téveszmék

téveszmék

"Nyugat-Európa élhetőbb, mint valaha"

2023. május 23. - G. Nagy László

brusselssss.jpg

 

Három héttel ezelőtt - életemben először - Belgiumban jártam. Brugge - kirándulásunk célállomása - egy valóságos kis ékszerdoboz, turisták ezreivel. Oostende tengerpartja ugyancsak hangulatos, érdemes volt ide is ellátogatni. A hazautazás előtt fél napot eltöltöttünk Brüsszelben is - a főváros már korántsem nyújtott ilyen élményt. Koszos, szemetes, húgyszagú. Nem túlzok, ha azt mondom: Nápoly ehhez képest egy rendezett, kulturált, tiszta hely. Végig az motoszkált a fejemben: lassan kezdem érteni, hogy miért hagyják maguk mögött oly sokan Nyugat-Európa egyre élhetetlenebb szegmenseit.

 

Ami a belga fővárost illeti, érdemes beleszagolni az igazán szemérmes nyugati sajtóorgánumok levegőjébe. A The Brussels Times a szemétszállítás és a hulladékgazdálkodás problémáit ecseteli, elismerve, hogy a hely élhetetlen. Azt a narratívát jeleníti meg, mintha szimpla szervezési-technológiai kérdésről lenne szó, elfeledkezve róla, hogy húsz esztendeje még egész másképp festett a város - igaz, jelentős részben mások is lakták. Ha Brüsszel gyenge pontjairól esik szó, a belga sajtó készséggel beszámol a jelentős légszennyezettségről is, esetleg a tömegközlekedés - és ezen belül a metró - néhol egészen siralmas állapotáról. De körülbelül ennyi. Mintha minden más tök oké lenne.

 

Arról már jóval kevesebb szó esik a helyi médiában, hogy a belga fővárosban egyre nagyobb méreteket ölt a bűnözés, a gettósodás és az iszlamizáció. A muzulmán lakosság aránya 2016-ban már elérte a 23%-ot, és az előrejelzések szerint az évszázad közepére a 37%-ot is meghaladja majd. Molenbeek negyedben mára gyakorlatilag csak bevándorlók élnek, s a dzsihadisták európai központjának tekintik. Brüsszelben 11 percenként történik erőszakos bűncselekmény, s ezeket jelentős részben migráns-hátterűek követik el.

 

A belga főváros példáját látva egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy Nyugat-Európa ma már közel sem annyira vonzó lakóhely, mint 20-25 évvel ezelőtt volt. Annál meglepőbb, hogy pár hete még a Telex is beszámolt róla: egyre több német állampolgár költözik hazánkba, elsősorban a Balaton környékére. Öt évvel ezelőtt 11.700-an voltak, akik a nyugdíjuk folyósítását Magyarországra kérték, ma már ez a szám: 14.700 fő. A kivándorlás egyik magyarázata természetesen gazdasági jellegű: nálunk jócskán alacsonyabbak az ingatlanárak, valamint a megélhetés költségei is szerényebbek. A másik ok politikai természetű: az átköltözők zöme megelégelte a német bevándorláspolitikát, s azt, amivé országuk vált néhány év leforgása alatt. Hollandiából is szép számmal érkeznek hozzánk; léteznek olyan települései az országnak amelyekben létszámarányukat figyelembe véve már nem sok kell ahhoz, hogy a holland is hivatalos nyelvvé váljon... Ők is jellemzően a muszlimok tömeges bevándorlásával, a marokkói maffia megjelenésével, a közbiztonság drasztikus romlásával magyarázzák döntésüket. Természetesen belga barátainkat is tárt karokkal várjuk.

 

Muszáj látni: amikor jómódú nyugat-európaiak költöznek Magyarországra, akik itt költik el kintről származó nyugdíjukat vagy egyéb bevételeiket, az olyan, mintha permanens turizmusról beszélnénk. Kevés dolog tesz ilyen jót a hazai gazdaságnak. Kifejezetten helyes törekvés az, hogy vonzó célországgá tesszük magunkat a civilizált otthonkeresők számára. Jómagam a pókerasztal mellett azt tanultam meg, hogy abszolút kifizetődő, ha mindig szembeúszunk az árral. Ha a többiek feszesek, én biztosan laza üzemmódba kapcsolok és lerabolom őket. Ha mindenki más őrült, úgy én leszek a legfegyelmezettebb játékos az egész teremben. Így megy ez az országok közötti versenyben is. Ha mindenhol magasak az adók, széles a szociális szolgáltatások palettája, viszont egyre romló a közbiztonság, dagad a kosz és a káosz, úgy legyünk mi Európa legrendezettebb, legtisztább, legbiztonságosabb országa, ahol alacsonyak az adók és egyetlen gazdasági bevándorló sem számíthat vastag segélyekre! Ez a törekvés nem csupán azért megvalósítandó, mert önmagában is ez a morális etalon, hanem azért is, mert ez az attitűd fogja leginkább szelektálni az ideérkezőket, az itt letelepedni szándékozókat - egyébiránt bőrszíntől és vallástól függetlenül.

 

Erns Roets, a Lődd le a búrt! című könyv dél-afrikai szerzője pár napja Budapestre látogatott, s a Magyar Nemzetnek adott interjú keretében hazájának jelen - igen siralmas - állapotáról mesélt. Beszámolt számos brutális kegyetlenséggel elkövetett mészárlásról, amelyet feketék követtek el a fehér kisebbség ellen. Az EU kapcsán így fogalmaz: "Dél-Afrikából meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel sem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válnak." A magam részéről biztos vagyok abban, hogy az öreg kontinensre érkezők jelentős része jó szándékú, békés, a dél-afrikai feketéknél némiképp magasabb tudati szinten lévő szerencsevadász. De ettől még igazat adok Erns Roets álláspontjának: aligha kéne ekkora kockázatot vállalnunk.

 

Sokan - meglehetősen képmutató módon - arról papolnak, hogy a nyugati ember álmatlanul forgolódik éjszakánként, arra gondolván, micsoda fertelmes korrupció uralkodik Magyarországon. Erre persze minden józan ember legyint. Egyrészt azért mert van a Nyugat-Európa polgárainak más gondja is ezen kívül; másrészt azért, mert a legtöbben alig-alig tudnak többet hazánkról, mint amit Daniel Freund, Guy Verhofstadt, Vera Jourova, illetve más fizetett bajkeverők összehazudoznak rólunk. Viszont megtapasztalva a brüsszeli állapotokat - a szeméthegyeket, a lepukkant városrészeket, a megannyi bevándorlót -, tudva, hogy egyre többen költöznek Magyarországra egy nyugodtabb és biztonságosabb élet reményében, én már nem is legyintek akkorát. Ha a belga fővárosban laknék, bizonyára magam is elgondolkodnék azon, miért kéne még mindig felzárkóztatási pénzekkel tömni egy olyan országot, ahol már most is jobb az élet... Talán ezért nem látunk egy huncut vasat sem :)

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr1518122664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2023.05.23. 10:40:23

Már látom szemeim előtt ahogyan a svájci, német, francia, belga, stb migráns elárasztja MO-t.

Ezért 2000Mrd Ft amit a nyugati határszélen már el is különítettek a kerítés megépítésére.

Akinek van egy kis esze most száll be a kerítés építésbe.
Ez az új kisvasút!!!!

2023.05.23. 11:11:41

@G. Nagy László:
Mit vársz 600km tettem meg 6 óra alatt, friss vagyok és üde.

2023.05.23. 11:12:45

@G. Nagy László:
Különben meg ne vedd komolyan magadat, hiszen ha szarkasztikus humorral nézzük akkor máris van értelem annak amit írsz.

G. Nagy László 2023.05.23. 11:17:30

@kiskutyafule: Megint jól megmondtad. Mi az, amit tagadsz?

1. Azt hogy Brüsszel kezd erősen lepukkanni?
2. Azt, hogy veszélyes az iszlamizáció?
3. Azt, hogy nő a hazánkba költöző nyugat-európaiak száma?
4. Azt, hogy Budapest nagyságrendekkel biztonságosabb számos nyugati nagyvárosnál?

Mégis, mit? Mi az, ami hamis a fenti írásműben?

2023.05.23. 11:25:46

@G. Nagy László:
Én mit tagadok?

Sehol nem írtam, hogy tagadok bármit.

Hagylak benneteket rettegni, mert azt nagyon megy.
Ki vagyok én, hogy a rettegés útjába álljak?
Senki.
Így további kellemes rettegéssel, és önigazolással téli napokat kívánok.

2023.05.23. 11:41:02

@G. Nagy László:

Különben kapaszkodj meg, semmi nem hamis, sőt nagyon is igazad van, csak megintcsak a mögöttes összefüggések ismeret nélkül próbálod a dolgokat összekötni, és saját ön igazolásodra felhasználni.

A nyugati emberek azért mennek keletre doboerges, mert a nyugati megtakarításból/nyugdíj király ként élhetnek egy lepukkant 3. világ beli országban.

Az iszlám mint vallás pont olyan veszélyes mint bármelyik másik, lásd Afrika és keresztények.. az agymosás az agymosás mindegy ki csinálja.
Akkor lesz extrém veszélyes ha bezárja őket és szegregáció lép fel...

Butapest, megintcsak egy szűkített lyukon nézzük az egészet, hogy téged igazoljon.
Lapozzunk, mert én meg tudok 100 számra nagyvárost a világban ahol 1000X jobb élni mint Butapesten

grundigg 2023.05.23. 11:52:14

A fényes jövő biztosított, a "szelekció" zajlik: 14 ezer német nyugdíjas (a csóróbbik fajta) kontra egy nagyságrenddel nagyobb aktív, dolgozó magyar ember.

Még néhány évtized keményen úszva szembe az árral, és utolérhetjük - ha nem is Ausztriát, de legalább - a német nyugdíjasok legkedveltebb célpontját, Thaiföldet. Lányaink pedig téphetik egymás haját, hogy ki szedi fel a Petőfi sétányon a kelet-német nyugdíjas péket a 600 eurós nyugdíjával.

Amúgy vártam a felháborodott posztot, hogy pártunk és kormányunk börtönre ítélt embercsempészeket szabadít rá Európára, de már megint csak Brüsszel jutott az eszedbe.

2023.05.23. 12:05:27

@grundigg:
Hát a pénz nélküli, kiöregedett, elhanyagolt 60+ magyar proli miatt nem sok oka van a csajoknak egymás haját tépni az biztos :)

2023.05.23. 12:58:47

Ennyi bejegyzés után, amit G pont készített, nem akarna egy igazi vicc oldalt indítani?

Mert a röhögögörcs majd minden bejegyzés után garantált.

És azzal meg pénzt is lehetne csinálni, miután fel letten vilagositva, hogy ezt csak szórakozásból csinálja.

G. Nagy László 2023.05.23. 13:22:17

@grundigg:

"Amúgy vártam a felháborodott posztot, hogy pártunk és kormányunk börtönre ítélt embercsempészeket szabadít rá Európára"

Ez egy viszonylag friss hír, még csak a Népszava és az RTL fröcsögését hallottam, kíváncsian várom a kormányoldal álláspontját is. Az mindenesetre elég arcátlan, hogy pont azok a senkiháziak, akik együtt simogatták a migránsokat a Gyurka bácsi által alkalmazott embercsempészekkel, most hirtelen félteni kezdték Európát pont ugyanezektől...

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.05.23. 13:22:30

@G. Nagy László: még egy propaganda poszt, nem szégyenled magad ugye?

meddig akarsz még a fidesz pénzéből hazudozni, amit persze a fidesz a magyar néptől lopott

mi van az álíltólagos két tanár tesóddal? hogy tudsz a szemükbe nézni hogy meg akarod mondani nekik hogy kire szavazzanak? vagy iskolaigazgatók? nem bibók róbert az egyikük, a fejenálló zászlótartó?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.05.23. 13:24:52

@kiskutyafule: az osztrák kerítést meg kell erősíteni, mert nem bírjuk majd az áradatot, ahogy a nyugatiak mind ide akarnak költözni!

Bekéreti az osztrák külügy a magyar nagykövetet az embercsempészek szabadon bocsátása miatt

hvg.hu/itthon/20230522_diplomaciai_botrany_magyar_nagykovet_Ausztria_osztrak_kulugyminiszter_embercsempeszek

Rétvári: Azért engedjük el az embercsempészeket, mert Brüsszel nem ad pénzt

444.hu/2023/05/23/retvari-azert-engedjuk-el-az-embercsempeszeket-mert-brusszel-nem-ad-penzt

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.05.23. 13:27:08

@G. Nagy László: mi van a minimum félmmilió migránssal, amit orbán telepít be csöpike?

azok jó migránsok? már most van annyi, gödön ki dolgozik pl szerinted?

és ezt így most hogy:

Bekéreti az osztrák külügy a magyar nagykövetet az embercsempészek szabadon bocsátása miatt

hvg.hu/itthon/20230522_diplomaciai_botrany_magyar_nagykovet_Ausztria_osztrak_kulugyminiszter_embercsempeszek

Rétvári: Azért engedjük el az embercsempészeket, mert Brüsszel nem ad pénzt

444.hu/2023/05/23/retvari-azert-engedjuk-el-az-embercsempeszeket-mert-brusszel-nem-ad-penzt

a hazug propaganda, meg a gender a fontos kérdések, mikor írsz posztot tanár tesódiról, meg a belföldi dolgokról? minden szép és jó?

hát akkor nyugodtan megválaszolhatod ezen a hazug bolsevik téveszmés propaganda blogonodon is a kérdéseket, amikről eddig szó volt:

kkbk.blog.hu/2023/04/03/par_kerdes_a_fideszeseknek

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.05.23. 13:38:48

@G. Nagy László: szerintem Daniel Freund, Guy Verhofstadt, Vera Jourova, is többet tud erről az országról, mint te.

legalábbis szókimondóbbak.

velük még vitatkozni is lehet, és válaszolnak a kérdésekre is. milyen furcsák is lehetnek neked

lehet kéne egy vitát szervezni. ott eldőlhetne, hogy kinek van igaza, a vagyonnyilatkozatot letagadó hungarofób fideszeseknek, vagy a fideszt korrupcióval vádoló brüsszelitáknak

G. Nagy László 2023.05.23. 13:40:45

@kiskutyafule:

"Hagylak benneteket rettegni, mert azt nagyon megy."

Bődületes faszság. Rettegjenek azok, akiknek a hozzád hasonló gondolkodásmódú vezetői bevándorlóországot csináltak a hazájukból. Mi miért rettegnénk?

"csak megintcsak a mögöttes összefüggések ismeret nélkül próbálod a dolgokat összekötni"

Segíts, mi maradt ki? Konkrét, valós összefüggéseket, please!

"A nyugati emberek azért mennek keletre doboerges, mert a nyugati megtakarításból/nyugdíj király ként élhetnek egy lepukkant 3. világ beli országban."

Vitatkozz a Telex-szel! Még ők is azt írták, hogy politikai okai is vannak a kivándorlásnak.

"Az iszlám mint vallás pont olyan veszélyes mint bármelyik másik"

Beteg egy valóságtagadó vagy. Azért egy hitgyülis - legyen akármekkora idióta is - biztos nem fogja elvágni a nyakadat vallási fanatizmusból.

"én meg tudok 100 számra nagyvárost a világban ahol 1000X jobb élni mint Butapesten"

Kibaszott ügyes vagy, mert erre senki más sem képes. Minden felmérés szerint Budapest Európa egyik legélhetőbb városa, messze leelőzve Varsót, Prágát, Rómát, Milánót, vagy épp Lisszabont. Pedig ezek nem is rossz helyek.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.05.23. 13:46:07

@G. Nagy László:

"4. Azt, hogy Budapest nagyságrendekkel biztonságosabb számos nyugati nagyvárosnál?"

még pár ilyen poszt és nem lesz ám olyan biztonságos Budapest.

jöjj szabadság, te szülj nekem rendet.

de az is igaz hogy:

Kaszálhatd a fűt világvégeig,
Holnap kinő az, ha ma lenyesik.
Tördelheted le a fa lombjait,
Idő jártával újra kivirít;
Tövestül kell kitépni azokat.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.05.23. 13:52:35

@G. Nagy László: orbán betelepít ide 1 millió migráns te idióta, félmilióról hazudik.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök korábban bejelentette, hogy 500 ezer fő új munkaerőre lenne szüksége az országnak az iparpolitikai célok eléréséhez,
index.hu/gazdasag/2023/04/25/vilagbank-tarsadalom-migracio-orban-viktor/

de annyi már most is itt, a kínaiktól pl és saját rendőrségük van, ami nyugaton, a hanyatló nyugaton bűncselekmény és sorra kapcsolják le őket, ugye, a banánköztársaság gyarmatokon meg szabadon mehet a saját kínai rendőrség.

g7.hu/vallalat/20220322/a-kulugy-behivta-a-vietnami-mongol-indonez-vendegmunkasokat-de-nem-tudja-hanyan-jottek/

mit nem értesz csöpi azon, hogy Gödön már most a dolgozók több mint fele migráns, srága, fillipinó, ázsiai
debrecenben meg minden munkavállaló lesz migráns. reméljük ők legalább nem lesznek szomjasak, mint az őslakosok.

www.vg.hu/kozelet/2022/07/csak-a-lakossagot-sujtja-a-vizvalsag-mexikoban-az-italgyartokat-nem

nyuszika te szopni jársz ide, te szőllősgazda primtiív pókeres. a saját propaganda blogodra szopni jársz. tényleg nincs valami erős kötél otthon?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.05.23. 14:04:39

@G. Nagy László:

"Budapest Európa egyik legélhetőbb városa"

pedig "alkalmatlan" a vezetője nem? te ostoba marha.
a fidesz sokat tesz azért hogy ne legyen Bp olyan élhető, pl a források megvonásával, mint Gödön az iparűzési adót is megvonja, kicsit olyan, bünteti azokat a lakossokat akik nem rá szavaznak és akadékoskodnak hogyha nem akarnak mérgező aksigyárat a szomszédukba.

ahogy a te meg orbán is a tanároknak is csak akkor adna fizetést ha jól szavaznak.

demokrata na, ja nem sötét feudalista diktatórikus mocsok.
a komcsi spicli nem tudja meghazudtolni önmagát.
mi is van a két tanár testvéreddel? hazudj erről is valamit te hitvány darab szar.

grundigg 2023.05.23. 14:15:59

@G. Nagy László: "Minden felmérés szerint Budapest Európa egyik legélhetőbb városa"

Nem olvasol kesmát?

MEDVE1978 2023.05.23. 14:17:10

Kb. hat éve voltam Belgiumban.

Én annyira nem bírtam Brugge-t. :) Az egész egy óriási skanzen, azt slussz. Megveheted az élményt, hogy beülj a 2x-es árcimkéjű kávézóba, ahonnan nézheted a kis cuki utcácskákat, terecskéket, hajózhatsz egyet a csatornán. Valahogy olyan, mint a dobostortán a dob, full tömény cukor.

Brüsszelről nekem nem volt olyan rossz benyomásom, mondjuk főként a belváros környékén mozogtam, ami ugye jobb környék. Arra viszont emlékszem, hogy egy magyar taxis hozott be minket Charleroiról, neki mutogattuk a térképet, hogy mit szeretnénk Brüsszelben megnézni és az egyik célpontról mondta, hogy azt inkább nem kéne, oda ő kocsival se megy el, nem hogy tömegközlekedéssel.

A gettósodás nyilván probléma nyugaton, ha valaki személyesen érintett, mert mondjuk bekerül egy bevándorló negyedbe, akkor az meg szar.
A nyugdíjasbetelepülés egyébként ettől függetlenül már hosszú évek óta tart, sőt, bár kis mértékben Magyarországról is mentek ki máshova. Az egyik ilyen célpont az Thaiföld, ahol nem túl drága dolog megélni, a másik régebben Görögország volt.
Egyszer volt valami álomnyaralás címmel egy kereskedelmi Tv riport egy nyugdíjas bácsiról, aki minden tavasszal valami rozoga autóval kiment egy görög szigetre, aztán ott maradt október végéig. Persze valami ingyenes kempingben lakott sátorban. Így még a csekély nyugdíjából is meg tudott élni.

Szóval ez egy nagyon régi jelenség, a Brexit idején volt téma, hogy Spanyolországban talán fél millió brit nyugdíjas élt. Igazából német szemmel, ha valaki egészséges még és nem szorul szociális gondozásra, akkor ideális hely lehet Magyarország. Általában áprilistól októberig normális idő van, viszonylag meleg. Német pénztárcával még mindig nem vagyunk túl drágák. A német átlagnyugdíj 900-1200 EUR körül van, 4-500 ezer forintból havonta pedig meg lehet élni,.

baalint1 2023.05.23. 14:17:40

Hát ott kezdődik a dolog, hogy mikor gyerekkoromban vidéki megyei jogú városból Budapestre látogattam, a mocsok, kosz, kéregetők nagyon durván elborzasztottak, el sem tudtam képzelni, hogy Budapesten lehet élni. Mikor a 90-es évek végén Zürichben jártam, és egy nagy pályaudvar környékén mászkáltunk, hasonló tapasztalataim voltak, miközben Svájc többi része tiszta, rendezett volt. Ma már máshogy látom, és nem csak mert vannak dolgok, amiket megszoktam, hanem mert mikor turista voltam Budapesten, a legfekventáltabb csomópontokból láttam sokat, amelyek akkor és ma is a legmocskosabb helyek. Így helyén tudom kezelni azt is, ha egy nyugat-európai nagyvárosban látok ilyet, pl. Frankfurtban a Bahnhofviertelt, csak közben Frankfurt nagyobb része is totál kulturált, nyilván nem annyira mint egy csendes kisváros, de a csendes kisvárosnak más hátulütői vannak. Csak mondjuk én nem kommunista propagandista vagyok, aki arra törekszik, hogy lejárassa Nyugat-Európát.

Ami a Magyarországra érkező német vagy holland nyugdíjasokat illeti, szerinted ha nem a pénz lenne az elsődleges, a fő gond a migránsok lennének, akkor miért ne választanák az anyaországuk vidéki övezeteit, ahol relatív jó az infrastruktúra, de nincsenek, vagy alig vannak migránsok? Vagy pl. egy osztrák hegyvidéki kisvárost? A valóság az, hogy ezeket sokkal többen választják, csak ugye te azt a 10 ezret emeled ki, akik közül néha a narancsbolsevik propagandasajtó talál néhányat, aki alátámasztja nekik a migránsos narratívát. Mert hogy nyugaton micsoda pokol van, micsoda élhetetlenség.

Csak közben a többség meg köszöni, jól van, vicces mikor mennek a rémhírterjesztéseitek, aztán a nyugatra költözött barátok, családtagok meg nem is értik miről beszél a magyarországi bolsevik kormánypropaganda. De te kimész Brüsszelbe a legfrekventáltabb, legtömöttebb, legturistásabb negyedekbe, ott látod a mocskot, aztán itthon osztod az észt. Javaslom a tanulmányi kirándulást a Boráros téren, bár a Nyugati aluljáró szerintem még azt is viszi.

baalint1 2023.05.23. 14:27:17

Egyébként ha rákeresel, Németországból a legtöbben Ausztriába, majd Svájcba költöznek. Mindkettőben relatív sok a bevándorló, ráadásul elvileg drágább országok.

baalint1 2023.05.23. 14:37:02

@kiskutyafule:
A másik fele, hogy Budapest nagyon régóta biztonságosabb a nyugat-európai nagyvárosok többségénél, csak ennek nem az az oka, hogy itt kevesebb a "migráncs", mint ahogy a narancsbolsevik propaganda hirdeti, hanem hogy az államszocialista diktatúra mellékhatása volt, hogy nyilván ahol kötelezően teljes foglalkoztatottság volt, a rendőr pedig bármikor bárhol igazoltathatott és meg is tette, akkor nyilván kevesebb volt a bűnözés, mint a szabad országokban. Csak mondjuk nem biztos, hogy érdemes feláldozni a szabadságot ezért, G. Nagy elvtárs az eddig előadott elvei alapján viszont szívesen feláldozza. Megjegyzem, a nyugat-európai nagyvárosok világ szinten így is a biztonságosnak számítanak, úgy hogy a szabadság és a fejlett gazdaság is hozzátartozik az ottani élethez, szerintem ez nem annyira rossz kombináció. De hát a G. Nagy féle propagandisták már 40+30 éve hirdetik, hogy a nyugat maga a pokol.

baalint1 2023.05.23. 14:42:12

@MEDVE1978:
Egyébként én ha német nyugger lennék, az egészségügyi ellátás hiányosságai miatt azért többször meggondolnám ezt, mert vagy az állami hiányosságaival szívnak majd, magánbiztosítással meg az a gond, hogy az nem annyira jól kiépített a kistelepüléses övezetekben, ahol olcsó az ingatlan, a harmadik világbeli országokban pedig lehet hogy még drágább is lesz, mint Németországban lenne, ha olyan szintet szeretnének mint otthon.

A másik, hogy bár jól hangzanak a pár millió Ft-os házak, de a többségük lepukkadt, újat építeni vagy felújítani annyira nem olcsó. Én szoktam nézni Ausztria kevésbé frekventált hegyvidéki részein az ingatlanárakat, tervben van hogy egyszer oda költözünk, mert valamivel ugyan drágábbak az ingatlanok, mint a kis somogyi falvakban, de jobb az infrastruktúra, és jobb állapotú ingatlanokat lehet kapni. Főleg bányavidékeken érdemes nézegetni, mert ott messze nem pusztultak ezek le annyira, mint Magyarországon, viszont az elvándorlás miatt sok az üresedő lakás vagy ház.

HypocritSlayer 2023.05.23. 14:48:44

@baalint1:

>>Ami a Magyarországra érkező német vagy holland nyugdíjasokat illeti, szerinted ha nem a pénz lenne az elsődleges, a fő gond a migránsok lennének, akkor miért ne választanák az anyaországuk vidéki övezeteit, ahol relatív jó az infrastruktúra, de nincsenek, vagy alig vannak migránsok? Vagy pl. egy osztrák hegyvidéki kisvárost? A valóság az, hogy ezeket sokkal többen választják, <<

Biztosan a "jó" vagy netántán a "muszlimmentes" levegő miatt, de nszerintem a muszlimoknak ehhez semmi köze, mert az csak álprobléma:)

>>Mert hogy nyugaton micsoda pokol van, micsoda élhetetlenség.<<

A NOGO zónák maguk a mennyország:)

>>Csak közben a többség meg köszöni, jól van<<

Nagyon helyes, meg is érdemlik:)

>>aztán a nyugatra költözött barátok, családtagok meg nem is értik miről beszél a magyarországi bolsevik kormánypropaganda. <<

A bozgorok hogy hogyan magyarázgatják a bizonyítványaikat, miközben a messzi földről híresen szar, diktatórikus magyar egészségügyben kezeltetik magukat, nem a csilivili, (elájulok olyan jó:) nyugatiba, ahol mellékesen még remegnek is miattunk?:)

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.05.23. 14:49:18

@grundigg: azt nem, de 5 milliós karórát kapott ő is, meg trombitás meg fülöp is.csak idén.

HypocritSlayer 2023.05.23. 14:50:00

@baalint1:

>>Egyébként ha rákeresel, Németországból a legtöbben Ausztriába, majd Svájcba költöznek. Mindkettőben relatív sok a bevándorló, ráadásul elvileg drágább országok. <<

Ja, különösen a NOGO zónákkal fertőzött területek a kiemelt célpontjaik,..........oh, wait.....

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.05.23. 14:57:44

@G. Nagy László: már hallhattad, brüsszel a hibás! még véletlenül se a szerbeknek tesznek szívességet vele, vagy moszkvának.

"kíváncsian várom a kormányoldal álláspontját is. "

tudni akarod mi legyen a véleményed, ugye? korrupt birka.

"Az mindenesetre elég arcátlan, hogy pont azok a senkiháziak, akik együtt simogatták a migránsokat a Gyurka bácsi által alkalmazott embercsempészekkel, most hirtelen félteni kezdték Európát pont ugyanezektől..."

mert látják milyen képmutató és hazug a kormány? már az is baj csöpike?
jobb lenne ha befognák a pofájukat és jobbágyként a fideszre szavaznának, talán akkor még a bérüket is emelhetnék, ugye?

IdomitottFoka 2023.05.23. 15:48:29

Azér sokkal hitelesebb lehetne ez a prüsszeli pokol beszámoló, ha legalább megettek volna a nyamnyamok. Vagy ha bemondott adatokhoz forrás is lenne, ha már úgyis megkerested azt a számot amit beírtál, odatehetnéd a linkjét is, talán nem tűnnél olyan lézerjaninak Bécsben. Ha az összes németnyugdíjas növekmény a bevándorlók miatt menekült is ide, az akkor is 3000 ember egy 80 milliós országból 5 év alatt. Nagyon reprezentatív, tényleg.

"Dél-Afrikából meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel sem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válnak"

Szóval a búrok a bevándorlókat szidják, értem.

"Az mindenesetre elég arcátlan, hogy pont azok a senkiháziak, akik együtt simogatták a migránsokat a Gyurka bácsi által alkalmazott embercsempészekkel, most hirtelen félteni kezdték Európát pont ugyanezektől..."

Tehát a kormány részéről nem érzed magad pofánszarva, h behazudta neked h neked nincs mitől félned, ide nem jön migráncs. Végülis csak átjáróház az ország, a 2500 letartóztatott embercsempész értelemszerűen a jéghegy csúcsa, a becsempészettekről nem is szólva. De az újságírók a szemetek.

Wildhunt 2023.05.23. 16:54:52

@grundigg: azt hittem az abaj hogy továbbmennek az aranynál is értékesebb migráncsok. NyEU köszönje meg ezeket.

Wildhunt 2023.05.23. 16:57:00

@G. Nagy László: Prágát speciel az ukránoknak köszönhetően előztük be. Lehet hogy Varsót is.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.05.23. 17:17:43

@IdomitottFoka: :D

" magukhoz veszik a bevándorlókat, fel sem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válnak"

Szóval a búrok a bevándorlókat szidják, értem."

ez a búr azt hiszi, hogy mindigis többség volt ott afrikában belőle, csak jöttek a feketék is teleszültek mindent? :) túl rendesek hogy beengedték a feketéket afrikába egy kis kényszermunkára.
Kb. 20-40 000 évvel ezelőtt a Dél-afrikai Köztársaság területén khoikhoi és szan törzsek, éltek kis csoportokban, amelyek tagjai kezdetleges szerszámokat használva vadásztak, halásztak, miközben a búrok a civilizáció alapjait rakták le a térségben, aközben a primitív négerek még mindig csak vadászgattak,halászgattak.

mégha Fokvárosra mondaná, de az egész országra?
mondjuk ugyanezt az angolok is mondhatják az angol-búr háborúk után.

amúgy valóban vannak ott durva helyzetek állítólag:
kkbk.blog.hu/2013/12/07/nelson_mandela_oljetek_meg_a_burokat

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.05.23. 17:41:47

@G. Nagy László:

akcióban a fake news-gyár! nem a közmédia, nem:

606 embercsempészt engedtek szabadon eddig a magyar hatóságok

Kedden kora délutánig 606 külföldi embercsempészt engedtek szabadon a magyar büntetés-végrehajtási intézetekből, további 202 pedig hamarosan szabadulhat, miután a kormány kiterjesztette a reintegrációs őrizetet

444.hu/2023/05/23/606-embercsempeszt-engedtek-szabadon-eddig-a-magyar-hatosagok

milyen kár hogy soros áll mögöttük, így orbán nem léphet fel ellenünk, vagy mi.
ez volt a 15, pont a kérdéseimben hozzád, tudod amire nem akarsz válaszolni te bolsevik hazaáruló

15. hogy nem lehet a hazaárulók és a fake news gyár ellen törvényileg fellépni? az ellenzék sajtója gátlástalanul hazudozhat össze-vissza? mit csináljunk a joggal és a médiatanáccsal, hogy jó legyen, több mint 10 év nem volt elég úgylátszik alapvető dolgokra. vagy lehet hogy hazudnak a fideszben és nem hisznek a saját hazugságaiknak sem ilyenkor és mégiscsak jók azok az oknyomozó újságcikkek?

kkbk.blog.hu/2023/04/03/par_kerdes_a_fideszeseknek

grundigg 2023.05.23. 18:48:32

@Wildhunt:

Szarul hitted. Nem ez volt az első, és nem is ez lesz az utolsó.

Wildhunt 2023.05.23. 18:57:15

@grundigg: mocskos fityiszfan náci vagy.

grundigg 2023.05.23. 19:09:23

@G. Nagy László: "Mi miért rettegnénk?"

Nyolc éve élünk ilyen-olyan veszély- és válsághelyzetekben, a kormány meg mást se csinál, mint folyton megvéd minket valamitől vagy valakitől. A kérdés ugyanakkor jogos, miért rettegnénk? Csak azért, mert azt akarják a hatalmuk érdekében? Hogy a "megvédésünk" áraként bármilyen mocsokságot elnézzünk nekik? Hát szerintem se rettegjünk.

kewcheg 2023.05.23. 19:34:02

Én is tejesen egyetértek a cikk írójával.
Jo példának szoktam felhozni- ithol nincsenek n-o-go zónák.
Jomagam pl.a Taktaközben lakom életvitelszerüleg, ami álitolag idehaza a méjdél./ Mayday:))/
Namost, a lakósság békés, elvan, ha nem nézelrá nem bánt.
Idős lakósok, ha éjjelre felteszik a rácsot, kislakat, nagylakat, ultraviola síp, kisbalta ágy mellé, akko nincs ok pánikra. Azt szoktam tanácsónyi, hogy egyhavi nyugdij legyen elöl, azt a házba bejövő irokéz harcos felé kel hajintani, erre a harcos általjában tovabb nem keres, kutat, megelégszik.Ha mégse, akko jol jöhet még a ciánkapszula.
Kertbe érdemes ültetni, kertészkedni, mindennek lessz gazdája, semmi nem marad a földeken.Herbál, biofű legyen otthol, ezzel kínálhatjuk a husvetkor egyszerre a házba bejövő 20-30 locsokódót.Lehet menni nyaralni is, otthagyni a házat, bár én inkabb nyitva hagyom, igy nincs ajtòfeltörés miatti rongálás.
Egyre volnák kiváncsi, őslakosaink és a migránsok együtt élésére.Aki győz, és megeszi a másikat, mink annak szolgálunk....

Zsolttttt 2023.05.23. 21:12:05

Aki szerint jobb nyugat europa, költözzön oda , aki szerint nem maradjon Magyarországon...ilyen 1xru ez

Boldeone2 2023.05.23. 21:21:51

Ennél azért jóval komplexebb a bűnözési helyzet. Vannak "migránsvárosok", ahol sokkal jobb a közbiztonság, mint Budapesten.
Budapest kb. a középmezőny hatsó felében van, közbiztonság szempontjából, egyáltalán nem kirívóan jó az ottani helyzet, de a vidéki Magyarországon sem...
Sokkal érdekesebb lenne egy belga és magyar kisvárost közbiztonság szempontjából összehasonlítani, mondjuk Ózdot és Leuvent összehasonlítani....

Ez megint egy hazug rezsimnarratíva: itt biztonság van és tisztes polgári jólét, nyugaton meg a hanyatlás és migráns-fertő
Putyin elvtárséknál is ugyanaz a propaganda...
Brüsszel persze kemény hely, egy rövid ideig éltem Schaerbeekben, meg Molenbeekben is kicsit....Nem para, de fel kell készülni minden eshetőségre...
A vidék az ott is más, a kistelepülések jelentős része főleg a flamand részen szuper biztonságos. A vallon rész az rosszabb. mint Charleroi...

Azért Gentben meg Brugge- Ben, Antwerpenben lehet látni, hogy mi az igazi régi gazdagság....

A mentalitás is onnan ered: Németalföld az etalon Európában. Fifikás, liberális, szabadszellemű, kereskedőnép

Soha nem érjük be őket, szerintem. A magyar mentalitás gyökeresen rossz! Nem kellenek ide migránsok, magunkat tesszük tönkre. A degenerált Orbán -rezsim is ennek következménye....

alöksz róz 2023.05.23. 21:41:52

@Boldeone2: "Sokkal érdekesebb lenne egy belga és magyar kisvárost közbiztonság szempontjából összehasonlítani, mondjuk Ózdot és Leuvent összehasonlítani...." - miért pont ózdot, miért nem szentgotthárdot vagy marcalit?

Boldeone2 2023.05.23. 21:47:17

@alöksz róz: Szentgotthárd egy nyugat-magyarorszagi kirakatváros. Pont azért jó, mert nyugaton van, nyugatias a mentalitás
El kell menni Hajdúhadházra, az ( is ) Magyarország, csak több a "kolléga", akiket Orbánék sem tudták integrálni....

kewcheg 2023.05.23. 21:51:35

@Boldeone2: Jól mondod.Teljesen így van.Az általad említett Ózdon nyílt utcán, fényes nappal bizonyos utcákon kaviccsal dobálják meg az autókat.Nyílt utcán kutyaviadalokat tartanak, kutyát, macskát kínoznak.A bunyót élő állatokon gyakorolják.Folyamatos a kiskorúak veszélyeztetése. Erőszak, drog.És nem lehet róla beszélni, el van hallgatva.Ha van nogo zóna, akkor a mondott település vastagon az.....

alöksz róz 2023.05.23. 22:00:28

@Boldeone2: ózdot calais-vel kell összehasonlítani.
vagy pl miskolcot malmővel.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.05.23. 22:06:06

Ez iszonyatosan hazug és a mai agymosott kretén közhangulatban örültén veszélyes cikk, mert alapból egy ordas nagy hazugsággal nyit és onnan olyan szintű mélyrepülésbe kezd ami miatt nehogy címoldal de inkább tiltás járna minden jóérzésű szerkesztőtől. De hát ez már a NER maffiás index…

Már az elején fura mert amit ír í szemétről, arra én eddig példát nem találtam. Ha valami akkor a szemétszállítás kifejezetten megbízható, és pl sokkal jobban működik mint Flandriában.

Szóval ha valaki itt Nápolyozik az nettó hazudik. A szelektív gyűjtés is sokkal jobb mint Budapesten, de a legfontosabb, hogy minden kerületnek van egy profi hulladékudvara ahova MINDENT bevihetsz, szinte bármikor (de csak naponta egyszer). Innen kezdve az illegális hulladéklerakás szinte ismeretlen, én még nem találkoztam olyan erdővel ahol bárki lepakolt volna mint az általam valaha látott pest környéki erdőkben.

Azt én is elismerem, hogy Brüsszel maga mondjuk sosem volt egy "szép" város, a francia (és számos más) nyelvben van egy külön szó („Brüsszelizáció”) arra hogy valaki módszeresen qrja el a városát modern épületekkel. Brüsszelnek nincsenek egybefüggő szép részei, mint pl Budapest belvárosa. Sőt ijesztően párosítják a (pár) szép neoklasszicista épületet a szörnyű modern betontömbökkel és mai üvegházakkal. És mindezért rengeteg karakteres flamand sorházat áldoztak be. Igaz aki már látott olyat belülről az érti hogy miért nem hiányoznak ezek a belgáknak. Mert tanulni nem tanultak ebből, sőt én azt látom hogy ugyanazt csinálják a különc flamandok is, csak az óvárosaikat legalább tiszteletben tartják.

Boldeone2 2023.05.23. 22:06:52

@kewcheg: Mindennek van pozitív oldala: "a migránsok nem veszik el a munkájukat" :) nemdebár?

Az ottani emberek is megsavazták, hogy Magyarország maradjon "homogén, fehér, egységes kultúrájú, nemzetállam"

alöksz róz 2023.05.23. 22:07:56

@Boldeone2: "Brüsszel persze kemény hely, egy rövid ideig éltem Schaerbeekben, meg Molenbeekben is kicsit..." - ja, amikor részt vettél a nyílt társadalom alapítvány által szervezett "nemzetközi propagandista és bérkommentelő" kibővített képzésen

Boldeone2 2023.05.23. 22:18:40

@alöksz róz: A " Great Reset-et " írtuk, együtt a Soros Gyurival! Hogy nektek "szebb" jövőtök legyen!:)

Boldeone2 2023.05.23. 22:24:39

@alöksz róz: vagy pl miskolcot malmővel"

Miskolcról a fiatalság fele már elhúzott nyugatra, olyan szar fizetések vannak, de munka sem nagyon van, értelmes...
Malmőben legalább van normális fizetés....

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.05.23. 22:36:12

@Boldeone2: baszdki, te mindig kimondod amire én gondolok!

alöksz róz 2023.05.23. 22:37:59

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: te is arra gondoltál, hogy éltél rövid ideig molenbeekben?

ulpius66 2023.05.23. 22:38:27

Hát a belgáknak kibaszott könnyű dolguk van!

Több évtizedik teljesen kirabolták Kongót, Burundit, Ruandát.... meggazdagodtak a kaucsukon, gyémántokon, elefánt-agyaron stb-ken, NEM VOLTTAK VESZTESÉGEIK A KÉT VILÁGHÁBORÚBAN, MEG NEM KAPTAK A NYAKUKBA 45 ÉV KOMMUNIZMUST!!!!!!

Az a vadbarom Csörcsil és nála is sokkal hülyébb Rúzvelt meg az egész Kelet-Európai régiót odalökte Sztálinnak!!!!!

Ha valaki felelős a Kelet-Európai régió lemaradásáért az a vadbarom Csörcsil meg Rúzvelt, meg Anglia és az USA!

HOL TARTANÁNK, HA NINCS NÁLUNK 45 ÉV KOMMUNISTA URALOM, A TÁRSADALOM, IPAR, MEZŐGAZDASÁG TELJES LEPUSZTULÁSA!!!!!

AZ USA ÉS ANGLIA MIKOR FIZET NEKÜNK JÓVÁTÉTELT AZÉRT, MERT SZTÁLIN KARJAIBA LÖKTEK, ÉS 45 ÉV SZOCIALIZMUS ALATT VISSZAFEJLŐDÉS VOLT??????

2023.05.23. 22:43:34

@G. Nagy László:
Mitől rettegsz?
Itt írod hogy rettegsz a bevándorlóktol, az öregedő társadalomtól, tőlem, stb.

Én nem vitatkozok a Telexel, hanem veled...vagy egy és ugyanaz? Ukaz szerint írják amit írni kell, gondolkodás 0.

Valóság tagadás, úgy nehéz hogy én élek olyan helyen ahol rengeteg muszlim van, pl Pakisztáni, és érdekes módon semmi gond nincs velük, sőt kifejezetten szeretek velük beszélgetni, és munkatársnak sem utolsók.
Akkor ki a valóság tagadó?

Mindig ugyanaz, te a logika bajnoka nem képes 2 lépést előre gondolkodni.
Vajon miért?
2 válasz lehetőség van:
1 nem vagy a logika bajnoka
2 eleget fiz3tnek azért, hogy ne tedd.

Ismerd már be miért csinálod ezt az egészet.

Mert én csak érvelési gyakorlatnak használom, ha kell a túrós bukta nemi élete mellett is érvelek, ha azt találom szórakoztatónak.

ulpius66 2023.05.23. 22:50:59

1938-ban a magyar egy főre jutó GDP az osztrák 75%-a volt!

1960-ban a 40%-a

1990-ben 33%-a......

Ezt köszönjük meg Csörcsilnek és Rúzveltnek....

Boldeone2 2023.05.23. 22:52:57

@alöksz róz: Éppen hogy arról van szó, hogy a blogposzt cáfolatát le sem írom, tekintettel a blogposzt írójára....

ulpius66 2023.05.23. 22:57:25

Istenem, Istenem...

Azok a drága belgák, olyan jóságosak....

"Belgium részt vett az afrikai gyarmatosítás kései időszakában. Az afrikai gyarmatokat felosztó 1885-ös Berlini Konferenciát követően Kongói Szabadállam néven II. Lipót magánbirtokként kapta meg a mai Kongó területét, több, mint 2 millió km²-t. (Belgium területe kevesebb, mint 30 ezer négyzetkilométer)
Kongó gyarmat közigazgatásának tevékenysége alapvetően Kongó nyersanyagainak kitermelésére és exportálására irányult. II. Lipót megbízottai fegyveres erővel kényszerítették a helyieket rabszolgamunkára, például elefántcsont cipelése, illetve kaucsukgyűjtésre az őserdőből. Jellemző módszerük volt, hogy egy faluban a nőket, gyerekeket túszul ejtették, vagy elhurcolták, és a csak akkor engedték szabadon, ha a férfiak elegendő kaucsukot hoztak az őserdőből.
A belga gyarmatosítók kegyetlenkedései, az éhínség, a betegségek a becslések szerint 5–15 millió ember életébe kerültek."

ulpius66 2023.05.23. 22:59:46

A belgák sokkal, de sokkal több embert öltek meg, mint pl. Hitler.....
(csak a belgák a niggereket írtották, Hitler meg a zsidókat....)

G. Nagy László 2023.05.23. 23:00:33

@Ződ2000:

"Már az elején fura mert amit ír í szemétről, arra én eddig példát nem találtam."

Értem én, hogy agymosott vagy, de ezt még a helyiek sem tagadják:

www.brusselstimes.com/238313/brussels-is-a-dirty-city

Életem egyik legjobb hamburgerét egyébként egy ottani, arab büfében ettem. Az egyik büfés srác beszélt angolul, egész jól eldumáltunk. Ő is arra panaszkodott, hogy micsoda koszfészek a város...

ulpius66 2023.05.23. 23:01:08

Valamiből csak meg kellett gazdagodniuk a belgáknak is....

G. Nagy László 2023.05.23. 23:03:48

@Ződ2000:

Ez meg egyenesen tegnapi cikk:

www.brusselstimes.com/515304/brussels-is-still-a-dirty-city-minister

Legalább a tényeket fogadd el, ha már következtetéseket nem akarsz levonni. Beszarok rajtatok, hogy állandóan a homokba dugjátok a fejeteket.

ulpius66 2023.05.23. 23:05:36

Hatalmas verekedés a Brüsszeli kocsmában.
Kivonul a rendőrség.
- Flamandok jobbra álljanak, vallonok balra! - üvölti a rendőrparancsnok.
Középen marad egy nyápic emberke, Kohn a zsidó, és kérdi:
- Mi belgák hova álljunk?

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.05.23. 23:09:26

@Ződ2000: Mivel a belgáknak fontosabb hogy ne szegregálódjanak, a legmeglepőbb ritmusban futhatunk bele furcsa környékekbe a legjobb helyeken. Ezt gyakran aktívan elősegítik szociális lakásokkal amelyeket rendszeresen a dzsentrifikálódó újépítésű tömbökbe szúrnak be. Hogy ez jóbb vagy a szegregáció, azt döntse el mindenki maga, de mégis Belgium lakossága másfél millióval nőtt 20 év alatt, és a magyar ment ki és nem fordítva.

Ugyanakkor mint város, Brüsszel nagyon is élhető. Nincs olyan rendezetlen része mint a Pest szélén található külvárosi „favelák” (mondjuk Szentlőrinc vagy Soroksár rosszabb része), és még a legrosszabb hírű Molenbeek is olyan amilyet egy átlagos Debreceni honfitárs is jó eséllyel cserélne a legtöbb részéről. Szóval aki nogo zónázik az egyszerűen hazudik.

Maga a belváros nem valami szép vagy jó a kontinens történelmi belvárosai mellett, nem is nagyon élnek ott „bennszülöttek”: a született belgák általában kiköltöztek valamelyik családházas külső kerületbe. A délnyugati Ucclétől a déli és délkeleti kerületeken át a keleti Schaarbeek egyes résziig nagyon jó és szép helyek vannak.

Nagyon furcsa logika mentén alakult ki Brüsszel de pont azért választották az EU székhelyének mert a belgák valahogy mentesek a grandiózus világuralmi tervektől.

Ha nem is egy V. kerület, a Főtértől a királyi palota felé az EU negyeden és a Cinquantenaire-en át egy elég jó séta kerekíthető ki.

Boldeone2 2023.05.23. 23:09:41

@G. Nagy László: Egy pár gondolatot azért muszály írnom, hogy ne legyünk "téveszmékben "

Azzal egyetértek, a nyugat - európai nagyvárosok egy része - de nem mind - a slumosodás jeleit mutatják. De, ez megint nem általános, és nem olyan mértékű, hogy azzal hiszerizálni kellene főleg a magyar társadalmat
Tudomásul kell venni, a globális korszakban élünk, aminek vannak árnyoldalai, de a legtöbb probléma - szerintem - menedzselhető

Én inkább azon csodálkozom, hogy az extrém nagy migráció ellenére, az összes bűntípusban csökken a bűnelkövetők száma az EU- ban, trendszerűen, és több mint egy évtized óta: bulglary, theft, and robbery
Vagyis ezek pozitív trendek...A huhogókkal ellentétben azért Nyugat- Európa elég jól megbírkózik a migrációval. A terrorizmus is csökkenő trendeket mutat már az elmúlt években, és mindig csak egyedi esetekről beszélünk
Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ami most zajlik az jó dolog, de lehet nem kellene ekkora hisztériát sem kelteni belőle!
A volt szoci blokk országai pedig a " homicide rate "- et vezetik. Minél keletebbre megyünk, annál erőszakosabbak az emberek, több a gyilkosság
A gyilkosságot ugye nem lehet kriminál metodológialiag elhazudni ...
A nemi erőszak tényállas pl országonként változik. Pl Svédországban már egy fenékre ütés fesztiválon is annak számít, máshol meg lehet 10x akkora a látencia, pl valamely muszlim országban....

ulpius66 2023.05.23. 23:14:09

Az mondjuk annyira nem tetszik, hogy a belgáknál az SZJA 50%.....

ulpius66 2023.05.23. 23:16:24

@Boldeone2: "Egy pár gondolatot azért muszály írnom, hogy ne legyünk "téveszmékben "

Nem vagyok egy nyelvtannáci, de nekem is "muszály" leírnom, hogy a muszáj... az bizony pontos "j".....

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.05.23. 23:16:50

@G. Nagy László: az a vicces, hogy amióta belinkelted, úgy látom lecserélték a főképet mert az utca maga igencsak rendezett és tiszta volt ajta.

Szemét napon mindenki kirakja a fehér/kék/sárga szemétzsákot és nem használnak kukát. Ez sokaknak fura, viszont a szemétdíjat sem kukára hanem zacskóra fizeted ami sokkal kevesebb generált szemetet eredményez, mert mindenki érdekelt abban hogy szelektáljon.
Cserében szemétnapon nem olyan rendezett a város mintha kukát használnának.

Ebből levonni a fenti baromságot a végén teljesen elszállva bevándorlókkal inkább szánalmas…

ulpius66 2023.05.23. 23:21:12

Nekem legjobban az tetszik, amikor a belga válogatott kifut a pályára kilenc nigger kezdővel.....

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.05.23. 23:29:14

@ulpius66: Neked teljesen elgurult a gyógyszered.
Roosvelték egységesen felajánlották a támogatást, mindezért csak normális (liberális) demokráciát kellett volna fenntartani.
Elnézve a hazai közállapotokat Rosveltre kenni bármit több mint kifordítása a valóságnak.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.05.23. 23:42:45

@Zsolttttt: Az a baj hogy a végén a sok barom lehúzza az országot a mocsárba. Ez történt a Brexitnél is, a sok proli lelkesen szavazott, aztán ők szívták meg amikor a halászok többet nem tudnak eladni terméket vagy a munkásokat elküldték az autógyárak többségéből.

Azóta már kb mindenki bánja, (a héten pont Farage mondta, hogy a Brexitet elqrták.Pedig nála elborultabb Brexit hívő nincs...

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.05.23. 23:47:45

@G. Nagy László: itt a kép amire gonodltam: api.brusselstimes.com/wp-content/uploads/2022/06/069a741e-rdgrtgerrthgtf.jpg
A fehér zsákok estére már nem lesznek ott. A többi viszont alapjában véve rendezett. A belgák sosam a fene nagy tisztaságról voltak híresek, nem hasonlíthatóak egy német, pláne osztrák város tisztaságmániájához.
A kutyaszaros magyar városokhoz képest fényévekkel jobbak, igaz ez kevésbé a takarítás mint a felelős kutyatartók érdeme.

G. Nagy László 2023.05.24. 00:02:38

@Ződ2000:

"Ebből levonni a fenti baromságot a végén teljesen elszállva bevándorlókkal inkább szánalmas…"

Kifejtenéd? Milyen baromságot vonok le? Mi szánalmas?

Ha már konkrétan Brüsszelről beszélünk, alapvetően háromféle forgatókönyv lehetséges:

1. A kosz, a szemét, a húgyszag, a lepusztulás összefüggést mutat a városban lakó, egyre növekvő létszámarányú bevándorlókkal.
2. A bevándorlók pedáns, igényes, rendszerető polgárok, semmi közük a szeméthegyekhez, csak a városvezetés képtelen rendet rakni.
3. A bevándorlók pedáns, igényes, rendszerető polgárok, semmi közük a szeméthegyekhez, csak a városvezetés nem szándékozik rendet rakni.

Én nem tudom, melyik áll a legközelebb a valósághoz. De egyik rosszabb, mint a másik.

IdomitottFoka 2023.05.24. 08:26:51

@G. Nagy László: ahhoz képest h mennyire rápörögtél a témára, fura h az okainak felkutatására nem sokat fordítottál, vagy lehet h csak a narratívádnak megfelelő válaszokat fogadtad be?

www.brusselstimes.com/411780/brussels-promises-to-collect-piled-up-waste-by-tomorrow

Sztrájkolnak, sztrájkoltak a kukások. Nem vitték el a szemetet. Jó, tudom egy rendes demokráciában betiltjuk a sztrájkot, lesorosozzuk a kukásokat, osztjónapot.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.05.24. 08:31:55

Tehát tisztul Belgium.

Az ateista gyerekkúrók helyét átveszik a hívő muszlimok.

Ennek csak örülni lehet. Az a kis plusz szemét az utcákon meg megfizethető ár ezért.

G. Nagy László 2023.05.24. 08:44:42

@IdomitottFoka:

"Sztrájkolnak, sztrájkoltak a kukások. Nem vitték el a szemetet. Jó, tudom egy rendes demokráciában betiltjuk a sztrájkot, lesorosozzuk a kukásokat, osztjónapot."

Te ennél sokkal okosabb és körültekintőbb szoktál lenni. Az a toposz, mely szerint Brüsszel koszos és szemetes, meglehetősen régi, és meglehetősen sokat cikkeznek róla évek óta. (Korábban én sem tudtam, csak feltűnt, amikor ott jártunk.) Ennek nem lehet oka egy viszonylag rövid ideig tartó sztrájk. Még ha nagyon béna is a városvezetés, akkor sem húzódhat el évekig egy ilyen ügy.

Szerintem ha téged holnap kineveznének Brüsszel főpolgármesterének, egy hét alatt rendet tudnál tenni a városban. Legalábbis ami a szemétszállítást illeti.

G. Nagy László 2023.05.24. 08:48:08

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Ennek csak örülni lehet. Az a kis plusz szemét az utcákon meg megfizethető ár ezért. "

:) :) :)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.05.24. 09:01:45

@G. Nagy László:

Mi a jobb szerinted:
- normalitás és koszos utca,
vagy:
- szivárványosság és tiszta utca?

IdomitottFoka 2023.05.24. 09:17:12

@G. Nagy László: " és meglehetősen sokat cikkeznek róla évek óta."
Igen. a linkelt cikkben is ott vannak a related-ek.

"Ennek nem lehet oka egy viszonylag rövid ideig tartó sztrájk."
Az csak egy része. A szemétszállítók nem hajlandók átszervezni a szemétgyűjtést, aminek nem hinném h elvi okai vannak. Ugyanakkor a felsorolásod pontjait egymással szembe állítod, miközben ezek nem zárják ki egymást.

Egyrészt az ősbelgák sem pedánsak, rendszeretőek, azok a svájciak meg a japánok, ha már mindenképpen általánosítani akarsz.
Másrészt több ember többet szemetel, a városvezetés és a szemétszállítók meg kardoznak. De ez a brüsszeliek baja, válasszanak olyan városvezetést ami inkább a szemétszállítást preferálja. Sőt, a bevándorlókat is el lehet ám kergetni (mégsőt, az bennszülötteket is, nézz körül itthon is egy kicsit), olyan kormányt választanak és akkor az lesz. A szemétügy meg olyan, kapaszkodj meg, hogy a nernek se megy mindig, itthon is volt regionális szünet a szemétszállításban az elmúlt években, kukaholding és nukusztrájkjog ide vagy oda, pedig migrik sincsenek...

birkamenet 2023.05.24. 09:19:35

Jaj, jaj, BELGA MIGRÁNCS INVÁZIÓ fog megindulni a parfümszagú, dugómentes, a világ legélhetőbb Budipestjére!

Talán még Tarlóx eftárs patkány-Pestjét is vissza lehetne hozni, hogy a belga migrik komfortérzete még magasabb legyen!

birkamenet 2023.05.24. 09:28:23

@ulpius66: "Nekem legjobban az tetszik, amikor a belga válogatott kifut a pályára kilenc nigger kezdővel....."

Te NER DISZHÜLYÉJE, az nem a belga válogatott, hanema FELCSÚT!

birkamenet 2023.05.24. 09:32:59

@ulpius66: "A belgák sokkal, de sokkal több embert öltek meg, mint pl. Hitler....."

Ezzel az alig háromelemis tudásoddal orbán alatt egyenesen honvédelmi miniszter lehetnél!
Pályázz, sokkal jobban fizet mint a NER diszhülyéje állásod!

Boldeone2 2023.05.24. 09:38:11

@birkamenet: A antimigráncs-propagandát degeneráltaknak találták ki Orbánék
Egyrészt ma már tömegesen hoznak be munkavállalókat Ázsiából, másrészt most kapott közel 1000 embercsempész amnesztiát!

Orbán most akkor védi vagy nem védi Európát???

Ha Putyin érdekei szerint kell dolgozni, akkor persze nem védi....

Lassan megértik nyugaton is: Orbán nem szövetséges, hanem ellenség, akit ki kellene purgálni....

Boldeone2 2023.05.24. 09:45:35

telex.hu/kulfold/2023/05/24/a-becsi-magyar-nagykovet-szerint-nem-nyugtatta-meg-az-osztrakokat-a-magyarazata

Kicsinyes, aljas bosszú, üzenet a nyugati- európai országoknak...Orbánék most is megmutatták a valós arcukat...

ulpius66 2023.05.24. 10:57:59

@Boldeone2:

Annyiszor leírtam mán......

Össze kell fogdosni a budapesti hajléktalanokat, jól be kell drogozni őket, aludjanak 20-30 órát...aztán felpakolni őket egy buszra.... aztán Brüsszel főterén kipakolni őket!!!!!

Ez mindenkinek jó!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jó a budapestieknek, jó a brüsszelieknek, ők úgyis a migráncsok seggét nyalják állandójan!!!!! Most nem nigger migráncsokat kapnak, hanem budapesti hajléktalanokat, tartsák el őket!!!!!!!!!!!

A LEGJOBBAN PERSZE A BUDAPESTI HAJLÉKTALANOK JÁRNÁNAK, AZONNAL KAPNÁNAK 500-600 EURO TÁMOGATÁST HAVONTA!!!!

.... ÉS MINDENKI BOLDOG!!!!

AZ GARANTÁLT, HOGY EGY HAJLÉKTALAN SEM JÖNNE VISSZA!!!!....

SZERVEZÉS KÉRDÉSE AZ EGÉSZ!

ulpius66 2023.05.24. 11:01:38

Ugyanígy járnék el a migráncsokkal is!

Dehogy toloncolnám őket vissza Szerbiába, hogy újra, és újra porbálkozzanak!
(meg jó keresetet biztosítsanak az embercsempészeknek.....)

BUSSZAL VÁRNÁM A MIGRÁNCSOKAT, FELVENNÉM ŐKET, ..........ELSŐ MEGÁLLÓ BRÜSSZEL!

JÓSZERENCSÉT KÍVÁNNÉK NEKIK, ÉS JÖNNÉK VISSZA AZ ÚJABB MIGRÁNCSOKÉRT!

A BRÜSSZELIEK MEG KEZDJENEK VELÜK AMIT AKARNAK.....

ulpius66 2023.05.24. 11:23:45

Mindeztet Fidel 1980-ban szépen megoldotta!!!!!!!!!!!!!!

Nagy volt a pofája az USÁ-nak, hogy a migráncsokat be kell fogadni....... erre mit tett Fidel?

"Hogyan tesztelte Fidel Castro az USA menekültpolitikáját?"

"1980-ban Fidel Castro megnyittatta Kuba egyik kikötőjét, és szabad kihajózást engedélyezett bárkinek, aki el akarta hagyni a diktatúrát.
Óriási menekültáradat indult meg a 200 kilométerre fekvő amerikai partok felé.
A határt fél év után az USA lezárta, ezalatt nagyjából 125.000 kubai érkezett az Egyesült Államokba.
Az amerikaiak a pénzüket, a munkájukat és az életüket is féltették."

"A börtönöket és az elmegyógyintézeteket is kinyitották, és szabadon engedték - más források szerint erőszakkal a hajókra rakták - a bűnözők és mentálisan sérült emberek nagy csoportjait is."

Fidel az összes nyomorékot, börtöntölteléket, elmehibbantat jól hajóra pakolta, és elküldte őket az USÁ-ba.....kezdjenek velük amit akarnak!!!!!!

ulpius66 2023.05.24. 11:29:04

Ugyanezt javasoltam mán a magyar börtönök túlzsúfoltságával szemben is.....

Egyik az volt, hogy kivinni őket Brüsszelbe és ottan szabadon engedni az elítélteket...

A másik javaslatom az volt, hogy kössünk egy jó kis szerződést az oroszokkal, hogy a nálunk elítéltek a börtönbüntetésüket az oroszoknál ülik le......

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.24. 12:24:30

@G. Nagy László: a NER propagandistája Brüsszelben járt, és olyan fotókat csinált, amelyek bizonyítják, Európa végveszélyben.

Ja, a fotó 2019 november 25-én készült...
"The workers and the management have come to an agreement on Monday morning," a spokesperson for Bruxelles-Propreté said to The Brussels Times. "Starting from tomorrow, garbage collection will resume as normal," she added"

Le is vonja a következtetést, az egyetlen európai paradicsom Magyarország, ahová tömegesen menekülnek a németek. 16 ezren...
te, szerinted mennyien költöztek Németországba magyarok? Mondjuk csak a rettegett afrikai hordák bevándorlása óta...

birkamenet 2023.05.24. 12:35:04

@ulpius66: "másik javaslatom az volt, hogy kössünk egy jó kis szerződést az oroszokkal, hogy a nálunk elítéltek a börtönbüntetésüket az oroszoknál ülik le......"

Ez már be van iktatva Győzike, amikor a Birka kormányod bukik, ti kétmillió fidernyák vagonokba lesztek kipaterolva a ruszki hazátokba.

birkamenet 2023.05.24. 12:37:42

@ulpius66:

Mi újság FORINT ZUHANÁSSAL győzike????

Orbán megint elintézte, hogy a farhátad, a benzined meg a műanyag fűtésed dráguljon!

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2023.05.24. 12:44:43

dezső migránssimogatózik, miközben dagadt szerelme mindenhol vergődi, hogy félmillió migráns kell a gazdaságba :DD

minden másra ott a mastercard :D

G. Nagy László 2023.05.24. 12:46:18

@Igazamvanvagyigazamvan?: Jó hogy jöttél, már rég voltál gyűlölködni. És bocs, hogy nem fotóztam le a szemetet. Azért van pár értékelhető épület és szobor Brüsszelben, elsősorban azokra fókuszáltunk. Meg sem fordult a fejemben, hogy Brüsszel ilyen gáz lehet. Az meg pláne nem, hogy erről fogok blogbejegyzést írni... (valahogy - veletek, savanyú balosokkal szemben - én mindig mindenhol a szépet keresem).

ulpius66 2023.05.24. 12:47:14

@birkamenet: "Mi újság FORINT ZUHANÁSSAL"

Úristen!

mekkorát zuhant a forint????

Per pillanat 374 forint az euro... mennyiről zuhant mennyire, hogy ennyire örvendezel neki?

ulpius66 2023.05.24. 12:54:44

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): "... hogy félmillió migráns kell a gazdaságba..."

Hát ennél sokkal hülyébb mán te sem leszel!

Hol mondta Orbán, hogy félmillió migráncs kell a magyar gazdaságba?

Orbán aztat mondta, hogy félmillió vendégmunkás kell a magyar gazdaságba!
(egyebekben tudod mi a különbség a vendégmunkás és a migráncs között?)

ulpius66 2023.05.24. 12:57:35

Aztat meg senki sem mondta, hogy Nyugat-Európában rosszabbul élnek az emberek, meg szegénység van... meg ilyesmik!

Azt viszont igenis látjuk, HOGY NYUGAT-EURÓPÁBAN ROSSZ IRÁNYBA MENNEK A DOLGOK!

ezzel a szivárványosdival, meg migráncs-simogatással meg a térdepelgetéssel a niggerek előtt meg hasonló nyalánkságokkal... EBBŐL SOK JÓ NEM FOG KISÜLNI!!!!!!!!!!!!!!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.24. 13:04:28

@ulpius66: "lexiq.hu
lexiq.hu › migrans
Migráns jelentése
8 Dec 2021 — A migráns olyan ember, aki a lakóhelyéről elvándorol, és egy másik országban letelepszik"

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.24. 13:09:01

@G. Nagy László: ja, a migránsokat...mellesleg a migráns és a szrmétszállítás hogy kapcsolódik össze az agyadban?

Én 1996-ban, amikor Bécsben, egy külkerületben kiszálltam az autóból, majdnem ráléptem egy használt fecskendőre.
Nem látom, hogy Bécs azóta élhetetlen kábszerestanya lenne...
Azt látom, hogy a világképed túlzottan leegyszerűsìtő. A 14-16 évesek szintjén ezt már kezdik kinőni az átlagemberek.

konrada 2023.05.24. 13:09:13

@Igazamvanvagyigazamvan?: A vendégmunkás meg az, aki dolgozni megy oda, nem pedig letelep-ülni...

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.24. 13:10:02

@ulpius66: ja, olyan szó, hogy "mán" nincs a magyarban.

ulpius66 2023.05.24. 13:11:22

@Igazamvanvagyigazamvan?: "@ulpius66: ja, olyan szó, hogy "mán" nincs a magyarban."

MÁN NINCSEN, DE RÉGEN VOLT....

ulpius66 2023.05.24. 13:14:03

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Magyar nyelv (1862) szótárunk szerint MÁN szó jelentése, értelmezése:

(tájdivatos) MÁR, időhatározó

G. Nagy László 2023.05.24. 13:15:11

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Azt látom, hogy a világképed túlzottan leegyszerűsìtő."

Ezt miből szűrted le?

Ugyanis az van, hogy léteznek abszolút fekete-fehér ügyek (például hogy mi a bűn és mi az, ami nem) - és a magadfajta progresszív agymosottak ezeket próbálják mindig felvizezni, hogy nem is úgy van, ez nem is olyan egyszerű. Így sétáltok be az erkölcsi relativizmus teljes felelőtlenségébe.

És vannak persze valóban összetett, árnyalt kérdések is. Egy-egy város élhetőség ide tartozik: számtalan dologtól függ. De egy biztos: a harmadig világból érkező bevándorlók nem tették biztonságosabbá, kulturáltabbá, élhetőbbé Nyugat-Európa városait. Vagy te másként látod?

konrada 2023.05.24. 13:16:41

...egyébiránt azt látom, hogy még azok is - akik szerint egyáltalán nem probléma nyugaton a más kultúrákból származók letelepülése - azzal mentegetik a helyzetet, hogy lám itt nem egy településen mennyivel rosszabb a helyzet ott, ahol eltérő kultúr-mentalitással élő emberek lesznek egyre többen.

...s nekik igazuk is van.
...csak az már nem ugrik be nekik, hogy ezt mi magyarok évszázadok óta szívjuk - és ezért mi tudjuk, ennek nem lehet jó vége - míg ott önmaguktól wilkommenkultúrázzák le az országukat...

ulpius66 2023.05.24. 13:17:12

Nekem megboldogult nagyapám mindig azt mondta, ha kiskoromban el akart valahonnan zavarni, hogy: "Menj mán innen!"

konrada 2023.05.24. 13:21:09

@Igazamvanvagyigazamvan?: Semmi és.

Te kevered össze a beköltözni akarókat a dolgozni akarókkal.
...ami egyébként szép idea, de mint tapasztalható, a kettő nem teljeségében azonos csoport.
(Hogy értsed: a vendégmunkást kb. 5 perc alatt ki lehet rakni az országból, ha nem teljesíti a szerződést, egy letelepültet meg - még ha egyébként tudnának is rá törvényt találni - évek után se nagyon...)

ulpius66 2023.05.24. 13:36:25

@konrada: Mán Mária Tercsa is megporbálta a cigányok helyzetét rendezni.....

"Mária Terézia nevéhez fűződik a Regulatio Cigarorum rendelet. Ekkor kezdődött a cigányok erőszakos integrálása és asszimilálása. 1761. november 13-án rendeletében megtiltotta a cigány nép elnevezésének további használatát, és az új elnevezésüket tette kötelezővé: újlakosok, újmagyarok, újparasztok (németül: Neubauer). Mária Terézia 1767. november 27-én kiadott rendeletével megtiltotta a cigányok egymás közti házasságát. Elrendelte az újparasztok félévenkénti összeírását, megtiltotta és büntette a döghúsevést."

Aztán II. József a zsidókkal porbálkozott:
"1781-ben a kb. 83 000 magyarországi zsidó helyzetét is rendezték. Német vezetéknevet kellett felvenniük, vagy vásárolniuk, mivel az addig használt hagyományos családnevük alapján nyilvántartásuk igen nehézkes volt."

ulpius66 2023.05.24. 13:44:18

Persze az angoloknak könnyű volt fejlődniük, ott nem voltak zsidók!

"Angliában elkezdődött a zsidók megkülönböztetése, amit 1290-ben egy olyan rendelet követett, mely szerint minden zsidó el kell hagyja Angliát, egyebekben simán leölhette őket bárki"

Így aztán minden zsidó elmenekült Angliából.... és 1650-ig egyetlen zsidó sem élt Angliában... akkor engedte meg az a hülye Cromwell hogy újra jöhetnek....

Angliában 350-400 évig egy zsidó sem volt!!!!!!

Lásd: Sékszpír: Velencei kalmár című remekművét!
(amit Magyarországon betiltottak az antiszemitizmusa miatt.....)

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.05.24. 13:53:16

@G. Nagy László: Megint próbálod mindenáron a bevándorlókhoz kötni, pedig ez nem igazán tükrözi a valóságot.
Ráadásul ez egy nagyon veszélyes agymosás és hangulatkeltés egy olyan országban, amely lényegében egy migránsgyár: százezrek mentek ki tőlünk nyugatra jobb élet reményében (és azért olyan tömegesen nem jöttek vissza 15 év után sem). Magyarország minden szempontból nyertese az EU-nak, és ha mégis képesek ekkora kreténségeket összehordani egyesek a tagságról, akkor mennyire veszélyes, ha ez ott merül fel, ahol igazából inkább adnak az egészbe?

Nyugat Európa évtizedek óta fogadja be a bevándorlókat, és ha ez nem működött volna leálltak volna vele, és minket sem fogadtak volna be egyenlő tagként. A migráns munkavállalók helyzete más mint a menedékkérőké, habár itthon sajnos a politikusok belekezdtek a leggusztustalanabb összemosásba. Az EU bővítés előtt inden nyugati országnak megvolt a saját érdekszférája, ahonnan tömegesen toborzott. Algéria pl sok-sok éve Franciaország, sőt előbbi révén az Európai Közösségek (!!!) része volt, amíg nem váltak le.

Egy francia számára egy észak afrikai bevándorló olyan, mint nekünk egy székely vagy erdélyi magyar. Ha az észak afrikaiak nem is francia állampolgárok, de részei a kultúrkörnek. És ha lenne választásuk a franciáknak, mi kettővel utánuk ehetnénk az asztalukról. A britek ezt meg is tették s inkább lehúzták magukat a WC-n csak ne kelljen a magyarokat (lengyeleket, románokat) maguk mellett tudni. Aki most készül ki az már a pakisztániak után fog következni.

Visszakanyarodva, ha egyszer életvitelszerűen tartózkodsz Belgiumban rá fogsz jönni hogy ott nem a kelet európaiak hanem a déli (észak afrikai, olasz, portugál) bevándorlók képezik a munkaerőpiac alsó szegmenseinek többletét. Ha elmész egy postára, a helyi postás egy arab ürge aki kb minden nyelven beszél, és a lényeg, a franciát és hollandot na meg az angolt anyanyelvi szinten beszéli. Ilyen embert Magyarországon sosem találnál. De ez igaz tanárokra, fodrászokra, edzőkre, rendőrökre, vagy épp autószerelőkre, biztonsági őrokre.
Visszatérve az opcióidra, demagógak és annyira sarkosítottak hogy imán hazugnak nevezném. Ezzel nem azt mondom, hogy az afrikai népek a pedantéria csúcsát képviselik, de a fő ok valahol a harmadik opció, a belgákra sem jellemző az az igényesség amit a germán népektől megszoktál. Ettől még a világ egyik leggazdagabb országa, és úgy biztosít jólétet polgárainak hogy folyamatosan felszívja a bevándorlók százezreit. Akik rendszerint olyan munkát végeztek amit a belgák nem akartak, és a gazdaság annyit gyarapodik, hogy ők megtehetik.
Ami a bevándorlókat illeti, én pl sokkal inkább jártam ahhoz a fodrászhoz ahol iraki, brazil és marokkói lányok vágták a hajt, amit ahol belgák, mert jobban dolgoztak (és mind ügyesebb volt mint az otthoniak, pedig a fodrász nyugaton a munkaerőpiac alja). De pl egy idő után Párizsban is kialakult a feltételes reflex bennem hogy ahhoz az ablakhoz mentem ahol nem fehér ember volt mert a bevándorlók angolul is szóba álltak velem.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.24. 13:54:01

@konrada: és? Én csak a szó jelentését tisztáztam.

ulpius66 2023.05.24. 13:57:11

Bár mindkettő a zsidókról szól (és mindkettőt természetesen olvastam, mint ALAPMŰVEKET...)

Az megállapítható, hogy Hitler Mein Kampfja eltörpül Sékszpír Velencei kalmárja mellett.....

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.24. 13:58:24

@G. Nagy László: a bűn nem fekete-fehér. A társadalom határozza meg, mi az. A jog determinálja, és határozza meg a büntetési tételét. De ami bűn ma, az nem volt az 500 éve. Ami bűn volt Kádár alatt, az nem bűn ma. Látod, ennyire vagy egyszerű gondolkodású.

Billy Hill 2023.05.24. 13:59:56

@G. Nagy László: "Ez meg egyenesen tegnapi cikk"

Jaj, találtam a címlapon rögtön egy másik szép írást is:

www.brusselstimes.com/belgium/516956/flemish-teenagers-report-increased-unwanted-sexual-behaviour

A megkérdezett flamand lányok 33%-át legalább egyszer megfogdosták szexuális(nak minősíthető) jelleggel a tavalyi év során.

Ennek az angol nyelvű újságnak be kellene fejezni a működését, mert árt az országimázsnak. ;-) Nálunk már talán nem is működne...

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.05.24. 14:02:09

@ulpius66: komlyan honnan a pxából szalajtottak ide?
Annyi kretnséget mersz ideböfögni, mintha ez vallami verseny kenne hogy ki tud nagyobb idióta lenni: hu.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Disraeli
Ez neked úgy tűnik mint valami antiszemita központ?

ulpius66 2023.05.24. 14:18:50

@Ződ2000: Olvasd el a velencei kalmárt vagy a Mein Kampfot... és akkor te is okosabb leszel!

Én egyebekben szeretem a zsidókat, arabokat niggereket... mán, ha Izraelben, Arábiában, Afrikában vannak.....
ha itten vannak aztat nem szeretem annyira....

ÉN SEM MEGYEK ODA, ŐK SE JÖJJENEK IDE!

ulpius66 2023.05.24. 14:39:37

@birkamenet:

Birkucim!

mostan meg aztat látom, hogy a forint mán 372,5-re erősödött az euróval szemben.....

Az éves csúcs 368 forint/euró volt...... ONNAN ZUHANT MÁRA 372,5 FORINTRA (azaz mintegy 1 százalékot...)

Azt most hova szarjak?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.24. 14:40:15

@ulpius66: a nagyapád mondta, mert beszélte a nyelvet. Te viszont írod.
Te hogy végezted el az általánost? Nagyapád bevitt egy fél disznót?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.24. 14:52:55

@ulpius66: ezzel szemben, a magyaroknál a honfoglalók között már voltak zsidók, és például II.András és IV. Béla kincstárnoka zsidó volt, megtalálható a neve a pénzérméken.
Aztán 1848-ban aktívan részt vettek mind a fegyveres harcokban, mind az orvosi ellátásban, mind az anyagi támogatásban.
Kár, hogy ennyire műveletlen vagy. Igaz, egy paraszttól mán eztet is szép lánnyi.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.24. 15:00:40

@ulpius66: mán nincsen. Te meg a múltban élsz.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.24. 15:04:28

@ulpius66: szarj a saját szádba.
A forint árfolyama romlik. Az infláció nő. A magyar nemzeti bank már 18%-os kamatot határoz meg.
Az államkötvények kiemelkedően magas kamattal adhatóak csak el.
Ja, az infláció magasabb, mint Ukrajnában???
Hasít a gyorsnaszád!

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.05.24. 15:06:23

@ulpius66: Te sem lettél okosabb, hiába olvasol mindenfélét... :)

Az a baj hogy nem fogod fel, az egyetlen módja hogy ne jöjjenek hozzád, az hogy az országod okkal xarabb mit a többi. Húzzál el Észak Koreába és akkor álmaid országába kerülsz.

Minden más esetében lesz migráció és szükséges is, ezt most a britek a saját bőrükön tapasztalják meg amikor nemcsak a "migráns" magyaroktól veszik el a munkát de a sajátjukat is kinyírják.

Ha már egy normális (nyitott, a nyugat részét képező) országban élsz miért kell elqrnod?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.24. 15:11:51

@ulpius66: hülye, a Velencei kalmár a Kádár korszakban volt betiltva a színházakban. Tudom, te azt sírod vissza, de már az régen elmúlt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.24. 15:19:14

@G. Nagy László: nos, az angliai bűnözésért például nem a migránsok tehetők felelőssé. Leginkább a bevándorlók.
Tudtad, hogy a harmadik legnépesebb bűnszervezet lengyel a MET police nyilvántartása szerint?
Az angol maffiát már mindenhol kiszorították. A londoni késelések áldozatai jellemzően ilyen leszámolások eredményeképp hullanak. Leginkább feketék, pakisztániak, nem jellemzően muszlimok...

ulpius66 2023.05.24. 15:28:35

@Igazamvanvagyigazamvan?: Ződ2000...

Jól van, na!

Nyilvánvalóan sok mindenben igazatok van, és sok mindenben nincs igazatok!
(azért még nem kell keresztbe lenyelni....)

Én itten 66 évesen elvagyok a régmúlttal, előttetek még a jövő.....
Legyen elég annyi, hogy nekem az ÖSSZES NAGYSZÜLŐM AZ OSZTRÁK-MAGYAR MONARCHIÁBAN SZÜLETETT, ÉS KISKOROMBAN, - AZ 50-60-AS ÉVEKBEN, AMIKOR MÉG TÉVÉ SEM VOLT - AZ Ő VISSZAEMLÉKEZÉSÜKÖN NŐTTEM FEL.... NAGYAPÁM PL. ELSŐ VILÁGHÁBORÚS KATONA VOLT....

G. Nagy László 2023.05.24. 15:31:35

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Ami bűn volt Kádár alatt, az nem bűn ma"

Te tényleg ekkora idióta kretén vagy???

Baszki, attól, hogy egy diktatúra beteg szabályokat kényszerít az alattvalókra, attól még a morált nem változtatja meg!

Észak-Koreában senki sem viselhet farmert. Ergo: bűn a farmerviselés? Igazi kretén vagy. Elárulom: nem bűn. Szabálysértés. A bűn az, hogy ilyen szabályt alkotnak.

G. Nagy László 2023.05.24. 15:53:57

@Ződ2000:

Nem szeretnélek megbántani, de rengeteg ostobaságot hordasz össze.

"ez egy nagyon veszélyes agymosás és hangulatkeltés egy olyan országban, amely lényegében egy migránsgyár: százezrek mentek ki tőlünk nyugatra jobb élet reményében (és azért olyan tömegesen nem jöttek vissza 15 év után sem)."

És akkor? Nem azzal van gond, hogy civilizált emberek átköltöznek Londonból Madridba, Párizsból Budapestre, vagy fordítva. Hanem azzal, ha barbár hordák érkeznek. Bűnözés, agresszió, segélyekre szorulás.

"Magyarország minden szempontból nyertese az EU-nak"

Lófaszt minden szempontból. Ma még több az előnye, mint a hátránya. Én is EU-párti vagyok, épp ezért. De ez legyen egy békés föderáció, ne egy diktatórikus birodalom!

"Nyugat Európa évtizedek óta fogadja be a bevándorlókat, és ha ez nem működött volna leálltak volna vele"

Kurva nagy szopás volt már 2015 előtt is, csak nem PC erről beszélni. Olvass néha konzervatív szerzőket is, akiknek gyengébb a hangjuk. Nagyon nem működött és nagyon nem álltak le vele. Sőt. Pont ezért erőltetik.

"és minket sem fogadtak volna be egyenlő tagként."

Mondjuk de facto nem is kezelnek minket úgy. De azért az kurva nagy aránytévesztés, hogy az EU tagok szabad belső mozgását összemosod az afrikai barbárok szabad beáramlásával. Tényleg gyarmatként tekintesz Magyarországra, ez lehet az egyetlen magyarázat.

"A migráns munkavállalók helyzete más mint a menedékkérőké, habár itthon sajnos a politikusok belekezdtek a leggusztustalanabb összemosásba."

Egyetértek. Ez a baloldal legocsmányabb húzása.

"Egy francia számára egy észak afrikai bevándorló olyan, mint nekünk egy székely vagy erdélyi magyar."

Lófaszt. Inkább olyan, mint egy roma. Vagy még problémásabb.

"A britek ezt meg is tették s inkább lehúzták magukat a WC-n csak ne kelljen a magyarokat (lengyeleket, románokat) maguk mellett tudni."

Ha ez igaz, ha tényleg ez volt a fő motivációjuk, akkor miért isteníted őket? Akkor miért nem húzod ki a fejed a seggükből?

" Aki most készül ki az már a pakisztániak után fog következni."

És te tapsolsz ennek a rasszizmusnak. Bravo.

"Visszakanyarodva, ha egyszer életvitelszerűen tartózkodsz Belgiumban rá fogsz jönni hogy ott nem a kelet európaiak hanem a déli (észak afrikai, olasz, portugál) bevándorlók képezik a munkaerőpiac alsó szegmenseinek többletét. Ha elmész egy postára, a helyi postás egy arab ürge aki kb minden nyelven beszél, és a lényeg, a franciát és hollandot na meg az angolt anyanyelvi szinten beszéli. Ilyen embert Magyarországon sosem találnál. De ez igaz tanárokra, fodrászokra, edzőkre, rendőrökre, vagy épp autószerelőkre, biztonsági őrokre."

Hagyd ezt a faszságot. Igen, lesz olyan, aki érti a nyelvet. És lesznek csomóan, akik sosem tanulják meg. Szerinted a svédet hányan vágják az oda települtek közül???

"Visszatérve az opcióidra, demagógak és annyira sarkosítottak hogy imán hazugnak nevezném. Ezzel nem azt mondom, hogy az afrikai népek a pedantéria csúcsát képviselik, de a fő ok valahol a harmadik opció, a belgákra sem jellemző az az igényesség amit a germán népektől megszoktál."

Én eddig ragyogó rendet és tisztaságot láttam a germán népeknél. De ez a legrosszabb opció, mert ebben már benne van az összeesküvés-elmélet: szándékosan basszák szét a várost.

"Ettől még a világ egyik leggazdagabb országa, és úgy biztosít jólétet polgárainak hogy folyamatosan felszívja a bevándorlók százezreit. Akik rendszerint olyan munkát végeztek amit a belgák nem akartak, és a gazdaság annyit gyarapodik, hogy ők megtehetik."

Szingapúr és Ausztrália is fogad bevándorlókat. Képzetteket, akikre szükség van. Nem olyanokat, akik gettókat és párhuzamos társadalmat hoznak létre. Az olvasztótégely-politika alapja az, hogy jók az arányok és hogy van egy minimális civilizációs elvárás a beérkezők felé. Európában kurvára nem ezt látjuk. És szomorú az, hogy ideológiai alapon felégetitek a világot. Végtelen felelőtlenség.

birkamenet 2023.05.24. 15:54:17

@ulpius66: "Az mondjuk annyira nem tetszik, hogy a belgáknál az SZJA 50%....."

Ne is költözz oda, maradj te csak Orbanisztán 15%-os szja paradicsomában. Igaz, hogy ezzel együtt is a belga átlagkeresetek harmadán.

De majd álmodj nagyokat, harcolj a migrik ellen, oszt azzal biztos hogy utoléred majd a Nyugatot!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.24. 15:59:34

@G. Nagy László: azt hiszem, neked pszichés problémáid vannak. De legyen: a morál ugyanúgy különbözik a társadalmakban. Te kő alatt élsz?

birkamenet 2023.05.24. 16:01:40

Szijjasztok!

Szombatra pogrom van, migráncs horda irtás!
Várunk minden piros-fehér-zöld vérű szittya félázsia testvérünket!

A migráncs irtás útvonala:

Felcsúti focicsapat - akkumulátor gyárak - Balaton!

Ez utóbbinál nyugat-európai fizetős turistáknak álcázott 2017-es migráncsok lepték el a teljes hotel és étterem láncolatokat! De mi kiűzzük őket, egész vissza Prüsszelig!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.24. 16:04:02

@G. Nagy László: embert ölni bűn? Erkölcsileg sem. Jogilag sem. Például az USA megengedi, hogy lelődd, aki a házadba tör éjszaka. A jog felment, a pap feloldoz. Tehát?

birkamenet 2023.05.24. 16:04:44

@Boldeone2: "Orbán most akkor védi vagy nem védi Európát???"

orKGB

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.24. 16:06:37

@G. Nagy László: " Aki most készül ki az már a pakisztániak után fog következni."

És te tapsolsz ennek a rasszizmusnak. Bravo"

Önmagadnak mondasz ellent.

birkamenet 2023.05.24. 16:08:30

@birkamenet:

orKGBán a ruszki tartótisztjeit védi. Az ő parancsukra bomlasztja az EU-t meg a NATO-t. Az egész világ tudja. Csak a mélyhülye fudessbirka nem.

alöksz róz 2023.05.24. 16:24:35

@birkamenet: orKGBán a ruSSki tartótiSStjeit védi. Az ő parancsukra bomlaSStja az EU-t meg a NATO-t. Az egéSS világ tudja. Csak a mélyhülye fudeSSbirka nem.

így kell ezt

ulpius66 2023.05.24. 16:47:54

AZTÁN LASSAN TÉNYLEG ITT FJORDULÓPONT!

Most a gáztőzsdén a gázár 27,7 euró/MWh.....és 372 a forint/euró árfolyam....

ÍGY AZTÁN 1 KÖBMÉTER GÁZ MINTEGY 104 FORINTBA KERÜL!

MINK MEG MEGVESSZÜK AGYONDOTÁLVA 102 FORINTÉRT!!!!

MÉG EGY AZAZ EGY EURÓT CSÖKKEN A GÁZ ÁRA, ÉS AKKOR MINDEN EGYES KÖBMÉTER GÁZFOGYASZTÁSSAL MI DOTÁLJUK AZ MVM-ET!!!!!
(arról most ne is beszéljünk, hogy az MVM által 104 forintért megvett gázt az ipari fogyasztók, a közüzemek, a lakossági túlfogyasztók 750 forint/köbméterért kapják....ez kissé dúrva!!!)

alöksz róz 2023.05.24. 17:01:09

@ulpius66: "MÉG EGY AZAZ EGY EURÓT CSÖKKEN A GÁZ ÁRA, ÉS AKKOR MINDEN EGYES KÖBMÉTER GÁZFOGYASZTÁSSAL MI DOTÁLJUK AZ MVM-ET!!!!!" - akkor ingyen van a szállítás, tárolás, rendszerüzemeltetés?

larvar0 2023.05.24. 17:04:39

Ázsiában élek, itt élő francia ismerősöm a helyi ázsiai feleségével készült vissza Franciaországba, de a nő utálja a nagyvárosokat, mert sok a fekete. Az ő szavai ezek. És mindig igyekeznek lejutni vidékre, ahol a pasas szülei laknak. Mert ott nincsenek négerek.
A koronavírus előtt években már nem is akartak a kicsi gyerekeikkel Franciaországban vagy Nyugat-Európában nyaralni, engem kérdeztek, hogy Lengyelorszagban, Csehországban meg Magyarországon hova menjenek, ajánljak nekik úticélokat, mert úgy hallották, hogy a kelet sokkal biztonságosabb és olcsóbb és fehérek lakják. Mondtam nekik a cigányhelyzetet, de szerintük nem lehet rosszabb, mint a négerinvázió.
Amúgy a francia pasi csak sóhajozik, amikor ez szóva kerül, hogy sok a probléma és az antiszociális elem és élhetetlen az ország (nem csak a migrik, hanem a bürokrácia, adók, romló munkavállaló helyzet miatt is). Ő is két diplomával inkább eljött Ázsiába francia nyelvet tanítani, mert Franciaországban esélye se lett volna megélni. Vidéken munka nincs, Párizsban meg, ahol egyetemre járt, a megélhetés lehetetlen. A néger-arab invázió csak ront a helyzeten, de elmondása szerint amúgy is sokkal nehezebb a fiatalok élete, mint a szüleiké volt. A szülei generációja melósként kocsit, házat tudott venni vidéken, neki esélye se volt már erre Franciaországban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.05.24. 17:36:46

@grundigg: "pártunk és kormányunk börtönre ítélt embercsempészeket szabadít rá Európára"

Bárki megmondhatja bátra, hogy mi mást kellene csinálnunk ezekkel a szutykosokkal. Etessük és őrizgessük őket még egy ideig? A liberálisok szerint el sem kellett volna fognunk őket, hiszen ők csak az új hazát keresőket segítik. Remélem, a nevüket, fényképüket és személyi adataikat bármelyik uniós állam határrendészetével megosztjuk, és akkor ők sem kell, hogy beengedjék őket, ha nem akarják. Egyébként pedig az adataikat most már mi is ismerjük, és ha még egyszer ide mernek jönni, mennek vissza a sittre, kérdés nélkül.

Elismerem, az idő igazolta, hogy nem stadionokat kellett volna építeni, hanem börtönöket, sokat. Igaz, a libsik azonnal a börtön országáról kezdenének sikoltozni, de lassan már mindegy, úgyis csak szórakozik velünk minden rohadék, itt mi már nem tudunk jót művelni.

@Boldeone2: "a bűnelkövetők száma az EU- ban, trendszerűen, és több mint egy évtized óta: bulglary, theft, and robbery"

Ha nem tudod a szövegedet magyarra lefordítani, próbáld ki a Google Translate-et.

"A huhogókkal ellentétben azért Nyugat- Európa elég jól megbírkózik a migrációval."

Németországba 2015-ben berohant 1.400.000 szutykos. Amint tudjuk, csupa orvosprofesszor és informatikus. Egy év múlva elpanaszolta a külügyminiszter, hogy csak a húsz százalékuk volt hajlandó elmenni német nyelvtanfolyamra. Néhány évvel ezelőtt elpanaszolta szintén egy német fejes, hogy 700.000 migránsnak még mindig nem adtak munkát. Hát a Wir schaffen das-hoz képest ez mintha elmaradást mutatna.

Menj el Párizsba. Negyven éve egy gyönyörű világváros volt, utazgattam benne össze-vissza, nagyon élveztem. Két éve is láttam, büdös, koszos, rendetlen, és mindenhol kapucnis négerek ülnek a földön, és a járókelőket méregetik. Engem ez már nem vonz annyira.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.05.24. 17:52:07

@Ződ2000: "Egy francia számára egy észak afrikai bevándorló olyan, mint nekünk egy székely vagy erdélyi magyar."

Ember, ezzel az éktelen faszsággal megdöntöttél minden rekordot. Világos, te valamiért fontosnak tartod a színesek dédelgetését, rendben van, szerencsére nem te vagy a törvényhozó, de az, hogy egy ekkora baromságot találj ki, nem lett volna szükséges. Az, hogy akad néhány migrisimogató francia, nem fogja azt jelenteni, hogy jelentős számban tartanák francia honfitársuknak a marokkói vagy líbiai bevándorlót. Franciaország furcsa hely, közigazgatásilag Franciaország részét képezi néhány néger megye szanaszét a világban, de speciel Észak-Afrikával már szakítottak, és rohadt barátságtalanul fogadják őket. Amíg annak idején gyarmatként tartották ezeket az országokat, már akkor sem volt béke, az afrikai terrorista csoportok robbantgattak, elszakadást akartak, megöltek egy csomó embert. Megkapták az önállóságot, és azóta haragszik rájuk minden átlagfrancia. A libsik, a jó ég tudja, miért, 2005 körül kezdték erőltetni az új nyitást, akkor voltak politikai hullámok a nyitásért, de ma egyre nagyobb a feszültség az országban a sok füstös és fekete miatt. Franciaország lerohadt, és az sem véletlen, hogy a sárga mellényesek dühöngtek, amiért egy csomó néger kéretlenül odaállt melléjük, akikkel nekik tele van a tökük, mert az ország gazdasági romlásáért sokan egyszerűen a migránspolitikát okolják. Ne akar nagyokat hazudni, mert röhejesen eltúloztad.

ulpius66 2023.05.24. 18:14:22

@birkamenet: "...harcolj a migrik ellen, oszt azzal biztos hogy utoléred majd a Nyugatot!"

A "Nyugatot" pl. Franciaországot azért lesz nehéz utolérni, mert nem ugyanaz az "előéletünk....

Míg a franciák évszázadok óta a fél világot (az ENSZ mai 52 tagállamát) gyarmati sorban tartották és teljesen kiszipolyozták, kirabolták őket, addig mi magyarok a 150 éves török rabság után megkaptuk a nyakunkba a Habsburgokat 1700-1920 között, akik bennünket tartottak szinte gyarmati sorban....

Majd nekünk volt két vesztes világháborúnk, meg egy Trianonunk, meg 45 éves komcsi diktatúra, addig a franciák vígan építették a kapitalizmust!!!!

Majd pluszban még 1990 után is megkaptuk a Pufajkást, a D-209-t a futóbolondot, meg a libatolvajt.....

2010 óta van reményünk, hogy utolérjük őket!!!!
(esetleg ők esnek vissza a mi színvonalunkra....)

Almandin 2023.05.24. 19:03:12

@tesz vesz II: Ez tényleg érdekes. Szerintem a migráció kérdése nem fekete-fehér téma. Nyilván nem lehet és nem kívánatos mindenkit válogatás nélkül beengedni. Nem mítosz, hogy Nyugaton vannak olyan helyek, ahol nagyon rossz a közbiztonság a sok civilizálatlan, beilleszkedni nem akaró migráns miatt. Viszont van egy nagyon nagy probléma: sok munkakörbe már nem megy el nyugat-európai ember dolgozni. Takarítani, szemetet szállítani, nehezebb gyári munkákat végezni, stb. már nem nagyon találnak helyi embert, a harmadik világ nyomorgóinak viszont még mindig viszonylag jó lehetőséget nyújtanak ezek a munkák. Ezt vagy migránsokkal töltik be, vagy sehogy. Emiatt nem lehet a bevándorlást megtiltani se. Már nálunk is észlelhető ez a tendencia az elmúlt 10 évben. A magyar fiatalok nagyrészt fehérgalléros munkakörökben akarnak dolgozni és egyre kevésbé vállalják a gyári meg hasonló munkákat. Sokan inkább mamahoteleznek 30 évesen is, de nem mennek el fizikai munkakörbe.
Erre nincs jó megoldás. Szerintem egy ellenőrzött és szabályozott migráció lenne még a legjobb kompromisszum.

birkamenet 2023.05.24. 19:16:52

@ulpius66:

Csak azt bizonyitod te NER diszhülyéje, hogy a magyar a történelemben sose tudta vinni semmire. Ma sem. Mert egy jobbágy társadalom ilyet nem tud. Erre te vagy az orbánoddal az élő bizonyiték.

birkamenet 2023.05.24. 19:19:37

@ulpius66: "2010 óta van reményünk, hogy utolérjük őket!!!!"

Az te NER diszhülyéje. 2010 óta orKGBán PUTYINI ORSZÁGMODELLje utolérte az EU legitolsó tagországait!

alöksz róz 2023.05.24. 19:29:43

@Almandin: "Sokan inkább mamahoteleznek 30 évesen is, de nem mennek el fizikai munkakörbe." - sokan mondják ezt. meg hogy a szülők is azt mondják nekik, annyiért ilyen szar munkát ne csináljon.

de amúgy meg ha elmegy, akkor is rá van kényszerülve a mamahotelre

2023.05.24. 19:29:48

@larvar0:
csak tudnám, hogy miért nem magyarországra jönnek. vidékre. amikor olyan kiválóan meg lehet élni pócspetriben.

Almandin 2023.05.24. 19:30:47

@Androsz: Engem az zavar a fejtegetésedben, hogy azonosítod a civilizációs szintet a bőrszínnel. Engem nem az zavar a nagy bevándorlásban, hogy sötétebb bőrű emberek jönnek ide, hanem az, hogy alacsonyabb civilizációs szinttel rendelkeznek és emiatt nem tudnak integrálódni. Van néhány kivétel, de a többség képtelen rá.
Annyira nem bőrszín kérdése ez, hogy ott vannak pl. a csecsenek. Ramzan Kadirov egy barbár, fanatikus muszlim és fehér bőrű, elég világos hajú. Engem egyébként külsőre emlékeztet egy francia színészre, akinek amúgy pont egy sorozatgyilkos volt az egyik ismert szerepe. Ő az:
www.mafab.hu/people/bernard-pierre-donnadieu-87325.html
A Nyomtalanul c. filmben alakított egy aljas sorozatgyilkost. Amúgy lehet, hogy szimpatikus ember, nem is ezért idézem ide, csak arra hoztam példát, hogy a civilizálatlanság nem bőrszín kérdése. Kadirov egy barbár, rosszabb putlernél is.

2023.05.24. 19:37:35

@G. Nagy László:
oké, de akkor is tiltakozni fogsz, amikor a fidesz telepítene be alacsonyan kvalifikált ismeretlen embertömeget ezrével, vagy tízezrével. vagy akkor megmagyarázod, hogy erre szükség van magyarországon. nyugaton meg nincsen. mert miért is lenne.

Almandin 2023.05.24. 19:39:55

@alöksz róz: Vagy elmehet munkásszállóra. Nehéz kérdések ezek. Én úgy látom, hogy az európai társadalmakban, a legszegényebbeket (albán, ukrán) leszámítva mindenki felfelé törekszik. Ha egy családban a paraszt vagy munkás szülők gyereke szerzett egy diplomát, az ő gyerekei úgy érzik, vállalhatatlan lecsúszás lenne, ha ők alacsonyabb végzettséget szereznének. Ha szereztek egy diplomát, akkor meg sokszor nem hajlandóak elmenni alacsonyabb munkakörbe. Sokszor amúgy az is számít, hogy teljesen más életstílus, szociokulturális háttér jár együtt egy gyári munkás vagy falusi paraszt életformával, mint egy városi irodista léttel. Sokan félnek a deklasszálódástól is, mert ha "lecsúsznak", akkor az egykori közegük elfordulhat tőlük, ahova meg kerültek, az a közeg is már idegen nekik. Nehezebb így barátkozni, társat találni, mindenhonnan kilógnak, ami veszélyezteti a mentális egészségüket is. Sokszor manapság a fizikai munka megint egyenlő lett a végtelen robottal, alacsony fizetéssel. Sok cég kiszervezésekkel bújik ki a munkaügyi felelősség alól. Azért is szeretik pl. a délkelet-ázsiai vendégmunkásokat, mert azokat lehet dolgoztatni vég nélkül, éhbérért és mivel nem demokratikus országokból jönnek, zokszó nélkül hagyják kihasználni magukat. Olyan nyomortelepekről jönnek, amikhez képest egy magyar munkásszálló és az éhbér is életszínvonal-emelkedés.

Almandin 2023.05.24. 19:41:55

@cvsvrs: Ez már nem feltételes mód. Sok hazai gyárban mongol, filippínó és vietnami vendégmunkások dolgoznak, a munkáltatók elégedettek velük, mert sokat dolgoznak és nem követelik a jogaikat. A magyarokat már nem lehet annyira kizsákmányolni.
(Mindjárt jön Laci epét hányni, hogy micsoda marxista szöveg.:))

ulpius66 2023.05.24. 19:42:29

A 17-18. századtól a fehérek migráncsoltak szét a világban.... 21. SZÁZADBAN A VILÁG ÖSSZES NÉPE MIGRÁNCSOL EURÓPÁBA!

AZ ÁLLÁS EDDIG 1 - 1

2023.05.24. 19:54:18

@Almandin:
debrecen a fidesz teszt városa. és van olyan elképzelés, hogy tömeges betelepítések kellenek. a fidesz alpolgármester egy fórumon 56 ezer emberről beszélt 7 éven belül. félre értés ne essék, nem magyarország egészére, hanem debrecenbe. a kínaiakkal egy gyárvárost hoznának létre. egy több száz, vagy akár ezer hektáros ipari területen. és oda betelepül néhány kínai cég. hozza az embereit.de olyan számokkal, hogy akár 30 ezer dolgozó.

szerintem erősen kérdéses, hogy mennyire tetszik majd a nézőgyerekeknek.

Boldeone2 2023.05.24. 19:58:05

@Androsz: Nyilván lefordítharnám nektek, de nem fogom. Dolgozzatok már egy kicsit, mert úgy néz ki , hogy a saját SZUBJEKTÍV véleménybuborékotok fogságában vagytok!

Lehet, 40 éve sem volt más Párizs, mivel az a város egy gyarmatbirodalom központja volt, agglomerációval együtt szinte akkora a lakossága, mint Magyarországnak , így eleve nem is lehet várni, hogy ne legyen migráns, hajléktalan, bűnöző!

Szerintem te rosszul emlékszel, 40 éve 40 évvel fiatalabb voltál, ma meg öreg vagy , így minden szarnak tűnik a világban a most történik

Ezek a tényadatok bűnözés tekintetében, a többi meg a ti szubjektív kényszerképezetek!

ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Crime_statistics

2023.05.24. 19:58:45

@Almandin:
egy nappal ezelőtti esemény.
www.youtube.com/watch?v=lMnXo77U2fc
ez nem london, hanem debrecen.

alöksz róz 2023.05.24. 19:59:57

@Almandin: "Mindjárt jön Laci epét hányni" - nem hiszem a védelmemre szorul, de az nem a laci aki epét hány
hanem a tesz-vesz meg a birkamenet

alöksz róz 2023.05.24. 20:02:57

@alöksz róz: nem hiszem, hogy a védelmemre... :-)

alöksz róz 2023.05.24. 20:04:49

@Almandin: "Azért is szeretik pl. a délkelet-ázsiai vendégmunkásokat, mert azokat lehet dolgoztatni vég nélkül, éhbérért" - a magyarnak is ugyanazt kell csinálni. nem csoda, hogy egyre nehezebben találnak embert.

Boldeone2 2023.05.24. 20:07:36

@cvsvrs: Debrecenben szinte csak a külföldiek " hozzák az életet" az éttermekben ők fogyasztanak, az albérletek árát ők emelik meg, szórakoznak stb...

Most volt az "International food day", ahol több ezer külföldi diák csapott egy hatalmas bulit

Jönnek olyanok is, akik már üzleti lehetőséget látnak: van Sisha bár, meg külföldiek által üzemeltetett éttermek. Az élelkiszállítást külföldiek viszik leginkább

Közben megjelentek a vietnámi és kínai migránsok is, ők jó üzletet látnak a letelepedésben, munkában

A kínai gyártók is csak a minimum magyar munkást alkalmazzák, mivel az import ázsiai munkaerő munkamorálja sokkal erősebb
Azok szarért- hugyért is eldolgoznak látástól vakulásig. A magyar munkrrő meg mindig elégedetlen

Én úgy látom, itthon is lassan beköszönt a multikulti társadalom ....

Boldeone2 2023.05.24. 20:13:54

@cvsvrs: A multikulti társadalom berúgja az ajtót Magyarországra. Lesz, aki nagyon jól jár, pl akik ingatlanokat adnak ki, mert egyre nagyobb lesz a kereslet

Lehet fizetni egy 2 szobás panel lakásért havi 160 ezret, plusz rezsi ....Ezt sok fiatal nem engedheti meg magának, így lelépnek nyugatra ...

A BMW gyár mellett épülnek sorházak, amelyek ára 3 éve 120 millió volt, a Nagyerdőn most van egy ház, ahol 1,1 millió nm ár és eladnak mindent, mert mindenki nagy üzletet szagolja...

Almandin 2023.05.24. 20:17:28

@alöksz róz: Valószínűleg az lehet a dologban, hogy külföldi vendégmunkásokkal jobban ki lehet játszani a munkaügyi törvényeket. A magyarok érthető módon nem akarnak ilyen körülmények közé elmenni. Rafináltan leépítették a munkavállalói jogokat. Sok munkakört már vendégmunkásokra optimalizálnak, hogy eufemisztikus legyek. Tudják, hogy európai ennyiért nem fogja vállalni. Jól jön nekik, hogy a világban sok a nyomorgó ember és a nyomortanya, ahonnan toborozni lehet.
Tőlünk nyugatra már évtizedekkel ezelőtt lezajlott ez a folyamat. Nálunk az elmúlt 10 évben kezdődött.

Almandin 2023.05.24. 20:18:41

@alöksz róz: Pedig hidd el, a kizsákmányolás emlegetésétől epét hány, mert már rögtön baloldaliságot orront. Arra meg érzékeny.

Boldeone2 2023.05.24. 20:18:56

A fő gond, hogy a magyar társadalom hanyatlik, nagyon kevés a fiatal

Meg kell nézni, mondjuk hányan születtek 1975- Ben , meg azt , hogy hányan 1995- Ben....

Egyszerűen KEVÉS a szülőkorú nő. Az mit Orbánék forszíroznak illúzió, már a 80- As években sem volt jellemző a 2-3 nál több gyerek, de inkább a 2...

Ebbe az országba több nőt kellene behozni a fejlődő országokból, az lenne a " megoldás"

Ez lenne az ésszerű, szelektált migráció

2023.05.24. 20:19:04

@Boldeone2:
kérdés, hogy ettől az átlag debreceninek miért lesz jó. mert csucsi a focista nap mint nap a 70 lakásos apartmanház kávézójában üldögél. övé, vagy nem övé. ki tudja. mindesetre örül ennek. a fidesz ezrével szállítja a migránsokat debrecenbe. full scholaship. a tandíjat az állam fizeti. kérdés, hogy mennyire fog ez hosszabb távon tetszeni a fidesz szavazóknak, különösen amikor a kevésbé kvalifikált rétegek jönnek.

Wildhunt 2023.05.24. 20:22:44

@Almandin: nincs semmilyen törvény kijátszva. Egyszerűen ezek elvállalják az összes túlórát és sosem "betegek". Rendszeresen előjön hogy többet kapnak, mint a magyar munkavállalók.

Almandin 2023.05.24. 20:24:14

@Boldeone2: Nem biztos, hogy akkor több gyerek születne. Ugyanis egy gyereknek nemcsak anyja, hanem apja is van. Sok mai magyar férfi pedig nem akar gyereket, nem akar családot alapítani, vagy csak maximum egy gyereket akar. Nem lehet csak a nőkre hárítani a felelősséget.

Boldeone2 2023.05.24. 20:28:01

@cvsvrs: Dzsudzsinak egész társasházai vannak, a Balatonon meg össze - vissza ...

A Fidesz - rendszerben vannak kiemelet sportolók, énekesek, színművészek, akik a rezsim szekerét tolják...

A debreceni polgármester nem is debreceni. Ami eleve nonszensz, mert Debrecenbe csak " születni " lehet, más nem lehet vezető, de régebben még katolikus sem nagyon ....

Ez egy valódi, haveri kapitalista rendszer, mindenki össze van fonódva mindenkivel

Csak a nagyvárosokban, vagy inkább Budapesten megy a " suttogó propaganda" , vidéken meg istenként néznek Orbánékra...

Boldeone2 2023.05.24. 20:32:52

@Almandin: Nyilván változik a korszellem is, de én úgy látom - a baráti, ismerősi körömben körbenézve- hogy szándék lenne, csak szülőképes nő nincs, a 45 feletti férfiaknak .

Tehát adott a Ratkó- unokák serege, mondjuk 1980 - as születésig, nekik nem jut már nő

Ezért vannak akik megunják és Thaiföldről hoznak feleséget. Ilyet is tudok és működik a dolog akár egy 50 éves férfi esetében is

Magyarországon SEMMI nem működik, ez sem....

2023.05.24. 20:34:31

@Almandin:
na jó, de egy férfi életében 100 gyereket is nemzhet. 1 nő nem nagyon hordhat ki 100 csecsemőt.

a magyar népfőiskolán megfejtették, hogy noé ha létezett, akkor nő volt. a táviratban is úgy írják a nőt, hogy noe. és valóban egyébként. sém, hám és jáfet a három fia. megfelel a sémita, hámita (fekete) és jáfetita (fehér) férfi eredetnek. na most ez a három fiú gyerek egy nőtől és három férfitól származhat. mert ez három lényegesen eltérő y kromoszóma. ami apáról fiúra adódik. tehát noé ha létezett és egy személy volt, akkor nő volt. az özönvíz után kevés nő maradt. és így oldották meg. három férfival.

Almandin 2023.05.24. 20:34:39

@Wildhunt: Nem vagyok munkaügyi jogász, de annyit tudok, hogy a munkaerő-kölcsönzéssel, alvállalkozók bevonásával sokféle dolog kijátszható. Amit írsz, az is az. Nem lehet folyton túlóráztatni meg nem elengedni betegállományba a dolgozót. Mert nyilván a vendégmunkás is ugyanúgy megbetegedhet, mint egy magyar. Ha esetleg meghal amiatt, mert pl. a rákját nem tudta időben kivizsgáltatni, mert a rabszolgatartója nem engedte el vizsgálatokra, akkor a családja alázatosan elfogadja, mert a fülöp-szigeteki nyomortelepen, ahova hazautalta a pénzt, legalább nem éheztek, amíg élt és a legnagyobb gyerek már elég idős ahhoz, hogy a helyére álljon. A szegénység sok mindenre kényszerítheti az embert. Másrészt aki világéletében diktatúrákban élt, abban nőtt fel, az nem áll ki magáért, mert megszokta, hogy kuss a neve.
Európában sok helyen ennek már bejáratott gyakorlata van, a következő cikk is erről szól:
telex.hu/gazdasag/2021/01/19/nemetorszag-husipar-kelet-europai-vendegmunkasok-alvallalkozok-tonnies-vagohid
A cikk közepén még putler is felbukkan. Úgy látszik, sok mindenhez van köze a nyavalyásnak.

2023.05.24. 20:38:14

@Almandin:
tehát még lehet ez a szülőgép nő. noe. már ha ez a sztori így történt.

a demográfiai hanyatlás mellett szülőképes nőket kell importálni. a németek örülnek, hogy fiatal fehér keresztény vagy ateista nők érkeznek tömegével ugye mégse muszlimok. török férfiakkal.

alöksz róz 2023.05.24. 20:42:11

@Almandin: jó, szerinted így van, szerintem meg nem, erről tényleg nem érdemes győzködni egymást :-)

Almandin 2023.05.24. 20:43:02

@cvsvrs: Jó, de ma létezik fogamzásgátlás, abortusz, DNS vizsgálat. Nem védekezés nélkül megy a dolog fűvel-fával. Okos férfi vigyáz arra, hogy lehetőleg ne ejtsen csak úgy teherbe nőt. Másrészt amit írsz, az csak háremtartás esetében működhetne. Ott is török szultán méretű háremmel.
Az általam ismert férfiak többsége vagy gyermektelen (akár tudatosan is), vagy nem csinált egy-két gyereknél többet életében. Másrészt a férfiak többsége nem 45 felett akar gyereket nemzeni, hanem inkább 25-45 között. Van a családomban is ellenpélda, 50 felett (másodszor) apává váló férfi, de elég ritka. Én inkább azt látom, hogy a többgyermekes férfiak is a többedik párjukkal, 50 felett már nem akarnak gyereket, hiszen ott vannak a felnőtt gyerekeik és akár az unokák is. Fárasztó lehet 50 felett otthon gyereksírást hallgatni, egy idősebb embernek kevésbé vannak ehhez idegei is (nőknél dettó, 45 felett amúgy se nagyon megy már, de ha mégis, kevés középkorú nő akar csecsemőt, éjjeli felkeléseket, az idegei már gyengébbek).

alöksz róz 2023.05.24. 20:44:54

@Almandin: nagy segítséget nyújtanak ebben (meg a magyar munkavállalók ehbérért dolgoztatásában is) a multikkal együtt idetelepült munkaerőkölcsönzőnek becézett rabszolgakereskedő cégek.

betiltanám mindet.

Boldeone2 2023.05.24. 20:46:23

@Almandin: Ez az egész világon hasonlóan működik a fejlett országokban

Adott egy társadalomi igény: az emberek minél olcsóbban szeretnének élelmiszerhez jutni, étterembe járni, hotelben megszállni, stb

Nem látják viszont a másik oldalt, vagyis hogy milyen áron lehet ezt elérni ....

Hazai munkaerő sehol sem vállalja el azokat a rosszul fizetett kuli munkákat, oda mindig import munkavállaló kell, aki olcsó és motivált

Erre meg törvényszerűen rátelepszik a bűnmaffia is, ami a legrosszabb esetekben emberkereskedelemig, rabszolgatartásig fajul

De, még mindig jobb 100x Nyugat- Európában, mert itt azért szigorú törvények vannak, a fenti problémák inkább kirívó esetek

Meg kell nézni megy mondjuk Észak- Afrikában, vagy Dubaiban... Az a totális jogfosztás, valódi rabszolgatartás és ott az a norma ...

Boldeone2 2023.05.24. 20:55:28

@cvsvrs: A nyugat - európai " nőhiány " most kezelve lesz, a háború szomorú következményei kapcsán...Mondjuk nem biztos, hogy az ottani férfiak élnek a lehetőséggel...
Lehet csak a prostitúció lesz olcsóbb...

Oroszország lesz még érdekes, ott is hatalmas nőtöbblet lesz, mint a 2vh után...A kérdés csak az, hogy kik aratják majd le a babérokat...

Orbán átgondolhatná a kipcsák hölgyeknek a munkavízum kiadását....Az egyezne az államcélokkal...

A " Lady Szomjasék " generációja már nem fog 3 gyereket akarni... Eleve a "fluid szexualitás" a divat....A kipcsák lányok még tradicionálisak...

juletræ 2023.05.24. 21:02:35

Mi tesz élhetövé egy országot?
1. A bizalom - emberek egymás és a társadalom iránt
2. A meritokrácia - az egyéni boldogulás föleg saját magunktól és nem a havertól vagy a mázlitól függ. Ide tartozik az esélyegyenlöség is.
3. A kilátások - hol lehet stressz nélkül vagy kis stresszel viszonylag élhetö életet élni ahol 1 röl a 2 re jutunk?
4. A környezet nyíltsága és segítökészsége - általában az elesettel való törödés, az emberek egymás iránti érdeklödése.
5. Környezet és technológia - az adott ország ( egyéni szinten is!) fontosnak érzi a környezetet védelmét. Technológiai szinten pedig nem reagál a kihívásokra, hanem vezeti a tech/tud fejlesztést.
6. "Általános légkör" - az emberek nem idegesek, nyugodtak, mosolyognak. A szabályokat ( pl. KRESZ!!! ) betartják, egymásnak teret adnak, stb, stb.
7. Hierarchia hiánya, "lapos társadalom". Az emberek a hierarchiát csak azért türik el, mert az anarchia sokkal kellemetlenebb lenne. Egyébként azt várják el, hogy a politikusok minél kevesebb feltünéssel tegyék a dolgokat. Ahol azt a nézetet vallják, hogy "akinek víziói vannak, menjen orvoshoz". A cégekben nincsen felesleges vezetöi réteg, a melós a föigazgató szobájában is meetingelhet, ha a föig épp nincs ott. Ahol elvárják, hogy a cég folyamataival kapcs. kritikai észrevételeket tegyek.

Nos, számomra ezek dolgok extra súllyal esnek latba. Nem szeretek hajbókolni, szeretem ha a szabályokat mindenki betartja. Szeretek egy ujító szellemü, nyitott társadalomban élni.
Hogy ez Ny-Eu-ban van-e vagy az Ígéretek Földjén (= M.o), azt mindenki fantáziájára bízom.

juletræ 2023.05.24. 21:07:30

A szerzönek.

A különbséget Ny-Eu és M.o. között nagyon jól igazolja a magyar és a holland oktatási miniszter személye/habitusa közötti különbség.

1. A holland oktatási miniszter, Robbert Dijkgraaf, elismert elméleti fizikus, a Holland Tud Akadémia volt elnöke. A hangsúlyt a mások meghallgatására és a kooperációra helyezi.
2. A holland oktatási miniszter semmiképpen sem egy volt olajmaffiás rendör: az oktatást nem "fegyelmezési" kérdésnek tekinti. Dijkgraafnak evidencia, hogy "a könnygáz nem tanít".

Csak hogy az @juletræ: elmondottakat illusztráljam egy kevéssé absztrakt példával.

juletræ 2023.05.24. 21:30:45

Egy másik megjegyzés.
Beleolvastam a hozzászólásokba, és megint a migráncsozáshoz jutottunk el.

1. Hihetetlen, hogy most amikor a világ egy geopolitikai változás küszöbén van, a migráncsozás a legföbb téma M.o-n és nem látják holisztikusan a problémát.

Tévedés ne essék: idáig a Nyugat 9 igen, sajnos M.o is oda tartozik) az eröforrásokat monopolizálta. Most Kína is szót kér, a népességét a mi kontónkra akarja megvenni.
ha terve sikerrel jár akkor ez azt jelenti a kedves olvasónak, hogy a Skoda Octaviájának löttek - ezúttal csak mopedre futja. Szintúgy a szociális ellátásnak [e.ü], nyaralásnak, stb.

és ahelyett, hogy a két kezüket összetennék, hogy a Nyugathoz tartoznak [illetve a Nyugatot segítenék hogy a geopolitikai csatában gyözzön vagy legalábbis drukkolnának neki ] jobb esetben migráncsoznak ( igen a migráncskérdés is ennek része) rosszabb esetben ellendrukkerkednek.

Ne legyen senkinek illúziója: ha a Micimackóék fingják a passzátszelet, akkor még a Komár Mopedhez is szociális kreditpontok kellenek. Skoda Octavia meg nuku.

2. Mint cseppben a tenger, tükrözi M.o világhoz való hozzáállását, ahogy elég sokan ( t.k. a miniszterelnökötök is) a ruszki háborúhoz hozzááll.
Ahelyett, hogy egy igazságos küzdelmet támogatna, holmi békéröl prédikál. Hogy ez miért ruszkibarát, arról itt többet: www.youtube.com/watch?v=6GqWDhHzRdo&t=1817s

Az EU-nak és az atlantizmusnak [ v.ö Skoda Octavia & Micimackó] ott tesz be, ahol éppen tud ( legyen ez a globális minimáladó, a ruszkik szankcionálása avagy éppen a közös oltóanyag-beszerzés vagy a svéd NATO tagság ), a gyengébe belerúg ( legyen az tanár vagy ukrajna ), és a más véleményt nem veszi figyelembe.

Végezetül. A Navrasicsotok 2018ban megmondta h. 2X is meg kell gondolni hogy az ember a Nyugat ellen teszi meg a tétjeit. Az idö ezt igazolta. A corona oltás Nyugaton született meg. A "rohadt" és "erkölcstelen" Nyugat túlléve saját félelmein ( ugye, "ne féljetek" - II. JP ) Ukrajnát támogatja, csepegteti a fegyvereket úgy, hogy a ruszkik helyzete legalább is nem rózsás.

A Micimackó meg a "holland fickónak" ( Mark Rutte ) pitizett tegnap, hogy ugyan már, ne tiltsa el az EUV litográfia Kínának való exportját. ( Ugyanis nem tudnak 3 nm-es csíkszélességü IC-ket csinálni - ML/IA alkalmazásokra, stb).

természetesen nincs varázsgömböm, de abból kiindulva hogy a Nyugat problémái politikaiak, míg a diktatúrákéi ( kína, ruszkik, stb) exisztenciálisak, nem tünik merésznek az a feltételezés, hogy a geopolitikai összetüzést a Nyugat nyeri meg.

tetszik-nem tetszik. ez van.

2023.05.24. 21:33:10

@Almandin:
a demográfiai problémából az egykeresős családmodellben lehet kilábalni. úgy alapesetben a férfi keresetből képes fenntartani a feleségét (vagy a nő saját magát) és mellette 2-3 gyereket. és ugye még az idős hozzátartozót is. a jelenlegi technológiai fejlettségi szint mellett egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy 1 ember maga mellett 3-4 másikat is eltartson. ehhez azonban az kell, hogy azon a szinten fogyasszon, amin termel. tehát nem globális versenyképesség kell nyomot bérekkel.

tehát ha hajdúságban a keverőtárcsás háztártási gépet szereli össze, akkor nagyjából ezen a szinten fogyaszt. és a hajdúságban mindenkinek lesz hajdú háztartási gépe. azt kell előállítani. van 100 ezer háztartás. egy gép 10 éven át használható. évi 10 ezret kell legyártani mindegyikből. ami azt jelenti, hogy heti 48 órás munkarendben negyedóránként le kell gördülnie egy hűtőszekrénynek. ehhez nem kell a világon ár érték arányban a legjobb háztartási gépet gyártani. hanem azt kell a népességnek elfogadnia, hogy alapvetően az áll rendelkezésre, amit előllítanak. értem, hogy ez a szocializmus. a hajdúsági iparművek. biztos munkahely. minden időben tisza cipőben.

vidéken ez a megoldás. a téesz a biztos tömeges megélhetés. és mellette a háztáji birtok hozza az extra jövedelmet.

alöksz róz 2023.05.24. 21:39:01

@juletræ: "2. A holland oktatási miniszter semmiképpen sem egy volt olajmaffiás rendör: az oktatást nem "fegyelmezési" kérdésnek tekinti. Dijkgraafnak evidencia, hogy "a könnygáz nem tanít"." - 1. pintér se a különórára érkező diákokat fújatta le, hanem a rendőröket dobálókat.
2. a holland oktatási miniszter olyan kormány tagja, amelyik a tüntetőkre lövetett. nem is egy esetben (covid, gazdálkodók) ha már a könnygáz esetleg nem tanít, a lövedék az biztos fog.

juletræ 2023.05.24. 21:40:36

@G. Nagy László:

Mi a véleményed Odense-röl? Helsingör-röl?
Alkmaar-ról? 's Hertogenboschról?
Neustadt a/d WeinstraBe-röl? Esetleg Regensburgról?
Kaprunról?

Ezek a helyek adják vissza Ny-Eu hangulatát és lényegét.

alöksz róz 2023.05.24. 21:42:30

@juletræ: "A corona oltás Nyugaton született meg." - ami jó nagy szégyen a nyugatra nézve

alöksz róz 2023.05.24. 21:45:12

@Boldeone2: "Meg kell nézni megy mondjuk Észak- Afrikában" - teljesen igazad van. meg kell nézni, mert ha így megy tovább, ugyanaz lesz 30 év múlva nyugat-európában.

juletræ 2023.05.24. 21:51:31

@alöksz róz: Hollandiában dobálózásra nem is kerül sor oktatási ügyben.
Ugyanis a tanároknak van sztrájkjoguk, van szociális és szakmai párbeszéd.
Amire a Dijkgraaf személye a garancia.

Szemben a holland covid-tagadókkal és parasztokkal ( L. alább) a diákok nem veszélyeztettek senkit. Nem akartak szándékosan autóbalesetet okozni. Nem nehezítették szándékosan a corona-betegek elszállítását.

2. "amelyik a tüntetőkre lövetett. nem is egy esetben (covid, gazdálkodók)"

=> corona-lázadások: Rotterdamban a plebs fellázadt a corona szabályok ( kijárási tilalom - tudod, amit a Csuti is bevezetett nálatok ). ellen és megtámadta a sürgösségi mentöket. na, erre fel volt lövetés.
=> NOx ügyek.
Hollandia aláírta a Párizsi szerzödést. A holland kormányt a holland bíróság arra kényszerítette h ezt tartsa be. ( Ugyanis nem nagyon akarta)
errefel a parasztok NOx kibocsájtási jogát csökkentették. => parasztlázadások jöttek.
Ez a nem engedélyezett traktoros felvonulásokat, épitési törmelék és szénabálák elhelyezését az autópálya lehajtókban ( szándékos baleset okozás), miniszterek családjának megfélemlítését stb jelentett.
Amikor a rendör ( történetesen Friesland-ban) ez ellen fel akart lépni, el akarták ütni a traktorral.
Na, errefel lött a rendör.
( Nem csak a sajtóorbánumokból kell tájékozódni, lehet nyugati sajtót is olvasni).

juletræ 2023.05.24. 21:54:13

@alöksz róz: tudjuk-tudjuk, genetikailag módosították az embereket, chipek, Bill Gates, stb.

Mindenesetre a Micimackó nem így gondolta: többször is kisérletet tett h a technológiát megszerezze. Mindhiába.

Az hogy 2-3 év elönyt szereztünk Kínaval szemben, ennek az oltásnak köszönhetö. és ez az ami számít.

alöksz róz 2023.05.24. 21:54:50

@juletræ: na akkor ezekhez képest arányos vagy nem arányos egy kis könnygáz a rendőröket dobálókra?
ennyi a kérdés.

alöksz róz 2023.05.24. 21:57:34

@juletræ: "tudjuk-tudjuk, genetikailag módosították az embereket, chipek, Bill Gates, stb." - hol mondtam ilyet?

braking news · https://szeka.blog.hu/2023/05/14/ketyeg_az_ora_es_orban_tudja_hogy_egyre_nehezebb_lesz_strategiat_va 2023.05.24. 21:57:39

@alöksz róz: Örülnél bazz, ha téged úgy fizetnének mint ezek a rohadt multik. Arról nem is szólva hogy súlyos euró milliárdos exportot csinálnak.

juletræ 2023.05.24. 21:59:56

@alöksz róz:

Nézd, ha valaki az autópályára direkt azért tesz le sittet, hogy minél több autó összetörjön ( ezt be is vallották),

versus

kiállnak azért, hogy ugyan már, ne vonják meg a tanáraik sztrájk-jogát és ugyanmár ne rugdossák ki oket a véleményük miatt

akkor nem is kédés a válasz.
( Még egyszer: ez az egész dolog egy "illiberális" rezsim vs. nyugati demokrácia közötti csata amely jól geopolitikai kontextusba helyezhetö.
Melyik a coolabb? Aki BMW-t Apple-t stb-t tervez? Vagy az, aki bevezeti a rabszolgatörvényt, és csoportokat foszt meg a jogaitól? Hol tudsz inkább BMW-t venni? Hol kellemesebb a környezet? magasabb a fizetés? Na ugye. )

braking news · https://szeka.blog.hu/2023/05/14/ketyeg_az_ora_es_orban_tudja_hogy_egyre_nehezebb_lesz_strategiat_va 2023.05.24. 22:02:01

@G. Nagy László: " Például az USA megengedi, hogy lelődd, aki a házadba tör éjszaka. " És? Ha éjszaka betörnek hozzád neked is jogod van halálos erőt alkalmazni.

G. Nagy László 2023.05.24. 22:05:48

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"embert ölni bűn?"

Igen, az egyik legsúlyosabb. Attól, hogy vannak kivételek - arányos önvédelem - még bűn marad. Elsősorban az a kérdés, hogy ki kezdeményez fizikai erőszakot, és milyen mértékűt. Vannak árnyalatnyi különbségek a civilizált országok jogalkotásai között, de a lényeg mindig ez.

Természetesen a halálbüntetés is bűn. És ha Kádár kivégeztetett számos forradalmárt, úgy az akkor is borzalmas bűn marad, ha a szocialista diktatúra legyártotta hozzá a kornak megfelelő jogi kereteket - tárgyalást, ítéletet stb.

Borzasztó nehéz lehet úgy, ha nincs morális érzéked. Tényleg őszintén sajnállak. Sosem fogsz tudni eligazodni az életben, a közéletben pláne.

G. Nagy László 2023.05.24. 22:11:41

@Androsz:

"Ember, ezzel az éktelen faszsággal megdöntöttél minden rekordot. Világos, te valamiért fontosnak tartod a színesek dédelgetését, rendben van, szerencsére nem te vagy a törvényhozó, de az, hogy egy ekkora baromságot találj ki, nem lett volna szükséges."

Én úgy felhúztam magam rajta... Miért van az, hogy a magyar balosok egyszerűen gyűlölik a saját nemzetüket?

Almandin 2023.05.24. 22:13:00

@juletræ: Ez engem is érdekel, tudnál linket adni?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.05.24. 22:16:45

@Boldeone2: "Lehet, 40 éve sem volt más Párizs"

Hogy mennyire más volt, itt egy érdekes példa: 40 (inkább 45) éve egy jót sétáltunk a késő esti Párizsban, többek között elbóklásztunk egy ideig az Eiffel-torony alatti placcon. Lentről, a lábak közül fényképezni a tornyot nagyon érdekes volt, szép volt a világítás, valahol zene szólt, nagyon kellemes volt a hangulat. Kisétáltunk a Szajna mellvédjéhez, a hídon egy néger árussal haverkodtunk, megalkudtunk vele egy karkötőre, majd széles vigyorral elbúcsúztunk. Ma – nem lehet megközelíteni az Eiffel-tornyot, csak biztonsági ellenőrzés után, mert kordonnal zárták körül, és ha átjutsz az ellenőrzésen, akkor sem mehetsz akárhová. Hát ez már nem ugyanaz a Párizs.

G. Nagy László 2023.05.24. 22:20:06

@juletræ: Mind a hét pontoddal maximálisan egyetértek. Igazad van: kéne még fejlődnünk, de szerintem nem állunk rosszul ezekben. (Velem mindig mindenki előzékeny, barátságos, segítőkész. Kifejezetten kulturált országnak látom a miénket.) Pár dolgot mindenesetre kihagytál: közbiztonság, szólásszabadság stb. Ezek sem lényegtelenek :)

alöksz róz 2023.05.24. 22:34:50

@juletræ: "Nézd, ha valaki az autópályára direkt azért tesz le sittet, hogy minél több autó összetörjön ( ezt be is vallották),

versus

kiállnak azért, hogy ugyan már, ne vonják meg a tanáraik sztrájk-jogát és ugyanmár ne rugdossák ki oket a véleményük miatt" - nem nem.
az almát az almával, a körtét a körtével

így:
a) kiállnak a gazdálkodók az ellehetetlenítésük ellen, erre rájuk lőnek
versus
kiállnak a diákok a tanárok mellett, erre lefújják őket könnygázzal

b) traktorral megy nekik, erre rálőnek a rendőrök
versus
kövekkel meg egyéb kezük ügyébe kerülő tárgyakkal dobálják a rendőröket, erre lefújják őket könnygázzal

előadhatom persze a másképp is, a te sztorid stílusában:

a holland kisgazdálkodóktól el akarják venni a megélhetésüket és amikor szóvá merik tenni, még rájuk is lőnek
versus
bedrogozott hülyegyerekek heccből kövekkel, üvegpalackokkal meg vascsavarokkal akartak a rendőröknek komoly sérüléseket okozni, erre azok önvédelemből a saját testi épségüket kockáztatva is csak a legenyhébb eszközzel védik magukat

2023.05.25. 02:14:15

@G. Nagy László:
Megadom a választ:
Te korodbol kifolyólag már túl vagy minden jelentős állomáson.
Onnan egyszerű szétnézni és elégedetten bólogatni.

Azért utálják az egész szarfeszket, mert egy buta birka társadalom amivé vált, mindennemű jóléti intézmény nélkül, a megélhetés lakhatás esélye nélkül.
Ezt te onnan nem látod ahol te vagy, hisz sosem jártál Büssüben Kazsokban Osztopánban és azokban falukban ahol 1 zsák krumpli elég a szavazat megvételre.
Ahol a bútorokat égetik télen, ahol a szemét maradt az utolsó fűtési mód...

Te csak hibáztatni tudod azokat akik úgy élnek.
Hogy miért élnek úgy mi az oka azt sosem kérdezed meg, mert akkor máris meghasonlott állapotba kerülnél.

Az abszolút gondolkodás mód ide vezet.
Csak előre nem nagyon mozdit, ahogyan az ábra mutatja.

Ez már elég ok arra, hogy akár saját magát is utálja az ember, nem csak a fostengert ami körülveszi.

HypocritSlayer 2023.05.25. 07:30:34

@G. Nagy László:

>>Nem szeretnélek megbántani, de ..............................<<

Kezdetű hozzászólásoddal 1000%-ig egyetértek, kár, hogy nincs "like gomb"......

HypocritSlayer 2023.05.25. 07:54:11

@Almandin:

>>Engem az zavar a fejtegetésedben, hogy azonosítod a civilizációs szintet a bőrszínnel. <<

Tetszik, vagy sem, de korreláció van a bőrszín és az IQ között, lásd:

worldpopulationreview.com/country-rankings/average-iq-by-country

Külön figyelmedbe ajánlanám a 85 átlag IQ-val rendelkezők, vagy az alattiak "bőrszínét"......

A "kultúra" meg ugye, tetszik vagy sem, de szintén korrelál az IQ-val és mit ad Isten, minél kisebb az átlag IQ, annál "sötétebb" a bőrük, vagyis nem a sötét bőr határozza meg az alacsonyabb IQ-t, hanem a ezek együtt járnak , ha a nagy átlagot tekintjük, külön szerencse, hogy ezt a bőrszín is valamilyen formában jelzi számunkra, ahogyan a cigányokat egyből felismerve nem Mága Zoltán jut az eszünkbe, hanem az, akitől óvakodni tanácsos.....l ...........

>>Engem nem az zavar a nagy bevándorlásban, hogy sötétebb bőrű emberek jönnek ide, hanem az, hogy alacsonyabb civilizációs szinttel rendelkeznek és emiatt nem tudnak integrálódni. Van néhány kivétel, de a többség képtelen rá.<<

És a logika ebben az esetben megadta magát, hiszen képtelen vagy felismerni, hogy bizony "az alacsonyabb civilizációs szinttel rendelkező emberek" bőrszíne csak akkor világos, ha albínóként jöttek a világra ....

>>Annyira nem bőrszín kérdése ez, hogy ott vannak pl. a csecsenek. Ramzan Kadirov egy barbár, fanatikus muszlim és fehér bőrű, elég világos hajú. <<

Van szőke cigány is, de nem ez a jellemző......

>> csak arra hoztam példát, hogy a civilizálatlanság nem bőrszín kérdése. <<

Persze hogy nem, ahogyan a bűnözés sem, pontosan azért ül annyi cigány a börtöneinkben , az ismert szinten(túl)reprezentálva, mert sötét bőrűek és hát ezért pikkelnek rájuk, .........., oh, Wait.......

Vagyis nem minden sötét bőrű szemét, de a szemetek túlnyomó többsége sötét bőrű, már ha képes vagy ezt a bonyolult logikai összefüggést megérteni..........

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 08:03:24

@G. Nagy László: A Biblia szerint Istennek embert áldozni kiengesztelésképp rendben lévő dolog volt. Ábrahám is meg akarta tenni. Tehát Ábrahámig az emberáldozat nem volt bűn. Azaz, fordítva ülsz a lovon. Az adott társadalom normái azok, amelyek megszabják a bűn formáját.

Ki határozza meg, a rendőr, a hóhér vagy a katona milyen körülmények között ölhet? A társadalom. A háború győztesei hősök, a vesztesei gyilkosok.

A vallás szintén társadalmi produktum. Az erkölcs ugyancsak. Te vagy tizenéves vagy, vagy roppant tanulatlan.

Wildhunt 2023.05.25. 08:07:26

@Almandin: ez neki a felemelkedés, mint bölcsészmérnöknek a londoni mosogatás. Ha annyira rossz lenne, maradhat otthon a rizsföldeken. Mi nem a 19.sz USA vagyunk (nem is voltunk olyanok soha) , nem rabszolgahajókkal hordjuk ide őket.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 08:10:08

@HypocritSlayer: nem. A bőrszín nem krellál az intelligenciával.
Akkora hülyeség az idézett cikked, hogy az már fáj. Ezek szerint a fehér-oroszok sokkal intelligensebbek, mint a magyarok.

Tudod, ha egy tesztet a fehér ember állít össze a saját szempontjai alapján, akkor az neki fog kedvezni.

Wildhunt 2023.05.25. 08:10:39

@Igazamvanvagyigazamvan?: le kéne már jönni a foximaxi tananyagáról így, több mint 30 évvel a rendszerváltás után.

G. Nagy László 2023.05.25. 08:12:01

@kiskutyafule: Mintha valami könnyfakasztó novellát írnál a régmúlt idők atmoszféráját a jelenbe rángatva...

"Te korodbol kifolyólag már túl vagy minden jelentős állomáson."

Nagyon remélem, hogy 51 évesen még előttem az élet...

"Azért utálják az egész szarfeszket, mert egy buta birka társadalom amivé vált"

1994-ben - mindössze négy évvel a rendszerváltás után!!! - az istenadta nép visszaszavazta a gyűlölt kommunistákat a hatalomba. Akkor még nem volt birka a társadalom? A magyarság tisztességesebb fele sírva tudott volna fakadni, hogy ilyen agymosott, primitív nemzettársaink vannak. Ma ennél százszor jobb a helyzet. A mai magyar választópolgár sokkal tájékozottabb és sokkal tudatosabb. Ha van elhülyülés és birkaszellem, azt leginkább a baloldalon látom. Hiszen a liblingjeitek eddig minden kormányzásuk alatt szétbaszták az országot, de ez sem számít, csak a gyűlölet. Már most tudjátok, hogy ha egyszer Orbán bukik, s jön Dobrev, vagy bármelyik komcsi, elég gyorsan el kezdünk majd zuhanni. (Lásd Karácsony és a főváros.) De nektek, öngyilkos-kommandónak ez sem nagy ár, csak Orbán pusztuljon...

"mindennemű jóléti intézmény nélkül, a megélhetés lakhatás esélye nélkül."

Tömény faszság.

"Ezt te onnan nem látod ahol te vagy, hisz sosem jártál Büssüben Kazsokban Osztopánban és azokban falukban ahol 1 zsák krumpli elég a szavazat megvételre. Ahol a bútorokat égetik télen, ahol a szemét maradt az utolsó fűtési mód..."

Mindjárt könnyezem. Mintha ez lenne a jellemző létforma idehaza. Mintha nem emelkedett volna meredeken a jólét az Orbán-időszak alatt. Mintha a valóban nyomorgók nem tehetnének a sorsukról.

"Te csak hibáztatni tudod azokat akik úgy élnek. Hogy miért élnek úgy mi az oka azt sosem kérdezed meg, mert akkor máris meghasonlott állapotba kerülnél."

Ha valaki a mai Magyarországon nyomorog, az valamit kurva szarul csinál. Azt ne mondd már, hogy nem lehet munkát találni idehaza!

"Ez már elég ok arra, hogy akár saját magát is utálja az ember, nem csak a fostengert ami körülveszi."

Ez már komoly pszichikai tünet. Tipikusan balos, egyébként. Szar a világ, szarok az emberek, senki sem szeret, senki sem támogat, jaj-jaj, hát akkor én is utálom magam, ha már minden ilyen elviselhetetlen... Ezzel szemben a jobboldali látásmód: Mit tehetnék magamért, a családomért, a környezetemért? Hogyan válhatok egészségesebbé, sportosabbá, erősebbé, gazdagabbá és szerethetőbbé? És elindulok. És lehet, hogy nem váltom meg a világot, de az biztos, hogy jóval egészségesebbé, sportosabbá, erősebbé, gazdagabbá és szerethetőbbé válok az utam során annál, mint ahonnan elindultam.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 08:13:58

@braking news: nem, csak arányos erőt alkalmazhatsz. Az USA-ban ezt nem vizsgálják.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 08:15:50

@Wildhunt: ugyan, ne mondd már! Hisz ugyanazt alkalmazza a magyar kormány!

2023.05.25. 08:17:51

@G. Nagy László:
Tudod, te egy múltbeli világban mentél keresztül azon amin, ma teljesen más világ van.

Nem talál munkát, értem a zsakfalu esetén kicsit nehéz, főleg úgy hogy itt mindenki lenézi azokat akik vándorolnak, jött ment lesz belőle...nem ismerős?
Az meg hogy egy elev hátrányos helyzetű régió esetén nem tudnak kitörni... hát hogy is mondjam nem lepődök meg.

Különben meg te is befejezheted a folyamatos relativizálást, hiszen a tömeggyilkos, asszony kuro istennek lehet mindent, néki elnézel Mindent.

Úgyhogy gondolkodás megintcsak logika baratom.

HypocritSlayer 2023.05.25. 08:19:56

@Igazamvanvagyigazamvan?:
>>A bőrszín nem krellál az intelligenciával. <<

Persze, hogy nem, hiszen ha lebarnulok nem lesz kisebb az IQ-m, bár a szolis piocsák estén nem tudnám eldönteni, hogy a tyúk volt előbb, vagy a liba?

Viszont, tetszik vagy sem, de objektív tény, hogy az összes szarbőrű IQ átlaga jóval alacsonyabb, mint az összes nem szarbőrűé, szóval hőböröghetsz, de a tények ettől függetlenül változatlanok......

HypocritSlayer 2023.05.25. 08:25:08

@kiskutyafule:
>>ma teljesen más világ van.<<

Csakhogy a "más világ" nem változtatja meg az embert, csak a egója hiszi azt, hogy ő különb és alanyi jogon járnak olyan dolgok, amiről valaha még álmodni sem lehetett.

A szar ember minden világban szarember, a lúzer minden világban lúzer és a sikeres minden világban sikeres, a semmirekellő meg minden világban követelőzik, hisztizik, hacsak orrba nem basszák, jelenleg nem basszák és ettől a nyomorult azt hiszi, hogy "igaza van".....

G. Nagy László 2023.05.25. 08:25:38

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Te vagy tizenéves vagy, vagy roppant tanulatlan"

51 leszek és te is tisztában vagy a műveltségem szintjével, bőven olvastál már annyit tőlem.

"A Biblia szerint Istennek embert áldozni kiengesztelésképp rendben lévő dolog volt. Ábrahám is meg akarta tenni. Tehát Ábrahámig az emberáldozat nem volt bűn."

Az első két mondat igaz. A harmadik, a következtetés nem az. Miféle barbár ember vagy te, hogy totál beteg Ószövetségből vezeted le az erkölcsöt?

"Az adott társadalom normái azok, amelyek megszabják a bűn formáját."

Ragaszkodsz az irgalmatlan faszságaidhoz. A rabszolgatartás szerinted helyes volt anno? A Rákosi-féle ÁVH kínzókamrái elfogadhatóak voltak morálisan? Kérlek, válaszolj ezekre konkrétan!

"Ki határozza meg, a rendőr, a hóhér vagy a katona milyen körülmények között ölhet? A társadalom."

Ez igaz. De ettől még nem válik erkölccsé. Még akkor sem, ha demokratikusan működő társadalomról van szó. Hát még ha diktatúráról!

"A háború győztesei hősök, a vesztesei gyilkosok."

Szomorú, de ezt tényleg így tálalja sokszor a történelem.

"A vallás szintén társadalmi produktum."

Egyetértek.

" Az erkölcs ugyancsak. "

Erről nem vagyok meggyőződve. De nem is az a lényeg, hogy Isten égette be a szívünkbe, avagy egy isten nélküli világ genetikai kódrendszeréről van szó. Ami viszont biztos: az egyetemes erkölcs (= természetjog) időtől és tértől függetlenül érvényes. Értem én, hogy a hozzád hasonló újmarxisták még Kun Bélát és Péter Gábort is felmentenék, de ennyire nem fogjátok tudni átmosni az emberek agyát.

konrada 2023.05.25. 08:29:34

@kiskutyafule: Zsákfalu attól zsákfalu, hogy egy út vezet ki belőle. Ha azt valaki nem találja meg - vagy nem akarja megtalálni - akkor vagy az van, hogy jó ott neki, vagy csak ennyire képes.

...erre meg nem lehet méretgazdaságos ipart telepíteni...

Almandin 2023.05.25. 08:30:49

@G. Nagy László: Szeretett Orbánod most munkálkodik ezerrel azon, hogy kirúgjanak minket az EU-ból. Persze úgy állítja be, hogy az a "gaz Brüsszel" tehet mindenről, a magyarokat üldözik, stb. Közben az Orbán-kormány M.o.-t putler trójai falovává változtatta, és ha ezt a szövetségeseink szóvá teszik, persze a Fidesz szerint ők a hibásak. Amit csinál, az tipikus áruló, kétszínű viselkedés. Kettős játszma, úgy törleszkedik az oroszokhoz, hogy próbálja eljátszani a Nyugatnak is, hogy hű szövetséges (az utóbbi nem nagyon megy, átlátnak rajta). Egy jó dolgot csinált az elmúlt hetekben: elment Katarba egy kis gázért, na végre, ezt régebben kellett volna elkezdeni, mert putler fő ütőkártyája az energia.
Ha az EU ellenőrei szóvá teszik, hogy Magyarországon hatalmas a korrupció, ha azon próbálnak munkálkodni, hogy az EU-támogatások eljussanak a lakossághoz is és ne síbolják el menet közben, akkor persze azok a hibásak a Fidesz szemében, akik ezt kimondják.
Ha kirúgnak minket az EU-ból, akkor jön majd csak a szép világ. Hatalmas munkanélküliség lesz, ellátási zavarok lesznek, elszigetelődés a világ civilizáltabb részétől. Az oroszok befolyása alá kerülnénk (még jobban), ami azt jelentené, hogy a demokrácia látszatára se fognak ügyelni.
Hozzászólásod második része meg mutatja szociális érzéketlenségedet. Ez a szegénység mint önhiba szöveg tipikus. A jólét és a szegénység egyaránt nőtt az elmúlt évtizedekben, ez a polarizáció.

Almandin 2023.05.25. 08:32:01

@HypocritSlayer: Hű, te aztán keményvonalas rasszista vagy. Laci helyében már kimoderálnának a sz.rbőrű kifejezés miatt. Ez már durva.

konrada 2023.05.25. 09:01:53

@Almandin: Téves.

Ő azon munkálkodik, hogy az EU-t a saját képére formálja.

...teszem hozzá, ez ugyanolyan h.lye tévelygés, mint a tiéd!;)

HypocritSlayer 2023.05.25. 09:45:12

@Almandin:
>>Hű, te aztán keményvonalas rasszista vagy.<<

Sajnos, nem eléggé......

IdomitottFoka 2023.05.25. 09:46:58

@Androsz: " Etessük és őrizgessük őket még egy ideig? "
Nem mi, lipcsik, ítéltük őket el x évre hanem pótpeti. Akkor nem látszódott h ha elítélik, akkor be is kell zárni őket? Talán rajta kérd számon.

" itt mi már nem tudunk jót művelni."
Egyetértek, hiányzik a kompetencia és a szándék. Hozzáteszem eddig se látszott h ez cél lenne. Csak a harácsolás és a hatalomvágy látszik. Ami jó történt, az se jóindulatból, de az is nagyon kevés, pl a paraszolvencia visszaszorítása de azt is csak az orvosok befolyásának visszaszorítása és a neres magáneü helyzetbe hozása mozgatta.

konrada 2023.05.25. 09:58:23

@IdomitottFoka: Na ja.
Így van ez, ha csak feladatot írnak elő, de még véletlenül sem próbálnak abban segíteni, viszont azért ezerrel megy a b.sztatás, mert azt ennek ellenére megpróbálják végrehajtani.

...ilyenkor még a legbirkább is rádöbben arra, hogy nem érdemes azért hajlongva dolgozni valakiért, hogy közben még fenékbe az rúghasson...;)

konrada 2023.05.25. 09:59:52

...hogy közben az még fenékbe is rúghasson...;)

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 10:01:18

@G. Nagy László: na, megint egy általános iskolai szintű érvrendszer. A rabszolgatartás abban a korban nem volt bűn. Ahogy a mai korban sem, hogy pénzért adod el a munkaerődet.

A mi világunkat a Biblia határozza meg. Talán már hallottál a tízparancsolatról.

Nem, az inkáknál sem volt bűn a vallási emberáldozat, a muszlimoknál sem a hűtlen asszony megkövezése, és a kivégzés élő gyakorlat szerte a világon.

De nem kell különösebb logika, hogy belásd: ami erkölcsi törvény, az mind az emberből fakad. A társadalom emberek csoportja. Ezek a csoportok mind a saját erkölcsi normáikat követik.
Azaz, hogy mi bűn, azt az ember határozza meg.

2023.05.25. 10:05:11

@Igazamvanvagyigazamvan?:
ezek szerint a holokauszt sem volt bűn. hiszen az nsdap felsővezetése úgy gondolta, hogy nincs más megoldás. a zsidók kivonulhattak volna németországból. mondhatták volna azt, hogy ők nem akarnak németek lenni. azok akartak. miért akartak? és ezek után miért nem fogadták el, hogy őket kivégeznék a horogkereszt oltárán. ez sem bűn, ezek szerint?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 10:13:41

@G. Nagy László: látod, mennyire idióta vagy? Miért marxista az, aki neked nem tetszik?
Az egyetemes erkölcs nem természetjog. Csak az ember gondolkodik ebben a definícióban. A természet a fajfenntartásban és az evolúcióban gondolkodik. Az, hogy a hím oroszlán megöli az előző hím utódait, csak az ember szempontjából erkölcstelen. Hogy az orka a bálnának csak a nyelvét eszi meg, majd hagyja kínok közt elpusztulni, a természet szempontjából nem erkölcstelen.

grundigg 2023.05.25. 10:14:03

@G. Nagy László:

Javíts ki, ha rosszul emlékszem, de abból, amit a témával kapcsolatban eddig írtál, nekem úgy rémlik, hogy te vagy az, aki bátran eldobhatott volna akár egy sziklát is, amikor Jézus azt mondta: "Az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek!".

Te ugyanis soha nem követtél el bűnt, az egyetemes és örök erkölcs ellen soha nem vétettél, lelkiismeret-furdalásod soha nem volt. A való életben nem hinném, hogy ilyen vagy, de amit ezzel kapcsolatban elő szoktál adni, az egy pszichopata erkölcsi nézetrendszere. Annyi érzéked van az erkölcshöz, mint vaknak a színekhez. De hogy ezek után előadod, hogy a vitapartnered mentené fel Kun Bélát és Péter Gábort, az egészen extrém.

A te örök, mindenhol és mindenkor érvényes erkölcsöd pedig egyetlen helyen létezik az univerzumban: a fejedben. És ott is csak néhány földi évtizedig. Egészen elképesztően korlátolt vagy.

Egyébként ez az alapja a cancel culture-nek is. Az én saját, szubjektív XXI. századi erkölcsöm valójában egy örök törvény, tehát aki nem aszerint élt 200 vagy 2000 éve, az bűnös.

konrada 2023.05.25. 10:14:08

@cvsvrs:
Na ja.
Abban igaza van, hogy a bűnt az ember határozza meg, csak nem fejtette ki részletesen, hogy legritkábban az elkövető, inkább csak a többiek.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 10:21:03

@cvsvrs: látod, fejénél ragadtad meg a szöget. Az, hogy a Holokauszt bűn-e, az adott társadalom erkölcsi normája határozza meg.
Egy szélsőjobbosnak ez a társadalom megtisztulását jelenti, egy zsidónak emberiség elleni bűntett.
Ha Hitlerék győznek, nem ítélnek el egyetlen nácit sem. Mengele nemzeti hős lenne, az orvoslás úttörője.

2023.05.25. 10:21:09

@Igazamvanvagyigazamvan?:
csakhogy az ember részben az állattól megköveteli az ember, hogy hasonuljon hozzá. ez a domesztikálás. és ha egy kutya megrágja a lábtörlőt, akkor rendesen megverik. hogy megtanulja, mi a bűn. ezért megbüntetik.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 10:23:57

@konrada: ha rám gondolsz, kifejtettem. Az erkölcs, a bűn mind társadalmi kategóriák. Azaz, nem egyéni.

2023.05.25. 10:26:27

@Igazamvanvagyigazamvan?:
a magyar bűn szó a német pein, vagy az angolszász pain rokona. minden, ami kínt, szenvedést, györtrelmet okoz az bűn. és hogy ez a bűntett vagy a büntetés az viszonyítás kérdése.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 10:26:41

@cvsvrs: azaz, a lábtörlő rágás nem természeti törvény megsértése, hanem a gazda elvárása. Tehát, a felsőbb hatalom ( társadalom, felső vezetés) határozza meg az erkölcsi normákat, a bűn kategóriáját, és szab ki büntetést.

2023.05.25. 10:26:59

@HypocritSlayer:
Minden korban mindig megvan a maga fixje.

Egyre nehezebb, és egyre többen vannak rá...
Az érték ítéleted pedig elég szegényes.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 10:29:06

@cvsvrs: ne vidd félre, G.Nagy nem erről beszélt.De teljesen igazad van, ebből is látszik, hogy a bűn nem egyetemes természeti törvény, ahogy tanult barátunk állítja.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 10:31:57

@cvsvrs: gondolj bele, ha társadalmilag elfogadott, azaz büntetlen a szomszéd agyonverése, akkor nem lenne szégyenérzeted. Miért lenne, nem követtél el bűnt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 10:34:18

@cvsvrs: " minden, ami kínt, szenvedést, györtrelmet okoz az bűn."
Azért ez így pontatlan.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 10:37:47

@cvsvrs: nem, a magyar bűn inkább az angol sin rokona. Jelentése is megegyezik, bár etimológiailag nem bizonyítható.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 10:40:58

@cvsvrs: németül pedig Sünde. Ami megjelenik a halálbüntetésben is.
Tehát nem a pain-bűn kapcsolat áll fenn, hanem a Sünde-sin-bűn.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 10:42:15

@cvsvrs: németül pedig Sünde. Ami megjelenik a halálbüntetésben is.
Tehát nem a pain-bűn kapcsolat áll fenn, hanem a Sünde-sin-bűn.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 10:46:01

@G. Nagy László: "Miféle barbár ember vagy te, hogy totál beteg Ószövetségből vezeted le az erkölcsöt?"

Mint a pápa. Vagy Orbán Viktor. Vagy általában a keresztyének, zsidók, muszlimok.
Ja, az Újtestamentum is emberáldozatról szól. Jézust feláldozzák, hogy megváltsa a világ bűneit.
Aztán, jó keresztyén szokás szerint, eszünk húsából, iszunk véréből.
Te, ha nem áll meg, hogy fiatal vagy, akkor sajna marad a másik megoldás...

konrada 2023.05.25. 10:50:57

@Igazamvanvagyigazamvan?: Ezt ki.
...és én meg ki is fejtettem.

...elvégre minden gazember alapvetése az, hogy a bűn nem sajátja, hanem a koré, meg mindenki másé...

ulpius66 2023.05.25. 10:53:34

... és eljött a NAGY PILLANAT!

A holland gáztőzsdén jelenleg 26,7 euro/MWh a gáz ára..... a forint/euro meg 373,5 ...

ÍGY AZTÁN (köbméterben és forintban) A GÁZ ÁRA 100 FORINT/KÖBMÉTER ALÁ SÜLLYEDT!

MINK MEG FIZETÜNK ÉRTE 102 FORINTOT!!!!!!!!

AZAZ MINDEN EGYES KÖBMÉTER ELHASZNÁLÁSÁVAL 2 FORINTTAL DOTÁLJUK AZ MVM-ET!!!!

MÁN NEM AZ ÁLTAL TÁMOGAT BENNÜNKET, HANEM MINK TÁMOGATJUK AZ ÁLLAMOT!!!!!!
(most a piaci árról 750 forint/köbméter nem is beszéltem....)

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 10:55:03

@konrada: de én ugyanúgy a woke idiótaságának tartom a rabszolgatartás utólagos megbélyegzését, vagy a másság arcunkba tolását. Kettős mérce, hogy a pride felvonulás eltűrendő, de kupleráj az nem lehet.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 10:55:59

@ulpius66: te idióta, a gáz ára nem 102 Ft. Ennyire debil nem lehetsz!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 11:04:00

@ulpius66: nagyon buta vagy, ha azt hiszed, a gáz beszerzési ára és az államilag dotált ára közti különbözetet nem te fizeted.

ulpius66 2023.05.25. 11:06:29

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Magyarázd mán el, hogy eztet mért én kisnyugdíjas fizetem?
(mán azon kívül, hogy minden állami kiadást én fizetek...ilyen alapon a saját nyugdíjamat is én fizetem)

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 11:08:20

@ulpius66: mondok egy másik példát: mennyi az áram államilag dotált fogyasztói ára?
Nos, az elmúlt hat hónapban ez nekem nulla volt, és nem azért, mert napelem van a háztetőn. Azért, mert az angol állam mindenkinekbutalt 350 fontot 3 hónapra. Ez több, mint amit fogyasztunk.
Azt jelentené, hogy Angliában ingyen van az áram? Dehogy, te gyengeelméjű, ezt az összeget majd behajtják máshogy.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 11:10:38

@ulpius66: pontosan azért, mert minden állami kiadást te fizetsz. Az államnak nagyon minimális a saját megtermelt jövedelme. Csaknem nulla. Az MNB külföldi pénzügyi tevékenységéből valamicske.

ulpius66 2023.05.25. 11:15:37

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Az állam nem azért van, hogy a gazdagoktól elvegye, és szétossza a szegények között?
(kivéve ugye Orbán, aki szegényektől veszi el, és a gazdagok között osztja szét...)

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 11:16:15

@ulpius66: egy eccerű példa, amit tán még te is felfogsz: a kenyér ára 100 Ft, erre rájön 27% áfa. Te, mint agyalágyult vén szar, fizetsz 127 Ft-ot.
A kenyér árát megemelik 200Ft-ra. Az áfa mindjárt 54Ft lett. Te, mint agyalágyult nyugger fizetsz 254 Ft-ot.

Szerinted nem fizettél többet az államnak, úgy, hogy az állam semmivel nem nyújtott többet?
( figyelem: ez példa. A kenyér behelyettesíthető bármi mással, az összegek szintén. Az nem érv, hogy te kenyeret nem eszel!)

2023.05.25. 11:16:36

@Igazamvanvagyigazamvan?:
az óangolok, amikor azt kimondták valakiről, hogy bűnös, akkor azt mondták: "sinn". ezt jelentette eredetileg. a magyarban is van olyan kifejezés, hogy "szint vall". a bűnét bevallja. vagy a vétkét. a lovag vétkezni akar a választott úrhölgyével. vétkezz velem.

akadámikus magyarázat:
A legtöbb kártyajátékban színre színt kell tenni, így aki nem hív egy színt, sejthető, hogy nem sok olyan színű lapja van. Ha ellenfele hívja a színt, akkor kénytelenm lesz "színt vallani", azaz, hogy tud-e tenni ilyen színt.
A lovagi korban a páncélzathoz tartozó tollbuga színe a hovatartozásról árulkodott. De a lovag büszkén magára tűzte szíve hölgyének színes szalagját vagy a hölgyre utaló színt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 11:17:09

@ulpius66: nem, nem azért van az állam! Tényleg ennyire leragadtál a kommunizmusban???

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 11:18:59

@cvsvrs: na, sikerült hangzás alapján két fogalmat összemosnod. Nem, a kártyában nem azért teszel színre színt, mert bűnözöl.

ulpius66 2023.05.25. 11:24:35

@Igazamvanvagyigazamvan?:

De közben a nyugdíjamat felemelte 15%-al....

ulpius66 2023.05.25. 11:27:51

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Persze az a lényeg, hogy mostantól NEM KELL, HOGY TÁMOGASSA AZ ÉN GÁZFOGYASZTÁSOMAT!
(nyilván az MVM-et támogatja, a gázszállítás, tárolás, elosztás, üzemeltetés költségeivel... de akkor nem engem támogat, hanem az MVM-et..... persze a számla alján ott van, hogy eddig mekkora támogatást kaptam....)

konrada 2023.05.25. 11:28:32

@Igazamvanvagyigazamvan?: Azért picit csaltam, mert az eredeti idézetben megidézett hölgy "bűne" tényleg nem a sajátja volt, hanem a remeteként élő és viselkedő férjéé inkább...;)

2023.05.25. 11:29:33

@Igazamvanvagyigazamvan?:
a hangtani jelölés a beszélt nyelvi jelentés nagyfokú hasonlósága alapján lehet ezeket összekapcsolni.

ulpius66 2023.05.25. 11:31:52

TÉNY, ami TÉNY!

20 hónapja, 2021 szeptembere óta nem volt ilyen ócsó a gáz, mint ma!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 11:35:05

@cvsvrs: nos, a sen szláv szó, jelentése árnyék.
A színház sem azért szín, mert szivárványos, hanem azért, mert szkéné, scanea, sieň.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 11:38:57

@ulpius66: és szerinted miből emelte a nyugdíjadat???

ulpius66 2023.05.25. 11:44:11

@Igazamvanvagyigazamvan?: "és szerinted miből emelte a nyugdíjadat???"

Ahogy írtad, nyilvánvalóan a saját befizetésemből, hiszen én tartom el magam, magam dotálom saját magam gázát is....

2023.05.25. 11:46:00

@Igazamvanvagyigazamvan?:
rendben van, de a bűn és a pain hangtanilag összecsengenek. b/p zöngés-zöngétlen pár. és jelentésben közvetlen összekapcsolhatók. a bűn az, ami fájdalmat, szenvedést, gyötrelmet okoz. ez vélelmezhető rokonság. ami vélt vagy véletlen hasonlóság.

2023.05.25. 11:47:48

@konrada:
Nem ezen lenne a hangsúly, hanem azon hogy tömeg közlekedés 0 felé konvergál, és autóra/benzinre nincs pénz, ergo nagyon nehéz munkát találni...mivel nincs munka nin pénz autora sem... és az ingatlan értéktelen, így ugrálni sem tud ha már oda születtek...

ulpius66 2023.05.25. 11:48:10

Aztán mostanra 25,8 euró/MWh-ra esett a gáz tőzsdei ára... azaz 97 forint/köbméterre....

ÍGY MOSTMÁR KIJELENTHETŐ, HOGY csak eddig dotáltam saját magam gázfogyasztását!
(mostmár az MVM-et dotálom köbméterenként 5 forinttal...)

G. Nagy László 2023.05.25. 12:00:11

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Elég ocsmány világképed van, de ez legyen a te bajod. Egy biztos: aki ilyen undorító módon relativizálja az erkölcsöt, felmentve minden bűne alól Hitlert, Sztálint, a rabszolgatartókat és a nőket megkövezőket, annak kurvára semmi, de semmi jogalapja nincs arra, hogy bármikor bármit és bárkit kritizáljon. Korrupció? Akkor ez is mehet. Egyetlen kibaszott szavad sem lehet Orbánék egyetlen intézkedése ellen sem, hiszen ami a törvény, az egyben az erkölcsi jó is.

Kibaszott idióta vagy.

"A rabszolgatartás abban a korban nem volt bűn. Ahogy a mai korban sem, hogy pénzért adod el a munkaerődet."

Már az, hogy e kettőt egy lapon említed... Baszki, a rabszolga önmagát adta el? Hogy lehetsz ilyen degenerált?

"A mi világunkat a Biblia határozza meg. Talán már hallottál a tízparancsolatról."

A tízparancsolatból kettő harmonizál a természetjoggal - ne ölj, ne lopj - a többi csak ajánlás. (Egyébként az előbb még a gyilkosságot is relativizáltad. Most már mind a tíz parancsolathoz ragaszkodsz? Hol itt bármiféle következetesség?)

Lassan elérsz te is a leghülyébb trollok szintjére, akiknek nem is érdemes válaszolnom.

konrada 2023.05.25. 12:02:25

@kiskutyafule:
...hát akkor képen vágta őket a természetes kiválasztódás.

Ettől még sajnálni lehet őket, de az adoptáció hiánya azzal jár, hogy a vége olyan versenyhátrány, melyből nincs kiút. (Vagy importálhatunk olyan bambuszrügyet, mely csak pont abban az 1 kínai erdőben nő meg, csak hát szegények annyira nem érdekesek, hogy erre tömegek költeni akarjanak...;)

konrada 2023.05.25. 12:08:04

@kiskutyafule:

...de poént elkerülve: az a kis iromány arról szól, hogyan próbálnak meg migrálni emberek olyan helyekről, ahol már nem tudnak megélni.

...s bár a belső migráció sem öröm, de attól mit lehet elvárni, aki még arra sem képes?
Na itt jön elő a migráncs-ellenesek egyik fő érve: helyben kell őket támogatni.
...de csak annyira, hogy megérje nekik maradni, nem pedig olyan szinten, hogy az konzerválja a már meghaladott viszonyokat...

G. Nagy László 2023.05.25. 12:16:03

@grundigg:

"Javíts ki, ha rosszul emlékszem, de abból, amit a témával kapcsolatban eddig írtál, nekem úgy rémlik, hogy te vagy az, aki bátran eldobhatott volna akár egy sziklát is, amikor Jézus azt mondta: "Az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek!".- Te ugyanis soha nem követtél el bűnt, az egyetemes és örök erkölcs ellen soha nem vétettél, lelkiismeret-furdalásod soha nem volt."

Talán nem vagyok teljesen makulátlan, de azt kell mondjam: hosszú évtizedek óta valóban tiszta a lelkiismeretem.

"De hogy ezek után előadod, hogy a vitapartnered mentené fel Kun Bélát és Péter Gábort, az egészen extrém."

Ne legyél már te is ekkora idióta! Nem olvasod, amit leír? Totálisan relativizálja az erkölcsöt. Azonosítja a diktatúrák jogrendjével. Szerinte tök oké volt a nők megkövezései is a festői Közel-Keleten. Tényleg te is így látod?

"A te örök, mindenhol és mindenkor érvényes erkölcsöd pedig egyetlen helyen létezik az univerzumban: a fejedben. És ott is csak néhány földi évtizedig. Egészen elképesztően korlátolt vagy."

Nem, baszki, te vagy kibaszott korlátolt. Még annyi fáradságot sem veszel, hogy utánanézz, mit jelent a liberalizmus morális alapvetését adó természetjog. Soroljam fel azt a sok száz filozófust, közgazdászt és politikust, akik egy az egyben ugyanígy gondolkodtak? Nem vagyok én olyan okos, hogy újat találjak ki, csak követem a felvilágosult nagyokat.

"Egyébként ez az alapja a cancel culture-nek is. Az én saját, szubjektív XXI. századi erkölcsöm valójában egy örök törvény, tehát aki nem aszerint élt 200 vagy 2000 éve, az bűnös."

Látom, te is átmész hülyébe. A cancel culture addig oké, hogy kimondjuk: a rabszolgaság bűn, és mindig is az volt. De az, hogy ledöntjük Jefferson szobrát, csak mert pont olyan bűnös volt, mint korának embere, az nettó faszság. A helyes attitűd az, ha szétszálazod Jefferson szavait és tetteit, különválasztva a jó és a rossz dolgait. A cancel culture ott megy félre, hogy egy makula miatt törölni kíván mindent. Hiszen ha csak szentek maradnának fent, úgy rövidke volna a történelmi tananyag.

G. Nagy László 2023.05.25. 12:20:41

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Az egyetemes erkölcs nem természetjog. Csak az ember gondolkodik ebben a definícióban. (...) Az, hogy a hím oroszlán megöli az előző hím utódait, csak az ember szempontjából erkölcstelen."

Esküszöm, fogalmad sincs, mi az a természetjog. Nézz utána, kérlek!

G. Nagy László 2023.05.25. 12:28:52

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Na tényleg ez az utolsó válaszom, mert minden perc felesleges időpocsékolás, amit rád szánok.

"Ja, az Újtestamentum is emberáldozatról szól. Jézust feláldozzák, hogy megváltsa a világ bűneit."

Nem, baszki, nem erről szól. Az Újszövetség lényege a jézusi tanítás, amely nagyon sok helyen látványosan szembemegy az ószövetségi gondolkodásmóddal. Ez két külön világ, ég és föld. Az a tény, hogy a vallássá és egyházzá szerveződött kereszténység magasról tesz a jézusi gondolatokra, és csakis a keresztje, csakis a barbár emberáldozat marad meg a személye kapcsán, az nem az evangéliumokat minősíti.

Ha néha beleolvasnál a Bibliába, érzékelnéd az irgalmatlan űrt, ami az Ó- és az Újtestamentum között tátong. De te ilyet nem teszel.

2023.05.25. 12:31:08

@konrada:
magyarországon szinte sehová sem lehet méretgazdaságos ipart telepíteni. budapest mellé lehetne. csak a fővárosiak többsége semmilyen ipart nem akar. mert többségében nem iparos németek lakják, hanem semmirekellők. zsidó kereskedők sincsenek. többségében azok is semmirekellők.

2023.05.25. 12:33:25

@Igazamvanvagyigazamvan?:
a banknak nincs semmilyen "megtermelt" jövedelme. a bank a "dzsídípít termeli". magyarul pénzt költ.

erol 2023.05.25. 12:37:54

@cvsvrs: Tehát a fővárosiak többsége semmirekellő. Erre van valamilyen statisztika?

2023.05.25. 12:55:31

@Igazamvanvagyigazamvan?:
errefelé a hortobágyi állami gazdaság 6 tóegységben 3000 hektáron halat tenyészt. (a legtöbbet az országban.) és ez a debreceni halboltja.
hhgzrt.hu/image/xlarge/Halbolt/Malompark.webp
adja veszi a halat. hekk törzs is kapható. érkezett. ez a halért.

amire a rendszerváltók (antall, göncz, gyurcsány, orbán) azt mondták, hogy az állam erre nem alkalmas. az államnak nem halat kell adni, hanem hálót. ezt mondják a közgazdászok. na most az állam adhat halat, hálót, mindkettőt és egyiket se.

debrecenben úgy gondolják, hogy a város egyik külbirtoka a hortobágy. az egy közbirtok. a hortobágyi csárdát is eredendően a városi patriciusok építették a kuruckodó bujdosóknak. hogy ne őellenekük forduljanak. a közbirtokon legyen halastó. közmunkásokkal. és kapjanak munkabért. ez a szocializmus. kapjanak tőkejövedelmet is. munkavállalói üzletrészt. dolgozói részvények után részesednek a szabad piaci eladásból. ez a reform.

mit ad az állam? halat és hálót. az államnak is van közösségi üzletrésze. és a közintézmények is kapnak egy rakás halat. azt megehetik a napközisek, vagy értékesíthetik a piacon és cserébe vásárol mikroszkópot.

ennek az előnye, hogy a mikroszkóphoz nem kell adót szedni, se eladósodni. vannak az úgynevezet zsidók, akik azt mondják, hogy pedig az úgy sokkal jobb lenne. és a németek, hogy na ezt így nem lehet. mert ez a kommunizmus. valami olyasféle. csak marxizmus-leninizmus nélkül. a zsidóktól a matekot kell eltanulni, nem a filozófiát. a németektől a gépészetet, nem a vallást.

2023.05.25. 13:09:18

@erol:
budapest többsége fogyasztó társadalommá akar válni. a bécsiek is ilyenek. bécsiek se építenek gyárakat. és mégis gazdagok. addig addig rakosgatják a pénzt, hogy meggazdagodnak belőle. na jó, de ausztria eleve fejlett. nettó tőkebefektetői pozícióban van. van egy rakás külső adóssága, a külső vagyona nagyobb. és az euro kamatok alacsonyabbak, mint a bécsiek által bezsebelt hozamok. számolják a pénzt. amit ausztrián kívülről zsákmányoltak.

pestiekre ugyanez nem áll. a magyar külső adósság nagyobb, mint a külső vagyon. és időnként a forintkamatok is magasabbak, mint a hozamok. ezért árut kellene termelni.

a globális piacra általában nagyban kell termelni. mert ha már valami egy centtel drágább, akkor nem kell feltéve, hogy az áruféleségben túlkínálat van. a klasszikus liberálizmushoz kellene visszatérni. a hansa szövetséghez. minden uradalom, hercegség, püspökség, szabad város termeli az árut. és azt csereberéli. de úgy nem ér csereberélni, hogy budapesten van a pénzeszák, megtermeli a paraszt a terményt 100 pénzért, és a semmirekellő kivesz 100-at a zsákból. ennek meg kell térülniek. kivesz 200 pénzt. és úgy mindjárt megtérült a fogyasztásból "piaci" alapon. és aztán úgy az állam kiveti a tengernyi adót és még úgy is marad tengernyi adóssága.

2023.05.25. 13:32:25

@erol:
tehát azt kellene mondani, hogy a magyar királyság 64 vármegyéjéből van nagyjából 1/3 ami többségi magyar. és van vagy 1/2 ami félmagyar, vagy legalább is lehetne az. és van 1/3 ami kisebbségi, szórvány magyar. az is a szent korona alá tartozik, csak az ott élők ezt máshogy képzelik. de azért néhány magyar van még trencsénben is. az is valami. a zsidók is így csinálják.

és van még budapest. annak a belső kerületei. pest-buda. legyen az is felruházva megyejoggal. és ezek városok, városmegyék kezdjenek el árut csereberélni klasszikus liberális elvek szerint. és nem kell, vagy nem feltétlen kell azt a világba eladni. nem árt persze akkor ha a világból akarunk vásárolni. felőlem lehet gyártani szoftvert is. budapest adja el a szoftvert. csak hol vannak ezek az óriás szoftverfejlesztő központok, amiből a tőkejövedelmek magyarországon maradnak.

budapest magyarország fővárosa állítólag. állítólag ebben az egyben van egyezség az alkotmányt illetően. magyarország fővárosa budapest. nem a fővárosnak van magyarországa. hanem megfordítva.

kellene baszott nagy gyártelep csepelen. kérdés, hogy az ki építse. a nemzeti nagytőkések, az oligarchák, vagy néhány nemzetközi oligopólium álljon össze vegyesvállalattá a németekkel vagy az amerikaikkal. ez utóbbi a reformszocializmus. legutóbb grósz károllyal. ezt vetették el a rendszerváltók. bmw hungária német-magyar vegyesvállalat. az nem jó a szegény kis németeknek. general motors hungária amerikai-magyar vegyesvállalat. az nem jó a szegény kis amerikaiknak.

alöksz róz 2023.05.25. 13:59:02

@cvsvrs: "kellene baszott nagy gyártelep csepelen." - van.

konrada 2023.05.25. 14:14:16

@alöksz róz: ...csak hát az igazából nem működik, s tán már nem is volna képes rá. (S nem csak azért, mert már melóst se találnának hozzá, de úgy szétaprították, leamortizálták, hogy abból megint igazi gyártelepet csak teljes gyalu után lehetne összerakni.
...annál meg olcsóbb a zöldmező...

IdomitottFoka 2023.05.25. 14:38:07

@cvsvrs: " az nem jó a szegény kis németeknek. az nem jó a szegény kis amerikaiknak."
Náluk van a pénz és kínálati piac van. Amúgy először Japánba, DKoreába is így mentek, de ott vmiért nem fintorogtak és ellesték h kell ezt csinálni. Mondjuk hozzátették a hangyaszorgalmukat is, ami itt sosem volt elterjedt, de a rózsa meg a tövis. Amúgy a klímaváltozás és a recesszió mellett itt integet a sokadik ipari forradalom is, amire akár jó választ is adhatnánk, de vhogy azt érzem h az MI-hez is kék plakátokkal fog kurmányunk viszonyulni.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 14:59:51

@G. Nagy László: te úgy beszélsz félre, hogy az fáj. Hol szűrhető le az a természetjog( ami Istentől, az embertől származik), ami feljogosítja az oroszlánt?
Az Újtestamentum sosem tagadta meg a Bibliát. Jézus küldetésétől szól. Miért halt meg Jézus? Hogy a tanításai megmaradjanak? Ne légy szamár!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 15:02:18

@cvsvrs: nem. Az MNB-ről volt szó. Amikor idegen ország devizáját vásárolja, vagy államkötvényeit, akkor nyereségre tehet szert.

ulpius66 2023.05.25. 15:28:53

@Igazamvanvagyigazamvan?:

A "legkönnyebb" pénzkeresés, amikor egy állam 1.000 milliárd euróért/dollárért vesz Aramco, BP, Shell, stb részvényeket....

AZTÁN VÁRJA A 25-50%-OS OSZTALÉKOT!!!!!!

SEMMIT SEM KELL CSINÁLNIA, ÉS AZ ÁLLAMNAK VAN BŐ 250-500 MILLIÁRD EURÓJA/DOLLÁRJA ÉVENTE!!!!

G. Nagy László 2023.05.25. 15:53:44

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Hol szűrhető le az a természetjog( ami Istentől, az embertől származik), ami feljogosítja az oroszlánt?"

Idióta, a természetjog nem az állatvilágra vonatkozik.

A természet örök rendjén alapuló általános jogelvek összességét testesíti meg, ezért a természetjog magasabb rendű az adott társadalom hatályos jogrendjénél. Többek között az élethez, emberi méltósághoz, a becsülethez, a testi épséghez fűződő jogokat foglalja magába. Egyébiránt az EU alapjogi chartája is erre épül.

"Az Újtestamentum sosem tagadta meg a Bibliát. Jézus küldetésétől szól. Miért halt meg Jézus? Hogy a tanításai megmaradjanak? Ne légy szamár!"

Jézus azért halt meg, mert kivégezték a rómaiak. Ez nem vesz el, de nem is feltétlenül ad hozzá bármit a tanításaihoz, azok érvényességéhez.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 15:56:47

@G. Nagy László: látod, ezért hamis. A természet örök törvényeire hivatkozik. Bizony, nem is elfogadott...

Sadist 2023.05.25. 15:57:53

@Almandin: "Sok mai magyar férfi pedig nem akar gyereket, nem akar családot alapítani, vagy csak maximum egy gyereket akar."

Már megint ezzel a hazugsággal jössz? A feminizmus begyűrűzése és a nőközpontú társadalmak kialakulása óta már a férfiak akarnak nagyobb arányban gyereket, családot. Csak ők ugyebár nem tudnak szülni, a béranyaság, klónozás, mesterséges méhek kifejlesztése meg komoly etikai kérdéseket vet fel.

"Nem lehet csak a nőkre hárítani a felelősséget."

Mégis kik döntik el, hogy egy gyerek megfoganhat, megszülethet-e vagy sem? Kizárólag a nők, a felelősség is kizárólag az övék.
A nőknek igenis morális kötelességük fenntartani a társadalom lélekszámát, ha már a férfiak továbbra is teszik a kötelességüket és fenntartják a civilizált társadalmat, de a mai nők úgy DÖNTENEK, hogy szarnak az egészbe, inkább bulikáznak, utazgatnak, építgetik a "karrierjüket", várják a szőke herceget, pörögnek a faszkörhintán, aztán 30 fölött meg visítanak, mint a fürdős kurvák, hogy a férfiak nem akarnak elköteleződni és családot alapítani.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 16:00:12

@G. Nagy László: " természetjog a jogelméleti gondolkodás egyik meghatározó irányzata. A természetjog a jogszabályok érvényességét jogrendszeren kívüli forráshoz, rendszerint egy ‘magasabb rendű’ értéknek vagy szabálynak való megfeleléshez köti. Az ember alkotta jog mellett olyan univerzális elvek létezését feltételezi, amelyek forrása – irányzattól függően – a természetben, Istenben vagy az emberi értelemben keresendő. A természetjogi gondolkodáson belül megkülönböztetünk antik, középkori keresztény, racionalista és ún. újjáéledt természetjogot. A természetjog újjáéledésének a II. világháborút követően vagyunk tanúi, a modern természetjogi irányzatok képviselői (pl. Gustav Radbruch vagy John Finnis) sok esetben erkölcsi kategóriákkal, például az igazságosság követelményével kapcsolják össze a jogrendszer működését"

Látod, ennek is koroktól függően voltak irányzatai. Ezt is az ember alkotta.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.05.25. 16:06:49

@G. Nagy László: "Jézus is tökéletes volt, de ő soha nem követett el bűnt. Ezért lehet „engesztelő áldozat a bűneinkért” (1János 2:2)."

Te az Újtestamentummal vitatkozol.

G. Nagy László 2023.05.25. 16:13:00

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Látod, ennek is koroktól függően voltak irányzatai. Ezt is az ember alkotta."

Mondjuk úgy: az ember fedezte fel. Létezik egy csomó érzelem, motiváció, viselkedési minta, amelyet a pszichológia fedezett fel és adott neki nevet, de attól még nem ők alkották.

Akkor ezek szerint a homoszexualitás is emberi találmány?

alöksz róz 2023.05.25. 16:15:47

@konrada: "csak hát az igazából nem működik, s tán már nem is volna képes" - tele van működő üzemekkel

ulpius66 2023.05.25. 16:47:47

Délutáni 14.30-as állapot.... gázár: 25,0 euró/MWh!!!!!

Azaz 93 Ft/köbméter

Csaxólok.....
(mostantól nem nagyon kell dotálni a gázfogyasztást....)

ulpius66 2023.05.25. 16:50:54

Egy éve ilyenkor (június 1-én) pont háromszor ekkora, 75 euró/MWh volt a gázár.....

alöksz róz 2023.05.25. 16:52:48

@ulpius66: akkor vedd meg a tőzsdén és szállítsd el magadhoz

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.05.25. 16:53:11

@G. Nagy László: „Lófaszt minden szempontból. Ma még több az előnye, mint a hátránya.”
Mégis írd már le hogy mi a túróért járnánk BÁRMIBEN is rosszul. MINDEN szempontból nettó nyertesei vagyunk. Ritka az ennyire világos helyzet.

„civilizált emberek átköltöznek … Párizsból Budapestre, …. Hanem azzal, ha barbár hordák érkeznek”
Na itt van a leggázabb hülyítés Magyarországon. Magyarországról nem csak az „agy” szivárog el, de rengeteg necces ember aki itthon iszonyatosan nagy szociális feszültséget gerjesztene, ha nálunk maradnak. Most meg ha megálsz helygyeshalomnál 10 percre látni fogod hogy a többség a szó legrosszabb értelmében is „eccrű” népek, 10-15 éves német/ francia/angol rendszámos Mercedesel,

„az EU tagok szabad belső mozgását összemosod az afrikai barbárok szabad beáramlásával.”
Legkésőbb a Brexit szavazásból láthatod, hogy a felvevő nyugati népeknél te nem leszel semmivel sem előrébb sőt. Ha tehetik hátrébb sorolnának minket ahogy régen volt. Az EU-ban te egyenrangú vagy egy helyivel. Most a Briteknél vannnak a britek, aztán akit ők jónak látnak, és úgy néz ki ez nem te leszel hanem a pakisztániak.
Ha az EU nem állt volna ki mellettünk sokkal rosszabbul jártunk volna a briteknél, ez elsősorban Merkel érdeme, ő tartotta a hátát a tárgyalásnál miközben a három lenagyobb kelet európai ország vezetése folyamatosan hátba szúrta.

„Mondjuk de facto nem is kezelnek minket úgy.”
Nagyon hazug és álságos komment ez. Egyrészt mindenbe engednek beleszólni és a legkényesebb dolgokban is vétózni,
Vedd már észre, hogy egy jelentéktelen csóró haszonleső kelet európai ország vagyunk aki a teljes jólétét a nyugatnak köszönheti. Mégis úgy ál ki a magyar politikai elit mintha ők xarták volna a spanyol viaszt.
„Egyetértek. Ez a baloldal legocsmányabb húzása.”
Elárulnád hogy miről hadoválsz?
„Lófaszt. Inkább olyan, mint egy roma. Vagy még problémásabb.”
De egy romát te személy szerint előbbre tennél mint egy afrikai bevándorlót nem?
Törődj bele hogy egy brit vagy egy francia a pakisztáni/indiai/ afrikai gyarmati bevándorlót eléd fogja tenni, ha van rá lehetősége. És ez jogi kérdés nem ideológiai baromság. Ha munkát vállalsz akkor most a britek előbb fognak engedélyt adni egy pakisztáni bevándorlónak mint neked. És persze mindenek előtt igazolniuk kell hogy brit állampolgár nincs arra az állásra, mielőtt akár téged, akár a pakisztánit felvennék.

„Szingapúr és Ausztrália is fogad bevándorlókat.” Akkor sok sikert a munkakereséshez. Fogalmad sincs miről beszélsz. Hányan magyar migráns munkavállaló telepedett meg Austráliában az elmúlt 10 évben és mennyi az Egyesült Királyásgban?

„Szerinted a svédet hányan vágják az oda települtek közül???”
Ne a magyarokból indulj ki :)

ulpius66 2023.05.25. 16:54:24

Nagyon-nagyon szerényen mán most szólnék az illetékes elvtársaknak:

TALÁN MOSTAN KÉNE FELTÖLTENI A GÁZTÁROZÓKAT....
(HELY UGYANIS VAN BŐVEN....)

alöksz róz 2023.05.25. 16:56:31

@Ződ2000: "Az EU-ban te egyenrangú vagy egy helyivel." - muhaha.

ulpius66 2023.05.25. 16:57:50

@alöksz róz: "Ulpius, akkor vedd meg a tőzsdén és szállítsd el magadhoz"

Azt hiszem ez nem az én dolgom!

ÉN CSAK JÓTANÁCSOT OSZTOTTAM!

ÉN SZÓLTAM!!!!!!!!!!!!!!!!
(sajna nem hallgatnak rám.... lesz ez még ismét 350 euró/MWh.... azaz a jelenlegi ár 14-szerese....)

alöksz róz 2023.05.25. 16:58:28

@Ződ2000: "de rengeteg necces ember aki itthon iszonyatosan nagy szociális feszültséget gerjesztene, ha nálunk maradnak." - ez mondjuk igaz, sok cigány kiment stricinek, kurvának, dílernek

grundigg 2023.05.25. 17:27:54

@G. Nagy László: "Soroljam fel azt a sok száz filozófust, közgazdászt és politikust, akik egy az egyben ugyanígy gondolkodtak?"

A sok száz filozófusod közt nincs kettő, akik pont ugyanazt a jogot vezették volna le a természetből vagy az isteni akaratból.

"A cancel culture ott megy félre, hogy egy makula miatt törölni kíván mindent."

Szerinted rabszolgákat tartani "makula"? Szent István hány embert öletett meg? A gyilkosságra is azt mondanád, hogy "makula"? Vagy mégis más mércével méred különböző korok embereit? Ami miatt ma egy utolsó, undorító féregnek tartanál valakit, az 200 vagy 2000 évvel ezelőtt puszta "makula"? De ha így gondolkoznál, az az erkölcsi relativizmus marxista, woke-ista, brüsszelista halálos büne lenne, nem?

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.05.25. 17:30:50

@Androsz: Te valami olyan totális agymenést böfögtél ide, ami arról árulkodik hogy közöd nincs a tudáshoz csak gyártod a kreténségeket.
Ehhez alapból fel kéne fognod, hogy nem csak a faji alapú nemzetkoncepció létezik hanem sok nemzet alapból több népcsoportot egyesít a franciák pedig ékes példája, mivel germán (frankok), kelták (bretonok) és latinok alkotják. Itt nem tudsz olyan nagyvonalú fajelméleti ideológiával készülni mint a többségében germán németeknél. Ellenben a francia nyelv éppúgy központi eleme mint a laicizmus, ami alapáján elsők között tiltották be a burkát mert ellentétes a francia néplélekkel.
A Ius soli alapú brit, francia vagy pl az amerikai nemzetkoncepció teljesen más. Pl a franciáknál nagyon gyakori a vegyes házasság, pont azért mert köztük sokan a gyarmati bevándorlókat is azonos szinten kezelik. Ehhez elég lenne egyszer ellátogatnod Franciaországba, mielőtt baromságokat írsz le.

De a végén böfögöd ide a legszánalmasabb baromságot, amikor levágod a tanulatlan együgyű „lipsizőt”.

A Le Pen féle nacionalistáknál még inkább igaz lesz hogy ők téged lejjebb néznek mint saját bevándorlóikat. Na jó mivel most a Magyarországon ellopott pénzből mentették meg a bőrét, talán a magyarokat nem annyira, de ettól még velünk nem tenne kivételt.
Nézd meg a brit példát. Pont a Ryanair vezére anyázott egy sort, hogy könnyebb munkavállalási engedélyt intézni az Algíroknak mint az EU-ból érkezőknek. És mindezt egy olyan Tory kormány alatt amit a egyes hazaáruló politikusok a szövetségesüknek hazudtak.

„libsik, a jó ég tudja, miért, 2005 körül kezdték erőltetni az új nyitást” Nem tudom miről hadoválsz megint. 2007 és 2012 között jobboldali elnöke volt Franciaországnak. Sosem jártál Franciaországban én évente járok több helyen is (Párizs és vidék is).

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.05.25. 17:33:15

@Ződ2000: korrekció nem 2007 hanem 1995 óta. Tehát 12 év teljes jobboldali kormámyzás.
Ennyit a "lipsizős" baromságaidról...

ulpius66 2023.05.25. 17:34:14

Jajjj, jajjjj, rettegjünk, aggódjunk, szomorkodjunk!!!!

"Hiába a válság: megtelnek a hazai szálláshelyek a hosszú hétvégén

Már most több mint 420 ezer vendégéjszakát foglaltak le

Újra megtelnek május utolsó hosszú hétvégéjén a vízpartok és strandok országszerte, pünkösdre már most több mint 420 ezer vendégéjszakát foglaltak le a magyarországi szálláshelyekre."

PEDIG A BALLIBSIK OLYAN JÓ KIS AGGÓDÓ, RETTEGŐ CIKKEKET TUDNÁNAK ÍRNI A VÁLSÁGRÓL!!!!

ITT VAGYUNK A VÁLSÁG KELLŐS KÖZEPÉN, ÉS MÉGIS ÜDÜL A MAGYAR!
TALÁN MÉGSINCS AKKORA VÁLSÁG, AMIBEN A BALLIBSIK REMÉNYKEDNEK.....

alöksz róz 2023.05.25. 17:37:04

@ulpius66: "Azt hiszem ez nem az én dolgom!" - hát dehogynem. ha tőzsdei árat akarsz érte fizetni, akkor a te dolgod. meg a tárolás is.

Boldeone2 2023.05.25. 17:42:32

No, igen, ez a lényeg, ahogy @Ződ2000: kiválóan megfogalmazta:

.... egy jelentéktelen csóró haszonleső kelet európai ország vagyunk aki a teljes jólétét a nyugatnak köszönheti. Mégis úgy ál ki a magyar politikai elit mintha ők xarták volna a spanyol viaszt..."

Orbán tényleg ezt csinálja, sőt, legutóbb már a kilépést is belengette belső körökben, ami teljes politikai felelőtlenség!

Azonnal, ott abban a minutumban lenne vége az országnak, már akkor is, ha ez törekvés köznyilvánosságot kapna

Kb. úgy kell elképzelni a magyar gazdaságot, hogy export eléri a GDP 80%-át, az exportot pedig 80%-ban a nyugati multik bonyolítják
Az EU vámunión kívül senkinek a világon nem lennénk érdekes, Kína ide nem ruházna be többet

Orbán azzal a demagógiával jön, hogy " megnyitottuk a piacunkat, nekünk jár a kohéziós és strukturális támogatás, csak egyet felejt el: a nyugati országok is megnyitották a piacaikat....Egy kilépés nem zéró összegű játszma lenne, hanem Magyarország bukná a jóval nagyobbat...
Így is szopóágra tették az országot, az USA- magyar kettős adóztatási egyezmény felmondása miatt, amely Orbánék makacskodása miatt van, a globális minimumadó el nem fogadása okán

A tragédia az, hogy ezt a degenerált bandát ( Orbánékat) nem lehet elhajtani ....

Pedig, ennek tragédia lesz a vége...Az Orbán - rezsim magával fogja rántani az országot ..

alöksz róz 2023.05.25. 17:44:28

@Boldeone2: <<No, igen, ez a lényeg, ahogy @Ződ2000: kiválóan megfogalmazta:

.... egy jelentéktelen csóró haszonleső kelet európai ország vagyunk aki a teljes jólétét a nyugatnak köszönheti. Mégis úgy ál ki a magyar politikai elit mintha ők xarták volna a spanyol viaszt...">> - tobzódnak a magyargyűlölők

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.05.25. 17:46:20

@alöksz róz: építkezésre, mezőgazdasági munkára stb, autóneppernek stb. Mindezt a hazai éhbér 10-szereséért..

Az EU nélkül ezeket mind elfelejthetnéd, és ők a te adópénzedből élnének most, és gerjesztenék a feszültséget. Álj meg 10 percre Hegyeshalomnál és nézd meg milyen arcok kelnek át keletre 10-15 éves Mercikkel. Ennyi strici biztos nem kell ott sem, gondolom... :)

A fenti kommented meg egyszerűen tanulatlan suttyóság. Igen, egyenrangúak vagyunk a helyiiekkel az EU-nak köszönhetően.
20 éve ha dolgozni akartál, először igazolni kellett hogy nincs egy helyi állampolgár sem
(+EU-sok, esetleg gyarmati kedvezményezettek) a helyedre, addig szóba sem álltak a munkáltatóddal.
Ja igen, a munkáltatóddal, sok országban veled mint munkakeresővel alapból nem álltak szóba.

És ha nem tetszettél nekik 6 hónapra úgy rúgtak ki hogy egész Európába (Schengen) nem mehettél be.

Boldeone2 2023.05.25. 17:59:48

.....és még annyit: a Le Pen féle " nacionalistákról" lassan az is kiderült, hogy Putyin pénzeli őket, de még talán az Orbán- kormány is hitelezte őket

hu.euronews.com/2023/05/25/marine-le-pen-orosz-kapcsolatait-vizsgalja-a-francia-parlament

De, lehetne még Farangék körmére nézni: mire használták azt a félmillió fontot , amit a Russia Today adott nekik...

Ahogy Salvini is csak egy ruszki pénzből élő, fasiszta rohadék....

Európa sokáig nem volt észnél: terjedt a fasiszta, bomlasztó, putyini propaganda a médiában, a politikában pedig a putyini szélsőjobb ...

Magyarország is egy fasizálódott ország, elég csak az orbáni mélyállam lakájmédiát megnézni: indult először az antiliberalizmussal , majd jött a light antiszemitizmus, rasszizmus, EU- és USA- ellenességgel, busiellenesség, ma meg már nyíltan az ukránok halálát kívánják...

Csak jelzem: az ukránok figyelik mi megy itt orbáni sajtóban, ennek beláthatalan következményei lesznek!

Ez az ország ezzel a kormánnyal tragikus sorsra juthat! Nagy a veszély!

alöksz róz 2023.05.25. 18:02:15

@Ződ2000: "Ennyi strici biztos nem kell ott sem, gondolom... :)" - meg díler meg kurva, azt ki ne felejtsd. meg sokan csak gyakran kijárnak, "üzletelni".

álmodban vagy te egyenrangú.

alöksz róz 2023.05.25. 18:08:32

@Ződ2000: "20 éve ha dolgozni akartál, először igazolni kellett hogy nincs egy helyi állampolgár sem" - 20 éve.
manapság meg milliószámra fogadják be a civilizálatlan migriket, hátha lesz köztük pár százezer aki dolgozni akar, annyira nincs munkás. 20 éve a saját munkaerőpiacuk védelme volt az ok (legalábbis ők ezt mondták, hogy ezért nem engedték be csak úgy még az eu-hoz frissen csatlakozó országokból sem a vendégmunkásokat.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.05.25. 18:21:13

@alöksz róz: fogd mér fel, te vagy a migráns ott.
20 éve is milliószámra fogadták be az afrikaiakat Franciaországban, és 30/40 stb éve is. A németek meg a törököket és persze a német származású kelet európaiakat.

Még egyszer, ne próbáld magad ezek főlé helyzeni mert egy franciánál ez nem működik.
Az hogy minket nem engedtke be 20 éve nem azt jelenti hogy a saját gyarmati embereikkel azt tették volna.

Az EU nak köszönhetően mi emelekdtünk fel, és ez bosszantotta a britek csőrét (beleértve a régi bevándorlókat is akik megdolgoztak a brit státuszukért).
De hidd el az eccerű Le Pen szavazó is a (nem francia állampolgárságú) algírok mögé sorolna, ha tehetné.

Ha visszanézed a az a pár ország is felmondta a munkaerőpiaci derogációt aki eredetileg kérte. Nyilván kellett valamit kérni mert mi is kértünk poltikai alapú derogációs rendesen.

alöksz róz 2023.05.25. 18:30:15

@Boldeone2: "Kb. úgy kell elképzelni a magyar gazdaságot, hogy export eléri a GDP 80%-át, az exportot pedig 80%-ban a nyugati multik bonyolítják" - ez tény? ne kamuzz, inkább 50% körül lesz az.
az import is 70% felett van, kíváncsi vagyok, annak hány százalékát bonyolítják a nyugati cégek? vagy ez nem volt benne a körlevélben?

amúgy semmi alapod a panaszra, ti adtátok oda nekik szarér-hugyér

alöksz róz 2023.05.25. 18:35:08

@Ződ2000: "fogd mér fel, te vagy a migráns ott." - hát nem ezt mondtam? de.

te meg erősködsz hogy mi ott egyenrangúak vagyunk, meg erősködsz hogy mi ott lenézett migránsok vagyunk. döntsd már el, mielőtt írsz :-)

alöksz róz 2023.05.25. 18:51:18

@Ződ2000: "De hidd el az eccerű Le Pen szavazó is a (nem francia állampolgárságú) algírok mögé sorolna, ha tehetné." - a "hidd el" az nem érv :-)
miért kellene ezt elhinnem?

Boldeone2 2023.05.25. 19:13:49

@alöksz róz:
az exportot pedig 80%-ban a nyugati multik bonyolítják" - ez tény? ne kamuzz, inkább 50% körül lesz az."

Soha nem kamuzok, ember! Egyszerűen jól felkészült vagyok! 80 % az, nem 50....

www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2022/02/megugrott-az-exportalo-cegek-szama-de-a-bevetel-aranyan-meg-javitani-kell-2

vagy ez nem volt benne a körlevélben?"

- Miféle körlevélben? Ha lenne olyan, azt is én szerkeszteném! :)

Boldeone2 2023.05.25. 19:14:48

@alöksz róz: Ennek ellenére ma az exportárbevétel 80 százalékát nagy, külföldi érdekeltségű cégek adják, míg a hazai tulajdonú, főként kis- és középvállalkozások csak a fennmaradó 20 százalék mögött állnak"

Wildhunt 2023.05.25. 19:25:07

@alöksz róz: aki meg többet ért el az életben mint ők, az biztos tolvaj vagy csókos Fideszes. Laci nem írhat elég cikket a ballenzéki mentalitásról.

alöksz róz 2023.05.25. 19:29:39

@Boldeone2: oké, neked van igazad.

(de hogy lásd, nemcsak a hasamra ütöttem, hanem rossz forrást találtam hirtelen elir.aki.gov.hu/cikk/belfoldi-es-kulfoldi-tulajdonu-vallalatok-reszesedese - gondolom ez csak az agrár-élelmiszeripari cégekre vonatkozik, ezt néztem el csúnyán)

de ettől még a panaszodnak ugyanúgy nincs alapja :-)

alöksz róz 2023.05.25. 19:31:17

@Boldeone2: és mennyi a részesedésük az importból?

alöksz róz 2023.05.25. 19:36:52

@Wildhunt: valahogy sose ismernek magukra...

Boldeone2 2023.05.25. 19:55:19

@alöksz róz: Kb. hasonló, vagy kicsit kevesebb, mint az exportból

De, ezt könnyű megérteni: minden exportorientált termelésnek van egy import hányada, mert rengeteg alapanyag itthon nem elérhető
Ezért telepítik ide az akkugyárat, a BMW mellé

Kb a GDP 160% összesen az export meg import , a világ egyik legnyitottabb gazdasága vagyunk

Ha érdekel, azt is leírom miért vagyunk most nehéz helyzetben ...

Boldeone2 2023.05.25. 20:01:30

@alöksz róz: Helyesebben, ha az egész országot nézzük, az összes import manapság már több mint az export, ami a külkermérleg hiányát okozza. Kb 2015-ig voltunk " jó pályán"

Boldeone2 2023.05.25. 20:06:41

@alöksz róz: Most a szerencse az, hogy 2023- ban visszajött pozitívba a külkermérleg

A szankciók kiárazták a szénhidrogének árát, közben a lakosság pénze elfogyott , kevesebbet fogyaszt, így kisebb lett az import , fenntarthatóbbá vált a külkermérleg

alöksz róz 2023.05.25. 20:13:30

@Boldeone2: "Kb a GDP 160% összesen az export meg import" - ezt pont tudtam. az export meg az import arányát is.
a multik arányában tévedtem, nagy néha megesik az ilyesmi.

"Ha érdekel, azt is leírom miért vagyunk most nehéz helyzetben ..." - egyrészt nem vagyok kíváncsi a propagandádra.
másrészt szerintem helyesen meg tudom ítélni a helyzetet nélküled is.
vagy még nálad is jobban, mert szemben veled én nem vagyok egyoldalú és a főbűnökkel is tisztában vagyok. amik közül az egyiket megemlítve lapítasz, mint szar a fűben :-)

alöksz róz 2023.05.25. 20:15:19

@Boldeone2: <<Kb 2015-ig voltunk " jó pályán">> - dehogy voltunk. vagy 25 éve kényszerpályán vagyunk.

alöksz róz 2023.05.25. 20:26:45

@Boldeone2: nagy szerencse... csak sokra nem megyünk vele ha nem a miénk a többlet, nem gondolod?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.05.25. 20:36:31

@alöksz róz: várjá, várjá.... a gyúúúúrcsáány?!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.05.25. 20:38:45

@Wildhunt:
@alöksz róz:
A tehetségek ugye, mint: Tiborcz, mészáros rákay filip/Kálmán na igen.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.05.25. 20:40:09

@Boldeone2: Te most egy propagandistának akarod ezt leírni?
Ugye @alöksz róz:? :))

alöksz róz 2023.05.25. 20:41:40

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ez melyikre érkezett?

bár mindegy, értelmeset még sose írtál :D

alöksz róz 2023.05.25. 20:43:36

befingik egyet-kettőt, aztán büszkén mosolyogva kihúzza magát

Boldeone2 2023.05.25. 20:53:57

@alöksz róz: még nálad is jobban, mert szemben veled én nem vagyok egyoldalú és a főbűnökkel is tisztában vagyok. amik közül az egyiket megemlítve lapítasz, mint szar a fűben :-)

- Miféle " főbűnökkel? Az a baj, hogy unalmas veled a vita, mert önálló nézeteket soha nem " publikálsz...
Ha meg nincs tézis, akkor csak meddő feleselés az egész

A vitának nem ez a lényege, hanem valós érvek ütközetése!

alöksz róz 2023.05.25. 20:56:00

@Boldeone2: Az a baj, hogy unalmas veled a vita, mert önálló nézeteket soha nem " publikálsz... - mondta, miközben szó szerint bemásolta a propagandaanyagot.

Boldeone2 2023.05.25. 20:56:24

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Olyan ez a meddő vita, mint cigarettázás: a legtöbben tudják hogy nincs sok értelme, sőt, mégis folytatják...A lényeg, hogy nem szabad komolyan venni, akkor nincs gond ...:)

G. Nagy László 2023.05.25. 20:57:58

@Boldeone2: @Ződ2000:

Igaza van@alöksz róz: -nak: döbbenetes, mennyire gyűlölitek a saját hazátokat.

Simán lehet, hogy egy francia közelebb érzi magához az észak-afrikai bevándorlót, mint a magyart, vagy a lengyelt. Simán lehet, hogy az angol is inkább a pakisztánit részesíti előnyben, s nem minket. És akkor???

Két ember közt az OBJEKTÍV minőségi különbséget elsősorban az jelenti, hogy hol állnak a civilizációs/tudati skálán. Egy magyar, egy lengyel, vagy épp egy kínai sosem fog vallási fanatizmusból erőszakos bűncselekményt elkövetni, miközben a muszlimokban ez a potenciál nagyon is megvan. Egy kelet-európai átlagos intelligenciája 100 körül lesz, egy sárgáé 105 körül, egy arabé alacsonyabb, egy feketéé még alacsonyabb. Szempont lehet még a nyelvtudás, a szakmai tudás, vagy épp a munkakedv/szorgalom. Befogadó országként, illetve munkaadóként ezeket venném figyelembe, liberális módon elismerve, hogy természetesen minden munkaadó úgy szelektál, ahogy akar. De azért ne fessünk olyan képet, hogy a harmadik világ szerencsevadászai - általában, átlagosan - értékesebbek lennének nálunk. Ha egy rasszista francia/angol szívesebben alkalmaz feketét, hát tegye.

"... egy jelentéktelen csóró haszonleső kelet európai ország vagyunk aki a teljes jólétét a nyugatnak köszönheti."

Ennél undorítóbb, magyargyűlölőbb mondatot ritkán olvasni. Téged pépesre vernének, ha szlovákként, lengyelként, vagy románként így beszélnél a hazádról. Csak mi vagyunk ennyire liberálisak, hogy még erre is csak legyintünk. És tudod, nem is a tartalommal van baj. tényleg nem vagyunk sem jelentősek, sem gazdagok. A haszonleső egy kifejezetten pozitív tulajdonság. És az is tény, hogy a nyugatnak van szerepe a mostani felemelkedésben, és ez még akkor is igaz, ha a mélyrepülésünket is ők okozták: csak a 20. században ötször küldtek a padlóra minket, a legkisebb lelkifurdalás nélkül. Ami döbbenet: a szavaidból áradó eszelős magyargyűlölet. Mégis, mit várhatnánk a nyugattól, ha még ti is gyűlölitek a saját országotokat?

Boldeone2 2023.05.25. 20:59:23

@alöksz róz: Ember, ne hazudozz már össze- vissza! SOHA nem írok sehol semmilyen propaganda anyagot, éppen hogy fordítva van: mindig egyedi megközelítést adok minden témára

A propagandát az egyveretű lakájmédia adja, ott valóban nincs vita

alöksz róz 2023.05.25. 20:59:52

@Boldeone2: "A lényeg, hogy nem szabad komolyan venni, akkor nincs gond ...:)" - na látod, ezt mondtam neked, amikor panaszkodtál, hogy nincs értelme...

a propagandával meggyőzésnek, amire te vállalkoztál, tényleg nincs értelme, a kommentezők mind fix véleménnyel érkeznek. saját magunk szórakoztatása a fórumozás.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.05.25. 21:00:04

@Boldeone2: Baszdki! Fideszesként leírja, hogy nem egyoldalú!

alöksz róz 2023.05.25. 21:00:47

@Boldeone2: "mindig egyedi megközelítést adok minden témára" - :DDD

kezdjek el idézgetni?

alöksz róz 2023.05.25. 21:01:27

milyen sokat fingik máma

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.05.25. 21:04:47

@Boldeone2: Azért rendesen küzdesz a propagandistákkal.

Boldeone2 2023.05.25. 21:06:08

@G. Nagy László:
Gondolom ismered a verset....
Az értelmiség feladata SOHA nem az volt egy rezsim sekkét nyalja, hanem az (is) hogy tükröt tartson a társadalomnak

Nekünk Mohács kell
Ha van Isten, ne könyörüljön rajta:
Veréshez szokott fajta,
Cigány-népek langy szivű sihederje,
Verje csak, verje, verje.
Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem:
Én magyarnak születtem.
Szent galambja nehogy zöld ágat hozzon,
Üssön csak, ostorozzon.

Ha van Isten, földtől a fényes égig
Rángasson minket végig.
Ne legyen egy félpercnyi békességünk,
Mert akkor végünk, végünk.

taga20 2023.05.25. 21:07:52

@alöksz róz: nigger! már nekem fáj, amilyen egy fasz fityeszretek vagy!;)

G. Nagy László 2023.05.25. 21:08:59

@Wildhunt: "Laci nem írhat elég cikket a ballenzéki mentalitásról."

Csak kapkodom a fejem. Az oké, hogy valaki nem szereti Orbánt. De az, hogy a saját hazájukat is gyűlölik, ilyen undorító mentalitás talán csak nálunk van. Az ukránok, vagy épp a románok még a saját kis szemétdombjukat is jobban szeretik mint ezek Magyarországot.

És tudod mi a legdurvább? A végtelen elvtelenség. Balosok, minden kibaszott kommentjük a kisebbségek, a gyengék védelmét szorgalmazza, legyenek azok transzok, melegek, kövérek, feketék, vagy arabok. Mindenkiért kiállnak, de a magyarságért soha. Itt vagyunk az EU-ban, egyikeként a kis nemzeteknek, ráadásul minket basztatnak a legjobban hosszú évek óta. Ezekből a kreténekből ilyenkor elszáll minden baloldaliság, és a nagyhatalmi, durván elnyomó oldal mellé állnak. Tényleg hányni tudnék.

G. Nagy László 2023.05.25. 21:10:23

@Boldeone2:

"Az értelmiség feladata SOHA nem az volt egy rezsim sekkét nyalja, hanem az (is) hogy tükröt tartson a társadalomnak"

Pontosan. Te épp a brüsszeli elit seggét nyalod, irgalmatlan csapásokkal.

Boldeone2 2023.05.25. 21:11:05

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Dehogy küzdök! Ez pont olyan, mint amikor társasjátékot játszol: addig kell csinálni, amíg szórakoztat ...Nem szabad komolyan venni, de látod te is, hogy milyen arcok vannak úgy enbloc a blogszférában ...( Van pár futóbolond ...:)

alöksz róz 2023.05.25. 21:13:36

@G. Nagy László: "Egy kelet-európai átlagos intelligenciája 100 körül lesz, egy sárgáé 105 körül, egy arabé alacsonyabb, egy feketéé még alacsonyabb." - ezt lehet írtam már, de szerintem a kínaik iq-pontszáma az írásuk miatt magasabb

(dolgoztam amúgy egy rövid ideig kínaikkal - mérnök és technikus szintű emberek -, gyakorlati problémamegoldásban nem nőttek a találékonyabb magyar betanított munkások fölé a merevségük miatt. de hát ez kis minta és szubjektív, nem jelent semmit)

alöksz róz 2023.05.25. 21:15:45

@taga20: mert nem ezt csinálja a nagy haverod? befingik kettőt és büszke rá.

ez nagyon tetszik, tuti h még többször is fel fogom hozni :-)))

Boldeone2 2023.05.25. 21:18:37

@G. Nagy László: Miért nyalom? Egyszerűen csak az én értékrendemhez közelebb áll a nyugatias szemlélet. Éltem is ott, ami persze "nem nagy kaland ", de hat az emberre ...

Én úgy látom, hogy a magyar kormányoldaliak egy véleményburok- páncél mögött vannak, amit ha kintről nézünk, valójában a kisebbség ...

Neked is be kellene látni, hogy ez egy irracionális szellemi burok, ami már bekerített sok embert az értelmiségből is, sajnos ...

Rész- és féligazságaitok vannak, de a " big picture" - t nem, vagy hibásan értelmezitek

alöksz róz 2023.05.25. 21:21:33

@G. Nagy László: "Mindenkiért kiállnak, de a magyarságért soha." - mert nem is magyarok.

ha definícióért rikoltoznak, egy elemet ki lehet emelni, amit nem teljesítenek: a pozitív viszonyulás.

G. Nagy László 2023.05.25. 21:25:14

@Boldeone2: Szerintem pedig brutálisan agymosott vagy. Nyugaton az egész oktatási szisztéma arra épül, hogy a hozzád hasonló droidok jöjjenek ki az iskolákból. Elszomorító, hogy ez sikeres tud lenni. A legnagyobb veszély az, ha mi is ide jutunk. Ha majd nálunk is kötelező lesz a feminista-újmarxista szemléletet beleverni a gyerekek fejébe, úgy mi is elvesztünk. De talán több eszünk van annál, hogy ebbe az irányba vigyük az oktatást és vele a történelmünket.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.05.25. 21:25:55

@Boldeone2: ha szidod viktorékat libsi sorosista migráns simogató stb vagy.
Aztán jönnek boci szemekkel, hogy: mindenki aki nem ért veletek száz százalékban egyet, az fideszbirka

ulpius66 2023.05.25. 21:26:54

Állandójan jönnek ezek a vadbarom ballibsik azzal, hogy Magyarország, Orbán EU ellenes!

DEHOGY EU ELLENES!

ORBÁN A JELENLEGI SZÉLSŐSÉGESEN BALLIBERÁLIS EU-VEZETÉST KÍVÁNJA MEGBUKTATNI!!!!
(mint ahogy nálunk a ballibsik porbálják megbuktatni a nemzeti-konzervatív Orbánt...)

ORBÁN KB. ANNYIRA EU-VEZETÉS ELLENES, MINT NÁLUNK A GYURCSÁNYI ORBÁN-ELLENES!

ORBÁN AZ EU-BAN ELLENZÉK, UGYANÚGY, MINT NÁLUNK A GYURCSÁNYI AZ ELLENZÉK!

ulpius66 2023.05.25. 21:33:11

Magyarország veszi át az EU vezetését 2024. július 1-tól!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pont abban az időpontban, amikor ex-lex állapot lesz az EU-vezetésében!

Az addigi vezetésnek 2024. júniusában megszűnik a mandátuma, az új EU-vezetést meg
2024. júniusában választanak!

Mire feláll az új vezetés az minimum félév!

AZAZ EBBEN AZ IDŐPONTBAN CSAK MAGYARORSZÁG LESZ AZ LEGITIM VEZETŐJE!

taga20 2023.05.25. 21:33:30

@G. Nagy László:

laci, szerintem te brogozol, ezért tolsz ennyi baromságot!:)))

ulpius66 2023.05.25. 21:39:03

Persze mán most borítékolható, hogy bárki is lesz egy év múlva az új Európai Bizottság tagja, a liberál-fasiszta SoroSS-elvtárs 1-2 héten belül kilóra megveszi az illetőt, és másnaptól azt harsogja, amit a gazdi parancsol....

ulpius66 2023.05.25. 21:41:27

Gyengébbek kedvéért: a liberál-fasiszta = kommunista

Boldeone2 2023.05.25. 21:45:31

@G. Nagy László: Az az elszomorító, többek között, hogy én eddig tisztelettudó voltam veled, te meg most elkezdtél " droidozni " ami nem más, mint az érvek hiánya, azért jönnek helyette az indulatok...

Te az érzelmeid által nagyban befolyásolt ember vagy, úgy látom, és ez jellemző a legtöbb kormánypártira

Orbán sikeresen hiszterizálta a magyar társadalmat, azt el kell ismerni...13 év alatt mindent átalakított vagy inkább szétvert, beleértve a köz- és felsőoktatást is...

Nem csoda, hogy itt - sehol - nem tart a magyar társadalom...

Az értelmiség egy jelentős része is betagozódott ebbe az irracionális rendszerbe, és a totális TÉVESZMÉKEN alapuló REZSIMHAZUGSÁGOKAT vagy féligazságokat nyomja!

Fogd már fel: aki ellenzéki az nem feltétlen baloldali, és nem feltétlen akar sem migránsinváziót, sem LMBTQ világot ...Csakhogy vannak most ezeknél fontosabb kérdések is, amire nincs válasz, mert "a sötétség leple borul ránk ..."

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.05.25. 21:53:43

@Boldeone2: a blogszférát is szétkúrták. Ezek csak rombolni tudnak.

ulpius66 2023.05.25. 21:54:39

@Boldeone2:

Nyilvánvalóan te egy Orbán-gyűlölő ELLENZÉKI VAGY!

Akkor egyszerű és egyértelmű válaszokat várnék a következő porblémákra.
1. Mit kell kezdenie az EU-nak a migráncs-hordákkal?
2. Hogyan viszonyuljunk az LMBTQXYWZ ÉS EGYÉB ABERRÁLTAKHOZ? (magyarul: házasodhatnak-e a buzik, örökbe fogadhatnak-e gyermeket?)
3. Szállítsunk-e fegyvereket az ukránoknak! Támogassuk-e a NATO-tagságukat?
4. Támogatod-e, hogy a "jogállami" baszakodás miatt, a magyar emberek, a magyar vállalkozások, önkormányzatok, a magyar tanerők nem kapják mag a nekünk járó pénzeket?

taga20 2023.05.25. 21:56:53

@ulpius66: munkásőr, te még anno sztálin halálát is megsirattad, mi?!

te szarházi!:)))

ulpius66 2023.05.25. 21:59:09

Érdekes módon a magyar ballibsik csodálatosan bírják fikázni a magyar költségvetést!

Ám amikor arról van szó, hogy van az EU-nak egy 2021-2027 évekre szóló elfogadott költségvetése, ami alapján Magyarországnak jár több tízmilliárd euró, és eztet nem kapjuk meg az ugye rendben van?

Az nem zavar, hogy az EU-vezetés nem tarja be az általa elfogadott költségvetést?

taga20 2023.05.25. 22:02:42

@ulpius66: eztet!

aszt bazdmeg fityeszretek!:)))

ulpius66 2023.05.25. 22:02:42

@taga20: "munkásőr, te még anno sztálin halálát is megsirattad, mi?!"

Na, ugye mivel nincsenek ellenérveid beindult a személyeskedés!

Egyebekben meg:

Hitler, Sztálin, SoroSS-elvtárs egykutya!

Boldeone2 2023.05.25. 22:03:41

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Persze, hogy szétkúrták...

Haldoklik a blogszféra, mert miután a fideszközeli üzletember átvette, már alig kerül ki politikai blogposzt a főoldalra...
Vagy ma már azt is leveszik gyorsan..

ulpius66 2023.05.25. 22:04:47

@taga20:

Mi van te kis nyelvtannáci!

megy a személyeskedés!!!!!!!!!!!!!

Még eccer kérdem: Mit szólsz a buzik házasságához, és a gyermekek örökbefogadásához?

Nagyon remélem felfogtad ezt az igazán eccerű kérdést!
(az "eccerű" az csak a te kedvedért...)

taga20 2023.05.25. 22:05:01

@ulpius66:

egysejtű tezsvérem, ez mi:?

" SoroSS"

ulpius66 2023.05.25. 22:06:36

@taga20:

Na, szóval mit szólsz a buzikhoz?

Van egy jó rész az Ószövetségben a buzikról........

alöksz róz 2023.05.25. 22:07:00

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: a blogszférát is szétkúrták. Ezek csak rombolni tudnak - mondta Tigeri, aki büszkén emlékezett, hogy a tagával milyen jól szétanyázták a fórumokon a fideszeseket.

ulpius66 2023.05.25. 22:09:44

@taga20:

ripost.hu/bozot/2018/04/soros-ismet-pestre-kuldte-a-fiat-alex-hozza-a-legjobb-baratjat-is-szilveszteri-coming-out

Aztat értem, hogy a liberál-fasiszta SoroSS-elvtárs mért támogatja a buzikat, hiszen a fia is taj buzi!!!!!

Nézegesd a képeket!!!!!

Egyebekben te is buzi vagy?
(avagy csak a buzik seggnyalója....)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.05.25. 22:11:00

@ulpius66: na most fura leszek. Örökbefogadás inkább, mint házasság.

taga20 2023.05.25. 22:12:59

@ulpius66:

haver az a baj veletek szarházi fityeszparaziták, hogy nem csak magyarul nem tudtok, hanem még a szövegértés se megy;)

"Még eccer kérdem: Mit szólsz a buzik házasságához, és a gyermekek örökbefogadásához?"

támogatom, mert sokkal szenzitív emberek, mint mi heterok.

szerintem, két meleg ember legtöbbször sokkal jobb szülő, mint mi, mert sokkal több felé kell megfelelniük, mint egy hétköznapi párnak.

úgy hogy teljes szívemből támogatom őket.

ulpius66 2023.05.25. 22:14:27

Ószövetség, Leviták könyve 20:13 (B) A család elleni bűnök.

"Ha valaki férfival hál együtt, úgy, ahogy asszonnyal szoktak együtt hálni, ez utálatosság, amelyben mindketten részesek, ezért meg kell halniuk, vérük visszahull rájuk."

taga20 2023.05.25. 22:15:07

@alöksz róz: mi van rőzse, hátulról jössz?

csak nem te is szájerzsozefina vagy?:)))

ulpius66 2023.05.25. 22:16:18

@taga20:

Köszönöm őszinte válaszod!

Én mondjuk nem értek egyet veled, de ez mán az én bajom!

taga20 2023.05.25. 22:17:39

@ulpius66: munkásőr, ez egy mesekönyv!

u.i.: nézd át a lót féle sztorit!:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.05.25. 22:20:52

@alöksz róz: internet azelőtt is volt, mielőtt hozzátok bevezették.

taga20 2023.05.25. 22:23:02

@ulpius66: mivel nem értesz egyet velem?

hogy nem rugdosunk gyengébbeket? vagy urambocsá, együtt érzünk egy kisebbséggel?

mi ebben neked a nehéz?

ulpius66 2023.05.25. 22:23:37

@taga20: " munkásőr, ez egy mesekönyv!" ... mármint az Ószövetség!

Mondjuk ebben sem értünk egyet!

Talán erről kérdezz meg egy zsidót!

Gyengébbek kedvéért: "A Tóra, vagy más néven a Mózesi könyvek vagy Pentateuchus a Biblia ótestamentumi részének első öt könyve, amelyet a zsidó és a keresztény hagyomány kevés kivételtől eltekintve Mózesnek tulajdonított, és amelyet a konzervatív bibliamagyarázat lényegét tekintve ma is Mózestől származtat."

Te most komolyan a Tórát (az Ószövetség 5 könyvét) mesekönyvnek nevezed?

G. Nagy László 2023.05.25. 22:28:45

@Boldeone2:

"én eddig tisztelettudó voltam veled"

Ez így igaz, és köszönet is érte. Mi több: te nem csupán tisztelettudó vagy, de nincs is benned személyes, konkrétan ellenem irányuló indulat, amit mindig is nagyra értékeltem. Soha nem azért kommentelsz, hogy szemétkedj velem, mindig igyekszel a témára összpontosítani, hatalmas respect és köszönet érte, ritka az ilyen az ellenzéki oldalon. Elnézést, veled különösen nem szeretnék bántó lenni, de tényleg a nyugati mainstream gondolati paneleket látom újra és újra, ezért írtam az agymosott és a droid jelzőket, ne haragudj miattuk.

Épp most hallgattam a "Dollármilliárdosok ideológiai harca" című, két nappal ezelőtti tévés beszélgetést, és pozitív meglepetésemre Hack Péter, az egykori SZDSZ-es is azt mondja: romboló, amit Soros György képvisel; s hogy nem csak Trump, de bármelyik amerikai elnök 24 óra alatt véget vethetne a háborúnak, ha úgy döntene. Kezdem azt érezni, hogy van remény, és hogy a kormánypártisággal egyáltalán nem vádolható értelmiségiek közt is akad jócskán olyan, aki nyitott szemmel jár.

taga20 2023.05.25. 22:28:55

@ulpius66: azé viccesek vagytok, ti mihazákosok!:)))

egyik mondatotokban zsidóztok egy nagyot, a következőben meg jézus faszát szopjátok.

u.i.: egyszerre nem megy, hogy antiszemiták is vagytok, meg filoszemiták is!

taga20 2023.05.25. 22:33:55

@G. Nagy László: laci te hülye vagy?

"s hogy nem csak Trump, de bármelyik amerikai elnök 24 óra alatt véget vethetne a háborúnak, ha úgy döntene."

1. trámp egy idióta fasz! egy fogyatékos!

2.miért nem putlert baszogatod, hogy hagyja abba az inváziót ukrajna ellen?!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.05.25. 22:34:20

@G. Nagy László: Hát igen. Kurva sokan simulnak hozzá a rendszerhez.

ulpius66 2023.05.25. 22:34:41

@taga20:

Remélem végigböngészted az általam ajánlott cikket!

Tök szupi!

Legalább 20 szuper jó kép van a kis-SoroSS-ról.....

ulpius66 2023.05.25. 22:36:35

Most már értem, hogy mért a kis-SoroSS a ballibsik egyik példaképe!!

Gazdag is, zsidó is, buzi is......

taga20 2023.05.25. 22:37:43

@ulpius66: munkásőr, te látens bubu vagy.

az ilyen arcok, mint te is vagy, utálják a melegeket, mert érzik belül, hogy rezeg a léc.

haver, én bírom a köcsögöket, mert semmi közöm nincs hozzájuk, de mégis több közös van bennem belőlük, mint belőled, de nyomorult.

taga20 2023.05.25. 22:40:23

@ulpius66: te normális vagy? melegek képeit nézed?

és te baszogatod a bubukat, mikor te is az vagy?:))

te egy kibaszott szájerjózsi vagy, vagy egy orbángazsi!:)))

alöksz róz 2023.05.25. 22:43:43

@taga20: meghoztátok a színvonalt

Boldeone2 2023.05.25. 22:52:39

@G. Nagy László: Minden tiszleteletem Hack Péternek, vagy Schiffer Andrásnak ( mondhatom felebarátomnak ) ettől még nem értünk egyet sok mindenben

Én úgy látom, itt (is ) divat lett nyugatellenesség, úgy enbloc. Divat lett a " nyugatot " meg az USA- T mindenért okolni ..
Mintha egy felsőbb erő irányítaná a világot, gondolják sokan ...
A nagy " Reset ", a Soros- terv, Bilderberg csoport, stb...
Túl sok az összeesküvés- elmélet!
Én pont azért bírom a Sorost, mert már " sport lett utálni " :) valamit csak tud az öreg, ha ennyien utálják, meg a Bill Gates...
Ajánlom elolvasásra Soros könyveit, de Bill Gates is nagyon okos dolgokat mond ...
Nem hiába gyűjtöttek dollár tízmilliáirdokat az életük során , amit el is "filantrópkodtak" jelentős részben....
Tanulni szeretek, vagyis inkább olyanoktól olvasok, akik elértek valamit az életben, inkább a Soros mint Orbán Balázs vagy G Fodor ..
nekem a rezsimpojácák 100 érdektelenebbek, mint a valódi, globális jatékosok!

taga20 2023.05.25. 22:53:10

@alöksz róz: aszt bazdmeg, a színvonalt!:))

u.i.: rőzse, a csutifaszáról mikor perdülsz le már végre?

Boldeone2 2023.05.25. 23:05:51

@G. Nagy László: A lényeg szerintem az, ha az ember belátja a saját korlátait, erre szinte senki nem képes...

Eleve korlátozott a tudáskészlet, vagy csak átszűrve kapod meg, itt Magyarországon

A legjobb az, ha angolul is olvasol, angolul beszélő embereket követsz. Ilyen van mindenhol a világon: ukrán, orosz, afrikai, indiai..
Akkor még mindig csak egy mini szeletét látod a világnak, de a mások perspektívájából is megismerheted a világot

Angolul ezt így tudnám megfogalmazni: you have to think beyond the box , tehát nemcsak "out of the box " , egy kicsit több ....Képes vagy a megszokott gondolkodáson a sémákon túl is gondolkodni...Felülről nézni

Ahhoz hogy valóban megismerd a világot, indiaikkal, oroszokkal, afrikaiakkal kell vitatkozni. Én is ezt teszem...

I

alöksz róz 2023.05.25. 23:24:03

@Boldeone2: van egy jó kis gyakorlat, ehhez kicsit hasonlít, érvelni a tiedtől eltérő álláspont mellett
akkor az igazi, ha nemcsak úgy magadnak, hanem pl vmilyen fórumon, ahol úgymond 'tétje' van
csak hát kevesen elég nyitottak rá

alöksz róz 2023.05.25. 23:27:17

@alöksz róz: én is kipróbáltam, egy kis empátiát meg nyitottságot tényleg hoz.

de a ballib állásponttal mondjuk pont befürödtem, mert azóta még jobban utálom őket :-)))

alöksz róz 2023.05.25. 23:30:33

@alöksz róz: "akkor az igazi, ha nemcsak úgy magadnak, hanem pl vmilyen fórumon, ahol úgymond 'tétje' van" - egész pontosan megpróbálni meggyőzni másokat a tiedtől eltérő 'igazságról'

G. Nagy László 2023.05.25. 23:43:02

@Boldeone2: Bill Gates a szememben abszolút pozitív figura. Csupa olyan projektjeiről tudok, amelyek előremutatóak: környezetvédelem, humánus, modern fogamzásgátlás elterjesztése Afrikában, stb. Elon Musk szintén oké. Soros velük szemben olyan, mintha bosszút akarna állni a világon, mintha erővel szét akarna zúzni mindent, amit emberi civilizációnak nevezünk. A legkevésbé sem tudom elképzelni, hogy jó szándék mozgatná, de ha mégis, akkor őrült, mert az eszközei brutálisak és pusztítóak. Karl Popper volt az, aki a nyílt társadalom eszméjét kitalálta - nincs is bajom azzal, ami az eredeti gondolat. Egészen beteg ugyanakkor az, amivé Soros silányította az eredeti elképzelést:

teveszmek.blog.hu/2020/08/31/_az_europai_unio_egyet_jelent_a_nyitott_tarsadalommal

Boldeone2 2023.05.25. 23:45:01

@alöksz róz: hanem pl vmilyen fórumon, ahol úgymond 'tétje' van
csak hát kevesen elég nyitottak rá"

- Szinte minden ilyen fórumot felszámolt már az Orbán- kormány. Az ellenzéki vélemény sok helyen tiltott, pl a Pesti Srácok, próbáltam régebben, sokszor ...

Az igazság fáj mindig a legjobban ...Engem meg nem nagyon lehet leérvelni...
Én itt sem próbálok meg senkit meggyőzni, értelmetlen, csak elmondom amit akarok...

A kormányoldalon olyan szintű ideológia burok van, amiből szabadulni lehetetlen ...De, pont ez a elnyomó rezsimek elsődleges fegyvere ..
Olvasom a ruszki állami médiát is, tiszta kommunista diktatúra feeling ....annyira hülyék, hogy arra szavak sincsenek és az átlag orosz azt olvassa ...
Még mindig "különleges operáció" van, meg társai ....Ez egy kollektív agyhalál...Kicsit az Orbán - rendszer is arra hasonlít ...
Ez a legnagyobb bajom velük, nem pedig antimigráns politika ( ha van - e olyan egyáltalán...)

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.05.25. 23:46:28

@alöksz róz: hihetetlenül gyenge a felfogóképességed. Semmi ellentmondás nincs ebben.
Az emberek előítéletesek, és amit írtam a rangsorokról igaz. Erről sokat írhatnék de nem látom hogy fogékony vagy értelmes gondolatokra.

Ugyanakkor az EU-nak köszönhetően jogilag nem lehet nyilvánvalóan diszkriminálni.
Mit a francot nem vagy képes felfogni ezen?

Boldeone2 2023.05.25. 23:53:46

@G. Nagy László: Nekem pont az tetszik Sorosban, hogy tudja magáról azt, hogy nem volt "jó ember". Kevés ember képes ekkora önreflexióra....Ahhoz rendkívüli belátási képesség kell
Ezért is tesz meg mindent, hogy valahogy jóvátegye bűneit, meg hogy " felforgassa a világot " Nekem ez a felforgató tevékenység, őszintén mondom, szimpatikus

Soros György mindent megtesz a maga módján azért , hogy borsot törjön a diktátorok orra alá ...
Én a diktátorokat és elnyomó hatalmakat gyűlölöm a legjobban, ezért Sorost tevékenységét értékelem

Oroszországot, meg a többi diktatúrát én ellenségnek tekintem . Ennyi

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.05.25. 23:55:03

@alöksz róz: Mondjuk mert pontosan ez történt Nagy Británniában?
Ez az ugandai/indiaiszármazású hölgy volt az igazságügyminiszter amikor kint elő honfitársaink státuszát letárgyalták a Brexit során: en.wikipedia.org/wiki/Priti_Patel
Előtte a pakisztáni származású Javid, utódja pedig az indiai származású Suella Braverman.

Ha ez sem gondolkoztat el akkor menj inkább laposföldhívőnek...

Boldeone2 2023.05.26. 00:09:31

@G. Nagy László: Csak egy példa:

tass.com/world/1622641

Miért szükséges ezt NYÍLT EU- ellenes felforgató tevékenységet folytatni? Orbán is rendszeres szerepel az orosz állami médiában.
.Soha nem látott mértékű az ország nemzetközi hírnevének erodációja!

Putyinnal NEM lehet semmilyen közösséget vállalni, mert óriási bajt hoz az országra! Mindenki látja, hogy MEGÁLLÍTANI kell a ruszki diktatúrát, amihez fegyver kell az ukránoknak

Bár jól cseng Orbán békenarratívája, de kivitelezhetetlen, hamis és hazug!! A béke - talán - akkor lesz, ha Putyin veszít. Ennyi

2023.05.26. 01:17:21

@konrada:

Na ez én block igaz MO-ra...
Szerinted miért akarják otthagyni?
És miért akarják a többit röghöz kötni, meg kiszúrni a szemüket amivel csak lehet.
Semmivel nem jobb, csak a marketig gépezet jobban dolgozik, lásd a cikk szerzője.
Mert ő nem a hős utcában lakik, így a hős utca nem létezik...mert nem Zimány az otthona így Zimány nem létezik....

2023.05.26. 01:23:18

@G. Nagy László:
Hát amíg olyan emberek mint te teszik ki az ország 2/3 részét, azzal nem lehet közösséget vállalni.
A gyűlölet sem megoldás, ezért is propagálóm a minél gyorsabb és nagyobb mértékű kivándorlást.
Így a 2/3 3/3 lesz, és ti boldogan élhettek abban a világban amit akartok.
Így lehet a legegyszerűbben megoldani a konfliktust.
Ezzel együtt ti fogjátok viselni a tettitek következményeit is.
Bármi is legyen az.

2023.05.26. 03:32:36

A végére hagyom a legjobbat, mivelhogy G pont azért írta amit írt, hogy megerősítse önmagát hitében, ki vagyok én, hogy leromboljam azt.

Igen G pont, MO a világ legjobb, legerkölcsösebb, helye, isten lakhelye, minden ember vágyálmának netovábbja, több mint tökéletes.
Budapest ennek csúcspontja, keresve sem találni jobbat.
Én csak irigykedve nézem jóléti társadalmat, a sok intelligens barátságos és segítőkész embert.

Máris elszégyelli magát az ember és behúzott fül és farok társaságban elsomfordálok.

alöksz róz 2023.05.26. 06:40:19

@Boldeone2: "Szinte minden ilyen fórumot felszámolt már az Orbán- kormány" - :D
az ilyen embert nevezték régen monomániásnak

"Engem meg nem nagyon lehet leérvelni..." - vedd észre, hogy az ulpiust se lehet :D
hajtja a faszságait oszt ennyi, te is pont olyan vagy. nagy dicsőség :-)

pont leszarod mit gondol az afrikai meg az indiai, csak az a lényeg, hogy legyen hova bemásolnod a propagandát. délelőtt a dny-ázsiai régió, estére kk-európa. az is lehet h meggyőződésből, de szerintem meg inkább azért, mert ez a munkád.

Wildhunt 2023.05.26. 07:34:42

@alöksz róz: kulturális okok miatt nagyon nehezen mozdulnak ki a megadott keretek közül, ez igaz. Ha viszont egyszer sikerült eljutniuk idáig, nagyon kell mellettük pedálozni, hogy tarthasd a lépést. Ez egyformán igaz a japánokra, kínaiakra, koreaiakra, még a vietnamiakra is, R&D területen nagyon meglátszik. Az indiaiakra viszont nem. Ott kifejezetten látszani fog hogy az illető családja melyik kasztból származik.

Persze ez is párszáz fős minta alapján.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.05.26. 09:07:48

@G. Nagy László:
"Ennél undorítóbb, magyargyűlölőbb mondatot ritkán olvasni."

Pedig totálisan félre értelmezed a dolgot. Ennek semmi köze a gyűlölethez sőt. Magyar vagyok ahogy gondolom te is, csak van egy kis élettapasztalatom és rálátásom a dolgokra és nem fogadom el ha baromsággal akarnak megetetni.
Viszont lefordítottam számodra is érhető, tényeket mellőző nyelvre hogy a te agyadig is eljusson a lényeg. Ugyanakkor az állításaimnak mind megvan a tényszerű alapja. Most akkor íme a tények:

egy jelentéktelen (ha nem lennénk tagok kb ugyanúgy xarnának ránk mint a szerbekre vagy a fehéroroszokra)

csóró (nominál GDP-ben a lengyelekkel együtt zuhanunk, pár éven belül Horvátország és Románia (!!!!) is lehagy). Ez tényleg nagyon gáz, és bár ennek talán még több köze van az előző kurzushoz, a mostani viszont olyan magabiztosan hazudik az arcunkba mintha nem lenne nyilvánvaló hogy mennyire csúszunk le a többiekhez képest (EU, nem Szerbia meg Oroszország viszonylatában)

haszonleső (erről oldalakat lehetne írni csak felsorolás szinten is, de kb bármi amit a hazaáruló Szijjártó csinált az elmúlt 10 évben megtestesíti, letelepedési kötvénytől a Le Pen hazaárulást kimerítő támogatásig)

kelet-európai (akinek egy csöpp esze van az tudja hogy ez mennyire pejoratív, de az elmúlt 10 év hamis hazugságai azt próbálták sugallani, mintha nekünk nem a nyugathoz kellene tartoznunk. Az elternatíva jelenleg Szerbia és Belarusz.)

ország vagyunk aki a teljes jólétét a nyugatnak köszönheti. (a GDP döntő többségét olyan tevékenységek adják ami azért van nálunk mert EU tagok vagyunk. Itt végkép elgurul egy csoimó prolinál a gyógyszer aki fel sem fogja hogy mennyit kapunk.

Ebben semmi gyűlölet nincs az ország felé, ezek egyszerű TÉNYEK. Amit nem ártana felfogni amikor egy-két valóságtól elrugaszkodott idióta politikus emberkedik az ország barátaival a magyarok nevében.

Te vagy liberális? A nap vicce. Te egy birka vagy aki még lelkesedik is azért hogy kihámozzák a bundájából és a végén levágják. Térj már észhez és kicsit nézzél körül a VALÓ világban, hogy hol tartunk a valós adatok alapján a saját környezetünkhöz viszonyítva.

Boldeone2 2023.05.26. 09:22:26

@alöksz róz: Szinte minden ilyen fórumot felszámolt már az Orbán- kormány"

- Ezek tények, csak neked nem jól szuperál már a memóriád, nem emlékszel, hogy régen milyen tematikája volt az Indexek, meg mennyi politikai blogtopic volt főoldalon és most mennyi van....

pont leszarod mit gondol az afrikai meg az indiai, csak az a lényeg, hogy legyen hova bemásolnod a propagandát"

- Butaságokat beszélsz, a kényszerképzeteid rabja vagy! Ez csak egy "hobbi" . Van,hogy hetekig nem írok sehová, de itthon is lényegében már csak ide írok, a G. Nagy László blogjára, meg Bircához, ritkábban a Szeka

Itt - néha - még van akivel érdemes vitatkozni (G. Nagy László ), veled értelmetlen, mert saját fixációid rabja vagy
A blogszféra haldoklik, ennek komplex okai vannak, szociális média előretörése, stb. De az Index profilváltása is benne van, szerintem
Orbán annak örül, ha nincs vita...Te sem vitatkozol valójában, hanem kötekedsz! Nagy Lászlón kívül szinte alig van már aki kormányoldalról meg tudja védeni az álláspontját, meg vannak önálló tézisei

alöksz róz 2023.05.26. 10:06:40

@Boldeone2: "A blogszféra haldoklik, ennek komplex okai vannak, szociális média előretörése, stb." - örülök ha két mondat múlva megcáfolod magad :-)
amúgy lehet hogy ezzel túlzok, de nekem úgy tűnik, matyi egyedül több kommentszekciót felszámolt, mint az összes többi együttvéve

G. Nagy László 2023.05.26. 10:13:22

@grundigg:

"A sok száz filozófusod közt nincs kettő, akik pont ugyanazt a jogot vezették volna le a természetből vagy az isteni akaratából"

people.inf.elte.hu/fodtaai/anett_2/Termeszetjogeszmetortenet(1).pdf

Érdemes például a John Locke-ról szóló pár oldalt elolvasni. Szinte egy az egyben az én gondolataim, s persze mindenki másé is, aki a szabadságot, a tulajdont, az életet tiszteli. Elődei között is sokan vallották ugyanezt, utódai közöl meg pláne. Az osztrák iskola is erre épül. Lock (mint a felvilágosodás előfutára) mindössze annyiban gondolkodik másképp, mint a természetjog korai filozófusai, hogy Istent nem tartja szükségesnek a természetjog érvényességéhez. Ebben egyetértek vele: a természetjog állításai racionálisan is igazolhatók, nem kell hozzá természetfeletti tekintély. Viszont szentimentálisabb vagyok a materialista Locke-nál: szerintem van olyan, hogy Isten által a szívbe írt törvény. A teremtésben az a legszebb, hogy az idealista és a materialista megközelítés is ugyanoda visz.

alöksz róz 2023.05.26. 10:18:16

@G. Nagy László: "Bill Gates a szememben abszolút pozitív figura. Csupa olyan projektjeiről tudok, amelyek előremutatóak: környezetvédelem, humánus, modern fogamzásgátlás elterjesztése Afrikában, stb." - covid-lezárások egyik fő szószólójaként elég sok köze volt az amerikai farmerek ellehetetlenítéséhez (aztán állítólag felvásárolta a földjeiket). gyógyszerkísérletek a lakosságon indiában és afrikában.

alöksz róz 2023.05.26. 10:18:59

@Wildhunt: lehet, annyira nem ismerem őket

G. Nagy László 2023.05.26. 10:24:53

@Ződ2000:

"Ebben semmi gyűlölet nincs az ország felé, ezek egyszerű TÉNYEK. Amit nem ártana felfogni amikor egy-két valóságtól elrugaszkodott idióta politikus emberkedik az ország barátaival a magyarok nevében."

Fasza, hogy megismétled azt, amit tegnap este írtam. Igen tényszerűen megáll az, hogy nem vagyunk sem nagyok, sem gazdagok, sem jelentősek. A haszonleső jelző pedig minden életképes entitásra érvényes. (Ha van valami, amit elvárhatunk a kormányunktól, azon túl, hogy békét és biztonságot teremt, az az, hogy a nemzetközi térben haszonleső legyen.) Ám az, hogy az ember ezeket milyen szavakkal tálalja, abból minden kiderül. Ugyanezt el lehet mondani egyenes háttal, büszkén - és görnyedten, szolgalelkűen is. Ti az utóbbit választjátok, lelketek rajta. Ha az életetek minden más szegmensét ugyanez a szánalmas szolgalelkűség jellemzi, úgy aligha juttok egyről kettőre.

"Te vagy liberális? A nap vicce. Te egy birka vagy aki még lelkesedik is azért hogy kihámozzák a bundájából és a végén levágják. Térj már észhez és kicsit nézzél körül a VALÓ világban, hogy hol tartunk a valós adatok alapján a saját környezetünkhöz viszonyítva."

Mi a faszról beszélsz? Mi az összefüggés a liberális nézetrendszerem és az ország helyzet között? Összevissza hadoválsz mindent. Először tegyél rendet a gondolataidban, utána beszéljünk. (Oké, tudom, a progresszív elmében lehetetlen rendet vágni az egymásnak ellentmondó ideológiák zűrzavarában.)

HypocritSlayer 2023.05.26. 11:05:54

@Boldeone2:

>>Akkor még mindig csak egy mini szeletét látod a világnak, de a mások perspektívájából is megismerheted a világot >>

Attól, hogy relativizálunk valamit, a tények egy fikarcnyit sem változnak, lásd:

https://www.facebook.com/PoenBomb/photos/a.480924712028101/2892950930825455/?__cft__[0]=AZXz4arfbAM6_QXIcJAFZV5fjUAghaDslKdWT1bzKmBm4pNhQLCZXpXYCnhMvhssWrOgnRsdATeYt5O0t8Wi-_hmNijmxjVaWPPcTpcIngeENv95usJuqnNjFWpqjm4NBOM&__tn__=EH-R

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.05.26. 11:07:38

@ulpius66: Na ilyen az amikor valakinek az agyát tökéletesen átmosták, a kommunizmus munkásőrei nem voltak ennyire korlátoltak.

Az feltűnt hogy a legtöbb nyugati országban épp jobbos kormány van? Vagy pl Németország épp most van túl a leghosszabb egybefüggő jobbolali vezetésén? Milyen elmeháborodott akarna itt bárkit „megdönteni”? És kit várnál helyette? A szélsőjobbos barmokat akik egyrészt utáknak mindenkit, és minden EU-ból szerzett előnyünk piszkálja a csőrüket?

HypocritSlayer 2023.05.26. 11:08:33

@Boldeone2:
>>Én a diktátorokat és elnyomó hatalmakat gyűlölöm a legjobban, <<

Ez azért is érdekes, mert pontosan az mutatja meg mindig az igazi valónkat, hogy kiket gyűlölünk........

G. Nagy László 2023.05.26. 11:17:06

@Ződ2000:

"Az feltűnt hogy a legtöbb nyugati országban épp jobbos kormány van? Vagy pl Németország épp most van túl a leghosszabb egybefüggő jobbolali vezetésén?"

Már megint mi a faszról beszélsz? A végén még kitalálod, hogy az Európai Néppárt is jobboldali... baszki, attól, hogy egy politikai erő nem fullba tolja a marxizmust, attól még nem lesz jobboldali. Világos, hogy a te szélsőbalos perspektívádból mindenki náci, de itt vagyok én, totál a centrumban, és azt látom, hogy nem sokan vannak tőlem jobbra. Kurvára eltolódott a világ, s csak remélni lehet, hogy nem csap vissza az inga durván.

Sadist 2023.05.26. 11:17:36

@G. Nagy László: "Bill Gates a szememben abszolút pozitív figura."

Akkor javaslom tájékozódj egy kicsit hiteles hírforrásból (pl. Timcast). Az egyik legnagyobb kovidfasiszta, aki létezik, nagyon lobbizott a lezárásokért, kötelező oltásért, vakcinaigazolvány bevezetéséért, egy szóval azért, hogy totális kontrolljuk legyen az emberek felett. Most év elején is riogatott egy következő járványhullámmal. A világszintű lezárásokkal a Microsoft kurva jól járt, a Teams alkalmazásuk igazi fejőstehén lett és több mint 20%-ot nőtt a bevételük.
Gates papa meg közben az USA legnagyobb földbirtokosa lett, sorra vásárolja fel a termőföldeket és nem azért, hogy az éhezők számára termelje az élelmiszert. Folyamatosan pofázik a klímaváltozás elleni küzdelemről, közben meg százmillió dollárokkal shortolja a Teslát.
Ja és nem mellesleg Epsteinnel üzletelgetett, mert Epsteinnek volt mivel zsarolnia. Tegnapelőtti hír: www.youtube.com/watch?v=exlnLgOkMrE

ulpius66 2023.05.26. 11:20:54

@Ződ2000: Hát azért nem nevezném jobbosnak a német, francia, spanyol, holland, belga, dán... vezetést!
(az persze igaz, hogy az eddigi ballibsi vezetést elhajtották pl. az olaszok, svédek, finnek, de még a zsidók is...)

De én arról írtam, hogy az EU Parlament szélsőségesen balliberális, ellenük harcol Orbán, őket akarja megdönteni...

G. Nagy László 2023.05.26. 11:23:33

@HypocritSlayer: @Boldeone2:

"Én a diktátorokat és elnyomó hatalmakat gyűlölöm a legjobban. - Ez azért is érdekes, mert pontosan az mutatja meg mindig az igazi valónkat, hogy kiket gyűlölünk."

Speciel én is a diktátorokat és az elnyomókat gyűlölöm, senki mást. Csak az a fura, hogy Putyint - aki nem egy szimpi figura - miért gyűlöli bárki, akinek az életébe fikarcnyit sem szól bele. Ott van Kim Dzsongun, aki a valaha volt legbetegebb diktátorok egyike. Vajon @Boldeone2: képes-e jobban gyűlölni őt, mint Putyint? Aligha. Pedig kurva nagy a különbség köztük, és egyik sem szól bele a magyarok életébe.

ulpius66 2023.05.26. 11:24:43

@Ződ2000:

Magyarország, Orbán szempontjáből idén szeptemberben két fontos választás lesz: a szlovák és a lengyel parlamenti választás! Nagyon remélem Orbán szövetségesei győznek!!!

G. Nagy László 2023.05.26. 11:25:37

@Sadist: A kovidfasisztákat én sem bírom, de kezdetben, amikor még nem tudtuk, mi ez, elnézőek voltunk velük. Aki még ma is ezt tolja, az tényleg gáz.

ulpius66 2023.05.26. 11:29:10

A jelenlegi EU vezetéssel az a baj, hogy ellenségként tekint azokra, AKIK NEM BASLLIBSIK!

AZ EU-VEZETÉS EGYSZÍNŰ EURÓPÁT AKAR!!!!!!!!

UGYANAZT AKARJA, MINT HITLER, VAGY SZTÁLIN.... NE LEGYEN ELLENZÉK, LEGYEN MINDENKI BALLIBSI!!!!!

PERSZE AZT JÓL TUGGYUK:

FASISZTA/NÁCI = KOMMUNISTA = LIBERÁLIS

EZEK MIND-MIND KIZÁRÓLAGOS HATALOMRA TÖREKSZENEK!!!!!!!!!!!!!!!!

HypocritSlayer 2023.05.26. 11:30:25

@Boldeone2:
>>Putyinnal NEM lehet semmilyen közösséget vállalni, <<

Dehogynem, ahogyan Hitler vegán életmódja és dohányzásellenessége sem tesz egy vegánt, vagy nemdohányzót nácivá......

Valójában itt sem Putyin a kérdés, hanem az, hogy bárki van helyette (kivéve Jelcint:), és bárki lesz utána, a mezsgye elég keskeny, amin mozogniuk lehet......

>>mert óriási bajt hoz az országra!<<

Azon kívül, hogy a fajtád megveszekedett és irracionális szinten fullba tolja a kretént, igazán
nincs vesztenivalónk, hiszen akik rühellnek, azok análkül is rühelltek és rühellni is fognak, ha van sapkánk, ha nincs.....

(Hogy számodra is érthető legyen: Bárhol a fényesseggű nyugat-ejrópába mindig is egy koszos , kelet eurói cigány maradsz, hiába tagadod meg a gyökereidet, maximum a gyereked gyerekeinek lesz lehetősége annyira asszimilálódni, hogy ha képesek mindent megtagadni az eredetükkel kapcsolatosan, na akkor, talán, "befogadják" őket és egyenlőnek ismerik el a valóságban is, nemcsak felszínes kommunikáció szintjén...)

>> Mindenki látja, hogy MEGÁLLÍTANI kell a ruszki diktatúrát, amihez fegyver kell az ukránoknak<<

A valóság az, hogy esélyük sincs, max a saját területük szétbaszásában való aktív részvétel a maximum , amit megtehetnek, de meg sem karcolják Oroszországot.....

Én annak szurkolok, hogy minél hosszabb ideig "állítsák meg" a "ruszki diktatúrát", hiszen ezzel egyre inkább gyérül a hohol, és remélhetőleg olyan szinten szétbasszák szarkrajnát, hogy évtizedekig még a kutya sem fog arra járni......, no meg, ha elég sokáig szopatják magukat, akkor az elmenekült lakosság 90%-a nem fog visszatérni s madmax nihilbe, aláaknázott és teljesen szétbaszott mocsokhegyre........

>>Bár jól cseng Orbán békenarratívája, de kivitelezhetetlen, hamis és hazug!! <<

Persze, hogy az, de profi módon szopatja már megint az egész bagázst:) közben azért szépen elmondja, hogy a hoholok mindenképpen rá fognak baszni és olyan szinten belelovallták magukat az operetthős szerepébe, hogy már nem tudnak belőle kimászni, csak még jobban meg fogják szopni......

>>A béke - talán - akkor lesz, ha Putyin veszít.<<

Aztán mi az, amit veszíthet Putyin, de őszintén?
A Krím biztos, hogy megmarad, és nagy valószínűség szerint a szakadár területek is, miközben fejleszti és tökéletesíti a harci képességeit, egy "löket" az immunrendszerük felpiszkálásához, a nyugati technikák megismerésére stb. stb....

Valójában, ha holnap Putyin meghalna, az utóda ugyanezt tenné, mert ez kényszerpálya, tetszik vagy sem....

G. Nagy László 2023.05.26. 11:38:54

@HypocritSlayer:

"Azon kívül, hogy a fajtád megveszekedett és irracionális szinten fullba tolja a kretént, igazán
nincs vesztenivalónk, hiszen akik rühellnek, azok anélkül is rühelltek és rühellni is fognak, ha van sapkánk, ha nincs....."

Pontosan.

"A valóság az, hogy esélyük sincs, max a saját területük szétbaszásában való aktív részvétel a maximum , amit megtehetnek, de meg sem karcolják Oroszországot....."

De ezzel mindenki tisztában van. Miért tolják 15 hónapja ugyanazt a beteg faszságot? Csak azért, mert a balos szavazóik úgysem emlékeznek majd semmire, két perccel a sztori vége után?

(A rezsicsökkentést először utálták. Tavaly elkezdték védeni. Most, hogy az EU erővel le akarja állítani (he-he), most megint utálni fogják?? Miért nincs soha olyan ellenzékünk, amelyben a következetesség csírája megvan?)

ulpius66 2023.05.26. 11:45:39

@HypocritSlayer: >>Putyinnal NEM lehet semmilyen közösséget vállalni, <<

Dehogynem, ahogyan Hitler vegán életmódja és dohányzásellenessége sem tesz egy vegánt, vagy nemdohányzót nácivá......"

SŐT!

Mind e mellett Hitler kifejezetten művészember volt, festőművész szeretett volna lenni, de harmadszorra sem vették fel a Művészeti Főiskolára, ezért csak autodidakta módon festegetett. Több ezer akvarellje volt, amikért ma horribilis árakat fizetnek a gyűjtők!

MINDEN ESTE SZÍNHÁZBA JÁRT, SOHA ÉLETÉBEN NEM FOGOTT FEGYVERT A KEZÉBE, NAPI EGY POHÁR SÖRT ENGEDÉLYEZETT MAGÁNAK, ÉS MINDEN REGGEL ÖTTŐL DOLGOZOTT!

(viszont voltak hibái is....kifejezetten útálta a focit!!!!! .... életében egyetlen egy focimeccsen sem volt, pedig a német foci mán akkor sem volt rossz....)

ulpius66 2023.05.26. 11:50:18

Ezzel szemben pl. Csörcsil drogozott, hajtotta a kurvákat, mindennap részegre itta magát (1 liter whisky) délig aludt, és húst hússal zabált.....

Melyik ember a szimpatikusabb?

ulpius66 2023.05.26. 11:53:01

Ja!

... és Csörcsil több tízmillió kelet-európai emberke életét baszta el azzal, hogy Kelet-Európát egy kedélyes teadélutánon Sztálin karjaiba lökte!

Almandin 2023.05.26. 12:01:47

@Ződ2000: Marine Le Pen valóban egy ugyanakkora putlerpincsi, mint Orbán. Meg is lett a következménye:
www.youtube.com/watch?v=6hpyAIYXsJI
Ez szerintem egy akkora szégyen, hogy az eljárásban már putlerrel egy lapon emlegetik a mi felcsútinkat. Utóbbi egyre inkább dörgölőzik a keleti diktatúrákhoz.

taga20 2023.05.26. 12:08:06

@ulpius66: munkásőr, ezt melyik mesekönyvedben olvastad?

grundigg 2023.05.26. 12:24:47

@G. Nagy László: "hiszen akik rühellnek, azok anélkül is rühelltek és rühellni is fognak, ha van sapkánk, ha nincs"

Így van. Minket csak úgy rühellnek. Önmagunkért. Hogy miért éppen minket? Nyilván, mert mi különleges anyagból vagyunk gyúrva. Ezt már Rákosi elvtárs is tudta.

Elárulok egy titkot: ha 25 kollégádból legalább 24 azt mondja, hogy rohadt büdös a szád, akkor az egyik lehetőség, hogy az óvodás gyerekeidet akarják átoperálni, majd egy sátánista szeánsz keretében kiszívni a vérét, a másik lehetőség meg az, hogy - figyelj, le fog esni az állad! - kurvára büdös a szád.

grundigg 2023.05.26. 12:30:10

@G. Nagy László: "A végén még kitalálod, hogy az Európai Néppárt is jobboldali"

Szerintem erről kérdezzük meg a KDNP-t.

Amúgy miért ne lenne jobboldali a Néppárt? Sorold fel a baloldali elképzeléseiket, aztán ha nem tudok mindegyikre mondani három komcsi intézkedést a vezéred részéről, akkor még akár vitaalap is lehet.

"de itt vagyok én, totál a centrumban, és azt látom, hogy nem sokan vannak tőlem jobbra."

Akkor te egy elképzeld pálya centrumában vagy, a valóságban meg a jobbszélen.

taga20 2023.05.26. 12:42:57

@ulpius66: mióta vagy te ilyen kibaszott vallásos?

térdre csuhásokat vágod, te álszentfazék!:)))

G. Nagy László 2023.05.26. 13:29:14

@grundigg:

"Akkor te egy elképzeld pálya centrumában vagy, a valóságban meg a jobbszélen."

Konkrétan engem igazolsz. Hat éve írom e blogot, s másról sem papolok, csak a humanizmusról, a szólásszabadságról, az erőszakmentességről és a békéről. Mára ez lett a szélsőjobb. Tényleg csúnyán eltolódott a világ...

ulpius66 2023.05.26. 13:44:10

Máma még nem volt "helyzetjelentés" a gázfrontról.....

TOVÁBBI GÁZÁR ZUHANÁS! .... 24,5 euro/MWh

AZAZ 90-92 FORINT EGY KÖBMÉTER GÁZ ÁRA....

2023.05.26. 13:47:59

@G. Nagy László:
a jelenlegi politikai helyzetben a centrum az vagy bírálni brüsszelt és moszkvát is. vagy nem bírálni egyiket se. ahogyan mondjuk ausztria is svájc is teszi. a centrumból lehet bírálni bident, de trumpot is. vagy egyiket. és nem kell nyíltan egyikre se fogadni úgy, hogy a másikat elutasítják. a kubai politika az, hogy mindegy ki az elnök. az usa ellenség. a magyar meg az, hogy ha a demokraták nyernek csak akkor. ez mióta a centrum?

most halt meg tellér gyula. a centrális erőtér eredendően úgy volt elképzelve, hogy az mszp és a régi jobbik között kell megtalálni azt az amúgy nagyon széles mesgyét, amiben a szélbal el lesz utasítva a belpolban. ugyanakkor a centrum nem lesz elutasítva a külpolban. mert hogy a kormányzópárt nem veszik át annak a nyugat ellenes retorikáját.

Wildhunt 2023.05.26. 13:51:31

@alöksz róz: sajnos a sztereotípiák nagyrészt itt is működnek.

Wildhunt 2023.05.26. 13:56:48

@G. Nagy László: két éve Orbán náci volt a haderőfejlesztés miatt, hiszen minden fegyver önmagában gonosz, egy háborúban mindkét felet addig kell szankciózni, míg be nem fejezik. 2 éve.

taga20 2023.05.26. 14:00:02

@G. Nagy László:
"csak a humanizmusról, a szólásszabadságról, az erőszakmentességről és a békéről. "

bakker, te lejöttél a fityeszértékrendről? és nem is szóltál!:)))

laci, belekénemárnézni abbaakurvatükörbe!

taga20 2023.05.26. 14:01:51

@Wildhunt: akkor szerinted az ukránok adják meg magukat?

te egyébként hülye vagy?

2023.05.26. 14:15:46

@Wildhunt:
a konföderációs politika az, hogy az eu/nato tagállama fejlessze a haderejét. figyelemmel egymásra. még azt is lehet mondani, hogy az amerikai haderő mellett szerveződjön egy európai hadvezetés. és ez nato kötelékben törekedjen az eurázsiai békepartnerségre.

de ez a konföderációs politika azt is mondja, hogy minden eu/nato tagállam önállóan dönt. és ha a lengyelek azt mondják, hogy ők támogatják az ukránokat, akkor a magyar diplomácia nem kezdi el magyarázni, hogy ők eszkalálni akarják a válságot. nem kezdik el sugallni azt, hogy az usa oldalán háborús bünősök. és ezért hagyjanak fel a fegyverszállításokkal. hanem akkor ők így döntöttek. és kész. ez esetben a magyar kormány ne szólítgasson fel senkit.

Wildhunt 2023.05.26. 14:38:28

@taga20: nem. Mi maradjunk ki belőle. Tőlem az összes hohol ott döglik meg a náci eszméiért ahol akar. Te meg rohamozd meg Romániát Nagyváradért.

Wildhunt 2023.05.26. 14:39:26

@cvsvrs: attól hogy összehánysz egy betűlevest még az nem lesz igaz. Sokszor mondtam már, hátha egyszer felfogod.

taga20 2023.05.26. 14:42:27

@Wildhunt: a wágneres haverod mondta pár nappal ezelőtt, hogy nincsenek nácik ukrajnában.

egyébként a kurvaanyádba takarodj faszpajtikám, a rózsaszín dildos bedehaveroddal együtt!

2023.05.26. 15:21:30

@Wildhunt:
a magyar haderőfejlesztés mögött nem áll ott a magyar műszaki értelmiség. és anélkül az handabandázás és pénzlenyúlás.

taga20 2023.05.26. 15:28:26

@cvsvrs: a magyar hadsereg egy vicc!

szerintem a pozsonyi csatában ma kikapnánk egyből.:)))

ja és! slava ukraini!

2023.05.26. 15:32:52

@taga20:
ez a másik véglet, hogy magyarország feltétlen ukrajna oldalán áll.

Wildhunt 2023.05.26. 15:39:59

@taga20: hazudsz mint mindig. De ne másokat zavarj a frontra, hanem takarodj oda magad.

Wildhunt 2023.05.26. 15:42:28

@cvsvrs: szómágia. Kell hadsereg vagy nem? Harcolnia kell egy országnak fegyverrel az érdekeiért és önálló politikájáért vagy nem?

taga20 2023.05.26. 15:43:37

@Wildhunt: moslék faszpajti! annyira gyávák vagytok a köcsög bedezsolti szerelmeddel, hogy aki más mond nálatok, azt egyből kukázzátok.

egy kibaszott gyáva patkány vagy. te és a többi SA legény!

Wildhunt 2023.05.26. 15:58:05

@taga20: mindenben. De libbancstól ez normális. Ennyit tudtok, meg a nevetek. Plusz némi embertelen fasszopó fröcsögést ha valaki nem fogadja el a lózungjaitokat. Szóval előre, kezdheted a cimbijeiddel együtt.

Magna, taga, Boldili!
Lábhoz!

Almandin 2023.05.26. 16:07:57

@ulpius66: Hitlert kitüntették az első világháborúban, katona volt. Fogott fegyvert a kezébe. Az unokahúga, Geli Raubal az ő pisztolyával lett öngyilkos (vagy egyes feltevések szerint maga H. ölte meg, mert féltékeny volt, ugyanis állítólag a szeretője volt a féltestvére lánya). Utolsó napján tuti fogott fegyvert a kezében, ugyanis pisztollyal lett öngyilkos a bunkerben. Honnan szedsz olyan zöldségeket, hogy Hitler sose fogott fegyvert?

taga20 2023.05.26. 16:11:01

@alöksz róz: kérdezd meg a wildhunt eszmetársadat!

bazneg rőzse, te tényleg ekkora sötét vagy?:)))

alöksz róz 2023.05.26. 16:15:19

@taga20: nem olvasok se bulvármédiát, se propagandamagazinokat

Sadist 2023.05.26. 16:17:16

@G. Nagy László: "A kovidfasisztákat én sem bírom, de kezdetben, amikor még nem tudtuk, mi ez, elnézőek voltunk velük."

Ne legyél már ennyire naiv, szerinted ezek nem tudták a kezdettől, hogy mi ez? Szerinted csont nélkül beszopta azt a mesét, hogy a kici kínaiak fertőzött denevérből készült tatár beefsteak-et zabáltak és úgy jutott át a vírus az emberre? Szerinted Gates papának halvány lila fingja se volt róla, hogy az EcoHealth Alliance, amihez csak úgy hozzávágott 1.5 millió dodót, mégis milyen kísérleteket végez a wuhani laboratóriumában?

ulpius66 2023.05.26. 16:17:29

@Almandin:

Minden életrajzírója kiemelten kezeli a témát, hogy Hitler a művészetért rajongott, és soha nem volt fegyver a kezében!

Az I. világháborúban is csak fegyvernélküli futárszolgálatot teljesített, így sebesült meg négyszer, amiért kitüntetéseket kapott....ÉS SOHA NEM VOLT A KEZÉBEN FEGYVER!
(egyebekben a katonákat sem tartotta sokra....)

Hitler fóbiája volt, hogy minden rosszért a zsidók a felelősek! Az első világháború elvesztését is a zsidóknak tudta be, a német zsidók jópénzért elárulták hazájukat!

Érdekes német vereség volt! Soha egyetlenegy Antant katona sem tette be a lábát a Német Birodalom földjére és mégis a németek kapituláltak! Hitler szerint a zsidók árulása miatt!!!!!

ÍGY AZTÁN MÁR A VILÁGHÁBORÚ VÉGÉTŐL MÉRHETETLEN GYŰLÖLET VOLT BENNE A ZSIDÓK ELLEN!

MÁN 1919-BEN KIKEKT A ZSIDÓK ELLEN!

AZTÁN A HUSZAS ÉVEKBEN A MEIN KAMPF-FAL MINDEZT LE IS ÍRTA....

ulpius66 2023.05.26. 16:19:24

@taga20: "náci! aszt vágod, hogy az istenednek hamarosan szülinapja lesz?:)))"

Mi az hogy!!!!!

Ott leszek az érte mondott Szentmisén!

alöksz róz 2023.05.26. 16:21:39

@Sadist: "Szerinted Gates papának halvány lila fingja se volt róla, hogy az EcoHealth Alliance, amihez csak úgy hozzávágott 1.5 millió dodót, mégis milyen kísérleteket végez a wuhani laboratóriumában?" - én se emlékszem minden hajléktalanra, akiknek adtam egy kis aprót

ulpius66 2023.05.26. 16:24:38

H. H. traszparensekkel, zászlókkal volt tele szinte minden stadion az utóbbi évtizedekben....

Aztán az Alkotmánybíróság betiltotta a H. H. zászlók használatát....
(gyengébbek kedvéért: H. H. = Heil Hitler!)

Erre a drukkerek a 8.8. zászlókat lengettek.... a H a német ábécé 8. betűje.....

De aztán az éber libsik a 8.8. zászlókat is betiltatták, hiszen mindenki tudta, hogy a 8.8. az Heil Hitler!

ulpius66 2023.05.26. 16:28:20

NAGY NAP VOLT HATVAN ÉVE, 1963 MÁJUS 31-ÉN!

Meg persze nagy nap volt 13 éve is, 2010 május 29-én!!!!!

Azóta miniszterelnök Orbán Viktor!

Almandin 2023.05.26. 16:29:19

@ulpius66: Amikor meghalt, tuti volt fegyver a kezében. Geli is az ő pisztolyával lőtte le magát (vagy Hitler őt, ki tudja). Szerinted, ha valaki fegyvert vásárol, sose veszi kézbe, nem megy vele lőgyakorlatra, stb. Hitler szerintem maga vette a fegyverét, minimum a vásárláskor járt a kezében.
Látom, te amúgy azt hiszed, hogy akinek volt fegyver a kezében, az már egy veszélyes alak, a békésség mércéje pedig az, ha valaki sose fogott fegyvert. Nos, én pl. büntetlen előéletű vagyok, mégis volt már pisztoly a kezemben (legális körülmények között). Lőttem is vele. Veszélyes lennék? Erőszakos lennék? Ismertem pár hivatásos rendőrt, katonát, a családomban is akadt, volt, aki harcolt a világháborúkban is. Az első világháborúban két dédapám is kitüntetést kapott. Mégse lett egyikből se diktátor, de sima bűnöző se.
Amúgy miért véded ennyire Hitlert? Miért annyira népszerű sokak szemében a mai napig is?
(Állítom, a putlerimádók és a hitlerimádók közt van nem kis átfedés).

Almandin 2023.05.26. 16:31:20

@ulpius66: Ezek is megszületnek valamikor. (Sajnos). Viszont az már a magyar nép szégyene, hogy 13 éve hatalomban van. Legkésőbb 2014-ben végleg félre kellett volna állítani. Nagyon érik a kirúgásunk az EU-ból, főleg miatta és a pártja miatt.

taga20 2023.05.26. 16:32:32

@ulpius66: nemá! egy kibaszott agyhalottnak gondoltalak, de nem hittem el:)))

taga20 2023.05.26. 16:34:08

@alöksz róz: akkor gondolom, rogántonit, vagy bájerzsotikát se ismered, csak tolod a faszságaikat!?

ulpius66 2023.05.26. 16:40:38

Hiába no!

Az EU ballibsi vezetése mindenáron azt akarja, hogy megbukjon Orbán, és Magyarországon is a ballibsik vegyék át a hatalmat!

Mán csak a magyar népet kéne erről meggyőzni....

alöksz róz 2023.05.26. 16:47:05

@taga20: de ismerem őket. és nem tolom a faszságaikat, már ha vannak olyanjaik.

egyszerű ez, elég megnézni titeket. ha valami miatt nagyon visítoztok, akkor az a valami igencsak jól el lett találva

taga20 2023.05.26. 16:59:13

@alöksz róz: miért visítozok, drága barátom, ha meg nem sértelek?

mondj egyet, mikor ilyet tettem!

ja és zene, memá rég volt:

www.youtube.com/watch?v=LIPc1cfS-oQ

taga20 2023.05.26. 17:06:15

@ulpius66: "Mán csak a magyar népet kéne erről meggyőzni.... "

a fele utálja a geciistenedet!

ne beszélj a nevünkben, te nyomorult fityeszjobbágy!

alöksz róz 2023.05.26. 17:07:57

@taga20: itt most az ukrán nácik miatt kezdtél visítozni

taga20 2023.05.26. 17:14:02

@alöksz róz: az ikonotok, prigozsin a gnóm, mondta, hogy nincsenek nácik ukrajnában!

akkor mi kurvaanyádat hazudozol te moslék ruszkiork?!

alöksz róz 2023.05.26. 17:23:11

@taga20: na látod h rögtön elkezdtél visítozni

azt hittem amúgy, hogy az oroszok, prigozsin is össze-visszahazudozik

alöksz róz 2023.05.26. 17:26:45

@taga20: de tisztában vagyok vele h mit csinálsz, szétkiabálod a relatíve normális beszélgetést. valamiért fáj neked ilyet látni, hogy rohadj meg :-)

taga20 2023.05.26. 17:31:01

@alöksz róz: rőzse, egy kibaszott fityesz retek vagy!

amit te teszel, amit a fityeszgazdád csinálja, azt rábaszod a másikra!

rohadj meg, amiért szétbasszátok a hazámat!

taga20 2023.05.26. 17:36:59

@alöksz róz: miért? a tiéd?

a kibaszottkurvaanyádat.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.05.26. 17:41:05

@G. Nagy László: te valami párhuzamos univerzumban élsz?
Egy szkinhednek biztos mindenki "ballberális", innen nézve biztos az EPP is az.

De ha nem tűnt volna fel, minden normális mérvadó jobboldali párt az EPP-ben találjható. Az összes nagymúltú párt, a legtöbb országban (Austria, Belgium, Bulgária, Horváto, Cseho, Görögo, Magyarprszág (igen, a KDNP-t még nem rúgták ki!) Olaszország, Lettország, Ltvánia, Hollandia Románia, Svédország) kormányon lévő párt, és ahol nem ott az ellenzék vezetője (pl lengyel, francia).

Ami már onnan kikerült annak többnyire valami baja van, EU gyűlölők, vagy szalonképesen iodegengyűlölő nacionalisták...
Nem véletlen hogy a Fidesz nem lépett be az ECR-be, bár a proganadája kb ezeknek felel meg, néha jobbról előzve őket.

alöksz róz 2023.05.26. 17:58:45

@taga20: nem így megy. csak a proliknál megy így, mindenre azt mondják, az övék. és tudom h nehéz, de tanulj meg fogalmazni. mert a "ti <--> én hazám"-mal azt mondod, hogy "az enyém igen, a tietek nem".
én meg azt mondom, a miénk, magyaroké.

má csak az a kérdés, te magyar vagy-e

taga20 2023.05.26. 18:09:34

@alöksz róz: nem vagyok magyar. a kibaszott gólya itt ejtett le.

ha te, és o1g magyar, akkor inkább román vagyok;)

u.i.: elnézést kérek a románoktól, de belénk égették.

alöksz róz 2023.05.26. 18:20:58

@taga20: "a kibaszott gólya itt ejtett le." - az még nem jelent semmit, ha az egér az istállóban születik, attól még nem lesz ló :-)

"ha te, és o1g magyar, akkor inkább román vagyok;)" - oké, akkor hát román vagy, mi közöd a hazánkhoz

taga20 2023.05.26. 18:24:42

@alöksz róz: rőzse mékegy!

ez mi?:

"nem így megy. csak a proliknál megy így"

mi ez a prolizás? te úgy gondolod, hogy én proli vagyok hozzád képest?:)))

a csutigeciistenedet nézd meg, hogy honnan jött!

u.i.: ne felejcsd, május31.-át!

alöksz róz 2023.05.26. 18:38:50

@taga20: a proli nem valamihez vagy valakihez képest proli.
te pl egy buta köpködő proli vagy, akár viszonyítod magad valakihez, akár nem.

na de ez meddő szócséplés, nem gondolod?

alöksz róz 2023.05.26. 18:39:22

@taga20: mi lesz akkor, nemzetközi prolinap? azt hittem az május 1.

taga20 2023.05.26. 18:44:19

@alöksz róz: és amilyen proli vagy, mék vissza is kérdezel:)))

taga20 2023.05.26. 18:57:34

@alöksz róz: minden mindennel összefügg.

a nyomorult fityeszdroidok offolnak, ahogy te is:)))

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.01. 12:34:21

@Almandin: jól látod. köszi a linket, mi adtunk le pennek többmilliárd forintos "hitelt".

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.01. 12:48:50

@Boldeone2: @Ződ2000:

és ti mit mondtok, meddig lesz még orbán-rezsim? szijjártó orbán halála után is tudja vinni a szekeret. a ruszkik gondolom a lavrov-díjas hazaárulót támogatják az összes kémjeikkel meg szeva bácsival is
nem lennék rogán meg lázár helyében orbán halálakor.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.01. 13:30:24

@Boldeone2: te hol élsz?

"Nagy Lászlón kívül szinte alig van már aki kormányoldalról meg tudja védeni az álláspontját, meg vannak önálló tézisei"

ezt melyik ujjadból szoptad ki? MEG TUDJA VÉDENI AZ ÁLLÁSPONTJÁT? HOL MIKOR?!
mikor még itt a kérdést se értette és folyamatosan mellébeszél MINDIG! aztán szótlanul lelép a júdáspénzét számolgatva, merthogy intellektuálisan elviselhetetlen lenne számára, hogy semmi lényegi kérdésben nincs igaza, még szerencse hogy KORRUPT meg nárcisztikus földbuta pszichopata, így könnyedén el tudja viselni ezt hogy az önellentmondásaira nem reagál, csak trollkodik, meg kitiltja a másikat

kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek#comment-form

önálló tézisei vannak?!

na ne röhögtess már, k-ra naív vagy. a lényegtelen kérdések nem önálló TÉZISEK!

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.01. 13:32:02

@Sadist: oké, értjük hogy vírustagadó agyhalott vagy, node mi van a nők szavazti jogával? :)

te nyomorult korcs, te

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.01. 13:42:30

@alöksz róz: rájöttél már hogy az imádott fideszed neolib gazdaságpolitikát folytat? rosszabb mint az szdsz. ami téged a múltkor még zavart, most már nem? most már lesz*pod orbánt te undorító kis gnóm b*zi?

és a környezetet ne szennyezd kérlek magzatkárosító mérgekkel.

graham-piramis tudod proli. köszi

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.01. 15:00:15

@G. Nagy László: lomtalanításkor láttad már milyen budapest amúgy?
idejönne egy sierra leoni és elborzada, neki szijjártó nem ezt makogta budapestről

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.01. 16:16:22

@Boldeone2: „bonyolult étkezési szokásaikhoz pedig bonyolult igazodni”.

ja akkor engedjük szabadon őket!

még válogathatnak is? nem vehetik el a munkánkat megmondta viktor!!!!!44

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.01. 16:17:01

@Boldeone2: amúgy meg a szerbek kérése is lehetett

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.02. 11:19:55

@alöksz róz: látod, ez nem egykönnyen determinálható, ki a magyar és ki nem.
Magyarország a magyaroké? Akkor mondjuk a szerb, a román, a német kisebbségieknek nem hazája?
A kínaiaknak viszont igen, ha megvásárolta az állampolgárságot?
Vajon Széchenyi magyar volt-e?
Mátyás? Kossuth?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.02. 11:33:33

@HypocritSlayer: "gyökereidet, maximum a gyereked gyerekeinek lesz lehetősége annyira asszimilálódni, hogy ha képesek mindent megtagadni az eredetükkel kapcsolatosan, na akkor, talán, "befogadják" őket és egyenlőnek ismerik el a valóságban is, nemcsak felszínes kommunikáció szintjén..."

Frászt. Te annyira agymosott vagy, hogy nem veszed tudomásul a valóságot.
A UK például tele van magas beosztásban, politikai hatalomban ülő nem angollal. Leginkább indiai, pakisztáni, nomeg afrikai emberekkel.
De egy hete választottunk be egy magyar nőt a Parlamentbe...

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.02. 11:36:29

@ulpius66: Hitler részt vett az első világháborúban, te idióta! Fegyverrel harcolt. Führerként egyenruhában feszített, oldalán kézi lőfegyverrel. Gondolod, mindig az öltöztetőnője helyezte a fegyvert a tokba?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.02. 11:43:22

@ulpius66: "
... és Csörcsil több tízmillió kelet-európai emberke életét baszta el azzal, hogy Kelet-Európát egy kedélyes teadélutánon Sztálin karjaiba lökte"

Mondd az alternatívákat!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.02. 11:44:53

@tesz vesz II: nem hiszem el, hogy ilyenek szabadon járkálhatnak.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.02. 18:40:02

@ulpius66: ja, nem mintha számítana, de Churchill a Balkánon akarta a partraszállást, ami azt jelentette volna, hogy a szovjetek előtt vonulnak be. Így lehetőségünk lett volna a kiugrásra. Az oroszok érkezése viszont kész tények elé állított minket, hisz esély se volt a kiugrásra, a románoknak, szerbeknek, cseheknek, szlovákoknak már megígérte a területek visszacsatolását.
Tehát leginkább Sztalin az, aki az egészet kavarta. Megegyezett az amerikaiakkal, Churchill kihagyásával. Így lett puffer zónája Európa felé.

alöksz róz 2023.06.02. 21:05:54

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Mondd az alternatívákat!" - egy nagyon jót tudok: kelet-európát egy kedélyes teadélutánon nem lökte sztálin karjaiba

alöksz róz 2023.06.02. 22:00:50

@Igazamvanvagyigazamvan?: "látod, ez nem egykönnyen determinálható, ki a magyar és ki nem." - de, nagyon könnyen.

a kisebbségekről se lehet csettintésre megmondani. van köztük, akinek igen. befogadók vagyunk. egy rávezető kérdés: szerinted van különbség a magyar zsidó és a magyarországi zsidó között?

"A kínaiaknak viszont igen, ha megvásárolta az állampolgárságot?" - az nem egyenlő az állampolgársággal, számtalanszor elmondtam már.

"Vajon Széchenyi magyar volt-e?
Mátyás? Kossuth?" - igen.
bolgárúr nem.
schiffer igen.
taga nem. teszvesz igen. rólad így most hirtelen nem tudok nyilatkozni, de tapasztalatom szerint a magyarországiak szokták ennyire firtatni.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 00:22:28

@alöksz róz: hát, hiába, nem lettél okosabb, rózsi.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 00:33:18

@alöksz róz: Mátyás nem volt magyar. Az itáliai kultúráért rajongott, az országot kizsigerelte a saját céljai érdekében. Széchenyi Bécsben született, mint osztrák állampolgár.
Kossuth sem származása szerint, sem cselekedeteiben nem volt magyar.
De majd te eldöntöd, ki magyar, ki nem, hisz olyan okos vagy, mint a megboldogult Grespik.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 00:35:42

@alöksz róz: tehát egy kínai nem érezheti, vallhatja magát magyarnak, mert te nem íĝy döntöttél?
Egy sváb vallhatja magát magyarnak és svábnak is egyszerre?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 00:38:09

@alöksz róz: nem, te szerencsétlen, nem Churchill lökte Magyarországot Sztálin karjaiba. Annyira tanulatlan sötét gyökér vagy, hogy a fekete lyuk hozzád képest atomvillanás.

alöksz róz 2023.06.03. 00:55:13

@Igazamvanvagyigazamvan?: ,,tehát egy kínai nem érezheti, vallhatja magát magyarnak, mert te nem íĝy döntöttél?" - te még mindig nem tanultál meg olvasni :D

alöksz róz 2023.06.03. 00:57:27

@Igazamvanvagyigazamvan?: szerinted. de te még egy definíciót se tudsz adni.

alöksz róz 2023.06.03. 01:01:11

@Igazamvanvagyigazamvan?: sőt még számolni se tudsz, te ostoba. szerinted 1+1=1+1-1 :D

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 01:07:05

@alöksz róz: miért kéne nekem definiálni azt, amit te nyilatkoztatsz ki???
Te gyárihülye, neked kell azaz inkább ulpiusnak kell meghatározni a szempontokat.
Egy definíciót adhatok: alöksz róz értéke dupla nulla.
Azaz: 00
Ott lakozik a csésze alján.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 01:09:52

@alöksz róz: ha a gdp-re gondolsz, akkor sajna megint beszoptad. Én a KSH meghatározását másoltam be. Ami meghaladta felfogóképességed. Mondjuk nem csoda, te leragadtál a kifestőkönyveknél.

2023.06.03. 07:38:01

@Igazamvanvagyigazamvan?:
az a magyar, aki magyarnak vallja magát. és magának vallja a magyar vallást. és nyilván mátyás része ennek a kultúrának. a magyarok vezette multikulturalitásnak. mátyást a natio hungarica választtotta királlyá.

2023.06.03. 07:43:38

@Igazamvanvagyigazamvan?:
kossuth lajosról nagyjából minden magyar településen utca van elnevezve. nyilván magyar volt. nyugatos, liberális és nacionalista. és még ráadásul szabadkőműves is. csak a szabadkőművességnek volt egy keresztényellenes, államellenes, nemzetellenes irányzata. akik a történelem szemétdombján végezték.

2023.06.03. 07:49:15

és egyébként meg nyilvánvaló, hogy a kossuth féle liberális nacionalizmust, nemzeti liberalizmust és a széchenyi féle libertárius kereszténységet kellene folytatni. részben a reformkor nyomdokain kellene haladni. és a neoliberalizmus és az illiberalizmus faszságait elutasítva.

csak persze folyamatos válságban nem erre lesz tömegigény, hanem a késő kádárizmusra. magyarországon a reformszocializmus, a reformkor és a reformáció a három polgári minttaadó.

alöksz róz 2023.06.03. 08:36:10

@cvsvrs: és nem magyar, akinek a magyarsághoz nincs pozitív viszonyulása.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 09:05:32

@cvsvrs: amit leírtál, az azt jelenti, hogy aleksz róz téved. Nem tudja meghatározni, ki a magyar. A te definíciód szerint magyar a kínai, de magyar Soros is.
Csak azok a békéscsabai románok, akik a kisebbségi iskolába járatják a gyereküket és felvállalják, hogy románok, magyarok-e?
A határon a szír menekült, ha azt állítja, keresztény és magyar, akkor tényleg magyar?

2023.06.03. 09:07:28

@alöksz róz:
magyar az, aki magyarnak vallja magát és magyar vallású. pöltenberg ernő (ernst) bécsben született. kilépett a császáriaktól és a magyarok oldalán harcolt. magyar honvéd vezérőrnaggyá vált. és egyébként lengyel származású felesége volt. valamiért ők úgy gondolták, hogy a magyar királyság, a magyarok vezette multikulturalitás mellett harcolnak. a nemzeti liberalizmus és a libertárius kereszténység oldalán szemben a felvilágosult abszolutistákkal. és beírják magukat a magyar történelembe.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 09:08:51

@cvsvrs: Kossuth annyira volt oda Magyarországért, mint Boris Johnson Angliáért.

2023.06.03. 09:11:37

@Igazamvanvagyigazamvan?:
a magyar az, aki magyarnak vallja magát. tehát ez egy vallási kérdés. mi az, amit a magyar irodalom, a magyar történelem befogad és mi az, amit nem.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 09:13:15

@cvsvrs: Pöltenberg egy eszméért harcolt, nem azért, mert magyarrá vált. Damjanich, Bem ugyanúgy, mégse mondhatod, hogy magyarnak vallották magukat.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 09:16:04

@cvsvrs: rendben. Tehát aleksz róz téved, nem tudja meghatározni, ki magyar és ki nem.
Ezzel az a baj, hogy elismered, Soros is magyar, de a szír is, ha magyarnak vallja magát a határon.

2023.06.03. 09:38:49

@Igazamvanvagyigazamvan?:
kossuth lajos úgy képzelte, hogy magyarországon legyen általános választójog. legyen nemzeti bank. és egy önkéntesekből álló nemzeti őrsereg, amelyik ha kell, akkor ezekért a jogokkal harcolna az ausztriai házzal szemben. és ez megteremti a független magyarországot.

2023.06.03. 09:44:25

@Igazamvanvagyigazamvan?:
az eszme elsődlegesen a magyar szabadság, a független magyarország. ha magyarország megnyeri a függetlenségi háborút, akkor pöltenberget a magyar országgyűlés kitünteti és kapott volna valami tiszti keresztet. a fegyverletétel után egy bítófán végezte.

2023.06.03. 10:08:43

@Igazamvanvagyigazamvan?:
az utolsó kormányülés aradon van. és úgy döntenek, hogy a magyar koronát felajánlják az orosz cárnak feltéve, hogy elfogadja az áprilisi törvényeket. és aztán még van egy haditanács. amin eldöntik, hogy inkább paszkievics előtt teszik le a fegyvert és nem haynau előtt. és egyébként ezért nem végzik ki görgey-t. mert ezért cserébe cár az érdekében közbenjár.

debrecent is már elfoglalták az oroszok. három napig fosztogatnak. ennyit engedélyez paszkievics. és 30-35 ezer katona állomásozik a város mellett. a plebejusok vezére azt javasolja, hogy hirdessenek népfelkelést. debrecen mellett van még egy ütközet az oroszokkal. magyar oldalról nagysándor józsef veztésével. és ezek után a patriciusok kossuthéktól függetlenül azt mondják, hogy a további háborúskodás "nem időszerű".

kitör a kolera járvány. és egyébként 2-3 ezer oroszt ápolnak még debrecenben. és egyébként a mai napig létezik a "muszka" temető. a debreceni csatában elesett, vagy debrecenben meghalt orosz katonák keresztényi módon el vannak temetve.

alöksz róz 2023.06.03. 11:41:02

@Igazamvanvagyigazamvan?: még az is lehet.

kérdés h megvan-e a pozitív viszonyulása a dologhoz. mindenesetre a különböző népek megszüntetésén dolgozik (ebben benne van az is, hogy a magyarság mint olyan, eltűnjön). ha csak ezt nézném, ez alapján inkább mondanám hazátlan senkiházinak, mint magyarnak :-)

alöksz róz 2023.06.03. 11:47:27

@Igazamvanvagyigazamvan?: "a szír is, ha magyarnak vallja magát a határon" - nem. nem olvastad el figyelmesen amit a civisvárosi írt, nem elég azt nyilatkozni.
(egyébként szerintem a szentkoronatanon alapszik amiket ír)

alöksz róz 2023.06.03. 12:31:49

@cvsvrs: "mi az, amit a magyar irodalom, a magyar történelem befogad és mi az, amit nem." - hát a magyargyűlölet semmiképp nem tartozik a befogadott körbe :-)

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 14:14:52

@cvsvrs: "
a magyar az, aki magyarnak vallja magát. tehát ez egy vallási kérdés. mi az, amit a magyar irodalom, a magyar történelem befogad és mi az, amit nem."

Ezt írta.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 14:18:13

@alöksz róz: nem kell eltűnni egy nemzetnek azáltal, hogy tagja egy közösségnek. Ezzel az illiberális Orbán fenyeget, hogy egyben tartsa a nyájat.
A Szovjetunióban sem történt meg, pedig ott azért elkövettek mindent az egységes szovjet ember megteremtéséért.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 14:21:40

@alöksz róz: tehát nem sikerült meghatározni, mi a magyar. Így a magyargyűlölet sem értelmes.
Az idegengyülölet pedig sajátja a magyarnak. Amikor Tokajban dolgoztam, nem fogadtak be, mert nem voltam tokaji. De megnyugtattak, a szomszédos rakamazi sincs befogadva...

alöksz róz 2023.06.03. 14:52:29

@Igazamvanvagyigazamvan?: ahhoz tényleg nem kell eltűnnie.
csakhogy ez esetben nem erről van szó.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 15:02:55

@cvsvrs: hülyeség. Japánban nem csak egy vallás van.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 15:04:21

@alöksz róz: tehát, ha egy keresztény szír megjelenik a határon, elénekli a himnuszt és azt vallja, hogy magyar, de meggyőződésből ám, akkor az magyar.

alöksz róz 2023.06.03. 15:18:38

neked komoly értelmezési problémáid vannak, ami nem csoda ilyen alacsony szintű szövegértéssel

alöksz róz 2023.06.03. 15:19:56

nem is értem, minek kommentel az ilyen

2023.06.08. 01:14:52

@alöksz róz:
Nem gondolsz egy kicsit sokat magadról?

Egy csótány létezik és természetes dolog, gyűlölni nincs értelme, hiszen azt csinálja ami a dolga...
Minek a magyart gyűlölni?
Elég hülyék azok maguktól is, hogy egymást gyűlöljék, lásd a fórum ami itt megy.

Kabarénak jó lenne, de a sok bohóc valahogy egymást karmolja.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.08. 13:55:20

@kiskutyafule: na itt sokan hivatalból kommentelnek ám.

annyi bizonyos hogy fideszessel nem lehet vitatkozni, mert annyira már nem értelmes
süti beállítások módosítása