téveszmék

téveszmék

"A Momentum a jövő nagy ígérete"

2022. november 20. - G. Nagy László

 momentum.jpg

 

"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt..." Mindannyian ismerjük a klasszikus jelenetet Bud Spencer és Terence Hill előadásában.  Nekem mindig ez ugrik be, amikor a hazai ellenzékre gondolok. Az LMP, a Jobbik és az MSZP totálisan elfogyott (utóbbi kettőt a DK szalámizta le teljesen); Párbeszéd, Együtt, Magyar Liberális Párt - ezek nem is igazán léteztek. Ebből logikusan az következne, hogy Gyurcsányék egyetlen vetélytársa a Momentum lehet. Jó lenne, ha így lenne, mert ez esetben nem a Demokratikus Koalíció lenne az egyetlen valamirevaló politikai erő az ellenzéki térfélen. Sajnos azonban azt látjuk, hogy Gerencsérék nem sok jelét mutatják az alkalmasságnak. Valójában még a szánalmasan amatőr árnyékkormánynál is inkompetensebb képet festenek.

 

A rendszerváltás óta eltelt időszak jó pár közéleti csodabogarat kitermelt, mindazonáltal van pár igazi kedvencünk, akiket sosem feledünk. Medgyessyzmusok címmel jelent meg annak idején az MSZP egykori miniszterelnökének 200 aranyköpését tartalmazó könyv. Ennek a jóembernek nem volt igazán erőssége a verbális kommunikáció, megmosolyogtató elszólásai azonban elsősorban nyelvi bakikból, szerencsétlen szóhasználatokból adódtak. Márki-Zay Péter már keményebb dió; nem csak azért, mert ugyanezt a hülyeség-mennyiséget röpke egy év alatt produkálta, de elsősorban azért, mert tőle már nem csupán formai hibákat, de igen súlyos meggondolatlanságokat is hallhattunk. A csúcs azonban egyértelműen Fekete-Győr András, aki egész egyszerűen ostoba, gyakorlatilag alapvető dolgokkal sincs tisztában. Jól emlékszünk parádés mondataira: amikor a napelemparkot atomerőműnek nevezte; amikor arról mesélt, hogy az elektromos rollerét a zuhany alatt tisztította; amikor vitába szállt egy riporterrel, hogy a Liliom utca márpedig a nyolcadik kerületben keresendő... Előfordult, hogy saját életkorát is eltévesztette, máskor fogalma sem volt, hogy hívják az Európai Parlament liberális frakcióját, ahová épp csatlakozni kívántak. Fegyőr politikai karrierálmainak mindenesetre az elhíresült Partizán-riport vetett véget, amelyben a kínos csendek és a hebegés-habogás még a vágott verzióban is sűrűbb volt, mint az értelmes szó. Innentől nem volt visszaút: a miniszterelnök-jelöltek minősíthetetlenül gyenge mezőnyében is az utolsó helyen végzett, s a választási bukta után a Momentum elnöki pozíciójából is távozni kényszerült.

 

Mondhatnánk, hogy a párt többi húzóarca azért szellemileg sokkal vértezettebb, de távol járnánk az igazságtól. Kerpel-Fronius Gábor kapcsán bőven elég, ha visszanézzük a városház-ügyben Rónai Egonnak adott interjúját az Egyenes Beszédben. Ez a pár perces, elképesztően béna mellébeszélés tökéletesen bemutatja, hogy ez az ember mennyire alkalmatlan a politikai pályára. Gerencsér Ferenc kapcsán érdemes meghallgatni a kancelláriaminiszterrel folytatott Tranzit-vitáját, melyről még a 444 is így számolt be: "Alaposan megpörgette Gulyás Gergely a Momentum elnökét". Donáth Anna képes olyan amatőr módon hazudni, hogy pár nap alatt le is bukik; a Magyarország lejáratására specializálódott Vera Jurová uniós biztossal való rendszeres egyeztetései kapcsán mindenesetre ez volt a helyzet. Cseh Katalin szenvedélyes hangon lopással vádolja a kormányt, mi több: korrupcióellenes jelentést jegyez az Európai Parlamentben, miközben ezzel egy időben az Európai Csalás Elleni Hivatal európai uniós közpénzeket érintő csalás gyanúja miatt folytat vizsgálódást ügyében... Vicc az egész banda.

 

Klassz lenne menteni a helyzetet azzal, hogy legalább a napi eseményekre frappánsan reagálnak - ám e téren sem terem számukra sok babér. Amikor már a New York Times is arról számol be, hogy a szankciók gyakorlatilag hatástalanok; amikor Josep Borell kül- és biztonságpolitikáért felelős uniós főképviselő is történelemhamisításra kényszerül, mondván: soha nem is számítottak arra, hogy a büntető intézkedések megállíthatják Putyint - a Momentum Mozgalom még mindig a régi nótát húzza, mely szerint a szankciók működnek.

 momentum2.jpg

 

Szánalmas az az intellektus, amelyből mindössze ennyire futja. Világos, hogy egyetlen párt sem kommunikál különösebben cizellált, összetett üzeneteket, de ez azért mindennek az alja. Tegyük fel, hogy a második állítás igaz, és a hazai válságról valóban Orbánék tehetnek. Ebből miként következne az, hogy a szankciók működnek?? Ráadásul Facebook-plakátról van szó, vagyis a párt a saját közönségét szólítja meg ezen a minősíthetetlen szellemi színvonalon. De talán még ennél is van lejjebb:

 

momentum_3.jpg

 

Ez a bölcsesség Tompos Márton frakcióvezető-helyettes Facebook-oldaláról származik, és igazán sokat mond arról, mennyi intellektuális energiát fektetnek üzeneteikbe a Mozgalom képviselői. Azt ugyanis nem teszi hozzá a szerző, hogy az orosz gépjárműpiac alig 26%-át adják a nemzeti márkák (LADA, UAZ, GAZ), a fennmaradó háromnegyed rész - éves szinten több mint egymillió darab új gépkocsi -  a német, a francia és a távol-keleti autógyárak termékei. Vagyis ha a szankcióknak az volt a célja, hogy a fejlett világ - és ezen belül is elsősorban Európa - saját magát szívassa, úgy igaza lehet a Momentumnak; ilyen értelemben a szankciók valóban működnek...

 

Ugyanezt a meggondolatlanságot láttuk e héten is. Ahogy az ukrán rakéták földet értek Lengyelországban, Cseh Katalin már posztolta is: "Döbbenetes hír: feltehetően orosz rakéták csapódtak be a NATO-tag Lengyelország területén. Nagyjából olyan messze az ukrán határtól, mint Vásárosnamény. Két ember meghalt, uniós állampolgárok. A kétkulacsos politika ideje lejárt. Most kiderül, hogy a magyar-lengyel, vagy a magyar-orosz barátság az erősebb." Nem sokkal később muszáj volt helyreigazítást közölnie, s valami brutális volt, amit a kommentelőktől kapott. A legtöbben a felelőtlenséget, a hirtelenséget, a szándékos hangulatkeltést kifogásolták; a kedvenc hozzászólásomat mindenesetre ide is ollózom: "A Momentum 3. világháborút akar. Mi nem." Valójában ez a lényeg. Pontosan tudjuk, hogy annál azért Cseh Katkáéknak is több eszük van, mint hogy egy kiszélesedő fegyveres konfliktusnak szurkoljanak. Mégis úgy kommunikálnak, mint akik mesés ajándékként tekintenek egy eltévedt rakétára, s mérhetetlen csalódással veszik tudomásul, ha az mégsem az oroszoktól származik. Pontosan ugyanezt az attitűdöt látjuk a teljes ellenzéki sajtóban, s a fórumozó, fanatikus ellenzéki szavazóknál. Az Orbán-gyűlölet mára olyan szintre hágott, hogy - úgy tűnik - egy újabb világháború sem lenne vállalhatatlan ár azért, hogy elmozdítsák székéből a miniszterelnököt. Pedig látniuk kéne: ez a fajta, a konfliktust éltető és hergelő retorika volt az, amely a Fidesz legutóbbi kétharmadát eredményezte. A józan választópolgár számára egész egyszerűen ijesztő a felelőtlenségnek ez a foka. Tényleg képtelenek tanulni a hibáikból?

 

Ami azt illeti, számomra a Momentum Mozgalom annak idején nagy ígéretként indult. Fiatalok voltak, liberális és nemzeti arculatot mutattak. A nemzeti máz kopott le a leggyorsabban, majd idővel a liberális eszmeiség is elveszett. (A Facebook-on történő feljelentéseik, a nemzeti konzultáció megakasztására tett kísérletek - ezek mind azt jelzik, hogy a véleményszabadságot sem tisztelik.) A fiatalság mindenesetre még mindig mellettük szól. Szemben a DK kiöregedett, gyűlölködő kommunistáival, illetve az ellenzék további vállalhatatlan figuráival, a Momentum jelöltjei és megválasztott képviselői többnyire jó arcú ifjak; egyiken sem látni Hadházy Ákos őrületét, Szabó Tímea ideggyenge hisztériáját, vagy épp Jakab Péter ijesztő pszichopátiáját. De ennyiben ki is merülnek a pozitívumok. Most vessük össze a Momentum legismertebb arcait a Fidesz ugyanezen generációjával! Dömötör Csaba, Gulyás Gergely, Kocsis Máté, Orbán Balázs, Szíjjártó Péter, Varga Judit... Valami egészen brutális az intellektuális szakadék e két társaság között. Az utóbbiakat hallgatva akár még azt is mondhatja bárki, hogy nem szimpatikus, amit képviselnek, azonban a kompetenciájukat józan kívülálló aligha kérdőjelezné meg. Velük szemben a momentumos gárdát látva már annak is tapsolunk, ha ki tudnak préselni magukból két ép mondatot... Nem állítom, hogy a Momentum Mozgalomnak végképp befellegzett, sőt. Kifejezetten azt gondolom hogy továbbra is ők jelentik az egyetlen alternatívát Orbánékkal szemben. Ám ahhoz, hogy a jövő valódi ígéretévé váljanak, muszáj lesz kinevelni, vagy leigazolni pár intellektuális nagyágyút, mert enélkül nem sokan lesznek, akik rájuk bíznák az országot.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr4817982020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.09. 16:40:10

@HypocritSlayer:
fideszesként a másikat szektázod le?
bájos

nem láttad az érveket a kommentemben? nagyon buta vagy

">>aki eltűri a közbeszerezésekkel kitömmöt szij laci yachtján szijjártót, az egy cseléd. pont.

Mivel te is eltűröd, ezért cseléd vagy. pont."

hogy a picsába tűrném el te kibaszott idióta?! alap értelmezések nem mennek te proli?
szavaztam én a fideszre?
és így legyek normális veletek, mikor degeneráltak vagytok? hogy képzelitek ezt?

">>hát ha te nem kapsz pénzt a fideszről, akkor miért ránk mondod, nem fideszesekre, hogy "Ingyen vagytok hülyék, és sokat segítetek a fidesznek"

Mert ez önmagában egy tény, mindegy, hogy ki állapítja meg......."

akkor ezekszerint TE kapsz fizetést a fidesztől és nem ingyen vagy hülye.

"A fajtád még azt is a Fideszhez lökdösi, aki nem is szereti őket igazán, de ha ti vagytok az alternatíva, akkor már minden jobb lesz, mint ti, még a Fidesz is...."

1. nincs olyan hogy "TI"

2. minden mondatommal azt írom, hogy mi a baj a fidesszel, akit a káromkodások a fideszhez löknek, annak már olyan mindegy. mert kibaszott buta.
van ilyen amúgy? lenne ilyen? szerintem meg csak magatokról beszélsz, akik ALAPBÓL fideszre szavaztak. csak túl buták belátni és beszélni a fidesz hibáiról, vagy egyáltalán túl buták felismerni azokat a fidesz hibákat. csak érzik hogy valami néha nincs rendben.
mint valami vágóállatok b+

ezután a választás után, ami előtt a KÖZtévébe, KÖZrádióba be se mehetett olyan aki ne mfidezses, nem leszek kedves azokkal az agyhalottakkal, akik ezt még felfogni se tudják! tetszik érteni?!
nézz már meg gyurcsány idejéből egy híradót, linkeljem? gymasa már láthatta mégse fejlődik a szétrohadt agya sose

" a valóságban nem létezik "tisztességes verseny"

ezért kéne néha külföldre járnod, hogy lásd pl a skandinávok mit hoztak össze. csak a gonoszok tartanak mindenkit gonosznak, csak a hitványok tartanak midnenkit hitványnak.
csak tudod csöpi, pl a nyugati és északi népek nem olyan hitványak ám mint te , meg orbán haverod.
persze van korrupció külföldön is, de korántsem anyni, és konrátsem ejtette fogjul az államot!

state capture

" Szép lózung, hogy "egyenlő feltételek", de ez soha nem teljesült és nem is fog. Ilyen az élet, kénytelen leszel megbarátkozni vele"

fogalmad nincs h miről beszélek, pl pályáztatásnál tudod akkor fogadjuk el, hogy mindig az egyik cég nyer a pályáztatáson, mert lefizeti a politikust?
miért nem írjuk át a jogot akkor hogy ne legyen a kenőpénz büntethető? te nyomorult ostoba.
ilyen nincs a skandinávoknál!
kibaszott hitvány vagy, aki okosnak akar tűnni, de ki se mozdultál még ebből az országból.
el se tudod képzelni, hogy valóban
az észtek se tudták amikor 9 milliárddal olcsóbb ajánlatot adtak be mint az oroszok, de mi magyar adófizetük fodajuk
mert amúgy azok nem is dönhettek másként?! ALAP DOLGOKAT NEM TUDTOK OSTOBA FIDESZESEK!
alap morális kérdéseket mégcsak fel sem vetettek magatoknak, de kurva bölcsnek akartok látszani. csak a jenkiknél van hivatalos lobbi, nem is tartom demokráciának a jenki rendszert se, pl az OZARK c. sorozat is pedegeti ezt.

"ne 70-30% legyen a nyerési arány helyileg, hanem kvázi 50-50 körül, így mindenki kussol. "

mennyi ország belpolitikáját és holdudvarát vizsgáltad meg, amiben kijött, hogy sehol sincs tisztességes pályáztatás? mennyi pályáztatást néztél át? egyet se?

wv-botrány, wiki segít: 3 év és 4 hónap börtönre és pénzbüntetésre ítélték az egyiket az usában, másik ellen nemzetközi elfogatóparancs van.

németeknél: 2017. január 27-én ismertté vált, hogy időközben 37 személy ellen folyik nyomozás. Ezek kapcsán 28 házkutatás történt.
2018. március 20-án házkutatást tartottak a BMW központjában és egy ausztriai telephelyén, mert sok dízelautójukban a károsanyag-kibocsátási teszteket kijátszó szoftvert találtak. A német ügyészség 11 400 rendbeli csalás miatt indított eljárást, ami arra utal, hogy pontosan ennyi 750xd és M5500xd modellt érint a legújabb dízelbotrány

2017 szeptemberében a Le Monde arról tudósított,[47] hogy a Groupe PSA-t (Citroën, DS, Opel, Peugeot és Vauxhall) egy akár 5 milliárd eurós bírság fenyegeti.[4

2015. október 15-én a veronai államügyészség és a Guardia di Finanza kereskedelmi csalás gyanújával házkutatást tartott a Volkswagen Group Italia S.p.A. veronai és a VW-konszern Lamborghini leányvállalatának Sant’Agata Bolognese-i székhelyén

2017. július 27-én Dobrindt felfüggesztette az Audi, mint VW-konszern leányvállalat által készített és szállított 3.0L TDI motorral szerelt Porsche Cayenne típusengedélyét. Egyúttal elrendelte az európaszerte 22.000 gépjármű kötelező visszahívását

ez is büntetés

" ha elég hatalmad van" most hoztál egy példát, ami nem is teljesen jó, és kivetíted az egész világra és minden ÁLLAMI pályáztatásra?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.09. 16:40:54

@HypocritSlayer: továbbá:
"a trafikmutyi idején is elég sok "ellenzéki" nyert,"

koncetrálj az idézetedre, nem igazi ellenzéki volt, ezt érted? rogán írányítja az ál ellenzéket, már a fidesz is álellenzék volt, egy hatalmi elit van, ezért lenne érdemes mindig a fiatalabb pártokra szavazni (már amit elénkranknak a médiában)

" a kutya nem nézte és nem nézi egyetlen pályázónak sem a "politikai színét""
a párt színét nem, ja, csak a családi vagy ismertségi kötelékeket

" ha a pályázat a kiírt feltételeknek megfelel és van keret rá."
le vagy maradva körökkel, ezért nem tudod hogy alapból úgy írják ki sokszor a pályázatot hogy csak a csókos korrupt cég nyerjen.

akkor most azt mondod hogy mégis tisztességes? vagy mit akartál ebből kihozni? zavar van a fejedben.

"Több tízezer pályázatnál még az ezredét sem tudják ellenőrizni, nem hogy válogatni....."

honnan veszed hogy több tízezer pályázó van? soha nincs annyi, de ha sok van, az ÁR BAZMEG k-ra könnyen segíthet a szanálásban. meg az online felület esetleg.

érdekes hogyha szerinted nincs tisztesség és becsület, akkor miért hirdeti meg a fidesz hogy gazdák kapják a földbérleteket? ahogy azt Ángyán akarta volna?
mert kell a parasztoknak a szép szó?

dehát ha ebben hazudnak, akkor minden másban is hazudhatnak neked, amit te jónak találsz a fideszben, ezen gondolkoztál már? nem ugye?

pedig érdemes lenne...

majd még írok, csak nincs időm befejezni.

HypocritSlayer 2022.12.10. 15:54:18

@tesz-vesz:
>>fideszesként a másikat szektázod le?
bájos

Az, amúgy úgy sem hinnéd el, ha azt mondanám, hogy nem vagyok Fideszes, de amit az alternatívok produkálnak, főleg a hozzád hasonló gyűlölködő seggfejek, ellenetek bármikor az leszek, ha ezen múlik valami.

>>nem láttad az érveket a kommentemben? nagyon buta vagy

Magasról teszek rád is, meg az ordenális útszéli mocsokra is , amit a szádon kiböfögsz.

>>hogy a picsába tűrném el te kibaszott idióta?! alap értelmezések nem mennek te proli?
szavaztam én a fideszre?

Ja, hogy ennyi a nagy ellenállásod?:)
Hogy nem szavaztál rá?:)DDD
Hát kire szavaztál kis szarszájú tündibogár, ki, melyik párt az aki az ideáidat teljesíti, talán a mihasznák?:)DDDD

>>és így legyek normális veletek, mikor degeneráltak vagytok? hogy képzelitek ezt?

Most nagyon megsajnáltalak,........ oh, wait, mégsem:)

>>akkor ezekszerint TE kapsz fizetést a fidesztől és nem ingyen vagy hülye.

Megnyugtatlak, ingyen vagyok hülye:)
Ha fizetnének érte, nem csinálnám:)

>>1. nincs olyan hogy "TI"

Dehogy nincs, a mocskolódó, elborult gyűlölködő férgek csürhéje, az bizony TI vagytok........vegyesen a Jákobotoktól kezdve DK-s tetvekig....Összefúj titeket a szél, mint minden szemetet....

>>2. minden mondatommal azt írom, hogy mi a baj a fidesszel,

És ki a faszt érdekel, hogy neked milyen lelki kínjaid vannak, a tetves blogodat még a kutya sem látogatja, max pár elborult DK-s likeolja.......

>> akit a káromkodások a fideszhez löknek, annak már olyan mindegy. mert kibaszott buta.

Höhő, még káromkodni sem tudsz elegánsan, csak útszéli pondró módjára, és igen, amit bemutatsz, azzal sok szavazót erősítesz meg abban, hogy a görény fajtád még véletlenül se kerülhessen a hatom közelébe.....

>>van ilyen amúgy? lenne ilyen? szerintem meg csak magatokról beszélsz, akik ALAPBÓL fideszre szavaztak.

Az alternatívákat elnézve, nagyon is, sőt, a legutóbbi 2/3-nak kb. 15-20%-a épp a Fideszt/Orbánt nem szeretők szavaztak a görény alternatívákat látva.....

>>csak túl buták belátni és beszélni a fidesz hibáiról,

Rengeteg hibája van, de ezekkel együtt is fényévekre vannak a jelenlegi alternatívákhoz képest, épp ezért nyernek ennyivel, hogy a többi az meg olyannyira elborult, mint a fajtád....

>>vagy egyáltalán túl buták felismerni azokat a fidesz hibákat. csak érzik hogy valami néha nincs rendben.

Dehogynem, csak amikor feltesszük a kérdést, hogy akkor ki legyen helyette, jön egy olyan férag mint te és beleszarik a ventilátorba, és egyből könnyebbé teszi a választást....

>>mint valami vágóállatok b+

Ja, miközben ti visítoztok éjjel-nappal.....

>>ezután a választás után, ami előtt a KÖZtévébe, KÖZrádióba be se mehetett olyan aki ne mfidezses,

Abba, mit senki nem néz?:)DDDD
Abba, melyet "bojkottálnak" , ha hívják?
Abba, amibe ha mégis bekerül, akkor vállalhatatlan mocsok jön ki szájából, mint a fajtádnak?

Nagyon helyes.....

>>nem leszek kedves azokkal az agyhalottakkal, akik ezt még felfogni se tudják! tetszik érteni?!

Senki nem mondta, hogy légy kedves, csak épp a féreg útszéli proli stílusod kontraproduktív.....

>>nézz már meg gyurcsány idejéből egy híradót, linkeljem?

Linkeljél, nézettségi adatokkal és egyúttal egy olyan Heti-Hetest is, ahol nem mocskolják a Fideszt/Orbánt, szintén nézettségi adatokkal......

HypocritSlayer 2022.12.10. 15:55:25

folyt.
>>ezért kéne néha külföldre járnod, hogy lásd pl a skandinávok mit hoztak össze.

Melyik skandinávokra gondolsz?
A muszlimszopkodókra?

>>csak a gonoszok tartanak mindenkit gonosznak, csak a hitványok tartanak midnenkit hitványnak.

Ja, mint te:)

>>csak tudod csöpi, pl a nyugati és északi népek nem olyan hitványak ám mint te , meg orbán haverod.

Nagyon helyes, gondolom már jó régen ott élsz:)

>>persze van korrupció külföldön is, de korántsem anyni, és konrátsem ejtette fogjul az államot!

Persze, persze:)DDDD

Senkin nem akadályoz meg téged abban, hogy ebből a diktatúrából oda emigrálj:)

>>fogalmad nincs h miről beszélek, pl pályáztatásnál tudod akkor fogadjuk el, hogy mindig az egyik cég nyer a pályáztatáson, mert lefizeti a politikust?

Az általad agyonszopkodott külföldön több pénzük van, így minden pályázó minden politikust lefizet, aztán a legtöbbet adó viszi a megbízást, csak ott ezt lobbinak híják.....

Oh, wait, ott még hamarabb megegyeznek, hogy ki, milyen pályázatot és mennyiért visz,......, még egy fisz-fasz politikus sem kell hozzá, mert szava sincs, hogy hogy döntsenek.....

>>miért nem írjuk át a jogot akkor hogy ne legyen a kenőpénz büntethető? te nyomorult ostoba.

Érdekes, nálunk a jogban legalább ez benne van, de az általad szopkodott nyugaton a lobby egy természetes, sőt velejáró dolog:), az nem tiltott:)

>>ilyen nincs a skandinávoknál!

Nyugodtan leszophatod a skandinávjaidat, és egyúttal a muszlim hordáikat is.....

>>kibaszott hitvány vagy, aki okosnak akar tűnni, de ki se mozdultál még ebből az országból.

Egyrészt a kettőnek köze sincs egymáshoz , azon kívül, hogy egyenként sem igazak:)

>>az észtek se tudták amikor 9 milliárddal olcsóbb ajánlatot adtak be mint az oroszok,

Linkeltem az idevágó cikket, te féreg......, jó lenne, ha ezt már legalább elengednéd.....

>> de mi magyar adófizetük fodajuk
mert amúgy azok nem is dönhettek másként?! ALAP DOLGOKAT NEM TUDTOK OSTOBA FIDESZESEK!

Nem a te kompetenciád, te csak karavánt ugató kutya vagy, így továbbra is kuss a neved ilyen témákban....

>>alap morális kérdéseket mégcsak fel sem vetettek magatoknak, de kurva bölcsnek akartok látszani.

Törődj bele, így jártál, nem kérünk se a morálodból, se a bölcseleteidből.....

>>mennyi ország belpolitikáját és holdudvarát vizsgáltad meg, amiben kijött, hogy sehol sincs tisztességes pályáztatás?

Egyikben sincs, hiába vered magad......Azon kívül, hogy profibban benne, semmi különbség nincs.....

>>wv-botrány, wiki segít: 3 év és 4 hónap börtönre és pénzbüntetésre ítélték az egyiket az usában, másik ellen nemzetközi elfogatóparancs van.

Ja, az USA-ban:) és tönkrement a WV :)

>>németeknél: 2017. január 27-én ismertté vált, hogy időközben 37 személy ellen folyik nyomozás. Ezek kapcsán 28 házkutatás történt.

És senki le sem szarja:), sőt, még növekedett is az eladási számaik:), világszerte....

>>2018. március 20-án házkutatást tartottak a BMW központjában és egy ausztriai telephelyén, mert sok dízelautójukban a károsanyag-kibocsátási teszteket kijátszó szoftvert találtak. A német ügyészség 11 400 rendbeli csalás miatt indított eljárást, ami arra utal, hogy pontosan ennyi 750xd és M5500xd modellt érint a legújabb dízelbotrány

És csökkent ezzel párhuzamosan a BMW autók eladása.......oh, wait, nem:)

>>2017 szeptemberében a Le Monde arról tudósított,[47] hogy a Groupe PSA-t (Citroën, DS, Opel, Peugeot és Vauxhall) egy akár 5 milliárd eurós bírság fenyegeti.[4

És, aprópénz, simán mennek tovább, új csúcsokat döntögetve....

>>2015. október 15-én a veronai államügyészség és a Guardia di Finanza kereskedelmi csalás gyanújával házkutatást tartott a Volkswagen Group Italia S.p.A. veronai és a VW-konszern Lamborghini leányvállalatának Sant’Agata Bolognese-i székhelyén

És? Mes sem rázta őket, még az árfolyamuk sem érzékelte....

>>2017. július 27-én Dobrindt felfüggesztette az Audi, mint VW-konszern leányvállalat által készített és szállított 3.0L TDI motorral szerelt Porsche Cayenne típusengedélyét. Egyúttal elrendelte az európaszerte 22.000 gépjármű kötelező visszahívását
ez is büntetés

Meg sem kottyan nekik és ezek is már ki vannak pipálva, minden mehet tovább ugyanúgy....

>>" ha elég hatalmad van" most hoztál egy példát, ami nem is teljesen jó, és kivetíted az egész világra és minden ÁLLAMI pályáztatásra?

Nem én vetítettem ki, hanem ennek ilyen a természete, ez így működik, azzal még megfejelve, hogy az általad szopkodott nyugatiak ráadásul még le is nézik az összes, nem saját fajtabelijüket és ennek következtében simán felülírják a "versenyszabályokat", ami biztos hogy nem az "idegeneknek" kedvez:)

HypocritSlayer 2022.12.10. 16:05:23

@tesz-vesz:
>>nem igazi ellenzéki volt, ezt érted? rogán írányítja az ál ellenzéket, már a fidesz is álellenzék volt, egy hatalmi elit van, ezért lenne érdemes mindig a fiatalabb pártokra szavazni (már amit elénkranknak a médiában)

Te tényleg egy beteg elborult elme vagy.....

>>" a kutya nem nézte és nem nézi egyetlen pályázónak sem a "politikai színét""
a párt színét nem, ja, csak a családi vagy ismertségi kötelékeket

Isten elbaszott vadbarma, nincs az a mennyiségű ember, aki képes lenne ezt kontrollálni, az viszont biztosnak vehető, hogy akit nyeretni akartak az nyert is, de azt kiválogatni, hogy ki milyen az kivitelezhetetlen.....

Pontosan az ilyen Csehkatkás szarok is azt bizonyítják, hogy bárki nyerhet, aki érvényes pályázatot ad be, a kutya sem nézi, hogy ki kinek a borja.....

>>le vagy maradva körökkel, ezért nem tudod hogy alapból úgy írják ki sokszor a pályázatot hogy csak a csókos korrupt cég nyerjen.

Pá nagynál igen, de a 90%-ánál ez sem igaz. Túl sok pénz van, amit ki lehet osztani.

>>akkor most azt mondod hogy mégis tisztességes? vagy mit akartál ebből kihozni? zavar van a fejedben.

Nem seggfej, csak irreleváns.

>>honnan veszed hogy több tízezer pályázó van? soha nincs annyi, de ha sok van, az ÁR BAZMEG k-ra könnyen segíthet a szanálásban. meg az online felület esetleg.

Nézz utána seggfej, hogy mennyi pénzről van szó és mennyi pályázóról........

>>érdekes hogyha szerinted nincs tisztesség és becsület, akkor miért hirdeti meg a fidesz hogy gazdák kapják a földbérleteket? ahogy azt Ángyán akarta volna?

Hogy örülj bazdmeg:)

>>mert kell a parasztoknak a szép szó?

Mert már fizettek nekik eleget, már szép szóval is beérik?

>>dehát ha ebben hazudnak, akkor minden másban is hazudhatnak

Most majdnem szívszélhűdést kaptam, tényleg....

>>neked, amit te jónak találsz a fideszben, ezen gondolkoztál már? nem ugye?

Megvilágosodtam:)

>>pedig érdemes lenne...

Ne pazarold egy birkára az arany betűidet...

>>majd még írok, csak nincs időm befejezni.

Repesve várom....:)

2022.12.10. 16:15:28

@HypocritSlayer:
az egy dolog, hogy a nyugati államok különesebben ne kérjenek számon magyarországon semmit se. és egy másik, hogy észak-európában valahogy csak jobban élnek, mint a balkánon. ezt akárhogy csűröd csavarod. inkább skandináv társadalmi mintákat vegyünk át, mint hozzuk vissza enver hodzsa albániáját. egy "tévedhetetlen" (valójában a társadalmat 3 évtizede brutálisan megosztó) népvezérhez való ragaszkodás foggal körömmel.

HypocritSlayer 2022.12.10. 16:37:27

@cvsvrs:
>> észak-európában valahogy csak jobban élnek, mint a balkánon.

Szaud Arábiában is, de az Arab Emirátusokban még jobban.....

>>ezt akárhogy csűröd csavarod. inkább skandináv társadalmi mintákat vegyünk át,

Szerintem meg náluk "fejlettebbeket".......

>>mint hozzuk vissza enver hodzsa albániáját. egy "tévedhetetlen" (valójában a társadalmat 3 évtizede brutálisan megosztó) népvezérhez való ragaszkodás foggal körömmel.

Hamis dilemma.....

2022.12.10. 17:31:19

@HypocritSlayer:
hirdesse meg a fideszt az emirátust. és ha választást nyer, akkor orbánt nevezzék ki emírnek. rezsicsökkentés lett ígérve. az elbukott. nemzeti szuverenitás. az elbukott. az európai apanázs nélkül a forintgazdaság inflációs spirálba került. szocializmus felszámolása lett ígérve. ez elbukott. a neoliberalizmus felszámolása. az is. lerombolni se sikerült semmit. a fülkeforradalom, gazdasági szabadságharc. ez a handabandázás. miközben minden relációba kiszolgáltatják az országot.

oké, ha az eu-s pénzt megkapja a kormány, akkor felőlem elő lehet adni, hogy hatalmas győzelmet akatott. és nyerjen. de ha nem, akkor orbánnak kellene vennie a kalapját. ha valaki 17 évet kormányzott, akkor a bizonyításra esetleg legyen annyi elég. felőlem ha újraválasztják, akkor válasszák újra. és még probálkozzon az ország. megvétózzuk, vagy nem vétózzuk. a belügynek alárendelik az iskolákat és a kórházat.

van 6-8 gazdasági minisztérium. a hatásköröket mintha dobókockával dobták volna ki. az államtitkárok személyét húzzák ki tombolán. egy se alkalmas. mind csak bólogat, hogy a miniszterelnök úrnak nagyon igaza van.

nem az emirátusra szavazott az ország.

HypocritSlayer 2022.12.10. 20:28:20

@cvsvrs:
>>hirdesse meg a fideszt az emirátust. és ha választást nyer, akkor orbánt nevezzék ki emírnek.

Nem vagy képes lejönni a szerről, úgy néz ki.....

>>rezsicsökkentés lett ígérve. az elbukott.

Van ilyen, a jelen lehetőségek közt erre telt.

>>nemzeti szuverenitás. az elbukott.

Az kissé hosszabb távú dolog...

>>az európai apanázs nélkül a forintgazdaság inflációs spirálba került.

Ami nem öl meg, az megerősít..., de ez sem lefutott még....

>>szocializmus felszámolása lett ígérve. ez elbukott.

Dühöng is a nép, és le is váltották....oh, wait.....

>>a neoliberalizmus felszámolása. az is. lerombolni se sikerült semmit.

És a nép továbbra is dühöng....

>>a fülkeforradalom, gazdasági szabadságharc. ez a handabandázás. miközben minden relációba kiszolgáltatják az országot.

És akkor most képzeljük el azt, hogy az alternatíva mi lenne....

>>oké, ha az eu-s pénzt megkapja a kormány, akkor felőlem elő lehet adni, hogy hatalmas győzelmet akatott. és nyerjen.

Nem valószínű, hogy megkapjuk, mert mindig ki fognak találni valamit, hogy miért nem.....
Ugyanígy a lengyelek sem fogják megkapni, Szerbia sem lesz tag és Bulgária/Románia sem lesz Schengeni tag.....

>> de ha nem, akkor orbánnak kellene vennie a kalapját.

Aztán miért tenné? azért mert az erősebb nem teljesíti a kötelezettségét?
Nem tudom, hogy ti melyik kibaszott világon éltek, de úgy csináltok, mintha azoktól a pénzektől függenénk....

>>ha valaki 17 évet kormányzott, akkor a bizonyításra esetleg legyen annyi elég.

És mond, ki lenne aki átvenné a helyét, melyik formáció?
A táltos, bizáncos elborult mélymagyar szektádnak akkor lenne igazán rossz világ, ha a jelenlegi alternatíva kerülne hatalomra.....

>> felőlem ha újraválasztják, akkor válasszák újra.

Valószínű, hogy így lesz.....

>>és még probálkozzon az ország. megvétózzuk, vagy nem vétózzuk.

Ennek igazán semmi köze, ha mélytorokra vesszük a szopást, akkor is kibasznak velünk, lásd a lengyeleket, azoknál pápább pápa nincs jelenleg az ukránszopkodásba mégis beintettek nekik, ahogyan a románoknak is, pedig azok ráadásul a CIA legfontosabb támaszpontja itt a mucsai keleten......
>> a belügynek alárendelik az iskolákat és a kórházat.

És még túl puhán is bánik velük Pintér.....

van 6-8 gazdasági minisztérium. a hatásköröket mintha dobókockával dobták volna ki. az államtitkárok személyét húzzák ki tombolán. egy se alkalmas. mind csak bólogat, hogy a miniszterelnök úrnak nagyon igaza van.

nem az emirátusra szavazott az ország.

2022.12.11. 07:51:32

@HypocritSlayer:
az európai bizottság a szerződések őre. ők döntik el, hogy mi a jogállam. önkényesen döntik el. ezt én szavaztam meg, vagy a fidesz és az összes többi párt? a jogállamisági eljáráshoz köthetik a kifizetéseket. így most szabadon packázhatnak orbánnal.

én biztos azt mondtam volna, hogy most nem kell eu ellenes kampány. amúgy se azzal nyer választást a fidesz, hanem a filléres önkormányzati munkával. orbán a negyedik kétharmaddal az önkormányzatokat fosztotta ki. a fideszes önkormányzatokat sarcolta meg és a brüsszel elleni kampányt csúcsra járatta. ebből forduljon vissza. vagy menjen előre. bánom is én.

HypocritSlayer 2022.12.11. 09:01:33

@cvsvrs:
>>az európai bizottság a szerződések őre.

Kurvára nem. Viszont ha igen, akkor épp hogy ahhoz asszisztál, hogy ne legyenek betartva az Unió ránk vonatkozó kötelezettségei....

>> ők döntik el, hogy mi a jogállam.

Kurvára nem, azt jogszabályok döntik el, de mivel ilyen jogszabály nem létezik, ezért politikai vélemény, szimpátia, illetve ezek mögött meghúzódó gazdasági érdekekhez társuló hatalom mértéke mondja meg mindig és mindenkor, hogy mi a jogállam, mi a casus belli, mi az ürügy, vagy épp a kifogás.

>>önkényesen döntik el.

Nem , nem dönthetik el önkényesen, hogy egy szerződést/jogszabályt betartanak-e, elviekben.
A gyakorlatban pedig az erősebb kutya baszik és jó esetben meg tudja indokolni, rosszabb esetben meg csak annyit mond, vagy annyit sem, hogy "csak".

>> ezt én szavaztam meg, vagy a fidesz és az összes többi párt?

Ilyen faszságról senki nem szavazott, de a fideszgyűlölők bármit megtennének megszavaznának, hogy hátha megbukik a kormány, miközben a ez kontraproduktív, pontosan úgy, mint a szankciók.

Ez a mérhetetlen lenézésükből fakad, a hatalmukból származtatnak olyan jogokat és okosságokat, amivel úgy gondolják, hogy erővel rá tudják kényszeríteni a gyengébbe, a "gyarmatra", a "butábbra", a "cigányra", a "gonoszra " etc. az akaratukat.

Ez mindig is a gyarmati felsőbbrendűségi gondolkodás sajátja, az árja, a kiválasztottság, a kasztrendszer, a rangsor érvényesítése és mindezek mögött szervesen ott vannak a gazdasági érdekei, mindig.

>>a jogállamisági eljáráshoz köthetik a kifizetéseket.

Nem köthetik, de nincs olyan "független", bíróság/testület, amelyik ezt ki merné mondani, mert közösen ebben érdekeltek.
Szó sincs arról, hogy kézi irányítás alatt lennének ezek a "független szervek", vagy "lefizették volna őket", max utólag kapnak érte "jutalmat" a jól végzett munkáért, de ezek önként teszik azt amit, ezek tényleg meg vannak győződve a saját fennsőbbrendű igazukról, egy akolból vannak....

>>így most szabadon packázhatnak orbánnal.

Mivel ők az erősebbek, ez simán megtehetik.

>>én biztos azt mondtam volna, hogy most nem kell eu ellenes kampány.

Lényegtelen, ugyanis az ítélet már rég megvan.
A síkhülyék azt hiszik, hogy itt valóban "vita", meg "nézeteltérés", meg hasonló baromságok vannak és itt, ha nyalnánk, és befeküdnénk, akkor a másik fél "megkönyörülne rajtunk". Kurva nagy tévedés. Ha így tennénk, akkor 1000%- hogy bedarálnának és még ránk is hivatkoznának, hogy ti akartátok, belegyeztetek , eladtátok magatokat, fizettünk nektek ezért, akkor kuss legyen:

Lásd:
"Jancsi és Juliska
Juliska, a gyönyörű fiatal lány kapál a TSZ földjén. Arra megy Jancsi és megszólítja:
- Te Julis, olyan gyönyörű vagy, úgy megfognám azokat a telt kebleidet.
- Mégis mit képzelsz, Jancsi!
- Te Julis, adok 5000 Forintot, ha megfoghatom!
- Hát, ha adsz 5000 Forintot, akkor jól van.
Jancsi adja a pénzt, megtörténik a dolog.Jancsi folytatja:
- Olyan kívánatos vagy, megsimogatnám ott a lábad között, adok megint 5000 Forintot!
- Ha adsz 5000 Forintot, akkor jól van, csak gyere menjünk oda a bokorba.
Jancsi adja a pénzt, megsimogatja, és folytatja tovább:
- Te Julis, mostmár annyira kívánlak, úgyis itt vagyunk a bokorban, adok 30000 Forintot, ha magamévá tehetlek.
- Jól van akkor, ha adod a pénzt.
Megtörténik a dolog. Jancsi megszólal:
- Na jól van, mostmár megyek.Juliska megigazítja a szoknyáját és folytatja a kapálást.
Nem sokkal később arrajön a TSz-elnök:
- Juliska, láttad erre a Jancsit?
- Igen, láttam.
- Kiküldtem vele a fizetésedet, odaadta?"

>>amúgy se azzal nyer választást a fidesz,

Ennek ilyen formán köze sincs a választáshoz, ennek ahhoz van köze, hogy az alternatíva milyen szervilis gerinctelen és szar választás lenne....

>>orbán a negyedik kétharmaddal az önkormányzatokat fosztotta ki.

Majd újra "fideszesek lesznek" és újra konszolidálja őket...

>>a fideszes önkormányzatokat sarcolta meg

Mindenkit megsarcolt, mert kénytelen működtetni.

>>és a brüsszel elleni kampányt csúcsra járatta. ebből forduljon vissza. vagy menjen előre. bánom is én.

Ha neked mindegy, akkor mit vered rá a nyálad?

2022.12.11. 10:37:15

@HypocritSlayer:
azt, hogy mi a jogállam: emberek döntik el. és persze lehetne úgy is, hogy az unió azt mondja, hogy kérem szépen az európai közigazgatás alapja ez és ez. és ha azok a jogszabályok érvényben vannak és érvényesülnek, akkor van jogállam. és ha nem, akkor nincs. lehetne így is.

azonban az eu nem így jött létre. hanem úgy, hogy erről majd dönt egy bizottság. én hoztam így létre? én szavaztam meg, hogy ez így majd jó lesz? vagy a fidesz és a többi párt. énrajtam az eu működését ne kérd számon. így működik. így szavazta meg az európai néppárt, a fidesz.

2022.12.11. 10:49:50

@HypocritSlayer:
orbán mondhatná azt, hogy magyarország nem kér egy eurocentet sem. gazdaságilag szuverén tagállam akar maradni az európai unióban. és egy ilyen tagállam képviselője az európa tanácsban sem vétózik. hanem ha valamivel nem ért egyet, akkor tartózkodik. az uniótól elsődlegesen jogokat akarunk és nem pénzt. és nem akarjuk a nyugatot se zsarolni.

ez egy különleges státuszt iktassák be. ez egy korrekt álláspont lenne. és erről szavazunk '24 tavaszán. és egyébként én erre szavaznék. ne az legyen, hogy megvesznek bennünket kilóra. és utána meg azt csinálunk, amit mondanak. mert ha nem, akkor azt nem lehet. ez esetben a nyugat pénzét se követeljük.

2022.12.11. 11:01:35

@HypocritSlayer:
az egy korrekt álláspont lenne. hogy 1. nem kell az eu pénze. 2. nem vétózzuk meg az eu pénzpolitikáját. az eu pénzekből épült klientúráról szavazzon a nép.

a szomszédokkal területi vitáink vannak. és a határ mentén uniós közigazgatást akarunk. magyar-szlovák, magyar-ukrán/ruszin, magyar-román közigazgatást.

a délvidéken szabadka és duna-tisza-duna csatornáig magyarország része (szerb kisebbséggel). onnan délre újvidék a szerb vajdaság része (magyar kisebbséggel). így lehetnek eu tagok. csak erre a fideszben azt mondják, hogy szegény kis szerbeket nem lehet megzsarolni. nem lehet területeket visszakövetelni. dehogy nem lehet. csak a fidesz ezeket sose képviselte. a fidesz se.

2022.12.11. 11:10:42

@HypocritSlayer:
az eu belépéskor a románokat kellett volna megzsarolni. hogy amíg erdély ügye nem rendezett addig nem léphetnek be. és a fidesz nem tett semmit. a fidesz se. most már csak szerbia esetén lehet ezt eljátszani. a belépés esetén fent kell tartani a vétójogot. a pénzpolitikában nem kell. és az eu pénze sem kell. a fidesz ezt képviseli?

HypocritSlayer 2022.12.11. 12:18:36

@cvsvrs:
>>azt, hogy mi a jogállam: emberek döntik el.

Lófaszt.

"A jogállam olyan állam, amely elismeri és betartja a nemzetközi és hazai emberi jogok és konvenciók hatályát és érvényességét, és saját működését is ezeknek rendeli alá.[1] A jogállamiság mint követelmény a legáltalánosabb értelemben a közhatalom jognak való alávetettségét jelenti. "

>>és persze lehetne úgy is, hogy az unió azt mondja, hogy kérem szépen az európai közigazgatás alapja ez és ez.

Lehetne.

>>és ha azok a jogszabályok érvényben vannak és érvényesülnek, akkor van jogállam. és ha nem, akkor nincs. lehetne így is.

Mind érvényben vannak és érvényesülnek, még sem vagyunk jogállam, és addig soha nem is leszünk, amíg a jelenlegi kormány hatalmon van.
Ez ennyire egyszerű.

>>azonban az eu nem így jött létre. hanem úgy, hogy erről majd dönt egy bizottság.

De hát ez egy olyan "klub", amiben a "demokratikusan", a többség bármikor bármilyen szabályt és kritériumot átírhat és azt visszamenőlegesen is kötelezővé teheti....... és erre rákényszerítheti bármelyik tagot.
A Brexit nem véletlenül merült fel......

>> én hoztam így létre? én szavaztam meg, hogy ez így majd jó lesz? vagy a fidesz és a többi párt.

Egyik sem, te seggfej.
És mióta a britek kiléptek már azok is elkorcsosultak , amelyek a józan észt képviselték.....

>>énrajtam az eu működését ne kérd számon.

Én rajtad ezt nem is kérem számon, csak a sok baromságod idegesítő.

>>így működik.

Most már....

>> így szavazta meg az európai néppárt,

Az is.

>> a fidesz.

Hazudsz, már megint...

HypocritSlayer 2022.12.11. 12:26:37

@cvsvrs:
>>orbán mondhatná azt, hogy magyarország nem kér egy eurocentet sem.

Mondhatná, ha hülye lenne, te is mondhatnád, hogy ha eladsz egy házat, hogy nem kéred a vételárat, akkor te is hülye lennél.....

>>gazdaságilag szuverén tagállam akar maradni az európai unióban. és egy ilyen tagállam képviselője az európa tanácsban sem vétózik. hanem ha valamivel nem ért egyet, akkor tartózkodik.

Kivéve akkor, ha a tartózkodás azt jelenti, hogy megszopja, de nemrég írták át a tartózkodással kapcsolatos "szabályozást is sz únió okosai....

>>az uniótól elsődlegesen jogokat akarunk és nem pénzt. és nem akarjuk a nyugatot se zsarolni.

Az Úniótol semmi többet nem akarunk, mint amire szerződtünk, de azt meg nem akarják teljesíteni......., mert nem az a hatalom van itt, amelyik nekik lefeküdne és kiszolgálná őket feltétel nélkül, mindenét feladva.....
BTW milyen "jogokra" gondolsz, amit mi az Úniótól akarunk????

>>ez egy különleges státuszt iktassák be. ez egy korrekt álláspont lenne. és erről szavazunk '24 tavaszán.

Baromságokat beszélsz, már megint........

>>és egyébként én erre szavaznék. ne az legyen, hogy megvesznek bennünket kilóra. és utána meg azt csinálunk, amit mondanak.

Hát, jelenleg időnként megakadunk a torkukon....

>>mert ha nem, akkor azt nem lehet. ez esetben a nyugat pénzét se követeljük.

Ennek meg kurvára nincs köze az előzőhöz......

HypocritSlayer 2022.12.11. 12:48:41

@cvsvrs:
>>az egy korrekt álláspont lenne. hogy 1. nem kell az eu pénze.

Hét épp ez a csavar, hogy az nem az EU pénze, hanem a mienk, szerződés szerint, amit nem akar ideadni, mert nála van akassza kulcsa:)
Innen meg gombold újra a kabátot.....

>>2. nem vétózzuk meg az eu pénzpolitikáját.

Ha minket szopat, miért nem tennénk, amúgy meg megint bedobtál egy újabb faszságot, mint az "Eu pénpolitika", mit értesz alatta?

>> az eu pénzekből épült klientúráról szavazzon a nép.

???????

>>a szomszédokkal területi vitáink vannak.

Nincsenek, ne hazudj, és mivel nincs hatalmunk, nem is álmodhatunk róla, ráadásul 100 év alatt olyan szinten megfogyatkozott/asszimilálódott a magyarság ezeken a vidékeken és a többségi nemzet annyira betelepült/elszaporodott, hogy képtelenség lenne bármilyen új határt meghúzni, ahol ne lennénk kisebbségben.

>> és a határ mentén uniós közigazgatást akarunk.

Persze, Bens dekrétumok érvénybe tartásával, amire még avállukat sem vonták meg az Eu nagyokosai, de, pl. legutóbb Minority Safepack-et úgy söpörték le az asztalról, hogy még meg sem említették.....Annyira rendben van minden......

>>magyar-szlovák, magyar-ukrán/ruszin, magyar-román közigazgatást.

Nem tudom, hogy te melyik bolygón élsz, de kurvára el vagy tévedve a elbaszott buborékodban.
Mindenki azt gondolta, hogy az uniós csatlakozással a kisebbségi problémák meg fognak oldódni, de azt látjuk, hogy kurvára nem, sőt, helyenként romlottak, lásd a terroristaként bebörtönzött székelyeket pl.
Még inkább tolerálják a jogelvonást és max konzerválják az elbaszott kereteket.
Egy kibaszott román a kisebbségi jogok "őre" az EU-ban , nem tudjuk, hogy sírjunk-e, vagy nevessünk......

>>a délvidéken szabadka és duna-tisza-duna csatornáig magyarország része (szerb kisebbséggel). onnan délre újvidék a szerb vajdaság része (magyar kisebbséggel). így lehetnek eu tagok.

Álmodozhatsz, de ezt még akkor sem engednék a többiek, ha a szerbek belemennének.....

>>csak erre a fideszben azt mondják, hogy szegény kis szerbeket nem lehet megzsarolni.

Nm ezt mondják, seggfej, hanem ennek a realitása nem létező opció, még a róla való gondolkodás is vörös posztó, kimondani pedig mindenképpen szopás.....

>>nem lehet területeket visszakövetelni. dehogy nem lehet. csak a fidesz ezeket sose képviselte. a fidesz se

Ja, a geci Fidesz, bezzeg a mihasznák, azok verhetik a mellüket a semmire , kibicként....

HypocritSlayer 2022.12.11. 12:56:50

@cvsvrs:
>>az eu belépéskor a románokat kellett volna megzsarolni. hogy amíg erdély ügye nem rendezett addig nem léphetnek be.

Nem tudom, hogy mit szívsz, de kurvára el vagy tévedve, nemcsak az erőviszonyok tekintetében, de a saját buborékodban sem biztos, hogy tisztában vagy alapdolgokkal.....

>>és a fidesz nem tett semmit.

Ja, a geci, már megint, miközben a ..........., azok ezt követelték, kik is?

>> a fidesz se. most már csak szerbia esetén lehet ezt eljátszani.

Nem lehet, seggfej, hiába szajkozód a baromságaidat, azok attól nem vállnak realitássá, mert a szektádban ezt olyan jól kitárgyaljátok.....

>>a belépés esetén fent kell tartani a vétójogot.

Újabb faszság, milyen vétójogot, te értelmi fogyatékos?

A szerbeket még kb. 20 évig biztosan, nem fogják felvenni, és ennek a feltételeiben sem lesz semmi beleszólásunk,........minél inkább támogatjuk mi, annál inkább nem akarja az Eu...

>>a pénzpolitikában nem kell.

Mit értesz "pénzpolitikán"? Mert ez igy megint csak egy baromság.

>>és az eu pénze sem kell. a fidesz ezt képviseli?

Próbálom újra leírni, hátha eljut az agyadig: AZ ÁLTALUNK KÖVETELT PÉNZ AZ A MI PÉNZÜNK, SZERZŐDÉS SZERINT ÁT KELLENE UTALNIUK, DE MONDVACSINÁLT ÜRÜGYEK ÉS INDOKOK ALAPJÁN VISSZATARTJÁK!

2022.12.11. 13:43:11

@HypocritSlayer:
az eu belépést minden tagállamnak meg kell szavazni. szerbia belépését is. magyarország nem volt köteles románia eu tagságát sem elfogadni. akármilyen jogállamisági feltétlelekezet kiköthetett volna.

2022.12.11. 13:53:05

@HypocritSlayer:
orbán elfogadta azt, hogy a kifizetéseket jogállamisági kritériumok teljesítéséhez kötik. és most ahhoz kötik. úgy, hogy azok nincsenek meghatározva előre.

azt kellett volna mondjuk elfogdani, hogy az európai bizottság fogalmazzon meg egy 100 pontos ajánlást a jogállamisággal kapcsolatban. és egy megemelt keretösszegből annak arányában lehessen lehívni a pénzt. és ha 70 pont helyett csak 60-at ér el a magyar kormány, akkor 10%-os forrásvesztéssel jár úgy, hogy utána éppenséggel kijavíthatja úgymond a hibákat. egy olyan mechanizmust kellett volna előzetesen kidolgozni, amelyik nem hozza helyzetbe a bizottságot.

HypocritSlayer 2022.12.11. 17:10:20

@cvsvrs:
>>az eu belépést minden tagállamnak meg kell szavazni. szerbia belépését is. magyarország

Ugye megvan, hogy most a geci Orbán megszavazta a szankciókat és ennek ellenére hőbörög?
Te tényleg annyira hülye vagy, hogy azt hiszed, hogy a "klubban a tagoknak egyenlő joguk van"?
Ha igen, akkor nincs miről beszélgetnünk, ha nem, akkor szépen köpj fel és állj alája.....

Nem volt köteles románia eu tagságát sem elfogadni. akármilyen jogállamisági feltétlelekezet kiköthetett volna.

Mondanám, hogy 2007-ben csatlakoztak, és Gyurcsibohóc alatt, de ennek nem lenne relevanciája, mert bármilyen kormány is lett volna Magyarországon, ugyanúgy megszavazta róla, hiszen épp azt remélték, hogy így közelebb kerülünk a határon túli magyarokhoz.
A revíziós álmok meg lófaszt nem érnek, a tetves Ukrajna kapcsán már azért fekete seggűek vagyunk, hogy blokkoltuk a szemetek NATO csatlakozási kérelmüket azon egyszerű okból, hogy szívatják a kisebségeiket, köztük a kárpátaljai magyarokat.
Egy ideig még a románok is velenk együtt foglaltak állást erről, aztán az amerikaiak rájuk szóltak és azóta mélyen kussolnak ez ügyben

HypocritSlayer 2022.12.11. 17:50:27

@cvsvrs:
>>orbán elfogadta azt, hogy a kifizetéseket jogállamisági kritériumok teljesítéséhez kötik. és most ahhoz kötik. úgy, hogy azok nincsenek meghatározva előre.

Nem, seggfej.
1. Már társult tagország esetén, addig amíg nem akartak velünk kibaszni, nem létezett ez a fogalom, ez a tagjelöltséghez való válásnak az alapkritériuma.
2. Azóta nincs nálunk "jogállam", mióta Orbán van hatalmon
pl. 2006-ban nem volt probléma a jogállamisággal....
3. Idéznék belőle:" A működőképes demokrácia és az emberi jogok – köztük a kisebbségekhez tartozó személyek jogainak – tiszteletben tartása mellett a jogállamiság továbbá azon politikai kritériumok közé tartozik, amelyeket az EU-hoz csatlakozni kívánó országoknak teljesíteniük kell."
4. Másik idézet: "a demokráciát, a jogállam és az emberi jogok érvényesülését garantáló intézmények stabilitása, a kisebbségi jogok tiszteletben tartása és védelme; "

Ugye megvan, hogy ezek a kritériumok gyönyörűen teljesülnek pl. Szlovákia, Csehország esetén a Benes dekrétumok jelenkori érvényességével, Erdélyben pedig a magyarok szívatásával.......

Ukrajna úgy kapott tagjelölti státuszt, hogy egyrészt háborúban van, minden ellenzék be van tiltva, sőt, statárium van rájuk nézve, a kisebbségi törvényeiről meg ne is beszéljünk....
Tényleg nem tudom, hogy ennyire elbaszott (naiv) kocka vagy, hogy képtelen vagy a valóságot érzékelni, vagy csak trollkodsz?

5. Orbán nem" fogadott el" semmi ilyen faszságot, Erről őt nem kérdezték meg. A léte, a kormánya, a 2/3-a , a külföldiek kibaszása, a sok elkótyavetélt vagyon visszavásárlásának kikényszerítése az, ami csípi a szemüket. Az, hogy a tenderek még indig kis százalékát hazai (Mészáros és Csehkatkás:) cégek nyerik , a nyugatiak nem tudnak a korábbiakban megszokott mértékben részesülni a haszonból, ez fáj nekik a legjobban...

6. Ürügy az előzővel kapcsolatosan minden olyan szar jelentés, kezdve a Tavaris jelentéssel a legutóbbi már a fasz sem emlékszik, hogy melyik ballibsivel bezárólag.
Csak, míg az elején benn voltak a britek és még a Néppárt sem korcsosult el, így simán megszopatták a hülyeségeikkel a libsiket, mára már a britek nincsenek, a Népárt meg balabbra tolódott, mint a 10 évvel ezelőtti, akkori baloldal.....

Tetszik, vagy sem, de ránk kényszerítik ezt a "jogállamisági" szart, ami egy nem létező nemhogy szabály, de még elvi szinten sincs konkretizálva, hanem tisztán politikai és bemondásra szórják, jelenleg aduászként használva, mert megfoghatatlan.

Most szavazták meg Horvátország Schengeni csatlakozását, Románia, meg Bulgária vétót kapott az osztrákoktól, pedig Románia kurva nagy jogállam hozzánk képest, sőt, ők bezzegországok:), velünk összehasonlítva......

Ott is megy a szopkodás, de valójában nem fogják Schengen részévé tenni őket, mert pontosan ismerik őket, ráadásul ezzel meggyorsítanák pl. a tetűinváziót, amit elviekben nagyon akarnak, a valóságban pedig a hátuk közepére kívánnak.........

>>azt kellett volna mondjuk elfogdani, hogy az európai bizottság fogalmazzon meg egy 100 pontos ajánlást a jogállamisággal kapcsolatban.

Ezt kérik állandóan mindenféle fórumon, beadványon, hogy mondják már meg hogy mit értenek alatta, de nem teszik se a bizottság se a többi, azon kívül, hogy itt nagy az antiszemitizmus, verjük a zsidókat/cigányokat, nincs szólásszabadság, nincs ellenzéki média, médiaszabadság, független sajtó, itt kérem terror és elnyomás van, kerítés van ami tetves csürhét kirekeszti, a tranzitzónában vertük a migriket, nem engedjük őket be, sértjuk a tetvek jogait, itt kérem a buzikat kirekesztjük, és üldözzük őket ezerrel, hát hogy lehetne itt jogállam?
Hogy lehetne ezeket a (ki nem mondott) elvárásokat teljesíteni, hogyan?

Megmondták, csak abban az esetben kapunk egy kanyit is, ha leváltjuk a jelenlegi kormányt, nekik kedvezőbbre, addig nem számít, hogy mit teszünk, vagy sem, milyen jogszabályokat hozunk, soha nem lesz elég.

Értem én az hülyék és (ál)naivak eszmei és logikus kérdéseit, csakhogy ez a tényke függvényéban nettó trollkodás.....

HypocritSlayer 2022.12.11. 17:51:01

@HypocritSlayer:
Folyt.

>>és egy megemelt keretösszegből annak arányában lehessen lehívni a pénzt. és ha 70 pont helyett csak 60-at ér el a magyar kormány, akkor 10%-os forrásvesztéssel jár úgy, hogy utána éppenséggel kijavíthatja úgymond a hibákat.

Érted már, hogy amiket összehaluzol ezzel kapcsolatban, annak 0 a realitása?

Lényegtelen, hogy mit tesz az Orbán-jobboldali-fidesz kormány, a valódi feltétel az, hogy ne legyen Orbán kormány, abban a pillanatban már nem vernénk és gyilkolnánk a zsidókat napszámban, megszűnne az antiszemitizmus, kitörne béklyójából a sajtószabadság, megszűnne a terror, a diktatúra, lebontanánk a kerítést, leszopnánk az össze tetves beavászkodó muszlimot, oktathatnák a genderbuziszart az iskolákban(BTW a labrisz a saját oldalán mindig büszkélkedik azzal, hogy ezt a tevékenységet már ők 2014(!) óta rendszeresen végzik és toborozzák hozzá, az "oktatókat")........

>> egy olyan mechanizmust kellett volna előzetesen kidolgozni, amelyik nem hozza helyzetbe a bizottságot.

Persze persze, csakhogy nincs hozzá elég érdekérvényesítő képességünk, addig meg szopunk, mert az erősebbek és az érdekeik diktálnak, mindig.....

2022.12.11. 17:52:27

@HypocritSlayer:
orbán megszavazta a szankciókat és veri az asztalt. ez a kettősség nem vezet sehová. azért, mert nem nála van a marsallbot. hanem a bizottságnál.

vagy vétózzon (és akkor elbukja a pénzt, ez esetben anélkül is fent kell tudnia a forintot), vagy ne vétózzon (és mondja azt, hogy az unióban nagyon fasza gyerekek vannak csak a gonosz putler megtámadta a szegény kis ukránokat.)

ez a kettősség árt az országnak.

HypocritSlayer 2022.12.11. 18:25:21

@cvsvrs:
>>orbán megszavazta a szankciókat és veri az asztalt.

Ugye nem vagy képes a 2 bites logikádból kilépni miközben pedig s másik oldalo meg házalsz a "modális logikáddal"?.....

Mond neked az valamit, hogy "kénytelen volt"?
Hogy nem volt más lehetősége?
Hogy amit lehetett mentett a számunkra?

Nagyon helyes, hogy veri az asztalt, ennyi a mozgástere, mert ilyenek az erőviszonyok....

>>ez a kettősség nem vezet sehová. azért, mert nem nála van a marsallbot. hanem a bizottságnál.

Akkor hogy a faszban tud ellene szavazni, ah nincs nála a "marsallbot"?
Te tényleg képtelen vagy a világot a komplexitásában érzékelni, vagy ez csak akkor megy amikor "bizánci boszorkányos " szarságokon lovagolsz?

>>vagy vétózzon (és akkor elbukja a pénzt, ez esetben anélkül is fent kell tudnia a forintot),

Ha vétózik akkor is elbukja a pénzt, lásd, a lengyelek olyan mélyen benyaltak, hogy már ők az ukránok segge és mégsem kapták meg,.....ne is fogják, amíg ott is olyan "színű" kormány van....
>>vagy ne vétózzon (és mondja azt, hogy az unióban nagyon fasza gyerekek vannak csak a gonosz putler megtámadta a szegény kis ukránokat.)

Akkor sem kapjuk meg, és nem vétózott, és azt mondja pontosan, amit elvárnak tőle, de ez sem számít, mert ez mind csak felszíni proxiharc....

>>ez a kettősség árt az országnak.

Semmi kettősség nincs benne, mert pontosan elmondja, mit miért csinál, azt nem vagy képes felfogni, hogy mindegy, hogy mit csinál, vagy mit nem, semmit nem fogunk kapni, ez ennyire egyszerű, az ítéletet már rég meghozták, a jogállami szrral az ürügyet is megtalálták rá, ennyi.

2022.12.11. 19:24:20

@HypocritSlayer:
orbán azt probálja elhitetni, hogy ő egy fenegyerek. úgy is megkapja az eu-s pénzt, hogy közben a porig alázza a brüsszelitákat. és lehet. ha így lesz, akkor megint nagyot nyer. és mint eddig is elmondhatja, hogy megint győzött. térdre kényszerítette az uniót. ha nem, akkor nem. az eu-s pénzek nélkül nem tudja fenntartani a ner-t.

HypocritSlayer 2022.12.11. 19:37:34

@cvsvrs:
>>orbán azt probálja elhitetni, hogy ő egy fenegyerek.

Egyrészt nem kell senkivel sem elhitetnie ezt, mert akik utálják, az nem hiszi el, akik meg nem utálják, azok meg pontosan tudják.....

>> úgy is megkapja az eu-s pénzt,

Nem fogja, de el kell játszani a színdarabot, ha meg is kapjuk a regnálása alatt, akkor nem azért mert teljesítjük a végeláthatatlan és teljesíthetetlen és újra csak szaporodó feltételeket, hanem azért, mert a gazdasági érdekek ezt megengedik/kérik/kikényszerítik.....

>>hogy közben a porig alázza a brüsszelitákat.

Azokat nem igazán lehet alázni, egy szerintük "kelet európai koszos cigány" ilyenekre nem képes.....

>>és lehet. ha így lesz, akkor megint nagyot nyer.

Lényegtelen, mert anélkül is, azzal is nagyot nyer, de egyik tábor hozzáállása sem fog ettől változni....

>>és mint eddig is elmondhatja, hogy megint győzött. térdre kényszerítette az uniót. ha nem, akkor nem.

Már rég "megnyerte" ezt a csatát, pénzzel, vagy pénz nélkül.....

>>az eu-s pénzek nélkül nem tudja fenntartani a ner-t.

Nem a lófaszt, csak drágábban és jobban összehúzva a nadrágszíjat, és/vagy megsarcolva a nyugati cégeket, hadd "fizessenek a gazdagok", valamilyen módon előteremti, és/vagy kissé kisebbek lesznek az igények..... ennyi,...

2022.12.11. 19:41:01

@HypocritSlayer:
ha nem lesz eu pénz, akkor orbánt leváltják. a fideszben váltják le a navracicsok, a cserpalkovicsok, a palkovicsok és a markukba röhögnek a lázárok. a nagyobb városokban simán összefognak a momentummal. mivel a fidesz oktatáspolitikája a fiatalokat a momentumba terelne. és az első szavazók ott vannak. a fidesz pragmatikusai úgy gondolják, hogy ők fontosak. mert ez egy hosszú évtizedeken keresztüli bázis. őket egy népppárt miért vesztenék el rögtön az első választásokon? vidéken a mi hazánkkal egyezkednek.

orbán köreit leszámítva megint mindenki elfogadja egy esetleges koalíciós kormányzást szükségét a fideszben is. és persze van egy réteg, amelyik úgy képzeli egységállamba tömörülve egy népvezzérel fényes győzelmet aratni. eddig ez vált be. most annak a politikának van kisebb esélye.

lehet, hogy orbán számítása válik be. ha meggyőzi a bizottságot, akkor megint előadhatja, hogy megvédte a magyarokat. az oroszok megnyerik a háborút, trump a választást. és a világpolitikai tényezővé válik. felőlem legyen így. csak szerintem a reálpolitika most nem ez. be lehet tartani a szerbeknek, nem lehet betartani az amerikaiaknak. lehet, hogy fordítva van. ezt döntse el, aki döntéshozó.

2022.12.11. 19:47:34

@HypocritSlayer:
a nyugati cégeket nem nagyon tudja megsarcolni, mert azok a különadót áthárítáják a dolgozóikra. ez esetben nem adnak béremelést. nyugati bankok a magyar piacon visszaszorultak és euró hiányában a maradékra rá van utalva. euró nélkül a kormány széles társadalmi bázison tudna működni. a fideszben nincs reálértelmiség.

HypocritSlayer 2022.12.11. 20:25:40

@cvsvrs:
>>ha nem lesz eu pénz, akkor orbánt leváltják.

Ez a mániád, értem én, hogy ez a ballibsi vágyálom begyűrüzött a mélymagyar szektád berkeibe is, de áruld már el, hogy mióta nincs eu pénz? Hány éve? és azóta még egy választás is volt, mégsem váltották le a patást...

>>a fideszben váltják le a navracicsok, a cserpalkovicsok, a palkovicsok és a markukba röhögnek a lázárok.

Hát persze:)DDDD

Mert ezeknek akkora hatalmuk van, hogy tőlük függ/reszket a patás, gyakorlatilag ezek rángatják a gecit.......
Kibaszottul el vagytok tévedve ezzel a fals vágyálommal is....

>>a nagyobb városokban simán összefognak a momentummal.

Megint felmelegítesz egy elbaszott faszságot, annyi ennek az esélye, mint amennyi annak volt, hogy a Jobbik Gyurcsibohóccal választást nyer, "összefogva":)

A momentum gyakorlatilag az új SZDSZ lenne, de még annak is alkalmatlan, annyi balfaszt még a egy rakáson csak a jobbikosok voltak képesek produkálni, érdemtelen nyomorékok..........

>>mivel a fidesz oktatáspolitikája a fiatalokat a momentumba terelne.

Kurvára nem hinném......,egyrészt nincs a kettőnek semmi köze egymáshoz, másrészt meg vagy áldva ezzel a momentán szopkodással.....ez is valami újabb elborult faszság, de mivel már sokadjára erőlteted, ez is az egyik ilyen szar fixa ideád......

>> és az első szavazók ott vannak.

Azoknak jórésze a Kutypártot likeolja, ha egyáltalán elmegy szavazni....

>>a fidesz pragmatikusai úgy gondolják, hogy ők fontosak.

Sorold már őket, kik lennének ezek?:)

>>mert ez egy hosszú évtizedeken keresztüli bázis.

De, ha hülyeséget csinálnak, úgy repülnek mint vadlibák.......

>>őket egy népppárt miért vesztenék el rögtön az első választásokon?

Biztos, hogy van értelme ennek a zagyvaságnak, de az én intellektusom kevés, hogy ezt képes legyek dekódolni......

>>vidéken a mi hazánkkal egyezkednek.

Mindenkivel egyezkednek, akivel közös ügyet találnak, ráadásul a Debrecened is csak egy vidék.....

>>orbán köreit leszámítva megint mindenki elfogadja egy esetleges koalíciós kormányzást szükségét a fideszben is.

Nem értem ezt a baromságot, ha a bort a tejjel összeöntöd, akkor ehetetlen "túrót" kapsz, rég megmutatta már az összefosás is, hogy nem lehet "összeadni" a pártok szavazóit, mert abból csak moslékszar lesz, összességével kevesebb szavazóval.....

Ennek a vágyálomnak az a legnagyobb akadálya, hogy olyan szinten kompromittálta magát a momentum a fidessz-el kapcsolatosan, hogy nem lehet olyat, oh, bocs, felejtsük el a múltat, a hatalom érdekében szopjuk le egymást...., csak úgy, hogy az egyik teljesen feladja önmagát, ami a megsemmisülésével jár együtt, lásd az elbaszott Jobbikot.....

>>-és persze van egy réteg, amelyik úgy képzeli egységállamba tömörülve egy népvezzérel fényes győzelmet aratni. eddig ez vált be.

Ez is baromság.
Kb. 500.000 szavazó most azért szavazott a fidesz mellett, mert annak ellenére, hogy nem szereti őket, az alternatívával összehasonlítva toronymagsan biztosítja neki a biztonságot, minden körülmények között.
A válság, szankciók, baszogatások csak megerősítenek egy erőst, és a fidesz eléggé erős.....

>>most annak a politikának van kisebb esélye.

Épp hogy válsághelyzetben Orbán az elképzelhető legjobb:)DD ez volt a dilemmája annak a bizonyos 500.000-nek is, a legutóbbi választáson......

>>lehet, hogy orbán számítása válik be.

Már rég bevállt, csak még fogalmad sincs róla, hogy ez a meccs régen le van játszva,

>> ha meggyőzi a bizottságot,

Nem fogja, mert rajta kívül áll.
Ez csak proxy- harc, mindkét fél részéről, amíg nem sérülnek nagyon a nyugati, valós gazdasági érdekek, addig megy ez a herce-hurca, ha nagyon, akkor meg jön a pénz, vagy ők is szopóágra kerülnek....

>>akkor megint előadhatja, hogy megvédte a magyarokat.

Ez már rég megvan....

>>az oroszok megnyerik a háborút,

Már azok is megnyerték, csak még nem tiszta, hogy az amerikaikkal mikor és miben egyeznek meg véglegesen......

>> trump a választást. és a világpolitikai tényezővé válik.előlem legyen így.

Ennek nagyon kicsi az esélye......., látva a legutóbbi választásokat ott....
De, ha így is lenne, az amerikai érdekek ettől nem változnak, mindegy, hogy ki a vezető....

>>csak szerintem a reálpolitika most nem ez.

Szerintem sem.....

>>be lehet tartani a szerbeknek, nem lehet betartani az amerikaiaknak. lehet, hogy fordítva van. ezt döntse el, aki döntéshozó.

Igazán egyiknek sem lehet betartani, mert túl kishalak vagyunk ahhoz.....

HypocritSlayer 2022.12.11. 20:29:36

@cvsvrs:
>>a nyugati cégeket nem nagyon tudja megsarcolni, mert azok a különadót áthárítáják a dolgozóikra.

Na ne viccelj:)DDD
És?:)
Attól még a költségvetésbe befolyik és nem közvetlen adó/reform, ahogyan gyurcsibohóc csinálta.......

>>ez esetben nem adnak béremelést.

Dehogynem, amíg tart ez a munkaerőhiány, addig lesz...

>> nyugati bankok a magyar piacon visszaszorultak ,

Vagy az állam bevásárolta magát beléjük:))

>>és euró hiányában a maradékra rá van utalva. euró nélkül a kormány széles társadalmi bázison tudna működni. a fideszben nincs reálértelmiség.

Ezt a zagyvaságot megint nem vagyok képes értelmezni....

2022.12.11. 21:32:27

@HypocritSlayer:
éppen azt kérik az eu, hogy vezessen be globális minimumadót.

adóztassa meg az audit, vagy a mercedest. úgy a dolgozóik nem kapnak béremelést. adóztassa meg a kereskedő láncokat. az tesco-t, vagy az interspart-t, az auchan-t. kivonunulhatnak. az aldi, a lidl és a penny egy az egyben áthárítják a vevőkre. a cba nem tud a helyükbe belépni. adóztassa meg az erste-t és a raiffaisent, a kbc-t vagy az unicredit bankot. még drágábban jutna euróhoz. nem jött létre egy olyan potens nagybank, amelyik ezek helyett uralni tudná a forintgazdaságot. az új bankholding lenne az. hozzák létre és adóztassák meg a többi bankot. lesz egy rakás forint. zuhanó árfolyammal.

a reálgazdaságnak kellene működni. debreceni erőmű francia, a konzervgyár francia, a gyógyszergyár izraeli, a mikroelektronikai amerikai, a járműipar német és újabban kínai. a haverok csak az építőiparban vannak. 100% állami megrendeléssel és ingatlanspekukációkkal. a pénzügyi-kereskedelmi-szolgáltatók a szokásos cégek.

a szolgáltatókat összefogó "debrecen business service center round table" (szép neve van), aminek tagja a 4ig is 1 az az egy millió forintot dobott össze a debreceni fidesznek, hogy abból vásároljon szavazatot. tavaly ilyenkor a fidesz nem győzte osztani az ajándékot. mert a cégek bíztak bennük. és tömték őket adományokkal.

HypocritSlayer 2022.12.13. 14:40:41

@cvsvrs:
>>éppen azt kérik az eu, hogy vezessen be globális minimumadót.

És a geci megint túljárt az eszükön:)DDD
Be is vezette, meg nem is:), hiszen épp csak átnevezte hozzá a (már évek óta meglévő!!!:) iparűzési adót és TÁDÁM!!!!:)DDDDD

>>adóztassa meg az audit, vagy a mercedest. úgy a dolgozóik nem kapnak béremelést.

Hinnye, de messzire állsz te bizonyos tudástól, de cserébe legalább magabiztos vagy:)

2022.12.13. 19:46:29

@HypocritSlayer:
ez a fideszben a disszonáns. hogy orbán vagy kényszerpályán mozog. mert szegény kis cigány. vagy hatalmas győzelmeket arat. mert ő a fővezér. és egyik sem.

2022.12.13. 19:48:30

@HypocritSlayer:
ez az elvtelenség az, ami történetileg nem vezet sehová. viszont választást lehet vele nyerni.

HypocritSlayer 2022.12.13. 22:03:32

@cvsvrs:
>>ez a fideszben a disszonáns. hogy orbán vagy kényszerpályán mozog. mert szegény kis cigány.

Vannak tőlünk független erőviszonyok, de sokat elmond az is, hogy ha valaki ciganyozza Orbánt....

> vagy hatalmas győzelmeket arat. mert ő a fővezér. és egyik sem.

A lehetőségekhez képest kihozza a maximumot. Ennyi.

HypocritSlayer 2022.12.13. 22:06:49

@cvsvrs:
>>ez az elvtelenség az, ami történetileg nem vezet sehová. viszont választást lehet vele nyerni.

Vigasztaljátok ezzel magatokat és építsétek a légváraitokat , aztán amikor a kezetek a bilibe ér , felsírtok, csak a szokásos.

HypocritSlayer 2022.12.14. 08:03:09

@cvsvrs:
>>ez a fideszben a disszonáns. hogy orbán vagy kényszerpályán mozog.

Objektíven nézve, igen, kényszerpályán mozog, nem vagy, hanem megvannak a keretek

>>mert szegény kis cigány.

Ennek köze sincs az előzőhöz, ráadásul nem is igaz, de van, akinek ez örömöt okoz, hogy ezt propagálja.

Érteni vélem a relativizálás eme újabb gyöngyszemét, vagy legalábbis az izzadt próbálkozást ez irányba, de maximum benned okozhatnak disszonanciát az ilyen faszságok propagálása, de egy aspergeres , elbaszot nyomoréktól mit várna el az ember, még akkor is, ha időnként vannak értelmes meglátásai is, ugye?
Most akkor ez disszonáns, vagy sem?

>>vagy hatalmas győzelmeket arat.

Időnként sikerül neki....

>>mert ő a fővezér. és egyik sem.

Köze sincs az előzőhöz, ha igen nem ezért, attól hogy fővezér, nem következmény és nem is szükségszerű, hogy győzelmet arasson.....
(Dragalin pofánbaszna ilyen logikai baromságokért....:)

HypocritSlayer 2022.12.14. 08:04:54

@cvsvrs:
>>ez az elvtelenség az, ami történetileg nem vezet sehová. viszont választást lehet vele nyerni.

Érdekes, mások , akik hótiszták és elvhűek, azok történetileg messze vezetnek, viszont nemképesek választást nyerni, ki érti ezt?:)DDDDD

2022.12.14. 08:14:51

@HypocritSlayer:
a rendszerváltás en bloc téveszme. ti. a késő kádár kori reformokat kellett volna folytatni.

HypocritSlayer 2022.12.14. 08:20:12

@cvsvrs:
>>a rendszerváltás en bloc téveszme. ti. a késő kádár kori reformokat kellett volna folytatni.

Mint Kína?
De sorold már ezeket a "késő kádár kori reformokat", nagyon kíváncsi lennék rájuk!

2022.12.14. 08:30:55

@HypocritSlayer:
az ellenzéki pártok finn iskoláznak. debrecenben a 80-as években megépült a finn iskola mása. egy általános iskola hatalmas könyvtárral, szaktantermek mellett, kis tanműhelyekkel. média műhellyel. az iskolának saját színházterme és vetítőterme volt. iskolai "delta" mozi. tudományos ismeretterjesztő filmeket vetítettek. és persze sportlétesítmények. kézilabdára, teremfocira is alkalmas nagy labdacsarnok. mellette kis tornaszobák. küzdősportokra, vagy akár gyógytornára. természetesen iskolai uszoda. és kültéri sportpályák. atlétika. és egy nagy játszótér. az alapozással kitermelt földből épített szánkódomb. ez az iskola. általános iskola. nyári szünetben napközis táborokkal.

a létesítmény ami munkaidőn kívül esténként, hétvégénként művelődési központként szolgált. éves karbantartási időre állították le. (a párt felügyelete mellett) megengedték a civil szerveződést.

jöttek a rendszerváltók és azt mondták. ez komcsi. és sokba kerül mondták a libsik. különben sincs elég gyerek. a lakótelepen ne is legyen. mert azok prolik. felosztották, szétszedték, felszámolták, szétlopták. és most szakmunkásképző intézet. összeszerelő üzem inasait képzik.

2022.12.14. 08:41:00

@HypocritSlayer:
-- állami gazdaságok mellett működő szakszövetkezetek, háztáji birtokok, kisegítő gazdaságok az agráriumban.
-- működő tőke bevonása vegyesvállalati formában. (mc donalds hungária amerikai-magyar vegyesvállalat. hungaroring magyar-brit vegyesvállalat).
-- a nyereséges állami vállalatok felvásárhatják a veszteségest. a rosszabbul teljesítő menedzsment kénytelen alárendelődni a jól működőnek.
-- a közellátás az alapműködés. azért jár az alapbér. az exportképes kiszervezése gmk rendszerbe. viszonylag szabadon szerveződhetnek. teljesítményarányos bérezés.
-- az iparvállalatok maguk kereskedhetnek. a főváros elveszti a kereskedelmi monopóliumát. (ettől kezd el zuhanni budapest. az, ami veszteség az vidéken nyereség.)

2022.12.14. 09:32:35

@HypocritSlayer:
ezen a képen láthatod a különbséget. a képen fent az ország utolsó szocialista lakótelepe. a tócóskert. és lent az első szocialista lakópark. a tócóvölgy.
i0.wp.com/hajdupress.hu/wp-content/uploads/2020/12/tocovolgy_zvp_9.jpg
ugyanaz a hajdúsági állami építőipari vállalat. megszűnik a központi tervutasítás. önállóan működhetnek. és a házgyárban azt mondják, hogy építsenek kispolgári lakóparkokat. nyilván ezek se a legjobb épületek. viszont olcsók. sokkal jobbak ma se épülnek tömegével.

vagy mondjuk ez a késő kádár korban épült üzletközpont.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2013/udvarhaz3.jpg
"A Kálvin tér délkeleti sarkán épült fel a Kálvin tér üzletközpont, a Vár utca mellett. A debreceni vár, vagy várkastély a város 12. századi birtokosainak a Dósa-családnak volt a rezidenciája, bár inkább csak egy megerősített udvarház volt. A mai üzletház 1988-ban épült Kertai László tervei alapján, az udvarház jellegét visszaadva."
megszűnik a totális központosítás. a belpolitikában megjelenhet a sokféleség. egypártrendszer van. 1985 után szabad választások. a hülye pártitkárokat le lehet váltani. a párton belül, illetve azon kívül összefoghatnak az értelemsebbek. ezt kellett volna továbbvinni és kiépíteni a vegyes gazdaságot. az állami építőipart nem feladva lehetnek maszek kivitelezők, tervező irodák is.

és erre az volt a válasz, hogy az úgy nem lesz jó, mert az állami olcsóbb. olcsó tömegtermékeket valóban az állam tud hatékonyan előállítani. tervezett módon. kiszámolják, hogy évente mennyi konzerv kell a közintézményeknek. és azt az élelmiszerkönyv szerint nagyüzemileg legyártják..olcsó tömegtermékek. és mellette szervződhetnek kisebb üzemek. ezek elsdőlegesen nem mennyiségre, hanem a minőségre törekednek. szabad piaci alapon működnek. és azok lehetnek maszekok. a közraktárakba továbbra igy gyártanak alapvető bolti cikkeket.

a késő kádár korban vegyes gazdaságot akartak kialakítani. jöttek a rendszerváltók. hogy a szocializmus reformálhatatlan. és egy "rendes" liberális kapitalizmust kell építeni. amilyen nyugaton is van. és budapest olyan lesz, mint bécs. magyarország olyan, mint ausztria. ehhez nem kell más, csak többpártrendszer. a közvagyont fel kell számolni. magánosítani kell mindent amilyen gyorsan csak lehet. mi leszünk a nyugat éltanulója.

az összes párt ezt mondta. persze aztán hamar kiderült, hogy nyugaton kialakult oligopóliumokkal szemben magyarországon nem versenyképes szinte semmi. évszázados gyarmattartókkal szemben versenyezni nem egyszerű. és jobban felszereltek az iskoláik. a nyugati munkakultúrából is lehet tanulni, stb. tehát a kgst szétesése után nem lehet a forintgazdaságot egy az egyben versenyeztetni a nyugati oligopóliumokkal. a fidesz válasza az, hogy a keleti modellt kell átvenni. nemzeti nagytőkésekkel kell megdönteni a nyugatot. kreml helyett a karmelita lesz az "agytröszt".

a fidesz rendelje maga alá az országot. és lássuk, hogy ebből mi lesz. amíg külső finanszírozás van addig ez tartható. tömeges felzárkózást nem eredményez. széles kispolgári réteg a fidesszel nem jön létre. hanem támogatni kell a multikat. mert a belpolitikában elég erős a zsaroló potenciáljuk.

orbán csak papíron vezeti meg a globális minimumadót. a gyakorlatban nem adóztatja meg a multikat. ezzel sikeresen megvívtuk a "szabadaságharcot". majdnem teljes egészében kiszolgáltathatjuk az országot.

HypocritSlayer 2022.12.14. 12:16:02

@cvsvrs:
>>-- állami gazdaságok mellett működő szakszövetkezetek, háztáji birtokok, kisegítő gazdaságok az agráriumban.

Szép álom, kezdve az "állami gazdasággal".....az még csak-csak, hogy "kínai mintára" megmaradnak "állami tulajdonban", de ki-kik lennének a működtetők/főnökök, milyen irányelv irányvonal, mentén/következtében és ezek hány évente cserélődnének, ki döntené el ezeket?
A "Párt"? Melyik?

>>-- működő tőke bevonása vegyesvállalati formában. (mc donalds hungária amerikai-magyar vegyesvállalat. hungaroring magyar-brit vegyesvállalat).

Aztán milyen tőkéből?A nem létező magyarból?

>>-- a nyereséges állami vállalatok felvásárhatják a veszteségest. a rosszabbul teljesítő menedzsment kénytelen alárendelődni a jól működőnek.

A nyereségesek ezt az állam nélkül i megtehetik, szóval ez (is) ki van pipálva....

>>-- a közellátás az alapműködés. azért jár az alapbér. az exportképes kiszervezése gmk rendszerbe. viszonylag szabadon szerveződhetnek. teljesítményarányos bérezés.

Persze, persze, olyan kapitalizmus, ami kommunizmus, de mégis kapitalista:)

>>-- az iparvállalatok maguk kereskedhetnek. a főváros elveszti a kereskedelmi monopóliumát. (ettől kezd el zuhanni budapest. az, ami veszteség az vidéken nyereség.)

Hö-hő, milyen "iparvállalatok", állami kézben(ebben az esetben hogyan értelmezhető az "önállóság?), vagy privatizáltak, akkor kinek, hogyan, mennyiért?

HypocritSlayer 2022.12.14. 12:28:44

@cvsvrs:

Értem én, hogy utólag könnyű okoskodni, 30 év tapasztalatával, csakhogy ezek az információk ott és akkor nem álltak rendelkezésre , gyakorlatilag ezekből konkrétan 0, de ha rendelkezésre álltak volna, akkor sem valószínű, hogy bármit is elhittek volna belőle azok, akiknek fingjuk sem volt még az alapösszefüggésekről sem........

>>a fidesz rendelje maga alá az országot. és lássuk, hogy ebből mi lesz.

Amit biztosan tudunk az elmúlt 10 év tapasztalata alapján, hogy az eddigi legnagyobb prosperitás a többiekkel összehasonlítva....., legkisebb munkanélküliség.....

>>amíg külső finanszírozás van addig ez tartható.

Bizonyítja ezt a szocik 6 éves, unión belüli külső finanszírozása is......, oh, wait......

>>tömeges felzárkózást nem eredményez. széles kispolgári réteg a fidesszel nem jön létre. hanem támogatni kell a multikat. mert a belpolitikában elég erős a zsaroló potenciáljuk.

Szegény ember vízzel főz....

>>orbán csak papíron vezeti meg a globális minimumadót. a gyakorlatban nem adóztatja meg a multikat.

Mert már rég megtette......

>>ezzel sikeresen megvívtuk a "szabadaságharcot". majdnem teljes egészében kiszolgáltathatjuk az országot.

Amit lehetett, elérte, ennyi a jelenlegi mozgástér.....

2022.12.14. 13:18:55

@HypocritSlayer:
az egy főre jutó magyar gdp ppp.
d3fy651gv2fhd3.cloudfront.net/charts/hungary-gdp-per-capita.png?s=hunnygdppcapkd&v=202207261831V20220312&d1=19230108&type=spline&forecast=te
ez alapján nem látszik a 2010 óta tartó sohasem látott prosperitás. lehet, hogy a környezetedben fideszesek vannak, akik a klientúrában kedvezményezettek. az ország egészében lényegi változást nem hozott ner. a másik oldalról az sem igaz, hogy 2002-2010 között volt az "aranykor". 2001-2009 között volt a legnagyobb felfutás, ez sem volt olyan jelentős eltérés.

egyénenként és szubjektíve persze lehetnek nagy különbségek. azonban a gdp növekedés lényegében egyenes vonalú. csak ez nem eredményez tömeges felzárkózást. egy magyar gyári munkás ötöd annyit keres, mint egy német. ha több műszakban túlórázik, akkor sem keresi meg a nyugati minimálbért se. és megkapja, hogy mindez azért van, mert nem elég termelékeny.

HypocritSlayer 2022.12.14. 14:08:00

@cvsvrs:
>>ez alapján nem látszik a 2010 óta tartó sohasem látott prosperitás.

Igazad van, nem voltam elég pontos:
A több, hazai, más színű kormányzati eredményekhez képest.....

>>lehet, hogy a környezetedben fideszesek vannak, akik a klientúrában kedvezményezettek.

Nincsenek, sőt, a moslék valamely hívei túlnyomó többségben....

>>az ország egészében lényegi változást nem hozott ner.

Azért lett legutóbb is a legnagyobb arányú 2/3, mert ebből nem lehet semmi következtetést levonni, by Hont András....

>>a másik oldalról az sem igaz, hogy 2002-2010 között volt az "aranykor".
2001-2009 között volt a legnagyobb felfutás, ez sem volt olyan jelentős eltérés.

A 2002-2006-ig-i felfutás "fedezetét" bizony, hogy az akkori, megelőző Fidesz kormány teremtette elő....., csak úgy, csendben, megjegyezném....

Öszöd után már azért eléggé lefele kezdett tendálni, 9%-os államháztartási hiánnyal, amí átírattak az úniós nagyokosok kisebbre....

>>egyénenként és szubjektíve persze lehetnek nagy különbségek. azonban a gdp növekedés lényegében egyenes vonalú.

Mégis, a Fidesszel az is jól jár, aki nem rá szavazott, a zellenzékkel meg az is rosszul jár, aki rá szavazott, ki érti ezt?

>> csak ez nem eredményez tömeges felzárkózást. egy magyar gyári munkás ötöd annyit keres, mint egy német.

Lehet hogy én tévedek, de az inkább max a 3 körül van, jóindulattal, de akkor visszakérdeznék:

Egy nyíregyházi magyar munkás miért keresi a felét mint amennyit egy budapesti magyar munkás keres, és miért csak az egyharmadát annak, amit egy soproni magyar munkás keres?

>>ha több műszakban túlórázik, akkor sem keresi meg a nyugati minimálbért se.

Ne hazudj.

>>és megkapja, hogy mindez azért van, mert nem elég termelékeny.

És/vagy nem ott él, ahol többet fizetnek a munkájáért......

2022.12.14. 15:36:00

@HypocritSlayer:
azért, mert nyíregyházának (általában a vidéknek) nincs saját se központi bankja, se saját bankcentere. olyanja budapestnek van. általában véve a fővárosoknak. attól capital ugyebár. a tőkepiaci központ. a forint elosztása budapestről indul el. az euro elosztása frankfurtból. illetve az európai tőkepiaci központokból. és azt mondják, hogy ti csak gyártsatok ezt azt. mi meg majd számoljuk a pénzt.

tehát ha valaki nyíregyházán építene egy konzervgyárat, vagy a lego gyári dolgozókból lennének játékiparosok, akkor bemehetnek ugyan az unicredit bank fiókba egy üzleti tervvel. az unicredit inkább egy multinak ad hitelt, mint egy maszeknak. a fidesz azt mondja, hogy mehetnek budapestre a bankholdingba. álljanak kapcsolatba a fidesszel.

igen ám, csak ha túl sok pénz megy ki ilyenformán vidékre, akkor bedönti a bankholdingot. mert az egy dolog, hogy van egy meseszép üzleti terv a nyíregyházi induló konzerv és játékiparról. az vagy megvalósítható, vagy nem. és azt budapestről nehézkes eldönteni. azt lehet mondani, hogy van nyíregyházának egy bankja. és az finanszírozza meg a játékipart. a konzervgyárat a helyi szabolcs takarék. és ha nem működik, akkor bizony a helyiek vállalják ezért a kockázatot.

ha a szabolcs takarék csődbe megy, akkor felvásárolhatja, valamelyik másik takarékbank. és elvesztenek 10 fiókot. mert a nyírségi konzervgyárak csődje vagyonvesztéssel jár. és a szabolcsi nagymama lekvárját menedzselik valahonnan, akik szolid nyereséget produkálnak. egy ilyen rendszerben nagyon is odafigyelnének, hogy kinek hiteleznek. és kb. regionális versenyképességet el lehet érni.

azt, hogy a szabolcsi nagymama lekvárját eladják szatmárba, hajdú biharba. vagy kunságba. és cserébe kapnak kecskeméti bébiételt, vagy akármit. a vármegyék a modernizációs központok. nyíregyháza gondolhat egy nagyot, hogy ők bevezetik a finn iskolát. és sóstó lesz a magyar espoo. és csinálnak egy kockázati tőkealapot. a feltőkésített finn iskolában a csupa ötöseket megfinanszírozzák. electrolux licensz alapján gyártanak háztartási gépet. amit a városi tulajdonú centrum áruházak értékesítenek. és a vidéki áfész boltokban is megrendelhető. az új csoda robotporszívó. a prototípust a nyírégi szakképzési centrumban szerelik össze. és egy alkalmi gmk teljesíti a megrendést.

ez a vegyes rendszer. ami szépen hangzik. csak ez globálisan aligha lesz versenyképes. mert a nyírségi gmk a 100 alkalmazottjával és 1 szakképző központjával szemben a kínai hisense 100 ezer alkalmazottja és 20 kutatás-fejlesztő központja áll. az ázsiai vagy az amerikai megarégiókkal szemben állnak a vármegyék.

ha elsődlegesen a globális piacot uraló vállalatokat akarunk, akkor ahhoz magyarország is kurva kevés. ahhoz európai egyesült államokat kell csinálni.

2022.12.14. 15:41:50

@HypocritSlayer:
Minimum wage in Germany
The October 2022 increase in minimum wage will result in a gross monthly salary of at least €2,080 for a full-time employee, meaning someone working a forty-hour work week.

vidéken egy átlagos gyári munkás ha több műszakban dolgozik és túlórázik, akkor se kap 846,500 forint bruttót.

HypocritSlayer 2022.12.14. 15:50:42

@cvsvrs:
>>azért, mert nyíregyházának (általában a vidéknek) nincs saját se központi bankja, se saját bankcentere. olyanja budapestnek van.

Ja, azt hiszem, hogy ezt mélységeiben kitárgyaltuk:)DDDDD
Megnevettettél, köszönöm:)

Ilyenkor rájövök arra, hogy lehet sok esze valakinek, és egyúttal rendelkezhet is magas IQ-val, de ha beteg az agya, mint nekedis azon ez nem sokat segít, sőt, még ront is rajta .........

HypocritSlayer 2022.12.14. 15:56:55

@cvsvrs:

>>Minimum wage in Germany
The October 2022 increase in minimum wage will result in a gross monthly salary of at least €2,080 for a full-time employee, meaning someone working a forty-hour work week.

Ez pl. a Volánnál, mint buszsoförként 280-300 minimumot jelent .....

>>vidéken egy átlagos gyári munkás ha több műszakban dolgozik és túlórázik, akkor se kap 846,500 forint bruttót.

A mi ugye az áhított német bér harmada, nem ötöde, úgyhogy ne hazudj akkorákat.......

2022.12.14. 16:29:46

@HypocritSlayer:
az egy főre jutó átlagos pénzköltés hajdú bihar megyében évi 3.537.000 forint. ez 2020-as ksh adat. 3,5 millió forintot költ a háztartás (fogyasztással), a vállalkozás (beruházásokkal) és kormányzati együttesen. a kormányzati költés az elmúlt években átlagosan 49%.

hajdú-bihar megyében 1 főre jutó nem-kormányzati pénzköltés évi 1.8 millió forint. ez havi 150 ezer forint. budapesten ugyanez közel 500 ezer forint. az a privát megélhetés szempontjából nem mindegy. miért van túlhatalma a fidesznek? ezért.

na most 1 főre jutó 150 ezer forint privát értékteremtés háziiparossággal is alighanem létrejönne. akár egy állami termelő eszközöket bérelve egy gmk rendszer is termelne ekkora értéktöbbletet. és ebben benne vannak a multinacionális magánberuházások és a bérek. a nyugdíjasok is. ennyi értéket termel a vidéki maszek. mert a globális ellátási láncba kapcsolódva nem tud versenyezni. lokális értékláncot a fidesz se akar. csak haverit. ami budapestről indul ki. a karmelitából. ez az oligarchikus ruszki modell. moszkvából a kreml urai eldöntik.

2022.12.14. 16:36:10

@HypocritSlayer:
ez a minimálbér. de legyen harmada. az sem felzárkózás. egyébként ezt a szintet a fortingazdaság gyurcsány idején is hozta. csak ők ebben a helyzetben régen csődöt jelentettek volna. hogy a nyugat diktálhasson. orbán meg még erősködött egy kicsit. hogy lesz ilyen amolyan hatóság. a lényeg, hogy a német-francia multik is legyenek benne. és működjön az amerikaiak által forszírozott ukrán hitelfelvétel. az még nagyon kiváló lesz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.14. 16:56:55

@HypocritSlayer:

" 7%-át "nyerte" csak a Mészáros, vagy hozzá köthető "birodalom", a többit meg nem ők, hanem azok, akik pályáztak, pártállástól függetlenül, ez bármilyen meglepő, de tényadat... "

miért van a nyerte idézőjelbe? pontosan tudod hogy lopás? bájos.
ja és mi a forrásod rá, bazmeg , orig? innen látszik hogy ostoba propagandista vagy pénzért. ilyet objektív ember nem ír le.
szerintem meg kb a 70-80%-a fideszeshez kerül.
földtörvény? Ángyán vizsgálata megvan? nincs ugye, mert ellentmondana a fideszes propagandának.

még mindig nem érted ugye, hogy az adófizetők dobják össze az adójukkal a pénzt, ezért járnak jól ha a legjobbat vaálasztja ki aza állam a pályáztatáson
elképesztően buta vagy, pont beférsz a fidesz-"médiába" a félművelt propaganda böfögéseddel

csehkatkás "svindlit"? már kérdeztem párszor, miért nincs bíróságon vagy a börtönben csehkatikat? most lesz rá válasz?
te itt rágalmazol mint a kedvenc pártod te degenerált idióta, hiszen nincs elítélve csehkatika, és elvileg az ellenfelei vezetik a bíróságot, ügyészséget, hogy lehet hogy semmi nincs már az ügyből?
mert hülyének néznek? de mivel téged fizetnek te patkány, ezért nem is érdekel ugye? jól megfizetnek a júdáspénzzel.
a saját gazdáid néznek hülyének és nem is zavar? a k anyádat.
vagy k buta vagy, vagy korrupt hazudozó

"Az egy faszság volt, amibe beleszaladtak, tanultak belőle, már kifinomultabbak...."

tehát akkor elismered hogy korrupt a fidesz és lopnak és hazudnak róla, lopnak tiborc lámpáival, azt is talán elismeret hoyg afrikai szintű korrupció ez hoyg beházasodik tiborc és egyből milliárdos lesz. azt is elismered hogy nyugaton ilyenért belebuknak politikusok, mert ugye ott polgárok szavaznak, nem cselédek
elismered csak pszihopata vagy és nem zavar?

tiborcz már megvette a gellért szállót is, bankja is van már. milliárdokat lopnak el, de persze a tanárbérre meg a többi közalkalmazotti bérre nincs keret, ugye?
nem érzed milyen undorító embereket védsz? ja hogy szerinted nincs jobb? MERT EZ JÓ? ha a fideszre szavaztál, akkor fideszes vagy baszod, még egy idióta, aki nem érti a szavakat, ha csak a k kormánypropagandát tudod felmönnidani ahogy gymasa, akkor k-ra fideszes vagy te cseléd. persze gymasa is mintha mondott volna ilyesmit, hogy nem fideszes. nem persze, csak VÉLETLENÜL ua. a szövege.

olyanról hallottál már hogy meritokrácia? szerinted küldöln sincs olyan? ugye?
csak épp rengeteg olyan példa van onnan, hogy nem kell beházodasodnia valakinek az eln ök családjába hogy gazdag legyen, szinte csak ilyen példa van, és lemondanak és bíróságra kerülne olyan politikus nyugaton, akinek milliárdos lesz a veje PL csak egy példa.

" ilyenkor Demszky féle metróbuli(ha jól emlékszem:) 160 milliárdja miatt is szórod az átkot, ha jól gondolom?:)"

olyan kibaszott ostoba vagy, elképesztő, igen, demszkyt is utálom, miért nincs már börtönben? arról volt szó hogy elszámoltatják őket.

"Igen, vannak "bukó" ügyletek, de azért máshol kiegyenlítik..."

mármint h szétlopták a mátrai erőművet és az országot és szociopata módjára teljesen hitvány, moráltalan lényként nem zavar ez igazán téged, mert szerinted a rekordmagas áfával pl ezt visszahozzák? :D édes istenem de kibaszott buta vagy, tudod, lehet nem kéne a népet a NEMZETET sanyargatni magas adókkal, ha tisztességesen viselkednének és nem lopnák szét az országot ahogy pl az északi népeknél, láttad a finn oktatásos videót a partizánon ?
vagy mivel is hozzák vissza? mire gondoltál?
és a letelepedési kötvényen amin az állam bukott és a magán offshore cégek meg gazdagodtak ott hogy is hozzák vissza? nem inkább ez a sorminta a mátrai erőmű és a kötvények után látható, hogy bűnözők szétlopják az államot, csakúgy mint a kóka féle szdsz.
a logika nem erősséged csöpike.

" >>vagy minden oké ha az állam magánkórházakat finanszíroz szerinted?
Még ennek is meglehet a racionalitása. "

és mi a faszom a racionalitása te degenerált barom? milyen szemérmems vagy lényegi kérdéseknél, még azt is megnézem majd hogy mikre nem válaszoltál. a kényes kérdéseket kerülöd te félművelt kisköcsög

"de ugyanekkora "lopás" lenne, ha a franciák építenék meg, talán még nagyobb, mert azok magasabb "sikerdíjhoz" szoktak....."

erre bármi forrás van? nics ugye, mert csak egyszerűen hazudsz hogy védd a kedvenceidet. szerintem meg a franciák nem olyan korruptak mint aaz oroszok, erre példa volt az észtek ajánlata is ami 9 MILLIÁRDDAL volt olcsóbb, mint a ruszkiké.
melyik esélyesebb? na logika? nicns ugye? csak a gazdáidat véded te szolga, te kutya.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.14. 16:57:51

@HypocritSlayer: folyt

"de tényleg olyan kivételek vannak, amelyek nekünk jók, verheted a földhöz a segged"

dehát ők hazudják hogy nem jók te balfasz, hiszen a szankciókra fogták a benzinhiányt! TE KIBASZOTT OSTOBA HAZUG TETŰ
ha nem tudsz arról hogy mi folyik az országban és hogy épp akkor minek pofáznál ilyen nagy arrcal vakon védve a gazdáidat? nem mentség tehát, ha nem tudod mit nyilatkozik a fidesz, de szerintem nem is érdekel, olyan hitvány vagy, hogy vakon véded a gazdáidat te kutya
de jobban is megdolgoznatnál a pénzedért, segítene ha nem lennél szociopata, és HA LENNE AGYAD, akkor jobban tudnád őket megvédeni. bár kit tudja :)

mivel a csatlósállamok megérzik jobban, csak az orosz bábkormányok függnek rá ennyire az oroszokra, a technológia adott lenne, pl geotermia.
nem cél amúgy hogy egy atomhatalmat sarokba szorítsanak, ezért nem olyan nagyon durvák a szankciók, amit a nyugati ember meg se érez. lassan már bécsbe kell járni bevásárolni.

mert neked nem egyszerű a világod te cseléd? vakon védeni k bután a fideszt eléggé egyszerűnek tűnik a lényegi kérdésekre a válaszadát kikerülve, k egyszerű csöpike

"Mégsem ott élsz:), és nem is menekültél oda az itteni "diktatúra és lopás" elől, bezzeg:)"

nem érted már megint a mondatokat, direkt vagy segghülye vagy, hitvány korrupt, az tök mindegy, az hogy 83x erősebb a román pénz azt mutatja, hogy orbán k-ra ostobán vezeti az országot, tudod? azt hogy szétlopják az országot, azt jelenti csöpike, a k anyád azt.
a diktatúrás linkeket már bemásoltam, miért élünk abban, nem érdekel, nem azért kapod a fideszes júdáspénzt hogy művelődj, hanem hogy vakon védd a gazdád.
nem te vagy amúgy a bedemárton? annak lehet ennyi esze mint neked.

"Szopnak is az eurót használó uniós országoknak azon része, akik nem a nagyokhoz tartoznak......."

hogy szopnának? nálunk a valóságban 50-60%-os az infláció kb, az étel meg 70-90%-os, ausztriában ugyanannyi az élelmiszerár mint itthon, add hozzá hogy az osztrák árufeltöltő 4x-5x többet keres mint itthon a mediánbér. és még így is ugyanannyi.
mi jobban szopunk mint a balti országok, ahol intelligens kormányzat van, és CSÖKKEN is az infláció, míg itthon jövőre állítólag még durvább lesz.
magyarországot amúgy a szomszédos államokhoz kéne viszonyítani, mint románia, ugye ezt volt a román példa a pénzük értékével, amit direkt nem értettél meg, vagy k-ra segghülye vagy.
ott is már csökken az infláció,

"ezek az agyhalottak szopatnak téged orrba szájba:)"

mivel? mert olyan kezdetlegeseek vagytok, hogy k-ra fáraszt hogy ilyen korcsokból áll az ország népe, mert hogy aki ennyire ostoba az a nemzethez nem tartozik, az ziher.
a vágyvezérelt gondolkodás az ostoba és hitvány ember ismérve, mint amilyen te is vagy.

"Annyira kiderült, hogy a legnagyobb arányú 2/3-os győzelmet aratta ez a rossz kormányos....."

ez csak azt mutatja hogy mennyi degenerált van a lakosság között. Márki teljesen jó jelölt volt, úgy is h hiányos a közgáz tudása, persze hozzád képest ő zseni.
aki már antikorrupt az már hősnek számít.

"amit ti kínáltok, az nem alternatíva....."

mit kínálunk mi? hogy ne áruljuk ez a nato-t , eu-t, európát, és a józan eszet, meg a tisztességet az ukrán háború kapcsán?
és kapjuk meg az uniós pénzeket, meg h csatlakozzunk az eu ügyészséghez? ez miért nem alternatíva te agyhalott patkány?

tanuld már meg rendesen használni az idézőjeleket, tudod hogy iskolázatlan vagy, de azért mégis már.

"Miért tenném, nem én hányom az epét, hanem te, te vered a nyálad miközben egy gyáva szar vagy és ezt kéred számon rajtam, hogy én miért nem vagyok gyáva szar?:)."

én miért is lennék gyáva szar, és te miért is nem vagy az? nem igazán koherens és logikus a mondat. zavar van a fejedben csöpi.
miért lennék megalkuvó mikor pont nem szavazok fideszre? annyira buta vagy
és te miért tennéd? hogy ne tűnj gyáva szarnak, miközben a fizetést meg átveszed a fidesztől.

"ha csak a az általad utált főnöködnek olvasol be, de ahhoz meg gyáva és gerinctelen szaralak vagy:), csak a pofád nagy..."

mert te viktornak beszóltál? ő a fönököd, látszik hogy teljesen hitvány gerinctelen szociopata vagy, fent elismered a hibákat a mátrai erőműnél meg tiborc lámpájánál látod hogy van korrupció, mégis véded őket te nyomorult.
elképesztő ez a színvonalat.

"Minden konkrétumban, de, nehogy agyvérzést kapj itt nekünk, idő előtt, miközben hosszabban is agonizálhatsz:)"

a kérdés még mindig áll miben volt igaza? ÉRVEK! KONRÉTUMOK te elmebeteg!
Anyád nem tanított tisztességre a putriban?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.14. 16:58:27

@HypocritSlayer: folyt
""Annyira hazudott, hogy most Macron megismételt pár kijelentést tőle:"

mit ismétlett meg? orbánt idézte? mi lenne ha a zavaros fejeddel konkrétumokban beszélnél? akkor szerinted nem hazudott berlinben orbán?

"Majd a fajtád visszaveszi:) és arra érdemesebbnek adja, apropó, kinek is?"

mert a bkv kinek a tulajdonában van? vagy a máv? mi olyan k vicces ezen te degenerált kis korcs? te vagy a jeszenki zsolt? vagy a bedemárton?
ki mondta h senki nem hallgatja a kossuth rádiót? alapvető összefüggésekre figyelj troll kisköcsög, és ezen mi olyan k vicces te korcs?

"Elinfláltátok a lopás, hazugság, náci, diktátor, stb szavakat"

igen? akkor olyan ostoba vagy mint az szdsz-esek akik szerint orbán kisajátította, elinflálta a kokárdát meg a nemzeti jelképeket. te ostoba barom te. neked nem irogatnod kéne, hanem keresni egy kötelet meg egy fát.
már leírtam:
minden mondatommal azt írom, hogy mi a baj a fidesszel, akit a káromkodások a fideszhez löknek, annak már olyan mindegy. mert kibaszott buta.
van ilyen amúgy? lenne ilyen? szerintem meg csak magatokról beszélsz, akik ALAPBÓL fideszre szavaztak. csak túl buták belátni és beszélni a fidesz hibáiról, vagy egyáltalán túl buták felismerni azokat a fidesz hibákat. csak érzik hogy valami néha nincs rendben.
mint valami vágóállatok b+, de te korrupt szar vagy, már látom. bedezsolt értelmi szint. a kavics alatt a férgeknek több esze van, mitn neked.

"Pontosan annyi, amennyi abból lett, hogy Gyurcsibohóc öszödözött......"

még mindig nem érted a problémát, vagy csak terelsz gerinctelenül és tudatosan. donát anna ha korrupt miért nincs börtönben? ez a kérdés, koncentrálj fogyi.

"Ne tudom, mert kurvára leszarom......., de időnként tedd fel magadnak is ezeket a kérdéseket, majd köpj fel és állj alá....."

miért is kéne felköpnöm? ezért vagy hitvány szociopata, megalkuvó kutya.
elmondtam hogy Márki zay gyurcsányékat is el akarta számoltatni, 2010 előtti bűnöket is
meg kellett volna nézni h mennyi sikerül ebből, ő van ilyen szent őrült.
dehát mivel téged nem zavar a fideszes korrupció, és a fidesz is pénzel, ezért neked nyilván nem alternatíva az antikorrupt Márki.
mindig beszaladsz a faszerdőbe az ellenzéki állítólagos korrupciókon amúgy, állj le vele,

erre a linkre valahogy nem reagáltál? g7.hu/vallalat/20220322/a-kulugy-behivta-a-vietnami-mongol-indonez-vendegmunkasokat-de-nem-tudja-hanyan-jottek/

ugye nem érted bedezsolti, hogy aki azzal kampányol hogy "nem veheted el a munkánkat". meg hogy ő a nagy migránsellenes, az nem telepíthet be többszázezer migránst?
meg hogy az hazudozik. persze tudom, téged nem zavar, de a baloldalnál zavar ugye, hogy azok meg migránsbarátok? :)
te földbuta csőcselék.

"Mert akkora munkanélküliség és nyomor itt a sok mélyszegény miatt, hogy már a hazai munkaerő nem elég"

ha Magyarországra jössz , akkor NEM VEHETED EL A MUNKÁNKAT! NEM ÉRTED?! te ostoba fasz

a szerviensi korrupt agyhalott ostoba hűségre te is eklatáns példa vagy bedezsoltika
"Nem, azért is bukott meg már régen és minden kedden megbukik, konstans módon...."

próbálj meg arra reagálni ami elhanzott, de te annyora ostoba vagy, hogy az már elmebetegségnek számít.

"Annyira belerokkant, hogy nincs már elég munkaerő..... "

mert sokan mennek külföldre meg nincs fiatalság? de nyilván már megint azt se tudod melyik a jobb meg a balkezed.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.14. 17:00:55

@HypocritSlayer: elképesztően proli vagy bedezsotika. elvtelen, ostoba, gerinctelen, hitvány.

2022.12.14. 17:50:52

@HypocritSlayer:
miért? nyilván nyíregyházán hülyék élnek, akiknek nem lehet bankcenterük? a budapesti fideszben vannak a legnagyobb vidékellenes seggfejek. a legtöbb kádárvakarék. bogár laci félék, akiknek a nagyapjuk még valami kubikos volt. a dédapja még barlanglakásban élt. és most védi a "fehér fajt".

2022.12.14. 18:11:12

@HypocritSlayer:
How much bus drivers get paid in Germany?
The average pay for a Bus Driver is €40,478 a year and €19 an hour in Germany.
ez forintra átszámítva havi 1.3 millió forint.

2022.12.14. 18:34:22

@HypocritSlayer:
a legszegényebb szabolcs-szatmár-bereg megye 229 településen 28 városban 562 ezer főt számlál. a ksh szerint. a polgári fejlődés elvben az, hogy ez nyíregyháza központtal megszervezi önmagát. nem kívülről szervezi meg őket a fidesz, vagy az mszp-szdsz. hanem ők maguk kapnak esélyt az önszerveződésre.

orbán (nem a személye a lényeges, lehet az akárki, a miniszterelnök) kiválaszt egy megyéből max 20 embert. mert sokkal többet nem tud. minden városból se tud 1-et. én se tudnám felsorolni mind a 28 várost. orbán vagy gyurcsány (akárki, nem a személy a lényeges, a kormány egésze) ha a kelet-magyarországi városok felét meg tudja nevezni, akkor sokat mondok. és kiválasztanak néhány embert, fele részben hülyéket és őket esetleg kitömik pénzzel és várják, hogy ezáltal németországot közelítik. ebben a balkáni világképben bulgária és románia működik.

tehát 200-300 ezer aktív korúnak adnak lehetőséget, hanem 20-30 embernek és azok családtagjainak, 200-300-nak. és a többi azoknak a kegyeit keresi. az mszp-szdsz ugyanez. csak ott a fővárosi pártközpontnak megyénként 2-3 embere van. a fideszben 20-30. sokkal-sokkal nagyobb merítés kellene, hogy kiemelkedjenek a valódi tehetségek.

ezt egyik párt se akarja. mert hogy akkor nem a budapesti párközpont irányítana. egy rakás exkomcsi. hanem az van, hogy nyíregyháza és környéke vagy megszervezi önmagát, vagy nem szervezi meg semmi. a helyi polgárság vagy hatalomban van, vagy nem létezik.

2022.12.14. 19:09:04

nem a személyek az érdekesek. semmi probléma nem lenne bogár laci bácsival se. hanem az a szemlélet, ahogyan gondolkodnak. nem azt gondolják, hogy akkor nyíregyháza is rendelkezzen saját tőkével. legyen egy városi tőkealap. a nyíregyháza electric company fejleszt valami robotporszívót. és persze azt nagy valószínűséggel nem tudják eladni a nagyvilágba. de mondjuk bevihetik a centrum áruházakba. az állam fenntart egy belkereskedelmi hálózatot. néhány mintatermet, hogy ezek a magyar háztartási gépek. hanem eleve körberöhögik ezeket. hogy ugyan már mit akarnak ezek.

és a fidesz is ugyanígy működik. kulturálisan egy az egyben az szdsz. és gazdasági értelemben is. csak a személyzeti politikában térnek el. de ugyanúgy ellenségképet keresnek. csak a nyugatban találják meg. az szdsz a keletben. és ez a szemlélet a problémás. a személyek másodlagosak. nem is szerencsés ezeket az embereket sértegetni.

nehogy valaki azt képzelje, hogy a személyek a problémásak.

2022.12.14. 19:36:50

@HypocritSlayer:
ugye érthető, hogy ez a reformszocializmus.

a budapesti híradástechnikai gépgyár, a debrecen electric company, nyírség electric compary, a hajdúsági iparművek versenyeznek. és bemutatják a hungexpo keretében a legújabb termékeiket. amelyek megtekinthetők a centrum áruházakban. és az állam költ a tanműhelyekre, a mintatermekre. ezek kibérelhetők. a városi vállalati gmk legyárt egy mintadarabot. valamennyit invesztálnak. és az állam azt mondja, hogy kapjanak adómentességet 100 millió forintig. és úgy közösségi megrendelésr olcsón gyártanak 1 ezer darbos szériát.

hanem helyette az van, hogy a nyugat a gonosz erői. és azzal szemben kell fellépnie orbán viktornak. vagy a kelet a gonosz ereje. és azért kell fellépni orbánnal szemben, hogy a civilizált világ a lopakodó fasizmust felszámolja.

félkommunistának kellene lenni valójában. meg kapitalistának is persze. félfeudális alapokon. vármegyéken, vagy bármilyen közigazgatási egységben. a demokráciát rendezett közigazgatásra és szabad választásra alapozva. és ezektől az összes rendszerváltó párt távol áll. és ez független a személyektről, etnikai hovatartozástól, vallástól. zsidó, nem zsidó. stb.

HypocritSlayer 2022.12.15. 09:51:53

@tesz-vesz:
>>miért van a nyerte idézőjelbe? pontosan tudod hogy lopás? bájos.

Azért te nyomorult féreg, mert ba többit nem ő lopta/nyerte, hanem a csahkatkás lieblingjeid:)

Mindenki, aki uniós pénzt kapott, azt mind ellopta:)
Az összes, nem a Fideszhez köthető pályázó is:)

>>ja és mi a forrásod rá, bazmeg , orig? innen látszik hogy ostoba propagandista vagy pénzért. ilyet objektív ember nem ír le.

Egyrészt nézz utána, bazmeg, másrészt ingyen csinálom seggfej, "meggyőződésből":), mert annyit nem tudnának fizetni, hogy pénzért tegyem:)

>>szerintem meg kb a 70-80%-a fideszeshez kerül.

Ember annyira elvakult sötét féreg vagy, hogy az már hihetetlen:)

Tudod te, hogy mennyi uniós pályázati pénz , támogatás "ragad be", amit nem tudnak kiszórni, azért, mert nemhogy érvényes, de konkrétan fizikailag pályázat sincs beadva rá? Mivel arra nem képes a hőbörgő, lopást mantrázó seggfej, hogy legalább egy kurva (és lehetőleg értelmezhető, a minimális normáknak/előírásoknak megfelelő) pályázatot beadjon?
Több tízezres a nagyságendje ezeknek a pályázatoknak, nincs az az emberi állomány amelyik képes lenne nemhogy tételesen átvizsgálni, de ha már a formai feltételeknek megfelel, akkor mehet, mert idő, se ember nincs aki ezeket vizsgálgathassa, olyan töménytelen a mennyisége.

És igen, konkrétan az elmúlt 10 év összes Eu-s támogatásaként érkezett pénznek mindösszesen a 7%!-a került a Lőrinc neve alatt fémjelzett cégcsoportokhoz, 93 %-a pedig azokhoz, akik erre ÉRVÉNYES PÁLYÁZATOT ADTAK BE, kb 100.000-res nagyságrendben!
Te nyomorult, még arra sincs elég embere a Fidesznek, hogy 20.000 választási körzetbe képes legyen megfigyelőt kiállítani (csak 17.000-et tud:), a mosléknak az idén sikerült a 20.000:), nemhogy "válogattasson" a pályázatok közt....

>>földtörvény? Ángyán vizsgálata megvan? nincs ugye, mert ellentmondana a fideszes propagandának.

Megvan seggfej, a vörösbárók sírnak is, mint a fürdős kurva......, de ennek kurvára semmi köze sincs az uniós pályázati pénzekhez

>>még mindig nem érted ugye, hogy az adófizetők dobják össze az adójukkal a pénzt, ezért járnak jól ha a legjobbat vaálasztja ki aza állam a pályáztatáson

?????

>>elképesztően buta vagy, pont beférsz a fidesz-"médiába" a félművelt propaganda böfögéseddel

Nagyon helyes, te meg okos vagy és percenként kerülget téged az agyvérzés:), nem cserélnék veled:)

>>csehkatkás "svindlit"? már kérdeztem párszor, miért nincs bíróságon vagy a börtönben csehkatikat? most lesz rá válasz?

Azért seggfej, mert konkrét, büntethető, bizonyítható bűncselekményt nem követtek el a jelenlegi magyar és úniós jog szerint, azért mert Czeglédy Csabát sem lehet elítélni, mert ilyen ez a rendszer.

Ellenben azok a fideszes potentátok, akik keverik a politikai hatalmat a gazdaságival, azok, ha lebuknak, akkor bizony páriák lesznek és következetesen megszopják, mert megszegték az íratlan szabályt.

>>te itt rágalmazol mint a kedvenc pártod te degenerált idióta, hiszen nincs elítélve csehkatika, és elvileg az ellenfelei vezetik a bíróságot, ügyészséget, hogy lehet hogy semmi nincs már az ügyből?

Ugye seggfej, a sok eszeddel képtelen vagy felfogni, hogy a vélelem és gyűlölet, meg az azt hiszem, no meg a vádaskodás az továbbra sem bizonyíték, arról az el nem hanyagolható tényről meg már nem is beszélve, hogy a nagy poltpéterezés közt mindig elsikkad, hogy a bírók közt milyen arányban vannak a "függetlenek"....., amelyek időnként az amerikai nagykövetségre betévednek, nyíltan és büszkén......

Tetszik, vagy sem, de ezek adottságok.

>>mert hülyének néznek?

Téged nem szükséges.....

>>de mivel téged fizetnek te patkány,

Ja, havi 5 millát kaszálok , tisztán....

>> ezért nem is érdekel ugye? j

Dehogynem érdekel, éjjel nappal ezt bújom:)

>>ól megfizetnek a júdáspénzzel.

Meg de már keveslem....

>>a saját gazdáid néznek hülyének és nem is zavar?

Sőt, kifejezetten örülök neki....

>> a k anyádat.vagy k buta vagy, vagy korrupt hazudozó

Mindkettő, hogy örülj, és élvezem hogy te szopsz e miatt:)

HypocritSlayer 2022.12.15. 09:52:33

@HypocritSlayer: folyt.1

>>#tehát akkor elismered hogy korrupt a fidesz és lopnak és hazudnak róla, lopnak tiborc lámpáival, azt is talán elismeret hoyg afrikai szintű korrupció ez hoyg beházasodik tiborc és egyből milliárdos lesz.

Én neked mindent elismerek, sőt, még annál is többet, személyesen én bujtom fel erre őket:)

>>azt is elismered hogy nyugaton ilyenért belebuknak politikusok, mert ugye ott polgárok szavaznak, nem cselédek

Persze, hogy belebuknak, csodálkozom is, hogy miért élsz itt, a birka cselédek közt, hiszen a liebliengjeid és példaképeid örömmel befogadnának téged, mint egy becsületes polgárt, aki elmenekült ebből a diktatúrából:),

>>elismered csak pszihopata vagy és nem zavar?

Sőt, még szociopata is vagyok és geci kárörvendő is:)

>>tiborcz már megvette a gellért szállót is, bankja is van már. milliárdokat lopnak el, de persze a tanárbérre meg a többi közalkalmazotti bérre nincs keret, ugye?

Bizony, nincs, és nem is érdemlik meg azok a selejtek, akik balllibsi tetűként kint tüncikéznek, kivezényelve a diákjaikat, politikailag állást foglalva követelőznek.

>>nem érzed milyen undorító embereket védsz?

Pont hogy a lieblingjeid azok, melyek mérföldekkel vezetnek az undorversenyben:)

>>ja hogy szerinted nincs jobb?

Nincs.

>> MERT EZ JÓ?

Sokkal jobb, mint a jelenleg létező bármely, valós alternatíva, de ha tudsz reális alternatívát mondani, ne kímélj, ez eddig még egyik féreg fajtársadnak sem sikerült, csak a mocskolódásig jutnak el mind, hogy ez "szar", de nem tudják megmondani, hogy a nedves álmaikat melyik politikai formáció, vagy személy tudná beteljesíteni.
Te képes vagy erre, mármint a vágyaidnak megfelelő politikai formációt, embert megnevezni?

>>ha a fideszre szavaztál, akkor fideszes vagy baszod, még egy idióta, aki nem érti a szavakat,

Kíváncsi lennék, még mindig, hogy kire kéne szavaznom, de tényleg.....

>>ha csak a k kormánypropagandát tudod felmönnidani ahogy gymasa, akkor k-ra fideszes vagy te cseléd.

Mer én ilyen geci, megvezetett, trágyával etetett gomba-birka vagyok....

>> persze gymasa is mintha mondott volna ilyesmit, hogy nem fideszes. nem persze, csak VÉLETLENÜL ua. a szövege.

Nem véletlenül, hanem a (valós) alternatíva hiánya miatt.....

>>olyanról hallottál már hogy meritokrácia? szerinted küldöln sincs olyan? ugye?

Van, csak épp nem a valós világban.
Ugyanis amíg nincs teljes/totális egyenlőség és egyforma feltételek, azonos születési adottságok és csak objektív, tiszta érzelemmentes és ösztönmentes, teljesen kiradírozott ember, addig amiről te álmodozol az egy fikció.

>>csak épp rengeteg olyan példa van onnan, hogy nem kell beházodasodnia valakinek az eln ök családjába hogy gazdag legyen, szinte csak ilyen példa van, és lemondanak és bíróságra kerülne olyan politikus nyugaton, akinek milliárdos lesz a veje PL csak egy példa.

Csodálkozom, hogy miért itt élsz még, hiszen ezzel a sok fasisztával nehéz lesz neked is szocializmust építened......

>>igen, demszkyt is utálom, miért nincs már börtönben? arról volt szó hogy elszámoltatják őket.

Tudnál olyat mondani, akit nem utálsz, egyet aki tényleges, valós hatalmi potenciállal rendelkezik?

HypocritSlayer 2022.12.15. 09:53:22

@HypocritSlayer: folyt. 2

>>mármint h szétlopták a mátrai erőművet és az országot

Bizony, csakhogy annyira elinflálódott már a "lopás" szó, és olyannyira kevertétek mindennel ami nem az, hogy kvázi már át sem üti az ingerküszöbömet nekem sem, sőt, amilyen férgek vagytok, már előre szurkolok, hogy mivel tudják még jobban felbaszni az idegeiteket, mivel
tudnak téged és a fajtádat még jobban triggerelni.......

Azt értétek el a hosszú évek folyamán, hogy még akkor sem kerültök szóba, mint választási lehetőég, ha befejeznétek a mocskolódást.
A gyűlölködésetek segített abban, hogy a fajtádat olyannyira rühelljem, hogy bármi jó, csak ne ti.:)DDDD

>>és szociopata módjára teljesen hitvány, moráltalan lényként nem zavar ez igazán téged,

Nemhogy nem zavar, hanem külön öröm, ha ezért ti vinnyogtok.....

>>mert szerinted a rekordmagas áfával pl ezt visszahozzák? :D

A számok ezt mutatják.....
Sőt az úniós szerelmeid épp most követelik, hogy az üzemanyagra még nagyobb adót tegyünk:) Gyönyörű:)

>>édes istenem de kibaszott buta vagy, tudod,

Az hát, így velem összehasonlítva ragyoghat a te kiváló intellektusod:)

>>nadem kéne a népet a NEMZETET sanyargatni magas adókkal, ha tisztességesen viselkednének és nem lopnák szét az országot ahogy pl az északi népeknél, láttad a finn oktatásos videót a partizánon ?

Nem láttam, egyrészt azért, mert Gulyás Marci is belekurvult a ballibsi szemétbe végérvényesen, már rég nem próbál ügyelni, még az objektivitás látszatára sem..... másrészt a finn oktatás is csak egy parasztvakítás, olvastam egy balos kritikát erről a videóról:)

>>és a letelepedési kötvényen amin az állam bukott és a magán offshore cégek meg gazdagodtak ott hogy is hozzák vissza?

Hol van már tavalyi, tavalyelőtti etc "hó"?

>>nem inkább ez a sorminta a mátrai erőmű és a kötvények után látható, hogy bűnözők szétlopják az államot,

Nagyon helyes, ha ez kell, hogy megpukkadj, még nem végeztek elég jó munkát....:)

>>a logika nem erősséged csöpike.

Meghagyom neked......

>>a kényes kérdéseket kerülöd te félművelt kisköcsög

Persze, hogy kerülöm, mivel nemhogy fél, de teljesen műveletlen kisköcsög vagyok, miért csodálkozol ezen?

>>erre bármi forrás van? nics ugye,

Pontosan annyi, amennyire neked a "lopásról":)

;>>mert csak egyszerűen hazudsz hogy védd a kedvenceidet.

Napszámban:)

>> szerintem meg a franciák nem olyan korruptak mint aaz oroszok,

Hát, itt azért a franciák szopkodása kapcsán azért bejöttél a csőbe te féreg:)DDDD
Nézd csak seggfej, a csodálatos franciáid :)
alternativgazdasag.fandom.com/wiki/Francia_gyarmati_paktum

>> erre példa volt az észtek ajánlata is ami 9 MILLIÁRDDAL volt olcsóbb, mint a ruszkiké.

Ez látom beragadt neked, egészségedre....:)

>>melyik esélyesebb? na logika? nicns ugye? csak a gazdáidat véded te szolga, te kutya.

Nincs, nincs, semmi logika, csak a gazdáimat védem, mert egy szolga kutya vagyok, vau, vau........

HypocritSlayer 2022.12.15. 10:14:41

@tesz-vesz:
>>Márki teljesen jó jelölt volt,

Az hát, majdnem a legjobb, hiszen a parizeres Jákob még nála is jobb volt:)

Nem volt elég sok dollár sem, hogy nyerjen..............

>>hogy ne áruljuk ez a nato-t , eu-t, európát, és a józan eszet, meg a tisztességet az ukrán háború kapcsán?

Kurvára remélem, hogy olyan szinten szétbasszák Ukrajnát,, hogy még 20 év múlva is vinnyogni fogtok, ha erre visszagondoltok....

>>és kapjuk meg az uniós pénzeket,

Nyugi, amíg ez a kormány regnál, addig mi nem kapunk uniós pénzt....

>>meg h csatlakozzunk az eu ügyészséghez?

Az baszna még csak be......

>>én miért is lennék gyáva szar,

Valószínű, hogy így születtél....

>>miért lennék megalkuvó mikor pont nem szavazok fideszre?

Mert itt vered a nyálad, miközben pedig az általad utált főnöködnek nem mersz beolvasni:), mert ahhoz meg gyáva, megalkuvó és gerinctelen szaralak vagy:), csak a pofád nagy..."
Az ukrán és eu szopkodásod még erre csak rátesz egy lapáttal, te féreg.:)

>>mert te viktornak beszóltál? ő a fönököd,

1. Nem is ismerem személyesen.
2. Nm is a főnököm.
3. Nem utálom.
4. Nem függök tőle.
.......

Ellenben te utálod a főnököd, megalkuszol, gerincteen szaralak vagy, nem mersz beszólni neki és még te pofázol arról, hogy milyen trágya vagy:), miközben próbálod rám projektálni:)
Gyönyörű:)

>>fent elismered a hibákat a mátrai erőműnél meg tiborc lámpájánál látod hogy van korrupció, mégis véded őket te nyomorult.
elképesztő ez a színvonalat.

Én neked mindent elismerek:)DDD

>>Anyád nem tanított tisztességre a putriban?

Nem, ott ezt a szót nem ismertük:)

HypocritSlayer 2022.12.15. 10:34:16

@tesz-vesz:
>>mert a bkv kinek a tulajdonában van?

A BKV Zrt. 100%-os tulajdonosa a Fővárosi Önkormányzat.
........., Szívesen........

>>>vagy a máv?

A Magyar Állam., egyéb kérdés?:)

>>mi olyan k vicces ezen te degenerált kis korcs?

Te már kész röhej vagy, a viccen rég túl vagyunk:)

>> te vagy a jeszenki zsolt? vagy a bedemárton?

Még a lepke is én vagyok, akit Dsuang Dszi álmodott.......

"Elinfláltátok a lopás, hazugság, náci, diktátor, stb szavakat"

>>minden mondatommal azt írom, hogy mi a baj a fidesszel, akit a káromkodások a fideszhez löknek, annak már olyan mindegy. mert kibaszott buta.

A mocskos és degenerált "lelked" az, ami taszít.....

>>donát anna ha korrupt miért nincs börtönben?

Azért cicám, mert nem korrupt, és Csehkatka sem az, csak épp ízléstelen módon élt és visszaélt a lehetőségekkel:), és az összes ilyen "lopás" vádlottja sem lopott, ezért nicsenek börtönbe és ezért nem lehet őket elszámoltatni, mert nem lehet jogilag.
Egyrészt kevés olyan hülye van, mint legutóbbi görög picsa, vagy épp Völner, Hagyó etc, akit rajtakaptak, másrészt ezek sokkal kifinomultabban művelik, jogilag megtámadhatatlan és nem bizonyítható módon.....

>>elmondtam hogy Márki zay gyurcsányékat is el akarta számoltatni,

Most elmentem, hogy kiröhöghessem magam:)

>> neked nyilván nem alternatíva az antikorrupt Márki.

Újabb röhögőroham:)

>>y aki azzal kampányol hogy "nem veheted el a munkánkat". meg hogy ő a nagy migránsellenes, az nem telepíthet be többszázezer migránst?

És, nem is tette, hiszen ezek nem beavászkodó, "menekült" muszlim atomsebész tetvek, hanem vendégmunkások, mert nincs elég hazai munkaerő, annyira nagy itten a szegénység és a nyomor:)

>>ha Magyarországra jössz , akkor NEM VEHETED EL A MUNKÁNKAT!

Persze hogy nem, mert nem is vették el senkitől, hanem épp azért lettek hozva, mert nincs aki megcsinálja:)

>> NEM ÉRTED?! te ostoba fasz

Ügye nem baj, ha megint kiröhöglek?:)

>>mert sokan mennek külföldre meg nincs fiatalság?

Ja, azért nincs:)DDDDD

HypocritSlayer 2022.12.15. 10:37:33

@cvsvrs:
>>miért? nyilván nyíregyházán hülyék élnek, akiknek nem lehet bankcenterük?

Csak megfejtetted látod, jár a piros pont:)

>> a budapesti fideszben vannak a legnagyobb vidékellenes seggfejek.

Ja, a gecik:)

>>a legtöbb kádárvakarék. bogár laci félék, akiknek a nagyapjuk még valami kubikos volt.

Ez tényleg mérvadó, hogy a nagyapja kubikos volt, tényleg:)
Főleg úgy, hogy te egy annyira degenerált korcs vagy, hogy még utódod sincs......

>>a dédapja még barlanglakásban élt. és most védi a "fehér fajt".

Csak semmi lenézés, meg hasonló megkülönböztetés:)DDD, nyugi, a "kékvérű" vérvonalad kihal veled együtt, utód híján....

HypocritSlayer 2022.12.15. 10:43:31

@cvsvrs:
>>nem a személyek az érdekesek. semmi probléma nem lenne bogár laci bácsival se. hanem az a szemlélet, ahogyan gondolkodnak.

Persze, persze, azért volt fontos a kubikos nagyapja meg a kunyhó:)DDDDD

>>nem azt gondolják, hogy akkor nyíregyháza is rendelkezzen saját tőkével. legyen egy városi tőkealap. a nyíregyháza electric company fejleszt valami robotporszívót. és persze azt nagy valószínűséggel nem tudják eladni a nagyvilágba. de mondjuk bevihetik a centrum áruházakba. az állam fenntart egy belkereskedelmi hálózatot. néhány mintatermet, hogy ezek a magyar háztartási gépek. hanem eleve körberöhögik ezeket. hogy ugyan már mit akarnak ezek.

Te a kommunista tervgazdaságot álmodod vissza, ha jól látom......

>> ugyanúgy ellenségképet keresnek.

Nincs szűkségük "képre" , hiszen vannak azok elegen a valóságban.....

>>nehogy valaki azt képzelje, hogy a személyek a problémásak.

Persze persze, ezért is volt lényeges a kubikos kunyhó, aham:)

Köpj fel te is, és állj szépen alája.....

2022.12.15. 10:49:24

@HypocritSlayer:
a tervgazdaság működik egy pontig. amíg a közintézmények működését kell megtervezni. adva van, hogy hányan akarnak részt venni az ingyenes közétkeztetésben. ahhoz az állami gazdaságnak fel kell töltenie a közraktárakat. és úgy lehet ingyen ebéd. közmunkaprogramokkal.

és ha valaki azt mondja, hogy köszike, de mi inkább ezt nem kérnénk, mert mi a globális ellátási láncba kapcsolódnánk elsődlegesen, akkor az egyen a plázában. az globális optimum.

HypocritSlayer 2022.12.15. 10:57:39

@cvsvrs:
>>és ha valaki azt mondja, hogy köszike, de mi inkább ezt nem kérnénk, mert mi a globális ellátási láncba kapcsolódnánk elsődlegesen, akkor az egyen a plázában. az globális optimum.

Elbaszott faszságokat hordasz össze, elkezded csépelni, aztán meg hamis dilemmák tömkelegét hányod ki magadból, alternatívaként.......

Te tényleg beteg vagy agyilag, csak valószínű, hogy nem tehetsz róla, mint az "esőember", csak egy idő után kurvára idegesítő........, hiába nem tehetsz arról, hogy így el vagy baszva....

2022.12.15. 11:07:06

@HypocritSlayer:
a kommunizmus célja a veszteségminimalizálás. a kapitalizmus célja nyereségoptimalizálás. ezek nem egymásnak ellentmondó elképzelések. honnan tudjuk? onnan, hogy a két feladat a természettudományban egymás duálisa. ugyanaz matek. tehát felépíthető egy vegyes rendszer. lényegében csak az építhető. feltéve, hogy számolunk.

HypocritSlayer 2022.12.15. 11:37:30

@cvsvrs:
>>a kommunizmus célja a veszteségminimalizálás.

De komolyan, ezeket a faszságokat magadtól, tök egyedül találod ki, vagy van egy titkos szektátok erre, ahol az ilyen elborult szemetet össze-brainstormingol-játok?

Tényleg kíváncsivá tettél, ha van ilyen "csoportosulás", hol lehet elérni?

>> honnan tudjuk? onnan, hogy a két feladat a természettudományban egymás duálisa.

Hú bazmeg, és még te legalább STEM szakon végeztél, milyen lehet a bölcsészek "logikája"?.........

>>tehát felépíthető egy vegyes rendszer. lényegében csak az építhető. feltéve, hogy számolunk.

Ja, és ma esni fog, feltéve, ha lesz elég felhős és a többi körülmény is adott lesz hozzá.......

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.15. 12:36:10

@HypocritSlayer: most komolyan megválaszolod te degenerált barom hogy kinek a tulajdona a máv és ennyivel elégedett vagy magaddal?
gondolom akkora primitív korcs vagy, hogy fogalmad nincs, hogy miért lett felhozva.

annyira ostoba vagy, hogy lehetetlen veled kommunikálni. te iskolázatlan barom, csoda hogy gépelni tudsz.

"ezért nem lehet őket elszámoltatni, mert nem lehet jogilag."

érdekes,
a Fidesz egyik legtöbbet ismételt jelszava a tavaszi országgyűlési választásokat megelőző kampányban az elszámoltatás volt.

2010 márciusában Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy "két ügy van, amely nem tűr halasztást: az elszámoltatás és az ország megmentése a gazdasági összeomlástól". Mint mondta, minden más - így még az új alkotmány megalkotása is - csak e két ügyet követheti majd, amit szeptemberben, kormányának első száz napját értékelve azzal indokolt: "az elszámoltatás tétje a jövő".

Orbán Viktor miniszterelnök, 2010. december végén, Facebook:

"sok kérdés érkezett... az elszámoltatás ügyében... én nem gondoltam volna, hogy ez még mindig ilyen erősen dolgozik ez emberekben ...."

Orbán Viktor miniszterelnök, 2010. december végén, Facebook

és ebből valakinek nem esik le hogy mekkora egy gerinctelen patkány ez az orbán, hogy gátlástalanul hazudik a csicskásaival?

kkbk.blog.hu/2015/03/07/orban_viktor_fejben_elszamoltat

"VÉGÜLIS igazuk van" - végülis nem bánom, betartjuk a törvényeket, de csak a fészbukkosok kedvéért!

Ha egy párt ellenzékben azt mondja, hogy a kormány korrupt, és választási programjává teszi az elszámoltatást, de nem számol el, ahogy kormányra kerül, akkor az vagy hazudott, vagy maga is korrupt ! Nem felelős az az új kormány a tetteiért és a szavaiért, mert akkor mégis mi alapján állította korábban hogy korrupt a másik? Nem volt bizonyítéka?

és mi volt a tisztességtelen csehkatinál? érdekes a fidesznél nem ezt a szót használtad

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.15. 12:39:04

@HypocritSlayer: "A mocskos és degenerált "lelked" az, ami taszít....."

na ne játszd meg magad te hitvány szar. mi vagy te ? minek képzeled magad? ördögűzőnek?
nevetséges kis szociopata pöcs vagy, a morál nálad csak díszlet, arra gondoltál már, hogy az a rendes ember, aki nem hagyja a patkányokat lopni, és hogy tönkretegyék az országot?

HypocritSlayer 2022.12.15. 14:19:54

@tesz-vesz:
>>most komolyan megválaszolod te degenerált barom hogy kinek a tulajdona a máv és ennyivel elégedett vagy magaddal?

Kérdeztél és én, mint jó cserkész válaszoltam:), mivel egyszer az életben komolyan vettelek, most meg azért vered magad, hallatlan:) Neked semmi sem jó:)

>>gondolom akkora primitív korcs vagy, hogy fogalmad nincs, hogy miért lett felhozva.

Nem én, taníts, Mester......

>>annyira ostoba vagy, hogy lehetetlen veled kommunikálni. te iskolázatlan barom, csoda hogy gépelni tudsz.

Ezért iszom a szavaidat, hogy ragadjon rám valami....

>>a Fidesz egyik legtöbbet ismételt jelszava a tavaszi országgyűlési választásokat megelőző kampányban az elszámoltatás volt.

Persze, hogy az volt, mindegyiknek az volt:)
Aztán rájöttek, hogy nem eszik olyan forrón a kását....

>>2010 márciusában Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy "két ügy van, amely nem tűr halasztást: az elszámoltatás és az ország megmentése a gazdasági összeomlástól".

Bizony, csak aztán kiderült, hogy az elszámoltatás az nem megvalósítható, mert jogilag csak egy felmentett mártírt csinálhattak volna Fletóból, azt meg nem akartak, annyira azért nem bolondultak meg......

De pontosan ugyanerre jutott a seggfej Karigerid is, azzal kampányolt, hogy elszámoltatja Tarlóst, aztán amikor nyert, akkor díszpolgári címet adott neki, ilyen egy elszámoltatás, amit a lieblingjeid csinálnak:)DDDDDDDDDDDDD
Az is rájött, hogy bullshit, mert ami jól hangzott a kampányban, az a valóságban kivitelezhetetlen......

>>Mint mondta, minden más - így még az új alkotmány megalkotása is - csak e két ügyet követheti majd, amit szeptemberben, kormányának első száz napját értékelve azzal indokolt: "az elszámoltatás tétje a jövő".

Persze, hogy ezt mondta, aztán szembesült a realitásokkal és mivel nem hülye, ezért em forszírozta tovább.

Érdekes, hogy számonkéred rajta, hogy miért ne hülye:)

>>és ebből valakinek nem esik le hogy mekkora egy gerinctelen patkány ez az orbán, hogy gátlástalanul hazudik a csicskásaival?

De, mindenkinek leesett és azóta fel is húzták az első fára, mi meg csak álmodjuk, hogy a negyedik 2/3 on vagyunk túl.......
(Én kérnék elnézést, ez a te álmod:)DDDDDDD

>>Ha egy párt ellenzékben azt mondja, hogy a kormány korrupt, és választási programjává teszi az elszámoltatást, de nem számol el, ahogy kormányra kerül, akkor az vagy hazudott, vagy maga is korrupt !

Ja, kérdés, hogy ki nem az? A mihasznák lennének a nyaktilósok?
Vagy a makizajdod lett volna aki már elszámoltatta gyurcsibohócot?....... Oh, Wait:)

>>Nem felelős az az új kormány a tetteiért és a szavaiért, mert akkor mégis mi alapján állította korábban hogy korrupt a másik? Nem volt bizonyítéka?

Ugye, ugye, egyiknek sincs, mert jól csinálják, a "törvények kereteket betartva" így pofa súlyba és kuss kisbogaram......

>>és mi volt a tisztességtelen csehkatinál?

Hát az, te nagyon okos, hogy nolimpiával verte magát premier plánban, miközben csendben, az olimipiai fejlesztésre igényelt pénzt, többször, váltott telephelyeken és meg is kapott:),

>> érdekes a fidesznél nem ezt a szót használtad

Mert akik a Fideszben lebuktak , azok bőven túl vannak ezen a fogalmon:)

HypocritSlayer 2022.12.15. 14:22:44

@tesz-vesz:
>>na ne játszd meg magad te hitvány szar. mi vagy te ?

Aki beléd lát:)

>>minek képzeled magad? ördögűzőnek?

Távol álljon tőlem ez csak szófordulat, mert azért mégsem írhattam, hogy komplett elmbeteg vagy:)D

>>nevetséges kis szociopata pöcs vagy, a morál nálad csak díszlet, arra gondoltál már, hogy az a rendes ember, aki nem hagyja a patkányokat lopni, és hogy tönkretegyék az országot?

No, és vissza is tértél a kitaposott csapásvonalra, bár a "fideszes" szót most kihagytad, lanyhul a figyelmed, ejnye.......

2022.12.15. 14:59:46

@HypocritSlayer:
ha két problémához ugyanaz a megoldás tartozik (ugyanaz a matek), akkor a két rendszernek logikája. van két filozofikusan ellentétes interpretációja. ami az amerikai tankönyvben optimális termékösszetétel az az oroszban táplálkozási probléma. ugyanaz a matek.

2022.12.15. 15:23:24

@HypocritSlayer:
a táplálkozási probléma minimális veszteséggel akarja megoldani a közétkeztetést. de ez matematikai értelemben ugyanaz a probléma, mint maximális nyereséggel biztosítani a szabad piaci ellátást. a kommunisták (feltéve, hogy értelmesek) veszteséget minimalizálva akarják etetni a népet. a kapitalisták nyereséget maximalizálva.

a két feladat egymás duálisa. az egyikben mindenhol "min" szerepel. a másikban "max". ettől eltekintve a matematika (maga a számolás) ugyanaz. és ez nem két ellentétes logika. hanem ugyanazon formális axiomatikus elméletnek két interpretációja.

el kell dönteni, hogy melyiket választjuk. ezt vagy azt, vagy mindkettőt egyszerre. 1. számú gyáregység (kht) veszteséget minimalizálva biztosítja a közellátást. az ingyen ebédet. megoldja a táplálkozási problémát. 2. számú gyáregység (kft) nyereséget maximalizál. és megoldja az optimális termékösszetétel problémát. vagy ugyanez egyetlen üzemben időosztással. délelőtt kht. délután kft. az a "gmk".

és lehet azt is mondani, hogy csak kft-k legyenek. és úgy nincs ingyen ebéd. vagy csak kht-k. és úgy csak ingyen ebéd van. és a pénzügyi hiányt görgetjük magunk előtt. az összes létező közgazdasági probléma megjelenik. viszont ingyenes a közétkeztetés. és a másik az, hogy semmi ilyesmi nincs. hanem akinek nincs az annyit is ér. az a másik véglet. vagy vegyítjük.

HypocritSlayer 2022.12.15. 16:19:20

@cvsvrs:

>>a két feladat egymás duálisa. az egyikben mindenhol "min" szerepel. a másikban "max". ettől eltekintve a matematika (maga a számolás) ugyanaz. és ez nem két ellentétes logika. hanem ugyanazon formális axiomatikus elméletnek két interpretációja.

Ja, pontosan ezért mindegy, hogy Trabant-al/Wartburg-al/Lada-val/Dacia-val/Moszkvics-al mentünk, vagy Opellel/Wolksvagennel/Mercedes-el/Audi-val, ja ugyanaz

Kurvára el vagy tévedve, de nagyon....

2022.12.15. 17:03:44

@HypocritSlayer:
ha ingyen népautót akarsz gyártani, akkor az eredmény olyasmi, mint trabant. nem túl jó, de legalább olcsó. ha pedig szabad piaci autógyártást akarsz, akkor luxus lamborghini. az nagyon jó, csak kevesek privilégiuma lesz.

mindkettő előállításához nagyon hasonló gazdasági számításokat kell elvégezni. nem egyszerű olyan népautót csinálni, amit akárki megvehet. mindenből a legegyszerűbbet, a legolcsóbbat kell összeállítani úgy, hogy mégis egy működő gépjárművet kapjunk. nehogy azt hidd, hogy azt olyan egyszerű megcsinálni.

HypocritSlayer 2022.12.15. 17:40:28

@cvsvrs:
>>ha ingyen népautót akarsz gyártani, akkor az eredmény olyasmi, mint trabant. nem túl jó, de legalább olcsó. ha pedig szabad piaci autógyártást akarsz, akkor luxus lamborghini. az nagyon jó, csak kevesek privilégiuma lesz.

Ne tekeregj, mint az angolna a taknyos vödörben, megint egy orbitális faszságot mondtál és most próbálsz kifarolni.......

2022.12.15. 17:47:12

@HypocritSlayer:
ez a legegyszerűbb autó. lábhajtós a gyerekeknek.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/5019/220408minidrive_ksz_(1).jpg
ha akarsz egy ingyenes, vagy nagyon olcsó népautót gyártani, akkor ennél sokkal bonyolultabbat nem lehet építeni. a lehető legkevesebbe kerüljön az előállítása, a lehető legkevesebbet fogyassza. abból egy velorex típusú autó lesz.

2022.12.15. 17:52:18

@HypocritSlayer:
és akkor azt lehet mondani, hogy akinek nem tetszik a szabad piac, azoknak velorex-ekbe lehet beülni. ami nem túl gyors, nem túl kényelmes, de olcsó és célt lehet vele érni. meg lehet szokni. nem egy luxus lamborghini. azt nem lehet olcsón, állami támogatással osztogatni. és igazán jó velorexet sem egyszerű csinálni. a mérnöknek és a közgazdásznak is a veszteséget kell minden ponton minimalizálni. a versenyautóban minden ponton a nyereséget maximalizálja. ez a két feladat egymás duálisa.

HypocritSlayer 2022.12.16. 07:13:51

@cvsvrs:
>>ez a legegyszerűbb autó. lábhajtós a gyerekeknek.

Ne terelj, beszoptad a "matekodat" .................

HypocritSlayer 2022.12.16. 07:18:50

@cvsvrs:
>> és akkor azt lehet mondani, hogy akinek nem tetszik a szabad piac,

Blablabla.....
Mondanám, hogy irigylem az elbaszott, monomániás és beteg buborékodat, de akkor nagyot hazudnék, taknyosangolna........
A sok eszeddel, meg a "logikáddal" azt sem vagy képes felfogni, hogy orbitálisat szoptál, de te továbbra is fullba nyomod a kretént..........

2022.12.16. 08:18:47

@HypocritSlayer:
és az is lehet, hogy te vagy a monomániás kretén.

HypocritSlayer 2022.12.16. 11:53:08

@cvsvrs:
>>és az is lehet, hogy te vagy a monomániás kretén.

Seggfej, a kettő nem zárja ki egymást:)
Sőt, egyszerre igaz is lehet:)

De, hogy te az vagy, az hótzicher:)

Épp ez a te egyik nyomorod, hogy hamis dilemmák tömkelegét állítod fel, és képtelen vagy kilépni a korlátaidból , ezért vagy monomániás "esőember" és ragaszkodsz mindenáron a kitalált faszságaidhoz, mer a kretén világodban ez nem okoz ellentmondást, és úgy véled, hogy ha leszűkíted két pólusra, akkor az állításod koherens és "teljes".

Miközben a valóságban nem az, mert nem lehet olyan szintre leegyszerűsíteni, ahogyan te próbálod erőltetni, aztán így nettó faszsággá válnak az aspergeresen bepötyögött szarságaidnak a 90%-a, mert tényleg kretén vagy, nem vagy képes értelmezni azt sem, amit most erről leírtam......

De, ez sem felmentés, sem mentség, ha most születtél volna, akkor SNI-ként tartanának számon, ami még mindig csak egy műszó az elbaszott nyomorodra, akkor még csak csodabogárnak és "furcsának" számítottál, amikor az egyetemet elvégezted, csak ez sokat nem segített a hiányos és beszűkült világodon, hiába vagy az átlagnál intelligensebb/okosabb, ha a többi téren meg egy kretén monomániás seggfej vagy.:)

2022.12.16. 12:40:19

@HypocritSlayer:
ha filozofikusan egymásnak ellentmondó elképzelseket teszek mellé, akkor ugye nem lehetek monomániás. a különbség köztünk az, hogy ismerem mondjuk a konvex poliéderek elméletét és pontosan tudom (a konvex poliérdek elméletében az első lecke), hogy az optimális termékösszetétel és a táplálkozási probléma matematikai értelemben egy és ugyanaz. filozofikusan lehet, hogy ellentmondanak. ugyanannak a formális axiomatikus elméletnek az interpretációi.

és nem egy ilyen matematikai elmélet van, hanem elég sok. a debreceni egyetemen egy mat. prof. a vízátemelési problémával foglalkozott. és a laplace transzformációt elmagyarázta egyszerűen valami párttiktárnak. és azt mondta. elvtárs. ez a tudományos szocializmus! és kiküldték a moszkvai állami egyetemre. és aztán publikációira azt mondták, hogy ez a kapitalizmus matematikája. és a los angelesi ucla-ra hívták vendégelőadónak.

számomra az elsődleges ideológia a matek. és abból az következik, hogy a kommunista kísérletben is van értelem. legfeljebb az nem a marxizmus leninizmusból következik. nekem a kapitalizmus se abból következik, hogy a "láthatatlan kéz" irányítja a piacot. a "szabad kereskedelem" matematikai értelemben szállítási probléma. maximális nyereséggel (globalitás), vagy minimális veszteséggel szállítunk (lokalitás). (filozofikusan ellentmondanak). ugyanaz a matek.

HypocritSlayer 2022.12.16. 16:18:55

@cvsvrs:
>>ha filozofikusan egymásnak ellentmondó elképzelseket teszek mellé, akkor ugye nem lehetek monomániás.

Te kretén, nem ismered a monomániás szó jelentését és megint tátott szájjal elkezdtél rohangálni a faszerdőben:)

>>számomra az elsődleges ideológia a matek. és abból az következik, hogy a kommunista kísérletben is van értelem.

Csak az abaj, hogy kretén vagy és a saját elbaszott elméleti világodban sem vagy sem következetes, sem konzekvens.....

>>a "szabad kereskedelem" matematikai értelemben szállítási probléma. maximális nyereséggel (globalitás), vagy minimális veszteséggel szállítunk (lokalitás). (filozofikusan ellentmondanak). ugyanaz a matek.

És még tovább bővíted a faszságaid tárházát, bravó:)DDD

2022.12.16. 19:47:52

@HypocritSlayer:
próbáld már megérteni, hogy a "minimális" kifejezés logikai tagadása nem a "maximális". a "minimális" logikai ellentéte az, hogy "nem-minimális". (és az vagy maximális, vagy nem maximális). a "lokalitás" ellentéte nem a "globalitás". a lokalitás mértani értelemben a pont. a "globalitás" a gömb. és a pontnak nem ellentéte a gömb. van köztes elem. például kör. és lehetne sorolni.

ezért ha filozofikusan látszólagosan ellentmondó elképzeléseket rakunk egymás mellé azok logikai értelemben nem feltétlen zárják ki egymást.

HypocritSlayer 2022.12.17. 09:20:42

@cvsvrs:
>>próbáld már megérteni, hogy a "minimális" kifejezés logikai tagadása nem a "maximális".

Egyrészt tisztában vagyok vele, másrészt meg megint bedobsz egy bábot, amit elkezdesz püfölni.

A kabát gombjának a lyukméretét kifúró eszközt befogó készüléket kezelő program alkotója nagyanyjának a kardigánjának a színéből állapítasz meg az eredeti kabát fazonjára vonatkozó divatirányzatot......

Annyira kretén és korlátolt vagy, hogy a monomániás baromságaidat képtelen vagy elengedni, és újabb faszságokkal fejeled meg.....
Újra elmondom, attól, hogy intelligens vagy, és képes voltál egy felsőfokú képzést elvégezni, attól még egy beszűkült és a való világot érzékelni képtelen, elbaszott korcs vagy, hiába erőlködsz.....

>>a "minimális" logikai ellentéte az, hogy "nem-minimális". (és az vagy maximális, vagy nem maximális).

Tudom, te kretén, ráadásul ez minimális, alaplogika, épp ezért faszság amikor ezekkel ellentétes baromságokat böfögsz ide....

>>a "lokalitás" ellentéte nem a "globalitás". a lokalitás mértani értelemben a pont. a "globalitás" a gömb. és a pontnak nem ellentéte a gömb. van köztes elem. például kör. és lehetne sorolni.

Na, itt már megint a "régi" kretén "következtetéseit" láthatjuk, baszki, te nem vagy képes önmagad megtagadni.........

>>ezért ha filozofikusan látszólagosan ellentmondó elképzeléseket rakunk egymás mellé azok logikai értelemben nem feltétlen zárják ki egymást.

Te, önmagadban egy paradox oximoron vagy, a kreténséged meg csak súlyosbít ezen......

2022.12.17. 09:28:59

@HypocritSlayer:
a lokalitás matematikai értelemben a pont. a globalitás pedig a gömb.
a pont a gömb logikai ellentéte? nem. és van köztes elem is. például a kör.

a lokalitás és a globalitás filozofikusan szembe vannak állítva. ezek azonban nem ellentétei egymásnak. ezek a képek lokalitást, vagy globalitást ábrázolnak?
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9e/P1S2all.jpg
mindkettőt.

HypocritSlayer 2022.12.17. 13:58:34

@cvsvrs:
>>a lokalitás matematikai értelemben a pont. a globalitás pedig a gömb.
a pont a gömb logikai ellentéte? nem. és van köztes elem is. például a kör.

Még elméletben sem, (kivéve az elbaszott , kretén és korcs világodat:) nem létezik az az univerzum, ahol az ilyen és hasonló faszságaidnak egyáltalán értelme lenne........
Még véletlenül sem vagy képes való világ realitásában értelmezni bármit, csak az abszrakt és elbaszott monomániás kretén paramétereid közt....

>>a lokalitás és a globalitás filozofikusan szembe vannak állítva. ezek azonban nem ellentétei egymásnak. ezek a képek lokalitást, vagy globalitást ábrázolnak?

És ezeket még meg is fejeled továbbtenyésztett, se füle se farka eszement baromságok egymásra hányásával.....

2022.12.17. 15:36:29

@HypocritSlayer:
ez az "elbaszott" elmélet a matematika. két alakzat topologikusan izomorf ha folytonos deformálással az egyik átvihető a másikba. az eltolás, a tükrözés és az elforgatás mellett megengedett átalakítás hajlítás, a nyújtás ahogyan a valóságban.

a gömbfelületen a kör összehúzható egy pontba. a topologikus terek ha izomorfak, akkor még azért vannak hasonló tulajdonságaik. felőlem mondhatod, hogy ez egy elbaszott, kretén, korcs gondolkodás. miféle elmélet ez. topológia. ez a neve a matematikában. és éppen a realitáshoz igyekszik igazodni.

HypocritSlayer 2022.12.17. 15:44:40

@cvsvrs:
>>ez az "elbaszott" elmélet a matematika.

Csak a te elbaszott, kretén agyadban ez a matematika.

>>két alakzat topologikusan izomorf ha folytonos deformálással az egyik átvihető a másikba. az eltolás, a tükrözés és az elforgatás mellett megengedett átalakítás hajlítás, a nyújtás ahogyan a valóságban.

Ez önmagában igaz, de semmi köze azokhoz a faszságokhoz, amit te ez alapján össze-vissza idehánysz.

És igen, te egy elbaszott monomániás kretén vagy, amin csak ront az, hogy a faszságaidnak értelmet találsz az elbaszott beszűkült világodban....., csak sajnos , ezeket még ide is hányod, ömlesztve....

2022.12.17. 21:45:11

@HypocritSlayer:
a globalitás és a lokalitás egymás logikai ellentéte? nem. filozofikusan vannak ezek szembe állítva. helytelenül. általában ezek a filozofikus szembeállítások problémásak.

pl. progresszív (haladó) és retrográd (visszirányú). ezek ellentétei egymásnak? ha a fejlődés lineáris (egyenes vonalú, vonalas) akkor igen. azonban ha ciklikus (körkörös), akkor nem.

és lehetne ezeket sorolni. a rurális (vidékies) és az urbánus (városias). egymás logikai ellentétei? ezek megint filozofikusan vannak szembeállítva. a vidéki az városkörnyéki. és egy város rendszerint két vidék határán helyezkedik el. tehát ezek megint nem logikai elletétei egymásnak. mint ahogyan a centrum (központ) és a periféria (határ) sem jelent feltétlen szemben állást.

a bal és a jobb egymás logikai ellentétei. megint csak nem. jól nézne ki az ember ha az egyik lába vagy keze feltétlen az ellenkezőjét csinálná a másiknak. a politika állítja szembe ezeket. és ebből lesz ez az eszement nyugatosság, és a másik oldalról nyugatellenesség.

HypocritSlayer 2022.12.17. 22:58:45

@cvsvrs:
>>a globalitás és a lokalitás egymás logikai ellentéte?

A Lart pour lart kreténségeid a legfárasztóbbak, te nyomorult.........
süti beállítások módosítása