téveszmék

"Itt az ideje, hogy eltöröljük a család intézményét"

2020. április 06. - G. Nagy László

sophie_lewis.jpg

 

Igazából én vagyok az idióta barom. Nem is értem, mit vártam egy radikális feminista cikkétől. Sophie Lewis "A koronavírus-krízis azt mutatja, hogy ideje eltörölni a családot" című írása az Open Democracy oldalán jelent meg pár nappal ezelőtt.

 

A szerző a járványra adott első számú reakciót, az otthonmaradást boncolja azok szemszögéből, akiknek mindez komoly nehézséget jelent. Elítéltek, hajléktalanok, a családi erőszak áldozatai... A probléma felvetése terén természetesen igaza van: helyzetéből fakadóan nem minden földlakó élvezheti ugyanazt a kényelmet és biztonságot lakhelyén - már ha egyáltalán rendelkezik ilyennel. Kissé sportszerűtlennek tűnik, hogy a teljes emberi civilizációt veszi ostrom alá, csak mert nem vagyunk berendezkedve egy váratlan világjárványra, ám nem is ez a legnagyobb gond a cikkel. Még csak nem is az, hogy érvekkel alá nem támasztott, zavaros gondolatai rettenetes stílusban öltenek testet. Sokkal inkább az, hogy a pandémia kapcsán felvetett társadalmi problémákra csapnivaló válaszokat ad.

 

"Azonnal ki kell engedni minden rabot és fogvatartottat." Tulajdonképpen nem is kéne semmi egyebet idézni, már ez bőven elég hogy lássuk, mennyire vehető komolyan a feminista amazon. "Los Angelesben a hatósági személyek saját lakókocsit vagy ideiglenes elkülönítő kabint adnak a hajléktalanoknak. Azonban ennél logikusabb válasz lenne kinyitni az összes hotelt és magánpalotát mindenki előtt, hiszen ezek jól levegőznek, szellősen elhelyezhetőek az emberek is és tisztán lehet tartani." Beszarás. Tiszta Tanácsköztársaság. Ilyeneket olvasva mindig azon tűnődöm, hogy ezek az emberek egyáltalán nem ismerik a történelmet? Vagy tanultak ugyan róla valamit, de semmit sem értettek meg belőle? Egészen ijesztő ez a nyíltan kommunista tempó a 21. században. (Épp 75 év telt el Magyarország - és velünk együtt egész Közép-Kelet-Európa - szovjet megszállása, s alig 30 esztendő a kivonulás óta. Ennyi elég is a teljes felejtéshez?) Ha Sophie Lewis legalább egy egészen minimális morális érzékkel bírna, hozzátehetné: jelenleg sem tiltja semmi, hogy bárki felkínálja a tulajdonában lévő - momentán feltehetően kihasználatlan - szállodát, vagy luxusvillát bármiféle jótékony célra. Tudunk is ilyen - a kórházi kapacitást bővítő - felajánlásokról idehaza és az országhatáron túl úgyszintén. Talán érthető és elnézhető, hogy az érintettek nem a hajléktalanokat tekintik jótékonyságuk elsődleges célközönségének. "Minden munkavállalót teljes fizetéssel hazaküldeni, hogy összeköltözhessenek a barátaikkal és lustálkodhassanak legalább a következő évtizedben." Semmi bajom a lustálkodással és ahhoz sincs semmi közöm, hogy ki kivel költözik össze. Ugyanakkor mindig elképeszt az a gyermeteg naivitás, amely a baloldali lelkületet jellemzi. Soha egyetlen szót sem ejtenek arról, hogy kinek kéne biztosítania a teljes fizetést azok számára, akik ilyen vagy olyan okból munka nélkül maradnak. "Az Anyák a lakhatásért vezető szerepet vállalt a kaliforniai dzsentrifikáció elleni küzdelemben és annak az elérésében, hogy a kényelmes lakhatást elismerjék velünk született alapvető emberi jogként." És a kényelmes lakhatáson túl az ingyen pezsgőt, az alanyi jogon járó orgazmust és persze a feltámadást is. Mondjuk ki, hogy mindez alapvető emberi jogunk! És ha a társadalom mindezt nem nyújtja önként, ezüsttálcán, mi sem természetesebb, mint elvenni erőszakkal...

 

Sohasem értettem, hogy a szélsőséges feministák miként képesek rendet vágni saját ideáik között. Egyfelől semmiféle agressziótól nem rettennek vissza, ha az áldozat férfi és tehetős, másfelől a legnagyobb problémaként éppen a családon belüli erőszakot szokták felemlegetni. Nincs itt némi tudathasadás? "Hogyan védhetné az egészségünket egy olyan hely, amelyet az egyenlőtlenül elosztott házimunka (mivel a háztartást általában a nők vezetik és tartják rendben), a bérlés és jelzáloghitel, földtulajdon és birtok, patriarchális gyermeknevelés és (sokszor) a házasság intézménye jellemez és leng körül? Az ilyen otthonokban megy végbe – ez mindenki számára nyílt titok – a földi erőszak nagy része: a WHO (Egészségügyi Világszervezet) a családon belüli erőszakot a 'legelterjedtebb, ugyanakkor legkevesebbet jelentett emberi jogi visszaélésnek' nevezi." Tökéletesen egyet lehet érteni: nem ideális világ az, amelyben apa rendszeresen kékre-zöldre veri anyát. És el kell ismerni: az sem a tökéletes házasság receptje, ha az asszony három ember helyett dolgozik, míg a férj csak békésen elterpeszkedik a kanapén. Részemről nincs baj azzal sem, hogy Sophie Lewis-nak még a járvány idején is ezek a legnagyobb problémái. (Nekem például mindenről a szex jut eszembe, és ezen a koronavírus sem változtat semmit.) Ám a megoldás még véletlenül sem az, hogy a fürdővízzel együtt kiöntjük a gyereket is. Magától értetődően nem a család intézményét kell megszüntetni, hanem az azon belüli erőszakot és lehetőség szerint az egyéb konfliktusforrásokat is. A feministák is pontosan tudják: senkinek sem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy férjhez menjen és gyerekeket szüljön. Bárki élhet szingliként, gyermektelenül, baráti kommunában, vagy bárhogy. A magam részéről például nagy híve vagyok az arab kultúra többnejűséget megengedő rugalmasságának (ám ebbe nem megyek bele bővebben, tekintve, hogy az asszony is olvassa a blogot).

 

Azt kéne végre megérteni - és ne legyünk naivak, a feministák pontosan értik is - hogy a párválasztás aktusa valós értékmérő is egyben. Mindannyian a hibátlan, nagy Ő-ről ábrándozunk, ám ha a mellettünk hortyogó férfiban/nőben mégsem sikerül felfedeznünk a tökéletes társat, arról elsősorban mi magunk tehetünk. Talán nem keresgéltünk elég sokáig, s kikötöttünk egy hozzánk méltatlan partnernél. Talán az illető már ezerszer tanújelét adta alkalmatlanságának, erőszakosságának, lustaságának, ostobaságának - s mi valamiféle érthetetlen okból mégis kitartottunk mellette. Talán évek óta csak fortyogunk, morgolódunk és zsörtölődünk, ám az égvilágon semmi építőt nem tettünk, amivel jobbá tehettük volna álmosan zötykölődő frigyünket. Talán mi magunk is messze vagyunk a tökéletességtől, és egész egyszerűen nem is érdemlünk jobbat. Bármelyik forgatókönyv igaz lehet és eredményezhet boldogtalan házasságot, azonban mindre igaz, hogy ezek kizárólag az egyén problémái, nem a társadalomé. A fizikai erőszakot, illetve a kiskorú gyerekek súlyos veszélyeztetését leszámítva nincs az az indok, amiért egy etikus hatóság beleszólhatna egy család életébe. Bár egy radikálisan feminista kormányzás esetén azon sem lepődnék meg, ha törvényt alkotnának annak kapcsán, mely házasfélnek hányszor kell mosogatnia egy adott munkahéten.

 

"És végezetül, még ha a nukleáris háztartás nem is jelent közvetlen fizikai vagy mentális fenyegetést egy személyre nézve – nincs házastárs-verés, nincs gyermekmolesztálás, és nem bántalmazzák a queereket – a magán család, mint a társadalom növekedésének módja, őszintén szólva, szívás. (...) Jobbat érdemlünk a családnál, és a koronavírus ideje kiváló időszak arra, hogy gyakoroljuk az eltörlését." Sophie Lewis pontosan úgy kommunikál, mint a legtöbb sikertelen, sérült ember. Forrong valami ellen, ami a többség boldogságának alappillérét jelenti, csak mert számára nem jelent örömforrást, vagy nincs is alkalma megtapasztalni. Teszi ezt anélkül, hogy alternatívát kínálna. Jobbat érdemlünk a családnál - mondja, de hallgat arról, hogy mi is volna az. Jobbat érdemlünk a kapitalizmusnál - mondja, de egy szót sem szól arról, mire gondol valójában. Természetesen nem magával a lázadással van baj. Egy kamasz részéről is abszolút tiszteletreméltó, ha rádöbben: nem kíván úgy élni, ahogyan a szülei tették. Ám ez a kamasz egyszer felnő és szabadon dönt a sorsa felől. Valószínűleg egészen más életstílust választ majd, mint felmenői, ám ettől még esze ágában sem lesz eltörölni bármit. Legfeljebb ő maga már nem kér belőle. 

 

Olvasva a cikket az járt az eszemben, hogy a nyugati társadalom valóban ennyire elhülyült volna? Az írást kísérő hozzászólások ugyanakkor megnyugtatóan hatottak. Szinte kivétel nélkül minden kommentelő alaposan kiosztotta ezt az ámokfutót. Talán még sincs veszve a világ.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr1415594470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BrianZ 2020.04.07. 16:03:35

Egy kis statisztika: a családon belüli erőszakot nagyobb százalékban követik el a nők, mint a férfiak a gyerekkel szemben - a csecsemőgyilkos anyákról van szó.
Ennek a Sophie lánynak nem engedélyeznék gyereket. Mert az ő logikájából jön ez is: kötelezővé kell tenni a születés szabályozást, maximum két gyerek, de azt is meg kell nézni, hogy képes-e felnevelni és ellátni a gyereket a nő és a párja. Szerintem neki a bizottság örök fogamzásgátló tablettát írna fel, amilyen szűklátókörű a hölgy.

G. Nagy László 2020.04.07. 16:48:58

@BrianZ: A csaj nyilván sérült, ez nem kérdés. A cikke alatt az egyik kommentelő írja is, hogy bitang szar gyerekkora lehetett. Talán így van, talán csak felnőttként nem találja a helyét. De hogy komoly zűr van a fejében, az nem kétséges.

Ami a gyerekekkel szembeni erőszakot illeti: a csecsemőgyilkosság valóban női specialitás, azonban a nagyobb gyerekekkel szembeni brutalitás és főként a szexuális abúzus többnyire a férfiakhoz kötődik. Mindegyik elfogadhatatlan, természetesen.

midnightcoder2 2020.04.07. 17:01:27

@G. Nagy László: "azonban a nagyobb gyerekekkel szembeni brutalitás és főként a szexuális abúzus többnyire a férfiakhoz kötődik"
A szexuális abúzus igen, viszont ha anyuka alkesz akkor bizony ő is abajgathatja a gyerekeket.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.07. 17:26:52

Szerencsére a mostani helyzet kiváló alkalom, hogy öklünkkel lecsapjunk a feministákra, a homoklobbistákra, az ateistákra, s általában minden liberálisra.

G. Nagy László 2020.04.07. 17:30:48

@MAXVAL bircaman közíró:

"s általában minden liberálisra."

Köszi. Ezt jól megkaptam. Munkásököl vasököl???

Ésszelteli 2020.04.07. 17:48:20

Ha neki nem tetszik a család- mert többféle család is lehet pl jogilag házasság, élettársi, bejegyzett élettársi- mert ezek szerint emberek együttélésenem tetszetős neki akkor menjen ki nyugodtan az erdőbe lakni. Nimfák mindig is voltak a mitológiában.

G. Nagy László 2020.04.07. 18:08:48

@Ésszelteli: "Ha neki nem tetszik a család, akkor menjen ki nyugodtan az erdőbe lakni."

Valójában ez a lényeg. Mindenki úgy él, ahogy akar, nem kell a saját hülyeségünket másra erőszakolni. Nimfának kicsit gyöngécske a csaj, de ez már más kérdés...

valkyre 2020.04.07. 18:09:44

@MAXVAL bircaman közíró: az jó lenne de, hogy találunk meg minden libsit, ateistát stb. úgy általában? Miért kiváló(bb) ez az alkalom, mint más? Milyen alkalom? A vírus-válság? Öregszik már Viktor, sajnos. Félek nem fogunk elég nagyot vagy elég mélyre csapni.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2020.04.07. 18:11:00

Ennyi idős korra már illik kinőni az ilyesmit...

valkyre 2020.04.07. 18:14:21

Fujj, hogy néz ki ez a nő. Bezzeg a fideszes lányok, isten is szépnek teremti őket, de ennek is van még esélye...csak jó helyre kell ikszelni.

octy 2020.04.07. 18:22:14

Ki csinálna ennek a nőnek gyereket...???
Innentől meg nincs kérdésem.

a nagy hohohorgász 2020.04.07. 18:29:37

Aki a családot akarja lerombolni az az emberiség ellen vét. Poszter szerintem az a baj a liberalizmussal hogy ebben az izmusban a legkönnyebb atesni a ló túloldalára. Mégpedig azért mert ennek az izmusnak a közepén az egyén van és nem közösség (arjak, munkások stb.) semmi osszetartasra nem osztokel csak rombolasra elemi szintig. Sajnos a gyenge ember még mindig azt hiszi hogy csak azért mert libsi automatikusan erős is lesz. Lofaszt mama. Azt ki kell vívni és azt egyedül nem megy. Erre van a közösség ami meg nem illik a liberalizmusba.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.07. 18:44:09

@valkyre:

A víruscsata megnyerése egy újabb lépés a liberalizmus elleni hadjáratban.

röf 2020.04.07. 18:49:12

Miért kell ezzel a szellemi fogyatékos nővel egyáltalán foglalkozni....?

a nagy hohohorgász 2020.04.07. 18:50:45

@a nagy hohohorgász: azok tapsolnak most akik szarjak az eüt. Tudjátok tényleg régen volt a Ferkó rendszer ahol a paraszt szarrá lett adoztatva plusz devizahitel válság alatt. Ha azt akarja a jonep és megvalasztjak ám legyen.

a nagy hohohorgász 2020.04.07. 18:52:30

@röf: ezekből lesznek a kunhalmik meg a cseh katkak. Csak azért

2020.04.07. 19:02:06

Mondjuk a szar gyermekkor nem lehet SENKI mentsége, és erre élő példa vagyok.
Tizenkilenc év állami gondozás a Kádár-korszak és az abban alibi intézményként működő GYIVI égisze alatt. Az csak apró nüansz, hogy a legtöbb nevelő képesítés nélküli volt, és az intézmények nevelésre való képessége - a Fóti Gyermekváros kivételével - a nullához volt közel.
Nem véletlen, hogy az abban az időben saccperkábé 30 ezer gyermek közül jó ha a fel/harmada tudott a felszínen maradni, miután lejárt a mandátuma.
A napi szintű éhezés/verés/megaláztatás mind a nevelők, mind az idősebb - és akkor már komoly lelki sérülésekkel küzdő - gyermekek közötti évek nyomot hagynak az ember pszichéjében, ez nem vitás.

Ha egyébként nincs a hölgynek veleszületett defektusa, akkor az erre való hivatkozás csak terelés. Ott inkább a későbbi élethelyzetében történt rossz döntések sorozata vezethetett odáig, hogy másokat okol a saját szar élete miatt.

Persze az is lehet, hogy mivel szegénykém nem egy vonzó jelenség külsőleg, ezért évek óta nem piszkálta meg senki, és ezért lett frusztrált.

G. Nagy László 2020.04.07. 19:06:18

@a nagy hohohorgász:

"szerintem az a baj a liberalizmussal hogy ebben az izmusban a legkönnyebb atesni a ló túloldalára."

Szó sincs erről. A liberalizmus középutat jelent. Mind a bal- mind a jobboldal máris átesett a ló túloldalára. Egyik az egyikre, másik a másikra.

"Mégpedig azért mert ennek az izmusnak a közepén az egyén van és nem közösség (arjak, munkások stb.) semmi osszetartasra nem osztokel csak rombolasra elemi szintig."

Ezt azért gondold végig. A liberalizmus valóban az egyént állítja a fókuszba, nagyon helyesen. Csakis ebből a kiindulópontból lehetséges a tisztességes emberi együttműködés. Legalább ennyit megtanulhattunk volna a történelemből. Tényleg a náci, vagy a kommunista közösségi szemlélet volna az etalon?

"Erre van a közösség ami meg nem illik a liberalizmusba."

Ezeket a faszságokat kéne elfelejteni. A liberalizmus messze a legjobb közösségépítő alap. Full liberális vagyok, s legalább húsz aktív közösség tagja. Jó párat ezek közül magam szervezek és működtetek.

a nagy hohohorgász 2020.04.07. 19:07:38

@Látens Inszinuáció: maximálisan egyetértek. De ne haragudj akkor meg kell kérdeznem hogy te miért az Orbán kormányt szidod minden szar ért? Elég lenne csak azért amiért tényleg ők a felelosek. Hm?

G. Nagy László 2020.04.07. 19:09:23

@Látens Inszinuáció:

"Persze az is lehet, hogy mivel szegénykém nem egy vonzó jelenség külsőleg, ezért évek óta nem piszkálta meg senki, és ezért lett frusztrált. "

Láttál már vonzó külsejű feministát? Én még soha. Miért hirdetne egy beteg ideológiát egy bombázó, akit elkényeztetnek a férfiak?

a nagy hohohorgász 2020.04.07. 19:17:48

@G. Nagy László: nem etalonnak mondtam ez kiforgatas. Felteszek neked egy kérdést, ha engeded. Próbáld meg ne szettrollkodni. Én dohányzom és ha bemegyek egy közösségbe ahol nem dohányzó emberek vannak akkor nekik van joguk hogy megtiltsak hogy cigizzek vagy nekem van jogom cigizni? Vagy normális emberként megkernek hogy menjek ki cigizni én meg normális emberként kimegyek. A liberalizmus mostani állapota szerint leszarhatom a többség akaratát mert nekem jogom van cigizni buzulni full extras zarkahoz hiába vagyok egy rohadék stb...... Hahaha a liberalizmussal az a baj hogy nem teszik hozzá hogy van határa és azt sem hogy hol!!! Mert a határt a pénz szabja. És igen a nácizmus és a szocializmus talán jobb volt de hogy rosszabb nem az biztos.

boborján20 2020.04.07. 19:33:52

@MAXVAL bircaman közíró:

birka, mostanában kicsit sokat képzelegsz erről.

csak nehogy a végén a te picsád legyen elverve, te szerencsétlen migráncsratyi!:)))

G. Nagy László 2020.04.07. 19:37:16

@a nagy hohohorgász: A példád tökéletes. Fizikailag ártasz azzal a másik embernek, hogy dohányzol? A válasz: IGEN. Joggal kérik, hogy kint cigizzél? Természetesen. Most tegyük fel, hogy egy Sztálint, vagy Hitlert ábrázoló pólóban lépsz ugyanebbe a társaságba. Fizikailag ártasz azzal a másik embernek, hogy milyen ruhát viselsz? A válasz: NEM. Joggal kérik, hogy öltözz át? Természetesen nem. Ha hülyének néznek, vagy nem állnak veled szóba, az más kérdés, szívük joga. De nem szólhatnak bele a ruházatodba (feltéve, hogy nem vagy irgalmatlanul mocskos, büdös).

Elég világos a határvonal, nemde?

a nagy hohohorgász 2020.04.07. 19:40:48

@G. Nagy László: akkor miért tiltják a náci jelképeket? Fizikailag artassz valakinek? Nem. Na gondold újra!

a nagy hohohorgász 2020.04.07. 19:42:37

@a nagy hohohorgász: miért tiltották be a meinkampfot? Fizikailag artassz valakinek? Nem. Ember mondtam hogy gondolkozz...

a nagy hohohorgász 2020.04.07. 19:43:39

@a nagy hohohorgász: vagy ha nem akarsz gondolkodni tilts ki

erkölcsi hulla 2020.04.07. 19:57:23

Ès az ilyen emberi szemeteknek hozzák le a cikkeit olvasott oldalakon.

Proud Mary 2020.04.07. 19:59:00

demost ez téged tényleg meglep?

Proud Mary 2020.04.07. 19:59:31

ezek azok az ún. "civil szervezetek"..

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.04.07. 20:03:18

jol van csajos, szerintem inkabb basznod kene akkor megnyugodnal.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2020.04.07. 20:04:17

@a nagy hohohorgász:
Válaszolok én: mert a világ már régen letért a liberálisok által elképzelt útról. Ez a folyamat az 1870-es években kezdődött és az 1930-as évekre teljessé vált.

a nagy hohohorgász 2020.04.07. 20:05:10

@a nagy hohohorgász: a liberalhivok tényleg azt hiszik hogy úgy növekedhet a joguk hogy azok nem más kárára történnek?

a nagy hohohorgász 2020.04.07. 20:07:06

@Lord_Valdez: ezzel mit akarsz mondani? Azt hogy a liberalizmus okozta a nacizmust?

tireless treehugger 2020.04.07. 20:19:54

Többféle családforma van, pl kereszt...., opsz, zsidó család, modern muszlim, hárem stílusú, ..... Okos ember maga választja meg hogy milyenben él, nem hagyja hogy mások mondják meg neki. Mégokosabb olyanban él amelyik leginkább illik a perverzitási szintjéhez.

De nyekeregni azt nem fog, a nyekergés az nem méltó okos emberhez.

G. Nagy László 2020.04.07. 20:24:26

@a nagy hohohorgász:

"akkor miért tiltják a náci jelképeket? Fizikailag artassz valakinek? Nem. Na gondold újra!"

Miért kéne újragondolnom??? Azért, mert a jogszabály nem liberális, az nem a liberalizmus kritikája. Kurvára összekevered a dolgokat.

Értelemszerűen az volna az etikus, ha ezeket nem tiltaná semmiféle jogszabály. Mi a fenét kéne újragondolnom???

G. Nagy László 2020.04.07. 20:28:29

@Proud Mary:

"demost ez téged tényleg meglep?"

Nyilván nem. Az álnaivitás csak béna kommunikációs elem.

a nagy hohohorgász 2020.04.07. 20:30:48

@G. Nagy László: akkor miért nem tüntettek a náci hívők jogaikert???? Ember miért hazudsz magadnak? Ez a legalja, pedig te okosnak tartod magad....

Attilajukkaja 2020.04.07. 20:40:12

@MAXVAL bircaman közíró:
"Szerencsére a mostani helyzet kiváló alkalom, hogy öklünkkel lecsapjunk a feministákra, a homoklobbistákra, az ateistákra, s általában minden liberálisra."
Iván, Iván! Vissza fog csapni az az ököl, ha egyszer elmúlik a járványveszély. Próbáld meg visszafogni a benned tomboló brutalitást, mert rossz vége lesz számodra, ha nem teszed.

G. Nagy László 2020.04.07. 20:41:17

@a nagy hohohorgász:

"akkor miért nem tüntettek a náci hívők jogaikert???? Ember miért hazudsz magadnak? Ez a legalja, pedig te okosnak tartod magad...."

Tényleg összevissza beszélsz. Ezer olyan jogszabály és kormányzati intézkedés létezik, amellyel nem szimpatizálok, de jelenleg egy sem olyan súlyos, hogy az utcára menjek miattuk. (Utoljára 2006-ban tüntettem Gyurcsány ellen egy egész őszön át.) A nácik és a kommunisták jelképhasználati joga volna az utolsó, amiért tüntetnék.

Tényleg nézz magadba, és gondold át az érveidet! Attól, hogy nem találtam fel a koronavírus ellenszerét, még nem rokonszenvezek a járvánnyal. Attól, hogy nem keresek milliárdokat, még nem vetem meg a pénzt. Léteznek dolgok, amelyek mehetnének jobban is, de nem teszek több energiát a dologba, minthogy szóvá teszem. Ez nem olyan bonyolult.

a nagy hohohorgász 2020.04.07. 20:51:08

@G. Nagy László: gratulálok igazi libsi vagy. Felelősséget nem vállalsz semmiért csak jogaid vannak.

a nagy hohohorgász 2020.04.07. 20:53:26

@G. Nagy László: a feministaknak meg azt kívánom hogy éljen együtt azzal a nővel akiről a poszt szól. Hahaha

G. Nagy László 2020.04.07. 20:54:35

@a nagy hohohorgász: Már elnézést, miért kéne felelősséget vállalnom, amiért nem teszem? (Minden tettemért 100%-ban felelek. A gyerekeimért ugyanúgy. Teérted is kéne?)

nemecsekerno_007 2020.04.07. 20:57:14

Gyogyós. Már egész jó terápiás módszerek vannak, nem Soros pénzéből kéne osztani a hülyeséget.

Ad Dio 2020.04.07. 21:05:16

Ez az ő véleménye. Tiszteletben tartom. Nem értek egyet vele. Szerencsére sokkal többen vagyunk ezzel így, mint úgy. Nagy tragédia nincs. Kb. annyit jelent számomra a véleménye, mint ha egy egzozikus, különlegesen büdös növényt vagy állatot nézegetnék: érdekes, különleges, de azért haza nem vinném.

a nagy hohohorgász 2020.04.07. 21:15:24

@G. Nagy László: tudod úgy vagy te liberális mint a viccben a meleg fiú... Te g. Nagy László csak egy kis buzi vagy
de meleg akarsz lenni.... Hahaha. ahhoz meg kevés a pénzed. Szopo

Ad Dio 2020.04.07. 21:18:41

@a nagy hohohorgász:

Istenem mekkora hülye vagy. Ahelyett, hogy örülnél, hogy valaki kicsit igyekszik out of box gondolkodni... Énkérekelnézést.

apro_marosan_petergabor 2020.04.07. 21:19:12

Miért kell ezekkel a barmokkal foglalkozni? - vetette fel valaki.
Mert ha nem figyelünk oda, 1 hónap múlva a CEU-n osztja az észt (ha odafigyelün akkor is...:),
de ha nem figyelünk oda 2 év múlva az ELTE-én, díszdoktorként.
Anno szerencsétlen, mindenre alkalmatlan Károlyi odapasszolta a kormányt a szocdemeknek, hátha van valami ötletük, ezekben a nehéz időkben. A szocdemek pedig elsétáltak a bolsevikekhez a börtönbe (Kún Bélaék), hogy hátha nekik van még jobb ötletük?
Volt.
Eredménye vér, könnyek, hamu - román megszállás.
Ezért a barmokra is oda kell figyelni. Idejében.

a nagy hohohorgász 2020.04.07. 21:19:18

@G. Nagy László: hát nem veszed észre hogy te pont azt kerdojelezed meg a posztodban amiben te vakon hiszel????? Tükröt tartasz magad elé de észre sem veszed. És még te vallod magad okosnak? Megalol bmeg

a nagy hohohorgász 2020.04.07. 21:20:15

@Ad Dio: én mindent megtettem de visszatért a mantrahoz.

a nagy hohohorgász 2020.04.07. 21:23:36

@Ad Dio: de a következtetés megint rossz amit levont, pedig ők is érzik hogy szar van a levesben ahogy mi is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.04.07. 21:26:18

Azt hiszem, a szóban forgő nőszemély és a hozzá hasonlók esetében a feminizmus valójáéban a leszbianizmus álcája. Legalábbis erős a gyanúm, hogy a legtöbb harcos feminista férfigyűlölő leszbika.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.04.07. 21:29:04

@a nagy hohohorgász:

"akkor miért tiltják a náci jelképeket? Fizikailag artassz valakinek? Nem. Na gondold újra!"

Nem kellene tiltani, ahogy a holokauszttagadást sem. Mert akkor - többek között - legalább könnyebben felismerhetők lennének az igazi nácik, és nehezebb lenne a politikai ellenféllel szemben kijátszani a nácikártyát.

G. Nagy László 2020.04.07. 21:33:11

@apro_marosan_petergabor:

"Ezért a barmokra is oda kell figyelni. Idejében. "

Nagyon mélyen egyetértek. De minden egyes szavaddal.

is 2020.04.07. 21:55:02

@MAXVAL bircaman közíró: Hitler is egesz nagy elannal indult a komcsik, a buzik, a serultek, a ciganyok, a zsidok stb. ellen. Az o gondolatait hagoztatod te is. Es en a magam reszerol melyseges melyen bizom benne, hogy ugy is jarsz a gondolataiddal, mint o.

is 2020.04.07. 21:55:34

@MAXVAL bircaman közíró: Hitler is egesz nagy elannal indult a komcsik, a buzik, a serultek, a ciganyok, a zsidok stb. ellen. Az o gondolatait hagoztatod te is. Es en a magam reszerol melyseges melyen bizom benne, hogy ugy is jarsz a gondolataiddal, mint o.

leapyear 2020.04.07. 21:55:57

Ezeknek az agyament feministáknak legtöbbször az a bajuk, hogy nincsenek tisztességesen baszva. Ha rendszeresen,. jó alaposan baszná őket valaki, akkor nem járna az agyuk hülyeségeken.

is 2020.04.07. 21:58:18

@poszt: jo, hat a 'csalad' szo az negy jelentessel bir, siman el lehet beszelni egymas mellett, ha a masik jelentes alapjan biralok valakit, aki az egyik jelentes szerint fejti ki a gondolatat. most is ez tortenik, te se definialod a csalad szavadat, lathatoan nem is tudsz errol a negy jelentesrol, azt hiszed, hogy csak egy van, es mindenki azt az egyet hasznalja, es raadasul ugyanabban az ertelemben. hat nem.

is 2020.04.07. 22:17:00

@G. Nagy László: irtam volna, hogy rosszul latsz barmit is? azt irtam, hogy szerintem nem ismered a csalad szo negy jelenteset, csak egyet, es elvarod, hogy mindenki azt az egyet hasznalja, es pontosan ugy, ahogy te.

amikor a kritika targya cikkben azt olvasod, hogy 'csalad', akkor az egy masik jelentesu szo, mint amikor te a kritikadban leirod, hogy 'csalad'.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.04.07. 22:24:07

@is:

Na és mi az a négy jelentés, ami az adott kontextusban szóba jöhet?

G. Nagy László 2020.04.07. 22:35:18

@is: Mi az a négy? A csaj a klasszikus családmodellt törölné el - apa, anya, gyerekek. Nem írja, hogy mit rakna a helyére.

Mellesleg: általában beszél a család eltörléséről, ez jelentheti akár tucatnyi modell erőszakos megszüntetését is. Végigolvastam a teljes cikket többször is, neked is javaslom. Nem beszélek másról, mint a szerző.

is 2020.04.07. 23:55:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hat jo, irjuk le, ha nem vilagos.

1. Amit itt a poszt szerzoje 'klasszikus' csaladmodellkent ir le kettovel felettem a kommentjeben, apa, anya, gyerek, azaz a parkapcsolati es ver szerinti kotelek. Ez termeszetesen nem klasszikus, hiszen ez egy kozepkori talalmany, onnantol van, hogy a rabszolgabanyaszat befejezodott, es a rabszolgatenyeszet kezdetet vette, egymashoz es roghozkotessel. Hiaba veszed termeszetesnek, ez csak egy kulturalis hagyomany, a kereszteny kozepkorbol. (Ez nem ertekitelet, ez egy tenymegallapitas.)
2. Van valas es ujrahazasodas, lesznek ozvegyek, lanyanyak, mozaikcsaladok, mesterseges megtermekenyites masnak a sejtjevel, orokbefogadas. Egy szart se er a fenti csaladdefinicio a 21. szazadban, az egyebkent altalanosan elfogadott csaladok fele sem esik az 1. kategoriaba. A polgari jog tehat definial egy masik csaladot a csaladjogi torvenyben. Minden orszagban kicsit maskent, hogy ugye a meleghazassagnal kezdjem. De tovabb is van, mert a csalad egy penzugyi fogalom is, lasd csaladi adozas, hazassagi vagyonkozosseg, orokles, csaladi potlek/adokedvezmeny stb.
3. Hogy a tortenelemhez visszanyuljunk, az eredeti csaladfogalom az kb. az egy haz(tartas)ban elok kozossege volt. Oszovetsegi zsidok, mai primitiv nepek, gorogok, romaiak mind eszerint eltek, a szolga is a csalad resze, a szereto is, ha ott lakott. A gyerekek nem egyetlen anyahoz es apahoz tartoznak, hanem a hazhoz, a csaladhoz, amiben jo sok felnott van.
4. A foldontuli/isteni/eteri szeretetben egyuttelok kommunaja. Kb. az osszes vallasi szekta Csaladnak hivja magat. A keresztenyeknel is a pap az az atya, a tobbi hivo a testver, az apaca a nover, csaladilag.

Es akkor az osszefuggesek: a 2. pontbeli szabalyokat jo regen az 1. pontbeli helyzetre alkottak, de ma mar a tarsadalom elvileg joval odebb van (melyik persze, a magyar pl. elegge ott van meg mindig). Az eredeti cikk szerzoje azt taglalja, hogy a kozepkorban letrehozott mesterseges csaladmodellnek, amihez jogi tamogatassal kialakitottak egy intezmenyt, van am nehany problemaja: a csaladon beluli eroszak, a gyerekek tulajdonnak tekintese ('az en gyerekem, ne pofazzon bele!!!!'), a tarsadalmi retegek befagyasa (szegenynek szulettel? az is maradsz), a lakhatas parkapcsolathoz kotese (nezd csak,.Magyarorszagon is hazassaghoz kotik, hogy egyaltalan embernek nezzenek lakasugyben, ha nem vagy hazas(par), akkor nem nagyon leszel hazas(tulajdonos)). A csaj ezeket a problemakat fontosank tartja, ezen akar vitatkozni is lehetne, de ez a posztban nem tortenik meg. Es ezek utan a csaj annyit ir, hogy a 2. pontbeli intezmenyrendszert, ami az 1. pontra epult 200 eve, de mar reszeg-ropg, azt at kellene gondolni. Minek az egymahoz kotes? Tenyleg a szulo tulajdona a gyerek? Tenyleg akkor van csak jogod lakashoz/normalis lakhatashoz, ha parod van, es rendesen gyereket fogsz a lakasba csinalni? A tarsadalomnak semmi koze egyes 'csaladok' felhalmozott vagyonahoz, a 12. generacio ver szerint siman leorokolheti, es lehet milliardos, csak azert, mert 300 eve a nagypapi vagy okos es ugyes, vagy egy vilagraszolo gazember volt? Nem lenne ideje atgondolni ezt az egeszet?

Szerintem ebben a gondolatmenetben semmi felhaborodnivalo nincs 2020-ban. Vitatkozni a gondolattal termeszetesen lehet es kell, de ez a szemelyeskedes, amit ia posztban sikerult osszehozni, ez nagyon melle ment. Es szerzo kommentjebol latszik is, hogy azert, mert o az altala vett 'klasszikus' csaladmodellt tabunak es a priori adottnak tekinti. Hat sajnos: nem.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2020.04.07. 23:56:12

@a nagy hohohorgász:
Nem, hanem a világ tovább lépett. Nem biztos, hogy a jó irányba, de tovább lépett.

"akkor miért nem tüntettek a náci hívők jogaikert?"
Pedig megesik ilyesmi is. Ha nem is tüntetés, de tiltakozás.
liberatorium.blog.hu/2014/10/01/na_igy_korrekt_a_korrektseg

G. Nagy László 2020.04.08. 01:44:27

@is:

"Tenyleg a szulo tulajdona a gyerek?"

Te mégis miről beszélsz? Vegye el az állam a gyereket a szüleitől? Mire akarsz kilyukadni? Nyilvánvaló, hogy a rendszeresen bántalmazott gyereknek megváltás lehet, ha elkerül otthonról. Ám ha nincs szó ilyesmiről, úgy mélyen felháborító és messzemenően erkölcstelen gondolat az, ha bárki erővel el akarja választani a szülőt a gyerekétől. Van rá kulturális minta: Spárta.

"Tenyleg akkor van csak jogod lakashoz/normalis lakhatashoz, ha parod van, es rendesen gyereket fogsz a lakasba csinalni?"

Nem, baszki. Dolgozol, pénzt keresel és veszel magadnak, függetlenül attól, hogy házas vagy-e, vagy van-e gyereked. Sokan megcsináltuk, és igen, nekem is lehetetlennek tűnt, amikor a nulláról indultam. Egy szabad társadalomban (ahol minimálisak az adóterhek) sokkal egyszerűbb a dolog. Ez lenne a cél, nem a kommunizmus.

"A tarsadalomnak semmi koze egyes 'csaladok' felhalmozott vagyonahoz, a 12. generacio ver szerint siman leorokolheti, es lehet milliardos, csak azert, mert 300 eve a nagypapi vagy okos es ugyes, vagy egy vilagraszolo gazember volt? Nem lenne ideje atgondolni ezt az egeszet?"

De nem ám. Ennél undorítóbbat nem is tudok elképzelni. Ez maga a kommunista rablás. Fura és ijesztő, hogy az átlagosnál magasabb intelligenciádhoz ilyen pusztítóan beteg morál társul. Mintha Tamás Gáspár Miklóst, vagy Konok Pétert hallanám.

senkiember 2020.04.08. 03:18:13

Nekem tökéletesen megfelel hogy van aki így gondolja. Én meg nem.

Bambano 2020.04.08. 05:11:29

aki utánanézett a neten a gizinek, az láthatta, hogy nemrég veszítette el az anyját, és nem lehetett mellette vízum jellegű akadályok miatt. ettől sok ember megkattanna, lehet, hogy ő is. azért pont a család ellen meg az anya ellen rohant ki, hogy másnak is pontosan ugyanolyan módon legyen sz.r, mint neki.

nem mentség csak magyarázat.

Namir 2020.04.08. 06:46:49

Savanyú a szőlő!
A hölgy fotóját elnézve, talán azért kritizálja a házasság intézményét, mert abból neki nem jut.

A szörnyű nagy butaságai meg róla és mozgalmáról állítanak ki bizonyítványt.
Az, hogy egyszer elmondta a gyerekes hülyeségeti, még nem gond, csak ne csináljanak belőle rendszert.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 07:51:55

@Attilajukkaja:

Brutalitás lenne az elnyomás elleni küzdelem?

leroi 2020.04.08. 08:02:21

Megdöbbentő, hogy egy ilyen egyszerű alt-right provokáció cikk milyen hullámokat kavar...

G. Nagy László 2020.04.08. 08:03:40

@chrisred: Üdítő kivétel. Nem csak azért, mert Emma Watson helyes csaj, de azért is, mert ezek alapján jó szándékú is. Nincs benne semmi szélsőséges, ennyire én is vagyok feminista.ENSZ-nagykövet és a világ különböző szegleteiben vizsgálja a nők helyzetét. Van is mit: a Föld nagyobb részén ma sem könnyű sétagalopp nőnek lenni. Amíg a feminizmus azt jelenti, ahogy Emma Watson is érti: küzdeni a tényleges egyenjogúságért, a kötelező burkaviselés, csiklókimetszés és hasonló elmebeteg szokások ellen, addig magam is a leglelkesebb feministák közé tartozom. Onnantól kezdve azonban, hogy a nők TÉNYLEGESEN SZABADOK, a pozitív feminizmus befejezte küldetését. Innentől már csak a degeneráltaké a terep, a kvótakövetelőké, a családok szétverését hirdetőké, a feleségeket férjükkel szemben szexmegvonásra ösztönző ütődötteké.

chrisred 2020.04.08. 08:47:23

@G. Nagy László: A feministák többsége ennyire feminista. Népszerű módszer lejáratni egy nézetrendszert, hogy a szélsőséges, elvakult képviselőit állítjuk be átlagosnak. De ezt bármilyen ideológiával meg lehet tenni, például a liberalizmussal is. Amiról a bírálói pont ugyanezt állítják, hogy gyakorlatilag befejezte a küldetését, nincs szükség rá, a mai liberálisok már társadalomellenes nézeteket képviselnek.

Wildhunt 2020.04.08. 09:03:15

@chrisred: darabra lehet, de ezt senki nem tudja ellenőrizni. A jelenlegi mainstream feminizmus pedig igencsak a #meetoo, isztambuli egyezmény, kvóták (aka numerus clausus) vonalon mozog. Ha olvasnád az index-hvg-444 vonalat, ezt te is tudnád.

G. Nagy László 2020.04.08. 09:13:38

@chrisred: Ha a feministák többsége normális lenne és elkötelezett a normalitás mellett, úgy kiokádnák maguk közül a szörnyszülötteket. De nem teszik. SOHA nem hallottál olyanról, hogy egy nagyobb feminista szervezet elhatárolódott volna egyik vagy másik ámokfutótól. Olyan benyomást tesznek, mintha ezeket az őrülteket amolyan előretolt helyőrségként kezelnék.

Ugyanez a helyzet az iszlámmal is. lehet nyomni a pc dumát, hogy a többség békés. Ám ez a békés többség csak tetteiben passzív. A felmérések szerint nagyobb hányaduk támogatja az erőszakos térítést és ennek részeként a terrorcselekedeteket is.

chrisred 2020.04.08. 09:17:05

@Wildhunt: A metoo nem nemi, hanem hatalmi kérdés, az isztambuli egyezmény jellegénél fogva az államra, és nem az egyes polgárokra vonatkozóan állapít meg normatív szabályokat, a kvóták, vonatkozzanak bármire is, nekem nem tűnnek általános feminista követelésnek.

szemet 2020.04.08. 09:25:42

@G. Nagy László: "A tarsadalomnak semmi koze egyes 'csaladok' felhalmozott vagyonahoz" -> "De nem ám. Ennél undorítóbbat nem is tudok elképzelni. Ez maga a kommunista rablás. "

Valami minimális államot te is elfogadsz, nem - pl. magántulajdon, meg a szerződések védelme? Akkor már ahhoz valamilyen szintű adózás nem árt (nyilván paradox módon a magántulajdonokból;). Ehhez kapcsolódóan offtopic: akkor már nem jobb akkor a vagyonadó, mint a jövedelemadó

Ez ösztönözne mindenkit arra hogy alkosson, termeljen, szolgáltasson, ha valaki csak üldögél a felhalmozott tőkéjén, ingatlanján, földbirtokán annak nem különösebben látja senki kárát, ha a vagyona a nemzeti összvagyon arányába szépen lassan csökkentget, és mondjuk kénytelen eladogatni a birtokait, házait stb.. olyannak aki hatékonyan termel - ez már-már egyenesen társadalmi nyereség- már-már kvázi egyfajta externália (mint pl. a környezetszennyezés), amiknek az adóztatása egyszerűen csak a tevékenység valós társadalmi összköltségének közelítése.

chrisred 2020.04.08. 09:29:12

@G. Nagy László: Én nem olvastam sehol. hogy Emma Watson elhatárolódott volna ettől a feministától, tehát a logikád szerint ő sem normális. Az iszlám terrorizmussal való összevetés annyiban állja meg a helyét, hogy több erőszakot követnek el a feminista aktivistákkal szemben, mint ők másokkal. Ahogy az iszlám országok lakói is inkább áldozatai a fegyveres erőszaknak, mint elkövetői.

G. Nagy László 2020.04.08. 10:07:56

@chrisred: Ez nagyon fals érvelés. Emma Watsonnak nem dolga, hogy személy szerint mindenkitől transzparens módon elhatárolja magát, akivel nem ért egyet. Ez pont olyan blőd, mint amikor fent valaki számonkérte rajtam, hogy miért nem tüntetek a nácik jelképhasználati jogaiért, holott elvben - liberálisként - a magam részéről nem tiltanám.

Viszont nagyobb feminista szervezetek bőven megtehetnék, hogy ilyen megnyilvánulásokat tegyenek. SOHA ilyet nem láttunk.

Wildhunt 2020.04.08. 10:07:58

@chrisred:
1. Tudod hogy ez nem igaz
2. Amíg férfiakat bizonyíték nélkül ítélhetnek el az értelmében-de.
3. A nemi kvóták mióta nem feminizmus?

G. Nagy László 2020.04.08. 10:14:59

@szemet: Igen, ez egy értelmes vitaalap. Jómagam a vagyonadót is kontraproduktívnak látom. Egyes közgazdászok szerint ez az az adóforma, amely a legkevésbé fogja vissza a gazdasági hatékonyságot, azonban ez a gondolat sem feltétlenül igaz. Franciaországot például az elmúlt évek során épp a magas vagyonadó miatt számos nagyvállalkozó hagyta el. (A Svájcban élő 300 leggazdagabb ember közül 49 francia állampolgár.) Azt is érdemes látni, hogy a célcsoport vagyona elsősorban üzleti részesedésben, részvényekben, ingatlanokban, illetve államkötvényekben ölt testet. Ha a vagyonadó az üzleti részesedésekre, részvényekre irányul, az egy közvetlen pofont jelent a gazdaságnak. Ha a birtokolt ingatlanokra, úgy a lakásárak zuhanását hozza magával. Az államkötvények különösen szent tehenek, kevés nagyobb öngólt lehet elképzelni, mint azok számottevő megadóztatását. Az értelmes pénzemberek ugyanis azonnal átcsoportosítják a tőkéjüket az alacsonyabb adózású, vagy adómentes szektorokba. Játék a tűzzel ez is.

is 2020.04.08. 10:15:57

@G. Nagy László: Na, vilagos, nem is beszelunk masrol. te a kokonzervativ kozepkori allasponton vagy, o meg nem. Te teljesen belezarkozol a sajat allaspontodba, tabukent kezeled a barmely pontjarol valo vita nyitasat, o meg nem csak, hogy kinyitja a vitat, de meg a valtoztatas mellett is van.

Nem, a gyerek szulotulajdona, meg az allami neveles kozott sok egyeb lehet, irtam is, csak ugye a tabusitott suket ful esete. Nem, az evszazados ver szerinti orokles, meg a kommunista kozossegi tulajdon kozott 50 kulonbozo megoldas van, de te erzelmileg bezarkozol abba, hogy ha nem az altalad axiomatikusnak tekintett kokonzervativ dolog, akkor biztos csak a csunya-undorito-pfuj-pfuj kommunizmus.

Ne haragudj, a liberalizmus, meg a te vilagnezeted es nyitottsagod masok iranyaba, az Mako es Jeruzsalem tavolsag.

Boar. 2020.04.08. 10:16:06

Ennél sokkal rondább nők is találnak pasit maguknak. Nem a külsejével van a gond, belül kell keresni a problémát. De ez a patológusok dolga...

Glokta 2020.04.08. 10:37:01

@is: "Na, vilagos, nem is beszelunk masrol. te a kokonzervativ kozepkori allasponton vagy, o meg nem. Te teljesen belezarkozol a sajat allaspontodba, tabukent kezeled a barmely pontjarol valo vita nyitasat, o meg nem csak, hogy kinyitja a vitat, de meg a valtoztatas mellett is van."

Nem azért, de ő aki abolish-elné a familyt, nem zárkózik be teljesen a saját álláspontjába? Nem a változtatás, hanem az eltörlés mellett van. Nagy különbség van forradalom és reformok között...
Mondjuk ezt a véleményét részben be lehet tudni magánéleti traumáinak, szóval nem vagyok biztos abban, hogy néhány évvel később büszkeséggel fog visszaemlékezni erre a véleményére.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:03:21

@BrianZ: "statisztika" Hivatkozás? Hazudni ugyanis bárki tud. Másrészt ugye leszűkítetted arra, hogy "gyerekkel szemben"? Ugye az asszonyok többségét nem az asszonyok verik?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:04:29

@MAXVAL bircaman közíró: Teneked kiváló alkalom, hogy lecsapj, mint gyöngytyúk a takonyra. Ahogy szoktál, te hívő elmebeteg!

chrisred 2020.04.08. 11:05:07

@G. Nagy László: Most döntsd el, hogy az átlagos feministákról beszélsz, vagy azokról, akik szervezetekbe tömörülnek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:05:41

@Ésszelteli: Te tényleg olyan idióta vagy, hogy azt hiszed, a szinglik nem a városokban (és falvakban) élnek, hanem az erdőben?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:07:13

@a nagy hohohorgász: A lónak van két oldala. Még mindig jobb, ha időnként átesnek mindkét oldalra, mint te, aki az egyik oldalán esve maradtál, és ezt kötelezővé is tennéd.

is 2020.04.08. 11:08:16

@Glokta: a csaj VITAINDITOT adott elo. az nem tud masrol szolni, mint a sajat allaspontom egyoldalu asztalra helyezeserol. ez megtortent, TARGYSZERUEN, meglepo, nem tetszo, megdobbento, de ERVEKET alkalmazva.

az erre adott REAKCIO sok utat kovethet: a poszt a szemelyeskedest es a lehulyezest valasztotta. a te kommented se csinal mast, mint szemelyes sikon utlegel, ezzel probalva felulkerekedni. en 2 percen belul szegyellnem magam, ha ilyen alapon vitatkoznek valakivel, es ilyen alapon itelnek meg masokat. jo, nem vagy egyedul, miutan leirtam a 4 csaladjelentest es a hozza tartozokat, le lettem erkolcstelenezve posztiro reszerol, az ervek oldalarol nezvest teljesen alaptalanul.

azt, hogy a csaj bezarkozik, azt termeszetesen nem tudjuk, hiszen nem adtunk elo neki masik oldali erveket, amelyekre o reagalna, es amely reakciobol meg tudnank itelni, hogy o azokra vajon nyitott-e, vagy sem, kialakul-e diskurzus. ezen felvetesednek nem sok ertelme volt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:08:28

@MAXVAL bircaman közíró: "A víruscsata megnyerése "

Ma 11 halott. A napokban több, mint 40%-os halálozási ráta.Orbán kurvára szívásra áll.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:10:10

@a nagy hohohorgász: "minden szar ért"

Te miért nem tudtál megtanulni még magyarul sem, te elmebeteg?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:11:31

@G. Nagy László: "Miért hirdetne egy beteg ideológiát egy bombázó, akit elkényeztetnek a férfiak? "

Látom, neked az az élettapasztalatod, hogy a bombázók okosabbak nálad.:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:12:38

@G. Nagy László: Te rögtön az első bekezdésedben úgy basztál el mindent, ahogy csak lehet. Nevezetesen nem hivatkozod a cikket, amit kritizálsz. Innentől azt hazudozol, amit akarsz. Komolytalan fasz vagy.

chrisred 2020.04.08. 11:13:17

@Wildhunt: 1. Szerintem ez nyilvánvaló.
2. Erre kérnék bizonyítékot is, hogy az isztambuli egyezmény tartalmazza.
3. Amiről én tudok, az olyan felvetések, hogy például a parlamenti képviselőknél meghatározott számú nő legyen, nekem nem tűnik feminista követelésnek. Olyan, mint az egyes profisportokban a külföldi játékosokra vonatkozó kvóta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:14:16

@a nagy hohohorgász: "Én dohányzom és ha bemegyek egy közösségbe"

A példád hozzád illő idiótaság. Ha te mások jelenlétében dohányzol, akkor te közvetlenül károsítod az egészségüket, te faszfej!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:15:43

@a nagy hohohorgász: " Én dohányzom és ha bemegyek egy közösségbe ahol nem dohányzó emberek"

Másrészről. A család a koronavírus járványban kb olyan káros, sőt, károsabb, mint egy zárt szobában mások között cigizni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:18:00

@G. Nagy László: "tegyük fel, hogy egy Sztálint, vagy Hitlert ábrázoló pólóban lépsz ugyanebbe a társaságba"

Az önkényuralmi jelképek használatának tiltását Magyarországon egy illiberális náci vezette be. Mégpedig azért, mert akkor éppen neki a kommunisták ellenfelek voltak, nem baj, és volt a saját oldalán egy hasonlóan náci párt, és Orbán biztosítani akarta az egyeduralmat, ő pedig lemondott a náci jelképek használatáról, neki elég volt a náci szöveg.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:20:25

@a nagy hohohorgász: "a liberalhivok tényleg azt hiszik hogy úgy növekedhet a joguk hogy azok nem más kárára történnek? "

Nem, már az Emberi és polgári jogok egyetemes nyilatkozatában benne van a felismerés, hogy mik az emberi szabadság korlátai. És pont a mások kára van benne. A gond az, hogy te ezt nem fogod fel, te egyszerűen egy idióta, önző fasz vagy. Te csak azt tiltanád, ami neked nem tetszik, és mindent megengednél, ami neked tetszik.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:21:37

@tireless treehugger: ha a család minden dolgok legjobbika, akkor a 4 feleséges család még jobb, nem?:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:23:14

@a nagy hohohorgász: a náciknak meg azt kívánom hogy éljen együtt veled. Hahaha

Attilajukkaja 2020.04.08. 11:24:44

@MAXVAL bircaman közíró:
"Brutalitás lenne az elnyomás elleni küzdelem?"
Akkor tudod meg, hogy ököllel odacsapni brutalitás-e, ha majd dől a vér az orrodból. Amúgy sajnálom, hogy téged olyan csúnyán elnyomnak a "feministák, a homoklobbisták, az ateisták, s általában minden liberális", hogy ököllel mennél nekik. Nagyon ki fogsz fáradni, ha mindegyiket ütni-verni akarod!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:24:54

@Ad Dio: "mint ha egy egzozikus, különlegesen büdös növényt vagy állatot nézegetnék"

"mintha"

"egzotikus"

Elég perverz lehetsz, mert állandóan ezt csinálod. És még az asztal közepére is szarsz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:25:45

@nemecsekerno_007: "nem Soros pénzéből"

Soros pénzéből Orbán osztotta az észt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:26:57

@apro_marosan_petergabor: no, megint jön a Fidióta, és azt hiszi, hogy az érv, hogy mit rémálmodott az éjjel, részegen.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 11:28:05

@Attilajukkaja:

Azt hiszem, nem hagyhatjuk tovább idétlenkedni a liberálisokat, túl sok áldozatot követelt eddigi hetvenkedésük. Így most kiállunk kaszával-kapával-bézbólütővel, s amint tűmadnak, visszacsapunk.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:29:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: szerintem meg nem olvastad a cikkét, tehát fingod nincs. Én sem olvastam, ezért én nem mondok róla semmit.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:30:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az igazi nácik sokszor letagadják, hogy azok. Például te is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:31:37

@leapyear: Értjük. Magadból indulsz ki. Megbasztak téged ma rendesen?

Wildhunt 2020.04.08. 11:33:24

@chrisred: Olvasd el az indexes cikket. A nő bemondására elrendelhetika távoltartási végzést, még a bírósági eljárás/bizonyítás megkezdése előtt. Az sem tűnt megalapozatlannak, hogy lakosságarányos magyar/német/cigány/zsidó legyen minden állami/tudományos területen, valahogy mégsem akarjuk vissza.

Emmett Brown 2020.04.08. 11:33:55

@MAXVAL bircaman közíró: illib országok nem muzsikálnak túl fényesen

Wildhunt 2020.04.08. 11:34:19

@is: Mondj párat a sok egyébből.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:35:25

@Namir: Te ellenőrzés nélkül beszoptál egy beszámolót valamiről, aztán általánosítottál. Idióta vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:36:38

@MAXVAL bircaman közíró: "Brutalitás lenne az elnyomás elleni küzdelem? "

Nem. Helyes dolog a magyar, elnyomó egyházállam ellen küzdeni.

Emmett Brown 2020.04.08. 11:36:56

@math0: hogy van az a 14%os halálozási arány?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:38:00

@G. Nagy László: "Üdítő kivétel. "

Tehát ha van egy előítéleted, és valaki ellenpéldát mond, akkor te meg se gondolod, hogy az előítéleted téves lehet. Idióta vagy.

nemecsekerno_007 2020.04.08. 11:44:13

@math0: Egy rövid ideig. De miután átlátott a szitán, elhagyták egymást mint József Attilát az illegális mozgalom. Soros azt az SZDSZ-t is támogatta amelyik összefeküdt a korábbi állampárttal.

Egyébként elég gyenge próbálkozás ez az összemosás. Tudom, most az jön, hogy Kövér László párttitkár volt. Ja, mint 20 ezer másik. De persze Dobrev elvtársnőről csak a demokrácia jut eszedbe. Nem vagy képes felfogni, hogy nem felejtettük el az Apró család tevékenységét, tök mindegy, hogy most az unokájuk demokratának nevezi magát. A plasztikai műtéteit mi fizettük.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 11:47:14

@Emmett Brown:

A legsúlyosabb a helyzet éppen a magállamokban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:48:22

@G. Nagy László: "Ha a feministák többsége normális lenne és elkötelezett a normalitás mellett, úgy kiokádnák maguk közül a szörnyszülötteket. De nem teszik."

Igazolás?

" SOHA nem hallottál olyanról, hogy egy nagyobb feminista szervezet elhatárolódott volna egyik vagy másik ámokfutótól. "

Még ha ez igaz is lenne, nem tudom, te írtad, hogy te meg nem tüntetsz az önkényuralmi jelképek betiltása ellen.

"Ugyanez a helyzet az iszlámmal is. lehet nyomni a pc dumát, hogy a többség békés. Ám ez a békés többség csak tetteiben passzív. A felmérések szerint nagyobb hányaduk támogatja az erőszakos térítést és ennek részeként a terrorcselekedeteket is. "

HAZUDSZ.

en.wikipedia.org/wiki/Muslim_attitudes_toward_terrorism#Gallup_polls

Pont fordítva, a keresztények inkább támogatják.

Emmett Brown 2020.04.08. 11:50:48

@MAXVAL bircaman közíró: valóban tekinthetjük Törökországot a illibsizmus magállamának

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:52:06

@chrisred: "például a parlamenti képviselőknél meghatározott számú nő legyen, nekem nem tűnik feminista követelésnek."

ja, nyilván férfisoviniszta. sötét vagy, mint a főd.

Emmett Brown 2020.04.08. 11:52:32

@math0: adja magát a párhuzam: egy normális ellenzéki elhatárolódik tőled mint szélsőséges baromarcú szörnyszülöttől.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:52:54

@MAXVAL bircaman közíró: Ha neked 40%-os halálozási ráta jó eredmény, akkor dögölj meg a kurva anyáddal együtt!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:53:51

@Emmett Brown: 11/78, te kis matekzseni! Még több is. Volt ez majdnem 40% is, ha jól emlékszem, a tegnapi.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 11:54:42

@G. Nagy László:

Ez kiváló felvetés.

Alapvetően nagyon érdekes ezt tanulmányozni.

Kor- és helyfüggő mikor mi szalonképes, nem politikiai ügyekben is. S sosincs ebben se egyensúly, se objektívitás.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:56:22

@nemecsekerno_007: "rövid ideig. De miután átlátott a szitán, elhagyták egymást"

HAZUDSZ.

hvg.hu/itthon/20160520_soros_gyorgy_orban_viktor_lazar_janos_hatterhatalom

tehát ismétlem, az egyetlen igazolt állítás eddig, hogy Orbán Soros pénzén osztotta az észt.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 11:57:06

@math0:

Vlami számtani alapkönyvet nézz meg azért, troll...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:57:51

@MAXVAL bircaman közíró: Magyarországon a miniszterelnök a kereszténység védelméről beszél, a tákolmányban a kereszténység védelme szerepel, a keresztény egyházak pénzeket kapnak, a keresztény iskolák több pénzt kapnak.

ez egyházállam, ez ellentétes a világi állam elveivel, amelyek egyébként még benne vannak a tákolmányban, mert a tákolmány önellentmondásos is. akárcsak te, te kis elmebeteg hívő!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:58:54

@Emmett Brown: adja magát a párhuzam: egy normális ellenzéki elhatárolódik tőled mint szélsőséges baromarcú szörnyszülöttől. nagyon frusztrált vagy, látom, sokat szoptál mostanában.

emett brown

@Emmett Brown: "New Yorkban nincs sok öreg"

civiscity.blog.hu/2020/04/04/3_strategia_a_koronajarvany_lekuzdesere_mit_valaszt_magyarorszag/full_commentlist/1#c38374670

New Yorkban a medián életkor 34-40 (2017)

www.baruch.cuny.edu/nycdata/population-geography/age_distribution.htm

USA 38

www.statista.com/statistics/241494/median-age-of-the-us-population/

úgyhogy egy faszt.

**************

"mi lenne ha végre "

elegemvan.blog.hu/2020/04/06/elegem_van_viktor_vegveszelyben/full_commentlist/1#c38382666

**************
"jó hogy"

Még magyarul se tudtál megtanulni, te kis elmebeteg!

elegemvan.blog.hu/2020/04/06/elegem_van_viktor_vegveszelyben/full_commentlist/1#c38382756

**************

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 12:01:27

@MAXVAL bircaman közíró:

Április 6-én Magyarországon 4-en haltak meg, 11 új beteget jelentettek.

www.worldometers.info/coronavirus/country/hungary/

ez több, mint 36% halálozási ráta

esélyes a világcsúcsra. Orbán nagyon elbaszta.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 12:02:05

@math0:

Nyugod le, pedofil gazember, júliusra vége a karanténnek, s lesz megint seggtánc...

G. Nagy László 2020.04.08. 12:04:05

@is:

"Ne haragudj, a liberalizmus, meg a te vilagnezeted es nyitottsagod masok iranyaba, az Mako es Jeruzsalem tavolsag."

A liberalizmusnak az a lényege, hogy mindent szabad, ami önkéntes. Kíváncsian és nyitottan várom, hogy miként tudsz önkéntes alapú megoldásokat arra, hogy a kiskorú gyerekeket ne a szülei neveljék, vagy hogy a vaskos örökségek átajándékozásra kerüljenek méltóbb tulajdonosok számára. Tényleg felcsigáztál.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 12:05:16

Az idióta postból elolvastam még két dolgot, a hotelekről és rabokról. Mindkettőre van példa a világban. Nem kommunista dolog. A szerző egy idióta fasz, akinek egyrészt fingja nincs a világról, hülye is, belinkelni se tudja az eredeti cikket. Ezentúl több alkalommal is igazolta már, hogy egy előítélés fasz, aki tények ellenében is hülyeségeket hisz. A szerző nem liberális, mint liberális elhatárolódok tőle. Ezt csak azért hangsúlyozom, mert ő ilyet követelt.

Emmett Brown 2020.04.08. 12:06:09

@math0: "Orbanisztánban meg ma 14% volt a halálozási arány. Négyszögesítették a görbét a náci idióták! "

"
Emmett Brown 2020.04.08. 11:03:44
@math0: 14% halálozási arány? Hol?
Válasz erre
math0 · ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 11:28:51
@Emmett Brown: 11/78, te kis matekzseni! Még több is. Volt ez majdnem 40% is, ha jól emlékszem, a tegnapi. "

xD

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 12:06:24

@MAXVAL bircaman közíró: Ha neked 40%-os halálozási ráta jó eredmény, akkor dögölj meg a kurva anyáddal együtt! No, a felprogramozott Fideszdroid megint buzi üzemmódba állt be, mert az érveket olvasva kiakadt, és más programja nincs.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 12:07:26

@Emmett Brown: Melyik felfogásával van gondod, kis diszlexiás elmebeteg?!

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 12:11:40

@math0:

Ugyanezeket az elveket már 1990-ben kimondta a törvény. A törvényt a 6 parlamenti párt szavazatávaol fogadták el.

S kapaszkodj meg, az egyházak állami finanszírozását Horn Gyula vezette be.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 12:12:57

@math0:

Tehát ha tegnap megahalt 4 ember, ma meg 11, az rossz.
Ha viszont tegnao meghalt 500 ember, ma meg 490, az jó.

Ez valami ballib matematika?

Emmett Brown 2020.04.08. 12:15:23

@math0: ez egy teljesen értelmetlen arányszám. még a magyar kumulált mortalitáshoz képest is (pedig az ugye torzít a kevés teszt miatt, igen az egy nagy elkúrás).

Ha szerinted nem, akkor linkelj egy mérvadó járványos site-ot, ami ezt a statisztikát használja.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2020.04.08. 12:21:37

@G. Nagy László:
Itt most közbeszólnék.
"Ha a feministák többsége normális lenne és elkötelezett a normalitás mellett, úgy kiokádnák maguk közül a szörnyszülötteket. De nem teszik. SOHA nem hallottál olyanról, hogy egy nagyobb feminista szervezet elhatárolódott volna egyik vagy másik ámokfutótól. Olyan benyomást tesznek, mintha ezeket az őrülteket amolyan előretolt helyőrségként kezelnék.

Ugyanez a helyzet az iszlámmal is. lehet nyomni a pc dumát, hogy a többség békés. Ám ez a békés többség csak tetteiben passzív. A felmérések szerint nagyobb hányaduk támogatja az erőszakos térítést és ennek részeként a terrorcselekedeteket is. "
Hányszor hallottál olyat, hogy egy magyar katolikus elítélte volna az IRA katolikus terrorszervezet akcióját? Soha.
És tudod, hogy miért nem?
Azért, mert te most elkövetted azt a tévedést, amit a szélsőjobb szokott. Összetéveszti a kategóriát és a közösséget. Ezek az emberek egy kategóriában vannak a fejedben, de ettől ők még nem alkotnak egy közösséget. Egy közösség tagjai éreznek felelősséget egymás iránt, de a kategória csak a fejedben létezik. Ezek az emberek nem ismerik egymást, nem kedvelik egymást, még csak nem is biztos, hogy nagyon egyet értenek egymással. Ahogy mondani szoktam: egy marokkói cipőboltos baromira nem érzi, hogy neki magyarázkodnia kellene egy szír merénylő miatt. Mint ahogy Angliában te sem érzed, hogy magyarázkodnod kellene egy román zsebtolvaj miatt, pedig egy angol szemében mind a ketten kelet-európaiak vagytok, azaz egy kutya.

Attilajukkaja 2020.04.08. 12:22:36

@MAXVAL bircaman közíró:
"Azt hiszem, nem hagyhatjuk tovább idétlenkedni a liberálisokat, túl sok áldozatot követelt eddigi hetvenkedésük."
Mint tudjuk, te tisztán fasiszta elveket vallasz, napról napra lelkesebben és agresszívabban. Szerinted a fasizmus hány áldozatot, emberéletet követelt?

"Így most kiállunk kaszával-kapával-bézbólütővel, s amint tűmadnak, visszacsapunk."
Vigyázz azzal a "kaszával-kapával-bézbólütővel", mert a végén saját magadat fogod kupán vágni!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 12:24:24

@Emmett Brown: "ez egy teljesen értelmetlen mutató."

kényelmetlen, mi?!

Tudod, ha van egy mutató, amely hivatalos adaton alapul, akkor az nem érv, hogy neked nem tetszik. Olyan érvet nem hoztál, hogy miért ilyen magas ez a szám, és miért nem jelez bajt.

Idióta elmebeteg vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 12:25:09

@MAXVAL bircaman közíró: igazolás? ez hogy cáfolja, hogy egyházállam van?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 12:26:40

@MAXVAL bircaman közíró: "Tehát ha tegnap megahalt 4 ember, ma meg 11, az rossz.
Ha viszont tegnao meghalt 500 ember, ma meg 490, az jó."

Egyik sem jó, de a második a javulás irányába mutat. Az első meg rosszabbodik, és lehet látni, hogy valami kurvára szar benne, és kurvára rossz irányba megy. És ez a szar Orbán elbaszása.

Emmett Brown 2020.04.08. 12:27:44

@Lord_Valdez: az IRA nem vallási terrorszervezet volt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 12:32:03

@Emmett Brown: btw. a kumulatívban is igen szar Orbanisztán, a napi csak azért fontos, mert mutatja, hogy ráadásul egyre szarabb. megnézhetjük a kumulatívat is, faszfejke!

Halálozási arány dátum
0,041916167664671 23/03/2020
0,048128342245989 24/03/2020
0,04424778761062 25/03/2020
0,038314176245211 26/03/2020
0,033333333333333 27/03/2020
0,032069970845481 28/03/2020
0,031862745098039 29/03/2020
0,033557046979866 30/03/2020
0,032520325203252 31/03/2020
0,038095238095238 01/04/2020
0,035897435897436 02/04/2020
0,041733547351525 03/04/2020
0,047197640117994 04/04/2020
0,046384720327422 05/04/2020
0,051075268817204 06/04/2020
0,057527539779682 07/04/2020
0,064804469273743 08/04/2020

látod, faszfejke, ugyanaz a konklúzió. a halálozási arány kurva szar, és egyre szarabb a napokban.

Glokta 2020.04.08. 12:34:12

@is: Nem tudom, hogy te ránéztél-e a a csaj cikkében hivatkozott linkekre. Ha igen, akkor nyilvánvalóvá válna számodra, hogy ez a nő egy valódi kommunista, aki kommunákba szeretné terelni és felnevelni a gyerekeket.
Amikor ezt írja: "It blackmails us into mistaking the only sources of love and care we have for the extent of what is possible.", akkor az alternatíva, amit lehetőségnek tart, az a következő: pinko.online/pinko-1/communizing-care

Arról beszél, hogy a nukleáris család még akkor is rossz, ha nincs benne semmi bántalmazás, agresszió, mert "It genders, nationalizes and races us." és "IT NORMS US FOR PRODUCTIVE WORK". Tehát szerinte rossz az, ha valami produktív, termelő munkára nevel minket, mert ez a kapitalizmus melegágya, ahogy az ehhez igazolásként linkelt cikk (www.ritual-mag.com/kinderkommunismus/) végszavában is írják: "Put simply: capitalism cannot survive without the family; revolutionary communism cannot survive with it."
Erre mit kéne mondanom?

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 12:35:30

@Attilajukkaja:

Fasiszta voltam pár évig a 90-es években, szóval régóta nem vagyok az.

Egyébként a fasizmusmak kevesebb áldozata van, mint a liberalizmusnak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 12:36:44

@Emmett Brown: tehát a napi arány azért érdekes, mert összefüggésben van a kumulatív időbeli deriváltjával, ha tudod, hogy mi az, te kis elmebeteg selejt!

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 12:38:48

@math0:

Egyházállam = az egyház politikai hatalmat élvez.

Gyengébb formában egyházállam = az egyház elvei hatósági védelmet élveznek, pl. kikényszertíhetőek.

Sose volt ilyen Mo-on úgy 200 éve nagyjából..

Attilajukkaja 2020.04.08. 12:39:07

@MAXVAL bircaman közíró:
"Fasiszta voltam pár évig a 90-es években, szóval régóta nem vagyok az."
Ma is az vagy!
Amúgy meg kezdheted szétverni Orbán meg Palkovics fejét, mert éppen ma erőltetik rá az országra hat állami egyetem támogatásának liberalizálását.

"a fasizmusmak kevesebb áldozata van, mint a liberalizmusnak."
Persze, birca statisztika szerint.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 12:41:49

@math0:

Szóval ha a mai statisztika 11-nél kevesebb halott lesz, akkor tapsolni fogsz Orbánnak?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.04.08. 12:41:55

@MAXVAL bircaman közíró:

Matyóka írta:

"Április 6-én Magyarországon 4-en haltak meg, 11 új beteget jelentettek.
www.worldometers.info/coronavirus/country/hungary/
ez több, mint 36% halálozási ráta
esélyes a világcsúcsra. Orbán nagyon elbaszta."

Ugyan, hagyd már ezt az IQ-bajnokot, Matyóka még azzal sincs tisztában, hogyan kell kiszámítani a mortalitást. Hiszen aki ma meghalt, az 3-4 héttel ezelőtt fertőződött meg, és semmi köze nincs a mai új fertőzöttek számához.

De Matyókát nem az ész, nem az értelmes érvek, nem a logika érdekli, hanem csak az, hogy minél jobban szidhassa Orbánt. Csakhogy ezekkel a buta, sőt idióta érvekkel épp az ellenkező hatást éri el, önmagát hitelteleníti. Már amennyi hitele még egyáltalán maradt.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2020.04.08. 12:43:36

@Emmett Brown:
Az ír republikánus identitástól nem választható szét, de nem is ez lényegi része.

Glokta 2020.04.08. 12:46:24

@is: Abban igazad van, hogy többféle családfogalom van, a cikkíró egyértelműen a nukleáris családot (apa, anya, gyerekek) törölné el és talán még a mozaikcsaládot is.
A statisztika azt mutatja, hogy a gyerekek sokkal jobban járnak, ha két szülő neveli őket, mint ha egy, ha kapnak apai és anyai példát is.
Az árvaház vagy a szerző által preferált, erőltetett "kommuna" mindkettőnél sokkal-sokkal rosszabb, mert a gyerekek többsége senkivel nem fog tudni olyan erős kötődést kialakítani ezekben. Az önkéntes kommunák működhetnek (pl. Izraelben a kibucok), de ott a szülő is jelen van.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 12:47:27

@Emmett Brown: A napi halálozási ráta a kumulált halálozási ráta differenciahányadosa.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 12:47:35

@Attilajukkaja:

Nem értek egyet a kormány egyetemprivatizálásával.

Világít a torony 2020.04.08. 12:48:54

@nemecsekerno_007:
"...tök mindegy, hogy most az unokájuk demokratának nevezi magát. A plasztikai műtéteit mi fizettük."
Ő csak unoka, leszármazott. De mit kezdjünk a kormányban és körülötte támolygó mszmpés maradékokkal? Ők még csak nem is unokák, hanem tevékeny részesei voltak a Kádár rendszert működtető gépezetnek. A Fidesz menedéket is nyújt állampárti ügynököknek, szervilis volt újságíróknak, akik az aktuális seggeket nyalják. Kádárét, most pedig Orbánét. Az íz ezek szerint nem változott.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 12:49:21

@Attilajukkaja:

"Ma is az vagy!"

Nem vagyok az. Ha az lennék, azt mondanám.

A fasizmus ugyanolyan zsákutca, mint a marxizmus vagy a liberalizmus. Ez a fő 3 modern eszme, s egyik se ad megoldást.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 12:51:35

@Attilajukkaja:

""a fasizmusmak kevesebb áldozata van, mint a liberalizmusnak."
Persze, birca statisztika szerint."

A tények szerint. Pl. csak Kongó belga gyarmatosítása több emberéletet követelt, mint Hitler zsidóirtása.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 12:52:22

@MAXVAL bircaman közíró: Nem olyan egyszerű ez. Egyrészt tartós javulás kellene, másrészt például a lettek már majdnem leküzdötték a járványt, szóval Orbán nem lenne első. Ha a járvány elmúlt, össze lehet hasonlítani, hogy összességében mit teljesített Orbán. Most a tény az, hogy szarul teljesít. Az, hogy mit álmodtál, hogy holnap mi lesz, az nem érv.

Glokta 2020.04.08. 12:52:50

@math0: Attól még hogy van rá példa a világban, nem lesz értelmes dolog. A "magánpalotákba" beeresztés pedig már túlmegy egy határon

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 12:53:18

@MAXVAL bircaman közíró: "az egyház politikai hatalmat élvez."

élvez. egyházállam van. a KDNP például kormánypárt.

Glokta 2020.04.08. 12:53:44

@MAXVAL bircaman közíró: Hát eddig Marxot igencsak dicsérted...

Emmett Brown 2020.04.08. 12:53:45

@math0: várom a linket arra, hogy ez egy nemzetközileg használt mutató.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 12:54:21

@Glokta: Attól, hogy az idióta posztolónak nem tetszik, még nem lesz értelmetlen javaslat. A börtönös nyilván mérsékelten lehet jó javaslat, és az adott szituációtól függ.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 12:55:19

@Emmett Brown: miért kéne nekem nemzetközileg használt mutatóra szorítkoznom? te csak azt tudod visszaböfögni, amit más kitalált?! Gondolkodni nem tudsz?

Attilajukkaja 2020.04.08. 12:56:25

@MAXVAL bircaman közíró:
"Nem vagyok az.'
Miben különbözik a te szemléleted a fasisztáéktól?

"A tények szerint. Pl. csak Kongó belga gyarmatosítása több emberéletet követelt, mint Hitler zsidóirtása."
A gyarmatosítás mióta liberális téveszme?

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 12:56:57

@math0:

De mik a tények?

Mo. gyorsan reagált, ezért SOKKAL kevesebb a beteg és a halottak száma is, mint nyugaton.

A kormányzat jól teljesített.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 12:57:23

@Emmett Brown: "várom a linket arra, hogy ez egy nemzetközileg használt mutató. "

en.wikipedia.org/wiki/Derivative

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 12:59:18

@MAXVAL bircaman közíró: Orbánék kismillió dolgot elbasztak. Rossz a halálozási ráta, általában nő a halottak száma. Keveset tesztelnek.

ertelemblog.wordpress.com/2020/03/28/mi-mindent-rontott-el-az-orban-kormany-a-koronavirus-jarvany-kezeleseben/

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 13:00:40

@MAXVAL bircaman közíró: "gyorsan reagált"

sok napig tartott, mire meggyőzték, hogy hülye és bezárták az iskolákat. ez a "gyors reagálás" ellentéte. utána meg hisztiztek, hogy nem tudják őket zárva tartani, ha nincs felhatalmazás (ami hazugság volt).

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 13:01:25

@MAXVAL bircaman közíró: persze, az egyház sosem párt. ettől még az egyházállamban az egyháznak van politikai hatalma, ahogy Orbanisztánban is, és ezzel vissza is él.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 13:01:30

@Glokta:

Ha választani kell a 3 fő modern eszme - nacionalizmus, liberalizmus, szocializmus - ma is a szocializmust választanám. De szerintem van más megoldás is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 13:05:19

@MAXVAL bircaman közíró: no jó, de te az elmebetegséget választottad.

Glokta 2020.04.08. 13:11:01

@Lord_Valdez: Az elhatárolódással kapcsolatban igazad van. Azonban az iszlámmal kapcsolatban nem igazán:
clovisinstitute.org/british-muslims-think/
"Of British Muslims 87% says it should not be allowed to make fun of the prophet. Moreover, 18% support violence against those who mock the prophet. These are incredible numbers with a huge impact on free speech."
sőt
"In Britain, there are a 100.000 muslims with sympathy for suicide bombings and violent acts. That is three times as many as there are people in the Belgian armed forces."

Emmett Brown 2020.04.08. 13:12:15

@math0: wikipédia matematika link? tényleg? mutass egy Covidről szóló cikket, amiben kiemelik a napi halottak/új betegek mutatót.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 13:28:30

@Attilajukkaja:

"Miben különbözik a te szemléleted a fasisztáéktól?"

Mondjuk vegyük a fasizmus jellemzőit:
- ultranacionalizmus és/vagy fajelmélet,
- militarizmus,
- nagytőke támogatása,
- totalitarizmus vagy erős autoritarizmus,
- pluralizmus tagadása,
- szociális knzervatívizmus,
- vallás, szakralitás,
- egészség- és sportkultusz,
- vezérkultusz,
- antikommunizmus.

Ezek közül 2-t támogatok.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 13:29:18

@Attilajukkaja:

"A gyarmatosítás mióta liberális téveszme?"

A modern gyarmatosítás teljes egészében liberális alapokon áll.

G. Nagy László 2020.04.08. 13:30:53

@math0:

"Az idióta postból elolvastam még két dolgot, a hotelekről és rabokról. Mindkettőre van példa a világban. Nem kommunista dolog. A szerző egy idióta fasz"

Figyelj, seggfej, legalább annyi eszed legyen, hogy elolvasod amit írok, mielőtt faszságokat írsz. Ha önkéntes a felajánlás, az parádés, meg is említem a posztban, csak annyi türelmed már nincs, hogy egy mondattal többet elolvassál, inkább komplett hülyét csinálsz magadból.

Ha viszont hatósági erővel arra kötelezzük a szállodatulajdonosokat, hogy nyissák meg kapuikat a hajléktalanok előtt, az maga a kommunista rablás. Mi nem fér bele ebből abba a nagyon szűk agyadba?

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 13:32:36

@math0:

Logikád alapján a világ összes állama "egyházéllam", hisz mindenhol vannak egyházak.

G. Nagy László 2020.04.08. 13:34:29

@Lord_Valdez:

"Azért, mert te most elkövetted azt a tévedést, amit a szélsőjobb szokott. Összetéveszti a kategóriát és a közösséget. Ezek az emberek egy kategóriában vannak a fejedben, de ettől ők még nem alkotnak egy közösséget. Egy közösség tagjai éreznek felelősséget egymás iránt, de a kategória csak a fejedben létezik. "

Ebben nyilván bőven van igazság. Végre egy értelmes gondolat a sok elmebeteg komment közt. Köszönet érte, valóban elgondolkodtató.

a nagy hohohorgász 2020.04.08. 13:34:37

@math0: te matyika, a Wikipédia nem írja a vírus ellenszerét? Keress már rá. Addig ne gyere vissza míg meg nem találod!

Attilajukkaja 2020.04.08. 13:42:03

@MAXVAL bircaman közíró:
"A modern gyarmatosítás teljes egészében liberális alapokon áll."
Na ja, mert a belga II. Lipót király, akinek az uralma alatt irtották rendesen a kongóikat, olyan nagyon liberális volt! Persze.

Attilajukkaja 2020.04.08. 13:44:20

@MAXVAL bircaman közíró:
"- ultranacionalizmus és/vagy fajelmélet,
- militarizmus,
- nagytőke támogatása,
- totalitarizmus vagy erős autoritarizmus,
- pluralizmus tagadása,
- szociális knzervatívizmus,
- vallás, szakralitás,
- egészség- és sportkultusz,
- vezérkultusz,
- antikommunizmus.

Ezek közül 2-t támogatok."
Maximum kettőt NEM támogatsz, de nem is ágálsz egyik ellen sem. Felesleges tagadnod.

CaptainG 2020.04.08. 13:45:04

@is: Ennek a vitainditasnak azert nincs ertelme, mert ezeket mar az emberiseg rengetegszer megvitatta a tortenelem soran, vannak tortenelmi peldak, es egyertelmu erdedmenyek. Celtol fuggoen lehet alkalmazni ezeket: konzervativ csaladmodelt / kommunalt modelt valamit kapitalizmust / kommunizmust.

Ha a cel a nepesseg novkedes, konzervtiv csaladmodel kell. Ha csokkenes, akkor kommunalt model es/vagy az individualizmus eroltetese.

Arrol lehetne inkabb vitatkozni hogy az egyes orszagokban mi a cel (nepesseg novekedes / csokkenes), de az emlitett feminista akkor csak a sajat orszagaban vitatkozzon es legyen politikus, vallalja az ezzel jaro felelosseget. Es semmi koze mas orszagok celjaihoz.

Attilajukkaja 2020.04.08. 14:05:57

@MAXVAL bircaman közíró:
I.. Lipót egy kegyetlen gyarmatosító és rabszolgatartó katona volt, aki könyörtelenül kizsákmányolta és gyilkolászta a kongóiakat, és az országot saját felügyelete alá helyezte. Az így szerzett vagyonból épült-szépült Belgium, de főleg Brüsszel. Hazájában is a fegyveres erők szerepét szerette volna növelni, de a parlament jórészt meghiúsította szándékát, hogy az általános sorkötelezettséget bevezesse. Nem tudom, miből gondoltad, hogy liberális volt.

"- ultranacionalizmus és/vagy fajelmélet"
Talán nem támogatod, de nem is zavar.

"- militarizmus,
- nagytőke támogatása,
- totalitarizmus vagy erős autoritarizmus,
- pluralizmus tagadása,
- szociális knzervatívizmus,
- vallás, szakralitás"
Erősen támogatod.

"- egészség- és sportkultusz"
Sajnos nem támogatod.

"- vezérkultusz"
Inkább támogatod, mint nem, mivel Orbánra szavazol.

"- antikommunizmus."
Támogatod.
Szóval?

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 14:08:36

@Attilajukkaja:

""- ultranacionalizmus és/vagy fajelmélet"
Talán nem támogatod, de nem is zavar."

Azaz nem támogatom.

"- militarizmus,
- nagytőke támogatása,
- totalitarizmus vagy erős autoritarizmus,
- pluralizmus tagadása,
Erősen támogatod."

Erősen ellenzem ezeket.

""- vezérkultusz"
Inkább támogatod, mint nem, mivel Orbánra szavazol."

A vezérkultusz nem azt jelenti,hogy valaki Orbánra szavaz...

""- antikommunizmus."
Támogatod."

Nem támogatom.

Emmett Brown 2020.04.08. 14:13:58

@MAXVAL bircaman közíró: mániád a nemzeti nagytőke. Ez kapásból kettőt cáfol.

Wildhunt 2020.04.08. 14:15:32

@chrisred: bármelyiket ami az isztambuli egyezményről szól, de olvashatod az egyezményt is. Google a barátod.

Wildhunt 2020.04.08. 14:20:51

@Lord_Valdez: Ezzel annyi a gond, hogy az ír katolikus, meg a római pápa viszont elítélte pld. az IRA tetteit. A szaúdi főimám, meg a németországi mollah meg max. sajnálatát fejezte ki a terrorizmus áldozatainak.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 14:28:33

@Emmett Brown:

Nem. Soksozr elmondtam: a nemzeti tőke csak kisebb rossz az idegen tőkéhez képest.

szemet 2020.04.08. 14:29:11

@math0: "napi arány azért érdekes, mert összefüggésben van a kumulatív időbeli deriváltjával"

Tfh Napi halálozási arány: 0.1,0.2,0.3

ha az új betegedések: 100, 200, 300 volt akkor

(10+40+90)/600=0.23 a háromnapi halálozási arány

ha 300,200,100 volt akkor: (30+40+30)/600= 0.16 a háromnapi halálozási arány

Ezért rossz a mérőszámod, ugyanaz a napi számsor, ugyanannyi a teljes esetszám, a halálesetek mégis 40% kal eltérnek a végén, szal nem nagy és messze nem egyértelmű a leíróereje önmagában!

szemet 2020.04.08. 14:33:21

@math0: ott rontod el hogy arányok sorozatából már nem fejthető vissza az aktuális mennyiség igy az altuális összegzett arány sem (a a végső mérleg és ami minket érdekelhet) - ezért értelmetlen...

Attilajukkaja 2020.04.08. 14:39:17

@MAXVAL bircaman közíró:
"Nem támogatom."
Úgy látom, te magad sem vagy tisztában azzal, hogy most éppen mit is támogatsz és mit nem. Ezen mondjuk nem csodálkozom, olyan gyakran váltogatod a világnézeteidet. Támogatod a nagytőkét, a nacionalizmust, az autokráciát, a vallásosságot (ha a tiedről van szó) és egy személyi kultusz mámorában tevékenykedő vezetőre szavazol. Nyíltan antikommunista vagy és nyílt erőszakot követelsz azok ellen, akik nem a te értékrendedet követik.
Mindezt te hogy definiálod magadban?

Emmett Brown 2020.04.08. 14:41:53

@MAXVAL bircaman közíró: már csak idő kérdése, és eljön a kereszténykommunista Kánaán

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.04.08. 14:47:48

@szemet:

Te is elköveted azt az alapvető hibát, hogy a mai halottak számát a mai új megbetegedések számával veted össze. Ez hibás, mert a mai megbetegedésekből csak kb. 3 hét múlva lehetnek halottak. A mai halottak pedig a 3-4 héttel ezelőtti megfertőződések áldozatai.

Akkor, amikor a fertőzöttek száma nagyjából exponenciálisan nő (na persze mekkora az alap?), súlyos hibához vezet ez a számítási mód. Csak akkor ad reűlis eredményt, amikor már teljesen ellaposodott az a bizonyos görbe.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.04.08. 14:49:22

@MAXVAL bircaman közíró:

Jellemző ballibsi módszer, hogy folyton támadnak, és ezzel folyamatosan védekezésre kényszerítenek téged. Ne engedd.

Attilajukkaja 2020.04.08. 14:55:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nehéz nem "támadni" olyan valakit, aki ököllel kezd fenyegetni másokat!

Emmett Brown 2020.04.08. 14:56:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ha esetleg lemaradtál volna, matyi feltalált egy új járványügyi statisztikát, ami pedig adott napi halottak per adott napi új fertőzöttek. ez alapján nálunk 14% a halálozási ráta, ugyanis 11 halott és 78 új fertőzött van.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 15:03:28

@Emmett Brown: tényleg olyan idióta vagy, faszfej, hogy nem fogadod el, hogy egy mennyiségnek lehet a differenciahányadosát vagy differenciálhányadosát venni?! és, hogy az nem azt mutatja meg, hogy hova tartunk?

fordulj ápolódhoz, te idióta, elmebeteg fasz!

ágálsz egy érv ellen, amely hivatalos adatokon nyugszik, nem olyan behányás, amiket ti szoktatok, csak azért, mert neked nem tetszik. egy kurva büdös érved nem volt.

idiióta, köcsög faszbarom vagy, mint egy mongolFidióta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 15:05:35

@MAXVAL bircaman közíró: a kurva anyádnak sem logikája ez, sehol nem írtam azt, hogy az egyházállam ismérve pusztán az, hogy vannak egyházak. leírtam, mi az ismérve, nem tudtál ellene mit mondani, most jössz a szélmalom hülyeségeddel, mert egy mongolFidoóta hívó vagy. elmebeteg, pszichopata.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 15:06:29

@a nagy hohohorgász: na, még egy mongolFidióta, aki érvek helyett dedós, mint egy óvodás.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 15:09:32

@CaptainG: "ezeket mar az emberiseg rengetegszer megvitatta a tortenelem soran,"

a társadalom nem egy olyan dolog, hogy megvitatták kétezer évig, és aztán úgy is van, megtalálták az igazságot, felesleges újragondolni. a táradalom olyan, hogy vagy tízezer éve változik, és azért, mert hatezer éve nem olyan dilinyósok voltak, mint te, hogy "na ezt már megbeszéltük kétezer éve"

a tudományos és technológiai fejlődés társadalmi kihatásairól nem is beszélve, vagy a környezet kis változásáról, esetleg az ember evolúciójáról.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 15:16:58

@szemet: ha az új betegedések: a példád nem azt mutatja hogy a napi halálozási arány nem jó, hanem azt, hogy nem minden. de Orbanisztán kumulatív halálozási arányban is rosszul áll, 1M lakosra jutó tesztek számában is, és 1M lakosra jutó halálozásokban is a járvány kezdete óta számítva.

ertelemblog.wordpress.com/2020/04/04/rosszabbul-allunk-mint-olaszorszag-franciaorszag-vagy-nemetorszag/

Emmett Brown 2020.04.08. 15:20:29

@math0: ha még nagyobbat akarsz dobni, akkor ne a mai új fertőzöttek számát vedd, hanem egy 10-12 nappal korábbi adatot (mert akik akkor fertőződtek meg, azok halnak meg most).

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 15:20:36

@szemet: a napi halálozási ráta a kumulatív halálozási ráta differenciahányadosa. ez a diszkretizációt eltekintve azt jelenti, hogy a deriváltját becsli. a deriváltból az eredeti mennyiség integrálással fejthető vissza. esetünkben a derivált közelítésére ez nem teljesen igaz, de például ha a napi halálozási ráta nagyobb, mint az eddigi kumulatív, akkor az következik, hogy a kumilatív is nő.

és pont ez a helyet Orbanisztánban: a kumulatív halálozási ráta is szar, de a napi még szarabb, így a kumulatív is még egyre szarabb lesz.

ez meg akárhogy is, de azt jelenti, hogy nagyon nem jó irányba tartanak a dolgok, azaz Orbán kurvára elbaszta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 15:23:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem fogtad fel, amit szemet mondott. te sehogy se fogod fel. nem az oksági kapcsolat a lényeg, hanem a matematikai:

a napi halálozási ráta a kumulatív halálozási ráta differenciahányadosa. ez a diszkretizációt eltekintve azt jelenti, hogy a deriváltját becsli. a deriváltból az eredeti mennyiség integrálással fejthető vissza. esetünkben a derivált közelítésére ez nem teljesen igaz, de például ha a napi halálozási ráta nagyobb, mint az eddigi kumulatív, akkor az következik, hogy a kumilatív is nő.

és pont ez a helyet Orbanisztánban: a kumulatív halálozási ráta is szar, de a napi még szarabb, így a kumulatív is még egyre szarabb lesz.

ez meg akárhogy is, de azt jelenti, hogy nagyon nem jó irányba tartanak a dolgok, azaz Orbán kurvára elbaszta.

a nagy hohohorgász 2020.04.08. 15:26:33

@math0: te és a nagy matekod mit mutat? mikor fog már biztosan bukni a patás? de biztosat mondjál ! hogy tudjam meddig kell meghuzni a nadrágszijat mert utána jön a demokratikus kánaán. Megalol bmeg te olyan buta vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 15:27:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: vagy itt van neked egy egyszerű logikai dolog.

ha ma nagyobb a napi halálozási ráta, mint tegnap, akkor minimum egy igaz:

1) vagy nőtt a halálozások száma
2) vagy csökkent a friss betegek száma

na most az utóbbi napokban 1 történt, ami már azt jelenti, hogy szar, de ráadásul még a friss betegek száma is csökkent egyszer. aztán utána megint nőtt, tehát nem arról van szó, hogy vége a járványnak, hanem arról, hogy kurvára nem tesztelnek, és azon a napon meg aztán még kevesebbet.

összességében meg ezt azt jelenti, hogy nő a halálok száma, azaz a járvány durvul, és azt, hogy a megbetegedések száma meg kurvára alatta van a valóságnak, de nem kicsit, nem arányosan, hanem a fasz se tudja, annyira kurvára nincs köze hozzá. azaz, hogy a valóságban kurvára nagyon szar a helyzet. olyan Olaszországos, felfogod, te kis mongolIdióta?!

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 15:31:48

@Attilajukkaja:

Nem váltogatom gyakran nézeteimet.

Életem legnagyobb részében liberális voltam, pár évig annak progresszív, majd konzrevatív verziójában. Közben voltam 1 évig marxista és 5-6 évog fasiszta. S kb. 12 éve szakítottam az összessel.

Még jó, hogy te jobban tudod, hogy én miben hiszek, mint én!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 15:32:36

@Emmett Brown: te feltaláltál egy új aritmetikát, amelyben 11/78 kevesebb, mint 0,14.

az ápolóknak már bemutattad az új aritmetikádat?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 15:33:44

@a nagy hohohorgász: na, még egy mongolFidióta, aki érvek helyett dedós, mint egy óvodás.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 15:36:26

@Emmett Brown:

Nincs ilyen eszme. A vallás nem keverendő a politikával.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 15:36:29

@Emmett Brown: az a röhej, hogy Orbanisztánban az új fertőzöttek száma hivatalos adatok szerint. április 5-én kisebb, mint 10-12 nappal korábban. úgyhogy konkrétan faszt, ezt is elbasztad, mint annyi mindent.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 15:37:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Én támadhatatlan vagyok, mert őszinte vagyok maximálisan és nem taktikázom ezen kívül, nyíltan beszélek.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 15:39:09

@math0:

Semmi értelmezhetőt nem írtál le, kb. azt mondtad, hogy "egyházállam van, mert egyházállam van, s fújj KDNP, meg csúnya Zorbán", ez gyenge mint érvelés, nem gondolod?

CaptainG 2020.04.08. 15:39:35

@math0: De a tarsadalom egy ilyen dolog, barmennyire is nem tetszik.

Te pedig rettenetesen hulye vagy, ezt mar tobbszor bizonyitottad.

Vita lezarva.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 15:41:49

@MAXVAL bircaman közíró: Magyarországon a miniszterelnök a kereszténység védelméről beszél, a tákolmányban a kereszténység védelme szerepel, a keresztény egyházak pénzeket kapnak, a keresztény iskolák több pénzt kapnak.

ez egyházállam, ez ellentétes a világi állam elveivel, amelyek egyébként még benne vannak a tákolmányban, mert a tákolmány önellentmondásos is. akárcsak te, te kis elmebeteg hívő!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 15:42:38

@CaptainG: a társadalom nem egy olyan dolog, hogy megvitatták kétezer évig, és aztán úgy is van, megtalálták az igazságot, felesleges újragondolni. a táradalom olyan, hogy vagy tízezer éve változik, és azért, mert hatezer éve nem olyan dilinyósok voltak, mint te, hogy "na ezt már megbeszéltük kétezer éve"

a tudományos és technológiai fejlődés társadalmi kihatásairól nem is beszélve, vagy a környezet kis változásáról, esetleg az ember evolúciójáról.

idióta elmebeteg vagy.

Emmett Brown 2020.04.08. 15:44:57

@math0: sőt még jobbat mondok neked, ettől tuti elélvezel. a tegnapi halottakat ne a tegnapi újakkal oszd, mert az csak 14%, és nem elég bombasztikus :)

Aki tegnap meghalt, az mikor kapta el? sajnos már nagyon sok a halott, úgyhogy tuti van már egy elfogadott szám, ami azt mutatja, hogy a megfertőződéstől számított hányadik napon halnak meg átlagosan a betegek. Na ezt a számot levonod, és hozzáadod az átlag lappangási időt. kikeresed a naptárból, és a tegnapi halottak számát az aznapi új megbetegedések számával osztod el. még durvább lesz, imádni fogod :)

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 15:45:22

@math0:

Е logika szerint alig vannak világi államok a világban... Pl. Ausztria egyházállam, mert vannak bevett egyházak. Tulajdonképpen az egyetlen EU-tag világi állam ezek szerint Franciaország, d emég ott is van kis gond, mert Elzászban máig nem teljes az állam és egyház szétválasztása.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 15:47:48

@Emmett Brown:

Tedd hozzá: mivel fasiszta diktatúra van, ezért a halottak számát köbre kell emelni, majd osztani 0,5-del, s aki nem így tesz, az antiszemita.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 15:51:51

@Emmett Brown: @Maxim Tsigalko:

Kumulatív halálozási ráta napi halálozási ráta dátum
0,041916167664671 0,027777777777778 23/03/2020
0,048128342245989 0,05 24/03/2020
0,04424778761062 0,025641025641026 25/03/2020
0,038314176245211 0 26/03/2020
0,033333333333333 0 27/03/2020
0,032069970845481 0,023255813953488 28/03/2020
0,031862745098039 0,030769230769231 29/03/2020
0,033557046979866 0,051282051282051 30/03/2020
0,032520325203252 0,022222222222222 31/03/2020
0,038095238095238 0,121212121212121 01/04/2020
0,035897435897436 0 02/04/2020
0,041733547351525 0,131578947368421 03/04/2020
0,047197640117994 0,109090909090909 04/04/2020
0,046384720327422 0,036363636363636 05/04/2020
0,051075268817204 0,363636363636364 06/04/2020
0,057527539779682 0,123287671232877 07/04/2020
0,064804469273743 0,141025641025641 08/04/2020

ha a napi halálozási ráta a tegnapi kumulatív felett van, akkor felfele húzza a mai kumulatívat. azaz még rosszabb irányba megyünk. ha alatta van, akkor lefele.

mondjuk ez matematikailag is következik, de te hülye vagy ahhoz, hogy felfogd ezt, úgyhogy demonstráltam neked.

az utóbbi napokban meg a kumulatív is rossz volt, a napi még rosszabb, és mentünk lefele a lejtőn kurvára.

felfogtad, te kis mongolidióta, elmebeteg, kretén selejt?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 15:53:53

@MAXVAL bircaman közíró: ez így van. a világon nagyon kevés a szekuláris állam, és igen, Franciaország az egyik legjobb. de Orbanisztán meg az egyik legrosszabb.

az "érved" egy érvelési hiba, úgy nevezik, hogy Nirvana érv. mondjuk annál is rosszabb, mert a szekuláris állam elérhető cél.

elmebeteg, pszichopata selejt vagy, ezért vagy hívő.

Emmett Brown 2020.04.08. 15:55:28

@math0: miért, mennyi volt április 5-én, és előtte 10-12 nappal?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 15:55:40

@Emmett Brown: te is átmentél dedóba, mert érvekkel találkoztál, és már nem tudsz belekötni.

Kumulatív halálozási ráta napi halálozási ráta dátum
0,041916167664671 0,027777777777778 23/03/2020
0,048128342245989 0,05 24/03/2020
0,04424778761062 0,025641025641026 25/03/2020
0,038314176245211 0 26/03/2020
0,033333333333333 0 27/03/2020
0,032069970845481 0,023255813953488 28/03/2020
0,031862745098039 0,030769230769231 29/03/2020
0,033557046979866 0,051282051282051 30/03/2020
0,032520325203252 0,022222222222222 31/03/2020
0,038095238095238 0,121212121212121 01/04/2020
0,035897435897436 0 02/04/2020
0,041733547351525 0,131578947368421 03/04/2020
0,047197640117994 0,109090909090909 04/04/2020
0,046384720327422 0,036363636363636 05/04/2020
0,051075268817204 0,363636363636364 06/04/2020
0,057527539779682 0,123287671232877 07/04/2020
0,064804469273743 0,141025641025641 08/04/2020

ha a napi halálozási ráta a tegnapi kumulatív felett van, akkor felfele húzza a mai kumulatívat. azaz még rosszabb irányba megyünk. ha alatta van, akkor lefele.

mondjuk ez matematikailag is következik, de te hülye vagy ahhoz, hogy felfogd ezt, úgyhogy demonstráltam neked.

az utóbbi napokban meg a kumulatív is rossz volt, a napi még rosszabb, és mentünk lefele a lejtőn kurvára.

felfogtad, te kis mongolidióta, elmebeteg, kretén selejt?!

Attilajukkaja 2020.04.08. 16:03:29

@MAXVAL bircaman közíró:
"Nem váltogatom gyakran nézeteimet."
Voltál te már kommunista, fasiszta, liberális, vallásos és még mit tudom, mi. Mi lenne, ha gyakran váltogatnád a nézeteidet? :o)))))))

"kb. 12 éve szakítottam az összessel."
Akkor most mi vagy?

"Még jó, hogy te jobban tudod, hogy én miben hiszek, mint én!"
Gyakran hangoztatod a nézeteidet. Nehéz lenne nem tudni róluk.

Emmett Brown 2020.04.08. 16:07:33

@math0: pandemia.hu/koronavirus-magyarorszag/

április 5: új esetek száma 55.

előtte 10-12 nappal, azaz március 24-25-26: 20-39-35.

tehát feltaláltad azt az aritmetikát, ahol 55 kisebb mint 20, 39 és 35.

Még valami?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 16:13:39

@Emmett Brown: április 6. 11 eset.

www.worldometers.info/coronavirus/country/hungary/

előtte 10-12 nappal, azaz március 25-26-27: 39-35-39.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 16:14:12

@Emmett Brown: te is átmentél dedóba, mert érvekkel találkoztál, és már nem tudsz belekötni.

Kumulatív halálozási ráta napi halálozási ráta dátum
0,041916167664671 0,027777777777778 23/03/2020
0,048128342245989 0,05 24/03/2020
0,04424778761062 0,025641025641026 25/03/2020
0,038314176245211 0 26/03/2020
0,033333333333333 0 27/03/2020
0,032069970845481 0,023255813953488 28/03/2020
0,031862745098039 0,030769230769231 29/03/2020
0,033557046979866 0,051282051282051 30/03/2020
0,032520325203252 0,022222222222222 31/03/2020
0,038095238095238 0,121212121212121 01/04/2020
0,035897435897436 0 02/04/2020
0,041733547351525 0,131578947368421 03/04/2020
0,047197640117994 0,109090909090909 04/04/2020
0,046384720327422 0,036363636363636 05/04/2020
0,051075268817204 0,363636363636364 06/04/2020
0,057527539779682 0,123287671232877 07/04/2020
0,064804469273743 0,141025641025641 08/04/2020

ha a napi halálozási ráta a tegnapi kumulatív felett van, akkor felfele húzza a mai kumulatívat. azaz még rosszabb irányba megyünk. ha alatta van, akkor lefele.

mondjuk ez matematikailag is következik, de te hülye vagy ahhoz, hogy felfogd ezt, úgyhogy demonstráltam neked.

az utóbbi napokban meg a kumulatív is rossz volt, a napi még rosszabb, és mentünk lefele a lejtőn kurvára.

felfogtad, te kis mongolidióta, elmebeteg, kretén selejt?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 16:16:27

@Emmett Brown: a napi halálozási ráta a kumulatív halálozási ráta differenciahányadosa. ez a diszkretizációt eltekintve azt jelenti, hogy a deriváltját becsli. a deriváltból az eredeti mennyiség integrálással fejthető vissza. esetünkben a derivált közelítésére ez nem teljesen igaz, de például ha a napi halálozási ráta nagyobb, mint az eddigi kumulatív, akkor az következik, hogy a kumilatív is nő.

és pont ez a helyet Orbanisztánban: a kumulatív halálozási ráta is szar, de a napi még szarabb, így a kumulatív is még egyre szarabb lesz.

ez meg akárhogy is, de azt jelenti, hogy nagyon nem jó irányba tartanak a dolgok, azaz Orbán kurvára elbaszta.

Nylul 2020.04.08. 16:18:17

@math0: Ma 11 halott. A napokban több, mint 40%-os halálozási ráta.Orbán kurvára szívásra áll.

Te miért nem tudtál megtanulni még magyarul sem, te elmebeteg?! :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 16:20:31

@MAXVAL bircaman közíró:
@MAXVAL bircaman közíró: "Engem berendeltek, de eleve itt voltam. "

szeka.blog.hu/2020/04/05/szajmaszkok_helyezett_szajzar_valsagkezeles_helyett_kormanypropaganda/full_commentlist/1#c38379518

Ha valaki egy elmegyógyintézetről írna színdarabot, abban lennének kb. ilyen sorok. És szénné röhögné magát a közönség.

******************

@MAXVAL bircaman közíró: "A kormány dolga "lopni" a közpénzt."

itt írtad: szeka.blog.hu/2020/04/05/szajmaszkok_helyezett_szajzar_valsagkezeles_helyett_kormanypropaganda/full_commentlist/1#c38378450

pontosan ezzel vádoljuk az Orbán kormányt, hogy kleptokrácia, hogy maffiakormány, hogy csalnak, lopnak, hazudnak. SZép, hogy egy Fidióta legalább nyíltan bevallja.

********************

@MAXVAL bircaman közíró: "Soros és magyar emberei tombolnak, hogy a kormányzat ismét sikert fog elérni, ennyi az egész. Te is jól tudod, itt nem a vírus a valódi téma már, mindenki tudja, hogy Mo-on nem fog olyan károkat okozni, mint nyugaton, szóval most már a narratívák harca folyik."

civiscity.blog.hu/2020/04/04/3_strategia_a_koronajarvany_lekuzdesere_mit_valaszt_magyarorszag/full_commentlist/1#c38373576

********************

@MAXVAL bircaman közíró: "Mo-on tegnap óta 4 új haláleset, "

írtad 2020.04.07. 09:05:53

itt szeka.blog.hu/2020/04/05/szajmaszkok_helyezett_szajzar_valsagkezeles_helyett_kormanypropaganda/full_commentlist/1#c38381142

valóságban 7-én reggel, amikor az operatív törzs bejelenti egészen pontosan a "tegnap óta hány esetet", 9-et jelentettek

itt van erről egy nemzetközi, tök elfogulatlan oldal:

www.worldometers.info/coronavirus/country/hungary/

és egy kormánypárti sújsághír:

"kilenc újabb halálos áldozat van a koronavírus-fertőzésdel összefüggésben"

magyarnemzet.hu/belfold/hamarosan-tudositunk-az-operativ-torzs-tajekoztatojarol-2-7977737/

de hát te olyan pszichopata elmebeteg vagy, hogy a kurva anyádat is letagadod, akárcsak az összes Fidióta

Attilajukkaja 2020.04.08. 16:22:32

@MAXVAL bircaman közíró:
"12 éve populista vagyok."
Szóval azt mondod, amit mások hallani akarnak, nem azt, amit valóban hiszel. Na de ez nem egy világnézet. Mik a nézeteid, azon kívül, hogy a liberálisok ellen uszítasz?

Emmett Brown 2020.04.08. 16:25:43

@math0: Németország (Merkelisztán): április 6: 3252

Március 25-26-27: 4332-6615-6933.

Április 7: 4288

Emmett Brown 2020.04.08. 16:29:44

@math0: a halálozási arány továbbra sem egy értelmezhető adat, mivel kevés a teszt.

Mondom: tegnap 11 halott, március 26, 35 új fertőzött. 30%+ halálozási arány. Sokkal bombasztikusabb, mint a szaros 14%.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 16:33:36

@Attilajukkaja:

Nem a liberálisok szreint definiált populizmus híve vagyok.

Emmett Brown 2020.04.08. 16:34:02

@math0: március 16. 1 halott, 7 új beteg. Magasabb halálozási ráta, mint tegnap.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 16:51:42

@Emmett Brown: igen, és már az is gyanús volt. más országoknál az első halott sokkal később jelent meg, illetve sokkal több megbetegedés mellett.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 17:00:47

@Emmett Brown:

1) Németországban korábban is volt hétvégén csökkenés. tudod, ott szigorúbbak a vasárnapi munka szabályai.
2) volt egy általános csökkenő trend, ami ugyan az azutáni napon megtört, de hátha ez csak a hétvégi letörés miatt van
3) arányaiban még így is sokkal kisebb

4) mivel Németben a tesztek száma nagy, illetve a halálozási ráta alacsonyabb, kevésbé gyanús a dolog.

5) lehet, hogy egy statisztikai dolog.mostanában a német adatok nagyon késő éjjel jönnek be, esetleg az egyik állam adatai átestek másnapra.

látod, miközben kapálózol, hogy szar az adatom, nyilvánvalóan jó valamire, és vannak is magyarázati lehetőségek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 17:02:44

@Emmett Brown: 6-án Németországban "senki nem is gyógyult meg", aztán másnap kurva sokan. szóval igen, ott 6-án volt valami hiba a statisztika leadásával.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 17:05:26

@Emmett Brown: "a halálozási arány továbbra sem egy értelmezhető adat, mivel kevés a teszt."

ezt már pár tucatszor megvitattam pár hülyével, és mindig ide lyukadunk ki, amire mindig az a válaszom, hogy, no, és bazdmeg, ez nem egy interpretáció, nem egy magyarázat, és ez nem Orbán elbaszása?!

de. ha tényleg ez a magyarázat (tudjuk, hogy mindenképpen ez is része a magyarázatnak, mert igaz), akkor ez Orbán elbaszása.

tehát igaz volt az állításom?

KURVÁRA IGAZ VOLT.

ennyikeh, te idióta elmebeteg.

Emmett Brown 2020.04.08. 17:09:58

@math0: azt mondd el, hogy miért nem használja senki a napi halott per napi új fertőzött statot rajtad kívül?

Ha ezt mindenhol vezetnék, csak nálunk sunnyognak, akkor az más tészta lenne. De mivel ezzel senki sem foglalkozik, ezért értsd meg, hogy nem hiszem el, hogy te egy blogon fél nap alatt kitaláltál egy fasza mutatót

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 17:30:45

@Emmett Brown: már megbeszéltük, hogy egy ez egy kis tekintélyelvű, konzervatív, fafej ember érvelési hibája, akinek nincs érve, maga nem tud gondolkodni, vagy bizonytalan. nem érv.

Emmett Brown 2020.04.08. 17:34:01

@math0: az, hogy a kevés teszt egy elbaszás, abban igazad van, ebben nincs közöttünk vita, soha nem is volt.

De onnantól, hogy a kevés teszt miatt brutálisan eltérnek a hivatalos fertőzöttségi statok a ténylegestől, onnantól a hivatalos fertőzöttségi adatokból nem lehet épkézláb arányokat számolni, és összehasonlítgatni a világ többi részével. ezt kellene, hogy megértsd.

majd ha vége van, vagy inkább már nagyon a vége felé járunk, akkor lehet a halottak/1M fő alapon rangsort állítani (nyilván ezt is lehet finomítani, mondjuk csak Lombardiára meg New Yorkra, azaz gócokra külön számolni), amiben benne lesz az egészségügyi ellátás színvonala, a karanténintézkedések szigora, meg a társadalmi fegyelmezettség.

Attilajukkaja 2020.04.08. 17:37:42

@MAXVAL bircaman közíró:
"Nem a liberálisok szreint definiált populizmus híve vagyok."
Mert Bircának saját definíciója van a populizmusra? És az mit fed? Mindig azt mondod, abban hiszel, amit a hatalmon lévő többség? Ezért irtanád ököllel és "bézbolütővel" azokat, akik kisebbségben vannak?

Nylul 2020.04.08. 17:39:30

@math0: Csak emlékeztetőül, amit írtál: ''Ma 11 halott. A napokban több, mint 40%-os halálozási ráta.Orbán kurvára szívásra áll.'

Ezt is te írtad másnak: 'Te miért nem tudtál megtanulni még magyarul sem, te elmebeteg?! '

Én meg ezt írom neked: Te miért nem tudtál megtanulni még magyarul sem, te elmebeteg?! :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 17:42:08

@Emmett Brown: te idióta fasz?! honnan a faszomból veszed, hogy kevés a teszt? Pápua Új Guineában például 72 tesztet végeztek el állítólag. ez kevés, vagy sok, te elmebeteg, idióta selejt? segítek, 1M lakosra 8, ez kevés, vagy sok?

www.worldometers.info/coronavirus/#countries

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 17:43:33

@Nylul: te már a múltkor is értelmetlenséget írtál be, elismerted. Most is.

Nylul 2020.04.08. 17:53:44

@math0: Igen, előfordult, hogy hülyeséget írtam, de még így is megettelek reggelire. :P :D

Most sem esik le, fogadjunk, hogy mit basztál el az idézett mondatban! :D

Emmett Brown 2020.04.08. 17:58:53

@math0: most akkor azt állítod, hogy nem kevés az itthon elvégzett tesztek száma?

Nylul 2020.04.08. 18:01:08

@G. Nagy László: Figyi már! Egy kérésem van: Tudom, hogy baromira szembemegy azzal, amit képviselsz, de nem szednéd rendbe a kommentszekciót valami épeszű, korrekt moderációs szabályzatot bevezetve?

Az egész indexes állatkertben rajtad kívül 2 olyan (inkább másfél) közéleti blog van, ahol a értelmes - még azt is megkockáztatom, hogy építő - párbeszéd zajlik.

Ahová a brendel meg a birca beesik, annak a topicak vége, jönnek velük az etetők is, a béka segge alá húzva a színvonalat. Ok, ebben mondjuk én sem mutattam most példát, de 200 hozzászólás után, amiből mondjuk olyan 130-150 a brendel-birca show, már nem tudtam megállni, hogy kicsit ne masszírozzam verbálisan a sötétséget. :)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 18:04:39

@Emmett Brown: De. Sajnálom, hogy idióta elmebeteg vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 18:06:27

@G. Nagy László: Figyi már! Egy kérésem van: Tudom, hogy baromira szembemegy azzal, amit képviselsz, de nem szednéd rendbe a kommentszekciót valami épeszű, korrekt moderációs szabályzatot bevezetve?

Az egész indexes állatkertben rajtad kívül 2 olyan (inkább másfél) közéleti blog van, ahol a értelmes - még azt is megkockáztatom, hogy építő - párbeszéd zajlik.

Ahová a nylul beesik, annak a topicnak vége, mert ez egy troll, a béka segge alá húzva a színvonalat. Szóval kidobnád? Kösz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 18:07:52

@Nylul:

"annak a topicak vége"

Most sem esik le, fogadjunk, hogy mit basztál el az idézett mondatban! :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 18:09:10

@Nylul: "ahol a értelmes - még azt is megkockáztatom, hogy építő - párbeszéd zajlik. "

Most sem esik le, fogadjunk, hogy mit basztál el az idézett mondatban! :D

Emmett Brown 2020.04.08. 18:19:49

@math0: akkor mégis milyen alapon ugatsz nekem, hogy én honnan veszem hogy kevés a teszt?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 18:21:04

@Emmett Brown: Mivel idióta vagy, és egy pszichopata köcsög, még a kérdésre se válaszolsz, elárulom, hogy azt, hogy sokat vagy keveset tesztel egy ország nem lehet csak úgy megmondani. Még az 1M lakosra jutó tesztek száma alapján sem, mert hát mi a faszomnak teszteljen sokat egy ország, ha alig van beteg?

Na most amilyen idióta vagy, jöhetnél azzal, hogy hát megnézzük a betegek számát. De hát bazdmeg épp ez az, ha kevés a beteg, akkor nem tudhatod, hogy azért kevés, mert kevés tesztet végeztek, vagy azért, mert tényleg kevés. Ezért érdemes megnézni a halálozási rátát, mert ha egészen sok a halott, és ahhoz képest kevés a beteg, akkor vagy az egészségügy rossz, vagy kevés tesztet végeztek. Na ezért fontos a halálozási ráta. A napi meg azért fontos, mert tudjuk, hogy hova megyünk, mert a napi, az a kumulált "deriváltja".

Érted, kis idióta, elmebeteg, pszichopata fasz? Pont ugyanolyan hülye vagy, mint a mongolFidióták. Miért nem nyalod te is Orbán seggét? Jobban járnánk, mert hülye vagy, és csak lejáratnád.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 18:23:31

@Emmett Brown: Miért ne kérdezhetném meg egy állításodról, amellyel egyetértek, hogy te honnan veszed?! Te tényleg ennyire beteg vagy?! Én például a halálozási rátából veszem. Ezért hasznos mutató. És ha hasznos mutató, akkor a "deriváltja" is az.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 18:26:07

@Emmett Brown: Bazdmeg, te olyan kis köcsög selejt vagy, hogy még rávezetni se engeded magad valamire, muszáj pszichopata faszként értetlenkedned.

Nylul 2020.04.08. 18:35:56

@math0: De, én tudom, ez egy elírás. Sőt! Kettő is egy posztban. Hívásban voltam, nem néztem át kellő alapossággal a szöveget, mielőtt beküldtem. Ennyike. :P Én nem vagyok tökéletes, azzal ellentétben, amit te gondolsz magadról. :P

De te még továbbra sem tudod, hogy mi azzal a baj, hogy 'Ma 11 halott. A napokban több, mint 40%-os halálozási ráta.Orbán kurvára szívásra áll.'

a nagy hohohorgász 2020.04.08. 18:37:36

@math0: mi van libsi irtanad az ellenvelemenyt?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 18:38:55

@Nylul: Soha nem állítottam, hogy én soha nem gépelek el dolgokat. Szerintem te nem fogod fel, mi a gond azzal, amit csinálsz.

Emmett Brown 2020.04.08. 18:43:23

@math0: miért nem derivál akkor senki más rajtad kívül? Se a WHO, se a CDC, se a Dél-koreai járványügy?

Nylul 2020.04.08. 18:43:45

@math0: 'Ahová a nylul beesik, annak a topicnak vége, mert ez egy troll, a béka segge alá húzva a színvonalat. Szóval kidobnád? Kösz.'

Ahová nylul beesik, és elkezd téged terelgetni a faszerdőben, azt a témát te (és még sokan mások) már régen lezüllesztetted. A nylul csak megpróbálja menteni a helyzetet azzal, hogy legalább vicces hülyét csinál belőled, akin kacagni lehet. Nehéz, de nem lehetetlen! És zömében sikerül is neki. :D

G. Nagy László 2020.04.08. 18:43:48

@Nylul:

"Az egész indexes állatkertben rajtad kívül 2 olyan (inkább másfél) közéleti blog van, ahol a értelmes - még azt is megkockáztatom, hogy építő - párbeszéd zajlik."

Ez végtelenül jólesik, szívből köszönöm.

"Tudom, hogy baromira szembemegy azzal, amit képviselsz"

Ez pontosan így van. Még soha egyetlen kommentet sem töröltem, cenzúráztam, moderáltam, s a jövőben sem fogok. Matyi volt az egyetlen, akit korábban már megkértem, hogy legyen kulturáltabb, de szemmel láthatóan fejlődésképtelen e téren. Ő tudja. A magam részéről naiv, idealista fasz vagyok, aki mélyen hisz az emberi szabadságban. Ennek a legelemibb összetevője, hogy szabadon kommunikálhassunk. Még akkor is, ha ez nem mindig zajlik magas színvonalon.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 18:45:27

@Nylul: Ugyan már, most demonstrálod, hogy troll vagy!

Nylul 2020.04.08. 18:46:16

@math0: Na, it's a start! (ha már így inglis is ment a kvaterka. :D )

Akkor mit gépeltél el ebben a mondatban? ' 'Ma 11 halott. A napokban több, mint 40%-os halálozási ráta.Orbán kurvára szívásra áll.''

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 18:47:34

@Emmett Brown: Egy csomó minden deriváltja nem található meg az interneten.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 18:57:43

@Emmett Brown: bazdmeg, Newton előtt senki nem derivált. Hogy a faszban lehetsz ilyen hülye, hogy valaminek a sebessége, a változása, változási iránya nem érdekes, csak azért, mert nem találtad meg az interneten?! Hogy a faszomban lehetsz te ilyen nyomorult, sötét fasz?!

a nagy hohohorgász 2020.04.08. 19:02:00

@math0: Matyi for president. Éljen matyiland.

a nagy hohohorgász 2020.04.08. 19:03:59

@a nagy hohohorgász: Ferenc előtt meg még senki nem csinált ekkora boszmeseget. Ferkó > newton. Nekem integrálva ez jött ki

Emmett Brown 2020.04.08. 19:11:22

@math0: @math0: vannak dolgok, amiket pontosan tudunk: az elvégzett tesztek számát, ebből értelemszerűen a pozitív/negatív eseteket, meg a halottak számát (és mindezt 1m főre leosztva is). amit nem tudunk, az a fertőzöttek száma, azt csak becsülni lehet, de nyilván nem egyszerű.

Ennek a fényében minden olyan mutatót/aránypárt igencsak fenntartásokkal kell kezelni, amiben szerepel egy olyan szám, ami akár 5-6szor annyi is lehet, de lehet hogy csak kétszer (ez lenne a fertőzöttek hivatalos száma, megbolondítva a látenciával). Innentől milrt az egyetlen bizonytalan mutatón lovagolsz meg számolsz?

Btw most tényleg Newtonhoz hasonlítottad magadat? És azt hiszed megtaláltad az ultimate járványelemző mutatót 50 kommentben?

NoOne 2020.04.08. 19:35:07

Csak úgy eszembejutott:
1. A szabadság állítólag az, hogy bármit megtehetsz, amíg azzal más/mások szabadságát nem sérted. Ez az alapvető/idealista liberalizmus eszméje (is) ugye?
2.. A tapasztalat: ha valaki szar helyzeten van, az először megelégszik az egyenlőtlen helyzet megszüntetésével. Ezt követően azonban néhányuk inkább már előnyt/hatalmat akar és jellemzően képes bármit felhasználni, megtenni, hogy meg is szerezze.
3. Mo-val kapcsolatban: állítólag lovasnemzet volnánk (eredetileg), sajnos azonban hoszzú-hosszú éveket tekintve azt látom, hogy a nyeregben soha nem ültünk. Az alapvető tartózkodási hely eszerint a ló valamelyik oldala, Bár jóhányszor le is estünk és volt, hogy lovunk sem volt. Sajnos.
4 Végül: ...és ezért sokakkal együtt most baromira utálhatom a szegfűt meg a narancsot (is). A legnagyobb baj pedig az, hogy még az sem tudható, hogy mit ültessünk helyettük, mert a fentieket jócskán megtrágyázták, úgyhogy jó néhány év fog azzal telni, hogy takaríthatunk utánuk. Nincs túl jó kedvem egy ideje.

Emmett Brown 2020.04.08. 19:40:44

@math0: ha ismert a felderítési arány, akkor ez csakugyan frankón működik.

a nagy hohohorgász 2020.04.08. 19:42:58

@NoOne: ezért vagyunk most alatt és szopjuk rendesen. Az oszd és uralkodj tökéletesen működik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.04.08. 19:51:33

@MAXVAL bircaman közíró:

Értelek én téged, csak attól óvlak, hogy olyan helyzetbe engedd hozni magad, hogy állandóan magyarázkodni kényszerülj. Az ilyesmit éppen az őszinte emberekkel a legkönnyebb megjátszani, mert ők jóhiszeműen érvelnek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.04.08. 20:08:26

@math0:

Atyaég, te egy zseni vagy. Felfedezted, hogy ha egy halmazhoz a halmaz átlagánál nagyobb elemet adsz hozzá, akkor az emelni fogja a halmaz átlagát. Grat!

Hűha, ezért minimum Fields-érem jár, de akár az Abel-díj is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.04.08. 20:11:44

@Emmett Brown:

"azt mondd el, hogy miért nem használja senki a napi halott per napi új fertőzött statot rajtad kívül?2

Azért nem használják, mert semmit nem jelent. Csak Matyóka ezt nem fogja fel.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 20:12:05

@Attilajukkaja:

Lényege a populizmusnak:
- a 3 modern eszme elutasítása,
- szakralitás,
- néphatalom.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.08. 20:14:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nem magyarázkodom, hanem felvilágosítok.

Ráadásul úgy, anoním ttrolloknak számolok be, nem-anoním kommentelő létremre.

Tudod mekkora fölény ez?

Mág olyan ultraliberálisok is akadtak, akik megírták neked "nem értek egyet egy mondatoddal se, de tiszteletreméltó módon csinálod".

Attilajukkaja 2020.04.08. 20:36:59

@MAXVAL bircaman közíró:
"Lényege a populizmusnak:
- a 3 modern eszme elutasítása,
- szakralitás,
- néphatalom."
Ezt honnan veszed? És mi az a néphatalom a te fogalmad szerint?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 20:46:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem fedeztem fel. Az "atyaég" az, hogy ti ezt nem fogjátok fel, mert olyan mongolFidióták vagytok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 20:48:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "elemet adsz hozzá"

Egyébként nem hozzáadni kell, ennél bonyolultabb. Azt mondd meg, hogy lehet, hogy egy értelmes mérőszámhoz "hozzáadsz" egy szerinted nem értelmes mérőszámot, és megkapod a következő napi értelmes mérőszámot?

No, kis elmegyogyós, pofán szartad megint magad, mint mindig.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 20:51:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "semmit nem jelent"

A kumulatív halálozási ráta jelent valamit, értelmes.

A differenciálhányados jelent valamit, értelmes.

A kumulatív halálozási ráta differenciálhányadosa értelmezhető, de szerinted nem értelmes, nem jelent semmit. Hogy a faszomban lehet az?

Hogy lehet az, hogy egy értelmes mennyiség változási sebessége szerinted nem értelmes?

Sehogy. csak egy mongolFidióta vagy. Ti vagytok a magyar selejt, a legalja.

a nagy hohohorgász 2020.04.08. 21:14:56

@a nagy hohohorgász: ha nem, akkor tényleg szar a magyar eü. Hahaha

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 21:21:07

@a nagy hohohorgász: A beteg te vagy, még magyarul se tudtál megtanulni, annyira beteg vagy. Azonkívül idiótán provokálgató troll vagy.

a nagy hohohorgász 2020.04.08. 21:57:15

@math0: bmeg téged még a fajtad sem visel el. Ferkó is lemondott rólad. Ebbe serultel bele?

Emmett Brown 2020.04.08. 22:06:23

@math0: a kumulatív halálozási ráta (halott/fertőzött) abban az esetben értelmes, ha a hányados mindkét tagját kellő pontossággal ismerjük. És mivel a nevezőről ez nem mondható el, innentől kezdve ez egy kvázi használhatatlan mutató.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.08. 22:21:04

@Emmett Brown: nálad az értelmesség kritériuma az, hogy mi található meg a neten.

1) a halálozások számát közzéteszik, tehát értelmes

www.worldometers.info/coronavirus/country/hungary/

2) a betegségek számát is közzéteszik, tehát értelmes.

www.worldometers.info/coronavirus/country/hungary/

ez ellent mond annak, hogy szerinted nem értelmes, mert pontatlan. mások szerint pontatlanul is értelmes.

3) a halálozási rátát is használják szerte a világban, és cikkeznek is róla.

www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-death-rate/

ennyi, pofán szartad magad. saját kritériumoddal.

Péter108 2020.04.08. 22:33:07

Ténlyeg ezeket a trollokat nem lehetne kitiltani? Ez egy gondolatébresztő blog volt, színvonalas vitákkal, de most már sokadszorra elmocsarasodik a kommentfolyam.

Emmett Brown 2020.04.08. 22:47:08

@math0: kösz a linket. nézd mit találtam!

www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-death-rate/

itt van pár csemege csak neked :)

"We don't know how many were infected ("When you look at how many people have died, you need to look at how many people where infected, and right now we don't know that number. So it is early to put a percentage on that."[1][2]).
The only number currently known is how many people have died out of those who have been reported to the WHO.
It is therefore very early to make any conclusive statements about what the overall mortality rate will be for the novel coronavirus, according to the World Health Organization"

érted? ameddig nem tudjuk hogy mennyien fertőzödtek meg, addig nem lehet meghatározni a mortalitást.

"How to calculate the mortality rate during an outbreak

At present, it is tempting to estimate the case fatality rate by dividing the number of known deaths by the number of confirmed cases. The resulting number, however, does not represent the true case fatality rate and might be off by orders of magnitude [...]

A precise estimate of the case fatality rate is therefore impossible at present. "

no comment

"The case fatality rate (CFR) represents the proportion of cases who eventually die from a disease.

Once an epidemic has ended, it is calculated with the formula: deaths / cases.

But while an epidemic is still ongoing, as it is the case with the current novel coronavirus outbreak, this formula is, at the very least, "naïve" and can be "misleading if, at the time of analysis, the outcome is unknown for a non negligible proportion of patients." [8]"

no comment

"In other words, current deaths belong to a total case figure of the past, not to the current case figure in which the outcome (recovery or death) of a proportion (the most recent cases) hasn't yet been determined.

The correct formula, therefore, would appear to be:

CFR = deaths at day.x / cases at day.x-{T}
(where T = average time period from case confirmation to death)"

ez meg pont az, amit mondtam neked, hogy mikor lenne értelmes ez az arány.

G. Nagy László 2020.04.09. 00:15:43

@Péter108: Őszintén sajnálom, ha a trollok rontják az élvezeti értéket, de nem tiltok ki senkit és semmit. A magam részéről elég gyorsan átugrom ezeket a kommenteket, s mindenki másra bőven tudok reagálni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 00:38:20

@Emmett Brown: Játszadozz a jó édes kurva anyáddal, te hazudós, csaló, pszichopata fasz!

"ameddig nem tudjuk hogy mennyien fertőzödtek meg, addig nem lehet meghatározni a mortalitást." mondta a WHO január 29-én,

aztán március 3-án 3,4%-ra becsülte.

"3.4% Mortality Rate estimate by the World Health Organization (WHO) as of March 3 "

Ott van felette, de azért bekamuztad.

www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-death-rate/#who-03-03-20

Te tényleg olyan pszichopata selejt vagy, hogy ilyenekkel bepróbálkozol?!

Ugyanolyan patkány véglény vagy, mint a legutolsó mongolFidióta selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 00:45:08

@Emmett Brown: "In China, the overall CFR was higher in the early stages of the outbreak (17.3% for cases with symptom onset from 1-10 January) and has reduced over time to 0.7% for patients with symptom onset after 1 February. " [12]"

www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-death-rate/#who-03-03-20

Teényleg elmész a jó édes kurva anyádba, te hazudozós görény!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 01:00:33

@Emmett Brown: "CFR = deaths at day.x / cases at day.x-{T}",

ahol T-t 8-ra becsülik, de nem a T pontos értéke a lényeg.

ugyanis ez is önpofán szarás. ugyanis ha így módosítod a formulát, akkor a jelenlegi értékek alacsonyabbak lesznek, de ez már eleve elismeri azt, amire ki akarok lyukadni: hogy 8 nap múlva még durvább lesz. azaz Orbán kurvára elbaszta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 01:20:08

@Emmett Brown: no figyi, kis tökfej!

CFR = deaths at day.x / cases at day.x-{T}, T = 8

adatok innen vannak: www.ecdc.europa.eu/sites/default/files/documents/COVID-19-geographic-disbtribution-worldwide.xlsx

Németország az utolsó napokban, április 8-tól visszafele, az utolsó 5 nap:

0,055037919826652
0,036413386655441
0,023203026481715
0,029234191293295
0,02439446366782

Orbanisztán:

0,244444444444444
0,230769230769231
0,061538461538462
0,046511627906977
0,153846153846154

valahogy csak kurvára jóval szarabb még mindig Orbanisztán. ugyanoda lyukadunk ki. Orbán elbaszta, nem kicsit, nagyon.

és most elmész a jó édes kurva anyádba, hogy ennyire makacsul, ennyire idióta, húgyagyú, faszfej módon ragaszkodtál az idióta baromságodhoz, de még úgy is beégtél a végén, hogy minden úgy lett, ahogy te kívántad. úgyis az jött ki, amit én mondtam.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.09. 06:36:47

@math0:

A budapesti hídak száma szorozva a Budapest és Balatonfüred közti távval, ez négyzetre emelve, majd szorozva a lakható bolygók számával. Ami Zorbán bukását jelzi.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.09. 06:40:14

@Attilajukkaja:

A néphatalom jelentése egy: a nép dönti el, ki legyen a vezetője.

chrisred 2020.04.09. 06:43:39

@MAXVAL bircaman közíró: Tehát az a néphatalom, ha a nép nem dönthet a saját sorsáról, csupán azt döntheti el, hogy ki dönthet a nép sorsáról.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.09. 06:48:56

@chrisred:

Közvetlen néphatalom csak kis, maximum 4-5 ezres államokban lehetséges. Ma nem ez a helyzet.

chrisred 2020.04.09. 06:53:54

@MAXVAL bircaman közíró: Ez az önkormányzatiság szintje. Ahol az önkormányzati jogköröket szélesítik, valójában az általad néphatalomnak nevezett elvet próbálják érvényre juttatni (szubszidiaritás).

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.09. 07:00:56

@chrisred:

Az önkormányzat nem állam, eleve csak a hatalom részét birtokolhatja.

Emmett Brown 2020.04.09. 07:11:34

@math0: még mindig nem érted. te jöttél a halott/új beteg stattal (ami tegnapra 8/85), írtam is neked, hogy nincs egyfelől azért nincs értelme, mert a halottak száma nem a mai újakkal van kapcsolatban, hanem a korábbiakkal. konkrétan UGYANEZT A KÉPLETET írtam le neked, de te ragaszkodtál az aznapi deriváltadhoz.

Másrészről: le van írva feketén fehéren, hogy ameddig a TÉNYLEGES fertőzöttek száma bizonytalan, addig nem lehet nagyívű következtetéseket levonni a halálozási adatokból. és ez szintén az, ami napok óta nem fér a fejedbe.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 07:33:01

@MAXVAL bircaman közíró: a mongolFidióta elmebeteg nem fogja fel a WHO mérőszámát, pedig ti annyira szerettetek hivatkozni a WHO-ra, ti kis selejtes parasztok!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 07:36:35

@Emmett Brown: ezt a kört már egyszer megjártuk, te mongolidióta.

"TÉNYLEGES fertőzöttek száma bizonytalan"

MIÉRT BIZONYTALAN, TE FASZFEJ? HONNAN TUDOD, HOGY BIZONYTALAN, TE TÖKFEJ?

chrisred 2020.04.09. 07:43:54

@MAXVAL bircaman közíró: Ez egy axióma, vagy egy kijelentés, aminek az igazságtartalmát igazolni kell?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 07:45:53

@Emmett Brown: ahogy mondtam, te egy utolsó, selejtes dedós pszichopata vagy. órákon át makacskodsz, hozol egy másik képletet, én számolom ki neked az eredményt, utána meg ignorálod. pontosan olyan veled vitatkozni, mint galambbal sakkozni.

"Hülyével vitatkozni, olyan mint egy galambbal sakkozni: ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ő nyert."

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.09. 08:03:19

@math0:

A WHO megmondta: Zorbán fasiszta, cigány, rasszista diktátor.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 08:05:54

@MAXVAL bircaman közíró: és tényleg az, bár a cigányságában nem vagyok biztos.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.09. 08:07:40

@math0:

Ha beszorzod a balatoni pontyok száma a Kékes magasságával, be fogod látni, hogy cigány.

chrisred 2020.04.09. 08:15:41

@MAXVAL bircaman közíró: Vagyis a létezését igazolni kell. Ez eddig nem sikerült, csak egy farkába harapó kígyó okfejtés sikerült, hogy az államok lakossága nem tudja önmagát kormányozni, mert azt nem tartod államnak, aminek a lakossága önmagát tudja kormányozni.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.09. 08:17:48

@chrisred:

Könnyen belátható, hogy fizikai képtelenség pl. egy 10 milliós ország teljes lakosságát népgyűlésre összetrombitálni, ott aztán vitázni és döntéseket hozni. Azaz kényszerűség a képviselet intézménye.

Emmett Brown 2020.04.09. 08:26:17

@math0: igen ignorálom, mert nem tudok egy olyan mutatót komolyan venni, ami vagy a ténylegest mutatja, vagy a harmadát. Esetleg az ötödét.

G. Nagy László 2020.04.09. 08:29:30

@MAXVAL bircaman közíró:

"Könnyen belátható, hogy fizikai képtelenség pl. egy 10 milliós ország teljes lakosságát népgyűlésre összetrombitálni, ott aztán vitázni és döntéseket hozni. Azaz kényszerűség a képviselet intézménye."

Ez egyre kevésbé igaz. Lásd: e-demokrácia, közvetlen demokrácia

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.09. 08:31:46

@G. Nagy László:

A népszavazás egyes döntésekre lehet megoldás, de nem lehet kormányzati módszer.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 08:33:38

@Emmett Brown: HONNAN A FASZOMBÓL VESZED, HOGY "vagy a ténylegest mutatja, vagy a harmadát. Esetleg az ötödét. " TE IDIÓTA KÖCSÖG?!?!?!?!?!

Emmett Brown 2020.04.09. 08:40:58

@math0: idézet a saját blogodról:

"Magyarországon kevés a hivatalos eset szám, de a halálozási arány nagy. Ez szoros összefüggésben lehet azzal, hogy Orbanisztán nagyon keveset tesztel. A környező országokkal összevetve is. Így a kevés hivatalos esetszám sem feltétlenül jó hír, hanem nagyon valószínű, hogy csak arról van szó, hogy a tényleges esetekhez képest nagyon kevésről tudunk. "

chrisred 2020.04.09. 08:47:36

@MAXVAL bircaman közíró: Könnyen belátható, hogy képtelenség egy 10 milliós ország oktatási intézményeit bezárni, és távoktatási módszerekkel folytatni az iskolai képzést - mondta valaki egy reggel. Majd ugyanaznap este azt mondta, hogy mégis lehetséges.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 08:47:37

@Emmett Brown: igen. ÉN INNEN TUDOM (SEJTEM), mert én elfogadom, hogy ez egy értelmes mérőszám, ami jelezhet valamit.

DE TE HONNAN A FASZOMBÓL TUDNÁD?! AMIKOR PONT EZT UTASÍTOD EL, TE MAJOM?!

Elutasítasz egy mérőszámot, de következtetsz belőle, te mongolidióta elmebeteg?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 08:51:11

@Emmett Brown: én ezt csinálom:

Kiszámolunk egy mérőszámot -> összehasonlítjuk -> szignifikáns, következetes eltérés van -> megnézzük a lehetséges magyarázatokat -> levonjuk a következtetést

te mit csinálsz?

elutasítod a mérőszámot -> mi alapján? -> a mérőszám alapján

te egy körben forgó, önellentmondásos, elmebeteg idióta vagy.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.09. 09:00:35

@chrisred:

Más ügy ez. Egyébként meg nem lehetséges ugyanazon a szinten.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 09:01:39

@Emmett Brown: Tehát te onnan tudod, hogy a hivatalos betegszám alacsony, hogy idézd a blogomat, ahol az érvelésem az, hogy a hivatalos esetszámról onnan sejthetjük, hogy magas, hogy ez lehet a magyarázata a magas halálozási rátának. Te ezt az érvelést elfogadod.

Elfogadsz egy érvelést, amely a halálozási rátán alapul. Azon a halálozási rátán, amelyet egyben elutasítasz.

Te egy önellentmondásos elmebeteg mongolidióta vagy. Pontosan ugyanolyan hülye, mint a Fidióták!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 09:03:32

@Emmett Brown: Tehát te onnan tudod, hogy a hivatalos betegszám alacsony, hogy idézd a blogomat, ahol az érvelésem az, hogy a hivatalos esetszámról onnan sejthetjük, hogy alul becsüli a tényleges esetszámot, hogy ez lehet az egyik magyarázata a magas halálozási rátának. Te ezt az érvelést elfogadod.

Elfogadsz egy érvelést, amely a halálozási rátán alapul. Azon a halálozási rátán, amelyet egyben elutasítasz.

Te egy önellentmondásos elmebeteg mongolidióta vagy. Pontosan ugyanolyan hülye, mint a Fidióták!

Emmett Brown 2020.04.09. 09:17:17

@math0: itt egy normális gondolatmenet:

Megnézzük a mortalitást a hivatalos adatok alapján.

Azt látjuk, hogy ez szignifikánsan eltér.

Megnézzük a lehetséges magyarázatokat.

Azt látjuk, hogy nálunk a tesztelési arány alacsony (nem Szváziföldhöz meg Pápua Új-Guineához képest, hanem a keleti EU országokhoz képest).

Arra a következtetésre jutunk, hogy nálunk egy csomó tünetmentes/enyhe tünetű ember nem lett kiszűrve, ismerve a magyar tesztelési prokollt ez teljesen logikus, ugyanis itthon csak akkor volt teszt, ha volt tünet ÉS kontakt.

Rájövünk, hogy nálunk nagyon valószínű, hogy jelentősen magasabb a tényleges esetszám, de nem tudjuk mennyi.

Megállapítjuk, hogy a magyar mortalitási adat nagyon valószínű, hogy nem tükrözi a valóságot.

Nem ugatunk, hogy magas a magyar mortalitás, mert az imént jöttünk rá, hogy az elbaszott mérési kritériumok miatt a tényleges nagy valószínűséggel alacsonyabb mint a hivatalos.

Emmett Brown 2020.04.09. 09:21:57

@math0: elfogadom az érvelést, ha az a nullhipotézis, hogy a magyar hivatalos mortalitás jól közelíti a ténylegest, és a H1 pedig az, hogy nem közelíti jól.

Amit nem fogadok el, az az, hogy megállapítod, hogy H0 nem igaz, majd úgy csinálsz mintha az lenne.

Emmett Brown 2020.04.09. 09:26:35

@math0: a mért ÉRTÉKET utasítom el, mert tudjuk, hogy fos a mérés.

A pontyok száma szorozva a Kékes magasságával egy olyan mérőszám amit nem a mérési hiba miatt utasítok el, hanem mert nonszensz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 09:30:21

@Emmett Brown: HAZUDSZ. én soha nem állítottam, hogy a magyar mortalitási ráta jól közelíti a tényleges mortalitást. én pontosan azt mondtam kezdettől fogva, ahova te most nagy nehezen, fafejként konvergálsz: van egy mérőszám, nagyon magas, mi lehet az oka? és választ adok.

te meg majdnem ugyanezt egy önellentmondásos idióta módjára adod elő, hogy szerinted a mérőszámnak azért nincs értelme, mert a mérőszám azt mutatja, hogy keveset tesztelünk.

bazdmeg, neked lassan majd egy teljes napig kell ütni a fejed valamivel, mire nagy nehezen lecsordogál belőle valami abba az idióta "agyadba". olyan nehéz a felfogásod, mint egy neutroncsillag.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 09:31:34

@Emmett Brown: "a mért ÉRTÉKET utasítom el"

te el is utasítod, meg következtetsz is belőle. te egy önellentmondásos, elmebeteg fasz vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 09:37:15

@Emmett Brown: "elfogadom az érvelést, ha az a nullhipotézis, hogy a magyar hivatalos mortalitás jól közelíti a ténylegest, és a H1 pedig az, hogy nem közelíti jól."

neked nem lehetnek ilyen hipotéziseid, te ELUTASÍTOD AZ ÉRTÉKET (MÉRŐSZÁMOT), MINT OLYAT, amelyekről ezek a hipotézisek szólnak. elutasított mérőszámokról nem lehet ilyen hipotéziseket felállítani.

mind a H0 mind a H1 hipotézis vizsgálatához el kell fogadni, hogy van olyan, hogy mortalitás, és van ennek egy mérőszáma, ami ÉRTELMES MÉRŐSZÁM, és az a kérdés, hogy mennyire jó ez a mérőszám. ez egy tiszta, nem ellentmondásos megfogalmazás.

a tied egy önellentmondásos zagyvaság, mert te elmebeteg vagy. te megkérdezed, hogy egy szerinted értelmetlen mérőszám jól közelít-e valamit. ez idióta zagyvaság.

Emmett Brown 2020.04.09. 09:46:27

@math0: Akkor miért azzal indítottál tegnap , hogy "OMG 14% halálozás kedden, Orbán kurva szarul áll"?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 09:48:20

@Emmett Brown: " elfogadom az érvelést, ha az a nullhipotézis, hogy a magyar hivatalos mortalitás jól közelíti a ténylegest, és a H1 pedig az, hogy nem közelíti jól."

És akkor térjünk vissza az önellentmondásodra ilyen megfogalmazásban is. Te mi alapján utasítod el a H0 hipotézist, te kis mongolidióta?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 09:49:37

@Emmett Brown: Hol a jó édes kurva anyádban van ebben az idézetben az, hogy:

"a magyar hivatalos mortalitás jól közelíti a ténylegest"?

HAZUDÓS, PSZICHOPATA, ELMEBETEG KÖCSÖG VAGY.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 09:50:45

@Emmett Brown: hol írtam azt, hogy OMG? kíváncsi vagyok.

Emmett Brown 2020.04.09. 10:04:13

@math0: Ha nem így gondolod, akkor miért írtad le? Ha nem így gondolod, akkor miért hasonlítod össze a magyar adatot a némettel, ami az ötszörös tesztelési arány miatt VALÓSZÍNŰLEG jóval pontosabb?

Emmett Brown 2020.04.09. 10:05:22

@math0: ha nem így gondolod, azaz elveted H0-t, akkor miért számolsz H0 ÉRTÉKÉVEL?

Emmett Brown 2020.04.09. 10:23:19

@math0: H0 nálam az, hogy a mért mortalitás jól közelíti a ténylegest (nem pedig az, hogy a mortalitás fogalma baromság). Ezt azért vetem el, mert nálunk a tesztelési protokoll miatt a tünetmentes betegek és az enyhe lefolyásúak nagyon kis eséllyel kerültek bele a hivatalos fertőzési statisztikába, ergo a nevező nagyobb.

Tehát H1et fogadom el, azaz hogy a tényleges mortalitás nem ennyi, hanem kevesebb.

És mivel H0-t elvetettem, ezért H0 ÉRTÉKÉBŐL nem vonok le következtetéseket.

Emmett Brown 2020.04.09. 10:24:57

@math0: egy kis költői túlzás nekem is kijár, nem csak neked.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 10:45:55

@Emmett Brown:

"Ha nem így gondolod, akkor miért írtad le?"

Mit írtam le, te HAZUG KÖCSÖG?!

1) én nyers adatokat, mérőszámokat hasonlítok össze. mindenféle előzetes feltételezés és interpretáció nélkül. az összehasonlítás eredménye az, hogy a magyar szám nagyobb. ez még mindig nem egy interpretált tény. ezek után jön az, hogy mi lehet ennek a magyarázata, és a következtetések.

2) te kb ugyanezt a következtetést vonod le, de ezt egy olyan idióta, önellentmondásos baromsággal adod elő, hogy szerinted a mérőszámnak nincs is értelme. ha nem volna értelme, akkor nem lehetne belőle következtetést levonnod, te idióta, köcsög selejt!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 10:47:38

@Emmett Brown: "Ha nem így gondolod, akkor miért írtad le?"

Mit nem gondolok? Mit írtam le? Érthetetlen a kommented. Egy húgyagyú, zavaros selejt vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 10:48:30

@Emmett Brown: a H0 egy hipotézis. A hipotézisnek nincs értéke, te fasz! A hipotézis egy állítás, nem egy érték.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 10:51:33

@Emmett Brown: "Ezt azért vetem el, mert nálunk a tesztelési protokoll miatt a tünetmentes betegek és az enyhe lefolyásúak nagyon kis eséllyel kerültek bele a hivatalos fertőzési statisztikába, ergo a nevező nagyobb."

HONNAN A FASZOMBÓL VESZED, HOGY MAGYARORSZÁGON SOK A TÜNETMENTES BETEG? A mérőszám szerint kevés. Összevetetted alaposan a különféle országok tesztelési protokollját? NEM.

Emmett Brown 2020.04.09. 11:00:17

@math0: tegnap azzal indítottál, hogy 14% a halálozás Orbanisztánban.

Majd amikor megkérdeztük, hogy milyen univerzumban, akkor előjöttél az elvetett H0 ÉRTÉK deriváltjával.

Szóval: vagy annyira debil vagy (inkább fanatikus Orbángyűlölő), hogy egy elvetett értékből számoltál tovább, vagy komolyan gondolod a 14%ot.

Aztán tromfoltál, hogy volt ez már 36%is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 11:03:29

@Emmett Brown: HZUDSZ és hülyeségeket mondasz.

én soha nem állítottam a H0 hipotézist.

" H0 ÉRTÉK deriváltjával."

H0 nem egy érték, hanem egy hipotézis. nincs deriváltja.

"Szóval: vagy annyira debil vagy (inkább fanatikus Orbángyűlölő), hogy egy elvetett értékből számoltál tovább"

1) én nem vetettem el az értéket
2) te igen. tehát te vagy a debil.

" vagy komolyan gondolod a 14%ot."

komolyan 14% volt. számtalanszor újraszámoltuk, tényleg annyi volt az érték.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 11:05:12

@Emmett Brown:

ilyet írtál: "H0 ÉRTÉK deriváltjával"

teveszmek.blog.hu/2020/04/06/_itt_az_ideje_hogy_eltoroljuk_a_csalad_intezmenyet/full_commentlist/1#c38388922

MIközben H0 nem egy érték, hnem egy hipotézis, ezért nincs deriváltja.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 11:06:28

@Emmett Brown: ilyet írtál: "H0 ÉRTÉK deriváltjával"

teveszmek.blog.hu/2020/04/06/_itt_az_ideje_hogy_eltoroljuk_a_csalad_intezmenyet/full_commentlist/1#c38388922

MIközben H0 nem egy érték, hnem egy hipotézis, ezért nincs deriváltja. Fingod nincs a matekhoz, még az alapfogalmakhoz sincs. A hypotézis-teszteléshez sincs, de okoskodsz, mert egy idióta, Dunning-Krugeres selejt vagy.

Emmett Brown 2020.04.09. 11:07:24

@math0: onnan bazmeg, hogy a WHO szerint a betegség lefolyása nagy százalékban tünetmentes vagy enyhe. Ez nálunk is így van, mert mi is emberek vagyunk.

És mivel itthon tünetmentes embereket nem teszteltek, sőt olyanokat sem akiknek voltak tüneteik de nem volt IGAZOLT kontakt, ezért egyértelmű, hogy a nem teszteltek között elég sokan vannak akik elkapták ezt a szart.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 11:21:53

@Emmett Brown: "a WHO szerint a betegség lefolyása nagy százalékban tünetmentes vagy enyhe."

igazolás?
a WHO ezt honnan tudja?
honnan veszed, hogy Magyarországon ez több, nagyobb arány?

"És mivel itthon tünetmentes embereket nem teszteltek"

a világ összes országában a legtöbb tünetmentes embert nem tesztelték.

összehasonlításban nem tudhatod, hogy Magyarországon a többi országhoz képest kevesebb tünetmentes embert teszteltek, hogy sok ilyen van, és, hogy a magyar betegek becsült értéke alacsony a valóshoz képest, és a többi országhoz képest.

ezt egyetlen dologból lehetne tudni, ha a halálozási rátától való fóbiádat leküzdöd, nem mondod, hogy a mérőszám értelmetlen, és hajlandó vagy megvizsgálni.

egyébként hajlandó vagy te megvizsgálni titokban, hiszen pont rám hivatkoztál, az én érvelésemre, amikor rákérdeztem, csak utána szembefosod magad, hogy értelmetlennek nevezel egy mérőszámot, amire rajtam keresztül hivatkoztál.

egy önellentmondásos, idióta, pszichopata fasz vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 11:23:55

@Emmett Brown: "Ez nálunk is így van"

ja, bazdmeg, ha minden külföldi dolog automatikusan igaz ránk is, akkor nálunk is 500-an halnak meg naponta, nálunk is sokat tesztelnek, nálunk is több ezren betegednek meg naponta.

ja nem! idióta fasz vagy.

pont az a kérdés, hogy van-e eltérés Orbanisztánban, máshogy vannak-e a dolgok, erre te jössz, hogy eleve feltételezed, hogy nincsenek máshogy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 11:33:15

@Emmett Brown: "itthon tünetmentes embereket nem teszteltek, sőt olyanokat sem akiknek voltak tüneteik de nem volt IGAZOLT kontakt, ezért egyértelmű, hogy a nem teszteltek között elég sokan vannak akik elkapták ezt a szart. "

Magyarországon a teszteltek 3,5% bizonyult betegnek
Németországban a teszteltek 8,6% bizonyult betegnek

tehát Magyarországon ez alapján sokkal szélesebb körben tesztelnek keveset. ez alapján még arra is gondolhatnánk, hogy Magyarországon teljesen joggal nem tesztelnek sokat, hiszen a tesztek sokkal nagyobb hányada felesleges, tehát nem olyan fontos kiszélesíteni a teszteket, mint Németországban.

tehát ez alapján azt is mondhatnánk, hogy Magyarországban relatíve sokat tesztelnek.

beszoptad, kis idióta fasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 11:40:38

@Emmett Brown: elvetsz egy adatot, amely hivatalos statisztikákon alapszik.

teszed ezt milyen alapon:

1) a protokoll összehasonlításán, miközben fingod nincs a külföldi protokollról
2) gyakorlat összehasonlításán, miközben fingod nincs a külföldi gyakorlatról. a magyarról anekdotális bizonyítékokra alapozol.

hát, ez igencsak elmebeteg egy dolog, amit itt előadsz. selejt vagy.

Emmett Brown 2020.04.09. 11:43:54

@math0: onnan tudja, hogy a teszt egy csomó emberben kimutatta a vírust, akiknek nem, vagy csak alig voltak tüneteik.

edition.cnn.com/2020/04/01/europe/iceland-testing-coronavirus-intl/index.html

Izlandon például 50%ot mértek tünetmentesnek.

Ne hazudj, nem írtam, hogy itthon a tünetmentes arány nagyobb lenne.

Igen, a legtöbb tünetmentes embert nem tesztelték világszerte, de ez azt is jelenti, hogy volt akit teszteltek. De mivel itthon csak tünetes embereket teszteltek tömegesen, ezért itthon értelemszerűen minimális számú tünetmentes fertőzöttet találtak. Nem olyan bonyolult. Ebből már el is jutottunk oda, hogy nálunk sok a rejtőzködő fertőzött, akik így nem javítják a halálozási arányt.

Na én ez alapján vetem el, hogy a hivatalos adat közel van a ténylegeshez.

Innentől kezdve te okoskodhatsz ahogy akarsz visszafelé számolva a halálozásból, de neked is ugyanez jön ki.

A gond ott van, hogy miután elismerted, hogy a hivatalos mortalitás nincs köszönőviszonyban a ténylegessel, te utána ezzel az elvetett ÉRTÉKKEL számolgatsz tovább. És idehányod, hogy 14% a mortalitás. Annyi? Kurvára nem. Te is tudod? Remélem igen.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 11:51:13

@Emmett Brown: "nem írtam, hogy itthon a tünetmentes arány nagyobb lenne."

Magyarországon relatíve kevés az igazolt megbetegedés, nem állítod, hogy a tünetmentesek aránya nagyobb lenne. akkor miért nem jó neked az, hogy arányosan keveset is tesztelnek? a te adataid és érvelésed szerint teljesen jogos a Fideszes állítás, semmit nem tudsz ellene felhozni, mert idióta vagy. gyengíted a Fidesz-kritikánkat, mert egy idióta vagy.

" itthon csak tünetes embereket teszteltek tömegesen"

ahogy bemutattam, az adatok cáfolnak téged: Magyarországon viszonylag nagy a nem beteg teszteltek aránya.

" idehányod, hogy 14% a mortalitás. Annyi?"

aznap annyi volt a mortalitás statisztikája. tény. de te letagadod a jó édes kurva anyádat is.

miután teljesen helyesen megkülönbözteted a mortalitás statisztikáját a tényleges mortalitástól, az én állításomnál hazug köcsög módjára összemosod a kettőt. én nem állítottam, hogy a tényleges mortalitás 14%, azt állítottam, hogy az aznapi statisztika volt annyi. és tényleg annyi volt.

elmész a jó édes kurva anyádba, te geci, idióta anyabaszó, utolsó, selejt senkiházi fasz!

Emmett Brown 2020.04.09. 11:55:28

@math0: fun fact: a fideszdroidok pont ezzel érveltek, hogy nálunk jobb a tesztelés mint a hanyatló nyugaton, akkor még osztottad őket xD

Í

Emmett Brown 2020.04.09. 12:00:18

@math0: csakhogy én nem a nembeteg teszteltekről beszélek, hanem a nemtesztelt betegekről.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 12:09:38

@Emmett Brown: fun fact: nekem erre az érvre van erős válaszom. neked nincs. sőt, gyengíteni akarod az én érvemet. te teli pofával dolgozol a Fidesz droidoknak. mennyit fizet neked a Habony, te kis geci?! elmebeteg idióta vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 12:15:44

@Emmett Brown: HAZUDSZ.

ezt írtad:

"itthon csak tünetes embereket teszteltek"

Magyarországon tény, hogy

"a teszteltek 3,5% bizonyult betegnek"

azaz 96,5% nem volt beteg. ezek értelemszerűen tünetmentesek kellettek, hogy legyenek. legalábbis nem koronavírustól voltak tüneteik. tehát Magyarországon minimum 96,5%-nyi koronavírus-tünetmentes beteget teszteltek.

megint tátott szájjal futottál be a faszerdőbe.

Emmett Brown 2020.04.09. 12:57:41

@math0: hivatalos halálozási adat=halott/pozitívra tesztelt.

Tényleges halálozási adat= halott/(pozitívra tesztelt+pozitiv de nem tesztelt).

A tényleges kisebb, remélem ez evidens.

A tesztelt de nem pozitívban benne van Pintér, Orbán meg egy rakás egészségügyi dolgozó.

Hol van nagyobb esély arra, hogy egy tünetmentes embert teszteltek? Nálunk,vagy a németeknél, akik lakosságarányosan ötször annyit teszteltek?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 14:41:22

@Emmett Brown: "hivatalos halálozási adat=halott/pozitívra tesztelt.

Tényleges halálozási adat= halott/(pozitívra tesztelt+pozitiv de nem tesztelt).

A tényleges kisebb, remélem ez evidens."

idáig egyetértünk, soha nem is mondtam mást, egyszerűen te árnyékra vetődtél, mert ostoba vagy.

"Hol van nagyobb esély arra, hogy egy tünetmentes embert teszteltek? Nálunk,vagy a németeknél, akik lakosságarányosan ötször annyit teszteltek? "

statisztikával igazoltam, hogy arányaiban nálunk tesztelnek több nem beteget, akik nagyrészt bizonyára tünetmentesek, kisebb részt vannak tüneteik, de nem a koronavírus miatt (a kérdés szempontjából ez irreleváns). a dolgot ott basztad el, hogy Németországban ugyan többet tesztelnek, még 1M lakosra is többet tesztelnek, de több is a beteg 1M lakosra. illetve, úgy néz ki, hogy Németországban mégis célzottabban tesztelnek, mint Magyarországon, akármilyen furcsa is.

ezt mind nem vetted figyelembe már megint, mert egyszerűen idióta vagy. fel kéne fognod, hogy hülyébb vagy nálam, és nem ugrálnod!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 14:52:36

@Emmett Brown:

"Hol van nagyobb esély arra, hogy egy tünetmentes embert teszteltek? "

Magyarországon a teszteltek 96,5% bizonyult nem koronavírusosnak (tehát nagyrészt tünetmentes volt, kisebb részt tünetekkel rendelkezett, de nem koronavírusos volt)

Németországban a teszteltek 91,4% bizonyult nem koronavírusosnak (tehát nagyrészt tünetmentes volt, kisebb részt tünetekkel rendelkezett, de nem koronavírusos volt)

na most az nyilvánvaló, hogy vannak emberek, akik tünetekkel mennek orvoshoz, tesztelik őket, és mégsem koronavírusosak, mert más betegségük van. de a kérdésed szerintem nem erre vonatkozott. továbbá, ezek aránya szerintem kevés, továbbá, hacsak nem hiszed azt, hogy ezek aránya Magyarországon sokkal nagyobb, mint Németországban, akkor ez sokat nem változtat a konklúzión, hogy bizony jelen pillanatban valószínűleg Magyarországon tesztelnek arányaiban több tünetmentes embert.

ezen adatok alapján:

www.worldometers.info/coronavirus/#countries

ezzel szemben neked nincsenek adataid, nincsenek objektív érveid, csak előítéleteid vannak arról, hogy Németországban mi milyen, miközben egyébként fingod nincs erről. te sokkal hülyébb vagy annál, hogy ennél a kérdésnél tízszer egyszerűbb kérdést is felfogj.

Emmett Brown 2020.04.09. 14:54:04

@math0: igen, jobban tesztelnek a németek, nem is mondtam soha, hogy hülyék.

Viszont kihagytam egy szót sajnos. A kérdés helyesen: hol van nagyobb esély arra, hogy egy tünetmentes HORDOZÓT tesztelnek (ők azok akiknek a hiánya felnyomja a magyar hivatalos adatot)?

Másképpen: hol áll közelebb a hivatalos mortalitási ráta nevezője a ténylegeshez?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.04.09. 15:01:36

@Emmett Brown:

"vagy annyira debil vagy (inkább fanatikus Orbángyűlölő), hogy egy elvetett értékből számoltál tovább, vagy komolyan gondolod a 14%ot. Aztán tromfoltál, hogy volt ez már 36%is."

Lesz az még 100% is, amikor majd a halottak számát osztja el az elhunytak számával. :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 15:02:56

@Emmett Brown: a vitánk tegnap óta kb. így lett volna egy értelmes, konstruktív beszélgetés, amennyiben te nem lennél hülye, nem lennél előítéletes, nem lennél frusztrált, mert már eddig is mindig szoptál, bölcs lennél, mértéktartó lennél, stb.

@math0: a magyar halálozási ráta ennyi és ennyi, ez jóvalnagyobb, mint például a német, és sok más országé? köcsög Orbán
@Emmett Brown: de ugye nem gondolod, hogy a mért halálozási ráta jól közelíti a tényleges halálozási rátát?
@math0: azt gondolom, hogy a magas halálozási rátának két oka lehet: az egyik az, hogy a magyar halálozási ráta simán lehet tényleg magasabb,mert az egészségügy szar, ezért köcsög Orbán, de jelenlegi pillanatban nagyobb részt tesz ki a dologban, hogy a halálozási ráta tényleg nem jól becsli a tényleges halálozási rátát, mert nagyon keveset tesztelnek, és Magyarországon meg különösen keveset. és ezért is köcsög Orbán.
@Emmett Brown: egyetértek

@math0: A mai magyar halálozási ráta 14% volt, a tagnapi meg majdnem 40%
@Emmett Brown: az a majdnem 40% igazából 36%
@math0: OK, annyi.
@Emmett Brown: nem vonva kétségbe a konklúziódat, azt megjegyezném, hogy a napi halálozási rátának sokkal nagyobb a statisztikai ingadozása, mint a kumulatívnak.
@math0: ez így van, de a napi ráta most már több napja magas, és a kumulatív ennek megfelelően szintén növekszik, tehát nem csupán véletlen, napi ingadozásnak tűnik
@Emmett Brown: ez igaz

ilyen lenne egy konstruktív beszélgetés, mert ugye ez akkor már nem is volna vita, ha elég bölcs lennél hozzá, hogy ne essél neki valakinek, akivel egy oldalon állsz, ne az előítéleteid alapján essél neki, ha bölcs volnál, meg egyébként, ha volna annyi eszed és képzettséged, hogy egyáltalán olyan árnyalt mondatokat meg tudjál fogalmazni, hogy:

"a napi halálozási rátának sokkal nagyobb a statisztikai ingadozása"

ahelyett, amit te mondtál, hogy nem ér semmit, vagy értelmetlen.

de hát te ehhez idióta, fasz, köcsög, pszichopata és selejt vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 15:13:22

@Emmett Brown: "hol van nagyobb esély arra, hogy egy tünetmentes HORDOZÓT tesztelnek (ők azok akiknek a hiánya felnyomja a magyar hivatalos adatot)?"

ennek a valószínűsége már nagyobb lehet Németországban, nehéz volna megbecsülni, de itt betettél egy olyan kitételt, ami eléggé ellentétessé teszi a késrést.

"Másképpen: hol áll közelebb a hivatalos mortalitási ráta nevezője a ténylegeshez? "

Erre is az a válasz, hogy valószínűleg Németországban. De ezt csak onnan sejtjük, ha megnézzük ezeket az adatokat, tehát, ha nem mondjuk azt, hogy "á, hülyeség az egész", és elgondolkodunk rajta, hogy mi lehet az oka. Lehet-e Orbanisztán egészségügye ennyivel szarabb? Na most ez nem Orbán mentegetése, de ennyire szar talán nem lehet. Innen sejtjük ezt. De ha nem néznéd meg a mortalitási rátákat, nem vetnéd össze őket, mert "á, úgyis értelmetlen", akkor erre a konklúzióra soha nem jutsz. Sőt, a betegek és elvégzett tesztek aránya érdekes módon Magyarországon a kisebb, ami a Fidiótáknak egy fogós érv lenne. Te nem is boldogulnál vele, amilyen hülye vagy.

Emmett Brown 2020.04.09. 15:27:40

@math0: úgy lett volna konstruktív és értelmes, ha a trágár kifejezések per komment arány nálad max annyi lenne mint nálam.

Azt továbbra is tartom, hogy a napi halott/napi új nem egy hasznos mutató (főleg ha közben változik a nép viselkedése, vagy a szabályozás). A napi halott/T-(halál átlag bekövetkezte) nap jól mutatja azt, amit te szeretnél kihozni ebből (nem véletlen hogy a járványügyes honlap is használja), de ők is kiemelik, hogy a rejtőzködő avagy tünetmentes emberek miatt ezzel óvatosan kell bánni.

Igen, a tesztelés alacsony volumene egy nagy elbaszás, ami lassan egy hónapja permanensen így van.

De ezt egy nyilvánvalóan torz mutató deriválása nélkül is tudtuk.

Emmett Brown 2020.04.09. 16:08:44

@math0: a németéknél nagyobb a kapacitás, ezért ők célirányosan tudják a kontaktokat felgöngyölíteni, ergo a német mintába nagyobb eséllyel kerül fertőzött.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 16:23:38

@Emmett Brown: 1) ha trágárkodsz, akkor nem hisztizel, és nem kezdesz el limiteket definiálni, ki a fasznak képzeled magad?

2) te estél nekem, idiótán, ha idiótán neki esel embereknek, akkor ez a válasz. számíts rá! ne légy hülye!

3) Arra semmi igazolás, hogy egy konstans T nap levonása jobb becslés

4) de azzal is te szívtál. minden fronton szoptál

5) a napi halálozási ráta differenciahányados. a derivált közelítése. hasznos mutató. itt nincs lehetőség kétségre, ez matematikai alapismeret. a derivált egy mennyiség változási sebességét mutatja meg. ez mindig hasznos mutató.

idióta, pszichopata fasz vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 16:25:23

@Emmett Brown: lehet, de ez merő spekuláció tőled. ilyen spekulációkat kritika nélkül kiböfögsz magadból, de közben egy használt statisztikával szemben szélsőségesen kritikus vagy.

idióta, pszichopata fasz vagy

Emmett Brown 2020.04.09. 17:01:27

@math0: járványügy ezt ajánlja. Nem nehéz kitalálni miért. Aki ma hal meg, az mikor fertőződött meg? T-(lefolyási idő), amit nyilván lehet tovább bontani, T-(átlag első tünettől halálig)-lappangási átlag.

A te módszered főleg akkor torzít, ha a két dátum között változott a szabályozás és/Vagy a szabalykövetés.

De oké, tegyük fel, hogy a te mutatód jobb, tehát hasznaljuk azt! Mi történik? megkapod a hivatalos adat változási sebességét. Ez fasza, ameddig rá nem jössz, hogy ez olyan sok mindenre nem jó, mert a cél a VALÓS adat minél jobb közelítése. Ez a felső korlátját adja meg a tényleges adat változásának. Ezt adom, erre tényleg jó. Meg a fideszesek hergelésére.

Emmett Brown 2020.04.09. 17:02:12

@math0: akkor kíváncsian várom a te magyarázatodat :)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 17:10:43

@Emmett Brown: "járványügy ezt ajánlja."

a matematika meg a differenciahányadost.

mivel a T is egy becslés, nem tudod, hogy a korrekciód csökkenti vagy növeli a torzítást. továbbá bevezettél egy időbeli eltolást is, nem tudod, hogy a differenciahányadosod akkor most tényleg a mai-e, vagy a 8 nappal ezelőttiig bármelyik napi.

"De oké, tegyük fel, hogy a te mutatód jobb, tehát hasznaljuk azt!"

tök mindegy, hogy melyiket használjuk, minőségileg mindkettő hasonlót mutat.

"megkapod a hivatalos adat változási sebességét. Ez fasza, ameddig rá nem jössz, hogy ez olyan sok mindenre nem jó"

általában a sebesség ismerete, ami ugye itt előjeles, tehát irány is, jó dolog. megmutatja, merre tartunk, milyen gyorsan. ha szerinted mindegy, akkor ne menj ki az utcára, úgy elütnek, ahogy meg is érdemled, te idióta!

Emmett Brown 2020.04.09. 17:36:43

@math0: igen a levonás egy becslés. Viszont nem hasraütéses tipp, hanem a már halállal végződött esetek átlaga. Empirikus átlag, viszonylag jó közelítés (szinte biztosan jobb, mint amennyire a hivatalos mortalitás közelíti a ténylegest).

Aki ma halt meg, az mikor fertőződött meg? Ma, vagy 8-12 napja?

Még egyszer: elismerem, hogy ezzel megkaptuk a felső korlátját a TÉNYLEGES differenciálnak. De azt továbbra is tartom, hogy ha a rendelkezésre álló adatok megegyeznének a ténylegessel, a T mínuszos módszer pontosabb lenne.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 18:16:10

@Emmett Brown: "szinte biztosan jobb, mint amennyire a hivatalos mortalitás közelíti a ténylegest"

1) a faszt biztos, fingod nem lehet róla. egészt egy becsléssel korrigálsz valamit, nem tényleges adattal.

2) másrészt a számítási képlet nem lineáris, és a becsült értéked nem hozzáadod az értékhez, hanem indexben szerepel. na most még ha a becslés jó is lenne a haláltusa átlagos hosszáról, az sehol nem jelenti azt, hogy a mortalitásban torzításmentes lesz a korrekció. lehet, hogy a torzítás nagyobb, mint amit ki akartál vele korrigálni.

neked is írom, hogy az ortodox differenciahányados egy dolgot tud, amit a te unortodoxod nem: megmondja, hogy ma éppen merre tartunk. ha az ortodox differenciahányados több, mint az eddigi kumulatív mortalitási ráta, akkor a mortalitási ráta ma biztosan nő. ha kevesebb, akkor biztosan csökken. a tied ilyet nem tud. a tied torzított.

Emmett Brown 2020.04.09. 18:57:29

@math0: pontosabban: megmondja, hogy merre megy a hivatalos halálozási statisztika. amiről meg tudjuk, hogy egy felső korlát.

Tudod, hogy mi mondja még meg, hogy merre megy a hivatásos statisztika? maga a hivatalos statisztika :) leolvasod a mai kumulált értéket, meg a tegnapit és látod hogy nőtt-e vagy sem :)

Tehát egy empirikus becsléssel korrigálni nagyobb farokság, mint egy istentudjamilyenpontos, ámde cserébe hivatalos statisztikával számolni?

Nylul 2020.04.09. 19:36:14

@math0: Nem, mert én szoktam trollkodni, de csak akkor, amikor ti már a kispajtásaiddal szétvertetek egy tök normális párbeszédet.

De - és ezt gondolom - hogy érzed, hiszen már lett volna egy frappánsnak épp nem mondható 'qrvaselejtdegenrált vagy' szintű megnyilvánulásod:

'@math0: Csak emlékeztetőül, amit írtál: ''Ma 11 halott. A napokban több, mint 40%-os halálozási ráta.Orbán kurvára szívásra áll.'

Szóval minden trollságot félredobva, rájössz-e arra, hogy mi az az ordenárébüdösnagy helyesírási hiba, amit itt elkövettél? Az, amit kb négyes nyelvtan osztályzattal minden hetedikes tud.

Tudod, a dunning-krugerről nemcsak olvasni kéne, meg nagy pofával teríteni, hanem gondolkodni is rajta - netán meg is érteni. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.04.09. 19:41:55

@Emmett Brown:

"Aki ma halt meg, az mikor fertőződött meg? Ma, vagy 8-12 napja?"

Inkább 3-4 hete. Korábban - azt hiszem, ebben a blogban - belinkeltem egy diagramot a The Lancetből, aszerint a betegség jelentkezésétől számított átlagosan 19. napon áll be a halál. Ha ehhez hozzáadjuk a 2-10 napos lappangási időt, akkor 21-29 napot kapunk a fertőződés és a halál beállta között.

Ez persze feltételezi, hogy a beteg megkapja a tisztességes ellátást, enélkül sokkal hamarabb meghalna. Vagyis ahol telítődött már az eü. rendszer, ott átlagosan kevesebb idő telik el a fertőződéstől a halálig.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.04.09. 19:51:59

@Nylul:

"Csak emlékeztetőül, amit írtál: ''Ma 11 halott. A napokban több, mint 40%-os halálozási ráta.Orbán kurvára szívásra áll.'

Szóval minden trollságot félredobva, rájössz-e arra, hogy mi az az ordenárébüdösnagy helyesírási hiba, amit itt elkövettél? Az, amit kb négyes nyelvtan osztályzattal minden hetedikes tud."

Szerintem már az ötödikben is tudni kell.
De majd hoz a Google-ból találatokat annak bizonygatására, hogy kell az a vessző. :D Ahogy a "muszály" vagy a "csevely" írásmódra is akad épp elég találat.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 20:11:50

@Emmett Brown: ennél többet tudunk. ha felfele megy a halálozási statisztika, akkor onnan azt pontosan tudjuk, hogy vagy:

1) jobban hullanak az emberek, mint korábban (kevésbé valószínű)
2) vagy relatíve kevesebbet mérnek

mindkét esetben tudjuk, hogy Orbán elbaszta

"maga a hivatalos statisztika :) leolvasod a mai kumulált értéket, meg a tegnapit és látod hogy nőtt-e vagy sem :)"

ez is igaz, de a mai halálozási ráta, az sokkal drámaibb

"Tehát egy empirikus becsléssel korrigálni nagyobb farokság, mint egy istentudjamilyenpontos, ámde cserébe hivatalos statisztikával számolni? "

nem mondtam, hogy nagyobb farokság. én döntetlen esetén is nyerek. engem nem zavar, ha mások mást számolnak.

a döntetlennel te viszont szoptál, mert feleslegesen nekem estél.

Nylul 2020.04.09. 20:14:50

@G. Nagy László: Na akkor ezzel viszont hadd vitázzak! (mert veled legalább lehet)

Én nem vagyok az regular kommentelő, időnként rámjön a szófosás, de ezt kiélem abban, hogy elszórakozok a bircaval, teéljesenidiótával vagy matyikával - persze az ő szintjükön.

Viszont baromi szívesen olvasok építő párbeszédeket, anélkül, hogy hozzászólnék, egyrészt mert nincs rá időm, másrészt mert én felismerem, amikor valamilyen témában csak szép lehetek, okos nem.

A te vita/érvelési technikád jópár értékes emberkét vonzott ide, minden oldalról. Csak sajnos az index címplap a látogatottság mellett a selejtet is idecibálta.

Szóval én úgy gondolom, hogy ez a blog ennél többet érdemel. És nem azért, mert annyira mindig, mindenben egyetértek veled, sőt! Hanem azért mert kb az egyik utolsó sziget a blog.hu-n, ahol van (volt?) értelme értelmesen beszélni.

De csak hogy egy távoli analógiával éljek: Karaoke bulikat csináltam sok éven keresztül. Úgy pozícionáltam magam, hogy itt te csak egyszer énekelhetsz szarul. Pár év alatt olyan vendégköröm lett, akik közül ma többeket hallhatsz rádióban, színházban játszanak.
Nem kapta meg a mikrofont akárki, viszont egy este énekeltek max 15-en, de mellettük volt 200 vendég, akik kiitták a pultot. :)

Szóval biztos nem akarod passzítani a stratégiát? ;)

Nylul 2020.04.09. 20:16:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Gonosz vagy.. Matyikának kellet volna rájönni..
Örihari! :P

Nylul 2020.04.09. 20:18:11

@Nylul: Jajj, de kínos: t
Ezt a betűt mindenki dobja be, ahová szükségét érzi.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 20:20:37

@Nylul: a te trollkodásodhoz képest itt értelmes párbeszéd folyik. még
Kovacs Nocraft Jozsefne őnácikurvasága is kevésbé értelmetlen hülyeségekkel jön, mint te.

Emmett Brown 2020.04.09. 20:23:14

@math0: az hogy jobban hullanak, az igencsak valószínű. ugyanis ahogy az eü elkezd telítődni, úgy lesz egyre szarabb az ellátás, és romlanak a kilátások.

Nylul 2020.04.09. 20:26:00

@math0: Nem trollkodom.

Tény: Elküldesz minden fiszfasz helyesírási hiba miatt bárkit a halál faszára, holott egy olyan mondatot nem tudsz leírni helyesen, hogy:
'A napokban több, mint 40%-os halálozási ráta.Orbán kurvára szívásra áll.'

Emmett Brown 2020.04.09. 20:27:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne: az viszont azt jelenti, hogy ha a WHO becslése a 3%os halálozásról igaz, akkor a tegnapi 10 halott azt kellene jelentse, hogy 3-4 hete volt 300 fertőzött.

Nylul 2020.04.09. 20:31:02

@Nylul: Jajjjstem, megint benéztem, javítanom kell!
-- Nem trollkodom.
++ Nem trollkodok.
:D

Nylul 2020.04.09. 20:35:27

@Nylul: És bocsi, de ezt a játékot itt már végigjátszom, csak azért, mert épp kedvem van oltogatni matykót.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 20:37:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Az értelmetlen, hülye és trollkodás helyett (amelyben nincs igazatok) azzal foglalkoznál, hogy te mindenképpen szoptál, mint a torkosborz, mert akármilyenen módon is számoljuk, Orbán elbaszta. Nem kicsit, nagyon.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 20:39:08

@Emmett Brown: ez viszont jó.:) Sőt, akkor 8 napja volt ennyi beteg. Oszt nem vót. :)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 20:42:07

@Nylul: "Tény: Elküldesz minden fiszfasz helyesírási hiba miatt bárkit a halál faszára"

Nem, nyuszókám, te egy olyan háborúba csöppentél bele, ahol a helyesírási hiba miatt halál faszára küldést nem én kezdtem. Csak ez a te troll-eseményhorizontodon túl van, és nem látod. Ezért ész nélkül vagdalkozol, miközben fingod nincs a kontextusról.

No, látod, ez a trollkodás pszichopatikus esete.

G. Nagy László 2020.04.09. 20:44:03

@Nylul: Egyetértek a karaoke stratégiáddal, ha az a cél, hogy minőségi produkciók szülessenek. Itt viszont saját magam köpném szemen, ha bárkit kitiltanék.

Az egész történelem erre tanít minket. Elkezdjük a nagy forradalmakat, majd szépen legyilkolásszuk egymást. Ez nem jó így. A morál mindig a minőség felett áll. Inkább kurvuljak el minőségi tekintetben, mint morálisan. (Ha kiírtad volna a bár bejárata fölé, hogy itt bárki bárhogyan énekelhet, te is etikátlanságot követtél volna el. Én kiírtam, úgyhogy el kell viselnem a hamis hangokat is...)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 20:44:04

@Emmett Brown: A magyar egészségügyi ellátásról nincs jó véleményem, de azért ledöbbennék, ha már most elértük volna ezt. Mi lesz itt egy hét múlva? És mi lenne itt, ha Olaszország mértékű járvány robbanna be?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 20:46:52

@Nylul: @Kovacs Nocraft Jozsefne: Egyébként ismétlem, NINCS IGAZATOK a helyesírási hibát illetően. Kíváncsi vagyok, rájöttök-e. Elvégre ötödikes szint. Nem azért nem válaszolok, mert igazatok van, hanem azért, mert trollkodtok, és mert olyan pszichopaták vagytok, hogy konkrétan el se mondjátok, mi a fixa ideátok. Viszont jobban tennétek, ha abbahagynátok, és értelmesebb kérdésekkel foglalkoznátok, például azzal, hogy hol basztátok el az életeteket, hogy ennyire hülyék lettetek?!

Emmett Brown 2020.04.09. 20:55:26

@math0: most még nem. De el fogjuk. És akkor sem lesz több teszt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 20:57:04

@Emmett Brown: Nem ez volt a kérdés. Ezt vitasd meg egy Fidiótával, úgyse hiszi el!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 21:03:38

@Nylul: "Szóval minden trollságot félredobva, rájössz-e arra, hogy mi az az ordenárébüdösnagy helyesírási hiba, amit itt elkövettél? Az, amit kb négyes nyelvtan osztályzattal minden hetedikes tud.

Tudod, a dunning-krugerről nemcsak olvasni kéne, meg nagy pofával teríteni, hanem gondolkodni is rajta - netán meg is érteni. :D "

Szóval, minden trollkodást félredobva, rájössz-e arra, hogy mi az a kb. fél tucat ordenáré, büdös, nagy helyesírási hiba, melyeket itt elkövettél? Olyanokat, melyeket kb. négyes nyelvtan-osztályzattal minden másodikos tud.

Tudod, a Dunning-Krugerről nemcsak olvasni kéne, meg nagy pofával teríteni, hanem gondolkodni is rajta - netán meg is érteni!

Azért egy vélt helyesírási hibába belekötni egy olyan hozzászólással, amelyben vagy egy fél tucatot követsz el magad, az eléggé ön-pofán szarás! Elmész te a jó, édes, kurva anyádba, kicsi troll!

Emmett Brown 2020.04.09. 21:27:55

@math0: mármint ennyi ÚJ beteg aznap.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.04.09. 21:29:28

@Emmett Brown:

Nem egészen, ugyanis az ÖSSZES eddigi halott számát kell osztani a 3-4 héttel ezelőtti ÖSSZES fertőzött számával (amiben benne vannak az elhunytak és a gyógyultak is), ez adja ki a mortalitást. Na mármost, ha ily módon a mai napig elhunytak számával, vagyis 66-tal és 3%-os mortalitással visszafelé számolunk, akkor 3-4 hete kb. 2000 fertőzöttnek kellett lennie.

Amit te számoltál ki, az az ÚJ fertőzöttek átlagos száma egy-egy 3-4 héttel ezelőtti napon. Hiszen aki az említett 3-4 hétnél korábban fertőződött meg, a már korábban meghalt (ha fatális volt a kimenetel), aki pedig később, az MÉG nem halt meg (ismét feltéve, hogy fatális lesz a kimenetel). De a napi esetek ingadozása miatt én inkább 3-4 napi átlaggal számolnék.

Természetesen egy-egy konkrét napra nem jönnek ki a számok, hiszen a lappangási idő egyénenként változik, ahogy változik a betegség jelentkezése és a halál közötti idő is.

index.hu/belfold/2020/04/09/uj_fertozottek_magyarorszagon_koronavirus/

E szerint a grafikon szerint 3 és fél hete, azaz márc. 17-én 47 regisztrált fertőzött volt, miközben a fenti számításból kb. 2000 adódott. Ez kb. 40-szeres látencia, ami simán hihető annak tükrében, hogy Magyarországon igen kevés tesztet végeztek.

Azt kell még hozzátenni, hogy a kezdeti szakaszban, amikor még elég alacsony az esetszám, a fertőzés terjedése nem követ egy sima exponenciális függvényt, továbbá nagy szórást is mutat.

Ahogy írom ezt a kommentet, a 2000-es szám engem is mellbevágott. Biztos arról lehet szó, hogy a járvány nagyon kezdeti szakaszában a járvány nem "szabályosan" terjed, erősen függ a kis számú egyed társas viselkedésétől.

Remélem, nem követtem el a fentiekben túl nagy hibákat (Matyóka kifogásait nem veszem figyelembe.)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2020.04.09. 21:36:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "az ÖSSZES eddigi halott számát kell osztani a 3-4 héttel ezelőtti ÖSSZES fertőzött számával"

no de miért nem lehet elosztani az összes mai halottat a 3-4 héttel (döntsd el, hogy mennyi, mert ezzel így nem lehet konkrétan számolni, szóval maradjuk mondjuk 3 hétnél!) ezelőtti fertőzöttek számával? te mondtad, hogy ezek akkor fertőződtek meg, tehát az akkor megfertőződtek ma haltak meg. punkt um. te mondtad. aztán majd nullával osztasz, oszt rájössz, hogy pofán szartad megint magad.

Emmett Brown 2020.04.09. 21:38:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: igen, rájöttem, hogy ennyi új volt, szerencsére pont beelőztelek a korrekcióval.

Ha 3-4 hete volt 2-300 új per nap, és 2000 kiinduló, akkor ez még akkor is 10k+ra jön ki, ha ez konstans maradt. És ez nem valószínű.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.04.09. 21:47:09

@math0:

"egy vélt helyesírási hibába belekötni"

Drága egyetlen Matyóka, az a vesszőhiba nem vélt, hanem valódi helyesírási hiba volt. A több és a mint közé csak akkor kell vessző, ha az tagmondatokat választ el: pl. "Ez több, mint gondoltam." A te mondatodban nem ez volt a helyzet, ott a vessző nem tagmondatokat választott el.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.04.09. 21:51:12

@Brendel Mátyás:

Már miért ne lehetne elosztani? Felőlem akár a Nílus tavaly ilyenkori vízállásával is eloszthatod. :) Nyilván a fertőzöttekből lesznek a halottak, vagyis a nevező csak akkor lehet nulla, ha a számláló is az. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.04.09. 22:19:42

@Emmett Brown:

"ez még akkor is 10k+ra jön ki, ha ez konstans maradt. És ez nem valószínű."

Így igaz. A regisztrált fertőzöttek száma a mai napig összesen 980 volt, és a fenti kb. 40-szeres látenciából a mai napig összesen 40,000 fertőzött adódik. Szerintem a halottak száma közelebb áll a valósághoz, mint a regisztrált fertőzöttek száma, így a visszaszámolásból kijövő 40-szeres látenciát reálisnak érzem.

Ráadásul ha a tényleges mortalitás kisebb a WHO által megadott 3%-nál, akkor még nagyobb érték jön ki a fertőzöttek valódi számára ill. a látenciára. Ami persze önmagában nem baj, hiszen végeredményben ettől nem változik az elhunytak száma, viszont rossz fényt vet a hazai felderítésre.

Mindenesetre a mai szomorú fejlemények - több száz fertőzött az idősotthonokban - 3-4 hét múlva megdobják a halálozási arányt, mert ezeknek az idős embereknek a többsége sajnos valószínűleg meg fog halni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 22:19:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: leírtam, hogy miért hülyeség elosztani, és ez a te érveden alapul, szóval nem tagadhatod, hogy erős érv. adott esetben nullával osztanál.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 22:21:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nyilván a fertőzöttekből lesznek a halottak, vagyis a nevező csak akkor lehet nulla, ha a számláló is az."

jajj, te kis idióta, a számláló lehet nulla. két módon is:

1) mégsenem 3 hét múlva halt meg a nénike
2) 3 héttel korábban Orbán focimeccsen szotyizott, és nem rendelt el tesztet, vagy a teszt pont kibaszottul nem a nénit tesztelte.

érted, te kis húgyagyú!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.04.09. 22:26:02

@math0:

Bizony, drágaságom, igen erős érv, hogy a nullát nullával osztani nem éppen értelmes dolog. Ahogyan az sem értelmes dolog, ha nulla fertőzött és nulla halott alapján akarsz mortalitást számolni. Ez ui. azt jelenti, hogy nincs fertőzés, ekkor pedig a mortalitás nem értelmezhető.

Szóval megint sikerült - ma már sokadjára - poifán szarnod magad.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 22:26:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: március 16-án például Magyarországon 1 halott volt. 3 héttel korábban egyetlen beteget se mértek.

a halálozási rátád 1/0. ennyit tudsz, te mongolFidióta, elmebeteg, fasz, nullával osztani. pár napja még te jöttél ezzel, hogy ha véletlen én nullával osztok, akkor hülyeség az egész.

na bazdmeg, egy anyaszomorító, mongolFidióta hülye vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 22:28:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: március 16-án például Magyarországon 1 halott volt. gy.k. a kumulatív is annyi volt. 3 héttel korábban egyetlen beteget se mértek. gy.k. kumulatívan se mértek más beteget, még a jó édes kurva anyádat se, pedig az nagyon beteg, hogy téged megszült.

a halálozási rátád 1/0. ennyit tudsz, te mongolFidióta, elmebeteg, fasz, nullával osztani. pár napja még te jöttél ezzel, hogy ha véletlen én nullával osztok, akkor hülyeség az egész.

na bazdmeg, egy anyaszomorító, mongolFidióta hülye vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 22:29:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

március 16-án például Magyarországon 1 halott volt. gy.k. a kumulatív is annyi volt. 3 héttel korábban egyetlen beteget se mértek. gy.k. kumulatívan se mértek más beteget, még a jó édes kurva anyádat se, pedig az nagyon beteg, hogy téged megszült.

a halálozási rátád 1/0. ennyit tudsz, te mongolFidióta, elmebeteg, fasz, nullával osztani. pár napja még te jöttél ezzel, hogy ha véletlen én nullával osztok, akkor hülyeség az egész.

igen erős érv, hogy a nullát nullával osztani nem éppen értelmes dolog. Ahogyan az sem értelmes dolog, ha nulla fertőzött és nulla halott alapján akarsz mortalitást számolni. Ez ui. azt jelenti, hogy nincs fertőzés, ekkor pedig a mortalitás nem értelmezhető.

Szóval megint sikerült - ma már sokadjára - poifán (sic!) szarnod magad.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.04.09. 22:37:32

@math0:

Drága kreténkém, szerinted mi baj adódik abból, ha a számláló nulla? Egyik nap senki nem hal meg, a másik nap meg többen. Mellesleg tanulj meg értőn olvasni, épp azt írtam, hogy több napi átlag alapján kellene számolni, mert mind a lappangási idő, mind a halálig eltelt idő egyénenként erősen változhat. Ezért is az a 3-4 hét, nem pedig egy pontosan megadott időtartam.

Na de sebaj, majd ha beszedted a gyógyszeredet, akkor talán megérted. Bár a Haloperidoltól inkább el fogsz aludni: jobb is így mindenkinek. :)

Mindenesetre kezd elegem lenni az értetlenkedésedből, így a magam részéről pár napra pihenőre teszlek, így nem fogom látni a kommentjeidet egyik blogban sem. Csá!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 22:41:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "mi baj adódik abból, ha a számláló nulla?"

a nevező nulla. látom, már a nevezőt és a számlálót is összekevered, akkora mongolFidióta selejt vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 22:59:07

@Emmett Brown: ez egyébként rád is vonatkozik. az 1/0-ás eset a te napi halálozási rátáddal előfordulhat, de még a kumulatívval is, ha 8 nappal előtte éppen nem, vagy addig nem mértek beteget, mégis meghal valaki, aki mondjuk 7 nappal előtte betegedett le, vagy korábban, de nem tesztelték. ilyen esetek nálatok a járvány elején valószínűbbek, mint nálam. a végén nálam kicsit valószínűbbek, de nem nagyon valószínű.

úgyhogy az 1/0-ás érv hülye érv, bármelyik verzióban előjöhet, mert a statisztika és tesztelés tökéletlen.

Emmett Brown 2020.04.09. 23:07:11

@math0: gondolkozz ember. ő a TÉNYLEGES fertőzöttek számáról ír. most épp az a téma, hogy a WHO által becsült halálozási arányból próbálunk meg visszafelé gondolkodni, hogy 3 hete mennyi lehetett a TÉNYLEGES fertőzöttek száma. Nyilván az első halottnál ennek nincs sok értelme, és nem csak azért, mert 3 héttel azelőtt nem volt regisztrált fertőzött (mert a visszafelé számolás alapján kellett legyen 33), hanem mert egy esetnél nagyobb a variancia a lefolyásban (így az a 3 hét igazából 1 vagy 2 is lehet) míg 10 eset már jobban közelíti az átlagot. Tehát hogy mi volt 3 héttel márc 16 előtt arra kurva nehéz bármit is mondani, de arra hogy április 9 előtt 3 héttel mi lehetett már lehet valamilyen szinten következtetni.

Emmett Brown 2020.04.09. 23:11:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a 40szeres látenciával az a gond, hogy ez alapján itthon csak az esetek 2.5%-a lett regisztrálva, ami egyben azt is jelenti, hogy majdnem 98% az enyhe vagy tünetmentes fertőzöttek aránya. Az meg kicsit soknak tűnik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.04.09. 23:26:19

@Emmett Brown:

Még csak annyit, aztán megyelk én is aludni, hogy a 3-4 hét az általam korábban belinkelt ábrából származik, amely egy a The Lancetben megjelent tanulmányból való: A linkek újra:

www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)30566-3/fulltext

vagy

www.thelancet.com/action/showPdf?pii=S0140-6736%2820%2930566-3

els-jbs-prod-cdn.jbs.elsevierhealth.com/cms/attachment/c04d5964-182e-4cc3-aa16-ced4a69ba380/gr1.jpg

Az ábrán látható, hogy a betegség kezdetétől számolják a napokat (days after illness onset), tehát ehhez hozzá kell adni a lappangási időt, akkor kapjuk meg a fertőződéstől a halálig terjedő időtartamot. A halál átlagosan a 19. napon következik be, ehhez hozzáadva az átlag 6 nap lappangási időt kijön a 25 nap, vagyis három és fél hét. Ez egy 171 kínai páciensen alapuló tanulmány.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2020.04.09. 23:57:22

@Emmett Brown: lehet spekulálni, de ha már spekulálunk, akkor mindent is tudhatnánk, azaz a tényleges halálozási rátát.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.09. 23:59:13

@Emmett Brown: ez akkor is ellent mond nektek.

március 16-án például Magyarországon 1 halott volt. 3 héttel korábban egyetlen beteget se mértek.

a halálozási rátád 1/0. ennyit tudsz, te mongolFidióta, elmebeteg, fasz, nullával osztani. pár napja még te jöttél ezzel, hogy ha véletlen én nullával osztok, akkor hülyeség az egész.

na bazdmeg, egy anyaszomorító, mongolFidióta hülye vagy. március 16-án például Magyarországon 1 halott volt. 3 héttel korábban egyetlen beteget se mértek.

a halálozási rátád 1/0. ennyit tudsz, te mongolFidióta, elmebeteg, fasz, nullával osztani. pár napja még te jöttél ezzel, hogy ha véletlen én nullával osztok, akkor hülyeség az egész.

na bazdmeg, egy anyaszomorító, mongolFidióta hülye vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.10. 00:00:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: március 16-án például Magyarországon 1 halott volt. 3 héttel korábban egyetlen beteget se mértek.

a halálozási rátád 1/0. ennyit tudsz, te mongolFidióta, elmebeteg, fasz, nullával osztani. pár napja még te jöttél ezzel, hogy ha véletlen én nullával osztok, akkor hülyeség az egész.

na bazdmeg, egy anyaszomorító, mongolFidióta hülye vagy.

Nylul 2020.04.10. 00:39:52

@G. Nagy László: 'A morál mindig a minőség felett áll. Inkább kurvuljak el minőségi tekintetben, mint morálisan. (Ha kiírtad volna a bár bejárata fölé, hogy itt bárki bárhogyan énekelhet, te is etikátlanságot követtél volna el. Én kiírtam, úgyhogy el kell viselnem a hamis hangokat is...)'

Ezzel megint nem értek egyet. :) A minőség jót tesz a morálnak, minél jobb a minőség, annál értékesebb hozzászólások lesznek. Míg a színvonal csökkenése egy spirál, ami nemcsak a morált húzza le, hanem az egész bizniszt adott esetben.

'Én kiírtam, úgyhogy el kell viselnem a hamis hangokat is.' - változtass rajta, hidd el, megéri!

Nem véletlenül nyaltam be csontig az első kommentemmel. :D 13-14 éves pulyáimnak ebből a pár blogból tudok olyan példákat szedni, amik alapján érveléstechnikáról tudok nekik beszélni.

Viszont azzal, hogy a siserehad itt folytatja azt a sehová nem vezető, tök értelmetlen, kinek nagyobb a farka versenyt, amit egyébként már minden sticky blogpostnál elejétől-végéig lenyomtak, az senkinek sem használ.

Van olyan posztod, ahol mind a 30 hozzászólást érdemes elolvasni, beszélni róla. A mostani 300+-t? Haat csak hardcore usereknek! :D
És sorry, hogy én még szaporítom is a webszemetet, de most ilyen kedvem van, ha lenne egy olyan pont a szabályzatban, hogy ne egyem meg matykót reggelire, szívesen tartanám magam hozzá. :D

Nylul 2020.04.10. 00:59:43

@math0: 'Nem, nyuszókám, te egy olyan háborúba csöppentél bele, ahol a helyesírási hiba miatt halál faszára küldést nem én kezdtem. Csak ez a te troll-eseményhorizontodon túl van, és nem látod. Ezért ész nélkül vagdalkozol, miközben fingod nincs a kontextusról.

Ohh mesélj, milyen háború? Ez csak a fejedben létezik. :D

Nyuszókám?? Kicsit benézted a becézést, mégis honnan jött az, hogy lenyuszózz? :D A Nylulnak semmi köze nincs a nyúlhoz. :D

'halál faszára küldést nem én kezdtem' - és ez most kit érdekel? Nagyarccal leosztottad az észt, hogy nem tud magyarul. Majd erre bedobod a jokert:
"'A napokban több, mint 40%-os halálozási ráta.Orbán kurvára szívásra áll.'"

"No, látod, ez a trollkodás pszichopatikus esete.'" - húú na most próbáld meg kicsit összéb zárni a szád, mielőtt a faszerdőben lengedező, kóbor péniszek menetet vágnak a fogsorodban, a múltkor is ezzel égtél be. :D

G. Nagy László 2020.04.10. 01:17:04

@Nylul:

"13-14 éves pulyáimnak ebből a pár blogból tudok olyan példákat szedni, amik alapján érveléstechnikáról tudok nekik beszélni."

Valamit biztosan ügyesen csinálsz. A fiam idén lesz 13, a lányom 11. Az anyjukkal együtt kánonban hintjük az igét, s próbáljuk átadni mindazt, amit értéknek gondolunk, ám egyelőre még éretlennek tűnnek hozzá. Tudom, hogy egyetlen elhangzott szó sem hasztalan, s valahol elraktározódik bennük, ám az, hogy például érveléstechnikáról beszéljek velük - most még nagyon távolinak tűnik.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.10. 07:34:21

@Emmett Brown: Mutatok neked még valamit. SOk országnál felrakják ezt az ábrát:

Newly Infected vs. Newly Recovered in Spain

www.worldometers.info/coronavirus/country/spain/

Miért? Mert a kettő különbsége mutatja meg, hogy az

"Active Cases in Spain"

Ábrán a mai napon mi a változás, nő, vagy csökken.

Pedig a ma meggyógyult emberek is valamikor kurva régen betegedtek meg. Mégis egy ábrára teszik, mert a kettő különbsége mutatja meg, merre megyünk ma.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.10. 07:38:57

@G. Nagy László: "ám az, hogy például érveléstechnikáról beszéljek velük - most még nagyon távolinak tűnik. "

Amilyen hülye vagy, nem is lepődöm meg. Genetikailag se lehetnek túl jók, meg nem is tudnál nekik jól magyarázni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.10. 07:46:19

@Nylul:

Nagy arccal leosztottad az észt, közben meg csak úgy dőlnek belőled a totál selejtes mondatok:

"Nagyarccal leosztottad az észt, hogy nem tud magyarul. Majd erre bedobod a jokert:"

"Szóval minden trollságot félredobva, rájössz-e arra, hogy mi az az ordenárébüdösnagy helyesírási hiba, amit itt elkövettél? Az, amit kb négyes nyelvtan osztályzattal minden hetedikes tud.

Tudod, a dunning-krugerről nemcsak olvasni kéne, meg nagy pofával teríteni, hanem gondolkodni is rajta - netán meg is érteni. :D "

Szóval, minden trollkodást félredobva, rájössz-e arra, hogy mi az a majd egy tucat ordenáré, büdös, nagy helyesírási hiba, melyet itt elkövettél? Olyan hibákat, melyeket kb. négyes nyelvtan-osztályzattal minden másodikos felismer.

Tudod, a Dunning-Krugerről nemcsak olvasni kéne, meg nagy pofával teríteni, hanem gondolkodni is rajta - netán meg is érteni!

Azért egyetlen, vélt helyesírási hibábán rugózni itt olyan hozzászólásokban, amelyekben vagy egy tucatot követsz el magad, az eléggé ön-pofán szarás! Elmész te a jó, édes, kurva anyádba, kicsi troll!

G. Nagy László 2020.04.10. 08:26:09

@math0:

"Amilyen hülye vagy, nem is lepődöm meg. Genetikailag se lehetnek túl jók, meg nem is tudnál nekik jól magyarázni. "

Nézd, annak idején hiába könyörögtem neked, hogy döngesd meg az asszonyt, te ellenálltál. Pedig most tökéletes gyerekeket nevelhetnék... Ezt nagyon elbasztuk mind a ketten!

Emmett Brown 2020.04.10. 08:30:20

@math0: in other words, current deaths belong to a total case figure of the past, not to the current case figure in which the outcome (recovery or death) of a proportion (the most recent cases) hasn't yet been determined.

The correct formula, therefore, would appear to be:

CFR = deaths at day.x / cases at day.x-{T}
(where T = average time period from case confirmation to death)

This would constitute a fair attempt to use values for cases and deaths belonging to the same group of patients.

One issue can be that of determining whether there is enough data to estimate T with any precision, but it is certainly not T = 0 (what is implicitly used when applying the formula current deaths / current cases to determine CFR during an ongoing outbreak).

www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-death-rate/

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.10. 08:57:48

@G. Nagy László: "Nézd, annak idején hiába könyörögtem neked, hogy döngesd meg az asszonyt, te ellenálltál. "

teveszmek.blog.hu/2020/04/06/_itt_az_ideje_hogy_eltoroljuk_a_csalad_intezmenyet/full_commentlist/1#c38392328

Valakivel összekeversz, de szép coming out volt tőled!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.10. 08:58:42

@Emmett Brown: Mutatok neked még valamit. SOk országnál felrakják ezt az ábrát:

Newly Infected vs. Newly Recovered in Spain

www.worldometers.info/coronavirus/country/spain/

Miért? Mert a kettő különbsége mutatja meg, hogy az

"Active Cases in Spain"

Ábrán a mai napon mi a változás, nő, vagy csökken.

Pedig a ma meggyógyult emberek is valamikor kurva régen betegedtek meg. Mégis egy ábrára teszik, mert a kettő különbsége mutatja meg, merre megyünk ma.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.10. 09:00:48

@Emmett Brown: ez ellent mond neked.

március 16-án például Magyarországon 1 halott volt. 3 héttel korábban egyetlen beteget se mértek.

a "javított" halálozási rátád 1/0. ennyit tudsz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.10. 09:03:21

@Emmett Brown:

március 15-én például Magyarországon 1 halott volt. 8 nappal korábban egyetlen beteget mértek.

a "javított" halálozási rátád 100%. ennyit tudsz.

www.worldometers.info/coronavirus/country/hungary/

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.10. 09:27:31

@Nylul:

"Szóval minden trollságot félredobva, rájössz-e arra, hogy mi az az ordenárébüdösnagy helyesírási hiba, amit itt elkövettél? Az, amit kb négyes nyelvtan osztályzattal minden hetedikes tud.

Tudod, a dunning-krugerről nemcsak olvasni kéne, meg nagy pofával teríteni, hanem gondolkodni is rajta - netán meg is érteni. :D "

itt írtad: teveszmek.blog.hu/2020/04/06/_itt_az_ideje_hogy_eltoroljuk_a_csalad_intezmenyet/full_commentlist/1#c38390844

Miközben egyetlen, vélt helyesírási hiba miatt trollkodtál, ebben a hozzászólásban minimum helyesírási hibát követtél el:

1) "Szóval minden": ide kell egy vessző.
2) "minden trollságot félredobva": ez igencsak teátrális. Szerencsésebb lett volna azt írni, hogy: "trollkodást félretéve". Ez mondjuk csak fogalmazási hiba, de röhejes. Még röhejesebb, hogy nem teszed azt, amit írtál. Te is amolyan: "ne arra figyeljenek, amit mondok..." típusú köcsög vagy.
3) "ordenárébüdösnagy": ezt mondjuk szándékosan csináltad, de egy vélt helyesírási hiba miatt trollkodó kommentben ez ordenáré, büdös, nagy hiba.
4) "kb": rövidítés. Pont kell utána! hu.wikisource.org/wiki/A_magyar_helyes%C3%ADr%C3%A1s_szab%C3%A1lyai/A_r%C3%B6vid%C3%ADt%C3%A9sek_%C3%A9s_a_mozaiksz%C3%B3k
5) "dunning-krugerről" : Dunning-Krugerről. A személyneveket akkor is nagy kezdőbetűvel írjuk, ha itt speciel a szindrómára gondoltál, ami egy köznév, és a köznév részét képezik.

hu.wikisource.org/wiki/A_magyar_helyes%C3%ADr%C3%A1s_szab%C3%A1lyai/A_tulajdonnevek_%C3%ADr%C3%A1sa

Bőven elkövettél itt olyan hibákat, amelyeket szerintem az általános iskola alsó tagozatában tanítanak.

Emmett Brown 2020.04.10. 10:03:34

@math0: igen. Nyilván az elején nem frankó.

Egyébként nem basztatásból, de látszik, hogy akadémikus vagy, és arra vagy huzalozva, hogy a meglévő adatokból milyen levezethető következtetéseket lehet levonni.

Engem nem a hivatalos statok érdekelnek (meg azoknak a változása), hanem az hogy ténylegesen hány ember kaphatta már el.

Az 1/0 matematikailag nyilván értelmetlen. Logikailag viszont az állja meg a helyét, hogy azok az emberek akik az elmúlt pár napban fertőződtek meg az idősotthonban (tegnap +210) 2-3 hét múlva kezdenek el meghalni.

Ha elkezded nézni visszafelé, akkor elkezdesz majd egyre extrémebb értékeket kapni, 50%, majd 100%, végül a jó öreg 1/0. Itt kezdesz el gondolkodni, hogy ez nyilván farokság, mi lehet vajon az oka? Kapásból adódik, hogy vagy korábban jött be a vírus (ez egy átlagos lefolyást feltételez), vagy hevesebb volt a lefolyás mint az átlagos becsült (1 embernél nyilván nagyobb a variancia mint egy 10es csoport átlagában).

Igen, ez a módszer az elején fura esetleg értelmezhetetlen eredményeket fog kiadni. De logikailag kiállja a próbát (arról aki most beteg/kórházban van nem tudjuk, hogy mi lesz vele), nyilván T értékén lehet finomítani.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2020.04.10. 10:59:03

@Emmett Brown: "igen. Nyilván az elején nem frankó."

Ennyi, kösz.

"Egyébként nem basztatásból, de látszik, hogy akadémikus vagy, és arra vagy huzalozva, hogy a meglévő adatokból milyen levezethető következtetéseket lehet levonni."

Ezt intelligenciának nevezik.

"Engem nem a hivatalos statok érdekelnek (meg azoknak a változása), hanem az hogy ténylegesen hány ember kaphatta már el."

De ezt nem tudod, és nem tudhatod jobban, mint a statisztikák. Te, otthon a fotelben nem fogsz megvilágosodni, hogy 6574 ember beteg. Teljesen felesleges ilyenről kommentelni, ilyet a Fidióták szoktak tenni, hogy ők hasból megmondják azt, amit nem is tudhatnak.

Emmett Brown 2020.04.10. 11:42:40

@Brendel Mátyás: intelligencia. Az. Csak kár, hogy nem látod a fától az erdőt, és nem tudsz mit kezdeni hiányos vagy hiányzó adatokkal.

Te a közepesen hasznos magyar adatokat nyúzod, miközben te is tudod, hogy ez maximum arra jó hogy 4+ féleképpen le lehet vezetni, hogy itthon Orbánék basznak tesztelni.

Ezt nem nehéz igazolni, ehhez elég ránézni a teszt statokra.

Ehhez képest az a következtetés, hogy már lehet, hogy 3 hete átléptük az 1k fertőzöttet, az sokkal jobban fogja őket bosszantani.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.04.10. 12:13:02

@Emmett Brown:

"a 40szeres látenciával az a gond, hogy ez alapján itthon csak az esetek 2.5%-a lett regisztrálva, ami egyben azt is jelenti, hogy majdnem 98% az enyhe vagy tünetmentes fertőzöttek aránya. Az meg kicsit soknak tűnik."

Ráadásul a 2.5% regisztrált fertőzött közül nem is mindegyiknek vannak tünetei. Esetleg csak még nincsenek, de ha a 3-4 héttel ezelőttre kiszámolt kb. 2000 főt nézzük, akkor náluk már rég lejárt a lappangási idő.

Én is kissé sokallom a 40-szerest, de hát a 3% halálozási arányból és a halálig eltelő 3.5 hétből bizony ez jön ki. Ha esetleg kiderülne, hogy a hazai elhunytaknál a fertőződés és a halál között lényegesen kevesebb idő telt el, akkor ez levinné a látencia mértékét.

A másik lehetőség az, hogy nálunk azokat is a vírus áldozatának számolják, akik nem a vírus okozta betegségbe haltak bele, de bennük volt a vírus. Ilyen volt pl. az első halott, aki tüdőgyulladásban halt meg, de benne volt a vírus is. El tusom képzelni, hogy több ilyen haláleset is van a magyar áldozatok között, ez szintén csökkentené a látencia mértékét.

Sajnos mindez csak találgatás, hiszen a kis esetszám és az adatok bizonytalansága igen komoly zavaró tényező.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.04.10. 12:21:52

@Emmett Brown:

Még mielőtt ezt valaki belinkelte, ezt pofázom én már itt és máshol is jó ideje:

"current deaths belong to a total case figure of the past, not to the current case figure in which the outcome (recovery or death) of a proportion (the most recent cases) hasn't yet been determined."

Először lehülyéztek, aztán lassacskán kiderül, hogy nálam hozzáértőbbek is így látják.

Esetleg annyi egyértelműsítés elkélne még, hogy "current TOTAL deaths belong to a total case figure...".

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.10. 13:02:28

@Emmett Brown: Csak kár, hogy nem fogtad fel, amit írtam, te sem tudsz mit kezdeni hiányos vagy hiányzó adatokkal.

"Te a közepesen hasznos magyar adatokat nyúzod, miközben te is tudod, hogy ez maximum arra jó hogy 4+ féleképpen le lehet vezetni, hogy itthon Orbánék basznak tesztelni."

Ezzel szemben te mit csinálsz? Nagyjából semmit. Ja, a te "érved" az, hogy Németországban így meg úgy, amiről egyébként halvány lila fingod nincs. Olyan vagy, mint egy Fidióta. Te fotelból megmondod, hogy az adatok nem érnek semmit, ellenben az, hogy mit böfögtél ebéd után, az igen.

"Ehhez képest az a következtetés, hogy már lehet, hogy 3 hete átléptük az 1k fertőzöttet, az sokkal jobban fogja őket bosszantani. "

Szerintem ezt a te előadásodban le se szarják, és jogosan, mert a te előadásodban ez azon alapul, hogy mit böfögtél ebéd után.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.10. 13:03:57

@Emmett Brown: Csak kár, hogy nem fogtad fel, amit írtam, te sem tudsz mit kezdeni hiányos vagy hiányzó adatokkal.

"Te a közepesen hasznos magyar adatokat nyúzod, miközben te is tudod, hogy ez maximum arra jó hogy 4+ féleképpen le lehet vezetni, hogy itthon Orbánék basznak tesztelni."

Ezzel szemben te mit csinálsz? Nagyjából semmit. Ja, a te "érved" az, hogy Németországban így meg úgy, amiről egyébként halvány lila fingod nincs. Olyan vagy, mint egy Fidióta. Te fotelból megmondod, hogy az adatok nem érnek semmit, ellenben az, hogy mit böfögtél ebéd után, az igen.

"Ehhez képest az a következtetés, hogy már lehet, hogy 3 hete átléptük az 1k fertőzöttet, az sokkal jobban fogja őket bosszantani. "

Szerintem ezt a te előadásodban le se szarják, és jogosan, mert a te előadásodban ez azon alapul, hogy mit böfögtél ebéd után.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.10. 13:07:22

@Emmett Brown: Nem túl sok adat esetén mi, a fotelből, akik nem fogunk hirtelen elintézni 1 millió tesztet, egy dolgot csinálhatunk. Azt az adatot, ami van, óvatosan, de értelmezzük, próbálunk abból következtetni. Én ezt teszem.

Amit te csinálsz, az ennél rosszabb, te ugyanis a fotelben hátradőlve fingasz egyet (kinyilatkoztatod, hogy Németországban így meg úgy), és azt hiszed, hogy ez érv. Pedig nem az. Nem azért, mert Németország nem így meg úgy, hanem azért, mert erre kurvára nem hoztál erős érveket.

Ezt a Fidióták csinálják. És ezt a Fidióták tőled joggal leseprik. AZ más kérdés, hogy ők is hülyék, nem csak te.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.10. 13:08:08

@Emmett Brown: te adatok helyett macskabélből jóslással jössz, ami kurvára sokkal rosszabb

Emmett Brown 2020.04.10. 13:11:12

@math0: ez megvan, hogy amit te böfögésnek gondolsz, az nem az?

amp.theguardian.com/science/2020/jan/26/coronavirus-could-infect-100000-globally-experts-warn

Ez is böfögés?

Te nem vagy normális, ha azt gondolod, hogy amit te számolsz, az frankó, amikor egy kibaszott járványügyes honlapon van leírva, hogy a nevezőben bizony a korábbi napok adatait kellene szerepeltetni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.10. 13:14:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Aztán az jött ki, hogy a végén még így is te rohantál tátott szájjal a faszerdőbe.

CFR = deaths at day.x / cases at day.x-{T}, T = 8

adatok innen vannak: www.ecdc.europa.eu/sites/default/files/documents/COVID-19-geographic-disbtribution-worldwide.xlsx

Németország az utolsó napokban, április 8-tól visszafele, az utolsó 5 nap:

0,055037919826652
0,036413386655441
0,023203026481715
0,029234191293295
0,02439446366782

Orbanisztán:

0,244444444444444
0,230769230769231
0,061538461538462
0,046511627906977
0,153846153846154

valahogy csak kurvára jóval szarabb még mindig Orbanisztán. ugyanoda lyukadunk ki. Orbán elbaszta, nem kicsit, nagyon.

és most elmész a jó édes kurva anyádba, hogy ennyire makacsul, ennyire idióta, húgyagyú, faszfej módon ragaszkodtál az idióta baromságodhoz, de még úgy is beégtél a végén, hogy minden úgy lett, ahogy te kívántad. úgyis az jött ki, amit én mondtam.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.10. 13:17:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Aztán az jött ki, hogy a végén még így is te rohantál tátott szájjal a faszerdőbe. Itt van egy képlet, amely számol a korrekcióval. Nem te találtad ki, te a képlet kitalálásához hülye vagy.

CFR = deaths at day.x / cases at day.x-{T}, T = 8

A képlet szerintem szintén kétségbe vonható, de olyan képlet, mint amit te szerettél volna, csak hülye voltál a megalkotásához.

A képlet innen van:

www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-death-rate/#who-03-03-20

Az adatok pedig innen vannak: www.ecdc.europa.eu/sites/default/files/documents/COVID-19-geographic-disbtribution-worldwide.xlsx

Németország az utolsó napokban, április 8-tól visszafele, az utolsó 5 nap:

0,055037919826652
0,036413386655441
0,023203026481715
0,029234191293295
0,02439446366782

Orbanisztán:

0,244444444444444
0,230769230769231
0,061538461538462
0,046511627906977
0,153846153846154

valahogy csak kurvára jóval szarabb még mindig Orbanisztán. ugyanoda lyukadunk ki. Orbán elbaszta, nem kicsit, nagyon.

És te az adatokkal való végigszámoláshoz is hülye voltál. Mindkét képlettel az jön ki, hogy Orbán elbaszta, nem kicsit, nagyon. És a napokban még inkább elbaszta.

És most elmész a jó édes kurva anyádba, hogy ennyire makacsul, ennyire idióta, húgyagyú, faszfej módon ragaszkodtál az idióta baromságodhoz, de még úgy is beégtél a végén, hogy minden úgy lett, ahogy te kívántad. úgyis az jött ki, amit én mondtam.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.10. 13:19:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Itt erősködtél:

teveszmek.blog.hu/2020/04/06/_itt_az_ideje_hogy_eltoroljuk_a_csalad_intezmenyet/full_commentlist/1#c38393164

és hőzöngtél, hogy te milyen okosan láttad előre a problémát, milyen igazad lett. Lett a fenét.

Mert az jött ki, hogy a végén még így is te rohantál tátott szájjal a faszerdőbe. Itt van egy képlet, amely számol a korrekcióval. Nem te találtad ki, te a képlet kitalálásához hülye vagy.

CFR = deaths at day.x / cases at day.x-{T}, T = 8

A képlet szerintem szintén kétségbe vonható, de olyan képlet, mint amit te szerettél volna, csak hülye voltál a megalkotásához.

A képlet innen van:

www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-death-rate/#who-03-03-20

Az adatok pedig innen vannak: www.ecdc.europa.eu/sites/default/files/documents/COVID-19-geographic-disbtribution-worldwide.xlsx

Németország az utolsó napokban, április 8-tól visszafele, az utolsó 5 nap:

0,055037919826652
0,036413386655441
0,023203026481715
0,029234191293295
0,02439446366782

Orbanisztán:

0,244444444444444
0,230769230769231
0,061538461538462
0,046511627906977
0,153846153846154

valahogy csak kurvára jóval szarabb még mindig Orbanisztán. ugyanoda lyukadunk ki. Orbán elbaszta, nem kicsit, nagyon.

És te az adatokkal való végigszámoláshoz is hülye voltál. Mindkét képlettel az jön ki, hogy Orbán elbaszta, nem kicsit, nagyon. És a napokban még inkább elbaszta.

És most elmész a jó édes kurva anyádba, hogy ennyire makacsul, ennyire idióta, húgyagyú, faszfej módon ragaszkodtál az idióta baromságodhoz, de még úgy is beégtél a végén, hogy minden úgy lett, ahogy te kívántad. úgyis az jött ki, amit én mondtam.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.10. 13:23:30

@Emmett Brown: "Ez is böfögés? "

Nem. A cikkből nem derül ki pontosan, de mivel egy témában szakértő profra hivatkoznak, ez lehet, hogy korlátolt adatokon való intellektuális modellezés és számolgatás, ami ellen te olyan kurvára kikeltél, te anti-intelektuális faparaszt!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.10. 13:27:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "tüdőgyulladásban halt meg, de benne volt a vírus is. "

a vírus tüdőgyulladást okoz, úgy öl, te kis mongolFidióta!

en.wikipedia.org/wiki/Coronavirus_disease_2019#Pathophysiology

Emmett Brown 2020.04.10. 13:33:47

@math0: az neked nem érv, hogy aki MA halt meg, az átlagosan annyival korábban fertőződött meg, mint a lefolyási idő? (ez az átlag értelemszerűen közelíti a tényleges átlagot, ha több ember is meghal, gondolom nem kell magyaráznom miért)

Az neked nem érv, hogy ebből következően ha MA volt 10 halott, akkor kb 21 napja volt 200-500 új fertőzött (5% és 2% közötti VALÓS halálozási arányt feltételezve)?

Ebből mi következik? az, hogy gecisok fertőzött ember mászkál jó esetben hetente csak egyszer vásárolni, aki nem is tudja, hogy fertőzhet? és hogy erre nincsen egy olyan válasz a szoperatív törzstől, hogy aki kimozdul, az tegyen akármilyen rongyot a szája elé?

Szerinted az az egyetlen legit érv, hogy: "keveset teszteltek, geciorbán"? és hogy szerinted ez azért baj, mert így magasabb a hivatalos mortalitás mint retkes Kirgizisztánban? annyi eszed már nincs, hogy rájöjj, hogy a sok teszt a számlálót is tudná csökkenteni (ami ugye a fő egészségügyi cél járvány idején), nem csak a nevezőt növelni.

Emmett Brown 2020.04.10. 13:42:49

@math0: jaja. mert annak csakugyan semmi értelme, hogy ha az egyik országban akkor tesztelnek ha volt tüneted ÉS kontaktod (vagy a key staffba tartozol), míg a másikban igyekeznek a kontaktokat minél alaposabban felkutatni (tehát "vagykapcsolat" van), akkor ott több tünetmentes de fertőzött ember szerepel a statisztikában, tehát az ottani HIVATALOS adat jobban közelíti a TÉNYLEGEST, mint az első esetben. hacsak nincs valami trükközés a halottak számával.

Ez egy kurvanagy hókuszpókusz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.04.10. 13:58:08

@Emmett Brown:

Te még nem vetted észre, hogy Matyóka mindenhez mindenkinél jobban ért? Mindenkinél mindent jobban tud? Hogy hozzá képest mindenki idióta, aki nem vele egy véleményen van?

"hogy erre nincsen egy olyan válasz a szoperatív törzstől, hogy aki kimozdul, az tegyen akármilyen rongyot a szája elé?"

Nálunk a faluban rajtam kívül talán még 3-4 embert láttam eddig a boltban maszkban, plusz kesztyűben meg csak egyet. Az eladó meg ott áll a húsospultban maszk nélkül, és csupasz kézzel fogdossa/szeleteli az árut.

Számomra világos, mire játszik a kormány. Azt akarja, hogy az ellenzék követelje ki a népszerűtlen szigorításokat, aminek már pár napja vannak is jelei. Ez politikailag kifizetődő lehet, ám közegészségügyi szempontból igen káros. Bár egy boltosnak magáról is kellene annyi eszének lennie, hogy az eladója ne csupasz kézzel fogdossa a felvágottat - ez mondjuk akkor is alapkövetelmény, ha nincs járvány.

Emmett Brown 2020.04.10. 14:11:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: az nem fér a fejembe, hogy miután ő a halálozási ráta magas voltából következtet a kevés tesztre, majd megállapítja, hogy irreális adat, utána még használja ezt az irreális mutatót mindenféle összehasonlításhoz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.10. 14:13:25

@Emmett Brown: "utána még használja ezt az irreális mutatót mindenféle összehasonlításhoz. "

HAZUDSZ. UTÁNA A KURVA ANYÁD SE HASZNÁLJA ÖSSZEHASONLÍTÁSRA: te egy kurva agyszerű érvet nem tudsz a fejedben tartani, olyan idióta vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.10. 14:15:13

@Emmett Brown: "az egyik országban akkor tesztelnek ha volt tüneted ÉS kontaktod (vagy a key staffba tartozol), míg a másikban igyekeznek a kontaktokat minél alaposabban felkutatni "

ez a fotelből előadott böffentés. fingod nincs erről. nem tudod igazolni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.10. 14:19:51

@Emmett Brown: ez ugye pont a kevés adattal való olyan akadémikus elemezgetés, amit te, a falusi, anti-intellektuális faparaszt elküldtél a fenébe. úgy látszik, te azt hiszed, hogy ilyet csak neked szabad csinálni, mert te vagy itt az atyaúristen, ha te csinálod, akkor jó, ha más csinálja, akkor meg hisztizel.

azt meg már megbeszéltük, hogy mi a gyengéje az érvelésednek. mi a faszomnak hozod megint elő, amikor egyszer már eldugultál ezzel, mert nem tudtál válaszolni az érveimre?! mi a faszomnak idegesítesz azzal, hogy 2 naponta Alzheimerest játszol, és újrakezded ugyanazt a faszságot?!

ELMÉSZ A JÓ ÉDES KURVA ANYÁDBA!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.04.10. 14:34:09

@Emmett Brown: "amit te számolsz, az frankó, amikor egy kibaszott járványügyes honlapon van leírva, hogy a nevezőben bizony a korábbi napok adatait kellene szerepeltetni. "

1) a kibaszott járványügyi honlapon faszod se tudja, ki írta azt a bizonyos oldalt.
2) a kibaszott járványügyi honlapon "would appear to be" szerepel
3) már megbeszéltük, hogy milyen hátrányai vannak, egy részét el is ismerted
4) már megbeszéltük, hogy a klasszikus differencia-hányadosnak mik az előnyei, amit a kibaszott honlapod képlete nem tud. ellenben kurvára elismert matematikusok dolgozták ki a differenciálszámítást. de neked nem jó, mert egy köcsög kis fasz vagy.
5) elvégeztem HELYETTED a számolást a másik képlettel, hasonló eredmény jön ki, tehát a hisztid tét nélküli, egy ostoba, makacs faszfej hisztije
6) az a képlet és az azzal való számolás is az akadémikusok adattal való számolgatása, amit te, az anti-intellektuális vörös khmer faparaszt elutasítottál

nekem végeredményben nem az a fontos, hogy melyik képlettel számolunk, nem vagyok meggyőződve arról, hogy a te képleted jobban közelíti a mortalitás pillanatnyi változását, mert azt per definicionem a klasszikus differenciahányados közelíti jól. a te képleted lehet, hogy figyelembe vesz valamit a járvány terjedéséből, de ugyanakkor összezavarja az időt. tehát nem a jelenlegi deriváltat közelíti.

mindkét képlettel én és csak én számoltam, és a konklúzió is ugyanaz. mi a fasznak csinálod ezt az értelmetlen kötözködést, te pszichopata kretén, fasz?!

Emmett Brown 2020.04.10. 14:37:32

@math0: akkor az, amit Magyarország és Németország között csinálsz az mégis micsoda, ha nem összehasonlítás?

komolytalan samu 2020.04.10. 14:46:18

Ez a hozzáállás alapvetően jelentős részben egy pszichológiai jelenségből táplálkozik.

Mindenkinek van valami (jellemzően több) gyermekkori terhe, problémája, görcse, amelyekkel az emberek többsége úgy él együtt, hogy vagy nem is tudatosulnak bennük ezek a problémák, vagy felületesen, formálisan tudatosulnak (apa vert gyerekkoromban, azt elutasítom és gyűlölöm, sosem teszem a gyerekeimmel, de érzelmileg ugyanazokra a hatásokra borulok ki, mint apa, és ha nem is verés, de más formában ugyanezekért, ugyanúgy büntetem a saját gyerekeimet is ). Az emberek egy kisebb része, kamaszkorában (a leváláskor), vagy később tudja ezeket a problémákat feldolgozni, vagy egyszerűen elengedni. Egyedül, egy jó társ, vagy barátok, szakember vagy valaki más segítségével.

Viszont van egy harmadik jellemző "megoldás", a projekció. Ha a személyes érzelmi problémádon nem tudsz túllépni, nem vagy képes értelmezni, helyére tenni az okát, képzelheted azt, hogy ez nem is a te személyes bajod, hanem mindenkié, az egész világot meghatározó baj. Ha az mindenkié, akkor már érthető, TE miért nem vagy képes megoldani. A bajod kivetítése a világra a te személyes (hamis) megváltásod, menekülésed, ami ráadásul akár értelmet is adhat az életednek. Harcolni ezzel a rettenetes világot átható problémával, olyan küldetés, amely egy fölötted álló, nemes célt kínál (nem könnyű ilyet találni), amelynek jogosságát a személyes fájdalmad igazol.

Ez a jelenség mindig is létezett, számtalan eszme, ideológiai rendszer meghatározó eleme volt a történelemben, de az elmúlt évtizedben valóban hatványozottan burjánzik, és gyakran teljesen abszurd elképzeléseket emel be a köztudatba. A fenti példánál is szélsőségesebb a "föld túlélése érdekében, ne szaporodjunk, sőt haljon ki az emberiség" perverz gondolata. Ha ezt a pszichológia eszközeivel vizsgáljuk meg, akkor (mint minden radikális, és erős érzelmi töltetű elképzelést), személyesnek kell értelmezni. Amikor valaki azt állítja, hogy a föld érdekében ki kellene halnunk, mert fölöslegesek, sőt károsak vagyunk a bolygóra, azzal valójában azt a vallomását projektálja ki, hogy Ő MAGA fölösleges, sőt káros a világnak. Tkp. a saját depressziója, és szuicid gondolatai elől menekül azzal, hogy azokat másokra kivetítve racionalizálja azt.

Az ilyen szélsőséges elképzelések burjánzását a projekció mechanikáját vizsgálva érthetjük meg. Ott ülünk (fekszünk, szenvedünk) a saját megoldhatatlan bajunkkal. Egy kisebb közösségben ( ebből a szempontból egy város is az), ahol mindenki más személyes problémával küzd, kis eséllyel találkozol a te bajod másával. Viszont az internet, és a social média ebből a szempontból teljes paradigma váltást jelentett. Hirtelen az egész világ elérhetővé vált, és ezzel láthatóvá váltak a tiedhez hasonló problémákkal küzdő emberek, azaz visszaigazolást kaptál arra, hogy nem vagy egyedül vele, ezzel pedig megnyílt a menekülő ajtó, azt kiprojektálni az egész világra.

A fent idézett hölgy agymenése nyilvánvalóan személyes, feltehetően komoly családi konfliktusok között nőtt, fel, amelyet a mai napig nem volt képes feldolgozni, és láthatóan annyira tehetetlen a kínjában, hogy a család eltüntetésének a vágyát (rémesen gyermeki megoldás) vetítette ki a világra.

A legrosszabb, amit tehetünk a személyes projekcióval, ha komolyan vesszük. Se pro, se kontra nem szabad ezzel foglalkozni, ill. magával a jelenséggel igen, azt kell értelmezni.

Emmett Brown 2020.04.10. 15:03:50

@math0: kezdjük az elejéről:

Annyi-e a magyar TÉNYLEGES mortalitás mint a hivatalos? Nem annyi.

Miért nem annyi? Mert nem annyi a halott? Nem valószínű. Ennyivel fosabb lenne az eü mint a harmadik világban? Nem valószínű. Esetleg a kevés teszt miatt kevés tünetmentes pozitív ember került be a hivatalos statisztikába? Igen, ez valószínű. Itt is van az igazolás rá, tisztiorvosi eljárásrend www.napi.hu/magyar_gazdasag/koronavirus-jarvany-virus-beteg-kontakt-kutatas.701614.html/amp

Tehát a kontaktokat tünet nélkül nem tesztelik, hanem kapnak karantént, oszt csumi.

Németek: www.ft.com/content/6a8d66a4-5862-4937-8d53-b2d10794e795

Please use the sharing tools found via the share button at the top or side of articles. Copying articles to share with others is a breach of FT.com T&Cs and Copyright Policy. Email licensing@ft.com to buy additional rights. Subscribers may share up to 10 or 20 articles per month using the gift article service. More information can be found at www.ft.com/tour.
www.ft.com/content/6a8d66a4-5862-4937-8d53-b2d10794e795

"Germany has led the way in Europe with large-scale testing of its population for the virus, which is one of the reasons why the country’s Covid-19 mortality rate is lower than its neighbours. So-called antigen tests are carried out on people showing even mild symptoms as long as they are referred by a doctor."

Eddig minden tiszta, vagy vannak még homályos részek?