téveszmék

téveszmék

"Magyarország a liberalizmus ellensége"

2022. október 18. - G. Nagy László

berlin_2.jpg

 

Ami azt illeti, elég elfogult fickó vagyok: mindig is szerettem, ahogy Orbán kommunikál. Múlt héten e rajongásom szintet lépett - a Berliner Zeitung pódiumbeszélgetésén a miniszterelnök nem csupán jól beszélt, de végre a keretezés is tökéletesre sikerült. A vele - és az országgal - szemben megfogalmazott vád többnyire az illiberalizmus. Ezúttal Orbán minden szava azt hirdette, hogy valójában mi vagyunk azok, akik a szabadság szent eszményét védjük, s történetesen épp azoktól, akik ennek ellenkezőjével vádolnak bennünket. Hosszú évek óta győzködöm a jobboldal - általam elérhető - véleményformálóit, hogy ez a helyes vonal, már csak azért is, mert ez a szikár igazság. Mi vagyunk a demokraták, mi vagyunk a liberálisok.

 

"Mindig voltak nagyhatalmak, akik jöttek, és meg akarták mondani nekünk, hogy hogyan éljünk. Jöttek a törökök, és megmondták, hogy mi az igaz hit. Aztán jöttek a Habsburgok, akik megmondták, hogy milyen a jó keresztény. (Katolikus, ez a válasz.) Aztán jöttek a nácik, akik megmondták, hogy hol a helyünk a fajok rangsorában. Aztán jöttek az oroszok, akik azt mondták, hogy átnevelünk benneteket homo szovjetikusznak. Szóval a magyaroknak mindig mindenki meg akarta mondani, hogy hogyan éljünk. És én a nyolcvanas években arra gondoltam, hogy azért kell megdönteni a kommunizmust még az én életemben bármi áron, mert én nem vagyok hajlandó úgy meghalni, hogy leéltem egy életet, ahol megmondták nekem, hogy én hogyan viselkedjek, hogyan éljek. Ez lehetetlen." Mi ez, ha nem kiállás a szabadságért, a szabad életért? Még csak azt sem lehet megkérdőjelezni, hogy e mondatok szívből jönnek-e. Az pedig külön parádés, hogy Orbán a beszélgetés során mindvégig kiegyensúlyozottan adagolja a házigazdák dicséretét és cinkelését. Ezúttal is nem csupán a magyarság szabadságvágyának kifejezéséről van szó, de az is világos, hogy történelmi félelmeinkben - direkt vagy indirekt módon - a német vonal mindig megjelenik. A Habsburgok és a nácik kapcsán közvetlen a tapasztalás; a kommunizmus ugyan keletről támadt, de a szülőatyja a poroszországi Trierből származik; az iszlám vonatkozásában pedig elmondható, hogy ma már Németországban él Európa egyik legnépesebb muszlim közössége.

 

"És amikor most meg akarják mondani, persze demokratikus körülmények között, hogy milyen legyen a magyar család, hogy milyen legyen az etnikai összetétel Magyarországon, engedjünk be valakiket idegenből, akkor én csak azt mondom: ez ellen harcoltam." Abszolút legitim a párhuzam múlt és jelen között, s muszáj is mindezt megemlíteni, hiszen német földön nem igazán értik a magyar néplélek rezdüléseit. Már csak azért sem, mert történelmünket sem ismerhetik hozzánk hasonló alapossággal. "Magyarországon a szabad élet megválasztása meg a nemzeti függetlenség össze van kapcsolódva. A nemzeti érzés azért pozitív Magyarországon, mert a nemzeti érzés a szabadság maga." Érdekes lehet mindezt a németek általános skizofréniájával hallgatni. Az ő történelmi tapasztalatuk az, hogy a nacionalista büszkeségből eleddig mindig agresszió sarjadt; a 20. század során két világháborút is kirobbantottak, így aztán 77 esztendeje azon dolgoznak, hogy ezt a lehető legteljesebb mértékben elfojtsák magukban. Számukra még megemésztendő a gondolat, mely szerint a nemzeti érzés lehet szelíd és békés; mi több: a szabadság fogalmával is szervesen összekapcsolódhat. Egy biztos: a németek többsége ugyanúgy siratja a hajdanvolt nemzeti öntudatot, mint ahogyan retteg is attól. "Egy német fülnek a national pride valószínűleg egy borzalmas dolognak hangzik. De ettől a vonaltól keletre, amiről beszélek, minden ország azt mondja, hogy az élethez három dolog kell: az anyád, az apád, meg a nemzeted büszkesége. Egyébként nincs élet."

 

"Mi egy szabad világot akarunk hagyni a gyerekeinknek. Ahol megértik, mi az, hogy magyar; megértik azt, hogy én miért éltem, hogy az apám miért élt, a nagyapám miért élt; és ez alapján eldöntik, hogy ők hogyan akarnak magyarok lenni. Ez a magyar elképzelés. Úgyhogy mi a magunk részéről a legfüggetlenebb, legszuverénebb és legszabadabb Magyarországot akarjuk örökségül hagyni a gyerekeinknek." Újabb hangsúlyos kiállás a szabadság mellett, melynek során Orbán kitér az ezt fenyegető veszélyekre is: a nemzeti függetlenség feladására, a migráció igenlésére, illetve a kezelhetetlen mértékű államadósságra, különösen egy európai adósságközösség keretén belül. Ezekkel is nehéz volna vitatkozni: mindhárom olyan lépés, amelyből csaknem lehetetlen visszatáncolni.

 

"Én tolerancia-ajánlatokat szoktam tenni a német kancellároknak, amiket általában vissza szoktak utasítani. Most is azt mondtam, hogy ha tulajdonképpen ilyen jól tudnánk együttműködni, akkor miért nem hagyjuk békén egymást? Ezt modernül toleranciának nevezik. Szóval én értem, hogy Önök mit gondolnak a migrációról, de miért nem engedik, hogy mi meg azt gondoljuk, amit a magyar észjárás szerint gondolni kell? Én nem akarom megvétózni a migrációs szabályokat Brüsszelben. Csak azt akarom, hogy olyan szabályokat csináljanak, ami meghagyja a mi szabadságunkat, hogy ezt a kérdést úgy rendezzük, ahogy mi akarjuk." Itt még a szóhasználat is tökéletes: a tolerancia a liberalizmus egyik kulcsfogalma. Orbán a saját fegyverüket fordítja azok ellen, akik folyton az elfogadásról papolnak. "Nálunk zéró muszlim migráns van. Nekünk nincs multikulturális társadalmunk. És nem értem, hogy miért kéne azzá tennünk magunkat. Jól érezzük magunkat a bőrünkben, köszönjük szépen." Ezek is olyan mondatok, amelyek furcsán és idegenül csenghetnek egy német hallgató számára, hiszen velük már régóta elhitették azt a hazugságot, hogy etnikai sokszínűség nélkül liberalizmus sem létezhet, mi több: ez az emberi jóság és a földi mennyország alapja... Erre jön egy ember, aki higgadtan és minden gyűlölködéstől mentesen elmondja, hogy másként is lehet élni. Nem állítom, hogy Németországban ez nem beszédtéma, sőt! Sokkal meghatározóbb, mint idehaza. Csakhogy nem nyíltan és nem országvezetők szintjén folynak e beszélgetések, sokkal inkább zárt körökben, titkolózva, már-már szégyenkezve. Vagyis nem Orbán gondolatai az újak, hanem az attitűdje; hogy nem kell pironkodnia azért, mert nem ért egyet az ideológiai fősodorral. 

 

"Mi az európai érdek? Az európai érdek nem az, hogy az orosz energiafüggést fölcseréljük egy amerikai energiafüggésre. Mi nem gazdát akarunk váltani. Mi függetlenséget akarunk. Tehát mi azt akarjuk, hogy alternatíváink legyenek. Ha akarunk innen, ha akarunk onnan, ha akarunk amonnan. Ha akarunk Algériából, ha akarunk Katarból, ha akarunk Amerikából, ha akarunk Oroszországból. Ez a mi dolgunk. Tehát nekünk függetlenség kell, nem pedig kiszolgáltatottság. Amit most csinálunk, az az, hogy amerikai függésre váltjuk az orosz függést. Ez persze kényelmesebb, mert az amerikaiak demokraták, szemben az oroszokkal. És ez politikailag talán kényelmesebb nekünk. De nem jó! Nekünk egy jó struktúra kell! Tehát nem az a kérdés, hogy szállítanak-e az oroszok, vagy nem, hanem hogy hány más helyről tudunk még mi szállíttatni. Aztán majd versenyeztetjük őket. Mi vásárlók vagyunk, nekünk az a jó, ha van négy-öt ajánlat az asztalon." A liberális berendezkedés egyik megkerülhetetlen alappillére a piac szabadsága. Ezt is Orbán képviseli, szemben a kontinens szinte minden más vezetőjével. Világos, hogy amit felfest, az jelenleg egy idealisztikus vágyképnek hat, mégis ezt kell megjelölni célként. A magyar kormányfő pontosan érzékeli a realitást: "A baj nem az, hogy orosz gáz meg olaj van, hanem az, hogy nincs más."

 

Természetesen szólásszabadság és őszinte, nyílt kommunikáció nélkül sem létezhet valódi liberalizmus. "Orbán Viktor kíméletlenül őszinte előadása Berlinben" - ez a Youtube videó címe, s amit látunk és hallunk az meg is felel ennek: a miniszterelnök kendőzetlen nyíltsággal beszél Ukrajnáról; a szankciókról, melyeket egyenesen primitívnek nevez; Európa és az Egyesült Államok történelmi gyengeségéről és tekintélyük elvesztéséről; az amerikai elnök felelőtlenségéről; ahogyan Németország hatalmi törekvéseiről is. 1989 június 16-án, Nagy Imre újratemetésén Orbán olyan tisztán és egyenesen szónokolt, ahogy az sokaknak elképzelhetetlen és megdöbbentő volt akkortájt. Beszédét hallgatva sok mindenre gondoltunk, csak arra nem, hogy 33 év elteltével Nyugaton, a szabad világban is épp ilyen idegenül cseng majd az őszinte szó. 

 

Vasárnapi blogbejegyzésében Bayer Zsolt a pódiumbeszélgetés németországi visszhangjáról számol be: "515 kommentárból 511 (!) pozitívan értékelte O.V. álláspontját, öten ütöttek meg negatív hangot, abból egy a műsorvezetőkre vonatkozóan." Ez azért elég ütős, mindenesetre érdemes kiemelni párat a tipikus hozzászólásokból: "Orbán Viktor nagyon okos, diplomatikus, megfontolt politikus. Egészen mostanáig teljesen negatív képem volt róla, hála a médiakultúránknak." Illetve: "Európa egyik legintelligensebb politikusa. Valami ilyesmi teljesen hiányzik a német kormányzati politikából." Továbbá: "Nem tudtam, hogy ennyire jó Orbán, és hogy én is kedvelem őt. Láthatod, mit tett már velem a médiadiktatúránk." És végül: "Nagy tapsot Orbánnak. Alapvetően a Berliner Zeitung bátorságáért is, hogy interjút készített Orbánnal, ami a többi médium Orbán elleni gyűlöletét és agitációját tekintve nem magától értetődő." Ez utóbbi különösen beszédes. Tényleg itt tart ma Németország, hogy bátorság kell hozzá, ha egy médium teret enged a másként gondolkodásnak?

 

És valóban: a Berliner Zeitungot meglehetősen durva támadások érték, amiért meghívta Orbánt. Értjük ezt? A német norma az, hogy csakis egyféle álláspont létezhet... Lehet piszkálni, kritizálni, fekete báránynak tekinteni Magyarországot és vezetőit, ám egy biztos: a liberalizmust aligha kérheti számon rajtunk-rajtuk bárki. A klasszikus szabadelvűség már jó ideje a nemzeti oldalra költözött.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr4717956490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grundigg 2022.10.18. 12:07:04

A hivatkozott Bayer Zsolt már 2018-ban bevallotta egy tiszta pillanatában, hogy már a fülén jön ki a migránsozás. (Ez akkor volt, mikor Bencsik András kifakadt, hogy abba kéne hagyni ezt az elemi iskolai szintű sorosozást. Úgy tűnik, egyesek azóta is az elemi iskolában ragadtak)

Na most ezek után előadni, hogy velünk az a baja a nyugatnak, hogy nem akarunk muzulmán migráncsokat (nyilván a muzulmán migráncsok akarnak minket) - hát ezt én nem értékelném sem kimagasló szellemi teljesítménynek, sem igazságbeszédnek.

"azért kell megdönteni a kommunizmust még az én életemben bármi áron, mert én nem vagyok hajlandó úgy meghalni, hogy leéltem egy életet, ahol megmondták nekem, hogy én hogyan viselkedjek, hogyan éljek. Ez lehetetlen"

Ezen szavak őszinteségét senki nem vonja kétségbe. Orbán Viktor minden tette saját szabadságának, mozgásterének, politikai hatalmának növelését célozza. Éppen ezért semmi köze a liberalizmushoz.

"Mi az európai érdek? Az európai érdek nem az, hogy az orosz energiafüggést fölcseréljük egy amerikai energiafüggésre. Mi nem gazdát akarunk váltani. Mi függetlenséget akarunk."

Árulkodó szavak. Ezek szerint jelenleg nincs függetlenség, ellenben van gazda. Nagy tapsot a szabadság fáklyavivőjének!

"Tényleg itt tart ma Németország, hogy bátorság kell hozzá, ha egy médium teret enged a másként gondolkodásnak?"

Azért jó vastag bőr van annak az arcán, aki Orbán-hívőként, a hazai médiaviszonyok ismeretében ilyet mond.

G. Nagy László 2022.10.18. 12:23:12

@grundigg: Bayer a most vasárnapi showban azt is bevallotta, hogy szinte már szégyent érez amiatt, hogy ugyanazokat kell elmondania századszorra is az elmebeteg balosok kritikájaként. Ez ilyen. Amíg a baloldali gondolkodás nem találja meg a maga tisztességes és vállalható irányát - lásd pl. Schiffer András idehaza -, addig ugyanazok a problémák maradnak napirenden, melyekre nincsenek más válaszok, mint a liberális-konzervatív oldal válaszai.

MEDVE1978 2022.10.19. 00:19:31

"én a nyolcvanas években arra gondoltam, hogy azért kell megdönteni a kommunizmust még az én életemben bármi áron, mert én nem vagyok hajlandó úgy meghalni, hogy leéltem egy életet, ahol megmondták nekem, hogy én hogyan viselkedjek, hogyan éljek. Ez lehetetlen."

Két dolog jut erről az eszembe. Az első az emberi agy és az emlékezés csodálatossága. Az emberi emlékezéskutatás mára eljutott oda, hogy az emlékek képződését és megmaradását tudja magyarázni. Az emlék először még mint kép vésődik be, de utána ez a kép egyre halványul, amikor felidézzük és egy verbális emlékezés pótolja ezt. Kb. tudjuk és a felidézéskor le is tudjuk írni, hogy mi volt akkor ott azon a helyen. Egy idő után azonban a verbális emlékezés válik dominánssá. Ez az oka annak, hogy életünk első két évéből általában nem tudunk visszaidézni emlékeket. A pici baba ugyanis emlékszik a szép piros játékra, de magában nem tudja ezt leírni. Így, mivel a kép gyorsan felejtődik, gyorsan el is felejti.
Namármost az emlékezés viszont szubjektív folyamat, tehát amikor felidézzük az emléket, akkor meg is változtatjuk, kihangsúlyozzuk egyes részeit. Általában azokat a részeit, amelyek a világképünket, az emlékkel kapcsolatos érzelmeinket kifejezik. Így írjuk át az emlékeinket.

Szinte biztos, hogy Orbán Viktor a nyolcvanas években nem ezt gondolta. A vágyakozás azzal kezdődik, amit minden nap látunk, mondta Hannibal Lecter. Ez úgy jön ide, hogy a nyolcvanas évek bárkije (talán a holdkóros TGM-eken kívül) a rendszert tartósnak és realitásnak látta, hiszen az is volt 40 éve. Ezért a vágya nem egy elrugaszkodott dolog (a rendszer megbuktatása) volt, hanem a reformja vagy korábban az abban való érvényesülés. Ezért volt KISZ-es Orbán és ezért volt MSZMP Társadalomkutató Intézet tagja Kövér László. Persze ez nem bűn, inkább kamu úgy emlékezni erre, hogy "mi márpedig mindig szabadságharcosok voltunk".

A többi szép szóvirág, lehet benne mindenféle igazságokat is találni.
Amivel nyilván célba talál az energiafüggetlenség kérdése és annak rossz EU megközelítése, illetve az EU felvilágosult radikalizmusa.

G. Nagy László 2022.10.19. 00:55:37

@MEDVE1978: Amit leírsz, mint pszichológiai folyamat, természetesen nem alaptalan. Viktor esetében azonban ismerjük a pályáját, ismerjük a jelentős beszédeit, számos interjút visszanézhetünk a neten, számos könyvet írtak már róla - szóval tudható, miként gondolkodik, miként gondolkodott. Számomra hiteles az állítás, mely szerint a nyolcvanas években arra gondolt, hogy meg kell dönteni a kommunizmust bármi áron. Kívülről vagy belülről - ez már csupán módszertani és reálpolitikai kérdés.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.19. 08:44:49

"Tényleg itt tart ma Németország, hogy bátorság kell hozzá, ha egy médium teret enged a másként gondolkodásnak?"

Talán ez ennek a szintén "kíméletlenül őszinte" posztnak a legütősebb mondata - leszámítva természetesen az Orbántól idézetteket.

Te sajnos Németországban nem vagy annyira ismert, mint Orbán, veled nem fog interjút készíteni egy német országos lap. Kár, mert valakinek egyszer a német közvélemény agymosott részének a képébe kellene vágnia, hogy a német császár meztelen. Valakinek, akit - ellentétben egy német közszereplővel - az ezt követő meghurcoltatás nem tud tönkretenni.

nemecsekerno_007 2022.10.19. 08:51:10

Sajnos kiépült egy Matrix a maga programozott valóságával.
Ez lett a szép reményekkel induló internetből és a vagány IT cégekből.
Ugyanúgy korrumpálódtak mint korábban az olajcégek.
Nem is értem, hogy hagyhattuk egy ilyen ilyen kis gömböcöt a fejünkre nőni.
Azért talán mert ezzel néhányan pénzt keresnek?!

nemecsekerno_007 2022.10.19. 08:54:19

@MEDVE1978: A szép szóvirágok inkább a haladó baloldal sajátja bár én inkább szómágiának nevezném.
Olyan az egész mint egy Népszava vezércikk 74-ből.

Boldeone2 2022.10.19. 09:05:27

Nekem teljesen más jut eszembe erről az Orbán beszèdről...Fogalmazhatnèk úgy is: Orbán maga a populizmus kvintesszenciája. Kèpes rá, hogy egyszerű, közèrthető szólamokkal a maximális mèrtèkben manipulálni tudja a közönsègèt. Olyan, mint Cipolla, a nagy varázsló, aki mutatványaival és beszédével mindig megnyeri magának az embereket
Orbán szemèlyèben egy önreflexióra-, önmaga tevèkenysègènek reális èrtèkelèsère kèptelen embert látunk.
A fő eszköze a demagógia, a világ profán leegyszerűsítèse jóra- rosszra, az emberi közössègeket homogèn masszakènt kezelve. A fèligazságok, fals törtènelmi párhuzamok, nèhol nettó butaságok keverèkèből megformált hamis konklúziók
Orbánnak csak a saját politikai közössège nevèben kellene beszèlni, mert az ország lakosságának jelentős rèsze- azon belül leginkább a budapesti, nagyvárosi polgárság, az èrtelmisègi elit - a legjevèsbè elègedett a kormányzásával
Leginkább az elitnek , azoknak az embereknek van elege belőle, akik átlátnak ezen körmönfont , populista politikán , csak a Fidesz által kièpített emberekre erőltetett ideológiai burok olyan erős , amit nehèz áttörni az igazságnak...
Magyarország messze nem liberális ország , nem is plurális demokratikus
Ez egy beteg demokrácia, vagy hibrid rezsim már: egy állampárt hazug propaganda- narratívái uralják a közgondolkodást, erre van felèpítve az egèsz ország, ugyanúgy nèpet nevelnek, mint a többi monolit rendszer..Sem a fèkek ellensúlyok rendszere nem működik, sem a parlament ( rendeleti kormányzás, rendkívüli jogrend )
Valójában egy szűk elit hatalom-kisajátítását látjuk, Crony- kapitalizmust
Nincs olyan demokrácia èrtèkelèsi szempont, amely alapján teljes demokrácia lenne Magyarország
Ami pedig a legfontosabb : miért van az, hogy az ország egyik fele úgy érzi , ez egy pártállami rezsim ??????
Valami itt nagyon nincs rendben!

Ozsetan 2022.10.19. 09:06:40

Most láthatjuk, milyen problémát jelent az, hogy a középfokú oktatásban nem kötelező olvasmány sem az 1984, sem a Kazohinia. (Különösen az utóbbi Behinia fejezete.) Az un. "liberalizmus" - más szóval a kazo - alapvető problémája: hogyan próbáljuk álláspontunkat úgy érvényre juttatni, hogy annak egyértelműsége mások számára úgy legyen nyilvánvaló, hogy saját nézeteik tarthatatlanságát felismerjék. A török, osztrák, német, orosz példával is az a baj, hogy helyette orbán-köri nézeteket kellene maradéktalanul elfogadni. Ráadásul olyanokat, amelyek tipikusan új beszédként fogalmazódtak. Az sem ártana, ha a világháború utáni nemzetközi és európai emberi jogi egyezmények részei lennének a kötelező tananyagnak, rávilágítva arra is, hogy sajnos ezeket még soha egyetlen részes állam sem tartotta be. Ahány állam, annyi értelmezés, hasonlóan a vallások szent könyveihez. Nagyon úgy tűnik, kell egy újabb világégés ahhoz, hogy az emberiség ismét észhez térjen, rádöbbenve, hogy a Föld előbb utóbb csak egyetlen társadalom túlélésére alkalmas. Nem lehetne ezt világégés nélkül megvalósítani?

birkamenet 2022.10.19. 09:07:09

Orbán a társadalom LEGOSTIBÁBB birkáinak politizál. Ezt az sgymosott, értelmi fogyatékos népséget arra is rá tudja venni, hogy örömünnepnek élje meg amikor putyin gazdája ledobja az atombombát a családjára.
Mert ez mind nemzeti érdek.

Boldeone2 2022.10.19. 09:15:44

Orbán valójában egy tekintèlyelvű vezető. Liberális az orbáni attitűdökkel nem is lehetne, hiszen a liberálisok nem akarnak nemzetvezetők lenni, de nem kínálnak közös ès egysèges víziót sem a társadalomnak , ideológiai burkot sem èpítenek az emberek körè

Orbán több tíz èves kormányzati ciklusokban gondolkodik, ez megint messze áll a liberalizmustól. A liberális be tudja látni önmaga korlátait , kèpes valamennyi önreflexióra

Orbán mindent a cèlnak rendel alá, a cèl pedig a hatalom megtartása minden áron ...

chrisred 2022.10.19. 09:15:44

Téveszme összekeverni a nemzeti függetlenséget/szuverenitást a liberalizmussal. Az nem liberalizmus, ha az államhatalom képviselői szabadon beszélhetnek.

Boldeone2 2022.10.19. 09:17:21

@birkamenet: A goebbelsi propaganda eluralkodása minden, csak nem liberális ....

G. Nagy László 2022.10.19. 09:19:26

@chrisred: @Boldeone2: Nem állítom, hogy a 2022-es Orbán Viktor a klasszikus liberalizmus legfényesebb állócsillaga. Ám azt nagy határozottsággal mondom, hogy az orbáni Magyarország lényegesen közelebb áll ehhez az ideához, mint Németország, vagy az EU. Tévednék?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.19. 09:30:07

@chrisred:

"Az nem liberalizmus, ha az államhatalom képviselői szabadon beszélhetnek."

Akkor te is az államhatalom képviselője vagy, hiszen szabadon beszélhetsz, szabadon bírálhatod az államhatalmat.

Avagy elvakultságodban nem vagy képes elismerni, hogy Magyarországon nem kell bátorság ahhoz, hogy az ellenzéki média az államhatalom által képviselttől gyökeresen eltérő véleményt hangoztasson.

Magyarországon teljesen normális és megszokott, hogy a média szabadon ismertesse és terjessze a nyugat-európai liberális fősodor nézeteit és bírálhassa az államhatalom nézeteit. Úgy látszik, Németországban bátorság kell a liberális fősodortól eltérő vélemények megszólaltatásához. A tolerancia és a véleménynyilvánítási szabadság nagyobb dicsőségére, versteht sich.

arthurthedent 2022.10.19. 09:34:59

"Aztán jöttek a Habsburgok, akik megmondták, hogy milyen a jó keresztény. (Katolikus, ez a válasz.)"

És mi van, ha én is meg akarom magamnak tartani a választás szabadságát? Mi van, ha én nem akarok keresztény lenni, hanem a vallástól megszabadulva, valllás mentes életet akarok élni?

Merthogy nekem nem a Habsburgok mondják meg mit kell hinni, nekem a magyar kormány próbálja megmondani milyen istenbe kell hinni, milyen családban kell élni, mit kell gondolni másokról, mit kell érezni másokkal kapcsolatban.

Ha már toleranciát hirdet a magyar kormány, akkor nem egy másfajta intoleranciát kellene építeni, nem kellene simán lecserélni a brüsszeli intoleranciát a fidesz intoleranciára, nem?

G. Nagy László 2022.10.19. 09:39:29

@arthurthedent: Szerintem neked senki nem mondja meg, hogy milyen istenben higgy. Ahogy nekem sem. Lásd: a magam részéről csont fideszes vagyok, mégis több tucatnyi posztot írtam már, amely a kereszténységet kritizálja. A következő is ilyen lesz :)

arthurthedent 2022.10.19. 09:43:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az nem liberalizmus, ha az államhatalom képviselői szabadon beszélhetnek."

"Akkor te is az államhatalom képviselője vagy, hiszen szabadon beszélhetsz, szabadon bírálhatod az államhatalmat."

A logika még mindig nem az erősséged. A csávó nem állította, hogy CSAK az államhatalom képviselői beszélhetnek szabadon. Azt állította, hogy attól még, hogy az államhatalom képviselői szabadon beszélhetnek nem lesz liberalizmus vagy szabadság.

Valóban, szabadon beszélhetünk. Attól még egy keresztény állam nem lesz liberális. Az országot két, kimondottan vallási alapokra helyezkedő párt irányítja, az alkotmányba beírták, hogy magyarország keresztény, a döntéseiket rendre kereszténységre épülő érvekkel magyarázzák. Nincs olyan, hogy keresztény liberlizmus, ergo a magyar állam liberalizmusa legjobb esetben is csak erősen korlátozott.

Ami liberlizmus van, ami tolerancia van magyarországon azt a keresztény egyház ellenébe, azzal ellentétes erők biztosítják. Nem a keresztények, nem a keresztény egyház és nem a keresztény állam.

Ekrü 2022.10.19. 09:48:17

@Boldeone2:
"mert az ország lakosságának jelentős rèsze- azon belül leginkább a budapesti, nagyvárosi polgárság, az èrtelmisègi elit - a legjevèsbè elègedett a kormányzásával"- Ez egyedül a belpesti értelmiségi elit nagy részére igaz. Az ország lakosságának jelentős része most szavazott negyedszerre 2/3-ot Orbánnak. Az a ti bajotok, hogy azt hiszitek, azért mert valakik zajosak, akkor biztos, hogy ők vannak többen. Ezt állítottátok Nagy Blankánál, Puklinál, de emlékezhetünk a FreeSZFE cirkuszokra Szurdi mittudomkivel , most meg éppen Palya elvtárs a megváltó. Mindegyik után jött nektek a pofára esés az egyre nagyobb 2/3 személyében. Ez , ha így folytatjátok 2026-ban sem lesz másképp.
"miért van az, hogy az ország egyik fele úgy érzi , ez egy pártállami rezsim ??????"- Először is nem a fele. A 8 millió szavazóból mindössze 1,8 milla szavazott az ellenzékre , ez messze nincs 50%. Ráadásul ennek az 1,8 millának is az a fele amelyik élt az előző rendszerben pontosan tudja, hogy ez mekkora baromság, csak éppen jól hangzik, lehet vele hergelni. Tudod mi a pártállami rezsim? Amikor magukat másnak valló/hazudó pártok (szoci, konzervatív) elindulnak külön egy választáson, majd a választás végeztével lepaktálnak egymással a választók feje felett. Ugyanis ez esetben tök mindegy ,hogy kire szavazol vagy ,hogy egyáltalán szavazol-e végeredményben mindig ugyanazok fognak diktálni.

arthurthedent 2022.10.19. 09:48:53

@G. Nagy László: "Szerintem neked senki nem mondja meg, hogy milyen istenben higgy."

Neked nem, de a gyermekeidnek jó eséllyel megmondják. Az iskolában. Az én adómból, amit arra szednek, hogy TUDÁST adjanak a következő generációnak és nem arra, hogy HITET neveljenek beléjük.

"Ahogy nekem sem."

Az egyház soha nem mondta meg, hogy milyen istenben kell hinned. Régebben pölö azt csinálták, hogy aki valami mást hitt, arra azt mondták, hogy megszállta az ürdög és elégették. De nem mondták meg neki, hogy mibe higgyen. Megmentették a lelkét.

A keresztények úgy gondolják, hogy isten szabad akaratot adott, nem mondja meg senkinek, hogy melyik istenbe higgyen. Egyszerűen csak pokolra küldi azokat, akik történesen nem jó istenbe hisznek.

"Lásd: a magam részéről csont fideszes vagyok, mégis több tucatnyi posztot írtam már, amely a kereszténységet kritizálja. A következő is ilyen lesz :)"

És hány törvényt írtál? Hány általános iskolai tananyagot? Hány parlamenti képviselőd van, aki úgy gondolkodik mint te? Hány ateista ül a kormányban?

Mert tudod az ország fele ateista, a kormányban meg 100% keresztények ülnek.

Boldeone2 2022.10.19. 09:50:26

@G. Nagy László: Fel kell tenni a kèrdèst:

- Működik - e pártok egyenlő versenyèn ès váltógazdálkodasán alapuló rendszer?
Szerintem nem. A politikai verseny nem egyenlő feltètelek között zajlik, ebből következően nincs hatalmi körforgás sem

A másik kèrdès: feladata egy liberális kormánynak - tegyük fel az Orbán - kormány az - a társadalom "megmèrnökösködèse"?
Egyrèszt ideológiai oldalról , másrèszt , jövőkèp adása a társadalomnak....

A legfőbb kerdèsem viszont ez: Uralkodhat- e az a szèles körben elterjedt percepció Magyarországon, hogy itt nem igazán van jól működő demokrácia?
Vajon az átlag holland is azt èrzi, hogy nem lehet hatalmat váltani?
Szerintem nem.

arthurthedent 2022.10.19. 09:56:23

@Boldeone2: "- Működik - e pártok egyenlő versenyèn ès váltógazdálkodasán alapuló rendszer?"

Ugyan már, hol van olyan, hogy "egyenlő verseny meg váltógazdálkodás"? Ne viccelj, mikor volt nyugateurópában váltógazdálkodás meg egyenlő verseny?!

Európában baloldali, szocialista kormány van mindenhol. Ha valaki megkérdezi, hogy "ugyan már, biztos, hogy jó volt nekünk beengedni egymillió afrikait", akkor többen elájulnak a tévében és egyből szélsőjobboldali nácifasiszta lesz az illető.

birkamenet 2022.10.19. 09:57:03

@G. Nagy László:

Nézzétek meg a Schiffert, a Hirhamisitó TV semmi idö alatt betörte, az egészséges ösztöneit kimosta belőle és 95%-os NER jobbággyá silányitotta.

5% erőtlen ellenzékieskedést meghagytak neki, mer há ugye ennyi azért mégiscsak kell, hogy amikor berakják a Hirhamisitó TV alázó műsoraiba, akkor egyrészt hadd ámitsa magát hogy mint ellenzêki, neki legalább sikerült beszivárognia a propaganda tv-be, másrészt hadd lássa a világ, hogy az ellenzéknek egy épkézláb embere meg gondolata sincsen.

arthurthedent 2022.10.19. 10:01:33

@Ekrü: "Ez egyedül a belpesti értelmiségi elit nagy részére igaz. Az ország lakosságának jelentős része most szavazott negyedszerre 2/3-ot Orbánnak."

Ami igaz, csak nem kellene túl messze menő következtetést levonni belőle. Különben úgy jársz mint a tápiópicsányi tanítóbácsi, aki 23 év általános iskolás matek tanítás után elhitte magáról, hogy mindenkinél okosabb.

Boldeone2 2022.10.19. 10:05:24

@Ekrü: Az ország lakosságának jelentős része most szavazott negyedszerre 2/3-ot Orbánnak. "

- Ahogy Putyint is hasonló arányban támogatták, sőt, Kim Dzsong Unt majdnem a 100%!
Mindez èppen azt mutatja, hogy nem egy plurális társadalomban èlünk!
Hazug narratívákkal manipulálja a rezsim a társadalmat : " MZP háborúba viszi az országot "

Amikor magukat másnak valló/hazudó pártok (szoci, konzervatív) elindulnak külön egy választáson, majd a választás végeztével lepaktálnak egymással a választók feje felett. "

- Itt egyedül Orbán az, aki eddig magát mindig másnak mondta magát: a KISZ- től elindulva , a Liberális Internacionálè alelnökèn át volt már minden . Ma pedig az európai szèlsőjobb vezèralakja, illiberális
Neki mindegy , csak a pillanatot uralja!

Ez ellenzèki pártok együttműködèse kènyszer, Orbán alakította át ilyen formára a választási rendszert . Gyakorlatilag nem lehet legyőzni

Mèg egy dolog : MZP , Karácsony, Hadházy, nem beszèlve Donát Annáèkról mèg felnőttek sem voltak a rendszerváltaskor, a Fidesz viszont tele van piszkos múltú pártállami figurákkal! Vagyis : befoghatod!

A Fidesz egy államrezsimet èpített, pártállami rendszert!

Boldeone2 2022.10.19. 10:09:30

@arthurthedent: Ugyan már, hol van olyan, hogy "egyenlő verseny meg váltógazdálkodás"?

- A tènyek azt mutatják, hogy Nyugat- Európában nincsenek erőskezű vezetők, a politikai hatalom törèkeny , a választási rendszer szinte mindenütt jóval arányosabb...

Európában baloldali, szocialista kormány van mindenhol. "

- A nagy túrót! Ennek nèzz utána jobban!

grundigg 2022.10.19. 10:11:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Úgy látszik, Németországban bátorság kell a liberális fősodortól eltérő vélemények megszólaltatásához. A tolerancia és a véleménynyilvánítási szabadság nagyobb dicsőségére, versteht sich."

És mégis miből látszik úgy? Mitől kell félnie a Berliner Zeitungnak? Hogy holnap különadót vetnek ki rá, a konkurenciát teletömik állami hirdetésekkel, aztán a veszteségessé váló lapot megveszi Olaf Scholz gázszerelője? Ettől aligha, hisz az maga lenne a szabadság és a liberalizmus. De akkor mitől? A kritikától? A kritika mint a szólás- és sajtószabadság ellensége?

nemecsekerno_007 2022.10.19. 10:17:28

@grundigg: Propagandával szemben elken-propaganda kell, így működik a világ.

Azt csak a Csillámpónik hiszik, hogy a cél a Világbéke.

arthurthedent 2022.10.19. 10:18:40

@Boldeone2:
"Európában baloldali, szocialista kormány van mindenhol. "
"- A nagy túrót! Ennek nèzz utána jobban!"

Fogalmad sincs a világról, egyszerűen csak benyögöd, hogy "de nem", mindenféle árv nélkül.

Az egész európai kontinensem minden egyes országban a GDP körülbelül felét beszedi az állam és az állam költi el. Mi ez, ha nem államszocializmus? Ez lenne a kapitalizmus?! Ne már!

G. Nagy László 2022.10.19. 10:22:36

@grundigg:

"És mégis miből látszik úgy? Mitől kell félnie a Berliner Zeitungnak?"

Nézd, már az az általános sajtóvisszhang, hogy nem szabadott volna teret engedni Orbánnak, önmagában is beszédes. A magyar balos sajtóról baromi sok rosszat el tudnék mondani. De ha történetesen itt járna például Erdogan, és valamely jobbos médium meghívná egy beszélgetésre, aligha kifogásolná bárki. Még a vérvörös Telexnek sem lenne gondja azzal, hogy a beszélgetés létrejött.

Irgalmatlan gáz van Németországban ilyen téren, de nem muszáj észrevenni.

arthurthedent 2022.10.19. 10:25:16

@Boldeone2: "A tènyek azt mutatják, hogy Nyugat- Európában nincsenek erőskezű vezetők"

Ja, ez vicces. Amikor Merkel odaállt Orbán mellé és mindenki ezzel jött, hogy Orbán az erős kezű vezető, mert a diktatúrában erős kezű vezetők vannak.

Így néz ki egy erős kezű vezető?
azonnali.hu/userfiles/6/4/64121def12be3da9839942d9d0b1089b.jpg
www.economist.com/img/b/834/469/90/sites/default/files/images/2015/05/articles/main/20150530_blp905.jpg

Ma aurópában ki lett mondva, hogy Orbán nem jó ember, az rúg bele, aki akar. Ha igaza van, ha nincs, bármit meg lehet vele tenni. Mert így működik a liberálfasizmus.

arthurthedent 2022.10.19. 10:27:36

@G. Nagy László: "Irgalmatlan gáz van Németországban ilyen téren, de nem muszáj észrevenni."

Németországban majdnem minden tekintetben irgalmatlan gáz van. Csak ott nincs, ahol kellene, a csövekben. :)

Annyire tehetetlenek lettek, már egy tankot nem képesek küldeni ukrajnának. Döntésképtelenség, t.ketlenkedés, taknyolás.

birkamenet 2022.10.19. 10:43:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Kár, mert valakinek egyszer a német közvélemény agymosott részének a képébe kellene vágnia, hogy a német császár meztelen"

Egyszerűen kifogyhatatlan a fiderrnyák tábor a világról semmit nem tudó, zsákfalusi IQ- jú szektatagokból, akik Európa utolsó diktatúrájában, agymosott, semmire nem vitt cselédként szünet nélkül hazudják másokra mindazt a szellemi, társadalmi, gazdasági nyomort, amelyikben valójában ők élnek.

Oszt még csodálkozik ez a milliónyi agymosott csőcselék, hogy éppenséggel saját maguk nem viszik soha semmire a történelemben. Ilyen birkák kellenek orbánnak!

Boldeone2 2022.10.19. 10:44:33

@arthurthedent: Fogalmad sincs a világról, egyszerűen csak benyögöd, hogy "de nem", mindenféle árv nélkül

Először te állítottál valamit , ami nettó hazugság! Ezt állítottad :

Európában baloldali, szocialista kormány van mindenhol"

- Akkor nèzzük sorra: Az Egyesült Királyságban a toryk kormányoznak
Görögorszagban a jobboldali-konzervatív Új Demokrácia, Ausztriában a Nèppárt
Csehországban szintèn konezervatív- liberális kormány van. Lengyelországban a Pis
A többinek nèzz utána magad!
Butaságokkal házalsz , nicktolvaj!

Boldeone2 2022.10.19. 10:53:13

@arthurthedent: Mert így működik a liberálfasizmus."

- Így a fasizmus működik! Nincs olyan , hogy " liberálfasizmus " az eleve egy oximoron kifejezès!
Először Habermas találta ki a kifejezèst , "linke fasizmus", ezt forgatta ki a szèlsőjobb ès kezdte el használni a liberálisok dehumaniálására

Orbán pedig saját jogon, megèrdemelten lett politikai pária az európai nagypolitika színpadán!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.19. 10:54:11

@arthurthedent:

Te állsz hadilábon a magyar mondatképzéssel. Neked törvény- és jogszabályszövegek megfogalmazásával kellene foglalkoznod: azok vannak pont olyan trehányul és bizonytalan, több értelmezést megengedően megfogalmazva, mint a te szóban forgó kijelentésed.

Ha már logikára hivatkozol, akkor fogslmazz egyértelműen és világosan. Persze akkor nem generálhatnál sehová nem vezető, meddő vitákat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.19. 10:59:42

@arthurthedent:

"Ami liberlizmus van, ami tolerancia van magyarországon azt a keresztény egyház ellenébe, azzal ellentétes erők biztosítják"

Ebben viszont egyetértek veled. Pontosabban egyetértenék, ha bármely egyháznak lenne Magyarországon bármekkora értékelhető hatalma. De szerencsére nincs, és ezt hívő római katolikusként írom.

Mellesleg minden demokrácia és szabadságjog alapvető előfeltétele a minden ideológiától, így a vallástól való mentesség.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.19. 11:03:52

@arthurthedent:

"Nincs olyan, hogy keresztény liberlizmus"

Egyetértek.

"ergo a magyar állam liberalizmusa legjobb esetben is csak erősen korlátozott."

Mivel az előbb állítottad, hogy "nincs olyan, hogy keresztény liberalizmus", ergo ilyen Magyarországon sincs. Logika, capisce? Logika!

birkamenet 2022.10.19. 11:27:25

@Ekrü:

Kétségkjvül igazad van, hogy a feudális genetikájú 80%-nyi zsákfalusi vidéki ellenében a fővárosi és még néhàny nagyobb vàrosnyi felvilágosult értelmiségi soha nem fog tudni hatalomba juttatni nyugati értékszemléletű kormányfőt.

Ezért van az összes ellenzéki párt meg tüntetés eleve bukásra itélve, mivel azt hiszik, hogy a vàrosi felvilágosodást majd a vidéki, a mindennapos fidernyák agymosäsban lebutitott gombák megértik és támogatják.

Há ez lesz a soha napja. Rendszert csak az tud majd váltani, akinek a pártja ott van a 80%-nyi vidéken és rendszeres megjelenése van a gombáknál.

arthurthedent 2022.10.19. 11:28:30

@Boldeone2: "Európában baloldali, szocialista kormány van mindenhol"

- Akkor nèzzük sorra: Az Egyesült Királyságban a toryk kormányoznak
Görögorszagban a jobboldali-konzervatív Új Demokrácia, Ausztriában a Nèppárt
Csehországban szintèn konezervatív- liberális kormány van. Lengyelországban a Pis
A többinek nèzz utána magad!"

Attól még, hogy egyes pártok jobboldalinak vallják magukat nem lesznek jobboldaliak. Ott a Jobbik, végig nemzeti szocialista baloldali politikát folytattak, miközben végig szélsőségesen jobboldalinak nevezték őket.

Egy országban, ahol a GDP felét újraelosztja a kormány mindenféle, főleg szociális kiadásokra nyilván szocialista azaz baloldali a kormány.

"Butaságokkal házalsz , nicktolvaj!"
Nem vagyok nicktolvaj és te beszélsz butaságokat. :)

arthurthedent 2022.10.19. 11:30:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Mivel az előbb állítottad, hogy "nincs olyan, hogy keresztény liberalizmus", ergo ilyen Magyarországon sincs. Logika, capisce? Logika!"

Nem azt állítottam, hogy magyarországon nincs keresztény liberalizmus, azt állítottam, hogy magyarországon csak erősen korlátozott liberalizmus van.

1) Nincs keresztény liberalizmus, a kereszténység értékrendje ellenkezik a liberális értétekkel.
2) A magyar kormány azt állítja, hogy magyarországot keresztény értékek alapján kormányozza.

Ergo: Magyarországon nincs liberlizmus.

Érted?

arthurthedent 2022.10.19. 11:35:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ebben viszont egyetértek veled. Pontosabban egyetértenék, ha bármely egyháznak lenne Magyarországon bármekkora értékelhető hatalma. De szerencsére nincs, és ezt hívő római katolikusként írom."

A hatalom nem csak úgy működik, hogy valaki ráderőlteti az akaratát. A keresztény egyházaknak igen komoly hatalma van magyarországon. Anyagi eszközökkel, a gyermekek nevelésével, a politikusok befolyásolásával, az emberek irányításával. Vagyonnal, tekintéllyel, azzal, hogy szinte bármit mondanak azt tabuként lehet tekinteni.

A törvény mondja meg, hogy az azonos neműek nem házasodhatnak. A törvényt a kormány hozza. Azt, hogy ilyen törvényt kell hozni az egyház mondja nekik.

"Mellesleg minden demokrácia és szabadságjog alapvető előfeltétele a minden ideológiától, így a vallástól való mentesség."

Igen, csakhogy magyarországon nem mentes tőle. Nagyon nem.

birkamenet 2022.10.19. 11:49:13

@arthurthedent:

Mi van fake news huszár, nem ért el a hir, hogy Németországnak már van annyi gáza és gáz és egyéb energia szállitási szerződése, hogy erre a télre nem lesz gondja.

Ellenberger s ruszkik télen egymást fogják felzabálni, ha húst akarnak enni.

arthurthedent 2022.10.19. 11:58:40

@birkamenet: "Mi van fake news huszár, nem ért el a hir, hogy Németországnak már van annyi gáza és gáz és egyéb energia szállitási szerződése, hogy erre a télre nem lesz gondja."

Szerintem te elvesztetted a fonalat valahol. Viccelődtem azon, hogy gáz van, csak a csövekben nincs, de azért ebből nem kellene arra következtetned, hogy németországnak van vagy nincs elég tartaléka.

A probléma az, hogy németország iszonyatosan sokat hezitál ukrajna megsegítésén. Lengyelország folyamatosan ezen élcelődik, hogy egyszer megszavazzák, hogy küldenek fegyvereket, egyszer meg visszatáncolnak. A belső politikai ellentétek gyakorlatilag cselekvőléptelenné tették németországot, le van bénulva.

"Ellenberger s ruszkik télen egymást fogják felzabálni, ha húst akarnak enni."

Sajnos európa ezerrel beszél a szankciókról, miközben vadul üzletelnek az oroszokkal. Oroszország nagy bajban van, de már régen megomlott volna, ha az eu komolyan veszi a szankciókat, de erről szó sincs és ez a szerencsétlenkedés elsősorban a németek miatt van.

A moszkvai szupermarketek még tele vannak eu árukkal.

chrisred 2022.10.19. 12:11:16

@G. Nagy László: Nem tudom, azért a mostani magyar államhatalom elég messze áll az éjjeliőr állam eszméjétől. Ami persze természetes, a klasszikus liberalizmus vegytiszta, XIX. századi formája a polgári társadalom jelen állapotában már élhetetlen társadalmat eredményezne. Ugyanez igaz az egyéb polgári társadalmi eszmerendszerekre, a konzervativizmusra vagy a szociáldemokráciára is.

chrisred 2022.10.19. 12:12:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Fogalmam sincs, miről írsz, de semmi köze sincs az én kommentemhez, szóval feltételezhetően megint szalmabábozol.

birkamenet 2022.10.19. 12:13:52

@arthurthedent:

Forditva ülsz a lovon te NERhülyitett bulgár birka. Európában mindenhol jobbos kormány van, akik nem közősködnek a te neonáci orbani fidesseddel.

A te fidesseddel csak putyin meg az általa pénzelt meg beszervezett európai neonácik közösködnek, Berluszkóni, Meloni, Szarvinni, Löpen, AFD stb. Hàt ezeknek a putyinista neonáciknak mindenki balos, meg a fehér faj kiirtója.

arthurthedent 2022.10.19. 12:18:06

@birkamenet: "Forditva ülsz a lovon te NERhülyitett bulgár birka. Európában mindenhol jobbos kormány van, akik nem közősködnek a te neonáci orbani fidesseddel."

Összekeversz valakivel, a bircával. Épp az imént írtam, hogy mennyire zavar a szekuláris állam hiánya, mennyire nem csípem, hogy kizárólag keresztények kerülhetnek a hatalom közelébe, annak ellenére, hogy az ország fele ateista. Úgy hangzik mintha a birca írta volna? :D

"Hàt ezeknek a putyinista neonáciknak mindenki balos, meg a fehér faj kiirtója."

Ezek alapján putyinistának nézik ki?
wagmg.blog.hu/2022/10/19/orban_sem_erti_putyint

Nyugodtan olvasgasd a többit is, elég sokat összeírkáltam az orosz helyzetről...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.19. 12:24:38

@arthurthedent:

"Nem azt állítottam, hogy magyarországon nincs keresztény liberalizmus"

Akkor szerinted van?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.19. 12:25:37

@chrisred:

"Fogalmam sincs, miről írsz"

Akkor fogalmatlan vagy.

birkamenet 2022.10.19. 12:25:55

@arthurthedent:

Akkor végülis van elég gázuk a németeknek vagy nincs?

Scholz fosott effektive támogatni Ukrajnát a német történelem miatt, Baerböck viszont teljesen más állásponton volt. Lengyelo nehézfegyvert meg repülőket is szállitott volna Ukrajnának, de az EU-USA-UK szövetség fosott, hogy ezzel magasabb szintre emelkedne a háború. Orbán meg nem támogatja az ukrán honvédelmi háborút, viszont nagyban pénzeli putyint a gáz és olajonszállitásokon keresztül.

Na akkor ki az aki helyből a legretardáltabb ország ezek között?

birkamenet 2022.10.19. 12:29:20

@arthurthedent:

És mit kéne kommentálnom a linkjeidhez?

Almandin 2022.10.19. 12:31:55

@Boldeone2: Orbán egy köpönyegforgató. Volt már minden a kommunistától a liberálison, konzervatívon át a majdnem szélsőjobboldali populistáig. Ő a hatalomba szerelmes, szerintem nincsenek elvei, mindig úgy beszél, hogy kapjon elég szavazatot. Jó ideje a műveletlen vagy félművelt, autoriter gondolkodású primitív tahók kegyeit keresi, azok szája íze szerint beszél.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.19. 12:35:01

@arthurthedent:

"A probléma az, hogy németország iszonyatosan sokat hezitál ukrajna megsegítésén."

Sajnos nem heziták eleget, miközben egyre közelebb sidródik ahhoz, hogy a háború aktív részese legyen, lásd nehézfegyverek küldése. Eközben az ukránokat követve elzárkóznak minen diolomáciai próbálkozástól. Pedig beláthatnák, hogy ez a háború csak kompromisszummal fejeződhet be, amelyben az oroszok is kapnak annyit, hogy arcvesztés nélkül befejezhessék.

Talán te is tudod, hová vezet a diplomácia teljes mellőzése, a kompromisszumképtelenség à la Zelenszkij. Nem, nem Oroszország kapitulációjához, hanem a 3. világháborúhoz.

Engem nem nagyon izgat már, a 93 évemmel már nem sokat veszítek.

arthurthedent 2022.10.19. 12:35:55

@birkamenet: "Akkor végülis van elég gázuk a németeknek vagy nincs?"

Az a kérdés, hogy mire? Elég, de mire? Meddig? Honnan tudnám? Honnan tudnám, hogy mennyi gázuk van, mennyire hajlandóak takarékoskodni, milyen hideg lesz? Honnan tudnám, hogy meddig tart ez a lehetetlen állapot?

arthurthedent 2022.10.19. 12:37:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Sajnos nem heziták eleget, miközben egyre közelebb sidródik ahhoz, hogy a háború aktív részese legyen, lásd nehézfegyverek küldése."

Tehát nem "hezitál", "sodródik". :D Értem. :D

G. Nagy László 2022.10.19. 12:42:04

@chrisred:

"Nem tudom, azért a mostani magyar államhatalom elég messze áll az éjjeliőr állam eszméjétől. "

Igazad van. De mutass egy olyan magyar pártot, amely közelebb visz hozzá, és már szavazok is rá.

Sorállományú előfelvételis 2022.10.19. 12:42:40

@G. Nagy László: " magam részéről csont fideszes vagyok, " - erre magunktól is rájöttünk. Érdekes ennek a pszichológiai háttere. A csont nekem más összefüggésben is beugrik. :-D

Sorállományú előfelvételis 2022.10.19. 12:44:13

@G. Nagy László: Ez az orbáni manipuláció lényege, amit te is benyalsz, hogy hazugságokkal mindenkit hiteltelenít. Semmi retorzió nincs választások után, hogy milyen hazugságokkal nyerte meg azt.

Sorállományú előfelvételis 2022.10.19. 12:45:18

@G. Nagy László: Vicces azt állítani hogy Magyarország liberálisabb mint Németország.

arthurthedent 2022.10.19. 12:46:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Pedig beláthatnák, hogy ez a háború csak kompromisszummal fejeződhet be, amelyben az oroszok is kapnak annyit, hogy arcvesztés nélkül befejezhessék."

Az oroszok a világ felé minden arcukat elvesztették. Nem tudják arcvesztés nélkül bejezni, már régen beégették magukat.

Az orosz lakosság 70%-a ennek ellenére támogatja a háborút, bérmiféle tűztszünet vagy béke azt eredményezné, hogy pár év múlva megint megpróbálnák.

Az oroszok bármiféle tárgyalást úgy tudnak elképzelni, hogy ukrajna megadja magát a nyugat pedig eltörli a szankciókat. Nem hajlandóak kompromisszumra.

Az ukránok sem. Nem könnyű rábeszélni valakit, hogy adja fel a hazáját, fogadja el az idegen uralmat amikor szemmel láthatóan képes megvédeni magát, sőt, valószínűleg felszabadítani is képes a saját országát.

arthurthedent 2022.10.19. 12:50:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Talán te is tudod, hová vezet a diplomácia teljes mellőzése, a kompromisszumképtelenség à la Zelenszkij."

Oroszország: adjátok meg magatokat, bevonulunk, magunkhoz csatoljuk, aztán tárgyalunk.
Ukrajna: vonuljatok ki, tegyétek le a fegyvert, aztán tárgyalunk.

Hogy tudod ebből kihozni, hogy ukrajna kompromissumképtelen, oroszország meg kész a kompromisszumra? Oroszország felől az hogy lenne kompromisszum, hogy elérik minden katonai célkjukat és akkor nem harcolnak tovább? :D

G. Nagy László 2022.10.19. 13:18:59

@Sorállományú előfelvételis:

"Ez az orbáni manipuláció lényege, amit te is benyalsz, hogy hazugságokkal mindenkit hiteltelenít. Semmi retorzió nincs választások után, hogy milyen hazugságokkal nyerte meg azt."

???

"Vicces azt állítani hogy Magyarország liberálisabb mint Németország."

Ismétlem magam: már az az általános német sajtóvisszhang, hogy nem szabadott volna teret engedni Orbánnak, önmagában is beszédes. A magyar balos sajtóról baromi sok rosszat el tudnék mondani. De ha történetesen itt járna például Erdogan, és valamely jobbos médium meghívná egy beszélgetésre, aligha kifogásolná bárki. Még a vérvörös Telexnek sem lenne gondja azzal, hogy a beszélgetés létrejött.

Nálunk van szabad sajtó. Balos és jobbos is. Nálunk vannak egymástól különböző pártok. Nálunk mindenki emelt fővel képviselheti az álláspontját. Nálunk nem kell egy irányba menetelni. (Világos, a németektől ez nem áll messze...)

padlogaz 2022.10.19. 13:37:53

szerintem a probléma (a többség számára) nem orbán ideológiája, annak legnagyobb részével én is egyetértek -- de gyanítom, hogy a nyugat-európai lakosok nagyobbik része is.

az igazi probléma az, hogy szakpolitikai szinten semmilyen fejlődés, modernizálás nincsen. nem hatékony a magyar gazdaság, mert nincsen versenyképes környezet biztosítva a KKV-k számára, nincs innovációfejlesztés, azt támogató oktatás stb.

tönkremegy a mezőgazdaság, mert visszatértünk a nagybirtokos rendszerhez (ami nem önmagában baj, hanem azért, mert mesterségesen jöttek létre), a kis/közepes gazdák nem tudják kigazdálkodni a modern, gépesített működéshez szükséges forrásokat, emiatt nem versenyképes a terményük. az idei aszály bebizonyította, hogy mennyire nincs épeszű vízgazdálkodásunk, de ugyanez a maradiság igaz a többi szektorra is a könyezetvédelemtől a településfejlesztésig.

a mészáros/tiborcz stb. féle alakok erőszakos helyzetbehozása miatt semmilyen gazdasági versenyhelyzet nincs, ami minden országban a gazdasági fejlődés alapja.

G. Nagy László 2022.10.19. 13:42:37

@padlogaz: Ebben sok igazság van. Ettől függetlenül látni a kormányzati szándékot a modernizáció és a versenyképesség kapcsán. Komoly stáb dolgozik a kérdésen.

erol 2022.10.19. 13:50:32

@G. Nagy László: " Ettől függetlenül látni a kormányzati szándékot a modernizáció és a versenyképesség kapcsán. Komoly stáb dolgozik a kérdésen."
Szuper, 10 év (elvesztegetett) konjunktúra után tényleg ideje lenne valamit csinálni is.

konrada 2022.10.19. 14:08:59

@padlogaz: "a kis/közepes gazdák nem tudják kigazdálkodni a modern, gépesített működéshez szükséges forrásokat, emiatt nem versenyképes a terményük"

...meg is válaszoltad saját felvetésed, hogy miért nem működőképes a kis/közepes méretű gazdaságok, így magaddal vitatkozol.;)
(A vízgazdálkodás meg tényleg gáz, de az is csak akkor működőképes, ha van rá azt megfizetni képes kereslet, azt meg mint írtad, megint csak igaz: "kis/közepes gazdák nem tudják kigazdálkodni")

padlogaz 2022.10.19. 14:09:10

@G. Nagy László: hűű, ez érdekes. milyen stáb, kihez tartoznak, kikből állnak, tudsz róluk valamit?
egyébként miből látni a szándékot? erre őszintén kiváncsi lennék, mert nekem sajnos ez eddig semmilyen megnyilvánulásból nem jött le, pedig örülnék neki.

padlogaz 2022.10.19. 14:22:01

@konrada: bocs, nem értem, amit írtál. nem gondolom, hogy bárkivel vitatkoznék, magammal főleg nem :-)
a vízgazdálkodás alattt - többek között - az ország vízmegtartó képességét értem, beleértve a vízgyűjtő területek rekonstrukcióját, a vízutánpótlás biztosítását az aszályos területekre, a tározók, vízlépcsők fejlesztését stb. a csapadékvíz nem jut el a természetes vizekbe, mert a vízelvezető árkokat, csatornákat rendszerszerűen utoljára kb. 100 éve fejlesztették, azóta csak pusztulnak. félreértés ne essék, ez nyilván nem orbánék okozták, a korábbi kormányokat se érdekelte különösebben, de 12 éve alatt legalább kialakíthattak volna rá valami stratégiát.

chrisred 2022.10.19. 14:53:00

@G. Nagy László: Azt nem tudok, de emlékeim szerint Márky-Zay pont azért kapta az ívet a kormánypropagandától meg DK-tól egyaránt, mert arról beszélt, hogyan korlátozná az állami túlgondoskodás rendszerét.

Mérnork 2022.10.19. 15:01:16

"vízelvezető árkokat, csatornákat rendszerszerűen utoljára kb. 100 éve fejlesztették"
Nem tudom máshol mi a helyzet, de Gyöngyösön pl. pont pár éve építették ki/újították fel a teljes csapadékvíz elvezetési rendszert.

GyMasa 2022.10.19. 15:06:20

@nemecsekerno_007:
"Azért talán mert ezzel néhányan pénzt keresnek?! "
Meg azért is, mert kiválóan kiegészítik az országok hírszerző hivatalait is az adatgyűjés területén.

Boldeone2 2022.10.19. 15:16:14

@arthurthedent: Attól még, hogy egyes pártok jobboldalinak vallják magukat nem lesznek jobboldaliak. Ott a Jobbik, végig nemzeti szocialista baloldali politikát folytattak, miközben végig szélsőségesen jobboldalinak nevezték őket."

- Nyilván nem te fogod megmondani, hogy ki a jobb- ès ki a baloldali, rámondás alapján!
A toryk a klasszikus angol jobboldal, ahogy a Nèppárt is az
A Pis- ről nem beszèlve...
Azért mondom hogy nicktolvaj vagy, mert amit itt leírtál , az teljesen ellentètben van azzal, amit ez Nick írt , a háború kapcsán máshol
Orbánt mentegeted, vagyis nem lehetsz az orosz- ukrán háborúban az agressziót elszenvedő pártján!
Nèzz már körbe mi folyik itt az állampárti mèdiában, a háború kapcsán! Teljes önellentmondásban vagy, ha az vagy , akinek mondod magad!

konrada 2022.10.19. 15:17:47

@padlogaz:
"tönkremegy a mezőgazdaság, mert visszatértünk a nagybirtokos rendszerhez"
kontra:
"a kis/közepes gazdák nem tudják kigazdálkodni a modern, gépesített működéshez szükséges forrásokat, emiatt nem versenyképes a terményük"

Az egyiknél az állításhoz bizonyítékként hogy azért nem jó: "mert",
a másiknál viszont meg is okolod, hogy az miért nem működőképes.
Azaz magaddal vitatkozol, hiszen a tönkremenetelhez első sorban az kell, hogy az előállított produktum nem versenyképes, és kevésbé az, hogy "mert".;))

...a vízgazdálkodáshoz meg (eltekintve attól, hogy információid hiányosak, mert azért épült például pár árvízfogó a Tisza völgyében is) az is kell, hogy a felhasználók képesek legyenek azt felhasználni. Szóval a legfontosabb részei az öntözési rendszernek - a kisebb csatornák -akkor működtethetőek, ha azt értő gazdálkodók üzemeltetni, fenntartani tudják, és nem pedig például beszántják, mert a vízhozzájárulást fizetni nem tudják, viszont az útban van nekik....

GyMasa 2022.10.19. 15:20:59

@arthurthedent:
"Honnan tudnám, hogy mennyi gázuk van, mennyire hajlandóak takarékoskodni, milyen hideg lesz? Honnan tudnám, hogy meddig tart ez a lehetetlen állapot? "
A német gáztároló kapacitás kb az ország fogyasztásának 2-2,5 havi fedezésére elég.
Az idei szeptemberben az aktív agymosás ellenére is TÖBB gáz fogyott, mint tavaly.
(úgy, hogy a nagyon földgáz-igényes gyárak már leálltak nagyrészt, vagy csak takaréklángon termelik a veszteséget)
A spanyol partoknál gyűjnek a LNG szállító hajók, mert nincs elég LNG terminál kapacitás fogadni azokat.
Szerinted minden rendben van?

GyMasa 2022.10.19. 15:24:04

@Sorállományú előfelvételis:
" Semmi retorzió nincs választások után, hogy milyen hazugságokkal nyerte meg azt. "
Nos, a KÖVETKEZŐ válaszásokon viszont lehetett volna..
Abból eddig 3 volt, 2010 óta, azt' mégsem lettek elzavarva a vérbe.
Ennek sok oka lehet, de nem úgy tűnik, mintha a népet ez a "hazudozás" zavarná...
(persze, azt sem szabad elfeledni, hogy azért az általad elvárt változáshoz kellene valami, amire le lehet őket váltani úgy, hogy kobban is járjon az oszág.)

GyMasa 2022.10.19. 15:26:22

@Sorállományú előfelvételis:
Pedig, ez a sajtószabadság terén így van.
Ez az adás pont erről szól:
www.youtube.com/watch?v=bo3FRSUz8po
TLDR: Német anyanyelvű, Magyarországon élő németekkel beszélgetnek erről.

GyMasa 2022.10.19. 15:29:07

@padlogaz:
"a kis/közepes gazdák nem tudják kigazdálkodni a modern, gépesített működéshez szükséges forrásokat, emiatt nem versenyképes a terményük."
Az még mindig jobb, mint Hollandia.
Ott pl hoztak olyan bölcs környezetvédelmi törvényeket, amiket nem is lehet betartani.
Sehogy.
Sem kics, sem közepes, sem nagyméretű gazdaságokkal.

Boldeone2 2022.10.19. 15:34:34

@G. Nagy László: Nálunk van szabad sajtó. Balos és jobbos is. Nálunk vannak egymástól különböző pártok. Nálunk mindenki emelt fővel képviselheti az álláspontját. Nálunk nem kell egy irányba menetelni."

- Sehol nem kell egy irányban menetelni ! Lásd : Olaszországban a neofasiszta hátterű elnöknő győzött
A különbsèg csak annyi, hogy nyugaton nem uralja senki a társadalmi tudatot , heterogèn , egymással egyenlő feltètelű mèdiaverseny van

Nálunk a KESMA- val nem versenyezhet senki, a világon egyedülálló gèpezet
A helyi sajtó, a " Mèdiaworks " nettó propagandát sugároz
Az MTV1 99%- ban a kormány narratíváit fújja, MZP kapott 5 percet , meg anno Karigeri is
Az Index mögött Vaszily Úr, az ATV mögött szintèn a rezsim
A nem kormányparti sajtó pedig nem azt jelenti,hogy ellenzèki !
A Telex ellentètben van MZP- vel

Egy nagy nulla az ellenzèk mèdiája, ha Facebook nem lenne , 10%- a sem lenne az ellenzèknek , olyan gyenge a mèdiaháttèr
A Fidesz persze a Facebookon is ott van , csak a Megafon központ fèl milliárdot költött ...

A mèdiahatalomhoz sorolnám mèg a kormányparti "tudományos" műhelyeket , mint az Alapjogokért központot, vagy az MCC- t
Ezek mind milliárdos projektek , amelyek gyártják a nagy kormányzati narratívákat
Hol tud ezzel versenyezni bármely ellenzèki part ??
Nagyjából sehol! Ez egy szofisztikált eszközökkel működtetett, kvázi pártállami rezsim

Sadist 2022.10.19. 15:36:20

@Boldeone2: "A különbsèg csak annyi, hogy nyugaton nem uralja senki a társadalmi tudatot , heterogèn , egymással egyenlő feltètelű mèdiaverseny van"

Ezt röhögés nélkül leírni azért nem kis teljesítmény.

birkamenet 2022.10.19. 15:37:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Józsi néni te agyhalott Kreml prooagandisra, putyin gazdád rég elvesztette a háborút. Egy darab Ukrajna ellen nyerhetett volna, de az egész világ ellen nem tud.

Hága, Szaddam Husszein akasztófája, ennyi maradt neki. Vagy egy lámpavas Moszkvában

birkamenet 2022.10.19. 15:45:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Engem nem nagyon izgat már, a 93 évemmel már nem sokat veszítek."

A legostobább dezinformatőr vagy Józsinéni. Az neg külön gyönyör ahogy nektek fidernyákoknak mindegy, hogy putyin gazdátok ledobja az atombombát a családotokra. Nálatok ez egyenesen áldás

arthurthedent 2022.10.19. 15:48:00

@Boldeone2: "Orbánt mentegeted, vagyis nem lehetsz az orosz- ukrán háborúban az agressziót elszenvedő pártján!"

A dolog roppant egyszerű. Simán el kell fogadnod, hogy egy ember csinálhat ostoba dolgokat és okos dolgokat is. Nem feltétlenül van mindenben igaza és nem feltétlenül téved mindenben.

Nem érdekel amúgy Orbán személye. Nem ismerem, nem szoktam sörözni vele és ha őt megkérdezed szerintem elmondja, hogy nem is ismer. A magyar kormány, magyarország politikája érdekel. Az igazság érdekel.

Nem igaz egy csomó abból, amit a magyar kormányról mondanak és nyilván nem értek egyet egy csomó dologgal abból, amit a magyar kormány mond.

arthurthedent 2022.10.19. 15:50:03

@GyMasa: "A spanyol partoknál gyűjnek a LNG szállító hajók, mert nincs elég LNG terminál kapacitás fogadni azokat.
Szerinted minden rendben van?"

Mi, én vagyok a európáért felelős mindentudó vagy mi? Szerintem még a konyhámba sincs minden rendben, akkor hogy lenne európában minden rendben.

Az meg, hogy feltorlódtak a hajók tök természetes. Európának túl kevés legejtőüzeme van, ezt már valamikor márciusban lehetett tudni.

G. Nagy László 2022.10.19. 15:51:15

@padlogaz:

- Technológiai és Ipari Minisztérium
- Kulturális és Innovációs Minisztérium - itt elsősorban György László államtitkárságát emelném ki
- Építési és Beruházási Minisztérium

Még soha nem volt ilyen elszántság a kormányzat részéről. Meglátjuk, mire lesz elég.

G. Nagy László 2022.10.19. 15:56:19

@chrisred:

"Azt nem tudok, de emlékeim szerint Márky-Zay pont azért kapta az ívet a kormánypropagandától meg DK-tól egyaránt, mert arról beszélt, hogyan korlátozná az állami túlgondoskodás rendszerét. "

Ez volt MZP egyetlen jó gondolata. Viszont volt mellette vagy 200 olyan mondata, melyek egyenként is alkalmatlanná tették.

arthurthedent 2022.10.19. 15:58:59

@Boldeone2: "- Nyilván nem te fogod megmondani, hogy ki a jobb- ès ki a baloldali, rámondás alapján!"

Okés, a dolog nem úgy működik, hogy valami tekintélyes ember megmondja az igazságot. Olyan ez, mintha azt mondanád a matekórán, hogy "majd pont te mondod meg bemondás alapján, hogy mennyi a 2 + 2".

Ha egy párt a társadalmi különbségek megszüntetését vagy csökkentését tartja fontosnak és helyesnek, akkor baloldalinak mondjuk. Ha egy párt elfogadja, esetleg kimondottan kívánatosnak tartja a társadalmi különbségeket, a társadalmi hierarchchiát, akkor jobboldalinak mondjuk.

Ez a francia forradalom óta így van, amikor a parlamentben jobb oldalon ültek a lojalisták, baloldalon meg a társadalmi egyenlőséget hirdető emberek. Nem én mondom meg, sok-sok éve közismert megnevezésről van szó.

Namost Hitler például Sztálonhoz képest jobb oldalon volt, annak ellenére, hogy természesen egy szocialista munkáspárt vezetőjeként baloldali volt. Sztálinhoz képes mindenki jobboldali volt, de ettől még Hitler vörös zászlót lengetett, munkásoknak tartott beszédet és szocialista volt.

Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, NSDAP. Na, őt szokás szélsőségesen jobboldalinak nevezni.

Nem Hitler csúszott el jobboldalra 45 óta, az egész világ ment balra és bevették Sztálin álláspontját. Strálin államosította a teljes termelést, Európa a GDP 50%-át államosítja minden évben, ehhez képest Hitler elég sokat hagyott az embereknél, tehát kicsit jobbra van már.

Látod nem "bemondom", hogy melyik pártok jobboldaliak, érvelek.

arthurthedent 2022.10.19. 16:07:30

@Boldeone2: "A különbsèg csak annyi, hogy nyugaton nem uralja senki a társadalmi tudatot , heterogèn , egymással egyenlő feltètelű mèdiaverseny van"

Nyugaton ma divat marxistának lenni. Sikkes dolog azt mondani, hogy "maónak" vagy "leninnek" vagy "marxnak" sok dologban igaza volt... Ha Che Guevara arcával díszitett pólót visel valaki rákacsintanak.

Ha kiállnék a tévébe egy hitler pólóban és azt mondanám, hogy hitlernek sok dologban azért igaza van helyben húznának karóba. Ha azt mondanám autsztriában, hogy szerintem azok nem is gázkamrák voltak, mert vegyi elemzést végeztem a vakolaton, akkor két évre lecsuknának. Tudom, mert David Irving pont így járt.

Nincsenek egyenlő pályák, nincs szólásszabadság, nincs tolerancia. Bizonyos dolgokról beszélni sem szabad.

GyMasa 2022.10.19. 16:14:07

@arthurthedent:
Igen, csak jelenleg semmi nem mutat abba az irányba, hogy problémamentes legyen a német tél.
Mindezeket csak azért akartam leírni, mert úgy tpasztalom, itt Németországban, mintha odahaza nem igazán lennének az emberek tisztába azzal, hogy itt mi van.

GyMasa 2022.10.19. 16:16:24

@G. Nagy László:
Azért ott volt az az eretnek gondolat is, ammit nem szégyellt ki is mondani, miszerint:
"nem kellene egy az egyben orbán minden cselekedetét szarnak minősíteni, hanem, amit jól csinál azt el kell ismerni, amit meg szarul, azon változtatni."
Én ezt hallva egy pillanatig (kb lehetett max egy hét, amikor megint nyilatkozott, valami baromságot) meg is inogtam, hogy talán van remény.
De hamar visszarántott a valóságba...

arthurthedent 2022.10.19. 16:30:25

@GyMasa: "Mindezeket csak azért akartam leírni, mert úgy tpasztalom, itt Németországban, mintha odahaza nem igazán lennének az emberek tisztába azzal, hogy itt mi van."

Persze, hogy nincsenek tisztában! És jó eséllyel nagy baj lesz. Németországban is, itthon is és az ukrán fronton is. Könnyen lehet, hogy orosz katonák tízezrei fognak megfagyni.

arthurthedent 2022.10.19. 16:35:34

@Boldeone2: "A különbsèg csak annyi, hogy nyugaton nem uralja senki a társadalmi tudatot , heterogèn , egymással egyenlő feltètelű mèdiaverseny van"

Nézd meg ezt. A csávót kikiáltották holokauszttagadónak, nézd meg hogy beszél vele a BBC riportere! Ilyen viselkedést utoljára a rajk per idején lehetett a kommunista bíróktól látni. Az ember zsebében kinyílik a bicska hogy beszél vele a riporter:

www.youtube.com/watch?v=JF4GFGMNm3g&t=648s&ab_channel=batrachious

grundigg 2022.10.19. 17:18:01

@arthurthedent:

Szóval a bbc riportere a bbc adásában csúnyán beszél a holokauszttagadó bácsival. Nagyon durva. Magyarországon a köztévé riportere soha nem beszélne így a köztévében ellenzéki politikussal, mert be sem hívják oda. Szerinted, meg a "liberális" G. Nagy szerint ez utóbbi a sajtószabadság.

Egy magyar ellenzéki képviselő (mármint nem mind, hanem pártonként egy) négyévente kap 5 percet az adónkból fenntartott köztévében, hogy ledaráljon egy kampánybeszédet. Orbán 57 percig hazudozhatott Berlinben. Ennyi lehetőséget magyar ellenzéki politikus 48 év alatt kap a magyar köztévében. De ott nincs sajtószabadság, itt meg van.

A magyar sajtószabadság mellett lényegében egy érv van: az, hogy az internet még nincs betiltva. Nyugaton viszont nincs sajtószabadság, mert valaki Németországban kritizálni merészeli a másik műsorát (jegyezzük meg ismét: az lenne a sajtószabadság, ha nem lenne kritika!), a holokauszttagadó bácsival meg nem elég tiszteletteljesen beszélnek, mikor a brit köztévében terjeszti a fantazmagóriáit.

Itt valakinek tényleg elment az esze.

arthurthedent 2022.10.19. 17:22:18

@grundigg: "De ott nincs sajtószabadság, itt meg van."

Nem hiszem, hogy bármit írtam volna arról, hogy magyarországon van -e sajtószabadság. Arról írtam, hogy nyugaton kiegyensúlyozott -e a sajtó. Pártatlan, egyenlő pályák, toleráns, ha érted mit mondok.

arthurthedent 2022.10.19. 17:24:03

@grundigg: "Egy magyar ellenzéki képviselő (mármint nem mind, hanem pártonként egy) négyévente kap 5 percet az adónkból fenntartott köztévében, hogy ledaráljon egy kampánybeszédet."

Cirka 30 éve nem néztem tévét. Nem érdekel, nem értek hozzá, nem mondok róla véleményt. Ja, a német meg a francia tévét még ennyit sem néztem, szóval összehasonlítani meg pláne nem fogom őket.

baalint1 2022.10.19. 17:27:48

Pontosan azért kell elzavarni ezt a hazaáruló férget, mert a ruszkik helytartójaként ő és a slepjje akarja nekünk magyaroknak megmondani, hogy hogyan éljünk.

grundigg 2022.10.19. 17:30:07

Nézzük már meg, hogy az utóbbi években hányszor és milyen terjedelemben fejthette ki az álláspontját a brit köztévében Szijjártó, Kovács Zoltán és Varga Judit, aztán nézzük meg, hogy hányszor és milyen terjedelemben tehette ezt magyar ellenzéki politikus a magyar köztévében.

baalint1 2022.10.19. 17:39:14

Egyébként ezt nem kéri Orbán tőled, hogy ennyire tövig nyald a seggét, az illiberális címkét nem mások ragasztották rá, hanem ő határozza meg magát ezzel a szóval. Őszintébb lenne, ha te is ezt használnád magadra, bár a kommunista hazaáruló pontosabb meghatározás lenne.

Ami az energia kérdést illeti, az elmúlt 12 évben mit tett Orbán, hogy csökkenjen az orosz energiafüggőség? Emlékszek, anno a Fidesz jogosan kritizálta Gyurcsányt, mikor elvetette a Nabucco-t, és az ukránokat akarta kikerülni a Déli Áramlattal. Most Orbán épp azt pártolja, hogy az ukránok adják át azokat a területeket a békéért cserébe az oroszoknak, ahol még kiaknázatlan gázmezők vannak, amivel Ukrajna egy potenciális gázszállítóként léphetne egy piacra, méghozzá olyan irányból, ahonnan van kiépített szállító infrastruktúra.

Aztán hogyan fér bele ebbe a dumába, hogy ha megnézed, a kőolaj és földgáz mixünkben 2010 óta csak csökkent az egyéb, nem orosz beszállítók aránya? Hogy pályáztatás nélkül, titkosítva az oroszokkal szerződtünk Paks 2 megépítésére?

Az is hogy fér bele, hogy az ukrán áram importot kategorikusan visszautasítottuk?

Ezek után pedig a gázra továbbra sincs szankció, mégis úgy próbálja Orbán beállítani, míg a többi szankciót (nagyon helyesen) megszavazta.

Ami pedig még ennél is fontosabb, arról beszél hogy mi magyarok úgy élünk, ahogy akarunk, ne szóljon bele senki, ebbe hogy fér bele, hogy az ő rendszere pontosan arról szól, hogy egy egységes életmódot hirdet, ami azon kívül esik, azt igyekszik ellehetetleníteni?

grundigg 2022.10.19. 17:57:04

@baalint1: "az elmúlt 12 évben mit tett Orbán, hogy csökkenjen az orosz energiafüggőség?"

Palkovics László saját közlése szerint 2014-től (ez ugye a Krím elcsatolásának éve) 2021-ig 60%-kal nőtt a lakossági földgázfelhasználás, amire maga Palkovics sem tudott semmilyen más okot megjelölni, mint a rezsicsökkentést, a fidesz évtizedes politikai fegyverét.

24.hu/fn/gazdasag/2022/10/04/palkovics-a-rezsicsokkentest-hibaztatta-a-nagy-gazfogyasztasert/amp/

parttalan 2022.10.19. 18:05:58

"Mindig voltak nagyhatalmak, akik jöttek, és meg akarták mondani nekünk, hogy hogyan éljünk."

Volt, hogy jogosan. A rendszerváltás idején az akkori EK, később az EU például joggal támasztott rendszerszintű demokratikus átalakítási elvárásokat, jogharmonizációt a csatlakozásért cserébe.

parttalan 2022.10.19. 18:08:39

"Mindig voltak nagyhatalmak, akik jöttek, és meg akarták mondani nekünk, hogy hogyan éljünk."

Amúgy itt van a kutya elásva. Hogy ki mondja, illetve ki illet minket kritikával. Momentán a liberalizmus és a demokrácia eszméivel magukat felvértezettnek gondoló, Európa és benne az egyes nemzetek hagyományos értékeit feledtetni kívánó, azokat az Amerikából importált woke, cancel culture és LMBTQ+ jogokkal felváltani akaró, az Unió közösségét anyagilag, szellemileg és morálisan romba döntő, magukat progresszívnak mondott gyerekinzultáló neokommuninsták. Ennek ellent kell állni, amilyen mértékben csak lehet.

Mesterséges Geci 2022.10.19. 18:24:25

@birkamenet: ráadásul a fideSSesek gyűlölik a transzvesztitákat, ez a hímringyó meg hosszú évek óta nőnek próbálja kiadni magát minden nickjén. :D

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.10.19. 18:50:44

"Ami azt illeti, elég elfogult fickó vagyok: mindig is szerettem, ahogy Orbán kommunikál."

Én is. Nagyon becsülöm ezt a képességét. Az az érzésem volt már sokszor, hogy aki jól meg tudja mondani, hogy nekem mi a jó, az talán tenni is tud érte. Orbán egy nagyon okos politikus, bár ez az okossága a sikerességében akadályozza ebben a mai világban. Az is a képhez tartozik, hogy soha még az ellenségei sem tudtak gonoszságot, bűnt a rovására írni, bár láthatóan vannak rossz döntései és nekem nem tetsző elképzelései is. Amire csak azt mondhatom, hogy egy vezető sem lehet tökéletes, és egy megfelelő alkualap birtokában szavaztam arra, hogy egyelőre még ő legyen itt a legfőbb irányító. Az ellenzék, például ez a balfarok Gyurcsány mostanában odáig süllyedt, hogy ostobán és otrombán gűnyolódik Orbánon. Egy ilyen embert kellene országvezetőnek választanom, akinek a képességei ennyire korlátozódnak? Sokan elmondták már idén, hogy az ellenzék azért bukott, mert alkalmatlan, a színpadon levő emberei közül egy sem elég érett és okos. Az a szerencsém, hogy Orbán az én elképzeléseim irányába kormányoz, és a sok ideológiai ostrom közben néha egy kis megnyugvást jelent, ha hallom, hogy a miniszterelnökünk értelmesen beszél. Mire kéne vágynom, egy magyar Bidenre, egy szenilis elnökre? Vagy egy elkínzottan acsargó, egyre butább pártvezérre, árnyékbábosra?

Kénytelen vagyok megállapítani, hogy az az irány, amerre a Nyugat ma halad, engem megijeszt. Olyan követelésekkel állnak elő - a tolerancia nevében egzecíroztatva bennünket -, amelyek engem távolabb vinnének az elfogadható állapottól. Orbán ezek nagyobb részével szembeszállni próbál, és ebből az következik, hogy én kénytelen vagyok az ő kezébe tenni a jövőmet, mert itt az ő hangja majdnem az egyetlen, amely az én védelmemben szól. És nagyon sokan lehetünk így, az senki előtt nem vitás, hogy a választást Orbán nyerte meg, nem a Fidesz vagy a korábbi kormányok és parlamentek. Ő egyelőre egy remélhető harcosa az én jövőmnek, ezért el kell viselnem még a hibáit is. Ha lenne több ilyen ember, választhatnék közülük, de nincs. Ezt most már az ellenzékek hívei is megértették, elég sokáig tartott, de eljutottunk idáig. Ha az ellenzék a bohóckodás, furkálódás, gúnyolódás helyett dolgozni kezdene végre, felmutatva a kormánypártiaknál okosabb döntési lehetőségeket, kialakulhatna egy működő ország, ahol valódi ellensúly születne, mert Orbánéknak vannak rossz döntései is, noha azt el kell ismernem, hogy példátlanul reménytelen helyzetben vannak most már a sok összegyűlt baj között, ráadásul még a magunk fajta Nyugat is ellenünk támad, mintha nem lenne más elég bajunk amúgy is. Nekik is.

Jó, hogy láttam ebben a posztban kiemeléseket a beszédjéből, nem olvastam eddig belőle semmit, és örülök, hogy a németek között voltak, akik ki tudtak nézni a háborús fedezékük mögül. Nagyon kellenek támogatók, hosszú ideje ostrom alatt állunk.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.10.19. 19:01:43

@arthurthedent: "És mi van, ha én is meg akarom magamnak tartani a választás szabadságát? Mi van, ha én nem akarok keresztény lenni, hanem a vallástól megszabadulva, valllás mentes életet akarok élni?"

Akkor életbe lép a demokrácia, és te szabad döntésed szerint szavazhatsz. Az is a demokrácia dicsősége, amikor a te szavazatod marad alul, sajnos ez egy ilyen találmány, mindig vannak vesztesei is. Ha lenne életképes jelölt más elképzelésekkel, például vallásmentességet célul megjelölve, akkor te választhatnád őt. Egy ország, egy kormány, így szól a játék egyik alapszabálya, mégha ezzel az észrevehetetlenségig érdektelen és jeltelen árnyékbohóckodással meghágni is próbálják ezt a szabályt. Megoldásul csak egy Nagy Ember szavait kínálhatom vigaszul: el lehet innen menni, kérem. Nem jó, hogy összesen ennyi az alternatíva, de a demokrácia szabályai kérlelhetetlenek: a vesztes szív. Ja, van másik demokrácia is, a koalíciós, amikor csak az az ötlet győz, ami mindenkinek megfelel. Így lehet megmagyarázni azt, amikor egy ország semerre sem halad.

G. Nagy László 2022.10.19. 19:37:10

@Androsz:

"Kénytelen vagyok megállapítani, hogy az az irány, amerre a Nyugat ma halad, engem megijeszt."

És nem vagy egyedül ezzel. Igazán beszédes az, hogy az orosz-ukrán konfliktus kapcsán világ országai közül max két tucat kötelezte el magát egyik vagy másik irányba, a többiek mélyen hallgatnak. Ennek az egyik oka éppen ez: a progresszív nyomulás közel annyira ijesztő, mint Oroszország agressziója.

2022.10.19. 19:43:45

@arthurthedent:
ennél azért van egy régibb koncepció. a templomban baloldalon állnak a nők, a jobboldalon a férfiak. falun máig így szokás. a férfiak a jobboldaliak és a nők a baloldaliak. ez a természet alapvető rendje. és ez egy ősibb és picit erősebb koncepció annál, mint a francia forradalmárkodás.

Wildhunt 2022.10.19. 19:53:08

@grundigg: véletlenül sem azért, mert az is át tudott állni gázfűtésre, akinek előtte erre se pénze se lehetősége nem volt. Sőt, az építőipar felfutásának sincs ehhez köze. Csakis a patás Orbán hibája lehet. Ő tekerte fel titokban mindenkinél a termosztátot.

a nagy hohohorgász 2022.10.19. 19:54:06

Ha nyugaton nem uralja senki a társadalmi tudatot, akkor nyugaton az oktatás nagyobb szarban van mint nálunk:)))))

a nagy hohohorgász 2022.10.19. 19:55:05

@a nagy hohohorgász: na persze egy független boldone2 írta hogy nyugaton nem uralják a társadalmi tudatot.

a nagy hohohorgász 2022.10.19. 20:02:34

@Androsz: tök jól osszefoglaltad, egyszerűen nem lehet mást tenni mint Orbánra szavazni. Holott én is tudom hogy a szar csak egy fokkal jobb a fostol....

a nagy hohohorgász 2022.10.19. 20:03:31

@Wildhunt: ne trollkodj te rohadt náci:))))

arthurthedent 2022.10.19. 20:13:39

@cvsvrs: "ennél azért van egy régibb koncepció. a templomban baloldalon állnak a nők, a jobboldalon a férfiak. falun máig így szokás."

Hát én elég sokat voltam falun templomba, de még sehol nem láttam ezt a szokást.

" a férfiak a jobboldaliak és a nők a baloldaliak. ez a természet alapvető rendje."
Més soha nem hallottam a természet ilyen rendjéről. Az a második állításod, amit igazolni kellene.

"és ez egy ősibb és picit erősebb koncepció annál, mint a francia forradalmárkodás."

Ez a harmadik igazolatlan állításod.

Mindenesetre amit én írtam arról konkrét történelmi feljegyzések vannak.
index.hu/tudomany/til/2017/09/06/honnan_jon_a_jobboldali-baloldali_megkulonboztetes/

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.10.19. 20:15:32

@grundigg: "60%-kal nőtt a lakossági földgázfelhasználás, amire maga Palkovics sem tudott semmilyen más okot megjelölni, mint a rezsicsökkentést, a fidesz évtizedes politikai fegyverét."

Ma a Szabad Világ a rend alapjának a kapitalista piacgazdaságot tartja, sajnos. Ami olcsó, azt többen veszik. Relatíve olcsó a gáz? Akkor gázzal fűtünk. Így írja elő a kapitalista piacgazdaság. Ezért ma egy kormányt hibáztatni botorság. Miért is baj, hogy gázzal fűtünk? Azért, mert az orosz gáz olcsó volt? Az orosz gáz, amiből alaposan bevásárolt a Bölcs Testvér, Németország is, mutatva a lámpást nekünk is a szakadék felé vezető ösvényen? Tettük, amit tanítóink szerint tennünk kellett. Fűtenénk gáz helyett inkább olajjal? Az oroszok abból is adtak volna, olcsón, nyerő ajánlat. Olcsóbb, mint az arab olaj, nekünk az. Fűtsünk szénnel, fával? A zöldek megesküsznek rá, hogy ezek közül a gáz okozza a legkevesebb bajt, és a zöldek tudós emberek. Persze fűthetünk villannyal is, de azt gáz, olaj, szén vagy fa elégetésével állítják elő. Napelemtábla? Buzi-e vagy? Azzal még a világon senki sem tudott fűteni semmit egy kávéalátéten kívül, a fűtés ugyanis zabálja az áramot. Nem véletlen, hogy gázzal olcsóbb fűteni, mindent egybevéve, hiszen akkor kiesik a láncból egy veszteségforrás. Fűtsünk atommal? A zöldek sikítófrászt kapnak. Igaz, hogy áramot jól lehet vele csinálni, de tíz éve akadályozzák a zöldek azt, hogy végre sínre kerüljön egy második paksi üzemegység. Jó, Franciaország tizennyolc atomerőművet üzemeltet, az ötvenhatból, de nekik szabad, ők egy demokratikus ország, ott még az atom sem veszélyes, bezzeg nálunk, itt a második erőmű is veszélyesebb, mint a tizennyolc francia együtt. Hogy orosz atomot veszünk? Hát, sajna az oroszok az atomerőművet is olcsóbban adják, mint a franciák. Kapitalista piacgazdaság van, az olcsóbbat többen veszik. A Nyugat felismerhetné bennünk a saját Istenét, ott van a keze nyoma mindenhol, még a kályhákban is.

arthurthedent 2022.10.19. 20:15:43

@Wildhunt: "véletlenül sem azért, mert az is át tudott állni gázfűtésre, akinek előtte erre se pénze se lehetősége nem volt."

Igen, én is erre gondoltam. Nyilván a sok falusi ház, ahol felújítottak és a kényelem azon fokára eljutottak, hogy már nem kellett kézzel fűteni. Nyilván életszínvonalbeli kérdés elsősorban, a gáznál nem nagyon van kényelmesebb fűtés.

arthurthedent 2022.10.19. 20:18:11

@Androsz: "Napelemtábla? Buzi-e vagy? Azzal még a világon senki sem tudott fűteni semmit egy kávéalátéten kívül, a fűtés ugyanis zabálja az áramot."

Ez mondjuk rohadtul nem igaz. Napelemmel elég jól lehet fűteni, csak ott előre kell kifizetni az egészet, vagy 10 évnyi fűtésszámlát. De igen, napelemmel mostanában egyre többen fűtenek, például én is.

a nagy hohohorgász 2022.10.19. 20:31:10

@arthurthedent: és mondd már el hogy hogyan futesz napelemmel.... ugye nem azt akarod hazudni hogy a reggel 8 órai napsütés erejével futesz este 8kor.... hahaha

a nagy hohohorgász 2022.10.19. 20:32:27

@arthurthedent: a napelem pontosan olyan mint a nyugdijjarulek:)))) hogy miért? Az legyen a házi feladat:))))

ulpius66 2022.10.19. 20:39:14

@a nagy hohohorgász:

A napelemmel nem az a baj, hogy összevissza fűt, HANEM AZ, HOGY KIBASZOTT KÖRNYEZETSZENNYEZŐ!

NEM IS ÉRTEM, HOGY A "ZÖLDEK" MÉRT NEM TILTAKOZNAK EZERREL A NAPELEM ELLEN, HISZEN ENNÉL KÖRNYEZETSZENNYEZŐBB DOLGOT AZ EMBEREK MÉG NEM TALÁLTAK FEL!!!!!!!!!!!!!!!
(arról az iciri-piciri dologról most ne is beszéljünk, hogy a napelemek "életkora" kb. 7 év, utána a teljesítménye erősen közelíti a 0 azaz a nulla százalékot..........)

a nagy hohohorgász 2022.10.19. 20:40:44

@ulpius66: a napelemmel az a baj hogy nem lehet tárolni!!!!!

ulpius66 2022.10.19. 20:45:21

A villamos energiával az a legnagyobb porbléma, hogy az "előállatása" pillanatában fel is kell használni, mivel tárolni NEM LEHET!!!!!
(na jó, az előállított villamos-energia 0,000001%-a tárolható akkumulátorokban....)

Mikor a Nap süt és a 5 kW teljesítményű napelem termeli az áramot, HA NEM HASZNÁLJUK FEL ABBAN A PILLANATBAN, AKKOR FELESLEGESEN TERMELI AZ ÁRAMOT.......AKKOR AZ ÁRAM A KUTYÁNAK SEM KELL!!!!

Wildhunt 2022.10.19. 20:45:26

@arthurthedent: amíg van mellé gázerőmű. Pont most derült ki hogy nincs elég.

ulpius66 2022.10.19. 20:47:52

Akkor most leírom, hogyan lesz a napsütésből elektromos áram a napelem segítségével!

Na jó....... meggondoltam magam! ......nem írom le, rajtam kívül úgysem értené senki!!!!!!!!

a nagy hohohorgász 2022.10.19. 20:50:30

Ha a fidesz tökös kormány lenne akkor 100mrd hufot rakoltene napenergia tároló kialakitasi k+fre.a legjobb szakikat a világról. Kizárólag magyar állami tulajdonban a szabadalom és 100%os népszavazási döntés hogy ez kikeruljon magánkézbe! A licence díjból hadsereget erősíteni 10000 százalékkal. Víz van, energia van,,föld van hadsereg van tehát függetlenség is van! Ennyi

2022.10.19. 20:53:26

@arthurthedent:
felteszem nem magyar falu. errefelé ez a szokás. a vidéki reformátusságban. nemcsak templomban, hanem temetkezési szertartásban a fiú az apával áll, a fiútestvérekkel, férfiági rokonokkal és a nők az ellenoldalon. úgy gyászolgálják az elhunytat. általában véve akkor, amikor a természet oltára előtt adózik a nép, akkor a férfiak és a nők külön oldalon állnak.

ez a természetes rend ősidők óta. a nők a baloldaliak, a férfiak a jobboldaliak. és ezt nem írta felül a francia forradalom. illetve ezt sem.

ulpius66 2022.10.19. 20:53:36

@a nagy hohohorgász:

Ja!

A magyar kormánynak kéne szervezni egy úrmissziót, amelyben lehoznának a Földre kb. 1 azaz egy kilogramm Nap-anyagot!

Na, most ez az 1 kilogramm Nap-anyag energiája fedezni az egész Föld energiaszükségletét, és mink lennénk a világ urai!!!!!!!!!!!!

ulpius66 2022.10.19. 20:54:14

@a nagy hohohorgász:

Jól van na!

Nem téged másoltalak, csak megelőztél!

ulpius66 2022.10.19. 20:57:01

@cvsvrs:

Látom te mindent is tudsz!

Az hol van leírva a Bibliában, hogy a Föld lapos?

Köszönöm felkészült válaszod!
(aki szerint pedig a Föld gömbölyű, azt máglyára....)

a nagy hohohorgász 2022.10.19. 20:59:10

@ulpius66: tudod mit mit mondana erre a bölcs anyám? Kisfiam ha baszni akarsz akkor indulj el,ne otthon uljel. Mert bár a nők hülyék de annyira nem hogy becsongessenek hozzád hogy basszal meg..

a nagy hohohorgász 2022.10.19. 21:07:20

@ulpius66: Magyarországnak egy kiutja van, a k+f. Ebben minden szavazó egyetért bármelyik bloggon. Még is bármelyik oldali kormány van, pontosan ezt nem akarja!!!!! Ugye csak nekem gyanús hogy évszázadok óta a magyar hazaarulok ( legyen az kádár, nagy imre, antal, horn, orban, qurcsany, bajbai) mindig elkaszaljak a nemzeti k+fet....

2022.10.19. 21:12:33

@a nagy hohohorgász:
a fidesz kínai akkumulátor gyárakat telepítene az országba. kiszolgáltatva az országot kínának is a gyáriparban. németek mellett. és pénzügyileg is úgy egyébként kiszolgáltatva az országot kínának is, a nyugat mellett. ez a keleti nyitás "sikere". és egyébként környezetszennyező, energiaintenzív gyártást. mindezt egy nyersanyagban és energihordozókban szegény országban. bámulatos stratégia.

a nagy hohohorgász 2022.10.19. 21:14:40

@a nagy hohohorgász: Orbán azért rohadt nagy geci, mert rajott hogy úgy tudja a legjobban kiszolgaltatni az országot hogy elhiteti hogy erre osszesegeben büszkék vagyunk. A lofaszt mama! Itt van a kibaszott Medgyessy, ő azért csatlakozott a MSZMP hez mert belülről jobban tudja őket rombolni! O hogyne:)))))

Boldeone2 2022.10.19. 21:16:36

@arthurthedent: Egyre nagyobb hülyesègeket írsz! Csak egy kiragadott pèlda :

Nem Hitler csúszott el jobboldalra 45 óta, az egész világ ment balra és bevették Sztálin álláspontját. Strálin államosította a teljes termelést, Európa a GDP 50%-át"

- Mi értelme van annak , hogy " nem Hitler csúszott el jobboldalra , 45 óta? Nagyjából semmi
Amit utána írsz az sem állja meg a helyèt: már keynes idejèn megnövekedett az állami újraelosztas mèrtèke az USA- ban, sőt erre közgazdasagi tèzisek èpültek

Ha egy párt elfogadja, esetleg kimondottan kívánatosnak tartja a társadalmi különbségeket, a társadalmi hierarchchiát, akkor jobboldalinak mondjuk."

- Olyan párt a világon nincs , amelyik explicit kijelentenè hogy " kívánatosak a társadalmi különbsègek. Ezt meg a legjobboldalibb pártok sem jelenti ki sehol, mert senki nem szavazna rájuk
Eleve butaság a jobb- bal politikai felosztás , csak szimbolikus már az egèsz
Egy óra számlapja inkább a politikai skála , mondjuk 5 óránál a fasizmus, 7 óránál a kommunizmus , tehát közel egymáshoz
Valamit , beszèlhetünk társadalmilag jobbosságról: isten- haza- család , no migráció
meg gazdasági jobbosságról: zèróközeli újraelosztas , minimális adó, zèró szociális háló
Ilyen gyakorlatilag a világon nincs , nem több , mint egy libertarius elmèlet
Az USA- ban pl 7 jövedelmi kulcs van.
Elhajtanák a ha..ál faxára , aki egykulcsos adót vezetne be
Maga a monetarizmus atyja sem úgy kèpzelte , ahogy Kelet-Európaban alkalmazták !

a nagy hohohorgász 2022.10.19. 21:18:06

@cvsvrs: nem telepitene hanem telepített! M6 autó pálya mellett! Olvasd el a kommenteimet. A merjünk kicsik lenninel jobb, viszont az önállóság felé semmi!

a nagy hohohorgász 2022.10.19. 21:22:20

Mindenki induljon ki saját magabol! Ki az akit megnyugtat az hogy a baloldali szomszéd helyett a jobboldali szomszédnak van kiszolgaltatva, vagy fordítva? A normális embert kurvara nem! A többi meg elfogult szavazó vagy leszarja !

2022.10.19. 21:28:18

szóval attól, hogy a nyugati politikusok hülyék a fidesz gazdasági elképzelései nem feltétlen lesznek célravezetők. ki az, aki azt hiszi, hogy az úgynevezett nemzeti nagytőkésekkel valaha is versenyképes forintgazdaság adódik? a pénzügyi kereskedelmi szolgáltató szektort se sikerült egyenesbe hozni.

a tiszántúl most lölőnek fizeti a villanyszámlát és gázszámlát és az újságszámlát. és ezzel választást lehet nyerni. mert a csökken a rezsi. vagy nem növekszik olyan nagyon. és ha mégis, akkor brüsszel a hibás. a szankciók. ezt harsogják a néplapba. amire nem fizetnek elő. majd harsogják a plakátokon, amire nem kell előfizetni. ezek taktikai lépések. ezzel meg lehet nyerni egy választást. történelmi léptékkel azonban ez egy bukott stratégia. ez nyilvánvaló.

Boldeone2 2022.10.19. 21:29:35

@arthurthedent: Nincsenek egyenlő pályák, nincs szólásszabadság, nincs tolerancia. Bizonyos dolgokról beszélni sem szabad."

- Szerinted igen! Valójában ezt a Russian Today meg a többi szèljobb mèdia hirdeti!
Szólásszabadsag van , nyilván ez nem azt jelenti hogy pl pogromokra felhívast közölnek
A jog meghatározza mikor van " present danger "
Pl az USA van bárki lehet náci , Nèmetorszagban szigorúbb a törvèny ( a 2. Vh hatása miatt )

Nyugaton ma divat marxistának lenni. Sikkes dolog azt mondani, hogy "maónak" vagy "leninnek" vagy "marxnak" sok dologban igaza volt..."

Ez kb 20 ève volt divat , de nem manapság ! Hol vannak a marxista pártok? Nagyjából sehol !
Ellenben a te szèlsőjobboldali pártjaid , nicktolvaj , majdnem mindenhol kaszálnak a választásokon !
Ami divat az az alt right , a szèlsőjobb , meg a zöldmozgalmak

a nagy hohohorgász 2022.10.19. 21:40:08

@cvsvrs: figyelj kurt úrfi, ezért mondtam azt hogy: a fidesz pontosan olyan hazaarulo mint a másik, mert minden értelmes ember tudja fakarddal háborúzni 3 éves kortól szopás! A ner lovagok nasztanca ez a válság, mert amit a fidesz hazudott az most kibukott. Lolo kurvara nem adja vissza az ellopott milliókat! De erre nem az a válasz hogy akkor hívjuk vissza a merjünk kicsik lenniket hanem az hogy akasszuk fel Orbánt, közvetlenül qurcsany, dobrevne, karigeri, mzp,vona, hiller,Medgyessy, Kóka, bajnai, szdsz, fegyor , kövér laca, Semjén......mellé! És kérdezzük meg Schiffer Andrást hogy ilyen retorzio mellett elvallalja e Magyarország miniszterelnöki posztját???!!!!

Boldeone2 2022.10.19. 21:44:40

@arthurthedent:. Te tènyleg nem vagy normális ! Ez írod:

Nézd meg ezt. A csávót kikiáltották holokauszttagadónak, nézd meg hogy beszél vele a BBC riportere"

A vèdenced egy valódi náci , a világ legnagyobb holocaust - tagadója, Hitler nagy rajongója ,náci ideológus! ! Viccnek mondta az auschwitzi koncentrációs tábort ! Ami Ausztriában bűncselekmènynek számít!

"Irving résztvevője volt a Német Népi Unió éves gyűléseinek, illetve részt vett neonáci gyűléseken, találkozókon, sörcsarnokokban rendezett összejöveteleken. Saját bevallása szerint a küldetése az volt, hogy az "ígéretes fiatal férfiakat a helyes irányba terelje" (Irving véleménye szerint a nőknek csak "egyetlen feladatuk van, hogy minket (férfiakat) szüljenek", s a "férfiak alárendeltjeinek" kell lenniük), a nők "helyes irányba terelése" nem érdekelte"

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.10.19. 21:48:17

"mindig is szerettem, ahogy Orbán kommunikál"
Kétség nem fér hozzá, hogy ügyesen manipulálja az embereket.

"már csak azért is, mert ez a szikár igazság. Mi vagyunk a demokraták, mi vagyunk a liberálisok"
:D:D:D:D:D:D:D:D

"Mi ez, ha nem kiállás a szabadságért, a szabad életért?"
Kezdjük azzal, hogy többesszám első személyt használ. Hogy harcolhatna valaki a szabadságomért, aki a nevemben beszél?

"legszuverénebb és legszabadabb Magyarországot"
Ez pont, hogy tökéletes ellentmondás. Minél szuverénebb a magyar állam, annál kevésbé szabad a magyar polgár. A szuverenitás ugyanis azt jelenti, hogy senki felé nem kell elszámolni. Nem véletlenül hívja Putyin a rendszerét szuverén demokráciának. Jól hangzik és jól le is írja, hogy senki felé nem tartozik elszámolással.

"Orbán a saját fegyverüket fordítja azok ellen, akik folyton az elfogadásról papolnak."
Igazából nem. Nekik nem az volt a bajuk, hogy nem fogadunk be menekülteket, hanem hogy kihúzzuk magunkat a munka alól, de markunkat azért tartjuk. A parazitizmus eltűrése nem tolerancia, hanem hülyeség.

"etnikai sokszínűség nélkül liberalizmus sem létezhet"
Liberalizmus jelenlétében az etnikai sokszínűség spontán kialakul, mivel a liberalizmus individuumokban gondolkodik, nem etnikumokban. Neki az egyik ember, ugyanolyan, mint a másik.

"A liberális berendezkedés egyik megkerülhetetlen alappillére a piac szabadsága. Ezt is Orbán képviseli, szemben a kontinens szinte minden más vezetőjével."
Az első mondat igaz. A második teljes baromság. Két államosítás között a piac szabadságát képviseli? Ez kb. olyan, mint ha azt mondanád, hogy egy bérgyilkos két ölés közt jó keresztény.

"515 kommentárból 511 (!) pozitívan értékelte O.V. álláspontját"
Ez leginkább a propaganda erejét illusztrálja...

a nagy hohohorgász 2022.10.19. 22:00:29

@Lord_Valdez: te vagy az a demokrata aki szerint arról szól a szolasszabadsag hogy aki mást gondol mint te az náci???hahaha

2022.10.19. 22:02:22

@a nagy hohohorgász:
a fidesznek van egy politikai értelemben hatékony propaganda gépezete. háborús infláció. brüsszeli szankciók. ezek az okai a válságnak. és a nyugat ostobasága. és az, hogy amerika diktál.

ma debrecenben járt pressmann nagykövet. a polgármestertől kapott egy tiszteletbeli loki mezt. íme.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2022/311608750_683318743156225_1269982431736052525_n.jpg
remélve, hogy az amerikai cégek befeketéseit ezzel is sikerül ösztönözni. létrejött egy tanácsadó központ, aminek segítségével még könnyebb lesz amerikai egyetemekre kijutni. ez is mind-mind segíti majd A) az usá-t. B) magyarországot. persze meg lehet fejteni, hogy "nyomásgyakorló" úrnak profilból igen erősen görbe orra van. a "nem létező világerő" küldte ide. és akkor a széljobbos retorikával beseprik a szavazatokat, a másik oldalról azt látják, hogy ugyanezek az amerikai cégeknek is ha kell, akkor a meleg szarig benyalnak. ez a fidesz politikája.

a nagy hohohorgász 2022.10.19. 22:06:27

@cvsvrs: ne legyél elfogult, mert kurva hiteltelen vagy ezáltal. Próbáld újra az érdemi reakciót! Egyedül az igazság iránt érzett elfogultság az elfogadott:)

2022.10.19. 22:08:39

@ulpius66:
a föld érintősíkkal közelítve lapos. a föld lapos és gömbölyű is egyben. a hortobágyról nézve.
www.youtube.com/watch?v=RRbAuBMWCrA

a nagy hohohorgász 2022.10.19. 22:09:40

@cvsvrs: a másik oldalon meg a szokásos, áruljuk el a hazat nyíltan és legyünk a hős kadarok ( csermanek) akik..... ember, igazságot írjál mindkét oldalról, ne csak az egyikről!!!!!!

2022.10.19. 22:15:15

@a nagy hohohorgász:
ez tényszerűség. a magyar nemzet, az origó, és hírtévé beszólt az amerikai nagykövetségnek. jól megmondják. a másik oldalról pedig feltétlen kiszolgálják a gazdasági érdekeiket.

Boldeone2 2022.10.19. 22:47:56

@Lord_Valdez: Kezdjük azzal, hogy többesszám első személyt használ"

- A monolit rendszereket vezető autokrata vezetők mindig az egèsz társadalom nevèben beszèlnek, holott a társadalom jelentős rèsze teljesen mást gondol a világról. Az autokraták nem ismerik el a heterogèn, sokszínű társadalom lètèt
Orbán kevesebb Európát akar , hogy minèl tovább èpítse az egyhatalmi rezsimjèt , a 3 millió embert pedig az ideológia vèdernyő alatt megtartani, ez a hatalom záloga
A putyini ès orbáni rendszer nagyon sokban hasonlít: mindkettő az elmaradottabb tömegek manipulációjára, a hazug narratívák gyártására , a propandára èpül, csak az orbáni rendszer sokkal lágyabb, szofisztikáltabb eszözökkel dolgozik. Ahogy az államszoci rendszer is csak egy puha diktatúra volt nálunk...
A rendszerváltáskor senki sem gondolta , hogy egyszer egy párt újra abszolút uralomra jut majd . Ha teljes egèszèben átveszik a nèmet választási rendszert, akkor talán soha nem születik vagy marad fenn az Orbán - rezsim....

arthurthedent 2022.10.19. 22:49:01

@Boldeone2: "A vèdenced egy valódi náci , a világ legnagyobb holocaust - tagadója"

Aki soha nem tagadta, hogy a holokauszt megtörtént. Ha tényleg ilyen a világ legnagyobb jolokauszttagadója, akkor milyen a többi? :D

"Viccnek mondta az auschwitzi koncentrációs tábort ! Ami Ausztriában bűncselekmènynek számít!"

Nem a tábort nevezte viccnek, hanem az ellene felhozott bizonyítékokat.

Amúgy hány könyvét olvastad? Jó vastagok, de írt 1956-ról is egyet, az vékonyabb. Lenne rá azért pár ezresem, hogy egyetlen könyvét sem olvastad el. Elég kimerítő munkák, részletesek, hosszúak, alaposak. Nem egy délutános olvasmányok...

arthurthedent 2022.10.19. 22:54:39

@Boldeone2: "Irving véleménye szerint a nőknek csak "egyetlen feladatuk van, hogy minket (férfiakat) szüljenek""

Ja, szép sok olyan szöveget lehet találni, ahol mindenféle dolgokkal vádolják. Mint ahogyan nagyon sok olyan szöveget lehet találni, ahol Orbánt és Gyurcsányt és Bident és akárkit vádolnak. Mások mondják el róluk, hogy mi ezeknek az embereknek a véleménye, a terve, a vágya, az elképzelése.

Valójában van vele jópár beszélgetés a neten, okos ember, intelligens ember, tisztel másokat, tiszteli a nőket, soha nem vallott ilyen ordas, primitív elveket a sok órányi riportanyagban amit láttam. Több tisztelet van benne mint benned, sokkal több. Egy korrekt angol úriember. Lehet, hogy téved, lehet, hogy nincs igaza, de te hazugságokat hirdetsz róla.

birkamenet 2022.10.19. 23:17:37

@a nagy hohohorgász: "Ha nyugaton nem uralja senki a társadalmi tudatot, akkor nyugaton az oktatás nagyobb szarban van mint nálunk:))))"

Neked értelmi fogyatékos NER cselédnek olyan magas a nyugati jóléti, szabad polgári életet megérteni, hogy egy hernyót hamarabb diplomáztatnék le belőle, mint bármelyik fidessbirkát.

2022.10.19. 23:50:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
debrecenben a konzervgyár és az erőmű francia. a gyógyszergyár izraeli. a mikroelektronika amerikai. a járműipar német és legújabban kínai. és az energetikai ellátás az orosz gáztól függ. pártoktól függetlenül amit csak lehet eladtak. a "baloldal" ideológiája az volt, hogy amit csak lehet eladni. átjátszani külföldieknek. és a "jobboldal" ideológia majdnem ugyanez. külföldieknek és a haveroknak (nemzeti nagytőkéseknek). csak a haverok (nemzeti nagytőkések) persze semmihez se értenek. tehát az eredmény ugyanaz.

leponex 2022.10.20. 00:07:08

@G. Nagy László: nagy grat!
talán érdemes újra megidéznem Tarski barátunkat, aki elkötelezett Gyurcsányszimpatizáns és mérsékelt orbánfób létére évekkel ezelőtt korrekt blogban fejtette ki Orbán valóban - a terminus valóságos értelmében - liberális demokráciát 'működtet' - amit sokkal kevésbé lehetne állítani a mai nyugati 'liberális demokráciákról'.

www.academia.edu/38287815/A_liber%C3%A1lis_demokr%C3%A1cia_%C3%A9rtelmez%C3%A9s%C3%A9hez

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.20. 00:43:58

@arthurthedent:

"A törvény mondja meg, hogy az azonos neműek nem házasodhatnak. A törvényt a kormány hozza."

Tévedés, a törvényeket az Országgyűlés hozza. Szomorú, hogy úgy vitázol, hogy ilyen alapvető dolgokkal sem vagy tisztában.

"Azt, hogy ilyen törvényt kell hozni az egyház mondja nekik"

Az utolsó mondatod komoly állítás, bizonyítanod kellene. Amúgy melyik egyház? Jelen voltál, amikor vmelyik egyházi vezető kiadta az ukázt Orbánnak?

Nzoltan 2022.10.20. 05:27:02

@padlogaz: két választás van. Vagy a magyar földesurak, vagy a monsanto. Lásd ukrajna példáját. Az délibáb, hogy a kicsik és a közepesek labdába rúghatnak, ilyen árérzékeny vásárló közönséggel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.20. 06:28:29

@Lord_Valdez:

"Nekik nem az volt a bajuk, hogy nem fogadunk be menekülteket"

Hazudsz. Egész konkrétan az volt a bajuk, hogy nem fogadtunk be menekülteket.

"Liberalizmus jelenlétében az etnikai sokszínűség spontán kialakul, mivel a liberalizmus individuumokban gondolkodik, nem etnikumokban."

A liberalizmus nem azt jelenti, hogy ha Ahmed és a négy felesége vagy Kuntakinte kiccsaládostul Európába akar költözni, akkor jöhet.

"Neki az egyik ember, ugyanolyan, mint a másik"

Szavakban lehet. A gyakorlati alkalmazása során "apró" gondok merülnek fel.

a nagy hohohorgász 2022.10.20. 06:58:48

@birkamenet: na mesélj a nyugati jóléti pisa harcosok felsőbbrendűsegerol.... hahaha

a nagy hohohorgász 2022.10.20. 06:59:45

@birkamenet: ezen a nickeden találó a neved:))))

Wildhunt 2022.10.20. 07:58:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A liberalizmus nem azt jelenti, hogy ha Ahmed és a négy felesége vagy Kuntakinte kiccsaládostul Európába akar költözni, akkor jöhet."

Pedig de. Ha tud itt ingatlant venni és betartja a törvényeket, a liberalizmus szerint nincs jogod akadályozni hogy használhassa a tulajdonát. Az, hogy hány felesége van, mit tanít a gyerekeinek, meg akarja-e változtatni az itteni kultúrát teljesen irreleváns amíg nem alkalmaz semmilyen formában erőszakot.
Ez az igazi liberalizmus.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.10.20. 08:07:25

@a nagy hohohorgász:
Nem, én az a náci tábornok vagyok, aki kivülről nyugodtnak látszik, de időnként dühkitörései vannak.
www.youtube.com/watch?v=U_Z6tv7cQmM

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nem, az EU a menekült feldolgozást akarta szétosztani. A menekültstátusz megadása után az illető szabadon mozoghat és vállalhat munkát az egész EU területén. És, ha valaki szabadon választhat Magyarország és Németország között kicsi a valószínűsége, hogy Magyarországot választja majd. Ezt az EU is tudta, ezért találta ki azt a módosítást, hogy csak abban az országban járnak a segélyek, ahol megkapta. Azzal nem számoltak, hogy a Magyarország által adott havi 22 ezer forintról nem olyan nagyon nehéz lemondani. Még koldulásból is megvan két nap alatt.
Az, hogy Fidesz azt hazudta neked és te bevetted, hogy ez EU be akarja telepíteni, nem tesz engem hazuggá. Ez inkább a ő gátlástalanságukat és a te hiszékenységedet minősíti.

Éppenséggel, azt is jelenti, mivel a költözés önmagában nem bűncselekmény, tehát szabad. Az más kérdés, hogy attól, hogy idejön még valamiből meg kell majd élnie, meg valahol laknia és liberalizmus nem ismeri a szociális rendszer intézményét. Tehát, ha még mindig a liberalizmus határozná meg a közéletet, mint ahogy már 150 éve nem teszi, akkor nem akarnának jönni. Ezen a ponton utalnék Milton Friedman egyik beszédére, amiben arról beszél, hogy a korai Egyesült Államokba érkező bevándorlók 80%-a pár éven belül hazament, mivel nem talált megélhetést.

Wildhunt 2022.10.20. 08:09:49

@Wildhunt: ebből következik egy ilyen gondolatkísérlet is :

Liberális társadalom, maximális szabadságjogok, minimális állam. Drogok és prostitúció legális. Kuntakinte és családja a kobaltbányában összeszed egy lakásra valót. Azt megveszik. Majd oda beköltözvén az asszonykák a legális szexiparban helyezkednek el, a nemnők legális drogfutárok lesznek.
Törvényeket nem sértenek (nem kezdeményeznek erőszakot), de folytatják az otthoni életmódot. Tegyük fel ez a szomszédoknak nem tetszik, de ugye nem tehetnek semmit - maximum elköltözhetnek. A folytatást tessék kitalálni.

Wildhunt 2022.10.20. 08:14:05

@Lord_Valdez: Még koldulásból is megvan két nap alatt.

A kulcsmondat. Mivel nem teheted zárt táborba, az elbírálás ideje alatt azt is fogja csinálni. Tehát itt ne csinálja. Nem mi hívtuk, nem ide akar jönni, nincs is rá kapacitásunk. Hogy törvénytelenül jön, az csak hab a tortán. Oldja meg az aki hívta.

G. Nagy László 2022.10.20. 08:21:37

@Wildhunt: @Lord_Valdez: @Kovacs Nocraft Jozsefne:

Vicces, hogy azon vitázunk, amiben lényegében egyetértünk: "Ha tud itt ingatlant venni és betartja a törvényeket, a liberalizmus szerint nincs jogod akadályozni hogy használhassa a tulajdonát. Az, hogy hány felesége van, mit tanít a gyerekeinek, meg akarja-e változtatni az itteni kultúrát teljesen irreleváns amíg nem alkalmaz semmilyen formában erőszakot. Ez az igazi liberalizmus."

Továbbá: "valamiből meg kell majd élnie, meg valahol laknia és liberalizmus nem ismeri a szociális rendszer intézményét. Tehát, ha még mindig a liberalizmus határozná meg a közéletet, mint ahogy már 150 éve nem teszi, akkor nem akarnának jönni. "

Ennyi a lényeg. Azért jönnek mégis, mert a német és svéd adófizetők - akik Orbán korrupt magatartása miatt álmatlanul forgolódnak éjszakánként - szeretnék ezeket az afrikai és ázsiai fickókat segélyekkel kitömni...

konrada 2022.10.20. 08:51:54

@Lord_Valdez:
Bár így lenne.
A probléma ott van, hogy a nagy liberalizmus ezt a " Ezt az EU is tudta, ezért találta ki azt a módosítást, hogy csak abban az országban járnak a segélyek, ahol megkapta. Azzal nem számoltak, hogy a Magyarország által adott havi 22 ezer forintról nem olyan nagyon nehéz lemondani." problémát megoldja azzal, hogy amelyik migri nem azon országban tartózkodik, ahol bejelentkezett, úgy oda visszatoloncolják, illetve ha többedik alkalommal fogják meg, úgy hazaküldik.

...s akkor már lehet, hogy még ez a 22 ezer forint is több, mint amennyit otthon képes megkeresni... (mert azért egy jóléti társadalomban - még ha itt benne élve nem is érezzük annak;) - még a lepattanó egyéb is sokszor több, mint ott az átlagbérből megszerezhető jövedelem.)

...szóval ha kellenek nekik, vigyék magukkal, ne pedig a frontországokkal (ez esetben velünk) veressék a csalánt azzal, hogy akik kellenek, azokat kiválogatják, a többit meg kenjük a hajunkra. (Tán nem véletlen, hogy még feltóék is leszoktak a kerítésbontásról, mert valakik rászóltak.)

2022.10.20. 09:05:34

@Wildhunt:
a liberalizmus nem az egyéni szabadságjogok elsődlegessége, különösen nem azok mindenek felett állása, vagy kizárólagossága. az az individualizmus.

a liberalizmus általában véve szabadelvűséget jelent. és a közélet legalább részben kollektív szabadságjogokon alapul. a jelenlegi woke culture, a nyugatosság, az individualizmus kulturális csődje. ahogyan a totális kollektivizálás kísérlete csődbe vitte a keletet. a rendszerváltással a kettő közötti új egyensúlyi állapotot nem sikerült megtanálni. és ezért a rendszerváltók en bloc mennek a levesbe.

2022.10.20. 09:10:21

@G. Nagy László:
17. századi hajdúvárosok (mezővárosokból létrejött katonai táborok) rendje.

13. articulus. A csaplárról.
Az csaplár tartozik a városbeli lakos embernek, az kiknek zálogjok vagyon, hitelben bort adni, ha penig az az ember meg nem akarná adni az adósságot, hát az mi javait találja, míg az bor ára kitelik, zálogolhasson az csaplár.

ez most liberális szabályozás, hiszen a katonai táborban lakók hitelben ihatnak. köteles hitelezni a csaplár. vagy illiberális a szabályozás. szegény kis csaplárt kényszerítik. a szabadságjog meglehetősen relativisztikus.

GyMasa 2022.10.20. 09:11:40

@a nagy hohohorgász:
"kérdezzük meg Schiffer Andrást hogy ilyen retorzio mellett elvallalja e Magyarország miniszterelnöki posztját???!!!! "
Nem fogja...
Egy általad leírt környezetben 99% esélye van, hogy ő is ott fog lógni a többi mellett.

GyMasa 2022.10.20. 09:15:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Az utolsó mondatod komoly állítás, bizonyítanod kellene. Amúgy melyik egyház? Jelen voltál, amikor vmelyik egyházi vezető kiadta az ukázt Orbánnak? "
Uhh, el vagyok maradva...
Nem úgy volt, hogy orbán adta ki az ukázt Putyinnak február 10-én a támadásra?
Vagy, akkor nem is orbán a legfőbb gonosz, hanem az "egyház"?

Wildhunt 2022.10.20. 09:16:35

@cvsvrs: ezt beszéld meg Lacival.

GyMasa 2022.10.20. 09:18:21

@Wildhunt:
"Pedig de. Ha tud itt ingatlant venni és betartja a törvényeket, a liberalizmus szerint nincs jogod akadályozni hogy használhassa a tulajdonát. "
Na, akkor máris elmondtad, hogy mi a baj a mostani, liberálisnak nevezett, nyugati demokráciával.
Ugyanis, pont ezeket NEM várja el a migránsoktól...
A legtönnem a transzferek miatt jönnek Európába, azaz élősködni.
Ezen felül eszük ágában sincs beilleszkedni a befogadó társadalomba.

2022.10.20. 09:19:25

@G. Nagy László:
a katonai táborokban a tanács felét évente leváltották. elég erős politikai váltógazdálkodás. ez egy demokratikus szabályozás?

11. articulus. Az esküdt uraimról.
Mikor az Isten Sz. György napot elhozza, mint az előtt is jó végzés volt, úgy mint a fele az tanácsnak megmarad és az fele újabban állítódjék.

mondjuk az alkotmánybírókat (modern kori esküdteket) 9 évre válasszák, vagy életük végéig, vagy évente cseréljék le a testület felét? vajon melyik a liberális és a demokratikus szabályozás?

GyMasa 2022.10.20. 09:19:51

@Lord_Valdez:
"Még koldulásból is megvan két nap alatt."
Ja, mekkora szüksége van az EU-nak import koldusokra!!!
Kell az nekünk,mint egy falat kenyér!

chrisred 2022.10.20. 09:19:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Hazudsz. Egész konkrétan az volt a bajuk, hogy nem fogadtunk be menekülteket."

Hazudsz. Egészen konkrétan az volt a bajuk, hogy menekültügyi eljárásokat nem akartunk lefolytatni.

GyMasa 2022.10.20. 09:24:12

@Wildhunt:
Ezzel a páéldáddal csak az a baj, hogy életidegen...
Ez az egész egyfajta stratégiai tervezést és önfegyelmet igényel.
Gyanítom, ezekkel a migránsok 100%-a nem rendelkezik.
Ugyanis, ha valaki rendelkezik ezzel a két tulajdonsággal, akkor TANULNI fog az otthonában, szerez egy olyan diplomát, amit itt használni is tud (maximum kell egy különbözeti vizsgát tennie) és abból fog megélni.
De, ha már ide eljutott, akkor otthon is jó élete lehet, és elképzelhető, hogy nem akar drogfutár meg kurva lenni egy idegen országban. Tudod, attól, hogy a prostitúció legális valahol, még kell gyomor ahhoz, hogy csináld...

2022.10.20. 09:34:45

@Wildhunt:
a libertárius keresztségben előírhatják, hogy egy férfinak legfeljebb egy felesége legyen. és ez attól liberális, hogy a parázna nőketnem kövezik meg és megengedik a válást. a liberalizmus nem mondja meg, hogy mi az abszolút jó. hanem egy relavitisztikus erkölcsiséget eredményez. jelző nélkül (ahogyan a legtöbb politikai kategória) nem jelent semmit se.

2022.10.20. 09:48:54

@G. Nagy László:
nem létezik olyan, hogy "a" liberalizmus. egy szabályozás egy másikhoz mérten liberális és egy bizonyos nézőpontból.

a hajdúvárosokban a katonai táborokban a csaplárt kötelezik arra, hogy hitelezzen. és ez a vitézlő rend tagjai számára jogokat biztosít. debrecenben az iskolavárosban a csapszékeket államosítják. a kommunitás birtokolja. és ezzel jogokat adnak a diákoknak külföldi tanulmányutaktra.

mindkét szabályozás elég liberális a katonák vagy a diákok nézőpontjából. ugyanakkor végtelen illiberális úgy általában véve. mintha most a bulinegyedet államosítanák. és annak jövedelméből fizetnének külföldi öszötöndíjakat. szörnyűséges piacellenesség. a másik oldalról ez mind-mind liberális szabályozás. (a csaplár is beszedhette a kölcsönt. feltéve, hogy elegendő induló tőkéje volt valószínűleg nem járt nagyon rosszul a csaplársággal).

konrada 2022.10.20. 09:56:00

@chrisred: Ez már szőrszálhasogatás - mondjuk ezt meg is szoktuk tőled;) - mert ahhoz, hogy az eljárást le lehessen folytatni, ahhoz be is kell engedni, mert melyik ország lenne egyébként olyan hülye, hogy azokat vegye ilyen eljárás alá, akik nincsenek is ott?;))

(És tudom, jön a következő szőrszál: a beengedés és a befogadás nem ugyanaz. Pedig de: ha beengedi, az esetben elfogadják, hogy ott van.)

2022.10.20. 10:06:49

@G. Nagy László:
a budapesti bulinegyed államosítása egy szabadelvű és haladó lépés feltéve, hogy ennek a jövedelméből külföldi tanulmányutakat fizetnek a tehetséges és szorgalmas diákok számára. egyfelől. másfelől pedig brutális illiberalizmus, retrográd kommunista elgondolás. és debrecenből nézve mindez polgári konzervativizmus. a bulinegyed a kommunitás, a választott hites közönség felügyelete alá kerül. a város polgársága a külföldi tanulmányutakkal gyarapodik. tehát ez nagyon is polgári gondolat. vagy reformkommunista. vagy keresztényszocialista, vagy szinte akármilyen jelzőt rá lehet aggatni.

Wildhunt 2022.10.20. 10:07:45

@GyMasa: pedig egyáltalán nem ritka. Mínusz a lakásvásárlás. Még úgy is gyakori, hogy a legtöbb helyen a prostitúció és a drogfutárság nem igazán törvényes.

chrisred 2022.10.20. 10:12:28

@konrada: Ez nem intelligencia kérdése, a menekültügyi egyezmény szerint a menedékkérelmet benyújtókat be kell engedni az ország területére, és a menekültügyi eljárás jogerős befejezéséig úgy kell kezelni őket, mint a menekülteket.

2022.10.20. 10:18:02

@chrisred:
csak ugye ki számít menekültnek. ha biztonságos országból érkezik, akkor a migráns illegális betolakodó. és ki lehet utasítani. vagy nem lehet, mert azt valaki vitathatja. önt üldözik? mennyire üldözik? nagyon. oké. egy szegény kis menekült. vagy lófaszkarikát üldözik magát. illegális migráns.

chrisred 2022.10.20. 10:20:13

@cvsvrs: Arra való a menekültügyi eljárás, hogy ezek a kérdések megválaszolásra kerüljenek.

2022.10.20. 10:24:19

@chrisred:
és ezt a menekültügyi hatóság dönti el. azt mondja, hogy szerbia biztonságos, szabad ország. tehát aki onnan jön az nem menekült. hanem potenciális terrorista. ha orvosi diplomája van vagy valami kurrens végzetsége, akkor mégis csak beengedjük. vagy ha szükséges, akkor harmadik országba átengedjük.

ezeket a menekültügyi hatóság dönti el. és eldöntheti 1 perc alatt is. vagy akár 1 vagy 10 éven át is lehet vitázni arról, hogy akkor most hasszán alkalmas, vagy sem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.20. 10:26:07

@Lord_Valdez:

"Nem, az EU a menekült feldolgozást akarta szétosztani."

Azaz rálőcsölni a frontországokra, akkoriban elsősorban Magyarországra. És hozzánk visszatoloncolni azokat, akiktől megtagadták a menekült státust.

A többire fentebb többen is reagáltak, így én már nem teszem, ők pontosan leírták.

chrisred 2022.10.20. 10:35:15

@cvsvrs: Jogállamban vannak eljárási szabályok, ügyféli jogok, garanciák a pártatlan és tényállásszerű döntéshozatalra. Mindezek a gyakorlagban kizárják az egy perc alatt meghozott döntések lehetőségét.

chrisred 2022.10.20. 10:37:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Azaz rálőcsölni a frontországokra, akkoriban elsősorban Magyarországra. És hozzánk visszatoloncolni azokat, akiktől megtagadták a menekült státust."

Mert ezek a dublini rendeletben lefektetett szabályok.

konrada 2022.10.20. 10:37:25

@chrisred: Erről van szó.
...hogy mennyire intelligens dolog egy országnak beengedni egy másik biztonságosnak elismert országból olyanokat, akiknek onnan már nem menekülnek, hanem azért jönnek, hogy rátelepedjenek az ország forrásaira.

chrisred 2022.10.20. 10:38:31

@konrada: Ez nem intelligencia, hanem előítélet.

konrada 2022.10.20. 10:41:04

@chrisred: Nem is tudtuk eddig, hogy te leszel a zorbán kormány legfőbb védelmezője, hiszen mint megtudtuk, egy szabály akkor is szabály amit be kell tartani, ha azt félre is lehet értelmezni.
...és ilyenekkel dugig van a mi tákolmányunk is!;))

chrisred 2022.10.20. 10:43:59

@konrada: Ez bizony így van, a jogszabályok betartása akkor is kötelező, hanem értesz velük egyet.

2022.10.20. 10:46:31

@chrisred:
egy helyi menekültügyi szabályozás 1552-ből.

1552. máj. 7. szombat
Sabbato post inventam Crucem
A bíróval együtt tizenkilenc szenátor úgy ítélt, hogy bárki, aki a lippai ostrom után ide költözött át és Lippába nem volt bezárva, ezek mindnyájan, akár makóiak, akár csanádiak lakónak alkalmasak lesznek és mindannyian kútbért tartoznak fizetni. Akik pedig a szegedi csata után költöztek ide, itt házat vettek az itteni bíró illetékessége alá tartoznak. Akik pedig elhagyott házakat foglaltak el és azok tartozékait használják, azok a cenzust is megadják.

ez a menekültjogi eljárás 1552 tavaszutóján debrecenben. a menekültügyi hatóság a szenátorok és a bíró. és mi van ha egy szegedi menekült nem fogadja el a debreceni bíró illetékességét. akkor ne költözzön debrecenbe. ne vegyen házat. vagy egy a lippai csatából menekült nem tudja a kútbért megfizetni. akkor szolgáljon cselédként. vagy befogadják az ispotályba.

majd elrendelik, hogy a piacon a köböl és a véka árából az árusok 1-1 dénárt kötelesek fizetni a köböl és a véka felügyelőinek és gondviselőinek, amiből a szegényházat tartják fent.

1553. árp. 26. szerda
Feria quarta sequenti
A piacon levő ispotály mesterei: Tasi Demeter, Mizsér Péter
A köböl és véka felügyelői és gondviselői: Kincses István, Csorba Bálint.
Minden egyes méréskor vegyenek az adás-vétel alkalmából egyegy köböltől 1-1 dénárt, egy vékától 1 dénárt, a bevétel a szegényeké legyen.

ez egy kiváló szociális intézkedés, vagy szörnyűséges piacellenesség?

Wildhunt 2022.10.20. 10:49:05

@G. Nagy László: itt azért valamit tisztáznék. "ismeretségünk" kezdete óta van az álláspontunk között egy szerintem feloldhatatlan ellentét az ideális társadalmi renddel kapcsolatban, a fenti hozzászólásom is erre mutat rá. Szerintem ugyanis létezik a társadalmilag hasznos /káros fogalma, ami az egyén felett áll, az erőszakmentességen felül is. Hogy ebben a határ hol van, azt nem tudom, viszont felfogásom szerint létezik.

konrada 2022.10.20. 10:52:26

@chrisred:
Egyébként ja. Előítéletességből maradt fent a földön az élővilág is, mert mindig akadt olyan példánya a fajoknak, amely nem próbálkozott a feltétel nélküli elfogadással, inkább elkerülte azokkal/azon dolgokkal az érintkezést, mely veszélyesnek látszott-látszik...;)

2022.10.20. 10:53:01

@chrisred:
valakinek meg kell ítélnie, hogy hasszán alkalmas lakónak, vagy nem alkalmas. vagy ha alkalmas is, akkor befogadjuk, vagy nem fogadjuk be. kapjon jogokat, vagy ne kapjon.

és ezt el lehet dönteni 1 óra alatt is. és vég nélkül lehet ezen vitázni. hogy most szegény kis hasszánt üldözik, vagy sem. egy potenciális terrorista. ezt nem lehet igazán eldönteni. aligha van egy olyan általános eljárás, ami alapján ezt meg lehet ítélni feltéve, hogy vannak kollektív jogok. ha nincsenek, akkor anarchia van. menekültügyi hatóság sincs. nemzetközi bíróság sincs. mert ha egy szervezet szerint (a fasizmus vagy akármi okán) a történelemben nincsenek legitim nemzetek, akkor nemzetközi egyezmények is semmisek.

chrisred 2022.10.20. 10:53:08

@cvsvrs: Az asylum intézménye ennél sokkal régebbi.

chrisred 2022.10.20. 10:55:09

@cvsvrs: A menekültet a helyzete, és nem az alkalmassága teszi menekültté.

chrisred 2022.10.20. 10:57:49

@konrada: Az ösztönökre gondolsz. Ha az emberi fajt mindig kizárólag az ösztönei vezérelték volna, akkor bajosan írogatnánk egymásnak a neten, inkább egymás torkát próbálnánk elharapni egy ízletes levélért a faágon.

2022.10.20. 11:01:01

@chrisred:
nyilván nem ez a világ első menekültügyi szabályozása. egy menekültügyi szabály. és nyilván nagyon sok ilyen szabályozás van volt és lesz érvényben. egy univerzális mindenkire kiterjedő törvényt aligha lehet hozni. vagy ha van ilyen, akkor onnantól kezdve kell fell számolni a jogi egyetemeket, az összes jogász diplomát be kell zúzni azonnali hatállyal, hiszen készen van a jogrend, amin mindenki pontosan ugyanazt érti. tehát az emberiség végetett vetett a jogvitáknak.

ha pedig mégis vannak ilyenek, akkor senki se vindikálja magának azt a jogot, az emberiség egésze felett ítélkezik. vagy ha mégis, akkor az egy filozófikus mesterrasznak képzeli magát.

chrisred 2022.10.20. 11:04:45

@cvsvrs: Nem értem, mire gondolsz. A jogászok döntő többsége nem azzal foglalkozik, hogy különböző jogrendek közötti különbségeket kezelje, hanem egy adott jogrenden belül a jogérvényesítésben segítséget nyújtson.

2022.10.20. 11:07:48

@chrisred:
amikor lippa mellet csatáztak a oszmántörökkel, akkor felteszem a börtönből is kiengedték az ottani rabokat. őket milyen jogon nem fogadták be debrecenben? vagy milyen jogon kérték kútbért, vagy milyen jogon kellett cenzust fizetnie annak, aki elhagyatott házat foglalt?

nyilván kollektív jogok alapján. a városi államtanács (a szenátus) és választott bíró ferenci péter bíró uram így ítélt. na most ez jogállami? hol vannak a fékek és az ellensúlyok. megkérdezték a helsinki bizottságot? nem.. akkor nem jogállami. ezt ki dönti el?

2022.10.20. 11:10:07

@chrisred:
oké, és kinek a jogrendje a legitim? strasbourg jogrendje, vagy a kúria jogrendje. jelenleg ez is erősen vitatott.

konrada 2022.10.20. 11:12:31

@chrisred: Az ösztön egy fajnál tanulási folyamat után alakul ki - illetve marad fent.
...s mivel a kialakulása tanulási folyamat, a következő nemzedékekben fennmaradó ösztön is adaptálódik a környezethez: ti. hogy az együttműködés kifizetődőbb, mint a zsigeri félelem, és ezzel felül írható, de ettől még működik olyan szinten, hogy ahol a rossz tapasztalat-végkifejlet marad többségben, úgy érdemes kerülni a veszélyt hozó helyzetet.
...szóval: attól még, hogy a szomszéd homokos Pistikéje szereti, ha rángatják a farkát, nem érdemes próbálkozni ugyanezzel egy oroszlánnál...;)

2022.10.20. 11:14:07

@chrisred:
és ha világméretű szabályozást akarunk, akkor miért nem kérdezzük meg az afrikai törzsek, vagy az indiai kasztok képviselőit, vagy akárkicsodát. az emirátusok abszolút monarchista szabályai miért nem mérvadóak. hiszen ők a leggazdagabbak.

chrisred 2022.10.20. 11:16:10

@cvsvrs: Akkoriban a jogalkotó szuverén volt, nem tartozott felelősséggel senki felé, ezért nyilván értelmezhetetlen volt a jogállamiság.

chrisred 2022.10.20. 11:17:32

@cvsvrs: A jogforrási hierarchia meghatározott.

chrisred 2022.10.20. 11:20:18

@cvsvrs: A jelenlegi nemzetközi jogrend az európai civilizáció terméke.

2022.10.20. 11:21:07

@chrisred:
debrecenben jelenleg 7500 külföldi diák tanul. ennek a legitimitását a szélsőjobb sem vitatja. azonban ezek a diákok keltette többletkereslet megemelik a lakhatási költségeket. a lakás és az albérlet árakat. vagy mondjuk az étteremi árakat. a piac törvényszerűsége szerint.

mondjuk egy püspökladányi tanuló diplomaszerzésének költsége 5 millió forinttal növekszik. megér neki annyit, hogy több ezer külföldivel tanulhat? és nyilván van olyan püspökladányi, aki szerint igen. a többség szerint azonban valószínűleg nem. tehát már ennek a demokratikus legitimitása is valójában kérdőjeles.

2022.10.20. 11:22:09

@chrisred:
az európai civilizáció sem egységes. ha másért nem, akkor azért, mert azzal nem ért egyet izrael.

2022.10.20. 11:27:53

@chrisred:
és ki határozza meg ezt a hiearchiát? ez az, ami ugyebár erősen vitatott. kb. ahogyan a pápaság erkölcsi felsőbbrendűségét vitatták a középkorban. most brüsszel és strasbourg helyezte magát az isteni ítélőszék szerekörében. és annak joghatóságát lerombolják az államok. elsősorban a nyugati államok. és nulladik lépésben a zsidó állam. megroppantja, szétveri ezeket. bogár laci bácsi előadhatja, hogy összeesküdtek a hogy is hívjákok a hogy is hívjákok ellen.

chrisred 2022.10.20. 12:00:55

@cvsvrs: Nyilván a jogalkotók, akik erre felhatalmazást kaptak. Brüsszel sehová sem helyezte magát, ott van, ahová az európai integrációt megalkotó államok helyezték. Mi meg azért fogadtuk el az ő jogforrási hierarchiájukat, mert a magyar polgárok ezt akarták.

2022.10.20. 12:38:22

@chrisred:
az európai intézmények legitimitása elég erősen kérdőjeles. és van két szélső koncepció. az egyik orbáné. az unió alakuljon vissza egy konföderációvá. és abbban legyenek egységállamok. nacionalista népvezérekkel. amire az ellenzéki értelmiség azt mondja, hogy ez a fasizmus. és ettől csak az európai egyesült államok védheti meg az embereket. totális jogegységet még magasabb szinten hozzák létre mondván, hogy adva van egy univerzális.jogrend, amit kidolgoz fleck zoltán, majtényi professzor, valamint hajnalka. csak nem választják meg őket vásárosnaményban. ellenben orbánt választják. aki azt mondja, hogy ezt a kérdést döntse a stumpf pista és horkay hörcher nem tudom kicsoda és ha orbánt támogatják, akkor nagyon keresztényeiek és konzenvatívok, igaz magyarok. ha nem, akkor nem. úgy, hogy a legjobb lesz ha a kislomni és jeszi döntik el. és megvitatják a mandineren.

és nyilván egyik se megoldás. se az orbán féle illiberális nacionalizmus, se az azzal szemben álló nemzetellenes neoliberalizmus.

2022.10.20. 12:46:44

@chrisred:
a bírói döntések sok esetben önkényesek. vegyük a kirúgott tanárok ügyét. ugye lehet mondani, hogy nem vették fel a munkát. veszélyeztették a diákok tanuláshoz való jogát. erre a kevés pénzre szerződtek. sehol sincs megírva az, hogy 50% vagy akármennyi azonnali béremelést kell kapniuk. semmi ilyen kötelezettsége nincs a munkaadójuknak. vagy a másik oldalról a bíró a hasára ütve levezetheti, hogy az ilyen amolyan jogok. egyezmények. hogy nincsen joga a sötét elnyomó hatalomnak.

ez nem valód jogbiztonság. ez hatalmi önkény. ami abból adódik, hogy nincs szabad bíróválasztás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.20. 12:54:14

@Wildhunt:

Az erőszakmentesség (G. Nagy László
eleve csak a fizikai erőszakra gondol) minimum azóta nem elégséges kritérium, amióta egy személy vagy csoport hatalma nem csak a fizikai erőben nyilvánul meg.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.10.20. 13:00:05

@chrisred: "»És hozzánk visszatoloncolni azokat, akiktől megtagadták a menekült státust.«
Mert ezek a dublini rendeletben lefektetett szabályok."

Így van. Akkor tehát te is érted. Pontosan ez az, amiért mi nem akarjuk beengedni a migránsokat az EU területére, mert akkor utána már mi leszünk értük a felelősek. Erre a felelősségre akart bennünket csalafinta módon rákényszeríteni az EU néhány vezéralakja. Akiket egyébként senki sem választott vezéralakká, egyszerűen azzá kiáltották ki magukat, mert az országuk gazdasági hatalom.

2022.10.20. 13:01:19

@chrisred:
az önkormányzati, az országgyűlési választások között nincs szabad bíróválasztás. sehol európában, meg a világban.

tehát amikor nem arról döntünk, hogy ki kormányozzon vagy önkormányozzon, hanem a bírák kik legyenek. nincs szabad bíróválasztás, hanem mindkét tábor azt mondja, hogy ő van felhatalmazva, mert neki van többsége valahol. vagy sehol sincs többsége, de ő képviseli az univerzalizmust, a civilizációt. nincsenek fékek és egyensúlyok. ő a jogállam.

chrisred 2022.10.20. 13:13:43

@Androsz: Erre írtam, hogy a jogszabályok betartása akkor is kötelező, ha nem értünk vele egyet.

2022.10.20. 13:13:56

@Androsz:
valójában senkinek nincs bírói legtitimációja. se orbánnak, se a politikai az ellenfeleinek. ugyanincs szemben a középkorral a modernitásban sehol sincs szabad bíróválasztás.

chrisred 2022.10.20. 13:16:31

@cvsvrs: Csak az, hogy Orbán mit mond az Unió berendezkedéséről, nagyjból annyira lényeges, mint amikor Karácsony arról beszél, hogyan kellene irányítani az országot.

2022.10.20. 13:19:18

@chrisred:
ha orbán hoz egy törvényt, hogy a határvadász ránéz hasszánra és azt mondja, hogy nem menekült, akkor ugyebár hozhat egy ilyen törvényt. akár alkotmányba is foglalhatja, hogy a határvadászok felette állnak a strasbourgi főbíráknak. akik kötelesek ezt a törvényt figyelembe venni, akkor is nekik ez nem tetszik. ha orbán hoz egy törvényt, hogy az első legyen a fradika, a második a vidike vagy a puskás attól függően, hogy milyen kedve van, akkor hozott egy ilyen törvényt. az mlsz ne szóljon bele. rendezze a bajnokságot és hozza ki ezt az eredményt. a törvények mindenek felett állásából ez következik.

erre mondhatod, hogy ez ilyen törvény semmis. mert ez ez hatalmi önkény. ez így nem jogállami. ki dönti ezt el? nincs szabad bíróválasztás, választott bíróság, amelyik ilyen döntéseket hozhat. és ilyet senki se akar. se orbánék, se a politikai ellenfeleik.

chrisred 2022.10.20. 13:19:41

@cvsvrs: A jogalkalmazás nem igényel képviseleti formát, mint a jogalkotás.

chrisred 2022.10.20. 13:21:14

@cvsvrs: Jogszerűen nem tehet ilyet, mert a jogforrási hierarchiában a nemzetközi szerződés a belső törvények felett áll.

2022.10.20. 13:26:13

@chrisred:
annyiban lényeges, hogy orbán az unió döntéseit legitim módon megvétózhatja a tanácsban. és erre megindul a jogászkodás, hogy mégse, mert az európai parlament megszavaz egy törvényt. csakhogy azt a magyar és a többi tagállam országgyűlésnek is legitimimálnia kellene. amire a neoliberálisok azt mondják, hogy ezt az eljárásból nagyvonalúan mellőzzék, mert DIKTATÚRA fenyeget. a nácikkal mégse tárgyalhatunk. amikor PUTLER támad.

orbán azt mondja, hogy ez az. harcban állunk. és akkor egy ilyen vészhelyzetben mégse lehet az európai parlament illegitim határozataira alapozni. a strasbougri bírák ostoba döntéseire. láttuk, hogy hová vezet. migránsválságok tömkelege. brüsszeli szankciók tönkreteszik európát.

2022.10.20. 13:27:43

@chrisred:
a nemzetközi szerződés két államnemzet jogrendje KÖZÖTT áll. ezért hívják úgy, hogy nemzet KÖZI szerződés. INTER national. és nem SUPRA national.

2022.10.20. 13:39:37

@chrisred:
ha orbán beleírja a magyar alaptörvénybe, hogy a határvadászok parancsnoka közjogi értelemben az alkotmánybíróság tagjai felett állnak, és a nemzet fősolymásza is felette áll a legfelső bírának, akkor az a törvény. és azt követnie kell a kúriának. és strasbourg-nak is ha azt mondja ki, hogy az a főpohárnok mester egy tollvonással anullálja a nemzetközi bíróság döntéseit. mivel ezek a bírák nem áll a nemzetek felett. a fidesz hozhat egy tövényt, hogy őszerintük a sándor palotában kell értelmezni a döntéseket. és novák katalin fidesz fülbevalóban úgy ítél, hogy orbánnak van igaza, akkor neki van igaza. ez a törvény.

mivel nincs szabad bíróválasztás. tényleges bírói legtiimációja senkinek nincs. illetve orbán azt mondja, hogy dehogy nem, a nemzeti paralamentnek. az ellenfelei pedig, hogy az európai parlamentnek. valójában egyiknek sincs erre demokratikus felhatalmazása.

chrisred 2022.10.20. 13:42:23

@cvsvrs: Ez a bilaterális szeződés. Amikor több állam közösen állapodik meg valamiben, az a multilaterális.

chrisred 2022.10.20. 13:44:13

@cvsvrs: Ezt igen. De nem változtathatja meg önkényesen az 1951. évi genfi egyezmény szövegét.

2022.10.20. 13:56:00

@chrisred:
vannnak kormányzati és önkormányzati választások. szabad bíróválasztás nincs.

debrecenben a hagyomány az, hogy amikor az Isten elhozza szt. györgy napját, akkor a polgárok az utcaszerben esküdtbírákat választanak és azok kiválasztják debrecen tekintetes főbíráját. függetlenül attól, hogy kik a szenátus tagjai és ki debrecen nemes városának országgyűlési képviselője. a szabad bíróválasztás ezektől függetlenül történik.

2022.10.20. 13:57:25

@chrisred:
a multilaterális egyezmény is nemzetközi egyezmény. azt valaki felmondja, akkor fel van mondva. ha nem mondja fel, hanem hoz egy törvényt, ami a nemzetközi szerződéssel ellentétes, vagy olvasható ellentétesen is, akkor abból egy ex-lex állapot adódik. nincsenek nemzetek felett álló egyezmények.

chrisred 2022.10.20. 14:01:50

@cvsvrs: "hanem hoz egy törvényt, ami a nemzetközi szerződéssel ellentétes, vagy olvasható ellentétesen is"

Ezt például az alaptörvény szerint jogszerűen nem lehet megtenni. ("Magyarország nemzetközi jogi kötelezettségeinek teljesítése érdekében biztosítja a nemzetközi jog és a magyar jog összhangját.")

2022.10.20. 14:05:04

@chrisred:
ez most olyan, hogy kőszeg feri bácsi kitalálta, hogy ők ellenőrzik a helsinki egyezmény betartását. mert a kormányok felett állnak. ez kb. az, hogy jeszi kitalálja a pesti srácok ellenőrzzék a genfi konvenciót az egész világon. mert miért is ne. micsoda nagy királyság. jeszi a legfőbb főellenőr. és hogy fékek és az ellensúlyok is legyenek fellebbezni lehessen mondjuk a mandinerhez. és kérdezzék meg erről a bohár danit. aki szerint ez így jó lesz. és legújabban fodor gábor is azt mondaná, hogy igen, igen ez a jogállam. schiffer is bólogatna hozzá. mert a pesti srácok is van annyi legitim formáció, mint akármicsoda, ami világpolitikai kérdéseket döntene el.

2022.10.20. 14:08:01

@chrisred:
és nyilván a magyar országgyűlés többsége úgy olvassa, hogy az általa hozott törvény a nemzetközi szerződésekkel nem ellentétes. az ngo-k nyilván úgy olvassák, hogy bármilyen korlátozás a humanitárius jogokkal teljes mértékben ellentétes.

chrisred 2022.10.20. 14:12:57

@cvsvrs: Na, például ilyenkor van szükség jogászokra, amikor azt a kifejezést kell értelmezni, hogy nemzetközi jog.

grundigg 2022.10.20. 14:15:53

@cvsvrs:

Csak hát vannak azok a fránya tények, hogy az eu bíróságát vagy a strassbourgi bíróságot nem a Kőszeg Ferenc hozta létre meg nem is a dj Jeszy, hanem a szerződést kőtő államok, amikor abban állapodtak meg, hogy az adott szerződéssel kapcsolatos vitáikat ki döntse el. Még azt is meghatározták, hogy milyen rendben és időben jelölik oda a bírókat. Ebből fakad a legitimitásuk. Az nem megy, hogy ha nem tetszik a döntés, akkor utólag kétségbe vonom a legitimitásukat, mintha nem én választottam volna őket.

2022.10.20. 14:16:19

@chrisred:
a soros alapítvány és az amerikai demokrata párt telepakolta az embereivel az európai bizottságot. a szakértőket. az egy libsi bagázs. és orbán azt mondja, hogy a bizottság nem legitim. amire azt mondják, hogy így viszont nem utalnak pénzt. amire az orbán mondja azt, hogy nem legitium. és hová fordulhat jogorvoslatért? azokhoz, akik azt mondják, hogy ő a sátán. tehát mehet kínába, vagy vissza a valutaalaphoz, vagy megállapodhat. ex-lex állapot. nyilvánvaló, hogy senki se tart be semmilyen egyezményt. közelítőleg sem.

chrisred 2022.10.20. 14:20:52

@cvsvrs: És pont egy volt Soros ösztöndíjas volt libsi ne tudná velük megtalálni a közös hangot. Jelen pillanatban az a probléma, hogy Putyin egyelőre meg túl kevés embert tudott bepakolni az uniós szervekbe, hogy Orbán irányvonala érvényesülni tudjon.

grundigg 2022.10.20. 14:21:55

@cvsvrs:

Ha kötsz egy szerződést, azt teljesítened kell akkor is, ha szerinted az ellentétes a feleségednek tett ígéreteddel. Ez utóbbi legfeljebb nektek fontos, de a szerződő partneredet nem érinti, ha nem teljesítesz előbb-utóbb rád töri az ajtót a végrehajtó.

A nemzetközi szerződés pont ilyen, csak nincs nemzetközi végrehajtó, aki rátörje az ajtót Orbánra. Vannak viszont más - szintén a felek megállapodásában rögzített - szankciók és eljárások, pl. a támogatások visszatartása.

2022.10.20. 14:35:22

@grundigg:
dehogy nincs. a nemzetközi valutalap a végrehajtó. a nyugati világot egy liberálisnak és progresszívnek mondott közgazdász-jogász szekta uralja, amelyik önnön magát egy filozofikus mesterrassznak tekinti, amelyik meghatározza a civilizált világ működésének alapját anélkül, hogy a civilizált világ lakóit megkérdeznék. összeülnek new york 57. utcájában vagy akárhol. és eldöntik, hogy szerintük ez így van. és ezek mögött ott pénzügyi körök és a nato állnak. leginkább amerikához kötődő gazdasági érdekek. és ezek ütköznek össze oroszországgal. illetve az olyan "lator" államokkal, mint magyarország.

2022.10.20. 14:51:30

@grundigg:
jogállam akkor van ha van szabad bíróválasztás. és most nincs.

tehát nem attól magyarországon ténylegesen jogállam, hogy létrejön egy újabb ellenőrző bizottság, irányító hatóság, aminek különösebb legtimitimációja nincsen. legfeljebb ezt kikényszerítik brüsszelben navracsicsnál. elfogadja a parlament. és aztán várják, hogy azok idedobják a pénzes zsákot. ez így nem lesz jogállam. úgy se, hogy megbukik az orbán és jön fletó, vagy klárika, vagy akárki, aki szolidárius és nagyon európai. mert akkor az ő embereik ülnének be mindenhová.

a jogállam akkor jönne létre ha a kormányzati és az önkormányzati választás között lenne szabad bíróválasztás. amikor arról döntünk, hogy kik legyenek a pártatlan bírák. ilyet azonban nyilván egy párt se akar se magyarországon, se sehol a világon. hanem az összes párt megnevezi a saját független, objektív szakértőjét. vagy a jobboldal azt mondja, hogy ilyen nincs. tehát teljesen szubjektív módon, a látszatra se adva azt csinálnak, amit akarnak. az elletábor pedig játssza a bizottságosdit. hogy ők a filantrópok, tehát ők mondják meg. vagy ők a demokraták. vagy valamiért. ők és kész. különben nincs jogállam.

GyMasa 2022.10.20. 15:19:05

@Wildhunt:
"pedig egyáltalán nem ritka. Mínusz a lakásvásárlás. Még úgy is gyakori, hogy a legtöbb helyen a prostitúció és a drogfutárság nem igazán törvényes. "
Jaja, csak, amit leírtál, és amira most azt mondod, hogy megtörténik, az pont az ellentéte egymásnak.
A példádban törvénytisztelőek, a valóságban pedig bűnözők.
Az első példádban valóban nem lenne semmi gond velük, viszont a valóságban nem Moszkvában történik a nem osztogatás...
Amin egy picit sem csodálkozom, hiszen a regresszív balosoknak már az USA-ban is siekrül valahogy mindig olyan 15 perces sztárokat felelmelniük, akikről másnapra kiderül, hogy börtönviselt aszonyverő, meg erőszakoló "áldozatok"...

GyMasa 2022.10.20. 15:22:09

@chrisred:
Most komolyan nem tudod értelmezni a "szomszédos ország" fogalmát?
Dúl jelenleg háború Szerbiában?
Nem.
Akkor aki onnan jön, az semmiképpen nem számít olyan menekültnek, aki felé bármiféle kötelezettségünk lenne.

GyMasa 2022.10.20. 15:27:47

@Androsz:
És, az a legszebb, hogy olyan nagyvonalúan átlépnek azon a tényen, hogy Magaarországnak NINCS törvényi kötelezettsége senkit "befogadni" aki pl. Sterbia felől érkezik.
Szerbia jelenleg egy biztonságos ország, és Szíriával sem határos, azaz bárki, aki megjelenik a Szerb határon és menedékjogot akar kérni, gyakorlatilag elutasítható, hiszen nem teljesíti az ENSZ vonatkozó feltételeit.

Wildhunt 2022.10.20. 15:36:05

@GyMasa: nem nézted mire válaszoltam. A lényeg az volt, hogy a tökéletes liberalizmusban a leírtak törvénytisztelő magatartásnak számítanak, de a társadalmat pont úgy szétverik.

2022.10.20. 15:38:40

@GyMasa:
csakhogy ezt jogállamban nem lehet csak úgy ukmukfuk eldönteni. mindezt egy akár egy évekig is eltartó közjogi hercehurcában kell igazolni. és addig az adott állam köteles fenntartani a menekültjogi státuszt. tehát előbb az államnak kell kétségkívül igazolni, hogy az illegális határátlépő nem valódi menekült. ezt mondták ki a brüsszel és strasbourg. és erre a válasz az, hogy akkor köszike, de ezeknek a nemzetközi bíróságoknak a közreműködését nem kéri se szerbia, se magyarország. amire az illegitim válasz az, hogy az nem lehet. ez a nemzetek felett álló bíróság. lófaszkariákát. az viszont legitim válasz, hogy akkor ezek a hatalmi központok nem dobálnak pénzes zsákokat az orbán kormánynak. persze az a válasz, hogy ez is jogszerűtlen. valóban. csakhogy a bírói hatalom strasbourg. ő szerintük meg éppen ez a jogállami. hogy a pénzeket elvonják. úgy, hogy az európai tanács is még megvitatja. a velencei bizottságot kellene még megkérdezni. plusz az ebesz-t. csak ezeket már a libsik se veszik komolyan. döntse el orsolya néni és kész. egy hétgyerekes arisztokrata nem tévedhet. vagy hogy legyen.

2022.10.20. 15:50:54

@GyMasa:
tehát erre a korrekt válasz az, hogy magyarország a továbbiakban nem ismeri el se az európai tanács, se az európai bizottság, se a velencei bizottság, se az ebesz, se semmilyen magát a nemzetek felett álló testület döntését, ezek legitimitását megkérdőjelezi. az európai uniót jelenlegi formájában belértve a parlament működését is, leszámítva a miniszterek tanácsát. cserébe viszont nem jár a pénzügyi segítségnyújtás, viszont tetszőleges adót ki lehet vetni multikra, azok nem szaladgálhatnak strasbourg-ba. egy tollvonással nacionalizálhatják az érdekeltségeiket.

kb. ez lenne egy korrekt álláspont. nem kell ez a bohóckodás az európai parlamentben. új intézményrendszerre van szükség. amiben részt vesznek a britek, norvégia, svájc is. és nincs filozofikus mesterrassz amerikai befolyással. hanem egy európai konfödreráció van ab start. és aztán kisebb föderációkat létre lehet hozni. magyarország egy közép-európai fed része lehet. egy visegrádi, vagy akár a lengyelek nélküli kis-visegrádi együttműködés keretében együttműködhet az északi és déli szláv szomszédokkal, vagy dunai államszövetség keretében együttműködhet ausztriával és bajorországgal, esetlegesen svájccal. a brüsszeli üvegpalotákat és szakértőiket ismerjék el és fizessék, akik akarják.

GyMasa 2022.10.20. 17:55:06

@Wildhunt:
" nem nézted mire válaszoltam. A lényeg az volt, hogy a tökéletes liberalizmusban a leírtak törvénytisztelő magatartásnak számítanak, de a társadalmat pont úgy szétverik."
A prostitúció szerintem nem veri szét a társadalmat.
A legális drogok forgalmazása sem.
(természetesen, mindkettőnél feltételezve, hogy a résztvevők szabad akaratukból vesznek részt ebben, és nincs semmiféle bűnözői rátelepedés a történetben.)

Wildhunt 2022.10.20. 17:56:20

@GyMasa: nem mondtam hogy az veri szét. Szerintem olvass vissza.

GyMasa 2022.10.20. 17:58:09

@cvsvrs:
HOgyne lehetne eldönteni?
- Van útlevele?
- Van vízuma, ha kötelezett rá?
- Van háború Szerbiában?
Ez a 3 kérdés automatikusan eldönti, hogy jogosult-e beléni az országba, vagy jogosult-e menedékjogot kérni.
Ha a válaszok alapján mégsem lenne jogosult, de a magyar állam mégis befogadja a menekültkérelmet, az kizárólag a magyar állam jófejségének a jele.

GyMasa 2022.10.20. 18:03:25

@Wildhunt:
Ezt írtad:
"A lényeg az volt, hogy a tökéletes liberalizmusban a leírtak törvénytisztelő magatartásnak számítanak, de a társadalmat pont úgy szétverik.""
Előtte pedig, hogy HA vesznek egy ingatlant, DE emellett legális prostitúcióból és legális drogkereskedelemből élnek, az Oké egy liberális államban.
Erre én azt írtam, hogy a migránsok szinte egyike sem rendelkezik azzal a fajta előrelátással illetve önfegyelemmel, hogy megugorja már az első feltételedet azaz a saját ingatlan vásárlását.
Innentő kezdve teljesen mindegy, hogy mi a gondolatkísérlet ereménye.

2022.10.20. 18:07:17

@GyMasa:
orbán vagy elfogadja, hogy a pénzt a brüsszeliták adják, és akkor legalább részben a játékszabályaik kell játszani. vagy azt kell mondani, hogy ez egy bohóckodás. és ez esetben a pénzükre se nagyon tarthat igényt.

Wildhunt 2022.10.20. 18:09:29

@GyMasa: nem kell értened. Engem nem zavar.

2022.10.20. 18:16:44

@GyMasa:
szerinted ez dönti el. az európai bíróság szerint azonban az alábbiakat kell érvényre juttatni. mert hogy ezekre az alábbi célok érvényre juttatására jött létre a testület.

Élethez való jog
Kínzás tilalma
Rabszolgaság és kényszermunka tilalma
Szabadsághoz és biztonsághoz való jog
Tisztességes tárgyaláshoz való jog
Büntetés kiszabásának tilalma törvényi rendelkezés nélkül
Magán- és családi élet tiszteletben tartásához való jog
Gondolat-, lelkiismeret- és vallásszabadság
Véleménynyilvánítás szabadsága
Gyülekezés és egyesülés szabadsága
Hatékony jogorvoslathoz való jog
Megkülönböztetés tilalma

és ők azt mondják, hogy az általad leírt eljárásrend ezeknek nem felel meg. mert diszkriminatív egyáltalán az, bárkit aki menekültjogokért folyamodik megállítanak a határon. ha bezárják, akkor lényegében kínzásnak vetik alá, rabszolgatartást jelent. sérül a menekült kérő szabadságának joga, a tisztességes tárgyaláshoz fűződő joga és az összes többi. és tökmindegy, hogy mi a szabály, lehet az extrém liberális, akkor is lehet mondani, hogy ezekből sérül valami. dönthet úgy a bíró.

és akkor azt kell mondani, hogy ezt a bíróságot köszönjük, de nem kérjük. ugyanis ez éppen az európaiak jogát negligálja a nem európaiakkal szemben. viszont ez esetben ugyanez a csoport nem fog neked pénzt nyomtatni az európai központi bankban. és azt kellene mondani, hogy oké. ne nyomtasson. és nem tényleg nem kellene gecikorruptnak lenni. csak úgy viszont a kormány is megbukna. tehát ezért érthető módon harcolnak, hogy megvédik a magyar embereket, stb.

2022.10.20. 18:27:16

@GyMasa:
szóval ez olyan, minthogy valaki beállítana a windsor házba, hogy hallotta, hogy meghalt fülöp herceg és a bözsi néni. meggyászolta szerencsétleneket. nyilván vannak most üres szobáik. és akkor az egyiket kiválasztaná. ha ez nem tetszik a windsoroknak, akkor korlátozzák az élethez való jogát és ha az őrök ellenállni merészelnek, akkor a kínzás bűnébe esnek, a szabadsághoz és a biztonsághoz való jogában sérül, erről tisztességes tárgyalást kell lefolyatni, hogy mégis melyik lakosztályt utalják ki, tiszteletben tartva a menedékes családi életéhez való jogát, gondolat-, lelkiismeret- és vallásszabadságát, és vannak még a menekékesnek haverjai szintén hasonló igénnyel, a gyülezekés és az egyesülés jogaiban korlátozni őket nem lehet. és ha valaki ellenük ítélni merészel, akkor hatékony jogorvoslathoz való joguk sérül. és egyébként ez a szörnyűséges kirekesztés a megkülönböztetés tilalmán alapul.

chrisred 2022.10.20. 18:39:02

@GyMasa: Tévedsz, a jelek szerint nem ismered a menekültügyi egyezményt.

chrisred 2022.10.20. 18:49:27

@cvsvrs: Ne kerülgesd a forró kását a déli és északi szláv államokkkal, ugyanúgy orosz csatlós szeretnél lenni,mint Lukasenka vagy Vucic országa.

a nagy hohohorgász 2022.10.20. 18:58:01

@chrisred: na mondjad pinokkio mi van a menekült egyezmenyben:)))) az egyezmeny azon részét linkeld be amire ragod a gittet!

2022.10.20. 19:17:11

@chrisred:
vagy orosz vagy amerikai csatlós lét, tényleg ez a két lehetőség?

Hartrigel 2022.10.20. 20:34:40

@cvsvrs: Pontosan értem mire gondolsz. Én is egyből megkapom mindenkinél hogy fideszes meg oroszbarát vagyok egyből, ha felmeremhoz i az egészségtelen amcsifasszopást.
Erre a kedvenc érvem amikor mondják:
Mé' az orosz meg a kínai fasz jobb lenne?! Ugy akarsz élni mint Lukasenka?

Erre mondon én: ácsi! Miről beszélsz? Az égszerelmére mi vagyunk az európaiunió, a kibaszott Nyugat. Senkinek a faszára meg gyámolására nem kéne hogy rászorulva legyünk. Nem délamerika vagyunk vagy vmi banánköztársaság ha nem európa!

De ugy néznek rám, mintha Washington nélkül a nap se kellhetne fel.

Szóval én nem Moszkva vagy washington pártján állók, sőt, ÉN, inkább vagyok európa pártinak nevezhető mint ők a jenkifasszal a szájukba.

Make Europe Great Again!

a nagy hohohorgász 2022.10.20. 20:42:31

@Hartrigel: igen, csak azt mindannyian elfelejtjuk hogy av2. Vh után agyon eladósodott usanak a büszke nyugati. Kelet európai unió kellett volna 90 után

a nagy hohohorgász 2022.10.20. 20:47:03

@Hartrigel: a Marshall segelynek ára van és ugyanúgy mindhalálig tartó mint a holokauszt tulelok támogatása. Hiszen ugyanazok találták ki! Olyan világháború lesz ebből 1 év múlva mint a huzat. A kedves nyugat európai most 2 dolog között dönthet, vagy világháború vagy keleti eletszinvonal.... nagyon úgy néz ki hogy a világháborúra szavaznak, csak azt nem fogják fel a barmok hogy a 3.vh is Európában lesz !

a nagy hohohorgász 2022.10.20. 20:49:20

De legalább doomoztak eleget a pisa tesztes nyugatiak:)

2022.10.20. 21:04:17

@Hartrigel:
távlatosan az uniót kisebb föderációkra lehet osztani. és magyarország a közép-európai fed része lehet. németország, ausztria, svájc, valamint kelet-közép európa. és ez a tömb már elég erős ahhoz, hogy a meggyengülő oroszországgal szemben önállóan is katonai ellensúlyt képzezzen. azzal, hogy a ruszkik megzuhannak a térség katonailag önállósodhat.

akár egy duna-menti államszövetség is létrejöhet fekete-tengeri kereskedelmi kapcsolattal, a balkán mellett török valamint orosz?/ukrán? (ezt ugye nem tudjuk) szabadkikötőkkel. magyarország számára ez is előnyös lehet. és egyébként ausztria, vagy bajorország számára is kedvező.

ha nincs orosz fegyegetés, mert nincs totális orosz katonai győzelem, akkor ez a térség önállósodhat. igazából az nem jó az amerikaiaknak, hogy a potenciális agresszort az ukránokkal szétveretik. és ugye a brüsszeli nato központnak meg végképp nem jó az, hogy az orosz haderő meggyengül, mert úgy majd a tagállamok el kezdik magukat önállósítani illetve kisebb államszövetségekben is viszonylag jelentős haderőt összpontosítani.

részleges orosz vereséggel az amerikai befolyás is gyengülhet és az eu kisebb föderációkra eshet szét. orbán taktikája is beválhat, hogy brüsszeli politikai vezetést teszik felelőssé. a bizottságot elsősorban. akiknek a kezükben ott van a pénzügyi kártya. ezeket nyilván kijátszák a pillanatnyi érdekeik szerint. a bizottság ha kell, akkor simán beáldozná az európai bíróságot is. a lényeg, hogy valaki vigye el a balhét. orbán azt mondta, hogy fogják az egészet sorosra. az egy minimális külpolitikai kár. és neki maximális belpolitikai haszon. mert felszámolhatja az ellenzéki hálózatot.

elég sok lehetőség van. nekem kibicként majdnem mindegy. majd eldöntik, hogy mit lépnek azok, akik tényleges döntéshozók. valakinek a nyugat oldaláról is el kell vinnie a balhét.

a nagy hohohorgász 2022.10.20. 21:22:20

@cvsvrs: úgy látszik hogy truss sem akarja elvinni a balhét:))) az a durva hogy o1g nem igazán jöhet ki a buliból szarul:(((( o1g fletoba öltött vona Gabit játszik az uniós ellenzékben. Amíg európa nem tisztul meg lesznek Orbán szavazók, és Amíg magyarok nem tisztulnak meg lesznek Ferkó szavazók. Na ki röhög már megint, az USA ahol megint lesz háború viszont a fedezetlen dollárt uzsorara adja hitelbe:)

a nagy hohohorgász 2022.10.20. 21:23:23

@a nagy hohohorgász: szóval usaban megint NEM lesz háború

a nagy hohohorgász 2022.10.20. 21:29:01

@cvsvrs: a kibaszott putyinnak is Alaszkaban kellene hadgyakorlatozni. Vívja meg a Szibériai medve a grizzlyvel vagy a hunyorgo zsidoval(Kína)a harcot!

chrisred 2022.10.21. 04:47:43

@cvsvrs: Igen, aki robbantaná az európai integrációt, erre a sorsra kárhoztatná az egyes európai országokat.

arthurthedent 2022.10.21. 07:18:55

@a nagy hohohorgász: "a Marshall segelynek ára van és ugyanúgy mindhalálig tartó mint a holokauszt tulelok támogatása."

Már régen vége van. Nagyon régen. Sok generációkkal el vagy maradva a valóságtól.

Amúgy a keleti országok azért utasították vissza a segélyt, mert a szovjetúnió úgy látta, hogy ha elfogadnák a keleti országok kicsúsznának az oroszok fennhatósága alól. És milyen igaz.

a nagy hohohorgász 2022.10.21. 07:28:01

@arthurthedent: vége van a Marshall segély torlesztesenek? Hahaha

arthurthedent 2022.10.21. 07:29:03

@a nagy hohohorgász: Segély volt, eleve nem kellett törleszteni. Azazhogy 95%-át nem kellett törleszteni. Hahahaha.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.10.21. 07:34:53

@G. Nagy László:
Hiszed vagy sem, de a többségük munkát vállalni akar.

@konrada:
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"migri nem azon országban tartózkodik, ahol bejelentkezett, úgy oda visszatoloncolják"
Ez tévedés. A megszerzett menekültstátusz teljes szabad mozgásra és munkavállalásra jogosít az EU egész területén.
Ide akkor hozzák vissza, ha a menekültstátuszt elveszti és el kell végezni a kiutasítási procedurát. A menekültügyi eljárásnak ugyanis az is része, hogy ha valaki nem jogosult, vagy már nem jogosult a státuszra, akkor azt ki kell utasítani és, ha nem hajtja végre, akkor toloncolni. Na, de 2015-ben még nem itt tartott a probléma, hanem egyáltalán a kérelemfeldolgozásnál. A menekültügyi eljárás meg egy igen hosszadalmas folyamat. Ilyenkor több ország több hatósága levelezik egymással hónapokon át és minden iratot hitelesen le kell fordíttatni és a valódi frontországok, értsd Görögország és Olaszország, bevándorlási hatóságai nem voltak másfél millió emberre méretezve, pláne hogy ez két hónap alatt zúdult rájuk. Mi soha nem voltunk frontország, mi tranzitország voltunk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.21. 07:59:50

@Lord_Valdez:

"Ide akkor hozzák vissza, ha a menekültstátuszt elveszti és el kell végezni a kiutasítási procedurát."

Mesêlj már a kiutasítási ill. kitoloncolási eljárások sikerességéről. :D Súgok: ezek sikerességi aránya hibahatáron belül a nullával egyenlő.

Szóval ezeket visszaküldték volna hozzánk, hogy itt töltsék azt a pár év(tized)et, míg sikerül kitoloncolni őket - vagy akár csak megtalálni, mert sokuk simán eltűnik a hatóságok elől:

www.nool.hu/orszag-vilag/2018/07/a-kitoloncolandok-mintegy-felet-nem-talaljak-a-nemet-hatosagok

www.origo.hu/nagyvilag/20200112-tavaly-kilenc-honap-alatt-huszezer-migrans-tunt-el-a-nemet-hatosagok-elol.html

www.szabadeuropa.hu/a/a-brit-kormany-torolte-az-elso-jaratot-amellyel-menedekkeroket-toloncolt-volna-ruandaba/31899093.html

GyMasa 2022.10.21. 08:49:48

@chrisred:
Na, mesélj, mit nem értek jól?

a nagy hohohorgász 2022.10.21. 09:00:57

@arthurthedent: te hülye vagy és hazudsz:)bár valóban törleszteni mint a hitelt szó szerint nem kellett. Te éttermi fogyatékos vagy még mindig:))))

2022.10.21. 09:17:32

@chrisred:
egy éve még az volt a mondás moszkva részéről, hogy ha a kreml úgy akarja, akkor berlinben reggilizik. és ebből következően európának szüksége van egy amerikai véderőre. mert másképp nem háríthatja el az orosz fenyegetést.

csakhogy a háborúban oroszország katonai értelemben meggyengült. és ezzel új helyzet áll elő. egyrészt nincs értelme fenntartatani a totális európai egységet. sem az amerikai függést. akár egy közép-európai fed is képes ellensúlyt képzeni ororszországgal szemben.

az eu ebben a formában működésképtelen. ez a brexit-tel is egyérelművé vált. a pandémia idején is nyilvánvaló volt. orbán ha nyilvánosságot kap, akkor ezt szerte európában elmagyarázhatja a nézőgyerekeknek. függetlenül attól, hogy az eu-s pénzek nélkül maga az orbánizmus se lesz tartható.

G. Nagy László 2022.10.21. 09:24:16

@Lord_Valdez:

"Hiszed vagy sem, de a többségük munkát vállalni akar."

Engem erről aligha kell győzködnöd. Egyrészt: tökéletesen megértem a gazdasági bevándorlókat, magam is lelépnék Afrikából. Másrészt: liberális vagyok, nem török pálcát azok felett sem, akik nem akarnak dolgozni, csupán a segélyezésre és az egyéb ellátásra hajtanak. Ha ilyen a rendszer, ők csak élnek vele.

A "balliberálisok" arról feledkeznek el, hogy a jóemberkedés oltárán - és most mindegy, hogy belső indíttatásból, vagy külső megrendelésre teszik - kérdés nélkül feláldozzák a saját állampolgáraik érdekeit. Lehet szőrszálhasogató módon olyan részletkérdéseket boncolgatni, amelyek a migránskérdés adminisztratív részletkérdéseit cincálják, de mindannyian tudjuk, hogy nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy A KORLÁTLAN BEVÁNDORLÁS KÁROS. Egy normálisan működő nemzetállam mazsolázgat a benyújtott kérelmek közül, és befogadja azokat, akiket értékesnek tart: a diplomásokat, a hiányszakmák képviselőit, akik nem terhet és biztonsági kockázatot jelentenek, de azonnal gyarapítani kezdik az országot gazdaságilag.

Elég lenne ennyit kimondani minden józan balosnak, nem képmutató módon félrebeszélni mindig. Aki pedig valóban hisz a korlátlan bevándorlásban, az lesz szíves saját zsebéből finanszírozni annak minden költségét. Akár örökbe is fogadhat mindenkit.

a nagy hohohorgász 2022.10.21. 09:39:05

@cvsvrs: számodra miért olyan egyértelmű hogy a ruszkik kijatszottak az összes aszukat az USA meg csak a 2eseit dobálta be a pakliba? Tényleg komolyan kérdezem! Nem lehet hogy a ruszkiknak is jó az elhuzodo háború mert nyugat leterdel usa meg tolja ide az eroforrasokat és gyengül ezáltal. Ha Afganisztánban nem nyertek itt miért nyernenek biztosan? Mit tűnsz amit én nem?

a nagy hohohorgász 2022.10.21. 09:44:34

@cvsvrs: az ukránok előbb utóbb elfogynak tehát utána nyugati zsoldosok kellenek és nyugaton nem divat tarkón lőni azokat akik nem akarnak frontra menni. Putyin szerintem megtanulta a hitleri leckét ahogy amerika is, nem a legjobb egységekkel tamadunk először mert nem az ókorban vagyunk. Mindenki érdeke hogy hamar vége legyen a háborúnak ráadásul dontetlennel!

grundigg 2022.10.21. 09:55:38

@G. Nagy László:

Sehol sincs korlátlan bevándorlás. Szóval ha csak ennyi az elvárásod, az már rég teljesült is.

a nagy hohohorgász 2022.10.21. 10:07:59

@cvsvrs: szerinted a " meggyengult " orosz hadsereg erősebb mint Európa osszefogva? Lofaszt mama, ráadásul nincs se közös hadsereg se osszefogas! A ruszkik viszont itt vannak a spájzban. Nyugatnak nincsen érdemi hadserege, tehát ha a ruszkik kobaltaval támadnak akkor is raszorul az usara!

a nagy hohohorgász 2022.10.21. 10:10:45

@cvsvrs: Pontosan a 2014es krim mutatja meg hogy nyugat olyan védtelen mint palacsik timike damu Gábor ellen. Timike elment a hörcsöghoz védelemert szopni...... a nyugat elment amerikaba......

a nagy hohohorgász 2022.10.21. 10:14:18

@grundigg: hogy mi van???? Ezt érvekkel támaszd már alá:)!

a nagy hohohorgász 2022.10.21. 10:22:40

@cvsvrs: az USA hadsereg milyen erős lehet amikor Afganisztánban sem tudott nyerni? Sziria? Irak? Miről beszélsz? Európa meg utoljára a homokozóban haboruzott meg playstationon!

a nagy hohohorgász 2022.10.21. 10:48:33

@cvsvrs: ha meg olyan gyenge a ruszki hadsereg, európa miért nem támadja meg és ingyen lesz az energia? Putyin úgy is haldoklik, a ruszkik meg hülyék, az amcsik meg nem szólnak bele hiszen nekik az az érdekük hogy európa független legyen:))))

a nagy hohohorgász 2022.10.21. 10:52:48

Jut eszembe, nem hallom a zoldeket hogy tüntetnenek az ellen hogy az lngt szállító hajók mennyire szennyezik a tengert???
Közben nézem az összeomlás című michael douglas filmet:))) teljesen aterzem a feelinget, mint alföldi roberta amikor karóra húzzák:))))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.21. 10:56:03

@a nagy hohohorgász:

Jelenleg Európa egyetlen ütőképes, harctéren edzett hadserege az ukrán. Ehhez nyilván kellettek a nyugati fegyverek és kell a most induló EU-s kiképzés, de még 1-2 év és a NATO európai serege elbújhat mellette.

Az Ukrajnát felfegyverző országoknak el kellene gondolkodniuk azon, vajon olyan jó-e ez nekik.

a nagy hohohorgász 2022.10.21. 11:22:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @cvsvrs: az ukrán hadsereg kinek a kezében van??? Közép európai bundastver amerika nélkül????? Saját magatoknak mondtok ellent!

a nagy hohohorgász 2022.10.21. 11:24:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: európa egyetlen utokepes hadserege ami még nem adta el magát 100%osan az a török!

a nagy hohohorgász 2022.10.21. 12:48:29

@cvsvrs: @chrisred: @arthurthedent: @Lord_Valdez: @Kovacs Nocraft Jozsefne: na mi van? Rebootoltok? Nincs önálló gondolatotok? Akkor ti nyertetek, mert hulyeke a világ:)))

a nagy hohohorgász 2022.10.21. 12:52:55

Na jól van, kiszallok hogy homokozhassatok:))))

chrisred 2022.10.21. 12:56:52

@GyMasa: Mivel te állítottál valamit, neked kellene igazolnod, hogy benne van a menekültügyi egyezményben.

chrisred 2022.10.21. 12:59:08

@cvsvrs: "csakhogy a háborúban oroszország katonai értelemben meggyengült. és ezzel új helyzet áll elő. egyrészt nincs értelme fenntartatani a totális európai egységet."

Éppen ellenkezőleg, ez bizonyítja, hogy milyen hatékony lehet az orosz fenyegetéssel szemben az európai egység.

chrisred 2022.10.21. 13:03:31

@cvsvrs: "az eu ebben a formában működésképtelen. ez a brexit-tel is egyérelművé vált. a pandémia idején is nyilvánvaló volt."

A brexit és az utána következő évek bizonyítják, hogy milyen állapotba kerülhet egy ország, ha még olyan jelenetős is, mint a UK, ha kiszakítja magát az európai együttműködésből. A pandémiával kapcsolatban nem tudom, miről van szó. Jobb lenne, ha kínai mintára még mindig tízmilliós régiókat, városokat zárnánk le hermetikusan, és rendelnénk el zéró toleranciás kijárási tilalmat, ahol találnak egy-két pozitív esetet?

arthurthedent 2022.10.21. 14:05:34

@chrisred: "Éppen ellenkezőleg, ez bizonyítja, hogy milyen hatékony lehet az orosz fenyegetéssel szemben az európai egység."

Egyértelmű! Csakis az európai egység állíthatja meg.

GyMasa 2022.10.21. 14:59:48

@chrisred:
"Mivel te állítottál valamit, neked kellene igazolnod, hogy benne van a menekültügyi egyezményben. "
OKé, akkor kezdjük...
Én ezt találtam:
www.unhcr.org/hu/wp-content/uploads/sites/21/2016/12/TEXT_1951_convention_HUN.pdf
Szerencsére magyarul van.

"31. Cikk
A menedéket nyújtó ország területén jogtalanul tartózkodó menekültek
1. A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük, vagy tartózkodásuk miatt nem sujtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket."

És, ez így is van az Ukrán menekültekkel, de nincs így a szerbián keresztül érkező, BÁRMILYEN, nem szerb származású menekülttel.
Bár, én egészen biztos vagyok benne, hogy most majd jól megmagyarázod, miért nincs igazam.

arthurthedent 2022.10.21. 15:16:08

@GyMasa: "És, ez így is van az Ukrán menekültekkel, de nincs így a szerbián keresztül érkező, BÁRMILYEN, nem szerb származású menekülttel."

Érdekes ez. Annak idején az EU hőbörgött, a magyarok elmagyarázták, hogy 6-7 országon keresztül érkező emberek nem menekültek. Az EU úgy csinált, mintha nem értette volna, ami azért ciki, mert egy hülye is megértheti ezt.

Aztán jött az ukrán háború (azaz az orosz háború ukrajnában), a magyarok pedig ezreket és ezreket fogadnak minden nap. Megmutatjuk nekik, hogy hogyan is kell ezt.

És mit ad isten (hogy, hogynem elvtársak), az EU még most sem érti. Még most is úgy tesz, mintha nem értené. Még most is azon pörög, hogy hát a magyarok nem segítik a menekülteket. Megáll az ész.

Mondjuk ami fura az az, hogy a legtöbb ukrán menekült megy is tovább. Amennyire én tudom. Bár neház számokat találni.

GyMasa 2022.10.21. 15:38:09

@arthurthedent:
Igen, és egy újabb adalék e "migráncsozás" témához:
www.unhcr.org/hu/wp-content/uploads/sites/21/2016/12/UNHCR_Kezikonyv.pdf

"f) A gazdasági okból vándorlók és a menekültek megkülönböztetése
62. A migránsok olyan személyek, akik a menekült definícióban meghatározott okokon kívüli indítékok alapján, önként hagyják el országukat, hogy máshol települjenek le. Lehet, hogy a változás kedvéért, vagy kalandvágyból, illetőleg családi, vagy más egyéni természetű okokból kívánnak elvándorolni. Ha valakit kizárólag gazdasági megfontolások motiválnak, az gazdasági vándor és nem menekült."

Ez is egy elég világos különbségtétel...
(és, amennyiben ez egy hivatalos, ENSZ dokumentum, akkor nem orbánék találták ki a "migráncsozást" hanem az ENSZ maga)
Bár, azt nem tudom eldönteni, hogy ez is ENSZ dokumentum, vagy csak valamiféle derivatíva.

arthurthedent 2022.10.21. 16:10:32

@GyMasa: Soha nem néztem utána, merthogy ez az egész megkülönböztetés (menekült, vándor) annyira nyilvánvaló és logikus, hogy nem is nagyon érdekel mi a hivatalos szöveg.

Annyi, hogy én még egy megkülünböztetést tennék: gazdasági menekült és szociális menekült. A gazdasági menekült lenne az, aki úgy gondolja, hogy a másik ország munkaerőpiacán jobb életszínvonalat talál. Szociális menekült lenne az, aki úgy gondolja, hogy a másik ország szociális hálója számára jobb megélhetést biztosít.

Nagyon fontos megkülönböztetés és igazából használják is sok országba, csak nem beszélnek róla a politikusok. Ha pölö ki akarsz menni Új-Zélandba, akkor megkérdezik, hogy munkahelyre ajánlatot tudsz -e felmutatni? A leendő munkahelyed nyilatkozott -e, hogy a hazai munkaerőpiacon nem tudta betölteni az állást? Ha igen, akkor mehetsz, ha nem, akkor csáó...

GyMasa 2022.10.21. 16:42:48

@arthurthedent:
"Soha nem néztem utána, merthogy ez az egész megkülönböztetés (menekült, vándor) annyira nyilvánvaló és logikus, hogy nem is nagyon érdekel mi a hivatalos szöveg."
Igen, pontosan, csak a liberális maszatolás körülötte, amivel küzdeni kell.

"Annyi, hogy én még egy megkülünböztetést tennék: gazdasági menekült és szociális menekült."
Az utóbbi az nem menekült.
Akinek a tudására van fizetőképes kereslet, az 99,99%-ban teljesen legális úton is be tud vándorolni kb. a világ bármelyik országába...

" Szociális menekült lenne az, aki úgy gondolja, hogy a másik ország szociális hálója számára jobb megélhetést biztosít."
Igen, és, orbánék, nagyon helyesen ezeket az elemeket nem kívánják beengedni az EU területére.

" Ha pölö ki akarsz menni Új-Zélandba, akkor megkérdezik, hogy munkahelyre ajánlatot tudsz -e felmutatni? A leendő munkahelyed nyilatkozott -e, hogy a hazai munkaerőpiacon nem tudta betölteni az állást? Ha igen, akkor mehetsz, ha nem, akkor csáó... "
Bizony, meg Ausztrália is hasonló módon működik. Sőt, ha legálisan szeretnéd csinálni, akkor az USA is.
Ott, ugye a bevándorlók korlátlan mennyiségben történő befogadásának az éljenzése csak a demokrata párt szavazatvásárlása akar lenni.
(Igaz, hogy nem nagyon működik, hiszen pl a FLoridában élő kubai menekültek meg az egész országban a latinok túlnyomórészt Trumpra szavaztak)

chrisred 2022.10.21. 17:41:47

@GyMasa: Te ezt írtad: "Akkor aki onnan jön, az semmiképpen nem számít olyan menekültnek, aki felé bármiféle kötelezettségünk lenne."

Ezt hol találtad meg ebben a szövegben? Én ezt olvasom benne:

"...nem sujtják büntetéssel azokat a menekülteket...,"

Tehát, aki közvetlenül olyan területről érkezett, az nem büntethető az illegális határátlépésért, aki meg máshonnan, az meg igen. Ez a rendelkezés erről szól. Semmi olyan nincs benne, hogy nincs semmi kötelezettségünk, amit állítottál.

chrisred 2022.10.21. 17:45:54

@GyMasa: Ez így van, csak az menekült, aki a menekültügyi egyezmény szerinti definíciónak megfelel. Olyan személy, aki „faji, vallási okok, nemzeti hovatartozása, illetve meghatározott társadalmi csoporthoz való tartozása vagy politikai meggyőződése miatti üldözéstől való megalapozott félelme miatt az állampolgársága szerinti országon kívül tartózkodik, és nem tudja, vagy az üldözéstől való félelmében nem kívánja származási országának védelmét igénybe venni.”

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.21. 18:42:44

@GyMasa:

"Bár, én egészen biztos vagyok benne, hogy most majd jól megmagyarázod, miért nincs igazam." Vagy legalábbis próbálkozott veke, nem túl meggyőzően.

Ui. a menedékstátuszra nem jigisult kiutasítása nem büntetés, hanem idegenrendészeti eljárás - Vörös Chriszta most ezt a kettőt próbálja összemosni.

Mint fentebb láthatid, lyól megmagyarázta.

GyMasa 2022.10.21. 18:50:48

@chrisred:
"...Én ezt olvasom benne:"
Akkor olvasd el az egészet.
Ha nem tudod értelmezni, akkor csak kérdezz!

GyMasa 2022.10.21. 18:52:36

@chrisred:
Igen, csakhogy, amit beidéztem, és nagyvonalúan tetteted a hülyét vele kapcsolatban, azt mondja ki, hogy ez nem jelenti azt, hogy a világ bármelyik országának kötelessége lenne feltétel nélkül befogadni őket.

chrisred 2022.10.21. 18:55:31

@GyMasa: Miféle feltétel nélküli befogadásról beszélsz? Ha nem csak egy rendelkezést ismernél az egész egyezményből, akkor tudnád, hogy a részes államok kötelezettsége a menedékkérelem elbírálása, és a feltételek fennállása esetén a menekültként elismerés.

GyMasa 2022.10.21. 18:55:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Vagy legalábbis próbálkozott veke, nem túl meggyőzően."
Ahogy látom, most jön majd az a rész, amikor lyukat beszélne a hasamba, és mellébeszél folyamatosan...

"Ui. a menedékstátuszra nem jigisult kiutasítása nem büntetés, hanem idegenrendészeti eljárás - Vörös Chriszta most ezt a kettőt próbálja összemosni."
Ma, Szerbiában nem állnak fenn azok az állapotok, amik menekültstátuszra jogosítanak fel valakit.
Azaz, akik onnan jönnek, azok nem kérhetnek menekült státuszt, azaz Magyarországnak nincsen semmiféle kötelezettsége befgoadni senkit.
Van egyébként egy szomszédos országban háború, ahonnan kérdés nélkül befogadjaaz ország a napi 10-20 000 menekültet, mert ők viszont jogosultak is arra.

"Mint fentebb láthatid, lyól megmagyarázta. "
Megpróbálta...

chrisred 2022.10.21. 18:59:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szerintem magad se tudod, hogy mit akartál írni. Ezért sikerült pont az ellenkezőjét leírnod, mint amiről szó van. Ő össze akarta mosni a szabálysértési hatóság által lefolytatandó szabálysértési eljárást az illegális határátlépés miatt, az idegenrendsézeti hatóság hatáskörébe tartózó menekültügyi eljárással. Pedig a kettőnek semmi köze nincs egymáshoz.

GyMasa 2022.10.21. 19:00:13

@chrisred:
Nézd, ha nem tudod értelmezni, mi van odaírva, akkor miért erősködsz?
Azt mondtad, nekem kell bizonyítani, amit állítottam.
Belinkeltem a teljes dokumentumot és azt az egy paragrafust, ami kimondja, hogy:
"akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt,"
Magyarországra Pl. Szíriából nem tudsz "közvetlenül" érkezni.
Senki nem vitatkozik azzal, hogy menekültek, én azzal vitatkozom, hogy Magyarországnak semmiféle "kötelezettsége" nincs sem beengedni, sem pedig menedékstátuszukat elbírálni sem.
És, részemről ez a téma be van fejezve.

chrisred 2022.10.21. 19:09:30

@GyMasa: "Azt mondtad, nekem kell bizonyítani, amit állítottam."

És ez az, ami nem sikerült. Állítottál valamit, ami szerinted benne van a szövegben. Nincs benne. Most meg azzal próbálsz kimenekülni, hogy az ellenkezője sincs benne.

Az egyezmény pontosan meghatározza, mik azok az esetek, amiknek a fennállása esetén az egyezmmény rendelkezései nem alkalmazandóak, vagyis ahogy írtad, a fogadó országnak nincs kötelezettsége.

"F. Az Egyezmény rendelkezései nem alkalmazhatók az olyan személyre, akiről alapos okkal
feltételezhető, hogy
a) Béke elleni, háborús-, vagy emberiség elleni, az ilyen bűncselekményekről rendelkező nemzetközi okmányokban meghatározott bűncselekményt követett el;
b) A menedéket nyújtó országon kívül, az országba menekültként történő befogadását megelőzően súlyos, nem politikai bűncselekményt követett el;
c) Az Egyesült Nemzetek céljaiba és elveibe ütköző cselekményekben bűnös."

Tehát egy szabálysértés nem kizáró ok, ami mentesítené a fogadó oországot az eljárási kötelezettség alól.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.21. 19:31:59

@GyMasa:

"akik onnan [Szerbiából] jönnek, azok nem kérhetnek menekült státuszt, azaz Magyarországnak nincsen semmiféle kötelezettsége befgoadni senkit."

Nem csak befogadni nem kötelessége, de már a menekültstátuszra irányuló kérelmét sem köteles megvizsgálni. Ebből következően a migráns nem maradhat az országban a menedékkérelem elbírálásáig, hiszen nincs mit elbírálni.

2015-ben az EU ezt azzal próbálta elég átlátszó módon kijátszani, azzal igyekezett Magyarországot az illegális szír és álszír bevándorlók beengedésére rábírni, hogy Szerbiát nem volt hajlandó biztonságos országként elismerni.

Akinek nem szelektív a memóriája, az emlékezhet erre.

GyMasa 2022.10.21. 19:56:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ahogy gondoltam.. Elkezdte a mellébeszélést...

chrisred 2022.10.21. 20:28:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem egészen. Magyarország hozott 2015-ben kormányrendeletet a a biztonságos országokból érkezőkkel kapcsolatban, de abban sem az szerepel, amit ti írtok.

net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1500191.kor

"3. § (2) Ha az elismerését kérő Magyarország területére érkezését megelőzően a biztonságos harmadik országok európai uniós listája vagy a 2. § szerinti valamelyik biztonságos harmadik ország területén tartózkodott vagy átutazott, az elismerését kérő a Met. szerinti menekültügyi eljárásban bizonyíthatja, hogy az ő egyéni esetében ebben az országban nem volt lehetősége hatékony védelemre a Met. 2. § i) pontjában foglaltak értelmében."

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.21. 22:23:12

@chrisred:

Dícséretes, hogy ilyen szorgalnasan utánajársz a törvényeknek. Csak így tovább!!

Ám itt éppen irreleváns, mert az EU nem ismerte el Szerbiát biztonságos országként. Így biztosította, hogy ránk tolhassa a migránsokat.

Azt is meg tudod mondani, hány migráns kért nálunk menedékjogot azzal az indokkal, hogy "az ő egyéni esetében ebben az országban [értsd: Szíriától Magyarországig] nem volt lehetősége hatékony védelemre a Met. 2. § i) pontjában foglaltak értelmében"?

Hogy migránsok százezrei gondolták úgy, hogy az ő "egyéni esetükben" hatékony védelemre csak és kizárólag Dzsörmeniben számíthatnak, esetleg Svédországban. Egész véletlenül pont abban a két országban, amely a legnagyvonalúbb támogatást nyújtotta a migránsonak. Welch' ein Zufall!!

grundigg 2022.10.21. 23:50:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Ám itt éppen irreleváns, mert az EU nem ismerte el Szerbiát biztonságos országként. Így biztosította, hogy ránk tolhassa a migránsokat."

Az EU nem ismer el biztonságos országokat, mert azt a tagállamok teszik. A németek pl. már 2014-ben elismerték Szerbiát biztonságos országnak, Magyarország csak 2015-ben.

De ennek semmi jelentősége abból a szempontból, hogy a menedékjog nem kollektív, hanem egyéni jog, egyedi kérelem alapján, egyedi eljárásban, adott személyről döntenek listáktól függetlenül.

"Azt is meg tudod mondani, hány migráns kért nálunk menedékjogot azzal az indokkal, hogy "az ő egyéni esetében ebben az országban [értsd: Szíriától Magyarországig] nem volt lehetősége hatékony védelemre a Met. 2. § i) pontjában foglaltak értelmében"?"

Jó kérdés, valószínűleg nem túl sokan, mert a magyar állam gyakorlatilag lehetetlenné tette bármilyen kérelem előterjesztését. Akit elkapnak a határ közelében, annak még az adatait sem rögzítik, nemhogy bármilyen kérelmét vagy annak indokait, hanem egyszerűen visszalökik Szerbiába.

grundigg 2022.10.22. 00:00:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Egész véletlenül pont abban a két országban, amely a legnagyvonalúbb támogatást nyújtotta a migránsonak."

Azért ennél jóval nagyobb szerepe van annak pl., hogy Németország szinte kivétel nélkül befogadta a Szíriából érkezőket.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.10.22. 09:30:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"ezek sikerességi aránya hibahatáron belül a nullával egyenlő."
Ez erős túlzás, de az biztos, hogy mindenhol problémás dolog.

"Szóval ezeket visszaküldték volna hozzánk"
Azokat, akiket nem találnak? Gondold ezt végig újra.

@G. Nagy László:
Az a helyzet, hogy ha liberális vagy, akkor nem tudsz másban hinni. Tudod, miért? Mert a bevándorlás szó értelmezhetetlen számodra. Ennek a szónak semmilyen individualista szemléletben nincs jelentése. Hasonlóan a korlátlan szónak sincs.
Ezek olyan kifejezések, amik csak valamilyen kollektivista szemléletben értelmezhetőek.
Az állam számunkra csak egy szervezet, nem pedig birtokosa, vagy ura az embereknek.

"Aki pedig valóban hisz a korlátlan bevándorlásban, az lesz szíves saját zsebéből finanszírozni annak minden költségét. Akár örökbe is fogadhat mindenkit."
Ez megint csak értelmezhetetlen egy liberális számára. Egy individualista számára nincs költsége, mert semmilyen eltartási kötelezettsége nincs. Attól, hogy Tarik, vagy Szergej vett egy házat a szomszédban, nekem nem keletkezett semmilyen kötelezettségem azon túl, hogy ne törjek az életére, ne próbáljam meg kirabolni meg ilyesmi.

G. Nagy László 2022.10.22. 09:48:04

@Lord_Valdez: Ezeket a köröket is százszor megfutottuk már. Te szándékosan kevered az ideát a valósággal, mert így kívánsz káoszt teremteni. Holott pontosan tudod, hogy ezek az érvelések nálam nem fognak átcsúszni.

Pontosan tudod, hogy

A) Létezik egy individualista utópia, amelyben MINDEN magántulajdon és nincs benne semmi állami újraelosztás. Ebben a KÍVÁNATOS modellben valóban értelmezhetetlen a bevándorlás. Mindenki oda utazik, ott száll meg, ott vesz házat, ahol akar és tud.

B) Létezik a valóság, amely ennek szöges ellentéte. Márpedig amíg létezik állami segélyezés, léteznek központi szolgáltatások és a rendvédelem is állami privilégium, addig nagyon is van létjogosultsága a vízumnak, a határvédelemnek, a bevándorlás kontrollálásának.

Ez a balliberális gondolkodás pont olyan, mint ahogy Mekk Elek házat épít: elkezdi a tetővel... baszki, nem ez a sorrend!!! Nem úgy kell szabad és nyílt társadalmat teremteni, hogy ráengeded a nincstelen, tudatlan, erőszakos tömegeket a jóléti társadalomra! Pont fordítva! először a jóléti társadalmat kell leépíteni, s utána jöhetnek a migránsok, ha képesek felvenni a versenyt. Ez a tisztességes és biztonságos út.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.22. 11:47:02

@Lord_Valdez:

"Azokat, akiket nem találnak? Gondold ezt végig újra."

Azokat, akiket megtalálnak.:) Ha eddig magadtól nem jutottál el eddig, akkor gondold ezt végig újra.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.22. 11:54:35

@grundigg:

"a magyar állam gyakorlatilag lehetetlenné tette bármilyen kérelem előterjesztését."

Miután biztonságis országból jöttek, elég értelmetlen dolog lenne mindegyiknél megvizsgálni, vajon az ő egyéni esetében tényleg nem kapna megfelelő védelmet Szerbiában.

Na fe mindez irreleváns, mert te is tudod, hogy ezeknék ez nem áll fenn. Na meg aki annyira tisztqban van azzal, hogy Szerbiában nem kap megfelelő védelmet, az azt is tudja, hogy a szerbiai magyar, német vsgy svéd stb. követségen vagy konzulátuson szabályosan beadhatná a kérelmét, ha az megalapozott lenne, de ő is tudja, hogy nem az.

GyMasa 2022.10.22. 14:30:24

@grundigg:
"Azért ennél jóval nagyobb szerepe van annak pl., hogy Németország szinte kivétel nélkül befogadta a Szíriából érkezőket. "
Ez nem igaz!
Nézd meg Merkel 2015-ös, szeptember előtti sajtótájékoztatóját!
Igaz, 1,5 óra, meg németül is van, de abban világosan kijelenti, hogy csak azok maradhatnak, akik beilleszkednek a német társadalomba, azaz dolgozni fognak és megtanulnak németül.
A baj az, hogy a pár hónapja már ottlévő Juszuf, meg sajnos a komplett mahgát szabadnak nevező sajtó ezt sikeresen lefordította arra az üzenetre, hogy bárkit befogadnak, felső határ nélkül.

GyMasa 2022.10.22. 14:31:24

@Lord_Valdez:
"Azokat, akiket nem találnak? Gondold ezt végig újra."
Nos, ha határ nélkül, bármennyit befogadunk, akkor nagyon hamar azok is túl sokan lesznek, akiket "megtalálnak"

GyMasa 2022.10.22. 14:33:05

@Lord_Valdez:
"Attól, hogy Tarik, vagy Szergej vett egy házat a szomszédban, nekem nem keletkezett semmilyen kötelezettségem azon túl, hogy ne törjek az életére, ne próbáljam meg kirabolni meg ilyesmi. "
Csakhogy Tarik a legritkább esetben vesz ingatlant Európában...
Innentől értelmetlen az egész felvetésed, mert az a réteg a 0,00001%-unk.

GyMasa 2022.10.22. 14:34:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Vagy előtte a Törökországi, vagy Bulgáriai nagykövetségen is.

HypocritSlayer 2022.10.22. 23:37:00

Migrációs témában megunhatatlan és mindig megdöbbentő:

www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.23. 08:19:34

@HypocritSlayer:

Én is belinkeltem ezt már párszor, ahogy az alábbit is. Más aspektusból, de ugyanúgy migráció:

youtu.be/ut82dDp-n3g

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.10.23. 09:18:41

@G. Nagy László:
Ez most csak egy ügyes kibúvó. Bármilyen elvi kérdés esetén lehet arra mutogatni, hogy "de a valóságban nem így van". Persze, hogy nem így van, ezért nevezzük elvi kérdésnek, mert arról beszélünk, hogy hogy kellene, hogy legyen.

És akkor miért nem az állami segélyezések és állami szolgáltatások ellen harcolsz?
Egyébként ezek egyike se olyan fejlett, hogy ezért bárki is ide akarna jönni.

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Akit meg megtaláltak, azzal meg nincs nagy gond, mert az már eleve őrizetben van. Azt utána nem kell évtizedekig keresni, hacsak nincs olyan hanyag nyilvántartásunk, hogy a börtönben elkallódnak az emberek.
Az ilyen emberrel akkor van probléma, ha a kibocsájtó állam nem hajlandó elismerni az állampolgárságát, de ez elég ritka. Akkor az évekig tartó ping-pong tud lenni és akkor addig nem tartható fogva. Na, de akkor se marad Magyarországon.
Tehát ez egy fiktív veszély.
Az, hogy logisztikai szempontból szar egy más kérdés. Akár azért, mert vacak dolog egy emberért elindítani egy repülőt, akár azért, mert sok repülőt kellene.

@GyMasa:
Bár ez lenne a valóság. Magyarország ugyanis nem attól szenved, hogy tömegek akarnak idejönni, hanem attól, hogy nem. A magyar állam tízmilliárdokat költ arra - persze a propagandában nem nagyon beszélnek róla - ,hogy külföldről embereket telepítsen az országba, de igen kevés eredménnyel. Idáig a mongolokkal és vietnámiakkal értük el a legjobb eredményeket, de ott csak pár ezer főt sikerült szerezni. A valódi probléma ugyanis az, hogy nyugdíjba ment a Ratkó-korosztály és több százezer munkahely maradt üresen.

Valóban, a többség bérli, de ez nagyjából irreleváns. A lényeg, hogy semmire nem kötelez az, hogy a szomszédba költözik valaki.

G. Nagy László 2022.10.23. 09:32:29

@Lord_Valdez:

"És akkor miért nem az állami segélyezések és állami szolgáltatások ellen harcolsz?"

Olvastad már pár posztomat. Mást sem teszek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.23. 11:26:01

@Lord_Valdez:

"Akit meg megtaláltak, azzal meg nincs nagy gond, mert az már eleve őrizetben van."

Légy szíves, mutass már hiteles statisztikát arról, vajon a megtalált kiutasítandók hány százalékát sikerül tényleg kitoloncolni.

Nemrég a sok közül csak pár kiutasítottat tettek repülőgépre a britek, hogy Ruandába repítsék őket, de nem szállhatott fel a gép, mert emberjogi aktisták, bíróság - a szokásos.

Kár hazudoznid, elkenned a rögvalóságot: akik egyszer bejöttek Európába, azok 99.9%-a örökre itt is marad - legálisan vagy illegálisan.

Mellesleg utóbbiak számára létezik Németországban a Duldung intézménye, szóval gyakorlatilag, ha nem is jogilag legalizálják a már kiutasítandók további tartózkodását. Ügyes, ugye?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.23. 11:34:45

@Lord_Valdez:

"Akit meg megtaláltak, azzal meg nincs nagy gond, mert az már eleve őrizetben van."

Lophaßt, mama! Dehogy vannak őrizetben. Nincs annyi hely a fogdákban, na meg a politikai szándék sincs meg erre. Még a bűnöző migránsokat sem tudják legtöbbször kitoloncolni.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.10.24. 07:49:06

@G. Nagy László:
Nekem inkább tűnik fel a Fidesz imádata és egy karikatúraszerű baloldalfigura gyűlölete.

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ne téveszd téveszt össze a kilógó eseteket, a tipikus esetekkel. Értelemszerűen a sajtó mindig a kilógó esetekkel foglalkozik, mert a tipikus esetek unalmasak. Ahogy mondani szokták, az a hír, ha postás harapja meg a kutyát.
Viszont, ha a valóság érdekel, akkor ezekre érdemes fókuszálni. Igaz, ezek sokkal kevésbé alkalmasak propaganda célokra.

Jelenleg 681 ezer embert tekintenek az EU-ban illegális bevándorlónak. Az idén 342 ezer esetben rendelték el a kiutasítást és 96 ezer esetben a kitoloncolást, és 23 ezer esetben hajtották végre. Tavaly 82 ezer kiutasított hagyta el az EU-t, az idei évről még nem láttam adatot.

G. Nagy László 2022.10.24. 08:34:03

@Lord_Valdez:

Rosszul látod. A Fideszt nem imádom, csupán pontosan érzékelem, hogy a nemzeti liberális eszmerendszerhez ők állnak a legközelebb. Az sem mellékes, hogy minden valamirevaló, használható politikus a Fidesz csapatában focizik, az ellenfélnél csupa csetlő-botló amatőr. A kormánypártban épp a baloldali intézkedések azok, amelyeket nehezen tolerálok.

Ami pedig a karikatúraszerű baloldalt illeti: én nem állítom, hogy - elvben - létezhet tisztességes szocdem alakulat. Schiffer Andrást például bírom, és a világtörténelemben is láttunk már párszor elfogadható szociáldemokrata pártokat. Azonban a marxista gyökerű politikai gondolatok nyilvánvalóan gyűlöletesek, szomorú lenne, ha másként gondolnád. Ami pedig a hazai baloldalt illeti, oda a karikatúraszerű jelzőnél nem is találhatnék jobbat. De ezt nyilvánvalóan te is érzékeled.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.24. 09:57:23

@Lord_Valdez:

"Ne téveszd téveszt össze a kilógó eseteket, a tipikus esetekkel."

És ha a "kilógó" esetek száma már összemérhető "tipikus" esetekével?

"Jelenleg 681 ezer embert tekintenek az EU-ban illegális bevándorlónak."

Ez azoknak a száma, akikről tudnak. Nincsenek benne azok, akik papírok nélkül özönlöttek be pl. Németországba, 2015-ben tömegesen, de utána is.

"Az idén 342 ezer esetben rendelték el a kiutasítást és 96 ezer esetben a kitoloncolást, és 23 ezer esetben hajtották végre."

Szóval 681 ezerből 23 ezret.
Engedelmeddel visszautalok a "kilógó" esetekről szóló kijelentésedre, ugye szabad?

"...mert a tipikus esetek unalmasak. Ahogy mondani szokták, az a hír, ha postás harapja meg a kutyát."

Nos, akkor hadd alkalmazzam a te értelmezésedet: a tipikus esetek azok, amikor az illegális migránst NEM toloncolják ki, hiszen ezek teszik ki az összes eset 96.6%-át.

"Viszont, ha a valóság érdekel, akkor ezekre érdemes fókuszálni. Igaz, ezek sokkal kevésbé alkalmasak propaganda célokra."

Nos, a valóság az, hogy az ISMERT illegálisoknak 96.6%-át nem tudták vagy akarták kitoloncolni. Abban igazat adok neked, hogy ez valóban nem alkalmas propandacélokra, ezzel nemigen lehet dicsekedni.

"Tavaly 82 ezer kiutasított hagyta el az EU-t, az idei évről még nem láttam adatot."

Forrás? Link?

Arról nem szól a fáma, hogy ezek közül hányan jöttek vissza más névre szóló papírokkal. Hány hamis útlevél is volt pl. a röszkei migránstámadás miatt terrorizmusért elítélt Ahmednél?

Vagy hány új illegális jut be az EU területére?

Kár mosdatnod a szerecsent, az igazi szerecsen, nem "blackface", nem lesz fehérebb, bármennyit mosdatod.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.24. 10:04:15

@Lord_Valdez:

"Jelenleg 681 ezer embert tekintenek az EU-ban illegális bevándorlónak."

Ebben az ismeretleneken felül értelemszerűen azok sincsenek benne, akik a már említett Duldung vagy hasonló intézmény alapján tartózkodnak az EU-ban.

alöksz róz 2022.10.24. 22:08:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ezt nem zavarja, ha önmagának is ellentmond, nem vetted még észre? :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.24. 23:33:44

@alöksz róz:

Természetesen nem zavarja. Ez az ő vitastílusa.

De azért szórakoztató, amikor tálcán kínálja fel, hogy a saját érvelését (kilógó vs. tipikus esetek) ellene fordítsák.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.10.25. 08:02:58

@G. Nagy László:
A Fideszben nem sok liberális van. Azt csak te látod bele. A Fidesz egy ízig-vérig szocialista párt. Orbán az állami tulajdonban hisz és az állam által irányított gazdaságban.
A Fideszben egyetlen valamirevaló politikus van: Orbán Viktor. Bárki, aki megpróbálna azzá válni, azt félreállítja. Amikor Lázár túl nagyra nőtt, őt is évekre félrerakta. Ne gondold, hogy egy Rogán, egy Kocsis, vagy a vicc kedvéért Németh, valamirevaló politikus. Ők egytől egyig olyan emberek, akiket az Orbánhoz fűződő viszonyuk tesz tényezővé. Nélküle semmik.

Schiffer pont gáz figura. Ha valaki, akkor benne pont megtalálod Marxot. Ő egy erősen piacgazdaságkritikus ember.

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"És ha a "kilógó" esetek száma már összemérhető "tipikus" esetekével?"
Akkor azt mondom, hogy igyál kevesebbet.

"Ez azoknak a száma, akikről tudnak. Nincsenek benne azok, akik papírok nélkül özönlöttek be pl. Németországba, 2015-ben tömegesen, de utána is."
A XXI.században azt hinni, hogy lehetséges tömegesen létezni anélkül, hogy tudna rólad az állam, még eufemisztikusan szólva is nevetséges. Nem megy. Az emberek közlekednek, mobiltelefont használnak, interneteznek, esznek, isznak, költenek. Ezer helyen látszik a létezésük.

"Szóval 681 ezerből 23 ezret.
Engedelmeddel visszautalok a "kilógó" esetekről szóló kijelentésedre, ugye szabad?"
Engedelmeddel, szellemileg igen igénytelen dolog egy flow típusú semmiséget összehasonlítani egy készlet típusú mennyiséggel. A 681 ezer teljes mennyiség, a 23 ezer pedig per év dimenziójú. Ebből a készletből, egy év alatt fogyott ennyi.

"Nos, akkor hadd alkalmazzam a te értelmezésedet: a tipikus esetek azok, amikor az illegális migránst NEM toloncolják ki, hiszen ezek teszik ki az összes eset 96.6%-át."
Ezek folyamatban lévő dolgok. Ilyen kijelentés csak a utólag tehető, mert integrálni kell az évenkénti kiutasításokat.
Amellett, hogy még az igénytelen logikán belül is következetlen. X a teljes készlet, Y aki kiutasítottak, Z, aki a kiutasítás miatt távozott, K akinél elrendelték a kitoloncolást, L, akinél végre is hajtották 2022-ben(!). Zéró értelme van L-t osztani X-szel. Valamivel értelmesebb Y-hoz hasonlítani, hiszen, akit nem utasítottak ki, az miért menne. Nem jellemzi a kitoloncolás hatékonyságát.
De még értelmesebb lenne Y-Z-hez, hisz akik amúgy is elmentek azok sikernek számítanak, vagy L+Z-t osztani Y-nal.

"Forrás? Link?"
Majd te megkeresed. Azért nem fogom strapálni magam, mert felesleges. A google a barátod.

"Ebben az ismeretleneken felül értelemszerűen azok sincsenek benne, akik a már említett Duldung vagy hasonló intézmény alapján tartózkodnak az EU-ban."
Értelemszerűen az illegális bevándorló az, aki nem jogszerűen tartózkodik az EU-ban. Akit valamilyen címen legalizálnak, az nem számít annak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.25. 13:13:28

@Lord_Valdez:

"A XXI.században azt hinni, hogy lehetséges tömegesen létezni anélkül, hogy tudna rólad az állam, még eufemisztikusan szólva is nevetséges."

Ezt nyilván nem tudják azok, akiket nem találnak a hatóságok. :D Mert ha tudnák, akkor szégyenükben a nemlétbe szublimálnának.

"A 681 ezer teljes mennyiség, a 23 ezer pedig per év dimenziójú. Ebből a készletből, egy év alatt fogyott ennyi."

Világos. Ebben a tempóban csekély 29.6 év alatt el is fogynak. :D Feltéve persze azt a nehezen elképzelhető esetet, hogy nem kapnak utánpótlást.

"Ezek folyamatban lévő dolgok."

Megint igazad van, ezek nagyon hosszú folyamatban lévő dolgok. :DDD

"A google a barátod."

Neked meg ezek szerint a kisujjad.

"Akit valamilyen címen legalizálnak, az nem számít annak."

Valóban, a Duldung kiválóan alkalmas a statisztika szépítésére. Aki nem jogosult a menedékre, de nem tudják kitoloncolni, az Duldungot kap, és máris kiesik az illegálisok statisztikájából. Tudtommal előszőr két évre adják, aztán ennek lejártával véglegesítik.

Na ja, így is lehet csökkenteni az illegálisok számát, és ehhez még kitoloncolni sem kell senkit.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.25. 13:28:40

"Ami azt illeti, elég elfogult fickó vagyok: mindig is szerettem, ahogy Orbán kommunikál. "

nem csak elfogult vagy ezekszerint, hanem agyhalott primitív is.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.25. 13:32:12

"A liberális berendezkedés egyik megkerülhetetlen alappillére a piac szabadsága. Ezt is Orbán képviseli, szemben a kontinens szinte minden más vezetőjével. Világos, hogy amit felfest, az jelenleg egy idealisztikus vágyképnek hat, mégis ezt kell megjelölni célként"

akkor hagyjuk válasz nélkül a háborús agressziót? egy európai ország ellen?
agyhalottkám ne regényt írjál mint egy felszopó cselés, hanem a LÉNYEGRÓL deriáljál tőmondatokban is néha.

tudod a primitív országok csinálnak ilyeneket, mint kína. nem zavarja őket , mert nincsenek olyan európai elveik, miszerint a kisebb és gyenge országokat nem lehet csak úgy megszállni.

G. Nagy László 2022.10.25. 14:18:01

@tesz-vesz: Imádom az "agyhalott" és a "primitív" jelzőket az olyanoktól, akik még a helyesírás legalapvetőbb szabályaival sincsenek tisztában :) (És itt most nem az elgépelésre, meg a mondatkezdő nagybetűk nagyvonalú elhagyására gondolok.)

Nem is kéne válaszolnom az ilyen szintű fröcsögésre, de hátha van értelme.

1. Putyin agresszióját minden - józan morállal bíró - ember elítéli. Én is.
2. Putyin ellen fordulni nyíltan, katonai eszközökkel: az maga a világháború.
3. A szankciók egyedül Európát vágják tönkre, Oroszországnak sokkal kevésbé ártanak. Ez így egy logikátlan, önsorsrontó faszság. Csakis elmebetegek tesznek ilyet.
4. Cudarul hangzik, de a világbéke érdekében Ukrajnának kell áldozatot hoznia. Ez a jelenkor realitása. Ahogyan a 20. században háromszor hagytak cserben bennünket (1920, 1945 és 1956), úgy most Ukrajna fog szívni. Ez nem egy barátságos, de annál reálisabb jövőkép. Nem látok más kiutat. Ha te szívesen áldozod fel az egész bolygót Ukrajnáért, szíved joga. Én ebben nem tartok veled.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.25. 14:28:12

@G. Nagy László: siffer? az az elebeeg korrupt szar? a szátokra ne vegyétek már, miért nem veszed észre, hogy azért bírjátok, mert a gazdátok fizet neki is?

érdekes, az előző kommenteleő RELEVÁNS tartalmára semmit nem reagáltál!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.25. 15:12:02

@G. Nagy László:
milyen helyesírási hibám volt még?

1. a fidesz azért annyira nem ítéli ezl, hisz "békét" akar, tehát hogy ukrajna adja meg magát, mert ugye az oroszok nem vonulhatnak ki a fidesz szerint, a degenerált szijjártó minden hétvégén és minden zártajtós eu-tárgyalás után elmondhatná lavrovnak, ahová k-ra siet, nehogy elfelejteste hogy mit kell jelenteni, mégse mondja el, meg a közvéleménynek is elmondhatná a kakadu, mégse teszi, érdekes

2 és ha bevetnek piszkosbombát, atomot a ruszkik? akkor se kell fellépni a hitvány elmebetegek ellen?

3. sok volt a hazug propaganda haver, elmebeteg vagy?

Nem műkődnek a szankciók Oroszország ellen? Pont onnan látjuk hogy működnek, hogy a magyar államnak olyan rossz, hiszen Lukasenkó is már csődöt jelentett, a ruszki csatlósállamok megérzik a szankciókat, a románok pl annyira nem. 87x erősebb a román lej. Romániában nincs háború és szankciók sincsenek:

2022 január 10:
1 euró: 358 forint
1 román lej: 72 forint

2022 április 10:
1 euró: 378 forint
1 román lej: 76 ft

2022 október 10:
1 euró: 427 forint
1 román lej: 86 forint

kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

az eu gdp-je nőtt, érted? 1-5% viasszeséssel számolnak eruópában, oroszországban meg 20-40% minimum, egész szektorok állnak le.

4. az ukránok jelenleg nyerésre állnak , te szerencsétlen agyhalott nyomorult. miért kéne áldozatot hozniuk? nem hoztak már eleget? trianon neve ismerős? meg a rongyos gárda?

"Ahogyan a 20. században háromszor hagytak cserben bennünket (1920, 1945 és 1956), úgy most Ukrajna fog szívni."

nem úgy látom, hogy cserbenhagyták őket, vagy te igen? azt se látom hogy ők állnának vesztésre.

"Ha te szívesen áldozod fel az egész bolygót Ukrajnáért, szíved joga. Én ebben nem tartok veled."

akkor beállsz inkább az orosz hadseregbe?! mi f omról beszélsz? miben nem tartasz velem?
nem az ukránokat kéne hibáztatni csöpi, hanem az oroszokat, kezdjük ott, trianon, rongyos gársa, sopron. ismerős a sztori?
az oroszok miért nem hozhatnának áldozatot? az idióták, megkaphatták volna krímet és a keleti ukrajnát és a világ lenyelte volna nekik, de nekik nem volt elég. még többet akarnak.

a világbéke érdekében inkább a ruszkik takarodjanak haza! idióta

grundigg 2022.10.25. 15:15:43

@G. Nagy László: "a világbéke érdekében Ukrajnának kell áldozatot hoznia"

Érdekes, hogy az nem jut eszedbe, hogy Oroszországnak kell áldozatot hoznia. Már amennyiben áldozat az, hogy befejezik az agressziót és hazamennek.

De ha már annyira fontos neked a világbéke, mint egy szépségkirálynőnek, elmondhatnád, hogy mit vagy hajlandó feláldozni ezért a nagy értékért. Ukrajna nem a tied, szóval azt sajnos nem tudod felajánlani. Mást esetleg? Vagy annyira mégsem fontos az a világbéke?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.25. 15:21:13

@G. Nagy László: hiteles számodra a beszervezett orbán meg akarta buktatni a kommunizmust? :)

te szerecsnétlen simicska elmondta hogy orbán be volt szervezve

ORBÁN-t 1982-ben beszervezési céllal tanulmányozta a BM III/III-2 Osztálya, de beszervezésétől elálltak, 206-8/21/1982.sz, 11-2110/1982. számom környezettanulmány készült róla. Ez évben „VIKTÓRIA” fn-en a BM III/III-2-es Osztálya bizalmas nyomozás alá vonja. A nyomozást 1986-ban bizonyitékok hiányában megszüntetik.

ebben az országban mindenkit csak be akartak szervezni...

A '80-as években a Belügyminisztérium III/III-as ügyosztálya operatív nyomozást folytatott Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó ellen. Besúgókkal és lehallgatással igyekeztek információkat szerezni a házaspár szolnoki és fővárosi tevékenységéről, kapcsolatrendszeréről. Orbánt '82-ben megkísérelték beszervezni is - derül ki a miniszterelnök honlapján publikált dokumentumokból.

"lehallgatták és megfigyelték Orbánt és feleségét" aztán felvették Orbánt egy minisztérium vezetőképző intézetébe...
A megfigyelésekből kiderült hogy jó elvtársak vagy hogy?

Ha csak "megpróbálták" beszervezni, akkor az ügynökakták miért nem nyilvánosak? Milyen kínos lapok kerülhetnének elő onnan!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.25. 15:43:15

@Boldeone2: jól gondolkodsz

Mennyivel intelligensebb, az aki úgy lop, hogy titkolja: nem pártag, titkos emberét rakja be a fő posztokra, ahogy az MSZP tette még óvatosan, pl köztársasági elnöknek, főügyésznek civilnek tűnő holdudvarbeli tagokat; és mennyivel primitívebb és gátlástalanabb az, aki pofátlanul berakja a párttagokat a fő posztokra, amely posztoknak pont az lenne a lényege, hogy független ember vezesse, különben semmi értelme nincsen. Megteheti, mert hívei mindent eltűrnek nekik. elképesztő egyesek szellemi színvonala, rákosi híveinek volt ennyi esze. Ez a gátlástalanság megjelenik a lopás mértékében is gondolom. Úgy sejtem, ez a fajta embertípus már nem ismeri a mértéket, a visszafogottságot, és semmiféle aggálya, félelme sincs afelett, hogy megszegi a tisztességes emberi normákat, erkölcsöket; törvényeket. Főleg ha ők írják azokat.

ezek egy primitív, diktatórikus rendszer részei, mert demokráciáról nem beszélhetünk ha a hatalmi ágak nincsenek szétválasztva, ezért kapitalista feudalizmus ez, posztkommunista diktatúra, ha nem szabad az egyik hatalmi ág se, a média, a többi állami intézmények csak dísznek vannak szinte, és ha a posztkommunista elit határozza meg hogy kiből lehet választani egy választáson: az inkább diktatúra demokrácia látszatában, mint gyerekbetegségekkel küzdő demokrácia.

Populista diktatúra. Kapitalista feudalizmus.

Azért is diktatúra, mert nem szólhatunk bele valójában az állam írányításába, attól még nem demokrácia egy rezsim, ha nem verik az embereket a kínzókamrákban, ez csak az állam szadista módszereiről ad számot, magáról a demokratikusságról semmit nem mondd el, hiába kíméletesek a rendszer valódi, de igazából súlytalan ellenségeivel, ellenfeleivel, attól még diktatúra. De a kíméletesség is relatív, nyilván Horváth Andrásnak nem esett jól, hogy hajnalban razziáztak nála a rendőrök a házkutatással, persze juhász péternél, a rendőrspicli torockainál, vonánál, fekete győrnél, gyurcsánynál, és a szamizdat szdsz-es alapítóknál sose tartották házkutatást a rendőrök. (a mezei szdsz-eseket zaklatták a komcsi rendőrök, és a kiskölyök orbánt is egyszer a híres fotón, csak épp stumpf apósa volt a belügyminiszter és kiszabadította őket, vagy orbán beszervezettsége révén került szabadlábra olyan hamar)

A diktatúrának többféle értelmezése van, vannak, akik azt tartják diktatúrának, amikor az egyén szabadságjogai (tömegesen?) sérülnek. de ez nem a lényegre vonatkozik, hisz a Rákosi-rendszer vagy Szálasi rendszere akkor is diktatúra lett volna, ha nem kínoznak és börtönöznek be embereket, valójában lényegtelen, hogy kimennek emberek tüntetni vagy sem. senkit nem érdekel, és senkire nincs ez hatással, hogy ezer vagy százezer ember tüntet, mert 10 milliós ország vagyunk, és a szavazatok száma dönt (főleg ha választási csalásokkal manipulálják az eredményt).

én azt tartom diktatúrának, és szerintem valójában is ez a diktatúra, amikor egy állampolgár ténylegesen nem szólhat bele a politikába, az ország irányításába, mert azt a hatalmi elit kisajátította magának, különböző kreatúráival, álellenzéki pártjaival, családi összefonódásokkal, kik persze sose fogják egymást elszámoltatni.

Jogállamban pedig a törvények mindenkire egyaránt vonatkoznak, ez ma szintén nem igaz, nem vagyunk jogállam és hosszasan lehetne sorolni Hadházy feltárt ügyeit, a Questoros strómant, akinek azóta is sikeres cégei vannak a nevén, vagy akár a Csányinak oly nagyon fontos hernádit, aki ellen nemzetközi elfogatóparancs volt, mégse adták ki nekik, vagy a céget, aki milliárdokat kaszált felesleges köztvetító cégével a kínai vakcinákot. Hűtlenkezelés a "fele flipper" lélegeztető gépek vásárlása is.

- kubatov-lista, állandóan változtatják a választási törvényt, kispártok néha nem kellenek, néha kellenek, stb a választókerületeket állandóan változtatják gerrymanderinggel
- győzteskompenzáció, győztest nem kell kárpótolni, a nagyon tisztességes berlusconiék találmánya, de már az olaszoknál sincsen. a töredékszavatok miatt sokkal több lesz a fideszes képviselő a választási 3. és 4. helyezett miatt, ezért kellenek a kamupártok is.
-halottaknak küldenek ki választási ivet, fideszes aktivisták gyűjtik be a szavazatokat határontúl, tán elégetik ami nem tetszik? fehérorosz, putyini választási csalás szint.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.25. 15:55:14

@Ozsetan: a Kecske ünnepe is kötelező ovlasmány lehetne állítólag nagyon jellemzi a gátlástalan gericntelen orbán működését. meg Dévényi könyve az Egy vérből valót is ajánlották már, meg a másik könyvét is

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.25. 16:26:26

@Ekrü: áruld már el nekem miért vagy olyan agyhalott hogy nem ismered fel hogy egy hazaáruló komcsi spiclinek tapsikolsz, aki semmit nem tesz, csak hazudozik, lop, és hihetetlenül kártékony.

olyan vallás nincs, amiben az isten téved.

oké szektás barom vagy, meg kib. ostoba, értem, de azért néha kicsit kinézhetnél a buborékodból. és megnézhetnéd a jövő problémáit, pl elsivatogosás, tározók épiítése, csatonák, geotermia, szélerőmű, víz erőmű, hol épült? sehol kb? csak orosz gáz, meg orosz metró kell 9 milliárddal drágábban mint az éasztek ajánlata, paksot meg se pályáztatta a gazdád te cseléd.
kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

érdekelna, hogy miért hazudozhat annyit szerinted a nem fideszes sajtó? minden héten védhetetlen korrupcióval, hallottál már a Médiatanácsról? csak fideszes delegáltja van, jogról hallottál már? oké nem vagyunk jogállam, de azért az állam a jog eszközét még hasznáni tudja a sok-sok csúnya hazugság ellen, amit a sajtó merészel leírni. nem lophat csendben se már a gazdád?!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.25. 16:30:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: neked nem kéne erőltetned az olyan "értelmiségi" műfajokat mint pl a beszéd, meg az írás.

hisz még a gondolkodás sem megy.

a gerinc sem az erősséget. a szkeptikus blogon bizonyítottad

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.25. 16:43:17

@arthurthedent: te elmebeteg vagy? erőskezű vezető így néz ki?

encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSrXFYYjTMNJljE_eccIYeHwlXu5lFIAhjBnw&usqp=CAU

de azért csak mérgeznek novicsokkal, meg rakétázzák a lakóépületeket, meg népirtanak Bucsában és még pár helyen. ja a maláj gép lelövője se került elő.

idióta, hogy lehet így példálózni te degenerált.

G. Nagy László 2022.10.25. 17:03:55

@tesz-vesz:

"a világbéke érdekében inkább a ruszkik takarodjanak haza! idióta"

@grundigg:

"Érdekes, hogy az nem jut eszedbe, hogy Oroszországnak kell áldozatot hoznia. Már amennyiben áldozat az, hogy befejezik az agressziót és hazamennek."

Nem az a szomorú, hogy ti ilyen gyermekien vágyvezérelt módon gondolkodtok. (Talán ha volna valami ütős mondóka, amit mantráznátok magatokban, az még sokat segítene.) Sokkal nagyobb baj, hogy Európát is félőrültek vezetik, akik pont ugyanígy gondolkodnak. Ilyen veszélyes korszakban ennyire gyermeteg politikusgárdát még aligha látott a világ. Talán még az első világháború ellőtt sem voltak ennyire fogalmatlanok Európa vezetői. Ha csak sejtették volna, mibe viszik bele a világot... Most ugyanúgy nem érzékelik.

grundigg 2022.10.25. 17:26:29

@G. Nagy László:

Értem. Tehát az, hogy Oroszország hozzon áldozatot, az vágyvezérelt és gyermeki, az, hogy Ukrajna hozzon áldozatot, az viszont nem az, ugye? Hát gyermekinek valóban nem gyermeki, viszont erre vágyik Putyin is, meg az összes csicskája is. De annak a realitása, hogy Ukrajna kitűzi a fehér zászlót, a jelen helyzetben semmivel sem nagyobb, mint hogy Oroszország eltakarodik a búsba. Nem fogják megadni magukat, és ezt te is tudod, bármennyire is sajnálod. A putyinista vágyaid maradnak vágyak. Ha viszont már nulla esélyű eseményekről ábrándozol, akár a tisztességes verzió mellett is maradhatnál. Csak hogy ne süllyedj el az erkölcsi pöcegödörben.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.25. 17:32:51

@grundigg:

"Érdekes, hogy az nem jut eszedbe, hogy Oroszországnak kell áldozatot hoznia."

Ismered a mondást: az erősebb kutya baszik. E szempontból Oroszország erejét az atomarzenálja adja.

Tedd fel magadnak a kérdést: Te mit választanál?

1) Feláldozzuk Ukrajnát, vagyis nem támogatjuk még fejlettebb fegyverekkel, ezzel hagyjuk Oroszorszwgot győzni.

2) Addig fegyverezzük Ukrajnát, mígnem a sarokba szorított oroszok bepipulnak és ledobjwk a taktikai atomot. A Nyugat mostani "lelkiállapota" alapján ez válasz-atomcsapást váltana ki, kitörne a 3. világháború.

Hogy megkönnyítsem a döntésedet: a második esetben az egész világ pusztulása mellett - ami ugye bagatell veszteség - Ukrajna is megsemmisülne. Mégpedig totálisan, nem cssk részben, mint az első esetben.

Zelenszkij ezt nem képes vagy hajlandó belátni. Valamelyest persze érthető a helyzete, jelenleg Kossuthnak lenni nagyobb népszerűséggel jár, mint Görgeynek lenni. A gond csak az, hogy egy megdzaladó eszkaláció nemcsak a most harcoló felek, hanem az egész emberiség pusztulásával járna.

Szóval a kérdés ez: függesszük fel a demokrácia stb. fennkölt eszméit és éljünk tovább, vagy emelt fővel pusztuljon az egész emberiség.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.25. 17:41:05

@G. Nagy László:

Ne etesd ezt a tesz-vesz nevű trollt. Látod, hogy mindenkit kioszt, leszól, becsmérel. Nyilván te döntesz, de én a helyedben ignorálnám. Tiltani nem érdemes, mert visszajön más nickkel.

G. Nagy László 2022.10.25. 17:46:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Szóval a kérdés ez: függesszük fel a demokrácia stb. fennkölt eszméit és éljünk tovább, vagy emelt fővel pusztuljon az egész emberiség."

Ez pontosan ilyen egyszerű. Az őskeresztények annyival voltak jobbak a progresszív vallás képviselőinél, hogy előbbiek csak önmagukat áldozták fel egy bizonytalan hit oltárán. Az utóbbiak az egész világot odadobnák.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.25. 17:49:39

@grundigg:

Oroszország nem fog "áldozatot hozni", hogy a te megfogalmazásoddal éljek. Ha megpróbálják erre kényszeríteni, annak világégés lesz a vége.

Megéri? Ahogy fentebb már írtam, Ukrajna mindenképp veszít. És akkor veszít SOKKAL többet, ha nem enged.

grundigg 2022.10.25. 19:57:39

@G. Nagy László:

Annak az elgondolásnak, hogy Putyin agressziójának ellen kell (és lehet) állni, semmi köze nincs semmiféle progresszív valláshoz. Persze neked egyszerűbb, ha mindenkit egy kalap alá veszel, akivel valamiben nem értesz egyet, és propagandaszempontból sem utolsó, ha el lehet hitetni az emberekkel, hogy aki nem térdel Putyin elé, az Soros megbízásából át akarja operálni az óvodásokat, de ettől nem lesz igaz.

Nem válaszoltál a felvetésre, hogy mennyire tartod reálisnak azt, hogy Ukrajna megadja magát. Mert ugye te nem vágyvezérelten és gyerekesen gondolkodsz (ellentétben a nyugat politikai vezetőivel, akik nyilván azért lettek azok, mert vágyvezérelten és gyerekesen gondolkodnak).

Úgy tesztek @Kovacs Nocraft Jozsefne: -vel, mintha az tény lenne, hogy ha ellenállnak Putyinnak, akkor majd jön az atomháború meg az armageddon, de ez csak a ti feltételezésetek, és az elmúlt 8 hónapban sem következett be.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.25. 20:32:03

@grundigg:

"Nem válaszoltál a felvetésre, hogy mennyire tartod reálisnak azt, hogy Ukrajna megadja magát."

Senki nem beszélt megadásról. A háború békeszerződéssel való befejezéséről lenne szó, melyben Ukrajna lényegesen több engedményt tesz, mint Oroszország.

Hidd el, legszívesebben Putyin is befejezné már, de arcvesztés nélkül. Erre utal az, hogy mostanában sokat panaszkodnak az oroszok az ukrwn tárgyalási hajlandóság hiányára - ami így is van: Z folyton azt hangoztatja, hogy a háborúnak csak akkor lehet vége, ha visszafiglaltak minden ukrán területet, beleértve a Krímet is. Ez nem más, mint az abszolút kompromisszumképtelenség. Ilyen alapról el sem indulhatnak a béketárgyalások.

"mintha az tény lenne, hogy ha ellenállnak Putyinnak, akkor majd jön az atomháború meg az armageddon, de ez csak a ti feltételezésetek"

Nem azt írtuk, hogy az ellenállás esetén jöhet, hanem azt, Ukrajna fokozódó felfegyverzése esetén jöhet.

"az elmúlt 8 hónapban sem következett be."

Valami ilyesmit mondott az az ember is, aki a 100. emeletről leugorva a 30.-nál megjegyezte, hogy "eddig minden jól megy".

Félő, hogy Ukrajna egyre durvább felfegyverzése olyan eszkalációs spirált (megj.: igazából helix az a spirál) indít be, amelyben már nincs megállás.

alöksz róz 2022.10.25. 21:00:48

@Lord_Valdez: "Engedelmeddel, szellemileg igen igénytelen dolog egy flow típusú semmiséget összehasonlítani egy készlet típusú mennyiséggel. A 681 ezer teljes mennyiség, a 23 ezer pedig per év dimenziójú. Ebből a készletből, egy év alatt fogyott ennyi." - ez a készlet, lófaszt. a sunyi csúsztatás megint. mennyi volt ez az idei 681 ezer tavaly, tavalyelőtt, tavalyelőtt-előtt?

inkább a sok érvelési hibád a szellemileg igénytelen, nem gondolod? most komolyan.

G. Nagy László 2022.10.25. 23:49:16

@grundigg: Szerettem volna válaszolni, de @Kovacs Nocraft Jozsefne: megelőzött; gyakorlatilag mindent leírt, amit szerettem volna.

Ami a progresszív vonulatot illeti: totál mindegy, hogy az az elmeháborodott, aki szerint Ukrajna győzhet, hisz-e a transzmozgalomban, vagy a melegek kötelező ünneplésében, avagy fordítva. Ezen hitek mindegyike közös abban, hogy az ideológiától vezérelt álmodozás oltárán feláldozza a valósággal való szembenézést, így kiérdemli, hogy rossz értelemben vett vallásosságnak nevezzük.

grundigg 2022.10.26. 00:19:45

@G. Nagy László:

Tessék, progresszió:

"Meloni szerint Ukrajna szabadságát nem lehet a miénkért elcserélni, és „ha engednénk Putyin zsarolásának az energiával kapcsolatban, az nem oldaná meg a problémát, hanem csak rontana rajta, mert utat nyitna további követeléseknek és zsarolásoknak”.

grundigg 2022.10.26. 00:33:14

@G. Nagy László:

Vicces, hogy szerinted mások áldozzák fel "az ideológiától vezérelt álmodozás oltárán" a "valósággal való szembenézést", miközben tagadod pl. a szankciók Oroszországot sújtó hatásait. Az oroszok gazdaságilag és katonailag is igencsak elszámolták magukat, és a veszteségeik mindkét területen súlyosak, szerinted mégis le kéne borulni eléjük.

Nem kell félned, amikor eljön az ideje, lesz béke, csak lehet, hogy nem lesz olyan kedvező Putyin számára, mint szeretné. Majd valahogy kibírja a híveivel együtt.

grundigg 2022.10.26. 00:59:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Szóval már Putyin is a béke pártján áll, csak Zelenszkij akar háborúzni. Ok, akkor tegyük fel ismét a kérdést, hogy ilyen körülmények között mennyire reális, hogy most kössenek egy olyan békét, amiben Ukrajna lényegesen több engedményt tesz, mint Oroszország? Mert ugye a blogger azért nem veti fel, hogy az oroszoknak kellene engedniük, mert az csak ideológiai alapú álmodozás lenne, ami távol áll tőle. Bezzeg az, hogy Ukrajna most békét köt, úgy hogy komoly engedményeket is tesz, az meg maga a realitás. Jaj, hagyjuk már! Ha annyira reális, akkor nyilván meg is fog történni...

G. Nagy László 2022.10.26. 01:23:00

@grundigg:

"Nem kell félned, amikor eljön az ideje, lesz béke, csak lehet, hogy nem lesz olyan kedvező Putyin számára, mint szeretné. Majd valahogy kibírja a híveivel együtt. "

A magam részéről magasról leszarom Putyin érdekeit, ahogyan Biden szempontjai sem érdekelnek. Tőlem Ukrajna visszakaphatja Krímet is, engem a legkevésbé sem érint. Egy biztos: olyan békét kell kötni, amely minden érintett számára kielégítő és garantálja a jövőbeli békét. Ehhez pedig a tűzszünet a legjobb út - minden további vérontás csak távolabb visz e lehetséges megállapodástól.

G. Nagy László 2022.10.26. 01:32:08

@grundigg:

"Ha annyira reális, akkor nyilván meg is fog történni... "

Valóban meg fog, de nem mindegy, mikor. Zelenszkij épp elég primitív és lelketlen ahhoz, hogy a végsőkig elhúzza a konfliktust. Szerintem egyszerűen a fejébe vette, hogy nemzeti hőssé válik, s majd később szobrokat emelnek és sugárutakat neveznek el róla. Csak nézz rá: egy tehetségtelen, ostoba, frusztrált fickó, aki még színésznek is csapnivaló. Először eljátszatták vele a sorozatot, majd élesben tényleg beültették az elnöki székbe. Annyira mélyről jön és annyira elhitte magáról, hogy a saját érdeméből van ott, ahol van, hogy aligha várhatunk tőle bármiféle realitásérzéket.

HypocritSlayer 2022.10.26. 07:25:45

@tesz-vesz:
>>akkor hagyjuk válasz nélkül a háborús agressziót?

Nem, hisztizzünk és toppantgassunk a lábacskáinkkal....

>>egy európai ország ellen?

:)DDDD

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.10.26. 07:32:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Ezt nyilván nem tudják azok, akiket nem találnak a hatóságok. :D Mert ha tudnák, akkor szégyenükben a nemlétbe szublimálnának."
Próbáld meg értelmezni a mondatot.
A modern életben egy ember iszonyú nagy lábnyomot hagy. Azt lehet, hogy nem mondod meg belőle, hogy ki az, de azt igen, hogy van ott valaki. Egy ember nyilván nem tűnik fel egy Budapest méretű nagyvárosban, de már 10 ezer is igen. Azt, persze, nem fogod tudni, hogy ki az a 10 ezer ember. Nem mellékesen a kiutasítás személyre szól és nem darabszámra, ezért nem elégséges annyit tudni, hogy megjelent 10 ezer ember és akkor kirakunk 10 ezret...

"Világos. Ebben a tempóban csekély 29.6 év alatt el is fogynak. :D Feltéve persze azt a nehezen elképzelhető esetet, hogy nem kapnak utánpótlást."
Ha most feltételezed, hogy 681 a teljes mennyiség és egy év alatt megszabadultál, 82+23 ezertől, akkor ez aligha jön ki.
A kérdés inkább az, hogy ez a bizonyos 82+23 ezer hogy viszonyul az utánpótláshoz.

"Neked meg ezek szerint a kisujjad."
Ezt a link követelős trükköt 10 évvel ezelőtt még bevettem volna. Azóta viszont rájöttem, hogy neked pontosan ugyanannyi erőfeszítés kiguglizni mint nekem volt és nem az én időmet pocsékolod vele. Valamint nem kell hallgatnom utána az olyan dumákat, mint "a mainstream sajtó hazudik", "csak annak a statisztikának hiszek, amit magam hamisítottam".

A Duldung egyébként még csak legalizálást sem jelent. Csupán a kiutasítás felfüggesztését.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.10.26. 07:37:27

@alöksz róz:
Az, hogy te értelmi szinted nem teszi lehetővé a feldolgozását, nem teszi hibássá az érvelést.

G. Nagy László 2022.10.26. 09:29:16

@grundigg: Ez izgalmas, nagy köszönet érte, hogy megosztottad. Érdekes, hogy háború ügyében - az amerikai Demokrata Pártban - épp a radikális balosok mutattak józanságot pár pillanatig. (Természetesen egy jó szándékú balos mindig az általa képviseltek jólétét tartja szem előtt, ebből fakadóan logikus a háború ellen felszólalni, annak befejezését sürgetni.) Érdekes az is, hogy ahogy a fejükre koppintottak felülről, rögtön irányba álltak. Az pedig köztudott, hogy a baloldalon a forradalom mindig felfalja a saját gyermekeit; ahol minden sarkon találunk újabb és újabb áldozati csoportokat, ott előbb-utóbb a legjobb szándékkal sem fogják tudni, hogy melyik ujjukba harapjanak...

teveszmek.blog.hu/2021/04/29/_mindig_vedd_a_gyenget

grundigg 2022.10.26. 09:33:11

@G. Nagy László: " Csak nézz rá: egy tehetségtelen, ostoba, frusztrált fickó, aki még színésznek is csapnivaló."

Az érzelmeid teljesen elborították az agyadat. Az, hogy milyen színész, annyira releváns, mint hogy Orbán Viktor milyen színész. Február végén senki nem tett volna egy lyukas garast sem arra, hogy 8 hónap, vagy akár 8 hét múlva Zelenszkij Ukrajna elnöke, és Kijevből irányítja a harcokat katonai sikereket elérve. És ő a tehetségtelen és az ostoba! A tehetség mércéje nem az, hogy egy ukrán politilus azt gondolja-e Ukrajna jelenéről és jövőjéről, mint a világhíres budapesti hobbipókeros.

"Először eljátszatták vele a sorozatot, majd élesben tényleg beültették az elnöki székbe."

Na ez meg már tényleg a legalja alufóluasisakos kreténség. Szóval Zelenszkijt nem az ukrán emberek választották elnöknek, hanem a (gondolom, kampós orrú) HÁTTÉRHATALOM ültette az elnöki székbe, de ez nem elég, mert még a filmje forgatókönyvét is a HÁTTÉRHATALOM írta, sőt a szereplőket is ő válogatta a filmhez!!!

Túl sok volt a Bogár László meg a Bayer show. Az egy dolog, hogy erkölcsileg hova süllyedsz, ennél szomorúbb viszont az intellektuális mélyrepülésed.

grundigg 2022.10.26. 09:52:58

@G. Nagy László:

Ennek semmi köze a gyermekeit felfaló forradalomhoz. Az az lenne, ha Ocasio-Cortezt fasisztának minősítenék, mert nem az aktuális elvárások szerint nevez meg egy áldozati csoportot.

Ők egyszerűen követketesek - veled ellentétben. Amit te képviselsz a nemzetközi politikai kérdésekben, az pont ugyanaz, mint hogy fegyverezzük le a rendőrséget. A fegyver csúnya dolog, az erőszak erőszakot szül, tűzzünk virágot a fegyver csövébe, a bűnözőnek is vannak legitim indokai és érdekei, különben se lett volna semmi gond, ha az áldozat nem néz rá olyan rasszistán, vagy legalább magától felajánlja a pénzét és a testét (egyáltalán minek ment oda?), a bűnözőt nem megbüntetni kell, hanem jutalmakkal megjavítani, hisz a lelke mélyén ő sem szereti a bűnt és az erőszakot, csak a csúnya társadalmi környezet tette ilyenné stbstb.

G. Nagy László 2022.10.26. 09:54:04

@grundigg:

"Az, hogy milyen színész, annyira releváns, mint hogy Orbán Viktor milyen színész."

Nagyon nem akarod érteni. Szerinted Hitler ámokfutásában nincs szerepe annak, hogy nem vették fel a festőakadémiára? Vagy Sztálinéban, hogy verte az apja? Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a világot egyetlen ismérv szerint, úgy kétféle ember létezik: a frusztrált és a kiegyensúlyozott. Zelenszkij MINDEN EGYES MEGNYILVÁNULÁSA a frusztrált ember benyomását kelti. És nem úgy tűnik, mintha az orosz medve támadása miatt lenne az, épp ellenkezőleg: mintha ezt szomjazta volna.

Ne játsszuk azt, hogy ördögtől való, ha a személyiségvonások alapján próbálunk következtetéseket levonni. Senkit sem piszkálnak annyit, mint Orbánt: veri a feleségét, idegklinikára jár, az elhízása is mentális betegség következménye... ezer találgatás röpköd a levegőben. Egy világhírű hobbipókeres pedig igazán elhiszi magáról, hogy remek emberismerő :)

"Szóval Zelenszkijt nem az ukrán emberek választották elnöknek, hanem a (gondolom, kampós orrú) HÁTTÉRHATALOM ültette az elnöki székbe"

Ezt az álnaiv dumát hanyagolhatnád. Ne tegyünk úgy, mintha az USA nem próbálná befolyásolni a választások eredményét bárhol a világon. Lásd: MZP pénzek.

G. Nagy László 2022.10.26. 10:01:14

@grundigg:

"Ők egyszerűen követketesek - veled ellentétben. Amit te képviselsz a nemzetközi politikai kérdésekben, az pont ugyanaz, mint hogy fegyverezzük le a rendőrséget."

Megint demagóg vagy, de nagyon. Ha választanom kéne egy gyenge, atomfegyverek nélküli Putyin és a mostani között, úgy az előbbire szavaznék. De amíg Oroszország potenciális atomveszélyt jelent, addig baszhatom az elveimet. Szerinted hősies és lovagias dolog hergelni a medvét. Szerintem életveszélyes, és nevezz inkább gyávának, mint halott embernek.

G. Nagy László 2022.10.26. 10:10:33

@grundigg:

"Ők egyszerűen követketesek"

Hogy van képed leírni ezt, de tényleg? Remélem, közben legalább ráz a röhögés... Megírják a levelüket és két perc múlva vissza is vonják... baszki, nálad ez a következetesség netovábbja? Beszarok rajtad.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.26. 10:24:24

@Lord_Valdez:

"neked pontosan ugyanannyi erőfeszítés kiguglizni mint nekem volt"

Nem egészen. Te pl. tudod, németül, angolul vagy magyarul kerestél rá, a keresőszavakra is biztos emlékszel - nagyon nem mindegy.

"a kiutasítás személyre szól és nem darabszámra, ezért nem elégséges annyit tudni, hogy megjelent 10 ezer ember és akkor kirakunk 10 ezret..."

Na látod, éppen ezért hiwba hagynak "lábnyomot", nem fogják tudni kiutasítani őket. Az állításom pedig erről szólt, nem arról, hogy nem hagynak nyomot. Ezt persze te is jól értetted, de csak úgy tudtál belekötni, hogy szándékisan félreértetted, majd erre alapozva a katedráról bölcsen kioktatsz. :DD

"Valamint nem kell hallgatnom utána az olyan dumákat, mint "a mainstream sajtó hazudik", "csak annak a statisztikának hiszek, amit magam hamisítottam"."

Hol olvastál tőlem ilyet?

"A Duldung egyébként még csak legalizálást sem jelent. Csupán a kiutasítás felfüggesztését."

Idővel véglegesen, lásd a következő kommentemet.

grundigg 2022.10.26. 10:27:05

@G. Nagy László:

Nyilván nem a levél visszavonása miatt mondtam, hogy következezesek, hanem azért, mert - az egyébként visszavont levélből - kiderül, hogy miképpen gondolkodnak az orosz ukrán konfliktusról, és ez összhangban van az egyébként hirdetett elveikkel. Nálad viszont nem ez a helyzet.

"Senkit sem piszkálnak annyit, mint Orbánt: veri a feleségét, idegklinikára jár, az elhízása is mentális betegség következménye"

Épp ez a probléma, hogy erre a szintre kezdünk süllyedni. Sztálint verte az apja, juj! Orbánt is verte az apja. Akkor ebből mire kéne következtetnem? Zelenszkij frusztrált, mert bár évekig futott a sorozata az ukrán tévében, szerinted rossz színész. Orbán meg focista akart lenni, de nem volt hozzá elég jó. Ebből akkor mire következtetsz?

"Ezt az álnaiv dumát hanyagolhatnád. Ne tegyünk úgy, mintha az USA nem próbálná befolyásolni a választások eredményét bárhol a világon."

Nem ez volt az állításod.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.26. 10:34:40

"Der Gesetzgeber ging ursprünglich davon aus, dass geduldete Ausländer eine Ausnahme sein werden, da sie verpflichtet sind, aus Deutschland auszureisen. In der Praxis zeigte sich jedoch, dass die Zahl der Geduldeten ständig anstieg. So lebten zum 31. Dezember 2015 155.103 geduldete Ausländer in Deutschland. Eine Legalisierung des Aufenthalts langjährig Geduldeter erfolgt nur schleppend, auch wenn der Gesetzgeber für gut integrierte geduldete Ausländer die Möglichkeit geschaffen hat, Aufenthaltserlaubnisse zu erhalten. Ein häufiger Grund für den Anstieg der Anzahl geduldeter Ausländer liegt darin, dass diese weder freiwillig ausreisen wollen noch abgeschoben werden können, da sie keinen Pass besitzen und/oder ihre Herkunft bzw. Staatsangehörigkeit nicht zweifelsfrei geklärt ist. Hinzu kommt häufig ein geringes Interesse der Herkunftsstaaten, die zwangsweise Rückführung ihrer Staatsbürger zu ermöglichen. Damit verbunden sind eine zögerliche Bearbeitung und Prüfung von Anfragen deutscher Behörden sowie die fehlende Mitwirkung der betroffenen Ausländer selbst. Daher bleibt zu erwarten, dass die Zahl Geduldeter auch zukünftig weiter ansteigen wird."

www.bpb.de/themen/migration-integration/kurzdossiers/233846/duldung-was-ist-eine-duldung-und-mit-welchen-rechten-ist-sie-verbunden/

Az Ausblick fejezetből. Aki nem érti németül, menjen az oldalra, majd Google translate.

A lényeg kb. az, hogy 2015. december 31-én 155 ezer geduldet, azaz megtűrt migráns volt CSAK NÉMETORSZÁGBAN, és az utolsó mondat szerint a számuk csak nőni fog. Vajon ma, 2022 vége felé hányan lehetnek?

Azt is írja, hogy lehetőség van a hosszabb ideje megtűrtek tartózkodásának legalizálására. Ahogy már korábban írtam.

HypocritSlayer 2022.10.26. 11:03:38

@G. Nagy László:
>> Valóban meg fog, de nem mindegy, mikor. Zelenszkij épp elég primitív és lelketlen ahhoz, hogy a végsőkig elhúzza a konfliktust.

Igazán se nem primitív, se nem lelketlen.
Egyszerűen a "fake it till you make it"-be kezdett bele és ez, számára beválni látszik, márcsak azért is, mert "jó a konzulense":), lásd: vicclap.hu/vicc/3361/Konzulens.html

>>Szerintem egyszerűen a fejébe vette, hogy nemzeti hőssé válik, s majd később szobrokat emelnek és sugárutakat neveznek el róla.

Minden vezetőnek ez az álma/becsvágya, ez egyszerű emberi tulajdonság.

>>Csak nézz rá: egy tehetségtelen, ostoba, frusztrált fickó, aki még színésznek is csapnivaló.

Arányaiban, jelenleg ha megnézed a Nyugat vezetőit, még ki is emelkedik közülük, mert ha pukkancs is, de legalább tökös, a többi balfaszhoz viszonyítva.

>>Először eljátszatták vele a sorozatot, majd élesben tényleg beültették az elnöki székbe.

A bidéhez meg a brit szerencsétlenekhez képest, hogy csak párat említsek, még mindig etalon.

>>Annyira mélyről jön és annyira elhitte magáról, hogy a saját érdeméből van ott, ahol van, hogy aligha várhatunk tőle bármiféle realitásérzéket.

Mert már odajutott, hogy ez az imidzs a saját részévé vált, ami szintén természetes.

G. Nagy László 2022.10.26. 11:14:49

@HypocritSlayer: Nagy vonalakban magam is hasonlóképp látom :) Különösen amit a nyugati vezetők kapcsán megfogalmaztál.

HypocritSlayer 2022.10.26. 12:33:36

@G. Nagy László:
>>Szerinted Hitler ámokfutásában nincs szerepe annak, hogy nem vették fel a festőakadémiára? Vagy Sztálinéban, hogy verte az apja? Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a világot egyetlen ismérv szerint, úgy kétféle ember létezik: a frusztrált és a kiegyensúlyozott. Zelenszkij MINDEN EGYES MEGNYILVÁNULÁSA a frusztrált ember benyomását kelti.

Ezek mind irrelevánsak és lényegtelenek.
Ugyanis se Hitler, se Sztálin, se Zlenszkíj vonatkozásában nem lényeg, hogy kit milyen trauma ért, vagy sem.

Ennyi erővel mindenkit el lehetne tiltani minden vezetői posztról, akit trauma ért és akkor "az oroszlánok együtt legelhetnének a zebrákkal, a lenyugvó nap fényébe".....

>>És nem úgy tűnik, mintha az orosz medve támadása miatt lenne az, épp ellenkezőleg: mintha ezt szomjazta volna.

Szintén irreleváns, ép az a helyzet, hogy az "orosz medve " tette naggyá ezt a ripacsot, pontosan azért, mert alábecsülték, és azt hitték, hogy megmarad ripacsként és beijed.
Tévedtek.

>>Ne játsszuk azt, hogy ördögtől való, ha a személyiségvonások alapján próbálunk következtetéseket levonni.

Semmi értelme, mert nincs olyan ember, akit ez alapján ne lehetne "inkvizíciós eljárás"/"boszorkányüldözés alá vetni.

(BTW, eddig úgy gondoltam, hogy ennél azért szélesebb kissé a látóköröd, komolyan.....)

>>Senkit sem piszkálnak annyit, mint Orbánt: veri a feleségét, idegklinikára jár, az elhízása is mentális betegség következménye... ezer találgatás röpköd a levegőben. Egy világhírű hobbipókeres pedig igazán elhiszi magáról, hogy remek emberismerő :)

Érzelmi és morális kérdést csinálsz olyanból, ami nem az, azért mert zavar az, hogy Orbánra milyen vélt vagy valós, szaros lepedőket próbálnak ráhúzogatni.
Engem is zavar, de ha lemész ezeknek a szintjükre akkor lehúznak magukkal a sárban és ott, mint "disznók", ők lesznek a jobbak.

>>Ezt az álnaiv dumát hanyagolhatnád. Ne tegyünk úgy, mintha az USA nem próbálná befolyásolni a választások eredményét bárhol a világon. Lásd: MZP pénzek.

Mindenki, mindenhol próbálja befolyásolni a választásokat, erről szól minden politikai kampány, de a "te is" , se nem felmentés se nem ok, vagy indok arra, hogy az általad is elítélt moralitást és erkölcsöüt nélkülöző "harcmodort" alkalmazd, mert az meg téged fog minősíteni, sajnos.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.26. 13:11:05

@grundigg:

"Szóval már Putyin is a béke pártján áll, csak Zelenszkij akar háborúzni."

Z a minap törvénybe (vagy akár alkotmányba?) foglalta, hogy az összes ukrwn terület visszafoglalásáig nincs béketárgyalás az oroszokkal.

Mellesleg az ukránok keményen dolgoznak Putyin megbuktatásán. Putyin elleni állítólagos szervezkedésekről terjesztenek fake vagy true híreket. A gond ezzel csak az, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint Putyint csak egy még háborúpártibb utód válthatná fel, pl. Medvegyev. Hozzájuk képest Putyin valódi békegalamb. Nem biztos, hogy az ukrán propagadisták ezt jól átgondolták.

G. Nagy László 2022.10.26. 13:34:05

@HypocritSlayer:

"Ezek mind irrelevánsak és lényegtelenek. BTW, eddig úgy gondoltam, hogy ennél azért szélesebb kissé a látóköröd, komolyan....."

Szerintem valamit nagyon félreértesz. Egy-egy kérdést százféle szempontból vizsgálhatunk. Vegyünk például egy pedofilt! Menti bármi a tettét, ha gyerekeket molesztál? Az égvilágon semmi. A dolog ERKÖLCSI oldala egyszerű és világos. Ettől még érdekelhet, hogy mi a dolog PSZICHOLÓGIAI, avagy GENETIKAI háttere. Te mondhatod azt, hogy téged ez nem érdekel, s hogy számodra mindez irreleváns és lényegtelen. És igazad is lesz: a te szemszögedből és az általános erkölcs szemszögéből tekintve valóban nem mérvadóak. De engedd meg nekem azt a bohém luxust, hegy ezek is érdekeljenek :)

G. Nagy László 2022.10.26. 13:38:58

@HypocritSlayer: Vagyis szó sincs arról, hogy bárkit a személyiségvonásai miatt kéne boszorkányüldözésben részesíteni. Mindenkit KIZÁRÓLAG A TETTEI minősítenek az erkölcs, a büntethetőség polcán. De ettől még fontos, hogy a másiknak mit olvasol le az arcáról. Én bizonyosan nem barátkozom és nem üzletelek olyanokkal, akiknek nem bizalomgerjesztő a tekintetük.

HypocritSlayer 2022.10.26. 15:48:11

@G. Nagy László:
>>Vegyünk például egy pedofilt! Menti bármi a tettét, ha gyerekeket molesztál?

Nem, legalábbis a mi kultúránkban nem, de pl. egy muzulmán simán vehet magának akár 9 éves lányt is, lásd Ayisha-t
Sőt, ha megerőszakolnak egy szűz lányt, akkor csak el kell vennie feleségül és rendezve van a dolog.

(De nem pedofilokról beszélünk, amúgy az meg nem is "személyiségvonás", hanem egy beteges kényszer, mint pl a szenvedélybetegség.)

>>A dolog ERKÖLCSI oldala egyszerű és világos.

Ahány kultúra/kor/társadalmi berendezkedés, annyi "erkölcs" és nem azért, mert relativizálni szeretnék, hanem mivel nem abszolút és egyértelmű a hivatkozási alapod, ezért nem is valid, bocs.

>>Ettől még érdekelhet, hogy mi a dolog PSZICHOLÓGIAI, avagy GENETIKAI háttere.

Persze, de ha a "hajlama " alapján ítélünk, akkor mindenki bűnös, valamiben:)

>>Te mondhatod azt, hogy téged ez nem érdekel, s hogy számodra mindez irreleváns és lényegtelen.

Tévedés, mert nem az én vagy te, vagy xy szubjektív értékrendje/véleménye etc a mérvadó, hanem az, hogy a társadalom és főleg az "utókor" hogyan és milyen megfontolásból ítéli meg.

Pl. Hitler vegetáriánus és dohányzásellenes volt, Churchilll pedig alkoholista és haláláig szivarozott.
Ha Hitler türelmesebb, akkor most másként emlékeznénk róla.

>>És igazad is lesz: a te szemszögedből és az általános erkölcs szemszögéből tekintve valóban nem mérvadóak.

Nem, (attól) nem lesz igazam, épp azért, mert szubjektív vélemény:)

>>De engedd meg nekem azt a bohém luxust, hegy ezek is érdekeljenek :)

Egyetlen egyéntől sem vitatom el ezt a jogot (sem):) , viszont az általánosítás a szubjektívből (mindig?:) tévútra vezet(het):)

HypocritSlayer 2022.10.26. 15:52:28

@G. Nagy László:
>>Mindenkit KIZÁRÓLAG A TETTEI minősítenek az erkölcs, a büntethetőség polcán.

Ennyire nem szűkíteném le, de majd kibontjuk, ha lesz rá idő:)

>>De ettől még fontos, hogy a másiknak mit olvasol le az arcáról.

Quasimodo akkor ráb@szott:)

>>Én bizonyosan nem barátkozom és nem üzletelek olyanokkal, akiknek nem bizalomgerjesztő a tekintetük.

Én külön keresem azokat:), Csak viccelek:)
Ez is érdekes, mert mert ha valakit bármi miatt megútálunk, akkor utána újra értékeljük és egyre csúnyábbá és rusnyábbá válnak számunkra:)
A "villanykapcsoló hatás" részben a férfiakat és érinti:)

GyMasa 2022.10.26. 21:19:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Azt hiszem, nekem a propaganda mélypontja az a hír volt, miszerint Putyin 20 miillió oroszt is hajlandó lenne feláldozni Ukrajnában, de még úgy is elveszítené a háborút...
AZért, értem, hogy sem az újságíróknak, sem az átlagos célközönségnek nem erőssége a matematika, illetve egy adott szám kontextusba helyezése, de ez egy nagyon durva cikk volt...
- Kezdve azzal, hogy 20 millió orosz az a 140 milliós ország 15%-a.
- Ukrajna mostanra szerintem simán 25 millió alatti lakossággal rendelkezik.
- Azaz, kevesebb, mint 2 Ukránra jutna egy orosz, ha ez bekövetkezne...
(A katonai tudományban 50 civilenként számolnak 1 katonával, ha meg akarnak szállni egy országot.)
Mondju, az igaz, hogy egy 20 milliós sereggel ténylegesen is meg tudná szállni hamar Ukrajnát.
(csak éppen semmi szükség nincs ekkora haderőre.)

alöksz róz 2022.10.26. 22:32:05

@Lord_Valdez: muhaha.
felismerem a gagyit. te meg jelentősen túlbecsülöd magad, nyilvánvalóan azért, mert már annyira megszoktad valahol, hogy kötelezően igazad van.

(ez a 'valahol' valami oktatási intézmény lehet, bár őszintén remélem, hogy nem így van. vagy ha így is van, akkor az csak a ceu, mert akik odamennek, azoknak má mindegy :D)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.27. 06:44:03

@GyMasa:

Csak várd ki a végét, lesz még szó Putinjugendről is.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.10.27. 07:36:08

@G. Nagy László:
"De amíg Oroszország potenciális atomveszélyt jelent, addig baszhatom az elveimet. Szerinted hősies és lovagias dolog hergelni a medvét. Szerintem életveszélyes, és nevezz inkább gyávának, mint halott embernek."
Én nevezlek is. Az erőszakos és veszélyes elemeket megfékezni kell, nem pedig engedni nekik. Képzeld el milyen szép világ lenne, ha a rendőrség is így állna a dolgokhoz.
Illetve ne feledd, hogy nem csak az oroszoknak van atombombájuk, hanem mondjuk Észak-Koreának is. És, ha látják az országok, hogy az atomkártya ennyire erős, akkor lesznek még többen. Minden utolsó kis diktátorocska atomfegyvert akar majd.

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Hogyne? Keress olyanokra, mint immigration, detention, deportation in EU stb.

"Az állításom pedig erről szólt, nem arról, hogy nem hagynak nyomot."
Az állításod arról szólt, hogy és még ki tudja hányan lehetnek. 681 ezren vannak és még ki tudja, hogy hányan.

"Hol olvastál tőlem ilyet?"
Azt nem tudom, hogy te írnál-e ilyet, de hasonlóak szoktak lenni a sablon válaszok. Ezért leszoktam arról, hogy mellékeljem.

"Idővel véglegesen, lásd a következő kommentemet."
A megtűrést valóban meg lehet újítani, de ez nem automatikus. És olyan is van, hogy a végére azt mondják, hogy most már kellően integrálódott, de ez sem automatikus.
Viszont ez a cikk baromi régi, ami azért fontos, mert azóta nagyon sok minden történt. Többek közt, véget ért a migrációs válság, illetve jelentősen megerősítették a hivatali rendszert.

@alöksz róz:
Tudod, ha megnézed Rapport Richárd játékát és nem érted, hogy miért lépte azt, amit, akkor nem biztos, hogy ez azért van, mert ő nem tud sakkozni.

G. Nagy László 2022.10.27. 09:57:30

@HypocritSlayer:

"Mindenkit KIZÁRÓLAG A TETTEI minősítenek az erkölcs, a büntethetőség polcán. - Ennyire nem szűkíteném le, de majd kibontjuk, ha lesz rá idő:)"

Nem is kell hozzá sok idő: elég, ha csupán egyetlen olyan esetet megemlítesz, amely nem valamiféle cselekvés, mégis büntethető a te erkölcsi mércéd alapján. Elképesztő kíváncsi vagyok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.27. 10:41:07

@Lord_Valdez:

"Az erőszakos és veszélyes elemeket megfékezni kell, nem pedig engedni nekik."

Tetszik vagy nem, egy sokezer atomrobbanófejjel rendelkező hatalommal csak óvatosan szabad packázni, és tudni kell, meddig lehet elmenni.

Észak-Koreával nem érdemes előhozakodni, Kim Dzsong-un sem hülye, tudja, hogy ő az atommal csak korlátozott kárt tud okozni, ő viszont totálisan megsemmisül.

Sokkal nagyobb gond az atomfegyverek terjedése, és ebben az USA felelőssége tagadhatatlan. Az Oroszország elleni fegyverszállításokkal az oroszokat Irán karjaiba kergette, Putyin pedig nem csak dollárral fizet az iráni drónokért és rakétákért.

Vagyis jelenleg közvetve az USA az, aki Iránt a leghatékonyabban segíti az atomfegyverhez jutásban. Amjt sem Izrael, sem az USA nem engedhet megtörténni, viszont Európát ez nem annyira izgatja, sokkal inkább foglalkoztatják az iráni energiahordozók. Szóval elég pikáns a helyzet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.27. 10:51:21

@Lord_Valdez:

"Azt nem tudom, hogy te írnál-e ilyet"

Értelek. Azért nem akarsz linket adni, mert _mások_ így meg úgy.

Én meg nem fogom ezernyi Google-találaton átrágni magam, inkább elkönyvelem, hogy nem tudod vagy akarod alátámasztani az állításodat.

A Duldung alá eső százezrekről meg kár vitáznod. "Jogvédő" szervezetek és ügyvédeik időközben jó pénzért kiokosították a kiutasítandókat: útlevelet eldobni, a hatóságokkak az együttműködést megtagadni - így legtöbbjüket soha az életben nem lehet kitoloncolni. Ez időközben jól menő üzletággá vált egyes ügyvédek számára.

GyMasa 2022.10.27. 11:10:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Csak várd ki a végét, lesz még szó Putinjugendről is."
Ha-ha...
AZ a vicces, hogy az Azovjugend már böven a háború kitörése elött is létezett...

GyMasa 2022.10.27. 11:12:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Észak-Koreával nem érdemes előhozakodni, Kim Dzsong-un sem hülye, tudja, hogy ő az atommal csak korlátozott kárt tud okozni, ő viszont totálisan megsemmisül."
Nana, töle nem az atomfegyveri miatt kell tartani.
Akkora hagyományos tüzérsége van, amivel pár óra alatt porig tudná rombolni Szöult, anélkül, hogy azellen bármit is tenni tudná Dél Korea vagy az USA.

HypocritSlayer 2022.10.27. 15:01:55

@G. Nagy László:
>>Nem is kell hozzá sok idő: elég, ha csupán egyetlen olyan esetet megemlítesz, amely nem valamiféle cselekvés, mégis büntethető a te erkölcsi mércéd alapján.

Egyrészt nem az "én erkölcsi mércém":), ne bábozz:)
Másrészt még a te "erkölcsi mércéd" is "relatív".:)

De, hogy a témánál maradjunk, bizonyos kultúrkörökben, vallásokban, közösségekben, gittegyletekben stb. büntetendő és büntethető, illetve kvázi "kevesebb joggal rendelkezel" :

- ha pl. keresztény vagy zsidó vagy egy muszlim országban
- ha zsidó vagy, esetleg keresztény pap Franciaországban (Párizs, torokelvásgások)
- ha a cancel culture -hoz bármilyen formában kapcsolható vagy, voltál, vagy valamely ősödre vissza lehet vezetni
- ha betévedsz egy NOGO zónába: (aleset: - Szögi Lajos Borsodban....)
-ha nem térdelsz le
- ha letérdelsz
- ha disznóhúst eszel
- ha "tisztátalan" vagy
- ha "rasszista" vagy
- ha nem a "megfelelő" pártok alapítanak kormányt/nyernek választást, ez az egész országra kiterjed(het)
- ha orosz vagy, súlyosbító tényező: ha gazdag orosz vagy
- ha nem ítéled el az oroszokat
- ha nem szopod le csontig az ukránokat
- ha elítélsz valamit
- ha nem ítélsz el valamit
- ha csak az igazat írod a közösségi oldalra
- ha nem reagálsz a "mainstreamnek megfelelően", vagy "elvártan"
- ha betartod és betartatod a törvényeket(pl jogi határzár)
- ha nem ellenzed a kerítést
- ha ellenzed a kerítést
- ha Fradi/Újpest/MTK etc. szurkoló vagy, -
- ha nem vagy Fradi/Újpest/MTK etc. szurkoló
- ha nem vagy "toleráns", ha nem szállítasz fegyvert, ha nem akarsz "segíteni" az "igaz ügy" érdekében
- ha más a véleményed, felfogásod, világlátásod
- ha más a bőrszíned, vallásod, hited, világlátásod
- ha nem vagy vegán
- ha vegán vagy
- ha nem örülsz vagy netán ellenzed a genderszart, és netán ezt ki is nyílvánítod, de néha már az is elég ha csak távol tartod magad tőle

stb...

>>Elképesztő kíváncsi vagyok.

Mazsolázz ez előzőekből, szerintem találsz "Kedvedre valót" és azt hiszem még a lista folytatható.....

G. Nagy László 2022.10.27. 16:54:30

@HypocritSlayer: Baszki, felsoroltál egy csomó szart, amiken még te is csak vigyorogsz. Magasról teszek a béna mimózák beteg hisztijeire, én a valódi, egzakt módon definiálható morálról beszélek (ne kezdeményezz erőszakot - ennyi), avagy arról, amit te gondolsz, ha másképp látod mint én.

alöksz róz 2022.10.27. 22:02:33

@Lord_Valdez: nem vagyok egy nagy sakkos. de te a vitában igen messze vagy attól a szinttől, mint amilyen szinten rapport van a sakkban :-)
tényleg jelentősen túlbecsülöd magad. aki 3 hozzászóláson belül meg tudja cáfolni saját magát (és még sorolhatnám a példákat), az inkább ne példálózzon ilyenekkel...

ez egy netes fórum, papám, itt nem félünk attól h megbuktatsz

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.10.28. 07:41:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nagyon veszélyes és önsorsrontó hozzáállás azt mondani, hogy might makes right. Ezzel gyakorlatilag legitimmé tetted az ököljogot.

Vicces, hogy még ebből is az USA felelősségét hozod ki.

És szerinted Oroszországnak érdekes Iránt atomfegyverhez juttatni? Nem az. Az atomfegyver egy olyan dolog, hogy akinek van, az abban érdekelt, hogy ő egy elitklubhoz tartozzon és a klub ne bővüljön.

"Értelek. Azért nem akarsz linket adni, mert _mások_ így meg úgy."
Tudod, nincsenek az embernek személyre szabott szokásai.

"Én meg nem fogom ezernyi Google-találaton átrágni magam, inkább elkönyvelem, hogy nem tudod vagy akarod alátámasztani az állításodat."
Na, látod, pont erre számítok, mert ezt a hozzáállást tapasztaltam. Minél sarkosabb véleménye van valakinek, annál kevésbé szeret adatokkal pepecselni.
Párat azért mutatok, hogy lásd, hogy az én állításaim nem a kisujjamból származnak:
ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Enforcement_of_immigration_legislation_statistics
www.dw.com/en/eu-countries-again-carrying-out-more-deportations/a-63322123
www.consilium.europa.eu/en/infographics/irregular-arrivals-since-2008/
frontex.europa.eu/media-centre/news/news-release/illegal-border-crossings-into-eu-up-61-in-first-two-months-of-2022-gJpxG2

"útlevelet eldobni, a hatóságokkak az együttműködést megtagadni"
Ez a kezdeti időszakban még működhet, de később baromi kontraproduktív.

"Ez időközben jól menő üzletággá vált egyes ügyvédek számára."
Mivel ebből nem igazán jön pénz, ezért ez közelebb áll az összeesküvés-elmélethez.

@alöksz róz:
Elég csak hozzád képest kellően messze lenni. Azok az ellentmondások, amiket látni vélsz abból származnak, hogy nem érted, amit olvasol.

HypocritSlayer 2022.10.28. 07:41:37

@G. Nagy László:
>>Baszki, felsoroltál egy csomó szart, amiken még te is csak vigyorogsz.

Persze, hogy igen:), mert a felsoroltak épp azt bizonyítják, hogy egyrészt nem "egyetemes" a te "erkölcsi morális világlátásod", sőt még itt, országon belül sem az, másrészt meg ugyanarról a magas lóról "ítélsz", mint a szemben álló ballipsik, csak épp én a tieiddel értek egyet, nagyrészt:)

>>Magasról teszek a béna mimózák beteg hisztijeire, én a valódi, egzakt módon definiálható morálról beszélek

Értem én, csakhogy ez egy "kék madár" és (szinte mindig) relatív, és hiába próbálsz rá egzaktként hivatkozni, attól még nem lesz az.
Erre jelenleg a legjobb élő példa, hogy pl. "Putyin rossz, az oroszok rosszak, Zelenszkij jó, az ukránok jók".

>>(ne kezdeményezz erőszakot - ennyi),

Elviekben szép, csakhogy a gyakorlatban ez soha nem működik, pontosan azért mert az erő, hatalom, az érdek és annak érvényesítése nem tartható fenn erőszak nélkül és igen, "minden verekedés úgy kezdődött, hogy a komám visszaütött"

>>avagy arról, amit te gondolsz, ha másképp látod mint én.

Én úgy gondolom, ahogyan a Dalai Láma(ami lehet hogy urban legend, de a lényegen nem változtat, éspedig): "Ismert a szabályokat, hogy tudd, mikor szegheted meg őket"

Ennek folyománya, hogy tetszik vagy sem, de, van az a szint, amikor az erőszak elkerülhetetlen:
- , egyrészt azért, mert a másik fél tényleg annyira primitív, hogy más módon "nem fogja fel", mert szó szerint képtelen rá(fejlettségi szint, IQ és/vagy szocializáció- lásd cigók/négerek, muszlimok etc.)
- az 99%-ban már "késő" (bánat), ha (csak)"reagálok az erőszakra" és nem készülök fel rá, nem állok készen, akár megelőzni, akár visszacsapni önvédelemből, mert akkor buktam és nem lesz, aki "reklamáljon". Ez azt is jelentheti, hogy igen, nekem kell időnként kezdeményeznem, ugyanis ha nem teszem, akkor lehet hogy már késő.

Ezek természeti törvényszerűségek , és lényegtelen, hogy te, vagy én, vagy bárki milyen "morális/erkölcsi" mázzal köríti, vagy hivatkozik bármilyen altruista eszmére, mert amikor gáz van, akkor az altruistákat "eszik" meg legelőször........

G. Nagy László 2022.10.28. 08:46:03

@HypocritSlayer:

"mert a felsoroltak épp azt bizonyítják, hogy egyrészt nem "egyetemes" a te "erkölcsi morális világlátásod", sőt még itt, országon belül sem az"

Nem bizonyít semmi ilyet. Ezzel az attitűddel te is beleesel az erkölcsi relativizmus ronda csapdájába. Ha nem létezne EGYETEMESEN PREFERÁLT EMBERI VISELKEDÉS, úgy nem létezhetne magántulajdon sem, s közbiztonság sem. Az általam szajkózott alapok a világ minden törvénykönyvében szerepelnek évezredek óta, s ha megengedsz nekem némi szentimentális elhajlást: ezek az ember szívébe írt törvények.

Ha azzal a hülyeséggel hozakodsz elő, hogy az általános morál szempontjából bármit is számít pl. Pol Pot, Hitler, vagy épp Észak-Korea erkölcse, úgy nincs miről beszélgetnünk. Mindig is léteztek elmebetegek, de azért csúnya lenne, ha mondjuk Sztálin és Jézus világlátását egyenlő súlyozással pakolnád a világ nagy hátizsákjába.

"másrészt meg ugyanarról a magas lóról "ítélsz", mint a szemben álló ballipsik"

Megtehetem. Mégpedig azért, mert a saját erkölcsi rendszeremben (ne ölj, ne lopj) biztos lehetek. Ez az a közös alap, amelyre az emberi civilizáció épül évezredek óta. Azért könnyű magas lóról beszélnem, mert én SEMMI TÖBBET nem állítok ennél. Van véleményem mindenről, de ami az erkölcsöt illeti, nálam az erőszakmentességen túl nincs egyéb követelmény, így mindenki tiszta lappal játszik. Ezt az álláspontot nagyon könnyű nagy mellénnyel védeni. Ha valaki azt állítja, hogy legyek kevésbé fehér, hogy ünnepelnem kell a melegeket, vagy hogy nem lehetek szexista, úgy NEKI KELL IGAZOLNIA, hogy mi alapján állít fel új, számomra elfogadhatatlan játékszabályokat.

"csak épp én a tieiddel értek egyet, nagyrészt:)"

Ennek szívből örülök, de azért nem leptél meg :)

"Értem én, csakhogy ez egy "kék madár" és (szinte mindig) relatív, és hiába próbálsz rá egzaktként hivatkozni, attól még nem lesz az.
Erre jelenleg a legjobb élő példa, hogy pl. "Putyin rossz, az oroszok rosszak, Zelenszkij jó, az ukránok jók".

Megint egy elmebeteg, szektás, fanatikus és megalapozatlan hisztit hozol fel példaként. Ez olyan mintha én eltörölném a lesszabályt a fociban, s te erre a döntésemre hivatkoznál más fórumokon... Nem, nem kék madár. A MORÁL SOHA NEM RELATÍV. Ami földrajzi helytől, időtől és kultúrától függően változhat, annak egészen egyszerűen NINCS KÖZE AZ ERKÖLCSHÖZ.

ellenpropaganda.hu/epv/

Életem egyik legfontosabb olvasmánya.

"Ennek folyománya, hogy tetszik vagy sem, de, van az a szint, amikor az erőszak elkerülhetetlen:
- , egyrészt azért, mert a másik fél tényleg annyira primitív, hogy más módon "nem fogja fel", mert szó szerint képtelen rá(fejlettségi szint, IQ és/vagy szocializáció- lásd cigók/négerek, muszlimok etc.)
- az 99%-ban már "késő" (bánat), ha (csak)"reagálok az erőszakra" és nem készülök fel rá, nem állok készen, akár megelőzni, akár visszacsapni önvédelemből, mert akkor buktam és nem lesz, aki "reklamáljon". Ez azt is jelentheti, hogy igen, nekem kell időnként kezdeményeznem, ugyanis ha nem teszem, akkor lehet hogy már késő."

Ezekkel nagy vonalakban egyetértek, amennyiben az ÖNVÉDELEM kategóriájába beleférnek.

"Ezek természeti törvényszerűségek , és lényegtelen, hogy te, vagy én, vagy bárki milyen "morális/erkölcsi" mázzal köríti, vagy hivatkozik bármilyen altruista eszmére, mert amikor gáz van, akkor az altruistákat "eszik" meg legelőször........"

Az altruizmus a legnagyobb faszság a világon, több mint 400 posztot írtam már erről. Sosem hivatkozom erre, a pacifizmus ugyanakkor nyilvánvaló (és kellően önző) érték. Az, hogy te mit gondolsz, olyan szempontból lényeges, hogy van-e vitánk egymással.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.28. 09:05:54

@Lord_Valdez:

"Mivel ebből nem igazán jön pénz, ezért ez közelebb áll az összeesküvés-elmélethez."

Már megint sajátosan értelmezed a valóságot. :) Keress rá arra, hogy "Anwaltskosten Flüchtlinge". Egy ügyfél nem óriási pénz, de százezerszám vannak, és a legtöbb ugyanolyan, csak a név változik.

Íme egy a sok közül:

www.fluechtlinge-willkommen-in-duesseldorf.de/asyl/asylratgeber-von-juraforum/kosten/

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.28. 09:13:00

@G. Nagy László:

Az altruizmus az állatvilágban is létezik, és az etológusok szerint evolúciós haszna van, segíti a faj fennmaradását. Az emberi társadalomban is kezdettől fogva jelen van, szerintem csak a mértékén lehet vitatkozni.

HypocritSlayer 2022.10.28. 09:23:11

@G. Nagy László:
>>Baszki, felsoroltál egy csomó szart, amiken még te is csak vigyorogsz.

Persze, hogy igen:), mert a felsoroltak épp azt bizonyítják, hogy egyrészt nem "egyetemes" a te "erkölcsi morális világlátásod", sőt még itt, országon belül sem, másrészt meg ugyanarról a magas lóról "ítélsz", mint a szemben álló ballipsik, csak épp én a tieiddel értek egyet, nagyrészt:)

>>Magasról teszek a béna mimózák beteg hisztijeire, én a valódi, egzakt módon definiálható morálról beszélek

Értem én, csakhogy ez egy "kék madár" és (szinte mindig) relatív, és hiába próbálsz rá egzaktként hivatkozni, attól még nem lesz az.
Erre jelenleg a legjobb élő példa, hogy Putyin rossz, az oroszok rosszak, Zelenszkij jó, az ukránok jók.

>>(ne kezdeményezz erőszakot - ennyi),

Elviekben szép, csakhogy a gyakorlatban ez soha nem működik, pontosan azért mert az erő, hatalom, az érdek és annak érvényesítése nem tartható fenn erőszak nélkül és igen, "minden verekedés úgy kezdődött, hogy a komám visszaütött"

>>avagy arról, amit te gondolsz, ha másképp látod mint én.

Én úgy gondolom, ahogyan a Dalai Láma(ami lehet hogy urban legend, de a lényegen nem változtat, éspedig): "Ismert a szabályokat, hogy tudd, mikor szegheted meg őket"

Ennek folyománya, hogy tetszik vagy sem, de, van az a szint, amikor az erőszak elkerülhetetlen:
- , egyrészt azért, mert a másik fél tényleg annyira primitív, hogy más módon "nem fogja fel", mert szó szerint képtelen rá(fejlettségi szint, IQ és/vagy szocializáció)
- az 99%-ban már "késő" (bánat), ha (csak)"reagálok az erőszakra" és nem készülök fel rá, nem állok készen akár megelőzni, akár visszacsapni önvédelemből mert akkor buktam és nem lesz aki "reklamáljon".

Ezek természeti törvényszerűségek , és lényegtelen, hogy te vagy én, vagy bárki milyen "morális/erkölcsi" mázzal köríti, vagy hivatkozik bármilyen altruista eszmére, mert amikor gáz van, akkor az altruistákat "eszik" meg legelőször, márcsak logikai megfontolásból is:)

G. Nagy László 2022.10.28. 09:24:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az állatvilágban sehol sem létezik altruizmus. Minden olyan viselkedési formát, amely megtévesztésig hasonlít rá, simán magyarázni lehet az önző rokonszelekcióval - a látszólag áldozatot hozó állat a saját génrokonait védi. Bármelyikünk meghalna a saját gyerekéért, ebben nincs semmi önzetlenség.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.28. 09:24:13

@Lord_Valdez:

"Nagyon veszélyes és önsorsrontó hozzáállás azt mondani, hogy might makes right. Ezzel gyakorlatilag legitimmé tetted az ököljogot."

Az erősebb kutya baszik elve akkor is érvényesül, ha nem ismered el legitimként. Lehet és kell is törvényekkel korlátozni, csakhogy ezeket érvényesíteni is tudni kell. Egy sokezer atomrobbanófejjel, hiperszónikus interkontinentális ballisztikus rakétákkal és robotrepülőkkel rendelkező hatalommal szemben kicsit nehéz dolog ez az érvényesítés.

Húzd el a sötétítőfüggönyödet, és nézz ki az elefántcsonttornyodból.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.28. 09:33:41

@G. Nagy László:

Te szűkebben értelmezed az altruizmus fogalmát. Én kicsit tágabban.

leponex 2022.10.28. 10:18:49

@HypocritSlayer: :)
bár sokban nem értek veled egyet, de remekek a kommentjeid, grat.

HypocritSlayer 2022.10.28. 10:20:17

@G. Nagy László:
>>Ezzel az attitűddel te is beleesel az erkölcsi relativizmus ronda csapdájába.

A rossz hír az, hogy tény az, hogy nagyrészt minden relatív, de az közel sem jelenti azt, hogy azonos értékben állnak egymáshoz képest és az aránybeli eltérések is döntőek.

Vagyis a "van olyan"-ból eljutni a mindegyik olyan, vagy a "te is"-ből "nekem is lehet" sőt, "jogos"-ig eljutni egy tévképzet.

Az "erkölcsi relativizmus" pedig szintén egy tény, kérdés, hogy adott személy mit kezd vele, és főként mire "használja"?

>>Ha nem létezne EGYETEMESEN PREFERÁLT EMBERI VISELKEDÉS, úgy nem létezhetne magántulajdon sem, s közbiztonság sem.

Fenét:), ha nem létezne törvény és annak érvényt szerző erőszakszervezet és tényleges büntetés, akkor baszhatnád te az "EGYETEMES PREFERÁLT EMBERI VISELKEDÉST":)
Lásd NOGO zonákat, de elég ellátogatni bizonyos borsodi településekre, vagy akár Budapesten bizonyos kerületekbe, hogy pl. a Harlemet, Bronx-ot stb. ne említsem......

>>Az általam szajkózott alapok a világ minden törvénykönyvében szerepelnek évezredek óta,

"És a misszionáriust a pápuák vígan megsütötték nyárson, azon tűz fölött, amit a Bibliája segítségével csiholtak, és jóízüen megették, mert nem tudtak olvasni"......

>>s ha megengedsz nekem némi szentimentális elhajlást: ezek az ember szívébe írt törvények.

Én nem kétlem, hogy neked ez a hited. Azt sem, hogy sokan hisznek ebben a "Disney világban" , csak épp azt kétlem, hogy az annyira "egyetemes lenne" , mint amennyire hiszitek/remélitek....., ugynis az érdek , hatalom és az erő mindig át/újraírja ezeket a szabályokat......

>>Ha azzal a hülyeséggel hozakodsz elő, hogy az általános morál szempontjából bármit is számít pl. Pol Pot, Hitler, vagy épp Észak-Korea erkölcse, úgy nincs miről beszélgetnünk.

Nem ezzel hozakodom elő, csak példákat hoztam fel a "szikla/gránit-szilárdságú" állításaid mellett.......
Nincs "általános morál", illetve kor/divat stb függőek.

100 évvel ezelőtt egy miniszoknyás nőt minimum leköpdösnek, megrugdosnak, de az ortodox zsidók Jeruzsálemben ma is megteszik.
Nincs "általános morál", igazán valamiféle "tolerancia morál" van, ami akár régiónként is változhat.....

>>Mindig is léteztek elmebetegek,

Igen, pontosan így "érvelnek" a muszlimok által véghezvitt "jótettek" tekintetében is a tetűmosdatók....

>>de azért csúnya lenne, ha mondjuk Sztálin és Jézus világlátását egyenlő súlyozással pakolnád a világ nagy hátizsákjába.

Én nem tettem ilyet, csak kétlem, hogy bármelyikük is elmebeteg lett volna, Hitler sem volt az, Gyurcsány sem az, Putyin sem az és Zelenszkij sem az stb.

A paradox az, hogy ha mégis az elmebeteg kategóriába rakjuk, akkor ezzel fel is mentjük a tetteinek felelőssége alól, hiszen "nem tudja, mit cselekszik", ezért nem is ítélhető el, ez gyönyörűen kiviláglik, amikor egy - egy "radikalizálódott" tetvet elkezdenek mosdatni.....

>>"másrészt meg ugyanarról a magas lóról "ítélsz", mint a szemben álló ballipsik"
Megtehetem. Mégpedig azért, mert a saját erkölcsi rendszeremben (ne ölj, ne lopj) biztos lehetek.

Senki nem vitatja el tőled ezt a jogot (sem:)
Viszont a "saját erkölcsi rendszered" addig él, amíg rá ne kényszerülsz azokat megszegni, és nem alkalmazható azokra, akik kénytelenek megszegni, akár önvédelem, akár "megelőző csapás"ként.....

>> Ez az a közös alap, amelyre az emberi civilizáció épül évezredek óta.

Fenét, ez egy álomvilág, amire hivatkozni lehet......
Ugyanis nincs olyan kor, vagy rendszer, amelyben ha van elég hatalmad, erőd és vagyonod, akkor ne úsznád meg nemcsak az ölést, vagy a lopást, hanem ennek nagyobb volumenű pusztítását is......

>>Azért könnyű magas lóról beszélnem, mert én SEMMI TÖBBET nem állítok ennél.

Most nem tudom eldönteni, hogy panaszkodsz, vagy dicsekszel:)
A "magas lóról beszélést" sem vitatom el tőled, csak akkor ne sírj, ha mégis leesel a porba:)

>> Van véleményem mindenről, de ami az erkölcsöt illeti, nálam az erőszakmentességen túl nincs egyéb követelmény, így mindenki tiszta lappal játszik.

Ez elég baj, mert "békében" még csak el lehet ezzel valahogy vegetálni, de "háborúban" csak ágyútölteléknek leszel jó......

>> Ezt az álláspontot nagyon könnyű nagy mellénnyel védeni.

Irreleváns,. mert a szavak semmit nem érnek egy golyó ellen.....

>>Ha valaki azt állítja, hogy legyek kevésbé fehér, hogy ünnepelnem kell a melegeket, vagy hogy nem lehetek szexista, úgy NEKI KELL IGAZOLNIA, hogy mi alapján állít fel új, számomra elfogadhatatlan játékszabályokat.

Én úgy vagyok vele, hogy még az "igazolása" is hidegen hagy, és nem is igazán érdekel, de ha belép a "kertembe", akkor szó nélkül lelövöm, mint egy kutyát, persze, a kerítésre kirakom a táblát, hogy ne lépjen be:)
Mondhatni azt, hogy én sokkal radikálisabb vagyok és ezzel együtt intoleránsabb is:)

HypocritSlayer 2022.10.28. 10:20:47

@HypocritSlayer: folyt.

>>A MORÁL SOHA NEM RELATÍV. Ami földrajzi helytől, időtől és kultúrától függően változhat, annak egészen egyszerűen NINCS KÖZE AZ ERKÖLCSHÖZ.

Önellentmondás, amíg a te morálodat nem vagy képes "rákényszeríteni" másokra, addig csak egy vagy a "szekták között"......

>>ellenpropaganda.hu/epv/
Életem egyik legfontosabb olvasmánya.

Ugye megvan a "pápuás- miszionárius" sztory:)?

>>Ezekkel nagy vonalakban egyetértek, amennyiben az ÖNVÉDELEM kategóriájába beleférnek.

Csakhogy az a baj, hogy az "önvédelem" szintén egy relatív kategória, és mindig utólag, már a történtek után visszatekintve lesz annak minősítve, és az sem mindegy, hogy ki és milyen szemlélet, hit, meggyőződés stb által, sőt, még annak is vannak "fokozatai"...

>>a pacifizmus ugyanakkor nyilvánvaló (és kellően önző) érték. Az, hogy te mit gondolsz, olyan szempontból lényeges, hogy van-e vitánk egymással.

A "pacifizmus" addig létezik és "érték", amíg a másik(, és/vagy az összes többi) részt vevő fél "gentleman", amikor ez sérül, bármilyen pici mértékben és te még mindig az eredetit képviseled, akkor hátrányba kerülsz és ha nem változtatsz rajta, akkor elbuksz......

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.28. 10:38:27

@Lord_Valdez:

"szerinted Oroszországnak érdekes Iránt atomfegyverhez juttatni? Nem az."

Rossz a kérdés. Helyesen: Oroszországnak érdeke, hogy Iránnak ne legyen atomfegyvere? Nem, neki ez közömbös. Sőt! Irán fenyegeti az Amerika-barát Izraelt, így közvetve még picit hasznos is.

Oroszországnak sürgősen szüksége van fegyverekre. Ezeket kevés helyről tudja megvásárolni. Aki hajlandó eladni, annak azzal fizet, ami az eladó kér.

Aztán meg az ellenségem ellensége a barátom. Plusz mindkét ország súlyos szankciók alatt áll, természetes, hogy egymásra találnak.

Most nem tudom, vajon csak adod a tudatlant vagy tényleg ennyire vágyvezérelt vagy.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.28. 13:13:02

@G. Nagy László: tudom egy bizonyos határon túl az agyad, agyatok (fideszesek) nem fejlődik már, elérte a határait, de mi lenne ha megpróbálnád összeszedni magad?
mi lenne, ha lenne értelme a mondataidnak? ha lenne logikája? koherens belső tartalma?
érvet, konrkétumot tartalmazzon.

Vagy te elmebeteg vagy haver?

ahogy elmondták, már: "az, hogy Oroszország hozzon áldozatot, az vágyvezérelt és gyermeki, az, hogy Ukrajna hozzon áldozatot, az viszont nem az, ugye? "

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.28. 13:17:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: én vagyok a troll a k anyád! TE GERINCTELEN K!

itt mit műveltél le a kommentekben te korcs?!
MIT?!

a k anyádat!

és van pofád te degenerált r1banc, hogy eztekután engem rágalmazz, mikor itt fent se értettél meg egy egyszerű mondatot! logikád nulla, morálisan nulla, ostoba vagy mint a föld, de az egód az b+ az k magasan van!
elmebeteg szar vagy

ostoba, nárcisztikus, pszichopata! a legkisebb önkritikára se képes hazug kis köcsög!

szkeptikus.blog.hu/2022/06/20/osszeomlik_a_civilizacionk

kártékony kis patkány vagy te

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.28. 13:21:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @G. Nagy László: ja hogy ti ilyen szerviens behodólóak vagytok. igazi hazaáruló fégek, nem számít kinek van igaza, az erősebb nyerjen, nem számít hogy rosszabb, kártékonyabb, csak az erő számít. az erkölcs, a nemzetközi szerződések az meg semennyire, itt a civilizált ember, meg a barbár áll ellentétben. az ember vs állat. ti választottátok a magatok oldalát.

csak az a gond tudjátok, hogy ukrajna most nyerésre áll.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.28. 13:33:18

@Lord_Valdez: a fidesz neoliberális párt, leépíti az államot, az oktatás, az eü-t,
betiltatná a szakszervezeteket, csak a nagytőke, a német és ázsiai multik hízlalása a célja.
semmi már nem számít, se a környezetvédelem, se az elszegényedett lakosság, vagy hogy a végletekig nyitott lesz a gazdaság, egy neolib banánköztársaság, ahol a gyarmatvezető a twitterre kiírhatja hogy freedomfighter. és csak a politkai réteg élhet gazdagásban, míg a lakosság elszegényedik

a KOMMUNIKÁCIÓ, a propaganda népjólétinek hazudja magát persze! de az intelligencia meg tudja különböztetni a valóságot a hazugságoktól. a tetteket a beszédektől.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.28. 13:40:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

" Ez nem más, mint az abszolút kompromisszumképtelenség"

1848-ban te mennyi területet adtál volna az osztrkákoknak te szalonképtelen hazug kis k.?
ki vagy te hogy megmond az ukránoknak, hogy mennyi területet adjanak fel?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.28. 13:44:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @G. Nagy László: 56-ban azért örültél volna ha a nyugat segíti a magyarokat fegyverekkel, ugye?

gyáva népnek nincs hazája, sose értettem ezt a mondatot gyerekként, de ilyenkor azért kiderül. láthatjuk a lengyeleken is, nagyon militánsak és oroszellenesek, és kb 100 ezer forintnyi fizetesemelés nem tudtak adni a lengyel minisztereknek, akkor volt a felháborodás.

a magyar miniszterek és államtitkárok meg 800 ezer forintnyi fizetésemelést kaptak és a fideszes cselédeket nem zavarja. nem is tudnak róla annyira agyhalottak. de aki tud, azt se zavarja. banánköztársaság akinek vezetője freedomfighternek hazudja magát.

állatok vagytok ti, nem emberek. ostoba véglények

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.28. 13:50:32

@G. Nagy László:
"Zelenszkij épp elég primitív és lelketlen ahhoz, hogy a végsőkig elhúzza a konfliktust."

komolyan mondom hogy elmebeteg vagy. van az a szint, aki már olyan ostoba, hogy az már elmebetegségnek számít.

nem inkább putyinra akartad volna ezt írni, aki megszállt egy idegen országot, és nem vizsgáltatja ki se bucsát, se a maláj gép lelövőit?!

TE KIB. IDIÓTA!

vagy egy határ amit nem kéne átlépned, de te olyan szinten vagy hogy átléped, és nem is tudod milyen határról beszélünk.
egy barbár vagy.

azt vágod hogy ukrajna a saját határait védi? úgy látom nem. honvédő háborút vív.
trianon megvan? a rongyos gárda?

azt kifelejtetted hogy jogász is, ahogy az imádott komcsi spicli orbánod, aki antikommunistának IS hazudta magát.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.28. 13:54:15

@HypocritSlayer: mi baj? nehéz gondolkodni?

nem úgy nézett ki ukrajna aki az elmúlt pár hétben visszafoglalta a területeit, mint aki hisztizik vagy dobbant.
a fegyverszállítás se tűnik nekem hisztinek. európának erkölcsei vannak, ellentétben pl kínával.
tiszteletben tartja pl a leírt szerződéseket, amiket a barbárok nem.

neked még amúgy nem kéne írkálnod, csak olvasni, és gondolkodni, mert még nem vagy alkalmas komoly vitára.

ha ukrajna nem európa, akkor mi se vagyunk azok. földrajzot tanultál csöpi? mi olyan k vicces kis korcs proli?

G. Nagy László 2022.10.28. 13:56:54

@tesz-vesz: Az a gondom, hogy elképesztően primitív a stílusod. Van egy-két meglátásod, amellyel akár érdemes is volna vitatkozni, de a körítés egyszerűen szalonképtelenné tesz. Ha majd olvasok tőled olyan hozzászólást, amely kellően higgadt és civilizált emberhez méltó, ígérem, érdemben reagálni fogok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.28. 14:09:53

@tesz-vesz:

Ékvezem, hogy ennyi betűt és időt szánsz rám. Büszkeséggel tölt el, hogy én váltottam ki tehetetlen dühödet.

Csak így tovább, hisztizz, tombolj, toporzékolj - én meg jót mulatok rajtad.

youtu.be/4FwZKjFJ-qo

HypocritSlayer 2022.10.28. 14:55:51

@tesz-vesz:
>>nem úgy nézett ki ukrajna aki az elmúlt pár hétben visszafoglalta a területeit, mint aki hisztizik vagy dobbant.

Ja, le is győzik az oroszokat mint Napoleon, Hitler , etc.... oh, wait......

>>a fegyverszállítás se tűnik nekem hisztinek.

Mondanám, hogy sajnálom az ukránokat, de hazudnék.....

>> európának erkölcsei vannak, ellentétben pl kínával.

Most ettem és majdnem kihánytam:)

>>tiszteletben tartja pl a leírt szerződéseket, amiket a barbárok nem.

Gondolom a "barbárok" azok az oroszok lennének.....

>>neked még amúgy nem kéne írkálnod, csak olvasni, és gondolkodni, mert még nem vagy alkalmas komoly vitára.

Bocsáss meg hogy nem érek fel a te szellemi szintedhez, igyekszem majd neked nem válaszolni....

>>ha ukrajna nem európa, akkor mi se vagyunk azok.

Nem tudom, ti hol éltek, miért tőlem kérdezed?

>>földrajzot tanultál csöpi?

Nem, te magasságos, taníts......

>> mi olyan k vicces kis korcs proli?

Már inkább fárasztó vagy....., valószínű, hogy olvasás nélkül továbbgörgetlek majd, mivel nincs "kikapcs " gomb a neved mellett.....

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.10.29. 10:13:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Egy ügyfél nem óriási pénz, de százezerszám vannak, és a legtöbb ugyanolyan, csak a név változik."
Százezerszer dolgozni nem nagy biznisz. Csavart se állsz neki egyesével esztergálni, hiába nagy pénz legyártani 1 milliárd darabot.

"Egy sokezer atomrobbanófejjel, hiperszonikus interkontinentális ballisztikus rakétákkal és robotrepülőkkel rendelkező hatalommal szemben kicsit nehéz dolog ez az érvényesítés."
Na, akkor elárulok egy titkot, ami mostanra már nem is az. Oroszország egy papírtigris.
Nagy, de félig halott. A mindent átszövő korrupció és nyalizás miatt az egész üres belül. Senki még ő maga se tudta, hogy miből mennyije van és milyen állapotban, mert egy ilyen rendszerben még a leltárnak se lehet hinni.
Olyan, mint az osztály keményfiúja, aki kurva félelmetes, de csak addig, amíg Pistikéket kell terrorizálni. Aztán, amikor szembe találja magát az első ellenféllel, aki nem szarja össze magát, akkor vérző orral kullog el. Oroszország baromi keménynek látszott, amíg Grúziát, meg Csecsenföldet kellett terrorizálni. Akkor is félelmetesnek látszott, amikor egy romokban heverő Ukrajnát kellett kirabolni, de amikor egy felkészült Ukrajnával találta szembe magát, akkor kiderült, hogy a félszemű csak a vakok közt számít királynak.

A ballisztikus rakétáktól meg nem kell beszarni. Ezekkel együtt élünk már a 60-as évek óta. Az oroszok bedobták a hiperszonikus jargont, és mindenki betojt tőle, de valójában az összes interkontinentális rakéta hiperszonikus. Pontosan ezekre születtek válaszul a Nike, a Spartan, a Sprint, majd a Patriot rakéták.
A taktikai atomfegyver szó is baromi ijesztő a laikus számára, de a valóságban ezek néhány négyzetkilométert szennyeznek be. Ellenben hiába léteznek már az 50-es évek óta, egyszer se használták élesben, mert az egyetlen elképzelhető értelmes harctéri alkalmazása az, hogy le tud lassítani egy előre nyomuló hadsereget. Minden más célra, semmi olyat nem tud, amit egy nagy hagyományos bomba ne tudna századannyi pénzért. Az, hogy Ukrajna milliós hadsereggel vonuljon be Oroszország területére, még sci-fi-nek is túl irreális. Egyszerűen nincs mire használni.

"Nem, neki ez közömbös."
Nem, nem az. Rövidtávon talán igen, de hosszú távon rohadtul nem érdeke, hogy bővüljön az atomklub.

Az, hogy Irántól kell fegyvert vásárolni, az a pont azt mutatja, hogy mennyire papírtigris.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.29. 13:34:07

@Lord_Valdez:

"Százezerszer dolgozni nem nagy biznisz"

Egy rakás ügyvéd ezt másképp látja. Nem csaj nálunk van túltermelés ügyvédekből, a németeknél is sokan vannak, akiknek ez a bevétel úgy kell, mint egy falat kenyér.

"Az, hogy Irántól kell fegyvert vásárolni, az a pont azt mutatja, hogy mennyire papírtigris."

Ez igaz. De nem is a hagyományos fegyvereitől tart a Nyugat.

"A ballisztikus rakétáktól meg nem kell beszarni. Ezekkel együtt élünk már a 60-as évek óta."

Csaj nehogy ezekkek együtt is haljunk. DoS ill. DDoS támadás nem csak az interneten lehetséges.

Próbálj védekezni egy manőverezni képes, a Földet a támadás előtt akár kétszer megkerülni tudó rakéta ellen. Olyan ellen, amely 20-szoros hangsebességgel halad 50 méterrel a talaj fölött.

"az összes interkontinentális rakéta hiperszonikus"

Csak jóval a sztratoszféra fölött.

"A taktikai atomfegyver szó is baromi ijesztő a laikus számára, de a valóságban ezek néhány négyzetkilométert szennyeznek be."

Ahogy azt Móricka elképzeli. Egy taktikai atombomba hatóereje elérheti a pár tucat kilotonnát is, vagyis akkora vagy nagyobb is lehet a Hirosimára és Nagaszakira ledobottakénál.

Képzeld ezt el Kijevvel. Mert csöppet sem biztos, hogy az oroszok a harctéren vetnék be.

A pár km2 szennyezés meg csak addig igaz, amíg nem fúj a szél.

"Minden más célra, semmi olyat nem tud, amit egy nagy hagyományos bomba ne tudna századannyi pénzért"

Hatóerőtől függ.

alöksz róz 2022.10.29. 21:22:08

@Lord_Valdez: nekem nem tudsz eladni bármit ilyen gagyi "ti ezt nem értitek gyerekek" c. tanársszöveggel, papám, nem vagyok tőled függő helyzetben, így nem kötelező a hülyeséget elfogadnom.
iq alapján a legmagasabb pontszámú ~1%-hoz tartozom és kb 4-5 éves korom óta olvasok, kimagasló a szövegértésem és a logikai készségem (bár romlott valamennyit az elmúlt tizenpár évben az internet és okostelefon elterjedésével az információk és kész megoldások könnyű hozzáférhetősége miatt, de azért szerintem még nem kell szégyenkeznem), szóval könnyen lehet, hogy jobban értem amit írsz, mint te magad :D
(ha ennyire megtéveszt a primitív fogalmazás, akkor még annál is hülyébb vagy, mint amilyennek eredetileg gondoltalak...)

és a memóriám se rossz (annak ellenére, hogy az internet és az okostelefon tagadhatatlanul rontott ezen is), így nem kellene sokat keresni, hogy az önmagadat megcáfoló hsz-eidet kikeressem, az orosz-ukrán háború volt a téma pár hónappal ezelőtt, pont ezen a blogon :-)

alöksz róz 2022.10.29. 21:35:30

@G. Nagy László: parázik, azért kiabál.
ugyanígy viselkedett a covid-hiszti idején.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.10.30. 09:26:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Próbálj védekezni egy manőverezni képes, a Földet a támadás előtt akár kétszer megkerülni tudó rakéta ellen. Olyan ellen, amely 20-szoros hangsebességgel halad 50 méterrel a talaj fölött."
Ilyen nem létezik az orosz propagandán kívüli világban. Az a helyzet, hogy a földi légkör olyan baromi sűrű, hogy nincs annyi üzemanyag, amivel ezt meg lehet valósítani. A sebesség, magasság, hatótáv, önsúly négyes könyörtelenül meghatároz egy üzemanyagmennyiséget is. Lehet 20 mach-kal repülni, de nem a talaj közelében. Ott már az 5 is komoly kihívás. A nagy büszkeségük a Zircon is csak 9-t tud (állítólag(!), mert látni még senki nem látta).
Manőverezni meg szinte reménytelen. Értelmes ívek eléréséhez olyan oldalerők kellenek, hogy a fal adja a másikat. Ez a tenger felett nem nagy gond, mert ott nincsenek dombok, de szárazföld felett ez mese kategória.
Egyébként már az orosz sajtónak is kezd feltűnni, hogy hol vannak azok a csodafegyverek, amikről évek óta hallanak. A válasz az, hogy ezek jó része vagy nem létezik, vagy nem tud mindent abból, amit elhintettek, vagy nem tudnak belőle értelmezhető mennyiséget gyártani.

"Csak jóval a sztratoszféra fölött."
Ne gondold. Lefelé jövet is még annál is gyorsabb. Szerinted hová lesz a helyzeti energia?
Még úgy is, hogy nincs erre optimalizálva az alakja, 6-8 km/s sebességgel érkezik a talaj közelébe.

"Egy taktikai atombomba hatóereje elérheti a pár tucat kilotonnát is, vagyis akkora vagy nagyobb is lehet a Hirosimára és Nagaszakira ledobottakénál."
1. Városok bombázása nem harctéri alkalmazás, bár ijesztőnek lehet ijesztő.
2. Nem tudom, hogy tudsz-e róla, de Hiroshimát pár évvel az atomtámadás után újraépítették és a mai napig lakott nagyváros. Az atombomba kicsit túl van misztifikálva.

@alöksz róz:
És ezek szerint a titoktartás is nagy erősséged, mert igen ügyesen titkolod. Esetleg tehetnél egy kísérletet az intellektusod megcsillogtatására.

alöksz róz 2022.10.30. 10:39:14

@Lord_Valdez: minek
nem közönségnek játszom, a magam szórakoztatására kommentezek, jól elvagyok azzal h leoltogatom a ballibeket amikor hülyeséget írnak :-)
(és ezt legalább nem lopják)

egyébként ha már itt tartunk, felmutathatnál te is valamit, ha már olyan nagyra tartod magad, mert eddig az érvelési hibák gyakorlásán kívül nem mutattál semmit

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.11.03. 16:34:11

@G. Nagy László:

"A Fideszt nem imádom, csupán pontosan érzékelem, hogy a nemzeti liberális eszmerendszerhez ők állnak a legközelebb"

amennyiben a primitív kleptokrácia, a mérhetetlenül ostoba hazugságpropaganda, és a roszkifelszopó hazaárulás szerinted nemzeti liberális, akkor valóban ők állnak hozzá a legközelebb

a rendszerváltás utáni legkártékonyabb kormány.

ha nem lennél elmebeteg látnád, mondd meg csöpi, az észtek hány milliárddal is olcsóbban csinálták volna meg a metrófelújítást? 9?

lett végül versenyeztetve az orosz atom?

soroljam még?
kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.11.03. 16:43:10

@G. Nagy László: mi lenne ha pl most nem hisztiznél, hanem reagálnál érdemben pl hogy szerinted miért nem volt orbán komcsi spicli ? mert tetszik a szemének a csillogása? olyan kis huncut, mi?

összetehetnéd a két kezedet hogy szóba állok veled, de te inkább durcizol.

lehet csúnyán beszélek, de k rva hatékonyan, csöpi.

szétbasszátok ezt az szép országot te idióta és még én legyek türelmes a gyengeelméjűekkel, akik a szétlopásnak, és az ország, a társadalom szétverésének tapsikolnak!?
csak azért mert olyan szépen és sikeresen képesek hazudni a primtiív és hazug propagandájukkal?! már mindjárt el kell hinni neki? hányszor dőltél be az unokázós csalóknak?

nézd már meg a románok pénze hányszor ér többet!
és kapjál a fejedhez

gyurcsány amúgy miért nincs elszámoltatva?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.11.03. 16:45:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ostoba véglény vagy. egy darab szar
olyan kezdetleges vagy, hogy még annak is örülsz aminek nem kéne

és persze én vagyok szerinted a troll, és nem te?

a troll trolloz le másokat. a hazug vádol hazugsággal másokat
olyan ismerős, látszik hogy fideszes darab szar vagy

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.11.03. 16:52:41

@HypocritSlayer:
nemcsak a földrajhoz vagy hülye
hanem a törihez is
és még a kibaszott gondolkodás se megy te ostoba vakarcs

NAPÓLEON és HITLER k régen volt, k_ra más technikával te barom, vagy voltak ott jenki drónok pl? meg műholda technika?! idióta

és ezt komolyan le kell írni, hogy az orosz tél nem német és francia területen érte őket
tehát az ukránok otthon vannak? nem moszkvába akarnak ellátogatni te idióta?!
magadtól nem tudsz rájönni, ostoba kölyök

">> európának erkölcsei vannak, ellentétben pl kínával.

Most ettem és majdnem kihánytam:)"

ahhoz képes elég jól sikerült összekovácsolni a cilivizált emberek a agresszor oroszok ellenében
te nem az ukránoknak szurkolz, mert barbár állat vagy.
persze 56 és 48 nálad nemzeti ünnep?

56-ban örültél volna a jenki fegyvernek csöpike? vagy egy elvtelen, erkölcstelen korrupt szar vagy, aki még a kérdést sem érti

szociopata darab szar.

"Gondolom a "barbárok" azok az oroszok lennének....."

nem b+ a gyíkember, idióta, reagálni kéne rá érdemben kisgyerek, persze csak akkor ha van agyad

"Nem tudom, ti hol éltek, miért tőlem kérdezed?"

mert te találtad olyan KURVA VICCESNEK hogy ukrajna európa része te idióta!
azt se tudod hol vagy a kibebazott job meg a balkezedet meg tudod azért külüönböztetni?!

ne húzd az időmet korcs

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.03. 16:58:08

@tesz-vesz:

"ne húzd az időmet korcs"

Senki nem kért arra, hogy válaszolj neki.

Én csak a bloggazda toleranciáját csodálom, hogy még nem vágott ki téged, mint macskát szarni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.11.03. 17:05:14

@G. Nagy László: valahogy mintha a fideszesek nem állnának szóba az ún. szabad sajtóval.
csak a nyaloncokkal, akik alájuk kérdeznek.

ezt képes vagy felfogni és érzékelni a világból?
mondd néztél már vágatlanul kormányszóvivői sajtótékoztatót, ahova bekeveredett már 3-4 nem fideszes laptól valami értelmes lény?

azok után nem lehet kétséges, hogy gátlástalanul hazudnak.
vagy te elhiszed hogy a vodafone bevételebiből jutna a tanárok béreire?!

miért kellett megvenni egyáltalán a veszteséges vodafone-t 6-8x esetleg 15x drágábban mint amennyit ér?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.11.03. 17:06:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: de ha válaszol, akkor értelmeseket írjon te nyomorult szalonképtelen senkiházi.

tudom neked ez magas, te se nagyon tudsz értelemeseket írni
fidesz pártag vagy te hazaáruló kis k.?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.11.04. 16:56:55

@G. Nagy László: @Kovacs Nocraft Jozsefne: ja ti is siffertől vettétek át a nukleáris háború rémképét ugye

Tóta már válaszolt erre, de fent én is írtam a civilizált ember vs barbár c. kommentet is

www.facebook.com/Wblog/posts/556404403154317

G. Nagy László 2022.11.04. 21:06:03

@tesz-vesz: Ehhez nincs mit hozzátenni. Schiffer Andrással nagyon kevés dologban értek egyet. Ő balos, és jobbos vagyok. De itt most nyilvánvalóan neki van igaza. Tóta W. egy gusztustalan pöcs, nemigen olvastam még tőle semmi építőt.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.11.05. 10:26:18

@G. Nagy László: te nem vagy gusztustalan pöcs?mindent kétszer -háromszor kell leírni neked?

ezek az idióták azt hangoztatják hogy NAGYHATALMAKKAL DACOLNAK! viktor kiírja a twitterére hogy freedomfighter. mégis ki ellen szabadságharcol akkor? a saját maga szabadságáért, mert értelmes, erkölcsös, törvénytisztelő főügyész biztos lecsukná az egész fideszt, dk-stul, jobbikustul, mi hazánkostul, mszpstül.
és arra nem képesek, hogy betartassák ITTHON a jogot és a sajtójogot a "fake news" újságírókkal? a nem fideszes médiumokkal?!
nem szégyellik magukat a fideszesek hogy gondolkodás nélkül az emberi fajhoz akarják soroltatni magukat? barbárok ezek? írástudó ember létedre nem szégyelled magad, hogy nem tudsz gondolkodni?
vagy téged fizet a párt és korrupt szar vagy?

nem szégyelled magad?

hogy ti ilyen szerviens behodólóak vagytok. igazi hazaáruló férgek, nem számít kinek van igaza oroszok ukránok ugye?, az erősebb nyerjen, nem számít hogy rosszabb, kártékonyabb, csak az erő számít. az erkölcs, a nemzetközi szerződések az meg semennyire, itt a civilizált ember, meg a barbár áll ellentétben. az ember vs állat. ti választottátok a magatok oldalát.

csak az a gond tudjátok, hogy ukrajna most nyerésre áll.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.11.08. 12:00:23

@G. Nagy László: válasz lesz csöpi? elvitte a cica a nyelved?
zavar hogy ostoba emberként kezellek? mi van ha tényleg az vagy? de ha zavar akkor bizonyíts már be hoyg nem vagy ostoba légyszi!

logika megy? fideszesként kötve hiszem, de próbálr már meg hogy embernek tűnj, homo sapiensnek, tudod

G. Nagy László 2022.11.08. 13:23:46

@tesz-vesz: Mi a konkrét kérdés, kisgyermek?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.08. 13:33:02

@G. Nagy László:

Csodálom a türelmedet. Mint anya a nagyon-nagyon hülye gyerekével, úgy bánsz ezzel a szerencsétlen lelki sérülttel.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.11.08. 17:44:53

@G. Nagy László: visszaolvasnál? vagy bemásoljam mégegyszer? fura hogy nem tudod hogy kell felfelé menni az oldaladon, de blogod azért lehet

@Kovacs Nocraft Jozsefne: te ostoba p*csa, válaszolsz először itt, vagy takarodj innen:
szkeptikus.blog.hu/2022/06/20/osszeomlik_a_civilizacionk

először oda válaszolj, és kérj bocsánatot, amiért s*gghülyeként más idejét húzod FELESLEGESEN, csak azért mert az egoizmusod, meg a nárcizmusod nagyobb az IQ-dnál.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.11.09. 15:14:55

@G. Nagy László: jó segítek, ahol kérdőjel van, ott van kérdés. oda várok válaszokat, megtennéd hogy válaszolsz rá, anélkül hogy mindig hisztiznél a hangnem miatt? köszi
süti beállítások módosítása