téveszmék

téveszmék

"A demokrácia a csőcselék uralma"

2022. április 30. - G. Nagy László

cnn2_2.jpg

 

Egészen bicskanyitogató, ahogyan a nyugati nagyokosok kioktatnak bennünket demokráciából. A jelenség egyáltalán nem új; évtizedek óta lenézően osztogatják az észt, hogy miképp is kéne élnünk. Ami megváltozott: ma már a formára sem adnak. Ma már úgy dirigálnak és úgy kérnek számon, hogy a demokráciát, mint hajdanvolt nemes eszmét is látványosan a sutba hajítják. Ma már semmi sem számít.

 

Aki látta a CNN e heti, Szíjjártó Péterrel készített interjúját, bizonyára hozzám hasonlóan csak kapkodta a fejét. Amikor a külügyminiszter arra hivatkozott, hogy a kormányoldal újfent kétharmados többséget szerzett, s ez a tény politikai irányvonaluknak komoly és elvitathatatlan legitimitást ad, a riporter ekképp reagált: "Nem, nem, nem! Minden tiszteletem mellett, Miniszter úr, ez az érvelés olyan, mint amikor megkérdezzük a gyerekeket, hogy kérnek-e fagyit..." Mit jelent ez? A magyar nép éretlen taknyosokból áll, akiknek fogalmuk sincs, hogy mi a jó nekik. Muszáj kívülről megmondani ennek a tízmilliós csőcseléknek, hogy merre menjenek. A liberális attitűd a magyar választópolgárokkal szemben nem alkalmazható, mert annyira idióták vagyunk, hogy a végén még kárt teszünk magunkban...

 

Ugyanebben a riportban - mindössze pár perc eltéréssel - Szíjjártó letolást kap, amiért nem szállítunk fegyvert Ukrajnának. Hogy miért kéne ezt tennünk? Mert Zelenszkij ezt kérte. Tetszik érteni? Zelenszkij az az übermensch, akinek akarata, elképzelése, vágya megkérdőjelezhetetlen. Orbáné viszont nagyon is megkérdőjelezhető. Miért? Csak. Nyilván nem a demokratikus felhatalmazásuk miatt, hiszen amíg a magyar miniszterelnököt immár ötödször ültette székébe a nép, addig Zelenszkij egyetlen tollvonással betiltotta az összes ukrán ellenzéki pártot. Olyan elképesztő ez a kontraszt, hogy csak egyre lehet gondolni: a nyugat - az Isten, a haza, a család, a biológia és az egyéb tudományok után - már a demokráciában sem hisz. Sőt épp ellenkezőleg: minél antidemokratikusabb egy állam, annál közelebb áll Brüsszel és Washington szívéhez. Természetesen joguk van így érezni, így gondolkodni, csak akkor nem kéne olcsó színházat játszani jogállami eljárással és hasonló bohóckodásokkal. Sokkal tisztább lenne annyit mondani: Az EU és az USA immáron nem hisz a népfelség elvében, csakis az olyan vezetőkben, akiket ők maguk neveznek ki, vagy hagynak jóvá. Ez legalább egyenes beszéd volna.

 

A művelt Olvasó pontosan tudja, hogy a címbéli téveszme Platóntól való. Az ókori görög bölcs mélyen hitt abban, hogy tökéletes társadalmi berendezkedés esetén egy jó, filozófus király áll a nép élén. Tudta ugyanakkor azt is, hogy nincs borzalmasabb, mint egy rosszakaratú diktátor. És persze úgyszintén tisztában volt azzal - és a történelem vastagon igazolta utólag is -, hogy elképesztően nagy lutri, hogy egy teljhatalmú, avagy közel teljhatalmú vezető miként funkcionál, ha pozícióba kerül. Láthatjuk: évezredek óta folyik a vita arról, milyen az optimális hatalom. Legyen-e egyáltalán állam, avagy éljünk inkább valamiféle anarchiában? Ha létezik állam, legyen-e demokrácia, vagy inkább az önkényben hiszünk? Ha létezik demokrácia, az milyen legyen? Teljes? Cenzushoz kötött? Iskolai végzettségen alapuló? Csak a férfiak szavazhatnak? Esetleg csakis a nők? Legyen közvetlen demokrácia, s minden lényeges kérdésben - akár az ügyfélkapunkon keresztül - együttesen döntsünk? Ezek mind legitim kérdések és napokon keresztül vitatkozhatunk felettük - ahogy jó társaságban, némi vörösborral kísérve esetenként ezt meg is tesszük. Egyet viszont minden jóérzésű ember visszautasít, ez pedig a képmutató játszmázás. Ha a demokrácia tiszteletét hirdetjük, akkor cselekedjünk és beszéljünk is akként.

 

A választásokat követően Orbán Viktor első nemzetközi útja a pápához vezetett. Sokan elmondták már, mennyire jelképértékű volt ez a látogatás - tökéletesen így látom magam is. Ferenc pápa kapcsán sok rosszat el tudok mondani - és mindezeket számtalanszor meg is írtam már -, azonban a háborús konfliktus dolgában abszolút a jó oldalon áll: a békét szorgalmazza. A magyar nép egyértelműen ugyanezt az álláspontot képviseli, ám mintha egyedül maradtunk volna ezzel a természetes vágyunkkal. Mintha a Vatikánon és rajtunk kívül Európa többi vezetője inkább a háborút éltetné. Tényleg mi vagyunk az idióták? Tényleg igaza volna Platónnak, s a demokrácia valóban a csőcselék uralmát jelenti? Engem speciel nehéz lesz meggyőzni efelől. Jelenleg nagyon is úgy tűnik, hogy a magyar átlagszavazó jócskán bölcsebb és tisztességesebb, mint a nyugat politikateremtő átlagbürokratái és sajtómunkásai.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr6417817095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.04. 18:04:37

@Larrikin:
"addig volt fuggetlen, amig a tartalom nem a fidesz politikai megbizottjatol fuggot, es nem irtak alneven kamuhireket."
Ja, álnéven kamuhírek, mi? Bezzeg a régi, az fasza volt, ott nem is voltak migránsok, de akik voltak azok is orvosmérnökök voltak.

"Meszarosnak meg amugy hirerteke van, a media dolga, hogy tenyszeruen beszamoljon rola"
:D::D:D
Mekkora hazugság, istenem!
Szóval, a tényszerű beszámolás az az, hogy mondjuk ezer oldalon felsorolja, hogy 400ezer vállakozás milyen uniós pályázatot nyert meg.
Vagy, kétszáz oldalon elsorolja, hogy ki, milyen állami pályázaton indult, nyert, mit csinál, mit nem. Cseh Katkától Mészárosig. EZ lenne a tényszerű. Az, hogy mazsolázgatja, és azt hozza le, amit jónak lát, az nem tényszerú.

Az, hogy ráugrik mindenre, de szó szerint mindenre, amiben Mészáros, Felcsút, Orbán vagy másik 20 szó szerepel, az nem tényszerűség, hanem jobb esetben bulvár és hergelés, rosszabb esetben pedig akármilyen érdekek mentén hazudozás.
És ezek miatt rohantak bele az olyan világröheje cikkekbe, mint a felcsúti reptér, az Orbángyerek légiutázása, meg hasonlók.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.04. 18:18:44

@Larrikin:
"Friss hír, Magyarország az unióban sereghajtó a sajtószabadság állapota terén"
Miért, mit nem írhatsz le?
" helyesebben csak azért nem tökutolsó, mert volt, ahol a maffiózók újságírókat öltek ami az értékelésnél rossz pont. "
Itt meg csak bebörtönöztek újságírókat, ugye? Ja, nem. Akkor kirúgták őket, ugye? Ja, azt sem.

"De a világot tekintve is a hátsó 50%-ban vagyunk."
Hát persze. Végül is ez egy tényszerű felmérés, nem pedig valami NGO szubjektív felmérése.

" Amúgy hol van még a nyugati világban de facto politikai cenzúra az MTI-n kívül?"
:D:D::D:D
Lássuk csak.... Mindenhol? Most speciel olyat nem lehet leírni, hogy a nőknek nincs pöcsük. De arról sem nagyon lehet tudósítani, ha egy bűnöző nagyjából olyan fekete, mint az éjszaka. Ja, ha esetleg leírod, hogy az orosznak teljesen igaza van, az se nagyon jut a nyilvánosság elé. De egy éve még azért is beszüntettek műsort Amerikában, mert a meghívott szakértő mást mondott a Covidról, mint a mainstream.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.04. 18:40:48

@GyMasa:
"Én csak azt nem értettem, hogy a kampánystáb mi a rákért nem tiltotta le MZP-t a spontán megnyilatkozásokról a kampány idejére?"
Ahogy a Jurassic Parkban is volt: a természet utat tör... Hiába ugrottak elé, talált otthon mikrofont meg kamerát, aztán tolta tovább

"Annyi lett volna csak a dolguk, hogy felolvastatják vele a kivetítöröl az elöre magírt, szóról-szóra kimért beszédet..."
Próbálták. Ott a neten az eredmény :D:D:

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.04. 19:53:47

@GyMasa:

"Képzeld el, hogy egy olyan esetben ott lesz egy megalázott, proig rombolt, gyakorlatilag kilátástalan jövöképpel és valódi, állig felfegyverzett nácikkal teli országcsonk, akik az emiatti frusztrációjukat nyilván le akarják majd vezetni valakin...."

Ha az ukránok vesztenek, kisebb gondjuk is nagyobb lesz annál, hogy rajtunk álljanak bosszút, hiába lenne meg rá az igeny. :) Na meg vereség esetén nincs NATO-tagság, így nemigen támadhatnak ránk.

Ellenben ha győznek, akkor lesz EU- és NATO-tagság, ami azt jelentené, hogy a kapun belül lesz egy bosszúéhes ellenségünk, amely ott fog keresztbe tenni nekünk, ahol csak tud. És akkor még mi is fizethetjük az újjáépítésüket

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.04. 20:02:33

@GyMasa:

"Jajj, nem figyelsz!!!
O1g utasította Putyint a háborúra!"

B+, miért kotyogtad ezt most ki? Te nem figyeltél, amikor megbeszéltük még Moszkvában, hogy hétpecsétes titokként kezeljük.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.04. 20:11:15

@IdomitottFoka:

Értelek. Szóval mivel nem lehet cáfolni, szerinted az is reális lehetőség, higy Putyin elárulta Orbánnak a háborús szándékát

Mivel azt sem lehet cáfolni, hogy - nem akarok személyeskedni, ezért nem rólad beszélek - Gipsz Jakab édesanyja a Kocsisoron árulta magát, ezért ezzel a lehetőséggel is számolni kell.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.04. 20:17:17

@tiltsál ki te gyökér:

"arról sem nagyon lehet tudósítani, ha egy bűnöző nagyjából olyan fekete, mint az éjszaka."

De legalább szobrot lehet állítani egy George Floyd nevű bűnözőnek. Más kérdés, hogy az őt megölő rendőr jogtalanul embert ölt, nagyon súlyos büntetést is kapott érte. Na de ezért szinte szentté avatni egy bűnözőt?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.04. 20:59:51

@GyMasa:

Azért Putyin sem ma született bárány:

"Ludmilla Denyiszova, az ukrán parlament emberi jogi biztosa szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen adta ki a parancsot az orosz megszállóknak arra, hogy erőszakoljanak meg ukrán civileket.

Az emberi jogi biztos hozzátette: az ukránok elleni erőszakos fellépés az oroszok közvetlen fegyvere a civil lakossággal szemben, és a szexuális erőszak itt központi szerepet játszik, mert azt taktikailag Putyin határozta meg.

Meg akarják fosztani a nőket attól a képességtől vagy vágytól, hogy újból gyermeket szüljenek. Ez egyértelmű népirtás. A katonák Putyin parancsait teljesítik, hogy elpusztítsák az egész országot"

Ez azért nem semmi! Mindezt hótt komolyan képesek leírni.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.04. 22:19:25

@G. Nagy László: Beszarás ez a cikk

"De mit is tesz a Disney? Karey Burke eljuttatott a cég alkalmazottaihoz egy videót, amelyben először is elmondta, hogy ő két queer (nemileg nehezen beskatulyázható) gyerek édesanyja, és a gyerekeitől tudja, hogy az ezredfordulón vagy az után született fiatalok már „harminc-negyven százalékkal queerebbek”, mint a korábbi generációk voltak, bármit is jelentsen ez."

Szóval nevelés helyett kitenyészt két korcsot, és akkor onnantól mindenki ezt nézegesse... Álljon is bele a földbe ez a kretén Disney.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.04. 22:22:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
""Ludmilla Denyiszova, az ukrán parlament emberi jogi biztosa szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen adta ki a parancsot az orosz megszállóknak arra, hogy erőszakoljanak meg ukrán civileket."
Szerintem ezt a tippet Orbántól kapta. Ő meg a Pápától.

"Az emberi jogi biztos hozzátette: az ukránok elleni erőszakos fellépés az oroszok közvetlen fegyvere a civil lakossággal szemben, és a szexuális erőszak itt központi szerepet játszik, mert azt taktikailag Putyin határozta meg."
Putyin ilyen hosszú háborúra készül, 9 hónap plusz 18 év, és ott is az új hadsereg

"Meg akarják fosztani a nőket attól a képességtől vagy vágytól, hogy újból gyermeket szüljenek. Ez egyértelmű népirtás. A katonák Putyin parancsait teljesítik, hogy elpusztítsák az egész országot"

Nem az a durva, hogy leírják, hanem, hogy tényleg annyira hülyének nézik a világot, hogy ezt beveszi...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.04. 23:34:59

@tiltsál ki te gyökér:

Ha cinikus akarok lenni, akkor adható enek az erőszakolós őrült vádnak egy másik interpretáció is:

Ukrajna demográfiai helyzete már a háború előtt is tragikus volt. Alacsony reprodukciós ráta, sok millió kivándorló Nyugatra, munkát vállalni. Putyin ezt felismerve tisztán filantróp szándékkal arra utasította a katonáit, hogy segítsenek be már kicsit az ukrán férfiaknak. Mindezzel ráadásul az orosz és az ukrán nép barátságát is elősegítendő az orosz apától és ukrán anyától dzületendő gyerekek révén

Mindenkitől bocsánatot kérek a fentiekért, tudom, hogy ízléstelen. De nem kevésbé ízléstelen a Gyenyiszova által előadott hazugság sem.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.05. 00:54:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Egyébként a háború elején, még arról mentek a hírek, hogy a kiskatonák nem is tudták, hogy hol vannak, meg azt hitték, hogy hadgyakorlatra mennek.... Erre kiderül, hogy Putyin személyesen utasítgatta őket erőszakra, lehet, hogy felvilágosítást is tartott...

Larrikin 2022.05.05. 07:01:24

@G. Nagy László: annak van jelentos tamogatottsaga, hogy szerencsetlen melegeket es transzokat a tobbseg ne szekalja. Nem az olyan reszletkerdeseknek, hogy hany eves korban legyen az iskolaban szexualis felvilagositas, es ha mar, akkor mi mindenre terjedjen ki, vagy hogy az iskola-diak-szulo haromszogben kinek milyen koteleseggei es jogai vannak. Amugy elegge amerikaiatlan, hogy nem az esetjogbol nott ki az uj szabalyozas.

Larrikin 2022.05.05. 07:10:39

@tiltsál ki te gyökér:
"Ja, álnéven kamuhírek, mi? "
telex.hu/belfold/2022/03/19/direkt36-index-meszaros-lorinc-fekete-szaloky-fidesz

"Szóval, a tényszerű beszámolás az az, hogy mondjuk ezer oldalon felsorolja, hogy 400ezer vállakozás milyen uniós pályázatot nyert meg."
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6435353/

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.05.05. 07:17:03

@tiltsál ki te gyökér:
A cenzúra nem feltétlenül azt jelenti, hogy előzetesen tiltják le a tartalom közlést. Jelentheti azt is, hogy utólag torolják meg.
Az igaz, hogy ez a típusú cenzúra sok helyen van, de ettől még ez is cenzúra marad. Az ne zavarjon meg, hogy bizonyos típusú cenzúrákat a társadalom elfogad.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.05.05. 07:27:01

@G. Nagy László:
Újabb téveszme: Az amerikaiknak tetszene Orbán.
1. A Fox kommentelő közönsége nem reprezentálja Amerikát, de igazából még a Fox nézőkét se
2. Az amerikaiak szinte semmit nem tudnak Orbánról. Orbán kurva jó az önfényezésben és nagyon jó PR interjúkat tud adni, de a PR mindig szelektív. Azon a ponton, amikor Orbán hozzányúl az amerikai polgár nyugdíjkötvényéhez, ezerszer ennyien rohamozták volna meg a Fehér Házat. Azon a ponton, amikor közli, hogy a boltos köteles csirkefarhátat árusítani, akkor is, ha veszteséges, olyan villámgyorsan kerülne át a kommunista kategóriába, mint még senki a világon.

Larrikin 2022.05.05. 07:47:51

@tiltsál ki te gyökér:
"Ja, nem. Akkor kirúgták őket, ugye? Ja, azt sem."
Khm, Origo, Index, Nepszabadsag, Magyar Nemzet, ... De a cenzurahoz nem kell mindenkit kirugni, aki nem tolja eleg lelkesen a propaganda szekeret:
telex.hu/direkt36/2022/03/07/ne-ird-meg-semmilyen-formaban-koszi-igy-hallgatja-el-a-kormanynak-kinos-hireket-az-allami-hirugynokseg

"Hát persze. Végül is ez egy tényszerű felmérés, nem pedig valami NGO szubjektív felmérése."
A temaban elerheto legobjektivebb felmeres eredmenye. A rangsor nem szimpatiara megy, es nem az a vita targya, hogy az elmezonybe tartozunk-e, mint a baltiak, vagy hogy szamit-e nehany pont, hanem hogy egyaltalan szabad-e a sajto:
rsf.org/en/index-methodologie-2022?year=2022&data_type=general
Kepesek voltak az ujsagirok szemszogebol nezni a helyzetet a propagandakozpont szemszoge helyett?

"Most speciel olyat nem lehet leírni, hogy a nőknek nincs pöcsük."
Erdekes lehet orvosira jarni.

"De arról sem nagyon lehet tudósítani, ha egy bűnöző nagyjából olyan fekete, mint az éjszaka. "
Magyarorszagon tenyleg nem.

"Ja, ha esetleg leírod, hogy az orosznak teljesen igaza van, az se nagyon jut a nyilvánosság elé."
Pedig Tucker Carlson 2 honapja tolja.

"De egy éve még azért is beszüntettek műsort Amerikában, mert a meghívott szakértő mást mondott a Covidról, mint a mainstream."
A kozegeszsegugyi kerdesekben eloadott ezoteria nem tesz jot egy csatorna reputaciojanak. De legalabb nem jelentettek fel: www.vg.hu/hirek/2022/02/az-akademia-elfogadhatatlannak-tartja-az-ogyei-feljelenteset

G. Nagy László 2022.05.05. 07:50:02

@Larrikin:

"annak van jelentos tamogatottsaga, hogy szerencsetlen melegeket es transzokat a tobbseg ne szekalja."

Baszki, ugyanezt mondom én is! Ebben semmi különbség Magyarország és a kibaszottul haladó nyugat között. Tudom, hogy idehaza is találunk homofóbokat, rasszistákat és számos más idegenkedőt. Ám ez a társadalom törpe kisebbsége, talán még nem is szélesebb szegmense, mint bárhol nyugaton.

Ami a dolog morális részét illeti: nyilvánvaló, hogy fizikailag senki nem bánthat senkit. Sem azért, mert meleg, sem azért mert transz, sem azért mert heteró. Ugyanígy: sem azért, mert fekete, sem azért, mert fehér. Sem azért, mert nincs rajta sapka. Igazából - az elemi erkölcs szerint - kurvára mindegy, hogy miért bántod a másikat - egyszerűen nincs jogod a fizikai agresszióhoz. A woke-ideológia kurvára nem erről az elemi elfogadásról szól. A woke alaptermészete az erőszak: kikényszerítem, kiverem belőled, hogy szeresd a melegeket, a transzokat, a feketéket. Már maguk az ideológusok is tudják, hogy ez képtelenség, hogy ez a fajta agresszió csak a belső feszültséget növeli és a legjobb esetben is csak képmutató idiótákat nevel, de nem érdekli őket. Az elemi erkölcs azt mondja: mindenkinek joga van az érzéseihez, a félelmeihez, a haragjához, a hiedelmeihez, a gondolataihoz és a szavaihoz. Egészen biztosan állíthatom, hogy egy homofóbot és egy rasszistát is át lehet formálni elfogadóvá, de kurvára nem szankciókkal, fenyegetésekkel és erőszakkal.

Larrikin 2022.05.05. 07:53:37

@tiltsál ki te gyökér:
"Ja, álnéven kamuhírek, mi?"
telex.hu/belfold/2022/03/19/direkt36-index-meszaros-lorinc-fekete-szaloky-fidesz

"Szóval, a tényszerű beszámolás az az, hogy mondjuk ezer oldalon felsorolja, hogy 400ezer vállakozás milyen uniós pályázatot nyert meg."
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6435353/

"Miért, mit nem írhatsz le?"
Ha az MTI-nel dolgozol akkor pl. a tobbi hirugynokseg altal reg kozzetett megalapozott hireket.
telex.hu/direkt36/2022/03/07/ne-ird-meg-semmilyen-formaban-koszi-igy-hallgatja-el-a-kormanynak-kinos-hireket-az-allami-hirugynokseg

"Hát persze. Végül is ez egy tényszerű felmérés, nem pedig valami NGO szubjektív felmérése."
rsf.org/en/index-methodologie-2022?year=2022&data_type=general
Sot, politikai velemenye. Sot, az egesz kamuszerveztet direkt Orban ellen talaltak ki. Amugy nem arrol beszelunk, hogy az elmezonyben megelozzuk-e a balti allamokat, amit a meres sajatossagai esetleg torzitva adnak vissza, hanem hogy egyaltalan szabad-e a sajto.

"Most speciel olyat nem lehet leírni, hogy a nőknek nincs pöcsük."
Ja, hogyne, erdekesen nezne ki egy orvosi tankonyv. Igazabol arra gondolsz, hogy aki PC akar lenni (es hat a media jobbara az akar lenni sajat erdekeben), az ilyenkor biologiai nokrol beszel. Meglehet, hogy ez irritalo/folosleges/hulyeseg, az ido eldonti. De nem a sajtoszabadsag korlatja.

"De arról sem nagyon lehet tudósítani, ha egy bűnöző nagyjából olyan fekete, mint az éjszaka."
Amerikaban nem tilos, legfoljebb nem PC. Magyarorszagon tilos, hacsak nem tartozik szorosan a targyhoz, hogy pl. azert nem vettek eszre a sotetben, mert fekete.

"Ja, ha esetleg leírod, hogy az orosznak teljesen igaza van, az se nagyon jut a nyilvánosság elé."
Tenyleg? www.youtube.com/watch?v=ad1wb0nkOdg

"De egy éve még azért is beszüntettek műsort Amerikában, mert a meghívott szakértő mást mondott a Covidról, mint a mainstream."
Azota szegeny a Fox Newsnal kenytelen ezoterikai tanacsot adni a Covid ellen?
Amugy Magyrarorszagon, ahol a nepegeszsegugyi statisztikai adatok is lenyegeben titkosak (atlatszo.hu/kozadat/2022/05/04/90-nap-utan-atlathatatlan-diagramot-es-word-dokumentumba-omlesztett-szamokat-kaptunk-muller-ceciliaektol/), buntetojogilag is rosszabb a helyzet:
hvg.hu/tudomany/20220215_mta_ogyei_feljelentes

tiltsál ki te gyökér 2022.05.05. 08:57:41

@Larrikin: Na, szóval nincs időm az összes ostobaságodat megcáfolni.

"Kepesek voltak az ujsagirok szemszogebol nezni a helyzetet a propagandakozpont szemszoge helyett?"
Ja. Riporterek határok nélkül? Ami egy opensociety foundation (tényleg írjam le a nevét???) által gründölt valami? Hát az aztán hiteles tényleg bazmeg. Feláll az index szerkesztőség, átmegy egy másik helyre, aztán rinyál a fél világ, hogy micsoda elnyomás van, mert a tulajdonosnak elege lett.

"Most speciel olyat nem lehet leírni, hogy a nőknek nincs pöcsük."
"Erdekes lehet orvosira jarni."
Hát, érdekes is. Te valami kő alatt laksz?

"De arról sem nagyon lehet tudósítani, ha egy bűnöző nagyjából olyan fekete, mint az éjszaka. "
"Magyarorszagon tenyleg nem."
Pfff.

"Ja, ha esetleg leírod, hogy az orosznak teljesen igaza van, az se nagyon jut a nyilvánosság elé."
Pedig Tucker Carlson 2 honapja tolja."
Na, akkor miért tiltották le az orosz médiát?

Larrikin 2022.05.05. 08:57:59

@G. Nagy László: a floridai es a magyar szabalyozas csak nagyon tavolrol hasonlit egymasra: prohibits classroom instruction on sexual orientation and gender identity for students in kindergarten through third grade.

Emellett a bullying, harrasment, discrimination tilalma nagyjabol minden iskola es munkahely hazirendjenek sarkallatos pontja, igy eleg nehez nem 'elfogadonak' lenni mindenkivel, aki el es mozog, ami azert eleg nagy kulonbseg a koztorvenyes fizikai bantalmazas tilalmahoz kepest.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.05. 09:37:01

@Lord_Valdez:

Rendszeresen olvasni arról, hogy a kormánypárti média milyen sok sajtópert veszít el. Az ellenzéki médiáról alig van ilyen hír, pedig biztos szétkürtölné a fideszes média.

Ez egyértelműen azt bizonyítja, hogy egyrészt a te értelmezésed szerinti cenzúra sem létezik, másrészt viszont van független igazságszolgáltatás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.05. 09:40:57

@G. Nagy László:

"Már maguk az ideológusok is tudják, hogy ez képtelenség, hogy ez a fajta agresszió csak a belső feszültséget növeli és a legjobb esetben is csak képmutató idiótákat nevel, de nem érdekli őket"

Már hogyne érdekelné őket. Az ily módon tudatosan kiprovokált feszültségek és agresszió ui. további ürügyet szolgáltat nekik, további igazolást, hogy még durvábban folytassák

Larrikin 2022.05.05. 09:42:49

@tiltsál ki te gyökér:
"a. Riporterek határok nélkül? Ami egy opensociety foundation (tényleg írjam le a nevét???) által gründölt valami?"
Tevedesben elsz.

"Feláll az index szerkesztőség, átmegy egy másik helyre, aztán rinyál a fél világ, hogy micsoda elnyomás van, mert a tulajdonosnak elege lett."
Az a tavaji pontszam resze volt, viszont azota is rontottunk. De annyi eszed nincs, hogy Ruandatol Eszak-Irorszagig mindenhol rinyalnak az ujsagirok, ha valami nem tetszik, szerinted nyilvan megint csak a szegeny fideszt bancsak a csunya libsik.

""Erdekes lehet orvosira jarni."
Hát, érdekes is. Te valami kő alatt laksz?"
Nem jarok az orvosira. De itt nalunk a wikipedia meg nincs tiltolistan: en.wikipedia.org/wiki/Sex_organ#Mammals

""Magyarorszagon tenyleg nem."
Pfff. "
BTK amit keresel, nem PFFF.

"Na, akkor miért tiltották le az orosz médiát? "
Rendkivul nagyvonalu volt, hogy egy egyre nyiltabban ellenseges orszag nyugati fogyasztasra szant dezinformacios platformjat engedtek uzemelni, sorozatos jogsertesek es folyamatos alhirterjesztes ellenere. Ennyire hianyzik? Ne aggodj, kis erofeszitessel most is elerheto.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.05. 09:43:05

@Larrikin:

"harrasment, discrimination tilalma nagyjabol minden iskola es munkahely hazirendjenek sarkallatos pontja"

harraSSment
sarkaLatos

tiltsál ki te gyökér 2022.05.05. 09:45:23

@Larrikin: "a. Riporterek határok nélkül? Ami egy opensociety foundation (tényleg írjam le a nevét???) által gründölt valami?"
Tevedesben elsz."

Hát tényleg. Ők írták bazmeg.

www.opensocietyfoundations.org/what-we-do/themes/journalism

"Our Program on Independent Journalism supports both global freedom of expression organizations, such as the Committee to Protect Journalists, Reporters Without Borders, and IFEX, as well as several regional and national press freedom organizations."

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.05. 09:45:52

Bocs, már engem is összezavarsz: természetesen harassment, egy r és két s.

Larrikin 2022.05.05. 09:46:54

@tiltsál ki te gyökér: levonva a logikus kovetkeztetest, a magyar allamot az EU grundolta.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.05. 09:49:02

@Larrikin:
Mondom, nincs időm kifejteni az összes hazugságodat.

Baszod, most BTK vagy cenzúra? Az index nyomora sincs a BTK-ban, akkor miért hivatkozol rá?

Az, hogy a wiki szerint az emlősök mit csinálnak remek dolog, nézz már körbe egy gender szakon. Tudod, a férfiak is szülhetnek...

"Rendkivul nagyvonalu volt, hogy egy egyre nyiltabban ellenseges orszag nyugati fogyasztasra szant dezinformacios platformjat engedtek uzemelni, sorozatos jogsertesek es folyamatos alhirterjesztes ellenere"
Ja, ez a szólásszabadság, nem?
Na, hagyjál már, nagyon ostoba vagy.

GyMasa 2022.05.05. 10:03:17

@tiltsál ki te gyökér:
Hát, akkor MZP teljesen alkalmatlan a ME szerepre...

GyMasa 2022.05.05. 10:07:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Ha az ukránok vesztenek, kisebb gondjuk is nagyobb lesz annál, hogy rajtunk álljanak bosszút, hiába lenne meg rá az igeny. :) Na meg vereség esetén nincs NATO-tagság, így nemigen támadhatnak ránk."
AZ igaz, de én csúnyán elbizonytalanodtam, hogy vajon az USA vezette NATO meg fog-e minket védeni egy olyan esetben, amikor a kis "áldozatuk" az agresszor?
Pont elég az, ha "akadályoztatva" lenne a sereg, és csak egy hét után tudnak csak "segíteni"...
Ukrajna SOHA nem lesz NATO tag!
EU tag sem mostanában.
(tegnapi hír, hoyg az osztrák akárki 5-10 évet mondott.)

"Ellenben ha győznek, "
Nem fognak gyözni.

"akkor lesz EU- és NATO-tagság, ami azt jelentené, hogy a kapun belül lesz egy bosszúéhes ellenségünk, amely ott fog keresztbe tenni nekünk, ahol csak tud. És akkor még mi is fizethetjük az újjáépítésüket"
ÍGy is az EU fogja azt fizetni...
Persze, orbánék pár milliárd EUR-ja az probléma, de az ukrán újjáépítés, ma 500 milliárd EUR-ra taksált ára az egy bolgod kiadás lesz az összes EU országnak!

GyMasa 2022.05.05. 10:08:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Már más elkottyantotta!
A fing kikerült a szélbe!

Larrikin 2022.05.05. 10:08:55

@tiltsál ki te gyökér: ertem, nem ismerted fel a foton a noi nemi szervet, nem szamitottam ra, hogy ennyire mas vagy. De ez nem gond persze, nem emiatt vagy gaz.

"Baszod, most BTK vagy cenzúra? Az index nyomora sincs a BTK-ban, akkor miért hivatkozol rá?"
Szovegertesbol felmentve?

"Ja, ez a szólásszabadság, nem? "
Nem, az a szolasszabadsag, ha elkaszalnak egy ellenzeki hangvetelu radiot, mert nem szamozza meg rendesen a lapokat a musorterveben. Az RT is nyilvan birosaghoz fordulhat jogorvoslatert.

GyMasa 2022.05.05. 10:11:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Jaja, ez remek egy hír!
A kérdés, hogy honnan tudja?
Ott volt a megbeszélésen?
Arról nem is beszélve, hogy még ukrán oldalról sem lehet a hírekben hallani erröl a tömeges eröszakról...
Pedig, ha megtörténik, ami sajnos egy háborúban egyáltalán nem lehetetlen, akkor az egy remek áldozat-erösítö hír az ukránoknak. Mßegsem olvashatjuk, hogy naponta hány nemi eröszak történik...

GyMasa 2022.05.05. 10:16:02

@tiltsál ki te gyökér:
"Szóval nevelés helyett kitenyészt két korcsot, és akkor onnantól mindenki ezt nézegesse... Álljon is bele a földbe ez a kretén Disney."
AZt mondjuk nem értem, hogy matekból hogy állt anno, mert ugye általánosságban a lakosság 10%-át mondják nem heteronak. (nem tudom a pontos értéket, meg nem is fontos)
Szóval, azt felszorozva 30-40%-kal 16-18% jön ki, és nem 50%.
Az USA-ban a feketék aránya a társadalomban 13% körüli, tehát megint nem értem az 50%-ot...

GyMasa 2022.05.05. 10:24:55

@Larrikin:
"annak van jelentos tamogatottsaga, hogy szerencsetlen melegeket es transzokat a tobbseg ne szekalja. "
Már, ne haragidj, de ez egyszerüen egy ordas nagy hazugság!
AZ emberek többsége pont leszarja, hoyg valaki hetero, vagy homo-e!
Akikröl te beszélsz, azok szintén egy alacsony intellektuális szinten álló KISEBBSÉG!
Innentöl kezdve, meg teljesen felesleges, söt roppant káros, az olyan többséget "nevelni", akik amúgy sem foglalkoznak a dologgal!
Söt, ezzel éred el csak igazán, hogy egyre többen lesznek felháborodva ezen, és többen fognak esetleg tetlegességhez fordulni!

"Nem az olyan reszletkerdeseknek, hogy hany eves korban legyen az iskolaban szexualis felvilagositas, es ha mar, akkor mi mindenre terjedjen ki, vagy hogy az iskola-diak-szulo haromszogben kinek milyen koteleseggei es jogai vannak. Amugy elegge amerikaiatlan, hogy nem az esetjogbol nott ki az uj szabalyozas."
ROhadtul nem rézsletkérdés!
Nekem van egy barátom, aki 15 évet élt Norvégiában, és egynap a harmadikos fia azzal jött haza, hogy elmagyarázták nekik, hogy két férfi hogyan tud szexelni.
És el is mondta!
Persze, a gyereket még a gólya hozza...
Szóval, ha ez szerinted normális, akkor nálad valami nagyon nincs rendben agyilag!
Igenis az az alap, hogyha nekem az iskolában ilyet akarnak a gyerekemnek tartani, akkor:
- Mindenképpen akarom látni az anagot, amit elö fognak adni.
- Fenntartom a jogot, hogy ne engedjem meg a gyerekemnek ezt az elöadást
- Esetleg jelen is szeretnék lenni az elöadáson.
Ezekkel a feltételekkel lehetne felvilágosítani, de valahol a 12 éves kor felett.
Amelyik gyerek pedig úgy érzi, hogy nem hetero, az menjen el diszkréten az iskolapszichológushoz, aki pont azért van ott, hoyg az ilyen helyzetekben segítsen!
Ez a téma nem tartozik az egész osztályra!

GyMasa 2022.05.05. 10:28:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Sajnos igen, és az a szemét húzás, hogy arról hallgatnak, hogy pont ök szítják a feszültséget...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.05. 10:55:21

@GyMasa:

"A kérdés, hogy honnan tudja?
Ott volt a megbeszélésen?"

Mi közöd ahhoz, honnan tuggya? Tuggya és kész! Hogy merészelsz kételkedni egy Übermensch ukrán szavában?

G. Nagy László 2022.05.05. 11:19:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Az ily módon tudatosan kiprovokált feszültségek és agresszió ui. további ürügyet szolgáltat nekik, további igazolást, hogy még durvábban folytassák"

Valóban.

G. Nagy László 2022.05.05. 11:26:00

@GyMasa:

"Szóval, ha ez szerinted normális, akkor nálad valami nagyon nincs rendben agyilag!
Igenis az az alap, hogyha nekem az iskolában ilyet akarnak a gyerekemnek tartani, akkor:
- Mindenképpen akarom látni az anagot, amit elö fognak adni.
- Fenntartom a jogot, hogy ne engedjem meg a gyerekemnek ezt az elöadást
- Esetleg jelen is szeretnék lenni az elöadáson.
Ezekkel a feltételekkel lehetne felvilágosítani, de valahol a 12 éves kor felett.
Amelyik gyerek pedig úgy érzi, hogy nem hetero, az menjen el diszkréten az iskolapszichológushoz, aki pont azért van ott, hoyg az ilyen helyzetekben segítsen!
Ez a téma nem tartozik az egész osztályra!"

Pontosan. Ez a normális, az épeszű megközelítés. Az inga tökéletesen középen: nincs benne semmi tolakodás és semmi kirekesztés. Tényleg nem értem, hogy a JÓ SZÁNDÉKÚ balosknak mi ezzel a gondjuk.

GyMasa 2022.05.05. 11:35:28

@G. Nagy László:
"Az inga tökéletesen középen: nincs benne semmi tolakodás és semmi kirekesztés. "
Musk mutatta igen jól meg, hogy mi a helyzet a "középpel"
pbs.twimg.com/media/FRcu9TeXEAMjvTM?format=jpg&name=900x900
Ma már ezeknek a regresszív balosoknak elfogadhatatlan (azaz náci) mindenki, kai nem fújja pontosan azt, amit ök!

GyMasa 2022.05.05. 11:37:01

@G. Nagy László:
"Tényleg nem értem, hogy a JÓ SZÁNDÉKÚ balosknak mi ezzel a gondjuk."
Az, hogy a "jószándékú balosok" azok vagy beállnak a huhogókórusba, vagy nácinak lesznek bélyegezve...

G. Nagy László 2022.05.05. 12:55:24

@GyMasa:

"Musk mutatta igen jól meg, hogy mi a helyzet a "középpel"

Ez nagyon-nagyon találó. Baszki, négyszáz blogbejegyzést írok a téma kapcsán, a faszi meg lerajzolja két perc alatt... Zseni.

GyMasa 2022.05.05. 13:09:09

@G. Nagy László:
Nem véletlenül a világ leggazdagabb embere :-D

alöksz róz 2022.05.06. 05:25:06

@G. Nagy László: lehet zseni, csak nem ettől, ez egy évek óta közismert téma... még a blog.hu-n is futott :-)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.06. 05:52:37

@G. Nagy László:

Azért ugyanezt korrektül el lehet mondani egy össztett mondatban is, ráadásul két perc helyett fél perc sem kell hozzá. A 400 blogbejegyzésből 400 a woke-balosok reménytelenül kilátástalan meggyőzésére kellett.

Larrikin 2022.05.06. 06:25:05

"Nekem van egy barátom, aki 15 évet élt Norvégiában, és egynap a harmadikos fia azzal jött haza, hogy elmagyarázták nekik, hogy két férfi hogyan tud szexelni."
Ez ugye azert erdekes eset, mert sem a szexualis felvilatositas targykorebe nem tartozik bele, se nem idoszeru egy 8-9 evesnek, es aligha szukseges ahhoz, hogy a kisdiak az ot erinto vagy erdeklo kerdesekre valaszt kapjon, peldaul hogy miert van valakinek ket anyukaja. Nem tudok se a woke-ok, se a progresszivek, se a balosok neveben beszelni, de ez a cselekmeny aligha fedi a helyes modus operandirol alkotott elkepzeleseiket, tovabba azt sem hiszem, hogy ez Norvegiaban normalisnak vagy elfogadottnak szamit.Persze nem elkepzelhetetlen, hogy megtortenik, pl. ha a meglepoen tajekozott gyermekek hirtelen olyan kerdesekkel sokkoljak a tanarnenit, amire lanyos zavaraban valaszol.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.05.06. 07:08:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nem. Ez azt bizonyítja, hogy fideszes média rendszeresen hazudik. Na, de ez ismert dolog. Ez a dolga.
Ebből nem lehet következtetni a cenzúrára, vagy hiányára. Sokkal inkább az olyan dolgokból, amikor valakit retorzió ér pl. a kutató, aki bebizonyította, hogy az iskolabezárás mennyivel vetette vissza járvány terjedését. Ő elvesztette az egyetemi pozícióját, miután publikálta.

Ami az igazságszolgáltatást illeti: nagyon próbálják felszámolni, de a bíró egy makacs jószág. Nehezen adja magát. Azért így is látszik, hogy kemény próbálkoznak. Ott elsősorban a fegyelmi bizottság a bunkósbot, amivel igyekeznek megrendszabályozni a Párt elvárásait figyelmen kívül hagyó bírókat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.06. 09:15:04

@Lord_Valdez:

Mindig is csodáltalak, ahogy mellé tudsz beszélni. Most sem csalódtam benned

alöksz róz 2022.05.06. 11:12:34

@Lord_Valdez: "a kutató, aki bebizonyította, hogy az iskolabezárás mennyivel vetette vissza járvány terjedését" - bebizonyított egy bizonyíthatlan állítást? :D

gondolom ezt komoly arccal írtad

GyMasa 2022.05.06. 18:12:03

@Larrikin:
"Nem tudok se a woke-ok, se a progresszivek, se a balosok neveben beszelni, de ez a cselekmeny aligha fedi a helyes modus operandirol alkotott elkepzeleseiket, tovabba azt sem hiszem, hogy ez Norvegiaban normalisnak vagy elfogadottnak szamit.Persze nem elkepzelhetetlen, hogy megtortenik, pl. ha a meglepoen tajekozott gyermekek hirtelen olyan kerdesekkel sokkoljak a tanarnenit, amire lanyos zavaraban valaszol. "
Na, akkor elmondom neked, hogy jó hír, hogy nem támogatod ezt a fajta "felvilágosodást, hiszen, akkro egyet óertesz a kormánnyal!
A kormány ebben a témában pontosan előre menekül, és ELŐRE akarja elkerőlni az ilyen féle dolgok megtörténtét, hiszen utólag már semmit nem tud tenni ellene'
És, nehogy azt hidd, hogy ez örökre szól!
Maximum késlelteni tudja a kormány ezt a dolgot, nem megakadályozni!

GyMasa 2022.05.06. 18:13:14

@Lord_Valdez:
MINDNEKIT vegzáltak minden vonalom, VILÁGSZERTE, aki ellent merészelt mondani a covid "hivatalos" álláspontnak!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.05.07. 08:42:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
A vallásos ember már csak ilyen. A valóság nem tudja megingatni a hitét.

@alöksz róz:
Teljesen. Ez ugyanis nem bizonyíthatatlan. Talán tudsz róla, de léteznek adatsorok és léteznek más országok is.

@GyMasa:
Ez részlegesen igaz, de
- itt nem arról volt szó, hogy valaki tagadta a járványveszélyt, hanem hogy bizonyította az egyik intézkedés hatásosságát, az más kérdés, hogy ezt a kormány igyekezett bagatellizálni és halogatni
- nem szokott máshol állás elvesztésével járni
- nálunk nem korlátozódik a járványra. Egy akadémikust még évekkel ezelőtt azért bocsájtottak el, mert azt merte mondani, hogy a GMO nem az ördögtől való, holott az alkotmányban az van írva, hogy de.

Mellékesen lenne egy provokatív kérdésem. A gyerek hallott az iskolában arról, hogy a melegek is szexelnek. Mi történt a gyerekkel?
A. Bebuzult
B. Nemet váltott
C. Okosabb lett

alöksz róz 2022.05.07. 09:29:07

@Lord_Valdez: "Talán tudsz róla, de léteznek adatsorok és léteznek más országok is." - pontosan.
és sorban mindegyik ilyen (előzetes!) felvetésre lehet találni olyan adatsort és országot, ami szépen megcáfolja ezeket.

amelyekre minden esetben az volt a "megoldás", hogy jó, van rajta sapka, de nem piros...

alöksz róz 2022.05.07. 09:30:55

@GyMasa: így van.

és olyan hihetetlen mértékű agymosás zajlott, amit korábban elképzelhetetlennek tartottam

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2022.05.08. 22:11:40

@alöksz róz: "iskolabezárás"

Mikor volt nagyobb fasz a gazdád? Mikor péntek reggel megtiltotta az iskolabezárást, vagy amikor ugyanaznap, péntek este kötelezővé tette??? :))

Larrikin 2022.05.09. 05:36:54

@GyMasa: "Na, akkor elmondom neked, hogy jó hír, hogy nem támogatod ezt a fajta "felvilágosodást, hiszen, akkro egyet óertesz a kormánnyal!"
Ez annyira szep tereles, hogy a legfrappansabb valasz talan az lenne, hogy a kormany meg meg sem alakult. Te nem olvasol ujsagot?

De komolyra forditva a szot: aki nem teljesen vak, lathatja, hogy a fidesz felult a gendervonatra, es azzal probalja nyugatra eladni az allampartot ero kritikak hitelteleniteset, hogy pusztan kereszteny-konzervativ politikajuk miatt kapnak tamadasokat. Itthon ez a gendermizeria elegge kivul esik az altalanos erdeklodesen, ezert hogy a fidesz a sajat kozonsegenek is el tudja adni az exportra szant baromsagot, orosz modra korlatoza az okori irodalmi muvek arusitasat iskolak kornyeken egy pedofil-ellenes torveny reszekent, es az orszaggyulesi valasztasokkal egyszerre abszurd kerdesekrol tartat nepszavazast. Ugye mennyivel jobban hangzik, hogy a felulrol szervezett korrupcio miatt evekkel ezelott inditott eljaras pusztan fedosztori a buzilobbi politikai zsarolasahoz, de mi megvedjuk a gyerekeinket? Es nem, Norvegiaban sincs olyan irany, hogy a ovodasoknak elobb-utobb homoszexualis aktust kell bemutatniuk az oviban az elfogadas jegyeben.

Legyunk oszintek, nem sikerult a temaval demonstralni, hogy a fidesz valojaban a sajto- es velemenyszabadsag partjan all, inkabb az ellenkezojet sikerult.

Larrikin 2022.05.09. 05:59:19

@alöksz róz: levonva a logikus kovetkeztetest, egy politikai szempontbol ellentmondasos tanulmany kozleseert egy velemenyszabadsagra ado orszagban illik kirugni az elkovetot.Egyre jobb.

Larrikin 2022.05.09. 06:10:28

@GyMasa: "MINDNEKIT vegzáltak minden vonalom, VILÁGSZERTE, aki ellent merészelt mondani a covid "hivatalos" álláspontnak! "
Ugy erted, volt pofajuk vitatkozni a sarlatanokkal? Mert amugy egyes helyeken normalis hangnemu vita folyt a sajtoban a covidot erinto korlatozo intezkedesek hatekonysagarol es a kulonfele kezelesek hatasossagarol is. Nehezen mekerulheto elem volt a tortenetben, hogy az egeszsegugyi intezmenyek vilagszerte visszateroen a kapacitasaik es dolgozoik teljesitokepessege hatarara ertek - oh, persze ahol hirzarlat ,nylatkozat stop es a propagandamedia altalanos hallgatasa ovezte a temat, a sajtoszabadsag legnagyobb oromere, ott ez sokaknak kimaradt.

GyMasa 2022.05.09. 12:33:28

@Lord_Valdez:
"Ez részlegesen igaz, de
- itt nem arról volt szó, hogy valaki tagadta a járványveszélyt, hanem hogy bizonyította az egyik intézkedés hatásosságát, az más kérdés, hogy ezt a kormány igyekezett bagatellizálni és halogatni"
Teljesen mindegy, ki- mit mondott, ha az nem állt egy vonalban a vírusfelszopó narratívával, akkor az az ember egyből, automatikusan és kérdés nélkül úgy lett kezelve, mintha vírustagadó lett volna.
Egyszerűen nem volt semmiféle közép út ebben a témában.

"- nem szokott máshol állás elvesztésével járni"
Már hogyne szokott volna!
Nézd meg, a kifinomult nyugaton hogy arat a cancel culture!
Nemcsak az akkori munkahelyéről rugatják ki a progresszívek, akit kipcéznek maguknak, de utánanyúlnak később is.
Ami igen furcsa, hiszen ezzel szemben a "szegény bűnözőket" meg minden erejükkel védik!
(Az ÖSSZES kis kedvenc hősükről nagyon hamar kiderült, hogy egy elvetemült gazember volt már előtte is)

"- nálunk nem korlátozódik a járványra. Egy akadémikust még évekkel ezelőtt azért bocsájtottak el, mert azt merte mondani, hogy a GMO nem az ördögtől való, holott az alkotmányban az van írva, hogy de."
Ez egy példa.
Szerintem nem általános.

"Mellékesen lenne egy provokatív kérdésem. A gyerek hallott az iskolában arról, hogy a melegek is szexelnek. Mi történt a gyerekkel?
A. Bebuzult
B. Nemet váltott
C. Okosabb lett "
Nem, nem arról hallott, hogy "szexelnek", hanem elmagyarázták részletesen, hogy hogyan csinálják.
Egy 10 éves gyereknek, akinek ez a téma még nem időszerű...
Szóval, a válasz a D, mert igazából semmit nem tanult ebből az esetből...

GyMasa 2022.05.09. 12:43:25

@Larrikin:
"Ez annyira szep tereles, hogy a legfrappansabb valasz talan az lenne, hogy a kormany meg meg sem alakult. Te nem olvasol ujsagot?"
Nem terelés, hanem ez az igazság!
Ha úgy is gondolod, ahogy leírtad, akkor egyet értesz a kormánnyal!

"De komolyra forditva a szot: aki nem teljesen vak, lathatja, hogy a fidesz felult a gendervonatra, es azzal probalja nyugatra eladni az allampartot ero kritikak hitelteleniteset, hogy pusztan kereszteny-konzervativ politikajuk miatt kapnak tamadasokat."
Jah, úgy ől fel a gender vonatra, hogy korlátozza a jogokat???
Vagy, akkor miért rinyálnak egyfolytában a melegjogi aktivisták?
Most akkor ők hazudnak, vagy a kormány?
MOst komolyan nem értelek!

" Itthon ez a gendermizeria elegge kivul esik az altalanos erdeklodesen, ezert hogy a fidesz a sajat kozonsegenek is el tudja adni az exportra szant baromsagot, orosz modra korlatoza az okori irodalmi muvek arusitasat iskolak kornyeken egy pedofil-ellenes torveny reszekent, es az orszaggyulesi valasztasokkal egyszerre abszurd kerdesekrol tartat nepszavazast."
Igen, ez egy érdektelen téma a lakosság kb. 90%-ának.
Ezért kellene a helyén is kezelni ezt a témát, s nem jóval az érdeklődési szintje felett.

" Ugye mennyivel jobban hangzik, hogy a felulrol szervezett korrupcio miatt evekkel ezelott inditott eljaras pusztan fedosztori a buzilobbi politikai zsarolasahoz, de mi megvedjuk a gyerekeinket? Es nem, Norvegiaban sincs olyan irany, hogy a ovodasoknak elobb-utobb homoszexualis aktust kell bemutatniuk az oviban az elfogadas jegyeben."
Szerintem nem terelés a téma.
Az, amit te korrupciónak írsz, az egyszerűen az ország nagyobb részét nem élrdekli, ÉS mindenki tisztában van vele, hogy egy esetleges kormányváltás esetén a másik kormány, és a hodudvara pontosan ugyanúgy lopna, mint orbánék.
(Ez, persze, nem igaz, hiszen egyrészt 12 éve éhezik a háttéremberek java, tehát sokkal durvábban lopnának, hiszen jól kell lakniuk, valamint jól lopni sem tudnak, így nagyon hamar elérnének ismát az ország lehetőségeinek a határára! Ugye orbánék a haszonból lopnak, a szocik, meg közvetlenül a hitelt lopták el, még mielőtt megforgatták volna)

"Legyunk oszintek, nem sikerult a temaval demonstralni, hogy a fidesz valojaban a sajto- es velemenyszabadsag partjan all, inkabb az ellenkezojet sikerult. "
Szerintem ma, Magyarországon bárki bátran elmondhatja a véleményét, mert amiatt nem éri retorzió...

GyMasa 2022.05.09. 12:50:05

@Larrikin:
"Ugy erted, volt pofajuk vitatkozni a sarlatanokkal?"
Azokkal kel is vitázni, csak az a baj, hogy a vírussal kapcsolatban MINDENKI sarlatánnak volt kikáltva, aki nem 100%-ban fújta a narratívát!

" Mert amugy egyes helyeken normalis hangnemu vita folyt a sajtoban a covidot erinto korlatozo intezkedesek hatekonysagarol es a kulonfele kezelesek hatasossagarol is."
Igen, de nem ez volt a jellemző...
Nézd csak meg a Facebook, meg a Google cenzúraszabályait!

" Nehezen mekerulheto elem volt a tortenetben, hogy az egeszsegugyi intezmenyek vilagszerte visszateroen a kapacitasaik es dolgozoik teljesitokepessege hatarara ertek - oh, persze ahol hirzarlat ,nylatkozat stop es a propagandamedia altalanos hallgatasa ovezte a temat, a sajtoszabadsag legnagyobb oromere, ott ez sokaknak kimaradt. "
Ez 2020-ban volt igaz.
Tavalyra már nem volt igaz!
Pl. én próbáltam megtudni, hogy hány kórházi ágy, meg hány COVID ágy van az országban, de sajnos, egy, magát az egészségügyet jól ismerő vitapartner ezt nem volt hajlandó elárulni...
De, arról meg volt győződve, hogy az egészségügy, az akkori 5000 kórházban ápolt beteggel már az összeomlás szélén áll.
Pedig a saját becslése szerint is kb 13-15000 covid ágy volt az országban.
Tehát, a 30%-os leterheltségnél már ment a nyávogás, hogy balhé van...

alöksz róz 2022.05.09. 23:10:33

@Larrikin: a migri-vita és a málta ellen belengetett 7-es cikkely szerinti uniós eljárás az megvan?

alöksz róz 2022.05.09. 23:15:10

@GyMasa: "Azokkal kel is vitázni, csak az a baj, hogy a vírussal kapcsolatban MINDENKI sarlatánnak volt kikáltva, aki nem 100%-ban fújta a narratívát!" - egy agymosottnak ezt hiába magyarázod...

(olyan hülye is van a fórumon, aki a buszra felszállva egyből érezte a levegőből, hogy itten kérem nincs biztonságban)

alöksz róz 2022.05.09. 23:16:49

@Larrikin: "Ugy erted, volt pofajuk vitatkozni a sarlatanokkal?" - jól be is égtek a sarlatánokkal szemben az összes okosságukkal mind egytől egyig...

Larrikin 2022.05.10. 04:01:21

@alöksz róz: " jól be is égtek a sarlatánokkal szemben az összes okosságukkal mind egytől egyig... "
Hm, erdekes velemeny.

Larrikin 2022.05.10. 05:10:44

@GyMasa:
"Jah, úgy ől fel a gender vonatra, hogy korlátozza a jogokat???
Vagy, akkor miért rinyálnak egyfolytában a melegjogi aktivisták?
Most akkor ők hazudnak, vagy a kormány?
MOst komolyan nem értelek!"
Valoban felreertesz. Az USA-ban szep hagyomagya van az identitas politika es az alt right szajkaratejanak gender ugyben, ez az a tema, amit mindenki ismer, igy idealis fugefalevel a fidesznek, hogy erre a temara mutogasson, mint minden kritika okara. Egetvero baromsag, hogy az adott temaban jogalkotoi kenyszer volt, vagy hogy ezzel gyerekeket vedunk. Nem, ezzel szimplan latvanyos de ertelmetlen balhet csinalunk, mert a fidesz erdekeinek az felel meg.

"Ha úgy is gondolod, ahogy leírtad, akkor egyet értesz a kormánnyal!"
Nem gondolom, hogy ha egy kalandfilmben ket no kezenfogva setal, akkor annak megtekintese veszelyezteti a tinedzserek szellemi fejlodeset, es azt sem gondolom, hogy a 10.000 fobol talan ha egyet erinto transzmizeria olyasmi, amirol orszagos nepszavazas kereteben 8 millio szakertonek kell dontenie. Ez abszurd. Azt sem gondolom, hogy az uj szabalyozas noveli a kozjot, nagy valoszinuseggel a fidesz vezerkar sem gondolja ezt, nem is ezt akartak elerni, hanem a nemzetkozi balhet egy ideologiai vitakent pozicionalhato ugyben. Na, az sikerult.

"Az, amit te korrupciónak írsz, az egyszerűen az ország nagyobb részét nem élrdekli"
Na most szolj hozza, hogy az EU-t es a netto befizeto orszagok szavazoit meg erdekli, ezert nem szandekozzak tovabb finanszirozni. Az orszag nagy reszet majd az fogja erdekelni, hogy hova lett a penzboseg. Valoszinuleg akkor sem az fogja felkelteni az erdeklodesuket, hogy a regen is korrupt idokben legfeljebb szazmillios kenopenzekrol szoltak a pletykak, most meg szazmilliardos vagyonokrol szolnak a hirek.

"Szerintem ma, Magyarországon bárki bátran elmondhatja a véleményét, mert amiatt nem éri retorzió... "
Kivalo, back to square one, azt a reszt nagyvonaluan atugrottuk, hogy a fuggetlen media normal mukodeset a hatalom szamtalan eszkozzel akadalyozza, a kozmediaban effektive cenzura van, a fideszes propagandamediat meg hagyjuk is (aminek egyebkent szamos ujsagiroja nem onkent csatlakozott, hanem felvasaroltak folotte a szerkesztoseget, jogilag ketes eszkozoket bevetve).

"Pl. én próbáltam megtudni, hogy hány kórházi ágy, meg hány COVID ágy van az országban, de sajnos, egy, magát az egészségügyet jól ismerő vitapartner ezt nem volt hajlandó elárulni..."
Ez az ev vicce! Kozerdeku adatigenylessel se lehetett megtudni. Kozben az acelos sajtoszabadsagot meltatod:D

"Pedig a saját becslése szerint is kb 13-15000 covid ágy volt az országban."
1. Covid agy mas agyak terhere van, nem az addig unatkozo noverek es orvosok lettek melle allitva.
2. Az orszag nem egyetlen nagy korhaz, ha van is 20 elerheto agy Szegeden, az nem biztos, hogy a Kormendi mentok hatosugaraba esik.
3. 2021 marciusaban a csucson ~13000, decemberben ~7500 fo volt a korhazban apoltak szama. Ennyit arrol, hogy tavaly nem is volt sulyos a helyzet. Valojaban akkor volt a legsulyosabb.

GyMasa 2022.05.10. 09:14:39

@alöksz róz:
Az a bajom, hogy szerintem nem agymosott, hanem egy rohadék, hazug kriptokommunista, aminek attól porcosodik, ha uralkodhat másokon!
Igaz, az érdemi képességei nincsenek meg hozzá, hogy hatalmat szerezzen bárki felett is, ezért kell mindig beállnia az ezügyben valamennyire könnyebb utat jelentö, az aktuális gumicsontot felszopó, gondolkodásra képtelen csordába...

GyMasa 2022.05.10. 09:39:02

@Larrikin:
"Valoban felreertesz. "
Akkor, lehet, hoyg egyértelmübben kellene fogalmaznod, nem?

"Az USA-ban szep hagyomagya van az identitas politika es az alt right szajkaratejanak gender ugyben,... mert a fidesz erdekeinek az felel meg."
Szerintem a "gender-vonatra felszállás" nem azt jelenti, amit a kormány csinál...
Az azt jelenti, hogy pontosan megcsinálnak mindnet, amit ezügyben az EU/USA/LGBTQ aktivisták csak megkívánnak.

"Nem gondolom, hogy ha egy kalandfilmben ket no kezenfogva setal, akkor annak megtekintese veszelyezteti a tinedzserek szellemi fejlodeset,"
Ez így van, amíg mondjuk az adott alkotásban a homosexualitás csak egy mellékszál/tualjdonság, és az aadott alkotás anélkül is képvisel müvészi értéket, illetve az adott szereplö jelenlétének NEM az az egyetlen oka, hogy ö a kényszerüen szükséges leszbikus, fekete szereplö, és semmi mást nem ad hozzá az alkotáshoz.
A jó példa errea "Brokeback mountain" a rossz példa pedig a Dr. Who 11. éveda.

" es azt sem gondolom, hogy a 10.000 fobol talan ha egyet erinto transzmizeria olyasmi, amirol orszagos nepszavazas kereteben 8 millio szakertonek kell dontenie."
MIért is?
Ha meglett rá a törvényileg elöírt aláírásszám, akkor ki kell írni a népszavazást!
Az egy másik dolog, hogy a jelenlegi törvények szerint szinte lehetetlen érvényes népszavazást csinálni, hiszen az érvényesség feltétele a kb. 8 millió szavazónak legalább a fele érvényesen szavazzon...

" Ez abszurd."
Nem, ez a demokrácia!
Szerintem a Fudan egyetemes népszavazás az abszurd...

" Azt sem gondolom, hogy az uj szabalyozas noveli a kozjot, nagy valoszinuseggel a fidesz vezerkar sem gondolja ezt, nem is ezt akartak elerni, hanem a nemzetkozi balhet egy ideologiai vitakent pozicionalhato ugyben. Na, az sikerult."
Jaja, mert "balhét" csinálni figyelemfelkeltésböl (itt az MTV székházban elöadott ellenzéki performanszra és a hasonló dolgokra gondolok) az csak az ellenzének szabad?

"Na most szolj hozza, hogy az EU-t es a netto befizeto orszagok szavazoit meg erdekli, ezert nem szandekozzak tovabb finanszirozni."
Itt is tévedsz!
Ez egy kifejezetten politikai alapú "eljárás"!
Csak az a célja, hogy orbán beálljon a bégetökórusba!
De, orbán nem fog beállni, söt, ha az EU tovább keménykedik, akkor majd szépen belenget mindenféle multikra kivetett különadókat, amivel pótolni fogja a hiányzó EU pénzeket.
És, tudod, kinek fog az nagyon fájni?
A német iparmágnásoknak...
De ök kemény csávók ám.
Szóval aznap lesz majd Olafnak (vagy, ugye az akkori német kancellárnak) egy sürgös vacsorája velük, ahol elmagyarázzák neki, hogy orbán legújabb terve mennyi pénzt húz ki a zsebükböl. És, hidd el, nagyon sok nulla lesz ott, azon a papíron...
Na, és ezután majd hirtelen el fog sorvadni ez a kezdeményezés, illetve valamilyen módon Magyarország mégis megkapja a pénzeket.

" Az orszag nagy reszet majd az fogja erdekelni, hogy hova lett a penzboseg. Valoszinuleg akkor sem az fogja felkelteni az erdeklodesuket, hogy a regen is korrupt idokben legfeljebb szazmillios kenopenzekrol szoltak a pletykak, most meg szazmilliardos vagyonokrol szolnak a hirek."
Hogyne érdeklné!
Hát folyton azt mondjátok, hogy csak az EU-s pénzek tartják életben az ordzágot, tehát, ha azok nem jönnek, akkor államcsöd fog következni!
Azt meg mindenki meg fogja érezni!

"Kivalo, back to square one, azt a reszt nagyvonaluan atugrottuk, hogy a fuggetlen media normal mukodeset a hatalom szamtalan eszkozzel akadalyozza, a kozmediaban effektive cenzura van, a fideszes propagandamediat meg hagyjuk is (aminek egyebkent szamos ujsagiroja nem onkent csatlakozott, hanem felvasaroltak folotte a szerkesztoseget, jogilag ketes eszkozoket bevetve)."
OKé, de azt nem fejtetted ki, hogy hogyan akadályozza a kormány a a "független média" müködését???

"Ez az ev vicce! Kozerdeku adatigenylessel se lehetett megtudni. Kozben az acelos sajtoszabadsagot meltatod:D"
Mi a fenéert kezdjek egy olyanba bele, amikor ott van a blogon egy önjelölt "szakértö" aki az egészségügyröl mindent IS tud?
Nem az lenne a logikus, hogy elmondja a SZÁMOT?
(Persze, miért mondná el, hiszen az a szám nem támogatja a narratíváját...)

"1. Covid agy mas agyak terhere van, nem az addig unatkozo noverek es orvosok lettek melle allitva."
Na, te is kezded?
Tudod háyn covid ágy van, vagy nem?
Ha igen, írd le, ha nem, akkor meg ne okoskodjál olyanban, amihez nem értesz!
De legalább ne rabold az idömet egy irreleváns vitával, amiben egyikünk sem kompetens, és már idejétmúlt a téma

"2. Az orszag nem egyetlen nagy korhaz, ha van is 20 elerheto agy Szegeden, az nem biztos, hogy a Kormendi mentok hatosugaraba esik."
Jaja, mert csak Szegeden, meg Körmenden van kórház, sehol, másutt nincs, ugye?

"3. 2021 marciusaban a csucson ~13000, decemberben ~7500 fo volt a korhazban apoltak szama. Ennyit arrol, hogy tavaly nem is volt sulyos a helyzet. Valojaban akkor volt a legsulyosabb."
Mivel nem ismert a covid ágyak száma, így nem tudom megítélni, hogy ez a szám most sok, vagy kevés.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.10. 10:37:11

@GyMasa:

Nem követtem s vitát, ezért csak annyit jegyeznék meg, hogy állítólag nem a covid-ágyak, hanem a betegellátó személyzet száma volt problémás.

A sajtószabadság sztem azt jelenti, hogy bármi szabadon, cenzúra nélkül megjelenhet. Az, hogy az állami szervek titkolóznak, közérdekű információt visszatartanak, szintén igen komoly gond, de nem a sajtószabadságot érinti, hanem inkább az állam működésének átláthatóságát, vagyis végeredményben demokrácia-deficit.

Larrikin 2022.05.10. 11:23:45

"Akkor, lehet, hoyg egyértelmübben kellene fogalmaznod, nem?"
Tulajdonkepp igaz, nem kell mindenkibol kineznem a szovegertesi minimumot.

"Szerintem a "gender-vonatra felszállás" nem azt jelenti, amit a kormány csinál..."
Szerintem meg olyan ertelemben hasznalok egy metaforat, amilyenben en szeretnek, a szovegkornyezetbol egy erto olvasonak elsore is kiderulhetett. Volna.

"MIért is? Ha meglett rá a törvényileg elöírt aláírásszám, akkor ki kell írni a népszavazást!"
Azert az vicces, hogy te mennyire tajekozott vagy am. Ha a kormany kezdemenyezi a nepszavazast, nincs alairasgyujtes. Azert kell kiirni, mert a kormany kezdemenyezi.

"Az egy másik dolog, hogy a jelenlegi törvények szerint szinte lehetetlen érvényes népszavazást csinálni"
Hurra, unnepeljuk tovabb a csorbitatlan demokraciat, ahol meg a kormany is keptelen egy ervenyes nepszavazast osszehozni. 12 ev, 0 db allampolgari kezdemenyezesre kiirt nepszavazas, 0 db ervenyes nepszavazas.

"Szerintem a Fudan egyetemes népszavazás az abszurd..."
Jogod van a hulye velemenyedhez, de a tenyek kedveert: a Fudan nepszavazasra tenyleg osszegyult a kello alairas. A temajat tekintve is csak elsore ranezesre rendhagyo. Ha ugy tesszuk fel a kerdest, hogy szeretne-e on, hogy a magyar allam az adofizetok penzen egy budapesti egyetemi kampuszt ajandekozzon a Kinai Kommunista Partnak, valoszinuleg a szamodra is ertheto lenne. Ezt a kerdest persze a magyar torvenyek szerent nem lehet feltenni nepszavazason, mert ha igennel szavazol, jelentos koltsegvetesi kiadassal jar.

"Jaja, mert "balhét" csinálni figyelemfelkeltésböl (itt az MTV székházban elöadott ellenzéki performanszra és a hasonló dolgokra gondolok) az csak az ellenzének szabad?"
Na, csak egyetertunk vegre, hogy a balhe volt a kormany celja?

"Itt is tévedsz!
Ez egy kifejezetten politikai alapú "eljárás"!
Csak az a célja, hogy orbán beálljon a bégetökórusba!"
Game, set, match. Ugyesen demonstraltad, hogy a hulyites mukodik.

"majd szépen belenget mindenféle multikra kivetett különadókat, amivel pótolni fogja a hiányzó EU pénzeket."
AZ kulonosen jot fog tenni az FDI-nek.

"OKé, de azt nem fejtetted ki, hogy hogyan akadályozza a kormány a a "független média" müködését???"
Kifejtettem. Pl. allamparti szereplo nem ad interjut fuggetlen mediumnak, a kozerdeku adatigenylest ott szabotaljak, ahol tudjak, sajtotajekoztatokon - ha beengednek egyaltalan fuggetlen organumot - csak elore valogatott kerdeskre valaszolnak, allamparti szereplo nem hirdet a fuggetlen mediaban, a propagandaba viszont omlik a hirdetesi penz, a Pegasus szoftverrel figyelnek meg ujsagirokat, stb. Ez csak a jeghegy csucsa, ha erdekel a tema, nyugodtan olvass utana.

"Mi a fenéert kezdjek egy olyanba bele, amikor ott van a blogon egy önjelölt "szakértö" aki az egészségügyröl mindent IS tud?"
Helyetted megtettek masok, de birosagi itelettel se mentek sokra.

"Na, te is kezded?"
Nezzenek oda, minden hozzanemerto hulye ezt mondja? Pedig ugy tudtad, hogy szazaval epultek a covid-osztalyok Magyarorszagon, specialis covid-agyakkal es addig unatkozo covid-szemelyzettel?

"Jaja, mert csak Szegeden, meg Körmenden van kórház, sehol, másutt nincs, ugye?"
Gratulalok, pontosan megertetted a problema termeszet, a szemlelteto peldaval lehet a problema. Nem azzal, hogy a valosagban a betegek es a kapacitasok teruleti eloszlasa kulonbozo.

"Mivel nem ismert a covid ágyak száma, így nem tudom megítélni, hogy ez a szám most sok, vagy kevés. "
Akkor bizd magad a lezaras-ellenes Orban sleppre, ha ok is ugy lattak, hogy lezaras nelkul katasztrofa lesz, akkor ez a szam a korhazi ferohelyekhez kepest egeszen biztosan sok. Az intenziver kerulo betegek mortalitasat elnezve kulonosen.

alöksz róz 2022.05.10. 11:49:47

@Larrikin: "szillogizmus" - értem.
mivel a világon semmi olyat nem írtam amiből ez következik, vagy a szövegértéssel vagy a logikus gondolkodással van problémád.

vagy mindkettővel :-)

alöksz róz 2022.05.10. 11:51:41

@alöksz róz: vagy az is lehet h egyikkel se, de akkor a gymasának van igaza ahogy jellemez.

kimaradt valami?

GyMasa 2022.05.10. 12:56:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Nem követtem s vitát, ezért csak annyit jegyeznék meg, hogy állítólag nem a covid-ágyak, hanem a betegellátó személyzet száma volt problémás."
Teljesen mindegy!
Az a probléma, hoyg vannak ezek a nagyképü, önmagukat "szakértönek" beállító, arrogáns kis pöcsök, akik óriási magabiztossággal osztják az észt, aztán, amikor rákérdezel konkrétumokra, akkor kiderül, hoyg tulajdonképpen fogalmuk sincs a valós számokról!
Mert, ugye a 13000 covid beteg az egymagában nem mond el semmit az egészsségügyi rendszer leterheltségéröl. Ahhoz tudni kell, hogy mennyi ágy/ember van, és mennyi beteget tud ellátni aaz egészségügy.
Az egész, anno onnan indult, hoyg az a "szakértö" a 4500 betegnél elkezdte a virnyákolást, hogy már akkor túl van terhelve az egészségügy...
Én meg meg mertem töle kérdezni, hogy mennyi a plafon?
Erre bebökött valami 15000 ágyat, amire mondtam neki, hogy 30%-os leterheltségnél ne mondjuk már, hogy túl vannak terhelve...
Aztán, késöbb már csak 13500 ágy volt..

"A sajtószabadság sztem azt jelenti, hogy bármi szabadon, cenzúra nélkül megjelenhet. Az, hogy az állami szervek titkolóznak, közérdekű információt visszatartanak, szintén igen komoly gond, de nem a sajtószabadságot érinti, hanem inkább az állam működésének átláthatóságát, vagyis végeredményben demokrácia-deficit."
Igen, ebben egyet értünk, de ez nem csak magyar sajátosság...
Próbáld meg itt, a német kormánytól megtudni, hogy mennyi pénzt tapsoltak el az amúgy, a tények tükrében teljesen hatástalan Energiewende-re?
SOk-sok éve, 1000milliárd EUR-nál megállt a számláló.

GyMasa 2022.05.10. 13:29:49

@Larrikin:
Mostmár nem reagálok minden egyes sorodra, mert kezd ez a dolog elszabadulni...

"Hurra, unnepeljuk tovabb..."
Azért, mert rossz a törvény!
Leírtam, hogy miért nem lesznek ezek érvényesek, csak te vádolsz engem szövegértési nehézségekkel, pedig, ahogy nézem te sem vagy ebben otthon teljes mértékig:
AZért lesznek érvénytelenek, mert MÁS az érvényességi szabály aválasztásokra, és más a népszavazásokra.
Azaz, egy választasnál a LEADOTT szavazatok aránya dönt, míg a népszavazásnál az ÖSSZES, szavazásra jogosult több, mint felének kell leadnia érvényes szavazatot.
Azaz a fidesz 54%-ot ért el a szük 3 millió szavazatával, de a népszavazáson majdnem 4 millió érvényes szavazat kellett volna az érvényességhez.
Ami meg is lehetett volna, ha az ellenzék nem kampányol, az "adjanak le miel többen érvénytelen szavazatot" mellett.

"Jogod van a hulye velemenyedhez, de a tenyek kedveert:"
Látod, ezért jó a demokrácia!
Neked is lehet "hülye véleményed" meg nekem is.
Csak, ahogy nézem, én alapvetöen tiszteletben tartom a tiédet, de te az enyémet nem.

" a Fudan nepszavazasra tenyleg osszegyult a kello alairas."
Hát, akkor majd szavazni fogunk róla! És, akkor az ellenzék elmondhatja, hogy végigvitt egy népszavazást.
Söt, ha nem szabotálják el, akkor akár még érvényes is lehet, mert a fidesz biztosan nem fog az érvénytelen szavazat leadására kampányolni.
(Igaz, ez valoszínüleg azért lesz majd érvénytelen, mert NEM fog 4 millió ember elmenni, hogy csak emiatt szavazzon, hiszen rossz a törvény...)

"Na, csak egyetertunk vegre, hogy a balhe volt a kormany celja?"
Nem értünk egyet!
Te nevezted "balhé csinálasnak" (FIGYELEM, NEM SZÓ SZERINTI IDÉZET)
Én pedig csak rákérdeztem, hogy miért csak az ellenzék joga a balhé csinálása?
Mert, ha elfogajuk az ellenzéktöl, hogy joguk van "balhét" csinálni, akkor arra MINDENKINEK joga van.

"Game, set, match. Ugyesen demonstraltad, hogy a hulyites mukodik."
Jaja, akkor belátod, hogy igazam van, és téged hülyítenek?

"AZ kulonosen jot fog tenni az FDI-nek."
Nos, a Magyarországon üzemelö mutlik, meg fejlesztöközpontok elsösorban olyan termékeket gyártanak, amit NEM a magyarok vesznek meg csak (Lásd a 20+milliós AUDI/Mercedes).
És, mivel csak fenyegetés (értsd hogy esze ágában sincs ezt valóban is bevezetni, de szüksége sem lesz rá, mert a német iparmágnások rendelkeznek azzal a lobbierövel, amivel ezt meg tudják elözni.) soha nem lesz VALÓJÁBAN ilyen adó bevezetve.
ELmenni meg semelyik multi nem fog, mert a 2010 utáni ágazati különadók sem üldöztek el senkit. Söt, azóta más, nyugat európai országok is kivetettek ilyesmi adókat.

"Kifejtettem. Pl. allamparti szereplo nem ad interjut fuggetlen mediumnak,..:"
Ez szerintem nem a sajtószabadásg témaköre. Ez a következménye a szabad, független sajtó viselkedésének.

" a kozerdeku adatigenylest ott szabotaljak, ahol tudjak,"
Ez nem sajtószabadság ügy megint, ahogy azt Kovacsne leírta, hanem demokrácia deficit.
Nem, mintha mondjuk a gyurcsány kormány nem csinált volna ilyet (megjegyzem, aktív EU-s támogatással) amikor nem hozta nyilvánosságra a választások elött a VALÓS költségvetési adatokat.

"Helyetted megtettek masok, de birosagi itelettel se mentek sokra."
De, akkor miért mondta ez az illetö, hogy tudja, csak nem fogja elmondani?
a., tényleg tudja, csak egy faszfej, kötözködö barom
b., fogalma sincs róla csak egy faszfej kötözködö barom
Teljesen mindegy, ugyanis mindkét esetben egy vitaképtelen alak.

"Nezzenek oda, minden hozzanemerto hulye ezt mondja?"
Nem nem tudom, mi a helyzet, és azok sem mondták meg, akik azt állították, hogy tudják.
Te tudod a számot?
Ha igen, miért nem akarod elárulni?
Ha nem tudod, akkor meg miért csinálsz úgy mintha tudnád, és miért gúgyolódsz azon, hogy én nem tudom?
Ez nem a kiszabott Coca Cola receptje, hogy nem szabad tudni róla!
Így csak egyetlen okát tudom elképzenli ennek a titkolózásnak, hogyha kiderülne az igazság, akkor az szembemenne a vírusfelszopó narratívával!
De, ez a téma már nem aktuális, hiszen február 24 óta mindenki katonai szakértö, a vírus az megszünt!

"...Nem azzal, hogy a valosagban a betegek es a kapacitasok teruleti eloszlasa kulonbozo."
Én megértettem a példádat, csak az a baj, hogy a szokásos, nem realisztikus, kisarkított példa, és egyböl rámutattam a példád hibájára.
Ugyanis már eddig is szokás volt, hogy betegeket távolabbi kórházakba szállítottak vizsgálata, vagy kezelésre. Azaz, egy szegedi beteget el tudnak vinni Félegyházára (kb 50 km) vagy Kecskemétre (kb. 90 km) de semmieppen nem Körmendre (414 km).
A példá ugyanis arra utal, hogy nem megvitatni akarod a dolgokat, hanem azt szeretnéd, hogy neked legyen igazad!

"Akkor bizd magad a lezaras-ellenes Orban sleppre, ..."
És, mi van akkor, ha én nem akarom magamat senkire rábízni, hanem szeretném megtudni azokat az adatokat, amikre magam szerint szükségem van, és én levonni a saját következtetésemet?

Larrikin 2022.05.10. 15:19:03

@GyMasa:
"Azért, mert rossz a törvény!"
Nem emlekszel ki alkotta e rossz torvenyt, es mi koze lehet ennek a blogposzthoz? Segitek: a fidesz, es az a koze, hogy e "jelzo nelkuli" illiberalis jelzovel ellatott demokraciaban tobbek kozott a nepszavazas intezmenye is kiuresedett.

"ha elfogajuk az ellenzéktöl, hogy joguk van "balhét" csinálni, akkor arra MINDENKINEK joga van"
Ha ragaszkodsz hozza, joga epp van, de 1. torvenykezni a balhe kedveert nem a demokracia unnepe, 2. az autokracia vedelme erdekeben balhezni nem a demokracia unnepe.

"ELmenni meg semelyik multi nem fog"
Idejonni se nagyon, az eddigieket tekintelyes kozpenzeso vonzotta be. Egyebken jo lenne ranezni a magyar es az unios (de akar a nemet) gazdasag meretere es az egymasra utaltsag mertekere, mielott fantasztalni kezdunk.

"Ez nem sajtószabadság ügy megint, ahogy azt Kovacsne leírta, hanem demokrácia deficit."
A nemzetkozi irodalomban ezt is a freedom of press reszekent taglaljak. A XXI. szazadban a kerdes meg Oroszorszagban sem az, hogy az alkotmany garantalja-e a sajto szabadsagat.

"De, akkor miért mondta ez az illetö, hogy tudja, csak nem fogja elmondani?"
Vele kell megbeszelned.

"Te tudod a számot?"
Nincs pontos szam. 2020-ban a miniszterium kb. 30 ezer agy felszabaditasat rendelte el, az ellatorendszer mar ettol majdem osszeomlott, utana nem volt fix 'covid agyszam'.

"Én megértettem a példádat, csak az a baj, hogy a szokásos, nem realisztikus, kisarkított példa, és egyböl rámutattam a példád hibájára."
Nem ertetted meg, NEM sarkitott a pelda! Amikor a kapacitasok kozel telitettek, olyankor a szomszedos korhazban jellemzoen ugyanugy nincs hely, csak valahol tavol, mivel a jarvany teruletileg nem egyenletesen fut le.

Larrikin 2022.05.10. 15:25:18

@alöksz róz: kimaradt, pl. hogy nem erted, hogy mukodik a szillogizmus. Reszedrol elegendo egy allitas, a masik a vitapartneredtol szarmazott, akinek az allitasara reagaltal.

Larrikin 2022.05.10. 15:26:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nem követtem s vitát, ezért csak annyit jegyeznék meg, hogy állítólag nem a covid-ágyak, hanem a betegellátó személyzet száma volt problémás. "
Az egeszsegugyben nem a butort ertjuk agy alatt.

Larrikin 2022.05.10. 15:39:16

@GyMasa: "Az a bajom, hogy szerintem nem agymosott, hanem egy rohadék, hazug kriptokommunista, aminek attól porcosodik, ha uralkodhat másokon!
Igaz, az érdemi képességei nincsenek meg hozzá, hogy hatalmat szerezzen bárki felett is, ezért kell mindig beállnia az ezügyben valamennyire könnyebb utat jelentö, az aktuális gumicsontot felszopó, gondolkodásra képtelen csordába..."
Nem lehet, hogy neked kellene megtanulni uralkodni magadon? Mi ez, virtuális toporzékolás?

alöksz róz 2022.05.10. 15:55:59

@Larrikin: csak épp az nyomokban sem tartalmazott semmi olyasmit, mint amit te írtál.

mi ez, valami gagyi árnyékbokszolásra próbálsz rávenni?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.10. 18:00:58

@Larrikin:

"Az egeszsegugyben nem a butort ertjuk agy alatt."

Was du nicht sagst!
Csak nem mindegy, hány fizikai ágyra jut 1 orvos, nővér, sőt takarító. Ha még emlékszel, a szakszemélyzet rendszeresen kifogásolta, hogy túl sok beteget kell ellátnia egy orvosnak, nővérnek, és ez a gyógyítás eredményességét rontja.

Azt azért kétlem, hogy durván felpumpálták volna a számokat.

Larrikin 2022.05.11. 02:14:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Csak nem mindegy, hány fizikai ágyra jut 1 orvos, nővér, sőt takarító. "
Elvben ezt a kapacitast fejezzuk ki agyszamban. A terv olyasmi lehetett, hogy a 17 ezer lelegeztetogep, a felszabaditott 30 ezer agy es a katonai mintara mozgositott szemelyzet barmekkora hullam kezelesere eleg lesz. Nem lett.

GyMasa 2022.05.11. 08:42:56

@Larrikin:
""Azért, mert rossz a törvény!"
"Nem emlekszel ki alkotta e rossz torvenyt, es mi koze lehet ennek a blogposzthoz? "
SOse állítottam, hogy a fidesz hibátlan.
De azzal sem értek egyet, hogy MINDENT rosszul csinálnak.
Vannak, amiket jól csinálnak, és vannak, amiket rosszul.
Ezzel adott is a feladata az ellenzéknek, tessék legalább beadni egy törvényjavaslatot, aztán, ha gonosz fidesz elkaszálja, akkor legalább kijelenthetik, hogy ök megpróbálták.

"ha elfogajuk az ellenzéktöl, hogy joguk van "balhét" csinálni, akkor arra MINDENKINEK joga van"
Ha ragaszkodsz hozza, joga epp van, de 1. torvenykezni a balhe kedveert nem a demokracia unnepe, 2. az autokracia vedelme erdekeben balhezni nem a demokracia unnepe.

"Idejonni se nagyon, az eddigieket tekintelyes kozpenzeso vonzotta be."
Te nem olvasol híreket?
Pl. az utóbbi években nagyon sok fegyvergyár alakított magyar gyáregységket.
Ja, és most, hogy tudjuk, mi a helyzet Ukrajnában, az összes odatelepült multi el fog onnan menni. Ukrajnának kb. gazdaságilag vége van jó 10-20 évre...Nyilván nem mind Magyarországra, de sokan.

" Egyebken jo lenne ranezni a magyar es az unios (de akar a nemet) gazdasag meretere es az egymasra utaltsag mertekere, mielott fantasztalni kezdunk."
Te nem érted, hogy müködnek a magyarországi multik. Ezért mondasz ilyen butaságokat.
Anémet és a magyar bér között még jelenleg is akkora a szakadék, hogy vastagon megéri nekik Magyarországra jönni.

"Nincs pontos szam. 2020-ban a miniszterium kb. 30 ezer agy felszabaditasat rendelte el, az ellatorendszer mar ettol majdem osszeomlott, utana nem volt fix 'covid agyszam'."
Akkor miért kell már 4500 beteg esetén huhogni, hogy bedugult az ellátórendszer?
Hiszen a 30 000-nek a 4500 az a 15%-a?

"Nem ertetted meg, NEM sarkitott a pelda!"
De, igen, az mert csak a te fejedben alternatívája egy szegedi kórháznak Körmend!
A Valódi világban kb Körmen szóba sem kerül!

" Amikor a kapacitasok kozel telitettek, olyankor a szomszedos korhazban jellemzoen ugyanugy nincs hely, csak valahol tavol, mivel a jarvany teruletileg nem egyenletesen fut le."
A covid tipikusan olyan volt, hogy minél nagyobb volt az adott város, annál több volt a beteg.
de ekkor is inkább Budapest, vagy Debrecen, mint Körmend!
De, kíváncsi vagyok a véleményedre:
A covid velünk van több, mint 2 éve.
Eddig hányszor fordult elö, hogy Szegeden úgy megtelt a covid osztály, hogy BÁRHOVÁ máshová kellett átszállítani covidos betegeket.
(Vagy bárhol máshol az országban?)

GyMasa 2022.05.11. 08:44:22

@Larrikin:
"Mi ez, virtuális toporzékolás?"
Nem, ez egy bövített, tágyilagos tényközlés volt.

GyMasa 2022.05.11. 08:45:31

@alöksz róz:
"mi ez, valami gagyi árnyékbokszolásra próbálsz rávenni?"
Igen folyamatosan azzal próbálkozik.
Kiváló, profi vitapartner.
(nem)

Larrikin 2022.05.12. 11:26:52

@GyMasa:
Dismissed. A vitakulturamra es szemelyemre tett megjegyzeseidet konnyeden visszautasitom: tobb alkalommal latvanyosan nagyot tevedtel, tobbszor a sajat ervelesed cafolta a sajat allitasodat, ugy neveztel hazudozonak, hogy egyetlen tenyallitasomat sem vontad ketsebe, engem allitasz be DK-snak, holott neked tobb kozod van hozzajuk, tobb temaban teljes fogalmatlansagrol tettel tanubizonysagot, tenykent kezelted a propagandat, ennek ellenere az onbizalmad megis toretlen, sot, ugy erzed, neked van 'igazad' (mindegy is, miben), cseppet sem erzed cikinek a teljesitmenyed, sot, lathatoan ugy erzed, tied a moral high ground. Minek panaszkodsz.
Egyebkent, ha visszaolvasod, en nem aggattam rad jelzoket, nem vagtam a fejedhez legbolkapott vadakat, nem irtam rolad pitianer tiradakat masoknak, szoval ha jobba szeretned tenni a vilagot, eloszor onreflexioval probalkozz.

GyMasa 2022.05.12. 13:55:47

@Larrikin:
Ámen!
Én sem akarok több időt pocsékolni a veled való szócséplésre!

apro_marosan_petergabor 2022.05.14. 20:06:33

A nyugat jelenleg ideológiai válságban van.
Az úgynevezett baloldal alól kicsúszott a talaj, mert általában jól élnek az emberek, nincsen "proletáriátus", legfeljebb lumpenprolik - az meg mindig lesz.
Ezért a "progresszióban")ál-progresszió) keres menedéket, felfújt (szakmaiatlan) ultrazöldítés (nem kell nekünk erőmű, mi az áramot a konnektorból vesszük - színvonallal), LMBTQ_XYW őrület férfiszüléssel stb., cancel, woke, BLM anarchia és erőteljes libero véleményterror.
Másrészt e mögött komoly tökéscsoportok érdekei is mogatják a dolgokat (Soros), miután kisebbségi diktatúra a cél (általában ez a baloldal módszere), nem törvényese, s szabályok között, hanem nehezen megfoghatóan nyomulnak, zsebben fogott illetve túlmozgásos, magukkal mit kezdeni nem tudó, pártárvákkal, mozgalmárokkal ezek a NGO-k.
Aki nincsen velük, az halálos ellenségük, Gulagra küldenék, ha tehetnék.
S így nyomják be szebben fogott vagy karrierista embereiket az EU parlamenti széksorokba, kicsit a szabadkőművesek, scientológusok kapcsolati tőkés (hálózati) módszerei alapján.
De a józan többségnek közép-kelet Európában ez nem kell.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.15. 07:54:53

@apro_marosan_petergabor:

"Az úgynevezett baloldal alól kicsúszott a talaj, mert általában jól élnek az emberek, nincsen "proletáriátus", legfeljebb lumpenprolik - az meg mindig lesz."

Ezért keresnek - vagy kreálnak - újabb és újabb megvédendő kisebbségeket.

fkv.115 2022.06.12. 09:45:31

"évtizedek óta lenézően osztogatják az észt, hogy miképp is kéne élnünk"

Ha már egyszer mi akartunk beilleszkedni hozzájuk, és nem fordítva... De mi ez a rácsodálkozás a világra? 1000 éve Géza fejedemnek is osztották az észt hogy kéne élnünk. Ha itt akarunk maradni. Nem kötelező beilleszkedni, mehetünk vissza a pusztába, mint a hunok, mongolok, besenyők. De ha itt akarunk maradni, annak ára van. Akkor is volt. De Géza fejedelem nem nyígott mint egy fürdőskurva, hanem meglépte amit kellett. Ezért őa magyar állam atyja, és nem te, blogger.

"Zelenszkij egyetlen tollvonással betiltotta az összes ukrán ellenzéki pártot"

Nem az összeset, csak a ruszkiszopókat.

"Sokkal tisztább lenne annyit mondani: Az EU és az USA immáron nem hisz a népfelség elvében, csakis az olyan vezetőkben, akiket ők maguk neveznek ki, vagy hagynak jóvá."

Mert a ruszkik talán nem ebben hisznek? Lukasenkót talán nem ők tartják a nép nyakán, a nép ellenében? Akkor miért csak az E-nálU és az USA-nál probléma ugyanez? Kettős mérce? Ha meg ott rendben van, itt is legyen!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.06.12. 11:15:50

@fkv.115:

"Ezért őa magyar állam atyja,"

Az USE meg a magyar államiság sírásója lenne, ott mi max. egy apró tartomány lennénk, nulla beleszólással a sorsunkba.

"Akkor miért csak az E-nálU és az USA-nál probléma ugyanez"

Ezzel elismerted, hogy igaz az idézett állítás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.06.12. 11:25:05

@fkv.115:

"Nem az összeset, csak a ruszkiszopókat."

Ezért mintademokrácis Ukrajna. Magyarország meg diktatúra, hiszen nálunk szabadon működhetnek a magyar államiságot az USE-be beolvasztva megszüntetni akaró pártok.

Mesterséges Geci 2022.11.14. 13:57:21

Ritka retardált állat aki ezt a blogot írja...

G. Nagy László 2022.11.14. 22:52:09

@Mesterséges Geci: Nagyon köszönöm a kedves, méltató szavakat, megtisztelsz. Ez minden kritikád, avagy van annyi eszed, hogy érdemben is hozzá tudsz szólni?

apro_marosan_petergabor 2022.12.09. 12:01:49

Hosszú idő után elolvastam ismét a topic alapjául szolgáló posztot, s megállapítottam, nem vaszített aktualitásából, s hitelességéből.
- Magyarország önálló szeretne lenni (nem megy könnyen - ez nagyaon zavar néhány nyugati csinovnyikot)
- Van olyan jó a demokrácia nálunk, mint nyugaton, ha nem jobb
- A szólásszabadság fontos, ezt a vívmányt akarják nem csak tőlünk, de nyugattól is elvenni, nem csak Európában de az USA-ban is. Ez azért szomorú, mert ez ott jó ideig csorbítatlan volt, de erősen változni látszik
- Azok a nyugatiak akik erősen papolnak a demokráciáról, s jogállamisáól, általában csírájában fojtanák azt, rajtunk is elvégezve
- Mindez elég élesen jelentkezik az USA-Orosz háborúval, más olvasatban az Orosz-Ukrán háborúval kapcsolatban

G. Nagy László 2022.12.09. 12:24:36

@apro_marosan_petergabor:

Köszönöm. Természetesen abszolút egyetértek, ugyanígy látom.
süti beállítások módosítása