téveszmék

téveszmék

"A demokrácia a csőcselék uralma"

2022. április 30. - G. Nagy László

cnn2_2.jpg

 

Egészen bicskanyitogató, ahogyan a nyugati nagyokosok kioktatnak bennünket demokráciából. A jelenség egyáltalán nem új; évtizedek óta lenézően osztogatják az észt, hogy miképp is kéne élnünk. Ami megváltozott: ma már a formára sem adnak. Ma már úgy dirigálnak és úgy kérnek számon, hogy a demokráciát, mint hajdanvolt nemes eszmét is látványosan a sutba hajítják. Ma már semmi sem számít.

 

Aki látta a CNN e heti, Szíjjártó Péterrel készített interjúját, bizonyára hozzám hasonlóan csak kapkodta a fejét. Amikor a külügyminiszter arra hivatkozott, hogy a kormányoldal újfent kétharmados többséget szerzett, s ez a tény politikai irányvonaluknak komoly és elvitathatatlan legitimitást ad, a riporter ekképp reagált: "Nem, nem, nem! Minden tiszteletem mellett, Miniszter úr, ez az érvelés olyan, mint amikor megkérdezzük a gyerekeket, hogy kérnek-e fagyit..." Mit jelent ez? A magyar nép éretlen taknyosokból áll, akiknek fogalmuk sincs, hogy mi a jó nekik. Muszáj kívülről megmondani ennek a tízmilliós csőcseléknek, hogy merre menjenek. A liberális attitűd a magyar választópolgárokkal szemben nem alkalmazható, mert annyira idióták vagyunk, hogy a végén még kárt teszünk magunkban...

 

Ugyanebben a riportban - mindössze pár perc eltéréssel - Szíjjártó letolást kap, amiért nem szállítunk fegyvert Ukrajnának. Hogy miért kéne ezt tennünk? Mert Zelenszkij ezt kérte. Tetszik érteni? Zelenszkij az az übermensch, akinek akarata, elképzelése, vágya megkérdőjelezhetetlen. Orbáné viszont nagyon is megkérdőjelezhető. Miért? Csak. Nyilván nem a demokratikus felhatalmazásuk miatt, hiszen amíg a magyar miniszterelnököt immár ötödször ültette székébe a nép, addig Zelenszkij egyetlen tollvonással betiltotta az összes ukrán ellenzéki pártot. Olyan elképesztő ez a kontraszt, hogy csak egyre lehet gondolni: a nyugat - az Isten, a haza, a család, a biológia és az egyéb tudományok után - már a demokráciában sem hisz. Sőt épp ellenkezőleg: minél antidemokratikusabb egy állam, annál közelebb áll Brüsszel és Washington szívéhez. Természetesen joguk van így érezni, így gondolkodni, csak akkor nem kéne olcsó színházat játszani jogállami eljárással és hasonló bohóckodásokkal. Sokkal tisztább lenne annyit mondani: Az EU és az USA immáron nem hisz a népfelség elvében, csakis az olyan vezetőkben, akiket ők maguk neveznek ki, vagy hagynak jóvá. Ez legalább egyenes beszéd volna.

 

A művelt Olvasó pontosan tudja, hogy a címbéli téveszme Platóntól való. Az ókori görög bölcs mélyen hitt abban, hogy tökéletes társadalmi berendezkedés esetén egy jó, filozófus király áll a nép élén. Tudta ugyanakkor azt is, hogy nincs borzalmasabb, mint egy rosszakaratú diktátor. És persze úgyszintén tisztában volt azzal - és a történelem vastagon igazolta utólag is -, hogy elképesztően nagy lutri, hogy egy teljhatalmú, avagy közel teljhatalmú vezető miként funkcionál, ha pozícióba kerül. Láthatjuk: évezredek óta folyik a vita arról, milyen az optimális hatalom. Legyen-e egyáltalán állam, avagy éljünk inkább valamiféle anarchiában? Ha létezik állam, legyen-e demokrácia, vagy inkább az önkényben hiszünk? Ha létezik demokrácia, az milyen legyen? Teljes? Cenzushoz kötött? Iskolai végzettségen alapuló? Csak a férfiak szavazhatnak? Esetleg csakis a nők? Legyen közvetlen demokrácia, s minden lényeges kérdésben - akár az ügyfélkapunkon keresztül - együttesen döntsünk? Ezek mind legitim kérdések és napokon keresztül vitatkozhatunk felettük - ahogy jó társaságban, némi vörösborral kísérve esetenként ezt meg is tesszük. Egyet viszont minden jóérzésű ember visszautasít, ez pedig a képmutató játszmázás. Ha a demokrácia tiszteletét hirdetjük, akkor cselekedjünk és beszéljünk is akként.

 

A választásokat követően Orbán Viktor első nemzetközi útja a pápához vezetett. Sokan elmondták már, mennyire jelképértékű volt ez a látogatás - tökéletesen így látom magam is. Ferenc pápa kapcsán sok rosszat el tudok mondani - és mindezeket számtalanszor meg is írtam már -, azonban a háborús konfliktus dolgában abszolút a jó oldalon áll: a békét szorgalmazza. A magyar nép egyértelműen ugyanezt az álláspontot képviseli, ám mintha egyedül maradtunk volna ezzel a természetes vágyunkkal. Mintha a Vatikánon és rajtunk kívül Európa többi vezetője inkább a háborút éltetné. Tényleg mi vagyunk az idióták? Tényleg igaza volna Platónnak, s a demokrácia valóban a csőcselék uralmát jelenti? Engem speciel nehéz lesz meggyőzni efelől. Jelenleg nagyon is úgy tűnik, hogy a magyar átlagszavazó jócskán bölcsebb és tisztességesebb, mint a nyugat politikateremtő átlagbürokratái és sajtómunkásai.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr7317817095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peter Smeaton 2022.04.30. 16:05:38

Kérlek linkeld be az interjút, ha lehet olyat, ami magyar feliratos

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.04.30. 16:54:08

A demokrácia nem a csőcselék uralma, mert lehet nem azok vannak a legtöbben, hanem mondjuk a "zombi"-k.

Igazából a közvélekedésre való hivatkozás és más egyéb érvelési hibák terméke. Tehát a politika már önmagában a szavazás miatt a legnagyobb ÁLTUDOMÁNY.

11. közvélekedésre hivatkozás:
Az követi el, aki azt állítja, hogy egy állítás igaz vagy igazabb, mint egy másik, mert a benne foglaltak úgymond köztudottak, mert többen, sok ember, majdnem mindenki egyet ért vele. Az ilyen valójában ál-érvelések több okból is hibásak lehetnek: Az általánosan elfogadott dolog is lehet nem igaz, sok ember is tévedhet. Példa rá:
- Köztudott dolog, hogy a világunkat "Isten" teremtette.
- Köztudott dolog, hogy a világunk az Ősrobbanással keletkezett.

Humble 2022.04.30. 17:09:05

Az első útja a pápához vezet: egy olyan intézményhez, amely évszázdokig csak ártott az emberiségnek és magának a kereszténységnek is. Mint mondják "a pápaság dele az emberiség éjjele volt" is és csak arra vár, hogy az államhatalom újbóli támogatását élvezze....

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.04.30. 17:37:54

@Humble:

St. Hawking négy pápánál is járt és tagja volt a pápai (Vatikán és nem magyar város) áltudományos akadémiának is ... Az áltudományosság egyik ismérve a pápákkal való haverkodás.

Sir Gombóc 2022.04.30. 17:58:23

@vilagnezet.blog.hu: "Az általánosan elfogadott dolog is lehet nem igaz, sok ember is tévedhet. Példa rá:
- Köztudott dolog, hogy a világunkat "Isten" teremtette.
- Köztudott dolog, hogy a világunk az Ősrobbanással keletkezett. "

Ez a két állítás valójában nem zárja ki egymást.

Szalay Miklós 2022.04.30. 18:09:00

Egy alapos kis összefoglaló demokráciáról és diktatúráról, a demokrácia visszásságairól:

egyvilag.hu/temakep/076.shtml

+ Ki ne hagyjátok: Orbán rendszerének tömör de alapos összefoglalója:

youtu.be/7MlFxwYoQFM

Vagy el is lehet olvasni:

egyvilag.hu/index.shtml#PT111_orbanisztanmukodese

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.04.30. 18:11:22

@Sir Gombóc:

Persze, mert mindkettő KAMU. Mindkettőt megszavazták ...

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2022.04.30. 18:14:54

@Szalay Miklós:

Ha az a SZ.M vagy aki a Kálvinista Apologetikával közösen mutatkozott számtalan alkalommal ... nos az a csőcselék már elbukott. Ok Te is tettél érte, meg segítetted is őket egyben ...de a KO-t végül jómagam vittem be.

Ovinak meg muszáj lesz megint irányt változtatnia, mert a Tömeges kigyógyulás az Isten mémből korszakát éljük.

Kivlov 2022.04.30. 18:31:22

A retkes, b*zi NY-on akkora a jólét, hogy már mással nem tudják lekötni magukat, mint azzal hogy más dolgába belepofázzanak.
Talán azért is, mert ha a saját dolgukkal foglalkoznának, akkor kiderülne hogy sokszor ott is szar van a palacsintában.

Motorogre 2022.04.30. 19:58:34

analóg példa: a teljes sakkvilág közösségét (többmilllió hozzáértő...) egy közepes nagymester is könnyen megverte, nem is egyszer. A neten beérkeztek a közösség javaslatai az ellenlépésről ... hiába volt közte néhány bajnoké is ... a legtöbb szavazatot kapott lépést lépte a Sakkvilág ... azaz egy jó átlagos szint alakult ki. Míg a Nagymester egyedül döntött.. persze hogy nyert.
Ha pl. az atomerőművekről úgy lenne online népszavazás, hogy előtte egy releváns tesztet kell kitölteni és a szavazat súlyszámát az ott elért pontszám adná (lehet anyázni hogy ez bizony undorító CENZUS) - akkor a Karpovok, Kaszparovok, Fischer-ek, Botvininek is szóhoz jutnának, érdemben....

csakeztengedte 2022.04.30. 20:14:46

Hát Mo-on a prolik döntik el a szavazásokat. Az eddigi összeset. Nincs itt értelmiség, csak az egyre hülyébbek paradicsoma. Egy proliország, agyarország. Horn, Gyurcsány, Lendvai, Kuncze, Orbán, Szíjjártó, Kósa meg az eddigi összes többi, édes istenem...
Itt valami csodát várni teljesen felesleges.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.04.30. 20:21:07

@csakeztengedte:

Ja ... még mindig túl sok a régi KISZ titkár és volt MSZMP tag a kormányban és annak pártjaiban. A volt besúgókat meg ugye.... titok megtudni...
Demagógia csöcsön nőttek fel és nem is nagyon tudnak mást.

Boldeone2 2022.04.30. 20:27:20

Az ókori demokrácia lètrejöttènek oka az volt, hogy megakadályozza a türannisz , a zsarnokság kialakulását. Ez jellemzően úgy következhetett be, hogy egy sztratègosz , egy nagyhatalmú vezető a nèpet fèlrevezető színjátèk ( propaganda ma) segítsègèvel egyeduralomra jutott. A demokrácia akkor mèg közvetlen volt , a játèkszabályokat úgy alakították ki, hogy ne alakuljon ki az említett túlhatalom, illetve a phülèk kialakításánál vigyázni kellett, mert már akkor is volt egyfajta városi polgár\ kereskedő - földműves ellentèt...
A modern demokrácia lènyege sem a többsèg uralma - bár ez filozófiai vita tèmája lehet , lsd : Notturno : Hayek ès Popper demokrácia vitája
A modern demokrácia egyfajta èrdekegyensúlyt , konszenzust jelent a társadalomban együtt jelenlèvő többfèle èrdekcsoport között, nem pedig a sok esetben konstruált többsèg uralmát ...a legfőbb ismèrvei mèg a hatalom korlátossága, a valós elszámoltathatósága, a hatalmi ágak szètválasztása, a jogállam , a polgári szabadságjogok lète, az egyenlő verseny a hatalomèrt, a váltógazdálkodás, az ideológialag semleges állam, állami erőszak visszafogása , stb...
Ha ezek az ismèrvek nem teljesülnek , akkor általában nem demokratikus ès nem plurális rendszer èpül
Absztrakt vitába bele lehet menni , hogy mennyire demokratikus egy állam , meg mennyire nem , mennyire teljesülnek a demokrácia- kritèriumok
Lehet beszèlni teljes demokráciáról, hiányos ( flawed ) demokráciáról, hibrid rezsimről, autokraciaról ès totalitárius államról

A lènyeg : vannak általános percepciók , ahol az államok el vannak helyezve:
Tudjuk hol van Norvègia helye, hol van Magyarországè, meg hol van Oroszországè ...
Ez 3 fokozat a demokráciában...Magyarország a "beteg vagy hiányos " demokráciák közè sorolható , ami még mindig jobb , mintha egy erőszakot alkalmazó állam lenne, mint Oroszország ...

Boldeone2 2022.04.30. 20:40:19

Javítok:

nem pedig a sok esetben konstruált többsèg uralmát" Egy szűk hatalmi kör, ès\vagy egyeduralkodó vezető uralma az, aki(k) az általa konstruált többsèg által jut hatalomra\uralkodik a társadalom többi rèszèn ... A fèlrevezetett , propaganda rendszer-birkák vèreskezű diktátorokat is hatalomba emelnek\ tartanak indőnkènt
A jó demokrácia , a fejlett , autonóm polgári társadalom ezt akadályozza meg

táltos 2022.04.30. 21:03:00

@csakeztengedte: úgy hiszem, hogy nincs olyan ország a Földön, ahol az "értelmiség" lenne többségben. Mindenütt az "egyszerű" választópolgár dönti el a választást.

kvadrillio 2022.04.30. 21:04:48

@csakeztengedte: ÉS... te Is leszavaztál PROLI :??? :o)

ORBÁN 100 EZER SZERVEZŐ-ÜGYNÖKE, AZ ÁTSAVAZÓ LIBERÁISOK, JOBBOLDIAK, HÍÍÍÍVŐŐŐŐŐK...., IDEGEN PÁRTOK ÜGYNÖKEI, NAMEG A NAGYHATALMAK SAVAZTÁK BE ORBÁNKÁT....:))))) senki más nincs a dolog mögött, EZT MINDENKI TUDJA ! :o)))

Kár itt megideológizálni a kakit ! :O)

kvadrillio 2022.04.30. 21:09:07

ja...., és kurvára ne szeretem, amikor prolinak nevezi valaki, akárki,,,, a magyar embereket. Az költözzön el ebből az országból. SICCCCCCCC !!!!

ez a nevem senki 2022.04.30. 21:09:50

Viktor!
te
gyél rendet a fejekben
is

alöksz róz 2022.04.30. 21:20:40

@Motorogre: hatalmas tévedésben vagy, ez egyáltalán nem analóg példa.

csak sajnos nincs annyi eszed, hogy felfogd... de sebaj, én jóval intelligensebb és okosabb vagyok nálad, így nincs más választásod, el kell hinned nekem.

a nagy hohohorgász 2022.04.30. 21:38:00

Én csak annyit mondok hogy a kocka fejű szijjarto a 4. cnn-es riportert fogyasztja:))))) és ez a faszi az anglius média Kálmán szolgája:)))) szijjarto úr, angolul és eloben megvedve a hazát,maximális respect!!!!!
Meg van valakinek a Hart háborúja???? Qurcsany mindig a titkárnő előtt hajtott fejet:)))))

a nagy hohohorgász 2022.04.30. 21:56:22

Bekaphatja mindenki a bogatyas magyar faszomat:))))

sóhegy049 2022.04.30. 22:15:13

Mi van poszter, min szoptad fel magad?
Szar az igazság? :-)

ulpius66 2022.04.30. 22:24:10

Pontosabban:

"A liberális demokrácia az a csőcselék uralma"

A DEMOKRÁCIA A TÖBBSÉG ZSARNOKSÁGA!

Camelotr 2022.04.30. 22:25:13

@Boldeone2:

"A modern demokrácia lènyege sem a többsèg uralma"

ööö... akkor mi a fészkes fenét jelentene?...

Adott egy kérdés, amit el kell dönteni. Véges sok lehetőség van. Egyik mellett áll az érdekeltek legnagyobb csoportja. Vajon ilyenkor mi a "demokratikus" döntés?

Tudom, tudom... a szent és elidegeníthetetlen alapjogok, meg az alkotmány...

Aham...

Abortusz?

Nem Barátom: a demokrácia nem jelent mást, mint a többség akaratának megjelenését. Még akkor is, ha ezzel embereket ölnek meg (lb. az említett abortuszt). Sem többet sem kevesebbet. Az összes többi süketelés, ami arra hivatott, hogy a politika a süketelő szerinti irányba haladjon (manipulálás).

Camelotr 2022.04.30. 22:26:17

@ulpius66:

A "többség zsarnokságánál" már csak a kisebbség zsarnoksága rosszabb. Ebben nyilván egyetértünk.

MEDVE1978 2022.04.30. 22:29:41

A demokrácia valószínűleg azért a legjobb rendszer, mert hosszú távon jól vezeti le a társadalmi feszültségeket. Mindenki be van vonva a döntéshozatalba, aki mindenféle alapvető feltételnek megfelel: nem nagyon fogyatékos, már nem gyerek, meg nem brutálisan kemény bűnöző.

belekotty 2022.04.30. 22:38:16

A posztban vastag hazugság van. Nem betiltotta, hanem a háborúra való tekintettel felfüggesztette. De a téveszméktől ezt már megszoktuk.

belekotty 2022.04.30. 22:39:00

@Camelotr: Nem így van. Az egyén zsarnoksága a legrosszabb.

Andy73 2022.04.30. 22:47:04

Érdekes ez a fagyis hasonlat. Csak az a kérdés, hogy mit adna inkább helyette. Mert a boszme kormanyzasa nemcsak rosszabb, ízű, hanem kevésbé tápláló is volt. Amolyan híg és romlott moslek, ha már a kaják szintjén akár maradni valaki

ulpius66 2022.04.30. 22:53:18

A liberális demokrácia = a gazdagok zsarnoksága

A dollármilliárdosok kilóra megveszik a politikusokat!
(lehetőleg "mindkét" oldalon, így tök mindegy ki nyeri a választásokat a dollármilliárdosok emberei ülnek benn a Parlamentben......és nyilvánvalóan nem a választóik érdekeit fogják képviselni, hanem a "gazdi" érdekeit.....)

Boldeone2 2022.04.30. 23:01:17

@Camelotr: a demokrácia nem jelent mást, mint a többség akaratának megjelenését."

Látom , nem sokat èrtettèl meg...A demokrácia jóval komplexebb rendszer, mint a" többsèg akaratának megjelenèse"
A hitleri rendszer is a "többsèg akaratának" a megjelenèse volt , mègsem volt demokrácia , ahogy a putyini rezsim sem az!
Ezek már konstruált többsègek sok esetben : vezèrelt , fèlrevezezett , manipulált társadalmak

Wildhunt 2022.04.30. 23:23:10

@belekotty: még a háború előtt, decemberben betiltotta.

Ajtony 2022.05.01. 00:04:18

Valamikor a nívós politikai tájékoztatás alapfeltétele volt a vélemény kizárása a hírekből. Ma láthatóan tudatlan riporterek, prekoncepcionális kérdésekkel támadják a mainstreemmel ellentétes gondolkodású politikusokat - még jó, hogy egyáltalán válaszolhat a "gyalu" alá szánt ember. A CNN tipikus példája a véleményterrornak.

birkamenet 2022.05.01. 02:09:50

@Kivlov:

te csak zabáld a választási disznóhúst, a magyar csöcseléknek fözték, nem a nyugatos polgároknak.

birkamenet 2022.05.01. 02:12:26

@Ajtony: "A CNN tipikus példája a véleményterrornak. "

jaj te hülyegyereke a NER-nak, akkor az M1-M128, Hirhamisitó TV, origo, 888.hu, meg az összes többi állami (fidernyák) lopott pénzböl fentarott kloáka fidrnyák hazugsággyárak azok micsodák?

birkamenet 2022.05.01. 02:15:07

@ulpius66: "A dollármilliárdosok kilóra megveszik a politikusokat!"

A te portádon az a helyzet, hogy egy 70 éves vén szaros ruszki diktátor vesz meg egy orbánt már lassan 15 éve.
Na meg a Kínai Kommunista Párt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.01. 04:53:06

@belekotty: Ez téged meglep?
@Wildhunt: Na itt a másik! Annyira nem futja tőled hogy utána nézzél? Nekem kb. 30 másodpercembe került. Ostoba, propaganda zabáló majom vagy.

"2022. március 20., vasárnap, 06:48
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 11 politikai párt tevékenységének korlátozását jelentette be vasárnapra virradóra közzétett Facebook-videójában – írja a BBC. Az érintett szervezetek között vannak, amelyeket az a vád ért, hogy kapcsolatban állnak az orosz állammal."

gigabursch 2022.05.01. 06:17:38

Talán még annyit kellett volna tennie, kellő felkészüléssel Szijjártónak, hogy a várható kioktatás után megkérdezi a riportert, hogy "mint gyakorlott fake news gyár, mégis hol kapott kioktatásra jogosultságot"? Ezután még a legdurvább hazuodotasaival szembesíti ezt a háborús propaganda TV-t.

gigabursch 2022.05.01. 06:22:42

@a nagy hohohorgász:
Tényleg ...
Durva.

Bezzeg Krausz Gedeon, Budapest fôsírdogálőja...

hűtőt kizabáló kékszemű 2022.05.01. 06:24:28

@gigabursch: Mióta nem mondhatja el egy riporter a véleményét?

hűtőt kizabáló kékszemű 2022.05.01. 06:26:08

@a nagy hohohorgász: Riporterből több van mint kakastarélyos külügyesből.

gigabursch 2022.05.01. 06:27:04

@hűtőt kizabáló kékszemű:
Mióta feladata egy riporternek, hogy kioktasson?

anton.chigurh 2022.05.01. 06:27:28

Az nettó baromság, hogy egyedül a magyar nép szeretne békét. A lengyelek js békét szeretnének, csak nem úgy, mint a magyarok, hogy hagyják kiverezni és elfoglalni Ukrajnát, hanem olyan békét, hogy az oroszokat kiverik Ukrajnából. Ugyan ez egy lassabb és véresebb folyamat, viszont tartósabb lesz a béke is, mert kevésbé kell attól tartani, hogy ki lesz a következő áldozat, melyik szomszédot akarja megtámadni Putyin - és ha Ukrajna megadná magát, akkor már mi is szomszédok lennénk.

vasútlhíd 2022.05.01. 06:28:46

@Boldeone2: A hitleri időszak csak addig volt demokrácia amíg voltak szabad választások.

hűtőt kizabáló kékszemű 2022.05.01. 06:32:12

@anton.chigurh: Pontosan. putler attól kapott vérszemet, hogy a Krím elfoglalását, nem követték kemény szankciók. Ha Ukrajna megadta volna magát, következne Moldova, aztán az követelnék az oroszok hogy a magyarok, lengyelek, stb lépjenek ki a NATO-ból. Most kiderült hogy a hagyományos orosz hadsereg szart sem ér, a sok atom nélkül szánalmas, másodrendű hatalom lennének.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.01. 06:39:37

@gigabursch: Háborús propaganda TV? Melyik ország is indított háborút?

n3spr3ss0 2022.05.01. 06:45:03

@gigabursch: nyugodtan, ha hülyének nézik.

Gábor Révész 2022.05.01. 07:32:02

@anton.chigurh: Végre valaki leírta! A sok nagyokos Orbán-fan mind Putyin kottájából énekel. Mind az szajkózza, hogy ne szállítson senki fegyvert Ukrajnának, mert evvel csak eszkalálja a konfliktust. Csak egy dolgot felejtenek el: akármi is történt korábban Ukrajnában, attól az még egy független, szuverén állam. És Putyin egyszerűen megtámadott egy másik országot, mert CSAK. És ha ha nem támogatná a világ értelmesebb fele Ukrajnát, akkor az oroszok már a mi országunk határánál állnának, és tartok tőle, hogy a NATO sem védene meg minket, mert mindenki be van szarva az atomháború gondolatától. A Magyar Hadsereg meg valószínűleg nem sok ellenállást tudna kifejteni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.01. 07:35:09

@Gábor Révész: Nagyon komoly ellenállást tudnának kifejteni. Az oroszok hasra esnének az eléjük dobált rózsáktól.

kvadrillio 2022.05.01. 07:38:42

Láttam már diktatúrát
Karip Tímea (képszerkesztő)
Karip Tímea (képszerkesztő)
követés
Gedei Norbert
Gedei Norbert..

JAHHH....-.MOST MEG TELE VAGYUNK ZSIDÓ SZOBROKKAL ! EZ SOKKAL JOBBBBB ???! HÜJJJJJJE !
TALÁN KÖRÜL KÉNE NÉZNI DE NAGYON SZOBORÜGYBEN ! DE NEM VAKON !

Ménár Atya 2022.05.01. 07:49:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
""2022. március 20., vasárnap, 06:48
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 11 politikai párt tevékenységének korlátozását jelentette be vasárnapra virradóra közzétett Facebook-videójában – írja a BBC. Az érintett szervezetek között vannak, amelyeket az a vád ért, hogy kapcsolatban állnak az orosz állammal."
Tehát ukrajnában diktatúra van.
Koholt vádak alapján betiltják az ellenzéket.
Remélem nálunk is meglépi orbi, és brüsszel meg tapsol hozzá, meg támogat is benne... :)
Vagy kettős mérce lesz megint ,ahogy szokott?
Ukrajnában jó nácik, meg diktatúra van, nálunk meg rossz nácik, és abszurd demokrácia van, ahol az ellenzéket nem tiltja be a gonosz orbán :D

midnight coder 2022.05.01. 07:51:29

@csakeztengedte: "Hát Mo-on a prolik döntik el a szavazásokat. Az eddigi összeset. Nincs itt értelmiség, csak az egyre hülyébbek paradicsoma. Egy proliország, agyarország. Horn, Gyurcsány, Lendvai, Kuncze, Orbán, Szíjjártó, Kósa meg az eddigi összes többi, édes istenem... "

Gondolod hogy máshol nem? A világ vezető demokráciája, ahol egy Trump és egy Biden vetélkedik az elsőségért?

G. Nagy László 2022.05.01. 07:55:19

@Peter Smeaton: Szíjjártó Facebook-oldalán simán megtalálod, az a legegyszerűbb.

G. Nagy László 2022.05.01. 08:09:10

@anton.chigurh:

"hanem olyan békét, hogy az oroszokat kiverik Ukrajnából."

Erre nem fogadnék nagyobb tétekben.

"Ugyan ez egy lassabb és véresebb folyamat"

Ezzel egyetértek. Már így is túl sok ukrán halt meg értelmetlenül, te mészárszékre küldenéd a többit is. Bravó.

"viszont tartósabb lesz a béke is"

Atyaég, te semmit sem tanultál a történelemből. Az első világháború után is biztos mondtak ilyen okosságokat, hogy milyen tartós lesz a béke, ha a németeket és a magyarokat jól megszívatják... Baszki, ha az oroszoknak semmilyen követelése nem érvényesül, az kurvára nem tartós békét, hanem a lehető legfeszültebb jövőt hozná el. Döbbenetes az az ideológiai vakság, amely ezt nem engedi látni.

"mert kevésbé kell attól tartani, hogy ki lesz a következő áldozat, melyik szomszédot akarja megtámadni Putyin - és ha Ukrajna megadná magát, akkor már mi is szomszédok lennénk."

Ez a leghülyébb és legalaptalanabb bullshit riogatás, amit toltok folyamatosan.

Camelotr 2022.05.01. 08:14:14

@Boldeone2:

Vigyázz, bele ne essen az orrodba az eső felülről ;-) .

ulpius66 2022.05.01. 08:15:47

Liberális demokráciában a politikusok vannak az oligarchák zsebében.....

Az illiberális demokráciákban az oligarchák vannak a politikusok zsebében.....
(persze ugyanígy igaz a médiumokra, a gazdaságra, a pénzvilágra, stb......)

ulpius66 2022.05.01. 08:17:40

Magyarországon pl. a több száz milliárd forintos vagyonnal rendelkező oligarcha a Simicska akart beleszólni a politikába...... rövid úton ki is baszták mindenhonnan..... elvesztette a sajtóját, a vagyonát......mondjuk az élete megmaradt.....

sóhegy049 2022.05.01. 08:17:54

@Ménár Atya: Nálatok nincs háború, te idióta.

ulpius66 2022.05.01. 08:19:18

A liberális demokráciákban minden politikusról pontosan tudják, hogy mely milliárdos "zsebében van" kinek az érdekeit képviseli....OTT AZ ILYEN EMBERKÉKET LOBBISTÁNAK HÍVJÁK......

midnight coder 2022.05.01. 08:20:58

@Gábor Révész: "Csak egy dolgot felejtenek el: akármi is történt korábban Ukrajnában, attól az még egy független, szuverén állam. És Putyin egyszerűen megtámadott egy másik országot, mert CSAK."

Irak is az volt.

sóhegy049 2022.05.01. 08:22:00

@Gábor Révész: Szerinted megértette? Dehogy. Itt a világ másik felén is téma, hogy Putyin mellett tüntetnek. :-) Értetlenül szemlélik. A kollégámnak elmagyaráztam, hogy ez otthon egy ilyen társadalom, állandó széthúzás, ellenségkeresés, stb... :-P

ulpius66 2022.05.01. 08:22:10

hvg.hu/itthon/20220430_Elbocsatjak_a_168_Ora_teljes_szerkesztoseget

A 168 Óra teljes szerkesztőségétől megválik a kiadó, és a Media1.hu értesülése szerint a Pesti Hírlapnál is elbocsátások voltak.

ÓÓÓÓÓÓÓÓ, DE SAJNÁLOM!!!!!!
(na jó, ez vicc volt.......)

Gábor Révész 2022.05.01. 08:23:22

@G. Nagy László: Ezt te kijelented. És ez mit jelent? Hogy kicsit nagyra vagy magaddal...
Elárulnád, hogy miért nem reális forgatókönyv az, hogy Ukrajna lerohanása és "denácítlanítása" után nem Moldova következik, hiszen ott sem kedvelik az orosz szeparatistákat. Aztán jöhetnek a "szomszédos" NATO országok, hiszen ez volt a legfőbb probléma az ukránokkal.
Minden esetre az jellemző, hogy a baltikum NATO országai, a NATO-tag Lengyelország azért annyira nem aggasztotta Putyint, pedig régebben ott voltak a határon, mint Ukrajna jövőbeni NATO tagsága.

sóhegy049 2022.05.01. 08:25:08

@midnight coder: Afgánokkal mi van? Az is az volt, azt' mindketten belakták oda magukat.

Gábor Révész 2022.05.01. 08:25:48

@ulpius66: Mert Simicska okosabb volt a gazdinál. Neki csak olyan oligarcha kell, mint Lölő, aki buta, mint a föld. Még Orbánnál is butább, tehát ő maradhat.

sóhegy049 2022.05.01. 08:26:35

@ulpius66: Én nem értem, hogy miért nem volt jó nektek a Kádári rendszer, miért kellett szabadság? Azt építitek vissza. :-)))

sóhegy049 2022.05.01. 08:31:02

@G. Nagy László: "Ez a leghülyébb és legalaptalanabb bullshit riogatás, amit toltok folyamatosan."
Még bajerzsóti is hülyének nevezte azt, aki arra gondolt, hogy Putyinod bevonul Ukrajnába, azt' mégis úgy lett.

ulpius66 2022.05.01. 08:31:20

@sóhegy049:
Olvasgassál egy kicsit több Csurka Pista bácsit.......

Ő MÁR A '90-ES ÉVEKBEN MEGMONDTA:
"MOSZKVA TANKOKKAL, BRÜSSZEL BANKOKKAL" ..... GYARMATOSÍT!

DE MINK NEM LESZÜNK GYARMAT!

ELHAJTOTTUK AZ OROSZOKAT IS, EL FOGJUK HAJTANI A BRÜSSZELITÁKAT IS!!!!!!!!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.01. 08:31:37

@ulpius66: "Magyarországon pl. a több száz milliárd forintos vagyonnal rendelkező oligarcha a Simicska akart beleszólni a politikába...... rövid úton ki is baszták mindenhonnan..... elvesztette a sajtóját, a vagyonát......mondjuk az élete megmaradt....."

Ez egy szép beismerés. Neked se sok eszed van. Írásba öntöd imádottjaid módszereit.

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.01. 08:32:22

@Sir Gombóc:

Ja. Isten egy kis dinamittal jáccadozott, oszt ősrobbanás lett a vége.;D

apro_marosan_petergabor 2022.05.01. 08:33:10

Musk megvette a Twittert, mert megunta a FB "PC" és ad hoc "liberális" vélemény cenzúrázását, terrorját. Az index sietett lehozni egy cikket, hogy máris elbukott az elképzelés.
Mert ahogy Cukorhegy-bácsi elképzeli a "szólásszabadságot" meg demokráciát annál ugye nem lehet jobbat csinálni, az csak tökéletes lehet...
(Remélem Musk egy kis rést tud ütni ezzel a libero véleményterror gépezeten)
Nos a CNN is úgy érzi, hogy kezükben a bölcsek köve, s a hamísított titkosszolgálati jelentésekre hivatkozva indított igen véres és rengeteg civil áldozatot követelő iraki háború, no meg a woke, a városrészeket felégető BLM és a Rákosiékat megszégyenítő cancel "kultúra" megtapsolása között joga van felkészületlenül, elfogultan és arrogánsan számonkérni Magyarország külügyminiszterét, miért nem állunk be birkaként az ő általuk elképzelt nagyhatalmi érdekek mentén a sorba...

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.01. 08:34:21

@vilagnezet.blog.hu:

Mikor, ki adott Istennek felhatalmazást, ha még mber sem volt?

sóhegy049 2022.05.01. 08:34:33

Most meg nézem a Flightradaron, hogy a semleges Ausztria átengedi az ukrán gépet, ti meg tényleg nem? Fasza kis szövetségesek vagytok. (gondolom, hogy nem véletlen repül körbe a bolgároktól, a lengyelekig?)

sóhegy049 2022.05.01. 08:35:57

@ulpius66: "Ez a leghülyébb és legalaptalanabb bullshit riogatás, amit toltok folyamatosan."
Most meg visszasírjátok, értem én. Ez a "történelem ismétli önmagát" című sztori? :-)))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.01. 08:38:36

@ulpius66: Elhajtjátok, miközben sírtok a pénzért hogy nem adják. :-)) Persze. Az elhajtáshoz az kellene, hogy azt a több mint 100 milliárd eurót ki kellene csengetni ami az államadósság. El lehet inflálni a lakosság kezében lévő állampapírokat, csak akkor nem fognak vásárolni és lehet a nyugati bankok seggét nyalni megint.

G. Nagy László 2022.05.01. 08:38:44

@Gábor Révész:

"Elárulnád, hogy miért nem reális forgatókönyv az, hogy Ukrajna lerohanása és "denácítlanítása" után nem Moldova következik, hiszen ott sem kedvelik az orosz szeparatistákat. Aztán jöhetnek a "szomszédos" NATO országok, hiszen ez volt a legfőbb probléma az ukránokkal."

Putyin egy pszichopata faszfej, de a legkevésbé sem idióta. Nem fog olyan háborúba kezdeni, ahol nem nyerhet semmit, de mindent elveszíthet. Moldova megtámadása nem sokat hozna a konyhára, csak még jobban felhergelné vele a világot. Bármelyik NATO-tagállam megtámadása pedig világháborút jelentene. Én már semmit sem tudok kizárni ebben az elbaszott, őrült, posztmodern világban, de Putyin csakis akkor fog Ukrajnán túl mocorogni, ha a hozzád hasonlóan gondolkodók sokáig bőszítik. Minél tovább húzódik ez a háború, minél véresebb és minél több áldozattal jár, annál nagyobb a valószínűsége, hogy eszkalálódni fog. Semmi sem volna olyan áldásos, mint egy gyors békekötés az EU és az USA bevonásával, elfogadható területi kompromisszumokkal, békegaranciákkal. Ha az USA és az EU a béke pártján lenne, ezt már régen le lehetett volna zongorázni. De talán még mindig nem késő.

ulpius66 2022.05.01. 08:38:46

@sóhegy049: "Most meg nézem a Flightradaron, hogy a semleges Ausztria átengedi az ukrán gépet, ti meg tényleg nem?"
HA MINK IS ÁTENGEDNÉNK AZ UKRÁN GÉPEKET, AHOGY BRÜSSZEL PARANCSOLJA, AKKOR UGYE MAGYARORSZÁG IS DEMOKRÁCIA LENNE????????

sóhegy049 2022.05.01. 08:39:05

@sóhegy049: "ELHAJTOTTUK AZ OROSZOKAT IS, EL FOGJUK HAJTANI A BRÜSSZELITÁKAT IS!!!!!!!!"
Qrva toucpad...

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.01. 08:40:33

@Andy73:

Mi bajd van? Lehet venni occó csirkefarhátat. Majd megéred még, hogy neked is ez lesz a kedvenc ételed. A mellyit meg egyék a lőrincesek.

sóhegy049 2022.05.01. 08:41:03

@ulpius66:
"AKKOR UGYE MAGYARORSZÁG IS DEMOKRÁCIA LENNE?"
Nem, teljesítenétek a NATO tagság alapvető feltételeit, ha már vállaltátok a tagságot.

Ménár Atya 2022.05.01. 08:41:26

@sóhegy049:
Mielőtt még én is leidiótáználak, bár felesleges, mert a hozzászólásoddal minősítetted is magad , jelzem, fogalmad sincs miről beszéltem, mert nem érted.
A demokrácia megszüntetése, nem biztos, hogy a háborús helyzetben szükséges.
Korlátozni lehet, de arravaló hivatkozással, hogy mert szerinte oroszbarát némelyik, és ezért mindet beszüntetni, hát erősen diktatórikus.
De csak szólj, majd segítek néha az idiótaságaid kijavítani :)
Amúgy hallottad, hogy amikor amerika hadban állt, az épp regnáló elnök,betiltotta az ellenzéket....
Ja, hogy nem. :)

sóhegy049 2022.05.01. 08:43:41

@G. Nagy László: Tehát, tömören:
- dobják be a törölközőt az ukránok és adják fel a hazájukat?
Fasza észjárásod van.

G. Nagy László 2022.05.01. 08:43:43

@Gábor Révész:

"Még Orbánnál is butább"

Baszki, már épp elkezdtelek komolyan venni, erre ilyen faszságokat írsz... Igen, Simicska intelligens. És igen, Lölö nem az. nincs vitánk. De hogy Orbán buta lenne? Baszki, mennyi elvakult gyűlölet kell, hogy ilyen faszságot leírjál? Ami engem illet: még sohasem mértek 150-nél alacsonyabb IQ-t, amikor engem teszteltek életem során bármikor, de Viktorral lazán cserélnék. Még a legádázabb ellenfelei is elismerik, hogy kiváló koponya.

ulpius66 2022.05.01. 08:43:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

SZóval akkor az úgy van, hogy akiknél a pénz van azok parancsolnak, a akiknek meg nincs pénze annak KUSSSSS!

HÁT EZ TÉNYLEG OLYAN DEMOKRATIKUSNAK TŰNIK!.... SŐT LIBERÁLISAN DEMOKRATIKUSNAK!!!!!

TIK ÍRTÁTOK KI A VÁLASZTÁSOKON: MINDEN HATALOM A DOLGOZÓ NÉPÉ!
(hát a leírásod alapján nem így fest, mert szerinted minden hatalom a gazdagoké......)

G. Nagy László 2022.05.01. 08:44:40

@sóhegy049: Tudsz olvasni? Akkor reagálj arra, amit írtam, ne a saját fantáziaképeiddel hadakozz!

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.01. 08:44:57

@G. Nagy László:

Erről az áldásos és gyors békekötésről Putyint tájékoztattad már?

sóhegy049 2022.05.01. 08:46:21

@Ménár Atya: Pestiesen?
A jenkiknél az ellenzék nem szopta az ellenség faxát, gondolom én?! :-P

Ménár Atya 2022.05.01. 08:47:07

@sóhegy049:
Megtámadtak egy nátó államot?
Hol, mesélj már gyorsan, mert akkor máris küldöm az ellenziket harcolni :)
A nátó tag ausztria átengedte a fegyvereket igaz? :D
Ausztria azt tesz amit akar, semleges, katonailag független állam.
Mi pedig a nátó kötelességeinket teljesítjük, viszont egyelőre nem állunk háborúban.
Szóval megint idiótaságokat hordtál össze, szakértő társunk :)

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 08:47:51

@látjátok feleim szümtükkel:

ŐsRobbanás vs ZombiJézuska

erkolcstan.blog.hu/2022/01/04/osrobbanas_vs_zombijezuska

"......George Gamow 1948-ban egy nemzetközi fizikuskonferencián a táguló univerzumra azt a lehetséges magyarázatot adta, hogy esetleg a világegyetem valamikor egy ún. ősrobbanással (Big Bang) jött létre, s az ősrobbanás pillanatában az univerzum teljes tömege egyetlen végtelen sűrűségű pontba volt összetömörítve. Gamow előadásának befejezéseként felkérte a kongresszuson résztvevő világhírű fizikusokat, szavazzanak, hogy volt-e ősrobbanás. A jelenlevők 60% körüli szótöbbséggel demokratikusan megszavazták, hogy volt. Azóta a fizikusok elfogadják a Big Bang-elméletet....."

Valahogy így ment ez judeokatolikus egyházban is.
Megszavazták, hogy ZombiJézuska = Isten :-)

Ménár Atya 2022.05.01. 08:48:54

@sóhegy049:
Tehát, mert a te fejedben él egy ökörség, az azonnal felülírja a demokráciát.
De olyan jó, hogy ennyire ismered az ukrán politikai elitet :)...is... :D

ulpius66 2022.05.01. 08:48:58

@sóhegy049:

Tudod Magyarországon úgy müxik az ellenzék, hogyha a Fidesz, Orbán, a kormány valamit csinál azt az ellenzék ezerrel ellenzi!!!!!!!

Ha teszem azt, Orbán Brüsszel és Zelenszkij seggnyalója lenne, az ellenzék ezerrel Moszkvát támogatná......

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.01. 08:49:31

@G. Nagy László:

Azért kiváló koponyába is volt már romlott velő. ha annyira kiváló, akkor miért olyanokkal bratyizik, akik rendre elbuknak a saját hazájukban? Ja, mert Viktorod szeme sem lehet ott minden beosztotja kezén, oszt nem lát szeme mindent? Lehet, hogy egy kicsit kellett volna még Viktoron dolgozni? Gondoltál már arra, hogy talán ha a vezérürü kolompját lecsatolnák, a sok birka rájönne, hogy saját pártján belül sincs demokrácia?

sóhegy049 2022.05.01. 08:50:21

@Ménár Atya: Írtam, hogy NATO tag Ausztria? A faszt csúsztatsz?

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.01. 08:51:47

@ulpius66:

Feltétlezésből még senki nem lakott jól. A birka is csak feltételezi, hogy ha a kolomp után megy, akkorott jó legelőre lel, közben meg a hatalmas áremelkedés a birkák tömegét is sújtja, nem csak az ellenzéket. Érdekes módon a Lölö bankja meg virágzik. MIBÜL? Gondold csak végig!

sóhegy049 2022.05.01. 08:52:02

@ulpius66: Igen, nálatok van egy cső hülye ellenzék, ezért nyer Orbán, ezt én nem is vitatom. :-)

Ménár Atya 2022.05.01. 08:55:55

@sóhegy049:
Nem csúsztattam okoska, csak jeleztem mekkora baromságot írtál, amikor párhuzamba akartad állítani ausztria, és magyarország hozzáállását az ukrán konfliktushoz, ill megemlítettem mekkora ordenáré nagy baromságot próbálsz erőltetni a nátó kötelezettséggel kapcsolatban.
Mutasd már meg okostojás, hogy melyik szerződésben van az leírva, hogy ha a világban valahol háború van akkor magyarországnak oda fegyvert kell szállítania, vagy hadianyagot raktároznia,logisztikáznia, esetleg beavatkoznia, akkor amikor sem mi, sem a katonai szövetség bármely tagja nem érintett, ill nem érte támadás.

alöksz róz 2022.05.01. 08:58:21

@látjátok feleim szümtükkel: "ha annyira kiváló, akkor miért olyanokkal bratyizik, akik rendre elbuknak a saját hazájukban?" - hát minek bratyizna bárki olyanokkal, akik rosszat akarnak neki?

ulpius66 2022.05.01. 09:02:18

@vilagnezet.blog.hu: "Valahogy így ment ez judeokatolikus egyházban is.
Megszavazták, hogy ZombiJézuska = Isten :-)

Hát van igazságod!

Jézus és családja, keresztelő Szent Jánostól az apostolokig, mindenki Jézus nagy családjának tagja volt..... ez a családi "vállalkozás" sikeresen meghekkelte a zsidó vallást.....

Jézus volt kb. az 578. Messiás, aki azt mondta magáról, hogy ő Messiás...... neki bejött!
(azóta is több ezren mondták magukról, hogy ők a Messiások.... eddig nekik sem jött be....)

A megkeresztelkedett zsidók (évszázadokig csak zsidó lehetett keresztény) egy zsidó szekta volt, ráadásul üldözték őket az "igazi" zsidók.....

Aztán a rómaiak "jól lenyúlták" ezt a keresztény vallást, és kihirdették, hogy lehet keresztény MÁR NEM ZSIDÓ IS!!!!

NA, ERRE A SZEGÉNYEK, RABSZOLGÁK, ELNYOMOTTAK JÖTTEK EZERREL A KERESZTÉNY EGYHÁZBA, MERT AZ MÉGISCSAK OLYAN JÓL HANGZOTT, HOGY ITT A VALÓ VILÁGBAN KIBASZOTT SZAR AZ ÉLETED, DE A TÚLVILÁGON MEG MILYEN JÓ LESZ!!!!!!!

ERRE JÖTT MINDENKI A KERESZTÉNY EGYHÁZBA, ÉS ÁLLAMVALLÁS LETT.... SŐT IDŐVEL A TELJES HATALMAT ÁTVETTE A KERESZTÉNY EGYHÁZ....
(a szépséghibája az egésznek, hogy 1500 évvel később ugyanígy meghekkelték a reformátusok, meg az evangelisták stb....a keresztény vallást....)

alöksz róz 2022.05.01. 09:11:51

@G. Nagy László: "Ami engem illet: még sohasem mértek 150-nél alacsonyabb IQ-t, amikor engem teszteltek életem során bármikor" - ez szépen megmutatja, miért van túlértékelve a tesztekkel mérhető ún intelligencia :-)

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 09:20:49

@ulpius66:

Ja de abban tévedsz, hogy ZombIJézuska valós történelmi személy lett volna ... azt is csak megszavazták .... Csak kitalált mesealak, akár csak Mózes ... meg a többi pereputty.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 09:21:51

@alöksz róz:

Már aki aláveti magát IQ mérésnek az önmagában azt jelenti, hogy nagyon buta ember.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.05.01. 09:29:57

Ez nem téveszme, hanem régóta ismert tény. Nem véletlen, hogy még a görög se adtak szavazati jogot mindenkinek. Az általános választójog egy olyan dolog, amit a munkásmozgalmakon kívül mindenki ellenzett. Ennek oka, hogy az alacsonyan képzett emberek száma minden társadalomban sokkal magasabb, mint a magasan képzetteké.

Egyetlen komolyan vehető politikai gondolkodó se gondolja azt, hogy a demokrácia jó, csupán azt, hogy átlagosan a legelviselhetőbb kompromisszum.

"Mit jelent ez? A magyar nép éretlen taknyosokból áll, akiknek fogalmuk sincs, hogy mi a jó nekik. Muszáj kívülről megmondani ennek a tízmilliós csőcseléknek, hogy merre menjenek. A liberális attitűd a magyar választópolgárokkal szemben nem alkalmazható, mert annyira idióták vagyunk, hogy a végén még kárt teszünk magunkban..."
1. Meg is tettük. Ne is haragudj, de ez rezsicsökkentésnek hívott borzalom nagyjából önmagunk tökön szúrása. 13. havi nyugdíj? Miből? (ld. még nincs választásunk, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon.)
2. Azért bullshit, amit mondasz, mert keresd vissza, hogy mit mondott a Fidesz, hogy miért nem lehet népszavazást kiírni a Paks 2 projekt ügyében? Megmondom: mert ez komplex kérdés és az emberek nem látják át. Minden kérdésre ezt válaszolja, amiről tudja, hogy nem áll mögötte kellő támogatás.
Akkor mi is a különbség? Hogy kevesebbet hivatkoznak a népakaratra?
(Abba a tévedésben vagy, hogy azt hiszed, hogy a populistát érdekli a nép véleménye. Nos, nem. A populista számára a nép eszköz, nem cél.)

"csak egyre lehet gondolni: a nyugat - az Isten, a haza, a család, a biológia és az egyéb tudományok után - már a demokráciában sem hisz"
Legalábbis, ha kellően fanatikus valaki, akkor másra nem tud. A biológiában és a tudományokban speciel pont a KDNP nem hisz.

"Az EU és az USA immáron nem hisz a népfelség elvében, csakis az olyan vezetőkben, akiket ők maguk neveznek ki, vagy hagynak jóvá. Ez legalább egyenes beszéd volna."
Nem, ez hülyeség volna. Az EU és az USA vezetőit is a nép választja, illetve ld. következő pont.

"Ha a demokrácia tiszteletét hirdetjük, akkor cselekedjünk és beszéljünk is akként."
Ajánlom kövezetkő témának: Téveszme: a demokrácia azt jelenti, hogy vannak választások.
Az ókorban még igen, de már évszázadok óta nem. Azóta léteznek ún. szabadságjogok is, amik hozzátartoznak.

Senki nem élteti a háborút, csak épp ők józanok. Tudják jól, hogy úgy nem lesz béke, hogy hagyjuk, hogy Oroszország felszámolja Ukrajnát. Az annyira fog békét hozni, mint a müncheni egyezmény. Úgy lesz csak béke, ha Oroszországnak beletörik a bicskája Ukrajnába. Különben jön a következő ország.

a nagy hohohorgász 2022.05.01. 09:31:01

@vilagnezet.blog.hu: szerintem osszekeveri a blogger az iq merest a vernyomas meressel:)))) 150 felett csak a vernyomast mérik gyakran:))))

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 09:48:26

@a nagy hohohorgász:

Elve régen és indulásnál (tehát arra lett kifejlesztve) a katonaságnál vettették alá azokat, akit alkalmatlannak sejtettek még arra is. Tehát nem nagyon jelentett jót, az akinek ott mérték. Mert valójában nem okosságot mér, hanem csak butaságot. Okosságot ugyan is nem lehet mérni ... mert még sokszor nem is tudni mit kellene. Meg ugyebár a teszt összeállító ... a mérce ... és az olyan-amilyen.

bordon 2022.05.01. 09:48:27

Amerikában nem nagyon fordulhat elő, hogy a hatalmi eliten kívüli jelölt nyerjen elnökválasztást. Néha van ilyen, Trump megkérdőjelezte a military-industrial complex akaratát, nem is lettek újraválasztva.

Az ukrán az nem csőcselék? Tetszettek már Ukrajnában járni? Európa egyik legkorruptabb állama, a TBC, HIV, néha a kolera melegágya. De majd ők megmondják a magyaroknak, hogy mit csináljanak.

HaD 2022.05.01. 09:51:58

a blogger fogja a hónaalá orbánt meg a teljes un rendszerváltó "csöcseléket" és húzzon el moszkvába ha nem teccik a nyugat....de elötte léptessék má ki kishazánkat az ejuból meg a nato-ból ha ennyire rühellik ....aki a saját fészkébe szrik azt elöbb utóbb kibszák szrni....népi magyarosch bölcsesség....

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 10:01:38

@a nagy hohohorgász:

Nya végeztem egy IQ butaág mérést. A kislányunk 15 éves és csak annyit tud logikából és matekból, amit egy átlagos diák ...

Az összehasonlító embör a Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet kutatója.

Feltettem nekik ezt, hogy melyikük érti meg:
vilagnezet.blog.hu/2021/11/28/godel_elso_nem_teljessegi_tetele_oncafolas_es_hamis_dilemma

A kislányunk nyert .... na és miért vajon??? Mi az oka, hogy ő még nem buta?

Gábor Révész 2022.05.01. 10:03:01

@G. Nagy László: Nos, a blogbejegyzésed nem ezt bizonyítja. Mármint a 150-es IQ-t. Gondolom, ezt egy te általad fizetett teszten mérték. Biztos annyi....
Fel kell, hogy világítsalak: Orbán nem okos. Csak megtanulta a történelemből, hogy magánál sokkal ostobább seggnyalókkal kell körülvennie magát, és akkor vakok között félszeműként ő lesz a király.
A blogbejegyzésben véded ezt a tarajos focibuzit véded. Ennyire lent még soha nem volt a magyar külügy. Persze, ha olyan káderek vannak, mint Tiborcz tesója, akkor nem is lehet mást várni.
Tudod, az a magyar állam szégyene, hogy a titkosszolgálat fizetett hirdetésben keres operatív tiszteket. Szerintem jelentkezz, biztos bevesznek 150-es IQ-val.

HaD 2022.05.01. 10:03:48

orbán a katolikus pápánál járt...minek?? nem is katolikus....az egy dolog hogy posztkomcsi (és felvett valamilyen vallást kamuból) de a retyerutya meg massziv bibsi massziv rákosista ....lfszt hívö ez...abban hisz hogy amit zsákmányt összeraboltak a haverpkkal azt lehet stabilan majd birtokolni...ennek vet alá mindent ...ennyire eccerü ....gondolom putyin cimbi is mélyen hívö a kgb-s vérkomcsi multjával...aki eljut arra a szintre hogy el akarja adni(ha egyálatalán saát maga elhiszi) azt a kamut hogy ezekböl valamiféle istenhit mászott volna elö az vagy hülye vagy át akarja nyomni a "csöcseléket"...ha kell ezek budhisták is lesznek de még jobb lenne nekik ha maosisták lehetnének...mint kim haver ....ennyi baromságot összehordani mint ebben a cikkben...ostoba demagóg szöveg....méghogy a nyugat nem kara békét...hát bssza meg a kancigány a kölyköd öreg és mikor elmész a rendörségre feljelentést tenni zavarjanak el hogy miért nem maradsz békén....ezt bmeg hogy még a nyugat a hibás...ismétlem ....el lehet húzni keletre fsz:(:(

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 10:04:21

@vilagnezet.blog.hu:

Hozzáteszem a kislányunk a sok bugyuta és parasztvakító szakszöveget nem is nagyon értette, de a BARKÓBA hasonlattal világossá vált neki a dolog. Úgy már értette.

morph on deer 2022.05.01. 10:04:43

@G. Nagy László:
“ Ami engem illet: még sohasem mértek 150-nél alacsonyabb IQ-t, amikor engem teszteltek életem során bármikor, de Viktorral lazán cserélnék. Még a legádázabb ellenfelei is elismerik, hogy kiváló koponya.”

Ezzel két lényegi problémám van.
Az egy dolog, hogy “kiváló koponya,” csak éppen amire használja azt a kiváló koponyát, azzal van gond, nem is kevés.
Nagy vonalakban erről annyit, hogy nála egyetlen dolog számít, a saját érdeke, minden más ebből következik. Ő azért akart és lett az ország első számú vezetője, mert ez a pozíció biztosítja a legtöbb lehetőséget a saját céljai maximális megvalósítására. Az, hogy emellé jár egy ország is, amit akkor már vezetni is kéne, mindössze egy szükséges rossz.
Nézd csak meg, szinte minden lépésén átsüt az önérdek. A leginkább mondjuk a közösség céljait messzemenően figyelmen kívül hagyó presztízsberuházások, és azok prioritása mindennel szemben mutatja, hogy ez mennyire így van.

A másik problémás rész az orbáni nagy koponya esetében az EIQ - azaz az érzelmi intelligencia - teljes hiánya, ami nélkül az “ember,” mint olyan, nem teljes. Itt lép be az “emberi minőség,” azaz, hogy valaki pusztán emberként milyen.
Ezen a téren én sajnos Simicskával értek egyet, akkor is, ha ez a politikában egy bizonyos szintig nem szükségképpen hátrány.
Viszont érzelmi nyomorban élni, szociopataként, nem hiszen, hogy bármilyen magas IQ mellet is irigylésre méltó opció, véleményem szerint.

apro_marosan_petergabor 2022.05.01. 10:09:09

Musk megvette a Twittert, mert megunta a FB "PC" és ad hoc "liberális" vélemény cenzúrázását, terrorját. Az index sietett lehozni egy cikket, hogy máris elbukott az elképzelés.
Mert ahogy Cukorhegy-bácsi elképzeli a "szólásszabadságot" meg demokráciát annál ugye nem lehet jobbat csinálni, az csak tökéletes lehet...
(Remélem Musk egy kis rést tud ütni ezzel a libero véleményterror gépezeten)
Nos a CNN is úgy érzi, hogy kezükben a bölcsek köve, s a hamísított titkosszolgálati jelentésekre hivatkozva indított igen véres és rengeteg civil áldozatot követelő iraki háború, no meg a woke, a városrészeket felégető BLM és a Rákosiékat megszégyenítő cancel "kultúra" megtapsolása között joga van felkészületlenül, elfogultan és arrogánsan számonkérni Magyarország külügyminiszterét, miért nem állunk be birkaként az ő általuk elképzelt nagyhatalmi érdekek mentén a sorba...
1956-ban pl. az USA a szuezi csatornát fontosabbnak gondolta, mint a magyarországi demokráciát(leszámítva a Szabad Európa adón keresztül történt hitegetést), így Eisenhower sietett megnyugtatni Hruscsovot, hogy eszük ágában sincsen megváltoztatni a szovjet status qou-t Magyarországon, s 68-ban sem siettek a csehek védelmére, de Lech Walesa is magára maradt, a sokat szídott katolikus egyház feje, II. János Pál többet tett érte.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 10:09:14

@morph on deer:

Nos elve OVi jogi és "Jelentenem kell rólad Lajos." kiképzést kapott.

A két társadalomra legveszélyesebb ÁLTUDOMÁNY meg a 1. Politika, 2. a jog ...

Tehát aki ezekből képzett, az inkább csak ISMERET és sunyisági tudása van.

Gábor Révész 2022.05.01. 10:09:55

@morph on deer: Igazad van, de ezek ezt soha nem fogják elismerni. Náluk Orbán szent és sérthetetlen, maga a megtestesült Csaba királyfi II.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 10:11:22

@apro_marosan_petergabor:

Elon Musk a nagy memetikus; "Aki a mémeket irányítja, az irányítja az univerzumot, írta a Twitterre 2020 nyarán Elon Musk, amikor még a tőzsdén sokan a bukására tettek fel jelentős pénzeket. Aztán 2021 év elejére a föld leggazdagabb embere lett. Most már ha el is bukik esetleg később pénzügyileg, memetikailag akkor is igazolta a mondást." - Írtam még akkor ... de ... Most meg már nem csak ír a Twitterre, hanem meg is vette. Az övé.

A következő vétele remélem a facebook lesz, amikor a Twitter 100 szoros áron eladja.

HaD 2022.05.01. 10:13:10

amúgy türelem öreg...a "bölcs király"-od két kijelentése örömödre adhar okot....elöbb a tyúk megtojja a tojást utána fözzük meg...bízik abban, hogy a ruszkik gyöznek és ö lehet majd ejurópa megmentöje,hisz ö megmondta jóelöre....a másik hogy négy év mulva lesznek igazi választások....azaz addigra bizik benne hogy a gazdasági visszaesés miatt az eju széthullik ö meg viheti kishazánkat a ruszkik kebelére ,ami számára a zsálmány bebiztosítását is jelentené egyszerre...és majd akkor jöhet a gáspár királyfi neked bmeg... atya ég....

Ménár Atya 2022.05.01. 10:16:26

@HaD:
Nem akarlak megzavarni a hitedben és a gyűlölettől fröcsögő ostobaságaidban, de ennek kb 90%-a hülyeség,amit leírtál.
Kissé túlértékeled orbán jelentőségét.
Vagy már beütött a fejedbe a május elsejei pálinka-napsütés kombó :D

HaD 2022.05.01. 10:30:20

@apro_marosan_petergabor: musk bibsi...az hogy valaki az nem jelenti hogy szr ember csakhogy a világ elit (és elsösorban az usa de nyugodj meg putyin mögöt is azok állnak(csak ök a kelet askenázi törzsbeliek)...ez a faj alapvetöen a talmud alaján világuralomra hajt...nekik van útban a közmédia mert már a bármilyen egyházak és a tv mint "csöcselék" kussoltató eszköz kezd háttérbe szorulni....musknak összedobtak ezek pár tízmilliárdot és majd kapkodhatod a kis fejed hogy mit kezdenek a twitterrel...azt akarod elhinni vagy és bemesélni hogy egy eleve konzervativnak(hazudott) banda akár az usa-ban is azért akarja leuralni a közmédiát hogy azt liberálisabbá tegye ????....vicc vagy öreg....az ilyen orbán félék kis szereplök de minden szerep fontos ha a bibsik a saját törzsi attitüdjüket képviselik....ha netán azt eröltetnéd a kis lelkedben hogy a sorossal ezek igazi csörtét vívnak akkor csak indulj ki abból a cinikus kis szösszenetböl(ha már azon túllépsz hogy a kiképzését soros fizette) hogy ne azt nézzék mit mondok hanem hogy mit csinálok...azaz hazudtunk reggel délben meg este...hogy a másik elvtársat is idézzem...

HaD 2022.05.01. 10:31:20

@Ménár Atya: be be cimbora...beütött;)

Ménár Atya 2022.05.01. 10:32:56

@HaD:
Legalább őszinte vagy ebben, ez is valami :D

nemecsekerno_007 2022.05.01. 10:53:57

A Birodalom kimutatta a foga fehérjét.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 10:56:13

@HaD:

Csak abban tévedsz, hogy a politikai beszédeket írják, sokan ellenőrzik és nem az adott politikus agyacskájából pattannak ki. Nagy Imre 1956-os beszéde és OVi NagyImre újratemetésénél felolvasott is ilyen mások által megírt szöveg volt.

Pedgyessy Méter 2022.05.01. 11:01:31

A demokrácia a legjobb ha a demokraták nyernek...
Aki szerint ez a kártékony idióta demokrata oligarcha musk bibsi nem nagyon figyelte a világpolitikát az elmúlt 15 évben amiben az ophama által fémjelzett demokraták kizárólag azon tevékenykedtek h araboknak jó legyen.
De ha kicsit visszább mész időben akkor is rá fogsz jönni h mennyi Izrael ellenes arccal volt tele a "baloldal" mint bárhol a Földön
Életemben nem találkoztam még nem antiszemita constans szocival v a brit munkaspart stb stb

Sir Gombóc 2022.05.01. 11:04:59

@hűtőt kizabáló kékszemű: a hozzászólásai alapján a blogszférában egyértelműen az.

Sir Gombóc 2022.05.01. 11:09:34

@Ménár Atya: egyrészt az a 11 párt a teljes ellenzék? Vagy vannnak még?
Másrészt a tevékenység korlátozása az nem betiltás.
Funkcionális analfabéta vagy?

Jozef Pockna 2022.05.01. 11:09:52

A demokracia egy jo dolog ha van mogotte egy osszetarto eros nep amilyen nem a magyar es mar sajnos nem is lesz soha. A kepmutatato szent diktator ( aki csak azert latta meg a napvilagot mert nem volt kotonra penz a kanos fater meg csak ugy dongolte a noi egyenjogusagot a kis nejibe) leepiti az oktatast hogy a sajat fattyai iranyithassanak majd, nem oktatnak demokraciarol ellenben magasztalja a diktaturat. Ami meg borzasztobb iq-nuku meszaros lorincek fogjak szorni a magjaikat es majd kino egy csomo csalan az majd csipi a seggunket

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2022.05.01. 11:12:33

Nemsoká jön a gazdasági összeomlás, és akkor már késő lesz a Zorbánnak és az ő harcias de "békepárti" feketeöves Judo-keresztény oligarcháinak! Jövünk, és az IMF segítségével rendbetesszük a költségvetést és a támadófegyvereket átadjuk Ukrajnának!!!

Sir Gombóc 2022.05.01. 11:13:02

@G. Nagy László: te tényleg ennyire vak vagy a világra?

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 11:15:25

@Jozef Pockna:

Minden F-ség megbukik előbb utóbb és kissé más evolúciós formában megjelenik helyette valami más. Még a VALLÁSOKNAK is van EVOLÚCIÓS fájuk. Pedig azok aztán a parasztvakítások csimbarasszói.

Ménár Atya 2022.05.01. 11:16:37

@Sir Gombóc:
Na akkor mondjuk hétfőtől korlátozzuk a magyar ellenzék tevékenységét, nem tiltjuk be, csak épp nem mondhatnak semmit, nem tiltakozhatnak, nem kommentelhetnek.
Mert ugye szerinted ez lenne a demokrácia.
:):)
De nem tiltjuk meg, csak korlátozzuk, az szebben hangzik.
A funkcionális analfabétaságról csak annyit, hogy láthatóan magad sem érted :D

Sir Gombóc 2022.05.01. 11:17:25

@ulpius66: "Az oligarchia egy olyan politikai rendszer, ahol a hatalom egy viszonylag kicsi csoport kezében összpontosul, akik a saját érdekükben kormányoznak, illetve döntő befolyást gyakorolnak a hatalomra és a döntéshozatalra. Többféle formája van: politikai, vagyoni, katonai, vallási stb.

Az eredeti szóhasználatban kevesek zsarnoki uralmát jelenti.

Az oligarchák az oligarchia tagjai."

Azt sem tudod, miről beszélsz..

CSOKKI MÁLNA 2022.05.01. 11:21:36

Hádde..főni..nyugati bácsi..szíjennen meg minden..Hogy mered egyáltalán kritizálni ??

Sir Gombóc 2022.05.01. 11:26:51

@G. Nagy László: érdekelne, hogy ha most nem Ukrajnából, hanem Magyarországról lenne szó, akkor is ezt mondanád?

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 11:34:13

@Sir Gombóc:

A Parlamenti kötelező frakció fegyelemre hivatkozott szavazás miatt az van.

Igazából ülhetne bent csak egy ember a F.MPSZ-KDNP részéről a 135 képviselőtől való "megbízással" ... és szavazhatna helyettük.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.01. 11:51:50

@nemecsekerno_007: "A Birodalom kimutatta a foga fehérjét." - Ha putyin kimutatta, az azonos a birodalommal.

alöksz róz 2022.05.01. 11:52:43

@vilagnezet.blog.hu: "Már aki aláveti magát IQ mérésnek az önmagában azt jelenti, hogy nagyon buta ember." - miért lenne buta? attól nem lesz buta valaki, hogy kíváncsi a processzora "teljesítményére".

Sir Gombóc 2022.05.01. 11:55:26

@Ménár Atya: támogatom. Így egyértelműen látszana, hogy a kormánypárt mekkora sületlenségeket beszél..

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 11:57:20

@alöksz róz:

Tudománytörténelmi tény és jelenleg is az, hogy az IQ mérés csak butaság mérésre lett kifejlesztve és nem is lehet vele ma sem mást mérni. Tehát csak azt tudja meg valaki, hogy mennyire buta ...a teszt össze állítójához képes. A saját igazi teljesítményéhez semmi köze.... Bizonyított az is, hogy az igazán okos embereket bosszantja az ilyen teszt, mert tele van hibákkal és pontatlanságokkal.

alöksz róz 2022.05.01. 11:59:21

@G. Nagy László: ne vedd magadra :-)
csak annyit akartam ezzel mondani, hogy vannak más tényezők, amelyek jobban befolyásolják az embert.
ez mindenkire igaz.
még rám is, bármennyire nem tetszik :D

alöksz róz 2022.05.01. 12:05:46

@vilagnezet.blog.hu: attól függ milyen a teszt.
ezek a tesztek amiket mostanában használnak (pl a mensa tesztje), adott körülmények között elég jól mérik a számítási kapacitást és/vagy feldolgozási képességet.

Ménár Atya 2022.05.01. 12:07:07

@Sir Gombóc:
Mondjuk én biztos nem támogatnék ilyet soha, mert így, hogy az ellenzéket tudom hallgatni, tudom miért nem szavaznék soha a nagyobbik részükre.
Jórészt semmi mondanivalójuk, csak orbánozás, és kínos megfelelési kényszer a külföldi munkaadójuk felé, nagyjából ennyiben merül ki a tevékenységük.
De a szólásszabadság még akkor is fontosabb, ha láthatóan hülyeséget beszélnek.
Azt hiszem ezért buktak most is, az emberek megunták az orbán a patás politikát.
De most van 4 év gondolkodási idejük ismét. :)

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 12:08:13

@G. Nagy László:

Önfejű baromság, hogy az ukránok nem tudnak területi engedményt adni a BÉKÉÉRT cserébe. Amikor valamennyire azért történelmi tény is, hogy KREML félsziget ajándék volt ... és az ajándékozásnak még a jogban is vannak szabályai és bizonyos helyzetekben jogos az ajándék visszakövetelése.

Azért kapták akkoron ajándékba, hogy védjék a Nagy SZU-t (Oroszországot) és legyenek erősek .... Ok, hogy utódokra bomlott minden, de akkor is nem azért kapták, hogy egy ellentábornak eladják magukat ...

Tehát aki a jog áltudományával vitázni akarna velem, ne tegye ... akkor tekintsük csak ERKÖLCSI kérdésnek.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 12:12:30

@alöksz róz:

Számítási kapacítás??? !!!! :-) Hööööö hööööö Kac-kac.... (bocsi nem téged nevetlek ki, hanem csak azt amit írtál)

Olvasd már el ez tanulságul és főként az "I" és matematikai "i"-re hívom fel a figyelmedet.

Gödel első nemteljességi tétele hibás. Attól még a matek lehet teljes.
vilagnezet.blog.hu/2021/11/28/godel_elso_nem_teljessegi_tetele_oncafolas_es_hamis_dilemma

Nos ha te bevetted, hogy Gödel ezen tétele eddig helyes volt a matematikában és a logikában, akkor intelligens vagy-e, vagy inkább nagyon is "zombi" és buta???

midnight coder 2022.05.01. 12:39:40

@vilagnezet.blog.hu: "Önfejű baromság, hogy az ukránok nem tudnak területi engedményt adni a BÉKÉÉRT cserébe."

Persze hogy nem tudnak. Pont olyan szélsõséges nacionalisták ülnek ott is a trónon mint a ruszkiknál. Ezek még ott tartanak, hogy az ország erejét négyzetkilométerben mérik. Miközben igazából sem a ruszkik, sem õk nem tudják belakni a saját területüket.

midnight coder 2022.05.01. 12:41:26

"Nem, nem, nem! Minden tiszteletem mellett, Miniszter úr, ez az érvelés olyan, mint amikor megkérdezzük a gyerekeket, hogy kérnek-e fagyit..."

Valójában igaza volt a csávónak, csak ezzel azt a demokráciát kérdőjelezi meg, amit rajtunk kérnek számon. Igen, valóban, a demokrácia kb. erről szól. Egyészen pontosan az az elvi akadálya annak, hogy a polgárok valós döntést hozzanak, hogy ehhez sem információjuk, sem ennek feldolgozásához szükséges tudásuk, sem erre allokált idejük nincs. Ergo, az átlagpolgár a döntését a média alapján hozza meg, és a kérdést az dönti el, hogy kinek van pénze nagyobb médialufit fújni. Nyilván lesz persze polgár aki a saját eszét használja (jól vagy rosszul) de 1 gondolkodó polgárra jut 1000 médiavezérelt birka (legyen az jobb vagy bal oldali). Ráadásul, ami a rosszabb - a polgárnak valójában fogalma sincs arról, hogy az őt befolyásoló médialufit épp ki fújja. És ez is oldalfüggetlen.

Motorogre 2022.05.01. 12:44:57

@alöksz róz: miért is ?? Mint a babot, kifejtenéd ebédre ?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.01. 12:46:32

@CSOKKI MÁLNA: Ja. Hülyeség jó szamanitáriusnak lenni és megpróbálni segíteni az olyan agya rokkantaknak mint te. Már szóba állni is felesleges időtöltés.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 12:46:40

@midnight coder:

Engem egy másik dolog még jobban felháborít .... mégpedig az, hogy aki nem akar ukrán katona lenni, az HAZAÁRULÁSÉRT vonják jogilag felelősségre ... !!!!

Elment az eszük? A kettő még logikailag sincs egy súlycsoportban, nem hogy jogilag ...

ERKÖLCSRŐL nem is írva.

midnight coder 2022.05.01. 12:47:49

@sóhegy049: "Nem, teljesítenétek a NATO tagság alapvető feltételeit, ha már vállaltátok a tagságot. "

A NATO kínosan vigyáz arra, hogy ebben a buliban ne legyen benne. Közvetlenül még az USA sincs. Ha ez odáig jut, hogy NATO vs Oroszország, akkor az azt jelenti, hogy élőben játszhatod a Fallout-ot.

midnight coder 2022.05.01. 12:49:02

@vilagnezet.blog.hu: Na ja. És persze hadköteles férfiként ki sem mehetsz az országból. És ez egy demokratikus ország aminek a megmentéséért az egész nyugati világ összefog...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.01. 12:52:58

@midnight coder: Te hány éves vagy? Ha behívód volt, szerinted kitehetted a lábad az országból, még békeidőben is?

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 12:53:28

@midnight coder:

Ja , de ÖLNI köteles vagy másik embert PARANCSRA ... !!!

Meg az önálló ortodox Ukrán Egyház .... megáldja a fegyvereidet ...

midnight coder 2022.05.01. 12:53:52

@apro_marosan_petergabor: "Musk megvette a Twittert, mert megunta a FB "PC" és ad hoc "liberális" vélemény cenzúrázását, terrorját. "

Valahol láttam egy cikket, ahol Musk arról beszél, hogy õ eredetileg baloldali volt, aztán Obama megválasztása idején már úgy középen állt, mostanra pedig a mainstreammá váló agresszívek szélsõjobboldalinak tartják aki az apartheidet akarja visszahozi - miközbe õ ideológialag egy centit sem mozdult sehová.

midnight coder 2022.05.01. 12:55:11

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: És szerinted az rendszer, ahol így működik a honvédség, liberális demokráciának nevezhető?

G. Nagy László 2022.05.01. 12:56:27

@Sir Gombóc:

"érdekelne, hogy ha most nem Ukrajnából, hanem Magyarországról lenne szó, akkor is ezt mondanád?"

Természetesen ugyanezt mondanám. A legfőbb érték az emberi élet, és a békénél és a biztonságnál semmi sem fontosabb. A 21. században egyszerűen muszáj (volna) MINDENT tárgyalásos úton rendezni. Ha három terrorista útonálló kést szegez a torkomnak egy éjszakai sikátorban, biztosan odaadom nekik a tárcámat. De van olyan haverom is, aki még ilyenkor is hideg fejjel tárgyal és lealkudja a rablóknak átadandó összeget...

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 12:58:02

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Eleve a "behívó" és a "sorozás" nem más mint RABSZOLGASÁG!!!

Hadkötelezettséget Ellenzők Ligájának Figyelő Bizottsága

he-liga.blog.hu/2011/12/14/hadkotelezettseg_nem_mas_mint_rabszolgasag

Ja és ott a sorkatonai képem a jobb oldali infómezőben.

CSOKKI MÁLNA 2022.05.01. 12:58:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

1. Eleve a szovjet-japán szerződés alapján nem is szállíthattak fegyvert Vlagyivosztokba.

2. Nagyívű számításodból kifelejtetted, hogy az USA fegyver és gépgyártása sokkal közelebb volt a keleti parthoz.

3. A japánnal beállt hadiállapot miatt '41 végétől igencsak nagy forgalmat voltak kénytelenek bonyolítani a nyugati parti kikötőkből a csendes-óceáni hadszíntérre..

midnight coder 2022.05.01. 12:59:01

@G. Nagy László: Igazából a normális az lenne így 2022 tájékán, ha minden terület hovatartozásáról az ott lakók dönthetnének, méghozzá demokratikus választás útján. Ennek kellene ma a vezérlő elvnek lennie a világ civilizált országaiban és nem a II világháborúban, vagy még korábban vonalzóval rajzolt határok sérthetetlenségének.

midnight coder 2022.05.01. 13:02:47

@vilagnezet.blog.hu: Ez egyrészt pontosan így van, másrészt ha teszem azt Orbán úgy döntene, hogy megtámadja Romániát hogy visszaszerezze Erdélyt, akkor nekem életem és véremet kellene adom ezért? Kádárék idején még lehetett azt mondani, hogy ország = párt, de most? Egy rakás Ukrán most azért hal meg feleslegesen, mert az ország élén álló bohóc tárgyalásképtelen. A végerdmény persze így is ugyanaz lesz - a ruszkik megkapják a számukra fontos területeket - csak közben lebombázzák a fél országot, és meghal egy rakás ember.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 13:09:58

@midnight coder:

Franciák a II. VH-ban Párizst feladták, aztán a német katonákon jót kerestek a vendéglősök, meg az örömlányok is.... Ok, hogy elraboltak ezt azt ... de nem dőlt romba az egész város, mint Budapest és ugye nálunk nem fizettek a szexért az oroszok, akik közt biztosan volt bőven ukrán is, hiszen talán valamelyik ukrán hadseregcsoport volt a felszabadító ...

G. Nagy László 2022.05.01. 13:12:30

@Lord_Valdez:

"Egyetlen komolyan vehető politikai gondolkodó se gondolja azt, hogy a demokrácia jó, csupán azt, hogy átlagosan a legelviselhetőbb kompromisszum."

Lehet ilyen frázisokat pufogtatni. Meg hogy a kapitalizmus igazságtalan, de mégis a legjobb. Meg hogy a teremtés tökéletlen, de mégis az ember a koronája... Baszki, ilyen világban élünk. Ha tudsz jobbat, lehet róla társadalmi vitát nyitni. De az nem pálya, hogy a demokrácia nevében basztatják a demokrata országokat és istenítik az antidemokratikus rendszereket.

"Ajánlom kövezetkő témának: Téveszme: a demokrácia azt jelenti, hogy vannak választások.
Az ókorban még igen, de már évszázadok óta nem. Azóta léteznek ún. szabadságjogok is, amik hozzátartoznak."

Nem igaz, definíciószerűen ma sem jelent többet. De ezen ne akadjunk fenn! Én a magam részéről a teljes szabadság híve vagyok. Mármost Angliában, Skóciában, Németországban Svédországban és számos nyugati országban, ahol TÖRVÉNYEKKEL korlátozzák a szólásszabadságot, a prostitúciót, az árképzést, ahol rasszista kvótákat alkalmaznak, azok sem demokráciák?

"Úgy lesz csak béke, ha Oroszországnak beletörik a bicskája Ukrajnába. Különben jön a következő ország."

Te is benyelted a bullshit propagandát. Mondjuk tőled azért többet vártam.

alöksz róz 2022.05.01. 13:12:59

@Motorogre: minek?
egyrészt nem érted, másrészt mivel én vagyok az okosabb, neked csak el kell hinned, amit én mondok.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 13:18:19

@alöksz róz:

Kb 30 éve töltöttem ki utoljára egy egyetemen egy továbbképzés keretében és csak úgy hogy eleve azt volt a vitatéma.... Jót vitáztam a kiértékelő tanárral, aki egyben írta is ... és megfogadtam, többet soha ... Alapvető dolgokkal nem volt tisztában ... kakukktojás dolognál nem tudta, hogy van gázzal működű hűtőszekrény is ... pölö ... Azt sem tudta, hogy a szúnyogháló másra is jó, mint szúnyogok ellen ... (mit vinnél magaddal hajótörésnél kérdéssor) A kiválasztós ábrák is totál röhejesek és több jó megoldásuk is volt, de neki csak a sajátja a jó ...

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 13:21:25

@alöksz róz:

A sorkatonai 1,5 évem alatt nekünk is ki volt adva, amikor már zászlós voltam hogy ugynevezett adaptációs tesztet kellett kitöltetnünk a bevonult katonákkal. Annak volt IQ teszt része is, de volt pszichológia is ... Elvileg egy útószűrés is volt, hogy került-e be öngyilkosságra hajlamos ember.

alöksz róz 2022.05.01. 13:39:58

@vilagnezet.blog.hu: az már régen volt, ne abból indulj ki, én is láttam rossz teszteket. nem véletlenül hoztam példának a mensa tesztjét és hogy azzal mit lehet mérni

midnight coder 2022.05.01. 13:40:09

@G. Nagy László: Valójában vicces módon az úgynevezett balliberálisok országlása leginkább a szabadságjogok korlátozásáról szól. Ami amúgy nem is csoda, elvégre a balliberálisok igazából identitásukat vesztett kommunisták. Immár a munkásosztályt védeni nem jövedelmező, így védenek mindenki mást akiket látványosan és meggyőzően lehet védeni - deviáns kisebbségeket, bűnözőket, migránsokat, és közben arcpirító módon liberálisnak hazudják magukat. De a lényegük, az individualizmus elutasítása semmit nem változott. Ha jól megnézed, kb. minden megmozdulása ezeknek a jóembereknek az egyén korlátozása a társadalommal szemben - méghozzá lehetőleg minél nagyobb társadalommal szemben. Ennek a kicsúcsosodásai a zöldek, akik az egész bolygó nevében próbálnak elnyomni.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 13:44:11

@alöksz róz:

A Mensa csak egy üzleti vállalkozás ... Elemeztük ... hülyék dicsekednek csak az ott szerzett "okleveleikkel" . Nem sokkal jobb, mintha a Xenu bolondjainál töltenél ki hasonlót ... Az is lehet van közös halmazrészük is. (hazánkban több mint gyanúsak)

alöksz róz 2022.05.01. 13:48:50

@vilagnezet.blog.hu: nem is láttad a mensa tesztjét :D

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 13:51:46

@alöksz róz:

Nem is akarom látni. " Oxford" akárcsak a Xenu bolondjaié ...
Meg az is hülye aki ilyesmiért fizet is. Mind kettőért.

alöksz róz 2022.05.01. 13:53:08

@vilagnezet.blog.hu: semmi köze nincs olyan dolgokhoz, amiket példának hozva az imént szidtad az iq-teszteket

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 13:58:41

@alöksz róz:

Leakadhatsz a témáról. Szakemberekkel zártkörűen már megvitattuk és tudom, hogy ma már elrejtik a lebukás lehetőségeit, de régebben másként volt.

Beetetés, hülyítés csak ... pláne a matematika és logika azon korszakában, ahol már a mínusz egy gyök alatt = "i" és van METALOGIKA .

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.01. 14:03:19

Látom, te fasiszta vagy.

Ha nem lennél az, tudnád: az igazi demokrácia az, ha mindenki egyhangúan azt mondja, amit a demokrácia okos vezetői. Ha bármi más történik, az a demokráciával való visszaélés!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.01. 14:06:24

@Boldeone2:

Nem véleten, a nagy ókori elmék mind ellenezték a demokráciát, pedig az tényleg demokrácia volt, nem mint a mostani nyugati verzió.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.05.01. 14:10:59

@G. Nagy László:
Nem frázis, hanem meg kell érteni, hogy mit jelent.
Rousseau-t leszámítva senki se gondolta azt, hogy a népnek automatikusan igaza van.

Többet jelent. Választások még a Harmadik Birodalomban is voltak. 1938-ban 99%-kal nyert Adolf Hitler. Igaz, addigra már minden potenciális ellenzéki vagy táborban volt, vagy illegalitásban, vagy emigrációban. Na, de volt választás, tehát demokrácia. Észak-Koreában utoljára 2019-ben voltak választások és 100%-kal nyert a Demokratikus Front Korea Egyesítéséért pártszövetség. Volt választás, tehát Észak-Korea demokrácia.
De tegyük félre a hülyeséget. A demokráciához hozzátartoznak a szabadságjogok. Anélkül a választás puszta színjáték.

Teljes szabadság nem létezik és nem ezektől lesz valami nem demokrácia.
Mellékesen Németországban legális a prostitúció, és nálunk is erősen korlátozzák a szólásszabadságot (ha nem hiszed nyisd ki a Btk 333-as, vagy olvasd az Alaptörvény IX. cikkelyét), ilyen árszabályozás meg gyakorlatilag sehol nincs.

Szerintem te semmit nem értesz az orosz gondolkodásmódból. Nekünk a béke azt jelenti, hogy nincs háború. Az orosz logikában azt, hogy Oroszország mindenkit sakkban tart. Átaludtad, amikor az oroszok tiltakoztak a lengyel rakétavédelem fejlesztése ellen? Azzal érveltek, hogy eljelentéktelenítené az orosz csapásmérő képességeket és ez fenyegetést jelent Oroszországra.
Átaludtad Oroszország játszmáit a Kaukázusban? Csak, mert ami most Ukrajnában történt az megtörtént előtte már Csecsenföldön és Grúziában is. Sőt, úgy tűnik, hogy Moldovában meg előkészítés alatt.
Érted, hogy mit jelent az, hogy Oroszország Közép-Európát a saját természetes érdekszférájának tekinti? Szerintem nem. Ők úgy gondolják, hogy mi az ő csatlósaik vagyunk.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.01. 14:11:56

@anton.chigurh:

Nekünk nem érdekünk egy erős, liberális Ukrajna, ennyi az egész.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.01. 14:14:50

@a nagy hohohorgász:

Én is így látom. Nem tudom, Szijjártó hogyan tárgyal élesben, még csak azt sem tudom, hogyan kellene, de az tény, hogy Magyarországnak soha nem volt még távolról sem ilyen egyenes, karakán, tökös külügyminisztere, aki mindemellett korrekt, a szükséges mértékben udvarias és szalonképes.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.01. 14:20:31

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

1954-ben a Krím Ukrajna Oroszországhoz csatlakozásának 300. évbfordulója emlékére lett átcsatolva.

Közben megszűnt az ok, hiszen ma már nem része Oroszországnak Ukrajna, azaz az ajándék visszajárt.

Ez pont olyan, mint hogy te eljegyzed a Matyit, adsz neki gyűrűt, aztán ő máshoz megy férjül - visszajár neked a gyűrű.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 14:22:03

@Lord_Valdez:

Igen amit felvetsz teljesen jogos és a blog írójának át kell gondolnia a saját eddigi elvei helyességét, amelyek erre vonatkoztak.

Jómagam meg teljesen más irányból is nézem a folyamatokat. Az emberi elme pszicho vírusokkal megfertőzhető .... ami miatt "zombi" -vá válik. Tehát arra szavaz .... amire a "mémje" utasítja ...

Persze e-mellett van az is, hogy aki rám szavaz az leteheti az egyik kezét ... jelenség.

Jozef Pockna 2022.05.01. 14:34:26

Gondolkozzunk el azon ha romania el akarna venni az alfoldet es megtamadna minket, mit tenne orban? Semmit. Menne papa kezet csokolni...

Wildhunt 2022.05.01. 14:36:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: pedig te tudtál olvasni... De úgy látszik, mostanra max 5 percig funkcionálsz. Zelenszkij még tavaly betiltotta az ellenzéki tv-t, lecsukatta az oroszpártinak nevezett vezetőket (Medvedcsukot, például), decemberben pedig eljárást indított porosenko és pártja ellen is, plusz felfüggesztette az ellenzéki blokk működését. Funkcionális analfabéta-e vagy? Ha igen, most kezdesz nevekbe és vélt politikai irányokba, esetleg nyelvtanba belekötni.

Wildhunt 2022.05.01. 14:38:04

@anton.chigurh: a lengyelek leginkább úgy szeretnének békét, hogy nekik is jusson Ukrajnából...

Wildhunt 2022.05.01. 14:45:54

@Sir Gombóc: attól hogy 20.-án az összeset, még nem akkor kezdődött. Te mocskos hazug ukránszopó.

Wildhunt 2022.05.01. 14:48:58

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: az sem hagyhatja el az országot, akinek nincs behívója.

kukasmacska 2022.05.01. 14:54:16

@Szalay Miklós:
Nem unod még, hogy folyton a sosem látogatott oldaladat reklámozd?

u.i. amúgy az öndicséret büdös

Randy Marsch 2022.05.01. 14:54:17

@vilagnezet.blog.hu: "Tudománytörténelmi tény"

nem csodálom, hogy ilyeneket írsz, még a kérdéseket sem tudod értelmezni

Randy Marsch 2022.05.01. 14:59:53

@vilagnezet.blog.hu: "szakemberek" :DDD

b+, ne röhögtess, te meg a 2 félnótás geek haverod nem szakember

midnight coder 2022.05.01. 15:03:34

"Szerintem te semmit nem értesz az orosz gondolkodásmódból. Nekünk a béke azt jelenti, hogy nincs háború. Az orosz logikában azt, hogy Oroszország mindenkit sakkban tart."

Ugyanez az amcsik békefelfogása is. Az usákok elég sokfelé háborúztak az elmúlt évtizedekben, és valahogy egyik háború sem a saját határaikon belül volt.

A nagyhatalmak védik a saját érdekeiket - gazdaságilag, de akár katonailag is. Védi az USA, védi Kína, védi India. Csak az EU nem. De erre nem lennék büszke.

midnight coder 2022.05.01. 15:09:33

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Nekünk nem érdekünk egy erős, liberális Ukrajna, ennyi az egész."

De, egy erős, liberális Ukrajna kimondottan érdekünk lenne. Csak ennek a konfliktusnak a végén Ukrajna erős biztosan nem lesz, liberális meg aztán végképp nem. Ez utóbbira igény sem nagyon van arrafelé.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.01. 15:32:57

@Jozef Pockna: Orbán? Felülne a gépére az aranytartalékkal együtt. A sok orosz seggnyaló pedig felajánlaná feleségét, anyját, lányát lánytestvérét az orosz katonáknak hogy kiszórakozzák magukat.

Sir Gombóc 2022.05.01. 15:47:42

@Wildhunt: te putyincsicska, mit hazudozol itt összevissza?

Sir Gombóc 2022.05.01. 15:50:52

@midnight coder: ebben a témában is ennyire jártas vagy, mint az elektromos csatlakozók vagy az UTF kódrendszer tekintetében?

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 16:39:49

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Érvelési hibádat felismered? Vagy adjam meg én?

Pléh Csaba pszichológus, nyelvész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az MTA főtitkárhelyettese, a BME Kognitív Tudományi Tanszékének alapító egyetemi tanára. Memetikai írása: A gondolatok terjedési mechanizmusai: mémek vagy fertőzések írásának a tartalma ébresztett rá, hogy a memetikába, annak zavaros össz-tartalma miatt nem fér bele a pszichológiai vírusokkal foglalkozó rész, annak el kell különülnie egy új tudományágba a pszichovirulógiába.

A Replika társadalomtudomány folyóiratban is olvasható • 40 (2000. június): 165–185

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.01. 16:51:47

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Érvelési hibák napjainkban
vilagnezet.blog.hu/2021/05/17/ervelesi_hibak_napjainkban

7. személyes kétely:

Azt mondtad/írtad, hogy egy állítás nem lehet igaz, mert te nem hiszel benne, nem tudod végigkövetni azt, vagy hogy egy jelenség nem létezhet vagy egy dolog nem valósítható meg, mert te nem tudod és látod át hogyan is működhetne. Miért hibás az érvelésed? Az, hogy a te ismereteid nem teszik lehetővé egy adott gondolatmenet vagy működési elv végigkövetését, megértését vagy átlátását nem jelenti azt, hogy az adott gondolatmenet vagy elv hibás. Az érvelés hamisságát kétségbe vonni hitelesen valójában csak akkor tudod, ha teljes mértékben megérted azt, és konkrét érvelési hibára, téves tényadatra vagy éppen utóbbiak hiányára tudsz rámutatni benne. Példák rá:

- Az, hogy a Föld, rajta az ember, valamint minden állat és növény evolúciós folyamatok eredményeként fejlődött ki évmilliárdok alatt, teljességgel hihetetlen és követhetetlen gondolat. Sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb a feltételezés, hogy a világot inkább megteremtette vagy megtervezte valaki.

- Azt szeretnéd hinni, hogy nincs "Isten" ... pedig a valóság az, hogy nagyon is sok van. Nagyon is sok "Isten" létezik. Sőt ma már van Tudományos Istenünk is, amely valóságossága bizonyított.

grundigg 2022.05.01. 17:00:51

Nem tudom, ez mikor lett politikai blog, de az ilyen ostobácska propagandacikkekre nem hiszem, hogy túl nagy igény lenne. Tucatjával vannak, akik ezt nyomják napi nyolc órában a hét minden napján, ráadásul pénzért.

Ilyen bölcsességek cáfolatához, mint "Sőt épp ellenkezőleg: minél antidemokratikusabb egy állam, annál közelebb áll Brüsszel és Washington szívéhez." nem kell 150-es iq, de még 100-as se, csak minimális kapcsolat a valósággal.

grundigg 2022.05.01. 17:06:47

"Mintha a Vatikánon és rajtunk kívül Európa többi vezetője inkább a háborút éltetné."

Ha rád támad egy tucat agyatlan gorilla, ütnek, ahol érnek, akkor mit jelent a háború, és mit jelent a béke? Ha mondjuk én azt várom, hogy végre verjenek agyon, mert akkor csönd és nyugalom lesz (egy darabig), akkor én vagyok a békepárti? Aki segítene neked, az meg a háborút élteti?

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2022.05.01. 17:07:27

@grundigg:

"Nem tudom, ez mikor lett politikai blog..." -Kicsit engem is meglepett, de érthető. A mai tudományos haladás és felismerések tényeiben már a POLITIKA is ÁLTUDOMÁNY, így egyben egy TÉVESZME is ... Sokan ezt régebben nem tudták és talán ezen netes magán-napló írója sem. Bevallom kicsit segítettem neki a felismerésben.

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.01. 17:23:54

@Lord_Valdez:

"Átaludtad, amikor az oroszok tiltakoztak a lengyel rakétavédelem fejlesztése ellen? Azzal érveltek, hogy eljelentéktelenítené az orosz csapásmérő képességeket és ez fenyegetést jelent Oroszországra."

Minden rakétavédelmi rendszer, ami egyoldalúan épül ki, csapás a kölcsönös elrettentésre, mivel első csapásmérő képességet feltételz, ezért destabilizáló tényező. Erről szól a fegyverkezési verseny és a fegyverzetkorlátozó tárgyalások cilkus folyamata.

"Átaludtad Oroszország játszmáit a Kaukázusban? Csak, mert ami most Ukrajnában történt az megtörtént előtte már Csecsenföldön és Grúziában is. Sőt, úgy tűnik, hogy Moldovában meg előkészítés alatt."

Mi történik Ukrajnában? Az, amit felismert Brezinski, azt felismerték az oroszok, csak éppen saját érdekszférájuk szemszögéből:

Zbiginew Brezinski, Jimmy Carter elnök egykori nemzetbiztonsági főtanácsadója és az amerikai politikai élet nagy „szürke eminenciása" 1994-ben megjelentette „A nagy sakktábla" című tanulmányát. Idézek belőle:

"Amerikának fontos középtávú stratégiai érdeke Kijev leválasztása Moszkváról, „mert Ukrajna nélkül Oroszország soha többé nem lesz eurázsiai nagyhatalom. Ukrajna fontossága nem erejéből és hatalmából adódik, hanem kitüntetett fekvéséből és belső gyengeségéből, ami kiszolgáltatja a nagy geostratégiai szereplők döntéseinek. Az Ukrajna feletti amerikai befolyás megszerzése kulcskérdés abban, hogy Oroszország és Nyugat-Európa „nem kívánt mértékű" közeledése ne történhessen meg."

Brzezinski szerint a legnagyobb potenciális veszélyt ugyanis Németország és Oroszország „egymásra találása" jelentené, mert az orosz nyersanyagforrások és a német technológia egyesítése olyan erőcentrumot hozna létre, amely Amerika globális érdekeit veszélyeztetné.

SZrTÁJK 2022.05.01. 17:29:08

@atomic power 1986DucaDuca:
Amerika a mostani háború kiprovokálásával a legtöbbet Európának ártotta. De hát az is volt a célja: Európa nem létezhet Oroszország nélkül, Oroszország volt az egyetlen, amely a térségben korlátozni tudta Amerika kártékony ideológiai lépéseit. A fő cél ennek a kártékonyságnak utat nyitni, Oroszország védhatalmi státuszát megszüntetni. Sajnos sikerül nekik, Európának vége van innentől kezdve.

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.01. 17:46:44

@SZrTÁJK:

"Amerika a mostani háború kiprovokálásával a legtöbbet Európának ártotta."

A sok hülye meg nem veszi észre!

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 17:47:19

@SZrTÁJK:
Ennyire azért messze nem csak két lehetőség van, hogy vagy az oroszok, vagy az USA ...
Hatalmi, kulturális, pénzügyi és energiaügyi befolyása.
Sokkal több választási lehetőség is van.

Eu még mindig lehet önálló .... is például és kötődhet Kínához is ....

A katonai dolgok ... hadipar ... már nem nagyon lesznek hatásosak a jövőben, hiszen filléres drónokkal lehet hatástalanítani őket, amit bárki gyárthat ... és a kulturális és energia függőség sem a napenergia és a geotermikus energia bővülésével.

A pénzipar is az egyre több virtuális valuta megjelenésével decentralizálódni fog.

midnight coder 2022.05.01. 17:47:50

@grundigg: : Ilyen bölcsességek cáfolatához, mint "Sőt épp ellenkezőleg: minél antidemokratikusabb egy állam, annál közelebb áll Brüsszel és Washington szívéhez." nem kell 150-es iq, de még 100-as se, csak minimális kapcsolat a valósággal."

Jó, akkor mi a helyzet az USA kedvenc szövetségeseivel: Szaud-Arábiával ahol az emberi jogok olyan remekül állnak, hogy a nők csak pár éve vezethetnek autót, vagy Izreaellel aki évtizedek óta tart megszállva egy másik országot, vagy Törökországgal aki jó ideje aktív népirtást folytat a kurdok ellen? Kína is haver volt a legutóbbi időkig - ha az amcsik nem támogatják, soha nem lettek volna a világ műhelye. Pedig volt Nepál, Tienanmen tér akkor is.

midnight coder 2022.05.01. 17:50:07

@Sir Gombóc: Nem értem hogy jön ide az UTF kódrendszer vagy a csatlakozók - ez utóbbi témában amúgy igazam volt, csak a nordikus troll volt túl hülye ahhoz, hogy átlássa, az elõzõvel kapcsolatban meg nem tudom hogy konkrétan mirõl van szó.

grundigg 2022.05.01. 17:58:46

@midnight coder:

A blogger szerint Észak-Korea áll legközelebb Washington és "Brüsszel" szívéhez. Norvégia meg a legmesszebb. Vitára sem méltó ostobaság. Azzal, hogy felhozol egy-egy példát (köztük olyat is, ami a múltra vonatkozik), azzal nem fogod bizonyítani az állítást.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.01. 18:17:52

@midnight coder: "az UTF kódrendszer vagy a csatlakozók - ez utóbbi témában amúgy igazam volt, csak a nordikus troll volt túl hülye ahhoz, hogy átlássa, " - aszontad h nincs szabvány az elektromos csatlakozókra. Mire hoztam neked olyan példát, ahogy az összes számítógépes tápkábeled szabvány csatlakozóval rendelkezik. Csak képtelen vagy felfogni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.01. 18:19:32

@SZrTÁJK: "Oroszország védhatalmi státuszát megszüntetni" - ez volt a hét vicce. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.01. 18:20:48

@TanBá: ...ásít... csak nem képzeled hogy elolvasom a hülyeségeid?

kvadrillio 2022.05.01. 18:26:15

na, a szcientológusok teleszarták a külső levélládát az erkölcseikkel, KIS OKOSFÜZETEIKKEL ! HÜLYÍTENI AKARJÁK A MAGYAROKAT, PEDIG MÁR ELÉGGÉ MEGHÜJÍTETTÉK ŐKET A POLITIKUSOK IS ! STARTOLT A HUBBLEŐRÜLET MAGYARORSZÁGON !!! VIKTOR ! TE AKARTAD EZT ?????!!!!! ELKÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉPESZTŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.01. 18:28:56

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Elég ha más olvassa és megérti. Nekem te amúgy is csak egy humánetológiai alany vagy.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.01. 18:30:33

@kvadrillio:

"STARTOLT A HUBBLEŐRÜLET MAGYARORSZÁGON !!! "

Egész véletlenül nem Hubbard-őrületet akartál írni? Ha már szcientológia.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.01. 18:34:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Bolondok űrhajói" könyvcím miatt keverte csak minden bizonnyal. Meg a sci-fi ponyvaregények író hülyeségét egyesek megvalósították ... Pedig minden bizonnyal csak viccnek szánta, mint Thomas Henry Huxley, (1825 – 1895) angol biológus az agnosztikus kifejezést. Sok hasonló hülye azt is komolyan vette.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.01. 18:40:31

@TanBá: Nekem te meg csak egy sorára váró elmebeteg, akiről fel kellene venni az anamnézist. De ahhoz el kellene olvasni a sok baromságodat.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.01. 18:42:19

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Nem kell olvasnod, nem neked írtam őket. Önállóan gondolkozni tudó embereknek írok.

munkásőrkék felnőttpelenka 2022.05.01. 18:42:40

Tud valaki arról mi van 6.Leninnel? A hatalmas megrendelése óta eltűnt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.01. 18:44:44

@TanBá: "Önállóan gondolkozni tudó embereknek írok." - persze. Azért utaltak be téged hozzám a pszichiátriára. Különben mióta ír egy bolond a pszichiáterének?

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.01. 18:46:54

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Matyi ???? Ja Brendeke ... :-) Fóbiák???? :-) Megérdemlitek egymást.

Ne írj és én nem válaszolok. Ok?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.01. 18:49:11

"Matolcsy György a jegybank újabb nagy, 100 bázispontos alapkamat-emelése után - amelyet két nappal később az irányadó egyhetes betéti kamat emelése is követett - sajtótájékoztatón beszélt arról: „a vitathatatlan sikereink következtében elromlottak a pénzügyi egyensúlyok”,

Beszarok. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.01. 18:51:12

@TanBá: Muszáj. Az igazgató fel akarja tölteni a helyeket, fel kell vennem az anamnézist. A diagnózist tudjuk, a terápiát is - haloperidol és kényszer zubbony.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.01. 18:52:57

@TanBá: Különben is neked annyi, megtámadott téged a blogvírus.

midnight coder 2022.05.01. 18:59:36

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Egy kis hazánkban vett laptop kábelét nem fogod tudni minden európai ország konnektorába bedugni még akkor sem, ha létezik is olyan dugó amit igen. Megfordultam már pár helyen, és volt ebből problémám.

midnight coder 2022.05.01. 19:02:32

@grundigg: Valójában az amcsikhoz a pénztárcájuk áll közel és senki és semmi más.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.01. 19:23:48

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Írtam, hogy felesleges fárasztanod magad. Nekem ez kutatás, humánetológai és te megfigyelt alany vagy legfeljebb... BrendelMatyikát is megfigyeltem, de még úgy 22 évvel ezelőtt ... meg a Kálvinista Apologetikát is megfigyeltem ... nos ők éppen nemrég buktak el és meg ... Brendelke jóval korábban ... Te meg senki sem vagy is nem is lényeges hogy elbuksz-e vagy sem.

kvadrillio 2022.05.01. 19:23:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: DE ! :o)))))...NAMOSTTTÉLLLEG..., NEMMMINDEGGY ???! HUBBLE VAGY HOBBARD...., NEKEM EGYREMEGY ! :o)))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.01. 19:25:55

@midnight coder: Miért neked mi áll közel? birca? :-)) Bocs, ezt nem hagyhattam ki!

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.01. 19:27:20

@kvadrillio:

Van erre egy ősi magyar népi bölcsesség.

Idd ki a bilit, vagy vidd ki a bilit.

Mindegy??? :-)

kvadrillio 2022.05.01. 19:27:45

@kvadrillio: báááár az ŰRTÁVCSŐ....., LEGALÁBB VALAMI ÉRDEKESET IS MUTAT .....-NEKEM ! :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.01. 19:27:56

@TanBá: Óóóó! Én vagyok a blogvírusod, aki nevetségessé tesz téged mindenütt ahol lehet. Mostantól rád szállok. :-)) Na erre találj ki valami ellenvírust!

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.01. 19:29:31

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Köszönöm előre is a gerilla marketinget ... de ne remélt fizetni nem fogok érte.

kvadrillio 2022.05.01. 19:30:20

@TanBá: JAHH..., NAMEG A CSAPBA SZARNI VAGY SZARBA CSAPNI ! ASSEMINDEGGGGY ! :o)))

kvadrillio 2022.05.01. 19:32:31

@kvadrillio: Kezdődik Odessza ostroma, a háború mindent eldöntő ütközete lehet....ODESSZA VAGY IDESSZA !.HŰŰŰŰŰŰ-----MEGHAAAAAA !!!!! BELERENG A VILÁÁÁÁG EBBE AZ ÜTKÖZETBEHHH !

Boldeone2 2022.05.01. 19:32:43

@atomic power 1986DucaDuca: " Amerikának fontos középtávú stratégiai érdeke Kijev leválasztása Moszkváról, „mert Ukrajna nélkül Oroszország soha többé nem lesz eurázsiai nagyhatalom"

Ez egy 30 èvvel ezelőtti kinyilatkoztatás. "Ukrajnával" sem lenne többè gazdasági világhatalom Oroszország. Egyrèszt, Ukrajnában - a keleti rèszeket kivève - a legfőbb nemzeti törekvès, államcèl, a nyugati integráció, nincs esèly egy ekkora országot , amely ma már identitásában oroszellenes , visszaállítani a egy bukott èrdekszfèrába
Másrèszt, èppen az ellenkezője lesz igaz: amit megnyer az orosz területeket , porig rombolva , onnantól fizetheti nemcsak az újjáèpítès a reorganizació költsègeit, hanem a nyugdíjakat, a közigazgatást a rendfenntartást, miközben - talán a Donbasst kivève -partizánháború ès ellenállás is várható. Az èvi több tízmilliárd dollárt is felemèszthet , a relatív szegèny ès további szankciók által súlytott, recesszióba kerülő Oroszországnak csak lehúzó ballaszt lesz Ukrajna megszállt területe. A "nyugat" nem könnyen , de le fog állni az orosz szènhidrogènekről. Az infláció ès a magas nyersanyagpiaci árak is visszaállnak a szokványos mederbe ( főleg recesszióba kerül a vg.) Az orosz - a nyugati technológia nèlkül - lassú agóniára van ítèlve

Ukrajna fontossága nem erejéből és hatalmából adódik, hanem kitüntetett fekvéséből és belső gyengeségéből, ami kiszolgáltatja a nagy geostratégiai szereplők döntéseinek."

- Ukrajna belső gyengesège főleg egy dologból adódott eddig is: a területi vita az orosszal , a háborús fenyegetettsèg, ami meggátolta a befektetèsek nagyobb számát. Mindezen nehèzsègek , ès az ország ipari szíve ( Donbass ) de facto elvesztèse ellenère is fejlődtek az utóbbi èvekben.

Brzezinski szerint a legnagyobb potenciális veszélyt ugyanis Németország és Oroszország „egymásra találása" jelentené, mert az orosz nyersanyagforrások és a német technológia egyesítése olyan erőcentrumot hozna létre, amely Amerika globális érdekeit veszélyeztetné."

- Egy ilyen szkennárió nekünk közèp- európaiaknak sem lenne jó, de már esèly sincs rá. Nèmetorszag egy progresszív állam , Oroszország meg teljesen regresszív , lehet mondani : "diktatúra a köbön"
A legnagyobb hiba volt a schröderi , merkeli megalkuvó európai politika Oroszország irányába
Már règen át kellett volna állni a jóval szèlesebb energia- diverzifikacióra
Az orosz rezsim Európával ellensèges , diktatórikus rezsim , Putyin pedig egy aljas tömeggyilkos . Nincs, nem is lehet vele semmilyen közös ügy!

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.01. 19:32:56

@kvadrillio:

Ja de a hubbald különben is egy polipszerű tengeri herkentyű fajta. Meg tud nőni bazinagyra is.

kvadrillio 2022.05.01. 19:43:41

@kvadrillio: tooood, nekem már mindent szabad, 1 SZTRÓK, 3 TIA UTÁN, 2 MP-EL A HALÁL ELŐTT.., MOST NÉHA BIZSEREG A NYAKAM BAL OLDALA, FÜLEM SZÉLE FÉL TENYÉRNYI HELYEN, BIZONYOS SZÖGŰ FEJTARTÁSNÁL.... háziorvos legyintett rá....., akkor...most NEMMINDEGGGY ???!!! :o) szarok rá....., mááááás is !

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.05.01. 20:03:28

@atomic power 1986DucaDuca:
A NATO számára véget ért a hidegháború. Az oroszok számára nem. Épp ezért a lengyelek úgy érzik, hogy nagyon is szeretnék, ha nem csak golyófogók lennének. Na, ez az, ami az orosz gondolkodásmódba nem fér bele.

Az oroszok által terjesztett és a Fidesz által átvett legenda, hogy az amerikaiak vertek éket Ukrajna és Oroszország közé. A valóságban a probléma ott kezdődik, hogy az oroszok soha nem tudták elfogadni Ukrajna létezését. Az ő szemükben Ukrajna nem több, mint egy történelmi baleset. Az valójában Малороссия azaz Kisoroszország. Az ukránok meg nem gondolnak magukra úgy, mint Oroszország hátsókertjére.

kvadrillio 2022.05.01. 20:37:36

@Lord_Valdez: nancypelosi mama, nadrágkosztümben, tűsarkúúúúban Kievben......-O))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.01. 20:52:36

@Lord_Valdez:

Szomorú, mert ez a fajta hatalomvágy sem szól másról, mint IDEOLÓGIÁKRÓL.
Melyik IDEOLÓGIA pénisze a nagyobb :-)

Elvileg Kína, de hát ott is sokminden van .... de a kinai (részben japán) Tao, vagy Zen ... lehetne a kiút ...

Randy Marsch 2022.05.01. 21:14:15

@TanBá: hát figyi, senki nem olvassa el, tökmindegy melyik nickeden írod be. megkúrt úrfiról meg sokmindent el lehet mondani, nagy hóhányó, de azt nem, hogy nem lenne önállóan gondolkodó

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.01. 21:21:41

@Lord_Valdez:

"Az oroszok által terjesztett és a Fidesz által átvett legenda, hogy az amerikaiak vertek éket Ukrajna és Oroszország közé."

Nyugati kutatók, politiológusok is hasonlóan látják. Marshall Auerback, a Bard College Levy Intézetének (a Bard College évek óta kap óriási adományokat Soros Györgytől) kutatója szerint szerint:

"A Nyugatnak távol kell maradnia Ukrajnától. Még az olyan elkötelezett atlantisták is, mint Richard Lugar szenátor, már 1993-ban arra a következtetésre jutottak, hogy a NATO-nak „ki kell lépnie a területről vagy ki kell szállnia az üzletből”. De ahelyett, hogy kilépett volna területről, a NATO felpörgette működését. Ennek eredményeként az, ami egykor jelentős mértékben hozzájárult a globális biztonsághoz, egyre inkább a globális instabilitás eszközévé vált. A NATO küldetése szinte azonnal elkezdődött a Szovjetunió összeomlását követően, amikor a kilencvenes évek elején úgy döntött, hogy kiterjed az újonnan kialakított Orosz Föderáció határáig. Ezt az egykori Jugoszláv Föderáció (orosz szövetséges) ismételt bombázása követte, majd a 2011-es katonai beavatkozás Líbiában. Érdemes megjegyezni, hogy Líbiával kapcsolatban Putyin álláspontja nem a nyugat iránti lankadatlan ellenségeskedés volt. Oroszország annak ellenére sem élt az ENSZ Biztonsági Tanácsának vétójával, hogy ellenezte a bombázást. Moszkva kezdetben az Egyesült Államok terrorellenes háborúját is támogatta, egészen az afganisztáni amerikai erők logisztikai támogatásáig.

A NATO tevékenysége azonban egyre inkább ellenségessé vált. Nagyrészt Washington irányítása révén a NATO fokozta a feszültséget Oroszország küszöbén Ukrajnában, egy lassan átterjedő háborús fenyegetést."

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 21:26:48

@Randy Marsch:

Minden jel szerint csak egy "zombi" aki a blogja szerint is a antiBrendelMatyizmusban éli ki magát. ... szép kis életcél mondhatom ... :-)

Amúgy meg te sem értesz a pszichovirulógiához ... Írd még le vagy tízszer, hogy senki sem olvassa az írásaimat ... :-) kb az a hatása, hogy ne gondolj a kisfehér elefántra.

Egyénként meg jómagam nagy ívben .. le...rom, hogy ki olvassa, vagy sem ... meg hogy bevallja vagy sem, vagy hazudik helyette .... a hatása érdekel csak, az meg van.

Illene észrevenned, hogy vagy tíz éve leszedtem a bogjaimból minden reklámot és közösségi média összeköttetést ... és az index főoldal blogketrec sem érdekel ....

Gondolataim naplója csak .... eleve annak kellene lenni minden blognak .

Randy Marsch 2022.05.01. 21:50:12

@vilagnezet.blog.hu: nyilván, te mindenhez is értesz, más meg hülye. így megy ez az olyan rögeszmés tökkelütött alakoknál, mint amilyen te is vagy.

gendermatyi hová tűnt? megint szakított vele a migráns kecskéje?

tiltsál ki te gyökér 2022.05.01. 21:52:34

@Lord_Valdez:
"Az ukránok meg nem gondolnak magukra úgy, mint Oroszország hátsókertjére."
Hát igen. Annyira más a nyelvük, a kultúrájuk, és ott van az a hatalmas történelmük is. Teljesen más.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.01. 21:56:18

@Randy Marsch:
"gendermatyi hová tűnt?"
Hátha agyonverte valaki.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 22:21:07

@Randy Marsch:

Kivételesen politikából is van valami diplomafélém. Tehát van megfelelő szakmai alapom a hozzáértéshez. Ráadásul a seregben kaptam. 1,5 év sorkatonai kiképzésem alatt. Azért szereltem le akkor 1989-ben hadnagyként.

BrMatyi meg nem érdekel, hülyegyerek. 22 éve még nem volt az az index fórumain, de néhány éven belül arra elment az esze.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.01. 22:24:44

@vilagnezet.blog.hu: Hogy a bánatba szerelhettél le hadnagyként, amikor az tiszt?
Tudtommal a rigók max tiszthelyettesként szereltek, a sima sorállomány meg maximum tisztesként. Viszont a rigóknak nem másfél év volt a sorkatonaság.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 22:34:17

@tiltsál ki te gyökér:

Qrva jó katona voltam és előtte Ifjú Határőr és Ifjú Gárdista is. Meg kiváló Ifjúsági Vezető ... stb A KISZ titkárságot viszont nem vállaltam el. ...

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 22:43:19

@tiltsál ki te gyökér:

A Hadkötelezettség Ellenzők Ligája Figyelő Bizottsági tagságom miatt ez nyilvános dolog:
m.blog.hu/he/he-liga/image/sorkatonai_oklevel_2.JPG

birkamenet 2022.05.01. 22:56:47

A fidernyák birkaagy a büdös életben nem fogja megérteni, hogy azért kell támogatni Ukarajnát, hogy fel tudja tartóztatni a ruszkikat. Ha egész Európa meg az USA úgy elárulták volna Ukrajnát mint orbán, akkor ma a csornai csajokon már a fél Vörös Hadsereg átment volna március óta. A magyarja meg malenykij robotolna Putyin gazdájának.

birkamenet 2022.05.01. 23:03:39

@Boldeone2:

Azzal toldom ki a tanult álláspontodat, hogy Merkel nevelte ki Európa rohasztására Putyint és orbánt. Maga se tudta, hogy mit csinál.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 23:04:43

@birkamenet:

Igen ezt jól látod. Ez az ő fő bűne és politikai hibája.

birkamenet 2022.05.01. 23:08:43

@Boldeone2:

Na meg: orbán teljesen tudatosan tette Magyarországot a ruszkik gyarmatává a totális energia függőség által: 85%-ban ruszki gázfüggőség, Paks 100% ruszki függőség, paksi ruszki hitel: 30 éves pénzügyi rabszolgaság. Ez hazaárulás a köbön.

birkamenet 2022.05.01. 23:16:38

@atomic power 1986DucaDuca:

Fidernyák hazugsággyáros, oszt mint mond a te noname e Marshall Auerbackod, mit fog csinálni rbán, amikor Putyin a Vörös Hadseregével benyomul Magyaországra:

1. Harcolni fog ellene, küldi a katonákat a frontra és megüzeni a világnak, hogy senki ne merje támogatni a magyaromat, mert ez "Nem az ő harcuk, oszt a végén még a rezsicsökkentésük is elúszna"

2. Virággal és csókokkal várná Putyint és azonnal aláirná az Anschlusst.

Zoltán Mátyus 2022.05.01. 23:16:48

@birkamenet: nem mondod, hogy a paksi atomerőművet is orbán építette?
Jelenlegi gázfüggőség rendszere mióta is van?

tiltsál ki te gyökér 2022.05.01. 23:27:59

@vilagnezet.blog.hu: Igen, csak nehéz elképzelni, hogy az egyetlen olyan katona voltál, aki annyira jó volt, hogy tisztképző nélkül sorállományból rögtön hadnaggyá tettek.
Mert hallottam sorállományról, aki tisztesként szerelt, meg aki továbbszolgált az tiszthelyettes lehetett, meg a rigók - de azoknak nem másfél év volt, és ők sem tisztek lettek.

Szóval egymagad legyőzted a Nato-t, vagy miért tettek téged élből tisztté?

tiltsál ki te gyökér 2022.05.01. 23:33:45

@birkamenet:
"85%-ban ruszki gázfüggőség, Paks 100% ruszki függőség, paksi ruszki hitel: 30 éves pénzügyi rabszolgaság. Ez hazaárulás a köbön."
Annyiszor megfogadtam, hogy leszarlak matyi, de akkora baromságokat tudsz írni, hogy nem lehet nem reagálni.

Tudsz arról bazmeg az anyád, hogy Paksra vittek francia fűtőelemeket? Majdnem fel is robbant az egész a picsába.
A gázvezetékeket sem Orbán húzta ki, és rohadt nehéz angolai gázt betölteni egy csőbe, aminek a vége Oroszországban van.
Egyébként ki is írta alá 2008ban a Déli áramlat vezeték építésének a terveit?
Bazmeg, a Toldit nem ismered, de itt okoskodsz te darab fasz.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.01. 23:37:36

@birkamenet: "elárulták volna Ukrajnát mint Orbán"
Várj. Nekünk valami szövetségesünk Ukrajna? Mert ha nem, akkor hogy lehet elárulni?

Tudod matyi, vigyázó szemed Ukrajnára vesd. Ha esetleg az életben segítségre fogsz szorulni (te folyamatosan segítségre szorulsz, de ezt hagyjuk) akkor azok, akiket hosszú és érdektelen életed alatt elküldtél a faszba, azok nem fognak neked segíteni. Ott fogsz megdögleni egyedül az árokparton.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 23:41:46

@tiltsál ki te gyökér:

Különösebben nem érdekel a hited. Nem ez a téma itt, meg tényekkel nincs értelme vitázni.

Ami viszont érdekes lehet, hogy utána megpróbáltak behívni és gondolom még magasabb rangot is kaptam volna. Nem vettem át a behívókat éveken keresztül, hogy köszönöm nem kérem, ,,, megtettem a dolgom ... nekem ennyi pont elég volt.

Börtönnel fenyegettek meg ... erre lett elegem és kapcsolódtam a HEL-hez ... Közösen leltünk egy joghézagot és teljesen törvényszerűen átkérettem magamat fegyvermentes szolgálatba, aminek a max ideje 1,5 év lehet, amit letöltöttem és ráadásul fegyveresen. Így békén hagytak ... de a HEL-ben nem egy küzdőtársunk leülte a börtönt a kényeszerített katonaság helyett .

Nos ezeket a törvényeket a hülye áltudományos politikusok SZAVAZZÁK meg.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.01. 23:42:51

@vilagnezet.blog.hu: Ja, hogy szerelés után tartalékos. Nem ezt írtad.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.01. 23:46:54

@vilagnezet.blog.hu: Ez meg azért érdekes, mert sorkatonai kötelezettség letelte után adtak obsitot, hogy nem lehet behívni, vagy 10 évig. A sorállományt.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.01. 23:57:13

@tiltsál ki te gyökér:

1988-1989-ben voltam 1,5 sorkatona ... tehát pont a "gengszterváltáskor" Elvtársként rakatták le velünk a bevonuló esküt és bajtársként szereltek le bennünket. OVi beszédét elemeznünk kellett hivatalból és a fiatal hivatásosok Belmondó filmekben szereplő nagy pisztolyokat vettek, mert lehetett ... be voltak rottyantva és magánfegyvert vehettek és tarthattak. Utolsó fél évben jómagam a Petőfi laktanyától kifelé a Kinizsiben voltam.

Egyszer nyúltam bele a hazai nagypolitikába 2001-2002-ben de azt is megbántam. Azóta semmilyen szavazásra sem járok.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.02. 06:26:39

@vilagnezet.blog.hu: Tehát akkor te is megfertőződtél katona vírussal. Hermetikusan. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.02. 06:28:34

@vilagnezet.blog.hu: "Nos ezeket a törvényeket a hülye áltudományos politikusok SZAVAZZÁK meg."

Mondja ezt egy áltudós. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.02. 06:30:06

@tiltsál ki te gyökér: "Tudsz arról bazmeg az anyád, hogy Paksra vittek francia fűtőelemeket? Majdnem fel is robbant az egész a picsába."

Ekkor hülyeséget hogy vagy képes kitalálni?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.02. 06:34:11

@vilagnezet.blog.hu: Áááááá... szóval besúgó voltál a katonaságnál. Már mindent értek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.02. 06:35:30

@Randy Marsch: "gendermatyi hová tűnt? megint szakított vele a migráns kecskéje?" :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.02. 06:37:22

@vilagnezet.blog.hu: Te ostoba! Moderátor vagyok több blogon ahonnan elhajtottam matyit és tanácsokat adtam a blogereknek hogy szívassák, hogy leszálljon a blogjukról.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.02. 06:38:39

@vilagnezet.blog.hu: ". a hatása érdekel csak, az meg van." - álmaidban. Már senki sem olvassa a faszságaid.

midnight coder 2022.05.02. 07:03:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ez picit régi történet, szerintem még korábbi mint hogy Gyurcsányék szétcseszték a Kossuth rádiót, ergo 2007 előtt volt. És nem francia fűtőelemek voltak ha jól emlékszem, hanem valami karbantartásnál francia szakik kezdték el tisztítani az egyik fűtőelemet, és sikerült valahogy összetörni valami lemezt benne. Pár hétig elég kritikus volt a helyzet, elmozdítani nem lehetett, és kérdés volt hogy durr vagy nem durr, aztán jöttek a ruszkik és megoldották. Őszintén szólva már nem emlékszem annyira a részletekre.

midnight coder 2022.05.02. 07:07:07

@birkamenet: "Ha egész Európa meg az USA úgy elárulták volna Ukrajnát mint orbán, akkor ma a csornai csajokon már a fél Vörös Hadsereg átment volna március óta. A magyarja meg malenykij robotolna Putyin gazdájának. "

Birkuci, nem tudom feltűnt-e, de mi NATO tagok vagyunk. Ha Putyin bácsi megtámadna minket, vagy bármely más NATO tagországot, azt onnan vennéd észre, hogy a szemedbe folyt a szemüveged.

Ménár Atya 2022.05.02. 07:25:21

@midnight coder:
Franciák tervezési hibája okozta a gondot, ha jól emlékszem, talán hűtés problémák voltak, és minden ellenőrzés benézte ezt.
Aztán az oroszok megoldották a problémát később. Ill elvitték utána a sugárzó cuccot is.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.05.02. 07:28:08

@atomic power 1986DucaDuca:
Ez ugyanaz a Marshall Auerback, aki arról írt, hogy minden munkanélkülit az amerikai államnak kellene foglalkoztatnia?
(Ennyire kell komolyan venni)

@tiltsál ki te gyökér:
Az oroszok is azt mondják, hogy az ukránok igazából oroszok, de minimum majdnem.
Az ukránok viszont emlékeznek a holodomorra és annyira nem gondolnak jó szívvel arra, ahogy az oroszok bántak velük.

midnight coder 2022.05.02. 07:39:39

@Lord_Valdez: "Az ukránok viszont emlékeznek a holodomorra és annyira nem gondolnak jó szívvel arra, ahogy az oroszok bántak velük."

Pedig Sztálin elvtárs nem is orosz volt, hanem grúz.

midnight coder 2022.05.02. 07:46:14

@Lord_Valdez: Amúgy egyébként elég vicces, hogy aztán ugyanennek a Sztálin elvtárs tevékenységének következtében jött létre Nürnberg - ahelyett hogy a náci vezetőket kivégezték volna - aki a tevékenysége alapján vígan odaülhetett volna a nácik közé a vádlottak padjára. Amúgy egyébként jó pár amerikai katonai vezető mellé.

Randy Marsch 2022.05.02. 07:49:17

@tiltsál ki te gyökér: a hadnagy nem tiszt :DDDD (aki érti, érti)

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.02. 07:49:52

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Miért hazudsz??? A blog.hu rendszerében van statisztikai kimutatás és pontosan látszik, hogy melyik más blogból és helyről hányan látogattak el és olvassák az adott blogot. A tegnapi nap például csak innét 30 an látogattak el csak az egyik blogomba a több közül. Többre nincs is szükségem.

A BrMatyizmusod meg ugyanolyan megszállottság, mint bármi hasonló például az ateizmus is, vagy a ZombiJézuskában való hit.

A kullancsok meg mindig nagyon hasznosak voltak a számomra ... te vagy az X-edik ilyen ha bevállalod.

G. Nagy László 2022.05.02. 08:07:03

@Lord_Valdez:

"Nem frázis, hanem meg kell érteni, hogy mit jelent.
Rousseau-t leszámítva senki se gondolta azt, hogy a népnek automatikusan igaza van."

A lényegben abszolút egyetértünk. Egy birka tömeg egybehangzó szavazással is képes ordító embertelenségekre. A muszlim világban valószínűleg a burka viselete is elsöprő győzelmet aratna egy népszavazáson. Kutya egy világ, de ettől még ez demokratikus döntés volna.

"Többet jelent. Választások még a Harmadik Birodalomban is voltak. 1938-ban 99%-kal nyert Adolf Hitler. Igaz, addigra már minden potenciális ellenzéki vagy táborban volt, vagy illegalitásban, vagy emigrációban. Na, de volt választás, tehát demokrácia. Észak-Koreában utoljára 2019-ben voltak választások és 100%-kal nyert a Demokratikus Front Korea Egyesítéséért pártszövetség. Volt választás, tehát Észak-Korea demokrácia.
De tegyük félre a hülyeséget."

Itt az utolsó mondatod az, ami ment mindent. Ez tényleg trollkodás. Szinte minden modern diktatúrában létezik színjáték-választás - ellenzék nélkül. (Ahogyan Zelenszkij szereti a világot.) Nálunk SZABAD választás zajlott, hadseregnyi ebesz megfigyelő szeme láttára. Még a hazai ellenzék sem volt olyan hülye, hogy csalásokról beszélt volna. Nehéz volna cáfolni, hogy kifogástalan demokrácia a miénk (annak minden tökéletlenségével természetesen).

"A demokráciához hozzátartoznak a szabadságjogok. Anélkül a választás puszta színjáték. Teljes szabadság nem létezik és nem ezektől lesz valami nem demokrácia."

Itt csak az a baj, hogy mindig a progresszívek hiszik magukról, hogy a felkent tudorai annak, mely szabadságjogok lényegesek és melyek nem. Én együtt tudok élni azzal, hogy a droghasználat nem legális, de nem értek egyet vele. Az sem zavar, ha a melegek nem házasodhatnak össze, de azért már utcára mennék, ha bármilyen bántódásuk esne. És az az undorító trend, ami nyugaton megy - kvótákkal, rasszizmussal, cenzúrával - az különösen kiveri a biztosítékot minden szabadságszerető embernél. A progresszív oldal elnevezte rabszolgatörvénynek azt, ami nagyobb szabadságot ad mindenkinek. Elnevezte melegellenes pedofiltörvénynek azt, ami senkinek a szabadságjogát sem sérti. Beteg és kifordult világnak tapsolsz te is, amikor olyan szabadságjogokat követelsz, amelyek másoknak ártanak. Én naivan hiszek a teljes szabadságban, úgy írom le mindezt.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.02. 08:13:03

@G. Nagy László:

Eleve a "VÁLASZTÁS" rendszere áltudomány ás áltudományos, de a politika kis belső szabályai is meg vannak hekkelve.
Milyen is egy általános választás, ha két lehetőség van, két választandó?

- Egyikre
- Másikra
- Tartózkodom, vagy egyikre sem.

Tehát jelenleg nem lehet sokaknak a választói akaratukat érvényesen kinyilvánítani, hogy egyik pártra és egyik képviselőre sem .... és annak semmi hatása sincs ... pedig ha lenne, akkor érvényességi küszöbök ... ja és annyi üres hely a Parlamentben és attól eszébe jutna új pártoknak, hogy még is csak be kellene tölteni azokat.

G. Nagy László 2022.05.02. 08:25:05

@grundigg:

"Nem tudom, ez mikor lett politikai blog"

Nem lett az. A szerző arról ír, ami épp foglalkoztatja. Néha vallásról, néha sportról, néha párkapcsolatról és néha politikáról is.

"de az ilyen ostobácska propagandacikkekre nem hiszem, hogy túl nagy igény lenne."

El tudom viselni, ha ha csak pár százan kattintanak rá. Ez most jóval kilencezer felett jár, bármilyen ostobácska is.

"Tucatjával vannak, akik ezt nyomják napi nyolc órában a hét minden napján, ráadásul pénzért."

Valóban, ugyanakkor a te világlátásoddal el sem képzelhető, hogy milyen sokan vagyunk, akik hitből és meggyőződésből állunk a szabadság mellé. Még most sem érted, hogy miért kapott ki az ellenzék egy hónappal ezelőtt. Pontosan ezért. Mert azon az oldalon, ahol nincs gondolat, jövőkép és építő szándék, csak a puszta gyűlölet, oda kevesen állnak jó szívvel. Én csupán egy naiv liberális vagyok, aki a világ minden rezdülésében a szabadságot keresi az elnyomással szemben. A fenti posztot is ugyanez ihlette a szóban forgó CNN riport kapcsán.

"Ilyen bölcsességek cáfolatához, mint "Sőt épp ellenkezőleg: minél antidemokratikusabb egy állam, annál közelebb áll Brüsszel és Washington szívéhez." nem kell 150-es iq, de még 100-as se, csak minimális kapcsolat a valósággal. A blogger szerint Észak-Korea áll legközelebb Washington és "Brüsszel" szívéhez. Norvégia meg a legmesszebb. Vitára sem méltó ostobaság."

Én azzal sem fogok tudni vitatkozni, ha a költői túlzásokat szó szerint veszed. Akkor csakis a te kedvedért lecsupaszítom: A nyugat kibaszott elvtelen. Alapvetően szarik a szabadságjogokra, a demokráciára és a humánumra. Puszta hatalmi érdekeket kerget és ezt minden esetben megpróbálja rózsaszín díszpapírba csomagolni. Hányinger.

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.02. 08:31:56

@Lord_Valdez:

"(Ennyire kell komolyan venni)"

Eldöntheted, hogy kit veszel komolyan! A tudós, kutató véleményét, vagy az ideológiailag uralt fősodratú médiát!

"Why John Mearsheimer Blames the U.S. for the Crisis in Ukraine
(For years, the political scientist has claimed that Putin’s aggression toward Ukraine is caused by Western intervention.)"

www.newyorker.com/news/q-and-a/why-john-mearsheimer-blames-the-us-for-the-crisis-in-ukraine

midnight coder 2022.05.02. 09:18:55

@vilagnezet.blog.hu: "és annak semmi hatása sincs ... pedig ha lenne, akkor érvényességi küszöbök ... ja és annyi üres hely a Parlamentben és attól eszébe jutna új pártoknak, hogy még is csak be kellene tölteni azokat. "

Attól az arányok nem változnak. Az új pártok meg nem biztos, hogy be tudják tölteni a lyukakat - az aki nem szavaz, azt nem biztos hogy bármi más párt meg tudná szólítani. Ha Pl. a hétvégi krumpliültetést fontosabbnak tartja mint a szavazást. Másrészt, az hogy itt már elég régen Orbánék győznek, egy speciális csillagegyüttállás eredménye. Eredetileg két váltópárt volt: a mindenkori konzervatívok (MDF, FIDESZ) illetve a mindenkori "bal" oldal (MSZP/SZDSZ). Ezek kb. hasonló erejűek voltak. Aztán jött Gyurcsány, szétverte a "bal" oldalt, és létrehozta a kis DK-ját, ami fixen hoz olyan 15% körüli fanatikust, és fixen taszít mindenki mást. Na most, egy új formáció ami tiszta kézzel jön, azzal kell szembesülnie, hogy Orbánék ellen csak úgy lenne esélye, ha kezet fog a DK-val - csakhogy akkor máris összegyurcsányozódott a szép tiszta kéz, és így már esélye sincs semmire. Gyucsány pedig ismét összedörzsölheti a két kezét: idén is csak mi lettünk a legerősebb ellenzéki párt!

midnight coder 2022.05.02. 09:21:01

@tiltsál ki te gyökér: Azért ezt a blogot én speciel nem tekinteném hivatkozási alapnak, ezek kb. a blikk és az ufómagazin között vannak hitelességben.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.02. 09:22:37

@midnight coder:

Lényegtelen.... maga a szavazás elvét sérti, hogy nincs tartózkodom élvényes lehetőség.

Mert mi van, ha még is elmenne mindenki úgy kapálás helyett és akkor a 2/3. csak 1/3-ad lenne. Ugye?

tiltsál ki te gyökér 2022.05.02. 09:27:46

@midnight coder: Volt rádióban, tévében.

index.hu/tudomany/paks0512/

Faszomat kell minden szarra negyven bizonyítékot keresni? Ott a net, használd.
Volt egy kurva nagy bazmeg Pakson a franciák miatt. Ha jól rémlik akkor évekig valami medencében tárolták a cuccot, aztán találtak valami megoldást.
Aztán most majd jön a két nukleáris istenmarhája, aztán elmagyarázzák, hogy mekkora marhaság, mert nem medence, hanem tartály, nem fűtőanyag, hanem kazett, stb. Mert ez marha nagyon változtat a lényegen.

belekotty 2022.05.02. 09:28:11

@vilagnezet.blog.hu: Miket hordasz össze? Akkor lenne tartózkodó frakció a parlamentben? Akik felveszik a fizetésüket és mindig tartózkodniuk kell a szavazásnál?

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.02. 09:30:11

@belekotty:

Igen... :-) Azt a pénzt szétosztanák az úgy szavazók közt :-)

belekotty 2022.05.02. 09:31:42

@tiltsál ki te gyökér: Azért változtat, mert itt robbanásról beszéltek, holott csak egy leolvadás volt, láncreakció nélkül a remanenshő miatt. Volt egy tervezési hiba, a műszaki hiba, meg oda nem figyelés. Az első a franciák sara, a második sajnos előfordul, a harmadik a magyarok elbaltázása.

belekotty 2022.05.02. 09:33:01

@vilagnezet.blog.hu: Írtál egy logikátlan hülyeséget, megmagyarázni/indokolni nem tudod. Most tetézed még nagyobb őrültséggel, hogy elüsd a témát.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.02. 09:37:32

@belekotty:

Te vagy őrült és tagadod az általános szavazás törvényeit és logikai szabályait.

Lennie kellene TARTÓZKODOM lehetőségnek is. !!!!

Anélkül minden eddigi választás erkölcsileg és logikailag (és ha a jog tudomány lenne, akkor jogilag is) is választási csalás volt lényegében.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.02. 09:43:32

@belekotty:

2. kettős mérce:

Kettős mérce az a döntési és ítéleti logikai helyzet, amikor ugyanolyan, vagy lényegi szempontból ugyanolyan helyzeteket más és másként, jellemzően ellentételesen ítél meg valaki. A kettős mérce logikailag és erkölcsileg sem feloldható ellentmondáshoz, önellentmondáshoz vezet, ezért ezeken a leszűkített területeken nevezik kettős morálnak is. A kettős mérce lényegében a diszkrimináció egy speciális válfaja. Példák rá:

- Szavazásnál, csak igen és nem lehetőség van. Nincs tartózkodom.

- ÜberIsten elv, hogy csak egy adott vallás Istene az igazi és egyetlen.

- A faji megkülönböztetés, a nácizmus, kommunizmus, állam és a vallás összefonódása, csak a férfiak szavazati joga is a kettős mérce eredménye.

- Amikor egy vallás saját magát fölé emeli más vallásoknak. Amikor vallástalan vagy vallásos emberek, vagy egy adott egyház tagjai többnek képzelik magukat a többi embernél. Amikor egyes egyházak másként ítélik meg az ölést, ha a saját hittársukat öli meg valaki, vagy ha valaki az adott egyház érdekkörében végez gyilkosságokat.

- Az is kettős mérce, amikor egy ateista azt vallja magáról, hogy ő gondolkodó és racionális ember a hívőkkel ellentétben. Ja és fordítva, amikor ezt egy teológus teszi meg az ateistákra vonatkoztatva.

- Hiszel egy Istenben (bibliai Istened létezésében) a sokból: istenhívőnek tartod magad. Éppen így ha hiszel a Sátán valóságosságában, valóságban való létezésében, a sok-sok hasonlóból: sátánhívő vagy !!! -Hiába tagadod ez utóbbit.

Bővebben:
vilagnezet.blog.hu/2021/05/17/ervelesi_hibak_napjainkban

birkamenet 2022.05.02. 09:43:44

@tiltsál ki te gyökér:

Putyin pincsi, sírsz a tényektől ugye, orbán teljesen ruszki függővé tette Magyarország energia szektorát! Miközben a világ diverzifikált és fejlesztette az alternativ energia forrásokat, addig Orbán csak a ruszkik, Garancsi, Mér$zaros monopóliumát fejlesztette. Tökélyre.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.02. 09:44:02

@belekotty: Tudod laikusnak marhára mindegy, hogy robbanás vagy leolvadás miatt telepítik ki, vagy kap sugárzást, vagy csak simán nem lesz áram a vezetékében.
És előtte vagy 30 évig, meg utána 20ig nem volt ilyen, szóval ez a franciák sara volt. Ja, meg el is ismerték

tiltsál ki te gyökér 2022.05.02. 09:46:12

@birkamenet: Akkor most miért kerül az áram a nyolcszorosába a remek nyugaton te fasz?
Mutass már valami bármit, hogy 2010 előtt amerikai gázt vettél volna.

Tanulj matyika bazmeg, a negyedikes anyagot sem tudod

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.02. 09:46:23

@vilagnezet.blog.hu:

Elvétettem, a kávém gyenge volt ma reggel. Ez a jó beillesztés:

HAMIS DILEMMA:

A hamis dilemma egy olyan érvelési hiba, amely úgy állítja be a vitát, mintha csak két alternatíva létezne, mikor valójában több, nem mérlegelt választási lehetőség is van. Példák rá:

- "Ha nem hiszel Istenben, nincs más lehetőség, akkor ateista vagy."

- "Ha nem hiszel Karakuttyban, nincs más lehetőség , akkor aKarakuttyista vagy."

- Szavazásnál, csak igen és nem lehetőség van. Nincs tartózkodom.

- "Minden ellentmondásmentes, a természetes számok elméletét tartalmazó, formális-axiomatikus elméletben megfogalmazható olyan állítás, mely se nem bizonyítható, se nem cáfolható."

birkamenet 2022.05.02. 09:51:35

@tiltsál ki te gyökér:

Az EU már most benyújtja a számlát orbánnak Putyin támogatásáért és az EU bomlasztásáért, de a háború végén ez a számla akkora lesz, hogy zuhansz vissza a SZU korod szintjére. Ennyit se értetek ti elvakult, agysorvadt fidernyákok.

Larrikin 2022.05.02. 09:58:19

"Amikor a külügyminiszter arra hivatkozott, hogy a kormányoldal újfent kétharmados többséget szerzett, s ez a tény politikai irányvonaluknak komoly és elvitathatatlan legitimitást ad" ... akkor a kulugyminiszter epp a rendszerszintu korrupcio miatt inditott unios eljarast igyekezett az ahhoz semmiben nem kapcsolodo valasztasi eredmennyel diszkreditalni. Helyesbites: annyiban kapcsolodik a valasztasi eredmenyhez, hogy a fidesz evi tobb szazmilliard forintos agymoso kampanyanak egyik pillere, hogy az uniot ellensegkent abrazolja (az uniotol lopott penzen), majd tamogatast ker a valasztoktol az unio ellenes harchoz.

"Ugyanebben a riportban - mindössze pár perc eltéréssel - Szíjjártó letolást kap, amiért nem szállítunk fegyvert Ukrajnának. Hogy miért kéne ezt tennünk? Mert Zelenszkij ezt kérte. Tetszik érteni? Zelenszkij az az übermensch, akinek akarata, elképzelése, vágya megkérdőjelezhetetlen. Orbáné viszont nagyon is megkérdőjelezhető. Miért?"
Egyes hirek szerint Oroszorszag megtamadta Ukrajnat, es mi allitolag Ukrajnat tamogatjuk. Ha tehat Ukrajnanak fegyverekre van szuksege, es ezt az elnokuk szavakba is onti, akkor munkajat vegzi, nehez ehhez barmilyen kritikat hozzafuzni. Nem kotelezo eleget tenni a keresenek, de masokat akadalyozni ebben van annyira alsagos, hogy engedjuk mar meg a riporternek, hogy rakerdezzen. Kisse szokatlan, hogy kulfoldon kellemetlen dolgokrol kerdezik a politikust, nem alanyalnak, de ha a CNN-hez mesz interjut adni, szamits ra.

"Ezek mind legitim kérdések és napokon keresztül vitatkozhatunk felettük - ahogy jó társaságban, némi vörösborral kísérve esetenként ezt meg is tesszük."
A felsorolt kerdeseidhez tenyleg jol meg kell valogatni a tarsasagot. Tanult embert modjaval engedj be, masodszor ugyse jonne.

"azonban a háborús konfliktus dolgában abszolút a jó oldalon áll: a békét szorgalmazza"
Mindenki a beket szorgalmazza. Csak van egy elefant a nappaliban.

birkamenet 2022.05.02. 10:07:51

@midnight coder:

Te Győzike IQ társa és és ki mondta neked, hogyha Putyin gazdád bevonul Csapnak, akkor Orbán jelentene a NATO-nak, hogy Magyarországot megtámadták???

A felcsúti illibernyák pont hogy örülne neki és aláírná az Anschlusst.

Larrikin 2022.05.02. 10:10:35

@G. Nagy László: "Én azzal sem fogok tudni vitatkozni, ha a költői túlzásokat szó szerint veszed. Akkor csakis a te kedvedért lecsupaszítom: A nyugat kibaszott elvtelen. Alapvetően szarik a szabadságjogokra, a demokráciára és a humánumra. Puszta hatalmi érdekeket kerget és ezt minden esetben megpróbálja rózsaszín díszpapírba csomagolni. Hányinger. "
A vilag minden tarsadalmaban versengenek az ertekek az erdekekkel. Tudsz peldat olyan tarsadalomra, ahol az ertekek ebben a kuzdelemben jobban allnak, mint ahogy a nyugati tarsadalmakban? Vagy legalabb hasonloan?

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.02. 10:14:01

@Larrikin:

Érzelmekre hatóan érvelsz csak és ez is valamiféle érvelési hiba, hogy de a szakok közül még is az a legjobb. Attól még nem kell elfogadni ... A szar az szar ...

Larrikin 2022.05.02. 10:24:11

@G. Nagy László: "Ami engem illet: még sohasem mértek 150-nél alacsonyabb IQ-t, amikor engem teszteltek életem során bármikor"
Keves IQ teszt mer egyaltalan 150 folotti eredmenyt, a Mensa pl. maximum 140-ig. (Igaz, nagyon regi teszteknel mas eloszlassal szamoltak, de az o 150-uk a mai skalan 130 korul lenne).

Larrikin 2022.05.02. 10:28:02

@vilagnezet.blog.hu: "Tudománytörténelmi tény és jelenleg is az, hogy az IQ mérés csak butaság mérésre lett kifejlesztve és nem is lehet vele ma sem mást mérni."
Ez egyreszt teves informacio, masreszt ha konzisztensen rosszul szerepelsz az IQ teszteken, akkor nem a tesztekben van a hiba, hanem a varakozasaidban.

birkamenet 2022.05.02. 10:45:39

@tiltsál ki te gyökér:

Jaj te kőbuta fidernyák gyökér bulgár birka,húzzál el az anyád valagába már ezzel a milliónyi hazugsaggyártásoddal: a te elmgyógyszereid kerülnek nyolcszorosáa, nem pedig az energia Nyugaton.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.02. 10:49:04

@Larrikin:

Amit írtam köztudott és általános tudományos tény. IQ tesztekkel csak butaság fokát lehet mérni ... okosságot nem. Éppen ezért nem is töltök ki ilyen teszteket. Legutóbb ~30 éve töltöttem, de az egy egyetemen történt és maga az IQ tesztet teszteltük. Hogy mennyire is jók. Tehát nem magunkat.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.02. 11:06:52

@Larrikin:

Eleve nagyon buta az az ember, aki azt gondolja, hogy az okossága - eleve abszolút értelembe véve - és nem szelektálva mérhető. ... Ja és fizetős tesztekkel, amelyre oklevelet adnak ki... :-)

Az ilyen beveszi azt is hogy Xenu az egy igaz Isten.... :-)

birkamenet 2022.05.02. 11:06:56

@vilagnezet.blog.hu:

Amikor még Kósalajcsi reménytelen örökös ellenzéki volt, akkor mondta azt a gombákról meg a birkákról, hogy a választáskor a szavazati jogot IQ teszthez kellene kötni. Aztán 2010 után ezt visszavonta, mert rájött, hogy a fidessnek akkor nem lenne szavazója.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.02. 11:11:10

@birkamenet:

Ja meg balneológia, meg NAGY Örökség :-) ... de különben is már csak F.MPSZ van ... a Fidesz megszűnt többszörös átalakulással, névmódosítással és politikai irány módosításával.

IdomitottFoka 2022.05.02. 11:41:53

@G. Nagy László: "Nem fog olyan háborúba kezdeni, ahol nem nyerhet semmit, de mindent elveszíthet." Nem fog, mert már megtette.

"Semmi sem volna olyan áldásos, mint egy gyors békekötés az EU és az USA bevonásával, elfogadható területi kompromisszumokkal, békegaranciákkal. "

Neked lehet h ez lenne a legjobb, de lehet h egy csomó ukrán nem akar elnyomott másodrendű állampolgár lenni oroszországban, vagy annak egy bábállamában. esetleg te akarnál? és mégis mi garantálná a békét? az orosz állam szava? hány nemzetközi szerződést rúgott fel egyszerre február 24-én? és 2014-ben?

Az egyáltalán nem propaganda csak h oroszország rugalmasan áll hozzá más országok szuverenitásához, és még mindig azt képzeli h nélküle a fű se nő, csak mert tényleg el tudná intézni h ne nőjön.

de vissza a fő témához. az egyetlen érdekes rész benne h a külügyminiszter hajlandó volt holmi sajtónak válaszolni. élőben! meg az mondjuk ok, h a fideszt érvényesen sőt demokratikusan megválasztották, de jó lenne ha mondjuk egy iskolaigazgatót is lehetne, vagy legalább figyelembe vennék holmi közösségek kívánságát pl ezügyben.

midnight coder 2022.05.02. 11:49:00

@birkamenet: "A felcsúti illibernyák pont hogy örülne neki és aláírná az Anschlusst. "

Ezért mondom, hogy te nem vagy a Matyi. Ő azért a leggyengébb pillanataiban sem beszél ekkora hülyeséget. Egyrészt persze, az Orbán akinek az összes vagyonkája kis hazánkban van, nyilván viháncolna egy orosz megszállás gondolatára. Másrészt persze, ez nyilván Orbánon múlik, nincsenek Pl. kis hazánkban állomásozó NATO csapatok, illetve azok nem vennék észre az orosz támadást. És persze Putyinéknak is mi lennénk az első célpont a NATO tagországok közül... Szerintem te Orbánéknak dolgozol, azért beszélsz hülyeségeket, hogy lejárasd a balfék oldalt - pedig ez kb. olyan, mint döglött oroszlánt rugdosni.

belekotty 2022.05.02. 12:08:14

@vilagnezet.blog.hu: Mit nagyképűsködsz itt? Tudjuk veled Rorschach tesztet töltettek ki és nem mentél át.

belekotty 2022.05.02. 12:11:19

@tiltsál ki te gyökér: Olvastad a NAÜ jelentést? Ugye nem?

belekotty 2022.05.02. 12:16:36

@vilagnezet.blog.hu: Kár írogatnod nekem, nem fogom elolvasni. Állandóan ezeket az általad kitalált áltudomány tolod mindenkinek az arcába és már nagyon unalmas. A Szalay Miklós legalább csak egy linket tesz be amikor a hülyeségeit reklámozza, te telefloodolod vele a posztokat. Bármiről van szó, akár virágkötészetről, mindig ugyanoda lyukadsz ki, hogy az elméleteidet reklámozd. Neked valamilyen nagyon komoly önértékelési problémád van. Menj pszichiáterhez! Matyi pszichiátere pont jó lesz neked. ja,nem, mert te nehezebb eset vagy mint matyi.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.02. 12:20:59

@belekotty:

A tények tények, az hogy neked minek tűnnek ... saját mentális állapotod kivetülése csak. Te vagy az tehát és nem én.

Másrészt igen az is csak egy áltudomány ... amit bedobtál elterelésül. ... és hülye is vagy hozzá ... "kitöltés" ... "átmenés" ... nincs is ilyen benne.

belekotty 2022.05.02. 12:23:17

@vilagnezet.blog.hu: Húúú... ez nagyon zavaros. Hagyd el a fogalmazásgátló szedését!

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.02. 12:29:30

@belekotty:

Keress a magad IQ butaságszintednek megfelelő írásbeli társalgót.
A Mese klubból, vagy vallási egyesületből, ahol kitöltögetted.

Ezt talán fel tudod fogni... :-)

birkamenet 2022.05.02. 12:35:43

@midnight coder

A te Győzike IQ-d megint remekelt, Orbán összes vagyona Magyarországon van,
ugye, jaj de hülye vagy már megint gombácska!
Így csinálják a ruszki milliárdosok
is, az ősszel pénzük ott van a Voronyezs és környéke takarékszövetkezetekben, nem ám svájci meg dubai számlákon! Á nem!

Jozef Pockna 2022.05.02. 12:38:32

Barki barmit mond beke nem lesz addig mig: vallas, penz es hulyek vannak... nem azok a hulyek akik szerint ez igy van azok a bolondok akik ezek nelkul el nem tudnak kepzelni normalis eletet... minden vallas gyilkos. Minden penzert szenved vki a hulyeket meg nem tudjuk levakarni bmennyire is viszket...

birkamenet 2022.05.02. 12:41:46

@midnight coder:

Na ugorj neki még egyszer Győzike: ha Putyin bevonulna Magyarországra, akkor Rezsiorbán harcolna- e ellene vagy virággal fogadná az illibernyák gazdáját és rögtön aláírná az Anschlusst?

Halibuli 2022.05.02. 12:54:14

"magyar átlagszavazó jócskán bölcsebb és tisztességesebb"
Olyannyira bölcs és tisztességes, hogy nem érdekli Lölő mivel zsarolhatja Orbánt vagy csak "házi stróman"
A csőcseléktől nem várható el, hogy a Maslov piramis aljától messzebb lásson.

MetaLogika 2022.05.02. 13:00:47

@Halibuli:

Az a hír járja, hogy egyik sem ... hanem ... DNS ügyileg vérrokonok.
Nem tesók, csak unoka testvérek.
Tehát családfa nem mutatja ki, mert félredugás eredménye.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.02. 13:17:01

@Larrikin:
"Egyes hirek szerint Oroszorszag megtamadta Ukrajnat, es mi allitolag Ukrajnat tamogatjuk. "
Miért támogatjuk? Szövetségesünk? Nem. Támogatott minket valaha? Nem. Legalább jó fej velünk? Nem.
Miért kéne támogatnunk? Ki állította, hogy mi támogatjuk?

tiltsál ki te gyökér 2022.05.02. 13:21:14

@birkamenet:
"ha Putyin bevonulna Magyarországra, akkor Rezsiorbán harcolna- e ellene vagy virággal fogadná az illibernyák gazdáját és rögtön aláírná az Anschlusst?"
Jajj matyi, te hülye

1. Nato tagok vagyunk - nem vonulna be.
2. A történelem folyamán még egyszer sem próbált meg az orosz vagy a szojvet annektálni minket.
3. Nem, tényleg sokkal értelmesebb szarrá lövetni az országot

Na lássuk. Kik is voltak ilyen csicskák a világban? Holland, francia, dán, cseh, oszták. Na, kinek nem lőtték szanaszéjjel az országát? A hollandnak, a franciának, a dánnak a csehnek meg az osztráknak.

midnight coder 2022.05.02. 13:24:55

@birkamenet: Jaj, te szegény szerencsétlen kérõdzõ! A dolog onnan indul, hogy kis hazánk kb. az utolsó hely lenne, ahova Putyinék bevonulnának. Mi a fészkes fenének? Nagyjából ez az a hely, ahol a legkevésbé utálják õket európában, akkor nyilván ezt akarják majd lerohanni. Másrészt meg mi a faszomat keresnének itt? Nálunk sem nyersanyag, sem orosz kisebbség, a stratégiai jelentõségünk kb. a nullával egyenlõ.

Másrészt, Orbánnak azért kis hazánkban bõven vannak érdekeltségei. Azt nem mondom, hogy kinn nincsenek, de õ a kis vagyonkájának elég nagy részét tartja országon belül. Legalább a saját sajtódat olvashatnád... És nem, Putyinnal azért annyira nem nagy haverok, hogy szeretné õket egy határon belül látni. De ennek nulla a realitása, pláne úgy hogy a NATO csapatok is itt vannak.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.02. 13:25:11

@belekotty: "Olvastad a NAÜ jelentést? Ugye nem?"
Nem.
Kellett volna? Nem volt üzemzavar?

tiltsál ki te gyökér 2022.05.02. 13:27:14

@birkamenet: Az megvan, hogy Fletó bulikázott meg vacsizgatott a nagy gonosz Putyinnal? Kutyát adott neki?

body_andras 2022.05.02. 13:29:15

@vilagnezet.blog.hu: Épp dolgozott a James Webb űrteleszkóp, megnézi a kettő közül melyiknek vannak nyomai az univerzumban.
@kvadrillio: nem mind proli, csak az, aki. hadd nevezzük már nevükön az embereket. Cigány, proli, nyugger, a tabusítás nem törli el a létezésüket. aki szégyelli az identitását, válasszon másikat és asszimilálódjon.

Larrikin 2022.05.02. 14:25:24

@tiltsál ki te gyökér: "Ki állította, hogy mi támogatjuk?"
Szíjjártó, abban az interjúban, ami annak a blog posztnak a tárgya, amelyik alá épp kommentelsz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.02. 14:36:15

@tiltsál ki te gyökér: ha kottyal nekiállsz vitázni abban amihez ért, akkor nem ártott volna!

birkamenet 2022.05.02. 14:39:10

@tiltsál ki te gyökér:

Már megint itt vagy te Győzike elme? A ruszki sose vonult be, meg sose annektálta Magyarországot? Oszt 1849-ben meg 1956-ban mi volt? Kizuhantál már 11 évesen az iskolából, mentél MSZMP párttagnak?

birkamenet 2022.05.02. 14:52:13

@midnight coder:

Te Győzike ágyú gomba, mit kerestek a ruszkik Afganisztánban, Csecsenföldön, ,Dornbaszban, stb?

A A birodalmi hatalom demonstrációt, te Putyin pincsi. Attól még te is csakpislogsz, hogy miért ezeke a helyeken, nincs is ott semmi.

Hát azért te Orbán birka, mert a diktátorokban nincs racionalitás, csak az erő nyelve.
Erre Orbán idomárod a legközelebbi példa!

grundigg 2022.05.02. 14:57:59

@G. Nagy László:

"Még most sem érted, hogy miért kapott ki az ellenzék egy hónappal ezelőtt."

Az nem zavar, hogy egy szót sem írtam sem az ellenzékről, sem a vereségének okairól?

"Én csupán egy naiv liberális vagyok"

Orbán Viktor szerint (akinek kétharmados győzelmét ünnepelted) a liberális voltaképpen a diplomás kommunista. Azt is mondta ez az ember, hogy illiberális államot, nem liberális államot épít.

Szerinted viszont: "A demokrácia a természeténél fogva liberális, nem is lehet másmilyen."

"A nyugat kibaszott elvtelen. Alapvetően szarik a szabadságjogokra, a demokráciára és a humánumra."

Ó tényleg, a "nyugat" szarik rá. Ezért nincs szabadság, demokrácia és humánum nyugaton. Van viszont... őőő izé... Türkmenisztánban.

"Puszta hatalmi érdekeket kerget és ezt minden esetben megpróbálja rózsaszín díszpapírba csomagolni. Hányinger."

Szerencse, hogy Magyarországon nem kell, hogy hányingered legyen, hisz itt nem kerget senki puszta hatalmi érdekeket, pont azért hullik az ölébe a teljhatalom, mert őt az nem érdekli. Az, hogy kiből lesz legfőbb ügyész, ász elnök, ki vesz médiát, erőművet, földet, kaszinót, focicsapatot vagy bankot, pusztán a - nyilván liberális - értékeken múlik, mert Vezénylő Tábornokunkat nem érdeklik a hatalmi érdekek. Még a végén hányingered lenne!

birkamenet 2022.05.02. 15:03:47

@midnight coder:

Ugye Győzike túl hülye vagy megérteni, hogy ha Putyin bevonul Magyarországra, akkor a NATO nem fog automatikusan segíteni, csak ha az ország kéri. Mert különben beavatkozna a magyar belügyekbe.

De ha még ha jönnének is, akkor is eltelik egy-ket hét, mire az első fegyvernek látszó tárgy belép az országba. Addig neked kell védeni a zsákfaludat a ruszki tankoktól meg bombáktól.

Na most ki állítja,hogy Orbán harcolna a ruszkik ellen??

Meg behivná a gyűlölt, hanyatló, liberális szenny nyugatiakat???

nNem pedig aláírná a 70%,-nyi gombájával a háta mögött az Anschlusst?

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.02. 15:08:23

@body_andras:

Már nem emlékszem írtam-e, de jobb az ismétlés, mint a feledékenység.

"......George Gamow 1948-ban egy nemzetközi fizikuskonferencián a táguló univerzumra azt a lehetséges magyarázatot adta, hogy esetleg a világegyetem valamikor egy ún. ősrobbanással (Big Bang) jött létre, s az ősrobbanás pillanatában az univerzum teljes tömege egyetlen végtelen sűrűségű pontba volt összetömörítve. Gamow előadásának befejezéseként felkérte a kongresszuson résztvevő világhírű fizikusokat, szavazzanak, hogy volt-e ősrobbanás. A jelenlevők 60% körüli szótöbbséggel demokratikusan megszavazták, hogy volt. Azóta a fizikusok elfogadják a Big Bang-elméletet....."

Valahogy így ment ez judeokatolikus egyházban is.
Megszavazták, hogy ZombiJézuska = Isten :-)

Nos a dologgal azért a méréshatárok mindig áthághatatlan problémát fognak jelenteni, akármennyire jobb a "távcső" ... Könnyű belátni logikailag.

Ebben van két ábrám ezzel a szöveggel és azt nézd csak meg:

"Sőt hiába méricskélsz esetleg jól és tágulást észlelsz a halványzöld mezőben, attól még a piros kör mezőben lehet pont szűkülés is a mérés korlátai, például a hatótávolsága miatt."

magnafank_osobbanas_2.jpg

vilagnezet.blog.hu/2022/01/31/orokkevalonak_tartjuk_az_univerzumot_es_egyre_tobben

áltudományos memetikai pszichovírus 2022.05.02. 15:19:01

@vilagnezet.blog.hu: Jobb lett volna ha csak egy megszáradt Rorschach teszt maradsz édesanyád lepedőjén és nem kellene állandóan scrolloznunk az agymenéseid!

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.02. 15:29:23

@áltudományos memetikai pszichovírus:

Nos ebben legalább volt poén és nem voltak elvi hibák sem. Azon kívül persze, hogy személyeskedel érdemi ellenérv helyett.

Még az avatár neved is jó majdnem....
A memetika valóban nagyrészt áltudomány ... memetikusan is terjedt el.
A vírus viszont nem egyenlő a virulens kifejezéssel , sőt a virológiával sem.

midnightcoder2 2022.05.02. 15:34:50

@birkamenet: Kérõdzõ barátom, elõször is nézz utána annak, hogy mit is jelent az a szó, hogy annektálás. Aztán legközelebb próbálj ne használni olyan szavakat, aminek nem ismered az értelmét. Tudod: aki nem tud arabusul...

Ha Putyin bevonulna magyarországra, akkor Orbán lenne az elsõ aki sikítva követelné a NATO beavatkozását, mert neki itt vannak érdekeltségei. A NATO csapatok pedig már itt vannak, ergo nem két hét múlva kezdenének el harcolni a ruszkik ellen.

Az afgánoknál meg az amcsik is ott voltak, kb. ugyanazt keresték ott a ruszkik is. De itt semmi olyan nincs amiért érdemes lenne idejönni. Akkor már 100x inkább Pl. az észtek ahol jelentõs orosz kisebbség van akiknek a mai napig nincs állampolgársága, vagy a lengyelek akik elég látványosan utálják az oroszokat. És a ruszkik sem hülyék, hogy olyasmire pazarolják az erõforrásaikat amibõl nem profitálnak. Nem véltelenül mentek el innen a fenébe: a baráti szovjet hadsereg fenntartása nekik sem volt ingyen, a másik oldalon meg a világon semmit nem nyertek vele.

De itt megint olvashatnád legalább a saját sajtótokat. Orbán Putyin legnagyobb támasza az EU-ban, legalábbis szerintetek. Gondolod, hogy Putyin legfõbb prioritása lenne ennek a támasznak a kirúgása? Vagy a ti sajtótok hazudik... Ami persze igaz, de annyit tény hogy kis hazánk és a szlovákok két olyan ország ami erõsen függ a ruszki naftától, ergo Pl. egy olajembargó esetén rés a pajzson.

Larrikin 2022.05.02. 15:36:30

@vilagnezet.blog.hu: "Amit írtam köztudott és általános tudományos tény."
Valójában nevetséges ostobaság. Legalább keress rá a neten, vagy tudod mit, megteszem helyetted:
lmgtfy.app/?q=intelligence+quotient

"IQ tesztekkel csak butaság fokát lehet mérni ... okosságot nem."
Az IQ teszttel azt lehet mérni, hogy az alany hogyan teljesít az adott teszten a többiekhez képest. Manapság leginkább absztrakt logikai feladatok alkotják az IQ teszteket, tehát ezeket a készségeket méri.

"Eleve nagyon buta az az ember, aki azt gondolja, hogy az okossága - eleve abszolút értelembe véve - és nem szelektálva mérhető."
Nos, quotient=hányados arra utal, hogy a mérés relatív (az abszolút ellentéte). Továbbá, lásd fent, nem "okosságot" mér, hanem a kognitív készségek egy részhalmazát.

Pusztán az érdekesség kedvéért hozzátenném, hogy a GMAT, ami a Harvard és a többi elit egyetem felvételi tesztje, gimnáziumi szintű matematikából és szövegértésből rangsorolja a jelentkezőket, tehát nem tudásalapú a szelekció, hanem készségalapú. Egy jó példa a szövegértésre: a vizsgázónak nem kell tudnia, mi a false dichotomy, de ha megkapja a definiciót, ki kell tudnia választani néhány példamondat közül, melyikre illik a leírás. Ami neked látványosan nem sikerült...

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.02. 15:47:18

@Larrikin:

Minden ilyen kamu teszt csak az összeállítók ismeret szintjéig terjedhet és azon belül is egyértelműen elfogult. Mert még bizonyítottság esetén sem fogadnak el más jó megoldásokat. ( A logikában meg a matematikában meg már a negatív számoknak is van már értelmes gyökvonása és más egyéb csemegék. Van mínusz kettes számrendszer is. )

ERGO: Csak az összeállítókhoz képesti butaságot tud mérni ...

Ezt minden komolyabb tudományos helyen megállapították már nagyjából, ahol nincs anyagi, vagy vallási (Xenu) érdekeltség.

Larrikin 2022.05.02. 15:54:24

@midnightcoder2: az a jó egy gondolatkísérletben, hogy mindenki kedvére hajlítgathatja a körülményeket. Miért ne toldanánk meg néhány életszerű részletkérdéssel, pl. :nem jön több uniós forrás, Orbánt a hetes cikkely alapján kirakják a döntéshozatalból. A genderalisszimusz a partvonon kívül dühöng, a nép elégedetlenkedik, a mamelukok hiába tartják a markukat, a választások közelegnek, és ekkor egy új hihetetlen külpolitikai lehetőség csillan meg a láthatáron: a szomszédban az orosz hadsereg. Nem először lenne egy korszakos magyar ár... vezető és orosz kollégája között win-win. Az oroszok újraalapítják a var... budapesti szerződést, visszahozzák a rakétáikat, kedves vezetőnk pedig az unió kotnyeleskedése nélkül végre kedvére kiadhatja az alaptörvény 194. változatát. Sajnos nem annyira valószínűtlen, mint szeretném.

áltudományos memetikai pszichovírus 2022.05.02. 16:04:09

@Larrikin: Egy katonai besúgónak magyarázol? Érvelési hiba. :-))

2022.05.02. 16:06:28

@Larrikin:
majd egy orbán nélküli fidesz is megszerzi az n+1. kétharmadot.

2022.05.02. 16:11:12

@Larrikin:
elképzelni nem tudom azt, hogy vidéken valaki be akar lépni a jobbikba vagy a dk-ba. mszp, lmp, p és momentum pest megyén kívül nem létező pártok. lázár leszereli mzp-t. jelenleg a fidesz alternatívája a fidesz2.

Larrikin 2022.05.02. 16:12:56

@vilagnezet.blog.hu: újabb gondolatkísérlet.
Egy 30 fős osztály 10 kérdéses IQ tesztet ír, a teszt egyébként pocsék, benne néhány pontatlan, véleményes kérdéssel.

25 gyerek ér el 6-7 pontot, 2 gyerek 8 pontot, egy tizet, egy ötöt és egy hármat.

A tesztet az elért eredmények kalibrálják: a 100-as IQ kb. 6.5 pont.

Aztán értékelik az átlagtól eltérő diákokat: a két 8 pontos gyerek vagy szerencsés vagy jó képességű, a 10 pontos klasszis, az 5 pontos talán csak peches, a három pontos szerint viszont ez a teszt bizonyítottan kamu.

midnightcoder2 2022.05.02. 16:15:47

@Larrikin: Jó, akkor játsszunk:
Teszem azt, Orbánékat kirakják a döntéshozatalból és nem jön több EU-s forrás. Kérdés egyébként, hogy ha az EU-nak ér nem kifizetni, akkor nekünk is ér nem befizetni?

Nos, ebben az esetben megérné Viktornak behívni a ruszkikat? Még ha feltesszük is, hogy annyira jó a kapcsolata Putyinnal, Putyin már 70 éves, és minden valószínûség szerint _nagyon_ beteg. Ha pedig más kerül hatalomra, egy orosz uralom alatt Viktor bácsi vagyonkája nos... erõsen kérdéses helyzetben lenne.

A másik oldalon pedig, Orbánnak nemigen van kihívója az ellenzéki oldalon. Orbán max. akkor kerülhetne bajba, ha Fletó és kis családja emigrálna Dél-Amerikába, elõtte pedig a DK-t ünnepélyesen beszántanák és bevetnék a helyét sóval. De ennek elég kicsi az esélye, így szinte 100% hogy Orbán a következõ választást is megnyeri. Másrészt, ha elbukná sem lenne nagy baja, mert ez esetben az ellenzéknek lenne pont olyan szüksége rá, mint neki most Gyurcsányra van. Ergo még egy választási vereség sem lenne a számára tizedakkora kockázati tényezõ sem, mint egy orosz megszállás.

A másik oldalon meg, az oroszoknak sem lenne sok értelme felújítani a VSZ-t. A biztonságukat nem növelné - kis hazánkban pontosan nulla darab rakéta van - ide rakétákat telepíteni meg végképp nem lenne értelme. Mert hogy az oroszok ellenségét USA-nak hívják és nem EU-nak, és attól hogy üvegsivataggá változtatja a nagyobb európai városokat, nekik nem lesz jobb. A ruszkiknak amúgy szerintem nem is a határaikra telepíthetõ támadó nukleáris robbanófejek a probléma igazából, hanem az ugyanoda telepíthetõ rakétaelhárító rendszerek, amivel az õ nukleáris válaszcsapási lehetõségüket blokkolhatják. Ez ügyben viszont nem minket érdemes zargatni, hanem Pl. a lengyeleket. Azzal, ha Budapestre telepítenek pár atombomba továbbítására alkalmas rakétát, max. a fekáliának adnak egy nagy balegyenest.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.02. 16:16:55

@cvsvrs:

Pont a sorkatonai 1,5 évem időszaka volt a KISZ2 azaz a volt Fidesz alapítása Ovi-val. Így nevezték a hozzáértők politikai körökben és olyan is volt a szabályzatuk is.

Aztán néhány évre rá Qrcsány meg megalapított a KISZ3-at a DEMISZT...

Most F.MPSZ van már csak ... a FIDESZ megszűnt.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.02. 16:29:28

@Larrikin:

Tanultam valószínűségszámítást és szórásokat is ... Sőt topológiából sem lehet elveszíteni, amire a sok bukta után ráálltak a kamuiku tesztekkel.

Engem nem zavar, ha ilyen zagyvaságban hiszel, de nem tudomány és átverés és csak butaság mérésre alkalmas.

Az emberek annyiféle zagyva dolgot ISMÉTELNEK ... ész nélkül .... ez lenne a memetika ...ismétléstan .... ami azért áltudomány, mert az okos dolgok és tanulás más tészta azért ... és a teljes tudat nem csak mémek összessége ... stb ...

Tehát a legkisebb baj a iq tesztek kamusága ...
Most Gödel első nemteljességi tételéről mutattam ki, hogy az valójában soha sem volt bizonyítva .... Nos ez már az a falat ami érdekel és leköt. Mert ugyebár akkor a matek attól még lehet TELJES.

Abba jobban örülnék ha be tudnál szállni és aprítanád, ha tudod az érveimet ... jómagam meg az által tökéletesítem és még jobb lesz amit írtam... Legutóbb olyan 2 napot csetelgettem egy MTA matematikai kutatóintézeti embörkével és amiatt is lett a szövegem a korábbi 4-5 szöröse ... Még többféle képen érveltem ... már úgy hogy a 14-15 éves gyerekek is megértik. Könyv lesz belőle több nyelven egyszerre ... és te is tanulsz vele.

Blogomban a 4-5-6 bejegyzés talán ... könnyen megleled, nem linkelem.

Larrikin 2022.05.02. 16:36:36

@midnightcoder2: megszállni az ellenséget szokták, ez inkább "műveleti szabadság", felvonulási terület a balkánhoz és hiába becsülöd le az 500 km út rövidítést a rakéták számára, ez pont elég arra, hogy olcsó, tömegesen gyártható technikával fenyegessék a nyugat egy részét.

A renszer valóban úgy van kitalálva, hogy Orbán mindig nyerjen, ha nem jön külső vagy belső sokk. A külsőre van esély, és még a béna ellenzéknek is van még egy utolsó taktikai lehetősége.

2022.05.02. 16:41:33

@vilagnezet.blog.hu:
a fidesz három formáció. egy kultúrharcos széljobbra hajló. ez van budapesten. egy centrista. ez van a megyei jogú városokban. cser palkovics, navracsics, vagy debrecenben is. pl. holnap flamand kulturális fesztivál kezdődik „the capital of brussels” (!) kiállítással. és van a mezővárosi fidesz. az valójában a népi baloldal.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.02. 17:13:58

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "ha kottyal nekiállsz vitázni abban amihez ért, akkor nem ártott volna!"
Gondolom, ti le is szopjátok egymást :D:D
Nem, nem álltam le vitatkozni, sőt, hozzá sem szóltam. Pont ahogy hozzád sem.
Az nyilván szar lehet, hogy annyira önbizalomhiányos, pitiáner balfaszok vagytok, hogy folyamatosan hangoztatnotok kell a szakértelmeteket, és megfogalmazásba köttök bele.
Volt üzemzavar? Volt. Azért mert a franciák elbasztak valamit? Igen.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.02. 17:41:20

@tiltsál ki te gyökér: Le tudod írni mi történt? Tudsz valamit róla? Csak pár mondat, lássam tudsz-e valamit róla, vagy csak pofázol a levegőbe.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.02. 17:41:32

@birkamenet: "sose annektálta Magyarországot? Oszt 1849-ben meg 1956-ban mi volt? Kizuhantál már 11 évesen az iskolából, mentél MSZMP párttagnak?"
Na, matyi. Ennyire nem megy a történelem? Vagy csak az ilyen bonyolult szavakkal állsz hadilábon?

"Idegen területet elfoglal; politikai vagy katonai eszközökkel saját országához csatol, irányítása alá von; bekebelez."

áltudományos memetikai pszichovírus 2022.05.02. 17:44:59

@vilagnezet.blog.hu: Én Freuddal csetelgettem 3 napot médium segítségével és megállapította, a nárcisztikus pszichopata vagy, kisebbségi komplexussal.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.02. 17:48:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Csak amit mindenki tud.
Odament a francia cég valamit csinálni, aztán elszaródott.
Teljesen mindegy, hogy mit írok, mennyire részletesen, te nyilván jobban tudod. És bele tudsz ugatni, hogy nem 40 tartály volt, hanem csak 30, és nem 5 köbméteresek voltak, hanem nagyobbak. A lényeg ugyanaz, elbaszták.

G. Nagy László 2022.05.02. 18:07:05

@Larrikin:

"Egyes hirek szerint Oroszorszag megtamadta Ukrajnat, es mi allitolag Ukrajnat tamogatjuk. Ha tehat Ukrajnanak fegyverekre van szuksege, es ezt az elnokuk szavakba is onti, akkor munkajat vegzi, nehez ehhez barmilyen kritikat hozzafuzni. Nem kotelezo eleget tenni a keresenek"

Eddig tök oké. Zelennszkij - még ha arcpirító stílusban is - kéréseit fogalmazza meg. Mi pedig EBBEN kurvára nem fogunk segíteni.

"De masokat akadalyozni ebben van annyira alsagos"

Mindenki azt tesz, amit akar. Nem akadályozunk senkit semmiben. Ukrajna Romániából és Lengyelország felől is megközelíthező.

"hogy engedjuk mar meg a riporternek, hogy rakerdezzen"

Azt lehet.

"Kisse szokatlan, hogy kulfoldon kellemetlen dolgokrol kerdezik a politikust, nem alanyalnak, de ha a CNN-hez mesz interjut adni, szamits ra"

Alapvetően bírom a szarkasztikus stílust, mert intelligenciát feltételez. Ettől függetlenül: azonnali kérdések órája a parlamentben, sajtótájékoztatók - ne csináljunk úgy, mintha Kádár korában járnánk!

"A felsorolt kerdeseidhez tenyleg jol meg kell valogatni a tarsasagot. Tanult embert modjaval engedj be, masodszor ugyse jonne."

Értem és szeretem a genyózást, de ezt azért kifejthetnéd. Mitől nem legitimek a felsorolt kérdések?

G. Nagy László 2022.05.02. 18:12:52

@Larrikin:

"Tudsz peldat olyan tarsadalomra, ahol az ertekek ebben a kuzdelemben jobban allnak, mint ahogy a nyugati tarsadalmakban? Vagy legalabb hasonloan?"

A klasszikus liberalizmus elveit vallom. Minél közelebb van ehhez egy társadalom, annál élhetőbb. Az Egyesült Államok sokáig ilyen volt. Manapság Magyarország - számos hibájával és hiányosságával együtt is - egészen jó helynek számít.

teveszmek.blog.hu/2021/09/13/_rettenetes_elnyomasban_elunk

tiltsál ki te gyökér 2022.05.02. 18:13:55

@Larrikin: "Szíjjártó, abban az interjúban, ami annak a blog posztnak a tárgya, amelyik alá épp kommentelsz."
Pontosan mikor is mondta, hogy támogatjuk?

G. Nagy László 2022.05.02. 18:21:25

@grundigg:

"Az nem zavar, hogy egy szót sem írtam sem az ellenzékről, sem a vereségének okairól?"

A legkevésbé sem. Idevág.

"Orbán Viktor szerint (akinek kétharmados győzelmét ünnepelted) a liberális voltaképpen a diplomás kommunista. Azt is mondta ez az ember, hogy illiberális államot, nem liberális államot épít. Szerinted viszont: A demokrácia a természeténél fogva liberális, nem is lehet másmilyen."

Valóban így van: a demokrácia a természeténél fogva liberális, nem is lehet másmilyen. A LIBERÁLIS jelzőt annyira szétbszta és elértéktelenítette az újkommunista-progresszív oldal (mert nem merik magukat annak nevezni, amik, ezért ők is liberális szóval illetik magukat, meggyalázva ezt a szép fogalmat), hogy Orbán is inkább szitokszóként használja. Politikáját tekintve azonban ezerszer liberálisabb a progresszíveknél.

teveszmek.blog.hu/2020/09/23/_a_liberalizmus_es_a_konzervativizmus_a_politikai_elmelet_ket_ellentetes_poziciojat_kepviselik

"Tábornokunkat nem érdeklik a hatalmi érdekek."

Viktor abszolút hatalommániás. Jó is ez így. Vicces mondjuk ez a hiszti, így egy hónappal a választások után. Miért nem találtatok 12 év alatt alkalmasabb jelöltet???

Jozef Pockna 2022.05.02. 18:54:37

Aki '56ot emlegeti meg az osszes 100 eves szarsagot inkabb tegye fel a kerdest mi volt 10 evvel ezelott. Es mi lett most? Hogy kicsit maradjunk a jelenben hamar a multbol nem tanultok...

midnight coder 2022.05.02. 19:09:31

@Larrikin: A rendszer úgy van kitalálva, hogy az erõsebb nyerjen. Az már Fletó hibája, hogy az ellenzék nem tud erősebb lenni. A ruszkiknak pedig nagyon jó kis rakétáik vannak, ez a technológia arrafelé majdnem olyan fejlett mint az amcsiké - ne felejtsd el, hogy a legutóbbi időkig a NASA-nak is ők szállították az űrhajósokat. Ergo nemigen vannak rászorulva holmi olcsó technológiára ezen a téren. Másrészt, ha a ruszkik rakétákat lőnének NATO országokra, az jó eséllyel atomtöltetű lenne.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.02. 19:26:09

@tiltsál ki te gyökér: Tehát nem tudod milyen okok vezettek a balesethez, csak a franciák elbaszták. Értem. Nem foglalkozol a tényekkel, mert az összezavarná sekélyes kis világod.

birkamenet 2022.05.02. 19:28:35

@midnightcoder2:

persze Gyökér Győzike, az imádott ruszki tesvérnéped nem is jött be 1849-ben leverni a magyarokat. Meg 1956-ban sem. Meg nem is annektálták ám Magyaro-ot, hanem csak itt maradtak "ideiglenesen". A halom ruszki laktanyáikkal meg ruszki katonáikkal meg a ruszki rendszerrel és kontrollal az egész ország felett. Háppersze, mert te a KÁDÁR rensdszerben így tanultad, hogy csak testvériégből vóttak itt ideiglenesen nem pedig megszállták az országot.

Jaj te hülye zsákfalusi gomba, te annyira hülye vagy, hogy azt se tudod magadról hogy baromi hülye vagy. Persze pont ezért vagy reménytelenül hülye. Egy IQ versenyben Győzike szarrá verne téged. Pedig neki csak nulla pontja lenne.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.02. 19:29:30

@tiltsál ki te gyökér: Ááááá. Szóval nem szóltál hozzá. :-)) Már a kisebbségi komplexusodtól is kisebbségi komplexusod van?
"Aztán most majd jön a két nukleáris istenmarhája, aztán elmagyarázzák, hogy mekkora marhaság, mert nem medence, hanem tartály, nem fűtőanyag, hanem kazett, stb. Mert ez marha nagyon változtat a lényegen."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.02. 19:30:56

@midnight coder: "A rendszer úgy van kitalálva, hogy az erõsebb nyerjen." - Melyik rendszer van úgy kitalálva, hogy a gyengébb nyerjen?

birkamenet 2022.05.02. 19:35:17

@midnight coder:

A te ruszki gazdád technikája úgy le van pusztulva meg szétlopva, hogy nagy rá az esély, hogy ha az elmebeteg Putyin apád beinditaná az atomtöltetet, az a kettövel arrébb levő faluba zuhanna le.

A nagyobb poén ennél már csak az lenne, ha Putyilov atomtöletetei Moszkvában potyognának le, mert csak addig bírták a bírnák a strapát.

De akkor se kell fosnod Dísz Győzikéje a NER hazádnak, mert az atomtöleteteket már rég kilopták és szilvalekvárra cserélték.
Legalább a moszkvaiak egyszer jól lakhatnak majd a háborúban.

birkamenet 2022.05.02. 19:43:35

@G. Nagy László: " Politikáját tekintve azonban ezerszer liberálisabb a progresszíveknél."

Persze, ismerjük a fidernyák tudatmódosított VALLÓSÁG TAGADÁSt. Ezek szerint Orbanisztánban van:

ILLIBERÁLIS LIBERALIZMUS (amelyik még az utált liberalizmusnál is liberálisabb!)
EGYEDURALMI DEMOKRATIZMUS
EGYEDURALMI JOGÁLLAMISÁG

Na meg van Szabaccságharc Brüsszel ellen, aMELYIK az euró milliárdokat osztja orbánnak. Jaj mi lesz, ha orbán leveri Brüsszelt és visszaveri az euró milliárdokat és FÜGGETLEN lesz Orbanisztán??!!!

midnight coder 2022.05.02. 19:59:28

@birkamenet: Nézd birkuci, a liberálisok a Kossuthék voltak. Azok, akik ma pávatollal a seggükben felvonulnak nem liberálisok, hanem talajt vesztett kommunisták. Akik munkásosztály híján védenek mindent aki kicsit is hasonlít olyasmire amire rá lehet fogni hogy elnyomott: legyen az deviáns kisebbség, bűnöző, migráns, bárki csak ártson.

A baloldalit nagyon könnyen meg lehet különböztetni a liberálistól: az előbbi kollektivista, az utóbbi individualista. Amikor azt látod, hogy egy erő az egyéni szabadságjogokat, a szólásszabadságot, stb. korlátozza valamilyen közösség nevében, akkor azonnal tudhatod, hogy az kb. annyira liberális, mint amennyire a népköztársaság köztársaság volt.

alöksz róz 2022.05.02. 19:59:31

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Melyik rendszer van úgy kitalálva, hogy a gyengébb nyerjen?" - a liberálbolsevik rendszer.

midnight coder 2022.05.02. 20:02:54

@birkamenet: Birkuci, amíg a SpaceX rakétái használható állapotba nem kerültek, a NASA összes űrfuvarozási feladatát a ruszkik oldották meg, mert az űrsiklóprogram berohadása után az amcsik max. tűzijátékot tudtak fellőni. Ja, nyilván nincsenek a ruszkiknak rakétáik.

Nem mellesleg, ha a ruszkik az atomtöltetet szilvalekvárra cserélik, akkor az arab gyártmányú szilvalekvár lesz. Aminek itt európában annyira nem örülnék.

midnight coder 2022.05.02. 20:09:47

@birkamenet: "persze Gyökér Győzike, az imádott ruszki tesvérnéped nem is jött be 1849-ben leverni a magyarokat."

Te szerencsétlen marhája Istennek, nézd már meg abban a kurva értelmező szótárban, hogy mit jelent az a szó, hogy annektálás! Mert kurvára nem azt, hogy leverni a máskat. Minket akkor annektáltak volna a ruszkik 1849-ben, ha utána Budapest egy orosz város lett volna, és nem az Osztrák-Magyar monarchiában kötünk ki. Nem elvtárs, minket valóban levertek mint vak a poharat, de szerencsére nem csatoltak magukhoz - ha megtették volna, akkor most lenne némi halvány alapja annak a hülyeséghalmaznak amit összehordtál.

Boldeone2 2022.05.02. 20:11:59

@midnight coder: A rendszer úgy van kitalálva, hogy az erõsebb nyerjen."

A magyar politikai rendszer egyik nagy hibája a Fidesz által önmaga számára megkonstruált - minden apró rèszlet a hatalomban maradásukat segíti - aránytalan választási rendszer.
Azonban , már jóval súlyosabb torzulások vannak a politikai rendszerben. A Fidesz valójában a rendszerváltás óta èpítgeti a "mèlyállamot" , ami 10-12 gyorsult fel igazán , az első 2\3 birtokában a törtènelmi körülmènyek okán. Azóta az "ellenzèknek" esèlye sincs ezzel mèlyállami szerveződèssel felvenni a versenyt, hiszen a legtöbb ellenzèki párt sem pènzzel , sem közvetlen háttèrmèdiával , sem pedig olyan profi szakemberekkel nem rendelkezik, mint a Fidesz. Egy ezermilliárdos propagandagèpezettel nem lehet senkinek sem felvenni a versenyt , csak a legnagyobb trollok szűk köre , Deák Dániel mèg Rákay Kálmanèk 1 milliárd forint támogatást kaptak, ellenzèk- mocskolásra ..
A társadalom nagy narratíváit 12 ève Orbanèk írják , azt hogy miről folyik a közbeszèd, mindig Orbanèk határozzák meg. Mindig az a közbeszèd tárgya , amivel fèlelmet lehet gerjeszteni a kisemberben..Az , hogy mekkora ereje van az agymosó propagandának, jól mutatja hogy Orbán narratívái mindenhol elbuknak Európában , szinte kivètel nèlkül, csak a magyar társadalmat sikerült szellemileg " lemèrgezni " - sikeresen ...Putyin módszerei is hasonlóak egyèbkènt
Egy normál, de demokratikus országban , mint Ausztria , szinte piti ügyekèrt, az ügyèsz , a bíró raportra hívhatják a kancellárt ..
Oroszországban vagy Magyarországon a közjogi mèltósagok a felkent vezető szerviensei...
Ahol 22 ève vezet egy vehető, ahol az állampárt 70%- ot visz a parlamenti helyekből, az nem demokrácia .. ( Oroszország )
Magyarország is csak egy sajátos hibrid rendszer, egy ilyen abszolút hatalom Közèp- Európában is meglepő fejlemèny . Ha visszatekintünk a magyar törtènelmere nem.
Ez egy könnyen rezsimben szervezhető nemzet ( Horty , Kadar, Orbán .)

sírjatok 2022.05.02. 20:13:32

@vilagnezet.blog.hu: "sátánhívő vagy !!! -Hiába tagadod ez utóbbit. "

jaj de olcsó ekvivokáció :)

hu.wikipedia.org/wiki/Ekvivok%C3%A1ci%C3%B3

Az, hogy valaki hisz valamiben, az két dolgot jelent:
1. elhiszi, hogy létezik
2. bizalmat helyez bele

Pl. ha valaki azt mondja, hogy "hiszek a fiamban", az nem azt jelenti, hogy elhiszi, hogy létezik a fia, hanem azt, hogy bízik benne, a sikerében, a jövőjében, érzelmileg érinti, stb.

Ilyen értelemben a keresztények persze hisznek a sátánban is, olyan módon, hogy elhiszik, hogy létezik, de ez nem ugyanazon jelentése a hitnek, mint ahogy Istenben hisznek. Erre az olcsó szóazonosságra épít az egész érvelésed.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.02. 20:17:54

@midnight coder: Ne fárasszál már! Egy ballisztikus rakéta meg egy Föld körül pályára álló rakéta ég és föld. Úgy viszonyulnak egymáshoz mint a szabvány elektromos csatlakozó meg a laposelem. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.02. 20:19:32

@midnight coder: Az nem a szólásszabadság korlátozása hogy nem lehet uszítani.

sírjatok 2022.05.02. 20:23:53

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: de az

az más kérdés, hogy ez a szólásszabadság olyan korlátozása, amit általában a többség szükségesnek tart

de attól még az, az uszítás tiltása a szólásszabadság korlátozása

tiltsál ki te gyökér 2022.05.02. 20:41:43

@Boldeone2:
"a legtöbb ellenzèki párt sem pènzzel , sem közvetlen háttèrmèdiával , sem pedig olyan profi szakemberekkel nem rendelkezik, mint a Fidesz. "

Ühüm. Mennyi pénz, média és szakember kellene ahhoz, hogy ne legyen teljesen röhejes az a mondat, hogy "orbán egymagában felelős a háborúért"? Vagy szerinted hány emberhez nem jutott el az a mélyenszántó és jól felépített program, hogy o1g?
Mégis milyen választási rendszerben tudna az ellenzék nyerni, hogy egymillióval kevesebb szavazatot kapott?

tiltsál ki te gyökér 2022.05.02. 20:45:40

@Boldeone2:
"Mindig az a közbeszèd tárgya , amivel fèlelmet lehet gerjeszteni a kisemberben.."
Bezzeg a fejlett nyugat... Jönnek az oroszok. Covid. Klímaváltozás. Terrorizmus.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.02. 20:51:13

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Az nem a szólásszabadság korlátozása hogy nem lehet uszítani."
Már miért ne lenne az? Nem mondhatod amit akarsz.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.02. 20:59:27

@sírjatok:

Fórum » FILOSZ » Vallás, Filozófia »
Katolikusok Sátántagadása?
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9120237

Boldeone2 2022.05.02. 21:10:45

@tiltsál ki te gyökér: Mennyi pénz, média és szakember kellene ahhoz, hogy ne legyen teljesen röhejes az a mondat, hogy "orbán egymagában felelős a háborúért"?

Van az a pènz, amivel bármit be lehet adni az embereknek ...Hiszen, mint látjuk az orbáni agymosó propaganda kiválóan működött, hiszen sikeresen elhitettèk az emberekkel hogy MZP háborúba viszi az országot :" Háború vagy bèke" ez nem volt teljesen abszurd állítás? Mègis működött!
...ès a több, bullshit - narratíva..." ha MZP győz nem lesz gáz az óvodákban , azonnal eltörli a rezsicsökkentèst , stb" ...Az álhírek terjesztèsèben - leuralván a közmèdiat, a teljes vidèki mèdiat ,mindig a Fidesz lesz előnyben !

Mégis milyen választási rendszerben tudna az ellenzék nyerni, hogy egymillióval kevesebb szavazatot kapott?"

A pártok egyenlő versenye nem lètezik Magyarországon , de egy arányos választási rendszer a jövőre nèzve mindenkèppen jó lenne . Ez csak az egyik szüksèges feltètele egy jővőbeli kormányváltásnak . Önmagában kevès
A Fidesz mèlyállammal ès az ezermilliárdos propagandagèpezettel nem lehet felvenni a versenyt senkinek

Jönnek az oroszok. Covid. Klímaváltozás"

- Mindhárom valós , lètező problèma , sokkal inkább, mint a kormány álságos problèmai ( LMBTQ,)

tiltsál ki te gyökér 2022.05.02. 21:40:28

@Boldeone2:
Na igen. Ha hatodjára basz szájba a realitás, akkor is folytatod.
Mert a vidékieknek nincs facebook, meg internet, meg semmi bazmeg, csak a köztévé. Mondj két műsort a köztévéről.
MZP egész konkrétan kijelentette, hogy ha a nato azt mondja, akkor mennek a katonák. Mert ennyire hülye. Ezen magyarázhatsz bármit Ági.

"A pártok egyenlő versenye nem lètezik Magyarországon , de egy arányos választási rendszer a jövőre nèzve mindenkèppen jó lenne . "
Arányos rendszer van. Nézz a parlamentre. Aztán a térképre. Elvesztettétek, mert annyira hülyék nyomatják a propagandát, mint mondjuk te.
De a saját alkalmatlanságodon, illetve a hülyeségeiteken egy percre sem gondolkodsz el. Helyes, nyomasd csak az agymosott vidékiek mantrát. Egyébként tényleg igaz lehet, egy csepeli vagy kőbányai vagy józsefvárosi ember sokkal széleslátókörűbb, mint egy győri vagy szegedi.

"Jönnek az oroszok. Covid. Klímaváltozás"
Mindhárom valós , lètező problèma , sokkal inkább, mint a kormány álságos problèmai "
Igen, Ági, tudjuk a menekültkérdés is csak álprobléma. És az a nagy helyzet, hogy trans buzikról óvodában van kép, Nato-t támadó oroszt meg még senki nem látott.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.02. 21:46:00

@Boldeone2:
"A vasárnapi választáson Orbán az esèlyesebb , de Budapesten nagyon kikap, meg a nagyvárosi körzetekben is az ellenzèknek áll a zászló , vagyis : a polgárság , a tanultabb rètegek, a fiatalabbak - azok többsège - elküldi melegebb èghajlatra

Nem, Ági. Titeket küldtek el a francba. Sokadjára.

G. Nagy László 2022.05.02. 22:04:17

@midnight coder:

"a liberálisok a Kossuthék voltak. Azok, akik ma pávatollal a seggükben felvonulnak nem liberálisok, hanem talajt vesztett kommunisták. Akik munkásosztály híján védenek mindent aki kicsit is hasonlít olyasmire amire rá lehet fogni hogy elnyomott: legyen az deviáns kisebbség, bűnöző, migráns, bárki csak ártson.

A baloldalit nagyon könnyen meg lehet különböztetni a liberálistól: az előbbi kollektivista, az utóbbi individualista. Amikor azt látod, hogy egy erő az egyéni szabadságjogokat, a szólásszabadságot, stb. korlátozza valamilyen közösség nevében, akkor azonnal tudhatod, hogy az kb. annyira liberális, mint amennyire a népköztársaság köztársaság volt."

Pontosan így. De jó, hogy leírod helyettem, én már néha kezdek belefáradni :) Kurvára nem értik...

birkamenet 2022.05.02. 22:19:24

@midnight coder:

1956-ban annektáltak s ruszkik te funkcionális analfabéta! Elég hosdzan irtam te hülyegyereke a NER hazádnak, mégse ment beke egy betű sem a fejedbe? Hogy tudtál eljutni a 6. osztályig, amikor már a 4. osztályban se érted fel a gomba IQ-ját???

leponex 2022.05.02. 22:21:09

@G. Nagy László: A liberális Kossuth azért annyira nem az individualizmusról, hanem 'haza megmentéséről' meg egyéb kollektív csacskaságokról ejtett néhány szót ...

"Uraim! (Felkiáltások: Üljön le!) Engedelmet kérek, majd ha ki fogok fáradni. Midőn a szószékre lépek, hogy önöket felhívjam, mentsék meg a Hazát, e percnek irtózatos nagyszerűsége szorítva hat keblemre. Úgy érzem magamat, mintha Isten kezembe adta volna a tárogatót, mely felkiáltsa a halottakat, hogy ha vétkesek vagy gyengék, örök halálba süllyedjenek; ha pedig van bennük életerő, örök életre éledjenek. Uraim! Így áll e percben a nemzet önök kezében. És Isten kezükbe adta a mai határozattal a nemzet életét, de kezükbe adta a nemzet halálát is. Önök határozni fognak. De éppen, mert e perc ily nagyszerű, feltettem magamban, uraim, nem folyamodni az ékesszólás fegyveréhez. Lehetetlen nem hinnem, lehetetlen nem meggyőződve lennem, hogy bármiben különbözzenek is a vélemények e házban, a haza szent szeretete, a haza becsületének, a haza önállásának, a haza szabadságának oly érzete, hogy azért utolsó csepp vérét is kész a ház feladni: ez mindnyájunkkal közös. (Éljen!)"

(Addig csak ugye, amíg a maga individualizmusát még nem látta veszélyben forogni. Akkor biza előbújt a liberális belőle is, oszt a messzi biztonságos távolból szemlélhette meg az általa oly lelkesen képviselt liberális politika következményeiért kivégzett aradiak halálát. De hát a liberális már csak ilyen... Se az első, se az utolsó vércsepp nem tőle származott...)

Kénytelen vagyok helyetted leírni.

Boldeone2 2022.05.02. 22:21:49

@tiltsál ki te gyökér: Mert a vidékieknek nincs facebook, meg internet, meg semmi bazmeg, csak a köztévé. Mondj két műsort a köztévéről"

Az, hogy " van vidèken Facebook meg internet" nem jelent semmi, mert a Fidesz ezermilliárdos propagandagèpezete ott is többszörös erővel van jelen. Brutális a mèdia- egyensúlytalanaság, sehol a világon nincs olyan pártállami mèdiakèpződmèny ,mint a KESMA , az tèny! A helyi média = Mèdiaworks agymosás , az Index a Fideszè, a politikai rovat szerkesztője lemondott , ma már ott is megy időnkènt a fidesz propaganda ( városháza ügy ) Az ATV szintèn fideszközeli körè, ezerrel ment meg a választás előtti napokon is Orbán "bèkegakalamb " üzenete ... A mèdiaversenyben az ellenzèk eszköztelen

MZP egész konkrétan kijelentette, hogy ha a nato azt mondja, akkor mennek a katonák. Mert ennyire hülye. Ezen magyarázhatsz bármit Ági."

Az MTV1 forgatta ki a szavait, amit kèsőbb korrigált, de az sem számított , plakátra tette a kormánypropaganda
Amúgy ki az az Ági? Anyádhoz beszèlsz ?

Arányos rendszer van. Nézz a parlamentre. Aztán a térképre. Elvesztettétek, mert annyira hülyék nyomatják a propagandát, mint mondjuk te.

A primitív kormánypropagandát az olyan hülyèk nyomják , mint te!
A lófaxot van arányos választási rendszer ! A Fidesz 54,4 %- ra mandátumok 68%- hoz jutott, az ellenzék közel 35 %- ra a mandátumok 29%- hoz ! Ez az EU egyik, ha nem a legaránytalabb választasi rendszere! De ennèl jóval nagyobb baj a fideszes pártállam, a sajtó ès a társadalom teljes leuralása

És az a nagy helyzet, hogy trans buzikról óvodában van kép"

- Nem , az óvodákban " transz buzikról " nincs kèp, legfeljebb a szobád falán láttad , onnan vizionáltad, deliriumban

Nato-t támadó oroszt meg még senki nem látott."

- Viszont, Magyarországon ideiglenes itt állomásozó, 200 ezer nőt megerőszakoló, embereket a Gulágra kitelepítő ruszkit már igen ! Főnököd , bálványod a jelenkor jellemtelen ès gyilkos diktátorával alakított ki erős szövetsèget , akinek Zelenszkij az "ellensège " Putyin ráadásul folyamatosan fenyegeti a NATO országokat, vagyis valós a veszèly!
Madarat tolláról, embert barátjáról ismerni meg ! Putyin is Orbánihoz hasonló győzelmeket arat az általa konstruált pártállami rezsimben !

birkamenet 2022.05.02. 22:31:55

@G. Nagy László:

Leirta neked az orbáni diktatúrát, te meg hálás vagy neki, hogy hülyét csinál a fidernyák tömeggazugságból:

irbán individualsta a javak szétosztásában (a saját zsebére)
kollektivista ha lopni kell és ezt rákeni a magyarokra ("a magyarok nem fogodják el, hogy Prüsszell a mi hazánkban nyomozzon az EU pénzek tolvajai után")
a liberálisokra kenve saját maga leöli a szólászabadságot és a gondolkodásra kesztető hireket és helyette napi 24 órában egyen- 0agymosással öli a nép agysejtjeit (migráncs, Soros), - közben arra hivatkozik, hogy mindez a liberalizmusban történik ám meg! Annak a jellemzői!

Hát ige, Midnájt Győzike tényleg olyan hülye hogy már 12 éve nem fogja agyilag, hogy orbán pont olyan hülye alatt aló birkát csinált belőle, mint előtte Kádár. Ráadásul ugyanazokkal az eszközökkel.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.02. 22:32:03

@birkamenet:
"1956-ban annektáltak s ruszkik te funkcionális analfabéta!"
Maximum anyádat, te szerencsétlen marha.
Bazmeg, ha tényleg utálod az Orbánt, és tényleg szeretnél mondjuk komrányváltást, akkor kussolj el a picsába. Meg pár másik hasonszőrűnek is ezt kéne tennie. Akkor esetleg lenne némi esélyetek.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.02. 22:41:39

@Boldeone2: Ezermilliárdos propagandagépezet...
Mint a 444? Telex?

"Az MTV1 forgatta ki a szavait, amit kèsőbb korrigált,"
Igen, tényleg teljesen komolyan vehető az, aki nem tud egy rohadt kérdésre egyenes választ adni, és naponta kétszer kellett kijavítani.
Baszod, Orbán kurva egyszerűen, egy mondatban elmondta, hogy ki akarunk ebből maradni. PONT. Ezt nem lehet kiforgatni.

"Amúgy ki az az Ági? Anyádhoz beszèlsz ?"
Meggyőződésem, hogy Kunhalmi Ági vagy - az beszél ennyi marhaságot, és pont ugyanezeket.

"A Fidesz 54,4 %- ra mandátumok 68%- hoz jutott, az ellenzék közel 35 %- ra a mandátumok 29%- hoz ! "
Na figyelj Ági, ott a saját körletet. Egy százalékkal nyertél. Ez azt jelenti, hogy 45%-kal 100 azt kaptál.
Ugyanis nem lehet képviselőket félbevágni. És másik 5 bp-i körzet ugyanígy volt, pár ezer szavazaton múlt. Az arányos? Naná, hiszen ott arrafele billent.
Egyébként nálam 55+35 az 90. Ehhez képest hol az a maradék 10?

"Nem , az óvodákban " transz buzikról " nincs kèp,"
https://i.cbc.ca/1.4927002.1543579999!/fileImage/httpImage/barbada.JPG

Na, megint az a kurva realitás.

Főnököd , bálványod a jelenkor jellemtelen ès gyilkos diktátorával alakított ki erős szövetsèget ,
Nem, Gyurcsány nekem nem főnököm.
hirado.hu/wp-content/uploads/sites/7/2022/03/D_KOS20060301009.jpg

birkamenet 2022.05.02. 22:43:52

@tiltsál ki te gyökér:

Gyönyörűen működött április 3-án a Lukasenkoi választási csalás. Most már sokadjára érthette meg mindenki akinek csak egy csöpp esze van, hogy miért nem kell orbánnak vitáznia: mert a végeredmény már rég megvan!

Az ember meg csak röhög, hogy a fidess mekkorát bukik már hogy Szerbiába saját embereik viszik a szavazó cetliket és lebiknak a balfaszok. Meg miközben orbán elárulta a határontúli kárpátalhai magyarokat Putyinnak a rezsicsökentésért, akkor a Vajdaságban 50%-kal megugrott a szavazók száma, hogy orbánra szavazzon, a NEMZETÁRULÓRA!

Na neg mekkora buli volt Erdélyben, amikor a konzulátuson tárolt, a ballibekre adott szavazőlapokat nyilt terepen semmisititték meg a román fidernyákok!

Kurva nagyoat alkottak a fidernyák hülyegyerekek, az ember szakadatlanul szétröhögi magát ennyi agyhalott választási csalón! És ez csak az esetek 1%-a!

áltudományos memetikai pszichovírus 2022.05.02. 22:44:58

@tiltsál ki te gyökér: Nagyon zaklatott vagy. Meg kellene nyugodnod! Odabújjak?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.02. 22:45:47

@Boldeone2:

"A magyar politikai rendszer egyik nagy hibája a Fidesz által önmaga számára megkonstruált - minden apró rèszlet a hatalomban maradásukat segíti - aránytalan választási rendszer."

Ezt vesd már fel a demokrácia olyan felkent bajnokainak is, mint Franciaország, Nagy-Britannia vagy az USA.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.02. 22:47:14

@birkamenet: Na, most akkor annektálták anyádat, vagy nem? Na, Brendel, válaszoljál már.

birkamenet 2022.05.02. 22:49:03

@tiltsál ki te gyökér:

Igen, orbán elmondta, hogy azért akar kimaradni Ukrajna támogatásából, mert akkor Putyin nem ad gázt, oszt akkor a magyar parasztjának nem lesz rezsicsökkentés!

Meg azért nem szállit fegyvert Ukrajnának, hogy azok ne tudják megvédeni magukat és alig várja már orbán, hogy Ukrajnát elfoglalják a ruszkik és szo szédországként aláirhassa az Anschlusst Putyinnal.
Ezzel be is fejeződik a Keleti nyitás!

tiltsál ki te gyökér 2022.05.02. 22:51:01

@birkamenet: jaja. Na, mi van az 56os annektálással? Mutasd térképen.

birkamenet 2022.05.02. 22:52:24

@tiltsál ki te gyökér:

A te k. anyádat annektálta 56- ban a fél Vörös Hadsereg, ennek követmezménye vagy te kis korcs ruszki-álmagyar zabigyerek.
Ezzel érthető, hogy miért csurog a nyálad február vége óta, hogy a ruszki faterodék visszagyüjnenek a zsákfalud a a tankjaikkal. Mi d az 500-an, te pszichopata bulgár birka.

birkamenet 2022.05.02. 22:55:26

@tiltsál ki te gyökér:

Hülyegyerek, a 6. osztályig se vitted, ezért azt se tudod, hogy mi az a térkép. Meg se tudnád rajta mutatni, hogy hol van Európa.
Maradj te csak a szakmádnál, oszt menj aludni, mert 5- kor kelned kell megetetned az uraságod disznait.

apro_marosan_petergabor 2022.05.02. 22:55:30

- Musk megvette a Twittert, mert megunta a FB "PC" és ad hoc "liberális" vélemény cenzúrázását, terrorját. Az index sietett lehozni egy cikket, hogy máris elbukott ez az elképzelés.
Mert ahogy Cukorhegy-bácsi elképzeli a "szólásszabadságot" meg demokráciát annál ugye nem lehet jobbat csinálni, az csak tökéletes lehet... (Remélem Musk egy kis rést tud ütni ezzel a libero véleményterror gépezeten)
- Nos a CNN is úgy érzi, hogy kezükben a bölcsek köve, s a hamísított titkosszolgálati jelentésekre hivatkozva indított igen véres és rengeteg civil áldozatot követelő iraki háború, no meg a woke, a városrészeket felégető BLM és a Rákosiékat megszégyenítő, történelemhamisító cancel "kultúra" megtapsolása között, riporterének joga van felkészületlenül, elfogultan és arrogánsan számonkérni Magyarország külügyminiszterét, miért nem állunk be birkaként az ő általuk elképzelt nagyhatalmi érdekek mentén a sorba...
- 1956-ban pl. az USA a szuezi csatornát fontosabbnak gondolta, mint a magyarországi demokráciát (leszámítva a Szabad Európa adón keresztül történt hitegetést), így Eisenhower sietett megnyugtatni Hruscsovot, hogy eszük ágában sincsen megváltoztatni a szovjet status qou-t Magyarországon, s 68-ban sem siettek a csehek védelmére, de , Lech Walesa is magára maradt, a sokat szídott katolikus egyház feje, II. János Pál többet tett érte.
- Zelenszkíj, mint "demokrata", aki ki tudja honnan kapott felhatalmazással (NY és Tel Aviv) utasítgatja Európát, hogy milyen fegyvert szállítson, s hogyan gyorsítsa Ukrajna EUs felvételét, s milyen öngyilkos szankciókat hozzon...
...Z., mint demokrata, vett el minden nem ukrán kisebbségtől minden kisebbségi jogot, közüttük tőlünk magyaroktól, akik ezer éve élnek Kárpátalján, amelyhez Ukrajna némi szerencsével - de nem jogosan - jutott hozzá...
- Z. aki "elfelejti", hogy minden magyarellenes gazemberségük ellenére, Mo 600e ukrajnai menekültnek segített, logisztikával, orvosi ellátással, szállással, ellátással, utaztatással, amely sérült katonáit gyógyítja, s más támogatást is nyújt
- Z. aki vastag bőrrel hangulatot szít Mo miniszterelnöke ellen, választás előtt, közben és után

A CNN riportere minderről nincsen képben, vagy vastag bőrrel átlép rajta, mint ahogy általában szokott a tények teóriáikba nem illeszkedő részén.
Szerencsére magyar külügyminiszterünk van, nem libero-internacionalista, ezért érdemben megválaszol neki. Ahogyan kell.
Jó lenne, ha ezeket a dolgokat az ellenzék többségében is megtanulná, mert ez a magyar erős többség álláspontja - s a hazafasabb gondolkodású, normálisabb ellenzékieké is

tiltsál ki te gyökér 2022.05.02. 23:00:37

@birkamenet: "orbán elmondta, hogy azért akar kimaradni Ukrajna támogatásából, mert akkor Putyin nem ad gázt, oszt akkor a magyar parasztjának nem lesz rezsicsökkentés!"
És nem ez a magyar parasztnak az érdeke, te fasz?
Foglalkozzon az ukrán érdekekkel? Hát pont telibeszarja őket mindenki.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.02. 23:01:45

@birkamenet: :D:D:D:D
Az én szövegemet kezded el nyomni? Ennyire szánalmas vagy, matyika?
Na, mutasd, hogy annektált a csúnya orosz 56ban.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.02. 23:08:38

Rohadt gyorsan le fog esni Európának, hogy tulajdonképpen azért fázik, azért nem lesz világítása, azért lesz rohadt drága a kaja, azért fog pangani az ipara, hogy néhány kimondhatatlan nevű, üveghegyen is túl lévő megyét melyik testvér szláv kormányoz.
Mert nekünk aztán teljesen nem mindegy.

Boldeone2 2022.05.02. 23:14:40

@tiltsál ki te gyökér: Mint a 444? Telex?"

- A 444 , Telex nem pártmèdia, számos kritikát fogalmaztak meg MZP- fel szemben, a kormanymèdia viszont leginkább "felszópó mèdia" , csak Orbán -kultusz megy , ès az ellenzèkgyalázás

"Az MTV1 forgatta ki a szavait, amit kèsőbb korrigált,"
Igen, tényleg teljesen komolyan vehető az, aki nem tud egy rohadt kérdésre egyenes választ adni, és naponta kétszer kellett kijavítani."

- Orbán hány hülyesèget mondott èletèben , mègsem forgatta ki a lakájmèdia , de választási kampány sem èpült rá!

Baszod, Orbán kurva egyszerűen, egy mondatban elmondta, hogy ki akarunk ebből maradni. PONT. Ezt nem lehet kiforgatni."

- A " bèke vagy háború " választás arra utalt, hogy MZP háborúba vinnè az országot, ami nyilvánvaló hazugság . Nyilván mindenki ki akar maradni , de nem lehet úgy szemlèlni a háborút ,ahogy Orbán teszi, nihilista módon

"Amúgy ki az az Ági? Anyádhoz beszèlsz ?"
Meggyőződésem, hogy Kunhalmi Ági vagy - az beszél ennyi marhaságot, és pont ugyanezeket."

- Rajtad kívül ezt mèg az "ellenoldalon " sem nagyon mondja senki. A bloggazda is szerint is jó hozzászólásaim vannak ès ezt már kölcsönösen elismerük, meg akkor is ha sok dologban nem értünk egyet
Férfi vagyok, 185 cm magas, kisportolt...

"A Fidesz 54,4 %- ra mandátumok 68%- hoz jutott, az ellenzék közel 35 %- ra a mandátumok 29%- hoz ! "
Na figyelj Ági, ott a saját körletet. Egy százalékkal nyertél. Ez azt jelenti, hogy 45%-kal 100 azt kaptál

- Na, figyelj transzi! Az ellenzèknek is van olyan körzete, ahol csak marginális szavazatszám döntött a Fidesz javára ( Mentzer Tamás )
A valóság az, hogy a magyar egy aránytalan választási rendszer, a győztes párt jóval erősebben van reprezentálva a parlamentben , mint a választáson elért támogatottsága .

"Nem , az óvodákban " transz buzikról " nincs kèp,"
Na, megint az a kurva realitás."

- Kamu! Úgy mint a Magyarországon 18 èves kor alatt nem lètező nem átalakítő műtètek!

Főnököd , bálványod a jelenkor jellemtelen ès gyilkos diktátorával alakított ki erős szövetsèget ,
Nem, Gyurcsány nekem nem főnököm."

- Neked Orbán a főnököd, aki Putyin szövetsègese volt , vagy mèg ma is az...Gyurcsány legalább már beismerte hogy hülye volt, Orbán meg mèg mindig pávatáncol!

aefzuj 2022.05.02. 23:17:23

Ezen jót röhögtem!

Boldeone2 2022.05.02. 23:21:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ezt vesd már fel a demokrácia olyan felkent bajnokainak is, mint Franciaország, Nagy-Britannia vagy az USA."

- Nem érdemes a westminsteri ès a kontinentális választási rendszert összehasonlítani
Az amerikai sok szempontból fejlettebb mint a magyar , a hatalmi ágak is jobban szèt vannak választva , az elnöki hatalom 2 ciklusban limitált
Vannak hibák is, pl extrém esetben kevesebb szavazattal , az elektorokkal lehet győzni ( így nyert Trump )
A lènyeg : egy fiatal demokráciában nem egèszsèges ha egy politikai erő 16 -20 èvre bebetonozza magát a hatalomba , a többi párt meg sorvad
Az arányos(abb) rendszer jobb , ès igazságosabb

Boldeone2 2022.05.02. 23:26:38

@tiltsál ki te gyökér: Mert nekünk aztán teljesen nem mindegy."

-Nektek nihilistáknak igen. Èn viszont nem szeretnèm , hogy tovább terjedjen az az esztelen háború ami Ukrajnában folyik . Ennek viszont a legjobb módja az , ha legalább egy rèsze megmarad a független Ukrajnának. Ehhez pedig nyugati segítsèg kell
Az energiaválságèrt , a felerősödő inflacióèrt leginkább Putyin felelős !

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.03. 00:00:25

@tiltsál ki te gyökér:

"tényleg teljesen komolyan vehető az, aki nem tud egy rohadt kérdésre egyenes választ adni, és naponta kétszer kellett kijavítani."

Tragikomikus volt, hogy MZP-nek szinte minden megnyilvánulását utólag magyaráznia kellett. Persze az emberek voltak hülyék, hogy nem találták ki, mire is gondolt a költő...

tiltsál ki te gyökér 2022.05.03. 00:24:07

@Boldeone2:
"Az energiaválságèrt , a felerősödő inflacióèrt leginkább Putyin felelős !"
Meg az apád faszát! Te hülye, amikor januárban már 7-12 szeresére mentek fel a lengyel gázárak?
Amikor a nyomorult német tévé már decemberben arra készített fel mindenkit, hogy nem lesz áram?
Amikor a kormány novemberben vezette be a benzin árstoppot, mert egyébként egész Európában 700 körül volt a benzin?
Tényleg bazmeg ennyire hülyének nézel mindenkit? Hogy senki nem emlékszik semmire?
Amikor decemberben már szó volt arról, hogy ilyen gázárak mellett nem lesz műtrágya?
Amikor októberben az AdBlue ára felment a tízszeresére?
Soroljam?

Az oroszok a kanyarban nem voltak, senkitől sem zavartatva a nagy és okos németek elintézték az EU teljes energiapiacát.
Hagyd már abba a hazudozást.

grundigg 2022.05.03. 00:25:58

@G. Nagy László:

"A legkevésbé sem. Idevág."

Az lehet, hogy szerinted a téma idevág, de én semmit nem mondtam a témáról. Tehát amikor arról értekezel, hogy én abból mit értek és mit nem, akkor a fejedben megszólaló hangokkal vitatkozol, nem velem.

Az pedig, hogy szerinted a hatósági áras csirkefarhát, magát illiberálisnak nevező atyja lenne a liberális, az évszázad vicce, szerintem Orbán röhögne rajtad a legjobban, ha olvasna. Hatósági ár van húsra, olajra, cukorra, hatósági ár van a benzinre, a kormány legnagyobb büszkesége a rezsicsökkentés, ami ugye megint csak egy önkényesen megszabott hatósági ár. A vizitdíj és a tandíj elleni népszavazással alapozták meg a kétharmadukat, elvették a magánnyugdíj-pénztári megtakarításokat, nyomják ezerrel a nekik szimpatikus egyházakat, központosítják és uniformizálják a közoktatást, központosítják az egész államigazgatást, az önkormányzatokat teljesen eljelentéktelenítik, bezáratják a trafikokat és kiosztják a haveroknak, bezáratják a játéktermeket és kiosztják a haveroknak, kinyírják a konkurens médiát és kiosztják a haveroknak, elüldözik a nekik nem szimpi egyetemet, több százmillárdnyi közvagyont adnak haveri alapítványok kezébe, leépítenek mindent, ami akár jogilag, akár politikailag, akár gazdaságilag korlátozhatja egy szűk klikk hatalmát, még parlamenti képviselőket is megbírságolnak, ha nem úgy beszélnek, ahogy elvárják tőlük, a szólásszabadságnak már nemcsak az egyének jogai jelentik a korlátját, de közösségek (pl. magyar nemzet vagy vallási közösségek) méltóságának megsértésére sem irányulhat. Évek óta rendkívüli jogrendben élünk, hol a migráncsok, hol a vírus miatt, most majd a háború miatt írják át liberális módra a liberális alaptörvényt.....

Kb. a végtelenségig lehetne sorolni, hogy ez az ember és pártja, akik egyébként a liberálisok ellenfeleinek vallják magukat, miért nem liberálisok, de szerinted ők azok. Mert nem dugnak pávatollat a seggükbe. Ellentétben ugye mindenki mással.

A végtelenségig

tiltsál ki te gyökér 2022.05.03. 00:30:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Persze az emberek voltak hülyék, hogy nem találták ki, mire is gondolt a költő..."
Nem egészen. A költő mondott valamit, aztán azt értették az emberek, aztán valaki jött, és elmagyarázta a költőnek, hogy ez így faszság, aztán a költő megpróbált valamit menteni, és délután elmondta az ellenkezőjét.

Tudod, volt már sokszor ilyen. Petőfi is nyilván úgy írta meg a János Vitézt, hogy a sárkány megette és vége...

grundigg 2022.05.03. 00:31:12

@G. Nagy László: "Amikor azt látod, hogy egy erő az egyéni szabadságjogokat, a szólásszabadságot, stb. korlátozza valamilyen közösség nevében, akkor azonnal tudhatod, hogy az kb. annyira liberális, mint amennyire a népköztársaság köztársaság volt."

Az Alaptörvény IX. cikke szerint "A véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat a magyar nemzet, a nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek méltóságának a megsértésére. Az ilyen közösséghez tartozó személyek - törvényben meghatározottak szerint - jogosultak a közösséget sértő véleménynyilvánítás ellen, emberi méltóságuk megsértése miatt igényeiket bíróság előtt érvényesíteni."

Ezt azért írták bele a gránitszilárdságú negyedik módosításába, mert az alkotmánybíróság korábban sorra elkaszálta a "gyűlöletbeszédet" tiltani próbáló jogszabályokat.

Korlátozza a szólásszabadságot? Igen.

valamilyen közösség nevében? Szó szerint.

A definíciód szerint tehát "kb. annyira liberális, mint amennyire a népköztársaság köztársaság volt".

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.03. 00:33:46

@Boldeone2:

"egy fiatal demokráciában nem egèszsèges ha egy politikai erő 16 -20 èvre bebetonozza magát a hatalomba"

Orbán eddig 16 évet volt kormányon és 16 évet ellenzékben. Ezt nem nevezném bebetonozásnak.

Nem mellesleg a normálisabb, önkritikusabb ellenzékiek is elismerik, hogy elbaltázták, lásd pl. amit Ungár Péter mondott az ellenzéki picsogásról. Ügyesebb kampányolással az erősebbnek kedvező választási rendszer épp az ellenzéknek hozott volna "aránytalan" többséget, mely esetben bizonyára nem bírálnád ugyanezt a választási rendszert.

Persze a kudarcnak sosincs gazdája.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.03. 00:33:55

@grundigg: Abba ne hagyjátok bazmeg. Csak így tovább. Egy rakat pénzt megspóroltok, 26ban nem kell kampány sem, úgy is 4/5öd lesz a fidesznek, amíg ugyanazt mondjátok.
bezárták a trafikokat, mi?
A liberális demokrácia legcsillogóbb ékkövei voltak a félkarú rablók a kocsmákban, mi?

grundigg 2022.05.03. 00:37:47

@G. Nagy László: " Vicces mondjuk ez a hiszti, így egy hónappal a választások után. Miért nem találtatok 12 év alatt alkalmasabb jelöltet???"

Én egyetlen kommentelő vagyok, a többesszám használatának semmi értelme. Ha már akkora nagy liberális vagy, próbálj meg nem összemosni másokkal, jó?

Amúgy én nem vagyok sem politikus, sem képviselő, sem párttag, nem nagyon értem, hogy mi közöm nekem a felvetésedhez, miért kellett volna nekem akármilyen jelöltet találnom. Vagy arra gondolsz, hogy ha én nem találtam jobb jelöltet Orbánnál, akkor nem is lehet róla negatív véleményem? Ez is igazán liberális megközelítés.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.03. 00:44:20

@Boldeone2:

"Az energiaválságèrt , a felerősödő inflacióèrt leginkább Putyin felelős !"

A háború okozta drágulásért igen, ám Európa túlzott függőségéért az orosz energiától - ami most visszaüt -semmiképp. Senki nem nyomott pisztolyt az európai politikusok hátának, hogy márpedig orosz olajat és gázt kell venni. Csak ugye nekik is kényelmesebb és olcsóbb volt.

Aztán gondolj csak az elfuserált német Energiewendére. Nem, még most sem hagynak fel az atomerőművek leállításával. Pedig egyes reális zöldek már rájöttek, hogy az atom csak jobb a szénnél, de még a gáznál is - főleg ha a gáz jelentős részét áramtermelésre használják fel.

grundigg 2022.05.03. 00:47:35

@tiltsál ki te gyökér:

Szóval szerinted azon múlik a választás eredménye, hogy ki mit kommentel egy ilyen nyomorúságos blogra. Hát öcsém, van egypár súlyos arc a blog.hu-n, de ilyen kreténséggel ritkán találkozni. És még az ellenzékre mondják, hogy nem értik min múlik egy választás, és mi megy az országban. Erre jön gyökér barátunk, és bemondja, hogy abból lesz a 4/5, hogy mit kommentelek éjjel fél egykor a G. Nagy blogjába!

És persze semmit nem értettél a szövegemből. Egy szót sem írtam arról, hogy a felsorolt intézkedések jók-e vagy rosszak. A kérdés, hogy liberálisak-e vagy sem. Ha megtiltják, hogy cigarettát árulj vagy félkarú rablót működtess, az liberális intézkedés-e vagy sem? Rohadt nehéz kérdés, törd a fejed!

leponex 2022.05.03. 01:14:37

@Boldeone2: "A lófaxot van arányos választási rendszer ! A Fidesz 54,4 %- ra mandátumok 68%- hoz jutott, az ellenzék közel 35 %- ra a mandátumok 29%- hoz ! Ez az EU egyik, ha nem a legaránytalabb választasi rendszere! "

Hazudni csak pontosan, szépen.
2022:
fidesz-kdnp: listán 54% ( 3 millió szavazat) >> listás helyek: 48/93 = 51%
ballib ellenzék: listán 34.4% (1 millió 947 ezer szavazat) >> listás helyek: 38/93 =40.8%

Egyéniben mindenki annyit helyet kapott, amennyit megnyert."

A lényeget illetően:
A listán megszerezhető képviselői mandátumok elosztása épp a vesztesnek kedvez, mert az egyéni körzetekben mandátumot nem szerző ( magyarul vesztes ) képviselőre leadott szavazatok felkerülnek a listára, ezért a tisztán a (párt) listákra leadott szavazatok arányához képest TÖBB mandátumhoz jut a VESZTES, mint a lista győztese.
A magyar választási rendszer matekja kissé bonyolult, de messze a legigazságosabb, legkorrektebb.
Egyetlen 'bajuk' van az örök vesztes ballibeknek ezzel:

"Ahhoz, hogy egy párt vagy pártszövetség országos listát állítson, a 106-ból legalább 71 egyéni választókerületben kell jelöltet állítania, úgy, hogy Budapesten és minimum 14 megyében legyen legalább egy jelöltje."

Egy kormányzásra készülő politikai szövetség számára ez olyan nagy kihívás lenne?

De a közös lista állításának semmi akadálya, a mostani 'előválasztás' ezt a nehézséget minden nehézség nélkül megoldotta. Maga a demokrácia aratott diadalt, mint olvashattuk.
A választás előtt.
A bukta után valamiért már nem...

Az egyfordulós, vegyes, csökkentett parlamenti létszámmal történő választási törvény tervezetét pedig maga Gyurcsány Ferenc vázolta fel épp a 2006-os választási győzelmük után.

"Melyek a fő kérdések? Menjünk gyorsan darabra. Választási ügyekben kisebb települési önkormányzati képviselőtestületek, már úgy, hogy ez figyelembe vehető legyen a mostani őszi önkormányzati választásnál. Ez kétharmados törvény. És feles törvényben pedig korlátozottabb tiszteletdíj és költségtérítés. Ezzel egy időben kisebb parlament, ez 300 fő alatti parlamentet jelent. A mi álláspont szerint egyfordulós választással, 149 egyéni és 149 országos listán megszerezhető hellyel."

Ennyike.

Larrikin 2022.05.03. 04:09:34

@G. Nagy László: "Mindenki azt tesz, amit akar. Nem akadályozunk senkit semmiben. Ukrajna Romániából és Lengyelország felől is megközelíthező."
Aham, csak a 2 orszag kozotti 150 km no 1500 km-re. A torok szallito repulok is 2x olyan hosszu uton repulnek Lengyelorszagba, mert egy NATO tag folott nem mehetnek at.

"Ettől függetlenül: azonnali kérdések órája a parlamentben"
Ahol a miniszter helyett egy allamtitkar valaszol, de a kerdesre valojaban nem valaszolva, mert helyette a kerdezot szidalmazza.

"sajtótájékoztatók"
Ahova erosen szurt kozonseg mehet es erosen valogatnak az elore leadott kerdesek kozott, elonyben reszesitve az olyan kerdeseket, amelyek dehonesztalo allitasokat fogalmaznak meg a vilag nem-fideszes reszerol.

"ne csináljunk úgy, mintha Kádár korában járnánk!"
A Kadar korban szocializmus volt, most szimplan poszt-demokratikus fideszizmus van, ahol a fideszt demokratikusnak itelo blogger sem emlekszik mar olyanra, hogy kormanyparti politikus a fuggetlen media riportereivel szobaall, valodi kerdesekre valaszol, ahol a riporter kozbekerdezhet, reagalhat, a valasztol fuggoen tehet fel tovabbi kerdeseket, stb.

"Értem és szeretem a genyózást, de ezt azért kifejthetnéd. Mitől nem legitimek a felsorolt kérdések?"
Ezek a kerdesek szimplan nem aktualisak, egy evszazaddal ezelott voltak azok (mar ahol). Az aktualis kerdesek a demokracia gyakorlati problemai, pl. a demokratikus kozelet meglete, hatalom gyakorlas mikentje, a hatalom megosztas a kormanytol fuggetlen intezmenyekkel, a hatalom ellenorzese es szamonkerhetosege, a transzparencia, az aktorok jogkoveto es demokratikus magatartasa, a sajtoszabadsag jogi es targyi felteteleinek meglete, stb. korul forognak.

Larrikin 2022.05.03. 04:40:28

@midnight coder:
"A rendszer úgy van kitalálva, hogy az erõsebb nyerjen."
Altalaban errol szolnak a valasztasok. Sajnos a tiszta valasztasokhoz a ket valasztas kozott is szukseg lenne demokratikus kozeletre, a valasztasi rendszer anomaliai csak megkoronazzak az amugy is antidemokratikus berendezkedest.

"Az már Fletó hibája, hogy az ellenzék nem tud erősebb lenni."
Van ebben szerepe, de ez erosen tuldimenzionalt.

"A ruszkiknak pedig nagyon jó kis rakétáik vannak, ez a technológia arrafelé majdnem olyan fejlett mint az amcsiké - ne felejtsd el, hogy a legutóbbi időkig a NASA-nak is ők szállították az űrhajósokat. Ergo nemigen vannak rászorulva holmi olcsó technológiára ezen a téren."
A technologia onmagaban nem eleg, le is kell gyartani a raketakat, nagy szamban. Ugyanis raketavedelem is van a vilagon, aminek a resein vagy nagyon draga vagy nagyon sok kozelrol inditott raketaval lehet atjutni. A fejlett raketak kulon problemaja - az aruk mellett - az importhanyad.

"Másrészt, ha a ruszkik rakétákat lőnének NATO országokra, az jó eséllyel atomtöltetű lenne."
Az atomfegyvereknek egyelore nem az alkalmazasban hanem a potencialis alkalmazasban van az erejuk. Az, hogy van 6000 atomtoltetem, amibol par tucatot tudok kiloni, es talan 1-2 celba is er, mielott elpusztit minket a valaszcsapas, kevesbe elrettento, mintha szazaval tudnam a szomszedba lovoldozni oket. Raadasul, peldaul Ausztria nem is NATO tag, komoly hadserege sincs, folosleges minden potencialis konfliktusban atomhaborut latni.

Larrikin 2022.05.03. 05:26:15

@G. Nagy László: "A klasszikus liberalizmus elveit vallom. Minél közelebb van ehhez egy társadalom, annál élhetőbb. Az Egyesült Államok sokáig ilyen volt. Manapság Magyarország - számos hibájával és hiányosságával együtt is - egészen jó helynek számít."
Oroszorszaghoz, Kinahoz kepest meg mindig annak szamit. 2014-es onmagahoz kepest (miota a csatlakozasi kriteriumok teljesitese nem tema) viszont sokkal rosszabb, es latva, hogy a modern fideszista folklor szerint Kina es Oroszorszag a jovo, az EU tagsag meg talan nem is fontos, a kilatasok nem tul rozsasak.

midnight coder 2022.05.03. 06:54:47

@Larrikin: Nem nagyon látok különbséget a 2014-es és a mai magyarország között. A szabadságfok kb. ugyanakkora ma is mint akkor volt - és igazából az átlagpolgár számára szerintem lényegileg 89 óta túl sokat nem változott, max. a 90-es években újdonság volt, hogy mehetünk bárhová a világban, hogy nincs korlát a valuta átváltásnál, hogy mindent megvehetsz idehaza is, csak semmire nincs pénzed. Az akkor egy nagy változás volt - és persze sok minden más is, Pl. új pártok, választás - és persze csalódások - nem lett nyugati életszínvonal, a politikusok hazudnak mint a vízfolyás, és kb. mindegy ki van hatalmon mindnek egyként ragad a keze, és neked mint átlagpolgárnak ettől nem lesz érdemben sem jobb, sem rosszabb.

midnight coder 2022.05.03. 06:58:35

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az erősebb nyerjen alatt azt értem, hogy arrafelé lejt a pálya, az erősebb aránytalanul nagyobb súlyt kap. Ez stabilabb kormányzást tesz lehetővé, és Európában elég sok helyen így van rajtunk kívül is. De ha az ellenzék tudna erősebb lenni mint Orbán, onnantól kezdve felé lejtene a pálya és Orbánék állnának a sarokba.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.05.03. 07:23:48

@G. Nagy László:
Igazából a burkát csak a vahabita muszlimok hordják, aki azért erősen kisebbség.

Attól, hogy a választásokon nem történik számottevő csalás még nem lesz valami kifogástalan demokrácia.

Nem ezek a szabadságjogok.

Vak vagy, ha nem látod, hogy itthon is erősödik a cenzúra. Attól, hogy más dolgokat tilt az állam nem lesz nagyobb a szabadság.

midnight coder 2022.05.03. 07:25:05

@Larrikin: "Van ebben szerepe, de ez erosen tuldimenzionalt."
Nézd, ha van 100%-od a szavazni hajlandó lakosságból, ebből 45%-ot visz Orbán, 15%-ot visz Gyurcsány, akkor hiába lenne neked 40%-od, kénytelen vagy Fletóval szövetkezni ha nyerni akarsz. Ha viszont megteszed, akkor a 40%-ból veszítesz úgy 20%-ot. Ez a felállás kb. garantálja, hogy Orbán a 45%-kal mindig is nyeregben maradjon.

"A technologia onmagaban nem eleg, le is kell gyartani a raketakat, nagy szamban. "
Szerintem a ruszkiknak jó sok van legyártva.

"Ugyanis raketavedelem is van a vilagon, aminek a resein vagy nagyon draga vagy nagyon sok kozelrol inditott raketaval lehet atjutni."

Nagyon nem értek ehhez, de szerintem a jelenlegi rakétavédelmi rendszerek elsősroban kisebb terület védelmére és kisebb (és valószínûleg jóval lassabb) rakéták elhárítására vannak kitalálva. Másrészt nem tudom, hogy a modern rakétákban mennyi importra van szüksége a ruszkiknak. Az elvek elég régiek, a lényeget már Hitlerék megcsinálták a V2-vel. Azóta persze mind a mechanika, mind az elektronika fejlődött. A mechanikát valószínűleg a ruszkik nagyon jól tudják csinálni - ezen a téren már a SZU idejében is bitang jók voltak, és ha ez lerohadt volna, akkor nem tudtak volna a NASA-nak űrfuvarozni. Ami az elektronikát illeti, azt már a 80-as években elég jól megoldották az akkori orosz elektronikával - aminél az AliExpress-en rendelhető hobbi elektronika is több tucat fényévvel jobb. Akik azt hiszik, hogy ez lehet szűk keresztmetszet, azok lazán figyelmen kívül hagyják az elektronika robbanásszerű fejlődését a 80-as évek óta. Azt a számítási kapacitást amihez akkor egy épület kellett, ma megveszed pár dollárért és elfér egy szappantartóban. Szóval, én a kommersz elektronikát sem becsülném annyira alá, és ennek a jelentőségét sem tolnám túl. Amúgy szerintem Pl. a török drónokban is valami ilyesmi lehet egyébként.

"Az, hogy van 6000 atomtoltetem, amibol par tucatot tudok kiloni, es talan 1-2 celba is er, mielott elpusztit minket a valaszcsapas, kevesbe elrettento"

Ha az amcsi nagyvárosokban csak egy-két rakéta betalálna, az elég elrettentő lenne. Hiroshima is elég csúnya volt, de azok a bombák gyerekjátékok a mostaniakhoz képest. Másrészt az amcsi válaszcsapás gyakorlatilag Európát is elpusztítaná. Ha a ruszkik úgy döntenének, hogy veszélyben vannak, simán bevetnék azon az alapon, hogy ha mi pusztulunk akkor pusztuljon más is. Márpedig ha NATO tagországra támadnának, akkor a NATO válaszolna - és az igencsak fájna a ruszkiknak. Ezért nem nagyon forszírozzák az amcsik sem ezt a verziót.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.03. 07:29:58

@leponex:

"A listán megszerezhető képviselői mandátumok elosztása épp a vesztesnek kedvez, mert az egyéni körzetekben mandátumot nem szerző ( magyarul vesztes ) képviselőre leadott szavazatok felkerülnek a listára, ezért a tisztán a (párt) listákra leadott szavazatok arányához képest TÖBB mandátumhoz jut a VESZTES, mint a lista győztese."

Nem kedvez sem a vesztesnek, sem a győztesnek, mert - ha jól emlékszem, 2018 óta - a győztes is kap kompenzációt: a győzelemhez szükségesen felüli szavazatok tőle is mennek az országos listára.

"A magyar választási rendszer matekja kissé bonyolult, de messze a legigazságosabb, legkorrektebb."

Igen, és éppen a mindkét oldalnak adott kompenzáció teszi abszolút igazságossá.

midnight coder 2022.05.03. 07:32:50

@Lord_Valdez: "Vak vagy, ha nem látod, hogy itthon is erősödik a cenzúra."

Ja. A FIDESZ-esnek nevezett Index címlapján egymást érik a balliberális blogok. Ezek írói észak-koreában már rég a szocialista gazdaság gyarapításán dolgoznának egy munkatáborban, de a ruszkiknál, törököknél vagy az araboknál sem biztos, hogy az élők táborát gyarapítanák. Kádár elvtárs idejében, a puha diktatúrában szép puhára verték volna őket a rendőrök.

A 444.hu-n meg kb. azt ír bárki amit akar. Illetve bármit azért nem, mert az Orbán rendszer dicséretéért nem hiszem hogy prémiumot kapna az ottani újságíró.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.03. 07:34:39

@midnight coder:

"Másrészt az amcsi válaszcsapás gyakorlatilag Európát is elpusztítaná."

Közte pl. Lengyelországot és Romániát, akik szinte esdekelnek azért, hogy az USA telepítsen hozzájuk atomfegyvereket.

G. Nagy László 2022.05.03. 07:58:45

@Larrikin:

" 2014-es onmagahoz kepest viszont sokkal rosszabb"

Bevallom: nem sok különbséget látok.

"Ezek a kerdesek szimplan nem aktualisak, egy evszazaddal ezelott voltak azok (mar ahol)"

Nagyon nem értek egyet, számos okból.

1. ÁLTALÁNOSSÁGBAN - Az, hogy miként lehetne jobb világot teremteni, mindig is aktuális kérdés lesz. Még akkor is, ha a történelem egy adott pillanatában nettó álmodozásnak tűnik. Csak tekints az USA demokrata-párti értelmiségére, különösen az egyetemi szférában! (Ha már az értelmiséget említetted.) Százmillió áldozat, mérhetetlenül sok szenvedés és nyomorúság és számos tönkretett ország példája sem rettenti el őket, hogy a mai napig a kommunizmusról ábrándozzanak. Ha nekik lehet, úgy másnak, aki legalább tisztességes és szabad világról álmodik, nem lehet? Ez mitől megmosolyogtatóbb?

2. KONKRÉTAN - A fenti poszt pont arról szól, hogy a nyugat képmutató faszfejei magasról tesznek a liberális demokráciára. Recseg-ropog ez az intézményrendszer, és nem elsősorban az "illiberálisok" miatt, hiszen az Orbán-jelenség már csupán válaszreakció. Pont azok kérdőjelezik meg úton-útfélen, akik magukat progresszívnek hívják. Végtelenül képmutató világ.

3. CSAK A MAGAM NEVÉBEN - Jómagam szélsőségesen liberális és piacpárti vagyok. (Utálom is a Fidesz legtöbb piactorzító intézkedését. Nem mindet, de most nem megyek bele.) Ez azt jelenti, hogy a mini-államban, ha úgy tetszik: éjjeliőr-államban hiszek. Legyenek alacsonyak az adók, legyen minél karcsúbb a bürokrácia, legyen maximális szabadsága a polgárnak! Már ez önmagában is egy erős koncepcióváltás a mai nyugati módihoz képest, pedig volt már ilyen, ide kéne visszatérni. (Az USA alapítóinak eszmeiségéhez.) Egyszerűen azért, mert mind a keleti, mind a nyugati típusú korrupció abból fakad, hogy hatalmasra nőttek az államok.

Őszintén hiszem, hogy van miről beszélni, nem csupán a kozmetikázás és a finomhangolás a feladat.

G. Nagy László 2022.05.03. 08:11:43

@grundigg:

"ilyen kreténséggel ritkán találkozni. És még az ellenzékre mondják, hogy nem értik min múlik egy választás, és mi megy az országban. Erre jön gyökér barátunk, és bemondja, hogy abból lesz a 4/5, hogy mit kommentelek éjjel fél egykor a G. Nagy blogjába!"

Dicséretes a szerénységed, de ha nem hiszünk abban, hogy a szavainknak súlya van, úgy jobb, ha elvonulunk egy barlangba. Tökéletesen igazad van: ez egy nem túl jelentős platform, azonban ha belegondolsz: egy Isaszeg méretű városnak megfelelő (lélek)számú kattintással, sok száz kommenttel. Ne hidd, hogy nincs jelentősége annak, amit írsz.

A választások után minden blogbejegyzésem arról szólt, hogy itt az ideje az ébredésnek. Az ellenzékiek egy része - Mérő Lacival az élen - őszintén elmondta, hogy bár a Fideszt továbbra is utálja, de így mégsem lehet alternatívát építeni. A másik fele - Jakab Péter és a többi fasz - továbbra is a régi, a 12 éve mindig vereséget hozó nótát fújja. Én fideszesként is annak drukkolok, hogy legyen egy tisztességes, új ellenzéke az országnak, amelyre akár még kormányzást is lehetne bízni. Abszolút igazat adok a kommentelő társamnak: a hozzád hasonlók attitűdje tartja leginkább életben a Fidesz hatalmát.

G. Nagy László 2022.05.03. 08:28:55

@grundigg:

"Ezt azért írták bele a gránitszilárdságú negyedik módosításába, mert az alkotmánybíróság korábban sorra elkaszálta a "gyűlöletbeszédet" tiltani próbáló jogszabályokat. Korlátozza a szólásszabadságot? Igen. Valamilyen közösség nevében? Szó szerint."

Abszolút igazat adok neked. A magyar jogrendszer messze nem tökéletes. Jómagam sokkal liberálisabbat szeretnék. És ha a végtelenségig soroljuk is az ehhez hasonló tökéletlenségeket, mindez nem jelenti azt, hogy a világunk élhetetlenebb lenne, mint a német, a svéd, vagy épp az amerikai. A skót blaszfémiatörvény, az angol reklámtörvény, valamint az új német kormány programja is egyértelműen alátámasztja: az ideológiai őrület már közel sem a magánszféra hóbortja csupán. És akkor a dán exminiszterasszonyt még nem is említettük, aki nemrég börtönbüntetést kapott, csak mert fel mert lépni a migránsok közötti gyermekházasságok ellen... Tényleg helyes az, ha az Oscar-díj faji alapú kvótákhoz kötött? Tényleg előremutató, ha a Nemzetközi Olimpiai Bizottság korlátozás nélkül beengedi a transzneműeket a női sportversenyekre? Valóban az a jó irány, hogy a FIFA és az UEFA nyíltan hirdeti a szivárvány-ideológiát és bünteti azt, aki ellenvéleménnyel él? Beteg egy világ épül, s már rég nem az alapozásnál tartunk. Ehhez képest Magyarország a véleményszabadság Kánaánja. (Meggyőződésem egyébként, hogy az általad hivatkozott alkotmánymódosítás is az EU nyomására született. A kormányoldaltól meglehetősen idegen az a gondolkodásmód, hogy a gyűlöletbeszédet - a jogos megvetésen túl - törvényi szankciókkal büntesse.)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.03. 08:39:27

@G. Nagy László:

"Jómagam szélsőségesen liberális és piacpárti vagyok."

Egy szélsőségesen liberális, individualista, piacpárti állam a maga alacsony adóival nem nagyon tudja lecsillapítani az egyre nagyobb számú lecsúszott rétegeket. Azt meg jól tudjuk, hová vezet, ha egyszer kitör a tiltakozás. Lásd pl. BLM, ha nem is egészen erről szól. Piaci alapon nem létezik a társadalmi esélyegyenlőségnek még a minimuma sem, ami pedig ebből kialakul, az egy olyannyira polarizált társadalom, ami csak erőszakkal - ha nem is feltétlenül fizikai erőszakkal - tartható fenn.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.03. 08:41:14

@G. Nagy László:

"Én fideszesként is annak drukkolok, hogy legyen egy tisztességes, új ellenzéke az országnak, amelyre akár még kormányzást is lehetne bízni. "

+1

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.03. 08:46:21

@G. Nagy László:

"Tényleg helyes az, ha az Oscar-díj faji alapú kvótákhoz kötött?"

Bizony, nem kell nsgy IQ annak belátásához, hogy a kvóták lényegében igen durva diszkrininációt jelentenek. Néger Oscar-kvóta? Ez azt sugallja nem is rejtetten, hogy nekik könnyített pálya kell, mert nem olyan tehetségesek.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.03. 09:03:56

@áltudományos memetikai pszichovírus:

Elon Musk a nagy memetikus

Aki a mémeket irányítja, az irányítja az univerzumot, írta 2020 nyarán Elon Musk, amikor még a tőzsdén sokan a bukására tettek fel jelentős pénzeket. Aztán 2021 év elejére a föld leggazdagabb embere lett. Most már ha el is bukik esetleg később pénzügyileg, memetikailag akkor is igazolta a mondást.

nuuvella.hu/ige/7560-elon_musk_a_nagy_memetikus

tiltsál ki te gyökér 2022.05.03. 09:13:10

@grundigg:
"Szóval szerinted azon múlik a választás eredménye, hogy ki mit kommentel egy ilyen nyomorúságos blogra."
Nem. A hozzáállásotok. Pont ugyanaz, mint három hónapja, egy éve, öt éve. TE itt ezt kommenteled, a másik a facebookon, a harmadik meg az index vezércikkében a negyedik meg a tévében, az ötödik a Parlamentben. Amit tolsz, abban semmi új, semmi önkritika, semmi átgondolás.
Nem, te elmondod a lózungokat, amiket 8 éve már elmondott Bolgár György meg a nyuggerbrancs. És nem veszed észre se azt, hogy nincs igazad, se azt, hogy már senkit nem érdekel.

" Hát öcsém, van egypár súlyos arc a blog.hu-n, de ilyen kreténséggel ritkán találkozni."
Mondjuk mit is várnék, ha a kétsoros kommentemet sem érted, hogyan érthetnéd meg a világot?

"És még az ellenzékre mondják, hogy nem értik min múlik egy választás, és mi megy az országban. Erre jön gyökér barátunk, és bemondja, hogy abból lesz a 4/5, hogy mit kommentelek éjjel fél egykor a G. Nagy blogjába!""
Ahogy mondom. Simán nem tudsz szöveget értelmezni. Se.

"Egy szót sem írtam arról, hogy a felsorolt intézkedések jók-e vagy rosszak. A kérdés, hogy liberálisak-e vagy sem. Ha megtiltják, hogy cigarettát árulj vagy félkarú rablót működtess, az liberális intézkedés-e vagy sem?"
Most akkor melyik liberalizmusról beszélünk? Arról, ami szerint mindent szabad ami másnak nem árt? Szóval addig szabad működtetni kocsmában játékgépet, amíg apuka nem abba dobálja bele a családi pótlékot, és nem kaját vesz a gyerekének? Akkor teljesen jogos, hogy betiltották, nem?

grundigg 2022.05.03. 09:16:10

@G. Nagy László: "Az ellenzékiek egy része - Mérő Lacival az élen - őszintén elmondta, hogy bár a Fideszt továbbra is utálja, de így mégsem lehet alternatívát építeni."

Biztos elgondolkodtató dolgokat mondott Mérő az alternatíva építéséről, de ennek annyi köze van a kommentemhez, mint hogy mit mondott Borbás Marcsi a tökfőzelék készítéséről.

Nem építek alternatívát, és nem mondom meg hogyan kell, egy szót nem szóltam az ellenzékről. A kormányról beszéltem, de arról is inkább csak a te posztod és kommentjeid ürügyén. Mert az a megközelítés, hogy nálunk virágzik a liberalizmus, nyugaton meg épül a kommunizmus, teljesen téves. Kapásból felsoroltam egy csomó példát a liberális elvekkel teljesen ellentétes döntésekre és politikákra, és még rengeteget hozhatnék. Erre nincs érdemi reakció, csak az, hogy négerkvóta van az Oscaron, meg hogy hogyan kellene nekem alkalmas jelöltet találnom.

Amikor meg bizonyítom, hogy a szólásszabadságot is korlátozzák, ráfogod (teljesen tévesen) az eu-ra, mert a fidesztől ez idegen. Hogy miért idegen tőlük, amit ténylegesen csinálnak? Nyilván mert liberálisok. És azért liberálisok, mert csak.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.03. 09:19:44

@Lord_Valdez: "Vak vagy, ha nem látod, hogy itthon is erősödik a cenzúra."
Mondj már példát, légyszi. Én vak vagyok, nem látom a cenzúrát.
A nagy diktatúrában meg a buzi bloggerek nem fotózkodnak a miniszterelnökkel.

grundigg 2022.05.03. 09:36:50

@tiltsál ki te gyökér: "Amit tolsz, abban semmi új, semmi önkritika, semmi átgondolás."

Látom, te is abban a tévképzetben vagy, hogy én valami ellenzéki politikus lehetek, ezért önkritikát kellene gyakorolnom. De én nem vagyok politikus, nem indultam a választáson, és nem azért kommentelek, hogy azzal egy párt népszerűségét növeljem.

Az állításom, amin annyira fel vagy horgadva, hogy a magát illiberálisnak nevező miniszterelnök nem liberális. De te azért megvéded még saját magával szemben is.

"És nem veszed észre se azt, hogy nincs igazad, se azt, hogy már senkit nem érdekel."

Elég sajátos, hogy olyan kommentekre reagálsz, amik nem érdekelnek. Mit csinálnál, ha még érdekelne is? Ha meg nincs igazam, lehet cáfolni.

A játékgépes példád pedig teljes félreértés. A liberális gondolkodás szerint mindenki a maga életéért és döntéseiért felelős, a pénzét meg oda dobja, ahova akarja. (Játékgépek amúgy továbbra is vannak, csak a piacot monopolizálták)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.03. 10:16:47

@grundigg:

"A liberális gondolkodás szerint mindenki a maga életéért és döntéseiért felelős, a pénzét meg oda dobja, ahova akarja."

A sajátját igen. De nem azt, ami a gyerekei eltartásához szükséges.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.03. 10:48:53

@grundigg:
"Látom, te is abban a tévképzetben vagy, hogy én valami ellenzéki politikus lehetek, ezért önkritikát kellene gyakorolnom."
Nem gondoltam, hogy politikus vagy.

" De én nem vagyok politikus, nem indultam a választáson, és nem azért kommentelek, hogy azzal egy párt népszerűségét növeljem."
Ok. És? Attól még átgondolhatnál dolgokat. Ha cseppekből áll a tenger, akkor esetleg ha te átgondolod, meg a másik is, akkor a végén talán lesz egy normális ellenzék.

"Az állításom, amin annyira fel vagy horgadva, hogy a magát illiberálisnak nevező miniszterelnök nem liberális. De te azért megvéded még saját magával szemben is."
Nem, én a felsorolt és unalomig ismert marhaságokra reagáltam.

"És nem veszed észre se azt, hogy nincs igazad, se azt, hogy már senkit nem érdekel."
Elég sajátos, hogy olyan kommentekre reagálsz, amik nem érdekelnek. Mit csinálnál, ha még érdekelne is? Ha meg nincs igazam, lehet cáfolni."
Itt lehet, hogy nem fogalmaztam pontosan. Azt akartam írni, hogy ha a trafikok miatt nem volt forradalom 10 éve, akkor most sem lesz, teljesen felesleges nyikorogni rajta. Tehát, az, hogy "elvették a trafikokat (nem voltak trafikok amit elvettek volna) aztán odaadták csókosoknak (nem csak csókosoknak, ) nem igaz, meg van cáfolva, de ráadásul senkit nem érdekel már vagy akárhány éve.

"A játékgépes példád pedig teljes félreértés. A liberális gondolkodás szerint mindenki a maga életéért és döntéseiért felelős, a pénzét meg oda dobja, ahova akarja. (Játékgépek amúgy továbbra is vannak, csak a piacot monopolizálták)"
Persze, vannak játékgépek. Budapesten négy kaszinóban (lehet, hogy tíz, nem tudom). Elég valószínűtlen, hogy Józsi az ózdi segédmunkás fizetésnapon feljöjjön a Várkertbe és kaszinózzon- amíg meg volt a kocsmában gép, simán beledobálta a kosztpénzt.
És igen, persze, mindenki magáért felelős, pont ezért dőlt meg az eszme. Mert a vérzőszívű liberálisoktól nem nagyon olvastam soha olyat, hogy le vannak szarva a hajléktalanok, a saját döntésük, hogy elgépezték a pénzüket, elitták az agyukat, aztán pár verekedés után asszony kibaszta őket...
Amiről egyébként biztos lehet folytatni hosszú beszélgetéseket, hogy az meddig van rendben, hogy baszok adózni, nem fizetem a járulékokat, aztán amikor megvan az eredménye, hogy 28e a nyugdíj akkor hirtelen a rendszer áldozata leszek, és a társadalom kötelessége megmenteni.

G. Nagy László 2022.05.03. 12:03:56

@tiltsál ki te gyökér:

"Amiről egyébként biztos lehet folytatni hosszú beszélgetéseket, hogy az meddig van rendben, hogy baszok adózni, nem fizetem a járulékokat, aztán amikor megvan az eredménye, hogy 28e a nyugdíj akkor hirtelen a rendszer áldozata leszek, és a társadalom kötelessége megmenteni."

Valójában ezek volnának a lényeges kérdések. Lehetne mondjuk négy párt:

A) Egy kommunista, amely megszüntet minden tulajdonjogot és nagy kibucot formálna az országból. 100% adó - 100% ellátás
B) Egy szocialista, amely szarrá adóztat mindenkit, miközben alapjövedelmet biztosít boldog-boldogtalannak.
C) Egy konzervatív, amely alacsony adókat vet ki és korlátozott mértékű központi szolgáltatást nyújt.
D) És egy libertárius, amely minimális adót szed és csak a legszükségesebb szolgáltatásokat biztosítja (rendőrség, mentők, határvédelem)

Ezekből választani korrekt dolog lenne - mindenki tudná, hogy ad és mit kap. No de szó sincs erről, ezekről nem sok párt beszél. Valójában csaknem mindegyik párt magas adót szedne és sokat költene, csupán a kedvezményezettek mások. A Fidesz többek között abban jobb a többieknél, hogy elkötelezett az adócsökkentésben és a bevételeket a magyarokra költi, nem migránsokra és nem a nyugati érdekkörök szájízének kényszeresen megfelelve.

Larrikin 2022.05.03. 12:07:12

@midnight coder:
"Nem nagyon látok különbséget a 2014-es és a mai magyarország között. A szabadságfok kb. ugyanakkora ma is mint akkor volt - és igazából az átlagpolgár számára szerintem lényegileg 89 óta túl sokat nem változott"
Igaz, akit ugy sem erdekel semmi, annak pont mindegy. Azert en a tobbiekre is vesztegetnek figyelmet.

"a 90-es években újdonság volt, hogy mehetünk bárhová a világban, hogy nincs korlát a valuta átváltásnál, hogy mindent megvehetsz idehaza is, csak semmire nincs pénzed."
Ezek nem a demokracia deficit miatt hianyoztak a 'proletardiktaturabol'.

Larrikin 2022.05.03. 12:34:54

@midnight coder: a szovjet idokben a hadielektronika jelentos reszet a keleti blokk gyartotta, nem az oroszok, a raketahajtomuveket meg Ukrajna. Se a szakik, se a gepek, se az akkori beszallitok, egyaltalan semmi nincs meg abbol a korszakbol. A mai oroszok mai technologiat hasznalnak. Az USA szamara is kihivas, hogy kinai alkatresz nelkul keszitsenek modern fegyvert, plane ha a tajvanit es a koreait is ki szeretnek iktatni.

Probaltam utalni ra, hogy a nuklearis elrettentesnek nem a tenyleges atomhaboru a celja. Eleg SSBN van szolgalatban a NATO-nal. hogy az oroszok biztosra vegyek, rossz veget erne egy atomhaboru. Ezzel szemben alapveto, hogy a sajat csapasmero kepesseguk hiteles legyen, kulonben effective nem lennenek atomhatalom. Ha megtehetnek, hogy raketakat telepitsenek Magyarorszagra, erdemben novelne a hitelesseget, hulyek lennenek kihagyni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.03. 12:50:14

"Valamiért arra számítottak, hogy elfoglalhatják majd a területeink egy részét, de ez sosem történhet meg. Azt viszont meglátjuk, milyen következményei lesznek majd ennek az ő országukra nézve a háború után."

"https://index.hu/kulfold/2022/05/03/haboru-oroszorszag-ukrajna-olekszej-danyilov-magyarorszag-haborus-terv/"

Egészen elképesztő, hogy az ukránoknak a sok bajuk mellett még van energiánuk Magyarországot támadni, rágalmazni. Sőt fenyegetni.

Ez győzött meg engem most végérvényesen arról, hogy totális orosz győzelemben és megalázó ukrán vereségben reménykedjem.

G. Nagy László 2022.05.03. 13:38:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ócska szarházi banda. Még az oroszoknál is barbárabbak és primitívebbek.

IdomitottFoka 2022.05.03. 15:50:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Persze, hiszen ez visszaszerezzükatrianont nem egy echte magyar revizionista bilibelógó, hanem az ukránok találták ki az egészet. Mondjuk lehet nem lenne miről beszélni ha legalább vki megbízható elem is tudná miről is volt szó azon a találkozón, mert viktor azzal jött haza h dehogy lesz háború, azt mégis. Szóval vki hazudik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.03. 16:00:55

@IdomitottFoka:

Ahogy Európában senki nem gondolta, hogy lesz háború.

De igazad van, Putyin átadta O1G-nek az teljes orosz haditervet, esztet csak a bolond nem tuggya.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.03. 16:14:27

Ukrán barátainktól tudni, hogy Putyin ezzel tesztelte O1G lojalitását. Mivel pedig O1G nem árulta el senkinek a haditervet, sőt az átadás tényét is elhallgatta, a napnál is világosabb bizonyítást nyert, hogy O1G áruló, Putyin beépített kéme a NATO-ban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.03. 16:15:37

Na, kedves Idomfóka, esztet übereld! :D

G. Nagy László 2022.05.03. 16:31:41

@IdomitottFoka: Figyelj, lehet hogy én egy suttyó proli vagyok, de semmilyen hivatalos fórumon nem képviselem a hazámat. Ezeknél a primitíveknél a diplomaták is úgy kommunikálnak, ahogy épp eszükbe jut. (Ez már a sokadik ukrán tapló, aki megszólal.) Ez tényleg mindennek az alja. Ennél már csak az van lejjebb, hogy még véded is ezt az attitűdöt.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.05.04. 07:11:06

@tiltsál ki te gyökér:
444.hu/2016/01/08/holokamu-8-betuert-1-ev-borton

Egyébként érdemes lenne megismerkedned a történelemmel. Amikor Rákosiék bevezették a cenzúrát, akkor az újságokat a papírkvótákkal tartották sakkban. Az volt a feltétele, hogy papírt kapjanak, hogy tilos említeniük a cenzúra létét, illetve tilos volt üresen hagyni a letiltott cikket. Most a reklámbevételekkel csinálják ugyanezt.

@midnight coder:
Nem érted. Ha egyik-napról a másikra váltanának irányt, akkor mit érnének el? Hogy elpusztulna az index. Az index viszont nem holtan értékes, hanem eltérítve.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.05.04. 07:26:06

@tiltsál ki te gyökér:
Vagy említeném még híresebb esetek közül, amikor a HVG jelentették fel és ítélték el, amiért a címlapon a Nagy Harácsony című karikatúrájuk megsértette a keresztényeket (,mert egy ideje már azt is tilos*). Itt az ügy egészen az Alkotmánybíróságig ment fel, ahol végül felmentették.
*Igen, jól olvasod. A Fidesz úgy harcol a politikai korrektség ellen, hogy kötelezővé teszi, de nem nevezi annak.

Larrikin 2022.05.04. 07:27:50

@G. Nagy László:

"Bevallom: nem sok különbséget látok."
Talan mert nem vagy ra kivancsi.

"Ezek a kerdesek szimplan nem aktualisak, egy evszazaddal ezelott voltak azok (mar ahol)"

"1. ÁLTALÁNOSSÁGBAN - Az, hogy miként lehetne jobb világot teremteni, mindig is aktuális kérdés lesz."
Evszazados valasztojogi kerdesek ujramelegitesevel aligha fog sikerulni.

"2. KONKRÉTAN - A fenti poszt pont arról szól, hogy a nyugat képmutató faszfejei magasról tesznek a liberális demokráciára. Recseg-ropog ez az intézményrendszer, és nem elsősorban az "illiberálisok" miatt, hiszen az Orbán-jelenség már csupán válaszreakció. Pont azok kérdőjelezik meg úton-útfélen, akik magukat progresszívnek hívják. Végtelenül képmutató világ."
Es ezt konkretan egy olyan interju kapcsan allapitottad meg, ami Magyarorszagon reg elkepzelhetetlen: SENKI nem kerdezhet semmit a kulugyminisztertol egy fuggetlen tevecsatornan. Raasasul a riporter kifejezetten barati hangnemet utott meg, Szijjarto szamara szinte ajandek volt a lehetosek, csak neked szokatlan, hogy "kemeny" temakrol kellett beszelnie, amelyek amugy sem attol temak, hogy a riporter rakerdez.
Hozzatennem, hogy egyebkent sem az intezmenyrendszer recseg-ropog. Az aktorok hozzaallasa valtozott meg olyan kerdesekben, ahol az inkluzivitas/kirekesztes skalan a piaci, politikai, tarsadalmi valtozasok az inkluzivitas fele terelik oket.

"3. CSAK A MAGAM NEVÉBEN - Jómagam szélsőségesen liberális és piacpárti vagyok. (Utálom is a Fidesz legtöbb piactorzító intézkedését. Nem mindet, de most nem megyek bele.) Ez azt jelenti, hogy a mini-államban, ha úgy tetszik: éjjeliőr-államban hiszek. Legyenek alacsonyak az adók, legyen minél karcsúbb a bürokrácia, legyen maximális szabadsága a polgárnak! Már ez önmagában is egy erős koncepcióváltás a mai nyugati módihoz képest, pedig volt már ilyen, ide kéne visszatérni."
Az elmult 12 evben rengeteget tavolodtunk ettol az allapottol. Hol van mar az egyetemi autonomia, kutatoi szabadsag, a magannyugdij-penztarak, onkormanyzati iskolak, tanszabadsag, valasztott igazgatok, onszabalyozo testuletek, stabil onkormanyzati bevetelek, kormanytol fuggetlen penzbol gazdalkodo civilek, stb. Ahol penz vagy hatalom barmilyen formaban jelen van, azt a fidesz vagy az allamhoz vagy ujabban sajat magahoz atcsoportositja, pont errol szol a demokracia alaasasa es leepulese. Tobb ezer ponton gyengitettek meg a magyar demokraciat jogi, intezmenyi vagy penzugyi/gazdasagi lepesekkel, allitolag ezeket te nem nagyon latod, de ez csak rajtad mulik, nem az objektiv valosagon. A mai "nyugati modi" fenyevekkel kozelebb all az altalad favorizalt allapothoz, mint az elmult 12 evben kiepuloben levo magyar.

Persze, ha onnan nezzuk, hogy a valasztok 85%-a olyan partot tamogat, amelyiknek a demokracia iranti elkotelezodese erosen kerdojeles, szinte mindegy, ki szamolja fel a vegen.

Larrikin 2022.05.04. 07:54:55

@Lord_Valdez: "Ha egyik-napról a másikra váltanának irányt, akkor mit érnének el? Hogy elpusztulna az index. Az index viszont nem holtan értékes, hanem eltérítve. "
Ez valojaban egy kicserelt Index, nem elteritett. A fidesznek azert eri meg 'ellenzeki' (igazabol tartalmaban nem az, de ma mar ez is ellenzekinek latszik) mediumot uzemeltetni, mert ezzel is noveli a nyilvanossag feletti kontrolljat.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.04. 08:43:59

@Lord_Valdez: A holokauszt tagadása gyűlöletbűncselekménynek számít, máshol is bűncselekmény, semmi köze a cenzúrához. (én nem értek vele egyet, de akkor is ez van.)

Az, hogy a hvg megír valamit, ami sért valakit - ráadásul kormánypárti képviselő - feljelentést tesz, a független bíróság pedig neki ad igazat - hát ez úgy hangzik, mint ha működésben lenne a jogállam. Ezen erőlködhetsz, ez nem cenzúra. A cenzúra valahogy úgy működik, hogy nem jelenthetsz meg valamit, nem pedig utólag kiértékelik, hogy mit írtál.

Az pedig tudtommal sehol a világban nincs leírva, hogy bármelyik sajtót kötelessége támogatni az államnak. Igen, tudom, a barátit támogatja reklámokkal - amiről el lehet beszélgetni, hogy szép dolog-e, de az sem cenzúra, hogy a másiknak nem segít. Olyat írsz, amit olvasnak, abból megélsz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.04. 09:10:02

@tiltsál ki te gyökér:

Valdez bácsi nincs tisztában azzal, mit is jelent a szólás- és a sajtószabadság. Nem azt jelentik, hogy következmények nélkül bármit lehet írni vagy mondani - pl. nem törvényesítik a rágalmat vagy a becsületsértést.

Azt jelentik, hogy a leírtakért vagy mondottakért felelősséggel tartozol, ha ezzel súlyosan sérted mások jogait.

Persze a kutya itt van eltemetve, ez igaz. De nem tudok olyanról, hogy bárkit elítéltek vagy megbüntettek volna pl. a kormány vagy a kormánypártok politikusainak bírálatáért. Azt viszont látni kell, hogy a polgári jogi felelősség nem cenzúra.

A holokauszttagadást büntető törvényt én is elítélem, mert a holokauszt tagadása senki jogait, senki jó hírnevét nem sérti, és senki ellen nem uszít. Aki tagadja zsidók tömegeinek iparszerü meggyilkolását, az pusztán saját magárról állít ki szegénységi bizonyítványt, ahhoz meg joga van. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.04. 09:15:18

Hadd tegyem vyorsan hozzá, ami szintén nem titok, hogy nem csak zsidókat, hanem pl. fogyatékosokat és cigányokat is gyilkoltak. Tény, hogy főként zsidókat, de nem szabad megfeledkezni a holokauszt egyéb áldozatairól is. Mert amennyire hiba a tagadás, úgy hiba az is, ha csak a zsidókat tekintjük áldozatnak.

G. Nagy László 2022.05.04. 09:15:56

@Larrikin:

"Es ezt konkretan egy olyan interju kapcsan allapitottad meg"

Nyilván nem most gyúlt a nagy világosság az elmémben, de ezt te is pontosan tudod. Értem a szarkazmust. Hosszú évek óta elborzadva figyelem a progresszív tudatmódosulást. Ez csak egyetlen eset a sok ezerből.

"ami Magyarorszagon reg elkepzelhetetlen: SENKI nem kerdezhet semmit a kulugyminisztertol egy fuggetlen tevecsatornan."

Én volnék a legboldogabb, ha több éles beszélgetés volna.

"Raasasul a riporter kifejezetten barati hangnemet utott meg"

Az arrogancia így is átütött, de igazad van. Ahhoz képest, ahogy legutóbb kommunikált Szíjjártóval - elképesztően paraszt módon - sokat szelidült, kiizzadt magából némi udvariasságot. (Ha Fegyőrrel, vagy más ellenzékivel udvariatlanok a Hír TV-n, ha a szavába vágnak, ha nem engedik végigmondani a mondatot, azt is megengedhetetlennek tartom.)

"Szijjarto szamara szinte ajandek volt a lehetosek, csak neked szokatlan, hogy "kemeny" temakrol kellett beszelnie, amelyek amugy sem attol temak, hogy a riporter rakerdez."

Kurvára nem szokatlan. Tucatnyi hasonló interjúját láttam.

"Az aktorok hozzaallasa valtozott meg olyan kerdesekben, ahol az inkluzivitas/kirekesztes skalan a piaci, politikai, tarsadalmi valtozasok az inkluzivitas fele terelik oket. "

Érdemes lenne visszatekerned az időt, és megnézni, hogy pár évtizeddel ezelőtt mit jelentett a progresszív attitűd. Szinte pontosan azt, amit ma a kormányoldal képvisel. Mi valahogy képesek voltunk megmaradni ott, ahol az inga középen áll, szemben a totális őrülettel. Megtisztelsz, ha elolvasod a következőt:

teveszmek.blog.hu/2021/11/08/_a_woke_mozgalom_vadiuj_jelenseg

tiltsál ki te gyökér 2022.05.04. 09:45:02

@Larrikin: Tehát addig volt független az index, amíg napi negyvenszer leírta, hogy mészáros.

Larrikin 2022.05.04. 10:33:46

@G. Nagy László: akkor lassan eljutunk oda, hogy egy amerikai/portugal/koreai nezo szamara, aki meglehetosen kozombos a magyar kormany kulturharcaval szemben, az interju egy volt a szokasos CNN interjuk kozul, semmi extra.

"Érdemes lenne visszatekerned az időt, és megnézni, hogy pár évtizeddel ezelőtt mit jelentett a progresszív attitűd. Szinte pontosan azt, amit ma a kormányoldal képvisel. "
Arra probalok epp ravilagitani, hogy a woke mozgalom nem a propaganda miniszterium krealmanya. A New York Times nem allami vallalat, nincs part delegalt a szerkesztosegben, legfoljebb a piaci kereslet (mejgegyzes: arrafele nem allami hirdetesekbol el a media es nincsenek politikai alapon hizlalt oligarhak sem) befolyasolja oket a tartalom osszeallitasat es hangvetelet illetoen. Ugyanez igaz a metara, az Oscar gala szervezoire, az NFL focistaira es altalaban az USA-ban mindenre. A "kormanyoldal" reszerol viszont puszta hatalomtechnikai eszkoz, hogy akivel epp leszamolunk/belerugunk az a sorosista buzilobbi migransparti tagja, legyen szo a CEU-rol, az Akademiarol, az egyetemekrol, az onkormanyzatokrol, orvosokrol, tanarokrol, jogaszokrol, ujsagokrol, vagy a jogallamisagot es korrupciot szamon kero EU-rol.

Larrikin 2022.05.04. 10:38:34

@tiltsál ki te gyökér: addig volt fuggetlen, amig a tartalom nem a fidesz politikai megbizottjatol fuggot, es nem irtak alneven kamuhireket.

Meszarosnak meg amugy hirerteke van, a media dolga, hogy tenyszeruen beszamoljon rola.

G. Nagy László 2022.05.04. 11:47:49

@Larrikin:

"Arra probalok epp ravilagitani, hogy a woke mozgalom nem a propaganda miniszterium krealmanya."

Én meg azt gondolom, hogy ebben piszok nagyot tévedsz. Sőt: azt sejtem, hogy az Orbán-gyűlöleted állít arra az oldalra, amely kötelességének érzi, hogy mosdassa az őrületet. Tényleg annyira hülyék volnának a nyugati polgártársaink, hogy önként tapsolnak a cenzúrának? Tényleg teljes elmédből hiszed, hogy a woke-őrület - amely Magyarországon legfeljebb 3-4%-ot szippantott be - nyugaton a társadalom többségének vonzó? Ez valami egészen sötét képet festene az emberiség jelen tudati szintjéről. elhiszem, hogy nyugaton több az agymosott, azt pedig pláne, hogy sok a képmutató, a szolgalelkű és az állását féltő. De hogy ezzel a posztmodern fossal széles tömegek értenének egyet - aligha gondolnám. Öröm olvasni a nemzetközi kommenteket az Orbán-videók alatt: piszok sokan írják, hogy ilyen vezetőre vágynak a saját hazájukban is.

Tévedsz abban is, hogy ez csupán a piaci szereplők beteg mókája lenne. Amikor törvényeket hoznak a szabadság eltiprására, amikor bíróságon hurcolnak meg embereket semmiségekért - ezeknek semmi közük a magánszférához. Itt már állami szintre emelték az idiotizmust.

GyMasa 2022.05.04. 13:04:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Én csak azt nem értettem, hogy a kampánystáb mi a rákért nem tiltotta le MZP-t a spontán megnyilatkozásokról a kampány idejére?
Annyi lett volna csak a dolguk, hogy felolvastatják vele a kivetítöröl az elöre magírt, szóról-szóra kimért beszédet...

GyMasa 2022.05.04. 13:21:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ennek a kicsi államnak a legföbb feladatának annak kellene lennie, hogy tüzzel-vassal biztosítsa a szabad piacot.
(most éppen ennek az ellenkezöje folyik, azaz mindenféle cégek érdekei emelkednek törvényi eröre)
Egy valódi szabad piacon csak a legrátermettebbek maradnának meg, akikegyszerre tudnának profitot termelni a cégtulajdonosoknak, ÉS a legkedvezöbb árakat biztosítani a vevöiknek.
Szerintem pl. nem a Jeff Bezos féle millárdosok puszta létével van a probléma, hanem azzal, hogy olyan áron lesznek milliárdosok, hogy az alkalmazottaikat kiszipolyozzák.

GyMasa 2022.05.04. 13:23:40

@grundigg:
Szerintem nézd inkább meg a Mérö interjút, és utána szólj hozzá!
Tudod, sokkal hatásosabb úgy megvitatni ezeket a dolgokat, ha tudod is, hogy miröl beszélsz!

GyMasa 2022.05.04. 13:32:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Ez győzött meg engem most végérvényesen arról, hogy totális orosz győzelemben és megalázó ukrán vereségben reménykedjem."
Azért, ezzel nagyon óvatosan bánjunk!
Képzeld el, hogy egy olyan esetben ott lesz egy megalázott, proig rombolt, gyakorlatilag kilátástalan jövöképpel és valódi, állig felfegyverzett nácikkal teli országcsonk, akik az emiatti frusztrációjukat nyilván le akarják majd vezetni valakin....

GyMasa 2022.05.04. 13:33:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"De igazad van, Putyin átadta O1G-nek az teljes orosz haditervet, esztet csak a bolond nem tuggya."
Jajj, nem figyelsz!!!
O1g utasította Putyint a háborúra!

GyMasa 2022.05.04. 13:36:26

@G. Nagy László:
Szerintem, egy olyan ország, amelyiknek bármelyik prominens (volt) katonai vezetöje azt nyilatkozza, hogy a az ö kiváló emberei 3 nap alatt rommá vernék a teljes magyar hadsereget, hogy utána a Balatonban mossák le a magyarok vérét a bakancsaikról, az az ország az NEM a barátunk, és a legnagyobb butaság lenne EZEKNEK még fegyvert is szállíatni.

GyMasa 2022.05.04. 13:46:45

@G. Nagy László:
Én úgy látom, hogy a woke mozgalom hihetetlen lendülettel bontja le szinte az összes vivmányát az embberiségnek, amit az az elmúlt 2000 évben vérrel-verejtékkel elért!
- Bontják le a családokat (LMBT cuccok, meg a sok válás, felkészülnek a pedofilok)
- Bontják le az egészségügyet (a'la covid örület)
- Bontják le a gazdaságot (Covid, plusz az eröltetett, agyatlan zöld propaganda)
- Bontják le a római jogrendszert (Cancel culture (most ugye már országszinten is: Oroszok), ami gyakorlatilag egy virtuális lincselés... Ma már az elítélt bünözök a "társadalom áldozatai", de egy rossz nyilatkozatért simán addig szekálják az illetöt, kirúgatva minden jövöbeli munkahelyéröl, hogy nyugodtan éhen dögölhet, bármiféle eljárás, vagy ítélet nélkül...)
- Bontják le a tudomány (Lásd a Kritikai fajelméletet)
És, sajnos nagyon elörehaladott állapotban vannak...

Larrikin 2022.05.04. 16:47:01

@G. Nagy László: "Sőt: azt sejtem, hogy az Orbán-gyűlöleted állít arra az oldalra, amely kötelességének érzi, hogy mosdassa az őrületet."
Én pedig azt gondolom, a helyi piacra szánt hírtorzítás miatt látsz általános őrületet ott, ahol szórványosan őrültek is akadnak.

"Tényleg annyira hülyék volnának a nyugati polgártársaink, hogy önként tapsolnak a cenzúrának?"
Friss hír, Magyarország az unióban sereghajtó a sajtószabadság állapota terén, helyesebben csak azért nem tökutolsó, mert volt, ahol a maffiózók újságírókat öltek ami az értékelésnél rossz pont. De a világot tekintve is a hátsó 50%-ban vagyunk. Amúgy hol van még a nyugati világban de facto politikai cenzúra az MTI-n kívül?

"Tényleg teljes elmédből hiszed, hogy a woke-őrület - amely Magyarországon legfeljebb 3-4%-ot szippantott be - nyugaton a társadalom többségének vonzó?"
Azt gondolom, hogy a 'woke őrület' valós problémákra reflektál (itt megjegyezném, hogy az inkluzív társadalom hívei azért messze nem mind 'woke mozgalmárok', ez a woke-ozás kb. annyira megalapozott, mint a svéd szociáldemokraták lekommunistázása), de mivel nincs mögötte se központi szervező erő, se kiérlelt gyakorlat, az események iránya nem mindig fair, bölcs, előremutató, sőt, gyakran felháborító, röhejes, visszataszító. Ilyen az, amikor a 'nép' intézi a dolgokat. Aki ebből csak annyit akar látni, hogy 'a négerek szétverik a várost', 'a ribancok pocskondiázzák volt főnöküket', 'a buzi facebook nem engedi a buzizást', az persze nem lát belőle többet. Az a 3-4% valószínűleg a nyugati világban 80%, pl. több ország népszavazás útján legalizálta a melegházasságot, mondván, nem ártanak vele senkinek. Apropó, Magyarországon 12 éve nem sikerült állampolgári kezdeményezésre népszavazást kiírni semmiről, és a kormány által kezdeményezett népszavazások is kivétel nélkül érvénytelenek lettek, tehát a gyakorlatban ez a demokratikus intézmény is megszűnt.

'Öröm olvasni a nemzetközi kommenteket az Orbán-videók alatt: piszok sokan írják, hogy ilyen vezetőre vágynak a saját hazájukban is.'
Csak hát kisebbségben vannak. A vicc meg ugye az, hogy Orbánnak ez az egész anti-woke retorika pusztán arra kell, hogy a demokrácia felszámolása irányába tett lépéseire érkező kritikákat ideológiai alapon hiteltelenítse. Pl. a felsőoktatás autonómiájának megszüntetése, a sztrájkjog és a népszavazás intézményének kiüresítése, az önkormányzatok hatásköreinek megnyirbálása, a független média ellehetetlenítése, az állami propaganda, az évek óta tartó és durva viasszaélésekkel tarkított vészhelyzeti kormányzás, a felülről szervezett korrupció, ugye nem klasszikus konzervatív erények, nem ez az, amire a külföldi kommentelők otthon annyira vágynak?

"Amikor törvényeket hoznak a szabadság eltiprására, amikor bíróságon hurcolnak meg embereket semmiségekért - ezeknek semmi közük a magánszférához. Itt már állami szintre emelték az idiotizmust."
Erről lemaradtam. Melyik nyugati államban tiporták el a szabadságot?

IdomitottFoka 2022.05.04. 16:59:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mondjuk az ukránok 2014 óta tudják, és ők még vhonnan nézve még Európának számítanak. Az USA is bejelentette és azért az USA hírszerzési eredményeire a NATO tagállamok többsége ad. Úh azt se tudni, h Európa tényleg nem számított a háborúra. Az tény h az oroszok cáfolták, sőt még most sincs háború sztük, ugye. Mondjuk én simán elhiszem h viktornak nem mondott semmi érdemlegeset putyeránt, és azt se tartom valószínűnek h szóba került volna Kárpátalja, csakhát tényleg nem lehet tudni mi hangzott el azon a találkozón ahol két feketeöves kamugép vett részt. Ezért simán helye van annak is h viktor mindent tudott előre, vagy semmit, vagy putyeránt nekünk ígérte a holdat is, megbízható infó erről nincs (nekem viktor nem megbízható forrás).

Ami a konteódat illeti, elég vérszegény. Sehol semmi természetfölötti/alatti. Nekem semmi kedvem ezzel ilyen gondolatjátékot játszani, a valóság épp elég szar.

IdomitottFoka 2022.05.04. 17:10:49

@G. Nagy László: De mondjuk Bayer vmennyire képviseli a hazánkat, még ha nincs is hivatalos okirat erről, de nála prosztóbban nyilatkozni nemigen lehet tagolt beszédben. De vhogy az sosincs itt észrevételezve, úh ez így erősen szálka-gerenda. Mondjuk azt sem látom egyébként h védtem volna ezt az attitűdöt, épp csak észrevételeztem h a te attitűdöd se sokkal szalonképesebb.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.04. 18:04:37

@Larrikin:
"addig volt fuggetlen, amig a tartalom nem a fidesz politikai megbizottjatol fuggot, es nem irtak alneven kamuhireket."
Ja, álnéven kamuhírek, mi? Bezzeg a régi, az fasza volt, ott nem is voltak migránsok, de akik voltak azok is orvosmérnökök voltak.

"Meszarosnak meg amugy hirerteke van, a media dolga, hogy tenyszeruen beszamoljon rola"
:D::D:D
Mekkora hazugság, istenem!
Szóval, a tényszerű beszámolás az az, hogy mondjuk ezer oldalon felsorolja, hogy 400ezer vállakozás milyen uniós pályázatot nyert meg.
Vagy, kétszáz oldalon elsorolja, hogy ki, milyen állami pályázaton indult, nyert, mit csinál, mit nem. Cseh Katkától Mészárosig. EZ lenne a tényszerű. Az, hogy mazsolázgatja, és azt hozza le, amit jónak lát, az nem tényszerú.

Az, hogy ráugrik mindenre, de szó szerint mindenre, amiben Mészáros, Felcsút, Orbán vagy másik 20 szó szerepel, az nem tényszerűség, hanem jobb esetben bulvár és hergelés, rosszabb esetben pedig akármilyen érdekek mentén hazudozás.
És ezek miatt rohantak bele az olyan világröheje cikkekbe, mint a felcsúti reptér, az Orbángyerek légiutázása, meg hasonlók.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.04. 18:18:44

@Larrikin:
"Friss hír, Magyarország az unióban sereghajtó a sajtószabadság állapota terén"
Miért, mit nem írhatsz le?
" helyesebben csak azért nem tökutolsó, mert volt, ahol a maffiózók újságírókat öltek ami az értékelésnél rossz pont. "
Itt meg csak bebörtönöztek újságírókat, ugye? Ja, nem. Akkor kirúgták őket, ugye? Ja, azt sem.

"De a világot tekintve is a hátsó 50%-ban vagyunk."
Hát persze. Végül is ez egy tényszerű felmérés, nem pedig valami NGO szubjektív felmérése.

" Amúgy hol van még a nyugati világban de facto politikai cenzúra az MTI-n kívül?"
:D:D::D:D
Lássuk csak.... Mindenhol? Most speciel olyat nem lehet leírni, hogy a nőknek nincs pöcsük. De arról sem nagyon lehet tudósítani, ha egy bűnöző nagyjából olyan fekete, mint az éjszaka. Ja, ha esetleg leírod, hogy az orosznak teljesen igaza van, az se nagyon jut a nyilvánosság elé. De egy éve még azért is beszüntettek műsort Amerikában, mert a meghívott szakértő mást mondott a Covidról, mint a mainstream.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.04. 18:40:48

@GyMasa:
"Én csak azt nem értettem, hogy a kampánystáb mi a rákért nem tiltotta le MZP-t a spontán megnyilatkozásokról a kampány idejére?"
Ahogy a Jurassic Parkban is volt: a természet utat tör... Hiába ugrottak elé, talált otthon mikrofont meg kamerát, aztán tolta tovább

"Annyi lett volna csak a dolguk, hogy felolvastatják vele a kivetítöröl az elöre magírt, szóról-szóra kimért beszédet..."
Próbálták. Ott a neten az eredmény :D:D:

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.04. 19:53:47

@GyMasa:

"Képzeld el, hogy egy olyan esetben ott lesz egy megalázott, proig rombolt, gyakorlatilag kilátástalan jövöképpel és valódi, állig felfegyverzett nácikkal teli országcsonk, akik az emiatti frusztrációjukat nyilván le akarják majd vezetni valakin...."

Ha az ukránok vesztenek, kisebb gondjuk is nagyobb lesz annál, hogy rajtunk álljanak bosszút, hiába lenne meg rá az igeny. :) Na meg vereség esetén nincs NATO-tagság, így nemigen támadhatnak ránk.

Ellenben ha győznek, akkor lesz EU- és NATO-tagság, ami azt jelentené, hogy a kapun belül lesz egy bosszúéhes ellenségünk, amely ott fog keresztbe tenni nekünk, ahol csak tud. És akkor még mi is fizethetjük az újjáépítésüket

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.04. 20:02:33

@GyMasa:

"Jajj, nem figyelsz!!!
O1g utasította Putyint a háborúra!"

B+, miért kotyogtad ezt most ki? Te nem figyeltél, amikor megbeszéltük még Moszkvában, hogy hétpecsétes titokként kezeljük.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.04. 20:11:15

@IdomitottFoka:

Értelek. Szóval mivel nem lehet cáfolni, szerinted az is reális lehetőség, higy Putyin elárulta Orbánnak a háborús szándékát

Mivel azt sem lehet cáfolni, hogy - nem akarok személyeskedni, ezért nem rólad beszélek - Gipsz Jakab édesanyja a Kocsisoron árulta magát, ezért ezzel a lehetőséggel is számolni kell.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.04. 20:17:17

@tiltsál ki te gyökér:

"arról sem nagyon lehet tudósítani, ha egy bűnöző nagyjából olyan fekete, mint az éjszaka."

De legalább szobrot lehet állítani egy George Floyd nevű bűnözőnek. Más kérdés, hogy az őt megölő rendőr jogtalanul embert ölt, nagyon súlyos büntetést is kapott érte. Na de ezért szinte szentté avatni egy bűnözőt?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.04. 20:59:51

@GyMasa:

Azért Putyin sem ma született bárány:

"Ludmilla Denyiszova, az ukrán parlament emberi jogi biztosa szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen adta ki a parancsot az orosz megszállóknak arra, hogy erőszakoljanak meg ukrán civileket.

Az emberi jogi biztos hozzátette: az ukránok elleni erőszakos fellépés az oroszok közvetlen fegyvere a civil lakossággal szemben, és a szexuális erőszak itt központi szerepet játszik, mert azt taktikailag Putyin határozta meg.

Meg akarják fosztani a nőket attól a képességtől vagy vágytól, hogy újból gyermeket szüljenek. Ez egyértelmű népirtás. A katonák Putyin parancsait teljesítik, hogy elpusztítsák az egész országot"

Ez azért nem semmi! Mindezt hótt komolyan képesek leírni.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.04. 22:19:25

@G. Nagy László: Beszarás ez a cikk

"De mit is tesz a Disney? Karey Burke eljuttatott a cég alkalmazottaihoz egy videót, amelyben először is elmondta, hogy ő két queer (nemileg nehezen beskatulyázható) gyerek édesanyja, és a gyerekeitől tudja, hogy az ezredfordulón vagy az után született fiatalok már „harminc-negyven százalékkal queerebbek”, mint a korábbi generációk voltak, bármit is jelentsen ez."

Szóval nevelés helyett kitenyészt két korcsot, és akkor onnantól mindenki ezt nézegesse... Álljon is bele a földbe ez a kretén Disney.