téveszmék

téveszmék

"A játék lényege: kitolni a másikkal"

2023. február 23. - G. Nagy László

ticket_to_ride.jpg

 

Muszáj leszögezni: nyerő játékos vagyok. Elsősorban azért, mert akármit is játszom, igyekszem a helyes, az optimális stratégiát követni. Azonban nem mindenki tesz így. Léteznek olyanok, akik egész egyszerűen csak idióták, és halvány fogalmuk sincs, milyen lépések vezetnek a győzelemhez. Mások nagyon is tudják, csak magasról tesznek rá; számukra a trollkodás a lényeg - egyszerűen nem ismernek kéjesebb örömöt annál, mint amikor Dugovics Tituszként magukkal rántják a másikat a mélybe. Simán lehet, sőt nagyon is valószínű, hogy magukkal is kitolnak, de ezt simán megfizethető árnak gondolják a másik álmainak elpusztításáért.

 

A nyitóképen az egyik kedvencem, a Ticket to Ride nevű társasjáték tábláját látjuk. Itt az a cél, hogy a feladatkártyáinkon szereplő projekteket megvalósítva hosszú vasútvonalakat építsünk, mondjuk Stockholm és Cádiz közé. Az építkezést látva az ellenfeleknek előbb-utóbb egyértelművé válik, min is ügyködünk, és simán lehet, hogy valamelyik troll csakis azért építi meg a közbeeső Essen-Frankfurt szakaszt, hogy mi már ne tehessük. A legtöbben ismerik a Rikiki nevű kártyajátékot, amelyben minden leosztás során előre megtippeljük az ütéseink számát. Itt is láttunk már olyat, amikor egy-egy begőzölt fazon kifejezetten a pusztításban utazott, olyan ütéseket is begyűjtve, melyre fogadása szerint semmi szüksége sem volt. És persze ott a póker, ahol napi szinten megtörténik, hogy borzalmas lapokkal adnak meg hatalmas hívásokat, csak hogy röhöghessenek egy jót a másikon, ha a szerencse mégis melléjük áll - legyen bármilyen kicsi is az esélyük. Tekintve, hogy e játékok mindegyike többszereplős, elég nyilvánvaló az, hogy az effajta trollkodás sohasem lehet nyerő stratégia. Mert elképzelhető ugyan, hogy egyvalakit - személyes indulatból, avagy pusztán a hecc kedvéért - magunkkal rántunk, de így soha nem magunknak nyerjük meg a csatát, hanem azoknak, akik kimaradnak ebből az értelmetlen csetepatéból. A helyes stratégia csaknem minden társasjátékban - de a felsoroltakban feltétlenül - az, ha elsősorban a saját pecsenyénket sütögetjük, s csakis akkor rondítunk bele valaki más terveibe, ha a mi projektünket már nem fenyegeti semmi veszély. Erőforrásaink szűkösek, azokat nem pazarolhatjuk rombolásra, amíg építkezni kell.

 

A trollok tehát nem győzhetnek rövidtávon, hosszútávon meg pláne, hiszen előbb-utóbb a kutya sem fog játszani velük. Igen ám, de ezt a szelekciót csupán a magánélet szférájában tudjuk megvalósítani, miközben azt látjuk, hogy a közélet szintjén is egyre több a kamikaze harcos; az irracionális, önpusztító játékos. Ilyenek a terroristák is, melyekkel Magyarországon eleddig nemigen találkoztunk, egy bő hete azonban - elsősorban Németországból érkezve - Budapest utcáin is megjelentek, hogy agyba-főbe főbe verjenek bárkit, akiben nácit látnak. Teljesen egyértelmű, hogy az ilyen tett maga a tömény fasizmus, de a jelen poszt témája kapcsán nem ez a lényeges. Sokkal inkább az, hogy az érintettek az önmagáért való, értelmetlen erőszakban utaznak, amellyel ők maguk az égvilágon semmit sem nyernek, csak veszítenek, hiszen a bűncselekménynek szigorú büntetés a vége. Ehhez képest egy betöréses rablás is racionális cselekedet (ott legalább van zsákmány). Hasonló a helyzet a festményrombolókkal is: a semmiért pusztítanak; az öt perc hírnéven túl egyéb hasznuk nem származik az ügyből, a büntetést viszont viselniük kell. Ugyanebből az ideológiai akolból kerülnek ki a nagypályás káoszteremtők, a politikusokat és embercsempészeket pénzelő bevándorláspártiak is. A nagyszámú muszlim tömeg természetesen permanens veszélyt jelent a fehér, keresztény őslakosságra, s ez - úgy tűnik - számukra megér annyit, hogy a nők, a melegek és az ortodox zsidók váljanak az elsődleges célpontokká. Akár a saját védenceiket is hajlandók feláldozni, csak nehogy béke, biztonság és jólét uralkodjon.

 

Napjainkban a legnagyobb és legpusztítóbb társasjáték természetesen az orosz-ukrán háború. Én ennyi beteg trollt még sohasem láttam egyszerre. Szombati évértékelőjében Orbán Viktor így fogalmazott: "Amikor Oroszország támadást indított, a Nyugat a konfliktust nem elszigetelte, hanem összeurópai szintre emelte. Minősíthette volna helyi, regionális háborúnak, vagy két szláv állam közötti katonai konfliktusnak, ahogyan Magyarország javasolta is." S az még csak hagyján, hogy a nyugati civilizáció országai egyre inkább belesodródnak ebbe a totálisan értelmetlen öldöklésbe, de ráadásul a lehető legidiótább módon teszik. Pontosan úgy, mint a társasjátékok ön- és közveszélyes trolljai: nem számít mennyit ártunk magunknak, az sem hogy nyerhetünk-e egyáltalán bármit, a fő, hogy bosszantsuk a másikat. Erről szól a gyakorlatban megvalósuló szankciós politika is. És pontosan ugyanaz történik, mint a Ticket to Ride, a rikiki, vagy épp a póker esetében: nem magunk számára kaparjuk ki a gesztenyét, hanem mindazoknak a józan államoknak, akik képesek kimaradni az önpusztító trollkodásból, és csendben szüretelnek tovább. (Belgium esetében is csupán a képmutatás a visszatetsző, teljesen érthető, hogy az Oroszországgal folytatott gyémántkereskedelmet minden szankciós csomagból kipöckölik.)

 

Francis Fukuyama A történelem vége és az utolsó ember című, harmincegy évvel ezelőtt megjelent művében egy olyan világot vizionál, ahol egyetemessé válik a liberális demokrácia és a jólét; ahol a legnagyobb problémát a könnyű életből fakadó unalom jelenti. Sokan kritizálják gondolatait, hogy lám, mekkorát tévedett; lám, mennyire más irányt vett a történelem. A valóság azonban az, hogy Fukuyama bizonyos dolgokat nagyon is tisztán látott. Ha megnézzük, hogy a 21. században megjelenő trollhadsereg miként képződik, úgy látni fogjuk, hogy ebben a jóléti társadalmak unatkozó milliomosai jelentős mértékben megjelennek. Az őrült klímaaktivisták jó része vagyonos családok elkényeztetett gyermeke. Az Antifa kegyetlen verőlegényei sem a napi megélhetésért küzdő munkásfiatalokból verbuválódnak. A migránstömegeknek és az értelmetlen szankcióknak tapsikolók is többnyire azok a rétegek, amelyek tagjai úgy érzik: jólétüket immáron semmi sem veszélyezteti. A gond csak az, hogy rendre elszámítják magukat. Ahogy a bevezetőben megfogalmaztuk: a stratégiai játékok lényege, hogy a másikkal való kibabrálás sohasem öncélúság; valamint olyan luxus, amely csakis a legnagyobb biztonság tudatában alkalmazható. A jelenkor trolljai ebben tévednek a legnagyobbat. Három-, négygenerációs jótét után már biztosak önnön sebezhetetlenségükben, miközben épp magukra gyújtják a házat. És ha nem lenne elég, hogy tömegeket jellemez ez a fajta attitűd, ráadásképpen a vezető nyugati politikusok oroszlánrésze is éppen ilyen felelőtlen. Fukuyama nem az irányt tévesztette el. Csupán azt nem látta, hogy az emberiség még éretlen rá, hogy békésen és együttműködően élvezze a Kánaánt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr7118055542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2024 2023.02.24. 15:02:35

@tesz-vesz: Itt trollkodsz egész nap. Blogger helyében már rég kivágtalak volna.

--------------------

"te jós vagy? nem lángész azt látom, úgyhogy csak az ezoteria maradt ? :)"

Ahhoz nem kell jóstehetség, hogy feltételezzük, a háborús konfliktus ebben az esetben (lehet még soká) tűzszünettel fog nyugvópontra jutni, utána pedig befagy hosszú időre. Békekötés valószínűleg nem lesz, hacsak az orosz haderő nem vesz erőt magán és előrenyomulásával, Kijev elfoglalásával és a junta megdöntésével rá nem kényszeríti maximálisan akaratát egy új ukrán kormányzatra. Utóbbira jelen állás szerint kevés az esély.

"...tudod mi a különbség triannonnal? hogy mindenki ellenünk volt, és nem volt seregünk se igazán. az ukránoknál ugye vágod hogy nem így van?"

Vágom, csak nem fog számítani.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.24. 15:05:36

@grundigg: lehet hogy papíron drágábban kapjuk az orosz gázt, de a gyakorlatban lehet nekünk a legolcsóbb, és a különbözet egy nagyon nemzeti és nagyon magyar cég offshore-jába megy :) vagy egy-két magánszemély "hazafi" svejci, vagy kajmán számlájára.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.24. 15:10:49

@2023: a bloggernek örülnie kéne hogy itt vagyok ha van még pár agysejtje, ami összekapcsolódik egymáshoz.

legalább valahonnan informálódik. dehát egy fizetett kis korrupt hazug szemétláda ez. ne játszuk azt hogy független, de agyhalott civil, jó? lásd megafon-csoport.

ha nem tudod mi az hogy trollkodás: ne használd a szót!

pont a blogger és agyhalott baráti köre csinálja, lásd fent ezt az alex nevű géniuszt.

a jós nem a tűzzszünetre vonatkozik te zseni, hanem a területek síratására!
nem fog számítani? tehát mégiscsak jós vagy és az oroszok nyernek szerinted?

Sadist 2023.02.24. 15:16:22

@2023: "Itt trollkodsz egész nap. Blogger helyében már rég kivágtalak volna."

- Greasemonkey addon telepít
- github.com/hunbernd/blog-hu-troll-filter/raw/main/blog.hu%20troll%20filter.user.js script letölt
- 11. sort átír: var blockedusers = ["tesz-vesz", "Magna cum laudeTigeri másztesz digrii", "baalint1", "grundigg", "cvsvrs", "Boldeone2", "arthurthedent"];
- Profit.

Sadist 2023.02.24. 15:44:33

Bocs, a blokkolt neveket végig kisbetűvel kell írni, helyesen:
var blockedusers = ["tesz-vesz", "magna cum laudetigeri másztesz digrii", "baalint1", "grundigg", "cvsvrs", "boldeone2", "arthurthedent"];

Ezt majd jelzem is a fejlesztőnek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.24. 15:45:47

@grundigg: jó de azt ne hallgassuk el, hogy bencsik elvtárs (a jó kommunista, aztán jó fideszes) pénzért mondja azt amit a gazdája hallani akar, nincsenek elvei, nem értelmes, nem gondolkodik csak egy engedelmes kutya, egy agyhalott cseléd.

g. nagy is ilyen lehet. csak nem tudjuk mennyit és hogy utalnak neki. az is lehet hogy ingyen teszi.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.24. 15:47:20

@Sadist: az intelligens ember számára a vita a legizgalmasabb szellemi tevékenység.

te nem vagy intelligens. mindenkit kivágnál, aki kicsit is képes a gondolkodásra.
ez olyan sztálinista. rákosi a példaképed?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.24. 15:49:34

@Sadist: most még csak a kommentmezőből tiltanátok ki a tisztességes és értlemes emberket a fideszes blog.hu-val karöltve. hamarosan az életből is ki kell ám majd.

lehet újra ott lehetünk majd a köztévén, igaz erőszakkal. 1956!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.24. 15:57:55

@G. Nagy László: " Csak a színtiszta gecizés, hogy hol tudsz még egyet belerúgni a másikba."

ja mi lenne ha újraolvasnád azt a válaszonline-os cikket te hazug patkány?!
mert pontosan ezt csináltad

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.24. 16:03:44

@G. Nagy László: "Ugyanazok az emberek, akik 30 éven át svájci sapkának nevezték a szent koronát; fintorogva álltak fel a himnusz alatt; elmaradott, mucsai parasztoknak látták a magyarságot; képesek voltak az ellenfélnek drukkolni a válogatott meccsein, most, a negyedik kétharmad után rájöttek, hogy a nyílt nemzetgyűlölet nem nyerő játékstratégia. Jelenleg épp igyekszenek eljátszani a hazafit, de annyira hamisan cseng..."

kitalálod melyik érvelési hiba ez?
ostoba HAZUG KORRUPT PROLI. nekem ne játszd meg magad hogy civil vagy. a szar könyvedet is jó kapcsolatokkal adtad ki,ne hazudj

grundigg 2023.02.24. 16:05:15

@G. Nagy László:

Megkérdeztem, hogy hol a magyar érdek Orbánék politikájában, de erre nem válaszolsz, pedig pont illene a posztod témájához. Ehelyett inkább hisztizel egy jót.

"Ha lenne egy csöpp eszed, belátnád, hogy ezt a háborút egyik fél sem nyerheti meg."

Apró bökkenő, hogy az oroszok csak azért nem nyerhetik meg ezt a háborút, mert a nyugat - Orbán és az orbánisták hisztizése ellenére - komoly támogatást adott és ad Ukrajnának. Úgyhogy te ne gyere azzal, hogy ezt a háborút egyik fél sem nyerheti meg, mert ha az történt volna, amit a vezéred akart, és amit te akartál, akkor az oroszok pár hét alatt elsöpörték volna Ukrajnát.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.24. 16:06:14

@2023: mekkora balszerencse nektek hogy fegyverezték ukrajnát. milyen jó is lenne az az orosz győzelem, legalább béke lenne mint janukovics alatt, Majdan jó sokáig kitart.

grundigg 2023.02.24. 16:19:04

@tesz-vesz:

Milyen szép a válaszonline cikk elején az a fél panelháznyi Sztálin-kép. A múltkor azzal jött a G. Nagy, hogy ha a németeket nem nácizzuk, akkor ne rójuk már fel az oroszoknak se a múltjukat. Hát tényleg, ha a németek nyolcméteres Hitler-festményekkel a háttérben, a náci állambiztonság egykori tisztjének vezetésével indulnának szétbombázni Lengyelországot, ugyan kinek jutna eszébe a náci múltjuk? A G. Nagy is csak a legitim biztonsági igényeik miatt aggódna.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.24. 16:24:33

@HypocritSlayer:

<<Putyin és Oroszország "gyenge", hiszen nem tudta még ezt a korrupt szarfészket sem elfoglani és csak kínlódik vele VS. "Egész Európát meghódítja, ha nem állítjuk most meg:)">>

Ez nem paradoxon, hanem minimum kognitív disszonancia, ha nagyon jóindulatú akarok lenni. De inkább ön- és közveszélyes hülyítés.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.24. 16:38:40

@grundigg:
teljesen jogos, ezt is elmondta, hogy a németekkel is üzletelünk a náci múltjuk ellenére, erre írtam neki: " ha a németekkel üzletelünk, akkor nem a náci párttal üzletelünk, csöpike, a kocsonya az agyadban gondolkodásra való! ezek az oroszok valós időben követnek el népirtásokat! jó reggelt!"

merthogy a nácikkal a népirtás volt a fő gond utólag, nem azért mert nácik önmagában
putyin meg nagyon szerette a régi nagy szovjetúniót
De valahogy nem reagál már egy idő után ezekre.

téveszmés blogszerzőnk szerintem nem ismeri a válaszonline történetét.
(de én már nagyon nem hiszem hogy ő csak egy naív agyhalott idióta a Jaffa kiadójával, és nemcsak az mutatja, hogy kiemelt egy teljesen irreleváns részletet egy komoly cikkből.)

a válasz online voltak 10-15-20 éve az értelmes, gerinces POLGÁRI fideszesek, akiknem nem hagyták hogy meghajlítsák a gerincét éls hazudjanak mikoris orbánnak már nem volt szüksége rájuk, amikor putyin megzsarolta, azóta nem ész kell neki, csak hűséges cselédek.

szerintem nem is orbán építette le önmagától a demokráciát, ezt is putyin kérésére tette, orbán jól el lett volna a 70-30-cal ellenzékben is.

kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

g nagynak fogalma nincs a polgári fideszes magyarország álomképéről, amit viszont a válasz online-nál komolyan gondolnak.

Chikán Attila, Ángyán József, Mellár Tamás, Hadházy, Dévényi, Holoda nem tudom mennyire sorolható ide.
érdemes még elolvasni akár Szőcs Géza is mit írt a Népszabadság kapcsán, ezeknek még volt eszük:

Szőcs Géza, Orbán Viktor kulturális főtanácsadója „rendkívüli csapásnak” nevezte a magyar sajtószabadságra nézve a Népszabadság felfüggesztését, különösen, hogy akkor az archívum sem volt hozzáférhető.[50] A tanácsadó megnyilatkozására a miniszterelnök szóvivője, Havasi Bertalan így reagált: „Érthető, hogy vannak, akik vonzódnak a balos szubkultúrához, és nekik most hiányérzetük van.”[51] Szőcs erre reagálva közölte, hogy bár szerinte is írt elfogadhatatlan véleményt, a Népszabadság megszüntetése csorbítja a sajtószabadságot és így a véleményszabadságot, ezzel pedig sérül a nemzet joga a pluralizmushoz, a sokszínűséghez, a nézetek és vélemények gazdagságához. Havasi erre csak annyit válaszolt, hogy a véleményük nem változott.
...
Orbán által eldobott kólásdobozt őrizget Havasi Bertalan

„Nagyon erősen érzelmileg vezérelt ember vagyok, aki szélsőségesen introvertált” – ad magyarázatot Orbán Viktor 34 éves helyettes államtitkár sajtófőnöke, hogy miért elégszik meg a háttérmunkával, ha a szívéhez közelállóknak dolgozhat.

Havasinak, mint mondja, „a miniszterelnök mindig tud meglepetést okozni – mármint jó értelemben”. Lojalitását jelzi, hogy „tréfás tárgyi emlékként” őriz egy összegyűrt kólásdobozt. „Ebből ivott a miniszterelnök a dunaharaszti Coca-Cola-üzem avatásán” – magyarázza a sajtófőnök, hozzátéve: „Elkértem tőle a dobozt, amit azóta többször is megmentettem: egy kolléganőm – nem tudván, hogy ereklyéről van szó – összegyűrte. A takarítónők is mindig szemétnek nézik, ezért tettem ki ezt a cetlit, hogy „műtárgy, ne dobd ki

fogalma nincs róluk
g nagy egy agyhalott csőcselék, akit lefizetnek valszeg, elvtelen mint bencsik, csak neki más a szerepe. az internet havasi bertalanja.

alöksz róz 2023.02.24. 16:46:24

@tesz-vesz: na, egy újabb dolog, amiről fogalmad sincs

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.24. 16:52:00

@alöksz róz: uncsi már az, hogy mindig meg kell kérdezni, hogy miért is? de konkrétan

főleg úgy, hogy tudom, te fel se fogtad hogy miért lenne érvelési hiba.

nem érzed hogy el kéne takarodnod már a halál f*szára? nagyon jó eutanázia-programok vannak külföldön, amit begyógyítják a lelked sebeit. de az agyhalálra is hatásosak ám te troll

grundigg 2023.02.24. 16:54:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Csakhogy senki sem állítja, hogy Putyin egész Európát meg tudná hódítani. Ez egy szalmabáb. Az állítás, hogy Putyin addig megy, amíg valaki elé nem áll, és pofán nem bassza. Vannak nála erősebbek, de föl kelniük az asztaltól, és fel kell gyűrniük az ingük ujját. Ezzel szemben meg az az állítás van, hogy a jó Putyin önmagát korlátozza, és nem tesz meg olyan lépéseket, amelyekkel kiterjesztheti a hatalmát. Ez utóbbit általában azok mondják, akik alig több mint egy éve hazug amerikai propagandának tartották, hogy Oroszország megtámadná Ukrajnát. Putyin gyengébb, mint amilyennek gondolta magát, és amilyennek gondolta a világ, de ez csak azért derült ki, mert volt, aki elé állt, bármennyire is fájdalmas ez itt egyeseknek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.24. 17:01:18

@2023:

"Az orosz haderő hagyományos fegyverzettel nem elég erős ahhoz, hogy elfoglalja egész Ukrajnát (hiába jelentette ki ma Medvegyev ennek ellenkezőjét)"

Egyszer vhol már írtam, hogy Medvegyev az oroszok Tarik Aziza. A kettejük által hangoztatott képtelenségek is hasonlóan már egyértelműen a humor kategóriájába sorolandók.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.24. 17:03:23

@G. Nagy László: nem fogadja szijjártó sokadszorra az angol, német és francia követeket, na? milyen diplomáciai zseni ez? na? a kutya úristenit, bazmeg, még az ellenséggel is kell kommuniálnia egy diplomatának, mikor Biden kijevbe ment akkor is pár órával azelőtt a ruszkikat is értesítették! bezzeg a zárt ülések után egyből tud moszkvába repülni, amin nemcsak a csehek akadtak ki.

milyen kis szolid volt, amikor semmt se tett amikor tudta hogy a ruszkik ki-be járnak a külügy szerverein, lehet ezért is tüntette ki lavrov, lehet ingyen rajongani egy ilyen hazaárulónak? mint az óvodás harci kakadu?

nem válaszolsz erre? hogy vegyelek emberszámba?

G. Nagy László 2023.02.24. 17:06:24

@grundigg:

"Megkérdeztem, hogy hol a magyar érdek Orbánék politikájában, de erre nem válaszolsz, pedig pont illene a posztod témájához"

Ezerszer leírtam, most megismétlem.

1914-ben - hasonlóan a mostani helyzethez - mindenki harci lázban égett. A fene se tudja miért, talán túl régóta volt már béke és jólét. Egyedül Tisza István vétózott, de még idehaza is sokan éltették a 'szent' és 'tisztító' háborút. Tiszát addig presszionálták, nyomorgatták, zsarolták, míg végül belement - Trianon lett a vége. A második VH során már több okunk volt a csatlakozásra, de akkor sem adtuk be könnyen a derekunkat. Akkor Horthyt zsarolta Hitler minden eszközzel - ennek a kalandnak is tragédia lett a vége.

Orbán elég jól ismeri a történelmünket. Őt pont ugyanúgy ütik-vágják, mint ahogy Tiszával és Horthyval tették. Hitem szerint azonban őt keményebb fából faragták és ki fog tartani. Nemzetstratégiai érdek, hogy ne vegyünk részt immáron SEMMILYEN háborúban.

(Mindezek mellé tedd hozzá a gázt, az olajat és az atomenergia ügyét. És tegyél mellé egy alternatívát, hogy mi a faszt csinálnánk holnaptól, ha ezek nem lennének. Kurva szar ez a kiszolgáltatottság, de aligha Orbán bűne. Oroszország a háború után is létezni fog, és Magyarország továbbra is bizniszelni fog velük. Persze tudjuk: a többiek is visszaállnak majd a régi kerékvágásba, és úgy tesznek majd, mintha soha nem is lettek volna szankciók. És te sosem fogod feltenni a kérdést, hogy a németek számára mitől lett vegytiszta az az olaj, amely tegnap még véres volt és visszataszító.)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.24. 17:08:14

@grundigg:

"Csakhogy senki sem állítja, hogy Putyin egész Európát meg tudná hódítani."

Valóban nem. Még ennél is nagyobbat állítanak: azt, hogy meghódítja, ha nem állítják meg Ukrajnában.

alöksz róz 2023.02.24. 17:12:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nemcsak ukrajnában katonailag, hanem minden téren (gazdaság, energetika meg minden)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.24. 17:19:22

@G. Nagy László:
szerintem ebbe meg kapásból 2-3 érvelési hiba van:
csúszós lejtő
mazsolázgatás
hamis okozat, rossz következtetés
anekdotikus érvelés

nem mintha érdekelne a tudás de tessék: a.te.ervelesi.hibad.hu/

a hitnek köze nincs a politikához. ez egy racionális, tudományos igényességű műfaj csöpike.

"Orbán elég jól ismeri a történelmünket. Őt pont ugyanúgy ütik-vágják, mint ahogy Tiszával és Horthyval tették. Hitem szerint azonban őt keményebb fából faragták és ki fog tartani. "

rákosit és kádárt is eléggé ütötték, sőt kun bélát is, akkor ők is jók voltak csöpi? hogy lehetsz ilyen kibaszott ostoba?

"Nemzetstratégiai érdek, hogy ne vegyünk részt immáron SEMMILYEN háborúban."

de akkor miért kell az oroszoknak megfelelni és a kedvükért szankciózgatni ha még a gázt is drágábban vesszük?
az atomot jelenleg az oroszok csinálják a legdrágábban, ott építenek atomot, ahol orosz gyarmat van, vagy csak korrupt banánköztársaság

az osztrákok hogy tudják megcsinálni hogy ne függjenek az oroszoktól? ezen gondolkodtál már csöpi? 2030-ra teljesen önállátóek lesznek pl áramból. már most 70% a megújolóik aránya.

"Persze tudjuk: a többiek is visszaállnak majd a régi kerékvágásba, és úgy tesznek majd, mintha soha nem is lettek volna szankciók"

te tudod a beteg fejedben az ostoba vágyvezérelt gondolkodásoddal. k-ra nem úgy néz ki, csak szólok. nem véletlenül árasszák el ukrajnát fegyverekkel csöpike
Azt amúgy mondtam hogy hazug emberrel nem érdemes vitatkozni?

grundigg 2023.02.24. 17:21:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nyilván vannak idézeteid.

Amúgy Burundi is meg tudná hódítani az egész világot, ha nem állítja meg senki. És épp ez az orbáni politika Oroszországgal kapcsolatban, ne mi állítsuk meg az oroszokat, megállnak azok majd maguk.

G. Nagy László 2023.02.24. 17:24:38

@grundigg: "hol a magyar érdek Orbánék politikájában"

folyt.

Alapvetően háromféle forgatókönyvet látok:

1. Atomháború - ekkor mindegy, ki mit tett korábban, mindannyian elpusztulunk.
2. Kiszélesedő konfliktus atom bevetése nélkül - ez esetben a 'semlegességünk' életmentő lesz.
3. Marad a háború Ukrajna határain belül - ez esetben a fegyverszünet után minden visszatér a régi kerékvágásba. Magyarország keleti kapcsolatai erősebbek és gyümölcsözőbbek lesznek, mint valaha, a nyugatiakat pedig nem érinti, mert az csakis az adott országok vezetésétől függ. Ha Trump jön, barátság van. Ha demokrata elnök marad, úgy akkor is megtörlik a lábukat bennünk, ha pincsikutyaként teljesítjük minden kérésüket.

Én így látom. Most te jössz. Ugyanez a kérdés.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.24. 17:26:22

@G. Nagy László: "Orbán elég jól ismeri a történelmünket."

ja, a dakota közmondások ezt elég jól bizonyították is. meg szotyolaköpködés a szar mérkőzéseken, hogy ő ilyen kuturális típus. ki a kednvec költője amúgy? mi a kedvenc verse? az anyám tyúkja? b+

egy miniszterelnöknek akár 100 tanácsadója is lehet te retardált, azok írják össze a szövegeit hazugságokból, nem ő a mindentudó, biztos jót röhögtél a puccinis poénján az évértékelőn, neked készült, a te színvonalodon mozognak ezek az ostoba beszédek.

egy félművelt ostoba primitív beszélőgép orbán, és sokan okosnak gondolják, persze azok akinek a maximális teljesítménye egy ostoba pókerkönyv. primitív szerencsjátékról könyv.

alöksz róz 2023.02.24. 17:29:12

@tesz-vesz: na, ez egy dicséretes dolog, proli, hogy a sok szalmabábozásod után végre hajlandó voltál utánanézni.

(ne vegye el a kedved, hogy eleinte sokszor ilyen szarul értelmezed a gyakorlatban, az első és legfontosabb lépést már megtetted. még belejöhetsz ha gyakorolsz)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.24. 17:31:17

@G. Nagy László: de nem vagyunk semlegesek te idióta, nem érted?

és nem lesz atomháború mert india és kína is ellenzi ezt!

a keleti kapcsolatok gyümölcsőzőek a keletieknek, mert egy kis kenőpénzzel már most ráfizetünk az aksigyárakra is.
nepszava.hu/3183508_egy-energiaszegeny-orszag-miert-akar-energiafalo-akkumulator-nagyhatalomma-valni-mikozben-a-magyar-adofizetok-penzebol-azsiai-vendegmunkasoknak-teremt-munkahelyeket

"a nyugatiakat pedig nem érinti"

nem érinti?! itt pofázom már sokadszorra hogy szijjártó ben fogadja a byugati diplomatákat.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.24. 17:32:01

@alöksz róz: kommentírás előtt az érettségit rakd le legalább.

alöksz róz 2023.02.24. 17:53:54

@tesz-vesz: nagy szavak ezek egy olyan buta formától, aki még olvasni se tud rendesen...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.02.24. 17:55:24

@Sadist: Höhöhö, és ezek közül egy fidesz szavazó egy másik meg az volt, ha még mindig nem az.
Ej ej, hát a saját "elvtársaitokat" is lövitek?! :))

grundigg 2023.02.24. 18:33:08

@G. Nagy László:

Nem vagyunk semlegesek, a NATO és az EU tagjai vagyunk, a szankciókat is megszavaztuk. Nem állhatunk a két tömb közé, és nem is lenne abból semmi hasznunk.

A gyümölcsöző keleti kapcsolataink pedig egy szép mese. Tudtad, hogy a senki földje Ukrajnába nagyobb az exportunk, mint Oroszországba? És már a háború előtt is nagyobb volt, úgy hogy Ukrajnába nem ugrik ki havonta egy kis hajbókolásra a külügyminiszterünk. Ahhoz meg igazán feleslegesnek tűnik rendszeresen leszopni Putyint, hogy ha már magyar terméket érdemben nem vesznek, tőkét, tudást hozni nem tudnak, akkor legalább másoknál drágábban adjanak el nekünk gázt.

Cserébe a saját létfontosságú szövetségi rendszerünkben a perifériára szorultunk, a többiek eldöntik, mi legyen, mi meg a pályán kívülről szidjuk őket. A nyugat elleni permanens háborúnak köszönhetően még az uniós támogatásokat sem biztos, hogy megkapjuk, nem beszélve arról, milyen hosszú távú károkat okoz a nyugati kapcsolatok tudatos pusztítása. Pénzügyileg, diplomáciailag, mindenhogyan komoly veszteségek, cserébe meg a nagy semmi.

grundigg 2023.02.24. 18:41:32

Újabb hatalmas lépés a kommunizmus építésének útján:

m.hvg.hu/kkv/20230224_torvenyjavaslat_epitoanyag_nemzetituzep

Ebből is nyilvánvaló, hogy egyedül Orbánék az épeszűek, mindenki más idióta.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.02.24. 18:52:51

@grundigg: egy kis feudalizmussal fűszerezve.
.... te várj csak, nemsokára lesz erről is nemzeti konzultáció!

alöksz róz 2023.02.24. 18:54:51

@grundigg: "Cserébe a saját létfontosságú szövetségi rendszerünkben a perifériára szorultunk, a többiek eldöntik, mi legyen" - ez mindig így volt, annyi különbséggel, hogy régebben csendben bólogattunk hozzá a pálya mellől :-)

meg az is különbség, hogy némi eredményeket orbánnak azért a pálya mellől is sikerült elérnie. az elvtársaidnak meg a világon semmit.

alöksz róz 2023.02.24. 19:02:36

@grundigg: "Tudtad, hogy a senki földje Ukrajnába nagyobb az exportunk, mint Oroszországba? És már a háború előtt is nagyobb volt" - tudtad, hogy már a háború előtt is voltak oda-vissza szankciók az eu és az oroszok között (amikből hogy, hogy nem, mi jöttünk ki szarul, k-k-európai országok)?

IdomitottFoka 2023.02.24. 19:24:56

@G. Nagy László: "Kurva szar ez a kiszolgáltatottság, de aligha Orbán bűne."
Egy kibaszott lépést nem tett a 12 év alatt h csökkenjen. A orosz gázt délről is bevezettette csakhogy az oroszok megkerülhessék Ukrajnát. Pakson sem egy francia rendszer épül. Diverzifikáció jóformán alig, az is a kínai napelemekre épül.

"3. Marad a háború ....Én így látom."
Az erőviszonyok totális figyelmen kívül hagyása. Ha nem eszkalálódik atomháborúvá a konfliktus, akkor ez is erőforrásháború, és nyugaton nincsenek ellátási problémák. Több a pénz, több az erőforrás, még az ember is. Sikeresen levált az orosz ásványkincsekről, Kína meg egyáltalán nem dobta a nyugatot, pláne nem az oroszok kedvéért.

@grundigg: aztakurva. A benzinársapi is milyen jól sikerült. Maradt a nyárról egy kis szigetelőanyag, falazóhabarcs, aranyárban fog elmenni a jófogáson.

taga20 2023.02.24. 20:04:32

@alöksz róz: mi van rőzse, szopóágon van az istened, a kágébésputyin?

remélem te is a béketábor bátor tagja vagy:)))

alöksz róz 2023.02.24. 21:08:37

@taga20: még szép hogy a béketábor tagja vagyok, az erkölcsöm ép és tiszta.

pont leszarom milyen szopóágon van. így is, úgy is az lesz a vége, hogy mi fogjuk megszopni.

Wildhunt 2023.02.24. 21:35:06

@G. Nagy László: szép dolog a szólásszabadság, de mint minden szabadságjognak, ennek is van feltétele: a számonkérhetőség. Az nem szólásszabadság, hogy azt hazudok, azt rágalmazok amit/akit akarok felelősség és következmények nélkül.
Nézd meg az idesereglett döglegyeket: telenyomnak mindent kétmondatos hazugságokkal, amikre tételes cáfolatokat követelnek. Amit ha meg is kapnak, egy oldallal később kezdik elölről.
Ami még rosszabb, hogy míg ez egy kommentfalon megy, addig még egye fene, legyen (szerintem neked sincsenek álmatlan éjszakáid attól amit itt rak rád pár műveletlen nímand), de mára ez lett a norma a "mértékadó" médiában is. Nem tudom hogy lehetne ezt megoldani.

G. Nagy László 2023.02.24. 22:59:06

@Wildhunt: "Már a címében sincs egy igaz szó sem." Az csak hagyján. Egyetlen utalás sincs a cikkben a címben megfogalmazott állításra. Vicces.

MEDVE1978 2023.02.25. 00:12:07

@IdomitottFoka:

Alapvetően gazdaságilag egy rossz megoldás az orosz energiahordozókról való leválás. Pont ma írtam egy másik blogra, amihez megnéztem hosszú (évtizedes) távon a Brent és az Ural árfolyamát. Az Ural mindig olcsóbb volt, jelentősen.
Ez nem véletlen, elsősorban az az oka, hogy az oroszok a hetvenes évek óta kiépítették a csőhálózatot Európába, a németek meg a keleti nyitás miatt rácsatlakoztak, ahogy egész Nyugat-Európába is eljutott az orosz olaj / gáz. A csővezetéken szállítás nyilván sokkal olcsóbb a hajózásnál, illetve persze környezetkímélőbb is. A máshonnan importált olajjal, gázzal kiváltás drága mulatság és az is lesz, a továbbiakban is.

Ennek kifejezetten gazdasági ára lesz, ami nem csak a mostani, nyugaton már lecsengő nyersanyagár-robbanás és infláció, hanem periodikusan visszatérhet, mivel Dél-Kelet Ázsia energiaéhsége egyre nagyobb, ezért hideg teleken nagyon megnőhet a kereslete.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.25. 09:11:05

@MEDVE1978:

"A csővezetéken szállítás nyilván sokkal olcsóbb a hajózásnál"

Valahol régebben azt olvastam egy politikailag elfogulatlan cikkben, hogy az olaj csővezetéken szállítása csak egy adott távolságig olcsóbb. Efölött a tanker olcsóbb. Bár a földrajz miatt ugye ez legtöbbször nem választás dolga.

"megnéztem hosszú (évtizedes) távon a Brent és az Ural árfolyamát. Az Ural mindig olcsóbb volt, jelentősen."

Az Ural típusú olaj tudtommal _részben_ azért is olcsóbb, mert nagyobb a kéntartalma, ezért drágább a feldolgozása. De még ezt figyelembe véve is sokkal jobban járunk az Urallal.

IdomitottFoka 2023.02.25. 10:42:01

@MEDVE1978: nyilvánvalóan drágább így, de ez csak pénz, ami a nyugatnak van. Politikailag és stratégiailag jobb a több beszállítótól függés, mint egytől. És a választási kockázatot meg nullázza a háború.

ulpius66 2023.02.25. 11:41:21

@G. Nagy László:

Az a baj a ballibsikkel, hogy nem tuggyák felfogni mi az a SEMLEGESSÉG!

Ha a szomszédom, és a következő szomszédom összeveszik, ütik-vágják egymást, akkor én nem állok egyik mellé sem sem, MIVEL NEM TUDOM MI VOLT AZ ELŐZMÉNYE AZ ÖSSZEVESZÉSÜKNEK, ÉS FŐLEG NEM AZT, HOGY KINEK VAN IGAZA!!!!!

Mint a régi magyar viccben:
- Aztán hogy kezdődött a verekedés?
- Hát úgy, hogy ő visszaütött!

grundigg 2023.02.25. 13:58:36

A magyarok döntöttek: 97% NEM a szankciókra!

m.hvg.hu/eurologus/20230225_oroszukran_haboru__szankcio_EU

És egy nem lesz a "döntő" magyarok között, aki udvariasan megkérdezné, hogy miért veszik hülyére.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.25. 17:55:06

@ulpius66:

"Ha a szomszédom, és a következő szomszédom összeveszik, ütik-vágják egymást, akkor én nem állok egyik mellé sem"

Ha bármelyik mellé állsz, a másik az ellenségeddé válik. Az is lehet, hogy idővel kibékülnek, de az a másik továbbra is az ellenséged marad.

taga20 2023.02.25. 18:08:00

@ulpius66: az a baj veled munkásőr, hogy hülye vagy, mint a segg!

Wildhunt 2023.02.25. 19:15:52

Felhívták a figyelmemet hogy lehet csalhatatlanul beazonosítani a szláv eredetű trollokat... És tényleg.

taga20 2023.02.25. 19:34:01

@alöksz róz: akkor gondolom itt is kinn voltál, a sok gyökér között, akik, mint egy idióta mantrázzák, hogy béke.

www.youtube.com/watch?v=xSWQDFFvu78

aztán az, hogy legyen, ki csinálja vagy mi áron, az kurvára nem érdekli a parasztját!;)

alöksz róz 2023.02.25. 20:03:31

@taga20: dehogy voltam. minek. bohócnak? :-)

tartsak neked etikából oktatást? mert látom ez neked kimaradt. úgy kezdődik, hogy az emberélet a legelső és legfontosabb.

taga20 2023.02.25. 20:15:23

@alöksz róz: "hogy az emberélet a legelső és legfontosabb. "

és szerinted ez kit érdekelt, ma és tegnap vagy tegnap előtt?

nem vagy jobb nálam drága régótai barátom, nem vagy. kár evvel kábítanod magadat;)

juteszembe! zenét szoktál kipcsak tezsvérem? itt van egy éves:

www.youtube.com/watch?v=aLtmq0g_4Og

alöksz róz 2023.02.25. 21:41:25

@taga20: papám, ha te folytatnád a gyilkolászást én meg nem, akkor bizony jobb vagyok nálad

alöksz róz 2023.02.25. 21:45:18

@taga20: ha a zelenszkij nevű hősöd erőszakkal összefogdossa az embereket hogy a halálba küldje őket, akkor nála is jobb vagyok

taga20 2023.02.25. 21:46:08

@alöksz róz: papám, ha a családodat akarják kiirtani, és ezért gyilkolsz, akkor is jobb vagy nálam?

taga20 2023.02.25. 21:48:03

@alöksz róz: ha a putyin nevű hősöd lerohan egy másik államot, és ezrével írtja, akkor nálad is jobb vagyok.

taga20 2023.02.25. 22:36:10

@alöksz róz: ja és a putyin nevű hősöd a börtönökből toboroz gyilkosokat, ha kibírják fél évig a fronton, akkor ráeresztik a ruszki emberekre őket.

megérdemlik!

alöksz róz 2023.02.26. 00:05:13

@taga20: ha az van a mérleg másik serpenyőjében h folytatnád a gyilkolászást, akkor igen, jobb vagyok.

Wildhunt 2023.02.26. 00:05:29

@alöksz róz: most leállsz birkózni a disznóval, vagy lenyeled amit összehazudozott? Egyik esetben sem nyerhetsz.

alöksz róz 2023.02.26. 00:07:05

@taga20: nem. nálam ettől biztos nem vagy jobb, hiszen nincs a kettő között semmilyen logikai kapcsolat

alöksz róz 2023.02.26. 00:09:57

@Wildhunt: régi fórumos ismerős, neki belefér :-)
mert tudom h nem rosszindulatú, csak hülye.

alöksz róz 2023.02.26. 00:14:23

@alöksz róz: egy nagy hibája azért van, szereti szétkiabálni a normális beszélgetést...

alöksz róz 2023.02.26. 00:18:23

@taga20: lőszert meg alig küldenek nekik, ott döglenek meg. gonosz dolog, de van benne rendszer... én nem küldtem volna őket a vágóhídra, de nem tudom sajnálni egy cseppet se azokat, akik önként indultak embereket ölni.

taga20 2023.02.26. 00:21:27

@Wildhunt: mi a fasz bajod van, te hazug putyinork?

taga20 2023.02.26. 00:23:19

@alöksz róz: egy beteg rendszer, a putyin és csuti rendszere.

gondolom te is vágod, csak még hezitálsz.

taga20 2023.02.26. 00:30:19

@alöksz róz: a wagner csoportot küldte putler ukrajnába nácitlanítani?

a börtönökből toboroztak orkokat, akik gyilkosok.

ja és!

mé hívják magukat wagnernek? mé nem csosztakovics vagy csajkovszkij csoportnak?:)))

alöksz róz 2023.02.26. 00:46:56

@taga20: "a wagner csoportot küldte putler ukrajnába nácitlanítani?

a börtönökből toboroztak orkokat, akik gyilkosok." - és? ezt tudja mindenki, mit szeretnél ezzel mondani?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.02.26. 18:40:08

Az úgy nem lehetne, hogy Putyin fogja a seregét és hazamennek?

grundigg 2023.02.26. 22:28:03

Amúgy gyönyörűen rímel a posztra a Vezér korábbi bölcsessége: "mi vagyunk a homok a gépezetben, bot a küllők között, tüske a köröm alatt". Hát ez is egyfajta életcél. Az még nem jutott eszébe, hogy csinál egy országot, ahol jó élni. Inkább tüske akar lenni mások körme alatt.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.27. 13:15:52

@grundigg: sajnos putyin kényszeríti rá így nem sok mozgástere van a komcsi spiclinek.
mint lukasenkó, csak az lehet önként lett bábkormány vezetője

szerintem azért is hízott el ennyire, szinte már pszichoszomatikus, a zsarolás tünete

én már nem látok rá annyira az első orbán-kormányra, hogy ott mennyi volt a mítosz, a hazug propaganda, és mennyi a jószándékú polgári kormányzás. orbán is irányított spicliember volt a komcsiéknál, tán már soroshoz is azért küldték a komcsik, hogy kémkedjen és jelentsen utánuk.

mindenestre én úgy látom, hogy horn gyula felelőssége hogy nem takarította el a tolvajokat a közéletből.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.27. 13:27:51

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ezért gondolom, hogy ez a sadist annyira ostoba nem lehet, hogy mindenki aki ellentmond a hivatalos fideszes hazugságoknak, azt ő kitiltson, még a legokosabb kommentelőket is.

valami fideszes korrupt informatikus lehet. aki a gazdájától kapja a fizetést.

ilyen hülye ember nincsen.
a vita a legizglamasabb szellemi tevékenység. az értelmes ember számára. mivel ő azért elég jól tud fogalmazni, ha akar, ezért csakig egy hazug korrupt féreg lehet, aki félti a fideszes bárányokat az "ártó" gondolatoktól. a jó polgár szerinte engedelmeskedik a pártnak, és nem gondolkodik :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.27. 14:00:34

@grundigg:

te atyaúristen, nemzeti tüzép. mennyit kell kókóznia a marciminiszternek ehhez is? gondolom az eddigi hatósági árak is az ő kókós zsenialitását tükrüzik nem a nyuszi safranek varga misiét.

amúgy a nyelvtanulásnak is van már egy olyan koncessziója, mint a dohányboltoknál. orbán nyelvtanára kapott egy kis koncot, biztos leadja a jattot negyedévente. vagy csak strómanként vezeti azt a nagy céget, aladár Sikó.
kkbk.blog.hu/2019/04/27/a_nyelvtanulas_koncesszioja

de hogyha a kommunista kiírja hogy nemzeti, vagy magyar, akkor az jó kommunista a fideszesek szerint.

ebben hibázott rákosi. nem volt nemzeti. ha a "tolvaj" szó elé rakjákt hogy "nemzeti", a fideszesnek az is tökéletesen nemzeti. mintha ő is visszakapna belőle, és úgy látszik kapnak is, leszámítva az ingyenélő agyhalottakat

a nép meg majd építkezhet újra vályogból, amúgy egész szép házakat is tudnak abból összedobni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.27. 14:16:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne: mi az hogy állítanak te idióta? KIK? UGYANAZOK?

KETTEN ELMONDTUK MÁR HOGY EZ SZALMABÁB ÉRVELÉSI HIBA, miért égeted magad ?
nem ugyanazok mondják ezeket, tehát felesleges felhozni! te ostoba k!

inkább takarodj vissza a szkeptikus blogra a megafonos csapatoddal válaszolni, vagy te a 888-s kis k vagy? állítólag ezen a néven többen is kommentelnek, cica. átköltöztetek az origóba mert senki se kiváncsi rátok?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.27. 14:42:57

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: miért ? te úgy érzed, hogy a bloggazdánk agyhalott, vagy hazug korruptnak gondolod?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.27. 16:23:28

@Wildhunt:

"Nézd meg az idesereglett döglegyeket: telenyomnak mindent kétmondatos hazugságokkal, amikre tételes cáfolatokat követelnek. Amit ha meg is kapnak, egy oldallal később kezdik elölről.
Ami még rosszabb, hogy míg ez egy kommentfalon megy, addig még egye fene, legyen (szerintem neked sincsenek álmatlan éjszakáid attól amit itt rak rád pár műveletlen nímand) "

nem nagyon érted te ezt az értelmiségi műfajt, ugye?

ha mi vagyunk, értelmesebb emberek a döglegyek, és a műveletlen nímandok, akkor te mi vagy? :) édes kicsi szívem, bájos, hogy nem veszed észre hogy síkhülye vagy, de egy idő után azért unalmas ám ez a fideszes rácsodálkozás a világra, hát a bloggazdával nincs szerencsétek az életben, nemcsak a gondolkodásban de még a blogolásban sincs sok tanulság számotokra félanalfabétaként.
állandóan jönnek aztán követelőznek, mi? :) te szerencsétlen fogyatékos, te.

ha egy csöpp eszed lenne egy (1) db konrkétumot írtál volna, hogy mivel van bajod.

az index az már fideszes te idióta, megy rajta a propaganda, de néha azért igaz hírek is beesnek amúgy

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.27. 16:33:52

@G. Nagy László: ez akkor micsoda, analfabéta barátocskám?

"Pletser Tamás kicsit árnyalta a képet: Putyin „arra rávilágított, hogy Oroszország szállítói megbízhatósága egy Patyomkin-falu: valójában még ezt az aranytojást tojó tyúkot, az energetikai exportot is trójai falóként használják az oroszok a birodalmi álmaik megvalósításában. Oroszország egy fél évtizedre kiírta magát a megbízható energetikai partnerek sorából. Nemcsak nyugat, de kelet felé is” – hangsúlyozta."

index.hu/gazdasag/2023/02/24/orosz-ukran-konfliktus-haboru-eergetika-osszefoglalo-energia-veszelyhelyzet-nyersanyagpiac-nyersanyagelltatas/

mondatelemzés általános iskola, de neked ez már a pókertudásoddal se jött be, úgyhogy hagyjuk is, primitív kis barátom.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.27. 16:38:28

@MEDVE1978: így van, gazdasági ára lesz, nyugaton akár 40 ft-tal is drágább lehet a kenyér!

példátlan. főleg azoknak, akinek milliós a fizetése.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.27. 16:44:40

@ulpius66: de ha semlegesek vagyunk, akkor miért vétózzuk az orosz oligarchákat folyamatosan? miért magyarország az orosz kmközpont
miért nem engedjük a svédeket és a finneket a NATO-ba?

hogyhogy szijjártónak lavror-érdeméremje van, viszont a minapban meg nem fogadja az angol német és francia diplomatákat sem? a demarsukat se vette át

meddig soroljuk hogy számodra is kiderüljön hogy orosz bábkormány vagyunk aki kényszerűségből játssza a semleges félt?
kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.27. 17:02:12

@ulpius66: nem tudod mi volt az előzménye az összeveszésnek?

segítek kicsit akkor jó?: az hogy az oroszok kijevet osrtomolták, NEM MOSZKVÁT AZ UKRÁNOK TE IDIÓTA! hanem fordítva.

na így már érted?

a nyugat krímet még lenyelte volna a ruszkiknak. a népirtásokat már nem nyeli le.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.27. 17:03:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ". Az is lehet, hogy idővel kibékülnek, de az a másik továbbra is az ellenséged marad."

hát hogyne, a kognitiv disszonancia beszél belőled, vagy tudatosan hazudsz cica? ezt g. fodorral is megbeszélted már amúgy?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.27. 17:17:15

@taga20: és itt tényleg elhangzott gyakorlatilag, amivel @grundigg: csak pénkodott:

- mi magyarok tudjuk hogy milyen a béke, mert trianonban nagy árat fizettünk érte
- vesszen trianon!

ettől már nem lehet ostobább valaki, teljesen látszik erről az ábrahám cigányról, hogy elvtelen, korrupt hazudozó patkány, aki mindennap imádkozik a béékéért, hát hogyne.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.27. 17:25:08

@grundigg: itt volt a poén :D még a "béke"tüntetés előtt a parlamentnél.

aztán az elvtelen fideszes cselédek megvalósították az életben is, az agyhalott szektás, fideszes rajongó meg tapsikol neki, és bekiabálja hogy vesszen trianon!

legyen béke, az ukránok tegyék le a fegyvert, ja és vesszen trianon! sírok.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.27. 20:21:22

@ulpius66: a félcigány Givi és Motorola, a lázadó oroszbarátok, talán segíthet a döntésben, hogy melyik a rosszabb.

index.hu/kulfold/2016/11/07/ha_olni_akarok_olni_fogok/

nem nehéz elképzelni a népirtásokat sem. nem, nem magukat bombázzák az ukránok

2024 2023.02.28. 00:00:44

@Sadist: Köszönöm, telepítettem. A Profitot nem értem a végén. Beírom a neveket, hogyan kell a változtatásokat elmenteni?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.28. 10:32:10

@2023: elzárkózni a másként gondolkodóktól = elzárkózni a világtól.

Sadist 2023.02.28. 13:32:31

@2023: Szerkesztő tab bal felső sarkában mentés ikon vagy Ctrl + S

"A Profitot nem értem a végén."

knowyourmeme.com/memes/profit

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.16. 12:56:33

@Sadist: akkor most mi van ezzel a soroddal? fejtsd már ki

"Sadist 2023.03.08 12:53:58
Ott baszódott el minden, amikor a nők megkapták a szavazati jogot bármiféle felelősségvállalás nélkül."

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.16. 12:59:29

@Sadist: mitől lettél nőgyűlülő? akarsz róla beszélni? józsinéni se szavazhat?

vilagbarangolo.blog.hu/2023/03/06/a_nemzetkozi_nonap_225
süti beállítások módosítása