téveszmék

téveszmék

"Elmosódik a határ a gyermek- és felnőttkor között"

2023. február 20. - G. Nagy László

bite_zsolt_2.png

 

Egy hete másról sem hallani, mint Bite Zsolt botrányáról, aki pedagógiai asszisztensként - saját bevallása szerint - 15 éves fiú szeretőt tart. Még Orbán Viktor is kitért rá szombati, évértékelő beszédében: "A gyerek szent és sérthetetlen. A felnőtteknek meg az a dolguk, hogy a gyerekeket bármi áron megvédjék. És nem érdekel bennünket, hogy megbolondult a világ. Nem érdekel bennünket, hogy miféle visszataszító hóbortoknak hódolnak egyesek. Nem érdekel bennünket, hogy Brüsszel mivel mentegeti, magyarázza a megmagyarázhatatlant. Ez itt Magyarország. És itt kell lennie Európa legszigorúbb gyermekvédelmi rendszerének." A felháborodás óriási, és úgy tűnik, szekértáboroktól független. Az elmúlt napokban nem csupán a politikai jobboldal szószólóit láttuk felindultan nyilatkozni. Még a buddhista nyugalommal és kiegyensúlyozottsággal megáldott, kormánypártisággal aligha vádolható Sebestyén Balázs is így fogalmazott: "Ha az én gyerekemmel jönne haza Bite Zsolt, akkor beleállítanám a vasvillát a hátába." Tény ami tény: ez a tanárember mindent elkövet azért, hogy a lehető ellenszenvesebb képet fesse magáról. Ezzel együtt nem árt, ha tudatosítjuk magunkban, miért is viszolygunk tőle ennyire.

 

ERKÖLCSI SZÁL

 

Muszáj a szokásos alapvetéssel kezdeni: két felnőtt ember szabad akaratából azt tesz, amit akar. A kérdés csupán az, hogy felnőttnek számít-e egy 15 éves kamasz. Alkoholt nem fogyaszthat, dohányterméket nem vásárolhat, választójoga nincsen, s még a jogosítvány megszerzéséhez is aludnia kell párat. Igen ám, de a szexuális beleegyezés korhatára Magyarországon 14 év, vagyis ilyen tekintetben teljes értékű, érett emberekként tekintünk a középiskolás korúakra. Egy biztos: nem én leszek az, aki eldönti, helyes-e ez így. Mi több: azt sem látom tisztán, miféle bonyodalmakat okozhat, ha felemeljük e korhatárt, mondjuk 16 évre. Vajon lehet-e olyan jogszabályt alkotni, amely alapján egy 15 és fél éves lány gond nélkül együtt aludhat az egy évvel idősebb barátjával, de a húsz évvel idősebbel már nem? Ez a felemásság semmilyen tekintetben sem egyszerű eljárás; sem morálisan, sem pedig jogtechnikai szempontból. Három dolgot azonban biztosan tudok. Először is: a fiam pont tizenöt éves. Megnézhetné magát ez a nyomorult, ha bepróbálkozna nála. Nem állítom, hogy a korosztály minden tagja képes megvédeni magát ettől az ellenállhatatlannak egyáltalán nem mondható kísértéstől, de a többség bizonyosan. Másodszor: érdemes észrevenni azt a képmutatást, amelyet a Nyugat produkál. Minket vádolnak vaskalapossággal és homofóbiával, miközben a jelen eset is azt mutatja, hogy jogszabályi környezetünk végtelenül liberális. Az Egyesült Államokban bilincsben vezetnék el Bite Zsoltot. De azért ők papolnak nekünk emberi jogokról és szexuális szabadságról... Harmadszor, és ez a legfontosabb: egy tett vagy bűnös, vagy nem az. Nincsenek szürke zónák. Ha egy 15 esztendős kamaszt szexuálisan felnőttnek tekintünk, akkor - morális tekintetben - egyetlen szót sem szólhatunk. Ha pedig még a védtelen gyermeket látjuk benne, úgy módosítani érdemes a hatályos törvényeket. Olyan ez, mint a lesszabály. Vagy előrébb helyezkedik a csatár, mint a védő, és akkor emelni kell a zászlót; vagy nem, akkor viszont szabad a pálya, lehet kapura törni. Nincs harmadik út.

 

Négy családjogi szervezet közös állásfoglalást fogalmazott meg a kérdés kapcsán, többek közt a következőket rögzítve: "A felnőtt, érett személyiség egyik mutatója a homloklebeny, amelynek érettsége segít abban, hogy autonóm döntést tudjunk hozni, felmérjük a tetteink következményeit és kontrolláljuk az adott pillanatban ránk törő érzelmeket, azaz valódi beleegyezést tudjunk adni érzelmileg összetett kérdésekben is. A homloklebeny 18-21 éves korra éri el teljes érettségét. Egy felnőttet szexuális szereplőként beengedni a gyermek életébe mindezek hiányában óriási sérülésveszély, ha nem önmagában sérülés. A moralitás kérdését félretéve – meggyőződésünk, hogy ezeket a traumákat gyermekkorban el lehet és el is kell kerülni, a gyermeket ilyen sérülésektől a társadalomnak meg kell védenie. A gyermekjogok mindannyiunkat köteleznek, nemcsak az államot, hanem minden felnőtt embert. A gyermekek jogai mindig meg kell, hogy előzzék a felnőttek igényeit. A gyermekjog nem kompromisszum. Fentiek alapján a Fiatal Családosok Klubja, a Gyermekjogokért Egyesület, az Organikus Pedagógia Egyesület és a Szent István Intézet kezdeményezi a hatályos magyar jogszabályok vonatkozó felülvizsgálatát, azok következetes a gyermekek legjobb érdekeit következetesen figyelembe vevő módosítását, felajánlva ehhez gyermekjogi szakmai segítségét." Korrekt hozzáállás, minden szavával egyet lehet érteni.

 

ESZTÉTIKAI SZÁL

 

Egy kopasz, kövér, magamutogató, negyvenes fickó nem a legvonzóbb látvány, amit el tudunk képzelni. Bite Zsolt ráadásul kommunikációs stílusában is visszataszító. De ennek az égvilágon semmi köze a moralitáshoz. Ajánlok három gondolatkísérletet. Az elsőben képzeljünk el két tökéletes testű, 17 éves lányt, amint kollégiumi szobájukban kényeztetik egymást! Van-e bárki a karót nyelt bigottakon kívül, aki öklendezne e látványon? Ennyit a homofóbiáról. A másodikban gondoljunk arra, hogy 15 éves fiúgyermekünk egy harminc pluszos bombázóval múlatja a délutánokat. (És akkor még csak nem is Stifler mamájáról beszélünk...) Rosszul vagyunk tőle? Ha nem, akkor ennyit a megrontásról. Harmadszor: képzeljük el Bite Zsoltot amint egy vele hasonló korú és nívójú nővel hagyományos, heteroszexuális viszonyt folytat. Megnéznénk az erről készült videókat? Aligha. Ismerjük fel és mondjuk ki: viszolygásunk elsősorban esztétikai természetű. Ez nem az a fickó, aki iránt szexuális vonzalmat lehet érezni - már ha egészséges a másik.

 

POLITIKAI SZÁL

 

Úgy hiányzott ez az ember a politikai baloldalnak, mint púp a hátra. Léteznek bizonyos kérdések, amelyek mentén a magyar társadalom meglehetősen nagy többsége egyetért. Nem támogatjuk a korlátlan bevándorlást, sem a háborút, sem a szankciós politikát. És ugyanígy: szinte párthovatartozástól függetlenül elkötelezettek vagyunk a gyermekvédelem ügyében is. Bite Zsolt, aki egyben LMBTQ-aktivista, továbbá a tanártüntetések egyik szervezője is, egy időre biztosan elérte, hogy a széles tömegek mindkét mozgalmat személyével azonosítsák, vagy legalábbis erőteljesen összekapcsolják vele. Az Orbán-fóbiások egy elakadt gramofon módjára azt ismételgetik, hogy a gyermekvédelmi törvény felesleges, hogy a Nyugat elmebeteg progressziójától idehaza nem kell tartani. S most lám, itt egy hús-vér ember, aki mind a mai napig kisiskolásokat taníthatott, számukra szexuális eligazítást tarthatott, miközben 15 éves szeretőt tart... Elég világosan látszik, hogy a jelenség egyáltalán nem oly távoli, mint azt a baloldal felelőtlenjei mondják, szó sincs arról, hogy álproblémáról beszélnénk. Figyelemre méltó, hogy Bite Zsolt a TASZ-t, a Helsinki Bizottságot és az Amnesty Internationalt említi, mint olyan szervezeteket, amelyek számára védőszárnyat biztosítanak. Alig hiszem, hogy a felsoroltak a jövőben reklámarcuknak fogják tekintik őt. A társadalmi érzékenyítés terén keresve sem találnának alkalmatlanabb figurát. Ha az marad meg a fejekben, hogy a homoszexualitás és a fiatalkorúakhoz való vonzódás kéz a kézben jár, úgy ez a bevésődés a legkevésbé sem szolgálja a melegek általános elfogadását.

 

Ami személy szerint engem illet, már a fentiekből is kiolvasható, hogy nem sok szimpátiát érzek Bite Zsolt iránt. Szánalmat annál inkább. Nem elég, hogy ez a szerencsétlen istencsapása úgy néz ki, és úgy kommunikál, ahogy; olyan vágyakat táplál magában, amilyeneket; de mindezek tetejébe úgy tűnik, ő valóban benyelte a progresszív ideológiát. Ő tényleg elhiszi, hogy nem léteznek sem morális, sem esztétikai alappillérek, hogy minden tökéletesen relatív és képlékeny. Ezek a napok azok, amikor buborékjából kikerülve alaposan arcul csapja a valóság. (Remélem, más nem fogja.) Nagyon nem lennék a helyében. Maszkban, kapucniban, folyton menekülve... veri az élet rendesen. Meg is tett érte mindent. Mi viszont ragaszkodjunk ahhoz, hogy legyen egy józan határvonal, amelytől kezdve valóban felnőttként kezeljük az ifjakat. Jellemezze a miniszterelnök által hirdetett szigorú gyermekvédelem a határ egyik oldalát, s a teljes szabadság a másikat. Érjen össze, fedje egymást a jog és az erkölcs! Ne gyártsunk morális szürke zónákat, abból még soha nem keletkezett semmi jó.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr2218053416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.02.20. 22:09:40

De bazz! Miért kellett az idióta birca képét ide kirakni?!?!

Almandin 2023.02.20. 22:17:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Egyetértek. Engem az zavar, hogy napok óta megnyitom valamelyik híroldalt és nem tudnak erről az ügyről anélkül írni, hogy ismételten ne tolnák a képünkbe ezeket a gyomorforgató fotókat.

Wildhunt 2023.02.20. 22:40:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a libertárius világképbe nem fér bele az etika. Ott mindent szabad amit a BETŰJE nem büntet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.20. 22:56:22

@Wildhunt:

Ezt valahogy nem veszi be a gyomrom.

Az etika az én értelmezésemben éppen azzal foglalkozik, amit SZABAD tenni, amit törvény nem tilt, ám amit rendes ember mégsem tesz meg.

Ez nyilván koronként és kultúránként változó, de ettől még létező dolog.

G. Nagy László 2023.02.21. 01:11:28

@Almandin:

"Régebben a homo kapcsolatok esetében ez 18 év volt, a hetero esetekben 14."

Ezzel mindössze két gond van. Egyfelől ténylegesen más megítélés alá helyezi az egyneműek kapcsolatát, s ettől vért hányna a művelt Nyugat - és ezúttal volna is alapjuk rá. Másfelől a hetero liliomtiprástól nem véd, holott attól is rosszul lennél, ha ez a malac 15 éves lánykákat vinne az ágyába.

G. Nagy László 2023.02.21. 01:55:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Ez nyilván koronként és kultúránként változó, de ettől még létező dolog."

Ami koronként és kultúránként változik, az legfeljebb formális illemszabály lehet, amelynek nincs az adott helyen és pillanaton túlmutató jelentősége, max a néprajzkutatókat és a kultúrtörténészeket érdekli. Nulla érvényessége van mindezeknek a mai magyar létezésünkben.

G. Nagy László 2023.02.21. 01:59:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @Wildhunt:

"a libertárius világképbe nem fér bele az etika."

Már hogyne férne. Az etika az alapja.

"Ott mindent szabad amit a BETŰJE nem büntet."

Igen, ezt nevezik következetes erkölcsi rendszernek.

"Az etika az én értelmezésemben éppen azzal foglalkozik, amit SZABAD tenni, amit törvény nem tilt, ám amit rendes ember mégsem tesz meg."

Szerintem rosszul használod e kifejezést. ETIKA = ERKÖLCS = MORÁL ezek gyakorlatilag szinonimák, és azt firtatják, hogy történt e bűneset. A bűn büntethető, ami pedig nem bűn, azzal az erkölcs nem foglalkozik.

Természetesen léteznek olyan tettek, amelyeket a törvény nem tilt, ám rendes ember mégsem tesz meg. Mondok is két példát:

1. ILLEMSZABÁLYOKBA, JÓ ÍZLÉSBE ÜTKÖZŐ CSELEKEDETEK - Nem fingunk társaságban; igyekszünk kulturáltan kommunikálni; ápoltak lenni; az adott társadalmi eseménynek megfelelő ruházatot viselni stb.

2. PSZICHOLÓGIAI TERMÉSZETŰ JELENSÉGEK - Ellenségeskedés, gyűlölködés, harag, bosszúvágy stb. Egy csomó lélekméreg létezik, amely torz, boldogtalan, beteg személyiséget formál. Amíg ez fizikai tettlegességet nem ölt, addig nincs mit büntetni rajta, ám ettől még nem fogjuk kedvelni a pokróc figurákat. (Viszont elismerjük a jogukat ahhoz, hogy idiótán viselkedjenek, hogy boldogtalanná tegyék magukat és mindazokat, akik hagyják, hogy ez a lélekméreg rájuk is hasson.)

Az erkölcs ott kezdődik, ahol a bűn megjelenik. Ha azt gondoljuk, hogy egy felnőtt ember árt a 15 éves kamasznak, ha vele szexel, ezért szeretnénk is ezt megakadályozni, akkor bátran mondjuk ki, hogy ez bűn és büntetendő. A többi már jogtechnikai kérdés.

Most képzeljétek el, hogy a 18 éves lányotok hazaállít ezzel a Bite Zsolttal és bemutatja, mint a vőlegényét. Tapsikolnátok? Aligha. Volna bennetek rossz érzés rendesen, hogy egy ilyen vén disznó mit akar egy hamvas szépségtől. Azt gondolnátok, hogy NEM ILLENE ezt tennie, és jobb lenne, ha mindketten keresnének egy korban inkább magukhoz illőt. De fel sem merülhetne bennetek az, hogy etikai kérdésről volna szó, hiszen két felnőtt ember önkéntes döntését látnátok.

Őszintén hiszek a kettős mércében, mely szerint az ehhez hasonló kérdésekben legyünk önmagunkkal szemben szigorúak és másokkal szemben megengedőek. De ami bűn, az bűn, és ott kemény fellépés szükséges.

Kíváncsian várom, hogy mire gondoltok, amikor - bármilyen szóhasználattal - e szürke zónáról beszéltek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.21. 07:58:53

@G. Nagy László:

Még korán reggel van, majd később, most csak annyit kérdezek, te mit tennél, egy libertárius mit tenne, ha a trolley problemmel szembesülne. Nem véletlenül linkeltem be.

Más: a lelki bántalmazás megítélésében sem értek egyet veled.

"Amíg ez fizikai tettlegességet nem ölt, addig nincs mit büntetni rajta"

Szerintem túlzó leegyszerűsítés, hogy csak a fizikai bántalmazás bűn. Való igsz, hogy a lelki terror nehezebben fogható meg, összetettebb dolog, de ugyanez gyakran áll a fizikaira is.

HypocritSlayer 2023.02.21. 08:00:25

@G. Nagy László:
>>Nem erre célzok. Ez most tipikusan olyan érvelés, amivel ráirányítod a figyelmet a különleges esetekre, csakhogy elkerüld a szabályalkotás kötelezettségét.<<

Mindenképpen szeretnéd a négyszöget a körbe beleerőltetni....
Nem, egyáltalán nem különleges eset, hogy a gyerekek nem kezelendőek felnőttként, az sem, hogy a felnőttnek kötelezettségei vannak, és felelőssége a gyerekhez képest, ezek mind az éltet valósága, semmi különleges nincs benne, sőt, inkább természetes.
Bocs, de ezt elbuktad.

>> Értem én, hogy vannak fura, az általánostól eltérő jelenségek.<<

Csakhogy csúsztatsz, ugyanis amióta a világ és azon belül az értelmes ember létezik, azóta ezek mindig is így voltak, hacsak nem betegszik meg annyira egy társadalom hogy felrúgja ezeket az alap normákat......

>>És ha láttad a Kaliforgia című sorozatot, ott a főhős egy egész évadon át küzd egy pontosan ilyen esettel.<<

Mármint az az "egyedi eset", hogy az általános normákat megszegi........, és nem a normaszegés az általános, hiába próbálod felcserélni.....
(Amúgy nem láttam a sorozatot)

>>Attól még, hogy előfordul ilyen, a szabályalkotás nem válik sem rosszá, sem megkerülhetővé. <<

De te a "tökre szeretnéd a gyűszűt ráerőltetni", hogy klasszikust idézzek....., mert időnkét találsz olyan pici tököt, ami a gyűszűbe belefér és ebből úgy általánosítasz, hogy speciálisan neked jó egyen:)

A jelenlegei "szabályozás" épp hogy túl engedékeny, legalábbis épp hogy nyitva hagyja a felnőtt számára a kiskaput, hiszen, "ha a gyereknek lehet, akkor egy felnőttnek miért nem?"
Épp a cikkedben idézted a szakemberek véleményét, hogy hiába néz ki 25-nek és hiába "egyezik bele, sőt, követeli:)", attól még az életét befolyásoló defektusokat eredményez!

>>Ha a 16 éves csajok számottevő hányada felnőttnek néz ki,<<

Százalékosa mennyi? 10-20-30? hogy "szemezgeted ki őket? Mellméret, seggforma? Vagy "bemondásra", ha már menstruál, akkor dugható? Külső jegyek alapján?Mégis hogyan és hol húzod meg a határt?Objektív lesz ez a határ? Netán "teszthez" köthető, vagy csak úgy, bemondásra?

(Te tényleg nem érted ugye a "veszélyes üzemi felelősség" fogalmát)

>> úgy egyértelmű, hogy az esetükben alacsonyabb beleegyezési korhatárt kell szabni.<<

Kurvára nem, és nem véletlenül, és megint belekormányoztad magad egy olyan zsákutcába, amiből az egód nem fog tudni kiengedni :), pontosan úgy túltenyésztetted, mint "a piros lámpán nem megy át"-ból pár bakugrás után eljutottál odáig, hogy "az ilyen Hitler elvtelen kiszolgálója", maga a gonosz......

HypocritSlayer 2023.02.21. 08:15:42

@G. Nagy László:
>>Ha azt gondoljuk, hogy egy felnőtt ember árt a 15 éves kamasznak, ha vele szexel, ezért szeretnénk is ezt megakadályozni, akkor bátran mondjuk ki, hogy ez bűn és büntetendő. <<

De hiszen kimondtuk, bűn, és büntetendő, ugyanis mindenképpen "hatalommal való visszaélés"
, az pedig bűn, mindig és minden formája......

>>Most képzeljétek el, hogy a 18 éves lányotok hazaállít ezzel a Bite Zsolttal és bemutatja, mint a vőlegényét. Tapsikolnátok? Aligha.<<

Irreleváns a téma szempontjából, hogy neked, vagy nekem milyen egyéni preferenciáim vannak, pont ez a lényeg!

>> Volna bennetek rossz érzés rendesen, hogy egy ilyen vén disznó mit akar egy hamvas szépségtől.<<

Lényegtelen, ahogyan egy Quasimodó-hoz sincs közünk, még akkor sem, ha az történetesen egy (felnőtt) bombázót kefél.....

>>Azt gondolnátok, hogy NEM ILLENE ezt tennie, és jobb lenne, ha mindketten keresnének egy korban inkább magukhoz illőt.<<<

Lényegtelen, hogy mit gondolnánk, éreznénk etc, közünk nincs hozzá......

>>De fel sem merülhetne bennetek az, hogy etikai kérdésről volna szó, hiszen két felnőtt ember önkéntes döntését látnátok.<<

Pontosan, épp erről van szó: "KÉT FELNŐTT EGYÉNI DÖNTÉSE"!!!!

>> De ami bűn, az bűn, és ott kemény fellépés szükséges.<<

A hatalommal, befolyással való visszaélés jelen jogszabályaink szerint bűn, felnőtt-gyerek relációban mindig az, szóval a vita lezárva:)

>>Kíváncsian várom, hogy mire gondoltok, amikor - bármilyen szóhasználattal - e szürke zónáról beszéltek. <<

Hibás az alaptézised, ez nem "szürke zóna", hanem egyértelműen, fekete-fehér, Felnőtt-Gyerek reláció esetében mindenképpen......

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.21. 08:43:30

@HypocritSlayer:

Itt két lehetőséget látok. Az egyik egy a szex. irányultságtól független, a jelenleginél magasabb beleegyezési korhatár bevezetése, pl. legyen egyenlő a nagykorúsággal. A másik egy mondjuk 14-18 év közötti intervallum meghatározása, amelyen belül pszichológiai vizsgálatnak kell eldöntenie, képes volt-e az illető gyerek/kamasz felelős döntésre. Hatalmi befolyás esetén mindez elmaradna, mert az eleve büntetendővé teszi a dolgot.

Én az előbbire szavaznék, mert egy pszichológiai vizsgálat eredménye nagyban függ a vizsgálatot végző szakember preferenciáitól, nem zárható ki a részrehajlás, szóval szubjektív lenne az eredmény.

G. Nagy László 2023.02.21. 09:44:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Itt két lehetőséget látok."

Messzemenően értékelem, hogy te legalább veszed a bátorságot és KONKRÉT javaslatokat fogalmazol meg.

"Az egyik egy a szex. irányultságtól független, a jelenleginél magasabb beleegyezési korhatár bevezetése, pl. legyen egyenlő a nagykorúsággal."

Ez így, ilyen tiszta formában biztosan nem fog bevezetésre kerülni. A magyar társadalom - hitem szerint - viszonylag józan, de semmiképpen sem prűd. A többség ezt nem támogatná, a Fidesz pedig azonnal lemondhatna a fiatal szavazókról. Már csak ezért sem lesz ilyen intézkedés.

Ami reálisabb: annak a fajta felemásságnak a speciális szabályozása, amely kizárólag a fiatalkorú és a felnőtt közötti viszonyra vonatkozik. Vagyis: két 15 éves azt tesz egymással, amit akar, de egy 19 éves már büntetendő, ha 15 évessel hál. Szerintem erre fognak elmenni.

"A másik egy mondjuk 14-18 év közötti intervallum meghatározása, amelyen belül pszichológiai vizsgálatnak kell eldöntenie, képes volt-e az illető gyerek/kamasz felelős döntésre."

Ezzel nem is a korrupciós lehetőség a fő baj. Hanem az, hogy van benne némi fasizmus, még akkor is, ha az jó szándékú. Ez pont olyan, mint az anyaság kérdése. Ha pszichológiai teszthez kötnék, gyorsan kiderülne, hogy a nők 70-80 %-a tökéletesen alkalmatlan rá. Kiegyensúlyozatlanok, idegbetegek, éretlenek, sokszor a gyermekpszichológia legalapvetőbb tényeivel sincsenek tisztában. Mégsem kötheted a gyermekvállalást alkalmassági teszthez, mert egyéni ALAPJOG. Ahogyan a szex is az.

G. Nagy László 2023.02.21. 09:51:36

@HypocritSlayer:

"De hiszen kimondtuk, bűn, és büntetendő, ugyanis mindenképpen "hatalommal való visszaélés"

Én végtelenül kedvellek, de ezt a maszatolós érvelést nagyon nem bírom. Mi a fenének kell behozni egy újabb szálat? Megtisztelnél, ha tisztán és egyenesen kommunikálnál velem. Vagyis különítsük el a hatalommal való visszaélést és azt az esetet, amikor Bite Zsolt nem pedagógiai asszisztens, hanem mondjuk műbútorasztalos, vagy hidegburkoló. Ez esetben nem tudsz azzal érvelni, hogy hatalommal való visszaélés, mégis (feltételezem) szeretnéd elkerülni az ilyen eseteket is. Erre is mondhatod, hogy BŰN.

"Irreleváns a téma szempontjából, hogy neked, vagy nekem milyen egyéni preferenciáim vannak, pont ez a lényeg!"

Tökéletesen egyetértünk. Erről szól az egész poszt is. Fura, hogy akkor vitázol a legelszántabban, amikor csaknem teljesen egyet gondolunk :)

G. Nagy László 2023.02.21. 10:09:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ami a troli-dilemmát illeti, a kérdés nyilvánvalóan nem egyszerű, és a moralitás határvidékét, apró finomságait érinti. A libertáriusok számos hasonló gondolatkísérleten elmerengenek, de bevallom: nem tudom, hogy van-e egybecsengő válaszuk erre.

Kifejezetten érdekesek ugyanakkor azok a pszichológiai kutatások, amelyek laikusokat kérdeznek meg hasonlókról. Az eredmény: a többség átirányítaná a járművet, vagyis feláldozná azt az egy ártatlant, hogy öt másik ártatlant megmentsen. (Szerintem én is így tennék.) Viszont amikor úgy teszik fel a kérdést, hogy megmentené-e az érintett öt ártatlant oly módon, hogy ezt az egy szerencsétlen a saját kezével löki a jármű elé, úgy megfordul az arány, és a többség nem vállal ilyen jellegű beavatkozást. (Én sem.) Pedig praktikusan pont ugyanazt tesszük... Nem könnyű dilemma. De attól, hogy a periférián elbizonytalanodunk, a hétköznapi valóságban tett morálfilozófiai megállapításaink még megalapozottak és érvényesek maradnak.

HypocritSlayer 2023.02.21. 10:12:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
>>Hatalmi befolyás esetén mindez elmaradna, mert az eleve büntetendővé teszi a dolgot.<<

Csakhogy a réákfenéje a dolognak az épp az, hogy egy felnőtt (majdnem) mindig hatalmi pozícióban van egy gyerekkel való relációban, így hamvában holt ötlet.

>>Én az előbbire szavaznék, mert egy pszichológiai vizsgálat eredménye nagyban függ a vizsgálatot végző szakember preferenciáitól, nem zárható ki a részrehajlás, szóval szubjektív lenne az eredmény. <<

Vagyis a pedofilok pszichológushoz hordanák a gyerekeket, hogy megdughassák?:)

HypocritSlayer 2023.02.21. 10:20:17

@G. Nagy László:
>>Ami reálisabb: annak a fajta felemásságnak a speciális szabályozása, amely kizárólag a fiatalkorú és a felnőtt közötti viszonyra vonatkozik. Vagyis: két 15 éves azt tesz egymással, amit akar, de egy 19 éves már büntetendő, ha 15 évessel hál. Szerintem erre fognak elmenni.<<

Erről beszéltem, szerintem eddig is egyértelmű volt ez, és logikailag is ez a járható út.

>> Mégsem kötheted a gyermekvállalást alkalmassági teszthez, mert egyéni ALAPJOG. Ahogyan a szex is az. <<

Én ezzel egy picit vitatkoznék:), mármint hogy a gyerekvállalás, vagy a szex az "alapjog"-e vagy sem.

Már ha csak a gyakorlati vonatkozásait nézzük, akkor egy férfinak akkor lesz gyereke /juthat szexhez, ha erre őt egy nő "érdemesnek találja", vagyis járni járhat, de nem biztos, hogy jut is, és ebben az esetben fújhatja az "alapjogát".
Lásd az "incel" fogalom alatti "szubkultúrát"....

Szerintem ez a fogalom nem értelmezhető így, ebben a kontextusban.

G. Nagy László 2023.02.21. 10:26:45

@HypocritSlayer:

"Már ha csak a gyakorlati vonatkozásait nézzük, akkor egy férfinak akkor lesz gyereke /juthat szexhez, ha erre őt egy nő "érdemesnek találja",

És ez fordítva is pont így van. Egy nőnek is csakis akkor lesz szeretője, gyereke, családja, ha egy férfi erre érdemesnek találja.

"vagyis járni járhat, de nem biztos, hogy jut is, és ebben az esetben fújhatja az "alapjogát".
Lásd az "incel" fogalom alatti "szubkultúrát"

Ez pontosan így van, de ez semmit nem változtat azon, amit leírtam. Az alapjog nem azt jelenti, hogy az államnak köteles biztosítania a szexet mindenkinek, hanem az, hogy nem korlátozhatja a felnőttek közötti viszonyokat.

HypocritSlayer 2023.02.21. 10:32:26

@G. Nagy László:
>>Vagyis különítsük el a hatalommal való visszaélést és azt az esetet, amikor Bite Zsolt nem pedagógiai asszisztens, hanem mondjuk műbútorasztalos, vagy hidegburkoló.<<

De hiszen épp ez a rákfenéje, hogy nem lehet elkülöníteni, még akkor sem, ha mondjuk semmilyen kapcsolat nincs Bite, meg a 15 éves szerelme és csak úgy az utcán találkoznak, életükben először, kigyúl köztük a szerelem lángja és egymáséi lesznek x perc múlva.

Ugyanúgy igaz ez egy műbútorasztalosra, hidegburkolóra etc. is, ugyanis nem (csak) akkor van hatalmi viszony a felnőtt és a gyerek közt, amikor a felnőttre "rá van bízva a gyerek", hanem minden esetben , amikor egy gyerek bármilyen felnőttel egy zárt légtérben tartózkodik, bármilyen okból!

A különbség a kettő közt az, hogy ha rád van bízva és úgy dugod meg, az halmozottan súlyosabb!

(Még mindig nem sikerült felfogni a veszélyes üzemi felelősséget, és amíg ezt nem megy, nem nagyon tudok a kedvedre tenni, sajnos:)

>>Ez esetben nem tudsz azzal érvelni, hogy hatalommal való visszaélés, mégis (feltételezem) szeretnéd elkerülni az ilyen eseteket is. Erre is mondhatod, hogy BŰN.<<

Bocs, eddig sem "érveltem":), csak épp a tényeket írtam le, nem meggyőzni akarlak:)( azt te vagy megteszed önmagaddal, vagy nem:)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.21. 10:53:49

@Randy Marsch: én miért vagyok libsi? elárulod proli?

G. Nagy László 2023.02.21. 11:08:55

@HypocritSlayer:

"ugyanis nem (csak) akkor van hatalmi viszony a felnőtt és a gyerek közt, amikor a felnőttre "rá van bízva a gyerek", hanem minden esetben , amikor egy gyerek bármilyen felnőttel egy zárt légtérben tartózkodik, bármilyen okból!"

Itt viszont rossz a szóhasználat. A HATALOMMAL VALÓ VISSZAÉLÉS akkor áll, ha létezik valamiféle formális hierarchia a felek között (tanár-diák, főnök-beosztott stb.). Ha ilyen nincs, akkor ne használd e kifejezést, mert megtévesztesz vele mindenkit. Ilyenkor pusztán arról van szó, hogy a 15 évest GYEREKNEK tekinted. Az idegen felnőttnek semmiféle hatalma sincs felette, legfeljebb szellemileg-lelkileg-fizikailag dominálhatja, manipulálhatja stb.

HypocritSlayer 2023.02.21. 11:14:54

@G. Nagy László:
>>És ez fordítva is pont így van. Egy nőnek is csakis akkor lesz szeretője, gyereke, családja, ha egy férfi erre érdemesnek találja.<<

Stílszerűen erre azt lehet mondani, hogy kurva nagy tévedés:)

Egy nő bármikor talál magának szexpartnert, elég sok videó van arról, amikor egy i nő megkérdez random 100 különböző férfit, hogy sexelnének-e vele, most, azonnal?:)
Találd ki a választ:)
Ugyanezt egy férfi is eljátszotta, itt is ki lehet találni a választ:)

A vicc az, hogy a nőnek még csak meg sem kell kérdeznie direktben, elég ha felöltözik is bemegy egy szórakozóhelyre, igazán az okoz neki gondot, hogy hogyan utasítsa el az őt megdugni akaró férfiakat:)

Egy nőnek abszolút mértékben a kinézetétől függ az, hogy hányan dugnák meg, a férfinak az esélyeit részben a (relatív) kinézete, de inkább a (relatív) státusza határozza meg elsősorban..

A gyerekszülés, szeretői státusz is ezen vonalak menté mozog, a hipergámia már csak ilyen fránya dolog, elég csak incelek sírámait megnézni.....

>>Az alapjog nem azt jelenti, hogy az államnak köteles biztosítania a szexet mindenkinek, hanem az, hogy nem korlátozhatja a felnőttek közötti viszonyokat. <<

Mert a szex nem alapjog.
Viszont igen, valami azért alapjog, mert azt az állam biztosítja, épp ezért van benne az "alap" szócska...........

G. Nagy László 2023.02.21. 11:24:22

@HypocritSlayer:

"Viszont igen, valami azért alapjog, mert azt az állam biztosítja, épp ezért van benne az "alap" szócska.."

Itt most nem fogok a szóhasználaton vitatkozni. A tartalom viszont fontos. Olyan ez, mint a migráció kérdése. Mindenkinek ALAPJOGA, hogy elhagyja azt az országot, ahol épp tartózkodik, ezt csak az olyan mintaállamok kérdőjelezik meg, mint Észak-Korea, vagy Ukrajna. De az már nem alapjog, hogy a célország be is fogadja. Viszont akár megteszi, akár nem, harmadik országnak ehhez semmi köze. A szexnél is így van: jogod van próbálkozni bármely felnőttnél, s mindenkinek joga van nemet mondani. De bárhogy is alakul a kaland, harmadik szereplő - legyen az akár az állam - ebbe sehogyan sem szólhat bele. A szóhasználatot rád bízom. Lehet elemi jog, alapvető jog, természetes jog, vagy akár elidegeníthetetlen jog. Mind ugyanazt takarja.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.21. 11:24:24

@Randy Marsch: szerinted nem fura, hogy egy ember, aki magát elvileg gondolkodó lénynek tartja, csak azokat írja le, amiket rogánék is kiküldenek emailben a köztévének, meg a megafon csoportnak is mint témákat?
kubatovnak volt a feladat talán hogy minden faluban szerezzen egy fideszes kapcsolatot, ilyet talán a bolond bloggerünk is

és én lennék a libsi? én mindent kritizálok, mert nem vagyok lefizetve egyik oldalról sem. különös nektek ez, ugye?

@Kovacs Nocraft Jozsefne: te takarodj vissza a szkeptikus blogra, válaszolni a kérdéseimre.

HypocritSlayer 2023.02.21. 11:31:00

@G. Nagy László:
>>Itt viszont rossz a szóhasználat. A HATALOMMAL VALÓ VISSZAÉLÉS akkor áll, ha létezik valamiféle formális hierarchia a felek között (tanár-diák, főnök-beosztott stb.).<<

Épp ez lényeg, hogy amikor egy gyerek és egy felnőtt zárt légtérben van, akkor mindig fennáll a hatalmi viszony:)
Még akkor is, ha egy nő és egy férfi van zárt helységben:)
Minden esetben, amikor az "egyik fél ereje/érdekérvényesítő képessége a másikhoz képest kicsi, vagy nagyságrendekkel kisebb"!

Minden ilyen szituációban igaz:)

És mindig az "erősebbnek" a felelőssége az, hogy "önmérsékletet tanúsítson":)
Nem véletlen , hogy bevarrták Tyson-t, és a metoo szaroknak is ez a lényegi eleme......Az összes nemi erőszaknak ez az alfája/omegája.......az ott és akkor meglévő hatalmi különbség.....

>>Ha ilyen nincs, akkor ne használd e kifejezést, mert megtévesztesz vele mindenkit.<<

Szerintem képesek felfogni:)

>> Ilyenkor pusztán arról van szó, hogy a 15 évest GYEREKNEK tekinted. <<

Jó reggelt kívánok, minek kéne tekinteni,. Apache helikopternek?:)

>>Az idegen felnőttnek semmiféle hatalma sincs felette, legfeljebb szellemileg-lelkileg-fizikailag dominálhatja, manipulálhatja stb. <<

Hú bazmeg, épp megfogalmaztad a hatalom definicióját és erre meg azt írod, hogy nem ez a hatalom:)DDDDDD
politikapedia.hu/hatalom

IdomitottFoka 2023.02.21. 11:41:30

@G. Nagy László:
"S most lám, itt egy hús-vér ember, aki mind a mai napig kisiskolásokat taníthatott, számukra szexuális eligazítást tarthatott, miközben 15 éves szeretőt tart... "
vs
"Nincs bennem rossz szándék, nem akarom lejáratni a tanártársadalmat"

Persze. Amúgy olyan h szexuális eligazítás, nincs. Az szexuális felvilágosítás, már ha még tartanak ilyet, felsőben, a kisiskolás az az alsós. És akkor se a pedasszisztens tartja. És még tele ilyen csúsztatásokkal az írás.

HypocritSlayer 2023.02.21. 11:49:02

@G. Nagy László:
>>tt most nem fogok a szóhasználaton vitatkozni.<<

Pedig azért nem ártana tisztázni és egyértelműen beazonosítani, hogy mi és mit jelent a valóságban, mert kurva gáz azzal szembesülni, hogy értelmesnek hitt fejekben is milyen katyvasz és félreértés lelhető fel időnként......

>> Mindenkinek ALAPJOGA, hogy elhagyja azt az országot, ahol épp tartózkodik,<<

Ezt az újabb baromságot honnan vetted, de tényleg?:)

Kurvára nem:), sőt, a mindig a mindenkori állam döntése/engedélye, hogy az állampolgárainak milyen alapjoga van, ez nem kívánságműsor.

>> ezt csak az olyan mintaállamok kérdőjelezik meg, mint Észak-Korea, vagy Ukrajna.<<

Mondanám, hogy kurvára el vagy tévedve, de már fáraszt, és lassan feladom.

>>De az már nem alapjog, hogy a célország be is fogadja.<<

Egyik sem alapjog, de pl. a németek azt a szart azzá tették mostani tetűinvázió alatt, 56-ban pedig nem volt az, ha befogadtak nyertél, ha nem , kuncsorogtál addig, amíg valahol befogadtak....., vagyis az alapjogokat mindig is a mindenkori állam határozza meg, ez a definíciója....

>>Viszont akár megteszi, akár nem, harmadik országnak ehhez semmi köze.<<

Pontosan, épp ez a lényeg, hogy harmadik félnek kurvára nincs köze ahhoz, amit egy adott állam az állampolgárainak biztosít, vagy éppen megvon, épp ez a lényege az alapjogoknak.
Megint belecsúsztál abba a rózsaszín fantazmagóriába, hgy ez "egyetemes", nem nem az, sajnálom, hogy újabb álmot törtem össze...

>>A szexnél is így van: jogod van próbálkozni bármely felnőttnél, s mindenkinek joga van nemet mondani. <<

Vagyis a szex az nem alapjog (a férfika számára:), hanem "lehetőség", és ha senkinek nem kellesz, akkor megbaszhatod az ez irányú "jogodat":)

Bizony, ahogyan Észak Koreában is, mehetsz a határra és megpróbálhatsz kijutni, de ha nem engednek , akkor rábasztál:)

>>De bárhogy is alakul a kaland, harmadik szereplő - legyen az akár az állam - ebbe sehogyan sem szólhat bele. <<

Merthogy nem alapjog, hurrá, nehéz út vezetett idáig, de hátha leesett, végre........

>>Lehet elemi jog, alapvető jog, természetes jog, vagy akár elidegeníthetetlen jog. Mind ugyanazt takarja. <<

Jó lenne definiálni ezeket a fogalmakat, könyörgöm, hiszen épp a félreértésekből adódnak a túltenyésztett hülyeségek.........

Wildhunt 2023.02.21. 11:54:59

@HypocritSlayer: Robert c. Kastel nevezi ezeket civilizációs babonáknak azt hiszem. Nagyon egyet tudok érteni vele.

HypocritSlayer 2023.02.21. 11:58:52

@Wildhunt: >> Robert c. Kastel nevezi ezeket civilizációs babonáknak azt hiszem.<<

Tudnál erre forrást adni, mert rákerestem, de nem találtam ilyent

Almandin 2023.02.21. 12:02:00

@G. Nagy László: Vannak már tapasztalatok arról, hogy mit jelent pl. a 18 éves beleegyezési korhatár nagyon mereven kezelése. USA-ban vannak olyan államok, ahol ez már sok éve érvényes. Ezzel az a baj, hogy az ember nem egy nap alatt lesz gyerekből felnőtt, hanem ez egy több éves folyamat. Pl. olyanból vannak büntetőügyek, hogy két fiatal nemi kapcsolatot létesít egy-két hónap különbséggel, de az egyik épp 18 alatt van, a másik kevéssel felette. Ha bíróság elé kerülnek, az idősebbre úgy csap le a törvény szigora, mintha nem 17, hanem 7 éves lenne a másik fél. Ez életeket tesz tönkre.
A 18 éves életkor nagyon merev határként való kezelése azért is problémás, mert valakit pedofilnak minősíthetnek, ha csak ránéz egy 17 éves és 364 napos emberre, de ha a fiatal két nappal idősebb, besétálhat egy pornóügynökséghez és pornószínésznek állhat, azonnal akár a legaberráltabb produkciókban is szerepelhet. Ez nem életszerű.

Almandin 2023.02.21. 12:10:37

@G. Nagy László: Amúgy abban tévedésben vagy, hogy a magyar társadalom ne lenne prűd. Lehet, hogy azok a körök, amikben te mozogsz, nem prűdek, de egyrészt a konzervatív értelmiség, másrészt a falusi lakosság nagy része még ma is eléggé az. Ma is rengeteg az olyan család, ahol álszeméremből nem világosítják fel a gyereket, aztán néznek a szülők, ha a kamaszlány terhesen állít haza. Persze ilyenkor se esik le a tantusz, hogy talán beszélni kellett volna bizonyos dolgokról, a lányt nemes egyszerűséggel lekurvázzák. A Fidesz szavazótábora nagyrészt ilyenekből áll.

G. Nagy László 2023.02.21. 12:24:30

@Almandin:

"Amúgy abban tévedésben vagy, hogy a magyar társadalom ne lenne prűd. Lehet, hogy azok a körök, amikben te mozogsz, nem prűdek, de egyrészt a konzervatív értelmiség, másrészt a falusi lakosság nagy része még ma is eléggé az."

Valószínűleg igazad van.

G. Nagy László 2023.02.21. 12:27:09

@Almandin: "A 18 éves életkor nagyon merev határként való kezelése azért is problémás, mert valakit pedofilnak minősíthetnek, ha csak ránéz egy 17 éves és 364 napos emberre, de ha a fiatal két nappal idősebb, besétálhat egy pornóügynökséghez és pornószínésznek állhat, azonnal akár a legaberráltabb produkciókban is szerepelhet. Ez nem életszerű. "

Ebben is igazad van. De akkor is meg kell húzni a határt valahol. Mondom: olyan, mint a les: centiken múlhat egy-egy világbajnoki kupa sorsa... Nem tudsz jobbat.

G. Nagy László 2023.02.21. 12:33:43

@HypocritSlayer:

"Mindenkinek ALAPJOGA, hogy elhagyja azt az országot, ahol épp tartózkodik, -

Ezt az újabb baromságot honnan vetted, de tényleg?:)

Kurvára nem:), sőt, a mindig a mindenkori állam döntése/engedélye, hogy az állampolgárainak milyen alapjoga van, ez nem kívánságműsor."

Oké, vagyis a legszélsőségesebb diktatúrákra építed a világodat. Én nem így teszek, sőt a kedvedért megismétlem szájbarágósan:

Minden embernek alapvető, természetes, elidegeníthetetlen joga, hogy elhagyja azt az országot, ahol épp tartózkodik. Ha egy állam ezt nem engedi, úgy a legsötétebb diktatúrát folytatja, hiszen börtönné formálja az adott területet. Nincs erkölcsi joga ehhez egyetlen államnak sem, még akkor sem, ha hoznak ilyen sötét és undorító törvényt bárhol.

Ezek a legelemibb morális alapvetések, nem is értem, min vitatkozol.

grundigg 2023.02.21. 12:42:49

@G. Nagy László:

Lássuk a legsötétebb diktatúra sötét és undorító törvényeit:

Alaptörvény XXXI. cikke: "Hadiállapot idején a magyarországi lakóhellyel rendelkező, nagykorú, magyar állampolgárságú férfiak katonai szolgálatot teljesítenek."

Honvédelmi törvény 39. §-a: "A hadköteles a katonai szolgálat teljesítése céljából köteles a katonai igazgatás hadköteles lakóhelye szerint illetékes területi szerve által kiadott, vagy közölt elrendelő okmányban meghatározott időpontban és helyre - az elrendelő okmányban megjelölt okirataival - bevonulni."

"Bevonuláskor a hadköteles a külföldre utazásra jogosító okmányait a bevonulás helyén a katonai igazgatási szerv képviselője útján a fogadó honvédelmi szervezet részére átadja. A katonai szolgálat teljesítése alatt az okmányokat az állományilletékes honvédelmi szervezet őrzi. Az átvett okmányokat a leszereléssel egyidejűleg a leszerelő hadkötelezett részére vissza kell adni."

Almandin 2023.02.21. 12:43:42

@G. Nagy László: A megoldás a néhány plusz évben való meghatározás lehetne. Pl.16-18 között plusz 5 év lehetne, alatta plusz 2-3 (utóbbi azért, hogy kamaszok tömegeit ne kelljen bezárni).

HypocritSlayer 2023.02.21. 13:16:14

@G. Nagy László:
>>Oké, vagyis a legszélsőségesebb diktatúrákra építed a világodat. <<

Ja, @grundigg épp megszopatott téged az Alaptörvényből idézett passzusokkal:)

>>Minden embernek alapvető, természetes, elidegeníthetetlen joga, hogy elhagyja azt az országot, ahol épp tartózkodik. <<

Tőlem szajkózhatod a baromságot, de attól az még nem válik se validdá, sem a valósággá:)

Nem, nem alapvető, nem, nem természetes és igen, elidegeníthetőa, épp az Alaptörvényünk rendelkezik erről, de ugye mindannyian megtapasztaltuk azt is, hogy vészhelyzet esetén baszhatod az össze jogaidat, az "alapjogaiddal" kezdve, ugyanis nem utazhattál se ki, se be:)

>>Ha egy állam ezt nem engedi, úgy a legsötétebb diktatúrát folytatja, hiszen börtönné formálja az adott területet.<<

Most elmentem sírni egyet, hogy milyen szörnyű az élet, és eszembe jutott, hogy a kovid idején mennyi szörnyű diktatúra volt itt a Földön, te jó ég:)

Megint beleszerettél egy faszságban és belekormányoztad magad a zsákutcába:)

>>Nincs erkölcsi joga ehhez egyetlen államnak sem, még akkor sem, ha hoznak ilyen sötét és undorító törvényt bárhol.<<

Dehogy nincs, amíg úgy ítéli meg , hogy vészhelyzet van, addig abban korlátoz amiben akar.

>>Ezek a legelemibb morális alapvetések, nem is értem, min vitatkozol. <<

Baszhatod a "moralitásodat", ezt bocs, de nagyon bebuktad....:)DDDDDD

Wildhunt 2023.02.21. 13:42:57

@HypocritSlayer: ultrahangon az ilyen előadásaiban. ENSZ - NATO betűlevesek, stb.

G. Nagy László 2023.02.21. 13:59:45

@grundigg: Nyilvánvaló, hogy ez erkölcsileg helytelen. A legdurvább a kommunista vasfüggöny, amikor békeidőben sem hagyhatod el az országot. De a hadiállapot sem ad erkölcsi jogot az államnak, hogy rendelkezzen bárki életével.

Almandin 2023.02.21. 14:08:58

@G. Nagy László: De igen, ha hadkötelezettség van. Más: a Covid-járvány alatti korlátozások is az emberek érdekében történtek, sokan akkor is nehezményezték, meg jogfosztásnak tartották, de ha nem lett volna, akkor nem 46 ezer, hanem sokkal több halálos áldozat lett volna.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.21. 14:32:39

@Wildhunt: gajdics ottó már sz*rt ér?
robert c castel, az.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.21. 14:36:47

@G. Nagy László:

"reálisabb: annak a fajta felemásságnak a speciális szabályozása, amely kizárólag a fiatalkorú és a felnőtt közötti viszonyra vonatkozik."

Bár explicite nem írtam le, a beleegyezési korhatárt természetesen csak felnőttekkel szemben kellene alkalmazni - ahogy ez tudtommal ma is így van.

Jómagam a saját szememmel láttam, ahogy egy 40+ éves férfi a börtönből frissen szabadulva egy akkor 15 éves lánnyal folytatott szexuális viszonyt - no persze nem magát az aktust láttam, csak azt, hogy együtt élnek. Mondanom sem kell, hirtelenszőke svédek voltak.

És nem is elítélni akarom most őket, hanem tovább bonyolítva a kérdést azt feszegetni, vajon kehet-e a svédekre külön törvényt alkalmazni. Náluk ui. teljesen szokásos, bevett, elfogadott dolog, hogy egy 13 éves lány már "f@ßra érett" - így mondják -, ahogy az is, hogy az ilyen korú lányok az anyjukkal együtt járnak ki strichelni a kétszámjegyű főútvonalra.

Míg a kiskorúak prostituálását természetesen maximálisan büntetendőnek tartom akkor is, ha ezt ők maguk is akarják - és igenis tudatosan akarják -, addig tanácstalan vagyok a tekintetben, vajon büntetni kell-e azt - kiskamasz svéd lányok és felnőtt svéd férfiak szexuális kaocsolatát -, ami mékyen benne gyökerezij az ő hagyományaikban és szexuális erkölcsükben.

Neked, nektek mi erről a véleményetek?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.21. 14:45:09

@G. Nagy László: milyen kis libsi vagy, tehát akkor nem adnád az életed viktorért?

és mi van a hazaszeretettel ilyenkor? egy másik kommentfolyamban meg a hadkötelezettség mellett állnál ki, mi?

hát akkor ezért ítéled el az ukránokat, hogy kötelezik a férfiakat a behívóval.

kár hogy ez nem az oroszok kapcsán jutott eszedbe,

ugyanis ők is vágóhídra viszik az oroszokat.

mekkora tragédia is a háború ilyenkor, a szabálykövető jók bevonulnak és meghalnak, a patkányok (a kormány ellenségei )meg elmenekülnek a behívó elől.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.21. 14:56:40

@G. Nagy László: bárcsak viktor tudna róla hogy miket gondolsz rendszeréről, akkor beleírná az alaptörvénybe az ellenkezőjét.

nehogy már a legsötétebb diktatúrának tartsad őket, ezt és a hadkötelezettség elbatelizálását csak a libsik szokták csináni!

most akkor beszéljünk arról hogy miért is vagy te fideszes?
milyen szórakoztató lenne ez a blog, ha tudnál hosszútávon is kommunikálni olyanokal, akik nem korrupt, hitvány megafonosok, hanem csak sima állampolgár civilek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.21. 15:00:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne: büntetni kell a cigányokat is ha 13 éves lányokat megrontanak. igen.

következő kérdés?
nekem volna, mi a f*szért nem mész vissza a szkeptikus vlogra válaszolni a kérdésemre?
hogy nem szégyenled, szégyenlitek magatokat.

Wildhunt 2023.02.21. 15:00:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: hogy büntetni kell. A magyar társadalomban ez nem elfogadott.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.21. 15:15:13

Olvasom, hogy "amióta egyes bűncselekményeknél 12 évre csökkentették a büntethetőségi korhatárt, összesen 131 esetben született ítélet, amelyben 14 éven aluli fiatalt marasztaltak el. Ugyanakkor a szakértők szerint a számok azt igazolják, hogy tévedés volt a törvénymódosítás."

www.napi.hu/belfold/buntethetoseg-also-korhatar-12-ev-javitointezet-buncselekmeny.767745.html

Vajon a mélyen nem tisztelt "szakértők" befogják a szemüket és a fülüket? Miért tesznek úgy, mint ha nem tudnák, hogy a korhatár csökkentése kimondatlanul ugyan, de azért történt, mert lumpen, főleg cigány szülők a gyerekeiket küldik az utcára lopni és rabolni, mivel ők a koruk miatt nem (voltak) büntethetők?

Almandin 2023.02.21. 15:29:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Egy modern államban nem lehet olyan törvényeket hozni, ami diszkriminatív bármely etnikumra vagy vallásra nézve. A cigányokra ugyanúgy fog vonatkozni a magasabb beleegyezési korhatár, mint a többségre. Vagy leszoknak erről, vagy bővíteni kell a börtönök kapacitását. Sőt, a turistákra is vonatkoznak a törvények. Ha mi is elutazunk olyan muszlim országba a szexpartnerünkkel, ahol a szexet házasságkötéshez kötik, akár mi is börtönben köthetünk ki.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.21. 15:42:45

@Almandin: el vagy tévedve, A VALÓSÁGBAN a cigányoktól a BKV-ellenőr még a jegyet se kéri el. saját szememmel láttam nem egyszer.

el vagy tévedve akkor is amikor azt gondolod hogy a cigányoknak kell igazodni hozzánk:

nekünk kell majd hozzájuk, jó reggelt. csak idő kérdése mikor lesznek többségben, mivel orbán mindenben a szemetekbe hazudik, és ti agyhalottként mindenben hisztek neki.

hála a felcsúti CSOK-királynak, elszaporodtak rendesen a cigányok.

tulajdonképpen ez a legnagyobb bűne orbánnak, a szétlopását még lehetne
kezelni, visszaszerezni. de az etnikai túlszaporulatot miatta már nemigazán lehet kezelni, főleg hogy már 13 éves szülnek.
nemzeti tragédia megint simán lehet.

de az etnikai tragédiát

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.21. 15:44:15

@Wildhunt: nem sokáig. mivel etnikai tragédiát nem képes és NEM IS AKARJA kezelni az imádott orbánod.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.21. 16:30:44

@Almandin:

Világis, hogy nem kebet, sak hát mit ér az a törvény, amelyet egy etnikummal nem lehet betartatni?

Ezért írtam, hogy

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.21. 16:42:36

erről beszélek: a jók előbb halnak

www.youtube.com/watch?v=GezpKC40lFE

a söpredék akár gazdag, akár szegény proli, meg menekül

G. Nagy László 2023.02.21. 16:59:24

@tesz-vesz:

"milyen kis libsi vagy, tehát akkor nem adnád az életed viktorért?"

Ki az a beteg állat, aki a gyerekein, a családján kívül bárkiért is az életét adná?

"és mi van a hazaszeretettel ilyenkor?"

A csokifagyit is szeretem és az Aerosmith-t is. De egyikért sem halnék meg.

"egy másik kommentfolyamban meg a hadkötelezettség mellett állnál ki, mi?"

Többek közt az ilyen alaptalan feltételezésekért sem érdemes kommunikálni veled. Számos posztot írtam már a témában, mindben mélyen elítélem a kötelező katonai szolgálatot.

"hát akkor ezért ítéled el az ukránokat, hogy kötelezik a férfiakat a behívóval."

Bingó.

"kár hogy ez nem az oroszok kapcsán jutott eszedbe ugyanis ők is vágóhídra viszik az oroszokat."

Pontosan ugyanolyan embertelen.

"mekkora tragédia is a háború ilyenkor, a szabálykövető jók bevonulnak és meghalnak, a patkányok (a kormány ellenségei )meg elmenekülnek a behívó elől."

Egy tisztességes kormány nem ellenséget lát a békés állampolgárban. Nézd: vannak idők, amikor orvosokra, tanárokra, mérnökökre vagy épp pékekre van szükség. Azokat sem fogja lasszóval az állam. Egyszerűen meg kell fizetni azokat a profikat, akik erre éreznek affinitást. Van belőlük elég. Semmi sem rosszabb, mint amikor a magamfajtának nyomnak fegyvert a kezébe. De tudod mit? Ha megtámadnák az országot és volna rá lehetőség, hogy a háttérben adminisztratív, logisztikai, szállítói, építői feladatokkal járuljak hozzá a védelemhez, azt önként megtenném. Fegyvert biztosan nem fognék.

alöksz róz 2023.02.21. 17:21:46

@Almandin: "ha nem lett volna, akkor nem 46 ezer, hanem sokkal több halálos áldozat lett volna" - ez elég megalapozatlan kijelentés.

alöksz róz 2023.02.21. 17:33:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Szerintem van, és az etika mint olyan nagyrészt ép ilyenekkel foglalkizik." - jól beszélsz. a példa radikális, de ide illik. néhány jóval hétköznapibb példát hoztam, de hát rá kellett jönnöm, hogy felesleges ilyeneket mondani annak, aki szerint nem létezik az erkölcsben hierarchia...

baalint1 2023.02.21. 17:45:50

Az erkölcsi vonalról:
Hogy hol helyes meghúzni a határt, az tényleg nehéz kérdés, de ilyen esetekben erkölcsileg és szakmai etikailag nem csak az releváns, hogy mennyi idős a fiatalabb személy, hanem hogy van-e alá-fölé rendeltségi viszony, gondolok itt tanár-diák, edző-tanítvány, lelkész-hívő viszonyra, ahol az egyik fél 18 éven aluli, tehát nem nagykorú. Ugyanis a mester könnyen vissza tud élni azzal, hogy a tizenéves fiatal felnéz rá.

Politika:
Ami a homofób törvényt illeti, pont hogy az semmiben nem akadályozza az ilyen eseteket, hiszen egyrészt nem tilt semmit, ami ezt érintené, ellenben ha a felvilágosítást tűzzel-vassal üldözzük, akkor az pont hogy növeli az esélyét annak, hogy egy idősebb személy visszaél azzal, hogy Magyarországon alacsony a beleegyezési korhatár. Arról nem is beszélve, hogy a homofób törvény eleve megkülönbözteti a homoszexualitással kapcsolatos tartalmakat, tehát ebben a dimenzióban értelmezhetetlen, hogy az adott illető milyen mozgalmaknak tagja, az irreleváns ebből a szempontból.

baalint1 2023.02.21. 17:50:26

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Ha a papok között nincs több pedofil, akkor az egyházak miért nem átláthatóak ezen ügyekben, miért igyekeznek eltitkolni, illetve házon belül rendezni az ügyeket? Holott ugye ez polgárjogi kérdés is.

alöksz róz 2023.02.21. 17:52:12

@G. Nagy László: "Semmi sem rosszabb, mint amikor a magamfajtának nyomnak fegyvert a kezébe" - én tudok rosszabbat, amikor az ilyen teszveszféle felhergelt proliknak nyomnak fegyvert a kezébe.

baalint1 2023.02.21. 17:52:25

@Wildhunt:
Azért nem értek egyet a gondolatmeneteddel, mert az elmúlt évtizedekben pont ellenkező trend van az USA-ban, egyre kevesebbet szexelnek a tizenévesek és egyre később.

Igazából régen falusi környezetben nagyon gyakori volt, hogy "megestek" a lányok, pedig nem volt média.

baalint1 2023.02.21. 17:54:19

@Almandin:
Ha egy 14 éves kislányt ront meg az jobb?

baalint1 2023.02.21. 17:57:02

@Wildhunt:
"a libertárius világképbe nem fér bele az etika. Ott mindent szabad amit a BETŰJE nem büntet."

Amúgy valójában épp ellenkezőleg. A libertárius világképben az állam csak azt bünteti, amit feltétlenül szükséges, az emberek erkölcsi meggyőződésébe meg nem szól bele.

Mondjuk a blogíró nem libertárius, hanem illiberális-kommunista, ahogy sokszor kiderült már...

baalint1 2023.02.21. 18:03:53

@Almandin:
Magyarországon ez úgy van megoldva, hogy kettő korhatár van, csak épp mindkettő jóval lejjebb. Ugyanis ha az idősebb fél 18 éve aluli, akkor nem 14, hanem 12 év alattival büntetik.

Simán megoldható lenne az USA-ban is, esetleg az ottani erkölcsi mércékhez igazítva magasabb életkorokkal, pl. 18-21 éves 16-18 évessel rendben lenne, ez alapján egyszerűbb lenne ítélnie a bíróságnak, mint hogy akkor ne éles korhatárok legyenek és a bíróság egyedileg mérlegeljen.

baalint1 2023.02.21. 18:07:14

@Almandin:
De bizonyos feltételekkel elhagyhattad akkor is az országot (tesztek, később oltások), viszont az első hullám idején feleségem kapott egy levelet, mely szerint gyógyszerész diplomával nem hagyhatja el az országot egy bizonyos kormányrendelet visszavonásáig. Mindezt úgy, hogy nem dolgozik az egészségügyben (gyógyszeriparban dolgozik), és azok a kedvezmények, mint pl. hogy előbb kapott volna covid elleni vakcinát, nem vonatkoztak rá.

baalint1 2023.02.21. 18:15:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Régen ez magyarok között is elfogadott volt, azóta viszont fejlődött a társadalom, úgyhogy én azt gondolom, hogy igenis ugyanazok a szabályok vonatkozzanak a romákra is. Tévedés, hogy a más kultúra miatt van náluk ez, valójában abból fakad, hogy le vannak szakadva a társadalomtól.

Egy extrém példa: az Ószövetségben benne van, hog ha megerőszakolsz egy hajadon lányt, akkor köteles vagy kártérítést fizetni az apjának és elvenni feleségül. Érted, ez esetben ha él a faluban egy jó csaj, neked meg van pénzed, elég elkapnod, kifizeted és a tiéd. Nos, ez nem csak a Bibliában van, hanem sokáig törvény volt rengeteg primitív törzsi társadalomban.

Na, az a durva, hogy máig élnek olyan cigány közösségek, akiknél ez van. Konkrétan olyan sztorit hallottam, hogy a lányból értelmiségit akart a családja, és jó tanuló volt a gimiben, ahová járt. Aztán azért tűnt el egy hónapra, mert egy másik család férfi tagja kinézte magának, és ha sikerül iskola után megerőszakolnia, akkor bele kell egyeznie neki és a családjának az esküvőbe. A család ezért egy időre elköltöztette távoli rokonokhoz, hogy ez ne történhessen meg.

Ezek nem konkrétan a cigány kultúra részei, ezek régi korok elbaszott hagyományai, amin a magyar társadalom nagy része már túllépett, bár olyan változatban még előfordult anyám generációjában, hogy rajtakapták kölcsönös alkalmi szexen a 17 éves párt és emiatt kötelező volt a házasság.

baalint1 2023.02.21. 18:17:46

@Almandin:
"Ha mi is elutazunk olyan muszlim országba a szexpartnerünkkel, ahol a szexet házasságkötéshez kötik, akár mi is börtönben köthetünk ki."

De amúgy milyen házasságkötéshez? Polgári vagy keresztény megfelel nekik?

baalint1 2023.02.21. 18:20:16

@G. Nagy László:
A probléma ott van, mikor megtámadják az országot, és nem elegendő a hivatásos állomány a védelem megszervezéséhez. Nyilván ekkor is problémás a dolog, de nem ugyanaz, mint mikor a háborús agresszor hívja be a polgári lakosságot, hogy a megalomán elképzeléseit megvalósítsa.

baalint1 2023.02.21. 18:26:19

@tesz-vesz:
A kérdést szerintem érdemesebb távolabbi történelmi kontextusba helyezni, mert G. Nagy elvtárs elfogult a szovjet elvtársakkal.

Szerintem is rossz dolog a besorozás. De vajon a 2. világháborúban ha a győztesek elvetették volna a besorozást, mert a náciknál jobbak akarnak lenni, pusztán hivatásos és tartalékos állománnyal győzni tudtak volna? Ha megkímélik a besorozandó katonákat, a nácik meg megnyerik a világháborút, akkor vajon jobb lett volna a hátországuk lakosságának?

Manapság persze az elmélet az, hogy a sorállomány nem sokat ér, mert a háború elsősorban a haditechnikáról és a profi állományról szól. Ez az elmélet, aztán a gyakorlat mégis mást mutat...

Wildhunt 2023.02.21. 19:33:57

@baalint1: a gyakorlat pontosan ezt mutatja. Az utcáról berángatott oroszok és ukránok hullanak mint a legyek.

Almandin 2023.02.21. 20:05:11

@baalint1: Sajnos régen többet ért, sőt, bizonyos konzervatív körökben ma is többet ér az intézmény jó hírneve, mint az, hogy megbüntessék a bűnöst. Ez nemcsak az egyházban, hanem iskolákban is jelen van. Az én fiatalságom idején, a kilencvenes években is pletykáltak ezt-azt középiskolai tanárokról, hogy pl. egyes fiatal férfi tanárok szexeltek az iskolájukból lányokkal, hallottam olyat is, hogy valakinek tartós kapcsolata is volt kiskorú diáklánnyal. Mégse történt semmi, fű alatt sok helyen elnézték az ilyet. Ennek az lehetett az oka, hogy féltették a suli jó hírét.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.21. 20:11:24

@baalint1:

Az egyházak nem fogják átengedni a hatalmat az ateistáknak.

Almandin 2023.02.21. 20:13:32

@baalint1: Az USA-ban ahány állam, annyiféle szabályozás van. Van, ahol bezárnak egy 18 éves fiatalt egy pár hónappal fiatalabb partner miatt, más államokban a közelmúltban (már a 21. században) voltak olyan esküvők, ahol a fiatalabb fél 10-15 év között volt.
www.trt.net.tr/magyar/nagyvilag/2017/06/01/11-eves-kislanyt-kenyszeritettek-hazassagra-743369
Megvan a véleményem a floridai szenátusról.
Amerika a szélsőségek, bizarr törvények hazája.
napidoktor.hu/huncut/a-legbizarrabb-szextorvenyek/
A legriasztóbb, hogy néhány éve még az USA 18 államában volt illegális az orális szex. Bár valószínű, hogy Washington D.C. nem tartozik ide, mert Bill Clinton nem úszta volna meg a Monica-féle kaland után a zárkát.
A fenti listán nem tudom, hogy sírjak-e, vagy nevessek.

Almandin 2023.02.21. 20:17:03

@baalint1: Nem, nem jobb. Amúgy 2002-ben ez a módosítás (azóta megnéztem, az Alkotmánybíróság változtatott rajta, nem a parlament) teljesen meggondolatlan dolog volt.

Sadist 2023.02.21. 20:30:26

"Egy biztos: nem én leszek az, aki eldönti, helyes-e ez így."

Én szívesen eldöntöm helyetted. Kurvára nem helyes.
Az alapvető probléma az, hogy a felnőttséget a törvény és az emberek életkorhoz kötik, nem pedig az értelmi fejlettséghez. Alapból az átlagember agya 22-25 éves korra éri el a végleges fejlettséget, 18 évesen még bőven gyerekek. Baszki, a nők nagy része még kora harmincévesen is egy kiskamasz érettségi szintjén van.
Felnőtt akkor lesz valaki, ha már képes belátni a saját döntései következményeit és felelősséget vállal értük és a saját életéért. Azzal az égvilágon semmi gond nincs, ha két ilyen értelemben felnőtt ember dug egymással, még akkor se, ha az egyik 16 a másik meg 40. Felnőtt viszont ne dugjon gyerekkel, még ha elmúlt 18, akkor se. Meg gyerek gyerekkel se dugjon, olyan esetben a szülőket kell felelősségre vonni.

Sadist 2023.02.21. 20:54:32

@Wildhunt: "modern média egyik kiemelkedő bűne, hogy gyakorlatilag a gyerekek fejébe veri, hogy nekik szexelniük KELL."

A modern média legfeljebb katalizátorként működik, de egyáltalán nem a kiváltó oka, hogy a fiatalok egyre hamarabb és hamarabb kezdenek nemi életet élni.
Az egész a szexuális forradalommal és az erkölcsi normák lebontásával indult. Addig megvolt a szexualitásnak a "szabályrendszere" (gyk. csak házasságon belül/nagyon komoly elköteleződés mellett), amihez az emberek tudtak igazodni, mindenki pontosan tudta, hogy hol vannak a határok, mi az, ami még oké és mi az, ami tilos. A szexuális forradalommal mindez ment a süllyesztőbe, a nők és egy maroknyi csúcskan pedig szexuális téren korlátlan hatalmat kapott. A szexuális forradalom töltött fegyvert nyomott óvodások kezébe, aztán mindenki csodálkozik, hogy teljes a káosz, ha a szexualitásról van szó.

alöksz róz 2023.02.21. 20:55:57

@baalint1: "A probléma ott van, mikor megtámadják az országot, és nem elegendő a hivatásos állomány a védelem megszervezéséhez. Nyilván ekkor is problémás a dolog, de nem ugyanaz, mint mikor a háborús agresszor hívja be a polgári lakosságot, hogy a megalomán elképzeléseit megvalósítsa." - hát dehogynem ugyanaz. arra kényszerítik a polgári lakosságot, hogy megölessék magukat.
ennyi.

(ha te különbséget látsz, az csakis abból fakad, hogy nektek komcsiknak véretekben van, hogy szeretitek mindig más faszával verni a csalánt)

Sadist 2023.02.21. 21:08:06

@MEDVE1978: "A politikai szál a legviccesebb. Már korábban írtam valahol, hogy ez a faszi olyan, mint egy tulpa. A tulpa a keleti kultúrákban egy olyan élőlény vagy jelenség, amit bölcsek és kiválasztottak koncentrációja hoz létre és szimplán energiából alkotott lény. Na ő olyan, mintha az egész Hír Tv Sajtóklub vagy a CÖF összeült volna, koncentrált volna és megalkotta volna a legundorítóbb libsi lényt, felruházva azt az általa kívánt negatív tulajdonságokkal."

Ez mennyire jó hasonlat!

Érdemes elgondolkodni azon, hogy miért a ballibsikre jellemző az ilyenfajta groomerkedés. Az egyik elmélet szerint azért, mert család/gyerekellenesek és/vagy alapból a szexuális devianciájuk miatt nem lehet gyerekük, akiknek tovább tudnák adni az ideológiájukat, ezért más gyerekeire pályáznak, akik a legkönnyebben befolyásolhatók és indoktrinálhatók.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.21. 21:41:13

@Sadist:

"Baszki, a nők nagy része még kora harmincévesen is egy kiskamasz érettségi szintjén van."

Basszus, akkor a harmincas nők nagy részét is még bűncselekmény lenne megdugni? :DDD Legalábbis egy pszichésen felnőtt férfinak. Éppen amikor legalkalmasabbak a gyerekszülésre?

Komolyra fordítva: jogos az érvelésed, az életkor valóban nem megbízható mérce. CSAKHOGY ha a pszichés érettséghez kötjük a büntethetőséget, akkor ezzel gyakorlatilag menlevelet adunk egy rakás szexuális és egyéb bűnözőnek.

Persze azért az eufemisztikusan pszichiátriai kényszergyógykezelésnek nevezett "nembüntetés" sem feltétlenül vonzó, de azt hiszem, ez a delikvens számára csak odabenn derül ki.

alöksz róz 2023.02.21. 21:54:34

@Sadist: ez a bite már legalább 16 éve gusztustalankodik így nagy nyilvánosság előtt. komoly baj van a sóhivatallal, ha gyerekek közelébe kerülhetett.

alöksz róz 2023.02.21. 21:57:50

@alöksz róz: ha én mint egy mezei közösségimédia-felhasználó tudhatom ezt róla, akkor a sóhivatalnoknak kötelessége lett volna nemcsak tudni, hanem tenni is.

vasútihíd 2023.02.21. 22:02:44

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: rosszul mondod mert európát átlakítani kell nem agyagba döngölni. érdekes ez a bite zsolt mert már megint olyan valaki aki pár képen rád hasonlít kinézetre

Wildhunt 2023.02.22. 09:18:25

@baalint1: ha a hadsereg és az erőforrások nem elég a háború megnyeréséhez, azt úgy hívják hogy vesztes háború. Azzal hogy az adott politikus (mint Hitler meg a bunkergoblinotok) túl hülye ahhoz hogy ezt felfogja és képzetlen tömegeket hajt a frontra, nem a háborút fogja megnyerni, hanem a pusztítást fokozni. Ezt valahogy még a japánok is felfogták.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.22. 16:06:57

@G. Nagy László:

"Ki az a beteg állat, aki a gyerekein, a családján kívül bárkiért is az életét adná?"

a nemzeti ünnepeinkről hallottál már?
56 megvan? 48? nyilván a küzdésről van inkább szó, kivéve téged, te esetben fennállhat a kérdés, hisz annyire szereted orbánt és a rendszerét, hogy mindent elhiszel neki. és még a hazugságait is megvéded. de akkor gyurcsánynál se baj, ugye?

"az ilyen alaptalan feltételezésekért sem érdemes kommunikálni veled."

mindig kell valami üres indok ugye? ezt a gazdáidtól tanultad, pedig rengeteg releváns kérdésem volt, és egyikre se választoltál te trollkodó szar. mindig megismételteted velem a kérdést te hazug gyengeelméjű becstelen kutya. ahelyett hogy beleállnál és tisztára próbálnád mosni a neved, dehát lehet nem is akarod, elfogadod hogy orbán hazudozik neked is, és elfogadod, hogy te is korrupt hazug patkány vagy. így nem billensz ki a lelki egyensúlyodból.

ne játszd már meg magadat, hogy te olyan talpig becsületes ember vagy, mert én nem tolerálom az ilyen hitványságot se.
fideszes darab szarként a fideszes propagandát fújod, még véletlenül se lehet önálló gondolatod ami nem illik a kánonba, még véletlenül se írsz a fideszes kritikákról, lopásokról soha, holott most már mérgeznek minket egyértelműen, a földjeinket, élelmünket, vízünket lopják szét a gazdáid és még tapsikoljon is hozzá az a maréknyi értelmes ember?
volt idő amikor még a jenkik is irigeltél a mezőgazdaságunk sikerességét, te úgy látod hogy most pompásan működik ez is ebben a roncstársadalomban és a "műkörmösök" nem lopják szét a földpályázatokat? lásd Ángyán-jelentés.

"Számos posztot írtam már a témában, mindben mélyen elítélem a kötelező katonai szolgálatot."

a kisiskolás írásaidból rengeteget elolvastam, meg a kommentjeidből is. ismerlek, nyugodj meg. te mikor olvasod el az orosz bábkormányos posztomat? nem azért fizetnek, mi?

"Pontosan ugyanolyan embertelen."

ez nem reagálás erre a felvetésre:
"kár hogy ez nem az oroszok kapcsán jutott eszedbe ugyanis ők is vágóhídra viszik az oroszokat"

neked az ukránok kapcsán jutott eszedbe a hadkötelezettség te gerinctelen pondró! az oroszokról egy szót se szóltál!
a "legyen béke, az ukránok tegyék le a fegyvert" kezdetű fideszes propaganda címén, ez azért mégse szépségkirálynői mondat, az igaz :)

"Egy tisztességes kormány nem ellenséget lát a békés állampolgárban"

hát pedig ellenségként kezeli azt aki nem akar bevonulni, (bárcsak viktor tudna róla hogy miket gondolsz rendszeréről, akkor beleírná az alaptörvénybe az ellenkezőjét.)
és már azt is ellenségként kezeli aki nem hagyja szó nélkül hogy roncstársadalmat csinálnak az országban, és szétlopnak mindent.
mint a csótányok olyanok, mint egy barbár horda, olyan a fidesz, láttad a nemzeti parkokban a TARVÁGÁST? láttad a fertő tó nemzeti parkját?!
ne hazudj!

" Egyszerűen meg kell fizetni azokat a profikat, akik erre éreznek affinitást. Van belőlük elég."

ez már megint olyan szépségkirálynős mondat, legyen béke, mi? nem látod milyen kezdetleges vagy, ugye? te nem.

amúgy meg:

nepszava.hu/3183508_egy-energiaszegeny-orszag-miert-akar-energiafalo-akkumulator-nagyhatalomma-valni-mikozben-a-magyar-adofizetok-penzebol-azsiai-vendegmunkasoknak-teremt-munkahelyeket

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.22. 16:17:56

@baalint1: nekem is mesélt egy cigány ismerősöm

mint a középkorban, úgy adják-veszik a lányokat az cigány apák. náluk még sok esetben középkor van.

tudtommal most nemrég az érdi cigány tömegverekedés a benzinkútnál is emiatt volt, 2020-ban. eladták a lányt az enyingi cigányoknak, vagy fordítva, de az megszökött a szerelmével, ezért kártérítést követeltek az enyingi cigányok.

Halálos érdi tömegverekedés: 22 érdi és 8 enyingi áll bíróság elé, tucatnyi emberre kértek börtönt
24.hu/belfold/2022/05/18/halalos-erdi-tomegverekedes-benzinkut-vallomasok-vademeles/#

mindannyian emlékszünk a 2008-as siófoki felvonulásukra.

ez az ország elveszett etnikailag, csak még nem vette észre, a kibaszott cigányok nemcsak gyurcsány de orbán CSOK-ja miatt is túlszaporodnak.

videa.hu/videok/hirek-politika/enyingi-cigany-terror-siofokon-ciganyok-enying-vnoulas-rXmFsajl6qTWpuRu

24.hu/belfold/2020/07/31/video-erd-tomegverekedes/

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.22. 17:19:27

@baalint1: mondjuk a jövőben, akár már 200-300 év múlva, de simán lehet az 30-60 év is, már robotok fognak háborúzni a gazdag országok részéről, és csak a szegényebbeknél lesz fajsúlyos a személyi állomány a csatatéren.

de rátapintottál a lényegre, ha nincs kötelező besorozás akár a nácik, akár a komcsik bekebelezhették volna az egész világot.
erre soha nem jönne rá elvtársunk

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.22. 17:22:06

@Wildhunt:

"a modern háborúban úgy fogsz meghalni mint egy kutya"
E. Hemmingway.

nem számít mennyi képzettséged van, ha ágyúznak, vagy drónokkal szednek le. mert teljesen lutri, köze nincs már a középkor előtti képesítésnek. nem mintha sok esélyed lett volna a menet elején bármilyen csatában.

Wildhunt 2023.02.22. 17:46:59

@tesz-vesz: akkor az USA ellopja a hadseregfejlesztésre költött pénzt? Na ezért vagy hülye : írótól tanulsz háborúzni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.22. 17:47:58

@G. Nagy László:

97% NEM A SZANKCIÓKRA!
és orbán a 3% közé tartozik, mégiscsak :D

de jót nevettem, ezeknek látod helyén van morális érzéke, és nem is agyhalottak, mint a fideszesek:

youtu.be/SId8iQvno1s

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.22. 17:51:31

@Wildhunt:

ez az író részt vett 2 világháborúban te fideszes agyhalott meg a spanyol polgárháborúban is, te kib. idióta.

mit akarsz makodni már megint? nem értem, hogy lopná el az USA? ki beszélt erről csöpi?

Wildhunt 2023.02.22. 20:19:59

@tesz-vesz: te. Persze azt sem érted amit magad írtál le, mert pont olyan genetikai hulladék vagy mint az imádott hoholjaid.

Almandin 2023.02.22. 21:59:03

@tesz-vesz: A témához illő cikk:
vasarnap.com/archivum/kulonos-roma-hazassagok-eladott-menyasszonyok
Valóban úgy élnek, mintha a több száz évvel ezelőtti viszonyokról olvasnánk.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.23. 11:42:44

@Almandin: primitív népség, azt nem értem a szociológuso miért szeretik annyira a cigányokat? miért védik őket annyira, a tasznál is vagy 4-en dolgoznak cigányokkal. nem látják ezeket? vagy csak azt hiszik kedvességgel ezen lehet az elmaradottságukon változtatni?
vagy ha letagadják a primitívségüket? persze vannak kivételek, oké, csak érdekes a fehéreknél nincs ilyen

m.cdn.blog.hu/kk/kkbk/image/szem%C3%A9ly/tasz%20fajvedelem.jpg

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.23. 11:50:00

@Wildhunt: ezért nem szeretek fideszessel beszélgetni, mert ostobák mit a föld. és ráadásul még ők az arrogánsabbak is, ezt tanulják a gazdáiktól.
mi a bajod már megint? nyögjed már ki, értlemesen próbálj meg kommunikálni, tudom fáj ilyenkor a fejed, de meg kell próbálnod ha nem akarsz életed végéig állatként vegetálni.

ha beégtél mert nem ismermered Hemmingwayt, legalább a pofádat fogjad már be és ne ugassál,hanem kussolva tűnj innen.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.23. 16:16:45

@alöksz róz: ja, na most jól le buktattál, nem ma olvastam tőle, az is igaz.
mindig arra koncetrálok hogy ne Hamingwayt írjak, valamiért mindig elgondolkozok amikor le kell írni hogy "a"-val vegy "e"-vel írjuk a nevét.

alöksz róz 2023.02.23. 17:24:38

@tesz-vesz: szerintem azért, mert ezt az egy mondatot olvastad tőle.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.23. 20:18:47

@alöksz róz: ne próbálkozz a következtetésekkel, már a múltkor is csúnyán beégtél vele

Sadist 2023.02.24. 18:35:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Éppen amikor legalkalmasabbak a gyerekszülésre?"

Öh, wat? A nők átlag 18-23 éves kor között a legalkalmasabbak a gyerekszülésre, akkor a legtermékenyebbek és akkor a legalkalmasabb a szervezetük egy gyerek kihordására. Nem is véletlen, hogy a férfiak 16-tól 65-ig konzisztensen azt a korosztályt tartják a legvonzóbbnak.

"Basszus, akkor a harmincas nők nagy részét is még bűncselekmény lenne megdugni?"

Igen, egy ilyen rendszerben ha nem is bűncselekmény, de minimum erkölcstelen volna a mai harmincas nők egy jó részét megdugni. De sokkal érdekesebb a kérdés, amit a probléma implikál, hogy ha a mai nők nem képesek felelősségteljesen, felnőtt módjára dönteni egy olyan súlyos, egész életükre kihatással levő kérdésben, hogy kinek tegyék szét a lábukat, akkor kinek a joga és felelőssége legyen? Régen ez egyértelműen az apáé volt, anno ha valaki zsákolni akart, akkor először feleségül kellett vennie a leányzót, annak pedig a nulladik lépése volt az apát meggyőzni arról, hogy nem fogja a lányát megpocsékolni, aztán otthagyni, esetleg még egy gyereket is a nyakába akasztani.

Pont tegnap olvastam végig Louise Perry The Case Against The Sexual Revolution című könyvét. A szerző gyakorlatilag végig azon lamentál, hogy a szexuális forradalom mennyire jól jött a férfiaknak, a nőkkel pedig mennyire kibaszott, mert rá vannak "kényszerítve" a társadalom, a média, a férfiak, a hookup culture által, hogy elköteleződés vagy annak legalább az ígérete nélkül szexeljenek. De azt már a szerencsétlen, szűk látókörű feministája nem veszi észre (vagy direkt figyelmen kívül hagyja), hogy egyrészt a férfiak csak egy nagyon szűk rétegének járt pozitív hozadékkal a szexuális forradalom, másrészt pedig, ami sokkal lényegesebb, hogy mindössze annyi történt, hogy a nők a korlátlan szexuális szabadság mellé a nyakukba kapták annak minden felelősségét is, az pedig úgy már nem Disney. Az egész hookup culture-ért kizárólag a nők a felelősek, ők döntik el, hogy kinek, mikor, hogyan, miért cserébe engednek hozzáférést a vaginájukhoz, nem a férfiak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.27. 21:44:55

@Sadist: szoktál olvasni csöpi? most azért megleptél. nem fognak ezért kizárni a Pártból, ha ezt megtudják ott?
miért nem értesz egyet azzal, hogy az értelmes ember számára a vita a legizgalmasabb szellemi tevékenység?
miért játszod a sztálinistát? mondd el légyszi, nagyon érdekel.
süti beállítások módosítása