téveszmék

téveszmék

"Az ellenzék tudja, mit akar"

2022. december 16. - G. Nagy László

ellenzek2.jpg

 

Amikor a Fidesz tavasszal behúzta a negyedik kétharmadot, rögtön azon kezdtem agyalni, hogy ez már olyan brutális pofon, amely biztosan felébreszti az ellenzéket. Négy ekkora saller után egy kölyökkutya is megtanulná, hogy valamit változtatni kell. Több mint nyolc hónap telt el a legutóbbi pofára esés óta, ám úgy tűnik, az Orbán-gyűlölők pontosan ott folytatják, ahol abbahagyták. Nincs mondanivalójuk, nincs céljuk, nincs karizmatikus vezetőjük. Csak dühük van, minden irány és elképzelés nélkül.

 

Ez a poszt most nem elsősorban a politikusokról szól. Nincs értelme az önmagukat ezerszer lejárató bohócokat tovább rugdosni. Sokkal inkább a választópolgárokra gondolok. Azokra a jóravaló, esetenként szimpatikus és barátságos arcokra, akiknek valamiért mélyen beleégett az elméjükbe, hogy a Fideszt gyűlölni kell; hogy a Fidesz pocsékul kormányoz; hogy a Fidesz mindig mindent elront; s hogy bárkit is ültetnénk a miniszterelnöki székbe, ennél csak jobb lehetne... Ismerjük, sokszor, sokaknál megtapasztaltuk ezt az elkeseredett, a racionális megfontolásra már-már képtelen tudatállapotot. Meggyőződésem, hogy az ő társadalom-filozófiai igénytelenségük, s az ebből fakadó csatornázatlan dühük az, amely lehetetlenné teszi, hogy az Orbán-kormánynak bármiféle alternatívája megjelenjen. Ahhoz ugyanis, hogy érdemi politizálást folytathassunk, az első lépés az volna, hogy egyáltalán tudjuk, mit is akarunk.

 

Szemmel láthatóan létezik az a módosult tudatállapot, amikor Orbánt patás ördögnek, de minimum Rákosival egy szintet képviselő, vérengző diktátornak látja és mondja az érintett. Ez sokunk számára ugyan megmosolyogtató, de ismerjük az elborult tekinteteket - ők addig mantrázzák mindezeket, hogy a végén már őszintén hiszik is. És ha valaki Orbánt és Rákosit egy lapon említi, azt az embert meg lehet érteni, hogy akár fegyvert is fogna a rendszert megdöntendő. Igen ám, de amikor rohamra indul, döbbenten néz körül, hogy nincs körülötte szinte senki, magára maradt a fanatizmusával. Pont számukra volna a legfontosabb, hogy belássák: az O1G felkiáltás önmagában semmire sem elég. És ha ennek megértéséhez négy csattanós tasli is kevés volt, úgy tegyünk hozzá még két aprócska érvet. Először is: a forradalmár-lelkűeknek érzékelniük kell, hogy az ellenzéki oldalon is döntő többségben vannak a józan polgárok, akiknek kevés a kinyilatkoztatás, hogy "jöjjön bárki, ennél csak jobb lehet". Sokuk számára Gyurcsány múltja, Jakab Péter őrülete, Márki-Zay alkalmatlansága, vagy épp Karácsony teszetoszasága még ijesztőbb, mint az orbáni világ. Ők nem a puskapor szagát kívánják, csupán egy valamirevaló alternatívát. Másodszor: Orbánnal szemben a leggyakoribb vád: "szétlopta az országot". Ez aligha lesz elég elrettentő, ha a választók azt látják, hogy a másik oldal is ugyanezt teszi az elnyert önkormányzati pozíciókban. Arról nem is beszélve, hogy a hazai ellenzéket nyíltan támogató uniós politikusok ugyancsak tele vannak korrupciós ügyekkel, elég ha Guy Verhofstadt, Ursula von der Leyen, Stella Kyriakides, Elmar Brok, Didier Reynders, vagy épp a szexi szőke Eva Kaili, az EP szocialista alelnökének nevét említjük, akinek csuklóján épp minap csattant a bilincs.

 

Szóval: ha bárki Orbán leváltásában gondolkodik, először is tisztáznia kell, mi az a vonzó alternatíva, amely szavazók tömegeit csábítja majd el. Nem mindegy, hogy a választópolgárok milyen adórendszert, egészségügyet, oktatáspolitikát, családtámogatást és szociális hálót látnának szívesen; de talán minden másnál előbbre való, hogy a kormányzatnak legyen egy általános víziója a jövő társadalmáról. (Már csak azért is ez az első, mert a szakpolitikai intézkedések mind ebből következnek majd.) Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a képet, valójában kétféle irányzatot látunk a 21. századi fejlett világban.

  1. GLOBALISTA-PROGRESSZÍV - korlátlan bevándorlás, multikulturális társadalom, a nemzeti jelképek és érdekek leépítése, kvóták és támogatások a különböző áldozati csoportok számára, LMBTQ-ideológia, a politikailag korrekt kommunikáció megkövetelése, cenzúra, erényfitogtatás, transzneműek kirakatpozíciókba emelése, egyre sűrűsödő és szigorodó törvényi előírások, kíméletlen büntetés és meghurcolás a másképp gondolkodóknak.
  2. NEMZETI LIBERÁLIS - kontrollált bevándorlás, az adott állam polgárainak, vagyis a nemzet érdekeinek előtérbe helyezése, az állampolgárok törvény előtti egyenlősége, szólás-, vélemény- és gondolatszabadság, a lehető legkevesebb törvényi szabályozás, normalitás, ráció.

Tudjuk, hogy a jenlegi magyar kabinet az utóbbi irányvonalat célozza. Tudjuk azt is, hogy az angolszász világban, továbbá az öreg kontinens nyugati és északi szegmenseiben a globalista-progresszív trend az uralkodó. A kormányváltást sürgetőknek először is azt kell tisztázniuk, hogy ők maguk melyik vonulat mellé teszik le a garast. A Demokratikus Koalíció például meglehetősen nyíltan képviseli a progresszív ideológiát, s a legkisebb kétséget sem hagyja a választópolgárban afelől, hogy feltétel nélkül kiszolgálna minden brüsszeli törekvést. Ez tiszta beszéd, még akkor is, ha a legtöbbünk számára rém ijesztő. Léteznek olyan ellenzékiek is - ilyen például Schiffer András, vagy Puzsér Róbert - akik képesek úgy kormány-kritikusak maradni, hogy közben a globalizmus, illetve a progresszió kapcsán szóvá teszik ellenérzéseiket. Ezek azok a tisztességes attitűdök és álláspontok, melyekhez valódi függetlenség és magas fokú intelligencia szükséges. A problémát az jelenti, hogy az O1G tábor fennmaradó, túlnyomó többségének halvány fogalma sincs, mit gondoljon a világról. Ebből fakadóan pártjaikat sem késztetik színvallásra. Egyáltalán nem véletlen hogy a DK-n kívül egyetlen ellenzéki párt sem penget progresszív húrokat, hiszen tudják, hogy a józan magyar ezekre nem vevő. De tagadni sem merik a woke-dogmákat, hiszen azzal hitük szerint a Fidesz igazságát erősítenék. S ha ez nem lenne elég, hárommilliárd további érvet tudnak, hogy miért ne menjenek szembe a globalista vonulattal...

 

Ne feledjük: az elmúlt évek során két népszavazást is tartott az ország. 2016-ban migránsügyben, 2022-ben pedig gyermekvédelmi kérdések kapcsán kérdezték meg a polgárokat. Az ellenzék előbb bojkottot hirdetett, utóbb érvénytelen voksolásra buzdított. Megértem őket: ezek olyan ügyek, melyekből nehéz jól kijönniük. Ha a kormány mellé állnak, karakterüket és nyugati szponzoraikat is elveszíthetik; ha a kabinet álláspontjával szembe helyezkednek, úgy a szavazóik számottevő hányadának inthetnek búcsút. A pártok mismásolása tehát érthető, híveik társadalomfilozófiai igénytelensége aligha. Ha jómagam történetesen a Párbeszédre, vagy a Momentumra kívánnék szavazni, engem piszkosul érdekelne, hogy választottjaim miként vélekednek a bevándorlásról, avagy a kiskorúak szexuális indoktrinációja kapcsán. Szégyen az is, ha valakit mindez nem foglalkoztat, s szégyen az is, ha igen, de nem meri vállalni az álláspontját.

 

Véleményem szerint egyszerű a képlet. Amíg az ellenzéki szavazó maszatol, s nem tudja, mit is gondoljon, addig az ellenzéki pártok is maszatolni fognak, s eszükbe sem fog jutni, hogy nyíltan állást foglaljanak. Márpedig bujkálva, szégyenkezve és mismásolva aligha lehet választásokat nyerni. Az is egy út, ha lesz végre egy párt a baloldalon - mondjuk az LMP, visszatérve a Schiffer-vonalra, önmaga legjobb arcára rátalálva -, amely felvállalja a nemzeti jelleget és karakteresen nemet mond a woke-ámokfutásnak. Már ez a mozzanat önmagában egy 15-20 százalékos középpártot eredményezhet. Persze az is egy forgatókönyv, hogy a teljes ellenzék beáll Gyurcsány mögé, és együtt fújják a globalista-progresszív nótát. Mindezek híján, további három éven keresztül folytatni az eddigi langyos politikát, a jövőben is megúszásra játszva - ez a biztos bukás receptje. 

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr7918002828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HypocritSlayer 2022.12.21. 08:32:25

@baalint1:
>>Nekem egy jobboközép-liberális kormány lenne ideális, hagyná az egykulcsos adózást,

Akkor a geci Fidesz az legalább jól csinálta?:)DDD

>>csökkentené az áfát,

A legnagyobb marhaság a világon, amit el lehet követni......., legalábbis nálunk, mivel mindenki pontosan tudja, hogy max 1-2 hónapig lenne valamilyen hatása, aztán biztosan és végérvényesen lenyelik a kereskedők, viszont a költségvetésben ezt nem lehet pótolni csak macerásabb és biztosan új adókkal.
Az öntökönlövés legbiztosabb esete, hacsak nincs olyan alternatíva, hogy a hiányzó pénzt más adóval (biztosan!) lehet pótolni........

>>csökkentené, egyszerűsítené a közigazgatást, megszűntetné a "családtámogatásnak" hazudott pénzosztogatást,

Gondolom akkor számodra kívánatos a cigánytámogatásra visszatérnie?

>>hibrid, több biztosítós egészségügyet hozna létre,

Ez meg lesz anélkül is....

>> oktatási reformokat hajtana végre, amelyben a kompetencia alapú oktatás lenne a középpontban,

Ez még minimum 30 éves regnálást kíván a jelenlegi formációtól, nem lehet 4 évente lesöpörni és újrakezdeni........, ráadásul a kompetencia alapú oktatás bizony az "oktatandó" részéről "kompetenciát" is megkövetel, és nagyon hamar kiderülne, hogy pl. a cigók kurvára nem sok mindenre alkalmasak, és ha ez kimondásra kerül, akkor megint beindulna a sivalkodás, hogy rasszizmus, elnyomás etc... ....
Ezen kívül, minél "kényelmesebben élünk" , annál jobban csökken a kompetencia "mértéke"....

És van egy olyan aspektus is, amiről abszolút nem beszél senki, annak kapcsán, hogy pl. "felemelünk egy réteget", vagy magasabb életszínvonalat biztosítunk bizonyos "hátrányos/elnyomott" csoportoknak, de elég csak az, ha a "középosztály életszínvonala emelkedik". Ugyanis ezek determinisztikusan maguk után vonnak olyan követelményeket, hogy ha már "jobban élnek", akkor magasabb lesz az elvárásuk is, minden téren, ami azt jelenti, hogy neki is olyan ház/autó/fürdőszoba/nappali/kert/díszkő/csempe/fű/kert etc. etc. "kell" mivel ő nem csak "megteheti", hanem meg is "érdemli":)
Ennek következtében van, amit meg tud fizikailag venni (a többlet jövedelméből,) pénzért, viszont vannak olyanok szép számmal, amelyek "hirtelen" keresletet generálnak, ami egyre nagyobb mértékben felgyorsul, pl. szakemberek (és a szükséges, egyre változatosabb és drágább alapanyag) utáni igény........, amit első körben biztosan egyre nagyobb árnövekedést(, azon blül egyre nagyobb munkadíj növekedést) okoz, a határidők megtöbbszöröződnek, majd megjelennek a kóklerek, majd a még annál is kóklerebbek.....

Minél "gazdagabb" egy társadalom, és minél nagyobb az igény a "szakmunkákra", annál kevésbé lesznek olyanok, akik ki tudják elégíteni ezt a megnövekedett keresletet, az értelmesek és profibbak rájönnek arra, hogy ha "szervezik", (kevésbé jó, de még valahogy elfogadható munkaerővel) akkor többszörösét keresik, mintha maguk "markolnák a vakoló-kanalat), ami még inkább a felhígulást eredményezi és a minőségi munka rovására megy........

>>a gazdaságpolitikájában pedig a piaci szabadságot helyezné előtérbe.

Ezzel éppen csak egyetlen gond van, éspedig az, hogy a piaci szereplők nem "egyenlőek", nem létezik sem esély-, sem érdekérvényesítési "egyenlőség", és ezt nem lehet a piaci szereplőkre "rákényszeríteni",( nem véletlenül van pl. fogyasztóvédelem)
A (picivel) "nagyobb hal" biztosan megeszi a kisebbeket,. aztán a nagyobbakat is, élnek és visszaélnek az erőfölényükkel, és nem azért, mert ők ilyen szemetek, hanem azért, mert "nem tudnak megállni"(mint a cápa), ha nem "mennek előre", akkor visszaesnek a 0-ra!, mert ennek ilyen a természete, azonnal elfoglalja egy másik a helyét, amire ugyanazok a (természeti) "kényszerek" vonatkoznak ......

A valóságban nem létezik sem meritokrácia, sem szabad(, sem ) verseny......
Soha nincs "egyenlő esély", és bizonyos dolgok már a születésnél eldőlnek, amin nem lehet változtatni, és igen, rengeteg dolog "szerencse" kérdése, erre még rájönnek a Pareto elvekből adódó törvényszerűségek, és akkor még a Gresham törvényről nem is beszéltünk.......

HypocritSlayer 2022.12.21. 08:32:59

@HypocritSlayer: folyt.

>> Nemzetpolitikában pedig nem állítaná szembe a nemzeti érdekeket a globális piacgazdasággal,

Csakhogy ez nem úgy működik, hogy a "gecik szembeállítják" , hanem úgy,. hogy tetszik vagy sem, de ezek szemben állnak, és ne ate vagy az én "döntésem"........

Nincs olyan, továbbra sem, hogy úgy kefélünk, hogy közben szüzek maradjunk......, egy szakadék két szélén állva nem létezik "kompromisszum", nem "találkoz(hat)unk félúton" , mert mindketten lezuhanunk......

>>mert a kettő egyáltalán nem ellentmondás.

De, mert az erőseb kutya baszik, ez a természet rendje......, még akkor is , ha úgy teszünk, mintha ez nem így lenne.....

>>A liberalizmus jegyében pedig legalizálná, de erősen szabályozná a drogokat,

Ennek őszintén, de milyen értelme van?

>>megszűntetné a prostitúcióra vonatkozó korlátozásokat,

Kíváncsi lennék, hogy jelenleg milyen "korlátozások" érik a kurvákat, a valóságban?

>> engedélyezné a melegházasságot

Valójában ez egy paradoxon, hogy a buzik lenézik/elhatárolódnak a többségi társadalom normáitól, de egyúttal bennük van a vágy, hogy ők is "ugyanolyanok legyenek":)DDDD

Attól, hogy a buzik házasodnak, attól ők nem lesznek sem házaspár, sem család.........
Az még külön pikáns, hogy gyakorlatilag a jelen szabályozás szerint, az együttéléssel miden jogot megkapnak, kivéve a CSOK meg hasonló, gyerek-családtámogatások......

>>és hogy a melegek gyereket fogadjanak örökbe,

Ezen sokat gondolkoztam, főleg úgy, hogy az a mantra, hogy a "gyereket szeretni kell, ez a legfontosabb" blabla bla......, miközben a valóság az, hogy nem biztos, hogy két "apuci" által felnevelt (heteró) fiúnak nem lesz elbaszva az élete, ahogyan egy két nő által felnevelt fiúnál is érdekes deformitások adódhatnak.....
Érdekes módon, de egy lány számára talán indifferens......., valószínű, hogy ebben nekik nagy segítségükre van a "villanykapcsoló hatás " alap "skilljük"...........

(Még a sorozatokban sem merik meglépni, hogy buzi párok fiú(kat) neveljenek, vagy legalábbis én nem találkoztam ilyennel, de lehet, hogy én nem nézek elég buzis filmet/sorozatot....)

>>átvenné az apáknak járó, gyerekszületés utáni szabadságra a nyugat-európai minták egyikét.

Ezekkel az a gond, hogy egyrészt azér ment a vinnyogás a nők részéről, hogy a szüléssel "kiesnek a munkából", kvázi "kényszerszabadságon vannak", ami kihat az "előremenetelükre", a "kárrierjükre", a bérükre, "lemaradnak", "üvgplafon stb. stb. miközben mély kussolás van arról, hogy a mási oldalon pedig egy kurva nagy kockázat egy (szülőképes) nőt alkalmazni, ha van gyereke, azért, ha nincs gyereke azért.......

Most a férfiak nem szopnak eléggé, így nekik is még egy púp kurvára hiányzik a számukra......, ezzel a születési szabadsággal még inkább az "női/áldozati" szerepbe kényszerülnek, biztos, hogy ahol ez ne megengedhető, ott vagy rábasznak, vagy valahogy elsunnyogják.....

>>De a Fidesz mindennek, amit leírtam, 180 fokos ellentéte,

Szerencsére......

>>Orbánnal pedig személyesen nincs problémám. Orbán egy tünet, nem maga a probléma.

Én azt mondanám, hogy kurva profivá vált........

>>A probléma régebbi, de főleg a feudális maradványok és a kádárizmus az, amire visszavezethetőek.

És akkor még az ember természetes ösztöneit és életrevalóságát nem is vettük figyelembe........

2015-ben azt mondtam a tetűinvázió kezdetén, hogy eljön az az idő, amikor mi hálát fogunk adni azért, hogy nekünk csak "cigányjaink" vannak.........

Most azt mondom, és tudom, hogy ez "blaszfémia", hogy kurva nagy szerencsénk volt, hogy "kommunizmusban éltünk", ugyanis az "immunredszerünk" még úgy-ahogy, de "működik"........., minél gazdagabbak leszünk, annál inkább elpuhulunk és ha eljutunk a "nyugat" jelenlegi szintjére, ugyanazt a szopást fogjuk kapni, amiben ők most lubickolnak......

HypocritSlayer 2022.12.21. 08:59:49

@baalint1:
>>Ti február 24 után egyértelműen kiálltatok az oroszokkal való kollaboráció mellett,

Ez azért is érdekes, mert te gondolom, kikéred magadnak a Fidesz/Orbán "nemzet-megosztó lépéseit", mint pl. a nagy port keverő "kokárdát", miközben pontosan azt teszed te is:)
Az érdekes az, hogy a tetves ukránok maguknak keverték a szart , ami a fejükre ömlött, az amerikaik segítségével "elmérték" a farkukat, amit műveltek és jelenleg is művelnek a kisebbségeikkel , köztük a magyarokkal, az kurvára elfogadhatatlan, és nagy ukránszopkodásotok közt sikerült nektek magatokat belekényszeríteni megint egy" bináris narratívába", amiből nem fogtok jól kijönni, már megint, mint a migránsszarságból......Ugyanazt a hibát vétitek már megint és nem veszitek észre, hogy instant szopásban vesztek rész, már megint, önként......
A fóbiátok és gyűlöletetek nem engedi meg nektek, hogy ne a hamis ideáitokban éljetek........, hiszen az ideáitokon kívül nem maradt más nektek, ezért azt tupírozzátok már az irracionalitás szintjeire, amiből "levezetitek" és jogot vindikáltok az "igazatokra"......

>>ezzel nyíltan elárultátok a nemzetet, egyértelműen kiderült, hogy Fidesz érdekei > nemzeti érdekek (mondjuk már előtte is egyértelmű volt bárkinek, aki nem volt erősen elfogult a Fidesz irányába).

Ha leszedjük a lózungokat, akkor kiderül, hogy ne engedhetjük meg magunknak az általatok elvárt (és mivel Orbán nem ment bele ész nélkül, és nektek muszálj mindig ellene foglalni állást!) és nektek csak ez maradt, mármint a feltétel nélküli "oroszgyűlölet", és kibicként könnyen megy nektek a nyálverés........., így lehet tolni megint a "patásorbán" naratívát, de valójában még a saját táborotoka sem érdekli, csak jó ürügy lenne elfedni vele az összes mocskot, amit ti a nemzet ellen elkövettetek, kezdve a 2005-ös állampolgársági népszavazással.....

>>Akkor ne sunnyogjatok, ne hazudjatok magatokat nemzetinek, mikor nektek az, hogy nemzet nem jelent semmit, soha nem tudtatok nemzetben gondolkondi, nektek akik nem értettek egyet veletek, soha nem tartoztak a szemetekben a nemzethez.

Az a szerencsés konstelláció van most:), hogy ti, akik nem értetek velünk egyet, ti tényleg nem tartoztok ahhoz a nemzethez, amit mi annak nevezünk,vélünk,hiszünk, látunk......nektek más fogalmat takar ez a szó........., kérdezz rá pl. egy erdélyi magyartól, hogy neki mit jelent a nemzet szó, ki, vagy kik azok, aki, vagy akik ezt számára megtestesítik, miért ő(k) az(ok), és a fajtád miért pária a szemében, és marad az, amíg éltek......?.....
Ezért (is) zavaró, amikor ti erre , mármint a "nemzet"-re veritek a melleteket.....

HypocritSlayer 2022.12.21. 09:22:37

@baalint1:
>>valakikkel szemben kiállsz, lásd woke, baloldal, progresszívek, ellenzék, stb., stb.

Nem véletlenül, hisze az abnormalitás olyan szintjeit produkáljátok, hogy már ezekkel a szarokkal kapcsolatosan, még a "semleges" álláspont is kívánatos, nemhogy az, ami ezzel tavőlegesen is szembeszáll..........

>>Egyre inkább minden elved valamivel szemben van, miközben elvileg a te kedvenceid vannak itthon hatalmon.

Ez azért mókás egy ellenzéki/ballibsi szájából, mert érdekes módon, a léteteket és (vélt:) "legitimációtok" épphogy a Fidesz/Orbán ellenességetekből vezetődik le, ez az origótok:).

A vicc az, hogy a kutya nem törődne veletek, ha állandóan nem tolnátok fullba a kretént, ami viszont érthető, mert nem igazán maradt számotokra semmi "érték", hiszen Orbán mindig ellopta előletek a showt:)

Hamarabb és gyorsabban találta és találja meg a "helyes irányt" , amire ti mindig csak fáziskéséssel vagytok képesek reagálni, és az ellenkezésbe belekényszerülve állandóan csak "taknyosvödörben tekergőző angolnák szerepe" marad nektek, mindig csak a következő lépést látjátok, ha egyáltalán képesek vagytok érzékelni, és mindig csak "kullogtok" az események után......

Makizajos összefosás a kampány végére már oda jutott, hogy minden jó (a kerítés, az egykulcsos adó, a családkedvezmények, rezsicsökkentés etc, etc.) csak épp Orbánt kell "eltakarítani" épp azt, aki minderre a garancia :)DDDDDD

Olyan szintre marginalizáltátok magatokat, hogy már irritáló minden, amit képesek vagytok magatokból kiböfögni.....

>>Ez jellemzi a Fidesz kormányzását is, állandó harc a vélt vagy valós ellenségek ellen,
mint ha kormányon is folyamatosan ellenzékben lenne.

És az a durva benn, hogy tényleg:), mármint kezdődött azzal, hogy amit gyurcsibohócnak lehetett (pl. 9 %-os hiány 3-ra hazudása Brüsszeli "parancs" szerint:), annak a tizede sem volt megengedett az Orbán kormánynak, aztán jött a MOL, majd az energiaszektor visszavásárlása, a franciák kipicsázása az étkezési kártyából etc.........
Bizony, ezek azzal jártak, hogy "ellenségeink keletkeztek", hirtelen antiszemita , rasszista és nem demokratikus gecik lettünk:)

>> Elég fura, hogy ezt a saját oldaladon nem ismered fel, hanem ezt is megpróbálod áthányni, ráadásul egy politikailag erősen megosztott ellenzékre, ahol baltól jobbig, liberálistól konzervatívig mindenféle nézetú van, nálatok meg nincs semmilyen lefektetett elv, épp ami jön.

Nyugi, felismerjük, és az a gáz a részetekről, hogy egyetértünk vele, nagyobb gáz, hogy még a fajtársaidnak legalább a fele is egyetért vele:), mármint a "harcokkal":)

>>Simán előadod te is a szabad piac pártiságot, aztán simán tapsolsz az ársapkáknak, mikor épp úgy alakul.

Látod, ebben , mármint a szabad piacról vallott nézetekben nem értek vele egyet, de sokkal fontosabb és kardinális kérdésekben teljesen, és az üti ezeket a "nüanszokat".......

HypocritSlayer 2022.12.21. 10:06:38

@baalint1:
>>2014 óta egy idegen állam szolgálatába állította a külpolitikát a kormány,

Baromság, attól hogy egyetértek valamivel, attól "nem állok a szolgálatában", de épp ez az, amit ti állandóan túltoltok,az irracionalitásig fokozott hiszti, amit mindig, vagy legalábbis eddig kontraproduktív volt és remélhetőleg az is marad, úgyhogy folytassátok........

>> amelynek február 24-e óta egyértelmű céljai vannak, amelyek ellenkeznek a mi és szövetségeseink érdekével.

A "szövetségeseink" egy része , mint pl. az USA egy tényleg geci hányadék demokráciaexportos, tiszta érdekek mentén "ideologizáló" szarkavaró, akinek egyértelmű érdeke, hogy az Únió gyenge legyen, bármi áron, és "haragba" legyen Oroszországgal(nyersanyag), ez évszázadokon árnyúló elemi érdeke, mindig és mindent meg is tett ennek érdekében.
(Az külön pikáns, hogy a "béke őrzésénerk érdekben" még mindig, 80 év múltán is támaszpontokat üzemeltet Németország területén, kvázi úgy, mint a valamikori itthoni "szovjet laktanyák" :)
A "szövetségeseink" másik része pedig olyan szinten lövik tökön magukat és állandóan fullba tolják a kretént, hogy az elképesztő, minden elbaszott kérdésben, kezdve a "privatizációs-gyarmatosítás" nyílt és rejtett fromáival, aztán a tetűinvázióra adott "válaszuk" és állásfoglalásukkal folytatva, elérkezve a jelenlegi ukránszopkodós, "gonosz orosz, terrorista Putyin" szarságig bezárólag......

>>Ehhez képest azóta is az orosz propagandát folytatja a hazai pártmédia meg te is.

Én őszintén nem szeretem őket, de amit a fajtád művel, az már nagyon bassza a csőrömet......

>>Ez egyértelmű állásfoglalás magyar nemzeti kérdésben is, nem kellene ezek után a "nemzeti" szó mögé bújni, mert mindketten tudjuk, hogy innentől nem a magyar nemzetet értitek ez alatt.

A fajtádnak nem sok joga van "magyar nemzetezni", ezt már korábban kifejtettem, nem ismételném meg újra, ugyanis nem "ugyanazt" és nem "úgy" értjük bizonyos "fogalmak" alatt......

>>Ami a szankciókat illeti, örülök annak, hogy mindennek ellenére Orbánék megszavazták az eddigi összes szankciót,

Igen, ti minden elbaszott faszságnak örültök, csak dögöljön meg a patás, bármi áron-noár, csak bukjon........, ez a ti elbaszott keresztetek és vezérvonalatok egyben......ti mindig is pusztítani akartatok , soha sem együttműködni........

>>az más kérdés, hogy a propagandisták és te is azóta is a szankciók ellen hangoltok.

Mert mindegyik egy faszság és kurva sok kárt okoz, és némelyikből nem nagyon lehet visszatérni......

HypocritSlayer 2022.12.21. 10:07:12

@HypocritSlayer: folyt.
>>Nem tűnik fel, hogy teljesen más kommunikációt folytat a kormány az elvakult hívek felé, mint amit csinál, amit persze kénytelen csinálni?

Nahát, tényleg?, "kénytelen"?:) Mi történt?:) Ittál?:)

>>Még a hazárulásban sem vagytok következetesek, mert ha komolyan gondolnátok az orosz propagandát, amit hirdettek, akkor Orbánnak emiatt nekimennétek, ha meg nem gondoljátok komolyan, akkor a szankciókkal nem lenne gondotok.

Pont fordítva, tisztában vagyunk, hogy mik a valós erőviszonyok, képesek vagyunk érzékelni a valós realitásokat, a mozgásterünket és az már az "erősebb kutya" nyomora, hogy időnként megszopatjuk őket a saját faszságaikkal, ugyanis annyira szeretnének nyerni, hogy általuk "pitiek" gondolt dolgokban "engedve", gyakorlatilag így képesek vagyunk kimaxolni, a lehetőségeinken is túlmutatva sokszor a mi valós érdekeinket:)
Ezért kurva profi jelenleg Orbán, ha úgy tetszik, akkor "pávatáncol", de kurva jól és eredményesen, tetszik, vagy sem, de ennyire profi.

A szankciók orbitális öntökönlövő faszságok, viszont ezek "elfogadásáért" cserébe ránk nem vonatkoznak:), vagy nem úgy:)
Bár a hatásait nem tudjuk sem megakadályozni és nem is tudunk kibújni alóla, de amit lehetett, kihozták belőle az elérhető legtöbbet, amiért hálásak vagyunk Orbánnak.

>>És nem, nem csak te csinálod ezt, az összes Fidesz fan kizárólag valamivel szemben határozza meg magát, miközben a saját elvek akár héten belül is megváltoznak.

Érdekes, hogy a tükörképed mennyire eltorzítja számodra a valóságot:)
Éppen az a jelenlegi ellenzék ismérve, hogy kettő dologban értenek egyet: 1. O1G, 2. Minden (is) rossz és ördögtől való, amit Orbán/Fidesz csinált, csinál, gondol, vagy tenni fog, minden és mindennel szemben és annak ellenkezőjét képviselik és hangoztatják, bármekkora kreténség is legye az........

A furcsa az, hogy mi nem a "zellenzékkel szemben" határozzuk meg magunkat:), hanem olyan szinten túltoltátok a kreténséget, hogy igazán bármit követne e Orbán, még ba nyomotokba sem érne azzal a sok szarral amit képesek voltatok felhamlozni.....
90%-ban elég csak egy "kávét kérnie", ha megszólaltok, és nekünk, jobb híján nem maradt más, mint sírva röhögni és szörnyűlködni azon, hogy milyen mélységekbe vagytok képesek lemerülni és ott tapicskolni ......

>>Az sem tűnik fel, hogy amit csináltok, az egy vallás, aminek egyetlen központi eleme a gyűlölet?

Baszki, a projekciót te nem kis szinten műveled:)

>>Holott hangsúlyozom, a te kedvenceid vannak hatalmon, méghozzá erős politikai támogatottsággal, tehát elvileg semmi jelentőségének nem kellene lennie, hogy holmi ellenzékiek mit pampognak.

Ezért szoktunk röhincsélni a nyomorotokon......, de képesek vagytok mindig fullba tolni a kretént, ami időnként már irritáló......

>>Ehhez képest te is a teljes világképedet felépíted az aktuális ellenségekkel szemben való szembenállásra.

Veletek nem kell szemben állni, mert ti csak "árnyék vagytok" soha nem az akció, hanem mindig csak a "reakció", és azt is kurva nagy késésben........

HypocritSlayer 2022.12.21. 10:10:40

Off,

Kis érdekesség:

Miközben folyik az orosz-ukrán háború, vessünk egy pillantást az ukrán kormány összetételére:

Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök alapvető döntéshozói belső köre tulajdonképpen a színészkori baráti körén alapul.

Az ukrán kormány-társulat:
Az elnöki palota kabinetfőnöke, Andre Yemark vígjáték-producer;
Az elnöki adminisztráció vezetője, Andre Bodin a szórakoztatóiparban tevékenykedő ügyvéd;
Az elnök fő politikai tanácsadója, Sergey Sheffey vígjáték-író;
Ivan Bakanov, az Ukrán Legfelsőbb Hírszerző Szolgálat elnökhelyettese, egy vígjátékfilmeket készítő cég főnöke;
Szergej Sivoko, az Ukrán Nemzetvédelmi Bizottság vezető tanácsadója szintén humorista, és Zelenszkij partnere a színészetben. (A színpadon és a politikában is. )
Ha csak ránézünk az önéletrajzukra, nem derül ki, hogy film- és televíziótársaságról van-e szó, vagy egy ország döntéshozó testületéről.
Miért hagyta Ukrajna teljesen figyelmen kívül a nagyhatalmak geopolitikai kapcsolatait az évek során?
Úgy tűnik, a belbiztonságnak és a nemzetfejlesztésnek semmi köze ezekhez a politikusokhoz – mert igazából teljesen mindegy, hiszen alapvetően nem ukránok.
Mivel Ukrajna elismeri a kettős állampolgárságot, a vezető kormányzati tisztviselők 80%-a amerikai, és a tekintélyes vagyonuk és bizalmasaik 90%-a Londonban vagy Svájcban van.
A 2008-as olimpia idején az Amerika-barát grúz elnököt, Szaakasvilit, akit Putyin támogatott, legyőzték, megbuktatták, és az ukrajnai Odessza megye kormányzójává neveztette ki magát.
A legjellemzőbb (elrettentő)példa Ukrajna női egészségügyi minisztere. Az Egyesült Államokban született. 2013 előtt amerikai általános orvos volt. 2013-ban Ukrajnába utazott, 2015-ben honosítottak Ukrajnában, 2016-ban pedig máris egészségügyi miniszterhelyettessé léptették elő. 2019-ben Zelenszkij minden ellenzékkel szembeszállt érte, és egészségügyi miniszterré neveztette ki.
Az ukrán parlament által 2014 novemberében kinevezett három miniszter mind külföldi:
a pénzügyminiszter amerikai;
az egészségügyi miniszter grúz;
a gazdasági miniszter litván;
Grúzia korábbi elnöke Odessza kormányzója volt.
Az utolsó elnök, Petro Porosenko állítólag a CIA informátora volt.
Ami az alulról építkező csapatokat illeti, sok frontvonal parancsnoka amerikai, akik az elmúlt években telepedtek Ukrajnához.
A kvantitatív statisztikákat tekintve a mutatók a következők:
1) A vezető tisztviselők 80%-a rendelkezik amerikai állampolgársággal (a kettős állampolgárság legális).
2) A gazdagok vagyonának 90%-a Európában és az Egyesült Államokban található.
3) Zelensky se nem orosz, se nem lengyel, hanem zsidó, emellett van egy kastélya és hatalmas vagyona az Egyesült Államokban.
Van remény a hétköznapi embereknek egy ilyen országban?
Ha jön a háború, vajon az ország és a nemzet szemszögéből gondol majd valaki erre a földre?
Mi tehát a végső célja annak, hogy ennyi amerikai és nyugat-európai , véletlenül sem ukrán ember beszivárogjon Ukrajnába, az ukrajnai államapparátusba ?
Az ukrán kormány az ukrán állam és az ukrán nép nevében szónoklók NEM UKRÁNOK.
Idegen hatalom, madzagon rángatott bábpolitikusokkal.
Egy ilyen országban élni valóban nehéz több mint 40 millió ukrán embernek!"

Wildhunt 2022.12.21. 11:50:25

@HypocritSlayer: nem legális a kettős állampolgárság.

HypocritSlayer 2022.12.21. 12:15:01

@Wildhunt: Igazad van, nem az, ott kimaradt egy nem szócska.

Wildhunt 2022.12.21. 14:18:30

@HypocritSlayer: pedig így még nagyobbat üt amit írtál.

IdomitottFoka 2022.12.21. 16:50:18

@HypocritSlayer: Úgy az egész komment egy szar, de ez a legjobb benne:
"A legjellemzőbb (elrettentő)példa Ukrajna női egészségügyi minisztere."
Valami ellenpont azért kéne ide, mert miben is elrettentő? Hogy nő? Vagy orvos? Vagy h egyáltalán van egészségügyi miniszter? Miben is olyan kurva jó a nem tudjuk milyen példa?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.21. 18:31:12

@G. Nagy László: azon is mosolyogsz hogy felrovom, hogy oltástagadó baloldallal hazudozott orbán? ha egy értelmes ember megkérdezné, hoyg min szoktál ilyenkor mosolyogni, akkor mit mondanál neki? összetett mondatokban el tudnád magyarázni? ugye nem nagyon. ha nem kezded el kommunikálni, egész életedben idióta maradsz

elfogadod, hogy a hülyék miatt kell a hazug propaganda, vagy te is beszopod? ha elviszi mindig a cica a nyelved, sosem tudod meg hogy mennyire vagy hülye.
azért vagyok itt hogy segítsek, és hogy mihamarabb rágyere hogy milyen mértékben vagy fogyatékos.

te miután szidod az uniót, úgy érzem tényleg teljesen segghülyeként elhiszed a fideszes hazugságokat.
a "csak szavak" mondjuk azt mutatja, hogy néha rájössz, ha sarokba szorítanak, hogy a fideszesek "néha" hazudnak.

ha felismered néha, hogy hazudnak miből gondolod, hogy abban nem hazudnak neked, amiben őket

mondjuk kb agyhalottnak kell lenni , ha valaki elhiszi hogy a fidesz szabadságharcol a nép érdekében, mert kb semmi jele, semmi célt nem deklaráltak, és a nép k-ra rosszabbul él.

pl ezt hogy tudja megmagyarázni magának egy fideszes?

444.hu/2022/12/21/nyoma-sem-marad-a-lelegeztetogep-beszerzes-legnagyobb-hazai-nyertesenek

sehogy, mert agyhalott?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.21. 18:59:51

@G. Nagy László: ha valaki felvesz egy nagymagyarországos sálat, akkor az már magyar hazafi és szabadságharcos?

vissza is csatolta a területeket? kivívta a autonómiát? tett bármit? mint egy hazug szó, semmibe nem kerül kirakni kitűzőket, kimondani a hazugságot, az nem számít tettnek. mégis hatalmas tettnek gondolod.

mi ért többet amúgy, hogyha valaki okos, de nem lenget magyar zászlót napi kétszer, vagy ha valaki segghülye, kártékony, primitív hazug, de lengeti?

az értelem ér nálad többet? vagy a nacionalizmus?

GyMasa 2022.12.21. 19:17:35

@baalint1:
"Nemzetpolitikában pedig nem állítaná szembe a nemzeti érdekeket a globális piacgazdasággal, mert a kettő egyáltalán nem ellentmondás."
Nos, a vállalatok fő mottója a "csak egy maradhat".
Azaz az összes konkurencia kiírtása/felvásárlása, hiszen a maximális profitot monolpóliummal tudják elérni, amikor megszűnik a verseny.
Az állam feladata tehát ideális esetben ennek megakadályozása és a minél tisztább szabad piac biztosítása kellene, hogy legyen.
Jelenleg ezt még csak nagy vonalakban sem láthatjuk még az annyira ajnározott, fejlett nyugaton sem.
Mindennek folyománya, hogy egy, a piacon 40+ éve jelenlévő, mondjuk Apple már ma is olyan tőkeerővel rendelkezik, hogy protekcionista intézkedések hijján az ő szempontjából fillérekért tud tönkretenni/felvásárolni bármilyen konkurrens céget.
Elég csak megnézni, mi történt a magyar cukoriparral...
Vagy a MALÉV-val...

GyMasa 2022.12.21. 19:22:30

@HypocritSlayer:
"A legnagyobb marhaság a világon, amit el lehet követni......., legalábbis nálunk, mivel mindenki pontosan tudja, hogy max 1-2 hónapig lenne valamilyen hatása, aztán biztosan és végérvényesen lenyelik a kereskedők, viszont a költségvetésben ezt nem lehet pótolni csak macerásabb és biztosan új adókkal."
Szerintem egy pillanatig nem érezne senki, semmit a hatásából.
Lásd fletó nagy ÁFA csökkentését.
SEMMI nem lett olcsóbb egy fillérrel sem, aztán lehetett vizionálni nagy ÁFA-kommandókat...
De itt is pontosan ez történt Június végén a benzinárral...
Lecsökkentették a benzin adóját 30 centtel literenként, amiből 15 centtel csökkent is a banzin ára, kb. egy hétre, mert onnantól megint ugyanannyi lett az ár, mint előtte.
Itt, a kiváló, mintademokrácia Németországban...

G. Nagy László 2022.12.21. 22:25:55

@tesz-vesz: Nincs időm a hülyeségeidre, csupán három apró megjegyzés.

1. A bazi sok lélegeztetőgép beszerzése egyértelműen elbaszás volt. Nem tudom, nem is akarom megvédeni.
2. Az ellenzék a járvány alatt - mint mindig - végtelenül felelőtlenül kommunikált. Szartak mindenre, csak azzal törődtek, hogy Orbánt szarozzák, bármit is tett.
3. Most hallgattam meg Tölgyessyt a Partizánban. Szinte minden szavával egyetértek.

HypocritSlayer 2022.12.22. 08:09:53

@G. Nagy László:
>>1. A bazi sok lélegeztetőgép beszerzése egyértelműen elbaszás volt. Nem tudom, nem is akarom megvédeni.

Ezzel is az a gond, hogy most, utólag, a jelenlegi tudásunk és a rendelkezésre álló információink szerint ítélünk meg egy felfokozott vész és pánikhelyzeti hangulatban meghozott döntést, úgy, hogy akkor éjjel nappal tolták az arcunkba az olasz kórházak folyosóin lélegeztetőgép híján meghaló emberek képeit.......

(Az még külön pikáns, hogy az első szállítmányokat, amit megvettünk a kínaiaktól, annak egy részét a németek egyszerűen "einstandolták" már a kikötőben, a másik részét meg a csehek nyúlták le, amikor lefoglalták azokat a kamionkat amelyek ide szállították volna:)

Wildhunt 2022.12.22. 09:18:40

@G. Nagy László: @HypocritSlayer:
Plusz divat ugyan elfelejteni, a Fidesz először a svéd modellt követte volna. Csakhogy erre az egész ballenzék felhördült hogy patás Orbán személyesen megöli a mindenkit is.

HypocritSlayer 2022.12.22. 10:57:21

@Wildhunt:
>>Plusz divat ugyan elfelejteni, a Fidesz először a svéd modellt követte volna. Csakhogy erre az egész ballenzék felhördült hogy patás Orbán személyesen megöli a mindenkit is.

Pontosan, viszont pártpreferenciát nem kímélve, olyan szintre fokozódott a hiszti és a pánik, hogy kénytelen volt "beállni a sorba", de ha már beállt, akkor "ezerrel", hiszen a pánikoló csürhe a legrosszabb forgatókönyv, így a maszkos "kézzelfogható (ál)védekezéssel" visszafogták a csőcselék "kialakulását", másrészt a bezárás/online oktatás/home office/kijárási tilalommal az esetlegesen összeverődő és már aktívan fellépő, kontrollálatlan vandalizmus kialakulásának lehetőségét is megakadályozták, plusz, még "feladatot" is adtak nekik, hogy lefoglalják a félelmüket és az esetleges pánik helyett "értelmes dologba" csatornázták át az indulatokat és a félelmeket....

Hatalomtechnikailag nagyon profin kezelték.

2022.12.22. 11:21:32

@Wildhunt:
a probléma az volt, hogy orbán mint minden problémát a pandémiát egységállami keretek között próbálta megoldani.

az első igazolt beteg budapesten jelent meg. a második debrecenben. ezek után elkezdődtek a lezárások. budapesten mérsékelten terjedt a vírus. debrecenben szinte egyáltalán nem. elvétve volt 1-1 eset. a környező mezővárosokban egyáltalán nem jelent meg a vírus az első hullámban. és nem volt szabad kinézni az ablakon se.

és a második hullám elején amikor fél budapest már átfertőzödött nem voltak szigorú lezárások. és a 0 esetszám melletti településeken a vírus végigsöpört. orbán az egységállami kereteket azonban sohasem fogja feladni. és abban nem lesznek megoldások. a pandémiára se. a tanügyre se.

2022.12.22. 11:47:34

@Wildhunt:
a lezárásokat a fővárosi agglomeráción kívül megyei, vagy járási szinten kellett volna menedzselni. csak úgy a pandémiáért egy tiszti orvosi hálózat lenne felelős. akiket orbán (gyurcsány, vagy akárki) egy személyben nem tud maga alá rendelni és leváltani. emberileg ha kell, akkor megalázni. persze gyurcsány kormány vagy akár az európai bizottság ugyanez.

ebből következően a politikai osztály nímandokból áll össsze. persze lehet mondani, hogy orbán ebből a közegből kiemelkedik. mert egy félisten egy fővezér. vagy azt, hogy mindenkit alulmúl. külső finanszírozás mellett kb. azt hozza, amit a rendszerváltókból majdnem akárki hozna.

2022.12.22. 12:01:07

@HypocritSlayer:
a többlethalálozás mérte a kormány teljesítményét. és abban magyarország az európai középmezőny végén végzett. szóval nem nagy dicsőség ez sem. messze nem a legjobb. amit a kormánypropaganda harsog. nyilván azt se lehet mondani, hogy a legrosszabb. amit az ellenzék állít.

2022.12.22. 12:24:49

@HypocritSlayer:
ezen az ábrán láthatod a többlethalálozás mértékét a 2020-as, 2021-es, 2022-es többlethalálozást az ezeket megelőző öt év (2015-2019) átlaghoz mérten.
i.ibb.co/6nQG1Gy/chart.png
és láthatod, hogy a két pandémiás év tavasza közötti nagyon jelentős eltérést. 2020 első felében túl szigorúak voltak lezárások, és 2021 elején túlságosan lazák.

és szokás szerint nem volt semmiféle finomhangolás. próbálkozás se.

HypocritSlayer 2022.12.22. 12:34:40

@cvsvrs:
>> a környező mezővárosokban egyáltalán nem jelent meg a vírus az első hullámban. és nem volt szabad kinézni az ablakon se.

Épp azt ecseteltem, hogy hatalomtechnikai szempontból hozta meg az intézkedéseket, profin.

>>és a második hullám elején amikor fél budapest már átfertőzödött nem voltak szigorú lezárások. és a 0 esetszám melletti településeken a vírus végigsöpört.

Mert a "szigorú lezárások" egy agyfasz-baromság, ugyanis ha tényleg komolyan vették volna a karantén szabályokat kontaktokra is vonatkoztatva , akkor 3 napon belül mindent le kellett volna zárni, se ki, se be, 0 mozgás, leáll az ország teljesen.
Ezt a faszságot meg nem merte senki sem bevállalni, egyetlen ország sem (Kína kivételével, az egy másik téma), így maradtak a látszatintézkedések és plebsz megnyugtatása, meg a gumicsontok, amiken a foslék szépen elrágózott....

HypocritSlayer 2022.12.22. 12:44:51

@cvsvrs:
>>a többlethalálozás mérte a kormány teljesítményét. és abban magyarország az európai középmezőny végén végzett.

Te kretén, a "többlethalálozás"-nak elég sok összetevője van, ugyanis pl. az első hullámban a 0-ás vércsoportúak kurvára meg sem érezték, max egy futó, 1, max 2 napos náthaként ment át rajtuk, ha egyáltalán voltak tüneteik.

Az összes többit átlagosan sokkal jobban megviselte, nem beszélve az amúgy is valamilyen bajban szenvedőkről.....

Aztán ha jól emlékszem a 3 hullám meg nagyon odabaszott a 0-ás vércsoportnak (is).

>>szóval nem nagy dicsőség ez sem. messze nem a legjobb. amit a kormánypropaganda harsog. nyilván azt se lehet mondani, hogy a legrosszabb. amit az ellenzék állít.

Épp az a lényeg, és ezt Svédország tökéletesen megmutatta, hogy lényegtelen, hogy ki és milyen intézkedést hozott!
Az általános egészségügyi állapot, a vércsoportból (egyes európai országok ilyen irányú népesség összetétele korelál a halálozási adatokkal, így az ebből) adódó, eltérő "fogékonyság/érzékenység" döntött
Az összes többi "intézkedés" az gyakorlatilag porhintés és plebs lenyugtató hatású pszichikai és mentális mankó, de a gyakorlatban semmit nem ér(t)

GyMasa 2022.12.22. 12:45:13

@HypocritSlayer:
Jaja, mint anno a MOL ellenséges felvásárlásának a megakadályozása miatt is hogy ment a sipákolás, hogy "mekkora anyagi bukta volt!"
Persze, mostanra már kussolnak, hiszen azóta már nyereségesbe fordult az üzlet.
Jah, és képzeljük el, meddig lehetett volna a benzinársapkát fenntartani, ha külföldi kézbe került volna...

GyMasa 2022.12.22. 12:49:29

@HypocritSlayer:
"Mert a "szigorú lezárások" egy agyfasz-baromság, ugyanis ha tényleg komolyan vették volna a karantén szabályokat kontaktokra is vonatkoztatva , akkor 3 napon belül mindent le kellett volna zárni, se ki, se be, 0 mozgás, leáll az ország teljesen.
Ezt a faszságot meg nem merte senki sem bevállalni, egyetlen ország sem (Kína kivételével, az egy másik téma), így maradtak a látszatintézkedések és plebsz megnyugtatása, meg a gumicsontok, amiken a foslék szépen elrágózott.... "
Pontosan!
6 hét lezárás, mindenki otthon marad, csak a hadsereg/rendőrség mozog, ABV ruházatban hordja az ételt a népnek.
Mondjuk, visszanézve, ez TALÁN világszinten működött volna, országszinten biztosan nem.
Sőt, elnézve Kínát, úgy sem, hiszen a sok lezárás eredménye ott az lett, hogy még mindig nem alakult ki semiféle nyájimmunitás, így amint feloldották a zéró covid-ot azonnak mindenki IS beteg lett.

HypocritSlayer 2022.12.22. 12:53:28

@cvsvrs:
>>láthatod, hogy a két pandémiás év tavasza közötti nagyon jelentős eltérést.

Persze, hogy igen, hiszen az első kettő(, a 2020-as őszi és a 21-es tavaszi) az "letolt gatyával kapott seggbe " minket és 21 végén "tombolta ki végleg magát", azóta meg belesimult a többi közé.....

>>2020 első felében túl szigorúak voltak lezárások,

2020 tavaszán még csak a hiszti jutott el hozzánk, aztán az őszi kezdte meg igazán.

>>és 2021 elején túlságosan lazák.

Akkorra már gyakorlatilag "megszoktuk", aztán átfertőződve és/vagy átoltottság következtében lecsengett, de valójában most is tart, pontosan úgy, mint az influenza.....

2022.12.22. 15:08:57

@HypocritSlayer:
ehhez képest 2021 tavaszán volt a legmagasaabb a halálozási többlet. amikor szerinted már átfertőzödött a népesség. a számok azt mutatják, hogy nem ez volt helyzet. és oltás is védett elvben. csak ugye nagyrészt a kínai oltások védték az időseket. (olyan vakcinák, amit a kínai kormány se javasolt ennek a korosztálynak. ez a korszakos zseni azt rendelte el a nyugdíjasoknak. nyilván nem is a sátán. nem akart orbán semmiféle "népirtást". és egyébként arról szó se volt, hogy orbán kormány teljesített a legeslegrosszabbul. csak nem túl jól. az alsó középmezőnyben. nem 1-es és nem is 5-ös, hanem kb. 2/3-os osztályzatot érdemel.)

2022.12.22. 15:36:01

@HypocritSlayer:
és a másik probléma a differenciálatlanság. 2020 nyarának elején amikor budapesten nagysánrendrendben 2,000 igazolt fertőzött volt, akkor debrecen 20 körüli esetet számlált (és lakosságaranyányosan nagyságrendben 10-szeres szorzó indokolt, és 100-szoros különbség) a környező mezővárosokban pedig 0. és a vírus ezekre a városokra nyárvégén csapott le. úgy, hogy nem voltak lezárások. mert budapest már átferdőzött. csak épp a vidék még nem. amikor a fradi foci meccset játszott. és amiatt nem lehetett elrendelni zárlatot sehol az országban. szigorítani se lehetett sehol.

ennek ellenére az egészségügyi ellátórendszer csak helyenként omlott össze. ezekről (egyébként nagyon helyesen) nem volt szabad tudósítani. az orvosszakma majd levonja a következtést. azért látványosan nem állnak orbán mögött ők se. hiába a béremelések.

2022.12.22. 15:45:17

@HypocritSlayer:
ha látták, hogy számít a vércsoport, akkor vajon miért nem fogalmaztak meg ezzel kapcsolatos ajánlásokat?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.22. 17:21:08

@G. Nagy László: miért nekem vannak hülyeségeim, és miért nem neked? merész állítás agyhalott fideszesként, nem?
úgy érted, hogy nincs időd gondolkodni, ugye? nincs időd okosodni. eléggé releváns kérdéseim voltak, hálásnak kéne inkább lenned, hogy itt vagyok és fejlődhetsz.
képzeld el, hogy MINDENBEN körökkel előtted járok az intellektuális fejlettségben, tudom a magadfajta nagyképű, pimasz sötét lényeknek ezt nehéz elképzelni, de minél előbb rájössz, és minél előbb REAGÁLSZ érdemben a RELEVÁNS kérdéseimre, annál előbb szabadulsz.
persze ehhez folyamatos kommunikáció kéne, és RÉSZLETES ÉS PONTOS reagálás, amire te - mivel agyhalott fideszes vagy - alkatilag képtelen vagy.

visszatérve a globális minimumadóra, vajon miért nem támogatta a fidesz az egyetlen fellépést az offshore cégek ellen?
csak nem azért mert nem az államot képviselik, hanem a saját ellopott vagyonukat? mi más magyarázat van erre?
a top 20 országban benne vagyunk a kivitt offshore tekintetében, és mennyi a gazdasági termelékenységünk? top 40-50-70? úgy hogy egy k banánköztársaság vagyunk, külföldi multira támaszkodva.
TEHÁT SZÉTLOPJÁK AZ ORSZÁGOT A HAVERJAID TE BALF*SZ!

egy ilyen országnak tapsikolsz, én nekem lennének hülyeségeim bazmeg? te kib. agyhalott!

fillérekért eladja orbán az országot az aksigyárakanak ebben a kibaszott banánköztársaságban, szennyezi a környezetet, mérgezi a lakosságot, és még hivatalosan is szétlopják az országot.

ki a hasznosabb ember, aki szereti a buzikat, de törekszik az objektivitásra, az igazságekeresésre mint pl az rtl klub híradója, vagy aki névleg utálja a homokosat, de gátlástalanul hazudik? mint a fidesz.
ilyen alapvető kérdéseket kell feltenni az agyhalott fideszeseknek még, körökkel le vannak maradva a civilizációban, és ha nem vagyok, hülyén is halnának meg, istenítve azokat akik őt is becsapják!

hogy szavazhatsz olyanokra, akik számodra is nyilvánvalóan SZÉTLOPJÁK az országot, nem nem elbaszás volt, a lélegeztetőgép, hanem TUDATOS LOPÁS
orbán hitványsága kiderül a videón, ahogy tereli a témát:
www.youtube.com/watch?v=ST6LTGpyUl0

"2. Az ellenzék a járvány alatt - mint mindig - végtelenül felelőtlenül kommunikált. Szartak mindenre, csak azzal törődtek, hogy Orbánt szarozzák, bármit is tett."

erre mi a bizonyíték a zavart fejedben? tudod nem elég téveszmésnek lenni, alá is kell támasztani azt.

3. ezért is ostoba tölgyessy, mert te egyetérthetsz vele, lásd már meg hogy én hogy kritizáltam a Medvének írt kommentemben, tölgyessi nem más, mint egy műveltebb intelligensebb hontandrás
agyhalott vagy? vagy fel tudod fogni? arra kellett volna reagálni csöpi, konkrétan nem állja meg a tényszerűség próbálját tölgyessi.

te matolcsit is meghallgattad azzal is "egyetértettél" (nyilván nem sikerült felfogni), csak kérdeztem már 80x, hogy hogyan tudsz a fideszre szavazni, akik a csőd szélére vitték az országot, ilyen könnyű beletörődni, hogy szlovákia, szlovénia, horvátország , az észtek lehagynak minket minden mutatóban, oké, erről ne is beszélj hisz ostoba vagy, arról beszélj, hogy tudsz abba beletörődni és szavazni azokra, akik olyan szarrá tették az országot hogy már románia is mindenben lehagy minket, minden mutatóban lassan jobbak lesznek.
ez volt a kérdés, ha sikerült volna korábban felfogni, erre is már reagáltál volna, a LÉNYEGRE tudod, nem így ide kell vakkantani az ostobaságaidat alátámasztás nélkül, mert az csak a te betege agyadban tűnik kommunikációnak.
valójában NEM AZ!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.22. 17:26:24

@Wildhunt: hát te meg ki a f-om vagy? és miért beszélsz tömény ostobaságokat?

a fidesz jót akart volna, de az ellenzék nem hagyta nekik? édes istenem, hogy lehet valaki ennyire véglény?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.22. 17:28:57

@Wildhunt: plusz, ha ilyen eredményes lenne az ellenzék, akkor miért hagyták a majdnem egymilliós fizuemelést a minisztereknek válság idején? + orbán duplázását?

idióta.

a lengyeleknél volt felhördülés, nem is engedtek 100 ezer forintos fizuemelést a kormánytagoknak. gyáva népnek nincs hazája.

Wildhunt 2022.12.22. 20:02:13

@tesz-vesz: valaki aki annyival áll feletted, hogy fel sem tudod fogni.

kajakibrahim 2022.12.22. 20:20:20

@Wildhunt: egy szerencsétlen talpas vagy, fityeszork, egy luzer!

Wildhunt 2022.12.22. 20:47:19

@kajakibrahim: nyugi van matyikám, szopkodd inkább teszvesz köcsögöd.

kajakibrahim 2022.12.22. 20:54:49

@Wildhunt: milyen matyikám? te matyizol fityeszribanc?

beszarás!:)))

Wildhunt 2022.12.22. 21:53:43

@kajakibrahim: ne ábrándozz, @tesz-vesz: már frusztrált. Meg te is.

G. Nagy László 2022.12.22. 23:16:45

@HypocritSlayer: Gyakorlatilag mindennel egyetértek, amit a pandémia kapcsán írsz. Bár a társadalom törésvonalai akkortájt valamelyest elcsúsztak - az Orbán-gyűlölők és a vírus-rettegők nem egy az egyben ugyanazon tábort képezték -, azért jellemzően a balosok követelték a lezárásokat, a szigorúságot, a karantént. Ez egyrészt a mentalitásukból is ered: a szolgalelkűek nem sokra becsülik a szabadságot, másfelől annak szurkoltak, hogy a Fidesz belebukjon a járvány okozta válságba - hát legyen csak minél nagyobb a szar! A Fidesz viszonylag jól kezelte a helyzetet - az elején volt nagyobb az ijedtség a kelleténél. Abszolút egyetértek: az idő a svédeket igazolta.

G. Nagy László 2022.12.22. 23:29:01

@tesz-vesz:

"képzeld el, hogy MINDENBEN körökkel előtted járok az intellektuális fejlettségben"

Ez egy percig sem vitás :)

'visszatérve a globális minimumadóra, vajon miért nem támogatta a fidesz az egyetlen fellépést az offshore cégek ellen?"

Itt is csak pár apró megjegyzés, többet nem ér az ügy:

1. Alapvető nemzeti érdek, hogy legyen alacsony a társasági adó. Ezt még a józan, piacpárti ellenzékiek is belátják, csak az elmebeteg komcsik nem látják át. A Fidesz kormányzása alatt folyamatosan csökkent is.

2. A Fidesz úgy tudja támogatni az EU-ban a globális minimumadót, hogy semmit sem kell feladnia az eddig elért eredményekből, hazánk (e téren meglévő) hihetetlen versenyelőnyéből.

3. A multinacionális vállalatok értelemszerűen az adóparadicsomokba szeretik helyezni a székhelyüket. Nem az a cél, hogy az off-shore bizniszt támadjuk, hanem az, hogy adóparadicsommá váljunk. Ha megnézed a világ országait gazdasági szabadság tekintetében, Magyarország nem áll rosszul, adózás tekintetében pedig kifejezetten Európa egyik legvonzóbb helye. Értem én, hogy szapulni kell Orbánt, de legalább ne azon a téren, ahol a legjobban muzsikál.

GyMasa 2022.12.23. 00:25:27

@G. Nagy László:
Az egész globális minimumadó az USa ötlete volt, hogy vagy hazakényszerítse az USA vállalatokat ezekből az adóparadicsomokból, vagy, ha ez nem megy, akkor ott is meg tudja őket sarcolni.
(Ha jól értettem, az eglsznek az volt a lényege, hogy lehet valahol akár 0% is az adó, mert akkor, ha az ország belépett ebbe az egyezségbe, akkor az adott cég hazája jogosult a 15% alatt, és az aktuális adókilcs közötti különbséget a cégen otthon behajtani)

HypocritSlayer 2022.12.23. 07:45:00

@cvsvrs:
>>ehhez képest 2021 tavaszán volt a legmagasaabb a halálozási többlet. amikor szerinted már átfertőzödött a népesség.

Az átfertőződöttségről semmit nem mondtam, főleg azt nem , hogy 2021 tavaszára ez lezajlott.
Ne hazudj, már megint.

>> a számok azt mutatják, hogy nem ez volt helyzet. és oltás is védett elvben. csak ugye nagyrészt a kínai oltások védték az időseket. (olyan vakcinák, amit a kínai kormány se javasolt ennek a korosztálynak. ez a korszakos zseni azt rendelte el a nyugdíjasoknak.

Te korszakos kretén, nem volt más helyette!

>> és egyébként arról szó se volt, hogy orbán kormány teljesített a legeslegrosszabbul. csak nem túl jól. az alsó középmezőnyben. nem 1-es és nem is 5-ös, hanem kb. 2/3-os osztályzatot érdemel.)

Ez a "teljesítés" ez úgyszintén orbitális faszság, ez nem egy kurva "verseny" volt......

2022.12.23. 08:23:18

@HypocritSlayer:
ha nem volt elegendő jó vakcina, akkor a lezárást kellett volna választani különösen ott ahol alacsonyabb volt az átfertőzöttség. csak túl nagy volt a gazdasági kár. azért, mert az első hullámban nem kellett volna szigorúan zárni. a szabályokat dfifferenciáltan kellett volna alkalmazni.

HypocritSlayer 2022.12.23. 09:01:27

@cvsvrs:
>>ha látták, hogy számít a vércsoport, akkor vajon miért nem fogalmaztak meg ezzel kapcsolatos ajánlásokat?

Seggfej, egyrészt ez utólag derült ki, másrészt ha ezt előre tudták (volna), akkor meg azért ment volna a hiszti, hogy miért vannak a többiek megkülönböztetve, arról nem is beszélve, hogy ha egy 0-ás (esetleg más ok miatt) meghal , akkor meg megint ment volna a pánik, hogy "hazudnak".

Arra nem vagy képes asok eszeddel te is felfogni, hogy ilyen esetekben, csúnyán hangzik és nem is leszek népszerű tőle, de kurvára lényegtelen a valóság és annak az ellenkezője is ha egy csoport fél és állandó pánikban van.

Ilyenkor még a "közös imának" is van "ereje" , hiszen addig sem "randalíroznak".

Azt kellene felfogni, hogy senkinek sem volt valós információja igazán semmiről.

A szakértők is össze vissza tippelgettek és utólag vetítettek vissza mindenféle okosságokat.

Utólag az is kiderült, hogy mindegy, hogy melyik országban,. milyen kormány mit, vagy mit nem tett, a végeredmény ugyanaz.

HypocritSlayer 2022.12.23. 09:13:43

@cvsvrs:
>>ha nem volt elegendő jó vakcina,

Több csúsztatás is van a mondatodban, egyrészt semmilyen vakcina nem volt, a kínain kívül, másrészt a "jó"-ságát is csak utólag és politikai/gazdasági érdekek mentén lettek ezek "meghatározva"....

>>akkor a lezárást kellett volna választani különösen ott ahol alacsonyabb volt az átfertőzöttség.

Értem én a beszűkült, kétbites buborékodat, de egyrészt, még ha akarták volna, akkor sem tudták volna megcsinálni, mert a gyakorlatban ez kivitelezhetetlen.

>>csak túl nagy volt a gazdasági kár.

Is.

>>azért, mert az első hullámban nem kellett volna szigorúan zárni. a szabályokat dfifferenciáltan kellett volna alkalmazni.

Hú, de kurva okos vagy........., ja nem .....

2022.12.23. 10:18:04

@HypocritSlayer:
ha semmilyen vakcina nem volt a kínaian kívül (amire a kínai kormány is azt mondta, hogy az időseknek ellenjavallt), akkor differenciált lezárást kellett volna választani. nem tudom, hogy mi az ami ezen nem érthető.

HypocritSlayer 2022.12.23. 12:55:51

@cvsvrs:

>>nem tudom, hogy mi az ami ezen nem érthető

Az, hogy a "differenciált lezárás" a te elbaszott buborékodban értelmezhető (csak), a gyakorlatban kivitelezhetetlen, gyakorlati okokból....

2022.12.23. 14:11:07

@HypocritSlayer:
meg lehet nyitni, vagy le lehet zárni csak budapestet, vagy csak egy vagy néhány megyét, vagy járást. illetve lehet idősávokat kialakítani. (amit egy ideig alkalmaztak.) differenciáltan kellett volna kezelni a járványt. úgy, hogy egy tiszti orvosi hálózat hozza meg a szükséges döntéseket. a magisztátusok, amit a minisztériumok felügyelnek. ez a "fehér faj" kultúrája. és ezzel szemben áll a bizánciasság. az egységállambanot, totális jogegységet képzel el. ugyanaz a rendeletet nehéz érvényben tartani a főváros belső kerületében, mint amit alkalmazni kell az összes faluban vagy egy tanyán.

ez a bizánci birodalmi gondolkodás. az mindig egy nemzedékre alkotott törvényt. addig működött amíg a vezér uralkotott. és jött az újabb basi. és új emberekkel mást csinál. a látszategységben levő klánok végül mindig egymásnak estek.

HypocritSlayer 2022.12.23. 15:04:37

@cvsvrs:
>>meg lehet nyitni, vagy le lehet zárni csak budapestet, vagy csak egy vagy néhány megyét, vagy járást.

A te kretén, monomániás és beszűkült világodban bármit lehetséges, csak épp ennek a való életbe nincs semmi relevanciája....

>> illetve lehet idősávokat kialakítani. (amit egy ideig alkalmaztak.) differenciáltan kellett volna kezelni a járványt. úgy, hogy egy tiszti orvosi hálózat hozza meg a szükséges döntéseket.

Kár, hogy nem téged kérdeztek meg......

>>a magisztátusok, amit a minisztériumok felügyelnek. ez a "fehér faj" kultúrája. és ezzel szemben áll a bizánciasság. az egységállambanot, totális jogegységet képzel el.

És a gyógyszered már megint elgurult......

>>ugyanaz a rendeletet nehéz érvényben tartani a főváros belső kerületében, mint amit alkalmazni kell az összes faluban vagy egy tanyán.

Akkor ideje tüntizned és hisztizned......

2022.12.23. 18:37:46

@HypocritSlayer:
úgy látszik, hogy ez nem érthető. nekem eszem ágában nincs orbánt megbuktatni. a fidesz fogja megbuktatni. a fideszben lesz nagyon sok sértett ember. polgármesterek, akiket megaláztak. és lehetne sorolni.

2022.12.23. 18:39:07

@HypocritSlayer:
kádárt is a saját sameszai váltották le.

HypocritSlayer 2022.12.27. 12:14:40

@cvsvrs:
>>a fidesz fogja megbuktatni. a fideszben lesz nagyon sok sértett ember. polgármesterek, akiket megaláztak. és lehetne sorolni.

Te kretén, megint magadból indulsz ki és orbitális faszságokat vezetsz le.....

>>kádárt is a saját sameszai váltották le.

Nem, seggfej, kiöregedett, új generációk sora, "felpuhult" a "szocializmus" és már az újak nem úgy, nem annyira tudták/akarták működtetni.

2022.12.27. 12:37:37

@HypocritSlayer:
ha nincs külső finanszírozás, akkor a ner sorsa ugyanez lesz.

HypocritSlayer 2022.12.27. 15:51:12

@cvsvrs:

Bele vagy hülyülve a fixa ideáidba, a bizáncos szartól egészen az "eus pénzek tartják fenn a Fidesz hatalmán" keresztül a "belülről buktatják meg Orbánt, aztán meg a "másodvonal a Momentummal együtt összefogva fog koalícióban kormányozni című faszságok újra és újra mantrázása.

Mondom, hogy egy elbaszott monomániás aspergeres kretén vagy........

2022.12.27. 16:29:46

@HypocritSlayer:
gulyás gergely is összefogna a momentummal vagy akárkivel feltéve, hogy úgy adódik. és értem persze, hogy van egy szűk kör, akik nem. és ha van eu-s pénz, akkor azt a kormányfő osztja. és úgy mindenki orbán tenyerőből eszik. de ha nincs, akkor tartósan nem működik a ner.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.27. 21:11:56

@cvsvrs: kínai hitel majd megoldja

már úgyis olyan jó lefeküdt orbán a kínaiaknak, hogy magyarok építik és fizetik a kínai fudant, mint egy olcsó prosti, orosz csatlósállam is vagyunk, orosz bábkormány, a kínai hitel után meg kínai gyarmat is. mint afrika egyes részei.

és kiáll a dagadt és elkezd majd szónokolva hazudozni, hogy sose voltunk még ilyen függetlenek, éljen a nemzet. a roncstársadalom élén, mint kiskakas a szemétdombon kukorékol, miközben már bulgária is lehagy majd bennünket minden mutatóban. ja tudom, azokat a mutatókat soros és a gyíkemberek írják.

miközben nincs már fiatal fogorvos, tanár, mentős. véletlenül se a roncstársadaom jele. előre megyünk nem hátra, a szakadékba, mi, a dagadt meg majd lelép a lopott milliárdjaival ha nagyon nagy gáz lesz.
kár hogy nem csak a fidesz-szavazók érzik, hanem az egész ország megy tönkre bele.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.27. 21:15:33

@Wildhunt: ha olyan nagyon felettem állnál, akkor esetleg észrevetted volna a kommentem ÉRDEMI részét és reagáltál volna arra is, de ez most nem jött össze. biztos véletlen

talán egy másik életben lehet belőled még értelmes lény. ne aggódj

Wildhunt 2022.12.27. 21:51:08

@tesz-vesz: töröld meg szépen a szájacskád szélét, mert ha az óvónéni meglátja hogy megint kifröccsent a nyálacskád, nem lesz sütike. A lábacskáddal azért toppanthatsz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.27. 22:04:21

@G. Nagy László: "Ez egy percig sem vitás :) "

hát nem is főleg, hogy nem reagálsz a kérdéseimre, azokra amik igazán fontosak lennének a fidesz kapcsán.
kiválasztasz pár könnyűt és azokra írsz valami sallang szart, mit pl az oltástagadó baloldalnál volt. még a könnyűekre se tudsz érdemben reagálni. így persze hogy nem vitás objektív szemmel sem

a társasági adó, mármint a TAO, amire a gazdád azt hazudta hogy nem közpénz a videós interjúban. aztán a bíróságnak kellett kimondania hogy közpénz
csodás magyar világszínvonal.
hvg.hu/itthon/20161028_TAOpenzek_a_birosag_szerint_kozpenz_Orban_szerint_ez_a_mentalitas_kommunista_orokseg

bár tudom, ezek "csak szavak" a zavaros fejedben.

Azok is csak szavak ám, amikben neked hazudnak, és amik miatt te jónak tartod orbánt és a fideszt, csak ezt még nem sikerült összerakni a kis narancsproli fejecskédben.

" Alapvető nemzeti érdek, hogy legyen alacsony a társasági adó."

mármint arra gondolsz hogy legyünk összereszerelő üzem, és a külföldi multik gyarmata? alacsony hozzáadott értékű munkahelyekkel neoliberális banánköztársaság vagyunk, ahol az utak felújítását most már csak 30%-ban állja az állam és az önkormányzat, a többit meg az utcalakók, csak szólok, hogy nem vezet jó irányba ha a cselédnépből szolganépet csinálnak a gazdáid. és még adót se lehet igazán beszedni utána.
de biztos nem arra gondolsz, hogy a meki meg a starbáksz nem is fizetnek adót? vagy az is jó szerinted mert az még az alacsonynál is alacsonyabb? csak a fidesz
arra gondoltál már hogy egy multi azért jön ide, mert a szlovák meg a román van olyan kultúrnép, hogy ne ígérjen az alá, ami neki, mint államnak még megérheti? mert ott felelős politikusok vannak.
itthon nem feltétlen jó stratégia, hogy 5-10 évre előre kiizetjük a multik munkásainak a bérét, de tapsikolj csak emiatt a fidesznek. mert ennyi támogatást kapnak adófizetői bérből, ami véletlenül se egy banánköztársasági roncstársadalomra utal, hanem igazi kapitalizmusra mi?

miért nem nézel egy kicsit körbe euróbában? szlovánia, dánia, finnország? ausztria esetleg?

a glob. min. adó modell szabályai több, mint 135 ország konszenzusa alapján született meg
még így is a magasabb 15% lett volna az optimális.

" 2. A Fidesz úgy tudja támogatni az EU-ban a globális minimumadót, hogy semmit sem kell feladnia az eddig elért eredményekből"

DEHÁT NEM TÁMOGATJA TE IDIÓTA! AGYHALOTT VAGY?! vagy ez valami propaganda generátor szöveg egy primitív szoftverből? a turing-teszten nem mennél át haver.
hvg.hu/gazdasag/20220625_minimumado_orban_kormany_tarsasagi_ado

a fent elért "eredményeket" már tisztáztam. "hazánk (e téren meglévő) hihetetlen versenyelőnyéből."
nem olvasod a proapganda lapjaidat?
"Fidesz: Rontaná a versenyképességet a globális minimumadó"
www.origo.hu/gazdasag/20220613-fideszrontana-a-versenykepesseget-a-globalis-minimumado.html

arról nem írtál semmit csöpi, hogy Magyarország hogy kerül a top 20-ba az offshore áldozatai között a VILÁGON!
mert a patkány politikusaid szétlopják az országot? lehetséges hogy kleoptokrácia vagyunk? nagyon fontos kérdések egy értelmes szavazókorú ember számára.

amúgy meg nem nagy tragédia a 15%

a TAO volt:
1997. január 1. – 2003. december 31. 18%
2004. január 1. – 2005. december 31. 16%
2006. január 1. – 2007. december 31. 16%, de 5 millió Ft adóalap alatt 10%
(bizonyos feltételek teljesítése esetén)
2008. január 1. – 2009. december 31. 16%, de 50 millió Ft adóalap alatt 10%
(bizonyos feltételek teljesítése esetén)
2010. január 1. – 2016. december 31. 19%, de 500 millió Ft adóalap alatt 10%
2017. január 1-től 9%

a kisvállalatok több más adózási lehetősége is van amúgy. nem mintha a neolib magyar kormányt akár szdsz-ról, akár fideszről van szó érdekené a magyar kisvállalkozói réteg, banánköztársaságként csak a multi fontos nekik.
bár nem igazán kéne a TAO-t az offshore elleni küzdelemhez keverni, a digitális üzleti modelleken alapuló vállalkozások esetében a meglévő szabályok nem tudták biztosítani, hogy az üzleti működésből származó profit abban az államban adózzon, ahol az megkeletkezett

A végleges modell szabályok közül az egyik legnagyobb figyelmet kapó rendelkezés a valós gazdasági tevékenységekhez kapcsolódó mentesség, azaz az úgynevezett ’substance carve-out’ számítására és alkalmazására vonatkozik

ez a mentesség lehetővé teszi, hogy egy kereskedelmi, gyártó vagy bármely más tényleges üzleti tevékenységet tárgyi eszközökkel és munkavállalókkal folytató cégcsoportnak ne kelljen ezen tevékenységéből származó jövedelme után a minimum 15%-os adóterhelést teljesíteni pusztán azért, mert az állam, ahol működik ennél kisebb mértékű adót szed be
www2.deloitte.com/hu/hu/pages/ado/cikkek/globalis-tarsasagi-minimumado.html

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.27. 22:05:20

@G. Nagy László: továbbá:

a multikra amúgy se vonatkozik, hisz ha európai az anyavállalat, az anyavállalatra is vonatkozik

"a szabályozásba belépő ország nyugodtan fenntarthat 15 százalékosnál alacsonyabb nyereségadót – ám ha egy multinacionális vállalat leánya az adott országban 15 százaléknál alacsonyabb kulccsal adózik, akkor az anyavállalat országa jogot kap rá, hogy a hiányzó adót ő maga szedje be. Innentől a leányvállalat országa természetesen nem érdekelt abban, hogy ne szedje be az adót, hiszen csak átengedné a bevételt egy másik országnak. A mechanizmus fordítva is működne: ha trükközéssel a 15 százaléknál alacsonyabb kulccsal adózó anyavállalathoz irányítják a profitot, akkor a leányvállalatok országai szedhetik be a (leányvállalatra eső) különbözetet."

Ezzel azért jellemzően alacsony, vagy legfeljebb közepes hozzáadott értékkel termelő beruházásokat lehet bevonzani (például autógyárakat), másrészt az államnak adóbevételekre azért szüksége van, a vállalati profitok helyett kénytelen mást adóztatni. Magyarországon a Fidesz nem véletlenül billentette el az adórendszert a fogyasztási adók felé, ezért van szükség a világbajnok 27 százalékos áfára."

"gazdasági szabadság tekintetében, Magyarország nem áll rosszul" nem, bele is rokkan az ország a 27% os áfába, hogy ilyen neoliberálisak és korruptak lefiztethetőek a banánnal.

még a hagymából és krupmliból is importra szorulunk, annyira szét van verve a gazdaság, kérdés hogy ki fog krumplit behozni nagytételben, mert nem tudunk katonákat állítani minden magyar krumplitermesztő mellé, így azt is szétverte ez a csodálatos fidesz.

ja meg azokról az új adókról se feledkezzünk el, amiket az egykulcsos adó miatt kellett bevezetni, hatalmas gazdasági szabadság a gazdagoknak, a középosztály alsó fele meg a szegények dögöljenek meg. majd a magán eü áraiba belerokkannak
szép új neoliberális fidesz. de nem arról volt szó hogy a fidesz luxusbaloldalazz akókát? miért kell kóka MAGÁNkórházát állami pénzzel támogatni, és miért kell hagyni szétrohadni az állami eü -t és az oktatást?

HypocritSlayer 2022.12.28. 08:07:56

@cvsvrs:
>>gulyás gergely is összefogna a momentummal vagy akárkivel feltéve, hogy úgy adódik.

Gondolom ezeket a faszságokat ő maga mondja/mondta neked.....

>>és értem persze, hogy van egy szűk kör, akik nem.

Seggfej, az elbaszott kretén világodban értem én , hogy egyesek és nullások vannak, de a valóságban kissé több a paraméterek száma.

>>és ha van eu-s pénz, akkor azt a kormányfő osztja.

Ez pont akkor blődség, minthogy Orbán ellopja az EU-s pénzeket, főleg azt a 92%-ot , mait nem Lőrinc cége nyert meg , hanem a csehjatkások fajtája.......
Úgy lopja el, hogy ebből élünk:)

>>és úgy mindenki orbán tenyerőből eszik. de ha nincs, akkor tartósan nem működik a ner.

Kurvára el vagy tévedve, ugyanis ezzel azt állítod, hogy ha van olyan személy, aki (az eus pénzekket) a "tenyeréből tud etetni", akkor tartósan működik a ner, a kérdés akkor az, hogy mi a fasznak van szükség a momentumra, ha elég csak egy ember?

2022.12.28. 10:41:08

@tesz-vesz:
a kínai hitel ára az, hogy debrecenben 10+ ezer főt foglalkoztató akkumulátor gyár épüljön. amit nyilván nem tudnak megoldani. mert hogy nincs ekkora szabad munkaerő kapacitás, nincs biztosítva a lakhatás. százhalombatta méretű szatellitvárost kellene építeni. a környezeti terhelésről nem beszélve.

és ezt finomítják, hogy első ütemben csak 2 ezer fős üzemcsarnok legyen. ez se fog osztatlan örömet okozni debrecenben. és ha a fidesz elveszti debrecent, akkor végük van. azért, mert az egyetlen egyetemi város, aki még támogatja. és egyébként maga a fidesz lázadna fel ez esetben. és erre azért készülnek. a nyilvános információkból is lehetett látni. lázár debrecenben körbe udvarolt mindenkit. hogy rapcsák mennyire szerette debrecent. (mert hogy ide járt iskolában. a debreceni és a miskolci polgármester puszi pajtások. és utóbbi dk-s. mert hogy a miskolci polgármester debrecenbe járt egyetemre. és a felesége is debreceni. az itteni polgármester miskolcon tanult.)

a fidesz másodvonalában is látják, hogy külső finanszírozás nélkül nem tartható a rendszer. debrecenből nézve kínai hitelekkel se. és cser palkovics nyíltan lázad. veszprémben navracsics. győr, szombathely, szeged ellenzéki. és budapest is. nyilván ez egy b terv.

annyire nem favorizálom orbán bukását, mert a másodvonal se lenne jobb. és azt támogatnám, hogy legakább pest-budát uralja le a fidesz. csak nem tudják megoldani. tarlós lett volna a megoldás. őt kicsinálták a fideszben. és nem építettek fel egy új kihívót. mert hogy a párton belül esetleg veszélyeztetni orbánt pozícióját.

megint minden egy lapra van feltéve, ami egyébként eddig a mind orbánnak, mind a fideszben bejött. tehát lehet mondani, hogy mindez csak spekuláció. és valóban. ha az eu a szerződések szerint utalja a pénzt, akkor stabilizálódhat a forintgazdaság. és a fidesz újra kétharmadot szerezhet. de ha nem, akkor nem.

2022.12.28. 11:00:12

@tesz-vesz:
a felsorolásban győr kormánypárti. a b terv győrben is egy orbán nélküli fidesz. orbánnak vagy meg kell osztani a hatalmat. vagy mindent egy lapra feltéve uralni próbálja az országot. külső finanszírozás nélkül ez nem megy.

HypocritSlayer 2022.12.28. 11:04:12

@cvsvrs:
>> legakább pest-budát uralja le a fidesz. csak nem tudják megoldani.

Akkor "uralja le", ha eléggé megosztott a zellenzék, és és/vagy egynél több aspirábst indítanak egymással szemben. Amíg "összezárnak", addig a 60%-os balos többség miatt a Fidesznek nem terem ott babér.

>>tarlós lett volna a megoldás.

Bárki lehet a megoldás, de csak úgy, ha elenne minimum 2 ellenzéki indul, amelyik annyira meg tudja osztani a ballibsiket, (és/vagy nem mennek el mid), hogy 40%-al nyerjen a Fidesz jelöltje, aki kurva lényegtelen, hogy fizikailag ki..

A matek egyszerű, és ez nagyrészt a moslékon múlik.

>>őt kicsinálták a fideszben.

Baromság, Demszky után első alkalommal indult a ballibsi tábor jelöltje, és (orrbefogósan), de rászavaztak, ahogyan az összes többi ballibsi többségű városban/településeken.

>>és nem építettek fel egy új kihívót. mert hogy a párton belül esetleg veszélyeztetni orbánt pozícióját.

Ez megint egy kurva nagy faszság, nem a személy számít akkor, amikor a táborok egyértelműen determináltak.

>>megint minden egy lapra van feltéve, ami egyébként eddig a mind orbánnak, mind a fideszben bejött.

Baromság. épp hogy Budapest esetében semmi köze Orbánhoz, hacsak az nem , hogy az iránta való gyűlölet összekovácsolja a foslék szavazóit......

>>tehát lehet mondani, hogy mindez csak spekuláció.

Nem ,ez megint egy kretén orbitális faszsága......

>> és valóban. ha az eu a szerződések szerint utalja a pénzt,

Nem fogják.

>>akkor stabilizálódhat a forintgazdaság.

Köze sincs hozzá, mármint fizikailag az összeghez, hanem inkább ahhoz, hogy a "tőzsdei psziché" hogyan működik...

>>és a fidesz újra kétharmadot szerezhet.

Országgyűlési választáson, országos szinten, főleg a mihasznák jelenlétével gyakorlatilag a 2/3 biztosítva van, annál inkább, minél nagyobb "fej-fej" melleti szart hazudnak a ballibsi közvéleménykutatók, annál inkább aktivizálják a Fidesz szavazóit.

2022.12.28. 11:55:23

@HypocritSlayer:
elsődlegesen nem az a probléma, hogy a fidesz klientúra ellopja a pénzt. hanem, hogy a betonozás, az aszfaltozás, a gipszkartonozás a forintgazdaság fenntartásához kevés. a fidesz klientúrában csekély szakértelem összpontosul ahhoz, hogy egy nemzetgazdaságot külső finanszírozás nélkül tartósan működtetni tudják. folyamatosan ipari parkokat kellene építeni. a szabad munkaerő elfogy. és a szakképzés szerkezete problémás.

épül a bmw gyár (évek óta és még mindig karbantartókat vesznek fel, a németek húzzák az időt). tegyük fel, hogy az üzem termelni kezd. felvesznek 1,000 embert. erre most 4-5 szakképző iskola képzi az autó(össze)szerelőt. ebből a bmw válogat. és utána nem kell több. a bmw gyárból nem megy nyugdíjba senki. ezek a fiatalok külföldre mennek. mert ahhoz nincs elegendő saját tőkéjük és szakértelmük se, hogy helyi beszállítóvá váljanak.

aztán lehet mondani, hogy olyan mértékű helyi iparűzési adóbevétel keletkezik, hogy abból majd felfutnak a szolgáltatások. csak ugye a vendéglátósok helyett is autószerelők vannak képezve. hogy a német gyáripar igényei ki legyenek szolgálva. és erre az a válasz, hogy nem probléma, mert mennek a kínai akkumulátorgyárba. még ipari iskolát létesítenek. abból épül a nemzeti buszgyártás. eddig még 0 darab buszt sikerült eladni külföldre. és meglévő járműparkot se tudják üzemeltetni. visszahozták a régi leselejtezett buszokat, hogy ha beüt a krach, akkor az új buszokat nyomott áron el tudják adni.

a fideszben a ner bukására készülnek. például debrecenben nem lesz semmilyen szilveszteri program. nem arról van szó, hogy nincs pénz. hanem a programszervezők azt mondják, hogy nem végzik el a filléres munkát. és beállnak tanárok mellé. majka azért írja részben a kormányellenes dalokat, tilla azért mutatkozik a kormányellenes értelmiséggel, mert a b-terv az, hogy koalíciós kormányzásban mentik át a hatalmát a tv2. persze ez b-terv. mindez a fideszen belül.

2022.12.28. 12:06:51

@HypocritSlayer:
olyan főpolgármester jelöltet kell indítani, aki megosztja az ellenzéket. azaz hajlandó lenne akár koalcióban is vezeti a fővárost. csak az nem opció. mert úgy budapest egy orbán nélküli fideszben kezdene el gondolkodni. abba, hogy fogjon össze a fidesz másodvonala a nagyobb városokban a momentummal. a kisebb településeken pedig a mi hazánkkal. ami társadalmi egységet eredményezne. mert ez a dk-s kisnyugdíjasnak is elegendő. hogy megbukott a vezér. történelmileg az összes ilyen basáskodásnak ez a vége. bizánci jellegű birodalmak egy emberöltőig tartanak, nem tartanak ki hetediziglen.

HypocritSlayer 2022.12.28. 14:24:19

@cvsvrs:
>>elsődlegesen nem az a probléma, hogy a fidesz klientúra ellopja a pénzt.

Az a helyzet, hogy ez a vád akkor áll meg, ha van konkrét bizonyíték a következőkre:
- kitől
-mennyit
-hogyan

"loptak" el, vagyis konkréten ki károsodott, illetve azt is, hogy ki kapta volna meg, ha "nem lopják el"........

Az nem ér, hogy XY gazdag, és "biztos azért, mert lopott....."

>> a fidesz klientúrában csekély szakértelem összpontosul ahhoz, hogy egy nemzetgazdaságot külső finanszírozás nélkül tartósan működtetni tudják.

Ezt honnan sikerült levezetni?
1998-2002-es ciklusban hogy sikerült ezt nekik megtenniük? a kezdéshez képest tele kasszát adtak át? akkor még a fasorban sem volt a "külső finanszírozás", ami jelenleg talán az 5%-át teszi ki, ha jól tudom a költségvetésnek.

Ebből a logikából kiindulva, bárki, aki a jövedelmemnek az 5%-át pluszba nekem adja, az engem "finanszíroz"?
Ennyire kretén még te sem lehetsz......

>>folyamatosan ipari parkokat kellene építeni. a szabad munkaerő elfogy. és a szakképzés szerkezete problémás.

2008-2009-ben mennyire örültünk volna az ilyen "problémáknak"........

>>a fideszben a ner bukására készülnek. például debrecenben nem lesz semmilyen szilveszteri program.

Azért te kretén, mert az energia árak a tízszeresére nőttek, néha azért kitekinthetsz az elbaszott monomániás korlátolt buborékodból.....

A többi faszságaidra már nincs erőm reagálni.....

HypocritSlayer 2022.12.28. 14:31:31

@cvsvrs:
>>olyan főpolgármester jelöltet kell indítani, aki megosztja az ellenzéket.

Tarlós nem osztotta meg az ellenzéket, hanem a "zellenzék" egynél több jelöltet állított és így elaprózódtak a ballibsi szavazatok, 40%-al simán nyert Tarlós, hiszen a második, harmadik, negyedik összesen hozta csak a 60%-ot, egyenként max 30%-ra voltak képesek.
Tényleg ennyire korlátolt vagy, hogy alapvető, elemi matematikai összefüggéseket képtelen vagy értelmezni?

>>azaz hajlandó lenne akár koalcióban is vezeti a fővárost.

Ez a koaliciós faszság meg a másik kretén mániád....

Mondj már egyetlen olyan koalíciót, aminek több volt a haszna, mint a kára, az utóbbi 32 évben?

>>csak az nem opció. mert úgy budapest egy orbán nélküli fideszben kezdene el gondolkodni.

Lassan kezdem irigyelni a beszűkült , monomániás , momentumos-koalíciós,, másodvonalbeli, bizánci kurvás, elbaszott világodat........, ja, nem......

2022.12.28. 15:26:11

@HypocritSlayer:
tarlós nem akart kultúrharcot. és azzal osztotta meg az ellenzéket. hogy ő tárgyalni akart. és a baloldali értelmiség azt mondta, hogy végtére is nem olyan rossz nekik, hogy orbán és közöttük van valaki. mert így biztosítva a normál működés.

a fideszen belül a tarlóstól jobbra álló irányzat nyert. az, hogy van orbán fővezérsége és a gyurcsibohóc bábszínháza. összezárt az ellenzék és gyurcsibohóc bábszínháza tönkreverte a fideszt a fővárosban legalább is. és úgy, hogy orbán nem nyer budapesten. az első szavazók körében a fidesz debrecenben sincs többségben. mert a gimnáziumok ellenük fordultak. egy gimnazistának mindegy, hogy orbán 24-ben, 26-ban, vagy 30-ban bukik meg. egy pocakos tábornokot lát a képernyőn, aki megalázza a tanárait és nem érdekli az őszödi beszéd. pokémont és a pocahontast nézte az őszödi beszéd idején. nincs betojva attól, hogy jönnek a migránsok. ő maga is legalább átmenetileg migráns akar lenni nyugat-európában. az első szavazók között legfeljebb a szakmunkás réteget lehet hergelni, vagy azt sem. az átlagos fiatalt nem érdekli, hogy a szabadkőművesek összesküdtek amerikában, hogy végrehajtsák a nagy reszetet. vagy ha mégis, akkor a mi hazánkra szavaz.

Glokta 2022.12.28. 22:58:00

@cvsvrs: "tarlós nem akart kultúrharcot. és azzal osztotta meg az ellenzéket. hogy ő tárgyalni akart. és a baloldali értelmiség azt mondta, hogy végtére is nem olyan rossz nekik, hogy orbán és közöttük van valaki. mert így biztosítva a normál működés."

Igen, ez így is van. De azért a baloldali értelmiség - még ha el is fogadták Tarlóst - mégiscsak a Karácsonyra szavazásra biztatott - annak nyilvánvaló inkompetenciája ellenére - és ebből a Fidesz azt a következtetést vonta le, hogy nem érdemes Tarlóshoz hasonló, pragmatikus, de nem pártpolitikailag elkötelezett jelölteket indítani. Budapesten vele se tudtak nyerni, vidéki kisvárosban pedig olyan jelölt kell nekik, aki beleáll a kultúrharcba, és megnyeri vele a 20% szélsőjobboldali szavazót (akik amúgy a Mi Hazánkra szavaznának).
Amíg ez a recept működik - és 22'-ben működött - nem látom, miért készülnének Orbán utáni korszakra.

HypocritSlayer 2022.12.28. 23:08:14

@cvsvrs:
>>tarlós nem akart kultúrharcot. és azzal osztotta meg az ellenzéket. hogy ő tárgyalni akart.

Te kretén, beköpsz összefüggéstelen faszságokat az elbaszott monomániásan beszűkült aspergeres alternatív univerzumodban , aztán meg elkezded elemezni, mintha az egy létező dolog lenne........

Tarlós nem osztotta meg az ellenzéket, te kretén, hanem az ellenzéknek volt min 3 jelöltje és a szerencsétlen ballibsi szavazó nem tudta, hogy melyikre kéne szavaznia, ezért 3 fele oszlott meg a szavaztuk.

Demszky, és Karigeri volt az, akit egyedüliként fel tudtak mutatni és ezzel meg is nyerték.
Minden önkormányzati választáson 2019-ban egy összefosás jelölt volt, és a ballibsi többségű nagyobb településeken, ahol "torlodott" a ballibsi többség , ott el is vitték a polgármesteri címeket. A példát Makizaj mutatta meg, bár Demszky ezt már régebben bebizonyította.

>>és a baloldali értelmiség azt mondta, hogy végtére is nem olyan rossz nekik, hogy orbán és közöttük van valaki. mert így biztosítva a normál működés.

Újabb faszság, ez a "ballibsi értelmiség" olyan, mint a "kiábrándult fideszes", egy nem létező fogalom., ugynis oximoron.
Az tény, hogy idén kb 500.000 olyan "semleges" szavazó volt, aki nem kedveli Orbánt/Fideszt, de a balos kutatók annyira hazudták a fej-fej melletti kamut, hogy mozgósítsák a ballibsiket, hogy ezek a semlegesek inkább a foslék ellen szavaztak, mert féltek tőlük, hogy netán mégis hatalomra kerülnek.

>>a fideszen belül a tarlóstól jobbra álló irányzat nyert.

Te kretén, Tarlós mindig függtelen jelöltként indult, soha nem volt a Fidesz tagja, mindig csak támogatták, sőt, eredetileg, ha jól tudom, akkor MSZP színekben szeretett volna indulni, de azoknak meg nem kellett......

>>az, hogy van orbán fővezérsége és a gyurcsibohóc bábszínháza.

Az a sors fintora, hogy a foslék 12 éve a saját "fővezérét" keresgéli, legutóbb épp az "előválasztással" és ha nincs Fővezér, akkor szétszalad a moslék.....

>>összezárt az ellenzék és gyurcsibohóc bábszínháza tönkreverte a fideszt a fővárosban legalább is. és úgy, hogy orbán nem nyer budapesten.

Isten kretén barma, nem bírod felfogni azt az alapvető tényt, hogy ha egy ellenzékin van kolomp, akkor megnyeri mindig Budapestet, ha 2 vagy többön van kolomp, akkor elveszíti.
Hogy a faszban nem lehet felfogni a nyilvánvaló tényeket?

>> az első szavazók körében a fidesz debrecenben sincs többségben. mert a gimnáziumok ellenük fordultak.

Az "első szavazók" -nak kb max a 10-15%- a megy el szavazni, ez négyévente kb max 100.000 összesen, kurvára nem tényező.
Inkább 25, de leginkább 30 éves kora után kezdi érdekelni a politika, ha egyáltalán.
Most volt egy feldemhedés az ellenzéki cirkusz vonzotta őket, aztán amikor leszerepeltek, akkor hirtelen minden "fiatal" a kutyákban találta meg a "pártját"......

2022.12.29. 09:16:27

@Glokta:
egyszerűen azt kellett volna mondani a fideszben (most is azt kellene véleményem szerint), hogy a fővárosban hajlanak egy a liberálisokkal kötött koalícióra. a dk-val nem. mert "komcsik". a jobbikkal se, mert "nácik". a a momentum, az lmp, mmkp egy részével feltéve, hogy értelmes javaslatokkal állnak elő és minimális hazafiságot mutatnak esetleg mégis csak.

a kultúrharcot választották. és azt, hogy a hatalom nélkülieket inkorporálják (fodort, schiffert). fodor nem veszélyes orbánra. schiffert sem hagyták elsüllyedni. aki idővel mindkét tábor számára elfogadható jelöltté válhat. nyilván schiffer is legfeljebb egy ügyvezető kormányt tudna vezetni. csakhogy ebben a mezőnyben senki se tud kormányozni. brüsszellel vívott harc miatt orbán se.

HypocritSlayer 2022.12.29. 14:37:30

@cvsvrs:
>>momentum, az lmp, mmkp egy részével feltéve, hogy értelmes javaslatokkal állnak elő és minimális hazafiságot mutatnak esetleg mégis csak.

A Momentum a DK után talán a "leghazafiasabb", főleg úgy, hogy pl Erdélyben is román pártokra való szavazásra buzdítottak, ennél hazafiasabb már csak az MSZP volt, akik együtt ünnepelték a románokkal Erdély elszakítását....

Az LMP pedig mára lassan egy mérhetetlen szemétdomb lett, amely annyira bele van buzulva a "zöld" alternatív szarba, hogy Paks megszüntetését, és az elbaszott és nem létező "zöldenergia" faszság alá rendelik a teljes kommunikációjukat, kibicnek semmi sem drága alapon.

2022.12.29. 15:22:43

@HypocritSlayer:
kérdés, hogy a momentum szavazóbázisának mekkora része győzhető meg a patriótizmusról. lehet mondani, hogy semekkora, mert libernyákok. dollárbaloldal. ez a megafonos kultúrharcos retorika. és ez is egy legitim elképzelés. és az is, hogy mégis csak le lehet szakítani egy részt. és a megújuló energia arányának növelése se minden elemében faszság, stb.

HypocritSlayer 2022.12.29. 16:19:52

@cvsvrs:

>>kérdés, hogy a momentum szavazóbázisának mekkora része győzhető meg a patriótizmusról.

Annyira amennyire egy kretént le lehet beszélni a faszságairól, lásd a megerősítési torzítást:
hu.wikipedia.org/wiki/Meger%C5%91s%C3%ADt%C3%A9si_torz%C3%ADt%C3%A1s

>>és a megújuló energia arányának növelése se minden elemében faszság, stb.

De, az. Ugyanis valóban megújuló energia jelenleg egy van, az pedig a vízerőmű, szerencsésebb földrajzi területeken, az összes többi mind teher és alternatív fosszilist igényel még nagyobb terhet róva az energiaszektorra. Minél jobban növeled a "megújuló"-nak csúfolt (nap, szél) erőműveket, annál nagyobb lesz a hálózatot és biztonságot érintő kockázat, még jobban megnövelve ezeknek a divatfaszságoknak az árát és fenntartását.

Eddig azt hittem, hogy a kreténséged csak a humán dolgok iránt korlátol be téged, de úgy látszik, hogy máshol is vannak hiányosságaid......,

2022.12.29. 17:21:25

@HypocritSlayer:
debrecenben egy 100 megawattos gázüzemű erőmű működik. ami ellátja a várost villamos energiával és gőzzel (távhővel). a reptér mellé telepített naperőmű 24 megawattos. az nem olyan nagyon kevés. ha a süt a nap, akkor nem kell annyi gáz. ha nem süt, akkor mégis csak. összeshasonlításként a két tiszai vízmű (tiszalök és kisköre) együttesen 40 megawattos.

a faszság az, amit a fidesz állít legújabban. hogy majd napenergiát tárolnak a kínai akkumulátorok. és az milyen környezetbarát. mert hogy kínai hitelekért cserébe többek között akkumulátorgyárakat kellene telepíteni.

2022.12.29. 17:34:10

@HypocritSlayer:
a debreceni fidesz zöld tagozatának honlapja.
futureofdebrecen.hu/
future of debrecen. értékrend. stílus. mozgalom. egy az egyben az lmp.
ha a budapesti fidesz nem akarna kínai akkumulátor gyárat, a debreceni tankerület esetleg tárgyalna, és nem akarnák minden áron szétlopni az országot, mondván hogy másképp nem lehet és nem lenne a handabandázás a nyugat ellenében, akkor fidesz nagyon simán nyerne. így viszont erősen kétséges lesz akkor ha nem lesznek eu-s pénzek.

HypocritSlayer 2022.12.29. 22:23:44

@cvsvrs:
>>debrecenben egy 100 megawattos gázüzemű erőmű működik. ami ellátja a várost villamos energiával és gőzzel (távhővel). a reptér mellé telepített naperőmű 24 megawattos. az nem olyan nagyon kevés. ha a süt a nap, akkor nem kell annyi gáz. ha nem süt, akkor mégis csak. összeshasonlításként a két tiszai vízmű (tiszalök és kisköre) együttesen 40 megawattos.

Te kretén, a naperőmű soha nem térül meg, vagyis az egy elsüllyedt (plusz) költség.
20 éves távon sokkal többe kerül annak ellenére, hogy "gázt lehet vele megspórolni", ami szintén nem egyenesen arányos, ugyanis a kombinált ciklusú erőműnem a gáztól függetlenül vannak fix költségei, azon kívül, hogy amúgy is olcsóbban kapja a gázt......

Vagyis a naperőmű léte már többe kerül összességében, mintha nem lenne.

>>a faszság az, amit a fidesz állít legújabban. hogy majd napenergiát tárolnak a kínai akkumulátorok.

Na látod, ebben igazad van ez szintén egy faszság.

>> és az milyen környezetbarát. mert hogy kínai hitelekért cserébe többek között akkumulátorgyárakat kellene telepíteni.

Ez meg már a te túltolt faszságod......

HypocritSlayer 2022.12.29. 22:38:17

@cvsvrs:
>>a debreceni fidesz zöld tagozatának honlapja.futureofdebrecen.hu/future of debrecen. értékrend. stílus. mozgalom. egy az egyben az lmp.

Ez csak annyit jelent, hogy a már erodált LMP megmaradt kurva kevés "zöld szimpatizánsait" elcsábítsa. Köröm alatti piszok mennyiségileg , "reklámértékben" pedig jól mutat.

>>ha a budapesti fidesz nem akarna kínai akkumulátor gyárat, a debreceni tankerület esetleg tárgyalna,

Megint összehordasz tök független, ráadásul csak az elbaszott, kretén fejedben lévő faszságokat aminek értelme sincs, aztán meg ehhez újabb hülyeségeket tenyésztesz.....

>> és nem akarnák minden áron szétlopni az országot,

Áruld el már végre, te kretén, hogy konkrétan ki, kitől és mit "lop" el?
De az is előrelépés lenne, ha az eddigi "lopásokról" valami konkrétumot ideböfögnél, lehetőleg bizonyítékkal.....

>> és nem lenne a handabandázás a nyugat ellenében,

Te kretén, a "handabandázás" lényege az, hogy kerítésünk van, az, hogy nem vagyunk hotspot, az, hogy az össze muszlim tetűt átadtuk azoknak akik őket nagyon szívesen fogadták, az, hogy visszavásároltuk és kiszorítottunk multikat, még a gender-buzi "pedofiltörvényes" vinnyogás is csak a felszíni proxy-harc "álcája".....

Vagyis a "handabandázás" megszüntetése, a felsoroltak feladását jelenti, te tényleg ezt szeretnéd? Vagy annyira kretén vagy , hogy ezeket képtelen vagy átlátni az elbaszott alternatív világodban?

>>akkor fidesz nagyon simán nyerne. így viszont erősen kétséges lesz akkor ha nem lesznek eu-s pénzek.

A Fidesz sima nyerésének a záloga nem az Eu-s pénzek, hanem az elbaszott, hazaáruló és teljesen a béka segge alá süllyedt foslék, és amíg ez így marad, addig lényegtelen, hogy jön, vagy nem jön EU-s pénz, hiszen ha jön, akkor úgyis ellopnák:) ezért nem lenne, ha nem jön akkor meg nincs mit ellopjanak:) szóval win-win:)

2022.12.30. 09:00:37

@HypocritSlayer:
felőlem mondhatod, hogy a naperőmű sose térül meg. a fidesz építi. azzal, hogy milyen zöld energia lesz ez. úgy, hogy azt kínai akkumulátorok tárolják majd. ez lesz nagyon környezetbarát állítólag. és ezzel kiszolgálják a német elektromos autókat. és ez a gazdasági szabadságharc. természetesen mindezt közvetlen és közvetett állami támogatással. és ha nem lesz eu-s pénz, akkor kínai eladósodással.

úgy, hogy közben az orosz gáznak valók kitettség is megmarad. mert ugya az újabb és újabb gyártelepek energiaigények. és ez az erőltetett iparosítás az olcsó munkaerőn, alacsony hozzáadott értéken alapul. környezeti terhelés jelentős.

innen nézve minden relációba kiszolgáltatják az országot.

HypocritSlayer 2022.12.30. 09:40:43

@cvsvrs:
>>felőlem mondhatod, hogy a naperőmű sose térül meg.

Te kretén, ez egy tény, aminek a valóságtartalma független attól, hogy ki "mondja" ki.

>> a fidesz építi. azzal, hogy milyen zöld energia lesz ez. úgy, hogy azt kínai akkumulátorok tárolják majd.

Az értelmesebbje tudja, hogy faszság, nem "zöld " energia, és az akkumulátorok csak kurva drágán és nagyon keveset tudnak tárolni belőle, nemhogy nem rentábilis, de kurvára csak péntemető.

>>ez lesz nagyon környezetbarát állítólag.

Valójában nem.

>>és ezzel kiszolgálják a német elektromos autókat.

Az meg a gazdagok játékszere. Amíg megengedheti magának a "fejlett társadalom" hogy ilyen jólétben éljen és ilyen játékokkal szórakozzon a saját örömére, addig nyomni fogják ezeket a faszságokat, és kamu ideológiákkal szépen alá is "támasztják".

>> és ez a gazdasági szabadságharc.

Nem, nem az.

>>természetesen mindezt közvetlen és közvetett állami támogatással.

Lényegtelen, mert a "haszon" és itt nem (feltétlenül!) csak pénzügyire gondolok, búsásan megtérülhet.

>>és ha nem lesz eu-s pénz, akkor kínai eladósodással.

Kit preferálnál, az IMF-et?

>>úgy, hogy közben az orosz gáznak valók kitettség is megmarad.

Az egy adottság, hiába ugrál ellene akárki, és ahogy elnézem, még mindig jobb, mintha a demokráciaexportos amerikai gáztól függenénk.

>>mert ugya az újabb és újabb gyártelepek energiaigények. és ez az erőltetett iparosítás az olcsó munkaerőn, alacsony hozzáadott értéken alapul. környezeti terhelés jelentős.

Pontosan úgy, mint Kínában........., oh, wait, hiszen már ők fektetnek be.....

>>innen nézve minden relációba kiszolgáltatják az országot.

Te kretén, épp ez a lényeg, hogy nincs olyan reláció ahol nem lenne az ország kiszolgáltatva, vagyis a választási lehetőség az nem a "jó" és a "rossz" között van, hanem a között, hogy melyikkel szívjuk meg kevésbé..........

2022.12.30. 10:08:49

@HypocritSlayer:
a fidesz ígérete az volt, hogy létrehoznak egy szuverén nemzetgazdaságot, amelyik nem szorul rá külső finanszírozásra. és ez megvalósult? nem. sikeres politika? nem. akkor sem ha ötödjére megválasztják orbánt. válsághelyzetekben megmutatkozik, hogy az ország még inkább kiszolgáltatottá vált.

ha a népesség jelentős része (kb. harmada) az alapvető közszükségleteket (alapvető élelmiszerek, lakhatás, energia) se tudja megvásárolni a jövedelméből. akkor a jövedelemelosztás nem megfelelő. miközben tökfejek munka és agrárszakértelem nélkül milliárdokat zsebelnek be. ha a fiatalok jelentős része (kb. kétharmada) állami dotáció nélkül nem tud saját lakást vásárlolni, mert újra és újra válsághelyzetek adódnak. akkor a tőkejövedelmek egyenlőtlenül oszlanak el. és lehetne sorolni.

ezek nem kizárólag magyar problémák. és nem is feltétlen orbán okozta. ha a kormánynak nincs válasza, akkor esetleg váltani kell. vagy ezeket a problémákat tessenek megválaszolni. csak az ugyebár a késő kádár kor. kényszerű módon ugyan, de oda kell visszatérni. ezt már 1995-ös bokros csomagnál is lehetett látni. a rendszerváltás el van baszva. a 2008-as válságnál is lehetett látni, hogy az amerikanizmus el van baszva. orbán bevégzi a rendszerváltást. akkor is ha a republikánusokat utánozza. gyurcsány a demokratákat.

HypocritSlayer 2022.12.30. 12:43:53

@cvsvrs:
>>a fidesz ígérete az volt, hogy létrehoznak egy szuverén nemzetgazdaságot,

Biztos ezért szavaztak rá 1998-ban, 2010-ben, 14-ben,-18-ban és most utoljára 2022-ben........., oh, wait......:)DDDD

>>amelyik nem szorul rá külső finanszírozásra. és ez megvalósult? nem. sikeres politika? nem. akkor sem ha ötödjére megválasztják orbánt.

Teszik, amire képesek, és úgy, ahogy tudják.

>>válsághelyzetekben megmutatkozik,

Bizony, és mivel van összehasonlítási alapunk, pontosan látszik, hogy mi a különbség a 89-90-es rendszerváltás, a 2006-2012-ig a pénzügyi, a 2015-ös migráns, 2020-21-es kovid és a jelenlegi háborús válság kezelése közti különbségek........

>> hogy az ország még inkább kiszolgáltatottá vált.

Persze, de mondj egyetlen olyan évet akár az elmúlt 30-ban , amikor nem volt kiszolgáltatott, vagyis, ha monomániás, kretén és elbaszott "ideáidat" kissé félretesszük és a realitás talaján maradunk, akkor csak a bizánci kurvázós szarság marad.....

>>ha a népesség jelentős része (kb. harmada) az alapvető közszükségleteket (alapvető élelmiszerek, lakhatás, energia) se tudja megvásárolni a jövedelméből. akkor a jövedelemelosztás nem megfelelő.

Nyugi, meg tudja, olyan mértékű az autó állomány, és főleg a bevásárlóközpontok nem nagyon csökkenő forgalma, hogy ez a sok "szegény" mind vásárol a "semmiből" és megfagy otthon a hideg lakásban:)DDDD

>>miközben tökfejek munka és agrárszakértelem nélkül milliárdokat zsebelnek be.

A gecik, ahelyett, hogy te zsebelnéd be a sok eszeddel és az elbaszott kretén életed jutalmául:)

>> ha a fiatalok jelentős része (kb. kétharmada) állami dotáció nélkül nem tud saját lakást vásárlolni,

Igazad van, nem kéne állami dotáció:)
Geci Orbán/Fidesz:)

>> mert újra és újra válsághelyzetek adódnak.

Nahát, a nap süt, az ég kék és a fű zöld.....mekkora alapigazságok.....

>>akkor a tőkejövedelmek egyenlőtlenül oszlanak el.

Bizony , ilyen a dolgok, az élet, no meg a világ működésének természete, de Isten legalánn igazságos, pl. a sántának is pont annyival rövidebb az egyik lába, mint amennyivel hosszabb a másik......

>>és lehetne sorolni.

Az elbaszott kretén világodban ez még csak a felszín......

>>ezek nem kizárólag magyar problémák. és nem is feltétlen orbán okozta.

Na ne bassz, tényleg? Egyedül képes voltár erre az igazságra rájönni?:)DDDD

>>ha a kormánynak nincs válasza, akkor esetleg váltani kell.

Aztán mire/kire? Még szarabbra?
A biztos szarra? Dragalin gutaütést kapna a "logikádtól".......

>>vagy ezeket a problémákat tessenek megválaszolni.

Hisztizz és toppant a lábacskáddal, hogy akajod.....

>>csak az ugyebár a késő kádár kor. kényszerű módon ugyan, de oda kell visszatérni.

Az, szörnyű.....

>> ezt már 1995-ös bokros csomagnál is lehetett látni.

Most az jó volt, vagy sem?

>>a rendszerváltás el van baszva.

Akkor vissza kéne térni az előzőre, nem?

>>a 2008-as válságnál is lehetett látni, hogy az amerikanizmus el van baszva.

Mond te kretén, akkor mi lenne az az alternatíva, ami számodra kívánatos?

í>>orbán bevégzi a rendszerváltást.

Valakinek meg kell csinálni......

2022.12.30. 13:22:27

@HypocritSlayer:
a késő kádár kort lehet folytatni. azt a félállami rendszert lehet visszaépíteni, amit kádárék legvégül akartak. vegyesvállalatok. gmk rendszer. szövetkezeti reformok, stb. félfeudális félkapitalista módszerekkel építjük a szocializmust.

HypocritSlayer 2022.12.30. 13:55:27

@cvsvrs:

>>a késő kádár kort lehet folytatni.

Nem lehet, mert már rég nem létezik, hiába ragadtál bele a saját buborékodban.

>>azt a félállami rendszert lehet visszaépíteni, amit kádárék legvégül akartak.

Dehogy akarták, eltelt az idő és változtak a dolgok, amit egyre kevésbé tudtak már alakítani......

>>vegyesvállalatok. gmk rendszer. szövetkezeti reformok, stb. félfeudális félkapitalista módszerekkel építjük a szocializmust.

A lényeg, hogy mindegy minek hívjuk, a gyakorlatban mindig van egy hierarchikus-kasztrendszer. Hogy milyen formába lehet a kiválasztottak közé bekerülni, mekkora ezeknek a köre, milyen módszerek szükségesek, abban van csak eltérés.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.30. 22:02:17

@cvsvrs: hát ezt meg honnan veszed?: "a kínai hitel ára az, hogy debrecenben 10+ ezer főt foglalkoztató akkumulátor gyár épüljön. "

olyan magabiztosan tudod állítani a képtelenségeket, hogy az csodálatos

a kínai hitel ára az hogy k magas kamata lesz valószínűleg és teljesen ki leszünk szolgáltatva kínának, ez a prostituált ország még jobban gazdasági gyarmati létre szenderül, orbán vezetésével, aki mindenkinek eladja magát, ruszkiknak, németeknek, oroszoknak, azerieknek, mióta megzsarolták orbánt azóta a jenkiknek nem, kínaiaknak fudan-gügy kapcsán nyilvánvaló.
unokáink unokái is még nyögik majd a szolganépek
de igazán családbarát ez a kormány,

a banánköztásaság, aminek vezetője harsogja hogy ő szabadságharcos.
ha nem támogatod orbán bukását, akkor elég hülye vagy, az uniós pénzcsapok pl megnyílnának, és nem lenne az ország NATO-, EU-áruló sem, az ország árulója még lehet, főleg ha a dk váltja le őket, de elég sok a tetszhalott dk-s nyugger, csak még nem tud róla.

" mert hogy nincs ekkora szabad munkaerő kapacitás"

akkor minek kérnének ilyet a kínaiak? legalább néha gondolkodj már.

"nem építettek fel egy új kihívót. mert hogy a párton belül esetleg veszélyeztetni orbánt pozícióját."

ne konfabulálj. semmi értelme nincs ennek se, nem akart volna nyerni a fidesz a fővárosban? ne válaszolj erre, mert sok a színes golyó a fejedben. költői kérdés, hogy gondolkodj inkább az agyad tökéletesítésén.
ne a meseszövésen.

nem fog az eu utalni pénzt, orbánék nem tudják megoldani már az olyan egyszerű kérdéseket sem, hogy legyen látható és érvényes a poltiikusok vagyonnyilatkozata.
nemhogy a rendszersz. korrupcióikat tisztázzák.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.30. 22:05:38

@cvsvrs: orbán nem uralja az országot, a saját pártját uralja, meg önti a propaganda hazugságokat arról hogy minden működőképes. nincs már olyan akivel betarthatná a túlszabályozott hülyeségeit.

persze a pénzcsapokon rajta tartják a kezüket, nem véletlenül kellett privatizálni az egész oktatást alapítványokba se.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.30. 22:10:42

@G. Nagy László: lusta vagy olvasni csöpike? letörik a kezed ha gépelni kell? nyilván nem, hisz a szarjaiddal nem untatnád a közönséget posztok formájában, így csak a gondolkozás fájhat.

na egy könnyű téma:

a rákosi-fóbiát, meg az orbán-fóbiád még mindig nem érted szerintem, hogy nem orbánt és rákosit hoztam fel (te született zseni, te. az az "elborult tekinteteddel", ami üresen csillog a butaságtól), hanem a FÓBIA szó indokolatlan használatát mutattam meg, te gyurcsány-fóbiás, te.
de ha má össze kéne vetni, kapásból tudok mondani hasonlóságot:

- meteorológust kirúgják, erre még kádárék se lennének képesek, ez sztálinista, rákosista szint.
- személyi kultusz: kesma, megafon, alapjog központ, közmédia, és a többi prop. média állami pénzből. meg a függetlennek tűnő cselédek alapítványainak pénzelése, siffer, vona. tán hontnak is van.

és persze hogy különbségeket is lehetne sorolni, ha kisiskolások lennénk, mivel ösztönös zseni vagy, ezért ezt a sort is le kellett volna írnom, "nyilván"nem te vagy "módosult tudatállapotban" te orbán-cseléd.

ezt "mantrázni kell", hogy elhidd, vagy sikerül megértened és felfognod ezt a két hasonlóságot? aggyal.

2022.12.31. 09:25:39

@tesz-vesz:
debrecenben egy 10+ ezer főt foglalkoztató akkumulátor gyár épülne. kína a kínai hitelért cserébe kínai beruházásokat akar.

HypocritSlayer 2022.12.31. 10:34:54

@cvsvrs:
>>ha a fidesz valóban nyerni akart volna budapesten az egy ellenzéki jelölttel szemben, akkor nem egy bohóc kampányt csinálnak.

Te elbaszott kretén, nem bírod felfogni, hogy az emberek pártpreferenciája olyan, mint a szurkolói tábor, ha szarul játszik a csapata, akkor max nem megy el megnézni, de soha nem fog az "ellenhez" átpártolni. A táborok egyértelműen definiáltak, még akkor is, ha a foslékon belül van "átjárás", egyben biztosak, hogy ki ellen minden áron-noár.

Soha nem a kampányokról szól, max akkor ,amikor az 5%-nyi "kívülálló", haszonleső rétegen múlik a "mérleg nyelve", ezért kellett nyomatni a rezsicsökkentést, az adóvisszatérítést etc.

>>ha tarlós bukása után a fidesz nyerni akarna budapesten, akkor az önkormányzati választás másnapjától kezdve felépítenek egy új főpolgármester jelöltet, aki karácsonyt kihívja 24-ben.

Te elbaszott aspergeres, monomániás kretén, lényegtelen a személy, hiszen épp ezt mutatta meg minden választás, hiszen korábban az elbaszott Demszky 20 évig volt polgármester, a nála si elbaszottabb ráadásul teljesen alkalmatlan, hiperpasszív balfasz Karigerit nem a "kampány" miatt választották meg, hanem objektív tény, hogy egyedüli jelöltként a foslék támogatói többségben vannak Budapesten.

Egyszerű matematika.

>> összeáll egy csapat a fideszben és abból kiválasztódik valaki. ő lesz a budapest kormánybiztos.

Lényegtelen, egy lovat is megszavaznának, bármelyik oldal. Tarlós esetében ez épphogy értelmes, hozzáértő ember volt, szerencsére.

>>és ha az a személy egy kicsit értelmes, akkor megosztja az ellenzéket.

Te kretén, aztán hogyan osztaná meg?
Hirtelen a ballibsi elkezd erősen gondolkozni, hogy baszki 20 év alatt az elbaszott Demszky pöcegödröt csinált Budapestből, majd Tarlós elég sok mindent rendbehozott belőle, de hát itt van Karigeri, aki hiperpasszív alkalmatlan balfasz, de hát "ÓÓÓÓÓÓÓRRRRRRBBBBBBÁÁÁÁÁÁNNNNNNN" és a megosztottság, csak úgy huss, el is tűnt a picsába.

>>ahogy tarlós is megosztotta. pedig ő nem beszélt nyelveket. így lehet nyerni budapesten.

Seggfej, nem osztott meg semmit, hanem ellene több ballibsi jelölt indult , mert a foslék képtelen volt 10 év alatt megegyezni egyetlen, akár balfasz emberben és ezért a ballibsi választók legalább 10%-a el sem ment szavazni..........

>>a fideszben harcolni akarnak gyurcsány ellen. vagy brüsszel ellen. vagy akárki ellen.

Te kretén, inkább az a helyzet, hogy "kénytelenek", annyira nem hülyék ők sem, akar a bánat "harcolni", csakhogy a mocskot valahogy kezelni kell.

>>ahogyan a dk is csak harcolni akar orbán ellen. és ez a két handabandázó tábor uralja a közéletet.

Lófaszt, Orbán uralja a közéletet, Gyurcsibohóc csak próbálkozik és a szektáján kívül csak megtűrt szardarab...., a többi még a "csak futottak még" kategóriába is nehezen fér be......

>>orbán legitimálja gyurcsányt. gyurcsány orbánt.

Orbán nem legitimálja a bohócot, max az elvakult, szektás fóbiások szemében, Gyurcsibohóc meg már rég nem tényező, amikor a tehén felesége lassan irritálóbb, a Makizaj féle ámokfutásról pedig nem is beszélve......

>>>és ez addig működik amígy valaki kívülről finanszírozza.

Hát, kurvára semmi köze sincs az előzőekhez:)

Ez a baj az elbaszott kretén világoddal, hogy képtelen vagy a határokat és különbségeket felismerni és egy ömlesztett masszából mindig valamim orbitális faszságra vagy képes következtetni, amit aztán vég nélkül tolsz, mert monomániás kreténként képtelen vagy az origamit abbahagyni....

>> az eu, a betelepülő német, koreai, kínai gyáripar.

Lényegtelen.
Minden kormány alatt volt betelepülő és lesz is. Ilyen a kapitalizmus természete, még akkor is ha te a kádári szocializmust sírod vissza, ami nem véletlen, hiszen abban szocializálódtál és az neked a "természetes".....

>>valaki tolja be a pénzt a forintgazdaságba. és van tőkeimport. addig lehet kivetni különadókat is. amíg jönnek befektetők. csak ennek eredményeként egy minden irányba kiszolgáltatott ország adódik.

Anélkül is kiszolgáltatottak vagyunk, itt az a kérdés, hogy a mindenkori kormány hogyan lavíroz a tőlünk független gazdasági és politikai érdekek és helyzetek közt.

Rajta kívül az az elternatíva , hogy mindig és mindenben kiszolgálni a fényesseggű nyugatot, mert az "jó", az "európai" a "kívánatos", minden más "gonosz, reakciós és káros".

Orbán azért is magaslik ki a többi közül, mert olyan szinten képes reálpolitikát csinálni, hogy a sok elbaszott és elpuhult nyugati ballibsiket a saját szarukkal szopatja meg, néha szőrmentén, máskor meg direkten, és az ellenfeleinek nem marad más, mint futni az események után.
Vagyis, ő tematizál, a többiek meg "a kottájából játszanak", ez az , ami zseniális benne, hogy kurvára messzire lát és képes tanulni a hibáiból, adott esetben meghajolni ha a szembenállás miatt eltörne, de ebből a meghajlásból mindig emelt fővel képes kijönni és kedvezőbb körülmények közt újra ki tud egyenesedni......

HypocritSlayer 2022.12.31. 10:52:12

@cvsvrs:
>>csak ugye ha kiválasztódik egy fiatalos, technokrata, nyelveket beszélő schlagfertig potens városvezető a fideszben, akkor elviheti a momentum, az lmp, kétfarkú kutyapárt szavazóbázisának egy részét. és ez hozzáadódik a fideszhez,

Te kretén, még m indig képtelen vagy felfogni, hogy amit te vizionálsz, annak köze sincs a valósághoz.

Ezt pontosan megmutatja az "orrbefogó" szavazás, ami az egyértelmű fos mellett voksol, csak azért mert "ÓÓÓÓÓRBÁNNNN"....

Nincs a táborok közt vándorlás, csak táboron belül.
Ennek sok köze van az emberi pszichéhez, a kognitív disszonanciához, a "csordaszellemhez" a meghasonuláshoz, az ego integritáshoz etc.....
De, mivel te egy elbaszott aspergeres kretén vagy, hiába érted meg esetlegesen ezen fogalmak jelentését, abból a "logikából" indulsz ki, ami marginális, és nem vagy képes "látni", hogy az emberek érzelmeik alapján döntenek, nem a "logika" , vagy a logikus gondolkozás alapján.
Már korábban linkeltem az "önmeggyőzésről" egy elég alapos ismertetőt, de tudom, hogy a kretén agyad ezeket nem képes értelmezni.

>>mert azt is mondja, hogy persze, hogy nem kellenek illegális migránsok, persze, hogy nem kell átműttetni az óvodásokat, stb.

Ezt még a balosok is így gondolják, de ilyenkor mindig felülkerekedik bennük az orbánfóbia, és elkezdik relativizálni, meg kicsinyíteni az ezzel kapcsolatos tényeket és eljutnak oda, hogy minek a kerítés, hiszen nem is jönnek, ha jönnek is akkor sajnos!) továbbmennek, hogy nincs is ilyen oktatás, vagy nem is szeretnének, mert ezek "álproblémák" és csak a Fidesz fújja fel -ilyen valóságtagadásig képesek eljutni egyszerű érzelmi okokból és ahol az érzelem megjelenik, ott a racionalitásnak és logikának löttek, hacsak nem tudja ezeket az érzelmei "szolgálatába állítani".....

>>egy ilyen budapesti főpolgármester jelölt a párton belül veszélyeztetné a pártelnök pozícióját.

Aztán mivel, te kretén? Karigeri kinek a pozícióját és miben veszélyezteti?

>>ezért valójában nem cél győzelem a fővárosban.

Persze, persze, "ők így szállnak le a bicikliről":)Tarlós támogatás is csak azért volt, hogy hátha megbukik.:)DDD
Elbaszott egy kretén világod van az biztos:)

>>másképp a kultúrharc nem tartható. és a dk-ban, vagy a baloldalon azért választják ki karácsonyt, mert alkalmatlan. kontraszelekcióban érdekelt gyurcsány is. és orbán is. abban, hogy ne legyen a párton belül potens politkai ellenfele.

Az a helyzet, hogy a magadból, az elbaszott kretén világodból indulsz ki, és bár logikusnak tűnik, de köze sincs a óvalósághoz, mert olyan egymástól független evidenciákat keversz és teszel köztük logikai kapcsolatot, aminek semmi realitása, valóságalapja nincs, és ebből mindig valami bornírt faszság jön ki a végén, egy szar moslék.........

HypocritSlayer 2023.01.01. 10:51:20

@cvsvrs:
>>abból indulok ki, amit fidesz debrecenben csinál.

Tévedés, te a monomániás, beszűkült, aspergeres, elbaszott és kretén világodból indulsz ki, amit a valóság különböző elemeiböl mit egy moslékos katyvaszt összekeversz és a "sajátos logikádon" keresztül faszságokat vezetsz le.

>>nekik nem kell kósa lajos, és orbán viktor se feltétlen kell. ha ők osztják az eu-s forrást, akkor persze igen. de különben nem.

Ez a másik monomániás faszságod, hogy valaki, jelen esetben Orbán "osztja az EU-s forrásokat"

Azokat az EU-s forrásokat, ami jó ha a költségvetés max 5%-át teszi ki.......

Annyira balfaszok vagytok, a ballibsikkel egyetembe, hogy ennek az 5%-nak a 7%-án rugóztok(vagyis a teljes összeg max 35 tízezred részén!), miközben ha tényleg "lopnak", vagy szeretnének lopni, akkor azt nem ebből a "piti" összegből teszik/tennék.

Az külön csemege, hogy ez a "lopás" bárki számára nyitva áll, csak épp érvényes pályázatot kell benyújtani! Vagyis bárki "lophat", ha van érvényes pályázata.

>>és a fenti honlapon található debreceni brancs simán összefogna a momentummal.
a debreceni fidesz zöld tagozatának vezetői.

Te kretén, akkor merülne fel egyáltalán bármilyen "összefogás", és első helyen akkor is a mihasznák lennének,( utolsó előtti helyen a momentum), nem hogy nem alternatíva, de még tavaszi lepkefingnyi esélyként sem merül fel.

Ennek minimálisan 2 oka is van:
1. Ez tényleg a momentum, a pillanat generációja, és ennek a nolimpiás tagjai "ha esni kezd az eső, akkor a forradalmat felfüggesztik" kurvára elpuhult, érdemtelenek, jólétben felnőtt tohonyák, amiről a szüleik tehetnek elsősorban.
2. Pontosan látjuk, hogy a "gravitációs hatás" az úgy működik, hogy a valamire való, értelmes emberek mindig az "erősebbnél" kötnek ki. Vagyis a fiatalok előtt nyitva áll a Fidesz, ha politikai karriert szeretnének, viszont a selejtet felszívják a momentános pártocskák.

+miért "kenné össze magát" a Fidesz, semmik haszna nem származna belőle, sőt kontraproduktív lenne.
Soha nem volt számára előnyös, max kényszer(FKGP) a "koalíció", arról nem beszélve, hogy erodálná magát, miért tenné?

>> a fidesz másod, harmadvonalában levők pragmatikusan gondolkodnak.

Vagyis az elbaszott, kretén világodban "feltételezel" valami faszságot és azt kivetíted.

Kurvára nem vagy képben a világ működésével, ugyanis nincs "másod/harmadvonal", amelyiknek eltérne a "világképe/gondolkodása" a "fősodortól".
Ahol volt/van ilyen, a "nagy demokrácia nevében", az pl az MSZP, ami szétesett, a valamikori Jobbik, a mi szétesett, A már leerodálódott LMP, és a többi osztódó, belső elenzékkel rendelkező, "virágozzák száz virág " faszságok következményeként.

Pontosan a Fideszre nem jellemzők ezek az "alternatív"/"árnyék faszságok, ahogyan a mai DK-ra sem, nem véletlenül......

>>nem különösebben érdekli őket orbán se pro, se kontra.

Mert "pro"-ként működnek, természetesen , és a "kontra" fel sem merül, ezért.

>>csak budapesten van egy réteg, amelyik azt mondja, hogy orbán a vezér. és egyetlen alternatíva gyurcsány.

A régi monomániás faszságod, nem nincs "budapesti réteg", és "gyurcsényi alternatíva", ez mind a te elbaszott és kretén világodban "feltételezed".

>>nincs átjárás a pártok szavazórétegében. dehogy nincs. debrecenben a klik kiemelt iskolájából indultak el a tanártüntetések. a debreceni klik ha kell, akkor összefogna a pdsz-szel. mivel debrecenben nincs kultúrharc.

Te kretén, megint keversz jópár dolgot:
1. Az pedagógusok minimum 60%- ballibsi
2. Nincs olyan, hogy a "klik iskolája" és ez nem azonos a ballibsi tanáraival,
3. Ballibsi tanárok tüntetnek, nem intézmények,
4. Nincs olyan, hogy "debreceni/budapesti/sárvári/szombathelyi etc. klik", vagy " fidesz"

>>a görög katolikus egyház (aminek a központja debrecen)

Megint tévedsz, Hajdúdorog.

>>grecsó krisztiánt és hrutka róbertet kérte fel, hogy a lautitia kórusnak írjanak oratóriumot.

Ennek most milyen relevanciája van?

>>vagy a debreceni szabadtéri színpadon rendszerint a fővárosi "liberányokok" játsszák a vezető szerepet. a fidesz rendezőirodája is őket hívja meg. csak mellette még van hajdúsági néptánc, nagyváradi szabad téri színház, csíksomlyói passió is.

Mert ennyire nagy itt a "diktatúra".........

A Karc FM-be, a Hírt TV-be is meghívnak balos-libsiket, ez természetes.

>>ez ugye a tarlós féle politika.

Te kretén , hiába alkotsz ilyen faszságokat, attól ezek a fogalmak nem válnak létezővé.

>> általában a fidesz önkormányzati politikusainak gondolkodása. ugyanez cser palkovics székesfehérváron, vagy a mérsékelteké. navracsics gondolkodása.

Te kretén, azt mindig elfelejted hozzátenni, hogy "te ezt így gondolod", de a faszságaid attól nem válnak valósággá!

>>vagy akár lázáré. aki radikális ámde pragmatikus. simán összefogott márki zay péterrel is.

Ügyekben te kretén.....

>>könnyedén kötnek koalíciót.

De, "nem adják kölcsön egymásnak a feleségeiket".....

és nyilván ez veszélyes orbánra és nem gyurcsány.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.01.06. 23:11:22

@cvsvrs: te már láttad a kínai szerződést? hogy ilyen bátran kijelented tényként?
semmi forrásmegjelölés?

"ha a fidesz valóban nyerni akart volna budapesten az egy ellenzéki jelölttel szemben, akkor nem egy bohóc kampányt csinálnak."

ja, meg hogyha valóban filmet akartak volna
nem, ezek tényleg ilyen hülyék. a fővárosból még többet lehet lopni, persze hogy kéne nekik. nem hinném hogy paktum eredménye, meg arról az aprócska dologról elfeledkezel, hoyg a szavazók is vannak a világon,
az agyhalott fideszesek mindképp eszavaznak a fideszre, még győrben is nyert borkai. ezeknek mindegy.
a fővárosi szavazók meg értelmesebbek mint a vidék zsákfalunak "egyszerű" tanulatlan emberei, ezért nem nyert a fidesz. mert akik a fideszre szavaztak azok nem lehetnek túl okosak.
háromfajta fideszes van:
a korrupt hitvány hazudozó
a kevésbé agyhalott
és a teljesen agyhalott

utálom karácsonyt, de azt nem mondanám rá hogy alkalmatlan, ellenben a fideszes hazug propagandával, gerinctelen maffiabábnak mondanám inkább.
karácsony mintha eléggé képben lenne a város ügyeivel, az hogy valszeg félrenéz a korrupcióknál ahogy a kerületében is, még nem azt jelenti hoyg alkalmatlan, mert akkor tarlós is az lenne.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.01.06. 23:12:45

@cvsvrs: jav: kimaradt: ja, meg hogyha valóban filmet akartak volna, akkor jóra csinálják az Aranybullát

HypocritSlayer 2023.01.16. 10:32:51

@tesz-vesz:
>>utálom karácsonyt, de azt nem mondanám rá hogy alkalmatlan,<<

Mi lenen Jóska, ha még szeretnéd is?:)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.01.16. 12:20:00

@HypocritSlayer: egy értelmes emberrel meg lehetne beszélni karácsony jó és rossz döntéseit is.

tehát nem veled proli. takarodj már innen.

HypocritSlayer 2023.01.16. 14:47:53

@tesz-vesz:

Jóska, vedd be a gyógyszered, és ne igyál rá.....
süti beállítások módosítása