téveszmék

téveszmék

"Nyugat-Európa élhetőbb, mint valaha"

2023. május 23. - G. Nagy László

brusselssss.jpg

 

Három héttel ezelőtt - életemben először - Belgiumban jártam. Brugge - kirándulásunk célállomása - egy valóságos kis ékszerdoboz, turisták ezreivel. Oostende tengerpartja ugyancsak hangulatos, érdemes volt ide is ellátogatni. A hazautazás előtt fél napot eltöltöttünk Brüsszelben is - a főváros már korántsem nyújtott ilyen élményt. Koszos, szemetes, húgyszagú. Nem túlzok, ha azt mondom: Nápoly ehhez képest egy rendezett, kulturált, tiszta hely. Végig az motoszkált a fejemben: lassan kezdem érteni, hogy miért hagyják maguk mögött oly sokan Nyugat-Európa egyre élhetetlenebb szegmenseit.

 

Ami a belga fővárost illeti, érdemes beleszagolni az igazán szemérmes nyugati sajtóorgánumok levegőjébe. A The Brussels Times a szemétszállítás és a hulladékgazdálkodás problémáit ecseteli, elismerve, hogy a hely élhetetlen. Azt a narratívát jeleníti meg, mintha szimpla szervezési-technológiai kérdésről lenne szó, elfeledkezve róla, hogy húsz esztendeje még egész másképp festett a város - igaz, jelentős részben mások is lakták. Ha Brüsszel gyenge pontjairól esik szó, a belga sajtó készséggel beszámol a jelentős légszennyezettségről is, esetleg a tömegközlekedés - és ezen belül a metró - néhol egészen siralmas állapotáról. De körülbelül ennyi. Mintha minden más tök oké lenne.

 

Arról már jóval kevesebb szó esik a helyi médiában, hogy a belga fővárosban egyre nagyobb méreteket ölt a bűnözés, a gettósodás és az iszlamizáció. A muzulmán lakosság aránya 2016-ban már elérte a 23%-ot, és az előrejelzések szerint az évszázad közepére a 37%-ot is meghaladja majd. Molenbeek negyedben mára gyakorlatilag csak bevándorlók élnek, s a dzsihadisták európai központjának tekintik. Brüsszelben 11 percenként történik erőszakos bűncselekmény, s ezeket jelentős részben migráns-hátterűek követik el.

 

A belga főváros példáját látva egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy Nyugat-Európa ma már közel sem annyira vonzó lakóhely, mint 20-25 évvel ezelőtt volt. Annál meglepőbb, hogy pár hete még a Telex is beszámolt róla: egyre több német állampolgár költözik hazánkba, elsősorban a Balaton környékére. Öt évvel ezelőtt 11.700-an voltak, akik a nyugdíjuk folyósítását Magyarországra kérték, ma már ez a szám: 14.700 fő. A kivándorlás egyik magyarázata természetesen gazdasági jellegű: nálunk jócskán alacsonyabbak az ingatlanárak, valamint a megélhetés költségei is szerényebbek. A másik ok politikai természetű: az átköltözők zöme megelégelte a német bevándorláspolitikát, s azt, amivé országuk vált néhány év leforgása alatt. Hollandiából is szép számmal érkeznek hozzánk; léteznek olyan települései az országnak amelyekben létszámarányukat figyelembe véve már nem sok kell ahhoz, hogy a holland is hivatalos nyelvvé váljon... Ők is jellemzően a muszlimok tömeges bevándorlásával, a marokkói maffia megjelenésével, a közbiztonság drasztikus romlásával magyarázzák döntésüket. Természetesen belga barátainkat is tárt karokkal várjuk.

 

Muszáj látni: amikor jómódú nyugat-európaiak költöznek Magyarországra, akik itt költik el kintről származó nyugdíjukat vagy egyéb bevételeiket, az olyan, mintha permanens turizmusról beszélnénk. Kevés dolog tesz ilyen jót a hazai gazdaságnak. Kifejezetten helyes törekvés az, hogy vonzó célországgá tesszük magunkat a civilizált otthonkeresők számára. Jómagam a pókerasztal mellett azt tanultam meg, hogy abszolút kifizetődő, ha mindig szembeúszunk az árral. Ha a többiek feszesek, én biztosan laza üzemmódba kapcsolok és lerabolom őket. Ha mindenki más őrült, úgy én leszek a legfegyelmezettebb játékos az egész teremben. Így megy ez az országok közötti versenyben is. Ha mindenhol magasak az adók, széles a szociális szolgáltatások palettája, viszont egyre romló a közbiztonság, dagad a kosz és a káosz, úgy legyünk mi Európa legrendezettebb, legtisztább, legbiztonságosabb országa, ahol alacsonyak az adók és egyetlen gazdasági bevándorló sem számíthat vastag segélyekre! Ez a törekvés nem csupán azért megvalósítandó, mert önmagában is ez a morális etalon, hanem azért is, mert ez az attitűd fogja leginkább szelektálni az ideérkezőket, az itt letelepedni szándékozókat - egyébiránt bőrszíntől és vallástól függetlenül.

 

Erns Roets, a Lődd le a búrt! című könyv dél-afrikai szerzője pár napja Budapestre látogatott, s a Magyar Nemzetnek adott interjú keretében hazájának jelen - igen siralmas - állapotáról mesélt. Beszámolt számos brutális kegyetlenséggel elkövetett mészárlásról, amelyet feketék követtek el a fehér kisebbség ellen. Az EU kapcsán így fogalmaz: "Dél-Afrikából meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel sem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válnak." A magam részéről biztos vagyok abban, hogy az öreg kontinensre érkezők jelentős része jó szándékú, békés, a dél-afrikai feketéknél némiképp magasabb tudati szinten lévő szerencsevadász. De ettől még igazat adok Erns Roets álláspontjának: aligha kéne ekkora kockázatot vállalnunk.

 

Sokan - meglehetősen képmutató módon - arról papolnak, hogy a nyugati ember álmatlanul forgolódik éjszakánként, arra gondolván, micsoda fertelmes korrupció uralkodik Magyarországon. Erre persze minden józan ember legyint. Egyrészt azért mert van a Nyugat-Európa polgárainak más gondja is ezen kívül; másrészt azért, mert a legtöbben alig-alig tudnak többet hazánkról, mint amit Daniel Freund, Guy Verhofstadt, Vera Jourova, illetve más fizetett bajkeverők összehazudoznak rólunk. Viszont megtapasztalva a brüsszeli állapotokat - a szeméthegyeket, a lepukkant városrészeket, a megannyi bevándorlót -, tudva, hogy egyre többen költöznek Magyarországra egy nyugodtabb és biztonságosabb élet reményében, én már nem is legyintek akkorát. Ha a belga fővárosban laknék, bizonyára magam is elgondolkodnék azon, miért kéne még mindig felzárkóztatási pénzekkel tömni egy olyan országot, ahol már most is jobb az élet... Talán ezért nem látunk egy huncut vasat sem :)

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr2218122664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildhunt 2023.05.26. 15:58:05

@taga20: mindenben. De libbancstól ez normális. Ennyit tudtok, meg a nevetek. Plusz némi embertelen fasszopó fröcsögést ha valaki nem fogadja el a lózungjaitokat. Szóval előre, kezdheted a cimbijeiddel együtt.

Magna, taga, Boldili!
Lábhoz!

Almandin 2023.05.26. 16:07:57

@ulpius66: Hitlert kitüntették az első világháborúban, katona volt. Fogott fegyvert a kezébe. Az unokahúga, Geli Raubal az ő pisztolyával lett öngyilkos (vagy egyes feltevések szerint maga H. ölte meg, mert féltékeny volt, ugyanis állítólag a szeretője volt a féltestvére lánya). Utolsó napján tuti fogott fegyvert a kezében, ugyanis pisztollyal lett öngyilkos a bunkerben. Honnan szedsz olyan zöldségeket, hogy Hitler sose fogott fegyvert?

taga20 2023.05.26. 16:11:01

@alöksz róz: kérdezd meg a wildhunt eszmetársadat!

bazneg rőzse, te tényleg ekkora sötét vagy?:)))

alöksz róz 2023.05.26. 16:15:19

@taga20: nem olvasok se bulvármédiát, se propagandamagazinokat

Sadist 2023.05.26. 16:17:16

@G. Nagy László: "A kovidfasisztákat én sem bírom, de kezdetben, amikor még nem tudtuk, mi ez, elnézőek voltunk velük."

Ne legyél már ennyire naiv, szerinted ezek nem tudták a kezdettől, hogy mi ez? Szerinted csont nélkül beszopta azt a mesét, hogy a kici kínaiak fertőzött denevérből készült tatár beefsteak-et zabáltak és úgy jutott át a vírus az emberre? Szerinted Gates papának halvány lila fingja se volt róla, hogy az EcoHealth Alliance, amihez csak úgy hozzávágott 1.5 millió dodót, mégis milyen kísérleteket végez a wuhani laboratóriumában?

ulpius66 2023.05.26. 16:17:29

@Almandin:

Minden életrajzírója kiemelten kezeli a témát, hogy Hitler a művészetért rajongott, és soha nem volt fegyver a kezében!

Az I. világháborúban is csak fegyvernélküli futárszolgálatot teljesített, így sebesült meg négyszer, amiért kitüntetéseket kapott....ÉS SOHA NEM VOLT A KEZÉBEN FEGYVER!
(egyebekben a katonákat sem tartotta sokra....)

Hitler fóbiája volt, hogy minden rosszért a zsidók a felelősek! Az első világháború elvesztését is a zsidóknak tudta be, a német zsidók jópénzért elárulták hazájukat!

Érdekes német vereség volt! Soha egyetlenegy Antant katona sem tette be a lábát a Német Birodalom földjére és mégis a németek kapituláltak! Hitler szerint a zsidók árulása miatt!!!!!

ÍGY AZTÁN MÁR A VILÁGHÁBORÚ VÉGÉTŐL MÉRHETETLEN GYŰLÖLET VOLT BENNE A ZSIDÓK ELLEN!

MÁN 1919-BEN KIKEKT A ZSIDÓK ELLEN!

AZTÁN A HUSZAS ÉVEKBEN A MEIN KAMPF-FAL MINDEZT LE IS ÍRTA....

ulpius66 2023.05.26. 16:19:24

@taga20: "náci! aszt vágod, hogy az istenednek hamarosan szülinapja lesz?:)))"

Mi az hogy!!!!!

Ott leszek az érte mondott Szentmisén!

alöksz róz 2023.05.26. 16:21:39

@Sadist: "Szerinted Gates papának halvány lila fingja se volt róla, hogy az EcoHealth Alliance, amihez csak úgy hozzávágott 1.5 millió dodót, mégis milyen kísérleteket végez a wuhani laboratóriumában?" - én se emlékszem minden hajléktalanra, akiknek adtam egy kis aprót

ulpius66 2023.05.26. 16:24:38

H. H. traszparensekkel, zászlókkal volt tele szinte minden stadion az utóbbi évtizedekben....

Aztán az Alkotmánybíróság betiltotta a H. H. zászlók használatát....
(gyengébbek kedvéért: H. H. = Heil Hitler!)

Erre a drukkerek a 8.8. zászlókat lengettek.... a H a német ábécé 8. betűje.....

De aztán az éber libsik a 8.8. zászlókat is betiltatták, hiszen mindenki tudta, hogy a 8.8. az Heil Hitler!

ulpius66 2023.05.26. 16:28:20

NAGY NAP VOLT HATVAN ÉVE, 1963 MÁJUS 31-ÉN!

Meg persze nagy nap volt 13 éve is, 2010 május 29-én!!!!!

Azóta miniszterelnök Orbán Viktor!

Almandin 2023.05.26. 16:29:19

@ulpius66: Amikor meghalt, tuti volt fegyver a kezében. Geli is az ő pisztolyával lőtte le magát (vagy Hitler őt, ki tudja). Szerinted, ha valaki fegyvert vásárol, sose veszi kézbe, nem megy vele lőgyakorlatra, stb. Hitler szerintem maga vette a fegyverét, minimum a vásárláskor járt a kezében.
Látom, te amúgy azt hiszed, hogy akinek volt fegyver a kezében, az már egy veszélyes alak, a békésség mércéje pedig az, ha valaki sose fogott fegyvert. Nos, én pl. büntetlen előéletű vagyok, mégis volt már pisztoly a kezemben (legális körülmények között). Lőttem is vele. Veszélyes lennék? Erőszakos lennék? Ismertem pár hivatásos rendőrt, katonát, a családomban is akadt, volt, aki harcolt a világháborúkban is. Az első világháborúban két dédapám is kitüntetést kapott. Mégse lett egyikből se diktátor, de sima bűnöző se.
Amúgy miért véded ennyire Hitlert? Miért annyira népszerű sokak szemében a mai napig is?
(Állítom, a putlerimádók és a hitlerimádók közt van nem kis átfedés).

Almandin 2023.05.26. 16:31:20

@ulpius66: Ezek is megszületnek valamikor. (Sajnos). Viszont az már a magyar nép szégyene, hogy 13 éve hatalomban van. Legkésőbb 2014-ben végleg félre kellett volna állítani. Nagyon érik a kirúgásunk az EU-ból, főleg miatta és a pártja miatt.

taga20 2023.05.26. 16:32:32

@ulpius66: nemá! egy kibaszott agyhalottnak gondoltalak, de nem hittem el:)))

taga20 2023.05.26. 16:34:08

@alöksz róz: akkor gondolom, rogántonit, vagy bájerzsotikát se ismered, csak tolod a faszságaikat!?

ulpius66 2023.05.26. 16:40:38

Hiába no!

Az EU ballibsi vezetése mindenáron azt akarja, hogy megbukjon Orbán, és Magyarországon is a ballibsik vegyék át a hatalmat!

Mán csak a magyar népet kéne erről meggyőzni....

alöksz róz 2023.05.26. 16:47:05

@taga20: de ismerem őket. és nem tolom a faszságaikat, már ha vannak olyanjaik.

egyszerű ez, elég megnézni titeket. ha valami miatt nagyon visítoztok, akkor az a valami igencsak jól el lett találva

taga20 2023.05.26. 16:59:13

@alöksz róz: miért visítozok, drága barátom, ha meg nem sértelek?

mondj egyet, mikor ilyet tettem!

ja és zene, memá rég volt:

www.youtube.com/watch?v=LIPc1cfS-oQ

taga20 2023.05.26. 17:06:15

@ulpius66: "Mán csak a magyar népet kéne erről meggyőzni.... "

a fele utálja a geciistenedet!

ne beszélj a nevünkben, te nyomorult fityeszjobbágy!

alöksz róz 2023.05.26. 17:07:57

@taga20: itt most az ukrán nácik miatt kezdtél visítozni

taga20 2023.05.26. 17:14:02

@alöksz róz: az ikonotok, prigozsin a gnóm, mondta, hogy nincsenek nácik ukrajnában!

akkor mi kurvaanyádat hazudozol te moslék ruszkiork?!

alöksz róz 2023.05.26. 17:23:11

@taga20: na látod h rögtön elkezdtél visítozni

azt hittem amúgy, hogy az oroszok, prigozsin is össze-visszahazudozik

alöksz róz 2023.05.26. 17:26:45

@taga20: de tisztában vagyok vele h mit csinálsz, szétkiabálod a relatíve normális beszélgetést. valamiért fáj neked ilyet látni, hogy rohadj meg :-)

taga20 2023.05.26. 17:31:01

@alöksz róz: rőzse, egy kibaszott fityesz retek vagy!

amit te teszel, amit a fityeszgazdád csinálja, azt rábaszod a másikra!

rohadj meg, amiért szétbasszátok a hazámat!

taga20 2023.05.26. 17:36:59

@alöksz róz: miért? a tiéd?

a kibaszottkurvaanyádat.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.05.26. 17:41:05

@G. Nagy László: te valami párhuzamos univerzumban élsz?
Egy szkinhednek biztos mindenki "ballberális", innen nézve biztos az EPP is az.

De ha nem tűnt volna fel, minden normális mérvadó jobboldali párt az EPP-ben találjható. Az összes nagymúltú párt, a legtöbb országban (Austria, Belgium, Bulgária, Horváto, Cseho, Görögo, Magyarprszág (igen, a KDNP-t még nem rúgták ki!) Olaszország, Lettország, Ltvánia, Hollandia Románia, Svédország) kormányon lévő párt, és ahol nem ott az ellenzék vezetője (pl lengyel, francia).

Ami már onnan kikerült annak többnyire valami baja van, EU gyűlölők, vagy szalonképesen iodegengyűlölő nacionalisták...
Nem véletlen hogy a Fidesz nem lépett be az ECR-be, bár a proganadája kb ezeknek felel meg, néha jobbról előzve őket.

alöksz róz 2023.05.26. 17:58:45

@taga20: nem így megy. csak a proliknál megy így, mindenre azt mondják, az övék. és tudom h nehéz, de tanulj meg fogalmazni. mert a "ti <--> én hazám"-mal azt mondod, hogy "az enyém igen, a tietek nem".
én meg azt mondom, a miénk, magyaroké.

má csak az a kérdés, te magyar vagy-e

taga20 2023.05.26. 18:09:34

@alöksz róz: nem vagyok magyar. a kibaszott gólya itt ejtett le.

ha te, és o1g magyar, akkor inkább román vagyok;)

u.i.: elnézést kérek a románoktól, de belénk égették.

alöksz róz 2023.05.26. 18:20:58

@taga20: "a kibaszott gólya itt ejtett le." - az még nem jelent semmit, ha az egér az istállóban születik, attól még nem lesz ló :-)

"ha te, és o1g magyar, akkor inkább román vagyok;)" - oké, akkor hát román vagy, mi közöd a hazánkhoz

taga20 2023.05.26. 18:24:42

@alöksz róz: rőzse mékegy!

ez mi?:

"nem így megy. csak a proliknál megy így"

mi ez a prolizás? te úgy gondolod, hogy én proli vagyok hozzád képest?:)))

a csutigeciistenedet nézd meg, hogy honnan jött!

u.i.: ne felejcsd, május31.-át!

alöksz róz 2023.05.26. 18:38:50

@taga20: a proli nem valamihez vagy valakihez képest proli.
te pl egy buta köpködő proli vagy, akár viszonyítod magad valakihez, akár nem.

na de ez meddő szócséplés, nem gondolod?

alöksz róz 2023.05.26. 18:39:22

@taga20: mi lesz akkor, nemzetközi prolinap? azt hittem az május 1.

taga20 2023.05.26. 18:44:19

@alöksz róz: és amilyen proli vagy, mék vissza is kérdezel:)))

taga20 2023.05.26. 18:57:34

@alöksz róz: minden mindennel összefügg.

a nyomorult fityeszdroidok offolnak, ahogy te is:)))

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.01. 12:34:21

@Almandin: jól látod. köszi a linket, mi adtunk le pennek többmilliárd forintos "hitelt".

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.01. 12:48:50

@Boldeone2: @Ződ2000:

és ti mit mondtok, meddig lesz még orbán-rezsim? szijjártó orbán halála után is tudja vinni a szekeret. a ruszkik gondolom a lavrov-díjas hazaárulót támogatják az összes kémjeikkel meg szeva bácsival is
nem lennék rogán meg lázár helyében orbán halálakor.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.01. 13:30:24

@Boldeone2: te hol élsz?

"Nagy Lászlón kívül szinte alig van már aki kormányoldalról meg tudja védeni az álláspontját, meg vannak önálló tézisei"

ezt melyik ujjadból szoptad ki? MEG TUDJA VÉDENI AZ ÁLLÁSPONTJÁT? HOL MIKOR?!
mikor még itt a kérdést se értette és folyamatosan mellébeszél MINDIG! aztán szótlanul lelép a júdáspénzét számolgatva, merthogy intellektuálisan elviselhetetlen lenne számára, hogy semmi lényegi kérdésben nincs igaza, még szerencse hogy KORRUPT meg nárcisztikus földbuta pszichopata, így könnyedén el tudja viselni ezt hogy az önellentmondásaira nem reagál, csak trollkodik, meg kitiltja a másikat

kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek#comment-form

önálló tézisei vannak?!

na ne röhögtess már, k-ra naív vagy. a lényegtelen kérdések nem önálló TÉZISEK!

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.01. 13:32:02

@Sadist: oké, értjük hogy vírustagadó agyhalott vagy, node mi van a nők szavazti jogával? :)

te nyomorult korcs, te

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.01. 13:42:30

@alöksz róz: rájöttél már hogy az imádott fideszed neolib gazdaságpolitikát folytat? rosszabb mint az szdsz. ami téged a múltkor még zavart, most már nem? most már lesz*pod orbánt te undorító kis gnóm b*zi?

és a környezetet ne szennyezd kérlek magzatkárosító mérgekkel.

graham-piramis tudod proli. köszi

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.01. 15:00:15

@G. Nagy László: lomtalanításkor láttad már milyen budapest amúgy?
idejönne egy sierra leoni és elborzada, neki szijjártó nem ezt makogta budapestről

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.01. 16:16:22

@Boldeone2: „bonyolult étkezési szokásaikhoz pedig bonyolult igazodni”.

ja akkor engedjük szabadon őket!

még válogathatnak is? nem vehetik el a munkánkat megmondta viktor!!!!!44

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.01. 16:17:01

@Boldeone2: amúgy meg a szerbek kérése is lehetett

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.02. 11:19:55

@alöksz róz: látod, ez nem egykönnyen determinálható, ki a magyar és ki nem.
Magyarország a magyaroké? Akkor mondjuk a szerb, a román, a német kisebbségieknek nem hazája?
A kínaiaknak viszont igen, ha megvásárolta az állampolgárságot?
Vajon Széchenyi magyar volt-e?
Mátyás? Kossuth?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.02. 11:33:33

@HypocritSlayer: "gyökereidet, maximum a gyereked gyerekeinek lesz lehetősége annyira asszimilálódni, hogy ha képesek mindent megtagadni az eredetükkel kapcsolatosan, na akkor, talán, "befogadják" őket és egyenlőnek ismerik el a valóságban is, nemcsak felszínes kommunikáció szintjén..."

Frászt. Te annyira agymosott vagy, hogy nem veszed tudomásul a valóságot.
A UK például tele van magas beosztásban, politikai hatalomban ülő nem angollal. Leginkább indiai, pakisztáni, nomeg afrikai emberekkel.
De egy hete választottunk be egy magyar nőt a Parlamentbe...

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.02. 11:36:29

@ulpius66: Hitler részt vett az első világháborúban, te idióta! Fegyverrel harcolt. Führerként egyenruhában feszített, oldalán kézi lőfegyverrel. Gondolod, mindig az öltöztetőnője helyezte a fegyvert a tokba?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.02. 11:43:22

@ulpius66: "
... és Csörcsil több tízmillió kelet-európai emberke életét baszta el azzal, hogy Kelet-Európát egy kedélyes teadélutánon Sztálin karjaiba lökte"

Mondd az alternatívákat!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.02. 11:44:53

@tesz vesz II: nem hiszem el, hogy ilyenek szabadon járkálhatnak.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.02. 18:40:02

@ulpius66: ja, nem mintha számítana, de Churchill a Balkánon akarta a partraszállást, ami azt jelentette volna, hogy a szovjetek előtt vonulnak be. Így lehetőségünk lett volna a kiugrásra. Az oroszok érkezése viszont kész tények elé állított minket, hisz esély se volt a kiugrásra, a románoknak, szerbeknek, cseheknek, szlovákoknak már megígérte a területek visszacsatolását.
Tehát leginkább Sztalin az, aki az egészet kavarta. Megegyezett az amerikaiakkal, Churchill kihagyásával. Így lett puffer zónája Európa felé.

alöksz róz 2023.06.02. 21:05:54

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Mondd az alternatívákat!" - egy nagyon jót tudok: kelet-európát egy kedélyes teadélutánon nem lökte sztálin karjaiba

alöksz róz 2023.06.02. 22:00:50

@Igazamvanvagyigazamvan?: "látod, ez nem egykönnyen determinálható, ki a magyar és ki nem." - de, nagyon könnyen.

a kisebbségekről se lehet csettintésre megmondani. van köztük, akinek igen. befogadók vagyunk. egy rávezető kérdés: szerinted van különbség a magyar zsidó és a magyarországi zsidó között?

"A kínaiaknak viszont igen, ha megvásárolta az állampolgárságot?" - az nem egyenlő az állampolgársággal, számtalanszor elmondtam már.

"Vajon Széchenyi magyar volt-e?
Mátyás? Kossuth?" - igen.
bolgárúr nem.
schiffer igen.
taga nem. teszvesz igen. rólad így most hirtelen nem tudok nyilatkozni, de tapasztalatom szerint a magyarországiak szokták ennyire firtatni.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 00:22:28

@alöksz róz: hát, hiába, nem lettél okosabb, rózsi.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 00:33:18

@alöksz róz: Mátyás nem volt magyar. Az itáliai kultúráért rajongott, az országot kizsigerelte a saját céljai érdekében. Széchenyi Bécsben született, mint osztrák állampolgár.
Kossuth sem származása szerint, sem cselekedeteiben nem volt magyar.
De majd te eldöntöd, ki magyar, ki nem, hisz olyan okos vagy, mint a megboldogult Grespik.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 00:35:42

@alöksz róz: tehát egy kínai nem érezheti, vallhatja magát magyarnak, mert te nem íĝy döntöttél?
Egy sváb vallhatja magát magyarnak és svábnak is egyszerre?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 00:38:09

@alöksz róz: nem, te szerencsétlen, nem Churchill lökte Magyarországot Sztálin karjaiba. Annyira tanulatlan sötét gyökér vagy, hogy a fekete lyuk hozzád képest atomvillanás.

alöksz róz 2023.06.03. 00:55:13

@Igazamvanvagyigazamvan?: ,,tehát egy kínai nem érezheti, vallhatja magát magyarnak, mert te nem íĝy döntöttél?" - te még mindig nem tanultál meg olvasni :D

alöksz róz 2023.06.03. 00:57:27

@Igazamvanvagyigazamvan?: szerinted. de te még egy definíciót se tudsz adni.

alöksz róz 2023.06.03. 01:01:11

@Igazamvanvagyigazamvan?: sőt még számolni se tudsz, te ostoba. szerinted 1+1=1+1-1 :D

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 01:07:05

@alöksz róz: miért kéne nekem definiálni azt, amit te nyilatkoztatsz ki???
Te gyárihülye, neked kell azaz inkább ulpiusnak kell meghatározni a szempontokat.
Egy definíciót adhatok: alöksz róz értéke dupla nulla.
Azaz: 00
Ott lakozik a csésze alján.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 01:09:52

@alöksz róz: ha a gdp-re gondolsz, akkor sajna megint beszoptad. Én a KSH meghatározását másoltam be. Ami meghaladta felfogóképességed. Mondjuk nem csoda, te leragadtál a kifestőkönyveknél.

2023.06.03. 07:38:01

@Igazamvanvagyigazamvan?:
az a magyar, aki magyarnak vallja magát. és magának vallja a magyar vallást. és nyilván mátyás része ennek a kultúrának. a magyarok vezette multikulturalitásnak. mátyást a natio hungarica választtotta királlyá.

2023.06.03. 07:43:38

@Igazamvanvagyigazamvan?:
kossuth lajosról nagyjából minden magyar településen utca van elnevezve. nyilván magyar volt. nyugatos, liberális és nacionalista. és még ráadásul szabadkőműves is. csak a szabadkőművességnek volt egy keresztényellenes, államellenes, nemzetellenes irányzata. akik a történelem szemétdombján végezték.

2023.06.03. 07:49:15

és egyébként meg nyilvánvaló, hogy a kossuth féle liberális nacionalizmust, nemzeti liberalizmust és a széchenyi féle libertárius kereszténységet kellene folytatni. részben a reformkor nyomdokain kellene haladni. és a neoliberalizmus és az illiberalizmus faszságait elutasítva.

csak persze folyamatos válságban nem erre lesz tömegigény, hanem a késő kádárizmusra. magyarországon a reformszocializmus, a reformkor és a reformáció a három polgári minttaadó.

alöksz róz 2023.06.03. 08:36:10

@cvsvrs: és nem magyar, akinek a magyarsághoz nincs pozitív viszonyulása.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 09:05:32

@cvsvrs: amit leírtál, az azt jelenti, hogy aleksz róz téved. Nem tudja meghatározni, ki a magyar. A te definíciód szerint magyar a kínai, de magyar Soros is.
Csak azok a békéscsabai románok, akik a kisebbségi iskolába járatják a gyereküket és felvállalják, hogy románok, magyarok-e?
A határon a szír menekült, ha azt állítja, keresztény és magyar, akkor tényleg magyar?

2023.06.03. 09:07:28

@alöksz róz:
magyar az, aki magyarnak vallja magát és magyar vallású. pöltenberg ernő (ernst) bécsben született. kilépett a császáriaktól és a magyarok oldalán harcolt. magyar honvéd vezérőrnaggyá vált. és egyébként lengyel származású felesége volt. valamiért ők úgy gondolták, hogy a magyar királyság, a magyarok vezette multikulturalitás mellett harcolnak. a nemzeti liberalizmus és a libertárius kereszténység oldalán szemben a felvilágosult abszolutistákkal. és beírják magukat a magyar történelembe.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 09:08:51

@cvsvrs: Kossuth annyira volt oda Magyarországért, mint Boris Johnson Angliáért.

2023.06.03. 09:11:37

@Igazamvanvagyigazamvan?:
a magyar az, aki magyarnak vallja magát. tehát ez egy vallási kérdés. mi az, amit a magyar irodalom, a magyar történelem befogad és mi az, amit nem.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 09:13:15

@cvsvrs: Pöltenberg egy eszméért harcolt, nem azért, mert magyarrá vált. Damjanich, Bem ugyanúgy, mégse mondhatod, hogy magyarnak vallották magukat.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 09:16:04

@cvsvrs: rendben. Tehát aleksz róz téved, nem tudja meghatározni, ki magyar és ki nem.
Ezzel az a baj, hogy elismered, Soros is magyar, de a szír is, ha magyarnak vallja magát a határon.

2023.06.03. 09:38:49

@Igazamvanvagyigazamvan?:
kossuth lajos úgy képzelte, hogy magyarországon legyen általános választójog. legyen nemzeti bank. és egy önkéntesekből álló nemzeti őrsereg, amelyik ha kell, akkor ezekért a jogokkal harcolna az ausztriai házzal szemben. és ez megteremti a független magyarországot.

2023.06.03. 09:44:25

@Igazamvanvagyigazamvan?:
az eszme elsődlegesen a magyar szabadság, a független magyarország. ha magyarország megnyeri a függetlenségi háborút, akkor pöltenberget a magyar országgyűlés kitünteti és kapott volna valami tiszti keresztet. a fegyverletétel után egy bítófán végezte.

2023.06.03. 10:08:43

@Igazamvanvagyigazamvan?:
az utolsó kormányülés aradon van. és úgy döntenek, hogy a magyar koronát felajánlják az orosz cárnak feltéve, hogy elfogadja az áprilisi törvényeket. és aztán még van egy haditanács. amin eldöntik, hogy inkább paszkievics előtt teszik le a fegyvert és nem haynau előtt. és egyébként ezért nem végzik ki görgey-t. mert ezért cserébe cár az érdekében közbenjár.

debrecent is már elfoglalták az oroszok. három napig fosztogatnak. ennyit engedélyez paszkievics. és 30-35 ezer katona állomásozik a város mellett. a plebejusok vezére azt javasolja, hogy hirdessenek népfelkelést. debrecen mellett van még egy ütközet az oroszokkal. magyar oldalról nagysándor józsef veztésével. és ezek után a patriciusok kossuthéktól függetlenül azt mondják, hogy a további háborúskodás "nem időszerű".

kitör a kolera járvány. és egyébként 2-3 ezer oroszt ápolnak még debrecenben. és egyébként a mai napig létezik a "muszka" temető. a debreceni csatában elesett, vagy debrecenben meghalt orosz katonák keresztényi módon el vannak temetve.

alöksz róz 2023.06.03. 11:41:02

@Igazamvanvagyigazamvan?: még az is lehet.

kérdés h megvan-e a pozitív viszonyulása a dologhoz. mindenesetre a különböző népek megszüntetésén dolgozik (ebben benne van az is, hogy a magyarság mint olyan, eltűnjön). ha csak ezt nézném, ez alapján inkább mondanám hazátlan senkiházinak, mint magyarnak :-)

alöksz róz 2023.06.03. 11:47:27

@Igazamvanvagyigazamvan?: "a szír is, ha magyarnak vallja magát a határon" - nem. nem olvastad el figyelmesen amit a civisvárosi írt, nem elég azt nyilatkozni.
(egyébként szerintem a szentkoronatanon alapszik amiket ír)

alöksz róz 2023.06.03. 12:31:49

@cvsvrs: "mi az, amit a magyar irodalom, a magyar történelem befogad és mi az, amit nem." - hát a magyargyűlölet semmiképp nem tartozik a befogadott körbe :-)

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 14:14:52

@cvsvrs: "
a magyar az, aki magyarnak vallja magát. tehát ez egy vallási kérdés. mi az, amit a magyar irodalom, a magyar történelem befogad és mi az, amit nem."

Ezt írta.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 14:18:13

@alöksz róz: nem kell eltűnni egy nemzetnek azáltal, hogy tagja egy közösségnek. Ezzel az illiberális Orbán fenyeget, hogy egyben tartsa a nyájat.
A Szovjetunióban sem történt meg, pedig ott azért elkövettek mindent az egységes szovjet ember megteremtéséért.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 14:21:40

@alöksz róz: tehát nem sikerült meghatározni, mi a magyar. Így a magyargyűlölet sem értelmes.
Az idegengyülölet pedig sajátja a magyarnak. Amikor Tokajban dolgoztam, nem fogadtak be, mert nem voltam tokaji. De megnyugtattak, a szomszédos rakamazi sincs befogadva...

alöksz róz 2023.06.03. 14:52:29

@Igazamvanvagyigazamvan?: ahhoz tényleg nem kell eltűnnie.
csakhogy ez esetben nem erről van szó.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 15:02:55

@cvsvrs: hülyeség. Japánban nem csak egy vallás van.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.06.03. 15:04:21

@alöksz róz: tehát, ha egy keresztény szír megjelenik a határon, elénekli a himnuszt és azt vallja, hogy magyar, de meggyőződésből ám, akkor az magyar.

alöksz róz 2023.06.03. 15:18:38

neked komoly értelmezési problémáid vannak, ami nem csoda ilyen alacsony szintű szövegértéssel

alöksz róz 2023.06.03. 15:19:56

nem is értem, minek kommentel az ilyen

2023.06.08. 01:14:52

@alöksz róz:
Nem gondolsz egy kicsit sokat magadról?

Egy csótány létezik és természetes dolog, gyűlölni nincs értelme, hiszen azt csinálja ami a dolga...
Minek a magyart gyűlölni?
Elég hülyék azok maguktól is, hogy egymást gyűlöljék, lásd a fórum ami itt megy.

Kabarénak jó lenne, de a sok bohóc valahogy egymást karmolja.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.08. 13:55:20

@kiskutyafule: na itt sokan hivatalból kommentelnek ám.

annyi bizonyos hogy fideszessel nem lehet vitatkozni, mert annyira már nem értelmes
süti beállítások módosítása