egy olyan jogszabályváltoztatásokat hajtanak végre, hogy ne tudd nyereségesen folytatni. Még szerencse, hogy van pár haver, aki szívesen megvásárolja tőled.
Kommunikálhatsz is nyíltan, csak ne jusson el túl sok emberhez, mert lecsap rád a NER és megbánod. Örülhetsz, ha egy lejáratókampánnyal megúszod.
"azt is tökéletesen érzékeled, hogy ez semmilyen szempontból sem olyan, mint a Kádár-éra."
Tényleg semmilyen szempontból nem olyan? Talán nincs központi kultúrairányítás? Talán nem hatósági áras a csirkehús? Talán nyilvánosak az ügynökakták? Talán nem hallgatnak le újságírókat?
Lehet, hogy még nincs itt a Kádár-rendszer, de évről évre jobban hasonlítunk rá.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.19. 19:50:54

@Lord_Valdez: "az is lehet, hogy államosítják a vállalkozásod."

nem államosítják, hanem ellopják (később írod is jól). az államnak csak annyi köze van, hogy a kleptokráciában a hazug férgek felhasználhatják a nav-ot is, ügyészséget is.

még szerencse, hogy azt nem kérik, amit egy afrikai országban már megcsinált az egyik "nemzeti államférfi", hogy a saját országának az éves adóbevételét a helyi vargamisivel a saját magánszámlájára utaltatta. de legalább "nemzeti érdekeket szolgált" , meg "fellázadt az elnyomoik ellen", vagy épp miket talált ki az a primitív hazaáruló idióta, aki bizonyára a nép megmentőjeként akart tetsztelegni.

de még ezt is megcsinálhatnák, ilyen agyhalott vallásos fideszes szavazókkal, akármit lehet, csak muszáj kicsit kifinomultabban lopniuk az unió miatt.

90 ország adatközlési hatóságát vizsgálták a Korrupciókutató intézettnél Tóth István János vezetésével, elmondták a hatóságnak, hogy Zambiában jobban vannak fenn az adatok mint Magyarországon. a magyar közbeszerzési hatóságtól perrel fenyegették, meg lejáratták hazug módra őket a Magyar Idők c. fideszes lapban.
youtu.be/TUEsFbEujTo

grundigg 2023.03.19. 20:49:23

@Lord_Valdez:

A fradiba importált muszlimokkal semmi baja. Úgy tűnik, Kubatov meggyőzőbb, mint te.

G. Nagy László 2023.03.19. 22:07:37

@Lord_Valdez:

"Nem az iszlám, hanem a szalafizmus nevében. A szalafi iszlám a te ellenséged, ami egy kisebbségen belüli kisebbség."

Világos. Tehát ha a 24 milliónak csak a töredéke agresszív és közveszélyes, akkor nincs is semmi baj, semmi látnivaló. Elárulnád, hogy melyik az a vallás, amelynek (bármilyen fanatikus ága) nevében bármiféle erőszakos bűncselekményt elkövettek a kontinensen a 21. században?

Tényleg fogva tart az ideológiád. Ha nem így lenne, simán leírnád: "Igen, messze az iszlám (a szalafi iszlám) a legagresszívebb, legveszélyesebb vallás a kontinensen, mi több: az egyetlen, amely veszélyt jelent az ártatlan európai polgárokra, hozzátéve, hogy a mohamádánok csak apró töredékét jellemzi ez a magatartás." Úgy éreznéd, hogy megtagadod a hited, ha hajlandó lennél egy ilyen mondat megfogalmazására. :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.19. 23:06:27

@G. Nagy László:
ilyen szemérmes buzit még életemben nem láttam. reagálj már mint egy férfi.
"értelmiségi srác" aki nem tud írni meg olvasni.

vagy a feleséged kommentel a nevedben, orosz katonákkal a háta mögött? a rokkantnyugdíjad meg felveszi utánad, mi? vagy a pártszinekúra fizetésed . azért vagy ilyen kislányos.
békét kötöttél, a gyerekek életéért, aztán utána kivégeztek az oroszok, mi? átb*sztak, de legalább béke lett. azóta a feleséged írja a kvótaposztokat a propagandából, mert kell a pénz.

aztán néha idekommentel valami bornírtságot, nem azt amit kéne, hanem amit épp tud, csak hogy ne legyen gyanús az eltünésed.
én meg már majdnem azt mondtam hogy olyan tipikus a primitív embereknél, hogy nem azt mondják amit épp kéne mondani, írni a vitában, hanem amit épp tudnak, csak az sehogy nem jön a tárgyhoz.

én meg gyorsan ítélek, ez az én hibám. túl felszínes voltam pedig itt mélyebb problémák is lehetnek a családban. nem feltétlen kel hazug agyhalott korrupt propagadinstának lennek. egy családi tragédia, dehát legalább béke lett, nemigaz? nem számít milyen áron.

na ukrajnában ilyen van több ezer, több százezer, akár millió. de "megérettek a kipusztásra" azok a bugrisok. "hullagyalázó ukránok"! ahogy egy fideszes ismerősöm mondta, azt már nem tudta elmondani, miért hullagyalázóak, biztos azt hiszi a Kalandozások tényleg kalandozások voltak, vagy hogy lakatlan volt a Kárpát-medence, amikor idejöttünk.

G. Nagy László 2023.03.20. 00:21:40

@tesz-vesz: Sok száz kommentelő megfordult már itt az évek alatt, te tényleg hülyébb vagy bármelyiknél. Még az sem tűnik fel neked, hogy a hozzád hasonló Orbán-gyűlölők is kerülnek, mint a pestisest; a legtöbbjük válaszra se méltat, mert úgy érzik, magukat járatnák le, szóba állnának veled. @Lord_Valdez: türelmét és tapintatát csodálom, valószínűleg jókat mosolyog magában, amikor a 40-es IQ-mat elemzed. Minden tiszteletem az övé, hogy nem akar megbántani téged.

A helyzet az, hogy megadtam az esélyt, reagáltam párszor, de nem volt sok értelme. És hidd el, nem az a baj, hogy kibaszott ostoba vagy, mert ilyenből sok van. Hanem az, hogy ennyire nem érzékeled önmagad, a határaidat. Látod: vannak sokan, akik trollkodni, kekeckedni járnak ide, de a legtöbben van némi intelligencia, vagy legalább egy csipetnyi humor. Nálad nagyon ritkák a világos pillanatok. Nem firtatom miért, legyen ez a te problémád. Mindenesetre szomorú látni ezt a szellemi vergődést, és meg is untam már. Ki foglak baszni a picsába, ha továbbra is hülye maradsz. Mondom a szabályokat:

1. Kulturált vagy.
2. Nem követelőzöl.
3. Röviden és lényegre törően fogalmazol.
4. Igyekszel az adott témára reagálni, nem a saját idióta faszságaival elárasztani mindenkit.

Elég volt a felesleges szemetelésből.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2023.03.20. 07:33:36

@G. Nagy László:
Még mindig nem érted. Ez az apró töredék annyira prezentálja az iszlámot, mint amennyire Németh Sándor, vagy Semjén Zsolt a kereszténységet. Vagy amennyire egy veszett kutya jellemzi a kutyákat általában.
És, nem, nem azért, mert fogva tart az ideológia, hanem mert idióta dolog egy sokaságot a szélsősége alapján megítélni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.20. 13:09:53

@Lord_Valdez: arról beszéltek amiről ő akar, amiről kéne beszélni, az meg elfogyott. ő vezet téged. és nem korrupt, mi?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.20. 14:07:30

@G. Nagy László:
elég volt a felesleges szemetelésből? akkor nem írsz több blogposztot ugye? meg több kommentet se? segítek: erről már írtam, ez volt az a komment, amelyikben arról írtam hogy ki lehet kettőnk közül az agymosott.
bemásoljam újra? úgy néz ki, mintha nem fogtál volna fel belőle semmit. ez volt az: 2023.03.18. 15:04:23

miért én lennék hülyébb mint te? ezt már kérdeztem, de nem látok alátámasztást, nem szégyenled magad ilyenkor, hogy a nálad sokkal okosabb embert sértegeted? nincs lelkiismereted? viszont imádom önmagadat ugye? olyan hogy alázat pl a tudás iránt, ilyet ismersz?

az orbán gyülőlőt már megbeszéltük, megbeszéljünk megint? olyan vagy mint egy autista, minek veled megbeszélni bármi 6x, ha sose vagy képse
ez volt az a rész, amikor te meg gyurcsány-fóbiás vagy.a zsidók meg szálasi-fóbiások voltak, a kulálok meg rákosi-fóbiások, igen ez volt az amit félreértettél a szar posztodban a múltkor. szerintem teljesen egyértelműen kifejtettem akkor, mégse értetted, és mégis van pofád engem szidni?
elmondjam megint?

elmondtam már, hogy értelmes és becsületes emberrel máshogy beszélek mint veled. mert te egyik sem vagy, fent beszéltünk Lord valdezzel, de ne zavarjon proli.
grundiggal is beszéltünk múltkor a válasz online kapcsán, érdekes. ez hogy jön a tárgyhoz? még mindig csak a bulvárszalt tolod te degenerált, a lényegi részre meg nem reagálsz, erről beszélek folyamatosan.
nem érdekel a lelkizésed? fel tudod fogni te korrupt korcs?

Valdez jókat mosolyog? amikor hiányolja belőled a fejlődést és a tanulást? szegény Valdeznek az a téveszméje, hogy te nem vagy korrupt. valóban nem tart agyhalottnak, mert túl naiv. esetleg nem kéne agyhalott mondatokkal a fideszt blamálnod, és meg is dolgozhatnál a pénzedért. téged nem akar megbántani te korcs. engem nem is tudna... túl liberális hogy emberszámba vesz.

a "reagáltál párszor" az a rész, amikor NEM REAGÁLTÁL ÉRDEMBEN! ahogy most is, csak a lelkizős bulvárszart tolod te degenerált.
szerintem képtelen vagy felfogni hogy mi az érv, a konkrétum.

" Nálad nagyon ritkák a világos pillanatok"
ezért külön a k anyádat te lefizetett gerinctelen, becstelen patkány. mondom én hogy a borsa-módszer kell ide.
van pofád rám mondani ezt? tükörbe néztél már?
szerintem meg elég okos humor volt hogy a feleséged kommentel helyetted, azért vagy ilyen fürdős k, hisztis kislány. azért vagy képtelen megérteni az érveket. csak csacsogsz, de nem kommunikálsz.

"Ki foglak baszni a picsába"

és akkor honnan fogom tudni hogy mi van a fideszesek fejében? mindjárt sírva fakadok, hogy nem kell agyhalottakra időt szánnom. a pszichológiai kísérlet megtörtént, látom hogy semmi sincs a fejetekben, ostobák vagytok, még a 10 pontomra se tudtok reagálni.
ha nem válaszol soha érdemeben, mert olyan kib. buta vagy, hogy a kérdéseket, vagy a mondatokat se tudod értelmezni, akkor valóban nincs értelme itt lennem, tehát csak jót teszel velem ha kirúgysz, hiszen fontosabb dolgokat olvashatok a szemeted helyett. bárcsak kitiltanál, akkor sokkal tájékozottabb lehetnék. de a pszichológiai kísérletemnek viszont nem lenne eredménye nálad. aleksz rözsénél már úgy érzem van.

"Mondom a szabályokat"

szerinted hova fajulna a világ, ha a síkhülye vagy korrupt hazug becstelen emberek akarnának szabályokat alkotni náluknál sokkal okosabb emberek számára? kommunizmusba?
rongy embertől nem fogadok el szabályokat. én ilyen Petőfis forradalmár típus vagyok. nem tűrom hogy agyhalottak próbáljanak dirigálni.

megkértelek hogy válaszolj és továbbra se válaszolsz, nem akarnád inkább magadat kitiltatni a világból? hisz életképtelen vagy

"1. Kulturált vagy."

"foglalod a kurvanyádat, de nem a mi hazánkat". micsoda kulturálalanság. valóban nem írok "baszatlan nőkről", ahogy te jópár poszttal ezelőtt, az mennyire volt kulturált te proli? még a saját magad áltatl alkotott szabályoknak se tudsz megfelelni, ezért vagy te fideszes.

"2. Nem követelőzöl."

követelőzés hogy nem válaszolsz a kérdéseimre érdemben és ezt mindig szóváteszem? csöpike, mi lenne ha válaszolnál mint egy férfi? az asszony ingatag, az hajlik úgy mint a nád, meg a gerinctelek korcs. de akinek van tartása meg becsülete, az beleáll a kérdésbe! persze ehhez agy is kell, hogy valaki fel tudja fogni a kérdést. megtanitsalak vitázni? úgy látom nem tudsz.
nem kérsz bocsánatot az érvelési hibákért amiket átlag leírsz minden kommentedben 3x? mert akkor esetleg lezárhatnánk egy vitát, ha elismered hogy nem votl egy-egy ügyben igazad, ez lenne a korrekt, gerinces hozzállás, és akkor én se hoznám fel újra, erre gondoltál már csöpike? mint egy beszélő kutya, olyan ostoba vagy.

"3. Röviden és lényegre törően fogalmazol."

azt teszem, ennyi ideig tart kijavítani az ÖSSZES téveszmédet meg a propaganda szemetedet. ha nem írod le, nem is kell reagálnom. probléma megodlva. csak ne hazudj, annyi a kérés. te miért nem teszed azt? a lényeg mindig kimarad

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.20. 14:11:08

@G. Nagy László:
"4. Igyekszel az adott témára reagálni, nem a saját idióta faszságaival elárasztani mindenkit."

ezeket a témákat az előző posztokból hozom idióta barmocska. vágod?
hogy reagáljak a következő poszt témájára, ha még az előzőeket se beszéltük ki? és főként: miért tenném? mi értelme lenne?

röviden kell fogalmazni? nem tudsz írni meg olvasni ugye? te "értelmiségi srác"

"Ki foglak baszni a picsába"
"1. Kulturált vagy."

ez már a kulturáltság? ehhez a szinthet szerintem megfelelek amúgy.

visszatérve szijjártóra, nagyon lelkesedsz érte, meg egyéb hazaárulókért is. mert biztosan egy hazaáruló a harci kakadu, ugyanis tudtak róla hogy az oroszok ki -be járnak a külügy szerverén, mindenről értesülnek, megfigyelnek, ellenőriznek, MÉGSE tettek semmit a magyar hazaráuló vezetők hanem hagyták. agyad nincs hogy felfogjad ezt.

ha hazugság, miért nem léptek fel jogilag Panyi ellen? médiatanács esetleg? a fidesz azt mondta, azt hazudja, hogy nagyhatalmakkal dacol, és mégis lehetséges hogy itthon állandóan hazudozik a fake newys gyár? nem kéne fellépni a hazugságáradat ellen? bár akinek csöpp esze van, azt látja, hogy aki nem akar a csicska médiáján kívül másnak is nyilatkozni, az nyilvánvalóan hazug és korrupt.

miért kéne pegasussal Panyi ellen fellépni? úgy történhetett a dolog, hogy volt egy igazi hazafi a külügyben akinek nem tetszett hogy szijjártókék hazaárulók, és a hazaárulók, mikor megjelent a cikk, vagy már sokkal előrre, elkezdték megfigyelni Panyiékat, hogy tudják hogy ki a szivárogtató gerinces tisztességes ember a külügyben, a patkányok ki akartáj rúgni, vagy már ki is rúgták, ahogy az ausztriai konzult.
pedig hát az IGAZI emzeti szuverenitás az lenne, ha nem hagynánk más országoknak hogy feltörjék a hivatali gépeket, nemigaz baromka?

nem sikerült tisztázniuk magukat a fidesztől. ahogy abban sem, hogy pl a libanon 4 mrd-s templomépítés hogy akadályozza meg a migrációt. csodás magyarázat a fideszes agyhalottaknak a lopásra. náluk minden oké ezzel.
de ha olyan nagyon ártatlan a kormány, miért nem közvetítették ÉLŐBEN pl, amikor az uniós bizottság érdeklődött a pegasus iránt
hisz a tisztességes embernek a transzparencia nem árthat, nemigaz? viszont leleplezhetik így hogy milyen gonosz, álnok és hazug prüsszel
bár úgy elég nehéz, ha nem is akarják tisztázni magukat. a magyar kormány egyetlen képviselője sem kíván találkozni a vizsgálóbizottság tagjaival.

na hazudj valami szépet megint, mint a röhejes és gyermetegen elmebeteg reakciód arra hogy orbán 2008-ban még beléptette volna ukrajnát a natóba.
ilyen szemérmes buzit nem b*szott még európa. gerinctelen korcs. voltál katona te hikomat?

miért nem állsz szóba a releváns érvekkel? nem érzed hogy milyen degenerált és visszamaradott vagy agyilag? kéne pedig érezned.
mennyire kell hitványnak lenni, hogy azt ostobázd le, akitől tanulsz?

www.szabadeuropa.hu/a/a-pegasus-ugy-nem-csak-a-nemzetbiztonsagrol-szol-szabalyozni-kell-a-kemszoftver

mondjuk bájos azért hogy a téveszmés korrupt barom a részletes, teljesen elemző értelmes kommenteket titulálja szemetelésnek.

G. Nagy László 2023.03.20. 17:13:15

@Lord_Valdez: Mint ördög a szenteltvíztől... :) Pont ugyanúgy reagálsz, mint minden progresszív ismerősöm. Ülünk heten-nyolcan egy kocsmaasztalnál és feszülten figyeljük, hogy képesek-e e kimondani, hogy kétszer kettő az négy, de az Istennek sem megy nekik, ha a tények rosszul festenek az ideológia vásznán. Az egész világuk törne apró darabokra. Téged az intelligenciád emel a társaid fölé, de pont ugyanezt a mentalitást képviseled, csak ügyesebben maszatolsz. A legtöbben totál lefagynak. Tényleg megmosolyogtató.

"Ez az apró töredék annyira prezentálja az iszlámot, mint (...) amennyire egy veszett kutya jellemzi a kutyákat általában."

Nem megyek bele ebbe a vitába sokadszorra is. (Az, hogy a Korán közel száz helyen buzdít a hitetlenek elpusztítására, valamint az, hogy a csendes és passzív többség jelentős hányada egyetért a terrorcselekményekkel, és hogy jellemzően a vallási vezetők sem határolódnak el ezektől, az azért persze sokat mond.) De tegyük fel, hogy igaz ez a dédelgetett, vágy-vezérelt állítás. Miből állna kimondani, hogy igen, léteznek veszett kutyák, amelyek veszélyesek az emberre, szemben a beteg csigákkal és mókusokkal, amelyek sohasem támadnak ránk? Mi ebben olyan iszonyúan nehéz?

Elég, ha magadnak megválaszolod. Nincs több kérdésem.

baalint1 2023.03.20. 17:19:51

@G. Nagy László:
Nyilván az ellenzékkel van a baj, még véletlenül sem azzal, hogy olyan rendszert építettek ki az elvtársaid, amelyben leváltathatatlanok, és amely lehetetlenné teszi, hogy ütőképes ellenzék épüljön fel.

Annyira elvakultak vagytok ti kommunisták, hogy az fáj. Mint látod, a liberális kommentelőknek nem az a baja, hogy Orbán, hanem hogy nincs ellensúly, nincs független ügyészség, nincs független jegybank, nincs független bíróság, borítékolt az újabb és újabb 2/3. Ugyanez Gyurcsánnyal vagy mit tudom én Márki-Zay-al is problémás lenne. Persze nyilván neked nem probléma, csak akkor ne hazudd magadat liberálisnak. Meg nemzetinek sem, miután teljesen nyíltan kiállsz a kormány és azon belül a Petiminisztérium hazaárulása mellett. Meg jobboldalinak sem, mikor nem tiszteled a magántulajdont, tapsikolsz a kommunista intézkedéseknek. Ugyanazok a bolsevik kutyák vagytok, mint a legutóbbi 40 évetekben.

baalint1 2023.03.20. 17:20:49

@G. Nagy László:
A menekültváság előtt a zsidókat szidtátok, az európai erkölcstelenségről papoltatok és az iszlámot tartottátok etalonnak...

alöksz róz 2023.03.20. 17:23:36

@baalint1: "Ugyanez Gyurcsánnyal vagy mit tudom én Márki-Zay-al is problémás lenne." - mert úgy gondolod h borítékolható lenne a 2/3-uk?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2023.03.21. 07:22:41

@tesz-vesz:
nincs végtelen időm

@G. Nagy László:
1. Nem progresszív vagyok, csak anti-hülye. Ugyanaz a helyzet, mint TWÁ-t is besorolták, hogy balos, pedig a lófaszt. Ő nagyon is jobbos, csak épp nem bírja a hülyeséget. Magyarországon a hülyeség 95%-t a Fidesz állítja elő. Ebből jön, hogy főleg a Fidesz kapja az ívet. Egybites honfitársaink agyából ebből az jön le, hogy kritizálja a fideszt->balos.
2. Az Ószövetség is, mégse mondható, hogy a zsidó és a keresztény vallás erőszakos.
(3. a legtöbb helyen, ha nem csak egy-két mondatot olvasol, hanem a környezetét is, akkor kiderül, hogy nem úgy általában hitetlenekről van szó, hanem azokról, akik ártottak nekik)
Nem nézem a partizánt, de pont pár napja került szóba és mutatták nekem ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=LS9aK_tLJGw
4. Soha senki nem titkolta, hogy létezik iszlamizmus és létezik hozzákapcsolódó terrorizmus. Az állítás nem ez, hanem, hogy ez nem összekeverendő az iszlámmal úgy általában.

HypocritSlayer 2023.03.21. 08:14:48

@Lord_Valdez:

>>Ez az apró töredék annyira prezentálja az iszlámot, mint amennyire Németh Sándor, vagy Semjén Zsolt a kereszténységet. Vagy amennyire egy veszett kutya jellemzi a kutyákat általában.<<

Több gond is van ezzel:

1.Nem tudod, hogy a "sok alma közt" melyek (szerinted csak pár) a "rohadt"
2. Nem a "reprezentációról" van szó, mert egy tetű is sok
3. A "nem rohadt"(továbbiakban NR) és a "rohadt"(továbbiakban R) közt az a különbség, hogy amikor a "R" elkövet egy cselekményt, akkor ennek a "NR" otthon, és nem nyilvánosan, de örül.
4. Az iszlám több szempontból is zsákutca, mert merev, kötött, dogmatikus és gyakorlatilag bármilyen alaptételének csak a megkérdőjelezésére tett gondolt/kísérlet is halállal büntetendő. Nem lehet "kitérni" belőle, nem lehet "megtagadni" és egyetlen más vallás/vagy felekezet nem lehet vele egyenértékű, csak esetleg "megtűrt"...
5. Nem véletlen, hogy milyen átlagos IQ-val (<70-75)rendelkező népcsoportok között "hódít" és az sem, hogy aki ennél intelligensebb, az átlátja a többi vallásnál még elborultabb hülyeségeket és ezt felismerve, vagy hagyja a fenébe az egészet, vagy kihasználja a "radikális" társait és szopatja vele az "ellenségeiket"....

és a sor végtelen mennyiségben folytatható....

HypocritSlayer 2023.03.21. 08:32:02

@baalint1:
>>Nyilván az ellenzékkel van a baj, még véletlenül sem azzal, hogy olyan rendszert építettek ki az elvtársaid, amelyben leváltathatatlanok, és amely lehetetlenné teszi, hogy ütőképes ellenzék épüljön fel.<<

A leváltáshoz csak épp mennyiségi többség kéne az ellenzékedtől, de kevesen vannak és furcsa módon ezt a jelenleg regnáló hatalomnak róvod fel:)

Az külön érdekesség, hogy annyira "leválthatatlan" , hogy a legutóbbi önkormányzati választásokon a "rencer ellenébe" az előző időszakohoz képest "agyonnyerték magukat" a lieblingjeid, sőt, Budapesten győztek rencer ellenére:)

Persze, persze, "Apu azért iszik, mer te sírsz":)

>>a liberális kommentelőknek nem az a baja, hogy Orbán, hanem hogy nincs ellensúly, nincs független ügyészség, nincs független jegybank, nincs független bíróság, borítékolt az újabb és újabb 2/3.<<

Ja, csakhogy az általad felsoroltaknak semmi köze a 2/3-hoz, ahhoz annak van köze, hogy nem elég hogy sokkal kevesebben vagytok, de még egymást is felfaljátok és nemhogy máshonnan képesek lennétek "átcsábítani", hanem titeket utálnak meg egyre többen, a sajátjaitok.....

>> Ugyanez Gyurcsánnyal vagy mit tudom én Márki-Zay-al is problémás lenne. <<

A vicc az, hogy "boldog békeidőkben" lehet a "sokszínűségről", no meg a közös, "koaliciós," a "farok csóválja a kutyát" típusú, nagyondemokratikus feminista-genderbuzi, iszlámszopkodó hülyeségekkel házalni és még ezzel valahogy el is lehet döcögni , egyre dekadensebb irányba, de amikor gáz van, akkor mindig kell egy "legény" és egy megkérdőjelezhetetlen többségű legitimáció, ami biztonságot és erőt ad, és erre a hazaáruló, frusztrált és nyomorult ellenzék nem képes......

Az ellenzék jelenleg a "proli", lásd: e-arc.hu/hu/blog/mensaros-laszlo-a-proli

alöksz róz 2023.03.21. 09:57:50

@HypocritSlayer: 1.Nem tudod, hogy a "sok alma közt" melyek (szerinted csak pár) a "rohadt"

ez mindenre is igaz

HypocritSlayer 2023.03.21. 10:05:24

@Lord_Valdez:
>>Magyarországon a hülyeség 95%-t a Fidesz állítja elő. <<

Szegény ellenzék, mér erre sem képes.....:)DDD

>>Ebből jön, hogy főleg a Fidesz kapja az ívet. Egybites honfitársaink agyából ebből az jön le, hogy kritizálja a fideszt->balos.<<

A kritikával semmi baj nincs, de titeket már annyira elborít a gyűlölet, hogy épp ezzel szívatnak meg, mindennel ellenkeztek amit a Fidesz csinál és e miatt a saját paródiátotokká váltok, mert amikor az érzelmi hozzáállásotok felülírja a józan eszeteket, beleléptek olyan zsákutcákba, amiből nem hogy megfordulni nem tudtok, de a kihátrálás is a saját magatok arculköpése lenne:)

A beidegződött reflexetek miatt elsikkadnak amúgy a jogos és valóban kritikák is, hiszen fullba toljátok a kretént (ahogy a tetves muszimszopkodást ahogy imént előadtad), élő bizonyíték, hogy még a relatív értelmesebbek is közületek katasztrofálisak, akkor mit lehet elvárni a nálad is begyepesettebb proli társaidtól?

>>2. Az Ószövetség is, mégse mondható, hogy a zsidó és a keresztény vallás erőszakos.<<

De, az, csakhogy ugyanaz a dogma egész másként működik egy retardált=<75 IQ, mint egy egy "átlagosan értelmes"=>90-95 IQ esetén.
A retardált nem kérdőjelezi meg, el sem jut a tudatáig az, hogy megkérdőjelezzen dolgokat, a másik esetben viszont van "fejlődési lehetőség".

A retardált estében még a jólét sem képes a korlátait "áthágatni", annak hiányában pedig más nem marad számára, mint az "igaz hit".....

>> kiderül, hogy nem úgy általában hitetlenekről van szó, hanem azokról, akik ártottak nekik<<

Ehhez vedd hozzá a GHIBA, meg az TAQIYYA "finomságait".....

>>4. Soha senki nem titkolta, hogy létezik iszlamizmus és létezik hozzákapcsolódó terrorizmus. <<

Pedig az elvtársaid előszeretettel propagálják, hogy ezek "csak elszigetelt esetek", hirtelen "radikalizálódtak", "semmi közük az iszlámhoz", "az iszlám a béke vallása", meg ehhez hasonló faszságok......

>>Az állítás nem ez, hanem, hogy ez nem összekeverendő az iszlámmal úgy általában. <<

Az a baj, hogy a az almával teli tálban biztosan vannak mérgezettek és nem tudjuk, hogy mennyi azoknak az aránya , nem beazonosíthatóak, csak ha már megöltek és ami a legfontosabb, hogy nem lehet sem megjósolni, sem előre látni, hogy a "nem mérgezett" mikor és minak a hatására kezd "radikalizálódni" és mikor válik éles bombává.......

Ezeknek egyike is nagy kockázat, együtt pedig végzetessé teszi.

Nem véletlen, hogy ellenük egyetlen kettő "gyógyszer" van:
1. Kiírtani még az írmagját is (de ugye ze nem humánus, blablabla....)
2. Amit a magyarok csináltak a saját muzulmánjaikkal, aka "böszörményekkel", gyakorlatilag betiltották és arra kényszerítették, hogy elhagyják a dogmáikat, a gyerekeiket nem nevelhették az iszlámra, és pár generáción belül meg is szűnt, még az írmagja is....., érdekes módon, pont itt, a vallásszabadság bölcsőjében és nem véletlenül.......

A tetves iszlám nemhogy más vallásokkal, de saját magával sem "kompatibilis" és akkor még finoman fogalmaztam, és képesek ezért egymást is gyilkolni, (persze, közösen bármikor összeállnak ha a nem muszlimokat kell gyilkolni, ebben mélyen egyetértenek:), márcsak azért sem, mert mindegyik másként értelmezi a pedofil prófétájukat.....

G. Nagy László 2023.03.21. 11:22:36

@HypocritSlayer: Ezúttal szinte mindenben egyetértek.

G. Nagy László 2023.03.21. 11:32:41

@Lord_Valdez:

"Nem nézem a partizánt, de pont pár napja került szóba és mutatták nekem ezt a videót"

Épp napoztam a teraszon, így volt húsz percem, hogy végignézzem ez a szart. A helyzet az, hogy jómagam kifejezetten szeretem és nézem is a Partizánt. Gulyás Marcit - ma már - tisztességes és jó riporternek látom. (Az az igazság, hogy sokat is köszönhetünk neki: az ő két évvel ezelőtti nagyinterjúja indította el MZP kampányát, és őt magát is a lejtőn - pedig akkor még az ötösfogat tagja sem volt.) Ez a hat évvel ezelőtti muszlim-szopkodás azonban maga gyalázat. Ha nálad vizsgázna, kivágnád a fenébe. Minden kérdése alákérdezés, egyetlen kényes témát, egyetlen valós problémát sem feszeget. Teljesen nyilvánvaló a cél: az a fajta szerecsenmosdatás, amit te is teszel nap mint nap, ideológiai alapon. Marci ma már nem ilyen riportot készítene.

Szinte bántó, hogy egy ilyen nyíltan propaganda-jellegű videót linkelsz. Tényleg azt gondoltam eddig, hogy ennél azért intelligensebbnek látsz. Ezek szerint valóban idiótának és gondolkodásra képtelennek tűnök :)

Sadist 2023.03.21. 15:11:28

@Lord_Valdez: "Ugyanaz a helyzet, mint TWÁ-t is besorolták, hogy balos, pedig a lófaszt. Ő nagyon is jobbos, csak épp nem bírja a hülyeséget."

Fullba tolod a kretént, pajti. Tóta elég keményen balos:
www.youtube.com/watch?v=NiFRZun36GI

Sadist 2023.03.21. 15:13:37

@HypocritSlayer: "Az ellenzék jelenleg a "proli", lásd: e-arc.hu/hu/blog/mensaros-laszlo-a-proli"

Ez egyszerűen tökéletes.

G. Nagy László 2023.03.21. 16:49:04

@Sadist:

"Az ellenzék jelenleg a "proli", lásd: e-arc.hu/hu/blog/mensaros-laszlo-a-proli - Ez egyszerűen tökéletes."

Csatlakozom. Briliáns emberrajz.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2023.03.22. 07:26:19

@G. Nagy László:
Ez a videó azért ilyen, mert parodizál egy bizonyos a borzasztóan tudatlan réteget.

G. Nagy László 2023.03.22. 09:34:05

@Lord_Valdez: Most megint mentegeted. Persze, értjük az iróniát mindannyian. De attól még belefért volna, hogy egy tisztességes anyagot készít, nem egy demagóg szart. Ettől még maradhatott volna parodisztikus. Vagy ha rámegy a komoly ügyekre, úgy mindjárt kibicsaklik és ellehetetlenül a szellemesség?

A beszélgetésünk mindenesetre megihletett:

teveszmek.blog.hu/2023/03/22/_az_iszlam_a_beke_vallasa

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2023.03.23. 07:31:00

@G. Nagy László:
Látom, de jobb lenne, ha visszatérnél a téveszmék oszlatásához, a terjesztésük helyett.
A hülyeség akkor is hülyeség marad, ha bő lére ereszted.

Búcsúzóúl adnék egy tanácsot: Ha azt látod, hogy valakinek nagyon fekete vagy nagyon fehér véleménye van, az az ember vagy hazudik, vagy csak felületes tudással rendelkezik a témában. És itt most tök mindegy, hogy mohamedánokról beszélünk, zsidókról, cigányokról, akkumulátorgyárakról, Ukrajnáról, gazdaságról.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.04.24. 13:07:56

@G. Nagy László: ezért kell kitiltani egy hónapra, mert nem sikerült megérteni amit írtam és továbbra is hazudozol?
le van írva minden világosan, mi baj? meg akarod szabni hogy mit írjak ide? te nagy "liberális", persze te minden magadra adott címkében hazudsz és szinte minden amit a világról tudsz az vagy tévképzet, vagy hazugság

("értelmiségi srác", szövegértés meg alap kongitív képességek nélkül)

Reactor 2023.07.27. 03:17:29

Az erőszak, tetszik-nemtetszik, jelen van az élőlények világában, és sok esetben hasznos, vagy akár egyedüli megoldás lehet. A szöget se miatyánkkal imádkozzuk be a fába.
Én azt mondom: törekedni kell a békés megoldásra, de ha a szép szó, mézeskalács már nem használ, akkor hadd szóljon a raksivető!
süti beállítások módosítása