téveszmék

téveszmék

"Nincs suttyóbb a magyar szurkolóknál"

2021. július 13. - G. Nagy László

 magyarok.jpg

 

"Szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!" - akadt ki Szijjártó Péter az UEFA legutóbbi döntésén, mely a magyar futballválogatottat három zártkapus mérkőzésre, továbbá 100 ezer eurós pénzbírságra büntette. Azt kell mondanom: Szijjártónak tökéletesen igaza van. Mi több: egy tökös külügyminiszternek pontosan így kell reagálnia, nem lehajtott fejjel, csendben elkullogni, ahogy számos elődje tette hasonló esetekben.

 

S hogy miért is e bünti? Lássuk csak a vádpontokat:

  • Black Lives Matter (térdelés) elutasító molinó többszöri felmutatása (fényképpel igazolt) - Ez egy rossz vicc... A focisták térdeplése egy erősen megosztó aktus. Van, aki bírja, s van aki idegenkedik tőle (például magam is). Mi a gond azzal, ha bárki véleményt alkot róla? Létezik valamiféle kőbe vésett UEFA-erkölcs, mely szerint a térdeplés pozitív, megkérdőjelezhetetlen, kritikával nem illethető pozitúra? Aligha. Csupán egy önkényes rögtönzést látunk, minden morális alap nélkül. Ami pedig magát a BLM mozgalmat illeti: valóban léteznek elutasíthatatlan ideológiák és szervezetek? Hitem szerint még a legszentebb kezdeményezésekre is bárki mondhat nemet. A Black Lives Matter egyébiránt is egy kifejezetten erőszakos, nyíltan rasszista mozgalom, melynek elutasítása abszolút antirasszita gesztus. Tényleg ez érdemel büntetést?
  • „ANTI-LMBTQ” molinó, illetve „LMBT? Nein, Danke” molinó többszöri felmutatása (mindkettő fényképpel igazolt) - Ez ugyanaz az ostoba és alaptalan tétel, mint az előző. Az LMBTQ egy olyan mozgalmat, egy olyan közösséget jelöl, amely közel százféle szexuális kisebbség ügyében tesz sokszor megkérdőjelezhető lépéseket. Számos olyan melegszervezet létezik, amelyektől még a jóérzésű homoszexuálisok is elhatárolódnak. Miért ne lehetne bárkinek távolságtartó attitűdje? Ezzel nem bánt meg senkit, különösen nem konkrét személyeket. Ahogyan a BLM elutasítása sem jelent negatív viszonyulást a békés feketékhez, ugyanígy az LMBTQ-őrülettel, a fantázia szülte genderekkel, a túltolt szivárványmarketinggel szembeni ellenérzésnek sincs az égvilágon semmi köze ahhoz, hogy miként viszonyulunk meleg, vagy leszbikus embertársainkhoz. Az az ideológiai ámokfutás, amit itt látunk, körülbelül az inkvizíció szintjét jeleníti meg; a tekintélyelvű dogmákba vetett vakhitet kéri számon, egyelőre kínzókamrák nélkül. 
  • „Cristiano homosexual”, illetve „Buzi franciák bonjour”, továbbá „Deutschland, Deutschland homosexual” rigmusok többszöri skandálása (hangfelvétellel igazolt) - Nos, ezek tényleg valódi suttyóságok. Amolyan óvodás nívójú csúfolódások. Ha van bármi, ami még ezeknél is infantilisebb, az az, hogy az UEFA egyáltalán foglalkozik ilyenekkel. Egy normális, felnőtt világban csak megvetően és lesajnálóan legyintenek az ilyesmire, s haladnak is tovább. De hogy büntetni kéne a gyermeteg cinkelést? Hol tartunk? Arról nem is beszélve, hogy a homoszexualitás - a nyugati korszellem szerint - egészséges, trendi, ünneplésre és büszkeségre okot adó tulajdonság. Ez esetben totál érthetetlen a felháborodás. Ha engem legközelebb jóképűnek, kisportoltnak, lángeszűnek csúfolnak, nekem is meg kéne sértődnöm? Érti ezt valaki?

 

"Mit üzen az UEFA megint ezzel a döntéssel? Himnusz alatt a pályára rohanni és ott a himnuszt éneklő játékosokat provokálni: rendben van, kommandós sorfalat a pálya szélére küldeni: rendben van, lézerrel az ellenfél kapusának szemébe világítani: rendben van, az ellenfél szurkolóit megdobálni: rendben van, de teltházas meccset csinálni, szurkolni, fergeteges hangulatot teremteni: na, amiatt be kell zárni a stadiont." - Szijjártó Péter tökéletesen megfogalmazza a lényeget. AZ UEFA is beállt az elmebetegek hosszú sorába: a jelképes ügyeket vasszigorral, a tényleges tettlegességet a lehető legenyhébben ítélik meg. Mintha minden erkölcsi érzéküket elveszítették volna. A magam részéről egy percig sem állítom, hogy szurkolótáborunk minden esetben elegánsan és sportszerűen viselkedett. A magyar-francia meccsen például kifejezetten szégyelltem magam a La Marseillaise alatti füttyökért. Ha ezért marasztalták volna el az MLSZ-t, egy szót sem szólnék. (Más kérdés, hogy az angolok is végigfütyülték a dán, a németek pedig a magyar himnuszt. Utóbbit kétszer, a mérkőzést követően is, ami aztán tényleg a sportszerűtlenség netovábbja.) Szóval: egészen elképesztő ez az ideológiai túlfűtöttség, ez a kettős mérce, ez a kifejezetten a magyarokra utazó, minden áron büntetni akaró, ártatlan csínyeket nagyítóval kereső mentalitás. Másfél évet szívott a világ a koronavírus miatt, a meccsek szinte mindenütt a világon üres lelátók előtt zajlottak. Egy ilyen időszak után tényleg képesek józan, humánus és építő szándékú emberek zártkapus meccseket elrendelni? Egészen döbbenetes.

 

Érdemes egy percre elidőznünk a szurkolók - és ezzel párhuzamosan a hétköznapi polgárok - törzsfejlődésénél.

 foci1_1.png

  1. Az első fázis a BARBÁROK attitűdje. Igazi ókori mentalitás: rasszizmusuk és homofóbiájuk a gondolatok, a szavak és a cselekedetek szintjén is megjelenik. Ez a hozzáállás nem csupán elítélendő, de védekezni is kell ellene, így szankcionálása feltétlenül indokolt. E jelenség - ellentétben egy sor, bevándorlók által sűrűn lakott nyugat-európai országgal - Magyarországon kifejezetten ritka, az EB meccsek szurkolói részéről pedig végképp nem tapasztalhattunk semmiféle fizikai agressziót.
  2. A SUTTYÓ kategória már nem folyamodik tettlegességhez, ugyanakkor a verbalitás terén nem mutat különösebb eleganciát. A klasszikus liberális világ tiszteli a szólásszabadságot, így az ebben a szellemben működők - szemben az UEFÁ-val - nem kívánják eljátszani az illemtanárok szerepét.
  3. A CIVILIZÁLTAK igyekeznek kulturáltan viselkedni, s - függetlenül attól, hogy mi jár a fejükben - tartózkodnak a rasszista és homofób megnyilvánulásoktól.
  4. Az ÉRZÉKENYEK a modern kor gyermekei. Ők már a gondolat szintjén is elfogadóak, békéjük, jámborságuk belülről fakad. (Magamat is ide sorolom.) Hitem szerint ez a kívánatos attitűd, mely azonban minden esetben szabad személyiségfejlődés, belső meggyőződés eredménye. Egész egyszerűen kizárt dolog, hogy büntetések útján bárkit ebbe az irányba terelhetnénk.
  5. Az AGYMOSOTTAK a jelen, a posztmodern világ őrültjei. Ők azok, akik harcolni kívánnak a békéért; akik erővel kívánják lenyomni a toleranciát a másik torkán; akik semmiféle kegyetlenségtől nem rettennek vissza; akik az antifasiszta jelszavak védőpalástja alatt válnak valódi fasisztákká. A művelt Nyugat vészesen száguld ebbe az irányba, s ehhez asszisztál az Európai Labdarúgó Szövetség is.

 

A magyar-francia meccs idején a BBC stúdiójában Alan Shearer, Gary Lineker és Eric Abidal olyan tisztelettel beszéltek a válogatottunkról és rólunk, szurkolókról, hogy öröm volt hallgatni. "Csodálatos, fantasztikus, felemelő" - mondták, átérezve a stadion semmihez sem fogható hangulatát. "Egy egész országé ez a siker" - jegyezte meg Lineker, pedig akkor még a németekkel még nem is találkoztunk... Jó érzés, hogy vannak olyanok a nagyvilágban, akik képesek felismerni a nagy pillanatokat és nem a kicsinyesség, az irigység, és a büntetni vágyás permanens kényszere hajtja őket. Az UEFA mostani szankciói nem csupán túlzók, értelmetlenek, de totál kontraproduktívak is egyben. Jómagam közel ötven éve tartózkodom a suttyó rigmusoktól, de esküszöm, ezek után kezd megjönni a kedvem...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr7016624546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Glokta 2021.07.16. 11:03:11

@Boldeone Bull: Az Isztambuli Egyezmény kapcsán meg kell védenem a kormányt.
Ugyanis itt kivételesen nem az történt, hogy szimplán elutasítottak egy egyezményt, aminek vannak előremutató és erősen vitatható (akár káros) elemei, hanem ezután megpróbálták az egyezmény előremutató részeit megvalósítani.
Ennek bizonyítására hadd idézzem Mérő Verát (Novák Katalin Indexes interjújára írt válaszát), akit nem lehet kormánnyal szembeni elfogultsággal vádolni:

"Üdvözlendő, hogy a döntéshozó felismerte azt a sok évtizedes probléma halmazt, ami a tartásdíj intézményét szövi át. Hogy sokan nem úgy és nem annyira vannak bejelentve, mint ami a valóságnak megfelel, és hogy Magyarországon a gyakorlatban eleve az fizet csak tartásdíjat, aki szeretne. Végre valaki hajlandó ezt kimondani, és kezdeni vele valamit.

Az áldozatvédelemről elmondottak, amennyire én látom, igazak, valóban komoly - civilekkel közösen végzett és önálló szakpolitikai - munka folyt az elmúlt évben. A tavalyi Legyen nőnap! koncertre küldött, kis türelmet és bizalmat kérő, személyes üzenetében ígérteknek szerintem Varga Judit eleget tett, a munka tényleg elkezdődött, nem is kis lendülettel. Nyílt hat új áldozatsegítő központ, nyílófélben még egyszer ennyi, alakulnak a konkrét megoldások arra, hogy az áldozatok eljussanak oda, ahol valódi segítséget kapnak, a szakmai programok élén kiváló emberek állnak, legyen szó az ORFK-ról vagy a Családbarát Ország - OKIT tengelyről, a rendszerben végre meghonosításra kerülnek a kiskorú szexuális erőszak áldozatok kihallgatásánál alkalmazható Barnahus-módszer szellemiségének alapjai, és ez nem a lista vége. Ha a civil javaslatok hatására beemelt jogszabályi változásokat sikerül feltölteni tartalommal, akkor covid ide, covid oda, ez egy nagyon erős éve volt a magyar áldozatvédelemnek, és ez messze túlmutat az interjú készítője által emlegetett, szélben lobogó hajakon, szóval erről a vonatról akár le is szállhatunk, inkább figyeljük a folytatást."

Boldeone Bull 2021.07.16. 11:15:47

@6.Lenin: Mi is fizetünk az uniónak. Azonkívül az itt lévő cégek nyerik az unió által is támogatott fejlesztéseket."

Nettó támogatottak vagyunk , ezért mondják hogy èvi 3-4 milliárd euro, nettó forrás érkezik . Bárki nyerhet pályázati pènzeket, de leginkább a kormanyözeli körök: Mèszaros, Szíjj, Garancsi ..

Boldeone Bull 2021.07.16. 11:30:40

@Glokta: Ahogy fentebb is írtam : engem a pedofiltörvèny által kiváltott káros társadalmi folyamatok , az indulatok mestersèges felkavarása, a gyűlölet felfokozódása foglalkoztat leginkább . Ezt a törvènyt , meg tudták volna jól - az EU Alapjogi Chartájának megfelelően is csinálni - ha akarják ... De nem akarták , pont az volt a cèl : alantas indulatokat gerjeszteni , a saját politikai tábort aktivizálni , az iparszerű lopásokról elterelni a figyelmet . Nagyon jelentős , sorsfordító dolgok törtènnek közben : az állami vagyon, pl klinikák a Fidesz - slepp kezére kerülnek .... Ez a fő gond ! Mindig a mögöttes szándèkokat kell nèzni , miért születik egy törvèny meg, milyen időzítèssel ès milyen formában ...
A hatalompolitika , a politikiai hatalom egyre zsiványabb, ugyanakkor veszèlyesebb eszközöket alkalmaz !

Glokta 2021.07.16. 11:31:22

@Boldeone Bull: Amennyire tudom, a társadalmi nem fogalma nagyjából azt jelenti, hogy mik a társadalom aktuális normáinak megfelelő férfi és női szerepkörök és elvárások.
Ennek fényében a "társadalmi nemen alapuló megkülönböztetés" mit jelent jogilag? Hogyan lehet ezt értelmezni?
Nekem ez baromságnak tűnik. A társadalmi nem olyasmi, ami fogalomként értelmezhető és hasznos (mert valami olyasmit ír le, ami valóban létezik, amit a társadalomban szocializálódva megtanulunk), de jogszabályokban semmi helye.

Glokta 2021.07.16. 11:32:13

@Boldeone Bull: Te elolvastad egyáltalán amit írtam?
Az Isztambuli Egyezményről beszéltem.

6.Lenin 2021.07.16. 11:36:44

@Boldeone Bull:

Nagy szerencse, hogy magyarok is nyerhetnek, mert itt fizetnek adót, adnak munkát. És lassan külföldön vásárolnak cégeket, szállodákat.

Ne erőlködj. Az EU-nak egyjogú, egyenrangú nemzetek szövetségének kellene lennie. Ettől lényegesen eltérnek, és ezt nem csak Orbán látja. Írtam már, hogy egyre több ország billeg már. Csak idő, és egy karizmatikus vezető kérdése a bukásuk.
Az EU-nál nagyobb birodalmak is megbuktak rövidebb, hosszabb idő alatt.

Előfordulhat, hogy 22-ben lesz egy rövid ideig tartó visszarendeződés Mo-on is, de az csak fel fogja gyorsítani a jelenleg ellenzékben lévő pártok totális bukását. Több generáció kell egy normális változáshoz, időnkénti visszarendeződésekkel (94, 2002) de a vége 2010-hez hasonló drasztikusabb változás.
Hány párt tűnt el 90 óta? Hány politikusnak a nevére sem emléxünk?

Mindig is voltak, vannak, lesznek olyan folyamatok, amiket nem lehet megállítani. A Fidesz se az örökké tartó, de jelenleg a legjobb lehetősége az országnak. Majd vagy változik, vagy átadja a helyét egy jobbnak, de ennek a jobbnak még a csírája sem látszik. Talán még most születnek.

G. Nagy László 2021.07.16. 11:41:19

@Glokta: Hatalmas köszönet, hogy beollóztad Vera nyilatkozatát. Mérő Lacival jó barátságban vagyunk, jó látni, hogy a lánya is tisztességes.

Boldeone Bull 2021.07.16. 11:58:48

@Glokta:
Ennek fényében a "társadalmi nemen alapuló megkülönböztetés" mit jelent jogilag? Hogyan lehet ezt értelmezni?
Nekem ez baromságnak tűnik.

Úgy feltètelezem , hogy azokra gondoltak, akik magukat nem tudják elhelyezni a bináris viszonyrendszerben , tehát sem nőnek , sem fèrfinak nem gondolják magukat : Hermafrodita , transznemű, genderqueer, stb, vagyis nem bináris (férfi vagy nő) nemi identitáshoz kapcsolódnak.

Boldeone Bull 2021.07.16. 12:14:02

@6.Lenin: Nagy szerencse, hogy magyarok is nyerhetnek, mert itt fizetnek adót, adnak munkát. És lassan külföldön vásárolnak cégeket, szállodákat."

Igen a te pènzedből , meg az èn pènzemből , az adófizetők pènzèből külföldön is vásárolhatnak szállodákat , èppen ezèrt adósodik el viharos tempóban újra az ország ! Orbán ès sleppje szazmilliardos közpènzeket akvirálnak , köztük közvetlen családtagjai is , ès ennek örömködtök , ti idióták !

Az EU-nak egyjogú, egyenrangú nemzetek szövetségének kellene lennie.".

Az EU az egyenjogú nemzetek szövetsège, a parlament kèpviselőink száma aránylik az ország lakossághoz, vagy mèg felül is van reprezentálva ...Viszont , az EU a liberális demokráciák közössège, azok akik ezt megsèrtik , kötelezetsègszegèsi eljárás alá kerülhetnek , vagy az EU bíróság elè. A főnököd Orbán ezt èrezheti a szabadság "csorbulasának " holott eddig szinte mindent keresztül erőszakolt az országon , kvázi egypárti rendszert èpített ki.

Előfordulhat, hogy 22-ben lesz egy rövid ideig tartó visszarendeződés Mo-on is, de az csak fel fogja gyorsítani a jelenleg ellenzékben lévő pártok totális bukását. "

Elő, de az is előfordulhat hogy Orbán bukik, a legtöbb közvèlemènykutatas kb egyensúlyi helyzetet mutat, vagy enyhe ellenzèki többsèget.
Budapest , a nagyvárosok , a tanultabb , fiatalabb lakosság a kormányváltás mellett áll inkább . A vidèk , az idősebbek , a kèpzetlenebbek inkább a kormanyt támogatják . Kerdès , hogy kik lesznek többen 2022- ben..

Glokta 2021.07.16. 13:08:42

@G. Nagy László: Vera baloldali és erősen feminista, szóval a teljes válaszban azért nyilván sok kritikát fogalmaz meg, de tisztességesen, indulatoktól mentesen teszi.

Én csak az áldozatvédelemről szóló részét idéztem, mert az vág témába és abból világosan kiderül, hogy a kormány (vagy legalábbis Varga Judit) tényleg komolyan gondolja ezt és olyanoknak a tanácsát is kikéri, akikkel ideológiai ellentétben van, ami értékelendő (és itthon ritka).

6.Lenin 2021.07.16. 13:23:34

@Boldeone Bull:

Látom sok mindent nem értesz.
A mi pénzünkből. Minden a mi pénzünkből van fizetve, mindenhol az adófizetők pénzét használják fel az államok.

Liberális demokraták. OK! Akkor lássuk, hogy miért is van diktatúra szerintetek ma Mo-on? Mert Orbán mondja meg a tutit, de hát ő a me-e az országnak. Egy többség jóvoltából. Miért nincs az EU-ban demokrácia? Mert egy hangos, erőszakos kisebbség szeretné az akaratát ráerőszakolni másokra Mi is akkor a különbség? Egyik esetben ti ugráltok, a másik esetben meg mások.

Amikor azt írtam, hogy 22-ben lehet egy visszarendeződés(ahogy 2002-ben is volt), és mi lett a vége? 2010-ben egy hatalmas, kétharmados bukta. Mi lesz 2024-25-ben? Egy újabb hatalmas bukta. Miért? Mert ennek az idióta bandának még elképzelése sincs, hogy bármit is jobban csinálnának, mint a jelenlegiek. Jobb lett Bp-en élni? Persze a kormány nem ad pénzt. Ha adna se lenne más, Erre képes ez a társaság. Mindig másra kenni a szart. 2008-ban válság volt. Akkor valahogy mindig válság van, amikor ti vagytok hatalmon. Ez meg hogy?

Mi ebben a felfoghatatlan? Ez tök világos a jelenlegieket, és a múltjukat ismerve. Nem kell hozzá különösebb éleslátás, csak jó memória, és tudni kell kívülről szemlélni az eseményeket.

Megértem, hogy egy elvakultnak ez problémás, de attól még ez lesz a végső kimenetel. Fogadhatunk is, bár tisztességtelen lenne, hiszen biztosan nyernék.

Akik 22-ben az ellenzékre szavaznak, 24 -25-ben simán letagadják, mert ők is megszívják. Ez történt 2010-ben is. ebben sincs semmi újdonság.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.16. 13:31:01

@Exploiter:

Nem értem, minek idézgeted be ide ezeket a szélsőjobbos fasisztoid, nácifasiszta álhírgyárakat. Hiszen megaszonták itt a kommentszekcióban is, hogy nem agitálnak, nem propagálnak, csak tanácsokat adnak, amiket nem is kötelező meghallgatni. Ha valakinek, akkor az LMBTQ...XYZ-agitátoroknak hinni kell, nem? Mert ha nem hiszel, akkor nácifasiszta vagy.

"A decade ago, subjecting minors to these protocols would have been seen as malpractice and child abuse. But in the last few years, the practice has won widespread political, cultural, media, and judicial support."

Így igaz.

Boar. 2021.07.16. 13:34:28

@6.Lenin: Egyvalamit hagytál ki a zagyvaságaidból te idióta.
Azt ugatod, a jelenlegi ellenzék koncepciótlan, fogalmuk sincs, mit kezdjenek a hatalommal ha kormányra kerülnek...
Nos, nagyjából tökmindegy, ennél rosszabb nem nagyon lehet. Nagyon nagyon alacsonyan van a léc. Orbánék cselekedetei a populizmusnak és a haszonszerzésnek(végső soron csak a haszonszerzésnek, a populizmus csak eszköz) vannak alárendelve így nem igazán lehet náluk rosszabbul csinálni. Ha csak annyit tesz a következő kormány, hogy FELE ANNYIT LOP mint a gazdád, már látványos sikereket érhet el.
Nem túl biztató jövőkép, belátom, de ezerszer jobb annál, mint ha ezek a ner-es gyilkosok maradnak hatalmon.

Boar. 2021.07.16. 13:47:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ne játszd a hülyét.
Ő azt vízionálta, hogy kanadában a szülők kezéből tépi ki a gyámügy a kétségbeesetten sikoltozó gyermekeket csak hogy megnyomoríthassák őket, mindezt egy iskolai pszichológus szakvéleménye alapján.
A beidézett cikkekben meg kurvára nem erről van szó. A gyermekek önszántukból változtatnák meg a születési nemüket, pontosabban ők nem "változtatni" akarnak, csak azok akarnak lenni aminek érzik magukat.
Nehéz okosnak lenni. a konzervatív énem azt mondaná, 18 éves korukig semmi maradandót ne lehessen tenni velük, de ez kitolható akár 21 éves korra is.
Viszont aki az ismerettségi körünkben volt transzszexuális(már nem él), Ő kisgyerekként már nagyon határozottan TUDTA, hogy valójában lány és nem fiú. Kérdés, van-e jogunk elvenni tőlük azt a 8-10 évet ami a kamaszodás miatt amúgy is egy nehéz időszak, megfoszthatjuk-e őket a tiniként megélt első szerelem szépségétől, az önkifejezés, létük megélése helyett kényszeríthetjük-e őket bújkálásra?
Az orbán kormány azt harsogja, a család majd megoldja.
De a legtöbb család nincs felkészülve erre. És ha ezek a családok kívülről azt kapják, micsoda mocskos bűn, erkölcsi fertő, betegség és elmebaj az ilyen, még kevésbé lesznek toleránsak.
A beidézett cikkek is erről szólnak, nem az állami erőszakról...amit amúgy sokkal előbb képzelnék el orbánék alatt mint egy liberális társadalomban.

6.Lenin 2021.07.16. 14:03:00

@Boar.:

Megint engem igazolsz. Halvány fingotok sincs, hogy mit is kéne csinálni. Előre hülyére veszitek még magatokat is a magyarázatoddal.

"Nos, nagyjából tökmindegy, ennél rosszabb nem nagyon lehet. " Tipikus. Az mond ilyet, aki nem tudja, hogy mit kéne csinálnia.

A Boldeone bull azt mondta, hogy rengeteg mindenépült uniós pénzből. Vagyis mégsem lopták le.

Veled is fogadhatok. amennyiben 22-ben nyer a jelenlegi ellenzék, max 5 éven belül ( ennyi idő kell a hülyéknek, hogy beismerjék a tévedésüket) megbuknak, úgy, hogy a pártok is mennek a búsba.
Ha veszítenek 22-ben akkor néhány pártnál lehúzzák a rolót. 16 évig nem lehet hitelesen ,ellenzékből ordibálni. Még a leghülyébbek is elgondolkodnának, hogy valami nincs rendben náluk sem.
Én már a 70-es évek közepén megmondtam egy vitában, hogy 2000-ben már nem lesz a szocializmusnak nevezett hülyeség. Azon egyszerű oknál fogva, hogy hosszútávon nem lehet többet lopni, mint amennyit az ország megtermel. Pláne úgy, hogy valamit MINDENKI lopott akkor a közösnek nevezettből, de nem sokat tettek hozzá. A te szüleid, nagyszüleid is, mindenki aki valahol dolgozott.. Ez még ma is sok ember alaptermészetében benne van. Generációk kellenek ezeken túllépni.

Az ország még nem volt soha az elmúlt 30 évben ilyen jó állapotban, mint most.

Boar. 2021.07.16. 14:19:12

@6.Lenin: Rengeteg minden épült uniós pénzből...
Aha...
-többszörösen túlárazva, a pénz jelentős része ellopva
-csapnivaló minőségben, jelentős részük repedezik, esik szét
-kamuberuházások, két méter magas "kilátó" és társai
-magánberuházások mint az mondok dodinak, az izsáki polginak és kicsifiának a vadászháza amit panziónak hazudtak csak soha egyetlen fizetővendéget sem fogadott
-felesleges beruházások, zömmel olyan sportlétesítmények amelyeknek a fenntartására akkor se lenne pénz ha nem kellene a szar kivitelezés miatt állandóan javítani őket.
Erre pazaroltuk el azt a pénzt, amely az életminőségünk javítására hivatott... Büszke lehetsz rá bazdmeg...

Boar. 2021.07.16. 14:24:15

@6.Lenin: "Pláne úgy, hogy valamit MINDENKI lopott akkor a közösnek nevezettből, de nem sokat tettek hozzá. A te szüleid, nagyszüleid is, mindenki aki valahol dolgozott"
Szép kis családból származhatsz...mondjuk nem lep meg...
Belegondolok, anyám orvosként mit is lopott...nyilván kötszert meg c vitamint...de leginkább azt sem...vagy apám, aki agrármérnökként hivatalban dolgozott, titokban hazahordta a fénymásolópapírt és a ragasztószalagot...mert nagyon kellett itthon...
Nem öreg, nem mindenki szocializálódott olyan környezetben mint ti...de amit itt műveltek bértrollkodás, az visszavezethető arra az erkölcsi nívóra amit otthonról hoztatok...

6.Lenin 2021.07.16. 14:37:23

@Boar.:

Eddig mindenkiről bebizonyosodott, hogy valamit hazavittek a munkahelyről, pl anyád esetében egy zsebbe dugott pénzes boríték. A mezőgazdaságban is lehetne találni sok olysamit, ami jól jön otthon.
Gyárigazgatók, ügyvédek, bírók csaltak (utóbbiak most is), rendőrök, politikusok Akkor az volt a trendi. Ne érzékenykedj, elég fél, egy óra és be van minden bizonyítva.

Én a helyedben nem dicsekednék, pláne valamilyen szellemi, erkölcsi színvonallal. Ezek nálad a hiánycikk kategória. De ez a te dolgod, tojok rá.

Boar. 2021.07.16. 14:43:20

@6.Lenin: Na rajta, van egy félórád a bizonyításra...
Ja, hogy a szokásos hatásvadász lózung volt csupán...
Mondom, nem egyformán szocializálódtunk... Én a hadseregben találkoztam először az intézményesített lopással...

6.Lenin 2021.07.16. 15:13:27

@Boar.:

Én meg sok más helyen is. Te most minden fideszest beleértve az egész kormányt lopással vádolsz. Mintha nem lopott volna az összes előző, vagy nem fog lopni az összes következő. Természetesen tisztázni is kéne, hogy ki, mit is ért lopás alatt. Nagyon nem mind1. Mondjuk a te részedről jogos lenne a vastagon fogó ceruza, a másiknál ez sima lopás.

amikor rákérdeztem, a következő válaszok jöttek? de, hát mások is, meg az csak .........volt, nem nagy érték........ugyan már, az nem hiányzott tulajdonképpen senkinek sem

Csak egy ceruzát beszorozva mondjuk 1 millióval csak, az egymillió ceruza. mindjárt másként néz ki minden. a hamis utazási számlák, szállás költségek, kiszállási számlák ezrekkel, milliókkal szorozva már szép summa még állami szinten is.

Napokig tudnék neked ezekről mesélni. A fél-, egy óra arra kellene, hogy kikérdezzem a illetőt, hol dolgozott, és mit. És már tele is lenne egy A4-es lap.
Mellesleg én nem az intézményesített lopásokra gondoltam, hanem a szorgos polgárokéra.

Boar. 2021.07.16. 15:38:05

@6.Lenin: Ez már csak kétségbeesett vagdalkozás...
És persze senkit nem ment fel a vétkei alól, hogy az elődei is loptak.
A "szorgos polgár" hazavitte a gemkapcsot a gyárból, a fidesz meg ellopja a gyárat és a szorgos polgárra mutogat önmagát hős megmentőnek aposztrofálván.
Emellett már csak apróság, hogy a "szorgos polgár" ellopta jelent, a "kárpóttlásnak" nevezett szélhámosság idején ellopta a múltat, a ner meg ellopja a jövőnket mert még az unokáink is annak a terhét nyögik majd amit ezek elzabráltak...

6.Lenin 2021.07.16. 15:47:39

@Boar.:

Ezek szerint te csak egy irigy, rosszindulatú, hülye proli lehetsz. Akinek mindig is szart ért az élete.Akit mindig átbasztak.
Most biztos hű DK-s tüntető vagy.

Boar. 2021.07.16. 15:54:07

@6.Lenin: Gratulálok az éleselméjűségedhez...
Hány év alatt volt meg a nyolc általános? Tizenkettő? Azalatt is csak ötödikig jutottál?
Az igazi fidesz szavazó mintapéldánya vagy.
Nem vagyok DK-s. Jobbikos sem. Pont leszarom a pártokat.
De a legtöbben ezzel így vagyunk, csak egy bálványimádó fideszes képtelen felfogni, hogy az akol melegén kívül is van élet.

6.Lenin 2021.07.16. 16:20:11

@Boar.:

Pedig szellemileg pont közéjük tartozol. Felőlem lehetsz, jogod van hozzá, akár jobbikosnak is.

Azért mindenképpen egy szellemi fogyatékos lehetsz csak. Simán elítélsz, kirekesztesz másokat, mert más véleményen vannak, mint te, de ennek az alapját még semmivel sem igazoltad, miért is csak neked lehet mindenben igazad.

Nyilván a 3 millió Fideszre szavazó csak egy idióta bálványimádó lehet csak, akik Orbán seggéből lógnak ki. ellenben vagytok ti, a mindenhez is értő, magas intelligenciával rendelkezők, (mások anyját simán lekurvázó szellemi óriások)akik még a kurva életben nem bizonyítottak mást csak csődöt, vagy hullahegyeket.

Tipikus, hogy nyíltan szégyelled bevallani, hogy te kiket támogatsz,csak anyatigrisként véded a baromságaikat, közben mindenki mást hülyének nézel.

Nekem miért nem lehet jogom akár tévedni is, amiért a Fideszt támogatom? Ez az, amit képtelen vagyok megérteni. Közben a szabadságjogokért ordibálnak, meg letolvajoznak mindenkit. Ez olyan primitív emberekre vall. Tőlük kéne várnom a világbékét, a földi paradicsomot? Tényleg? Eddig valahogy az okát nem igazoltad. Hátha, bár 1re reménytelenebb esetnek tűnsz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.16. 16:56:58

@6.Lenin:

Igaza van Bullnak, 2008-ban valóban kisebb mértékű volt a GDP visszaesése, Bull csak azt "felejtette el" hozzátenni, hogy a visszaesés azért volt kisebb, mert nálunk már 2006.-tól szinte megtorpant a GDP növekedése. Ezzel szemben a többi régióbéli országban 2006 és 2008 között meredeken nőtt a GDP.

Ez természetesen nem volt véletlen, hiszen a ballib kormány épp 2006-ban vitte az országot pár órányira az államcsődtól - amint az Safranek óta közismert. :DDD Szóval nem azért volt nálunk kisebb a GDP visszaesése, mert Gyurcsányék jól kezelték a 2008-as válságot, hanem azért, mert addigra már sikerült 2 évvel a világgazdasági válság előtt beindítaniok a magyar gazdasági válságot. :DDD

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.16. 16:58:03

@6.Lenin:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarország_gazdasága_1989-től#A_kelet-európai_országok_GDP_növekedése

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.16. 17:12:00

@6.Lenin:

"Azon egyszerű oknál fogva, hogy hosszútávon nem lehet többet lopni, mint amennyit az ország megtermel."

De rövidebb távon simán lehet, ahogy történt is a rendszerváltás környékén, sőt utána is. Csak el kellett adni az állami vagyont külföldi cégeknek és el kellett adósítani az országot. Ezeket a bevételeket is el lehetett aztán lopni.

De szerintem nem ezért jött a rendszerváltás, , hanem azért, mert a szocializmus álcája alatt nem lehetett már a fennálló törvényi keretek között többet lopni. Nem lehetett többet vagyont úgy ellopni, hogy az formailag továbbra is állami tulajdon maradt. Ahhoz, hogy a gyakorlatilag magán-, de formailag állami tulajdonban lévő vagyont a fennálló törvényekkel összhangban tovább harácsolhassák, be kellett vezetni a kapitalizmust.

Nem volt véletlen, hogy a rendszerváltás látszólag legantikommunistább pártja, a szadesz az első adandó alkalommal összebútorozott a volt állampárttal. Végtére is egy tőről fakadtak, azonosan voltak az érdekeik, személyileg is erős volt az összefonódás.

6.Lenin 2021.07.16. 17:32:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Józsi néni, és nem szoktam belemenni ilyen táblázatokon nyugvó vitákba. Összehasonlítani meg én inkább azon az alapon szoktam, hogy a polgár a SAJÁT életében érez-é változást, és milyen irányba. Romlott , és miért, vagy jobb lett, és miért, az ő élete. A táblázatok meg mutatnak valamit, amiből esetleg és az égadta világon nem érzek semmit. a másik lépés, hogy az adott időpontban hány embernek javult pozitív irányba az élete, és hánynak nem.

Nyilván táblázatok alapján lehet, és kell is vizsgálni az adott kormány teljesítményét, de azonos mutatókat figyelembe véve.
Őszintén mondva és nem is szeretnék ilyesmikben vitázni. Azért szoktam megkérdezni, hogy mi is történt 2010-ben.

Nem válaszoltak még rá érdemben az ellenzéki oldalról, mert rögtön értelmét veszti a sok maszlag. Ezek a hallgatások beszédesebb válaszok, nekem.

Érdekes még, hogy mennyire kettős mércét alkalmaznak az emberek, ha saját táborukról szól, vagy a másikról a vita.
De ezen se lehet csodálkozni, hiszen két típus létezik igazán (és kisebb mértékben az árnyalatai)

Engem már nagyon régen az érdekelt, hogy mi határozza meg igazán, hogy az ember fia hová is sorolja be magát, és lehetséges-é ebből kijönni. Vagy eleve meghatározott, hogy nekem hol is lehet csak a helyem.

Ezek a felületek ehhez egy kincsesbányát jelentenek. Igaz, ma már csak rögzült szórakozás, nincs nagyon gyakorlati haszna. Pl gimis koromban hiába voltak mindenféle klikkek az osztályban, engem mindenhová befogadtak, mert tudtam, hogy hol , mi dukál. Az esetek többségében utána is bejött a dolog. Így sok olyasmit is megtudtam emberekről, amit talán másnak (másik csoporthoz tartozónak) soha nem mondtak volna el, ráadásul soxor igen bizalmas dolgokat. Igaz, soha nem is éltem vele vissza (nem hallották vissza másoktól)

Az itt zajló iszapbirkózások hidegen hagynak. Mindenki azért harcol, amit jónak lát. Az oka lehet esetleg érdekes
Hülye szórakozást jelenthet másnak, de engem még néha szórakoztat, hogy elő tudok csalogatni valakiből olyasmit, amit tulajdonképpen el kéne rejtenie. Meg belefér a nyuggerségbe. Röviden ennyi lenne.

alöksz róz 2021.07.16. 17:40:45

@Boar.: "Nos, nagyjából tökmindegy, ennél rosszabb nem nagyon lehet." - hát dehogynem, és ezt minden egyes alkalommal be is bizonyítottátok :D

6.Lenin 2021.07.16. 17:42:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Na, ez is egy érdekes dolog. Az emberek hajlamosak szinte minden marhaságot túlbonyolítani, pedig az igazi okok nagy általánosságban szinte nevetségesen 1xűek. Keresd a nőt, vagy keresd a pénzt. Pedig ezek is közismertek.
Mennyi embernek kellett meghalnia a "hazáért", "nemzetért" vagy valamilyen ideáért, pedig valójában valaki szeretett volna valakit (főleg egy más nagyság), más nőneműjét megkefélni, elrabolni néhány aktus kedvéért. Nem vicces? Legalább néhányból filmet is csináltak. Azért nem mindig unalmas az élet, szerencsére.

6.Lenin 2021.07.16. 17:52:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Bocs , de én a két pacákkal csak szórakoztam. Úgy harcoltak a semmiért mint két anyatigris. Soxor saját maguknak is ellentmondva. Azért kösz, hogy segíteni próbáltál. Meleg van, elfelejtettem neked megköszönni. Még 1x bocs.

Boldeone Bull 2021.07.16. 22:06:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Bull csak azt "felejtette el" hozzátenni, hogy a visszaesés azért volt kisebb, mert nálunk már 2006.-tól szinte megtorpant a GDP növekedése. Ezzel szemben a többi régióbéli országban 2006 és 2008 között meredeken nőtt a GDP."

Az nem pontosan úgy volt, ahogy leírtad. 2006- ban mèg 4% körül volt a gazdasági növekedès, csak 2007- től lassult le.

A volt szocialista országok eleve nem egyforma gazdasági pályan mozogtak, volt ahol nagyobb adósságot vittek magukkal , ès volt ahol mèg jelentősebb privatizációs vagyon volt a 2000- es èvekben is , így akkor èppen jobban ment a szomszèdos országoknak.
A magyar potenciális növekedès soha nem volt nemhogy 10% , de 6-7% sem , az első Orbán - kormány idejèn sem az elmúlt èvekben sem , amikor minden külső körülmény extrèm kedvező volt

Tehát , 2007 ..
Előtte ugye nem lehet elfelejteni , hogy volt egy :
- 40-50% os átfogó közalkalmazotti bèremelès
- bevezettèk a 13. Havi nyugdíjat , volt amikor átlag 40 ezer ment,ami mostani reálèrtèken kb 100-120 ezer Ft
- bevezettèk a 13. havi közalkalmazotti bèrt

Ilyen jólèti intèzkedèsek soha nem voltak , a rendszerváltozás óta . A baj csak az volt, hogy kb 2005- től elkezdett viharosan drágulnak a hitelezès, a Libor , Euribor egyre emelkedett azaz: egyre drágabbá vált a hitelezès ès akkor mèg az EU szubvenciók is jóval kisebbek voltak , kb 2009- től kezdett megugrani

A lènyeg : az elhamarkodott szociális támogások ,a korai jólèti állam ès az emelkedő közalkalmazotti bèrek miatt megugrott az államadósság ès megdrágult annak a finanszírozása , ami - források hiányában - a gazdaság lassulását okozta

Azt viszont ne feledjük: a Medgyessy - kormány az emberektől arra kapott felhatalmazást ,hogy vèghez vigyen egyfajta szociális fordulatot
Az első Orbán- kormány alatt pocsèk bèrek voltak a közszfèraban .A felesègem bère amikor a 40% - os bèremlès volt havi 65-70- ről ugrott havi 140 ezer ft- ra...Igaz, akkor vègzett pont , így a bèrtablabán is ugrott ..Akkor nagyon örültünk ennek a jelentős bèremelèsnek , de azért lelèptünk èvekre az USA- ba , mert ott csak könnyebb megalapozni magát az embernek ...
Ma már itthon vagyunk ès szerencsére van egy jól menő vállalkozásunk , de Orbán azt is majdnem ellehetetlenítette , mert engedèlyt kellett kérni , hogy a főállás mellett lehessen egy vállalkozás is ...31 èvvel a rendszerváltás után , mèg mindig bizonytalan a helyzet : először eü közszolgálati jogviszony , augusztustól meg már alapítványi kezelès , ez nem reform , hanem adhoc pártállami ötletelès, aminek nem látni a vègèt...Eleve hülyesèg az alapítványi forma, hiszen adhatnak oda bármekkora illikvid vagyont , mondjuk egy èves 12 milliárdos működèsi költsèget az nem fog kitermelni , azaz az állami tudja csak fenntartani továbbra is ...A többsèg persze megszavazta , mert úgy vannak vele, hogy mèg mindig jobban meg lehet alkudni a helyi kötődèsú potentátokkal , alapítványi keretek közt , mint az egyre kiszámíthatatlanabb kormánnyal .

Boldeone Bull 2021.07.16. 22:13:58

Èn vègig erről beszèltem!

telex.hu/belfold/2021/07/16/harman-akartak-betorni-az-ajtot-mert-szivarvanyos-zaszlot-tett-ki-a-lako-az-erkelyre

homofób törvény - egyèbkent ma Orbán is elismerte hogy eddig csak pár eset volt iskolai propaganda- amivel indokolták a törvényt a gyermekek vèdelmèben , egyre ordasabb indulatokat hoz a felszínre . Ilyen korábban soha nem volt, hogy megostromoljanak egy családot , amely szivarvány zászlót tett az ablakba
Itt lassan a náci pogromok lesznek , ha Orbán nem moderálja az a homofób gyűlölethullámot , amit most társadalomra engedett !

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.16. 22:21:59

@6.Lenin:

Semmi gond, már én sem nagyon veszem komolyan őket. Pl. ez a Borleone Bull kezdetben - ami persze neki nem a kezdet, csak nem tudom, kinek a reinkarnációja - egy normálisan érvelő embernek tűnt, amikor is szívesen vitatkoztam vele, mert amíg korrekt mederben folyik a vita, addig nincs gond: biztos van, amiben neki van inkább igaza, és én szívesen megfontolom az ellenvéleményt is.

Aztán egyre szaporodtak nála a terelések, mellébeszélések, a fogalmak átdefiniálása, ami eleve nagyon jellemző a ballib oldal vitastílusára, lásd pl. a házasság, a család, a férfi vagy a nő fogalmának az értelmetlenségig való kitágítását. Egyre inkább csak az unos-untalanig ismert ballib mantra jött tőle. A csúcs a fasiszta-kártya kijátszása volt, onnantól nem veszem komolyan, nem is válaszolok neki.

Ja, kva meleg van, bár én már ablakot nyitottam, persze elpárologtatós szúnyogirtó használata mellett.

Glokta 2021.07.16. 23:03:17

@Boldeone Bull: "Azt viszont ne feledjük: a Medgyessy - kormány az emberektől arra kapott felhatalmazást ,hogy vèghez vigyen egyfajta szociális fordulatot"
És?
Pont az volt a bűnük, hogy megpróbálták betartani a felelőtlen ígéreteiket.

Ha egy felelőtlen pillanatban a gyerekeidnek megígéred, hogy elmentek nyaralni Balira egy ötcsillagos szállodába - vagy mondjuk megígéred a fiadnak, hogy veszel neki egy drága kocsit -, de aztán rájössz, hogy pénzügyileg nem fér bele, akkor jobb, ha inkább lefújod az egészet - magadra vállalva a következményeket -, mintha sokmilliós hitelt vennél fel, ezzel sokkal nagyobb veszélybe sodorva a családodat.

Őszintén megmondom, ha Karácsony lesz a miniszterelnök-jelölt, nagyjából biztos, hogy nem fogok az ellenzékre szavazni, egyszerűen azért, mert benne egy újabb Medgyessyt látok, aki megpróbálná betartani a megvalósíthatatlan ígéreteit - és én nagyon nem akarok egy újabb Medgyessyt.

Boldeone Bull 2021.07.16. 23:43:41

@Glokta: Pont az volt a bűnük, hogy megpróbálták betartani a felelőtlen ígéreteiket."

Szerintem , azt ígèretèt tartsa meg minden kormány , amièrt megválasztották
2001- ban csak a rendszerváltás körüli szinten volt a reálbèr , ezt korrigálni kellett. Pl egyetemi vègzettsèggel , kezdő köztisztviselői fizetès 40 ezer
Arra nem számoltak , hogy egyszer megdrágul a hitelezès majd rá jön egy vilagválság ès mèg hitelt sem adnak ...
Ilyen most is lehet , hogy rádrágul az államadósság az államra , azért az inflációt sem lehet a vègtelensègig nyomni
Annyi a szerencse , hogy az EU most egy pènznyomtató gèp lett: elvileg kapunk 2700 milliárd újjáèpítèsi pènzt, plusz a 7 èves ciklus támogatási pènzeit , ès mèg így is recseg - ropog a forint ...
Karácsony nem hiszem hogy meg tudja valósítani a programját , mire hatalomra kerülne, már nagyon ki lesz feszítve a költsègvetès . Bárki kerül hatalomra , szerintem jön valami megszorítás , a 6 % közeli infláció, és a 6% körüli költsègvetèsi hiány nem tartható...Valójában Orbán is osztogatásba kezdett a mert a 2022 egy nehéz választás lesz ,kiegyensúlyozottak az erőviszonyok. Az új kormanynak csak kis többsège lesz , szerintem . Bár addig mèg sok dolog törtènhet ...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.17. 00:23:57

@Glokta:

Dobrev Klárára talán szavaznál?

Én az előválasztáson biztos rá fogok szavazni. De csak akkor. :)

G. Nagy László 2021.07.17. 09:02:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Én az előválasztáson biztos rá fogok szavazni. De csak akkor. :)"

Csatlakozom :)

6.Lenin 2021.07.17. 09:50:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nálam akkor esett ki, amikor téged lefasisztázott, csak azért mert más a véleményed. Aztán elkezdte nyomi a zagyva nyugati mantrát, amit nem is tudott megvédeni. Egyetlen ellenérve a nácizás.
Küzdenek a véleményszabadságért-szavakban-aztán mindenki náci, akinek más a véleménye, mint az övék. Ezt olyan bárgyú dolognak tartom.

láttam tegnap a Fletó "műsorát", körbevéve rendőrökkel, igazoltatnak mindenkit aki tüntetni szeretnének a hazugságai ellen. Na, ez az ő demokráciájuk. Megint lövetni szeretnének. Tüntetni, tolvajozni, csak nekik van joguk. Atz is hülye, aki ilyenekre szavaz, hiszen ők is megszívják majd.

eßemfaßom meg áll 2021.07.17. 11:09:10

@Boldeone Bull: "Ez nettó marhaság , párkapcsolati erőszakèrt szinte egyetlen nőt sem ítèlnek, el , "

Ez tény, az ok viszont nem az amit te gondolsz

"teljesen èletszerűtlen "

hanem ez:

divany.hu/eletem/csaladon-beluli-eroszak-ferfi-aldozat/

"A férfiak azonban még a női áldozatoknál is jóval ritkábban beszélnek az őket ért bántalmazásról, hiszen az ő esetükben még inkább fennáll annak a valószínűsége, hogy
megkérdőjelezik az általuk elmondottakat vagy megszégyenítik őket.
Sok áldozat épp emiatt a szégyen miatt marad a kapcsolatban. "

marieclaire.hu/riporter/2019/07/19/a-ferfiak-is-lehetnek-eroszak-aldozatai/

"Egy BBC-kísérletben egy férfi 90 percig ütlegelt egy nőt a parkban, majd szerepet cseréltek. Míg a nőt bántalmazó férfit látva többen megálltak és segíteni próbáltak a nőnek, addig az ütlegelt férfira csupán egy csapat fiatal fiú ügyelt fel, akik nevetve kiposztolták a Snapchatre a „pórul járt” férfit. "

"Tóth Lívia szerint a férfiak sokkal kisebb százaléka tereli jogi útra az erőszakeset(eket), mint a nők, illetve ha testi tüneteik vannak a bántalmazás miatt, leggyakrabban magas vérnyomással, gyomorfájással, pánikbetegséggel jelentkeznek az orvosnál, a panaszok okait azonban nem fedik fel, mert tartanak a megszégyenítéstől. "

"Hercsel Adél, újságíró, a Láthatatlan pokol című, családon belüli erőszakról szóló riportkönyv szerzője maga is találkozott bántalmazott férfiak történeteivel, amikor a könyvét írta. A kötet ebből a szempontból is formabontó, hiszen ezek azok a történetek, amelyekhez a legnehezebben tudunk hozzáférni. Adél is kemény falakba ütközött először, amikor a Facebook oldalára kiírta, hogy férfi áldozatokat keres. A teljes hallgatás után viszont elkezdtek szállingózni a férfi vallomások, melyek pszichodinamikája a szerző szerint semmiben sem különbözik a női áldozatokétól. “A számomra egyik legmegdöbbentőbb történetet éppen egy harminc körüli, jól szituált, értelmiségi férfi mesélte el. A házasságában olyan szintig fajult a bántalmazás, hogy a felesége szó szerint majdnem kivégezte. A nő eleinte a kedvenc tárgyait, például a férfi motorját rongálta meg vagy a telefonját törte össze, de emellett gyakran kizárta otthonról. Egy idő után elkezdte harapdálni is, ami miatt a férfi visszatérő vendég volt a baleseti ügyeleten. A végén egyszer majdnem ütőéren harapta a felesége.” "

abcug.hu/nem-akarnak-utni-ezert-fordulnak-segitsegert-a-bantalmazott-ferfiak/

"Egyre több férfi jelentkezik segítségért családon belüli erőszak áldozatainak segítő krízisközpontokban, mert úgy érzi, bántalmazó kapcsolatban él. Az Ökumenikus Segélyszervezet krízisambulanciáin jórészt átlagos jövedelmű, stabil egzisztenciájú vagy inkább tehetős férfiak fordulnak meg, akiknek ahhoz van szükségük segítségre, hogy helyrehozhassák az elromlott kapcsolatot, vagy ha ez nem megy, kiléphessenek belőle. Széles a skála az érzelmi bántalmazástól a konkrét verésig, de még a szexuális erőszak is szerepel az áldozatok történeteiben. "

"“Amikor a férfi áldozatokról beszéltem valakinek, és a kérdésére közöltem, hogy heteroszexuális, tehát férfi-nő bántalmazó kapcsolatokról van szó, az illető elnevette magát, és azt mondta, ne hülyéskedjek. Na, pont ilyen reakciók miatt nem biztos, hogy egyáltalán eljut a segítségkérésig egy férfi”

– magyarázta Rácsok, aki olyan esettel is találkozott már, hogy egy lakóközösség igazából tudott egy közöttük élő férfi bántalmazásáról, de amikor a segélyszervezet munkatársa próbált erről a szomszédokkal beszélgetni, a következő reakciót kapta: “Jaj, a Pisti, az a szerencsétlen, aki hagyja az asszonynak, hogy megverje, meg bezárja őt a vécébe. Bolond az ilyen, aki ezt hagyja.”"

"“Ezeket a férfiakat lelki terror alatt tartja a feleségük: totális kontrollt gyakorol az életük felett, vagy akár fokozatosan elidegeníti őket a környezetüktől, főképp a gyerekeiktől. De az is alapeleme az érzelmi bántalmazásnak, hogy az egyik fél mindent megtesz, hogy a másik önbecsülését porig rombolja.”

– beszélt az Abcúgnak az érzelmi bántalmazás mintázatairól a miskolci szakember.

“Akármilyen bántalmazás éri őket, ezek a férfiak nem akarnak visszaütni. Amikor a dühös tehetetlenség miatt csapdában érzik magukat, akkor jönnek hozzánk.”"

alöksz róz 2021.07.17. 11:19:21

@Glokta: arigeri a nullaszázalékos pártjával a háta mögött nem tud semmit megvalósítani. de a világon bármire hajlandó rábólintani amit mondanak neki, a pozícióért cserébe.

6.Lenin 2021.07.17. 11:36:25

@eßemfaßom meg áll:

Baszki, ha férfiak mennének tüntetni, hogy veri az asszony, mindenki röhögne rajta.

Az nem egy erőszak, ha az asszony azt mondja, ha nem....................akkor a hozzáférésed a lyukhoz, le van tiltva. Ez nem súlyos jogsértés? A házastársi jogok durva megsértése:

De egy másik eset...

-Cingár Lajos, ön durván megerőszakolta Lottyad Matild nevezetű hölgyet, mit tud felhozni a védelmében?
-Tisztelt bíró úr, semmiféle erőszak nem történt. Matildka nem is védekezett.
-Lottyadt Matild, ez igaz?
-Tisztelt bíróság, már hogyan is védekeztem volna. Az egyik kezemmel a szoknyámat tartottam, a másikkal meg a falnak támaszkodtam, amikor ez a Cingár Lajos nevezetű egyén , hátulról vadul erőszakoskodott velem.

Egy férfit bármikor, akár a halálba is kergethetnek, mert a nő azt állíthatja, hogy 30 évvel ezelőtt egy sötét helyen a kocsiban a pacák a fonnyadt pöcsét mutogatta neki.

Vagy megerőszakolta a lakásán, ahová felcsalta éjfél után azzal a trükkel, hogy az egyik vers 3. sorát gyakorolják majd. Netán egy modern gyermekműsor szexjelenetét átnézzék a forgatókönyvben.

Miközben a nők lassan már a bőrüket is levetik a nyílt utcán, nem beszélve a tv-kben, magazinokban. Természetesen ez nem számít zaklatásnak.

Hülye egy világ kezd szép lassan kibontakozni, hála a ballipsi őrületnek.

Boldeone Bull 2021.07.17. 12:02:42

@eßemfaßom meg áll: Lehet hozni pèldákat , a mèdia mindig a szèlsősègekre van kihegyezve, de mèg azt is felnagyítva 100% -al , valóság viszont az, hogy a fèrfi ès nő között jelentős fizikai ès mentális különbsègek vannak.
Egyetlen pèldát mondj, amikor egy nő megerőszakolt egy fèrfit , mert ilyen szinte előfordulhatatlan a való èleben ..
Hány nőt ítèlnek el párkapcsolati erőszakèrt és hány fèrfit ?? Ez az ami egzakt számokkal megfogható , a látens fèrfiak elleni párkapcsolati erőszak inkább extremitás
Nem mondom , hogy extrèm esetben nincs ilyen , de alapesetben a fordítottja a szokványos
Főleg a világ kevèsbè fejlett országaiban , ahol kőkemèny patriarchális társadalom van . Lehet, hogy Svájcban Brünhilda meg tudta verni a fèrjèt, de a "normál " világ azèrt ott is fordítottja
inkább
A párkapcsolati erőszak a fejlett országokban mindenhol a lecsúszó , deklasszálódó munkásosztály sajátossága, amely nem ritkán alkoholizmussal társul . Nálunk is lecsúszó rètegek ès romák a fő elkövetői\ elszenvedői ennek a jelensègnek

Bayaz 2021.07.17. 12:11:44

@Boldeone Bull: "Lehet hozni pèldákat , a mèdia mindig a szèlsősègekre van kihegyezve"
Igen, itt van például az általad hozott példa, amikor valaki be akarta törni az ajtót, mert egy szivárványos zászló volt kihelyezve, tökéletes példa az ilyen szélsőséges esetre.

Te mégis ez alapján általánosítasz és jelented ki, hogy "a magyar kormány fasiszta uszítása ide vezet".

Boldeone Bull 2021.07.17. 12:13:14

Magyarországon is többè- kevèsbè - főleg vidèken - patriarchális viszonyok vannak : a fèrfi tekintèlye, hatalma, jóval nagyobb mint a nőkè. A láthatatlan hierarchia működik , ez határozza meg alapvetően a családon belüli viszonyokat is.
Ahol meg úgymond felvilágosult szemlèlet van: az apa anya tanult ember , polgári èletet èlnek , ott a párkapcsolati erőszak sem jellemző ...

Boldeone Bull 2021.07.17. 12:18:48

@Bayaz: Egy kèt -hèt olyan dolgok törtèntek , amelyek korábban nem törtèntek meg: eddig lányokat nem vertek nemi identitasuk miatt, családokra nem próbálták meg rátörni az ajtót- tehát megváltozott a közhangulat. Nem mèdihekk- ről beszèlünk, hanem a valóságról.
De magad is látod - ha kinyitod a szemed kormanypártikènt - milyen alantas indulatok vannak a Pesti Srácok vagy a Mandiner komment szekciójában

G. Nagy László 2021.07.17. 12:26:44

@Boldeone Bull: Én azt érzem, hogy ez tisztán balos hangulatkeltés. A kormánypártiak többségét eddig sem jellemezte az erőszakosság. A balos média nagyítóval keresi például a buziveréseket is, de nem igazán találkozunk ilyenekkel. Tényleg szívből és őszintén mondom: kifejezetten elfogadó társadalomnak látom a miénket, s ezen a pedofiltörvény sem változtatott az égvilágon semmit. Szerintem kifejezetten lenézése az embereknek, ha azt gondolod, hogy tele vagyunk vadállattal, akik eddig lapultak, s csak a zöld jelzésre vártak... (Három helyen is téved ez a szemlélet: 1. nem vagyunk állatok. 2. nincs zöld jelzés 3. ha állatok lennénk, nem várnánk ilyesmire.)

eßemfaßom meg áll 2021.07.17. 12:37:22

@Boldeone Bull: Végülis az is egy lehetőség, hogy a fejedet bedugod a homokba. Leegyszerűsíti az életed.

alöksz róz 2021.07.17. 12:52:09

@Boldeone Bull: "Magyarországon is többè- kevèsbè - főleg vidèken - patriarchális viszonyok vannak : a fèrfi tekintèlye, hatalma, jóval nagyobb mint a nőkè." - csak névleg v formálisan.
"A láthatatlan hierarchia működik , ez határozza meg alapvetően a családon belüli viszonyokat is." - ez igaz. csak pont fordítva, mint ahogy itt a leckét szépen felmondtad... gondolkodás nélkül, hibásan

6.Lenin 2021.07.17. 13:06:25

@Boldeone Bull:

"családokra nem próbálták meg rátörni az ajtót"

A hír igaz, annyi eltéréssel, hogy nem ott, nem azért mert, nem azok, és nem a lakást. A végkövetkeztetése a libsiknek ennek ellenére sem változott. O1G.

Boldeone Bull 2021.07.17. 13:41:53

@G. Nagy László: Én azt érzem, hogy ez tisztán balos hangulatkeltés. A kormánypártiak többségét eddig sem jellemezte az erőszakosság."

Te èrzezheted úgy , mert nem vagy èrintett az ügyben , nem tartozol a szóban forgó kisebbsèghez, de , vajon mit mondanak erről az èrintettek , változott - e közhangulat vagy sem, a törvèny óta , vagy mit mondanak az èrintetteket kèpviselő civil szervezetek , stb...
A többsèget soha semmilyen antihumán rendszer esetèben nem jellemezte erőszakosság, èppen elèg a kisebbsèg , akit fel lehet hergelni az agymosással , uszítással . Ehhez elèg pár kètèrtelmű megnyilatkozás, egy rossz tartalmú törvèny stb...Pont ez volt a cèl , szerintem..

6.Lenin 2021.07.17. 13:49:50

@Boldeone Bull:

"elèg pár kètèrtelmű megnyilatkozás,"

Ez igaz, ez nektek elég ahhoz, hogy mindenkit, általánosítva fasisztának nevezzetek.Természetesen ez fordítva nem működik. A nyugaton történt sok száz erőszak csupán minden esetben egyedi eset, és semmiképpen nem alkalmas az általánosításra.

Ezt saját véleményként írom, nem G.N.L. nevében. Gondolom neki is megvan a saját véleménye, és majd válaszol is rá.

eßemfaßom meg áll 2021.07.17. 13:50:06

@Boldeone Bull: "vajon mit mondanak erről az èrintettek"

Na mit mondanak?

"vagy mit mondanak az èrintetteket kèpviselő civil szervezetek"

Nem hallottam LMBTQXZ választásról ahol az érintetek választottak maguknak képviselőt, az önjelölt szerveztek véleménye meg pont kutyát sem érdekel.

Boldeone Bull 2021.07.17. 14:43:05

@eßemfaßom meg áll: Az , hogy te mint kormánypárti , mit gondolsz a " LMBTQ civil szervezetekről, teljesen irreleváns. Működnek , mert van rájuk igèny.

6.Lenin 2021.07.17. 14:53:38

@Boldeone Bull:

Ha külföldről pénzzel tartják fent ezeket, az mióta igény, és mire is? Teljesen más politikai célból? Igen?

Boldeone Bull 2021.07.17. 14:58:56

@6.Lenin: A nyugaton történt sok száz erőszak csupán minden esetben egyedi eset, és semmiképpen nem alkalmas az általánosításra."

Nyugaton kevesebb gyilkosság törtènik lakosságarányosan - a tízmilliós migráns hátterű lakosság ellenère - mint az EU keleti tagországaiban
Ausztriában vagy Nèmetországban a százezer főre vetített gyilkosságok száma felé vagy harmada mint Magyarországon !

6.Lenin 2021.07.17. 15:19:31

@Boldeone Bull:

Ennyit írnak meg a szabad , független újságok. Aztán néha véletlenül elszólják magukat. De már megint mellébeszélsz. Én nem statisztikát vontam kétségebe. OTT SOHA NEM ÁLTALÁNOSÍTANAK.Csak máshol, ha történik 1 db eset.

Te is simán lefasisztázol másokat, ha úgy érezed, hogy szorít a zoknid.

Pl Ausztriában egy migránshátterű szegény szeretethiányos lövöldözött egyszerre, a
azonos időben 6 helyen a télen, egyedül. Ezt írták.
Többen megerőszakoltak egy kislányt és megölték. Négyet elfogtak, egyet-nyilván a gyilkost, nem találják, tehát nem lehet beszámítani, mint gyilkos.

Mo-on hány hasonló eset is történt?
Sajnos nem lehet megmondani, mert a fasiszták védik egymást, és rejtegetik is, megeszik a hullákat is, így nem lehet rájuk bizonyítani, DE MINDENKI TUDJA,HOGY SZÁZÁVAL ÖLIK a homokosokat őket a rohadékok.

Boldeone Bull 2021.07.17. 15:35:32

@6.Lenin:
Magyarországon hány hasonló eset is törtènt?

Ilyen esetek mindenhol , így Magyarországon is megtörtènnek :
www.origo.hu/itthon/20210113-kiraboltak-megeroszakoltak-es-meggyilkoltak-egy-94-eves-asszonyt.html

Az , hogy a migráció nagy kihívások elè állítja Nyugat - Európát nem kèrdès, de mit akartok ebből kihozni? Mindenkit el akartok ítèlni a kollektív bűnössèg alapján ? A nyugati országoknak nem volt más választása , mint a befogadás .
Tízmilliónyi migráns hátterű ember van Nyugat- Európában , több millió frissen èrkezett menekült , a többsègük 30 alatti fiatalember, szegèny ès elmaradott országokból, elkerülhetetlen , hogy ez a bűnözès megnövekedèsèvel járjon.

Magyarország szegèny ország , szociális rendszer szinte nincs is , ide nem akar szinte senki sem letelepedni , azèrt nincs tömeges migráció. A hármas kerítèsen úgy jönnek át , mint kès a vajon

6.Lenin 2021.07.17. 16:05:35

@Boldeone Bull:

Te mester vagy a félrebeszélésben.

Mikor írnak olyasmit, hogy egy német, francia kis falucskában részegen valamilyen ütődött megerőszakol, és meggyilkol egy már félig a sírban lévő nőt?

Persze, hogy mindenhol előfordulnak ilyen esetek, az se vitattam, hogy esetleg _ma Mo-on több ilyen esetről TUDUNK, mert megírják, de TI RÖGTÖN ÁLTALÁNOSÍTOTOK, nekünk ezt nem szabad, mert, dádá lesz nekünk.

1-2 esetből itt általánosítasz, ott sokkal durvább esetek meg mindig csak egyedileg elkövetett sérült emberek bűne. Sose az ottani hibás politikáé. Nálunk meg mindig csak a kormányé, ha az éppen jobboldali, ha baloldali, akkor rögtön minden fasza..

Olyan átlátszó vagy, mint egy kivert ablak. Már az előbb is akartam kérdezni, te nem egy előre megírt program vagy? Netán egy végtelenül lebutított MI által vezérelt program?

eßemfaßom meg áll 2021.07.17. 16:59:46

@Boldeone Bull: "Működnek , mert van rájuk igèny."

Ez jó volt :)

eßemfaßom meg áll 2021.07.17. 17:08:02

@Boldeone Bull: "Ausztriában vagy Nèmetországban a százezer főre vetített gyilkosságok száma felé vagy harmada mint Magyarországon !"

Az ómigránsaink nem tesznek jót ennek a statiszikának. Tudod, a "két család nézeteltérése..." vagy " 200ft-ért megölte majd megerőszakolta a 85éves..." tipusú gyilkosságok

Boar. 2021.07.17. 20:06:31

@eßemfaßom meg áll: De azért szervezitek a választás napjára az országos roma napot az "ómigránsoknak", hogy két sörért lehessen szavazatokat venni.

alöksz róz 2021.07.17. 22:35:51

@eßemfaßom meg áll: jól beszélsz.
a 10 százalék indoeurópai hány százalékát követi el vajon a bűncselekményeknek? a felét minimum.

mint amerikában a négerek. panaszkodnak, hogy sokkal többször intézkednek velük szemben, meg sokkal többet zárnak közülük börtönbe, mint amennyi a népességük aránya. de azt valahogy sose teszik hozzá, hogy a bűncselekmények elkövetői közt is sokkal nagyobb arányban vannak.

Boldeone Bull 2021.07.17. 23:22:53

@6.Lenin: 1-2 esetből itt általánosítasz"

Te mit csinálsz ? Èn arról beszèltem, hogy kormánynak nagy felelőssège van abban hogy milyen törvènyeket hoz, mikor ,milyen időzítèsben és milyen indoklást fűz hozzá. Ezt a törvènyt már 14 ország elítèlte ! Most kb. 2-3 hèt alatt törtènt vagy 3 homofób támadás ( az egyik esetben mèg vizsgálják a konkrèt motivációkat )
A lènyeg : a kormánypárti sajtó mindent megtesz ,hogy homofób indulatokat szítson, a szociális mèdia pedig ontja a gyűlölködő szèljobber kommenteket . Előtte valahogy nyugodtabb állapotok voltak , kevesebb gyűlölködès , most mèg jobban kifeszültek az indulatok. Minden szubjektív persze , de èn nagyon úgy látom- ès ti vagytok a legjobb bizonyítèkai - akik fentebb már polgárháborúról vizionáltatok , hogy nincs jó szellemisèg , bèkès hangulat az országban
Orbán nem államfèrfi , mert még a 2\3 birtokában sem volt kèpes konszolidációra . Az ország egyik fele gyűlöli vagy nem szereti ès ezen nem fog tudni változtatni , mert a jellemèben van a cinizmus, mások leuralása , az èrzèketlensèg , a mèrhetetlen hatalomvágy

Mindig Nyugat - Európában pèldálóztok, csakhogy Nyugat- Európa az EU egy 450 milliós közössèg , mindig lesznek bűnesetek , időnkènt terroristák is . Magyarország fèlperifèria , ide nem jöttek migránsok nagy számban , valódi világváros is csak egy van Budapest . Itt vannak a romák , akik nyilván sok bűncsekekmènyt követnek el , mert őskori viszonyok között èltek èvszázadok óta , de csak a romák követnek el gyilkosságokat ? Legutóbb valami ámokfutó átment a szonszèd három gyerekes nőhöz ès szó nèlkül lekaszabolta gyerekei szeme láttára ...Az " echte " magyarok között is vannak amokfutók, nem kevesen ...
Viszont , ti ès az elvtársaid a kollektív bűnössèg elvèben hisztek , ahogy a szellemi elődeitek. XX . században ! A blogposzt egyes kommentelői sem igazán a mèrsèkelten jobbos , mèrsèkelten konzervatív- liberális nèzeteket vallják , hanem a szèljobb világnèzetet, amit a retorika ès a tartalom is bizonyít ( ha komolyan gondolják persze amit leírnak ...)

A legjobban zord íjász fogalmazta meg, mèg a tèma elejèn , hogy mi a fő problèma ezzel a blogposzttal . Ahhoz nem is kellett volna hozzátenni semmit, mert minden szava igaz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.17. 23:36:59

@alöksz róz:

Ahogy azt sem teszik hozzá, hogy a meggyilkolt feketék 94%-át feketék ölik meg, miközben az USA lakosságának csak a 14%-át teszik ki, így a naiv ember azt várná, hogy csak 14%-ukat ölik meg feketék.

Persze ez a következtetés hibás logikán alapszik. Ugyanis nem egyenletes a feketék eloszlása az USA területén, sőt ezen belül is a fehérektől szegregáltan élnek, így egy fekete gyilkos igen nagy eséllyel egyszerűen azért fog fekete áldozatot megölni, mert feketével találkozik.

Viszont még ez sem magyarázza azt, hogy a feketék hatszor nagyobb arányban esnek gyilkosság áldozatául, mint a fehérek. Ahogy azt sem, hogy a 15-44 év közötti fekete férfiak az egyetlen olyan társadalmi csoport, ahol a gyilkosság az első 5 halozási ok között szerepel.

Minderre az egyetlen magyarázat az, hogy a fehéreknél sokkal agresszívabbak és erőszakosabbak. A fenti 6-szoros arányból következően a fehéreknél 6-szor erőszakosabbak és agresszívabbak.

Ennyit amúgy a BLM mozgalomról is. :)

"Violence has an impact upon African-American life expectancy. A report from the U.S. Department of Justice states "In 2005, homicide victimization rates for blacks were 6 times higher than the rates for whites". The report also found that "94% of black victims were killed by blacks." Black boys and men age 15–44 are the only race/sex category for which homicide is a top-five cause of death"

en.wikipedia.org/wiki/African_Americans#General

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.18. 00:08:40

Nem annyira mellesleg a Black Lives Matter mozgalomnak nem rasszizmusra kellene hivatkoznia, nem a fehéreket kellene letérdepeltetnie, hanem éppen a négereket, hogy legyenek szívesek már ne gyilkolászni egymást.

(Na meg erősen valószínű, hogy a nem élet elleni bűncselekményeket is sokkal nagyobb arányban követik el négerek, mint amennyi a számarányukból következne. Persze itt jönnek majd a ballibák és az antifák a megélhetési bűnözéssel, ami a római hölgyekkel és urakkal kapcsolatban Magyarországon is ismert mellébeszélés.)

G. Nagy László 2021.07.18. 10:28:43

@Boldeone Bull:

"A legjobban zord íjász fogalmazta meg, mèg a tèma elejèn , hogy mi a fő problèma ezzel a blogposzttal . Ahhoz nem is kellett volna hozzátenni semmit, mert minden szava igaz."

Mire gondolsz? A kurva anyázással egybekötött valóságtagadásra, vagy volt valami érdemi is, amit nem vettem észre?

"Az , hogy te mint kormánypárti , mit gondolsz a " LMBTQ civil szervezetekről, teljesen irreleváns. Működnek , mert van rájuk igèny."

Ahogy a többiek már írták, a legtöbb ilyen szervezet külföldi támogatásból működik és nem kisebbségvédelemmel foglalkozik, hanem lizárólag a kormánybuktatás szándékával; nem a békében, az elfogadásban és a társadalmi jólétben gondolkodik, hanem kifejezetten a feszültséget szítja és káoszt teremt. Amikor az egyik melegszervezet megtámadta a brazil fociválogatottat, hogy miért nem viseli senki a 24-es mezt (a melegek szimbolikus számát), a brazil bíróság soron kívül foglalkozott a kérdéssel... Ez nem valami vicc? Ez nem nyílt erőszak? Erre tényleg van társadalmi igény? Legalább magaddal legyél őszinte! Itt jellemzően értelmes emberek kommentelnek, s legalább a saját, illetve a kormányoldal tévedésit képesek vagyunk elismerni. Ilyen önreflexiót miért nem látok soha a másik oldalon?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.18. 11:10:46

@zord íjász:

Amit előadtál és előadsz, az nem verbális agresszió, hanem sima bunkóság. Normális ember ettől ugyanúgy nem érzi magát sértve, mint ahogy nem sértődik meg egy bizonyos Brendel Mátyás elmebeteg mocskolódásán sem.

G. Nagy László 2021.07.18. 11:44:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Én megértem ezt a szerencsétlen íjász Petit. ezer oka van rá, hogy frusztrált legyen. Valahol le kell vezetnie a feszkót. Mindig állok rendelkezésére :)

eßemfaßom meg áll 2021.07.18. 12:50:31

@Boldeone Bull: "de csak a romák követnek el gyilkosságokat ?"

Az arányok, elvtárs, az arányok!

Glokta 2021.07.18. 12:51:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @G. Nagy László: Szerintem remek stílusparódiát írt, tényleg Brendel Matyira vagy legalábbis Fikalnyik Eugénra asszociáltam. :D

Ráadásul - Matyitól eltérően - rengeteg értelmes észrevétele is volt.

Gondolom találkoztatok már Rodney_2-vel.
Ő is hasonló (csak széljobbról), a kommentjei szándékosan rasszisták és bunkók, de amikor jobban belemegy egy témába, akkor értelmeseket ír.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.18. 13:10:52

@Glokta:

"Szerintem remek stílusparódiát írt"

Ezzel nem értek egyet. A paródia több az egyszerű utánzásnál, mert nevetségessé teszi a parodizált dolgot. Ám Matyi trágársága, őrjöngése, melldöngetése a saját intelligenciájáról már önmagában is nevetséges, voltaképpen önmaga paródiája - márpedig paródiát nemigen lehet/érdemes parodizálni.

Glokta 2021.07.18. 14:23:59

Az eredeti témához visszatérve, érdemes elolvasni ezt:
www.nemzetisport.hu/foci-eb-2020/mlsz-csanyi-sandor-elarulta-fellebbeznek-az-uefa-dontese-ellen-2838587

Ez bizonyítja, hogy csak bizonyos meccseken vadásznak a szurkolói megnyilvánulásokra, míg más csapatok szurkolóival egyáltalán nem foglalkoznak:
"„A FARE kockázatelemzést végezve ajánlást tesz az UEFA-nak, mely mérkőzések azok, amelyeken fennáll a veszélye, hogy a nézőtéren diszkriminatív megnyilvánulásra kerülhet sor – mondta lapunknak Jósa Bálint. – Az UEFA ezután biztosít jegyeket a mérkőzésre. Nem szeretném elárulni, egy meccsre hányan érkeznek és hol kapnak helyet, mert ez a testi épségüket is veszélyeztetné, de a munkájuk elvégzéséhez közel kell lenni a »tűzhöz«, hogy bizonyító erejű fényképeket és videofelvételeket készíthessenek. A leggyakrabban külföldi megfigyelők vannak jelen a magyar meccseken, nem kell érteniük magyarul, rendelkezésükre áll egy lista, amelyen szerepelnek a gyakran előforduló sértő kifejezések, és hát sok kifejezés ma már nemzetközi, és ha kétség vetődik fel, gyakran konzultálnak velem vagy másokkal.”

a második részét is beteszem:
"„Sokan támadnak engem és a szervezetünket, de vannak társadalmi normák, amelyekhez igazodni kell, illetve az UEFA szabályai, amelyeket be kell tartani. Nekünk ebben a régióban megvannak a negatív történelmi tapasztalataink a kollektív büntetés elvéről, de olyan ez, mint amikor valaki belepisil a medencébe – mindenki pórul jár egyvalaki miatt. Ez nem fair rendszer, de az UEFA úgy tapasztalja, a szurkolók csak az ilyen büntetésből értenek, és nem képes maga kinyomozni, ki volt a tettes, ezt a szövetségekre bízza. Ha nem lesz változás, stadionbezárások lesznek, aztán jönnek a pontlevonások vagy a kizárás. Az én célom, hogy segítsek. A megelőzés sokkal jobb, mint a hárítás, és ezt már többször felajánlottam az MLSZ-nek, voltak is egyeztetések, de nem jutottunk el soha konkrét megállapodás közelébe sem. A Ferencváros például elfogadja a segítségemet, és lám, nem is büntették meg a klubot a Bajnokok Ligájában. Ez egy hosszú folyamat volt, de megérte a klubnak is, és semmilyen ellenszolgáltatást nem kértem érte. Bízom benne, hogy az MLSZ elhatározza, komolyan tennie kell valamit ez ügyben.”

G. Nagy László 2021.07.18. 14:58:48

@Glokta: "Ráadásul - Matyitól eltérően - rengeteg értelmes észrevétele is volt."

Valóban? Például az, amikor letagadta, hogy léteznek országok, amelyekben manapság is halálbüntetés jár a homoszexualitásért? Vagy az, amely szerint a melegek úgy általában idióta faszok, akik mindenben egy követ fújnak az LMBTQ-propagandistákkal? A tapló stílusa miatt nem is reagáltam a konkrét hülyeségeire, s nem is keresem vissza a kommentjeit, annyit nem ér a dolog.

Ami érdekesebb: jómagam a szólásszabadság oldalán állok és arról papolok, hogy senkinek nem kell erőhatalommal befogni a száját. Ezzel együtt is megvan a véleményem a tapló parasztokról, s - ha csak lehet - kerülöm az udvariatlan kommunikációt. Ez a barom fényesre nyalja a safe place-t hirdető mimózák seggét, miközben gátlástalanul belerúg bárkibe. Ez következetlen és ostoba kommunikáció.

Amikor nemrég a német-magyar meccsről írtam, így kezdtem "van élő ember aki nem látta a mérkőzést?", ez a kretén nagy büszkén odakommenteli a végére, hogy ő bizony nem látta. Természetesen szíve, joga, de bevallom: nemigen ismerek olyan férfiembert, aki ne nézte volna a meccset. S ha sok száz ismerősöm közt találnék ilyet, egy se gondolná, hogy erre büszkének kéne lennie. S hogy ezek után egy újabb focis posztban játssza a szakértőt... vicces egy figura. Tényleg sajnálom, mert amolyan meg nem értett értelmiségi fickónak tűnik, tele frusztrációval, elfojtással és gyűlölettel... beleillik a csapatába.

Glokta 2021.07.18. 15:25:37

@G. Nagy László: "Valóban? Például az, amikor letagadta, hogy léteznek országok, amelyekben manapság is halálbüntetés jár a homoszexualitásért? Vagy az, amely szerint a melegek úgy általában idióta faszok, akik mindenben egy követ fújnak az LMBTQ-propagandistákkal? A tapló stílusa miatt nem is reagáltam a konkrét hülyeségeire, s nem is keresem vissza a kommentjeit, annyit nem ér a dolog."
Nem tagadta le, csak azt írta, hogy hazugság, hogy senkit sem zavar.

A homoszexualitás kapcsán meg tényleg jó lenne, ha konkrét magyar melegeket citálnál, nem pedig a levegőbe beszélnél.
Nyilván van egy csomó olyan melegszervezet a világon, amitől az átlag meleg is elhatárolódik , de ez semmit nem jelent, minden másra is elmondható, mindig vannak szélsőségek.
Tehát pl. biztos lehetne találni olyan, határon túli magyarok jogaiért küzdő szervezetet, amitől talán még az átlag határon túli magyar is elhatárolódna - az viszont, hogy vannak rossz almák, nem teszi az ügyüket kevésbé igazzá.

Mert olyan meleget én nem ismerek, aki a jelenlegi törvény elleni tiltakozásuktól is elhatárolódna.
Ha a kormánysajtó által annyit emlegetett 'konzervatív melegről" beszélünk, érdemes megnézni amit pl a Csöncsön nevű, valóban konzervatív meleg blogger írt az ügyről:
mondataink.blog.hu/2021/07/11/a_genius_locirol

"Ez a barom fényesre nyalja a safe place-t hirdető mimózák seggét, miközben gátlástalanul belerúg bárkibe. Ez következetlen és ostoba kommunikáció."
Tényleg fényesre nyalja? Nekem nagyon nem úgy tűnt. Itt van néhány posztja, ami ezt bizonyítja:
zordidok.blog.hu/2017/09/13/a_fasisztazok_alkonya
zordidok.blog.hu/2020/08/27/ami_tegnap_meg_remalom_volt_holnap_mar_valosag
zordidok.blog.hu/2020/07/22/i_have_a_nightmare
zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda

A normál stílusa engem is roppant módon idegesít - olyasvalakire utal, aki nagyon el van telve magától - de értelmes írásai vannak.

G. Nagy László 2021.07.18. 15:55:30

@Glokta: Ez a gyerek mitől konzervatív??? Mert annak mondja magát? Nem bírtam végigolvasni, de számos megjegyzéséből süt, hogy semmi köze a konzervativizmushoz. Egy vérbeli konzervatív tőlem jobbra áll, ez a srác meg erősen balra.

Olvass Douglas Murrayf, ha hiteles konzervatív meleg szerzőt keresel!

G. Nagy László 2021.07.18. 16:25:55

@G. Nagy László: Ez a fasisztázók alkonya kifejezetten jó írás. Blogbejegyzésnek túl hosszú, kevesen képesek végigolvasni, de értelmes, elfogulatlan és még a tolla is jó.

G. Nagy László 2021.07.18. 17:09:15

@Glokta: Ami tegnap rémálom volt - ez is jó anyag. Ugyanazt írja, amit én, csak sokkal üdébb stílusban.

Nem vitás, hogy vannak jó pillanatai, olvastam már tőle máskor is értékelhetőt. De az sem ritka, amikor a kommenttérben foggal-körömmel ragaszkodik nyilvánvaló tévképzetekhez. Zabalinttal egyszer napokon át vitáztunk vele - hajthatatlan maradt :)

hoplita 2021.07.18. 17:12:18

@Boar.:
Ugye tudod, hogy egy kádárista, komcsi, besúgó gecivel polemizálsz?
Ez a vén spiongeci még a deszkén száradó kurva anyját is beköpte anno egy kis plusz zséért...most meg narancstálib nullahuszonnébyben a blogokon. Az a fajta ingyenélő nyuggergeci, akiket fel szoktam rúgni, ha az utamat keresztezik, vagy nem tudják a helyüket.

hoplita 2021.07.18. 17:16:26

@6.Lenin:
Jön a negyedik hullám, csak elvisz tán ez a faszom vírus, te anyabaszó tetű.

G. Nagy László 2021.07.18. 17:20:28

@hoplita: Micsoda választékos elegancia! Tényleg képes vagy azért kommentelni, hogy szimplán basztass valakit?

hoplita 2021.07.18. 17:25:53

@G. Nagy László:
Ismerem ezt az aljas geciládát vagy 10 éve, IRL a szart is kiverem belőle egyszer.

6.Lenin 2021.07.18. 19:52:08

@Boldeone Bull:

Én csak tükröt tartok neked. 1-2 esetből általánosítasz, én is, de te ezt rögtön ki is emeled, hogy ezek egyedi esetek Nem veszed észre a trükköt.
írtam, hogy átlátszó vagy, mint egy betört üvegablak. Ha nem használnál ennyire durva kettős mércét, talán még vitázni is lehetne veled. de így értelmetlen.

Boar. 2021.07.18. 19:53:08

@hoplita: Nekem folyamatosan az volt az érzésem, hogy egy munkásőrből lett fideszpropagandistával beszélek aki gerinc és agyvelő nélkül tengeti a mindennapjait.
Egy alapos verés mindenképp ráférne... :-)

6.Lenin 2021.07.18. 19:58:55

@hoplita:

Addig feszíted a cérnát, míg képes leszek visszakeresni egy hozzászólásodat a Török G blogjáról, ahol egy ügyvéddel kötött egyezséggel dicsekedtél a 2006-os eseményekkel kapcsolatban, hogy miért is maradtál szabadlábon. Ott a hsz, de te nekem nem érsz annyit jelenleg sem, hogy ilyesmikkel baszakodjak.
Ha lennél kedves annak is feltárni a részleteit. Ha hazudsz, biz' Isten visszakeresem a hsz-t.
De bárki visszakeresheti, ha kíváncsi rád, ki is lehetsz valójában. Én nem.

6.Lenin 2021.07.18. 20:09:27

@G. Nagy László:

Régi "barát" , még a Török G blogjáról. Valamikor "véletlenül" nagyon eltaláltam nála egy ideget.

6.Lenin 2021.07.18. 20:14:34

@Boar.:

Gondolod, hogy alapos veréstől visszajönne a gerincem és az agyvelőm?
Miért nem próbálod tényekkel cáfolni azokat, amiről én kérdezlek. Az új barátod is itt siklott félre. Nincs érv, jöhet a verés. Náci házmester tempó
.

6.Lenin 2021.07.18. 20:23:09

De, egy olyan országban, ahol egy valóban munkásőr ME lehetett-Horn Gyula- ráadásul egy demokratikus választáson. Milyen "értéke" lehet másokat ilyesmikkel rágalmazni?
Mekkora szellemi értéket képviselhet a rágalmazó? Nem egy igen jellemző téveszméje ez egy bizonyos embertípusnak?

Vajon képes ezen elgondolkodni?
Az off témát itt lezártam.

alöksz róz 2021.07.18. 21:31:24

@Boar.: na csak előtört belőled is az igazi proli, nem lehet azt sokáig titkolni, csak egy másik hőbörgő proli kell, hogy előhozza :D

Glokta 2021.07.18. 22:20:53

@G. Nagy László: Hát nem mondanám, hogy kifejezetten baloldalon állna.
Az őszödi beszédről szóló cikke (mondataink.blog.hu/2021/05/25/oszod_paradigmajaban#more16571770) pont olyan, amilyet az azt dicsőítő/mentegető baloldaliaknak szívesen megmutatnék.

Douglas Murray-t ismerem, nekem is megvan a The Strange Death of Europe (Európa furcsa halála) című könyve.

Glokta 2021.07.18. 22:27:12

@G. Nagy László: Szerintem általába véve jól ír. Persze makacs, de elég sok hasonló embert találhatunk a kommenttérben...

Zabalint nagyon hiányzik a blogról.
Érdekes volt látni, hogy hasonló (szabadságpárti) alapokból teljesen más következtetésekre juthat egy konzervatívabb és egy progresszívebb ember (te és ő), és értelmes beszélgetéseket lehetett vele folytatni, szemben a mostani kommentelők egy részével.

Glokta 2021.07.18. 22:30:38

@G. Nagy László: Mondjuk itt egy részlet ettől a sráctól, ami elég konzervatív látásmódra utal. A középkorról beszél:
"Fölvethető persze, hogy nevezhető-e egyáltalán szellemnek, ami ennyire tagadott minden tudományosságot, minden művészetet, minden evilági pompát, anyagiságot, mindent, amiért ma az emberek megőrülnek? Tagadhatatlan, a kora középkori ember élete sokkal kevésbé lehetett "érdekes", mint a római korié (a mairól nem is beszélve). Egész álló nap a földet túrta. A művelődés egyetlen tere a templom lehetett. Olvasni, írni jóformán senki sem tudott. Az emberek élete lerövidült. De semmi okunk nincs feltételezni, hogy azokat az embereket nem hatotta át egy ma már szinte elképzelhetetlen vallásos hit, transzcendens erők munkájában való megnyugvás. Mi a szellem, ha nem ez?"

G. Nagy László 2021.07.19. 00:21:33

@Glokta:

"Douglas Murray-t ismerem, nekem is megvan a The Strange Death of Europe (Európa furcsa halála) című könyve. "

A Tömegek tébolya tavaly jelent meg. Elképesztően jó könyv. Melegek, transzok, feketék... A legjobb, amit idén olvastam.

Boar. 2021.07.19. 08:03:15

@hoplita: Nekem folyamatosan az volt az érzésem, hogy egy munkásőrből lett fideszpropagandistával beszélek aki gerinc és agyvelő nélkül tengeti a mindennapjait.
Egy alapos verés mindenképp ráférne... :-)

Boar. 2021.07.19. 08:06:15

@Boar.: Faszom telefon frissítésnél elküldte mégegyszer.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.19. 14:21:01

@G. Nagy László:

"Olvass Douglas Murrayf, ha hiteles konzervatív meleg szerzőt keresel!"

Talán 1-2 éve láttam vagy csak olvastam vele egy interjút, már akkor el akartam olvasni a könyveit. Most tényleg letöltöttem az Európa furcsak halálát és A tömegek tébolyát is. Biztos, ami biztos, az angol eredetit.

G. Nagy László 2021.07.19. 14:28:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Zseniális mindkettő. Minden balos agyhalottnak el kéne olvasni ezeket, csakhogy lássák, miként kell objektív módon bemutatni a világunkat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.20. 20:33:12

"For even if you believe – as most people do – that some immigration is a good thing and makes a country a more interesting place, it does not follow that the more immigration the better."

"The other thing lost in the cosy, consensual Newsnight style of discussion is any reference to what we used to call ‘our culture’. As ever, amid the endless celebrations of diversity, the greatest irony of all remains that the one thing people cannot bring themselves to celebrate is the culture that encouraged such diversity in the first place."

"The [2011] census had shown that some London boroughs were already lacking in ‘diversity’. Not because there weren’t enough people of immigrant origin but because there weren’t enough white British people still around to make those boroughs diverse."

"if there is a bit more beheading and sexual assault than there used to be in Europe, then at least we also benefit from a much wider range of cuisines." (Ironikusan értendő, csak kontextuson kívül idézve ez nem látszik.)

Reactor 2023.07.28. 21:33:53

Aki ilyen idiótaságot állít, megnézetném vele az összes bíróveréses-szurkolóbalhés videót a jewtuben-n (a bő 90% nem magyar). Aztán felnyalatnám vele amit a földre köpött.
süti beállítások módosítása