téveszmék

téveszmék

"Orbán Viktor a perifériára szorult"

2023. szeptember 07. - G. Nagy László

tucker-carlson-viktor-orban-interview-hun-con.jpg

 

A balosok hónap óta mást sem mantráznak, mint hogy Orbán elszigetelődött, elveszítette szövetségeseit, s már a kutya sem figyel rá. Az orosz-ukrán háború kapcsán tanúsított békepárti álláspontja miatt valóban hűvösebbé vált a Visegrádi Együttműködés eleddig kifejezetten baráti légköre, ám ezen túlmenően csupán vágyvezérelt ellenzéki gondolat, hogy a magyar miniszterelnök nem tényező többé a nemzetközi közéletben. A Tucker Carlson által készített, egy héttel ezelőtti interjút több tízmillióan látták (jelenleg folyik a számháború, hogy ez "csak" 25 millió, vagy még 125 milliót is meghaladja), ami azt mutatja, hogy Orbánra kifejezetten figyelnek a világ minden táján. Ami magát a riportot illeti, az átlagos magyar politikafogyasztó számára nem sok újdonságot hozott. Annál érdekesebbek azonban a kommentek, melyek azóta is ömlenek minden létező platformon.

 

A legtipikusabb hozzászólás, nemzeti hovatartozástól függetlenül: "Bárcsak nekünk is ilyen vezetőnk lenne..." Ezt már megszokhattuk; évek óta minden nemzetközi riport, illetve pódiumbeszélgetés után - az adott videó alatt - százával látjuk az ehhez hasonló kommenteket. Most akadt olyan kommentelő, aki egyenesen a Nobel-békedíjra jelölné a magyar miniszterelnököt... (Ezt még magam is erős túlzásnak érzem.) Jó páran - jellemzően a németek - még azt is hozzáteszik, mennyire szégyellik magukat jelenlegi kormányuk miatt. Szembetűnő, milyen sokan vannak azok, akik kiemelik Orbán intelligenciáját. Ez egy olyan valós erény, amely aligha elvitatható a magyar kormányfőtől, azonban számomra meglepő, hogy ez a jelen riport kapcsán is ilyen markánsan felemlegetésre kerül. Korábban, más riportokban találkozhattunk Orbán részéről komolyabb politikafilozófiai értekezéssel; párszor már megvillantotta olvasottságát, történelmi tudását; illetve néhanap a szikrázó szellemességet is előhúzza tarsolyából. Ezekhez képest a Carlson-interjú kis túlzással olyan volt, hogy szinte bármelyikünk hozta volna a kötelező válaszokat - hatalmas intellektuális teljesítményt aligha fedezünk fel benne. S mégis ez a reakció... Elképesztő szellemi mélyrepülés jellemezheti a nyugati politikai elit egészét, ha már ennyitől elalélnak. (Joe Biden, Annalena Baerbock, vagy épp Liz Truss megnyilvánulásiról már sokszor esett szó; tényleg úgy tűnik, hogy nincs magasan a léc...) "Remek interjú. Orbán Viktort az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Nagy-Britannia, Németország stb. vezetőivel összehasonlítani olyan, mintha egy felnőtt zsenit állítanánk a kétéves óvodások közé."

 

Amin igazán meglepődtem: a kommentelők egy része méltatja Orbán nyelvtudását: "Jobban beszél angolul, mint az amerikaiak többsége." - írják többen is, ám ez sokkal inkább a tengerentúli viszonyokról árul el többet, mint a magyar kormányfőről. Orbán - látjuk, halljuk - viszonylag megbízhatóan, tárgylóképes módon tolja az angolt, de azért messze az anyanyelvi szinttől. Nem csupán a kiejtése borzalmas - aligha kevernénk össze egy született bostonival, vagy liverpoolival -, de az is érződik beszédén, hogy messze nem tudja olyan szofisztikáltan és színesen kifejezni magát, mint ahogy magyarul teszi. Mondjuk Karácsony Gergelyhez képest e téren is meglehetősen jól áll. Demszky Gábor épp a napokban tette szóvá, hogy utódja - angol nyelvtudás híján - teljesen elvágja magát a nemzetközi közélettől (szemben vele, aki előadásokat tartott Brüsszeltől Washingtonig), s talán ez lesz a legnagyobb akadálya annak, hogy Orbán méltó kihívója lehessen. (Szerintem ehhez 8-10 egyéb adottság és képesség is hiányzik belőle, de ez a poszt most nem Karácsonyról szól...)

 

Amikor a hazai baloldal a nyugati viszonyokról beszél, az alaphang mindig ugyanaz: nincs itt semmi látnivaló, ugyanolyan szólásszabadság és médiaegyensúly jellemzi a fejlett világot, mint harminc-negyven évvel ezelőtt. Ehhez képest meglepően sok az olyan komment, amely egyenesen rácsodálkozik a világra; mintha Orbán egy új ablakot tárna szélesre előttük. "Elképesztő ezt hallani... micsoda interjú! Egy zseniális európai szemével láthattuk, mi az, ami valójában történik. Ezek azok a beszélgetések, amelyek tökéletesen hiányoznak az amerikai médiából. Minden amerikainak meg kell hallgatnia ezt az interjút, és meg kell értenie, mit akar mondani ez az ember." Nekünk ez rém fura, mert a politikusok, az újságírók és a magánszféra szintjén is szabadon kommunikálunk bármiről, nem is értjük, Orbán mondatai mitől számítanak tabudöntögetésnek. "Kaliforniában élő amerikai állampolgárként ez az első alkalom, hogy ténylegesen megértettem, mi történik Ukrajnával és Oroszországgal." Másfél évvel a háború kitörését követően... no de jobb későn, mint soha. "Számomra évek óta nyilvánvaló, milyen brutális hazugságokkal tömnek minket, amerikaiakat. Beteg vagyok tőle. De egyre kevésbé lehet eltitkolni az igazságot, többek közt az ilyen interjúknak köszönhetően." S bár az orwelli gépezet egyre erőtlenebbnek tűnik, azért leállni még mindig képtelen: "Amikor ezt az interjút megpróbáltam megosztani a Facebookon, azonnal eltávolításra került. Amerikai állampolgárként szégyenletesnek és undorítónak tartom a politikai cenzúra világát."

 

Csupán pár tucat kommentet futottam át a sok ezerből, de még így is szívet melengető volt látni, hogy a világ minden részéről érkeznek az Orbánt támogató üzenetek. Nem tudnék olyan európai országot megnevezni, ahonnan nem találtam pozitív visszhangot. Öröm olvasni, amikor az angolok, a franciák és a németek arról írnak: ők is ilyen vezetőre vágynak; de mindennél többet elárul az, amikor echte románok, szlovákok szerbek méltatják a magyar kormányfőt. Igaz, hogy nem élünk könnyű időket, de semmi sem áll olyan távol a valóságtól, mint hogy Orbán Viktor a perifériára került volna.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr4318208713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 23:10:18

@Androsz: Mi az a gengszterektől hemzsegő demokrácia? Mi köze egy választásnak a gengszterekhez? A fidesz a háborúval riogatással a médiafölényével és a sok összelopott pénzzel legyőzte a szétforgácsolt ellenzéket. Ezt kellene méltatnom? Elhányom magam tőletek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 23:12:15

@Androsz: Ki nyalja az amcsik seggét? Idézz tőlem bármit mikor méltattam őket! A összes Kurtot végigböngészheted!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.09.09. 23:58:03

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes: Szóval a "minden libsi kiskáder" kifejezés alapján te magadra ismertél? Örvendek, én Androsz vagyok, független mérsékelt konzervatív gondolkodó.

"A fidesz a háborúval riogatással a médiafölényével és a sok összelopott pénzzel legyőzte a szétforgácsolt ellenzéket."

A kampányban felhasznált pénzt szerintem ne firtassuk. MZP még elpirul esetleg. A háborúval riogatás érdekesebb ügy. Talán emlékszel arra, hogy amikor a háború kitört, Orbán-ellenes jajongók ugrottak elő, és arról szónokoltak, hogy az oroszok megindultak, meg sem állnak Berlinig, lám, mekkora hiba volt az oroszokban bízni. Orbán úgy döntött, hogy ebből a háborúból mi akkor is kimaradunk, ha az egész Unió ezért basztat bennünket. Eddig sikerült a kimaradás, a basztatás is. Erre jött néhány balos zseni, akik azt hirdették, hogy azonnal küldjünk fegyvert, és ha a NATO úgy akarja (nem is értem, a NATO ebbe hogyan szólhatna bele), akkor küldjünk katonákat is. Mindezek után Orbán lecsapta a labdát, majd kért egy kávét, két cukorral. A ti fajtátok volt, aki a háborúba keveredést emlegetni kezdte, azokra haragudj, ők cseszték el a választást. Ha nem kezdtek el a háborúba avatkozásról ordítozni, megúszhattátok volna a kétharmadot. Orbán hülye lett volna kihagyni ekkora ziccert. Történelmi baromság, meseszép öngól volt, tanítani fogják az egyetemeken.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.10. 07:13:55

"Kelet-Európát támadná
Július végén Andrej Mordvicsev az egyik orosz televízióban azt mondta, hogy Ukrajna csak egy „köztes lépés”, majd hozzátette:

Ha Kelet-Európáról beszélünk, amelyet meg kell támadnunk, az még hosszabb ideig fog tartani."

index.hu/kulfold/2023/09/09/haboru-oroszorszag-ukrajna-vlagyimir-putyin-parancsnok-andrej-mordvicsev/

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.10. 07:19:33

@Androsz: " A ti fajtátok volt, aki a háborúba keveredést emlegetni kezdte," - hazudsz, ilyet senki nem mondott.
Különben hol az idézet, hogy én bármikor is az amcsikat éltettem volna?
" Azt szoktuk gondolni, hogy teljes erővel küzdenek azért, hogy az oktatási rendszerük javuljon valamicskét" - helyzet az hogy a fideszről ezt még csak nem is gondoljuk. :-))
Aláírás: libsi kiskáder :-))

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.10. 07:24:45

@atomic power 1986DucaDuca: "Ukajnának Semmi mást nem kellett volna csinálnia az ország megtartása érdekében, mint örökös semlegességet fogadni, mint annak idején Ausztria, és jó viszonyt ápolni Oroszországgal."

vs

"Vlagyimir Putyin előléptette Andrej Mordvicsevet, az Északkeleti Katonai Körzet Központ csoportjának parancsnokát, így vezérezredes lett.
Kelet-Európát támadná
Július végén Andrej Mordvicsev az egyik orosz televízióban azt mondta, hogy Ukrajna csak egy „köztes lépés”, majd hozzátette:

Ha Kelet-Európáról beszélünk, amelyet meg kell támadnunk, az még hosszabb ideig fog tartani."

index.hu/kulfold/2023/09/09/haboru-oroszorszag-ukrajna-vlagyimir-putyin-parancsnok-andrej-mordvicsev/

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.10. 07:35:13

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
"MAXVAL BIRCAMAN ALSZERKESZTŐHELYETTES mondta:
2017.05.25., 15:53-kor -
@Almandin:
Félreértettél!
Nem a kilétemet titkolom – sőt, nyilvános nick vagyok -, hanem az asperger betegségemet nem szoktam elmondani mindenkinek."

www.webbeteg.hu/cikkek/psziches/4082/asperger-szindroma
"Az Asperger-szindrómát, amelynek diagnosztikai elemei közé tartozik a szociális válaszkészség hiánya, a mások iránti teljes érdektelenség, a zárkózottság, még napjainkban sem tudják helyesen értelmezni, diagnosztizálni a szakemberek."

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.10. 07:41:48

@Androsz: "A kampányban felhasznált pénzt szerintem ne firtassuk"
Miért is ne? A fidesznek honnan volt sokkal több pénze?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.09.10. 07:52:25

Erre varrjatok gombot illibsik! Baromi jó poszt az ötvenes évekkel való párhuzamokról. :-))
ideo-logic.blog.hu/2023/09/09/amit_az_otvenes_evekrol_tudni_kell#comment-form

"Amit az „ötvenes évekről” tudni kell
1.Személyi kultusz.
2.Formális parlament.
3.Egypártrendszer.
4.Propaganda
5.A kultúra elfoglalása.
6.Az állam felsőfokon.
7.Béketábor.
8.Harci rigmusok és háborús logikák
8.Ratkó-gyerekek (abortusz betiltása).
9.Foci és általában az élsport kiemelt szerepe.
10.Egzisztenciális ellehetetlenítés.
11.Barátaink.
12.Koncepciós perek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.09.10. 08:19:36

Nagyon jó lehet itt élni fidesz uralom alatt. Ja, nem.

345 ezer Magyar dolgozik Németországban, 287 ezer letelepedett. Jelenleg 49 ezer 18 év alatti magyar gyermek vesz részt a Németországi oktatási rendszerben.

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.10. 08:38:13

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes:

"Ha Kelet-Európáról beszélünk, amelyet meg kell támadnunk, az még hosszabb ideig fog tartani."

Egy harmadik vlágháborút Európában nem bírna ki senki, olyan pusztítással fenyegetne. Az orosz gazdaság sem bíná ki, de maga a társadalom sem, sem demográfiailag, sem pszichológiailag. A tábornok teljes tévedésben van a saját lehetőségeit tekintve, ha valóban így hangzott el az adott szövegkönyezetben. Egy biztos. Az orosz elnök nem akarja eszkalálni a háborút. Nincs hadiállapot, nincs hadüzenet, nincs általános mozgósítás. Szerintem ezt akarja a legkevésbé az orosz vezetés.

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.10. 09:24:16

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes:

"Hűha. Örökös semlegességet fogadni és megbízni az oroszokban. Egyszer már megtették, lemondtak az atomfegyverekről és cserébe az oroszok garantálták a határokat."

A budapesti memorandumban nem csak a határok garantálásáról volt szó, hanem az ország függetlenségéről is. A 2014-es törvénytelen, külső támogatással kierőszakolt kormányváltás után erről nem beszélhetünk.

Finnoszágnak mi baja volt a semlegességgel? A volt szovjet tagköztásaságok mindegyke - Ukrajnát leszámíta - békésen együtt tud éln az OF-al. Grúziát sem Oroszoszág támadta meg, hanem fordítva.

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.10. 09:33:00

@Androsz:

"Csak tudnám, hogy miért nyalja minden libsi kiskáder az amerikaiak seggét, amikor azok ilyen mocskosak."

Úgy vélik, hogy ott az igazság, ahol a gazdasági, és a méda hatalom.

127.0.0.1 2023.09.10. 11:42:10

@atomic power 1986DucaDuca: "A budapesti memorandumban nem csak a határok garantálásáról volt szó, hanem az ország függetlenségéről is. A 2014-es törvénytelen, külső támogatással kierőszakolt kormányváltás után erről nem beszélhetünk."

Ez csak a ti lázálmotok. Azóta voltak választások egyébként is.

G. Nagy László 2023.09.10. 12:16:37

@Androsz:

"Csak tudnám, hogy miért nyalja minden libsi kiskáder az amerikaiak seggét, amikor azok ilyen mocskosak."

Valamiért elhitték, hogy kizárólag az egypólusú világrend létezik. Számomra például sokkal szimpatikusabb volna, ha Föld erőegyensúlya úgy jönne létre, hogy lenne mondjuk 4-5 hatalmi tényező. Az USA mellett (elvileg) lehetne Kína, Oroszország és az EU is egy-egy erőcentrum. Egészségesebb volna a világ.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.09.10. 14:58:13

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes: "A fidesznek honnan volt sokkal több pénze?"

Én nem tudom, hogy az összefogásnak mennyi pénze volt, sem azt, hogy a Fidesznek mennyi pénze volt, csak annyit tudtunk meg, hogy az összefogás kapott (legalább) 4 milliárdot külföldről. Másról egyelőre semmilyen kijelentéseket nem tehetek.

@atomic power 1986DucaDuca: "Úgy vélik, hogy ott az igazság, ahol a gazdasági, és a méda hatalom."

Kína még nagyobb gazdasági hatalom, az USA is gigantikus pénzekkel tartozik Kínának, nálunk mégsem népszerűek. Szerintem az amerikaiak "megcsinálták magukat", népszerűséget szereztek a világ tekintélyes részén, elég lenne megnézni, hogy a tévében hol vetítenek állandóan amerikai sorozatokat és hol írnak a hírportálok állandóan az amerikai mainstream hírcsatornáról leemelt híreket. De ettől még én nem értem, miért kell a seggüket nyalni, amikor nyilvánvaló disznóságok sora terheli a múltjukat. Lehet, hogy bennem van a hiba, hogy én nem állok be a sorba.

@G. Nagy László: "Számomra például sokkal szimpatikusabb volna, ha Föld erőegyensúlya úgy jönne létre, hogy lenne mondjuk 4-5 hatalmi tényező."

Biztos, hogy jobban járnánk. Az EU is lehetne egy erőcentrum, ahogy írod, de egyelőre az EU egy eltorzult rendszer, részben amerikai befolyás alatt, komoly belső feszültségekkel. Ha az EU föderalista vezetői törődnének a tagállamokkal, könnyen beláthatnák, hogy ennyi feszültséget nem lehet egyetlen gigaállamba beszorítani. De látjuk, mennyit törődnek az államokkal, teljesen rászoktak arra a gusztustalan szólamra, hogy "egységes Európára van szükség", ami azt jelenti, hogy mindenki fogadja el azt, amit ők mondanak. Birodalomnak elég béna.

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.10. 16:29:32

@127.0.0.1:

"Ez csak a ti lázálmotok. Azóta voltak választások egyébként is."

Javaslom tanulmányozni az Ottawai Egyetem Politikai Tanulmányok Iskolájának politológusa által közölt tanulmányokat:

https://www.researchgate.net/publication/266855828_The_Snipers'_Massacre_on_the_Maidan_in_Ukraine

Az egyik tanulmány 64 oldalon tárgyalja a 2014-es "Euromaidan" eseményet. Ez az első tudományos tanulmány a tömeggyilkosságról, amely az erőszak eszkalációjához vezetett.

https://www.researchgate.net/publication/266855828_The_Snipers'_Massacre_on_the_Maidan_in_Ukraine

Majd készült egy másik tanulmány, ami megerősíti az előzőt:

www.researchgate.net/publication/364319745_The_Russia-Ukraine_War_and_the_Maidan_in_Ukraine

Főbb megállapítása:

"The analysis shows that the Maidan combined elements of mass protest, political revolution, coup, and US-led regime change. The last two were dominant in political transition. The Yanukovych government was overthrown not by peaceful mass protests but by means of the false-flag Maidan massacre of the Maidan protesters and the police and assassination attempts. There is verwhelming evidence that the massacre and assassination attempts were perpetrated with covert involvement of small number of the Maidan oligarchic leadership and the far-right members. Various evidence shows that the US government was involved in the political transition in Ukraine during the Maidan in order to replace the pro-Russian government with the pro-Western government and turn Ukraine into a client state in order to use it to contain Russia."

"Az elemzés azt mutatja, hogy a Maidan egyesítette a tömegtüntetés, a politikai forradalom, a puccs és az USA által vezetett rendszerváltás elemeit. Az utóbbi kettő volt meghatározó a politikai átalakulásban. A Janukovics-kormányt nem békés tömegtüntetésekkel buktatták meg, hanem a Maidan tüntetők hamis zászlós mészárlásával, valamint a rendőrséggel és a merényletekkel. Elsöprő bizonyítékok állnak rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a mészárlást és a merényletet a Maidan oligarchikus vezetése és a szélsőjobboldali tagok kis számú titkos részvételével követték el. Különböző bizonyítékok mutatják, hogy az Egyesült Államok kormánya részt vett az ukrajnai politikai átmenetben a Maidan idején, hogy az oroszbarát kormányt a nyugatbarát kormánnyal váltsa fel, és Ukrajnát kliens állammá változtassa, hogy azt Oroszország visszaszorítására használja fel."

"A fegyveres csoportok és a szélsőjobboldali szervezetek, mint például a Jobb Szektor és a Svoboda, valamint az oligarchikus pártok, mint például a Szülőföld, közvetlenül vagy közvetve részt vettek a tüntetők és a rendőrség lemészárlásában. "

Az elemzést mintegy 100 tanulmányban idézték tudósok és szakértők.

Az Európa Tanács által felállított Nemzetközi Tanácsadó Testület jelentése bizonyítékokat mutatott be, amelyek alátámasztják a tanulmány következtetéseit – beleértve azokat a vádakat is, amelyek szerint a „mesterlövészek mészárlásának” ukrán vizsgálatát a Maidanon szándékosan és szisztematikusan meghamisították és blokkolták a legmagasabb szinteken Ukrajnában, különösen a Belügyminisztérium és a Legfőbb Ügyészség által az eltussolás részeként.

A Közép- és Kelet-Európai Tanulmányok Nemzetközi Tanácsa 2021-ben Montrealban kijelentette, hogy a "Maidan" mészárlási perek és vizsgálatok különféle bizonyítékokat tártak fel arra vonatkozóan, hogy négy meghalt és több tucat megsebesült rendőrt, valamint a 49 meghalt és 157 megsebesült Maidan tüntető abszolút többségét lemészárolták 2014. február 20-án mesterlövészek a Maidan által ellenőrzött épületekben és területeken.

A tanulmány szerint "a tárgyaláson bemutatott videók azt mutatták, hogy a tüntetők abszolút többségének lövöldözési ideje nem esik egybe a mészárlásukkal vádolt Berkut-rendőrök lövöldözésének idejével", "az igazságügyi orvosszakértői vizsgálatok megállapították, hogy a tüntetők túlnyomó többsége a tüntetők többségét meredek irányokból oldalról vagy hátulról lőtték meg”, „ a halott és sebesült tüntetők holttestéből kivont golyókkal végzett elsó balliszikai vizsgálatok nem mutattak egyezést a Berkut Kalasnyikovokkal”, a „Maidan kormányok és a szélsőjobb elfedték és blokkolták a nyomozást és a pereket."

Nem véletlen, hogy azóta sem ítéltek el senkit Ukrajnában, Sőt, Zelenszkij kiadta a Berkut rendőröket Oroszoszágnak!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.09.10. 16:55:37

@atomic power 1986DucaDuca: Elolvastam. Én ebben nem látok semmi bizonyítékot arra, hogy az USA-nak, vagy a késöbbi kormánynak köze lett volna a mészárláshoz. Csak kérdezem. Mi kerestek oroszok az 1992-ben alakított Berkut soraiban? Ha azok az akkori kormány rendőrsége volt, akkor miért az ellenzéket vádolják a mészárlással? Valami linket arról adjál hogy a Berkut rendőröket kiadták az oroszoknak!
Ezzel az erővel azt is mondhatnám hogy a 2006-os budapesti zavargásoknál a fidesz rendőrei lőttek a tüntetőkre, nem?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.09.10. 16:57:31

@atomic power 1986DucaDuca: "halott és sebesült tüntetők holttestéből kivont golyókkal végzett elsó balliszikai vizsgálatok nem mutattak egyezést a Berkut Kalasnyikovokkal"

Szép ellentmondás. Előtte meg mesterlövészekről volt szó. A mesterlövészek Dragunovot használnak és nem Kalasnyikovot. Még a lőszer is más. Bocs, mesterlövész voltam.

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.10. 20:34:46

@Androsz:

"Kína még nagyobb gazdasági hatalom, az USA is gigantikus pénzekkel tartozik Kínának, nálunk mégsem népszerűek."

Az egy főre jutó nemzeti össztermékben Kína még messze alatta van az USA-nak. Ráadásul az USA gazdaságának 77%-át teszi ki a szolgáltatási szektor, míg Kína gazdaságának csak 53,3 %-át. Tehát temelésben első Kína, szolgáltatásban magasan vezet az USA. Ez utóbbihoz kapcsolódnak azok a szektorok, amelyek az emberek politikai, kulturális, életmódbeli attitűdjét meghatározzák. Addig nem is lesz változás, amíg ez az aránytalanság fennáll.. ,

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.09.10. 21:25:30

@atomic power 1986DucaDuca: Köszönöm. Én egyébként nem bánom, ha a gazdasági fölény minden tényezője nincs ugyanabban a kézben, bár az is igaz, hogy a résztvevők mindegyike ezért küzd.

127.0.0.1 2023.09.11. 07:59:11

@atomic power 1986DucaDuca: Azért azt tudni kell hogy a kínai GDP majd egyharmadát az építőipar adja. Ez önmagában eléggé torz, hiszen a fejlett gazdaságokban ez csupán 10 százalék körül mozog. Sőt az EU átlag 6 százalék alatt van.

127.0.0.1 2023.09.11. 08:06:12

@atomic power 1986DucaDuca: Te is hamis! Csúsztatsz a Kurttal való vitádban. Szóval kicserélte és nem kiadta. Azért az nem ugyanaz. :-))
Ja és vádlottak/gyanúsítottak voltak, vagyis indult eljárás.
Te kis hamis! Azért az érdekes hogy ezen emberekért az oroszok ukránokat adtak cserébe. Miért is kellettek az oroszoknak a Berkut volt rendőrei? Szóval melyik oldal is gyanús ebben az ügyben? Szuper amikor a saját állításaidat cáfolod meg! Ezért vagy te könnyű zsákmány a Kurtnak. :-))

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 09:39:59

@Androsz: azokat a volt szovjet tagállamokat azért soroltam fel,mert ott orosz beavatkozással került hatalomra oroszpárti vezetés
Nem, nem gondolom, hogyva NATO nyomulna. Az orosz nyomult, amire a reakció a NATO tagság volt az illető országok részéről. Magyarország is csatlakozott, önként, nem amerikai fegyverek hatására.
Most, épp itt az élő példa: Örményország. Orosz támogatás mellett veszít, mert az otoszbarátság semmit se ér...

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 09:43:41

@atomic power 1986DucaDuca: téveszméket ismételgetsz. Olvastad azt a cikket, amelyik azt taglalja, a gdp/ppp miért alkalmatlan mutató?
Azt, amelyik a kínai gazdasági fölény elérhetetlenségét vizsgálja?
Azt azért illene tudnod, hogy egy gazdaság fejlettségét pont a szolgáltatások gdp-n belüli aránya mutatja.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 09:45:50

@atomic power 1986DucaDuca: a kínai termelés az építőipar mesterséges felpumpálásán alapult. Ez épp most omlik össze.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 09:53:48

@atomic power 1986DucaDuca: a tanulmány a Researchgate-en jelent meg. Hitelessége megkérdőjelezhető:
ResearchGate has been criticized for failing to provide safeguards against "the dark side of academic writing", including such phenomena as fake publishers, "ghost journals", publishers with "predatory" publication fees, and fake impact ratings.[39

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 10:00:51

@atomic power 1986DucaDuca: Many observers and analysts have questioned why Russian proxies wanted the former Berkut officers sent to the Donbas as part of the swap, with some suggesting it may amount to a confession of Moscow’s involvement in the violent attempted supression of the 2014 revolution in Kyiv, which ousted the Russia-backed president Viktor Yanukovich

Ez abból a cikkből van, amire hivatkozol. Ezek szerint a mészárlás mögött mégse az amerikaiak vannak, hanem az oroszok?

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.11. 10:01:21

@127.0.0.1:

"Azért azt tudni kell hogy a kínai GDP majd egyharmadát az építőipar adja. Ez önmagában eléggé torz, hiszen a fejlett gazdaságokban ez csupán 10 százalék körül mozog. Sőt az EU átlag 6 százalék alatt van."

Csakhogy nem erről volt szó!

Te is hamis! Csúsztatsz a Kurttal való vitádban. Szóval kicserélte és nem kiadta. Azért az nem ugyanaz. :-))

Való igaz! Nem kadatásról volt szó jog értelemben. Ez akkor történhet, ha bűncselekmény elkövetése matt adnak ki valakit egy másik állami

"Ja és vádlottak/gyanúsítottak voltak, vagyis indult eljárás."

Az eljárás még nem bizonyíték!

"Miért is kellettek az oroszoknak a Berkut volt rendőrei?"

Az ukránoknak meg miért nem, ha már tömeggylkosok voltak?

Szóval melyik oldal is gyanús ebben az ügyben?

Zelenszkij miért nevezte ki az elnöki hivatal helyettes vezetőjévé azt aTatarovot, aki nemcsak a Belügyminisztérium Központi Nyomozó Főosztályának helyettes vezetője volt az Euromaidan-tüntetések idején, de legalább egy alkalommal nyíltan hazudott a Berkut-tisztek megdöbbentő támadásáról a békés Maidan aktivisták ellen 2014 januárjában?

Zelenszkij tisztában voltTatarov szerepével az Euromaidan-tüntetések során, amikor a rendőrség, és a Berkut részt vettek. a békés tiltakozás erőszakos leverésében. Ha ez úgy igaz, ahogy a fősodor sajtó állítja!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 10:05:02

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: és miért adták ki az oroszoknak, ha az amerikabarát kormány amerikaiak által szervezett provokátorai voltak? Noha oroszok?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 10:12:05

@atomic power 1986DucaDuca: "Ez utóbbihoz kapcsolódnak azok a szektorok, amelyek az emberek politikai, kulturális, életmódbeli attitűdjét meghatározzák"
Hamis következtetés. Ennek alapján Oroszországban is magasnak kéne lenni a szolgáltatások arányának.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 10:15:19

@atomic power 1986DucaDuca: "és vádlottak/gyanúsítottak voltak, vagyis indult eljárás."

Az eljárás még nem bizonyíték"

Hogyan lesz vádlott valaki, bizonyíték hiányában?
Legalább hamis , koholt vádnak lenni kellene, nemde?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 10:24:18

@atomic power 1986DucaDuca: a cikk alapján, Tatarov abban hazudott, hogy a Berkut rendőrök agresszív fellépését provokáció váltotta ki. A Berkut Janukovics elnöklése alatti hivatalos rendőri alakulat volt. Hogy indokolja ez az amerikai beavatkozást???

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.11. 14:38:51

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Azt azért illene tudnod, hogy egy gazdaság fejlettségét pont a szolgáltatások gdp-n belüli aránya mutatja"

Ki mondta, hogy az USA gazdasága nem fejlettebb, mInt a kínai?

"Legalább hamis , koholt vádnak lenni kellene, nemde?"

Én bizonyítékról beszéltem, nem koholt bizonyítékról. Eljárást lehet ez utóbbi alapján is ndítani..

"Hogy indokolja ez az amerikai beavatkozást???"

Semmi sem indokolja, mégs megtették!

www.cato.org/commentary/americas-ukraine-hypocrisy

"The extent of the Obama administration's meddling in Ukraine's politics was breathtaking.
......the historical record shows that Washington has meddled in the political affairs of dozens of countries—including many democracies. An egregious example occurred in Ukraine during the Euromaidan Revolution of 2014."

"Despite his leadership defects and character flaws, Yanukovych had been duly elected in balloting that international observers considered reasonably free and fair—about the best standard one can hope for outside the mature Western democracies. A decent respect for democratic institutions and procedures meant that he ought to be able to serve out his lawful term as president, which would end in 2016."

".......Western leaders made it clear that they supported the efforts of demonstrators to force Yanukovych to reverse course and approve the EU agreement or, if he would not do so, to remove the president before his term expired."

"It was a grotesque distortion to portray the events in Ukraine as a purely indigenous, popular uprising. The Nuland‐​Pyatt telephone conversation and other actions confirm that the United States was considerably more than a passive observer to the turbulence. Instead, U.S. officials were blatantly meddling in Ukraine."

"The United States had no right to try to orchestrate political outcomes in another country—especially one on the border of another great power. It is no wonder that Russia reacted badly to the unconstitutional ouster of an elected, pro‐​Russian government—an ouster that occurred not only with Washington’s blessing, but apparently with its assistance."

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.11. 17:24:42

@grundigg: "De lehet sorolni az eredményeket, a fényes diplomáciai sikereket."

hát sierra leonéval "újra" felvenni a kapcsolatot hatalmas diplomáciai siker a szintén személyi kultuszos "roksztár" szijjártónak, mivel abban az országban csak minden 3. nőt erőszakolnak meg. nem átvenni a német, angol és francia demarsot is k nagy roksztárrá teszi szijártót, csak épp a munkájára alkalmatlannak is. de a csőcseléknél siker!!!!!

hamarosan felkészül egy újabb csodás ország: Burkina Faso, alig irtják ott az embereket, és csak minden 2. nőt erőszakolnak meg. szijjártó sierra leone után újabb "diplámáciai sikert" jelenthet be, hatalmas győzelem ez ócenáia ellen!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 18:11:54

@atomic power 1986DucaDuca:
Egy gazdaság fejlettségét a szolgáltatások aránya mutatja.
Te érvelsz azzal a butasággal, hogy a kínai gdp termékek előállításából adódik.
Mellébeszélsz: a megfogalmazás az volt, hogy bizonyíték hiányában lettek vádlottak.
"A Berkut Janukovics elnöklése alatti hivatalos rendőri alakulat volt. Hogy indokolja ez az amerikai beavatkozást??"

Így kerek. Tehát, indokold, ha a Berkut az oroszbarát Janukovics rendőrszervezete volt, hogyan lesz ez a mészárlás az amerikaiak sara?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 18:23:00

@atomic power 1986DucaDuca: " Many observers and analysts have questioned why Russian proxies wanted the former Berkut officers sent to the Donbas as part of the swap, with some suggesting it may amount to a confession of Moscow’s involvement in the violent attempted supression of the 2014 revolution in Kyiv, which ousted the Russia-backed president Viktor Yanukovich

Ez abból a cikkből van, amire hivatkozol. Ezek szerint a mészárlás mögött mégse az amerikaiak vannak, hanem az oroszok?"

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 18:36:28

@atomic power 1986DucaDuca: "Az SBU találta fegyver, amelyből állítólag a Maidan aktivistákra lőttek, a „Berkut” különleges alakulathoz tartozott RIA Novosti Szergej Gorbatyuk, a Legfőbb Ügyészség különleges nyomozási osztályának vezetője nyilatkozata"

Ezek kalasnyikovok, egy puska és egyéb lőfegyverek voltak. A Berkut raktárából .
Így támogatta amerika a felkelőket???

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 18:43:25

@atomic power 1986DucaDuca: "
"Miért is kellettek az oroszoknak a Berkut volt rendőrei?"

Az ukránoknak meg miért nem, ha már tömeggylkosok voltak?"

Feltettek egy kérdést. Kérdéssel válaszolsz?
Nos, ha van érdemi válaszod, én is válaszolok a te kérdésedre.

127.0.0.1 2023.09.11. 19:48:19

@atomic power 1986DucaDuca: Beégtél ezekkel a berkut rendőrökkel csúnyán. Te magad szolgáltattad a bizonyítékot hogy az oroszok voltak. Köszi!

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.11. 21:27:35

@127.0.0.1: miért bizonyíték ez? lemaradtam az elejéről.

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.11. 23:00:42

@Igazamvanvagyigazamvan?:

„Te érvelsz azzal a butasággal, hogy a kínai gdp termékek előállításából adódik.”

Termelésben első Kína. - ezt írtam. Elég korlátoltnak kell lenni ahhoz, hogy ebből az következik, amit írtál!

„Mellébeszélsz: a megfogalmazás az volt, hogy bizonyíték hiányában lettek vádlottak.”

Azt sem érted, mi a különbség a bizonyíték, és a koholt bizonyíték között.

„Tehát, indokold, ha a Berkut az oroszbarát Janukovics rendőrszervezete volt, hogyan lesz ez a mészárlás az amerikaiak sara?”

Az amerikaiak ösztönözték a törvénytelen kormányváltást.

jacobin.com/2022/02/maidan-protests-neo-nazis-russia-nato-crimea

„The driver of this violence was largely the Ukrainian far right, which, while a minority of the protesters, served as a kind of revolutionary vanguard.
One enduring mystery of the Maidan Revolution is who was behind the February 20 sniper killings that set off the final, most bloody stage of protests, with accusations against everyone from government forces and the Kremlin to US-backed mercenaries. Without precluding these possibilities, there’s now considerable evidence that the same far-right forces who piggybacked on the protesters’ cause were also at least among the forces firing that night.
Closure on the matter is unlikely, though, since the post-Yanukovych interim government, in which leading far-right figures took prominent positions, swiftly passed a law giving Maidan participants immunity for any violence.”

„Ez abból a cikkből van, amire hivatkozol. Ezek szerint a mészárlás mögött mégse az amerikaiak vannak, hanem az oroszok?"

Most akkor magyarul is: "Az ügy lezárása azonban nem valószínű, mivel a Janukovics utáni ideiglenes kormány, amelyben vezető szélsőjobboldali személyiségek foglaltak el kiemelkedő pozíciókat, gyorsan elfogadott egy törvényt, amely a Maidan résztvevőinek mentességet biztosít minden erőszakért.”

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.11. 23:09:36

@127.0.0.1:

"Te magad szolgáltattad a bizonyítékot hogy az oroszok voltak. Köszi!"

Kellően hülyének kell lenni ahhoz, hogy ezt ide böföghetted!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 23:47:19

@atomic power 1986DucaDuca: ennyire aljas, szar alaknak lenni, mint te vagy, előírás a fideszben?
": Many observers and analysts have questioned why Russian proxies wanted the former Berkut officers sent to the Donbas as part of the swap, with some suggesting it may amount to a confession of Moscow’s involvement in the violent attempted supression of the 2014 revolution in Kyiv, which ousted the Russia-backed president Viktor Yanukovich

Ez abból a cikkből van, amire hivatkozol. Ezek szerint a mészárlás mögött mégse az amerikaiak vannak, hanem az oroszok"

Így illene idézned.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 23:52:28

@atomic power 1986DucaDuca: ha a Berkut nem jön be, gyorsan váltuk szélsőjobbra???

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 23:57:04

@atomic power 1986DucaDuca: először belinkeled a Researchgate-et, aztán a cato-t, majd előjössz a Jacobin-nal, holott nem arra reagáltam. Jellemtelen g.ci vagy, igazi NER kompatibilis.
A kérdésekre persze nem válaszolsz, mert az kellemetlen lenne, inkább terelsz...

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.12. 00:14:18

@atomic power 1986DucaDuca: "
Termelésben első Kína. - ezt írtam. Elég korlátoltnak kell lenni ahhoz, hogy ebből az következik, amit írtál"

Ha ezt írtad, az azt bizonyítja, hogy nem értesz hozzá. Mondjuk ezt eddig is tudtuk.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.12. 00:47:14

@G. Nagy László: "Szijjártó Péter nem vétózta meg, hogy az EU 3,5 milliárd eurót fizessen az Ukrajnának fegyvert és haditechnikát szállító uniós tagállamoknak. Egy másik, 500 millió eurós tételt viszont blokkol Magyarország az OTP listázása miatt"

Hát, ilyen az, amikor a te adóforintjaidból az EU fegyvert vásárol Ukrajnának. De ki az a Szíjjártó? Hogy mert szavazni mellette, amikor ez sérti a te érdekedet???

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.12. 01:01:57

@atomic power 1986DucaDuca: "
Az egy főre jutó nemzeti össztermékben Kína még messze alatta van az USA-nak. Ráadásul az USA gazdaságának 77%-át teszi ki a szolgáltatási szektor, míg Kína gazdaságának csak 53,3 %-át. Tehát temelésben első Kína, szolgáltatásban magasan vezet az USA. Ez utóbbihoz kapcsolódnak azok a szektorok, amelyek az emberek politikai, kulturális, életmódbeli attitűdjét meghatározzák. Addig nem is lesz változás, amíg ez az aránytalanság fennáll"

Ezt az egetverő baromságot írtad.
Csakhogy ezzel önmagad rúgtad tökön: ha a szolgáltatások mennyisége/aránya a gdp-ben határozza meg az emberek attitűdjét, akkor az USA sokkal szabadabb, ezzel a "szolgáltatásokkal" megteremti az embereknek, hogy legyen saját attitűdjük. Szemben Kínával, ahol a párt határozza meg az emberek attitűdjét.
(Csak legalább az attitűd jelentését ismernéd...)

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.12. 08:59:59

@Igazamvanvagyigazamvan?:

...."ha a szolgáltatások mennyisége/aránya a gdp-ben határozza meg az emberek attitűdjét, akkor az USA sokkal szabadabb, ezzel a "szolgáltatásokkal" megteremti az embereknek, hogy legyen saját attitűdjük."

A szolgáltatási szektorhoz kapcsolódó olyan faktorokról van szó, amelyek alapvetően befolyásolják a tásadalom gondolkodását, attitűdjét: oktatás, közművelődés, tudomány, művészet, sport, mozi, reklám, kommunikáció, sajtó, internet, streaming média.Viselkedésünket, gondolkodásmódunkat a legintenzívebben meghatározó tényező az a kultúra, amelyben felnövekedünk.Interakció is megfigyelhető. Befogadjuk a külvilág ingereit, reagálunk rájuk valamilyen módon, s miután ez a válaszreakció eljut a külvilágba, ami minimális változást hozva a változott módon hat vissza.

Az, hogy ez az attitűd nyugaton mennyire saját, erősen kérdőjeles, miután tudjuk, hogy pl. a nyugati sajtó csak látszólag szabad. A vállalkozási atttűd az lehet saját, de a gondolkodás erősen befolyásolt a fősodor média által. Az amerikai titkosszolgálat, a CIA a médiumok, újságírók pénzelésével befolyásolja a politikai folyamatokat.

A nyugati szolgáltatási szektor tudatformáló faktorainak a legnagyobb a kisugárzása az egész világra, annak okán, hogy ez a legerősebb, legfejlettebb, legrégebbi tudatfomáló ágens.

Az utóbbi időben csökkenni kezdett ennek az erőnek világszerte a befolyása, mert pl. sok oszág nem fogadta el az USA egyoldalú narratíváját az orosz -ukrán háborúval kapsolatban.

Kínában a párt felügyelete alatt vannak a tudatfomáló szolgáltatások, amelyek nincsenek olyan fejlettek, mint Nyugaton. Ha Kína továbbfejlődik, ez lazulhat, mivel az anyagi jólét erősen befolyásoló tényezője az emberi attitűdnek.

Kérdés, hogy ez mennyire befolyásolja legalábbis a nem Nyugat-hoz tatozó oszágok lakosságát. Ez a jövő zenéje.

"(Csak legalább az attitűd jelentését ismernéd...)"

Hidd el, ismerem!

Ami a Berkut témáról szóló cikkeket illeti, ugyanúgy nem voltál képes megérteni, mint sok egyéb más dolgot. Még jól emlékszem rá, hogy azt is képtelen voltál megérteni anno, hogy egy oszág, ha utoléri gazdasági fejlettségben a másikat, akkor ez milyen matematikai törvényszerűséggel írható le!

127.0.0.1 2023.09.12. 09:01:35

@atomic power 1986DucaDuca: Na akkor mesélj! Ha a berkutosok segítették a nyugatbarát ukránokat hatalomra jutni vagyis USA ügynökök voltak, akkor miért cserélte ki őket ukrán foglyokra Ukrajna? Ja és azok a berkutos rendőrök oroszok voltak. A Berkutba beépült orosz CIA ügynökök. :-))
Mondd te még hiszel a Télapóban? :-))
Na találj ki valamit terelésként! Gyorsan válts át arra hogy Kína mikor előzi le az USA-t!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.12. 09:32:12

@atomic power 1986DucaDuca: hibás premisszából hibás következtetés.
Az USA esetében a sajtó sokkal szabadabb. Ott van példának mindjárt az általad is ismert

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.12. 09:37:55

@atomic power 1986DucaDuca: Researchgate. Szabadon publikálhat fake tudományos dolgozatokat, nem létező szerzőtől. Avagy a szélsőbal és szélsőjobb. Kínában ez elképzelhetetlen.
Esetleg az oroszok internetes támadásai, amikor álhírek tömegével bombázzák az amerikaiakat. Kínában ez elképzelhetetlen.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.12. 09:44:48

@127.0.0.1: Kína már le is előzte az USA-t! A jüan világpénz, a dollár zuhan, a gazdasági növekedésük messze fölötte az amerikainak, sokkal több terméket állítanak elő, miközben kevesebbet költenek szolgáltatásokra, ami, mint jól tudjuk, propaganda, véletlenül sem egészségügy, vendéglátás, nyugdíj, vagy kutatás.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.12. 09:57:13

@atomic power 1986DucaDuca: "Ralph Miliband and others such as Leo Panitch who were influenced by Trotskyism without fully embracing it; theorists working in the Eurocommunist tradition; and "Second International radicals" including Vladimir Lenin and Karl Kautsky.[5]"

Tehát legutóbbi idézeted a jacobist.com-ról úgy tűnik, erősen szovjetbarát oldalról jött...

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.12. 10:43:52

@atomic power 1986DucaDuca: melyik törvényre gondolsz?
Keynes standard modell? Vagy a dinamikus? Avagy Kaldor 1; 2 ?
Moore?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.12. 11:07:40

@atomic power 1986DucaDuca: "Mellébeszélsz: a megfogalmazás az volt, hogy bizonyíték hiányában lettek vádlottak.”

Azt sem érted, mi a különbség a bizonyíték, és a koholt bizonyíték között."

A bizonyíték lehet valódi(megalapozott), vagy koholt.
Mindkétcesetben bizonyíték.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.12. 11:10:54

@atomic power 1986DucaDuca: "Az, hogy ez az attitűd nyugaton mennyire saját, erősen kérdőjeles, miután tudjuk, hogy pl. a nyugati sajtó csak látszólag szabad"

Hülye-e vagy? Ezzel szemben Oroszország, vagy Kína nem korlátozza a sajtót...
Ilyen baromságot írsz le, miközben Marxista, fake és jobbos amerikai oldalakról idézel.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.12. 11:12:48

@atomic power 1986DucaDuca: "
Kínában a párt felügyelete alatt vannak a tudatfomáló szolgáltatások, amelyek nincsenek olyan fejlettek, mint Nyugaton. Ha Kína továbbfejlődik, ez lazulhat, mivel az anyagi jólét erősen befolyásoló tényezője az emberi attitűdnek"

Ja. A börtön tényleg kevésbé fejlett, mint a sajtó...

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.12. 11:17:37

@Wildhunt: bájos egy olyan lénynek másokat hülyézni, aki szerint az ukránok magukat bombázzák, vagy hogy magukat irtják ki Bucsában.

forráskezelésnek a szabályait se tudod te nyomorult. szakdogának közelébe se leszel soha.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.12. 11:23:47

@G. Nagy László: hajléktalanok tömegei San Franciscóban???

mióta érdekelnek téged a hajléktalanok? csak akkor amikor fel lehet használni őket Biden ellen? :)
előbb kérdezzük már meg a hajléktalanokat, hogy kire szavaznak, ahogy a tanárokkal tennéd fizetésemelés előtt, ahogy mondtad, lehet ezek a hajléktalanok nem is trump-szavazók, szóval megérdemlik a sorsukat, nem?

édes istenem csöpike

"Az iszlám a barbár népek vallása, nem várunk többet tőlük. A kereszténység viszont nem mehetne ennyire mélyre."

mit tudsz te a kereszténységről? ezeket?:

"A klasszikus liberalizmus lényege, hogy engedjük dolgozni az evolúciót. Pont akkor teszel erőszakot, ha elveszed a tehetősek pénzét és odaadod másoknak - csóróknak, bevándorlóknak, korrupt politikusoknak, Ukrajnának "
"az önzés a legmagasabb szintű erkölcsiség"
"a hazugság csak szavak"
"az ukránok megérettek a pusztulásra"

ha lenne pokol, akkor ezekért odakerülnél. te szdsz-es voltál régen, ugye? amíg nem a fidesz pénzelt.

eddig az volt a liberalizmus, hogy nem ártunk a másiknak, nem az hogy az az evolúció, hogy a szegényeket hagyjuk megdögleni. persze a gazdagokat nehogy megkárosítsuk pár fillérrel! NE! nem az a jézusi tanítási hogy a gazdag akkor lesz boldog ha minden vagyonát a szegényeknek adja, meg nem azért terjedt el kereszténység VALÓJÁBAN, mert a "fasiszta" rómaiakkal ellentétben ápolták a betegeket, szegényeket, leprásokat, nem, ott dögöljenek meg a kanyjukban, valójában ez a kereszténység üzenete lacika szerint.

nem a klassz. liberlizmus, hanem a fasziták és neolibek mondják hogy az evolúció dolga kiiírtani a szegényeket.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.12. 11:33:11

@Bayaz: "Tucker hű követői olvasták, és ők eleve jobboldaliak."

és ez miért olyan biztos? ne keverjük már az ostoba balekot, meg a jobboldaliakat, nem ugyanaz a kettő

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.12. 16:28:15

@dehtapa: "Milliárdokat áldoztak az “Állítsuk meg Brüsszelt” kampányra. Ez úgy néz ki sikerült is, mert Brüsszel leállt a pénzek folyósításával."

:D :D

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.12. 20:48:56

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Az USA esetében a sajtó sokkal szabadabb. Ott van példának mindjárt az általad is ismert
Researchgate. Szabadon publikálhat fake tudományos dolgozatokat, nem létező szerzőtől."

Neked miért nem az a nick neved, hogy @hazudokvagyhazdok? Jobban állna neked!
A leleplező tanulmányokat a vezető tudományos folyóiratok nem hajlandók közölni.
Ivan Katchanovski, az Ottawai Egyetem ukrán-kanadai politológusa évekig gyűjtötte a bizonyítékokat a mészárlás valódi tetteseinek megismerése érdekében.

Katchanovski 2022 utolsó hónapjaiban egy neves társadalomtudományi folyóirathoz nyújtott be újabb anyagot a Majdanon bekövetkezett mészárlásról. A tanulmány bírálói azt mondták, hogy a tanulmány " kivételes”, és „szilárd” bizonyítékokkal szolgál a következtetései alátámasztására.A dolgozatot azonban nem publikálták, politikai döntés matt. Fellebbezést nyújtott be, de eredménytelenül.

Katchanovski fellebbezését többek között a neves amerikai akadémikus, Jeffrey Sachs is támogatta, eredménytelenül. Miközben a Nyugat állandóan az akadémiai szabadságról papol, az akadémiai életben egyre nagyobb az Ukrajnával kapcsolatos politikai cenzúra, és az öncenzúra is. Sok tudós fél olyan tényeken alapuló kutatásokat végezni, amelyek ellentétesek a Majdanról, az orosz-ukrán háborúról és a 2014-es puccsot követő ukrajnai konfliktusokkal kapcsolatos bevett nyugati narratívákkal.

Azok pedig, akik hajlandóak nyíltan és kritikátlanul papolni a nyugati narratívákat, még akkor is, ha ellentmondanak a bizonyítékoknak, jutalmat kapnak, és nem ütköznek ellenállásba.

Tovább három másik folyóirat, amely a lektorálási folyamatok után elfogadta a tanulmányait, végül szintén elutasította a publikálást.

A Majdan mészárlás perében várhatóan idén ősszel születik meg a végső ítélet. Több száz tanú, köztük 51, a lövöldözés során megsérült tüntető vallotta, hogy a Majdanon tüntetők által ellenőrzött épületekből vagy területekről lőttek rájuk. Néhányan azt mondták, hogy szemtanúi voltak az épületben tartózkodó mesterlövészek tevékenységének. Ezt a verziót a kormányzati ballisztikai szakértők vizsgálatai is alátámasztják.
Összesen 14 személyt gyanúsítottak meg a mészárlásban való közreműködéssel. A hamis zászlós akcióra utaló bizonyítékok tömkelege ellenére Katchanovszki nem bízik abban, hogy a per kideríti az igazságot, és az ítéletet ez alapján hozzák meg.

Az ukrán bíróságok nem függetlenek, és gyakran az elnöki adminisztráció utasításai alapján hozzák meg döntéseiket, különösen az ilyen nagy horderejű, és erősen átpolitizált ügyekben. Ez nehéz helyzet a bírák és az esküdtek számára is. A szélsőjobboldal részéről pedig folyamatosan érkeznek a fenyegetések azzal kapcsolatban, hogy nem menthetik fel a vád alá helyezett rendőröket.
Más tényezők is akadályozzák az igazság kiderítését. Egyrészt jelentős a kockázata annak, hogy az események mögött rejlő tények amerikai tisztviselőket is belekeverhetnek a gyilkosságokba, és általánosságban a 2014-es puccs eseményeibe.
A nyugati mainstreamben hitvallás, hogy Washington soha, semmilyen módon nem vett részt a felfordulásban. Annak ellenére, hogy hegyekben állnak az ezt alátámasztó bizonyítékok. A szélsőjobboldali Szvoboda párt magas rangú tagjai, köztük annak régi vezetője, Oleh Tyagnyibok és helyettese, Ruszlan Kosulinszki azt állították, hogy a Majdan mészárlását szorosan összehangolták az Egyesült Államokkal. Tyagnyibok megesküdött, hogy az első négy tüntető megölése után megdöbbentette a nemzetközi felháborodás hiánya. Kosulinszki arról beszélt, hogy a halálos áldozatok számának mekkorának kellene lennie, hogy Washington és nemzetközi lakájai hangosan követelni kezdjék Janukovics eltávolítását hivatalából.

"Avagy a szélsőbal és szélsőjobb. Kínában ez elképzelhetetlen."

Ne Kínával hasonlítsd össze a sajtószabadságot, hanem a korábbi, tisztességesebb Amerikával!

"Esetleg az oroszok internetes támadásai, amikor álhírek tömegével bombázzák az amerikaiakat. Kínában ez elképzelhetetlen."

Ne az oroszok "álhíreire" hivatkozz, mert az trágyavágány! Oroszországot a szélsőliberálisok kiiktatták a nyugati civilizációból, mind gazdaságilag, mind politikalag, mind kultúrálisan.
A Nygat számára megszüntek létezni!

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.12. 22:00:10

@Igazamvanvagyigazamvan?:

„Tehát legutóbbi idézeted a jacobist.com-ról úgy tűnik, erősen szovjetbarát oldalról jött...”

"In April 2016, Noam Chomsky called the magazine "a bright light in dark times".

"A bizonyíték lehet valódi(megalapozott), vagy koholt.
Mindkétcesetben bizonyíték."

Csak éppen a koholt bizonyíték valótlan tényeket bizonyít, és büntetendő, addig a bizonyíték a valós tények bizonyítására alkalmas. Nem véletlen, hogy a BTK külön tárgyalja, és jelzővel különbözteti meg a két fogalmat!

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.12. 22:09:39

@127.0.0.1:

1. Feleslegesen polemizáltál a Berkut tisztek kiadása- kicserélése kapcsán. Ez politikai döntés volt, mert semmilyen ukrán törvény alapján nem lehetett volna nem hadifogoly státusban lévő „vádlottakat” szabadon bocsátani. Ukrajna részese az Emberi Jogok Európai Egyezményének, amely kimondja, hogy a vádlottakat mindaddig ártatlannak kell tekinteni, amíg be nem bizonyítják bűnösségét.

2. Ha valóban bűnösök voltak, akkor miért nem folytatták le az ukrán hatóságok a távollétükben a tárgyalást a Berkut-tisztek ellen?!

"Na akkor mesélj! Ha a berkutosok segítették a nyugatbarát ukránokat hatalomra jutni vagyis USA ügynökök voltak, akkor miért cserélte ki őket ukrán foglyokra Ukrajna? Ja és azok a berkutos rendőrök oroszok voltak. A Berkutba beépült orosz CIA ügynökök. :-))
Mondd te még hiszel a Télapóban? :-))"

Ezt kinyomtatom és bekeretezem. Ekkora hülyeséget még viccből sem mond, aki legalább egy kisegítő iskolát elvégzett!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 09:47:19

@atomic power 1986DucaDuca: mellébeszélsz. Nem az volt a kérdés, van-e különbség megalapozott és koholt között. Folyamatosan hibásan érvelsz .

Feltettek egy kérdést: miért cserélt ki Oroszország egy kémet a berkut rendőreire, ha azok nem oroszok, ha nem orosz érdekből cselekedtek?
Nincs érved, ezért inkább visszakérdezel.
Miért adták ki az ukránok őket? Nekem van válaszom a kérdésedre: azért az ukrán újságíróért, akit elfogtak kémkedés gyanújával az oroszok.

A Ria novosztyi cikkje alapján-ami ugye orosz- a majdani holttestekben kalasnyikovba való lőszereket szedtek ki. Ugyanezen cikk alapján-amit beidéztem neked, csak ignoráltad- a fegyvereket nem tudták kivinni a Donbaszba, megtalálták egy, a berkuthoz köthető épületben.
Ha feltételezzük, amit te sugallsz, hogy az amerikaiak keze van a dologban, akkor indokolná, miért kellettrk az oroszoknak annyira, hogy egy kémet adjanak cserébe. A vallomásukkal oigazolnák az amerikai beavatkozást. Ezt minden orosz lap főcímben hozná. A Ria novosztyi is. Belinkelnéd?
Ha nem tudod, akkor ez a feltevés nem állja meg a helyét.
Lehetne még ukrán akció is, csakhogy a berkut a regnáló oroszbarát kormány rendőri alakulata volt. Ez tehát kizárható.
Már csak egy kérdés maradt: ha amerikai mesterlövészek voltak, miért berkut fegyverekből származó lövedékeket találtak a holttestekben?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 09:52:04

@atomic power 1986DucaDuca: "
„Tehát legutóbbi idézeted a jacobist.com-ról úgy tűnik, erősen szovjetbarát oldalról jött...”

"In April 2016, Noam Chomsky called the magazine "a bright light in dark times"

És? Újabb hamis érvelés.
Chomsky anarho-szindikalista.
Mintha azzal érvelnél, a kommunizmus azért jó, mert Sztálin is megmondta.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 09:53:52

@atomic power 1986DucaDuca: egy marxista ideologiájú lap attól még lehet elfogult, hogy egy anarchista fényes csillagnak látja.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 09:55:40

@atomic power 1986DucaDuca: "
Ne Kínával hasonlítsd össze a sajtószabadságot, hanem a korábbi, tisztességesebb Amerikával!"

Miért?
És melyik korábbi amerikával?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 09:58:57

@Igazamvanvagyigazamvan?: Tucker Carlson a CNN-nél kezdte, a Fox News-nál fejezte be. Mert kirúgták. Mocskos demokraták! Ez a Fox News! Biztos azért, mert Soroooos!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 10:01:57

@atomic power 1986DucaDuca: "bizonyíték lehet valódi(megalapozott), vagy koholt.
Mindkétcesetben bizonyíték."

Csak éppen a koholt bizonyíték valótlan tényeket bizonyít, és büntetendő, addig a bizonyíték a valós tények bizonyítására alkalmas. Nem véletlen, hogy a BTK külön tárgyalja, és jelzővel különbözteti meg a két fogalmat"

Jól van, okosat mondtál!
Csak éppen nem függ össze az én állításommal.
Téged képeznek, hogy hibásan érvelj, vagy genetikai?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 10:03:52

@atomic power 1986DucaDuca: "lényegtelen konklúzió
Mit tettél?
Állításodat egy önmagában igaz, az általad korábban megfogalmazottakat azonban nem igazoló kijelentéssel próbáltad meg lezárni, vagy vitapartnered állításait hasonló, valójában az általa elmondottakhoz nem kapcsolódó kijelentéssel elvitatni.
Miért hibás az érvelésed?
Attól, hogy egy igaz, de irreleváns érvet vagy megállapítást is belefűztél mondanivalódba, az ahhoz nem kapcsolódó állításaidat még semmilyen mértékben sem igazoltad, ill. más állításait ezzel nem vitattad el."

Ezt nyomtasd ki és keretezd be.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 10:07:14

@atomic power 1986DucaDuca: "tekintélyre hivatkozás
Mit tettél?
Azt mondtad, hogy egy állítás igaz/hamis, mert egy vagy több elismert - vagy legalábbis általad annak tekintett - személy vagy társaság ezt mondta.
Miért hibás az érvelésed?
Egy általad tekintélynek tartott személy véleménye önmagában nem bizonyíték egy állítás helyessége vagy helytelensége mellett, nem utolsó sorban azért, mert az elismert személy vagy szervezet is tévedhet: alakíthat ki álláspontot téves vagy hiányos adatok alapján ill. helytelen következtetések mentén"

Nyomtasd, keretezd.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 10:10:44

@atomic power 1986DucaDuca: "Bizonyítási kényszer áthárítása
Mit tettél?
Azt mondtad, hogy állításod mindaddig vitán felül áll, amíg valaki nem tudja kétséget kizáróan bizonyítani annak hamisságát.
Miért hibás az érvelésed?
Egy állítás helyességének bizonyítási kényszere mindig azon nyugszik, aki kijelenti azt. Az, hogy bizonyos jelenlévő személyek - vagy akár bárki más - nem tudnak megdönthetetlen ellenbizonyítékot vagy más módon cáfolatot szolgáltatni egy állításra, nem bizonyítja azt, hogy az adott állítás helytálló vagy tényszerűnek tekinthető. Valójában ez utóbbi csak akkor van így, ha te magad, a kijelentő viszont tudsz bizonyítékot szolgáltatni állításod megalapozottságára és helyességére, például azt alátámasztó tényadatok és/vagy a konklúziódhoz elvezető logikai érvláncolat révén."

Kérdésre nem kérdéssel válaszolunk.
Nyomtasd, keretezd!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 10:19:43

@atomic power 1986DucaDuca: és, látod, ott az élő példa: amikor azt írtam, a Researchgate szabadon publikálhat, a válaszod az, hogy az előző amerikához hasonlítsak!
"
Az utóbbi időben csökkenni kezdett ennek az erőnek világszerte a befolyása, mert pl. sok oszág nem fogadta el az USA egyoldalú narratíváját az orosz -ukrán háborúval kapsolatban.

Kínában a párt felügyelete alatt vannak a tudatfomáló szolgáltatások, amelyek nincsenek olyan fejlettek, mint Nyugaton. Ha Kína továbbfejlődik, ez lazulhat, mivel az anyagi jólét erősen befolyásoló tényezője az emberi attitűdnek"

Ez a kiindulás. Te hasonlítottad az USA-t Kínához.
Majd , válasz helyett egyet csavarsz a dolgokon, és azt akarod beállítani, hogy én nem fogom fel a te nagyonmagas szellemi szintű kinyilatkoztatásaidat, Amerikát önmagához hasonlítsam...te sem tetted, erre reagáltam.
Nem vagyvte Habony ügynök?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 10:35:22

@atomic power 1986DucaDuca: "
Az utóbbi időben csökkenni kezdett ennek az erőnek világszerte a befolyása, mert pl. sok oszág nem fogadta el az USA egyoldalú narratíváját az orosz -ukrán háborúval kapsolatban"

Nem lehet, hogy ennek más oka volt?
Nézzük, ki fogadta el(a teljesség igénye nélkül):
Svédország, Finnország. Nomeg UK, Kanada, Románia, stb.
Ki nem fogadta el?
Észak-Korea, Irán, Brazília, stb.
Inkább politikai/gazdasági hatást látok, mintsem a háború erkölcsi megítélését...
Ja, és az orosz befolyás alatt álló országok...

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.13. 20:13:50

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Miért adták ki az ukránok őket? Nekem van válaszom a kérdésedre: azért az ukrán újságíróért, akit elfogtak kémkedés gyanújával az oroszok."

Gyilkosokat kémkedő újságíróért? Ez erkölcsös?
„mellébeszélsz. Nem az volt a kérdés, van-e különbség megalapozott és koholt között. Folyamatosan hibásan érvelsz .”

Azt mondtam, hogy az eljárás még nem bizonyíték. Erre írtad, hogy:

„Hogyan lesz vádlott valaki, bizonyíték hiányában?
Legalább hamis , koholt vádnak lenni kellene, nemde?”

A bírósági eljárás megindításához vádirat kell, ami nem bizonyíték. A vádirati tényállás alapján a bíróság folytatja le a bizonyítási eljárást. Ennek végén a vádlottat vagy felmentik bizonyíték hiányában, vagy elítélik bűnössége miatt, ha a vádiratban megfogalmazott tényállás bizonyítást nyer. Azaz van bizonyíték.Addig ártatlanság vélelme van!

„Már csak egy kérdés maradt: ha amerikai mesterlövészek voltak, miért berkut fegyverekből származó lövedékeket találtak a holttestekben?”

Úgy nincs értelme vitázni valakivel, ha az illetőt folyamatosan az a szándék vezérli, hogy a másikra oktrojáljon olyan dolgokat, amiket az illető nem vagy nem úgy mondott. Mondtam már, hogy nick nevet kellene váltanod!
Soha egy alkalommal sem mondtam azt, hogy amerikai mesterlövészek voltak a Majdanon. Ezt az általam idézett egyetemi tanulmányokban újságokban sem lehetett olvasni.

„Feltettek egy kérdést: miért cserélt ki Oroszország egy kémet a berkut rendőreire, ha azok nem oroszok, ha nem orosz érdekből cselekedtek?
Nincs érved, ezért inkább visszakérdezel.”

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.13. 20:17:37

@Igazamvanvagyigazamvan?:

„Feltettek egy kérdést: miért cserélt ki Oroszország egy kémet a berkut rendőreire, ha azok nem oroszok, ha nem orosz érdekből cselekedtek?
Nincs érved, ezért inkább visszakérdezel.”

Te se válaszoltad meg! Senki sem tudja a biztosat a mi köreinkben!!
Agyő!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 22:51:12

@atomic power 1986DucaDuca: "
Gyilkosokat kémkedő újságíróért? Ez erkölcsös?"
Miről beszélsz??? Erkölcsös???

Nem ismerem az ukrán jogrendet, de úgy gondolom, hogy nem a bíró, hanem a nyomozó hatóság dolga bizonyítékokat felhozni. A rendőrség, vagy az ügyészség dolga. A bíró a jogszabályok alapján döntést hoz, a legritkább esetben nyomoz.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 22:52:20

@atomic power 1986DucaDuca: miért kellene nekem megválaszolni a neked feltett kérdést??? Magadnál vagy?
Már össze-vissza hadakozol.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 22:55:56

@atomic power 1986DucaDuca: "a egy alkalommal sem mondtam azt, hogy amerikai mesterlövészek voltak a Majdanon. Ezt az általam idézett egyetemi tanulmányokban újságokban sem lehetett olvasni"

Oké, igazad van. Már csak azzsl vagy adós, hogy mi bizonyítja, hogy az amerikaiak lövettek ukránokkal a tömegbe?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 22:58:24

@atomic power 1986DucaDuca:
"Miért adták ki az ukránok őket? Nekem van válaszom a kérdésedre: azért az ukrán újságíróért, akit elfogtak kémkedés gyanújával az oroszok."

Én válaszoltam. Te nem. Állítottál valamit, amikor rákérdeztek, nem tudtad megvédeni. Buktál.

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.14. 16:47:14

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Oké, igazad van. Már csak azzsl vagy adós, hogy mi bizonyítja, hogy az amerikaiak lövettek ukránokkal a tömegbe?"

Mért kellene lyen bzonyíték? És mIéRt tőlem? Már megint rám oktrojálsz olyan dolgokat, amiket nem mondtam! Értelmezési zavarokkal küzködsz?

Egy dolog biztos! Az USA keményen támogatta a kormányváltást elsősorban politikai - és pénzügyi eszközökkel. Hogy milyen egyéb ezközökkel, azt nem tudjuk, mert ebben a szenátusi meghallgatásban nincs részletezve: 10. pont

"However, the use of violence and acts of repression carried out by government security forces and their surrogates have compelled us to make clear publicly and privately to the Government of Ukraine that we will consider a broad range of tools at our disposal if those in
positions of authority in Ukraine employ or encourage violence against their own citizens."

www.govinfo.gov/content/pkg/CHRG-113shrg91859/html/CHRG-113shrg91859.htm

Nyugati pénzügyi támogatásból finanszírozták az ellenzéki Hromadske tévét. Fedezték az ellenzékieket. Radikális ukrán nacionalisták, például a később Oleszja Buzina újságíró meggyilkolásában részt vett Poliscsuk és Medvegyko a kanadai nagykövetségen kaptak menedéket.

A nyugati vezetők többször kifejtették, hogy támogatják a tüntetők azon törekvését, hogy Janukovicsot irányváltásra és az EU-megállapodás jóváhagyására kényszerítsék Ha ez nem megy, akkor mandátuma lejárta előtt el kell mozdítanmozdítsák el az elnököt. John McCain szenátor, a Szenátus Fegyveres Szolgálatok Bizottságának rangsorolt republikánusa Kijevbe ment, hogy szolidaritást mutasson az Euromaidan aktivistáival.

McCain ellenzéki vezetőkkel vacsorázott, köztük az ultrajobboldali Svoboda Párt tagjaival, majd később egy tömegtüntetésen megjelent a színpadon a Maidan téren. Vállt vállvetve állt a Svoboda vezetőjével, Oleg Tyagnibokkal.

Victoria Nuland európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkár a tüntetések kezdetét követő hetekben háromszor utazott Ukrajnába. A Maidanon járva sütiket osztott a tüntetőknek, és támogatását fejezte ki ügyük mellett.

Az orosz hírszerzés lehallgatott és kiszivárogtatott a nemzetközi médiának egy nulandi telefonhívást, amelyben ő és Geoffrey Pyatt, az Egyesült Államok ukrajnai nagykövete részletesen megvitatták, hogy a Janukovics utáni kormány bizonyos személyzetét preferálják.

Az Egyesült Államok által favorizált jelöltek között volt Arszenyij Jacenyuk, az az ember, aki Janukovics hatalomból való kiszorítása után lett miniszterelnök.

A telefonhívás során Nuland lelkesen kijelentette, hogy „Yats az a srác”, aki a legjobb munkát fogja elvégezni. Nuland és Pyatt akkoriban vett részt ilyen tervezésben, amikor Janukovics még Ukrajna törvényes elnöke volt.

.

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.14. 20:41:28

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Miért adták ki az ukránok őket? Nekem van válaszom a kérdésedre: azért az ukrán újságíróért, akit elfogtak kémkedés gyanújával az oroszok."

Ha erre van egy megbízható, hiteles, kétséget kizáró, tényeken alapuló bizonyított infomációt közlő forrásod, amit csatolni tudsz, akkor elhiszem, hogy nem tipped van, hanem válaszod.
Egyébként a tipp is válasz. meg az is, ha én azt mondom, hogy nem tudom, vagy vissszakédezek. Minden, a válaszra vonatkozó megnyílvánulás válasznak minősül. A kitérő válasz, a válasz megtagadása is válasz.

Ha eltudnád helyezni magad a műveltség és a beképzeltég skáláján, akkor az előbbin az alsó régióban, az utóbbin a felső régióban lennél. Ehhez azonban nincs elegendő intelligenciád. Ha lenne, nagyságendleg visszafogottabb lennél.

Ezt is bekeretezem, akkora böszmeség!

"Lehetne még ukrán akció is, csakhogy a berkut a regnáló oroszbarát kormány rendőri alakulata volt. Ez tehát kizárható."

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.15. 08:39:13

@atomic power 1986DucaDuca: " Egy kérdésre adott felelet; egy feltett kérdésre közölt odaillő gondolat.

A felelő válasza nem volt kielégítő. A válasz pontos volt; a következő kérdés következik.

2. Egy kérdésre adott bármilyen megnyilvánulás, amit feleletnek lehet tekinteni"

Tehát, ha azt kérdezed, ki lőtt a Majdanon, arra nem válasz, hogy a Föld legmélyebb pontja a Mariana-árok.

Nem odaillő.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.15. 08:44:13

@atomic power 1986DucaDuca: ha nem lennél ennyire nagyképű, rájönnél, hogy saját magad cáfoltad. Szerinted tehát mégis csak volt válaszom.
Neked viszont nincs.
Tehát, feltettek neked egy kérdést, vàlaszolj rá, de alátasztva tényekkel ám, különben azt kell hinnem, csak kötekedsz, de egy megvezetett, üresfejû provokátor vagy.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.15. 08:46:45

@atomic power 1986DucaDuca: "Ezt is bekeretezem, akkora böszmeség!

"Lehetne még ukrán akció is, csakhogy a berkut a regnáló oroszbarát kormány rendőri alakulata volt. Ez tehát kizárható.""

Természetesen az ukrán akció alatt az amerikaiak által támogatott ukrán oldalt értettem. Ha nem ragadod ki a szövegből ezt az egyetlen mondatot, akkor kiderül. De ez is a te egyik aljas húzásod.

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.15. 17:38:33

@Igazamvanvagyigazamvan?:

„Tehát, ha azt kérdezed, ki lőtt a Majdanon, arra nem válasz, hogy a Föld legmélyebb pontja a Mariana-árok.”

De igen! Az válasz!

Amikor Dávid Ibolyát megkérdezték, hogy mi a véleménye a focimeccsek alatti antiszemita bekiabálásokról, akkor azt a választ adta, hogy „Nem értek a focihoz”.
Amikor O.V. azt válaszolta, nem adekvát módon, hogy „boldog karácsonyt kívánok”, az is válasz volt. Az a helyzet, hogy nem tudsz különbséget tenni válasz, és érdemi válasz között, mint ahogy a vádirati tényállás és a bizonyíték között sem tudtál.

„ha nem lennél ennyire nagyképű, rájönnél, hogy saját magad cáfoltad. Szerinted tehát mégis csak volt válaszom.
Neked viszont nincs.”

Ha képes lennél finom distinkcióra, akkor nem mondanál ekkora böszmeséget!

„Tehát, feltettek neked egy kérdést, vàlaszolj rá, de alátasztva tényekkel ám, különben azt kell hinnem, csak kötekedsz, de egy megvezetett, üresfejû provokátor vagy.”

Pont te provokálsz azzal, hogy érdemi választ vársz egy olyan kérdésre, amit nem tudhatok. Csak a te sükebóka agyadban feltételezheted, hogy belelátok egymással harcoló államok döntéseinek motivációs hátterébe.

„Természetesen az ukrán akció alatt az amerikaiak által támogatott ukrán oldalt értettem. Ha nem ragadod ki a szövegből ezt az egyetlen mondatot, akkor kiderül. De ez is a te egyik aljas húzásod.”

Elég nagy jellemtelenség aljasnak nevezni azt, akinek a mondanivalóját folyamatosan kiforgattad! ( „Tehát, indokold, ha a Berkut az oroszbarát Janukovics rendőrszervezete volt, hogyan lesz ez a mészárlás az amerikaiak sara?)

Sorolhatnám tovább a többi hitvány csúsztatásodat, torzításodat, ferdítésedet, de semmi értelme téged ezekkel szembesíteni, mert te Lustitia helyébe képzeled magad.
Csakhogy nem vagy más, mint egy ócska troll, az Alinsky módszer félresikerült képviselője.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.15. 17:46:55

@atomic power 1986DucaDuca: nézd , beidèztem a MagyarcÈrtelmező Szótár definícióját.
" Egy kérdésre adott felelet; egy feltett kérdésre közölt odaillő gondolat.

A felelő válasza nem volt kielégítő. A válasz pontos volt; a következő kérdés következik.

2. Egy kérdésre adott bármilyen megnyilvánulás, amit feleletnek lehet tekinteni"

Te ettől is okosabb vagy. Azt hiszem, ezt hívják nagyképűségnek.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.15. 17:50:10

@atomic power 1986DucaDuca: Lustitia helyébe nem képzelem magam.
De elolvastam az ukrán anarhisták és fasiszták vallomásait. Szereztekvfegyvert a felkelők , és lőttek. A rendőröket.
süti beállítások módosítása