téveszmék

téveszmék

"Nincs suttyóbb a magyar szurkolóknál"

2021. július 13. - G. Nagy László

 magyarok.jpg

 

"Szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!" - akadt ki Szijjártó Péter az UEFA legutóbbi döntésén, mely a magyar futballválogatottat három zártkapus mérkőzésre, továbbá 100 ezer eurós pénzbírságra büntette. Azt kell mondanom: Szijjártónak tökéletesen igaza van. Mi több: egy tökös külügyminiszternek pontosan így kell reagálnia, nem lehajtott fejjel, csendben elkullogni, ahogy számos elődje tette hasonló esetekben.

 

S hogy miért is e bünti? Lássuk csak a vádpontokat:

  • Black Lives Matter (térdelés) elutasító molinó többszöri felmutatása (fényképpel igazolt) - Ez egy rossz vicc... A focisták térdeplése egy erősen megosztó aktus. Van, aki bírja, s van aki idegenkedik tőle (például magam is). Mi a gond azzal, ha bárki véleményt alkot róla? Létezik valamiféle kőbe vésett UEFA-erkölcs, mely szerint a térdeplés pozitív, megkérdőjelezhetetlen, kritikával nem illethető pozitúra? Aligha. Csupán egy önkényes rögtönzést látunk, minden morális alap nélkül. Ami pedig magát a BLM mozgalmat illeti: valóban léteznek elutasíthatatlan ideológiák és szervezetek? Hitem szerint még a legszentebb kezdeményezésekre is bárki mondhat nemet. A Black Lives Matter egyébiránt is egy kifejezetten erőszakos, nyíltan rasszista mozgalom, melynek elutasítása abszolút antirasszita gesztus. Tényleg ez érdemel büntetést?
  • „ANTI-LMBTQ” molinó, illetve „LMBT? Nein, Danke” molinó többszöri felmutatása (mindkettő fényképpel igazolt) - Ez ugyanaz az ostoba és alaptalan tétel, mint az előző. Az LMBTQ egy olyan mozgalmat, egy olyan közösséget jelöl, amely közel százféle szexuális kisebbség ügyében tesz sokszor megkérdőjelezhető lépéseket. Számos olyan melegszervezet létezik, amelyektől még a jóérzésű homoszexuálisok is elhatárolódnak. Miért ne lehetne bárkinek távolságtartó attitűdje? Ezzel nem bánt meg senkit, különösen nem konkrét személyeket. Ahogyan a BLM elutasítása sem jelent negatív viszonyulást a békés feketékhez, ugyanígy az LMBTQ-őrülettel, a fantázia szülte genderekkel, a túltolt szivárványmarketinggel szembeni ellenérzésnek sincs az égvilágon semmi köze ahhoz, hogy miként viszonyulunk meleg, vagy leszbikus embertársainkhoz. Az az ideológiai ámokfutás, amit itt látunk, körülbelül az inkvizíció szintjét jeleníti meg; a tekintélyelvű dogmákba vetett vakhitet kéri számon, egyelőre kínzókamrák nélkül. 
  • „Cristiano homosexual”, illetve „Buzi franciák bonjour”, továbbá „Deutschland, Deutschland homosexual” rigmusok többszöri skandálása (hangfelvétellel igazolt) - Nos, ezek tényleg valódi suttyóságok. Amolyan óvodás nívójú csúfolódások. Ha van bármi, ami még ezeknél is infantilisebb, az az, hogy az UEFA egyáltalán foglalkozik ilyenekkel. Egy normális, felnőtt világban csak megvetően és lesajnálóan legyintenek az ilyesmire, s haladnak is tovább. De hogy büntetni kéne a gyermeteg cinkelést? Hol tartunk? Arról nem is beszélve, hogy a homoszexualitás - a nyugati korszellem szerint - egészséges, trendi, ünneplésre és büszkeségre okot adó tulajdonság. Ez esetben totál érthetetlen a felháborodás. Ha engem legközelebb jóképűnek, kisportoltnak, lángeszűnek csúfolnak, nekem is meg kéne sértődnöm? Érti ezt valaki?

 

"Mit üzen az UEFA megint ezzel a döntéssel? Himnusz alatt a pályára rohanni és ott a himnuszt éneklő játékosokat provokálni: rendben van, kommandós sorfalat a pálya szélére küldeni: rendben van, lézerrel az ellenfél kapusának szemébe világítani: rendben van, az ellenfél szurkolóit megdobálni: rendben van, de teltházas meccset csinálni, szurkolni, fergeteges hangulatot teremteni: na, amiatt be kell zárni a stadiont." - Szijjártó Péter tökéletesen megfogalmazza a lényeget. AZ UEFA is beállt az elmebetegek hosszú sorába: a jelképes ügyeket vasszigorral, a tényleges tettlegességet a lehető legenyhébben ítélik meg. Mintha minden erkölcsi érzéküket elveszítették volna. A magam részéről egy percig sem állítom, hogy szurkolótáborunk minden esetben elegánsan és sportszerűen viselkedett. A magyar-francia meccsen például kifejezetten szégyelltem magam a La Marseillaise alatti füttyökért. Ha ezért marasztalták volna el az MLSZ-t, egy szót sem szólnék. (Más kérdés, hogy az angolok is végigfütyülték a dán, a németek pedig a magyar himnuszt. Utóbbit kétszer, a mérkőzést követően is, ami aztán tényleg a sportszerűtlenség netovábbja.) Szóval: egészen elképesztő ez az ideológiai túlfűtöttség, ez a kettős mérce, ez a kifejezetten a magyarokra utazó, minden áron büntetni akaró, ártatlan csínyeket nagyítóval kereső mentalitás. Másfél évet szívott a világ a koronavírus miatt, a meccsek szinte mindenütt a világon üres lelátók előtt zajlottak. Egy ilyen időszak után tényleg képesek józan, humánus és építő szándékú emberek zártkapus meccseket elrendelni? Egészen döbbenetes.

 

Érdemes egy percre elidőznünk a szurkolók - és ezzel párhuzamosan a hétköznapi polgárok - törzsfejlődésénél.

 foci1_1.png

  1. Az első fázis a BARBÁROK attitűdje. Igazi ókori mentalitás: rasszizmusuk és homofóbiájuk a gondolatok, a szavak és a cselekedetek szintjén is megjelenik. Ez a hozzáállás nem csupán elítélendő, de védekezni is kell ellene, így szankcionálása feltétlenül indokolt. E jelenség - ellentétben egy sor, bevándorlók által sűrűn lakott nyugat-európai országgal - Magyarországon kifejezetten ritka, az EB meccsek szurkolói részéről pedig végképp nem tapasztalhattunk semmiféle fizikai agressziót.
  2. A SUTTYÓ kategória már nem folyamodik tettlegességhez, ugyanakkor a verbalitás terén nem mutat különösebb eleganciát. A klasszikus liberális világ tiszteli a szólásszabadságot, így az ebben a szellemben működők - szemben az UEFÁ-val - nem kívánják eljátszani az illemtanárok szerepét.
  3. A CIVILIZÁLTAK igyekeznek kulturáltan viselkedni, s - függetlenül attól, hogy mi jár a fejükben - tartózkodnak a rasszista és homofób megnyilvánulásoktól.
  4. Az ÉRZÉKENYEK a modern kor gyermekei. Ők már a gondolat szintjén is elfogadóak, békéjük, jámborságuk belülről fakad. (Magamat is ide sorolom.) Hitem szerint ez a kívánatos attitűd, mely azonban minden esetben szabad személyiségfejlődés, belső meggyőződés eredménye. Egész egyszerűen kizárt dolog, hogy büntetések útján bárkit ebbe az irányba terelhetnénk.
  5. Az AGYMOSOTTAK a jelen, a posztmodern világ őrültjei. Ők azok, akik harcolni kívánnak a békéért; akik erővel kívánják lenyomni a toleranciát a másik torkán; akik semmiféle kegyetlenségtől nem rettennek vissza; akik az antifasiszta jelszavak védőpalástja alatt válnak valódi fasisztákká. A művelt Nyugat vészesen száguld ebbe az irányba, s ehhez asszisztál az Európai Labdarúgó Szövetség is.

 

A magyar-francia meccs idején a BBC stúdiójában Alan Shearer, Gary Lineker és Eric Abidal olyan tisztelettel beszéltek a válogatottunkról és rólunk, szurkolókról, hogy öröm volt hallgatni. "Csodálatos, fantasztikus, felemelő" - mondták, átérezve a stadion semmihez sem fogható hangulatát. "Egy egész országé ez a siker" - jegyezte meg Lineker, pedig akkor még a németekkel még nem is találkoztunk... Jó érzés, hogy vannak olyanok a nagyvilágban, akik képesek felismerni a nagy pillanatokat és nem a kicsinyesség, az irigység, és a büntetni vágyás permanens kényszere hajtja őket. Az UEFA mostani szankciói nem csupán túlzók, értelmetlenek, de totál kontraproduktívak is egyben. Jómagam közel ötven éve tartózkodom a suttyó rigmusoktól, de esküszöm, ezek után kezd megjönni a kedvem...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr2016624546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Renee Le Renard · http://senkisehivta.blogspot.hu/ 2021.07.13. 07:36:55

Az UEFA meghozta az egyetlen helyes döntést. Szíjjártó Péter pedig egy hangos és agresszív, szélsőséges kisebbség, a náci tetkós ultrák képviseletét választotta a magyarság egésze helyett - akiknek a többsége felmérések szerint elítéli a kirekesztést és homofóbiát (lásd Amnesty). Ezzel nem először hagyja magára a kormány a magyarok többségét.

Orbán Viktor ízléstelen, emberi jogokba taposó gumicsontja mely a párt szexbotrányairól, az utóbbi időben különösen elharapózott pedofilügyeiről és azok mosdatásáról, a szintén többségi elutasítású Fudan és sztrádaügyekről kívánta elterelni a figyelmet, visszasülni látszik. A rossz időzítés miatt kedvenc sportjára telepedett a téma, és még a müncheni meccsen sem merte megmutatni magát a népharagtól tartva, persze egy sokadrangú fasiszta képviselővel való vacsorára hivatkozva.

Az, hogy kamaszkorú gyerekeket tartunk el értékes információktól hogy aztán interneten kétes oldalakról tájékozódjanak, cenzúrázzuk a sajtót az nem védi meg a gyerekeket, hanem pont a félillegális világ felé toljuk őket. Ahogy az végképp nem védi meg a gyerekeket, hogy a fideszes pedofilok mint Kaleta Gábor, Fohsz Tivadar, Bus Szilveszter és akiket Bayer Zsolt is említett, máig szabadlábon vannak.

G. Nagy László 2021.07.13. 07:56:19

@Renee Le Renard: Értelek, de mindezeknek igen kevés közük van a témához, az UEFA büntetéshez. Egyetértek: a magyarok többsége (és persze minden jó érzésű ember) elítéli a kirekesztést és homofóbiát. Ez a megállapítás két szempontból izgalmas:

1. Ha ez így van - márpedig sokunk szerint így van - akkor egy magas tudati szintű országban élünk, ahol kár erőltetni a szivárványideológiát, hiszen már épp eléggé érzékenyek vagyunk.

2. Te azon balosok közé tartozol, aki ezt az álláspontot képviseli. Az Orbán-gyűlölők másik fele (jó pár barátom is) pont az ellenkezőjét zengi: suttyó, homofób nemzet vagyunk. Nos, én már csak egy kávét kérek...

G. Nagy László 2021.07.13. 08:00:49

@Renee Le Renard:

kaleidoscope.blog.hu/2021/07/12/vegre_712

Primitív, minden érvtől és gondolattól mentes böfögés. De tényleg. Jómagam legfeljebb közepes szintű tollforgató vagyok, de ha ennyire nincs semmi gondolatom, akkor inkább nem is írok semmit.

G. Nagy László 2021.07.13. 08:08:50

@Renee Le Renard:

"náci tetkós ultrák"

Magam is idegenkedem ettől az attitűdtől. De szeretnék legalább egyetlen érvet hallani, hogy mi a baj ezzel, meg a fekete pólóval, azon túl, hogy a mi ízlésvilágunktól idegen. Másnak a szivárványszín az idegen. Meg a vörös csillag. Továbbmegyek: a szivárvány a sokszínűség szimbóluma: ebbe a sorszínűségbe a horogkereszt látványának elviselése is beletartozik. Ha pedig nem, úgy szinte MINDENT azonnal tiltani és büntetni kell, ami zavarja bárkinek az érzékenységét. Az enyémet például a térdeplés: tessék azonnal betiltani!

6.Lenin 2021.07.13. 09:30:27

egy másik blogon is pont most írtam:

"Vannak, akik a meccseken engedik ki a gőzt, vannak, akik egy tüntetésen ordibálnak,, vannak, akik itt.

Itt sokkal kényelmesebb. Ki se kell mozdulni a kényelmes szobából.

Ezeken rágódni nem feltételez egy szellemi óriást. Anyázni mindig könnyebb, a meccsen, a tüntetésen, és itt is. Egyik kutya, a másik eb. "

Mi a fenéért kell mindenbe belekeverni az aljas politikát? Mennyivel különbek az itt, vagy a tüntetéseken ordibálók? Egy pridon vonagló hulladék miben más? Ő ott engedi ki a gőzt, mások a stadionokban.

Aztán szépen csendben, lenyugodva elmegy másnap a melóba, és építi a ..........t, valamiért.

Drága progresszív embertársaim, ennyire szart se ér már az életetek, ennyire nincs mondanivalótok?
Ez már kezd nagyon szánalmas lenni.

G. Nagy László 2021.07.13. 09:33:59

@6.Lenin:

"Ő ott engedi ki a gőzt, mások a stadionokban."

Ebben sok igazság van. Az UEFA úgy tesz, mintha egy focimeccs valami finomkodó operabál lenne. Hát kurvára nem az. Nem is járnék meccsre, ha az lenne.

6.Lenin 2021.07.13. 10:03:13

@G. Nagy László:

Pontosan. Pénzért már mindenki kapható a haladó világban, nincs más , amit mondani tudnának. Most jön(ne) az igazi diktatúra.

Valamikor az átkosban (semmi köze hozzá, csak az idő behatárolása) két szomszéd falu NB iii-as csapatánál világháborús körülmények zajlottak, különösen a kocsma környékén (az egyik egy tót falu, a másikban a "tutajos magyarok" laktak).

Aztán hétfőtől egy bányában dolgoztak békésen, jókat röhögve a meccse után történtekről. Mindenki le volt nyugodva.

Az UEFA ekkora nyílt aljasságára nem lehet normális mentséget találni. Aljas korrupt banda, ezek már bármire képesek lehetnek a jövőben.

Mellesleg én sem tartom a meccseken zajló eseményeket az emberi kultúra csúcsának. Mindent a helyén kéne kezelni.

A meccseket a prájdokat, ezek hamar múló események valójában.A gyújtogatás, gyilkolászás (BLM, antifa) nagyságrendekkel veszélyesebb szórakozása az embereknek.

G. Nagy László 2021.07.13. 11:06:03

@6.Lenin:

"Mellesleg én sem tartom a meccseken zajló eseményeket az emberi kultúra csúcsának. Mindent a helyén kéne kezelni. A meccseket a prájdokat, ezek hamar múló események valójában. A gyújtogatás, gyilkolászás (BLM, antifa) nagyságrendekkel veszélyesebb szórakozása az embereknek."

Ezúttal mélységesen egyetértek. És valójában ez a lényeg. Bevándorló hátterűek nyílt atrocitásokat - esetenként brutális gyilkosságot - követnek el nyugat-európai zsidók ellen, merő rasszizmusból - senkit nem zavar. Halomra erőszakolják a svéd és a német csajokat - senkit sem zavar. Egyes iszlám országokban halálbüntetés jár a homoszexualitásért - senkit nem zavar. Nálunk elhangzik egy "buzi franciák, bonjour" és vége a világnak. Micsoda undorító aránytévesztés? És a magyar baloldal ennek tapsol.

És a másik: ideje volna eldönteni végre, hogy a homoszexualitás természetes és pozitív dolog, vagy valamiféle természetellenes és negatív. (Szerintem egyébiránt természetes és semleges.) Mert ha pozitív, vagy legalább semleges, akkor képtelenség csúfolódni vele. Ha pedig Cristiano mégiscsak megsértődik, úgy vagy az van, hogy ő a homofób, vagy az, hogy a homoszexualitás mégiscsak negatív és szégyenletes. Más esetet nem látok.

Renee Le Renard · http://senkisehivta.blogspot.hu/ 2021.07.13. 11:21:19

@G. Nagy László: "Értelek, de mindezeknek igen kevés közük van a témához, az UEFA büntetéshez."

Nézzük csak... az eddigi EB-ken Orbán Viktor nem hozott ilyen durván jogsértő törvényt. Nem is volt téma ez. Nem véletlenül írtam le az előzményeket.

"1. Ha ez így van - márpedig sokunk szerint így van - akkor egy magas tudati szintű országban élünk, ahol kár erőltetni a szivárványideológiát, hiszen már épp eléggé érzékenyek vagyunk."

Ez nem ideológia, ezt a széljobb terjeszti. Amíg egy LMBTQ személy nem tud ugyanolyan életminőséget élni Magyarországon (és ettől jelenleg egyre távolodunk) addig ezt az EMBERI JOGI HARCOT nem adhatjuk fel. Te mint libertariánus gondolom csak egyet tudsz elérni azzal hogy az államnak végképp semmi keresnivalója nincs a hálószobában.

"2. Te azon balosok közé tartozol, aki ezt az álláspontot képviseli. Az Orbán-gyűlölők másik fele (jó pár barátom is) pont az ellenkezőjét zengi: suttyó, homofób nemzet vagyunk. Nos, én már csak egy kávét kérek..."

Én sokkal jobbra tartom annál Magyarországot, minthogy Orbán Viktorral, vagy szélsőséges nácikkal azonosítsam, de ez az én személyes véleményem. Azok az emberek, akik többet találkoznak a felmérés szerinti homofób kisebbséggel mert más környezetben élnek mint én, lehetnek más véleményen, az ellenzék sem egy homogén tömeg, ezt a politikai pártok sokszínűségén is láthatod.

"De szeretnék legalább egyetlen érvet hallani, hogy mi a baj ezzel, meg a fekete pólóval, azon túl, hogy a mi ízlésvilágunktól idegen."

Nem a fekete pólóval és a horogkereszt LÁTVÁNYÁVAL van a baj, ezt te is tudod, ne terelj, hanem az ideológiával(!) amit képviselnek. Ezek az emberek üzenet céllal viselik ezt, nem puszta egy divatból.

Ne moss össze egy kipróbált önkényuralmi jelképet egy emberi jogi mozgalom zászlajával. Nem ugyanaz egy milliók halálával, de ma is milliók szenvedését okozó, másokat megfélemlítő céllal felvett jelképpel vonulni, mint egy emberi jogokét jelképezővel, aminek a nevében még ember nem gyilkolt.

6.Lenin 2021.07.13. 11:22:55

@G. Nagy László:

Nem figyelted meg, hogy haladóék milyen könnyedén lebuzizzák a másként gondolkodókat?

Nyilván eltér a normálistól a homoszexualitás, természet ellenes valójában, de létezik, hiszen semmi, és senki sem tökéletes. Vannak, akik így születnek, ahogy valamilyen más hibával. Ezért senkit nem kellene elítélni. Valójában nekik is egy teher lehet, hiszen nem élhetnek meg olyasmiket, amiket más ember megél, esetleg másban tőlük "értéktelenebb" tulajdonságokkal.

"isten egyik kezével ad, másikkal elvesz" Szerintem akik buziznak valamiért talán saját tökéletlenségüket kompenzálják, vagy nem is gondolják komolyan, hogy ezzel mások terheit növelik. Nem kéne rá ennyire figyelni. Eddig is volt ilyesmi, lesz is.

Vannak az embernek ezeknél szörnyűbb szórakozásai is, arra meg tojnak.

Az én véleményem, hogy a homoszexualitás természetellenes, de nem negatív. Elég negatív annak, aki így születik, vagy azzá válik. Sok örömet nem élhet át, amit mások, nála másban értéktelenek átélhetnek.

Az ember soha nem fogja semmiben sem leigázni a természetet, hiszen ő is csak egy nem hibátlan terméke.

www.youtube.com/watch?v=8wetwVyol7U

G. Nagy László 2021.07.13. 11:41:44

@Renee Le Renard:

"Amíg egy LMBTQ személy nem tud ugyanolyan életminőséget élni Magyarországon (és ettől jelenleg egyre távolodunk) addig ezt az EMBERI JOGI HARCOT nem adhatjuk fel."

Az LMBTQ személyeket pontosan ugyanazok a jogok illetik meg, mint bárki mást. Nem érheti őket semmiféle bántódás - ahogyan mást sem. Ennyit tehet a hatalom. Az életminőség ezer más dologtól is függ, amelyre nincs ráhatásunk.

"Te mint libertariánus gondolom csak egyet tudsz elérni azzal hogy az államnak végképp semmi keresnivalója nincs a hálószobában."

Abszolút egyetértek és örömmel nyugtázom, hogy Magyarországon az állam távol tartja magát e szférától.

"Ezek az emberek üzenet céllal viselik ezt, nem puszta egy divatból."

Ebben igazad van és nekem sem szimpatikus. De amíg nincs fizikai agresszió, addig ugyanúgy nem szólhatsz bele az öltözködésbe és a testfestésbe, ahogyan a hálószobai mutatványokba se. Szimpla magánügyek. (Értem én, hogy a motiváció a fenyegetés. De egy szigorú pillantás is az. Meddig fogunk elmenni? Utcai kamerák elemzik pár év múlva, hogy valaki egy árnyalattal dühösebb arcot vágott-e, mint ahogy a baloldali világmegváltók ezt helyesnek ítélnék???)

G. Nagy László 2021.07.13. 11:45:22

@Renee Le Renard:

"Ne moss össze egy kipróbált önkényuralmi jelképet egy emberi jogi mozgalom zászlajával. Nem ugyanaz egy milliók halálával, de ma is milliók szenvedését okozó, másokat megfélemlítő céllal felvett jelképpel vonulni, mint egy emberi jogokét jelképezővel, aminek a nevében még ember nem gyilkolt. "

Ebben igazad van. De mi a helyzet a vörös csillaggal, melynek égisze alatt közel százmillió gyilkosság történt? Azt lehet? A magyar-francián vagy négy Heinekent gurítottam le, a műanyag poháron végig ott virított az önkényuralmi jelkép. Sok ezren ittak még velem együtt. Ez oké?

Renee Le Renard · http://senkisehivta.blogspot.hu/ 2021.07.13. 12:47:21

@G. Nagy László: mondtam én hogy a vörös csillag oké?

"De amíg nincs fizikai agresszió, addig ugyanúgy nem szólhatsz bele az öltözködésbe és a testfestésbe"

A verbális és fizikai agresszió MINDIG velejárójuk ezeknek az embereknek. Erről szól jelenleg a posztod is.

"Az LMBTQ személyeket pontosan ugyanazok a jogok illetik meg, mint bárki mást. Nem érheti őket semmiféle bántódás - ahogyan mást sem. Ennyit tehet a hatalom."

Ez konkrétan nem igaz, te is tudod. A legutóbbi esetben is amikor két nőt szivárványzászlóval bántalmaztak a rendőrség arra játszott hogy inkább ne is akarjanak feljelentést tenni. Ezeket az embereket bántódás érte, ami ellen a legkevesebbet se akarta megtenni a hatalom.

"Abszolút egyetértek és örömmel nyugtázom, hogy Magyarországon az állam távol tartja magát e szférától."

Nincs sok okod a nyugalomra, a magyar állam jelenleg örömét leli az LMBTQ emberek elleni uszításban, jogaik nyírbálásában akár más teendői rovására is, lásd a covid egészségügyi vészhelyzet kellős közepén meghozott transzneműek jogait korlátozó törvényt. Bezzeg a képmutató "normalitásvédők" akik mindig ott vannak ha a melegekről van szó mert szerintük akkor nem vetül elég figyelem a heterókra sehol nem voltak hogy szóljanak, hogy a kormány a melegekkel foglalkozik az egészségügy és az anyagi támogatás nyújtása helyett.

G. Nagy László 2021.07.13. 13:17:52

@Renee Le Renard:

"A verbális és fizikai agresszió MINDIG velejárójuk ezeknek az embereknek. Erről szól jelenleg a posztod is."

Nincs olyan, hogy verbális agresszió. Ez egy ostoba műfogalom a sértődésre. És nem, nem jár együtt mindig. A magyar szurkolók részéről nulla, ismétlem: nulla fizikai agressziót jegyeztek fel. És a posztom pont arról szól, hogy lássuk meg a különbséget!

"A legutóbbi esetben is amikor két nőt szivárványzászlóval bántalmaztak a rendőrség arra játszott hogy inkább ne is akarjanak feljelentést tenni.
Ezeket az embereket bántódás érte, ami ellen a legkevesebbet se akarta megtenni a hatalom."

Soha nem hallottam erről. A baloldali média nagyítóval vadássza az ilyen eseteket. Hogyhogy nem futok bele ilyesmibe soha? (Ha valóban volt ilyen, az gyalázat nyilván.)

"transzneműek jogait korlátozó törvény"

Erről sem hallottam. Mi volt ez?

Glokta 2021.07.13. 14:08:35

Igazából az UEFA jelenlegi szabályzata és a magyar szurkolók korábbi 'büntetett előélete" (már korábban is több büntetést kiszabtak miattuk) alapján a büntetés érthető.

A probléma a szabályokkal van: abszurd, hogy szimplán sértő kommunikációért (molinó, huhogás stb.) ilyen eltiltásokat szabnak ki, miközben a valódi erőszakosságért (ami NEM szóbeli, hanem pl verekedés) és a többi szurkolót vagy játékost veszélyeztető cselekményekért (mondjuk Schmeichel szemébe világítás) alig jár retorzió.

Látván azt, hogy mit kaptak a büntetőt kihagyó fekete játékosok az angol szurkolóktól, az szintén nehezen hihető, hogy más nemzetek szurkolói közt nem voltak hasonló megnyilvánulások - inkább arról lehet szó, hogy a magyaroknál a nemrég meghozott törvény miatt fokozottan figyeltek és az ilyen viselkedést szántszándékkal keresték.

Nem gondolom, hogy fair a magyar válogatottat a kormány tettei miatt büntetni.

Wildhunt 2021.07.13. 15:02:49

@Glokta: ha már itt tartunk akkor alapvetően nem fair politikai vitát az minden más létező frontra átvinni minden valós indoklás nélkül.

G. Nagy László 2021.07.13. 16:09:03

@Glokta: Tökéletesen egyetértek minden szavaddal.

Érdekes, hogy a müncheni stadion szivárványszínű kivilágításánál az UEFA még tartotta magát, mostanra azonban már akkora lett rajta a nyomás, hogy "muszáj volt " markánsan fellépnie. (Igazából nem is értem. én hagytam volna, hogy úgy világítsák ki a stadiont, ahogy akarják. Ők azt mondták: ne vigyünk a fociba politikát. Most meg úgy megmarkolták a zacsijukat, hogy háromszor annyi politikát visznek bele... beteg világ, sok-sok háttérfenyegetéssel. )

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2021.07.13. 16:28:44

"Mi több: egy tökös külügyminiszternek pontosan így kell reagálnia, nem lehajtott fejjel, csendben elkullogni, ahogy számos elődje tette hasonló esetekben."

Azért ezzel megleptél. Ha komolyan gondoljuk ugyanis, hogy a profi sportban ne legyen meghatározó szerepe az államnak, akkor egy politikus nyilatkozat nem szabad, hogy számítson bármit is. Ellenkező esetben viszont nem szabad panaszkodni, hogy általunk nem szimpatikus politikai nézetek is megjelennek.

Például ez a megjegyzésed:

" Szóval: egészen elképesztő ez az ideológiai túlfűtöttség, ez a kettős mérce, ez a kifejezetten a magyarokra utazó, minden áron büntetni akaró, ártatlan csínyeket nagyítóval kereső mentalitás."

Ha elfogadjuk, hogy a politika befolyásolja ezeket a döntéseket, akkor ezen olyan nagyon nem kéne meglepődni. Viszont ha ezt nem akarjuk, akkor nem szabad akkor helyeselni, ha politika általunk szimpatikus módon szól bele a döntésekbe.

6.Lenin 2021.07.13. 16:46:41

@stoic79:

A tökös külügyér nem sportba szólt bele.. Nem az összeállításba, a tizenegyes rúgókba szólt bele.

Arra válaszolt, akik belevitték a döntéseikbe a politikát, eléggé aljas módon. Az UEFA részlehajlóan, politikai alapon cselekedett, az esetlegesen megtörténteket részlehajlóan értékelte, nyilvánvaló szándékkal. Nem mind1.

G. Nagy László 2021.07.13. 16:59:39

@stoic79:

Nézd, ismered az alapattitűdömet. A legjobb az lenne, ha egyik államnak sem lenne szemernyi köze sem egyik sportághoz sem. No de nem ez a helyzet, sem nálunk, sem másutt. Agyonpolitizált az egész cirkusz és Szíjjártó csupán reagált a jelenségre. @6.Lenin: jól érvelt: a külügyminiszter nem szólt bele sportszakmai kérdésekbe, csupán kommentálta ezt a méltatlan bohóckodást.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.07.13. 19:52:15

Így igaz. Az UEFA booziefesztivált akar csinálni a fociból.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.07.13. 19:55:13

@Renee Le Renard:

"Amíg egy LMBTQ személy nem tud ugyanolyan életminőséget élni Magyarországon"

Ne is tudjon!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.07.13. 19:56:00

@Renee Le Renard:

"az államnak végképp semmi keresnivalója nincs a hálószobában"

Kivéve persze, ha a homoklobbista álláspont kell terjeszteni, nem?

Boldeone Bull 2021.07.13. 20:06:28

A magyar szurkolók rèszèről nulla, ismètlem: nulla fizikai agressziót jegyeztek fel .."

Ez azèrt nem biztos hogy így törtènt... Kèt Magyarországon tanuló nèmet orvostanhallgató lánnyal megjelent egy riport a Bildben , akiket megvertek , állításuk szerint : "azért támadtak rájuk, mert a szivárványos zászlót festették fel a kalapjukra és karjukra. Beszámoltak arról is, hogy már a félidőben beszóltak nekik, középső ujjukat mutogatták feléjük, s a mérkőzés végén a stadion fölszintjén ütötték meg és köpték le őket a „férfiak”.
A diáklányok azt panaszolták, hogy az UEFA biztonsági személyzete nem avatkozott be, és hagyták elfutni az elkövetőket, sőt szerintük a rendőrség sem vette komolyan őket, és hajnali négy óráig kellett várakozniuk, míg végül rögzítették a bejelentésüket."

Valószínű , hogy megtörtènt ebben az esetben mind a fizikai , mind verbális agresszió is...A blog írójával ellentètben azt gondolom , hogy a verbális agresszió az lètezik. A legjobb pèlda az, ha valakit verèssel fenyegetnek , ami fèlelmet ès megalázottságot válthat ki , amely fizikai tünetekkel is járhat!

A tèma megközelítèsèt is hibásnak tartom: szót kellett volna ejteni a kormány felelőssègèről , hiszen a vègletekig ès feleslegesen felkorbácsolt indulatokkal, a homofóbia felszításával a "barbárok" ösztönei bizony könnyebben a felszínre törhetnek! Ha mától az lenne az elfogadott társadalmi norma , hogy lehet bu..it verni , akkor simán lennènek olyanok , akik már most elindulnának..
Ha a kormány kifog magának egy kisebbsèget, szándèkosan összeboronálja a pedofíliát a homoszexualitással , annak vannak következmènyei. 11 èvig viszonylagos nyugalom volt , most a kormány politikai okokból felkavarta a társadalmi indulatokat : talált egy olyan kisebbsèget , amit könnyű utáltatni ès mèg az ellenzèket is megosztani vele , ès lehet tematizálni a közèletet ..
A gyűlöletpolitika viszont nagyon veszèlyes dolog ! Garantálható , hogy ebben az országban mèg lesznek sokan olyanok , valamely kisebbsèghez tartozók, akiket az új normák miatt fognak fizikai attrocitások áldozataivá válni !

Nancsibacsi 2021.07.13. 20:20:19

@Renee Le Renard: Mindig megijeszt az, amikor valaki politikai elfogultságból ilyen szinten színvak lesz, mivel utoljára a fasiszták voltak ilyenek mint te.

kalevaleeeeeez 2021.07.13. 20:39:09

a focihoz nem tudok hozzászólni, pont annyira érthetetlen számomra, a focirajongás, mint a vallás, vagy a melegek.

viszont nem lehet az LMBTQ emberek egyenjogúságáról beszélni, amikor egy házelnök nyiltan állítja, hogy a melegek ne akarjanak egyenrangúnak lenni a normálisokkal (by kövérlaca a suttyó)

G. Nagy László 2021.07.13. 20:52:43

@Boldeone Bull:

"A tèma megközelítèsèt is hibásnak tartom: szót kellett volna ejteni a kormány felelőssègèről"

Szó sincs róla. Ez olyan, mintha beszólnék a nejednek, te meg felpofoznád a gyerekemet, aztán mutogatnál rám, hogy én kezdtem.

Ekrü 2021.07.13. 21:00:05

Végre egy normális bejegyzés ebben a témában.Minden szavával egyetértek.

dumdum 2021.07.13. 21:03:41

Csak röviden: Ha kollektív bűnösséget alkalmazunk a szurkolókra, akkor a lézerezés miatt is be kell zárni a stadiont. Nincs összemosva a pedofília és a melegség a jogszabályban. Ezt csak az LMBTQ lobby állítja, tőlük tudjuk. A letérdelés egy baromság. Az USA-ban a rendőrök a normáltalan parancsnokaik javaslatára térdeltek le a tüntetők előtt. A BLM az tényleg egy rasszista, félelmet keltő, kirekesztő mozgalom. Az ő jelképük lett a letérdelés. Ők találták ki azt is, hogy a 2+2=4 művelet rasszista, mert különbséget tesz a "tudós" fehérek és a nem jól tanuló feketék között. Ez is egy baromság. Az egész mögött politikai szándékok vannak. A politikusok eszközként használják az átlag feketéket, a normális melegeket stb. Rövid távú sikereket el lehet így érni, de hosszabb távon vissza fog ez ütni.

G. Nagy László 2021.07.13. 21:05:39

@Boldeone Bull:

"Garantálható , hogy ebben az országban mèg lesznek sokan olyanok , valamely kisebbsèghez tartozók, akiket az új normák miatt fognak fizikai attrocitások áldozataivá válni ! "

Pont az a lényeg, hogy nincsenek új normák. A posztmodern vörösnácik ezen dolgoznak, de idehaza még egyelőre a józanság az úr. Egyáltalán nem lesz jellemző a fizikai atrocitás a jövőben sem, ahogy eddig sem volt az. A két német provokatőr csajszit valószínűleg sem megdugni, sem megütni nem akarta senki, valószínűleg ez volt a legnagyobb bajuk. Egyetlen szavukat sem hiszem.

Ami a "verbális agressziót" illeti, ez is a mimóza balosok agymenése. Mind erkölcsileg, mind pszichológiailag alátámasztható, hogy ezekbe a suttyóságokba nem érdemes központi erőhatalommal beavatkozni. Morálisan: nem vagy köteles meghallgatni, szimplán odébbállhatsz. (A fenyegetés más, az konkrétan erőszak. Én a csúfolódásról, a bunkó beszédmódról beszélek.) Piszichológiailag: szemben a fizikai agresszióval, itt a sérülést a befogadó maga okozza. Ugyanis egyedül rajta áll, hogy mit kezd a felé irányuló szavakkal. Egy felnőtt ember ezt megoldja. Valójában itt válik el a felnőtt a gyerektől. De persze értem én: a társadalom jelentős része infantilis, te pedig ezekből indulsz ki.

G. Nagy László 2021.07.13. 21:08:17

@dumdum: "Rövid távú sikereket el lehet így érni, de hosszabb távon vissza fog ez ütni."

A próféta szóljon belőled! (Amiket írsz, eléggé nyilvánvaló igazságok. Miért nem látják át ezt az agymosott balosok?)

Ekrü 2021.07.13. 21:10:41

Észre kéne már venni ott ellenzéki oldalon is,hogy ez az egész letérdeplősdi és szivárványosdi egy totális kudarc.Az angol csapat bár az összes meccsükön letérdepelt,a kívánt hatást mégsem érték el.Az angol szurkolók minden esetben kifütyülték saját csapatukat a 11-es párbaj után pedig a saját fekete bőrű játékosaikat úgy kellett kimenekíteni előlük. Az erőszakos térítés az bizony dacot szül és és pont az ellenkezőjét érik el vele mint amit szeretnének.Legalábbis szerintem az amit a németek műveltek a meccs előtti napokban és közvetlenül a meccs előtt az még a baloldali szurkolók körében is kiverte a biztosítékot...

dumdum 2021.07.13. 21:15:15

@G. Nagy László: "Miért nem látják át ezt az agymosott balosok?" Átlátják, csak most minden elvet, értéket fel kell áldozni az összefogás oltárán. Mindennek az ellenkezőjét kell mondani, amit Orbán mond vagy tesz. Schiffer András pl. tud normális maradni ebben az őrületben is. Ehhez persze bátorság, politikai előrelátás kell. Neki van, valakiknek sose lesz.

dumdum 2021.07.13. 21:18:37

@Ekrü: Többek között ezért is fogadtam én az olaszokra. Nyertem. Még az is felmerült bennem, hogy azért kellett a három tapasztalatlant odaállítani 11-est rúgni, mert színesbőrűek.

11 Favágó 2021.07.13. 21:19:44

A poszt jó. Lenin úrnak is igaza van. Szíjártó nem itt szólt hozzá, de neki is. Térdepelni tényleg sok helyen lehet, a sport nem erről szól.
Boldeone Bull sporttárs szivárványos lányai ki a tökömnek szurkoltak? Buzi csapat nem indult a versenyben (felvállaltan).
Egy pedofil törvény meghozatalának időzítése meg nem az EB-hez történk. Mivel semmi köze hozzá. Milyen xarban lettek volna libbanték, ha nem rendeznek nálunk meccseket.

De tényleg jól állunk egyébként. Az EU-ban sincs semmi gáz mert ráérnek Magyarországot erőszakkal érzékenyíteni (technikájában kicsit hasonlít a keresztesháborúra, a jó cél szentesít minden eszközt) - nem biztos, hogy ajó cél definíciója bármelyeóikre igaz. Nálunk sincs semmi érdemi előre, marad ez az un. progresszió. Régebben azt hittem a progresszió előre visz, vagy akkor tévedtem, vagy ez nem az.

BölcsÉsz 2021.07.13. 21:29:22

@Renee Le Renard: (12:47:21) "A legutóbbi esetben is amikor két nőt szivárványzászlóval bántalmaztak a rendőrség arra játszott hogy inkább ne is akarjanak feljelentést tenni. Ezeket az embereket bántódás érte, ami ellen a legkevesebbet se akarta megtenni a hatalom."
Szerintem, ha lopást jelentettek volna be, ugyanúgy nem foglalkoztak volna az egésszel. sima lustaság.
@6. Lenin 16:46:41" A tökös külügyér nem sportba szólt bele." Köszönöm, Péter, ezért fizetlek.

G. Nagy László 2021.07.13. 21:30:08

@11 Favágó:

"Régebben azt hittem a progresszió előre visz, vagy akkor tévedtem, vagy ez nem az."

Szómágia.

Azelőtt, ha RASSZIZMUS-ról beszéltünk, egyes rasszok hátrányos megkülönböztetését értettük alatta. Mára ez a jelentéstartalom erősen felhígult. Manapság elég az, ha egy népcsoport kapcsán nem a legtrendibb kifejezést használjuk, máris kiérdemeltük a rasszista jelzőt. Negyven évvel ezelőtt Magyarországon a NÉGER kifejezés tökéletesen szalonképesnek számított. Vitár Róbert még simán tudott meccset közvetíteni az Afrika Kupáról úgy, hogy "a fekete fiú vezeti a labdát..." Aztán valamiért úgy gondolták, hogy ezek sértők, s a korszellem megállapodott a SZÍNES BŐRŰ kifejezésnél. Idővel ezt is szalonképtelennek minősítették, s jelenleg az AFROAMERIKAI számít elegáns és megengedhető formulának, s talán csak idő kérdése, hogy ez is lecserélésre kerüljön. Ám ez még a legapróbb probléma - valójában tényleg nem nagy ügy, ha igyekszünk az adott korszellemnek megfelelő legcizelláltabb kifejezéseket használni. Sokkal jelentősebb gond az, hogy ma már nyílt rasszizmusnak számít az is, ha egy adott népcsoportot negatívan érintő statisztikai adatot, kutatási eredményt, tudományos tényt megemlítünk. Hasonló a helyzet a HOMOFÓBIA, a XENOFÓBIA, vagy épp az ISZLAMOFÓBIA kapcsán.

Ma már a LIBERALIZMUS azt jelenti: NEOMARXIZMUS. A SOKSZÍNŰSÉG azt jelenti: EGYFÉLE GONDOLKODÁSMÓD. Az ANTIFASIZMUS azt jelenti: FASIZMUS. Bár a PROGRESSZIÓ lenne az egyetlen, amely ellentétes jelentéstartalmat kapott...

Indriq 2021.07.13. 21:41:42

Tehát ha odaáll melléd a kollégád és minden nap egy órán át azt üvölti, hogy a kurva anyád, akkor vállat vonsz és csendben tűröd, mert a masik csak infantilis.... hihetőőő

János 2021.07.13. 21:44:51

Az amerikai baloldali elit humánusabbnak/empatikusabbnak akar mutatkozni a többségnél, hogy ezzel igazolja vezető szerepét. Hogyan lehet erényesebb másoknál? Hát úgy, hogy olyan csoportokat vesz védelmébe, és állít a többiek elé példaképül, amelyekre a többség értetlenkedve tekint. Ma már nem a proletariátus a hős, hanem a transzneműek. Nem arról van szó pusztán, hogy valaki nemet válthasson, hanem hogy például a szülő ne szólhasson bele, ha kiskorú gyermekének hormont kezdenek adagolni, hogy a nemváltását előkészítsék. Az egész állami berendezkedés bűnös, mivelhogy a fehér felsőbbrendűség és a rendszerszintű rasszizmus bűnében leledzik. Márpedig az elit maga is része mindennek, s ki lehetne erényesebb, mint az, aki önmagától is elhatárolódik? Az erényfelmutatás mellett az önlegitimáció másik módszere az áldozatiság. Ha áldozat vagy, a többiek bűnösök, és máris neked van igazad – meg persze azoknak, akik az ügyedet felkarolják.

G. Nagy László 2021.07.13. 21:50:47

@Indriq: Nem. Arrébb megyek. Azt kiabál magában, amit csak akár. Anyám nem lesz attól prosti, ha ő azt kiabálja. Meg már ki is öregedett a piacképes korból :)

G. Nagy László 2021.07.13. 21:53:17

@János:

"Ha áldozat vagy, a többiek bűnösök, és máris neked van igazad – meg persze azoknak, akik az ügyedet felkarolják."

Ez a lényeg. És nem kell bizonyítani, csak mondani, hogy te vagy az áldozat, miközben épp felgyújtottál pár autót és bevertél tucatnyi kirakatot...

szotyimig 2021.07.13. 21:53:30

@Renee Le Renard: Van itt pár probléma.1. mi magyarok nem vagyunk gyarmattartó nemzet senkit sem küldtünk gyapotott szedni.Tehát ne várd hogy a rasszista fehér emberek büneiért vezekeljünk.2.A blm már nevében rasszista kezdeményezés ha nem az lenne egy all lifes matter jobban mutatna ott.A blm szerint fehérnek lenni bűn és elönyt jelent.Előnyt miben bármelyik kelet európai aki kimegy amerikába elönyt élvez?Francokat ugyanazok a körmülmények várják mint bármelyik színesbőrűt,3,miből gondolod hogy egy színesbőrű nem lehet rasszista ?Szerinted ez valami fehér kiváltság?(Én angliában fehér létemre másodlagos ember voltam fucking emigrant) 4.A baj az hogy a lmbtq mozgalom nem az elfogadásért küzd hanem propagandát folytat.Azt kellene elérni hogy nem szégyelje magát az iskolás ha meleg de ti azt akarjátok hogy szégyelje magát ha hetero.% miből gondolod hogy meleg heterofób nincsen?

Boldeone Bull 2021.07.13. 21:55:55

@G. Nagy László:
Egyáltalán nem lesz jellemző a fizikai atrocitás a jövőben sem, ahogy eddig sem volt az. "

Magyarországon nem pèldanèlküli, ha egy kisebbsèghez tartozót akár fizikai , akár verbális támadás èr , ès normává, akkor válik igazán az ilyen viselkedès, ha a kormány összekacsint a barbár módon viselkedő szurkolókkal ! Nem hallottam sem Orbánt , Szíjjártót , hogy nyugalomra , tisztessègre , elfogadására szólították volna fel a szurkolótábort. Nem vèletlenül skandálták ,hogy : "Viktor, Viktor "- Münchenben , a szèlsősègek jól megèrtik egymást ...

A két német provokatőr csajszit valószínűleg sem megdugni, sem megütni nem akarta senki, valószínűleg ez volt a legnagyobb bajuk."
Ez egy szexista megjegyzès , megint csak egy lègbőlkapott feltètelezès !

Egyetlen szavukat sem hiszem"

Az a te bajod! Ez is mutatja , hogy nem vagy tènyszerű, mert " hitekre " szubjektív vèlekedèsekre hagyatkozol , nem a tènyekre!. Ugyan , mi a fenèèrt csesznè el a napját kèt nèmet orvostanhallgató egy hajnalig tartó rendőrsègi meghallgatással? Teljesen èletszerűtlen akkor , ha valóban nem törtènt semmi!

RFK nyomozói – a közlemény szerint – négy napon belül azonosították a feltételezett elkövetőket, és vasárnap délután elfogták a 25 éves G. Martint és az 55 éves apját, G. Csabát. A két férfi ellen garázdaság vétség gyanúja miatt indítottak eljárást, elszámoltatásuk folyamatban van.​ "

Ekrü 2021.07.13. 22:02:06

@Glokta:
"Igazából az UEFA jelenlegi szabályzata és a magyar szurkolók korábbi 'büntetett előélete" (már korábban is több büntetést kiszabtak miattuk) alapján a büntetés érthető. "-Nem,nem érthető.Érthető akkor lenne ,ha ez a többi csapatra is érvényes lett volna.Azt gondolom te sem hiszed komolyan ,hogy az angol,német,francia,holland,román stb. szurkolók nem tatoznak a visszaesők táborába?

Boar. 2021.07.13. 22:05:42

@G. Nagy László: Miután végigszoptad a fidesznácikat azzal az undorító szijártóval kezdve, nem félsz, hogy téged is megvernek a homofóbok?

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2021.07.13. 22:05:47

@János: A liberálfasiszták fáradhatatlanul küzdenek a szabadságjogokért, a vélemény és gondolat szabadságért, az általuk elnyomottnak és kirekesztettnek vélt csoportok életminőségének javításáért. Persze a kisebbségek védelme és az elnyomott csoportok érdekeinek képviselete csak egy megtévesztő álca, amelyet pajzsként tolnak maguk előtt. Valójában itt a többségi társadalom alapjainak szétzilálása a cél, ezért minden, a többségi társadalom érdekeit szolgáló rendszert megkérdőjeleznek és megtámadnak. A liberálfasisztáknak remek érzékük van ahhoz, hogy szinte bármilyen kérdésben a többségi társadalommal szemben foglaljanak állást. Mindenki ellen, aki felemeli a szavát a deviancia, a bűn és az el nem fogadott magatartásformák ellen, azonnal kegyetlen harcba szállnak. Minden olyan gyakorlatot és magatartásformát támogatnak viszont, amely a többségi társadalmat felháborítja. Az által rombolják a heteroszexuális családeszményt, hogy kritikátlanul támogatják a homoszexuálisok és egyéb deviánsok szélsőséges megnyilvánulásait, szétzilálják a nemzeti és vallási közösségeket, amikor a nemzet önvédelmi reakcióit támadják és a vallások ellen küzdenek, az ateizmust beállítva követendő példának. Mindehhez a tevékenységükhöz hatalmas médiatámogatás áll a rendelkezésükre.

Önnön jóságukba vetett hitükben megdicsőülve, önmagukat demokratának és tévedhetetlennek tartják. Miközben hatalmas erővel küzdenek a szabadságért, nem riadnak vissza a kirekesztéstől, a negligálástól és az ellenfél ellenséggé minősítéstől. A liberálfasiszták képesek gyűlölettel küzdeni a gyűlölet ellen, és kirekesztéssel küzdeni a kirekesztés ellen.

A liberálfasisztáknak köszönhetjük, hogy a legégetőbb társadalmi problémáinkról még beszélni sem szabad! Létrehozták az Orwelli újbeszél mintájára, a politikailag korrekt beszéd fogalmát. Ez már önmagában kirekesztő, mert azt sugallja, hogy minden más formájú megnyilatkozás inkorrekt. A píszí mögött nyilván valami olyan szándék állhat, hogy amit kimondani nem lehet, azt gondolni sem lehet. Pedig a píszí beszéd megtévesztő pótcselekvés, ravasz köntörfalazás, de éppen ezért veszélyes, mert elkerüli a dolgok néven nevezését, ezért az elhallgatásuk által tartósítja a problémákat.

ulpius66 2021.07.13. 22:08:34

Nekem ezzel a buziknak mindent is szabad trendivel teljesen de zsa vű érzésem van.......

Ugyanígy voltak a II. világháború után a holo-túlélők!!!!!

A HOLO-TŐLÉLŐNEK MINDEN SZABAD VOLT, MINDEN AJTÓ MEGNYILT ELŐTTE.... AKI PEDIG EZT SZÓVÁ TETTE, AZ MINIMUM FASISZTA LETT AZONNAL!!!!!!

Mivel a holo-túlélők néhány kivételtől eltekintve végül is mind meghaltak... új idolt kellett találni.... ÉS ŐK LETTEK A BUZIK, AKIKNEK MOST MINDENT SZABAD!!!!!! AKI PEDIG EZ ELLEN FEL MER SZÓLALNI AZ MINIMUM FASISZTA!

Itt van a DK-s Vágó István esete.... neki az anyja holo-túlélő volt, így aztán a szocializmusban e miatt hatalmas karriert futott be, bár totál tehetségtelen volt mindenhez......

ulpius66 2021.07.13. 22:10:39

Megboldogult apósom mondogatta mindig:

EZEK TÖBBEN JÖTTEK VISSZA AUSWITZBÓL, MINT AHÁNYAT ELVITTEK ODA!!!!!

ulpius66 2021.07.13. 22:12:03

Miben hasonlít Petőfi Sándor és Vágó István?

??????????

Mindkettőtől hidat neveztek el........

Ekrü 2021.07.13. 22:17:38

@Boldeone Bull:
"akár verbális támadás èr , "- Úgy beszéltek erről a verbális támadásról,mintha az valami főbenjáró bűn lenne,nagyobb,mint pld a másik szemébe lézerezni..Menj már végig egy egyetemi kollégium folyosóján azt hallgasd meg,hogy milyen hangnemben beszélnek egymással az egyetemisták. Csak úgy röpködnek a f@szok meg a hülye 3,14csák és ezek még az enyhébbek közé tartoznak.Minden második szavuk meg a b@zdmeg,még a lányoknak is.Ezek után azon kiakadni,hogy egy focimeccsen a szurkolók mit kiabálnak ,az bizony elég röhejes.
Amúgy erről az a pályáról levonuló holland jut az eszembe,aki ha jól emlékszem azt mondta,hogy lehet,hogy ha rasszista megjegyzést hall akkor lehet ,hogy levonul ,de ez a helyzettől függ és majd megbeszéli a társaival.Tehát lefordítva,ha nyerésre állnak majd levonul,mert jól jön az a kis időhúzás, ha meg vesztésre akkor nem baj a rasszista megjegyzés se csak haladjon a játék.Na,az ilyen tényleg elmegy a jó büdös fenébe.

G. Nagy László 2021.07.13. 22:23:52

@Boldeone Bull:

"RFK nyomozói – a közlemény szerint – négy napon belül azonosították a feltételezett elkövetőket, és vasárnap délután elfogták a 25 éves G. Martint és az 55 éves apját, G. Csabát. A két férfi ellen garázdaság vétség gyanúja miatt indítottak eljárást, elszámoltatásuk folyamatban van.​ "

Ha valós a sztori, megérdemlik a büntetést. Semmit sem vetek meg úgy, mint a fizikai atrocitást, pláne nők ellen. Egészen nyilvánvaló, hogy a két csajszi tiszta provokációs szándékkal érkezett, de ez nem menti fel a két faszfejt. Nekik ugyanúgy el kéne tudni viselni az effajta hergelést, mint Cristianonak, vagy a franciáknak.

Dan da Man 2021.07.13. 22:33:44

@G. Nagy László: Na jó. Itt untalak meg. A posztod ostobaság, és nem méltó a többi bejegyzésedhez, amik közt azért néha találni értelmeset. Ez viszont förtelem. Az UEFA azért büntette meg a magyarokat (és nem a válogatottat, hanem a szurkolókat, mert a válogatott játszhat, csak zárt kapuk mögött - legalábbis én így tudom), mert SOKADSZOR viselkednek suttyó módjára.
Lehet, hogy szerinted ez belefér, de valószínűleg azért, mert a lelked mélyén te is suttyó vagy - hiszen a focimeccsre járás a plebs szórakozása, akik a csorda melegében érzik jól magukat, és valódi impulzusok helyett azon izgulnak, hogy mit csinál a "csapatuk". (Nem, nem vagyok művészfilmeket fogyasztó köldöknéző. De ha adrenalint akarok, akkor csinálok valamit, ami közben termelődik, és nem "meccsre járok".)
A magyarok parasztok. Más nemzet focinézői is parasztok. A foci rajongói sajnos sokan parasztok. Ez van. Alantas szórakozás, ami nem az entellektüelleket célozta sosem. És ezzel semmi baj nem lenne, ha a szurkolók kivetnék magukból a parasztokat, és maradnának azok, akik tényleg focit néznek. És itt van a tévedésed: hogy te még meg is véded őket. Mert hát "az nem olyan rossz".
Nincs olyan, hogy verbális agresszió? Akkor baszódj meg! (Ez pontosan egy lépésre van attól, hogy te visszaválaszolsz, és valamelyik agresszívabb haverom neked megy, én meg "csak becsatlakozom". És "csak egyet ütök". De lehet, hogy kiverem a szemedet. II. VH. A legtöbb ember ott se volt szociopata állat. Csak csinálták, amit a többiek.) Az a baj a verbális agresszióval, hogy a valódinak az előszobája. És mint ilyen, tolerálhatatlan. És abban az egyben igazad van, hogy ezért (és egyéb parasztságokért, mint kifütyülés) a többieket IS büntetni kéne.
Petike meg kurvára befejezhetné a harcias okoskodást, mert már így is utálnak minket. Ez az egész balhé azért van, mert mi vagyunk Európa hülyegyereke. És bármennyire azt hiszi Orbán, hogy nem lehet minket térdre kényszeríteni, valószínűleg nem Európa fog letérdelni előttünk. szijárto megnyilvánulásai vállalhatatlanok, és csakis a primitív hülyéknek szólnak. Ha egyetértesz velük, azzal saját magad kategorizálod. Ilyen helyzetben kultúrembernek nem "tiszteletet" kellene követelni, hanem megvizsgálni, hogy ki volt a hunyó, és megmondani, hogy miatta van a tiltás, és kitiltani mindenhonnan. (De akkor ki fog majd autót gyújtogatni, amikor az kell?) Nem. Mi beleálltunk.
És te is beleállsz.
És értelmes emberként, ez egy szégyen.
Leszarom a térdelést, és leszarom az LMBTQ-t. Semmi közöm hozzájuk. Ha az ír focisták térdelni akarnak, tegyék meg. Ezt nem kell kritizálni. Bezzeg, ha a templomban nem térdel le az ember, csúnyán néznek rá. Be kéne fejezni a melegek vegzálását, és akkor senki nem akarna helyrerakni minket. Az UEFA nem ideológiák mögött sorakozott fel, hanem azt érzi, hogy a magyarok nem hajlandóak viselkedni, mert felülről meg van engedve, hogy bunkók legyenek. (És ezt te is legitimálod ezzel a bejegyzéssel.)
De mondom: ez mind tolerálható és vélemény lenne. De amire válaszolok. ("A két német provokatőr csajszit valószínűleg sem megdugni, sem megütni nem akarta senki, valószínűleg ez volt a legnagyobb bajuk. Egyetlen szavukat sem hiszem."), ez az a szintű nívótlan primitívség, ami minden egyéb gondolatodat megsemmisíti. És te lennél a jámbor és toleráns? Melyik univerzumban?

Szóval szomorú vagyok, mert értelmes, gondolkodó, középvonalas embernek tűntél. És hogy pont a kibaszott foci kapcsán bukik ki belőled a neandervölgyi, az rendkívül elkeserítő. Ítélkezel, és bűnösöket védesz. Ha az UEFA ítélete ellen akarnál tenni, akkor arról írnál posztot, hogy a buzizókat miért nem dobják ki maguk közül a szurkolók, és nem petipapagájjal értenél egyet.
Túlkapás történt? Valószínűleg.
Megérdemeltük. Kurvára.
Mások is megérdemelnék? Egész biztosan.
De van egy olyan mondás, hogy "amilyen az adjon Isten"... És a magyar kormány jelenleg így kommuniál. Erőből. Akkor ne csodálkozzunk, ha erőből kommunikálnak vissza. És nem ez fogja megnyerni a fidesznek a választást 22-ben, mert a csürhe amúgy is odaszavaz - az ország nagy része viszont leszarja, hogy zárt kapuk mögött játszhat csak a válogatott...

És még valami: majd a következő büntit nézd meg, amit majd a rajongók kiprovokálnak. Aztán írogathatsz majd jogosságról...

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.07.13. 22:41:42

@G. Nagy László:

:-)))
Akkor most egy komment erejéig személyiséget módosítok és megpróbálom a taga-hoplita-lebensraumosten-orbánék Moszkva felé menekülnek-Fikalnyik Eugén- Brendel Mátyás hatszögben összerakni ezt az új önmagamat, hogy tükröt tarthassak ennek a sok ostobaságnak, amit összehordtál. Lássuk.

....

"Számos olyan melegszervezet létezik, amelyektől még a jóérzésű homoszexuálisok is elhatárolódnak."

Gondolom sok jóérzésű homoszexuálist ismersz, hogy basztad volna szájba azt a fogatlan rühes kurva anyádat, te fizetett fideszes tróger. Minden nap együtt iszol velük egy melegbárban, ahol nagyokat röhögtök "a fantázia szülte gendereken" és az "LMBTQ közel százféle szexuális kisebbség ügyében tett megkérdőjelezhető lépésein." Mert ha ez nincs így, akkor ez ugye nettó süketelés, és neked fogalmad sincs arról, hogy miről beszélsz.
Ami az LMBTQ vonalon megy a világban és Magyarországon, annak valóban vannak egészen rémisztő vagy éppen véresen röhejes vonatkozásai, és ezt nekem nem kell bemutatni, írtam is róla sokat, de azért nehogy ilyen körítéssel, amit idelöksz, te legyél a jó érzésű buzik védőszentje. Legyen már benned egy kis tartás, kis homofób náci patkány.

"Bevándorló hátterűek nyílt atrocitásokat - esetenként brutális gyilkosságot - követnek el nyugat-európai zsidók ellen, merő rasszizmusból - senkit nem zavar."

Nettó hazugság.

"Halomra erőszakolják a svéd és a német csajokat - senkit sem zavar."

Nettó hazugság.

"Egyes iszlám országokban halálbüntetés jár a homoszexualitásért - senkit nem zavar."

Nettó hazugság.

Franciaországban és Németországban is (ott van a legtöbb, de a többi nyugat-európai országban sem a faszukat vakarják a hatóságok, ha ilyesmi történik) tűzzel-vassal üldözik az antiszemita bűncselekmények minden formáját, sehol sem bocsánatos bűn a nemi erőszak, és szinte minden európai állam tiltakozik és a teljes diplomáciai apparátusát beveti a Közel-keleten a homoszexuálisokat sújtó állami erőszak (börtön, kivégzések) ellen, igen gyakran jó eredménnyel (kiengedik kisebb gazdasági enyhítésekért cserébe, kis puszi-puszi a feszkóban) Magyarán úgy hazudsz, hogy melletted még az M1 és KESMA teljes szerkesztőgárdája az igazság bajnokának tűnik, te tetves szarcsimbók, de hát ilyenek vagytok ti, fidióta selejtek.

Az adott nyugat-európai államok gyenge büntetési tételeit, a szinte megfélemlített hatóságok pipogyaságát és tehetetlenségét, az állami szervek és a politikusok sokszor a bűnözőket mentegető megnyilatkozásait, a valóban katasztrófális válságkezelési mechanizmusokat, a számtalan esetben súlyos kettős mércével reagáló igazságszolgáltatás csődjét és a farizeus, álszent hozzáállással kevert kormányzati intézkedéseket nem lehet úgy beállítani, mintha ezzel együtt el is tűrnék ezeket a bűncselekményeket ott. Egy igazi gennyláda vagy: csúsztatsz, terelsz, közben tele szájjal szopod a kormányzat retkes faszát és azt is mosolyogva tűrnéd, ha Orbán teleszarná a szádat.

"A két német provokatőr csajszit valószínűleg sem megdugni, sem megütni nem akarta senki, valószínűleg ez volt a legnagyobb bajuk. Egyetlen szavukat sem hiszem."

Aha, te fasiszta, fidióta selejt.

Azt szeretném tőled megkérdezni, hogy te hallottál már erről az internet nevű szörnyetegről?

Csodás találmány, egyszer majd próbáld ki. Két kattintással kitárul előtted a világ, és akkor talán még az ilyen hozzád hasonló ócska geciknek is jut némi fény abba a kormányzati seggnyalástól kocsonyásra csoffadt, vérsötét szűk agyi maradékába, amely valószínűleg már csak ilyen ocsmány, nőalázó szövegek generálására és nettó hazugságokra képes.

index.hu/sport/futball/2021/eb/2021/06/27/puskas-arena-brfk-szurkolok-garazdasag-apa-fia-nemet-szurkololanyok-bild-orvostanhallgatok-szivarvanyszin/

De nehogy megharagudj rám ezekért a fenti nyers szavakért, elvégre verbális agressziót csak mimóza balosok találták ki, miközben a posztmodern vörösnácikkal az új normák kierőszakolásán dolgoztak. Szerencsére azonban te felette állsz az ilyesminek, és lazán elengeded, ha téged vagy az édesanyádat becsmérlik.

...

És én is. Csak én veled ellentétben, tényleg. Te ugyanis masszívan tolod a verbális agressziót, méghozzá elég alja szinten, ami hűen jelzi, hogy mennyire nem tudsz ezen uralkodni...míg én csak akkor alkalmazok verbális agressziót, ha arra okot adnak, és akkor is Szinte mindig elegánsan, és akkor is az elfogadható határokon belül, ha mégis előveszem a zord énemet. Intelligencia kérdése, de te kívül hordod a tudatallatidat, neked ez nem menne soha.

Hát így. Remélem tanulságos volt.

Boldeone Bull 2021.07.13. 22:41:54

@Ekrü: Pontosan ez a lènyeg : a helyzettől ès a körülmènyektől függően egy szó vagy egy mondat más kontextusba kerülhet. Nem mindegy kinek mondják , ki(k) ès , milyen körülmènyek között!
Ha pèldául egy nő azt mondja egy fèrfi polgártársnak hogy meg...gja , akkor az mèg viccnek is felfogható, mert èletszerűtlen . Ha ugyanezt 4 rossz kinèzetű fèrfi mondja egy sötèt utcán egy nőnek , akkor az verbális agresszió lesz , mert fèlelmet , rettegèst , akár pszichès traumát válthat ki. A nèmet lányok meggondolatlanok voltak hogy kimentek a meccsre szivárványos külsővel, de egy normális társadalomban mièrt is nem tehettèk volna ezt meg ?? Azt hittèk "otthon vannak " Nagyot tèvedtek...
Egy holland, nèmet, svèd sportmèrkőzèsen nagyon valószínű hogy nem köpik le főleg nem ütik meg őket, ès lett volna olyan valaki , akik közbeavatkozik...
Ha igaz a sztorijuk , akkor viszont ez a szurkolókra nèzve gáz, hogy nem avatkozott be senki , ez már az emberelensèg normatíváva válása ( ha valóban úgy volt, ahogy a vallomásuk állítja ...)
Ezért fontos , hogy egy kormány milyen társadalmi normákat állít fel , nagyon nem mindegy !

G. Nagy László 2021.07.13. 22:45:07

@Dan da Man:

"Ilyen helyzetben kultúrembernek nem "tiszteletet" kellene követelni, hanem megvizsgálni, hogy ki volt a hunyó, és megmondani, hogy miatta van a tiltás, és kitiltani mindenhonnan."

Igen, erről szól a poszt. Hogy mondvacsinált, pitiáner ügyekért büntetnek. Nincs hunyó, mert nincs bűntett sem. Az UEFA által felsorolt hat pont mindegyike szánalmasan gyenge próbálkozás.

"Na jó. Itt untalak meg."

Ehhez jogod van.

"Akkor baszódj meg!"

Ehhez is jogod van. Érett, felnőtt emberek között ez bőven belefér :)

Boar. 2021.07.13. 22:46:18

@G. Nagy László: Egy normális társadalomban a szivárványos zászló nem provokáció. De ahol a regnáló hatalom szándékosan hergeli a csürhét és ahelyett, hogy sittre vágná az egész retkes bagázst, még védelmébe is veszi őket, az nem normális társadalom.

dumdum 2021.07.13. 22:46:33

@Dan da Man: Túl sokat írtál. Pedig egyszerűbb a képlet. Focihoz nem értesz, szurkolókat lenézed, más véleményét nem tudod elfogadni, Orbánt gyűlölöd, ezért szurkolsz az UEFA-nak és mindenkinek, aki keresztbe tud tenni a kormánynak. Egyszerű ez, nem kell bonyolítani..

Glokta 2021.07.13. 22:49:07

@zord íjász: Ez nagyon jó stílusparódia volt, grat. :-D

G. Nagy László 2021.07.13. 22:49:33

@zord íjász:

"Hát így. Remélem tanulságos volt."

Abszolút az volt. Kicsit kitombolhattad magad, megmutathattad a valódi arcodat. Ha neked ez kell a boldogsághoz, lelked rajta :)

Boar. 2021.07.13. 22:50:28

@zord íjász: Ritkán értek ennyire egyet veled...
Ez jó volt :-)

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.07.13. 22:51:25

@Dan da Man: "
"...A posztod ostobaság,..."
"...Nincs olyan, hogy verbális agresszió? Akkor baszódj meg!"

Esküszöm nem láttam a kommentedet, csak akkor, amikor az enyém megjelent, egyszerre írtuk, nem tőled loptam az ötletet! :-)))

G. Nagy László 2021.07.13. 22:52:05

@Boar.:

"Egy normális társadalomban a szivárványos zászló nem provokáció. De ahol a regnáló hatalom szándékosan hergeli a csürhét és ahelyett, hogy sittre vágná az egész retkes bagázst, még védelmébe is veszi őket, az nem normális társadalom. "

Két német csajszi eljön a magyar-francia meccsre szivárványos kalapban... Egészen nyilvánvaló a szándék, ezen felesleges vitatkozni.

dumdum 2021.07.13. 22:55:11

@Boar.:
"Egy normális társadalomban a szivárványos zászló nem provokáció."

A pályára berohanni vele, az abszolút provokáció és még bunkóság is.

Glokta 2021.07.13. 22:57:16

@Ekrü: olvasd el a teljes kommentemet. Arról beszélek, hogy ha az UEFA megkap egy ilyen jelentést (amelyet más országokról azért nem kaptak meg, mert őket nem figyelték annyira, ahogy azt leírtam a kommentemben), akkor - a jelenlegi (szerintem hibás) szabályzat értelmében - érthető, hogy büntetést szab ki.

Boar. 2021.07.13. 22:58:04

@G. Nagy László: Szvsz. minden meccsre szivárványos kalapban mentek. Csak mert jópofának tűnt a kis entellektüel fejüknek, vagy lehettek akár leszbikusok is. De neked provokáció. Érdekes, nekem nem az pedig amúgy még a rózsaszín pólós fiúkat is rühellem...

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.07.13. 22:58:10

@G. Nagy László: "... megmutathattad a valódi arcodat."

:-)))))))

Ugye, ugye? Kettéharaptad a nyelvedet? Ez is egy igazi verbális agresszió, ahogy reagáltál. Ami nem létezik. Amit a mimóza balosok találtak ki.

Annyi közöm van az eljátszott figurához, mint a Sztálin csizmájának a párizsi divathoz, de rólad egyetlen másodperc alatt lefoszlott miatta a hazug kultúrmáz.

A tények pedig tények, arra köpni és nyelni sem tudnál.

Szerintem legközelebb toljál egy posztot arról a téveszméről, hogy "Nincs verbális agresszió".
Te a szakértője vagy. :-)))

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2021.07.13. 22:58:53

Érzékenység vagy tisztelet?
Az érzékenység pszichés erőszak, a tisztelet viszont építő és tapasztalatcserére épülő pozitív emberi viszonyulás.
A tiszteletnek ára van, amit ki kell érdemelni és el lehet játszani, akár egy pillanat alatt.
Az érzékenység ingyenes, érdem nélkül jár és nem lehet eljátszani, ezért értéke sincs.
Ez azért van így, mert mindenkit érhetnek és érnek is sérelmek, hiszen egyetlen ember élete és személye sem marad sértetlen.
A valóság mindenkit utolér egyszer, így, ezt felhasználva bárki megnövesztheti a saját, kívülről befelé, pszichológiai igénnyel megkonstruált traumáját.

Boar. 2021.07.13. 22:59:18

@dumdum: A két csaj nem rohant be sehova...

G. Nagy László 2021.07.13. 23:00:27

@Boar.:

"Érdekes, nekem nem az pedig amúgy még a rózsaszín pólós fiúkat is rühellem..."

Vicces. tele vagyok rózsaszín cuccokkal. Csak nyakkendőből van vagy három...

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2021.07.13. 23:01:33

.Az érzékeny élősködik azon a közösségen, amelyik behódol az érzékenységének. Az ilyen közösség elfogadja, magára vállalja azt az álfelelősséget, ami a másik ember érzékenységével jár. Ez nagy terhet jelent. Ettől a teherviseléstől közösség jónak és elfogadónak érzi magát. Valójában csak annyi történik, hogy az adott közösség magára rohasztja az érzékeny ember lebomló egzisztenciáját. Ami még rosszabb: bálványként emeli fel maga elé az érzékenyt. Az érzékenységnek való behódolás pedig ismét csak restség, a gyengeség és a szellemtelenség eredménye.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.07.13. 23:03:41

@Boar.: "Ritkán értek ennyire egyet veled..."

Érdekes, majd ránézek újfent az aktivitásodra, de kommenteltél is nálam, és én határozottan úgy emlékszem, hogy mi sok mindenben egyetértettünk. :-)

G. Nagy László 2021.07.13. 23:08:51

@zord íjász:

"Ez is egy igazi verbális agresszió, ahogy reagáltál. "

Nem az első alkalom, hogy felülről, kioktatóan, kurva nagy egóval tartasz kiselőadást. A vicc az egészben az, hogy közben megpróbálod eljátszani a megvilágosodott, buddhista bölcset, aki már rég búcsút intett az egójának. A kommentelők között vannak műveltek és kevésbé műveltek; velem egyetértők és engem támadók; de nincs még egy ilyen felfuvalkodott, gőgös fickó, mint te. Ráadásul még tisztában is vagy e teherrel: ez az ami mindig is visszahúzott és hátráltatott. Szívből kívánom, hogy sikerüljön levetkőznöd ezt a tragikomikus önteltséget. Vagy annyira értelmes, hogy te is ezt kívánd magadnak.

Glokta 2021.07.13. 23:09:15

@G. Nagy László: Azért az elég erős, hogy azzal indítasz a német nők egyetlen szavát sem hiszed, amikor kis kereséssel kiderülhetett volna, hogy a tetteseket már el is fogták.

Az is meglep, hogy te, aki nem hiszel a verbális erőszakban, 'provokációt' emlegetsz.

Az a tapasztalatom, hogy Magyarországon azt nevezik 'provokációnak', amikor mimózalelkű jobboldaliaknak megsértik az érzéseit.

Boldeone Bull 2021.07.13. 23:11:17

@G. Nagy László: Két német csajszi eljön a magyar-francia meccsre szivárványos kalapban... Egészen nyilvánvaló a szándék, ezen felesleges vitatkozni."
Mièrt lenne ez nyilvánvaló? Nem lehet magyar stadionban drukkolni szivárványos öltözèkben ? Ugyan már! Èppen ez mutatja , hogy erős kormányzati hatásra változik a normarendszer is . Eddig -szerintem- nem volt általános a homofób attitűd , azt látni kell viszont , hogy az európai szèlsőjobb egyik kedvenc tèmája most a homofóbia , innen vette át az ötletet a Fidesz , ès behozta a közbeszèdbe újfent ezt a tèmát, amely valójában "nem gumicsont, hanem a fidesz gèpènek üzemanyagtartálya ( Telex)
Más kèrdès , hogy ennek a tengernyi gyűlöletnek , indulattengernek amit Orbánèk most felkorbácsoltak , milyen következmènye lesz általános nèplèlek szintjèn...Ez veszè!yes!

dumdum 2021.07.13. 23:11:50

@Boar.: "A két csaj nem rohant be sehova..."

Volt a berohanós provokáció Münchenben, utána jöttek a német csajok Budapesten. Nem látsz öszefüggést?

G. Nagy László 2021.07.13. 23:25:24

@Glokta:

"Azért az elég erős, hogy azzal indítasz a német nők egyetlen szavát sem hiszed, amikor kis kereséssel kiderülhetett volna, hogy a tetteseket már el is fogták. "

Jogos. Tényleg hanyagság. Nem ment fel az sem, hogy Fradi meccset nézek, pókerezem, számlákat állítok ki és kommentekre válaszolok egy időben. Lehetnék sokkal alaposabb.

"Az is meglep, hogy te, aki nem hiszel a verbális erőszakban, 'provokációt' emlegetsz"

Ezt viszont nem is értem. Hol itt az ellentmondás? Nyilvánvaló, hogy létezik olyan, hogy sértegetés, csúfolódás, durva beszéd, trágárság és provokáció is. Ezek létező jelenségek. Azt tagadom, hogy ezeket felsőbb, hatalmi erővel kéne szabályozni. A "verbális erőszak" kifejezéssel az a gondom, ami a kizsákmányolás szóval is, hogy szürke zónát teremt. Az erőszak fogalmának indokolatlan becsempészése után a puszta szavakat már könnyen át lehet emelni a büntethető kategóriába. Ilyen a korszellem, ilyen az UEFA is. Szerintem ez hibás irány, gyerekként kezeli a társadalmat.

Arcade Macho 2021.07.13. 23:30:07

arrol az UEFArol beszelunk aki megzsarolta a briteket hogy az ottani torvenyeket szegjek meg?

Glokta 2021.07.13. 23:30:40

@G. Nagy László: "Érdekes, hogy a müncheni stadion szivárványszínű kivilágításánál az UEFA még tartotta magát, mostanra azonban már akkora lett rajta a nyomás, hogy "muszáj volt " markánsan fellépnie"
Szerintem félreérted a helyzetet.

A szivárványszínű kivilágítás deklaráltan politikai akció volt - a müncheni polgármester levelet küldött az UEFA-nak, hogy a magyar törvény elleni tiltakozásul hadd világíthassa ki a stadiont - amire a magát politikailag semlegesnek definiáló UEFA nem tehetett mást, mint hogy a kérést elutasítja.

A magyar eltiltás viszont nem egyértelműen politikailag motivált - persze szinte biztos, hogy politika is áll mögötte, mert más csapatok meccsein valahogy nem figyeltek ennyire - így azt meg lehet tenni (és ezzel talán még a németeket is 'kárpótolják'?).

Szijjártó megítélésében viszont nem értek egyet.
A külügyminiszternek Magyarország érdekeit kell képviselnie.
Szerinted ezzel a megnyilvánulásával ezt teszi?
Szerintem azzal, hogy ekézi az UEFA-t, pont az ellenkezőjét éri el: azt a benyomást kelti, mintha a huhugók és molinókat kifeszítők mellett állna, és emiatt következő alkalommal még nagyobb büntetést kaphatunk.
Ha ilyen büntetést kapunk, azt a külügyminiszternek nem kell kommentálnia, vagy maximum megjegyzi, hogy túlzónak és igazságtalannak tartja.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.07.13. 23:35:24

@G. Nagy László: tényleg? Legyártottál egy ék egyszerűségű kategóriarendszert, és ebbe gyömöszölsz mindent?
Két láb jó,...
Ráadásul egy logikai bukfenccel: ha minket büntettek, másokat miért nem? Érvelési hiba...
Ugyanúgy, mint Szíjjártó reakcióját megsüvegelni.
Primitív dolog.

birka menet 2021.07.13. 23:40:17

Miért kellene szégyellni, hogy a magyar Európa legfajgyűlölőbb népe? Ráadásul félázsiaiként pont a saját hasonló, 3-ik világbeli fajtáját gyűlöli a legjobban. Amikor ezt egy egész stadion mutatja be, ráadásul meccsröl meccsre, akkor az nem szégyen, hanem ez a MAGYAR PRIDE!

G. Nagy László 2021.07.13. 23:42:57

@Glokta: "Szerintem félreérted a helyzetet." "persze szinte biztos, hogy politika is áll mögötte, mert más csapatok meccsein valahogy nem figyeltek ennyire"

Ugyanezt mondom. Mit értek félre?

"Ha ilyen büntetést kapunk, azt a külügyminiszternek nem kell kommentálnia, vagy maximum megjegyzi, hogy túlzónak és igazságtalannak tartja. "

Szijjártó ezt tette. Megjegyezte, hogy túlzónak és igazságtalannak tartja. Mi a gond? A diplomácia nem azt jelenti, hogy behúzzuk fülünket-farkunkat. Ebből még sosem jöttünk ki jól ezeréves történelmünk során.

G. Nagy László 2021.07.13. 23:45:03

@birka menet:

"Miért kellene szégyellni, hogy a magyar Európa legfajgyűlölőbb népe?" Te miről beszélsz? Az UEFA hat vádpontja közül nincs egy sem, amely fajgyűlöletről szólna. Nagyítóval sem találtak ilyet, pedig kurvára keresték...

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.07.13. 23:45:10

@G. Nagy László: sajnos nagyon primitív Világot építettél fel magadnak. A szivárványos kalap az provokáció. A transzparens nem...
A pályára már rohantak be sokan, leginkább provokálni másokat, magamutogatásból, vagy a fene tudja, miért. De! Ha egy magyar pályán történik mindez, tudod, kit büntetnek???

birka menet 2021.07.13. 23:46:21

@Glokta: "Szijjártó megítélésében viszont nem értek egyet. "

Szargyártó pont azt a barbár félázsia reakciót mutatta be az UEFA ellen az első körben, amit a "magyar" "szurkolók"(???) a stadion lelátóin.
Aztán amikor a második körben az UEFA benyújtotta a Szargyártó által hisztizett bizonyítékokat, hogy azok tessék itt vannak, azóta Szargyártó kussol.

Hát igen, megint az van, hogy ha ez a fidernyák csőcselék átlép a határon nyugatra, akkor azt hiszi, hogy ott is a magafajta i.e. 12.századi barbár társadalmak vannak.
Azok viszont össznépileg dobják vissza a magyarokat orbánnak, rothasszák azt az országot.

dumdum 2021.07.13. 23:52:43

@birka menet:
"Azok viszont össznépileg dobják vissza a magyarokat orbánnak, rothasszák azt az országot."

Inkább az iszlám. Értjük! :-)

birka menet 2021.07.13. 23:53:27

@G. Nagy László: "z UEFA hat vádpontja közül nincs egy sem, amely fajgyűlöletről szólna."

Á nem, a BLM (in)direktbe gyalázása se a magyar fajgyűlöletből jön, hanem a magyar aranylábúak idő előtti porckopását védik, ugyebár?
Meg MBappe sorozatos meghuhugása se a fajgyűlölet kifejezése, hanem az áldott átlag alighatosztályos (IQ szintre értve) magyar szurkoló így lehel Mbappénak friss hűvös levegőt, hogy meg jobban menjen neki a futás.

Glokta 2021.07.13. 23:53:58

@G. Nagy László: A gond nem a hanyagság, hanem az az attitűd, hogy hogy azzal indítasz - a konkrét eset ismerete nélkül - hogy egy szavukat sem hiszed el.
Ahogy Buldeone Bull is mondta: Magyarországon tanuló német orvostanhallgatóként eltöltenél több órát a rendőrségen csak azért, hogy az országot befeketítsd?

Ha csak annyit mondtál volna az ügyről, hogy vannak kétségeid és várjuk ki a végét VAGY utánanéztél volna a témának és azt mondod, hogy a beszámolójukban ez és ez nem stimmel és nem ezért nem hiszel nekik, egy szavam se lenne.

Mindenesetre ahhoz gratulálok, hogy négy dolgot csinálsz egyszerre, kevés férfit ismerek, aki képes erre. :D

"Ezt viszont nem is értem. Hol itt az ellentmondás? Nyilvánvaló, hogy létezik olyan, hogy sértegetés, csúfolódás, durva beszéd, trágárság és provokáció is. Ezek létező jelenségek."

Provokáció jelentése: előre megfontolt és ártó szándékú magatartás, megnyilvánulás, amellyel egy másik személyt vagy csoportot olyan visszavágásra késztetnek, amit később rá nézve hátrányosan használnak fel.

Ez alapján egyértelmű, hogy amit a német lányok csináltak, annak köze nem volt a provokációhoz.

1. Orbán maga mondta, hogy a budapesti utcaképnek magától értetődő része a szivárvány. Eszerint az, hogy valaki szivárványos zászlót visel, teljesen megszokott, nem minősülhet provokációnak.

2. Persze valószínű, hogy a lányok politikai véleménynyilvánításként viselték a szivárványos zászlót. Azonban azt kötve hiszem (és nincs is rá semmi bizonyíték), hogy ezzel provokálni akartak volna - vagyis szándékosan megveretni magukat, hogy ezzel ártsanak az országnak. Szimplán a véleményüket jutatták kifejezésre, de ezzel néhány mimózalelkű jobboldalinak úgy beletapostak a lelkébe, hogy azok agresszíven reagáltak.

Provokációhoz szükséges az ártó szándék. Talán a német buszok szivárványos 'díszítése' az, ami ilyennek számít.
Ha egyértelmű példát akarsz, itt van zord íjász hozzászólása, ami egyébként kiváló stílusparódia :-)

birka menet 2021.07.13. 23:54:31

@dumdum: "Inkább az iszlám. Értjük! :-"

Mit értesz te világlátott?

dumdum 2021.07.13. 23:59:10

@birka menet: Az eszmefuttatásodat értjük, hogy az iszlám térhódítása az jó, támogatandó, de egy európai nép Európában meg nem.

dumdum 2021.07.14. 00:01:06

@Glokta: Az is lehet, hogy a kislányok csak egyszerűen a képernyőre akartak kerülni. Mindenesetre ez a tervük tökéletesen sikerült, még ha sokat is kellett ezért várakozni a rendőrségen..

birka menet 2021.07.14. 00:07:05

@dumdum:

Én meg azt értem, hogy te egy óvodás gyerek szellemi képességeit sem elért agymosott orbáni áldozat vagy. Vagy önkéntes agymosott. Majd döntsd el 18 éves korodban, amikor a NER majd megengedi neked, hogy megtudhasd, hogy te MÁS vagy, nem olyan mint az európai civilizációk népei.

dumdum 2021.07.14. 00:14:20

@birka menet: Ezt az írásodat tisztes visszavonulási kísérletként értékelem.

birka menet 2021.07.14. 00:20:14

@dumdum:

Én meg a válaszodat arra értékelem, hogy elfogyott a központi (kétmondatos) anyag a muszlimok gyalázásra, a fidelitaSSos alig 30-as IQ-dal meg csak bámulsz ki a fejedből, hogy most mi legyen.

birka menet 2021.07.14. 00:21:22

@dumdum:

te 16 hozzászósos fidernyák fikanick. Ez valszeg a 78-ik álnicked. Vagy újonnan verbuvált idióta vagy.

dumdum 2021.07.14. 00:29:14

@birka menet: Lassan elfogynak a jelzőid és akkor ott állsz fegyvertelenül, mint amilyen mindig is voltál. Fegyvertelen emberrel meg ugye nem vívunk párbajt!

G. Nagy László 2021.07.14. 00:44:30

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"szivárványos kalap az provokáció. A transzparens nem..."

Te értelmezed is, amit írsz, vagy csak gondolkodás nélkül lököd, ami eszedbe jut? Természetesen a transzparens is provokáció. És a suttyó rigmusok is mind provokáció. És ugyanúgy el kéne viselni az egyik provokációt, mint ahogy a másikat is. Ugyanez a helyzet a térdepléssel. Az egyik féltérdre ereszkedik, a másik kifütyüli. Mindkettő békés véleménynyilvánítás, egyig sem legitimebb a másiknál.

G. Nagy László 2021.07.14. 00:47:17

@birka menet:

"Meg MBappe sorozatos meghuhugása se a fajgyűlölet kifejezése, "

Semmi ilyesmi nem történt.

G. Nagy László 2021.07.14. 00:53:54

@Glokta:

"Magyarországon tanuló német orvostanhallgatóként eltöltenél több órát a rendőrségen csak azért, hogy az országot befeketítsd?" Abszolút belefér a képbe. Ha képesek kimenni egy magyar-francia meccsre, csak hogy megmutassák a szivárványos kalapjukat, úgy ez nem tűnik sokkal nagyobb áldozatnak. El sem tudok képzelni olyan nőt, akit ennyire érdekel két idegen ország focimeccse.

G. Nagy László 2021.07.14. 01:01:57

@Glokta:

"Provokáció jelentése: előre megfontolt és ártó szándékú magatartás, megnyilvánulás, amellyel egy másik személyt vagy csoportot olyan visszavágásra késztetnek, amit később rá nézve hátrányosan használnak fel."

A wikiszótár szerint igen. De valójában a provokáció mindössze annyit jelent: kihívó magatartás.

Csakhogy lásd: Egy fiú és egy lány flörtölni kezdenek egymással. Ha megfelelő játékossággal teszik, az gyakorlatilag a folyamatos oda-vissza történő provokáció virágoskertje lesz, mindenfajta ártó szándék nélkül.

hegyiattis 2021.07.14. 06:23:15

@birka menet: Véletlenül a B középben voltam a meccsen. Haverom vette a jegyet,azt sem tudta, hogy hova szól. Semmiféle huhogás nem volt senki felé.

Indriq 2021.07.14. 06:49:39

@hegyiattis: jahhh... kizárt hogy lett volna... az uefa hamisított felvételt.... ja nem.... maga Soros csinálta...
Attól hogy a haverod azt állítja, hogy nem volt, még érdemesebb a felvételeknek hinni

Indriq 2021.07.14. 06:51:23

@G. Nagy László: a provokációnak azért van egy pár környezetétől függő jelentése... te pont másikat akarsz rátolni, mert hát a kormányod védened kell mindenáron

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.07.14. 06:52:42

Nincs ezen mit csodálkozni, ez miattunk van. Azért van mert eltűrjük az érvelési hibákat és az áltudományos, azaz logikátlan dolgokat. Egyszerű a dolog: Nem csak a teológia, metafizika, de bizony a politika és a jog is egyértelmű áltudomány. Tehát nem a logika egyikben sem az ami uralkodik és rendező elv.

Wildhunt 2021.07.14. 06:53:22

@Boar.: pont előtte üvöltöttétek hogy az verbális erőszak, amit az elszenvedő annak érez. Itt tehát a szivárványos zászló.

midnight coder 2021.07.14. 06:54:03

Az igazi probléma az, hogy van egy rakás emberke megint, aki tuti biztos abban, hogy nála van a végső igazság. Ilyen már sokszor volt a történelemben: voltak a keresztények az inkvizícióval, a nácik, a kommunisták... most meg vannak a liberósbolsik.

Renee Le Renard · http://senkisehivta.blogspot.hu/ 2021.07.14. 06:56:39

Jeez eddig nem vettem komolyan az egyik spammelő kommentelődet aki kb. minden posztod alá belinkelt százezerszer hogy elmondja hogy nettó nácik gyülihelye ez a blog, de ahogy itt alakulnak a dolgok rájöttem hogy a gyermeteg megvalósítás ellenére totál igaza van. Hát én itt befejeztem ennek a blognak az olvasását, kellemes fasizálódást mindenkinek.

fkv.115 2021.07.14. 06:57:06

A német buzik provokálták a magyar normálisokat, hát visszakapták. Mi ebben a bűntetendő? Szokásos kettős mérce, magyarellenesség, mint a trianoni hadüzenet, amivel a franciák kirobbantották a 2. világháborút.

midnight coder 2021.07.14. 06:59:40

@birka menet: A BLM egy, a fehérek elleni rasszista szervezet. Fehér emberként az a normális, ha fellépsz ellene. A fehér BLM aktivista kb olyan, mint a Hitler mellett kampányoló zsidó. Csak olyan nem volt, a zsidók nem hülyék, szemben egyes mosott agyú hópihével.

midnight coder 2021.07.14. 07:02:37

@Renee Le Renard: Mindenkit a porba sújt a távozásod híre. Ja bocs, nem is.

midnight coder 2021.07.14. 07:05:01

@Indriq: Speciel a szivárványosdi egyértelmű provokáció.

Ekrü 2021.07.14. 07:23:55

@Boldeone Bull:
"-Ha pèldául egy nő azt mondja egy fèrfi polgártársnak hogy meg...gja , akkor az mèg viccnek is felfogható, mert èletszerűtlen ."-Már nem haragudj,de ha egy nő ezt mondja egy férfinek ,akkor utána ne csodálkozzon és főleg ne sértődjön meg ha az a férfi hasonló hangnemben válaszol.
" Ha ugyanezt 4 rossz kinèzetű fèrfi mondja egy sötèt utcán egy nőnek , akkor az verbális agresszió lesz , mert fèlelmet , rettegèst , akár pszichès traumát válthat ki. "- Ennek semmi köze a focihoz és ahhoz,hogy a lelátón mit ordibálnak egymásnak a szurkolók. Ráadásul ehhez nőnek sem kell lenni. Ha ugyanez a rossz kinézetű férfi egy pasinak szól be a sötét utcán az is épp annyira félelmet vált ki.
"A nèmet lányok meggondolatlanok voltak hogy kimentek a meccsre szivárványos külsővel," -A német lányok NEM meggondolatlanok voltak hanem elég visszataszító módon direkt provokálni mentek oda a balhé kedvéért.
"Egy holland, nèmet, svèd sportmèrkőzèsen nagyon valószínű hogy nem köpik le főleg nem ütik meg őket, ès lett volna olyan valaki , akik közbeavatkozik..."- Egy holland,svéd vagy német mérkőzésen ha összetalálkoznak egy hasonlóan felbőszített albán/török stb. származású emberrel akkor kétlem,hogy ennyivel megúszták volna.Az angol szurkolók meg agyon is verik őket.Lásd az utóbbi hetek híreit. (albán-német késelés,a 13 éves lány megerőszakolása)
"Ha igaz a sztorijuk , akkor viszont ez a szurkolókra nèzve gáz, hogy nem avatkozott be senki , ez már az emberelensèg normatíváva válása ( ha valóban úgy volt, ahogy a vallomásuk állítja ...)"-Az eset NEM benn a stadionba történt.Éppen ezért kétséges,hogy egyáltalán szurkolók volt az elkövetők vagy sem,hisz lehettek szimplán sima járókelők akiknek nem tetszett a két lány viselkedése.Félreértés ne legyen, ez nem menti fel őket,de nem kéne rögtön a szurkolókra mutogatni.Azt pedig álszentség mondani,hogy a németeknél vagy a hollandoknál segítenének azok után ,hogy láttuk ezen országok polgárainak reakcióit egy-egy katasztrófa vagy késes támadás vagy utcai nőverés során.Ott ahol az emberek egy katasztrófa,vagy utcai verekedés/verés esetén nem segítséget nyújtanak hanem szelfiket készítenek a mobiltelefonnal,vagy az asztal alá bújnak, ott kétlem ,hogy lett volna aki a két lány segítségére siet.Köszönd ezt meg ennek az álszent liberális világnak mely szerint a közösség nem számít és mindenki csak a saját dolgával/jólétével foglalkozzon.
"Ezért fontos , hogy egy kormány milyen társadalmi normákat állít fel , nagyon nem mindegy !"-Aha.Akkor a német kormány nagyon rossz normákat állít fel ,elnézve az utóbbi hetek késeléses híreit.Az osztrák kormány sincs a helyzet magaslatán,elég csak a 13 éves kislány megerőszakolására és meggyilkolására gondolni.A svéd kormányról meg jobb ha nem is beszélünk,ha jól tudom náluk a legmagasabb a nők elleni erőszak száma egész Európában. Ők ugyan milyen normákat közvetítenek?

G. Nagy László 2021.07.14. 07:25:05

@Indriq: "kizárt hogy lett volna... az uefa hamisított felvételt.... ja nem.... maga Soros csinálta...
Attól hogy a haverod azt állítja, hogy nem volt, még érdemesebb a felvételeknek hinni "

Halvány fogalmam sincs, miről beszélsz. A fenti posztban felsorolásra kerül mind a hat - felvétellel alátámasztott - vádpont. Amiről te beszélsz, az nincs köztük. Az UEFA kurvára szeretett volna ilyet találni, de hiába keresett. Jómagam is a keménymag közelében voltam a magyar-francián: Semmi huhogás nem volt. Végig ment a füttykoncert, bármelyik játékosnál volt a labda. Szimpla pszichológiai hadviselés, működött is. Valamiért Griezmann esetén volt a leghangosabb a fütty, aki történetesen hófehér...

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.07.14. 07:27:59

@midnight coder: Különösebben nem vagyok oda a nemileg másként gondolkodókért, (de elviselem őket) azért sem hogy ilyen szimbólumot választottak maguknak, hiszen a Rainbow (angol együttes) induló korszakában - 1975- azért a szivárvány még nagyon mást jelentett. .... de miért lenne provokáció??? Miért nem egyszerű nyomulós propaganda? Szerintem inkább ez utóbbi amit gyakran tapasztalni lehet.

G. Nagy László 2021.07.14. 07:28:21

@Indriq:

"a provokációnak azért van egy pár környezetétől függő jelentése... te pont másikat akarsz rátolni, mert hát a kormányod védened kell mindenáron"

Ezt nem értem. Semmilyen szempontból. A provokáció minden kormánytól és környezettől függetlenül ugyanazt jelenti. Orbánékat pedig csakis akkor védem, ha úgy érzem, igazuk van.

11 Favágó 2021.07.14. 07:34:53

@Boldeone Bull: szerinted miért ölt valaki szivárványos öltözéket?
Ugyanezt futbelmeccsre?
Provokáció? igen

Szerinted ha magyar büszkeség hónapját szeretnénk rendezni Brüsszelben, az pozitív, provokatív, vagy progresszív lenne? Ott mi lennénk a kisebbség, mit az EU igyekszik sokszor hozzánkvágni. Tehát még támogatásokat is kellen kapnunk ahhoz hogy talpig piro/fehér/zöldben járkáljunk, zászlócskákkal, közben pálinkázva bográcsolhatnánk az EU előtt, mert meg kell minket érteni. Elvárnánk azért még az USA-koktól, hogy két térden csúszva küldjenek sok pénzt, mert sok tudóst, szakembert kiengedtünk a csábításukra és ezért méltányos. Meg az EU gazdagabb országaitól ugyanezért. Sőt a kozép Afrikaiaktól is, igaz nekik ehhez az egészhez semmi közük.

G. Nagy László 2021.07.14. 07:38:41

@Renee Le Renard:

"Hát én itt befejeztem ennek a blognak az olvasását, kellemes fasizálódást mindenkinek."

Ez a te döntésed. Hiányolni foglak.

Mindenesetre megdöbbentően szomorú az, hogy a véleménykülönbséget fasizálódásként fogod fel. Ez - hitem szerint - mélyen meggyalázza sok százezer ártatlan ember emlékét, akiket fasiszták és nácik hurcoltak, kínoztak, öltek meg. Fájdalmas, hogy pont téged kell emlékeztetni arra: a fasisztáknak és náciknak nem az volt a bűne, hogy másképp látták a világot. Hanem az, hogy ölni tudtak érte. Ezerszer inkább fogok barátkozni egy békés kommunistával, mint egy agresszív konzervatívval.

Ekrü 2021.07.14. 07:39:04

@Glokta:
"Arról beszélek, hogy ha az UEFA megkap egy ilyen jelentést (amelyet más országokról azért nem kaptak meg, mert őket nem figyelték annyira, ahogy azt leírtam a kommentemben), akkor - a jelenlegi (szerintem hibás) szabályzat értelmében - érthető, hogy büntetést szab ki. "-NEM,nem érthető.Úgy gondolom,hogy egy európai szervezettől elvárható,hogy rendesen utánanéz a dolgoknak,nem alkalmaz kettős mércét és arányos büntetést szab ki.
Ami pedig a "amelyet más országokról azért nem kaptak meg, mert őket nem figyelték annyira, " illeti,az angolok köztudomású,hogy a legvadabb szurkolók Európában,körülöttük mindig áll a bál.Ahogy a holland szurkolók is a fanatizmusukról híresek,de mondjuk a többi ország szurkolói sem balettet szerető kislányok. Ha valóban ezek után csak minket figyeltek,az bizony felháborító és olyan részlehajlást feltételez amit egyetlen európai szervezet sem engedhet meg magának.Ha megteszi akkor nem hivatkozhat többé semmilyen igazságosságra.

G. Nagy László 2021.07.14. 07:49:36

@TanNé:

"a Rainbow (angol együttes) induló korszakában - 1975- azért a szivárvány még nagyon mást jelentett."

Abszolút így van. A szivárvány valaha egy gyönyörű szimbóluma volt a sokszínűségnek. Annak, hogy nemre, fajra, szexuális orientációra és politikai világlátásra való tekintet nélkül békésen együtt tudunk élni. Nos, nem a konzervatív oldal járatta le és értéktelenítette el ezt a hajdan szép jelképet.

G. Nagy László 2021.07.14. 07:53:41

@Ekrü: Egy józan hang az elfogult gyűlölködők között. Felüdülés olvasni a kommentjeidet.

Midnight Run 2021.07.14. 08:11:29

Csendben megkérdezem, hogy az MLSZ mit tesz, hogy a jövőben ne kapjunk hasonló büntetést, azon kívül, hogy már megint igazságtalanul bánt velünk valaki?

30 éve az angolok, aki páriák voltak Európában, megoldották a helyzetet. Mi valami hasonlót kívánunk tenni?

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.07.14. 08:23:56

@G. Nagy László:

Ja .... jól írod a fő mondandód, de van benne egy hiba is.... érvelési hiba .... hamis dilemma ... eleve Te magad is hamis kettős felosztás alkalmazol. Ennél sokkal több szabad választási lehetőség van.

Ekrü 2021.07.14. 08:43:24

@Midnight Run:
"Csendben megkérdezem, hogy az MLSZ mit tesz, hogy a jövőben ne kapjunk hasonló büntetést, azon kívül, hogy már megint igazságtalanul bánt velünk valaki?"- Ha igazságtalanul kapjuk a büntetéseket akkor tök mindegy ,hogy mit csinál az MLSZ vagy a szurkolók úgyis megbüntetnek minket.
"30 éve az angolok, aki páriák voltak Európában, megoldották a helyzetet. "-HIHIHI !!!! :)))) Ezt most tényleg komolyan írtad? Mert akkor nem ugyanazt az EB-t néztük...
www.youtube.com/watch?v=KJbF-i9MwKs
www.youtube.com/watch?v=puDxS38VcE0
www.youtube.com/watch?v=pNHkuwma7b4
Ugye kicsit sem rasszisták :))) :
‘Go back to Nigeria’: England players face racist abuse after loss to Italy
A szervezés is tökéletes volt :
Ticketless fans rush Wembley Stadium security barriers at England vs Italy Euro 2020 final

G. Nagy László 2021.07.14. 08:48:39

@Midnight Run:

"Csendben megkérdezem, hogy az MLSZ mit tesz, hogy a jövőben ne kapjunk hasonló büntetést, azon kívül, hogy már megint igazságtalanul bánt velünk valaki? 30 éve az angolok, aki páriák voltak Európában, megoldották a helyzetet. Mi valami hasonlót kívánunk tenni?"

Ez egy nagyon jó felvetés. Pár gondolat hozzá:

1. Az MLSZ diplomáciai súlya, érdekérvényesítő képessége - úgy tűnik - nincs a csúcson. Elsősorban ezen kéne változtatni.
2. Az angolok sokat léptek előre, de, mint látjuk, még mindig az ő szurkolóik a legsportszerűtlenebbek.
3. Fogalmam sincs, hogy min kéne változtatni. A felsorolt hat vádpontból három abszolút nem bűn, a másik három pedig gyermeteg csúfolódás. Ha van rá tipped, hogy a magyar szurkolókat miként tudod rávenni, hogy ez utóbbival hagyjanak fel, szívesen olvasom.

A valóság az, hogy sokaknak bajuk van a tömeges vonulással is, ami pedig kifejezetten lélekemelő. Bajuk van a fekete pólóval, ami pedig magánügy, ezt még az UEFA sem meri felróni. Bajuk van a magyar kormánnyal, ezt pedig valódi sportszerűtlenség ide keverni. Bajuk van azzal is, hogy sokan vagyunk, hangosak és egységesek - míg a legtöbb meccs jellemzően negyedház előtt ment, összehasonlíthatatlanul gyengébb szurkolói hangulatban. Ez mind ott van a háttérben, de ezekkel még az MLSZ sem tud mit kezdeni és nem is kell neki.

nemecsekerno_007 2021.07.14. 08:54:16

@Indriq: ,, a provokációnak azért van egy pár környezetétől függő jelentése...,,

Katar.

Majd ha ott is szivárványba borulnak a mecsetek, akkor is mi leszünk a fekete seggűek?!

Renee Le Renard · http://senkisehivta.blogspot.hu/ 2021.07.14. 08:59:29

@midnight coder: tudom. Ti fasiszták ilyenek vagytok, egyszerűen nem hiányoznak nektek emberek. Távol áll tőlem hogy magam ilyen nagyszerű emberekhez hasonlítsam, de nem hiányoljátok például Radnóti Miklóst, aki az egyik legszebb verset írta a hazaszeretetről, elvtársaid mégis úgy lőtték le, mint egy kutyát. Vagy Bartók Béla, akit még a Horthy-rendszer is semmibe vett. Minden idők legnagyobb magyar zeneszerzője, aki új platformra helyezte a magyar népzenét - és a magad fajta így is értetlenül áll előtte mai napig -megundorodott tőletek és vén fejjel New Yorkig ment.

Lehet mutogatni a komcsikra, ők csak azt a rombolást fejezték be amit ti elkezdtetek. Nem vagytok különbek.

G. Nagy László 2021.07.14. 08:59:42

@Ekrü: Jók ezek a videók. Egészen elképesztő a kontraszt a magyar meccsek, a magyar szurkolók és ezek az állatok között.

Ha Orbán, vagy Bayer Zsolti mond valami hülyeséget, már gyártom is a posztot belőle. Olyan jólesne, ha látnék pár józan és tisztességes balost, aki ilyenkor a szemének hinne, tényszerű maradna és képes lenne szembenézni az igazsággal. Vagy akár kimondani is, hogy itt kettős mérce megy, és igazságtalanul szívóznak velünk.

G. Nagy László 2021.07.14. 09:02:53

@Renee Le Renard:

Radnótinál nagyobb hazafit keveset ismerek. MINDEN posztomban, amelyben a hazaszeretet szóba kerül, megemlítem a nevét, különös tekintettel a Nem tudhatom című remekművére. (Nekem személyes kedvencem, József Attila után a második legjobb magyar költőnek tartom.)

Medgar 2021.07.14. 09:05:03

@Renee Le Renard: Az LMBQT és BLM mozgalmak egyenesági leszármazottjai a nácizmusnak és a kommunizmusnak.

MEDVE1978 2021.07.14. 09:06:07

Az UEFA döntése egyértelműen aránytalan. A 2016-os Albán- Szerb meccs után kapott a szerb szövetség ekkora büntetést (+ 3 pont levonást). Csak, hogy az arányokat lássa bárki, néhány dolog, ami előfordult (eredeti szöveg itt: en.wikipedia.org/wiki/Serbia_v_Albania_(UEFA_Euro_2016_qualifying))
- szerb busz megdobálása;
- betondarabok bedobálása a pályára;
- a játékosok különböző tárgyakkal dobálása (érmék, öngyújtók);
- a szerb szurkolók NATO zászlót égettek;
- a szerb szurkolótábor a "Gyilkoljuk meg az albánokat" szöveget kántálta;
- szögletet elvégző játékos fáklyával dobálása, fáklyák bedobálása a pályára;
- berepült egy Nagy-Albánia zászlós drón, amit a szerb játékosok leszedtek, az albánok pedig megpróbálták elvenni tőlük, ebből majdnem tömegverekedés lett;
- szerb huligánok rohantak be a pályára és többek között székekkel ütötték az albánokat;
- a meccset több országban zavargások követték.

Az UEFA szankció 3 pont levonás, két zártkapus meccs és 100.000 EUR bírság a szerbeknek. Tehát gyakorlatilag a magyar büntetéssel egyenértékű, holott gondolom azért egyértelmű, hogy egy Christiano homosexual nem egyenértékű azzal, amikor megverik az egyik csapat játékosait, meg tárgyakkal dobálják őket.

G. Nagy László 2021.07.14. 09:10:25

@MEDVE1978: Köszönet az alaposságért. Ez hasznos muníció lesz az érvelésben minden más fórumon is :)

Boldeone Bull 2021.07.14. 09:10:44

@Ekrü: -A német lányok NEM meggondolatlanok voltak hanem elég visszataszító módon direkt provokálni mentek oda a balhé kedvéért"

Buta vagy! Mièrt mentek volna oda a " balhè" kedvèèrt? Hogy megveressèk magukat? A viselkedèsük- kifejeztèk szimpátiájukat valami iránt- simán belefèrt volna egy nyugati focimeccsen az elfogadottba, nálunk viszont nem! Ha előre tudták volna, hogy megverik\ leköpik őket , akkor biztos átgondolják a meccsre látogatást , de èppen azért , mert a nyugaton uralkodó toleranciából indultak ki, nem gondolták hogy hogy itt lányokat is megvernek.

Köszönd ezt meg ennek az álszent liberális világnak mely szerint a közösség nem számít és mindenki csak a saját dolgával/jólétével foglalkozzon."

Az, hogy nem avatkoznak be az emberek , az "álszent liberális " világnak köszönhető ? Ugyan már! Magyarországon semmivel sem avatkoznak közbe az emberek nagyobb szandèkkal mint Nyugat - Európában . Èppen tegnap olvastam, láttam egy videót , amikor is a már a buszon durván inzultált egy lányt egy jemeni diák, de senki sem akatkozott közbe ( csak mikor már az leszálltak ès majdnem megerőszakolták ..)
A lány pont arra panaszkodott , hogy már a buszon segítsègre szorult volna , de SENKI nem avatkozott közbe ...

Egy holland,svéd vagy német mérkőzésen ha összetalálkoznak egy hasonlóan felbőszített albán/török stb. származású emberrel akkor kétlem,hogy ennyivel megúszták volna.Az angol szurkolók meg agyon is verik őket"

Ez megint egy ordas hazugság!

Az eset NEM benn a stadionba történt.Éppen ezért kétséges,hogy egyáltalán szurkolók volt az elkövetők vagy sem,hisz lehettek szimplán sima járókelők akiknek nem tetszett a két lány viselkedése"

Ez megint egy èletszerűtken baromság ! Arra sètál apa meg fia , èppen a stadion mellett, mint járókelő, ès meglátnak kèt lányt , aki nem tetszik nekik ès megverik őket, miközben a meccs hevületèben felhergelt szurkolók hozzájuk sem szólnak ...Ilyen hülyesèget hogy lehet kitalálni ? Egyèbkènt , a lányok azt nyilatkozták, hogy voltak ott rendezők, UEFA - ellenőrök is, akik látták, de nem avatkoztak közbe .Sőt, segítsèget is kèrtek tőlük

Az osztrák kormány sincs a helyzet magaslatán,elég csak a 13 éves kislány megerőszakolására és meggyilkolására gondolni."

Magyarországon nem törtènt már hasonló, tragikus esemèny ? Ugyan már! Amit lehet , az osztrák kormány megtesz , de az ilyen tragikus cselekmènyeket nem lehet elkerülni
Ha megnèzzzük az százezer főre jutó gyilkosságok számát, akkor mèg mindig előnyösebb helyzetben van Ausztria ès Nèmetorszag , mint Magyarország , a több millió frissen èrkezett bevándorlóval együtt , ami azt mutatja , hogy nálunk sem rózsás a helyzet ...

A svéd kormányról meg jobb ha nem is beszélünk,ha jól tudom náluk a legmagasabb a nők elleni erőszak száma egész Európában."

Más módszertannal számítják : ott szinte minden nemi erőszaknak számít , ès a látencia- mivel nőközpontú társadalom- a legalacsonyabb a világon. Pl van olyan ország , ahol a nemi erőszakok 80-90% látenciaban marad

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2021.07.14. 09:14:23

@MEDVE1978: Igen ez így egyértelmű aránytalanság és kettős mérce.

G. Nagy László 2021.07.14. 09:17:36

@Medgar: Az LMBQT és BLM mozgalmak egyenesági leszármazottjai a nácizmusnak és a kommunizmusnak." Ugyanígy látom. A morál a béke, az elfogadás, a barátság és a józanság oldalán áll. A BLM mozgalom minden, csak nem békés, elfogadó és barátságos. Nettő rasszizmus és erőszakosság.

Midnight Run 2021.07.14. 09:17:55

@Ekrü: Bocs, de ez milyen érv, hogy minket aránytalanul bűntettnek, ezért feljogosítva érezzük magunkat arra, hogy ne tartsuk be a szabályokat?

Ezek a dolgok nem a derült égből jönnek. Ha a klub szabályai közt azok vannak, hogy nem lehet rasszista elemeket skandálni, akkor ne csodálkozz, ha büntetést fizetsz. Itt. max az arányokon lehet vitatkozni, de Csányi Sanyink ott van az UEFA vezető testületében, lobbizza ő ki a kisebb büntetést/szabályok megváltoztatását.

Midnight Run 2021.07.14. 09:22:34

@G. Nagy László:
Mondjuk azt a pár száz emberkét, aki ezt a dolgot gerjeszti, ki lehetne emelni a tömegből. Be lehet azonosítani azt, aki molinot tett ki, meg aki huhogott. Nem bonyi. Nyilván az angoloknak is van még feladatuk. Ha van eszük, levonják a következtetést.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.07.14. 09:24:12

@G. Nagy László: most az uefa épp az angolokon dilemmázik.
Ùgy làtom, értelmezési gondjaid neked vannak. Van egy elfogadott szabály. Ezt kell betartani. Ha transzparenst emelgetnek, ha pályára rohangálnak, a rendező felelőssége. Hogy ennek mi a büntetési tétele , az már egy másik kérdés. De az érvelési hiba, hogy engem mért büntetnek, amikor őt nem?
Mondok egy példát: bemutatsz a rendőrnek az útszélen, és kipörgő kerékkel továbbhajtasz. Nem messze kivesznek a sorból, és megbüntetnek gyorshajtásért. Erre te azzal védekezel, hogy mások is gyorshajtottak, és pikkelnek rád a rendőrök.
És álnaivan csodálkozol, azt fejtegetve, hogy erkölcsileg a gyorshajtás sem rosszabb, mint a menet közbeni telefonálás.

MEDVE1978 2021.07.14. 09:26:14

A másik az, hogy az UEFA - a nagy nemzetközi sportszövetségekhez hasonlóan egy maffia. Ennek megvan a maga magyarázata, ami viszonylag egyértelmű: a nemzetközi tér egyfajta működési szabadságot hoz magával. Eltérő országok, eltérő szabályok és a nagy sportszövetségek általában nem olyan országokban vannak bejegyezve, ahol szigorúak a feltételek. Az UEFA például Svájcban, ahol ugye tudjuk, hogy a banktitok szent mindenek felett....
Természetesen az, hogy az UEFA az egyik legnépszerűbb csapatsportban tevékenykedik, rátesz némi kontrollt a szervezetre, ugyanakkor továbbra is nyilvánvaló, hogy vannak elhajlások. A katari világbajnokságot szinte senki sem akarta, mégis "lett". Az UEFA számára tehát elsőrendű a minél nagyobb bevételek biztosítása és itt kell keresni a Magyarországot most hátrányosan érintő döntések hátterét. Egyszerűen most a BLM, a LMBTQ, a diversity nagyon trendi. A nyugati ember úgy mutatja meg morális felsőbbrendűségét, hogy sajnálkozik a feketén, a homokoson, migránsokon és elismeri, hogy a gonosz rendszer elnyomja ezeket az embereket. Ez szinte egyfajta valláspótlék, mert eredendő bűnösséget hirdet: csak a nem általánosságban az ember bűnös, hanem a fehér ember, pontosabban a fehér férfi vagy leginkább az idősebb, vagyonos fehér férfi. Azzal, hogy ezt elismeri egyfajta feloldozást él át: én elismertem, hogy a gonosz rendszer rosszat tesz ezekkel az emberekkel, tehát ettől én most jó ember leszek. Természetesen szembenállok az intoleráns "gonoszokkal", akik nem hajlandók elfogadni ezeket az értékeket. Ez egy megnyugtató világkép, hiszen ad egy célt, amiért küzdeni lehet és egy pozitív önképet, amiért megveregetheti a vállát a delikvens.
Persze vállalati szinten ez szintén nagyon divatos. Hiszen sokkal egyszerűbb feketét, nőt stb. felvenni és utána a PR csatornákon ontani, hogy mi fair vállalat vagyunk, mint mondjuk bért emelni vagy a harmadik világbeli rabszolgákat jobban megfizetni.

A magyar emberek döntő részének nehéz belehelyezkednie ebbe a szituációba, de a fejlett országok népességével más a helyzet a széles, jómódú középosztály miatt. Gondoljunk csak bele mondjuk Frauke esetébe. Mondjuk ő Hamburgban nőtt fel. Szép kis bérlakásuk volt valamelyik átlagos városrészben. Apunak BMW-je volt, anyu Volkswagennel járt. Frauke gyerekkorától kezdve olyan lehetőségeket kapott, amiről a magyar gyerekek 90%-a nem is álmodhat. Tizenéves korában rájött, hogy ő vegetáriánus akar lenni, mert szereti az állatokat. Az oktatás végig ingyenes volt, ösztöndíjakkal és 18 éves kora után anyu-apu is segítette, hogy egyetemre menjen. Egyetem alatt már dolgozott valamit, persze valami NGO-nál. Mindig is érdekelte Afrika. Fraukeből persze, hogy zöldpárti szavazó lesz, imádni fogja Greta Thunberget és persze utálni a gonosz intoleráns törököket, magyarokat stb.

Visszatérve az UEFA-ra: ez egy gazdasági motivációjú döntés. A bekiabálások stb. rossz az üzletnek, ráadásul a magyar kormány így is balhés az élet egyéb területein. Az UEFA ezért szívesen felvállalja a pozíciót, hogy ő legyen az igaz ügy harcosa és jó nagyot bírságol Magyarországon. Frauke örömmel tapsikol Hamburgban és csettint: a gonosz Orbán és a bunkó magyarok most megkapták.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.07.14. 09:27:05

@G. Nagy László: a football egyenes ági leszármazottja a fasizmusnak, kommunizmusnak. Kirekesztő, erőszakos nem békés, elfogadó, és legkevésbé morális.

Ekrü 2021.07.14. 09:28:21

@Midnight Run:
"Bocs, de ez milyen érv, hogy minket aránytalanul bűntettnek, ezért feljogosítva érezzük magunkat arra, hogy ne tartsuk be a szabályokat?"-Ki érvelt azzal,hogy ,hogy az aránytalan büntetés feljogosít a szabályszegésre?
Ha megfigyelted az itteni hozzászólásokat,akkor láthatnád ,hogy senki nem a büntetést kifogásolja,hanem a büntetés aránytalanságát és a kettős mérce alkalmazását.Egyetlen, magára egy kicsit is adó európai szervezet sem engedheti meg magának még a látszatát sem,hogy részlehajlónak vagy befolyásolhatónak látszódjon,mert ha megteszi,akkor ne csodálkozzon ha oda lesz a tekintélye.
Az ,hogy a magyar szurkolók követnek el szabálytalanságot az NEM jogosítja fel az UEFA-t ,hogy aránytalan büntetéseket szabjon ki.

G. Nagy László 2021.07.14. 09:29:26

@Igazamvanvagyigazamvan?: Tényleg van olyan szabály, hogy nem lehet a térdeplést kifogásolni? Vagy hogy a BLM mozgalmat nem lehet kritizálni? Segítek: nincs ilyen szabály, sem az UEFÁ-n belül, sem azon kívül.

Nem tudom, hogy a stadionba bevitt molinók tartalma kapcsán mi a konkrét szabályozás. De ha van bármiféle cenzúra, azt értelmesebb lenne a bejáratnál megejteni, elvéve az adott transzparenst.

nemecsekerno_007 2021.07.14. 09:32:23

@Igazamvanvagyigazamvan?: A foci mindkettőnél előbb volt hülyegyerek.
Ha meg nem vagy hülye, akkor hazudsz.

comblog 2021.07.14. 09:34:47

Az elutasíthatatlan ideológiák és szervezetek mindig az előszobája volt valami sokkal rosszabbnak.
Most is valahol az emberek kezdik elveszíteni a józan eszüket és itélőképességüket. Ma már akkora lett a véleményszabadság, hogy bármit lehet, csak megfelelő vélemény kell hozzá. Ha nem a megfelelő véleményed van akkor jaj neked.
Szomorú, hogy (megint) ide jutottunk és azt várják el, hogy ehhez ütemesen tapsoljanak ez emberek.
Ezzel persze nem mentegetni akartam a suttyót aki a harmadik pontba került a felsorolásban, de suttyók minden oldalon vannak és ezen nem igazán lehet segíteni...

Midnight Run 2021.07.14. 09:36:16

@Ekrü: Ezzel egyetértek. Szijjártó úr - ha már felszólalt az ügyben, szerintem feleslegesen - sem az UEfát kellett volna kommunistáznia. Hanem elmondani, hogy miért érzi túlzottnak a büntetést, mi lett volna reális és mit tesz az ország és az MLSZ, hogy a jövőben elkerülje ezt és a helyzet megoldódjon.

MEDVE1978 2021.07.14. 09:36:57

@Boldeone Bull: Ez egy érdekes vita, mert egyik oldalról a józan ész, másik oldalról az áldozathibáztatás határolja. Úgy gondolom itt is a középút lenne a javallott. Rövid példával: ha egy fiatal hölgy úgy dönt, hogy forrónadrágban és kivágott topban sétál szombat este Ózd kevésbé frekventált területein, akkor egy bizonyos kockázatot fut. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a helyi túlfűtött, fiatal lakosok részéről ok, hogy megtapogatják, esetleg "többet akarnak" erőszakosan, de ha nem ment volna arra vagy nem úgy öltözködve, akkor ez a kockázat csökkenne. Ez a józan ész faktor.
Másik példa egy koncert már több mint 10 éve, máig emlékszem. Részeg fiatal lány, felkéredzkedett egy szintén illuminált, erősebb fiú nyakába, hogy jobban lásson. A koncert "hevében" a póló alól kivillantotta a ciciket a zenekar felé. Ez kockázattal jár, természetesen a fiú mellettük álló, szintén részeg haverja rögtön megfogta a ciciket.

Nyilván szép dolog az elveink mellett kiállás, de a két lány is érzékelhette volna a közhangulatot. Csak őket ez nem érdekelte, mert "virtue signalling"-ot akartak, jobb embernek akartak látszani.

6.Lenin 2021.07.14. 09:38:53

Azta!

Mi volt itt, de pont ezért lenne egy fogadásom.

Akik ide kommenteltek azoknak a 99 %-a még soha nem volt meccsen. Ez tuti. Ezek a dolgok teljesen másról szólnak, és kívülről ugyan durvának hat, de szerintem nem annyira veszélyes, mint egyesek szeretnék állítani.

Már a büntetés is igen beszédes. Egy sportesemény megtartása zárt kapuk mellett, elvéve a lényegét. A valamiért kiállás érzését. Ez benne a legaljasabb, elvenni az emberektől azokat, amihez még ragaszkodnak.

A cél, egy szép és hatalmas birkacsorda létrehozása, amit néhány kutya képes a kívánt irányba terelni. Haladóéknak ez mindig is tetszett, hol náciként, komcsiként, vagy bármilyen más jelszó alatt kellett kiszolgálniuk valakit, hallgatva a gazda kutyáira boldogan mentek a kívánt irányba. Bár ez kívülről soxor egy összevissza rohangálásnak tűnhetett.

Most is ez zajlik a világban, már csak a sportot kell megregulázni, gondolják.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.07.14. 09:44:32

@nemecsekerno_007: most megfogtál!
Te tényleg ennyire buta vagy? Na jó, a kedvedért: a nácizmus és a kommunizmus a fociból ered!

6.Lenin 2021.07.14. 09:45:46

@Midnight Run:

A külügyer-jogosan, hiszen ez a feladata-tett egy politikai észrevételt egy nyilvánvaló politikai provokációra. Semmi köze nincs ennek a sporthoz. Ez ebben az esetben csak egy aktuális eszköz volt.
Ezt nem értik itt sokan, vagy értik, a szándékkal egyetértenek.

Min1 mit mond a gazdi, de tegyen már valamit, hogy mi lehessünk megint a kiszolgálóik, otthon pedig a tévedhetetlennek mutathassák magukat. Egyedül nem megy, nekik soha nem is ment külső segítség nélkül. Most se megy.

Lassan már sírva könyörögnek, hogy nyalhassák a seggüket egy kis hatalom morzsáért.

Ekrü 2021.07.14. 09:46:44

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Ha ez a véleményed róla akkor ne nézd.Hisz nem kötelező nézni.Sőt,láthatóan a véleményedet is leírhatod róla,max nem értünk veled egyet.Viszont úgy gondolom, hogy ugyanez fordítva is igaz kéne legyen. Ha a szurkolóknak nem tetszik a térdelés akkor azt nyugodtan felírhassák akár egy molinóra.Ha nem vagyok híve az LMBTmiafenének akkor azt is kiírhassam,hogy "nem,köszönöm". Ebben ugyanis semmi sértő nincs.Pont az lenne jó a demokráciában,hogy mindenki azt néz, azt követ és azt ír ami az ő véleménye.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.07.14. 09:50:25

@G. Nagy László: olyan szabály sincs, hogy ne lehetne letolt gatyával focizni. Olyan viszont van, hogy nem lehet megbotránkoztatóan viselkedni.
Olyan szabály sincs, hogy nem lehet beleharapni a másikba. Olyan viszont van, ami bünteti a szándékos sérülésokozást.
Na, egy szónak is száz a vége: magyarázod a bizonyítványt, véded Szíjjártót, pedig nagyon nem az uefa az ő tárgyalópartnere.

Midnight Run 2021.07.14. 09:54:31

@MEDVE1978: Ezzel én is egyetértek. Nyilván képmutató ez, de sajnos az őszinteséget nem tudja 100%osan elfogadni a világ.
Értelmes országok meg nem mennek fejjel a falnak. Egy molinóval kevesebb lett volna kitéve, attól még jó meccs lett volna jó hangulattal.

dare 2021.07.14. 09:55:39

A szivárványszínű kalap vagy bármi azért lehet provokáció sokak szemében, mert akik nem hordják, akik érzékenyen reagálnak rá, azok nem normális tagjai a társadalomnak, értsd homofóbok az érzékenyítők szerint.
Ez kb olyan, mint amikor a Fidesz meghirdette a minden magyar hordjon kokárdát történetét, ami miatt sokan heves tiltakozással is reagáltak rá (amúgy tök jogosan).
Ezért nem is hordok kokárdát jól látható helyen, mivel sokan ezt provokációnak vennék a részemről, és én nem szeretnék senkit se provokálni vele.
Ahogy a Fidesz kisajátította magának ezt a szimbólumot, úgy az Lmbtq mozgalom is kisajátította magának a szívárványszínt.
Kereshetünk okokat, hogy ez hogyan történt és miért, ki kezdte és miért....stb, de attól még az tény marad, hogy ami az egyiknek a szivárványszín, az a másiknak a nemzeti színű kokárda lesz, ami ki fogja verni majd a biztosítékot.
Olyan meg nincs, hogy amit szabad Jupiternek, azt nem szabad kisökörnek.
Tehát az a tematizáció jó, ez a tematizáció rossz.
Vagy mind a kettőt felveszed egyszerre, vagy egyiket se veszed fel.
Ha csak az egyik van rajtad, akkor már rögtön szálka is leszel a másik érzékeny oldal számára, ezért nekem eszembe nem jutna szivárványszínű kalapban beülni a Fradi b középbe pl, ahogy kokárdában se fogok soha semmilyen Lmbtq rendezvényre elmenni, mert azzal csak provokálnám az arra érzékeny polgárokat ott.
A helyes megoldás a mind a kettő, vagy az egyik se.
Ha viszont felveszed, akkor ne tedd közszemlére, hogy te milyen elfogadó vagy, mert akkor oda fognak állni melléd kokárdával, és akkor meg mehet majd az anyázás, hogy milyen jogon akarják neked mások megmondani, hogy mennyire is vagy te magyar.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.07.14. 09:56:57

@G. Nagy László: " angol szövetséggel együtt minden angol szurkolót arra kért az Európai Labdarúgó-szövetség, hogy tanúsítsanak tiszteletet azok iránt a játékosok iránt, akik féltérdre ereszkedve tiltakoznak a kirekesztés és a rasszizmus ellen a foci-Eb meccsei előtt – írja a Daily Mail.

Az UEFA jelezte: ragaszkodnak a zéró toleranciához a rasszizmussal szemben, és nem tiltják a játékosoknak, hogy térdre ereszkedve támogassák az emberek közötti egyenlőséget"

Tehát annyira nincs szabály, ami tiltaná a térdeplést, hogy az uefa nem is ítéli meg. Sem pozitívan, sem negatívan...
Ez sajna nem azt jelenti, hogy az uefa bünteti a nem térdeplő csapatokat, hogy szabályt hozott volna, és kötelezővé tette volna.

"

Boldeone Bull 2021.07.14. 09:57:50

@MEDVE1978: A kèrdès az, hogy egy társadalom általában mennyire tudja tolerálni a megszokottól eltèrő , " deviáns " , de másoknak nem ártó viselkedèst. Berlinben mindent szabad , csak nevetnek az emberek , sőt mindenki a barátja akar lenni a" cool " csajoknak \ fiúknak , az a trendi. Budapesten mèg többè- kevèsbè , elfogadják az emberek a devianciát, megfelelő körökben mozogva , de már van benne kockázat, ha kimozog a szokásos èlettèrből ..A vidèki kistelepülèseken a legtöbb ember megbotránkozik pl egy meleg láttán, közel zèró tolerancia van...

Általában attól függ az általános tolerancia szintje, hogy mennyire van az ember a centrumban , vagy a perifèrian ès az iskolázottságtól is , termèsztesen ...
A centrumban , a tolerancia ès elfogadás nèkül nem is lehetne együtt èlni , míg a perifèrian az emberek a genetikailag determinált ösztönök szerint kevèsbè tekintenek elfogadóan a másságra , sőt fèlelemmel , kihívással tekintenek rá

Ekrü 2021.07.14. 09:59:42

@Midnight Run:
Szijjátó Péter teljesen jogosan egy politikai ítéletre adott egy politikai választ.Tulajdanképpen mi a bajotok vele? Az talán,hogy sokan a baloldalról is igazat adnak neki?
"Hanem elmondani, hogy miért érzi túlzottnak a büntetést, " -Ezt gondolom megtette a MLSZ,miután őket is meghallgatják egy ilyen ügyben.
"mi lett volna reális és mit tesz az ország és az MLSZ, hogy a jövőben elkerülje ezt és a helyzet megoldódjon. "-Semmi.Ugyanis ha az UEFA igazságtalanul akar büntetni akkor meg is fogja tenni.Ilyenkor az ember mond egy "na elmész te a 3,14csába-t" és halad tovább.Max meglesz a véleménye az UEFA és az többi európai szervezet kétszínűségéről,ami úgy gondolom jelen helyzetben többet árt az ellenzéki oldalnak mint használ...

Boldeone Bull 2021.07.14. 10:07:43

@MEDVE1978: A tolerancia ès az elfogadás határait pedig egy kormány is változtathatja. Ha az sugallja a kormány , hogy a homoszexualitás , a bűnös ès üldözendő pederasztasággal egyenlő , akkor a kormányhívek is jobban fogják üldözni az ilyen kisebbsègeket, akár fizikai tettlegessègig is elmenve
A kormánynak egyfajta moderátor , indulatcsökkentő szerepet kellene betölteni, nem pedig tüzelni a most felszökő , felszított homofób őrjöngèst. Ez veszèlyes politika! Bár hoz szavazókat, bizonyára ...

6.Lenin 2021.07.14. 10:08:15

Véreim!

Mikor ébredtek már fel?

A nemzetközi dalfesztivált már bekebelezték, csak valamilyen transznemű valaminek az ordibálása nyerheti. Kit érdekel már a zene?

A filmes díjakat is csak azok a filmek kaphatják, ahol valamilyen magából kifordult valakik/valamik a főszereplők.

Már csak a sport volt hátra. Már indulhat pöccsel is valaki a nők között.Fordítva nyilván nem lesz, mert esélye se lenne a győzelemre.

Már semmi sem az, aminek látszik.
Drága ballib véreim, mi a fenét szeretnétek még szétbaszni? És főleg miért? Ti utána is mindig tehetségtelenek maradtok, ez van a génjeitekbe beprogramozva. Pihenjetek meg inkább, mindenkinek hasznosabb lenne, nektek is.

igazi hős 2021.07.14. 10:08:59

@MEDVE1978: Ott sántít az érvelésed (bár ezt szerintem te is tudod, csak szándékosan ignorálod), hogy az egy meccs volt, itt meg "sorozat" és ott a szervező hibázott nagyobbat (viszont magát nem büntethette az UEFA). De legalább tanultak belőle, ezért nem lehetett most orosz-ukrán meccs.

igazi hős 2021.07.14. 10:11:56

@Ekrü: Szííjártó az aktuális megmondóember, az ő dolga, hogy olyanokat mondjon, ami Orbán szájából ciki lenne. Csak a csörgősipka hiányzik róla.

dare 2021.07.14. 10:18:14

@Boldeone Bull: Az a baj, hogy ezt a tolerancia és elfogadás határát az Lmbtq... mozgalom is változtatja, és nem lehet még most megmondani, hogy évtizedek múlva hány betű is lesz majd ez a mozgalom, és milyen jogokat fognak akkor követelni majd maguknak.
Ez hatás-ellenhatás alapján működik.
Ha érzékenyítő mesekönyvek kerülnek a piacra, akkor a kormány törvényt fog hozni a határokra.

dare 2021.07.14. 10:28:11

A szurkolásról meg annyit, hogy ha azt akarják elérni, hogy mindenki üljön mint egy kuka a stadionban, akkor tiltsák meg a sörfogyasztást, a focis sörreklámokat, és akkor majd máshogy fogják levezetni sokan a felgyülemlett fáradt gőzt.

CSOKKI MÁLNA 2021.07.14. 10:31:11

@Boldeone Bull: Legközelebb próbálkozhatnának a lányok szivárványos cuccban, kézen fogva valamelyik mecset környékén.:)

11 Favágó 2021.07.14. 10:37:52

@Boldeone Bull: A kormány nem akarja felpuhítani a tolerancia határait. Miért tenné?A józan ésszel, de minimum az elveivel ellenkezik. Ha elolvasod a jogszabályt - és nem a ballib értelmezését - nem találod benne sem a buzik üldözését, sem az egyenlőségük kimondását a pederasztákkal.
Nem hiszem, hogy tudsz olyat mutatni, hogy ezt a MAGYAR törvényt bármely más országra rá akarta volna erőltetni Orbán vagy Szíjártó, de még olyat sem, hogy számon kérte volna más országtól, hogy miért nem követi. Olyanról volt szó, hogy FOGADJÁK EL a saját magunkra vonatkozó döntésünket, vagy még egyszerűbben NE SZÓLJANAK BELE. És nem azért mert dafke törvénykezünk, hanem mert szuverén ország vagyunk.

Tsteinar 2021.07.14. 10:42:16

A korrupt tagok eladják a VB-t Katarnak, ahol ezrek halnak meg rabszolga sorban a stadionok építése közben...de egy "nein danke" felirat pénzbüntetés és bezárás. Nem kicsit képmutatás...

nemecsekerno_007 2021.07.14. 10:44:05

@Igazamvanvagyigazamvan?: Az lmbtq meg a szivárványos zászló véleménynyilvánítás, ugyanúgy az ha nem kérünk belőle.
Ha az egyiket beviszik a pályára, akkor a másik is felbukkanhat és mindkettő jogos, mert a szólásszabadság erősebb jog.
De úgy látszik a kettős mérce alapkövetelmény ,,haladóéknál,,
,,Alapbetegsége függőséget okozott,,

Emlékszel még. Az is egy vélemény, ha másik oldalról jön azt is ugyanúgy toleráljuk. Már a demokráciában.

Magyarország jobban szaporodik! 2021.07.14. 10:44:30

@Ekrü:

Szíjártó Péter pont olyan idegengyűlölő mint ti fideszesek. Kissé sikertelenebb, de nagyon agilius EU bomlasztó mint Orbán gazdája. Csak Szíjártó ezerszer szánalmasabb Orbánnál, mert róla lesüt, hogy még ahhoz is hülye, hogy ezeket jól csinálja.
És undorító nézni, ahogy Orbán kutyába lement szogáját adja. Azonkívül már ránézésre is egy komplett idióta, minden epehányása ami a pofáját elhagyja abszolút provokáció minden normális ember számára.
Valójában őrá kellene egy eltiltó törvényt hozni.

11 Favágó 2021.07.14. 10:44:47

@Boldeone Bull: bocs, az előzőt meg azért neked írtam, mert szélsőségesen előítéletes és kirekesztő vagy:

"Általában attól függ az általános tolerancia szintje, hogy mennyire van az ember a centrumban , vagy a perifèrian ès az iskolázottságtól is , termèsztesen ...
A centrumban , a tolerancia ès elfogadás nèkül nem is lehetne együtt èlni , míg a perifèrian az emberek a genetikailag determinált ösztönök szerint kevèsbè tekintenek elfogadóan a másságra , sőt fèlelemmel , kihívással tekintenek rá"

Ebben úgy összezavarodtam - pontosabban az iskolázottság összeütközött bennem a genetikailag determinált ösztöneimmel, itt vidéken.

De ha jól értelek - egy Budapestre költözéstől megnő a toleranciaszintem a determináltság ellenére, vagy mondjuk egy szexulásan másként gondolkodó színész megtér a hetero közösségben egy vidéki kisszínházban?

Ekrü 2021.07.14. 10:45:18

@Boldeone Bull:
"Ha az sugallja a kormány , hogy a homoszexualitás , a bűnös ès üldözendő pederasztasággal egyenlő , akkor a kormányhívek is jobban fogják üldözni az ilyen kisebbsègeket, akár fizikai tettlegessègig is elmenve"-Akkor ezek szerint a német és francia kormány tömény antiszemitizmust sugallhat,mert az utóbbi időben nagyon elszaporodtak náluk a zsidók elleni támadások.A svéd kormány pedig azt sugallhatja,hogy nőket erőszakolni jó,hisz náluk meg a nemi erőszak száma nagyon magas.
Az osztrák kormány meg valószínű pedofília párti,azért erőszakolgatnak és ölnek meg náluk 13 éves kislányokat...

CSOKKI MÁLNA 2021.07.14. 10:45:22

@Tsteinar: Vajon hány szivárványos zászló lesz a lelátókon?

Ekrü 2021.07.14. 10:47:07

@igazi hős:
"Szííjártó az aktuális megmondóember, az ő dolga, hogy olyanokat mondjon, ami Orbán szájából ciki lenne. Csak a csörgősipka hiányzik róla. "-Ehhez képest elég sokat foglalkoztok vele...:)))))))))))))))))

Magyarország jobban szaporodik! 2021.07.14. 10:47:12

@Tsteinar:

Nein Danke a magyar nácikból.
Az ilyenek menjenek Fidesz gyűlésekre, ne külföldi országok stadionjaiba. Mert ott aztán be kell tartaniuk az ottani törvényeket!

Tsteinar 2021.07.14. 10:51:20

@Magyarország jobban szaporodik!: Ez nem törvény. De gondolom, ha a Vatikán elkezdene hirdetni a stadionban, hogy házasság előtt semmi szex és vki ezzel nem ert egyet akkor büntesség meg.
Segitek, aki nem feltétel nélkül bólogat a liberalis mainstreamnek, az nem náci.

Ekrü 2021.07.14. 10:51:58

@Magyarország jobban szaporodik!:
"Szíjártó Péter pont olyan idegengyűlölő mint ti fideszesek. "-Ehhez képest a te hozzászólásod van tele indulattal,gyűlölettel. Szerencsére engem nem érdekel,hogy mit gondolsz rólunk fideszesekről és szerintem Szijjártó Péter sem szorul a védelmemre. :))))))

Magyarország jobban szaporodik! 2021.07.14. 10:53:35

@6.Lenin:

Sőt, a buzik Michelangelo révén már Vatikánt is legyarmasították!

Még jó hogy a te művészetedet nem sajátították ki, otthon még nyugodtan talpalhatod a pedált és gyárthatod ezerrel az agyagcserepeidet. Az Orbánhoz szóló imáid közben.

CSOKKI MÁLNA 2021.07.14. 10:54:57

@Magyarország jobban szaporodik!: Zsidókat inzultáló, gyilkoló iszlamista barátaid ugye nem idegengyűlölők? Berlinben ma nem ajánlott kipában kimenni az utcára, a párizsi zsidónegyedből menekülnek a zsidók. Az idegengyűlöletet ti, liberálfasiszták importáljátok Európába. Azzal, behurcoljátok a fanatikus iszlámot.

CSOKKI MÁLNA 2021.07.14. 10:57:42

@Magyarország jobban szaporodik!: Szia Matyi! Még jó, hogy te viszont nem szaporodsz.:)

Magyarország jobban szaporodik! 2021.07.14. 10:58:45

@Ekrü:

Nem te kis értrelmi fogyatékos, csak a te írásaid vannak tele indulattal meg gyűlölettlel, mert te véded és élteted minden hozzászólásodban a náci vezéreidet és követőit és a gyűlölettörvényeit mások ellen.
Miért nem mered felvállalni ezt a másságodat, nem tanítják a Fideszben, hogy ezt hogyan kell?

Magyarország jobban szaporodik! 2021.07.14. 10:59:53

@CSOKKI MÁLNA:

Mi van kisnáci, milyen kábszert szedsz, hogy Matyikat látsz mnden sarokban?

Ekrü 2021.07.14. 11:00:38

@nemecsekerno_007:
"De úgy látszik a kettős mérce alapkövetelmény ,,haladóéknál,,"-Nincsen ezzel semmi baj.Minden ilyen igazságtalan döntéssel,kettős mércével csak azt érik el,hogy egyre több ember döbben rá az EU álszentségére...

CSOKKI MÁLNA 2021.07.14. 11:03:09

@Magyarország jobban szaporodik!: Könnyen rád lehet ismerni elmebeteg fogalmazásmódodból Matyesz.:)

Magyarország jobban szaporodik! 2021.07.14. 11:03:27

@CSOKKI MÁLNA:

Ki nekem az iszlamista barátom te kis hülye fideszes bértroll? A Pharaon, mit az Orbánodnak?
Magyarországon ma nem ajánlott kipában kimenni az utcára, a budapesti zsidónegyedből menekülnek a zsidók. Az idegengyűlöletet ti, orbán csürhéje importáljátok a 30-as évekből.

Magyarország jobban szaporodik! 2021.07.14. 11:05:36

@CSOKKI MÁLNA:

Mégg egyszer, milyen kábszert szedsz te kis hülye fideszes bértroll? Buksz egyébként a Matyira, mint Szájered a saját nembelijeire?

6.Lenin 2021.07.14. 11:26:55

@Magyarország jobban szaporodik!:

Addig leszünk szabadok, míg Orbán vezeti az országot.
Miért hiányzik neked, hogy birkaként tereljenek, hogy sose érezd magad szabad embernek, mert mindig másokhoz KELL igazodnod?

G. Nagy László 2021.07.14. 11:28:40

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Tehát annyira nincs szabály, ami tiltaná a térdeplést, hogy az uefa nem is ítéli meg. Sem pozitívan, sem negatívan..."

Ez így van, és ez így helyes. Ehhez képest minket megbüntettek, mert pár szurkoló egy molinóval állást foglalt a kérdésben. Vagyis: az UEFA szembe megy a saját álláspontjával.

G. Nagy László 2021.07.14. 11:32:34

@6.Lenin: dalfesztivál, film, színház, sport... megérne egy külön posztot az elmebetegség szétterjedésének és túlburjánzásának folyamata... Egyben tippelhetnénk, hogy mi lesz a következő, mit nem basztak még szét....

Boar. 2021.07.14. 11:38:24

@6.Lenin: "A cél, egy szép és hatalmas birkacsorda létrehozása, amit néhány kutya képes a kívánt irányba terelni."
Nem mondod...ilyen van?
Ja, persze, orbán csinálja...

Boar. 2021.07.14. 11:40:38

@G. Nagy László: Kihagytad a történelmet...
Mert ha ismernéd, rájönnél, hány művész vonzódott a saját neméhez.
Valamiért érzékenyebbek, a képző és előadóművészetben jobbak...

midnight coder 2021.07.14. 11:45:00

@Magyarország jobban szaporodik!: Ma kis hazánkban 100x biztonságosabb kipában mászkálni mint nyugat-európában. Az iszlamista migri sokkal jobban utálja őket mint a magyar skinhead, és főleg jóval több van belőlük.

CSOKKI MÁLNA 2021.07.14. 11:47:36

@Magyarország jobban szaporodik!: Ne ezekkel a hülyeségeiddel végképp elárultad magad Matyesz.:)

CSOKKI MÁLNA 2021.07.14. 11:51:47

@midnight coder: Ma Magyarországon max. a parlamentben jelenik meg az antiszemitizmus. Azon jobbikos képvieslők részéről, akik listázni akarják a zsidó származású politikusokat.

G. Nagy László 2021.07.14. 11:58:17

@Boar.:

"Kihagytad a történelmet...
Mert ha ismernéd, rájönnél, hány művész vonzódott a saját neméhez.
Valamiért érzékenyebbek, a képző és előadóművészetben jobbak... "

Ebben bőven van igazság. De hol hibáztam?

6.Lenin 2021.07.14. 11:58:51

@Boar.:

Nézz ki a birkanyájból. Azért nem látod mert a többiek eltakarják előled a kilátást.

Nyugaton rúgnak ki, ha nem állsz be a sorba. Büntetnek ha nem térdelsz, büntetnek, ha nem vonaglasz, vagy nem keféled a kutyádat, már a meccsre se mehetsz, ha nem lóbálod a farkad miután szivárvány színűre festetted.

Tapsolsz a dalfesztiválokon, ha egy hulladék ordibál. Megkönnyezed a moziban, ha két kretén leszopja egymást.

Miről szeretnél pont te beszélni?

6.Lenin 2021.07.14. 12:01:21

@G. Nagy László:

"Isten egyik kezével ad, a másikkal elvesz"-így igazságos, valamit, valamiért.

Boar. 2021.07.14. 12:05:33

@6.Lenin: Nem értem a bégetésed...
Belőletek csinált birkákat a gazdátok... Gondolkodni felesleges energiapazarlás, majd ő elbégeti az aktuális programot, az se baj, ha pont az ellenkezőjét mint tegnap...

6.Lenin 2021.07.14. 12:07:48

@G. Nagy László:

Rajta vannak a szeren, az már tuti. Ha hagyják, ezek szétvernek mindent, ami emberi.DE MIÉRT? Mi lenne benne nekik a jó?

Ez tényleg megérne egy posztot. Én is kíváncsi lennék a miértre, hátha valaki leírná, bár kétlem. Erre a kérdésre még soha nem válaszoltak.

MIT TENNÉNEK ŐK, HOGY JOBB LEGYEN? Mindig kiforgatják az eredeti értelméből a világot, azokat a lózungokat, amivel megszédítik , még saját magukat is. A végén csinálnak belőle egy rakás szart.

6.Lenin 2021.07.14. 12:12:51

@Boar.:

Nem érted a lényeget a két tábor közt.

Orbán elmondja, hogy mit is szeretne, aztán én, mivel egyetértek vele, követem. Jobban mondva támogatom, addig, míg megegyezik a véleményünk.

A másik megmondja neked, hogy mi a helyes, térdelj le, légy homokos, baszd szét a családod. TE meg akár tetszik, akár nem, KÖVETNED KELL MERT KICSINÁLNAK. Eszenyi E. pl. de sorolhatnánk a neveket reggelig. Fizikailag is megsemmisítik, ha kell.
Nézd a család többi tagját, nácikat, komcsikat. Ki rekeszt kis mindenkit , aki nem áll be a sorba?

CSOKKI MÁLNA 2021.07.14. 12:13:42

@Boar.: Orbán politikája az eredeti európai kultúra védelme attól a nemzeti,kulturális és nemi identitás káosztól, amit próbáltok lépésről lépésre előidézni.

Eltiltott Vélemény 2021.07.14. 12:18:38

@G. Nagy László: " ... 3. Fogalmam sincs, hogy min kéne változtatni. A felsorolt hat vádpontból három abszolút nem bűn, a másik három pedig gyermeteg csúfolódás. Ha van rá tipped, hogy a magyar szurkolókat miként tudod rávenni, hogy ez utóbbival hagyjanak fel, szívesen olvasom. ... "

1. be kell fejezni a sport állami támogatását (különösen a labdarúgásét)
2. ki kell lépni minden nemzetközi sport szervezetből

Így szinte az összes hasonló probléma magától megoldódik, relatív gyorsan...

G. Nagy László 2021.07.14. 12:19:51

@Eltiltott Vélemény: Alapvetően egyetértenék, de mivel az UEFA és a FIFA egyeduralkodók, így kimaradnánk mindenből...

G. Nagy László 2021.07.14. 12:22:14

@CSOKKI MÁLNA: "Orbán politikája az eredeti európai kultúra védelme attól a nemzeti,kulturális és nemi identitás káosztól, amit próbáltok lépésről lépésre előidézni. "

Épp az imént írtam le egy barátomnak: számomra ez a tétje 2022-nek. Ha Orbán bukik, úgy aligha lesz bárki, aki megállítja ezt a nemzetközi elmebeteg hullámot.

Eltiltott Vélemény 2021.07.14. 12:28:53

@G. Nagy László: " ... de mivel az UEFA és a FIFA egyeduralkodók, így kimaradnánk mindenből... "
Ha minden nemzetközi szervezetből kilépünk, akkor nem számít az sem, ha a FIFA és az UEFA összes tisztviselője egy orgián leszopja egymást, mivel semmi közünk hozzájuk

indanick 2021.07.14. 12:38:03

@11 Favágó: azért ha a favágó szó szerepelne a pedo tv-ben, pl kiskorút nem viheti erdőbe a favágó csak ha állami engedélye van rá, az favágóknak is fájna, hogy miért vannak benne. Pedig csak a rádőlő fától védik a gyerekeket...

G. Nagy László 2021.07.14. 12:38:09

@Eltiltott Vélemény: Ez igaz, de kivel fog mérkőzni a magyar válogatott és milyen célból?

Boar. 2021.07.14. 12:38:18

@G. Nagy László: Azon háborogtál, hogy felülreprezentáltak a melegek az előadóművészetben.
Ennek nem a kvóták az okozói...

Boar. 2021.07.14. 12:39:56

@CSOKKI MÁLNA: Milyen vicces tetszik lenni...
Orbán meg a kultúra védelme...
Ne erőltesd...

Eltiltott Vélemény 2021.07.14. 12:41:03

@G. Nagy László: " ... kivel fog mérkőzni a magyar válogatott és milyen célból ... "

Meghívásos alapon, kizárólag barátságos mérkőzéseken.

Boar. 2021.07.14. 12:43:30

@6.Lenin: Milyen elegánsan megfeledkeztél arról, hogy pont a te bálványod csinál ki mindenkit aki nem áll be a sorba...
A hozzád hasonló birkák is arra mennek amerre a vezérkos, "mert arra akarnak menni"...aztán ha mégsem, majd a puli bokánharapja őket...

Eltiltott Vélemény 2021.07.14. 12:44:23

@Boar.: " ... Ennek nem a kvóták az okozói... "

Szerintem az okozza, hogy hiányzik nekik a normális család, ezért "önkifejezéssel" és exhibicionizmussal kompenzálnak..

MEDVE1978 2021.07.14. 12:44:48

@Boldeone Bull: Már írtam hasonló témában, hogy nagyon vékony a mezsgye az "elfogadás" és a propagálás között, ha egyáltalán van éles határvonal. Szerintem az is egyértelműen rossz, amit írsz, hogy "mennyire cool egy homoszexuális" barátjának lenni. Ennek nem "coolnak" kellene lennie, hanem normálisnak. Az a véleményem, hogy a (nyugat-európai, amerikai) médiában jelenleg fokozottan jelenik meg a LMBTQ és egyébként a feketék is. Az USA társadalmának pl: 14%-a fekete emlékeim szerint (60% fehér, 16% latino fehér, 6% ázsiai, a többi kevert). Ebből a szempontból a feketék problémái egyértelműen túlreprezentáltak. A latino közösséget szintén éri hátrányos megkülönböztetés és az ázsiaiakat is, az ő problémáik ennek ellenére nincsenek ennyire kiemelve. Nem azt mondom, hogy a feketék problémái egyértelműen nem a diszkrimináció miatt jöttek létre, hanem azt, hogy ez egy nagyon sok tényezős jelenség, amelynek egy része a diszkrimináció. (Belejátszik például a feketék rosszabb iskolázottsága, a sokkal több egyedül nevelő szülő, a könnyű drogok fogyasztásának és bagatell bűcselekményeknek a kemény büntetése, a börtönviseltek nagy száma stb.). Ez egyszerűen leállíthatatlan csak a diszkrimináció előtérbe hozásával.

Az utóbbi időben a homoszexualitás, illetve az LMBTQ is jóval nagyobb hangsúlyt kap a kelleténél. Ez egy olyan jelenség, ami az emberek nagyon kis töredékét érinti. Hogy mekkora ez a töredék, az persze kérdés, de eddig minden felmérés jóval 10% alá mérte a legtöbb országban. Itt van hozzá egy cikk: en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_sexual_orientation#Hungary

Ettől függetlenül törnek be folyamatosan a médiába a mindenféle nem mainstream karakterek. Ma már a legtöbb amerikai filmet kritizálják, ha nincs benne fekete vagy homoszexuális. A Marvel non-binary karakteres (óriási bukás egyébként) képregénysorozatot indított. Szóba került a fekete Superman, Pókembert a képregényben már átírták egy fekete kisfiúra.

Én túlzottnak érzem ezt a reprezentációt. A szexualitásról azt gondolom, hogy az emberek egy skálán helyezkednek el. A tisztán hetero- és homoszexuálisok mellett van sok olyan ember, aki igazából nyitott a biszexuális kapcsolatokra. Utóbbi viszont azt is jelenti, hogy adott kulturális környezet mellett ezek az emberek boldogan el tudnak élni tradicionális heteroszexuális kapcsolatokban.. Nem szenvednek kárt, csak nem próbálnak ki valamit.

A korábban belinkelt wikipedia oldal is azt mutatja, hogy régebben kevesebb volt a homo- és biszexuális most pedig jóval több lett. Ez egyben arra enged következtetni, hogy az eltérő szexualitás iránt a társadalomban létrejövő tolerancia egyben bíztatja a még bizonytalan embereket, hogy homoszexuális kapcsolatokat is próbáljanak ki. A gondolatmenet egyértelmű következtetése, hogy a média és a közélet, valamint a társadalmi ráhatás nagyon jelentős ebben a témában.

A fentiek miatt én úgy gondolom, hogy mindent el kell követni, hogy ne legyen "reklámozva", vonzó alternatívaként feltüntetve a homoszexuális életmód.

MEDVE1978 2021.07.14. 12:48:58

@igazi hős: Ugyan már! Szerinted a szerb ultrák nem ugyanígy viselkednek meccsről meccsre, meg nem Nagy-Szerbiáról skandálnak + nem huhognak. Azért Magyarország nem egyedüli gonosz a térségben úgy, hogy a szerb-horvát-román-szlovák fociultrák pedig glóriával úszkálnak. (A románokat egyébként hasonlóan - bár kisebb összegre - büntették is két éve). Ettől függetlenül aránytalan, ha az albán-szerb meccset nézed.

morph on deer 2021.07.14. 12:51:10

Szerintem alapvető hiba a szólásszabadságot egyáltalán megemlíteni is a szurkolói magatartással kapcsolatban, - a kettőnek ugyanis semmi köze egymáshoz.

A “szurkoló” eleve azért kéne, hogy a nézőtéren legyen, hogy a saját csapatát buzdítsa, támogassa, esetleg ünnepelje, ezért is hívják úgy, hogy “supporter” pl angolul.
Tehát NEM az lenne a szurkolók dolga, hogy hergelje és gyalázza az ellenfelet, különösen akkor nem, ha valamilyen oknál fogva sportként tekint a focira..!

Ezzel szemben derék szurkolóink életcéljuknak a másik csapat sértegetését, alkalmasint az országuk és etnikumuk, bőrszínük, vélt vagy valós szexuális orientációjuk sértő kontextusba helyezett, rigmusok formájában való üvöltözését tekintik, nyilvánvalóan valamilyen atavisztikus falkaélmény felidézése céljából..!

Azaz esetükben NEM az egyéni véleményük szabad kifejezéséről van szó, hanem egy csoportosan elkövetett, többnyire (becsület)sértő, verbális támadásról egy másik csoport, vagy személy ellen!

Véleményem szerint ennek a világon semmi köze a személyes szabadságjogokhoz, tehát teljesen téves ebből a megközelítésből megítélni ezt a fajta viselkedést.

Az már csak ráadás, hogy a hazai szurkolóknak ezt is sikerült valami egészen tapló módon előadniuk, ráadásul - ha tetszik, ha nem, - Magyarországot képviselve!

Az eredmény láttán aztán előugrik a dobozából a nemzetthy paprikajancsi, és hivatalának súlyát latba vetve rátesz még néhány lapáttal, teljesen nevetségessé téve nem csupán önmagát, de azt is, amit képvisel!

Így aztán ország-világ előtt egyértelművé vált, hogy a magyar szurkoló nem véletlenül olyan amilyen, nem csupán a csőcselék egy elszigetelt, jelentéktelen részéről van szó, ó dehogy!

Ahogy külügyminiszterünk hisztérikus állásfoglalása világossá tette, nálunk ez így természetes, manapság ez a magyar kultúra része, kizárólag a demokrácia és a szólásszabadság megtestesülése, amit azok a csúnya külföldiek szándékosan félremagyaráznak!
Na azééér’!

Boar. 2021.07.14. 12:53:32

@Eltiltott Vélemény: Amíg jól csinálják...amíg olyan versek, zenék születnek...
Freddie Mercury nélkül is igencsak szegényebb lett volna a világ...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.07.14. 12:53:40

@morph on deer:

Azt mondod, a sportoló politizálhat a pályán, de a szurkoló nem?

frikazojd · http://kocs.ma 2021.07.14. 12:54:23

VAGY!!!!!! egyszer kipróbálhatnák a nácik hogy pár meccsen nem náculnak és PUFF hirtelen nem kapnának büntetést!!! :O

ELKÉPESZTŐ lifehack !!! !!!! !!!! LIFEHACK !!!!!!!!

Boar. 2021.07.14. 12:57:10

@G. Nagy László: Ja, a foci nem politika...
Ezt elmondta vajon valaki ezeknek a kulturáltan vonuló feketepólós majmoknak is aki a "Vesszen Trianon"-t skandálták?
youtu.be/_EuOCxKYRWo?t=77
(Azt persze elfelejtik, pontosabban meg sem tanulták, hogy trianont is erősen a nagymagyar nagynemzeti vezetőinknek köszönhettük, mint amilyen a gazdátok)

CSOKKI MÁLNA 2021.07.14. 12:57:38

@MEDVE1978: Tényleg, az osztrák szövetség kapott valamilyen büntetést, miután válogatott játékosuk rasszista szövegekkel provokálta az észak-macedónokat az EB-n?

11 Favágó 2021.07.14. 12:59:00

@indanick: esetemben a 11 favágó nem favágóra utal (ha járnál focimeccsre, leesett volna).
Amiről írsz, azt kb. az követné, hogy jelezném, ha erdőbe vinnék a gyermekeket és szakember iránymutatását kérik, vállalom. Esetleg referencia. Ha kérik - kérik, ha nem - nem. Biztos nem őrjöngenék azon, hogy CSAK AZ ÉN IRÁNYMUTATÁSOM lehet jó.

CSOKKI MÁLNA 2021.07.14. 13:00:36

@Boar.: Miért ki képviseli a kultúrát? A dülöngélő Gyurcsány a reggeli két deci után?

Eltiltott Vélemény 2021.07.14. 13:00:37

@morph on deer: " ... A “szurkoló” eleve azért kéne, hogy a nézőtéren legyen, hogy a saját csapatát buzdítsa, támogassa, esetleg ünnepelje, ezért is hívják úgy, hogy “supporter” pl angolul.
Tehát NEM az lenne a szurkolók dolga, hogy hergelje és gyalázza az ellenfelet, különösen akkor nem, ha valamilyen oknál fogva sportként tekint a focira..! ... "

A fotballista meg nem azért van a pályán, hogy letérdeljen és szimpátiát fejezzen ki bármiféle kisebbség irányában, hanem azért hogy focizzon! Lepacsiznak a bírókkal, netán zászlót cserél a két kapitány, szépen sorba állnak, meghallgatják a himnuszt, elvégzik a kezdőrúgást, és fociznak. Legalábbis szerintem így kellene hogy működjön a dolog

Eltiltott Vélemény 2021.07.14. 13:03:45

@Boar.: Felőlem azt csinálnak amit akarnak, csak a hálószoba dolgaikat ne vigyék az utcára.

CSOKKI MÁLNA 2021.07.14. 13:06:05

@G. Nagy László: Azért nem lenne végzetes, de komoly törést jelentene. Egyébként sztem éppúgy nem tűnne el a politikából, ,ahogy Trump sem. Már egy ideje nem a hagyományos politikai váltógazdálkodás logikái működnek.

6.Lenin 2021.07.14. 13:19:05

@Boar.:

Hazudsz. Tőlem az elmúlt 30 évben senki ek kérdezte, hogy kire szavazok, vagy nem mondott olyasmit Orbán, hogy azért rúgtak ki, vagy csak drágában vásárolhatok, mert a Fideszre szavaztam.

Hány olyan embert nyírtatok ki, aki nem ált be a sorba?

Mit jelent akkor a mucsaizás nálatok azokra, akiknek más a véleménye? Nem Kirekesztés? Engem nem érdekel, ha egy birkanyájban szeretnéd leélni a hátralévődet. A te dolgod, de te se mond meg nekem, hogy én , mit is szeretnék.

Ha te birka szeretnél lenni, akkor én miért is nem lehetnék egy más színű birka? Közöd?

A különbség mellesleg annyi, hogy te csak birkázol másokat minden bizonyíték nélkül, miközben kibégetsz a nyájból.

Boldeone Bull 2021.07.14. 13:22:08

@MEDVE1978: Valójában túl keveset tud tudomány , így nincs is semmilyen közös álláspont a homoszexualitas okairól , a legtöbben a genetikai determinációkat, az egèszen kisgyermekkorban az egyènt èrt nevelèsi hatásokat teszik felelőssè, de olyan kompetens megközelítèsről nem hallottam, aki hisz abban a teóriában , hogy emberek nemi identitását át lehet divatos társadalmi trendekkel forgatni. A "homoszexuális propaganda" ezèrt is hülyesèg , szerintem. Csak azt lehet ebbe a dologba beforgatni , akinek vannak ilyen irányultságú szándèkai ,hajlamai. Ez a termèszetes ( de nem szèp ) jelensèg valójában jelen van az állatvilágban is ès az emberi civilizáció során is mindig velünk volt, csak az egyik kultúra akár halálbüntetèssel fenyegette, más kultúrában pedig - az ókori Görögorszagban - pedig viszonylag elfogadott volt.
Szerintem a homoszexuálisok számaránya nem növekszik , csak règebben a társadalmi normák miatt óriási volt a látencia , most még azt látják , hogy celebek jelentős rèsze coming out- ol , így egyre többen merik felvállalni az ilyen irányú kèsztetèseiket
Èrdekes módon , az ókorban ès most is, a homoszexualitás az arisztokraták, filozófusok , művèszek " szórakozása volt , leginkább. Ehhez manapság a celebek is csatlakoztak ...
Èn Magyarországon nem látom túltengeni az LMBQT- t , az USA igen , ott valami elkèpesztő kultusza van a szexuális abnormalitásnak , talán pont azért annyira elfogadott mert számos vèlemènyformaló felvállalta a homoszexualitasát, ès az irodalomban Ginsberg ,vagy Jack Keruac műveiben ( Úton ) az amerikai szabadság eszmènye valahogy összefonódott az azonos nemű emberek szexuális tevèkenysègèvel ..( ez saját teória ...)

morph on deer 2021.07.14. 13:28:47

@G. Nagy László:
“ Ha Orbán bukik, úgy aligha lesz bárki, aki megállítja ezt a nemzetközi elmebeteg hullámot.”

Ezzel az az alapvető probléma, hogyha orbán nem kezd hisztériázni, akkor ez egyáltalán nem eszkalálódik (ekkora) problémává. Ahogy korábban is voltak minden szinten homoszexuálisok, sokan közülük megbecsült emberek, és senkinek nem állt szándékában “megvédeni a nemzetet” tőlük!

Ehhez kellett egy unintelligens, képmutató populista, aki az újabb választási muníció fejében, - hogy megint legyen kit gyűlölni, - bevetette a homofóbiát, mert más már nem igazán maradt.
Nyilvánvaló, hogy a felmérésekből az derült ki, hogy a témában van elég potenciál ahhoz, hogy összerántsa az amúgy széledező nyájat, egyúttal elfedve a valós problémák többségét.

Ebbe a csapdába aztán szépen besétált az ellenzék, - hiszen a nyilvánvaló jogtiprást nem hagyhatják szó nélkül, - és máris megvan az új összetartó erő, meg az indok az újabb kamu “szabadságharcra”.

A legnagyobb aljasság közben az, hogy orbán saját környezetében is vannak homoszexuálisok elég szépen, mind politika, mind családi vonatkozásban, ráadásul kizártnak tartom, hogy ne tudná azt, hogy a homoszexualitást NEM lehet propagandával “népszerűsíteni”, legfeljebb egy-egy homoszexuális személyt lehetne, ha lenne értelme!

Ha egyáltalán valamit is lehet(ne) népszerűsíteni, az a normális viselkedés, mind a homoszexuálisok részéről a többségi társadalom irányában, mind a nem homoszexuális többség felől az érintettekkel szemben!
EZT lehetne, - és kellene is propagálni!
És ez az, amit most törvény tilt!

Nehezen hiszem, hogy legalább otthon ne mondták volna orbánnak, hogy ez azért már a nagyon durva képmutatás kategóriája, legalább a fiatalabb családtagok…
Vagy már az se számít?

morph on deer 2021.07.14. 13:33:30

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
“ Azt mondod, a sportoló politizálhat a pályán, de a szurkoló nem?”

Azt mondom, hogy szövegértelmezési gondjaid vannak, vagy mindenkit hülyének nézel.

Erre nézve tőlem még csak utalást sem olvashattál, szóval itt kizárólag a saját - amúgy hajánál fogva iderángatott - állításoddal állsz vitában, Birca.

Boar. 2021.07.14. 14:00:02

@6.Lenin: Néha körülnézel a világban vagy nonstop bent van a fejed orbán seggében?
Közfunkciót csak a bizalmasok láthatnak el. Ahogy hatalomra került a gazdád, azonnal hosszú kések éjszakáját rendezett a közigazgatásban és még olyanokat is kirúgtak akiket az első orbán kormány helyezett be a vezetői székbe.
Vagy nézzük az ügyészségeket, bíróságokat...ott is minden rendben van, igaz? Handó Tünde nevét csak a legnagyobb tisztelettel ejtik ki...
De hogy frissebb példát nézzünk, az ellenzéki önkormányzatok valahogy kimaradnak a támogatásokból, pályázati pénzekből, elveszik tőlük a nagyberuházókat az új jogszabály alapján...de szerinted ez is rendben van, ez sem azt jelenti, hogy kicsinálnak bárkit aki nem ner-es...
Elmész te a narkós kurva anyádba, azért, is mert hazugsággal vádoltál meg azért is, mert ilyen pofátlanul hazudozol...

morph on deer 2021.07.14. 14:18:09

@Eltiltott Vélemény:
“ Legalábbis szerintem így kellene hogy működjön a dolog”

Én ezt úgy látom, hogy “is” - azaz egyik nem váltja ki a másikat, de nem is indokolja, szerintem.
A szurkoló nem amiatt, és főleg nem csak azóta képes bunkó módon viselkedni, mióta elkezdték a térdeplősdit, ezt gondolom te is tudod.

CSOKKI MÁLNA 2021.07.14. 14:24:11

@morph on deer:

Zseniális írás, rólatok, liberáltakról szól:

888.hu/piszkostizenketto/vona-es-az-alproblema-4324513/

"Ellenségkép. Ízlelgessük a szánkban. Ez valami olyasmi lehet, ami nem igazi ellenség, csak úgy beadják nekünk. Oda van föstve a horizontra, és azt mondják az elnyomók – a kormány –, hogy arra haragudni kell. De igazándiból nincs is ott semmi.

Ezek szerint az IKEA is Orbán miatt gyárt szivárványos fotelt, bútort, szatyrot, Orbán miatt festik szivárványra a stadionokat, egyesek nem hordanak LMBTQ-karszalagot a meccseken, nincs LMBTQ-propaganda, és nem tolják az arcunkba 24-ben, mint ahogy migránsok sincsenek, sem a magyar határon, sem Nyugaton, és a sokadik gyilkosságot sem ők követik el.

Ez mind ellenségképgyártás, kitaláció.

Nem készült LMBTQ-propaganda-mesekönyv és -tanterv (Meseország mindenkié), amelyben meleg királyfik és leszbikus királykisasszonyok ölelkeznek, és fura nemváltók szerepelnek. A régi reakciós mesében valaki felhúzta a lábára a hétmérföldes csizmát, és hopp, ott volt, ahol akart, vagy megivott egy kortyot a palackból, és láthatatlan lett, az LMBTQ-mesében valaki reggel Péterként vitte ki a libát a mezőre, és Panniként hozza haza. Hiába, ez a haladás.

Nem, nincs teletömve a Netflix és a HBO minden saját gyártású filmje LMBTQ-karakterekkel, akik egymással pusziszkodnak, nem kizárólag LMBTQ-tematikájú filmekben, hanem már minden kategóriában (fantasy, thriller, gimis vígjáték).

Nem, ez nincs, csak Orbán kitalálja.."

MEDVE1978 2021.07.14. 14:24:50

@Boldeone Bull:
Amit eddig olvastam abban általában azt mondták, hogy egy genetikai hajlam és utána egyéb, a születés után szerepet játszó tényezők alakítják ki a homoszexualitást.

"az egèszen kisgyermekkorban az egyènt èrt nevelèsi hatásokat teszik felelőssè" és

"nem hallottam, aki hisz abban a teóriában , hogy emberek nemi identitását át lehet divatos társadalmi trendekkel forgatni"

Pedig a kettő nagyon nagyon hasonló. Mi a nevelés? Lényegében a hatások összessége, ami éri a gyereket és befolyásolja a viselkedését. Ha ezek a hatások egy homoszexualitást természetes opciónak tekintő környezetben / elvek mentén történnek meg, akkor ez több homoszexuálist fog eredményezni. A nevelés lényegében egy társadalmi elvárások összessége alapján létrejött folyamat, amelyet a közvélemény és hogy mit tart normálisnak, követendőnek a társadalom döntően befolyásol.

Lehet, hogy meglepő, de a görögök toleranciája egy mítosz. Amit nagyon sokan emlegetnek (a fiatal fiú, aki az idősebb férfi tanítványa), az egy rituális szexuális jelenség volt és nem pedig tényleges "szerelem" alapú kapcsolat. Egyszer láttam erről egy dokumentumfilmet. Az idősebb férfiak számos dologra tanítgatták a fiúkat és a szexuális kielégítés is ezek közé tartozott, azonban itt nem volt sem szerelem, sem anális közösülés. A fiúk a combjaik közé fogták a "mester" hímtagját és gyakorlatilag maszturbáció következett. Ráadásul ez nem egy gyakori történés volt, hanem általában akkor került rá sor, amikor a tanítvány szolgáltatának vége lett. A felnőtt férfiak közötti homoszexualitást általában elítélték a görögök, mert arról szólt, hogy a passzív férfi eldobta a méltóságát és "nővé változott". A név továbbvitele, a család tisztelete stb. pedig fontos volt a görög társadalomban, így megvetették a passzív felet. Természetesen szabad emberként bárki azt csinált, amit szeretett, főként rabszolgákkal. Ha tehát egy homoszexuális görög szabad férfi orgiázni szeretett volna, akkor csak a rabszolgáit kellett hívnia, mivel azoknak nem voltak jogaik.

"Szerintem a homoszexuálisok számaránya nem növekszik , csak règebben a társadalmi normák miatt óriási volt a látencia"
Ezt azért nem hiszem, mert az utóbbi 30 évben azért már eljutott odáig a közvéleménykutatási tudomány, hogy a szexualitást anonim módon kutatják. Így viszont a társadalmi nyomásnak nincs nagyon értelme, hiszen egy anonim felmérésen az se érdekel senkit, ha igazából a kutyákat szereti az illető.

"Èrdekes módon , az ókorban ès most is, a homoszexualitás az arisztokraták, filozófusok , művèszek " szórakozása volt , leginkább."
Ha ezt komolyan gondolod, akkor ez az egyik legnagyobb érv amellett, hogy a közvélemény és a közerkölcs értelmezése befolyásolja a homoszexuálisok (igazából ezt választó biszexuálisok) számát. Hiszen a köznép között ez fel sem merült, mert nekik nélkülözéssel és munkával volt teli az életük, nem volt idejük az "úri" huncutságra.

MAgyarországon valóban nem teng túl az LMBTQ, én ezt nem mondtam. A fejlett világban viszont van egy kulturális trend ebbe az irányba, ami próbálja exportálni magát hozzánk is.

6.Lenin 2021.07.14. 14:28:31

@Boar.:

Te őrületbe szeretnél kergetni? Németországban az összes komoly funkciót a AfD-sek töltik be? Az USA-ban minden jelentős állásban még a Trump hívei pózolnak?

A szomszéd település polgija utálja a Fideszt, mint a szart, aztán sorba nyerik a pályázatokat.

Boár, drága én nem DK-s vagyok, hogy minden szart elhiszek.

Azért ha meg nem sértelek, anyámat hagy ki, meghalt, és soha nem kedvelte a politikát. ennyire fáj, hogy hazugságon kaptalak? Hiszen most is hazudtál. Hol van az ellenzék kiváló helyeken, hol nyeri az ellenzék a zsíros állami beruházásokat?

Az ÉN ÉLETEM MIKÉNT ALAKULT RÉGEN , és MOST, VAGY MI VÁRHATÓ , ha ez az ellenzék nyer.Engem ez érdekel, és most jól mennek ezekben a dolgok. Kár lenne elveszíteni néhány barom miatt. Ez a lényeg, nekem.

Kit csinálnak ki aki nem neres? Egy hülye seggfej a főváros polgija, és még néhány helyen. Mi a baja annak az ökör Jakabnak?
Mi a faszról hazudozol?

A Balatonban a DK-sok nem fürödhetnek? Vagy nem alhatnak Mészáros szállodáiban? Meleged van?

Magyarország jobban szaporodik! 2021.07.14. 14:30:01

@6.Lenin: "Az ÉN ÉLETEM MIKÉNT ALAKULT RÉGEN , és MOST, VAGY MI VÁRHATÓ , ha ez az ellenzék nyer."

Birka voltál, birka vagy, birka leszel.
Lenin, ennyit tudhatnál saját magadtól.

Magyarország jobban szaporodik! 2021.07.14. 14:31:57

@CSOKKI MÁLNA:

A 888.hu nevezetü fideszes fake news mocskot linkelni egy beismerö vallomás arról, hogy ostoba náci bértroll vagy.
Még szerencse, hogy nincs az a hülye rajtad kívül, aki rákattintana.

Magyarország jobban szaporodik! 2021.07.14. 14:38:54

@CSOKKI MÁLNA: "Egyébként sztem éppúgy nem tűnne el a politikából, ,ahogy Trump sem"

Köszönjük az Orbán haverTrumpnak, hogy nem tűnt el és minden nap emlékeztet arra, hogy hol végzi egy olyan ország, amelyik nem szabadítja meg magát a pszichopata elmebeteg diktátorától.

Trump és Orbán közös vonása, hogy arányaiban annyi állampolgárát még nem ölte meg coviddal semelyik kormány, mint ez a kettő.

6.Lenin 2021.07.14. 14:48:00

@Magyarország jobban szaporodik!:

Te bunkócipelő mi a faszért reklámozod, hogy mekkora seggfej vagy?

Akkor válaszoljál nekem néhány sorban, hogy te miként csinálnád az országban, hogy nem csak neked, de nekem is jobb legyen.
Miként viselkednél az EU-ban, hogy elismerjék Mo egy szabad, független ország? A polgárainak joguk van úgy élni, ahogy azt ők szeretnék? Milyen alapon szól bele az egyik tagállam a másik belügyeibe? Nem érzed ki ebből, hogy lenéznek téged is? Neked ez miért jó?

Nyugodtan írd meg, hogy te ezeket miként oldanád meg. Várom az építő válaszaidat. (igaz eddig még soha nem válaszoltál ezekre, ezért kell időnként nick-et váltanod)

Boar. 2021.07.14. 14:55:01

@6.Lenin: Öcsém, ez már demagógiának is gyenge...
Szellőztess egy kicsit, szerintem agyadra ment a saját szagod...

CSOKKI MÁLNA 2021.07.14. 14:59:24

@Magyarország jobban szaporodik!: Úgy értem Matyesz, hogy továbbra is országuk szuverenista oldalának vezetői, és visszatérhetnek a hatalomba.

6.Lenin 2021.07.14. 15:00:38

@Boar.:

Vagyis nem tudsz válaszolni a kérdéseimre.

Mivel kampányol az ellenzék? Nem azzal, hogy mindenkit kirúgnak? Mi volt 94-ben, 2002-ben? Vagy ennyire szerény a memóriád?
Ezek szerint te csak egy DK-s lehetsz. Nem éppen a magyar nemzet szellemi óriásai közül 1 db.
Rendben. tudomásul veszem.

Averti 2021.07.14. 15:09:02

Black Lives Matter (térdelés) elutasító molinó többszöri felmutatása
Ha lehet térdelni, miért ne lehetne kifejezni, hogy ezzel mi nem értünk egyet.
Az UEFA engedte be a politikát a stadionba.

„LMBT? Nein, Danke
Ugyanez. A multiknak lehet szivárványos reklámjuk, nekünk meg nem lehet meg erről a véleményünk?
Na elmennek ezek a jó büdös ....

G. Nagy László 2021.07.14. 15:11:37

@Boar.: "Azon háborogtál, hogy felülreprezentáltak a melegek az előadóművészetben.
Ennek nem a kvóták az okozói... "

Hol olvastál ilyet? Még életemben nem háborogtam ilyesmin. Ha valaha is olvastál tőlem bármit, úgy pontosan tudhatod: a szabad piac elkötelezett híve vagyok. Ha a melegek sokkal jobb művészek, mint a heterók, én azt sem bánom, ha minden zenész és színész meleg. Csak ne kényszer és kvóta alapján, hanem a fizető néző döntése szerint.

Averti 2021.07.14. 15:14:33

"Az UEFA is beállt az elmebetegek hosszú sorába"
Egyszerűen csak gyávák, mint a mainstream ny-európai politikusok. De okkal félnek. Aki meg mer szólalni, az búcsút mondhat az állásának.
Szép új világ ...

G. Nagy László 2021.07.14. 15:15:15

@morph on deer:

"Tehát NEM az lenne a szurkolók dolga, hogy hergelje és gyalázza az ellenfelet, különösen akkor nem, ha valamilyen oknál fogva sportként tekint a focira..!"

Szereted a focit? Jártál valaha meccsen? Úgy kommunikálsz, mint akinek ez tök ismeretlen világ, és kívülről akarja megmondani, hogy mi odabent hogy szórakozzunk... Kocsmaetikettet nem kívánsz legyártani?

G. Nagy László 2021.07.14. 15:21:17

@Averti:

"Egyszerűen csak gyávák, mint a mainstream ny-európai politikusok. De okkal félnek. Aki meg mer szólalni, az búcsút mondhat az állásának. "

Jogos. Azon tűnődöm, mi a rosszabb. A valódi elmebeteg, vagy aki félelemből vagy megzsarolva követi... Nehéz döntés.

Alick 2021.07.14. 15:48:50

@morph on deer: "Tehát NEM az lenne a szurkolók dolga, hogy hergelje és gyalázza az ellenfelet, különösen akkor nem, ha valamilyen oknál fogva sportként tekint a focira..!"

Ez pedig legalább 50..70..100 éve az "ultrák" kiváltsága szerte a világban, magasabb és alacsonyabb ligákban egyaránt. De arra is fogadnék, hogy a római gladiátorok korában is létezett ilyesmi. Pont most ezen a "tradíción" nem is érdemes fennakadni.
Már gyermekkori meccsre járós élményeimből is két dolog maradt meg: a szotyizás és a "huha anyád!" - bíróra, ellenfélre (közben persze gondolhatott az anyósára, főnökére, a pártvezetőkre). :)

Az más kérdés, hogy egy szép utópisztikus világban minden szurkoló csak a saját csapatát bíztatja mosolyogva...

Alick 2021.07.14. 15:53:21

Azt se felejtsük el, hogy Ny-Európához képest az ideológiailag tolt véleményformálásra éberebben ugrik és reagál a szociálkomcsi korszakban felnőtt ember.
Akkor csak a négy fal között morgott az ilyesmin, de a mai "szabad világban" erőteljesen hangot ad a keresetlenül kritikus véleményének, bármilyen felülről sugallt "haladó okosságról" is legyen szó.

CSOKKI MÁLNA 2021.07.14. 15:55:30

@Alick: Épp ez a lényeg: "a múltat végképp eltörölni". Ez az örök mottójuk. Az ő világukban gusztustalan Drag Queenek ülnek a lelátókon gyerekekkel az ölükben drukkerek helyett.

Boar. 2021.07.14. 15:56:03

@G. Nagy László: "Kocsmaetikettet nem kívánsz legyártani? "
A kocsmák nem az adóforintjainkból üzemelnek, messze túlfinanszírozva.
A kocsmai verekedéseket nem nézik el a hatóságok, a kocsmai bunyósokat nem hergeli a kormány.
Érzed a különbséget?

Ja, olybá tűnik, az angolokkal szemben sem elnéző a UEFA.
telex.hu/sport/2021/07/13/uefa-fegyelmi-eljaras-angol-futballszovetseg-szurkolok-rendbontas-eb-donto-london-wembley
Vajon az angol külügyér is veri majd a tamtamot? Mert aki azt szajkózza, hogy a politikának semmi keresnivalója a pályán, az is egy politikus és ebbéli minőségében veri a nyálát-mindnyájunk szégyenére...

Boar. 2021.07.14. 15:57:52

@G. Nagy László: "Azon tűnődöm, mi a rosszabb. A valódi elmebeteg, vagy aki félelemből vagy megzsarolva követi..."
Orbánra és a ner-re gondolsz?
Tényleg nehéz döntés...

Boar. 2021.07.14. 16:01:39

@6.Lenin: Kérdésedre?
Nincs ott kérdés. Csak vérlázító pimaszság amivel letagadod a nyilvánvalót. Igazi bértroll tempó.
És persze nem tudod meghaladni a korlátaidat. Muszáj azonnal beskatulyázni az embert valami politikai formáció mögé...
Figyelem faszfejkém, bálványimádat nélkül is lehet élni!
Tudom, ez nektek elképzelhetetlen de hidd el, működik. Persze nektek egyszerűbb követni a vezérürüt, csendben majszolni az elétek vetett abrakot, tűrni a birkanyírást majd boldogan rotyogni a bográcsban...

Boldeone Bull 2021.07.14. 16:11:59

@MEDVE1978: MAgyarországon valóban nem teng túl az LMBTQ, én ezt nem mondtam. A fejlett világban viszont van egy kulturális trend ebbe az irányba, ami próbálja exportálni magát hozzánk is.

Ha elismered hogy nem teng túl az LMBTQ , akkor tulajdonkèppen nincs miről vitatkozni , hiszen ha nem teng túl, akkor nem is súlyos társadalmi problèma. Ha nem vetted volna èszre , 11 èvig alig volt szó erről a közbeszèdben , csak mostanában került elő , èppen a fideszes politikusok botrányos ügyei miatt
Nem tudom , te hol látsz olyan trendeket , hogy ide valaki exportálni akarja a homoszexuális viselkedès nèpszerűsítèsèt, mert èn nem nagyon látok ilyen jelensègeket. Évente egyszer a világon minden országban felvonulnak, ahol lehet ès kb. nálunk is ennyi that is it... Ettől mèg senki nem lesz homoszexuális
Ez nem egy súlyos , a társadalmat fenyegető problèma , csak a propaganda- törvènykezès most a keblère ölelte az ügyet
Eddig az iskolákban nem történt semmi kirívó eset . Egyedül a Labrisz szervez olyan tájèkoztatást , leginkább 16-18 èves diákoknak , amikor már egyèbkènt is kialakult a szexuális irányultságuk , de ezek sem a (homo)szexualitás propagálásáról szólnak, mèg a feltètelezès is abszurd ,hanem bemutatják hogy milyen diszkriminációnak vannak kitève a szexuális kisebbsègek , azaz èrzèkenyítenek ,( bár tudom ez már egy szitokszóvá alakult Magyarországon )
Hozzá lehetne tenni, hogy ez sem volt tömeges jelensèg, havi egy- kèt osztály , ès mindez a Klebelsberg - központ által kinevezett igazgató jóvágyásával . Ez a jelensèg sem tömeges nem volt , sem a fiatalságra veszèlyes , legalább a fiatal felnőttek hallottak a szexuális kisebbsègek probèlmáiról, a diszriminációról...
Ezen törvèny szerint szinte lehetelen lesz bármilyen felvilágosító munkát folytatni, mèg a kèpzett pszichiátereknek is , ami teljesen abszurd a 21. században
Az iskolákban nem volt jellemző a " homoszexuális propaganda" , hazudik a jogalkotó, mert mögöttes szándèkai vannak, nem egy lètező, általános problèmára ad választ. Egyedi túlkapások voltak ,mint az ominózus mesekönyv , de az egèsz társadalmat egy ultrakonzervatív retrográd fordulatra kènyszeríteni emiatt, az erős túlzás volt ! Nincs szüksèg kulturális gleichschaltungra az iskolákban , egy világnèzetileg sokszínű társadalomban
Egyèbkènt , a homofóbia politikai programmá emelèse az nem divat már csak a szèlsőjobboldalon , a mèrsèkelt jobbos pártok ilyen törvènyt nem tudnak üdvözölni Nyugat- Európában
Mindenki látja , itt nem gyermekvèdelemről van szó, hanem az alantas ösztönök, a homofóbia általános felszításáról ès ennek politikiai hozadèkainak bezsebelèsèről. Orbanèk is tudják, ez a törvèny nem áll meg a közös európai erkölcsi mèrce szerint, el fogják bukni , de most jól jön nekik egy újabb politikai háború.

CSOKKI MÁLNA 2021.07.14. 16:14:23

@Boar.:

"Figyelem faszfejkém, bálványimádat nélkül is lehet élni!"

Akkor próbálj meg a liberálidiotizmus bálványa nélkül élni!

Mint cseppben a tenger mutatkozik meg a liberálidióták hülyesége az alább:

"Ugyanez a helyzet a migránsokkal is. Nincsenek is, csak egyfajta Patyomkin-falu tévéhíradó módjára a kormánysajtó azt hazudozza.

Ezekhez a jelenségekhez amúgy az átlaglibsi a következőképp viszonyul.

1. Jaj, nincsenek is itt, minek foglalkozni vele? (Magyarország)

2. Már itt vannak, nem tudsz mit tenni, minek foglalkozni vele. (Nyugat-Európa)

Mint az egyszerű emberek hozzáállása a betegségekhez.

A megelőzés nem érdekli, ha már beteg, beletörődik, kezelésekre nem jár.

Pedig a Nyugatról példát lehetne venni, mint egy idős rokonról. Né, már, a Tibi bácsi sokat dohányzott, meg a napi két vodka, érelmeszesedés, már nem tud járni, na, én nem élek így, és nem leszek tolókocsiban ötvenévesen!"

6.Lenin 2021.07.14. 16:16:38

@Boar.:

Védekezésnek nagyon gyenge.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2021.07.14. 16:19:46

@morph on deer: "Tehát NEM az lenne a szurkolók dolga, hogy hergelje és gyalázza az ellenfelet, különösen akkor nem, ha valamilyen oknál fogva sportként tekint a focira..!"

Sok évezredes hagyomány, az emberi természetből fakadóan, hogy egy viadalon az ellenfelet bosszantják, sértegetik. Akkor is így van, ha az UEFA úgy dönt, hogy ez ne így legyen, mert diszkrimináció. Azért az, mert az ellenfelet a tömeg érthetően olyasmivel kezdi idegesíteni, amiben az más, mint a kiabálók. Egy négert a négersége miatt lehet bosszantani huhogással és mással, egy alacsonyat az alacsonyságával, egy langalétát a langalétaságával, egy férfit a férfiatlanságával. Ez, mondom, ősidők óta így van. Az UEFA elégedetten számolja a bevételből kapott részesedését akkor, amikor "fergeteges a hangulat", azaz a szurkolók olyan önkívületben ordítanak és énekelnek, mintha a pályán levő bajnokuk valóban az ő életükést is küzdene. Egy meccsen a közönség egy összehangolódott tömeg, és bizony nagyon is szórakoztató mulatság mindenféle marhaságot kiabálni, kántálni, élvezve a tömeg hangulatát, a hangadók leleményes rigmusait. Aki szerint ennek el kellene tűnnie, az a meccsek hagyományos hangulatát kívánják eltűnni látni. Biztos, hogy így akarják? Most majd Tokióban kiélvezkedhetik magukat, amikor a nyitóünnepélyen meg a versenyeken egy szál taps, egy buzdító ordítás sem lesz hallható. Örülök, hogy megrendezik, mert az olimpia elsősorban a sportolóké, de a japánok szégyene lesz ez az egész esemény, és a közönséget máskor előszeretettel szidalmazók most gyönyörködhetnek majd a csendben.

Nekem ne akarja beadni senki, hogy más meccseken a közönség, a feltüzelt drukkerek semmiféle sértőt nem énekeltek. Sajnos már megint velünk szórakozik a Nyugati Hatalom, én már kurvára unom, hogy mindig ránk osztják a szomorú bohóc szerepét. A jog nem tűri el azt az érvet, hogy bennünket nem büntethetnek meg, ha másokat ugyanazért nem büntetnek meg, de az igazságérzet akkor is ezt mondatja. Az UEFA szemét döntést hozott, és sajnos kétség sem fér hozzá, hogy politikai mozgatói vannak a viselkedésüknek. Szégyen.

Boldeone Bull 2021.07.14. 16:25:45

@MEDVE1978: A " pedofiltörvèny" rendkívüli felháborodást váltott ki, de az is lehet , hogy már betelt a pohár nyugaton , ès belpolitkai nyomás alá kerültek a vezetők , így az eddigi tesze- tosza, konszenzuskereső politika helyett váltani fognak ès megbüntetik Orbánt . 100% , hogy ez a törvèny , ebben a formájában nem maradhat meg , Orbánèk csak időt húzzák , mert választás előtt ez most kedvező nekik. Az előválasztás ès Fudan helyett most mindenki erre a törvènyre figyel...
index.hu/kulfold/2021/07/14/melegellenes-torveny-pedofilia-europai-bizottsag-kotelezettsegszegesi-eljaras/

Boar. 2021.07.14. 16:28:07

@6.Lenin: Védekezés?
Ugyanmár kisfiam, miért kellene nekem védekezni egy nyomorult agitpropos hazugságaival szemben?

Boar. 2021.07.14. 16:31:17

@Androsz: "Egy meccsen a közönség egy összehangolódott tömeg, és bizony nagyon is szórakoztató mulatság mindenféle marhaságot kiabálni, kántálni, élvezve a tömeg hangulatát, a hangadók leleményes rigmusait."
Hogy a vezéretek nemnemzeti konzultációját vegyem alapul, "vannak akik szerint ez nagy mulatság"
És vannak akik szerint az ilyeneket nevezik csőcseléknek...
Oszd be magadnak...

Boar. 2021.07.14. 16:32:59

@CSOKKI MÁLNA: Ne erőltesd, ez nem a te pályád...
Elhiszem, hogy bármekkora ökörségre is fizetnek neked de legyen már egy kis önbecsülésed...

6.Lenin 2021.07.14. 16:33:45

@Boar.:

Most is védekezel, de egyre gyengébben. Magadat cáfolod. Jó leszek hozzád, elengedem a kezed. engem ilyesmik nem szórakoztatnak. Túl bárgyú védekezésnek.

CSOKKI MÁLNA 2021.07.14. 16:41:57

@Boar.: Érvek hiányában marad a személyeskedés, ugye lippschike. Értelmes gondolat fogalmazódott meg már valaha kis fejedben?

CSOKKI MÁLNA 2021.07.14. 16:43:12

@6.Lenin: Gyuri bácsi egyre hülyébb trollokat fizet.

Boar. 2021.07.14. 16:45:46

@6.Lenin: Elbújtál az asztal alá kisgyerek?
Vigyázz, nehogy ott legyen egy homoszexuális migráns mert még seggbekúr...
Vagy azért bújtál oda? :-)

6.Lenin 2021.07.14. 16:48:13

@CSOKKI MÁLNA:

Abból főz az öreg amije van. Jövő tavaszig beleőrül az öreg, hogy mennyi pénzében vannak ezek a köcsögök, eredmény meg semmi. De ez legyen az ő gondja. Lehet, hogy az öreg már azt se tudja, hogy még él.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.07.14. 16:58:43

@CSOKKI MÁLNA: "Akkor próbálj meg a liberálidiotizmus bálványa nélkül élni!"

Az mi? Meg tudod fogalmazni, vagy csak megtetszett az újabb hülyeség amit a szádba adtak?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.07.14. 17:02:30

@6.Lenin: És mi volt 98-ban? Amikor úgy váltottak le magas pozíciójú vezetőket, hogy azok kiröhögték a fideszest mert még egy szar megbízó levelet sem vittek magukkal. A KSH elnököt úgy akarta leváltani a fideszes, hogy egy papírja nem volt az Orbántól. Kiröhögték és kidobták. Másnap ment csak az Orbán megbízó levelével.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.07.14. 17:04:38

@6.Lenin: Például a metalkódat ciánra cserélném és akkor neked, nekem is jobb lenne. :-))
Különben meg nem én vagyok.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.07.14. 17:08:06

@6.Lenin: "A másik megmondja neked, hogy mi a helyes, térdelj le, légy homokos, baszd szét a családod. " - ez hazugság.

6.Lenin 2021.07.14. 17:17:54

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Matyi biztosan nem. Neked még ahhoz pedáloznod kéne egy hernyónyit.
B+, én nem kívánom a halálod, mert eddig is elvoltam nélküled, ezután is elleszek. Semmit nem jelentesz az életemben. A véleményed érdekelt volna, de az meg nincs. Miért nem cserélsz már névjegykártyát? Nem nehéz az a bunkó? Első blikkre kisebb nálad az igaz, vagy nagyobb?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.07.14. 17:31:59

@6.Lenin: Ha meg nem érdekellek, akkor miért én jutok az eszedbe ha valaki beolvas neked? :-))

CSOKKI MÁLNA 2021.07.14. 17:55:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az öncélú néger és buzi nyalás, seggfejkém. És ha négerek gyepálják a buzikat, arról nem vesztek tudomást. Meg se történt. Értelmezési tartományon kívül esik.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.07.14. 18:02:43

@CSOKKI MÁLNA: És? Ennek mi köze a liberalizmushoz? Ez simán idiótaság, csak te hiszed hogy ez liberalizmus, mert azt etetnek meg veled amit akarnak.

CSOKKI MÁLNA 2021.07.14. 18:11:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az eredeti liberalizmushoz nem sok. Ahhoz, amit csináltak belőle. Ha a rendszerváltáskor valaki azt mondja, hogy néhány évtized, és azért neveznek majd szélsőségesnek, mert nem akarom beengedni a homárszervezeteket az oviba, és nem akarom beereszteni az illegális migránsokat az országomba, nem hittem volna el.

6.Lenin 2021.07.14. 18:21:13

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Mert csodálkozom, hogy egy seggfejnek mi lehet abban öröm, ha akárhány nick-en tolja a hülyeségeit úgy, hogy nem tud szabadulni néhány beidegződésétől, vagy a stílusától.

Ezek a dolgok érdekelnek ugyanis nincs olyan sok embertípus, mint sokan esetleg gondolnák.
pl. azonos arcú (kinézetű) embereknek azonos a frizurája, ugyan az a ruházata, valszeg néhány más tulajdonsága is azonos. Pl még a politikai hovatartozása alapján is lehet teljesen más tulajdonságokat is azonosítani, ami csak rájuk jellemző. Ezek mindig is érdekeltek. Valamikor üzletileg is sokat jelentett. Pl egy bélyeggyűjtemény vásárlásakor, vagy más régiség esetében.

white999 2021.07.14. 18:36:21

@G. Nagy László: A foci nem az agysebészek sportja, főleg szurkolói szinten, mert alapvetően több a buta ember mint az értelmes. A hülyeséggel más országban is küzdenek pl banánt dobnak a színesbőrű játékosnak vagy ha kihagyja a büntető rúgást az csak a bőrszíne miatt lehet és azért már szapulni kell. Normális országban a többség szerint ilyen szurkolóra nincs szükség a játékosok politika és a szurkolók szerint sem. Szíjgyártó egy gyökér és a megszólalása is. Ezekre a szurkolókra a magyar focinak nincs szüksége, viszont a politikának igen. Az indexet is ezért kellet fideszesre "érzékenyíteni", hogy ilyen bejegyzések megszülethessenek. A CÉL ELÉRVE.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.14. 19:20:57

@MEDVE1978:
@Boldeone Bull:

Hajlok arra, hogy a látszólag megnövekedett számokat elsősorban a mostanság erősen csökkenő látenciának tudjam be - ami végeredményben nem rossz dolog, ne kelljen bujkálniok. Persze a provokatív melldöngetés sem kívánatos.

Mindemellett az LMBTQ...XYZ-aktivisták undorító nyomulása bizonyosan szintén jópár bizonytalan embert fog befolyásolni. Ez nálunk még nem annyira látható, ám ha nálunk is megvalósul az, amit az alábbi linkeken lehet olvasni, akkor meg fog ugrani az így befolyásolt gyerekek száma, számtalan egyéni tragédiát okozva, hiszen ezek a műtétel nem csinálhatók vissza.

Leszbikus békakirálylányokról szóló könyvet ajánlanak 3 éves gyerekeknek Franciaországban. Ezekhez képes a Meseország mindenkié még erősen visszafogottnak tekinthető:

www.origo.hu/nagyvilag/20210705-franciaorszag-gender-lmbtqpropaganda-erzekenyites.html

"A baloldal által vezényelt identitáspolitikai kútmérgezés ma már a gyermekeket sem kíméli a nyugati társadalmakban. Az óvodai és iskolai genderpropaganda, a popkulturális szinten zajló agymosás csak a kezdet. A folyamat végén azonban életek és családok mennek tönkre":

www.origo.hu/itthon/20210714-transzmesekrol-a-nemvaltasig-mar-a-gyermek-sem-tabu.html

Lady Scarlett 2021.07.14. 19:33:03

Ki van már forgatva a kiforgatás is.

Lady Scarlett 2021.07.14. 19:44:17

Mellesleg csak elmondanám, hogy kisgyerekként rövid hajat hordtam, autókkal, labdákkal, műanyag pisztolyokkal játszottam, legtöbbször verekedtem (már az oviban is), de soha nem gondoltam magamra fiúként. Akkor sem, ha szívesebben voltam nadrágban, ingben meg tornacipőben és foci, meg kosárlabdaedzésre járkáltam a srácokkal még középiskolában is. Egyszerűen a lányok intrikáival nem tudtam mit kezdeni, nem szerettem lányokkal játszani ennyi. De mindig tudtam, hogy lány vagyok, hetero vagyok, tehát a palik érdekelnek párkapcsolat szintjén is, meg barátilag is. Hülyét kaptam (már akkor is) a hisztizéstől, a rózsaszín csillámpónis csajoskodástól, meg az idegesítő vihogástól amire a lányok tömörülve képesek és azt hiszik mennyire izgalmasan csajos. Hát nem. Ezeket a mai napig nem bírom, szerintem soha nem is fogom bírni. Ettől függetlenül férjhez mentem, gyereket szültem és soha nem kérdőjeleződött meg bennem, hogy ki vagyok.

Ha ma lennék ilyen fiús lánygyerek, már aggatnák rám a címkéket, hogy transz/leszbi/más/ akár erőszakosan is, mert ma már nem ismer senki olyat, hogy egy lány egyszerűen csak kicsit fiúsabb, és olyan a személyisége, hogy nem bírja a cukorhabos csajos affektálást.

dare 2021.07.14. 19:50:09

@white999: Normális országban nincs az ilyenekre szükség?
Na igen, akkor talán minél több normális országot kellene létrehozni, vagy legalább megteremteni annak a feltételét, hogy ezek az országok létrejöhessenek.
De az nem fog úgy menni, hogy a jóléti országokból majd megszabják, hogy máshol mások mit is gondolhatnak majd erről vagy arról a dologról.
Mit lehet és mit nem mondani egy buta embereknek való sportmérkőzés közben.
Hogyan szabad viselkedni (kb mint egy tenisz vagy golfversenyen) az oda kilátogató polgároknak, jaj bocsánat, a sleppnek.
Olyan ez, mint amikor az elit gyerek életében először bebaszcsizik két pohár tizenpárfokos piától, és akkor ölelget mindenkit, mert ő mindenkit annyira de annyira szeret.
A szegény gyerek meg berúg, és egészen más érzések jönnek olyankor a felszínre belőle, kevés az, aki ölelgetni meg puszilgatni szokott ilyenkor embereket.
Mi lenne a normális?
Ha nem lenne vagyoni különbség semelyik ország polgárai között, ha minden polgár színre, nemre, fajra, vallásra azonos kategóriába esne, nem lehetne hátrányosan vagy előnyösen besorolni senkit sem a másik előtt.
Akkor kialakulhatnának egészen más párbeszédek, lehetne akár világbéke is, de kioktatással, gőgös megvetéssel, lenézéssel egybekötve nagyon kevés embert tudtak még eddig meggyőzni a történelem folyamán.
Pláne úgy, hogy akik lóbálják a morális lófütyköst mások feje felett, azok kőkemény kapitalisták voltak mindig is, most is azok, és eszük ágában sincs megváltozniuk a jövőre nézve se.

Ez kb olyan lenne, mintha Mészáros Lőrinc megnézné a moziban a Nomádok földje c. filmet, majd egy lesifotós elkapná a vetítés után neki a párás tekintetét, amit aztán le is hoznának másnap az újságok egy olyan szalagcímmel, hogy Mészáros Lőrinc jelentős pénzt adományozott a hajléktalanok megsegítésére egy szervezetnek.
És meg is lóbálná a fejünk felett a morális lófütyköst, hogy nekünk is érdemes lenne követnünk az ő példáját az adakozás tekintetében.
Ha nem így teszünk, akkor buta parasztok vagyunk, akik semmit se érnek, soha nem érünk fel ahhoz a magasztos erkölcshöz, ahol most éppen ő tanyázik, és normális országban a többség már rég tudná, hogy ilyenkor mit is kellene tennie.
De szép is lenne.

6.Lenin 2021.07.14. 19:50:11

@Lady Scarlett:

Nagyon jól tetted, hogy elmondtad.

dumdum 2021.07.14. 20:05:06

Az ominózus szurkolói molinókról készített fényképeket meg lehet valahol tekinteni?

Glokta 2021.07.14. 20:11:09

@Renee Le Renard: Nem értem, milyen fasizálódásról beszélsz.

A kommentekben elég sokféle vélemény jelenik meg, ezek közt persze van szélsőjobboldali is, de ez nem kizárólagos.
A többség egyetért a szerzővel, de ez szimplán a többségi társadalmi vélemény leképeződése.
Pl. nekem se tetszik a törvény (ahogy azt másik poszt alatt le is írtam), de az se, hogy közvetve emiatt a magyar válogatottat és a magyar szurkolókat kollektíven bünteti az UEFA.

Előtted nyitva áll a lehetőség, hogy elmondd az érveidet és talán megváltoztasd mások véleményét, de te ehelyett fasizálódásra hivatkozva itthagyod a blogot.

G. Nagy László 2021.07.14. 20:31:13

@Lady Scarlett:

"Ha ma lennék ilyen fiús lánygyerek, már aggatnák rám a címkéket, hogy transz/leszbi/más/ akár erőszakosan is, mert ma már nem ismer senki olyat, hogy egy lány egyszerűen csak kicsit fiúsabb, és olyan a személyisége, hogy nem bírja a cukorhabos csajos affektálást."

Abszolút így van. A legnagyobb gáz az egészben ez az állandó térítő szándék. Félnek, mert kevesen vannak? Intelligensből is kevesen vagyunk. Dúsgazdagból is. Kisportoltból pláne. Ezek a kisebbségek miért nem folytatnak erőszakos kampányokat, hogy tessék kérem okosodni, gazdagodni, karcsúsodni?

G. Nagy László 2021.07.14. 20:33:53

@Glokta:

"A kommentekben elég sokféle vélemény jelenik meg, ezek közt persze van szélsőjobboldali is, de ez nem kizárólagos."

Köszönöm az állandó józanságot. Már jó ideje te vagy az iránytű, az élő lelkiismeret :)

CSOKKI MÁLNA 2021.07.14. 20:39:14

@Lady Scarlett: Ma már nyugaton az ilyen fiús lányokat simán elkezdik terelgeti a hormonkezelés és a nemváltás irányába. Nem kellene idáig eljutni.

Boldeone Bull 2021.07.14. 21:05:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Elolvastam a linkelt anyagot, vègül is az EU aktuális politikai irányvonalával egybevágnak a francia változások : " A francia akcióterv egyébként összhangban van azzal az Európai Uniós Erasmus+ tervvel, amely mögött különféle civil szerveztek állnak, és amely 2021. szeptemberétől online gender érzékenyítő oktatási programot indítana a 15-17 éves korosztálynak.."
A lènyeg szerintem ott van, hogy mit tegyen az állam LMBQT - kèrdèsben , mennyire legyen megengedő , ès bele tud - e egyáltalán szólni ezekbe a jelensègekbe , vagy jobb ha szabadon hagyja ezeket a társadalmi folyamatokat . A homoszexuálisok gyermek- örökbefogadasában èn nem látok nagy problèmát, sem a melegházasságban , ezek a dolgok mind működnek nyugaton A kèrdès az , hogy a fiatalok ezzel kapcsolatos tapasztalatait, kialakuló szemèletèt az állam hogyan szabályozza: legyen megengedő, vagy ideológiai alapon inkább próbáljon visszafojtani minden devianciát , őrködvèn az állam által önmaga deklarált erkölcsi renden. Más kèrdès, mennyire lehet ez hatèkony, amikor iskola ráhatása - főleg már közèpiskolas korban -lassan a nullához konvergál ...
A legtöbb diák már manapság 15-16 èves korbanelkezdi a szexuális èletet ès teljesen tisztában van a homoszexualitással is , a többsèg, èppen ezért ostobaság elzárni őket 18 èves kor előtt ezektől az információkról
Ha 14 èves kor felett lehet szabadon szexuális èletet èlni , ès 16 èvesen házasságot kötni , azaz cselekvőkèpessè válni , akkor miért is nem hallhat a fiatal a homoszexualitásról az iskolában? Ez egy teljesen álszent , ultrakonzervatív megközelítès , ami károkat okozhat
Megint más dolog a cselekvőkèptelen szemèlyeknek- 14 èven aluliaknak - a szexualitásról , nemisègről beszèlni , vagy öncèlúan ábrázolni , azt szerintem sem kellene hagyni , iskolai szinten biztos nem
Azonban, egy 14 èven felüli , már korlátozottan cselekvőkèpes fiatal , aki ráadásul jognyilatkozatot is tehet , találkozhasson a kènyes tèmakkal akár az iskola területèn belül is. Az extrèm devianciák, mint a nemváltas nem gyakoriak , de ebben sem vagyok biztos hogy az államnak egy bizonyos kor felett , mondjuk 16 èv, ha a szülő is beleegyezèsèt adja , hogy oda kell állnia a tiltó oldalra ..
Az egèsz nyugati világban egyfajta liberalizáció folyik , hiszen a törvènyhozóknak reflektálni kell az "LMBQT " társadalmi változásokra , ès úgy tűnik a szabadságfok nő, nem a tiltások. Valószínű, hogy a magyar törvèny is módosulni fog, mert az EU nem fogja ebbe a formában megengedni

Ekrü 2021.07.14. 21:24:47

@Boldeone Bull:
"Mièrt mentek volna oda a " balhè" kedvèèrt? Hogy megveressèk magukat? "- Belestek az önnön pökhendiségük csapdájába.Szerintem annyira el voltak telve saját felsőbbrendűségükkel,hogy eszükbe sem jutott,hogy baj lehet belőle.Nem is olyan régen volt hír ,hogy valami német jogvédőnő rendszeresen bejárt a menekülttáborokba osztani a észt.A vége ha jól emlékszem az lett,hogy a menekültek jól összeverték és megerőszakolták.Na ezek a lányok is valami hasonlók lehettek....
"A viselkedèsük- kifejeztèk szimpátiájukat valami iránt- simán belefèrt volna egy nyugati focimeccsen az elfogadottba, nálunk viszont nem! "-NEM a focimeccsen a stadionban verték meg őket, így egyáltalán nem biztos,hogy szurkolók voltak az elkövetők..Lehettek szimpla járókelők akiknek nem tetszett a szivárványos zászló.Persze ez nem menti fel az elkövetőket.De azt mondani,hogy a nyugati világban ilyen nem fordul elő,miközben felvételek bizonyítják ,hogy a fene nagy nyugati angolok szó szerint vadásztak a saját fekete játékosaikra,illetve nap mint nap hallani a hírekben ,hogy egy kippa miatt megölnek Németországban az bizony ordas nagy hazugság.
"Ugyan már! Magyarországon semmivel sem avatkoznak közbe az emberek nagyobb szandèkkal mint Nyugat - Európában . "-Én nem is mondtam ilyet,viszont te azt sugalltad,hogy Nyugat-Európában nem fordul elő,hogy az emberek ne segítenének.Hát egy fenéket nem.
Szerinted az"ordas nagy hazugság",hogy a németeknél megtámadhatnak a muszlimok egy szivárványos zászló miatt.Hihető is lenne ,ha nem olvasnánk naponta olyan cikkeket,hogy az albánok késsel hadonásznak miközben az Allah Akbart üvöltik.Aztán ott van ugye a Charlie Hebdo ügye akiknek a "bűne" csak annyi volt,hogy Mohamedet csúfolták.Az angolokról meg elég megnézni pár videót ,hogy mit műveltek a EB döntő után.
"Ez megint egy èletszerűtken baromság ! Arra sètál apa meg fia , èppen a stadion mellett, mint járókelő, ès meglátnak kèt lányt , aki nem tetszik nekik ès megverik őket, "-Hát pedig elég életszerű.Ha nem hiszed csak sétafikálj este szivárványszínű zászlóval a nyócker egyes részein.Majd meglátogatlak a kórházban. :)))))
Amit a német,osztrák,svéd kormányról írsz az nem más mint puszta magyarázkodás, ahelyett ,hogy elismernéd ,hogy az, amit írtál,miszerint "Ezért fontos , hogy egy kormány milyen társadalmi normákat állít fel , nagyon nem mindegy " az egy nagy baromság.Illetve,ha igaz egyik kormányra akkor bizony legyen igaz a másikra is.Legközelebb ne alkalmazz kettős mércét...

CSOKKI MÁLNA 2021.07.14. 21:27:22

@Boldeone Bull:

"Ha 14 èves kor felett lehet szabadon szexuális èletet èlni , ès 16 èvesen házasságot kötni , azaz cselekvőkèpessè válni , akkor miért is nem hallhat a fiatal a homoszexualitásról az iskolában?"

A normál szexuális felvilágosítás keretein belül miért ne hallhatna róla, mint a szexuális devianciák egyikéről? Ma az LMBTQ témát egy elképesztő szintű mozgalmár aktivitás övezi. Az ilyen agitációtól meg kell óvni az ebben a rendkívül érzékeny életkori szakaszban lévő fiatalokat.

Alick 2021.07.14. 21:29:23

@Lady Scarlett: "Ha ma lennék ilyen fiús lánygyerek, már aggatnák rám a címkéket, hogy transz/leszbi/más/"

Bizony, itt van a kutya elásva... jöhetnek majd észt osztani a túlképzett limousine liberal megmondóemberek. :)

Ahogy a vallás, az egyház is inkább politikáról, mintsem Istenről szól, úgy az LMBQT szervezetek sem a homoszexualitásról szólnak, hanem a politikai hatalmi játszmákról.

Alick 2021.07.14. 21:33:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "érzékenyítés..."

Az önálló észjárású gyerek majd "visszaérzékenyít":
- tessék mondani, mennyibe kerül manapság az ánuszplasztika, vagy ezt is fizeti a TB?
:)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.07.14. 21:33:44

@Alick: "LMBQT szervezetek sem a homoszexualitásról szólnak, hanem a politikai hatalmi játszmákról." -na ebben egyetértünk!

6.Lenin 2021.07.14. 21:33:59

@Boldeone Bull:

"Ez egy teljesen álszent , ultrakonzervatív megközelítès , ami károkat okozhat"

Szerintem itt van a "haladó " világban az eb elhantolva. Mindig, mindent csak az egyik-valakiknek kedvező- oldal bemutatása egy másikkal szemben. Megtévesztve sokakat.

Aztán a valódi "károkról" mélyen hallgatnak.

Pl olvasom, hogy már 20 éves kortól kínálnak potencianövelő készítményeket, ahol leírják, hogy a fiatalok közt milyen magas már a működésképtelen férfi. Mekkora a drogot fogyasztók tábora, mert 20 év fölött már "kiégtek" a fiatalok. A 20 feletti japán fiatalokat egyre növekvő mértékben már nem is érdekli a szex (a normális férfi-nő).
Igaz, hogy ma már -hála a tv-knek - a tizenéves fiatalok már szexelnek, a net kedvéért. Versenyezve bemutatva, hogy már ők tudják a dörgést, igaz teljesen érzelem mentesen.

Talán arról kellett volna írnod, hogy ezeket a "felvilágosításokat" kiknek is kéne elvégezni, és milyen célból is? Valóban felvilágosítani, üzlet, politikai vagy valamilyen teljesen más beteg ideológiai célból?

Miért csak az egyik oldal hangos, a másik a valódi károkról miért hallgat?

Miért nem mutatnak olyan nemváltókat, akiknek véglegesen tönkretették az életét? Nem lennének? Kétlem.

Vagy mi lesz a ma szenzációs gendersemleges sárkánynak a sorsa , mondjuk 10 év múlva, betegen, egyedül, amikor majd könyörög esetleg a dokinak, hogy adja már be neki a injekciót, mert a lapok már nem írnak róla,. a tv-be se hívják, és már elviselhetetlen számára az élet.

Miért mindig egyoldalúan vannak ezek bemutatva? Minek kell még történnie a világban, hogy minden a helyére kerüljön?

Már semmi sem az, aminek látszik. Meddig mehet ez?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.07.14. 21:34:44

@CSOKKI MÁLNA: "Az ilyen agitációtól meg kell óvni az ebben a rendkívül érzékeny életkori szakaszban lévő fiatalokat." - ezzel is egyet kell értenem.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.07.14. 21:38:34

@CSOKKI MÁLNA: Már megint egyetértünk, ezeknek semmi köze a liberalizmushoz.

Alick 2021.07.14. 21:40:37

@Boldeone Bull: Érdekes, hogy mennyire a szexualitás van terítéken, ehhez képest az emberi/érzelmi tényezőkre, ennek nevelése alig kap hangsúlyt. Tehát hogyan vadásszunk puncira vagy seggre, de hogy hogyan alakul ki egy tartalmas kapcsolat, arról kevés szó esik.

Lassan M. Manson is előhúzhatná, hogy ő is csak egy szexuális kisebbség "Manson gender"... és jócselekedetként végigjárhatná az iskolákat szado-mazo-BDSM érzékenyítés céljából. :)

6.Lenin 2021.07.14. 21:43:00

Lehet, hogy nem is olyan sokára a stadionokban oroszlánokkal, tigrisekkel kell a keresztényeknek az életükért harcolniuk?
Miközben kenyeret dobálnak a népnek? Utána meg a szerencsések megdughatják a jóllakott tigriseket?
Mintha már láttam volna ilyen képeket.

Boldeone Bull 2021.07.14. 22:00:25

@CSOKKI MÁLNA: Az ilyen agitációtól meg kell óvni az ebben a rendkívül érzékeny életkori szakaszban lévő fiatalokat."
Szó sem volt semmifèle agitációról az iskolákban eddig , ami volt , az sem általánosan , hanem egyedi esetekben , a Labrisz egyesület " èrzèkenyítèse, de csak az iskolaigazgatók hozzájárulásával ès szabott tèmakörben ( nem "homo propagana)

@Alick: Érdekes, hogy mennyire a szexualitás van terítéken, ehhez képest az emberi/érzelmi tényezőkre, ennek nevelése alig kap hmeghatározó"
Ebben az iskola , főleg egy èletkor felett , rendkívül kis szerepet játszhat, a családi minta lesz az elsődlegesen meghatarozó

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.14. 22:08:54

@Boldeone Bull:

"A lènyeg szerintem ott van, hogy mit tegyen az állam LMBQT - kèrdèsben , mennyire legyen megengedő , ès bele tud - e egyáltalán szólni ezekbe a jelensègekbe , vagy jobb ha szabadon hagyja ezeket a társadalmi folyamatokat . "

Ez a kérdés Nyugaton - beleértve természetesen az USA-t is - már eldőlt: az állam nemcsak hogy szabadon hagyja ezeket a "társadalmi folyamatokat", hanem egyenesen bátorítja is őket. Mert hát mi másnak nevezhető az, hogy 3-4 évesek intézményes "érzékenyítését" megengedi?

"Megint más dolog a cselekvőkèptelen szemèlyeknek- 14 èven aluliaknak - a szexualitásról , nemisègről beszèlni , vagy öncèlúan ábrázolni , azt szerintem sem kellene hagyni , iskolai szinten biztos nem"

Ha tényleg elolvastad a belinkelt két cikket, akkor láthattad, hogy már 3-4 éves kortól kezdődik a gyerekek agymosása az LMBTQ...XYZ részéről.

Boldeone Bull 2021.07.14. 22:11:16

@6.Lenin:
Talán arról kellett volna írnod, hogy ezeket a "felvilágosításokat" kiknek is kéne elvégezni, és milyen célból is?

Ezt a szülőnek kell leginkább " elvègezni " az iskola szerepe valójában rendkívül kicsi, főleg egy kor felett. A fiatalok legtöbbje már tisztában van 16 èves korban nemisèg , a szexuális èlet "attribútumaival". Egy biztos, az iskolai szexuális nevelès hatására - ami szinte nem is nagyon lètezett - eddig senki nem lett homoszexuális ès devianciáira sem úgy èbred rá valaki, hogy hallott egy Lbrisz előadást , jellemzően arról , hogy milyen diszkriminációkkal találkozhatnak az èletük során a szexuális kisebbsègek , ami egyèbkènt EU - program is

11 Favágó 2021.07.14. 22:11:35

@CSOKKI MÁLNA: ahhoz, hogy kik is érzékenyíthetnek.
Ez az egyik kedvenc kifogása alibbant társadalomnak a törvénnyel szemben.
Pedig szépen le van írva - akik megfelelő képesítéssel és programmal rendelkeznek és ezt bejegyeztetik.
Miért lenn kevésbé fontos a gyerekek felvilágosítása, mint az orvoslás, pszichológia, jogászkodás, könyvvizsgálat, végrehajtás, gépjárművezetés, villanyszerelés?
Ezekhez és sok máshoz képesítés, esetleg tapasztalat is szükségeltetik. Miért tekintenénk el az ifjóság tájékoztatásakor ettől az igénytől?
Az meg teljesen elfogadható, ha a regisztrációt nem büfé/ruhatár szakon diplomázott és onnan LMBRQ központban átképzett ballib lovagok és lovaginákra szabják.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.14. 22:11:56

@Boldeone Bull:

"Szó sem volt semmifèle agitációról az iskolákban eddig..."
"de csak az iskolaigazgatók hozzájárulásával"

Így kezdődik. Aztán a jóval előrehaladottabb nyugati minták alapján már követelőzéssé válik hamarosan.

Alick 2021.07.14. 22:13:18

@Boldeone Bull: Ezzel együtt az iskolai nevelés képviselheti azt az álláspontot, amely szexuális tárgyiasulás irányából az emberi elfogadás felé mutat. Pl. szerepjáték, párkapcsolat szimuláció... hogy a virtuális párosok egymással szembesítik a sarkallatos nézőpontjaikat (családalapítás, szülők és emberi tisztelet, pénzügyek, szereposztás a kapcsolatban, stb.).

Boldeone Bull 2021.07.14. 22:17:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ez a kérdés Nyugaton - beleértve természetesen az USA-t is - már eldőlt: az állam nemcsak hogy szabadon hagyja ezeket a "társadalmi folyamatokat", hanem egyenesen bátorítja is őket."
Ha nyugaton eldőlt, akkor valószínűleg hasonló irányban fog eldőlni nálunk is , nemdebár ? A kisgyerek LMBTQ irányú iskolai nevelèse - szerintem - nem több propagandánál , az origo felnagyít dolgokat , szokás szerint

Boldeone Bull 2021.07.14. 22:19:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az agitáció ès az èrzèkenyítès nem ugyanaz. Az utóbbira van uniós program ,vagyis egy ligitim dolog, agitócióról mèg nem hallottam iskolai keretek között

Boldeone Bull 2021.07.14. 22:28:14

@Alick: Igen, a szexuális felvilágosítás már lètezett a 80- as èvekben is ...Nyolcadikban már mindenki tudott mindent , így nagyjából elröhögtèk a kamaszok az egèszet...Úgy látom , ha az állam bele akar a fiatalok szexuális nevelèbe szólni , annak mindig van egyfajta ellenkező hatása , hiszen a kamasz mindig lázadni akar az èppen aktuális normákkal szemben

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2021.07.14. 22:38:51

@Boldeone Bull: "Ha nyugaton eldőlt, akkor valószínűleg hasonló irányban fog eldőlni nálunk is , nemdebár ?"

És, akarjuk mi ezt?

"a kamasz mindig lázadni akar az èppen aktuális normákkal szemben"

Az agitáció, amit te nyugodtan hívhatsz érzékenyítésnek, ezt a lázadó hajlamot lovagolja meg, és bátorítja a kamaszt a normák megtámadására. Ebből jó is kisülhet olykor, meg rossz is. Látásmód dolga, hogy a nemváltó műtéten érdeklődve elgondolkodó zavart kamasz kinél melyik csoportba kerül.

Boldeone Bull 2021.07.14. 23:04:15

@Androsz: Ebből jó is kisülhet olykor, meg rossz is. Látásmód dolga, hogy a nemváltó műtéten érdeklődve elgondolkodó zavart kamasz kinél melyik csoportba kerül."

A kèrdès viszont az , hogy szèlsősèges devianciák mennyire egy komplex egyèni èletút- folyamat hatására alakulnak ki , vagy úgy amit egyesek - szerintem tèvesen gondolnak - , hogy meghallgatja a fiatal a labrisz 45 perces èrzèkenyítő előadását ès akkor " heurèka "hirtelen rádöbben , hogy attól a naptól kezdve ő deviáns lesz. Ez utóbbi èletszerűtlen.

Fánkevő Fáncsi 2021.07.14. 23:20:59

"„Cristiano homosexual”, illetve „Buzi franciák bonjour”, továbbá „Deutschland, Deutschland homosexual” rigmusok többszöri skandálása (hangfelvétellel igazolt) - Nos, ezek tényleg valódi suttyóságok. Amolyan óvodás nívójú csúfolódások."
Hahaha, hát a bünti is az. Kisfiam nem csináhatod ezt meg azt két hétig. Mit kell ezen ennyit hőbörögni. A magyarok vagy megtanulják, hogy legközelebb ilyet nem csinálnak UEFA rendezvényen, vagy jön a bünti megint, valószínű súlyosabb. Egyébként pedig mindenki ismeri Magyarországon a kopasz fejű kigyúrt Fradi B-közepet, akik balhézni járnak meccsekre. Nem kell itt képmutatóskodni, meg úgy csinálni, hogy azok a nagy börtönviselt emberek fekete pólóban csak olyanok mint az aranyos kisovisok, mosolyogjuk meg őket.
Nekem úgy tűnik, hogy még állami szinten is támogatják a B-közép morálját, viselkedését.
Ez jelenleg egy kormányzati szinten is támogatott elfogadott viselkedés. Ez a nagyobbik gond, nem pedig az, hogy néhány nagyon buta ember mint te meg Szebeni István hőbörög.
Egyébként az sem igaz, hogy a magyarok a legsuttyóbbak, az angolok is nagyon balhésak. Egy ideig ki is voltak tiltva a kontinensről. Ráadásul az összes angol klub ki volt tiltva a európai kupasorozatokból. Van még hová fejlődnünk, és az UEFA-t biztosan nem fog meghatódni attól, hogy te küzdesz a szólásszabadságodért, és szeretnél banánt bedobálni a négereknek, meg huhogni, mert az neked jólesik és jogod van hozzá.

Glokta 2021.07.14. 23:57:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ha tényleg elolvastad a belinkelt két cikket, akkor láthattad, hogy már 3-4 éves kortól kezdődik a gyerekek agymosása az LMBTQ...XYZ részéről."

Ez hogy jön ide, ha a kormány 18 éves kornál szabta meg a határt? Buldeone Bull ennek az értelmét kérdőjelezi meg, ha jól értem.

Azt tudom támogatni (ezt már korábban is írtam), hogy gyerekeknél (14 éves kor alatt) a szülő megtilthassa, hogy résztvegyen szexuális felvilágosító foglalkozásokon, de 'gyermekvédelmi törvény' nem ezt teszi.

Ekrü 2021.07.15. 07:24:20

@Boldeone Bull:
"Szó sem volt semmifèle agitációról az iskolákban eddig , ami volt , az sem általánosan , hanem egyedi esetekben , a Labrisz egyesület " èrzèkenyítèse, "-Ha már valakit "érzékenyíteni" kell az már bizony agitáció.Az egész gyermekkorom azzal telt el,tettek"hogy a szocializmusra "érzékenyítettek". A gyermekeimet/unokáimat kíméljék meg az iskolában alkalmazott propagandától.
de csak az iskolaigazgatók hozzájárulásával ès szabott tèmakörben "- No pont ezzel van a baj.Az én gyermekemnél ne az iskolaigazgató döntse el , hogy mit lehet és mit nem lehet.Normális helyzetben ez úgy működik,hogy szülői értekezleten felvetik,hogy legyen szexuális felvilágosítás külső előadó bevonásával vagy sem,és ha igen akkor az mit tartalmazhat. Ha döntöttek, akkor írásban rögzítik és ha kellő számú szülő aláírja a beleegyező nyilatkozatot,utána jöhet az előadás a megegyezés szerint.
Amelyik szülő pedig úgy dönt,hogy nem engedélyezi annak a gyermekét az előadásra nem viszik be.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.07.15. 07:45:04

@Ekrü: Akkor ugye a kormány propaganda sem mehet az iskolákba?
Jut eszembe! Mi van az UEFA bevételeivel? :-))

G. Nagy László 2021.07.15. 07:45:40

@Ekrü: "Normális helyzetben ez úgy működik,hogy szülői értekezleten felvetik,hogy legyen szexuális felvilágosítás külső előadó bevonásával vagy sem,és ha igen akkor az mit tartalmazhat. Ha döntöttek, akkor írásban rögzítik és ha kellő számú szülő aláírja a beleegyező nyilatkozatot,utána jöhet az előadás a megegyezés szerint. Amelyik szülő pedig úgy dönt,hogy nem engedélyezi annak a gyermekét az előadásra nem viszik be."

Ennyi. Ez nyitott, demokratikus, meghagyja mindenkinek a szabad választást és főként a szülők rálátását, ami EU alapérték. Mi a fene baja van ezzel egy LIBERÁLIS választópolgárnak? Ez maga a liberalizmus.

Exploiter 2021.07.15. 08:10:51

@6.Lenin:

“ Miért nem mutatnak olyan nemváltókat, akiknek véglegesen tönkretették az életét? ”

Hát erre van az internet.
Elég durva sztorikat lehet olvasni olyan emberekről, akik rájöttek, hogy a műtétek után se lesznek nők, de legalább már férfiak sem.
Szerintem nincs olyan embercsoport, ahol akkora lenne az öngyilkosok aránya, mint köztük.
Ez egy nagyon nem vicces téma és amúgy kurvára nincs helye gyerekek között, abban a formában, ahogy azt mostanában találják.

Exploiter 2021.07.15. 08:13:58

@Boldeone Bull:

Érzékenyíteni azokat kellene egy feszítővassal, akik szerint attól, h valamire van egy uniós program, az attól magában egy legitim dologgá válik.

G. Nagy László 2021.07.15. 08:36:11

@Exploiter:

"Elég durva sztorikat lehet olvasni olyan emberekről, akik rájöttek, hogy a műtétek után se lesznek nők, de legalább már férfiak sem.
Szerintem nincs olyan embercsoport, ahol akkora lenne az öngyilkosok aránya, mint köztük.
Ez egy nagyon nem vicces téma és amúgy kurvára nincs helye gyerekek között, abban a formában, ahogy azt mostanában találják."

Nagyon mélyen egyetértek.

Ekrü 2021.07.15. 08:43:29

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Mi van az UEFA bevételeivel? "-Ne terelj.Ha nem tudsz érdemben hozzászólni akkor inkább maradj csöndben.
Amúgy meg mi lenne?Ha ennyire érdekel kérdezd meg tőlük,bár szerintem ők is pontosan az fogják válaszolni,hogy a mindenkori pillanatnyi bevétel sz bizony nem garancia arra,hogy a jövőben is így lesz.Hülye aki ezt nem érti...

Ekrü 2021.07.15. 08:50:20

@G. Nagy László:
"Mi a fene baja van ezzel egy LIBERÁLIS választópolgárnak? "-Hát ,hogy a szülők nagy többsége eleve elutasítana egy olyan felvilágosító órát amit egy mai trendi szóval "drag queen"-nek nevezett egyszerű transzvesztita tartana.Annyira pedig mégsem liberálisok,hogy ezt eltűrjék....

Ekrü 2021.07.15. 08:51:25

@Exploiter:
"Érzékenyíteni azokat kellene egy feszítővassal, akik szerint attól, h valamire van egy uniós program, az attól magában egy legitim dologgá válik. "-Ott a pont.

G. Nagy László 2021.07.15. 09:06:10

@Ekrü: "Annyira pedig mégsem liberálisok,hogy ezt eltűrjék.... "

Pont erről beszélek lassan négy éve. Több tucat posztot teleírtam már ezzel: Elvtársak, ez bolsevik tempó! A liberalizmust odaát kéretik keresni :)

Glokta 2021.07.15. 09:34:55

@Fánkevő Fáncsi: "Hahaha, hát a bünti is az. Kisfiam nem csináhatod ezt meg azt két hétig. Mit kell ezen ennyit hőbörögni. A magyarok vagy megtanulják, hogy legközelebb ilyet nem csinálnak UEFA rendezvényen, vagy jön a bünti megint, valószínű súlyosabb."
Itt arról van szó, hogy egy közösséget büntetnek meg pár ember bunkóságáért (mert a molinózás vagy a 'Christiano homosexual' egyáltalán nem volt tömeges jelenség), ami abszurd, főleg, hogy megvannak a módszerek (pl. videófelvételek), amivel célzottan az elkövetőket lehetne felelősségre vonni.
Az UEFA jelenlegi szabályzata egyszerűen baromság.

Boldeone Bull 2021.07.15. 09:47:21

@Ekrü: A gyermekeimet/unokáimat kíméljék meg az iskolában alkalmazott propagandától." Addig nem volt semmilyen propaganda az iskolában , amíg Orbán nem vitte be oda a politikát . Az iskolagazgatót a Klebelsberg Központ nevezi ki, az állam, vagyis el tudja dönteni , hogy kit engedjen be az iskolába és kit nem. Soha nem volt olyan ,hogy a szülők a szülőèrzekezleten döntsenek az iskolai pszichológus által - tehát a szakember által - elmondott szexuális felvilágosítás anyagáról.
Az egyesületek előadásai pedig eddig sem voltak sehol kötelezőek ,így az egèsz törvèny sok hűhó a semmièrt , nincs más cèlja mint újabb indulatokat kavarni a társadalomban , tematizálni a közbeszèdet , aktivizálni a saját politikai tábort, miközben tudják ,ahogy EU- szinten , ebben a formájában elbukik a törvèny

Magyarország jobban szaporodik! 2021.07.15. 09:52:43

@Ekrü:

13 éves korban minden gyerek megkapta az iskolában az első szexuális felvilágosítási szakórát, nálatok fidseszeseknél ez láthatóan kitolódott 65 éves korra.

Amúgy meg teljesen felesleges volt akkoriban ez, mert sokkal többet tudtunk annál, mint amit a doktornő tervzett elmondani, ezért a második szexuális felvilágosító órát le is mondta.

Ma meg már az IT korszak világában egy 10 éves gyerek többet tud a szexről, mint ti fideszmúmiák 70 éves korotokban.

Magyarország jobban szaporodik! 2021.07.15. 09:55:36

@Ekrü:

Anyukád amúgy eltakarta a televíziót amikor 18 éves korod alatt Conchita Wurst, Csajkovszkij meg hasonlók mentek a TV-ben? Helyettte a Dörmögő Dömötört adta oda, hogy ez való neked ebben az életkorban?

Boldeone Bull 2021.07.15. 10:00:43

@Exploiter: Bizony , az uniós jognak utat kell találni a tagállamok jogrendszerèbe, jogszabályaiba , azzal nem állhatnak ellentètben , mint a pedofiltörvèny. Azonban nem elég, ha az uniós jogszabályok utat találnak a belső jogrendszerekbe, biztosítani kell azt, hogy eltérő, vagy ellentétes tagállami jogszabályokkal szemben is érvényesülhessenek. Ez a törvèny fog bukni uniós szinten, hiába hőbörögtök!

6.Lenin 2021.07.15. 10:01:12

@Boldeone Bull:

Én arra próbáltam rámutatni, hogy valódi szakértőknek kellene, nem mindenféle önjelölt idiótának, ráadásul igen aljas módon. Mindig csak a nekik megfelelő propagandát nyomják, a következményekről meg mélyen hallgatnak.

De, ha megnézzük a ballibsik történetét, mindig is ez volt. Harcolnak az egyén szabadságáért, szavakban. A valóságban meg a legaljasabb diktatúrát készítik elő az egyén számára, ahol mindenét elveszheti, ami emberré tenné.

Ez az egész őrület sem a homokosokról, vagy a drukkerekről szól. ez mind csak álca arra, hogy az embert a lehető legszorosabb korlátok közé szoríthassák. Sajnos az emberek nagy része ezt nem veszi észre, még nem.

Csak a célját nem értem, hiszen ez előbb vagy utóbb kegyetlen összecsapásokhoz fog vezetni, ahogy eddig is történt. hiszen megbuktak liberálisként, náciként, komcsiként is. Eleve bukásra van ítélve ez a gender dolog is, bármit is értenek alatta.

G. Nagy László 2021.07.15. 10:08:04

@Boldeone Bull:" Bizony , az uniós jognak utat kell találni a tagállamok jogrendszerèbe, jogszabályaiba , azzal nem állhatnak ellentètben"

Egyetértek. A pedofil törvény is az EU alapértékek szellemében született. Talán fognak rajta kozmetikázni. Egész biztosan lesznek kiegészítő kormányrendeletek. De élni fog. És tudod mit? Amikor már a legszőrszálhasogatóbb balos jogász sem talál majd benne semmi kivetnivalót, ti még akkor is fikázni fogjátok és nácinak fogjátok titulálni.

Boldeone Bull 2021.07.15. 10:11:27

@6.Lenin: Mièrt vezetne ez " kegyetlen összecsapásokhoz "
?? Ez nekem nagyon orbáni narratíva!
A társadalom többsège viszonylag semleges a homoszexualitás kèrdèsèben. Nincsenek olyan hajtóerők , hogy ezèrt emberek harcoljanak . 56% elfogadja a homoszexualitást , minèl iskolázottabb valaki ès minèl nagyobb városban èl, annál inkább, ezt mutatja a Zavecz felmèrèse is:
index.hu/belfold/2021/07/14/zavecz-kutatas-homoszexualitas-elfogadottsag-nok-ferfiak/
Orbán csinált ebből politikai ügyet, hogy a pedofíliát és a homoszexualitást összemosta egy törvènyben

Ekrü 2021.07.15. 10:12:38

@Boldeone Bull:
"Soha nem volt olyan ,hogy a szülők a szülőèrzekezleten döntsenek az iskolai pszichológus által - tehát a szakember által - elmondott szexuális felvilágosítás anyagáról. "-Ezek szerint neked nincs gyermeked,mert ha lenne nem beszélnél badarságokat.
1.Két gyermeket neveltem fel és mind a kettőnél bizony a szülői értekezleten megkérdezték ,hogy hívjanak-e külső előadókat a szexuális felvilágosításhoz vagy sem.Mindkét esetben alá kellet írni,hogy kérem vagy nem kérem.A nagyobb gyermeknél volt,a kisebbiknél a szülők többsége úgy döntött nem kell elég amit a biológia órán a tanár elmond,a felvilágosítást maradjon a szülő hatáskörében.
2. Ha már szigorúan vesszük a dolgokat,akkor az iskola igazgató sem szakember,ő milyen jogon döntené el a szülő helyett,hogy legyen vagy ne legyen külső szakember.
3.Csak,hogy tudd,az iskolapszichológus az nem szexuális tanácsadó.Az iskolában pedig nem ő tartja a felvilágosítást hanem a biosztanár vagy a védőnő. Amúgy meg még ahhoz is szülői engedély kell,hogy a sulipszichológus megvizsgálja a gyermeket.Ez alól kivétel a gyámhatósági végzés,de ez ritka mint a fehér holló.
"miközben tudják ,ahogy EU- szinten , ebben a formájában elbukik a törvèny "-Áruld már el nekem ,volt olyan 2010 óta,hogy Orbán Viktor vitát veszített az EU-val szemben? :))))))))))))

Boldeone Bull 2021.07.15. 10:17:26

@G. Nagy László: Egyrèszt nem vagyok balos, másrèszt nekem a fő gondom nem a törvèny tartalmával van leginkább , hanem az alantas szándèkaival , vagyis megint kerestek egy tèmát , ami indulatokat , ès abból fakadó gyűlölködèst indukál a társadalomban !
Hol voltak ezzel a törvènnyel 11 èvig ??? Sehol. Egy kormánynak társadalmi moderátor szerepet kellene betölteni : moderálni az indulatokat , nem pedig szítani , ez az ami aljas . Orbán populizmusa a gyűlölködèsre, a megosztásra alapozódik

Ekrü 2021.07.15. 10:21:40

@Magyarország jobban szaporodik!:
"Anyukád amúgy eltakarta a televíziót amikor 18 éves korod alatt Conchita Wurst,"-Nem kellet eltakarnia,mert 18 éves korom alatt még nem volt Conchita Wurst.A hozzá hasonló magamutogató elmebetegeken meg jót röhögtünk.
Őszintén a között,hogy valaki Napóleonnak vagy férfiként nőnek képzeli magát semmi különbség nincs. És ahogy attól,hogy valaki bedugja a karját a kabátjába és csákót tesz a fejére nem lesz Napóleon,éppen úgy nem lesz nő attól az, aki férfiként női ruhába bújik. Ő a női ruhák ellenére megmarad egy olyan férfinak aki a saját neméhez vonzódik és ezzel az ég világon semmi probléma nincs.

Boldeone Bull 2021.07.15. 10:25:13

@Ekrü: -Áruld már el nekem ,volt olyan 2010 óta,hogy Orbán Viktor vitát veszített az EU-val szemben? :))))))))))))"

Ugyanúgy , ahogy a tranzitzónák kèrdèsèben az Európai Unió bírósága kimondta, hogy jogellenes- ütközik az EU- joggal - úgy ki fogja mondani a pedofil törvèny esetèben is. Ezt követően , Orbanèk bezárták a tranzitzónakat, a gyetmekvèdelmi törvènyt is meg fogják változtatni , az borítèkolható

6.Lenin 2021.07.15. 10:26:38

@Boldeone Bull:

Miért? Mert mindig kisebbségben maradtak. Mit csináltak a szavakban szép liberalizmusból? A felsőbbrendű fajelméletből? a mindenki egyenlő kommunista ideából. Most meg már az ember nemi identitását is el akarják venni. a család, nemzet összatartó érzését.

Mit kínálsz helyette? A magányosan bolyongó emberszerű állatot? Gondolod, hogy ez sokak számára lesz vonzó? Miért is lenne? Ha ezt alátámasztod érvekkel, talán el tudnám fogadni (na jó, ez kamu). Én látom a szándékot, csak a célját nem értem.

Orbán csak talán már elkésve, megpróbálja felébreszteni a még normális embereket. Ma Mo-on semmi bajuk a homokosoknak, mások hergelik őket aljas szándékkal.

Glokta 2021.07.15. 10:32:08

@Ekrü: @G. Nagy László: Maga a teljes liberalizmus az lenne, ha minden iskolának meglenne a saját szabályzata a szexuális felvilágosítással kapcsolatban, amit el kéne fogadni, amikor oda megy/felvételezik a gyerek.

Ez a szabályzat lehetne az, amit ti leírtok, lehetne az, hogy van pár felvilágosítás óra, de nem kötelező résztvenni rajta (14 éves kor alatti gyereknél a szülő, 14 éves kor felett a gyerek dönt - nekem ez a legszimpatikusabb), lehetne akár az is, hogy van kötelező LMBTQ-érzékenyítés óra (ha ezzel szerintetek gond van, akkor azzal is kell hogy legyen, hogy egyházi iskolákban van kötelező hittanóra), de az is, semmiféle progresszívnek nevezett szervezetet nem engednek be.

A vitatott törvény nem ezt teszi, sőt megszabja, hogy még a tanórán kívüli (vagyis NEM kötelező) foglalkozásokon is csak azok a szervezetek tarthatnak felvilágosítást, akiknek ezt a kormány engedélyezi.

A törvény másik része, a szexualitást öncélúan ábrázoló, homoszexualitást megjelenítő stb. tartalom tiltása 18 éven aluliak számára pedig abszolút diszkriminatív (a homoszexualitásra vonatkozó része) és aránytalan, emellett nyilván betarthatatlan is, így csak öncélú büntetés-osztogatás lesz belőle.
Egyébként az EB pont ezt a részét kritizálja a törvénynek, nem pedig a szexuális felvilágosítás szabályozását (a törvény lényegét), mert utóbbi minden tagállam belügye.

Zárójelben teszem hozzá, hogy a pedofíliára vonatkozó részt is baromságnak tartom, ami egy álproblémára (mert arról nem beszélünk, hogy a gyerekeket érintő szexuális bűncselekmények nagy része családon belül történik, nem magányos pedofilok követik el) ad álmegoldást (listázás). Mindenesetre ezért nem a kormányt hibáztatom, ezt az álproblémát az ellenzék kreálta a folyamatos kaletázással

BölcsÉsz 2021.07.15. 10:33:08

@G. Nagy László: Ráadásul Németország ugyanabban az időben játszott. Logikusabb lett volna azt nézni tévén.

BölcsÉsz 2021.07.15. 10:38:31

@Indriq: 14. 06:49: 39 Azt össze is lehet vágni. Tudom, üldözési mániám van.

Boldeone Bull 2021.07.15. 10:47:01

@6.Lenin: Nem akarja elvenni senkinek az identitását , sem a nemi , de a politikai , vagy nemzeti identitását sem. Te hol látsz ilyen törekvèseket ?
Èn inkább azt látom , hogy van egy vezèrelvű állami politika, egy kierőltetett kulturális gleichschaltung , amely egyveretűvè akarja tenni a társadalmat ,mint a kommunizmusban vagy a fasizmusban , ès a saját maga által szabott normákat akarja mindenkire erőltetni
De , persze megèrtem azok èrveit is, akik a kollektív típusú társadalomhoz való tartozásban látják a jövőt, a biztonságot. Ezzel szemben az individuális beállítottságú emberek az egyèni szabadságjogok minèl nagyobb fokú kiteljesedèsèben hisznek és az önkèntesen , alulról szerveződő, autonóm közössègekben.

Glokta 2021.07.15. 10:54:11

@G. Nagy László: "Ugyanezt mondom. Mit értek félre?"

A felvételek még a német meccs előtt (illetve a meccsek alatt) készültek, nem a meccs után.

Ezek alapján - az UEFA idióta szabályzata alapján (ami szerint az egész tagszövetséget kell büntetni akkor, ha akár csak egy szurkoló rasszista, emberi méltóságot sértő megnyilvánulást tesz - olvasd el a szabályzatot, konkrétan ez van benne) - az UEFA-nak tényleg büntetést kellett kiszabnia.

A gond az idióta szabályzattal van, és azzal, hogy más csapatok szurkolóiról valahogy nem mutattak hasonlót, ami szinte biztosan azért van, mert csak a magyarokra figyeltek ennyire.

"Szijjártó ezt tette. Megjegyezte, hogy túlzónak és igazságtalannak tartja. Mi a gond? A diplomácia nem azt jelenti, hogy behúzzuk fülünket-farkunkat. Ebből még sosem jöttünk ki jól ezeréves történelmünk során."
Olvasd el Szijjártó közleményeit.
Egy külügyminiszternek diplomatikusságra kéne törekednie, de Szijjártó ezzel egyáltalán nem törődött.
Amiket mondott ('nincsenek is felvételek', 'az UEFA kommunista besúgókat alkalmaz', 'szégyellje magát az UEFA'), az elég erősen a sértegetés kategóriába esik, és azt a benyomást kelti, mintha a külügyminiszter a bunkó szurkolók mellett állna.

Boldeone Bull 2021.07.15. 10:56:20

@6.Lenin: Orbán csak talán már elkésve, megpróbálja felébreszteni a még normális embereket. Ma Mo-on semmi bajuk a homokosoknak, mások hergelik őket aljas szándékkal."

Eddig 11 èvig viszonylagos nyugalom volt. Orbán kezdte el hergelni az indulatokat, elèg megnèzni azt a homofób őrjöngèst , ami a kormánypárti mèdiaban megy . Sőt, a felfokozott idegallapotú hívek már embereket is vernek ..
A túprogtesszív politikai erők meg tiltakoznak , ami egy válaszreakció
A fő kérdés az , hogy mi a veszèlyesebb össztársadalmilag : a Labrisz egyesület lètènek kb 0 hatása a társadalomra , vagy a kormány által mestersègesen felfokozott homofób őrjöngès ès az ebből következő erőszakos csekekmènyek?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.15. 10:57:46

@Glokta:

"Buldeone Bull ennek az értelmét kérdőjelezi meg, ha jól értem. "

Boldeone Bull azt tagadja, hogy az LMBTQ...XYZ-szervezetek "érzékenyítése" agitáció. Erre @Ekrü: tökéletes választ adott, nem is kell semmit hozzátennem.

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Akkor ugye a kormány propaganda sem mehet az iskolákba?"

Természetesen az sem! Az iskola célja az oktatás, nem az agitáció.

@Exploiter:

"Érzékenyíteni azokat kellene egy feszítővassal, akik szerint attól, h valamire van egy uniós program, az attól magában egy legitim dologgá válik."

Pontosan.

@Boldeone Bull:

"Az egyesületek előadásai pedig eddig sem voltak sehol kötelezőek"

Ez egy cinikus megjegyzés volt, hadd válaszoljak hasonlóképpen. Anno az MSZMP-be belépni sem volt kötelező, de ha el akartál érni valamit, akkor tanácsos volt. :) Te is tisztában vagy azzal, hogy ha az iskola hozzájárulásával az iskolában tartanak egy előadást, az bizony egyfajta ajánlást, tekintélyt, mi több, elvárást közvetít a gyerekek felé. Végtére is oka kell legyen, hogy az igazgató hozzájárulásával az iskolában tartják, nem egy műv. házban vagy egy kocsma különtermében.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.15. 11:07:56

@Boldeone Bull:

"Orbán kezdte el hergelni az indulatokat, elèg megnèzni azt a homofób őrjöngèst"

Dehogy! A balliberális csoportok hathatós támogatásával az LMBTQ...XYZ-szervezetek kezdtek el undorító erőszakossággal nyomulni, normálisnak, sőt tisztelendőnek beállítva egy sajnálatos devianciát. Orbán pusztán meg kívánja akadályozni az olyan túlkapásokat, mint pl. prepubertás gyerekek nemváltó kezelése és műtétje. Olvasd el @Lady Scarlett: kommentjét, aztán gondolj arra, hogy a mai Nyugat-Európában egy hozzá hasonló kislány már hormonkezelés és férfivá operálás előtt állna.

Az egészben az a vicces, hogy a mindenféle genderideológiát erőltető szervezetek azt sem képesek belátni, hogy tevékenységük éppen azokon a nemi sztereotípiákon alapul, amelyek ellen állítólag küzdenek. Csak hát ha elfogadnák, hogy egy kisfiú is babázhat és egy kislány is szerelheti a kisautóját, akkor kiderülne, hogy semmi szükség rájuk. :D

6.Lenin 2021.07.15. 11:11:13

@Boldeone Bull:

" Nem akarja elvenni senkinek az identitását , sem a nemi , de a politikai , vagy nemzeti identitását sem. Te hol látsz ilyen törekvèseket ? "

A mindennapoki eseményekben. Most is ezekről "vitázunk"

Olvasd el @Glokta hsz-ét. Tipikus megvezethető polgár. Szép lassan beveszi a mindennapi kínálatot, aztán egyszer majd arra ébred, hogy semmit se ért, de nem lehet a körből kilépni, mert az a számára bukta.

Az igaz, hogy nálunk ez még nem jellemző a többségre, de az USA-ban, Nyugaton ez már lassan ott tart, hogy nem lesz más út, mint az összecsapás.

Franciaország, Hollandia, Svédország már igen billeg. Megbuktak a kormányok, de még az emberek félelme visszaválasztotta őket. De, ha meglátják , hogy a magyar, lengyel, és más országok rasszista nácizmusa valójában egy kamu, csak az ő megtévesztésükre van, vagy jön egy ottani Orbán, aki elmagyarázza nekik, hogy milyen aljas módon verik át őket, akkor vége lesz ennek az őrületnek

"Ezzel szemben az individuális beállítottságú emberek az egyèni szabadságjogok minèl nagyobb fokú kiteljesedèsèben hisznek és az önkèntesen , alulról szerveződő, autonóm közössègekben. "

Na, erre gondoltam pontosan, az aljas süketelésre. Le kell térdelned, mert......, be kell állnod a sorba, mert......
De most komolyan, ki/mi is vagy te tulajdonképpen, és mi a lófaszt is szeretnél? Kérdezhetnék meg időnként.De nem kérdezik, csak sugallják, hogy tulajdonképpen , ha nem szeretnél rácseszni, akkor fogd be a pofád, majd MI MEGMONDJUK,HOGY NEKED MI A JÓ. Erre a szabad individuális beállítottságra gondolsz? Akkor a mindennapi hírekben miért nem ezekről olvashatunk? Miért arról, hogy kiket, és miért is rúgtak ki, tettek félre, mert más a véleményük.

Nekem valami komolyabb érvekkel gyere., sajnálom (ez is kamu), de én már ezeket nem veszem be, hiszen itt a világ előttem a monitoron, és valahogy nekem az ellenkezőjét mutatja, mint amiről te próbálsz meggyőzni.

6.Lenin 2021.07.15. 11:20:49

@Boldeone Bull:

"kormány által mestersègesen felfokozott homofób őrjöngès ès az ebből következő erőszakos csekekmènyek? "

Tudod te, hogy hol van Mo? Nem kevered más országokkal? Vagy csak a baloldali médiából tájékozódsz?

Érdekes, és elolvasok, megnézek mindent , minden oldalról, de még soha nem éreztem , hogy ettől fájna valamim, vagy sántítanék tőle.. A szocializmusnak nevezett egyik ballipsi hülyeségben nőttem fel. Immunis vagyok már a hazugságokra.

(lehetnek elszigetelt esetek, ezt nem vitatom. A világon mindenhol vannak hülyék, minden politikai oldalon, de általánosítani azt már csak valamilyen aljas szándékból szoktak tenni)

11 Favágó 2021.07.15. 11:24:17

@Boldeone Bull: Az általad homofób őrjöngésnek jelölt védekező mechanizmus nem más, mint a homoklobby EU-hétszeles ügyeskedéseinek szabályrendszer közé szorítására tett igyekezet.
2010-ben a homoklobby még nem volt olyan erős az EU-ban sem, hogy a keresztény-konzervatív államokkal szemben nyomuljon (meg Orbábról is azt gondolták, hogy belefullad a Gyurcsányék által hátrahagyott katyvaszba, nem éri meg foglalkozni a heccelésével).
Az országokon belüli eltérő szinten elvoltak, az illegális migránsok kapcsán próbálták az LMBTQ... szempontokat ráerőszakolni az egyébként illegálisan befogadni sem szándékozókra.
Azután jöttek az ország fő ideológiái ELLEN, és egyébként kárára utazó érzékenyítő csapatok, buzi mesekönyvek, börtönbiznisz,.... Ideje védekezni, az, hogy te nem látod sanszosnak a homoklobby nyomulását, minimum tévedés, de inkább tükörbuborékban ücsörgés, vagy félrevezetés.
Azt gondolom kicsit megkésve jött a törvény, tavaly ősszel kellett volna. Akkor azóta sem lenne EU 7 éves, meg helyreállítási alap. Azok érdekébe egész Brüsszel megigérte, hogy nem visz politikát a bizniszbe, majd két hétig tartották magukat hozzá

6.Lenin 2021.07.15. 11:27:53

Hú, most nézem, már lassan 400 hozzászólás egy focisnak látszó témához.

Azért ez csak mutatja, hogy mindkét oldalon érzik, ez nem arról szól valójában, hanem van mögötte egy teljesen más szándék.
És mégis néhányan megpróbálják átbaszni a másikat. Ennyire be van ez már épülve az emberekbe?
Érdekes.

G. Nagy László 2021.07.15. 11:30:24

@Boldeone Bull:

"Ugyanúgy , ahogy a tranzitzónák kèrdèsèben az Európai Unió bírósága kimondta, hogy jogellenes- ütközik az EU- joggal - úgy ki fogja mondani a pedofil törvèny esetèben is. Ezt követően , Orbanèk bezárták a tranzitzónakat,"

És lőttek is egy pokoli nagy öngólt maguknak. Azóta a migránsoknak a konzulátushoz kell fordulniuk, ha menedékjogot kérnek, vagyis nehezebbé vált az ország területére való bejutás. Igazi idióták gyülekezete.

Glokta 2021.07.15. 11:31:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: számold össze, hány cikk született az ellenzéki médiában a Meseország mindenkié című könyvről, mielőtt ezt a kormánysajtó felkapta.
Erős lenne kijelenteni, hogy nem a kormányoldal kezdte tematizálni a témát.

A homoszexualitás és a nemváltás témájának összemosása (amikor pl. megírom, hogy a homoszexualitásról szóló résszel van az alapvető gond, és erre azt reagálod, hogy a kormány a nemváltó műtéteket akarja megakadályozni) pedig egy másik alapvető eszköz, amit használnak.

Az pedig, hogy a kommunista tanácstagsághoz hasonlítod a 'nem kötelező előadáson való résztvételt', eléggé nevetséges.
Azért tiltod be a progresszív szervezet által tartott nem kötelező előadást is, nehogy lényegében kötelezővé váljon? :D
Ez azért is abszurd, mert ha a társadalmi elvárások olyanok lennének, hogy lényegében kötelező lenne bemenni egy ilyen 'nem kötelező' előadásra, akkor ezt a törvényt egyből eltörölnék.

G. Nagy László 2021.07.15. 11:35:04

@Glokta:

"Maga a teljes liberalizmus az lenne, ha minden iskolának meglenne a saját szabályzata a szexuális felvilágosítással kapcsolatban"

Abszolút egyetértek. Jómagam ezért is vagyok piacpárti: ha nem állami oktatásról beszélnénk, mindenki olyan suliba járatná a gyerekét, ahová akarja. A DK-sok unokáit pesztrálnák a transzvesztiták, a többség meg járná a hagyományosabb utakat. A szabad piac automatikusan megteremti a sokszínűséget, igény szerint. Nyilván a balosok rühellik a szabadságot, hiszen azonnal kiderülne, hogy elképesztő kisebbségben vannak az ilyen ügyekben.

6.Lenin 2021.07.15. 11:36:40

@11 Favágó:

Mindig találni fognak valamit. ezek csak ürügyek. Ezek nem hülyék, hanem lepénzelt gazemberek ( na jó, akadnak tényleg hülyék is). Ők is késében vannak.

" Orbábról is azt gondolták, hogy belefullad a Gyurcsányék által hátrahagyott katyvaszba, nem éri meg foglalkozni a heccelésével)."

Azt hiszem ezt más soxorosan megbánták azóta. Pláne, hogy kezd kialakulni egy másik, sikeresebb szövetség. Ennek az EU-nak már kampec. Még küzdenek , de cél nélkül. Ezt már ők se tudják megmenteni, átalakításra meg szándék sincs.

G. Nagy László 2021.07.15. 11:40:50

@Glokta:

"mi szerint az egész tagszövetséget kell büntetni akkor, ha akár csak egy szurkoló rasszista, emberi méltóságot sértő megnyilvánulást tesz"

Ugye érezzük, hogy ez teljhatalom? Gyakorlatilag BÁRMIRE ráfogható, hogy emberi méltóságot sért. (Szerinted csak ez a poszt alatt hány olyan kommentet kaptam, amire azt lehet mondani, hogy sérti a méltóságomat? Minimum tucatnyit. És hány ilyen volt valójában? Egy sem. Egy érzelmileg felnőtt embernek nem lehet megsérteni a méltóságát. De ez mellékszál, ez az én privát világom. Az UEFA nyomhatja a balos mimózáskodást, joguk van hozzá.)

Exploiter 2021.07.15. 11:41:19

@Boldeone Bull:

A jog nem érdekel.
Meg igazából az EU sem már.
Meg az se, h ki mit tekint európai értéknek.
Sőt, a Fidesz se, meg a politikai harc sem.
Nem fogok relativizálni, meg erkölcsi marhaságokról vitatkozni.
Semmi ilyesmi sem érdekel.
Aki szerint az kell, h a kisgyerekeknek el lehessen magyarázni, h teljesen normális és támogatandó dolog, ha le akarja vágni a farkát, azt az embert egyszerűen agyon kell lőni. Majd megvitatja az elméletet ott ahova a hite szerint kerül.

Boldeone Bull 2021.07.15. 11:43:51

@6.Lenin: Az igaz, hogy nálunk ez még nem jellemző a többségre, de az USA-ban, Nyugaton ez már lassan ott tart, hogy nem lesz más út, mint az összecsapás."
Kivel akarsz összecsapni ? A társadalom egyik fele nem vevő a kormány narratíváira ,politikájára . Kb egyensúly van kèt politika oldal között, azaz Orbánnak konszolidálódnia kellene , mert a többsège az inkább relatív többsèg. Sem Budapesten , sem a nagyobb vidèki városokban nincs többsège . Ahogy tanultabb , fiatalabb generáció is inkább ellenzèki beállítottságú

MI MEGMONDJUK,HOGY NEKED MI A JÓ. Erre a szabad individuális beállítottságra gondolsz? "

Egy szabad plurális demokráciának pont az a lènyege , hogy nem mondják meg senkinek sem mi a jó, arról mindenki szabadon , saját maga dönt. Nincs a társadalmat szervező központi ideológia , vèlemènypluralizmus van , a gyűlöletbeszèd nyilván nem fèr a szólásszabadságba . .Tèrdelni nem kötelező senkinek sem , viszont a tèrdeplőket kifügyülők egy ordas eszmeisèget kèpviselő, intoleráns emberek

6.Lenin 2021.07.15. 11:51:01

@Exploiter:

Pontosan erre az érzésekre gondoltam, amikor azt írtam, hogy a vége egy kegyetlen összecsapás lesz. Úgy néz ki, hogy tényleg nem lehet megúszni, csak elodázni, de amikor már minden lehetőségből kifogyott az ember, akkor ütni kell.

Sok ezer példa van rá a történelemben, mégis mindig akadnak olyanok, akik bedumálják maguknak, nekik sikerülni fog mindenkit leigázni. Nem fog menni, mert eljön egy határ és már csak egy lehetőség marad.

Boldeone Bull 2021.07.15. 11:51:06

@Exploiter: A szèlsősègek felől közelíted meg ezt a tèmát. A gyermekeket vèdeni kell, a homofób törvènykezès , a homofób indulatok gerjesztèse viszont veszèlyesebb össztársadalmilag , mint az egyedi szèlsősèges devianciák

EmericusMax 2021.07.15. 11:53:53

@MEDVE1978:
Azt hiszem az összes eddigi hozzászóló közül, eddig te vagy az, aki a lényegre tapintott :)
Ez az egész semmi másról nem szól mint az üzletről és a profitmaximalizálásról.
Ez olyan mint a kereskedelmi cégek és csatornák, akik most szivárványosra változtatták a logóikat, de azokban az országokban, ahol ez 'nem divat' pl. Oroszország, vagy Arab országok stb. ott eszükbe sem jutna ez, mert üzletileg ugye kontraproduktív..
Az emberek indulataira és véleménykülönbségekre alapozott kampányok üzletileg jövedelmezők, de minimum a cégimázs szempontjából hasznosak, ami pedig indirekt módon jó a profitnak is.

Az UEFA, FIFA semmiben sem különbözik a nagy monopol helyzetben lévő gazdasági társaságoktól. Az utóbbi évek sorozatos korrupciós botrányai mindkét szervezetnél ezt nagyon jól meg is mutatják.

Az átlag magyar emberek, mint egyének szerintem a legtöbb helyen pont leszarják, hogy kinek milyen a bőrszíne (kivéve ha cigány) vagy hogy milyen a szexuális irányultsága.

Lehet ez most nagyképűnek fog hangzani, de számomra például vannak az EMBEREK és vannak a SEGGFEJEK. Az emberek élete értékes számomra, akárhová tartozzanak is fajilag vagy identitásukban, a seggfejek élete, jogai meg véleménye meg nem érdekel, jobb lenne a világ nélkülük. Ahogy Regős Bendegúz mondja az Indul a bakterházban: "Minden parasztnak beleeresztenék egyet a hátuljába..."

Ekrü 2021.07.15. 11:59:03

@Boldeone Bull:
"Ugyanúgy , ahogy a tranzitzónák kèrdèsèben az Európai Unió bírósága kimondta, hogy jogellenes- ütközik az EU- joggal - úgy ki fogja mondani a pedofil törvèny esetèben is. "-Bocs,de én azt nem számolom vereségnek,hogy ezentúl nem kell eltartani ingyenélőket a határon. Mint ahogy te is írtad Orbán válaszul bezáratta a tranzitzónákat és ezentúl a migránsok csak és kizárólag a a nagykövetségen tudnak kérelmet benyújtani. Ez ellen pedig az EU bármennyire nem tetszett neki nem tud mit tenni, mint ahogy szankcionálni sem. :))))
A gyermekvédelmi törvénnyel szintén nem fog tudni mit kezdeni,mert tagállami jogkörbe tartozik.Abba pedig nem szólhat bele.Persze keménykedhet egy darabig,de ha az EU bíróság elé kerül, ott a bíróság a mi javunkra fog dönteni.

6.Lenin 2021.07.15. 12:01:22

@Boldeone Bull:

"Egy szabad plurális demokráciának pont az a lènyege , hogy nem mondják meg senkinek sem mi a jó, arról mindenki szabadon , saját maga dönt. Nincs a társadalmat szervező központi ideológia , vèlemènypluralizmus van , "

Aztán meg szeretnél győzni arról, hogy én látom rosszul a dolgokat, meg a hozzám hasonló bunkó mucsaiak, akik Orbán seggéből lógunk ki. Mit kínálsz helyette? egy másik segget, amiből te lógsz ki?

Ez egy olyan üres, semmitmondó süketelés. Miért nem lehet nekem elítélni azt ,amit tulajdonképpen nem is tudsz felkínálni?

Nem érzed, hogy valami nem stimmel az elméletedben? Ha mindenkinek joga van mindenre amit ő jónak tart, akkor tulajdonképpen mi a lófaszról vitázunk?

IGAZAD VAN,NEKEM IS.MINDENKINEK: PONT, itt a vége, fuss el véle.

Megyek ebédelni, jó étvágyat mindenkinek.

Boldeone Bull 2021.07.15. 12:02:31

@11 Favágó: A " homoklobbit " nem ismerem , ez inkább csak a szèlmèdia által kitalált kifejezès...
Viszont, azt látom, hogy 11 èvig nem volt igazán fontos politikai kèrdès" a homoszexuális propaganda " szabályozása
ès a törvènyt övező politikai vita soha veszèlyes indulatokat ès megosztottságot hozott össztársadalmilag.. lásd : itt a blogon is " vègső összecsapás " vizionálnak...

Boldeone Bull 2021.07.15. 12:11:37

@Ekrü: A gyermekvédelmi törvénnyel szintén nem fog tudni mit kezdeni,mert tagállami jogkörbe tartozik.Abba pedig nem szólhat bele.Persze keménykedhet egy darabig,de ha az EU bíróság elé kerül, ott a bíróság a mi javunkra fog dönteni."

Dehogy fog a ti javatokra dönteni. Ez a törvèny az EU Alapjogi Chartájában foglalt elveket sèrti, így az EU Bíróság a törvèny ellen fog állást foglalni

mobile.twitter.com/DanaSpinant/status/1407701772366450691?s=20&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202107

11 Favágó 2021.07.15. 12:19:07

viccelsz, vagy provokálsz?
Egy szabad plurális demokráciának pont az a lènyege , hogy nem mondják meg senkinek sem mi a jó, arról mindenki szabadon , saját maga dönt. Nincs a társadalmat szervező központi ideológia , vèlemènypluralizmus van , a gyűlöletbeszèd nyilván nem fèr a szólásszabadságba . .Tèrdelni nem kötelező senkinek sem , viszont a tèrdeplőket kifügyülők egy ordas eszmeisèget kèpviselő, intoleráns emberek
Szerintem a térdeplést kiváltó eszme ordas eszme, intoleráns agresszív csődülethez köthető - ez a véleményem, és a véleménypluralizmus jegyében fogadd el. Ne érts egyet, ne támogass, de ne küldj rám rendőrt, mert mást gondolok mint te. Nem vagyok futballhuligán sem, csak gondolkodó ember

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.15. 12:19:45

@EmericusMax:

"Ez az egész semmi másról nem szól mint az üzletről és a profitmaximalizálásról."

Ezt nem gondoltad végig. A cégek csak reagálnak a megváltozott politikai hangulatra, de nem ők az elindítói ennek az szivárványos őrületnek. A szivárványos őrület viszont a hatalomról szól, nem elsősőrban a pénzről - még akkor sem, ha a kettő jórészt együtt jár.

Ismered a mondást: Az ember bármit megtesz a pénzért, de minden pénzét odaadja a hatalomért. Vagy valahogy így.

11 Favágó 2021.07.15. 12:26:29

@Boldeone Bull: a 11 évig semmi az nem érv. Azért nem mert sajnos a jogszabályok csak követik és szabályozzák az újonnan megjelent folyamatokat és igényeket. Ahogy már írtam a homoklobby tevékenysége az utóbbi 1-3 évben lett nyomasztó. Az adótörvények is 1992--ben még elfértek 1 HVG mellékletben, azután ahogy jelentek meg új folyamatok, meg kiderültek kiskapuk úgy lettek egyre terjedelmesebbek és körültekintőbbek.
Ha nem lett volna nyomás a pedofil törvény létrehozására, nem lenne, ha nem nyomultak volna a homoklobby csápjai a gyermekek felé, hanem megelégedtek volna a buzifelvonulással, nem kellett volna tőlük megvédeni a gyermekeket és az oktatás szervezetét. Amiért a lobby megint csak habzik. De az okokat az okozattal ne keverd össze.

Ekrü 2021.07.15. 12:32:42

@Glokta:
"Maga a teljes liberalizmus az lenne, ha minden iskolának meglenne a saját szabályzata a szexuális felvilágosítással kapcsolatban, amit el kéne fogadni, amikor oda megy/felvételezik a gyerek."-Lehet,hogy meg fogsz lepődni ,de ezzel egyet tudok érteni.Nincs ez másképp az egyházi iskolák esetében sem.Ha nem fogadod el a szabályzatot akkor ne járasd oda a gyermeked.Viszont az is kikötés kell ,hogy legyen,hogy ezt a szabályzatot nem lehet évente az épp aktuális trend szerint változtatni abban az osztályban ahová a gyermek jár.
"sőt megszabja, hogy még a tanórán kívüli (vagyis NEM kötelező) foglalkozásokon is csak azok a szervezetek tarthatnak felvilágosítást, akiknek ezt a kormány engedélyezi."-Szerintem meg teljesen normális dolog,hogy olyanok tarthassanak egy iskolában előadást akiknek ehhez megfelelő a végzettségük.A szomszéd Pisti csak azért mert Marinak képzeli magát ne tartson már hétéveseknek előadást,bármilyen "drag quenn-nek " öltözök.Ezt pedig csak úgy lehet ellenőrizni,ha engedélyköteles lesz.Elvégre egy biológiatanár is csak akkor taníthat ha olyan diplomája van amit a mindenkori kormány engedélyezett.
"A törvény másik része, a szexualitást öncélúan ábrázoló, homoszexualitást megjelenítő stb. tartalom tiltása 18 éven aluliak számára pedig abszolút diszkriminatív (a homoszexualitásra vonatkozó része) és aránytalan,"- Az általad vitatott törvény így szól:
„(1a) Tilos az olyan reklámot tizennyolc éven aluliak számára elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.”
Nos:
A "szexualitást öncélúan ábrázolja, "-Ez éppúgy szól a heteró, ahogy a homoszexuálisokról.Nincs benne semmi diszkriminatív.
Ebben pedig " illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.”"-ügye ott van a "népszerűsíti" szó.Vagyis ha te tárgyilagosan elmondod az iskolai órán,hogy milyen szexuális szokások vannak,azzal nincsen semmi gond.De ha te azt kezded taglalni 7 éves gyermekeknek,hogy jaj de jó "dag quennek" lenni és reklámcédulákat osztasz,hogy hova menjenek nemváltó műtétekre az bizony már baj.Mint ahogy az is baj ha arról beszélsz,hogy hol,milyen oldalakra kell felmenniük,hogy heteró pornót tudjanak nézni a neten.
Az pedig ,hogy a mondat másik fele a homoszexuálisokra utal az teljesen normális,hisz nemváltó műtéteket viszonylag ritkán kérnek a heteró szexuálisok.

Boldeone Bull 2021.07.15. 12:35:28

@11 Favágó: A legtöbb kisgyermekek elleni erőszak a családon belül törtènik , a magyar parlament mègsem fogadta el, elutasította az isztambuli egyezmènyt , a családon belüli erőszak szigorúbb szabályozását. A "homoklobbi csápjai" meg a homoszexuális propaganda" előretörèse inkább szèljobb mèdia kitalációja, de nem a jellemző társadalmi valóság.

Magyarország jobban szaporodik! 2021.07.15. 12:35:43

@Ekrü:

Orbán az összes brüsszeli szabadságharcát elveszítette Európa ellen, az hogy neked ezek nem számítanak vereségnek mindent elmond a szellemi színvonaladról.

A Tiborc csalás miatt befizetett 134 milliárd forintot majd fizesd be saját zsebedből, akkor talán helyrebillen az agyad, hogy mibe kerülnek neked ezek a permanensen bukott Orbáni szabadságharcok.

Ekrü 2021.07.15. 12:37:47

@Boldeone Bull: Nos,várjuk ki a végét.Azt azért ne gondold,hogy a kormánynak nincsenek remek jogászaik és nem úgy írták meg a törvényt,hogy abba belekötni nem igazán lehet. Elnézve az eddigi Orbán-EU viták végeredményét szerintem vesztésre álltok....Persze reménykedni lehet...

Boldeone Bull 2021.07.15. 12:43:11

@Ekrü: De ha te azt kezded taglalni 7 éves gyermekeknek,hogy jaj de jó "dag quennek" lenni és reklámcédulákat osztasz,hogy hova menjenek nemváltó műtétekre az bizony már baj.Mint ahogy az is baj ha arról beszélsz,hogy hol,milyen oldalakra kell felmenniük,hogy heteró pornót tudjanak nézni a neten."

Ilyen dolgokról eddig sem volt szó az iskolákban , ezèrt felesleges a törvèny ès az azzal kapcsolatban kialakult homofób hisztèriakeltès

Boldeone Bull 2021.07.15. 12:45:01

@Ekrü: Ez a törvèny ellenkezik az EU Alapjogi Chartával , így nem fog a jelenlegi formájában megmaradni , ebben biztos vagyok

Boldeone Bull 2021.07.15. 12:51:19

@Ekrü: Az EU- tól függ mi lesz a törvèny további sorsa : addig jegelhetik a helyreállítási alap pènzeit, amíg a kèrdèses pontokon nem változtatnak a törvènyen

Boar. 2021.07.15. 12:53:12

index.hu/sport/2021/07/15/eb-2020-csanyi-sandor-mlsz/
"illetve kamerafelvételek alapján polgári jogi eljárást kezdeményez a szövetség azok ellen, akiket a felelősség terheli."
Aha...majd kubatov kopaszai elvesztik a polgári pert és kifizetik pl. a 100.000 eurot...
Kamerafelvételek nélkül is egyértelmű, kikből áll ez a csürhe...csak a szándék hiányzik a megfékezésükre...

11 Favágó 2021.07.15. 12:53:21

@Boldeone Bull: Ilyen dolgokról eddig sem volt szó az iskolákban , ezèrt felesleges a törvèny ès az azzal kapcsolatban kialakult homofób hisztèriakeltès

Ugye nem gondolod, hogy az összes Duna-hidat fölöslegesen építették? A lánchíd előtt senki nem akart/tudott gyalog átmenni Pestről Budára, nem volt rá igény. Aztán lett, nem volt fölösleges megépíteni.

11 Favágó 2021.07.15. 12:54:02

@Boldeone Bull: amúgy, ha nem sértem személyed jogait, ugye te nem Magyarországon élsz?

11 Favágó 2021.07.15. 12:57:13

@Boldeone Bull: a helyreállítási alap a COVID utáni helyreállítást szolgálják, nem az LMBTQ propagandát. Pont ezt igérték meg a nyomorultak, hogy nem keverik össze a politikát a helyreállítással. Ha nem igérik meg, még most sem lenne ilyen alap.
Gondolom, ha nem részesülünk a helyreállítási alapból, vissza sem nekünk kell fizetni

Boar. 2021.07.15. 12:58:52

@Ekrü: Hát persze...a kormánynak remek jogászai vannak...ott van mindjárt szájer...
Az alkotmányt is úgy megírta, hogy ha minden sebre amiből vérzik, egy tyúkszemtapaszt tennénk csak, az eredeti már nem is látszana...
Mondjuk ironikus lenne szájerrel megíratni egy homofób törvényt...így is megvan az esélye, hogy legközelebb szarráverik a buzibárban a mi józsinkat...
Az eddigi jogalkotási gyakorlat sokmindenre utal csak remek jogászokra nem. Félkész fércművek amiket kidobnak nagy csinnadrattával az emberek közé aztán a végrehajtási rendeletek azon múlnak, milyen volt a reakció...

Magyarország jobban szaporodik! 2021.07.15. 13:08:29

@Ekrü:

Értem, a gyerekeid elöl eltakartad a TV-t amikor Conchita Wurst meg a Csajkovszkij film meg a Billy Elliot és hasonlók mentek. Majd amikor 46 évesek lettek, akkor felvilágosítottad őket, hogy mi az a "természtes szex" meg hogy hát ilyen "más"-ok is vannak és milyen jó hogy el lettek tiltva évtizedekig hogy ilyenről tudjanak, lássanak, mert ezáltal nem lettek homokosok.

Te, neked a Kínai Kommunista Pártba kellett volna születned ennyi ésszel és küldetés tudatos társadalom nevelési "képességgel"!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.15. 14:18:28

@Boldeone Bull:

"Ilyen dolgokról eddig sem volt szó az iskolákban , ezèrt felesleges a törvèny ès az azzal kapcsolatban kialakult homofób hisztèriakeltès"

Meg kellene várni, amíg szó lesz róluk?

Ismered a prevenció fogalmát? Az egészségügyben eléggé közismert és hasznos fogalom. A mentális-szexuális egészség terén miért ne lenne az?

6.Lenin 2021.07.15. 14:18:57

-Mit csinálsz Fürgefarkú?
-Követ pattintgatok.
-Aztán abból mi a tosz lesz? Kőbalta?
-Bingó.
-Aztán mit kezdesz vele?
-Tegnap a Szépszemú beledugta a pöcsét a kipufogómba. Oszt az nekem kellemetlen volt. A Lógócsöcsű meg kiröhögö5tt mert látta.
-És?
-Mit és, ha ma megint próbálkozik, nem félek használni a kőbaltámat.
-Fürgefarkú, te homofób vagy? Nem voltál ott amikor ezekről mesélt a Suttogó néni?
-Pont akkor mumszom volt, de utálom, ha kipufogómat piszkálja egy Fonnyadtfarkú.
-Na figyelj, elmagyarázom, tudod az úgy van..............B+, ne hadonássz azzal a kőbaltával..
-Hagy ezt a rizsát mert te leszel az első, akin kipróbálom a szerszámomat.

Valahol az őshazában, véletlenül nem volt aláfestő zene, mert még nem volt kitalálva, hogy miből is kéne szólnia. Közben, igaz nem véletlenül, de esteledett, és mindenki kissé nyugodtabb lett. Közeledett a párzás órája. Akkor ezen 1-2 kivétellel mindenki szívesen közreműködött. A tekinteteken kívül más is merevedni kezdett.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.15. 14:25:26

@Boldeone Bull:

"A legtöbb kisgyermekek elleni erőszak a családon belül törtènik , a magyar parlament mègsem fogadta el, elutasította az isztambuli egyezmènyt , a családon belüli erőszak szigorúbb szabályozását."

Egyrészt terelsz, egy szeriinted hibás döntés miatt támadsz egy másikat.

Másrészt tudod, pontosan miért nem fogadta el a magyar kormány az isztambuli egyezményt? Segítek:

Az egyik ok a férfiak hátrányos megkülönböztetése az egyezményben (alapvetően a férfiakat állítja be agresszorként, ami messze nem igaz, a párkapcsolaton belüli erőszak igen jelentős részét éppen férfiak ellen követik el nők).

A másik ok a gender beemelése az egyezmény szövegébe, aminek tényleg semmi keresnivalója nincs ott.

Persze te ezt vitatni fogod, amihez minden jogod megvan, de fogadd el, hogy másnak erről más véleménye van. Mondjuk ha nem fogadod el, attól még megmarad az eltérő vélemény. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.15. 14:29:08

@Boldeone Bull:

A szép a dologban az, hogy a magyar pedofilellenes törvényt épp azért utasítod el (szerinted homoszexuálisok diszkriminálása, nem odavaló részek a homoszexuálisokkal kapcsolatban), amit nem kifogásolsz az isztambuli egyezményben (férfiak diszkriminálása, gender beleerőltetése).

Kettős mérce, mi? :DD

6.Lenin 2021.07.15. 14:32:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Te ezen még csodálkozol? Majd akkor lesz igazi szabad világ, ha csak az ő véleménye lesz egyedül. (jobban mondva amit ő is mindenkivel egyetemben fogadhat csak el a liberális Istentől)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.15. 14:42:06

@6.Lenin:

Nagyon efelé halad a világ. Ismered a mondást: A liberálisok mindenkit szeretnek, kivéve a fasisztákat, mert azokat gyűlölik. Arről már nem ők tehetnek, hogy rajtuk kívül mindenki fasiszta.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.15. 14:47:09

Persze csak óvatosan a liberális szóval, mert a mai erőszakos, ellenvéleményt nem tűrő "liberalizmus" köszönő viszonyban sincs a liberalizmus tényleges lényegével.

Exploiter 2021.07.15. 14:56:54

@Boldeone Bull:

Nem. Nem a szélsőségek felől.
A következmények felől.
Bakker, Kanadában már ha az iskola pszichológus azt mondja, hogy szerintük a fiad transznemű, akkor ha te nem viszed dokihoz hormon blokkolóért és nem neveled lánynak, akkor a gyámügy elveheti tőled.
Ez nem kitaláció, ez ennek a marhaságnak a következménye.
Gyerekeket és életeket tesznek helyrehozhatatlanul tönkre, központilag, törvényi erővel.
Mert ha normális, hogy valaki nem változtató műtétet csinál és ha normális hogy egy gyerek magának választja az identitását és a folyamat minden lépése normális, akkor mi alapján mondanád, hogy ne?
És igen ebben a helyzetben apukának két lehetősége van, vagy elmenekíti a családját valami visszamaradt kelet európai országba, mint a mienk, vagy fog egy pisztolyt és a tanárnénit, a pszichológust, a gyamugyest, a bírót és mindenkit sorra vesz végre, mert nincs más választás.
A világ már most is egy otvar szar hely, nem tudom, miért kell mindig újabb dolgokat kitalálni, h még szarabb legyen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.15. 15:14:08

Épp most olvastam az online HVG cikkét a mai kormányinfóról. A HVG következetesen melegellenes törvénynek nevezi a pedofilellenes törvényt. Pedig még ha elfogadjuk is - én nem így látom -, hogy a törvény korlátoz bizonyos "melegjogokat", a túlnyomó része akkor is pedofilellenes, nem melegellenes.

Ez a szóhasználat mi, ha nem otromba manipuláció a nyelvvel?

Glokta 2021.07.15. 16:09:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen, a nyelvet ők is formálni próbálják, mert ezzel megváltoztatják az emberek témáról való percepcióját.

Annyiféleképp le lehet írni ugyanazt: kormányoldalon gyermekvédelmi törvény, ellenzéki oldalon melegellenes törvény; kormányoldalon a normalitás hívei, ellenzéki oldalon homofóbok; kormányoldalon migránsok, ellenzéki oldalon menekültek (bár most már ők is sokszor migránsokról beszélnek, mert a kormány narratívája győzött); kormányoldalon oltásellenesek, ellenzéki oldalon teszteletlen vakcinákkal való oltást ellenzők; kormányoldalon nemzeti Európa hívei, ellenzéki oldalon Európa-ellenesek; kormányoldalon provokátorok, ellenzéki oldalon az emberi jogokért kiállók és így tovább.

Boar. 2021.07.15. 16:16:02

@Exploiter: "Bakker, Kanadában már ha az iskola pszichológus azt mondja, hogy szerintük a fiad transznemű, akkor ha te nem viszed dokihoz hormon blokkolóért és nem neveled lánynak, akkor a gyámügy elveheti tőled."
Erre valami mérsékelten hiteles forrást...
Lehetőleg erősebbet az ászpókernél(ászpóker=családom nagy része Kanadában él és ők ezt erőst másként tudják)

6.Lenin 2021.07.15. 16:33:26

@Boar.:

Te se hoztál egy hiteles ellenérvet. Pláne, ha favágók a rokonaid valahol a vadonban, távol minden hírforrástól. Azt már ne is feszegessük, hogy az ő ottani hírforrásuk mennyire hiteles.
Magyarul, ez kurvára gyenge ellenérv volt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.15. 16:48:28

@Glokta:

"ezzel megváltoztatják az emberek témáról való percepcióját. "

Ne finomkodj: manipulálnak.

"kormányoldalon gyermekvédelmi törvény, ellenzéki oldalon melegellenes törvény"

Amiből rögtön látható, hogy az ellenzéknek nem a gyerekek, hanem a homók a fontosabbak. OK, hogy a kormány ezzel csapdába csalta az ellenzéket (ezt hívják politikának), de az ellenzék meg ráharapott a csalira.

"ellenzéki oldalon homofóbok"

Én is homofób vagyok, a saját nememmel való szexuális kapcsolatnak még a gondolatától is irtózom. Most akkor én vagyok a rossz, a homoszexuális a jó? Na igen, Niedermüller Péter is megmondta, hogy a fehér heteroszexuális férfi (és akkor nyilván a nő is) rémisztő képződmény. Míg a fehér homoszexuális férfi vagy nő már jó. Ha néger - oppardon: fekete, oppardon: afroamerikai avagy mi lesz a következő píszí szó rájuk? -, akkor még jobb. Vagyis a többség rossz, a (szexuálisan deviáns) kisebbség jó. Értem.

"bár most már ők is sokszor migránsokról beszélnek, mert a kormány narratívája győzött"

Nem ezért, hanem azért, mert már ők sem gondolják igazán komolyan, hogy a nőket és gyerekeket hátrahagyó fiatal, életerős férfiak valóban menekültek.

"ellenzéki oldalon teszteletlen vakcinákkal való oltást ellenzők"

Na ez az egyetlen, amiben van némi igazságuk, de az is csak részleges, mert amikor nem volt nyugati vakcina, akkor a semminél a kínai is jobb volt. A Szputnyikról meg egy rossz szót sem lehet mondani, simán megállja a helyét az AstraZeneca mellett. Most nincs igaza a kormánynak, hogy már van elég nyugati vakcina, mégis kilépett a közös EU-s beszerzésből és Pfizer vagy Moderna helyett itthon akar kínait gyártani. Remélem, megjön Orbán esze, mert különben nagyon sok nem (eléggé) védett idős ember fog meghalni.

Boldeone Bull 2021.07.15. 16:57:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Az egyik ok a férfiak hátrányos megkülönböztetése az egyezményben (alapvetően a férfiakat állítja be agresszorként, ami messze nem igaz, a párkapcsolaton belüli erőszak igen jelentős részét éppen férfiak ellen követik el nők).

Ez nettó marhaság , párkapcsolati erőszakèrt szinte egyetlen nőt sem ítèlnek, el , teljesen èletszerűtlen . Olyan van , hogy a bántalmazott nő , hosszas bántalmazás után megelègeli , ès megöli a bántalmazót, de az ilyen esetek elenyèsző számban vannak a nőket èrt , fèrfiak által elkövetett csaladon belüli erőszakèrt .
A családom belül pedofil cselekmènyek majdnem 100%- át pedig fèrfiak követik el gyerekkel szemben.
Vagyis : teljesen igaza van az egyezmènyt megalkotóknak, a családon belüli erőszak felelősei leginkább , túlnyomóan fèrfiak

másik ok a gender beemelése az egyezmény szövegébe, aminek tényleg semmi keresnivalója nincs ott."

Valami konkrèt szöveget tudnál idèzni az egyezmènyből, vagy csak a puffogtatod a szèljobb sajtóban forgó tèves gondolatokat ?
Nem vèletlenül hagyta jóvá az európai országok parlamentjeinek többsège ezt az egyezmènyt
Az ocsmány diktátorok Erdogan , meg kilèptek belőle ...

Boar. 2021.07.15. 17:01:41

@6.Lenin: Hát persze. Nektek minden "kurva gyenge ellenérv".
Feldobtok egy ordas nagy kamut amire semmiféle hiteles forrásotok nincs és semmilyen cáfolatot nem fogadtok el mert arra persze "kényesek vagytok", hogy a cáfolat csak közjegyző által hitelesített lehet-ellentétben a ti "forrásaitokkal"
Öcsém, a "Kezdő trollok kézikönyve" a bevezetőben taglalja a módszereiteket, annyira szánalmasan gyengék vagytok.
Amúgy a hat unokatestvéremből négy odakint él, háromnak iskoláskorú vagy kisebb gyerekei vannak. Nekem ez hiteles forrás, a fideszes bértrollok meg büfizzenek nyugodtan amit akarnak.

Boldeone Bull 2021.07.15. 17:05:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Egyèbkènt ,az Isztambuli Egyezmènyt az Európa Tanács 33 tagállama ratifikálta eddig a 2014-ben hatályba lépett Isztambuli Egyezményt, további 12 állam pedig aláírta, de még nem ratifikálta, vagyis a mindenki egyetèrtett az lefektetett elvekkel , mèg Magyarország is
Egyedül Oroszorszag ès Azerbajdzsán nem írta alá, ehhez most csatlakozott a Erdogán- rezsimje ....Szèp kis társaság !

Boar. 2021.07.15. 17:08:49

@6.Lenin: Ja, buzigyerek, a tegnapihoz:
"A TASZ és a K-Monitor jelentése kiemeli, hogy a kormány továbbra sem tekinti valódi partnernek az önkormányzatokat, az elvont és kieső önkormányzati bevételeket szelektíven kompenzálja, és az elemzett időszak legfőbb kárvallottja Budapest. Emellett a Fidesz kiterjesztette a „gödi modellt”, így az ellenzéki vezetésű Dunaújváros az ott létrehozott különleges gazdasági övezet miatt elvesztette bevételeinek nagy részét, amelyet a kormánypárti vezetésű megyei önkormányzat részére irányítanak át."
De te csak hazudozz nyugodtan tovább...hogy szakadt volna a fejed anyádba...

6.Lenin 2021.07.15. 17:09:12

@Boar.:

Ne erőlködj, ez neked nem megy.Messziről jött ember azt mond, amit akar, de attól még nem lesz hiteles.

Én nem azt írtam, hogy az első állítás nem lehet kamu. Lehet. De az nem teszi hiteltelenné amit te állítottál. Én csak ennyit írtam.
Hivatalos, szintén médiából származó cáfolatot nem olvastam, ha esetleg azt idéznél, talán el lehetne fogadni, de ma már semmi sem biztos.

6.Lenin 2021.07.15. 17:13:57

@Boar.:

TASZ, K-monitor. OK. És mi lenne ha én idéznék az Origóból , vagy a 888-ból? Hasra esnél az érveim előtt?
B+, ne égesd magad ennyire.

SZrTÁJK 2021.07.15. 17:18:40

@Boldeone Bull:
11 évig még nem volt ennyire erőszakos a szélsőbal nyomulása mint ma.
A BLMBTQ terror ma már az elmeháborodottság eddig elképzelhetetlen szintjeire hág. Szóval időszerű volt törvényt hozni, hogy a pedofilok akkor sem mehetnek be az oviba, ha szivárványos tüllszoknyát vesznek fel és kirúzsozzák magukat.

Boar. 2021.07.15. 17:20:55

@6.Lenin: Forrást kértem az elsőre. Ez akkor is áll, ha nem írok utána semmit.
Van rá forrás? Nincs. Csak a szokásos ordas hazudozás volt, utána meg a pimasz terelés ami nagyjából az egyetlen fegyveretek.

Boar. 2021.07.15. 17:22:32

@6.Lenin: Hülyegyerek, melyik nem igaz? Göd vagy Dunaújváros avagy a kormányhatározat a "különleges gazdasági övezet"-ekről ami semmi másra nem szolgál mint elvenni az ellenzéki önkormányzatok forrásait?
Ennyike...

Boldeone Bull 2021.07.15. 17:22:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Én is homofób vagyok, a saját nememmel való szexuális kapcsolatnak még a gondolatától is irtózom. Most akkor én vagyok a rossz, a homoszexuális a jó? "

Egy homoszexuális ember is lehet ugyanolyan jó , elismerèst kiváltó , cselekvő tagja a társadalomnak , mint a heteroszexuális . Az emberi jóság mèrcèje az nem a nemi iranyultsagtól függ , hanem hogy mit tesz az ember, az embertársaièrt
A homofób emberek leginkább a társadalom legkirekesztőbb , leginkább gyűlölködő, szűk látókörű - egyes felmèrèsek szerint , kevèsbè iskolázott, vidèki , idős tagjai közül kerülnek ki . Ők a szèlsőjobboldal , a fasziszta jellegű pártok tömegbázisai
Homofóbnak lenne nem dicsősèg, sok esetben azok a leginkább homofóbok, akik valamilyen látens homoszexuális vonzalommal bírnak ... Egy kicsit nem vagy te is homoszexuális? Lehet, hogy azèrt harcolsz annyira a homoszexuálisok ellen , hárításkènt ?
Keserű èleted lehet ezekkel a fóbiákkal! Hány èves vagy ? Nem lehetsz valami fiatal , ebben biztos vagyok !

SZrTÁJK 2021.07.15. 17:24:16

@Boldeone Bull:
Amikor az Egyezményt elfogadták, még nem gyanították a normális országok, hogy micsoda förtelmes dologokra akaják azt felhasználni. Nagy hiba volt elfogadni, de szerencsére időben észbe kapott a kormány. Természetesen szóba sem jöhet a ratifikálása, és jó lenne kilépni is belőle. Mert ha netán mégis megtörténne az elképzelhetetlen, a szélsőségesek képesek lennének alkalmazni.

Boldeone Bull 2021.07.15. 17:29:22

@SZrTÁJK: Eddig csak Törökország lèpett ki, egy diktatórikus állam, ahol államilag jóváhagyott a családon belüli erőszak . Szerintem nem az elmaradott , renegát országot kellene követni , hanem a tőlünk sokkal fejlettebbeket

6.Lenin 2021.07.15. 17:29:26

@Boar.:

Én is olvastam magyar hírportálokon, de ennyire nem érdekelt. A te ellenérvedet továbbra is nevetségesnek tartom.

Tudod ez olyasmi, amikor valaki harcol a vélemény szabadságáért, de fel van háborodva, ha másnak is van véleménye, és az lényegesen eltér az övétől. Én ilyenkor csak köpök egyet, ha a hely ezt lehetővé teszi, ha nem, akkor csak gondolatban, de akkor 2x..

Ha én idézni szoktam, akkor csakis ballipsi forrásból. Mert ismerlek benneteket.

Boldeone Bull 2021.07.15. 17:30:13

A többsèget , a ratifikálókat

SZrTÁJK 2021.07.15. 17:31:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

A Sote kutatása alapján a kínai vakcina is megfelelő védelmet nyújt, teljes védelem pedig nem létezik egyetlen oltóanyaggal sem.
A tesztek nem képesek kimutatni a védettség szintjét, mivel az több komponensből tevődik össze, és nem is konstans érték, hanem több tényezőtől függően változó mértékű.
Ettől függetlenül én sem értek egyet azzal, hogy pufferként ne álljon rendelkezésre a közös beszerzés.
Viszont nincs tudtommal arról szó, hogy csak kínait gyártanának. Hanem azt is, és még más fajtákat is, de alapvetően magyar fejlesztésű vakcina gyártása a végső cél.

SZrTÁJK 2021.07.15. 17:37:55

@Boldeone Bull:
Akiket sokkal fejlettebnek hívsz, azok ebben a témában szélsőséges, eszement politikát folytatnak. Semmiképp sem szabad követni őket, és felháborító, hogy ránk akarják erőszakolni az aberráció, perverzió és végső soron a pedofília elfogadását., amit Rutte elvtárs is népszerűsített a zoofíliával egyetemben. Ez tényleg fejlett. Sőt előrehaladott elmebajra utal.
Láttad a csupaszseggű, majomnak öltözött, műpéniszes haladó aktivistát, aki a gyerekek okítására érkezett?
Kösz, én inkább maradok normális bugris, mint haladár bolsevista suttyó.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.15. 17:40:28

@Boldeone Bull:

"Ez nettó marhaság , párkapcsolati erőszakèrt szinte egyetlen nőt sem ítèlnek, el , teljesen èletszerűtlen . Olyan van , hogy a bántalmazott nő , hosszas bántalmazás után megelègeli , ès megöli a bántalmazót, de az ilyen esetek elenyèsző számban vannak a nőket èrt , fèrfiak által elkövetett csaladon belüli erőszakèrt ."

Nem ártana tájékozódnod, mielőtt írsz valamit:

de.statista.com/infografik/23311/anteil-der-durch-haeusliche-gewalt-geschaedigten-personen-nach-geschlecht/

A grafikon első két adatát nézd (Partnerschaft és Ehemalige Partnerschaft), ezekből kiderül, hogy a párkapcsolati erőszak sértettjei 21 ill. 24 százalékban férfiak. Ezt azért nem mondanám elenyészőnek. És akkor még nem vettük figyelembe a Dunkelziffert, mert egy férfi inkább szégyelli bevallani, hogy bántalmazta a felesége/élettársa.

"vagy csak a puffogtatod a szèljobb sajtóban forgó tèves gondolatokat"

1) Én kellő tisztelettel szóltam hozzád. Szép lenne tőled, ha te sem ilyen lekezelő szavakat használnál velem kapcsolatban.

2) Nem olvastam az egyezményt, de remélem, a magyar Wikipédia nálad nem számít szélsőjobbnak. Már csak azért sem, mert éppen a jobboldal támadja sokat a Wikipédiát a vélt balliberalizmusa miatt - nem tudom megítélni, jogosan vagy sem.

"Az egyezmény továbbá tartalmazza a gender definícióját"

https://hu.wikipedia.org/wiki/Isztambuli_egyezm%C3%A9ny#Főbb_rendelkezések

Ennyi hadd legyen elég annak igazolására, hogy az egyemény valóban foglalkozik a gender fogalmával, sőt definiálja is azt. :) Vagyis nem volt téves gondolat, amikor azt írtam, hogy az egyezmény foglalkozik a genderrel. Azzal pedig nem foglalkoztam, hogy ez jó vagy rossz, pusztán azt írtam, hogy ez az egyik oka, amiért Magyarország nem ratifikálta az egyezményt. Ebben tévedek?

Kérlek, olvass, mielőtt támadsz.

SZrTÁJK 2021.07.15. 17:43:51

@Boldeone Bull:
"Egy homoszexuális ember is lehet ugyanolyan jó , elismerèst kiváltó , cselekvő tagja a társadalomnak , mint a heteroszexuális "

Ezt akkor is elmondtad, amikor a szélsőségesek szakmányban gyalázták Szájert? Mert rá ez pontosan illik: homoszexuális (bagy valsezg inkább biszexuaális) létére minden illik rá amit fentebb írtál.
Persze tudom, ez volt a fundamentalista eszementek baja vele: nekik csak az lehet a jó "buzi", aki a kamion platóján vonaglik, meg aki az oviba jár megtanítani az ötéveseket maszturbálni.
Az az ember, aki diszkréten, normálisan éli meg a szexualitását, másságát, azt gyalázzák, ütik, rúgják, vágják marják.

Boldeone Bull 2021.07.15. 17:47:23

@SZrTÁJK: A lèt meghatározza a tudatot. Te csak a szèljobb mèdia által bemutatott nem általános , hanem egyedi jelensègekre figyelsz , azt próbálod felnagyítani. Mit gondolsz , miért van az , hogy nyugaton jobban elfogadja a homoszexualtást a társadalom , mint a vadkeleten ? Mièrt van az , hogy Budapesten jobban elfogadják , mint vidèken ? Mièrt van az, hogy a diplomás emberek , az èrtelmisèg elfogadóbb a tèmában?

Boldeone Bull 2021.07.15. 17:49:52

@SZrTÁJK: Ha megfigyelted, olyanok is voltak , akik Szájer pártjára álltak , azaz ebben a kèrdèsben nem volt egysèges az ellenzèk sem . Magam sem bíraltam egyetlen fórumon sem

Boldeone Bull 2021.07.15. 17:56:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Olvasok. Èppen ezèrt írtam , hogy szerintem az egyezmènyben nincs genderideológia :
Ez lehet a megkèrdőjelezett szöveg , egy - kèt szó , mondjuk a " társadalmi" nem kifejezès , miközben van vagy 100 cikk ami tènyleg a nemek közötti egyenlőbb világot ès az erőszak áldozatainak vèdelmèt jelentenè, de piti ideológiai okokból nem ratifikáluk. Ez a kèrdèses szöveg :
"
Egyezmény rendelkezéseinek, különösen az áldozatok jogainak védelmét szolgáló intézkedéseknek a végrehajtását a részes felek kötelesek biológiai nemen, társadalmi nemen, származáson, bőrszínen, nyelven, valláson, politikai vagy más véleményen, nemzeti vagy társadalmi származáson, nemzeti kisebbséghez való tartozáson, vagyonon, születésen, szexuális irányultságon, nemi identitáson, életkoron, egészségi állapoton, fogyatékosságon, családi állapoton, migráns vagy menekült jogálláson vagy más jogálláson alapuló megkülönböztetés nélkül biztosítani."

6.Lenin 2021.07.15. 17:59:00

@Boldeone Bull:

Ez valahogy elég kirekesztőre sikeredett, ráadásul durva csúsztatás. Ez majdnem egyenértékű, mintha egy diliházban végzett többségi véleményre hivatkoznál.
Mindennek az alapjának tartod a saját véleményed, ami valójában nem a sajátod, hanem a mások által a számodra ajánlott vélemény, és te azt fogadod el, de attól még nem biztos, hogy csak neked lehet igazad, vagy azoknak, akiknek a véleményével egyetértesz.

Valamiért ezt nem vagy képes átlátni. Kezd vicces lenni az érvelésed.

Boldeone Bull 2021.07.15. 18:08:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Pont az a gond, hogy az egy pár ideológiailag nem tetsző szó miatt, egy egyèbkènt alapjaiban jó, ès előremutató szerződèst nem írtak alá. Inkább szenvedjenek csak a párkapcsolati erőszak áldozatai tovább, de megvèdjük az ultrakonzervatív ideológiai világrendünket ...
Az meg magad sem hiszed, hogy a fèrfiak párkapcsolat erőszak áldozataivá válnak , a biológiai különbsègek miatt ilyen nem jellemző ( fizikai erőfölèny) az előfordul persze , hogy a nők rengeteg erőszak után válaszolnak , de szinte minden esetben nők az áldozatok. Olyat meg szinte nem is hallottam mèg , hogy egy nő a saját gyerekèt szexuális aktusra kènyszerítse . Ez abszurd legfeljebb 1: 1000 arany lehet a férfiak által elkövetett erőszakhoz kèpest

Boldeone Bull 2021.07.15. 18:09:38

@6.Lenin: Ez valahogy elég kirekesztőre sikeredett, ráadásul durva csúsztatás" Pontosan mi az , ami kirekesztő ?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.15. 18:16:33

@SZrTÁJK:

Azért nem lehet véletlen, hogy azokban az országokban, ahol Sinopharmmal oltottak, brutálisan magasak a megbetegedési számok. Erről az utóbbi napokban sokat lehetett olvasni, hadd ne linkeljek be most semmit ezek közül, biztos te is olvastad őket.

Arról is tegnap vagy ma jelent meg cikk (index vagy hvg), hogy az elölt víruson alapuló vakcinák általában is kisebb védettséget nyújtanak, lásd az influenza ellenieket, amelyek hatékonysága 50% körüli a szakember szerint. Ezt egy virológus írta, nem Szabó János újságíró. Szóval nem a kínait kellene gyártani. Mondom ezt annak ellenére, hogy alapvetően helyeslem a kormány keleti politikáját, beleértve főleg a Kínával folytatottat.

"Viszont nincs tudtommal arról szó, hogy csak kínait gyártanának. Hanem azt is, és még más fajtákat is, de alapvetően magyar fejlesztésű vakcina gyártása a végső cél."

Nem azt mondom, hogy rossz dolog lenne a magyar vakcinagyártás, de pár éves távlatban az mRNS-vakcinák importját látom a legjobb megoldásnak. Idővel pedig a gyártását. Nem a fejlesztését.

Igen, gyártanának vektorvakcinákat is, pl. Szputnyikot. A magyar fejlesztésű vakcina is valószínűleg vektorvakcina lesz, ám mi értelme ennek, amikor az oroszok átadják a licenszet a Szputnyikhoz? Biztos olcsóbb, mint sajátot fejleszteni.

A vektorvakcinákkal amúgy is az a gond, ha jól értem az ezzel foglalkozó cikkeket, hogy a szervezet immunissá válik a vektorvírussal szemben, így ismételt beadás esetén már csökken a hatásosság. Nem véletlen, hogy a Szputnyik is más-más adenovírust használ az első és a második adagnál: az egyik adenovírussal szemben a hazai lakosság állítólag kb. 30%-a immunis. (Tudom, a helyesírási szabályzat szerint immúnis, hosszú ú-val, de hát senki nem így ejti.)

Tudomásul kellene végre venni, hogy a gyógyszeripari kutatás irtózatosan sok pénzbe kerül, ezt egy nem egészen 10 milliós ország nem tudja finanszírozni. A Pfizernek vagy az oroszoknak van rá pénzük, nekünk nincs. Lincenszet kell venni, nem fejleszteni. Az meg látható, hogy a jövő az mRNS vakcináké, ennyi már kiderült.

Guszty 2021.07.15. 18:24:03

@Boldeone Bull: "sok esetben azok a leginkább homofóbok, akik valamilyen látens homoszexuális vonzalommal bírnak"
Ezek szerint az antifasiszták látens diktátorok, az antirasszisták pedig látens rabszolgatartók? :-D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.15. 18:26:33

@Boldeone Bull:

"egy pár ideológiailag nem tetsző szó miatt, egy egyèbkènt alapjaiban jó, ès előremutató szerződèst nem írtak alá."

Meglepne, ha nem tudnád, hogy nem a szavak, hanem az általuk képviselt és velük az egyezménybe csempészett genderideológia miatt nem írták alá. Ha aláírták volna, akkor ez már precedens, hivatkozási alap lenne a genderideológia ránk erőltetésére.

"Az meg magad sem hiszed, hogy a fèrfiak párkapcsolat erőszak áldozataivá válnak , a biológiai különbsègek miatt ilyen nem jellemző"

Ha a svájci statisztikai hivatal adatainak nem hiszel, akkor kinek hiszel? Talán a svájci statisztikai hivatalt is a gonosz Orbán irányítja távvezérléssel?

Nem az számít, hogy TE mit gondolsz, hanem a tények.

Anekdotikus érvelés lenne, ezért nem érvként írom, csak megemlítem, hogy magam is elég közelről ismertem egy házaspárt, ahol a nő rendszeresen bántalmazta a nála amúgy sokkal erősebb férjét, aki azért nem ütött vissza, mert szerette a nőt. A részeges nő baltával, késsel, letört nyakú sörösüveggel sebesítette meg a férfit súlyosan és nem is egy alkalommal. Volt, hogy az utcán kergette baltával vagy késsel. Aztán a férfi a sürgősségin azt hazudta, hogy megvágta magát. Hozzáteszem: a férfi egyetlen alkalommal sem bántotta a feleségét. Ő a nyugodt részeg típusa volt, a nő pedig az, aki a piától agresszív lesz. A pasi azóta meghalt, Nem a nő keze által, de

6.Lenin 2021.07.15. 18:48:21

@Boldeone Bull:

Már észre sem veszed?

Művelt nyugat, vadkelet, városiak, vidékiek . Kategorizálod az embereket, általánosítasz?

Ha meggondolom, hogy Budapesten Kari Gerit választották, és nem dicsekednék valamiféle magas színvonallal. Törökország teljesen más kultúra, történelem.

a gyarmatosítás után sem dicsekednék valamiféle jóemberkedéssel a nyugattal kapcsolatban. Látva a BLM mozgalom "ténykedését" vagy az antifákét, netán a prájdon felvonuló emberi hulladékokat, hát velük se dicsekednék a helyedben.Nekik jó csinálják, de nekem miért kéne elfogadnom, vagy a gyerekeimnek, unokámnak hozzájuk igazodni?

Áruld már el, hogy mire alapozod ezt az öntelt felsőbbrendűséget egy bizonyos csoport esetében? A hátrahagyott hullák nagyságrendileg eltérnek valamelyik oldal javára?

Most akkor a véleménynyilvánítás mindenkinek szabad joga, vagy szabadon eldöntheti, hogy hová is kénytelen beállni, ha nem szeretne rácseszni? Ezeket elég sűrűn összekevered.

Boldeone Bull 2021.07.15. 18:56:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Meglepne, ha nem tudnád, hogy nem a szavak, hanem az általuk képviselt és velük az egyezménybe csempészett genderideológia miatt nem írták alá"

Hagyjuk már ezt a genderideológia fas...ágot. A mèrsèkelten jobbos pártoknak ez nem tèmája, nem vèletlenül ratifikálta eddig 33 állam az egyezmènyt . A " genderideológia " az európai szèlsőjobb , faszitoid pártok szitokszava , ahogy a homofóbia is a fasiszta jellegű pártok egyik , ha nem a legfőbb vezèrpolitikai tèmája ..Szerintem , a fasiszta jellegű pártokat és azok ideológia kilengèseit kellene a kormánynak követni , ha a csak a társadalom vègletekig megosztása nem a cèljunk ...

A jelen esemènyei is azt mutatják , hogy szinte teljes egysègben van az EU Orbanèkkal szemben ès rekordgyorsasággal hoztak döntèst :

hvg.hu/eurologus/20210715_Meginditotta_Brusszel_a_kotelezettsegszegesi_eljarast_a_homofobtorveny_miatt

G. Nagy László 2021.07.15. 19:00:14

@SZrTÁJK:

"Szóval időszerű volt törvényt hozni, hogy a pedofilok akkor sem mehetnek be az oviba, ha szivárványos tüllszoknyát vesznek fel és kirúzsozzák magukat."

:) :) :) Így bizony.

G. Nagy László 2021.07.15. 19:03:18

@Guszty:

"sok esetben azok a leginkább homofóbok, akik valamilyen látens homoszexuális vonzalommal bírnak -
Ezek szerint az antifasiszták látens diktátorok, az antirasszisták pedig látens rabszolgatartók?"

Ma nagyon virtuózak vagytok. Ez is jó eséllyel pályázik a nap kommentje címre.

alöksz róz 2021.07.15. 19:05:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "pár éves távlatban az mRNS-vakcinák importját látom a legjobb megoldásnak. Idővel pedig a gyártását" - és ezt úgy, hogy nem is ismered a hosszú távú mellékhatásait.

Boldeone Bull 2021.07.15. 19:09:05

@6.Lenin: A magyarok is követtek el törènelmi bűnöket , ebben nem különbözünk a nyugati államoktól , a modern demokrácia a kapitalizmus , a felvilágosodás viszont Nyugat- Európában ès Amerikában születtek , nem pedig itt "Kelet- Európában ", ahol a premodern társadalomi alapok, a polgárság hiánya , nem tette lehetővè a fejlett, haladó társadalom kialakulását . Az EU tagsággal erre kaptunk esèlyt

G. Nagy László 2021.07.15. 19:17:48

@Boldeone Bull: "A magyarok is követtek el törènelmi bűnöket"

Mesélj már, kérlek! Talán nem bántunk tökéletesen a nemzetiségi kisebbségeinkkel, ez igaz (még ha nagyságrendekkel demokratikusabban is, mint bárhol Európában). Ezen kívül? Belerángattak minket két ocsmány világháborúba. Ja és fosztogattuk Nyugat-Európát pár éven át, még az államalapítás előtt. Ez minden?

Boldeone Bull 2021.07.15. 19:22:20

@G. Nagy László: Gondolom a holocaustról hallottál ? Ott bizony polgári magyarok is követtek el bűnöket , tömegèvel , pl jelentettèk fel a zsidót bújtató szomszèdot ! Az èn családom zsidót bújtatott , a szomszéd feljelentette ...

6.Lenin 2021.07.15. 19:23:14

@Boldeone Bull:

"Az EU tagsággal erre kaptunk esèlyt " Már megint vicces vagy. arra kaptunk esélyt, hogy kiszolgálhassunk bizonyos más országokat.
Etesd a birkát, ha nyírni is szeretnéd. Nem új módszer.

A polgárság hiányának okait érdemes lenne feszegetni. sok disznóság kiderülhetne a fejlett, művelt nyugattal kapcsolatban.

Miért gondolod, hogy beveszem az általad kínált maszlagot? Itt van előttem a monitoron az egész világ minden oldala. Gondolod, hogy képtelen vagyok önálló véleményt alkotni az olvasottak, látottak alapján?
1et elárulok neked, engem soha nem a felszín érdekelt, hanem a mögötte meghúzódó szándék. Mindig ott van elrejtve a lényeg, és nem abban, amivel bármelyik oldal is kísérletezik meggyőzni, a meggyőzhetőket.

Nekünk nem esélyt adtak, hanem kijelöltek egy irányt ahová be kéne sorolnunk. Nem mind1.

G. Nagy László 2021.07.15. 19:31:43

@Boldeone Bull: Ezek egyének bűnei. Az olyan hősök, mint amilyenek a te családtagjaid - minden tiszteletem az övék, csak remélni tudom, hogy bennem is lenne ilyen bátorság hasonló esetben - hitem szerint jóval többen voltak, mint a mocskos szarházi besúgók és nyilasok.

Boldeone Bull 2021.07.15. 19:35:16

@6.Lenin: EU tagsággal erre kaptunk esèlyt " Már megint vicces vagy. arra kaptunk esélyt, hogy kiszolgálhassunk bizonyos más országokat."
Arra kaptunk esèlyt , hogy felzárkózzunk a nyugathoz , mègpedig törtènelmi esèlyt ! Kaptunk 16 èv alatt kb 55 milliárd euro netto fejlesztési pènzt, ennèl több közvetlen tőkebefektetèst, szabad munkavállalást, ès egy hatalmas közös piacot . AZ EU nèlkül sehol nem lenne Magyarország , mèg a szüksèges fejkesztèsi- beruházási tőkèt sem tudná önállóan előteremteni !

6.Lenin 2021.07.15. 19:42:46

@G. Nagy László:

Ezek mindig tetszenek nekem. Ugyanis személyesen is ismertem olyanokat, akik partizánként kezdték, aztán nyilasok lettek, majd kommunisták, pufajkások, országgyűlési képviselők, ma kapitalisták, főleg az utódaik.

Sajnos a történelem mindig adott arra alkalmat nekik, hogy valaikknek a vagyonát, tartós megőrzésre átvegyék. Az elhurcolt zsidókét (a háború után) a kulákokét a komcsi hatalom átvétel után, aztán a diszidensek hátrahagyott cuccait, mindig csurrant-csöppent nekik valami. Ilyen emberek a világon mindenhol voltak, vannak, ée sajnos lesznek is.

igaz, az ilyen történeteken remekül el lehet érzékenyülni, meg felébreszteni a forradalmi hevületet, esetleg gyilkos indulatot mások iránt. kinek ez, kinek az.

Boldeone Bull 2021.07.15. 19:43:16

@G. Nagy László: Elèg sok eset volt sajnos , nem beszèlve a nagypolitika hibáiról: Numerus Clausus, Első ès Második zsidó törvèny ...Ez nem azt jelenti hogy enbloc " bűnös nèp a magyar " de mind a szèlsőjobbnak , mind a kommunista diktatúrának sok támogatója volt Magyarországon

6.Lenin 2021.07.15. 19:45:08

@Boldeone Bull:

Mondom, hogy vicc e kezdesz lenni. Kaptunk "támogatást" aminek a nagy része visszakerült hozzájuk, vagy cserébe a soxorosát adtuk. Kár erőlködnöd velem kapcsolatban.

Boldeone Bull 2021.07.15. 19:57:54

@6.Lenin: Igen , csak közben kórházak, autópályák, iskolák èpültek az EU- milliárdokból , azt nem èszlelted ? Nagyon szűk látókörű ember vagy !

Boldeone Bull 2021.07.15. 19:59:49

@6.Lenin: cserébe a soxorosát adtuk" Minek adtuk a sokszorosát ?? Ekkora butaságot ?

Fánkevő Fáncsi 2021.07.15. 20:23:14

@Glokta: "Az UEFA jelenlegi szabályzata egyszerűen baromság." - Az UEFA szabályzata mindig is ilyen volt, ötven éve. A magyar miniszterelnök személye változott azóta sokszor. A probléma az, hogy az a néhány ember, (az nem annyira néhány azért hanem néhány tucat inkább) nem igazán büntethető, mert az UEFA nem egy nyomozó szerv és azok az ürgék nem követtek el bűncselekményt. A másik gond meg az hogy annak a néhány ürgének a cselekedete az nagyon is támogatott Magyarországon, maga a külügyminiszter kelt ki magából, hogy az semmi sem volt amit mi csináltunk, bezzeg a szivárványzászlós beszaladás a magyar himnusz alatt az igen az undorító atrocitás. De a francia himnusz alatt lehet fütyülni, azt nem is veszi észre Szijjártó "úr", de ha az UEFA igen akkor milyen gecik, meg biztos azért mert kommunisták és besúgókat alkalmaztak. "Buzi franciák bonjour" - hát még az a szerencsétlen buta cikkíró is azt mondja, hogy ez csa egy mosolyognivaló gyerekcsíny. Ez a MAGYAR KORMÁNY álláspontja, hát akkor hogyne gondolná azt bárki, hogy újra és újra megismétlődhet, hiszen csak egy jó balhé és a fekete trikós fradi szurkolók is azért vannak ott, hogy egy jót balhézzanak, meg Orbán Viktor és Szijjártó Péter is abban érdekelt, hogy valami balhé legyen, és ők a MAGYAR NÉP hős védelmezői lehessenek az EU-val szemben. Ha van valami balhé akkor ők tudnak harcolni a népért, ez a lényeg. Az a szolga Szebeni István egyenesen kimondta, hogy UEFA = EU tehát máris egybe volt boronálva mert a kettő ugyanaz szerinte. Közben a büntetés nem igazán nagy, inkább nudli, pár meccs közönség nélkül. Otthon a TV előtt most mindenki azt kiabál majd amit akar.

Boar. 2021.07.15. 20:24:34

@Boldeone Bull: Leírta. Kár erőlködnöd vele kapcsolatban.
Tényleg kár. Egy csőlátású demagóg hülye troll.
Írhatsz neki bármit, átsiklik felette és szajkózza tovább a hülyeségét.

G. Nagy László 2021.07.15. 20:45:18

@Fánkevő Fáncsi: Világos, én vagyok a szerencsétlen buta, és te írod, hogy ez nem is nagy büntetés. Nos, mindent értek.

birka menet 2021.07.15. 20:51:24

@G. Nagy László:

Mizújs a 9-10.századi, az akkori Nyugat-Európára rátört magyar gyilkolászó hordákkal?
Mizújs a Hotrthy által a németeknek kiszolgáltotott zsidókkal?

Hogy csak párat említsük.

G. Nagy László 2021.07.15. 21:00:49

@birka menet: Esett szó fenn mindkettőről.

alöksz róz 2021.07.15. 21:09:19

@Boldeone Bull: a numerus clausussal mi a bajod, az egy haladó szellemiségű törvény, ami 100 évvel megelőzte a korát

G. Nagy László 2021.07.15. 21:20:45

@alöksz róz: ja ja, az Oscar-díj kapcsán elővették újra… ettől persze még szégyenteljes.

6.Lenin 2021.07.15. 21:22:21

@Boldeone Bull:

Nézz vissza mondjuk a 90-es évekre vagy néhány évvel utána.

De tőled is megkérdezem, amire eddig még senkitől sem kaptam igazán választ.

MI TÖRTÉNT 2010-ben, és MIÉRT IS?

Sok minden épült? Akkor mégsem lopta el Mészáros, meg az Orbán bandája? Most lebuktattad magad. Eddig úgy mondtátok, hogy mindent elloptak.

Mennyi kölcsönt vetettek fel, és mennyit fizettünk vissza. Menj el Szerencsre, még a gyárat is leromboltatták. Sorolhatnék egész iparágakat, amit bagóért megvettek (?), de ezek túl hosszúak lennének felsorolni.

visszatérve a belépésünkre, én már akkor megmondtam, hogy ebből nem mi fogunk jól kijönni. Soha nem fognak keletről senkit se befogadni, csak kihasználni. Nem tévedtem.

Persze lehet sokféleképpen csűrni, csavarni, de egyenrangúként, egyenjogúként soha se fognak minket keletieket (románokat, cseheket, szlovákokat, pláne a Balkánról jövőket befogadni.

Meddig tökölt Orbán, mire kilépett a Néppártból, pedig már az elején világos volt, hogy nem tehet mást. Vagy beáll a sorba, vagy kilökik. Ez az EU nem fog magától megváltozni, ahhoz már jelentéktelen. Majd ahogy az USA-ban eldöntik, hogy mi legyen, vagy Kína, néhány éven belül. Az EU már nem játékos, csak labdaszedő.
Természetesen nem hétfőn lesz vége, Vergődik majd még néhány évet.

Nekünk van egy esélyünk, ha végre az eddig lenézettek összefognak.

Nyilván , hogy be kellett lépnünk az EU-ba, bár én akkor nem-el szavaztam, mert nem hittem a szép szavaknak. 1000évig csak ki, és felhasználtak minket, és minden más nemzetet is a saját hasznuk érdekében.

És honnan is indult a gyarmatosítás? A Nácik? Hitler volt az év embere. Sok filmrészletet láttam az akkori Németországról, a boldogan integető milliókról, amikor éltették a nácikat.

Ezek nem múlnak el nyomtalanul, 1-2 generáció alatt. Voltam Németországban, láttam a holland turistákat Bulgáriában, vagy Rutte úr nem régi nyilatkozatát. Megvan még az a felsőbbrendűség, nem múlt el nyomtalanul. Vagy akár a mostani események ellenünk.

6.Lenin 2021.07.15. 21:25:47

@Boar.:

Próbáltál már valamit cáfolni? Vagy nem megy? Próbálkozhatsz továbbra is. Ez így nagyon szánalmas, más vállán kisírni magadat.

alöksz róz 2021.07.15. 21:35:21

@G. Nagy László: vagy pl a női kvóták.
de most konkrétan a felsőoktatásra gondoltam :-)

6.Lenin 2021.07.15. 21:35:24

Miközben írtam az EU jövőjéről megjelent az Indexen amiről én is próbáltam írni.

index.hu/belfold/2021/07/15/orban-viktor-veluk-alakitana-at-az-europai-uniot/

És a névsor egyre hosszabb lesz. Lebecsülték nagyon Orbánt. most majd kapkodhatnak.

Boar. 2021.07.15. 21:44:35

@6.Lenin: Kicsihülyém, nem cáfolom, hogy az anyád egy retkes kurva...
Nézzünk egy példát...
Határozottan állítom, hogy orbán viktor hetente többször análisan közösül gáspár fiával mindkettőjük örömére.
Cáfold meg hitelt érdemlően vagy húzzál bőrt a fogadra.
Na ennyit tudtok ti...benyomtok egy ordas hazugságot aztán bármilyen cáfolat hitelességét lefikázzátok(miközben fényesre szopjátok egymás faszát)
Ennyit tudtok, ezért vagytok trollok, a legalja fajtából.
Na, hol a hiteles cáfolat, kisköcsög?

6.Lenin 2021.07.15. 21:50:09

@Boar.:

Kértelek, hogy anyámat hagyd ki a beteges játékodból. 20 éve halott, és utálta a politikát. De ez már tényleg szánalmas, hogy ilyen mélyre vagy képes lemenni, mert képtelen vagy valamit cáfolni, netán a saját igazad mellett érvelni.

Remélem azért, hogy azt képes vagy felmérni, magadról állítottál ki egy szegénységi bizonyítványt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.15. 21:50:11

@Boldeone Bull:

Hagyjuk már ezt a genderideológia fas...ágot. A mèrsèkelten jobbos pártoknak ez nem tèmája, nem vèletlenül ratifikálta eddig 33 állam az egyezmènyt . A " genderideológia " az európai szèlsőjobb , faszitoid pártok szitokszava , ahogy a homofóbia is a fasiszta jellegű pártok egyik , ha nem a legfőbb vezèrpolitikai tèmája ..Szerintem , a fasiszta jellegű pártokat és azok ideológia kilengèseit kellene a kormán

"szèlsőjobb , faszitoid pártok"
"fasiszta jellegű pártok"
"fasiszta jellegű pártokat"

Ez aztán a komoly érvelés! :DDD

Mondom én, hogy a mai liberálisok szemében rajtuk kívül mindenki fasiszta... :)

Bocsáss meg, hogy eddig komolyan vettelek. Tévedtem. :(

birka menet 2021.07.15. 21:50:35

@6.Lenin:

te, kijafaszt érdekel rajtatok fidessbirkákon kívül, hogy az EU bomlasztó, Putyin csicska, a Néppártból páros lábbal kirúgott orbán és az a néhány szintén bukott, szintén náci eftársa megint milyen kísérletet akarnak tenni az EU szétkúrására??

Lépjetek ki illibernyákok az EU-ból, az úgyse a félázsiai civilázálhatatlan félkegyelmüeknek való, aztán rukkoljatok elö a saját "nemzetállamaitokban" az újabb meg újabb elkúró ötleteitekkel. Mígnem a népnek elege lesz belőletek és kiegyensitett lámpavassal adnak majd nyomatékot az elkúrás lezárásához.

birka menet 2021.07.15. 21:52:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ez aztán a komoly érvelés! :"

Na de mi a bajod Józs néni? Hát hogy a f.szba szólitson az ember titeket, ha nem a neveteken?
Te se örülnél, ha érzékenyítenének téged és Józsi bácsinak szólítanának.

Boar. 2021.07.15. 21:52:27

@6.Lenin: Aztán mitől lenne hosszabb a névsor te szellemi nyomoronc?
Ugyan orbánod összebútorozott a szélsőjobbos csürhével de annyira nem hülyék ők sem, hogy ne tudják, ez a számalmas szélkakas csak bomlasztani tud, csak a pillanatnyi érdekeinek rendel alá mindent, hosszú távú partnernek alkalmatlan.
De te csak reménykedj nyugodtan, mást úgyse tehetsz...

Boar. 2021.07.15. 21:57:23

@6.Lenin: Anyád szerencsés...nem kell látnia, mekkora kupac szart nevelt fel.
Számomra ti nem vagytok emberek. Nyomorult, eltaposni való féregnek tartalak benneteket azért amit csináltok. Így abszolút nincs semmi erkölcsi gát amikor lekurvázom az anyádat.
Nem mellesleg terelsz kisköcsög...na hol az a cáfolat?

6.Lenin 2021.07.15. 21:58:59

@birka menet:

Elgondolkodtál már azon, hogy miért támadják annyira Orbánt? aztán néha kicsit megenyhülnek?

az EU sem szeretné, ha Orbán kivinné az országot, nagyon rossz példa lenne. a másik, a sok Mo-on lévő német cég is megérezné, főleg otthon az anyaországban is.

Az EU csak annyit szeretne, hogy Orbán álljon be már végre a sorba. És a legjobb ebben, Orbán is tudja ezeket. Szerencsére nem olyan hülye, mint te is vagy.

Engem nem nagyon izgat a dolog, ezt majd ők megoldják. Csak tudom a dolgokat kívülről is szemlélni.
Azzal tisztában vagy, ha nyerne az ellenzék jövőre, azt ti is vastagon megszívjátok?
Vagy neked már az is siker, ha biztosan hozza majd a postás a segélyt?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.15. 22:01:55

@alöksz róz:

"a numerus clausussal mi a bajod, az egy haladó szellemiségű törvény, ami 100 évvel megelőzte a korát"

Csak most női kvótának, néger kvótának meg homokkvótának hívják.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.15. 22:03:47

@alöksz róz:

"vagy pl a női kvóták."

Bocs, csak most olvastalak.

Boldeone Bull 2021.07.15. 22:06:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mondom én, hogy a mai liberálisok szemében rajtuk kívül mindenki fasiszta... :)

Azok, akik fasziszta elveket vallanak , azok fasiszták ! Te èppen az előbb coming outoltál, hogy homofób vagy, korábban pedig más blogposztokban többször rasszista ès idegengyűlölő hozzászólásaid voltak . Te nem egy normál, közèpjobbos ember vagy , hanem a szèlsősèget kèpviseled! Ezek a tènyek , kár tagadni! A homofóbia, a rasszizmus és az idegengyűlölet a fasziszta pártok elsődleges tèmai , nincs ezen mit szèpíteni, nevezzük nèven a dolgokat !

6.Lenin 2021.07.15. 22:07:01

@Boar.:

Mekkora volt a névsor 2010-ben? Mennyi most?

Nem szeretnélek teljesen leégetni azzal a kérdéssel, hogy mi is történt 2010-ben, és azóta?
De válaszolhatsz.

azt meg sem merném kérdezni, hogy néhány sorban írd le, te mit csinálnál jobban?

Engem te annyira nem zavarsz, hogy hasonló stílusban válaszoljak neked.Gondolom így is elég nagy teher lehetsz a környezetednek.

Tudod te hogy mi az az erkölcsi gát? Meglepnél, ha tudnád.

Boldeone Bull 2021.07.15. 22:11:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Csak most női kvótának, néger kvótának meg homokkvótának hívják."
Mondom èn hogy fasziszta nèzeteid vannak! Ez ilyen jellegű retorikai , az echte fasiszták közt járja : " homokkvóta " meg nègerkvóta " az ilyen dehonesztáló kifejezèseket a göbbelsi propaganda alkalmazta!

Boar. 2021.07.15. 22:17:05

@6.Lenin: Névsor 2010-ben?
Agyatlankám, a te kis szélkakasod melyik pártcsoporthoz tartozott akkor?
"Névsor-ról" azóta lehet beszélni amióta kibaszták őket a néppártból. De az, hogy összebútoroztak a hasonszőrű populista, most épp szélsőjobbos jelszavakat skandáló csürhével, nem lesznek politikai erő legfeljebb egy kullancs az eu testén...
Az meg nonszensz, hogy egy hazaáruló gerinctelen bértollnok egyáltalán a szájára meri venni az erkölcs kifejezést...

6.Lenin 2021.07.15. 22:24:56

@Boar.:
Látod milyen buta vagy, hiszen most pontosan engem igazoltál. Tudod mit jelent az, hogy gondolkodni, aztán írni?

De, hogy őszinte legyek nem valami szórakoztató veled társalogni, de ettől még otthon akár hasznos is lehetsz. A legyek biztosan jól érzik magukat rajtad.

Na, jó8!
Mindenkinek.

Boldeone Bull 2021.07.15. 22:26:33

@6.Lenin:
MI TÖRTÉNT 2010-ben, és MIÉRT IS?" Magyarázzam el neked ? Kèrdezz bátran! Mire vagy kíváncsi ?

Sok minden épült? Akkor mégsem lopta el Mészáros, meg az Orbán bandája? Most lebuktattad magad. Eddig úgy mondtátok, hogy mindent elloptak"
Sok mindent elloptak, a beruházásokat 30- 40 % - al túlárazták, szemèlyre szabott pályázatok írtak ki, Orbán családja milliárdos állami megbízasokból gazdagodtak, Orbán falutársa dollármilliárdos lett, főkèpp közpènzek akvirasából

Mennyi kölcsönt vetettek fel, és mennyit fizettünk vissza. "

Van amit visszafizettek ,de helyette mindig új kölcsönöket vettek fel Orbánèk is, miközben èvi 3-4 milliárd euró nettó EU forrás èrkezett , így abszolút ertèken mindig nőtt az adósság , ès most GDP- arányosan is csúcsközelben van...

1000évig csak ki, és felhasználtak minket, és minden más nemzetet is a saját hasznuk érdekében."

Ez egy ritka nagy csúsztatás , gondold át újra ezt az állítást !
Itt kèt opció van egy kis államnak : bent lenni az elit klubban ,vagy kint lenni - ès akkor csak a kárát szenveded a nagy függetlensègnek

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.15. 22:28:53

@Boldeone Bull:

Végre elővetted a nácikártyát - bocs, fasisztakártyát. :) Ez aztán az ultima ratio! Már vártam. :D

"a göbbelsi propaganda"

Legalább annyit tudnál, hogy a név helyesen: Goebbels. Ha már használod a szót.

Boldeone Bull 2021.07.15. 22:33:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Máson nem tudsz lovagolni , csak egy elíráson ? Ettől mèg amit állítottam , az igaz : a hozzászólásaid jelentős rèsze egy fasisztoid nèzeteket valló emberről árulkodik!

alöksz róz 2021.07.15. 22:37:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: szerinted jó törvény volt a numerus clausus?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.15. 22:42:45

@alöksz róz:

Csak annyira, mint a női kvóta, a négerkvóta vagy a homokkvóta.

Kicsit csodálkozom a kérdéseden. Mintha te írtad volna, hogy "a numerus clausussal mi a bajod, az egy haladó szellemiségű törvény, ami 100 évvel megelőzte a korát."

Vagy csak neked szabad ironizálnod? :O

alöksz róz 2021.07.15. 23:04:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: megkérdeztem h mi a baja vele.
tőled meg h jó volt-e.

Boar. 2021.07.16. 08:05:21

@Exploiter: Aha... "hasonló"...
Magyarán hazudtál egy ordas nagyot és most kapálózol. Ezek a cikkek kurvára nem arról szólnak amit beböffentettél.

6.Lenin 2021.07.16. 08:59:57

@Boldeone Bull:

Egy szabad demokráciában mit jelent az, hogy kis ország, meg nagy ország? Észnél vagy?
Az EU egyenjogú, egyenrangú nemzetek szövetsége. Miféle kicsikről, meg nagyokról beszélsz? Vagyis jól beszélsz, hiszen elárultad a valódi szándékot. Ezért egy család a libsi, náci, komcsi. Pontosan ezt igazoltad.

Józsi néni fasiszta? Olvastad Boar hozzám intézett kedves kívánságait. Akkor ő micsoda? Vagy te is ezzel, hogy egy kis országnak nincs más választása, mint elfogadni a nagyok által kitűzött irányt. Az az első lépés a totális diktatura felé.

Érted is amit írsz? Kétlem.

6.Lenin 2021.07.16. 09:07:21

@Boldeone Bull:

Bocs a lényeg kimaradt.

Én kérdeztem, hogy a TE VÉLEMÉNYED szerint mi történt 2010-ben. Ügyesen kikerülted.

Ha előtte minden jó volt, vagy őket szeretnétek vissza, akkor mi a faszért buktatok kétharmaddal? Azóta még 2x is.

Szerinted?

Boldeone Bull 2021.07.16. 09:31:44

@6.Lenin: Gondolom , azt èszlelted, hogy világválság volt , voltak országok ahol 10% -14% - al csökkent a GDP egy èv alatt, pl a balti országok , nálunk 6,4%- al. Nagy politikai fordulatok olyankor következnek be , amikor egy nagy gazdasági válság van.
Utána , meg 2011- ben, a vègrehajtott " reformok " bebetonozták a Fideszt ( új választasi törvèny, stb )
Meg az MSZP már amúgy is válságban volt , már előtte is, azaz erős kihívója sem a Fidesznek...A többi párnak pedig soha nem volt olyan hattèrhatalma mint a Fidesznek már akkor az önkormányzatokban volt. Azóta még szèpen állampártosodik az ország, így a hatalomváltás esèlye is redukálódott ...Amíg az EU adja a pènzt, stabilizált a politikai rendszer..

6.Lenin 2021.07.16. 09:43:46

@Boldeone Bull:

Milyen válság? Dübörgött a pannon puma. Igaz hazudtak reggel, délben, meg este. Kit szeretnél te átbaszni?

Mennyi az ország bevétele, és ebből mennyit ad az EU, és mennyit visz ki? A Fidesz sikerei a Bajnai kormány reformjainak köszönhető? Te mindenkit hülyének nézel?
Az EU nem engedte a hiány túllépését. Az IMF hitelt igen rövid határidővel kellett visszafizetni. Minden úgy volt előkészítve, hogy 2012 elejére az Orbán kormánynak buknia kellett volna. Még a tüntetések, az EP vita is előre megvolt szervezve, nem beszélve, hogy Bajnai haza is jött, csak nem volt meg mögöttük a tömeges akarat, hanem a békemenet mögött volt.

Kik írták azt a mesét, amit te bevettél, vagy másokkal szeretnéd elhitetni. Annyira átlátszóak vagytok, hogy az más szinte nekem is fáj.

Miért nem volt a "sikeres" pártoknak háttértámogatása? Hülye a nép?

Boldeone Bull 2021.07.16. 10:22:35

@6.Lenin: Mennyi az ország bevétele, és ebből mennyit ad az EU, és mennyit visz ki?"

Ebből is látszik - ahogy korábban mondta az egyik hozzászóló , hogy idióta, fogalmatlan troll vagy!

Az ország " bevètele " az nem az ország " bevètele " ha a GDP - re gondolsz . Az AUDI befektet, termel , innovációt hoz, a profitot hazaviszi , az adóját befizeti . Az államè a cèg által befizetett adó ès az foglalkoztatott dolgozók által befizetett adó , közvetve ès közvetett módon, de azt kell feldogni a szűk agyadnak , hogy az Audi profitja NEM a magyar allamè

A költsègvetès mèrlegèben pedig 3-4 szer annyi a beèrkező szubvenció ,mint amit befizetünk, ezért mondják hogy nettó támogatás , ebből èpít az ország infrastruktúrát , de te annyira süket vagy, hogy fel sem fogod !

Az IMF hitelt igen rövid határidővel kellett visszafizetni."

Az EU- IMF hitel kèszenlèti hitel volt , mivel a világválság miatt nem volt piaci hitelezès . Kb 70%- át vette fel az ország és annak 70%- át használta fel, leginkább működèsi kiadásokra . A "visszafizetès " az, amikor az állam új államkötvènyt bocsát ki, ès abból kifizeti a lejáró kötvènyeket, de ezt te úgysem èrted , fogalmatlan agymosottkènt..

!

Glokta 2021.07.16. 10:53:17

@Ekrü: A "homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg" klauzulára mondom, hogy diszkriminatív, mivel a heteroszexualitással kapcsolatban nincs hasonló a törvényben. Ebben nem csak a népszerűsítés van benne, hanem a megjelenítés is.
Pl. kérdéses, hogy meg kell-e büntetni ezt (mandiner.hu/cikk/20210714_tobb_mint_baratok_kozt_szapphoi_csok_csattant_az_rtl_klub_szappanoperajaban), ami azért abszurd, mert nehéz lenne a homoszexualitás népszerűsítésének beállítani.
A szexualitás öncélú ábrázolásának tiltása szerintem szimplán aránytalan, ennek a korhatára nem 18 év kéne legyen.

6.Lenin 2021.07.16. 10:53:47

@Boldeone Bull:

Mind11, az országnak van egy kötlségvetése, befektetésekből adókból, uniós bevételekből, stb.
Mi is fizetünk az uniónak. Azonkívül az itt lévő cégek nyerik az unió által is támogatott fejlesztéseket.

Ne fűrészeld a fingot, attól nem lesz jobb illata.

Glokta 2021.07.16. 11:03:11

@Boldeone Bull: Az Isztambuli Egyezmény kapcsán meg kell védenem a kormányt.
Ugyanis itt kivételesen nem az történt, hogy szimplán elutasítottak egy egyezményt, aminek vannak előremutató és erősen vitatható (akár káros) elemei, hanem ezután megpróbálták az egyezmény előremutató részeit megvalósítani.
Ennek bizonyítására hadd idézzem Mérő Verát (Novák Katalin Indexes interjújára írt válaszát), akit nem lehet kormánnyal szembeni elfogultsággal vádolni:

"Üdvözlendő, hogy a döntéshozó felismerte azt a sok évtizedes probléma halmazt, ami a tartásdíj intézményét szövi át. Hogy sokan nem úgy és nem annyira vannak bejelentve, mint ami a valóságnak megfelel, és hogy Magyarországon a gyakorlatban eleve az fizet csak tartásdíjat, aki szeretne. Végre valaki hajlandó ezt kimondani, és kezdeni vele valamit.

Az áldozatvédelemről elmondottak, amennyire én látom, igazak, valóban komoly - civilekkel közösen végzett és önálló szakpolitikai - munka folyt az elmúlt évben. A tavalyi Legyen nőnap! koncertre küldött, kis türelmet és bizalmat kérő, személyes üzenetében ígérteknek szerintem Varga Judit eleget tett, a munka tényleg elkezdődött, nem is kis lendülettel. Nyílt hat új áldozatsegítő központ, nyílófélben még egyszer ennyi, alakulnak a konkrét megoldások arra, hogy az áldozatok eljussanak oda, ahol valódi segítséget kapnak, a szakmai programok élén kiváló emberek állnak, legyen szó az ORFK-ról vagy a Családbarát Ország - OKIT tengelyről, a rendszerben végre meghonosításra kerülnek a kiskorú szexuális erőszak áldozatok kihallgatásánál alkalmazható Barnahus-módszer szellemiségének alapjai, és ez nem a lista vége. Ha a civil javaslatok hatására beemelt jogszabályi változásokat sikerül feltölteni tartalommal, akkor covid ide, covid oda, ez egy nagyon erős éve volt a magyar áldozatvédelemnek, és ez messze túlmutat az interjú készítője által emlegetett, szélben lobogó hajakon, szóval erről a vonatról akár le is szállhatunk, inkább figyeljük a folytatást."

Boldeone Bull 2021.07.16. 11:15:47

@6.Lenin: Mi is fizetünk az uniónak. Azonkívül az itt lévő cégek nyerik az unió által is támogatott fejlesztéseket."

Nettó támogatottak vagyunk , ezért mondják hogy èvi 3-4 milliárd euro, nettó forrás érkezik . Bárki nyerhet pályázati pènzeket, de leginkább a kormanyözeli körök: Mèszaros, Szíjj, Garancsi ..

Boldeone Bull 2021.07.16. 11:30:40

@Glokta: Ahogy fentebb is írtam : engem a pedofiltörvèny által kiváltott káros társadalmi folyamatok , az indulatok mestersèges felkavarása, a gyűlölet felfokozódása foglalkoztat leginkább . Ezt a törvènyt , meg tudták volna jól - az EU Alapjogi Chartájának megfelelően is csinálni - ha akarják ... De nem akarták , pont az volt a cèl : alantas indulatokat gerjeszteni , a saját politikai tábort aktivizálni , az iparszerű lopásokról elterelni a figyelmet . Nagyon jelentős , sorsfordító dolgok törtènnek közben : az állami vagyon, pl klinikák a Fidesz - slepp kezére kerülnek .... Ez a fő gond ! Mindig a mögöttes szándèkokat kell nèzni , miért születik egy törvèny meg, milyen időzítèssel ès milyen formában ...
A hatalompolitika , a politikiai hatalom egyre zsiványabb, ugyanakkor veszèlyesebb eszközöket alkalmaz !

Glokta 2021.07.16. 11:31:22

@Boldeone Bull: Amennyire tudom, a társadalmi nem fogalma nagyjából azt jelenti, hogy mik a társadalom aktuális normáinak megfelelő férfi és női szerepkörök és elvárások.
Ennek fényében a "társadalmi nemen alapuló megkülönböztetés" mit jelent jogilag? Hogyan lehet ezt értelmezni?
Nekem ez baromságnak tűnik. A társadalmi nem olyasmi, ami fogalomként értelmezhető és hasznos (mert valami olyasmit ír le, ami valóban létezik, amit a társadalomban szocializálódva megtanulunk), de jogszabályokban semmi helye.

Glokta 2021.07.16. 11:32:13

@Boldeone Bull: Te elolvastad egyáltalán amit írtam?
Az Isztambuli Egyezményről beszéltem.

6.Lenin 2021.07.16. 11:36:44

@Boldeone Bull:

Nagy szerencse, hogy magyarok is nyerhetnek, mert itt fizetnek adót, adnak munkát. És lassan külföldön vásárolnak cégeket, szállodákat.

Ne erőlködj. Az EU-nak egyjogú, egyenrangú nemzetek szövetségének kellene lennie. Ettől lényegesen eltérnek, és ezt nem csak Orbán látja. Írtam már, hogy egyre több ország billeg már. Csak idő, és egy karizmatikus vezető kérdése a bukásuk.
Az EU-nál nagyobb birodalmak is megbuktak rövidebb, hosszabb idő alatt.

Előfordulhat, hogy 22-ben lesz egy rövid ideig tartó visszarendeződés Mo-on is, de az csak fel fogja gyorsítani a jelenleg ellenzékben lévő pártok totális bukását. Több generáció kell egy normális változáshoz, időnkénti visszarendeződésekkel (94, 2002) de a vége 2010-hez hasonló drasztikusabb változás.
Hány párt tűnt el 90 óta? Hány politikusnak a nevére sem emléxünk?

Mindig is voltak, vannak, lesznek olyan folyamatok, amiket nem lehet megállítani. A Fidesz se az örökké tartó, de jelenleg a legjobb lehetősége az országnak. Majd vagy változik, vagy átadja a helyét egy jobbnak, de ennek a jobbnak még a csírája sem látszik. Talán még most születnek.

G. Nagy László 2021.07.16. 11:41:19

@Glokta: Hatalmas köszönet, hogy beollóztad Vera nyilatkozatát. Mérő Lacival jó barátságban vagyunk, jó látni, hogy a lánya is tisztességes.

Boldeone Bull 2021.07.16. 11:58:48

@Glokta:
Ennek fényében a "társadalmi nemen alapuló megkülönböztetés" mit jelent jogilag? Hogyan lehet ezt értelmezni?
Nekem ez baromságnak tűnik.

Úgy feltètelezem , hogy azokra gondoltak, akik magukat nem tudják elhelyezni a bináris viszonyrendszerben , tehát sem nőnek , sem fèrfinak nem gondolják magukat : Hermafrodita , transznemű, genderqueer, stb, vagyis nem bináris (férfi vagy nő) nemi identitáshoz kapcsolódnak.

Boldeone Bull 2021.07.16. 12:14:02

@6.Lenin: Nagy szerencse, hogy magyarok is nyerhetnek, mert itt fizetnek adót, adnak munkát. És lassan külföldön vásárolnak cégeket, szállodákat."

Igen a te pènzedből , meg az èn pènzemből , az adófizetők pènzèből külföldön is vásárolhatnak szállodákat , èppen ezèrt adósodik el viharos tempóban újra az ország ! Orbán ès sleppje szazmilliardos közpènzeket akvirálnak , köztük közvetlen családtagjai is , ès ennek örömködtök , ti idióták !

Az EU-nak egyjogú, egyenrangú nemzetek szövetségének kellene lennie.".

Az EU az egyenjogú nemzetek szövetsège, a parlament kèpviselőink száma aránylik az ország lakossághoz, vagy mèg felül is van reprezentálva ...Viszont , az EU a liberális demokráciák közössège, azok akik ezt megsèrtik , kötelezetsègszegèsi eljárás alá kerülhetnek , vagy az EU bíróság elè. A főnököd Orbán ezt èrezheti a szabadság "csorbulasának " holott eddig szinte mindent keresztül erőszakolt az országon , kvázi egypárti rendszert èpített ki.

Előfordulhat, hogy 22-ben lesz egy rövid ideig tartó visszarendeződés Mo-on is, de az csak fel fogja gyorsítani a jelenleg ellenzékben lévő pártok totális bukását. "

Elő, de az is előfordulhat hogy Orbán bukik, a legtöbb közvèlemènykutatas kb egyensúlyi helyzetet mutat, vagy enyhe ellenzèki többsèget.
Budapest , a nagyvárosok , a tanultabb , fiatalabb lakosság a kormányváltás mellett áll inkább . A vidèk , az idősebbek , a kèpzetlenebbek inkább a kormanyt támogatják . Kerdès , hogy kik lesznek többen 2022- ben..

Glokta 2021.07.16. 13:08:42

@G. Nagy László: Vera baloldali és erősen feminista, szóval a teljes válaszban azért nyilván sok kritikát fogalmaz meg, de tisztességesen, indulatoktól mentesen teszi.

Én csak az áldozatvédelemről szóló részét idéztem, mert az vág témába és abból világosan kiderül, hogy a kormány (vagy legalábbis Varga Judit) tényleg komolyan gondolja ezt és olyanoknak a tanácsát is kikéri, akikkel ideológiai ellentétben van, ami értékelendő (és itthon ritka).

6.Lenin 2021.07.16. 13:23:34

@Boldeone Bull:

Látom sok mindent nem értesz.
A mi pénzünkből. Minden a mi pénzünkből van fizetve, mindenhol az adófizetők pénzét használják fel az államok.

Liberális demokraták. OK! Akkor lássuk, hogy miért is van diktatúra szerintetek ma Mo-on? Mert Orbán mondja meg a tutit, de hát ő a me-e az országnak. Egy többség jóvoltából. Miért nincs az EU-ban demokrácia? Mert egy hangos, erőszakos kisebbség szeretné az akaratát ráerőszakolni másokra Mi is akkor a különbség? Egyik esetben ti ugráltok, a másik esetben meg mások.

Amikor azt írtam, hogy 22-ben lehet egy visszarendeződés(ahogy 2002-ben is volt), és mi lett a vége? 2010-ben egy hatalmas, kétharmados bukta. Mi lesz 2024-25-ben? Egy újabb hatalmas bukta. Miért? Mert ennek az idióta bandának még elképzelése sincs, hogy bármit is jobban csinálnának, mint a jelenlegiek. Jobb lett Bp-en élni? Persze a kormány nem ad pénzt. Ha adna se lenne más, Erre képes ez a társaság. Mindig másra kenni a szart. 2008-ban válság volt. Akkor valahogy mindig válság van, amikor ti vagytok hatalmon. Ez meg hogy?

Mi ebben a felfoghatatlan? Ez tök világos a jelenlegieket, és a múltjukat ismerve. Nem kell hozzá különösebb éleslátás, csak jó memória, és tudni kell kívülről szemlélni az eseményeket.

Megértem, hogy egy elvakultnak ez problémás, de attól még ez lesz a végső kimenetel. Fogadhatunk is, bár tisztességtelen lenne, hiszen biztosan nyernék.

Akik 22-ben az ellenzékre szavaznak, 24 -25-ben simán letagadják, mert ők is megszívják. Ez történt 2010-ben is. ebben sincs semmi újdonság.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.16. 13:31:01

@Exploiter:

Nem értem, minek idézgeted be ide ezeket a szélsőjobbos fasisztoid, nácifasiszta álhírgyárakat. Hiszen megaszonták itt a kommentszekcióban is, hogy nem agitálnak, nem propagálnak, csak tanácsokat adnak, amiket nem is kötelező meghallgatni. Ha valakinek, akkor az LMBTQ...XYZ-agitátoroknak hinni kell, nem? Mert ha nem hiszel, akkor nácifasiszta vagy.

"A decade ago, subjecting minors to these protocols would have been seen as malpractice and child abuse. But in the last few years, the practice has won widespread political, cultural, media, and judicial support."

Így igaz.

Boar. 2021.07.16. 13:34:28

@6.Lenin: Egyvalamit hagytál ki a zagyvaságaidból te idióta.
Azt ugatod, a jelenlegi ellenzék koncepciótlan, fogalmuk sincs, mit kezdjenek a hatalommal ha kormányra kerülnek...
Nos, nagyjából tökmindegy, ennél rosszabb nem nagyon lehet. Nagyon nagyon alacsonyan van a léc. Orbánék cselekedetei a populizmusnak és a haszonszerzésnek(végső soron csak a haszonszerzésnek, a populizmus csak eszköz) vannak alárendelve így nem igazán lehet náluk rosszabbul csinálni. Ha csak annyit tesz a következő kormány, hogy FELE ANNYIT LOP mint a gazdád, már látványos sikereket érhet el.
Nem túl biztató jövőkép, belátom, de ezerszer jobb annál, mint ha ezek a ner-es gyilkosok maradnak hatalmon.

Boar. 2021.07.16. 13:47:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ne játszd a hülyét.
Ő azt vízionálta, hogy kanadában a szülők kezéből tépi ki a gyámügy a kétségbeesetten sikoltozó gyermekeket csak hogy megnyomoríthassák őket, mindezt egy iskolai pszichológus szakvéleménye alapján.
A beidézett cikkekben meg kurvára nem erről van szó. A gyermekek önszántukból változtatnák meg a születési nemüket, pontosabban ők nem "változtatni" akarnak, csak azok akarnak lenni aminek érzik magukat.
Nehéz okosnak lenni. a konzervatív énem azt mondaná, 18 éves korukig semmi maradandót ne lehessen tenni velük, de ez kitolható akár 21 éves korra is.
Viszont aki az ismerettségi körünkben volt transzszexuális(már nem él), Ő kisgyerekként már nagyon határozottan TUDTA, hogy val