téveszmék

téveszmék

"Magyarország a liberalizmus ellensége"

2022. október 18. - G. Nagy László

berlin_2.jpg

 

Ami azt illeti, elég elfogult fickó vagyok: mindig is szerettem, ahogy Orbán kommunikál. Múlt héten e rajongásom szintet lépett - a Berliner Zeitung pódiumbeszélgetésén a miniszterelnök nem csupán jól beszélt, de végre a keretezés is tökéletesre sikerült. A vele - és az országgal - szemben megfogalmazott vád többnyire az illiberalizmus. Ezúttal Orbán minden szava azt hirdette, hogy valójában mi vagyunk azok, akik a szabadság szent eszményét védjük, s történetesen épp azoktól, akik ennek ellenkezőjével vádolnak bennünket. Hosszú évek óta győzködöm a jobboldal - általam elérhető - véleményformálóit, hogy ez a helyes vonal, már csak azért is, mert ez a szikár igazság. Mi vagyunk a demokraták, mi vagyunk a liberálisok.

 

"Mindig voltak nagyhatalmak, akik jöttek, és meg akarták mondani nekünk, hogy hogyan éljünk. Jöttek a törökök, és megmondták, hogy mi az igaz hit. Aztán jöttek a Habsburgok, akik megmondták, hogy milyen a jó keresztény. (Katolikus, ez a válasz.) Aztán jöttek a nácik, akik megmondták, hogy hol a helyünk a fajok rangsorában. Aztán jöttek az oroszok, akik azt mondták, hogy átnevelünk benneteket homo szovjetikusznak. Szóval a magyaroknak mindig mindenki meg akarta mondani, hogy hogyan éljünk. És én a nyolcvanas években arra gondoltam, hogy azért kell megdönteni a kommunizmust még az én életemben bármi áron, mert én nem vagyok hajlandó úgy meghalni, hogy leéltem egy életet, ahol megmondták nekem, hogy én hogyan viselkedjek, hogyan éljek. Ez lehetetlen." Mi ez, ha nem kiállás a szabadságért, a szabad életért? Még csak azt sem lehet megkérdőjelezni, hogy e mondatok szívből jönnek-e. Az pedig külön parádés, hogy Orbán a beszélgetés során mindvégig kiegyensúlyozottan adagolja a házigazdák dicséretét és cinkelését. Ezúttal is nem csupán a magyarság szabadságvágyának kifejezéséről van szó, de az is világos, hogy történelmi félelmeinkben - direkt vagy indirekt módon - a német vonal mindig megjelenik. A Habsburgok és a nácik kapcsán közvetlen a tapasztalás; a kommunizmus ugyan keletről támadt, de a szülőatyja a poroszországi Trierből származik; az iszlám vonatkozásában pedig elmondható, hogy ma már Németországban él Európa egyik legnépesebb muszlim közössége.

 

"És amikor most meg akarják mondani, persze demokratikus körülmények között, hogy milyen legyen a magyar család, hogy milyen legyen az etnikai összetétel Magyarországon, engedjünk be valakiket idegenből, akkor én csak azt mondom: ez ellen harcoltam." Abszolút legitim a párhuzam múlt és jelen között, s muszáj is mindezt megemlíteni, hiszen német földön nem igazán értik a magyar néplélek rezdüléseit. Már csak azért sem, mert történelmünket sem ismerhetik hozzánk hasonló alapossággal. "Magyarországon a szabad élet megválasztása meg a nemzeti függetlenség össze van kapcsolódva. A nemzeti érzés azért pozitív Magyarországon, mert a nemzeti érzés a szabadság maga." Érdekes lehet mindezt a németek általános skizofréniájával hallgatni. Az ő történelmi tapasztalatuk az, hogy a nacionalista büszkeségből eleddig mindig agresszió sarjadt; a 20. század során két világháborút is kirobbantottak, így aztán 77 esztendeje azon dolgoznak, hogy ezt a lehető legteljesebb mértékben elfojtsák magukban. Számukra még megemésztendő a gondolat, mely szerint a nemzeti érzés lehet szelíd és békés; mi több: a szabadság fogalmával is szervesen összekapcsolódhat. Egy biztos: a németek többsége ugyanúgy siratja a hajdanvolt nemzeti öntudatot, mint ahogyan retteg is attól. "Egy német fülnek a national pride valószínűleg egy borzalmas dolognak hangzik. De ettől a vonaltól keletre, amiről beszélek, minden ország azt mondja, hogy az élethez három dolog kell: az anyád, az apád, meg a nemzeted büszkesége. Egyébként nincs élet."

 

"Mi egy szabad világot akarunk hagyni a gyerekeinknek. Ahol megértik, mi az, hogy magyar; megértik azt, hogy én miért éltem, hogy az apám miért élt, a nagyapám miért élt; és ez alapján eldöntik, hogy ők hogyan akarnak magyarok lenni. Ez a magyar elképzelés. Úgyhogy mi a magunk részéről a legfüggetlenebb, legszuverénebb és legszabadabb Magyarországot akarjuk örökségül hagyni a gyerekeinknek." Újabb hangsúlyos kiállás a szabadság mellett, melynek során Orbán kitér az ezt fenyegető veszélyekre is: a nemzeti függetlenség feladására, a migráció igenlésére, illetve a kezelhetetlen mértékű államadósságra, különösen egy európai adósságközösség keretén belül. Ezekkel is nehéz volna vitatkozni: mindhárom olyan lépés, amelyből csaknem lehetetlen visszatáncolni.

 

"Én tolerancia-ajánlatokat szoktam tenni a német kancellároknak, amiket általában vissza szoktak utasítani. Most is azt mondtam, hogy ha tulajdonképpen ilyen jól tudnánk együttműködni, akkor miért nem hagyjuk békén egymást? Ezt modernül toleranciának nevezik. Szóval én értem, hogy Önök mit gondolnak a migrációról, de miért nem engedik, hogy mi meg azt gondoljuk, amit a magyar észjárás szerint gondolni kell? Én nem akarom megvétózni a migrációs szabályokat Brüsszelben. Csak azt akarom, hogy olyan szabályokat csináljanak, ami meghagyja a mi szabadságunkat, hogy ezt a kérdést úgy rendezzük, ahogy mi akarjuk." Itt még a szóhasználat is tökéletes: a tolerancia a liberalizmus egyik kulcsfogalma. Orbán a saját fegyverüket fordítja azok ellen, akik folyton az elfogadásról papolnak. "Nálunk zéró muszlim migráns van. Nekünk nincs multikulturális társadalmunk. És nem értem, hogy miért kéne azzá tennünk magunkat. Jól érezzük magunkat a bőrünkben, köszönjük szépen." Ezek is olyan mondatok, amelyek furcsán és idegenül csenghetnek egy német hallgató számára, hiszen velük már régóta elhitették azt a hazugságot, hogy etnikai sokszínűség nélkül liberalizmus sem létezhet, mi több: ez az emberi jóság és a földi mennyország alapja... Erre jön egy ember, aki higgadtan és minden gyűlölködéstől mentesen elmondja, hogy másként is lehet élni. Nem állítom, hogy Németországban ez nem beszédtéma, sőt! Sokkal meghatározóbb, mint idehaza. Csakhogy nem nyíltan és nem országvezetők szintjén folynak e beszélgetések, sokkal inkább zárt körökben, titkolózva, már-már szégyenkezve. Vagyis nem Orbán gondolatai az újak, hanem az attitűdje; hogy nem kell pironkodnia azért, mert nem ért egyet az ideológiai fősodorral. 

 

"Mi az európai érdek? Az európai érdek nem az, hogy az orosz energiafüggést fölcseréljük egy amerikai energiafüggésre. Mi nem gazdát akarunk váltani. Mi függetlenséget akarunk. Tehát mi azt akarjuk, hogy alternatíváink legyenek. Ha akarunk innen, ha akarunk onnan, ha akarunk amonnan. Ha akarunk Algériából, ha akarunk Katarból, ha akarunk Amerikából, ha akarunk Oroszországból. Ez a mi dolgunk. Tehát nekünk függetlenség kell, nem pedig kiszolgáltatottság. Amit most csinálunk, az az, hogy amerikai függésre váltjuk az orosz függést. Ez persze kényelmesebb, mert az amerikaiak demokraták, szemben az oroszokkal. És ez politikailag talán kényelmesebb nekünk. De nem jó! Nekünk egy jó struktúra kell! Tehát nem az a kérdés, hogy szállítanak-e az oroszok, vagy nem, hanem hogy hány más helyről tudunk még mi szállíttatni. Aztán majd versenyeztetjük őket. Mi vásárlók vagyunk, nekünk az a jó, ha van négy-öt ajánlat az asztalon." A liberális berendezkedés egyik megkerülhetetlen alappillére a piac szabadsága. Ezt is Orbán képviseli, szemben a kontinens szinte minden más vezetőjével. Világos, hogy amit felfest, az jelenleg egy idealisztikus vágyképnek hat, mégis ezt kell megjelölni célként. A magyar kormányfő pontosan érzékeli a realitást: "A baj nem az, hogy orosz gáz meg olaj van, hanem az, hogy nincs más."

 

Természetesen szólásszabadság és őszinte, nyílt kommunikáció nélkül sem létezhet valódi liberalizmus. "Orbán Viktor kíméletlenül őszinte előadása Berlinben" - ez a Youtube videó címe, s amit látunk és hallunk az meg is felel ennek: a miniszterelnök kendőzetlen nyíltsággal beszél Ukrajnáról; a szankciókról, melyeket egyenesen primitívnek nevez; Európa és az Egyesült Államok történelmi gyengeségéről és tekintélyük elvesztéséről; az amerikai elnök felelőtlenségéről; ahogyan Németország hatalmi törekvéseiről is. 1989 június 16-án, Nagy Imre újratemetésén Orbán olyan tisztán és egyenesen szónokolt, ahogy az sokaknak elképzelhetetlen és megdöbbentő volt akkortájt. Beszédét hallgatva sok mindenre gondoltunk, csak arra nem, hogy 33 év elteltével Nyugaton, a szabad világban is épp ilyen idegenül cseng majd az őszinte szó. 

 

Vasárnapi blogbejegyzésében Bayer Zsolt a pódiumbeszélgetés németországi visszhangjáról számol be: "515 kommentárból 511 (!) pozitívan értékelte O.V. álláspontját, öten ütöttek meg negatív hangot, abból egy a műsorvezetőkre vonatkozóan." Ez azért elég ütős, mindenesetre érdemes kiemelni párat a tipikus hozzászólásokból: "Orbán Viktor nagyon okos, diplomatikus, megfontolt politikus. Egészen mostanáig teljesen negatív képem volt róla, hála a médiakultúránknak." Illetve: "Európa egyik legintelligensebb politikusa. Valami ilyesmi teljesen hiányzik a német kormányzati politikából." Továbbá: "Nem tudtam, hogy ennyire jó Orbán, és hogy én is kedvelem őt. Láthatod, mit tett már velem a médiadiktatúránk." És végül: "Nagy tapsot Orbánnak. Alapvetően a Berliner Zeitung bátorságáért is, hogy interjút készített Orbánnal, ami a többi médium Orbán elleni gyűlöletét és agitációját tekintve nem magától értetődő." Ez utóbbi különösen beszédes. Tényleg itt tart ma Németország, hogy bátorság kell hozzá, ha egy médium teret enged a másként gondolkodásnak?

 

És valóban: a Berliner Zeitungot meglehetősen durva támadások érték, amiért meghívta Orbánt. Értjük ezt? A német norma az, hogy csakis egyféle álláspont létezhet... Lehet piszkálni, kritizálni, fekete báránynak tekinteni Magyarországot és vezetőit, ám egy biztos: a liberalizmust aligha kérheti számon rajtunk-rajtuk bárki. A klasszikus szabadelvűség már jó ideje a nemzeti oldalra költözött.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr417956490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.25. 15:43:15

@Boldeone2: jól gondolkodsz

Mennyivel intelligensebb, az aki úgy lop, hogy titkolja: nem pártag, titkos emberét rakja be a fő posztokra, ahogy az MSZP tette még óvatosan, pl köztársasági elnöknek, főügyésznek civilnek tűnő holdudvarbeli tagokat; és mennyivel primitívebb és gátlástalanabb az, aki pofátlanul berakja a párttagokat a fő posztokra, amely posztoknak pont az lenne a lényege, hogy független ember vezesse, különben semmi értelme nincsen. Megteheti, mert hívei mindent eltűrnek nekik. elképesztő egyesek szellemi színvonala, rákosi híveinek volt ennyi esze. Ez a gátlástalanság megjelenik a lopás mértékében is gondolom. Úgy sejtem, ez a fajta embertípus már nem ismeri a mértéket, a visszafogottságot, és semmiféle aggálya, félelme sincs afelett, hogy megszegi a tisztességes emberi normákat, erkölcsöket; törvényeket. Főleg ha ők írják azokat.

ezek egy primitív, diktatórikus rendszer részei, mert demokráciáról nem beszélhetünk ha a hatalmi ágak nincsenek szétválasztva, ezért kapitalista feudalizmus ez, posztkommunista diktatúra, ha nem szabad az egyik hatalmi ág se, a média, a többi állami intézmények csak dísznek vannak szinte, és ha a posztkommunista elit határozza meg hogy kiből lehet választani egy választáson: az inkább diktatúra demokrácia látszatában, mint gyerekbetegségekkel küzdő demokrácia.

Populista diktatúra. Kapitalista feudalizmus.

Azért is diktatúra, mert nem szólhatunk bele valójában az állam írányításába, attól még nem demokrácia egy rezsim, ha nem verik az embereket a kínzókamrákban, ez csak az állam szadista módszereiről ad számot, magáról a demokratikusságról semmit nem mondd el, hiába kíméletesek a rendszer valódi, de igazából súlytalan ellenségeivel, ellenfeleivel, attól még diktatúra. De a kíméletesség is relatív, nyilván Horváth Andrásnak nem esett jól, hogy hajnalban razziáztak nála a rendőrök a házkutatással, persze juhász péternél, a rendőrspicli torockainál, vonánál, fekete győrnél, gyurcsánynál, és a szamizdat szdsz-es alapítóknál sose tartották házkutatást a rendőrök. (a mezei szdsz-eseket zaklatták a komcsi rendőrök, és a kiskölyök orbánt is egyszer a híres fotón, csak épp stumpf apósa volt a belügyminiszter és kiszabadította őket, vagy orbán beszervezettsége révén került szabadlábra olyan hamar)

A diktatúrának többféle értelmezése van, vannak, akik azt tartják diktatúrának, amikor az egyén szabadságjogai (tömegesen?) sérülnek. de ez nem a lényegre vonatkozik, hisz a Rákosi-rendszer vagy Szálasi rendszere akkor is diktatúra lett volna, ha nem kínoznak és börtönöznek be embereket, valójában lényegtelen, hogy kimennek emberek tüntetni vagy sem. senkit nem érdekel, és senkire nincs ez hatással, hogy ezer vagy százezer ember tüntet, mert 10 milliós ország vagyunk, és a szavazatok száma dönt (főleg ha választási csalásokkal manipulálják az eredményt).

én azt tartom diktatúrának, és szerintem valójában is ez a diktatúra, amikor egy állampolgár ténylegesen nem szólhat bele a politikába, az ország irányításába, mert azt a hatalmi elit kisajátította magának, különböző kreatúráival, álellenzéki pártjaival, családi összefonódásokkal, kik persze sose fogják egymást elszámoltatni.

Jogállamban pedig a törvények mindenkire egyaránt vonatkoznak, ez ma szintén nem igaz, nem vagyunk jogállam és hosszasan lehetne sorolni Hadházy feltárt ügyeit, a Questoros strómant, akinek azóta is sikeres cégei vannak a nevén, vagy akár a Csányinak oly nagyon fontos hernádit, aki ellen nemzetközi elfogatóparancs volt, mégse adták ki nekik, vagy a céget, aki milliárdokat kaszált felesleges köztvetító cégével a kínai vakcinákot. Hűtlenkezelés a "fele flipper" lélegeztető gépek vásárlása is.

- kubatov-lista, állandóan változtatják a választási törvényt, kispártok néha nem kellenek, néha kellenek, stb a választókerületeket állandóan változtatják gerrymanderinggel
- győzteskompenzáció, győztest nem kell kárpótolni, a nagyon tisztességes berlusconiék találmánya, de már az olaszoknál sincsen. a töredékszavatok miatt sokkal több lesz a fideszes képviselő a választási 3. és 4. helyezett miatt, ezért kellenek a kamupártok is.
-halottaknak küldenek ki választási ivet, fideszes aktivisták gyűjtik be a szavazatokat határontúl, tán elégetik ami nem tetszik? fehérorosz, putyini választási csalás szint.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.25. 15:55:14

@Ozsetan: a Kecske ünnepe is kötelező ovlasmány lehetne állítólag nagyon jellemzi a gátlástalan gericntelen orbán működését. meg Dévényi könyve az Egy vérből valót is ajánlották már, meg a másik könyvét is

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.25. 16:26:26

@Ekrü: áruld már el nekem miért vagy olyan agyhalott hogy nem ismered fel hogy egy hazaáruló komcsi spiclinek tapsikolsz, aki semmit nem tesz, csak hazudozik, lop, és hihetetlenül kártékony.

olyan vallás nincs, amiben az isten téved.

oké szektás barom vagy, meg kib. ostoba, értem, de azért néha kicsit kinézhetnél a buborékodból. és megnézhetnéd a jövő problémáit, pl elsivatogosás, tározók épiítése, csatonák, geotermia, szélerőmű, víz erőmű, hol épült? sehol kb? csak orosz gáz, meg orosz metró kell 9 milliárddal drágábban mint az éasztek ajánlata, paksot meg se pályáztatta a gazdád te cseléd.
kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

érdekelna, hogy miért hazudozhat annyit szerinted a nem fideszes sajtó? minden héten védhetetlen korrupcióval, hallottál már a Médiatanácsról? csak fideszes delegáltja van, jogról hallottál már? oké nem vagyunk jogállam, de azért az állam a jog eszközét még hasznáni tudja a sok-sok csúnya hazugság ellen, amit a sajtó merészel leírni. nem lophat csendben se már a gazdád?!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.25. 16:30:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: neked nem kéne erőltetned az olyan "értelmiségi" műfajokat mint pl a beszéd, meg az írás.

hisz még a gondolkodás sem megy.

a gerinc sem az erősséget. a szkeptikus blogon bizonyítottad

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.25. 16:43:17

@arthurthedent: te elmebeteg vagy? erőskezű vezető így néz ki?

encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSrXFYYjTMNJljE_eccIYeHwlXu5lFIAhjBnw&usqp=CAU

de azért csak mérgeznek novicsokkal, meg rakétázzák a lakóépületeket, meg népirtanak Bucsában és még pár helyen. ja a maláj gép lelövője se került elő.

idióta, hogy lehet így példálózni te degenerált.

G. Nagy László 2022.10.25. 17:03:55

@tesz-vesz:

"a világbéke érdekében inkább a ruszkik takarodjanak haza! idióta"

@grundigg:

"Érdekes, hogy az nem jut eszedbe, hogy Oroszországnak kell áldozatot hoznia. Már amennyiben áldozat az, hogy befejezik az agressziót és hazamennek."

Nem az a szomorú, hogy ti ilyen gyermekien vágyvezérelt módon gondolkodtok. (Talán ha volna valami ütős mondóka, amit mantráznátok magatokban, az még sokat segítene.) Sokkal nagyobb baj, hogy Európát is félőrültek vezetik, akik pont ugyanígy gondolkodnak. Ilyen veszélyes korszakban ennyire gyermeteg politikusgárdát még aligha látott a világ. Talán még az első világháború ellőtt sem voltak ennyire fogalmatlanok Európa vezetői. Ha csak sejtették volna, mibe viszik bele a világot... Most ugyanúgy nem érzékelik.

grundigg 2022.10.25. 17:26:29

@G. Nagy László:

Értem. Tehát az, hogy Oroszország hozzon áldozatot, az vágyvezérelt és gyermeki, az, hogy Ukrajna hozzon áldozatot, az viszont nem az, ugye? Hát gyermekinek valóban nem gyermeki, viszont erre vágyik Putyin is, meg az összes csicskája is. De annak a realitása, hogy Ukrajna kitűzi a fehér zászlót, a jelen helyzetben semmivel sem nagyobb, mint hogy Oroszország eltakarodik a búsba. Nem fogják megadni magukat, és ezt te is tudod, bármennyire is sajnálod. A putyinista vágyaid maradnak vágyak. Ha viszont már nulla esélyű eseményekről ábrándozol, akár a tisztességes verzió mellett is maradhatnál. Csak hogy ne süllyedj el az erkölcsi pöcegödörben.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.25. 17:32:51

@grundigg:

"Érdekes, hogy az nem jut eszedbe, hogy Oroszországnak kell áldozatot hoznia."

Ismered a mondást: az erősebb kutya baszik. E szempontból Oroszország erejét az atomarzenálja adja.

Tedd fel magadnak a kérdést: Te mit választanál?

1) Feláldozzuk Ukrajnát, vagyis nem támogatjuk még fejlettebb fegyverekkel, ezzel hagyjuk Oroszorszwgot győzni.

2) Addig fegyverezzük Ukrajnát, mígnem a sarokba szorított oroszok bepipulnak és ledobjwk a taktikai atomot. A Nyugat mostani "lelkiállapota" alapján ez válasz-atomcsapást váltana ki, kitörne a 3. világháború.

Hogy megkönnyítsem a döntésedet: a második esetben az egész világ pusztulása mellett - ami ugye bagatell veszteség - Ukrajna is megsemmisülne. Mégpedig totálisan, nem cssk részben, mint az első esetben.

Zelenszkij ezt nem képes vagy hajlandó belátni. Valamelyest persze érthető a helyzete, jelenleg Kossuthnak lenni nagyobb népszerűséggel jár, mint Görgeynek lenni. A gond csak az, hogy egy megdzaladó eszkaláció nemcsak a most harcoló felek, hanem az egész emberiség pusztulásával járna.

Szóval a kérdés ez: függesszük fel a demokrácia stb. fennkölt eszméit és éljünk tovább, vagy emelt fővel pusztuljon az egész emberiség.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.25. 17:41:05

@G. Nagy László:

Ne etesd ezt a tesz-vesz nevű trollt. Látod, hogy mindenkit kioszt, leszól, becsmérel. Nyilván te döntesz, de én a helyedben ignorálnám. Tiltani nem érdemes, mert visszajön más nickkel.

G. Nagy László 2022.10.25. 17:46:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Szóval a kérdés ez: függesszük fel a demokrácia stb. fennkölt eszméit és éljünk tovább, vagy emelt fővel pusztuljon az egész emberiség."

Ez pontosan ilyen egyszerű. Az őskeresztények annyival voltak jobbak a progresszív vallás képviselőinél, hogy előbbiek csak önmagukat áldozták fel egy bizonytalan hit oltárán. Az utóbbiak az egész világot odadobnák.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.25. 17:49:39

@grundigg:

Oroszország nem fog "áldozatot hozni", hogy a te megfogalmazásoddal éljek. Ha megpróbálják erre kényszeríteni, annak világégés lesz a vége.

Megéri? Ahogy fentebb már írtam, Ukrajna mindenképp veszít. És akkor veszít SOKKAL többet, ha nem enged.

grundigg 2022.10.25. 19:57:39

@G. Nagy László:

Annak az elgondolásnak, hogy Putyin agressziójának ellen kell (és lehet) állni, semmi köze nincs semmiféle progresszív valláshoz. Persze neked egyszerűbb, ha mindenkit egy kalap alá veszel, akivel valamiben nem értesz egyet, és propagandaszempontból sem utolsó, ha el lehet hitetni az emberekkel, hogy aki nem térdel Putyin elé, az Soros megbízásából át akarja operálni az óvodásokat, de ettől nem lesz igaz.

Nem válaszoltál a felvetésre, hogy mennyire tartod reálisnak azt, hogy Ukrajna megadja magát. Mert ugye te nem vágyvezérelten és gyerekesen gondolkodsz (ellentétben a nyugat politikai vezetőivel, akik nyilván azért lettek azok, mert vágyvezérelten és gyerekesen gondolkodnak).

Úgy tesztek @Kovacs Nocraft Jozsefne: -vel, mintha az tény lenne, hogy ha ellenállnak Putyinnak, akkor majd jön az atomháború meg az armageddon, de ez csak a ti feltételezésetek, és az elmúlt 8 hónapban sem következett be.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.25. 20:32:03

@grundigg:

"Nem válaszoltál a felvetésre, hogy mennyire tartod reálisnak azt, hogy Ukrajna megadja magát."

Senki nem beszélt megadásról. A háború békeszerződéssel való befejezéséről lenne szó, melyben Ukrajna lényegesen több engedményt tesz, mint Oroszország.

Hidd el, legszívesebben Putyin is befejezné már, de arcvesztés nélkül. Erre utal az, hogy mostanában sokat panaszkodnak az oroszok az ukrwn tárgyalási hajlandóság hiányára - ami így is van: Z folyton azt hangoztatja, hogy a háborúnak csak akkor lehet vége, ha visszafiglaltak minden ukrán területet, beleértve a Krímet is. Ez nem más, mint az abszolút kompromisszumképtelenség. Ilyen alapról el sem indulhatnak a béketárgyalások.

"mintha az tény lenne, hogy ha ellenállnak Putyinnak, akkor majd jön az atomháború meg az armageddon, de ez csak a ti feltételezésetek"

Nem azt írtuk, hogy az ellenállás esetén jöhet, hanem azt, Ukrajna fokozódó felfegyverzése esetén jöhet.

"az elmúlt 8 hónapban sem következett be."

Valami ilyesmit mondott az az ember is, aki a 100. emeletről leugorva a 30.-nál megjegyezte, hogy "eddig minden jól megy".

Félő, hogy Ukrajna egyre durvább felfegyverzése olyan eszkalációs spirált (megj.: igazából helix az a spirál) indít be, amelyben már nincs megállás.

alöksz róz 2022.10.25. 21:00:48

@Lord_Valdez: "Engedelmeddel, szellemileg igen igénytelen dolog egy flow típusú semmiséget összehasonlítani egy készlet típusú mennyiséggel. A 681 ezer teljes mennyiség, a 23 ezer pedig per év dimenziójú. Ebből a készletből, egy év alatt fogyott ennyi." - ez a készlet, lófaszt. a sunyi csúsztatás megint. mennyi volt ez az idei 681 ezer tavaly, tavalyelőtt, tavalyelőtt-előtt?

inkább a sok érvelési hibád a szellemileg igénytelen, nem gondolod? most komolyan.

G. Nagy László 2022.10.25. 23:49:16

@grundigg: Szerettem volna válaszolni, de @Kovacs Nocraft Jozsefne: megelőzött; gyakorlatilag mindent leírt, amit szerettem volna.

Ami a progresszív vonulatot illeti: totál mindegy, hogy az az elmeháborodott, aki szerint Ukrajna győzhet, hisz-e a transzmozgalomban, vagy a melegek kötelező ünneplésében, avagy fordítva. Ezen hitek mindegyike közös abban, hogy az ideológiától vezérelt álmodozás oltárán feláldozza a valósággal való szembenézést, így kiérdemli, hogy rossz értelemben vett vallásosságnak nevezzük.

grundigg 2022.10.26. 00:19:45

@G. Nagy László:

Tessék, progresszió:

"Meloni szerint Ukrajna szabadságát nem lehet a miénkért elcserélni, és „ha engednénk Putyin zsarolásának az energiával kapcsolatban, az nem oldaná meg a problémát, hanem csak rontana rajta, mert utat nyitna további követeléseknek és zsarolásoknak”.

grundigg 2022.10.26. 00:33:14

@G. Nagy László:

Vicces, hogy szerinted mások áldozzák fel "az ideológiától vezérelt álmodozás oltárán" a "valósággal való szembenézést", miközben tagadod pl. a szankciók Oroszországot sújtó hatásait. Az oroszok gazdaságilag és katonailag is igencsak elszámolták magukat, és a veszteségeik mindkét területen súlyosak, szerinted mégis le kéne borulni eléjük.

Nem kell félned, amikor eljön az ideje, lesz béke, csak lehet, hogy nem lesz olyan kedvező Putyin számára, mint szeretné. Majd valahogy kibírja a híveivel együtt.

grundigg 2022.10.26. 00:59:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Szóval már Putyin is a béke pártján áll, csak Zelenszkij akar háborúzni. Ok, akkor tegyük fel ismét a kérdést, hogy ilyen körülmények között mennyire reális, hogy most kössenek egy olyan békét, amiben Ukrajna lényegesen több engedményt tesz, mint Oroszország? Mert ugye a blogger azért nem veti fel, hogy az oroszoknak kellene engedniük, mert az csak ideológiai alapú álmodozás lenne, ami távol áll tőle. Bezzeg az, hogy Ukrajna most békét köt, úgy hogy komoly engedményeket is tesz, az meg maga a realitás. Jaj, hagyjuk már! Ha annyira reális, akkor nyilván meg is fog történni...

G. Nagy László 2022.10.26. 01:23:00

@grundigg:

"Nem kell félned, amikor eljön az ideje, lesz béke, csak lehet, hogy nem lesz olyan kedvező Putyin számára, mint szeretné. Majd valahogy kibírja a híveivel együtt. "

A magam részéről magasról leszarom Putyin érdekeit, ahogyan Biden szempontjai sem érdekelnek. Tőlem Ukrajna visszakaphatja Krímet is, engem a legkevésbé sem érint. Egy biztos: olyan békét kell kötni, amely minden érintett számára kielégítő és garantálja a jövőbeli békét. Ehhez pedig a tűzszünet a legjobb út - minden további vérontás csak távolabb visz e lehetséges megállapodástól.

G. Nagy László 2022.10.26. 01:32:08

@grundigg:

"Ha annyira reális, akkor nyilván meg is fog történni... "

Valóban meg fog, de nem mindegy, mikor. Zelenszkij épp elég primitív és lelketlen ahhoz, hogy a végsőkig elhúzza a konfliktust. Szerintem egyszerűen a fejébe vette, hogy nemzeti hőssé válik, s majd később szobrokat emelnek és sugárutakat neveznek el róla. Csak nézz rá: egy tehetségtelen, ostoba, frusztrált fickó, aki még színésznek is csapnivaló. Először eljátszatták vele a sorozatot, majd élesben tényleg beültették az elnöki székbe. Annyira mélyről jön és annyira elhitte magáról, hogy a saját érdeméből van ott, ahol van, hogy aligha várhatunk tőle bármiféle realitásérzéket.

HypocritSlayer 2022.10.26. 07:25:45

@tesz-vesz:
>>akkor hagyjuk válasz nélkül a háborús agressziót?

Nem, hisztizzünk és toppantgassunk a lábacskáinkkal....

>>egy európai ország ellen?

:)DDDD

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.10.26. 07:32:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Ezt nyilván nem tudják azok, akiket nem találnak a hatóságok. :D Mert ha tudnák, akkor szégyenükben a nemlétbe szublimálnának."
Próbáld meg értelmezni a mondatot.
A modern életben egy ember iszonyú nagy lábnyomot hagy. Azt lehet, hogy nem mondod meg belőle, hogy ki az, de azt igen, hogy van ott valaki. Egy ember nyilván nem tűnik fel egy Budapest méretű nagyvárosban, de már 10 ezer is igen. Azt, persze, nem fogod tudni, hogy ki az a 10 ezer ember. Nem mellékesen a kiutasítás személyre szól és nem darabszámra, ezért nem elégséges annyit tudni, hogy megjelent 10 ezer ember és akkor kirakunk 10 ezret...

"Világos. Ebben a tempóban csekély 29.6 év alatt el is fogynak. :D Feltéve persze azt a nehezen elképzelhető esetet, hogy nem kapnak utánpótlást."
Ha most feltételezed, hogy 681 a teljes mennyiség és egy év alatt megszabadultál, 82+23 ezertől, akkor ez aligha jön ki.
A kérdés inkább az, hogy ez a bizonyos 82+23 ezer hogy viszonyul az utánpótláshoz.

"Neked meg ezek szerint a kisujjad."
Ezt a link követelős trükköt 10 évvel ezelőtt még bevettem volna. Azóta viszont rájöttem, hogy neked pontosan ugyanannyi erőfeszítés kiguglizni mint nekem volt és nem az én időmet pocsékolod vele. Valamint nem kell hallgatnom utána az olyan dumákat, mint "a mainstream sajtó hazudik", "csak annak a statisztikának hiszek, amit magam hamisítottam".

A Duldung egyébként még csak legalizálást sem jelent. Csupán a kiutasítás felfüggesztését.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.10.26. 07:37:27

@alöksz róz:
Az, hogy te értelmi szinted nem teszi lehetővé a feldolgozását, nem teszi hibássá az érvelést.

G. Nagy László 2022.10.26. 09:29:16

@grundigg: Ez izgalmas, nagy köszönet érte, hogy megosztottad. Érdekes, hogy háború ügyében - az amerikai Demokrata Pártban - épp a radikális balosok mutattak józanságot pár pillanatig. (Természetesen egy jó szándékú balos mindig az általa képviseltek jólétét tartja szem előtt, ebből fakadóan logikus a háború ellen felszólalni, annak befejezését sürgetni.) Érdekes az is, hogy ahogy a fejükre koppintottak felülről, rögtön irányba álltak. Az pedig köztudott, hogy a baloldalon a forradalom mindig felfalja a saját gyermekeit; ahol minden sarkon találunk újabb és újabb áldozati csoportokat, ott előbb-utóbb a legjobb szándékkal sem fogják tudni, hogy melyik ujjukba harapjanak...

teveszmek.blog.hu/2021/04/29/_mindig_vedd_a_gyenget

grundigg 2022.10.26. 09:33:11

@G. Nagy László: " Csak nézz rá: egy tehetségtelen, ostoba, frusztrált fickó, aki még színésznek is csapnivaló."

Az érzelmeid teljesen elborították az agyadat. Az, hogy milyen színész, annyira releváns, mint hogy Orbán Viktor milyen színész. Február végén senki nem tett volna egy lyukas garast sem arra, hogy 8 hónap, vagy akár 8 hét múlva Zelenszkij Ukrajna elnöke, és Kijevből irányítja a harcokat katonai sikereket elérve. És ő a tehetségtelen és az ostoba! A tehetség mércéje nem az, hogy egy ukrán politilus azt gondolja-e Ukrajna jelenéről és jövőjéről, mint a világhíres budapesti hobbipókeros.

"Először eljátszatták vele a sorozatot, majd élesben tényleg beültették az elnöki székbe."

Na ez meg már tényleg a legalja alufóluasisakos kreténség. Szóval Zelenszkijt nem az ukrán emberek választották elnöknek, hanem a (gondolom, kampós orrú) HÁTTÉRHATALOM ültette az elnöki székbe, de ez nem elég, mert még a filmje forgatókönyvét is a HÁTTÉRHATALOM írta, sőt a szereplőket is ő válogatta a filmhez!!!

Túl sok volt a Bogár László meg a Bayer show. Az egy dolog, hogy erkölcsileg hova süllyedsz, ennél szomorúbb viszont az intellektuális mélyrepülésed.

grundigg 2022.10.26. 09:52:58

@G. Nagy László:

Ennek semmi köze a gyermekeit felfaló forradalomhoz. Az az lenne, ha Ocasio-Cortezt fasisztának minősítenék, mert nem az aktuális elvárások szerint nevez meg egy áldozati csoportot.

Ők egyszerűen követketesek - veled ellentétben. Amit te képviselsz a nemzetközi politikai kérdésekben, az pont ugyanaz, mint hogy fegyverezzük le a rendőrséget. A fegyver csúnya dolog, az erőszak erőszakot szül, tűzzünk virágot a fegyver csövébe, a bűnözőnek is vannak legitim indokai és érdekei, különben se lett volna semmi gond, ha az áldozat nem néz rá olyan rasszistán, vagy legalább magától felajánlja a pénzét és a testét (egyáltalán minek ment oda?), a bűnözőt nem megbüntetni kell, hanem jutalmakkal megjavítani, hisz a lelke mélyén ő sem szereti a bűnt és az erőszakot, csak a csúnya társadalmi környezet tette ilyenné stbstb.

G. Nagy László 2022.10.26. 09:54:04

@grundigg:

"Az, hogy milyen színész, annyira releváns, mint hogy Orbán Viktor milyen színész."

Nagyon nem akarod érteni. Szerinted Hitler ámokfutásában nincs szerepe annak, hogy nem vették fel a festőakadémiára? Vagy Sztálinéban, hogy verte az apja? Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a világot egyetlen ismérv szerint, úgy kétféle ember létezik: a frusztrált és a kiegyensúlyozott. Zelenszkij MINDEN EGYES MEGNYILVÁNULÁSA a frusztrált ember benyomását kelti. És nem úgy tűnik, mintha az orosz medve támadása miatt lenne az, épp ellenkezőleg: mintha ezt szomjazta volna.

Ne játsszuk azt, hogy ördögtől való, ha a személyiségvonások alapján próbálunk következtetéseket levonni. Senkit sem piszkálnak annyit, mint Orbánt: veri a feleségét, idegklinikára jár, az elhízása is mentális betegség következménye... ezer találgatás röpköd a levegőben. Egy világhírű hobbipókeres pedig igazán elhiszi magáról, hogy remek emberismerő :)

"Szóval Zelenszkijt nem az ukrán emberek választották elnöknek, hanem a (gondolom, kampós orrú) HÁTTÉRHATALOM ültette az elnöki székbe"

Ezt az álnaiv dumát hanyagolhatnád. Ne tegyünk úgy, mintha az USA nem próbálná befolyásolni a választások eredményét bárhol a világon. Lásd: MZP pénzek.

G. Nagy László 2022.10.26. 10:01:14

@grundigg:

"Ők egyszerűen követketesek - veled ellentétben. Amit te képviselsz a nemzetközi politikai kérdésekben, az pont ugyanaz, mint hogy fegyverezzük le a rendőrséget."

Megint demagóg vagy, de nagyon. Ha választanom kéne egy gyenge, atomfegyverek nélküli Putyin és a mostani között, úgy az előbbire szavaznék. De amíg Oroszország potenciális atomveszélyt jelent, addig baszhatom az elveimet. Szerinted hősies és lovagias dolog hergelni a medvét. Szerintem életveszélyes, és nevezz inkább gyávának, mint halott embernek.

G. Nagy László 2022.10.26. 10:10:33

@grundigg:

"Ők egyszerűen követketesek"

Hogy van képed leírni ezt, de tényleg? Remélem, közben legalább ráz a röhögés... Megírják a levelüket és két perc múlva vissza is vonják... baszki, nálad ez a következetesség netovábbja? Beszarok rajtad.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.26. 10:24:24

@Lord_Valdez:

"neked pontosan ugyanannyi erőfeszítés kiguglizni mint nekem volt"

Nem egészen. Te pl. tudod, németül, angolul vagy magyarul kerestél rá, a keresőszavakra is biztos emlékszel - nagyon nem mindegy.

"a kiutasítás személyre szól és nem darabszámra, ezért nem elégséges annyit tudni, hogy megjelent 10 ezer ember és akkor kirakunk 10 ezret..."

Na látod, éppen ezért hiwba hagynak "lábnyomot", nem fogják tudni kiutasítani őket. Az állításom pedig erről szólt, nem arról, hogy nem hagynak nyomot. Ezt persze te is jól értetted, de csak úgy tudtál belekötni, hogy szándékisan félreértetted, majd erre alapozva a katedráról bölcsen kioktatsz. :DD

"Valamint nem kell hallgatnom utána az olyan dumákat, mint "a mainstream sajtó hazudik", "csak annak a statisztikának hiszek, amit magam hamisítottam"."

Hol olvastál tőlem ilyet?

"A Duldung egyébként még csak legalizálást sem jelent. Csupán a kiutasítás felfüggesztését."

Idővel véglegesen, lásd a következő kommentemet.

grundigg 2022.10.26. 10:27:05

@G. Nagy László:

Nyilván nem a levél visszavonása miatt mondtam, hogy következezesek, hanem azért, mert - az egyébként visszavont levélből - kiderül, hogy miképpen gondolkodnak az orosz ukrán konfliktusról, és ez összhangban van az egyébként hirdetett elveikkel. Nálad viszont nem ez a helyzet.

"Senkit sem piszkálnak annyit, mint Orbánt: veri a feleségét, idegklinikára jár, az elhízása is mentális betegség következménye"

Épp ez a probléma, hogy erre a szintre kezdünk süllyedni. Sztálint verte az apja, juj! Orbánt is verte az apja. Akkor ebből mire kéne következtetnem? Zelenszkij frusztrált, mert bár évekig futott a sorozata az ukrán tévében, szerinted rossz színész. Orbán meg focista akart lenni, de nem volt hozzá elég jó. Ebből akkor mire következtetsz?

"Ezt az álnaiv dumát hanyagolhatnád. Ne tegyünk úgy, mintha az USA nem próbálná befolyásolni a választások eredményét bárhol a világon."

Nem ez volt az állításod.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.26. 10:34:40

"Der Gesetzgeber ging ursprünglich davon aus, dass geduldete Ausländer eine Ausnahme sein werden, da sie verpflichtet sind, aus Deutschland auszureisen. In der Praxis zeigte sich jedoch, dass die Zahl der Geduldeten ständig anstieg. So lebten zum 31. Dezember 2015 155.103 geduldete Ausländer in Deutschland. Eine Legalisierung des Aufenthalts langjährig Geduldeter erfolgt nur schleppend, auch wenn der Gesetzgeber für gut integrierte geduldete Ausländer die Möglichkeit geschaffen hat, Aufenthaltserlaubnisse zu erhalten. Ein häufiger Grund für den Anstieg der Anzahl geduldeter Ausländer liegt darin, dass diese weder freiwillig ausreisen wollen noch abgeschoben werden können, da sie keinen Pass besitzen und/oder ihre Herkunft bzw. Staatsangehörigkeit nicht zweifelsfrei geklärt ist. Hinzu kommt häufig ein geringes Interesse der Herkunftsstaaten, die zwangsweise Rückführung ihrer Staatsbürger zu ermöglichen. Damit verbunden sind eine zögerliche Bearbeitung und Prüfung von Anfragen deutscher Behörden sowie die fehlende Mitwirkung der betroffenen Ausländer selbst. Daher bleibt zu erwarten, dass die Zahl Geduldeter auch zukünftig weiter ansteigen wird."

www.bpb.de/themen/migration-integration/kurzdossiers/233846/duldung-was-ist-eine-duldung-und-mit-welchen-rechten-ist-sie-verbunden/

Az Ausblick fejezetből. Aki nem érti németül, menjen az oldalra, majd Google translate.

A lényeg kb. az, hogy 2015. december 31-én 155 ezer geduldet, azaz megtűrt migráns volt CSAK NÉMETORSZÁGBAN, és az utolsó mondat szerint a számuk csak nőni fog. Vajon ma, 2022 vége felé hányan lehetnek?

Azt is írja, hogy lehetőség van a hosszabb ideje megtűrtek tartózkodásának legalizálására. Ahogy már korábban írtam.

HypocritSlayer 2022.10.26. 11:03:38

@G. Nagy László:
>> Valóban meg fog, de nem mindegy, mikor. Zelenszkij épp elég primitív és lelketlen ahhoz, hogy a végsőkig elhúzza a konfliktust.

Igazán se nem primitív, se nem lelketlen.
Egyszerűen a "fake it till you make it"-be kezdett bele és ez, számára beválni látszik, márcsak azért is, mert "jó a konzulense":), lásd: vicclap.hu/vicc/3361/Konzulens.html

>>Szerintem egyszerűen a fejébe vette, hogy nemzeti hőssé válik, s majd később szobrokat emelnek és sugárutakat neveznek el róla.

Minden vezetőnek ez az álma/becsvágya, ez egyszerű emberi tulajdonság.

>>Csak nézz rá: egy tehetségtelen, ostoba, frusztrált fickó, aki még színésznek is csapnivaló.

Arányaiban, jelenleg ha megnézed a Nyugat vezetőit, még ki is emelkedik közülük, mert ha pukkancs is, de legalább tökös, a többi balfaszhoz viszonyítva.

>>Először eljátszatták vele a sorozatot, majd élesben tényleg beültették az elnöki székbe.

A bidéhez meg a brit szerencsétlenekhez képest, hogy csak párat említsek, még mindig etalon.

>>Annyira mélyről jön és annyira elhitte magáról, hogy a saját érdeméből van ott, ahol van, hogy aligha várhatunk tőle bármiféle realitásérzéket.

Mert már odajutott, hogy ez az imidzs a saját részévé vált, ami szintén természetes.

G. Nagy László 2022.10.26. 11:14:49

@HypocritSlayer: Nagy vonalakban magam is hasonlóképp látom :) Különösen amit a nyugati vezetők kapcsán megfogalmaztál.

HypocritSlayer 2022.10.26. 12:33:36

@G. Nagy László:
>>Szerinted Hitler ámokfutásában nincs szerepe annak, hogy nem vették fel a festőakadémiára? Vagy Sztálinéban, hogy verte az apja? Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a világot egyetlen ismérv szerint, úgy kétféle ember létezik: a frusztrált és a kiegyensúlyozott. Zelenszkij MINDEN EGYES MEGNYILVÁNULÁSA a frusztrált ember benyomását kelti.

Ezek mind irrelevánsak és lényegtelenek.
Ugyanis se Hitler, se Sztálin, se Zlenszkíj vonatkozásában nem lényeg, hogy kit milyen trauma ért, vagy sem.

Ennyi erővel mindenkit el lehetne tiltani minden vezetői posztról, akit trauma ért és akkor "az oroszlánok együtt legelhetnének a zebrákkal, a lenyugvó nap fényébe".....

>>És nem úgy tűnik, mintha az orosz medve támadása miatt lenne az, épp ellenkezőleg: mintha ezt szomjazta volna.

Szintén irreleváns, ép az a helyzet, hogy az "orosz medve " tette naggyá ezt a ripacsot, pontosan azért, mert alábecsülték, és azt hitték, hogy megmarad ripacsként és beijed.
Tévedtek.

>>Ne játsszuk azt, hogy ördögtől való, ha a személyiségvonások alapján próbálunk következtetéseket levonni.

Semmi értelme, mert nincs olyan ember, akit ez alapján ne lehetne "inkvizíciós eljárás"/"boszorkányüldözés alá vetni.

(BTW, eddig úgy gondoltam, hogy ennél azért szélesebb kissé a látóköröd, komolyan.....)

>>Senkit sem piszkálnak annyit, mint Orbánt: veri a feleségét, idegklinikára jár, az elhízása is mentális betegség következménye... ezer találgatás röpköd a levegőben. Egy világhírű hobbipókeres pedig igazán elhiszi magáról, hogy remek emberismerő :)

Érzelmi és morális kérdést csinálsz olyanból, ami nem az, azért mert zavar az, hogy Orbánra milyen vélt vagy valós, szaros lepedőket próbálnak ráhúzogatni.
Engem is zavar, de ha lemész ezeknek a szintjükre akkor lehúznak magukkal a sárban és ott, mint "disznók", ők lesznek a jobbak.

>>Ezt az álnaiv dumát hanyagolhatnád. Ne tegyünk úgy, mintha az USA nem próbálná befolyásolni a választások eredményét bárhol a világon. Lásd: MZP pénzek.

Mindenki, mindenhol próbálja befolyásolni a választásokat, erről szól minden politikai kampány, de a "te is" , se nem felmentés se nem ok, vagy indok arra, hogy az általad is elítélt moralitást és erkölcsöüt nélkülöző "harcmodort" alkalmazd, mert az meg téged fog minősíteni, sajnos.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.26. 13:11:05

@grundigg:

"Szóval már Putyin is a béke pártján áll, csak Zelenszkij akar háborúzni."

Z a minap törvénybe (vagy akár alkotmányba?) foglalta, hogy az összes ukrwn terület visszafoglalásáig nincs béketárgyalás az oroszokkal.

Mellesleg az ukránok keményen dolgoznak Putyin megbuktatásán. Putyin elleni állítólagos szervezkedésekről terjesztenek fake vagy true híreket. A gond ezzel csak az, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint Putyint csak egy még háborúpártibb utód válthatná fel, pl. Medvegyev. Hozzájuk képest Putyin valódi békegalamb. Nem biztos, hogy az ukrán propagadisták ezt jól átgondolták.

G. Nagy László 2022.10.26. 13:34:05

@HypocritSlayer:

"Ezek mind irrelevánsak és lényegtelenek. BTW, eddig úgy gondoltam, hogy ennél azért szélesebb kissé a látóköröd, komolyan....."

Szerintem valamit nagyon félreértesz. Egy-egy kérdést százféle szempontból vizsgálhatunk. Vegyünk például egy pedofilt! Menti bármi a tettét, ha gyerekeket molesztál? Az égvilágon semmi. A dolog ERKÖLCSI oldala egyszerű és világos. Ettől még érdekelhet, hogy mi a dolog PSZICHOLÓGIAI, avagy GENETIKAI háttere. Te mondhatod azt, hogy téged ez nem érdekel, s hogy számodra mindez irreleváns és lényegtelen. És igazad is lesz: a te szemszögedből és az általános erkölcs szemszögéből tekintve valóban nem mérvadóak. De engedd meg nekem azt a bohém luxust, hegy ezek is érdekeljenek :)

G. Nagy László 2022.10.26. 13:38:58

@HypocritSlayer: Vagyis szó sincs arról, hogy bárkit a személyiségvonásai miatt kéne boszorkányüldözésben részesíteni. Mindenkit KIZÁRÓLAG A TETTEI minősítenek az erkölcs, a büntethetőség polcán. De ettől még fontos, hogy a másiknak mit olvasol le az arcáról. Én bizonyosan nem barátkozom és nem üzletelek olyanokkal, akiknek nem bizalomgerjesztő a tekintetük.

HypocritSlayer 2022.10.26. 15:48:11

@G. Nagy László:
>>Vegyünk például egy pedofilt! Menti bármi a tettét, ha gyerekeket molesztál?

Nem, legalábbis a mi kultúránkban nem, de pl. egy muzulmán simán vehet magának akár 9 éves lányt is, lásd Ayisha-t
Sőt, ha megerőszakolnak egy szűz lányt, akkor csak el kell vennie feleségül és rendezve van a dolog.

(De nem pedofilokról beszélünk, amúgy az meg nem is "személyiségvonás", hanem egy beteges kényszer, mint pl a szenvedélybetegség.)

>>A dolog ERKÖLCSI oldala egyszerű és világos.

Ahány kultúra/kor/társadalmi berendezkedés, annyi "erkölcs" és nem azért, mert relativizálni szeretnék, hanem mivel nem abszolút és egyértelmű a hivatkozási alapod, ezért nem is valid, bocs.

>>Ettől még érdekelhet, hogy mi a dolog PSZICHOLÓGIAI, avagy GENETIKAI háttere.

Persze, de ha a "hajlama " alapján ítélünk, akkor mindenki bűnös, valamiben:)

>>Te mondhatod azt, hogy téged ez nem érdekel, s hogy számodra mindez irreleváns és lényegtelen.

Tévedés, mert nem az én vagy te, vagy xy szubjektív értékrendje/véleménye etc a mérvadó, hanem az, hogy a társadalom és főleg az "utókor" hogyan és milyen megfontolásból ítéli meg.

Pl. Hitler vegetáriánus és dohányzásellenes volt, Churchilll pedig alkoholista és haláláig szivarozott.
Ha Hitler türelmesebb, akkor most másként emlékeznénk róla.

>>És igazad is lesz: a te szemszögedből és az általános erkölcs szemszögéből tekintve valóban nem mérvadóak.

Nem, (attól) nem lesz igazam, épp azért, mert szubjektív vélemény:)

>>De engedd meg nekem azt a bohém luxust, hegy ezek is érdekeljenek :)

Egyetlen egyéntől sem vitatom el ezt a jogot (sem):) , viszont az általánosítás a szubjektívből (mindig?:) tévútra vezet(het):)

HypocritSlayer 2022.10.26. 15:52:28

@G. Nagy László:
>>Mindenkit KIZÁRÓLAG A TETTEI minősítenek az erkölcs, a büntethetőség polcán.

Ennyire nem szűkíteném le, de majd kibontjuk, ha lesz rá idő:)

>>De ettől még fontos, hogy a másiknak mit olvasol le az arcáról.

Quasimodo akkor ráb@szott:)

>>Én bizonyosan nem barátkozom és nem üzletelek olyanokkal, akiknek nem bizalomgerjesztő a tekintetük.

Én külön keresem azokat:), Csak viccelek:)
Ez is érdekes, mert mert ha valakit bármi miatt megútálunk, akkor utána újra értékeljük és egyre csúnyábbá és rusnyábbá válnak számunkra:)
A "villanykapcsoló hatás" részben a férfiakat és érinti:)

GyMasa 2022.10.26. 21:19:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Azt hiszem, nekem a propaganda mélypontja az a hír volt, miszerint Putyin 20 miillió oroszt is hajlandó lenne feláldozni Ukrajnában, de még úgy is elveszítené a háborút...
AZért, értem, hogy sem az újságíróknak, sem az átlagos célközönségnek nem erőssége a matematika, illetve egy adott szám kontextusba helyezése, de ez egy nagyon durva cikk volt...
- Kezdve azzal, hogy 20 millió orosz az a 140 milliós ország 15%-a.
- Ukrajna mostanra szerintem simán 25 millió alatti lakossággal rendelkezik.
- Azaz, kevesebb, mint 2 Ukránra jutna egy orosz, ha ez bekövetkezne...
(A katonai tudományban 50 civilenként számolnak 1 katonával, ha meg akarnak szállni egy országot.)
Mondju, az igaz, hogy egy 20 milliós sereggel ténylegesen is meg tudná szállni hamar Ukrajnát.
(csak éppen semmi szükség nincs ekkora haderőre.)

alöksz róz 2022.10.26. 22:32:05

@Lord_Valdez: muhaha.
felismerem a gagyit. te meg jelentősen túlbecsülöd magad, nyilvánvalóan azért, mert már annyira megszoktad valahol, hogy kötelezően igazad van.

(ez a 'valahol' valami oktatási intézmény lehet, bár őszintén remélem, hogy nem így van. vagy ha így is van, akkor az csak a ceu, mert akik odamennek, azoknak má mindegy :D)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.27. 06:44:03

@GyMasa:

Csak várd ki a végét, lesz még szó Putinjugendről is.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.10.27. 07:36:08

@G. Nagy László:
"De amíg Oroszország potenciális atomveszélyt jelent, addig baszhatom az elveimet. Szerinted hősies és lovagias dolog hergelni a medvét. Szerintem életveszélyes, és nevezz inkább gyávának, mint halott embernek."
Én nevezlek is. Az erőszakos és veszélyes elemeket megfékezni kell, nem pedig engedni nekik. Képzeld el milyen szép világ lenne, ha a rendőrség is így állna a dolgokhoz.
Illetve ne feledd, hogy nem csak az oroszoknak van atombombájuk, hanem mondjuk Észak-Koreának is. És, ha látják az országok, hogy az atomkártya ennyire erős, akkor lesznek még többen. Minden utolsó kis diktátorocska atomfegyvert akar majd.

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Hogyne? Keress olyanokra, mint immigration, detention, deportation in EU stb.

"Az állításom pedig erről szólt, nem arról, hogy nem hagynak nyomot."
Az állításod arról szólt, hogy és még ki tudja hányan lehetnek. 681 ezren vannak és még ki tudja, hogy hányan.

"Hol olvastál tőlem ilyet?"
Azt nem tudom, hogy te írnál-e ilyet, de hasonlóak szoktak lenni a sablon válaszok. Ezért leszoktam arról, hogy mellékeljem.

"Idővel véglegesen, lásd a következő kommentemet."
A megtűrést valóban meg lehet újítani, de ez nem automatikus. És olyan is van, hogy a végére azt mondják, hogy most már kellően integrálódott, de ez sem automatikus.
Viszont ez a cikk baromi régi, ami azért fontos, mert azóta nagyon sok minden történt. Többek közt, véget ért a migrációs válság, illetve jelentősen megerősítették a hivatali rendszert.

@alöksz róz:
Tudod, ha megnézed Rapport Richárd játékát és nem érted, hogy miért lépte azt, amit, akkor nem biztos, hogy ez azért van, mert ő nem tud sakkozni.

G. Nagy László 2022.10.27. 09:57:30

@HypocritSlayer:

"Mindenkit KIZÁRÓLAG A TETTEI minősítenek az erkölcs, a büntethetőség polcán. - Ennyire nem szűkíteném le, de majd kibontjuk, ha lesz rá idő:)"

Nem is kell hozzá sok idő: elég, ha csupán egyetlen olyan esetet megemlítesz, amely nem valamiféle cselekvés, mégis büntethető a te erkölcsi mércéd alapján. Elképesztő kíváncsi vagyok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.27. 10:41:07

@Lord_Valdez:

"Az erőszakos és veszélyes elemeket megfékezni kell, nem pedig engedni nekik."

Tetszik vagy nem, egy sokezer atomrobbanófejjel rendelkező hatalommal csak óvatosan szabad packázni, és tudni kell, meddig lehet elmenni.

Észak-Koreával nem érdemes előhozakodni, Kim Dzsong-un sem hülye, tudja, hogy ő az atommal csak korlátozott kárt tud okozni, ő viszont totálisan megsemmisül.

Sokkal nagyobb gond az atomfegyverek terjedése, és ebben az USA felelőssége tagadhatatlan. Az Oroszország elleni fegyverszállításokkal az oroszokat Irán karjaiba kergette, Putyin pedig nem csak dollárral fizet az iráni drónokért és rakétákért.

Vagyis jelenleg közvetve az USA az, aki Iránt a leghatékonyabban segíti az atomfegyverhez jutásban. Amjt sem Izrael, sem az USA nem engedhet megtörténni, viszont Európát ez nem annyira izgatja, sokkal inkább foglalkoztatják az iráni energiahordozók. Szóval elég pikáns a helyzet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.27. 10:51:21

@Lord_Valdez:

"Azt nem tudom, hogy te írnál-e ilyet"

Értelek. Azért nem akarsz linket adni, mert _mások_ így meg úgy.

Én meg nem fogom ezernyi Google-találaton átrágni magam, inkább elkönyvelem, hogy nem tudod vagy akarod alátámasztani az állításodat.

A Duldung alá eső százezrekről meg kár vitáznod. "Jogvédő" szervezetek és ügyvédeik időközben jó pénzért kiokosították a kiutasítandókat: útlevelet eldobni, a hatóságokkak az együttműködést megtagadni - így legtöbbjüket soha az életben nem lehet kitoloncolni. Ez időközben jól menő üzletággá vált egyes ügyvédek számára.

GyMasa 2022.10.27. 11:10:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Csak várd ki a végét, lesz még szó Putinjugendről is."
Ha-ha...
AZ a vicces, hogy az Azovjugend már böven a háború kitörése elött is létezett...

GyMasa 2022.10.27. 11:12:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Észak-Koreával nem érdemes előhozakodni, Kim Dzsong-un sem hülye, tudja, hogy ő az atommal csak korlátozott kárt tud okozni, ő viszont totálisan megsemmisül."
Nana, töle nem az atomfegyveri miatt kell tartani.
Akkora hagyományos tüzérsége van, amivel pár óra alatt porig tudná rombolni Szöult, anélkül, hogy azellen bármit is tenni tudná Dél Korea vagy az USA.

HypocritSlayer 2022.10.27. 15:01:55

@G. Nagy László:
>>Nem is kell hozzá sok idő: elég, ha csupán egyetlen olyan esetet megemlítesz, amely nem valamiféle cselekvés, mégis büntethető a te erkölcsi mércéd alapján.

Egyrészt nem az "én erkölcsi mércém":), ne bábozz:)
Másrészt még a te "erkölcsi mércéd" is "relatív".:)

De, hogy a témánál maradjunk, bizonyos kultúrkörökben, vallásokban, közösségekben, gittegyletekben stb. büntetendő és büntethető, illetve kvázi "kevesebb joggal rendelkezel" :

- ha pl. keresztény vagy zsidó vagy egy muszlim országban
- ha zsidó vagy, esetleg keresztény pap Franciaországban (Párizs, torokelvásgások)
- ha a cancel culture -hoz bármilyen formában kapcsolható vagy, voltál, vagy valamely ősödre vissza lehet vezetni
- ha betévedsz egy NOGO zónába: (aleset: - Szögi Lajos Borsodban....)
-ha nem térdelsz le
- ha letérdelsz
- ha disznóhúst eszel
- ha "tisztátalan" vagy
- ha "rasszista" vagy
- ha nem a "megfelelő" pártok alapítanak kormányt/nyernek választást, ez az egész országra kiterjed(het)
- ha orosz vagy, súlyosbító tényező: ha gazdag orosz vagy
- ha nem ítéled el az oroszokat
- ha nem szopod le csontig az ukránokat
- ha elítélsz valamit
- ha nem ítélsz el valamit
- ha csak az igazat írod a közösségi oldalra
- ha nem reagálsz a "mainstreamnek megfelelően", vagy "elvártan"
- ha betartod és betartatod a törvényeket(pl jogi határzár)
- ha nem ellenzed a kerítést
- ha ellenzed a kerítést
- ha Fradi/Újpest/MTK etc. szurkoló vagy, -
- ha nem vagy Fradi/Újpest/MTK etc. szurkoló
- ha nem vagy "toleráns", ha nem szállítasz fegyvert, ha nem akarsz "segíteni" az "igaz ügy" érdekében
- ha más a véleményed, felfogásod, világlátásod
- ha más a bőrszíned, vallásod, hited, világlátásod
- ha nem vagy vegán
- ha vegán vagy
- ha nem örülsz vagy netán ellenzed a genderszart, és netán ezt ki is nyílvánítod, de néha már az is elég ha csak távol tartod magad tőle

stb...

>>Elképesztő kíváncsi vagyok.

Mazsolázz ez előzőekből, szerintem találsz "Kedvedre valót" és azt hiszem még a lista folytatható.....

G. Nagy László 2022.10.27. 16:54:30

@HypocritSlayer: Baszki, felsoroltál egy csomó szart, amiken még te is csak vigyorogsz. Magasról teszek a béna mimózák beteg hisztijeire, én a valódi, egzakt módon definiálható morálról beszélek (ne kezdeményezz erőszakot - ennyi), avagy arról, amit te gondolsz, ha másképp látod mint én.

alöksz róz 2022.10.27. 22:02:33

@Lord_Valdez: nem vagyok egy nagy sakkos. de te a vitában igen messze vagy attól a szinttől, mint amilyen szinten rapport van a sakkban :-)
tényleg jelentősen túlbecsülöd magad. aki 3 hozzászóláson belül meg tudja cáfolni saját magát (és még sorolhatnám a példákat), az inkább ne példálózzon ilyenekkel...

ez egy netes fórum, papám, itt nem félünk attól h megbuktatsz

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.10.28. 07:41:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nagyon veszélyes és önsorsrontó hozzáállás azt mondani, hogy might makes right. Ezzel gyakorlatilag legitimmé tetted az ököljogot.

Vicces, hogy még ebből is az USA felelősségét hozod ki.

És szerinted Oroszországnak érdekes Iránt atomfegyverhez juttatni? Nem az. Az atomfegyver egy olyan dolog, hogy akinek van, az abban érdekelt, hogy ő egy elitklubhoz tartozzon és a klub ne bővüljön.

"Értelek. Azért nem akarsz linket adni, mert _mások_ így meg úgy."
Tudod, nincsenek az embernek személyre szabott szokásai.

"Én meg nem fogom ezernyi Google-találaton átrágni magam, inkább elkönyvelem, hogy nem tudod vagy akarod alátámasztani az állításodat."
Na, látod, pont erre számítok, mert ezt a hozzáállást tapasztaltam. Minél sarkosabb véleménye van valakinek, annál kevésbé szeret adatokkal pepecselni.
Párat azért mutatok, hogy lásd, hogy az én állításaim nem a kisujjamból származnak:
ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Enforcement_of_immigration_legislation_statistics
www.dw.com/en/eu-countries-again-carrying-out-more-deportations/a-63322123
www.consilium.europa.eu/en/infographics/irregular-arrivals-since-2008/
frontex.europa.eu/media-centre/news/news-release/illegal-border-crossings-into-eu-up-61-in-first-two-months-of-2022-gJpxG2

"útlevelet eldobni, a hatóságokkak az együttműködést megtagadni"
Ez a kezdeti időszakban még működhet, de később baromi kontraproduktív.

"Ez időközben jól menő üzletággá vált egyes ügyvédek számára."
Mivel ebből nem igazán jön pénz, ezért ez közelebb áll az összeesküvés-elmélethez.

@alöksz róz:
Elég csak hozzád képest kellően messze lenni. Azok az ellentmondások, amiket látni vélsz abból származnak, hogy nem érted, amit olvasol.

HypocritSlayer 2022.10.28. 07:41:37

@G. Nagy László:
>>Baszki, felsoroltál egy csomó szart, amiken még te is csak vigyorogsz.

Persze, hogy igen:), mert a felsoroltak épp azt bizonyítják, hogy egyrészt nem "egyetemes" a te "erkölcsi morális világlátásod", sőt még itt, országon belül sem az, másrészt meg ugyanarról a magas lóról "ítélsz", mint a szemben álló ballipsik, csak épp én a tieiddel értek egyet, nagyrészt:)

>>Magasról teszek a béna mimózák beteg hisztijeire, én a valódi, egzakt módon definiálható morálról beszélek

Értem én, csakhogy ez egy "kék madár" és (szinte mindig) relatív, és hiába próbálsz rá egzaktként hivatkozni, attól még nem lesz az.
Erre jelenleg a legjobb élő példa, hogy pl. "Putyin rossz, az oroszok rosszak, Zelenszkij jó, az ukránok jók".

>>(ne kezdeményezz erőszakot - ennyi),

Elviekben szép, csakhogy a gyakorlatban ez soha nem működik, pontosan azért mert az erő, hatalom, az érdek és annak érvényesítése nem tartható fenn erőszak nélkül és igen, "minden verekedés úgy kezdődött, hogy a komám visszaütött"

>>avagy arról, amit te gondolsz, ha másképp látod mint én.

Én úgy gondolom, ahogyan a Dalai Láma(ami lehet hogy urban legend, de a lényegen nem változtat, éspedig): "Ismert a szabályokat, hogy tudd, mikor szegheted meg őket"

Ennek folyománya, hogy tetszik vagy sem, de, van az a szint, amikor az erőszak elkerülhetetlen:
- , egyrészt azért, mert a másik fél tényleg annyira primitív, hogy más módon "nem fogja fel", mert szó szerint képtelen rá(fejlettségi szint, IQ és/vagy szocializáció- lásd cigók/négerek, muszlimok etc.)
- az 99%-ban már "késő" (bánat), ha (csak)"reagálok az erőszakra" és nem készülök fel rá, nem állok készen, akár megelőzni, akár visszacsapni önvédelemből, mert akkor buktam és nem lesz, aki "reklamáljon". Ez azt is jelentheti, hogy igen, nekem kell időnként kezdeményeznem, ugyanis ha nem teszem, akkor lehet hogy már késő.

Ezek természeti törvényszerűségek , és lényegtelen, hogy te, vagy én, vagy bárki milyen "morális/erkölcsi" mázzal köríti, vagy hivatkozik bármilyen altruista eszmére, mert amikor gáz van, akkor az altruistákat "eszik" meg legelőször........

G. Nagy László 2022.10.28. 08:46:03

@HypocritSlayer:

"mert a felsoroltak épp azt bizonyítják, hogy egyrészt nem "egyetemes" a te "erkölcsi morális világlátásod", sőt még itt, országon belül sem az"

Nem bizonyít semmi ilyet. Ezzel az attitűddel te is beleesel az erkölcsi relativizmus ronda csapdájába. Ha nem létezne EGYETEMESEN PREFERÁLT EMBERI VISELKEDÉS, úgy nem létezhetne magántulajdon sem, s közbiztonság sem. Az általam szajkózott alapok a világ minden törvénykönyvében szerepelnek évezredek óta, s ha megengedsz nekem némi szentimentális elhajlást: ezek az ember szívébe írt törvények.

Ha azzal a hülyeséggel hozakodsz elő, hogy az általános morál szempontjából bármit is számít pl. Pol Pot, Hitler, vagy épp Észak-Korea erkölcse, úgy nincs miről beszélgetnünk. Mindig is léteztek elmebetegek, de azért csúnya lenne, ha mondjuk Sztálin és Jézus világlátását egyenlő súlyozással pakolnád a világ nagy hátizsákjába.

"másrészt meg ugyanarról a magas lóról "ítélsz", mint a szemben álló ballipsik"

Megtehetem. Mégpedig azért, mert a saját erkölcsi rendszeremben (ne ölj, ne lopj) biztos lehetek. Ez az a közös alap, amelyre az emberi civilizáció épül évezredek óta. Azért könnyű magas lóról beszélnem, mert én SEMMI TÖBBET nem állítok ennél. Van véleményem mindenről, de ami az erkölcsöt illeti, nálam az erőszakmentességen túl nincs egyéb követelmény, így mindenki tiszta lappal játszik. Ezt az álláspontot nagyon könnyű nagy mellénnyel védeni. Ha valaki azt állítja, hogy legyek kevésbé fehér, hogy ünnepelnem kell a melegeket, vagy hogy nem lehetek szexista, úgy NEKI KELL IGAZOLNIA, hogy mi alapján állít fel új, számomra elfogadhatatlan játékszabályokat.

"csak épp én a tieiddel értek egyet, nagyrészt:)"

Ennek szívből örülök, de azért nem leptél meg :)

"Értem én, csakhogy ez egy "kék madár" és (szinte mindig) relatív, és hiába próbálsz rá egzaktként hivatkozni, attól még nem lesz az.
Erre jelenleg a legjobb élő példa, hogy pl. "Putyin rossz, az oroszok rosszak, Zelenszkij jó, az ukránok jók".

Megint egy elmebeteg, szektás, fanatikus és megalapozatlan hisztit hozol fel példaként. Ez olyan mintha én eltörölném a lesszabályt a fociban, s te erre a döntésemre hivatkoznál más fórumokon... Nem, nem kék madár. A MORÁL SOHA NEM RELATÍV. Ami földrajzi helytől, időtől és kultúrától függően változhat, annak egészen egyszerűen NINCS KÖZE AZ ERKÖLCSHÖZ.

ellenpropaganda.hu/epv/

Életem egyik legfontosabb olvasmánya.

"Ennek folyománya, hogy tetszik vagy sem, de, van az a szint, amikor az erőszak elkerülhetetlen:
- , egyrészt azért, mert a másik fél tényleg annyira primitív, hogy más módon "nem fogja fel", mert szó szerint képtelen rá(fejlettségi szint, IQ és/vagy szocializáció- lásd cigók/négerek, muszlimok etc.)
- az 99%-ban már "késő" (bánat), ha (csak)"reagálok az erőszakra" és nem készülök fel rá, nem állok készen, akár megelőzni, akár visszacsapni önvédelemből, mert akkor buktam és nem lesz, aki "reklamáljon". Ez azt is jelentheti, hogy igen, nekem kell időnként kezdeményeznem, ugyanis ha nem teszem, akkor lehet hogy már késő."

Ezekkel nagy vonalakban egyetértek, amennyiben az ÖNVÉDELEM kategóriájába beleférnek.

"Ezek természeti törvényszerűségek , és lényegtelen, hogy te, vagy én, vagy bárki milyen "morális/erkölcsi" mázzal köríti, vagy hivatkozik bármilyen altruista eszmére, mert amikor gáz van, akkor az altruistákat "eszik" meg legelőször........"

Az altruizmus a legnagyobb faszság a világon, több mint 400 posztot írtam már erről. Sosem hivatkozom erre, a pacifizmus ugyanakkor nyilvánvaló (és kellően önző) érték. Az, hogy te mit gondolsz, olyan szempontból lényeges, hogy van-e vitánk egymással.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.28. 09:05:54

@Lord_Valdez:

"Mivel ebből nem igazán jön pénz, ezért ez közelebb áll az összeesküvés-elmélethez."

Már megint sajátosan értelmezed a valóságot. :) Keress rá arra, hogy "Anwaltskosten Flüchtlinge". Egy ügyfél nem óriási pénz, de százezerszám vannak, és a legtöbb ugyanolyan, csak a név változik.

Íme egy a sok közül:

www.fluechtlinge-willkommen-in-duesseldorf.de/asyl/asylratgeber-von-juraforum/kosten/

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.28. 09:13:00

@G. Nagy László:

Az altruizmus az állatvilágban is létezik, és az etológusok szerint evolúciós haszna van, segíti a faj fennmaradását. Az emberi társadalomban is kezdettől fogva jelen van, szerintem csak a mértékén lehet vitatkozni.

HypocritSlayer 2022.10.28. 09:23:11

@G. Nagy László:
>>Baszki, felsoroltál egy csomó szart, amiken még te is csak vigyorogsz.

Persze, hogy igen:), mert a felsoroltak épp azt bizonyítják, hogy egyrészt nem "egyetemes" a te "erkölcsi morális világlátásod", sőt még itt, országon belül sem, másrészt meg ugyanarról a magas lóról "ítélsz", mint a szemben álló ballipsik, csak épp én a tieiddel értek egyet, nagyrészt:)

>>Magasról teszek a béna mimózák beteg hisztijeire, én a valódi, egzakt módon definiálható morálról beszélek

Értem én, csakhogy ez egy "kék madár" és (szinte mindig) relatív, és hiába próbálsz rá egzaktként hivatkozni, attól még nem lesz az.
Erre jelenleg a legjobb élő példa, hogy Putyin rossz, az oroszok rosszak, Zelenszkij jó, az ukránok jók.

>>(ne kezdeményezz erőszakot - ennyi),

Elviekben szép, csakhogy a gyakorlatban ez soha nem működik, pontosan azért mert az erő, hatalom, az érdek és annak érvényesítése nem tartható fenn erőszak nélkül és igen, "minden verekedés úgy kezdődött, hogy a komám visszaütött"

>>avagy arról, amit te gondolsz, ha másképp látod mint én.

Én úgy gondolom, ahogyan a Dalai Láma(ami lehet hogy urban legend, de a lényegen nem változtat, éspedig): "Ismert a szabályokat, hogy tudd, mikor szegheted meg őket"

Ennek folyománya, hogy tetszik vagy sem, de, van az a szint, amikor az erőszak elkerülhetetlen:
- , egyrészt azért, mert a másik fél tényleg annyira primitív, hogy más módon "nem fogja fel", mert szó szerint képtelen rá(fejlettségi szint, IQ és/vagy szocializáció)
- az 99%-ban már "késő" (bánat), ha (csak)"reagálok az erőszakra" és nem készülök fel rá, nem állok készen akár megelőzni, akár visszacsapni önvédelemből mert akkor buktam és nem lesz aki "reklamáljon".

Ezek természeti törvényszerűségek , és lényegtelen, hogy te vagy én, vagy bárki milyen "morális/erkölcsi" mázzal köríti, vagy hivatkozik bármilyen altruista eszmére, mert amikor gáz van, akkor az altruistákat "eszik" meg legelőször, márcsak logikai megfontolásból is:)

G. Nagy László 2022.10.28. 09:24:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az állatvilágban sehol sem létezik altruizmus. Minden olyan viselkedési formát, amely megtévesztésig hasonlít rá, simán magyarázni lehet az önző rokonszelekcióval - a látszólag áldozatot hozó állat a saját génrokonait védi. Bármelyikünk meghalna a saját gyerekéért, ebben nincs semmi önzetlenség.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.28. 09:24:13

@Lord_Valdez:

"Nagyon veszélyes és önsorsrontó hozzáállás azt mondani, hogy might makes right. Ezzel gyakorlatilag legitimmé tetted az ököljogot."

Az erősebb kutya baszik elve akkor is érvényesül, ha nem ismered el legitimként. Lehet és kell is törvényekkel korlátozni, csakhogy ezeket érvényesíteni is tudni kell. Egy sokezer atomrobbanófejjel, hiperszónikus interkontinentális ballisztikus rakétákkal és robotrepülőkkel rendelkező hatalommal szemben kicsit nehéz dolog ez az érvényesítés.

Húzd el a sötétítőfüggönyödet, és nézz ki az elefántcsonttornyodból.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.28. 09:33:41

@G. Nagy László:

Te szűkebben értelmezed az altruizmus fogalmát. Én kicsit tágabban.

leponex 2022.10.28. 10:18:49

@HypocritSlayer: :)
bár sokban nem értek veled egyet, de remekek a kommentjeid, grat.

HypocritSlayer 2022.10.28. 10:20:17

@G. Nagy László:
>>Ezzel az attitűddel te is beleesel az erkölcsi relativizmus ronda csapdájába.

A rossz hír az, hogy tény az, hogy nagyrészt minden relatív, de az közel sem jelenti azt, hogy azonos értékben állnak egymáshoz képest és az aránybeli eltérések is döntőek.

Vagyis a "van olyan"-ból eljutni a mindegyik olyan, vagy a "te is"-ből "nekem is lehet" sőt, "jogos"-ig eljutni egy tévképzet.

Az "erkölcsi relativizmus" pedig szintén egy tény, kérdés, hogy adott személy mit kezd vele, és főként mire "használja"?

>>Ha nem létezne EGYETEMESEN PREFERÁLT EMBERI VISELKEDÉS, úgy nem létezhetne magántulajdon sem, s közbiztonság sem.

Fenét:), ha nem létezne törvény és annak érvényt szerző erőszakszervezet és tényleges büntetés, akkor baszhatnád te az "EGYETEMES PREFERÁLT EMBERI VISELKEDÉST":)
Lásd NOGO zonákat, de elég ellátogatni bizonyos borsodi településekre, vagy akár Budapesten bizonyos kerületekbe, hogy pl. a Harlemet, Bronx-ot stb. ne említsem......

>>Az általam szajkózott alapok a világ minden törvénykönyvében szerepelnek évezredek óta,

"És a misszionáriust a pápuák vígan megsütötték nyárson, azon tűz fölött, amit a Bibliája segítségével csiholtak, és jóízüen megették, mert nem tudtak olvasni"......

>>s ha megengedsz nekem némi szentimentális elhajlást: ezek az ember szívébe írt törvények.

Én nem kétlem, hogy neked ez a hited. Azt sem, hogy sokan hisznek ebben a "Disney világban" , csak épp azt kétlem, hogy az annyira "egyetemes lenne" , mint amennyire hiszitek/remélitek....., ugynis az érdek , hatalom és az erő mindig át/újraírja ezeket a szabályokat......

>>Ha azzal a hülyeséggel hozakodsz elő, hogy az általános morál szempontjából bármit is számít pl. Pol Pot, Hitler, vagy épp Észak-Korea erkölcse, úgy nincs miről beszélgetnünk.

Nem ezzel hozakodom elő, csak példákat hoztam fel a "szikla/gránit-szilárdságú" állításaid mellett.......
Nincs "általános morál", illetve kor/divat stb függőek.

100 évvel ezelőtt egy miniszoknyás nőt minimum leköpdösnek, megrugdosnak, de az ortodox zsidók Jeruzsálemben ma is megteszik.
Nincs "általános morál", igazán valamiféle "tolerancia morál" van, ami akár régiónként is változhat.....

>>Mindig is léteztek elmebetegek,

Igen, pontosan így "érvelnek" a muszlimok által véghezvitt "jótettek" tekintetében is a tetűmosdatók....

>>de azért csúnya lenne, ha mondjuk Sztálin és Jézus világlátását egyenlő súlyozással pakolnád a világ nagy hátizsákjába.

Én nem tettem ilyet, csak kétlem, hogy bármelyikük is elmebeteg lett volna, Hitler sem volt az, Gyurcsány sem az, Putyin sem az és Zelenszkij sem az stb.

A paradox az, hogy ha mégis az elmebeteg kategóriába rakjuk, akkor ezzel fel is mentjük a tetteinek felelőssége alól, hiszen "nem tudja, mit cselekszik", ezért nem is ítélhető el, ez gyönyörűen kiviláglik, amikor egy - egy "radikalizálódott" tetvet elkezdenek mosdatni.....

>>"másrészt meg ugyanarról a magas lóról "ítélsz", mint a szemben álló ballipsik"
Megtehetem. Mégpedig azért, mert a saját erkölcsi rendszeremben (ne ölj, ne lopj) biztos lehetek.

Senki nem vitatja el tőled ezt a jogot (sem:)
Viszont a "saját erkölcsi rendszered" addig él, amíg rá ne kényszerülsz azokat megszegni, és nem alkalmazható azokra, akik kénytelenek megszegni, akár önvédelem, akár "megelőző csapás"ként.....

>> Ez az a közös alap, amelyre az emberi civilizáció épül évezredek óta.

Fenét, ez egy álomvilág, amire hivatkozni lehet......
Ugyanis nincs olyan kor, vagy rendszer, amelyben ha van elég hatalmad, erőd és vagyonod, akkor ne úsznád meg nemcsak az ölést, vagy a lopást, hanem ennek nagyobb volumenű pusztítását is......

>>Azért könnyű magas lóról beszélnem, mert én SEMMI TÖBBET nem állítok ennél.

Most nem tudom eldönteni, hogy panaszkodsz, vagy dicsekszel:)
A "magas lóról beszélést" sem vitatom el tőled, csak akkor ne sírj, ha mégis leesel a porba:)

>> Van véleményem mindenről, de ami az erkölcsöt illeti, nálam az erőszakmentességen túl nincs egyéb követelmény, így mindenki tiszta lappal játszik.

Ez elég baj, mert "békében" még csak el lehet ezzel valahogy vegetálni, de "háborúban" csak ágyútölteléknek leszel jó......

>> Ezt az álláspontot nagyon könnyű nagy mellénnyel védeni.

Irreleváns,. mert a szavak semmit nem érnek egy golyó ellen.....

>>Ha valaki azt állítja, hogy legyek kevésbé fehér, hogy ünnepelnem kell a melegeket, vagy hogy nem lehetek szexista, úgy NEKI KELL IGAZOLNIA, hogy mi alapján állít fel új, számomra elfogadhatatlan játékszabályokat.

Én úgy vagyok vele, hogy még az "igazolása" is hidegen hagy, és nem is igazán érdekel, de ha belép a "kertembe", akkor szó nélkül lelövöm, mint egy kutyát, persze, a kerítésre kirakom a táblát, hogy ne lépjen be:)
Mondhatni azt, hogy én sokkal radikálisabb vagyok és ezzel együtt intoleránsabb is:)

HypocritSlayer 2022.10.28. 10:20:47

@HypocritSlayer: folyt.

>>A MORÁL SOHA NEM RELATÍV. Ami földrajzi helytől, időtől és kultúrától függően változhat, annak egészen egyszerűen NINCS KÖZE AZ ERKÖLCSHÖZ.

Önellentmondás, amíg a te morálodat nem vagy képes "rákényszeríteni" másokra, addig csak egy vagy a "szekták között"......

>>ellenpropaganda.hu/epv/
Életem egyik legfontosabb olvasmánya.

Ugye megvan a "pápuás- miszionárius" sztory:)?

>>Ezekkel nagy vonalakban egyetértek, amennyiben az ÖNVÉDELEM kategóriájába beleférnek.

Csakhogy az a baj, hogy az "önvédelem" szintén egy relatív kategória, és mindig utólag, már a történtek után visszatekintve lesz annak minősítve, és az sem mindegy, hogy ki és milyen szemlélet, hit, meggyőződés stb által, sőt, még annak is vannak "fokozatai"...

>>a pacifizmus ugyanakkor nyilvánvaló (és kellően önző) érték. Az, hogy te mit gondolsz, olyan szempontból lényeges, hogy van-e vitánk egymással.

A "pacifizmus" addig létezik és "érték", amíg a másik(, és/vagy az összes többi) részt vevő fél "gentleman", amikor ez sérül, bármilyen pici mértékben és te még mindig az eredetit képviseled, akkor hátrányba kerülsz és ha nem változtatsz rajta, akkor elbuksz......

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.28. 10:38:27

@Lord_Valdez:

"szerinted Oroszországnak érdekes Iránt atomfegyverhez juttatni? Nem az."

Rossz a kérdés. Helyesen: Oroszországnak érdeke, hogy Iránnak ne legyen atomfegyvere? Nem, neki ez közömbös. Sőt! Irán fenyegeti az Amerika-barát Izraelt, így közvetve még picit hasznos is.

Oroszországnak sürgősen szüksége van fegyverekre. Ezeket kevés helyről tudja megvásárolni. Aki hajlandó eladni, annak azzal fizet, ami az eladó kér.

Aztán meg az ellenségem ellensége a barátom. Plusz mindkét ország súlyos szankciók alatt áll, természetes, hogy egymásra találnak.

Most nem tudom, vajon csak adod a tudatlant vagy tényleg ennyire vágyvezérelt vagy.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.28. 13:13:02

@G. Nagy László: tudom egy bizonyos határon túl az agyad, agyatok (fideszesek) nem fejlődik már, elérte a határait, de mi lenne ha megpróbálnád összeszedni magad?
mi lenne, ha lenne értelme a mondataidnak? ha lenne logikája? koherens belső tartalma?
érvet, konrkétumot tartalmazzon.

Vagy te elmebeteg vagy haver?

ahogy elmondták, már: "az, hogy Oroszország hozzon áldozatot, az vágyvezérelt és gyermeki, az, hogy Ukrajna hozzon áldozatot, az viszont nem az, ugye? "

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.28. 13:17:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: én vagyok a troll a k anyád! TE GERINCTELEN K!

itt mit műveltél le a kommentekben te korcs?!
MIT?!

a k anyádat!

és van pofád te degenerált r1banc, hogy eztekután engem rágalmazz, mikor itt fent se értettél meg egy egyszerű mondatot! logikád nulla, morálisan nulla, ostoba vagy mint a föld, de az egód az b+ az k magasan van!
elmebeteg szar vagy

ostoba, nárcisztikus, pszichopata! a legkisebb önkritikára se képes hazug kis köcsög!

szkeptikus.blog.hu/2022/06/20/osszeomlik_a_civilizacionk

kártékony kis patkány vagy te

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.28. 13:21:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @G. Nagy László: ja hogy ti ilyen szerviens behodólóak vagytok. igazi hazaáruló fégek, nem számít kinek van igaza, az erősebb nyerjen, nem számít hogy rosszabb, kártékonyabb, csak az erő számít. az erkölcs, a nemzetközi szerződések az meg semennyire, itt a civilizált ember, meg a barbár áll ellentétben. az ember vs állat. ti választottátok a magatok oldalát.

csak az a gond tudjátok, hogy ukrajna most nyerésre áll.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.28. 13:33:18

@Lord_Valdez: a fidesz neoliberális párt, leépíti az államot, az oktatás, az eü-t,
betiltatná a szakszervezeteket, csak a nagytőke, a német és ázsiai multik hízlalása a célja.
semmi már nem számít, se a környezetvédelem, se az elszegényedett lakosság, vagy hogy a végletekig nyitott lesz a gazdaság, egy neolib banánköztársaság, ahol a gyarmatvezető a twitterre kiírhatja hogy freedomfighter. és csak a politkai réteg élhet gazdagásban, míg a lakosság elszegényedik

a KOMMUNIKÁCIÓ, a propaganda népjólétinek hazudja magát persze! de az intelligencia meg tudja különböztetni a valóságot a hazugságoktól. a tetteket a beszédektől.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.28. 13:40:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

" Ez nem más, mint az abszolút kompromisszumképtelenség"

1848-ban te mennyi területet adtál volna az osztrkákoknak te szalonképtelen hazug kis k.?
ki vagy te hogy megmond az ukránoknak, hogy mennyi területet adjanak fel?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.28. 13:44:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @G. Nagy László: 56-ban azért örültél volna ha a nyugat segíti a magyarokat fegyverekkel, ugye?

gyáva népnek nincs hazája, sose értettem ezt a mondatot gyerekként, de ilyenkor azért kiderül. láthatjuk a lengyeleken is, nagyon militánsak és oroszellenesek, és kb 100 ezer forintnyi fizetesemelés nem tudtak adni a lengyel minisztereknek, akkor volt a felháborodás.

a magyar miniszterek és államtitkárok meg 800 ezer forintnyi fizetésemelést kaptak és a fideszes cselédeket nem zavarja. nem is tudnak róla annyira agyhalottak. de aki tud, azt se zavarja. banánköztársaság akinek vezetője freedomfighternek hazudja magát.

állatok vagytok ti, nem emberek. ostoba véglények

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.28. 13:50:32

@G. Nagy László:
"Zelenszkij épp elég primitív és lelketlen ahhoz, hogy a végsőkig elhúzza a konfliktust."

komolyan mondom hogy elmebeteg vagy. van az a szint, aki már olyan ostoba, hogy az már elmebetegségnek számít.

nem inkább putyinra akartad volna ezt írni, aki megszállt egy idegen országot, és nem vizsgáltatja ki se bucsát, se a maláj gép lelövőit?!

TE KIB. IDIÓTA!

vagy egy határ amit nem kéne átlépned, de te olyan szinten vagy hogy átléped, és nem is tudod milyen határról beszélünk.
egy barbár vagy.

azt vágod hogy ukrajna a saját határait védi? úgy látom nem. honvédő háborút vív.
trianon megvan? a rongyos gárda?

azt kifelejtetted hogy jogász is, ahogy az imádott komcsi spicli orbánod, aki antikommunistának IS hazudta magát.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.28. 13:54:15

@HypocritSlayer: mi baj? nehéz gondolkodni?

nem úgy nézett ki ukrajna aki az elmúlt pár hétben visszafoglalta a területeit, mint aki hisztizik vagy dobbant.
a fegyverszállítás se tűnik nekem hisztinek. európának erkölcsei vannak, ellentétben pl kínával.
tiszteletben tartja pl a leírt szerződéseket, amiket a barbárok nem.

neked még amúgy nem kéne írkálnod, csak olvasni, és gondolkodni, mert még nem vagy alkalmas komoly vitára.

ha ukrajna nem európa, akkor mi se vagyunk azok. földrajzot tanultál csöpi? mi olyan k vicces kis korcs proli?

G. Nagy László 2022.10.28. 13:56:54

@tesz-vesz: Az a gondom, hogy elképesztően primitív a stílusod. Van egy-két meglátásod, amellyel akár érdemes is volna vitatkozni, de a körítés egyszerűen szalonképtelenné tesz. Ha majd olvasok tőled olyan hozzászólást, amely kellően higgadt és civilizált emberhez méltó, ígérem, érdemben reagálni fogok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.28. 14:09:53

@tesz-vesz:

Ékvezem, hogy ennyi betűt és időt szánsz rám. Büszkeséggel tölt el, hogy én váltottam ki tehetetlen dühödet.

Csak így tovább, hisztizz, tombolj, toporzékolj - én meg jót mulatok rajtad.

youtu.be/4FwZKjFJ-qo

HypocritSlayer 2022.10.28. 14:55:51

@tesz-vesz:
>>nem úgy nézett ki ukrajna aki az elmúlt pár hétben visszafoglalta a területeit, mint aki hisztizik vagy dobbant.

Ja, le is győzik az oroszokat mint Napoleon, Hitler , etc.... oh, wait......

>>a fegyverszállítás se tűnik nekem hisztinek.

Mondanám, hogy sajnálom az ukránokat, de hazudnék.....

>> európának erkölcsei vannak, ellentétben pl kínával.

Most ettem és majdnem kihánytam:)

>>tiszteletben tartja pl a leírt szerződéseket, amiket a barbárok nem.

Gondolom a "barbárok" azok az oroszok lennének.....

>>neked még amúgy nem kéne írkálnod, csak olvasni, és gondolkodni, mert még nem vagy alkalmas komoly vitára.

Bocsáss meg hogy nem érek fel a te szellemi szintedhez, igyekszem majd neked nem válaszolni....

>>ha ukrajna nem európa, akkor mi se vagyunk azok.

Nem tudom, ti hol éltek, miért tőlem kérdezed?

>>földrajzot tanultál csöpi?

Nem, te magasságos, taníts......

>> mi olyan k vicces kis korcs proli?

Már inkább fárasztó vagy....., valószínű, hogy olvasás nélkül továbbgörgetlek majd, mivel nincs "kikapcs " gomb a neved mellett.....

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.10.29. 10:13:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Egy ügyfél nem óriási pénz, de százezerszám vannak, és a legtöbb ugyanolyan, csak a név változik."
Százezerszer dolgozni nem nagy biznisz. Csavart se állsz neki egyesével esztergálni, hiába nagy pénz legyártani 1 milliárd darabot.

"Egy sokezer atomrobbanófejjel, hiperszonikus interkontinentális ballisztikus rakétákkal és robotrepülőkkel rendelkező hatalommal szemben kicsit nehéz dolog ez az érvényesítés."
Na, akkor elárulok egy titkot, ami mostanra már nem is az. Oroszország egy papírtigris.
Nagy, de félig halott. A mindent átszövő korrupció és nyalizás miatt az egész üres belül. Senki még ő maga se tudta, hogy miből mennyije van és milyen állapotban, mert egy ilyen rendszerben még a leltárnak se lehet hinni.
Olyan, mint az osztály keményfiúja, aki kurva félelmetes, de csak addig, amíg Pistikéket kell terrorizálni. Aztán, amikor szembe találja magát az első ellenféllel, aki nem szarja össze magát, akkor vérző orral kullog el. Oroszország baromi keménynek látszott, amíg Grúziát, meg Csecsenföldet kellett terrorizálni. Akkor is félelmetesnek látszott, amikor egy romokban heverő Ukrajnát kellett kirabolni, de amikor egy felkészült Ukrajnával találta szembe magát, akkor kiderült, hogy a félszemű csak a vakok közt számít királynak.

A ballisztikus rakétáktól meg nem kell beszarni. Ezekkel együtt élünk már a 60-as évek óta. Az oroszok bedobták a hiperszonikus jargont, és mindenki betojt tőle, de valójában az összes interkontinentális rakéta hiperszonikus. Pontosan ezekre születtek válaszul a Nike, a Spartan, a Sprint, majd a Patriot rakéták.
A taktikai atomfegyver szó is baromi ijesztő a laikus számára, de a valóságban ezek néhány négyzetkilométert szennyeznek be. Ellenben hiába léteznek már az 50-es évek óta, egyszer se használták élesben, mert az egyetlen elképzelhető értelmes harctéri alkalmazása az, hogy le tud lassítani egy előre nyomuló hadsereget. Minden más célra, semmi olyat nem tud, amit egy nagy hagyományos bomba ne tudna századannyi pénzért. Az, hogy Ukrajna milliós hadsereggel vonuljon be Oroszország területére, még sci-fi-nek is túl irreális. Egyszerűen nincs mire használni.

"Nem, neki ez közömbös."
Nem, nem az. Rövidtávon talán igen, de hosszú távon rohadtul nem érdeke, hogy bővüljön az atomklub.

Az, hogy Irántól kell fegyvert vásárolni, az a pont azt mutatja, hogy mennyire papírtigris.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.29. 13:34:07

@Lord_Valdez:

"Százezerszer dolgozni nem nagy biznisz"

Egy rakás ügyvéd ezt másképp látja. Nem csaj nálunk van túltermelés ügyvédekből, a németeknél is sokan vannak, akiknek ez a bevétel úgy kell, mint egy falat kenyér.

"Az, hogy Irántól kell fegyvert vásárolni, az a pont azt mutatja, hogy mennyire papírtigris."

Ez igaz. De nem is a hagyományos fegyvereitől tart a Nyugat.

"A ballisztikus rakétáktól meg nem kell beszarni. Ezekkel együtt élünk már a 60-as évek óta."

Csaj nehogy ezekkek együtt is haljunk. DoS ill. DDoS támadás nem csak az interneten lehetséges.

Próbálj védekezni egy manőverezni képes, a Földet a támadás előtt akár kétszer megkerülni tudó rakéta ellen. Olyan ellen, amely 20-szoros hangsebességgel halad 50 méterrel a talaj fölött.

"az összes interkontinentális rakéta hiperszonikus"

Csak jóval a sztratoszféra fölött.

"A taktikai atomfegyver szó is baromi ijesztő a laikus számára, de a valóságban ezek néhány négyzetkilométert szennyeznek be."

Ahogy azt Móricka elképzeli. Egy taktikai atombomba hatóereje elérheti a pár tucat kilotonnát is, vagyis akkora vagy nagyobb is lehet a Hirosimára és Nagaszakira ledobottakénál.

Képzeld ezt el Kijevvel. Mert csöppet sem biztos, hogy az oroszok a harctéren vetnék be.

A pár km2 szennyezés meg csak addig igaz, amíg nem fúj a szél.

"Minden más célra, semmi olyat nem tud, amit egy nagy hagyományos bomba ne tudna századannyi pénzért"

Hatóerőtől függ.

alöksz róz 2022.10.29. 21:22:08

@Lord_Valdez: nekem nem tudsz eladni bármit ilyen gagyi "ti ezt nem értitek gyerekek" c. tanársszöveggel, papám, nem vagyok tőled függő helyzetben, így nem kötelező a hülyeséget elfogadnom.
iq alapján a legmagasabb pontszámú ~1%-hoz tartozom és kb 4-5 éves korom óta olvasok, kimagasló a szövegértésem és a logikai készségem (bár romlott valamennyit az elmúlt tizenpár évben az internet és okostelefon elterjedésével az információk és kész megoldások könnyű hozzáférhetősége miatt, de azért szerintem még nem kell szégyenkeznem), szóval könnyen lehet, hogy jobban értem amit írsz, mint te magad :D
(ha ennyire megtéveszt a primitív fogalmazás, akkor még annál is hülyébb vagy, mint amilyennek eredetileg gondoltalak...)

és a memóriám se rossz (annak ellenére, hogy az internet és az okostelefon tagadhatatlanul rontott ezen is), így nem kellene sokat keresni, hogy az önmagadat megcáfoló hsz-eidet kikeressem, az orosz-ukrán háború volt a téma pár hónappal ezelőtt, pont ezen a blogon :-)

alöksz róz 2022.10.29. 21:35:30

@G. Nagy László: parázik, azért kiabál.
ugyanígy viselkedett a covid-hiszti idején.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.10.30. 09:26:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Próbálj védekezni egy manőverezni képes, a Földet a támadás előtt akár kétszer megkerülni tudó rakéta ellen. Olyan ellen, amely 20-szoros hangsebességgel halad 50 méterrel a talaj fölött."
Ilyen nem létezik az orosz propagandán kívüli világban. Az a helyzet, hogy a földi légkör olyan baromi sűrű, hogy nincs annyi üzemanyag, amivel ezt meg lehet valósítani. A sebesség, magasság, hatótáv, önsúly négyes könyörtelenül meghatároz egy üzemanyagmennyiséget is. Lehet 20 mach-kal repülni, de nem a talaj közelében. Ott már az 5 is komoly kihívás. A nagy büszkeségük a Zircon is csak 9-t tud (állítólag(!), mert látni még senki nem látta).
Manőverezni meg szinte reménytelen. Értelmes ívek eléréséhez olyan oldalerők kellenek, hogy a fal adja a másikat. Ez a tenger felett nem nagy gond, mert ott nincsenek dombok, de szárazföld felett ez mese kategória.
Egyébként már az orosz sajtónak is kezd feltűnni, hogy hol vannak azok a csodafegyverek, amikről évek óta hallanak. A válasz az, hogy ezek jó része vagy nem létezik, vagy nem tud mindent abból, amit elhintettek, vagy nem tudnak belőle értelmezhető mennyiséget gyártani.

"Csak jóval a sztratoszféra fölött."
Ne gondold. Lefelé jövet is még annál is gyorsabb. Szerinted hová lesz a helyzeti energia?
Még úgy is, hogy nincs erre optimalizálva az alakja, 6-8 km/s sebességgel érkezik a talaj közelébe.

"Egy taktikai atombomba hatóereje elérheti a pár tucat kilotonnát is, vagyis akkora vagy nagyobb is lehet a Hirosimára és Nagaszakira ledobottakénál."
1. Városok bombázása nem harctéri alkalmazás, bár ijesztőnek lehet ijesztő.
2. Nem tudom, hogy tudsz-e róla, de Hiroshimát pár évvel az atomtámadás után újraépítették és a mai napig lakott nagyváros. Az atombomba kicsit túl van misztifikálva.

@alöksz róz:
És ezek szerint a titoktartás is nagy erősséged, mert igen ügyesen titkolod. Esetleg tehetnél egy kísérletet az intellektusod megcsillogtatására.

alöksz róz 2022.10.30. 10:39:14

@Lord_Valdez: minek
nem közönségnek játszom, a magam szórakoztatására kommentezek, jól elvagyok azzal h leoltogatom a ballibeket amikor hülyeséget írnak :-)
(és ezt legalább nem lopják)

egyébként ha már itt tartunk, felmutathatnál te is valamit, ha már olyan nagyra tartod magad, mert eddig az érvelési hibák gyakorlásán kívül nem mutattál semmit

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.11.03. 16:34:11

@G. Nagy László:

"A Fideszt nem imádom, csupán pontosan érzékelem, hogy a nemzeti liberális eszmerendszerhez ők állnak a legközelebb"

amennyiben a primitív kleptokrácia, a mérhetetlenül ostoba hazugságpropaganda, és a roszkifelszopó hazaárulás szerinted nemzeti liberális, akkor valóban ők állnak hozzá a legközelebb

a rendszerváltás utáni legkártékonyabb kormány.

ha nem lennél elmebeteg látnád, mondd meg csöpi, az észtek hány milliárddal is olcsóbban csinálták volna meg a metrófelújítást? 9?

lett végül versenyeztetve az orosz atom?

soroljam még?
kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.11.03. 16:43:10

@G. Nagy László: mi lenne ha pl most nem hisztiznél, hanem reagálnál érdemben pl hogy szerinted miért nem volt orbán komcsi spicli ? mert tetszik a szemének a csillogása? olyan kis huncut, mi?

összetehetnéd a két kezedet hogy szóba állok veled, de te inkább durcizol.

lehet csúnyán beszélek, de k rva hatékonyan, csöpi.

szétbasszátok ezt az szép országot te idióta és még én legyek türelmes a gyengeelméjűekkel, akik a szétlopásnak, és az ország, a társadalom szétverésének tapsikolnak!?
csak azért mert olyan szépen és sikeresen képesek hazudni a primtiív és hazug propagandájukkal?! már mindjárt el kell hinni neki? hányszor dőltél be az unokázós csalóknak?

nézd már meg a románok pénze hányszor ér többet!
és kapjál a fejedhez

gyurcsány amúgy miért nincs elszámoltatva?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.11.03. 16:45:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ostoba véglény vagy. egy darab szar
olyan kezdetleges vagy, hogy még annak is örülsz aminek nem kéne

és persze én vagyok szerinted a troll, és nem te?

a troll trolloz le másokat. a hazug vádol hazugsággal másokat
olyan ismerős, látszik hogy fideszes darab szar vagy

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.11.03. 16:52:41

@HypocritSlayer:
nemcsak a földrajhoz vagy hülye
hanem a törihez is
és még a kibaszott gondolkodás se megy te ostoba vakarcs

NAPÓLEON és HITLER k régen volt, k_ra más technikával te barom, vagy voltak ott jenki drónok pl? meg műholda technika?! idióta

és ezt komolyan le kell írni, hogy az orosz tél nem német és francia területen érte őket
tehát az ukránok otthon vannak? nem moszkvába akarnak ellátogatni te idióta?!
magadtól nem tudsz rájönni, ostoba kölyök

">> európának erkölcsei vannak, ellentétben pl kínával.

Most ettem és majdnem kihánytam:)"

ahhoz képes elég jól sikerült összekovácsolni a cilivizált emberek a agresszor oroszok ellenében
te nem az ukránoknak szurkolz, mert barbár állat vagy.
persze 56 és 48 nálad nemzeti ünnep?

56-ban örültél volna a jenki fegyvernek csöpike? vagy egy elvtelen, erkölcstelen korrupt szar vagy, aki még a kérdést sem érti

szociopata darab szar.

"Gondolom a "barbárok" azok az oroszok lennének....."

nem b+ a gyíkember, idióta, reagálni kéne rá érdemben kisgyerek, persze csak akkor ha van agyad

"Nem tudom, ti hol éltek, miért tőlem kérdezed?"

mert te találtad olyan KURVA VICCESNEK hogy ukrajna európa része te idióta!
azt se tudod hol vagy a kibebazott job meg a balkezedet meg tudod azért külüönböztetni?!

ne húzd az időmet korcs

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.03. 16:58:08

@tesz-vesz:

"ne húzd az időmet korcs"

Senki nem kért arra, hogy válaszolj neki.

Én csak a bloggazda toleranciáját csodálom, hogy még nem vágott ki téged, mint macskát szarni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.11.03. 17:05:14

@G. Nagy László: valahogy mintha a fideszesek nem állnának szóba az ún. szabad sajtóval.
csak a nyaloncokkal, akik alájuk kérdeznek.

ezt képes vagy felfogni és érzékelni a világból?
mondd néztél már vágatlanul kormányszóvivői sajtótékoztatót, ahova bekeveredett már 3-4 nem fideszes laptól valami értelmes lény?

azok után nem lehet kétséges, hogy gátlástalanul hazudnak.
vagy te elhiszed hogy a vodafone bevételebiből jutna a tanárok béreire?!

miért kellett megvenni egyáltalán a veszteséges vodafone-t 6-8x esetleg 15x drágábban mint amennyit ér?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.11.03. 17:06:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: de ha válaszol, akkor értelmeseket írjon te nyomorult szalonképtelen senkiházi.

tudom neked ez magas, te se nagyon tudsz értelemeseket írni
fidesz pártag vagy te hazaáruló kis k.?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.11.04. 16:56:55

@G. Nagy László: @Kovacs Nocraft Jozsefne: ja ti is siffertől vettétek át a nukleáris háború rémképét ugye

Tóta már válaszolt erre, de fent én is írtam a civilizált ember vs barbár c. kommentet is

www.facebook.com/Wblog/posts/556404403154317

G. Nagy László 2022.11.04. 21:06:03

@tesz-vesz: Ehhez nincs mit hozzátenni. Schiffer Andrással nagyon kevés dologban értek egyet. Ő balos, és jobbos vagyok. De itt most nyilvánvalóan neki van igaza. Tóta W. egy gusztustalan pöcs, nemigen olvastam még tőle semmi építőt.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.11.05. 10:26:18

@G. Nagy László: te nem vagy gusztustalan pöcs?mindent kétszer -háromszor kell leírni neked?

ezek az idióták azt hangoztatják hogy NAGYHATALMAKKAL DACOLNAK! viktor kiírja a twitterére hogy freedomfighter. mégis ki ellen szabadságharcol akkor? a saját maga szabadságáért, mert értelmes, erkölcsös, törvénytisztelő főügyész biztos lecsukná az egész fideszt, dk-stul, jobbikustul, mi hazánkostul, mszpstül.
és arra nem képesek, hogy betartassák ITTHON a jogot és a sajtójogot a "fake news" újságírókkal? a nem fideszes médiumokkal?!
nem szégyellik magukat a fideszesek hogy gondolkodás nélkül az emberi fajhoz akarják soroltatni magukat? barbárok ezek? írástudó ember létedre nem szégyelled magad, hogy nem tudsz gondolkodni?
vagy téged fizet a párt és korrupt szar vagy?

nem szégyelled magad?

hogy ti ilyen szerviens behodólóak vagytok. igazi hazaáruló férgek, nem számít kinek van igaza oroszok ukránok ugye?, az erősebb nyerjen, nem számít hogy rosszabb, kártékonyabb, csak az erő számít. az erkölcs, a nemzetközi szerződések az meg semennyire, itt a civilizált ember, meg a barbár áll ellentétben. az ember vs állat. ti választottátok a magatok oldalát.

csak az a gond tudjátok, hogy ukrajna most nyerésre áll.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.11.08. 12:00:23

@G. Nagy László: válasz lesz csöpi? elvitte a cica a nyelved?
zavar hogy ostoba emberként kezellek? mi van ha tényleg az vagy? de ha zavar akkor bizonyíts már be hoyg nem vagy ostoba légyszi!

logika megy? fideszesként kötve hiszem, de próbálr már meg hogy embernek tűnj, homo sapiensnek, tudod

G. Nagy László 2022.11.08. 13:23:46

@tesz-vesz: Mi a konkrét kérdés, kisgyermek?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.08. 13:33:02

@G. Nagy László:

Csodálom a türelmedet. Mint anya a nagyon-nagyon hülye gyerekével, úgy bánsz ezzel a szerencsétlen lelki sérülttel.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.11.08. 17:44:53

@G. Nagy László: visszaolvasnál? vagy bemásoljam mégegyszer? fura hogy nem tudod hogy kell felfelé menni az oldaladon, de blogod azért lehet

@Kovacs Nocraft Jozsefne: te ostoba p*csa, válaszolsz először itt, vagy takarodj innen:
szkeptikus.blog.hu/2022/06/20/osszeomlik_a_civilizacionk

először oda válaszolj, és kérj bocsánatot, amiért s*gghülyeként más idejét húzod FELESLEGESEN, csak azért mert az egoizmusod, meg a nárcizmusod nagyobb az IQ-dnál.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.11.09. 15:14:55

@G. Nagy László: jó segítek, ahol kérdőjel van, ott van kérdés. oda várok válaszokat, megtennéd hogy válaszolsz rá, anélkül hogy mindig hisztiznél a hangnem miatt? köszi
süti beállítások módosítása