téveszmék

téveszmék

"Orbán Viktor a hatalom megszállottja"

2023. június 10. - G. Nagy László

orban-viktor-konyv-stefano-bottoni-a-hatalom-megszallottja.jpg

 

"Ez a könyv Magyarország utolsó négy évtizedét mutatja be Orbán Viktor életrajzán keresztül, aki mindenki másnál mélyebb nyomot hagyott a jelenkori magyar történelemre (sic!). 1989 óta Magyarország egyedi pályát futott be Közép-Európában: egy tökéletlenül működő, de teljes értékű demokráciát cserélt le egy folyamatosan radikalizálódó, tekintélyelvű rendszerre." - Ezt olvashatjuk a Libri ajánlójában, melyet Stefano Bottoni, az olasz-magyar történész pár napja megjelent kötetéhez fűznek. Pontosan ugyanezt az attitűdöt látjuk a Partizán adásában, melyben a szerző igyekszik népszerűsíteni művét. Miközben abszolút kormányellenes álláspontot képvisel, Orbán jelentőségét és tehetségét nem tagadja; a vele szemben megfogalmazott kritikája ugyanakkor megmarad a frázisok szintjén - egyetlen konkrétumot sem hallunk a másfél órás beszélgetés során. De frankón semmit.

 

a_hatalom.jpg

 

"Ne vitassuk el Orbán Viktortól, hogy ő egy kivételesen tehetséges politikus, mert akkor nem fogjuk megérteni, hogy miért volt olyan sikeres. (...) Van a karizma, van a varázs. Ő egy varázsló. Egy óriási varázsló, azt gondolom. A 20. században Horthy minden volt, de varázsló nem; Szálasi nem; Kádár sem varázsló, Rákosi sem varázsló, tehát ilyen szuggesztív erejű politikust nem nagyon találunk, aki ráadásul hosszú ideig sikeres tud lenni. Tehát ezt ne vitassuk el tőle!" - Stefano Bottoni korrektül látja, ám tegyük hozzá: az elmúlt harminc évben egyetlen komolyan vehető Orbán-kritikus sem tagadta a miniszterelnök politikai tehetségét, karizmáját. Valójában ez egy egész jó lakmuszpapír: aki Orbán Viktort ostobának, vagy tehetségtelennek mondja, azt az embert már olyan szinten vakítja el a gyűlölet, hogy további gondolatait nem is igen érdemes komolyan venni. Egyetlen józan kormánypárti sem fogja azt állítani, hogy Nagy Ervin csapnivaló színész; Bródy János gyengécske dalszövegíró; avagy Tóth Krisztina gagyi költő volna, csak azért, mert ellenzékiek. A tehetséget mindig érdemes meglátni és elismerni.

 

A szerző Gyurcsány karakterét is viszonylag reálisan látja: "Gyurcsány Ferenc és az akkori Szocialista Pártnak a történelmi felelőssége az, hogy olyan pillanatban kormányozhatták Magyarországot, amikor szinte határtalan lehetőségek voltak. Béke volt, gazdasági fellendülés, NATO-tagság, uniós csatlakozás 2004-ben. Tehát óriási történelmi pillanatban kormányoztak, és ezt sikerült olyan mértékben elherdálni - és ezt nem az előítélet mondatja velem, hanem nagyon komoly nemzetközi összehasonlítások -, hogyha megnézzük, hogy mit sikerült akkor Szlovákiának, Lengyelországnak, Csehországnak, Szlovéniának, vagy Romániának, amely sokkal, de sokkal hátrébb indult Magyarországhoz képest, akkor nagyon lesújtó a kép." A 2006 őszi ámokfutásról és rendőrterrorról ugyan nem esik szó az interjúban, ám ezzel együtt is jól érzékeli a szerző: Orbán sikerének kulcsfontosságú eleme Gyurcsány brutális elutasítottsága. Immáron 17 esztendeje valljuk több millióan: Fletónál bármi jobb; az elmúlt több mint 3 ciklus összes kormányzati hibája eltörpül Gyurcsányék katasztrofális országvezetése mellett.

 

Stefano Bottoni dicséretet érdemel abban a tekintetben is, hogy tisztán látja a rendszerváltás utáni időszak médiavilágát: "Ne felejtsük el, hogy a kilencvenes évek elején egy televízió volt Magyarországon, a királyi televízió. És egy rádió volt, a Kossuth Rádió. Alig van más média, mint az állami média, tehát annak az ellenőrzése nagyon fontos. Gondoljunk a 90-es MÚOSZ-ra, vagy az újságíró társadalomra - a Kádár-korszakból érkeztek. Mi lett volna közelebb hozzájuk?" A szerző tisztességesen elismeri, hogy a kereszténydemokrata-polgári oldal elképesztő ellenszélben találta magát akkoriban. Jól látja azt is, hogy a Fidesz 1993-ig a sajtó kedvence volt, ám egyik napról a másikra kegyvesztettek lettek. Amiben ferdít, az csupán a háttérsztori. Ő maga a székház-ügyet hozza fel, mintha ennek bármi köze lett volna a hirtelen kiátkozáshoz. (Mintha az MSZP és az SZDSZ számtalan pénzügyi botránya csak egy hangyányit is tompított volna bármikor a Kádár-emlőkön nevelkedett újságírók feltétlen rajongásán és hűségén.) Pontosan tudjuk: Orbán abban a pillanatban vált diktátorrá, s az egész Fidesz fekete seggűvé, amikor beintettek az SZDSZ-nek és megtagadták Fodor Gábor választmányi elnökké tételét. Bottoni tisztában van a szabad demokraták korabeli médiabefolyásával; tudnia kell, hogy a kilövési parancsot is ők adták ki, s azt is, hogy miért.

 

Mindezek után lássuk, miféle kritikák merülnek fel Orbán Viktorral és kormányzásával kapcsolatban!

  • NINCS DEMOKRÁCIA - "Az Orbán-rendszer választásokon nem leváltható." Ez nem csupán a Partizán-videó címe, de a beszélgetés során is többször előkerül e fő állítás, mintha szándékosan próbálnák a néző fejébe verni az üzenetet. Mintha valamiféle forradalmat, puccsot, erőszakos felkelést, avagy külső intervenciót készítenének elő. Stefano Bottoni csupán frázisokban beszél, a szokásos ellenzéki semmitmondást erőltetve: a Fidesz folyamatosan úgy változtatja a választási játékszabályokat, hogy leválthatatlan legyen... Nyilván nem megy bele konkrétumokba, hiszen hamar kiderülne: nincs az a választási rendszer, amelyben a nemzeti oldal az elmúlt négy választás bármelyikét elbukta volna.
  • FASIZMUS - "Ez egy szélsőjobboldali ideológiájú párt, ezt - gondolom - ki lehet jelenteni." Itt azért komolyan felkaptam a fejem. Egy nyolc általánost végzett, agymosott kommunistától még elmenne ez az ökörség, de egy történésztől??? Tényleg a Fideszéhez hasonló attitűd jellemezte volna a szélsőjobbos pártokat a történelem során? Vagy egyszerűen már ott tartunk, hogy a nemzeti érdek képviselete önmagában is kiérdemli a náci, vagy a fasiszta bélyeget? Nem tudjuk meg, mert Bottoni nem fejti ki. Ő beéri azzal, hogy simán kinyilatkoztat.
  • ELFORDULÁS A NYUGATTÓL - Ugyancsak klasszikus kritikai elem. Stefano Bottoni a másfél óra során egyetlen mondatot sem szán arra a szemmel látható változásra, ami Nyugat-Európát és az Egyesült Államokat jellemzi az elmúlt 10-15 esztendőben. Mintha Orbán ugyanazt a világot kritizálná, amelyhez a kilencvenes években - és pláne előtte! - oly nagyon csatlakozni vágytunk. Történészként különösen megengedhetetlen, hogy meg sem említi a nyugati mainstream politika szélsőséges balra tolódását; elfordulását mindazon liberális értékektől, melyek naggyá tették. Igaz ugyan, hogy Orbán is változik, de a liberális és a nemzeti konzervatív vonal közt messze nincs akkora szakadék, mint a liberalizmus és a woke-progresszív őrület között.
  • GYŰLÖLETKELTÉS - "Ami nagyon érdekes, hogy mi történik, ha például visszajön az uszító politika, amit felülről irányítanak, hogy ezt utálni kell. Mostantól ezt az embert, ezt a csoportot utálni, gyűlölni kell, ki kell csinálni." - A szerző elmondja: aggódva figyeli e jelenséget, ám arról mélyen hallgat, hogy a kormányoldal részéről szó sincs agresszióról, csupán önvédelemről. Ha megnézzük, hogy az orbáni kommunikáció célkeresztjében kik szerepeltek az elmúlt évek során - illegális bevándorlók, Soros György, Brüsszel bürokratái, Zelenszkij -, talán érdemes volna két szót arra is vesztegetni, hogy az érintettek rászolgáltak-e a negatív megítélésre. Abban igaza van Bottoninak, hogy a közös ellenségkép erős és hatékony eszköze a politikai marketingnek, a szavazóbázis egyben tartásának és mozgósításának. De azért ne tegyünk már úgy, mintha Rogán Tóniék véletlenszerűen kiválasztottak volna néhány járókelőt az Andrássy úton, hogy holnaptól ők lesznek azok, akiket gyűlölni kell... Arról nem is beszélve, hogy Orbán a nyugati médiában pont az a patás ördög, mint nálunk Soros, azzal a különbséggel, hogy előbbi a legkevésbé sem avatkozik bele más országok belügyeibe.
  • CENZÚRA - A szerző azon kesereg, hogy nehéz volt kiadót találnia, és a nyomda sem kívánta a nevét adni a műhöz. Mintha valami fasiszta diktatúrában élnénk, ahol elviszik azt, aki csúnyákat mond a miniszterelnökre. Mintha az elmúlt harminc évben nem jelent volna meg több tucatnyi Orbán-kritikus kötet. Mintha az üzleti érdekből felvállalt öncenzúra egyet jelentene a központi tiltással... Esküszöm: húsz perc alatt hoztam volna három kiadót, amelyek hezitálás nélkül kiadták volna Bottoni könyvét, ha elégséges bizniszt látnak benne.
  • TÚLZÓ RENDPÁRTISÁG - "Nagyon érdekes, hogy ez az ember, aki hatvan éve született 1963-ban, a Kádár-korszak nem túl jó pillanataiban szocializálódott a hetvenes évek végén és főleg a nyolcvanas években, és aki - azért azt gondolom - ellenzékiként vonult be a nyolcvanas évek második felében a magyar politikába, a magyar történelembe, visszahozta nekünk a Kádár-korszaknak azt a feelingjét, hogy itt rend, fegyelem, nem ugrálunk, ugye nix ugri-bugri..." Talán az egyik legaljasabb csúsztatás az egész riport során. Emlékszünk: Orbán ezt a gyermeteg fordulatot kivétel nélkül mindig a kormány döntései kapcsán használja. Néha úgy fogalmaz: stratégiai nyugalom. Soha nincs arról szó, hogy az istenadta népet kívánná fegyelmezni, mint Kádár gumibotos rendőrsége tette. Borzasztó méltatlan ez a fajta látszatkeltés, már csak azért is, mert az ellenzék 13 éve dolgozik azon, hogy valamiféle rendőri túlkapást kiprovokáljon - totál eredménytelenül. (Óriási a szakadék Orbán és Gyurcsány közt, és ez meg is marad mindaddig, amíg a viperák és a gumilövedékek nem kerülnek elő.)
  • ANYAGI HASZONSZERZÉS - "Ahol megjelennek, azonnal meg kell venni 500 hektár földet, sose lehet tudni... Az jól jön, ráadásul területalapú támogatást is adnak rá, tehát két légy egy csapással, csomó pénz, illetve helynek a fizikai birtoklása." Bevallom, halvány fogalmam sincs, mi a baj ezzel. Niedermüller Pétert vagy Jámbor Andrást mi tartja vissza ettől?

 

Napestig sorolhatnánk mindazon jelenségeket, amelyeket Stefano Bottoni rendszerkritikaként felhoz, miközben legfeljebb annyi a gond velük, hogy személyes ízlésével nem találkoznak, semmi egyéb. Ő maga is elismeri, hogy Magyarországon nincs diktatúra, épp ezért furák és érthetetlenek az effajta mondatai: "Csak később derült ki számomra is, meg sokak számára is, hogy mivel jár ez a megengedés. Hogy mennyi teret engedtünk ennek a hatalomnak, amivel aztán szisztematikusan vissza is élt." Oké, de hogyan? Új alkotmány született, ez többször is előkerül az interjú során. És??? Ez mitől visszaélés? "Most, hogy már nincs vesztenivaló, mert ide jutottunk, ahová jutottunk..." Hová jutottunk? Mi ez a beteg, világvége hangulat, amit a balos médiahőbörgőkön kívül nemigen tapasztalok sehol az országban? "2018 tavaszán a választási kampányban a Fidesz olyan eszközöket vet be, amiket addig nem vetett be és azóta sem kellett; olyan brutális kampányt folytat, ami számomra teljesen sokkoló volt." Ismét egy üres pufogás - a nézőnek halvány fogalma sincs, miről van szó, csak annyi marad meg benne, hogy csúnya, rossz Orbán. Pedig ha visszaemlékszünk: az EU és a brüsszeli kottából játszó hazai ellenzék végtelenül felelőtlen bevándorláspolitikája simán megnyerte a választást a Fidesznek; aligha volt szükség "brutális" és "sokkoló" kampányra. "A 20. század során sajnos rengeteg olyan példát láttunk, amikor diktatúrákba fektettek be, és mindenki jól járt, kivéve azok, akik ott élnek." Bottoni csupán pár apróságot hagy megválaszolatlanul. Hogy lettünk mégiscsak diktatúra, holott 95 perc beszélgetés során ennek egyetlen eleme sem került terítékre? Miért nem járnak jól az ott élők? Miért kéne egy autógyárnak máshová települnie, csak mert egy olasz származású történész nem szimpatizál Orbánnal???

 

Stefano Bottoni az interjú során többször is leszögezi: ő maga nem politológus. Nem is jogász. Hogy történésznek milyen, az nem derül ki, mert könyvének számos elemét korábbi Orbán-kötetekből ollózza, fikciókra és személyes benyomásokra építi. "Én átveszek állításokat, amelyeknek megalapozottságot adok." - fogalmaz sokatmondóan. Nem szeretnék bántó lenni vele szemben, mert alapvetően szimpatikus srác, továbbá hitem szerint igyekszik is megmaradni kiegyensúlyozottnak és tisztességesnek. Ám egy biztos: a másfél órás Partizán-interjú meghallgatása után egy centivel sem kerültem közelebb annak megértéséhez, mitől ez a végtelen ellenszenve Orbán Viktor iránt. Talán mégiscsak el kéne olvasnom a teljes kötetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr5718142156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.19. 08:27:07

@atomic power 1986DucaDuca:

"Egy eszkalációs örvénybe nem érdeke belépni az USA-nak"

Nemrég idézett az index egy amerikai fejest, aki szerint tudatisan lépik át rendszeresen az oroszok "vörös vonalait", mert tudják, hogy az oroszok nem merik megléoni az ilyen esetekre belengetett megtorló intézkedéseket.

Csak azt felejtik el, hogy egy végsőkig sarokba szorított ellenfél kiszámíthatatlanul, irracionálisan fog reagálni, és akkor már nincs visszaút.

Az első és a második világháború sem annak indult, mégis szépen belecsúsztak.

atomic power 1986DucaDuca 2023.06.19. 10:01:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Nemrég idézett az index egy amerikai fejest, aki szerint tudatisan lépik át rendszeresen az oroszok "vörös vonalait", mert tudják, hogy az oroszok nem merik megléoni az ilyen esetekre belengetett megtorló intézkedéseket."

Én eddig három olyan vörös vonalról tudok, amit az oroszok a legmagasabb szinten, határozottan deklaráltak:

1. Ukrajna NATO tagsága

2. Csapásmérő fegyverek és bázisok ukrajnai telepítése

3. NATO tagság hiányában kétoldalú megállapodások keretében katonai bázisok, csapásmérő erők telepítése Ukrajnában, vagy az Azovi-tengeren.

"Csak azt felejtik el, hogy egy végsőkig sarokba szorított ellenfél kiszámíthatatlanul, irracionálisan fog reagálni, és akkor már nincs visszaút."

Az egyik oldal fenyeget, a másik oldal homályosan fogalmaz, hogy az ellenoldal a legrosszabbat feltételezze. Talán sikerül a nukleáris eszkalációt elkerülni azzal, hogy ott lebeg a kölcsönös megsemmisülés veszélye.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.19. 10:06:10

@kiskutyafule:

"3 dolog minimum szükséges ahhoz, hogy embernek tekintsek valakit, aki képes empátia/alturizmus vonalon mozogni, képes logikusan gondolkozni, és őszinte"

akkor a fideszes szavazókat nem tartod embernek?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.19. 10:07:41

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

elképesztően buta szegény. az biztos. mint minden fideszes szavazó.
eddig nem hittem hogy, kamu nick lenne, akkor nem írna ennyi irreleváns ezoterikus szemetet szerintem.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.19. 10:09:27

@6.Lenin:

figyelj ide, kínosan kerülöd hogy bármi konkrétumra is reagáljál, nem érzed gáznak? nem érzed hogy méltatlan vagy az emberi létre így?

20-30 éve minden volt a szülészeten? bezárt hétvégére a szülészet több városban is régen? ezt érted? erre reagálj akkor, ha van agyad.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.19. 10:45:58

@atomic power 1986DucaDuca:

Az első már biztos bekövetkezik, ha Ukrajna valamilyen formában fennmarad. Ami pedig teljesen biztos.

A második is részben megvalósult.

Én még azt is olvastam, hogy az oroszok "vörös vonalnak" nyilvánították azt, ha ukrán csapatok lépnek a Krím területére.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.19. 10:51:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
akkor ez a francia TF1 csatorna is olyan lehet mint a német AUF1
oroszok által fizetet propaganda
vagy mint bencsik elvtárs, aki folyékonyan ad interjút a lenin-összessel a polcán. kicsit se megalkuvó.
youtu.be/FR9E_po7Yt0

milyen primitív vagy hogy ez nálad vidámságra ok.
hogy szurkolhatsz az oroszoknak? az már elég ok hogy a hazáruló gazdád nekik szurkol?
jól megfizetnek ezért a 888-nál?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.19. 11:29:49

@Wildhunt: és te mikor akarsz érdemben kommunikálni? kicsit hihetetlen már, hogy itt akkor mindenki fizetett propagandista? mindegyik fideszes rubelribanc?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.19. 11:35:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

miután beégtél a szkeptikus blogon, azóta nem olvasol.
nem szereted ha beégetnek, ugye? te földbuta nyomorult lény, te.

szkeptikus.blog.hu/2022/06/20/osszeomlik_a_civilizacionk

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.19. 11:40:38

@Wildhunt:

az orosz barátság nem visz a kőfejtőbe?
érdekes ez nem tűnik kőfejtésnek. kifizetődik egyeseknek az erkölcsös kiállás.

www.portfolio.hu/uzlet/20230616/gigantikus-chipgyar-epulhet-lengyelorszagban-kozel-1600-milliard-forintbol-622026

költői kérdéses hogy ez is annyira mérgező-e mint a kínai aksigyárak. a dagadt félistennek és a jobbágy cseléd narancsmagyaroknak ez jutott. a fidezses szavazók meg is érdemelnék,amilyen hitványak és ostobák.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.19. 11:44:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"miért fegyverkezik veszettül Magyarország?"

hogy lopjanak nyuszika, abból fizetik a prémiumodat is. de miért fegyverkezünk, amikor "békepártiak" vagyunk. és a fegyverszállítás is mindig leállítjuk a BÉKE nevében! ugye?

" Nem Oroszország támadásától fél a politikai vezetés"

brüsszel és soros hadat üzen, hátba nem támadná putyin a csicskását, ugye.

Wildhunt 2023.06.19. 12:01:08

@tesz vesz II: ide elég a TDK. Ami már itt van.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.19. 12:09:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Az senkit nem zavar, hogy míg az USA viszonylag könnyen meg fogja úszni az atomháborút, Európa porrá és hamuvá válik."

akkor nem marad más, csak a behódolás! Hajrá nemzeti szuveneritás! hajrá szabadságharcos félisten!

Wildhunt 2023.06.19. 13:15:20

@tesz vesz II: mivel hülye vagy, ezért nem érted.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.19. 15:11:41

@Wildhunt: ja erre nem is gondoltam volna. azt hittem kifejted és tudunk értlemesen kommunikálni.

és miért vagyok hülye?

atomic power 1986DucaDuca 2023.06.19. 16:31:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Az első már biztos bekövetkezik, ha Ukrajna valamilyen formában fennmarad. Ami pedig teljesen biztos.
A második is részben megvalósult."

Ezért van most katonai konfliktus Ukrajnában. Az OF csak így tudja megakadályozni Ukrajna NATO-tagságát. Szerintem az oroszok addig fenn fogják tartani Ukrajnában a háborús bizonytalanságot, amíg az nem vállalja a semleges státuszt. Az idő pedig nem az ukránoknak dolgozik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.19. 17:14:25

@atomic power 1986DucaDuca:

Már a két keleti megyében éveken át folyt konfliktus is elég lett volna Ukrajna felvételének megakadályozására. Vagy a 100%-ban biztos magyar vétó. És akkor finnek és a svédek sem döntöttek volna a NATO-tagság mellett.

Elég lett volna akkor elindítani egy sokkal korlátozottabb hadműveletet, amikor Magyarország végül kénytelen lett volna jóváhagyni a NATO-Ukrajna Tanács vagy hogyishíjják összehívását. Onnantól még több év lett volna Ukrajna felvétele, Oroszországnak bőven lett volna ideje megakadályozni.

Akárhigy is nézzük, iszonyú baromság volt megindítani ezt a háborút. Mondom ezt úgy, hogy Oroszország teljes győzelmét látnám szívesen.

Wildhunt 2023.06.19. 17:15:11

@tesz vesz II: szerintem a terhelt kurva anyádtól örökölted, de az sem tett jót hogy a bátyád lett az apád.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.19. 17:20:13

"Oroszország teljes győzelmét látnám szívesen"

Arra gondoltam, hogy ha a fenti mondatot Németországban írnám le, akkor másnap már rám rúgná az ajtót a Gestapo. Ennyit arról, hol van ill. nincs sajtó- és szólásszabadság.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.19. 17:22:56

Vagy fogalmazzak diplomatikusabban: Ukrajna teljes vereségét látnám szívesen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.19. 17:26:57

@atomic power 1986DucaDuca:

"amíg az nem vállalja a semleges státuszt."

Nem tudom elképzelni, hogyan lehetne egy ilyen vállalást be is tartatni. Minden szerződést meg lehet szegni.

atomic power 1986DucaDuca 2023.06.19. 20:58:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Már a két keleti megyében éveken át folyt konfliktus is elég lett volna Ukrajna felvételének megakadályozására. Vagy a 100%-ban biztos magyar vétó.

Csapásmérő fegyverek és bázisok ukrajnai, Azovi-tengeri telepítése kétoldalú megállapodások keretében ettől még megvalósulhat, ha Ukrajna nem is lesz belátható időn belül NATO tag. Az oroszok eredeti célja volt Ukrajna demilitarizálása is.

"És akkor finnek és a svédek sem döntöttek volna a NATO-tagság mellett."

De facto eddig is NATO tagok voltak. Az oroszoknak sokkal fontosabb az, hogy mi történik Ukrajnában, mint a skandináv országokban.

"Nem tudom elképzelni, hogyan lehetne egy ilyen vállalást be is tartatni. Minden szerződést meg lehet szegni."

Ha az új status quo olyan erőviszonyokat eredményez, hogy Ukrajna hajlandó lesz lemondani a NATO tagságról. és alkotmányában rögzíti az örökös semlegességet, akkor össze lehet hívni egy széles körű nemzetközi biztonsági konferenciát, ahol a nagyhatalmak szerződésben (nem memorandumban) garantálják Ukrajna semlegességét. Ha az oroszoknak sikerülne összeroppantani az ukrán hadsereget, akkor nem semleges ország lesz Ukrajna, hanem újra orosz befolyási övezet.

"Akárhigy is nézzük, iszonyú baromság volt megindítani ezt a háborút. Mondom ezt úgy, hogy Oroszország teljes győzelmét látnám szívesen."

Ez egy kiprovokált háború. Fordiított helyzetben az USA nem várt volna 8 évig. Az ENSZ mértéktartó adatai szerint 8 év alatt 8 ezer. az oroszok szerint 12 ezer ember (köztük sok civil ukrán és orosz állampolgár) halt meg az ukrán reguláris erők támadásai miatt a Donbasszban.

Boldeone2 2023.06.19. 21:04:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: amíg az nem vállalja a semleges státuszt."
Nem tudom elképzelni, hogyan lehetne egy ilyen vállalást be is tartatni. Minden szerződést meg lehet szegni."

- Eleve világökörség, amit @atomic power 1986DucaDuca: ajánlott!

Az ENSZ Alapokmány alapja a nemzetállamok önrendelkezése, tehát Oroszországnak SEMMI köze, hogy Ukrajna milyen gazdasági vagy katonai szövetség tagja lesz!
Ez szögesen ellentétes lenne a nemzetközi joggal!

A NATO célja és terjeszkedése éppen a moszkovita banda megállítása volt, van és lesz. Más állam nem veszélyes Európára , kizárólag a folyamatosan zsaroló, fenyegető ruszofasista hadiállam, Putyin diktatúrája

Ezt MINDENKI megérti egész Európában, kivéve az agyhalott magyar szélsőjobbot, akik a népirtó, háborúsbűnös Putyin párján állanak...

Nagy szégyen ez az országnak, nagyon nagy ...

Boldeone2 2023.06.19. 21:14:37

@atomic power 1986DucaDuca: Ha az új status quo olyan erőviszonyokat eredményez, hogy Ukrajna hajlandó lesz lemondani a NATO tagságról. és alkotmányában rögzíti az örökös semlegességet, akkor össze lehet hívni egy széles körű nemzetközi biztonsági konferenciát, ahol a nagyhatalmak szerződésben (nem memorandumban) garantálják"

- Ez megint marhaság! Egyszer már volt ilyen, "Budapesti Memorandum ", a ruszkik azt sem tartották be
Az új NATO csúcson már Ukrajna NATO tagsága lesz a tét, ennyit ért el ruszki diktátor
Le kell győzni Oroszotszágot, annyi

Ha az oroszoknak sikerülne összeroppantani az ukrán hadsereget, akkor nem semleges ország lesz Ukrajna, hanem újra orosz befolyási övezet."

- Nem lesz ilyen, erről ne álmodozz! A NATO- nak van " B" terve, ha kell bemegy a lengyel hadsereg , de jelenleg inkább az ukránoknak áll a zászló
Minél több fegyver kell Ukrajnának!

Ez egy kiprovokált háború. Fordiított helyzetben az USA nem várt volna 8 évig. Az ENSZ mértéktartó adatai szerint 8 év alatt 8 ezer. az oroszok szerint 12 ezer ember (köztük sok civil ukrán és orosz állampolgár) halt meg az ukrán reguláris erők támadásai miatt a Donbasszban."

- Ezt a háborút az elnyomó 150 milliós ország provokálta a kisebb ellen. A Donbassi háborút a szeparatisták robbantották ki, az ukránok csak védekeztek végig, az utóbbi időben már azt sem
A ruszki háttérrel a szepartisták sokszoros erőt képviseltek ( Debalcevei katlan )

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.19. 21:19:50

@atomic power 1986DucaDuca:

"Az oroszok eredeti célja volt Ukrajna demilitarizálása is."

Idióta Peszkov szerint ezt a célt már el is érték, mert Ukrajna kifogyott a saját fegyvereiből, és nyugati fegyvereket használ. Korábban írtad, hogy ezek nyugati támogatás nélkül mit sem érnek, csak hát nem úgy néz ki, hogy Ukrajna kiesik a Nyugat kegyeiből.

Ha az érdekei úgy kívánják, az USA a legdurvább diktatúrákat is támogatja. Amíg Ukrajna nem teleportálódik az Antarktiszra, addig tömni fogja fegyverekkel. A cél Oroszország gyengítése, és az ukrán élet sokkal olcsóbb az amerikainál.

"Ez egy kiprovokált háború."

Világos. De egy ilyen morálisan és technikailag is lerobbant hadsereggel őrültség volt elindítani a háborút. Hagyni kellett volna még pár évig pislákolni a donbaszi és luhanszki konfliktust, közben pedig már 2014-től iszonyú tempóban fegyverkezni, fejleszteni és a fejlesztéseket nagy sorozatban GYÁRTANI. A hadsereget kiképzését is javítani, a titkosszolgálatot meg gatyába rázni.

Te is tudod, sz egész világ meglepődött az orosz hadsereg picsék teljesítményén.

Boldeone2 2023.06.19. 21:27:39

A lényeg: a degenerált magyar szélsőjobboldalon kívül MINDEN ember aki ismeri a történelmet belátja Oroszország és a SZU történelmi szerepét

Emlékezzünk csak: ki pénzelte Gavrilo Principet, kinek az érdeke volt a nagy haború kirobbantása? Emlékezzünk a Segesvári csatára, a Bruszilov - offenzívára, harcunkra a bolsevikok ellen, a több százezer megerőszakolt magyar nőre
Malinovszkij és Konyev oroszok voltak, a "második ukrán front" Voronyezsben alakult , nem Ujkrajnában
Vagy : 1956 leverőire

De, ami a , legnagyobb tragédia: ezek SEMMIT nem változtak! Ugyanúgy öldökölnek , rabolnak és erőszakolnak, mint 1945 - Ben!

Én szívből kívánom az ukránoknak hogy ki tudjnanak a primitív muszka birodalom öleléséből egyszer kerülni és lassan cicilizált európai országgá váljanak ....

HypocritSlayer 2023.06.19. 22:20:12

@Boldeone2:
>>Én szívből kívánom az ukránoknak hogy ki tudjnanak a primitív muszka birodalom öleléséből egyszer kerülni és lassan cicilizált európai országgá váljanak .... <<

Már az is "nagy eredmény lenne", ha legalább annyira "civilizáltak lennének", amennyire a "primitív muszka birodalom" az.......

Boldeone2 2023.06.19. 23:46:03

@HypocritSlayer: Az ukránok legalább próbálkoznak. A több év európai vendégmunkáskodás nem múlt el nyomtalanul. Szerintem már egy jó ideje külön utat jár a két nép

Nézd csak meg hogy élnek Szibériában a kisemberek, rosszabbul mint Ukrajnában
Nyilván Moszkvában van egy gazdag réteg, egyébként pont ők a legliberálisabbak

Putyin különleges operációja most csinált 100x annyi "ukrán nácit", mint amennyi volt... Sőt, ezután lesznek még csak igazán
"nácik"

Én is náci lennék azoknak az ukrán gyerekek helyében, akik most az anyjukkal menekülnek Európában, az apjuk meg harcol vagy már el is esett ....

Putler egy egységnyi problémából csinált 1000 egységnyit, az elkövetkezendő 100 évre.... Nem is tudom , mit képzelt az a degenerált vén barom...
Hogy 2 nap alatt beveszi Kijevet ott meg a nép virágcsokorral várja ?

Egyértelmű, hogy a posztszovjet örökség miatt került bajba Ukrajna, minden ukrán belátja, hogy Oroszország egy bukott állam oda - a semmibe - nincs visszaút

Egyedül az az út járható, amit a Balti államok bejártak, az is hosszú évtizedek

Oroszország elbukott. Nincs ott sem tőke, sem innováció, sem semmi. A szénhidrogénvagyon kb 20 évre elegendő
Egyszer ott is el kell kezdeni demokratizálni, elfogadni a való világ realitásait

Ha Oroszország fasza hely lenne, akkor államok sorban állnának, hogy szövetségre lépjenek vele ....

Ezzel szemben már gyermekkoromban is a lehető leggázabb ország volt a SZU. Mindenki csak viccelődött rajtuk meg gúnyolta őket
Egy curva biciklit sem tudtak tisztességesen legyártani ...

...és akkor a degenerált Dugin papol az orosz nép felsőbbrendűségéről....

atomic power 1986DucaDuca 2023.06.20. 00:01:59

@Boldeone2:

"A lényeg: a degenerált magyar szélsőjobboldalon kívül MINDEN ember aki ismeri a történelmet belátja Oroszország és a SZU történelmi szerepét."

Szerencsétlen hazug, oroszgyűlölő, rasszista, történelmi analfabéta, nemzet - és európa ellenes, szélsőliberális globalista propagandista! Semmit nem tudsz se a történelemről, se az orosz népről!

Te beszélsz Oroszország, az orosz nép történelmi szerepéről?

Ezek a következők:

Fél Európa és Ázsia egy része ennek a bizonyos államnak a kezéből kapta államiságát.

- Finnország 1802-ben és 1918-ban (1802-ig soha nem volt saját állama).
- Lettország 1918-ban (1918-ig soha nem volt saját állama).
- Észtország 1918-ban (1918-ig soha nem volt saját állama).
- Litvánia 1918-ban Oroszországnak is köszönhetően visszaállította az államiságot.
- Lengyelország kétszer, 1918-ban és 1944-ben állította helyre az államot Oroszország segítségével. Lengyelország felosztása a Szovjetunió és Németország között csak egy rövid időszak!
- Románia az orosz-török háborúk eredményeként született meg, és Oroszország akaratából lett szuverén 1877-1878-ban.
- Moldova mint állam a SZU-n belül született.
- Bulgária az 1877-1878-as orosz-török háborúban aratott orosz fegyverek győzelme következtében felszabadult az Oszmán Birodalom elnyomása alól, és visszaállította függetlenségét, aminek ez volt a célja. Hálaképpen Bulgária állam az oroszellenes koalíciók részeként részt vett két világháborúban. Bulgária jelenleg a NATO tagja, és területén amerikai támaszpontok találhatók. 1945 után egyetlen orosz katona sem tartózkodott a területén...
- Szerbia, mint szuverén állam is ennek a háborúnak a hatására született meg.
- Azerbajdzsán államként először csak a SZU részeként alakult ki.
- Örményország fizikailag csak a SZU részeként maradt fenn és újjáéledt államként.
- Grúzia az Orosz Birodalomnak köszönhetően fizikailag megmaradt és újjáéledt államként
- Türkmenisztánnak soha nem volt államisága, és csak a SZU részeként alakította ki.
- Kirgizisztánnak soha nem volt államisága, és csak a SZU részeként alakította ki.
- Kazahsztánnak soha nem volt államisága, és csak a SZU részeként alakította ki.
- Mongóliának soha nem volt államisága, és csak a SZU segítségével alakította ki.
- Fehéroroszország és Ukrajna is először a bolsevik forradalom következtében a SZU köztársaságai részeként kapott államiságot. És csak 1991-ben (szintén Oroszországból) kapták meg teljes függetlenségüket.
Érdemes megfontolni az oroszok szerepét is olyan államok születésében és kialakulásában, mint Kína, Vietnam, Észak-Korea, India, Görögország (Oroszország 1821-ben foglalta vissza a törököktől), Algéria, Kuba, Izrael, Angola, Mozambik stb.
Furcsa egy "agresszió" történelmileg az oroszok részéről!!!
Ennek az országnak a jelentős hozzájárulásával még Svájc is függetlenné vált Franciaországtól. Illetve ez Szuvorovnak köszönhető (217 évvel ezelőtt), és azóta Svájc soha nem harcolt.

Történt még:

- Ausztria felszabadítása a Harmadik Birodalom alól 1945-ben;
- Csehszlovákia felszabadítása a Harmadik Birodalomból 1945-ben;
- II. Katalin: 1780-ban a Fegyveres Semlegesség Ligáját hozza létre és támogatja az Észak-Amerikai Egyesült Államokat a Nagy-Britanniától való függetlenségükért folytatott harcban.

- az elmúlt 2 évszázadban kétszer is Oroszország függetlenséget biztosított a legtöbb európai államnak Hitler és Napóleon megsemmisítése után;

- oroszok álláspontja az Egyesült Államokkal és Angliával folytatott tárgyalásokon, amely lehetőséget adott Németországnak az államiság megőrzésére az 1945-ös vereség után;
- oroszok álláspontja, amely lehetővé tette mindkét Németország újraegyesítését 1990-ben, szükségtelen problémák nélkül;
- oroszok támogatása Egyiptomnak,
- oroszok támogatásával 1975-ben lett Angola független,

Az oroszok voltak, akik a második világháború győzelme után kulcsszerepet játszottak abban, hogy a nyugat-európai gyarmattartó országok gyarmatai többsége elnyerje függetlenségét a világméretű dekolonializációs folyamatban. Nem véletlen, hogy a feltörekvő világ nem állt be a Nyugat mögé az OF ellen!

Oroszország egész története azt mutatja, hogy minden lehetséges módon segített egy többpólusú világ létrehozásában minden korszakban és mindenkor.
Ha az oroszok politikája legalább töredékében hasonló lenne a britéhez, akkor most a fél világ az Orosz Birodalmi Nemzetközösség része lehetne, és szaúd-arábiai sejkekhez hasonlóan luxusban fürödne, a többi gyarmatosítótól felszabadult államok, országok és fővárosaik rovására.
20 millió szovjet állampolgárt, 10 millió keresztényt, 1900 papot kínoztak meg, öltek meg a nácik.
Ezért a fél világ adósa az oroszoknak!

Mesélj azokról a "nemes" tettekről, amit az általad vakhittel, vagy zsoldért követetett globalisták, és elődeik elkövettek ezzel a világgal a történelem folyamán! Kezdheted az indiánok kiirtásával, folytathatod a vietnami, majd az iraki háborúval, a törvényes kormányok megbuktatásával, s így tovább.....

IdomitottFoka 2023.06.20. 09:50:03

@atomic power 1986DucaDuca: ""Történt még:

- Ausztria felszabadítása a Harmadik Birodalom alól 1945-ben;
- Csehszlovákia felszabadítása a Harmadik Birodalomból 1945-ben;"

Kihagytad Magyarország felszabadítását.

"Mongóliának soha nem volt államisága, és csak a SZU segítségével alakította ki."

Dzsingisz átka rajtad!

Boldeone2 2023.06.20. 10:51:40

@atomic power 1986DucaDuca:

Te elmebeteg, agyhalott, hazaáruló propagandista! SEMMIT nem tudsz, sem a hazai sem az európai történelemről, csak annak a teljesen egyoldalú, putyini, magyarázatát terjeszted, amit a Mandineren olvastál, a fizetett, ruszofil újságíróktól!

Éppen te beszélsz a Ruszki Birodalom pozitív szerepéről, akinek a hős felszabadítók megerőszakolták az egyik felmenőjét???
Te sem vagy normális ember!

Az szovjet csapatok éppen olyan megszállók voltak, mint németek! A balti államokban pl a német csapatokat örömmel fogadta a lakosság, mert az orosz majd szovjet elnyomók miután megszállták ezeket a területeket, nyelvet -kultúrát mindent felszámoltak
Bevezették az orosz - primitív - törvényeket és közigazgatást és több száz éves elnyomás vette kezdetét
Lengyelországban is az elsődleges nemzeti cél az orosz iga alóli felszabadulás volt, Pilsudski marshall is az oroszokkal küzdött

Magyarországra vagy Németországra sem felszabadítóként jöttek, hanem hódítóként. Egyes források szerint több millió nőt erőszakoltak meg Németorszagban, nálunk is százezres a szám
Katonai jóvátételként pedig csontig lerabolták az országot

A felszabadítás Napóleon alól" szintén egy hazug, ruszki teória! Éppen Napóleon lehetett volna az, ha sikeres, aki felgyorsítja a feudalizmus, a Monarchiák szétesését Euróbában

Az oroszok voltak, akik a második világháború győzelme után kulcsszerepet játszottak abban, hogy a nyugat-európai gyarmattartó országok gyarmatai többsége elnyerje függetlenségét a világméretű dekolonializációs folyamatban."

- Persze, ez sem jótétemény volt, hanem katasztrófa a legtöbb afrikai országnak! Ahol bevezették a szovjet típusú rendszert, ott a vége szinte mindig totális gazdasági összeomlas lett. Ennyit a szovjetek jótetteiről..
Olyan, mintha a Probáld Ferenc egyik nagy kommunista földrajzi olvasókönyvéből vetted volna az egyoldalú hazugságaidat
Vietnámi háború, stb, ott vajon nem a szovjet háttérrel bíró kommunisták miatt robbant ki a polgarháború?

Európában szinte MINDEN szomszédja örök és történelmi ellenségként tekint Oroszotszágra, legyen szó Lengyelországról, Balti államokról, Finnorszagról, Romániaról vagy Grúziáról, nem véletlenül! Ma pedig már Ukrajna is...

Tehát TOTÁLISAN hazug az a narratíva, amit az oroszok pozitív történelmi szerepéről itt előadtál!

Boldeone2 2023.06.20. 11:20:25

Ezt tették azok, aki Duca szerint " államiságot adtak a megszállt országoknak :

en.m.wikipedia.org/wiki/Sovietization_of_the_Baltic_states

Valójában több százezer áldozata volt a szovjet terrornak

Adott egy totálisan hazug és egyoldalú orosz történelmi önkép, pont az ,amit Ducu promótál:

****Oroszország egész története azt mutatja, hogy minden lehetséges módon segített egy többpólusú világ létrehozásában minden korszakban és mindenkor***

A valóság viszont az, hogy Oroszországot és SZU-t ugyanolyan hatalompolitikai érdekek mozgatták mint a többi nagyhatalmak, semmilyen magasztos céljuk nem volt soha, ahogy a többi nagyhatalomnak sem, kizárólag öncél

Az orosz és később a szovjet európai politika viszont TRAGIKUS következményekkel járt a kontinens fejlődésére

Ha a Német Birodalom és a Monarchia győz az elő világháborúban, akkor nincs Trianon, valószínű nincs bolsevizmus Oroszországban
Németország nem került volna gazdasági - társadalmi válságba , valószínű nincs a nácizmus , majd a második világháború, majd a szovjet világrend
((Az USA hibát követett el akkor, hogy megmentette őket. 2-3 millió amerikai katona döntötte el az első világháborút))

Sajnos, így a szovjet bolsevizmus felemelkedett, ami mérhetetlen szenvedést hozott a világra, így Magyarországra is

Oroszország a mai napig ellenségként viselkedik Európával: folyamatosan Varsó és Berlin megszállásával fenyegetnek, az atomfegyver bevetésével

Oroszország egy történelmi kudarc lett mára: képtelenek levetkőzni az agresszión, a harcon a mások elnyomásán alapuló , hierarchikus, törzsies félázsiai szemléletet. Ennek terméke a centralizált, totalitárius hadiállam, maga Putyin

Nyilvánvaló, hogy a nyílt fasizmust hirdető ( Dugin ) területrabló és fenyegető orosz állammal nem lesz béke

Két út van:
- elbukik a diktatórikus rezsim
-le kell győzni katonailag

Boldeone2 2023.06.20. 11:53:23

A legszomorúbb az, ami most Magyarországon folyik:

A békenarratíva egy propaganda-hazugság, a kormánymédiában folyamatosan az agresszor pártján állnak, ahogy itt is, a széljobb kommentelők:
a "nyugat" , NATO és az EU, a mi szövetségi rendszerünk bukását kívánják, a diktatórikus hadiállamnak, az elnyomó Putlernek szurkolnak

Vajon mi járhat Orbán fejében, most volt az 1989 júniusi beszédének évfordulója: "Ruszkik haza !"

Soha nem volt ennyire aktuálisabb ez....

Orbán az elnyomókkal, a teintélyelvű vezetőkkel, gyilkosokkal szimpatizál...

Boldeone2 2023.06.20. 12:05:42

Magyarországon kőkemény orosz propaganda folyik:

politicalcapital.hu/hireink.php?article_id=2954&article_read=1&fbclid=IwAR2CU1nWLhEOzqOKz7Qomfqv7QgLQll3rxtf81_0mCvDJgWAnZ8N7jwRhco&utm_source=pocket_mylist

Nyilvánvaló, hogy a TV2, MTVA, Hír Tv, a Médiaworks helyi lapjai és társaik, lényegében a teljes kormánymédia, a fizetett trollgyár a Megafing az orosz kormánypropagandát tolják
Ott van az " Orosz Hírek" , "Tények a baloldali ", Moszkva tér, Ultrahang , stb

Az utóbbi oldalakat KI FINANSZÍROZZA????

Rákay meg a Deák Dani már éves szinten millirdos összegeket akvirálnak, lassan...
Azt állítják: magánadomány "

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.20. 12:32:42

@Wildhunt: ez eddig a mélypont csöpi.

felszólítalak az értelmes kommunikációra és arra telik csak hogy k anyázol?

szóval akkor lefizetnek téged is te hitvány szar?
nem tudod megindokolni miért vagyok hülye? akkor esetleg nem is kéne mondanod ha ilyen primitív vagy kisfiam. mert az agyi színvonalad alapján felnőtt nem lehetsz. bár ki tudja, mennyire agyhalottak a fideszes, milyen szép példa is vagy rájuk.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.20. 12:53:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "a fenti mondatot Németországban írnám le, akkor másnap már rám rúgná az ajtót a Gestapo"

hát hogyne, ki is végeznének érte a nyílt utcán te degenerált mártír.
az agyhalottak védőszentje akarsz lenni?

és miért akarsz orosz győzelmet, és teljes ukrán vereséget? mennyire kell ehhez degeneráltnak lenni? oké hogy bencsik korrupt gerinctelen hazug szar, aki kirakja a lenin-összest a polcára az orosz kamerák előtt de te?

1956 vagy trianon nem ismerős? nincs empátiád? elég ha a gazdád őket szereti?
nicns agyad? morális érzéked? miért jó egy népirtó milliárdos tolvaj agresszort élteti? azt leszámítva hogy jól fizet neked?

csak az számít? a társadalom, a környezeted, a jövőnk semmit se számít?
undorító férgek vagytok.

ja és népirtó milliárdos tolvaj agresszort putyinra értettem, nem orbántra, orbán csak békében használ háborús retorikát , háborúbat "békét "akart ami kis logikai érzékkel kiderül, ez a tömegsír békéje. az orosz győzelem békéje.
de sokan népirtásnak tartják hogyan tartja vissza, ahogyan korlátozza orbán a magyar népesség születését. az oktatát , eü szétverésével. és az agyhalottak csak tapsikolnak neki.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.20. 13:01:12

@atomic power 1986DucaDuca:

"Ez egy kiprovokált háború"

Majdan is kiprovokált volt. az usa felbujtotta az ukránokat, mert nem akartak orosz elnyomás alatt élni a milliárdos janukoviccsal, aki de facto hazaáruló.
a szegény kis ukránoknak nincs önálló tudatuk, elhittették velük, hogy nem kell orosz elnyomás alatt élniük, beléphetnek a NATO-ba, is ha akarnak. mintha önálló ország lennének, elhitették velük, hogy eldönthetik hogy kelethez vagy nyugathoz akarnak tartozni, és ők a nyugatot választották. szegény kis ukránok! maradtak volna orosz bábkormány alatt!

annak örülnél te is ugye?

és ha rákénszerítenek, hogy háborúzz, akkor nincs más diplomáciai út, csak háborúzni lehet, nyilván. és akkor már kötelező népirtásokat is csinálni sok-sok városban és faluban.

baalint1 2023.06.20. 13:23:16

@atomic power 1986DucaDuca:
Nem az a durva, hogy amit előadsz, az színtiszta szovjet propaganda, hanem az, hogy 10 évvel ezelőtt még a Fideszes elvtársaid hazaáruló kommunistának neveztek volna, most meg ugyanezt a propagandát szajkózzák.

baalint1 2023.06.20. 13:27:16

@atomic power 1986DucaDuca:
De amúgy nagyon durva, ahogy jófejnek állítod be az Orosz Birodalmat és a Szovjetuniót, mert egyes államok amiatt jöttek létre, mert az oroszok megszállták az adott területet, majd idővel nem bírták megtartani.

Az igazság az, hogy de, az Orosz Birodalom hasonlóan viselkedett a brithez, csak a különbség, hogy ugyan a kelet-európai hódításaikat többször is elbukták, az ázsiai terjeszkedésük tartós maradt, mivel arrafelé nagyon gyér a lakosság, de sok a nyersanyag, így a birodalmi szemlélet máig fennmaradt, nem léptek túl rajta. Ezért van az, hogy a mai oroszok is mint pozitív figurára tekintenek Sztálinra, a tömeggyilkos diktátorra, csak mert kiterjesztette az orosz birodalom (szovjetunió) határait és befolyását.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.20. 13:34:53

@HypocritSlayer:

ja ez kimaradt, hogy még az orvosokat is kilökik az ablakon. micsoda orosz kultúra is ez

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.20. 13:44:31

@Boldeone2:

kőolajból kifogynak lassan az oké

de főldgáz még 300-400 évig van. palagáz van a megszállt területek alatt is úgy hírlik

IdomitottFoka 2023.06.20. 13:48:08

@baalint1: most mit fanyalogsz, örülhetnél inkább annak h 1918-tól 20 évig hagyták államosdit játszani a Balti államokat és Finnországot. 89 után meg Grúziét is hagyták 20 évig.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.20. 13:52:41

@atomic power 1986DucaDuca:

"Fél Európa és Ázsia egy része ennek a bizonyos államnak a kezéből kapta államiságát.
- Finnország "

úristen bazmeg, te az orosz nagykövetségről tolod a propagandát? 1945-ben akkor mi is a ruszkiktól kaptuk az államiságunkat.

Finnország közel 700 éves kapcsolata a svéd királysággal 1154-ben kezdődött,
1809. március 29-én I. Sándor orosz cár elfoglalta Finnországot,
A második világháború alatt Finnország kétszer is harcolt a Szovjetunió ellen: az 1939–40-es téli háborúban (segítséget kapott többek között Svédországtól, illetve egy zászlóaljnyi önkéntest Magyarországtól is"

ezek a hálátlan finnek még háborúztak is a ruszkikkal, nem tudják miket köszönhetnek nekik, ahogy az 56-os forradalmárok se

te agyhalott vagy, vagy hazudsz? hogyhogy ilyen jól megtanultál magyarul KGB-s ruszkiként?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.20. 13:59:01

@atomic power 1986DucaDuca:

komolyan képes vagy leírni hogy felszabadítottak 1945-ben?
és közben a fideszre szavazol? :D édes istenem.

mit a legutóbbi félanalfabéta fideszes, aki gyurcsányt dicsérte, hogy "az egy értelmes ember" gondolom nem látta a Pogátsa - Gyurcsány vita első 10 percét. se.
meg olyan ostoba, hogy azt se tudja, mit hangzotat a fidesz állandóan.

"Ezért a fél világ adósa az oroszoknak!"

te már térdre borultál előttük, azt látom.
bár ne segítettekvolna tudod, a fejlődést az imádott rukszkijaid visszavettették 400 évvel. vagy 5. meg lehet nézni Petőfiék kulturális állapotát, meg rákosi primitív ötösfogatát.

baalint1 2023.06.20. 14:51:36

@tesz vesz II:
Az ő logikája alapján nem is az oroszoknak, hanem a törököknek köszönhetjük az államiságunkat, hiszen kegyesen 3 részre szakították az amúgy is mindenféle idegenek (Anjou-k, Jagellók, stb.) által irányított Magyar Királyságot, ezzel megteremtve a lehetőséget, hogy később az ország közepén létrejöhessen a Pest-Buda központú mai Magyarország.

Amúgy az a durva, hogy 10 éve még minden lett volna Fideszes körökben, csak fehér ember nem, ha felszabadításnak nevezi 45-öt, most meg keblükre ölelnék a Fideszes elvtársak ezért a propagandáért, amit előad.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.20. 15:55:42

@baalint1: ez a duca tényleg olyan mint józsinéni, mintha többen kommunikálnának ezen nick alatt. ennyire nem volt hülye. még a múltkor. MSZMP a köbön de hajrá fidzse?

más: azért remélem a gazdasági vitánkra is ránézel

Boldeone2 2023.06.20. 16:23:54

@tesz vesz II: Én azt olvastam egy szakmai oldalon, hogy kb. még 20 évig tudnák fenntartani az oroszok a háború előtti földgázexport szintjét, önmaguknak kb 30-40 évre elég a jelenlegi fogyasztási szinteken
A legnagyobb mező a Nyugat- szibériai alföldön van, kb a készletek 80% a itt található, de lassan az ki fog merülni
Ezenkívül vannak kisebb mezők, össze-vissza, a kérdés csak az, hogy ki lehet azokat gazdaságosan termelni. A legtöbb részen még utak sincsenek Szibériában
A donbassi palagázzal ugyanaz a helyzet: nem feltétlenül gazdaságos a kitermelése

A lényeg: Európának minél hamarabb át kell állni a nem szénhidrogén alapú zöldgazdaságra. Az egyben biztonság és energiafüggetlenség, amellett hogy folyamatosan nyomja, olcsítja a gáz és kőolaj árakat

Ha sikerül a zöldátállást felgyorsítani, akkor Oroszország sem menekül meg az összeomlástól és elkerülhetetlen lesz a demokratizálódás

Boldeone2 2023.06.20. 16:39:51

@baalint1: A durva az, hogy Orbánék nagyjából ugyanazt a propagandát nyomják, mint ami a legdurvább államszocialista rendszerben ment:

A " SZU a béke őre"," mi vagyunk a béketábor" , "a Nyugat , az USA a gaz imperialista" , "elnyomó, kizsákmányoló, gyarmatosító nyugat", stb...

Bayer és Gajdics elvtársnak, mint volt kommunistának, mindez könnyen megy

Kommunistából könnyen lehet fasisztává válni....Valójában közel vannak azok a nézetek:

a politikai skála nem lineáris, hanem inkább egy óra számlapja: 1/2 6- nál a szélsőbal, 1/2 7- nél a szélsőjobb....Van átjárás, van szó közös pont

Orbán megoldotta: hozta az agymosó populizmust, amelyet tökélyre fejlesztett

A történelmi magyar jobboldal alapból oroszellenes volt, mára meg Putyin faxát zopkodják ezerrel...

Ezt teszi a tömegmanipuláció: Orbán milliós birkahadserege vakon követi a vezért ....

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.20. 16:48:32

@Boldeone2: dehát orbán gázerőműveket épít! mi lesz itt akkor? együtt fogunk kipusztulni a ruszkikkal? az aksigyáraknak nem elég a paks energiája, meg a magyar vízkészlet sem.

milyen félisten az ilyen? és a mérgekről még nem is beszéltünk.

Boldeone2 2023.06.20. 16:58:50

@baalint1: A putyini rezsimben még a kommunista médiák sem sokat változtak, meg lehet bárkinek tekinteni : Tass, Izvesztyija, Pravda- nagyjából ugyanaz a tematika mint 40 éve lehetett

Orbánt és Szíjjast ott gyakran idézik, mint "jó" politikusokat, akik az orosz rezsim szövetségesei...

A magyar békepropaganda mögött nagyon kilóg a lóláb. Majdnem azt mondják mint Putyin: " Ne segítse a nyugat az agressziót elszenvedő félt Ukrajnát", "Ukrajna minél hamarabb adja meg magát és adja át a kért területeket az agresszornak"

Kb ez a kormány narratívája, meg az a nihilizmus, ami kb így szól : Dugjuk a fejünket a homokba, kereskedjünk tovább az Európát fenyegtő agresszorral, nem a mi ügyünk...

Ilyen szintű erkölcsi leromlás mint az Orbán - kormány alatt van, nagyon régen volt. Teljes tévúton jár az ország

Boldeone2 2023.06.20. 17:08:08

@tesz vesz II: A kollektív agyresectiót már sikeresen végrehajtotta az Orbán kormány jelentős rétegeken, de lehet úgy is fogalmazni: Orbán keményen drogozza a társadalmat a hazugság-narratíváival, féligazságaival, vagy csak nettó agymosással és ez sajnos működik...

Nagy Lászlónak mint az értelmiség egyik képviselőjének rendszerkritikat kellene adni - a normális értelmiség mindig azt tette, minden időben- nem lakájértelmiségként viselkedni ...:(
Sajnálom, pedig egy jó szándékú ember lenne, de beleesett ő is a rezsim csapdájába....

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.20. 17:22:15

@Boldeone2:

dehát nem vehetik el a munkánkat!

10 ezer munkást toboroznak a Fülöp-szigeteken, hogy jöjjenek Magyarországra dolgozni

444.hu/2023/06/20/10-ezer-munkast-toboroznak-a-fulop-szigeteken-hogy-jojjenek-magyarorszagra-dolgozni

és orbán félmillióról beszélt, tehát miliió is lehet. mert a dagadt félisten mindig hazudik.

miért lenne értelmiségi nagy lacika? aki gyereki csodálattal félistennek tartja azt aki jól megfizeti?
ha jószándékú lenne, akkor nem magyarázná félre a kommentjeimet szándékosan. tudatosan nem érvel, csak személyeskedik, ez korrupt hitványkodás, ne legyél ilyen naív.

atomic power 1986DucaDuca 2023.06.20. 17:22:42

@Boldeone2:

"Éppen te beszélsz a Ruszki Birodalom pozitív szerepéről, akinek a hős felszabadítók megerőszakolták az egyik felmenőjét???"

A mi családunkban ismeretlen a rasszizmus, ismeretlen a kollektív bűnösség elve. Ha egy magyar erőszakolja meg, akkor most az egész magyar nemzetet gyűlölje? Te az egész kérdést politikai dimenzióba helyezted, jellemzően primitív felfogásodra!
Te sem vagy normális ember!

" A balti államokban pl a német csapatokat örömmel fogadta a lakosság, mert az orosz majd szovjet elnyomók miután megszállták ezeket a területeket, nyelvet -kultúrát mindent felszámoltak.

Ugyanezen ország egy másik vezetője meg visszaadta a függetlenségüket, s az általad felszámoltnak vélt kultúra és nyelv él és virul.

"Lengyelországban is az elsődleges nemzeti cél az orosz iga alóli felszabadulás volt, Pilsudski marshall is az oroszokkal küzdött."

Meg a németekkel. Az oroszok meg a svédekkel. Az egész történelem háborúk sorozata.

"Magyarországra vagy Németországra sem felszabadítóként jöttek, hanem hódítóként. Egyes források szerint több millió nőt erőszakoltak meg Németorszagban, nálunk is százezres a szám."

Nézőpont, és élethelyzet kérdése. A zsidó származású, életét féltő Gyarmati Fanninak felszabadulás volt, pedig szovjet katonák megerőszakolták. Többször is.

A felszabadítás Napóleon alól" szintén egy hazug, ruszki teória! Éppen Napóleon lehetett volna az, ha sikeres, aki felgyorsítja a feudalizmus, a Monarchiák szétesését Euróbában.

Nem felszabadítás volt, hanem a Grande Armée megsemmisítése, ami lehetővé tette a német egység létrejöttét,

"Persze, ez sem jótétemény volt, hanem katasztrófa a legtöbb afrikai országnak! Ahol bevezették a szovjet típusú rendszert, ott a vége szinte mindig totális gazdasági összeomlas lett."

A nem kapitalista úttal próbálkoztak, de a marxista-leninista alapon nyugvó szocialista rendszer sehol sem került bevezetésre! A gazdasági sikertelenségnek az oka a gyarmati örökség és a tőkehiány volt.

"Vietnámi háború, stb, ott vajon nem a szovjet háttérrel bíró kommunisták miatt robbant ki a polgarháború?"

1 millió vietnami katona és 2 millió civil halt meg. A háború évekig úgy folyt, hogy ha választások lettek volna, akkor a kommunisták megnyerték volna. Ezt az amerikaiak is tudták, de presztizs okokból folytatták a háborút.

"Európában szinte MINDEN szomszédja örök és történelmi ellenségként tekint Oroszotszágra, legyen szó Lengyelországról, Balti államokról, Finnorszagról, Romániaról vagy Grúziáról, nem véletlenül! Ma pedig már Ukrajna is..."

Akkor most már értem. Ezért akarja az USA bekeríteni Oroszországot!

6.Lenin 2023.06.20. 17:23:49

@Boldeone2:

Hol és mikor írtál rendszerkritikát? Idióta általánosságokat írsz, amiket szerintem nem is értesz.
tudnál írni konkrét dolgokat is?

szerintem neked első lépésként meg kéne tanulnod a saját fejeddel gondolkodni, másokét hagyd a fenébe, úgysem értesz belőle semmit, még ha ismernéd is az ő döntésük okait.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.20. 17:38:18

@6.Lenin: te kérsz konkrét dolgokat? jaj hát milyen aranyos vagy, fent egy konkrét kérdésre nem válszoltál csöpi.

boldi nem veheti el a munkádat, amúgy se fillippinó

"a bevándorló kérdésben hibázunk, azt később nem lehet kijavítani, szavazz a fidesszre" filippinó jobbágy

Boldeone2 2023.06.20. 18:38:03

@atomic power 1986DucaDuca:
A mi családunkban ismeretlen a rasszizmus, ismeretlen a kollektív bűnösség elve. Ha egy magyar erőszakolja meg, akkor most az egész magyar nemzetet gyűlölje? "

- Itt kollektív módon, tömegesen követtek el bűnöket a MEGSZÁLLÓ szovjet/ orosz csapatok, tehát kollektív bűnösségről lehet beszélni, ebben az esetben! különösen annak fényében, hogy most Ukrajnában ugyanazokat a barbár bűnöket követik el,mint 1945 - Ben Magyarországon

Nem véletlenül NEM ünnepeljük már április negyedikét, abban még Orbán történészei is egyetértenek, hogy NEM felszabadulás volt ! 45 év elnyomás következett utána

Tehát a jelenkorra vetítve: bűnösök az ukránokat egy másik ország elfoglalásáért öldöklő orosz katonák, de bűnösök azok is, akik Putyinra a volt KGB ügynökre szavaztak, aki egy sunyi kegyetlen gyilkos volt már évekkel ezelőtt is
Putyin, Medvegyev, Dugin evidens hogy bűnösök, azaz : a kollektív bűnösség ebben a fomában lézezik

Sőt, ti is azok vagytok, amikor MENTEGETITEK a bűnöst, az agresszort!

Boldeone2 2023.06.20. 18:43:31

@atomic power 1986DucaDuca: Akkor most már értem. Ezért akarja az USA bekeríteni Oroszországot!"

- Pont fordítva van: az említett országok SAJÁT szándékból léptek be a NATO- ba, vagy szeretnének, mert mindegyik az orosz/szovjet terror áldozatai voltak
Nálunk népszavazas is megerősítette a tagságot, tehát - akkor még biztos - a többség belátta, hogy Oroszország nem barátja hanem ellensége a szabad Európának

Mivel Orbán ruszki érdekszférába vitte az országot, így már nálunk más a helyzet ...

6.Lenin 2023.06.20. 18:46:49

@tesz vesz II:

"10 ezer munkást toboroznak a Fülöp-szigeteken, hogy jöjjenek Magyarországra dolgozni"
Döntöttek az EU-ban, hogy Mo köteles átvenni 10 ezer söpredéket.

Mi a kettő közt a különbség, szerinted? Érted is amit írsz?

Boldeone2 2023.06.20. 18:47:42

@6.Lenin: Hol és mikor írtál rendszerkritikát? Idióta általánosságokat írsz, amiket szerintem nem is értesz.
tudnál írni konkrét dolgokat is?"

- Számtalanszor leírtam "konkrét dolgokkal " a rendszerkritákát, de nem vagy te olyan hülye munkásőr hogy ne lásd: Orbán egypárti - állampárti rezsiet épített
Ez egy putyini típusú, politikai rendszer
Az állam=Orbán=Fidzse állampart

Boldeone2 2023.06.20. 18:56:24

@tesz vesz II: Nyilván Orbánék tudják, hogy az olcsó, rabszolga munkaerőre szükség van a NER fennmaradásához. . Megint más kérdés az alapvető néphergelő narratíva, amit a szavazóiknak kommunikálnak: "Nem leszünk bevándorlóország!"

6.Lenin 2023.06.20. 19:01:02

@Boldeone2:

2Az állam=Orbán=Fidzse állampart"
Köcsög, ha ez lenne nem írnál ekkora marhaságokat.

Neked is leírom, hogy szerinted mi a különbség a BEFOGADOTT munkaerő, és a ránk kényszerített söpredék közt? Te elhiszed, hogy a nyugat képzett munkásokat küldene ide és a söpredéket meg eltartanák?

atomic power 1986DucaDuca 2023.06.20. 21:02:23

@Boldeone2:

"- Itt kollektív módon, tömegesen követtek el bűnöket a MEGSZÁLLÓ szovjet/ orosz csapatok, tehát kollektív bűnösségről lehet beszélni, ebben az esetben!"

Akkor azokat kell büntetni, akik elkövették! Az elkövetők minden egyes tagját, de nem a kívülállókat! Azokat nem lehet, akik nem vettek részt benne. Elmaradott, nem jogállami nézeteket képviselsz. Megrekedtél szellemileg abban a korban, amikor még törvénybe lehetett iktatni pl. olyan nonszenszeket, mint a Benes dekrétumok.

"különösen annak fényében, hogy most Ukrajnában ugyanazokat a barbár bűnöket követik el,mint 1945 - Ben Magyarországon"

Akkor most a nácik által elkövetett második világháborús népírtásért valamennyi akkori, és ma élő német bűnös? Totál inkompetens vagy!

"Nem véletlenül NEM ünnepeljük már április negyedikét, abban még Orbán történészei is egyetértenek, hogy NEM felszabadulás volt ! 45 év elnyomás következett utána"

Talán nem kellett volna hadat üzenni nekik. A háború előtt az oroszoknak semmi problémájuk nem volt Magyarországgal.

"Tehát a jelenkorra vetítve: bűnösök az ukránokat egy másik ország elfoglalásáért öldöklő orosz katonák, de bűnösök azok is, akik Putyinra a volt KGB ügynökre szavaztak, aki egy sunyi kegyetlen gyilkos volt már évekkel ezelőtt is"

Akkor tele van bűnössel a világ! A modernkori összes háború 90%-ért, és a háborúzó vezetőkre szavazó tőbb száz millió ember.

"Putyin, Medvegyev, Dugin evidens hogy bűnösök, azaz : a kollektív bűnösség ebben a fomában lézezik"

Kollektív bűnösség létazik, csak nem úgy, ahogy te képzeled. Nem terjeszthető ki másokra, csak azokra, akik bizonyíthatóan elkövették a bűnt.

"Sőt, ti is azok vagytok, amikor MENTEGETITEK a bűnöst, az agresszort!"

Hát ha az bűn, hogy elmondjuk, mi vezetett a katonai konfliktus kirobbanásához, ám legyen.

"- Pont fordítva van: az említett országok SAJÁT szándékból léptek be a NATO- ba, vagy szeretnének, mert mindegyik az orosz/szovjet terror áldozatai voltak"

Akkor miért vezette meg a Nyugat a mindenkori orosz vezetést (Jelcintől Gorbacsovig) azzal az ígérettel, hogy a NATO nem terjeszkedik az orosz határokig? Valakik itt cinkelt lapokkal játszanak?

"Nálunk népszavazas is megerősítette a tagságot, tehát - akkor még biztos - a többség belátta, hogy Oroszország nem barátja hanem ellensége a szabad Európának"

Képzeld, akkor én is a tagságra szavaztam. A NATO jelenlegi működése viszont elborzaszt, mert az USA hegemón érdekeit szolgálja elsősorban.

"Mivel Orbán ruszki érdekszférába vitte az országot, így már nálunk más a helyzet ..."

Ez akkora hülyeség, hogy sikítófrászt kapok tőle. Ellentmond minden kollektív bizonsági gondolatnak. Magyarország minden országgal jó kapcsolatra törekszik a kölcsönös előnyök alapján, és nem akar semmilyen érdekszférába tartozni.

2023.06.20. 23:06:09

@6.Lenin:
Na ezért tagadom le hogy bármi közöm lenne abszurdisztánhoz, hiszen a söpredék magyart sehol nem látják szívesen....

2023.06.20. 23:10:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Remélem be is következik, úgy ahogyan eltervezett.

Ahogy egy zseniális ember írta az egyik fórumon, az atombomba jó dolog, jól ég tőle a nyugati bőr.

Mivelhogy MO nyugatra van OO tól, remélem meglépik.
Jó lenne látni az égő embereket MO-n hiszen mindenki erre vár ott.

6.Lenin 2023.06.21. 09:44:23

@kiskutyafule:

Ezért kommentelnek itt a kint tengődő söpredékmagyarok is. Nem hiszem, hogy neveket is kéne sorolnom. Itt vezetik le, hogy kint söpredéknek nézik őket.

Miért is kéne nekünk is ilyeneket befogadni?.

2023.06.21. 09:48:12

@6.Lenin: Miért kellett nekik megszületni?

Condomot Minden hazafinak, nem lesz több söpredék....

6.Lenin 2023.06.21. 09:55:10

@kiskutyafule:

Söpredék mindig volt, van lesz, Mindenhol a világon. Ilyen (is) az ember.

2023.06.21. 09:58:16

@6.Lenin:
Ha nem születik meg, akkor nem lesz!!!!

A nagy nemzeti kánon így nem hasonulhat meg, nem nemezhet söpredéket!!!
Amíg az esély megvan arra, hogy söpredék legyen, igazi hazafi csakis a csokisba dughatja. Különben oda a büszkeség, oda az abszolút igazság, oda a felsőbb rendűség!!!!

6.Lenin 2023.06.21. 10:10:21

@kiskutyafule:

Azt hittem érted is amit írsz. Természetesen mindig mások a gazemberek.

2023.06.21. 10:19:57

@6.Lenin: miért ne érteném?

Most írtam le, az a gyanús aki nem gyanús!!!

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.21. 14:57:55

@6.Lenin:
A magyarok döntöttek! NEM VEHETIK EL A MUNKÁKAT!
jöhetnek magarországra, de HA MAGYARORSZÉGRA JÖSSZ, NEM VEHETED EL A MUNKÁNKAT! tehát mint turista jöhetnek csak ide a sárgák. érted csöpi?!

most komolyan, mennyire kell megjátszanod az agyhalott hülyét, hogy ennyit reagálj arra amit írtam. legalább a pofádat fognád be te komplett idióta és szállnál magadba hogy milyen ostoba véglény vagy, de nem, még neked áll feljebb és a másik a gerinctelen?! TE IDIÓTA!
BÉRVERSENY, erről is írtam te darab szar.

6.Lenin 2023.06.21. 15:28:42

@tesz vesz II:

Járd végig az országhatár vidékét, nagyon sokan dolgoznak nálunk a határ másik oldaláról.
kitől veszem el a munkát, ha nincs már szabad munkaerő itthon?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.21. 17:23:55

@6.Lenin:

azt érted hogy a bérversenyt elinflálják? ha idehozzák a sárgákat? eddig érted vagy lemaradtál?

lehet hogy nem kellett volna akkor soros-tervvel meg a migránsokkal uszítani a fidesznek?

6.Lenin 2023.06.21. 17:33:16

@tesz vesz II:

Ha nem hoznak ide sárgákat, akkor nem fog ott dolgozni senki, vagyis értelmetlen lenne üzemeltetni. De az is lehet, hogy a vezetők nagy része nem sárga vendégmunkás lenne, hanem magyar mérnökök, vagy megfelelő diplomás szakemberek.
Üdvözlöm a macskátokat. hogyan tud téged egy lakásban elviselni?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.21. 18:21:09

@6.Lenin:

"Üdvözlöm a macskátokat. hogyan tud téged egy lakásban elviselni?"

Honnan veszed, hogy egy lakásbsn laknak? A macsek lakik a házban, teszetosza meg a kutyaházban együtt a kutyával.

6.Lenin 2023.06.21. 19:05:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Az anyukája tartja még el, csak a macskát jobban kedveli. Mernék fogadni is.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.06.21. 19:07:00

@Boldeone2:, bazz! Lenyinefftárssal leállni "vitázni". Ez lábon hordja ki az agyhalált.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.21. 20:12:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
nyuszika, neked nem osztottak lapot a 888-nál. de akkor azt hiszed ide még irogathatsz?

hogy szurkolhatsz az oroszoknak? az már elég ok hogy a hazáruló gazdád nekik szurkol?
jól megfizetnek ezért a 888-nál?

miután beégtél a szkeptikus blogon, azóta nem olvasol.
nem szereted ha beégetnek, ugye? te földbuta nyomorult lény, te.

szkeptikus.blog.hu/2022/06/20/osszeomlik_a_civilizacionk

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.21. 20:19:06

@6.Lenin: "Ha nem hoznak ide sárgákat, akkor nem fog ott dolgozni senki, vagyis értelmetlen lenne üzemeltetni."

és még adót se fognak rendesen fizetni, akkor mi a k anyjuknak telepíti ide őket orbán és szijjártó?
miért kell őket kitömni pénzzel, ahogy ingyen lett volna nekik a belgrádi vasút is, meg a kínai diákváros.

www.szabadeuropa.hu/a/gyorffy-dora-kozgazdasz-nincs-hozzaadott-magyar-ertek-az-akkugyartasban/32290072.html

nepszava.hu/3183508_egy-energiaszegeny-orszag-miert-akar-energiafalo-akkumulator-nagyhatalomma-valni-mikozben-a-magyar-adofizetok-penzebol-azsiai-vendegmunkasoknak-teremt-munkahelyeket

a vízkészletünket eladta orbán nekik azt érted csöpi?
orbán épp eladja kínának az országot? a vízkészletünket már eladta, jó érzés mexikóinak lenni?

parameter.sk/23-millio-ember-alig-jut-ivovizhez-addig-coca-cola-es-heineken-vigan-uzemelnek

telex.hu/kulfold/2022/07/28/coca-cola-monterrey-mexiko-vizhiany-aszaly

www.vg.hu/kozelet/2022/07/csak-a-lakossagot-sujtja-a-vizvalsag-mexikoban-az-italgyartokat-nem

sőt, még mindig nem reagáltál arra te agyhalott, hogy ezek kurvára mérgezőek! gödön és győrben is találtak már magzatkárostó mérget a kútvízben, taajvízben! eddig érted vagy lemaradtál?
és a magyar hatóságok asszisztálnak hozza, mert nincs semmi büntetés hogy betemették a kontrollkutat!

és aksinagyhatamat csinál ide a félistened! eddig érted te jobbágy?
a köztmeghallhatásos sztori megvan? hogy írták át a törvényt?

www.szabadeuropa.hu/a/gyorffy-dora-kozgazdasz-nincs-hozzaadott-magyar-ertek-az-akkugyartasban/32290072.html

nincs ennyi magyar mérnök te idióta barom. és ezek nem k+f-es munkák, hanem sima motoros, robotos állások.
a vegyészek csak rutinmelót végeznek minimális számban!

mi a faszért kell konfabulálva védenek te kib idióta, nem a lóláb van előtted, hanem az ördög maga.
a véleményt megváltoztatni pont nem a gyengeség jele te primitív senkiházi.

atomic power 1986DucaDuca 2023.06.22. 08:26:02

@tesz vesz II:

"komolyan képes vagy leírni hogy felszabadítottak 1945-ben?"

A Jaltai Konferencián elfogadott deklaráció is felszabadításról ír. "Nyilatkozat a felszabadított Európáról". A nácizmus alóli felszabadításról van szó.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.22. 13:38:06

@atomic power 1986DucaDuca:

és utána eljött a szabadság korszaka, ugye? persze a nácikat elzavarták, de mivel visszavetették a fejlődést 400 évvel, így nem sok embernek van gusztusa, gerince, és esze felszabadátásnak hívni egy újabb megszállást

hát neked van, fideszes propagandistaként.
56 dereng?

atomic power 1986DucaDuca 2023.06.22. 17:23:31

@tesz vesz II:

"és utána eljött a szabadság korszaka, ugye?"

Persze, hogy nem lettünk szabadok. Az oroszok legyőzött országként kezeltek minket, mivel kitartottunk a náci német hadsereg mellett utolsó csatlósként.

"persze a nácikat elzavarták, de mivel visszavetették a fejlődést 400 évvel, így nem sok embernek van gusztusa, gerince, és esze felszabadátásnak hívni egy újabb megszállást"

Nem a megszállásra írtam a felszabadítást, hanem a náci hadsereg kiszorítására. A felszabadítás csak abban az értelmezési tartományban érvényes, és csak addig, ameddig a náci hadsereg kiszorítása megtörtént. A megszállás torvényszerű volt, mert a magyar hadsereg utolsó szövetségesként a németek oldalán katonailag ellenállt. A probléma ott van, hogy ez a megszállás a katonailag indokoltnál tovább tartott, és az ország belpolitikai életébe beavatkoztak, "szovjetizálták". Ha a náci uralom alóli felszabadítás, felszabadulás nem szimpatikus, akkor lehet használni a megszabadítás, megszabadulás szót.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.23. 11:22:08

@atomic power 1986DucaDuca:

akkor nincs értelme felszabadításról beszélni! mert nem szabadítottak fel! hiszen újabb elnyomás lett te moszkovita hazaáruló.

nem látom még mindig a statisztikát hogy miért jobb most, amikor a gazdáid szétlopják az országot, és amikor hétvégente jópár helyen már szülészet sincs.

atomic power 1986DucaDuca 2023.06.23. 15:41:14

@tesz vesz II:

'akkor nincs értelme felszabadításról beszélni! mert nem szabadítottak fel! hiszen újabb elnyomás lett te moszkovita hazaáruló."

Próbáltam elmagyarázni azt, hogy egyszerre volt felszabadítás (megszabadítás náci, és nyilas uralom alól), majd megszállás, de nem vagy képes distinkcióra.

Ha már a fent idézett mondatodban kitüntettél ezzel a jelzős szerkezettel, akkor ez nem volt probléma, amikor valamennyi létező ellenzéki entitás besorolt abba az összefogásba, amelynek legnagyobb ereje az a párt, amelynek elnöke a következő nyilatkozatot tette:

"Nem lehet kisstílű viták tárgya az, hogy Magyarország hálával tartozik, amiért a Szovjetunió felszabadította a fasizmus alól 60 évvel ezelőtt"

www.origo.hu/itthon/20050221gyurcsany1.html

Hiller Istvánnak ugyanez volt a véleménye.

Kikkel szövetkeztetek?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.26. 16:00:20

@atomic power 1986DucaDuca:

csöpi, addig érted hogy a komcsik hívják Felszabadításnak a szovjet megszállást? ez nem distinkció hanem ténykérdés.

Vorosilov marsall nem a demokráciát akarta hirdetni itt, hanem kőkemény diktatúrát vezetett be, persze nem azonnal, hanem ahogy a békát főzik.
nem véletlenül állomásoztak itt 40 évig

putyinnal szövetkeztünk?
te is tagadod az orosz népirtásokat ugye? Bucsában magukat ölték az ukránok?

Bayaz 2023.06.27. 15:30:00

@tesz vesz II:
"hát hogyne, ki is végeznének érte a nyílt utcán te degenerált mártír.
az agyhalottak védőszentje akarsz lenni?

és miért akarsz orosz győzelmet, és teljes ukrán vereséget? mennyire kell ehhez degeneráltnak lenni? oké hogy bencsik korrupt gerinctelen hazug szar, aki kirakja a lenin-összest a polcára az orosz kamerák előtt de te?"
Szerintem Kovacs Nocraft Jozsefne leirta miért akar teljes ukrán vereséget, előnyösebbnek tartja Magyarország számára.
Azonban a kérdés nem ez volt, hanem hogy mennyire érvényesül a szólásszabadság Nyugaton, ami nem áll háborúban, de az oroszoknak drukkolásért elvihetnek a rendőrök.

"1956 vagy trianon nem ismerős? nincs empátiád? elég ha a gazdád őket szereti?
nicns agyad? morális érzéked? miért jó egy népirtó milliárdos tolvaj agresszort élteti? azt leszámítva hogy jól fizet neked?"
Ha valaki Trianont helyesnek tartja (vannak ilyenek Mo-on, és nincsenek is teljesen kiközösitve), azt nem viszi el a rendőr Magyarországon.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.28. 12:25:48

@Bayaz:

"Szerintem Kovacs Nocraft Jozsefne leirta miért akar teljes ukrán vereséget, előnyösebbnek tartja Magyarország számára."

lehet te mindent elhiszel amit leírnak a bértollnokok de VALÓJÁBAN azért akar ukrán vereséget mert orbán kiadta utasításba, és ehhez rendeli az ún. "gondolkozását és érvrendszerét"
mennyire kell ostobának lenni hogy előnyösebbnek higgye valaki az orosz győzelmet? annyira vegzálták a magyarokat meg az oroszokat az ukránok

persze ha a keleti diktatúrák csalédjének lenni és korrupt bábkormánynak vonzóak nektek akkor hajrá, akkor lehet csatlakozni a fehérorosz mintára putyinhoz, kínához
de miért előnyös ha eladjuk a vízkészletünket kínának és gázerőmüveket nyitunk?
a magyar nép nem kap ám csak a fideszes hazug hitvány propagandisták.

mi nem kaptunk a baltás gyilkos után a kenőpénzből tudod. az is egy gyönyörű történet. hogy csúfolják meg a morált és emberéleketet váltanak pénzre igazi hotvány korrupt szarként.
az erkölcs amúgy némely esetben fontosabb mint a nemlétező előnyős ukrán vereség. pl hogy nem állsz népirtók mellé, ha van becsületed, gerinced és tisztességed.
főleg hogy kurvára nem járunk jól ha az ukránok elbuknak. miért olyan nehéz ezt agyilag felfogni?

nem az osztrák nemzeti szuverenitás a követendő példa ahol már most 70 % az áramtermelés a megújúlókból? 2030-ra 100%-ra tervezik, gázerőművek b+? komolyan?!
azt észt metrókocsi ajánlat 8-9 milliárddal volt olcsóbb mint az orosz, mégis a magyar nemzetui hazafiak az oroszokat válaztották, na paksnál már nem követtek el ilyen hibát hogy pályáztatnak ami nemzeti szuverenitásnál alap lenne, hisz nem fecsérelhetjük el _NEMZETI_ vagynunkat, ugye? eddig érted?

jó értem, hogy ott osztriában nem dobálják kővel a buzit, ez igen sajnálatos, de attól még nagyobb a nemzeti szuverenitás meg a demokrácia is az osztrákoknál meg nyugaton. mint a primitív keleten
vannak problémák nyugaton is persze, meg lehet beszélni, vitázni lehet a woke-ról a migránsokról, meg a szólásszabadságukról. meg a miénkről is. de ha oldalt kell választani, nem a primtiív korrupt hazug és tolvaj NÉPIRTÓ oldalt válasszuk már, olyan nagy kérés ez?

" ami nem áll háborúban, de az oroszoknak drukkolásért elvihetnek a rendőrök."

ott még azt se írhatod le hogy HÁBORú, csak különleges katonai művelet, különben tényleg elvisz a rendőr. csöpike ez nem nyugaton van, hanem a ruszkiknál, törvényi erőre emelve. miért kell játszani az idiótát? vagy nem játszod?

trianon helyzete ua mint most az ukránoknál a béketárgyalást akaró ruszkibarátoknál. ne kenegesd a sz*rt, csapjál bele b+!

a cigány fideszes haverod a hősök terén helyesnek tartotta kvázi trianont. ábrahám róbert elvtárs.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.28. 12:27:02

@Bayaz: *annyira vegzálták a magyarokat meg az oroszokat az ukránok hogy a magyar professzor Fegyir Sándor és többszáz magyar önként harcolnak ukrajnáért, jó reggelt.

Almandin 2023.06.29. 17:18:50

@tesz vesz II: Állítólag az osztrákok is be vannak hálózva az oroszok által, kb. akkora mértékben, mint Magyarország:
www.napi.hu/kulfold/ausztria-kreml-diplomacia-putyin-orban.772170.html
Karin Kneissl fülbevalója és putlertánca is gyanús volt már:
www.youtube.com/watch?v=gVuM7963n20

Almandin 2023.06.30. 09:44:19

@G. Nagy László: Politikusokért rajongani, meg rájuk félistenként tekinteni valóban gyerekes dolog. Nincs hibátlan ember. Még a rendesebb politikusok is emberek. De Orbán messze van a rendes embertől is. Felnőtt ember még a szerelmét se félistenként nézi, még vele se annyira elfogult, hogy hibátlannak lássa.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.30. 09:57:54

@Almandin: volt egy tisztogatás az osztrák külügyben, bizonyára hatékonyabb volt a magyarnál, hisz itt semmi se történt,csak átnevezték a kémbankot orosz tudományos intézetnek.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.30. 10:04:46

@Almandin: ahogy fent írtam, csak meg kell ideologizálnia hogy miért követi ezt a gátlástalan hazudozót aki most itthon brüsszelt kéri számon, hogy hol a pénzünk? mert csődbe van szerinte az unió, nem magyarország , persze, de ha igen, azért se ő a feleelős. mindig más

és , ahogy a kólás havasi berci, meg rákay filippinó aki lefotózza a széket amin orbán ült 5 perce, közben meg milliókat, milliárdokat lopnak el.

blog.hu címlap hogyan van nála az új fideszes indexen? kivel áll kapcsolatban?
vagy véletlen lenne? felismerték a "tehetségeét", mi? kötve hiszem.

G. Nagy László 2023.06.30. 10:07:42

@Almandin: Bizonyára éretlen vagyok, de nagyon sokan vannak, akikre félistenként tekintek. Slashre és Tátrai Tibuszra a gitárjátéka miatt; Szoboszlaira és Ronaldinhora - a jelen és a múlt csillogó tehetségeire; József Attilára és Radnótira; Rudolf Péterre, Benedek Miklósra, Latinovits Zoltánra; a világverő vízilabdásainkra... A póker világából ugyanígy tudnék 5-6 elképesztően nagy figurát hozni. Orbán Viktor épp ugyanilyen rocksztár a maga műfajában, ahol Szijjártó és Varga Judit is az. Egyszerűen imádom, ha valaki csillogóan tehetséges és ezen túl még szimpatikus is. Ez ilyen fura, jobboldali attitűd - nem a gnómokhoz, a retardáltakhoz és a perverzekhez vonzódunk, nem őket istenítjük. Nézd el nekem, kérlek :)

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.30. 14:38:51

@G. Nagy László:

József Attila és Radnóti, meg Latinovits (aki a profilképemen van... ) köpne rád, és lenézne ahogy én teszem.
ezek értelmes emberek voltak, te egy gerinctelen hazug földbuta ostoba korrupt cseléd vagy, aki mellesleg nárcisztikus pszichopata, egy olyan kártékony hatalom kiszolgálója amelyik romba dönti, szétlopja és most már mérgezi is szó szerint ezt az országot, és lakóit.

ezért vagy te is hazaáruló

te "értelmiségi srác " te.

nincs becsületed , nincs gerinced, nincsenek elveid.

még csak nem is zavar hogy ezt mondom rád :)

egy korrupt kis hitvány pszichopata vagy aki értelmiségiként szeretne pózolni primitív sznob baromként, néha maga elé kapja buddhát meg jézust hogy a rút kis testét ne lássuk, de semmit nem ért meg a vallásokból, a szőllősgazdás példázatokból.

"A póker világából ugyanígy tudnék 5-6 elképesztően nagy figurát hozni. "

a póker egy primitív szerencsejáték te idióta. teljesen alap valószínűségszámítás, és blöff miatt még a logika se igen számít, te nagyon isteníted ezt a játékot mert primitív vagy. csak ennyi oka van. nem tudod
neked valójában egy kopasz műbútorasztalosnak kellett volna menned, csak túl sokat jártál iskolába, eggyel-vagy kettővel több iskolád lett a kelleténél, de ez nem azt jelenti hogy értelmiségi vagy.

""léteznek olyan nők, akik inkább osztoznának más lányokkal egy ! jobb genetikájú !, sikeres cégvezetőn, mint hogy kizárólagos szeretőjükké rabosítsanak egy pocakos, kopasz műbútorasztalost.""

ha rám valaki ezt mondanám, én megkérdezném hogy miért mond ilyen csúnyákat rólam?

"Orbán Viktor épp ugyanilyen rocksztár a maga műfajában, ahol Szijjártó és Varga Judit is az. Egyszerűen imádom, ha valaki csillogóan tehetséges és ezen túl még szimpatikus is. Ez ilyen fura, jobboldali attitűd - nem a gnómokhoz, a retardáltakhoz és a perverzekhez vonzódunk, nem őket istenítjük. "

pedig pont a gnómokhoz vonzódsz, és te is egy ostoba pszichopata gnóm vagy, te őket isteníted hisz neked is problémáid vannak,

nem rocksztárok voltak te idióta, hanem volt karizmájuk, hitlernek is volt karizmája. leninnek is. a zsidók közt tán még rákosinak is a munkás zsidók körében
egy tudatosan közpénzből felépített SZEMÉLYI kultusznak dőltél be

de szerintem tudod te ezt, az eddigi hitványkodásod miatt tudom én hogy mi vagy

varga judit is miniszterként az államtitkárára testálja a PEGASUS engedélyezését MINISZTERKÉNT K_URVÁRA TEHETSÉGES HAZUDOZÓ bazmeg te idióta darab szar.

csillogóan tehetséges szijjártó igen.
szijjártó inkább egy primitív szakmunkás, hisz még a német, angol, francia demarsot se vette át :) a diplomácia jegyzéket, és nem érintkezik más diplomatákkal , mikor neki pont az lenne a dolga. de biztos k-ra tehetséges hazaáruló ő is a lavrovos kitüntetésével, meg azzal hogy sierra leonét sikerült beszervezni. felkészül: burkina faso! a másik afrika gyöngye

Almandin 2023.06.30. 21:06:01

@tesz vesz II: Ja, én is megkérdezném a felcsútit, hogy valóban, hova lett a pénzünk? Bár látjuk. Az ország puccos stadionjai, amik Budapesten szinte minden kerületben magasodnak,egymást érve, na, azokban van a pénzünk. Azokban van a kórházak ára, a rendes orvosi ellátás ára, az orvosok fizetésének az ára, a tisztességes rokkantnyugdíj ára, az otthonápolási díj ára, stb.
Panem et circenses, ezt már az ókorban is tudták. Csak itt már szinte csak a második marad, kenyér egyre kevesebbeknek jut elég. Hiszen ha idejében rendes orvosi vizsgálatot, műtétet akarsz és nem vagy gazdag, valahonnan el kell vonnod a pénzt.
Brüsszelben is van korrupció, de amikor Orbán azzal jött tegnap, hogy "hová lett a pénzünk", akkor azonnal az jutott eszembe, hogy ennek hogy nem sül le a pofájáról a bőr azok után, amit tett az országgal.

Almandin 2023.06.30. 21:07:40

@G. Nagy László: Attól, hogy valaki sztár és meghajlik az ember a tehetsége előtt, még nem tekint rá félistenként. Sok művész pl. elviselhetetlen ember. Ott van Picasso pl. Nagyon nehéz ember volt, de zseniális.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.01. 08:20:38

@Almandin:
direkt hazudja ezt, azzal vádolja a másikat, amivel őt vádolják.
ha hazugsággal vádoljuk, akkor mi ránk mondja hogy hazugok, ha az országot a csőd szélére kormányozza, akkor azt hazudja, hogy brüsszel van a csőd szélét, és nettó haszonélvezőként kérdezné meg hogy hova lett a pénzünk?! teljesen gátlástalan hazudozó, látszik is ahogy eladja kínai szeméttelepnek az országot. kiárusítja az országot ez a hazaáruló dagadt félisten orbán.

ha ilyen ütemben épülnek az aksigyárak nem kell egy évtized se, és a csapvízbe is bekerül a méreg... lefogadom. ha marad a akosságbak víz, ugye Kincses Dániel vízügyi igazgatót ezért rúgták ki. meg azt is lefogadom, hogy még kínában is szigorúbban a környezetvédelmi előírások mint itthon a cselédorszgában. de tapsikoljunk a félistennek!

sir robin a bátor, persze az eu-ban mikor kint járt csak a magyaroknak produkálta magát, hogy hol a pénz, meg brüsszel csődben van, nyivánosan egyik külföldnek se mondta

nemcsak a stadionokban van a pénzünk, hanem külföldi ofshore-okban:

Tax Justice Network: $242 milliárd ment ki Magyarországról offshoreba

Ma zoomon keresztül felvettem egy beszélgetést John Christensennel, a Tax Justice Network nemzetközi adóigazságossági civil szervezet vezetőjével. 2005-ös (Price of Offshore) és 2012-es (Price of Offshore Revisited) jelentéseik szerint gazdag magánszemélyektől $242md ment ki Magyarországról offshoreba a megelőző évtizedekben.
Ez az összeg hatalmas. Hogy érzékeltessem, hogy mennyire az: ha itthon maradt volna és megadóztattuk volna, szükségtelen lett volna az összes megszorítás a rendszerváltás óta. És Magyarország sokkal gyorsabban növekedhetett volna, ha ebből az adóból az állam meg tudja finanszírozni a jó minőségű oktatást, egészségügyet, közlekedést.

Magyarország bukta az egyik legnagyobbat az offshore-ozáson

forrás

Magyarországról az elmúlt 30-40 évben több mint 60 000 milliárd forintnyi magánvagyon, vagyis az államadósság több mint két és félszerese kerülhetett offshore számlákra – olvasható a Pénzügyi Szemle legfrissebb számában.

forrás
kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

a félisten felelős az mszp-s lopásokért is, hisz meghirdette elszámoltatásukat, mégse csinált semmit se:

kkbk.blog.hu/2015/03/07/orban_viktor_fejben_elszamoltat
süti beállítások módosítása