téveszmék

téveszmék

"Tucker Carlson büntetést érdemel"

2024. február 10. - G. Nagy László

 

tucker-putyin_2.jpg

 

Még meg sem jelent Tucker Carlson Putyinnal készített riportja, az EU néhány politikusa máris őrjöngeni kezdett, mondván: az újságírót szankcionálni kell. Még az is felmerült, hogy ki kéne tiltani az unió teljes területéről. (Orbán Balázs azonnal lehűtötte a kedélyeket, posztjában utalva rá, hogy ilyen ostobaságot egész biztosan nem fogunk megszavazni.) Lassan kezdenek lehiggadni, s úgy tűnik, a sztárújságíró mégsem kap büntit Európától. Azonban már az a tény, hogy ez egyáltalán felmerült - s nem csupán egyetlen eszelős idióta elméjében, hanem a progresszív tábor általános helyeslésével -, azt jelzi, hogy pokoli nagy a pánik. Az unió a legtöbb alapelvét már rég a sutba hajította, ám ilyen mélyen talán még sosem járt.

 

Ami nyilvánvaló: Tucker Carlson a munkáját végzi. Újságíróként az a dolga, hogy interjút készítsen. Akár az ördöggel is. Sőt: minél ismertebb, minél hatalmasabb és minél messzebb áll a makulátlan szentségtől a riportalany, annál alkalmasabb. Putyinra elég jól illik ez az elváráscsomag, így a csütörtök éjjel közzétett beszélgetés alighanem meghatározó mérföldkőnek számít majd Carlson pályafutásában. "Nem azért vagyunk itt, mert szeretjük Putyint. Azért vagyunk itt, mert az USA-t szeretjük, és szeretnénk, hogy hazánk sikeres és szabad legyen. Nem bátorítunk senkit, hogy egyetértsen Putyinnal, de bátorítunk mindenkit, hogy nézze meg az interjút." - fogalmazott a sztárújságíró a liberalizmus legtisztább hangján. Úgy tűnik, hallgatnak rá, a megtekintések száma már százmillió felett jár. Megmosolyogtató, hogy a közzétételt követően a Föld minden részéről újságírók hada jelentkezik, hogy ők is szívesen leülnének Putyinnal. Eddig hol voltak? 

 

"Putyin propagandagyőzelemmel távozik Tucker Carlson alákérdezős interjúja után." - így kommentálta a beszélgetést a CNN. Számomra már az is döbbenetes, hogy a 21. században még mindig olyan szellemi mélységben kóvályog az emberiség, hogy a primitív manipuláció a legszimplább szóhasználat szintjén is megjelenik. PROPAGANDA - mást sem hallunk két éve. Mit jelent ez a kifejezés a fősodratú média szerint? Mindent, ami szembemegy az ő igazságukkal. Teccik érteni?? Az egyik politikai oldal fehér, a másik fekete, punktum. Lehet, hogy kissé régimódi vagyok, de én nem így osztanám kétfelé a különböző gondolatokat, mémeket, információkat. Sokkal inkább tényeket és véleményeket különböztetnék meg, melyek közül az előbbit nevezném bárki által ellenőrizhető igazságnak, az utóbbit pedig minden esetben propagandának, bárki is legyen annak megfogalmazója. Valójában a fél életünk arról szól, hogy propagandát terjesztünk. A közösségi oldalakon igyekszünk önmagunk legjobb arcát mutatni. A társkereső platformokon pláne. Az állásinterjún megpróbáljuk elhitetni, hogy nálunk jobb jelöltet keresve sem találni. Mindezeket csupán azért nem illetjük a propaganda kifejezéssel, mert nem a politikáról szólnak és a célközönség sem feltétlenül széles. De természetét tekintve nincs lényegi különbség: szavainkat a privát szféránkban is tudatosan formáljuk, azzal a céllal, hogy a befogadót meggyőzzük, befolyásoljuk, magunk mellé állítsuk. Muszáj rögzíteni: aki a negatív csengésű PROPAGANDA szót használja, maga is propagandát folytat. Azt üzeni: az ellenfelem véleménye hamis, mesterkélt, illegitim, hiszen szembemegy az enyémmel... 

 

Bár korántsem lényegtelen, hogy mik hangzottak el az ominózus interjú során, a reakciók számomra sokkal beszédesebbek. Jómagam ezt a fajta hisztériás pánikot mindössze két világ kapcsán ismerem. Az egyik a vasfüggöny diktatúrája, amely elképesztő erővel dolgozott azon, hogy a nyugati "propagandát" (igen, az elvtársak akkor is így nevezték) távol tartsa a szocializmus emberétől. A másik a passzív-agresszív nők konfliktus-forgatókönyve: apró, mérgező tűszúrásokkal felheccelni a férfit, majd belé fojtani a szót. (Hiszen a férfi minden esetben gonosz, a nő pedig minden esetben áldozat, itt csak az egyik félnek van joga a szólásra...) A másik fél elnémítására irányuló attitűd mindig szégyenletes és a lehető legtávolabb áll a felnőttségtől, a liberalizmustól, az EU alapeszményétől. Ez a gyengék reakciója, akiknek vaj van a fejükön, ezért rettegnek meghallgatni a másik oldalt. Egészen döbbenetes, hogy ezt a kifejezetten visszataszító mentalitást - mely eleddig csupán a feministákat és a nyugati egyetemi szféra mimózáit jellemezte - a progresszív tábor már a nagypolitika szintjére is felemelte. Az emberek nem kaphatnak bárhonnan nyers információkat, hiszen még megfeküdné a gyomrukat. Majd mi szépen becsomagoljuk nekik... Egy normális világ nem így néz ki. Egy normális világban meg akarom ismerni Marx és Hitler gondolatait is. Egyszerűen azért, mert tudni szeretném, hogy ezek a sátáni figurák mely ponton hagyták el az értelem és a józanság ösvényét. (Hiszen mindkettőről tudom, hogy kifejezetten értelmesek voltak, s bizonyos kérdéseket messzemenően helyesen láttak.) Hasonló a helyzet Putyinnal is. Egy normális világban a CNN maga készítene riportot az orosz elnökkel, melyet azután számos kerekasztal beszélgetés során ki lehet elemezni, ízekre lehet szedni. Azonban a CNN - és az összes többi balos médium - ebben ellenérdekelt. Hiszen egy effajta analízisből simán kiderülhet, hogy az USA demokrata adminisztrációjának is van némi felelőssége az ügyben; hogy Zelenszkij sem szent; hogy az EU vezetése totálisan alkalmatlan idiótákból áll; s hogy talán Putyin sem annyira ördögi, mint ahogyan ezt az elmúlt két esztendőben tálalták. "Elég csak visszamenni és megnézni, mit mondott a mainstream média az első napon, amikor Oroszország megszállta Ukrajnát. Ez nagyrészt az érzelmi mérnöki munkájuk, az emberek nem értették, mi történik, de azt mondták nekünk, hogy csak rendben kell lennünk azzal, hogy dollármilliárdok mennek a tengerentúlra. Ezt nevezem én politikai kommentárnak, ők irányítják a gondolatainkat, de valójában nem férünk hozzá az igazsághoz." - ezek már Candace Owens, a Daily Wire műsorvezetőjének szavai. Sokat elárulnak elárulnak a nyugati média természetéről és jól magyarázzák a jelen pánikhangulatát.

 

A másik elnémítására való törekvésnek a legpusztítóbb velejárója az, hogy ily módon képtelenség békét kötni. Szijjártó Péter az elmúlt két év során minden megszólalásában elmondta: kommunikáció nélkül nincs tűzszünet. Ez elég evidens gondolat, ahogyan az is az, hogy a kommunikáció ellenzői a háború folytatásában érdekeltek. Egészen döbbenetes, hogy magas rangú politikusok és katonai vezetők Európa-szerte arról beszélnek, hogy háborúzni készülnek. Még nem most, de 2-3 év múlva... Tényleg komplett elmebetegek vezetik a világot? Tényleg ilyen felelőtlen barmok kezében az irányítás? Mire jó ez a teljesen őrült félelemkeltés? Egy felelős vezető erős és ütőképes hadsereget épít, de csak csendben, a háttérben, s kizárólag védelmi célból. Ezek a bohócok meg telekürtölik a világot, hogy háborúsdit terveznek... Putyin meg csak ül nyugodtan a fehér karosszékben, és látszik rajta, hogy a legkevésbé sem hat rá ez az erőtlen fenyegetőzés. Elmondja, amit mindig: ő nem akarja megtámadni sem Lengyelországot, sem a Baltikumot. Miért is állna érdekében? Egy nyugodt, de racionális pszichopatát látunk egy rakás hisztiző-fenyegetőző idegbeteggel szemben. És ők alakítják a világ sorsát...

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr1218322697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2024.02.10. 11:26:59

úgy tartják, hogy aki interjút készíthet egy miniszterelnökkel az ügynök. az ellenségé. háború van.

G. Nagy László 2024.02.10. 11:48:13

@cvsvrs: Értem. És ha egy fradista úgy tartja, hogy minden Újpest-szurkolót kardélre kéne hányni, az rögtön igazsággá válik? Sokat tartanak sok mindent. Az EU alapeszméje szerint a szólás- és véleményszabadság szent. Ráadásul az EU nem is áll háborúban senkivel. Miről beszélünk??

grundigg 2024.02.10. 12:22:00

"Azonban már az a tény, hogy ez egyáltalán felmerült - s nem csupán egyetlen eszelős idióta elméjében, hanem a progresszív tábor általános helyeslésével -, azt jelzi, hogy pokoli nagy a pánik."

Tudnád definiálni a "progresszív tábort" és bizonyítani az általános helyeslését? Ez már csak azért is jó lenne, mert aki részéről a helyeslést nem tudod bizonyítani, az ugye nem része a "progresszív tábornak". És akkor befejezheted azok progresszívezését, akik nem Orbán Félisten vagy Putyin elvtárs alsógatyájában élik az életüket. Előre is kösz.

A propagandáról annyit, hogy az, hogy Putyin önmagát propagálja, sosem volt kérdés, önmagában ez nem is érdekel senkit. A kérdés az, hogy mi egy újságíró feladata, amit a Megafon Központ emlőin nevelkedő blogger valóban nehezen érthet meg. Nem, nem az a feladata, hogy mikrofont tegyen a bölcs vezető elé és nyilvánosan elélvezzen a mélyenszántó gondolataitól. Ha ezt teszi, azt joggal hívják úgy, hogy propaganda. Az adott esetben ruszki propaganda.

"Megmosolyogtató, hogy a közzétételt követően a Föld minden részéről újságírók hada jelentkezik, hogy ők is szívesen leülnének Putyinnal. Eddig hol voltak? "

Nem csak most jelentkeznek, nem kéne hazugságokat terjeszteni. Leírták, hogy eddig is jelentkeztek, még a ruszkik is cáfolták Carlson hazugságait. De csak neki adott interjút Putyin, mert ő volt ideológiailag megfelelő. Ahogyan a Doktorminiszterelnökúrnak a péntek reggeli mikrofonállvány a megfelelő. Szerinted miért?

"Egészen döbbenetes, hogy magas rangú politikusok és katonai vezetők Európa-szerte arról beszélnek, hogy háborúzni készülnek. Még nem most, de 2-3 év múlva... Tényleg komplett elmebetegek vezetik a világot? Tényleg ilyen felelőtlen barmok kezében az irányítás? Mire jó ez a teljesen őrült félelemkeltés? Egy felelős vezető erős és ütőképes hadsereget épít, de csak csendben, a háttérben, s kizárólag védelmi célból."

Biztos elkerülte a figyelmedet, de Magyarországon háborús veszélyhelyzet van. Meg lassan egy évtizede mindenféle veszélyhelyzetek vannak. A Doktorminiszterelnökúr politikája lényegében semmi másra nem épül már, mint pánikkeltésre és arra, hogy ő majd jól megvéd téged a szörnyű veszélyektől. Tudjuk, ha 22-ben nem ő nyert volna, fiaink (és átoperált lányaink) már Ukrajnában lennének vérbe fagyva egy lövészárokban. (Amúgy vicces nézni, hogy az évek óta tartó heccelés és félelemkeltés - „Jönnek a gyerMekekért!!!!4444” - áldozata most az abban élen járó Novák Katalin és Varga Judit lett. Hát, a forradalom általában felfalja a gyermekeit, liberális barátom.)

Szóval egészen abszurd, hogy te beszélsz félelemkeltésről.

Azt meg még csak értelmezni sem tudom, hogy egy demokráciában hogyan kellene " csendben, a háttérben" építeni az erős hadsereget? Úgy gondolod, hogy nem tartoznak a választókra sem a biztonságpolitikai célok, fenyegetések, sem a költségvetés? És mindezt ("csendben, a háttérben") abban a posztban sikerül előadnod, ahol a szólásszabadság és az információk szabad áramlása mellett érvelsz.

"Szijjártó Péter az elmúlt két év során minden megszólalásában elmondta: kommunikáció nélkül nincs tűzszünet."

Hányszor járt a háború kezdete óta Orbán Ukrajnában? Hányszor járt Szijjártó Oroszországban, hányszor találkozott ruszki barátaival, és hányszor az ukránokkal? Mikor jutott el először Ukrajnába? Hányszor szólította fel Oroszországot azonnali tűzszünetre? Hányszor közölte a felháborodását, hogy a ruszkik kárpátaljai magyarokat ölnek?

"Tényleg komplett elmebetegek vezetik a világot?"

Azt gondolom, hogy itt eljutottál szellemi utazásod végpontjára. Valóban érdemes lenne itt megállni és a legkomolyabban megválaszolni a kérdést, hogy mindenki elmebeteg és csak Orbán Félisten Viktort és hű szolgái az épelméjű helikopterek, vagy esetleg valami másról van szó.

2024.02.10. 12:22:00

@Wildhunt:
elképzelni nem tudom, hogy vezető amerikai külpolitikai újságírót a jenkik nem szerveznek be egyfelől. azért, hogy jelentsen már nekik akkor ha bármi érdemlegeset megtud. valamit elkotyog neki valamit egy politikus, vagy a közvetlen környezetében akárki. és a ruszkik nem szervezik be másfelől. egy háborúban (az orosz propaganda szerint különleges hadműveletben) úgy készíthet személyes nagyinterjút az elnökkel.

értem, hogy oroszország gazdasági lenézáse és kulturális megalázása egy téves diplomácia közelítés. és az euroatlanti világban erről le kellene szokni. ugyanakkor ebben a háborúban az orosz imádat is kevéssé érthető.

2024.02.10. 12:41:17

@G. Nagy László:
nem értek egyet se jelenlegi euroatlanti, se az eurázsiai politikával. ebben a kérdésben középutas állásponton vagyok, az európai unió megújításának pártján. amiben szükséges egy liberális önkorrekció. nincs szükség illiberális demokráciára. az is tévút. véleményem szerint.

G. Nagy László 2024.02.10. 12:43:08

@cvsvrs:

"nem értek egyet se jelenlegi euroatlanti, se az eurázsiai politikával. ebben a kérdésben középutas állásponton vagyok, az európai unió megújításának pártján."

Egyetértünk.

G. Nagy László 2024.02.10. 12:57:59

@grundigg:

"Tudnád definiálni a "progresszív tábort" és bizonyítani az általános helyeslését? Ez már csak azért is jó lenne, mert aki részéről a helyeslést nem tudod bizonyítani, az ugye nem része a "progresszív tábornak".

Hát persze! Egyesével fel fogom hívni az összes ütődöttet Vera Jurovától kezdve Daniel Freundig. Mindet, baszki. Majd mondom nekik, hogy a nagyon szimpatikus, nagyon gerinces és nagyon érdeklődő Grundigg kérdezteti, hogy ugye Önök is szankcionálnák ezt a mocsok Tucker Carlsont? Teljesen kezd elmenni az eszed.

"És akkor befejezheted azok progresszívezését, akik nem Orbán Félisten vagy Putyin elvtárs alsógatyájában élik az életüket. Előre is kösz."

De ez nem olyan bonyolult. Vegyünk például téged! Bujkálsz a sötétben, de ha nagy ritkán fel is vállalsz némi értékrend-morzsát, emlékeim szerint igyekszel magadat távol tartani a progresszív őrülettől. Na most ha ez így van, és még nem vesztetted el minden józanságodat, úgy azt nem értem, hogy miért fáj neked az, ha a hülyéket hülyéknek nevezem. Simán el tudsz határolódni, és azt mondani: én nem ilyen vagyok. Vagy ha ebből a gerinctelen, ócska brigádból tudsz olyat, aki nem ideológiai megszállott, nem megvásárolt politikus, hanem tisztességes és gondolatok is vannak a fejében, úgy szabad a pálya, nevezd meg azokat, akiket védőszárnyad alá kívánsz vonni! Simán lehet, hogy elvétve akad ilyen francia, olasz, vagy akár finn politikus, aki nem őrületből és nem megrendelésre hungarofób. Készséggel el fogom ismerni az igazadat, ha tényleg van ilyen.

Wildhunt 2024.02.10. 13:09:38

@cvsvrs: elképzelni nem tudom, hogy vezető amerikai külpolitikai újságírót a jenkik nem szerveznek be egyfelől

Mert te csak a kommunizmust tudod elképzelni. A gondolkodásmódod tudományos neve a proliirigység.

dehtapa 2024.02.10. 16:08:16

@G. Nagy László: Kedves Laci! Én személy szerint nem tiltanám ki az EU-ból Tucker Carlsont, de teljesen jogosnak érzem az ilyen felvetéseket is. Igaz háborúban nem állunk, de az egyik harcoló felet támogatja az USA és az EU (így mi is), pénzzel fegyverrel, kommunikációval, stb. Így egyértelmű melyik oldalon állunk. A sajtószabadságra hívatkozni elég álszent dolog, hisz Oroszországban szinte csak a kormánypropagandát ismerhetik meg az emberek, ellenvéleménynek helye nincs. Ez olyan mintha ők lőhetnének ránk a kommunikációs háborúban, de mi nem tudunk rájuk lőni, sőt még vinnénk neki egy nagyon erős fegyvert (a százmilliós nézettség) amivel ránk lőhet. És mindezt elősegíti a vegytiszta orosz propaganda terjesztésével egy amerikai állampolgár, aki gyakorlatilag a sokmilliós nézettségét ajándékba adja Putyinnak. Ez azért elég közel jár a hazaáruláshoz… Oroszoknál, ha valaki ilyet tenne fordított előjellel, már biztosan hátbalőtte volna magát és kiugrott volna az ablakon. És miért nem a munkáját végzi Carlson, hanem propagandát terjeszt? Nem tett fel kínos kérdéseket, nem szólt közbe, amikor Putyin ferdített, illetve nem fejtette ki az igazság minden szeletét, gyakorlatilag hagyta, hogy Putyin azt mondjon, amit akar. Nem hiszem, hogy hasonló módon ezt megtenné a másik oldallal és készülne egy Zelenszkij(vagy bármely nem orosz szakértővel) ilyen alámondós nagyinterjúra…
A negatív csengésű propaganda szerintem a valótlan állítások tényekkel való szándékos keverése, érdemi információk ellhallgatása, a valóság egyoldalú bemutatása, minősítő jelzők (pl. dollárbalodal, pedofílsimogató Fidesz) használata, stb., melynek célja a széles tömegek félretájékoztatása, valamely fél lejáratása. Ez itt is helytálló és a kormánymédiában is abszolút megállja a helyét. Gyönyörű példa volt erre a mostani botrány Novák Katalinnal. Egy hétig, amíg OV nem mutatott irányt nem írtak semmit, vagy keverték a valóságot hazugsággal. Lehet újságírónak, riporternek, hírszerkesztőnek nevezni az olyanokat, akik napokig nem számolnak be arról, hogy az ország legfőbb közjogi méltósága egy pedofíliával kapcsolatos botrányba keveredett? Nem. Ők a kormánypropagandisták, akik minden kormányzati véleményt kritikátlanul átvesznek és folyamatosan keverik a valóságot a tényekkel a nem kormánypártok hiteltelenítésére, ellhallgatva közben minden kormánypártra kellemetlen fontos információt. Aki a negatív csengésű PROPAGANDA szót használja, nem feltétlen folytat negatív propagandát. Én is csak propagandának neveztem a propagandát.

“ő nem akarja megtámadni sem Lengyelországot, sem a Baltikumot”
Dmitrij Medvegyev Twitter-bejegyzése szerint a Baltikum Oroszországhoz tartozik. Ukrajnát is elismerték régebben és állították, hogy nem támadják meg. Még az ukránbarátsággal nem vádolható kormányközeli Bayer Zsolt is azt mondta, hogy „Oroszország nem fogja megtámadni Ukrajnát, ezt egy hülye is tudja". Putyin szavában bízni elég komoly naívitásra utal. Szerintem csak a Nato-tól való félelem és a saját seregének (viszonylagos) gyengesége tartja vissza.

“Egészen döbbenetes, hogy magas rangú politikusok és katonai vezetők Európa-szerte arról beszélnek, hogy háborúzni készülnek.”
Jelen helyzetben nem készülni fel egy olyan olyan legrosszabb lehetőségre, ahol eszkalálódik a háború, felelőtlenség lenne.

“Egy felelős vezető erős és ütőképes hadsereget épít, de csak csendben, a háttérben, s kizárólag védelmi célból.”
Ezt hogyan képzeled egy demokráciában (ahol van számottevő ellenzék és a média nagy része nem a kormány kezében van)? Pl. a hadiköltségek emelkedésének indoklását a költségvetésben?

alöksz róz 2024.02.10. 16:44:28

@G. Nagy László: "Simán lehet, hogy elvétve akad ilyen francia, olasz, vagy akár finn politikus, aki nem őrületből és nem megrendelésre hungarofób." - aki a orbán ellen van, az hungarofób.
csodás definíció.
a párja: aki orbán ellen van, az nem magyar.

amikor már ilyen őrültségeket kell magatoknak kitalálni, akkor lehet tudni, hogy közel a bukás.

alöksz róz 2024.02.10. 16:52:28

@dehtapa: "A sajtószabadságra hívatkozni elég álszent dolog, hisz Oroszországban szinte csak a kormánypropagandát ismerhetik meg az emberek, ellenvéleménynek helye nincs." - és te ugyanezt akarod a szabad nyugaton is bevezetni.

"Ez azért elég közel jár a hazaáruláshoz…" - ilyen elven pikkpakk rólad is be lehet bizonyítani, hogy igen közel vagy a hazaáruláshoz.

MEDVE1978 2024.02.10. 17:06:24

Az egyik (ha úgy tetszik a progresszív) oldalról ez egy szent háború. Nagyon jól összejön a két "oldalon" az összes hívószó: a progresszív-tradicionalista, demokrata-autokrata, egalitariánus-elnyomó, nacionalista-internacionalista stb.

Egy szent háborúban, ahol a végső igazság birtokában érzi magát az egyik fél, nem illik a másik felet "meginterjúvolni". Ez olyan, mintha valaki Hitlerrel akart volna 1944-ben interjút készíteni.

Ebből a szempontból érthető Carson interjújának megítélése a progresszív sajtóban. A vicces egyébként csak az, hogy míg megy a szardobálás Carsonra, a teljes nyugati sajtó nyilvánvalóan első helyen taglalja az interjút :D

Nyilván az interjút nem egy szent csinálta. Carson egy szélsőjobbos zsoldos, sohasem volt más. Tudta azt is, hogy Trumpnak a Biden csalt című vádja alaptalan, ahogy azt is, hogy ez tartja egyben a tábort, így a cél szentesíti az eszközt nevében hazudott ő is. Lényegében a Foxnál ez derült ki, ezért rúgták ki.

A Putyin interjút mindenki tudja használni valamire:
1. Putyin nyilván a saját nézeteit akarta megjeleníteni, a saját hangsúlyaival és szemszögével
2. Carson jól érezte, hogy ez óriási üzlet és extrém igény van rá. Jót tett a hírnevének és a bankszámlájának is.
3. A világsajtónak egy jól prezentálható hír, amire minden narratívát fel lehet húzni. Putyin elmondta indokait - a gonosz zsarnok propagandainterjút adott a hazug volt újságírónak stb.

Szóval az egész túl van fújva: Carsont a sajtószabadság bajnokaként ünnepelni groteszk, míg kitiltani az EU-ból szintén.

Sadist 2024.02.10. 17:10:40

A teljes amcsi és európai baloldalt, valamint az összes balos médiumot már rég kivégzőosztag elé kellett volna állítani hazaárulásért.

Sadist 2024.02.10. 17:20:37

@MEDVE1978: "Carson egy szélsőjobbos zsoldos"

Egész idáig azt gondoltam, hogy értelmes, mérsékelt, többé-kevésbé középen álló politikai és világnézeteid vannak, de úgy látszik tévedtem.

MEDVE1978 2024.02.10. 17:43:01

Egyébként érdekes lehet az is, hogy mit mondott Putyin. Néhány dolgot:
1. Volt egy történeti fejtegetése, egészen a viking időktől kezdve. Ez kapásból egy orosz történeti narratíva volt, pl: azt, hogy a Kijevi Rusz elsődlegesen, Novgorod másodlagosan volt a központja a középkori orosz előállamnak, Moszkva meg csak egy kis falucska akkoriban, nem emelte ki. Ahogy ugye az úgy nevezett kisorosz indentitás, ami az ukránok nemzeti identitása lényegében, szintén nem került elő, Putyin szerint ez lényegében az orosz identitás része: az ukránok ellengyelesedett, egzotikus oroszok.
2. A SZU szétesése és az orosz konfliktusok ezután is úgy kerültek elő, mint ahol az oroszok csak reagálnak és áldozatok.
3. Végül az ukrán ügy kapcsán ismét a nácitlanítás került elő, ami ugye egy rettenetesen unalmas és átlátszó blöff.
4. Előjött az Északi Áramlat felrobbantása is, ahol persze Putyin elmondta, hogy nem ők voltak (logikailag mondjuk ez egyértelmű, nagyon valószínű, hogy az ukrán, esetleg a lengyel titkosszolgálat akciója volt).

Most nekem egy kicsit rémisztőbb forgatókönyv kezd felsejleni, aminek kicsi esélyét látom, de lehetséges. A lényeg, hogy idén USA választások lesznek. A főpróba már nagyon rossznak tűnik, nem tudom, hogy ki figyelte a texasi határkonfliktust, ahol a helyi kormányzó a nemzeti gárdával állt ellen a szövetségi kormányzatnak. Ezután pedig beállt mögé egy rakat állam, támogatva. Az USA megosztottság tehát óriási, talán nagyobb, mint valaha. Alacsony esélye van egy fegyveres konfliktusnak is országon belül. Ha meggondoljuk a legutolsó választások után is majdnem fegyveres lázongások voltak. A belső megosztottság egyben külső gyengeséget is jelent az USA esetében, ahogy láttuk az ukrán segélyt a republikánusok a határkonfliktusban való engedményekhez kötötték.
Gyakorlatilag bármilyen külső konfliktusra való reakció hasonló eredményhez vezethet. Trump például azzal hirdeti magát, hogy rögtön béke lesz Ukrajnában, ha hatalomra kerül. Ez egyedül úgy érhető el, ha beszünteti az ukránoknak való segélyezést. A republikánusok fel fogják venni ezt az álláspontot a kiélezett belső viszonyok miatt.

Kicsit érdemes gondolkodni, hogy ha te diktátor lennél, mikor intéznéd el a fegyveres konfliktusodat. A legjobb pillanat erre az USA elnökválasztás és az utána következő interregnum. A kiélezettség miatt ugyanis ismét várható egymás kurvaanyázása, csalózás, megtámadás bíróságon stb. A vezetés legitimitása megkérdőjelezett lesz.

Ez előrevetíti, hogy ha Kína támadna Tajvanra, akkor erre a legjobb alkalom év vége. Amit már most tudunk az az, hogy a nyugati fegyvertermelés töredéke a keletinek. Tehát Kína, Észak-Korea és az oroszok jó sok fegyvert gyártanak, a kiherélt, ellustult Európa keveset. És jelenleg azt a keveset is odaadtuk, folyamatosan odaadjuk az ukránoknak.....

Trumpról már régóta tudjuk, hogy kiszámíthatatlan. Ha Kína megtámadja Tajvant, akkor az USA 3 fronton lenne kénytelen helytállni (Közel-Kelet, mert biztos lehetünk benne, hogy Irán feltekeri akkor a hangerőt, Tajvan és Ukrajna). És ez messze nem a vége, mivel ha a rendőr máshol van, az alkalom szülte tolvajok tevékenykedni kezdhetnek: fellángolhat az indiai-pakisztáni, zsidó-arab, koreai, sőt még a bolívia-guayanai konfliktus is, meg mondjuk még ezer afrikai kisebb csetepaté. Az amerikaiaknak ehhez messze nincs ereje. Trump eljuthat oda, hogy priorizálnia kell. Tajvan az elsődleges prioritása, mert ha Kína elfoglalja, akkor Kína kijut a tengeri karanténból és az az USA Csendes-óceáni dominanciának végét jelenti. Az nem kérdés, hogy Trump beáldozza Ukrajnát, de nem biztos, hogy itt megáll ,Churchill a második világháború alatt mondta azt, hogy a balti államok simán lehetnek orosz érdekszféra, hiszen mindig is azok voltak. Ha idáig eljutunk, akkor viszont egy gyenge Európa áll szemben egy fegyverzetben, technikában és haderőben erősebb orosz hadsereggel.

Megoldás nem nagyon van. A haderőt kellene fejlesztenünk + hadianyag gyárak kellenek.

MEDVE1978 2024.02.10. 17:47:03

@Sadist: Miért melyik nem igaz?
A zsoldos igaz, mivel a politikai oldala sokkal fontosabb volt neki, mint az újságírói etikája. De hívhatjuk propagandistának is. Van ilyen bőven mindenfelé, baloldalon is, ha megnézed mondjuk a németeknél a Spiegelt vagy a die Zeit-ot, az amcsiknál a CNN-t, New York Timest valószínűleg ellenkező oldalról pont ilyenekkel van tele.

A szélsőjobb vagy jobboldali is egyértelmű az értékrendje miatt.

Ez nem egy leértékelő minősítés, hanem tárgyilagos. Daniel Freundra azt mondanám, hogy szélsőbaloldali politikus.

Sadist 2024.02.10. 17:56:37

@MEDVE1978: Tucker tipikus konzervatív normie, olyan messze van a szélsőjobbtól, mint Makó az Alfa Centauritól, ne csinálj már bohócot magadból...

GyMasa 2024.02.10. 18:04:32

@grundigg:
Tucker Carlson Zselének is felajánlotta, hogy interjút készít vele.
Persze Ukrajánba most nem tnácsos mennie, hiszen őt is felvették az ukrán halállistára...

GyMasa 2024.02.10. 18:07:28

@dehtapa:
Az a baj, hogy alapvetően nem kellene az EU-nak semelyik "oldalon" sem állnia...
Pont ugyanúgy, ahogy az EU nem áll semelyik odalra se, mondjuk egy középafrikai háborúban sem.
Miért kellett pont most?

GyMasa 2024.02.10. 18:12:20

@MEDVE1978:
"3. Végül az ukrán ügy kapcsán ismét a nácitlanítás került elő, ami ugye egy rettenetesen unalmas és átlátszó blöff."
Egyáltalán nem blöff.
Ukrajnában állami szintre van emelve a Banderizmus, és az Azovhoz hasonló, régen magánhadseregekben is jelentős számban vannak a nyíltan náci szimbólumokat viselő katonák.

GyMasa 2024.02.10. 18:18:04

@MEDVE1978:
"Ez előrevetíti, hogy ha Kína támadna Tajvanra, akkor erre a legjobb alkalom év vége. "
Kínának nem érdeke Tajvant megtámadni.
A kínai emberek sem támogatnak egy ilyen háborút, illetve a mostani Tajvani választásokon az elszakadáspárti párt nyert, valami szűk negyven százalékkal.
Akiknek kiváló lenne egy ilyen háború, az az USA.
Ha ugyanis kitör a zrí, akkor pá-pá nVidia, pá-pá AMD, csak, hogy a legynyilvánvalóbbakat említsem.
És, akkor a PC piacon marad az Intel egyedül.
Róla pedig tudjuk, hogy soha nem volt szívbajos anyagilag kihasználni a monopóoliuma adta
"lehetőségeket".
Ami kb azt fogja jelenteni, hogy jópár évig nemcsak a videokártyák lesznek ismét megfizethetetlen árúak, hanem csak Intel gépet tudsz majd venni, de úgy, hogy döntened kell, hogy új autót veszel vagy új számítógépet.
És, ez csak egy aprócska szelete az ottani iparnak.
(valószínűleg egy újabb chiphiány is a nyakunkba szakadna, úgyhogy autót sem tudnál nagyovenni, meg kb semmilyen elefktronikai eszközt.)

GyMasa 2024.02.10. 18:18:58

Tucker Carlson for president!

GyMasa 2024.02.10. 18:19:55

@MEDVE1978:
Az kimaradt, hogy Tajvanon ez az elszakadáspárti párt folyamatosan veszít a népszerűségéből.

GyMasa 2024.02.10. 18:21:38

Illetve, csak szeretném megjegyezni, hogy az Ukrajnát támogató "Igaz szüvetség" semmilyen tekintetben (sem terület, sem az országok száma, sem a népesség sem az össz-GDP tekintetében) NEM a többsége s világnak.

MEDVE1978 2024.02.10. 18:27:18

@Sadist: Nekem a jobb és bal amúgy is csak címke, úgyhogy ha szeretnéd, akkor legyen így.

MEDVE1978 2024.02.10. 18:32:40

@GyMasa: Az ukránok nemzetállamot építenek, a fegyveres erőkben pedig szinte mindenhol túlsúlyban vannak a szélsőségesek, ha úgy tetszik nácik. Az ukránoknál meg a banderizmus a hagyomány. Szerintem ez szinte minden más országnál így van, legfeljebb tagadják. (Pl: a német fegyveres erőknél is szinte biztosan többen vannak csak nem vállalják fel nyíltan). Nyilván itt megengedik nekik a háborúra tekintettel. Ettől függetlenül Ukrajna nem tudna ténylegesen náci államként létezni egy nem háborús helyzetben.

MEDVE1978 2024.02.10. 18:51:20

@GyMasa:

A kínaiakat demográfia szempontjából sürgeti az idő. Egyszerűen a 2030-as évekre már túl öreg lesz az a korosztály, ami eddig a gazdaságot vitte, hasonlóan az a korosztály is, aki katonaként behívható. Sok minden szól egyébként amellett, hogy Kína háborúval vezesse le a feszültséget. A társadalomban óriásiak a feszültségek, az egykepolitika miatt fiatal korosztályokban 10%-al több a férfi, akik nem jutnak nőhöz. Lakáshoz jutni önerőből a nagyvárosokban szinte lehetetlen, ugyanis a korábbi években mindenki az ingatlanlufit fújta. Ez vezetett az Evergrande csődjéhez is, amit a kínai kormány nagyjából úgy kezelt, hogy újabb óriási összegeket öntött a piacra. Ugyanakkor tavaly óta már tüntetések is voltak Kínában, ami arra mutat, hogy folyamatosan nő a szociális feszültség. A kínai társadalmi szerződés úgy néz ki, hogy a mindenkori császár (most Xi Jinping) bölcsen és jól kormányoz, ami a nemzet felvirágzásához vezet. Cserébe az átlag kínai elfogadja a viszonylagos elnyomást, a kommunista párt korrupcióját és a temérdek munkát. A kínaiak úgy vannak kondicionálva, hogy ehhez dolgoznak látástól vakulásig: a gyárakban 6 napon át van 12 óra meló, a vasárnap szabad. A probléma akkor van, ha már nagyon úgy látszik, hogy a rendszer nem működik. Ez történt a XX. század első felében a különböző hadurakkal, egészen CSang Kaj Sekig és Maoig. A keleti filozófia lényege ebből a szempontból az, hogy te akár takarító vagy is, lehetsz a társadalom értékes fogaskereke, ha jól látod el a feladatod, jó életet élsz. Ha nem és szégyenbe kerülsz, a közösség megítél, lenéz, az borzasztó. Ugyanez igaz a vezetőre, császárra is.

Kínának nagyjából két lehetősége van jelenleg:
1. Megtámadja Tajvant vagy egyéb háborút kezd (bár másnak nem nagyon van előzménye, értelme). Ez még egyesítheti a nemzetet + levezethet társadalmi feszültséget.
2. A kommunista párt folytatja az elnyomást, egyre durvábban, keményebb eszközökkel. A növekedés viszont folyamatosan csökken és az ingatlanos piramisjáték előbb-utóbb beomlik és az belső zavargásokhoz, erőszakhoz fog vezetni.

Az érme másik oldala az, hogy Tajvan nagyon nehezen elfoglalható. Katonailag szinte bevehetetlen, akár még USA segítség nélkül is. A helyzet nagyon egyszerű. Van egy sziget, a közepén egy hegyvonulattal, ahol a légibázisok és bunkerrendszerek vannak. Ide vissza tud húzódni bármikor a hadvezetés vagy a hadsereg egy része és a végtelenségig tudja tartani magát a terepviszonyok miatt. A partszakaszok egy része sziklás, ott nem lehet partra szállni. Van 3-4 szakasz, ahol partra lehet szállni, viszont a tajvaniak nem hülyék, azokat telerakták védművekkel, hogy ha jön az ellenség fel tudják tartóztatni. Újabb problémát képeznek a csipgyárak. A kínaiaknak az lenne az igazi üzlet, ha ezeket kevés károsodással tudnák elfoglalni, de nehéz elképzelni, hogy ez hogyan sikerülhetne. Ha viszont megsemmisülnek, akkor a világ csiptermelésének gyakorlatilag annyi és a teljes világgazdaság megborul. Ez olyan mértékű bukás lenne, hogy az USA sem keresne rajta, mert a teljes világgazdaság szenvedne.

GyMasa 2024.02.10. 19:03:14

@MEDVE1978:
Nem, itt kb2-3 évente lebukik egy-egy KSK alakulat, ahol kiderül egy vagy jobbára több tagról, hogy kedveli a náci eszmerendszert, de akkor azt az alakulatot felosztlatják, MINDENKIT nagyon alaposan kivizsgálnak, és akiről kiderül, na az megy a sittre.
Szerintem ez a normális eljárás a nácikkal szemben.
Ez a "jajjdehát háború van, hunyjunk szemet" dolog meg teljességgel elfogadhatatlan, mert felveti a kettős mérce problémáját, plusz, amikor véget ér a háború, mit csinálnak a náciaikkal?
Mert azt te sem mondod komolyan, hogy ahogy véget ér a háború, majd az ukrán haderő lesitteli a hadereje krémjét?
Ja, és akkor attól a pillanattól majd ismét "rossz nácik" lesznek?

GyMasa 2024.02.10. 19:09:18

@MEDVE1978:
Semmi szüksége nincs Kínának, hogy megszállja Tajvant.
ELég csak egy alapos blokád alá vennie.
Hamarabb fog az élalam elfogyni Tajvanon, mint a kínai haditengerészet hadihajói.
Illetve, ahogy írtam, az elszakadáspártiság is egyre gyengül Tajvanon.
Ha, 4-8-12 éven belül megbukik az elszakadáspárti kormány, akkor lehet békésen is egyesülniük, sőt, akár meg is maradhat Tajvan jelenlegi függetlensége.
Mondjuk, azt azért tőled is megkérdezem, hogy, szerinted az USA meddig tűrné, hogy mondjuk a Hawaii szigeteken orosz katonai támaszpontok legyenek, egy szerény, párszázezres orosz katonai kontingenssel?
(De ugyanez a kérdés Mexikóval kapcolatban is, szerinted meddig tűrné az USA kormánya, ha az oroszok elkezdenének katonai támaszpontokat építeni az USA határtól pártízkm-re?)

Boldeone2 2024.02.10. 19:33:06

@GyMasa: Egyáltalán nem blöff.
Ukrajnában állami szintre van emelve a Banderizmus, és az Azovhoz hasonló, régen magánhadseregekben is jelentős számban vannak a nyíltan náci szimbólumokat viselő katonák."

- Már megint hülyeségeket beszélsz, szokás szerint! Zelenszkij egy többé- kevésbé liberális, zsidó ember, az oroszajkú lakosság egy jelentős része is rá szavazott
Az Azov a háború előtt kb 1000- 2000 ember lehett, lényegében a debalcevei legyőzöttekből alakult; az ukrán nacionalizmus pedig egy ilyen helyzetben amikor agresszió alatt állnak, normális- fiatal nemzetállamkét

Arról adjál számot, hogy Oroszotszágban mi folyik? A nacionalista, birodalmi propaganda állami szintre van emelve. Dugin a fő ruszofasiszta ideológus, aki az oroszok felsőbbrendűségéről, a nyugat elpusztításáról deluriál!

Kizárólag nektek orosz- bérenceknek nem világos mi tőrténik Ukrajnában: Putyin a diktatórikus hadiállam vezetője háborúzik, mert az egész rezsimje a birodalmi álmok újrafogalmazásáról szól, lévén semmit sem tud az átlagember életéhez hozzátenni, a gazdaság 10 éve vegetál, a demográfia pocsék

Ha viszont Ukrajnának sikerül kiemelkedni a nyugat segítségével, akkor bebizonyosodhat, hogy az orosz társadalmi modell elbukott, hogy lehetne sikeresebb is, egy demokratikusabb, nyitott és szabadabb Oroszország!

2024.02.10. 19:33:10

@GyMasa:
ukrajna 1991-ben vált független állammá. és az amerikai puccs 2014-ben történt. tehát a ruszkiknak 23 évük volt arra, hogy létrehozzanak egy szerethető helytartóságot. és békés úton feldarabolják az ukrán egységállamot. putyin jelcin után 1999-ben került hatalomba. neki is volt 15 éve, hogy moszkva és kijev gazdasági és katonai szövetsége lépjen. és ezt nem tették meg az ukrán nép számára elfogadható módon.

2024.02.10. 19:37:28

ha ukraja belorusz szinten élt volna, akkor az amerikaiaknak esélyük nem lett volna.

grundigg 2024.02.10. 19:57:02

Gyönyörű:

"Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak.

Sokáig hittem egy ideában, a nemzeti, szuverén, polgári Magyarországban és sok évig próbáltam a magam szerény eszközeivel hozzájárulni ahhoz, hogy ez megvalósuljon. De az utóbbi évek során szép lassan és ma végképp rá kellett jönnöm, hogy mindez valóban csak egy politikai termék, egy cukormáz, ami csupán két célt szolgál, a hatalomgyár működésének elfedését és az irdatlan mértékű vagyonok megszerzését.

Hiszem, hogy Magyarország nem a Rogán Antalok, nem az oligarchák és még csak nem is pár befolyásos család országa, hanem a Hunyadi Jánosok, Széchenyi Istvánok, Semmelweis Ignácok, Bethlen Istvánok, Radnóti Miklósok, Slachta Margitok, Márai Sándorok, az 56-os szabadságharcosok, a Ludas Matyik és minden jóravaló magyar hazája."

24.hu/belfold/2024/02/10/varga-judit-exferje-is-lemondott-es-beszolt-roganeknak/

Boldeone2 2024.02.10. 20:11:00

@G. Nagy László: Számomra már az is döbbenetes, hogy a 21. században még mindig olyan szellemi mélységben kóvályog az emberiség, hogy a primitív manipuláció a legszimplább szóhasználat szintjén is megjelenik. PROPAGANDA"

-Mi a döbbentes számodra??? Nem látod mi folyik a világban? Az érzelmeinkért és választásainkért folyik a harc! Az "új világháború " már elkezdődőtt!

Vannak valós fronvonalak, és van a kommunikációs háború, amely egyszerre több szellemi-kommunikációs síkon zajlik, de alapvetően 2 oldal van
Ebben a helyzetben - szerintem - nincs semlegesség!!

Ha liberálisnak vallod magad, akkor hitet kell tenned a liberális, plurális demokrácia, a szabadabb nyugati világ mellett, gúnynevén a " nyílt társadalom " mellett

A másik oldalon az antiliberális, autoriter, nacionalista, fundamentalista vagy kommunista országok és vezetőik állnak; akik a
ERŐSZAKKAL akarják felülírni a szabad világ primátusát, a felvilágosodás és liberális társadalom értékeit
Mondjuk ki, ezen a sötét oldalon kik állnak: Oroszország, Irán, Kína, meg muszlim szélsőség

Ehhez az "illusztris" társasághoz csatlakozott a nyugati tömb országaiban a populista szélsőjobb, akik belülről kezdték bomlasztani a világunkat és mint tudjuk a " belső bomlasztás " mindig veszélyesebb...

Trump, Orbán meg a többi szélsőjobboldali vezető, hasznos idótaként taszítják válságba a nyugatot, most éppen az ukrán katonai segély blokkolásával, holott mindenki érdeke az lenne, hogy Putyint minél hamarabb térdrekényszerítsük!

Trump és Orbán vagy " csak idióták" vagy pedig tudatos, számító gazemberek!

Úgy tesznek, mintha nem látnák mi történik a világban, Ukrajnában, Tucker Carlson dettó!

Az lenne a tényszerű újságírás, hogy AZ ÁLDOZATOT meg sem kérdezi??

Miért nem ment el először Ukrajnába, megkérdezni egy ukrán nőt, akit megerőszakoltak az orosz katonák, a férjét meg megölték?

A válasz egyszerű: agymosott, palekonzervatív, fasisztoid hülye, aki a saját hibás téveszméit akarja a világra erőltetni! Lehet nem fizetik érte, hanem alapból, hitből ennyire hülye, de borzalmasan kártékony a világra nézve!

GyMasa 2024.02.10. 20:35:33

@cvsvrs:
Ezzel most mit akarsz mondani?
Ukrajna nem 2014-ben veszítette el a függetlenségét a Majdani puccsal, henam máár jóval előtte, hiszen azt az 5 milliárd USD-t, amit a CIA a puccsra költött, azt nem egyszerre költötte el, hanem hosszú évek alatt.
Szerintem a CIA 1991-től jelen volt Ukrajnában és készítette elő a terepet.

Boldeone2 2024.02.10. 20:38:32

@G. Nagy László: Ami nyilvánvaló: Tucker Carlson a munkáját végzi. Újságíróként az a dolga, hogy interjút készítsen. Akár az ördöggel is.... (....)...fogalmazott a sztárújságíró a liberalizmus legtisztább hangján. Úgy tűnik, hallgatnak rá, a megtekintések száma már százmillió felett jár. Megmosolyogtató, hogy a közzétételt követően a Föld minden részéről újságírók hada jelentkezik, hogy ők is szívesen leülnének Putyinnal. Eddig hol voltak? "

Egy valódi humanista újságírónak az lenne a dolga, hogy megkérdezze áldozatot is, nem pedig globális kampányt folytatni az agresszor mellett !! Miért nem ment el Ukrajába, megkérdezni az áldozatokat, hogy ők élik meg az orosz agressziót, szerintük mi történik???

A lónak a faxát "a liberalizmus legtisztább hangja ez" , inkább egy megtervezett, oroszbarát , Putyin háborúját legitimáló, manipulatív orosz narratívát az USA- ban és globálisan terjesztő propaganda!

Mindenki látja, hogy a putyini agresszió miatt van háború, halnak százeabban rek, milliók menekülnek, városok pusztulnak és ezt a végletekig gonosz rendszert akarja Tucker Carlson legitimálni! VISSZATASZÍTÓ

grundigg 2024.02.10. 20:44:04

Ez még gyönyörűbb:

A "független" index közli Magyar lemondásának hírét, a hosszú posztból meg annyit, hogy: "A lemondás mögött nem szakmai okok állnak" Pont, vége.

index.hu/belfold/2024/02/10/varga-judit-magyar-peter-lemondas-novak-katalin/

Boldeone2 2024.02.10. 20:44:44

@cvsvrs: Szokás szerint @GyMasa: megint hazudozik össze - vissza!

Ukrajna "élete " 2014 után kezdődött, amikor lerázták az orosz vazallus státuszt. A rendszerváltas előtt, par évtized szocializmust kivéve elnyomták a " kisoroszokat "

Ez már Tarasz Sevcsenkó is megírta

alöksz róz 2024.02.10. 20:48:17

@Boldeone2: "Miért nem ment el Ukrajába, megkérdezni az áldozatokat, hogy ők élik meg az orosz agressziót, szerintük mi történik???" - ugyan minek ment volna, másról se beszél az egész liberális média két éve.
nem azt jelenti a liberalizmus, hogy csak a usa demokrata pártjának propagandáját lehessen harsogni.

2024.02.10. 20:59:57

@GyMasa:
oroszország oroszbarát bábkormányt, helytattóságot akart. ez azonban nem hozott létre egy szerethető ukrajnát. hanem csak megosztották a köznépet.

dehtapa 2024.02.10. 21:03:28

@grundigg:
""Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak."

Ha propagandista lennék, azt mondanám, Varga Judit volt férje bevalotta, hogy Rogán Antal utasította Novák Katalint és Varga Juditot a kegyelem aláírására és ellenjegyzésére, valamint az ezzel járó teljes felelősség felvállalására...

Boldeone2 2024.02.10. 21:31:31

@grundigg: De az utóbbi évek során szép lassan és ma végképp rá kellett jönnöm, hogy mindez valóban csak egy politikai termék, egy cukormáz, ami csupán két célt szolgál, a hatalomgyár működésének elfedését és az irdatlan mértékű vagyonok megszerzését."

- A szomorú az, hogy ezt mindenki tudja, mégis pozíciókat vállalnak ebben a bűnös rendszerben. A hatalom és a pénz boldogítja és vakká teszi őket őket, ezért a rezsim fenntartóivá lesznek, ez a coming out így utólag már nem igazán hiteles....

Paradox, de én ellenzékiként Novák Katalint azzal együtt hogy aláírta az összes rezsimtörvényt, én kedveltem. Nála láttam olyan emberi gesztusokat, humanizmust, amelyeket a fideszes politikusoknál egynél sem

Én őt részben a rezsim áldozatának tartom, nem eltekintve a saját felelősségétől persze ...

Megérezvén a veszélyt, a hipokrita, velejéig gonosz Orbán gyorsan reagált a válsághelyzetre: bedobta Novák Katalint áldozatnak

Boldeone2 2024.02.10. 22:21:05

Az Orbán- rezsimnek - szerintem - két-három úton lehet(ne) vége:
(mivel Orbánt - a gránitszilárd autokratikus rendszer teremtette feltételek miatt választással nem lehet eltávolítani)

1. Belső puccsal. Tehát a NER- elit fordulna ellene. De, mivel ennek a több ezer rezsimklientúrának és szolgának a teljes élete és egszizstenciája Orbán hatalmától függ, így valószínű, hogy lesz ilyen
Ha Orbán bukik, akkor az egész róla elnevezett rendszer is meg fog bukni. A Fidesznek is vége Orbán nélkül, meg a teljes pártállamnak, a mélyállamnak

2. Népfelkeléssel, az emberek eldöntik Orbán sorsát. Sajnos ez is rendkívül nehéz, mert számos feltétel együttállása kell hozzá, hogy működjön
A 21. század szomorú tapasztalata az, hogy a diktatúrák brutálisan erősek, tömegbázisuk van, hatalmas média, és erőszakszervezet áll mögöttük
Fehéroroszországban is csődöt mondott a demokratikus átalakulás

3. A külső beavatkozás. Ilyen valószínű nem lesz, pedig valamilyen formában ez is ráférne Orbánra! Kapna egy olyan tockost, hogy saját tengelye körül 3x megforogna....

G. Nagy László 2024.02.10. 22:31:21

@dehtapa:

"Ha propagandista lennék, azt mondanám, Varga Judit volt férje bevalotta, hogy Rogán Antal utasította Novák Katalint és Varga Juditot a kegyelem aláírására és ellenjegyzésére, valamint az ezzel járó teljes felelősség felvállalására... "

Még az is lehet, hogy valami hasonló történt. Borzasztóan sajnálom: két jóravaló csajszi, Varga Judit különösen a szívem csücske. Nem merek írni semmit, mert olvastam már ezt is, azt is az ügyben. Ha ez a Kónya Endre valóban ártatlan, úgy értelmetlen beáldozni a lányokat egy hülye hecckampány miatt. Ha pedig nem az, úgy hibáztak. De tényleg ekkorát?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.10. 22:31:58

@G. Nagy László:

lacika reped a gépezet, lehet nem sokáig fogsz már apanázst kapni a Párttól!
talán lehet hogy soha nem mehetsz már el Alicantéba, és cukormentes kók helyett majd teszkós málnaszörpöt kell majd innod. tragikus

telex.hu/belfold/2024/02/10/magyar-peter-varga-judit-volt-ferje-lemondas-ner-rogan-antal?fbclid=IwAR1Rsr23GDjcpp8o7T6vG-LrmVXLME2QRGmlLPgEehQRLq13wTnDUC7hHB8

vagy te is tolod a kokaint lacika, mint a "félisten" gazdád?

bár ha rajtam múlna minimum teljes vagyonelkobzás lenne a jussod, mint minden hazug hitvány propagandistának.

Boldeone2 2024.02.10. 22:34:00

Ja, még annyit: most kellene azon az úton végigmenni, hogy legyen közvetlen, a nép által megválasztott köztársasági elnök
Ott már lehetne kis esély a rezsim ellen, hogy egy független(ebb) embert megválasszanak, aki valóban mérlegelne és nem írná alá rezsim megkérdőjelezhető törvényeit! Egyensúly a hatalomban

Van rá egy fogadásom, hogy az Orbán- rezsimben nem lesz ilyen! SzDSz , hülye voltál anno! Most még egy nép által megválasztott köztársasági elnök is jó lenne...

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.10. 22:48:43

@alöksz róz: nem ugyanezt akarja bevezetni, hanem azt hogy ne terjesszék a propagandát.

ahogy a vírustagadó balfaszoknak se kell teret adni, mert agy agyhalott idióták elkezdik mengelézni Karikót. a téveszmék tiltása, tudatosan hamis hírek közlése, a hazugság, kuruzslás, átverések tiltása nem a sajtószabadság elleni fellépés. jó reggelt

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.10. 22:50:52

@Boldeone2: a kis szdsz is ellenezte, a komcsi spicli orbán is ellene volt a közvetlen elnökválasztásnak, már akkor hitványkodott meg hazudozodd a dagadék "félisten", míg az MDF és MSZP meg támogatta volna.

alöksz róz 2024.02.10. 22:53:09

@G. Nagy László: "Ha ez a Kónya Endre valóban ártatlan" - na, ez ide is illik:
a pedofil főnökét mentegette, akivel cimbik voltak, aki hosszú évekig kúrogatta a kisfiúkat, amiről nagy valószínűséggel tudhatott is, hiszen korábban is volt feljelentés, esélyes h már akkor is részt vett az eltussolásban. szerintem.
szerinted?

"Ha pedig nem az, úgy hibáztak. De tényleg ekkorát?" - ebben a sztoriban nem a kegyelem a nagy hiba... hanem hogy még a vaknak is nyilvánvalóvá vált, hogy mennek a fidesz háza táján a dolgok: valaki szólt valakinek, hogy ugyan engedjék má ki a valaki valakijét, úgyse derül ki.
ezért lapított először mindenki!

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.10. 22:54:42

@MEDVE1978: mert miért groteszk kitiltani bárhonnan is azt a hitvány agyhalott árulót?

minimum egy csaló, tehát börtönben a helye, agyhalott híveinek eladja hogy újságíró, miközben nem az. bár ezért börtönbe kéne zárni azt a retardált férget

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.10. 22:56:44

@Sadist: a nőket nem csöpike?

sikerült már kinőni az incel korszakodat? mesélj már, milyen érvek vannak amellett hogy nem szavazhatnak a nők?

nem azok a hazaárulók akik elárulják az ország érdekeit és az ország szövetségeseit a ruszkik kedvéért csöpike? olyan kis retardált vagy, tudsz te összetett mondatokat írni releváns témában?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.10. 23:00:56

@GyMasa: te biztos akkor se szólsz semmit ha megtámadják a szomszédot. miért kéne segíteni, meg oldalakat választani?
még a végén háborúpártinak kiáltana ki lacika. az se baj, ha elharapózik az erőszak és miért is lenne gond azzal ha az orosz állam a bevétele harmadát a hadseregre költi.
biztos csak védekezni akar, hogy kiirtotta a szomszéd családot csak a véletlen műve

alöksz róz 2024.02.10. 23:01:42

@alöksz róz: aztán próbálták még kicsit elvinni valahova a novák katit, hogy hátha csitul, még felszopó cikket is írtak róla a nemzetisportban :-)

de hát hiába, nem rá haragudott tulajdonképpen a kisember, csak rajta csapódott le.
megmenthetett volna a tűzhaláltól egy árvaházat saját kezével, szerintem az is mindegy lett volna.
aztán csak ki kellett állítani a porondra, hogy azért volt, mert ő azt hitte.
(lehet persze hogy tényleg azt hitte.)
de ez se volt már ennyi idő után hihető, meg agyon is csapta rögtön a sztorit a vargajudit exe :D

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.10. 23:04:38

@GyMasa: ne hazudozz már te nyomorék

az oroszoknál sokkal több a náci mint az ukránoknál. pl a wagner-csoport egyik vezetője, aki nemzeti hősnek számít, Utkin, tele van tetolváva SS-mintákkal

alöksz róz 2024.02.10. 23:05:22

@grundigg: "Ádámok és Barbarák" - azok kik?
nem vágom

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.10. 23:08:03

@GyMasa:

"A kínai emberek sem támogatnak egy ilyen háborút"

milyen szerencse hogy demokrácia van kínában

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.10. 23:08:42

@alöksz róz: sokmindent nem vágsz te , rogán kis drogos kurvája, meg a segédje.

alöksz róz 2024.02.10. 23:14:38

@Tesz vesz XVI.: az lehet, de azt azért vágom, hogy olyan buta vagy, mint a faszom.
és ezzel máris eggyel többet tudok, mint te :-)

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.10. 23:16:17

@dehtapa: van ilyen pletyka hogy balog volt a beterjesztő. lévai anikó és orbán győzővel is jó a kapcsolata a pedofílvédő kónyának. szerintem orbánra gondol hogy nők szoknyája mögé bújik

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.10. 23:17:37

@alöksz róz: már megint jön a tinihiszti te kis korcs.

A schadl-ügy lehallgatásaiban volt így hogy "tóni, barbara és ádám" amúgy. szívesen, és a k anyádat.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.10. 23:21:14

@Boldeone2:

"Nála láttam olyan emberi gesztusokat, humanizmust"

b+, te még lacikánál is látsz ilyet. bámulatos hogy milyen naiv vagy.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.10. 23:22:48

@Boldeone2:

katikának annyi esze nincs mint egy marék molylepkének. de ablakpucolni azt tudott, meg hazudozni, meg gőgösen megsértődni amikor a tanárokkal beszélt (előre megfontoltan, hogy már elég ebből a beszélgetésből kb.)

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.10. 23:28:07

@G. Nagy László:

"Ha ez a Kónya Endre valóban ártatlan, úgy értelmetlen beáldozni a lányokat egy hülye hecckampány miatt."

szegény endre, még szerencse hogy ő nem lett öngyilkos, ártatlanul így meghurcolni szegényt és eszébe se jutott ezt hangoztatni, mikor felkeresték a riporterek. pech.

mekkora egy pszichopata vagy te lacika. ártatlan képpel hangoztatod, hogy olvastál ezt is-azt is.

hecckampány jaj egyem a kis szíved. nincs itt semmi látnivaló, de az biztos hoyg a félisten gazdád az ártatlan mindig és sose tévedett, ha ő hazudik akkor azzal is minden oké.

amúgy oké hogy te tükörbe tudsz nézni, de milyen minőségű emberekkel tartod te a kapcsolatot? ki tud barátkozni veled amúgy? kib*szott férgese

dehtapa 2024.02.10. 23:42:50

@G. Nagy László:
"Ha ez a Kónya Endre valóban ártatlan, úgy értelmetlen beáldozni a lányokat egy hülye hecckampány miatt. Ha pedig nem az, úgy hibáztak. De tényleg ekkorát?"

Én azt gondolom a (vélt) ártatlanság nem lehetett az oka a felmentésnek. Nem hiszem, hogy Novák Katalin felülbírálta volna a bíróság döntését egy számára ismeretlen ember ügyében. Neki a méltányosság a dolga nem az ügy újravizsgálata. Az egész ügy nagyon rejtélyes, megmagyarázhatatlan. Miért kellett kegyelmet adni, amikor már csak 9 hónap háziőrizet volt hátra neki, óriási politikai kockázatot vállalva ezzel? Nyilván azt gondolták, hogy soha nem kerül nyilvánosságra (ez majdnem be is jött nekik), de akkor is ez egy óriási kockázat.
Ez a kérelem sok emberen ment keresztül (stábok, Novák, Varga), kizárt dolognak tartom, hogy nem volt olyan láncban, akik ne realizálta volna pontosan miért ítélték el ezt az embert és a kegyelem milyen politikai kockázatot rejt magában.Én kKét dolgot látok lehetségesnek, jelen információk szerint:
1. Mindketten valami félrevezető összefoglalót kaptak. Ez belső ember(ek) aknamunkáját feltételezi. Itt is felmerül a kérdés ki lehetett a megbízó és miért. Ebben az esetben viszont le lehetett volna leplezni a tetteseket és velük elvitetni a balhét (hacsak nem túl magasan van a megbízó).
2. Felülről jött utasítás/lobby (pl. Rogán, Pintér, Orbán). Itt meg persze felmerül a kérdés ezek a nagy hatalmú emberek miért tennének ekkora szívességet egy tornatanárnak? Ez utóbbi verziót viszont erősíti Nagy Péter levele is. Nem lenne így felháborodva az igazi bűnösök bújtatásán, ha valami egyszerű hivatalnokról lenne szó, aki megbuherálta az iratokat. Valószínűleg ő Varga Judit volt férjeként sokunknál sokkal jobban képben van. A szavainak súlyt ad az a tény is, hogy lemondott az összes jól fizető pozíciójáról...
A lemondáskor egyikük se magyarázkodott, nem védte magát. Ennyi év hű szolgálat után ennyi kijárt volna nekik, enélkül megbélyegzettek maradnak. Azt gondolom, ha nem lenne veszélyben valaki még értékesebb ember, akkor ezt engedték volna nekik.
Amíg a kormány részéről nem áll ki valaki fontos ember elmagyarázni a miérteket, addig marad az ilyen összeesküvéselméletek gyártása. Ez nem jó a fidesznek, mégis csendben vannak. Ez is mond valamit...

grundigg 2024.02.10. 23:46:36

@alöksz róz:

Rogánék, ugye. Gondolom, itt van egy személyes sértettség, visszavágás, tán Rogánnak lehetett szerepe abban, hogy Novákot és Vargát lemondatták.

Ami az érdekesebb, az az, hogy mit mond magáról a rendszerről. Kb. azt, mint Gyurcsány Ferenc. Csak ez egy kőjobbos csávó, Gulyás Gergely legjobb barátja és a volt igazságügyminiszter gyerekeinek apja.

G. Nagy László 2024.02.11. 00:04:18

@dehtapa:

Ugyanezek jutnak eszembe nekem is.

1. Csőbe húzták a csajokat - ez olyan szinten profi aknamunka volna, hogy ilyen kreativitást soha nem feltételeznék az ellenzékről, sem annak sajtójáról.

2. Orbán nem ennyire felelőtlen, hogy egy noname senkiért ekkora kockázatot vállaljon. Két kulcsembere ment a levesbe, ez brutálisan nagy áldozat. A gyermekvédelem kardinális kérdés, a Fidesz társadalomfilozófiájának egyik alappillére. Ebben muszáj következetesnek és szigorúnak mutatkozni.

3. Lehet, hogy csupán egy béna figyelmetlenség történt? Én ezt sem hiszem. Külön- külön sem tudnak ekkorát hibázni, pláne együtt. Ráadásul Novák Katalin utal rá, hogy annak idején nem magyarázta a döntését - vagyis kell lennie tudatosságnak a kegyelem kapcsán.

Tényleg tanácstalan vagyok. De valamiért továbbra is hiszek a lányok erkölcsi tisztaságában.

alöksz róz 2024.02.11. 00:11:54

@grundigg: "Ami az érdekesebb, az az, hogy mit mond magáról a rendszerről. Kb. azt, mint Gyurcsány Ferenc." - hát azzal nyilván nem állhatott ki, hogy besértődtem az exem miatt

Boldeone2 2024.02.11. 00:13:17

@Tesz vesz XVI.: Nézd, nem vagyok naiv, tudom hogy Novák Katalin egy felépített karakter volt, zéró autoritással, de még így is szimpatikusabb és jóval képzettebb volt, mint a többi kormánypárti politikus
Kiállt az orosz agresszió ellen ( persze lehet, hogy ez is a kiosztott szerep része volt, de lehet hogy nem)
Lázár kastélytörvényét normakontollra küldte, stb..
Úgy tűnt, mintha próbálná a saját szerepét - azt hogy autonóm - elhinni...
Ráadásul most óriási aduászt adott az ellenzéknek, mert a lemondása megosztja a Fidesz- hívőket is, Orbánt lépéskényszerbe hozta. Ezt az ügyet kell most továbbvinni, a valódi bűnösökig...
Itt nem Novák Katalin a főbűnös, a mögötte bujkáló romlott rezsim, tehát ezen az úton kell továbblépni, erre kell egy országos kampányt indítani, mert ritkán adódik ilyen lehetőség

Boldeone2 2024.02.11. 00:16:39

@G. Nagy László: ez olyan szinten profi aknamunka volna, hogy ilyen kreativitást soha nem feltételeznék az ellenzékről, sem annak sajtójáról"

- Ezzel egyetértek. A magyar ellenzék képtelen ilyesmire. Orbán viszont rendkívül gyorsan reagált és lemondatta Novákot. Egy kegyetlen, jellemtelen, számító profi

grundigg 2024.02.11. 00:30:00

@alöksz róz:

Azzal nem, de azért, mert egy konkrét döntés ellen tiltakozol, még nem kell rögtön az egész nert egy maffiának leírni.

G. Nagy László 2024.02.11. 00:46:43

@Boldeone2:

"Orbán viszont rendkívül gyorsan reagált és lemondatta Novákot. Egy kegyetlen, jellemtelen, számító profi"

Orbán gyorsan reagált és ezzel ki is fogta a szelet az ellenzéki hőbörgés vitorlájából - minden követelés teljesült. De történt még valami. Orbán a héten alkotmánymódosítást nyújtott be annak kapcsán, hogy pedofil ügyekben a továbbiakban ne lehessen kegyelmet adni. Gyanítom, hogy a parlament villámgyorsan szavazásra is bocsátja majd a kérdést. Most az ellenzék kerül nehéz helyzetbe. Két választásuk van: vagy szokás szerint nem támogatják - ekkor magukat köpik szembe és az egész botrány visszahull rájuk; lám a kormány következetes, de az ellenzék csak rombolni akart, valójában ők azok, aki mentegetik a pedofilokat. Ez a biztos bukta, hiszen szemmel láthatóan a magyar társadalom 99%-a egyetért a kérdésben. A másik forgatókönyv az, hogy az ellenzék is megszavazza az alkotmánymódosítást, kialakítva és megpecsételve a nemzeti konszenzust gyermekvédelem dolgában. Innentől viszont a nemzetközi porondon is a kormány mellé kell állniuk, ha az EU faszfejei emiatt basztatják a kormányt. Márpedig basztatják...

alöksz róz 2024.02.11. 00:51:47

@G. Nagy László: "1. Csőbe húzták a csajokat - ez olyan szinten profi aknamunka volna, hogy ilyen kreativitást soha nem feltételeznék az ellenzékről, sem annak sajtójáról." - lehetett az fideszes is :-)

alöksz róz 2024.02.11. 00:53:40

@dehtapa: semjén. az mindig a háttérben elbújva sunyít.

grundigg 2024.02.11. 01:12:39

@G. Nagy László:

Az alkotmánymódosítás természetesen egy ostobaság. Ezentúl majd nem lehet kegyelmet adni annak, aki kiskorú sérelmére követ el szándékos bűncselekményt.

Ez azt jelenti, hogy ha egy 14 éves gyerek megrongálja egy 17 éves biciklijét, nem kaphat kegyelmet. Ha viszont mondjuk hamisan tanúskodik valaki a pedofil haverja érdekében, az igen, hiszen a hamis tanúzásnak nincs (se kis-, se nagykorú) sértettje. Arról nem beszélve, hogy millió mocsokság képzelhető el, amikor ép erkölcsű elnök nem adna kegyelmet. Akkor majd ezentúl egyesével beleírkálunk különböző bűncselekményeket vagy elkövetőket az alaptörvénybe? És millió helyzet lehet - aminek egy részét még elképzelni is nehéz - amikor egy kiskorú sérelmére bűncselekményt elkövető is érdemes lehet a kegyelemre.

Nem hülyeségeket kell az alkotmányba írni (igaz, annak már mindegy), hanem tisztességesen kell gyakorolni a rájuk bízott hatalmat.

G. Nagy László 2024.02.11. 01:19:49

@grundigg:

"Az alkotmánymódosítás természetesen egy ostobaság."

Dehogyis az. A legprofibb előremenekülés. Ez éppen olyan brutális pofon a Fidesznek, mint Putyin agressziója, de azt is sikerült népszerűségvesztés nélkül megúszni. Szerintem most is menni fog.

"Ez azt jelenti, hogy ha egy 14 éves gyerek megrongálja egy 17 éves biciklijét, nem kaphat kegyelmet."

Igen, olvastam a 24.hu vonatkozó cikkét. Kidolgozatlan a jelenlegi szöveg. Nyilván majd pontosítják. Az ellenzéknek aligha teszik meg azt a szívességet, hogy ilyen jogtechnikai hibákra hivatkozva mondhasson nemet :)

Boldeone2 2024.02.11. 01:25:22

@G. Nagy László: Orbán gyorsan reagált és ezzel ki is fogta a szelet az ellenzéki hőbörgés vitorlájából - minden követelés teljesült"

- Dehogy teljesült! Az kellene kivizsgálni egy parlamenti vizsgálóbiztottságnak, hogy mi a fax történt?

Ez maga az Orbán- rendszer lényege, így működik, tehát önként kegyelmet kell adni a rendszer embereinek, ( Orbán testvérének a valakije volt a főbűnös) vagy valakik kérték a kegyelemre, Rogán vagy Orbán, vagy valaki más...

Nyilvánvaló, - ahogy írták a többiek is- hogy sem Novák, sem Varga nem védhette meg magát, mert valaki felsőbb embert kellett menteni

Mondjuk az is abszurd, hogy a miniszterelnök szólítja lemondásra a köztársasági elnököt, aki - elvileg - felette áll...

Ez is mutatja: diktatúra, Orbán- rezsim van

Orbán annyira megrettent a népharagtól, hogy - maga helyett- gyorsan feláldozta a köztársasági elnököt!

Orbánnak kellene lemondania, mert ez az abszurd rendszer az ő műve!

grundigg 2024.02.11. 01:33:55

@alöksz róz:

Azért aki megengedi, hogy a főnöke belepofázzon a házasságába, az meg is érdemli. Most, hogy mondod, ez is benne lehetett a kifakadásban: még a családi életünket is a Párt érdekei szerint éljük, aztán ez a hála.

Hogy miért váltak el, nem tudom. Nyilván amiért az emberek el szoktak válni.

grundigg 2024.02.11. 01:39:48

@G. Nagy László:

Ja hogy te a "hatalomgyár működése" szempontjából nézed. Úgy lehet, hogy nem ostobaság, de nagy csodát nem is várnék tőle. Azért most csak a fideszes keménymag venné be, hogy az ellenzék van a pedofilok pártján.

"Jogtechnikai hiba" pedig mindig kell, hogy legyen, hisz anélkül mindenki nyugodt szívvel igent mondhatna rá, de abból nem lesz politikai haszon.

taga20 2024.02.11. 09:33:30

@G. Nagy László: laci már megbocsáss, de te egy idióta vagy!

egy szerethető IDIÓTA, de idióta;)

2024.02.11. 09:36:03

@Boldeone2:
a köztársasági elnök nem áll a miniszterelnök felett. mindkettőt a parlament választja feles többséggel.

taga20 2024.02.11. 09:38:55

@alöksz róz: mi van rőzse, szaladgáltok a faszerdőben, te, a geci, a laci, és a többi ostoba fityeszpatkány?

:))))))))))))))))))))))))))))))))

2024.02.11. 09:43:01

@alöksz róz:
és közben eladták az otp romániát is 134 milliárd forintért. a bankholding kicsinálja az otp-t. és az otp beáldozza erdélyi magyar pénzintézeteket business as usual alapon. a tőzsde üdvözölte. az otp részvények ára emelkedett.

Wildhunt 2024.02.11. 09:49:42

@MEDVE1978: Az ukránoknál meg a banderizmus a hagyomány.

Ez pont nem igaz. A banderizmus a Sztrij-Lemberg vonal vallása, amit a 2004-es majdan után, a 2008-as Timosenko kormány emelt hivatalos ideológiává. Mást nem tudtak kitalálni a nemzetépítésük alapjául. Az átlag ukrán ezt hülyeségnek tartotta. Csakhogy mivel 2008-tól ezt beemelték a hivatalos iskolai tananyagba is, sikerült egy generációt ezzel megfertőzni.

Wildhunt 2024.02.11. 09:54:02

@GyMasa: 2004-ben,egész pontosan. Az akkori majdanról valahogy divat lett megfeledkezni.

Wildhunt 2024.02.11. 09:56:46

@G. Nagy László: nem. De a tömeg vért akar. Mi meg a fénysnyugat nyomán feláldozzuk az elmúlt 500 év eredményeit üveggolyókért.

Wildhunt 2024.02.11. 09:58:31

@Boldeone2: remélem magyar történelmet is Arany Jánostól és Jókaitól tanulsz.

Wildhunt 2024.02.11. 10:02:48

@alöksz róz: pedig nőknél ez igazi Occam borotvája válasz :D

G. Nagy László 2024.02.11. 11:46:59

@grundigg: Trump igyekszik olyanokat mondani, amitől az emberek felkapják a fejüket. Amikor a saját választóit célzó, hatásvadász szónoklatában Oroszországot bátorítja a haderejükkel nem törődő NATO országok megtámadására, az olyannyira szürreális, olyannyira tiszta retorika csupán, hogy még te is mosolyogsz rajta. Amikor a németek és a lengyelek beszélnek arról, hogy Oroszország elleni háborúra készülnek, az számomra négy-öt fokozattal ijesztőbb.

Boldeone2 2024.02.11. 11:51:16

@grundigg: Trump egy közönséges idióta. A szörnyű az, hogy a világ legerősebb országát vezetheti. Azt már én sem értem, mi ez a rendszer- defektus, hogy mit látnak benne az emberek...

Egy tehetségtelen pojácáról beszélünk, aki bizonyítottan végighazudta az életet, és ezt az embert várják vissza Orbábék a hatalomba ( és Nagy Laci is...)

Boldeone2 2024.02.11. 11:58:29

@G. Nagy László: Trump igyekszik olyanokat mondani, amitől az emberek felkapják a fejüket. "

- Ez a populizmus egyik lényege: mondjunk vagy hazudjunk minél nagyobbakat az embereknek, ebbe a zöldségek beszélése is beletartozik..

Ez kb olyan mint egy színi előadás, de nem vicces, inkább tragikus...Kb olyan, mintha az azt mondaná egy nőnek: " Vegyél fel hosszabb szoknyát, mert megerőszakolnak!"

Jaj a világnak, ha ezt az ámokfutót újraválasztják!

taga20 2024.02.11. 12:46:40

@G. Nagy László:

"„Sokáig hittem egy ideában, a nemzeti, szuverén, polgári Magyarországban és sok évig próbáltam a magam szerény eszközeivel hozzájárulni ahhoz, hogy ez megvalósuljon. De az utóbbi évek során szép lassan és ma végképp rá kellett jönnöm, hogy mindez valóban csak egy politikai termék, egy cukormáz, ami csupán két célt szolgál, a hatalomgyár működésének elfedését és az irdatlan mértékű vagyonok megszerzését.

Hiszem, hogy Magyarország nem a Rogán Antalok, nem az oligarchák és még csak nem is pár befolyásos család országa, hanem a Hunyadi Jánosok, Széchenyi Istvánok, Semmelweis Ignácok, Bethlen Istvánok, Radnóti Miklósok, Slachta Margitok, Márai Sándorok, az 56-os szabadságharcosok, a Ludas Matyik és minden jóravaló magyar hazája."

dehtapa 2024.02.11. 13:43:45

@G. Nagy László: "A másik forgatókönyv az, hogy az ellenzék is megszavazza az alkotmánymódosítást, kialakítva és megpecsételve a nemzeti konszenzust gyermekvédelem dolgában. Innentől viszont a nemzetközi porondon is a kormány mellé kell állniuk, ha az EU faszfejei emiatt basztatják a kormányt."
Ez az egész jól mutatja az egész NER képmutató, cinikus hozzállását. Ők leszarnak mindent, nincsenek elveik, csak és kizárólag a hatalom, a politikai előny érdekli őket.
OV kiáll, hogy megvédjük a gyerekeket egy alkotmánymódosítással, amit pártmédia sűrű nyelvcsapásokkal helyesel. Megvédi ez a gyerekeket bármitől is? A köztársasági elnök a továbbiakban nem adhat kegyelmet kiskorúval szemben elkövetett büntett esetén. Ez józan ésszel elő se fordulhatna. Talán nem olyan köztársasági elnököt kellene megválasztani, aki hű pártkatonaként mindent aláír.
Elriaszt ez egy pedofilt is bármitől? Ha lebukik, elítélik, majd nem ad neki kegyelmet a köztársasági elnök? Ami alapjában véve is egy tök szürreális dolog? Arról egy szóval sem beszélnek, hogy mit lehetne az ellen tenni, hogy ez ne fordulhasson elő. Hogyan kellene megreformálni az egész rendszert, hogy a gyermekotthonokban kiszolgáltatott gyerekeket ne tudják abuzálni. Hogy ne fordulhasson elő az ami itt. Ha mégis kipattan egy ügy minél gyorsabban legyenek kimenekítve a gyerekek. A fidesz közben a könyvek fóliázásában hisz és a nemváltó óvodásoktól fél... (Hofi vajon erre mit mondana?) Ebben az esetben is a gyerekek már korábban jelezték, hogy "János bácsi" (a tényleges pedofil az ügyben) miket művel. Aztán az első körben az ügy elaludt, majd a fidesz kitüntette ezt az embert! Ha egy szikrányi erkölcsi érzék lenne Orbán Viktorban ezt a kitüntetést nyilván át sem adták volna, de legalábbis most azonnal visszavonták volna. Ha lenne bármiféle erkölcsi iránytűjük nem várnak egy hetet a mostani botrány kitörése után, nem várják meg a mérések eredményeit, hanem azonnal kiállnak. Akkor nem egy ilyen, a folyamat végét korrigáló módosítással állnak elő. Akkor legalább az ilyen fontos ügyben nem egy olyan "gyermekvédelmi" salátatörvénnyel állnak elő, ami összemossa a buzikat a pedofilokkal. Ami olyan elemeket tartalmaz, ami vállalhatatlan lett volna az ellenzék számára. Ezt is arra használták, hogy szívassák az ellenzéket (pedig annyi más lehetőség lenne erre). Ez meg is látszik, lépten-nyomon arra hivatkoznak, hogy az ellenzék nem szavazta meg. Azt valahogy mindig elfelejtik mondani, hogy a saláta melyik részével volt az ellenzéknek (és az EU-nak is) problémája. Egy normális értékrendű kormányzó párt (főleg ilyen 2/3-os túlhatalommal) legalább az ilyen fontos kérdésekben konszenzust keresne és nem politikai haszonszerzést. A pedofiliával külön törvénycsomag foglalkozna és nem egy saláta része lenne.

Persze mindenek előtt OV-nak nem kellett volna kibújni a felelősség alól, azzal kellett volna kezdeni, hogy bocsánatot kér az áldozatoktól, hogy ilyen(pedofília, kegyelem) az ő általa irányított országban, az ő alá tartozó igazságügyi miniszterrel, az általa kinevezett köztársasági elnökkel megtörténhetett. És milyen érdemi(!) intézkedéseket tesz, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő. És visszavonja a pedofíloknak adott kitüntetéseket... Hagyná, hogy a köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter elmondhassa a miérteket. A valóságot, még akkor is ha ez másra is rossz fényt vetne. És persze nem kellene az embereket önbíráskodásra buzdítani (kettébe vágnám, miszlikbe aprítanám).

Persze a képmutatás a többi számukra fontos területen is meglátszik. "Harcolnak" például a migráncsok ellen, közben szabadon bocsátanak közel kétezer(!) embercsempészt, boldog-boldogtalan letelepedésikötvényhez juthatott, akinek van pénze, most pedig lapátolják befelé a keleti vendégmunkásokat...

Wildhunt 2024.02.11. 14:33:51

@dehtapa: pontosan! Csak az érdekli őket, hogy szavazatokat szerezzenek, ezért kb bármit megtesznek.
Tőlük elképzelhetetlen az olyan, hogy mindegy mit akarnak a szavazóik, akkor is az ideológia a lényeg.

dehtapa 2024.02.11. 14:41:57

@G. Nagy László: "Trump igyekszik olyanokat mondani, amitől az emberek felkapják a fejüket. Amikor a saját választóit célzó, hatásvadász szónoklatában Oroszországot bátorítja a haderejükkel nem törődő NATO országok megtámadására, az olyannyira szürreális, olyannyira tiszta retorika csupán, hogy még te is mosolyogsz rajta."

Akkor most bohóc vagy olyan ember, akit komolyan kell venni? Utóbbi esetben egy veszélyes háborús uszító. Mindkét esetben alkalmatlan az elnöki posztra.

"A NATO-jelentés (2022, portfolio.hu) említést tesz a védelmi költségvetés GDP-hez viszonyított 2%-os elvárásának teljesítéséről is: ebben Magyarország a középmezőny végén található. A NATO szerint Magyarország tavaly a GDP 1,44%-át költötte védelmi kiadásokra és mindössze hét olyan ország van a szövetségen belül, amely teljesíti a 2%-os elvárást."

Mivel 2% alatt voltunk, Trump a beszédében tehát Oroszországot többek között Magyarország megtámadására is ösztönözte! Hol van ilyenkor a külügyminiszterünk? Miért nem határolódik el OV azonnal Trumptól??!! Hol a "nemzeti" média?!

A jobboldalon mindent elnéznek a kedvenceknek? Bármit mondhat? Ha veszélyes hülyeséget beszél, akkor nem gondolta komolyan? Egyébként meg egy jóravaló, jó képességű politikus?

@Laci, ha ezt Soros mondta volna, akkor is így mosolyognál? Akkor is így (nem)reagálna a magyar kormány és a kormány cselédmédia?

G. Nagy László 2024.02.11. 16:41:06

@dehtapa:

Ne haragudj, hogy ezt írom, de nagyon eltévedtél az erdőben.

"OV kiáll, hogy megvédjük a gyerekeket egy alkotmánymódosítással, amit pártmédia sűrű nyelvcsapásokkal helyesel. Megvédi ez a gyerekeket bármitől is?"

Tényleg azt a látszatot kívánod kelteni, hogy a politika egy szimpla, egydimenziós világ? Ha arról írok legközelebb, hogy diétázni kezdtem, letolsz majd, hogy hülyeség, mert ettől nem nőnek az izmaim?? Még a testedzés is egy igen összetett, több részfeladatból álló komplex, a politika pláne az. Teljesen őrült dolog megkérdőjelezni a Fidesz elkötelezettségét a gyermekvédelem frontján; a vonatkozó törvény megalkotása, a mellette való kiállás, a két lány beáldozása - ez mind arról szól, hogy megkérdőjelezhetetlen, szilárd alappillére a kormány filozófiájának. (Szemben az EU totálisan gyermekellenes attitűdjével, az abortusz imádatával, a "ne szülj" kampányokkal, a nemátalakítások népszerűsítésével, a kicsik szexuális indoktrinációjával.) Na most a politika nem csupán olyan elemekből áll, amelyek közvetlenül hatnak (adók, támogatások, tiltó és engedő törvények), hanem egy kisebb részük puszta hatalomtechnikai, avagy marketingkommunikációs célokat szolgál. No de az totális félreértése a világnak, ha látsz egy hatalomtechnikai fogást, s abból azt feltételezed, hogy csak ez van, más nincs is.

"Persze mindenek előtt OV-nak nem kellett volna kibújni a felelősség alól, azzal kellett volna kezdeni, hogy bocsánatot kér az áldozatoktól, hogy ilyen(pedofília, kegyelem) az ő általa irányított országban, az ő alá tartozó igazságügyi miniszterrel, az általa kinevezett köztársasági elnökkel megtörténhetett"

Ez valami egészen döbbenetes. Gyurcsány szemeket lövet ki, de az tök oké. Gyurcsány maga az agresszor. Itt nemhogy Orbánnak nincs köze a pedofil bűntetthez, de Varga Juditnak, Novák Katalinnak sem, sőt Kónya Endre is "csupán" bűnsegéd volt, de még azt is tagadja. Orbánnak ennyi erővel elnézést kéne kérnie azért is, ha a Tesco pénztárosa rosszul ad vissza, hiszen az általa irányított országban történt... Elképesztő fura, hogy két mondattal korábban kritizálod az alkotmánymódosítást, mondván, hogy nem védi meg a gyerekeket, itt most pedig egy teljesen aránytalan gesztust hiányolsz, amely pont annyira nem véd meg senkit, pont annyira a politikai kommunikáció része csak. Vicces.

G. Nagy László 2024.02.11. 16:46:05

@dehtapa:

"A jobboldalon mindent elnéznek a kedvenceknek? Bármit mondhat? Ha veszélyes hülyeséget beszél, akkor nem gondolta komolyan? Egyébként meg egy jóravaló, jó képességű politikus? Ha ezt Soros mondta volna, akkor is így mosolyognál? Akkor is így (nem)reagálna a magyar kormány és a kormány cselédmédia?"

Itt is nagyon félremész. Egy szónoki fordulatot nem azért kell komolyan venni, vagy mosolyogni rajta, mert az illető jobbos, vagy balos. Nyilvánvaló, hogy ha Soros mondja ugyanezt (vagy valami hasonlóan szürreális hülyeséget), akkor is mosolyognék rajta.

dehtapa 2024.02.11. 17:40:24

@G. Nagy László:
"Ez valami egészen döbbenetes. Gyurcsány szemeket lövet ki, de az tök oké. Gyurcsány maga az agresszor. Itt nemhogy Orbánnak nincs köze a pedofil bűntetthez, de Varga Juditnak, Novák Katalinnak sem, sőt Kónya Endre is "csupán" bűnsegéd volt, de még azt is tagadja. Orbánnak ennyi erővel elnézést kéne kérnie azért is, ha a Tesco pénztárosa rosszul ad vissza, hiszen az általa irányított országban történt..."

Ez komoly?! Gyurcsány?! Hol láttad meg ezt a szálat?! Az egy teljesen más ügy volt, lehet arról vitatkozni ott is, hogy ki, miben volt felelős, hol hibázott Gyurcsány, de ez jelen eset szempontjából teljesen irreleváns. A fidesz híveknek csak Gyurcsány és Soros jut mindenről eszébe? Ha ott látod Gyurcsány felelősségét a beosztottainak a tetteiért, itt miért nem? Ez kicsit elfogult érvelés...

Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy az áldozatok felé egy elvárható gesztus lenne, ha valaki elnézést kérne tőlük, hogy kegyelem útján szabadlábra kerülhetett az őket zaklató pedofilt támogató bűnrészes (akit nem illet meg az ártatlanság vélelme, mert jogerősen elítélték). Magát a pedofilt pedig kitüntették (állami kitűntetés), amit azóta se vontak vissza. Szerinted ki lehet a legalkalmasabb személy bocsánatot kérni ez ügyben? Gyurcsány? A Tesco pénztárosa? Vagy esetleg az az ember, aki a két kegyelem aláírót a pozíciójába jutatta? Aki egyiknek de jure is, másiknak csak de facto a felettese?
Miből tartott volna azt mondani OV-nak, hogy sajnálja, hogy ez megtörténhetett és minden erejével azon lesz, hogy ilyesmi legközelebb ne fordulhasson elő?

Egyébként egyre közeledik Orbánhoz az ügy, K. Endrét az Orbán család ügyvédje védte, Orbán testvérének a klubjába hordta a gyerekeket, stb.

A bronz érdemkeresztet a bicskei gyerekotthon pedofil igazgatójának 2016-ban Balog Zoltán akkori miniszter javaslatára adták át.

Minden jel, a hallgatás a részletekről, arra utal, hogy a kegyelmet komoly lobby hatására írták alá. Vajon ki lehet az az erős ember, akire mindketten hallgatnak és aláírnak egy ilyen kegyelmet?

Ha a Tesco pénztárosa rosszul ad vissza, te kivered a balhét, akkor nem jön szerinted valami menedzser elnézést kérni? Egyébként ezt az ügyet méltánytalan ehhez hasonlítani...

G. Nagy László 2024.02.11. 18:29:35

@dehtapa:

"Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy az áldozatok felé egy elvárható gesztus lenne, ha valaki elnézést kérne tőlük"

Nem, pont ez a lényeg. Ez jelen pillanatban egy túlzó, értelmetlen és teátrális gesztus lenne. Jelenleg úgy áll az ügy, hogy

1.) A Fidesz két meghatározó politikusa lemondott és visszavonult - ez százszor erősebb gesztus egy színpadias bocsánatkérésnél.
2.) Orbán abban a helyzetben van, hogy mondhatja: nem is tudott az egészről. Talán még igaz is.
3.) Ez a nyomorult bűnsegéd a napokban szabadulna a házi őrizetből. Fura és eltúlzott lenne a bocsánatkérés azért, mert 9 hónappal korábban lekerült a jeladó a bokájáról. Nem egy erőszakos sorozatgyilkost engedtek ki tévedésből a fegyházból.

Abban igazad van, hogy az ártatlanság vélelme nem illeti meg Kónya Endrét és abban is, hogy azt érdemkeresztet jó lenne visszavonni. A törvény ma ezt nem engedi, de akár ezt is módosítani lehetne. Az egy jó gesztus lenne, vagy lehetett volna annak idején.

dehtapa 2024.02.11. 18:29:47

@G. Nagy László: "Itt is nagyon félremész. Egy szónoki fordulatot nem azért kell komolyan venni, vagy mosolyogni rajta, mert az illető jobbos, vagy balos."

Én úgy gondolom, hogy van egy határvonal, amit egy felelős politikus sem léphet át a beszédében. A háborús uszítás többek között pont ilyen.

Egyébként pedig egy nálad sokkal kevésbé felkészült ember (mint pl. én) honnan tudja, hogy a sok baromságból, amit mond mi az amit komolyan kell venni és mi az amit nem. Ha mondana egy másik egészen szürreális "szónoki fordulatot", például azt, hogy az emberek ostromolják meg saját hazájuk Capitolium-át, akkor a félnótás hívei ezt jópofa, megmosolyognivaló cukiságnak vennék, vagy húznák a sámán ruhát és indulnának...

GyMasa 2024.02.11. 19:20:30

@cvsvrs:
"oroszország oroszbarát bábkormányt, helytattóságot akart. ez azonban nem hozott létre egy szerethető ukrajnát. hanem csak megosztották a köznépet. "
Jaja, a helyette lévő USA bábkormány meg szó szerint lemészárolja a saját népét.
Húú, de jól jártak ezek az ukránok azzal, hogy "szabadabbak" lettek...

GyMasa 2024.02.11. 19:22:12

@Tesz vesz XVI.:
Jaja az EGY ember.
Gratulálok!

GyMasa 2024.02.11. 19:22:59

@Tesz vesz XVI.:
"milyen szerencse hogy demokrácia van kínában "
Ezt a kínai kollégáim mondták nekem.
Semmi köze ahhoz, hogy van-e demokrácia vagy nincs.

GyMasa 2024.02.11. 19:26:18

@G. Nagy László:
Itt van egy, szerintem egészen jó összefoglaló:
www.youtube.com/watch?v=fr24Swl9xY8
A kegyelmet kapott csávót NEM pedofíliáért ítélték el, hanem mert megpróbálta eltussolni a dolgot.
Ezen kívül, jó magaviselet miatt háziőrizetben volt, és már csak 9 hónapja volt hátra a büntetéséből.

Boldeone2 2024.02.11. 19:47:35

Ez Tucker Carlson " tonight"

Pontosan azt bizonyítja, amit írtam róla fentebb! Sőt, azon jóval túlmegy tevékenysége, hogy "hasznos idóta", nem, sajnos, ez tudatos felforgató, egy szélsőjobboldali patkány, aki egy az egyben Putyin narratívájat fújja:

youtu.be/A6qHWxnNiDY?si=BCcN3kFmd6Io7fgJ

Lényegében ugyanazt mondja fel neki a putyinista ezredes, amit Putyin állít Ukrajnáról; a szokásos "hadihírek" , "Ukrajna mindjárt összeroppan" ezt halljuk már 2 éve; a NATO gyenge , vesztene Oroszországgal szemben ...

Majd kb 1/3 tájon: ez az Oroszország már nem az az Oroszország, ami a második vh alatt volt, majd rögtön: "az egyedüli ország ahol nincsenek migránsok", ahol a keresztény ortodox egyház kiemelt szerepben van, keresztény ország, stb..

Befigyel a büdös szélsőjobb ideológia...

Megideologizálják ezek degeneráltak, hogy miért jó Oroszország, miközben előtte arról beszélt hogy százezrek haltak Ukrajnában...." Adják meg magukat " - mintha Orbánt hallanánk...

Tehát a "jó keresztény "ország Oroszország úgy harcol a kereszténységért, hogy közben százezrek megölnek Ukrajnában!

Elképesztő!! Az isten mentse meg a világot Trumptól, meg a többi paleokonzerv degenerálttól!

Boldeone2 2024.02.11. 19:54:29

@GyMasa: Jaja, a helyette lévő USA bábkormány meg szó szerint lemészárolja a saját népét.
Húú, de jól jártak ezek az ukránok azzal, hogy "szabadabbak" lettek..."

- Már megint tolod a putyinista baromságaidat! Az ukránoknak TÖBB SZÁZ ÉV orosz birodalmi elnyomásából lett elege, ezért más szövetségi rendszerhez akartak tarozni. Az pedig az ukránok belügye, ha amerikai szövetséget akarnak

Az ENSZ alapokmány kimondja, hogy minden állam szuverén módon választ szövetségi rendszert, nem pedig érdekszférák vannak, az abszurd

De, lényeg: szinte MINDEN egyes ukrán Putyin miatt hal meg, nem pedig azért, mert védik a hazájukat!

Tehát: az oroszok támadnak, az ukránok védekeznek! Action vs reaction. Felfogod, te villamos?

Boldeone2 2024.02.11. 21:09:10

Peszkov:

"Az amerikaiak nagyon introvertáltak. És hagyományosan a saját világukban élnek, és furcsa módon kevéssé érdekli őket a külföld, keveset tudnak a külföldről. És ezért volt nagyon fontos, hogy Putyin ideológiáját eljuttassuk az egyszerű amerikaiakhoz"

Tehát, maga az orosz vezetés mondta ki, hogy Tucker Carlson putyini ideológiát terjeszt... KO...

Boldeone2 2024.02.11. 21:23:01

Partizán élőben:

www.youtube.com/live/8cJulnczg2E?si=8q8TdBEBU5PJSCpL

Varga Judit férje... közel 45 ezer ember nézi élőben.

Reméljük bemondja....

alöksz róz 2024.02.11. 21:44:08

@Boldeone2: eddig úgy néz ki h nem mond be semmit...

alöksz róz 2024.02.11. 21:44:42

@alöksz róz: kár is tovább nézni, majd elolvassuk holnap az összefoglalót

Boldeone2 2024.02.11. 21:47:58

@alöksz róz: 56 ezer néző...Ez több mint a választás idején...

Azért amit Rogánékról mond, az kemény ...

alöksz róz 2024.02.11. 21:51:07

@Boldeone2: azt nem láttam.

de nem olyan nagy durranás ez.

alöksz róz 2024.02.11. 21:51:59

@alöksz róz: lehet finoman rászóltak.
hogy haver, okos legyél...
ha nem akarod hogy baja essék a gyerekeidnek.

alöksz róz 2024.02.11. 21:53:21

@Wildhunt: mondtam h a református papok kibaszott képmutatók...

Boldeone2 2024.02.11. 21:55:23

@alöksz róz: Most mondta: " a fél ország pár család kezében van"

Rogánék több száz milliárdot játszottak át egy haveri kommunikációs cégnek.. 6x - os túlárazás? Ez bűncselekmény

alöksz róz 2024.02.11. 22:02:38

@Boldeone2: azt én is mondtam. bárki megnézheti a cégjegyzékben.

most az utóbbi pár évben már szinte nem is maradt olyan cég, amibe be ne zsarolták volna magukat (előtte inkább a külföldiket vásárolták ki maguknak.)
részben a koronavírus megadta a lehetőséget, részben meg az eu-támogatások elzárása. ez utóbbi meg a motivációt is, nem volt már mit ellopni.

alöksz róz 2024.02.11. 22:03:39

@alöksz róz: most mi lesz ezekkel kormányváltás után.

alöksz róz 2024.02.11. 22:04:48

@alöksz róz: így: szinte nem is maradt olyan magyar cég

alöksz róz 2024.02.11. 22:09:38

@alöksz róz: "most mi lesz ezekkel kormányváltás után." - következő választáson jön vissza a ballib kormányra.
pucolni kell innen, ki merre lát.

Boldeone2 2024.02.11. 22:16:08

A vége azért elég durva lett...Pár érdekes megjegyzés:

-Meg ( le) akarták fizetni, hogy ne beszéljen ( vesztegetés?, bűncselekmény)

- Nagy ember, nagy hibákkal ( Orbán)

- Rogánnak le kell mondania

- Kívülről majdnem leválthatatlan a kormány ( nagyon nehezen ) vagyis akkor ez nem demokracia...

alöksz róz 2024.02.11. 22:28:44

@alöksz róz: "most mi lesz ezekkel kormányváltás után." nyilván az összeset el kell kobozni.

Bayaz 2024.02.12. 01:35:35

@alöksz róz: még ha kormányra is kerülnek és képesek valami ilyesmit csinálni (amit kissé kétlek) ballibek majd átjátsszák a vagyont a külföldnek vagy sajátjaiknak.

alöksz róz 2024.02.12. 02:01:47

@Bayaz: "még ha kormányra is kerülnek és képesek valami ilyesmit csinálni (amit kissé kétlek)" - nyilván nem lesz ilyen. de nyilván ettől még a lopott pénzből vett cuccnak nem lesz jogos tulajdonosa senki

"ballibek majd átjátsszák a vagyont a külföldnek vagy sajátjaiknak." - na és

Wildhunt 2024.02.12. 11:30:27

@alöksz róz: most komolyan? Az indextelexnél felvetődött, hogy arra utaló információk létezhetnek? Nanemá!

Wildhunt 2024.02.12. 11:59:02

@alöksz róz: én ezeknek a pontos időt sem. A telex vonalnál még a kormányinfónak is jobban hiszek, pedig...

Wildhunt 2024.02.12. 12:00:32

@alöksz róz: Occam borotvája egyenértékű állítások közötti választásra vonatkozik.

alöksz róz 2024.02.12. 12:10:54

@Wildhunt: na, akkor gondold végig jobban, a kegyelem megadására keressük a magyarázatot :-)

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.12. 15:18:03

@G. Nagy László: beleírtad a posztba lacika, hogy táker karlszont miért rúgták kia foxtól?

mert hazudott, jogállamban azt meg nemannyira lehet ám. tudtad? mik vannak lacika

Wildhunt 2024.02.12. 15:21:51

@alöksz róz: nem keresem a magyarázatot, mert kétlem hogy valaha is nyilvános lesz. Ami biztos, hogy az érvényes jogszabályok szerint történt.
Mivel normális megbeszélése lehetetlen lett (a ballenzék lila fejjel üvölti, hogy pedofil pedofil pedofil), ez az első lépés lett a jogállam lebontása felé.

Wildhunt 2024.02.12. 15:25:05

@Tesz vesz XVI.: szerinted hazudott. Te meg mindig hazudsz, szóval... A fox News Nem mert/akart beleállni az ügybe, inkább kirúgták tuckert. Mert a profit fontosabb, mint az igazság.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.12. 15:34:02

@Boldeone2:
milyen emberi gesztust, humanizmust láttál novákkatinál?
mikor eljásztotta elég bénán a jó zsarut orbán kedvéért, és "támogatta" az ukránokat?
ezt neki tulajdonítani mint szuverén döntését az OV22 meg fideszes fülbevalóival: naivság. lehet hogy nem a szerep része? miért gondolod mikor előtte leírod, hogy felépített karakter ZERÓ autoritással?!

emberi mikor egy k konkrét válasza nem volt a valóban emberi tanári kérdésekre a tüntetésen? várta már az álindokot, amin besértődhet és leléphet mert elege lett már a plebszből.
arrogáns p*csa mint varga judit. csak nobákkati molylepke agyú, várkonyi andi színvonalú.

lázár kastélya simán lehet belharc. nem biztos hogy emberi erkölcsi érdem. novákkatit azért zaklatni kéne, amíg meg nem törik, hogy ki lobbizott és miért.
hátha kiköpi hogy orbán tán balog zoltán révén

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.12. 15:36:25

@Wildhunt: mikor hazudok én csöpike?

erre nem lesz válasz kisköcsög? vagy megint k anyázol a konkrét kérdésemre?

a szálkát k-ra látod a másiknál, a gerendát magadnál meg nagyon nem.
tehát pofa be te korcs hazaáruló amíg nem végeztél önvizsgálatot, nem vagy méltó mást kritizálni.

fideszesek olyan kib*szott kritikusak a valósággal szemben, ha ellentmond a hiedelemviláguknak (kognitív disszonancia), de a hazug propaganda irányába miért nem olyan kritikusak? mert szektás agyhalottak?
miért kell agyhalottnak lenni? a rajongás még nem elég, fejlődni kéne a kis fejecskéjüknek. de nem kötelező analitikus gondolkozású, logikai érzékkel rendelkező értelmiséginek lenni. de akkor ne is szavazzanak!

ezért kell megkérdezni először, hogy a fideszes szerint most jogállam van itthon vagy nincs?
ha szerinte jogállam van, akkor hogyhogy a Médiatanáccsal és a BTK mellett lehet fake news médiákkal itthon hazudozni? Lásd 15. pont. Jogállam, hogy azért nincs elszámoltatva gyurcsány, mert hasznos a fidesznek, ezért tudatosan riogatnak vele? lásd 5. pont.

kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.12. 15:40:39

@Wildhunt: továbbá : a profit fontosabb mint az igaszág

te kis robin hood
mesélj valamit szépet akkor, mi az igazság? pl. hogy nem volt népirtás bucsában te darab szar? megtaláltad már a bizonyítékokat? elküldted az ENSZ-nek?

www.vanityfair.com/news/2023/10/tucker-carlsons-ugly-exit-from-fox-news

Serény Vélemény 2024.02.12. 15:46:02

@grundigg: "Amikor Gulyás Gergely barátjaként és több ismert jobboldali személyiség rokonaként a Külügyminisztériumban kezdtem dolgozni, nem értesültem arról, hogy létezik olyan, hogy Rogán Antal.

Amikor feleségem több fideszes európai parlamenti képviselő csapatában dolgozott, nem értesültem arról, hogy létezik olyan, hogy Rogán Antal. Amikor kikerültem a magyar állam Unió melleti állandó képviseletéhez, nem értesültem arról, hogy létezik olyan, hogy Rogán Antal.

Amikor feleségemet államtitkárrá nevezték ki a Miniszterelnökségen, nem értesültem arról, hogy létezik olyan, hogy Rogán Antal.
Amikor a Magyar Fejlesztési Bank igazgatója, majd a Diákhitel Központ vezérigazgatója lettem, nem értesültem arról, hogy létezik olyan, hogy Rogán Antal.

Amikor feleségemet miniszterré léptették elő, nem értesültem arról, hogy létezik olyan, hogy Rogán Antal. Amikor feleségemmel jogszerűtlenül fölvettük a CSOK-ot a balatoni villánkra, nem értesültem arról, hogy létezik olyan, hogy Rogán Antal.

Amikor édesanyámat kinevezték az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettesének, nem értesültem arról, hogy létezik olyan, hogy Rogán Antal. Amikor megromlott a házasságom, akkor majdnem értesültem arról, hogy létezik olyan, hogy Rogán Antal, de azután a Volánbusz, a Közútkezelő és a külföldi földek fölvásárlására létrehozott állami cégben találtam magam, és mégsem értesültem arról, hogy létezik olyan, hogy Rogán Antal.

Amikor a Pegasus- és Völner-botrányban megtépázott renoméjú volt feleségem lemondott a miniszterségről, és még a CSOK-ot is visszafizette, már-már hallottam, hogy létezik olyan, hogy Rogán Antal, de kiderült: a Fidesz EP-listavezetője lesz, és ismét nem értesültem arról, hogy létezik olyan, hogy Rogán Antal.

Azután, amikor exfeleségem belebukott egy kegyelmi ügybe, bejelentette nem lesz EP-listavezető, visszaadja a parlamenti mandátumát is, és távozik az egész közéletből, akkor hirtelen értesültem arról, hogy létezik olyan, hogy Rogán Antal. Én pedig tizennégy év után egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben létezik olyan, hogy Rogán Antal.”

mandiner.hu/belfold/2024/02/amikor-felesegemet-miniszterre-leptettek-elo-nem-ertesultem-arrol-hogy-letezik-olyan-hogy-rogan-antal

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.12. 15:52:55

@taga20: mit szeretsz rajta? a gátlástalan hazudozását?

Serény Vélemény 2024.02.12. 15:53:53

Egyébként meg az is érdekes, hogy az ultrahang youtube csatoránáján a magyar verziót 266 ezren nézték meg kb eddig. (a Putyin interjút magyarul) Gondolom ez náluk is nézőcsúcs, de hát akkor is...

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.12. 16:33:04

@G. Nagy László: @Serény Vélemény: @Wildhunt:

fidesz-szavazók 60 év múlva:
coub.com/view/3bp6rc

ja lacikát nem zavarja, mert imádja már a multikultit.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.12. 16:42:51

@G. Nagy László: lacika 800 ezren megnézték fél nap alatt a naiv kiscserkészt, nem lesz ebből baj? repedések a rezsimben!

EZ VESZÉLYES!

nem kéne ebből posztot írni na. mit mondott a tóni? hont andrásnak már kiadta az ukázt, csak neked nem?

www.youtube.com/watch?v=8cJulnczg2E

alöksz róz 2024.02.13. 01:26:08

@Wildhunt: jó, de azért mi sokan kíváncsiak vagyunk :-)

arról nem az ellenzék tehet, hogy akinek meg kellett volna szólalnia, hallgatott.
(vagy egyenesen lapított.) ezen csodálkoztak még a fideszesek is, pl bayer zsolt, kocsis málé.

azt meg nem értem, melyik részét kell annak megbeszélni, hogy valaki ismert valakit, aki tudta kinek kell szólni h el legyen intézve nagy titokban egy ilyen elbaszott kegyelmi döntés. annyi ilyen elintézés van, hogy már szinte csak az van. ezen háborognak az emberek, nem a novák katalinra haragszanak.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.13. 12:53:30

@Wildhunt:

még mindig itt vagy?

hol a válasz a kérdésemre?
te becstelen szar. nem szégyelled magad te hitvány. hogy tudsz ennyire gerinctelen lenni?

ja fidesz-szavazó vagy.

G. Nagy László 2024.02.13. 15:52:31

@Tesz vesz XVI.: Nagyon úgy néz ki, hogy nem volt ártatlan. Egy olyan cikket olvastam, amely a kegyelmi kérelmét elemzi - ezen kívül nyomát sem leltem annak, hogy ártatlan volna.

Boldeone2 2024.02.13. 16:30:14

@G. Nagy László: Egy a lényeg: most elkezdett repedezni a monolit rendszer. Orbán 5 napja hallgat... Beszart rendesen

Az üzenet amit küld a Orbán a fidesz - világnak: mindenkit feláldozunk a hatalom megtartásáért!

Sem a munkáját nem köszönte meg Novák Katalinnak, sem nem állt ki mellette ( eddig )

Otthon lapít, mint szar a fűben, miközben Rogánék monitorozzák, szondázzák a közvéleményt, hogy mit lépjenek...ikyenkor jön a hiba ...

Hánynom kell Orbántól, milyen gyáva és szar alak!

Ezt ti nem látjátok?? Miért olyan gerinctelen, hogy nem áll ki Novák mellett?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.13. 16:40:21

@G. Nagy László: nagyon úgy néz ki? de azért van esély rá hogy ártatlan, ugye? mint ahogy sadist haverodnak is lehetnek érvei a női szavazatok ellen?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.13. 16:41:26

@Boldeone2: szerinten varga judit van olyan ostoba hogy orbán parancsa, utasítása nélkül megszavazza ezt? elég balog és a molylepke novák nyomása?

alöksz róz 2024.02.13. 17:03:21

@Tesz vesz XVI.: miért ne lehetnének érvei.
bár neked is lennének :D

szerinted amúgy ki vagy te, hogy itt követelőzz meg utasítgass. mert szerintem egy hisztis óvodás aki törött túrórudit kapott.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.13. 17:14:51

@alöksz róz:

egy hibám van: nem bírom elviselni a becstelen, gerinctelen hitvány darab szarokat; nem bírom a végeletekig ostoba retardált prolikat.

veled majd beszélgetünk ha kinőttél a pubertás koszrakodból és kifejlődött az agyad, jó?
ígérem, nyugodj meg, már csak 10 évet kell várni és hátha lesz fejlődés nálad, vagy mégegyszer megmutassam a graham-piramist hogy tartalom is legyen a kommentjeidben?

addig is a k anyádat te darab szar. nincs időm minden kis retardált prolira. tanulj meg kommunikálni érdemben, a bulvárszart meg kend a hajadra.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.13. 17:18:26

@alöksz róz: de azért belemegyek:
a félhülye haverod állított valamit: hogy én mindig hazudok.

ja hogy szerinted ne kérdezzek rá KONKRÉTAN hogy hadd tudjam már, hogy mit hazudok?
szerinted nem kell megbeszélni ezt?

ennyire ostoba vagy te véglény? ezért külön a k anyadat, most már elég a korcs fajtátokból kibaszott pedofilvédők. nem leszek kedves hitvány fideszes hazaárulókkal akik gátlástalanul hazudnak. ez a hajó már elment

alöksz róz 2024.02.13. 17:24:08

@Tesz vesz XVI.: "nem bírom a végeletekig ostoba retardált prolikat" - akkor igen rosszban lehetsz magaddal

G. Nagy László 2024.02.13. 17:41:22

@Boldeone2:

"Egy a lényeg: most elkezdett repedezni a monolit rendszer."

Egy lófaszt. Ez egy olyan pillanat - ahogy Puzsér is írja - amit nehéz uralni. Voltak már ilyenek, lesznek is. Kurvára nem egy ilyen pitiáner faszságba fog beletörni Orbán bicskája.

"Orbán 5 napja hallgat... Beszart rendesen"

Hehe. Lemondott két kulcsembere. Benyújtott egy alkotmány-módosítási javaslatot. Szerinted mit kéne még tennie?

"Az üzenet amit küld a Orbán a fidesz - világnak: mindenkit feláldozunk a hatalom megtartásáért!"

Én értem, hogy te most csalódott vagy, mert vágyaid szerint buknia kéne mindenkinek, de muszáj látnod: nem egy totál jelentéktelen senki, egy noname Kónya Endre miatt fog bukni a kormány. Egy illúzió volt, engedd el :)

"Sem a munkáját nem köszönte meg Novák Katalinnak, sem nem állt ki mellette ( eddig )"

Ha engedte lemondani, úgy logikátlan volna a mellette való kiállás. Oké, tudom: progresszív vagy, nem a logika embere :)

"Hánynom kell Orbántól, milyen gyáva és szar alak!"

Mi változott? Eddig kedvelted?

"Ezt ti nem látjátok?? Miért olyan gerinctelen, hogy nem áll ki Novák mellett?"

Tényleg nem vagy a logika bajnoka...

G. Nagy László 2024.02.13. 18:38:55

@alöksz róz: Tökéletes gúnyrajza az ellenzéknek.

GyMasa 2024.02.13. 19:07:36

@G. Nagy László:
Bizony! Imádnivaló, ahogy egy mondaton belül, a vessző után képesek az előző mondatrésszel teljesen ellentétes dolgot kijelenteni/"követelni", és még ők vannak felháborodva, ha ezt számonkéred rajtuk :-D

Boldeone2 2024.02.13. 19:42:38

@G. Nagy László: Egy lófaszt. Ez egy olyan pillanat - ahogy Puzsér is írja - amit nehéz uralni"

- Ha nehéz uralni a pillanatot, akkor az mindig veszélyes és kiszámíthatatlan. A pillanatot most nem Orbán uralja, hanem a spontán társadalmi valóság!

Hehe. Lemondott két kulcsembere. Benyújtott egy alkotmány-módosítási javaslatot. Szerinted mit kéne még tennie?"

- Mondjon le, mert ami most történt, az ennek az abszurd, pártállami, monolit politikai rendszer következménye! Klientúra rendszer, kijárásos- uram- bátyám világ, erkölcsi züllés az álkerszténységben, pedofil hisztéria és társai...

Ráadásul az is bebizonyosodott, hogy a rendszer alapjaiban hibás, nincs szuverén köztársasági elnök, ezt orvosolni kell, azaz: válasszon a nép!

Ha engedte lemondani, úgy logikátlan volna a mellette való kiállás. Oké, tudom: progresszív vagy, nem a logika embere :)"

- Teljesen logikus lett volna a Novák melletti kiállás, mert Novák vitte a "jó" szerepet a rendszerben, amivel részben kiegyensúlyozta Orbán rossz külpolitikáját, tehát Orbán tartozik neki ennyivel, de tudom, kormánypárti vagy, nem az erkölcs embere, ezért szerinted nem kell kiállni a harcostársért, aki megtett mindent főnökéért...

Boldeone2 2024.02.13. 19:50:55

@G. Nagy László: Ezt ti nem látjátok?? Miért olyan gerinctelen, hogy nem áll ki Novák mellett?"
Tényleg nem vagy a logika bajnoka..."

- Előszőr azt mondtátok, hogy Novák ártatlan, sőt, te ezt montad: " Hiszek a lányok ártatlanságában" utána, miután már megmérte a Fidesz a társadalmat, valósággal kimenekültetek az ügyből

Orbán is lapít, mint szar a fűben!

Amit állítok: Orbán kimenekült a felelősség alól, minden szart Novákra kent, gyáva módon, az teljesen logikus!

Mottó: "Mindent a hatalomért"

Most megtanulják a lányok, milyen - bűnős - rendszerben hittek, de jobb későn mint soha!

Boldeone2 2024.02.13. 20:09:25

@G. Nagy László: Egyet mondok neked: jobb későn megváltozni, mint soha!

Az egyik ember felismeri a való világ erkölcsi realitásait, a másik meg nem. A logikus gondolkodás és a józan erkölcs jelöli ki az irányt, de nem mindenkinek sikerül ( sajnos ) ... A legtöbben meg sem próbálják a megvilágosodás útjat járni...

Van a Birca blogon egy kormánypárti újságíró. Bevallotta, hogy miután a Fidesz megnyerte a választást kirúgták a kormánypárti laptól, kevesebb lett az igény a propagandistákra. Egy jó ideig munkanélküli volt, majd egy ellenzéki lapnál helyezkedett el
Viszont azok után is, hogy dobták mint a cigarette csikket, hogy egy ellenzéki lap alkalmazta, vakhű orbánista maradt...

Erre mondom én: ilyen az, amikor valaki teljesen bárányvakon van a világban...Soha nem értettem, miből táplálkozik az ilyen szintű elvakultság, talán a vallás?? (( Egyébként jó szándékú embernek tartom, kár amivé lett ))

Minden ember sajátja kellene hogy legyen a logikus, kritikai gondolkodás!! Itt vannak a tagadhatatlan tények , amelyeket nem ismertek el!

alöksz róz 2024.02.13. 21:01:50

@Boldeone2: "Minden ember sajátja kellene hogy legyen a logikus, kritikai gondolkodás!" - ez nagyon jó tanács, igazán megfogadhatnád.

Boldeone2 2024.02.13. 21:31:57

@alöksz róz: Én ennek megfelelően élek, nincs mit " megfogadni", de köszönöm az "érdemi" hozzászólást , Sanyi!

Majd akkor írj, ha valami olyan kijelentést tudsz idézni tőlem, ami nem logikus! Ha nem, akkor: coki!

Wildhunt 2024.02.13. 21:33:55

@G. Nagy László: és máris lehet azért is tüntetni hogy Bite kapjon életfogytiglani fegyházat - de ilyen nem lesz, mert ezekhez képest a meztelen csiga egy gerincoszlop.

alöksz róz 2024.02.13. 23:04:26

@Boldeone2: hát nem tudom, papám, az amerikai demokrata párt propagandáját szó szerint szajkózni innen nem tűnik logikus, kritikai gondolkodásnak :-)

alöksz róz 2024.02.13. 23:05:04

milyen fasza alliterációkat írok

alöksz róz 2024.02.13. 23:10:57

@G. Nagy László: a faszt... a lopott pénzét féltő tolvaj hergeli a híveit.

alöksz róz 2024.02.13. 23:18:32

www.tiktok.com/@jolvanezigy_csatorna/video/7335076644001975585?_r=1&_t=8jrDa1c7oaP&fbclid=IwAR245U9JwK9XRrCZo2YTCvyB0ihLxxPKWq-TgqsDhUPv40bSEneh8u718RE

én megyek, tuti tele lesz jó csajokkal. majd megmondom hogy fideszes vagyok, csak még ajakkal győzködni kell egy kicsit :-)

alöksz róz 2024.02.13. 23:19:35

@alöksz róz: ...még ajakkal győzködni kell egy kicsit, hogy ellenzéki legyek.
annyit igazán megér :-)

grundigg 2024.02.13. 23:29:46

Ó tényleg, Bite Zsolt! Egy éve volt a sztori, nem? Ott rohangáltak az utcán a csávó után a mikrofonnal a Pesti Srácok. Ment minden hullámhosszon a brüsszelezés meg az lmbtq-zás. Most mintha nem lenne ilyen nagy bennük a kíváncsiság, és megvédeni se nagyon akarnak senkit, max. saját magukat.

És a gyermekvédelem hazájában egy év arra sem volt elég, hogy az ügyész vádat emeljen (ha egyáltalán van miért), vagy legalább a rendőrség kinyomozza ezt a bonyolult ügyet. (Mondjuk, hogy milyen törvény alapján ítélnék életfogytiglanra, nem tudom, de komcsiknál ez sosem volt akadály.)

Kocsis Máté beígérte akkor, hogy jön Európa legszigorúbb "gyermekvédelmi" törvénye. Azóta se jött. Nem hiányzik? Egy fideszest se hallottam az elmúlt évben, akinek hiányzott volna.

Még Orbán is Bite Zsolttal foglalkozott az évértékelőjében, pedig ugye addigra már kirúgták. Most meg legyen végre kuss, mert még mindig nem tudjuk ugyan, hogy pontosan mi történt, ki tudott róla, ki döntött valójában, de már három teljes napja lemondott a köztársasági elnök! És ezzel most már minden rendben van az ország vezetésében éppen úgy, mint az összes gyermekotthonban. Köszönjük, Bástya elvtárs!

G. Nagy László 2024.02.14. 00:46:18

@grundigg: Szerintem kurva nagy öngól Bite Zsoltit emlegetned. A ti cimborátok. A ti elvtársatok. Veletek együtt zokogott a pedagógusokért. A ti védelmező szárnyaitok alatt kúrta a 15 éves srácokat.

Én értem azt, hogy minden faszságot be kell dobni. Korábban megpróbáltátok a hazaszeretetet magatokra erőltetni, már az is hamisan csengett. De ha most kitalálod, hogy ti vagytok a baszott nagy gyermekvédők, a Fidesz meg valóban szarik az egészre, az több lesz, mint szürreális. A kormányoldal két kulcsfiguráját feláldozta, annyira fontos számára ez a kérdés. A kormány évek óta elviseli az EU basztatását a gyermekvédelem miatt, annyira fontos számára ez a kérdés. Ti mindig a betegesek, a perverzek, az országot basztatók mellé álltatok. Ha van politikai tábor, amely kapcsán elvitathatatlan, hogy komolyan gondolja a gyermekvédelmet, az a Fidesz.

Szóval: ha csak egy darabka gerinc volna benned, azzal kezdenéd: mindig is egyetértettem a Fidesszel ebben a kérdésben, és mindig is felszólaltam azok ellen, akik ezért basztatták Orbánt...

grundigg 2024.02.14. 01:19:36

@G. Nagy László:

Vegyük úgy, hogy túl sok volt ma a zéró kóla, bebasztál, aztán ezt sikerült kiokádnod magadból. Pihend ki magad, aztán ha alapszinten vitaképessé válsz, majd beszélgetünk.

G. Nagy László 2024.02.14. 09:52:57

@grundigg: Igen, az sok mocsok zéró kóla, az lehet :)

Figyelj, egyszerű a képlet. Te PONTOSAN TUDOD, hogy a Fidesznek fontos a gyermekvédelem kérdése. Ez akkor is igaz, ha vannak szarházi intézetvezetők, pedofil diplomaták, stb. Ezek mind rendkívül kínos hibák, de épp attól kínosak, mert az egyik alappillért kezdik ki. És te, aki ezzel tökéletesen tisztában vagy, mégis megpróbálsz olyan látszatot kelteni, mintha ez nem így lenne, mintha a Fidesz szarna az egészre. Erre - már ne is haragudj - a leggyengédebb kifejezés az, hogy hazug, csalárd propaganda.

Ehhez képest azt mondanom, hogy Bite Zsolti a te személyes cimborád, puszipajtásod, közel sem akkora képtelenség. Valószínűleg tévedek persze, de nem tudhatom, hiszen te sosem nyilatkozol semmiben. A kormányt mindig támadod, s az ellenzéket érő támadást pedig próbálod szisztematikusan szétzúzni. Ennyit teszel. Ebből a legtöbben arra fognak következtetni, hogy Bite Zsoltival egy hajóban ültök. Ha ez nem zavar, lelked rajta. Ha igen, úgy neked kell többet mutatnod az általad képviselt értékvilágból - már ha van ilyen :)

MEDVE1978 2024.02.14. 09:59:00

@G. Nagy László:

" kormányoldal két kulcsfiguráját feláldozta, annyira fontos számára ez a kérdés. A kormány évek óta elviseli az EU basztatását a gyermekvédelem miatt, annyira fontos számára ez a kérdés."

Érdekes ez a mostani helyzet. Az ellenzéket tökéletesen megértem, mert úgy érzékelik, hogy most rés nyílt a pajzson, meztelen a király. És ez nem Novák vagy Varga, hanem Orbán. Az egészen még egy kis olaj Varga volt férjének a kiállása.

Persze ez az egész, mármint, hogy a FIDESZ vagy a NER nem egy monolit, hanem egymással versengő kiskirályok, akarnokok, karrierpolitikusok, bűnözők, hazafiak, sőt szakértők összessége, az csak annak meglepő, aki nem figyelte a rendszert. Egy Varga Mihály, Navracsics teljesen más kategória, mint mondjuk egy Németh Szilárd és ismét teljesen más, mint mondjuk egy Lázár János, egy Rogán Antal vagy egy Völner Pál. Az egészet átszövi a laza szövetségesek hálója is: egy Hernádi, egy Pintér Sándor vagy egy Csányi Sándor nincs olyan erős függő viszonyban a miniszterelnöktől, mint mondjuk egy Nagy Márton vagy egy Tuzson Bence, hanem autonómabb hatalmi centrum.

Ezek a frakciók mindig is harcoltak egymással befolyásért, pénzért és hatalomért, és mindig is volt "becsületesebb" része, no meg gátlástalanabb része. Magyar Péter szavaiból is kb. ez tűnik ki, hogy a jó király ül az egész felett, akiért a lovagok életüket adják, de a másik földesúr / lovag egy gátlástalan szemétláda.

Láthatólag Magyar úgy gondolja, hogy Novák Katalin és Varga Judit lemondását Rogán szervezte meg és hangolta össze, egyszerűen "beáldozva" az érintetteket és utána lekapcsolva róluk a kormánypropagandát. Ez szinte 100%, hogy nem így van és nem is hiszem, hogy Rogán egy fajta Grima Wormtoungként súgta Orbán Theoden király (Gyűrük Ura hasonlat) fülébe, hogy Katalint és Juditot áldozzuk be.
Itt biztosan Viktor döntött, ez az ő reszortja és egyébként is az ő stílusa. Nem mintha Rogán kezében kevés hatalom lenne, gyakorlatilag a KESMA-val és a kapcsolt sallangokkal (TV2, közmédia, Megafon stb.), valamint a közéletben kevésbé ismert NKOH-val (ez egy szervezet, amihez gyakorlatilag az összes állami támogatásból működő cég köteles kommunikációs és rendezvényszervezési feladatait becsatornázni, hogy csak az ő szállítói hajthassák végre a feladatot - Rogán által kontrolláltan). Viszont Rogán egyértelműen kicsi egy ilyen döntéshez.

Itt Viktor volt az, aki szimplán beáldozta Novákot és Vargát. Ami ugye alapban a megfelelő döntés volt, legalábbis Novák esetében (Varga szerintem már túlzás), de talán kicsit túl gyors. Az ember azt várta volna, hogy lehet Nováknál magyarázat, ami húzza a dolgot. Én igazából olyasmit vártam, hogy a kegyelmi előkészítő bizottság hibázott, neki pedig nem állt rendelkezésre az összes információ. Egy ilyennel lehetett volna kicsit maszatolni és lemondani vagy egyáltalán így kommunikálni, mivel valószínűleg ez is volt a helyzet. Viszont Viktor döntése az lett, hogy kasza és még Vargát is elérte, mint ellenjegyzőt.

Ugyanakkor az ilyen gyors mészárlás sokkolta a FIDESZ politikai gárda egy részét. A személyes ismeretségi körömben is van olyan FIDESZ másodvonalas ember (tehát nem kifejezett politikus, de ismeri a miniszterelnököt), aki besokkolt ezen. Az ok pedig a következő: a FIDESZ-nek ez a hívjuk így, szakértői gárdája is olyan, hogy zömében hisz dolgokban. Mondjuk elsőként abban, hogy OV jó irányba viszi az országot, másrészt meg magyar nemzeti azonosulása, érzelmei vannak, végső soron az ország boldogulását szeretné. Látja a stikliket, de számára a NER a beharangozott eszköz az ország felemelkedéséhez, aminek ez a mellékhatása. Nos Novák pozíciójánál fogva is egy normálisabb, kevésbé politikus, emberarcúbb és annak mutatott ember volt, akit Viktor felkért köztársasági elnöknek. Ez a legmagasabb kérés ilyen körökben, de számos ilyen van még. Van olyan ismerősöm, akit felkértek X hivatal elnökhelyettesének, mert a "legmagasabb szintről" mutattak rá. Ilyenkor nagyjából két lehetőség van, vagy elvállalod vagy kiestél a NER-ből, nincs olyan, hogy a nagyfőnöknek nemet mondasz. Viszont ez nyilván egy kiszolgáltatott helyzet, lehet, hogy az érintett hulla fáradt, romokban a magánélete, egészséges stb. Tehát ennek a "közszolgálatnak" erősen ára van. Ha valaki megfizeti ezt az árat, utána pedig azt tapasztalja, hogy egy hozzá hasonló hű katona (Novák és Varga) rekordidő alatt válik "nélkülözhetővé és eldobhatóvá", azt ez rettenetesen frusztrálja. Ezt valamilyen szinten a FIDESZ szavazóbázis is látja és meghökken rajta.

Persze az egész már lecsengőben van. Itt lesz a következő gumicsont, Rogánék gyorsan találnak majd valami újabb botrányt. Ma láttam, hogy valami Klubrádiós ember lekurvázta Novákot és Vargát, na abból is vihar lesz.

G. Nagy László 2024.02.14. 10:15:29

@MEDVE1978: Szinte mindennel betűre egyetértek. Csupán az utolsó mondattal nem. A baloldal csinálhat bármilyen ocsmányságot, abból sosem lesz vihar. Nincs olyan igényszintje a szavazóiknak, hogy ne férne bele bármi. Lásd Gréczy Zsoltot: simán visszasettenkedett a politikába.

Boldeone2 2024.02.14. 10:26:32

@MEDVE1978: Ez egy jó elemzés. Én is azt mondom Novák Katalin lemondása óta, hogy a selyemzsinórt magának Orbán Viktornak kellett kiadni
Valakik visszahívták Katarból, de ki más, ha nem Orbán? Ez is abszurd persze, hogy visszaparancsolják a köztársasági elnököt, de jó mutatja a politikai rendszer állapotát...
Orbán nem állt ki Novák mellett azóta sem, közel egy hete hallgat, nincs facebook poszt, menekül.
Hozzá lehetne tenni, elképesztő politikai, túlélési ösztönei vannak, hogy ennyire megérezte, ha most rosszul lép, a teljes diszkreditáció lehet a sorsa...Inkább Eltűnt.
Schiffer narratívája érdekes volt a Hír TV- ben tegnap. Szerinte Novák már útban volt külpolitikája miatt Orbánnak, pl Ukrajna kérdésében kezdett egy teljesen más narratíva szerint politizálni, mint a rezsim.

Magam is úgy látom, hogy Novák Kata kezdte magát és a feladatát egyre komolyabban venni, kezdett saját autoritást felépíteni, ezt pedig már Orbán nem tűrhte neki. Az orbáni politikai tábornak, a békehazugságok vannak beadva, valójában a putyni narratíva. Tucker Carlsont rajongják, meg Putlert, nem a szabad Európa eszméjét

Boldeone2 2024.02.14. 10:37:56

@G. Nagy László: A baloldal csinálhat bármilyen ocsmányságot, abból sosem lesz vihar. "

- Mivel baloldal szinte nincs, nem valós hatalmi tényező - még Karácsony sem- ezért vihar sem jön ellene. Inkább áldozatként tekintenek sokan a baloldalra, hiszen látjuk az ellenzék ( a baloldal a kormány narratívja) elleni unfair politikai harcot a kormány részéről

A probléma a kvázi állampárti rezsimmel az, hogy túl nagy a hatalomkoncentráció, így végül minden ügy a kormányra száll vissza
A "szuverenitási törvény" is vissza fog nekik ütni:

hvg.hu/eurologus/20240207_Kotelezettsegszegesi_eljaras_indult_a_szuverenitasvedelmi_torveny_miatt

2024.02.14. 10:42:46

a szomorú az, hogy a ref. egyház nem azt mondta, hogy bár a püspök jóhiszeműen járt el mégis mondjon le zsinati elnökségről, mert mégis csak hibázott. persze az a minimum, hogy kérjen elnézést az áldozatoktól. még éppen püspök is maradhatott volna, nem lesz elnök. na und.

persze a probléma általános, a közélet tele van a hatalomhoz görcsösen ragaszkodókkal, akiknek a személyzeti politikán kívül semmilyen elképzelésük nincsen. ami az országos listás kiválasztás dominanciájából adódik.

2024.02.14. 10:59:40

debrecenben reformáció korabeli hagyomány, hogy két egymást követő évben senki se viselhesse a főhatalmat. kettős kiválasztás van lényegében. újra lehet válakit választani, azonban folyamatosan csereberélődnek a legfelső vezetők.

ami nem azt jelenti, hogy egy év alatt ne lehetne valaki lényeges dolgot csinálni. és évtizedes időtávban gondolkova. kulcs projektet indítani, vagy akár befejezni. a főhatalom azonban nem egyvalakié. ennek mint minden szinte református hagyománynak a habsburgok vetettek véget.

többes jelölés, kettős kiválasztás, korlátozott főhatalom. ezt vissza kellene hozni legalább a református egyházban és debrecenben.

grundigg 2024.02.14. 11:21:43

@G. Nagy László:

„Ez akkor is igaz, ha vannak szarházi intézetvezetők, pedofil diplomaták, stb.”

Úgy tűnik, nem igazán követed az eseményeket. A balhé nem abból van, hogy vannak szarházi intézetvezetők.

„te sohasem nyilatkozol semmiben”

Tudom, hogy azt tanultad a Megafon Központban, hogy semmitől sem zavartatva gátlástalanul ismételgetni kell a hazugságokat a végtelenségig, de lassan befejezhetnéd. Ha én semmiben sem nyilatkozom, nem vitatkoznál állandóan velem, terjedelmes kommentekben. Az én „nyilatkozási kényszerem” általában abból lesz, hogy rámutatok a kormány (vagy G. Nagy László) hazugságaira, ellentmondásaira, erkölcstelenségeire, aztán ezt negligálod, és arra próbálod terelni a vitát, hogy én nyilatkozzam ebben meg abban meg amabban a kérdésben. Most például miben nem nyilatkoztam? Hogy Bite Zsolt haverja vagyok-e? Ha nem haragszol, ezt a te érdekedben nem veszem komolyan. Mindenesetre jellemző, hogy a kormányzat a színfalak mögött egy pedofil segítőjét menti, de szerinted nekem kéne valamiről nyilatkoznom.

De ha már wildhunt elvtárs (és nem én) szóba hozta Bitét, azért hadd jegyezzek meg néhány dolgot, konkrétan három különbséget.

A bicskei nevelőotthonban hosszú éveken át számos gyerek sérelmére követett el az igazgató! (és egy nevelő) szexuális zaklatást és szexuális erőszakot! Emiatt jogerősen elítélték őket. K. Endrénk, aki igazgatóhelyettes volt az intézményben, ehhez nyújtott támogatást, amikor megpróbálta eltussolni az ügyet és a gyerekeket a vallomásuk visszavonására kényszeríteni. Volt, aki az áldozatok közül öngyilkos lett.
Ehhez képest Bite Zsolt egy pedagógiai asszisztens volt, aki azt állította magáról a tiktokon, hogy a fiatal fiúkat szereti, és egy 15 éves fiúval „kavar”. Nyilvánvaló, hogy gyerekekkel foglalkozó ember ilyet nem mondhat, ezért el kellett távolítani minden iskola közeléből, de amit ő mondott magáról (ha egyáltalán igaz, mert egy év nem volt elég a Pesti Srácoknak, hogy találjanak egy 15 éves fiút, akivel Bite Zsolt „kavar”), az a szájeri alaptörvény és a ner jogszabályai értelmében legális. A két eset súlya, erkölcsi és jogi megítélése is teljesen más.

Bite Zsoltot – aki egy állami iskola, állami tankerületi központ által alkalmazott dolgozója volt – nem védte semmilyen politikus, sem kormánypárti, sem ellenzéki, és végképp nem tevékenykedtek az érdekében a magyar állam legfőbb vezetői és egyházi hatalmasságok.

A bicskei otthonban történtekről én mostanáig nem is hallottam, pedig a közéletben viszonylag tájékozott vagyok. Ehhez képest egy évvel ezelőtt a csapból is Bite Zsolt folyt, még Orbán évértékelőjében is hangsúlyos téma volt. A bicskei gyermekotthonról ellenben nem beszélt az országnak. Nem tartotta olyan fontosnak.

Ezek után mégis hol látod te az elvszerűséget, a „gyermekvédelmet”? Tények vannak, Lackó, amikkel szemben annyit tudsz felhozni, hogy „ők nem olyanok”. Hívők között ez még talán elmegy, de lehet, hogy köztük is van, akinek – ellentétben veled – lennének kérdései (nem hozzám, hanem az ország vezetőihez).

grundigg 2024.02.14. 11:22:52

@G. Nagy László:

És végül elárulok egy nagy titkot, ha még nem jöttél rá: a „gyermekvédelem” egy politikai termék. Mint régen a „polgár” volt. Meg mint a „békepártiság”. Elég megnézni a te posztjaidat. te is hatalmas gyermekvédő vagy, de hogy mi van az iskolákban, a legkevésbé sem érdekel. Az sem, hogy mi van a gyerekek egészségügyi ellátásával. A gyermekotthonok pedig magától értetődően nem ütik meg az ingerküszöbödet, ahogyan a kormányét sem.

A „gyermekvédelem” négy dolgot jelent: buzizást, brüsszelezést, haldokló nyugatizást és az ellenzék szarral dobálását. Elég megnézni a mostani kormányzati reakciókat: Novák Katalin volt az egyetlen, akinek a lemondásakor (előbb nem) eszébe jutottak az áldozatok. A gyerekek. Bocsánat, gyerMekek. Orbán egy szót nem vesztegetett rájuk, Varga Judit és Balog püspök sem.

Szóval a fenti értelemben természetesen soha nem vonnám kétségbe a ner elkötelezettségét a gyermekvédelem iránt. A többi meg, ugye, nem számít.

Boldeone2 2024.02.14. 11:23:45

@cvsvrs: Az ellenzék kapott most újabb ütőkártyát.
Balog püspök nagyon is érintett ebben a pedofil- ügyben.
2011-ben már tudott róla, hogy vizsgálatot indítottak a Bicskei nevelőotthon igazgatója, vásárhelyi jános ellen, aki kiskorú fiúkat zaklatott szexuálisan, és ő volt az, aki 2016-ban magas állami kitüntetésre terjesztette fel, amit meg is kapott.

Tehát: ez az ügy nem ér(het) véget

alöksz róz 2024.02.14. 11:45:13

@alöksz róz: mégse megyek.
most nézem h nem is lesz zene, csak szónoklatok.

alöksz róz 2024.02.14. 11:55:00

@G. Nagy László: "A baloldal csinálhat bármilyen ocsmányságot, abból sosem lesz vihar." - ez talán akkor lenne jogos, ha akár egyszer is lehetett volna látni olyat, hogy a fidesz nagy ocsmányságai miatt vihart kavartatok volna.

(bele kell h soroljalak, elvégre időnként index-címlapot kapsz.)

G. Nagy László 2024.02.14. 12:00:04

@grundigg: Ebből a két kommentből annyi volt értékelhető tartalom, hogy "Lackó". Ez cuki. Persze, érzékelem benne a felsőbbrendűség prezentálását, de attól még van benne báj és kedvesség, s én ez utóbbiakra fókuszálnék inkább :)

(Tényleg nem írsz újat. Kifejted azt, amit eddig is írtál. Mindketten ismerjük az alapképletet: POLITIKAI TERMÉK = ÉRTÉKVÁLASZTÁS + KOMMUNIKÁCIÓ. Te most tagadod, hogy valódi elköteleződés volna az érték mellett. Erre épül az egész hecckampány, a péntekre tervezett tüntetés is. Nyilvánvaló nonszensz, de megértem: bele kell kapaszkodnotok minden fűszálba...)

alöksz róz 2024.02.14. 12:00:35

@Boldeone2: "Schiffer narratívája érdekes volt a Hír TV- ben tegnap. Szerinte Novák már útban volt külpolitikája miatt Orbánnak, pl Ukrajna kérdésében kezdett egy teljesen más narratíva szerint politizálni, mint a rezsim." - nováknak szinte semmi beleszólása nincs semmibe a külpolitikában és szinte semmi döntési jogköre nincs a világon semmiben.
inkább egyszerűen csak egyszerre két kapura támadtak.

G. Nagy László 2024.02.14. 12:04:09

@alöksz róz:

Megtisztelsz, de hol vannak azok az ocsmányságok?

Schmitt Pál egy pitiáner ügybe bukott bele.
Szájer Józsi egy annál is pitánerebb ügybe.
Borkairól nem is beszélve.
Novák Katalin úgyszintén.

Miről kellett volna írnom?

alöksz róz 2024.02.14. 12:15:24

@G. Nagy László: "Te PONTOSAN TUDOD, hogy a Fidesznek fontos a gyermekvédelem kérdése." - szavakban biztosan. na és miben nyilvánul ez meg a szajkózáson meg azon kívül, hogy le kell fóliázni a könyvet meg betiltották a kiállítást.

(a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépést is pont leszarták a kaleta-botrányig. ez az alap hozzáállás mindenhez. leszarják, míg nem jön valami botrány, aztán gyorsan "megvédik" tőle az embereket.)

alöksz róz 2024.02.14. 12:18:04

@G. Nagy László: hát nem is tudom hirtelen a rengetegből. talán vessük össze a baloldali ocsmányságokkal
írj baloldali ocsmányságokat, én mindegyikre fogok írni egy ugyanolyan vagy rosszabb fideszest

alöksz róz 2024.02.14. 12:21:26

@G. Nagy László: a kurvázóssal minimum egyenértékűt produkál hetente bayer zsóti

alöksz róz 2024.02.14. 12:22:08

meg az origó. meg a fon.

Boldeone2 2024.02.14. 12:22:28

@alöksz róz: mégse megyek.
most nézem h nem is lesz zene, csak szónoklatok."

- Csajok viszont lesznek, hatalmas számban... Ez nem érdekes?

alöksz róz 2024.02.14. 12:52:56

@Boldeone2: mi, hogy felhergelt csajok köpködve fröcsögnek?
hát nem igazán.

alöksz róz 2024.02.14. 12:54:21

@alöksz róz: a tüntetésnek a célját meg nem igazán tudom beazonosítani

G. Nagy László 2024.02.14. 13:12:35

@alöksz róz:

"a tüntetésnek a célját meg nem igazán tudom beazonosítani"

Dehogynem tudod. Volt egy nagy botrány, amit talán még lehet dagasztani. Kampányidőszak van, nem véletlenül most dobták be. Vékony fűszál, de úgy érzik, nem kéne elengedni. A pillanat megragadása a lényeg, a tartalom nulla, nem érdekes.

"a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépést is pont leszarták a kaleta-botrányig."

Persze, és vakcinát is csak akkor kezdtek beszerezni, amikor már bokáig gázoltunk a járványban. Felelőtlen gecik :)

"írj baloldali ocsmányságokat, én mindegyikre fogok írni egy ugyanolyan vagy rosszabb fideszest"

Na hajrá!

őszödi beszéd
2006-os rendőrterror
Gréczy fotói nyakig a spermában
2022. választások éjszakája - patkányként menekülés a süllyedő hajóról
Gyöngyösi Márton összes náci megnyilvánulása
Jámbor András és az Antifa terroristái

Érdeklődve várom válaszod!

MEDVE1978 2024.02.14. 13:13:10

@Boldeone2:

"Schiffer narratívája érdekes volt a Hír TV- ben tegnap. Szerinte Novák már útban volt külpolitikája miatt Orbánnak, pl Ukrajna kérdésében kezdett egy teljesen más narratíva szerint politizálni, mint a rezsim.

Magam is úgy látom, hogy Novák Kata kezdte magát és a feladatát egyre komolyabban venni, kezdett saját autoritást felépíteni, ezt pedig már Orbán nem tűrhte neki."

Ez szerintem hamis narratíva. Ez egyszerűen a jó zsaru, rossz zsaru volt. Novák megkaphatta azt a feladatot, hogy ő "Ukrán barát" és szalonképesebb, ha úgy tetszik puhább narratívát képvisel, mint Orbán. Egyértelműen az látszik szerintem, hogy Novákkal "szoft" diplomáciai kérdésekben ment a NER előre. Orbánt nem lehetett küldeni Zelenszkijhez számos okból, küldték őt. Orbán nem nyilatkozhatott ukrán barát dolgokat, megtette ő. Ez illett a hagyományos, empatikus női családanya szerephez is, amit képviselt.

Orbánnak soha nem is volt a túlzott konfliktus az EU-val vagy a NATO-val. Éppen ezért jó ehhez a kicsit Kállay-kettőshöz egyik oldalról Orbán, aki a nyitottság arca kelet felé és Novák, aki nyugat felé. Hasonló figura miniszteri posztban Navracsics Tibor.
Nováknak saját hatalmi központként való kialakulását, illetve önálló erős hatalmi központként kialakulását feltételezni túlzás. Kicsit Sztálin mondása jut eszembe róla: Hány tankja van a pápának? Ebben a felállásban Novák a pápa és Orbán mögött áll minden tank.

G. Nagy László 2024.02.14. 13:21:44

@MEDVE1978: Igen, Puzsér is ezt a jó zsaru - rossz zsaru analógiát hozta, hajlok én is efelé.

2024.02.14. 13:38:35

@alöksz róz:
a ke a hadsereg főparancsnoka, törvényjavaslati joga van, felosztlathatja a parlamentet. túl azon, hogy indoklás nélkül kegyelmet adhat köztörvényes bűncselekményekért (hjó, gyerekek elleni bűnügyeket leszámítva). és egyébként meg kap egy tanácsadó testületet és egy a protokolláris eseményekhez sminkszobát. jól nézzen ki a pápalátogatásra. és egy protokoll szakértőt, hogy tartsa a kezecskéjét, amikor büfiznie kell.

összességében nem olyan kevés jogkör ez akkor ha valaki arra játszik, hogy kívülről vezéreljen, téglák ültessen be egy főméltóság mellé. mintha ez az intézmény erre lenne kitalálva. persze lehet, hogy csak túl sok kémfilmet nézek.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.14. 13:43:29

@G. Nagy László:

lacika, nem szégyelled magad? pitiáner faszság hogy felmentitek a hitvány pedofilsegítőt?
ki a fene akarta az orbán-család nagy barátjának felmentését? varga judit olyan ostoba, hogy belog zoltán meg novák kati nyomására aláírja, vagy kellett neki orbán nyomása is?

2024.02.14. 13:46:37

orbán nézőpontjából a bizalmi emberét bobroviczkit érdemes beültetni, vagy ha ő nem vállalja, akkor a kedves feleségét. akkor ha azt gondolja, hogy meg akarják puccsolni. már pedig folyton erről pampognak.

le kell mondatnia balogot is, mert a ref. egyházban kitörhet a balhé, az 1 millió fidesz választó, és a kormányátalakítással ki kell hagynia rogánt. aki ha szürke emininenciás, akkor legyen az. mi a francért propagandaminiszter. és a főpolgármesterségért megtámogatni vitézy dávidot. mondván, hogy budapestet független főpolgármesternek kell vezetnie. mert hogy nem balra, vagy jobbra megy a villamos.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.14. 13:47:39

@G. Nagy László: @GyMasa:

mennyire érvelési hiba van abban az undorító mandiner cikkben lacika? összeszámolnád?
mennyire hiányzik abból a propaganda cikkből a tudás? a műveltség és a civilizáció? vagy valami kongitív képesség a szerzőből?

konkrétan írd már le melyik tetszik a legjobban, úgyis azt hazudod hogy te sose hátrálsz ki vitából, miközben minden komoly vitából kihátráltál.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.14. 13:51:16

@Boldeone2: "Bevallotta, hogy miután a Fidesz megnyerte a választást kirúgták a kormánypárti laptól, kevesebb lett az igény a propagandistákra. Egy jó ideig munkanélküli volt, majd egy ellenzéki lapnál helyezkedett el"

ez nem a hontandráska az átlátszónál? :)

2024.02.14. 13:51:57

@MEDVE1978:
ezek nem zárják ki egymást. hány tankja van a miniszterelnöknek? nulla. és a köztársasági elnöknek. az összes. ő a hadsereg főparancsnoka. a sándor palotában egy sminkszobával. tanácsadókkal, téglákkal adott esetben. így vannak a hatáskörök leosztva.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.14. 14:07:55

@G. Nagy László:

"Korábban megpróbáltátok a hazaszeretetet magatokra erőltetni, már az is hamisan csengett."

de nálad nem cseng hamisan ugye lacika? amikor első puskalövésnél menekülnél külföldre, és magadat 7-es hazafinak hazudod így.
attól leszel hazafai hogy hazudozol a gazdád érdekében, meg énekled a himnuszt, amit a szádra se kéne venned?

nekünk nem cimboránk a bite zsolt, kérdés hogy miért nincs még börtönben lacika?

" kormány évek óta elviseli az EU basztatását a gyermekvédelem miatt"

nem azért, hogy legyen átlátható politikusi vagyonnyilatkozat? az még 7-es hazafi, aki nem tűri a nemzeti vagyon szétlopását? vagy az már a 8-as te idióta?

" elvitathatatlan, hogy komolyan gondolja a gyermekvédelmet, az a Fidesz."

akkor balog zoltán és bite zsolt, meg kaleta miért lehet szabadlábon? ki volt ez a mezőgazdász fideszes akinegy pedofil tartalmat találtak a gépén?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.14. 14:24:25

@G. Nagy László: @Wildhunt:

OV évértékelő beszéde 2023 február 18-n.

Novák Katalin rá két hónapra írta alá a kegyelmi kérvényt…

„Kedves Barátaim!
Beszéljünk egyenesen. A pedofíliára nincs bocsánat. A gyerek szent és sérthetetlen. A felnőtteknek meg az a dolguk, hogy a gyerekeket bármi áron megvédjék. És nem érdekel bennünket, hogy megbolondult a világ. Nem érdekel bennünket, hogy miféle visszataszító hóbortoknak hódolnak egyesek. Nem érdekel bennünket, hogy Brüsszel mivel mentegeti, magyarázza a megmagyarázhatatlant. Ez itt Magyarország! És itt kell lennie Európa legszigorúbb gyermekvédelmi rendszerének!”

QED

már csak a darab szar fideszes, vagy gyengeelméjű,. vagy hitvány, gerinces embernek alkalmatlan hulladékok fideszesek

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.14. 14:41:33

@MEDVE1978:

" a jó király ül az egész felett"

ja, jó király a kiscserkészek szerint akik még a mesében élnek, valójában a jó király sose hazudna gátlástalanul, meg fosztaná ki teljesen az országot
a jó király nem mentene fel hitvány pedofilsegítőket.

"akiért a lovagok életüket adják"

a faszt, lacika első komolyabb szóra menekülne bécsbe, a hitvány.

varga lehet önként mondott fel és vonult vissza

"a kegyelmi előkészítő bizottság hibázott, neki neki pedig nem állt rendelkezésre az összes információ. valószínűleg ez is volt a helyzet"

mivel varga nem akarta aláírni, ezért ez egy hazugság. magadnak mondasz ellen, nem forrt még ki a propaganda?:
"Itt biztosan Viktor döntött, ez az ő reszortja és egyébként is az ő stílusa"

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.14. 14:43:14

@G. Nagy László:

nocsak:

"A baloldal csinálhat bármilyen ocsmányságot, abból sosem lesz vihar. Nincs olyan igényszintje a szavazóiknak, hogy ne férne bele bármi. "

mesélj a te igényszintedről lacika, még a pedofil fideszeseket is lesz*pnád te mocskos disznó,minden szemetet és moslékot örömmel megzabálsz ami a fideszből jön

lehet hogy nincsenek kormányon a "baloldaliak"?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.14. 15:19:34

@G. Nagy László:

"Korábban megpróbáltátok a hazaszeretetet magatokra erőltetni, már az is hamisan csengett."

de nálad nem cseng hamisan ugye lacika? amikor első puskalövésnél menekülnél külföldre, és magadat 7-es hazafinak hazudod így.
attól leszel hazafai hogy hazudozol a gazdád érdekében, meg énekled a himnuszt, amit a szádra se kéne venned?

nekünk nem cimboránk a bite zsolt, kérdés hogy miért nincs még börtönben lacika?

" kormány évek óta elviseli az EU basztatását a gyermekvédelem miatt"

nem azért, hogy legyen átlátható politikusi vagyonnyilatkozat? az még 7-es hazafi, aki nem tűri a nemzeti vagyon szétlopását? vagy az már a 8-as te idióta?

" elvitathatatlan, hogy komolyan gondolja a gyermekvédelmet, az a Fidesz."

akkor balog zoltán és bite zsolt, meg kaleta miért lehet szabadlábon? ki volt ez a mezőgazdász fideszes akinegy pedofil tartalmat találtak a gépén?

A Fidesz korábbi pedofil ügyeiről:
Novák kegyelmi ügye kapcsán nem árt megemlékezni a Fidesz korábbi pedofil ügyeiről.
Szájer orgiája után Bayerből bukott ki, hogy a Fideszben tud pedofilról. Nem nevezte meg, nem utalt rá ki lehet az, de annyi kiderült a "harcostársról", hogy régi tagjuk, velük van már évtizedes távlatban.
444.hu/.../ennek-a-kockazatat-harminc-eve-tudja...
Aztán ott van Kaleta ügye, aki az FBI, Jeffrey Epstein ügyében folytatott nyomozása során egy mellékszálon bukott meg, és a magyar titkosszolgálat menekítette haza.
index.hu/.../a_titkosszolgalat_emberei_kisertek.../
Az se utolsó, hogy Kaleta ügyét 10 évre titkosították.
hvg.hu/.../20200217_kaleta_kulugyi_bizottsag...
Aki meg nem tudná ki volt Epstein itt elkezdhet olvasgatni.
hvg.hu/.../20240112_Fulke_Epstein_lista_Jeffrey...
Kaleta előttről érdemes szólni Fohsz Tivadar XVII. kerületi alpolgármesterről is, aki a nevelt lányát számtalanszor molesztálta, róla videófelvételeket készített.
hvg.hu/.../20210408_Felfuggesztett_bortont_ker_az...
Ellene az eljárást elévülés miatt ejtették.
nlc.hu/.../fohsz-tivadar-alpolgarmester-nevelt...
Érdekes még Sz. Balázs ügye is.
Sz. Balázs az elmúlt években nem csak a Fidesz kampányaiban vett részt aktívan Győrben, de különféle munkakörökben is segítette a párt munkáját.
Továbbá Simon Róbert Balázs, Sz. Balázs feljelentéséig hallgatott az ügyről, pedig tisztában volt vele, hogy pucér kisgyerekeket fotózott a titkára.
ezalenyeg.hu/.../ujabb-fideszes-pedofilbotrany...
Most aktuális Kónya Endre kegyelmi ügye, akiről sejteni vélik, hogy Orbán Viktor öccsével Orbán Győzővel állt kapcsolatban, és feltételezhető, hogy ez lehetett az alapja az elnöki kegyelemnek. Erre természetesen se közvetlen, se közvetett bizonyíték nincs, de mindenképpen érdekes, hogy a Kónya Endre és Orbán Győző közti kapcsolódásra utaló tartalmakat igyekszik eltüntetni valaki.
Viszont a fent felsoroltak ellenére itt már nem a pedofília a lényeg. Nem esek túlzásba és nem állítom, hogy minden Fidesz szimpatizáns, minden keresztény potenciálisan pedofil gyermekmolesztáló.
Azt viszont vegye már észre minden Fidesz szimpatizáns, magát kereszténynek és/vagy konzervatívnak tartó szavazó, hogy kormányunk, amelynek egyik szent tehene a gyermekvédelem, a családok támogatása, hogyan megy homlokegyenest szembe a saját választási jekszavaikkal. És ha egy ilyen súlyos esetben ami emberi életeket tehet tönkre és nem a békés család partján áll, az ennél kisebb, kevésbé érzékeny ügyekben milyen könnyedén, sőt gátlástalanul hazudhat?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.14. 15:24:38

@Boldeone2: "Magam is úgy látom, hogy Novák Kata kezdte magát és a feladatát egyre komolyabban venni, kezdett saját autoritást felépíteni, ezt pedig már Orbán nem tűrhte neki."

mindenképpen hallgass sifferre ha bolond akarsz lenni. az irány jó - a sárgaház fele

G. Nagy László 2024.02.14. 15:26:45

@cvsvrs:

"le kell mondatnia balogot is, mert a ref. egyházban kitörhet a balhé, az 1 millió fidesz választó, és a kormányátalakítással ki kell hagynia rogánt. aki ha szürke emininenciás, akkor legyen az. mi a francért propagandaminiszter. és a főpolgármesterségért megtámogatni vitézy dávidot. mondván, hogy budapestet független főpolgármesternek kell vezetnie. mert hogy nem balra, vagy jobbra megy a villamos."

Ritka pillanat: minden szavaddal egyetértek.

Boldeone2 2024.02.14. 15:29:40

@Tesz vesz XVI.: Akkor mivel indoklod, hogy ilyen gyorsan, és kegyetlenül kiállt Novák mögül Orbán?

Valami már volt a háttérben, ami zavarta...

Vagy a kastélytörvény alkotmányossági normakontollra küldése, vagy más, de volt

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.14. 15:33:52

@G. Nagy László:

"Vékony fűszál, de úgy érzik, nem kéne elengedni. A pillanat megragadása a lényeg, a tartalom nulla, nem érdekes."

nagyon rázod te a pofonfát lacika. hitvány lacika

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.14. 15:36:04

@Boldeone2: azzal hogy orbán egy drogos darab szar. simicskát is hogy kitette amint putyin megszorongatta, simicske meg lehet tényleg nem akart orosz báb lenni, nemcsak a vagyona elvesztése miatt hisztizett

erre kell indoklás? te hol voltál eddig hogy ennyire nem ismered orbánt? bámulatos a naivságod

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.14. 15:39:44

@Boldeone2:

állítólag ez egy jó beszélgetés egy fidesz-alapítóval orbánról, még nem hallgattam meg:

www.youtube.com/watch?v=8XXmp5OZzGw

"Orbán Viktor egy ócska szélhámos" | Kardos József a Klubrádióban | 2024.02.13.

G. Nagy László 2024.02.14. 15:46:00

@Tesz vesz XVI.:

Rossz nézni ezt a színvonal alatti erőlködést. Még mindig azt gondold, hogy a mennyiség pótolja a minőség hiányát. Inkább azt javasolnám: legyen csak egyetlen észrevételed, de az legyen ütős, jogos színvonalas. Az, hogy ugyanazokat a marhaságokat böfögöd fel újra és újra, nem vezet sehová. Csak hogy lásd, hogy törődöm a kis lelkeddel, reagálok.

"nem azért, hogy legyen átlátható politikusi vagyonnyilatkozat?"

Bár messze nem te vagy a legélesebb kés a fiókban, de azért ennyire nem szoktál tájékozatlan lenni. Szerintem ismered ezt az évek óta tartó ügyet:

1. Az EU kifogásolja Magyarország politikusi vagyonnyilatkozatát.
2. Átalakítjuk: egy az egyben az EU sablont véve alapul.
3. Az EU kifogásolja az újat, s azt kéri, állítsuk vissza a régit...

Így megy ez. Ha van rajtad sapka, az se jó, ha nincs, az is gáz.

"akkor balog zoltán és bite zsolt, meg kaleta miért lehet szabadlábon?"

Azt értem, amikor a hozzád hasonló moralitással és jogérzékkel bíró kommunisták ilyen ostoba kérdéseket fogalmaznak meg. Azt már nem, amikor a nálad fényévekkel intelligensebb és felkészültebb Puzsér is ugyanezeket kéri számon a kormányon. Miközben mindkettőtöknek tudnia kéne, hogy amit kértek, az a független bíróságok működésébe való beavatkozás. Kaleta ügye járt a bíróságon, ott az ítélethozót kéne faggatni, nem mást. Bite Zsolt kapcsán - gondolom - nem volt semmi kézzelfogható, bizonyítható szál, amivel vádolni lehetne. Hülyébb vagy az átlagnál, ha azt gondolod, hogy nem lett volna olyan ügyész, aki boldogan végigviszi a büntetőeljárást, ha lett volna mibe kapaszkodni. Balog Zoltán említése pedig végképp ostobaság; még ha ő is kérte Novákot, akkor sem követett el bűncselekményt, max politikai faszságot.

Boldeone2 2024.02.14. 15:46:35

@MEDVE1978: Ez szerintem hamis narratíva. Ez egyszerűen a jó zsaru, rossz zsaru volt. Novák megkaphatta azt a feladatot, hogy ő "Ukrán barát" és szalonképesebb, ha úgy tetszik puhább narratívát képvisel, mint Orbán"

- Igen, ez volt Orbán kezdeti célja: felépíteni egy jól eladható, mérsékelt, keresztény- konzervatív, szerethető női figurát. Egy látszat hatalommegosztást.
Elég jól is sikerült neki, a pápalátogatás az Orbán- kormány egyik legnagyobb sikere volt, de Novák Kata nőtt ott naggyá. A pápa csak vele foglalkozott, láthatóan, de kicsit úgy tűnt , mintha ez nemcsak a protokolláris szerepből és a nyelvtudásból adódik
Orbán és a pápa közt ideológiai feszültség van. A pápa átlátja, hogy Orbán álkeresztény, farizeus ember

Novák felépítése olyan jól sikerült - önazonosnak tűnt szerepében- hogy kicsit túlnőtt azon a szerepen amit szántak neki
Tiborc Pista sajnálja a kastélytörvényt, hogy visszadobták...

Úgy látom, Orbán megharagudott rá. Hogy ennek mi az oka nem lehet teljesen beazonítani, lehet csak ködszurkálás, de pár lehetőség:

- kezdett picit önállósódni, nem írt alá rögtön mindent

- túllőtt Ukrajnával a célon

- vagy csak Orbán így felbőszült a választás előtti botrányon- kisszerű hatalomféltés

Durva, hogy mennyire nem állt ki a NER- legjobban felépített, legjobban szerethető embere mellett..

A legeladhatóbb arcot dobta el pár nap alatt... Ez ezért jelzés mindenkinek a Fideszben, a legkisebb komiszárnak is...

Boldeone2 2024.02.14. 15:52:08

@Tesz vesz XVI.: Egyet nem láttam még soha: Orbánt ennyire félni

Teljesen megzavarodott, majd egy hétre eltűnt a facebook- ról... Kapott egy sakkot, és beáldozta a "királynőt" ..

Ezt már megmondom: elqúrta

Aki ellenzéki, annál nem változik semmi, eddig is tudtunk mindent, viszont most baltával vágott bele a saját politikai közösségébe

Repedezik minden, ki tudja, meddig tart ki az " omertá "

Ha többen feladják az " omertá" törvényét, akkor vége az Orbán- rendszernek. Több Magyar Péter kell!

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.14. 15:57:52

@G. Nagy László:

"Átalakítjuk: egy az egyben az EU sablont véve alapul."

jaj lacika, ezt már eljátszottátok két éve is. k-ra hazudsz már megint. most is szemetet adtak le a képviselők.
hol a forrásod lacika?

"Az EU kifogásolja az újat, s azt kéri, állítsuk vissza a régit..."

a régit? te teljesen idióta vagy? hol az uniós forrásod erre lacika? honnan szeded a hazugságaidat? soha nem hozol uniós forrást. se hazait. nem írtál szakdogát soha bányászkám?

én miért vagyok kommunista lacika? lehet hogy valamit félreértettél te bányász szőllősgazda?
viszont én kérdeztem hogy akkor te miért vagy 7-es hazafi? és a 10-es az most hős vagy őrült?

annyi sok kérdésem volt még lacika, de mindig kerülöd a kellemetlen válaszadást

"amit kértek, az a független bíróságok működésébe való beavatkozás."

nem a bíróságok hozzák a törvényeket te idióta darab szar! tippelj lacika, hogy ki hozza a törvényeket? hátha eltalálod két teljesen érvénytelen óvodás személyeskedésed között.

ki a faszom hozta haza titokban kaletát, ha nem a gazdád?
bite kapcsán ki hozza a törvény? ha minden oké vele, minek hozod fel állandóan? lehet a te barátod inkább te véglény?

"Balog Zoltán említése pedig végképp ostobaság; még ha ő is kérte Novákot, akkor sem követett el bűncselekményt, max politikai faszságot."

nem bűncselekmény ha bűnözők hozzák a törvényeket? a bűnszervezet nem bűncselekmény?
ha nem balog, akkor ki akarta felmenteni a pedofilsegítőt lacika? te? te parancsoltál novákra és vargára? nem orbán?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.14. 16:00:55

@Boldeone2: varga juditnak bele kéne néznie a gyerekei szemébe vagy novák katinak, (csak ő túl buta ehhez), és elmondania, ha lenne gerince és becsülete, hogy kik utasították az aláírásra.

Boldeone2 2024.02.14. 16:16:35

@Tesz vesz XVI.: Nekik nem nagyon lehet beszélni. Magyar Péternek is annyi. Orbánnal szemben nem mer menni senki, az tabu
Az igazi valóban az lenne, ha valaki kitárná a szekrényt, amiben a csontvázak vannak. De ez bűnmaffia, ott meg halálos vétség az árulás. Ennek az ügynek még nincs vége, sőt, lehet hogy a lejtőn megindult hógolyóból lavina lesz

Csak Orbánt kell nézni, láthatóan tanácstalan. Mondom: sakkot kapott, de ez schnell, villámsakk, ha túl sokat gondolkodik, kifogy az időből...

Egyre cikibb, ahogy elbújt, elmenekült. Ma jelentkezett egy semmitmondó poszttal, amit a propagandagépezet agyalt ki neki: " A kormány dolgozik"

Ez tragikomédia

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.14. 16:24:10

@Boldeone2: de már jön a propaganda és a plakátháború, hogy nem szállítunk fegyver, és nem táncolunk úgy ahogy brüsszel fütyül.

kivéve amikor ellentmondunk a nemzeti konzultációknak brüsszel kedvéért.

orbán amúgy meghajolt sorosnak és végrehajta a soros-tervet is

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.14. 16:26:59

Orbán Viktor 2002-ben a később pedofíliáért elítélt Vásárhelyi János egyesülete mellett kampányolt Bicskén
Vásárhelyi mellett Tiborcz István testvére is ennek az egyesületnek a tagjaként lett önkormányzati képviselő.

alöksz róz 2024.02.14. 19:45:40

@G. Nagy László: na jó, elismerem hogy nagyot mondtam, tényleg nem lehet minden baloldali gusztustalanságra legalább akkora fideszest mondani

G. Nagy László 2024.02.14. 21:33:13

@alöksz róz:

"na jó, elismerem hogy nagyot mondtam, tényleg nem lehet minden baloldali gusztustalanságra legalább akkora fideszest mondani"

Na végre egy tisztességes kommentelő!

Boldeone2 2024.02.14. 21:57:06

Mandiner mai cikk:

"Szakértő: milliós luxusórával a kezén adott interjút a Partizánnak Magyar Péter"

- Mondom én, kezd tragikomédiába átmenni a rezsim erőködése...

Nem akarom szétoffolni Nagy Laci blogját, de most annyira szürreális doldok történnek, hogy nem tudom visszafogni magam..

Tényleg már csak ennyire tellik, hogy egy szaros órába kötnek bele? Nagy baj lehet a NER- ben....

Wildhunt 2024.02.14. 22:22:22

@alöksz róz: ez gyenge. Az igazi ballibbant válasz az lett volna, hogy ha ezek gazemberségek voltak, akkor a Fidesz miért nem csukta le a felelősöket.

G. Nagy László 2024.02.14. 22:42:52

@Boldeone2:

"Nem akarom szétoffolni Nagy Laci blogját, de most annyira szürreális doldok történnek, hogy nem tudom visszafogni magam.."

Csak nyugodtan. Itthon vagy, barátok közt. Ne fogd vissza magad :)

"Tényleg már csak ennyire tellik, hogy egy szaros órába kötnek bele?"

Ez gáz, de ez a fajta béna irigység mindkét oldalt jellemzi. Pottyondi Edina - miközben az ATV-ben a pénteki tüntetésről beszél - nem bírja ki, hogy Novák Katalin anyagi dogait ne hozza szóba... Ez mindkét oldalon szánalmas.

GyMasa 2024.02.14. 23:26:16

@MEDVE1978:
Orbánnak pontosan azért kellett gyorsan lépnie, hogy minél előbb megfékezze ennek a műbalhénak a habzását.
Tegyöük fel, hogy ez az eset "műfelháborított" 5000 ellenzékit. Na, ők elkezdték ugye habosítani a témát, és egyre több emberhez eljutott a hír.
Igaz, erősen fazonírozva, az igazság nem minden szeletét kibontva, csak azokat, amik a saját ellenzéki narratívájukat támogatta nyilvánvalóan.
Minél tovább hagyta volna Orbán ezeket habosítani, annál több embert tudtak volna fellázítani.
Mert ott lett volna az "állítás", miszerint, Novák (és, természetesen a patásorbán) egy despota, és nem monnyik le, pedig a napnál is világosabb, hogy egy képmutató, hiszen itt bort ptédikál ,de közben vizet iszik!
Így, viszont, hogy lemondtak, egyszerűen nincs miről beszélni, mert, amikor elkezdik, hogy "monnyonle!", az enyhén szólva is nevetséges, hiszen lemondtak.
Nyilván, itt is megpróbálják még a lendületet kihasználni ezzel a "válasszonanépközvetlenül" mantrával is, de egyrészt nem túl hitelesen ezzel a támával, hiszen évekkel ezelőtt ez már volt kérdés és akkor nem támogatták a közvetlen választást. (nem, mintha az ellenzéki rétegnek nem egy csettintésbe kerülne megváltoztatni a "mindigisezvoltavéleményem"-ét.)
Ezen felül, abban is biztos vagyok, hogy amint orbán bejelentené, hogy akkor Júniusban lesz még egy közvetlen köztársaságielnök-választás, majd jönne egy újabb "követelés".
Pont, mint a tanérok béremelésénél.
Ott is azzal kezdték, hogy több pénzt, majd, amikor megkapták, hirtelen "Lettek" újabb követeléseik...

alöksz róz 2024.02.15. 02:03:52

@Wildhunt: tudtam volna azért mit írni :-)
na de a rendőrterrorral nem lehet mit szembeállítani.
(meg az antifát is terrorszervezetnek tartom.)

alöksz róz 2024.02.15. 02:14:58

@Boldeone2: "Nem akarom szétoffolni Nagy Laci blogját, de most annyira szürreális doldok történnek, hogy nem tudom visszafogni magam.." - vesztüket érzik, azt szokták erre mondani. pedig jobban belegondolva emiatt még annyira nem indokolt ez a nagy pánik...

bár az emberekben nagyon gyűlik már a feszültség, itt volt a koronavírus, a háború, az óriási infláció miatti reálbércsökkenés (akármit is hazudik a ksh), most az ipari visszaesés közben még a fülöpszigetik behordása és az elbocsátásoktól való félelem... de akkor is nagyon túlreagálják.
lehet némelyek má paranoiásra szívták magukat, nem tudom.

alöksz róz 2024.02.15. 02:18:23

@alöksz róz: bár ha jobban meggondolom, még szívni se kell hozzá, még a kommentezők is amerikai titkosszolgálati akciókat vélnek felfedezni. valami nagy pszichózis van itten.

alöksz róz 2024.02.15. 02:44:39

@alöksz róz: van itt a szomszédban egy öreg nő, nagy fideszes, de nagyon rendes és tisztességes amúgy. szokatlan módon szidta a helyzetet. nem novákot meg a pedofilokat, az nem került szóba, hanem úgy általában hogy nagy szarság van. érdekes és meglepő volt, eddig sose szokott ilyet...

alöksz róz 2024.02.15. 02:49:42

ki tudja mit raktak a vízbe...
:D

Serény Vélemény 2024.02.15. 07:39:09

@alöksz róz: "kommentezők is amerikai titkosszolgálati akciókat vélnek felfedezni. "

Hehehe... ezen jót vigyorogtam, érdekes dolgok történnek mostanában: furcsa pénzeket kapnak egyes ellenzéki pártok, meg újságírók, meg infuencerek tűnnek el amerikában néhány hónapos továbbképzésre valakik pénzéből, meg egy Dávid nevű közismert homokos nagykövet lepaktál, meg együtt széderezget olyan, eddig nácinak plecsnizett ellenzéki pártemberkékkel, akik duplán-triplán is utálják, először mert zsidó, aztán meg mert homokos, aztán meg mert amerikai - meg ilyesmik, és akkor te azt mondod, hogy pszichózis van itten???

Serény Vélemény 2024.02.15. 07:48:38

@GyMasa: "Nyilván, itt is megpróbálják még a lendületet kihasználni ezzel a "válasszonanépközvetlenül" mantrával is, "

Az a baj, hogy ezek annyira buták, mint a sötét éjszaka. Nem, a sötét éjszaka az nem buta, az szép is tud lenni, ezért bocsánatot kérek a sötét éjszakától.

Mit okozna egy közvetlenül választott elnök?
A legrövidebb távon, hogy nagyon sok pénzt kellene a kampányába belefeccölni.
Pénze meg csak a fidesznek van, meg a CIA-nak, meg a soroséknak van
TEHÁT a nulladik pont az lenne, hogy az ellenzéki pártokat feltőkésítené... az, akinek egyébként is a zsebében vannak.
A következő következmény az az, hogy a rendszerbe belevinne egy brutális instabilitást, és prolongált válságot.
A céljuk ezzel a közvetlen elnökválasztással pontosan az, hogy ugyanúgy szétverjék Magyarországot, ahogy Ukrajnából sikeresen füstölgő romhalmazt csináltak.

G. Nagy László 2024.02.15. 08:07:49

@Serény Vélemény: Csupán egy felesleges aktus volna a közvetlen elnökválasztás. Ugyanúgy a Fidesz jelöltje nyerne. Akkor meg vissza lehetne kapcsolni a korábbi üzemmódba: "ebben az országban nem lehet választások útján változást elérni..."

Serény Vélemény 2024.02.15. 08:21:01

@G. Nagy László: A jelenlegi érvényes alaptörvényt is módosítani kellene hozzá, ami eléggé szabályozza az elnök szerepét.
Itt a hiszti a lényeg, nem az ész, meg nem az, hogy bármi jó történjen.

G. Nagy László 2024.02.15. 08:39:39

@Serény Vélemény:

"Itt a hiszti a lényeg, nem az ész, meg nem az, hogy bármi jó történjen."

Abszolút így van.

Gyakorlatilag mindenki tisztában van azzal, hogy a gyermekvédelem kulcskérdés a Fidesznél. Mivel a lemondások megtörténtek, nem maradt más kapaszkodó, mint az az orbitális hazugság, hogy a Fideszt ez nem is érdekli igazán... Ezt még ők maguk sem hiszik el. Miről fognak szónokolni a tüntetéseiken? Én elég kreatívnak gondolom magam, de nem tudnék hiteles és meggyőző beszédet írni egyiküknek sem...

Az is tény, hogy Novák Katalin és Varga Judit (a nők) és korábban Szájer Józsi (a meleg) sok egyéb mellett arra is alkalmasak voltak, hogy hidat képezzenek a konzervatív, partiarchális jobboldal és a progresszív baloldal között. Pont ezeket a hidakat bombázzák le ezek a szarháziak a hisztijeikkel. Tényleg megérdemelnék, hogy Kövér László legyen az új köztársasági elnök. Ezt akartátok? Nesztek...

Egészen döbbenetes, hogy soha semmi más nem jut eszükbe, mint a rombolás. Pont úgy, ahogy írod: csak nehogy bármi jó történjen, mert akkor nem lehet balhézni. Olvasok korábbi szerzőket: pontosan ilyen volt a baloldal már száz éve is mindenütt. Hányinger. Pedig ha valóban fontos lett volna számukra a kérdés, úgy

1. Ezerszer elhatárolódhattak volna az összes gyermekellenes woke-baromságtól (Puzséron és Schifferen kívül senki nem tette).

2. Számtalan törvénymódosítást nyújthattak volna be a gyermekvédelmi törvény finomítását, pontosítását célozva.

3. Buzdíthatták volna híveiket a gyermekvédelmi népszavazáson való részvételre.

Egyiket sem tették. Persze, tudjuk, azonnal elzáródtak volna a nyugati pénzcsapok. Ám akkor is végtelen skizofrén, hogy most hirtelen ők lettek a nagy gyerekvédők. Még a saját híveik is pontosan tudják, hogy ez kamu, csupán a pillanat hevét kívánják fokozni.

grundigg 2024.02.15. 09:55:33

@G. Nagy László: "Tényleg megérdemelnék, hogy Kövér László legyen az új köztársasági elnök."

Mondjuk egy fokkal jobb lenne, mint Novák Katalin, mert bármekkora alufólia sisakos marhaságot mond, tudhatjuk, hogy az az ő fejéből pattant ki, és nem eléraktak egy papírt, hogy "ezt olvasd fel, légy szíves".

Talán pont ez van a közvetlen elnökválasztás igénye mögött: hogy legyenek autonóm emberek, ne csak marionett bábuk. Varga Judit miben különbözött Németh Szilárdtól? Legfeljebb annyiban, hogy ő nem egy, hanem négy nyelven mondta, hogy "Soros-bérenc", és közben jobban nézett ki. Azt csinálta mindig, még a lemondásával is, amire utasították.

Boldeone2 2024.02.15. 10:02:48

@Serény Vélemény: Mit okozna egy közvetlenül választott elnök?"

- Nem értesz semmit! Olyan szintű bizalomvesztés van, amit egy valósabb hatalmi ág megteremtésével kicsit lehetne orvosolni
Egy nép által közvetlenül megválasztott köztársasági elnök mindig nagyobb autoritást kap

Európában csak 5 országban van ilyen, ahol csak a parlamenti pártmutyi dönt, de olyanról ahol csak egy ember önkénye dönt, nem tudok

A céljuk ezzel a közvetlen elnökválasztással pontosan az, hogy ugyanúgy szétverjék Magyarországot, ahogy Ukrajnából sikeresen füstölgő romhalmazt csináltak."

-Magyarországot nem, csak a nemzeti együttműködés rendszerét, magyarul az Orbán- rezsimet. Ez - másképp - nem megy, csak "teremtő rombolással", vagyis: egy ideig jön a káosz és anarchia ( anno ezzel a politikai eszközzel élt is a Fidesz korábban...)

Boldeone2 2024.02.15. 10:12:08

@G. Nagy László: Tényleg megérdemelnék, hogy Kövér László legyen az új köztársasági elnök. Ezt akartátok? Nesztek..."

Nana! Egy közvetlen elnökválasztást SOHA nem nyerne meg Kövér László, mivel másoknak kötelet ajánló, szélsőséges figura!

Egy közvetlen elnökválasztás óriási kockázat lenne a Fidesz hatalmára, mert köztiszteletben álló, konzervatív, közös jelöltet az ellenzék is állíthatna, és simán nyerhetne

Ha egy az egyben megy a verseny, ott már jóval nagyobb a kockázat, hogy kevésbé műkődik a Fidesz propaganda, a Fidesz - ahogy nem ritkán relatív többsége van csak, simán veszthet!

Akkor meg vége az autokrata kormányzási módnak, ha autonóm köztársasági elnök van

GyMasa 2024.02.15. 10:14:55

@alöksz róz:
" vesztüket érzik, azt szokták erre mondani. pedig jobban belegondolva emiatt még annyira nem indokolt ez a nagy pánik..."
Persze, hogy nem indokolt, szerintem alapvetően az a probléma, hogy azt hitték, hogy most majdjól elkapják a patásorbán tökét és ebbe aztán tényleg bele fog bukni.

"bár az emberekben nagyon gyűlik már a feszültség, itt volt a koronavírus, a háború, az óriási infláció miatti reálbércsökkenés (akármit is hazudik a ksh), most az ipari visszaesés közben még a fülöpszigetik behordása és az elbocsátásoktól való félelem... de akkor is nagyon túlreagálják.
lehet némelyek má paranoiásra szívták magukat, nem tudom. "
Az lehet, de szerintem pont nem orbán ellenében gyűlik jobban a feszültség, hanem a töketlen, hazaáruló ellenzékiek ellen.
Ugyanis, ma, Magyarországon a kormányváltásnak pont az ellenzék a legnagyobb akadálya.

GyMasa 2024.02.15. 10:16:30

@alöksz róz:
"bár ha jobban meggondolom, még szívni se kell hozzá, még a kommentezők is amerikai titkosszolgálati akciókat vélnek felfedezni. valami nagy pszichózis van itten."
Nos, amikor az USA nagykövete, Mr. Pressman nyílt ünnepségen dob szét 115 millió HUF "támogatást" kizárólag olyan balos sajtótermékek között, amik nyíltan kormányellenesek, akkor annyira nem kell keresgélni azt a "külföldi támogatást"

GyMasa 2024.02.15. 10:22:03

@Serény Vélemény:
Dehogy akarnak ezek közvetlen választást!
EZek a bohócok MINDIG Orbán véleményének a negátját képviselik.
Mert nem értik, nem látják, mi folyik körülöttük és emiatt képtelenek egy olyan tervvel is előállni, amire vevő lenne a nép.
Sőt, még olyat HAZUDNI sem tudnak, amire vevő lenne a nép...
CSak azért "akarnak most közvetlen választást", mert Orbán a hagyományos módon akarna új KE-t választani.
Ha lett volna egy fideszes ötlet, ami szerint mondjuk júniusban csapjuk még hozzá a KE választást is a többi kettőhöz, akkor egyből nem akarnák.
Olyanok ezek, mint a duzzogó óvodások...

GyMasa 2024.02.15. 10:23:40

@G. Nagy László:
Hát, ahhoz, hogy választások útján lehessen elérni változást, kellene választék.
A mai ellenzék nagyrészt nem az.
(és a legnagyobb bűnük, szerintem, hogy ők maguk fojták vérbe az összes olyan formációt, amelyik évek múlva akár az is lehetne...)

GyMasa 2024.02.15. 10:25:17

@G. Nagy László:
"Miről fognak szónokolni a tüntetéseiken? Én elég kreatívnak gondolom magam, de nem tudnék hiteles és meggyőző beszédet írni egyiküknek sem..."
Nos, az a réteg, akiknek ezek beszélnek, NEM igényli a logikus érvelést.
Nekik csak meg kell mondani, hogy miben hisznek a héten és azt fogják szajkózni...

Boldeone2 2024.02.15. 10:37:25

@G. Nagy László: A rendszerváltók közül a legnagyobbat az SZDSZ hibázta, de okkal: féltek a kommunista rendszer által mosott agyú néptól, ezért nem akartak egy erős embert a megválasztott parlament " felé " rakni

Ma viszont - ebben az autoriter rendszerben - jól jönne a Fideszen kívül mindenkinek

Az mondanám, nálam a közvetlen elnökválasztás most a 3. legfontosabb pont

A saját pontjaim, ahhoz hogy felszámoljuk Orbán autokratikus rendszerét, sorrendben:

1. Új, arányos(abb) választási rendszert, amely a valós plurális demokrácia alapja! Valóban vegyük át a német választási rendszert, azaz - ha maradnak a listás és egyéni körzetek- akkor vonják ki az egyeni eredményeket és a listást egymásból
( A választói körzetek határát földrajzi alapon, számítógép jelölje ki, ne emberek; győzteskompenzáció eltörlése)

Amíg a választási rendszer az egypárti rezsim, az autokrácia hatalomban maradását segíti, szinte lehetetlen hatalmat váltani!!
Ezt kellene az ellenzéknek is megérteni, és folyamatosan támadni a rossz választási rendszert!

2. Bevezetni az európai médiatörvényt, azaz: teljes transzparencia legyen az állami költésekben, a kormánypropagandában, valamit összegszerűen korlátozni a kormány költéseit az önfényező propagandára
Európai, kötelezettségszegési eljárást kell indítani a " nemzeti konzultáció " hamis, lejárató állításai miatt
Kiemelten kezelni a putyini mintára meghozott " szuverenitási törvényt" , szintén eljárást érdemel ( ami már meg is indult )

3. Legyen közvetlen elnökválasztás. Az új köztársasági elnök vegye vissza az egyetemeket, mint legfontosabb első aktus

Az egyetemek fideszes magánalapítványi kézbe adása a magyar történelem egyik legnagyobb botránya!

Ez a 3 alapvető követelés!!!!!

Boldeone2 2024.02.15. 10:44:01

@GyMasa: Nos, az a réteg, akiknek ezek beszélnek, NEM igényli a logikus érvelést.
Nekik csak meg kell mondani, hogy miben hisznek a héten és azt fogják szajkózni..."

- Már megint hazudozol, mint a vízfolyás! Akik ott voltak Donáth Annával tegnap a várban, azok 70-80% - a fiatal, budapesti diplomás, vagy min. középvégzettségű ember volt

A "társadalmi selejt " a buszoztatott, autoritás nélküli, birkatömeg, az a Fidesz sajátja !!! Ők NEM igénylik a logikus érvelést!

Serény Vélemény 2024.02.15. 11:07:51

@Boldeone2: Nálad logikus érvelés: Magyarországon diktatúra van, ezért a diktatúrás párt legnépszerűbb vezetői soha nem mondanak le a népharag nyomására. De ha mégis lemondanak, akkor is diktatúra van. Bezzeg Németországban, Franciaországban, Hollandiában ha a népharag megnyilvánul egy miniszter ellen, és tömegek tüntetnek ellene - és nem tudják lemondatni, akkor demokrácia van, és nem diktatúra.

Serény Vélemény 2024.02.15. 11:09:51

@Boldeone2: A nulladik pont az lenne, hogy "megnyerjük a választásokat" .

DE ez nem megy, amiből látszik, hogy valójában te vagy antidemokratikus gondolkodásmóddal megverve.

Boldeone2 2024.02.15. 11:13:44

@Serény Vélemény: Nálad logikus érvelés: Magyarországon diktatúra van, ezért a diktatúrás párt legnépszerűbb vezetői soha nem mondanak le a népharag nyomására. De ha mégis lemondanak, akkor is diktatúra van."

- Teljesen LOGIKUS! Sztálin sem a népharag miatt mondott le vagy Hitler sem, hanem meghaltak!

A DIKTATÚRÁK TÖMEGBÁZISON működnek, mögöttük a monolit állammal

Boldeone2 2024.02.15. 11:16:25

@Serény Vélemény: Ha nem vetted volna észre, Németországban egyrészt KOALÍCIÓS KORMÁNY van, másrészt FOROG a politikai hatalom

Orbán örök darab. Ugyanúgy nem lehet leváltani, ahogy Puryint sem!

Boldeone2 2024.02.15. 11:19:36

@Serény Vélemény: Ez az, amit kimondott az EP elsöprő többsége, beleértve a fél jobboldalt:

hvg.hu/eurologus/20230330_Az_EP_ismet_a_valasztasi_autokracia_hibrid_rendszerenek_nevezte_Magyarorszagot

Akkor miről beszélünk?? Hogy nyerjen bárki más, mint Orbán?..

Serény Vélemény 2024.02.15. 11:19:42

@Boldeone2: "KOALÍCIÓS KORMÁNY van, másrészt FOROG a politikai hatalom"

Ja, véletlenül pont úgy perdül-fordul-forog, ahogy a globalistáknak és az amerikaiaknak jó, a németeknek meg a normálisoknak, meg az európaiaknak nem jó.

Serény Vélemény 2024.02.15. 11:20:51

@Boldeone2: "Hogy nyerjen bárki más, mint Orbán?"

Miért Orbán hogy nyert?

2024.02.15. 12:37:40

@Boldeone2:
a probléma nem az, hogy egy rendszer egypárti, hanem azt, hogy nincs többes jelölés.

tehát mondjuk a kedvenc momentumodban nincs szabad belépés és többes jelölés. nincsenek nyílt viták arról, hogy magyarország miféle liberalizmust akar. ezért ezekben a platformokban nem jelenhet meg se a nemzeti liberalizmus, se a libertárius keresztség. ami normalitást teremtene.

hanem a neoliberalizmus (antifasizmus) és az illiberalizmus (fasizmus) harcának írják el a politikát. ami persze megerősíti a fideszt. amelyik egységet mutat fel a sokféleséggel szemben. intellektuálisan mindkét tábor a nihil.

baalint1 2024.02.15. 14:29:53

Pl. attól propaganda a propaganda, hogy teljesen nyilvánvaló, tényekkel szembemenő hazugságokat adtok elő tényként, arra számítva, hogy a befogadó közönség nem fogja ellenőrízni annak az igazságtartalmát, éw tényként fogadja el.

Ezt csináltátok ti kommunisták 40 évig, meg ezt csináljátok most az Orbán rendszerben is.

baalint1 2024.02.15. 14:34:47

@G. Nagy László:
Azért ritka gusztustalan egy éreg vagy. Egs szintre emeled azt, ha melegek szerepelhetnek 18 éven aluliaknak szóló tartalomban, és gyerekvédelemnek hazudod enne hatósági tiltását, azzal mikor szándékosan megpróbálnak eltussolni pedofil bűncselekményeket, illetve felmentik az eltussolót, remélve azt, hogy nem buknak le. És amikor lebuknak, akkor még őket próbálod erkölcsi fölényben feltűntetni, a szemét ellenzékkel szemben. Brutális,hogy micsoda aljas geci emberek léteznek, mint te.

Viszont végre megfejtettem a talányt, hogy te tudatlan lennél, vag rosszindulatú, melyik miatt támogatod a komcsi politikát. Ez alapján egyértelmű, hogy végtelenül rosszindulatú.

baalint1 2024.02.15. 14:50:44

@G. Nagy László:
Tipikus példa a propagandára, hogy úgy írsz le valamit, hogy ezt mindenki tudja, nyilvánvaló, stb. aztán bedobsz egy hazugságot,mely szerint a Fidesznek fontos a gyerekvédelem. Aztán összemosod az lmbtq ellenességet a gyerekvédelemmel, ezután szarházonak nevezed azokat, akik tényleg gyerekvédelmi kérdésben robbantottak botrányt.

Tankömyvi példája lehetne a propagandának, mert onnantól kezdve, hogy úgy adod elő, mint ami mindenkinek nyilvánvaló, ténynek adsz elő valamit, ami legfeljebb vélemény lehtne, de mint véleményt sem tudod tényként alátámasztani, sőt az elmúlt hét eseményei alapján pont az ellenkezőjét támasztják alá a tények.

baalint1 2024.02.15. 15:13:08

Egyébként ugyanaz van, mint minden másban. Nemzeti maszlag, aztán mikor hazafiként kellett volna kiállni 2022-ben, a nyílt hazaárulást választottátok. Jobboldaliság, aztán simán állaosítottátok a magánnyugdíjpénztárakat, közműveket, hatósági árakat vezettetek be. Gyerekvédelem dumában, aztán pedofilokat rejtegettek. Gyűlőlet a melegek ellen, aztán az egyik belső körbeli politikus lebukik hogy meleg orgián volt járvány idején.

Szimbolikusnak tűnnek ezek,nbár a hazaárulásotok és az államosítások nem az, de a lényeg, hogy nem, bemondásra nem megy, attól hogy keresztény, konzervatív, jobboldali, gyerekvédő, hazafi, demokrata, vagy bármely jelzőkkel illetitek magatkat, attól még a tettek számítanak, amikben az ellenkezőjét látjuk.

alöksz róz 2024.02.15. 15:33:26

@Serény Vélemény: bizony hogy azt mondom.
ez mi: beépítettek az amerikaik ügynököket a novákhoz hogy jól megtévesztve őt kegyelmet adjon egy pedofil bűntársának, hogy aztán ezzel megbuktassák orbánt.

alöksz róz 2024.02.15. 15:34:28

@Serény Vélemény: vagy az mi az a nagy hőbörgés most jobboldalról mindenkire, mi indokolja

alöksz róz 2024.02.15. 15:40:17

@GyMasa: "Ugyanis, ma, Magyarországon a kormányváltásnak pont az ellenzék a legnagyobb akadálya." - meg a fideszes szavazók, akiknek minden jól van úgy, és a legnagyobb faszságokról is meggyőzik magukat, hogy a másik még rosszabbat csinálna. és nekik mindenki a másik.

és nyilván "az ellenzék" is tele vannak megvett emberekkel meg trollokkal.

baalint1 2024.02.15. 15:50:41

@Serény Vélemény:
Ez a globalistázás ugyanaz a mantra, mint mikor mocskos imperialista nyugatoztatok, semmit sem változtatok, kommunista patkányok.

Wildhunt 2024.02.15. 16:43:30

@Boldeone2: tudnám javasolni normális program létrehozását, a woke-tól való határozott elhatárolódást, határon túliak támogatását, egyházak szapulásának kerülését, nemzeti szuverenitás hangsúlyozását, munkajog unióval és multikkal szembeni képviseletét (protekcionizmus), bankszektor szabályozását, bürokrácia csökkenését, nemzeti érzelmek és a nemzet egységének hangsúlyozását. Mindezt mindenféle hülye demagógia (kit fogtok lecsukni, vagyonelkobzás, turulszentország) kerülésével.
Így.

Wildhunt 2024.02.15. 16:44:28

@alöksz róz: ilyet hol lehet olvasni? Szórakoztatónak tűnik.

Wildhunt 2024.02.15. 16:45:30

@alöksz róz: a másik még rosszabbat csinálna

Ezt egész pontosan a másik hangsúlyozza.

alöksz róz 2024.02.15. 17:02:56

@Wildhunt: pl. birca blog kommentmező, hol másutt :-)

alöksz róz 2024.02.15. 17:03:41

@Wildhunt: amelyik meg nem, az nyilván csak megtévesztés

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.15. 17:08:26

@G. Nagy László: ne akarrd már pont te megmodnani ki a tisztességes lacika?

emlékeszel amikor próbáltam elmagyarázni a szellemi fogyatékos funkcionális analfabéta fajtádnak, hogy mit jelent az a hihetetlenül komplex szó, hogy "ideológia"?

nagyon tisztességes volt hogy elkezdtél gátlástalanul hazudozni és utána 16x kitiltottál.

micsoda pezsgő kulturális élet van a sárgaházban, hogy alap szavakon vitatkoznak itt!

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.15. 17:11:17

@Boldeone2: nekem tetszett varga judit órájáról a hír, amikor rezsicsökkentet csülköt vett a hentesnél, és rámutat a rezsicsökkentett húsra, kezén a 2 milliós órával.

szürreális a fidesz propaganda

és ezt beszopják a szellemi fogyatékosok

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.15. 17:13:12

@G. Nagy László: hát mégis hogy lehet sminkszoba nélkül valaki köztársasági aláírótoll? méltatlan anyagi támadások a molylepke ellen.

Glokta 2024.02.15. 17:22:35

@Wildhunt: nem hiszem hogy ez segítene. A 14'-es LMP közel volt ahhoz amit javasolsz, és 5%-ot kaptak.

Csak egy példa: határontúli magyarok talán 2 listás helyet adnak és ha a 2014'-es Jobbik csak a szavazataik 2%-át szerezte meg, akkor nem látom hogyan tudna bármilyen ellenzéki formáció 10%-nál többet.
Ráadásul a magyarok jelentős része sajnos utálja vagy lenézi a határon túliakat, a 2004-es népszavazás eredménye elég jó bizonyítéka volt ennek. Az ellenzéki politikusok hivatalos álláspontja most is 'jobbra' van az átlag ellenzéki szavazóétól a témában.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.15. 17:31:01

@GyMasa:

"minél előbb megfékezze ennek a műbalhénak a habzását."

anyádat nem szidták még?
és te miért vagy szellemi fogyatékos? tényleg érdekel, vgy ez nem autizmus, hanem gátlástalan romlottság?

"Tegyöük fel, hogy ez az eset "műfelháborított" 5000 ellenzékit. "

meg a fideszesek felét. hát te még a söpredékeknél is a söpredékek söpredékének számítasz. nem gáz?

"Így, viszont, hogy lemondtak, egyszerűen nincs miről beszélni"

tehát akkor vargajudit annyir ostoba, hogy a kormány nevében, a kormány igazságügyi minisztereként nem kéri ki a felettese véleményét hanem csak aláírja nélküle?

nincs miről beszélni, mert minden rendben van itthon a gyerekekkel? megoldódott minden probléma a lemondással?
ki mondta nováknak hogy fel kell menteni, miközben varga judit ellenezte, erre lesz válasz fogyi?

az orbán-család nagy barátja a fickó, de sebaj, nem érdekes, mi?

"egy despota, és nem monnyik le, pedig a napnál is világosabb, hogy egy képmutató, hiszen itt bort ptédikál ,de közben vizet iszik!"

a nemzeti konzultáció megvan csöpi? megszavazta a szankciókat, meg az ukrán hitelt is, de hogy szavaztatok a konzultációba nróla te félvilági hülye?
az összes értelmi fogyatékos a fideszben van ?

" évekkel ezelőtt ez már volt kérdés és akkor nem támogatták a közvetlen választást."

mármint a fidesz és az szdsz nem támogatta te ostoba balfasz.

"amint orbán bejelentené, hogy akkor Júniusban lesz még egy közvetlen köztársaságielnök-választás, majd jönne egy újabb "követelés"."

mert gondolod hogy nem cselezne a jelöltállítással?

nemcsak a tanárbérekért tüntettek KEZDETTŐL FOGVA te fogyatékos balfasz.

Boldeone2 2024.02.15. 17:33:53

@Wildhunt: Én nem kormányprogramot akartam írni, csak egy rendszerváltás minimális feltételeit

A kiindulópont a plurális demokratikus rendszer feltételinek megteremtése. Amit Orbánék mondanak a politikai rendszerről, az eufemizmus: " vezérdemokrácia" "illiberális demokrácia " , de jól jelzi, hogy miről szól ez az egész..

Illiberális demokrácia " - önmagában egy oximoron kifejezés, mert a modern demokrácia a liberális, mindig...
Egy újságírói jelzős szerkezetet vettek át Fareed Zakariától

Tehát: először legyen egy legitim, plurális politikai rendszer és a többi dologról, hogy milyen jövőt akarunk, majd utána beszélgessünk!

Orbánt én majdnem Putyinnal teszem egy szintre, azaz: nem fogadom el a hatalmát legitimnek. Ez egy tisztán putyni rendszer, csak nagyobb erőszak nélkül. Ennyi pozitívumot tudok mondani Orbánról, bár az EU- n kívül nem tudjuk mit tenne...
.
A fő gond az, hogy Orbán semennyire sem jó ember és nem ez jó dolog... De, még a jóság jeleit sem mutatja...

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.15. 17:34:56

@G. Nagy László: "egy felesleges aktus volna a közvetlen elnökválasztás. Ugyanúgy a Fidesz jelöltje nyerne."

mert sikerülne találni megint valami pedofilt?

a fideszes matematika, hogy 40% nálatok kétharmad, ne reményked a fideszes jelöltedben most, főleg úgy, hogy a fideszesek fele is elítéli a pedofilsegítőt. a másik fele meg vagy retardált, vagy korrupt darab szar. de ne vedd személyeskedésnek lacika.

Bayaz 2024.02.15. 17:35:54

@baalint1: "Jobboldaliság, aztán simán állaosítottátok a magánnyugdíjpénztárakat, közműveket, hatósági árakat vezettetek be."
Mikor mondta Orbán, hogy ő piaci fundamentalista? Mert nekem úgy rémlik, hogy már 2010 előtt is egy vegyes gazdaságot akart és kritizálta az extrém privatizációt.

"Gyerekvédelem dumában, aztán pedofilokat rejtegettek."
Miről beszélsz?

"Gyűlőlet a melegek ellen, aztán az egyik belső körbeli politikus lebukik hogy meleg orgián volt járvány idején."
Hogyan gyűlölködött Szájer a melegek ellen? Egyáltalán, miféle 'gyűlöletkeltés' történt a melegek ellen 2010 és 20 közt (mert Szájer 2020-ban bukott le)?

A Fidesz népszerűségének meg az a kulcsa, hogy rendbetették a vidéket: g7.hu/elet/20240206/eszak-borsodban-valik-igazan-lathatova-a-fidesz-sikerenek-egyik-fontos-osszetevoje/
A balos ellenzék és média rendszeresen ellenezte és próbálta nevetségessé tenni a Fidesz munkapárti és családpárti intézkedéseit, szóval ezek után nem fognak a helyiek hinni egy fővárosi libsinek, hogy ő majd jobbá teszi az életüket.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.15. 17:37:39

@Serény Vélemény:

"Pénze meg csak a fidesznek van,"

és honnan van pénze hülyegyerek? ja vargajudit férje megmondta.

bájos hogy azt hiszed csak sok pénzből lehet kampányolni, tudod a köztévé nemcsak arra való ám, hogy milliárdokból propagandát égessünk el rá

Boldeone2 2024.02.15. 17:40:50

@Glokta: Arról van szó, hogy sok ember úgy gondolja: "kibicnek semmi sem drága" azaz: a határon túlról ne szóljanak már bele az életünkbe!

Jöjjön ide, lakjon és dolgozzon itt, oké. Másképp ne

Lényegében 100 éve elszakadtak az anyaországtól, totál más a mentalitás.

Ott van pl a Csíki sörös milliárdos, akit a magyar kormány által adott közpénzekből lett milliárdos. Erre mondja az " átlag lakótelepi": " A lófax a seggükbe !"

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.15. 17:42:45

@GyMasa: hát de az nem titkosszolgálati akció te nagyon hülye.

de jó lenne már valami telefonbeszélgetés már a "CIA-tól"

de felőlem a ruszkik is hozhatják , úgyis telerakta az országot velük a nagyon hazafi 3x-osan is áruló orbán.

alöksz róz 2024.02.15. 17:59:11

@Glokta: irdatlan nagy faszságokat kell elkezdeni felelőtlenül ígérgetni, amivel mindenki biztosan jól jár. csak így lehet.

GyMasa 2024.02.15. 18:00:44

@alöksz róz:
" meg a fideszes szavazók, akiknek minden jól van úgy, és a legnagyobb faszságokról is meggyőzik magukat, hogy a másik még rosszabbat csinálna. és nekik mindenki a másik."
Igen, meg azokkal a fideszes szavazókkal, akik mondjuk tudnak számolni, és elég idősek ahhoz, hogy még emlékezzenek rá, milyen faja is volt, jólképzett mérnökként, 40+%-os szja-t fizetni, mert ugye mi voltunk a "gazdagok"...
De javaslom, hogy a mai bruttó fizetésedet írd be egy 2010-es nettóbér kalkulátorba.
Aztán a számot, amit az kiköp, hasonlítsd össze azzal a nettóval, ami minden hónapban a számládra érkezik.

"és nyilván "az ellenzék" is tele vannak megvett emberekkel meg trollokkal."
EZ semmire nem mentség!
Sőt, még szánalmasabbá teszi az egészet!

alöksz róz 2024.02.15. 18:01:18

@alöksz róz: mindent meg kell duplázni.
kivéve az adókat, azokat felezni.

alöksz róz 2024.02.15. 18:02:19

@GyMasa: "De javaslom, hogy a mai bruttó fizetésedet írd be egy 2010-es nettóbér kalkulátorba." - miért tennék ilyen ostobaságot?

GyMasa 2024.02.15. 18:04:11

@Glokta:
"akkor nem látom hogyan tudna bármilyen ellenzéki formáció 10%-nál többet."
Kitartó, kemény munkával, és a teljes ellenzéki összefogástól való merev elzárkózásssal!

"Ráadásul a magyarok jelentős része sajnos utálja vagy lenézi a határon túliakat, a 2004-es népszavazás eredménye elég jó bizonyítéka volt ennek. Az ellenzéki politikusok hivatalos álláspontja most is 'jobbra' van az átlag ellenzéki szavazóétól a témában. "
Ezt nem tudom, nyilván nem istaníteni kell őket, de úgy gondolom, hogy a gyurcsány féle "15 millió román" sem egy jó megoldás.
Szerintem, ha az ország megengedheti magának, hogy segítse a határon túliakat, akkor erkölcsi kötelessége azt meg is tenni.

Boldeone2 2024.02.15. 18:08:17

@Bayaz: Elolvastam az általad linkelt cikket. Vannak benne féligazságok. A kérdés csak az, hogy miért növekedett az életszínvonal: a gazdaság természetes állapota a növekedés, amíg nem jöttek válságok, addig egész Közép- Európa prosperált, tehát valószínű a szlovák oldalon is jobban élnek a cigányok; vagy csak a magyar kormány miatt élnek jobban . Ez utóbbit alig hiszem...

A legutolsó mondatokban van egy érdekes konklúzió:

"Fidesz dominanciája valóban egyre erősebb a romák között, és az is kimutatható, hogy a szegényebb településeken a kormánypárt rendre jobb eredményt ért el. Az iskolázottság szintje szintén kimutathatóan fordítottan arányos a Fideszre való szavazási hajlammal"

De való igaz: az ellenzék mindig a fővárosra koncentrált, vidékre kevésbé.. Az okoba most nem mennék bele...

alöksz róz 2024.02.15. 18:15:55

@Boldeone2: az iskolázottság szintje a cigányokkal függ össze.
nincs köze az iskolázatlanságnak h egyre erősebb a fidesz dominanciája a cigányok között, hanem a cigányságukhoz van köze.

alöksz róz 2024.02.15. 18:17:29

@GyMasa: "Szerintem, ha az ország megengedheti magának, hogy segítse a határon túliakat, akkor erkölcsi kötelessége azt meg is tenni." - erdélybe jobban élnek a magyarok, mint kelet-magyarországon. mégis erdélybe mennek a sokmillárdok.

GyMasa 2024.02.15. 18:18:32

@Tesz vesz XVI.:
"anyádat nem szidták még?"
Anyám már nem él, te fasz!
Befogd a pofádat vele kapcsolatban!
Értem!

"meg a fideszesek felét. hát te még a söpredékeknél is a söpredékek söpredékének számítasz. nem gáz?"
Jaja, hány fideszes is ment ki tüntetni?
Megint jössz itt a légbőlkapott számaiddal, te idióta!
A "fideszesek fele" az olyan 1,5 millió ember, te szerencsétlen!
Annyian biztosan nem mentek ki tüntetni...
Neked nem gáz, hogy egy óvodás értelmi szinvonalán állsz, felnőtt létedre?

"tehát akkor vargajudit annyir ostoba, hogy a kormány nevében, a kormány igazságügyi minisztereként nem kéri ki a felettese véleményét hanem csak aláírja nélküle?"
Látod, ezzel jár,ha nem olvasol utána a dolgoknak...
Varga nem támogatta a kegyelmi kérvényt.
Ettől függetlenül Novák aláírta, mert az Ő döntési jogköre.
Varga pont annyit tudott teni, hogy nem támogatta. Vétójoga nincs, szóval, ő mindent megtett azért, hogy az ember ne kapjon kegyelmet.

"nincs miről beszélni, mert minden rendben van itthon a gyerekekkel? megoldódott minden probléma a lemondással?
ki mondta nováknak hogy fel kell menteni, miközben varga judit ellenezte, erre lesz válasz fogyi?"
Nem felmentették, hanem kegyelmet kapott..

"az orbán-család nagy barátja a fickó, de sebaj, nem érdekes, mi?"
Én úgy olvastam, hogy nem az.
Őn úgy olvastam, hogy a református közösségnek volt oszlopos tagja.

"a nemzeti konzultáció megvan csöpi? megszavazta a szankciókat, meg az ukrán hitelt is, de hogy szavaztatok a konzultációba nróla te félvilági hülye?
az összes értelmi fogyatékos a fideszben van ?"
Jaja, kivéve azokat, amiknek közvetlen és azonnali, katasztrófális hatása lett volna am agyar gazdaságra.
Persze, most ugatsz itt, de, amikor vétózik, akkor meg azért járatod azt az ostoba szádat, hogy meg kellene szavaznia, mert "egy EU vagyunk" vagy akármi.
Ezen a szerencsétlen nyuszikán megint nincs sapka.

"mármint a fidesz és az szdsz nem támogatta te ostoba balfasz."
Nem, az ellenzén SEM támogatta.

"mert gondolod hogy nem cselezne a jelöltállítással?"
Mi a fenéért kellene "cseleznie"???
Ha mégis a nép választana, akkor a fidesz állíthatna egy jelöltet, vagy 10-et vagy százat is, meg az ellenzék is.
Aztán a nép meg választ.
Hol a tökömbe' lehet itt "cselezni"???
Ne legyél már ennyire agyatlan...

"nemcsak a tanárbérekért tüntettek KEZDETTŐL FOGVA te fogyatékos balfasz. "
Jaja, tudom, hanem volt ott az a megoldás, miszerint szar a magyar oktatás, szóval, az a megoldásotok, hogy legyen még kevesebb oktatás!
Ráadásul, szeintem az összes érettségi és felvételi tárgyból nem szabadna semmiféle szabadságot meg eltérést engedélyezni a tananyagtól, mert az rontaná a gyereke esélyegyenlőségét az érettségin meg a felvételin.

alöksz róz 2024.02.15. 18:22:00

@GyMasa: "milyen faja is volt, jólképzett mérnökként" - most má jobban keresnek itt, mint norvégiába, a világ egyik leggazdagabb országába, jogos is lenne a magasabb adó :D

GyMasa 2024.02.15. 18:24:08

@Tesz vesz XVI.:
" hát de az nem titkosszolgálati akció te nagyon hülye."
Nem, az egy teljesen nyílt beavatkozás Magyarország belügyeibe az USA részéről, mert, ha nem tudnád az USA nagykövete - hihetelen módon - az USA-t képviseli!
Tehát, minden/bármi amit tesz, az olyan, mintha az USA tenné.
(nem mellesleg, ha a Washingtoni magar nagykövet csinálná ezt már régen ki lett volna utasítva az USAból.

"de jó lenne már valami telefonbeszélgetés már a "CIA-tól""
Minek?
Teljesen nyilvánvaló volt, hogy az USA keze benne volt az ellenzék tolásában!
Ezt én mér fél évvel a választások előtt gyanítottan és hangot is adtam neki.
Azóta bebizonyosodott, hogy így volt.

"de felőlem a ruszkik is hozhatják , úgyis telerakta az országot velük a nagyon hazafi 3x-osan is áruló orbán. "
Mit hozhatnak?

2024.02.15. 18:26:40

@alöksz róz:
persze ez szimplán faji, vallási kérdés. nekem van egy ismerősöm, aki katolikus iskolában tanít cigányokat, és kirakták a tablóra a pápát, az esztergomi érseket és a megyéspüspököt a tablóra. majd a gyerekek azt kérdezték, hogy melyik a vezér. a fehér, a piros, vagy lila ruhás. egy. nem kell sok. a cigányság törzsi tudatában nincs hierarchia. egész pontosan ezek nem a cigányok, hanem a feketék. hám fiai.

GyMasa 2024.02.15. 18:28:35

@alöksz róz:
AZért, hogy lássad, hogy mennyive jobban jársz MA, mint anno.
DE, ugye azért nem akarod megtenni, mert kiderülne, hogy csak a szád jár...
(Ezen már Birca blogján túlestünk és ott is beégtél vele. Akkor 300 bruttó után 114500 volt a nettó, ma egy 27 év alattinak és egy 3 gyerekes anyának 244500 a netto, a többieknek meg 199500. Tehát csak az szja változás miatt majdnem 2x annyit vihetsz haza, még akkor is, ha gyerektelen 28+-os vagy)

2024.02.15. 18:30:35

van egy rakás fekete és az követi az egyik feketét. orbánt is a feketék fogják leváltani. az nem váltógazdaság lesz. le lesz váltva. kő kövön nem marad. az a kultúra.

ezzel csak az a probléma, hogy mindezt a "fehér faj" törzsi tudataként állítják be. annak egy része individualista, egy másik része kollektivista. a fehér kultúrának része a kollektivizmus is éjszakon és keleten.

GyMasa 2024.02.15. 18:31:06

@alöksz róz:
SZakadj már le erről a témáról, te szerencsétlen proletár!
Attól, hogy belőled hiányzik az ambíció még nem mindenki olyan, mint te.

Boldeone2 2024.02.15. 18:31:06

@GyMasa: Varga nem támogatta a kegyelmi kérvényt.
Ettől függetlenül Novák aláírta, mert az Ő döntési jogköre.
Varga pont annyit tudott teni, hogy nem támogatta. Vétójoga nincs, szóval, ő mindent megtett azért, hogy az ember ne kapjon kegyelmet."

- Ezt nem jól tudod. Az igazságügyi miniszternek ellen kell jegyezni az elnöki határozatot, úgy válik érvényessé

2024.02.15. 18:31:37

@GyMasa:
oké, csak mondjuk mennyi egy lakástörlesztőrészlet most és akkor mennyi volt?

2024.02.15. 18:40:08

@GyMasa:
debrecenben egy 45 éves 45 négyzetmérteres lakótelepi panel lakás 45 millió forint. és ehhez képest az átlagosan havi 450 ezer forintos nettó munkabér (nincs annyi) is elég kevésnek tűnik egy családalapításra kevéssé alkalmas használt lakásért cserébe. 100 havi munkabér.

és erre azt mondják, hogy németországban is ez van. az átlag képtelen saját lakást venni. akkor valami nagyon el van hibázva ha a 21. században egy átlagos házaspár nem vehet meg könnyedén egy lakást, mert olyan magas a törlesztő részlet, hogy a kilakoltatás réme fenyeget akkor ha az egyik átmenetileg elveszti a munkáját. vagy eselteg csődbe megy a vállalkozása.

ha ezt nem tudja a kapitalizmus megoldani, akkor a szocialista, vagy az agrárszocialista megoldásokat kellene visszavezetni. lehet, hogy ebből nem lesznek dúsgazdag építési vállalkozások, akik maxi dubajt építenek és nem lesznek nagybirtokosok. ennek lehet, hogy ez az ára. bitang úri rendet lenyomja egy újabb kádár.

Boldeone2 2024.02.15. 18:43:03

@GyMasa: Teljesen nyilvánvaló volt, hogy az USA keze benne volt az ellenzék tolásában!
Ezt én mér fél évvel a választások előtt gyanítottan és hangot is adtam neki.
Azóta bebizonyosodott, hogy így volt"

- Az " USA keze" nem volt benne, hanem egy amerikai gyökerű, de globális civil szervezeté, amely fő célja:

"Across the world, autocrats, dictators and anti-democratic forces are laying siege to democracy. These forces are helping anti-democratic rulers tighten their grips on power by ending the rule of law, hijacking the media, rigging the courts"

Tehát fontos szerepe van a demokratikus pártok és civil szervezetek segítésében, mert az ellenség közös: az elnyomó rezsimek elleni küzdelemben Magyarország kiemelt

2024.02.15. 18:47:59

@GyMasa:
orbánt a republikánusok egy része tolja, illetve trump elnök. az is legitim? vagy az is tiltott külföldi beavatkozás.

Boldeone2 2024.02.15. 18:48:38

@cvsvrs: akkor valami nagyon el van hibázva ha a 21. században egy átlagos házaspár nem vehet meg könnyedén egy lakást"

- Ebben van az elhibázott családpolitika is. Orbánék hülyeségei fűtik az ingatlanpiacot is

Most pedig jönnek a migránsok! A Debrecen, Sámsoni úton kiadtak egy házat 11 kínainak. Ezzel a tulaj havi kb 1 milliót keres...
Elég jó nem?

Persze hogy mennek az ingatlanárak... Ez az új világ! Akinek jó volt eddig, annak ezután is jó lesz...

2024.02.15. 19:03:31

@Boldeone2:
csakhogy erre a dk-nak sincs válasza, legfeljebb az, hogy emeljék a szocpolt a cigóknak, és a momentumnak se. legfeljebb annyi, hogy szivárványosok is kapjanak ingyen uszodabérletet.

GyMasa 2024.02.15. 19:07:49

@cvsvrs:
A lakástörlesztő az annyi lesz, amennyire a banknál beállítod, a futamidő függvényében.
Ráadásul, akkoriban a 300 bruttó egy jó fizetésnek minősült, ma meg a minimálbér alig 1,5x-ese. Aki akkor 300-at keresett, az most simán a dupláját kapja.

GyMasa 2024.02.15. 19:12:43

@cvsvrs:
"debrecenben egy 45 éves 45 négyzetmérteres lakótelepi panel lakás 45 millió forint. és ehhez képest az átlagosan havi 450 ezer forintos nettó munkabér (nincs annyi) is elég kevésnek tűnik egy családalapításra kevéssé alkalmas használt lakásért cserébe. 100 havi munkabér."
Nos, az egyáltalán nem tűnik olyan rossznak, ha egy áltagjövedelemből meg tudsz venni egy közepes lakást.
UGyanez a példa az itteni viszonyokra úgy néz ki, hogy egy ekkora lakás olyan 550 000 EUR, nem túl előkelő helyen, az átlagbér 2500 EUR, így 220 hónap jön ki.
SZóval, szerintem az nem olyan rossz...

"és erre azt mondják, hogy németországban is ez van. az átlag képtelen saját lakást venni. akkor valami nagyon el van hibázva ha a 21. században egy átlagos házaspár nem vehet meg könnyedén egy lakást, mert olyan magas a törlesztő részlet, hogy a kilakoltatás réme fenyeget akkor ha az egyik átmenetileg elveszti a munkáját. vagy eselteg csődbe megy a vállalkozása."
Lásd fentebb!

"ha ezt nem tudja a kapitalizmus megoldani, akkor a szocialista, vagy az agrárszocialista megoldásokat kellene visszavezetni. lehet, hogy ebből nem lesznek dúsgazdag építési vállalkozások, akik maxi dubajt építenek és nem lesznek nagybirtokosok. ennek lehet, hogy ez az ára. bitang úri rendet lenyomja egy újabb kádár. "
Szerintem ezt nem a "kapitalizmusnak" kell megoldania!
Sőt, a kommunizmus sem tudta ezt megoldani, hiszen hol van már a kommunista rendszer?
Összerogyott, hiszen fenntarthatatlan volt...
Majd, ha mutatsz egy rendszert, ami megoldja a problémákat ÉS 200 év múlva is ugyanúgy működik, akkor figyelni fogok.

GyMasa 2024.02.15. 19:14:11

@cvsvrs:
"orbánt a republikánusok egy része tolja, illetve trump elnök. az is legitim? vagy az is tiltott külföldi beavatkozás. "
Miért, pénzelik Orbánt?
Ha igen, akkor az.
Ha nem, akkor csak véleménnyilvánítás.
Pont ugyanaz, mint, amikor mondjuk Verhofstatt azt mondja, hogy orbán nem jó vezetője az országnak.

grundigg 2024.02.15. 19:21:28

@GyMasa: "Akkor 300 bruttó után 114500 volt a nettó, ma egy 27 év alattinak és egy 3 gyerekes anyának 244500 a netto, a többieknek meg 199500. Tehát csak az szja változás miatt majdnem 2x annyit vihetsz haza, még akkor is, ha gyerektelen 28+-os vagy)"

Hát én három bérkalkulátorba is beütöttem 2010-re a bruttó 300.000 forintot, és mindhárom 185.490 forintot adott ki. Volt ott egyébként 114.500 is, csak az nem a nettó bér, hanem a munkavállalói levonás.

És ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem voltak kedvező változások az szja-ban.

2024.02.15. 19:23:52

ehhez a szocialista állami (megyei) építőipari vállalatokat kellene visszavezetni, szocialista szövekezeti rendszert, termelő, feldolgozó, értékesítési szövetkezeteket (háztáji birtokokkal), ami a mezővárosokban a többség számára legalább kiegészítő jövedelmet biztosít, takarékszövetkezetet, lakásszövetkezet.

a szociális intézkedések mögé rakni a szocialista árutermelést. aztán persze, hogy az nem lesz a legjobb. a domus áruházban az kapható, ami a kispolgári léthez szükséges. az azonban elérhető a társadalom döntő többsége számára. ezek a szocializmus vívmányai.

temérdek dácia mögött az országban a tócóvölgy az első és utolsó szocialista lakópark.
scontent.fbud6-3.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/278486958_5409787779045793_7646104885265276324_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=3635dc&_nc_ohc=q60Grx3Iox4AX8nNUEI&_nc_ht=scontent.fbud6-3.fna&oh=00_AfBmEvY0H6qq1p4SYOiHKCSkGEmsqqOMFHffTHV6gKOGbQ&oe=65D3E6B4
azt már nem központi tervutasításra épült, hanem a reformok keretében valamelyik magán mérnöki iroda tervezte.

legyenek magán mérnöki irodák. ezek megtervezik a lakóparkot. és aztán az állami (megyei) építőipari vállalatok kivitelezik. és amelyik állami (megyei) válallat és annak szocialista brigádja több megrendelést kap az kapjon magasabb bért, amelyik kevesebb az pedig kevesebbet. a szocialista munkaverseny a reformokkal. teljesítmény alapú bérezéssel. társadalmi tulajdonlással. a késő kádár kort kell visszavezetni.

a nép orbán és gyurcsány helyére kádár jánost akarja visszahozni a belpolitikában, a külpolitikában pedig horthy miklóst. aztán lehet, hogy nem, különösen vidéken. nekem így tűnik. leszámítva a főváros belső kerületeit, ahol meg az van, hogy csak azt ne. mert a szocialista alapakból, vagy kiindulási pontból se tűnik úgy, hogy budapest nyugati vagy keleti mintára világváros lenne. úgy nem nagyon lehet se moszkva, se new york.

2024.02.15. 19:27:28

@GyMasa:
a tisztességtelen, és rendesen kampányfinanszírozás a rogán-habony művek is. azt le kell bontani és a fideszben is be kellene látni, hogy annak egy konszolidált rendszerben helye nincs. és úgy lehet kipaterolni a guruló dollárokat nyilvános kampányszámlákkal.

Wildhunt 2024.02.15. 19:34:17

@Glokta: talán ha a Jobbik nem haverkodik össze a szvobodával, több ottani szavazatot kap.

Wildhunt 2024.02.15. 19:35:30

@Glokta: az LMP eléggé elásta magát akkor a drogliberalizációval.

2024.02.15. 19:37:10

@GyMasa:
június 9-én ep választás lesz. ki kerüljön be az európai szenátusba. ez európai tanácsba és a bizottságba. válasszuk meg követlen, hogy ki legyen a többség főtancsos (kancellár) és a kisebbségi főbiztos (komisszár). a kormányzó elnök és helyettese. akik vezeti a kormánypárti (néppárti) és az ellenzéki (szocdem, libdem, ker. konz. dem) delegációt.

ennek a legitimitását nehéz kétségbe vonni. különösen akkor ha a rendszerben a párton kívüliek is helyet kaphatnak. és az ep bejutáshoz nem feltétlen kell listát állítani. elegendő az is, hogy a vármegyében a pártosokat megverik a párton kívüliek alkotta helyi egyesület. hajdúvárosok többségét képviseli egy válaszottt ispán. és a kisebbséget a vicispán. kuruckodás. alternative für ungarn.

csak ez esetben tönkrevernék orbánt és gyurcsányt.

2024.02.15. 19:41:27

akármilyen korrekt rendszerben, amit nem a közvéleménykutatók pillanatnyi mérései alapján eldöntve hoznak bukna orbán és gyurcsány. és ezért kell fenntartani ezt a dichotómiát. minden áron. különben a politikai rendszer egésze csuklik össze. úgy, hogy előbb valamilyen nagykoalíció jut hatalomra, aztán az se tud mit csinálni. és persze a szocializmus visszavezetése is kényszerpálya. csak egyszerűen nem lesz jobb. már most is úgy működik az eu, mint a kgst. ezért kellenek a reformok. majdnem ugyanaz, mint kádár idején.

alöksz róz 2024.02.15. 19:50:08

@GyMasa: "Akkor 300 bruttó után 114500 volt a nettó" - már mondtam a múltkor is, hogy totál téves számokat használsz.
1. beírtam a 2010-esbe, 185490. a 2009-esbe 169500.
2. ne a mostani legalacsonyabb bérekhez rakjad már a sávhatárt...
3. 40+%-os szja-t soha a büdös életbe nem fizettél. és nem is fizethettél, mert sávonként lépett életbe.

na. ennyi eszed van.

alöksz róz 2024.02.15. 19:53:23

@GyMasa: hát nem tudom, annyi ambíció azért van bennem, hogy nem dolgoznék szakmunkásbérért több nyelvet beszélő jól képzett mérnökként 20 év tapasztalattal :D

2024.02.15. 19:59:20

@alöksz róz:
a nettó reálbérek nőttek. csakhogy az áfa is növekedett és a lakhatás költségei is emelkedtek. és összességében nem lett sokkal jobb csak annyival, amennyivel máshol is, mert szinte mindenkinek a zsebében van olcsó androidos telefon, ami 10-ben még nem nagyon volt, de nem orbán vagy gyurcsány miatt. orbánnal nincs se csőd, se csoda.

a probléma az, hogy a közszolgáltatások szintje esik vissza. és egyébként meg ázsiai vendégmunkásokra alapozott kínai tőkeimport egy baromságnak tűnik, különösen akkor hogy az elektromobilitáshoz hiányzik a nyersanyag és az energiahordozó. és azon kívül, hogy lesz egy zöld fordulat semmiféle elképzelés nincsen. nyugaton se. ázsia olcsóbb, amerikai jobb, az arab világ, sokkal sokkal gazdagabb, és akkor még az afriakaiak is ott állnak készenlétben mezitláb. a ruszkik pedig fegyverben.

grundigg 2024.02.15. 20:10:21

"És nem dőlnek be a keresztény irgalom fogalmát és a kegyelem intézményét nem ismerő bosszúszomjas, istentelen gyűlölködőknek, akiknek már a két tisztességes hölgy szerintem nem indokolt lemondása sem elég, hanem ócska, álságos lejárató propagandával most már mindenkit besároznának, aki nem az ő szekerüket tolja, és azokat szolgálják, akiknek a pedofília elleni és szexuális torzítás elleni gyermekvédelem soha nem volt fontos, sőt ahol lehetett azt akadályozták." - mondja K. Endre.

A rohadékoknak nem elég a két tisztességes hölgy lemondása, ráadásul sosem volt fontos nekik a gyermekvédelem.

Furcsa, mintha már hallottam volna ezt valahol.

alöksz róz 2024.02.15. 20:12:59

@cvsvrs: tudom hogy nőttek, meg azt is hogy kedvezőbb az adózás.

alöksz róz 2024.02.15. 20:14:48

@cvsvrs: "és egyébként meg ázsiai vendégmunkásokra alapozott kínai tőkeimport egy baromságnak tűnik" - hát nemcsak tűnik, az is.

Boldeone2 2024.02.15. 20:22:21

@GyMasa: UGyanez a példa az itteni viszonyokra úgy néz ki, hogy egy ekkora lakás olyan 550 000 EUR, nem túl előkelő helyen, az átlagbér 2500 EUR, így 220 hónap jön ki."

Na ne kamuzz már, annyiért már új építésűt adnak, jó helyen Münchenben, az átlagfizu meg 3500 euro nettó körül van

Ha nem Münchenről beszélünk, ami a legdrágább világváros német szinten, akkor lényegében majdnem magyar árak vannak sok helyen
Pl Düsseldorfban 2900 euro nettó az átlag, miközben Neuss- ban kb 200 ezer euróért jó lakások vannak...

Ami majdnem debreceni ár

Boldeone2 2024.02.15. 20:35:22

A német ingatlanpiac valamikor pardicsom volt. A 2009- es vilgválság után mindent potom pénzért adtak. Pl az említett Neuss- ban volt 20-25 ezer euróért 2 szobás lakás, Dortmundban - kicsit lepra hely, még 15 ezer euróért is. Ugyanott 300 négyzetméteres ház, felújítandó, 50 ezer euróért...
Azóta minden a sokszorosára drágult
Az USA- ban volt tuti, 3 hálós, medencés floridai ház, 100 ezer dollárért, miközben a dollár árfolyama 200 ft/ 1 körül volt, de volt amikor 149 ft - volt, még a világválság előtt!!

Tehát a meggazdagodás lehetősége sok embernek adott volt. Ma már szinte minden esélytelen a nyugati világban

Az 1 milliós nettó fizu is lófing abban a ligában, ahol a nagyobbak játszanak Magyarországon

Boldeone2 2024.02.15. 20:45:58

Lakótelepi "patkányluk" ahol még családot sem lehetne alapítani...

ingatlan.com/33977937

44 nm és 41 millió ...Akkor hol vagyunk most a bérviszonyban? Sehol! Egy szaros 110 gr - os chips 900 ft...Akkor miről beszélünk??

Az inflációt 10 éve elhazudják, ki lehet számolni, mennyi az annyi, ha csak minden évben 1,5-2% - ot tévednek...

Csak nem összeadni kell, hanem felmegy a hatványkitevőbe, kamatos kamat számítás...

Boldeone2 2024.02.15. 23:06:06

Visszatérve a blogposzt eredeti témájához, Tucker Carlson újra bebizonyította, hogy egy szánalmas propagandista
Orosz áruhazban vásárolt, majd azt vázolta, hogy mennyivel olcsóbb árak vannak, mint az USA- ban, csak azt elfelejtette hozzátenni, hogy az amcsi fizetés hányszor nagyobb, mint az orosz...

Egy ócska kis putyiniata féreg ez....

Serény Vélemény 2024.02.16. 09:45:30

@Boldeone2: Most komolyan azért hisztizel, mert a lakásaid ára felment, és így a vagyonod is növekedett?

Boldeone2 2024.02.16. 10:08:55

@Serény Vélemény: Persze, " növekedett", de infláció az, amely össztársadalmilag káros folyamat...

GyMasa 2024.02.16. 12:17:15

@grundigg:
Igazad van, ezt benéztem.

GyMasa 2024.02.16. 12:18:31

@cvsvrs:
"a tisztességtelen, és rendesen kampányfinanszírozás a rogán-habony művek is."
Szerinted.
Illetve, ők nem külfüldi érdekeket képviselnek.

" azt le kell bontani és a fideszben is be kellene látni, hogy annak egy konszolidált rendszerben helye nincs. és úgy lehet kipaterolni a guruló dollárokat nyilvános kampányszámlákkal. "
Ezt, soha, sehogyan nem fogod tudni lebontani!
Sehol a világon nincs "lebontva"

GyMasa 2024.02.16. 12:21:12

@alöksz róz:
Igen, ezt benéztem, bocsánatot is kértem érte!
ENnek ellenére, ha nem is 2x annyi, desokkal több marad, mint akkor
Látom, nem érted, ezt a 40%-os szja dolgot.
De, szerintem nem normális, ha egy átlagos bérrel az ember a maximális adókulccsal adózik.

GyMasa 2024.02.16. 12:22:27

@alöksz róz:
"hát nem tudom, annyi ambíció azért van bennem, hogy nem dolgoznék szakmunkásbérért több nyelvet beszélő jól képzett mérnökként 20 év tapasztalattal :D "
Nem, hiszen neked azok nincsenek meg, így te kénytelen vagy szakmunkásként dolgozni.

alöksz róz 2024.02.16. 13:10:01

@GyMasa: ennyi erővel lehetsz éppen te magad a szakmunkás.

GyMasa 2024.02.16. 14:53:27

@alöksz róz:
Igen, lehetnék, de nem vagyok.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.02.16. 17:26:45

@GyMasa:
lehet nem szidnák az anyádat, ha nem mondanád a pedofilsegítő felmentésére, hogy műbalhé.
erre gondoltál már?
ha nem lennél egy darab szar, akkor sokkal kulturáltabb is lehetne ez a beszélgetés is.

k-ra egy modnatot nem tudsz összerakni magadtól, ami érvényes lenne, szedd össze magad, nem számít hány fideszes tüntet, az számít, mennyi reformátusnak megy el a kedve a fidesztől.

"Megint jössz itt a légbőlkapott számaiddal, te idióta!"

k-ra nem légbőlkapottak, nem véletlenül pánikol rogán és orbán. mindent mérnek.
nézz utána, faszom linkelget neked

" Vétójoga nincs, szóval, ő mindent megtett azért, hogy az ember ne kapjon kegyelmet"

te ostoba műveletlen barom, varga végül ellenjegyezte te darab szar.

hát lévai anikó érdekelt az erdélyi kastélyban is, orbán győző meg nagy haverja kónyának

"most ugatsz itt, de, amikor vétózik, akkor meg azért járatod azt az ostoba szádat, hogy meg kellene szavaznia, mert "egy EU vagyunk" "

azt érted hogy neked hazudnak és nem nekem, és ezt róvom fel, hogy a csöppnyi agyaddal sikerüljön felfognod?

nagyon buta vagy. kibaszott fárasztó hogy semmit nem értesz fogyatékosként.

GyMasa 2024.02.16. 18:17:58

@Tesz vesz XVI.:
"lehet nem szidnák az anyádat, ha nem mondanád a pedofilsegítő felmentésére, hogy műbalhé.
erre gondoltál már?"
A műbalhé az, ami az érintettek lemondása óta folyik.
Mégis mit akartok még elérni ti, akik a 22-es ygerekvédelmi népszavazáson az érvénytelen szavazat leadására buzdítottatok?
Mitől lettelek most hírtelen ekkora nagy gyerekvédők?
Szánalmas kis pöcs bohóc vagy, akit az anyja nem tanított meg a jómodorra.
És még számolni sem tudsz rendesen, te nyomorult!

"ha nem lennél egy darab szar, akkor sokkal kulturáltabb is lehetne ez a beszélgetés is."
Veled?
Kizárt, te alkamatlan vagy a kultórált viitára, ebben egészen biztos vagyok.
Az a hangnem, amit megengedsz magadnak a bloggazdával szemben is csak azt mutatja, hogy egy súlyos kisebbségi komplexusokkal küzdő erősen deprimált, kielégületlen kis bohóc vagy, aki képtelen kifejezni magát olyan módon, hogy azt mások megértsék és ezért gyalázkodással kompanzálja ezt a hiányosságát.

"k-ra egy modnatot nem tudsz összerakni magadtól, ami érvényes lenne, szedd össze magad, nem számít hány fideszes tüntet, az számít, mennyi reformátusnak megy el a kedve a fidesztől."
Jaja, lehet, hogy te nem érted meg, amit leírok, te viszont nem vagy képes még kettüvel szorozni sem.

"k-ra nem légbőlkapottak, nem véletlenül pánikol rogán és orbán. mindent mérnek.
nézz utána, faszom linkelget neked"
Jaja, lássuk a linket, amik alátámasztják a számaidat.
Mondjuk egy közvéleménykutatás?
Különben csak megint nedves álmaid vannak. AMivel semmi gond, mert csak önmagadat ámítod itt, és az elmúlt összes választás 2010 óta csúnya felébredést okozott csak.

"te ostoba műveletlen barom, varga végül ellenjegyezte te darab szar."
Ugye azt tudod, hogy az ellenjegyzés az a döntés UTÁN van?
És, hogy valószínúleg nem volt joga megtagadni azt az ellenjegyzést.

"azt érted hogy neked hazudnak és nem nekem, és ezt róvom fel, hogy a csöppnyi agyaddal sikerüljön felfognod?"
Jaja, csak nekem, ugye?

"nagyon buta vagy. kibaszott fárasztó hogy semmit nem értesz fogyatékosként. "
Ne aggódj, azt hiszem téged is felteszlek a kis szúűrőmre, igaz, annyira is ostoba vagyok, hogy még azt sem tudom micsoda, dehát majd meglátjuk.
További szép napot!

Billy Hill 2024.02.17. 00:55:01

@GyMasa: "De, szerintem nem normális, ha egy átlagos bérrel az ember a maximális adókulccsal adózik."

Pályakezdő voltam, bruttó 200.000 HUF, és egy része már belelógott a felső sávba... Na ez a nem normális. Nettóm volt 114 ezer, szóval majdnem a fele "kuka".

Azóta amikor csak meghallom, hogy "a gazdagok" így meg úgy, akkor rögtön odafigyelek, hogy mi hangzik el. ;-)

GyMasa 2024.02.17. 13:44:46

@Billy Hill:
Igen, ezek szerint te is emlékszel még ezekre a nagyon demokratikus időkre!
Az a baj, hogy mostanra felnőtt egy réteg, akik pont megúszták ezt a csodás időszakot, és elhiszik, hogy most armageddon van, bezzeg akkor tombolt a gazdagság, meg a demokrácia.

GyMasa 2024.02.17. 13:48:07

@cvsvrs:
EMber, az államhéztartás nem csak a cégek adóiból él!
Ott van még vagy 60 másik fajta adónem.
A kb 30 000 milliárd HUF-os éves kötségeveétben meg sem látszik egy 10 milliárd HUF-os adókedvezmény!
Az 0,03%... mintha neked a 300 000 nettó fizetésedből 90 HUF-t kellene elkültened valamire.

alöksz róz 2024.02.17. 23:36:11

nem volt itt két nagyon tanulságos civisvárosi komment?

Sadist 2024.02.18. 19:42:39

@GyMasa: "Mégis mit akartok még elérni ti, akik a 22-es ygerekvédelmi népszavazáson az érvénytelen szavazat leadására buzdítottatok?
Mitől lettelek most hírtelen ekkora nagy gyerekvédők?"

A központból most ezt az ukázt kapták ;) Úgy érzik, hogy most ezzel lehet politikai tőkét kovácsolni.
Orbántól most a világ legnagyobb gigachad shitlord húzása volna, ha egy gyermekvédelmi törvénycsomag keretében betiltanák az abortuszt, elvégre ma az jelenti a legnagyobb veszélyt a gyermekekre. Rögtön évi ~15000 gyerekgyilkosság mínusz, ami elég jelentős.
A jelenleg hatalmas gyermekvédő libernyákok úgy visítanának, hogy a bolygó túloldalán is tisztán lehetne hallani, Orbánnak meg csak annyit kellene mondania, hogy lám, a lipsik a meg nem született gyerekeket le akarják mészárolni, a megszületetteket pedig pedofilok karmai közé engedni.
Ha meg kussolnának, akkor nem nyernének politikailag az égvilágon semmit. Lose-lose.

taga20 2024.02.18. 19:58:28

@Sadist: mi van pedofityeszretek, előbújtatok a karmelitából?:)))

Bayaz 2024.02.19. 17:21:04

@Sadist: "A jelenleg hatalmas gyermekvédő libernyákok úgy visítanának, hogy a bolygó túloldalán is tisztán lehetne hallani, Orbánnak meg csak annyit kellene mondania, hogy lám, a lipsik a meg nem született gyerekeket le akarják mészárolni, a megszületetteket pedig pedofilok karmai közé engedni."
Bármit mondana Orbán, az emberek jó része nem hallgatná rá ebben, ezért nem is teszi ezt meg.
Az abortusztilalom a Ratkó-korszakot idézné fel, és ezzel jól is tudna kampányolni az ellenzék, mert a magyarok nagy része nem tekinti a magzatot önálló emberi személynek akinek jogai vannak.

Bayaz 2024.02.19. 17:24:32

@GyMasa: ma már tömegek hiszik azt hogy a gyurcsányi 'elkúrás' nem is volt olyan rossz annak ellenére hogy minden adat (és persze a 2008-09-es polgárháború közeli közhangulat) azt mutatja hogy ott estünk vissza drasztikusan a régióhoz képest.
süti beállítások módosítása