téveszmék

téveszmék

"Amerika semmiről sem tehet"

2023. február 09. - G. Nagy László

zaszlok.png

 

Lassan egy éve tart az orosz-ukrán háború, és én még mindig nem értem, mi értelme ennek az egésznek. Szerintem nem vagyok egyedül e dilemmával: az európaiak döntő többsége ugyanúgy értelmetlennek találja e barbár pusztítást és vérontást. Továbbmegyek: alig hiszem, hogy az orosz, vagy épp az ukrán átlagember átlátná, mire is megy ki a játék. De talán a tengerentúlon vannak páran, akik kapiskálják a lényeget.

 

 "A külpolitikánk nem egy okos, realista külpolitika, hiszen Oroszországból ellenfelet kreált, pedig nem szabadott volna. Hogyha az Egyesült Államok jó kapcsolatot alakított volna ki Oroszországgal, és feladta volna Ukrajna NATO-ba való felvételét, úgy gyakorlatilag szövetségesként léphettek volna fel Kína ellenében." - állítja John J. Mearsheimer, a Chicagói Egyetem professzora. 2008-ban, a NATO bukaresti csúcstalálkozóján fogalmazódott meg először Grúzia és Ukrajna esetleges csatlakozása, mely kérdés a tagországokat már 15 éve is erősen megosztotta. Akkortájt Oroszország még gyengének tűnt, s akár az is elképzelhető volt, hogy simán lenyeli a békát. Nem így történt: Putyin 2012-ben visszaült az elnöki székbe, s onnantól kezdve nem volt kérdés, hogy ez az út békésen nem járható. Az USA azonban - valamiért - ragaszkodott eredeti elképzeléséhez és egyetlen lépést sem hátrált. "Ha megnézzük, hogyan alakult ki ez az egész: Putyin elnök kétségbeesett erőfeszítést tett arra, hogy elkerülje a háborút. 2021 decemberében elment addig, hogy részletes, írásos előterjesztést adott a NATO-nak, egy béketervet. Mert ekkor Ukrajna már mozgósította haderejét, hogy megtámadja a Donbaszt, és ő megpróbálta megelőzni ezt, nem akart háborút. És a NATO csak figyelmen kívül hagyta. Sosem vette komolyan, sosem tárgyalt róla." - ezek már Richard Black, Virginia volt szenátorának szavai. Mindez természetesen nem menti az agresszort; a háború első számú felelőse nyilvánvalóan Oroszország. Mindemellett úgy tűnik: lett volna eszköz a megelőzésre, ám az amerikai-ukrán tandem semmit sem tett ennek érdekében.

 

"A nagy kihívás az lesz a jövőben, hogy a nagyhatalmi politikára koncentráljunk, és maradjunk ki a kisebb államokkal való konfliktusokból. Ne legyen újabb Vietnám, ne legyen újabb Irak! Hogyha megnézzük, hogy a Közel-Keleten mit sikerült elérni katonai erővel a demokrácia terjesztése tekintetében: Afganisztán egy tragédia, Irak egy tragédia, Líbia egy tragédia, Szíria szintén egy tragédia. Ez történik, amikor katonai erővel próbálunk fellépni kisebb államok ellen." - Újfent Mearsheimer professzort idézem, aki szerint a realista politikusok évtizedek óta mindig felszólalnak az említett fegyveres konfliktusokkal szemben. Szerinte az Egyesült Államoknak semmilyen szempontból nem használ az efféle katonai agresszió. "Hogyha megnézzük az USA közvéleményét, akkor azt látjuk, hogy egyáltalán nem akarnak háborúkat vívni. A köz érdeke az, hogy jólét uralkodjon az országban. Igazából az amerikai külpolitikai elit az, amely nagyon agresszíven viselkedik, nem pedig a mindennapi emberek. Ne feledjük, hogy mind Barack Obama, mind pedig Donald Trump megválasztása azon az ígéreten alapszik, hogy a soha véget nem érő háborúkat világszerte befejezik. Mindketten elbuktak, mert a külpolitikai elit visszahúzta őket ebben." Érdekes, hogy amíg egyesek háttérhatalmat, avagy - szarkasztikusan - a világ nem létező urait említik, addig mindenki csak mosolyog, hogy már megint egy összeesküvés-elméletbe csöppentünk. Amikor globalista elitről, vagy mélyállamról kezdünk beszélni, e kifejezések már jobban csengenek, s mintha nélkülöznék a konteós mázat, bár még mindig ködösek kissé. Az Egyesült Államok külpolitikai elitje azonban már éppen elég konkrét kört jelent - miközben pontosan az előbbiek szinonimáját látjuk. Lám, mennyi múlik a szóhasználaton...

 

Létezik tehát egy jól körülhatárolható csoport, amely élvezi a Demokrata Párt jelentős részének támogatását; befolyással bír az FBI-ra és a CIA-re; igyekszik dróton rángatni a mindenkori amerikai elnököt; pénzzel és nemzetközi propagandával támogatja a saját politikai ügynökeit szerte a világon, szemérmetlenül beleavatkozva az érintett országok belügyeibe; és ami a témánk szempontjából a legfontosabb: háborút provokál, vagy robbant ki bárhol, ahol csak szeretne. Oké, de miért teszi? Az egyik magyarázat szerint minden tudatosan és tervezetten történik. Az USA azért ugrasztja össze az egészen 2022-ig remekül együttműködő Európai Uniót és Oroszországot, hogy ezáltal - két legyet ütve egy csapásra - mindegyiket meggyengítse. Az energiahordozók piacán keletkező rések nagyszerű üzleti lehetőséget teremtenek pár amerikai nagyvállalatnak, ahogyan az ukránok felfegyverzése is. Richard Black így fogalmaz: "Fantasztikus mennyiségű fegyvert szállítunk, és ezzel a rakétákat és repülőgépeket gyártó Northrop Grumment, illetve számos egyéb védelmi iparági szereplőt rendkívüli módon felhizlaltunk az adódollárokból." Földi László egyenesen arról beszél, hogy a káoszkeltés a cél, s hogy a háborús és szankciós infláció is tudatosan gerjesztett: "Nyugat-Európában egyszer csak négy-ötszörösére emelkednek az árak. Ezt semmilyen objektív körülmény nem támasztja alá. Ez akkor következhetne be objektív értelemben, ha a gázkitermelés megszűnik, az olaj elfogy és hadd ne soroljam. Ez nem történt meg. Ez egy mesterséges dolog. Arról szól, hogy a világ igazi pénzügyi rendszerének, a dollár alapú pénzügyi rendszernek elkezdett inogni az alja. Mert nagyon sok a pénz, mindenkinél sok pénz volt. Nem vettek fel hiteleket. Nincs hitel - nincs kamat, nincs bevétel. Ergo mi a feladat? Égetni a pénzt. Hogy tudom égetni a pénzt? Felemelem az árakat. Mesterségesen. Mert egyszer csak elfogy az emberek pénze, egy idő után hitelhez folyamodnak, és akkor valóban az lesz, amit Davosban mondtak, hogy kipakolnak a házunkból, illetve visszamehetünk bérlőként..."

 

Mások szerint szó sincs efféle tudatosságról, épp ellenkezőleg: felelőtlenséget és dilettantizmust látunk. John J. Mearsheimer is azok közé tartozik, akik nem hisznek a sokak által hangoztatott tervezettségben: "Azt gondoltuk, hogy tudjuk, mit csinálunk. A Biden-adminisztráció olyan emberekkel van tele, akik túl nagy önbizalommal rendelkeznek. Eszükbe sem jutott, hogy ez egy tragédiává fog fajulni. És nem gondolom, hogy megértették, hogy mi fog történni ennek nyomán Európával." Természetesen nem én leszek az, aki eldönti majd, hogy a világpolitika viharait korbácsolók agyafúrt gonosztevők, avagy ostoba, gondatlan idióták. Még csak arra sincs tippem, melyik a kevésbé megnyugtató, melyik vezet nagyobb katasztrófához. De egyet biztosan tudok: nincs harmadik lehetőség.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr8018044094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2023.02.09. 10:52:18

két véglet. amerika semmiről se tehet. és az oroszok semmiről se tehetnek. mert így érzik biztonságba magukat, hogy japántól németországig akarják uralni a földkerekséget. és egyébként szegény kis oroszok nem tehetnek arról, hogy a szovjetunió szétesése után ukrajna nem lett oroszbarát. és az ukránok se tehetnek arról, hogy oroszország ellenük fordult. magyarországnak nincs dolga ez ügyben. nem a mi háborúnk. kárpátalja ügyében nem tehetünk semmit. hattól tizenkétszázalékig magyar. ők is elmenekülnek. aki nem azt behívták a frontra. nem tehetünk semmit.

MEDVE1978 2023.02.09. 11:22:49

Az USA motivációit szerintem viszonylag nagy bizonyossággal fel lehet térképzeni ebben a konfliktusban. A NATO, mint katonai szervezet nyilvánvalóan egy jó bázis az USA-nak, hozzásegíti, hogy amikor nagyhatalmi érdekeket érvényesít külföldön, akkor ezt a NATO égisze alatt tegye meg. Koszovó, Irak, Líbia, Afganisztán hadjáratai mind NATO részvétellel zajlottak, úgy, hogy az egyéb NATO tagországok "érdekeltsége" jóval kisebb mértékű volt, mint az amerikaiaké (talán Koszovó kivételével). A koszovói beavatkozás ugye a Clinton kormány Bosznia kudarcának ellensúlyozására jött létre (a srebrenicai mészárlás és népirtásoknál a nyugat elmulasztotta a beavatkozást). Koszovóban nyilván nem akarták ezt megvárni és akkor az USA (és a NATO) a világ csendőre szerepkörben lépett. Ettől eltérően Irak Bush elnök politikai akciója volt annak érdekében, hogy újraválasszák, illetve kezdjen valamit a szeptember 11-ei terrortámadások okozta amerikai frusztrációval, ahogy Afganisztán is lényegében a terror elleni hadjárat része - annak politikai vetületeivel, Szíria pedig pl: ennek kivetülése.

Ugyanígy Ukrajnánál is meg kell vizsgálni azt, hogy mi előzte meg, ez pedig az afganisztáni kivonulás. Az afgán "demokratikus" rendszer és annak hadserege a NATO / elsősorban USA csapatok kivonulásának hírére rekord gyorsasággal omlott össze. Ezért szegény öreg Joe Biden kapta a "savat" és nagyon jelentősen visszaesett a népszerűsége (holott egyébként nem az ő hibája volt, ez egy eleve megugorhatatlan feladat volt). Biden stábja akkor lefelé menő spirálba került, úgy tűnt, hogy a Donald Trump az antikrisztus szöveg már nem annyira hat + sokkal el fogják veszíteni az USA képviselőházi választásokat a demokraták. Biden akkoriban hazai fronton se nagyon tudott előrelépni, bedobta a globális minimáladót, de az még most sem nagyon tart sehol, visszalépett a klímaegyezménybe, de azt csak kevesen értékelték. Benyomta a törvényjavaslatot az infrastruktúrális beruházásokról is, de azt meg maga a demokrata párt is obstruálta és még a republikánusok is. Szóval Biden szar helyzetben volt. Mit lehet ilyenkor tenni? Ahogy az amerikai elnöki bon mot tartja, hogy ha rosszul megy, indíts egy háborút. No de ki ellen? Az összes arab terület (Afganisztán, Szíria, Líbia, Irak stb.) veszett fejsze, vérszivattyúk, ahol semmit nem lehet elérni. Koreában a mindenkori Kim ott üldögél, néha rakétázik egyet, de kb. ennyi, nincs nagyon ok rá, hogy megtámadják. És ekkor jött a jolly joker, elkezdődött kiélesedni az orosz-ukrán konfliktus.

Az USA nagyhatalmi szempontból már régóta szalámizóst játszik az oroszokkal Európában és próbál azt játszani a Kaukázusban is (utóbbi jóval hatástalanabb, mivel ott diktátorok uralkodnak). Európában a NATO bővítéssel igazából fokozatosan kijjebb tolta a szövetségesi hálót. Itt mielőtt "boldeonei kereszteslovagként" valaki kijelentené, hogy de hát ezek az országok szuverén szabad akaratukból csatlakoztak a NATO-ból, természetesen ez igaz. És érdekük is volt, de ez nem változtat azon, hogy az USA itt lopva érdekszférát bővített, az oroszok pedig befolyást és teret veszítettek. Ezt elégelte meg a kétezres évek végén Putyin, aki ezt a befolyásvesztést meg akarta állítani, ezért kezdett el jobban fegyverkezni és aktívabban szerepet vállalni a konfliktusokban (pl: Szíriában).
Az utolsó nagy NATO bővítés 2004-ben volt, azóta igazából az oroszokat kevésbé zavaró balkáni bővítések voltak. Igazából három érdemi ütközési pont volt az oroszokkal: Moldova, Ukrajna és Grúzia. Grúzia ugye túl messze van, ami be is bizonyosodott 2008-ban, amikor az USA szakértők segítségével megpróbáltak a grúzok kicsit visszafoglalni az orosz kváziállamból a határukon. Ez nem sikerült, katonailag ennek nyilván az a legfőbb oka, hogy túl messze van, odáig hatékonyan nem tud elmenni NATO haderő, a grúz hadsereg pedig túl kicsi. Moldova egyszerűen egy túl pici ország, ráadásul be van ékelve Ukrajna és Románia közé, tehát egy érdemi beavatkozáshoz az oroszoknak el kellene foglalni egész Ukrajnát előbb.
Marad ugye Ukrajna, ami ideális, mert orosz-belorusz és NATO oldalról is szinte korlátlanul utánpótolható és befolyásolható. A befagyott korábbi konfliktus kezdett élesedni és ez pont kapóra jött az amerikaiaknak. Szerintem zseniális húzás volt Biden táborából, hogy 2021. végétől már elkezdtek folyamatosan farkast kiabálni és minden orosz hadműveletet nyilvánosságra hoztak. Biden csapata felfogta, hogy a NATO-ban immár a közvéleményén múlik egy háború támogatottsága és a sorsa is. Ezért az amerikai kormányzat és a nyugati világ médiájának döntő része az egész történetet leegyszerűsítette: jó és gonosz harcaként tálalta. Amikor végül megjött tényleg a "farkas", megtörtént az invázió, akkor a média teljes tűzzel kezdte el támogatni a kereszteshadjáratot. Az egész olyan jól sikerült, hogy az EU vezetőket is űzte és a mai napig űzi sokszor maga előtt a média és a közvélemény, hogy büntessék meg az oroszokat. Folyt köv

MEDVE1978 2023.02.09. 11:41:58

Folytatás: Az akció olyannyira jól sikerült, hogy az EU vezetők teljes mértékben elfelejtették a saját gazdasági és sokszor aztán stratégiai érdekeiket. Holott nyilvánvaló, hogy a háború után valamilyen kapcsolat kialakítása szükséges lesz Oroszországgal, ahogy az is nyilvánvaló, hogy az oroszok természetes partnerek számos nyersanyag behozatalában és, hogy az alternatív lehetőségek sokszorosába kerülnek. Ugyanígy az orosz piacról való tartós kivonulás sem az EU érdeke. Ahogy az is nyilvánvaló, hogy az egész konfliktusnak van egy eszkalációs, lehetségesen nukleáris kockázata, ami ugye elsősorban mindenkire értendő, de szorosabban Európára. Ahogy a migrációs krízis, az esetleges gabonahiány miatti szekunder migrációs krízis is Európát sújtja és nem az USA-t.

Az biztos, hogy az ukrán konfliktus jelenleg nem nagyon fáj az USA-nak. Gyakorlatilag az USA-ban nincs munkanélküliség, 2022-ben éves szinten 6,5%-os volt az infláció. Biden megtolta most a gazdaságot egy óriási szubvenciós csomaggal, aminek az egyik célja vagy hatása (tök mindegy) az lesz, hogy az EU elektromos autógyártást megfojtsa, illetve versenyképesebbé tegye a zöld energiás amerikai cégeket. A fegyvergyártás boomol és az USA GDP növekedés köszöni szépen, de rendben van 3% körüli. Erre jön még majd rá az infrastruktúrás élénkítés, a zöld csomag okozta pörgés, illetve a globális minimumadó okozta előnyök. Az amcsiknál tehát most a gyep elég zöld. Ellenben az EU-ban csak felhőket látni: teljes gazdasági szektorok (vendéglátás, feldolgozóipar stb.) lehetetlenülhetnek el az energiaárak drágulása miatt, az infláció átlagosan 9,2% volt, az USA érték másfélszerese. Az EU korábbi motorjai közül az autógyártásnál ketyeg az időzített bomba és az USA most tett keresztbe a szubvencióival a modernizációnak, a zöld energiás kezdeményezéseknek. 2022-ben az illegális migránsok száma ismét rekordszintre emelkedett. Az EU hadereje továbbra is passzív és kevés kivétellel (franciák) csak védelmi feladatokra vagy békefenntartásra alkalmas. Végül az EU globális súlya fokozatosan csökken. Míg Biden kizsarolta a tajvani kínaiakból, hogy legyen fejlett csipgyár az USA-ban is, ezzel csökkentve a kockázatokat, addig az EU-t csak kiröhögték a taivaniak.

Ennek ellenére az EU az egyik legnagyobb támogatója a háborúnak, ami Európa kiszolgáltatottságát és válságát csak növeli, minél tovább tart.

2023.02.09. 12:33:42

@MEDVE1978:
az európai uniónak három vezető testülete van. a parlament, a bizottság és az állam és kormányfőket tömörítő európai tanács. (az európa tanácsot most hagyjuk. annak tagja volt oroszország is. ide tartozik az európai emberi jogi bírósága és a velencei bizottság.) midannyiszor az állam és kormányfők döntöttek. nem a parlament, nem a bizottság, hanem ha úgy tetszik, akkor a "konföderáció".

2023.02.09. 13:56:31

ha az a cél, hogy egy politikai közösséget külső érdekek kevésbé befolyásolják, akkor több közvetlen választott képviselőre volna szükség. jelenleg 1 azaz egy személyt választunk (de facto) közvetlen (de jure őt is közvetve).

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.09. 14:21:14

neked látom posztra fizetnek valami fideszes alapítványból, az előző posztodat kizsigereltem és nem amaradt más utána, mint egy kisiskolás, becstelen téveszmés ember.

ezzel a poszttal, minek tegyem meg ha nem reagálsz semmire? nem azért fizetnek a pártközpontból, ill. CIVIL alapítványokból, ugye?

1 euró 388 magyar forint
1 euró : 4 román lej.

szerinted semmi szerepe az ország gazdasági tevékenységében és gazdasági sikerességének, hogy milyen erős az adott ország pénze? világszinten? vagy a gyíkemberek határozzák meg ezt is te korcs? jó lenne ha visszavennél az arcodból, ha ostoba vagy mint a faszom, mint minden cseléd-jobbágy fideszes.

ha ignoráns vagy, legalább arrogáns ne legyél, bár tudom ezt tanuljátok ti a primkó bájertől meg a hazug pestitévétől.

brüsszel és soros megbüntet minket mi? nem áll jó ellenük a szabadságharcunk, milyen kár, hogy a románoknak nincs nemzeti hős szabadságharcos streetfighter-ük. mennyire sajnálhatják mi?

vagy épp milyen kurva szerencsések!

79x többet ér a pénzük, mint a mienk, ez így oké szerinted? ennyire hogy lehetsz ostoba?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.09. 14:22:34

a téveszmés bloggerünk egy hazaáruló cseléd.

egy szolga, akinek egy önálló gondolata nincsen, biorobot

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.09. 14:40:47

a magyar külpolitika a fidesszel nem más, mint egy balkáni prostituált, egy szégyen a civilizált embernek. persze nem a 70-es IQ-jú becstelen bloggazdánknak aki semmit se tud felfogni, de nem is akar, inkább homoerotikusan imádja a fideszes férfi politikusokat.

ha fizetnek az azeriek 3-4 milliárd forintot a baltás gyilkosért? vihetik.

ha letelepedési kötvény is király, bűnőzök, kémek kapnak magyar és uniós állampolgárságot pénzért. ez haaraázulás, főleg hogy 3 offshore cég nyereséges, a magyar állam veszteséges a kokainista rogán bizniszén.
valamiért törökország, az

de mi van az azeri örmény keresztényekkel?

azbej trisztán miért nem lép ki a fideszből, amikor a gazdája alijevvel haverkodik, miközben blokkolják a keresztények elől az élelmiszer utánpótlást?

sokat tanult tőle viktorunk, vajon mire gondolt? a pénzmosási technikára? vagy a emberi jogok semmibefételére? a közpénzlopásokra?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.09. 14:42:06

*valamiért törökország és a többi keleti meg afriaki elmaradott diktatúrák éltetik viktort, vajon miért?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.09. 14:49:20

@cvsvrs: meg van aki önként harcol magyarként

Fegyir Sándor nincs meg? az ungvári egyetem professzora
Fegyir Sándor: „Azért harcolunk, mert nem akarjuk, hogy az oroszok megöljék a rokonainkat"
hvg.hu/itthon/20230130_Fegyir_Orban_haboru_Karpatalja?fbclid=IwAR3hDFSaYdtxt_Xyh0MueGYw7tPOBMk7YL_TJ8R2eyrzFJ64x2pbEY_8rJU

hvg.hu/elet/20220810_karpatalja_magyarok_radio_ukran_front

444.hu/2022/08/10/karpataljai-navajok-ugy-hasznalja-az-ukran-hadsereg-a-magyarul-beszelo-katonainak-szuperkepesseget-mint-az-amerikaiak-a-legendas-kodbeszelok-nyelvtudasat

valamiért amúgya nyugat nagyon szereti Zelenszkijt? vajon mi lehet az oka?

esetleg hogy teljesen ártatlanul megtámadta őket papíron a világ 2. -3. legerősebb hadserege?
telán mert nemigen volt még ilyen politikus Európában az utóbbi 60-80 évben kb, aki ilyen egyértelműen harcol az igazságáért?

akinek lőszerre van szüksége nem fuvarra?
viktor első alkalommal menekülne a lopott offshorjai után, az a hazug patkány még arra se érdemes hogy Zelenszkij cipőjét megpucolja.

56-ban nekünk is jogunk volt függetlennek lenni, Ukrajnának is minden joga megvan rá.
Trianon után mi is tudjuk milyen érzés elveszíteni a területünket.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.09. 14:51:56

@cvsvrs: de persze az is igaz, hogy a ruszkikat jelentősen meggyengítették, de az csak a jenki vezetők fejében van, az átlag nyugati nem emiatt örül Zeli sikereinek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.09. 15:23:17

az a 10% infláció nagyon megviselte európát, jaj köcsög jenkik kikészítik európát!!!! JAJ! idióta blogger

viszont lukasenkót megviselik, fehéroroszok már csődbe mentek, a ruszki csatlós államok mgeérzik a szaknciókat igazán, pl a kis magyarország is azért produkál gazdaságilag olyan abnormális mutatókat a 40-50% -os inflációkkat, mert ruszki csatlósállam

hiába hirdette meg orbán az energiafüggetlenségünket, amióta putyin megzsarolta, csak növelte azt. nem véletlen az eon ügye se.
már tudjuk miért kellett megvenni az eon-t 5x áron, mint a vodafone-t kb.

pedig a nemzeti függetlenséghez a zöld energia passzolna, nem a banánköztársasági energiafüggőség

az osztrák A TU Wien számításai szerint 31 TWh megújuló apalú villamos energiatermelő kapacitás beépítésével 2030-ra a zöldáramtermelés teljesen fedezné a fogyasztást. Igaz, ehhez Ausztria már most is közel jár: a 70 TWh-nyi osztrák fogyasztás 70 százaléka már most is megújuló energiaforrásból származik.
www.energiainfo.hu/zoldaramra-valthat-ausztria/

hanyatló nyugat, mi? ostoba birka fideszesek ,szétb*sszátok ezt az országot.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.09. 15:28:51

mi a villamos energiánk felét kb úgy vesszük külföldről

hagymát, krumplit, kukoricát, tojást se tudjuk magunknak előállítani, úgy szétverték a fideszesek a mezőgazdaságot.

téveszmés bloggerünk meg közben a röhög és a pénzét számolja az idióta.
előre megyünk, nem hátra. előre a kibaszott gyarmati és szolgalétbe barmok. ideje lenne felébredni. nem jó poén nem az unió, hanem európa legszegényebb országának lenni, ez a gazdasági modell errefelé vezet amit a neoliberális gazdasággal összeollóztak nekünk ezek az idióták, akikről a fideszes cselédek azt hazudják hogy zsenik, és sose volt még ilyen jó, nekik.

Wildhunt 2023.02.09. 16:02:55

@tesz-vesz: az is olyan magyar mint te.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.09. 16:43:47

@Wildhunt: tisztességes? becsületes? hazafi? harcos? :)

miért lenne bolond? Bucsáról hallottál már?

már megint nem tudnak a fideszesek összetett mondatban beszélni. de ne is szavazzon az ilyen.

2023.02.09. 17:49:52

@tesz-vesz:
a tojás termelés 1990-ben magyarországon 4,6 milliárd 2010-ben 2,7 milliárd, 2020-ban 2,5 millárd darab. csökkenő tendenciát mutat. a magyar mezőgazdaságot nem a fidesz tette tönkre, hanem a rendszerváltók élén a fidesszel. ezért a történelmi dicsőégért folyik a nagy verseny. hogy egy nyilvánvalóan elbaszott történelmi folyamat élére ki álljon.

ha orbán szeretné fémjelezni ezt a korszakot (nyilván ő fogja ), akkor csak tessék. ez azonban kétes dicsőség lesz gyurcsánnyal. mert ez egyetlen korszak lesz. nehéz lesz azt mondani, hogy 2010 után javulás következett be, a makrogazdasági adatok se lesznek sokkal jobbak.

2023.02.09. 17:56:30

maga az ukrán válság is abból adódik, hogy a szovjetunióban nem a megkezdett reformokat folytatták, hanem a nyugat megtámogatott egy félhülyét. borisz jelcint. aki nem képviselt semmiféle orosz érdeket. és inga visszirányba kilengett. a kreml akár háború árán is igyekszik átvinni az elképzeléseit.

és sajnálatos módon nincs egy valamirevaló európai politikus. ez ep képviselő választáson nincs közvetlen kiválasztás. túl kicsi a merítés. az állam és kormányfők országos listák élén handabandáznak. nemcsak orbán, gyurcsány az összes többi.

Mesterséges Geci 2023.02.09. 19:57:52

A legnagyobb téveszme, hogy bloggerünk épeszű.

ulpius66 2023.02.09. 20:34:24

hvg.hu/vilag/20230209_Eszaki_Aramlat_robbantas_Seymour_Hersh

Egy amerikai oknyomozó újságíró szerint Amerika robbantotta fel az Északi Áramlat csővezetékeket

A korábban a vietnami háború alatt és a Watergate-botránnyal kapcsolatban írt cikkeiért Pulitzer-díjat kapott Seymour Hersh egy névtelen forrásra hivatkozva állítja, az amerikaiak egy tökéletesen kivitelezett akcióban norvég segítséggel robbantották fel az Oroszországból Németországba gázt szállító tengeralatti vezetékeket. A Fehér Ház szóvivője szerint ez nem igaz.

Tavaly júniusban az amerikai haditengerészet búvárai, BALTOPS 22 néven a Balti-tengeren tartott NATO-hadgyakorlat árnyékában távvezérelhető robbanóanyagokat telepítettek a tenger fenekén húzódó, Oroszországból Nyugat-Európába gázt szállító Északi Áramlat vezeték több részére, majd három hónappal később működésbe hozták a robbanószert és a négy vezetékből hármat működésképtelenné tettek – legalábbis ezt állítja Seymour Hersh, amerikai Pulitzer-díjas újságíró a blogján egy, „az akció tervezésére rálátó" névtelen forrásra hivatkozva.

A helyszín és a kivitelezés megtervezése után már csak az volt fontos szempont, hogy se a környéken élő civileknek, se az időnként errefelé felbukkanó orosz tengeralattjárókat figyelő dán és svéd radarrendszereknek ne tűnjön fel semmi a hajók mozgásából a tengeren. A megoldás az évente megtartott NATO-hadgyakorlat volt az amerikai hatodik flotta részvételével. Egy aknatelepítő és aknaszedő gyakorlat beépítésével a Bornholm-szigetnél megkapták a tökéletes fedősztorit és a búvárok így már nyugodtan dolgozhattak.

egy hanghullámokkal navigáló felderítő bóját mely immár lehetővé tette az időben távoleső aktiválást. Ezt a bóját dobta le a cikk szerint 2022. szeptember 26-án egy norvég P8-as típusú felderítőgép a környéken. Fontos volt az is, hogy olyan frekvencia hozza működésbe a robbanószerkezeteket, amihez fogható nem terjed a tengerben, nehogy az előzetes szándéktól eltérő időben történjen a robbanás. A jel először az Északi Áramlat 1, majd a 2 vezetéken elhelyezett szerkezetet hozta működésbe."

azt mán csak én kérdem. Ki robbantott? Derítse mán ki végre valaki!!!!

Boldeone2 2023.02.09. 20:51:17

Általában csak egyes részeit szoktam kritikával illetni a bloggazda blogposztjainak, de most szinte egyetlen mondattal sem értek egyet, különösen az alapállítással, hogy "az USA okolható ezért a véres háborúért"...
Egy ecte konteós narratíva is megjelenik:

"Az egyik magyarázat szerint minden tudatosan és tervezetten történik. Az USA azért ugrasztja össze az egészen 2022-ig remekül együttműködő Európai Uniót és Oroszországot"

- Ez az együttműködés már 2022 előtt is akadozott. 2014 után, a Krím bekebelezését követően már mindenki látta, hogy egy új Oroszországgal állunk szemben ( valójában már előtte is) Túl vagyunk a Malsysia Airlines lelövèsèn, majd Boris Nemcov megöletèsèn, Putyin alkotmányos reformjain, Oroszország totalitáriusssá váló állam lett fokozatosan. Miközben láttuk az orosz titkosszolgáltatok szemèrmetlen európai tevèkenysègèt , az EU- T felforgató RT fake News működèsèt , Szputnyik, a RIa Novosty, a több ezer fős trollhadsereg tevékenységét ( magam is küzdök velük angolul a világmédiában ..) De, beszèlhetünk a Brexitben kulcsszerepet játszó Putyin pènzelte szèlsőjobbról, Salviniról, Le Penről...

Aki nem vak, az már èvek óta látta, hogy itt az orosz állam minden eszközzel az EU dezintegrációjára törekszik, amelyben voltak kisebb-nagyobb szövetsègesei ...

A "remek együttműködès " ,az tulajdonkèppen egy elvtelen megalkuvás volt a német vezetès részéről, az olcsó - egy darabig olcsó - orosz gázért cserèben elnéztèk az orosz állam ellensèges nyomulasát az EU-ban...
Azokat - akik nem tettek semmit az EU energia diverzifikációjáért, felelősségre kell vonni!
A holland gáztőzsde egy vicc volt, a GAZProm saját magántőzsdèje volt, ahogy az európai gáztárolók jelentős rèszèt is ők tulajdonolták, becsatornázták magukat az európai politikai elitbe is

Ezeket a dolgok már mind ismertek voltak a háború előtt, de az idióta Merkel sem csinált semmit, meg a "Bizottság" sem az energiafüggőség felszámolására ....

G. Nagy László 2023.02.09. 20:51:42

@ulpius66:

"azt mán csak én kérdem. Ki robbantott? Derítse mán ki végre valaki!!!!"

Valamiért Európában ez senkit sem izgat különösebben... Fura :)

G. Nagy László 2023.02.09. 20:57:30

@Boldeone2:

"Általában csak egyes részeit szoktam kritikával illetni a bloggazda blogposztjainak, de most szinte egyetlen mondattal sem értek egyet, különösen az alapállítással, hogy az USA okolható ezért a véres háborúért"

Nincs ilyen állításom. Mi több, azt írom: Mindez természetesen nem menti az agresszort; a háború első számú felelőse nyilvánvalóan Oroszország. Mindemellett úgy tűnik: lett volna eszköz a megelőzésre, ám az amerikai-ukrán tandem semmit sem tett ennek érdekében. - Ezt talán még te sem tagadod.

Azt meg végképp nem értem, hogy mivel nem értesz egyet. Szinte nincs egyetlen állításom sem, csupán idézek ettől-attól. Na jó egy állításom azért van: Az amcsi külügyi elit vagy felelőtlenül idióta, vagy pedig lelketlen szarkavaró. Szerinted van harmadik lehetőség?

Boldeone2 2023.02.09. 21:13:25

külpolitikánk nem egy okos, realista külpolitika, hiszen Oroszországból ellenfelet kreált, pedig nem szabadott volna. Hogyha az Egyesült Államok jó kapcsolatot alakított volna ki Oroszországgal, és feladta volna Ukrajna NATO-ba való felvételét...(....)....
Ha megnézzük, hogyan alakult ki ez az egész: Putyin elnök kétségbeesett erőfeszítést tett arra, hogy elkerülje a háborút. 2021 decemberében elment addig, hogy részletes, írásos előterjesztést adott a NATO-nak, egy béketervet"

Ez megint egy butaság! Egyrèszt Ukrajna nem is lehett volna a NATO tagja, mivel nemzetközi konfliktusban volt. Másrèszt, Ukrajna pont az orosz agresszió miatt akart a NATO- ba lèpni. Harmadrèszt a NATO egy vèdelmi szövetsèg!

Nem az USA, hanem Oroszország kreált magából ellensèget!

A Putyin bèketerve pedig az arcátlan diktátum volt ! Többek között pl ki kellett volna vonni az összes NATO csapatot Közèp-Euból!
Ez egy DIKTÁTUM volt !
Putyin ekkor már NEM akart bèkèt, hanem 3 nap alatt elfoglalni Kijevet !
Az ukrán hadsereg pedig nemhogy nem indított offenzívát, hanem Zelenszkij kiadta, hogy vissza se lőjenek, hogy ne provokálják a háborút !

Egy 40 milliós szegèny ország háborút akar egy 140 milliós atomhatalommal ?????????
Hagyjuk már ezt a bullshit-narratívát!

Inkább arról van szó, hogy egy nárcisztikus pszichopata szeretne úgy bevonulni az orosz történelembe, mint aki visszavette a korábbi orosz területeket, akár milliók életének árán is!

Egyszerűen felháborító ez a rengeteg téveszme a háborúval kapcsolatban !
Vajon , amikor Harkov lakótelepeit löveti Putyin - ahol kb a lakosság 1\3 orosz felmenőkkel bír , ha nem több - akkor is az orosz nemzetet vèdi ??
Ekkora ostobaságot!
Soha nem számított az oroszok èlete sem a törtènelem során!
Itt most egy barbár ès erőszakos hadiállamot kell legyőzni, összefogással, amit szinte az egèsz EU megértett, csak a fidesz hardcore nem ...

Boldeone2 2023.02.09. 21:25:21

@G. Nagy László: Azt meg végképp nem értem, hogy mivel nem értesz egyet."

A szemlélettel! Mi nem egy dokumentumfilm narrátorai vagyunk, hogy figyeljük, mi zajlik az embervilágban, semlegeskènt vègignèzzük, hogy mészárolják le szomszèdainkat -még ha van is kifogásunk a kormányukkal, de nem szenvedő emberekkel- hanem - főleg úgy hogy szövetsègeseink is ezt teszik - oldalt kell foglalni, ès kiállni az agressziót elszenvedő mellett!
Van olyan helyzet, amikor a semlegessèg az erkölcstelen nihlizmussal egyenlő!
" Adják meg magukat az ukránok , így mindenkinek jobb lesz, de valójában minket csak a saját sorsunk èrdekel ..."
Így nem leszünk nagy nèp, ezzel a kicsinyes, önző szemlélettel!
A lengyelek most csinálnak magukból egy igazán nagy népet....

G. Nagy László 2023.02.09. 21:59:43

@Boldeone2:

"oldalt kell foglalni, ès kiállni az agressziót elszenvedő mellett!"

Ez a gyurcsányi-rákosista megközelítés: aki nincs velünk, az ellenünk van... Abban igazad van, hogy alapvetően ki kell állni az agresszió áldozatai mellett. De ez csak akkor igaz, ha az áldozat eszköztelen, vagy ha nem vesz részt tevékenyen a konfliktus dagasztásában. Itt nem ez a helyzet. Teljes mellszélességgel állnék az ukránok mellett, sőt még a fegyverszállításokat is támogatnám, ha Ukrajna bármit is tenne a békéért. De ennek egy éve semmi jelét sem látni.

"Mi nem egy dokumentumfilm narrátorai vagyunk"

De bizony. Így van esély rá, hogy megőrizzük az objektivitásunkat. Te már rég szurkolóvá váltál, érzelmileg elköteleződtél. Így nehéz meglátni az ukránok stratégiai, katonai, kommunikációs és morális hibáit.

Néztem ma a híradásokat: Zelenszkijt úgy kezelik, mint egy félistent. Fanfárokat küldenek a fogadására, állva tapsolnak, s a legnagyobb hír az, hogy Orbán nem tapsolt, amikor Zselé megérkezett a közös fotózásra... Beszarás, de tényleg. Utoljára Ceausescu kapott ilyen kötelező seggnyalást. Rém visszatetsző, de tényleg. Egy kibaszottul elhülyült világban élünk.

2023.02.09. 22:07:04

@Boldeone2:
az oroszok mellett az amerikaiak is az eu dezintegrációjára törekszenek. tkp. orbán is azért jó az amerikaiaknak, hogy dezintergálja az eu-t. és addig jó, amíg kiszolgálja brüsszeli nato központot. washington nem akar közös európai döntéshozatalt. és persze moszkva sem.

2023.02.09. 22:09:34

@G. Nagy László:
a probléma, hogy orbán pont ugyenezt a seggnyalást várja el.

Boldeone2 2023.02.09. 23:29:37

@G. Nagy László: Teljes mellszélességgel állnék az ukránok mellett, sőt még a fegyverszállításokat is támogatnám, ha Ukrajna bármit is tenne a békéért. De ennek egy éve semmi jelét sem látni."

- Mègis, mit kellene tenni szerinted az " ukránoknak" ? Mekkora területről mondjanak le? 20-30-40%? ....ès utána bèke lesz? Ha lefegyverzik magukat, akkor majd jobb lesz? Putyin megáll??
Pont az az eddigi háborús esemènyek tanulsága, hogy Putyinnal Bucsa után nincs alku! Egy barbár hadsereggel áll szemben Ukrajna , akinek semmi sem szent !

Te már rég szurkolóvá váltál, érzelmileg elköteleződtél. Így nehéz meglátni az ukránok stratégiai, katonai, kommunikációs és morális hibáit."

- Nem is kell meglátni, kükönsen úgy, hogy az " ukránok " semmi hibát nem követtek el, ők egy agresszió elszenvedői. A kormány talán, de mègis csak a hazájukat vèdik!

Nem vèletlenül van akkora tisztelete Zelenszkijnek! Ő az, aki nèpèvel - paradox módon - de a nyugati világ becsületért harcol
Mindenkinèl előjönnek a règi törtènelmi sèrelmek, megaláztatások: lengyelek, balti államok , finnek - most mind ugyanazt gondolják: ez a medve ugyanaz a medve mint 50 vagy 100 ève, amely eltaposta minden szomszèdját. Ez soha többet nem ismétlődhet meg, most kell összefogni ès megálltani az agresszort
Az USA ebben a harcban pedig a szövegségesünk, nem pedig az ellenségünk!
Az USA- ellenes tèveszmèk ellen kellene inkább fellèpni, mert azoknak semmilyen alapja nincs -főleg itt Közèp- Európában- , csak annyi, hogy itt a kommunisták terjesztettèk azt a narratívát, amit most a szèlsőjobb átvett ( gonosz imperialista, agresszor , stb)
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az USA- nak nem lennènek külpolitikai hibái, vagy hogy ne nézné a saját érdekeit, de nem hasonlítható Oroszországhoz, amely errefelè törtènelmi ellensèg.
Az NSZK ès NDK közötti különbség jó példa, hogy mit csinált az egyik ország és mit a másik
... Ezek ugyanok, mint a SZU volt, nem változtak semmit mentalitásra ...

Az ukránok abből a szarból szeretnènek örökre kimenekülni, ami az orosz vazallus státuszt jelenti! Ezèrt mondom èn, hogy: Hajrá Ukrajna! Csak úgy tud Ukraja is demokratizálódni ha szabad állam marad ès fokozatosan integrálódik az EU- ba
Más fejlődèsi út NINCS! Nem mellesleg : ez a magyar érdek is

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.09. 23:33:09

@G. Nagy László:

Miért is izgatná őket, miért is próbálnák kideríteni, ki robbantotta fel az ÉÁ vezetékeket, amikor úgyis tudják?

Amúgy az oroszok is tudják, különben nem csak úgy tessék-lássék követelnék az ügy felderítését. A robbantások nemzetközi vizeken történtek, az iroszok is odamehetnének vizsgálódni, ha akarnának.

De nem akarnak, helyette úgy tesznek, mint aki nem tudja. Vajon miért? Szerintem azért, mert ha közismertté válna, hogy az amerikaiak robbantottak, akkor ez közvetlen állami terrortámadás lenne Oroszország ellen, amire az oroszoknak keményen és _katonailag_ válaszolniuk kellene, vagyis támadást kellene indítaniuk az USA ellen - vagy legalábbis egy jelentős USA-érdekeltség ellen. Ám ezt nem merik megtenni, mert hagyományos fegyverekkel garantált vereség lenne az eredmény, különben meg atomháború.

A robbantásokkal az USA 19-re húzott lapot, de bejött a számítása, vagyis hogy az oroszok inkább adják a vakot és süketet, de nem merik megtorolni a robbantásokat.

Sadist 2023.02.09. 23:37:44

@Boldeone2: "oldalt kell foglalni, ès kiállni az agressziót elszenvedő mellett!"

Mindkét oldal agresszor és agressziót elszenvedő is egyben (a reciprokális erőszak mond valamit?), ilyen esetben az egyetlen, morálisan is helyes döntés teljesen kimaradni a balhéból.

"főleg úgy hogy szövetsègeseink is ezt teszik"

Ha a haverod beleugrik a kútba, akkor rögtön te is ugrasz utána? Ne legyél már ennyire birka!

Sorállományú előfelvételis 2023.02.10. 01:09:26

Ez a téveszme blog lassan jobban nyalja az oroszok seggét mint a birca.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 04:27:52

Szerencsére Amerika kezd kihátrálni az ukrán ügyből.

A nagyurak New Yorkban kiszámolhatták, ezt már nem tudják megnyerni.

Most a kérdés, hogyan lehet arcvesztés nélkül kivonulni, s ki fogja likvidálni Zöldit.

Én arra tippelek, hamarosan elkezdenek jönni a liberális "oknyomozások", hogy Zöldi nagyon korrupt, meg macskákat kínzott gyerekkorában.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 05:17:42

@tesz-vesz:

Azaz a megoldás bevezetni az új forintot? 1 új forint = 1000 régi. S azonnal dúsgazdag lesz Mo.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 05:20:13

@tesz-vesz:

Az orosz támadás éppenhogy lehetőséget ad a független Ukrajna létrehozására. A jelenlegi halivúdi kormányzó Zöldi szépen hazamegy, békén hagyja az ukrán népet, s vele mennek a CIA csapatai is. meg a NATO. Ez az első lépés.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 05:25:03

@Boldeone2:

Még a Krím is maradt volna Ukrajnában, ha Soros és Obama csapata nem csinált volna puccsot Kijevben.

A kijevi puccsisták azonban csúnyán elszámolták magukat, a NATO nem védte meg őket, s Oroszország türelme meg lassan elfogyott. Ennyi az egész. Most a harcmezőkön fog megdőlni a kijevi rezsim.

Ha jól számolom, idén a nyár végéig összeomlik a kijevi zsidó-náci-halivúdi rezsim.

arthurthedent 2023.02.10. 07:09:48

"Az USA azonban - valamiért - ragaszkodott eredeti elképzeléséhez és egyetlen lépést sem hátrált. "

Csak mondjuk Trump idejében szépen kihátrált Ukrajna mögül. Sőt, Trump többször hangoztatta, hogy a NATO egésze, úgy ahogy van idejétmúlt és meg kell szöntetni. Elmondta, hogy Putyin milyen egyenes és jó ember, gyilkol, dehát ugyan már, ne hánytorgassuk fel neki, mert mindenki gyilkol.

Aztán amerika szépen megkezdte a csapatai kivonását afganisztánból, meg, hogy-hogynem irakból is.

Az "egyetlen lépést sem hátrált" a valóságban úgy történt, hogy KONKRÉTAN hátrált, kivonult, visszavonult.

Ukrajna nem lett NATO tag, szóval az USA ebben is meghátrált.

Mi a francnak kell ilyen nyilvánvalóan hazudni az "egyetlen lépést sem hátrált" dologról? Miért nem hazudsz kisebbet?

arthurthedent 2023.02.10. 07:21:35

"Hogyha az Egyesült Államok jó kapcsolatot alakított volna ki Oroszországgal, és feladta volna Ukrajna NATO-ba való felvételét, úgy gyakorlatilag szövetségesként léphettek volna fel Kína ellenében." - állítja John J. Mearsheimer, a Chicagói Egyetem professzora."

Tegyük hozzá, hogy a csávó sok más dolgot is állít. Például azt, hogy amerika felett átvették a hatalmat a zsidók és izraelből irányítják.

De mondjuk, hogy ezt az Orosz-Amerikai szövetséget hogyan képzelte el a professzor úr, azt igen nehéz megérteni. Amerika feladta volna az európai szövetségeseit azért, hogy lepaktáljon az oroszokkal, akik még Ukrajnával szemben is tehetetlenek? Mégis mire ment volna egy szövetségessel, amelyik szavahihetetlen, szét van rohadva a hadserege, korrupt mint az atom, gazdaságilag akkora, mint Olaszország, diktatórikus, antidemokratikus, nyugatellenes és európa leigázásáról álmodozik?

Mennyire kell elmebetegeknek lennie egy állítólagos politológus professzornak, aki állítólag a nagyhatalmakkal foglalkozik, hogy egy usa-oroszország szövetséget álmodjon kína ellen?

Mérnork 2023.02.10. 07:28:52

@tesz-vesz: Akkor szerinted jobban járnánk, ha levágnánk 2 nullát, és a 100 forintos lenne mostantól az 1 Ft? Mer akkor 3,88 Ft lenne 1€ és beelőznénk a románokat... ;-)))

G. Nagy László 2023.02.10. 07:48:32

@Mérnork: "Akkor szerinted jobban járnánk, ha levágnánk 2 nullát, és a 100 forintos lenne mostantól az 1 Ft? Mer akkor 3,88 Ft lenne 1€ és beelőznénk a románokat... ;-)))"

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"azaz a megoldás bevezetni az új forintot? 1 új forint = 1000 régi. S azonnal dúsgazdag lesz Mo."

Szegény nem egy közgazdász elme, ne terheljétek ilyen bonyolult összefüggésekkel. Ha 1 lei többet ér, mint egy forint, akkor Romániában jobb az élet, mint idehaza. Punktum. Ez ilyen egyszerű... :) És még azon csodálkozik, hogy nem beszélgetek vele...

G. Nagy László 2023.02.10. 07:51:42

@arthurthedent:

"Mi a francnak kell ilyen nyilvánvalóan hazudni az "egyetlen lépést sem hátrált" dologról? Miért nem hazudsz kisebbet?"

Nézd, lehet, hogy többet tudsz, mint én. Volt a Biden-kormánynak olyan lépése, felvetése, hogy Ukrajna NATO-tagságát leveszik a napirendről, avagy átgondolják, esetleg tárgyalnak róla Putyinnal? Ha igen, úgy neked van igazad.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 07:58:53

@G. Nagy László:

Sajnos ez egy nagyon elterjedt nézet. Nem scak az ő hülyesége.

S még az se tudják, hogy 2005-ben le lett vágva nem 3, hanem 4 nulla a lejből.

Azaz ma 1 euró az valójában 5000 régi lej. Szóval ezek szerint a románok 12-szer rosszabban élnek, mint a magyarok.

arthurthedent 2023.02.10. 08:26:34

@G. Nagy László: "Nézd, lehet, hogy többet tudsz, mint én. Volt a Biden-kormánynak olyan lépése, felvetése, hogy Ukrajna NATO-tagságát leveszik a napirendről, avagy átgondolják, esetleg tárgyalnak róla Putyinnal? Ha igen, úgy neked van igazad."

Ez a gondolatmenet nyilvánvalóan logikai hibás. Ez volt az állítás:

"Putyin 2012-ben visszaült az elnöki székbe, s onnantól kezdve nem volt kérdés, hogy ez az út békésen nem járható. Az USA azonban - valamiért - ragaszkodott eredeti elképzeléséhez és egyetlen lépést sem hátrált."

Az állítás az, hogy 2012 óta az USA egyetlen lépést sem hátrált. Nem az volt az állítás, hogy "a Biden kormány a NATO tagság kérdésében egyetlen lépést sem hátrált". Kapufatologatás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.10. 08:32:02

@G. Nagy László:

Egy valuta redenominálásának (gy.k. nullák levágása) amúgy sincs sok értelme egy súlyos inflációs folyamat alatt. Jó, szerencsére még nem tartunk ott, de elgondolkidtató, higy ha bemegyek a boltba, alig találok 1000 forint alatti árut.

arthurthedent 2023.02.10. 08:44:37

@G. Nagy László: "Nézd, lehet, hogy többet tudsz, mint én. Volt a Biden-kormánynak olyan lépése, felvetése, hogy Ukrajna NATO-tagságát leveszik a napirendről, avagy átgondolják, esetleg tárgyalnak róla Putyinnal? Ha igen, úgy neked van igazad."

Amúgy meg igen, ez történt röviddel a 2022-es orosz támadás előtt:

"Arra a Moszkva által megfogalmazott követelésre, hogy Ukrajna ne lehessen NATO-tag, Biden megjegyezte:

kevéssé valószínű, hogy Kijev a közeljövőben az észak-atlanti szövetség tagja lesz, még akkor is, ha a NATO elvileg nem zárja be a kapuit előtte.
Moszkva azon követelésére pedig, hogy a nyugati szövetségesek ne telepítsenek stratégiai fegyverzetet ukrán földre, Biden azt mondta: "találhatunk megoldást" a kölcsönösség alapján."

Boldeone2 2023.02.10. 09:56:40

@Sadist: Mindkét oldal agresszor és agressziót elszenvedő is egyben (a reciprokális erőszak mond valamit?), ilyen esetben az egyetlen, morálisan is helyes döntés teljesen kimaradni a balhéból."

Nem igazán így van. Mindenki látja - különösen itt Európában- hogy miről van szó. A kèrdèst 3 oldalról is meg lehet közelíteni:

1. Mit mond a nemzetközi jog ebben az esetben, ami egyèrtelmű: Oroszország az agresszor

2 Mi a történelmi tapasztalat? Az megint egyèrtelmű, itt Közép- ès Kelet- Európában Oroszország ès jogelődei az agresszorok.

3 Erkölcsi kédések: ha hagyjuk hogy egy szuverénné váló államot megállítson a nyugati ingegracióba csatlakozásban, akkor ez példamodell lehet a világban, új államok kaphatnak ultimátumot: Èsztország, Moldova, Lengyelország , Finnország...
Ez az, amit nem hagyhatunk, a szövetsèges államok szerint sem

Boldeone2 2023.02.10. 10:05:01

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: kijevi puccsisták azonban csúnyán elszámolták magukat, a NATO nem védte meg őket, s Oroszország türelme meg lassan elfogyott. Ennyi az egész. Most a harcmezőkön fog megdőlni a kijevi rezsim."

- A " puccsisták" az ukrán nép akarata volt, akik több száz év orosz elnyomását elégelték meg, mert pár évtizedtől eltekintve az volt. A Holodomor tény -még ha tagadod is- kristálytisztán bizonyítják az 1937-es népszámlálási adatok
Az ukránok " türelme " fogyott el: kitörtek a ruszi- vazallus státuszból!
Nyilván nem fog megdőlni "a kijevi rezsim" az biztos...Zekenszkijre 13,6 millió ukrán szavazott, az orosz anyanyelvű lakosság is

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 10:08:50

@Boldeone2:

Az ukránok fele nyugatpárti, fele oroszpárti. A megoldás: semlegesség. Ezt borította fel a nyugati puccs.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 10:09:42

@Boldeone2:

Holodomor nem volt, ez amodern ukrán sovinizmus fantáziája. A népszámlálási adatok is cáfolják.

arthurthedent 2023.02.10. 10:23:08

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Az ukránok fele nyugatpárti, fele oroszpárti. A megoldás: semlegesség. Ezt borította fel a nyugati puccs."

Nem, ez csak a szokásos baromság a részedről:
1) Ukrajna soha nem volt semleges. Nem volt mit felborítani.
2) Oroszország bábkormányt hozott létre, szó sincs arról, hogy elfogadta volna ukrajna semlegességét.
3) A semlegességnek meg a megosztottságnak az orosz támadás vetett véget, nem a nyugat.
4) Csak egy analfabéta gondolhatja, hogy a "fele ezt akarja, fele meg azt" helyzetből "semlegesség" szokott létrejönni vagy az lenne a "megoldás".
5) A ruszki elmebetegeknek a 'semlegesség" azt jelenti, hogy "védtelen, azt csinálok velük, amit akarunk". Neked is ezt jelenti.

arthurthedent 2023.02.10. 10:25:07

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Holodomor nem volt, ez amodern ukrán sovinizmus fantáziája. A népszámlálási adatok is cáfolják."

Hazudsz. Megint. Megjegyzem a holodomort az egész világ tényként elfogadja, ráadásul sok-sok évtized óta. Szó sincs arról, hogy ukrán fantázia lenne vagy modern elképzelés lenne.

arthurthedent 2023.02.10. 10:28:53

@Boldeone2: "A " puccsisták" az ukrán nép akarata volt"

Ez a "'puccs" duma már nagyon unalmas tőlük. Rohadtul nem foglalkoznak azzal, hogy maga a szó mit jelent, csak az a fontos, hogy van egy negatív erkölcsi töltete a szónak. Az orosz álláspont az, hogy rohadtul mindegy mit jelentenek a szavak... lásd nincs háború, mi csak felszabadítani mentünk meg társai.

Az orosz nép teljesen és végérvényesen elszakadt a valóságtól, a magyar rajongók meg kórusban ismételgetik a tudathasadásos rigmusokat. Nem számít, hogy mi a valóság, nekik nem.

grundigg 2023.02.10. 10:34:58

@arthurthedent:

A vicc, hogy az idézett beszédében Biden még azt is elpöttyintette, hogy egy kisebb orosz behatolás ("minor incursion"), nem vezet kemény nyugati válaszhoz.

Hát ha valahol megvan a nyugat felelőssége, akkor ott, hogy az ilyen szövegekkel meg az elcseszett európai energiapolitikával hagyták a fejükre nőni ezt a gazembert, és elhitették vele, hogy bármit megtehet.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 10:35:09

@arthurthedent:

A Majdan előtt semleges volt. Jó viszony mind az oroszokkal, mind a nyugattal. Ezt borította fel az Obama-Soros puccs.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 10:36:03

@arthurthedent:

"Oroszország bábkormányt hozott létre"

Most van bábkormány. Halivúdi. NATO-támogatással.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 10:38:13

@arthurthedent:

"A semlegességnek meg a megosztottságnak az orosz támadás vetett véget, nem a nyugat."

Tényszerűen nem igaz. Oroszország még a Krím Ukrajnában maradásába is beletörádütt a puccs előtt.

Alapvetőn ilyen az orosz nemzetpolitika: sose lép fel agresszívan az orosz kisebbségek védelmáben, ha az adott országgal jó a viszony. Lásd Kazahsztán.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 10:39:13

@arthurthedent:

"Csak egy analfabéta gondolhatja, hogy a "fele ezt akarja, fele meg azt" helyzetből "semlegesség" szokott létrejönni vagy az lenne a "megoldás"."

Szerinted mi a megoldás? Az egyik fél lenyomja a másikat, arra számítva, az belenyugszik?

arthurthedent 2023.02.10. 10:41:45

@grundigg: "Hát ha valahol megvan a nyugat felelőssége, akkor ott, hogy az ilyen szövegekkel meg az elcseszett európai energiapolitikával hagyták a fejükre nőni ezt a gazembert, és elhitették vele, hogy bármit megtehet."

Pontosan. Főleg Trump idejében kihátráltak Ukrajna, Európa, a NATO mögül. Putyin azt hitte megütötte a főnyereményt, ezért is mert ilyen kalandba menni. Merkel puha volt, a Lengyeleket is kipróbálta a menekültek rátolásával, azok is puhák voltak.. Amerika béna kacsa volt, Trump nyalogatta Putyin alfelét.

A nyugat felelőssége, hogy hagyta idáig fajulni a dolgokat.

arthurthedent 2023.02.10. 10:43:16

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Szerinted mi a megoldás?"

Nem a semlegesség. A megosztottság nem "semlegesség". Te az oroszokat ajnározod, én oroszellenes vagyok, akkor mi most "semlegesek" vagyunk? Gondolkozz!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 10:44:54

@arthurthedent:

"A ruszki elmebetegeknek a 'semlegesség" azt jelenti, hogy "védtelen, azt csinálok velük, amit akarunk". Neked is ezt jelenti."

A nyugat ezt már megpróbálta Grúziával is 2008-ban. Hátha majd Oroszo. nem reagál. Hát, reagált. Ahogy most is.

Oroszo. nem győzhető le, a NATO ehhez gyenge. A NATO annyit tehet meg, hogy meghosszíbbatja a háborút. Az eredmény: totális pusztulás.

Az orosz nép nem fog megállni, nem szeretik, ha mások packáznak velük.Persze sajnálatos lenne mondjuk Kijev ősi műemlékeit lerombolni, de ha ez kell, akkor KIjev központja bombatölcsérek sorozata lesz, s aztán megint Oroszo. nyer.

A kifárasztási taktika biztos nyertese az orosz fél. Csak meg fog halni 1-2 millió ember, plusz Ukrajna vissza lesz bombázva a XIX. századba. Soroséknak persze ez nem szempont.

Ez van, lehet választani.

arthurthedent 2023.02.10. 10:45:07

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Alapvetőn ilyen az orosz nemzetpolitika: sose lép fel agresszívan az orosz kisebbségek védelmáben, ha az adott országgal jó a viszony. Lásd Kazahsztán."

Tehát oroszország olyan jó fej, hogy nem támadja meg azokat az országokat, amelyekkel jó a viszonya. Gratulálok, megint elnyomtál egy nagy bölcsességet! :D

arthurthedent 2023.02.10. 10:47:15

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Oroszo. nem győzhető le, a NATO ehhez gyenge."

Közismert legenda aluliskolázott emberek körében. Még az európai politikusok is terjesztik ezt az elmebetegséget. Nézd meg a történelmet, hogy oroszországot hányszor legyőzték. A legyőzhetetlen oroszországot bizony le szokták győzni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 10:47:32

@arthurthedent:

Senki se beszélt holdomorról a 90-es évek előtt. Ez egy új, konstruált valóság.

Az oka pedig az volt, valahogy elfeledtetni az ukránok szerepét a zsidó holokausztban. Szóval lett még egy "holo", hogy "lám, mi is holoáldozatok vagyunk". Az egész marhaság, teljesen komolytalan.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 10:49:05

@arthurthedent:

Mi amegoldás, ha a lakosság fele x-et akar, a lakosság fele meg y-t?

Nem a legjobb ebben az esetben azt mondani, az ország semleges az x/y kérdésben?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 10:51:23

@arthurthedent:

Mi ezzel a gond? Fontosabb a jó kapcsolat, mint a kisebbség érdeke. Ez még országon belül is így van. ha valahol ellentét van egy kisebbség, mely helyben többség, és a helyi orosz kisebbség között, az orosz vezetés mindig a kisebbséget támogatja. Lásd az egész Észak-Kaukázust.

G. Nagy László 2023.02.10. 10:52:32

@arthurthedent:

"Az állítás az, hogy 2012 óta az USA egyetlen lépést sem hátrált. Nem az volt az állítás, hogy "a Biden kormány a NATO tagság kérdésében egyetlen lépést sem hátrált". Kapufatologatás."

Ezek totál felesleges körök. Elég jól fogalmazok, és háromszor is átolvasok minden egyes posztot, mielőtt élesítem. Itt félreérthetetlenül csakis a NATO-tagságról beszélek. Oké, hogy szeretsz kötekedni, de legalább olyanba köss bele, aminek van értelme.

Amúgy meg igen, ez történt röviddel a 2022-es orosz támadás előtt:

"Arra a Moszkva által megfogalmazott követelésre, hogy Ukrajna ne lehessen NATO-tag, Biden megjegyezte: kevéssé valószínű, hogy Kijev a közeljövőben az észak-atlanti szövetség tagja lesz, még akkor is, ha a NATO elvileg nem zárja be a kapuit előtte. Moszkva azon követelésére pedig, hogy a nyugati szövetségesek ne telepítsenek stratégiai fegyverzetet ukrán földre, Biden azt mondta: "találhatunk megoldást" a kölcsönösség alapján."

Elég lett volna ennyit írni, ez volna a lényeg.

Ezek alapján akkor most az van, hogy Biden és Putyin is végtelenül elkötelezett volt a béke irányába, csak valahogy elbeszéltek egymás mellett. Vagy Biden akarta hívni Putyint, de elfelejtette, hová rakta a telefonszámos noteszét. Vagy hívta, de az öreg Vlagyimir épp kutyát sétáltatott, vagy horgászni ment... hagyjuk már a hülyeséget! A NATO főtitkára többször is büszkén közölte utólag, hogy ők pontosan tudták, hogy támadás készül. Ha ők tudták, tudta az amcsi külügy is. Miért nem tettek semmit?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 10:53:03

@arthurthedent:

Oroszország eddig tartósan egyszer lett legyőzve: a XIII. században a mongolok által. Ez történelmi tény.

Nézz utána, ha nem hiszed.

Ha most le lehetne győzni, ,már ezt csinálná a nyugat.

arthurthedent 2023.02.10. 10:54:26

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Az orosz nép nem fog megállni, nem szeretik, ha mások packáznak velük."

Tényleg? Az első világháború ismerős? Akkor szerették, ha packáztak velük? Merthogy összeomlottak, hazaszaladtak és polgárháborút rendeztek... Az Orosz-Japán háború? Akkor szerették? Azt elvesztették?

A hidegháború? Ja, elvesztették?

"Persze sajnálatos lenne mondjuk Kijev ősi műemlékeit lerombolni, de ha ez kell, akkor KIjev központja bombatölcsérek sorozata lesz, s aztán megint Oroszo. nyer."

Mit nyer? Megint? Ami azt illeti itt van 19 háború, amit az oroszok elvesztettek:
247wallst.com/special-report/2022/07/07/19-wars-russia-has-lost-from-ivan-the-terrible-to-vladimir-putin/3/

Mesélj még! :D

Wildhunt 2023.02.10. 10:55:16

@tesz-vesz: bucsa hazugság volt - megállapították a franciák. Azóta kuss van róla. Persze te még 20 év múlva is hazugságokon fogsz rugózni mert pont olyan genetikai hulladék vagy mint az imádott hoholjaid.

Boldeone2 2023.02.10. 10:56:16

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A népszámlálási adatok éppen azt bizonyítják, hogy a Holodomor egy megtörtént esemény volt

The Soviet Census held on January 6, 1937, was the most controversial of the censuses taken within the Soviet Union. The census results were not published because the census showed much lower population figures than anticipated, especially in Ukraine due to the Holodomor famine, although it still showed a population growth from the last census in 1926, from 147 million to 162 million people in 1937.

Ujkrajnában eltűnt pár millió ember...Holott befelè telepítetették az orosz munkaerőt

arthurthedent 2023.02.10. 10:57:45

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Oroszország eddig tartósan egyszer lett legyőzve: a XIII. században a mongolok által. Ez történelmi tény."

Hazudsz! Az előbb leírtam, belinkeltem. Csak egy félanalfabéta propagandista képes azt állítani, hogy oroszország megnyerte az első világháborút. :D

Tartósan b+! Micsoda kifogás!

Putyin is ezt mondta, hogy a hidegháborút nem vesztették el, mert még nincs vége. :D Gondolom a 1710-1713 Orosz-Ottomán háborút sem vesztették el, mert még nincs vége. :D

arthurthedent 2023.02.10. 11:00:04

@Wildhunt: "bucsa hazugság volt - megállapították a franciák. Azóta kuss van róla."

Ja, a magyar sajtóban. A világ azonban nem felejt, folyamatban van a bizonyítékok gyűktése a bucsai mészárlások ügyében. Igen komoly nemzetközi munka folyik ma is. Nyugodtan nézz utána.

grundigg 2023.02.10. 11:00:56

@G. Nagy László: "Ezek alapján akkor most az van, hogy Biden és Putyin is végtelenül elkötelezett volt a béke irányába, csak valahogy elbeszéltek egymás mellett."

Esetleg még az is lehet, hogy a háborút indító Putyin mégsem végtelenül elköteleztt a béke irányába, nem?

G. Nagy László 2023.02.10. 11:02:35

@arthurthedent:

Érdemes lenne tiszteletben tartani a történelmet és a realitást.

1. A történészek jelentős része szerint Sztálin műve a holodomor, így én magam is ezt vallom. Nem hinném, hogy kitaláció volna.

2. Mikor győzték le utoljára az oroszokat? Az elmúlt pár száz évben mindenki megfagyott, éhen halt, vagy visszafordult, mielőtt Moszkvát elérte volna. Hagyományos háborúban sosem fogod legyőzni a nagy medvét. Atomot meg senki sem akar. Kibaszott felelőtlen már az ötlet is, hogy Oroszországot térdre lehet kényszeríteni.

arthurthedent 2023.02.10. 11:04:08

@G. Nagy László: "Ezek alapján akkor most az van, hogy Biden és Putyin is végtelenül elkötelezett volt a béke irányába, csak valahogy elbeszéltek egymás mellett."

Teljesen félreérted a helyzetet.

Biden nem azért mondta ezt, mert elkötelezett a béke irányába, hanem azért, mert a NATO szabályai nem teszik lehetetlenné, hogy Ukrajna NATO tag legyen a közeljövőben. Soha nem is volt lehetséges, 2014 óta meg pláne.

Putyin meg nem mondta soha, hogy béke lesz, ha ukrajna nem lesz NATO tag. Azt mondta, hogy a nyugat galád, mert például felvették Magyarország a NATO tagok közé.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 11:04:51

@arthurthedent:

Nem lehet minden csatát megnyerni, de minden esetben gyorsan visszaépült az orosz erő.

Lásd a gorbacsovi rombolást, majd az azt követő jelcini liberális vészkorszakot. Nagyjából 87-ben kezdte Gorbacsov átadni az országot a nyugatnak, s 2007-re sikerült ezt lebontani.

Azaz 20 év káosz volt. Hát, nem túl tartós volt a nyugat győzelme...

grundigg 2023.02.10. 11:07:19

@G. Nagy László: "Az elmúlt pár száz évben mindenki megfagyott, éhen halt, vagy visszafordult, mielőtt Moszkvát elérte volna."

És mégis ki a franc akarja elérni Moszvát???? Kénytelen-kelletlen, öklendezve leírod, hogy elítéled az orosz agressziót, de közben meg úgy teszel, mintha az USA és Ukrajna indított volna háborút, hogy bevegye Moszkvát.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 11:07:51

@Boldeone2:

Ezek az adatok a népességcsökkenést bizonyítják, aminek oka közismert: a hatalmas éhínség.

Hol látsz itt kamudomor-bizonyítékot?

Wildhunt 2023.02.10. 11:07:54

@arthurthedent: @arthurthedent: utánanéztem. A hivatkozott ebesz jelentést két nappal később ukrán kérésre vették le a honlapról. Te persze még 20 év múlva is hazugságokon fogsz rugózni mert pont olyan genetikai hulladék vagy mint az imádott hoholjaid.

Boldeone2 2023.02.10. 11:09:22

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Oroszo. nem győzhető le, a NATO ehhez gyenge. A NATO annyit tehet meg, hogy meghosszíbbatja a háborút. Az eredmény: totális pusztulás."

- Ez egy mítosz! Maga Putyin is elismerte : a NATO jóval erősebb. A számok is ezt mutatják: 30x nagyobb hadiköltségvetés, 40x nagyobb GDP
A mai Oroszország nem a SZU , a lakosság jóval kisebb , a techológia elmaradottabb a többi államhoz viszonyítva

Azt is az USA- nak köszönheti Oroszotszág, hogy nagyhatalom lett

Ha az USA nem küld kb 3 millió katonát Európába a nagy háborúban, akkor soha nem lett volna világhatalom belőlük...

G. Nagy László 2023.02.10. 11:10:21

@grundigg:

"Esetleg még az is lehet, hogy a háborút indító Putyin mégsem végtelenül elköteleztt a béke irányába, nem?"

Jelenleg úgy tűnik, hogy mindhárom szereplő a háború mellett van. Ukrajna tűnik a legelkötelezettebbnek a háború folytatását illetően. Meggyőződésem, hogy 2022 február 24. előtt Putyin simán meggyőzhető lett volna. Biden valamiért nem kereste a lehetőséget a találkozásra. Szerintem még most sem lenne késő. Minden egyes nappal több a véráldozat és az anyagi kár. Vagy Ukrajna totális bedarálása a vége, vagy világháború. Mindezt a semmiért. Kurvára nem értelek benneteket: minden adott volna a jóléthez, a békéhez, a gyarapodáshoz, de ti kurvára háborúzni akartok. Mintha valami hülye videójáték lenne az egész.

Boldeone2 2023.02.10. 11:14:17

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Ezek az adatok a népességcsökkenést bizonyítják, aminek oka közismert: a hatalmas éhínség."

Az èhinsèg leginkább a második ötèves terv következménye volt, meg 5%- ban termèszeti okok...

A lènyeg: a felelőtlen politika következmènye volt

Ez is azt mutatja, hogy milyen sanyarú sors volt ott, egy pár èvtizedet kivève, mert volt amikor a SZU- ban kiemelt szerephez jutottak. Ez csak egy rövid intermezzo a 200 èves elnyomásban...

arthurthedent 2023.02.10. 11:17:46

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Nem lehet minden csatát megnyerni, de minden esetben gyorsan visszaépült az orosz erő."

Ha ez azt jelenti, hogy nem vesztettek háborút, akkor Magyarszég sem vesztett háborút soha. :D Abszurd nacionalista orosz propagandát tolsz, nem kell megmagyarázni. Értjük!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 11:19:53

@Boldeone2:

A NATO nem annyira erős, hogy képes legyen győzni azonban. Senki nem mondja, hogy a NATO nem erős. Sajnos a NATO még túl erős, ez tény.

arthurthedent 2023.02.10. 11:21:46

@Wildhunt: "A hivatkozott ebesz jelentést két nappal később ukrán kérésre vették le a honlapról."

Nincs csend Bucsa témában, csak a bulvársajtó türelme fogyottt el. Nem bizonyosodott be, hogy bucsa hazuhság volt, pont az ellenkezője az igaz.

Ha rákeresel a neten láthatod mi derült ki azóta, ki mit mondott, ki milyen dokumentumfilmet forgatott, kik milyen vizsgálatokat végeztek. Ja, az index nem tartja napirenden a témát, és akkor mi van?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 11:21:53

@Boldeone2:

Persze, ez így igaz. Katasztrofális gazdaságpolitika, kombinálva a rossz időjárással = ebből lett a 30-as évek nagy éhínsége. Ezt senki se tagadja, esetleg csak a halottak számában van vita: "'csak" másfél millió vagy 10-12 millió.

De hol itt a kamudomor igazolása?

grundigg 2023.02.10. 11:23:10

@G. Nagy László: "Kurvára nem értelek benneteket: minden adott volna a jóléthez, a békéhez, a gyarapodáshoz, de ti kurvára háborúzni akartok."

Minden adott lenne a békéhez??? Csak én háborúzni akarok??? Te beteg vagy.

Mondtam már, akkor add a nagy békeharcost, amikor a nődet erőszakolják. Akkor is minden adott a békéhez, csak mereven bámulni kell tovább a tévét.

Boldeone2 2023.02.10. 11:25:00

@G. Nagy László: Kurvára nem értelek benneteket: minden adott volna a jóléthez, a békéhez, a gyarapodáshoz, de ti kurvára háborúzni akartok. "

- Itt csak egy ember akar háborúzni, az Putyin!
Szerinted "Ukrajnának" hol kellene békét kötni? 30% vagy 40% területi veszteségnél? Az ukrán elnököt - bármeky meglepő - az ukrán alkotmány köti: küzdeni kell az ország területi integritásáèrt!

Ha Putyin által diktált békét kötnek, akkor eljön a boldog, békès fejlődés ideje a régióban?
Ugyan már! Putler egy pszichopata őrült, irraconálisan kívül van a való világon, személyes ambíciók és az elvakult nyugatellenes gyűlölet hajtja

Ezért gondoljuk mi, hogy - sajnos - nincs esély a békekötésre.

arthurthedent 2023.02.10. 11:25:40

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "A NATO nem annyira erős, hogy képes legyen győzni azonban."

A NATO már legyőzte a szovjetúniót úgy, hogy egyetlen katonát sem vetett be. Most pont ugyanezt csinálják, legyőzik oroszországot egyetlen katona nélkül.

arthurthedent 2023.02.10. 11:27:53

@Boldeone2: "A lènyeg: a felelőtlen politika következmènye volt"

Tervszerű népirtás volt. Elvitték az élelmiszert, a segélyszállítmányokat nem engedték be. Tudták mi lesz az eredménye, nem "felelőtlenek" voltak. Semmibe vették az emberéletet, gyilkosok voltak.

Sorállományú előfelvételis 2023.02.10. 11:28:02

@G. Nagy László: "minden adott volna a jóléthez, a békéhez, a gyarapodáshoz, de ti kurvára háborúzni akartok. "

Valamiről lemaradtam? Ukrajna támadta meg Oroszországot? Ez nem egy téveszme?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 11:28:39

@arthurthedent:

Akkor mekk fox lepődni...

Amerika már készül kivonulni Ukrajnából. Már az arvesztés elkerülése csak a cél.

Persze lehet, végül a Soros-féle héják kerülnek felülre, s akkor meg az atomháború. Abban is Amerika veszít majd többet.

Boldeone2 2023.02.10. 11:29:45

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: esetleg csak a halottak számában van vita: "'csak" másfél millió vagy 10-12 millió."

Itt is cenzus adatait kell nèzni, kb 3 millió áldozat lehetett
A lényeg: a szovjet uralom katasztrófa volt Ukrajnának
Ezért harcolnak most is az Ukránok , hogy - végre - legyen Ukrajna ott, ahol van normális élet: az EU

Oroszországnak vège, agonizál.

arthurthedent 2023.02.10. 11:31:17

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Tehát akkor pl. Nagyvárad ma Magyarországon van?"

Ó, akkor most új definíciója van annak, hogy "vesztett háború"? Ha területeket veszt valaki, akkor elvesztette a háborút? Ez megint valami új kifogás? :D

arthurthedent 2023.02.10. 11:32:34

@Boldeone2: "Itt is cenzus adatait kell nèzni, kb 3 millió áldozat lehetett"

Mert a szovjet hivatalos adatokat kell ám nézni, háppersze! :D Merazorosz aznemhazudik.

Volt az vagy hatmillió is. :(

Boldeone2 2023.02.10. 11:33:03

@arthurthedent: Semmibe vették az emberéletet, gyilkosok voltak."

- Így van. A vita max abban lehet, hogy " first degree murder, or second degree "

Azaz: tudatosan tervezték előre, vagy alapból voltak ennyire gonoszak ès így jött ki a lépés....

Boldeone2 2023.02.10. 11:34:46

@arthurthedent: Az is simán benne van, hogy elhazudták a cenzus adatait , sőt, az a biztosabb .. A pontos számok soha nem derülnek már ki ...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 11:36:23

@Boldeone2:

Az általánosan elfogadott adat inkább 8 millió, ebből Ukrajna 3 millió. Már csak ez cáfoja a kamudomort.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 11:37:16

@arthurthedent:

Arra volt példa, hogy Mo. nem volt képes a vereségből feléledni.

arthurthedent 2023.02.10. 11:39:08

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Amerika már készül kivonulni Ukrajnából. Már az arvesztés elkerülése csak a cél."

Marhaság. Be sem vo-nul-tak!

"Persze lehet, végül a Soros-féle héják kerülnek felülre, s akkor meg az atomháború. Abban is Amerika veszít majd többet."

Mint a miben is? Mi az, amiben oroszország veszített kevesebbet és amerika veszített többet? :D Azon sír Putyin, hogy elvesztették a szovjetúniót, a nagyhatalmi szerepet, a lakosságot, ukrajnát, belorusziát, lettországot. Elvesztették a renoméjukat, a piacaikat, a bevételeiket.

Mesélj még, mit vesztett a marika? Alaszkát is megvették az oroszoktól, mert kellett nekik a pénz a bukott háború után.

Januárban 40% volt az orosz állam bevételeinek csökkenése az előző évhez képest. Mégis miben vesztettek többet az usákok?

arthurthedent 2023.02.10. 11:40:40

@Boldeone2: "Az is simán benne van, hogy elhazudták a cenzus adatait , sőt, az a biztosabb .. A pontos számok soha nem derülnek már ki ..."

Pontosan! Mindig, mindenben hazudnak. Nem is titkolják. Blődségeket hazudnak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 11:41:51

@arthurthedent:

Amerika nem képes akaratát a világra kényszeríteni, ez a fő kérdés.

A nyugat zuhan lassan, a liberalizmus menetel a történelem szemétdombja felé.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.10. 11:44:48

@Wildhunt:

"Persze te még 20 év múlva is hazugságokon fogsz rugózni"

5 év múlva Bucsa-emkékművekkel szórják tele Ukrajnát, visszaemkékezések ezrei fognak megjelenni, és 100 év múlva megdönthetetlen történelmi dokumentum lesz a Bucsai vérengzés (The Bucha Massacre) című hollywoodi szuperprodukció Vlagyimir Zelenszkij rendezésében.

Boldeone2 2023.02.10. 11:44:51

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A NATO nem annyira erős, hogy képes legyen győzni azonban"

A NATO nem akar háborúzni. Egyedül Putyin játszik a tűzzel. Egy nyílt háborúban soha nem győzhet Oroszország , akkora az erőkülönbség

A fő cèl az lenne, hogy az elnyomó, diktatórikus, orosz hadiállam elbukjon- ami egy hosszú folyamat eredménye lehet

Nem az orosz nép az ellenség, hanem az aljas, diktatórikus, agresszor állam, maga Putyin

Még amit én mondok mindig: egy világszemlélet ellen harcolunk, ami ott uralkodik 200 éve: a birodalmi felsőbbrendűség, a hamis küldetéstudat, a hierarchikus - szolgatársadalom, az erőszak kultusza

Egy agonizáló birodalomról van szó, amely veszélyes a szabad és demokratikus világra

Boldeone2 2023.02.10. 11:51:40

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: nyugat zuhan lassan, a liberalizmus menetel a történelem szemétdombja felé."

- A tények nem ezt mutatják, hanem éppen az ellenkezőjét! Csakis és kizárólag liberális demokráciák az élhető országok, ahol fejlett, autinóm ès szabad társadalmak vannak

Az illiberális rendszerek válságban vannak ! Mi az illiberális rendszer lényege? A buta, tanulatlan , a való világ törvényszerűségei ellen tiltakozó, hőbörgő kisember szerelme az illúziókkal, az elnyomó diktátorokkal ...

Bukásra van ítèlve!

arthurthedent 2023.02.10. 11:51:55

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "A nyugat zuhan lassan, a liberalizmus menetel a történelem szemétdombja felé."

Az. Csak azt nem értem mi a francért nem mégy oroszországba? Vagy Kínába. Vagy bárhová? Ha annyira tetszik neked a nem-nyugat, ha annyira oroszországban látod a jövőt, akkor miért nem lépsz a távozás mezejére és vonulsz ki szibériába. Ha ott a jövő?

arthurthedent 2023.02.10. 11:53:41

@Boldeone2: "Mi az illiberális rendszer lényege? A buta, tanulatlan , a való világ törvényszerűségei ellen tiltakozó, hőbörgő kisember szerelme az illúziókkal, az elnyomó diktátorokkal ..."

Az illeberális rendszerekből milliók és milliók próbálnak meg a liberális világba átszökni. Az ellenkező irányba elég kicsi a tolongás... bizony kicsi. :D

Boldeone2 2023.02.10. 12:00:45

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A lényeg: a modern civilizáció, a modern ember természetes léte a szabad és autonóm tárdadalomra való igény
Csak a nyugati típusú társadalmi és gazdasági rendszer képes ennek megfelelni, amit plurális, liberális demokráciának nevezünk.
Ehhez pedig a piacgazdaság társul
A többi nézet - amely ezek primátusát tagadja - retrográd irànyba viszi az emberiséget

A zárt, monolit társadalmaknak, az autokratikus rendszereknek nincs jövője!
Oroszország - jelen formájában - bukásra van ítélve!

G. Nagy László 2023.02.10. 12:07:00

@grundigg:

"És mégis ki a franc akarja elérni Moszvát???? Kénytelen-kelletlen, öklendezve leírod, hogy elítéled az orosz agressziót, de közben meg úgy teszel, mintha az USA és Ukrajna indított volna háborút, hogy bevegye Moszkvát. "

Arra reagáltam, hogy le lehet-e győzni Oroszországot. Szerinted igen? Hogyan?

arthurthedent 2023.02.10. 12:18:15

@G. Nagy László: "Arra reagáltam, hogy le lehet-e győzni Oroszországot. Szerinted igen? Hogyan?"

Legyőzni nem csak úgy lehet egy országot, hogy elfoglaljuk a fővárost és minden lakott településre bevonulunk. Ilyen győzelem, ilyen háború igen ritkán van.

Ott van például Japán a második világháborúban, nyilván legyőzték, nyilván nem foglalták el a teljes területét. A szovjetúniót is legyőzték a hidegháborúban, össze is omlott, meg is szűnt, szét is esett. Nem kellett elfoglalni moszkvát.

Az első világháborút nyilván elvesztette Oroszország, feladta, azóta sem volt cár moszkvában. Meg sehol.

Katonailag akkor nevezhetjük legyőzöttnek az országot, ha az eredeti katonai céljait nem éri el a háború végére. Nem véletlen, hogy Putyin soha nem mondta el, hogy mik a katonai céljai. Így lehetetlen, hogy veszítsen. :D

arthurthedent 2023.02.10. 12:21:44

@G. Nagy László: "Arra reagáltam, hogy le lehet-e győzni Oroszországot. Szerinted igen? Hogyan?"

Például úgy, hogy addig ütik-vágják az ukrán fronton meg a világgazdaságban, amíg az orosz nép vagy az orosz elit meg nem unja és haza nem rendeli a sereget. Vagy úgy, hogy vissza kell tolni az orosz seregeket ukrajna területéről, körbe kell zárni az országot és megvárni, amíg belerohad a lábuk a kapcába és egy pár zokniért le nem mondanak a lövöldözésről.

Vagy például úgy, hogy a kisemmizett vidékeinek különbékét meg hamburgert ajánlunk és azok el nem döntik, hogy inkább elszakadnának.

Boldeone2 2023.02.10. 12:22:36

@G. Nagy László:

Ukrajna megvédése lenne a fő cél. A győzelem az mindig egy relatív állapot, akkor jó, ha senki nem érzi magát megalázottnak , különben nincs tartós bèke! "Egy a jelszónk, tartós béke, állj közénk és harcolj érte!:) " Emlékszel, ugye?
A békéért mindig harcolni kellett ...:) , már akkor is ...

Az EU célja nem lehet más Ukrajnán túl, csak az, hogy Oroszország - egyszer - békés és szabad állam legyen, amely nem veszélyezteti szomszédait és a világot - álljon helyre a nemzetközi jogon alapuló békerend

arthurthedent 2023.02.10. 12:28:16

@Boldeone2: "ha senki nem érzi magát megalázottnak , különben nincs tartós bèke!"

A második világháború végén megalázták magyarországot és németországot is. Japánt is. Mégis tartós béke lett. Oroszországot soha nem alázták meg, mégis képtelen békében élni.

A megaláztatásról való papolás csak duma, nem azért vannak a háborúk.

G. Nagy László 2023.02.10. 12:34:57

@arthurthedent:

"Ott van például Japán a második világháborúban, nyilván legyőzték"

Ugye nem akarsz atomháborút? Ezt töröljük is gyorsan a példák közül!

"Az első világháborút nyilván elvesztette Oroszország, feladta"

Ezt még csak nem is értem. A lenini puccsnak mi köze a háborúhoz? Ha külső segítséggel is, de belülről döntötték meg a cárságot, Oroszországot senki sem győzte le. Ez sem jó példa.

"A szovjetúniót is legyőzték a hidegháborúban, össze is omlott, meg is szűnt, szét is esett. Nem kellett elfoglalni moszkvát."

Ez az egyetlen használható példa a három közül. Most hogy lesz? Működnek a szankciók és Oroszország szét fog esni egyetlen puskalövés nélkül?

arthurthedent 2023.02.10. 12:43:13

@G. Nagy László: "Ugye nem akarsz atomháborút? Ezt töröljük is gyorsan a példák közül!"

Milyen logika már ez? Ha valaki egy példát hoz a történelemből, akkor már meg is akarja ismételni? Minden egyes részletében? Nem hozhatok olyan példát, amit nem akarok megismételni?

Én soha nem akartam ukrán háborút, én soha nem akartam, hogy legyőzzék oroszországot, én soha nem akartam rosszat az oroszoknak. Mia fenéről beszélsz?

"Oroszországot senki sem győzte le. Ez sem jó példa."

Erőst érezni a kifogáskeresés izzadségszagát. Oroszországot nem győzték le, ők így szoktak leszálni a bicikliről? Jó, akkor szerintem most is így száljanak le!

"Ez az egyetlen használható példa a három közül."

Belinkeltem fentebb egy listát 19 háborúról, amit oroszország elvesztett. Lehet nyalni őket, hogy legyőzhetetlenek, de a történelem ugye mást mutat. Én nem kívánom tovább bizonyhgatni, hogy a nagy orosz legendák hazugságok:

1) Nem, nem legyőzhetetlenek.
2) Nem, nincsenek nagyon sokan.
3) Nem, nem szuperhatalom.
4) Nem, nem nagyon erősek semmiben.
5) Nem, nem keményebbek mindenki másnál.
6) Nem, nem kitartóbbak senki másnál.

Sorállományú előfelvételis 2023.02.10. 12:44:31

@G. Nagy László: Még mindig össze vagyok zavarodva. Mikor rohanta Ukrajna Oroszországot?

"minden adott volna a jóléthez, a békéhez, a gyarapodáshoz, de ti kurvára háborúzni akartok. "

arthurthedent 2023.02.10. 12:45:07

@G. Nagy László: "Most hogy lesz? Működnek a szankciók és Oroszország szét fog esni egyetlen puskalövés nélkül?"

A szovjet birodalom nagyobb volt, erősebb volt, gazdagabb volt, régebbi volt és szétesett egyetlen puskalövés nélkül. Nem érdemes úgy csinálni, hogy valami teljesen elképzelhetetlen amikor már megtörtént egyszer. :D

G. Nagy László 2023.02.10. 12:45:08

@Boldeone2:

"Az EU célja nem lehet más Ukrajnán túl, csak az, hogy Oroszország - egyszer - békés és szabad állam legyen, amely nem veszélyezteti szomszédait és a világot - álljon helyre a nemzetközi jogon alapuló békerend"

Vagyis álljon vissza az egypólusú világrend, ahol Amerika bárkit bombázhat büntetlenül, ott nyugodtan el lehet csalni a választásokat is akár, de Oroszországból - ebből a végtelenül barbár népből - épp most akarunk nyakkendős européer demokratákat faragni. Vicces.

Azért két dologra felhívnám a fogyelmed:

1. Kína miatt már sosem lesz újra egypólusú a világ. Ráadásul Kína is bitang messze van a demokráciától. Velük is háborúzni kell majd?

2. Oroszország számomra egy antidemokratikus, suttyó, barbár hely. De az biztos, hogy az utóbbi 33 évben nem szóltak bele a működésünkbe, a létformánkba. Nem terjesztettek kötelező jellegű, ocsmány ideológiákat sem. Csupán bizniszeltünk velük, s adja az Isten, hogy ezt megtehessük a jövőben is! Ezzel szemben a fényesseggű Nyugat naponta ugat bele olyan belügyekbe, amihez semmi köze. Elmebeteg ideologistákat és cinikus, korrupt politikusokat látunk, amerre a szem ellát. Kurva szar volt szovjet gyarmatnak lenni, de más gyarmata se legyünk, én azt kívánom.

Sorállományú előfelvételis 2023.02.10. 12:47:01

@G. Nagy László: "Vagyis álljon vissza az egypólusú világrend, ahol Amerika bárkit bombázhat büntetlenül,"

Ennek mi köze ahhoz hogy az ukránok "megtámadták" az oroszokat?

G. Nagy László 2023.02.10. 12:47:12

@arthurthedent:

"Nem érdemes úgy csinálni, hogy valami teljesen elképzelhetetlen amikor már megtörtént egyszer. :D"

Oké, de hogyan fog összeomlani? Katonailag? Gazdaságilag? Az orosz polgárok elégedetlensége nyomán? Egyiknek sem látom komoly jelét.

arthurthedent 2023.02.10. 12:51:39

@Sorállományú előfelvételis: Ja, orosz módi:

1) Mi soha nem vesztettünk el semmit, de ukrajnát adjátok vissza!
2) Nincs is háború, de mi fogjuk megnyerni!
3) Nincs is ukrajna, de mi le fogjuk győzni!
4) Soha nem létezett ukrajna, de mi hoztuk létre.

És a többi... :D

arthurthedent 2023.02.10. 12:59:45

@G. Nagy László: "Oké, de hogyan fog összeomlani? Katonailag? Gazdaságilag? Az orosz polgárok elégedetlensége nyomán?"

Nem mondtam, hogy össze fog omlani. Azt mondtam, hogy nem elképzelhetetlen.

"Egyiknek sem látom komoly jelét."

Ez mondjuk nem sokat jelent.

G. Nagy László 2023.02.10. 13:08:43

@arthurthedent: Nézd, én meglehetősen önző ember vagyok. Gyűlölöm ugyan az erőszakot, de ha engem nem érint, valahogy azért elviselem. Ha nem volna semmi kockázata a háború eszkalálódásának és nem érintené Európa gazdaságát tragikusan, úgy együtt tudnék élni vele. Az ígéret szerint lassan, de biztosan kinyúlik az orosz medve - az sem zavarna, ha évekig eltartana ez a haláltusa. De így, hogy egy fantáziajáték miatt basszuk szét a teljes kontinens jólétét - nem tűnik túl okos dolognak.

arthurthedent 2023.02.10. 13:23:07

@G. Nagy László: ja, ja. A NATO kell, mert valaki meg kell védjen minket, de amikor lépni kell, akkor mi kimaradunk belőle. Az EU kell, mert a pémz jó, de amikor az EU lép, akkor mi kimaradnánk belőle.

Az ukránok jószándéka kéne, de amikor segíteni kellene, akkor mi kimaradunk belőle. A demokrácia fontos, mert szeretünk belepofázni a dolgokba, de amikor tenni kellene érte, akkor mi kimaradnánk. A biztonság fontos, de amikor mások lépnek, akkor mi kimaradnánk belőle. Gengszterekkel nem jó üzletelni, de az orosz gáz az azért kéne.

A világ nem ilyen. Nincs "kimaradok belőle".

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 13:34:15

@Boldeone2:

Az egész világon nem lehet centrum liberalizmussal, ugyanis akkor nincs kit kizsákmányoilni. Szóval eleve az alapjai szűnnek meg a rendszernek. Pl. ezért is nem lehet soha liberális világállam.

Boldeone2 2023.02.10. 13:52:57

@G. Nagy László: Vagyis álljon vissza az egypólusú világrend, ahol Amerika bárkit bombázhat büntetlenül, ott nyugodtan el lehet csalni a választásokat is akár"

- Nekünk az az érdekünk - nyugati államkènt ( ha lehet mèg ilyet mondani) hogy a nemzetközi jogon alapuló békerend álljon helyre, a haladás ès szabadság eszméi jussanak globális érvényre. Az USA is a maga érdekeit követi, de még mindig az USA áll hozzánk európaiakhoz a legközelebb nézetekben, célokban és érdekekben- ezért vagyunk természetes szövetségesek....

Pont az baj - szerintem - hogy az USA egyedül már nem tud békét hozni a világra. A szabad és demokratikus országok összefogása kellene, azaz : erősebb EU
Mennyivel jobb lenne most Afganisztánnak a reformok útján járni, mint a Talibán rémrezsim uralkodàsa alatt szenvedni, visszalépve 500 évet..

A "demokráciexportból" gúnyt űztek, holott az egy jó g!obális törekvés lenne, szerintem...

Boldeone2 2023.02.10. 14:02:09

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nincs kizsákmányolás, csak kapitalizmus van, de az mindenhol...
Oroszországban is, sőt, nagyobb különbségek vannak, mint Nyugat- EU - van

A kapitalizmus win-win rendszer , az a lényege, csak abban van különbség, hogy ki és mennyit nyer. De: bővített újratermelés folyik , ha abba nem szólnak bele nagyon, mindenkinek jobb lesz a helyzete
A versenyre képtelenek megsegítésére ott van a szociális piacgazdaság, lehet adni alapjövedelmet, pl.

Nyugaton mindent kitaláltak már, más jó út nincs, főleg nem a befelé fordulás!

Ki kell nyitni a társadalmat és átvenni ami jó, ami működik

ulpius66 2023.02.10. 14:07:46

@Boldeone2:

Boldi!

Akkor menjünk vissza a történelemben 60 évet....az 1960-as évek elejére...

A "kubai válság" miből adódott???????????

ABBÓL A TÉNYBŐL, HOGY AZ OROSZOK A BARÁTI KUBÁT TELE AKARTÁK PAKOLNI RAKETTÁKKAL....

EZ NEM AZ USA ELLEN IRÁNYULT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AKKOR MI A TÖKÖMÉRT TILTAKOZOTT EZ ELLEN AZ USA, AMIKOR EGY FÜGGETLEN ORSZÁGBA (KUBA) RAKETTÁT AKARTAK TELEPÍTENI, KUBA KÉRÉSÉRE?

Mostan hasonló dolgok történtek fjordított előjellel!

Az USA (NATO) tele akarta pakolni a független Ukrajnát, ukrán kérésre rakettákkal..... EZ ANNYIRA NEM TETSZETT AZ OROSZOKNAK!

KÉRDÉS.

JOGOS VOLT-E A 60-AS ÉVEKBEN AZ USA REAKCIÓJA A SZOVJET RAKETTÁK KUBAI TELEPÍTÉSÉRE?
(vigyázz, beugratós a kérdés....)

ulpius66 2023.02.10. 14:11:28

Jönnek itt a ballibsik ezerrel, hogy az oroszok így, meg az oroszok úgy... meg milyen gonoszok, és mennyi bajt hoztak a magyarokra.....

ILYEN ALAPON ÚTÁLNUNK KELLENE MINDEN NÉMETET AZ EURÓPAIAKNAK, MERT AZÉRT EGY PÁR MILLA EMBERÉLETET KIOLTOTTAK, ÉS SZARRÁ BOMBÁZTÁK EURÓPÁT......
(MONDJUK EURÓPA SZARRÁ BOMBÁZÁSÁBA AZ USA IS BESEGÍTETT.... AKKOR AZ USÁT IS ÖRÖK ÉLETRE ÚTÁLJUK EZÉRT....)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.10. 14:18:33

@arthurthedent:

"Az ukránok jószándéka kéne, de amikor segíteni kellene, akkor mi kimaradunk belőle."

Baszod, az nem jó szándék kérdése, hogy hogy ne üldözzék a magyar kisebbséget, ne akarják ukránosítani à la Ceausescu, ne rúgjanak ki kampányszerűen magyar intézményi vezetőket, ne tüntessenek el magyar nemzeti jelképeket, ne tiltsák be az anyanyelvi oktatást, ne korlátozzák az anyanyelv használatát stb.

Ja, és az sem jóindulat kérdése, hogy ne nevezzenek minket Urálon túlról előmászott népségnek, ne nevezzék a magyar miniszterelnököt ribancarcnak (bármilyen rossz véleménnyel vannak is róla, ezzel csak a saját aljas barbárságukat fejezik ki) és ne fenyegessék Magyarirszágot azzal, hogy három nap alatt kisöpörnek bennünket a Kárpát-medencéből.

És egy ilyen mérhetetlenül galád és agresszív állam "jóindulatáért" vergődjünk?

Már jó ideje nem méltatlak arra, hogy reagáljak a szavaidra, de a fenti gyomorforgató kijelentésed minden eddigi aljasságodon túltett.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.10. 14:24:28

@cvsvrs:

teljhatalma van a fidesznek már 12 éve, amita megszüntette a jogállamot, és azt a valójában semmit se érő demokratikus berendezkedést, amivel pl minimális esély lehetne leváltani kormányokat.
nem illene már senkire se mutogatnia orbánnak, a fidesznek, és a fideszes cselédeknek sem.

nem a csökkenő tendeciáról van szó, hanem életképes falusi közösségek megteremtéséről, életképes gazdálkodókról, hisz egy közösség minimális élelmiszerönrendelkezése, önfentartása nem csupán nemzeti szuverenitás, hanem józan ész kérdése is olyan országokban, ahol nem mindent szétlopó kleptokrata banánköztársaság van egy roncstársadalomba beágyazva.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.10. 14:26:46

@G. Nagy László: el lett mondva sokszor már, de nem reagálsz rá érdemben hogy miben
tévedsz.

nincs becsületed, és elég eszed se hozzá, hogy tisztára mosd a neved.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.10. 14:30:40

@ulpius66:

85 éves

ahogy írják: "Valahogy nekem az egyszem névtelen forrás meg a Pulitzer-díj nem passzol össze."

"85 éves... már nincs ideje várni egy tuti infóra.... még egyszer utoljára át akarta élni hogy ő fontos, hogy foglalkoznak vele, hogy pörög a neve a sajtóban.... ez van, kevesen képesek méltósággal abbahagyni."

"Annyira titokban akarták végrehajtani, hogy bevonták a norvégokat az akcióba"

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.10. 14:32:53

@ulpius66:

Biden csak 80 éves :D
és nagyon szidjátok :)

HypocritSlayer 2023.02.10. 14:33:28

@Boldeone2:
>>- Itt csak egy ember akar háborúzni, az Putyin!<<

Neki még van esze.......

>>Szerinted "Ukrajnának" hol kellene békét kötni? 30% vagy 40% területi veszteségnél?<<

Remélem addig támogatják a baráti és az "erkölcs no meg a morál csimborasszói", hogy egy helyrehozhatatlan pöcegödör marad egész szarkrajnából, szó szerint a senki földje....

>> Az ukrán elnököt - bármeky meglepő - az ukrán alkotmány köti: küzdeni kell az ország területi integritásáèrt!
<<

Röhögnék, ha nem lenne siralmas....

>>Ha Putyin által diktált békét kötnek, akkor eljön a boldog, békès fejlődés ideje a régióban?<<

Sírjatok,viszont vagy Putyin-al, vagy nélküle, de a "békét" az oroszok fogják megkötni az USA-val és a szarkránok mindenképpen szopni fognak, megérdemelten....

>>Ugyan már! Putler egy pszichopata őrült, irraconálisan kívül van a való világon, személyes ambíciók és az elvakult nyugatellenes gyűlölet hajtja<<

Egy gyűlölettel telitől ez különösképpen érdekes kifakadás :), de a ballibsi hülyék nem bírják felfogni, hogy ez bár Putyin neve "alatt", de valójában az oroszok létéért történik.......

>>Ezért gondoljuk mi, hogy - sajnos - nincs esély a békekötésre. <<

A ti habos babos csillámpónis álmaitokban elképzelt "békétek"-hez valóban nincs, a valóság a hülyeséget előbb utóbb felülírja, hiába toljátok fullba a kretént......

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.10. 14:36:46

@G. Nagy László: mert mindenki tudja hogy ilyen hitvány támadásra csak a leghitványabb képes.

az oroszok voltak.

HypocritSlayer 2023.02.10. 14:50:23

@Boldeone2:
>>- Nekünk az az érdekünk - nyugati államkènt ( ha lehet mèg ilyet mondani) hogy a nemzetközi jogon alapuló békerend álljon helyre, a haladás ès szabadság eszméi jussanak globális érvényre. <<

Én el is hiszem, hogy nektek ez az "érdeketek":)DDDDD
Ezek közül a "demokrácia exportok" a legkívánatosabbak, aztán amikor besülnek, akkor az elpucolás lógó orral.....

>>Az USA is a maga érdekeit követi, de még mindig az USA áll hozzánk európaiakhoz a legközelebb nézetekben, célokban és érdekekben- ezért vagyunk természetes szövetségesek....<<

Ja, főleg ha nem a geci oroszoktól vesszük az olcsó nyersanyagokat, hanem a nagyondemokratikus éktól a kurva drágát:)DDDDD

Közben meg a szintén a "nagyondemokratikus?:)" Kínától a késztermékeket??? mer ők szintén a "a haladás ès szabadság eszméi"-nek lennének a megtestesítői, legalábbis pillnatnyilag, ha jól értem?:)

>>Pont az baj - szerintem - hogy az USA egyedül már nem tud békét hozni a világra. <<

Ájvé, pedig amikor "tudott", milyen jó is volt az:)DDDD

>>A szabad és demokratikus országok összefogása kellene, azaz : erősebb EU<<

Dehát nem a tizenx-edik szankcióval épp megadják a kegyelemdöfést a geci oroszoknak?:)
Még Makizajt, meg a hazai foslékot is túlszárnyalják a nagy igyekezetükben, a sok megígért tankkal milyen fasza kis bombázásra ébredtünk, ma reggel is:)DDDD

>>Mennyivel jobb lenne most Afganisztánnak a reformok útján járni, mint a Talibán rémrezsim uralkodàsa alatt szenvedni, visszalépve 500 évet..<<

Csak épp ezt az afgán muszlim tetvek nem igazán szeretnék, így maradnak nekik a talibán kecskebaszók:) Win-Win:)

>>A "demokráciexportból" gúnyt űztek, holott az egy jó g!obális törekvés lenne, szerintem... <<

Dehogy, mennyire bejött Afganisztánon kívül mindenhol, főleg a muszlim pöcegödrökben,.......Oh, Wait........

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.10. 14:50:52

@Boldeone2: miféle semlegesség?

kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

orbán oroszpárti hazaáruló, zsarolt ember.
akarná játszani a kétkulacsos embert, az utcai harcos pávataáncát, de megmondta a jenkiknek pár éve hogy a tetteit nézzük.

2023.02.10. 14:54:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
és a magyar kormány mit tett a magyar kisebbségek érdekében? egyszerűen arra számítanak, hogy putyin megnyeri a háborút és ezek után egy oroszbarát kijevi kormány kiterjedt jogokat ad a magyar kisebbségnek. csak addig vagy elmenkülnek, vagy elűzik őket, vagy kiviszik a frontra. és a kárpátaljai többség magyarellenessé válik.

ha az oroszok gyorsan és totális győzelmet aratnak, akkor ez a politika éppenséggel beválhat. ha nem, akkor nem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.10. 14:55:28

@G. Nagy László: "Teljes mellszélességgel állnék az ukránok mellett, sőt még a fegyverszállításokat is támogatnám, ha Ukrajna bármit is tenne a békéért. De ennek egy éve semmi jelét sem látni."

ne hazudozzál már az isten b*sszon meg te gerinctelen, becstelen 70-es IQ-jó ember. a múltkor itt még nagyon féltél az orosz atomtól, az volt a hazugságod, hogy amiatt kell engedelmeskedni nekik.

meg orbán is azért akarta a natoba lépését ukrajnának, mert akkor még nem tudta mit szeretne putyin, te nyomorult cseléd.

békéért tenne ukrajna? már megint előjött belőled egy szépségkirálynő (esze)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.10. 15:14:17

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: szerinted fel lehet lépni az elszálló euró árakkal, hogy az új pénzt vezetünk be? :) be tudjuk csapni a hanyatló nyugatot? :)

kár hogy komcsiknak ez nem jutott eszébe és akkor nem adsodtunk volna el és tán a szovjetúnió se bukott volna meg :D lehet át kéne vennünk az alapokat a pénz értékéről, a nemzetközi adóságunkról, a devizapiacról, meg a keresletről és a kínálatról

mert gondolom az új forint más néven futna.

ha ez ilyen egyszerű lenne, mi?

szerinted be tudjuk vele csapni a nyugatiakat? akkor az új pénzünkért kevesebbet is fizetnének? szerinted hogy határozzák meg egy ország pénzének az értékét?
lehet a jenki dollár mégse olyan erős, csak jól választottak annak idején belföldi árfolyamot? :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.10. 15:20:19

@arthurthedent: "amerika felett átvették a hatalmat a zsidók és izraelből irányítják."

ha ez túl sarkos, akkor mondhatjuk úgy is, hogy az izraeli lobbi nagyon erős az usában, pl nem emlékszem, hogy lett volna arról népszavazás, amikor eldöntötték, hogy izrael több támogatást kap az usától, mind a föld többi országa együttvéve.

John J. Mearsheimer (University of Chicago) és Stephen M. Walt (Harvard University, Kennedy School of Government) professzorok által 2006 márciusában megjelentetett részletesen kidolgozott, tudományos alapú tanulmányában, melynek címe Az Izrael-lobbi és az Egyesült Államok külpolitikája (The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy) arra a megállapításra jut, hogy habár más, gazdasági lobbiknak is sikerült már a maguk javára formálni valamelyest az Egyesült Államok külpolitikáját, a pro-izraeli lobbiszervezeteknek sikerült azt annak nemzeti érdekeitől a legmesszebb vezérelnie eddig.

Példának hozzák fel, hogy az USA, saját biztonságát félretolva segíti Izraelt a palesztinok (és az arabok, iszlám fundamentalisták) elleni háborújában, alaposan és részletesen taglalják az USA Izraelnek juttatott anyagi és egyéb támogatásait, melyek a második világháború óta eltelt több, mint 60 évben összesen 140 milliárd dollárt, évi 3 milliárd dollárt tettek ki (750 milliárd forint). Izrael teljes lakosságára elosztva ez fejenként 500 dollár, több mint 120 000 forint. Az amerikaiaknak azon döntése, hogy az 1973-as Jom kippuri háború idején 2,2 milliárd dolláros azonnali katonai segítséget nyújtottak Izraelnek, indította be az OPEC olajembargóját, amely jelentős károkat okozott a nyugati gazdaságoknak, melyen túl az izraeli hadsereg sem tudta megvédelmezni az USA közel-keleti érdekeit.

A két professzor szerint az amerikai zsidó lobby negatív befolyással van az amerikai külpolitikára, mert az USA érdekeit az izraeli érdekeknek rendeli alá, és jóvátehetetlenül megrontja az USA viszonyát az arab államokkal. „Emellett, a lobbi kampánya, hogy elfojtsa a vitát Izraelről nem egészséges a demokráciára nézve. A kételkedők elhallgattatása feketelisták gyártásával és bojkottal – vagy annak sugalmazásával, hogy a bírálók antiszemiták – sérti a nyílt vita elvét, amelytől a demokrácia léte függ. Az USA Kongresszusának képtelensége, hogy valódi vitát folytasson ezekről a létfontosságú ügyekről megbénítja a teljes demokratikus eszmecsere folyamatát. Izrael támogatói szabadon kell, hogy előadhassák ügyüket, de a velük egyet nem értőknek is lehetőséget kell teremteni a kifogásaik ismertetésére. Sőt, azoknak, akik hisznek a szólásszabadságban és a fontos közérdekű ügyek nyílt megvitatásának szükségességében, határozottan el kell utasítaniuk a viták elfojtását megfélemlítés által.”

kkbk.blog.hu/2012/05/07/vilag_zsidosagai_egyesuljetek

a nagy hohohorgász 2023.02.10. 15:25:47

@tesz-vesz: arról is meselhetnel hogy a fontot hogyan dontottek be majdnem.... majomagyu nem vagy túl okos ezen a nickeden sem:)))))

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.10. 15:35:19

@Mérnork: @G. Nagy László:

ti tényleg ilyen hülyék vagytok fidióták? nem életszínvonalról beszéltem, egyébként románia ebben is jobb adatokkal rendelkezik már most, mint mi. ezért se kéne tapsikolni a banánköztárság vezetőjének aki szabadságharcosnak hazudja magát neoliberális gazdaságpolitikával

gazdasági teljesítményről beszéltem, ha nem tűnt volna fel

befolyásolhatjuk a belföldi pénz értékét új pénz bevezetésével KIZÁRÓLAG BELFÖLDÖN, tehát lehet 1 kg kenyér 100 fabatka ( új forint) de ettől még nem igazán fognak nemzetközi szinten az új pénzünk iránt érdeklődni

ha ilyen kurva egyszerű lenne, akkor csinálhatnánk erősebb pénzt mint a dollár meg a sváci frank! és akkor mindenki a mi pénzünket venné basszátok meg idióták! mesterterv! legyen új pénz!

nehogy már a románoknak erősebb legyen a pénze! még véletlenül se a nemzetközi kereslet és kínálat határoza meg, (ergó az országba vetett bizalom, gazdasági teljesítmény) hanem csak péznem elhatározása kérdésre, ugye?

és még ti hülyéztek le engem?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 15:41:17

@tesz-vesz:

Saját magaddal vitázol, troll.

"1 euró 388 magyar forint
1 euró : 4 román lej.
79x többet ér a pénzük, mint a mienk"

Ezt ki írta, én vagy te?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.10. 16:01:01

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

és mi a a bajod ezzel idióta? minden szót úgy kell kihúzni belőled?

összetett mondatok mennek?
románia nagy ország valóban,van tengerpartja is, nem tehet róla hogy sikeresebb a gazdasági életben mint orbán hazaáruló és banánköztársaság országa, valóban.....

svájc se jó példa, mert ott meg nagyon sok bank van, igaz vettünk meg alapítottak a fideszesek is 2-3-4 bankot ötszörös áron, de sebaj,

mi van moldovával? a legszegényebb európai országok egyike.

1 moldován lej : 19 magyar forint?

szerinted ez hogy a f*szomba van?
nem mutatja a gazdasági sikerességünket?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.10. 16:08:23

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

DE PONTOSAN MI A K ANYÁD TE KIB OSTOBA IDIÓTA?

nem mennek az összetett mondatok! TE BAROM!
így legyek veled kedves?
ÍGY?

volt egy kérdés:

1 moldován lej : 19 magyar forint
1 euró 20 mold. lej.

ez hogy a faszomba van szerinted? soroshurka utálja a magyarokat hosszútávon megátkozott minket b+?!

amikor tények elé kerülsz akkor nem tudod mit kell hazudni? nem mondták meg a Pártból?
nekik nincs orbán viktoruk bazmeg, szerencsések vagy baélszerencsések?
na hogy válaszol erre egy fidesz felszopó cseléd?

Boldeone2 2023.02.10. 16:18:17

@HypocritSlayer: Kezded megint a bohóckodást???

Semmi értelme a " válaszaidnak" , minden mondatod cáfolható, csak nem tudom hogy lesz rá időm, így péntek délután...

Rögtön az első " állításod " már vérlázító:

Itt csak egy ember akar háborúzni, az Putyin!<<
Neki még van esze......."

Tehát azt állítod, hogy neki még "van esze"? Van esze, hogy ártatlan százezreket megölet , hogy milliók menekülnek a pszichopata rémtettei miatt ????

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.10. 16:20:30

@Wildhunt:

ez a fideszes mentális színvonal!
"HAZUGSÁG VOLT BUCSA, megállapították a franciák"

milyen franciák csöpi?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 16:20:42

@tesz-vesz:

Úgy van, hogy így állapították meg.

Mi is megtehetnénk, hogy holnaptól hozzáadunk 3 nullát vagy leveszünk 3-at.

S akkor 1 euró lehetne 390 ezer Ft vagy 3,90 forint. Változna ezzel bármi? Nem.

Ez van, troll, tanulj, művelődj, gondolkodj.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.10. 17:08:45

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

hiába lett új pénz 2005-ben! a forint-lej árfolyam NEM VÁLTOZOTT

tradingeconomics.com/ronhuf:cur

privatbankar.hu/cikkek/szarmazekos/a-nap-grafikonja-mar-a-roman-lej-is-erosebb-mint-a-forint-265384.html

te tényleg azt hiszed hogy a nemzetközi pénzpiacok,és a devizakereskedést befoylásolja, ha az egy ország pénznemet vált?

nem véletlenül vagy te oroszbarát fideszes.

ulpius66 2023.02.10. 17:10:30

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Birka!

Hogy lehetsz olyan hülye, hogy ezzel VADBAROM TESZ-VESSZEL LEÁLLSZ VITÁZNI..TANOLJ A BLOGGERTŐL!

Vedd észre, hogy csak provokál.... egyebekben meg tök hülye mindenhez kivéve a provokálást, gyűlölködést és mások fikázását....

arthurthedent 2023.02.10. 17:10:41

@ulpius66: Tehát amerikában, ahol cirka 330 millió ember él van legalább egy politikus, aki leállítaná ukrajna támogatását. Komoly hír, lehet verni a tamtamot.

Mondjuk cirka 3 millió ember él ott, akik meg vannak győződve róla, hogy a föld lapos. Meg legalább 100 millió, aki azt hiszi, hogy a föld cirka 5000 éves. Szóval ja, rohadtul nem számít.

Sadist 2023.02.10. 17:17:54

@ulpius66:
- Greasemonkey addon telepít
- github.com/hunbernd/blog-hu-troll-filter/raw/main/blog.hu%20troll%20filter.user.js script letölt
- 11. sort átír: var blockedusers = ["tesz-vesz", "Magna cum laudeTigeri másztesz digrii", "baalint1", "grundigg", "cvsvrs", "Boldeone2", "arthurthedent"];
- Profit.

arthurthedent 2023.02.10. 17:25:30

@HypocritSlayer: "Neki még van esze......."

Ó, Putyin tényleg zseniálisan okos. Annyi pénze van, amennyi senkinek, fiatal nője, mindenki tisztelte és félte. Elmehetett volna nyugdíjba és az oroszok generációkon keresztül emlegették volna mint a jótevőjüket.

Amerika békén hagyta, hagyta oroszországot, kína is, európa is. Volt gázuk, olajuk, eladták, abból megéltek a gazdagok fényesen, a szegények szegényen. A hadseregüket egy világ félte, senki sem mert volna ujjat húzni velük. Európa gyenge volt és megosztott, majdnem mindent elnézett az oroszoknak. Belorusziában, belső ázsiában bábkormányok, úgy ugrálnak, ahogy moszkva füttyent. Moszkvának még saját egyháza is volt, pátriárka, minden.

Na ezt sikerült úgy megkavarni, hogy az egész világ rajta röhög, az orosz hadsereg a világ szégyene, hitlerrel emlegetik együtt, soha többet nem léphet nyugatra a sameszaival együtt. Nincs hamburger, kiderült sültkrumplit sem tudnak csinálni. Oda az iparuk, idén talán moszkvicsot is tudnak csinálni, olyat, mint amilyet negyven ötven éve csináltak oroszországban, olyat, amilyet a németek hetven éve csináltak.

Nem tudnak tankot csinálni, lőszert észak koreától kuncsorognak, van vagy három ország ami még szóba áll velük. Az olajat nem tudják eladni, a gázt nem tudják eladni, egymillió fiatal elmenekült. Európa összekovácsolódott, mindenki oroszország ellen fegyverkezik, a lengyel sereg két év múlva erősebb lesz mint az orosz. Finnország megy a natóba, lehet svédország is.

Hát tényleg nagyon okos, nagyon faszányosan megszervezte oroszország jövőjét. Nagyobbb katasztrófa soha nem érte még oroszországot mint Putyin zseniális ötlete.

Boldeone2 2023.02.10. 17:44:57

@HypocritSlayer: Remélem addig támogatják a baráti és az "erkölcs no meg a morál csimborasszói", hogy egy helyrehozhatatlan pöcegödör marad egész szarkrajnából, szó szerint a senki földje....(...)...és a szarkránok mindenképpen szopni fognak, megérdemelten....

-Szerencsére a többség felfogja, hogy létzik még morál meg emberiesség, így ebben a háborúban a létükért küzdő ukránokat támogatja, ugyanis nem az oroszok küzdenek - állításoddal ellentétben valódi hipokrita - a létükért, hanem az ukránok!

Oroszország pedig a TÖRTÉNELMI agresszor!

Az, hogy náci nézeteid vannak, már többször bebizonyítottad, most is: "szarkrajna, senki földje , szarkánok"

Egy nèpet eleve nem lehet elítélni kollektív módon , az a náci tempó, no meg az ilyen dehonesztáló, lenéző kifejezéseket is a nácik alkalmaznak

Az ukránok többsége legalább rájött, hogy amiben éltek évtizedekig éltek, az totális csőd volt, csak egy út van, az pedig a nyugat
Oroszország még sokáig szenvedni fog, míg kijön saját civilizációs válságából....Ott még nem jöttek rá, csak kevesen ...
Vagyis: ők fognak szopni ..

Egyébkènt, - csak jelzem - ha átmész az orosz- ukrán határon, ugyanazok a "szarkánok" vannak, hogy szavaiddal éljek, mint Ukrajnában ...
Egy nagy különbség van: a nyugatabbra élő "szarkánok" rájöttek, hogy egyedül az európai integráció lehet a jövő, a keletebbre élők - a határ túloldalán - meg még mindig nem jöttek rá, hogy tèvúton járnak ...Ők még szeretnènek "szarkánok" maradni, ez az ő választásuk, de azokat akinek elegük volt szarkánkodásból, az agymosó, elmaradott, posztbolsevik, birodalmi rezsimből- azokat hagyják élni!

Boldeone2 2023.02.10. 17:57:28

@HypocritSlayer: Én el is hiszem, hogy nektek ez az "érdeketek":)DDDDD
Ezek közül a "demokrácia exportok" a legkívánatosabbak, aztán amikor besülnek, akkor az elpucolás lógó orral....."

- Ez minden magyar érdeke, még a tiétek is, nácik
Jobb egy szabad és erős nyugati világrend, mint lator diktarúrák vazallus állami léte ! 45 év ruszki uralom , troll, jó volt?
Attól 100x jobb a NATO tagság!

Ájvé, pedig amikor "tudott", milyen jó is volt az:)DDDD"

- Bizony jó is volt az! Ennek köszönhetjük szabadságunkat , hiszen a SZU a hidegháborút elvesztette ! Megszűnt világhatalom lenni!
Gondold csak el, most szabadon náculhatsz, ezt a 80- as években nem tudtad volna megtenni !
Akkor mi jobb az USA - szövetsèg vagy a ruszki vazallus státusz?

Dehát nem a tizenx-edik szankcióval épp megadják a kegyelemdöfést a geci oroszoknak?:)

- De igen, pont azzal. Ahogy a hidegháborút a SZU elvesztette , ezt is el fogja . Lassan szépen leépülnek !

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.10. 17:58:46

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
bazmeg

"Mi is megtehetnénk, hogy holnaptól hozzáadunk 3 nullát vagy leveszünk 3-at."

mi is megtehetjük persze hogy leveszünk az új pénzükből 3 nullát! DE AZ UGYANANNYIT FOG ÉRNI! nem fognak kevesebbet vagy többet adni érte

"akkor 1 euró lehetne 390 ezer Ft vagy 3,90 forint. Változna ezzel bármi? Nem."

maradjunk a 384-nél, de legyen 400

1 euró = 400 ft

ha leveszünk egy nullát a 1000 ft-ból ami 2,5 euró, akkor az 2,5 euró marad az isten bassza meg. 10 fabatka lesz 1000 forint = 2,5 euró

TEHÁT NEM TEHETJÜK MEG hogy 1 euró lehetne 390 ezer Ft vagy 3,90 forint.

1 moldován lej : 19 magyar forint
1 euró 20 mold. lej.

1 euró 388 magyar forint
1 euró : 4 román lej.

hiába váltod át a különbség MEGMARAD! nem viszi magával! nem változik át az értéke!

a nagy hohohorgász 2023.02.10. 18:29:43

@tesz-vesz: szóval szerinted akkor a moldavok jobban élnek mint mi????

a nagy hohohorgász 2023.02.10. 18:31:33

@tesz-vesz: És akkor a japanokkal mi a helyzet??? Bmeg maradj a nickhamisitasnal:)))))))

a nagy hohohorgász 2023.02.10. 18:56:10

@tesz-vesz: Pontosan két nullát irtak el a románok is:)))) te vagy az caucescu???? Hahaha
Ha nem érted az minek pofazol bele:))))????

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 19:22:33

@tesz-vesz:

Nem lett ezerszer erősebb a lej??? Szóval akkor mégse számít az árfolyam???

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.10. 19:24:19

@tesz-vesz:

Azaz bevallod, hogy nem igaz kezdő állításod? Ez jó jel: kezded felismerni saját hülyeségedet.

a nagy hohohorgász 2023.02.10. 19:30:38

1 japán yen 2,77 forint, 1 ukrán hrivnya 9,89 forint????? Na a japánok beszoptak!!!!! A buta ukránok meg Magyarországra menekülnek, pedig náluk kurva jó hiszen erős az árfolyam:)))))(

a nagy hohohorgász 2023.02.10. 19:31:55

@tesz-vesz: Na te fasszopo , érted már hogy buta vagy???? Wikipédia:))))))))))??????? Te nímand:))))

a nagy hohohorgász 2023.02.10. 19:40:53

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: azért vizsgaltasd meg a gyerekeid dnset, nehogy kideruljon hogy a muzsad más hangszeren is játszik:)))))))

a nagy hohohorgász 2023.02.10. 20:19:49

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: mondtam én hogy az asszony felrekurt:)) te vagy atqurt úrfi, az asszony meg a felrekurt:)))))

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.10. 20:51:40

@a nagy hohohorgász: hol állítottam ilyet?
jelenleg nem hinném, de ha még 5-10-20 évig lesz a fidesz, alacsony hozzáadott értékű banánköztársaságos rabszolgamunkáival amiknél előre 10 évre kifizetjük a munkások bárát a MAGÁNvállalatnak, lehetséges hogy így lesz

a nagy hohohorgász 2023.02.10. 20:55:44

@tesz-vesz: bmeg:))) nem tudod mit írtál órákkal ezelőtt ????? :))))))) na huzzal a picsaba:))))

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.10. 21:10:08

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ez valami új fideszes propaganda "tudomány " lehet basszameg.

nem baj hogy 400 az euró, mert bármikor lehet 4 is meg 40 is baszod? ehhez mennyi ész kell hogy ilyet mondjon valaki?
szerinted ha elveszel egy vagy két nullát a pénzből mennyi lesz a kenyér? és mennyi lesz a fizetésed? ARÁNYAIBAN A KÜLÖNBSÉG MEGMARAD A KÜLFÖLDI DEVIZÁKHOZ KÉPEST TE IDIÓTA!
a románoknál hogy változott a belföldi ár, hogy elvettek négy nullát?

láttál már olyat hogy hiperinfláció nélkül egy ország pénzt vált és elvesz pár nullát az új pénzből?!
hogy igazolna téged a GDP adat? pont ezt mondom, hogy csak belfödön lesz változás ebből, a külföldi devizákra

megparancsolták a gazdaségi miniszternek is hogy felezzék le az inflációt. ha ez ilyen könnyű, akkor egyátalán miért hagyták hogy felmenjen te bolond?
ehhez bazmeg nagyon fideszesnek kel lenni, és még te trolloznál le engem b*szod? így legyek józan és normális veletek hogy ilyet mondtok?

nincs ilyen szerinted hogy világ leggyengébb valutái?
amúgy orbán ezt mondta pár éve, hogy gyenge forintot csak gyenge emberek akarnak

a világ legstabilabb valutái leginkább az adott országok erős és fejlett gazdaságainak köszönhető. nem mindig pontos az igaz, de azért sokat elmond, hogy a leggyengébb valuták között volt taaly a forint, egy csomó afkrika és ázsiai nyomortanyák között
a török líra és az argentin peso is jobban teljesített, mint a magyar forint

milyen kezdő állításom nem igaz? szerintem nem sikerült felfognod hogy a különbség megmarad, csak a fizetésed lesz kevesebb névleg

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.10. 21:16:42

@a nagy hohohorgász: nem értem, segíts, magyarázd el összetett mondatokban, feltéve ha képes vagy alkotni ilyen komplex mondatokat

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.10. 21:20:11

@a nagy hohohorgász: de én nem ezt írtam te nyomorék. amúgy LEHET kapcsolat az erős pénz és az életszínonal között de nem feltétlen van így.
pontosan nem ezt írtam, hanem gazdasági fejlettséget, import-export és nemzetközi bizalom , politikai bejelentések

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.10. 21:22:25

@ulpius66: ja, te voltál az aki nem adna fizetésemelést a tanároknak, mert ismersz egy-két buta tanárt állítólag.

miközben már a románok is több bért adnak a tanáraiknak az eurostat szerint

de nyilván én vagyok az ostoba és nem te

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.10. 21:53:16

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @Mérnork: @a nagy hohohorgász:

ezt már bemásoltam erre a blogra 5x, azt hittem most nem kell, a forint a román lejhez képest is jeentősen gyengült! erről pofázok. nem életszínvonalról beszéltem, hanem gazdasági teljesítményről

2022 január 10:
1 euró: 358 forint
1 román lej: 72 forint

2022 április 10:
1 euró: 378 forint
1 román lej: 76 ft

2022 október 10:
1 euró: 427 forint
1 román lej: 86 forint

IdomitottFoka 2023.02.10. 23:20:01

Egy újabb már a címben szalmabábozó posztocska.
"ezek már Richard Black, Virginia volt szenátorának szavai" - ő lenne a hivatkozási alap?
Csakhogy teljes keretben legyen a pendülő húr:
www.lakmusz.hu/amerikat-nem-erdekli-mennyi-ukran-hal-meg-egy-nyugalmazott-republikanus-politikus-kritikajat-terjeszti-a-megafon-ugy-mint-az-amerikai-szenatus-beismero-vallomasat/?lang=hu.
Így kilenc hónap után te is lecsaptál rá, a megafonnal egyidőben, micsoda ütemérzék, nyilván semmi közötök egymáshoz.

a nаgу hohohоrgász 2023.02.11. 07:13:02

@tesz-vesz: magodat szopatod, nicktolvaj csicska vagy. Már csak a taga hiányzik.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.11. 07:16:58

@tesz-vesz:

"nem baj hogy 400 az euró, mert bármikor lehet 4 is meg 40 is baszod"

Eddig ennek az ellenkezőjét gágogtad, troll. Most hirtelen észbekaptál?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.11. 07:18:11

@tesz-vesz:

Az a gond, troll, hogy eddig nem ezt mondtad. Hanem 79-szeres értékű román lejről gágogtál.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.11. 09:31:47

@a nаgу hohohоrgász:
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Mi a fészkes fenének etetitek ezt a súlyosan szellemi fogyatékos (ugye így elég píszí vagyok, mert elsőre idiótát akartam írni) trollt?

Én már régóta csak átgörgetek a kommentjein. Eleinte még vicces volt, párszor válaszoltam is neki, jólesett szívatni, de fegyvertenekkel nem illik szellemi párbajt vívni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.11. 09:35:52

@a nаgу hohohоrgász:

"én tisztességes szíriuszi vagyok."

A "tisztességes" szó itt redundáns. Egy szíriuszi csak tisztességes lehet, így elég annyit mondani, hogy szíriuszi vagy.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.11. 09:55:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Vicces a srác.

Előbb leírja, hogy x és mindenki hülye, aki szerint a helyzet nem x. Majd pár órával később lírja, hogy nem x van, s mindenki hülye rajta kívül.

2023.02.11. 10:20:28

@HypocritSlayer:
mindkét tábor demokráciaexportot akar. gyurcsány neoliberálist nyugatról, orbán illiberálist keletről.

HypocritSlayer 2023.02.11. 12:44:48

@Boldeone2:
>> Kezded megint a bohóckodást???<<

Mindenkinek igyekszem figyelembe venni a saját szintjét, nézd el nekem, ha néha túlbecsüllek....

>>Semmi értelme a " válaszaidnak" , minden mondatod cáfolható, csak nem tudom hogy lesz rá időm, így péntek délután...<<

Egészségedre.

>>Rögtön az első " állításod " már vérlázító:<<

Reméltem is, hogy ettől habzani fog a szád széle:), bejött:)

>>Tehát azt állítod, hogy neki még "van esze"?<<

Nem csak esze, de a tökei is megvannak hozzá
(Csak meg ne üssön a guta:)

>> Van esze, hogy ártatlan százezreket megölet , hogy milliók menekülnek a pszichopata rémtettei miatt ???? <<

Szörnyű, de tényleg, most elkezdtem sírni és holnap délután fogom abbahagyni......
Ja: "Apa azért iszik, mert te sírsz......."
De, valószínű, hogy a csillámpónis buborékodban ezt sem vagy képes felfogni, vagyis a te szempontodból bizony "bohóckodom".....

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.02.11. 12:50:01

Azért a leg agyhalottabb fideszkomcsi kreml propagandista szemetet összefújta itt a szél!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.02.11. 12:52:04

Természetesen orbán és putyin az akik nem tehetnek soha semmiről.

HypocritSlayer 2023.02.11. 13:53:42

@arthurthedent:
>>Ó, Putyin tényleg zseniálisan okos. Annyi pénze van, amennyi senkinek, fiatal nője, mindenki tisztelte és félte. <<

Mindig vigyorognom kell, amikor az egyszerű proli, premier plánban kiírja a vágyait:)DDD

>>Elmehetett volna nyugdíjba és az oroszok generációkon keresztül emlegették volna mint a jótevőjüket.<<

Hásze ez ígyhogy?

>>Amerika békén hagyta, hagyta oroszországot, kína is, európa is.<<

Ja, nagyon is, nem puccsoltak szarkrajnában, semmi NATO tagság belebegtetése, meg hasonló nyalánkságok:)
Sőt, nem is támogatták a szarkránokat amikor azok orosz ajkú területeket bombáztak, gondolom a szarkránok csak "visszaütöttek", vagy netán épp "megelőztek"?:)DDDDD

>>Volt gázuk, olajuk, eladták, abból megéltek a gazdagok fényesen, a szegények szegényen. <<

Mekkora idill, de tényleg......erre hirtelen "radikalizálódnak" mert meghülyülnek:)DDDDD

>>A hadseregüket egy világ félte, senki sem mert volna ujjat húzni velük.<<

Nohát, azért kezdték baszogatni őket, mert annyira "félték":)DDDDD

>>Európa gyenge volt és megosztott, majdnem mindent elnézett az oroszoknak. <<

Szegín ejrópa, ájvé.....

>>Belorusziában, belső ázsiában bábkormányok, úgy ugrálnak, ahogy moszkva füttyent. Moszkvának még saját egyháza is volt, pátriárka, minden.<<

És ez a sok jó nekik nem volt elég, többre vágytak a gecik, ájvé.....

>>Na ezt sikerült úgy megkavarni, hogy az egész világ rajta röhög, az orosz hadsereg a világ szégyene, hitlerrel emlegetik együtt,<<

Az hát, ennek meg a 70%-a sok röhögés mellett boldogan üzletel vele, .....oh, Wait, hiszen a nagyon okos és a gonoszt szankcionáló tetves ukránokat szopkodó államoknak a háború kitörése óta minimum megduplázodott az oroszokkal való kereskedelmi volumene, hű bassza meg.....

>> soha többet nem léphet nyugatra a sameszaival együtt. <<

Na ne mond:) és, ha mégis, akkor hajlandó leszel felköpni és aláállni?:)DDD

>>Nincs hamburger, kiderült sültkrumplit sem tudnak csinálni.<<

Szegény oroszok, enélkül a két létfontosságú élelmiszer nélkül éhen fognak dögleni, de tényleg:) DDDD

>> Oda az iparuk, idén talán moszkvicsot is tudnak csinálni, olyat, mint amilyet negyven ötven éve csináltak oroszországban, olyat, amilyet a németek hetven éve csináltak.<<

Ja, csak tudnám, hogy milyen "iparuk" van oda......

>>Nem tudnak tankot csinálni, lőszert észak koreától kuncsorognak, van vagy három ország ami még szóba áll velük.<<

Csoda, hogy még nem rohanták le őket a szarkránok:)DDD, de majd az idén:)

>>Az olajat nem tudják eladni, a gázt nem tudják eladni, <<

Annyira nem, hogy ha jól számolom minimum 3x annyi profitot realizáltak az utóbbi évben, mint az azt megelőző pár évben összesen:)DDDDD

>>egymillió fiatal elmenekült.<<

És még maradt 139 millió, ájvé......

>> Európa összekovácsolódott, mindenki oroszország ellen fegyverkezik,<<

Nagyon, közben meg bizniszelnek , mint még soha, a "gonosszal":)DDDD

>> a lengyel sereg két év múlva erősebb lesz mint az orosz.<<

Az-az, sőt, még a világ egyhatodánál, az egyhetedénél, de ha így halad még az egytizedémél is erősebb lesz:)DDDDD

>> Finnország megy a natóba, lehet svédország is.<<

Valószínű, hogy akkor, amikor a törököket felveszik az EU-ba......

>>Hát tényleg nagyon okos, nagyon faszányosan megszervezte oroszország jövőjét. <<

Várd ki a végét ......

>>Nagyobbb katasztrófa soha nem érte még oroszországot mint Putyin zseniális ötlete. <<

Lesz az még így sem, tartogasd csak a könnyeidet......

HypocritSlayer 2023.02.11. 14:09:31

@Boldeone2:
>>-Szerencsére a többség felfogja, hogy létzik még morál meg emberiesség,<<

A kedvencem mindig, amikor a "morált és az emberséget" feltolják a libsi seggfejek seggén, és ettől a karótól ezeknek kidülled a szemük és csodálkozva nem értik, hogy ez hogyan is történhetett meg:)DDDDD

>> így ebben a háborúban a létükért küzdő ukránokat támogatja,<<

Én is, most már őszintén azt kívánom, hogy még legalább jópár évig kitartson ez a "támogatás", hogy tényleg ne kelljen már só sem behinteni az ez elbaszott szarfészket......

>>ugyanis nem az oroszok küzdenek - állításoddal ellentétben valódi hipokrita - a létükért, hanem az ukránokí<<

Küzdjenek csak, az utolsó emberig, megérdemlik.......

>>Oroszország pedig a TÖRTÉNELMI agresszor!<<

Oh my God, toppants még egyet hozzá a lábacskáiddal is:)DDDD

>>Az, hogy náci nézeteid vannak, már többször bebizonyítottad, most is: "szarkrajna, senki földje , szarkánok"<<

Ha még "náci" nézeteim lennének, az még csak-csak:) de az a helyzet, hogy egyre inkább radikalizálódok:)DDDD
Fóleg ha ilyen csillámpónis vadszarakkat olvasok, mint te is:)

>>Egy nèpet eleve nem lehet elítélni kollektív módon , az a náci tempó, no meg az ilyen dehonesztáló, lenéző kifejezéseket is a nácik alkalmaznak<<

De hiszen minden orosz (kivéve Annácskát:) "indexre van téve, vagy nem?:)
Most akkor a németek nem is voltak nácik, csak Hitler? Komolyan?:)

>>Az ukránok többsége legalább rájött, hogy amiben éltek évtizedekig éltek, az totális csőd volt, csak egy út van, az pedig a nyugat<<

Addig basztatták az oroszokat, amíg pofánbaszta őket a valóság......., megérdemelten, de nem hajlandóak elengedni a pofonfát, szerencsére, minél inkább nyújtják, annál nagyobbat fognak szopni, megérdemelten:)

>>Oroszország még sokáig szenvedni fog,<<

JA, meg éhezni a rekordbevételei, no meg aannak ellenére, hogy a világ legnagyobb gabonaexportőreként:)DDDDDD

>>míg kijön saját civilizációs válságából...<<

Sírnak is ezért naphosszat, mint a záporeső:)DDDDDD

>>.Ott még nem jöttek rá, csak kevesen ...<<

A buták:)

>>Vagyis: ők fognak szopni ..<<

Persze, persze, ahogyan Móricka ezt elképzeli.....:)

>>Egyébkènt, - csak jelzem - ha átmész az orosz- ukrán határon, ugyanazok a "szarkánok" vannak, hogy szavaiddal éljek, mint Ukrajnában ...<<

Na ne bassz:), akkor meg Win-win a helyzet:)

>>Egy nagy különbség van: a nyugatabbra élő "szarkánok" rájöttek, hogy egyedül az európai integráció lehet a jövő, <<

Annyira, hogy vissza sem fognak menni a pöcegödörbe......

>>a keletebbre élők - a határ túloldalán - meg még mindig nem jöttek rá, hogy tèvúton járnak <<

De majd ti felvilágosítjátok, amikor a demokráciát exportba viszitek nekik:)

>Ők még szeretnènek "szarkánok" maradni, ez az ő választásuk, de azokat akinek elegük volt szarkánkodásból, az agymosó, elmaradott, posztbolsevik, birodalmi rezsimből- azokat hagyják élni! <<

Az ember szíve megszakad, de tényleg......

HypocritSlayer 2023.02.11. 14:23:44

@Boldeone2:
>>- Ez minden magyar érdeke,<<<

Bocs, de ezen felröhögtem:)DD

>>még a tiétek is, nácik<<

Én mélyen remélem, hogy nem tartozom abba, amit te "magyarnak" vélsz .....és ja, méginkább "náci" lennék, legalábbis a ti fogalmaitok szerint, ha lehetne.....

>>Jobb egy szabad és erős nyugati világrend, mint lator diktarúrák vazallus állami léte ! <<

Ez kissé pikáns a jelnlegi woke és cancel culture tekintetében, de én őszintén kívánom, hogy ott és úgy élj, amitb te nedves álmaidban remélsz, én meg maradnék a "mucsai diktatúra" valóságos talaján.....

>>45 év ruszki uralom , troll, jó volt?<<

Cicabogár, nem, nem volt jó, viszont paradox módon ezzel (is:) szerencsénk van, mert e nélkül ugyanaz a muszlim szarhalmaz lennénk, mint a torkig szopott "nyugatod".....

Valahogy úgy vagyunk vele, mint az a majdnem megfagyott veréb, akit a róka " kimentett" a meleg tehéntrágyából......

>>Attól 100x jobb a NATO tagság!<<

Ezt senki nem vitatja, inkább pontosítanék: "még mindig jobb", akkor, amikor nincs háború.....

>>- Bizony jó is volt az! Ennek köszönhetjük szabadságunkat , hiszen a SZU a hidegháborút elvesztette ! Megszűnt világhatalom lenni!<<

Az a helyzet, hogy mindig a nagy pofátok és az elbizadozottságotok az, mai mindig szopóágra visz titeket, de annyi ebben a szerencse, hogy nem vagytok képesek ebből soha tanulni.....

>>Gondold csak el, most szabadon náculhatsz, ezt a 80- as években nem tudtad volna megtenni !<<

Visszagondoltam a 80-as évekre és rájöttem, hogy a fajtád nem élte volna tól......, vagyis te már "szabadság (elbaszott:) gyermeke" vagy......."

>>Akkor mi jobb az USA - szövetsèg vagy a ruszki vazallus státusz?<<

Hamis dilemma, sokkal közelebb áll az, hogy "USA vagy Orosz" vazallus, de egy párszor itt is leírták már, hogy a ruszkik nem akarják sem a gebderbuziszart sem a muszlim tetvet ránk erőltetni, míg a "barátaink" kurvára igen....., szóval volna mit gondolkodni, ha ez reális kérdésként felvetődne.....

>>- De igen, pont azzal. Ahogy a hidegháborút a SZU elvesztette , ezt is el fogja . Lassan szépen leépülnek ! <<

No, addig állj te féllábon,..........

HypocritSlayer 2023.02.11. 14:28:11

@cvsvrs:
>>mindkét tábor demokráciaexportot akar. gyurcsány neoliberálist nyugatról, orbán illiberálist keletről. <<

Hej, te kretén, legalább most kussolhattál volna, de inkább ezzel tesziveszi nyomorultal társalogj, megérdemlitek egymást, én kimaradnék ebből a mókából....

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.11. 14:42:51

@HypocritSlayer:

">>Egy nèpet eleve nem lehet elítélni kollektív módon , az a náci tempó, no meg az ilyen dehonesztáló, lenéző kifejezéseket is a nácik alkalmaznak<<"

A hiteltelen hulkot us fel jekkene világosítani erről, ui. a kollektív bűnösség alapján követeli az orosz és belorusz sportolók kitiltását az olimpiáról, és ugyanezen indokkal érte el, hogy egy sor vele rokonszenvező állam en bloc nem ad beutazó vízumot orosz állampolgároknak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.11. 15:06:05

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: most is ezt gágogom, csak nem értesz magyarul.

ha mondjátok kapásból, hogy van külföldön pl váltópénz, vagy a pénz értékére gondoltok, ami nyilván országonként eltér, akkor valóban könnyebben rájövök, hogy mire gondoltok, és nem kell egyre türelmetlenebbül kérdeznem 4 óra alvással.
valóban eléggé pontatlan és semmitmondó így önmagában hogy 78x többet ér a román pénz.

de tudjátok van egy olyan cucc hogy infláció, és azért ér olyan keveset a forint. azért száll el 400-ig és azért lehet hogy olyan keveset ér, és nem lehet csak úgy 40 meg 4 forint 1 euró...
de jól működő gazdaságokban többet is kapnak fizetésként a pénzből, erősebb is, tehát többet is ér. és megéri más országoknak is venni belőle, ami serkenti az erős pénz gazdaságát.

Dehát a neoliberális (tehát hazaáruló) gazdaságú banánköztársaságban csak a társadalom elszegényedése zajlik. meg az ország gazdasági helyzete, az a baj a korrupcióval is, nem életképesek a fidesz lopásai a cégeikben, csak viszik a pénzt, és nem hozzák, ahogy erősebb EGÉSZSÉGESEBB gazdaságú országokban, tehát folyamatosan nő az infláció, értéktelenedik el a forint, és lesz rosszabb a gazdaság.

@a nаgу hohohоrgász: nem látok érveket

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.11. 15:08:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: te takarodjál vissza a szkeptikus blogra válaszolni.
nem kéne másokat ehülyézni agyhalott oroszbarát fideszesként.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.11. 15:16:43

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: te még mindig nem érted hol vagy. azt mondtad, hogy ne aggódjunk hogy 400 az euró, mert bármikor lehet 40 meg 4 is! CSAK ELHATÁROZÁS KÉRDÉSE SZERINTED!
és szerinted nekem kéne művelődni és nem te vagy síkhülye? hát bazmeg csöpi!

van bőr a képeden, lásd előző kommentem

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.02.11. 15:28:42

@tesz-vesz: ezeknek a tetveknek hiába magyarázol. Ezek csak putyinszopó erkölcsi oszlopok.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.11. 17:18:15

@tesz-vesz:

"valóban eléggé pontatlan és semmitmondó így önmagában hogy 78x többet ér a román pénz"

Jó hír, hogy beismered saját hülyeségedet.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.11. 17:19:04

@tesz-vesz:

Így igaz, a pénz mértékének meghatározása csak elhatározás kérdése.

a nagy hohohorgász 2023.02.11. 18:36:07

@tesz-vesz: axiomara nem kellenek érvek:)))) tudod az mi egyáltalán? Hahaha

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.11. 18:44:09

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: elhatározás ja, meg pár milliárd forint. és inflációt is okozhat, csak ez. illetve váltópénz bevezetése is kellhet, legyen újra fillér?
és a GAZDASÁGI LEMARADÁS ARÁNYA, KÜLÖNBSÉGE MEGMARAD, meg a fizetések lemaradásának aránya

vajon miért csak hiperinflációkor szokták ezt csinálni? mert 10 milliárd forintba kerül? de mi az nekünk, mi? (de lehet hogy csak 5-6 milliárd ft, a románoknak 5-12 milliárdot jósoltak, de nálunk Matolcsy még +5 milliárdot simán ellopna még belőle , ahogy már minimum 100 milliárdot simán ellopott bizonyítjatóan, és az agyhalott fideszesek tapsikolnak nekik)

még mindig nem tudjuk hogy ad igazat neked a 2005 euró-lej, lej-forint árfolyam, mikor végig azt mondtam, hogy a külföldi devizaarányokon nem változtat ha belenyúlunk a belföldi pénzbe

a nagy hohohorgász 2023.02.11. 19:01:48

@tesz-vesz: csak te nem tudod hülye gyerek! Ne egesd magad tovább. A bigmac mutató megvan? Nézdd meg hogy mennyibe került Magyarországon egy bm meg Romániában a lei okositas előtt és után. És az adott arfolyamokkal számold át... rá fogsz jönni, ha meg buta akkor továbbra okadod az epét:)))))

a nagy hohohorgász 2023.02.11. 19:04:15

Én amúgy megvadolnam Ukrajnát hogy területeket akar elfoglalni Lengyelországbol és Romániában és Szlovákiában!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.11. 19:11:00

@a nagy hohohorgász: elmondom 6.x-ra megint hogy nem életszínvonalról beszéltem a pénzerősség kapcsán, olvasd el újra te nyomorék.
gazdasági fejlettségről.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.11. 19:30:34

@G. Nagy László:

szóval orbán korábban nagy hangon kijelenti, hogy ukrajnát be kell léptetni a nato-ba, mert szerinted AKKOR MÉG NEM TUDTA, hogy putyin mit akar? :D
ezt hogy a k anyádba gondolhatod komolyan te ostoba nyomorult fidesz csicska, te hazaáruló, te.

tehát akkor szuverén magyar vezetőnk van, te néma ostoba darab sz*r? nem tartod fontosnak hogy erre reagálj? nem érdemi felvetés ezt az elbutult imbecillis korrupt fejedbe? és még te sértegetnél engem? van pofád hozzá.

hogy is volt ez a 2008-as eset? még véletlenül se azt jelenti, hogy megzsarolták ugye, te gerinctelen kutya?
kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

akkor hogy is gondoltad ezt? tehát NATO-barát volt EU-barát 2008 előtt, utána meg hirtelen NATO ellenség lesz, EU-ellenség,
de ha NATO-barát (volt) akkor miért érdekelné putyin véleménye? hisz a VALÓSÁGBAN nem is érdekelte, mert kijelentette többször hogy oroszország agresszor te idióta! 2008 előtt még orbán szerint is az volt.

nincs fideszes értelmiségi.

te meghalnál orbánért? Zelenszkij az életét kockáztatja, hányszor törtek rá a specnyazosok, meg egyéb katonák hogy megöljék konkrétan? 2x? 3? a patkány orbán a cipőjét se tisztíthatja meg.

te kockáztattad valaha is bármiért is az életed? akartak már megölni te cseléd?

anyukád nem tanított meg amúgy arra hogy hazudni nem szabad? és hogy becstelenság hazudozni? mert a "csak szavak" azt jelenti, hogy te is egy féreg vagy aki elfogadja hogy orbán hazudozik. de akkor gyurcsánynál se baj hogy hazudozott?

még a saját nevedet se akarod tisztára mosni. agyhalott vagy, mint minden fideszes.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.02.11. 19:33:09

@tesz-vesz: ne törődj vele!Ez egy idióta troll, aki okosnak akar látszani.

taga20 2023.02.11. 19:35:46

@a nagy hohohorgász: te egy fogyatékos vagy fityeszgeci.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.11. 19:36:23

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: tény hogy én is rosszul írtam pár dolgot, kihagytam, lehagytam, de már elmondtam neki párszor

taga20 2023.02.11. 19:38:00

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

szerintem, laci és a többi putyinpincsi fityeszork el fog takarodni, amint a kágébés putler beadja a kulcsot.

a nagy hohohorgász 2023.02.11. 19:40:54

@tesz-vesz: szóval akkor a valtassal egyik pillanatról a másikra gazdaságilag fejlettebbek lettek??? Hahaha

a nagy hohohorgász 2023.02.11. 19:45:03

@taga20: ha te okos vagy szerinted akkor igaz hogy én szerinted én fogyatékos vagyok:)))) szerintem meg egyikünk sem hülye te viszont hazudsz én meg nem.....hahaha

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.11. 19:45:50

@a nagy hohohorgász: ezt már megbeszétük birkával, olvasd újra, alig kell párat feljebb tekerni

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.11. 19:49:25

@a nagy hohohorgász: ja és itt a bigmac kosarad bazmeg:

Románia ismét valamiben jobb, mint Magyarország
Egy másfél évtizede minden hónapban levásárolt vásárlói kosár értéke soha nem drágult annyival, mint idén júniusban, miközben a kenyér ára egy év alatt közel 40 százalékkal ment feljebb

www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/romania-arkosar-bevasarlas-kiskereskedelem-aremelkedes.755065.html

Sokkal jobb romániai vállalkozásnál dolgozni, mint magyarnál
Az elmúlt évek gyors keresetemelkedésének köszönhetően Magyarországon a bruttó és a nettó keresetek 2010-hez képest 2021-re egyaránt 2,2-szeresükre nőttek nominálisan,1 ami éves átlagban 7,3 százalékos növekedés. A rendkívül dinamikus emelkedés kedvező a dolgozók szempontjából, de kihívás a munkáltatók számára: hogyan tudják kigazdálkodni a növekvő terheket itthon és a kelet-európai “kistigris” Romániában?

www.napi.hu/magyar-gazdasag/vallalkozas-berkoltseg-kereset-roman-magyar-gki-statisztika.754726.html

taga20 2023.02.11. 19:50:27

@a nagy hohohorgász: pecás, központozásról hallottál má?

" hahaha hehehe hihihi.... "

a nаgу hohohоrgász 2023.02.11. 19:57:59

Itt a taga, annyira hiányzott, mint egy jó kakálás.

taga20 2023.02.11. 19:59:20

@a nаgу hohohоrgász: aszt vágom, hogy te szart se érsz nicktolvaj, de ez legyen a te bajod!:)))

a nagy hohohorgász 2023.02.11. 19:59:44

@tesz-vesz: bmeg ezen a nickeden tényleg hülye vagy! Te magad írod le hogy miért! Segítsek ebben is vagy rajossz magadtól? Hahaha

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.02.11. 20:00:51

@taga20: már te is kezded. Meg kellett néznem, az igazi vagy e.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.02.11. 20:03:04

@a nagy hohohorgász: jaj téényleg! A befektetési portfóliók! Majd elfelejtettem.

taga20 2023.02.11. 20:03:50

@a nаgу hohohоrgász: most nézlek nigger!

te csináltál egy kamunicket magadról, és arról dumálsz?:)))

bazdmeg, fityeszesállatok mindenre képesek!

uploads.disquscdn.com/images/6f54e6631f2ca18c1affbf264fda99852a8a42d3ffca47f4b8042d53e2677923.gif

a nаgу hohohоrgász 2023.02.11. 20:08:42

@taga20: az eredeti a legjobb, hahaha. Minden nickemen mindig nekem van úgyis igazam. Hehehe

Egyedül a szarás mehetne jobban, de sokat segítetek.

a nagy hohohorgász 2023.02.11. 20:11:23

Na már megint beszopattam minden nicket:))))

a nagy hohohorgász 2023.02.11. 20:13:29

már a saját nickjeidet is össze kell ugrasztanod hogy legalább a látszatot fent tudd tartani:))))) jaj jaj kurt úrfi:)))))

taga20 2023.02.11. 20:14:40

@a nagy hohohorgász: pecás, te szopsz.

olyan vagy, mint a csutigecigazdád.
ő is mindig azt hiszi, hogy szopat, de mindig telibe szopja a faszt.

akár moszkvában jár, akár brüsszelben:))

a nаgу hohohоrgász 2023.02.11. 20:16:38

Már csak engem szopathatna meg egy nick. Élvezném, hahaha

a nagy hohohorgász 2023.02.11. 20:23:10

Ámen:)))))) csak röhögni tudok a gennyes életeteken:)))))) én szopok mint a torkos borz. Na akkor ha ti nektek olyan jó, nekem meg szívás. Akkor maradjon minden politikai és egyéb státusz így!!!!! Ebben megegyezik a véleményed az enyémmel:)))))) te nímand:)))))

taga20 2023.02.11. 20:31:12

@a nagy hohohorgász:

pecás, hidd el vége lesz a csutigeci gazdádnak, és a putlergazdátoknak.

már nem kell sokat várnod!

zenét szoktál néha cigánytezsvérem? nesze egy jó! ágyö, te fasz!:)))

www.youtube.com/watch?v=skl6N3zGv-s

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.11. 20:45:18

Inkább ezt, itt jól megszopatják Orbánt:

youtu.be/5Nu6jjhSdZU

a nagy hohohorgász 2023.02.11. 20:45:21

Igen igen:)))) ja még az jutott eszembe hogy tudjátok miért vannak még embereknek nevezett szaralakok az mszpben??? Mert az mszpnek még mindig van az atkosbol atmentett ingatlan vagyonja. Na kunhalmi meg a többi pontosan ezt akarja okosba privatizalni:))))

taga20 2023.02.11. 20:48:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

mi van jozsinéni, bántják a gazdáját?:))

taga20 2023.02.11. 20:50:41

@a nagy hohohorgász:

orbángyőzőevtársat kérdezd meg szutyok!

azután arcoskodhatsz!:))

taga20 2023.02.11. 21:06:03

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

nagyanyó, zenét szoktál két műszak köszt? nesze egy jó, te briganti!:)))

www.youtube.com/watch?v=t_ozYYlyLRI

a nagy hohohorgász 2023.02.11. 21:17:02

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: így ahogy mondod!
Veled ellentétben én mindenkit szidok, te meg hazudsz!!!!
Még szerencse hogy kurva hülye vagyok és kapcsolatok nélkül is ieresek ennyit..hahaha
Ott rohadjon meg mindenki aki részt vett a kerekasztalnal vagy annak leszármazottja vagy kitartottja!

taga20 2023.02.11. 21:27:55

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

semmi, hagyd a faszba!:))

na küldök egy másikat, te zeneianalfabéta, te!:)))

www.youtube.com/watch?v=ooo2k_4_m1Q

a nagy hohohorgász 2023.02.11. 22:11:13

Na mi van buzi csicskak? Melyikotok mer kilepni a sorból??? Kussoltok szar a gazban!!!!

taga20 2023.02.11. 22:29:37

@a nagy hohohorgász:

fogyatékos, még magyarul se tudsz, te bozgor!:)))

taga20 2023.02.11. 23:03:12

@a nagy hohohorgász: nincs semmi haver, mert te is egy embernek néző valami vagy gyökér.

zenét szoktál nyomorult fityeszretek? nesze egy, talán rájössz!;)

www.youtube.com/watch?v=xOzgft37uGY&list=RDxOzgft37uGY&start_radio=1&rv=xOzgft37uGY

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.02.11. 23:18:56

@a nagy hohohorgász: lószart szidsz te mindenkit! Hazudozol és terelsz!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.12. 06:30:29

@tesz-vesz:

Nincs lemaradás. A régió azonos szinten halad. az eltérések minimálisak.

S ráadásul ennek semmi köze a valuta mértékéhez.

Szóval ostoba troll vagy,

a nаgу hohohоrgász 2023.02.12. 06:51:14

Szopat a nímand, hahaha hehe hihi

ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.12. 17:23:08

Az se baj ha romlik a forint. A kisemberek több forintot kapnak a rubeljükért, amit állhatatos munkájukért kapnak. Mint én.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.12. 17:44:06

@ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Ki gondolta volna 10 éve, hogy ma minden hó elején, fizetésnapon több százezerrel gyarapodik a milliomosok száma?

2023.02.12. 18:42:40

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
a posztszovjet régióban magyarország csúszik lefelé. és ennek elsődleges oka budapest improduktív volta.

a nаgу hohohоrgász 2023.02.12. 20:18:23

@cvsvrs: bűzös város, le kéne bontani.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.13. 15:03:07

@a nagy hohohorgász:

segíts, nem mintha te nekem bármiben is tudnál, de álltasd csak magad. az ostobákat nem lehet meggyőzni a téveszméikben, és hogy ki az ostoba, a leírt érveink számában világosan látszik

csak ez az egy nickem van amúgy

Sorállományú előfelvételis 2023.02.13. 15:32:34

@tesz-vesz: Szerinte te is Kurt úrfi vagy. Már annyira retteg a főtrolltól, hogy mindenkiben őt sejti.

Sorállományú előfelvételis 2023.02.13. 15:33:28

@cvsvrs: Akkor miért Budapesten képződik a GDP 40 százaléka?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.13. 15:41:33

@Sorállományú előfelvételis:

Én erre azt a magyarázatot olvastam, hogy a vidéki telephellyel, gyáregységgel rendelkező, de budapesti központú, Budapesten bejegyzett vállalatok Budapesten számolják el az egész vállalat gazdasági eredményét.

Azt nem tudom, ez mennyire jellemző.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.13. 16:04:17

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: alahogy a forrás mindig lemarad tőled, de nyilván én vagyok az ostoba troll, miközben a hasadra csapsz.

"Nincs lemaradás. A régió azonos szinten halad. az eltérések minimálisak."

minimalis az bazmeg, ha éllovasból sereghajtók leszünk: az minimális.

a linkeket sajnos nem engedi bemásolni a blogmotor.

2021: "
HAZÁNKAT MÁSFÉL ÉVTIZED ALATT LITVÁNIA ÉS ÉSZTORSZÁG MELLETT LENGYELORSZÁG IS MEGELŐZTE, LETTORSZÁG ÉS ROMÁNIA FELZÁRKÓZOTT.

"
portfolio

Eltűnő versenyképesség, növekvő regionális különbségek – egyáltalán nem sikerült hatékonyan elkölteni az uniós támogatásokat

Eltűnő versenyképesség
Hogy a vállalkozások mégsem jól használták fel a forrásokat, azt határozottan mutatja a termelékenység változása. A Társadalmi Riportban megjelent tanulmány szerzőinek számításai szerint az egy foglalkoztatottra jutó GDP változása az EU27-országok átlagához képest 2010 és 2020 között 2,3 százalékkal romlott hazánkban, miközben az ebből a szempontból éllovas Romániában 30,8 százalékkal nőtt.
Így Magyarország összességében nem közelebb, hanem inkább távolabb került az uniós gazdasági színvonaltól
Az uniós kohéziós támogatások fő célja, hogy a leszakadó régiókat az átlaghoz közelebb hozza, kiegyenlítse a területi különbségeket.
Az uniós támogatások nem tudták az országon belüli fejlettségi különbségeket csökkenteni.

Sokan azt várták az uniós támogatásoktól, hogy az EU-s felügyelet, a pénz elköltéséhez meghatározott irányelvek segítik a jó kormányzást és a korrupció visszaszorítását. Azóta számos tudományos vizsgálat rámutatott, hogy ez korántsem így van. Az uniós “ingyenpénzek” ugyanis határozottan ösztönzik a járadékvadászat terjedését.

A Transparency International vizsgálatai is azt mutatták, hogy a

kelet-közép-európai régióban az uniós pénzek beáramlása hozzájárult a a korrupciós növekedéséhez.

Különsen jól tetten lehet érni a korrupciós kockázatokat a magyar közbeszerzéseknél. A verseny nélküli, egyajánlatos beszerzések aránya az egész EU-ban Magyarországon a legmagasabb. A 2019-es adatok szerint a nagyobb értékű, az uniós értékhatárt elérő közbeszerzések 40 százalékában csupán egyetlen vállalkozás adott ajánlatot.

G7

Újra az élen: az EU legkorruptabb országában élünk
forbes

"Orbán mostani ciklusának végére Románia lehagyhatja Magyarországot"

A Világbank román munkatársa a minap Nagyszebenben bejelentette, hogy az egy főre jutó GDP-t tekintve Románia megelőzte Magyarországot. Aztán kiderült, hogy még nem egészen, de 2022-re minden bizonnyal meg fog történni ez a szégyenteljes esemény. És bizony ennél érzékletesebben semmi sem minősíti Orbán tizenkettedik éve tartó uralmát.

Matolcsy Györgynek is feltűnt a mindig mögöttünk lévő, sok tekintetben lenézett szomszédunk gyors és látványos előretörése, és egy cikkében sorra veszi az okokat, hogy miért is történhetett meg mindez. Az MNB elnökének meglátásai pontosak és helyénvalóak, egy kivétellel:

A román felzárkózási többlet részben egy magyar hibasorozat nyomán alakult ki 2002 után. A 2002–2010 közötti szűk évtized hibás magyar kormányzati politikájának következményei még tíz évig, egészen mostanáig előnybe hozták a román felzárkózást hozzánk képest.

Ez a megállapítás is igaz, de csak félig: Matolcsy egy szóval sem említi a 2010 utáni éveket. Érhető, hiszen ebben az időszakban a gazdaságpolitika alakításában ő is tevékenyen részt vett.
g7

a matolcsy beszédet amúgy ajánlom a bizottságban.

az MNB elnöke élesen kritizálta a kormány gazdaságpolitikáját, és felhívta a figyelmet: válságközeli helyzetben a gazdaság.

Matolcsy elmondta: szembe kell nézni a ténnyel, hogy a magyar gazdaság válságközeli helyzetben van, és az egyik legsérülékenyebb ország az EU-ban.
"
portfolio

Minimálbérben már előzi a magyart, de így is az alacsony bérekre építve száguld a román gazdaság
g7

tehát valamit jobban csinálnak mint orbánék, mert mi is azzal versenyzünk neolib banánköztársdaságként, csak mi már ázsia szemétlerakója is leszünk. hadd mérgezzenek minket.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.13. 16:04:52

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: továbbá:

"Hiába a sikerpropaganda a magyar gazdaságról, idő kérdése, hogy Románia beelőzzön
A román családok jövedelme 136 százalékkal, a magyaroké pedig csak 72 százalékkal nőtt az elmúlt tíz év alatt."
hvg

Itt a súlyos igazság: még a román boltokban sem fáj annyira a drágulás, mint Magyarországon
pénzcentrum . hu

A magyar fizetéseknél csak a bolgárok rosszabbak az egész EU-ban
Új munkaerőpiaci mutatót vezetett be az Eurostat, az EU második legrosszabb helyére kerültünk benne.

Egy új mutatót készített az Eurostat, hogy össze lehessen hasonlítani az egyes államok bérszintjét. Az eredmény számunkra lehangoló: a magyar fizetések a második legrosszabbak az EU-ban.

hvg

Az EU második legszegényebb helye Magyarország

Miközben az egy főre jutó GDP-adatunk nem is annyira rossz másokhoz képest, ezt az átlagember nem nagyon érzi meg, a magyaroknál az egész EU-ban csak a bolgárok tudtak kevesebb pénzt költeni – derül ki az Eurostat adataiból. A KSH pedig azt mutatta ki, hogy több magyar keres elfogadhatóan, de a nélkülözők száma így is nőtt. És ezeket az adatokat még az előtt gyűjtötték össze, hogy a drágulás igazán eldurvult volna.
A szegénységet vagy a gazdagságot nagyon sokféleképp lehet mérni, az egyik legprecízebbnek tekintett mutatója ennek a tényleges egyéni fogyasztás – angol nevének a rövidítése alapján AIC (azaz actual individual consumption). Ez azt mutatja ki, hogy mennyi fogyasztási cikket és szolgáltatást vásárolnak a háztartások, illetve mennyit ad nekik az állam és a nonprofit intézmények. Ezt aztán kiegyensúlyozzák még azzal is, hogy milyen az árszínvonal az adott országban (magyarul kiszűrik azt a hatást, hogy ugyanannyi pénzért egészen más mennyiségű árut lehet vásárolni egy szófiai és egy berlini boltban), ezért nem is euróban vagy más pénznemben szoktak számolni, hanem vásárlóerő-paritáson.
hvg

állítóleg ez egy jó cikk:
g7.hu/kozelet/20230131/felhaborito-az-ezer-milliardos-extraprofit-a-multiknal-meszaroseknal-orvendetes/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=G7o&fbclid=IwAR0-BjHl7vS9t6mYF4Q79FjhWau1U0Jz_hZJFMECcZeq7gzuoznIQ7TWJXc

persze ha fideszes vg.hu-t vagy a fideszes növekedés.hu-t ovlasod, akkor ott tombol a sikerporpaganda, talán azért mert fideszesek?
ahol még az inflációt is dicsérheti az idióta ÉS KORRUPT sebestyén géza MCC-s tolvaj, a mandineren.
azt vágod ugye, hogy orbán miatt nem kapjuk meg az uniós támogatások nagyrészét?

"S ráadásul ennek semmi köze a valuta mértékéhez."

nem, semmi köze a pénz erősségnek, ahhoz, hogy milyen a gazdaság állapota
csak kár hogy már egyszer beírtam.

a világ legstabilabb valutái leginkább az adott országok erős és fejlett gazdaságainak köszönhető. nem mindig pontos az igaz, de azért sokat elmond, hogy a leggyengébb valuták között volt taaly a forint, egy csomó afkrika és ázsiai nyomortanyák között
a török líra és az argentin peso is jobban teljesített, mint a magyar forint

"A REÁLFEJLETTSÉG SZEMPONTJÁBÓL AZONBAN MOST NEM A MEGFELELŐ MÉRTÉKŰ NÖVEKEDÉS JELENTI A LEGNAGYOBB VESZÉLYT, HANEM AZ ÁRAK ELSZABADULÁSA, AMELYEN KERESZTÜL A FORINT VÁSÁRLŐEREJE JELENTŐS ÉRTÉKVESZTÉSI KOCKÁZATNAK VAN KITÉVE.

"
részlet a fenti cikkből

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.13. 16:05:58

@Sorállományú előfelvételis: nem tudom ki ez a kurt úrfi, de ez a horgász is trollszerű idiótának néz ki, aki még egy értelmes modnatod nem írt még ide.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.13. 16:06:41

@Sorállományú előfelvételis: amúgy ott a blogom a nevem mellett, ez még hülye is ha azt hiszi nicktolvaj vagyok egy ekkora bloggal

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.13. 16:32:56

@tesz-vesz:

Minimális eltérések vannak az egyes országok között, troll.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.13. 16:35:18

@tesz-vesz:

Igen, Románia már vágtat, leelőzte Ausztriát, s hamarosan eléri Skandináviát.

ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.13. 17:26:10

A lényeg, hogy mi, kisemberek jobban válthatjuk a rubelt.

Sorállományú előfelvételis 2023.02.13. 17:27:29

@tesz-vesz: Szólj a vezértrollnak! Semmi idő alatt ellopja a nicked. Feketeöves nicktolvaj.

2023.02.13. 17:50:30

@Sorállományú előfelvételis:
a gpd nem valódi értékteremtés, hanem pénzköltés.

az összes magyaországi pénzköltés 40%-a budapesthez kötődik. és ez a pénzköltés nagyrészt imporduktív (fogyasztás). és ha nem (szellemi munka), akkor szinte kizárólag a multikat szolgálja ki.

ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.13. 18:00:19

@cvsvrs: A kisemberek nem szeretik a multikat, mert azok a rohadó nyugat dollárjában és eurójában gondolkodnak, míg orosz föld anyácskánk mindket a rubel szeretetére nevelt.

2023.02.13. 18:06:14

@Sorállományú előfelvételis:
ma a kormány eldöntötte, hogy debrecenben megépül egy 9+ ezer főt foglalkotató kínai akkumulátorgyár. ez 3000 milliárd forintos beruházás. ez debrecenhez kötődik, de ettől debrecenieknek nem lesz jobb.

hanem szükség van erre a brutális termelői kapacitásra ahhoz, hogy ellentételezzék budapest fogyasztását. az alapprobléma, hogy budapest nap mint nap temérdek készárut fogyaszt el, az energiahordozókról nem beszélve. ez megy befelé. és kifelé mi jön? a szar, a szemét és a kultúrszemét. értem, hogy szoftver, meg szellemi termékek, csak az lófasz esti fényben a fogyasztáshoz mérten.

tehát ha a valós árumérleget nézzük, hogy egy adott város, vagy vidék mit termel és fogyaszt (és ezeknek ugye összhangban kellene lennie), akkor a leggyengébb láncszem budapest. mit termel? dzsídípít!

a fasznak kell dzsídípít termelni, értelmes beruházások kellenek, amelyek magyarország adottságaihoz igazodnak, a városok képességeit és a vidék készségeit összhangba kellene hozni. budapest és debrecen esetén is persze. a rendszerváltással a környezeti vagyon lerablása történik és az ország kifosztása. németh miklóssal indult, antall józseffel folytatódott és a többivel. orbánnal csúcsosodik ki ez is. tartok tőle történelmileg "rendszeváltónak" lenni nem lesz nagy dicsőség.

2023.02.13. 18:08:37

@ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
lölő jobbkeze azt mondja, hogy a cégcsoport jelenleg 760 milliárd forint mínuszban van. innen indulnak, de ezt majd ellentételezik a szolganépek. ugyanaz az észjárás, mint a nyugatiak. csak az albán népi nacionalisták egy ponton magyar elveszik az antenna hungária befektetéseit.

grundigg 2023.02.13. 18:21:31

@cvsvrs:

Aztán miből fogyaszt annyit ez az improduktív Budapest? Nyertek a lottón? Vagy ellopják azt, amit a produktív Békés, Tolna meg Borsod előállít?

2023.02.13. 19:52:02

@grundigg:
abból, hogy a jegybank készpénzt és a kereskedelmi bankok hitelpénzt teremtenek.

tegyük fel, hogy egy falu el akar fogyasztani árut napi 100 peták értékben. ki kell generálni 200 petákot. ebből az egyik felét a lakosságnak. a másik felét a kereskedő vállalkozásnak. megveszi az árut és az elfogyasztja a lakosság. a fogyasztás mindjárt megtérült a piacon. és a falu nem árut termel, hanem csak gdp-t. és ehhez kellenek a gyarmatok, ahol ez a pénzteremtő képesség nincs meg, és ahonnan behozzák az árut.

a nаgу hohohоrgász 2023.02.13. 20:06:46

@tesz-vesz: troll vagyok, bravó Sherlock. Na és?

2023.02.13. 20:28:42

@grundigg:
gdp-t kell teremelni, elég sok pénzt kell generálni a semmiből és úgy fogyasztással mindjárt nagyobb lesz a nyereség, mint a termelésből. az egyik helyen 1 dollárt keresnek, a másikon meg a sokszorosát. és a fővárosban a fogyasztó társadalom azt mondja, hogy az 1 dolláros nem elég termelékeny.

a kínai akkumulátor gyár is termeli a gdp-t. mit termel ehhez debrecen? nyersanyagot? azt nem. energiát. egy új paksi blokk kellene, ami ugye egyelőre nincs. az első kapavágásig nem sikerült eljutni. 10+ ezer fő munkaerő is nagyrészt import lenne az ázsiai gyártelepeken. és a késztermék, amibe az alkatrészt beszerelik se magyar tulajdonú. viszont elszennyezik a földjét, a vizet és a levegőt. persze értem, hogy csak az akkumulátor a veszélyes, a gyártás az nem. "zöld" átállás.

németországban is ezt támogatja az spd és a zöldek. meg a fidesz. őket vették meg kilóra. illetve ők vannak kényszerhelyzetben. mert ugye a nemzeti nagytőkések is hitelből vásárolnak munkagépeket. valamit betonozni kell, mert ha nem, akkor bedőlnek a vállalkozások, bedőlnek a bankok. a lényeg, hogy mi temeljük a legtöbb dzsídípít.

hogy valójában a bűz, a húgy, a szar, a szemét, ami a fogyasztásból, és a zöld átállásnak mondott beruházásból adódik az nem számít. az, hogy most ez fidesz, vagy nem fidesz. egyre megy.

grundigg 2023.02.13. 21:50:34

@cvsvrs:

Gondoltam, hogy most jön a "lenyomják az entert". Budapesten. Borsodban nincs enter.

Ha nem haragszol, ezt nem folytatnám.

2023.02.14. 08:46:13

@grundigg:
igen, a probléma, hogy borodban nincs "enter". debrecenben sincs "enter". debrecennek sincs saját kis központi bankja. ahogyan van svájcban. a pénzt budapesten hozza létra a jegybank (készpénzt) és a kereskedelmi bankok (hitelpénz) és van két egymással versengő kör. egy neoliberális brancs és egy illiberális banda. ez két haveri kör.

2023.02.14. 11:57:57

budapest temérdek pénzt teremt elsődlegesen magának és ebből fogyaszt. elég kétszer annyi pénzt teremteni, mint amennyi a pillanatnyi fogyasztáshoz szükséges, mert akkor már "megtérül" a piacon. és ez "termeli" a gdp-t. miközben ez a valóságban nem termelés, hanem fogyasztás. nem tudom, hogy mi az, ami ezen nem érthető.

és ha egy államban a főváros fogyasztó társadalma nem nettó tőkeexportőr, hanem importőr, akkor úgy nincs tömeges felzárkózás. hanem neoliberálisok kívülről gyamatosítják az országot. az illiberális kormányok belső gyarmatosítóvá válnak. lásd kínai akkumulátorgyárak.

grundigg 2023.02.14. 13:11:39

@cvsvrs: "nem tudom, hogy mi az, ami ezen nem érthető."

Hogyne lenne érthető?! A budapestiek otthon ülnek, szarnak és nyomkodják az entert, ebből lesz a G Merci. Én csak azt nem értem, te miért nem lettél még milliárdos ezzel a remek módszerrel.

G. Nagy László 2023.02.14. 13:36:42

@grundigg: A ritka alkalmak egyike: veled értek egyet.

2023.02.14. 14:45:25

@grundigg:
a budapestiek a dolgok könnyebbik végét fogják meg. a fogyasztásra alapozzák a gazdagságot. és akik nem azok szinte kizárólag a multikat szolgálják ki. és ehhez túl sok pénzt követelnek maguknak. túlméretezett a főváros. ezért nincs felzárkózás.

a húgyon, a szaron, a szemeten és a kultúrszemeten kívül amit budapest áraszt magából a szoftver messze nem fedezi azt a temérdek árut, amit a népesség elfogyaszt. a foringazdaság gyenge pontja: budapest.

2023.02.14. 14:51:24

@G. Nagy László:
szépen sorban szinte az összes állam le fogja hagyni magyarországot a posztszovjet térségből. ez azonban tény. mindegy, hogy fidesz, vagy nem fidesz. és kérdés, hogy mi a probléma. ha nem az improduktív főváros, akkor mégis micsoda?

baalint1 2023.02.14. 15:41:02

Színtiszta bolsevik propaganda amit írtál. Hiába írod le tisztázásként, hogy elsősorban Oroszország a felelőse a háborúnak, ez az egész szöveg az idézetekkel együtt olyan, mint mikor azt írja valaki, hogy "nem vagyok rasszista, de...", aztán leírja hogy mennyire gyűlöli a cigányokat, négereket, kínaiakat, stb.

Ritka gusztustalan ez az orosz propaganda, amit ti magatokat jobbosnak hazudó kommunisták toltok. Nem, pont hogy nem tett Putyin semmit sem a békéért, ő támadtam meg Ukrajnát, nem csak 2022-ben, hanem már 2014-ben, semmibe véve a budapesti memorandumot. Nem, nem az USA, nem Ukrajna provokálta ki. Nem makulátlan az USA vagy Ukrajna, de ezen konfliktusért nem ők a felelősek, hanem egyedül az agresszor Oroszország a felelős. És nem, nem a kép árnyalása, ha hazug propagandával próbálod relativizálni Putyin bűneit.

Magyarként pedig teljesen nyílt hazaárulás amit műveltek. Mert egyrészt ott a történelmi múltunk az orosz-szovjet befojással, ezt gondolom nem kell magyaráznom, bár ti neobolsik meg szoktátok magyarázni, hogy igazából az ukránok verték le a szabadságharcunkat... Másrészt mint kis ország is vannak geopolitikai érdekeink, az orosz befolyás kelet-európai terjedésében ellenérdekeltek vagyunk. Harmadrészt szövetségesei vagyunk egy rakás európai országnak és az USA-nak, amelyek szintén ellenérdekeltek az orosz befolyás erősödésének. Végül rengeteget ártottak az elvtársaid a kárpátaljai magyarok helyzetének azzal, hogy folyamatosan szájkaratéznak az ukrán vezetéssel, és terjesztik itthon az oroszbarát propagandát, amit nyilván nem néznek jó szemmel az ukránok.

Szóval jó, legyen ez az álláspontod, csak akkor ne hazudd magadat nemzetinek, tessék nyíltan felvállalni a hazaárulást. Nyilván nem fogod, ahogy a kommunsta és fasiszta faszságaidat is csak óvatosan adagolod, miközben liberálisnak hazudod magadat.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.14. 15:46:32

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
még mindig nem látok forrásokat te ostoba troll

azt érted hogy toronymagasan voltunk eddig pl románia előtt? most meg lehet hogy minimális a különbség románia és magyarország között, DE A TENDENCIA az hogy mi épp süllyedük, ők meg jönnek fel , értem én hogy ostoba fideszesként azzal nyugtatod magad hogy atlantisz nem süllyed el, meg minimális a különbség, de nem látszik hogy feltámadhatnánk, vágod? matolcsy beszéd újra.

na most képzeld el, hogy a rendszerváltozáskor mi voltunk a térség országainak reménysége, itt voltak szitne a legjobbak a gazdasági mutatók, szlovénia és szlovákia előtt is jártunk gazdasági fejlettségben, és tán életszínvonalban is. sikerült a patkány haverjaidnak lezüllesztenie ezt az országot hogy bulgária már a versenytársunk, ennek köze van ahhoz hogy BUTÁN, OSTOBÁN SÍKHÜLYÉN ÉS HAZAÁRULÓ módjára megyünk a románok alá a olcsó munkaerős bérversenyben te idióta barom , te , alacsony hozzáadott értékű kizsákmányolt rabszolgákkal akarnának virágzó gazdaságú országot a BANÁNKÖZTÁRSASÁGUNK hazug tolvaj vezetői, de az nem fog menni, ha közben még életképtelen cégekkel lopnak milliárdokat az oligarchák. többek közt putyin parancsára, lásd eon, de a vodafone nem tudom mennyire orosz szálas.

miért lenne kamu hogy nagyon korruptak itt? amiket a nem fidezses sajtó megír az mind kamu?

azt tudod ugye, hogy a médiatanácsban kizárólag fideszes tagok ülnek, amikor a fidesz korrupcióiról írnak, nemcsak a PTK, a JOG lehet az illetékes, hiszen a komcsi bírókat már nyugdíjazták ugye, hanem rémhírterjestzésnél a médiatanács is felléphet! BÖRTÖNBE a rémhírtejresztőkkel

a fidesz azt hazudja az agyhalott fajtádnak hogy nagyhatalmakkal dacolnak mégis hagyják hogy "hazudjanak" a fake news újságírók? hát logikus ez csöpi? hogy lehet hogy a pesti srácok 20x több pert veszít mint a nyugatias európai kultúrájú újságírók?

erre mit felesz csöpike?

persze nem várom el, hogy iskolázatlan analfabéták összetett mondatokban logikusan írjanak, de azért megpróbálhatod csöpi

láttad te már hogy a világ top 12. legagyobb offshore vesztesei vagyunk?
gyurcsány miért is nem lett elszámoltatva amúgy ha nem vagyunk korruptak?

te is olyan vagy mitn a téveszmés bloggazdánk, itt sírsz, meg fújolsz gyurcsányra meg az ellenzékre, aztán mikor kiderül hogy nincs igazi ellenzék akkor mindjárt az is jó ha üzletelnek, akiket eddig te utáltál? lásd kóka. ne szidd akkor őket, lehet akit szidnál az is együtt lop a fuidesszel.

A Fidesz egyik legtöbbet ismételt jelszava a tavaszi országgyűlési választásokat megelőző kampányban az elszámoltatás volt.

2010 márciusában Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy "két ügy van, amely nem tűr halasztást: az elszámoltatás és az ország megmentése a gazdasági összeomlástól". Mint mondta, minden más - így még az új alkotmány megalkotása is - csak e két ügyet követheti majd, amit szeptemberben, kormányának első száz napját értékelve azzal indokolt: "az elszámoltatás tétje a jövő".

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.14. 15:49:00

@tesz-vesz:

Románia sokkal lejjebb volt, ennyi az egész,,s fejlődött onnan. Most már csak kicsivel van a magyar szint alatt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.14. 15:49:59

@tesz-vesz:

"mi voltunk a térség országainak reménysége, itt voltak szitne a legjobbak a gazdasági mutatók"

Ezek a mutatók csak a nyugati nagyuraknak kedveztek. Jó hír, hogy ma rosszak ugyanezek a mutatók.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.14. 15:51:50

@tesz-vesz:

"gyurcsány miért is nem lett elszámoltatva"

Jól végzi a dolgát, miért kellene bebörtünözni. Már a 4. választást segíti megnyerni nekünk. Kitüntetés jár neki, nem börtön.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.14. 16:00:18

@G. Nagy László: erre nem akarsz válaszolni még idén?

ezért is vagy hitvány, korrupt lény, aki még a saját nevét se akarja tisztára mostni, annyira lusta, és annyira ostoba, becstelen.

szóval orbán korábban nagy hangon kijelenti, hogy ukrajnát be kell léptetni a nato-ba, mert szerinted AKKOR MÉG NEM TUDTA, hogy putyin mit akar? :D
ezt hogy a k anyádba gondolhatod komolyan te ostoba nyomorult fidesz csicska, te hazaáruló, te.

tehát akkor szuverén magyar vezetőnk van, te néma ostoba darab sz*r? nem tartod fontosnak hogy erre reagálj? nem érdemi felvetés ezt az elbutult imbecillis korrupt fejedbe? és még te sértegetnél engem? van pofád hozzá.

hogy is volt ez a 2008-as eset? még véletlenül se azt jelenti, hogy megzsarolták ugye, te gerinctelen kutya?
kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

akkor hogy is gondoltad ezt? tehát NATO-barát volt EU-barát 2008 előtt, utána meg hirtelen NATO ellenség lesz, EU-ellenség,
de ha NATO-barát (volt) akkor miért érdekelné putyin véleménye? hisz a VALÓSÁGBAN nem is érdekelte, mert kijelentette többször hogy oroszország agresszor te idióta! 2008 előtt még orbán szerint is az volt.

nincs fideszes értelmiségi.

te meghalnál orbánért? Zelenszkij az életét kockáztatja, hányszor törtek rá a specnyazosok, meg egyéb katonák hogy megöljék konkrétan? 2x? 3? a patkány orbán a cipőjét se tisztíthatja meg.

te kockáztattad valaha is bármiért is az életed? akartak már megölni te cseléd?

anyukád nem tanított meg amúgy arra hogy hazudni nem szabad? és hogy becstelenság hazudozni? mert a "csak szavak" azt jelenti, hogy te is egy féreg vagy aki elfogadja hogy orbán hazudozik. de akkor gyurcsánynál se baj hogy hazudozott?

még a saját nevedet se akarod tisztára mosni. agyhalott vagy, mint minden fideszes.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.14. 16:07:46

@cvsvrs: neked elég sok színes golyó jutott a fejedbe

" improduktív főváros"

voltál te már pesten? tele van üzemekkel, gyárakkal b+

"mindegy, hogy fidesz, vagy nem fidesz"

mert egy elit van, mindegyik posztkomcsi, ezért hirdetik meg, (hazudják) a másik folyamatos elszámoltatását, mert direkt "oszd meg és uralkodj"-ot játszanak. valójában nem ellenségek.
kellerék is akartak elszámoltatást, nem lett belőle semmi. ahogy a fidesz is eljátszotta agyhalott szektás rajongóival.

" és kérdés, hogy mi a probléma. ha nem az improduktív főváros, akkor mégis micsoda?"

el lett mondva birkának:

- sikerült a patkány haverjaidnak lezüllesztenie ezt az országot hogy bulgária már a versenytársunk, ennek köze van ahhoz hogy BUTÁN, OSTOBÁN SÍKHÜLYÉN ÉS HAZAÁRULÓ módjára megyünk a románok alá a olcsó munkaerős bérversenyben te idióta barom , te , alacsony hozzáadott értékű kizsákmányolt rabszolgákkal akarnának virágzó gazdaságú országot a BANÁNKÖZTÁRSASÁGUNK hazug tolvaj vezetői, de az nem fog menni, ha közben még életképtelen cégekkel lopnak milliárdokat az oligarchák. többek közt putyin parancsára, lásd eon, de a vodafone nem tudom mennyire orosz szálas.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.14. 16:15:48

@baalint1: ez a g nagy nincs rajta az új megafonos csapat képén? :D

"rettegjetek libsik"
propeller.hu/images/cikk/2023_02/megafonosok.jpg

@G. Nagy László: mennyit kapsz a blogolásért?

bírod gyomorral hogy néha hazudni kell azt látom, anyukád nem tanított meg rendesen viselkedni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.14. 16:32:34

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
de miért hirdetett akkor a fidesz elszámoltatást? rendszerváltást gyakorlatilag, a korrupt mszp-szdsz-t lecsukni kell, nem üzletelni velük,

nemigaz? ha korruptakat hagyod büntetlenül és láthatóan tolvajként lopsz, meg üzletelsz is azokkal,akiket lekorruptoztál, akkor te ris

korrupt vagy.

amikor azt mondták, hogy a fideszesek hogy be kell börtönözni azzal is egyetértettél ugye?
és nem érzed magad hülyének hogy se gyurcsány se csehkatika nincs börtönben tárgyalás alatt? nem érzed magad baleknak?

ha egy párt ellenzékben azt mondja, hogy a kormány korrupt, és választási programjává teszi az elszámoltatást, de nem számol el, ahogy

kormányra kerül, akkor az vagy hazudott, vagy maga is korrupt ! Nem felelős az az új kormány a tetteiért és a szavaiért, mert akkor mégis mi

alapján állította korábban hogy korrupt a másik? Nem volt bizonyítéka?

Jogászként orbán ilyen hülye? ennyire? akkor ezért alkalmatlan, mert egy bolond, folyamatosan konfabuláló korrupt, hazug bűnöző.

miben látható ez hogy nyugati nagytőkéseknek kedvezett a korábbi gazdasági fejlettségünk? (a hiszékenységedre?) pl hogy többet ért a

fizetésünk és alacsonyabban voltak az élelmiszer árak mint ny-európában? a gyengébbek kedvéért most olcsóbb nyugat-európában az élelmiszer

mint itthon! és vegyen bele hogy az ottani lidl-dolgozó 2x-3x több bért kap! és még így is b+!

ezt már megbeszéltünk nem? csak lassú vagy, nem érted. milyen kár hogy romániának nincsen "nemzeti hős szabadságharcosa", mennyire

sajnálhatják mi?
vagy épp milyen k -raszerencsések!

vedd már észre hogy HAZUDNAK NEKED A NEMZETI FÜGGETLENSÉGGEL!

egy kibaszott ostoba lózung kibaszott ostobáknak! SEMMIT NEM JELENT NÁLUK! ezt csinálja az össszes semmirekellő berlusconitól, toroczkain,

vonán át putyinig, nulla pénzből lehetnek homoklobbi ellenes "nemzeti hősök", szavakban, meg pár gesztusban mint a kibebaszott vármegye

átnevezés te idióta.

pl nemzeti függetlenségre az oszták példa, a zöld energia, 70%-a önálló az áramukban önállóak leszenk 100%-ban 2030-ra!

nem pofáznak róla feleslegesen hanem teszik! ITT NEM TESZIK CSAK POFÁZNAK RÓLA!
(mert putyin megzsarolta viktort 2008-ban, azért nőtt a gázfüggésünk, miközben lehetne geotermia is.)

olvasni tudsz, csöpi?

kkbk.blog.hu/2022/03/25/az_orosz_gaz_helyett_a_talaj_hojevel_konnyen_lehetne_futeni

kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

ugyanez áll a fideszre is, jobbikra is, mi hazánkra is:

A sz*rt hiába csomaguljuk magyar zászlóba, az attól még sz*r marad
- csak bemocskoltuk magyar zászlót vele.

ráadásul ezek nem is magyarok, csak kiadják magukat nemzetinek, spiclik. Budaházyról el tudom képzelni, hogy komolyan gondolja a magyarságot,

csak Edda már nagyon a fideszhez dörgölte magát.

mi ér többet amúgy? egy értelmes nem nacionalista ember, aki a területén szakképzett, vagy egy buta magyar hazafi, aki teljesen ostoba?

Költői kérdés.

2023.02.14. 16:34:47

@tesz-vesz:
ami budapesten a gyártást támogatja az nagyrészt a multikhoz kapcsolódik és nem magyarországhoz. mom helyett mom park van. budapest többsége nem termel. az üzlet elsődlegesen a termelésen alapul, hanem a fogyasztáson. budapest egy pénzcsap, egy pénzszívattyú. és a vita azon megy, hogy ezt az illiberálisok vagy a neoliberálisok használják ki.

magyarország ettől függetlenül folyamatosan csúszik lefelé a posztszovjet térségben. tőkeimport tőkeimport hátán. ehhez már nincs szabad munkaerő, környezeti károkat okoz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.14. 16:35:31

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: elrontottem a sortörést, így olvashatóbb:

de miért hirdetett akkor a fidesz elszámoltatást? rendszerváltást gyakorlatilag, a korrupt mszp-szdsz-t lecsukni kell, nem üzletelni velük, nemigaz? ha korruptakat hagyod büntetlenül és láthatóan tolvajként lopsz, meg üzletelsz is azokkal,akiket lekorruptoztál, akkor te ris korrupt vagy.

amikor azt mondták, hogy a fideszesek hogy be kell börtönözni azzal is egyetértettél ugye?
és nem érzed magad hülyének hogy se gyurcsány se csehkatika nincs börtönben tárgyalás alatt? nem érzed magad baleknak?

ha egy párt ellenzékben azt mondja, hogy a kormány korrupt, és választási programjává teszi az elszámoltatást, de nem számol el, ahogy kormányra kerül, akkor az vagy hazudott, vagy maga is korrupt ! Nem felelős az az új kormány a tetteiért és a szavaiért, mert akkor mégis mi alapján állította korábban hogy korrupt a másik? Nem volt bizonyítéka?

Jogászként orbán ilyen hülye? ennyire? akkor ezért alkalmatlan, mert egy bolond, folyamatosan konfabuláló korrupt, hazug bűnöző.

miben látható ez hogy nyugati nagytőkéseknek kedvezett a korábbi gazdasági fejlettségünk? (a hiszékenységedre?) pl hogy többet ért a fizetésünk és alacsonyabban voltak az élelmiszer árak mint ny-európában? a gyengébbek kedvéért most olcsóbb nyugat-európában az élelmiszer mint itthon! és vegyen bele hogy az ottani lidl-dolgozó 2x-3x több bért kap! és még így is b+!

ezt már megbeszéltünk nem? csak lassú vagy, nem érted. milyen kár hogy romániának nincsen "nemzeti hős szabadságharcosa", mennyire sajnálhatják mi?
vagy épp milyen k -raszerencsések!

vedd már észre hogy HAZUDNAK NEKED A NEMZETI FÜGGETLENSÉGGEL!

egy kibaszott ostoba lózung kibaszott ostobáknak! SEMMIT NEM JELENT NÁLUK! ezt csinálja az össszes semmirekellő berlusconitól, toroczkain, vonán át putyinig, nulla pénzből lehetnek homoklobbi ellenes "nemzeti hősök", szavakban, meg pár gesztusban mint a kibebaszott vármegye átnevezés te idióta.

pl nemzeti függetlenségre az oszták példa, a zöld energia, 70%-a önálló az áramukban önállóak leszenk 100%-ban 2030-ra!

nem pofáznak róla feleslegesen hanem teszik! ITT NEM TESZIK CSAK POFÁZNAK RÓLA!
(mert putyin megzsarolta viktort 2008-ban, azért nőtt a gázfüggésünk, miközben lehetne geotermia is.)

olvasni tudsz, csöpi?

kkbk.blog.hu/2022/03/25/az_orosz_gaz_helyett_a_talaj_hojevel_konnyen_lehetne_futeni

kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

ugyanez áll a fideszre is, jobbikra is, mi hazánkra is:

A sz*rt hiába csomaguljuk magyar zászlóba, az attól még sz*r marad
- csak bemocskoltuk magyar zászlót vele.

ráadásul ezek nem is magyarok, csak kiadják magukat nemzetinek, spiclik. Budaházyról el tudom képzelni, hogy komolyan gondolja a magyarságot, csak Edda már nagyon a fideszhez dörgölte magát.

mi ér többet amúgy? egy értelmes nem nacionalista ember, aki a területén szakképzett, vagy egy buta magyar hazafi, aki teljesen ostoba?

Költői kérdés.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.14. 16:40:06

@tesz-vesz:

"miért hirdetett akkor a fidesz elszámoltatást"

Választási kampányszöveg,

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.14. 16:40:45

@tesz-vesz:

"korruptakat hagyod büntetlenül "

Ez marhaság. Alig van Mo-on korrupció.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.14. 16:41:28

@tesz-vesz:

"most olcsóbb nyugat-európában az élelmiszer"

De csak a drogos ballib álmok birodalmában.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.14. 16:42:58

@tesz-vesz:

"elrontottem a sortörést"

A kisemberek nem a ballibbantak sorát, hanem koszos mancsukat törik le.

G. Nagy László 2023.02.14. 16:54:55

@baalint1: Csupán pár apróság:

1. Épp pár napja jött ki az a leleplező cikk, amely bemutatja, miként robbantották fel az északi áramlatot. Persze, persze, ez sem számít...

2. Lehet jönni a történelmi bűnökkel, de ennyi erővel a németekkel sem üzletelhetnénk, mert mocskos nácik és sok ezer nemzettársunkat elgázosították. Ha a németek történelmi bűnein túl tudsz lépni, úgy az orosz-ukrán-szovjet banda rémtetteire is tudsz úgy tekinteni, mint a múlt rossz emlékére. Sztálin nem ugyanaz, mint Putyin, és nem ugyanaz, mint Zelenszkij.

3. Nézd meg Zelenszkij turnéját! Mintha Ceaucescut látnám. Fanfárok, állva taps, amit akarsz. A fő téma az, hogy ki tapsolt, ki nem. Ennek az infantilis, elhülyült, idióta világnak vagy elkötelezett rajongója. Beszarás, de tényleg.

4. Oroszország holnap is lesz. Ukrajna nem biztos.

5. A béke az egyetlen helyes állapot. Titeket, agymosott balosokat úgy dönt a folyton változó ideológiátok szele, ahogy akar. Most épp kurvára harcolni akartok, az utolsó vérig. Egy valódi liberális a békét keresi.

6. Nincs annál viccesebb, mint a balszélről számonkérni bárkit a kárpátaljai magyarság sorsáért.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.14. 16:57:28

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: próbálj már meg összetett mondatokat írni, mint egy olyan, aki kevésbé akar debilnek látszani. és próbálj már meg elgdonolkozni azon, hogyha a választási kampány (egyik legfontosabb pontja mellesleg) nem azonos a kormányprogrammak, akkor patkány emberek hazudnak neked, te meg a kognitív disszonancia miatt örökös balek cselédként ezt megpróbálod kimagyarázni.

ezt mondták Ángyánnál is, "a választási program nem azonos a kormányprogrammal"
itt azért egy 100 IQ feletti erkölcsös réteg lemorzsolódhatott a fidesztől.
most már vagy 100 IQ alattiak a fideszes szavazók vagy hazug korrupt elvtelen pénzhajhászok (most az IQ-tesz problematikájába ne menjünk bele, csak viszonyításként írom)

milyen kisember? millyen ballibant?
te tudod mit jelent valójában az hogy gazdasági balos? ne m, ugye? de jól esik röfögni amit a többi disznó visszhangoz az ólban?

már megint tagadod a korrupciót, kérdeztem valamit a jogról, nem fideszes médiumokról, arra még emlékszel baszod? kezdem elveszíteni a türelmemet.

idióta kint voltam bécsben és lefényképeztük az élelmiszeárakat! átküldjem a képeket te barom!?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.14. 17:09:12

@cvsvrs: "budapest többsége nem termel. "

nincs ilyen hogy budapest te szerencsétlen!
ugyanúgy vannak vidéki nagyvárosok is, ugyanolyan iparral. nem a titkárnők fizetésébe kellene beleszállni, hanem pl a focisták fizetésébe, vidéken ugyanúgy vannak. mellesleg TAO-pénzen keresnek többmilliót ezek az idióták, de a külföldi sztárfocisták fizetése is lehetne vita tárgya.
nagyon nem vagy te képben a társadalom alap dolgaival.

nem mindenki él úgy barlangban egy tanya alatt, ahogy te.

"az üzlet elsődlegesen a termelésen alapul, hanem a fogyasztáson."

itt egy NEM kimaradt gondolom. mi az hogy üzlet? egy egész országot nézzél üzletnek, minden nagyobb város úgy műküdik mint bp. mindenhol van TERMELÉS IS! azért mert a városiaknak nincs kertje még nem alapul sokkal jobban a szolgáltatásra, mint egy kertes házas. azok is vesznek zöldséget. neked is van interneted

" budapest egy pénzcsap, egy pénzszívattyú. és a vita azon megy, hogy ezt az illiberálisok vagy a neoliberálisok használják ki."

az hogy vízfejű az ország nem azt jelenti, hogy pénzzzivattyú lenne, semmi értelme, a városiakj FIZETNEK a zöldségért, amit a vidékiek megtermelnek, eddig érted?

nincsen illiberális és neoliberális, ezt pofáztam. EGY POSZTKOMCSI ELIT VAN!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.14. 17:16:42

@cvsvrs: ráadásil a magát illiberálisnak mondó fidesz neoliberális GAZDASÁGpolitikát folytat.

ezt remélem nem kell kifejteni, mert k unalmas felsorolni. ézz utána mit jelent gazdasági értelemben. na a fidesz azt csinálja mint az szdsz, csak jobban. a gazdaságban. több pénzt adott a multiknak mint az mszp-szdsz. szakszervezet leépítése stb

Kétszer annyi pénzt adott a multiknak a Fidesz, mint az MSZP
g7.hu/kozelet/20180201/ketszer-annyi-penzt-adott-a-multiknak-a-fidesz-mint-az-mszp/

a politikai ideológiákat a hülyéknek találták ki, hogy azon rágódjanak
A LÉNYEG A GAZDASÁGI IDEOLÓGIA!

2023.02.14. 18:13:27

@tesz-vesz:
és budapesten miféle ipar van, ami nem a multikat szolgálja? melyek azok a magyar termékek, aminek a fejlesztését budapest támogatja. van a richter, és melyek a legújabb termékei. a generikus gyártást nagyrészt eladták, hogy biztos bevételi forrása legyen a gyógyszeriparnak. budapest adta el a vidéki gyógyszergyárakat és a többit. érthető ez? a fővárosi pártelit. bu-da-pest. mindegy, hogy fidesz, vagy nem fidesz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.15. 07:31:10

@tesz-vesz:

Maradjunk annyiban, csúnyán leszerepeltél, troll, s most ficánkolni próbálsz. Sajnos átlátunk rajtad, így szánalmas próbálkozásod kudarcra van ítélve.

Tanulj, művelődj, sose késő.

grundigg 2023.02.15. 09:23:01

@G. Nagy László: "Nézd meg Zelenszkij turnéját! Mintha Ceaucescut látnám. Fanfárok, állva taps, amit akarsz. A fő téma az, hogy ki tapsolt, ki nem. Ennek az infantilis, elhülyült, idióta világnak vagy elkötelezett rajongója. Beszarás, de tényleg."

Zelenszkij turnéjának annyi köze van Ceausescuhoz, mint a te nemi életednek Ted Bundyéhoz. Felületes szemlélő, aki nem érti, mi történik, találhat köztük hasonlóságokat.

Mindenesetre elég különös látvány volt a magyar miniszterelnök, amint feszengve nézegeti a cipője orrát meg a nyakkendőjét (gondolom, a "békét kereste", mint minden "valódi liberális"), és láthatóan fogalma sincs, hogy mit keres ott a többi 26 között, és ezt a többi 26 sem érti. Fényes sikere ez a magyar diplomáciának!

Bezzeg a türk tanács ülésein mennyivel oldottabb a hangulat, nem beszélve Szijjártó minszki vagy moszkvai tárgyalásairól (Szergej "barátommal" és a többi jó elvtárssal). Kizárólag a béke érdekében.

IdomitottFoka 2023.02.15. 09:42:07

@grundigg: hiába no, csak mi vagyunk helikopter. egy átmeneti (alig 40-50 évnyi) liberális kormányzati berendezkedés után nem várható el a nyugattól h felismerje, ha egy valódi (és szerény, 20 éve tagadja h az lenne) libsivel kerül egy szobába. bezzeg a sztánok törzsi vezetői! azok elismerik a valódi demokráciánkat és legfőbb liberónkat.

G. Nagy László 2023.02.15. 10:00:09

@grundigg:

"Zelenszkij turnéjának annyi köze van Ceausescuhoz, mint a te nemi életednek Ted Bundyéhoz."

Mintha belátnál a hálószobánkba :) Frankón mondom, néha Peggy-nek szólítom az asszonyt, és pont úgy érzem magam, mint Ted :)

"Mindenesetre elég különös látvány volt a magyar miniszterelnök, amint feszengve nézegeti a cipője orrát meg a nyakkendőjét"

Hála az égnek, nem ő marad az egyetlen visszafogott és józan. Az osztrák és a román kolléga sem tapsolt, szinte szimbolikus is, hogy pont ők; mintha mindketten tanultak volna a személyi kultusz visszásságaiból...

2023.02.15. 10:32:14

@G. Nagy László:
csupa szerencse, hogy orbán nem teremtett személyi kultuszt a pártján belül. vagy gyurcsány. és zelenszkij. putyin nem. a "jobber" politika oroszbarát. azt várják, hogy putyin megnyerje a háborút és megjutalmazza a pincsijeit. a "baller" ugyanez amerikai relációban.

G. Nagy László 2023.02.15. 10:53:28

@grundigg: Baszki, Al Bundy-ra gondoltam :) Tudod: Rém rendes család... Annyira magamra ismertem... Igen ő, Al és nem Ted. De az egész sorozat a szexualitása körül forog...

Sorry, benéztem :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.15. 15:11:09

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: volt hozzád pár kérdés te idióta. választ viszont nem látok.

maradjunk annyiban hogy síkhülye vagy, aki meg se próbál válaszolni a kérdéseimre, mert nem vagy túl okos lény, ugye? valamennyire tudhatod, azért nem válaszolsz te parkány.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.15. 15:12:31

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ja és mivel szerepeltem le? abban a témában szerintem mindent megbeszéltük, de nyugodtan megmondhatod KONKRÉTAN TE TROLL FASZ, hogy mit nem értettél meg.

ha nyitok egy más témát, azt veheted ficánkolásnak, csak a választ szeretném látni a kérdéseimre, felvetéseimre.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.15. 15:15:30

@tesz-vesz:

Nem találtam nálad értelmes kérdést. Te abban hiszel, hogy Románia 79-szer gazdagabb, hisz ez az árfolyam. Közben rájöttél, ez marhaság, s próbálsz azóta terelni. Sikertelenül. Ezt bebuktad, troll.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.15. 15:16:52

@tesz-vesz:

Csúszol-mászolsz, csúsztatsz-matatsz, kamuzol-lapulsz. Vedd tudomásul, buktad a vitát, pont.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.15. 15:20:18

@cvsvrs:

pl élelelmiszer ipar, acélkereskedés, de vannak magyar multik is, azt tudod?
miért jobb neked a magyar tulajdonos, a magyar millirádos? ugyanúgy kiviszi a magyar oligarcha után kapsz te is valamit? vagy visszaoszt a közösbe? ugyanúgy adózik mint egy multi. amire te gondolnál az az állami tuladonú magyar vállalat, na az már valóban nemzeti tulajdon.

nem igazán értem, hogy jön a bp-i hülyeségedhez a multi, mert vidéken is vannak multik.

". budapest adta el a vidéki gyógyszergyárakat és a többit. érthető ez?"

nem, nem érhető mert budapest semmit nem adott el.
vidék bezzeg be se engedi a multikat mi? ott van ipar... édes istenem.

szerintem te olyan gügye vagy hogy kevered az bűncselekményeket (oligarchákat) a valós gazdasággal.
valóban több budapesten a tolvaj milliárdos, de ezek vidéken is megvannak a holdudvarokban, és vidéken kevesebben is laknak. tehát arányaiban ugyanott lehetünk.

ennyi a történet, ne feszegesd ha nincs mivel.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.15. 15:28:41

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: igen, ezt már megbeszéltük, hányszor kell veled megbszélni ugyanazt? igen marhaság így önmagában. azért mondtam:

ezt már bemásoltam erre a blogra 5x, azt hittem most nem kell, a forint a román lejhez képest is jeentősen gyengült! erről pofázok. nem életszínvonalról beszéltem, hanem gazdasági teljesítményről

2022 január 10:
1 euró: 358 forint
1 román lej: 72 forint

2022 április 10:
1 euró: 378 forint
1 román lej: 76 ft

2022 október 10:
1 euró: 427 forint
1 román lej: 86 forint

nem látsz kérdéseket? segítek, a kérdőjel előtti részre kell válaszolni:

de miért hirdetett akkor a fidesz elszámoltatást? rendszerváltást gyakorlatilag, a korrupt mszp-szdsz-t lecsukni kell, nem üzletelni velük, nemigaz? ha korruptakat hagyod büntetlenül és láthatóan tolvajként lopsz, meg üzletelsz is azokkal,akiket lekorruptoztál, akkor te ris korrupt vagy.

amikor azt mondták, hogy a fideszesek hogy be kell börtönözni azzal is egyetértettél ugye?
és nem érzed magad hülyének hogy se gyurcsány se csehkatika nincs börtönben tárgyalás alatt? nem érzed magad baleknak?

ha egy párt ellenzékben azt mondja, hogy a kormány korrupt, és választási programjává teszi az elszámoltatást, de nem számol el, ahogy kormányra kerül, akkor az vagy hazudott, vagy maga is korrupt ! Nem felelős az az új kormány a tetteiért és a szavaiért, mert akkor mégis mi alapján állította korábban hogy korrupt a másik? Nem volt bizonyítéka?

Jogászként orbán ilyen hülye? ennyire? akkor ezért alkalmatlan, mert egy bolond, folyamatosan konfabuláló korrupt, hazug bűnöző.

miben látható ez hogy nyugati nagytőkéseknek kedvezett a korábbi gazdasági fejlettségünk? (a hiszékenységedre?) pl hogy többet ért a fizetésünk és alacsonyabban voltak az élelmiszer árak mint ny-európában? a gyengébbek kedvéért most olcsóbb nyugat-európában az élelmiszer mint itthon! és vegyen bele hogy az ottani lidl-dolgozó 2x-3x több bért kap! és még így is b+!

ezt már megbeszéltünk nem? csak lassú vagy, nem érted. milyen kár hogy romániának nincsen "nemzeti hős szabadságharcosa", mennyire sajnálhatják mi?
vagy épp milyen k -raszerencsések!

vedd már észre hogy HAZUDNAK NEKED A NEMZETI FÜGGETLENSÉGGEL!

egy kibaszott ostoba lózung kibaszott ostobáknak! SEMMIT NEM JELENT NÁLUK! ezt csinálja az össszes semmirekellő berlusconitól, toroczkain, vonán át putyinig, nulla pénzből lehetnek homoklobbi ellenes "nemzeti hősök", szavakban, meg pár gesztusban mint a kibebaszott vármegye átnevezés te idióta.

pl nemzeti függetlenségre az oszták példa, a zöld energia, 70%-a önálló az áramukban önállóak leszenk 100%-ban 2030-ra!

nem pofáznak róla feleslegesen hanem teszik! ITT NEM TESZIK CSAK POFÁZNAK RÓLA!
(mert putyin megzsarolta viktort 2008-ban, azért nőtt a gázfüggésünk, miközben lehetne geotermia is.)

olvasni tudsz, csöpi?

kkbk.blog.hu/2022/03/25/az_orosz_gaz_helyett_a_talaj_hojevel_konnyen_lehetne_futeni

kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

ugyanez áll a fideszre is, jobbikra is, mi hazánkra is:

A sz*rt hiába csomaguljuk magyar zászlóba, az attól még sz*r marad
- csak bemocskoltuk magyar zászlót vele.

ráadásul ezek nem is magyarok, csak kiadják magukat nemzetinek, spiclik. Budaházyról el tudom képzelni, hogy komolyan gondolja a magyarságot, csak Edda már nagyon a fideszhez dörgölte magát.

mi ér többet amúgy? egy értelmes nem nacionalista ember, aki a területén szakképzett, vagy egy buta magyar hazafi, aki teljesen ostoba?

Költői kérdés.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.15. 15:35:03

@tesz-vesz:

A te állításod ez volt "79x többet ér a pénzük, mint a mienk" - szóval ne csúsztass.

2023.02.15. 15:42:04

.@tesz-vesz:
budapesten milyen élelmiszeripari cikkeket gyártanak. mindenfélét fogyasztanak, de cserébe mit termelnek túl azon, hogy a kereskedés pénzt költ. és az a dzsídípí. nincs egy baszott nagy ipartelep csepelen, ami a főváros túlfogyasztását ellensúlyozná.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.15. 15:44:01

@G. Nagy László:
1. forrás miért nincsen? találjuk ki hogy mire gondoltál a beteg fejedben? szerinted ki robbantott ha nem az oroszok?
mert amúgy az oroszok voltak te nyomorult, a Demkó-Rácz vitában világosan ki van fejtve.

2. ha a németekkel üzletelünk, akkor nem a náci párttal üzletelünk, csöpike, a kocsonya az agyadban gondolkodásra való! ezek az oroszok valód időben követnek el népirtásokat! jó reggelt!

3. ezért vagy elmebeteg, mert csaút és Zelit összeveted. elmondtam már 3x itt, mégse érted.

nyugat nagyon szereti Zelenszkijt? vajon mi lehet az oka?

esetleg hogy teljesen ártatlanul megtámadta őket papíron a világ 2. -3. legerősebb hadserege?
telán mert nemigen volt még ilyen politikus Európában az utóbbi 60-80 évben kb, aki ilyen egyértelműen harcol az igazságáért?

akinek lőszerre van szüksége nem fuvarra?
viktor első alkalommal menekülne a lopott offshorjai után, az a hazug patkány még arra se érdemes hogy Zelenszkij cipőjét megpucolja.

te meghalnál orbánért? Zelenszkij az életét kockáztatja, hányszor törtek rá a specnyazosok, meg egyéb katonák hogy megöljék konkrétan? 2x? 3? a patkány orbán a cipőjét se tisztíthatja meg.

te kockáztattad valaha is bármiért is az életed? akartak már megölni te cseléd?

4. ezt 56-ban is mondhattad volna, hogy oroszország (a szovjetúnió) az erősebb, ezért holnap is lesz.
1956-ban is az oroszoknak drukkoltál volna? azt hiszem ezt az "érvedet" akkor kihúzhatjuk.

valóban atomnagyhatalom oroszország, de a nyugat elég erősen reagálna egy atomtámadásra ukrajánában, még india se venné jó néven, ahogy kína se ahogy félfüllel hallom.
tehát miért lenne szempont hogy ukrajának nem biztos hogy van jövője?

Zelenszkij nemcsak pofázik. bármikor megölhetik. tehát van tétje és súlya a posztjának, és kézzel foghatóan segíti az országát, ellenben orbánnal, aki még a multik érdekét és környezetszennyezésének elhallgatását is fontosabbnak tartja a magyar emberek egészségénél.

5. "A béke az egyetlen helyes állapot."

akár egy szépségkirálnyő is mondhatná, de mégse reagálsz az analóg példára, amit többen felvettek itt, hogy áttör a szomszédot, megöli pár gyerekedet, lekeríti a kerted nagyrészét akkor hogy akarnál békét te nyomorék?

"Titeket, agymosott balosokat"

ja te még véletlenül se vagy agymosott. tehát korrupt gerinctelen hazug szar vagy, aki csak pénzért hazudozik.

" úgy dönt a folyton változó ideológiátok szele, ahogy akar. Most épp kurvára harcolni akartok, az utolsó vérig. "

utolsó vérig ja, idióta. jelzem újra, azért nem olyan súlyosak és radikálisak a szankciók, mert senki nem akarja a veszett medvét sarokba szorítani. alapvető dolgok megértése nem megy neked. vagy direkt csinálod. de ez nem ment fel.

"Egy valódi liberális a békét keresi."

lásd fenn a kertes hasonlat.

6. neked fogalmad nincs a politikai ideológiákról.
itthon amúgy a "jobboldal" olyan ostoba, hogy fogalma nincs róla hogy valójában a jobboldal többsége is gazdasági balos, amúgy meg:

hvg.hu/itthon/20230130_Fegyir_Orban_haboru_Karpatalja?fbclid=IwAR3hDFSaYdtxt_Xyh0MueGYw7tPOBMk7YL_TJ8R2eyrzFJ64x2pbEY_8rJU

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.15. 15:46:34

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: igen, ezt már megbeszéltük, hányszor kell veled megbszélni ugyanazt? igen marhaság így önmagában. azért mondtam:

ezt már bemásoltam erre a blogra 5x, azt hittem most nem kell, a forint a román lejhez képest is jeentősen gyengült! erről pofázok. nem életszínvonalról beszéltem, hanem gazdasági teljesítményről

2022 január 10:
1 euró: 358 forint
1 román lej: 72 forint

2022 április 10:
1 euró: 378 forint
1 román lej: 76 ft

2022 október 10:
1 euró: 427 forint
1 román lej: 86 forint

nem látsz kérdéseket? segítek, a kérdőjel előtti részre kell válaszolni:

de miért hirdetett akkor a fidesz elszámoltatást? rendszerváltást gyakorlatilag, a korrupt mszp-szdsz-t lecsukni kell, nem üzletelni velük, nemigaz? ha korruptakat hagyod büntetlenül és láthatóan tolvajként lopsz, meg üzletelsz is azokkal,akiket lekorruptoztál, akkor te ris korrupt vagy.

amikor azt mondták, hogy a fideszesek hogy be kell börtönözni azzal is egyetértettél ugye?
és nem érzed magad hülyének hogy se gyurcsány se csehkatika nincs börtönben tárgyalás alatt? nem érzed magad baleknak?

ha egy párt ellenzékben azt mondja, hogy a kormány korrupt, és választási programjává teszi az elszámoltatást, de nem számol el, ahogy kormányra kerül, akkor az vagy hazudott, vagy maga is korrupt ! Nem felelős az az új kormány a tetteiért és a szavaiért, mert akkor mégis mi alapján állította korábban hogy korrupt a másik? Nem volt bizonyítéka?

Jogászként orbán ilyen hülye? ennyire? akkor ezért alkalmatlan, mert egy bolond, folyamatosan konfabuláló korrupt, hazug bűnöző.

miben látható ez hogy nyugati nagytőkéseknek kedvezett a korábbi gazdasági fejlettségünk? (a hiszékenységedre?) pl hogy többet ért a fizetésünk és alacsonyabban voltak az élelmiszer árak mint ny-európában? a gyengébbek kedvéért most olcsóbb nyugat-európában az élelmiszer mint itthon! és vegyen bele hogy az ottani lidl-dolgozó 2x-3x több bért kap! és még így is b+!

ezt már megbeszéltünk nem? csak lassú vagy, nem érted. milyen kár hogy romániának nincsen "nemzeti hős szabadságharcosa", mennyire sajnálhatják mi?
vagy épp milyen k -raszerencsések!

vedd már észre hogy HAZUDNAK NEKED A NEMZETI FÜGGETLENSÉGGEL!

egy kibaszott ostoba lózung kibaszott ostobáknak! SEMMIT NEM JELENT NÁLUK! ezt csinálja az össszes semmirekellő berlusconitól, toroczkain, vonán át putyinig, nulla pénzből lehetnek homoklobbi ellenes "nemzeti hősök", szavakban, meg pár gesztusban mint a kibebaszott vármegye átnevezés te idióta.

pl nemzeti függetlenségre az oszták példa, a zöld energia, 70%-a önálló az áramukban önállóak leszenk 100%-ban 2030-ra!

nem pofáznak róla feleslegesen hanem teszik! ITT NEM TESZIK CSAK POFÁZNAK RÓLA!
(mert putyin megzsarolta viktort 2008-ban, azért nőtt a gázfüggésünk, miközben lehetne geotermia is.)

olvasni tudsz, csöpi?

kkbk.blog.hu/2022/03/25/az_orosz_gaz_helyett_a_talaj_hojevel_konnyen_lehetne_futeni

kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

ugyanez áll a fideszre is, jobbikra is, mi hazánkra is:

A sz*rt hiába csomaguljuk magyar zászlóba, az attól még sz*r marad
- csak bemocskoltuk magyar zászlót vele.

ráadásul ezek nem is magyarok, csak kiadják magukat nemzetinek, spiclik. Budaházyról el tudom képzelni, hogy komolyan gondolja a magyarságot, csak Edda már nagyon a fideszhez dörgölte magát.

mi ér többet amúgy? egy értelmes nem nacionalista ember, aki a területén szakképzett, vagy egy buta magyar hazafi, aki teljesen ostoba?

Költői kérdés.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.15. 15:55:31

@cvsvrs:

bazmeg egy mondatot nem tudsz leírni, ami értelmes lenne.

"budapesten milyen élelmiszeripari cikkeket gyártanak"

pékáru? kenyér? pizza, ételkiszállítások is valahonnan szedik, de kit érdekel?

"mindenfélét fogyasztanak, de cserébe mit
termelnek túl azon, hogy a kereskedés pénzt költ. és az a dzsídípí. nincs egy baszott nagy ipartelep csepelen, ami a főváros túlfogyasztását ellensúlyozná."

te szerencsétlen, elmondtam, hogy ha vesznek zöldséget a piacon, de nemcsak pesten, hanem BÁRHOL az országban, a szent vidéken is, azért fizet a vevő! eddig érted?

milyen túlfogyasztás TEHÁT?!
a kereskedés nem pénzköltésről szól, hanem árucseréről basszameg. vagy te tőzsdekritikát akarsz mondani csak nem jut eszedbe a szó?
a GDP valóban nem pontos szám, és nem is jó fokmérő, főleg itthon, de ez mot hogy jön ide?

van amúgy ipartelep csepelen. és bp más részein és akár pest megyében is. és? ha nem így lenne, akkor sem egy görög városállam, hanem egy ország vagyunk, azt érted? de a görög városállamok is tudtak keresni, érdekes.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.15. 17:08:20

@G. Nagy László:

"mintha mindketten tanultak volna a személyi kultusz visszásságaiból..."

Milyen érdekes, én is rögtön a komcsi időkből ismert vastapsra asszociáltam.

Egyébként szerintem ők ketten részben a magyar és a román nemzeti kisebbség jogfosztása miatti tiltakozásból nem tapsoltak.

Elképesztő az az arrogancia, ahogy a nyugati lélegeztetőgépen vegetáló Ukrajna bánik az őt támogató szomszédai így-úgy hatalmába került kisebbségeivel, miközben ugyanezen szomszédok segítségét _követeli_.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.15. 17:41:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: hogy bánik a kisebbségekkel? kötelező nekik ukránul IS tanulniuk?

hallatlan.

úgy tudom amúgy nem Zelihez köthető az a botrányos nyelvtörvény, hanem az elődjéhez.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.15. 17:44:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nyugodj meg amúgy , a banánköztásasági orbánod is nyugati lélegeztetőgépen van, és hogy bánik a nyugati szüvetségeseivel? elárulja a NATO-t meg az EU-t.

(autógyárak, összeszerelő üzem, tudod cica, alacsony hozzáadott értékű munkák és a bérversenyben ázsia alá megyünk és több tíz évre szóló milliárdokat dobnak orbánék a multiknak)

de most már nem csak nyugati lesz, jönnek a kínai, türk, azeri multik is, ahol a magyar moshatja a cipőjüket. juhé!

2023.02.15. 20:33:20

@tesz-vesz:
az alapanyagot, az energiát budapest elfogyasztja. az fogyasztói piac. az nem valódi termelés. mi az a temérdek beáramló alapanyagot, energiahordozót, félkész és készterméket ellensúlyozza? mit termel budapest nettó módon?

2023.02.15. 20:35:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
orbán nem írja elő, hogy kötelező tapsikolni a pártjában? vagy a miniszterelnök helyettes nem bólogat amíg ő a parlamentben beszél. a fideszben is létezik személyi kultusz, a dk-ban is. gyurcsány esetében is kötelező a taps.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.16. 14:08:05

@cvsvrs:

a vidék mit termel nettó módon? csak a mezőgazdaságot, kár hogy itthon szét van verve, szét van lopva az is, így falvak életképtelenek, ezért lett volna jó Ángyán programját betartani.

most komolyan tagadod az ipart budapesten?! kb olyan mintha laposföldes lennél, csak szólok. azt is tagadod hogy gömbölyű a Föld?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.16. 14:13:21

@cvsvrs: továbbá,

jártál te már Budapesten? szerinted miből élnek ott az emberek? azt hiszed mindenki titkárnő?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.16. 14:16:30

@cvsvrs: annyit segítek hogy nem a parlament mellett vannak a gyárak és üzemek Budapesten. laposföldes.

2023.02.16. 15:04:28

@tesz-vesz:
mit termel budapest. nem a budapesti pékség, mert az elfogyasztja a lisztet és budapesten kívülre nem temel semmit. a fővároson kivülre csak externália kerül. a füst, a szemét, a szar, ami a péksüteményből megmarad. és ha valaki iszik hozzá, akkor kifelé jön még a húgy is. ezek kerülnek a fővároson kívülre. temérdek nyersanyag, félkész és áru megy befelé. amit budapest elfogyaszt. és ezek mellett budapest termérdek energiát.

kifelé mi áramlik. mi az a temérdek áru, amit ezért cserébe budapest ad. leszámítva a multikat és a külföldet, akiket kiszolgál. miket szállítanak kifelé a kamionok?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.16. 15:58:04

@cvsvrs: teljesen értelmetlen a beszélgetés, ha bolond vagy. nemcsak hogy fogalmatlan és prekoncepciózusan rögeszmés hülye.

www.pestmegye.hu/gazdasag

2023.02.16. 16:41:28

@tesz-vesz:
nem a grafikon az érdekes, meg a dzsídípi. hanem a valóság.

input. temérdek nyersanyag, energiahordozók, félkész termékek, készáru, amit budapest nap mint nap efogyaszt. output. externáliák (környezetszennyezés) + multik kiszolgálása nagyrészt. és ebből a nyilvánvalóból aztán csodálatos grafikonokat gyárt a fidesz és a nem-fidesz is. handabandáznak, hogy a neoliberális nyugat és az illiberális kelet.

a klasszikus liberalizmus idején még a gyarmatosítás előtt a hanza városok londont összekötötték novgoroddal. és valós árut cseréltek. az volt a valódi liberalizmus. az önkéntes árucsere. és a piac, ami még valódi értékmérő funkcióval rendelkezett. nem volt szembeállítva az individualizmus és a kollektivizálás. a globális és a lokális. adva van egy város, vagy egy vidék. és lássuk, hogy az mit igényel bementként és mit kínál a kimeneten.

2023.02.16. 16:48:23

budapesten hiába összpontosul a diplomások fele akkor ha a semmilyen legalább a belső piacon értékesíthető valódi áruféleségeket nem állít elő. ami legalább részben ellensúlyozni a bementet. megrakják a hipermarketek polcait. roskadoznak a temérdek árutól, amit aztán be kell hordani budapestre. és akkor visszairányba miket hoznak. nem úgy általában, hanem konkrétan micsodát.

budapest mi a franckarikával venne részt egy klasszikus liberális elvek szerint működő ellátási láncolatban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.16. 17:05:21

@cvsvrs: látom tanulni, fejlődni nem vagy képes, csak ugyanazokat az ökörségeket matrázod.

olyanra gondoltál már hogy a grafikonok NÉHA a valóságot mutatják? bonyolultak azok a szemednek, mi

és miben más budapest mint a hanzaváros? ott nincsenek titkárnők?

hányszor pofázzam még hogy budapesten van IPAR, ÉS NEM zsömlét állítanak csak elő a fővárosban?!
az isten b*ssza már meg az értetlen elmebeteg fajtádat.

honnan a k istenből veszed hogy az ellátási lánc liberális? semmmi értelme!
mi a faszért emeled ki budapestet ? a többi megyei város miért nem úgy működik?

nem fogok elmebetegekkel vitatkozni, a múltkori vallásos hülye is elég, aki szerint voltak dinók az ókorban.
úgyhogy k-ra szedd össze ami maradt a kis fejecskédben.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.16. 17:06:54

"Nem fair az 1988-as Népszabadsággal összhasolnlítani a 2023-as Magyar Nemzetet! Az 1972-essel kellene!"

Az 1988-as Népszabadság jóval bátrabban számolt be a gazdaság problémáiról, mint korunk pártlapja, a Magyar Nemzet

444.hu/2023/02/16/az-1988-as-nepszabadsag-joval-batrabban-szamolt-be-a-gazdasag-problemairol-mint-korunk-partlapja-a-magyar-nemzet

és az agyhalottak tapsikolnak.

Szőcs Géza, Orbán Viktor kulturális főtanácsadója „rendkívüli csapásnak” nevezte a magyar sajtószabadságra nézve a Népszabadság felfüggesztését, különösen, hogy akkor az archívum sem volt hozzáférhető.[50] A tanácsadó megnyilatkozására a miniszterelnök szóvivője, Havasi Bertalan így reagált: „Érthető, hogy vannak, akik vonzódnak a balos szubkultúrához, és nekik most hiányérzetük van.”[51] Szőcs erre reagálva közölte, hogy bár szerinte is írt elfogadhatatlan véleményt, a Népszabadság megszüntetése csorbítja a sajtószabadságot és így a véleményszabadságot, ezzel pedig sérül a nemzet joga a pluralizmushoz, a sokszínűséghez, a nézetek és vélemények gazdagságához. Havasi erre csak annyit válaszolt, hogy a véleményük nem változott.

...

Orbán által eldobott kólásdobozt őrizget Havasi Bertalan

„Nagyon erősen érzelmileg vezérelt ember vagyok, aki szélsőségesen introvertált” – ad magyarázatot Orbán Viktor 34 éves helyettes államtitkár sajtófőnöke, hogy miért elégszik meg a háttérmunkával, ha a szívéhez közelállóknak dolgozhat.

Havasinak, mint mondja, „a miniszterelnök mindig tud meglepetést okozni – mármint jó értelemben”. Lojalitását jelzi, hogy „tréfás tárgyi emlékként” őriz egy összegyűrt kólásdobozt. „Ebből ivott a miniszterelnök a dunaharaszti Coca-Cola-üzem avatásán” – magyarázza a sajtófőnök, hozzátéve: „Elkértem tőle a dobozt, amit azóta többször is megmentettem: egy kolléganőm – nem tudván, hogy ereklyéről van szó – összegyűrte. A takarítónők is mindig szemétnek nézik, ezért tettem ki ezt a cetlit, hogy „műtárgy, ne dobd ki”.”

kkbk.blog.hu/2013/08/14/orban-kampany_900_milliobol_hirdeti_gyozelmet

G. Nagy László 2023.02.16. 20:58:12

@cvsvrs:

"budapest mi a franckarikával venne részt egy klasszikus liberális elvek szerint működő ellátási láncolatban."

Ne már! Ez tényleg elszomorítóan nagy butaság.

1. Ha kizárólag az élelmiszerekre fókuszálunk, már ott is megjelenik a város és a főváros szerepe. A kiskereskedelem 100%-ban, a feldolgozóipar részben ide kötődik.

2. Ha túllépünk az élelmiszereken: egy globális piacot tekintve elég szűk látókörű gondolkodás az, hogy egy pesti szoftverfejlesztő, bérszámfejtő, vagy jogász nem vesz rész az ellátási láncban. Még csak ki sem kell lépni az országból: Az OTP szoftverfejlesztője a Józsefvárosban hozza létre azt az online felületet, amelyet Békéscsabától Mosonmagyaróvárig tízezrek használnak.

Van még kérdés?

2023.02.16. 23:59:21

@G. Nagy László:
az online felületet létrehozhatja a gyügyei parasztgyerek a tornácon. a szélessávú internet ott van a legutolsó magyar faluban is. ahhoz nem kell egy ekkora nagy főváros.

és úgy tesz mindenki, mintha budapesten hatalmas szoftverfejlesztő cégek lennének. nincsenek. a prezi magyarország 120 főt foglalkoztat. és 3.3 milliárd forint árbevétele volt. 28 millió forint jut 1 főre. ez nem a nyereség, az éves forgalom. ez egy szép eredmény. ez nem világvállalat. a szoftver egy dolog. ez egy lehetséges kitörési pontja az ország egészének.

csak a budapesti "szoftver ez szörvisz" forgalma vajon mekkora hányadát fedezi a tényleges árforgalomnak. kb. 5%. ha nem egy focista lenne a miniszterelnök vagy legalább belátná, hogy stadionok helyett adatközpontokat kellene építeni, akkor valószínűleg ez több is lehetne. éppenséggel lehetna a szoftver is az elsődleges prioritás az akkumulátorgyártás helyett. az budapest összfogyasztásval szemben lófasz esti fényben.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.17. 11:59:33

@G. Nagy László: na mégis itt vagy, voltak kérdéseim.

1. forrás miért nincsen? találjuk ki hogy mire gondoltál a beteg fejedben? szerinted ki robbantott ha nem az oroszok?
mert amúgy az oroszok voltak te nyomorult, a Demkó-Rácz vitában világosan ki van fejtve.

2. ha a németekkel üzletelünk, akkor nem a náci párttal üzletelünk, csöpike, a kocsonya az agyadban gondolkodásra való! ezek az oroszok valód időben követnek el népirtásokat! jó reggelt!

3. ezért vagy elmebeteg, mert csaút és Zelit összeveted. elmondtam már 3x itt, mégse érted.

nyugat nagyon szereti Zelenszkijt? vajon mi lehet az oka?

esetleg hogy teljesen ártatlanul megtámadta őket papíron a világ 2. -3. legerősebb hadserege?
telán mert nemigen volt még ilyen politikus Európában az utóbbi 60-80 évben kb, aki ilyen egyértelműen harcol az igazságáért?

akinek lőszerre van szüksége nem fuvarra?
viktor első alkalommal menekülne a lopott offshorjai után, az a hazug patkány még arra se érdemes hogy Zelenszkij cipőjét megpucolja.

te meghalnál orbánért? Zelenszkij az életét kockáztatja, hányszor törtek rá a specnyazosok, meg egyéb katonák hogy megöljék konkrétan? 2x? 3? a patkány orbán a cipőjét se tisztíthatja meg.

te kockáztattad valaha is bármiért is az életed? akartak már megölni te cseléd?

4. ezt 56-ban is mondhattad volna, hogy oroszország (a szovjetúnió) az erősebb, ezért holnap is lesz.
1956-ban is az oroszoknak drukkoltál volna? azt hiszem ezt az "érvedet" akkor kihúzhatjuk.

valóban atomnagyhatalom oroszország, de a nyugat elég erősen reagálna egy atomtámadásra ukrajánában, még india se venné jó néven, ahogy kína se ahogy félfüllel hallom.
tehát miért lenne szempont hogy ukrajának nem biztos hogy van jövője?

Zelenszkij nemcsak pofázik. bármikor megölhetik. tehát van tétje és súlya a posztjának, és kézzel foghatóan segíti az országát, ellenben orbánnal, aki még a multik érdekét és környezetszennyezésének elhallgatását is fontosabbnak tartja a magyar emberek egészségénél.

5. "A béke az egyetlen helyes állapot."

akár egy szépségkirálnyő is mondhatná, de mégse reagálsz az analóg példára, amit többen felvettek itt, hogy áttör a szomszédot, megöli pár gyerekedet, lekeríti a kerted nagyrészét akkor hogy akarnál békét te nyomorék?

"Titeket, agymosott balosokat"

ja te még véletlenül se vagy agymosott. tehát korrupt gerinctelen hazug szar vagy, aki csak pénzért hazudozik.

" úgy dönt a folyton változó ideológiátok szele, ahogy akar. Most épp kurvára harcolni akartok, az utolsó vérig. "

utolsó vérig ja, idióta. jelzem újra, azért nem olyan súlyosak és radikálisak a szankciók, mert senki nem akarja a veszett medvét sarokba szorítani. alapvető dolgok megértése nem megy neked. vagy direkt csinálod. de ez nem ment fel.

"Egy valódi liberális a békét keresi."

lásd fenn a kertes hasonlat.

6. neked fogalmad nincs a politikai ideológiákról.
itthon amúgy a "jobboldal" olyan ostoba, hogy fogalma nincs róla hogy valójában a jobboldal többsége is gazdasági balos, amúgy meg:

hvg.hu/itthon/20230130_Fegyir_Orban_haboru_Karpatalja?fbclid=IwAR3hDFSaYdtxt_Xyh0MueGYw7tPOBMk7YL_TJ8R2eyrzFJ64x2pbEY_8rJU

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.17. 12:06:30

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: de eltűntél, ilyenkor ugye legalább k butának godolod magad, hogy nem tudsz válaszolni a kérdéseimre.

amúgy igen, 79x ér pontosan többet a pénzük, hisz 1 ft-ért kapsz 79-et, tehát a szorzó jó, csak a valódi értéket a változás különbsége adja meg, ezt hagytam csak le. hogy korábban meg 72x ért többet. 79-72

volt hogy 86-72x többet ér, a forint nemcsak az euróhoz ,de minden pénzhez gyengült a forint.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.17. 12:27:06

@G. Nagy László: nem érzed hogy az általános szellemi igényességnek meg kéne felelned és válaszolnod az elhangzott felvetésekre?

próbálsz azzal takarózni hogy ostobának mondasz, miközben te vagy az?

a dunning-krugeres tanulatlan balfaszok mind ilyenek, az értelmesebbeket tartják ostobának és magukat meg nárcisztikus szociopataként nem tudják hiábáztatni, nyugi, nem vagy egyedül ezzel. de ez nem mentség.

erre nem akarsz válaszolni még idén?

szóval orbán korábban nagy hangon kijelenti, hogy ukrajnát be kell léptetni a nato-ba, mert szerinted AKKOR MÉG NEM TUDTA, hogy putyin mit akar? :D
ezt hogy gondolhatod komolyan ?

tehát akkor szuverén magyar vezetőnk van, te néma ostoba darab sz*r? nem tartod fontosnak hogy erre reagálj? nem érdemi felvetés ezt az elbutult imbecillis korrupt fejedbe? és még te sértegetnél engem? van pofád hozzá.

hogy is volt ez a 2008-as eset? még véletlenül se azt jelenti, hogy megzsarolták ugye, te gerinctelen szolga?
kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

akkor hogy is gondoltad ezt? tehát NATO-barát volt EU-barát 2008 előtt, utána meg hirtelen NATO ellenség lesz, EU-ellenség,
de ha NATO-barát (volt) akkor miért érdekelné putyin véleménye? hisz a VALÓSÁGBAN nem is érdekelte, mert kijelentette többször hogy oroszország agresszor te idióta! 2008 előtt még orbán szerint is az volt.

nincs fideszes értelmiségi.

te meghalnál orbánért? Zelenszkij az életét kockáztatja, hányszor törtek rá a specnyazosok, meg egyéb katonák hogy megöljék konkrétan? 2x? 3? a patkány orbán a cipőjét se tisztíthatja meg.

te kockáztattad valaha is bármiért is az életed? akartak már megölni te cseléd?

anyukád nem tanított meg amúgy arra hogy hazudni nem szabad? és hogy becstelenság hazudozni? mert a "csak szavak" azt jelenti, hogy te is egy féreg vagy aki elfogadja hogy orbán hazudozik. de akkor gyurcsánynál se baj hogy hazudozott?

még a saját nevedet se akarod tisztára mosni. miféle mentális igényesség ez?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.17. 12:47:14

@tesz-vesz:

Akkor levágunk 3 nullát a forintból, s azonnak szupergazdagok leszünk! Sőt, legyen 4 nulla!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.17. 12:55:19

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ezt már megbeszéltük. hányszor kell megbeszélni veled ugyanazt?

most az elejéről elkezdenéd újra a vitát!? AMIT MÁR MEGBESZÉLTÜNK TE NYOMORÉK

circulus vitiosus.

nem látsz kérdéseket? segítek, a kérdőjel előtti részre kell válaszolni:

de miért hirdetett akkor a fidesz elszámoltatást? rendszerváltást gyakorlatilag, a korrupt mszp-szdsz-t lecsukni kell, nem üzletelni velük, nemigaz? ha korruptakat hagyod büntetlenül és láthatóan tolvajként lopsz, meg üzletelsz is azokkal,akiket lekorruptoztál, akkor te ris korrupt vagy.

amikor azt mondták, hogy a fideszesek hogy be kell börtönözni azzal is egyetértettél ugye?
és nem érzed magad hülyének hogy se gyurcsány se csehkatika nincs börtönben tárgyalás alatt? nem érzed magad baleknak?

ha egy párt ellenzékben azt mondja, hogy a kormány korrupt, és választási programjává teszi az elszámoltatást, de nem számol el, ahogy kormányra kerül, akkor az vagy hazudott, vagy maga is korrupt ! Nem felelős az az új kormány a tetteiért és a szavaiért, mert akkor mégis mi alapján állította korábban hogy korrupt a másik? Nem volt bizonyítéka?

Jogászként orbán ilyen hülye? ennyire? akkor ezért alkalmatlan, mert egy bolond, folyamatosan konfabuláló korrupt, hazug bűnöző.

miben látható ez hogy nyugati nagytőkéseknek kedvezett a korábbi gazdasági fejlettségünk? (a hiszékenységedre?) pl hogy többet ért a fizetésünk és alacsonyabban voltak az élelmiszer árak mint ny-európában? a gyengébbek kedvéért most olcsóbb nyugat-európában az élelmiszer mint itthon! és vegyen bele hogy az ottani lidl-dolgozó 2x-3x több bért kap! és még így is b+!

ezt már megbeszéltünk nem? csak lassú vagy, nem érted. milyen kár hogy romániának nincsen "nemzeti hős szabadságharcosa", mennyire sajnálhatják mi?
vagy épp milyen k -raszerencsések!

vedd már észre hogy HAZUDNAK NEKED A NEMZETI FÜGGETLENSÉGGEL!

egy kibaszott ostoba lózung kibaszott ostobáknak! SEMMIT NEM JELENT NÁLUK! ezt csinálja az össszes semmirekellő berlusconitól, toroczkain, vonán át putyinig, nulla pénzből lehetnek homoklobbi ellenes "nemzeti hősök", szavakban, meg pár gesztusban mint a kibebaszott vármegye átnevezés te idióta.

pl nemzeti függetlenségre az oszták példa, a zöld energia, 70%-a önálló az áramukban önállóak leszenk 100%-ban 2030-ra!

nem pofáznak róla feleslegesen hanem teszik! ITT NEM TESZIK CSAK POFÁZNAK RÓLA!
(mert putyin megzsarolta viktort 2008-ban, azért nőtt a gázfüggésünk, miközben lehetne geotermia is.)

olvasni tudsz, csöpi?

kkbk.blog.hu/2022/03/25/az_orosz_gaz_helyett_a_talaj_hojevel_konnyen_lehetne_futeni

kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

ugyanez áll a fideszre is, jobbikra is, mi hazánkra is:

A sz*rt hiába csomaguljuk magyar zászlóba, az attól még sz*r marad
- csak bemocskoltuk magyar zászlót vele.

ráadásul ezek nem is magyarok, csak kiadják magukat nemzetinek, spiclik. Budaházyról el tudom képzelni, hogy komolyan gondolja a magyarságot, csak Edda már nagyon a fideszhez dörgölte magát.

mi ér többet amúgy? egy értelmes nem nacionalista ember, aki a területén szakképzett, vagy egy buta magyar hazafi, aki teljesen ostoba?

Költői kérdés.
nyilván azért csinálod mert olyan k okos lennél, ja nem, olyan kib buta vagy, hogy még az összetett mondatok is nehezen mennek neked!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.17. 12:58:09

@tesz-vesz:

"miért hirdetett akkor a fidesz elszámoltatást?"

Mert jól hangzó kampányszöveg.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.17. 12:59:54

@tesz-vesz:

"most olcsóbb nyugat-európában az élelmiszer mint itthon"

kamu

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.17. 13:13:21

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: egy kommentebe nem tudnád írni a szemetedet? akár összetett mondatokban? ez nemcsak arra utalna, hogy értelmes vagy, hanem hogy használod az analitikus gondolkozásodat, ami nem létezik, tehát persze hogy az összetett mondatokkal is nehézséged van, mondok egy példát:

a "nem hazudnak" neked a fideszesek: az nem értelmiségi válasz, inkább egy makacs biorobot válaszol így. egy szamár mondhatná ha bezsélni tudna, de az ember elvileg komplexebb aggyal működik, tehát ilyet így leírni nem utal komplexebb létfoprmára, az analtikikus gondolkodás fő része, az önkritika, a saját gondolatainkat is kritika alá tesszük, látod ezért ismertem be, hogy rosszul írtam hiányosan a román pénzt is, mert nekem van analitikus gondolkozásom, neked és a fideszeseknek ált. nincs, kezdetleges létformaként csoda is volna, ha lenne. :)

nem hazudnak hogy megszavazta orbán a szankciókat az ET tagjaként, aztán meg letagadják? youtu.be/F-dFA7HVjos

ilyen amikor egy gátlástalan patkány a szemedbe hazudik, tudom a magadfajta birkáknak nehéz elfogadni, hogy a bálványuk egy idióta darab szar, de szokj hozzá, mert elég gyakran hazudozik, a kognitiv disszonancia nem engedi hogy azonnal elfogadd, ha szorult beléd értelem később elfogadhatod, ha teljesen ostoba vagy, akkor sose fogod megérteni. a te döntésed is részben.

vagy pedig téged is a megafon csoport vagy egy alapítvány fizet?

az akácról is hazudtak, bevándorlókat is várta még orbán 2001-ben:

kkbk.blog.hu/2017/06/21/orban_viktor_tobb_millio_bevandorlot_var

kirúgják a meterológusokat mert rossz időt jósolnak a külföldi ügynök nevenapjára! csapjál már a fejedhez, ez rákosi-sztálin színvonal, ilyet még kádár se merészelt volna.
a brexitnél az eu mellett kampányolnak, itthon meg megy a fújfúj brüsszel

kint voltunk bécsben, lefényképeztem az árakat, kérdezte, átküldjem a képeket? elmondtam 1x már elmondjam mégegyszer?
te hol szoktál mozogni? ki se mozdulsz orrhonról?

kérdeztem, a kormányprogram és a kampányprogram akkor nem ugyanaz a fidesznél?
nagyon lassú vagy

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.17. 13:20:14

@tesz-vesz:

Két út van: a "baloldal" és a "jobboldal".

A "baloldal" lelkesen a nyugat szolgája, mindenben nyugati modellt akar.

A "jobboldal" nyilván szintén a nyugat szoigája, de próbál lazítani a kereteken. Ez a szabadságharc lényege,

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.17. 13:20:57

@tesz-vesz:

"nem hazudnak hogy megszavazta orbán a szankciókat az ET tagjaként, aztán meg letagadják? "

Nem, nem hazudtak. Ez taktika.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.17. 13:21:57

@tesz-vesz:

Árak: lehet mindenre találni példát, de az átlag normál nyugati árszint magasabb a magyarnál.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.17. 13:22:26

@tesz-vesz:

"a kormányprogram és a kampányprogram akkor nem ugyanaz a fidesznél?"

Persze, hogy nem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.17. 13:23:29

@tesz-vesz:

" a magadfajta birkáknak nehéz elfogadni, hogy a bálványuk"

Bálvány nincs,

Orbán csak egy jó államférfi, Gyurcsányod bukta a csatát, törődj bele,

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.17. 13:46:58

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
"A "baloldal" lelkesen a nyugat szolgája, mindenben nyugati modellt akar."

igen, így gondolkodnak a 8 éves gyerekek, akik soha nem találkoztak értelmes emberrel.
a felnőtt agyának azért kicsivel komplexebb kellene lennie, ahogya politikai ideológiák is bonyolultabbak.

m.blog.hu/kk/kkbk/image/2010/politikabra.jpg

nézd meg ezt az ábrát, és gondolkodj el róla, hátha kifejlődik hirtelen az agyad.

gyurcsány neoliberális, a fidesz még neoliberáliasabb a gazdaságpolitikában. gyurcsány ugyanúgy jóban volt putyinnal, és paksot is velük akarta ugyanúgy, a saját házába hívta putyint főzött neki, és még egy kutyát is adott ajándékba neki.
ezért mondom, a politikai ideológiákat a hülyéknek találták ki, hogy felesleges acsarogjanak egymásra, mitn valami bulvárnál, ahelyett hogy elfogadják egymást. az elit direkt oszd meg és uralkodj-ot játszik ezzel.
a LÉNYEG A GAZDASÁGI IDEOLÓGIA, a klasszikus gazdasági jobb-bal -tengely, és itthon a lakosság nagyrésze gazdasági balos, nem akarja a multikat tovább gazdagítani, inkább kollektivista konzervatívként a társadalmat pénzelné, oktatás, eü. munkajogok.

orbán gazdaságilag valóban jobbos, tehát neolib, a nagytőkét szolgálja ki, tehát nem nevezném szabadságharcosnak.
de ideológiaileg ezt komcsi besúgó nagyon nem jobbos. majdnem 8 évig volt a liberális internacionálé alelnöke. soros-"ügynök" volt ő is. jó reggelt.

az hogy putyin parancsára hisztizik az EU ellen, nem jelent szabdaághar
miben áll szerinted ez a szabadságharc? de konrkétumokban! ellopja az unió pénzét és offshore-okba rejti? az már szabadságharc? nem emlékszem hogy Petőfi szétlopta volna az országot és taktikusan hazudozott.

milyen taktika a hazugság? mert akkor ezekszerint elismered hogy hazugság, csak te szerinted taktikai okokból hazudozik? és vajon mi lehet az oka? hogy agyhalott szavazót becsapja? azokat akik még összetett mondatra se képesek? meg analitikus gondolkozásra? mert akkor ebben egyetérthetünk.
hogy definiálnál a hazugságot csöpi? bájos ahogy letagadod: "nem, nem hazugság". a valóságot mondja? nem! hazudik.

ilyen nehéz ez egy fideszesnek?
homoerotikus vonzalmat érzel orbán iránt? szerelmes vagy belé? vagy apádként tekintesz rá?

"az átlag normál nyugati árszint magasabb a magyarnál."

az élelmiszerben nagyon nem. ha kiveri a szemedet akkor se hiszed el.

Persze, hogy nem ugyanaz a fidesznél a kormányprogram és a kampányprogram? milyen határozottan rávágtad baszod.
tehát akkor hazudnak neked a választásokon, és agyhalottnak tartja a saját szavazóit a fidesz, miközbben minden szavazónak hazudik és átveri őket, itt derül ki , hogy kicsoda az agyhalott, mert aki felfogja hogy átverik, az többé nem lesz fideszes-szavazó, de aki olyan ostoba, hogy nem is veszi észre, és még mentegeti is, az agyhalott, és végérvényesen fideszes marad. végérvényesen agyhalott is marad. vagy te képes vagy fejlődni? a galamb se tud sakkozni. minek erőltessük ugye?

én gyurcsányt is felkötném, meg orbánt is. úgyhogy nincs nekem gyurcsányom te idióta.
aki orbánt államférfinak tartja: az őt bálbányozza, amelett hogy agyhalott, mert ilyen hitvány vezetésünk még nem volt, nemcsak hogy szétlopja az országot és gátlástalanul hazudozik mint fent, tehát hazaáruló, hanem elárulja a nato-t is és az eu-t is, olvasni tudsz?
lásd a két korább linkemet

aki nem ismeri fel hogy milyen undorítóan egyoldalú a köztévé, a tv2 és az összes médiája, az szintén agyhalott. galambbal sakkozzak? veled beszélgessek ezekután?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.17. 13:50:39

@tesz-vesz:

"gyurcsány neoliberális, a fidesz még neoliberáliasabb a gazdaságpolitikában"

Neoliberalizmus nem létezik.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.17. 13:53:50

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "a korrupt mszp-szdsz-t lecsukni kell"

"Dehogy kell."

jaj ez a gyöngyszem is kimaradt, miért nem kell?
a hazaáruló bűözőknek rács mögött a helye, nem? vagy akkor minek vannak a börtönök?
a 2010-es választás előtt te is rács mögött láttad volna nem? vagy csak a nyál folyt ki a szádból amikor kinyitottad a szádat? nem gondolkodtál még ezen te szerencsétlen sosrú autista?

mihelyst a fidesz nem számoltatta el őket, már az is jó lett neked, minden jó, amit a kedvenceid csinálnak, hiába fordulnak szélkakas irányába a birka a részeg és ostoba pásztorát mindig követi. illetve az mindig úgy hajta őket, ahogy akarja, tudattalan becstelen lényeg, vágóállatok csupán, haszonállatok.

a fele kommentemet újra be kell másolnom, mert nem sikerült felfognod belőle semmit, segítenek ha képregényszerűen lerajzolnám, ugye? még véletlenül se azt jelenti, hogy k ostobák a fideszesek ugye?

de miért hirdetett akkor a fidesz elszámoltatást? rendszerváltást gyakorlatilag, a korrupt mszp-szdsz-t lecsukni kell, nem üzletelni velük, nemigaz? ha korruptakat hagyod büntetlenül és láthatóan tolvajként lopsz, meg üzletelsz is azokkal,akiket lekorruptoztál, akkor te ris korrupt vagy.

amikor azt mondták, hogy a fideszesek hogy be kell börtönözni azzal is egyetértettél ugye?
és nem érzed magad hülyének hogy se gyurcsány se csehkatika nincs börtönben tárgyalás alatt? nem érzed magad baleknak?

ha egy párt ellenzékben azt mondja, hogy a kormány korrupt, és választási programjává teszi az elszámoltatást, de nem számol el, ahogy kormányra kerül, akkor az vagy hazudott, vagy maga is korrupt ! Nem felelős az az új kormány a tetteiért és a szavaiért, mert akkor mégis mi alapján állította korábban hogy korrupt a másik? Nem volt bizonyítéka?

Jogászként orbán ilyen hülye? ennyire? akkor ezért alkalmatlan, mert egy bolond, folyamatosan konfabuláló korrupt, hazug bűnöző.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.17. 13:56:33

@tesz-vesz:

Gyurcsányék szabadlábon = plusz 5-10 % a Fidesznek a választáson.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.17. 14:19:31

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

de van köze a témához, csak nem tudod felfogni hogy miről beszélünk.
a lényege : ne szidd a baloldalt mert lehet te is az vagy, csak olyan ostoba lényként vegetálsz, hogy fel se tudod fogni, te marha

"Neoliberalizmus nem létezik."

te hülyébb vagy mint gondoltam. amit nem ismersz, nem látsz, még létezhet. pl levegő, meg a neoliberális gazdaságpolitika
www.youtube.com/watch?v=rb0U9uqDOU0

hu.wikipedia.org/wiki/Neoliberalizmus

ujegyenloseg.hu/mi-a-neoliberalizmus-1-resz-a-neoliberalizmus-eredete/

tehát mindenképp van létjogosultsága a gazdasági baloldalnak. kb annyi
vagy te szívesen dolgoznál még mindennap 12 órát? lemondasz a nyugdíjról? tb-ről? fizetett szabadságról hogy ne mondhassák rád hogy balodlali vagy? marha.

én miért vagyok ballib? meg tudja fogalmazni a 8 éves kisgyerek szintjén vegetáló agyad?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.17. 14:21:23

@tesz-vesz:

Nincs neoliberalizmus, ez egy balos hamis elnevezés. Neoliberalizmus = liberalizmus,

HypocritSlayer 2023.02.17. 14:21:29

@Sadist:

Örök hála:), sikerült "X"-re tennem a szófosó kretén férget:)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.17. 14:23:59

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: és ha tegyük fel a ballib egyoldalú, akkor ti is lehettek azok?

én a hajamat téptem a nap-keltén is, de meg lehet nézni gyurcsány idejéből egy híradót, mennyivel volt színvonalasabb.
tehát még ez se teljesen igaz.

de ha van egy országot szétlopó tolvaj banda, ami egyoldalú médiában védi magát, akkor a fidesz is szétlophatja az országot és még egyoldalóbb lehet a médiája?
nem kéne különbnek lennie? hisz ha valami egyértelműen jó, akkor egy szabadabb vitában nem kéne annyira erőlködnie és hazudoznia gátlástalanul az állami híradóknak sem. nemigaz?

még mindig nem érted a gyurcsányos elsázmoltatásos részt, bemásoljam mégegyszer? vagy el tudod ovlasni magadtól, hogy egészen sok dologra reflektáltam

de mondom, segítene, ha összetett mondatokban fogalmaznál, nem tűnnél akkora agyhalott idiótának.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.17. 14:26:29

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: a liberalizmus nem gazdaságpolitika.

"Nincs neoliberalizmus, Neoliberalizmus = liberalizmus,"

úgy látom akkor nincs szólásszabadság sem, mi?

az a liberalizmus basszameg. ekkora kretént. azért a kezeiden lévő ujjakat meg tudod számolni, vagy abba is segítsek? nem tudod mik a hasznai a liberlizmusnak?

"ez egy balos hamis elnevezés."

hát akkor te hogyan hívod?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.17. 14:28:04

@tesz-vesz:

A Fidesz nagy árdeme 2010 után a sajtó- és szólásszabadság drasztikus növelése,

Nektek ez nagyon nem tetszik, tudom.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.17. 14:29:38

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"ez egy balos hamis elnevezés."

és te lennél gondolom a jobboldaliak keresztes lovagja giga chadje, nemigaz?
ha mégegyszer indokolalanul használod a balos szót akkor rácsapok a kezedre vonalzóval.

de miért vagy te jobbos? azt tudod? nem ugye?

szereted a szabadságharcokat csak agyalágyultként nem vetted észre, hogy egy hazug hazaáruló tolvaj putyin-szolga hazudja magáról hogy szabadságharcos, és neked ez már elég is, ugye?
nem is kell konkrétum, csak pár jól hangzó szlogen, meg zászlólengetés?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.17. 14:33:03

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

a kesmával sikerült növelni a sajtószabadságot, ahogy a korai kádár meg rákosi is tette. aha
hol kritizálják a fidesz intézkedéseit, meg orbánt azok a retardáltak ? sehol mert hibátalan, mi? a személyi kultusz tetőfokán.

"A liberalizmust liberalizmusnak hívom. Minek rá új szó?"

A liberalizmust én is liberalizmusnak hívom. csak ez nem az, tudod, ha rákattintanál a linkekre amiket küldtem, esetleg rájöhetnél, de látom nemcsak írni, még olvasni te tudsz te nyomorék bolond, te.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.17. 15:24:57

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

ja csak így :) édes istenem, ha az ostobaság fájna egész nap ordítanál.
hogy a faszomba lehetsz te ennyire buta?

elmebeteg is vagy hozzá?

meg se kérdezem hogy miért, ALAPBÓL ÍRNOD KELLETT VOLNA

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.17. 15:30:30

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

úgy látod? és mire alapozod amikor én írok konkrétumokat? te meg nem.
te miért nem vagy buta troll, szerinted te jobban hasonlítasz egy buta trollra mint én. SOKKAL JOBBAN TE IDIÓTA!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.17. 15:32:11

@tesz-vesz:

Aki szerinte a románok 79-szer gazdagabbak, mert ez a pénz mértéke, az idióta.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.17. 15:36:05

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ezt már megbeszéltük. te nem úgy látod?
EDDIG MI FASZT CSINÁLTUNK A K ANYÁD!

most örökre ez lesz a téma,hogy dögölnél már meg te elmbeteg?

vagy más témát már nem lehet?

amúgy igen, 79x ér pontosan többet a pénzük, hisz 1 ft-ért kapsz 79-et, tehát a szorzó jó, csak a valódi értéket a változás különbsége adja meg, ezt hagytam csak le. hogy korábban meg 72x ért többet. 79-72

volt hogy 86-72x többet ér, a forint nemcsak az euróhoz ,de minden pénzhez gyengült a forint.

hogy a faszomba lehetsz ennyire ostoba?!

új kérdésekre nem tudsz válaszolni?
reagálhatsz arra is amit a román pénzre most ideírtam. CSAK ÚJ ELEM LEGYEN

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.17. 15:39:28

@tesz-vesz:

Még mindig nem érted, troll: semmit se jelent a pénznem mértéke, ez szabadon változtatható.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.17. 15:41:37

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

te nem érted te osotba szar, amit leírok ide hogy a ROMLÁS mértéke az jelent valamit!

a szorzó jó, csak a valódi értéket a változás különbsége adja meg, ezt hagytam csak le. hogy korábban meg 72x ért többet. 79-72

nem változtatható szabadon, erről is beszéltünk már, bemásoljam mégegyszer vagy már elfelejtetted te degenerált.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.17. 15:42:39

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: azt kértem hogy legyen új elem. ezt pedig már írtad. érdekes

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.17. 15:43:24

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: igen, leírtam már 6x. leírjam megint?
és te leírod megint 20x ugyanazt? mert úgy látszik felfogni nem tudod amit írok.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.17. 15:46:32

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

nem te segítettél rájönni mit hagytam ki, akkor is olyan ostoba voltál, hogy nem tudtad kifejezni magad, csak a saját írásomat másoltad vissza édes istenem te nyomorék.
csak másnap, amikor már kialudtam magam jöttem rá hogy mit hagytam ki, 4 óra alvással nem ment, mert nem válaszoltál a kérdéseimre te retardált troll, te.

az ember elvileg komplexebb aggyal működik, tehát ilyet így leírni nem utal komplexebb létfoprmára, az analtikikus gondolkodás fő része, az önkritika, a saját gondolatainkat is kritika alá tesszük, látod ezért ismertem be, hogy rosszul írtam hiányosan a román pénzt is, mert nekem van analitikus gondolkozásom, neked és a fideszeseknek ált. nincs, kezdetleges létformaként csoda is volna, ha lenne.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.17. 15:53:38

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

nem mennek neked az ilyen alapvető értelmiségi műfajok, mint pl a: beszéd, kommunikáció, vita, gondolkodás.
ne erőltesd, te valójában valami állati aggyal születtél, egy makogó állat szinjén vegetálsz valeszeg 9 éves korban megrekedt emberi aggyal.
a csimpánzokra szokták ezt mondani, nem?

rengeteg szálat ignoráltál ebben a beszélgetésben, javaslom az újraolvasását. újra és újra, amíg meg nem érted.
mondanám hogy gondolkozz el ezen, de szerintem az ilyen absztrakt fogalmakkal úgyse tudnál mit kezdeni "gondolkozás" hát mi az?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.17. 16:28:34

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: azért gondolkozz el, majd ha ráérsz (...), azokról a dolgokról, amikre nem tudtál itt válaszolni, reagálni.

elég sok volt, de biztos nagyon okos és tájékozott vagy, csak nem akarsz felvágni vele ugye?
azért titkolod, és azért színleled a síkhülyeséget mert jó poénnak tartod valahol

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.17. 16:38:58

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ezt már megbeszéltük. de miért én vagyok a troll? te miért nem vagy az?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.17. 16:41:33

@tesz-vesz:

Én értem mit jelent a pénz mértéke. Te is, de úgy teszel, mintha nem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.17. 16:44:39

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

ennél egyszerűbben nem tudom elmondani:

79x ér pontosan többet a pénzük, hisz 1 ft-ért kapsz 79-et, tehát a szorzó jó, csak a valódi értéket a változás különbsége adja meg, ezt hagytam csak le. hogy korábban meg 72x ért többet. 79-72

volt hogy 86-72x többet ér, a forint nemcsak az euróhoz ,de minden pénzhez gyengült a forint.

a szorzó jó, csak a valódi értéket a változás különbsége adja meg, ezt hagytam csak le. hogy korábban meg 72x ért többet. 79-72

te nem akarod ezt felfogni, és trollkodsz, miközben engem vádolsz trollkodással.

kibaszott gyerekes vagy vagy.
ugyanazt hajtogatod 40x

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.17. 19:48:57

@tesz-vesz:

Meguntalak. Szívesen etetlek még, troll, de írj valami újat: a 79-szeres mesés román gazdagság és a "neoliberalizmus" már unalmas. Találj ki valami más hülyeséget!

taga20 2023.02.17. 20:08:48

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: gondolom, nyemcov meggyilkolásánál is pezsgőt bontottál!?

retardált vagy putyinmuzsik.

2023.02.17. 20:12:08

@taga20:
a fideszben valamit nagyon nem értenek, vagy zsarolják őket.

taga20 2023.02.17. 20:14:59

@cvsvrs: haver most igazad van, de sokszor kibaszott faszságot tolsz.

ez, hogy van?

2023.02.17. 20:21:23

@taga20:
budapest gazdagságának mi a bemenete és a kiemenete a valóságban. mi megy be és mi jön ki?

taga20 2023.02.17. 20:32:31

@cvsvrs: olvastam a héten ezt a faszságodat budapestről, de szerintem engedd el, me hülyébbnek nézel ki, mint egyébként vagy!:))

2023.02.17. 20:58:26

@taga20:
van a valóság. megy befelé a nyersanyag, az energiahordozók, a félkész termékek és a készáru, amit budapest elfogyaszt. egy az input. és az output micsoda. az extrernália. a húgy, a szar, a szemét és a kultúrszemét. ez jön kifelé. ez ugyebár fogyasztás.

és azt mondják, hogy ezt szellemóriások alakították ám át. a szoftver. milyen szoftver? melyek azok a szoftver termékek, vagy szolgáltatások, amit budapest értékesíteni képes. az lófasz esti fényben.

temérdek pénzt kell kibocsátani ahhoz, hogy budapest jóléte a fogyasztásból megtérüljön. ami forintgyengüléssel jár. inflációval. és válsághelyzetben ezt próbálják tőkeimporttal ellensúlyozni. ezt csinálják most orbánék.

taga20 2023.02.17. 21:04:27

@cvsvrs: egy kérdés, ha nem vagyok túl indiszkrét.

te mivel keresed a kenyered?

mert te mindig kommentelsz, és mindenhez értesz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.18. 14:20:48

@taga20: mutattam már neki ezt:
kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany
teljesen ostoba

10 éve is tudtam már hogy ez a birka egy bolond, nem is szóltam hozzá direkt semmit, mert mindenki tudta a mandiner blogon is hogy bolond. at hittem 10 év alatt valamit fejlődött, de nem, tejesen ostoba boond maradt. aki még összetett mondatokra se képes.

hiába mutatom neki a beszélgetést amiről 3 fideszes beszélget a neoliberalizmusról, amit ő nem ismer, "tehát nem létezik". azt mondja rá hogy hülyeség, annyira ostoba, hogy még a sajátjai véleményét/tudását se ismeri el.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.02.20. 22:06:46

@tesz-vesz: birca 10 éve még normális volt. De az utóbbi években nagyon elhülyült.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.21. 10:51:14

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: mintha 15 éve még fidesz ellenes lett volna, aztán láttam, hogy ez teljesen bolond. aztán direkt nem is szólam hozzá 10 évig.

Glokta 2023.02.23. 22:05:07

@G. Nagy László: könnyű mondani hogy békét akarsz, de milyen békét? Ez zavar Orbán populista dumájában: mondja már el egyszer, milyen békét képzel el ő és tart ő helyesnek? Milyen kompromisszumot kössenek, ami mindegyik félnek elfogadható?

Az meg, hogy az ukránok a leginkább háborúpártiak, az nem meglepő, hiszen az ő országukat rohanták le az oroszok.
Ezután a háború után érthető, hogy nem szivesen kötnek békét anélkül hogy valamilyen garanciát kapnának a nyugati katonai szövetségtől (NATO), hiszen mi akadályozza meg az oroszokat, hogy újból megtámadják őket, miután sikeresen annektáltak 4 megyét és a Krimet?
Csakhogy Ukrajna NATO-tagállammá válása meg túl nagy biztonsági kockázat az oroszok részéről.
Ez az ellentmondás az egyik fő oka annak, hogy nincs béke, kiváncsi vagyok, te hogy oldanád fel.

G. Nagy László 2023.02.23. 22:30:19

@Glokta:

"kiváncsi vagyok, te hogy oldanád fel."

Nyilván minden nappal egyre nehezebb.

1. Fegyverszünet
2. Ukrajna semlegességének kimondása biztonsági garanciákkal.
3. A kérdéses megyék hovatartozása kapcsán népszavazás, melynek eredményét a felek tiszteletben tartják.

Valami ilyesmi. De ez egy naiv kívülálló amatőr ábrándozása. Sem Ukrajna, sem Oroszország nem ebbe az irányba halad, az USA meg pláne nem.

"Az meg, hogy az ukránok a leginkább háborúpártiak, az nem meglepő, hiszen az ő országukat rohanták le az oroszok."

Ez egy hülyeség. 1956-ban ha lett volna békés út, a mi forradalmárjaink egész biztosan azt választották volna. Értelmes ember nem vív értelmetlen háborút sem dühből, sem egóból.

G. Nagy László 2023.02.23. 23:36:44

@G. Nagy László: Még valami: szinte mindegy, hogy mi lesz a békemegállapodás konkrét tartalma. Ha az USÁ-ban megszületik a tárgyalásra való szándék, onnantól vége a háborúnak. Ha Putyinnal megállapodnak, Zelenszkijt már meg sem kell kérdezni, legfeljebb formálisan. Csont nélkül el fogja fogadni, amit az amcsi külügy diktál.

Glokta 2023.02.24. 00:45:14

@G. Nagy László: "Ez egy hülyeség. 1956-ban ha lett volna békés út, a mi forradalmárjaink egész biztosan azt választották volna. Értelmes ember nem vív értelmetlen háborút sem dühből, sem egóból."
Csakhogy az 56-os forradalom előzménye nem az volt, hogy lerohanták le az országot az oroszok (45'-ben lerohanták, de akkor az ország egyébként is megszállás alatt volt), hanem az embereknek elege lett a szovjetek által a fejükre ültetett bábkormányból. Nyilván tárgyalniuk kellett, mert nem volt jelentős hadseregük, amivel megvédhették volna magukat, és a Nyugat nem akart világháborút kockáztatni egy beavatkozással.

Egy jobb párhuzam az ukránok helyzetével a mi helyzetünk lehetett volna 1920-ban, ha lett volna tisztességes hadseregünk és az USA minket támogatott volna a szomszédaink elleni harcban. Gondolod, hogy Horthyék belementek volna Trianonba ilyen körülmények közt?

Ha valakinek a 'minden áron béke' mellett kéne lennie, azok a németek, különösen ha az Északi Áramlattal felrobbantásával kapcsolatos gyanú beigazolódik.
Miért nem tesznek igy? MEDVE1978 megadta erre a választ: a háborút megelőző amerikai és nyugati médiakampány miatt, amelynek a fő jóslata (Oroszország 2022 elején háborút indit Ukrajna ellen) valóra vált.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.24. 08:25:27

@G. Nagy László:

"Zelenszkijt már meg sem kell kérdezni, legfeljebb formálisan. Csont nélkül el fogja fogadni, amit az amcsi külügy diktál"

Elég csak azt belengetni, hogy nem lesz több lőszerutánpótlás, felderítési, tűzvezetési segítség stb.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.24. 08:57:54

@Glokta:

"amelynek a fő jóslata (Oroszország 2022 elején háborút indit Ukrajna ellen) valóra vált."

A amerikaiak már csak tudták, hiszen ők ágyaztak meg a háborúnak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.24. 09:09:02

Putyin a minap arról beszélt, azért kellett támadnia, mert ha ő nem teszi, akkor rövid időn belül a Nyugat által felpumpált Ukrajna támadott volna.

FDNM, hogy ez igaz. Ez esetben Putyin hatalmas hibát követett el a háború megindításával. Mert ha megvárja az ukrán támadást, akkor Ukrajna lett volna az agresszor, és a Nyugat nehezen indokolhatta volna, miért támogatja Ukrajnát.

És ez még akkor is igaz lett volna, ha az ukrán reguláris hadsereg "csak" a donbaszi szakadárokat támadja meg. De hát a határ mentén felvonult 150 ezres orosz sereg (akkor még senki nem tudta, hogy csak papírtigris) láttán valószínűtlen, hogy akár ezt is meglépték volna.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.24. 11:56:46

@Glokta: valójában orbánék olyan békét akarnak hogy ukrajna tegye le a fegyvert és nyerjenek az oroszok

ezért nem akarják hogy fegyverszállítás legye ukrajnába
vagy hogy belépjenek a NATO-ba a svédek és a finnek.

de ezt így kimondani túlságosan primkó még egy megzsarolt fideszesnek is.
kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.24. 12:04:28

@G. Nagy László:

mi közöd van ukraja semlegességének?
jelzem hogy mi NATO és EU-tagok vagyunk, tehát nekünk se kéne a semlegesség amatőr látszata alatt oroszbarátoknak lennünk.

ki vagy te, hogy megmond nekik, hogy mit akarjanak? egy szuverén ország most már janukovics után
orbán maga akarta 2008-ban beléptetni a NATO-ba az ukránokat.

és ha putyin nem akarja tiszteletbentartani a népszavazás eredményét? krímnél se tartotta igazán tiszteletben.
mi van a népirtásokkal Bucsában? (jól vannak dokumentálva.)

" 1956-ban ha lett volna békés út, a mi forradalmárjaink egész biztosan azt választották volna. Értelmes ember nem vív értelmetlen háborút sem dühből, sem egóból."

nagyon buta vagy. az oroszok támadták meg kijevet, eddig érted?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.24. 12:07:55

@Glokta: "az Északi Áramlattal felrobbantásával kapcsolatos gyanú beigazolódik."

melyik gyanú? mert már elég sok konteó van, a megfejtés viszont egyszerű. a leghitványabbak voltak. a Rácz-Demkó vitában elmondják a megfejtést, tehát hogy miért az oroszok voltak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.24. 12:15:05

@G. Nagy László: "Ha az USÁ-ban megszületik a tárgyalásra való szándék, onnantól vége a háborúnak. Ha Putyinnal megállapodnak, Zelenszkijt már meg sem kell kérdezni, legfeljebb formálisan. Csont nélkül el fogja fogadni, amit az amcsi külügy diktál."

erre azért ne vegyél olyan sok mérget agyhalott barátom.
az amcsik csak sürgethetik a tárgyalást, meg megmondhatják hogy meddig adják a támogatást
többször elmondták meg a janki vezetők, hogy ukrajna mondja meg meddig háborúznak, mikor a belső republikánus ellenzékiek agyhalott része hülyéskedett

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.24. 12:18:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Putyin a minap arról beszélt, azért kellett támadnia, mert ha ő nem teszi, akkor rövid időn belül a Nyugat által felpumpált Ukrajna támadott volna."

idióta. minden háborús agresszor nárcisztikus pszichopata módjára hazudik és a másikat hibáztatja még a népirtásaiért is, "az ukránok magukat bombázzák"

de ha így is lett volna? ő támadott először? nem ítélhetünk el valakit el nem követett bűnökért, te kib. ostoba szemétláda háborús uszító bűnsegéd, te.
süti beállítások módosítása