téveszmék

téveszmék

"A kétharmadok sora megcsúfolja a demokráciát"

2024. február 16. - G. Nagy László

 

2/3 - Extra 2 oldalas környakú piros póló

 

Állandóan ezt halljuk. Magyarország nem igazi demokrácia. Hogy miért? Mert Orbán folyton nyer... Természetesen ez az ország minden bajának az oka, még a gyermekek ellen elkövetett bűntettekről is Orbán tehet. "Ahol érinthetetlen kaszt létezhet, ott lesznek portyázó pedofilok is." - írja a bölcs Tóta W. Árpád csütörtöki cikkében, a legkevésbé sem zavartatva magát attól, hogy a NER-ben szemmel láthatóan senki sem érinthetetlen; éppen két kulcsfigura bukott bele a kegyelembotrányba. A hosszúra nyúló országirányítás persze csak akkor gond, ha a nemzeti oldalé a hatalom. Svédországban megesett, hogy 44 esztendőn át kormányzott a Szociáldemokrata Párt. Azzal soha nem volt senkinek semmi baja, hiszen a baloldal dominanciája mindig jó, kívánatos és demokratikus dominancia... Hagyjuk is ezt a hülyeséget, s koncentráljunk inkább arra, hogy a rettenetes siránkozás, a feldagasztott hiszti és a tartalmatlan tüntetések hangjain túl képesek vagyunk-e értéket találni a tartós kormányzásban.

 

STABILITÁS

 

Imádom, amikor a baloldali jajveszékelők előadják, hogy milyen jó is az, amikor a parlamenti váltógazdaság működik, s négyévente cserélődik a kormány. Nyilvánvaló, hogy tömény képmutatás az egész, és maguk sem gondolják komolyan. Ezt azonnal bizonyítják is, amint Amerikára terelődik a szó: "ha Trump visszatér, vége lesz a világnak" - ekképpen riogatnak, vagyis a váltás, a csere, a frissítés, a forgás azonnal megszűnik értéknek lenni, ahogy az ő embereik kényszerülnek távozásra. De ne is őket vegyük alapul, hanem próbáljuk meg egy semleges néző szemüvegén át figyelni a világot! Ha a helyén marad a korábbi kormány, az magával hozza a stabilitás minden előnyét. A befektetők, a gazdaság szereplői, s a választópolgárok elég pontosan prognosztizálhatják, mire kell készülniük. Működik egy ismert és jól bejáratott adórendszer; tisztában vagyunk a fő kormányzási, szabályozási, törvényalkotási és támogatási elvekkel; nagy meglepetés senkit sem fog érni. Ez a fajta kiszámíthatóság felbecsülhetetlen érték, melyet a Magyarországra érkező működő tőke rendesen meg is hálál. 

 

FELELŐSSÉG

 

Léteznek olyan társadalmak, amelyek választási rendszeréből egyenesen következik, hogy a kormányok jellemzően nem tartanak ki ciklusuk végéig. Ilyen például Olaszország is, ahol gazdasági téren történhet bármi, soha senki nem fogja tudni megállapítani, ki a felelős egy-egy komolyabb lejtmenetért. Magyarországon immár 14 esztendeje Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt. Természetesen mi sem felejtettük el sem a pusztító Kádár-érát, sem Hornék elképesztő mértékű vagyonkimentését, sem Medgyessy dilettantizmusát, s pláne nem Gyurcsány megbocsáthatatlan disznóságait. Mégsem mutogathatunk az elődökre, ha a jelen problémái kerülnek terítékre. Kis hazánkban gyakorlatilag mindenért a Fidesz felel. Talán még azért is, ha Manhercz kihagyja a büntetőt, vagy ha szombat délután váratlanul beborul az ég, s lőttek a kerti grillezésnek... Persze a két tábor közt egyébként is ég és föld a különbség, ha felelősségvállalásról van szó. Ahogy Kocsis Máté fogalmazott a napokban: "A jobboldalon a hibáknak is van következményük, a baloldalon a bűnöknek sincs." Így megy ez: Schmitt Pál egy béna plágiumügy miatt távozott; Szájer egy kalandos házibuli miatt; Borkai pedig csupán hajókázni ment a szeretteivel. És most itt van Novák Katalin és Varga Judit, akik kapcsán soha fel nem merült volna, hogy le kell mondaniuk, ha történetesen a baloldal politikusai lennének. Az elmúlt hét egyetlen üdítő momentuma az volt, amikor végignézhettük Gyurcsány kiborulását az ATV riportererének felvetését követően, mely szerint ő maga sosem vállalt felelősséget a tetteiért... Nem mondott le annak idején a pufajkás, illetve a D-209-es elvtárs sem. Ha pedig kifejezetten beteges és gusztustalan botrányt szeretnénk felidézni: Gréczy Zsolt fotói mindannyiunk retinájába beégtek. Következmény? Szinte semmi; a DK-sperminátor is szép csendben visszaszivárgott a közéletbe. Mondhatnánk persze, hogy a Demokratikus Koalíció, illetve a többi baloldali párt szavazóbázisa ennyire igénytelen: náluk mindezek simán beleférnek. De ennél sokkal többről is szó van. A Fidesz nem csupán azért nem engedheti meg magának, hogy hibái következmények nélkül maradjanak, mert elegánsabb, mint a posztkommunista-globalista pártok bármelyike. De azért sem, mert a hosszútáv is kötelezi. Amelyik politikai erő négy (öt, hat, hét?) cikluson át kormányoz, annak muszáj felelősséget vállalnia csaknem mindenért, ami az országban történik.

 

KOALÍCIÓS KÉNYSZER NÉLKÜL

 

Szeretem azt is, amikor a demokrácia szélmalomharcosai etalonként mutatnak azokra az országokra, amelyekben koalíciós kormány működik, mondván: micsoda klassz dolog, hogy a sokszínűség megjelenik már az országirányítás szintjén is; így a legkülönbözőbb értékválasztású szavazók is azt érezhetik, hogy van képviseletük a végrehajtó hatalomban... Talán ez az, amit a legtöbbször a demokrácia megcsúfolásának érezhetünk. Mintha egy olyan brigád építené a házunkat, amelynek minden tagja másfelé húz, az összhang legkisebb jele nélkül. Valami ilyesmit látunk napjainkban Németországban, ahol a liberálisok és a zöldek szinte minden kérdésben egymás ellen dolgoznak. Orbánnak sem volt egyszerű dolga 1998 és 2002 között: a kisgazdák és Dávid Ibolyáék inkább jelentettek púpot a hátán, mint valós segítséget a kormányzati munkában. A miniszterelnök számtalan beszédében el is mondja: óriási előny a Fidesznek (és elfogultan mondhatom: a teljes magyarságnak is), hogy önállóan, mindenféle koalíciós kényszer nélkül viheti az ország ügyeit. (Semmi kétségem afelől, hogy Orbán erős kezű vezető, s pártján belül nincs nagy jövője annak, aki szembefordul vele. Csakhogy egészen más az, hogy miként vezeti a pártját, a kormányát, és miként az országot. Ha Tennesseeben egy valódi diktátor irányítja a whiskey üzemet, teszek rá; attól még a Jack Danielst demokratikus, piaci körülmények közt vásárolom meg.) Pontosan tudjuk, hogy a mostani kegyelembotrányba nem fog belebukni a kabinet, de képzeljük csak el, hogy 2026-ban nyer az ellenzék, s nekik kell koalíciós kormányt alakítaniuk. Az erőszakos Gyurcsány, a kimúlófélben lévő MSZP, az idiótákból álló Momentum, a náci Jobbik és a láthatatlan Párbeszéd... Mindössze egyetlen dolog szól amellett, hogy képesek lennének ideig-óráig megmaradni egymás mellett, az pedig az, hogy egyik mozgalomnak sincsen valódi értékválasztása és arra épülő programja, így ezt a sok-sok semmit talán össze lehet fésülni egy nagyobb semmivé. (Oké, nincs is szükségük ilyesmire, majd időben megkapják a szükséges utasításokat...) 

 

Empatikus srác vagyok, megértem az ellenzék rinyálását. Tényleg vacak lehet tizennégy éve a cserepadon ülni, a játéklehetőség leghalványabb reménye nélkül. És lehet sírni, lehet finnyáskodni, és lehet képmutató meséket kitalálni annak kapcsán, milyen szörnyű, milyen sportszerűtlen is egy ilyen hosszúra nyúló, folyamatos kormányzás. Ám ami nem elvitatható: a stabilitás, a megkerülhetetlen felelősségvállalás és a koalíciós kényszer hiánya ritka szilárd alapot ad. Kétségtelenül megvan az előnye a kétharmadok sorának, még akkor is, ha a cserepad egyre hisztérikusabb. Talán többet kéne edzeniük, s kevesebbet balhézniuk. Mert ha továbbra is csak a rombolásra képesek, úgy már most borítékolható, hogy 2026-ban is ugyanaz a kezdőcsapat léphet majd pályára, amelyik 2010 óta focizik.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr8718321679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boldeone2 2024.02.18. 22:31:01

@ulpius66: MONDJUK MÉG OLYAT NEM LÁTTAM A KB. 20 ÉVES KOMMENTELGETÉSEM ALATT, HOGY BÁRKI BÁRKIT MEG TUDOTT VOLNA GYŐZNI A SAJÁT IGAZÁRÓL!!!!"

- Legbölcsebb mondásod a 20 év alatt...

ulpius66 2024.02.18. 22:32:01

Egyebekben meg, ha csak a listás szavazatokat nézzük, akkor 2010 óta a Fidesz csak erősödött!!!

2010 ---- 2,73 millió listás szavazat (plusz 850 ezer JOBBIK)
2014 ---- 2,26 millió listás szavazat (plusz 1 millió JOBBIK)
2018 ---- 2,82 millió listás szavazat (plusz 1,1 millió JOBBIK)
2022 ---- 3,05 millió listás szavazat --------------------- BALLIBSI ÖSSZEFOSÁS 1,95 MILLIÓ SZAVAZAT

HIÁBA NO!!!!!!! A MAGYAR NÉP NEM KÉR A BALLIBSIKBŐL!!!!!!!

ulpius66 2024.02.18. 22:36:04

Az utóbbi 15-20 évben az MSZP-t (a gyurcsányi mellett) a "biológiai óra" végezte ki!!!!!

Az MSZP-s szavazók eccerűen meghaltak....
(a 30 év alattiak körében 1% alatti az MSZP támogatottsága.....)

Boldeone2 2024.02.18. 22:39:06

@G. Nagy László: Soros okos ember. Felfogja, hogy mi történik. Látja a pusztítást, és látta már előre is."

Soros György egy utópiában hisz, de abszolút van önreflexiója, tehát fiatal korában nem volt jó ember, azt bevallja, viszont később filantróppá vált

Bármit mondtok, Soros György szívén viseli Magyarországot..

hvg.hu/itthon/20101008_soros_alapitvany_tamogatas

csak a politikai elnyomást utálja, a politikai credója "a nyílt társadalom" eszméje. Csak az nem azt jelenti amire gondoltok...

ulpius66 2024.02.18. 22:41:48

Pedig az MSZP a rendszerváltoztatás utáni 4 szavazást mind megnyerte (1994 - 1998 - 2002 - 2006)
(1998-ban is ők nyertek de a Fidesz-kdnp-Kisgazdák-MDF többen voltak, mint az MSZP-SZDSZ....)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2024.02.18. 22:55:51

@G. Nagy László: Már megint hülye vagy poszter!
Vagy csak aljas és hazug.
Esetleg mindkettő!

G. Nagy László 2024.02.18. 22:56:00

@Boldeone2:

"Soros György soha nem mondott olyat, hogy legyen korlátlan migráció"

Mi hát Soros álláspontja a migráció kapcsán?

Boldeone2 2024.02.18. 23:32:25

@G. Nagy László: Az miért lényeges, hogy mit mondott egy 93 éves öregember? Egyébként éppen úgy ahogy Orbán, mondott ezt is meg azt is, nem ritkán ellentétes dolgokat, de miért kell ebből hisztériát kelteni? Soros György csak egy filantróp, nem politikus! Ez egy globális nagyfolyamat, Sorosnak semmi köze hozzá..

G. Nagy László 2024.02.19. 00:06:07

@Boldeone2:

Ezt a béna menekülést.

1. Azt mondod, a Fidesz gyűlöletkampányt folytat Soros ellen.
2. Én az mondom, ez csupán önvédelem, mert Soros tevékenysége veszélyezteti Európát.
3. Most azt mondod, tök mindegy, mit tesz Gyurka bácsi, őt nem szabad bántani... beszarok rajtad.

- 1 millió bevándorló befogadása évente – „az előre látható jövőben az Európai Uniónak be kell fogadnia legalább egymillió menedékkérőt évente.” (Project Syndicate, 2015.09.26.)
- Állandó, kötelező, és felső létszámkorlát nélküli eljárás a bevándorlók szétosztására ~ „ha ez nem lesz egy állandó és kötelező eleme a közös uniós menekültügyi rendszernek, akkor az össze fog omlani.” (Financial Times, 2015.07.26.)
- A határzárak lebontása – „a mi tervünknek a bevándorlók védelme a célja, és a nemzeti határok jelentik az akadályt.” (Bloomberg Business, 2015.10.30.)
- Az NGO-k legyenek a bevándorlás szponzorai – „hogy több mint egymillió menekültet és bevándorlót be tudjon fogadni évente, az EU-nak mobilizálnia kell a magánszférát – az NGO-kat, egyházi csoportokat és az üzleti világot –, hogy szponzorként lépjen fel.” (Project Syndicate, 2015.09.26.)
- Pénzügyi támogatás a bevándorlóknak – „az EU-nak biztosítania kellene menedékkérőnként évi 15 ezer eurót az első két évben, hogy fedezze a szállást, az egészségügyi ellátást, az oktatási költségeket – és hogy a menekültek befogadását vonzóbbá tegye a tagállamoknak.” (Project Syndicate, 2015.09.26.)
- A támogatást a meglévő uniós források csökkentésével lehet kombinálni – Soros 2016 június 30-án Brüsszelben azt javasolta, hogy az EU a migrációs válság megoldása érdekében csökkentse a mezőgazdasági és kohéziós uniós kiadásokat. (Brüsszel, 2016.06.30.)

Te is látod, milyen álláspontot képvisel, mit pénzel és miért lobbizik az EU-ban. Te is tudod, hogy ez káros Európának. Mégis véded. Mégis Orbánt tartod gecinek, mert ezeket szóvá teszi. Tényleg nem értelek.

Boldeone2 2024.02.19. 00:47:05

@G. Nagy László: mert Soros tevékenysége veszélyezteti Európát"

- Dehogy veszélyezteti! Soros György egy 93 éves filantróp, aki csak tanácsokat ad, nagy ritkán már, amit senkinek sem kötelező elfogadni! Ő csak segíteni akar mindenkinek!

Idéztél valamit tőle, de a többit amit mondott " elegáns" módon kihagytad, pl:

"Az EU szerezze vissza a határai feletti ellenőrzést."
"Az EU teremtse elő azokat a pénzügyi forrásokat, amelyek biztosítják az előtte álló kihívások kezelését."
"Alakítsanak ki közös európai mechanizmusokat a határok védelme, a menedékkérelmek elbírálása és a menekültek elhelyezése terén."
"Egy szintén 2016-os írásában kijelentette, hogy az Európai Uniónak nem szabad arra köteleznie a tagállamait, hogy akaratuk ellenére bevándorlókat fogadjanak be"

Tehát ezek az ajánlások még Orbán Viktornak is tetszenének, de a cél az, hogy a primitív , gyűlőlködő üzeneteket küldjenek a társadalomnak

A goebbelsi propagandának kellenek a bűnbakok, rá kell mutatni valakire. Lehet az Soros György, vagy "Brüsszel" ...Ez kell a fidesz- birka szavazóknak, nem pedig az, hogy bemutassák a valóságot, hogy milyen robbanásszerű a migráció Magyarországon, vagy azt, hogy mindenki átjön a magyar kerítésen, a lófaxt sem védték meg, nemhogy Európát!

Serény Vélemény 2024.02.19. 10:47:10

@Boldeone2: "Soros György egy 93 éves filantróp,"

Hát ja. Akkor is filantróp volt, amikor bedöntötte a GBP-t, és ezáltal sok kisember elszegényedését okozta, miközben ő degeszre gazdagodott ezáltal a húzás által?

MEDVE1978 2024.02.19. 10:49:07

@G. Nagy László:

"De még ha ez lett volna a szöveg, ebben sem volna a világon semmi gyűlölködő."
Ez nagyon erősen rokon egyébként Lázár János, akinek semmije sincs az annyit is ér beszédével. Mindkettő kontextusban hangzott el és itt bár semmi kedvem sincs hozzá, Kövér mellett kell érvelnem. Itt a videó a hangfelvétellel www.youtube.com/watch?v=6ZIUbYkCWwQ&t=18s. Kövér lényegében arra céloz, hogy az ellenzék azt sugallja, hogy a magyarok egy szar, hasznavehetetlen nép lett az elmúlt évtizedben, elvesztette tehetségét (Kövér itt projektálja a saját maga által elképzelt képet az ellenzékre), viszont, ha ez így van, akkor fel is akaszthatjuk magunkat. Az idézett beszéd úgy nem hangzott el és nyilván felkapta a sajtó. Ahogy erre sok ezerszer volt már azóta is példa, mindkét oldalon.

"Egy törvényről beszélünk. És arról, hogy az EU ideológiai megszállottjainak nem tetszik."
A törvénnyel nagyobb baj van, méghozzá az, hogy ez egy ideológiai játék, nem több. Számos alkalommal kifejtettem már a véleményem a homoszexualitásról és annak társadalmi hatásairól, de röviden: az emberi szexualitás bizonyos mértékben a közösségi standardok, szokások, erkölcs alapján befolyásolt viselkedésminta. Ez azt is jelenti, hogy vannak szexuális divatok, trendek és ez kiterjed nem csak a közösülési formákra mondjuk, hanem kiterjed bizonyos mértékig a partnerek nemére is. Tehát a közösségi trend, nyomás, erkölcs stb. homoszexualitás felé is terelheti az embereket, akár divatos is lehet homokosnak lenni.
Mivel így a szexualitás egy része választás kérdése, ezért lehet számos olyan ember, akit ebben a választásban a "nyitott" társadalom a homoszexualitás felé terel, míg mondjuk 100 éve heteroszexuális, családi életet élt volna és gyermekei születtek volna. Igazából ezért káros statisztikai, tömeges értelemben a homoszexualitás, ami csak hozzáad az egyébként is kibontakozó, jelenlegi demográfiai válsághoz.

A probléma az, hogy a meghozott törvény semmit nem változtat ezen. A média már jóval nagyobb hatalmú a mai társadalomban (TV, zene, internet stb.), míg a törvény ennek egy nagyon szűk szeletét (TV és könyvek) próbálja valahogyan korlátozni. Ez nem több, mint szimbolikus gesztus a szavazótábor felé és pluszban még jó az ellendrukkereknek is, akik Orbánt, mint a bigott sátánt akarják lefesteni.

"Itt Soros az agresszor. " Gyuri bá egy nagyon sikeres világszintű modell megalapítója. Ez a globális kapitalizmus és a multikulturális állam felé törekvő politikai gépezet. Eltekintve attól, hogy Gyuri bá bevallottan alapítványokat használt adóelkerülési és adókedvezmény célokból, illetve, hogy így tudja továbbörökíteni a vagyonát (Pogátsa Zoltánt tessék olvasni), egy másik nagyon fontos módszertant is behozott a nemzetközi politikába. Ez pedig az NGO modell.
A 90-es és 2000-es évek nagy találmánya volt az NGO-zás. Az NGO-k mint közhasznú szervezetek léptek be a köztudatba, ugyanakkor nem tartott sokáig, amíg rá nem jöttek, hogy jelentős politikai befolyásolást is lehet ezekkel elvégezni. Gyuri bácsi is ezt csinálta és ez az USA-ban már bevett modell, mindkét oldalon NGO-k hada támogatja a kampányokat, áll a háttérben think tank-ként stb.

Gyuri bá az NGO-ival az egész világon a saját értékrendjét projektálja az NGO-kkal, amiket támogat, ez pedig politikailag egy nemzetellenes, bevándorlástámogató, emberi jog kihangsúlyozó agenda. Érdekes például, hogy az izraeliek mennyire utálják Soros Györgyöt. Ennek az oka többek között az, hogy Soros támogat olyan szervezeteket, amelyek egyértelműen Izrael ellenesek és palesztinbarátok.

"Na és??? Politikai ellenfél, baszki! Száz éve alapvető és legitim eszköze a politikai marketingnek, hogy kigúnyoljuk az ellenfelünket. Ebben még csak gyűlölet sincs."
Igazából ez egy relatív kérdés. Érdekes megnézni a Gangs of New York című filmet, hogy hogyan ment a XIX. századi New Yorkban egy választás. Amikor a részeget a verőlegények vitték háromszor szavazni. A színvonalnak tehát nagyon mélyen van az alja, talán a konkrét háború és erőszak az. Történeti szempontból az első modern választás az 1998-as volt, mert a FIDESZ bár egy alapvetően pozitív kampányt vitt, már megvillantotta a kést is (idegenszívűnek nevezve Hornt talán). 2002 aztán már mindkét oldalról elég sárdobáló volt.
Azóta a magyar közélet szintje azért jelentősen esett, nagyon messze vagyunk mondjuk egy Nyugat-Európától, inkább hasonlítunk az amcsikra, ahol nagyon durva sárdobálás megenegedett.

Folyt köv

Serény Vélemény 2024.02.19. 10:50:03

@Boldeone2: A valóság az, hogy az eu ebben a formájában versenyképtelen. Az usa és a soros ügyesen megakadályozta, hogy a német ipar és az orosz nyersanyag egymásra találásából egy fejlődő és virágzó, szabad nemzetek szövetségén alapuló társulás a világgazdaság motorja legyen.

Boldeone2 2024.02.19. 10:59:33

@Serény Vélemény: Az usa és a soros ügyesen megakadályozta, hogy a német ipar és az orosz nyersanyag egymásra találásából egy fejlődő és virágzó, szabad nemzetek szövetségén alapuló társulás a világgazdaság motorja legyen."

- Hagyjuk már ezt bullshit narratívát! Soros nem akadályozott meg semmit, örül ha egyedül kimegy az udvarra

Ami történt: az orosz háború rádöbbentette az EU- t, hogy minél hamarabb át kell állni a zöldre és diverzifikálni kell, felszámolni a kiszolgáltatottságot

Oroszország nem lehet partner semmiben: kereskedelmi partnernek megbízhatatlan, az energiát csak zsarolásra használta, fogyasztópiacnak gyenge- protekcionista

Az EU természetes partnere az USA, nem pedig az atommal fenyegető, totalitárius állam!

Serény Vélemény 2024.02.19. 11:07:19

@Boldeone2:
Azt tudtad, hogy a moszkvai metróban arcfelismerő rendszer működik, és a metrójegyet gyakorlatilag ezzel - biometrikus azonosítással - lehet kiváltani-érvényesíteni? És te azt hiszed, hogy ők az elmaradottak?
A paneleket lebontják, és felhőkarcolókat építenek a helyükre, azok pedig, akiknek lakásuk volt a panelban, kapnak egy ugyanakkorát a felhőkarcolóban.

Boldeone2 2024.02.19. 11:26:41

@MEDVE1978: Azt ne feledjük el, hogy Soros György kiváló céltáblája az egész világon az autoriter rezsimeknek. Ő a tökéletes "epitomé- je" a külső ellenségnek, mert megtestesíti mindazt, amit az elnyomó rezsimek üldöznek: amerikai is zsidó is, liberális is, politikai víziói vannak a világról, a "nyílt társadalomról" , a gyenge nemzetállamról, a globális államszövetségekről; vagyis a létező legkiválóbb ellenség

Bárhová megyünk az illiberális világba, Soros György mindenhol üldözött ember, hiszen ő egy arc, akire rá lehet mutatni, akit könnyebb utáltatni mint " Amerikát", a liberálisokat, a demokráciát, az EU- t, a civil szervezeteket, stb...

Eszméket vagy államokat/ államszövetségeket nem nagyon lehet plakátra tenni , bár Orbánéknak sikerült ezt is jól összehozni: Soros Alex és Von Der Leyen egy plakáton..

Erre Goebbels is csettintene, vagy a hajdai Kominform ...

A plakátokról átjön a 30 - as évek durva politikai pamflettjeinek stílusa: villan a szemben a gonoszság, az arc eltorzítva, az orr görbülete hangsúlyosan semita módra ábrázolva ..

Persze, antiszemitizmus nincs, Bibi jóbarát, de kell egy- két implicit gesztus a kocsma népének, meg a legszélsőbb jobbnak...

Amíg van kit utálni, addig sem azzal foglalkoznak, hogy 900 forint 10 dkg kolbász....

Boldeone2 2024.02.19. 11:33:05

@Serény Vélemény: Azt tudtad, hogy a moszkvai metróban arcfelismerő rendszer működik, és a metrójegyet gyakorlatilag ezzel - biometrikus azonosítással - lehet kiváltani-érvényesíteni? És te azt hiszed, hogy ők az elmaradottak?"

- Ez nem más, mint az antiutópia, az orwelli világ!!! Arra van pénz, hogy ellenőrizzék az embereket, de az ország 1/3 án még csatorna sincs kiépítve?

A civil társadalom és az autonómia nem is létezik Oroszországban, a demokráciról, a szabadságról meg fogalmuk sincs!

Én megvetem Oroszországot, kivétel és tisztelet a szabadságért harcoló kisebbségnek!

MEDVE1978 2024.02.19. 11:47:05

Folytatás:

"Von der Leyen évek óta vezéralakja azoknak a szarháziaknak, akik tönkreteszik Európát. "
Ez azért vicces, mert Von der Leyent részben a FIDESZ EU frakció szavazata tette EU Bizottsági elnökké. Méghozzá azért, mert Manfred Weber összeveszett Viktorral és ki akarta záratni a EVP-ből. Így a FIDESZ kiállt Weber mögül és beállt VDL mögé.

Von der Leyen egyébként Merkel nagyon gyenge másolata. Igazából pont ugyanannyira "reakciós" politikus, mint Merkel, de hiányzik belőle Angela tehetsége, karizmája, autoritása. A politikai karrierje során sem csinált semmi jelentőset. Merkel 2014-2015-ben felismerte, hogy a jólétben élő Németországban, ahol egyre több a bevándorló, a középre húzás az érdemi stratégia, így tud majd stabilan kormányozni. Több ilyen húzása is volt, az atomerőművek bezárásával óriási gazdasági hiba árán vett középre húzó, zöld kérdésekre érzékeny szavazókat, a Wilkommenskulturral pedig ugyanezt csinálta a szociálisan érzékeny német szavazókkal. Politikailag ez zseniális húzás volt, persze az ára nagyon magas.

VDL pont ebbe a mintába illett, mindig is jellegtelen, középre húzó politikus volt. Kicsit az jut az egészről eszembe, amikor a magyar urak Mátyás helyett Dobzse Ulászlót hívták meg a magyar trónra. Az EP is így volt ezzel, kellett egy konszenzusos jelölt, aki nem túl erős, nem túl autonóm. VDL kapóra jött, ráadásul nőről van szó, így lehet ünnepelni a modernséget, progresszivitást stb.

Orbán persze döntően nyert VDL-el, ezt nem szabad elfelejteni. Hogy mit nyert? Ha Weber lett volna az EUB elnöke, akkor vélhetően már 2020 tájékán nyomja a jogállamisági kritériumokat, sokkal gyorsabban, mint VDL. Viktor vélhetően így 1-2 évet biztosan nyert, illetve a most feloldott zárolások esetében is nehezebb dolga lett volna Weberrel, aki immár kifejezetten ellensége.

Ukrajna esetében ez már egy nagyon erősen lerágott csont. Katonailag ez egy olyan befagyott konfliktusnak tűnik, amin mindkét fél még elnyammoghat hosszú évekig.

Azt mondják, hogy a háború a politika "meghosszabbítása", egy háborút csak értelmes politikai célok mentén érdemes elindítani. Ebből a szempontból meg lehet nézni, hogy milyen céljai vannak és voltak a különböző feleknek:
1. Az ukránok. Az ukránok az elején reagáltak, nyilvánvalóan a céljuk a 2022 előtti status quo visszaállítása volt. Természetesen ezt nem deklarálták, de az talán egyértelmű, hogy az első pár hónapban, amikor az oroszok majdnem körülzárták Kijevet, meg a Krím irányába foglalták el a tengerparti sávot, kiegyeztek volna egy ilyen megoldással. Ezt követően a tavalyi évben váltott Zelenszkij a totális politikai célra: Ukrajna teljes egészének, így a Krímnek és a Donbassz-i területeknek is a visszahódítása a cél.
2. Az oroszok. Az oroszoknál a politikai cél többször változott. Az első két katonai fázis célja egyértelműen Janukovics visszaszállítása és bábkormány felállítása = Ukrajna az oroszbarát táborba való visszaintegrálása volt. Az első fázis az ukrán vezetés likvidálása és Kijev kulcspontjainak desszantos akcióval + katonai konvojokkal megszállása volt. Ez kudarcot vallott, mivel a reptereket nem tudták az ejtőernyősök elfoglalni. A második fázis Kijev körbezárása és így a megadás kikényszerítése lett volna, de az ukránok ezt is megakadályozták. Ezt követően a tanácstalanság után jött a harmadik fázis: az előrenyomulás a Dnyeperig lett volna, ami gyorsan meghiúsult. A negyedik fázis a szárazföldi összeköttetés volt a Krímmel, ami sikeres volt. Az ötödik Odessza elfoglalása és az ukránok elvágása a tengertől, ami szintén sikertelen maradt. Itt kb. 2022 végén, 2023. elején tartunk. Ettől kezdve nincsen igazi nagy erejű orosz offenzíva, az oroszok beálltak folyamatos védekezésre és lassú felőrlésre, előrenyomulásra néhány ponton.

Kérdéses lehet ennek megfelelően a politikai cél. Azt a célt, hogy Ukrajna visszakerüljön az orosz táborba, szerintem feladták. Maradt a destabilizáció és a jelenleg elfoglalt területek megtartása. Ebből az is látszik, hogy ha az ukránok felajánlanák jelenleg a fegyverszünetet, az oroszok valószínűleg elfogadnák azt. Bár ez nem a nácitlanítás, amit Putyin meghirdetett, de az állami propagandagépezettel el tudna adni egy fegyverszünetet.

A kérdés, hogy mi a jó Európának és Magyarországnak. Ukrajna rengeteg pénzbe kerül és még rosszabb lesz a háború után, mivel egy "failed state", ami ráadásul romokban hever. Nem nagyon látok itt jó választási lehetőséget. Ha jelenleg kihúzzuk a dugót és az ukránok nem kapnak pénzt, akkor fegyverszünetet kötnek előbb-utóbb, többnyire a jelenlegi határokkal. Ezt követően Zelenszkij vagy aki az utódja rekordidő alatt terem majd Brüsszelben és veri az asztalt, hogy kéri a pénzt az újjáépítésre. Közben az oroszok hátradőlhetnek, modernizálhatják a hadsereget, ami akár 5 éven belül valamerre újabb támadást jelenthet, mivel a Putyin rezsim instabil és csak terjeszkedéssel tudja már ezt leplezni. Folyt köv

MEDVE1978 2024.02.19. 11:53:58

Folytatás:

Ugyanakkor egy ilyen megoldás lehetőséget adna Európának arra, hogy modernizálja a haderejét és ütőképes nemzeti hadseregeket hozzon létre. Bár a virággyermek hozzáállás az EU részéről nem sok jót sejtet, az azonban jó jel, hogy azért beindultak haderőfejlesztési programok és a NATO is erősebb lesz, ha végre csatlakoznak a svédek. A skandináv, balti és lengyel haderők együttesen már viszonylag erősek, ha ehhez képest a németek is összeszednék magukat egészen jó vége lehetne.

Vagy folyatjuk továbbra is a százmilliárdokat Ukrajnába, a hadianyaggal egyetemben. Ez egyértelműen kisebb haderőfejlesztést indukál majd Európában, az ukránok viszont már most látszik, hogy nem fognak áttörést elérni, mert katonailag rettenetesen sok erőforrás kellene nekik egy sikeres támadáshoz. A folyamatos finanszírozás tehát fenntartja majd a konfliktust, "lekötve" az oroszokat.

Valószínűleg nem történik semmi egészen novemberig, amikor az USA elnökválasztás lesz. Ha az új elnököt Trumpnak hívják majd, akkor még idén lezárulhat a háború, valószínűleg maguk az ukránok lépnek majd, megelőzve a rosszabbat (hogy Trump teljesen elvágja a pénzt).

MEDVE1978 2024.02.19. 12:02:46

@Boldeone2:
Mint zsidó gyökerekkel rendelkező ember nyugodt szívvel tudom neked mondani, hogy rémeket látsz. Orbán nem antiszemita, ahogy Orbán nem is cigányellenes.

Viktort egyedül csak a hatalom és a pénz érdekli, illetve az önképének a része, hogy ő a magyar nemzet boldogulásáért teszi mindezt, számára előbbiek csak eszközök az utóbbihoz. Ezt el is hiszi neki a szavazótábora. Mindez nem jelenti azt, hogy ha érdeke azt kívánja, akkor tegyen cigányellenes (erre már volt példa) vagy zsidóellenes (még nem volt) kijelentéseket.

Az, hogy Soros zsidó eléggé mellékes, még ha a plakáton erre rá is játszottak volna. Viktor úgy van vele, hogy ha még emiatt is utálják Gyuri bácsit, hát legyen. Nem ő az első politikus, aki a szélsőségeknek is játszik.

G. Nagy László 2024.02.19. 12:07:25

@MEDVE1978:

Nagy vonalakban egyetértek mindazzal, amit írsz. (Azzal a kiegészítéssel, hogy Von der Leyen csupán Weberhez képest volt jó alternatíva. Szívünk szerint mindkettőt kukáznánk.)

A kérdés az volt, hogy ezek közül melyik az, amelyikre ráillik a "gyűlöletpolitika" kifejezés. Én határozottan azt állítom, hogy egyikre sem. Ezek egy részének semmi köze a gyűlölethez (pl. köteles beszéd), egy része önvédelem (Soros, Brüsszel), egy része totál megengedett gúnyolódás a politikai riválison (MZP), illetve egyszerű önérdekvédelem (Ukrajna esetében). Egyszerűen nem érti a világot és nem érti a szavak jelentését az, aki ezek kapcsán gyűlöletpolitikáról beszél.

Tudnék mondani olyat, ami valódi gyűlöletpolitika - ezek mindegyike egy tőről fakad.

- A nácik általános gyűlölete a zsidóság ellen.
- A muszlimok általános gyűlölete a zsidóság ellen.
- A kommunisták általános gyűlölete a gazdagokkal, a tehetségesekkel szemben.
- Antifa, BLM
- Trump, vagy épp Orbán általános gyűlölete, minden ténytől függetlenül.
- Az AfD nácinak való kikiáltása és megvetése, minden alap nélkül.

Lehetne jó példákat hozni, de ezeket nem a nagyon mérsékelt Fidesz háza táján kell keresgélni.

Boldeone2 2024.02.19. 12:21:13

@MEDVE1978: Teljesen egyetértek mindennel. Csak annyit tennék hozzá, hogy az EU "sorsszerű "szerepben van Ukrajnával kapcsolatban. Egyszerűen az amit Orbán mond: " két szláv nép küzdelme" - nincs itt semmi látnivaló, az egy erkölcsten, hazugság
Látjuk, hogy egy korábbi világhatalom agonizál, erre adott válasz az ukrán háború. Putyin pótcselekvése

Bármi lesz Ukrajnában, nemcsak erkölcsileg nem lehet magára hagyni az országot, de ez a közös érdekünk is. Egy ekkora válságtűzfészket egyszerűen nem lehet meghagyni Európában, az minden szenponból romboló. Nyilvánvaló, hogy az az orosz érdekövezetbe sem kerülhet vissza, hisz nincs is már olyan. Szinte minden korábbi szövetséges ország menekül a putyni rezsimtől, látható hogy Oroszország ebben a formában ahogy most van, össze fog omlani. Sem fejlett technológiájuk, sem tőkéjük nincs. Önmagában Kína nem menti meg őket, a BRICS inkább politikai kezdeményezés, mint valódi érdekszövetség
A globális transzkontinentális kereskedelem egyre drágább, + a szénhidrogén alapú gazdaságnak lassan vége lesz
Kínában féláron vannak az elektromos autók...

Jós nem vagyok, de azt gondolom, hogy nemcsak Ukrajnát kell majd Európának reorganizálni, újjáépíteni, hanem 10-15 év múlva Oroszországot is
Ha Putyin meghal, akkor jó esély van az orosz szétesésére
Amit most elhódítanak területet, az nekik csak ballaszt lesz, nem nyereség, amire Oroszországnak nincs pénze. A Donbassba senki sem fog befektetni, még a kínaiak sem

Ezzel a háborúval Putyin tönkretette Európa jövőjét. Ukrajna reorganizálása is több száz milliárd euro lehet, egyszer majd Oroszországé ehhez jön..

Erre senkinek nincs pénze, sem hitelből, semmiből

Vagy ha nem segítünk, olyan kontinentális válságövezet alakul ki, amit még az unokáink is megemlegetnek!

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.19. 12:33:46

lassan bevezetik az éjjeliőr államos multikultit a fidesz miatt az államcsőd küszöbén:

sokszinuvidek.24.hu/viragzo-videkunk/2024/02/17/pomaz-orvosi-ugyelet-egeszsegklub/?fbclid=IwAR39-E2O0_H-n_OW47K3veARoYOVR6cfA4xpOP9LY-RiOGWU3ksTqJ9dO2I

az éjjeliőr állam erről szól, csak ott elengedik az adófizetést, és még iígy is minden drágább, mert kis csoport fizeti,

erről szólna az állam, tényleg megszűnik létezni az állam. b+ és a fidesznek még vannak hitvány és ostoba szavazói, elképesztő mennyire buták.

youtu.be/2eDR4tYMb4c?si=l3eVaUYmYo6YqZqd

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.19. 12:44:01

@taga20:

simicska elmondta hogy spicli volt viktorka, mint walesa.
82 körül szervezték be , de elég a logika:

ORBÁN-t 1982-ben beszervezési céllal tanulmányozta a BM III/III-2 Osztálya, de beszervezésétől elálltak, 206-8/21/1982.sz, 11-2110/1982. számom környezettanulmány készült róla. Ez évben „VIKTÓRIA” fn-en a BM III/III-2-es Osztálya bizalmas nyomozás alá vonja. A nyomozást 1986-ban bizonyitékok hiányában megszüntetik.

ebben az országban mindenkit csak be akartak szervezni...

A '80-as években a Belügyminisztérium III/III-as ügyosztálya operatív nyomozást folytatott Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó ellen. Besúgókkal és lehallgatással igyekeztek információkat szerezni a házaspár szolnoki és fővárosi tevékenységéről, kapcsolatrendszeréről. Orbánt '82-ben megkísérelték beszervezni is - derül ki a miniszterelnök honlapján publikált dokumentumokból.

"lehallgatták és megfigyelték Orbánt és feleségét" aztán felvették Orbánt egy minisztérium vezetőképző intézetébe...
A megfigyelésekből kiderült hogy jó elvtársak vagy hogy?

Ha csak "megpróbálták" beszervezni, akkor az ügynökakták miért nem nyilvánosak? Milyen kínos lapok kerülhetnének elő onnan!

a kis soros-ügynök. viktorka is ügynökkként kezde, 2x -en is ügynök a 3x áruló

szép félisten ez, a teljesen hülyék félistene.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.19. 12:50:44

@Boldeone2: Tusványost Soros kezdte el, de erről a fideszesek kussolnak.

az iskolatejet soros pénzelte, de erről is kussol a fidesz, és saját magának aratja le a babért.
pár iskolát is felhúzott a zsidó bácsi, amellett hogy hülyeségeket gondol a migráncióról állítólag.
dehát orbán meg végrehajtja a soros-tervet és félhülye szőllősgazda lacika nem tudja hogy melyik nap dicsérje a multikultit, és melyik nap szidja.

Serény Vélemény 2024.02.19. 12:53:28

@Boldeone2: "Ezzel a háborúval Putyin tönkretette Európa jövőjét. "

Európa tette tönkre a saját jövőjét. És a zöldek, a progresszívok, és a többi bolond ezt a folyamatot csak gyorsították.

G. Nagy László 2024.02.19. 13:04:34

@Tesz vesz XVI.: Tusványost a Fidesz indította 1990 táján. Ha Sorosnak bármi köze lett volna hozzá, Szelényi Zsuzsanna említette volna az Orbán-fikázó könyvében, melyben Tusványos is téma.

Értem én, hogy benyalod Vásárhelyi Mária összes hazugságát, de honnan is tájékozódnál, ha nem echte kommunistáktól... Simán tehet, hogy Soros pénze segített a szervezésben, de Gyurka bá aligha tapsolt e projektnek. Már csak azért sem, mert Gyurka bá liblingje, az SZDSZ már a megalakulásakor gyűlölte a gondolatot is, hogy a határon túli magyarokkal bármiféle közösséget vállaljon. Ravasz gondolat lett volna, hogy majd a Fidesz elvégzi ezt a számukra gyűlölt melót, de ennyit nem nézek ki belőlük...

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.19. 13:33:25

@G. Nagy László:

Vásárhelyi Mária: Tusványos is részben a Soros Alapítványnak volt köszönhető
i több fontos magyar programot is megnevezett, amelyek Soros György alapítványának voltak köszönhetők. Ezek közé sorolta például a Tusnádfürdői Szabadegyetem és Tábor megszervezését is. Szerinte máshol is üldözik a Soros-alapítványokat, főleg, „ha egy autoriter vezető félti a hatalmát a demokratikus törekvésektől”.

Nyílt Társadalom Alapítványok tevékenységéből az iskolatejprogramtól kezdve a romák társadalmi felzárkóztatásán át egészen az utólag visszájára elsülő Fidesz finanszírozásáig.

A ’90-es évek elején a Tusnádfürdői Szabadegyetem és Tábor megszervezése is részben a Soros Alapítványnak volt köszönhető. Ezt a rendezvényt ma úgy ismerjük, hogy Tusványos

Továbbá kiderült, a Századvég Kiadó is részesült a Nyílt Társadalom támogatásából: „Édesapám könyvtárában sorakoznak azok a könyvek, amelyekben Schmidt Mária, Orbán Viktor, Szájer József köszönetet mondanak a Soros Alapítványnak a támogatásért” – tette hozzá.

ÜGYNÖKÖK!

„Ugyanakkor számos más országban is üldözik a Soros-alapítványokat: az Egyesült Államokban (Donald) Trump és a republikánusok, Oroszországban (Vlagyimir) Putyin, Izraelben pedig az ultraortodox fordulat utáni már-már antiszemitának nevezik” – emelte ki Vásárhelyi. Szerinte ezekben a példákban az a közös, hogy egy autoriter vezető félti a hatalmát a demokratikus törekvéseket végrehajtó Soros-alapítványoktól.

Mind-mind teljesen öncélú és kizárólag a hatalmi kontroll és önkény kifejeződései anélkül, hogy ezek bármilyen szinten szolgálnák a magyar társadalom érdekeit, pontosan ellentétesek mindazzal, ami ennek a társadalomnak az érdeke

– értékelte Vásárhelyi a magyar példát.

index.hu/kulfold/2023/08/16/vasarhelyi-maria-soros-gyorgy-alapitvany-nyilt-tarsadalom-alapitvanyok-tusvanyos/

a tökéletes Szelényinek hinnél, de Vásárhelyinek nem? milyen logika ez lacika? valami szőllősgazdász bányász logika?
minden primitiv szart benyalsz a gazdádtól te ostoba korrupt cseléd de másnak rónád fel, ha nem tekint sátánként egy emberre? ejnye ejnye lacika. ha félistennek tartod orbánt, nem szégyelled ezekután magad? én nem tartom félistennek Vásárhelyit. vágod?

akkor iskolákat se épített Soros?
hang.hu/magyar-hang-plusz/par-centis-femlemez-160984

viktor nem volt echte kommunista ? maga mondta el hogy őszinte komcsi volt a kiszes komcsi spicli.

ha már ilyen közlékeny vagy, akkor hogyhogy orbánnak lehet hazudni de gyurcsánynál elítéled?
mi van a szuverén országgal, amikor orbán nem tudta 2008-ban még mi putyin véleménye az ukrán NATO-ról?
ha te hetes hazafi vagy, akkor hányas hazafi ítéli el az országa szétlopását? a 8-as? a 10-es most hős vagy őrült?

érted már ugye a szőllősgazdász kádári szocializmust, vagy mondjam el újra hogy miért nem a dicső kapitalizmus előőrse?
és az ideológia szó jelentésére rájöttél már, vagy elmagyarázzam mégegyszer, hogy aztán kitilhass 18x-ra is te hitvány propagandista szar.

Vásárhelyi Mária azért kommunista, mert ... ?
a fideszes komcsi jó komcsi, a fideszes pedofil jó fideszes.

"Gyurka bá aligha tapsolt e projektnek"

mert soros maga az ördög!
hang.hu/magyar-hang-plusz/par-centis-femlemez-160984

amikor 1990-ben a Soros Alapítvány megérkezett Romániába „jelentős presztízse volt az erdélyi magyarok körében”.

az alapítvány munkáját nagyon megnehezítette az első években az a körülmény, hogy miközben az erdélyi magyarok elárasztották támogatási kérelmekkel, román részről fenntartásokkal és gyanakvással kellett megküzdeniük.
Salat szerint az erdélyi magyar egyéni szinten, és a közösség szintjén is profitált a Soros Alapítvány romániai működéséből.
Az első évek tevékenységi jelentéseinek a nagyobb részét a támogatottak hosszú névsora teszi ki, ezek a kimutatások mai napig rendelkezésre állnak, visszakereshetők, tanulmányozhatók.
transtelex.ro/kozelet/2023/06/18/soros-gyorgy-kolozsvar-azopan-fotoarchivum

Funar szerint Erdély elcsatolására készülnek románellenes szervezetek közöttük a Soros Alapítvány
nepszava.hu/1130761_soros-gyorgy-es-erdely-elcsatolasa

de biztos stadionokat építeni oda és szétlopni nem olyan hatékony

" gyűlölte a gondolatot is, hogy a határon túli magyarokkal bármiféle közösséget vállaljon."

lacika, térdre imára!
a forrás már megint lemaradt, tudod még miről? amikor az unió kéri vissza a régi politikusi vagyonnyilatkozatot a fidesztől, arra is még várok lacika. hitvány lacika.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.19. 14:42:32

Az a gáz, hogy bicskén két pedofil is volt. mert erről volt híres az orbán család ügyvédje védte az igazgatót,

hvg.hu/kkv/20240211_Az_Orban_csalad_ugvedje_vedte_a_pedofil_igazgatot_akinek_az_ugyebol_a_kegyelembotrany_kinott

444.hu/2024/02/11/az-orban-csalad-ceges-ugyvedje-megerositette-a-444-nek-hogy-o-vedte-a-pedofil-iskolaigazgatot

K. Endrét Etyek jelenlegi fideszes alpolgármestere, egy állami cég igazgatója védte az elsőfokú tárgyaláson

444.hu/2024/02/19/k-endret-etyek-jelenlegi-fideszes-alpolgarmestere-egy-allami-ceg-igazgatoja-vedte-az-elsofoku-targyalason

nemám kiderül hogy van egy fideszes pedofil hálózat.

: Kaleta Gábor, Simon Róbert Balázs fideszes képviselő Sz. Balázs nevű asszisztense, a nevelt lányát molesztáló Fohsz Tivadar, Tímár László üllői tanár/képviselő, N. J. a Nemzeti Földügyi Központ elnöke, K. Sz., Böjte Csaba Dévaj Szent Ferenc Alapítványának nevelője, Vásárhelyi János és a többi bicskei elkövető vagy bűnsegéd... Ha a sajtó feltárná mindegyiket az ismétlődő mintázatokkal együtt, valószínűleg még dermesztőbb lenne a kép, mint amit a bicskei ügy sugall.

Boldeone2 2024.02.19. 15:32:34

@Serény Vélemény: Európa tette tönkre a saját jövőjét. És a zöldek, a progresszívok, és a többi bolond ezt a folyamatot csak gyorsították."

- Normális vagy? A zöldek azért küzdenek, hogy a jövő generációi már egy élhetőbb világban éljenek!

Európának a két legnagyobb ellensége Orbán Viktor, meg Vlagyimir Putin

Ezt a két személyt kell kiiktatni minden áron, mert ők álltak a jövő elé!

Azt kell mondjam, hogy már Magyarország is putyinizálódik. A szuverenitási törvény lényegében mindenkire alkalmazható lesz, ahogy ezt kitalálták Oroszországban
Navalnij 19 évet kapott " extremizmusért" ami eleve nonszensz. Nem ölt meg senkit, de nem is biztatott senkit erre, csak "politikailag extrém" volt, a rezsim szerint...

Orbán célja is ez: minél komolyabb szintű diktatórikus rendszert kiépíteni, csak kissé szofisztikáltabb eszközökkel

A gerinctelen Orbán egy szólt sem szól Navalnij meggyilkolásáról, de a Fideszen belül is csak Németh Zsolt...

Boldeone2 2024.02.19. 15:39:30

@G. Nagy László: Ez a valódi botrány, nem Soros György pénzei!!

Ha ez cikk igaz, szerintem igen, akkor 9 év alatt több milliárd dollárnyi!!! közpénzt jutott állami propagandára! A Fidesz sikere 90% - ban ez, a valósághajlítás, a propaganda nagymesterei!

hvg.hu/gazdasag/20240219_Igy_koltott_el_9_ev_alatt_1360_milliardot_az_allam_a_Roganfele_kommunikaciora

Erra a pár milliárd közpénzre égetően szüksége lett volna az országnak és NEM a propagandistáknak!

Serény Vélemény 2024.02.19. 15:50:08

@Boldeone2: "- Normális vagy? A zöldek azért küzdenek, hogy a jövő generációi már egy élhetőbb világban éljenek!"

Remélem ezt csak viccből írod, mert én csak röhögök rajta. Szeretem a jó vicceket na!
:)

EURÓPÁNAK nulla jövője van. Nincsenek európai gyerekek, gyerekek nélkül meg nincs jövő.
Ami gyerekek megszületnek, azok között meg Mohamed a leggyakoribb keresztnév.

Boldeone2 2024.02.19. 16:02:31

@Serény Vélemény: EURÓPÁNAK nulla jövője van. Nincsenek európai gyerekek, gyerekek nélkül meg nincs jövő."

- Sehol nem születnek gyerek, ez világtrend. 2- 3 generáció múlva, már Mohamednek is csak 1 gyereke lesz, vagy egy sem...
Meg kell tanulni alkalmazkodni a trendekhez, ennyit kell tenni...meg a gyermeket vállalókat segíteni

Boldeone2 2024.02.19. 16:06:19

@Boldeone2: Sehol nem születnek gyerek"

- Pontosabban már mindenhol csökken a fertilitási ráta, de gyermekek még születnek. Ázsia kezd beállni, Kínában demográfiai gondok vannak, a gazdagabb öböl- államokban lényegében nem születik sokkal több gyerek, mint Európában

A nagy népességnövekedés mar leginkább csak Afrikára korlátozódik, de ott is lassul az ütem

Serény Vélemény 2024.02.19. 16:24:17

@Boldeone2: "A nagy népességnövekedés mar leginkább csak Afrikára korlátozódik, de ott is lassul az ütem"
Hát, megnyugtató tudni, hogy a jelenleg 220 milliós Nigéria nem öt év alatt lesz 400 milliós, hanem 2050-re...

Serény Vélemény 2024.02.19. 16:25:29

@Boldeone2: "Orbán célja is ez: minél komolyabb szintű diktatórikus rendszert kiépíteni, "

Ja, pénteken is hogy belelövettek a tömegbe.
Ja, nem.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.19. 17:10:31

@Serény Vélemény:

mi volt a nemzeti konziultációban te ostoba?
és mit csinál a gazdád?
mennyien mondtatok nemet az ukrán hitelre? és a gazdád megszavazta aztán hazudozik róla te véglény.

97% NEM a szankciókra? orbán mégis a 3% közé tartozik, mert Orbán IGEN-t mondott rá! igaz lehazudta, meg hazudott köré még pár szóvirágot, de a valóságot nem lehet tagadni. Biztos a fideszes szavazók azt hiszik, hogy nem hazudik a szemükbe orbán olyan könnyen.

97% nemet mondott a szankciókra, (mármint a visszaküldött Nemzeti konzultáción másfél-egymillió ember 97 % -a, nem a magyaroké. de ez most mindegy) kiplakátolta az idióta az egész országot, aztán mégis megszavazta utána a 10. szankciós csomagot, és előtte még 9-et is demokratikusan persze mi?
tehát akkor számít neki a sajátjai véleménye?
ha egyértelműen rossz nekünk, hogyan lehet hogy megszavazza orbán? kivételt kaptunk és mégis rossz? erős ország ez? ez a "háborús infláció"!
nem erről szólna a "szabadságharcunk"brüsszel és a pénzvilág ellen, ami elvileg "nem diktálhat nekünk" mégis drágábbak itt a termékek már mint ny-európában, miközben ott 3x többet keres az árufeltöltő is, mint itthon egy tanár, de az orvosokkal és a tanárokkal nagyon hadakozik a fidesz.

miért nem lehet népszavazás az európai ügyészségről vagy az aksigyárakról? 200 ezer aláírás esetén kötelező kiírni, összegyűjtöttek 700 000 aláírást a ügyészséges népszavazáshoz, Debrecenben és Győrben sem engedik szavazni a lakosságot a mérgező aksigyárról, demokrácia ez? vagy diktatúra.

Magyarországon a képviselet nem azt jelenti, hogy a választókat képviseli a döntéshozó testületben, hanem azt, hogy a hatalmat képviseli a lakossággal szemben.
ez a diktatúra. semmiképpen sem demokrácia

spin diktatúra, tudod mi az a spin doctor csöpike?

G. Nagy László 2024.02.19. 17:10:32

@Boldeone2:

"A zöldek azért küzdenek, hogy a jövő generációi már egy élhetőbb világban éljenek!"

Döbbenet, hogy te ezt el is hiszed magadnak. Talán ötven éve ez igaz volt. Az utóbbi 15 évben nem láttál egyetlen értelmes zöld akciót sem. És még az a jobb, ha csak hülye performanszokat csinálnak, mert ha politikai szintre emelik a kreténségüket, ott vége mindennek. Németország leghülyébb politikusai mind a zöldek közül valók.

"Sehol nem születnek gyerekek, ez világtrend"

Amikor Hitler előállt a Lebensraum elmélettel (már ő is csak átvette), azzal magyarázta a területszerző háború szükségességét, hogy évente 900.000 fővel nő Németország népessége. Ez mindössze száz évvel ezelőtti állapot... Döbbenet, hogy ma már a demográfiai stagnálás sem megy, miközben nagyságrendekkel jobban élünk... És meg sem fordul a fejedben, hogy a balos politikának ehhez köze lehet.

Boldeone2 2024.02.19. 19:05:47

@G. Nagy László: És még az a jobb, ha csak hülye performanszokat csinálnak, mert ha politikai szintre emelik a kreténségüket, ott vége mindennek. "

- Miről beszélsz? A zöldek, vagy a zöldgondolkodásúak még soha nem voltak kormányzati szerepkörben Magyarországon!

Hiába mondják a zöld - és energiapolitikai szakemberek, kb. 10 éve, hogy gyorsítsák fel a zöldátállást, ez nem történt meg. Orbánék az egyoldalú orosz energiafüggőségre tették fel az ország sorsát, de ebből a Paks 2 sem lesz kivezető út!
Eleve abszurd egy háborús zsarnokkal üzletet kötni, ez hazaárulás
A nukleáris energia témája nem ezen blog fő vitairánya, ebbe nem mennék bele, de az egyoldalú energiafüggőség már orbáni felelősség!

Pár hónapja írtam: ha kell Orbán " bezöldül " a hatalomért, no nem a zöld epe eszi, hanem jó populistaként meghirdette a zöldátállást... paradox helyzet, Európa készülő akkugyár- és gumigyár nagyhatalmaként "zöldátállásról" beszélni...
Sem munkaerő, sem elég víz, sem olcsó nagy mennyiségű áram nem áll rendelkezésre
Az akkugyár- jól hangzik - de valójában alacsony hozzáadott értéket képvisel. Ez Kínának üzlet, innen betámadni az EU piacot
A profit a kínaikat illeti, a dolgozók kínaiak, adót nem fizetnek...
Ki a faxnak jó ez??

Bayaz 2024.02.19. 19:50:22

@G. Nagy László: Ötven éve a zöldek rosszabbak voltak.
Nixon 1973-ban még azt tervezte, hogy 1980-ra az USA energiafüggetlenné válik és 2000-re 1000 atomerőmű épül Amerikában (és valószinüleg a világ jó része követte volna a példát), de a lemondása után pár év alatt a 'zöldek' és az olajvállalatok szövetsége a nukleáris energia elleni riogatással megoldotta, hogy ebből semmi legyen.

alöksz róz 2024.02.19. 20:02:41

@Boldeone2: "Soros György egy 93 éves filantróp, aki csak tanácsokat ad, nagy ritkán már, amit senkinek sem kötelező elfogadni!
...
Soros nem akadályozott meg semmit, örül ha egyedül kimegy az udvarra" - az biztos, hogy nagyon öreg, és lehet h örül neki.

de az is biztos h nagy pénzekre átutalási megbízásokat adni még mindig tud, némi "tanácsokat" mellékelve hozzá :D

Wildhunt 2024.02.19. 20:07:59

@alöksz róz: vagy csak olyan mint dr. Totenkopf a Sky kapitány és a holnap világában.

alöksz róz 2024.02.19. 20:16:13

@Wildhunt: nem láttam.
van benne pucér nő?

Bayaz 2024.02.19. 20:53:29

@alöksz róz: Nekem nagyon úgy tűnik, hogy Soros kevésbé szenilis mint Joe Biden.
Ha az utóbbi amerikai elnökként képes önálló döntéseket hozni amelyek megváltoztatják a világot, akkor Soros miért ne tudná? A kora nem 'mentség', nem öregek otthonában él.

GyMasa 2024.02.19. 20:58:07

@G. Nagy László:
AZ összes zöld trörvény/szabály csak 3 dolgot eredményezett
- Elvenni az emberek szabadságát
- Elvenni az emberek kényelmét
- Elvenni az emberek pénzét, amin megvásárolják a proletárok szavazatát.

Nyáron beszéltem az ücsémmel arról, hogy milyen képmutató pl a műanyagzacsók elleni keresztes-hadjárat!
- A világ, óceánokba jutó műanyagszennyezésének kevesebb mint 1 %-a jön az EU-ból, az USA-ból, Dél-Koreából és Japánból.
- Mutasson nekem valaki egyetlen expedíciót, amit tetszőleges EU állam/USA/Japán vagy Dél-Korea indított, hogy felszámolja a "Nagy, Csendes óceáni műanyagfoltot".
- És, ez kb, mindegyik töld akcióra igaz. Az üzemanyagok adóját sem arra fordítják, hogy mesterséges üzemanyag-termelést felfuttassák belüle, hanem csak eltűnik...

GyMasa 2024.02.19. 21:00:38

www.youtube.com/watch?v=E1e5HAZo4iw
CSak egy kis adalék azzal kapcsolatban, mennyire van "igazuk" a zöldeknek!

Boldeone2 2024.02.19. 21:34:51

@GyMasa: Már megint hazudozol, te szánalmas idióta! 5 millióra teszik azok számát évente, akik a foszilis energiahordozók égetéséból származó környezetszennyezés miatt halnak meg
Európában a Kárpát- medence sem számít egy túlságosan jó helynek ebből a szempontból, vagyis a " zöldtörvényekre" a zöldátállásra szükség van
A rák itt vezető halálok, a világon is az élmezőnyben vagyunk, ezért is fontosak a szigorú környezetvédelmi törvények
Tegyük tisztává a városok levegőjét! Először a diesel autókat, az euro 4 alattiakat kell kitiltani

Van egy jó mondás, Schwarzitól tanultam: Screw your freedom! Ha azzal másokat veszélyeztetsz!

Sadist 2024.02.19. 21:37:47

@Serény Vélemény: "Ja, pénteken is hogy belelövettek a tömegbe.
Ja, nem."

Na, tényleg, mi volt pénteken? Megbuktatták a zorbánt vagy jövő hétvégére halasztották?

Bayaz 2024.02.19. 21:40:23

@GyMasa: hát nem tudom, az IPCC jóslatai általában nem állnak távol az igazságtól és idővel egyre pontosabbak lesznek.

1990-ben még az előrejelzések gyerekcipőben jártak, 2012-re 0.55 fokos hőmérséklet-emelkedést jósoltak és a valós érték 0.4 fok volt.

alöksz róz 2024.02.19. 21:45:05

@Boldeone2: nemcsak a rák, hanem úgy általában a levegőszennyezés miatt bekövetkező halálozások száma is magas, tízezer feletti évente.
vagy több tízezer? már nem emlékszem.

alöksz róz 2024.02.19. 21:46:13

@Boldeone2: "Tegyük tisztává a városok levegőjét! Először a diesel autókat, az euro 4 alattiakat kell kitiltani" - nem is tudtam h az aksigyárak mellett vagy

alöksz róz 2024.02.19. 21:48:45

@GyMasa: "A világ, óceánokba jutó műanyagszennyezésének kevesebb mint 1 %-a jön az EU-ból, az USA-ból, Dél-Koreából és Japánból." - mert szennyező iparukat a fejlődő országokba telepítették, meg a szemetüket is odahordják

Boldeone2 2024.02.19. 22:00:04

@alöksz róz: COPD - ben és asztmában több százezer, de lehet hogy egy 1 millió ember is szenved. A légszennyezők önmagukban is rendkívül rossz hatást váltanak ki

Az, hogy az elektromos autózás mennyire lesz jövő, nem tudom. Én most egy hibrid Lexust akarok használtan megvenni. 40- 45 km - t tud tisztán elektromos módban

A Toyota egy új technológiát fejleszt, ami hidrogénnel mőködik, talán...2H2+ O2= 2 H2O vagyis víz keletkezik...

A vízpára meg üvegházhatású...De ez még a jövő zenéje...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2024.02.20. 00:17:37

Azért jó látni, hogy az ideírogató agyhalott fideszkomcsiknál van a világ összes tudása! :))

Glokta 2024.02.20. 00:23:57

@G. Nagy László: "Értem én, hogy benyalod Vásárhelyi Mária összes hazugságát, de honnan is tájékozódnál, ha nem echte kommunistáktól... Simán tehet, hogy Soros pénze segített a szervezésben, de Gyurka bá aligha tapsolt e projektnek. Már csak azért sem, mert Gyurka bá liblingje, az SZDSZ már a megalakulásakor gyűlölte a gondolatot is, hogy a határon túli magyarokkal bármiféle közösséget vállaljon. Ravasz gondolat lett volna, hogy majd a Fidesz elvégzi ezt a számukra gyűlölt melót, de ennyit nem nézek ki belőlük..."

Honnan veszed, hogy Sorosnak az SZDSZ volt a liblingje vagy lenézte volna a határon túli magyarokat?

Nekem legalábbis nem ez volt a benyomásom - a rendszerváltás idején Soros a Fideszt támogatta nem az SZDSZ-t, nem kritizálta az első Orbán-kormányt úgy mint az MDF-et, a Helsinki Bizottság védte a 2006'-os rendőri túlkapások áldozatait és még 2010-ben is jelentős összeget adományozott a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak illetve találkozott Orbánnal.

Alapvetően csak 2010 után került Soros és Orbán összeütközésbe, azért mert Orbán minél nagyobb hatalmat akart a saját kezében és ebbe a Soros által támogatott 'progresszív' eszméket terjesztő és védő szervezetek és egyetem jelentős befolyása nem fért bele (jó példa erre a Norvég Alap-ügy), ráadásul ezek a szervezetek a 15'-ös bevándorlási válságtól kezdve (ahol ugye Pardavi Márta szerint tárva-nyitva kellett volna tartani a határokat) ellenségként kezdtek tekinteni a kormányra.

G. Nagy László 2024.02.20. 09:02:50

@Glokta:

A kezdet kezdetén Soros a Fideszt is támogatta, akárcsak az SZDSZ-t. 1992. után azonban nyilvánvalóvá vált, hogy Orbánnak van saját akarata és útja, s a Fidesz nem lesz az SZDSZ ifjúsági szervezete, aminek Gyuri bácsiék szánták. Onnantól vége a szerelemnek.

Soros ideológiai zombikat nevel és pénzel. Aki nem ilyen, aki nem irányítható, aki nem globalista-progresszív mantrát nyomja, azt aligha támogatja a jövőben. Szerintem Gyurka bá máig nem érti, hogy miközben simán behálózta, magáévá tette és eredeti pályájáról kisiklatta Európa egyik meghatározó politikai erejét, a német CDU-t, addig a Fidesszel nem bírt - Orbánék határozottan kimenekültek e pusztító ölelésből.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.20. 10:16:36

@GyMasa:

és mit mondanak erről a Magyat Tudományos Akadémián te idióta?
www.youtube.com/watch?v=jRUJ_z3rAP0

Szathmáry Eörs nem akárki ám, még a fideszes böszörményi nagy gergő szerint is a legmagadasabban jegyzett magyar tudósok egyike

www.youtube.com/watch?v=gVwaUaAzwy0

www.youtube.com/watch?v=hCss3t-Nsv0

www.youtube.com/watch?v=keEA_IiL1_I

GyMasa 2024.02.20. 10:18:43

@Bayaz:
"hát nem tudom, az IPCC jóslatai általában nem állnak távol az igazságtól és idővel egyre pontosabbak lesznek."
Most arról az IPCC-ről beszélsz (az "a tudósok 97%-a egyetért a klímaváltozással" IPCC-ről?)
Arról az IPCC-ről, amelyiknek a listájára felkerült "tudósokat" nem kérdezték meg arról, hogy felvehetik-e őket, és igen erőszakosan kell őket kérni, hogy levegyék onnan a nevüket?"
És, akik arra adnak támogatást, ha minél durvább armageddon-előrejelzés jön ki az általuk finanaszírozott "kutatás" eredményeként?

"1990-ben még az előrejelzések gyerekcipőben jártak, 2012-re 0.55 fokos hőmérséklet-emelkedést jósoltak és a valós érték 0.4 fok volt. "
Azaz, ezt sem találták el.
Pont úgy nem, mint a linkelt videóban sem.
És ez nem MINDEGYIK tévedésük volt, hanem csak 33 kiragadott.
Amúgy pedig, ugye a 0.15°C sz egy pici szám, csakhogy az az eredeti 0.55°C nek a 72%-a.
AMi egy Föld méretű, igen komplex geológiai-biológiai rendszer tekintetében szerintem a "pontos" szótól a lehető legmesszebb áll.
(kb., mintha a tenyérjós "megjósoná", hogy 70 plusz-mínusz 24 éveig fogsz élni....)
Plusz ne feledd a téma körüli durva propagandát sem!

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.20. 10:25:35

@G. Nagy László:

orbánnak van saját akarata te hazug véglény?
ezért kellett tudnia putyin, "a háborús agresszor" véleményét 2009 után?
ezért árusítja ki az országot kínának?
saját akaratából lkpja szét az országot de olyan nagy kurva hazafi vagy, hogy nem zavar te hazug propagandista.

a fidesz külföldi soros-pénzből élt, ha lett volna kádárnak szuverenitásvédő hatósága, akkor tapsikoltál volna neki ha bezúzzák a fideszt te retardált hihetetlenül buta véglény?

legalább a pofádat fognád be mint minden rendes proagandista akit hazugságon kapnak, de nem te folyamatosan jártatod mint egy agyhalott zombi a nyöszögést.

te tényleg ilyen szőllősgazda retardált vagy? válaszolj te hazaáruló korcs érdemben! vagy kussolj örökre és töröld a blogodat.

"Soros ideológiai zombikat nevel és pénzel"

aki félistennek tartják a gazdájukat?
ja az te vagy lacika! hazudj még valami szépet a k anyádat

élőben játszd el egyszer ezt előttem ezt a gerinctelenséget te aljas cseléd. elviselehetetlen ez a hitványság te értelmi fogyatékos.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.20. 10:29:57

@Glokta:

honnan veszi?

hazudik. de arról valamiért nem ír, amikor orbán "félisten " gazdája kihátrál a kárpáti magyarok megegyeztéséből.

hang.hu/magyar-hang-plusz/magyarorszag-felrugta-a-kijevvel-kotott-megallapodast-156713

ha rákosi magyar zászlót lengetett volna akkor is így tapsikolnának neki az agyhalott fideszesek mint orbánnak.
nem lehet mit csinálni értelmi fogyatékosokkal, nem elég fejlett az agyuk egy érdemi kommunikációra se.

Boldeone2 2024.02.20. 10:34:32

@GyMasa: Arról az IPCC-ről, amelyiknek a listájára felkerült "tudósokat" nem kérdezték meg arról, hogy felvehetik-e őket, és igen erőszakosan kell őket kérni, hogy levegyék onnan a nevüket?"

- Te emeletes barom! Az IPCC- nek lényegében minden földi ország tagja- beleértve Kínát és Oroszországot- azaz nem a konteó- elméleteket kell keresni, hanem ez a legerősebb tudományos világkonzenszenzus. Összevetik a külőnböző országok mérési és kutatási eredményit, ebből vonnak le konklúziókat

Az ANTROPOGÉN klímaváltozás min. negyed évszázada elfogadott tudományos konzenzus. Tehát pusztán klímaváltozás, hanem antropogén klímaváltozás!

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.20. 10:46:39

@Serény Vélemény: továbbá

2016 óta van rendeleti kormányzás, aztán kovid miatt, aztán a háborús veszélyhelyzet miatt, nincs funkciója a parlamentnek, ez demokrácia, vagy diktatúra?

Az hogy mennyire szadisztikus egy állam, nincs szerepe a diktatúra kérdésében.
a hibrid rezsim is diktatúra. a diktatúra: totalitárius politikai rendszer, ahol az állami főhatalmat egy személy vagy csoport képviseli. a választás a csalások és a szalámitaktika miatt csak illúzió a demokrácia a fideszesek számára is, hisz orbán még a szavazóit hülyítő nemzeti konzultációkat se tartja be.

A spin diktatúra, az autokrácia és a diktatúra szinonimák, Julius Ceasert hivatalosan is diktátorrá választották, és nem a szadisztikusságáról volt híres az a rendszer, hanem inkább a népjóléti intézkedéseiről.

"Körösényi András szerint az Orbán-rezsim nem jogállam, nem is így értelmezi magát, hanem vezérdemokrácia, demokratikus legitimációval rendelkező autoriter hatalom. "

ha tisztességgel választják meg a diktátort, az akkor is diktátor, aki nem enged beleszólást a hatalomban senki másnak. lehet itt pofozgatni a sz*rt, csak nem érdemes. a demokráciát nyugodtan elhagyhatjuk a "vezérdemokráciából."
és itt még tisztességről sincs szó. és nem tudjuk mennyi (és mennyi lesz) a választási csalás se itthon, se Fehéroroszországban, se Putyinnál

tehát a vezetői demokráciában a Vezető gyakorlatilag diktátor, olyan szép eufemizmus a diktátorra azt mondani hogy vezető, hogy ilyenkor Kőrösényi is korruptnak tűnik.
fából vaskarika, tehát akkor diktátori demokráciáról beszélhetünk. és akkor ezekszerint mivel hitlert is demokratikusan választották meg, akkor a náci Németország is egy "vezetői demokrácia"

G. Nagy László 2024.02.20. 10:50:16

@Tesz vesz XVI.:

"a fidesz külföldi soros-pénzből élt, ha lett volna kádárnak szuverenitásvédő hatósága, akkor tapsikoltál volna neki ha bezúzzák a fideszt te retardált hihetetlenül buta véglény?"

Már ez az egy mondat is elég ahhoz, hogy ország-világ elé tárd, mekkora retardált idióta vagy. Egyetlen mondatban három ekkora elképesztő ostobaságot beleszőni... az elvakultság rekordteljesítménye.

1. Kádár idején valódi diktatúrában éltünk. Vasfüggöny, cenzúra, egypártrendszer. Ma ennek nyoma sincs. Alapíthatsz pártot. Szórólapozhatsz. Tüntetést szervezhetsz. Még újságot is megjelentethetsz. Hogy a picsába tudsz olyan elvetemült idióta módon érvelni, hogy pártműködés tekintetében egyáltalán felmerül benned e párhuzam?

2. A szuverenitás védelme és a "bezúzás" között érzek némi halvány árnyalatkülönbséget. Szemléltetésképpen: az egyik esetben nem engeded tarhálni a koldust a Deák tér közepén, a másik esetben főbe lövöd. Pontosan tudom, hogy erkölcsi érzék híján képtelen vagy különbséget tenni a kettő között, de azért ez mégis durva. Lefordítom: a szuverenitásvédelmi hatóság nem fog bezúzni egyetlen pártot sem.

3. Sokszor leírtuk már: MZP Amerikában már a börtönben ülne. Én értem azt, hogy született szolgalelkűként azt várnád, hogy külföldről pénzelt zombik irányítsák az országot. Orbán vonzereje elsősorban abban áll, hogy nem ilyen. És az Egyesült Államokban sem juthatna a kormány közelébe sem Tusk, sem MZP - ott legalább még a szuverenitásra vigyáznak. Mármint a sajátjukra :)

Boldeone2 2024.02.20. 11:17:47

@G. Nagy László: Lefordítom: a szuverenitásvédelmi hatóság nem fog bezúzni egyetlen pártot sem."

- Olyan törvények egy valódi demokráciában, mint a "szuverenitásvédelmi", meg sem születnének, hiszen sem monolit pártrezsim nincs, sem tekintélyelvű vezető, sem pedig mögöttük kiépített mélyállam

A normál demokráciában nincsenek erős emberek , Joe Biden sem az , különben már rég el tudta volna küldeni a segélyt Ukrajnának, amire égető szükség van...

Ennyi a hátránya a valódi demokráciának, a döntések konszenzust igényelnek, időnként lassan haladnak...

A diktatúrában ez soha volt probléma: az erős monolit hatalom tűzön- vizen át keresztülviszi akaratát

Mondjunk együtt nemet a "szuverenitásvédelmi törvényre" amely egy egyre inkább antidemokratikussá váló rezsim önvédelmi törvénye!

Van ilyen törvény egy plurális demokratikus országban?

Van a lófaxt! Ezt a törvényt orosz mintából vették át, Navalnijt több jogcímen ítélték el, többek között 19 évet " extremizmus " alapján ( orosz szuverenitási törvény alapján! Rip Navalnij!

Az Orbán- rezsim a magyar történelem szégyene! Nemzetünk nagyjai forognak a sírjukban, többek között az orosz reláció miatt...

G. Nagy László 2024.02.20. 11:22:23

@Boldeone2:

"Van ilyen törvény egy plurális demokratikus országban?"

USA?

Boldeone2 2024.02.20. 11:27:29

@G. Nagy László: Nem tudok róla. Ha van is hasonló, az a patriot act, de annak más célja van. A tartalom számít, ez a törvény egyértelműen orosz mintára készült

A finn néppárti elnök ezt mondja Orbánról:

444.hu/2024/02/19/finn-kormanyfo-elfogadhatatlan-amit-orban-tesz-ugy-tunik-szandekosan-segiti-putyint?utm_source=Facebook&utm_medium=444&fbclid=IwAR3x8VHZy_5-sRQny4oUFQKlnqyhkjYy12C5Gd8IPTEATaEh2yQvKDxpAW4

Serény Vélemény 2024.02.20. 11:38:59

@Tesz vesz XVI.: Szerinte te egy hülye agymosott világban élsz, amelyiknek a lényege a valóság tagadása. Éppen most mondott le az általad diktatúrának nevezett rendszer két prominense, pont azért, mert népharag nyilvánult meg ellenük. HA diktatúra lenne, akkor mindegy lenne, hogy a NÉP mit akar. Mivel nem mindegy, ezért nincs se diktatúra, se hibrid szófosás, egyszerűen olyan demokrácia van, amit az ország népességének a jelentős része:
_nem ellenez_.
Egy teljesen legitim, választásokon hatalomhoz jutott, legitimen megválasztott parlamenti többség által megszavazott kormányfőnk és kormányunk van, akit demokratikus választásokon le lehetne váltani, ha a jelenlegi ellenzéknek több szavazója lenne, mint a jelenlegi kormánynak. De mivel legalább 1 millióval több szavazata van a kormánypárt(oknak) ezért nem hisztizni kéne és hazát árulni ellenzéki oldalon, hanem dolgozni.

Serény Vélemény 2024.02.20. 11:41:52

@Boldeone2: "A diktatúrában ez soha volt probléma: az erős monolit hatalom tűzön- vizen át keresztülviszi akaratát"

Ugyanaz az agymenés. A vasárnapi boltzár például egy olyan - egyébként helyes - döntés volt, amit a népakarat rövid távon megakadályozott. TEHÁT nincsen olyan, hogy "tűzön -vízen át keresztülviszi az akaratát", mert ha tűz van, meg víz, akkor nem visz semmit sehova.

Boldeone2 2024.02.20. 11:55:47

@Serény Vélemény: Egy teljesen legitim, választásokon hatalomhoz jutott, legitimen megválasztott parlamenti többség által megszavazott kormányfőnk és kormányunk van, akit demokratikus választásokon le lehetne váltani"

-Választással gyakorlatilag nem lehet leváltani, ezt elmondta Magyar Péter is, akik belső ember volt a rezsimben, aki nagy helyesen látja a valós helyzetet, de az EP elsöprő többsége is kimondta:

hvg.hu/eurologus/20230330_Az_EP_ismet_a_valasztasi_autokracia_hibrid_rendszerenek_nevezte_Magyarorszagot

...és ebben a verdictben a jobboldal is keményen benne van...

Orbánék csalárd eszközökkel kisajátították a politikai hatalmat!

Boldeone2 2024.02.20. 12:09:36

@Serény Vélemény: Tessék, ez az "egyenlő politikai verseny " :

telex.hu/gazdasag/2024/02/19/rogan-antal-nemzeti-kommunikacios-hivatal-kommunikacios-szerzodes-balasy-gyula?fbclid=IwAR2CNwuY6NX0ITgsGtxN-YdYqrMM8LjQca-8Mu-mUqEP263iU1MWmRdphDY

-A kormány több milliárd dollár!!! Közpénzből kampányol maga mellett, ezzel kellene bárkinek versenyezni...

-A választási törvényeket önkényesen változtatja a 2/3, legyen szó Lex- Volnerról, vagy most a budapesti választási rendszerbe beleszólásról

- A közjogi méltóságok, korábbi pártemberek, így nincs valós hatalommegosztás, sem " fékek és ellensúlyok"...Alkotmánybíróság kiherélve, ahogy a népszavazás intézménye is- az ellenzék nem népszavaztathat

- Médiadiktatúra- tanács, KESMA, közmédia propaganda szócsővé silányítása

Olyan politikai "verseny ez" mintha a Kisvárdának kellene focizni a Reál Madrid ellen, ahol még a szabályokat is Madrid írná àt, és a bírókat is ők jelölnének ki...

Másnak LEHETETLEN győzni. Valójában ez a diktatórikus politikai rendszer lényege.

Serény Vélemény 2024.02.20. 12:59:40

@Boldeone2: Erről az "egyenlő verseny" mániáról mindig szegény megboldogult dudenbuch.blog.hu/ Frick László Intézet jut eszembe. Ő már akkor megmondta, hogy mi az szdsz stílusú szabad, és egyenlő verseny: "akkor indulhat is a futóverseny, én biciklivel megyek"

Engem sokkal jobban zavar 1) a techóriások határozott cenzúrája, amit a normalitás ellen követnek el, és 2) az ok a külföldről érkezett kampánypénzek, és tanácsadók, akik az általad preferált moslékos oldalon tűnnek fel, most már rendszeresen.

Boldeone2 2024.02.20. 13:11:10

@Serény Vélemény: az ok a külföldről érkezett kampánypénzek, és tanácsadók, akik az általad preferált moslékos oldalon tűnnek fel, most már rendszeresen."

- Engem sokkal jobban zavarnak az egypárti rezsim önmagára költött dollármilliárdos propaganda pénzei, amelyek mehetnének pl az egészségügyre!

Mint a demokratratikus, ellenzéki pártok választási kampányára küldött igen kevés külföldi pénz. Nem annyi, hanem a 10x - es összeg is eltörpül a " választási rezsim " propaganda pénzei mögött

Tehát Orbánéknak mindent szabad, az ellenzéknek semmit!!

Arra adj választ, hogy a Megafon központnak miből vannak milliárdjai??? Őket miért nem vizsgálják soha? Magyar abszurd ez!!
Lényegében kezdünk nyílt diktatúrába fordulni, az ASZ a rezsim meghosszabbított jobbkeze

KIZÁRÓLAG az ellenzéket baszlatják/ büntetik! Kilóg a lóláb!

Boldeone2 2024.02.20. 13:19:56

@Serény Vélemény: hvg.hu/itthon/20240220_ASZ_buntetes_ellenzeki_partok_tiltott_parttamogatas_jelentes

Nyilvánvaló a szándék a választások előtti szándék. Ezért mondom: ez egy szofisztikált diktatúra, Orbán egy diktátor. Annak viszont " zseniális"

Lényegében tönkretsznek mindenkit akik veszélyes a hatalmukra...

A pénteki tömeg, Pottyindiék sem értik miről van szó... " Nem akarunk politikai hatalmat" - akkor hogy akartok változást??

Orbán pont ezt akarja: ne legyen soha kormányképes, erős ellenzéki alternatíva. Maradjanak meg a politiából kiábrándult embermilliók távol a politikától

Úgy a Fidesz - talibán mindig győzni fog... A maradék kicsi ellenzéket meg ellehetetlenítik, szétbüntetik, korlátozzák, belülről szétverik ( LMP, Jobbik)

Serény Vélemény 2024.02.20. 13:28:40

@Boldeone2: "Orbán pont ezt akarja: ne legyen soha kormányképes, erős ellenzéki alternatíva."

És hogyan tudja ezt megakadályozni? Nagyjából sehogy.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.20. 13:32:34

@Serény Vélemény:
két teljesen súlytalan figura mondott le az ország irányitását tekintve, még ha varga juditnak volt is kártékony munkássága, levették a töltőtollat a sakktábláról.

és miért? mert nem fogsz találni már olyan nyugati diplomatát, akik odaálltak volna már melléjük fotózkodni.

Hisz néhány demokráciának kikiáltott rezsimben (USA, Magyarország) a legfontosabb kérdésbe nem szólhatnak bele a választók: a gazdaságba. Itthon még a nemzeti konzultáció sem mérvadó így az aggyal rendelkező fideszes szavazók számára is egyértelmű kéne hogy legyen, hogy nekik sincs semmibe se beleszólásuk, a választások illúziója nem demokrácia. És nem féloldalas a demokrácia van novákkati lemondása kapcsán, hisz a sakktábláról csak a töltőtollat vették le.

eddig érted, vagy lemaradtál?

na most egy olyan lény, aki annyira kezdetleges, hogy nem lát át a PRIMITÍV fideszes propagandán, az ne akarjon már engem kioktatni a VALÓSÁGBÓL. oké csöpike? amikor az agymosott szót használod, nézz már a tükörbe légyszó jó, narancsproli?

arra nem reagálnál amit leírtam? vagy te is értelmi fogyatékos vagy ? RENDELETI KORMÁNYZÁS?! NÉPSZAVAZÁS? nemzeti konzultáci? olyan ostoba a fideszes hogy még kommunikálni se lehet vele.

"egyszerűen olyan demokrácia van, amit az ország népességének a jelentős része: _nem ellenez_."

az nagyon demokratikus hogy nem érvényesül a nép érdeke, őé népszavazás te marha, és ha felhoznád a njemzeti konzultációt, akkor tényleg fogyatékos vagy, a nép nagyrésze ellenzi a fideszt, és azt hogy hazugságok mögött szétlopja az országot és semmit nem csinál, csak leépíti az államot, csak a szalámitaktika meg a választási csalások (amik részletezve vannak a első itteni kommenjeimben) miatt leválthatatlan a putyin által fogvatartott rezsim, lantos csaba, rogán szijjártó moszkvával érintkeznek közvetlenül viktor kihagyásával, de a k nagy agyhalott "szuverén" magyaroknak ezzel semmi problémája nincsen. kib hazaárulók.

"teljesen legitim"

teljesen legitim a választási csalásokkal meg a közmédia primitív tisztességtelen és józan ész ellenes hazugságaival? elment az eszed csöpike? tényleg miért kell ilyen gyengeelméjűnek lenni?
furcsa elkölcseid vannak neked is, mint a többi véglény fideszesnek. gerinctelen patkányok.
csak a csőcselék fideszes már, ami sajnálatos, mert egy részük külsőleg úgy néz ki, mintha polgár lenne.

"nem hisztizni kéne és hazát árulni ellenzéki oldalon, hanem dolgozni."

akkor nem gond ha orbán eladja az országot putyinnak meg kínának? a kibaszott ostoba hazaáruló a fideszesek és a szavazói meg gondatlanságból elkövetett hazaárulók, vagy tudatosan korruptak. szegények gyengeelméjűek

baalint1 2024.02.20. 13:35:22

@G. Nagy László:
Látom nagyon beindulál az egybites Sorosozással, Pedolaci, mióta újabb hazugságotok dőlt össze. Nagyon durva, hogy egykor értelmes és jóindulatú embernek gondoltalak, de legalább most már teljesen kimutatod a fogad fehérjét.

Boldeone2 2024.02.20. 13:39:02

Egyébként maguk a fideszesek adják az egyik súlyos bizonyítékát annak, hogy mennyire nem demokratikus a politikai rendszer: Orbánt senki nem meri szinte bírálni

Ő a szent, a rendszeren felüli messiás... Ő nem lehet hibás semmiért, így politilai felelőssége sincs semmiért..."Mondjon le Novák" , " problem is solved"
Orbán ugye soha nem hibázik..

Van egy fidesz- talibán réteg, akik vallásos elvakultsággal követik a vezetőt, némelyik viselkedése már az abszurditást súrolja, mint G Fodor, " Orbán- szabály" szerzője , mások csak megélhetési seggnyalók, de en bloc ez egy nemzetkatasztrófa ..

Az értelmesebb jobboldaliak már régen eltávoldtak ettől, maradt az irracionális, vakhitű talibán...

Ezzel a rezsimmel elképzelhetetlen minden konszenzus! Orbán háborút(t) akar mindig , nem konszenzust. Akkor, megkapja!

Ki szelet vet, vihart arat! Vagy, ahogy Hamvas Béla mondja: " Forog a nagy szerencse- óriáskerék, egyszer fent, másszor lent" ( kb)

De van egy jó mondása Orbánnak is: " Mindenki csak egy ütésre van a padlótól..."

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.20. 13:43:13

@Serény Vélemény: 'A vasárnapi boltzár például egy olyan - egyébként helyes - döntés volt, amit a népakarat rövid távon megakadályozott'

milyen népakarat bazmeg? te retardált vagy? volt népszavazás?
a fideszes potentátok akadályozták meg inkább

ha a népakarat számított volna, akkor minek vezették be?

alöksz róz 2024.02.20. 14:09:11

@baalint1: ni hogy köpköd a gyűlölködő komcsi

Serény Vélemény 2024.02.20. 14:21:24

@Tesz vesz XVI.: "két teljesen súlytalan figura mondott le az ország irányitását tekintve, "

Szerintem te valami extrém jó drogot fogyaszthattál, mert ilyen marhaságot csak bedrogozva gondolhat bárki is komolyan. A fidesz kb két legnépszerűbb női politikusa mondott le.

Egyébként meg: republikon.hu/media/136686/202401_prez_partpreferencia.pdf

Hol van pl ebben a kutatásban az a brutális kormányváltó szándékú tömeg?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.20. 14:26:06

@G. Nagy László:

Reinaldo Arenas kubai költő megmondta lacika:

"a kommunista és a kapitalista rendszer között az legnagyobb különbség,
hogyha a kommunista rendszerben seggberúgnak, meg is kell õket éljenezned,
de a kapitalizmusban visíthatsz"

a spin diktatúra, és a hibrid rezsim lényege, hogy demokratikus rendszernek kell látszódnia, te agyhalott korrupt hazug balfasz, de minden diktátor szereti magán legitimnek és a nép gyermekének hívatni, ez nem új azoknak, akik valaha tanultak történelmet. hát te a putriban nem foglalkoztál ilyenekkel, értem én hogy mélyről jössz és a mélység mindig ott lesz benned, de ha ostoba vagy mitn a faszom, legalább szerényebb legyél. és udvariasan kérdezz, bár te nem tudsz szerintem gerincesen és becsületesen viselkedni, ezért kell a magadfajta nárcisztikus korrupt pszichopatákat erre rákényszeríteni. mert máshogy nem megy

" pártműködés tekintetében egyáltalán felmerül benned e párhuzam?"

jaja, azért van a legkeményebb diktatúra a fideszben, hogy ha adakozni akarsz már azért is leszólnak rogánék, meg ha nem úgy válsz el, akkor kiküldik rá az állami hatóságokat. hitvány balfaszkám.
ha véletlenül kiszólsz
a 133 bátor nem véletlenül gyengeelméjű gomnyomogató idiótákból áll, akiknek tudása nulla, a hűségük viszont megkérdüjelezhetetlen, mert mással amúgy se tudnának kitűnni a kontraszelektált oclokráciában

már nem Cseh Tamás, a fidesz arca hanem győzike és kis grofó (bár Cseh Tamás se volt nagy lángész, csak szenzitív.)
Ángyán József, Mellár Tamás, Holoda Attila, Hadházy Ákos, Dévényi István, (Aszódi Attila),
Csaba László - A Magyar Érdemrend középkeresztje (2012)
Tomanovics Gergely, Vargajudit férje: Magyar Péter . Kardos József kulturális menedzser, fidesz alapító
A tanári státusztörvény elleni aláírók között szerepel többek között Réthelyi Miklós, aki 2010 és 2012 között volt nemzetierőforrás-miniszter, ezzel az egészségügyért, a szociális ügyekért, az oktatásért, a kultúráért és a sportügyért felelős kormánytag, Ángyán József agrárpolitikus, korábbi államtitkár, Jeszenszky Géza, a rendszerváltozás utáni első magyar külügyminiszter, az első Orbán-kormány washingtoni nagykövete, valamint Szent-Iványi István külpolitikai szakértő, korábbi államtitkár is.
Szőcs Géza, Orbán Viktor kulturális főtanácsadója „rendkívüli csapásnak” nevezte a magyar sajtószabadságra nézve a Népszabadság felfüggesztését, különösen, hogy akkor az archívum sem volt hozzáférhető.

" A szuverenitás védelme" mi a f*szról beszélt egyáltalán te pedofideszes? most írtam le te gyengeelméjű, hogy a soros-pénzt meg a fideszt mint pártot
érted az elvet? vagy magyarázzam el bábokkal? gyurmával?

A politikai szuverenitás „védelmére” létrehozandó hivatal a „külföldi beavatkozásra utaló folyamatokat” vizsgálhatja majd.

véletlenül az orosz befolyást meg a kínai befolyást nem vizsgálja az SZVH, nem érdekel mi van ezekkel hitvány lacika, na legalább valami szépet hazudj.

"nem engeded tarhálni a koldust a Deák tér közepén, a másik esetben főbe lövöd. "

mindkettő koldusellenes. viszont a fidesz koldus volt, aki most koldusellenes törvényeket hoz. tetszik érteni vagy még játszod a hülyét pár évig? ja bocs, életed végéig.
de legalább a podáfat ne jártatnád értelmi fogyatékosként.

"a szuverenitásvédelmi hatóság nem fog bezúzni egyetlen pártot sem."

főleg ha azt vesszük, hogy kádár diktatúrája a túlélés érdekében tele rakta ügynökökkel és komcsi spiclikkel az összes pártot te idióta. ilyen volt a lengyeleknél a spicli walesa. és ilyen volt itthon a spicli orbán is.
nem véletlen ám lacika, hogy a te nagy demokratikus pártcsaládod nem csinált lusztrációt, és az ügynökaktákat se hozta sose nyilvánosságra. egyik parlamenti párt se akarta igazán a rendszerváltás után, milyen furcsa! nagyon érdekes ez lacika, lehet mégse akarták agyonlőni a koldusokat ?

"MZP Amerikában már a börtönben ülne."

melyik törvény miatt? orbán miért fizetheti akkor trump CPAC-jét? lehet vissza kéne kérned akkor Dodiktól az a több milliárd forintot amit kapott, meg jansa? fico? meloni, le pen? salvini? lukasenkót is megdobták pár millióval a gazdáid, k nagy szégyen! de erkölcsi fogyatékosként nem érzed a helyzet súlyát. bájos. csak ne rám mondjad ezekután hanem a tükörbe!

"Én értem azt, hogy született szolgalelkűként azt várnád, hogy külföldről pénzelt zombik irányítsák az országot"

erről pofáztuk eddig te korcs, hogy orbán és pártja külföldről volt pénzelve te idióta, soros pénzzel, meg merkelnél is kalapozott.

attól még hogy valakit külföldről pénzelnek, még nem feltétlen hazudik és ártani akar te retardált.
hogy fizetett ügynökök? Szent istván? Az nem volt kulfoldi ugynok? Meg vallast is valtottak a magyarok miatta. Kulfoldi erdekek szerint. Meg a kepes kronika is azt irja a kopannyal valo csatajara hogy osszecsaptak a magyarok es a nemetek. Na a nemet sereggel volt szent istvan.
Rakoczit a francia kiraly penzelte. Stb
Orbant most az oroszok. de ezt ne vizsgálja az SZVH, ugye? minek?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.20. 14:27:22

@G. Nagy László:

továbbá

Kossuth Lajos is gyűjtött külföldön ,merkelnél is kalapozott orbán, és kapott is. akkor ezért érinthetetlenek a német autógyárak, orbán is egy külföldi ügynök, egy kib*szott banánköztársaság ez, aminek a vezetője harsogva hazudja a twitteren is, hogy ő szabadságharcos.

nem az a baj ha valakit külföldről fizetnek, az a baj, ha hazudik. és ha valakit külföldi pénzből fizetnek és igazat mond úgy is rosszabb, mintha valakit meg közpénzből és állandóan hazudik? csak elméletileg kérdem persze.

mert előbbi nem fáj a magyar adófizetőknek.

a született szolgalelkű amúgy nem tartja félistennek a gazdáját lacika? a k anyád hogy tényleg ilyen hazug hitvány vagy most már, HÁNYSZOR ÍRJAM MÉG LE UGYANAZT A K ANYÁDAT?!

mennyivel jobb a gazdád, aki KÖZPÉNZ MILLIÁRDOK éget el a primitív hazug propagandára? erre vered magad te kártékony darav szar, hogy az nem külföldi pénz?! te idióta, ez sokkal rosszabb, hiszen ez az adófizetó magyarok pénze!

ostoba rongy cseléd vagy.

annyira nem hinném hogy szellemi fogyatékos lennél, hogy ezeket ne sikerüld megértened, de te mégis eljátszod. hazudsz mert egy becstelen, gerinctelen, hitvány agyhalott propagandista vagy

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.20. 14:45:57

@Serény Vélemény:

mert milyen önálló döntése volt a molykepke novák katinak meg varga juditnak bazmeg?

mikor orbán még azt se engedte meg a "miniszterének" hogy lecserélja az Ángyán által már felvázolt tartótiszt államtitkárát, te is síkhülye vagy?

ennyi hülyét. csak ennyit írtam te nyomorult? hol a válasz a többi felvetésemre?

mondtam hogy le van szalámizva az ellenzék. mit nem értesz? szerinted a gerrymandering, a kubatov -listával tisztességes bazmeg? a győzteskompenzáció tisztességes? a választási csalások tisztességesel? a közmédia tisztességes és okos? agyhalott vagy bszod?

és ráadásul nemcsak a fidesz szalámizza az ellenzéket, hanem gyurcsány is, a régi barát.
gyurcsány nem akar spéder, simicska, az öreg vitézy, vagy bigelaci sorsára jutni. kénytelen behódolni az orosz csicskás fidesznek.

G. Nagy László 2024.02.20. 16:50:36

@Tesz vesz XVI.: Örülök, hogy azért akad olyan, akinek van türelme kommunikálni veled. Bevallom: nekem még ahhoz sincs, hogy végigolvassam a kommentedet.

Leginkább Dobrev Klárához tudnálak hasonlítani, azzal a különbséggel, hogy ő legalább intelligens. De ő is sokat beszél, unalmas, érdektelen és gyűlölködő. Baszki, ha te valaha is így csajoztál, akkor őszintén sajnállak, mert ezzel a stratégiával lehetetlen punci közelébe jutni.

Javaslatom: nem kell a szófosás, nem kell a gyűlölködés. Mosoly. Szellemesség. Rövid, de tartalmas kommentek. Olyan jó lenne, ha még te is - a magad szerény képességeivel - be tudnál illeszkedni a társadalomba, legalább a kommunikáció szintjén.

alöksz róz 2024.02.20. 17:26:39

@Tesz vesz XVI.: írnod kéne egy blogot szerintem

baalint1 2024.02.20. 18:25:36

Amúgy érdekes lenne végigfutni újra ezt a blogot, ahogy értemes gondolatoktól eljutott Pedolaci a pedofipok mentegetéséig, és a bolsevik plakátok szintjén lévő sorosozáshoz, migránsozáshoz. Én nem hiszek abban, hogy valaki ennyire meg tud hülyülni, úgyhogy egyértelmű, hogy itt a puszta rossz szándék dolgozik. Pedolacinál szarházibb emberrel az online térben sehol nem találkoztam, Orbán Viktor hozzá képest jószándékú.

G. Nagy László 2024.02.20. 19:37:05

@baalint1: Én biztosan nem leszek a terapeutád, hogy a lelki problémáidból és az ideológiai bizonytalanságaidból kievickélj. Annyit azért segítek: amit teszel, azt a szakirodalom projekciónak nevezi.

Valaha kulturált voltál és voltak gondolataid. Sok mindenben egyetértettünk, s amiben nem, azokon tudtunk vitázni. Én nem változtam. Továbbra is nyitott vagyok minden új gondolatra. Továbbra is ugyanúgy megvívom a csatáimat a konzervatívokkal, ahogyan a neomarxistákkal is. Megnyugtató biztonságot ad, hogy középen állok, morálisan stabil és nem igazán megkérdőjelezhető alapokkal. Téged ugyanakkor napról napra jobban és jobban elvakít az Orbán-fóbiád. Tényleg szomorú végignézni egy ilyen leépülést egy ennyire fiatal embernél.

Ne haragszom rád. Ha lesznek értelmes gondolataid, szívesen kommunikálok veled a jövőben is. De ha Tesz-vesz szintjére süllyedsz, úgy nemigen lesz miről beszélgetnünk.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.21. 09:20:38

@G. Nagy László:

lacika, a környezetszennyezést a "7-es hazafi" még nem ítéli el meg az ország szétlopását, az már csak a 8-as?

ha nem vagy képes fejlődni, akkor töröld a blogodat te hitvány, hazug, szellemi fogyatékos propagandista.

"Úgy pöfögte a gyár a belélegezve vetélést vagy a magzat rendellenes fejlődését okozó anyagokat, mintha friss tavaszi levegő lenne:

⚫️ a szén-dioxid mennyisége a 2018-as évhez képest a hétszeresére nőtt;
⚫️ a belélegezve vetélést vagy a magzat rendellenes fejlődését okozó N-metil-2-pirrolidonból 2019 és 2022 között 88 tonna került a levegőbe;
⚫️ a 2021-es vizsgálatok szerint a munkahelyi levegőben a nikkel és a kobalt megengedett koncentrációja a határértékek tíz- és hússzorosa volt."

telex.hu/belfold/2024/02/20/god-samsung-nyereseg-eletveszely-birsag

A nikkel határértékének kétezerszerese érte a szigetszentmiklósi akkuüzem dolgozóit

444.hu/2024/02/13/a-nikkel-hatarertekenek-ketezerszerese-erte-a-szigetszentmiklosi-akkuuzem-dolgozoit?fbclid=IwAR0YPfCOuhhshKvKvJkiQQ8-Px64aHO-QhSETgZtsW2I80EiGifn8CuJZr4

Rosszul lettek azok a kormányhivatalnokok, akik a bátonyterenyei akkufeldolgozót mentek ellenőrizni

Az ellenőrök bőrkiütésesek lettek, torkuk kaparni, szájuk pedig fájni kezdett az üzemben. Határozatuk szerint az a bűz, ami az akkufeldolgozóból áradt, simán elérheti akár a 21-es út túloldalán álló lakóházakat is.

hvg.hu/gazdasag/20230621_atlatszo_batonyterenye_akkumulatorgyar_rosszul_lettek_a_kormanyhivatalnokok

a környezetvédelem a hazaszeretet legtisztább megnyilvánulása, nem az ha a félhülye haverjaiddal részegen ordított a himnuszt a stadionban, barom.

Boldeone2 2024.02.21. 20:40:10

@G. Nagy László: Arról kellene valamit írni, hogy miért van a "jobboldal" szellemi atombunkerben, teljes elzártságban?

Nem lesz ennek semmilyen jó vége, olyan mély riftek alakultak ki a társadalmon belül. A nemzeti minimum sincs meg. Régen függ már a levegőben egy "polgárháború", mert olyan szintű ellentétek, konfliktusok vannak, ami azzal nem oldható fel, hogy hazamegy mindenki...

Semmilyen szintű konszenzus nincs. Az jut eszembe, amit Virág elvtárs mondott...

Boldeone2 2024.02.21. 20:54:13

@G. Nagy László: Én csak azt mondom, Pelikán elvtárs
* a nemzetközi helyzet egyre fokozódik.*
*Csapásokat adunk és csapásokat kapunk.*
*Ahol nem vagyunk mi, ott az ellenség.*

Ez pedig - abszurd - de kezd valóra válni...

Vannak, akik teljesen felrúgták a felvilágosodás, a liberalizmus, a humanizmus, és a progresszív társadalom konszenzusait...

Ellenségekké váltak

Nekem az egyik fő kérdésem az, hogy hogyan lett a magyar társadalom egy jelentős része egy erkölcstelen, nihilista közösség?? ( kicsit durván hangzik, de sajnos igaz...)

Most betegebb lehet a társadalom, mint a 80- as években volt! Ezt nem fejti meg sem Tölgyessy, sem más rendszerlátó ember...

Boldeone2 2024.02.21. 21:04:05

youtu.be/qSt0AD_MQ-w?si=ZEiN9DuOc6xMbg4l

" A kegyelmi ügyről nem hallottam, csak hogy problémák vannak a buzikkal"

...és ezek szavazhatnak, Orbán népe...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2024.02.21. 23:31:51

@Boldeone2: Ezt már régóta mondom, (talán Fideszkormány előtt is?) hogy 80-as években valahogy mintha több eszünk lett volna.
Akkor nem voltunk ennyire hülyék.

Serény Vélemény 2024.02.22. 06:36:17

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Akkor nem voltunk ennyire hülyék"
Mivel az agymosás akkoriban teljesen egy oldalú volt, ezért nem volt feltűnő, hogy mindenki agyveleje ugyanabban az agymosóoldatban úszkál. Vannak, akik azóta lecserélték ezt a mosószert egy jobb mosószerre, de sokan megmaradtak benne. (egyébként gyakorlatilag pártállástól függetlenül.)

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.22. 16:00:59

@Boldeone2: még mindig úgy beszélgetsz vele mintha egy tisztességes emberrel beszélgetnél.

ne legyél már ennyire naiv, gáltlástalanul hazudozik
süti beállítások módosítása