téveszmék

téveszmék

"Egy nőnek elég, ha szép"

2018. július 01. - G. Nagy László

szepsegkiralyno.png

 

Véget ért egy korszak. A Miss Amerika szervezői bejelentették, hogy a továbbiakban nem szépségversenyként működnek. Nincs többé bikinis felvonulás, helyette a jelöltek és a zsűritagok közti interaktív beszélgetést élvezhet a nagyérdemű. A résztvevőket immáron nem a kinézetük alapján fogják megítélni, nyilatkozta Gretchen Carlson, a verseny kuratóriumának vezetője. Hasonló jelenséget észlelhettünk a Forma1 világában is, amikor szárnyra kapott a hír, hogy az idei évtől mellőzni fogják a rajtrácslányokat. Vajon mi áll mindezek hátterében?

 

Az utóbbi esztendőkben egyre gyakoribb és egyre hangosabb az a szólam, mely szerint nők nem olcsó szextárgyak, ezért sértő és megalázó az, ha bárki csupán egy vonzó testet érzékel belőlük. Ez a gondolat minimum öt kérdést felvet. Az első: valóban léteznek olyan férfiak, akik csak szimpla húsdarabként kezelik a nőket? A második: a szépségversenyek és a bikinis hostessek látványa hat-e bármilyen módon e feltételezett férfiattitűdre? Továbbá: mi fog változni azzal, ha egy, a mainál prűdebb világot kezdünk el építeni? Módosít-e bármit a férfiak alapbeállítottságán és magatartásán az, ha néhány rendezvényen kevesebb bikinis lányt látnak? Negyedszer: lehetséges-e egyáltalán átformálni a kritizált férfiattitűdöt, s ha igen, milyen mértékben? És végül: mit szólnak mindehhez a lányok, asszonyok?

 

Az első felvetésre nem nehéz igennel válaszolni. És nem is kell a világ elmaradottabb régióit említeni, amelyekben a nők még a mai napig sem rendelkeznek a férfiakkal azonos jogokkal. A Föld civilizált térségeiben is jellemző, hogy a hímek nem találják és nem is igazán keresik a közös hangot a nőkkel, mert a szexen kívül semmi egyéb érintkezési pontot nem látnak. S hogy ez mennyire jelent problémát? Morális értelemben semennyire, hiszen mindenki azt keres a másikban, amit csak akar. Ha fényes nappal odalépünk egy bombázóhoz a villamosmegállóban, s azt kérdezzük, akar-e velünk hancúrozni egy jót, valószínűleg egy lesajnáló, torz grimasz a legjobb válasz, amit remélhetünk. Ha ugyanez a bombázó lép oda hozzánk ugyanezzel a kérdéssel, fel sem merül bennünk a felháborodás lehetősége. Egész egyszerűen eltérő módon viszonyulunk a szexhez, mint a nők, nem erkölcsösebben, de nem is erkölcstelenebbül. Másképp. Praktikus értelemben ugyanakkor nagyon is problémás, ha egy férfi nem képes egyenrangú társként kezelni a nőket, mert így arra sem alkalmas, hogy hosszú távon boldoggá tegye a másikat. Valójában mindkét nem vastagon profitálna abból, ha több lenne a közös pont, ha jobban értenénk egymás nyelvét.

 

Gretchen Carlson kulturális forradalmat hirdet, melynek során a nők felállnak és hallatják a hangjukat. Pazar. De lássuk, mi történik a gyakorlatban! A Miss Amerika versenyen nincs többé bikinis mustra. Mi lesz a férfiak reakciója? Hirtelen a fejükhöz kapnak: te jó ég, milyen hülyék voltunk eddig, hogy csak a feneküket meg a mellüket néztük? Így jön el a megvilágosodás fényes pillanata, amikor a fiúk rácsodálkoznak a lányokban megbúvó ezernyi értékre? Aligha. Simán csak átkapcsolnak egy másik csatornára egy közepes krimit, vagy egy langyos focimeccset választva. Vegyük észre, hogy nem jön ki a matek: ha valaki nettó szextárgyként tekint a nőkre, akkor amennyiben kivonjuk a képletből a testi vonzerő megjelenítését, úgy nem marad az égvilágon semmi. Vagyis nem csökken a távolság férfi és nő között, hanem végtelen nagyra nő. Egy ilyen kulturális térben már valóban jöhetnek és arathatnak a szexrobotok. Az Ex Machina, a Westworld és még számos filmremek feldobja azt a kérdést, hogy a hús-vér nők milyen mértékben helyettesíthetők fizikailag hasonló, intelligens gépekkel. A magamfajta régimódi romantikus - még e filmek megtekintése után is - nehezen tudja elképzelni, hogy valaha is beérné egy ember alkotta szexrobottal. Ha nem látom a másik szemében a valódi vágyat, örömöt, vagy épp a haragot, úgy aligha tud magával ragadni a szenvedély. Az a tény azonban, hogy e piaci területen jelentős az érdeklődés, azt jelzi: nem mindenki van így ezzel. A nők és férfiak közti távolság növelése - még ha kulturális forradalomnak is nevezzük - csupán arra jó, hogy a hímek egy része máshol keresse a boldogságot.

 

Kérdéseink közt szerepelt az is, hogy egy valamivel prűdebb világ elvisz-e bennünket a nők magasabb szintű megbecsüléséhez. A különböző emberi kultúrákat szemlélve - akár időben, akár térben barangolva közöttük - azt tapasztaljuk, hogy semmi ilyen összefüggés sincsen, sőt! Európa elmúlt kétezer évében - elsősorban a keresztény vallás erős kultúraformáló hatásának köszönhetően - egy lényegesen szemérmesebb világot láthattunk mind öltözködésben, mind szexuális viselkedés terén. Ezzel együtt Franciaországban 1945-ig, Svájcban 1971-ig kellett várni, míg a nők választójogot kaptak... Kuvaitban ez az évszám 2006! Megérkezve a jelenbe, kevés prűdebb szokást ismerünk, mint az iszlám asszonyok mindent eltakaró, kötelező viseletét. A burka azonban semmivel sem emeli a nők méltóságát; talán sehol sem bánnak olyan rideg és kegyetlen módon a lányokkal, mint a mohamedán kultúrában. A válasz tehát elég egyértelműnek tűnik: a női szépség eltakarása egyáltalán nem visz közelebb a nemek közti harmóniához.

 

Bevezetőnkben felvetettük azt is, hogy lehetséges-e a bármilyen módon a férfiak tudatának kedvező irányba történő formálása. A ki nem mondott cél: olyan fickók kitermelése, akikben kevesebb az ösztönelem, sokkal inkább a kultúrember dominál. Az elmúlt évek során számos olyan pszichológiai kutatást végeztek, mely annak kipuhatolására irányult, hogy a férfiak milyen mellméretet tartanak vonzónak. Rendszerint négyféle kategória kerül terítékre: a kicsi, a normál méretű, a nagy és az extra nagy. Akárhány ilyen irányú felméréssel találkoztam, mind ugyanarra az eredményre jutott: a nagy és a normál méret a legnépszerűbb, kissé lemaradva az extra nagy és a sorban leghátul a kicsi mell. E kutatások némelyike nem állt meg e ponton, hanem a felmérésben résztvevő férfiakkal egy személyiségtesztet is kitöltettek. Az eredményt már zsigerből sejti az Olvasó: minél nagyobb mellet jelöltek kívánatosnak az érintettek, annál kevésbé tartották a nőket egyenrangú partnernek. Mindez azt vetíti előre, hogy a nőkhöz való viszonyulásunk gyökerei sokkal mélyebbek annál, mint ahogy kultúránk egyéb szegmenseihez kötődünk. Már az sem könnyű mutatvány, hogy valakit Lagzi Lajcsi zenéjéről átszoktassunk a Pink Floydra. Arra pedig egészen biztosan nem vállalkoznék, hogy a gigantikus melleket kedvelőket megpróbáljam meggyőzni, hogy a kevesebb néha több. A nőkkel kapcsolatos férfiúi attitűd - félúton a kettő között - igazán összetett problémának tűnik, részben kulturális, részben biológiai színezettel. Finomítása nem lehetetlen küldetés, de semmiképpen sem könnyű sétagalopp.

 

Ami persze a legfontosabb, hogy maguk a nők miként vélekednek a meghirdetett új társadalmi norma kapcsán. Az elmúlt hónapok során számos korábbi Forma1-es rajtrácslánnyal készült riport látott napvilágot. Az érintettek mindegyike ugyanazt nyilatkozta: az autóversenyen való hostesskedésben semmi megalázó sincs, sőt kifejezetten azt tartják megalázónak, hogy a megkérdezésük nélkül, a fejük felett intézkedtek sorsukról. A női egyenjogúságnak éppen arról kellene szólnia, hogy szabadon eldönthetik, miben vesznek részt és miben nem. Arról nem is beszélve, hogy ez munka korántsem üresfejű cicababák bárgyú mosolygásáról szólt. Többfordulós castingon válogatták a lányokat, a kifogástalan angol nyelvtudás és a profi kommunikáció alapnak számított. Niki Lauda is kifakadt: "Hogy lehet valaki ilyen hülye? Ez a döntés a nők ellen irányul."

 

Egy lánynak elég, ha szép? Nyilvánvalóan nem. Mi, férfiak is azt szeretjük, ha egy nőnek van lelke, humora, intellektusa és méltó társunk lehet, nem csupán szerető, házvezetőnő, vagy épp anya funkcióban. Támogatunk minden olyan törekvést, amely javít a nemek közti harmónián és őszinte lelkesedéssel tapsolunk minden kiemelkedő női teljesítménynek. Azzal is tisztában vagyunk, hogy az érzelmi-szociális intelligencia terén rengeteget kell fejlődnünk, hogy mi magunk is méltó társai lehessünk a nálunk sokkal érzékenyebb lányoknak, asszonyoknak. Abban viszont a legtöbben egészen biztosak vagyunk, hogy a népnevelésnek abszolút elhibázott próbálkozása minden olyan kísérlet, amely a női szépség eltakarását célozza. Sohasem elvenni kell, hanem épp ellenkezőleg: mindig többet adni. Hogy ebben jó példát mutassak, ajánlom mindenki figyelmébe ezt a káprázatosan tehetséges kiscsajt:

 

 

  

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr3514078947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tompahawk · https://rohadtkunyho.blog.hu 2018.07.02. 13:49:22

Nagyon nem kedvelem a szépségversenyeket Nincs mérhető teljesítmény, a döntések teljesen szubjektívek. Nem is nekem rendezik őket, tudom, modellügynökségek halásszák magukhoz a versenyzőket, ez leginkább az ő vásáruk. Lehet, hogy ők (a résztvevők) nem érzik megalázónak, számomra viszont a rabszolgapiac párhuzam ugrik be. A versenyzők tehát olyan szép nők, akik világszépnek tartják magukat, össze vissza beszélnek arról, hogy ők tulajdonképpen okosak, mert fél évet jártak jogra, mielőtt a modellkedés felé fordultak volna. Életcéljuk (a jog vagy orvoslás helyett), hogy grimaszolgatás és pózolás közben folyamatosan fényképezzék őket és ha szerencsések rákerülnek egy samponosflakonra, puffadás elleni tablettásdobozra vagy lábgombakenőcsre arcképileg. Nekem ez beteges. Férfiak esetében ugyanúgy. Kevés hazugabb és ostobább jelenséget tudok felhozni hírtelen. Attól, hogy most majd úgy tesznek, mintha ez a „belső értékekről” is szólna, csak még képmutatóvá is válik.
Azzal, hogy most néhány felffuvalkodott celeb...a zsűri...innentől szubjektíven megítéli majd a csajok intellektusát is nem fogja megygyógyítani ezt a torz intézményt. Úgy értem, hogy jön ahhoz egy Hajdú Péter vagy egy Vajna Timi ahhoz, hogy megítélje egy nála kicsit is okosabb ember intellektuális szintjét?
A nemi egtyenlőtlenségek orvosolására számomra a foglalkoztatásban rejlik a megoldás. Egyre több női vezetőre, politikusra, mérnökre van szükség, hogy a jelenlegi aránytalanságok megszűnjenek. A szépség égisze alatt ronda húspiacot üzemeltetni megérett a pusztulásra. Nem prűdéria, hanem ez intémény groteszk mivolta miatt.
Az egyenlőtlenségeket sok esetben nem machók erősítik fel, hanem sztereotípiákkal operáló reklámok (shoppingoló nő, sör-pizza-meccs férfi), sorozatok (Szex and New York). Csupa alfanősténnyel, hímmel, akik arra a randaságre játszanak rá, amit az egyenlőség jegyében el kellene felejteni.

G. Nagy László 2018.07.03. 13:15:00

@Tompahawk: Én sem követem a szépségversenyeket, de ezekre a hírekre azért felkaptam a fejem.

G. Nagy László 2018.07.03. 13:17:32

@Tompahawk:

"A nemi egtyenlőtlenségek orvosolására számomra a foglalkoztatásban rejlik a megoldás. Egyre több női vezetőre, politikusra, mérnökre van szükség, hogy a jelenlegi aránytalanságok megszűnjenek. "

Nem hiszem, hogy bele kéne nyúlni a világ természetes folyásába. Nyilván ocsmány az a társadalom, amelyik elvágja a lehetőséget a nők előtt, de a kötelező kvóta ugyanúgy erőszak. Ha egy nő a saját tehetsége okán kerül pozícióba, annak őszinte szívvel tapsolok.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.07.03. 13:48:55

@Tompahawk: "Életcéljuk (a jog vagy orvoslás helyett), hogy grimaszolgatás és pózolás közben folyamatosan fényképezzék őket és ha szerencsések rákerülnek egy samponosflakonra, puffadás elleni tablettásdobozra vagy lábgombakenőcsre arcképileg. Nekem ez beteges. "

Szerintem az beteges, ahogy az embertársaidat megítéled. Az, hogy egy felfuvalkodott, bigott alak vagy, aki szerint a modell, vagy csak a felvázolt "logika" alapján a pék, a cukrász nem pusztán alantasabb ember, mint a jogász, de egyenesen beteg az tiszta sor. De a hatalmas intellektusoddal azért felismerhetnéd, hogy a modell, aki nem végez egy kicsit sem frivolabb munkát az emberi esztétika keresésében, és ezáltal a design és marketing támogatásában, mint a sportoló az egészségügy számára az emberi teljesítmény kutatásában, nem beszélve olyan szakmákról, mint a színészet, vagy akármelyik előadóművészet, általánosságban bármi, ami a szórakoztatóiparhoz kötődik; azért kényszerül arra, hogy bizonygassa a saját kis emberi értékét, és nem lehet boldog azzal, hogy "igen, modellkedek", mert a hozzád hasonló mérgező emberek egyből kikiáltják, hogy amit csinál az "húspiac", nem is ember, hanem tárgyként árulja a testét.

Ha ez zavar, akkor le lehet állni, ha nem tetszik, hogy olyan emberek, akik nem maguk férkőznek a közeledbe, és nem ők kényszerítik rád az életstílusukat, hogyan élnek, akkor menj el onnan, ne azt nézd. Ha pedig az zavar, hogy egy sármos vagy csinos férfi vagy nő arcát látod egy öblítőt reklámozó plakáton, vagy magán a terméken, aki a napját azzal töltötte, hogy őt fényképezik (igen, mint egy tárgyat, mint egy darab hús, egy intelligencia nélküli, emberség nélküli masszát :D ), ahelyett, hogy egy ÁSzF-et bújt és szerkesztgetett volna egész nap, akkor szerintem nem a modellnek beteg a feje, hanem neked.

SZPIITII 2018.07.03. 13:54:01

@Tompahawk:
A feministák két frontos háborút vívnak. A férfiak ellen, akik a "rosszak" és kvóták kellenek, mert különben elnyomják a nőket és a szép nők ellen.(de ezt csak csendben) A lényeg, hogy a szép nők előnyt élveznek több mindenben és a feministák ezt úgy próbálják leépíteni, hogy beállítják a szépséget (amivel nem rendelkeznek) úgy, mint valami tárgyiasító tulajdonságot. Érdekes, hogy azon kevés nő, aki ezeket a "tárgyiasító" foglalkozásokat űzi, nem ellenzi ezt. Hogy miért? Mert egyrészt ezek jó munkakörök és nem kell megszakadni, továbbá élvezik a férfiak kitüntető figyelmét és jól is keresnek.
A szépség ingyen van és végtelenül sokszorozható. Egy jó nő látványa napi több 100 férfi napját is feldobja, ez van, vizuálisak vagyunk. Természetesen az, hogy megnézel valaki és hogy zaklatod, feltartod az teljesen más.
"Nagyon nem kedvelem a szépségversenyeket "
Valszeg, akkor nő lehetsz. A mai világban mindent el lehet adni szexxel, mert ez egy olyan univerzális válaszreakciót vált ki, ami majdnem mindig működik. Egy Youtube kiskép, amin egy bikinis lány van, vagy egy hirdetés, egy cikk, aminek a képe egy jó csaj, stb. A szépségverseny élvezetfaktorát is az adja, hogy nézhet az ember jó nőket és főleg fürdőruhában. Vajon a szappanoperákban miért van annyi szép, nagy mellű nő? A nők nézik az ármány és szerelem miatt, a férfiak meg a jó nők miatt. Win-win szituáció. Ha nem lesz fürdőruhás rész, nem fog érdekelni sok embert. Meg a teniszben is a férfiak a nyögéseket és a behajolós részeket szeretik, kit érdekel ki nyer.. :D
Általában az ember a férfit ítélik el, hogy ő a rossz, azért, mert így működik.(még mindig nem a zaklatásról beszélünk, csak arról, hogy a nők látványa vonzó egy férfinak) A kérdésem, hogy a drogos a rossz ember, vagy az, aki kihasználja valaki függőségét és drágán elad neki valamit? Szóval nem kell azt gondolni, hogy jaj de jó a férfiaknak, mert ők vannak egy húsdarabnak nézve, akinek a pénztárcájára hajt minden és kihasználják a "függőségét" mindenhol..
Még egy kis megjegyzés. A férfiak számlájára van írva, hogy húúú ők nem nézik a partner lelkét.. Kérdem én, hogy az a nő, akinek minden ujjára 10 pasi jut és folyton válogatja a partnereit, mert nem akar kapcsolatot, az nézi a férfi lelkét? Természetes, hogy ha nincs a vonzó külső, akkor a belső kell megfogja az embert, mert különben nem jönnének össze. Az idős, gazdag nyugdíjas hölgy, aki Afrikában fiatal fiúknak fizet, ő nézi a lelket? De ugyanezt csinálják a férfiak is Thaiföldön.. Szóval nem nemfüggő a viselkedés, hanem mindkét nemre jellemző.
Az utolsó gondolat, hogy a külső azért is fontos, hogy a férfiember kívánja a nőt. Mert a nő is elvárja, hogy felálljon a cerka és arra, hogy valakinek milyen szép a lelke, nem fognak az ösztönök beindulni.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.07.03. 14:02:53

@G. Nagy László: vannak egészségesebb, finomabb módszerek is egyes csoportok célzott támogatására, amik nem arról szólnak, hogy használjuk ki, nyomorítsuk meg a másik csoportot azért, hogy az egyiket felemeljük. Például lehet úgy hozzáállni az oktatási reformhoz, hogy a kulákot, a nemest és a régi értelmiségit eltiltjuk az egyetemtől. De lehet úgy is, hogy hozzáférhető ingyenes oktatást/ösztöndíjakat biztosítunk meritokrata alapokon a tehetségeseknek. Ez fair, mégis természetesen támogatja a leszakadt csoportot.

Hasonlóan lehet nőket úgy is ösztönözni, hogy ne kelljen a család és a karrier között választaniuk, ahol van erre lehetőség legyen családbarát a munkahely. Meg lehet mindenféle numerus clausus rendszert bevezetni, embereket egymás ellen hergelni és kihasználni az érdekcsoportok elkeseredett harcát, hogy kikaparjuk a saját kis gesztenyénket.

SZPIITII 2018.07.03. 14:05:22

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:
A HR-es mindig megkérdezi, hogy "Igen, megfelel a munkára, de érdekel a lelke is, kérem válaszoljon pár kérdésre."
Ilyen például:
- melyik a kedvenc verse és miért
- mi a kedvenc színe, mi szokta feldobni egy napját
- meséljen a nagyszüleiről, milyen élményeket élt át velük kiskorában
- milyen belső tulajdonságaira büszke
- milyen filozófiai irányvonalat követ
- a vallás és a kereszténység milyen szerepet töltött be az életében
és ezután jön a kérdés, hogy van-e diplomája.
Természetesen én is mindig érdeklődök a munkahely lelkivilágával kapcsolatosan és mindig megkérdezem, hogy
- a főnökség ugye emberszámba veszi a munkaerőt
- van-e kötelező hétvégi munka és túlóra, továbbá a cég ugye ezeket fizeti
- van-e olvasókör, ahol meg lehet beszélni, amit éppen olvas az ember
- pszichológus van-e, hogy az esetleges lelki problémáimat meg tudom beszélni
- hosszú távú stressz és kiégés esetén ugye van fizetett szabadság
- van-e a munkahelyen bohóc, aki felvidít, ha rossz kedvem van
- leül-e velem beszélgetni a főnök munkaidőben, hogy hogyan telt a hétvégém a gyerekkel
- továbbá, ha a gyerek beteg, akkor ugye nem gond, ha otthon maradok, vagy ha hamarabb kell menni a gyerekért az oviba, akkor nem dolgozom le a teljes munkaidő
Általában nagyon jól el lehet beszélgetni a HR-ssel és mindig csak nehézségek árán tudja rávenni magát az ember, hogy 2-3 óra után abbahagyja a beszélgetést. Ilyenkor mindig felvesszük egymást Facebookra és utána is tartjuk a kapcsolat, miután felvett a cég és mindketten elégedettek vagyunk, én a munkahellyel, a cég a munkámmal.
Ja, nem... És rá kell jönnöm, hogy ez csak egy komment volt..

G. Nagy László 2018.07.03. 14:06:33

@SZPIITII: Szinte mindenben egyetértek.

A feminizmus addig támogatható, amíg az esélyegyenlőséget célozza. Európában már jó pár évtizede túl vagyunk ezen, egy tisztességes feminista ma az iszlám társadalmakra, illetve a harmadik világ egyéb nőelnyomó társadalmaira fókuszálna.

A radikális feministák férfigyűlölete jó ideje kitapintható. Ám az, hogy most már a szép nőket is elkezdik támadni... Mi marad a végén??

G. Nagy László 2018.07.03. 14:11:51

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Alapvetően egyetértek. Az anyaság és a karrier kemény dió együtt, de talán nem lehetetlen. Részmunkaidő, távmunka, stb. Hiszem, hogy egyre több lesz az ehhez hasonló lehetőség.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2018.07.03. 16:52:54

Ha van szépségverseny (ahol semmilyen valódi, mérhető teljesítmény nincsen, hacsak nem a sminkesek és fodrászok munkája), akkor az már tényleg teljesen mindegy, hogy a csajok bikiniben vagy tundrabugyiban vonulásznak a színpadon (:
Nem azzal van specifikusan gond, hogy a férfiak a nőket tárgyiasítják, hanem azzal, hogy az emberek a többi embert kezelik úgy, mint a rongyot, nemtől függetlenül. (Csak az ilyesmi az ellenkező nemtől mindig egy kicsit rosszabbul esik.) Az emberek többsége nem érzi úgy, hogy necces dolog lenne egy számára tök ismeretlen vadidegent "kurvának" "lúzernek" "puhapöcsnek" meg még a jó ég tudja mi mindennek titulálni, a nők kibeszélik a férfiakat, a férfiak a nőket, plusz az összes lehetséges kombináció (a genderekkel együtt (: (: (: ). Annyit kéne elérni, hogy senki nem nyilvánít véleményt a másikról (legfőképp nem az illető fizikai attribútumairól) alapos személyes ismeretség hiányában, és máris boldogabb lenne a világ (:

G. Nagy László 2018.07.03. 17:35:25

@Kovácsné: "Az emberek többsége nem érzi úgy, hogy necces dolog lenne egy számára tök ismeretlen vadidegent "kurvának" "lúzernek" "puhapöcsnek" meg még a jó ég tudja mi mindennek titulálni, a nők kibeszélik a férfiakat, a férfiak a nőket"

Ez veszélyes terep. Ha Rozi mama és Margitka egész nap semmit sem tesz, csak a falu lakóiról pletykálnak, az elsősorban nekik maguknak gáz, mert borzasztó szegényes az életük.

Morális értelemben nincsen baj azzal, ha bárki bárkiről véleményt formál. Ezt hívják véleményszabadságnak és szólásszabadságnak. Valójában az a küldetésünk, hogy mosolyogva elviseljük, ha bárki kurvának, vagy lúzernek nevez bennünket. Ha valakinek magasan van a lelke, oda nem ér fel semmiféle béna sértés.

SZPIITII 2018.07.03. 22:22:14

@Kovácsné:
Nagy tévedés, hogy a férfiak tárgyiasítják a nőket, mivel nem csak a férfiak!
Az emberek reagálnak arra, amit ingert vált ki belőlük. Annyi a különbség, hogy a férfiak (szerencsénkre) úgy vannak programozva, hogy sokkal alacsonyabb ingeküszöbbel rendelkeznek, így a fiatal nők 70-80%-a kisebb-nagyobb reakciót kivált, míg a nőknél pont fordítva van, talán ha 10% az, amire reagálnak.
Nem hiszel nekem, mert a nők nem olyanok? :) Akkor menj el egy lánybúcsúra, ahol a nők biztos foglalkoznak a férfi belső tulajdonságaival is.. Ja, nem.. Amúgy, elég ha megnézed ezt a videót: youtu.be/75aX9mlipiY?t=28s
A teljesítményről annyit, hogy nagyon sok film azért lett és azért sikeres, mert legálisan nézhet a férfi szexualitást. Pornót nézi mondhatjuk bűn, ma már kevésbé, de ha egy félmeztelen csaj van a filmben, azt lehet, mert az csak egy jelenet és senki nem akad ki rajta. Az Elemi ösztön című film miért lett olyan sikeres pl.? :D
Kb. mindenki kihasználja, hogy a férfi vizuálisan ingerelhető. A nők is folyamatosan olyan ruhában vannak, hogy direkt ingerlik őket és ne mondd, hogy a "picsa gatyát" azért veszik fel, mert húú de kényelmes, vagy higiénikus..
Egy utolsó gondolat, bikinis rész nélkül a szépségversenyek nézettsége simán esni fog 70-80%-ot, aztán majd jól csődbe mennek..

Dread Naughty 2018.07.04. 00:37:22

Bizony mondom néktek, hogy a kultúrharc már az előtt eldőlt, hogy a seregek felvonulnának a harcmezőn. Egyszerűen azért, mert a feminácik a világon semmit nem tudnak építeni. A maximum, amire törekedhetnek, hogy a férfiak által megtermelt javakat hiszti révén újraelosztásra kényszerítik.
Ennek az egésznek pedig az a legfőbb eredménye, hogy bármit is csinálnak a nők, a férfiak nem úgy fognak reagálni, ahogy arra számítottak.
A férfi tud kurvákat csempészni, tud robotokat fejleszteni, pornót szerezni és mindig lesznek kifutóban lévő nők, akik örömmel szopnak akár egy jó szóért.
El lehet venni a gridgirl-öket, a szépségversenyeket, de ezeket nem tőlünk veszik el, hanem a gridgirl-öktől és a szépséges lányoktól, illetve az ezekből élő vállalkozóktól.
Nekünk mindig, ismétlem mindig lesz helyettesítő.
Amint elkészül a mesterséges méh és a tökéletesen élethű szexdroid, a két nem lényegében külön bolygóra is költözhet. A gond csak az lesz, hogy a nők ebből az egészből semmit nem profitálnak, ami miatt tömegével fognak visszavágyni akár még másodrendű állampolgárnak is, mert a férfi az, akit nem lehet behelyettesíteni(jelenleg is egy kurvától tökéletesen megkapod, amire vágysz, de nem létezik férfikurva, aki meghallgatja, érzelmi támasza lesz, örök szerelmet hazudik, bemutatja a szüleinek, kivárja a 8 hónapot, amíg őkelmének nedvedzeni kezd a pinája, aztán elveszi feleségül és ott lesz a kezeit szorítva mindkét gyerek születésekor, stb.)

Tompahawk · https://rohadtkunyho.blog.hu 2018.07.04. 08:57:40

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Tisztában vagyok vele, hogy kemény munka. Meg azzal is, hogy sajnos nem elég szalonképes ez az álláspont. Lakótelepi háttérrel rendelkezem, talán ezért. Nem szerettem volna lehúzni az embert. Vannak viszont iparágak, amik sután csúfot is űznek abból ami köré szerveződnek. A szépség ott van mindenhol. A szokásos duma jön, hogy mire beérek a céghhez reggel, számtalan szebb nőt látok mint a versenyzők. Vagy, hogy 30 beszámozott bikinis nő tökegyforma műmosollyal egy emelvényen megcsúfolása ennek. Ignenis húspiac.
Az is tiszta, hogy nem mindenki nárcisztikus agyhalott, aki az ország legszbbjének gondolja magát, ez egy lehetőség, hogy egy adottságunkal pénzt és egzisztenciát teremtsünk. Nem azért versenyzünk, mert önhitt hülyék vagyunk, hanem hogy megismertessük magunkat leendő üzletfeleinkkel.
Csakhát maga az intézmény, szépségverseny ugye, egy akkkora hazug giccses faszság, hogy...no...kihozza belőlem a tévéműsoron hőbörgő öreget. Bocsánat ezért.

blacklord 2018.07.04. 12:15:44

@G. Nagy László: "Nem hiszem, hogy bele kéne nyúlni a világ természetes folyásába." Ez azért elég messzire vezet, ennyi erővel még mindig dolgozhatnának a gyerekmunkások a bányákban is, hiszen az is csak a világ természetes folyása... A gazdasági-szociális előnnyel járó igazságtalanságok, amelyek amúgy a társadalom egészét tekintve nagy valószínűséggel (nagyon) károsak, maguktól nem fognak megszűnni. Ugyanez igaz az egyre erősödő társadalmi egyenlőtlenségekre is, ami nagyon-nagyon kevés ember életvitelére igazából elenyésző határhozadékot (plusz pár többszáz millió dolláros jacht vagy villa) rengeteg embernek húsbavágó szükségletei (gyerek oktatása, egészségügyi ellátás, stb) rovására valósít meg.

blacklord 2018.07.04. 12:32:33

@G. Nagy László: :-) Élj le egy napot nőként, aztán beszéljünk erről újra.

G. Nagy László 2018.07.04. 13:08:56

@blacklord:

"nagyon-nagyon kevés ember életvitelére igazából elenyésző határhozadékot (plusz pár többszáz millió dolláros jacht vagy villa) rengeteg embernek húsbavágó szükségletei (gyerek oktatása, egészségügyi ellátás, stb) rovására valósít meg."

teveszmek.blog.hu/2018/01/11/_a_gazdag_a_szegenyeken_uralkodik

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.07.04. 16:34:23

@Tompahawk: "kihozza belőlem a tévéműsoron hőbörgő öreget. Bocsánat ezért."

Á, ugyan, az én kommentem is csak vérszívás volt. :)

A legtöbb szépségverseny tényleg elég, ha más nem de idejétmúlt giccses vacak. De ettől még sok emberileg értékes modell van, akárcsak műkörmös, fodrász stb. Még ha a szakma, tényleg teljesen jogoson nincs egy szinten akár a nővérkedéssel, szakápolással. Valóban frivol dolog, de valakinek ez az élete. És lehet, hogy ezzel sok embernek szerez örömet, míg orvosként hullahegyeket hagyna hátra. :D
süti beállítások módosítása