téveszmék

téveszmék

"Hitler mindenben tévedett"

2024. április 22. - G. Nagy László

hitler.jpg

 

Régóta a bakancslistámon szerepelt. Most végre volt rá időm, s végigolvastam. Mikor máskor, mint 2024-ben? A náci ideológia alapműve, a Mein Kampf éppen száz éve született.

 

Kezdjük azzal, ami nyilvánvaló: Adolf Hitler egy elmebeteg pszichopata, s ez könyvéből is világosan kiderül. Elég, ha csupán öt legjelentősebb téveszméjét megemlítjük:

  • AZ ERŐSZAK IMÁDATA - "Remegő kézzel bontottam fel az értesítést, és olvastam kérésem teljesítését azzal a felhívással, hogy egyik bajor ezrednél jelentkezzem. Egész lényemet öröm és hála töltötte el. Pár nap múlva már magamra öltöttem egyenruhámat, hogy azután csak hat év múlva vessem le ismét. Mint valamennyi német számára, úgy az én számomra is megkezdődött földi létem legfeledhetetlenebb és legnagyszerűbb korszaka." Az első világháborúhoz való viszonyulása mindent elárul alapattitűdjéről. Nem csak az szembetűnő, hogy betegesen vonzódik a vérontáshoz, de az is, hogy a teljes nemzetét ugyanilyen fanatikusnak látja. Mélyen megveti a pacifizmust; a területszerző, hódító háborúról úgy beszél, mintha a világ legtermészetesebb és legerkölcsösebb tette volna. "A világ békés gazdasági meghódítása a legnagyobb tévedés, amelyet valaha is állampolitika vezérlő gondolatává tettek." Ő már nem tapasztalhatta meg, de a 2. világháború utáni NSZK alaposan rácáfolt tézisére.
  • ANTISZEMITIZMUS - Hitler szerint a világ minden problémájáért a zsidók a felelősek, ráadásul a származás mindent meghatároz: aki zsidónak született, az ebből fakadóan nem is lehet értékes tagja az emberi társadalomnak.
  • FAJVÉDELEM - "A földi élőlények faji tisztaságának kérdésében általában már maga a természet végez bizonyos javításokat. A kevertvérűeket nemigen szereti. Különösen az ily kereszteződések ivadékai szenvednek keservesen. Hiányzik belőlük nemcsak a keresztezés eredetileg legfőbb alkatelemének a jelentősége, hanem a hiányos véregység következtében hiányzik általában az élethez szükséges akaraterő és elhatározóképesség." Színtiszta ökörség az egész; tipikus esete annak, amikor az ideológia magához hajlítja a valóságot. "A népi állam kötelessége elsősorban a házasság intézményét az állandó fajgyalázástól mentesíteni, szentesíteni rendeltetését, hogy az Úr hasonmásait, ne pedig az ember és a majom közötti torzszülötteket hozza a világra." Megmosolyogtató.
  • AZ ÖNFELÁLDOZÁS ISTENÍTÉSE - "Ha most azt kérdezi valaki, hogy melyek az államalkotó és fenntartó erők a valóságban, úgy azokat egyetlen meghatározásba foglalhatjuk össze: az egyed áldozatképessége és áldozatkészsége a közért. Tény, hogy az ember sohasem áldozza fel magát gazdasági célokért, vagyis nem hal meg üzletekért, hanem csak ideális célokért." Minden kollektivista gondolkodó örök téveszméje, hogy léteznek olyan ideológiai célok, amelyekért érdemes feláldoznunk magunkat, pláne másokat.
  • TŐKEPIAC-ELLENESSÉG - "A tiszta tőke, mint a teremtő munka végső eredménye és a maga létét kizárólag a spekulációnak köszönhető tőke közötti különbséget annak idején nem láttam a maga kívánatos világosságában." Hitler is eljut oda, ahová a kommunisták és a jelenkor zöldjei: gyűlöli a tőzsdét, a kamatot, a tőkejövedelmet. Számára e téren jelentős többletmotivációt jelent, hogy a bankszektorban is a zsidó származásúak túlsúlyát látja. A Führer szerint a tőkének fő (vagy inkább egyetlen) célja, hogy az államot szolgálja. Ez persze fából vaskarika, ahogyan az sem lehetséges, hogy megkülönböztessünk szerethető és gyűlöletes tőkét. A termelés és a spekuláció is része a modern gazdaságnak; egyik nélkül sem létezhetünk.

 

Ennyit az őrületről. Ha azonban lehámozzuk a műről Hitler torz személyiségét, illetve az ebből fakadó narratívát és megoldási javaslatokat, muszáj látni, hogy számos korabeli problémát nagyon is tisztán érzékelt. Mi több: egyes mondatai úgy csengenek, mintha azokat a múlt héten írta volna.

 

BALOLDALI POLITIKA

 

Hitler így ír a szociáldemokraták által irányított szakszervezeti mozgalomról: "A munkásság jogos igényeinek kielégítése érdekében végzendő tevékenysége mindinkább háttérbe szorult, míg végül a szociáldemokrata politika céltudatossága már egyáltalán nem látta szükségesnek a tömeg nagy szociális, gazdasági és kulturális nyomorának kiküszöbölését. Rájött arra, hogy a tömeg kívánságainak kielégítése megfosztja a munkásság akarat nélküli rohamcsapatainak segítségétől." Száz esztendő elteltével ugyanezt látjuk. A nevükben baloldali pártok magasról tesznek a kisember problémáira, hiszen tudják: az általános jólét nem nekik kedvez; a növekvő életminőség kiüresíti a baloldali eszmét. Manapság az új, mondvacsinált áldozati csoportok adnak látszólagos létjogosultságot a neomarxista erőknek. Schiffer András ezt nevezi kaviárbaloldalnak - politikájuk épp olyan öncélú, mint a két világháború közti Németországban volt. "Ismét tanulni kezdtem és csak most jutottam el igazán a zsidó Karl Marx élete tartalmának és akaratának igazi megismeréséhez. A tőke című művét csak most értettem meg, akárcsak a szociáldemokráciának a nemzeti gazdaság elleni harcát, amely valóban csak a nemzetközi pénz és tőzsde számára készíti elő az utat." A 21. századi balos szavazó e mondatokat olvasva felsikít: konteó! Azonban ha megnézzük, hogy az internacionalista munkásmozgalom mennyit tett az általa képviseltekért; ha elgondolkodunk a BALLIBERÁLIS jelző kialakulásán, amely nyilvánvaló paradoxon; ha felidézzük, hogy a liberális pártok milyen játszi könnyedséggel lépnek koalícióra a szocialistákkal bárhol a világon (idehaza SZDSZ- MSZP), miközben elvi programjaik tűz és víz; ha számításba vesszük, hogy a jelenkor neomarxista-progresszív irányzatának legelszántabb terjesztői épp a multinacionális nagyvállalatok, úgy muszáj arra gondolni, hogy volt valami a Führer meglátásában. Hitler hamar rájött, hogy a tömegek támogatása nélkül lehetetlen hatalomra jutni (az általam képviselt libertárius gondolat például sohasem lesz többségben). Ezért hirdetett maga is baloldali programot, csakhogy ő már nacionalista csomagolást használt. Az egész mozgalmát a marxizmus ellenében hozta létre, ám csupán a nemzetközi jellegétől fosztotta meg azt, szinte minden mást átörökített. Intő jel ez a jelenkorra nézve: minél erőszakosabbá válik a globalista baloldal, annál közelebb kerülünk ahhoz, hogy Hitler szelleme újra megjelenjen köztünk. (Talán már a Putyin-jelenség is ennek köszönheti létét.) 

 

NEMZETTUDAT

 

A Mein Kampf arról számol be, hogy a baloldali propaganda már száz évvel ezelőtt is elképesztő intenzitással és hatékonysággal mosta a tudatlan tömegek agyát. "Ami rejtély maradt számomra, az a határtalan gyűlölet volt, amellyel saját népükkel szemben viseltettek és amellyel saját fajtájukra törtek, ócsárolták nagyságát, beszennyezték történelmét és sárba tiporták nagy embereiket. Ez, a saját otthon, a fajta és a haza ellen folytatott harc éppen olyan együgyű, mint érthetetlen, sőt természetellenes volt." Bizonyára naiv vagyok, de engem kissé meglepett, hogy a nemzetek felszámolására való törekvés ilyen régi időkre nyúlik vissza. Bevallom: már azt sem értem, mi a baj azzal, ha az ember büszke a származására. Attól, hogy valaki szereti a hazáját, még nem válik erőszakossá, terroristává, nemkívánatos elemmé. Egy büszke német, egy büszke francia, vagy épp egy büszke magyar egyszersmind büszke európai is. Ezek nem egymás ellen ható, hanem egymást erősítő erők. "A nemzetközi német szocialistát a külföld szolidáris módon kifoszthatja, ő azt testvéri egyetértéssel nyugtázza, és nem gondol a megtorlásra, vagy legalábbis a tiltakozásra, mert hiszen ő - német." Mintha Olaf Scholz világáról olvasnék... Azt persze tudjuk, hogy a németek minden utasítást 100%-os precizitással végrehajtanak - fakadjon az náci, kommunista, vagy épp szivárványos ideológiából -, ám az előttem eleddig ismeretlen volt, hogy a nemzeti önfeladás is parancsszóra ment már száz esztendeje is. Valamiért azt gondoltam, hogy az csak a legutóbbi idők mérgező gyümölcse, de mindenképp a második világháború utáni időkhöz kötődik. Tankönyvbe illő az a fekete-fehér gondolkodásmód, amely kirajzolódik a szemünk előtt. Az egyik térfélen ott áll Hitler, aki átkozza a pacifizmust és a nemzet minden bajáért a békeszeretetet teszi felelőssé; míg a másik oldalon az internacionalista baloldal, amely azt hazudja, hogy a nemzeti elkötelezettségből törvényszerűen erőszak fakad. Miközben mindkettő orbitális hülyeség: az asszertív attitűd pontosan kijelöli azt a határozott, magabiztos, büszke és önérvényesítő fellépést, amely mellőz mindennemű agressziót. Úgy tűnik, ez a fajta kiegyensúlyozott középutasság német fejjel felfoghatatlan. Talán ideológiai téren nem nekik kéne vezetniük Európát.

 

A POLITIKA ESZKÖZTÁRA

 

Hitler felismeri azt, amit a politikai jobboldalnak újra és újra fel kell ismernie: muszáj felvenni a versenyt a nemzetközi baloldallal a politika eszköztárának teljes palettáján:

  • PROPAGANDA - "Minden propagandának népszerűnek kell lennie és szellemi színvonalát a felvilágosítandók legkevésbé képzett rétegének befogadóképességéhez kell szabni." És ha azt hinnénk, hogy a politikai marketing mindentudója Goebbels, úgy tisztázni érdemes: ő is csupán tanítvány: "A tömeg befogadóképessége nagyon korlátolt, értelme kicsiny és éppen ezért nagyon feledékeny. Ezekből a tényekből kifolyólag tehát minden hathatós propaganda csak néhány pontra kell, hogy szorítkozzék. Ezt a néhány pontot és néhány tételt addig kell vezérszavakban ismételni, amíg az utolsó is megérti ebből a szóból azt, amit akarunk."
  • SAJTÓ - "Az újságok egy része arra való volt, hogy fedezze a többit. Amíg a marxista újságok a legaljasabb módon üzentek hadat mindennek, ami az emberiségnek szent, a legszemtelenebb módon támadták az államot és a kormányt és egymás ellen uszították az egyes néposztályokat, addig a polgári demokratikus zsidó lapok kitűnően értettek ahhoz, hogy a híres tárgyilagosság látszatát keltsék. Kerültek minden durva szót, mert tisztában voltak azzal, hogy az üresfejű emberek a külső után ítélnek és nem képesek a dolgok mélyére hatolni." Ez ma sincs másképp. Németországban különösen, ahol a baloldali és a polgári sajtó is egy az egyben ugyanazt a narratívát tálalja. Nálunk szerencsére jobb a helyzet, ugyanakkor az ellenzéki oldalon ugyanúgy megtaláljuk ezt a stíluspalettát a habzó szájú Amerikai Népszavától kezdve az önmagát függetlennek és objektívnek címkéző kormányellenes médiumokig. "Miközben külsőleg gondosan kerülnek minden durva formát, egyéb téren mégis belecsepegtetik a mérget olvasóik szívébe. Szép hangok és szóvirágok segítségével abba a hitbe ringatják olvasóikat, mintha tevékenységüknek egyedüli mozgató rugója tényleg a tiszta tudományosság, sőt az erkölcs lenne." Ez hát a recept, csak le kell másolni...
  • KULTÚRA - "Hiszen mit is jelent Schiller, Goethe vagy Shakespeare az újabb kori német költészet héroszaival szemben! Ők csak elcsépelt, sőt túlhaladott jelenségek. Mert éppen az jellemzi e kort, hogy nemcsak kizárólag ocsmány szennyet termel, hanem ráadásul még bepiszkol mindent, ami a múltban tényleg nagy és magasztos volt. Ezt a jelenséget ilyen időkben meg lehet figyelni. Minél ocsmányabbak és nyomorultabbak egy kornak és embereinek szellemi termékei, annál inkább gyűlölik a fennkölt és dicső múltnak tanait. A legszívesebben kiirtanák a múlt emlékeit, hogy így kikapcsolják az összehasonlítás lehetőségét." A jelenkor csupán annyiban más, hogy a 21. századi marxisták már ténylegesen fel is vállalják, hogy eltörlik, átírják a régi idők számukra nem tetsző fejezeteit.
  • OKTATÁS - Természetesen az oktatás is politikai eszköz, különösen, ami a múltunkat illeti, még akkor is, ha ez csupán hosszútávon fejti ki hatását. Amit Hitler e téma kapcsán megfogalmaz, azt akár magam is írhattam volna: "A történelemtanítás eredménye száz közül kilencvenkilenc esetben siralmas. Néhány adat, születési szám, név még megmarad emlékezetünkben, de teljesen hiányzik a határozott, nagy koncepciójú irányvonal. (...) Éppen a történelem tanításánál kell az anyagot rövidre szabni. A főérték a nagy fejlődési vonalak megismerésében rejlik. (...) Nem azért tanulunk történelmet, hogy a megtörtént tényeket megismerjük, hanem azért, hogy benne a jövő és saját népünk tanítómesterére találjunk."
  • GYÜLEKEZÉS - A Mein Kampf számos olyan sztorit hoz, amelyben szélsőbalos aktivisták ellehetetlenítették, vagy akár szét is verték a számukra nem tetsző politikai megmozdulásokat: "Mihelyst egy ilyen gyűlést meghirdettek, az egész vörös sajtó nagy ordítozásban tört ki, és emellett ezek a hivatásos törvénytiprók nemegyszer elsőként fordultak a hatóságokhoz azzal a gyors és fenyegető kéréssel, hogy a proletariátusnak ezt a kihívását - a súlyosabb következményeket elkerülendő - azonnal tiltsák be." Ha a múlt heti brüsszeli botrányra gondolunk - ahol egy kerületi polgármester rendőri erővel próbálta bezáratni Orbánék konferenciáját -, úgy azt kell mondanunk: a marxista térfélen semmi sem változott.

 

Ami azt illeti, jómagam igazán egyszerűnek látom a világot: a jó és rossz örökös harcát látjuk. Ha lehetek elfogult: az egyik oldalon a hazáját, a feleségét, az életet és a szépséget rajongva szerető Radnóti - a másokon az őt elpusztító nácizmus. Ez a mi koordináta-rendszerünk. Ebbe kell elhelyeznünk magunkat, ideológiáinkat, politikusainkat. Minden, ami békés, ami szép, ami nem bánt mást, az felemel. A másik térfél az erőszaké. Tök mindegy, hogy fekete, barna, vörös, méregzöld, vagy szivárványos egyenruhát ölt. Hitler tökéletesen érzékelte már száz esztendővel ezelőtt is, hogy a globalista baloldal micsoda pusztításra képes. Ma pontosan ugyanezt érezzük. Csakhogy szemben a marxistákkal, akik újra és újra ugyanabból a kottából játszanak, mi pontosan tudjuk, hogy az agresszió nem old meg semmit. Hitler gyalázatos válaszreakciót produkált - ezt soha többé nem engedhetjük. A szuverenista tábor csakis a béke mellett állhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr9918384119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boldeone2 2024.04.22. 11:02:38

Ami azt illeti, jómagam igazán egyszerűnek látom a világot: a jó és rossz örökös harcát látjuk...(....)...Ez a mi koordináta-rendszerünk. Ebbe kell elhelyeznünk magunkat, ideológiáinkat, politikusainkat"

- Milyen kár, hogy ebben a dichotóm világrendben te a rossz oldalán állsz!

Hitler tökéletesen érzékelte már száz esztendővel ezelőtt is, hogy a globalista baloldal micsoda pusztításra képes"

- Valóban " érzékelte" ezért ahogy Putyin, - aki "nem tehetett mást" - lángra lobbantotta az egész világot, " megelőző csapásként"...

Ma pontosan ugyanezt érezzük"

- Dolgozik a goebbelsi- propaganda...

Csakhogy szemben a marxistákkal, akik újra és újra ugyanabból a kottából játszanak, mi pontosan tudjuk, hogy az agresszió nem old meg semmit"

- Az agresszióra nem, de az agresszióra, erőszakra adott válaszreakció evidens a túlélés érdekében! Ezért nem kellene várni azt, hogy a támadott fél adja fel ( ahogy O. V ajánlgatja...)

Hitler gyalázatos válaszreakciót produkált - ezt soha többé nem engedhetjük. A szuverenista tábor csakis a béke mellett állhat."

- Egyetértek: Putler gyalázatos válaszreakciót produkált, ez soha tőbbé nem engedhetjük! Mi következik ebből? Valahogy meg kell állítani! Nyilván nem Magyarországnak, de nem is kér ilyet tőlünk senki

A "szuverenista tábor" - kik azok? Csak nem Putyin európai baráratai, a bolsevik- fasiszta, populista oldal, Orbán vezetésével?

Eszembe jutott egy úttörő dal: "Egy a jelszónk, tartós béke, állj közénk és harcolj érte!"

A békepropagandát már a kommunista időkből ismerjük, meg a " békés harcot " ( oximoron) a békéért...:)

Boldeone2 2024.04.22. 11:13:01

A kommunista " békehimnusz":

Fel vörösök, proletárok,
Csillagosok, katonák!
Nagy munka vár ma reátok,
Állnak még a paloták!

Királyok, hercegek, grófok,
Napolopók és burzsoák!
Reszkessetek, mert feltámadt
Az elnyomott proletár!

Világot megváltó szabadság
Zászlaját fújja a szél,
Éljenek a kommunisták,
És a nemzetköziség!

G. Nagy László 2024.04.22. 11:19:42

@Boldeone2:

Mennyi ideig éltél Nyugaton?

Azért lényeges ez, mert a gondolkodásmód, amit képviselsz, idehaza abszolút ismeretlen. Nálunk van pár rosszindulatú szarkeverő - te nem ilyen vagy. Van egy csomó ostoba birka, akik mennek a szarkeverők után - ilyen sem vagy. De olyan Magyarországon nincsen, vagy csak nagyon elvétve, aki el is hiszi a balos propagandát.

Az egyik tábor rajong Orbánért, és tudja, hogy igaza van. A másik tábor gyűlöli Orbánt, de ők is tudják, hogy a lényeges kérdésekben igaza van. Olyan ember nálunk nem sok van, aki hittel hiszi, hogy a globalista baloldal bármi jót adhat a világnak.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.22. 11:20:17

"Adolf Hitler egy elmebeteg pszichopata"

ebben sokban hasonlít rád lacika. csak egy különbség van, hitler okosabb volt nálad, és még vitázni is tudott.

G. Nagy László 2024.04.22. 11:23:21

@Tesz vesz XVIII.: Múltkor megkaptad az esélyt. Képtelen voltál élni vele. A mai napig nem válaszoltál. Nyilvánvalóan nem foglak komolyan venni és nem fogok reagálni a hülyeségeidre, amíg kihátrálsz a saját állításaid mögül.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.22. 11:23:56

@G. Nagy László:

" Mélyen megveti a pacifizmust; a területszerző, hódító háborúról úgy beszél, mintha a világ legtermészetesebb és legerkölcsösebb tette volna. "

akárcsak putyin. mindkettő népirtó.

de akkor mi van a háborúpárti Aradi vértanúkkal, te "7-es hazafi" aki első bajra menekülnél Bécsbe, meg a klímaválság miatt már a ruszki területeket nézegeted. sose tisztázod. akkor a pesti srácok meg az aradi vcértanűk 10-es hazafiként most hősök, vagy őrülktek? mert mondtál mindkettőt.

az 56-os magyarok azoktól a jenkiktől várták a segítséget, akik még ledobták az atombombát is. ezzel mi van lacika?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.22. 11:27:00

@G. Nagy László: te elmebeteg vagy lacika, funkcionálios analfabéta is a pszichopataságod mellé.

mire nem válaszoltam te nyomroult, mikor te nem vagy hajlandó semmire se válaszolni, ami érdemi. látható ebből a kommentedből is.

MINDENRE VÁLASZOLTAM, ha nem túnik ki abból hogy minden poszt végén ott a nevem, hát akkor közölhetem is.

G. Nagy László 2024.04.22. 11:34:26

@Tesz vesz XVIII.: Valójában még a jelen poszt témájához is kapcsolódik a kérdés.

Hitler hitt az önfeláldozásban. Mindennél jobban hitt abban, hogy a nagy eszméért, a hazáért érdemes, sőt kötelesség meghalni akár. Hogy az egyén sorsa mellékes. Te is arról beszélsz, hogy létezik valódi altruizmus, valódi önzetlenség, valódi önfeladás. A múltkor megkérdeztem, hogy a saját életedben ennek milyen jeleit látod? Nulla választ kaptam, csak mellébeszéltél. Most bizonyíthatsz.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.22. 12:06:08

@G. Nagy László:

de nemám aztán kitiltasz megint, meg törlöd a kommentjeimet, mert nem a poszthoz szólok hozzá :) amilyen hitvány és aljas vagy, simán megteszed ezt is, hogy kérdezel offtopicot aztán emiatt tiltasz mert válaszolok rá megint, a múltkor meg is tetted az önzetlen párkapcsolatoknál. semmi becsületed törött tamagocsim, neked lehet, de nekem nem. kettős mérce!!!!

itt teljesen kibeszéltük a téma ezen részét, csak nagyon buta pszichopata vagy, ezért nem érted. ahogy az önzetlen párkapcsolatokat sem, innen kiderül mindenkinek a kommentekből, hogy miért vagy pszichopata:
teveszmek.blog.hu/2024/02/26/_tiz_evunk_maradt_a_civilizacio_megmentesere#c42488633

itt is te menekültél el innen, miért nem oda írtad lacika? aztán ott ki is beszélhettünk volna :)
ugye azt se érted amikor grundigg elegánsan csuklóztat, meg a finom utalásokat se. sokmindent nem értesz szőllősgazda. a primtív póker a te asztalod, nem az intellektuális világ.

a segítőkészség és az adakozás is altruizmus egy formája, vagy pl annyi, hogy nem hagyjuk még szóban se, hogy az evolúció dolga kiiírtani a szegényeket.
hitler nem az önfeláldozásban hitt, legyünk pontosak, abban hitt hogy MÁSOK meghalhatnak az országért, ahogy putyin is, ők maguk persze szentek maguk szerint. hitler meg azért lett öngyilkos, mert nem volt kiút.

én nem mondom azt hogy mellékes az egyén sorsa. azt mondom hogy vannak közösségi érdekek. az hogyha fegyverrel törnek egy közösség érdekébe, nem azt jelenti, hogy önfeláldozóak vagyunk, hanem hogy megvédjük erőszakodasan is a tulajdonunkat és családunkat az erőszakos támadótól, lacika. lásd a háborúpárti aradi vértanúk. meg a közlegelők tragédiája.

elmagyarázom neked mintha 5-10 éves gyerek lennél, "érzelmileg" a pszichopaták ilyenek.

láttad fenn a többi releváns kérdésem? arra mikor lesz válasz? ha véget ér a meccs? ez nem volt hitványkodás lacika?
a hazugság csak szavak?

máshogy kell ragoznom, és akkor megérted a segítőkészséget és az adakozást? vagy még mindig nem érted szőllőskisgazdám? ahogy gondolom az önzetlen párkapcsolatokat se érted a mai napig, kis házi pszicopatám.

G. Nagy László 2024.04.22. 12:13:44

@Tesz vesz XVIII.: Megint írsz egy fél oldalt a semmiről.

"én nem mondom azt hogy mellékes az egyén sorsa. azt mondom hogy vannak közösségi érdekek. az hogyha fegyverrel törnek egy közösség érdekébe, nem azt jelenti, hogy önfeláldozóak vagyunk, hanem hogy megvédjük erőszakodasan is a tulajdonunkat és családunkat az erőszakos támadótól, lacika. lásd a háborúpárti aradi vértanúk."

Ebből ennyi, aminek van köze a kérdéshez. De ennek is csak halványan: ez az önvédelemről szól és egyetértek vele. (A lehető legönzőbb érdekünk az önvédelem.)

Lépjünk túl ezen, visszatérve az eredeti kérdéshez: VALÓDI ÖNZETLEN cselekedetek. Mi ilyen van az életedben?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.22. 12:36:34

@G. Nagy László:
nem a semmiről írok, csak olyan ostoba vagy, hogy nem tudod felfogni hogy a kérdésedre válaszolok. vagy hazudsz megint.
neked fortuna való meg a diet coke, nem a szavak. azok túl bonyolultak ezekszerint.

"VALÓDI ÖNZETLEN cselekedetek. Mi ilyen van az életedben?"

most írtam le DIREKT KÉTSZER.
és még nyomatékosítom is: "máshogy kell ragoznom, és akkor megérted a segítőkészséget és az adakozást?"

erre megkérded mégegyszer, biztos hogy nem lennél te szénbányászként hasznosabb a társadalomnak, mint fideszes propagandista? oké hogy jobban fizet, Alicantéba is jut, node na: szellemi fogyatékosként nem biztos ám hogy írnod kéne, a fideszbe úgy működtök mint a bolsevikok, mi? a szakértelem már gyanús. a tudomány, az értelem, a tisztesség, inkább a prolikból képzik az írástudót is, a hűség a legnagyobb értékeket , rákosi is hűséges volt sztálinhoz. látható az eredmény, kétszer válaszolok, de megkérdezi mégegyszer.
vagy még mindig nem érted szőllőskisgazdám?

"az önvédelemről szól és egyetértek vele. (A lehető legönzőbb érdekünk az önvédelem.)"

hogy értenél egyet amikor első bajra menekülnél külföldre?
apró szemantikai probléma, hogy attól még altruizmus is, nem pedig önzőség, ha a családtagjaidért kockáztatod a testi épséged. mégha nem is önfeláldozás a cél, hanem a küzdelem maga. A HÁBORÚPÁRTISÁG!

hogy értenél egyet amikor szerinted az "ukránok megérettek a pusztulásra?" és nem tudod eldönteni narcopataként, hogy soros gyuribácsi vagy putyin a nagyobb gonosztevő.

az önző balfaszok nem fogják a közösséget védeni, hanem mint a patkányok a süllyedő hajón, menekülnek bécsbe meg oroszországban néznek területeket a klímaválság miatt.

ezért ne akard kiadni magadat és a hitvány nemzetrontó pártodat hazafinak nemzetinek. mert nem vagytok azok. hazaárulóak vagytok - én meg halálbüntetés párti.

G. Nagy László 2024.04.22. 12:54:57

@Tesz vesz XVIII.:

"máshogy kell ragoznom, és akkor megérted a segítőkészséget és az adakozást?"

Bizony, másképp kell ragoznod. Mégpedig egyes szám első személyben. A kérdés az volt, hogy TE MIKÉPPEN GYAKORLOD EZEKET?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.22. 13:13:20

@G. Nagy László:

milyen beszélgetés az, amikor csak te kérdezel és nem válaszolsz semmire? ahol nem fejted ki az ellentmondásaidat? pszichopata hal a szatyorban, csak pislogsz kifelé, a legkisebb intelletuális diszkomfort nélkül.
én mélyen elgondolkoznék az életed értelméről, így hogy semmiben nincs igazad.
még szerencse hogy ilyen földbuta primitív hitvány korrupt senkiházi vagy, tök szerencse hogy pszichopoata vagy, így el tudod viselni kártékony léted értelmetlenségét.

"Ettől még imádom a hazámat és hiszem, hogy a világ egyik legjobb helyén élek. És igen: van lúdbőr a himnusz alatt. Adnék magamnak olyan 7 pontot hazaszeretetből."

csupán csak 3 minusz pont, amiért alkut kötnél és tárgyalnál a megszállókkal, ahogy írtad a kommentekben is:

"minek veszekedni ha verekedni is lehet? - A birkává butított agymosottak ma kórusban bégetik: "a béke rossz, a háború jó..." Aki fegyverszünetet és béketárgyalásokat sürget, az a Sátán küldötte; szent csak az lehet, aki fokozná a vérontást... Tényleg kezd totálisan elhülyülni az emberiség."

teveszmek.blog.hu/2023/02/28/_minek_veszekedni_ha_verekedni_is_lehet

10-3 = g. nagy lacika. ugye a 10-es aki "meghalna a hazájáért" és aki fokozná a vérrontást! de ugye ez még a doni áldozatokra se egyértelműen igaz, hogy hazájukért haltak meg, és nem az aktuális rezsim kedvéért. tudod kikre teljesen egyértelmű ez? 1848. 1956. és mst ukrajna kapcsán kurvára egyértelmű, akik szerinted megérettek a pusztulásra? de miért is? sose tudjuk meg, mert nem kötnek békét! nem akarnak trianont a mocskok, mi? idióta

de most akkor a 10-es hős vagy totálisan elhülyült?!

lacika!!!!! ne hagyj minket kétségek között vergődni!!! VÁLASZOLJ! pszichopata hal a szatyorban

na mi van 7-es hazafi? a bányász szőllősgazda a hetes hazafi. nem reagálni kell a kommentemre, hanem törölni. és akkor meg is oldódnak az ellentmondásaid, de azért elvárnád hogy ne ostobázzalak le, ugye?
nem lehet idézni a régi posztjaidból csöpike?

amikor milliók fognak itthon éhezni, te akkor is a libsik elvették a mojódat c. sláger fölött fogsz síránkozni, a párt utasításai szerint te rezsimszolga. hazaáruló cseléd.

ráadásul a kérdéseidre is már válaszoltam, adjam meg a csövesek nevét, akiknek adni szoktam? a balta méretét, amivel fát vágok? mit szeretnél lacika? a lehámozott krumplik méretével és súlyával boldog lennél?
nem védtem még fegyverrel a hazámat háborúban, ha erre lennél kíváncsi. te voltál katona? húzd ki magad akkor hikomat.

sikerült felfogni hogy ki kártékonyabb: putyin vagy soros györgy?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.22. 13:22:42

@G. Nagy László:

mi ez az önkritika?:

"Nálunk van pár rosszindulatú szarkeverő - te nem ilyen vagy. Van egy csomó ostoba birka, akik mennek a szarkeverők után "

"De olyan Magyarországon nincsen, vagy csak nagyon elvétve, aki el is hiszi a balos propagandát."

mert fideszes propaganda nincs, ugye? a megafonosok olyan bátran hazudnak pedig, igazi hitvány férgek, mint te, lacika, aki szerint "jó arcok a megafonosok". madarat tolláról.

mi is a balos propaganda csöpike? hogy legyen megfizetne rendesen a dolgozó ember, hogy legyen ingyenes a jóminőségű közoktatás, meg hogy nincs trickle down ecomony valójában.

"Az egyik tábor rajong Orbánért, és tudja, hogy igaza van."

amikor hazudik, akkor is igaza van! a félisten gazdádnál a hazugságokra azt mondod hogy "azok csak szavak", de akkor miért baj, ha gyurcsány hazudik?

"A másik tábor gyűlöli Orbánt, de ők is tudják, hogy a lényeges kérdésekben igaza van."

ezt már kibeszéltük itt a kommentekben igen, haha:
teveszmek.blog.hu/2024/04/04/_az_ertelmiseg_a_racionalitas_talajan_all

akkora hazug gyengeelméjű féreg vagy lacika, hogy imádkozz hogy élőben sose találkozzunk. ritka kivételes példánya vagy a csatornapatkányoknak. fényre ne merészkedj. kibaszott irritáló egy véglény vagy.
de persze ha a következő posztodban beszkellened az autista papírjaidat, akkor hajlamos vagyok az önkritikára, és akkor bocsánatot kérek, haha.
nem szép dolgok elmebetegeket rúgdalni.

"Olyan ember nálunk nem sok van, aki hittel hiszi, hogy a globalista baloldal bármi jót adhat a világnak."

elég ha nem lopják szét az országot.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.22. 13:28:00

@G. Nagy László:

Ezt kérdeztem múltkor, erre se látom a választ:

ha megnézed ezt a videót, akkor is a fortuna körül forog minden második gondolatod?
ja persze hogy igen, hiszen pszichopata vagy.
mímeled csak az érzelmeket 5 éves kigyerek színvonalán.

www.youtube.com/watch?v=civvmOryvXk

Kivonultak a kormánypárti tagok az akku-ipart tárgyaló parlamenti bizottsági ülésről

de hogy vegyem emberszámba a fideszes szavazókat ilyen kivonulások után? mire való a bizottsági ülés a parlamentben?!

HOGY?! NEM HALLOM?

ti pofáztok hazafiságról? azt se tudjátok mi az, kibaszott férgek vagytok csupán, akik gátlástalanul hazudoznak mindenben.
makogjál már erre is valamit. hazudj valami szépet.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.22. 13:40:36

@Boldeone2:

vajon lacika szerint az a baj, a marxistákkal hogy állami tulajdonba lopták el a magántulajdont,

de amikor a SPAR-t akarják ellopni, meg az AUCHAN-t azzal minden oké, mert nem államiba ment, hanem csak közpénzen ellopták magántulajdonba.

EON, MET, VODAFONE, mátra erőmű szétlopása.

milyen kár hogy ezekre sose kapnuk választ,

@G. Nagy László:

ugye lacika?

hogy a f*szomba tudsz te tükörbe nézni?

G. Nagy László 2024.04.22. 13:41:49

@Tesz vesz XVIII.:

Megint három vaskos komment úgy, hogy elmenekülsz a válasz elől. Felteszem még egyszer a kérdést: TE MIKÉPPEN GYAKORLOD A SEGÍTŐKÉSZSÉGET ÉS AZ ADAKOZÁST?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.22. 13:52:40

@G. Nagy László:

hol a válasz az én kérdéseimre?
hányszor válaszoljak lacika?

G. Nagy László 2024.04.22. 14:03:08

@Tesz vesz XVIII.:

Elég, ha egyetlen egyszer válaszolsz.

Ez egy olyan téma, amit te dobtál fel. Kínos, hogy kihátrálsz. Olyan benyomást tesz, mintha az egész életed egy nagy hazugság lenne. Hirdetsz valamiféle értéket, azután kiderül, hogy totál kamu az egész; képmutató vagy, nem is hiszel benne. Ha végre veszed a bátorságot és válaszolsz rá tisztességesen, ígérem, hogy egy kérdésre én is válaszolok.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.22. 14:30:22

@G. Nagy László:

az a k nagy gerinctelen és aljas "stratégiád"? felteszel egy kérdést, válaszolok és ezen rúgozol hogy nem válaszoltam? ahelyett hogy érdemi párbeszédet, KOMMUNIKÁCIÓT folytatnál? mert az nem megy, ilyen nehéz kimondani hogy a félisten gazdág valójában egy marxista spicli volt, egy hazaáruló? ilyen nehéz kimondani hogy nincsenek valójában elveid? az nem elv hogy önző vagy: az patkányság lacika.

Segítek, a csöveseknél meg a baltánál volt ez a rész. olvasd újra. addig amíg fel nem fogod. egy idő után ha nem megy a megértés akkor viszont add fel, és akkor az én kérdéseimre is válaszolhatnál. ha épp nem nézel meccset, mint a múltkor.

nem azért kéne válaszolnod, mert én kérdezem, hanem mert mímelned kéne egy kicsit a szuverén kongitív homo sapies viselkedését, ugyanis a legtöbb intelligens lényt zavarja ha ellentmondásba került, nektek pszichoipatáknek meg mímelnetek kéne az emberi viselkedést, ez a sorsod lacika, ezért kéne válaszolnod. vágod?

akár visszatérhetsz ide is hogy az éjjeli őr államodban állami oktatás nélkül hogyan lennél több mint szénbányász?
ne menekülj állandóan, ezt is a megafon képzésen mondták neked, vagy te szoktál ott oktatni a szőllősgazda képeségieddel? azzal vádold a másikat, amivel téged is vádolnak?

hol a válasz az én RELEVÁNS kérdéseimre? azt hiszed hogy így elkerülheted a felelősséget, hogy neked is kéne válaszolni? oké fideszesek között nagy a verseny a legostobább címre, de azért k -ra színvonaltalan vagy így is.

"Hirdetsz valamiféle értéket, azután kiderül, hogy totál kamu az egész;"

már az is elég lenne lacika, ha nem azt hirdetném mint te, hogy az evolúció dolga kiirtani a szegényeket, aztán a másik mondatodban meg Jézust dicséred te elmebeteg darab szar.

ezt láttad?
vajon lacika szerint az a baj, a marxistákkal hogy állami tulajdonba lopták el a magántulajdont,

de amikor a SPAR-t akarják ellopni, meg az AUCHAN-t azzal minden oké, mert nem államiba ment, hanem csak közpénzen ellopták magántulajdonba.

EON, MET, VODAFONE, mátra erőmű szétlopása.

milyen kár hogy ezekre sose kapnuk választ,
hogy a f*szomba tudsz te tükörbe nézni?

egy emberi hulladék vagy, amíg nem válaszolsz a kérdéseimre, nem tudlak emberszámba venni.

MEDVE1978 2024.04.22. 15:12:55

Huszonegynéhány éve olvastam részeit a Mein Kampfnak. Egy konfúz baromság, ami nem csoda, hiszen Hitler szónokolt a börtönben, amíg a cellatársa jegyzetelte az elmondottakat.

Hitler is a kora gyermeke és egyáltalán nem "furcsa", hogy ez lett belőle. Alapvetően nem nagyon emlegetik, de Hitler példaképe Henry Ford volt. A zsidóellenessége sem volt páratlan, több országban jelen volt már sokkal régebben a modern antiszemitizmus. A különbség az, hogy az "antik" antiszemitizmus vallási gyökerű volt. A spanyoloknál, oroszoknál, Európa több részén a zsidók eltérő vallása, szokásai miatt történtek az üldöztetések és ugye azért, mert megölték Jézus Krisztust. Erre jött rá a modern antiszemitizmus, ami az iparosodással és a zsidó foglalkozások felértékelődésével és a kapcsolati rendszerekkel függ össze. A középkori tiltások miatt a zsidók többsége kereskedő vagy iparos lett, így tőkét tudott felhalmozni. A tőkével pedig jöttek a bankok, a nagyvállalatok is. Tehát a zsidókat már a vagyonuk miatt is nagyon lehetett utálni. A gazdagsággal ugye jön egyszerre a jobb oktatás is és mivel a földtulajdontól és a földműveléstől tiltva voltak a zsidók, a kialakuló értelmiségi pályák felé orientálódtak. Nem véletlen a numerus clausus, ami bőven megelőzi Hitler idejét.

Hitler tehát egy már létező lovat lovagolt meg. Maga a nemzeti fogalma vagy nemzeti önzése sem új, ugyanezt képviselte Mussolini, aki új Római Birodalomról álmodott, de a franciák vagy a britek is. A háború iránti imádata sem egyedülálló, ezt nagyon sokan osztották anno. Köztük a ma egyik legtiszteltebb politikus, Winston Churchill is a háború elszánt híve volt, győzni akart, minden áron.

Fajvédelem témakörben: igazából Hitler szociáldarwinista volt és ezzel sem volt messze egyedül. Az angolszász világban számos olyan társaság létezett, ami hitt az eugenetikában. De a britek sem gondolták azt, hogy a bantu vagy az indiai egyenrangú a londoni polgárral, főként nem az earl-el.

Ideológia és önfeláldozás az ideológiáért: az összes akkori vagy némileg korábbi nemzeti ideológia akkoriban arra épített (Kinek drágább rongy élete, mint a haza becsülete vagy For king and country), hogy kész vagy meghalni a nemzetért, a hazáért.

Szóval a jó öreg Adolf egyáltalán nem volt egy kirívó egyéniség a XX. században, egyedül az erőszakossága (kegyetlensége) és a sikeressége különböztette meg.

"Ami azt illeti, jómagam igazán egyszerűnek látom a világot: a jó és rossz örökös harcát látjuk."

Igazából a legtöbb dolog szürke. Bár vannak erkölcsi jók és rosszak, rettenetesen keverednek. Hitler oldalán harcolt sokáig Mannerheim tábornok és Finnország, akik nem azonosultak egyáltalán a zsidóellenes céljaival vagy árja baromságaival. Hitler ellen harcolt a jó Churchill, aki egyébként vegyi fegyver rajongó volt és vegyi fegyvereket akart használni a németek ellen 1944-ben, valamint a bengáli éhínségben is volt egy kis szerepe, ami miatt több mint egymillió ember halt meg. Szövetségben Sztálinnal, akinek az áldozatainak számát nem nagyon kell felidézni. Ha Hitlert nézzük és az ideológiáját, akkor az egyértelműen gonosz volt, de a németek jelentős részére nem tudok így nézni. Sodródtak, ahogy a legtöbb ember.

Wildhunt 2024.04.22. 16:00:11

A legnagyobb résszel egyetértek. A fekete-fehér világlátásod még mindig hibás, látszik ez a felhozott példádból:

feleségét, az életet és a szépséget rajongva szerető Radnóti

Aki feleségét többször kényszerítette abortuszra. Ez munkásságáról semmit le nem von, de a fekete-fehér besorolást kilövi.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.22. 16:04:02

@Wildhunt:

mit makogsz? bármit felfogtál az egészből?
meglepő lenne

G. Nagy László 2024.04.22. 16:13:47

@Wildhunt:

"legalább hazudna valamit..."

:) :) :) Ez nekem is eszembe jutott. Azt hiszi, hogy a menekülés tisztességesebb...

G. Nagy László 2024.04.22. 16:18:39

@Tesz vesz XVIII.:

"az a k nagy gerinctelen és aljas "stratégiád"? felteszel egy kérdést, válaszolok és ezen rúgozol hogy nem válaszoltam?"

Nincs semmilyen stratégiám. Te állítottad, hogy létező, sőt pozitív dolog az altruizmus. Én meg csak annyit kérek, hogy mondj rá példát a saját életedből.

Az is tisztességes, ha beismered, hogy tévedtél.
Az is tisztességes, ha azt írod, hogy a te életedben nincs ilyen, pedig kéne, hogy legyen.

De az, hogy kimenekülsz, ez nagyon gáz. Komolytalan ember vagy.

G. Nagy László 2024.04.22. 16:33:27

@MEDVE1978:

"Szóval a jó öreg Adolf egyáltalán nem volt egy kirívó egyéniség a XX. században"

Engem az ütött szíven igazán, hogy mennyire hasonló a jelenkor. Olvasáskor mindig jegyzetelek, s ezúttal minimum tucatnyi helyen írtam: egy az egyben mai jelenség.

- Leírja, hogy a baloldal miként vált stratégiát, ha nem vevők a választók az internacionalista hülyeségre - rögtön elbábozzák a hazaszeretőt.
- Tökéletesen leírja Von der Leyent és a mai EU-t.
- Leírja, miként fúj óriási lufikat a baloldal pitiáner ügyekből.
- Leírja a tőke szerepét a háború gerjesztésében.
- Leírja, hogy az állam nem védelmezi meg a polgárait, hanem a szélsőbalos terroristák pártját fogja.

Ha Hitler élne, a fejét fogná. Minden ugyanaz, mint száz éve, csak sokkal durvább.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.22. 16:47:47

@G. Nagy László:

néha behazudozod hogy bírod Jézust.
az altruizmus miatt terjedt el a kereszténység. leírtam már, és akkor még egyet is értettél, most mégis játszod a hülyét. hogy tévedtem?

ez nem azt jelenti hogy nekem az ukrán fronton kell lennem és sebesülteket kell ápolnom. vagy most mi a f*szt vársz?
mit túráztatsz te agyhalott köcsög szőllősgazda?
milyen menekülés? megtaláltad a baltás részt? a csövesekről szóló részt a kommentemben? miért hazudozol megint? egy életen át - nem lesz ez sok lacika?

te viszont k-ra menekülsz, gyáván, ostobán aljas módra hazudozol, és nem választolsz a RELEVÁNS kérdéseimre és az ellentmondásaidra, kb 2-3-4 éve már, felgyűlt többszáz kérdésem lacika, posztot is írtam róla:
kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

még a kérdéseket se érted, látható a kommentekbe milyen hitványul játszod a gyengeelméjűt. vagy tényleg fogyatékos vagy?

megkérdezzem megint hogy putyin válasza után lett orbán nemzeti szuverén? tudod, a félisten marxista spicli gazdád akarta ukrajna nato tagságát. és a "szabadság mindig nyugatról jön, sohase keletről".
a hanyatló nyugatról.

gusztustalanul undorító vagy, ilyen férgek támogatják már a fideszt. nem emberek. tisztességet a szádra ne vedd.

G. Nagy László 2024.04.22. 16:53:24

@Tesz vesz XVIII.:

"most mi a f*szt vársz?"

Azt várom, hogy leírd egy nyomorult, három szavas mondatban, hogy te magad konkrétan miként gyakorlod az önzetlenséget. (Ha még ötször eljátszod, hogy nem érted a kérdést, akkor sem változik semmi. Pont ugyanez lesz a kérdés tizenhatodszorra is.)

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.22. 16:56:56

@G. Nagy László:

" Leírja, hogy a baloldal miként vált stratégiát, ha nem vevők a választók az internacionalista hülyeségre - rögtön elbábozzák a hazaszeretőt."

8 évig liberális INTERNACIONÁLÉ alelnöke volt a marxista komcsi spicli, nem voltak vevők az internacionalista hülyeségre a magyarok, ezért elbábozta orbán a hazaszeretőt és az agyhalottaknak, akiknek abból áll a hazafiság hogy részegen ordítják a himnuszt, ez elég. de ők kérdésre se tudják elmondani, hogy miért nemzeti orbán.
a csaló akkor is csaló ha közben magyar zászlót lenget, és kitűzi a kokárdát. látható is, nem véletlen, hogy a magyargyűlölő ficot is támogatta orbán.

hang.hu/magyar-hang-plusz/magyarorszag-felrugta-a-kijevvel-kotott-megallapodast-156713

sokan nem tudják de a "nagy ellenzéki" lengyel, lech walesa is komcsi spicli volt. ahogy orbán. meg az állítólagosan "bojtár" fedőnevű felesége, lévai anikó, aki minisztereket kér számon.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.22. 16:59:21

@G. Nagy László:

megtaláltad a baltás részt? a csövesekről szóló részt a kommentemben? miért hazudozol megint? egy életen át - nem lesz ez sok lacika?

másold be ide, kielemezzük a mondatot mint az általános iskolában, jó? fogom a kezed és hazudj valami szépet

Az én kérdéseimre mikor válaszolsz lacika?

alöksz róz 2024.04.22. 17:06:36

"Ha most azt kérdezi valaki, hogy melyek az államalkotó és fenntartó erők a valóságban, úgy azokat egyetlen meghatározásba foglalhatjuk össze: az egyed áldozatképessége és áldozatkészsége a közért. Tény, hogy az ember sohasem áldozza fel magát gazdasági célokért, vagyis nem hal meg üzletekért, hanem csak ideális célokért." - ez nem őrület, ez tény.

(nem olvastam, de itt egy szó nincs arról, hogy érdemes)

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.22. 17:06:39

@G. Nagy László: Az is tisztességes, ha beismered, hogy tévedtél.
Az is tisztességes, ha azt írod, hogy a te életedben nincs józan ész, pedig kéne, hogy legyen.

De az, hogy kimenekülsz, ez nagyon gáz. Komolytalan ember vagy.

folyamatosan menekülsz a kérdéseim elől, gyáván és ostobán. aljas hitvány módra. észrevetted lacika? élő beszédben is mernél így kommunikálni?

Wildhunt 2024.04.22. 17:10:22

@alöksz róz: ezért nem létezhet hosszú távon ideológiamentes állam. Bingo!

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.22. 17:17:30

@G. Nagy László:

"Ha még ötször eljátszod, hogy nem érted a kérdést,"

egyszer sem játszottam el, hogy nem értem a kérdést te idióta patkány. összekeversz már megint magaddal.

megtaláltad a baltás részt? a csövesekről szóló részt a kommentemben? miért hazudozol megint? egy életen át - nem lesz ez sok lacika?

másold be ide, kielemezzük a mondatot mint az általános iskolában, jó? fogom a kezed és hazudj valami szépet

Az én kérdéseimre mikor válaszolsz lacika?

G. Nagy László 2024.04.22. 17:33:13

@Tesz vesz XVIII.: Nem fogok keresgélni a kommentjeidben. Ha akarsz, keresgélj bennük. Ha szeretnél válaszolni, itt, e poszt alatt megteheted. hajrá!

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.22. 17:40:40

@G. Nagy László:

akkor minek kéred hogy válaszoljak olyanra, amire már válaszoltam, lacika? húzod az időt hitványul? addig se releváns és értelmes becsületes kommunikációt kell folytatnod, ugye?

én tudom mit írtam, miért keresgéljek én benne? te vársz választ olyanra amire már írtam választ.

az én kérdéseimre mikor fogsz válaszolni?
miért menekülsz? gyáva vagy, vagy agyalott? lehetsz mindkettő is szőllőskisgazám.

Az is tisztességes, ha beismered, hogy tévedtél.
Az is tisztességes, ha azt írod, hogy a te életedben nincs józan ész, pedig kéne, hogy legyen.

De az, hogy kimenekülsz, ez nagyon gáz. Komolytalan ember vagy.

folyamatosan menekülsz a kérdéseim elől, gyáván és ostobán. aljas hitvány módra. észrevetted lacika? élő beszédben is mernél így kommunikálni?

Boldeone2 2024.04.22. 18:11:11

@G. Nagy László: Én kb. 2 évet éltem az USA- ban, meg rövid időt Brüsszelben és Londonban. A multikulturális környzet, az új világ azt eredményezi - jobb esetben- hogy megtanulsz más emberek agyával gondolkodni, alkalmazkodsz, eltanulsz dolgokat
Olyan is van persze, ami itthon jobb, de azért elmondható, hogy inkább el vagyunk maradva a legtöbb esetben a nyugathoz képest. Ennek nyelvi, kulturális és etnikai okai is vannak, meg az elmúlt rendszerek...
Korábban a Magyarországon élésnek volt számos előnye: nagyobb volt a társadalmi kohézió, a barátság, összetartás, stb...Ezek a dolgok már régen elmúltak és olyan lett minden mint az individualista társadalmakban, csak még rosszabb formában...
Mert kint a verseny mellett van szolidaritás is, az elidegenedett társadalomban. Az elit pedig tudja a szerepét ...Nálunk senki nem tud semmit...
Ebben a káoszban pedig nagy szerephez jutnak a hamis próféták...

Itt a "Téveszmék" blogon a gondolkodási sémákat lehet tanulmányozni, lényegében a téveszméket....:)

Aki gondolkodik, az képes - valamennyire - "thinking beyond the box"- ra, de csak nagyon kevés ember van ilyen....

Boldeone2 2024.04.22. 18:33:26

@G. Nagy László: Hitlertől az eurobal-,jobboldalig eljutni az nagyon meredek...Mert azt látjuk, hogy nem a marxisták vannak itt megszólítva, hanem ahogy Orbán mondaná: "a háborúpárti dollárbalolal"...

Mint tudjuk, ha nem Orbán Viktor győz, akkor "háborúba megy az ország"...

Van egy olyan predikcióm, abből qurva nagy pofáraesés lesz most....Lassan az imbecil is felfogja már, hogy a békenarratíva = empty words
Ez új Soros György...
Már a jobboldali, nekem túlzottan orosz- narratívát mondó Magyar Péter is "háborúpárti, dollárbaloldal lett "

...és ezért a gyenge propiért tíz- vagy százmilliókat kapnak egyesek....

Boldeone2 2024.04.22. 18:55:41

@MEDVE1978: Maga Luther Márton is a reformáció atyja is antijudaista volt és könyvet írt "a zsidókról és hazugságaikról " melyben a zsidó vagyon elkobzásáról és zsidóellenes erőszakról beszélt, tehát a rossz hagyomány létezett Európában

A Mein Kampf egyébként egy szánalmasan gyenge írás, lényegében olvashatatlan. Pont olyan, mint a Cion bölcseinek jegyzőkönyve- ordító világökörség

Ez mementónak viszont jó, hogy lássuk milyen könnyen manipulálhatók az emberek....

Ezért viszolygok Orbán kiáltványától is: nem az értelemre, hanem az érzelemre akar hatni...

Ez 100x rosszabb, mint egy pozitív üzenetű program... Az elektromosautó -támogatast csak cégeknek adjak ...

alöksz róz 2024.04.22. 19:34:04

@Boldeone2: "Aki gondolkodik, az képes - valamennyire - "thinking beyond the box"- ra, de csak nagyon kevés ember van ilyen...." - te lennél az utolsó, akire gondolnék

Boldeone2 2024.04.22. 19:40:37

@alöksz róz: Mindig tudtam, hogy irtó kedves ember vagy, de hogy ennyire, az valóban meglepett...

Mondjuk rajtad kívül ezt még nem mondta senki....Mintha "fordítva ülnél a lovon", hogy szavad járásával éljek...

A gondolataimat, amelyeket leírok ebben a formában, sehol máshol nem találod meg, ezért van az, hogy néha top komment vagyok pl a DW news- on, pedig oda tényleg a világ minden részéről írnak...

alöksz róz 2024.04.22. 19:48:46

@Boldeone2: na nem mintha nem láttam volna a birka blogján néhány, a goggle fordítót megszégyenítően rossz és magyartalan fordítással, félbehagyott és máshonnan folytatott mondatokkal ékesített hozzászólásodat :-)))))

Boldeone2 2024.04.22. 20:03:39

@alöksz róz: Szokás szerint megint képzelődsz! Soha nem használok google fordítót, olyan lehet, hogy kevésbé magyarosan fordítok
Idézni csak idézőjel használatával, de soha nem az a lényegi mondandó!

Serény Vélemény 2024.04.23. 09:13:30

@G. Nagy László: "Engem az ütött szíven igazán, hogy mennyire hasonló a jelenkor"

Azt tudtad például, hogy az első nemváltó műtétet az 1920-as években végezték _Berlinben_:?

Ezért is néha nem értem a woke-lmbtq-izmust: bármelyik pillanatban úgy járhatnak, mint az Ernst Röhm(ék).

Boldeone2 2024.04.23. 09:44:52

@Serény Vélemény: Az miért probléma? A nemi diszfória már akkor is létezett. Vannak emberek, akik biológiai neme és természete nem azonos, aki pedig eljut addig pontig hogy nemet váltson, hosszú és rögös utat jár
Különösen nem kellene állami hisztériakeltés ez ellen: " no gender " - mondja Orbán...De mi a fax az?
18 éves korhatár - ahogy majd mindenhol - és megoldva a probléma....

Boldeone2 2024.04.23. 09:50:32

@Serény Vélemény: Ha nem keresed az LMBTQ- embereket, nem látod. Ez megint választás kérdése...
A nácik között - a könyvek leírása szerint - elég sok homoszexuális volt

A Fideszben sincs kevesebb homoszexuális, mint máshol, homogén a társadalmi eloszlás

A pedofília egy érdekes kérdés...Mintha a hatalomhoz közelebb, idősebb korban könnyebben válnának pedofillé az emberek...

Pl Lengyelországban az egyház soraiba is befészkelte magát, a kutatások szerint...

G. Nagy László 2024.04.23. 10:12:07

@Boldeone2:

"18 éves korhatár - ahogy majd mindenhol - és megoldva a probléma.... "

Abszolút egyetértek.

Ezzel együtt is érdemes a dolgot a helyén kezelni. Őrültek mindig voltak és mindig lesznek. Ha valaki eljut odáig, hogy levágatja a farkát, mert nő akar lenni, ott elég komoly zavar van a szoftverben. Előtte biztosan leültetném pár pszichiáterrel, hogy biztosan nincs-e más megoldás. Természetesen ez a normál protokoll, de ha egy klinika erre specializálódik, úgy nem az lesz az érdekük, hogy az ügyfeleiket lebeszéljék e jól tejelő beavatkozásról...

A gyerekeket pedig - ahogy írod is - ki kell hagyni ebből. Már az "érzékenyítés" szintjén is.

Serény Vélemény 2024.04.23. 10:17:46

@Boldeone2: "Az miért probléma?"
Mert először - úgy mint ma - volt a hájp, aztán a nagy hájp után nem sokkal a Konzentrationslager.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.23. 11:52:05

@G. Nagy László:

orbán fiát se világosítsák fel hogy ne akarjon már jézus menyasszonya lenni?

kérdezel valamit és nem érdekel a válasz akkor lacika? akkor minek kérdezed ilyen sokszor? gusztustalan vagy.

miért engem túráztatsz? hitványkodsz, hazudsz gerincttelenül és aljas vagy már megint, ami jellemző szokásod neked meg a fideszes férgeknek is. véletlen egybeesés lenne? fogalmad nincs mi az hogy becsület bazmeg egy ártatlan kommunikációban SE! akkor milyen lennél komplexebb, nehezebb helyzetekben? te gusztustalan pszichopata patkány, undorodom tőled
megtaláltad a választ? másold be ide és kielemezzük együtt, mint az általános iskolában. kisgyerekagyú pszichopata.

biztos van erre is valami "racinonális" válaszod, amit a sárgaház lakói megértenek.

nem elég földbutának lenni, fideszszavazóként, muszáj arrogáns módra hitványkodni hozzá. ilyenkor a sok pénzre gondolsz amit valami alapítványból tolnak, és megnyugszol?

alöksz róz 2024.04.23. 12:29:23

@Boldeone2: "A pedofília egy érdekes kérdés...Mintha a hatalomhoz közelebb, idősebb korban könnyebben válnának pedofillé az emberek..." - vagy azt jegyzed meg jobban, aki a hatalomhoz közelebb van, a mezei pedofilokat meg kevésbé.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.23. 12:47:50

@alöksz róz: főleg ha a hatalom védi a pedofilokat, meg a pedofilsegítőket, ahogy az látható is, azt könnyen jegyezzük meg

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.23. 12:59:02

@G. Nagy László:

de kössünk alkut akkor lacika, mit szólsz hozzá?

látom nagyon választ vártál a kérdésedre (haha), válaszolj egy kérdésemre akkor , és akkor én is válaszolok neked, úgy hogy bemásolom, amit eddig írtam az altruizmusomról, sőt még ki is fejtem nagggyon részletesen! mit szólsz hozzá?

pl válaszolhatnál erre:

"nem herdáljuk el az adófizetők pénzét ukrán háborúra"

de ugye a szerb háborúra lehet ? ugye? ahol meglövik a magyar katonákat, MAGYAR katonát!

most akkor a fideszesek tudják hogy MAGYAR adófizetők mennyivel szálltak be Dodik szabadságharcába? mennyi ebből az orosz pénz? az nem háborúpártiság? nem felesleges pénz ,mint ukrajnának adni?

ez nem is érdekli a fideszes csőcseléket? pont ezért csőcselék.
Lukasenkő gyakorlatilag öli az ellene tüntetőket, neki is adott orbán pár milliót, az nem háborúpártiság lacika?

Simicska szerint orbán orosz pénzen is (meg a magyarok pénzén is) akarta megvenni az RTL klubot is orbán, az Euronewst sikerült, (meg most a fradit):
ebből mennyi a magyar pénz? és a vodafone?

megvesszük állami közpénzen a 4IG-nek, ahol :

www.4ig.hu/tarsasagiranyitas/pedro-vargas-santos-david

Pedro Vargas Santos David, igazgatósági tag, aki most orbán és putyin kedvéért megvette az euronewst is:

www.direkt36.hu/bizalmas-iratok-leplezik-le-hogy-orbanek-titokban-finansziroztak-az-egyik-legnagyobb-europai-tevecsatorna-megvasarlasat/?fbclid=IwAR3ZB_8NuTmM76I5NlRd_p8HFFouTzeMA7gEik7AuBdOpKEESI2cYZPCjcU_aem_Aai_i4H_5G6VFwR6xV-MaBiCgwqc2631jgnhEXUasNpnj9-aBak79Ox6L_e4_g6bUP93jyO7x9DHEp1n3sJsb6pL

ha már a magyar pénznél tartunk, látom fontos neked, a mátrai erőmű szétlopásánál nem fontos? A MET-nél se? EON felvásárlása? Vodafone? Quesator-ügynél? meddig soroljam még? ezeknél nem fontos a magyar adófizetők pénze te 7-es hazaáruló.

G. Nagy László 2024.04.23. 13:23:31

@Tesz vesz XVIII.:

"de ugye a szerb háborúra lehet?"

Nem, arra sem. Szerintem egy tisztességes kormány minimális adót szed és azt kizárólag a magyarság érdekében használja fel.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.23. 13:46:07

@G. Nagy László:

akkor jó lenne nemcsak hazug propaganda cikkeket írni, hanem lehetne poszt és írás néha a valóságról is, nem gondolod? hogy nem kéne annyit hazudozni?

akkor ezekszerint nem fogod többet az ukránokat a szádra venni? és azt hogy békepártiság kell?, hisz ez is hazugság, Meloni is megmondta:

www.facebook.com/watch/?v=3408980329371387&t=0

mert kicsit visszás ha a félsiten gazdád a háborúpárti dodikot meg lukasenkót, meg putyin támogatja gyakorlatilag, nem gondolod?

volt ilyen kérdés, hogy az aradi vértanúknál is gond a háborúpártiság meg az erőszak?
de mindig menekülsz a releváns kérdések elől. most hős a 10 ahazafi, vagy erőszakos őrült?

hogy értetted azt hogy az ukránok megérettek a pusztulásra amúgy? nem putyin a háborús agresszor és a népirtó ebben a történetben?

hogy tudod összeegyeztetni az ország szétlopását lacika, a fidesz szavazatoddal?
nem elég indok, hogy korrupt vagy és lefizettek. megértheted, hogy ez nem közösségi szempont, hiába vagy pszichopata, oké megérteni nem tudod, csak fogadd el.

hogy lehet magyarságnak tartani a tolvajt? a magyar tolvaj jó tolvaj?

Serény Vélemény 2024.04.23. 14:34:30

@Tesz vesz XVIII.: "akkor jó lenne nemcsak hazug propaganda cikkeket írni, "

Ezt most magadnak mondod?
Szerintem nagyon egyszerű:
1) A ruszkik győznek.
2) Mert ha nem, akkor az ukránok atomot kapnak a nyakukba, és ezért fognak a ruszkik győzni.

És ennyi.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.23. 14:42:51

@Serény Vélemény:

nem magamnak mondom, lacikának mondom csöpi.
"Nem szabad megengedni, hogy Magyarországot a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék"

orbán 2007.

"A Gazprom lehet a Ferencváros következő főszponzora" - 2024.

és az rtl klubot is a gazprom vagy más orosz pénzen akarta megvenni orbán.

ne felejtsd el, hogy a szabadság mindig nyugatról jön, sohase keletről - orbán gazdád nem megmondta?

ukránok nem kapnak atomot a nyakukba, te lehet ilyen hülye ostoba vagy, de putyinék ennyire nem debilek. idióta, válaszolj már, vajon miért akarta orbán 2008-előtt beléptetni az ukránokat a nato-ba és akkor grúzia kapcsán még merte háborús agresszornak nevezni a ruszkikat.

ma már nem meri, ott csicskaként van kínában putyin mellett zavarában:

Orbán Putyinnak 6 nappal 2023. okt. 23-a előtt: „Magyarország soha nem akart az oroszokkal szemben állni”

www.youtube.com/watch?v=77sMNcD6wAg

és neki tapsikolsz te cseléd?

Serény Vélemény 2024.04.23. 14:56:44

@Tesz vesz XVIII.: "idióta"

"ukránok nem kapnak atomot a nyakukba, te lehet ilyen hülye ostoba vagy, de putyinék ennyire nem debilek",

NEM, nem azért. Hanem mert lenyomják őket a ruszkik, mint a szart, atom nélkül.

Most már nem az a kérdés, hogy kijön-e egy nagyjábóli technikai KO, hanem, hogy egyáltalán Ukrajna túléli-e. (Szerintem nem. Legalább kettő darab államra fog szakadni, egy nyugati jelentéktelen része lehet, hogy eu tag lesz, de ezt is te fogod és a többi eu-s poglár megszívni, mert mindent is ismét fel kell építeni ott ismét - a TE pénzedből kis okoska.
A másik része pedig - mint a világtörténelem során mindig is - az orosz érdekszférához fog tartozni. A ruszki haderő pedig most úgy felszív(ja/ta) magát, hogy az egész nyugati katonai tömb csak fosni fog reggeltől-estig, és estétől reggelig.

"Orbán Putyinnak 6 nappal 2023. okt. 23-a előtt: „Magyarország soha nem akart az oroszokkal szemben állni”"

Pedig kurva sok esélyünk is volna ellenük, ugye???

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.23. 15:24:23

@Serény Vélemény:
"NEM, nem azért. Hanem mert lenyomják őket a ruszkik, mint a szart, atom nélkül."

nem azért?! akkor meg minek írtad a 2. pontba?!

"de ezt is te fogod és a többi eu-s poglár megszívni, mert mindent is ismét fel kell építeni ott ismét - a TE pénzedből kis okoska."

te nem vagy EU-s polgár? te vagy az Magomed?!
nyugodjál meg csöpike, ki lesznek fizetve az építőipari cégek, és ukrajna fizeni a hiteleit. 56-ot te amúgy ünnepled? pedig tudhatták volna hogy nem nyerhetnek az oroszok ellen! ha vannak elveid - pl nem egy állat vagy, aki az aláírt szerződéseket nem veszi figyelembe, meg nem irtod passzióból a civil lakosságot - akkor nem számít hogy mennyi az esélyed, amikor megtámadnak és fenyegnek, vagy legyőzött gerinctelen szolga leszel, vagy küzdesz.

elárulom, hogy Ukrajna nagyon sok segítséget kap nyugatról, és túl fogja élni. a ruszkik meg lenullázták az nagyhatalmi státuszukat, és kína vazallusa lett belőlük. még ha le is nyelnek 3 megyét. pirruszi győzelem lesz ez nekik. ahhoz képest hogy hogyan arcoskodott putyin, nemhogy kijevet nem sikerült elfoglalnia, de még a konvojának az üzemanyag ellátását se sikerült abszolválniuk.
azt is elárulom, hogy nyugat-európa eléggé gazdag ám.

tudod orbán gazdád is hiába hazudozott a nemzeti konztultációban, végül mégis MEGSZAVAZTA az ukrajnának adott pénzt. szóval miért nálam háborogsz?

scontent.fbud9-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/438657094_122142373562197947_32509952761665487_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=j2QyjMCdSgcAb7svgyz&_nc_ht=scontent.fbud9-1.fna&cb_e2o_trans=t&oh=00_AfBKRN6fyqHQ7uDOQZJ0hr_xN-qv8LsQcomcDJ1TexB-Xg&oe=662D88A3

"A ruszki haderő pedig most úgy felszív(ja/ta) magát, hogy az egész nyugati katonai tömb"

úgy érzed hogy európa nem fegyverkezik? érdekes az ukránokkal nem bírtak el, de majd Európával el fognak, ugye?
te akkor jól értem hogy oroszország pártján állsz? ott már azért megbüntetnének hogyha leírod a háború szót te szerencsétlen.

"Pedig kurva sok esélyünk is volna ellenük, ugye???"

erről beszéltem te k nagy magyar! tipikus megalkuvó, becstelen, gerinctelen potenciális hazaárulóak vagytok. hazaárulni jobb, mint küzdeni a függetlenségért, nálad még 1956 se nemzeti ünnep.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.23. 15:29:05

@Serény Vélemény:

Továbbá:

2008 Orbán: "Olyasmi történt, amely a hidegháború vége óta nem fordult elő. A nyers erőpolitika birodalmi szemléletű és erejű érvényesítése, amelyet Oroszország most vállalt, az elmúlt 20 évben ismeretlen volt...Itt (...) a jövőről van szó. Arról, hogy az a világ köszönt-e ránk, amiben az erőpolitika sikereket érhet el a világban, vagy pedig a nemzetközi közösség elég erős, bölcs és megfontolt lesz ahhoz, hogy világossá tegye: hiába érzi valaki újra megerősödve magát, mint például Oroszország, nem jelenti azt, hogy fönnálló konfliktusait olyan módon rendezheti el, amely elfogadhatatlan a 21. század emberi életet és méltóságot tiszteletben tartó világában."

Deutsch 2008 : "Ma Grúzia, holnap talán Ukrajna, nem tudjuk, hogy hol lehet a vége"...

444.hu/2014/09/04/ruszkik-haza?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR11WO3G1EWYhNT8GvJYoZyEXXNadbMDlDzX77m8hdGo2ihoSwKQo9Osy9Y_aem_AfMEPIj7x4sJdsMsk9cUrOYNcrAMTK1u8zznDv1AAABmsTomh3BaYKTyU2SuNaGm5jpZp9KH9xhZaCn72wIzL81S

Ezekre bárki leszavaz még?

www.youtube.com/watch?v=lgAiOliN4eQ

Serény Vélemény 2024.04.23. 15:37:06

@Tesz vesz XVIII.: "úgy érzed hogy európa nem fegyverkezik? "

Nem, nem fegyverkezik. HÁNY új fegyvergyárat építettek az elmúlt KETTŐ évben?

(Segítek Európában 0. darabot.)

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.23. 16:14:00

@Serény Vélemény:

most akkor nem mindig jön a szabadság nyugatról?

miért kell új gyár? világháborút akarsz? hát de atom is van ám, azt is ledobhatják ukrajnára, vagy mégse? összevissza beszélsz.

nem elég a régi fegyvergyár? milyen kapacitást szeretnél csöpike? melyik szervezetnek lennél inkább a katonai tanácsadója? A NATO-nak vagy a ruszkiknak te hazaáruló? nagy szüksége van a NATO-nak az efféle szakértőkre

te vagy az , somkuti?

www.facebook.com/media/set/?set=a.117172194748310&type=3

vagy a vadőr követője vagy?

www.facebook.com/media/set/?set=a.117120588086804&type=3

Serény Vélemény 2024.04.23. 16:25:11

@Tesz vesz XVIII.: Engem nem zavar, hogy buta vagy, mint a tök!

Gyár nélkül nem tudnak fegyvert, és főleg lőszert gyártani. A lőszer most Tajvan és Izrael felé fog áramlani.

És Ukrajnának annyi.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.23. 17:33:45

@Serény Vélemény:

lőszert tudnak venni is csöpike. de ez mi f*szom?:
honvedelem.hu/hirek/europa-legmodernebb-loszergyar-komplexuma-epul.html

www.consilium.europa.eu/hu/press/press-releases/2023/07/07/asap-council-and-european-parliament-strike-a-deal-on-boosting-the-production-of-ammunition-and-missiles-in-the-eu/

nem hallottad? buta vagy mint a tök, és ez engem viszont k-ra zavar.

majd értesítsd a NATO-t ha kitör a III. világháború, hogy megint időben át tudjanak állni a cigigyárakkal a lőszerekre. ha nem segítesz a katonai szakértőknek európában: bukásra vannak ítélve! bocsásd meg uram nekik, nem tudják mit cselekszenek! de viszont van remény, mert itt Magyarországon a csodakommentelő, aki megmondja az európai haderőknek hogy mikor mit csináljanak. isten ajándéka vagy!

arról nem is beszélve, tudod csöpike, hogy annyi lőszer nem kell, mert van légierőnk, távolsági rakétánk, vágod? nekünk natosoknak. te ki is vagy?

ha putyinista vagy akkor felköthetünk ugye, mint potenciális árulót?

most akkor nem mindig jön a szabadság nyugatról? te ugye orbánra szavazol?

Boldeone2 2024.04.23. 17:37:21

@Serény Vélemény: Gyár nélkül nem tudnak fegyvert, és főleg lőszert gyártani. A lőszer most Tajvan és Izrael felé fog áramlani.
És Ukrajnának annyi."

- Fogalmad sincs semmiről, csak pofázod a ruszki propagandát! A NATO fel tudja és fel is kell pörgetnie a lőszergyártást+ a világpiacon minden beszerezhető

Gyár nélkül nem tudnak fegyvert, és főleg lőszert gyártani. A lőszer most Tajvan és Izrael felé fog áramlani.

vedelmiiparblog.hu/blog/nammo-svedorszag-24-oras-loszergyartas-ukrajnanak/

Boldeone2 2024.04.23. 17:42:31

@Serény Vélemény: másik része pedig - mint a világtörténelem során mindig is - az orosz érdekszférához fog tartozni. A ruszki haderő pedig most úgy felszív(ja/ta) magát, hogy az egész nyugati katonai tömb csak fosni fog reggeltől-estig, és estétől reggelig."

- Ez megint marhaság! Gondolol Lengyel- Litván perszonálunióról , vagy Zaporozsijei hetmanátusról mar hallottál?

Az orosz uralomnak- érdekszférának ott vége- nem restaurálható

A ruszkik anno aláírták a budapesti nyilatkozatot, ahol már garantálták Ukrajna függetlenségét, így kössön velük bárki békét!

Boldeone2 2024.04.23. 17:50:15

1) A ruszkik győznek.
2) Mert ha nem, akkor az ukránok atomot kapnak a nyakukba, és ezért fognak a ruszkik győzni."

- Ez egy közkeletű téveszme! A ruszkik SOHA nem fognak/ tudni győzni, ha a nyugat fenn tudja tartani Ukrajna támogatását

Az orosz propaganda szerint és Orbán szerint a muszka legyőzhetetlen - megírta a Pravda....Mi viszont már ismerjük őket: hazudnak éjjel- nappal...

Az hogy a költségvetés 40% védelemre és biztonságra megy, nem tartható. Kb 1 millió fiatal képzett ember hagyta el az országot, orosz technológia nincs
Kamu- propaganda az egész!

A NATO a világ GDP 47% - át adja, 1 milliárd ember, Oroszország SOHA és semmilyen módon nem győzheti le, ezt Putyin is tudja , ezért kell a folytonos fenyegetés nekik!

Boldeone2 2024.04.23. 17:54:49

Ugyanezt mondja Brzezinki is:

index.hu/kulfold/2024/04/23/ian-brzezinski-szemerkenyi-reka-egyesult-allamok-ukrajna-oroszorszag-nato-harom-tenger-kezdemenyezes-egyensuly-intezet/

Oroszország sebezhető- verhető!

Itt érdemes Orbán aljaskodást felhozni. Szerinte most " békéről és háborúról szavazunk"

Ennyire primitív és hazug narratíva soha nem volt...

Most akkor aki a romjobbos Magyar Péterre szavaz, a háborúra szavaz???

GyMasa 2024.04.23. 21:01:19

@G. Nagy László:
Őszinte alismerésem azért a türelemért, amivel ezt a teljes elmeháborodottat kezeled!

GyMasa 2024.04.23. 21:04:44

@G. Nagy László:
Szerintem Hitler ma egy a woke fasiszták által körberajongott egyén lenne simán.
Hiszen, az, ahogy a nyilvánvalóan és teljesen níltan totál náci ukránokat (de, itt nyugodtan meg lehetne említeni az ugyanúgy gyök rasszista BLM-et is) körbeszopkodják, az pontosan elárulja, hogyan is állnak hozzá az élethez.

Serény Vélemény 2024.04.23. 21:25:03

@Boldeone2: Ez a cikk pont arról szól, amiről beszéltem, egyszerűen nem értem, hogy mit nem lehet azon érteni, hogy egész Európa és az egész USA sem képes elegendő tüzérségi lőszert gyártani?

EGY darab 155 mm-es lövedék egyébként 8 ezer euróba kerül mostanában.
és még így sem tudnak eleget gyártani belőle.

A ruszkik 10 ezer darab 100mm-nél nagyobb lövedéket lőnek ki _naponta_.(!)
Az ukránok 8 ezer darabot.
Az egész amerikai termelés HAVI 28 ezer, amit nagy nehezen tudtak feltornázni ide, és az a terv hogy idén év végére elérik a havi 70-80 ezer darabot.

www.voanews.com/a/without-more-funds-us-unable-to-hit-ammunition-production-goals/7510881.html

Számold már ki, hogy hány nap alatt lövik ki ezt csak az ukránok! (És az Izrael-libanon háború még el sem kezdődött!)
www.politico.eu/article/ukrainian-army-suffers-from-artillery-shell-hunger/

GyMasa 2024.04.23. 21:46:30

@G. Nagy László:
Pontosan! Egy gyereknek 10-12 éves kora előtt fogalma sincs róla, mi az a nemiség...

GyMasa 2024.04.23. 21:51:29

@Serény Vélemény:
Az ukránok nem fognak atomot kapni... Talán Medvedev mondott egyszer, valami hasonlót, hogy: "csak nem gondolja bárki is, hogy Kijev megérdemel egy atomot, azok mind majd Londont, New Yorkot, meg párizst fogják felégetni.
AMúgy sincs rá szükség, hiszen az oroszok hagyományos fegyverzettel os proig rombolhatnák Ukrajnát.
Az ugye pl. a nagy kérdés, hogy miért állnak még a Dnyeperen a hidak? Egyedül Herszonnál lett lerombolva. Mert, ha logikusan gondolkodunk, az jön ki, hogy le kell rombolni az összes Dnyeper hidat, és szépen elfoglalni a gyakorlatilag védtelen, keleti országrészt. De az oroszoknak nem ez a célja! Nekik jobb is, hogy csőstűl áramlik oda a hadianyag, meg az emberanyag, akiket lehet lemészárolni. Aztán, amikor majd elfogy az ukrán hadsereg, akkor lehet elindulni nyugat felé.

GyMasa 2024.04.23. 21:53:37

@Serény Vélemény:
Jajj, vigyázz, most ezzel a sok számmal alaposan túlterhelted Boldi agyát!

G. Nagy László 2024.04.23. 22:47:32

@GyMasa:

"Őszinte elismerésem azért a türelemért, amivel ezt a teljes elmeháborodottat kezeled!"

Köszönöm. Az a helyzet, hogy én szinte mindenkitől jót, szeretetet, barátságot kapok. Igyekszem én is tisztességesen bánni mindenkivel.

"Szerintem Hitler ma egy a woke fasiszták által körberajongott egyén lenne simán."

Az biztos, hogy Hitler a haját tépné, ha ma élne. Az ő perverzitása az erőszak, de az értékrendje többé-kevésbé helyes: hazaszeretet, magaskultúra, sport, egészség. A woke világ csupán az erőszakban és a rasszizmusban hasonló az övéhez. Az értékrend pont fordított...

grundigg 2024.04.23. 23:11:34

@G. Nagy László:

"Hitler [...] értékrendje többé-kevésbé helyes"

Nem jártam itt egy pár hete, de normálisabb nem lettél, az biztos.

Azért külön kitüntetés jár, hogy egyszerre vagy képes azt állítani, hogy Hitler egy elmebeteg pszichopata volt,meg azt, hogy többé-kevésbé helyes volt az értékrendje.

A helyes értékrendű elmebeteg pszichopata - gyönyörű!

G. Nagy László 2024.04.23. 23:49:58

@grundigg: Én értem, hogy a lételemed a kötözködés. De elég világosan fogalmazok.

Ha össze kell vetni az internacionalista baloldalt a patrióta jobboldallal, úgy nem kérdés, hogy az utóbbi szolgálja jobban a nemzet dolgát.
Ha össze kell vetni az egészségtelent az egészségessel, úgy nyilvánvaló, hogy az utóbbi az értékesebb.
ha össze kell vetni a silány kultúrát a minőségi művészettel, úgy nyilvánvaló, hogy az utóbbi a magasabb rendű.

Tényleg ezekkel vitatkozol???

G. Nagy László 2024.04.24. 00:00:06

@grundigg:

"A helyes értékrendű elmebeteg pszichopata - gyönyörű!"

Valójában megint csak az van, hogy túlértékeltelek. Valamiért azt gondolom rólad, hogy bár a lelked kibaszott romlott, de azért az eszed a helyén van. Talán ebben is tévedek.

A helyes értékrendű pszichopata az valami olyasmi, mint a jó illatú rusnyaság. Két tökéletesen különböző dimenzióról van szó. Simán el tudsz képzelni egy olyan nőt, akinek jó az illata, de ha felkapcsolod a villanyt, ott vége a vágynak... Hitler értékrendje sok mindenben helyes. Az viszont, hogy erőszakkal kívánta érvényre juttatni törekvéseit, nyilvánvalóan őrült és embertelen dolog. E kettő tökéletesen megfér egymással.

Tartok tőle, hogy ostobább vagy, mint hittem, ha ezt nem érted.

Boldeone2 2024.04.24. 00:23:36

@Serény Vélemény: Az egész amerikai termelés HAVI 28 ezer, amit nagy nehezen tudtak feltornázni ide, és az a terv hogy idén év végére elérik a havi 70-80 ezer darabot."

- Ez egy cikk, nem tudjuk mennyire releváns, de a trend mégis csak az, hogy fel kell pörgetni a hadianyag termelést az USA - ban és az EU - ban is, és ha az felpörög azzal az oroszok nem lesznek képesek lépést tartani
Radadásul fegyvert lehet megrendelni Koreától vagy más ázsiai államokból is
Az nem tartható, hogy egy állam költségvetésének 30-40% a háborúra megy el. Oroszország veszteni fog

Boldeone2 2024.04.24. 00:34:41

@GyMasa: Nekik jobb is, hogy csőstűl áramlik oda a hadianyag, meg az emberanyag, akiket lehet lemészárolni. Aztán, amikor majd elfogy az ukrán hadsereg, akkor lehet elindulni nyugat felé."

- Te beteg vagy ember, ráadásul fogalmad sincs a kinti helyzetről! Az ukranok 5 hónapig szinte semmilyen érdemi muníciót nem kaptak, a ruszkik így is alig tudták elfoglalni Avdijivkát, ami lényegében ott van egy milliós orosz varos, Donetsk mellett. Tehát extrém szarul teljesít a muszka hadsereg
Az orosz áldozatok száma pedig 300-400 ezer , tehat óriási!
Most az ukránok olyan fegyvereket fognak kapni, ami még az eddigieknél is jobban odaver a muszkáknak!

Húzd ki nyelved Putyin elvtars seggéből, te agymosott! Putyin el fogjuk számoltatni, örökre nem rejtőzhet el ő sem!

A haborús bűnök soha nem évülnek el!

grundigg 2024.04.24. 00:35:42

@G. Nagy László:

Tartok tőle, hogy nem tudod, mit jelent az, hogy pszichopata. (Azt nem feltételezem, hogy te is az vagy)

Amúgy én nem vitatkozom semmivel, csak rögzítettem, hogy a liberális blogger szerint Hitler értékrendje többé-kevésbé helyes volt.

És rögzítettem, hogy szerinted egy pszichopata értékrendje lehet helyes. Nyilván aki agyonveri valamelyik családtagodat, annak is lehet helyes az értékrendje. Csak elég rugalmasan kell kezelni az "értékrend" meg a "helyes" szavak jelentését. Lehet pl., hogy azért verte agyon, mert szerinte veszélyt jelentett a hazára. Hazaszeretet máris kipipálva! Vagy mert nem szurkolt a fradikának. Sport szeretete kipipálva!

Hogy amúgy mi köze van Hitlernek a patrióta jobboldalhoz, nem tudom, de nem is érdekelnek az erre vonatkozó perverz elgondolásaid. Az sem, hogy szerinted mi a rosseb köze van a Németországra és a németekre csekély 12 év alatt történelmük legnagyobb pusztítását hozó alja féregnek a hazaszeretethez.

És azt sem tudom, mi köze a magaskultúrához a könyvégető (tudod, a múltat így eltörlő!), művészeket, tudósokat, gondolkodókat a saját hazájukból elüldöző (vö. hazaszetetet!), börtönbe záró, megölő aljas féregnek a magaskultúrához, de nem is érdekelnek az ezzel kapcsolatos perverz elgondolásaid. (Mondjuk, azt sem tudom, neked mi közöd van a magaskultúrához, egyáltalán mióta tartod azt bármiféle értékrend részének.)

Azt sem tudom,mi köze a helyes értékrendnek ahhoz, hogy valaki szereti a lelátóról bámulni a sportolókat, meg propagandacélokra használni a sporteseményeket, de ebben a komcsik jobbak voltak Hitlernél is, szerintem ott keresd a helyes értékrendet.

Szóval nem vitatkozom én veled, csak annyit javaslok, hogy nehogy néhány "nemzeti önfeladó" németnek add elő a perverz elméletedet Hitler hazaszeretetéről meg helyes értékrendjéről.

Boldeone2 2024.04.24. 01:03:15

Jó, hogy ez a hitleres poszt meg lett írva, hiszen így mindnki tudja miről fog szólni az EU - választás ....

Lehet választani a modern fasizmus és a plurális- demokratikus jövő között...

A szélsőjobboldali populisták majdnem azt mondják, mint anno a nácik, mert a naci politikában is felismerhetők voltak a bolsevil módszerek
Tehát az extrém konzervatizmuson jóval túlmutató dolgok vannak

Konzervativizmus = isten+ haza+ család ( nagyjából)

Fasizmus = sovinizmus, nemzeti izoláció, gyűlöletpolitika, xenopfóbia, homofóbia. Amikor ez háborús agresszióval és totalitárius politikai rendszerrel társul akkor az színtiszta fasizmus. Ilyen most a putyini rezsim, amit egyes blogtársak üdvözölnek...

Orbán nem fasiszta, de fasisztoid jellegű politikát visz, elemeiben már sok esetben hasonló. A bolsevik nézetek is elterjedtek : bűnös, rossz nyugat, antliberalizmus, stb..
A baloldali emberek megbélyegzése, stb, az államilag szervezett gigapropaganda....

Most pedig a "szuverenitási törvény" .... Ez már egy hibrid autokrácia, amit előbb- utóbb , ez a dolgok természetes rendje , valahogy eltakarítanak...
Ha ez bekövetkezik- akkor először a rendszerváltás után- el kell számoltatni a miniszterelnököt!

Lényegében egy telhesen más társadalmi rendszert kell felépíteni, fel kell számolni az évtizdek óta épített egypárti rezsimet!

G. Nagy László 2024.04.24. 08:37:41

@grundigg:

"Amúgy én nem vitatkozom semmivel, csak rögzítettem..."

Igen, a szokásos maszatolás. Nincs véleményed, nincs gondolatod, nincs értékrended. Mert ha lenne, ha megmutatnád, akkor még bánthatnának is érte, te meg azt nem szeretnéd, kis érzékenyke :) Te csak másokat basztatsz, de úgy, hogy sérthetetlen maradj... Elég nyomorult egy attitűd, én erre mondom, hogy elbaszott egy lelked van.

"És rögzítettem, hogy szerinted egy pszichopata értékrendje lehet helyes. Nyilván aki agyonveri valamelyik családtagodat, annak is lehet helyes az értékrendje. Csak elég rugalmasan kell kezelni az "értékrend" meg a "helyes" szavak jelentését."

Persze, igyekszel kiállni magadért és megvédeni a hülyeségedet. Nem, nem kell rugalmasan kezelni egyiket sem. Minden szót használjunk az eredeti jelentése szerint, ahhoz sziklaszilárdan ragaszkodva! (Ne játsszuk el a bolsevikok kisded játékát a szerepcserével! Kettőnk közül te vagy a maszatolós-szétfolyós-relativizálós, a semmiért felelősséget nem vállaló.) Szóval nem arról van szó, hogy bármilyen kifejezést ki kéne forgatni az eredeti jelentéséből. Hanem arról, hogy KÉT KÜLÖNBÖZŐ DIMENZIÓT vizsgálunk. Az egyik egy ELVI ÉRTÉKREND, a másik annak GYAKORLATI ÉRVÉNYRE JUTTATÁSÁNAK MÓDSZERTANA. És igen, aki agyonveri valamelyik családtagomat, annak is lehet helyes értékrendje ezernyi kérdésben. A pszichopata attól pszichopata, hogy nem is érzékeli, fel sem fogja, hogy az erőszak alkalmazása morálian megengedhetetlen.

Csakhogy tisztán láss, felállítom az egészséges lelkű ember preferencia-sorrendjét:

1. KLASSZIKUS LIBERÁLIS (aki helyes elvi értékrendet vall és erőszakmentes)
2. BÉKÉS IDIÓTÁK (minden erőszakmentes seggfej, gondoljon bármit is a világról)
3. FASISZTÁK, NÁCIK, SZÉLSŐJOBBOSOK (ők elbuknak a legfontosabb teszten, az erőszakmentesség tesztjén, de bizonyos elvi kérdésekben vannak, lehetnek részigazságaik)
4. ANTIFA, LENIN-FIÚK, VÖRÖS TERRORISTÁK (ők a világ szemete, mert nem csupán kegyetlenek, de még az is undorító, amit elvi kérdésekben hirdetnek)

Nem olyan bonyolult. Csak neked kurva nehéz a bunker mélyéről okoskodnod. Biztosan gondolsz valamit a világról, de ezt sosem mered megmutatni. Marad a fikázás...

G. Nagy László 2024.04.24. 08:46:12

@Boldeone2:

Szinte mindenben tévedsz.

"Orbán nem fasiszta, de fasisztoid jellegű politikát visz"

Nagyon nem. Attól, hogy a szélsőbalos mainstream átkeresztelt fasisztának mindent, ami Lenintől jobbra van, Orbán centrumpolitikája még centrumpolitika marad.

"A bolsevik nézetek is elterjedtek : bűnös, rossz nyugat"

Ez pont nem bolsevik nézet. A nyugat nem eredendően bűnös. A nyugat attól vált bűnössé, hogy letért a nyugatias gondolkodásmódról (béke, jólét, demokrácia, jogállam, szólásszabadság), és elindult a marxizmus irányába. És már mélyen bent jár az erdőben.

"A baloldali emberek megbélyegzése"

Senki nem bélyegzi meg a jó szándékú szociáldemokratákat. A káoszteremtő marxizmus az, ami megvetést érdemel.

grundigg 2024.04.24. 09:15:21

@G. Nagy László: "Igen, a szokásos maszatolás. Nincs véleményed, nincs gondolatod, nincs értékrended."

Vicces, hogy egy retorikai fogásba kapaszkodsz bele, miközben egy tízéves gyerek számára is érthetően kinyilvánítottam a véleményem Hitlerről is meg rólad is.

De érdemben mégis mit vitázzak azzal, aki szerint egy pszichopata értéjrendje helyes? Tudod, Lackó, a pszichopatának nincsen értékrendje, nincsen lelkiismerete, bárkin átgázol. Ép elméjű ember nem gondolhatja, hogy a pszichopatának helyes értékrendje lehetne.

És ugyan mit kéne érdemben vitáznom azzal, aki képes egy mondatban említeni Hitlert és a hazaszeretetet. Meg a patrióta jobboldalt. Te is így szereted a hazát, ugye?

És kurvára nem arról van szó, hogy Hitlernek lett volna egy helyes elvi értékrendje, csak hát a gyakorlati megvalósítással problémák voltak. Minden mocsokságát nyíltan meghirdette.

Mondjuk ezt az ostoba mentegetést (szép elvek vs csúnya gyakorlat) a komcsik kapcsán szokták előadni, igazán újító dolog, a hogy a liberális :)))))))))))))))))) bloggernek ezt a nácikra sikerül alkalmaznia.

Amúgy ha elolvasnád legalább a saját posztod, tudnád, hogy Hitler nemcsak erőszakkultuszt hirdetett, de szocialista is volt, szóval a te 4 pontos skáládon valahol az 50. pont környékén kellene lennie, de ez már igazán apróság.

grundigg 2024.04.24. 09:30:31

Csak a kedvedért (30 mp google):

"mi a munkásság legjobbjainak szocialista öntudatára, hazaszeretetére, önfeláldozására és szorgalmára apellálunk" (Rákosi Mátyás)

Lám, Rákosi a hazaszeretetre apellált! Az értékrendje tehát többé-kevésbé helyes volt. És még háborút se indított! Szóval mehet a béke- és hazaszeretők táborába, az 1. pontba. Orbán félisten mellé.

G. Nagy László 2024.04.24. 10:06:05

@grundigg:

"És ugyan mit kéne érdemben vitáznom azzal, aki képes egy mondatban említeni Hitlert és a hazaszeretetet."

Ezzel mi a gondod? Nekem semmi kétségem afelől, hogy Hitler rajongva szerette Németországot.

Te is így szereted a hazát, ugye?

Nem, én sokkal kevésbé. Bennem semmiféle fanatizmus nincsen. Én a hazát egy olyan klubnak tekintem, amely jó esetben kielégíti állampolgári igényeimet (jelenleg abszolút így van), s ahol jól érzem magam. De nem halnék meg érte.

"Tudod, Lackó, a pszichopatának nincsen értékrendje"

Ez egy nyilvánvaló faszság. Értékrendje egy erkölcsi relativistának nincsen. Egy pszichopatának lehet, sőt többnyire van is. Csakhogy elkalandozzunk a politikától: Láttad az Amerikai pszicho című klasszikust? A főszereplő totál pszichopata, de olyan értékelemzéseket mutat be a film során végig, hogy beszarsz. A legtöbb szociopata és pszichopata ilyen.

G. Nagy László 2024.04.24. 10:28:34

@grundigg:

"Tudod, Lackó, a pszichopatának nincsen értékrendje"

Vagy ott vannak a nagy vallásalapítók: Mózes, Mohamed. Melyik nem volt pszichopata? Melyiknek nem volt értékrendje?

grundigg 2024.04.24. 10:46:51

@G. Nagy László: "Nekem semmi kétségem afelől, hogy Hitler rajongva szerette Németországot."

Ja. Ahogy Priklopil "szerette" Natascha Kampuscht.

grundigg 2024.04.24. 10:51:26

@G. Nagy László: "De nem halnék meg érte."

Hitler sem halt meg a hazáért, ellenben elpusztította a hazát saját magáért.

grundigg 2024.04.24. 11:04:54

@G. Nagy László: "Vagy ott vannak a nagy vallásalapítók: Mózes, Mohamed. Melyik nem volt pszichopata?"

Nem tudom, honnan veszed, hogy pszichopaták voltak. Mózes annyira nem volt pszichopata, hogy jó eséllyel létező személy sem volt.

G. Nagy László 2024.04.24. 11:24:38

@grundigg:

"Hitler sem halt meg a hazáért, ellenben elpusztította a hazát saját magáért."

Minden fanatikus faszfej ezt teszi. Zelenszkij is. Neki is kétségbe vonod a hazaszeretetét?

"Mózes annyira nem volt pszichopata, hogy jó eséllyel létező személy sem volt."

Talán nem is létezett. Talán igen. A hivatalos, mainstream történelmi narratíva szerint valós személy volt, ahogyan Ábrahám is. Maradjunk ennél, amíg felül nem írják a történészek!

A sztori szerint Mózes lejön a hegyről, ahol népe egy aranyborjú körül mulatozik. Rögtön lemészárol közülük néhány ezret... Mi ez, ha nem pszichopátia? És Mohamed? Egy piti rablóvezér volt, aki az egész vallást azért hozta létre, hogy legitimálja a gyilkos hadjáratait. Ha ők ketten nem voltak pszichopaták, akkor senki.

Boldeone2 2024.04.24. 12:29:36

@G. Nagy László: Nagyon nem. Attól, hogy a szélsőbalos mainstream átkeresztelt fasisztának mindent, ami Lenintől jobbra van, Orbán centrumpolitikája még centrumpolitika marad."

- Nem. Orbán már messze van a centrumtól. Ezért kellett elhagyni a néppártot a fidesznek. Hogy ki az abszolút jobboldal, aki még nem fasiszta és nem bolsevik, Margaret Thatchert mondanám
Az újjobboldal már fasisztoid, és bolsevik is egyben, azaz destruktív

Ez pont nem bolsevik nézet. A nyugat nem eredendően bűnös. A nyugat attól vált bűnössé, hogy letért a nyugatias gondolkodásmódról (béke, jólét, demokrácia, jogállam, szólásszabadság), és elindult a marxizmus irányába"

- Ne viccelj már!:) Ez pure bolsevik-kommunizmus, amit most leírtál a kollektíven " bűnős nyugatról" Magyarországon már 80 éve ez narratíva:
" bántják a magyart" De, lehet 300 éve... "Két pogány közt egy hazáért " mondja a kuruc dal...

A nyugatellenességből hol csinálnak ma állami ideológiát? 10 pontos kérdés....Oroszországban!

Kik a leghűbb követői? - új kérdés....

Orbánék....

Boldeone2 2024.04.24. 12:40:10

@G. Nagy László: Minden fanatikus faszfej ezt teszi. Zelenszkij is. "

- Hagyjuk már ezt az ócska, orosz propaganda Zelenszkij- mocskolást! Csak azért történik az egész, mert Zelensikij egy kivételes képességű politikus, Putyin emberére talált, nem tudja legyőzni

Lényegében ember nincs aki képes lenne arre a munkára, amit ő elvégez, Ukrajna neki köszönheti, hogy független állam

Bátorsága szintén rendkívüli. A Spetnaz már pár száz méterre volt csak elnöki palotától, amikor az amerikaiak felajánlották, hogy kimentik
Erre ő ezt mondta: I need ammunition, not a ride

Zelenszkij tulajdonképpen a korunk hőse, aki szembeszállt egy gonosz birdodalommal!

Nem kellene minden ócska putyini hazugságot elterjeszteni! Putyin pszichopata, Zelenszkij - bár nem mintaember,ki az - de elképesztően kitartó, tehetséges politikus és nem pszichopata!

G. Nagy László 2024.04.24. 13:00:32

@Boldeone2:

"Hogy ki az abszolút jobboldal, aki még nem fasiszta és nem bolsevik, Margaret Thatchert mondanám"

Egyetértek. Orbán hozzá képest balra található. Sajnos.

"Zelenszkij tulajdonképpen a korunk hőse, aki szembeszállt egy gonosz birdodalommal!"

Remélem, magadban röhögsz azért, amikor ezeket gépeled :)

grundigg 2024.04.24. 13:34:17

@G. Nagy László: "Minden fanatikus faszfej ezt teszi."

Úgy érted, minden többé-kevésbé helyes értékrendű fanatikus faszfej.

Én viszonylag egyszerűen gondolkodom: ha valaki egy sikátorban leüt, összever és kirabol téged, az nem szeret. Lehet, hogy valamiféle - pszichiáterek számára izgalmas - lelki viszonyulása van feléd, de ezt nem szeretetnek szokás hívni.

Ukrajnát meg nem Zelenszkij pusztítja, hanem jóbarátunk, Putyin elvtárs, ahogy Magyarországot sem Hunyadi, Dobó vagy Jurisics pusztította, hanem a török.

Boldeone2 2024.04.24. 13:36:39

@G. Nagy László: Dehogy! Eszembe jutott még valaki, akit Ronald Reagan- nek hívtak...Ő volt - ha lehet ilyet mondani-

abszolút jobboldali... Az "evil empire " kifejezés is tőle ered....Én csak tőle kölcsönöztem...

Trump <<< Reagan

Trump csak egy kis szaros, nárcisztikus elmeteg, Orbán pedig egy erkölcstelen barom. Pszichopatának nem mondanám, mert az elnyomó rendszert rendkívüli érzékkel építette ki és üzemelteti ( most azonban megbicsaklani látszik)

Orbán az, aki a történelem során kialakult minden szofisztikált eszközt bevet a hatalom kisajátítása érdekében. Ennek egy jelentős része a propaganda mesteri alkalmazása. Bar manapság - szerintem- túllőttek a célon :

"A választás tétje az, hogy háború lesz, vagy béke- mondja..."

A röv8d válaszom erre: Lófaszt!

Wildhunt 2024.04.24. 13:37:54

@G. Nagy László: ez, bármilyen szomorú, de igaz.

Wildhunt 2024.04.24. 13:38:53

@grundigg: Zelenszkij a fronton harcol? Ha már Hunyadi meg Dobó...

Wildhunt 2024.04.24. 13:40:18

@grundigg: Donyecki lakosságot ki is ágyúztatta 10 éven keresztül? Felteszem az z is pszichopata gyilkos gazember volt?

grundigg 2024.04.24. 13:56:56

@Wildhunt: "Donyecki lakosságot ki is ágyúztatta 10 éven keresztül?"

Gondolom, Zelenszkij. És téged is ő ejtett a fejedre kiskorodban.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.24. 13:56:58

@Boldeone2:

A ruszkik anno aláírták a budapesti nyilatkozatot, meg még azóta is volt 3-4 szerződés az ukránokkal Sz. Bíró meg Rácz szerint is

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.24. 13:59:00

@GyMasa: mondja az egyik bolond a másiknak.

az érvek kimaradtak, bizonyára nem is zavar, és nem is vetted észre, ezért vagy ostoba bolond.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.24. 14:12:13

@Serény Vélemény:

"egész Európa és az egész USA sem képes elegendő tüzérségi lőszert gyártani"

nem persze, csak putyin képes rá. kitört már a III. vh? volt pár ilyen kérdés.
" nem értem, hogy mit nem lehet azon érteni", hogy mi a légierő meg a távolsági rakéták szerepe.

onnan indultunk te ostoba balfasz, hogy szerinte EURÓPA NEM fegyverkezik, hiába növelik európában a kiadásokat a költségvetésben a haderőre, szerinted ilyen nem létezik, (biztos ellopják mint orbán gazdád akkor, de lehet nem magadból kéne kiindulni): erre most hozol két olyan linket, hogy ukrajnának lőszerre van szüksége.

nem szégyelled magad?
és főként azért hogy másokat butázol le, akik sokkal okosabbak nálad?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.24. 14:19:50

@GyMasa:

"AMúgy sincs rá szükség, hiszen az oroszok hagyományos fegyverzettel is porig rombolhatnák Ukrajnát."

-hatnák? hiszen nem porig rombolják ténylegesen, hanem airsoft pályát csinálnak! idióták.

Magyar Péter a pusztuló vidéknek nézett egy airsoftpályát
Országjárása közben Komlón lőtt néhány fotót egy romos, elhagyatott területről Magyar Péter, majd megosztotta közösségi oldalán, mint a pusztuló vidék látleletét. Kommentben világosították fel, hogy a hely azért néz ki így, mert airsoft- és paintballmeccseket szoktak szervezni a területen, ezek a játékok pedig ilyen helyszíneket kívánnak a hitelesség eléréséhez.

index.hu/belfold/2024/04/23/magyar-peter-tevedes-komlo-airsoft-paintball-palya/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2t-SGKYOuLU-5JUIVHzZ5hPQTvRGgEhnGTX8atrvf94uXwrbXelI8jZR8_aem_AWopXmWjtUI6_BdkVi_wk03dPS923OSq6xk7mY2t8dLzLby6_meRUtpwweX_N611tZFZULG7CKKC3QpK6lLZrWnX

"Frissítés: a politikus utóbb a közösségi oldalán reagált a témában született cikkekre, amelyben elmondta, hogy lehet, hogy ezekben az épületekben ma airsoftot játszanak, de nem azért „zárt be a bánya és rohasztották le és lopták szét az épületeket, hogy létrehozzák az airsoft pályát.”
Ugye, srácok, ez mind az airsoft pálya miatt van? Semmi köze hozzá a 14 éves kétharmados kormányzásnak és a városvezetésnek? A komlóiak másképp gondolják

Ehhez értenek, a romboláshoz, az építés már kevésbé megy, hogy virágzó civilizációt alkossanak, ellenben tudósokat, orvosokat ölnek, ha azok kritizálják a járványkezelést.

mint észak- és dél-korea. az ukránok jobban élnének ha nyugat felé fordulnak. hiszen a szabadság mindig nyugatról jön, sohase keletről, neked is megmondta a gazdád, nem sikerült megérteni?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.24. 14:21:45

@GyMasa:

ha buta vagy és úgy van önbizalmad, azt úgy hívják hogy dunning-kruger hatás vagy nárcizmus, narcopataság.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.24. 14:32:26

@G. Nagy László:

jaj most megint megjátszhatod az emberi viselkedést. hazudj még valami szépet, kedveset, imitáld csak:

"Az a helyzet, hogy én szinte mindenkitől jót, szeretetet, barátságot kapok. Igyekszem én is tisztességesen bánni mindenkivel."

Én viszont bíróság előtt is vállalom hogy pszichopata vagy lacika. Annyira biztos vagyok benne. és ez jobban megáll, mint mikor Puzsér mondtaa tömlőtestű hajdúpéterre.
parázs vitát folytattunk mi is itt ugye? jót vitáztál a tőszavazás mekegéseiddel, mindent kibeszéltünk itt is, úgy érzed?

nárcisztikus pszichopata, szellemi fogyatékos szótár:
"parázs vitát folytattam egyik jóbarátommal."

=

"lemosott mint a szart, én meg csak mekegtem"

("Amit tudni kell róla: közgazdász diplomával és kifejezetten magas intelligenciahányadossal bír, továbbá nagyon nem rajong a Fideszért.")
teveszmek.blog.hu/2024/04/04/_az_ertelmiseg_a_racionalitas_talajan_all

barátságot és szeretetet kaptál tőle is, meg Mérő Lászlótól is, akinek nem válaszolsz a kérdéseire se.

Hallod te melyik vagy ott a félisten pöcsénél?
www.eszakhirnok.com/wp-content/uploads/2022/10/311492764_199516279183254_7106609562529347964_n.jpg?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR25DMBZV8uzXzV8UFxUEDjY0kdRTKoMpv3fMsjrgpaHaurdpSPCFCujSAo_aem_AWqCoPYdmmNVEQ5Vz99Q5snLkrUfRmxIKySVWe999ieMJVIyIHV0JnrZteyIlsVW0TdPSunR4M5gEZEYLGR4_MPM

"Hitler a haját tépné, ha ma élne. Az ő perverzitása az erőszak, de az értékrendje többé-kevésbé helyes:"

még mindig mondod a perverz erőszakot, dehát a gazdád lukasenó, dodik, meg putyin támogatása is akkor perverz, nem lacika?

de várjál van itt valami a nemzeti szó után, a szocializmus helyes? dehát te akkor marxista vagy! kaviárfideszesként?!

volt egy ilyen kérdés is a parázs vitánk elején:

vajon lacika szerint az a baj, a marxistákkal hogy állami tulajdonba lopták el a magántulajdont,
de amikor a SPAR-t akarják ellopni, meg az AUCHAN-t azzal minden oké, mert nem államiba ment, hanem csak közpénzen ellopták magántulajdonba.
EON, MET, VODAFONE, mátra erőmű szétlopása.

milyen kár hogy ezekre sose kapnuk választ,
hogy a f*szomba tudsz te tükörbe nézni?

Serény Vélemény 2024.04.24. 14:45:19

@Tesz vesz XVIII.: "Én viszont bíróság előtt is vállalom hogy pszichopata vagy lacika."

Hm. Ez potenciálisan becsületsértés, ha a blog gazdája feljelent, akkor a végén még tényleg a bíróság előtt is megbeszélhetitek.
Mondjuk az ügyvédeitek jól fognak járni ebben az esetben, az biztos...

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.24. 14:47:19

@G. Nagy László:

"Ha össze kell vetni az internacionalista baloldalt a patrióta jobboldallal, úgy nem kérdés, hogy az utóbbi szolgálja jobban a nemzet dolgát."

az internacionalista baloldalt, ahonnan viktor jön?
mi a nemzet dolga lacika? hogy részegen ordítsátok a himnusz a stadionokban? tényleg ennyiből áll a pszichopata hazaszeretete?

"Ha össze kell vetni az egészségtelent az egészségessel, úgy nyilvánvaló, hogy az utóbbi az értékesebb."

na igen, csak a pszichopata nem tudja, és nem érdeklik a közösségi ideológiák, csak az önzés. ismerős?

"az önzés a legmagasabb fokú erkölcsiség" - amikor a pszichopata próbálja ideológizálni, kimagyarázni a saját fogyatékosságát.

"Tényleg ezekkel vitatkozol???"

nem, de te nem is erről beszéltél kis fogyatékosom. ilyenkor nehéz tényleg eldönteni hogy most is tudatosan hazudsz és másról kezdesz beszélni, ahogy nálam hitványkodsz jópártszor (és az olyan egyszerű hogy az tudatosan aljas) de itt lehet hogy tényleg a szellemi fogyatékos éned jött elő. és fogalmad nincs arról mi a vita témája.
ezekután olyan bájos, hogy az egyik legokosabb kommentelődet sértegeted, úgy hogy te vagy itt az egyik legostobább:

"Valamiért azt gondolom rólad, hogy bár a lelked kibaszott romlott, de azért az eszed a helyén van. Talán ebben is tévedek."
"Tartok tőle, hogy ostobább vagy, mint hittem, ha ezt nem érted."

ha grundigg lelke romlott, mi van a te nemlétező lelkeddel lacika?
így kezeled a frusztrációidat? hogy értelmes felvetésekre reagálsz így?

" Leírja, hogy a baloldal miként vált stratégiát, ha nem vevők a választók az internacionalista hülyeségre - rögtön elbábozzák a hazaszeretőt."

8 évig liberális INTERNACIONÁLÉ alelnöke volt a marxista komcsi spicli, nem voltak vevők az internacionalista hülyeségre a magyarok, ezért elbábozta orbán a hazaszeretőt és az agyhalottaknak, akiknek abból áll a hazafiság hogy részegen ordítják a himnuszt, ez elég. de ők kérdésre se tudják elmondani, hogy miért nemzeti orbán.
a csaló akkor is csaló ha közben magyar zászlót lenget, és kitűzi a kokárdát. látható is, nem véletlen, hogy a magyargyűlölő ficot is támogatta orbán.

hang.hu/magyar-hang-plusz/magyarorszag-felrugta-a-kijevvel-kotott-megallapodast-156713

sokan nem tudják de a "nagy ellenzéki" lengyel, lech walesa is komcsi spicli volt. ahogy orbán. meg az állítólagosan "bojtár" fedőnevű felesége, lévai anikó, aki minisztereket kér számon.

baalint1 2024.04.24. 14:54:36

@G. Nagy László:
Az a helyzet, hogy a nácik "hazaszeretete" nem a sima hazaszeretet fokozása, túltolása, hanem valami egészen más.

Eleve ha Hitler esetében mélyebben belemennénk, ugye ő Ausztriában született, és utálta Ausztriát, mert ő az egységes németségben hitt, a Monarciában meg nem, az osztrák köztársaságban meg különösen nem. Ezzel még nem lenne baj, mert abban a korban az osztrákok meg voltak ebben osztva. Na de az osztrák hagyományos patriótizmus akkor sem, előtte, utána sem volt egységes, simán vannak tiroliak, akik tirolinak és nem osztráknak vallják magukat, a német identitás meg ennél még sokkal összetettebb, lásd pl. a bajorok identitását. Amit ezzel akarok mondani, hogy amit Hitler vallott, annak semmi köze nem volt a patriótizmushoz, az egy birodalmi képzet volt a nagy német birodalomról, és ezt a tettei is igazolják. Ha patrióta lett volna, akkor nem egy olyan birodalmi vágyálmat nyomat, ahol a németséget a többi nép fölé helyezi, egyeseket alacsonabbrendűnek beállítva, mert ilyen németség eleve nem létezett, nem volt árja német nép, ez eleve egy tévképzet volt, amit ő rakott össze az azt megelőző korszak korszellemének számára szimpatikus részéből.

Azért teljesen különböző az egészséges hazaszeretet a nemzeti sovinizmustól, mert a hazádat ha szereted, önmagáért szereted, és nem egy fajta terjeszkedő testként tekintesz rá, vagy személyként, amellyel azonosítva magadat úgy gondolod, hogy jól el kell verni a másik nemzetet.

Egyébként a kommunista osztályharc is pontosan ugyanez a logika, csak más csoportokkal,de amúgy egyes komcsikra is jellemző volt a nemzti sovinizmus.

Ha konkrétan a Fideszt nézzük, ők azok akik sosem tutak nemzetben gondolkodni, náluk a sovinizmus határa ott van ahol a Fideszhez való lojalitás határa, ők mindenkit nemzeten kívülinek tekintenek, aki politikailag nem velük van. Mondjuk erre is sok példa volt a történelemben pl. Rákosi is. Ennek a fajta sovinizmusnak semmi köze nincs a hazaszeretethez, ettől függetlenül egy Fideszes lehetne hazaszerető, de nem jellemző, a legtöbb hazafi feltehetőleg már rég otthagyta a pártot többek közt emiatt is.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.24. 14:54:58

@Serény Vélemény:

tényállítás sose becsületsértés csöpike, majd bevonunk pár szakértőt is. nyugi.

de nagyon helyes, lesz pár kérdésem hozzá a bírósági folyósokon és nagyon ajánlom hogy úgy reagáljon akkor már, mint egy homo sapiens, mert amit itt művel, azt élőben nem tolerálom.

24.hu/szorakozas/2013/11/14/puzser-hajdu-peter-klinikai-pszichopata/

Puzsérnak amúgy lehetett pszichopatázni a peren kiderült.:

www.facebook.com/Robert.Puzser/photos/a.362831433792676/1690850047657468/?type=3&locale=hu_HU

lacika amúgy nem számít közszereplőnek a 3 szar könyve meg a megafonos blogja miatt?
közalkalmazott lenne az biztos, hiába megy át pár alapítványon a közpénz.

majd ebbe is belekapaszkodunk a jogászaimmal, hogy közszereplő.

baalint1 2024.04.24. 14:56:37

Megjegyzem, Hitlerékre még jellemző volt hogy pont ugyanazt csinálták, amiket a marxistáknál szidtak, de ebből amúgy nem csináltak nagy titkot. Ugyanazok a propaganda, manipulációs módszerek, pártépítés, balhézás, stb. Annyi különbség van, hogy jobbak voltak benne a komcsknál.

A liberálisokka, szocdemekkel szemben meg ugyanaz a retorikátok máig, függetleül attól, hogy épp komcsnak, nácinaj vagy orbánistának valjátok magatokat.

baalint1 2024.04.24. 15:00:37

@G. Nagy László:
A Mózeses sztoriban az az érdekes,hogy Isten parancsolta, ami nem menti fel Mózest, de ezen vallás alapján Isten mindenképpen pszichopata.

Az mondjuk vicces, hogy Zelenszkijt fanatikus faszfejnek nevezed, mert védekező háborút vezet elnökként, és Hitlerhez hasonlítgatod. Már bocs, de Hitler a világot akarta leigázni, ebben mi a fasz a hazaszeretet?

baalint1 2024.04.24. 15:02:22

@G. Nagy László:
Orbán a mai európai baloldaltól is balra áll, nagyon erősen. A jobbolaliság minimuma a magántulajdon sérthetetlesége, ezt a minimum mércét messze nem üti meg a vezér elvtársad.

Serény Vélemény 2024.04.24. 15:03:41

@Tesz vesz XVIII.: "nem persze, csak putyin képes rá"

Putyin sem képes rá. Az oroszok egy harmad arányban a régi szovjet raktáraikból kiürített lőszert, egy harmad arányban az új gyártást, egy harmad arányban meg az észak-koreai importot használják. (Tudomásom szerint, ami kb. néhány hónapos elemzésen alapul.)

"nem szégyelled magad?"

Most ezt magadtól kérdezed?

A második vh alatt a ruszkik legyártottak kb 50 ezer darab t34-es harckocsit. Na, ez fegyverkezés. Az amerikaiak meg 50 ezer darab M4Shermant. Ez is fegyverkezés.

Most havi kb 3-4 darab(!) tankot tud Németország legyártani, ugyanúgy, mint amikor nem fegyverkezett.
Akkor mit nevezünk fegyverkezésnek?

vedelmiiparblog.hu/blog/nemet-leopard-harckocsik-gyartasa-csehorszagban/

G. Nagy László 2024.04.24. 15:04:24

@baalint1:

Minden, amit írsz, az utolsó bekezdésig korrekt és valós. Valóban így gondolkodott Hitler.

Ami a Fideszt illeti: én most keresgélem a fejemben a nagy hazafiakat, akik vették a kalapjukat, de nem találok ilyet. Akik távoztak, azok valamilyen botrány miatt mondtak le. Mindenki más ott van ma is. Még az eltévelygő báránykák is visszatalálnak sokszor. Azt pedig, hogy a Fidesz mennyire képviseli hitelesen a nemzeti kérdést, legfőképp a választások döntik el. A legutóbbi négy kétharmad arról árulkodik, hogy az istenadta nép szerint az Orbán-kabinet hazaszerető és az ország érdekeit képviseli. Ha most júniusban nagyon leszerepelnénk - semmi előzetes jel nem mutat erre - úgy lenne igazságod. Másfél hónap múlva meglátjuk :)

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.24. 15:05:52

@grundigg:

" mi a rosseb köze van a Németországra és a németekre csekély 12 év alatt történelmük legnagyobb pusztítását hozó alja féregnek a hazaszeretethez."

az, hogy mi lett a kimentele, nem befolyásolja azt, hogy a revízió összefügg a nacionalizmussal. a balos nacionalista Petőfi is Uniót akart Erdéllyel.

de sztálin és berija is pszichopata volt.

baalint1 2024.04.24. 15:08:36

És ha már a Hitleres párhuzamnál tartunk, ott van ugye Putyin elvtársad. Azt vallja, hirdeti, hogy Ukrajna orosz föld, Kijev ősi orosz város, ami az oroszokat illeti, az ukrán nemzet igazából nem létezik. Hitler is hasonlókat vallott rólunk alacsonyabbrendű "fajokról". Ez nem hazaszeretet, nem annak a radikális változata, mert egyrészt nem értékrendet közvetít, hanem más nemzetekhez képest határozza meg magát, mások leigazásából csinál identitást. Másrészt nem törődik a realitásokkal, fejjel megy a falnak, így csak szenvedést okoz az oroszoknak/németeknek.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.24. 15:08:52

@Boldeone2:

orbán nem fasiszta, mert mindenben hazudik, még a nacionalizmusban is, fico. stb
ugye, a pszichopata aki 5 éves gyerek szintjén gondolkodik az érzelmekről, meg a kisvasutakról.

G. Nagy László 2024.04.24. 15:12:25

@baalint1:

"És ha már a Hitleres párhuzamnál tartunk, ott van ugye Putyin elvtársad."

A Hitler-Putyin párhuzam nagyrészt megáll. A különbség csak annyi, hogy Hitler fanatikus őrült volt, Putyin vele szemben kifejezetten józannak tűnik.

baalint1 2024.04.24. 15:27:43

@G. Nagy László:
Ugye ezen logika alapján mióta Putyin megtámadta Ukrajnát, azóta nemzetibb lett, mert még többen szavaznak rá. Még véletlenül sem azért, mert bedurvult a rendszer, jobban elnyom bármiféle ellenvéleményt.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.24. 15:34:05

@G. Nagy László:

bájos, na:

" És igen, aki agyonveri valamelyik családtagomat, annak is lehet helyes értékrendje ezernyi kérdésben."

nem lennék a családtagjaid helyében... "te strici". állandóan nézni a diet coke-ok közötti különbségeket is...

"A pszichopata attól pszichopata, hogy nem is érzékeli, fel sem fogja, hogy az erőszak alkalmazása morálian megengedhetetlen."

a kövér, gyáva pszichopata így definiálja a pszichopataságot :)

jaj lacika, nem. kevered valamivel. nemcsak a börtöktöltelékek pszichopaták, hanem az ostobán imádott cégvezéreidtől is ezt várják el a vadkapitalizmusban. hol van ott erőszak?
vannak szeretnivaló pszichopaták is, kérdezd meg a feleségedtől, hogy ez mit jelent. valamivel biztos elcsábítottad szegény párát, már itt is ugye, ahogy definiáltad a "szerelmet", hogy többször sikerült NEKED kielégíteni, és ez milyen jó, már mutatja hogy pszichopátiás vagy, a nárcizmus mellé, meg hogy szerinted nincs önzetlen párkapcsolat.

a pszichopata többi embert tárgynak tekinti, akiket manipulál és kihasznál, úgy, ahogy az emberek többsége egy csavarhúzót vagy egy papírzsebkendőt használ. agresszív, nem érez empátiát (bár megjátszhatja, és lacika meg is játssza, ha jön Almandin vagy mások és szólnak valamit), szégyent vagy megbánást a visszaélései miatt.

ezért írom hogy egy intelligens lény nem bírná elviselni ezt a sok ellentondásodat, de még szerencse hogy te pszichopata vagy így könnyedén tudod kezelni ezt.
ezért nem érted az önzetlen párkapcsolatokat, és 5 éves kisgyerek szintjén se. ez egy szellemi és lelki fogyatékosság a nárcizmusod mellé.

agresszív: "Elég nyomorult egy attitűd, én erre mondom, hogy elbaszott egy lelked van."
"BÉKÉS IDIÓTÁK (minden erőszakmentes seggfej, gondoljon bármit is a világról)" - milyen kedves velük.

ezt magadnak is mondhatnád: "Nincs véleményed, nincs gondolatod, nincs értékrended. Mert ha lenne, ha megmutatnád, akkor még bánthatnának is érte, te meg azt nem szeretnéd, kis érzékenyke :) Te csak másokat basztatsz, de úgy, hogy sérthetetlen maradj... Elég nyomorult egy attitűd, én erre mondom, hogy elbaszott egy lelked van."

"A klasszikus liberalizmus lényege, hogy engedjük dolgozni az evolúciót. Pont akkor teszel erőszakot, ha elveszed a tehetősek pénzét és odaadod másoknak - csóróknak, bevándorlóknak, korrupt politikusoknak, Ukrajnának "
"az önzés a legmagasabb szintű erkölcsiség"
"a hazugság csak szavak"
"az ukránok megérettek a pusztulásra"

" még az is undorító, amit elvi kérdésekben hirdetnek" - nem önzőek a balosok. ez gusztustalan!

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.24. 15:45:53

@G. Nagy László:

"A nyugat attól vált bűnössé, hogy letért a nyugatias gondolkodásmódról (béke, jólét, demokrácia, jogállam, szólásszabadság), és elindult a marxizmus irányába. És már mélyen bent jár az erdőben."

de "Senki nem bélyegzi meg a jó szándékú szociáldemokratákat. "

azt hogy a jólét összefügg a szociáldemokráciával - amivel pont nem letért a nyugat a nyugatias gondolkodásmódról - ezt nehogy eláruljátok lacikának. úgyse értené és csak összezavarja.
nem tudom előbb volt-e a szociáldemokrata, mint a marxista, annyira nem is fontos, de hatással vannak egymásra.

még szerencse hogy a félisten orbán hisz a jogállamban meg a szólásszadságban, milyen lenne itt a helyzet ha nem hinne a jogállamban? kit tenne varga zs , polt péter - fidesz tag, meg handó tünde - szájer felesége helyett a jogállam vezetőinek akkor? győzikét, kis grofót meg a nemzet csótányát?

de most összezavarodtam, ha orbán nem hinne a szólásszabadságban akkor akár lehetne jó a közmédia is? és nem alákérdeznének a kossuth rádión, meg ömlene mindenhonnan a primitív és hazug propaganda?
akkor miért rúgta ki a válasz online-t is orbán? megafonra akkor szükség lenne ha orbán hinne a szólásszabadságban? alapból miért kell hazug propaganda egy ilyennek?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.24. 15:51:41

@grundigg:

"Amúgy ha elolvasnád legalább a saját posztod, tudnád, hogy Hitler nemcsak erőszakkultuszt hirdetett, de szocialista is volt, szóval a te 4 pontos skáládon valahol az 50. pont környékén kellene lennie, de ez már igazán apróság."

:D

szerintem lacikát ezekután nem látnák egy ideig itt kommentelni, ha nem lenne pszichopata :) dehát pszichopata, nem érez megbánást, szégyent. intellektuális diszkomfortot az ellentmondásai kapcsán se.

és nárcisztikus is, múltkor azt is törölte, mikor leírtam, hogy senki nem tudja ilyen elegánsan csuklóztatni.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.24. 16:06:45

@G. Nagy László:

"Én a hazát egy olyan klubnak tekintem, amely jó esetben kielégíti állampolgári igényeimet (jelenleg abszolút így van)"

de majd, ha kirúgnak a megafonból nem így lesz? az önzőség a legmagasabb erkölcsiséged.
tehát te azért vagy hazafi, mert? ...

...

...

kielégítenek a bábok és statiszták az országban, mindenki kedvedre tesz, a félisten gazdád jól megjutalmaz. még Alicantéba is eljuttok.
de ezt a legtöbb ország képes nyújtani, akkor azt mondod lacika hogy te kozmopolita vagy? ezért akarsz elköltözni oroszországba a klímaválság után?
ne azt kérdezd mit tehet érted a hazád, hanem hogy te mit tehetsz a hazádért. ugye, fogalmad nincs a hazaszeretről se.
reméljük pár fiodeszes agyhalott felismeri ezt, dehát agyhalottak. hogyan várjuk értelmet gymasa meg wilhunt féléktől?

"ahol jól érzem magam. De nem halnék meg érte."

ugye a 7.-es hazafi, de a 10.es őrült vagy hős?

"Értékrendje egy erkölcsi relativistának nincsen."

fogalmad nincs az az erkölcsi relativizmusról se, akkor minek használod? elviselhetetlen lenne egy homo sapiensnek ennyi sületlenség és ostobaság, te könnyedén elviseled lacika.

A keresztény abszolutisták hite szerint Isten az általános erkölcs végső forrása, és azért az – Istenhez hasonlóan – sosem változik. Az erkölcsi relativizmus ezzel szemben azt mondja, hogy az erkölcs nem holmi abszolút normán alapul, hanem az etikai “igazságok” a helyzettől, kultúrától, az egyéni érzésektől és más tényezőktől függően változnak.

tehát NEM azt jelenti te idióta, hogy nincs értékrendje, hanem azt mondja pl hogy ha régen lehetett is halálböntetés, ma ne lehessen. és ehhez tartja magát.
míg a vallásosok szerint ugyanúgy halálra kell kövezni a házasságtörőt, te idióta semmirekellő földbuta darab szar.

Az Amerikai pszicho egy fikció lacika. a valóságban a pszichopaták hadolválnak valamit az önzetlen párkapcsolatról, meg az erkölcsi relaitivizmusról, egy 5 éves kisgyerek értelmi szintjén.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.24. 16:12:26

@G. Nagy László:

"Ha ők ketten nem voltak pszichopaták, akkor senki."

Ja meg Jancsi és Juliska is hogy megölte azt a kisnyugdíjast, ha ők ketten nem voltak pszichopaták, akkor senki.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.24. 17:00:33

@G. Nagy László:

" elpusztította a hazát saját magáért."
"Minden fanatikus faszfej ezt teszi. Zelenszkij is."

tehát akkor megérettek az ukránok a pusztulásra. még szerencse hogy putyin megmenti oroszországot és az orosz kisebbségeket.

de ugye érdekel még csövesek neve, akiknek adni szoktam?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.24. 17:03:27

@Boldeone2:

" az elnyomó rendszert rendkívüli érzékkel építette ki és üzemelteti"

ja ruszki segítséggel. vagy inkább ráhatásra
kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

kevered a gazdasági jobbot meg az ideológiai jobbot amúgy.
te is még neolib közgazdásznak tanultál? vannak ám más iskolák is.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.24. 17:18:32

@Serény Vélemény:

nem, tőled kérdeztem,mivel másról beszélsz. csúsztatsz.
és leírtad a kuilcsszót: "A második vh alatt "
ezért kérdeztük már 5x, tart már a III. vh? ne felejtsd el értesíteni a nyugati hadszakértőket

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.24. 17:31:06

@G. Nagy László: "Minden, amit írsz, az utolsó bekezdésig korrekt és valós. Valóban így gondolkodott Hitler."

még szerencse hogy lazán ellentmond neked hitler hazaszeretében, de sebaj. eddig nem tudtad de jól megmondtad.

Ángyán ilyen, Hadházy is inkább nemzeti oldalas, vallásos. nagyon keresgélni kell őket.
Magyar Péter ? :) Mellár Tamás, Holoda Attila, Chickán Attila, Bod péter ákos? már smafu?
azt se tudod kik ezek te analfabéta. Tomanovics Gergely? Csaba L? Járai ? Öreg jeszenszky? Pálinkás?

"Még az eltévelygő báránykák is visszatalálnak sokszor"

ja fodor gabi is nagyon visszatalál, amikor értelmezni kéne valamit, nem sikerül, mert mindig eszébe jut az intézet amit aláraktak, és semmit se kell csinálnia, hogy gazdag lehessen.

"Azt pedig, hogy a Fidesz mennyire képviseli hitelesen a nemzeti kérdést, legfőképp a választások döntik el"

c. demokrácia. aha.
az elcsalt választások majd eldöntik, mert te amúgy se tudod hogy a megzsarult orbán, fico támogatásával hogy képviselhetni
tudod mit csinált fico a magyarokkal meg malina hedviggel a kormányváltások után is?

ha orbán már nem töm ki pénzzel akkor majd szerinted is hazaáruló lesz, ugye? hiszen a hazaszeretet nálad csak abból áll, hogy itthon megkapsz mindent az országból, uramisten, milyen kib*szott primitív vagy.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.24. 17:41:09

@G. Nagy László: putyin kifejezetten józanul hagyja vagy utasítja hogy irtsanak civileket a ruszkik.
a viagra is minek kell? ezt is józanul hagyja. vagy utasítja, ahogy a civil épületeket, komplett városok rakétázását.

a felelősség az övé.

Ehhez értenek, a primitív romboláshoz, az építés már kevésbé megy a ruszkiknak, hogy virágzó civilizációt alkossanak, ellenben tudósokat, orvosokat ölnek, ha azok kritizálják a járványkezelést.
ha ilyen józanul, akkor milyen lenne a rezsim ha nem lenne putyin józan?

ellenben a jenkik még Snowdent sem ölették meg. és az újságok is színconalasabbak, sőt nem is öletnek újságírókat se. vajon melyik rezsim a barátságosabb lacika?

alöksz róz 2024.04.24. 18:11:20

@Serény Vélemény: "Hm. Ez potenciálisan becsületsértés, ha a blog gazdája feljelent, akkor a végén még tényleg a bíróság előtt is megbeszélhetitek." - a sok kurvaanyázás közt még pont ez tűnik a legkevésbé annak :D
(plusz még a rágalmazások)

alöksz róz 2024.04.24. 18:13:55

@Tesz vesz XVIII.: "te is még neolib közgazdásznak tanultál?" - földrajztanár, már többször írta

alöksz róz 2024.04.24. 18:19:55

@Tesz vesz XVIII.: "már itt is ugye, ahogy definiáltad a "szerelmet", hogy többször sikerült NEKED kielégíteni, és ez milyen jó, már mutatja hogy pszichopátiás vagy" - ha majd egyszer lesz egy nőd, rá fogsz jönni, hogy ez és így tényleg nagyon jó érzés...

alöksz róz 2024.04.24. 18:22:44

@Boldeone2: "Orbán pedig egy erkölcstelen barom. Pszichopatának nem mondanám, mert az elnyomó rendszert rendkívüli érzékkel építette ki és üzemelteti" - pont ezért pszichopata

alöksz róz 2024.04.24. 18:25:57

@grundigg: mi ez a sok mellébeszélés???

alöksz róz 2024.04.24. 18:32:29

@alöksz róz: ezt inkább visszavonom.
nem hiszem hogy a teszvesz jól meg tudna baszni valakit.

alöksz róz 2024.04.24. 18:37:08

@baalint1: "de ezen vallás alapján Isten mindenképpen pszichopata" - ez így van.
én is pont ezt akartam írni.

"Már bocs, de Hitler a világot akarta leigázni, ebben mi a fasz a hazaszeretet?" - mert miért vetitek össze a kettőt, ha egyszer semmi köze egymáshoz?
nem cáfolja egyik a másikat...
(se a szándék, se a végeredmény)

ulpius66 2024.04.24. 18:44:59

Mindegyik diktatórikus ideológia baloldali eredetű!

Musszolíni a szocialista párt vezetője volt, az AVANTI! (Előre!) szocialista lap főszerkesztője, majd a fasiszta ideológia megteremtője.....

Hitler dettó, csak ő a Német Nemzeti Szocialista Munkáspárt vezetője volt, a maga náci ideológiájával.....

Lenyin és Sztálin kommunista ideológiájáról ne is beszéljünk, hiszen eztet mink is a bőrünkön tapasztaltuk.....

Egy szónak is száz a vége....vagy valami ilyesmi.....

AZ ÖSSZES DIKTATÚRA ÉS IDEOLÓGIÁJA BALOLDALI EREDETŰ!!!!!!!

Mostan meg itt van nekünk ez a liberalizmus..... amiből pár év múlva lesz egy jó kis ballibsi diktatúra!!!!! MIND AZ USÁ-BAN, MIND NYUGAT EURÓPÁBAN!!!!!

MÉG EGY PÁR ÉV ÉS LIBERÁL-FASISZTA DIKTATÚRA LESZ!!!!!!!!!

grundigg 2024.04.24. 19:04:56

@alöksz róz:

Ha már beleállsz ebbe a baromságba a helyes értékrendű, hazaszerető Hitlerről, akkor hozz mellette érveket, és ne a másik oldaltól várd, hogy kitalálja, mit cáfolhat.

Boldeone2 2024.04.24. 19:41:43

@alöksz róz: Földrajztanár vagyok, és geográfus, de közgazdasági végzettségem is van, plusz tőzsdei szakvizsga. 2009- ben már komoly privát vagyont kezeltem, de jött brókercégek csődje és váltani kellett. Most családi vállalkozásban vagyok ( gyógyászati segédeszköz)
A közgázban otthon vagyok, lényegében ebben nőttem fel. Apám az MNB felügyelője volt valamikor...
A másik érdeklődési területem a környezettudomány Az elsők közt voltam akik elkezdték
Magyarországon, a Debreceni Egyetemen ( igaz, be nem fejeztem...)

A közgáztól a filoszon át a globális problémákig szívesen vitatkozom minden fronton, angolul vagy magyarul.
A teológiai vitákba és modern művészetben nem igazán vagyok tájékozott, de arról nem is vitázom...

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.24. 19:51:16

Lacika nem szeret, nem szorong, nem tanul.

6-an elmagyaráztuk már neki, mégse ragad rá semmi.
humanoid lényeket baromira zavarna ha állandóan ellentmondásba
és nincsenek önzeletlen párkapcsolatok szerinte, a szerelem nála csak szexuális kielégülés, vagy önmagunk fényezése, hogy mily nagyszerű hogy sikerült kielégíteni a másikat, (a kissé elmebeteg nárcisztikus Perczel is ilyenek mond a számvetésben, a meggyilkolt Fenyő pszichológusa, nem érdemes vele foglalkozni, csak egy önimádó a pederaszta Brádyval
kkbk.blog.hu/2010/07/06/brady_perczel_szamvetes

itt már elkezdtem kibeszélni a témát, de folytassuk:
@Tesz vesz XVIII.: 2024.04.24. 15:34:05

„Ezek az emberek nem őszinték, nem is megbízhatók, rendkívül gyenge a szociális ítélőképességük, az empátia, a személyes kapcsolatok teljes hiánya, az érzelmek sivársága jellemző rájuk” – mondta el az Agykutatás Hetének kapcsán tartott előadásában Dr. Pásztor Attila igazságügyi klinikai szakpszichológus.
a pszichopaták és a szociopaták is fittyet hánynak minderre, és csak az önös érdekeiket nézik.

sötét triádhoz tartozó személyiségzavarok, vagyis a machiavellista, narcisztikus és a szubklinikai pszichopata emberek sokszor magas beosztásban dolgoznak, és komoly sikereket érnek el a munkájukban (erőszak nélkül, de sokszor meg börtöntöltelékek) Pásztor Attila szerint ezek az emberek könnyen felismerik a többi ember igényeit a társas kapcsolatokban a munkahelyen is, és képesek kiszolgálni azokat, annak ellenére, hogy egyáltalán nem egyezik a mutatott személyiséggel a valódi arcuk.

@G. Nagy László: a pszichosebészet segíthetne rajtad, valami lobotómia.

nagyon érdekelt úgy tűnt korábban egy kérdésre a válasz. de most már annyira nem is érdekel, ugye?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.24. 20:10:59

@Wildhunt: amikor még janukovics és köre volt a tulajdonos? akkor?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.24. 20:17:38

@alöksz róz: na mi van prolikám, kitörtek a hormonok?

gyakorlod az összetett mondatokat már, ugye? nemám birca szintjére kerülsz
másfajta mondatokra gondoltam, tudod csöpike, amiben több az érv. a sitten viszont te lehetsz a jani ilyen ostoba mondatokkal.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.24. 20:21:56

@Boldeone2: ha otthon vagy a közgázban miért a síkhülye Tecsört, meg a félanalfabéta színészt hozod fel a neoliberális rémkorszakból?

Mi van Pikettyvel meg John Komlossal?

Boldeone2 2024.04.24. 20:34:47

@Tesz vesz XVIII.: példák a jobboldaliságra

Thatcher egyben politikailag és gazdaságilag is erősen jobboldali volt ( dereguláció, szakszervezetek letörése, privatizáció )

Példának hoztam az említett vezetőket, akik erősen jobbos beállítottságúak voltak, minden téren, mégsem nácik

Boldeone2 2024.04.24. 20:41:10

@Tesz vesz XVIII.: Piketty alapvetően baloldali közgazdász. A jövedelmi diszparitások történelmi növedéséről, annak veszélyeiről ír. Szükségesnek tartja a redisztribúciót ( többkulcsos adó, stb...)

Lényegében pont az ellenkezőjét mondja, mint a gazdasági neoliberalizmus, az "osztrák suli "

Boldeone2 2024.04.24. 20:45:57

Nagy Lacinak ez lehet az imakönyve :

Nen.m.wikipedia.org/wiki/The_Road_to_Serfdom

Friedrich Hayek írta. Tézisei a korlátlan szabadpiacot és magántulajdont üdvözlik, a kis államot és a gyenge szociális rendszert

Boldeone2 2024.04.24. 21:13:40

A klasszikus liberalizmus - mai szemszögből nézve mindenképpen - "jobbosnak" tekinthető

Viszont ez Nyugat - Európában a 2 vh után kialakult nem kis részben a Frankfurti iskola hatására a baloldali liberalizmus

Tehát szakítás a korlátlan piac- és kis állampártisággal, de szakított a marxizmussal is ( Habermas)

Az új jelszó a szociális piacgazdáság lett, "verseny és szolidaritás" . Az európai mimtaállam, pedig az NSZK
Emlékezzünk csak vissza a klinika c filmsorozatra, hogy éltek anno Brinkmann professzorék...

Németország lett a mintaállam a világon....

A hitlerizmustól a szociálliberális mintaállamig....Ez nem semmi...

Modern Európa = baloldali liberalizmus (szinte ) A keresszténydemokracia is elfogadja ezt

Balogh Zsolt · http://vonattal-termeszetesen.blog.hu/ 2024.04.24. 22:01:49

A blogírónak javasolnék két művet, ha nem is olvassa/nézi őket végig, legalább pár kritikába pillantson bele:
* Er is wieder da! - német film és könyv németeknek, avagy mi történne, ha Hitler látná, mi is lett a világból (port.hu/adatlap/film/tv/nezd-ki-van-itt-er-ist-wieder-da/movie-174745)
* Csilagközi invázió - a könyv egy háborúpárti propaganda, egy fasiszta utópia

G. Nagy László 2024.04.24. 22:07:57

@Boldeone2:

baloldali liberalizmus = fából vaskarika. A szabadság és a gazdasági egyenlőség egymással ellentétes értékek. A kereszténydemokrácia árulása, amikor átcsúsznak a bal térfélre ők is.

ulpius66 2024.04.24. 22:18:40

@G. Nagy László:

teljesen igazad van!

Magam sem értem, hogy pl. az Európai Néppárt a német CDU/CSU vezetésével mi a faszomért a komcsikkal, szocikkal, zöldekkel, libsikkel és egyéb aberráltakkal szavaz együtt az EP-ban?????

MÉRT NEM A TÖBBI KONZERVATÍV FRAKCIÓVAL SZAVAZ EGYÜTT?
(mán azon kívül, hogy a Néppárt vezetőt a liberál-fasiszta SoroSS elvtárs megvette kilóra....)

alöksz róz 2024.04.24. 22:23:20

@Boldeone2: "Emlékezzünk csak vissza a klinika c filmsorozatra, hogy éltek anno Brinkmann professzorék..." - mit akarsz, most nálunk is úgy élnek a főorvosurak.

csak a kórház százszor leszivárgottabb.

G. Nagy László 2024.04.24. 23:02:11

@Balogh Zsolt: Köszi az ajánlást! Érdekesnek ígérkezik!

Boldeone2 2024.04.24. 23:38:22

@alöksz róz: Nem maga Brinkmann professzor a lényeg , hanem a társadalmi környezet volt páratlan, az emberek általanos hangulata

Az NSZK egy rendkívüli ország lehett, a szocialis piacgazdaság mintaállama

Boldeone2 2024.04.24. 23:59:00

@G. Nagy László: . A kereszténydemokrácia árulása, amikor átcsúsznak a bal térfélre ők is."

- Nem árultak el semmit. A "baloldali liberalizmus" alapnormává vált, most is az.

Ez szükségszerű volt. Németországban mindig erős volt a szocialista mozgalom és nemzeti szocialista is. A Ruhr - vidék óriási munkáshagyománnyal rendelkezik, Berlin mindig kozmopolita volt. Ez a protestáns rész

Bajorföld, meg Frankföld katolikus, az konzerv inkább, de a bajoroknál CSU - van főleg , Franz Josef Strauss régen...

A klasszikus liberalizmus inkább angolszász dolog, nem annyira kontinentális

Itt eleve jobban élt a feudális hagyomány, azaz a földesúr gondoskodott éhínség idején a jobbágyokról. Innen is eredhet a szocialis gondoskodás nagyobb igénye Európában

Anglia ezzel szemben kereskedő- ipari nemzet volt mar korán, így ott születtek meg klasszikus szabadpiaci kapitalista filoszok

Az USA szintén ezen a vonalon haladt, de ott is elterjedt a szociális piacgazdaság, kicsit. Pl van 7 jövedelemi kulcs

A masodik vh utan megváltozott minden, egy új vilagrend alakult ki, a szocialista vilag, így fejlett nyugati orszagokban is előretört az állami szerepvállalás, a szocialis állam
Ezt a legjobban a szociálliberalizmus tudta képviselni

Ez a szociális allam kapja kb 50 éve a sebeket. Először az olajválságok, majd a gazdasagi válságok sorozata, főleg 2009- ben ütött nagyot

Utana jött be lassan a szélsőjobb populizmus is a világba, ami a mai napig terjed, bar már a zeniten szerintem túl vagyunk.

Boldeone2 2024.04.25. 00:17:49

A nyugati (alsó) középosztalyt válságok sorozata terheli lényegében 50 éve lassan, amj csak gyorsult a globalizació kiteljesedésével, majd a 2009-es válsággal, most meg Putklr haborújával, előtte a covid- al

Az amúgy is elqúrt világgazdaságra ( egyszer leírom, hogy szerintem mi a legnagyobb elqúrás ...) jött rá az inflációs sokk, amit már egyre nehezebben viselnek az emberek...

Ekkor előjöttek a destruktív demagógok, akik lényegében a demagógian kívül semmit sem tudnak hozzátenni a jövőhöz, legfeljebb ígérni.... MINDEN ország a globális gazdasagba van beintegrálva, nincsenek egyéni lehetőségek, illetve elqúrni nagyon könnyű...

Putyint, Trumpot és Orbánt a korszellem hívta életre és a korszellem változása fogja őket eltüntetni...Az illúziók kora véget ér lassan...
Az a drog egyre hatástalanabb, amivel etetik a tömegembert....

Wildhunt 2024.04.25. 06:42:39

@alöksz róz: meg az átlagnémet a guldenburgok öröksége, az amerikai a Dallas, a csehek meg a nők a pult mögött alapján. Már te is megőrültél?

G. Nagy László 2024.04.25. 07:57:24

@Boldeone2:

Amit leírsz a német és az angolszász világról, az történelmileg nagy vonalakban megállja a helyét.

"A nyugati (alsó) középosztalyt válságok sorozata terheli lényegében 50 éve lassan, amj csak gyorsult a globalizació kiteljesedésével, majd a 2009-es válsággal, most meg Putyin haborújával, előtte a covid- al. Az amúgy is elqúrt világgazdaságra ( egyszer leírom, hogy szerintem mi a legnagyobb elqúrás ...) jött rá az inflációs sokk, amit már egyre nehezebben viselnek az emberek..."

Érdemes lenne világossá tenni a problémát. Alapvetően két piaci modellt tudunk elképzelni. Az egyik a szabadpiaci, angolszász modell, ahol nincsenek állami szolgáltatások, nincs állami nyugdíj sem. Nos, egy ilyen világ BÁRMILYEN DEMOGRÁFIAI VÁLTOZÁST simán kibír. Tök mindegy, hogy Angliában 60 millióan, vagy csak 20 millióan élnek, ha ilyen a rendszer, a gazdaság egyensúlyban lehet így is, úgy is. Éppen a skandináv típusú jóléti piacgazdaság elemi szükséglete az, hogy ne csökkenjen a népesség, mert akkor a járulék is csökken és összedől az állami piramisjáték. A kényszerű megoldást a bevándorlásban látják, amely a második világháború óta tartó folyamat. Kezdetben azok jöttek csak, akik ténylegesen dolgoztak is, de már ők sem voltak képesek integrálódni a társadalomba, sokan a nyelvet sem tanulták meg - elindult a gettósodás, a bevándorlónegyedek kialakulása. Újfent hangsúlyozom: ez egy hetvenéves folyamat, nem 2015-ben indult. De már ez a viszonylag békés, dolgos, gazdaságilag szükségszerű bevándorlás is elég volt ahhoz, hogy szétszakítsa a nyugati társadalmakat. A 2015-től kezdődő ámokfutás pedig minden szempontból indokolatlan, és főleg arra volt jó, hogy begyújtsa a jól előkészített rőzsét.

A megoldás természetesen a következetes jobboldali politika lett volna: Thatcher, Reagan. De a nyugati világ elképesztő vak és felelőtlen. Nem ezt az utat választották sehol sem. Látjuk az eredményét. Az meg hab a tortán - tegnapi cikk -, hogy megkérdezték a távozó EP-képviselőket, hogy mi a legnagyobb gond ma a világban. A migrációt alig említették. A háborút kicsit többen, de nem sokkal. Tudod, mit neveztek meg fő bajként? Baszki, nem hiszed el, amit te is: a jobboldali populizmus előretörését... Mint amikor az orvost hibáztatod a betegségedért... itt tart az okos nyugati világ. Nyilvánvaló persze, hogy a megkérdezettek - többségükben marxista Soros-ügynökök - a pozícióikat féltik. A sajátjukat is, meg a mérgező baloldali ideológia pozícióját is. Szarnak a világra, a jólétre, a biztonságra. Így megy ez lassan kétszáz éve. Hitlert is ez a fajta, baloldali felelőtlenség hívta életre.

grundigg 2024.04.25. 08:47:54

@G. Nagy László: "Nos, egy ilyen világ BÁRMILYEN DEMOGRÁFIAI VÁLTOZÁST simán kibír. Tök mindegy, hogy Angliában 60 millióan, vagy csak 20 millióan élnek, ha ilyen a rendszer, a gazdaság egyensúlyban lehet így is, úgy is."

A világ minden bizonnyal kibír bármit, legföljebb az emberek nem, de az meg kit érdekel.

Hisz ha nincs nyugdíj és nem kell járulékot fizetni, igazán nem probléma, ha mondjuk tömegek pusztulnak éhen a szarjukban fetrengve, mert nincs aki ellássa őket. A rendszer működik! (Kérdés persze, hogy ezzel a szemlélettel melyik rendszerre mondhatnánk, hogy nem működik.)

És persze öröm látni, hogy a "jobboldali" populizmus Magyarországon is megtalálta a gyógyírt ezekre a problémákra.

grundigg 2024.04.25. 09:03:12

"És persze öröm látni, hogy a "jobboldali" populizmus Magyarországon is megtalálta a gyógyírt ezekre a problémákra."

Így most már rá is fordulhatunk a kanadai transzneműek problémájának kezelésére.

G. Nagy László 2024.04.25. 09:11:10

@grundigg: Te elolvasod azt, amire reagálsz, vagy csak vakon ütöd a billentyűzetet, ahogyan tesz-vesz cimborád?

"Az egyik a szabadpiaci, angolszász modell, ahol nincsenek állami szolgáltatások, nincs állami nyugdíj sem."

Ezt írom. Ez azt jelenti, hogy fel kell nőni, és megteremteni az öngondoskodás nagyon szimpla, nagyon alapvető minimumát. Aki erre nem képes, az konkrétan fogyatékos, életképtelen. Erre te:

"Hisz ha nincs nyugdíj és nem kell járulékot fizetni, igazán nem probléma, ha mondjuk tömegek pusztulnak éhen a szarjukban fetrengve"

Ez azt jelenti, hogy szerinted az emberiség túlnyomó többsége idióta barom, életképtelen, és muszáj elvenni tőle a malac-perselyét, mert még arra sem képes, mint egy értelmesebb gyerek... Legalább kibújt belőled a baloldali. Ez is valami. Végre állítottál is valamit a világról.

grundigg 2024.04.25. 09:30:59

@G. Nagy László:

Látom, már reggel be vagy rúgva. Az volt az állításod, hogy "ahol nincsenek állami szolgáltatások, nincs állami nyugdíj sem. Nos, egy ilyen világ BÁRMILYEN DEMOGRÁFIAI VÁLTOZÁST simán kibír. Tök mindegy, hogy Angliában 60 millióan, vagy csak 20 millióan élnek, ha ilyen a rendszer, a gazdaság egyensúlyban lehet így is, úgy is."

A hülyék kedvéért még nagybetűvel ki is emelted a lényeget.

Az, hogy szerinted kinek kéne felnőni vagy kitől mit kéne vagy nem kéne elvenni, rohadtul irreleváns, mert az állításod az volt, hogy a te csodarendszered akkor is működik, ha 20 évig nem születik gyerek. Ezt az ostobaságot kéne megvédened ahelyett, hogy engem baloldalizol az ársapkás félistened oltára elől.

grundigg 2024.04.25. 09:34:02

@G. Nagy László:

Mindig ingadozom, hogy vajon fizetett propagandista vagy (honnan ismered személyesen az összes megafonos nyomit?) vagy csak olyan ostoba, hogy bármit beszopsz.

Most az utóbbira hajlok, hisz még a saját fél órával ezelőtti kommentedet sem érted.

grundigg 2024.04.25. 09:38:45

Most gondolom az jön, hogy egy ilyen rendszerben majd az értékpapírszámla cseréli ki a pelenkádat.

grundigg 2024.04.25. 10:45:52

@G. Nagy László:

Ja, egyébként még oda is írtam neked, hogy "tömegek pusztulnak éhen a szarjukban fetrengve, MERT NINCS AKI ELLÁSSA ŐKET"

És erre az a válaszod, hogy szerintem az emberek idióta barmok és életképtelenek.

Ez már nekem kínos.

Boldeone2 2024.04.25. 11:09:46

@G. Nagy László: Nyilvánvaló persze, hogy a megkérdezettek - többségükben marxista Soros-ügynökök "

- Szerintem egy komoly vitában nincs helye az ilyen kijelentésejnek, de vágjunk akkor a közepébe a válasznak:

" Tudod, mit neveztek meg fő bajként? Baszki, nem hiszed el, amit te is: a jobboldali populizmus előretörését... "

Ez egy valós probléma, a fő okokat írtam fentebb, amit te írsz, a migráció elhatalmasodása és a demográfiai válság már mind következmények és nem okok

Az okok - ha csak pusztán a migrációt nézzük- sokkal komplexebbek , mint amit a szélsőjobb populizmus állít: elég csak lezárni a határokat, dugjuk a fejünket a homokba és "problem solved" vagy a másik téveszme hogy " Brüsszel beengedte a migránsokat"

Ezek felszínes hazugságok! A migráció nem most kezdődött, ahogy magad is írod kb a 2 vh után. Először az európaiak mentek Afrikába és csak kb évtizedekkel utána jöttek ide az afrikaiak
Globalizáció van, te mint szabadpiac hívő megérted, mit gondolnak az afrikaiak. Azt, ha a tőke szabadon áramlik, a világ felső 10 % - a szabadon utazik, a felső 1% ott telepszik le ahol akar, akkor ő, a szegény bantu is megteheti ezt, ha túl akar élni

A globalizáció éppen úgy kihívások elé állítototta az afrikai faluközösségeket kis és háziipar eltünése ( Kína) klímaváltozás, népességrobbanás. ( Európában ugyanez volt 100 éve )

Tehát afrikai részről indokolt és jogszerű a migráció, innen nézve félelmetes, de ez van, valahogy ehhez kell alkalmazkodni
Lényegében bármiben fogadnék, hogy senki, sem Trump, sem Orbán sem más nem állítja meg sem az illegális, sem a legális migrációt

Ahogy Magyarországon is látni- pedig ez egy középszar hely- hogy özönlenek az emberek. Orbán lényegében senkit sem állított meg, idővel mindenki elérte célját, de a demagóg hisztériakeltés az a legkifizetődőbb....

Boldeone2 2024.04.25. 11:26:25

@G. Nagy László: A globális problémák a világ minden pontján hatnak, csak a fejletlen országokban még jobban. Ott, ahol nincs versenyképes gazdaság, a kormányzat eladósodik, devizaválság és hiperinfláció alakul ki. A fent említett okok mellett ez is fokozza a globális háborús hangulatot, a migrációt

A fejlett országokban is érzi ezeket a problémákata. A különböző populista narratívák éppen ezt, a kevésbé tanult és gazdaságilag sérülékeny réteget célozzák

Ez lenne Trump és Orban politikája is, a populizmus, amely csak kb 3-4 demagóg kérdésre koncentrál, de közel nem kínál globális megoldásokat. Eleve a nemzetállami szint ma már semmire sem képes, min egy EU és USA kell együtt

A trumpi izolacionizmus gyilkos hatású lenne a világra. Aktív USA és EU külpolika kell, beavatkozni- segíteni ahol szükséges. Az ukrajnai katonai segély is ezt szolgálja

Az összes "modern Hitlert " le kellene győzni, kezdve Putyinnal....

Miért terjed a hitlerizmus? Lsd fentebb: a globális problémák elhatalmasodása miatt! ( a monetáris rendszerről akkor nem is beszéltem...)

Boldeone2 2024.04.25. 11:54:08

A globális helyzetet senki nem látja át, mivel - ahogy Orbán is megmondta - koncentrikus érdekkörök vannak

Az átlagember, sőt, az emberek 90% - a csak a saját életével törődik, a politikusok meg a hatalommal...

A problémák hasonlóak, a világon mindenhol: Obianuju Nigériában a " nyugatot" a gazdagokat fogja hibáztatni problémáiért, a szegénységért, az inflációért, ebben segít neki a helyi neotista politikai elit is, hiszen amíg "a nyugat a hibás mindenért", addig nem lehet gond a hatalommal..
Annak is örülnek, ha a megy az illegális migráció, egy éhes szájjal kevesebb..
Nem lesz hová visszaküldeni az illegális migránst...

Oroszországban az átlag Szergej helyzete hasonló: egy lepukkant, azbesztes szoci panelben él, napról- napra, iszik és verekszik ahogy az apja tette...
Ez a réteg ugyanúgy a " nyugatot " fogja hibáztatni sanyarú sorsa miatt, - ahogy 70 éve teszik - nem Putyint és a tejben - vajban fürdő szilovik elitet..

A világon a problémák hasonló gyökerűek, de a teljes képet csak kevesen látják, hiszen nem is engedik nekik láttatni.

A populizmus vagy csak a felszínt kapirgálja, vagy csak hazudik...

A valóság extrém ridegen hangzana, ha mondjuk Trump megmondaná a detriti melós szavazójának, hogy bmeg, a gyermeked ugyanúgy csóró proli marad mint te, mert évi 60 ezer dollárt nem fog tudni a gyereked taníttatására kifizetni a John Hopkinson orvosi karra... (( mi viszont - a gazdagok - újabb adókedvezményeket kapunk...)

Az átlag Joe- nak már lejátszották az életét...De, a politikai illúziókeltés mint drog, még működik ...

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.25. 12:10:47

@G. Nagy László: vakon ütöd a billentyűzetet, ahogyan tesz-vesz cimborád?"

vakon? akkor válaszolsz valamelyik kérdésemre érdemben még az idén?

te fizetett propagandista lehetsz, mert ennyire értelmi fogyatékos azért még egy fideszes szavazó sincs, hogy a semmire ilyen arrogáns legyen , mire vered magad? oké az itteni megafonosok és szimpla fideszesek szellemi fogyatékosok és nem látják, de tényleg ilyen jó reklám úgy fideszesnek lenni, hogy közben szellemi fogyatékosnak tetteted magad?

és tényleg most már arról döntünk egy választáson, hogy mennyi ostoba és mennyi értelmesnek tűnő humanoid van egy társadalomban.
a választások már inkább IQ-tesztek amin pár fideszes és mi hazánkos, dk-s nem megy át.

már nem érdekel hogy milyen altruista vagyok én lacika?
olyan erőszakosan kértél korábban, hogy azt hittem, hogy érdekel!

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.25. 12:16:48

@alöksz róz:

anyukád tudná miket irogatsz ide, lehet eltiltana az internettől nem? hülyegyerek.
de érzek egy cseppnyi indiszkréciót ebben a kommentben, mát túlságosan is tolakodó, közeledő, mintha valami homoerotikus vonal lenne benne, proli b*zikám.

ha nem értenéd akkor kifejtem, hogy lacikának ez az első ami eszébe jut az önzetlen párkapcsolatokról, a szerelemről, hogy fényezze magát, mint egy 10-15 éves kisgyerek, hogy azért maradnak vele, mert ki tudja elégíteni a nőt.

ő írt le ilyeneket, nem én kértem meg rá, én csak ismétlem. innentől fogva, hogy jutok én eszedbe neked erről - egy heteró közösségben - az kérdéses. van valami problémád velem, azt látom, csak nem tudod megfogalmazni összetett mondatokban releváns tartalommal, lehet várni kéne még a kommenteléssel, míg leteszed az érettségit, nem?
persze ha sikerül...

G. Nagy László 2024.04.25. 12:18:37

@Tesz vesz XVIII.:

Elmész te a büdös picsába. Üzletet javasoltál. Belementem. Szartál rá, nem teljesítetted, amit magad vállaltál. Nincs miről beszélnünk, vedd ajándéknak az összes kommentet, amit nem törlök.

Boldeone2 2024.04.25. 12:29:09

@Tesz vesz XVIII.: Nem olastam eddig a könyvet, de el fogom olvasni a linkelt anyagot, utána válaszolok
Egyelőre, most pár órára mennem kell...

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.25. 12:29:59

@G. Nagy László:

jaj milyen kis hisztis, durcás, nagyranőtt kisgyerek vagy, lacika én mindig tartom a szavam. ezt jól jegyezd meg! csak van pár probléma amit ki kéne beszélnünk előtte, láttad a kommenjteimet? pl amit válaszoltam rád? van ott pár probléma, amire magadtól írnál választ, ha nem lettél földbuta pszichopata. ha nem lennél fogyatékos, akkor szoronganál miatta lacika.

ellentmondások, tudod.

de te valójában örülsz neki, ha nem kell érdemben kommunikálni, ugye? ne jkátszd meg magad

attól félek hogy te vagy akkora féreg, hogy továbbra se reagálsz a releváns kérdéseimre ezért ajánlottam ezt az üzletet, ugye nagyon érdekel a csövesek neve?

G. Nagy László 2024.04.25. 12:41:07

@grundigg: Azért vicces látni, hogy megijedsz magadtól, ahogy egy picit kidugod az orrodat a bunkerből. (Nem vagyunk és nem is leszünk barátok, de tényleg őszinte jó szándékkal javaslom: merj néha aprókat kilépni a safe place komfortzónájából. Hidd el: felszabadítóan jó érzés lesz. Mint amikor Aranyhaj végre elhagyja a tornyot és táncol a virágos mezőn.)

"Mindig ingadozom, hogy vajon fizetett propagandista vagy (honnan ismered személyesen az összes megafonos nyomit?) vagy csak olyan ostoba, hogy bármit beszopsz. Most az utóbbira hajlok, hisz még a saját fél órával ezelőtti kommentedet sem érted."

Én viszont tudom, hogy nem vagy sík hülye. Pontosan érzékeled, hogy egy intelligens emberrel kommunikálsz. Annyi eszed is van, hogy tisztán látod: ez a pár száz kattintás senkinek sem érne annyit, hogy fizessenek érte.

"tömegek pusztulnak éhen a szarjukban fetrengve, MERT NINCS AKI ELLÁSSA ŐKET"

Játsszunk el ezzel a gondolattal! Képzeljük el azt a világot, ahol az öregek tömegesen a saját szarjukban fetrengve lehelik ki lelküket! Hogyan jutunk el idáig?

1. Demográfiai alapon. Holnaptól nem szül senki gyermeket, s eljön az a perc, amikor mindenki vén, mint az országút, egyáltalán nincsenek fiatalok. - Ugye érezzük, hogy ez fals kép? Fiatalok mindig lesznek, még ha kevesebben is.

2. Az életképtelenség alapján. Igaz, hogy vannak fiatalok, vannak ápolók is, de kevesen, az öregek ugyanakkor kurva sokan vannak, és 90%-uk teljes roncs, és életük utolsó 10-15 évüket így élik. Fizikai képtelenség ellátni őket. - Ez is fals kép. Az öregek döntő többsége ellátja magát. Az általános egészségi állapotunk csak javulhat a mostanihoz képest. Ha ebben a verzióban hiszel, úgy visszatértünk ahhoz, hogy életképtelennek látod az emberiséget.

3. Gazdasági alapon. Igaz, hogy vannak fiatalok, vannak ápolók is, de kevesen. Mivel nincs állami ellátás, ezért a kevés számú ápoló magasra tornázza a saját óradíját. Mi következik ebből? A kereslet-kínálat legelemibb törvénye alapján más szektorokból elkezdenek ide áramlani a magas jövedelemre vágyók. Bányászok, szőlősgazdák, ügyvédek, műbútorasztalosok. Máris van elég ápoló. Ha ebben nem hiszel, az arra utal, hogy a lelked mélyén kommunista vagy, aki nem akarja érteni és elfogadni a piac működését.

G. Nagy László 2024.04.25. 12:55:14

@Boldeone2:

"Azt, ha a tőke szabadon áramlik, a világ felső 10 % - a szabadon utazik, a felső 1% ott telepszik le ahol akar, akkor ő, a szegény bantu is megteheti ezt, ha túl akar élni"

Te egészen egyszerűen nem érted, miként működik az ERKÖLCS. Bezárhat téged bárki a pincédbe? Nyilván nem. Mehetsz, ahová akarsz? Mehetsz. Jöhetsz hozzám is? Be kell fogadnom téged? Vendégül kell látnom? Dehogy.

Ugyanez a helyzet a migrációval. A kommunista vasfüggöny erkölcstelen. Az börtön. A beáramlást megakadályozó kerítés és jogi környezet pedig a legalapvetőbb létszükséglet, erkölcsi kötelesség az ott élő polgárokkal szemben.

A szegény bantu oda mehet, ahol befogadják. Ez ilyen kurva egyszerű. És tudom, hogy érted, de a progresszív lelked eljátszatja veled az értetlent. Annyira nem vagy tökös, hogy beleállj és kimond: támogatod a teljesen szabad és korlátlan migrációt.

grundigg 2024.04.25. 13:43:41

@G. Nagy László:

Ez volt az állításod: "a szabadpiaci, angolszász modell, ahol nincsenek állami szolgáltatások, nincs állami nyugdíj sem. Nos, egy ilyen világ BÁRMILYEN DEMOGRÁFIAI VÁLTOZÁST simán kibír. Tök mindegy, hogy Angliában 60 millióan, vagy csak 20 millióan élnek, ha ilyen a rendszer, a gazdaság egyensúlyban lehet így is, úgy is."

Ehhez semmi köze annak, amit most előadtál. Semmilyen társadalom nem bír ki bármilyen demográfiai változást. Nincs olyan, hogy senki sem dolgozik, de mindenki rohadt jól él, mert korábban öngondoskodott.

Tényleg ovis szinten el kell magyarázni, hogy a gazdaság működéséhez emberekre van szükség? Ha nincs, aki értéket állít elő, a megtakarításaiddal kitörölheted a seggedet. Illetve még csak azt se.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.25. 15:09:21

@G. Nagy László:

nem érdekel akkor az altruizmusom lacika? olyan erőszakosan kérted korábban a válaszokat!
válaszolsz a kérdéseimre?

G. Nagy László 2024.04.25. 15:50:41

@grundigg: Lassan meggondolom magam. Előbb leírtam, hogy nem vagy sík hülye. Most nagyon elbizonytalanítottál.

"Tényleg ovis szinten el kell magyarázni, hogy a gazdaság működéséhez emberekre van szükség?"

Nem akarok belemenni a technológiai fejlődés, az automatizáció adta lehetőségekbe, így maradjunk abban, hogy ezt egy az egyben elfogadom. Mi több: modellezzük úgy a világot, hogy nincs semmiféle technikai változás, száz év múlva is minden pont olyan lesz mint ma.

"Tök mindegy, hogy Angliában 60 millióan, vagy csak 20 millióan élnek, ha ilyen a rendszer, a gazdaság egyensúlyban lehet így is, úgy is"

Én ezt írtam. Húszmillió angolt 60 helyett. Vagyis van ember, aki dolgozzon, aki működtesse a gazdaságot Anglián belül is.

"Ha nincs, aki értéket állít elő, a megtakarításaiddal kitörölheted a seggedet."

Jómagam közgazdász vagyok, viszonylag jól értem a gazdasági folyamatokat. De ezt most nem vágom. Simán lehet, hogy van igazság abban, amit állítasz, de nekem egyáltalán nem áll össze a dolog. Egy 30 éves angol polgár vagy, hárommillió fontos vagyonnal. Ingatlanok, részvények, kötvények, némi arany. Eltelik ötven év, s az angol társadalom demográfiailag jelentősen zsugorodik. Továbbra is pontosan ugyanaz az egy főre vetített GDP jellemzi, mint korábban, de összességében szűkül a gazdaság. Miért gondolod, hogy a megtakarításaid elértéktelenednek ezáltal?

grundigg 2024.04.25. 16:04:50

@G. Nagy László:

Hogy lenne ugyanaz az egy főre vetített gdp, ha változatlan termelékenység mellett csökken az aktívak aránya?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.25. 16:05:41

@G. Nagy László:

"A szabadság és a gazdasági egyenlőség egymással ellentétes értékek"

ahogy a nagyon gazdag is ellentétes a szabadsággal, de ezzel sose foglalkozol. biztos azért mert nem vagy korrupt és vagy agyhalott.
nem véletlen hogy az ókori civilizációk évente száműzték a leggazdagabb polgárokat.

"A kereszténydemokrácia árulása, amikor átcsúsznak a bal térfélre ők is."

mintha nem lenne ilyen, hogy kollektivista konzervatív, keresztényszocialista, szociális missziók stb. de mintha Jézus nem mondott volna pár dolgot a gazdagokról meg a szegényekről? nekem úgy tűnt Jézus inkább a szegényekkel jobban törödött volna, és nem hagyta az ún. "evolúciónak" hoigy kiirtsa a szegényeket, de sebaj.

G. Nagy László 2024.04.25. 16:05:51

@Tesz vesz XVIII.:

Nem, nem fogok. Mi több: hitem szerint ez az utolsó, hogy reagálok a hülyeségedre bármiképpen is. Tőlem beszélgethetsz e blogon is bárkivel, de nekem ne írogass többé. Mindent törölni fogok.

Az egy dolog, hogy kibaszott hülye vagy - erről tényleg nem tehetsz. Tényleg rossz nézni, hogy nem értesz semmit a világból. Tényleg rossz nézni, hogy még azok az Orbán-fóbiások sem állnak veled szóba, akiknek a seggét nyalod.

Arról viszont tehetsz, hogy képtelen vagy mindenféle emberi együttműködésre. Mindenkivel paraszt vagy, mindenkivel minősíthetetlenül kommunikálsz. Ne csodálkozz a magányodon: ebből fakad. De az azért meglepett, hogy még szégyentelenül tisztességtelen is vagy. Hogy még a legelemibb szinten sem tartod a szavad. Mi marad neked ezen túl, ha még ehhez sem ragaszkodsz?

"Erőszakosan kérted" - írod. Vicces. Nem lehet erőszakosan kérni. Nálam szelídebben egyébként sem kér senki. Te állítottad, hogy az altruizmus jó és üdvös, én csak visszakérdeztem. Mivel nem válaszoltál, újra és újra megtettem. Szelíden, minden erőszakosság nélkül. Elképesztően lehangoló, hogy még a fogalmak jelentésével sem vagy tisztában.

Szóval: eddig tartott. Elengedtem a kezed, beszélgess bárkivel. Engem felejts el. Szívből kívánom, hogy legyen szép az életed.

G. Nagy László 2024.04.25. 16:11:56

@grundigg:

"Hogy lenne ugyanaz az egy főre vetített gdp, ha változatlan termelékenység mellett csökken az aktívak aránya?"

Ez egy új elem a modellben, ne vidd félre.

"Tök mindegy, hogy Angliában 60 millióan, vagy csak 20 millióan élnek, ha ilyen a rendszer, a gazdaság egyensúlyban lehet így is, úgy is"

Ezt írtam. Első körben képzeld el azt, hogy 40 millióan kivándorolnak. Minden korosztályból arányosan. Pont ugyanaz marad a társadalom korfája. El fog értéktelenedni a megtakarításod?

grundigg 2024.04.25. 16:18:18

@G. Nagy László:

Ez egyáltalán nem új elem. Ha új elem lenne, akkor semmi értelme nem lenne annak az állításodnak, hogy "Éppen a skandináv típusú jóléti piacgazdaság elemi szükséglete az, hogy ne csökkenjen a népesség, mert akkor a járulék is csökken és összedől az állami piramisjáték."?

Wildhunt 2024.04.25. 16:27:29

@G. Nagy László: olvastad Monte Christo grófját? Leginkább azt a részt, ami Danglars bankárról szól?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.25. 16:31:25

@G. Nagy László:

"Tök mindegy, hogy Angliában 60 millióan, vagy csak 20 millióan élnek"

ja, alig vannak migránsok Angliában. a skandinávoknál többen vannak? már itt bukik minden amit összehordtál, de sebaj.
a neolib bástyában, az usában és magyarországon is alig vannak migránsok. orbán gazdád ezresével hozza be a törökökek mongodolat, sárgákat, filippinókat. kínának egyenesen eladta és eladja folyamatosan az országot. se sebaj.

"Nyilvánvaló persze, hogy a megkérdezettek - többségükben marxista Soros-ügynökök"

mint orbán. annyira marxista soros-ügynökök. hogyan tud uralkodni rajtuk soros lacika? egész európát egy gonosz zsidó meg a fia irányítja? alex?

"Szarnak a világra, a jólétre, a biztonságra. Így megy ez lassan kétszáz éve."

a jóléti államokat nem érdekel a jólét - ki érti lacika zavaros gondolataid?
persze putyin legalább a biztonsággal foglalkozik! a hanyatló nyugat erre se képes! háborúpártiak, mint az aradi vértanúk. sehol egy wagner-csoport?!

" Hitlert is ez a fajta, baloldali felelőtlenség hívta életre."

gyöngyörű bazmeg. orbán fajelméleténél nem emlegeted inkább hitlert? persze orbán mindenben hazudik, még a nacionalizmusában is.

Boldeone2 2024.04.25. 16:55:10

@G. Nagy László: szegény bantu oda mehet, ahol befogadják. Ez ilyen kurva egyszerű. És tudom, hogy érted, de a progresszív lelked eljátszatja veled az értetlent. Annyira nem vagy tökös, hogy beleállj és kimond: támogatod a teljesen szabad és korlátlan migrációt."

- Nem érted, vagy nem akarod érteni, ezért érvek helyett jön a "migrációpártiság" , mint érv...Végül is Orbán ugyanazt mondja: mindenki " migrációpárti" aki mást gondol...

Időszerű lenne már kinyitni a szemed! Magyarországot elözönlötték a migránsok, már a kis falvakban is vannak, a nagy ipari központok mellett, de nem gond....Ők rezsim migránsai, nem fognak senkit megdugni erőszakkal...

Határvédelem lényegében nincs, az jön át a hármas kerítésen akik akar....1-2 hét a maximum, ha szerencsétlen a migráns, de senkit nem állítanak meg

Ezért is hülyeség olyan dolgot kívánni, amivel Orbán hisztizik! Lehet Trump vagy Meloni, senki sem fogja teljesen megállítani, mert ez egy természetes, globalizációs nagyfolyamat. Csökkenteni, menedzselni lehet, de megállítani nem!

Sőt, a java még csak hátra van! Az afrikaikat sem kérdezte senki, amikor gyarmatosították őket, korábban amikor rabszolgának vitték őket, vagy amikor a nemzetközi multicégek kilapátolták az ásványkincseket! ( a gyarmati rendszer nem volt nagyon rossz, de most nem az a topic )

Tehát az afrikaiakat nem fogja érdekelni a szélsőjobb picsogása: ezután is jönni fognak. Ha meg jönni fognak, valahogy előbb- utóbb be is jutnak, ha pedig egyszer bejutnak a jóisten sem küldi őket haza!
Egyszerűen a kibocsátó ország nem fogadja vissza őket, de az állampolgárságuk sem azonosítható, eldobják papírjaikat . ...és több millió emberről beszélünk, akár évente!

Bármibe fogadok, hogy SENKI nem fogja tudni megállítani a migrációt, pedig az orbáni hazugsággal szemben van rá politikai akarat. Amit lehet, mindent megtesznek, még a progresszív Németország is! Ezért visszataszító a szélsőjobb demagógia!

De, pár év múlva- ha még lesz "Téveszmék blog " - jöjjünk vissza és nézzük meg kinek volt igaza....Bármekkora összegben fogadok- akkor is ha előretör a szélsőjobb, Trump nyer - hogy a migráció nem fog megállni, hanem még csak most fog beindulni igazán !

Boldeone2 2024.04.25. 17:10:36

@Tesz vesz XVIII.: Az összefoglalást elolvastam, egyelőre az alapján tudok nyilatkozni...

Az "emberarcú kapitalizmusról", az "emberarcú szocialilizmus" jut eszembe, ami soha nem valúsult meg...

Az "emberarcú kapitalizmusra " talán a legjobban közelítő a skandináv modell, de egy ilyen rendszerhez kellenek az olyan polgárok, azok akarata, akik ilyen rendszerben szeretnének élni...
Ilyen Magyarországon soha nem lesz, szerintem...Az elkövetkező évtizedekben biztos nem...Előbb a félfeudalizmusból kellene kilépni

Globálisan a kapitalizmus válságát nem a szabadpiacban látom, vagy csak részben, - nem egyenlő a piaci verseny feltétele a különböző szereplőknek, így szabad sem lehet - hanem a monetáris rezsimben

G. Nagy László 2024.04.25. 18:10:11

@Wildhunt: Nem olvastam. Mi a tanulsága?

G. Nagy László 2024.04.25. 18:15:07

@grundigg: Megint maszatolsz és mellébeszélsz. De oké, játszom a te játékszabályaid szerint. Anglia lakossága szép lassan 60 millióról 20 millióra zsugorodik. Ebben az elképzelt modellben nincsenek állami szolgáltatások, állami nyugdíj sincs. A társadalom öregszik, a korfa eltolódik. Nem csupán az összes GDP csökken, de az egy főre jutó GDP is. Mivel magyarázod, hogy a megtakarításaid elértéktelenednek?

grundigg 2024.04.25. 18:44:51

@G. Nagy László: "Megint maszatolsz és mellébeszélsz."

Nem szoktam mellébeszélni és maszatolni. Veled ellentétben fegyelmezetten vitázom, te meg, mint valami jó kocsmai szónok, tolod nagy hangon, ami éppen eszedbe jut és azt hiszed, hogy az adott pillanatban jól hangzik, aztán meg megsértődsz, ha valaki odafigyel, megjegyzi és számonkéri, amit mondasz.

Ha jól értem, most azt kellene elmagyaráznom, hogy egy elszegényedő országban miért csökken a befektetések, megtakarítások értéke. Hát elég sajátos kérés. Talán azért, mert csökkennek a hozamok, csökkennek a cégértékek, csökken az ingatlanok értéke, elértéktelenedik a nemzeti valuta stb. Azért, mert egy elszegényedő ország nem gazdagodik, hanem szegényedik.

alöksz róz 2024.04.25. 19:40:02

@G. Nagy László: "Első körben képzeld el azt, hogy 40 millióan kivándorolnak. Minden korosztályból arányosan. Pont ugyanaz marad a társadalom korfája. El fog értéktelenedni a megtakarításod?" - hát persze hogy el fog.
kivéve ha esetleg svájcifrankba tartod.

G. Nagy László 2024.04.25. 19:43:58

@grundigg:

"Talán azért, mert csökkennek a hozamok, csökkennek a cégértékek, csökken az ingatlanok értéke, elértéktelenedik a nemzeti valuta stb. Azért, mert egy elszegényedő ország nem gazdagodik, hanem szegényedik."

Tudod, ez az ami rém sajátos világlátás. Amolyan óvodás szintű. Norvégiában öt és fél millióan élnek. Tehát szegények. Ha tovább csökkenne a lakosság, megnézhetnék magukat. Bezzeg India jó gazdag, hiszen másfél milliárdan vannak... Remeg is mindenki, hogy nehogy csökkenni kezdjen a népesség, mert rögtön felütné a fejét a szegénység...

Olyan rém primitíven és egydimenziósan látod a világot, hogy az beszarás. Csak pár adalék:

1. Az egyes országok gazdagságának fontos mérőszáma az egy főre eső GDP, de ez közel sem minden. Az infrastruktúra kiépítettsége, minősége és hozzáférhetősége ugyancsak lényeges.

2. A megtakarítások szerkezete változtatható. Senki sem tart pisztolyt a fejedhez, hogy rossz befektetéseidből ne vidd át a pénzed gyümölcsözőbe. Ha Anglia népessége - az elképzelt, felvázolt modell szerint - zsugorodni kezdene, az elsősorban a vidéket érintené. Egy londoni ingatlan értéke egészen biztosan nem esne a harmadára, de talán egyáltalán nem is csökkenne. ha Birminghamben van egy házad, talán érdemes eladni még jó áron, s venni belőle Manchesterben egy másikat, ami tartja az értékét.

3. Létezik globális piac, talán hallottál róla. Ha angolként azt látod, hogy az angol részvények esnek, simán vásárolhatsz kínait, amerikait, vagy bármilyet. Máris értékálló a befektetésed.

És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy egy elöregedő, de egyre fittebb társadalomban kitolódnak az aktív évek, vagyis egyáltalán nem biztos, hogy csökken az aktív munkaerő aránya. E ponton behozhatjuk a technológiai fejlődésben rejlő potenciált is, amely lehetővé teheti, hogy egy ember elvégezze száz másik munkáját.

Szóval: miért is értéktelenedik el egy dinamikus és diverzifikált befektetési csomag egy globális piacon, ahol az adott lokalitás népessége történetesen csökkenő tendenciát mutat?

G. Nagy László 2024.04.25. 19:46:05

@alöksz róz:

"kivéve ha esetleg svájcifrankba tartod."

Egy fél mondatban meg tudod fogalmazni azt, amit és húsz percig gépelek... Ügyes.

grundigg 2024.04.25. 20:22:49

@G. Nagy László: " Létezik globális piac, talán hallottál róla. Ha angolként azt látod, hogy az angol részvények esnek, simán vásárolhatsz kínait, amerikait, vagy bármilyet. "

"kivéve ha esetleg svájcifrankba tartod."

Lacikám, te egy zseni vagy! Tehát a te rendszerednek, aminek meg se kottyan a demográfiai csökkenés, az a titka, hogy be kell fektetni....... egy másik rendszerbe!!!!!

És ha az egész Földön a te rendszered lesz, és csökken a népesség - amit észre se vesz a te csodarendszered -, akkor majd veszünk sok marslakórészvényt, és gazdagok leszünk.

Hát, Laci, én általában felhúzom magam, ha veled vitázom, de ilyen jóízűt rég röhögtem, mint most.

Gondolom van egy kólásüveged is, aminek meg se kottyan, bármennyit is iszol belőle, csak mindig után kell tölteni egy másik kólásüvegből.

" ha Birminghamben van egy házad, talán érdemes eladni még jó áron, s venni belőle Manchesterben"

Szintén zseniális meglátás. Csak ugye társadalmakról beszélünk, nem egyénekről. Nem tud minden angol Birminghamből Manchesterbe költözni. A legcsóróbb országban is van, aki ügyesebb és gazdagabb, mint a másik, csak sajnos itt nem ez volt a téma.

"Norvégiában öt és fél millióan élnek. Tehát szegények. Bezzeg India jó gazdag, hiszen másfél milliárdan vannak"

Ez viszont olyan kibaszott primitív és ostoba, hogy ezen még röhögni sem lehet.

alöksz róz 2024.04.25. 20:34:46

@grundigg: "az a titka, hogy be kell fektetni....... egy másik rendszerbe!!!!!" - ja.
a többi meg kit érdekel.

G. Nagy László 2024.04.25. 20:48:21

@grundigg:

Ismét megkérdem hát: miért is értéktelenedik el egy dinamikus és diverzifikált befektetési csomag egy globális piacon, ahol az adott lokalitás népessége történetesen csökkenő tendenciát mutat? Ugyanis ezt állítottad, érdemes volna indokolnod.

Az én felvetésem az volt, hogy egy húszmilliós Anglia épp oly vígan el van, ahogy egy hatvanmilliós. Te hozzátetted, hogy ez legyen egy átlagosan öregebb társadalom. Elfogadtam. Aztán hogy legyen átlagosan kevésbé aktív, mint az előző. Oké, legyen. Most meg azzal a faszsággal jössz, hogy az egész világot átalakítod és e modell szerint formálod... Igazad van, ha mondasz egy baromságot, és végül minden paramétert hozzáigazítasz, a végén igazad lesz. A progresszív gondolkodásmód pont ilyen...

Tényleg elmész a fenébe. Miért nem úgy kezdtük a beszélgetést, hogy minden földlakó hetven feletti? Akkor nem kellett volna érvekkel és szempontokkal előjönni. Igen baszki, igazad van. Ahol mindenki vén és inaktív, ott elszegényedik a világ és elértéktelenednek a megtakarítások. Győztél, baszki. Legközelebb ha focizunk, majd kitalálod, hogy a te kapud legyen feleakkora és a te csapatod kézzel is megfoghassa a labdát... Győzni fogtok, hidd el. Te így játszol. Pont, mint az általad oly kedvelt progresszív idióták.

Wildhunt 2024.04.25. 21:30:34

@G. Nagy László: hogy mire elég a félretett pénz, ha valaki mások "jóindulatára" szorul. Nem cáfolni akarlak az öngondoskodás egyedüli működőképességével kapcsolatban. Azt viszont fontosnak tartom hozzátenni, hogy az anyagi öngondoskodás nem elég, ezt @grundigg jól látja. Persze az ebből levont következtetései nettó balos faszságok sajnos.

Wildhunt 2024.04.25. 21:34:26

@G. Nagy László: Norvégiában öt és fél millióan élnek. Tehát szegények. Ha tovább csökkenne a lakosság, megnézhetnék magukat. Bezzeg India jó gazdag, hiszen másfél milliárdan vannak... Remeg is mindenki, hogy nehogy csökkenni kezdjen a népesség, mert rögtön felütné a fejét a szegénység...

Norvégiában mondjuk havi 10000 fabatkáért veszel teljeskörű gondozást és ellátást, Indiában 1000-ért. Nyugdíjas Norbi havi 1500 fabatka bevétellel Norvégiában nyomorog, Indiában gazdag. Tudtommal szerinted csak az egyén számít...

Boldeone2 2024.04.25. 22:30:05

@G. Nagy László: Ismét megkérdem hát: miért is értéktelenedik el egy dinamikus és diverzifikált befektetési csomag egy globális piacon, ahol az adott lokalitás népessége történetesen csökkenő tendenciát mutat? "

- mivel globális piacon van a diverzifikált részvénybefektetés, valószínű nem fog elértéktelenedni, főleg ekkora pénznyomtatási őrületben...Időre beüthet azért a medvepiac...
A lényeg, hogy a hozam meghaladja az inflációt, ha reálhozamot akarnak

Az viszont létező dolog, hogy lepusztul, elöregszik egy régió. Ott az ingatlanok elértéktelenednek. Tipikusan ilyen hely pl Calabria..
10 éve nézem ott a lakásárakat, nem változott semmi..
A 1 eurós deal kamu, vagy utána még min 30 ezret kell rákölteni, de lakást már lehet venni a tengerparton, kb 18 ezer eurótól, potom pénzért...

Az fiatalok nem házasodnak, az aktívak elmennek, ipar nincs, az oktatás szar, aki marad - az inaktív réteg - az egész nap a kávéház teraszán ül, a lakosság 70- a öreg...

Ott valóban megvalósul Orbán rémálma, hiszen az afrikaiak felváltják a helyi lakosságot, de így működhet tovább az iskola, van asztalos akik dolgozik, vannak munkások a földeken, stb...

Az olaszok - akik ott maradtak és még nem öregek- qurvára nem akarnak dolgozni. Nyáron a tengerpartot kiadják a turistáknak, 30- 40 euró egy napágy...Vagy a szülőktől örökölt mediterrán gazdálkodásból élnek, de szinte csak a migránsokat dolgoztatják, így olyan nagy cirkusz délen nincs a migránsok miatt. Fent északon már más a mentalitás....

Lényegében kicsit ez van mindenhol, Németországban is, húsüzemben lerokkanni a -4 fokban senki sem akar, de krumplit pucolni egy hotel konyhájában sem

Valójában nemcsak a szellemi munkásokra van szükségük, sőt.... Az "alantas" munkát már senki nem akarja végezni. A lengyelek meggazdagodtak, őket már nem lehet erre befogni. Az ukránok sem akarnak kulimunkát végezni, közöttük inkább fiatal nők vannak, akik a nyugati jó nő hiányban bárhová mehetnek, az USA- ba is...

A kelet- európai munkaerő kifogyott, már csak afrikai van és dél- ázsiai. Részben ez is hajtja a migrációt, mert van rá valós kereslet mindenhol, nálunk is
Lényegében elárasztották Magyarországot. Mindent megcsinálnak kevesebb pénzért is

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.26. 11:29:18

@G. Nagy László:

"Pontosan érzékeled, hogy egy intelligens emberrel kommunikálsz. "

:D érzékekeljük igen, mindannyian hogy mennyi lehet az eszed, és szerintem senki nem az "intelligens" kategóriába rakná. hanem inkább valami hitvány nárcisztikus szellemi fogyatékoséba.
persze vakok közt félszemű a király. a síkhülye fideszesek között lehetsz vátesz.

igen, ezért vagy síkhülye narcopata, nárcisztikus pszichopata. a nárcizmust is kipipálod mindig.

Csádba miért viszünk katonákat? mert drogelosztóközpont?

alig lövi egymást az ellenzék meg a kormánypárt; a háborúpárti dodik , lukasenkó, a magyargyülőlő fico és putyin felszopása után még CSÁDBA is vinni kell a békét lacika?
kivonulnak a jenkik és megy utána be a ruszki meg a pincsikutyájuk, orbán? aki alig mérgezi a magyar lakosokat magzatkárosító mérgekkel, de családbarát is hogy 15 éve nem emelkedett a családipótlék.

milyen lenne ez a kormány ha háborúpárti lenne?

"ez a pár száz kattintás senkinek sem érne annyit, hogy fizessenek érte."

ja mert az orbán és hazaáruló csürhéje a gazdasági racionalitásáról híres, amikor 3x-4x többet adnak a vodafonért, mint amennyit ér. somkuti se lobbizott érted? honnan ismered a megafonosokat? kit ismersz még a fideszben? hazudj valami szépet.
hogy jön össze az index címlap?

"Fiatalok mindig lesznek, még ha kevesebben is."

főleg ha kivándorolnak és a félisten gazdád az agyhalott szektás rétegre támaszkodik. akko milyen jól el tudják látni a SOK öreget, a kevés fiatalból.

"a kevés számú ápoló magasra tornázza a saját óradíját. Mi következik ebből? A kereslet-kínálat legelemibb törvénye alapján más szektorokból elkezdenek ide áramlani a magas jövedelemre vágyók. Bányászok, szőlősgazdák, ügyvédek, műbútorasztalosok."

így van, mindenki arra vágyik hogy magas fizuért szart lapátoljon. még az ügyvédek is. valójában komoly helyeket komolyan képzik az ápolókat is.
a magas óradíjjal az következik amit grundig írt, mivel a többség nem tudja megfizetni.
a "piac működése" nem elég amikor emberi társadalmakat vizsálunk, kell a pszichológia, a szociológia, meg a biológia is hozzá. vagy akár a történelem.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.26. 11:37:03

issafrica.org/iss-today/chads-illegal-drug-trade-contributes-to-regional-insecurity

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.26. 11:44:30

Emberek, baleset történt és a vészfék sem működött! De megvan a megoldás: leszereljük a vészféket!

✖️ Eltörlik azt, hogy az elnöki kegyelmet egy miniszter is aláírja. az igazságügyi miniszter!

gyakorlatilag ezzel beismerte orbán, hogy ő utasította vargajudit urat a kegyelem megadására, ugyanis ő képviseli a kormányt. és neki nem főnöke balog és novák.

komolyan, mennyire kell agyhalottnak lenni, hogy a fideszre szavazzon bárki?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.26. 11:59:51

@G. Nagy László:

"Húszmillió angolt 60 helyett. Vagyis van ember, aki dolgozzon, aki működtesse a gazdaságot "

pont 40 millió fog hiányzni lacika, tényleg szellemi fogyatékos vagy, ha minden ügyvéd és szőllősgazda elmenne ápolónak se lenne elég b+. szellmi fogyatékos vagy. és így sértegetsz olyanokat akik nálad nemhogy sokkal okosabbak, de ráadásul nem is szellemi fogyatékosok. nem szorongsz, nem tanulsz. el lett mondva hogy mi vagy.

Vagy ez a 40 millió szerinted mit csinál jelenleg? zabot hegyez és arra vár hogy megemeljék az ápolók bérét a magánkórházak!?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.26. 12:04:27

@G. Nagy László:

"Előbb leírtam, hogy nem vagy sík hülye. Most nagyon elbizonytalanítottál."
" De ezt most nem vágom. Simán lehet, hogy van igazság abban, amit állítasz, de nekem egyáltalán nem áll össze a dolog. "

mert egy nárcisztikus földbuta ostoba vagy. de bájos hogy elkezded megint sértegetni, aztán beismered hogy fogalmad nincs róla. gusztustalan.
szerintem kóros hazudozó vagy, nem nagyon lehet elhinni, hogy te tényleg tanult ember lennél. bár állítólag a férfiklubos bedő is közgazdász, szóval súlyos problémák lehetnek a közgáz képzésen. te nem valami foximaci bolsevik gyorstalpalón kaptál valami MCC-s oklevelet inkább?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.26. 12:42:11

@G. Nagy László:
juj nagyon megsértődtél lacika, mi nem volt igaz amit leírtam? miért játszod meg magad? én tudom hogy mi vagy, a többieket becsaphatod. de nekem nem kell a ripacs kiselőadás a színpadon, több mint 800 releváns kérdésem volt, mindig mekegsz és személyeskedsz, érdemi válaszokat meg nem látok. ezekután a pofádat fognád be te korcs. mert emberszámba nem tudlak venni.

miért vagyok hülye lacika? mit nem értek a világból? ezeket sose írod le. ezért külön a k anyád te strici - ahogy anyád is lestricizett úgy én is. nagyon mélyről jöttél és a mélység ott maradt benned. de nem érdekel a gátlástalan hazugság, ami áramlik belőled csakúgy mint a "félisten" gazdádból te fogyatékos, valódi válaszokat kérek.

tudom hogy ennyire nem vagy hülye, és örülsz, amikor nem kell konkétumokat írnod. ne játszd meg magad te korrupt darab szar.

az orbán-fóbiát is megbeszéltük már, és nem érdekel ki áll szóba velem: ez nem a valóság tudod, ez egy síkhülye propagandista blogja, tudod? amúgy meg fent ajánlottam Boldinak egy könyvet, nem láttad hogy elolvassa és megírja?
nem tanulsz, nem szorongsz az ellentmondásaid miatt, ahogy minden humanoid tenné: pszichopata vagy, ráadásul síkhülye is mellé.

mikor voltam grundiggal , Boldival, vagy bálinttal paraszt? embert rakjatok elém és úgy kezelem mint egy embert, bocs hogy wilduntot se veszem túlzottam emberszámba, lehet köze van ahhoz, hogy múltkor mikor normálisan kértem valamit hogy fejtsen ki, csak k anyázott.
tudod nagyon jól, ezt már leírtam 5x, mégis hazudsz megint. és mindig hazudni fogsz a jövőben is, amíg meg nem döglesz.

" De az azért meglepett, hogy még szégyentelenül tisztességtelen is vagy. "

jól játszod! :D nem lepett meg , amikor 18x kitiltottál, amikor kértél hogy fejtsek ki valamit aztán amiatt tiltottál hogy nagyon részletesen kifejtettem? vagy amikor offtopicot tolsz, és Fóka releváns kommentjét törlöd hazudva hogy az offtopic? akkor nem lepődsz meg amgadon lacika?
hazudj még. mindenki csak bántja szegény ártatlan kis pszichopatánkat, aki nem szorong, nem szeret, nem tanul, manipulálj még minket légyszi!

KI A FASZT ÉRDEKEL AZ ÖMLENGÉSED TE KORCS?!

MINT EGY FÉRFI VÁLASZOLJ A RELEVÁNS KÉRDÉSEIMRE, AMIBEN TISZTÁZHATOD AZ ELLENTMONDÁSAIDAT!
ÚGY MINT EGY FÉRFI AKINEK VAN GERINCE! ezt játszad, meg mímeld el, ne az emós síró szardarabot, te kibaszott elmebeteg fattyú. normális ember szorongana ennyi ostobaság meg ellentmondás miatt. te a másikat szidod, igazi pszichopata.

" De az azért meglepett, hogy még szégyentelenül tisztességtelen is vagy. Hogy még a legelemibb szinten sem tartod a szavad. Mi marad neked ezen túl, ha még ehhez sem ragaszkodsz?"

most az egyszer téged basztak át mi? nem te másokat, de azzal amúgy minden oké volt eddig. de ha megtanulsz kommunikálni, akkor beszélhetünk rólam is. ne sírjál lacika. mindjárt megsajnállak! jaj egyem a kis szíved.

"Nem lehet erőszakosan kérni. Nálam szelídebben egyébként sem kér senki"

nagyon erőszakosnak tűntél pedig, a nagybetűk mutatják, mindenki visszaolvashatja az elejéről a posztot:

" TE MIKÉPPEN GYAKORLOD A SEGÍTŐKÉSZSÉGET ÉS AZ ADAKOZÁST?"

nagyon megijedtem olyan erőszakosan kértél! te állat!

" Elképesztően lehangoló, hogy még a fogalmak jelentésével sem vagy tisztában."

ideológia, önzetlen párkapcsolat. közlegelők tragédiája, magáncégek korrupciója és a jézusi szőllősgazda (stb.) után van arcod. de mire? és miért?

"Szívből kívánom, hogy legyen szép az életed."

én meg azt remélem hogy megdöglesz minél előbb a hazaáruló "félisten" gazdáddal együtt, mert olyanok vagytok mint a vírus. mint a rák a testben. szétb*sztok egy szép országot, generációk életét teszitek tönkre, visszafordíthatatlanul, én meg halálbüntetés párti vagyok.
te meg különösen gusztustalan és undorító vagy, hazug korrupt narcopataként. az emberiség szégyene vagy. a hisztit tartogasd az asszonynak ha kifogy a diet coke, engem nem érdekel.
engem a releváns válaszok érdekelnének, és téged is érdekelne, ha nem lennél hitvány funkcionális analfabéta pszichoapta, aki nem szorong, nem szégyell semmit, és sose tanul.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.26. 13:05:40

@G. Nagy László:

továbbá:

"Szívből kívánom, hogy legyen szép az életed."

leírsz egy ilyen kommentet és a végére beilleszted ezt, nagyon amatőr manipulálás lacika!
ha értelmesebb lennél, a manipulálás is jobban menne!

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.26. 14:03:00

@Boldeone2:

hát lacika már leírta azt is hogy a migráció jó dolog

"Én azt hiszem, a multikulti akár működhetne is.

a totális bezárkózás sem pálya, hiszen ezzel magunkat fosztanánk meg a lehetőségtől, hogy kihozzuk az országból a maximumot, ahogyan azt a Liverpool FC, Santana vagy épp Bruno Mars teszi. Semmi alapja sincs annak, hogy idegenkedjünk a békés és értékteremtő embertársainktól, legyenek akár vietnámi kereskedők, Fülöp-szigetekről való vendégmunkások, zsidók, arabok, feketék, bárkik. Meggyőződésem, hogy egyes-egyedül ezzel az attitűddel lehet igazi bajnokcsapatot építeni."

teveszmek.blog.hu/2024/02/07/_nem_mukodik_a_multikulti

ellentmond a félisten gazdájának, aki "csak szavakkal" hazudja a szépet:

Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitóján tartott beszédet Parragh László, Varga Mihály és Nagy Márton előadása után. A pénzügyminiszterhez és a gazdaságfejlesztési miniszterhez hasonlóan kiemelt figyelmet fordított a munkaerőpiaci kilátásoknak, és jelezte, hogy 500 ezer új munkaerőre lenne szükség és ezt elsődlegesen a belső tartalékokból kell előteremteni. Itt pedig konkrétan megemlítette a határon túli magyarokat és azt is leszögezte, hogy ha gazdasági migráció keretében be is jöhetnek külföldi munkavállalók, azokat kényelmi okokból nem szabad behozni, mert azzal "Magyarország kulturálisan aknázná alá az életét" .

de wildhunt továbbra is tapsikol lacikának, nem zavarja ezeket semmi.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.26. 14:09:56

@Boldeone2: csak az emberarcú szocialilizmus, nemcsak pár adó felemelése a milliárdosoknak számára hanem kicsivel radikálisabb.
nem polgárok kellenek akik , hanem kormányzó párt kell, aki megvalósítja, itthon még a fideszesek nagyrésze is gazdasági balos, csak túl buta hozzá hogy felfogja.
hiába vannak GAZDASÁGI balos, jőlétben hívő polgárok, ha csak ígérgetnek a magukat gazdasági balosnak kiadó, de valójában neoliberális prátok.

a skandinávoknál is szabad a piac, csak épp milliós büntetéseket kapnak a milliárdos gyorshajtók.

olvasd el a könyvet is, kíváncsi vagyok mit mondasz rá.

mi a baj a monetárizs rezsimmel?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.26. 14:30:30

@G. Nagy László:

"Tudod, ez az ami rém sajátos világlátás. Amolyan óvodás szintű. Norvégiában öt és fél millióan élnek. Tehát szegények. "

:D hogy a f*szomba vagy te közgazdász? egy pohár vizet nem bíznék rád. az utcasöprést is elrontanád. te értelmi fogyatékos vagy, most már hivatalos.

"Olyan rém primitíven és egydimenziósan látod a világot, hogy az beszarás. "

édes istenem. és még ez pofázik. vagy ez kandikamera b+? te trollkodsz?
szőllőskisgazám, nem hiszem én azt :) de legalább az arcodból vennél vissza, részletesen elmagyarázzák és még te szólod le a másikat? miből meríted az erődet lacika?
honnan ez az arrogancia?

" Egy londoni ingatlan értéke egészen biztosan nem esne a harmadára, de talán egyáltalán nem is csökkenne"

nem persze b+ eltűnik 40 millió ember, de biztos a városokban k jó az ájer. és mindenki oda akar költözni.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.26. 14:32:15

@G. Nagy László:

csak éppen ellentmond neked de semmi gond, és szerinted ugyanolyan gazdag leszel ha nőnek a nővérek és ápolók bérei?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.26. 14:51:49

@G. Nagy László:
te kozmopolita vagy lacika, közöd nincs a magyarsághoz. te mindenhol jól érzed magad ahol jó befektetési csomagok vannak. ahol meg nincs, onnan meg elmész. ha a gazdaság 60 millióra áll be, akkor 20 millió fővel visszaesés lesz a gazdaságban, mert a még nemlétező új robotok nem fogyasztanak, és nem adóznak.

remélem minden itteni fideszes szavazó számára tanulság, meg a korábbi idézetével is már lebuktatta magát.
ahogy a félisten gazdád se magyar. nem attól valaki magyar, mert pr-cikkeket csinál a disznóvágásról, hanem mert a közösségünk érdekeit nézi, mert valóban fontosak a magyarság jövője neki. pl. a tudományos élet éppúgy mint a sivatagosodó területek. nem ostoba csokiteszteket csinál munkaidőben.

scontent.fbud9-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/438097280_940305748098502_4863728602350982065_n.jpg?stp=dst-jpg_s640x640&_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=ZYXoVJDEUnIQ7kNvgFNZ1jf&_nc_ht=scontent.fbud9-1.fna&cb_e2o_trans=t&oh=00_AfBurRhcKqbRe637inXDNFZgNJy9iLhxA--rxViLVXAVlA&oe=66316D23

"Legközelebb ha focizunk, majd kitalálod, hogy a te kapud legyen feleakkora és a te csapatod kézzel is megfoghassa a labdát... Győzni fogtok, hidd el"

nem vagyunk mi fideszesek lacika, ez a ti módszeretek az állandó választási csalásokkal, győztes kompenzációval, a gerrymanderinggel. stb.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.26. 15:07:59

@Boldeone2:

de miért nem adnak több bért a krumplipucolónak a németek? :) lacika kérdezi itt :

@G. Nagy László:

mert mint az angol ápolónál, akkor biztos találnának német munkaerőt is rá :)

az hogy közben csődbe megy a cég, az nem érdekes. vagy nem lesz versenyképes, mert árakat kéne emelnie, még a végén a krumplipucoló több bért fog keresni, mint a menedzserigazgató, az angol nővér meg több bért kapna, mint a kórházigazgató, az meg hova vezetne?

kommunizmusba? :)

Billy Hill 2024.04.29. 00:01:43

@alöksz róz: "nem hiszem hogy a teszvesz jól meg tudna baszni valakit." - az a baj, még ha elé is kerül egy p*na, hogy ő csak tesz-vesz...

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.29. 12:32:21

@Billy Hill:

HAHA! hatalmas poén! ti gyerekek milyen viccesek vagytok ott a kóterben! nagyon nevetek, szakadok, fáj a hasam.

de idefigyelj te kis korcs. esetleg a témákhoz valami releváns tartalom?
ami logikailag is illik az kommentfolyamba, ha még buzi is lennék, mi közöd hozzá? nem lehet mindenki szájer, orbán fia, gulyás gergő meg kocsis máté.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.29. 15:44:10

@G. Nagy László:

akkor megcsináljátok a IV. Magyar Békekongresszust?
egy Békemenet után esetleg?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.29. 15:46:49

@G. Nagy László:

akkor megcsináljátok a 10. Magyar Békekongresszust?
úgy látom a IX. volt 1978-ban,
süti beállítások módosítása