téveszmék

téveszmék

"A hazafiság nem dagadó kebel"

2019. február 15. - G. Nagy László

gyurcsany.jpg

 

Vagyok olyan perverz, hogy végighallgattam Gyurcsány évértékelőjét. Kicsit olyan ez, mint amikor az ember beleszagol a megsavanyodott tejbe; előre tudjuk, hogy kellemetlen élmény lesz, de valahogy mégsem tudunk ellenállni... Már az önmagában igen beszédes, hogy öt nappal a videó feltöltését követően még háromezren sem voltak kíváncsiak rá; s ez idő alatt hat lájkot és százhat diszlájkot sikerült begyűjtenie. A kommentelés persze le van tiltva, no de hogy is férne bele a vélemény szabadsága a demokrácia fő védelmezőjének elképzeléseibe? (Csupán összehasonlításképpen: Orbán, aki szintén nem örvend osztatlan népszerűségnek, egy nappal későbbi évértékelőjével eddig kilencvenezer megtekintésnél jár, kétezer lájk és 480 diszlájk mellett. Bárki hozzászólhat, s meg is jelenik mindkét tábor hangja.)

 

Amikor rászántam magam, hogy meghallgatom Fletó üzenetét, előzetesen három dolog érdekelt. 1. Mi a konkrét kritikája a jelenlegi kormányzás kapcsán? 2. Milyen alternatívát kínál helyette? 3. Milyen bevándorláspolitikát tart helyesnek? Az első kérdésre semmiféle választ nem kaptam. A másodiknál annyit megtudtam, hogy lázadni kell, ez mindannyiunk hazafias kötelessége, ám ezen túlmenően nem lettem okosabb. A harmadik kérdés többször is terítékre került a beszéd során, többnyire a maszatolás szintjén, de azért utalva a DK ez irányú elképzeléseire.

 

"Ha valaki nem hajlandó aláírni az ENSZ-szel egy megállapodást menekültügyben, annak esze ágában sincs rendezni ezt az egyébként valóban meglévő problémát." Gyurcsány jól látja: a Fidesznek a menekültkérdés állandó napirenden tartása elemi érdeke, hiszen tavaly ez az egyetlen téma is elég volt az újabb kétharmadhoz. No de tényleg az volna a megoldás, ha Magyarország kritika, ellenvetés és mindenfajta megjegyzés nélkül, szervilis főhajtással elfogadná az ENSZ ez irányú javaslatát? Ugyanis szó sincs arról, hogy Szíjjártóék zsigerből elutasították volna a kérdés megtárgyalását, mi több, még módosító javaslatokat is megfogalmaztak a megállapodás tervezet kapcsán.

 

"Mi mindenhez képest szerencsések vagyunk, mert a legtöbbünk, így, ahogy, de él. És a világ egy része meg nem él. És azt mondják nekünk, európaiaknak, hogy legalább valamit segítsetek, és ehhez jönnek olyanok, mint Salvini, meg Orbán, akik azt mondják: haljatok meg! Ők lennének a keresztények." Nyilván nem kell fennakadnunk a szónoki fordulaton, amely az olasz belügyminisztert és a magyar kormányfőt úgy állítja be, mint érzéketlen cserbenhagyókat. A lényeg az, hogy Gyurcsány látni engedi a bevándorlással kapcsolatos álláspontját, amely tökéletesen ellentétes a magyar társadalom túlnyomó többségének elképzelésével, de még a Jobbik politikájával is. Nincs ezzel baj, minden pártnak elemi joga, hogy népszerűtlen ügyeket támogatva szembemasírozzon az általános választói akarattal. Csak aztán ne csodálkozzon, hogy a kutya se kívánja kormányon látni. Attól pedig, hogy Fletó szerint a magyarok zöme rossz keresztény, szerintem a legtöbben még egészen jól alszanak.

 

"Ennek a választásnak történelmi értelemben egyetlen kérdése van. Olyan típusú világot szeretnénk Európában, amit ma leginkább Macron és Merkel neve fémjelez, egy erős, közösen fellépni tudó, a polgáraira vigyázó Európát, vagy jön a Salvini meg az Orbán." Itt majdnem hangosan felröhögtem. Tényleg Macron és Merkel vigyáz a legjobban a saját polgáraira? Talán érdemes lett volna e mondat előtt rápillantani a francia és a német kriminálstatisztikai adatokra, különösen ami a szexuális bűncselekményeket illeti.

 

Akárhogy is, Puzsérnak kell igazat adnom. Ha valaki le akarja váltani az Orbán-kabinetet, annak először az ellenzéket kell leváltania. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr1314627982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pop40 2019.02.15. 16:36:51

"hiszen tavaly ez az egyetlen téma is elég volt az újabb kétharmadhoz"

Akkor fölöslegesen csalták el a választást?

Ellenzéki Tüntető 2019.02.15. 16:39:48

"Tényleg Macron és Merkel vigyáz a legjobban a saját polgáraira?"

Na ja, mintha egy Macron-ellenes tüntetőnek lerobbant volna a keze, vagy hogy is volt? :D

Willkommenskultur 2019.02.15. 16:49:13

En siman ellen tudtam allni Gyurcsany evertekelojenek.
süti beállítások módosítása