téveszmék

téveszmék

"Orbán Viktor a perifériára szorult"

2023. szeptember 07. - G. Nagy László

tucker-carlson-viktor-orban-interview-hun-con.jpg

 

A balosok hónap óta mást sem mantráznak, mint hogy Orbán elszigetelődött, elveszítette szövetségeseit, s már a kutya sem figyel rá. Az orosz-ukrán háború kapcsán tanúsított békepárti álláspontja miatt valóban hűvösebbé vált a Visegrádi Együttműködés eleddig kifejezetten baráti légköre, ám ezen túlmenően csupán vágyvezérelt ellenzéki gondolat, hogy a magyar miniszterelnök nem tényező többé a nemzetközi közéletben. A Tucker Carlson által készített, egy héttel ezelőtti interjút több tízmillióan látták (jelenleg folyik a számháború, hogy ez "csak" 25 millió, vagy még 125 milliót is meghaladja), ami azt mutatja, hogy Orbánra kifejezetten figyelnek a világ minden táján. Ami magát a riportot illeti, az átlagos magyar politikafogyasztó számára nem sok újdonságot hozott. Annál érdekesebbek azonban a kommentek, melyek azóta is ömlenek minden létező platformon.

 

A legtipikusabb hozzászólás, nemzeti hovatartozástól függetlenül: "Bárcsak nekünk is ilyen vezetőnk lenne..." Ezt már megszokhattuk; évek óta minden nemzetközi riport, illetve pódiumbeszélgetés után - az adott videó alatt - százával látjuk az ehhez hasonló kommenteket. Most akadt olyan kommentelő, aki egyenesen a Nobel-békedíjra jelölné a magyar miniszterelnököt... (Ezt még magam is erős túlzásnak érzem.) Jó páran - jellemzően a németek - még azt is hozzáteszik, mennyire szégyellik magukat jelenlegi kormányuk miatt. Szembetűnő, milyen sokan vannak azok, akik kiemelik Orbán intelligenciáját. Ez egy olyan valós erény, amely aligha elvitatható a magyar kormányfőtől, azonban számomra meglepő, hogy ez a jelen riport kapcsán is ilyen markánsan felemlegetésre kerül. Korábban, más riportokban találkozhattunk Orbán részéről komolyabb politikafilozófiai értekezéssel; párszor már megvillantotta olvasottságát, történelmi tudását; illetve néhanap a szikrázó szellemességet is előhúzza tarsolyából. Ezekhez képest a Carlson-interjú kis túlzással olyan volt, hogy szinte bármelyikünk hozta volna a kötelező válaszokat - hatalmas intellektuális teljesítményt aligha fedezünk fel benne. S mégis ez a reakció... Elképesztő szellemi mélyrepülés jellemezheti a nyugati politikai elit egészét, ha már ennyitől elalélnak. (Joe Biden, Annalena Baerbock, vagy épp Liz Truss megnyilvánulásiról már sokszor esett szó; tényleg úgy tűnik, hogy nincs magasan a léc...) "Remek interjú. Orbán Viktort az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Nagy-Britannia, Németország stb. vezetőivel összehasonlítani olyan, mintha egy felnőtt zsenit állítanánk a kétéves óvodások közé."

 

Amin igazán meglepődtem: a kommentelők egy része méltatja Orbán nyelvtudását: "Jobban beszél angolul, mint az amerikaiak többsége." - írják többen is, ám ez sokkal inkább a tengerentúli viszonyokról árul el többet, mint a magyar kormányfőről. Orbán - látjuk, halljuk - viszonylag megbízhatóan, tárgylóképes módon tolja az angolt, de azért messze az anyanyelvi szinttől. Nem csupán a kiejtése borzalmas - aligha kevernénk össze egy született bostonival, vagy liverpoolival -, de az is érződik beszédén, hogy messze nem tudja olyan szofisztikáltan és színesen kifejezni magát, mint ahogy magyarul teszi. Mondjuk Karácsony Gergelyhez képest e téren is meglehetősen jól áll. Demszky Gábor épp a napokban tette szóvá, hogy utódja - angol nyelvtudás híján - teljesen elvágja magát a nemzetközi közélettől (szemben vele, aki előadásokat tartott Brüsszeltől Washingtonig), s talán ez lesz a legnagyobb akadálya annak, hogy Orbán méltó kihívója lehessen. (Szerintem ehhez 8-10 egyéb adottság és képesség is hiányzik belőle, de ez a poszt most nem Karácsonyról szól...)

 

Amikor a hazai baloldal a nyugati viszonyokról beszél, az alaphang mindig ugyanaz: nincs itt semmi látnivaló, ugyanolyan szólásszabadság és médiaegyensúly jellemzi a fejlett világot, mint harminc-negyven évvel ezelőtt. Ehhez képest meglepően sok az olyan komment, amely egyenesen rácsodálkozik a világra; mintha Orbán egy új ablakot tárna szélesre előttük. "Elképesztő ezt hallani... micsoda interjú! Egy zseniális európai szemével láthattuk, mi az, ami valójában történik. Ezek azok a beszélgetések, amelyek tökéletesen hiányoznak az amerikai médiából. Minden amerikainak meg kell hallgatnia ezt az interjút, és meg kell értenie, mit akar mondani ez az ember." Nekünk ez rém fura, mert a politikusok, az újságírók és a magánszféra szintjén is szabadon kommunikálunk bármiről, nem is értjük, Orbán mondatai mitől számítanak tabudöntögetésnek. "Kaliforniában élő amerikai állampolgárként ez az első alkalom, hogy ténylegesen megértettem, mi történik Ukrajnával és Oroszországgal." Másfél évvel a háború kitörését követően... no de jobb későn, mint soha. "Számomra évek óta nyilvánvaló, milyen brutális hazugságokkal tömnek minket, amerikaiakat. Beteg vagyok tőle. De egyre kevésbé lehet eltitkolni az igazságot, többek közt az ilyen interjúknak köszönhetően." S bár az orwelli gépezet egyre erőtlenebbnek tűnik, azért leállni még mindig képtelen: "Amikor ezt az interjút megpróbáltam megosztani a Facebookon, azonnal eltávolításra került. Amerikai állampolgárként szégyenletesnek és undorítónak tartom a politikai cenzúra világát."

 

Csupán pár tucat kommentet futottam át a sok ezerből, de még így is szívet melengető volt látni, hogy a világ minden részéről érkeznek az Orbánt támogató üzenetek. Nem tudnék olyan európai országot megnevezni, ahonnan nem találtam pozitív visszhangot. Öröm olvasni, amikor az angolok, a franciák és a németek arról írnak: ők is ilyen vezetőre vágynak; de mindennél többet elárul az, amikor echte románok, szlovákok szerbek méltatják a magyar kormányfőt. Igaz, hogy nem élünk könnyű időket, de semmi sem áll olyan távol a valóságtól, mint hogy Orbán Viktor a perifériára került volna.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr4618208713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grundigg 2023.09.07. 10:50:55

Ha naponta odaszarsz a lépcsőházba, az egész társasház rólad fog beszélni. Híres leszel. Más kérdés, hogy a közgyűlésen, ahol az érdemi döntések születnek, mennyire fog bárkit is érdekelni, hogy te mit szeretnél.

Mikor a miniszter heti szinten csinál segget a szájából a "mikor jönnek már az eu-s pénzek" témában, akkor nehéz nem azt látni, hogy a periférián vagyunk.

Mikor minden egyes szankciós csomag előtt és után elmondjuk, hogy mi mennyire ellenezzük azokat, aztán valahogy mégis megszavazódnak, vagy amikor a vétónk ellenére összehívják a nato-ukrajna bizottságot, akkor nehéz nem azt látni, hogy a periférián vagyunk.

Mikor nem hívnak meg ide-oda, sőt lemondanak megbeszélt egyeztetéseket, mert olyan cikik lettünk, mikor már mi is csak alja muszlim, ázsiai diktátorokat hívunk az ünnepünkre, akkor nehéz nem azt látni, hogy a periférián vagyunk.

De lehet sorolni az eredményeket, a fényes diplomáciai sikereket.

Wildhunt 2023.09.07. 12:29:58

@grundigg: mikor is buktok legközelebb választást?

grundigg 2023.09.07. 12:45:32

@Wildhunt:

Nem vagyok politikus, nem indulok választáson, nem is buktam.

De ha neked abból fakad az önbecsülésed (ha már másból nem fakadhat), hogy győztesnek képzeled magad, hát képzelegj csak.

Itt egy hozzád hasonló győztes:

m.facebook.com/100064795206405/videos/a-h%25C3%25B6lgy-a-fideszre-szavazott-%25C3%25A9s-az%25C3%25B3ta-sokkal-jobban-megy-neki-szemmel-l%25C3%25A1that%25C3%25B3an-/4993539754006628/&ved=2ahUKEwjBs7COp5iBAxUR3AIHHYvwDygQwqsBegQIEBAF&usg=AOvVaw1ZrRh2lAMW_6sHC9gIx-xP

IdomitottFoka 2023.09.07. 14:04:24

Tőlem vihetik vikit bárhova, ha már annyira tetszik nekik. Mondjuk visszaküldeni nem ér, és az ellopott pénzükért sem vállalok semmi felelősséget. Sose az volt a kérdés, h viki jól tud-e hazudozni.

"Ehhez képest meglepően sok az olyan komment, amely egyenesen rácsodálkozik a világra; mintha Orbán egy új ablakot tárna szélesre előttük."

Pedig ha olvasnák a Pravdát, tudnák ők is amit viki szajkóz.

"de semmi sem áll olyan távol a valóságtól, mint hogy Orbán Viktor a perifériára került volna."

erről @grundigg: megírta ami keretbe helyezi vikit, de még annyit h a periféria az ahová a szennyező iparait szervezi ki az erősebb kutya. igen, az akkumlátorgyárait például.

MEDVE1978 2023.09.07. 15:16:28

Az, hogy Orbán Viktort, Gyurcsány Ferencet, Olaf Scholzot, Emanuel Macront, Xi Jinpinget vagy Joe Biden hányan szeretik és tartják a frankót megmondó ikonnak, igazából mindegy. Viktor az adott interjúban az amerikai republikánus szavazóbázisnak játszott. Carson ugyanis az ő kedvencük. Ettől még 2025-ig az USA elnöke a Viktort eléggé utáló Joe Biden, szűkebb vonzáskörzetünkben pedig azt látjuk, hogy az USA seggét menetrendszerűen fényesre tisztító Ursula van der Leyen asszony vezeti az EU-t. A külpolitikai valóság megváltozhat Trump újra színre lépésével, de erre csak legkorábban elvben is csak másfél év múlva kerülhet sor. Persze az EU-ban akkor sem lesz "földrengésszerű változás". A főbb államokban lényegében hasonló a helyzet, mint korábban, egy enyhe jobbra tolódással.
Ez azért érdekes, mert mondjuk Németországban ez az AFD megerősödésével történik, de ott ez lényegtelen, mert az AFD politikai karanténban van. A franciáknál meg még mindig az a helyzet, hogy a társadalom egy harmada lelőné a migránsokat, egy harmada szerelmes beléjük, egy harmada meg középen akar állni. A spanyoloknál a szocialista kormány ügyes trükközése miatt teljes patthelyzet van. Meloni konszolidálódik, nem nagyon akar Viktorunk védelmére kelni. A lengyeleknél jön a legújabb patthelyzet vagy legfeljebb a PIS tovább kormányoz minimális többséggel.

Mindez azt vetíti előre, hogy mindenhol "nagy a küzdelem" Európában. Mivel jelenleg az Európai Parlamentben a közép és a baloldal dominál, ezért igencsak valószínűtlen, hogy pozitív elmozdulás jönne. A pártok már ott is a jövő évi választásra készültek és a zöldek, szociáldemokraták, kommunisták már készítik a szlogent, hogy látjátok, ránk kell szavazni, mi megállítottuk a gonosz barbár magyarokat, a náci vezérükkel, Orbánnal. A pénzcsap ugye úgy nyílhatna ki végre felénk, hogy ha valaki felvállalná ezt a döntést. Csakhogy nyilvánvaló, hogy az összes baloldali párt ebben teljes mértékben ellenérdekelt, a középjobb pedig nem motivált, hogy megtegye, ráadásul fél, hogy akkor rásütik, hogy a gonosz autokratákkal kooperál. Szóval nem lesz szar se, nemhogy pénz.

Az érdekes az, hogy meddig mehet a műsor. A helyreállítási pénzből elveszhet egy rakat most már az idő múlása miatt. Jelenleg szerintem az a valószínű, hogy szembemegyünk továbbra is az autópályán és sem az EU, sem Viktor nem rántja majd félre a kormányt. Így bukni fogjuk a helyreállítási pénzeket. Utána kérdéses az EB érdeke. Az ő szemszögükből arra is vigyázni kell, hogy ne büntessenek bennünket túl, ugyanis lesz még bőven olyan ügy, pl: a következő költségvetés, de lehet mondjuk egy következő COVID-hoz hasonló csomag vagy egyéb reform is, amihez kell a magyar szavazat.

alöksz róz 2023.09.07. 15:53:13

"Elképesztő szellemi mélyrepülés jellemezheti a nyugati politikai elit egészét, ha már ennyitől elalélnak." - egyszerűen csak megszokták, hogy nem kell önálló gondolatokat megfogalmazni, hiszen úgyis megmondja a sörösgyörgy h mit kell gondolni :-)

G. Nagy László 2023.09.07. 17:00:53

@grundigg:

"Ha naponta odaszarsz a lépcsőházba, az egész társasház rólad fog beszélni."

Csodás kép, már-már költői, csak az a baj, hogy a jelen helyzetre nem alkalmazható. Aki ugyanis naponta odaszarik a lépcsőházba, az tettével aligha képvisel morálisan helyes álláspontot. Ezzel szemben a magyar kormány minden lényeges társadalomfilozófiai kérdésben - háború, bevándorlás, globalizmus, gender - abszolút helyes álláspontot képvisel. Továbbmegyek: e helyes álláspontokat még csak nem is erőszakosan képviseli: nem követeli senkitől, hogy ugyanígy gondolkodjanak. Ezzel szemben Washington és Brüsszel agresszíven követeli, hogy mi is szarjunk oda a lépcsőházba.

"amikor a vétónk ellenére összehívják a nato-ukrajna bizottságot"

Érdekes, hogy itt például nem érzékeled, hogy jogsértés történik. Olyan kedvesen elnéző tudsz lenni a nyugati cimbikkel.

"Mikor nem hívnak meg ide-oda, sőt lemondanak megbeszélt egyeztetéseket, mert olyan cikik lettünk"

Tehát azt kívánod, hogy mi is szarjunk oda a lépcsőházba, ha már ez a trendi. Fontosabbnak érzed a hülyeséghez való simulást, az együttbégetést a morális igazságnál. Remek :)

IdomitottFoka 2023.09.07. 17:01:12

@alöksz róz: "Elképesztő szellemi mélyrepülés jellemezheti a magyar politikai elit egészét, ha már ennyitől elalélnak." - egyszerűen csak megszokták, hogy nem kell önálló gondolatokat megfogalmazni, hiszen úgyis megmondja a putyeránt h mit kell gondolni :-)

G. Nagy László 2023.09.07. 17:15:06

@grundigg:

"De ha neked abból fakad az önbecsülésed (ha már másból nem fakadhat), hogy győztesnek képzeled magad, hát képzelegj csak."

@Wildhunt: -nak igaza van. Te is ugyanazt a nagyképű, a világot lenéző, az átlagos választópolgár szempontjait totálisan figyelmen kívül hagyó attitűdöd képviseled, mint a magyar ellenzék döntő többsége, vagy akár a nyugati elit. Aztán csak nézel minden újabb kétharmadnál... Értem én az önfelmentő dumát: te kívülálló vagy, semmi közöd ehhez az egészhez. No de akkor muszáj arra gondolnom, hogy számodra valójában tök kényelmes, hogy Orbánék kormányoznak, s te örök fikagépként kritizálhatod őket. Ez így logikus, csupán pszichikailag siralmas.

G. Nagy László 2023.09.07. 17:16:59

@IdomitottFoka:

"egyszerűen csak megszokták, hogy nem kell önálló gondolatokat megfogalmazni, hiszen úgyis megmondja a putyeránt h mit kell gondolni"

Ennél azért több benned az intelligencia. Talán még a szellemesség is.

G. Nagy László 2023.09.07. 17:18:50

@MEDVE1978:

"az AFD politikai karanténban van"

Egészen addig, amíg többséget nem szerez. Már alig várom...

grundigg 2023.09.07. 17:40:19

@G. Nagy László:

Írtál egy posztot arról, hogy Magyarország nincs a periférián. Erre leírtam, hogy szerintem miért van ott. Te meg erre azzal jössz, hogy Orbán erkölcsös, igaza van stb., bezzeg az ellenfelei erkölcstelenek meg jogszerűtlenek meg nem tudom, mik.

Az egész kommented egy érvelési hiba.

grundigg 2023.09.07. 17:46:35

@G. Nagy László:

Írtál egy posztot arról, hogy Magyarország nincs a periférián. Erre leírtam, hogy szerintem miért van ott. Mire jön wildhunt elvtárs, a poszthoz nem szól semmit, a kommentemhez nem szól semmit, ellenben fölényeskedve megkérdezi, hogy "mikor is buktok legközelebb választást?".

És szerinted én vagyok a lenéző meg a nagyképű. Elég komoly zavarok vannak itt a valóságérzékelésben.

"Aztán csak nézel minden újabb kétharmadnál..."

Melyik kétharmadnál volt, hogy "csak néztem"?

grundigg 2023.09.07. 17:49:35

@G. Nagy László: "Már alig várom..."

Vigyázz, nehogy aztán "csak nézés" legyen a dologból. A lázadás éve 2017. lesz.

Boldeone2 2023.09.07. 18:11:53

@G. Nagy László: Ezzel szemben a magyar kormány minden lényeges társadalomfilozófiai kérdésben - háború, bevándorlás, globalizmus, gender - abszolút helyes álláspontot képvisel."

- A háború kérdésében erkölcsileg igazolhatatlan, sőt, tovább megyek: felháborító álláspontot képvisel
A hazug "békegalamab narratíva" nem több, mint jól kimért populizmus

Minden ember - Orbánon és az európai putyinista szélsőjobbon kívül- látja hogy mi zajlik Ukrajnában: egy barbár, félázsiai, katonai rezsim, valójában annak diktátor vezetője területrabló háborút folytat Ukrajna ellen. Ez explicit valóság, de van egy valódi , implicit cél, amiről majd írok még

A háborúnak már több százezer áldozata van, milliók menekülnek, ukrán városok porig rombolva és erre mit mond a nihilista Orbán?? Nem kellene tovább fegyvereket, sem pénzt küldeni Ukrajnának, hogy minél hamarabb érvényesüljön az agresszor akarata, diktátuma, azaz: az ukrán emberek mondjanak le az életükről, a megszerzett vagyontárgyaikról, örökre!
A megszállt területeken már semmilyen jog nem érvényes: az ukránok által elhagyott házakat elfoglalják az oroszok, majd piacra dobják! Ez az extrém népirtás, etnikai tisztogatás, nem pedig az ukrán hadsereg küzdelme a Donbassban a sokkal erősebb putyini szeparatisták ellen!

Én olvasom az orosz médiát is, nagyjából ugyanaz a név és talán a tematika is, mint az elmúlt rendszerben, semmi sem változott .."A különleges katonai művelet" - szerintük - az "ukrán nácik " ellen folyik, bosszú a " népirtásért" meg a 13,5 millió ember - azaz a soha nem látott legintimitású - ukrán kormány megdöntésért!

Ez most, itt a 21. században, a nemzetközi jog és a békrend teljes felrúgása!

Erre mondja Orbán, hogy egyezzenek meg ezzel a kórosan elvetemült, pszichopata tömeggyilkossal, vagyis Orbán sem normális!

Nincs és nem is lehet alku a bizánci- tatár szellemiségű hadiállammal, ezt kell megérteni! A béke Putyinnal nem jöhet szóba, le kell valahogy győzni, majd törvény elé állítani, ez az egyetlen és elfogadható megoldás!

Ehhez pedig fenn kell tartani, ha lehet fokozni a szankciókat, a fegyverszállítást, Ukrajna pénzügyi támogatását!

A lényeg persze nem az, ami először látszik ...Mindjárt írok arról, hogy mi forog most kockán ....mi
Putyin valós célja ...

IdomitottFoka 2023.09.07. 18:16:15

@G. Nagy László: majd ha alökszöt is kiosztod, magamba nézek.

"számodra valójában tök kényelmes, hogy Orbánék kormányoznak, s te örök fikagépként kritizálhatod őket."

Én irigyellek titeket. Voltak a szocik, kétségbeejtően pitik és szaremberek voltak. Ezt vikiék semmivel sem múlják felül, a lopást leszámítva, abban már nem pitik, ha kell törvényeket hoznak rá. De nektek megnyugvás h nemzeti színű a cukormáz a kakin, ennyi már elég is. Ha viki mondja, putyin is jóbarát, meg bármelyik isztán önjelölt királya meg a mindenkori kínai despota is, lölő is kiváló üzletember meg a vej is, trump is békegalamb, bármi és annak ellenkezője is.

Bayaz 2023.09.07. 18:36:59

Ez az interjú nem változtat azon, hogy Magyarország - elsősorban az ukrán-orosz háborúban hangoztatott álláspontja miatt - sajnos többé-kevésbé politikai karanténban van. Az interjút elsősorban Tucker hű követői olvasták, és ők eleve jobboldaliak.

Ettől még az elég figyelemreméltó, hogy számukra meglepő az az alapvető infó, amiről Orbán itt beszél.
Ez elég jól mutatja, mennyire beszűkült a nyugati közélet, mennyivel szűkebb az "elfogadott vélemények skálája", mint Magyarországon, ahol mind a nyugatszopás, mint Oroszország nyalása mehet vezető lapokban. A valós, gyakorlati szólásszabadság sokkal inkább jelen van itthon.

Bayaz 2023.09.07. 18:38:00

@Bayaz: mármint politikai karanténban Európán belül

Boldeone2 2023.09.07. 18:41:41

Tehát: mi a valós cél?

A világban most egy óriási küzdelem zajlik a liberális demokrata, fejlett nyugat és annak ellenségei között
Ennek a küzdelemnek a fő oka lényegében az, hogy szinte minden más fejlődési modell elbukott a világban, a nyugatin kívül

Oroszország válságban; a kínai csoda lassan véget ér, szépen belesimulnak a közepes jövedelmű országokba
Afrikában széleskörű válság van, Latin- Amerikában elszegényedés

Ezzel szemben, a fejlett nyugati országok és legtöbb szövetségesük pl Közép- Kelet- Európában prosperálnak

A világ egyik része azt mondja : a liberális demokrácia harcol a diktatúrákkal, a másik azt, hogy a szegények a gazdagokkal

Putyin valódi célja a liberális demokrácia szétzúzása, a nyugati államok meggyengítése , majd az orosz érdekszféra kiterjesztése

Ez már kb 10 éve folyik, én azóta figyelem a ruszki férgeket, akik dollár százmillókkal támogatják a nyugati szélsőjobb pártokat, akik elvégzik a putyinista felforgatást...Mi a szerepük az Orbán - rezsimben ???,

A Sputnyik, Russia Today, Ria Novoszty mind azért működtek, hogy demokráciaellenes tevékenységet fejtenek ki a demokratikus államokban
Covid - diktatúra" - emlékezünk rá? Ez is ruszki kitaláció volt

A háború előtt pedig egy évvel- már tudták mit akarnak - szétmanipulálták a gázpiaci árakat - hogy Európát majd később az egész világot inflációs spirálba taszítsák
Egyrészt óriasi haborús profitoz jutottak vele, másrészt gyengítették az európai mainstream politikát
Energiaválság és élelmiszerválság szinte teljesen Putyin háborúja miatt alakult ki

A világ kb 1000 milliárdot égetett el, a feltriggerelt inflació miatt

Az afrikai orosz tevékenységre most nem térek ki, de látjuk mi történik, mindenhol diktatúrák jutnak orosz ideológiai vagy katonai segédlettel hatalomra

Itt most Ukrajnában az dől el, hogy a liberális demokratikus fejlődés útján megy tovább a világ, vagy az orosz ruszofasiszta diktatúra, mögötte a sunyi sárga férgekkel ( Kína ) felforgatják a világrendet

Ha az utóbbi lator államok győznek, véres világrend jön, az elmúlt 200-300 év nyugati fejlődése helyett jön a zombi apokalipszis :

Oroszország, komcsi Kína, Észak- Korea, Irán , afrikai majmok.....

Orbán pedig továbbra is játssza bohócot! Itt nem Kínával meg Oroszországgal kell közösen táncolni, hanem egyértelműen kiállni a saját nyugati világunk mellett!

G. Nagy László 2023.09.07. 18:50:10

@IdomitottFoka:

"Voltak a szocik, kétségbeejtően pitik és szaremberek voltak."

Egyetértek.

"Ezt vikiék semmivel sem múlják felül"

De ezt még te sem gondolod így. Nincs az az elfogult, vörös lelkű elemző, aki nem mondaná ki, hogy Viktorék mennyivel kompetensebbek. Nemrég Pogátsáék pódiumbeszélgetéséről írtam; még számukra is egyértelmű a különbség.

"De nektek megnyugvás h nemzeti színű a cukormáz a kakin, ennyi már elég is."

Ez faszság. Én teszek a külsőségekre. Amikor Viktor Istenről, meg kereszténységről beszél, ezek többnyire csak szavak, amelyek a választói érzelmeket célozzák. A nemzeti szuverenitás kérdése azonban - manapság - abszolút nem üres lufi, hanem kifejezetten húsba vágó, lényeges tartalom.

" Ha viki mondja, putyin is jóbarát"

Viki nem mond ilyet. Hallgasd meg a hivatkozott interjút, s akkor nem a fantáziád vezet majd, hanem a valóság.

"lölő is kiváló üzletember"

Meg egyetemi professzor is :)

"trump is békegalamb"

Ennek azért van alapja, ha megnézed regnálásának négy évét.

Összevissza hordasz mindent, s csak azért, mert nyomokban vannak benne igazságmorzsák, valamiért azt hiszed, hogy ezek igazsággá színezik a többi állításodat is. Aligha.

2023.09.07. 20:30:49

@Bayaz:
van egy valódi semleges álláspont, amit ausztria és svájc képvisel. hjó, mondjuk ausztria nem nato, és svájc sem nem nato, sem nem eu tag, de ha a magyar diplomácia ezen a tengelyen lenne, akkor valszeg nem lenne "karanténban".

Boldeone2 2023.09.07. 20:31:14

A világra, a demokráciákra viszont nemcsak a lator államok destruktív törekvései veszélyesek, hanem az is, ha a nyugati, globalizációvesztes tömegeket populista szélhámosok manipulálják

Trump ha újra hatalomra kerülne, az tragédia lenne Európának, hiszen megtörne az Atlanti szövetség, amely a valódi védelmi alternatíva a terjeszkedő, antidemokratikus államoknak
Magyarországnak is fájna, ha az EU-USA szövetség meggyengülne

Valójában Orbánt nem tartja sem Kína sem Oroszország valódi szövetségesüknek, csak felforgatónak tartják, Orbán és hívei viszont fontos embernek gondolják magukat
Pedig már inkább hírhedt Orbán, mintsem híres. Túl sok európaellenes orosz- és kínaibarát akciója volt az elmúlt években, ezért normál jobboldalon is gyanakodva szemlélik...
A valódi amerikai konzervatívok kőkeményen oroszellenesek voltak, mert ismerték a történelmet és látták: a félázsiai szellemiség nem változik meg könnyen

Trump és többi mai jobboldali populista csak eltorzult paródiák, a korábbi, valódi jobboldali vezetőkhöz képest, akik nem akartak soha a csőcselék népvezérei lenni...

Trump a globalizációban vesztes tömegemberek szószólója lett, a veszteseké. Ez már nem a régi úri, jómódú, elit konzervatív repbublikánus párt
A gazdagok elsöprő többsége inkább demokrata, vagy mindkét kapura játszik ..

A hollywoodi média 90%-a demokrata , a néger elit-ilyen is van- 90%-a demokrata , a tanultak többsége demokrata

Trumpot soha nem fogadta be az elit, ezért harcol...Személyes bosszú....Amúgy tojik a glóbuszra...Orbánra is, csak Orbán nem ismeri az amerikai szellemet ...

Trump egy nagy vagyonból -az apjáéból -csinált kisebbet, elhazudta a fél életét, adót csalt/nem fizetett , hitelekből élt, ráadásul megdugott mindenkit aki az útjába került ...

Egy igazi seggfej... Sarka Kata vagy 10 éve azt nyilatkozta, hogy Trump ajánlatot tett neki is valami moszkvai szépségversenyen ...

Mi lenne, ha ez seggfej újra hatalomba kerülne???? " Szép új világ "....

Boldeone2 2023.09.07. 20:33:43

@cvsvrs: Ausztria csak kényszerből semleges. Ez volt az orosz kezdeményezést vonulás feltétele anno
Még örültek is neki, hogy Olaszországot és az NSZK- T elválasztják katonailag egymastól

A finn semlegesség is kényszer volt, inkább...

2023.09.07. 20:41:23

@Boldeone2:
oroszország most azért már direktben nem fenyegeti ausztriát. és a bécsi diplomácia mégse köpködi moszkvát és nem nyal amerikai segget. se demokrata, se republikánus pártit. hanem svájcot követve semleges marad. és magyarország is mozoghatna ezen a vonalon. és talán ezen kellene. illetve ezen is.

Boldeone2 2023.09.07. 20:55:48

@cvsvrs: Az osztrák államszerződésben benne van a semlegesség

A Kárpát - medence nem Svájc. A semlegességnek csak akkor lehet értelme, ha az valóban garantálják a nagyhatalmak
Ha Ukrajna holnap deklarálná a semlegességét, akkor Putker abbahagyná? Kötve hiszem...

A "casus belli " mindig hamis ok szokott lenni...A trójai háború sem szép Helénáért ment, mint tudjuk ...

Szerintem a NATO kell Európába, a jelen események is ezt indokolják

MEDVE1978 2023.09.07. 21:30:47

@G. Nagy László: Az AFD többsége kizárt. A német közvélemény döntő többsége centrista. Ők vannak a CDU/CSU-ban és az SPD-ben. Ez most is 50% együtt. Az AFD hasonló a Mi Hazánkhoz nálunk, csakhogy a CDU jóval balra van a FIDESZ-hez képest. A lényeg, hogy a CDU/CSU centrista szavazói soha nem engednék, hogy az AFD-vel lépjenek koalícióra.

MEDVE1978 2023.09.07. 22:07:00

@cvsvrs: Történelmileg és katonailag Svájc és Ausztria is teljesen más tészta. Az osztrákok ugye az orosz hódítás legkeletibb része voltak, a szovjetek feladták pufferzónának, ami lehetett semleges. Ráadásul katonailag sok értelme van, hogy semleges, mert brutál nehéz lett volna elfoglalni - és átmenni rajta. Ellenben Kelet-Németországgal és a csehekkel, ahonnan széles és lapos területen lehetett volna támadást indtani. A szovjet műveleti tervek döntő részében az osztrákok nem szerepeltek háborús térségként, egyszerűen azért, mert így lehetett megkülönböztetni német felvonulási területet, ahova Kelet-Németországból és Cseh-Szlovákiából lehetett benyomulni, illetve déli felvonulási területet, ami lényegében Észak-Olaszország lett volna. A magyar csapatok is Észak-Olaszországig vonultak volna, ahol már a nagy Szovjetúnió friss csapatai folytatták volna az offenzívát. "Középen" tehát Svájc és Ausztria vonalán semleges országok voltak, így ott nem lett volna konfrontáció.

Svájc és Ausztria ráadásul a 2000-es évektől nyugodtan maradhatott semleges, hiszen mindenki körülöttük NATO tag lett. Lehetetlen úgy bármelyikkel szárazföldi csapatokkkal csatázni, hogy közben a NATO ne lépjen be a konfliktusba vagy engedélyezze a csapatok áthaladását.

Magyarország ellenben katonailag sokkal rosszabb pozícióban van. A szerbek történetileg orosz szövetségesek / szimpatizánsok, nem lesznek egyhamar NATO tagok. Az ukránok sem NATO tagok. Ráadásul katonailag gyakorlatilag egész Magyarország könnyen bevehető. Nem véletlen, hogy a Kárpátok voltak a történelmi Magyarország határai, ahogy az sem, hogy a nagy ellenségek hol törtek be a történelem során. A tatárok például konkrétan a Vereczkei hágón, a törökök pedig délről, Nándorfehérvár felől. A második világháborúban a szovjet előrenyomulástól is először a Vereczkei hágó felől akarták a Kárpátok természetes pajzsával védeni az országot. Ugyanakkor ott az egész terv összeomlott a románok átállása miatt.
A lényeg az, hogy ha valaki átjön a Vereczkei hágón és az Alföld északi területeire ér, az egy tankhadsereggel nagyon hamar Budapesten van. A debreceni páncélos csata október végén ért véget és utána november 3-án már megérkeztek a szovjet előörsök Budapest határába és megkezdték a bekerítést.

Nem vagyunk tehát nehéz falat, emiatt a semlegességünket is nehéz lenne elfogadtatni, tiszteletet szerezni neki. Ezért az sem reális, hogy mi az olyan luxuspozíciókból nyilatkozzunk, mint az osztrákok vagy a svájciak.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.09.07. 23:20:50

Gondolom az ilyen interjúban az ellopott támogatásokról, lenyúlt felsőoktatásról, elszegényedő lakosságról, gazdagodó haverokról, feudálkomcsi rendszer kiépítéséről nem szokott szó esni.

2023.09.07. 23:44:17

@MEDVE1978:
nyilván eu/nato tagként kellene ebben a háborúban magyar diplomáciának a valóságban semlegesnek maradnia.

IdomitottFoka 2023.09.07. 23:48:26

@G. Nagy László: "hogy Viktorék mennyivel kompetensebbek."
Lajos volt kompetens, viki most is az, csak hát a hazug rohadt szíve, ugye. Van még a féltudású köménymag, Varga, rogán, lézerjani meg a don. Az eszköztáruk mindig uaz, most h nem lesz végtelen pénz, nagy lesz a kabát. Aztán már csak a falánk kósalalik hada...

G. Nagy László 2023.09.07. 23:51:33

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Mondjuk meg kéne nézni, és akkor nem kell találgatni... Baszki, órákat töltesz a neten hülye trollkodással, de közben halvány fogalmad sincs a világról, mert még 30 percet is sajnálsz attól, hogy meghallgasd a másik oldalt...

Boldeone2 2023.09.08. 01:46:50

Érdemes ezt a beszédet meghallgatni:

youtu.be/S3cmpzbiR48?si=Pg6pYv60rOFCHKCT

Joseph Biden történelmi amerikai elnök. Sokkal inkább, mint Obama vagy akár Clinton, szerintem
Lehet, hogy öreg, hibázik, de helyén van a szíve: tudja, hogy mit jelent a szabadság, mit jelent a demokráciák összefogása és tesz is érte ...

Érdemes megnézni, a vilniuszi tömeg reakcióját: a Balti államokban megbecsülik a szabadságot az emberek, azt, hogy liberális nyugati rendszerben élhetnek ...

Mi történt Magyarországon, a szélsőjobb emberekkel, a több éve folyó, szisztematikus agytranszformáció után??

Ez már veszélyes, olyan szintű a sötét erő szellemi uralma, a keleti típusú, félázsiais, törzsies, "bolsevik- fasisztoid" szemlélet elterjedése...

Lehet, hogy receptív társadalmi alapokra került ezen mérgező szemlélet, de Orbán Viktornak és a mögötte lévő - bűnös - rezsimnek óriási szerepe volt a putyini világnézet elterjesztésében

A baloldal egy része is ebből a hamis kottából énekel, sőt, még Schiffer András is félreérti, mi forog most kockán, így beáll a nyugatellenes kórusba...

A nyugatias szellemiség primátusa, a szabadság, a demokratikus világ sorsa a tét- ezt kellene végre már belátni!

Az ellenzék sem érti, hogy mi zajlik a világban vagy itthon... Ügyek mentén lehet konfrontálódni, de itt az emberi lelkekért megy a küzdelem, szellemi fronton. Ezt - láthatóan csak - Orbán érti, aki tudja, hogy lehet elnyomó, aljas, egyeduralkodó rezsimet építeni és fenntartani
Putyin is tudja ....

A szabad és autonóm ember küzdelme zajlik most az "antivilág" ellen. Szemben velük az anakronisztikus társadalmak, az elnyomó rezsimek, amelyek az egyre növekvő számú erkölcstelen, nihilista tömeggel a hátuk mögött nagyon erősek

Nzoltan 2023.09.08. 03:48:14

Orbánnak ott van igaza, hogy a hádóború előbb vagy utóbb véget ér, miközben az oroszok közelebb kerülnek. Velük a rosszviszony bizonyára nem lenne érdekünk.

Nzoltan 2023.09.08. 03:51:41

@Boldeone2: a nyugat a szabadság illúzióját még a covid idején elvesztette. Bebizonyosodott, hogy ha az érdeke kívánja, bármikor ugyanolyan korlátozó hatallmakból áll, mint Kína.

Nzoltan 2023.09.08. 03:56:41

“ Az ellenzék sem érti, hogy mi zajlik a világban vagy itthon...”

Ebben igazat adok. Nincs egy önálló gondolatuk sem. Külföldi formulákkal próbálkoznak, de azok rendre megbuknak. Karácsony nem titkoltan jár külföldre egyeztetni. A momentum vezetői egyenesen büszkék is rá. A minelnök jell6ük meg bevallja, hogy ezekért még külföld fizeti is. A többi meg már akkor lejáratta magát, mikor ajtónak szaladt vagy fetrengett a földön mint egy büdösbogár.

Nzoltan 2023.09.08. 04:02:03

“ A szabad és autonóm ember küzdelme zajlik most az "antivilág" ellen”
Ebben is egyetértek. Ennek fő nyugati fegyvere a tényellenőr, aki rányomja a pecsétet arra, amit el kell hinnünk.

Real_Time_2 2023.09.08. 05:51:33

A baloldallal csak a szokásos nyugati libsimantrát nyomja, aztán amúgy más lényeg ott sincsen mint a hatalomra kerülés, utána pedig a fideszéhez hasonló rendszer kiépítése. A probléma az hogy újabban a neresek is kurván elkanászodotak, a nagy szövegek mögött itt is elmaradnak a tettek. Az ilyen mint a Mávzár János visszahozása a parlamentbe ez kurvára nem hiányzott volna. Jobb lesz ha a góré a körmére koppint a strohmannak, meg a többi neres köcsögnek, hogy kapják össze magukat. Más egyebet nem vár el tőlük az eu parlament sem a lóvéért cserébe.
üü

alöksz róz 2023.09.08. 06:14:55

@IdomitottFoka: "majd ha alökszöt is kiosztod, magamba nézek." - mert engem miért kéne? egyrészt ez az ő klubja, azt oszt ki akit akar, másrészt én betartom a szabályokat. hiszen egy klubtagság a fórum is, vannak szabályai, ha a klub asztalára szarsz, akkor ne csodálkozz ha megrónak érte.

gigabursch 2023.09.08. 07:42:44

@G. Nagy László:
Látom a "komoly szellemi elit" nem bír lecsillapodni és jó(?) szokásához híven csak azt tudja elfogadni, amit teljesen themokhatikuSSan rá akarnak kényszeríteni másokra, mert ellenvéleményt nem tűrnek el. Te,mint bloggazda kénytelen vagy rájuk válaszolni, de ettől még ugyanúgy gyomor- és felforgatók maradnak.

Ezek megváltozni nem fognak, esetleg szerencsésebb esetben idő előtt kihalnak.

127.0.0.1 2023.09.08. 08:04:24

@alöksz róz: Te még mindig Sorosnál tartasz? :-))

127.0.0.1 2023.09.08. 08:07:52

@G. Nagy László: "Ezzel szemben a magyar kormány minden lényeges társadalomfilozófiai kérdésben - háború, bevándorlás, globalizmus, gender - abszolút helyes álláspontot képvisel. "

A háborúval kapcsolatban? Hogy adják meg magukat az ukránok? Te hagynád hogy orosz katonák menjenek végig a családod nőtagjain?
A gender? Ugyan már. Ha te fontosnak tartod ezt a felfújt dolgot akkor téged biztosan akaratod ellenére átoperáltak óvodásként.
A globalizmus? Mi az ha nem globalizmus hogy tucatszám jönnek ide a külföldi tulajdonú akkugyárak?
A bevándorlásban valóban egyet kell érteni o1g-vel.

127.0.0.1 2023.09.08. 08:11:53

@Boldeone2: Ez egy jó írás volt. Ez itt a lényeg.

G. Nagy László 2023.09.08. 08:15:27

@Boldeone2:

Ezt a sok hülyeséget rajtad kívül szerintem senki más nem hiszi el. Talán Amerikában van pár agymosott kretén, de idehaza még a legelvakultabb Orbán-gyűlölők sem gondolják, hogy az USA jelenlegi külpolitikájának bármi köze volna a szabadsághoz, vagy bármilyen egyéb pozitív eszméhez.

"Joseph Biden történelmi amerikai elnök."

És a történelemkönyvek majd kiemelik, hogy Litvániában kivételesen nem bukott orra, nem fogott kezet a láthatatlan emberrel és nem szarta össze magát. Szép teljesítmény :)

"Lehet, hogy öreg, hibázik, de helyén van a szíve"

Akinek gyakorlatilag elment az esze, annál értelmezhetetlen jó szándékról beszélni.

"tudja, hogy mit jelent a szabadság, mit jelent a demokráciák összefogása és tesz is érte"

Tényleg úgy teszel, mintha Hunter Biden ügyeiről sosem hallottál volna. Úgy teszel, mintha nem tudnád: Biden a legnagyobb geciségeket követi el Magyarországgal, a szövetségesével szemben. Ezt jelentené a szabadság? Tényleg egy mesevilágban élsz.

"Érdemes megnézni, a vilniuszi tömeg reakcióját: a Balti államokban megbecsülik a szabadságot az emberek, azt, hogy liberális nyugati rendszerben élhetnek"

Ahogy mi is. Ezzel szemben Amerikában szisztematikusan bontják le a valódi liberalizmus építőköveit.

"Mi történt Magyarországon, a szélsőjobb emberekkel, a több éve folyó, szisztematikus agytranszformáció után??
Ez már veszélyes, olyan szintű a sötét erő szellemi uralma, a keleti típusú, félázsiais, törzsies, "bolsevik- fasisztoid" szemlélet elterjedése..."

Fogalmad sincs, miről beszélsz. Évek óta követed a blogomat, pontosan tudod, hogy a klasszikus liberalizmus elveit vallom. Azt, amire az Egyesült Államok épült valaha. És én és a hozzám hasonlók azok, akiket ma fasisztoidnak nevezel. Nem nálunk gurult el gyógyszer, én sokkal inkább nálad látok brutális agymosást, miközben a jó szándékodat továbbra sem vitatom el.

"Orbán Viktornak és a mögötte lévő - bűnös - rezsimnek óriási szerepe volt a putyini világnézet elterjesztésében"

Mi ez a "putyini világnézet"? Mesélsz róla két szót? Halvány fingom sincs, mire célzol.

"A nyugatias szellemiség primátusa, a szabadság, a demokratikus világ sorsa a tét- ezt kellene végre már belátni!"

Tényleg meg vagy húzatva. Ha Putyin győz, úgy többé nem élhetsz demokratikus viszonyok közt Svájcban, Dániában, vagy Magyarországon??? Miért volna ez a tét? Tényleg nem értem.

"A szabad és autonóm ember küzdelme zajlik most az "antivilág" ellen."

Ez tényleg így van, de tegyél meg annyit, hogy megnézed a Carlson-Orbán beszélgetést! Sokan vagyunk, akik a Biden-adminisztrációban látjuk az antivilágot. Az meg nem is kérdés, hogy Orbán a szabad és autonóm embert testesíti meg ebben a felállásban.

127.0.0.1 2023.09.08. 08:16:08

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ó nem! Ezekről nem szokott írni, csak o1g dicsőítéséről.

127.0.0.1 2023.09.08. 08:17:43

@G. Nagy László: "Sokan vagyunk, akik a Biden-adminisztrációban látjuk az antivilágot."

És mik ennek az ismérvei?

127.0.0.1 2023.09.08. 08:19:45

@Nzoltan: Ne hidd hogy az oroszokat bármilyen jó vagy rossz viszony érdekelné ha már Kárpátalján lennének a tankjaik!

127.0.0.1 2023.09.08. 08:21:30

@gigabursch: Érved persze nincs, csak nyalod a bloggazda seggét amíg ki nem sebesedik.

G. Nagy László 2023.09.08. 08:32:00

@127.0.0.1:

"És mik ennek az ismérvei?"

- háború kiprovokálása
- a politikai ellenfél bolsevik módon történő ellehetetlenítése (Trump bírósági meghurcolása)
- a szövetségesek csatlósként való kezelése (nem csupán Magyarországról van szó, Németországot talán még keményebben sakkban tartják)
- más országok belügyeibe való direkt beavatkozás
- Európa tudatos gyengítése a szankciók kikövetelésével, miközben ők maguk cinikusan kimaradnak belőle
- a határok megnyitása, a migráció szabadjára engedése
- káoszteremtés nemi fronton (Biden egyik első törvénye a transzneműek rászabadítása a női sportokra)
- káoszteremtés a hétköznapokban: BLM, Antifa, hajléktalanok tömegei San Franciscóban

Ennyi elég?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.09.08. 08:35:00

Fontos dolog, hogy Orbán képes immár hatni a totális nyugati liberális médiadiktatúra ellenében is.

127.0.0.1 2023.09.08. 09:06:05

@G. Nagy László:
Aha. Szóval Biden provokálta ki a háborút. :-))
Trump szövetségi törvényeket sértett. A vádhoz Bidennek mi köze van? Ő vitte Trump lakására a titkos iratokat?
Mit jelent hogy csatlósként kezelés?
Milyen direkt beavatkozás? Miben áll ez?
Milyen szankcióból maradt ki az USA?
Mikor nyitotta meg a határokat Biden?
Hűűű.. megint ez a transznemű kérdés. Biden lényegtelen, mert amúgy is az adott sportág vezetése dönti el ezt végső soron.
Biden előtt nem voltak hajléktalanok?

Wildhunt 2023.09.08. 09:07:03

@127.0.0.1: nem. Azt mondjuk hogy tárgyaljanak. Amit tavaly BoJo megtiltott nekik. Persze tárgyalás nélkül tényleg csak a megadás marad.

127.0.0.1 2023.09.08. 09:23:17

@Wildhunt: Idéznéd mikor tiltotta meg ezt Biden?

G. Nagy László 2023.09.08. 09:23:53

@127.0.0.1: Teljesen nyilvánvaló, hogy az USA provokálta ki a háborút. Nem személyesen Biden, ő még arra is képtelen, hogy bekösse a cipőjét. Csatlósok: Németország most mer először arról cikkezni, hogy az ukránok robbantották fel az Északi-áramlatot. Eddig is tudtak mindent, de mélyen kussolniuk kellett. Magyarország: az USA keményebben büntet minket, mint Oroszországot. Szankciók: az USA két és félszeresére növelte az urán-importját Oroszországból. Vidáman bizniszelnek tovább. Hajléktalanok: nézd meg Budapest aluljáróit! Ez egy politikai döntés, hogy szét akarod-e baszni a tisztes honpolgárok életét, vagy sem. Az amerikai demokraták álláspontja az, hogy basszuk szét a városokat. Menekül is San Franciscóból minden épeszű. És a direkt beavatkozás? Négymilliárd forint CIA-támogatás után még ezt kérded? Vicces fiú vagy.

127.0.0.1 2023.09.08. 09:24:48

@Wildhunt: Elírtam. Boris Johnsont akartam írni. De BoJo-nak mi köze Bidenhez?

127.0.0.1 2023.09.08. 09:27:04

@G. Nagy László: "Teljesen nyilvánvaló, hogy az USA provokálta ki a háborút. " - Miből nyílvánvaló? Erről a téveszméről nem akarsz posztot írni?

127.0.0.1 2023.09.08. 09:29:40

@G. Nagy László: "Az amerikai demokraták álláspontja az, hogy basszuk szét a városokat. "
Ez hol közölték?

127.0.0.1 2023.09.08. 09:35:00

@G. Nagy László: " Négymilliárd forint CIA-támogatás után még ezt kérded?"
Akkor mi is beavatkozunk Románia, Szlovákia, Szerbia belügyeibe hogy támogatásokat adunk oda?

Wildhunt 2023.09.08. 09:51:39

@127.0.0.1: tavaly márciusban kijevbe repült tárgyalni, majd másnap az ukránok kiléptek a béketárgyalásból és kivégezték a főtárgyalójukat. Google is your friend. Bár lehet hogy te is olyan hülye vagy, mint teszetosza elvtársad és nem tudod használni.

IdomitottFoka 2023.09.08. 09:51:48

@alöksz róz: mert engem miért kellett? (nem kellett, de biztos jól esett neki, és nem is zavart)
"ha a klub asztalára szarsz, akkor ne csodálkozz ha megrónak érte."
most mégis mivel szartam a klub asztalára? finom és visszafogott voltam. figyu, én neked tartottam tükröt, azt észrevetted?

@G. Nagy László: csak ezt a sok antiviláglátó vhogy se a ruszkik, se a ner kapcsán nem látja, vagy csak nem fáj neki

háború kiprovokálása: ner: mivel a parádéosztagon kívül nem működőképes a honvédség, ezt ténylegesen kihagyja, de konfliktuskeresésben világbajnok. bár az ukránok hergelésével még kiprovokálhat némi csetepatét. gondolod helyt tudnánk úgy állni? ruszkik: a Száhel-övezetben a wagner folyamatosan lázít, Líbiában Haftart támogatja ahelyett h békét teremtene a támogatás megszüntetésével.

politikai ellenfél bolsevik módon való meghurcolása: ner: a bíróságok elfoglalása folyamatban, utána majd jönnek azok is. a bíróságon kívüli meghurcolás meg nagyüzem. hány sajtópert is vesztett a kesma? ruszkik: Navalnij? Nyemcov? akik kimondják a háború szót?

a szövetségesek csatlósként való kezelése: ner: már nincsenek szövetségeseink, mi speciel a csicska szerepébe kerültünk. ha legalább prüsszel csicskája lennénk, lenne guba is, de mi inkább ingyen szopunk. viki nagyon fogazhat. ruszkik: sose tudtak senkit partnerként kezelni. ez a birodalmi őrületben fetrengők gyenge pontja.

más országok belügyeibe való direkt beavatkozás: ner: megdobta némi pénzzel LePent meg a szlovén populistát, nemcsak a dollárbaloldal van. ruszkik: hát erről talán ne is nyissunk vitát.

Európa tudatos gyengítése: ner: a mindennek keresztbefekvéssel, a tüske a körömalattsággal, csakhogy továbbra se kérdezhessék meg h hova lett a pénz, amit adtak. ruszkik: a ultrafokozatú kémtevékenységgel, az euroszkeptikus, széljobb erők pénzelésével.

a határok megnyitása: ??? trump regnálása idején szorítottak egyet az egyáltalán nem szabad beutazási, letelepedési szabályokon, aztán visszatértek oda. sőt, mostanában mintha pont szigorították volna a beutazásunk feltételeit. vagy milyen határokról beszélsz?

a migráció szabadjára engedése: ??? migrálnak az usákok? ez új, hova?

káoszteremtés nemi fronton: ner: mivel ez Mo-t egyáltalán nem érintette (és most se), gyorsan csináltak egy választási hisztit róla, h itt is legyen. és te még mindig ezt a gumicsontot rágod. az h bármilyen káosz van genderügyben itthon, az a ner hullámverésének a sara.
ruszkik: az mán igaz, h ott aztán nincs kecmec, ha transzulsz, agyonver vmi keretlegény.

káoszteremtés a hétköznapokban: ner: adószabályok holnapról tegnapra változtatása, ársapkák, hogy csak a közelmúltra nézzek vissza. az h nem gyújtogatunk, még nem jelenti azt h nem éljük meg káoszként az átgondolatlan kapkodást, a rövidtávú politikai előnyökért történő herdálást. ruszkik: sztem eléggé felfordult ott az élet, jól azonosítható betűszó hiányában is belátható.

"Teljesen nyilvánvaló, hogy az USA provokálta ki a háborút."

Álmodban. A szuverenitás elismerésekor az elismerő lemond arról h megszabhassa h a szuverén kivel és mikor és hogy és mit. Oroszország elismerte hivatalosan Ukrajna szuverenitását, az h 25 év nem volt elég arra h tényleg tudatosítsa magában, az nem az USA provokációja. Ha elválnál, az új csajod nem az exed provokációja lenne.

alöksz róz 2023.09.08. 09:57:56

@127.0.0.1: elvégre még él a szarházi :-)
de már a fia a soros ehehehe

alöksz róz 2023.09.08. 10:05:30

@IdomitottFoka: "mert engem miért kellett?" - mert az asztalra szarsz.
engem meg azért nem, mert a klub szabályainak megfelelően a témához szólok hozzá.

"most mégis mivel szartam a klub asztalára?" - ott van világosan és egyértelműen megjelölve.

G. Nagy László 2023.09.08. 10:14:30

@IdomitottFoka: Megint jössz a szokásos dumákkal, hogy persze, az egyik oldalon észreveszem a visszaéléseket, a másikon - pl. Oroszország - nem. De te is tudod, hogy nem ez a helyzet.

Írtam már blogbejegyzést a kínai nagy Testvérről is; ezerszer emlegetem Észak-Koreát, mint a földi pokol megvalósulását, és írhatnék Oroszország beteg és gyilkos belső világáról is. csakhogy ezek BULVÁRHÍREK. Mégpedig azért, mert sem Kína, sem Észak-Korea, sem Oroszország nem kényszeríti ránk a beteg világát. Hülyék, de az ő dolguk. Ezzel szemben a szövetségeseink nagyon is erőszakosan megpróbálják kikényszeríteni azt az ideológiai és politikai világot, amelyet EGYETLEN ELFOGDHATÓNAK tartanak. Érted ezt? A diktatúrák nem diktálnak. A liberálisok viszont erőszakkal követelőznek. Nem érzed a dolog fonákságát? Nem világos, hogy miért azokkal foglalkozom, akik basztatnak minket, s nem azokat, akik békén hagynak?

127.0.0.1 2023.09.08. 10:14:31

@alöksz róz: " ha a klub asztalára szarsz, " Hol tette ezt a fóka? idéznéd?

127.0.0.1 2023.09.08. 10:16:26

@G. Nagy László: Bocsi, két alapvetően liberális szövetségnek vagyunk a tagjai. NATO és EU. Ezeknek vannak szabályai amit számonkérnek rajtunk. Oroszországgal és Kínával milyen szövetségi viszonyban is vagyunk?

127.0.0.1 2023.09.08. 10:17:05

Na most megyek. Kicsit SOKK volt mára a bloggazda téveszméiből.

ulpius66 2023.09.08. 10:22:31

Kedves ballibsi elvtársak!

Ha Orbán Viktor a "perifériára szorul" akkor hol van az észt, a bolgár vagy a portugál minielnök?

Ja!

Ők vannak a centrumban......

ulpius66 2023.09.08. 10:23:32

@127.0.0.1: "Na most megyek. Kicsit SOKK volt mára a bloggazda téveszméiből."

Kurvára fogsz hiányozni!

ulpius66 2023.09.08. 10:25:05

@127.0.0.1:

Figyusz!

A NATO pl. Törökországon mért nem kéri számon az "orosz-barátságot"?

ulpius66 2023.09.08. 10:31:12

A nyugati, USA ballibsik kilóra megveszik a hazaáruló, magyargyűlölő hazai ballibsiket, mint pl. Boldi, aztán velük mondatják ki amit a gazdijuk kér tőlük......

Ezek a pénzen megvett balfaszok (azt fel sem merem tételezni, hogy maguktól ennyire hülyék, ennyire hülyének lenni csak akkor tudnak, ha ezért fizetnek) meg csinálják a botránypolitizálást, a hisztikézős tüncikéket és egyéb performancokat......

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.09.08. 10:35:18

@ulpius66: Ja, persze! Ne legyen itt és akkor csinálhatsz hamis idézeteket tőle.

grundigg 2023.09.08. 10:43:56

@127.0.0.1:

Egyszerűen csak nagyon viccesnek gondolja magát.

Azt hiszem, ezt a színvonalas threadet lezárhatjuk azzal, hogy Fóka pont ugyanazt mondta, mint Rózsika, Fókával közölte a blogger, hogy ennél intelligensebb és szellemesebb, Rózsikával meg nem közölt semmit. Úgy tűnik, bizonyos körben még érzékeli a valóságot.

IdomitottFoka 2023.09.08. 10:45:58

@G. Nagy László: jobban zavar h a ner oldalán nem bánod. a ruszkikat csak azért rángattam bele, h ha már az amcsik be lettek idézve, ők se maradjanak ki. látod milyen magas polcra tettem őket? közvetlenül mellénk és az USA mellé. ne mond h nem vagyok nagyvonalú. az meg szorulna némi bizonyításra h az oroszok nem akarják rákényszeríteni senkire beteg eszméiket. ránk nem nagyon kell, mert eleve itt az epigonjuk.

IdomitottFoka 2023.09.08. 10:51:14

@grundigg: "Egyszerűen csak nagyon viccesnek gondolja magát."
A nagyon az túlzás. És szinte sosem a viccesség a cél.

ulpius66 2023.09.08. 10:57:00

"Európa ma még gazdag, de már gyenge, miközben elveszíti a lelkét: jóléte a történelmi múltjából fakad, miközben épp hagyományait, kultúráját igyekszik megtagadni a politikai korrektség, az eltörléskultúra és a woke jegyében."

"A konzervatívoknak „meg kell valósítaniuk a liberálisok rémálmát: a nemzeti erők nemzetközi összefogását”, amelyben a magyar, a lengyel és az olasz jobboldalra kiemelt szerep hárul."

"A 21. századi politika új törésvonala föderalisták és szuverenisták között húzódik.
Előbbi ki akarja szervezni a tagállami döntéshozatalt Brüsszelbe, utóbbiak viszont a szerződésekben rögzített hatásköreikért küzdenek."

Szánthó Miklós

G. Nagy László 2023.09.08. 10:58:42

@127.0.0.1:

"Bocsi, két alapvetően liberális szövetségnek vagyunk a tagjai. NATO és EU. Ezeknek vannak szabályai amit számonkérnek rajtunk."

Bocsi, felsorolnád, melyek azok a NATO-szabályok, amelyek ellen vétettünk? Hajrá!

És ha belesültél, hiszen egyetlen ilyet sem fogsz tudni megnevezni, ha vért izzadsz se, úgy rögtön rátérhetnél az EU- szabályokra, amelyeket nem tartottunk be. Kapd össze magad!

IdomitottFoka 2023.09.08. 10:58:47

@127.0.0.1: a putyeránt fáj neki. nyilván nem a humor és a szellem Csomolungmája, beismerem, de azért itt nem lóg ki az itteni általános színvonalból, fura h szóvá tette, és h még rágódunk rajta.

IdomitottFoka 2023.09.08. 11:00:45

@G. Nagy László: A kötelezettségszegési eljárásokat nem pofára indítják. Voltak, vannak szabályszegések.

grundigg 2023.09.08. 11:02:31

@IdomitottFoka:

Nem te gondolod viccesnek magad, hanem rózsika.

Most kitalálta, hogy érvek nélkül, papagájként ismételgeti, hogy "odaszartál az asztalra", és ezzel demonstrálja, hogy mit tesznek a haldokló sorosista nyugatiak a szegény ártatlan orbáni Magyarországgal. És így végre átérezheted Orbán Viktor szenvedéseit.

ulpius66 2023.09.08. 11:06:35

@grundigg: "Nem te gondolod viccesnek magad, hanem rózsika."

Te hülyegyerek!

Ő nem rózsika, hanem Rózsa Sándor, a magyar betyár....

G. Nagy László 2023.09.08. 11:09:38

@IdomitottFoka: "A kötelezettségszegési eljárásokat nem pofára indítják. Voltak, vannak szabályszegések."

Komoly kormányzati stáb dolgozik azon évek óta, hogy minden makulát, amit az EU felemlít - nagy részét csak puszta szívatásból, lásd vagyonbevallás metódusa - eltakarítsunk. Ahogy ez megtörténik, a pofánkba röhögnek, s előhúznak egy újabb nyulat a cilinderből. Igazi gecik, s ezt te is pontosan látod, hiszen követed a napi politikát.

G. Nagy László 2023.09.08. 11:11:07

@IdomitottFoka:

"Jobban zavar h a ner oldalán nem bánod."

De te is tudod, hogy bánom. Azt szeretném, ha tökéletes volna a kormányzás. Az összes pitiánerség, lopás, korrupció, erőszakos céglenyúlás, az önreflexió hiánya és a rossz döntések mind zavarnak. Sokkal könnyebb dolgom lenne, ha angyalokat kéne védenem. (Az más kérdés, hogy a balliberális médiagépezet a legtisztább éteri lényekből is fél perc alatt fasisztát faragna, ahogyan Orbánékkal megtették már 1993 és 2002 között is, szinte minden alap nélkül.)

ulpius66 2023.09.08. 11:11:28

@G. Nagy László:

Tudod, hogy van.....

Ha nem a ballibsik vannak hatalmon, AKKOR AZ FASIZMUS!!!!!

Lásd: az USA, ha a republikánusok adják az elnököt akkor az bizony fasizmus, (Bush, Trump) ha liberális demokrata az elnök, akkor az USA a világ legnagyobb demokráciája.....

Boldeone2 2023.09.08. 11:15:17

@G. Nagy László: Talán Amerikában van pár agymosott kretén, de idehaza még a legelvakultabb Orbán-gyűlölők sem gondolják, hogy az USA jelenlegi külpolitikájának bármi köze volna a szabadsághoz, vagy bármilyen egyéb pozitív eszméhez."

- Ezek a tények! Ha

grundigg 2023.09.08. 11:15:58

@ulpius66: "Ő nem rózsika, hanem Rózsa Sándor"

Köszönjük az értékes hozzászólást, Emese!

ulpius66 2023.09.08. 11:19:55

A liberálisok semmiben sem különböznek a fasisztáktól/náciktól vagy kommunistáktól!!!!!

Ugyanúgy meg vannak győződve saját maguk igazáról, és küldetésükről, mint a fasiszták/nácik, kommunisták, minden más CSAK ROSSZABB LEHET, MINT ŐK MAGUK!!!! ..... és ugyanúgy a kizárólagos hatalomra törnek!

Boldeone2 2023.09.08. 11:21:28

@G. Nagy László: Talán Amerikában van pár agymosott kretén, de idehaza még a legelvakultabb Orbán-gyűlölők sem gondolják, hogy az USA jelenlegi külpolitikájának bármi köze volna a szabadsághoz, vagy bármilyen egyéb pozitív eszméhez."

- Ezek a tények. Ha az USA katonai és pénzügyi segítsége nem lenne, akkor Ukrajna már régen megszállt ország lenne. Ha NATO- tagsága nem lenne a Balti államoknak, Lengyelországnak, akkor már régen Putyin diktátumaira kellene táncolniuk, vagy akár el is veszthetnék függetlenségüket!
Az USA geopolitikai szerepvállalása Európában fontos, elkerülhetelen. Nem számít, mit mind a hazug, demagóg szélsőjobb, te is lassan!

Hartrigel 2023.09.08. 11:28:56

@Boldeone2: Ezzel így ahogy le írtad nem értek egyet.
Legalábbis nem látom magam elött azt a forgatókönyvet, hogy most teszem azt holnap legyalulják Ukrajnát az oroszok, erre a nyugati országok vezetői felállnak, hogy "kérem szépen, az oroszok legyőzték az ukránokat, szóval holnaptól diktatúra leszünk, nagyon nem örülünk neki, de hát ez van sajnos, nincsen mit csinálni."

Meg hogy őszinte legyek Putyin és Oroszország egyszerűen kevés. Ukrajnában, de Grúziában vagy Azerbajdzsánban sem tudtak 100% rendet rakni.
Orbánnak is nagyobb a füstje mint a lángja. Kiváló bűnbak amire minden szart rá lehet fogni,.

Van egy tendencia, amin mindig szórakozottan elcsodálkozok, hogy eskű az ellenoldal jobban "felszópkodja" Putyint vagy Orbánt, mint a legnagyobb jobber vagy nerlovag.
Majdnem mintha szerelmesebbek lennének beléjük, mint a tényleges támogatóik.

Egy szó mint száz, nem lesz másnap diktatúra Svédországban, hogy Oroszország legyőzné Ukrajnát. Legalábbis ha lesz is, az nem ezért lesz.

Orbános interjú engem meg arra ébresztett rá, hogy nagyon ellehetnek lustulva a nyugati káderek. Ha a franciákból meg a németekből indulunk ki alsóhangon kell legyen 25% tömeg, akik rezonálnak erre a dologra. De nyilván propagandából teszik, ezért a véleményük irreleváns, meg ha nem is, akkor is "rossz" véleményük van, ezért irreleváns.
Bár elvileg én azt hittem a liberális demokrácia alapja az, hogy azért nem folytjuk az emberekbe a gondolataikat, mert az adja meg a stabilitást, hogy kitudják ventilálni valahol és nyugi van.
És nem söpörjük le, hogy "rossz" vélemény, meg alapból feltételezzük, hogy nem is az övé, mert propagandából kapta. Hanem legalább gazsulálnak, gesztust gyakorolnak feléjük, mégha az tényleg csak protokolláris.
Orbán és Putyin együtt is szerintem kevés mint Győzike sóban a Goethe idézet. Az egyetlen, ami kirúghatja a nyugat alól az asztalt az a saját szűklátókörűségé és hülyesége.

Boldeone2 2023.09.08. 11:33:30

@G. Nagy László: És a történelemkönyvek majd kiemelik, hogy Litvániában kivételesen nem bukott orra, nem fogott kezet a láthatatlan emberrel és nem szarta össze magát. Szép teljesítmény....(....).....Akinek gyakorlatilag elment az esze, annál értelmezhetetlen jó szándékról beszélni"

- Ezek nem érvek, csak nemtelen szélsőjobboldali fröcsögés, mely célja egy ember dehumanizálása, szokás szerint...
Bidennek nemcsak hogy a szíve volt helyén, hanem az esze is, amikor azt mondta, hogy meg kell állítani az agresszor, orosz hadiállamot, így hatalmas segítséget küldött Európának, illetve fokozta az európai katonai jelenlétet.

Tényleg úgy teszel, mintha Hunter Biden ügyeiről sosem hallottál volna."

- Ha a fiad 10 év múlva elkövet egy hibát, akkor azért téged is meghurcolnak? Ez megint csak hisztériakeltő propaganda!

"Balti államokban megbecsülik a szabadságot az emberek, azt, hogy liberális nyugati rendszerben élhetnek"....(...).....Ahogy mi is. Ezzel szemben Amerikában szisztematikusan bontják le a valódi liberalizmus építőköveit"

- Nem sajnos, a magyar szolganép lett, egy államparti rezsimet szolgálnak, mint anno a Horthy, majd a Kádár- rendszert

Természetesen az USA- ban nem bontották le a liberalizmus építőköveit, ez toltális álhír!

Boldeone2 2023.09.08. 11:49:48

@Hartrigel: Azt nem írtam, hogy már holnaptól az lenne, ha Oroszország győzne, de lássuk be: ez bizony a világrendek küzdelme

Nem véletlenül sietett Finnország és Svédország is a NATO- ha. Az is látható, hogy Putyin nagy erőket fektetett az európai propagandadába, a szélsőjobb pénzelésébe

Az inflációs válság itt kopogtat Európában, ez Putyin érdeke, hiszen az nem kedvez a mérsékelt politikai erőknek...
Előretör az AfD , Trump újra hatalomra kerül , ez már egy rémforgatókönyv Európának

Én azt érzékelem, -igyekszem a nemzetközi médiat is követni- beleártve az afrikait és az indiait is, hogy a nyugati civilizáció számára veszélyes helyzet ez

Putyin nincs annyira egyedül. Van egy erős érdekellentétekkel bíró, de nagy érdekkör, akiket zavar a nyugati jómód, a stabil és békés európai társadalom
Óriasi ellenerők ezek, amelyeket az egyre növekvő néppesség, a hatalmas jövedelmi különbségek mozgatnak.
Az európai rendszerre irigyek a világban, most Európa, a " büszke nő " a legsérülékenyebb célpont

Az USA kevésbé, ők kicsit olyanok mint Oroszország, hisznek az erőkszak erejében, erőkultusz van

IdomitottFoka 2023.09.08. 11:59:10

@grundigg: jahogy. mondjuk én viccesnek gondolom magam, de ez a ti bajotok.

@G. Nagy László: ümm, nem, ezek nem a támogatási eljárások buktatói, hanem csak a jogászkodási pedantéria, egy-két ideológiával fűszerezett van köztük csak (a buzitörvény pl). még csak dobogósok se vagyunk benne, a belgáknak kétszer annyit sikerült összehozni.

www.economx.hu/nemzetkozi-gazdasag/ennyi-kotelezettsegszegesi-eljarast-inditott-magyarorszag-ellen-az-eu.600325.html

amire te gondolsz, az ez

www.lakmusz.hu/egy-helyen-a-27-feltetel-amit-a-kormanynak-teljesitenie-kell-az-eu-s-penzekert/

nos van egy megállapodás, amit a kormány végül megkötött (nyilván jobb alku híján), de a pontjait csak részben teljesítette, és tudható is h nem akarja teljesíteni, pl a bíróságokat érintő garanciákat esze ágában sincs nyújtani. pedig nem állítható h a bíróságok annyira akadályoznák a ner működését. nem kerültek újabb pontok elő.

"Sokkal könnyebb dolgom lenne, ha angyalokat kéne védenem"

Rejtély h minek védeni őket, nem szorulnak rá, nem is sikerült még semmi gazemberségüket kimosnod. Csak magadat sározod be (már amennyiben nem tartozol eleve közéjük)

" a balliberális médiagépezet a legtisztább éteri lényekből is fél perc alatt fasisztát faragna

Nem sikerült jobbat felmutatni, a kesma fél perc alatt leciaügynököz/pedofiloz szintén bárkit. Ha ez se megy, befotóz a szoknya alá.

Boldeone2 2023.09.08. 12:00:00

@Hartrigel: Itt vannak a " failed state- el"

en.m.wikipedia.org/wiki/Failed_state

Tisztán látható, hogy nem a nyugat van bajban, hanem a többi, illiberális, autokrata, diktatórikus állam

Erre viszont a helyi politikai erők válasza mindenhol ugyanaz: a " nyugat tehet mindenről" Afrikában mindenhol még mindig a gyarmati rendszert emlegetik, ami 63 éve ott is megszűnt...
Pedig, lényegében már a legtöbb helyen Kína legfőbb gazdasági partner...
Az orosz elvtársak pedig ott vannak " agymosónak"
A nigeri analfabéta tömeg is Putyin nevét kiáltozza, holott a nyugati segítség és technológia nélkül pár hónap, vagy év múlva újabb milliók is elindulhatnak Európa felé...
Miközben kisebb válság azért Európat is sújtja: előretör a szélsőjobb demagógi, amely éppen az európai alapértékeket támadja

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.08. 12:04:42

@G. Nagy László: mitől békepárti az, aki egy ország lerohanását támogatja?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.08. 12:11:44

@G. Nagy László: mire gondolsz, a pufajkázásra? Amit el kellett szenvedniük Orbánéknak?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.08. 12:14:08

@G. Nagy László: senkit nem kényszerítenek. Ki lehet lépni az EU-ból, a nato-ból, nem fogják bombázni Budapestet.

Etniez 2023.09.08. 12:16:10

Még nincs hóvége, korai a poszt.

Arra pedig hangosan felnevettem, hogy az amerikaiak rácsodálkoztak Orbánra, amikor ott volt nekik 5 évig Trump. Itt már nagyon kilógott a lóláb, ügyesebben legközelebb.

ulpius66 2023.09.08. 12:19:13

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Sajna az van, hogy a nép-nemzeti-keresztény-konzervatív ideológia, politikusok, választók SOKKAL LIBERÁLISABBAK, MINT MAGUK A LIBERÁLISOK!!!!!!

AZ ÚGYMOND "LIBERÁLISOK" AZONNAL LENÁCIZNAK, LEHÜLYÉZNEK MINDENKIT, AKI MÁSKÉPP MER GONDOLKODNI, MINT ŐK!

AKI NEM A LIBERÁLISOKRA SZAVAZ, AZ MINIMUM AGYMOSOTT BIRKA, MEG VIDÉKI, TRÁGYÁN ÉLŐ GOMBA, ÉS HASONLÓK...... CSAK MERT MÁSKÉPP LÁTJA A VILÁGOT, MINT A LIBERÁLISOK!

NA, EZÉRT NINCS JÖVŐJÜK A LIBERÁLISOKNAK!!!!!!!!!!!!!

ulpius66 2023.09.08. 12:21:09

JA, ÉS AZT KI IS HAGYTAM, HOGY EGY LIBERÁLIS AZ MINDIG, MINDENKINÉL MINDENT IS JOBBAN TUD!!!!!

G. Nagy László 2023.09.08. 12:55:17

@Boldeone2:

"Ha NATO- tagsága nem lenne a Balti államoknak, Lengyelországnak, akkor már régen Putyin diktátumaira kellene táncolniuk, vagy akár el is veszthetnék függetlenségüket!"

Azért azt áruld már el, hogy a saját, fantázia-szülte rémképeiden túl, hol láttál erre utaló jelet az elmúlt 33 évben?

ulpius66 2023.09.08. 12:55:26

AZ ÚGYMOND LIBERÁLISOK MÁN OTT TARTANAK, HOGY ERŐSZAKKAL KELL MEGSZEREZNI A HATALMAT, HA AZ A BIRKA NÉP NEM SZAVAZ RÁJUK... HISZEN ŐK AZ EMBERISÉG JÓTEVŐI, HOGYAN LEHET, HOGY NEM SZAVAZNAK RÁJUK????

NA, EKKOR ELŐJÖN A JÓ RÉGI KOMMUNISTA/FASISZTA/NÁCI BEIDEGZŐDÉS, NOS RAJTA, AKKOR SZEREZZÜK MEG PUCCSAL A HATALMAT, MINT PL. LENYIN ELVTÁRS!
(választások meg mán nem is kellenek, vagy a választásokon csak liberális pártok indulhatnak, mint pl. Kanadában, ahol két párt indulhat a választáson: egy szélsőségesen vadliberális párt, és egy mérsékelten vadliberális párt..... SZÉP, ÚJ JÖVŐ!!!!! .... A "NEM-LIBERÁLIS PÁRTOKAT" MEG ECCERÚEN BE KELL TILTANI!!!!!!!)

ulpius66 2023.09.08. 12:58:38

Ugye liberális körökben Magyarországon is felvetődött, ha véletlenül a ballibsik választást nyernének, akkor feles többséggel változtatnák meg a "kétharmados" törvényeket!

Az annyira cuki, meg liberális, meg liberálisan demokratikus, hogy attól koldulunk!!!!

127.0.0.1 2023.09.08. 13:01:30

@G. Nagy László: Most, Ukrajnában. Nem követed az eseményeket?

127.0.0.1 2023.09.08. 13:05:29

@G. Nagy László: EU kötelezettségi eljárások? Ez mond neked valamit? Most éppen te sültél bele. :-))

alöksz róz 2023.09.08. 13:06:18

@Boldeone2: "Afrikában mindenhol még mindig a gyarmati rendszert emlegetik, ami 63 éve ott is megszűnt..." - névleg.

127.0.0.1 2023.09.08. 13:06:59

@G. Nagy László: Ja és én nem írtam konkrétan hogy NATO csak hogy mindeókettőnek vannak szabályai. Viszont te elkerülted azt a kérdést, hogy Oroszországgal és Kínával milyen szövetségben is vagyunk?

127.0.0.1 2023.09.08. 13:08:22

@alöksz róz: Ez gyenge volt. Szóval nincs gyarmati rendszer.

127.0.0.1 2023.09.08. 13:09:28

@ulpius66: Na meséljél csak arról a hamis idézetről!

alöksz róz 2023.09.08. 13:09:30

@127.0.0.1: "Na most megyek" - mondta, és abban a percben vissza is jött a másik nickjével.

2023.09.08. 13:18:30

@G. Nagy László:
putyin 1999 óta orosz miniszterelnök. és a majdnai puccs 2014-ben történt. tehát putyinnak volt 15 éve arra, hogy egy szerethető oroszbarát ukrán kormányt gründoljanak. csak ez nem sikerült. és nem az amerikaiak miatt.

Boldeone2 2023.09.08. 13:18:37

@G. Nagy László: Azért azt áruld már el, hogy a saját, fantázia-szülte rémképeiden túl, hol láttál erre utaló jelet az elmúlt 33 évben?"

- Az utóbbi időkben már folyamatosan megy a verbális agresszió, a fenyegetőzés orosz részről, " medvegyevi " szinteken is
Beloruszból proxiháborút folytatnak Lengyelország ellen
Ha csak rémkép lenne, akkor nem lenne az a brutális szintű katonai összevonás a lengyel határon. Ezek sajnos reális vészalternatívák, Putyin nem kiszámítható

alöksz róz 2023.09.08. 13:22:10

@grundigg: "demonstrálja, hogy mit tesznek a haldokló sorosista nyugatiak a szegény ártatlan orbáni Magyarországgal" - tévedés. amit ti saját magatokkal.

2023.09.08. 13:23:36

@G. Nagy László:
és ugyanez vonatkozik putyinékra. hogy semmi közük nincs a szabadsághoz, a putyini gyakorlatnak a civilizált közgondolkodáshoz. vagy erdoganra. és ha orbán ezekhez akar kapcsolódni, akkor történelmil értelemben a szemétdombon lesz a helye. akkor is ha az amerikaiak proxy háborút vívnak, biden szenilis és a háttérből irányítják demokrata pártból. reagen elnök se maga hozta a döntéseket.

2023.09.08. 13:26:04

@ulpius66:
azért ilyen európa mert van egy híg fos "baloldal" és a "jobboldal" meg valami keménykedni akaró szar. semmi egyéb. ebbe az európába orbán is beletartozik és a többi haverja.

2023.09.08. 13:27:34

@ulpius66:
úgy tesztek, mintha orbán nem az európai unió egyik vezetője lenne. egyik meghatározó politikusa lenne. ez a politika nem jó. európának se, magyarországnak se. akkor se ha a baloldal se. ez két rossz irány.

G. Nagy László 2023.09.08. 13:35:13

@127.0.0.1:

"Ja és én nem írtam konkrétan hogy NATO csak hogy mindeókettőnek vannak szabályai."

Persze, persze, megy a kihátrálás, miután üres és tartalmatlan hülyeségekkel dobálózol. Az igazság az, hogy maradéktalanul eleget teszünk a NATO-tagságból fakadó kötelezettségeinknek. Soha senki nem is vonta még kétségbe, szerintem te vagy az első.
No de ilyen az igazi hazaszeretet :)

"Viszont te elkerülted azt a kérdést, hogy Oroszországgal és Kínával milyen szövetségben is vagyunk?"

Az ENSZ-tagságon túl nem tudok másról. Kéne?

127.0.0.1 2023.09.08. 14:25:07

@G. Nagy László: Ezt írtad.

"Mégpedig azért, mert sem Kína, sem Észak-Korea, sem Oroszország nem kényszeríti ránk a beteg világát. Hülyék, de az ő dolguk. Ezzel szemben a szövetségeseink nagyon is erőszakosan megpróbálják kikényszeríteni azt az ideológiai és politikai világot, amelyet EGYETLEN ELFOGDHATÓNAK tartanak."

Mire én ezt válaszoltam.

""Bocsi, két alapvetően liberális szövetségnek vagyunk a tagjai. NATO és EU. Ezeknek vannak szabályai amit számonkérnek rajtunk.""

Nem írtam hogy a NATO szabályokat sértünk, általánosságban írtam és EU szabályokat tényleg sértünk. Az oroszok meg a kínaiak meg nem kényszeríthetnek ránk semmit, mert nem vagyunk velük egy szövetségben.

127.0.0.1 2023.09.08. 14:26:09

@G. Nagy László: Ugye ha ilyen hangvételt használsz, akkor nem sértődsz meg ha én is hasonlóan fogok nyilatkozni rólad?

IdomitottFoka 2023.09.08. 14:31:20

@G. Nagy László: "Az ENSZ-tagságon túl nem tudok másról."
Én se. Ezért olyan fura h annyit kardozik a ner az EU-val, NATO-val putyin érdekében. Meg h Kína teliszórhatja a szennyező üzemeivel az országot, és még mi termeljük ki nekik a karsztvizet Tatabányáról és vezetjük el Komáromba, mert az akksigyárnak drága lenne a Duna vizét alkalmassá tenni. Döbbenet h a szélsőhülyéknek lett igazuk, akik azon herpegtek h Izrael fogja elvinni a vizünket. Ok, az országot benézték, ez a fóbiájukból fakadó hiba, de azért nem is annyira, a kínaiakat nevezik Ázsia zsidóinak. (Mondjuk ezt nem nagyon értem, Izrael is Ázsiában van...)

dehtapa 2023.09.08. 15:13:50

Gratulálok @G. Nagy László! Remekül bemutattad OV elszigeteltségét! Ha már egy bevalottan Orbán rajongó blogger sem a közelmúlt diplomáciai sikereivel próbálja cáfolni OV külpolitikai elszigetelődöttségét, nem azt sorolja, hogy OV milyen Mo. számára fontos csúcsvezetővel találkozott (a kötelező brüsszeli találkákat kivéve), milyen nemzetközi szervezetekben tölt be hangsúlyos szerepet, akkor az már komoly jelzés, jól megmutatja a politikai elszigetelődöttséget.

Te egy X-en futó alákérdezős interjú nézettségével próbálsz érvelni, de ez max. OV (és Tucker Carlson) népszerűségét igazolhatja bizonyos rétegeknél. Ugyanezen a csatornán egy stricivel (Andrew Tate) készült interjú is hasonló nézettséget produkált. A Tik-Tokon ennél jóval nagyobb a nézettsége a legmenőbb influenszereknek, ha párszor megrázzák a seggüket valamilyen zenére. Ez a fajta népszerűség azonban nem egyenlő a politikai befolyással, az erős külpolitikai kapcsolatokkal...

Persze külpolitikai sikerekről nehéz beszámolni, ha a magyar diplomácia eszköztára leszűkül a vétójoggal történő zsarolásra, homályos, évtizedekre titkosított üzletekre diktátorokkal, az orosz érdekek folyamatos kiszolgálására. A diplomáciai érzék, a kompromisszumkészség (ezt itthon is jól láthatjuk) ismeretlen fogalmak OV számára, közelebb áll hozzá a cigány lókupec mentalitás. Csak az erőből ért, de az kis ország lévén nálunk korlátos.

Brüsszelbe is mindig "konstruktívan" indul, úgy akar elérni bármit, hogy közben kijelenti, “mi vagyunk a homok a gépezetben, bot a küllők között, tüske a köröm alatt”. Milliárdokat áldoztak az “Állítsuk meg Brüsszelt” kampányra. Ez úgy néz ki sikerült is, mert Brüsszel leállt a pénzek folyósításával.

A világ jelenleg (még) legnagyobb katonai, gazdasági hatalmával a kapcsolatot úgy akarja ápolni, hogy folyton beleszól a belpolitikájukba, lépten-nyomon Trumpot dicsőíti (hazugságokkal), annak ellenére, hogy nem ő az elnök és komoly esély van rá, hogy másfél év múlva sem választják meg.

Néhány példa a diplomáciai "sikerekre":

- Nem kapunk EU-s pénzeket (Erasmus, helyreállítási alap, stb.). Ez mindenképpen komoly külpolitikai kudarc, attól függetlenül, hogy teljesítette-e a kormány az elvárásokat (ha teljesítette és nem jön a pénz, az külpolitikailag még nagyobb kudarc). Szerintem nem teljesítette, pl. az Integritás Hatóság egy vicc, egyetemi kuratóriumokban továbbra is a hűséges szolgák, stb.

- A Fideszt kirúgták Európa legnagyobb pártszövetségéből, azóta sem tudott hozzácsapódni egy igazán komoly erőhöz. Szövetséges nélkül súlytalan maradt az EU-ban.

-A kárpátaljai magyarok helyzete egyre csak romlik, a magyar külpolitika tehetetlen annak ellenére, hogy óriási ziccert kaptak. Ukrajna most a háború miatt kiszolgáltatott helyzetben van, okos diplomáciával nagyon sok mindent el lehetne érni. Persze úgy nehéz, ha OV nem hajlandó Zelenszkijjel találkozni.

- A türk diktátorcsapatot leszámítva rég járt itt komoly, jelenleg is hatalommal, befolyással rendelkező politikus. OV sem kap sűrűn meghívást.

-Megromlott a viszonyunk az USA-val, a Visegrádi Négyekkel, a németekkel, az EU többi országával, a legfontosabb kereskedelmi partnereinkkel, szövetségeseinkkel. OV kiérdemelte a Putyin hasznos hülyéje címet az orosz propaganda terjesztésével, az oligarchák, köztörvényes fegyverkereskedők védelmével, az orosz kémek támogatásával, stb.

- Amikor Putyin a gázszerződés aláírásakor kijelentette, hogy ötödáron kapjuk a gázt (amiről azóta kiderült, hogy ordas nagy hazugság), ott állt mellette OV, de egy szóval sem említette, hogy “Vlagyimir az igazság ennél kicsit összetettebb”. Csoda, hogy Putyin nem röhögte el magát.

- Mostantól több millió orosz kisgyerek (lehet akár generációkon át) azt fogja tanulni, hogy az 56-os forradalmat a fasiszták csinálták nyugati felbújtásra (és Sztálin egyébként is inkább csak háborús hős, mint tömeggyilkos). A mi "nemzeti" kormányunknak ehhez egy szava sincs, erről “nem nyitunk vitát”.

- A svédek Nato csatlakozása ügyében nem tudunk önállóan dönteni, Törökország engedélyére várunk. Hajrá szuverén külpolitika!

- Magyar (itthon élő) kutatókat lassan semmilyen nemzetközi kutatásba nem vonnak, be, mert a kormány képtelen lemondani a politikailag kinevezett emberekből álló kuratóriumokról (a lopásról).

- Nem tudunk kilábalni az összeszerelő üzem szerepéből. A külföldi beruházásokkal csak az erőforrásainkat használják (föld, víz, munkaerő (jobb esetben), levegő (légszennyezés)) anélkül, hogy bármi komolyan vehető tanulmány készülni a várható környezeti károkról. Pl. az összes itt gyártott aksit ide kell visszahozni, miután elhasználódott. Mi leszünk a szeméttelep, jelenleg nincs semmiféle hivatalos koncepció arra, hogy mit kezdünk majd ezzel. Persze, hogy idejöjjenek a kormány rengeteg adókedvezményt ad nekik, ezzel is gyengítve a magyar cégek versenyképességét. Nincs innováció, a technológia, a tudás a külföldi cégek kezében marad (nics pl. vegyes vállalat), bármikor elvihetik azt, ha a gazdasági érdekük úgy kívánja.

G. Nagy László 2023.09.08. 15:42:48

@127.0.0.1:

1. Rendkívül kedves hangvételt használok veled szemben. Igyekszem ugyanezt tartani a továbbiakban is. Te úgy beszélsz, ahogy akarsz, a te dolgod. Nem tudsz megsérteni, még ha akarnál sem. De nem tűnsz bunkónak, alig hiszem, hogy ilyen célod volna.

2. igen, pontosan azokat írtad, amiket idéztél. És???

Fóka felvetette, hogy miért nem írok az oroszok visszatetsző dolgairól. Erre válaszoltam, hogy a világon számos helyen látunk diktatúrákat, féldiktatúrákat, elmebeteg ideológiákat és pusztító vallásokat. És ezek csupán színes hírek a nagyvilágból, hiszen nem érintenek minket. Kurvára mindegy, hogy van-e bármilyen szövetségi viszonyunk Szaúd-Arábiával, vagy sem, az iszlám előírásait senki sem követeli tőlünk.

Ellel szemben te úgy teszel, mintha a valós szövetségeseinknek lenne joga ahhoz, hogy előírják, Magyarország miféle társadalomfilozófiai nézeteket valljon. Nos, ahogy Kína, Oroszország és Szaúd-Arábia esetén, itt ugyanúgy mellékes a szövetségi viszony, hiszen ebből nem következik semmi ilyesmi. A NATO egy védelmi szövetség. Megkövetelheti, hogy milyen minőségű és méretű haderőt tartunk fenn, illetve azt is, hogy bármely szövetségesünk megtámadása esetén odaálljunk mellé. Nagyjából ennyi. Ennek semmi köze Ukrajnához, Afganisztánhoz, Irakhoz, Líbiához, a bevándorlókhoz, vagy épp a gyermekvédelem kérdéséhez. Az EU pedig egy alapvetően gazdasági szövetség, amely független államokból áll. Megkövetelheti az Alapjogi Charta betartását, melynek 100%-ig meg is felelünk. Megkövetelheti a belső vámmentességet, a szabad belső áru-, tőke- és embermozgást. És persze van még ezen túl számos, írásban lefektetett szabály. De ezeknek semmi közük Ukrajnához, Afganisztánhoz, Irakhoz, Líbiához, a bevándorlókhoz, vagy épp a gyermekvédelem kérdéséhez. Az EU impulzív, lopakodó módon újabb és újabb területekre kívánja rátenni a kezét, amelyekhez semmi köze, amelyek az alapszerződés értelmében tagállami hatáskörök.

Világos ez így? (Költői a kérdés. Értelmesnek tűnsz, eddig is tudtad mindezt.)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.09.08. 15:59:47

@G. Nagy László:

"melyek azok a NATO-szabályok, amelyek ellen vétettünk?"

Nem üldözzük a szólásszabadságot.
Nem tűzzük ki ünnepeken a gyerekkúró szivárványos lobogót.
Nem liberális párt nyer a választásokon.

Vén motoros 2023.09.08. 16:02:38

@ulpius66: Ennek a kristálytiszta desztillációja a Szabad Kezdeményezések Hálózatából megalakult SZDSZ, akik Krisztusnál is jobban tudtak mindent, de le is nézték a Föld mind a 8 milliárd halandóját, mindenkit, aki nem SZDSZ vezető értelmiségi. Még szegény Solt Ottíliát is kimarták maguk közül, az egyetlen embert, akit a SZETA miatt tisztelni tudtam. Ja: és még Krassó Lászlót, aki az igazi "belga" volt a baloldal és a liberálisok között. Mindketten sürgősen bele is haltak. Nem véletlenül lett az SZDSZ nevéből a legújabbkori történelmünk leggyűlöltebb szitokszó.

G. Nagy László 2023.09.08. 16:09:51

@Vén motoros:

"Nem véletlenül lett az SZDSZ nevéből a legújabbkori történelmünk leggyűlöltebb szitokszó. "

Ugyanígy látom. Pezsgőt bontottunk, amikor kiszorultak a parlamentből...

Pedig jómagam radikálisan liberális vagyok, s 89-ben még hittem az SZDSZ-ben, akik látszólag pont ugyanazt képviselték, mint a Fidesz. Azonban már a taxisblokád idején megmutatkozott, hogy az SZDSZ-t milyen fából faragták, s hogy a hatalmon kívül semmi más nem érdekli őket. Alig egy fél évvel az első szabad választások után... (emlékeim szerint a Fidesz jóval konstruktívabban viselkedett már akkortájt is).

baalint1 2023.09.08. 16:28:07

Ha egy politikus külföldi közönség előtt beszél, mindig vannak akik egyetértenek vele, politikai iránytól függően, nem értem mitől tulajdonítasz ennek akkora jelentőséget, és miért adod úgy elő, mint ha nyugaton mindenkinek elege lenne az ottani politikusokból és Orbán féle vezért szeretnének maguknak?

Ez ugyanaz, mint mikor a pártsajtó talál egy-egy német vagy holland nyugdíjast, akik előadják, hogy a migránsok elől menekültek Magyarországra, közben meg ugye önmagában ez nem sokat számít, kérdés mennyien költöztek összesen ide, ezek közül mennyien tisztán anyagi okokból (nálunk olcsóbb), és mennyien politikai okokból. Ahogy fordítva is, akik nyugatra mentek innen, nyilván főleg aktív korosztály, ott is a többség anyagi okokból teszi, de ugyanígy lehetne rá propagandát építeni, hogy keresünk pár embert, akik azt állítják, Orbán elől menekültek.

G. Nagy László 2023.09.08. 16:36:28

@baalint1: Nincs vitám veled. Abszolút igazad van: egyedül az számít, hogy az Orbánnal egyetértők sokan vannak, vagy kevesen.

baalint1 2023.09.08. 16:43:18

@G. Nagy László:
De ezt nem szűröd le olyan kommentekből, ahol a többség eleve azért nézte meg az interjút, mert eleve hasonló platformon van Orbánnal.

Apámnak voltak olyan szövegei a választások előtti időszakban, hogy mennyi meg mennyi kormányellenes Facebook kommentet lát, és nem értette meg, mikor mondtam, hogy ez nem jelent semmit, mert nagyon nem mindegy, hogy ezeket kik és hol kommentelik, mert ez önmagában nem mutatja azt, hogy milyen arányban támogatják a kormányt és milyen arányban az ellenzéki pártokat. Ezek jórészt buborékok.

Boldeone2 2023.09.08. 17:09:36

@dehtapa: Kiválóan összeszedte az érveket, amelyek Orbán perifériára szorulását támasztják alá, csak annyit tennék hozzá: lényegében saját eszmei szövetségeseivel, mint Meloni is kihűlt a kapcsolat, mivel Orbán gátolja a közös európai menekültpolitikát, amely csökkentené a dél- európai országokon a terheket

Megy a hazug propaganda, hogy " megvédjük Európát " miközben a magyar határvédelem nulla szintű lassan, özönlenek az illegális bevándorlók nemcsak Ausztria, hanem Szlovákia felé is. Orbán pedig elégedett vagy 1500 emberkereskedőt...

A szomszédokkal - a kínai zászlót csókolgató, orosz vazallus Vucsicst kivéve - pocsék a kapcsolatunk

Ukrajnával különösen pocsék, de a román és szlovák állammal is ...

Ha "Zselé" beküldene pár hadosztályt, akkor ide nem jönne segíteni senki, esetleg csak jó későn ...

Lényegében Orbán eljátssza az egyetlen igaz történelmi szövetséges, Lengyelország jóakaratát is.
Ha a Pis veszít, még a jelenleginél is rosszabb helyzet lesz ...

Ha Trump mégsem nyer, szerintem erre van nagyobb esély, -túl sok nőt megdugott csalárd módszerekkel, ami már nem fér bele a bigott amerikai szavazóknak- akkor jöhet a további külpolitikai elszigeteltség és ha mégsem lesz szélsőjobb áttörés az EP - választáson ...

Az, hogy Orbán implicit Putyin mellé állt, garantálja, hogy Oroszország veszít...

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.08. 17:46:59

@ulpius66: a temetői sípkoncert nem lippsi találmány. A nyugati országok vezető politikai erői nem ballippsik. A szélsőjobb sosem fogja elfogadni, hogy a saját nemzete elé helyezze az európai érdekeket. Tehát, Le Pen asszony nem fogja elfogadni Orbán döntéseit. Azaz, a szélsőjobb hatalomra kerülésével Magyarország a perifériára szorul.

2023.09.08. 18:57:09

@G. Nagy László:
de miből gondolod, hogy ténylegesen előírják. amerikával kapcsolatban a semlegesség nincs kipróbálva. az, hogy a magyar diplomácia azt mondja, hogy oké, csapjanak össze a republikánusok és a demokraták. és a magyar diplomácia ez ügyben nem áll sehol. és ha biden nem tud leszállni a bicikliről, akkor lesegítjük. ha kezet fog a levegővel is, akkor nem játsszuk be. tiszteletben tartjuk, hogy az összes bábut. amerikával nem meccselünk. (ahogyan a magyar diplomácia teszi a doroszországgal és kínával.)

az usa a katonai szövetségesünk. és ezek mellett európában szükség van egy liberális önkorrekcióra. és európának nincs szüksége az illiberalizmusra. tehát a putyini, erdogani, hszi csin-pingi világkép átvételére. hanem eurázsiai békepartnerségre és árucserére.

ez nincs kipróbálva. csak az, hogy trump mentheti meg a világot és putyin legyőzhetetlen. kína felemelkedik, amerika lessüllyed. csak így lehet. lehet, hogy így lesz. a magyar diplomácia azt mondja, hogy ahogy lesz, úgy lesz. amennyire az általános emberség és a magyar érdek engedi ahhoz igazodik.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.09.08. 19:13:36

@G. Nagy László: "Pedig jómagam radikálisan liberális vagyok, s 89-ben még hittem az SZDSZ-ben, akik látszólag pont ugyanazt képviselték, mint a Fidesz."

Az első választáson nem szavaztam, mert két pártot láttam ígéretesnek a szavaik alapján, az MDF-et és az SZDSZ-t. De egyikkel sem értettem egyet eléggé. Leginkább a Fidesz megközelítési módja és megszólalásai tetszettek, de őket én akkor törpepártnak láttam, akikre nem érdemes szavazni. Így visszamenőleg látni ezt érdekes.

Egykor én is enyhén liberális voltam, fiatalkoromban voltak határozottan rendszerellenes, kommunistaellenes gondolataim, nem túlságosan tiszteltem "a felnőtteket", ezért majdnem bajba is kerültem a KISZ-nél, amit apámnak el sem mondtam, mert szívrohamot kapott volna. Ez a fiatalos hozzáállás mostanra már bölcsebb és tapasztaltabb lett, jobban értem azokat, akik ódzkodnak az új dolgoktól – azért még nem mindig értek egyet velük –, és volt alkalmam megfigyelni, hogy a demokráciára hivatkozva milyen mocsokságokat lehet büntetlenül elkövetni. Szóval mindezzel én már esetleg mérsékelt "jobbosnak" számítanék. A vérlibsik szemében viszont fasiszta vagyok. Épp ezért én már fel sem kapom a fejemet arra, ha valakit fasisztának neveznek, a szó mostanra elkopott, jelentés nélkülivé vált.

@dehtapa: "Te egy X-en futó alákérdezős interjú nézettségével próbálsz érvelni, de ez max. OV (és Tucker Carlson) népszerűségét igazolhatja bizonyos rétegeknél."

Itt nem ez számít. Megszokhattuk, hogy a liberális média hatására Orbánt a legtudatlanabb amerikai paraszt is diktátornak hiszi (már amennyire érti ezt a szót), és Magyarország egy sötét, nyomorgó munkatábor. Most egy általuk kedvelt és becsben tartott amerikai riporter úgy beszélt nekik Orbánról, hogy egy csomó tudatlan ember rácsodálkozott, hogy nahát, Magyarország állítólag nem is olyan rossz hely. Nem számít, hogy mi hogy érzünk az interjúról, meg Orbánról, itt az történt, hogy egy csomó amerikainak elmondták, hogy eddig tévedésben tartották őket. Ez nagyon értékes segítség. Nem tart a hatása örökké, pár hónap múlva kikopunk ezeknek az embereknek az emlékezetéből, de Orbánék a lehetőségek szerint nagyon hozzáértően csinálják a politikai kavarást, erős támogatókat szereztek, akik a maguk országában szintén nincsenek nyeregben, de a liberánsok uralma nem fog örökké tartani. Tovább tart, mint amennyire én számítottam, a libsik nyomása hatásosabb, mint józan ésszel hihető, a sajtócenzúra jobban működik, mint kellene, de vannak szövetségeseink. A balosok úgy csinálnak persze, mintha mi teljesen egyedül maradtunk volna az agymenéseinkkel a világ szegletében, valójában vannak szövetségeseink mindenfelé a világban, csak még nem elég erősek. Ez élet és halál között dönthet.

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Azaz, a szélsőjobb hatalomra kerülésével Magyarország a perifériára szorul."

A szélsőjobb nem kerül hatalomra. Az, amit te szélsőjobbnak nevezel, megszokásból, az csak egy konzervatív tömb. Egyébként én most a szélsőbaltól jobban félek, mint akár a náciktól. A nácik nem anarchisták, nem akarják elpusztítani a világot, akár saját magukkal együtt. A szélsőbal igen.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.09.08. 19:30:31

@G. Nagy László: ja. Az USA provokálta ki a háborút. Aha. Ahogy
Mariann Cosma meg biztos cigányozott.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.09.08. 19:31:28

@Boldeone2: "Lényegében Orbán eljátssza az egyetlen igaz történelmi szövetséges, Lengyelország jóakaratát is."

Lengyelország számos alapos történelmi ok miatt erősen oroszellenes. Mi meg nem. Köztünk most igazából csak ennyi feszültség van. Ha az oroszok majd elkussolnak végre, feléleszthetjük a régi barátságot.

A lengyelek között egyébként sokan az oroszoktól függetlenül ukránbarátok is. Mi meg nem. Szintén alapos okok miatt. Putyin velünk is kibaszott, amikor megkezdte a háborúját, de ilyen a történelem, egy-egy országot néha egyszerűen elsodor a sorsa. Hát ezt kell nekünk most megúsznunk valahogy. Szerintem sem az a legjobb módja, ha teljes gőzzel a libsi seggeket kezdjük fényesíteni, arra emlékeznének azok is, akik most még nincsenek hatalmon, de lesznek.

@cvsvrs: "és európának nincs szüksége az illiberalizmusra."

Na itt van az egyik fő probléma. Orbán nem mondta soha, hogy bárki más is legyen illiberális. ANnyit mondott, hogy ő az, és a kormánya is akként fog kormányozni. Ez nem antiliberalizmus, csak illiberalizmus, vagyis nem lesz mindenkinek minden szabad, ami nem tilos. A nagy szabadosságnak határokat fogunk húzni. Ezt én nagyon pártolom. De a liberális Nyugat, amely állítólag nyitott, toleráns, "tiszteli a másságot", valójában nem hajlandó eltűrni, hogy mi saját magunkról is másképp gondolkozzunk, mint ahogy az szerintük kötelező lenne. Orbán nem mondja, hogy a Nyugatnak szüksége van illiberalizmusra, hogy bárki vegye át ezt a látásmódot, csak mi azok leszünk, és ennyi. Egy értelmes, demokratikus rendszerben erre a Nyugat csak annyit mondana, hogy ez nem öröm, és figyelni fogunk benneteket, de azért üzleteljünk tovább. Hiszen az EU egy gazdasági szövetség volt, amikor még beléptünk, arról volt szó, hogy megnyílnak a határok, zavartalanná vált a kapcsolat Európa nagy részén, lehet üzletelni, munkaerőt toborozni, erőforrásokat megosztani és így tovább. Az illiberalizmus ezt semmiben nem akadályozná, legfeljebb abban, hogy nálunk nem seftelhetnek büntetlenül a multik.

Vannak ám kormányellenesek, akik azt emlegetik dühösen, hogy a multik meg a nyugati gyárak adókedvezményeket kapnak. Nyilván azt akarnák, hogy ez ne így legyen. Hát ez volna az illiberalizmus, csak nem sikerült teljesen rendbe tenni, mert a liberális EU ezt akadályozza.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.09.08. 19:33:02

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Mondj ennél valamivel többet, ha a bloggazdát el akarod bizonytalanítani az igazában. Mert ez így bizony csak lófütty a huzatban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.09.08. 19:36:57

@Androsz: Ááááh. Mit tudhatok én? Hiszen csak ti tudhatjátok az egyetemes igazságot.
Minek csak ugye buta libbsik vagyunk. :))
Jó nézni, hogy nincs az a szar, amit föl ne nyalnátok a gazdáitokat kedvéért.
Jójó tudom, gazdának csak nekünk van.

2023.09.08. 20:37:36

@Androsz:
a rendszerváltók két utat próbáltak ki. az egyik volt a neoliberális. nyugat jó. kelet rossz, stb. ez magyarországon megbukott. szerintem nem kérdés. senki se hozná azokat, akik ezt a politikát vitték. de ennek a pandantja is rossz.

a semlegesség elve alapján azt kellene, vagy kellett volna mondani (nem hiszem, hogy orbán egy újabb politikai flikflakkot vállalna), hogy liberális önkorrekcióra van szükség. tehát európának meg kell maradnia a liberalizmus talaján, ugyanakkor bizonyos extremitásokkal mégis csak szembe kell fordulni. oly módon, hogy az underground világába száműzik. tehát a mainstream média legyen családbarát, hirdesse a heteronormativitást, ugyanakkor ne legyen homofób és homofil se. orbán ezt a meccset az underground világába tolja.

és nem ezt teszi, hanem ő minden áron meg akarja vívja ezt a csatát az lmbtq közösséggel. és lehet, hogy azzal se lehet tengelyt akasztani. mert hogy ez a brancs is elég geci, az lmbtq közösség tagjai is kiismerik az ellenfél gyngéit, tudják, hogy kell a másikat seggbekúrni. orbán azt mondja, hogy készen áll a csatára. még áll a cerka. látja a pocakjától. szerintem ez egy zsákutcás politika. orbán szempontjából se jó és az ország szempontjából se.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.09.08. 21:07:29

@cvsvrs: Én sem értek egyet Orbánék LMBT-politikájával. Szerintem túllőttek a célon, fölöslegesen téve ki bennünket a meglepően homárpárti Nyugat bírálatainak. De megértem a dolgot, a homárok egyre erőszakosabb nyomulása ezt a válaszreakciót hozta ki ebből a Fideszből. Kár, hogy így alakult, enyhébb reakcióval el lehetett volna találni egy optimális mértéket. Például fölösleges volt törvénnyel tiltani a homokosság "megjelenítését", ők bizonyára csak a propagandisztikus homokozást akarták akadályozni, illetve a fiatalok erre csábítását, most viszont van egy törvényünk, amelynek elkötelezett (vagy csak balhét provokáló) követői könyvek lefóliázásával adnak hörögnivalót a libsiknek. Egyébként a fóliázás Nyugaton sem ismeretlen, a pornót ott is csak fóliában, egyes helyeken még az újság vagy média címlapjának eltakarásával is szabad az egyszerűbb boltokban, újságosnál kínálni. A gond az, hogy most ha egy könyvben férficsókról lehet olvasni, a törvény követői (állítólag) kötelesek ezt is becsomagolni. Én személy szerint utálom a buzikat (akik kérjenek bocsánatot az átlagos homoszexuálisoktól a hírük elrontásáért), de nem reagáltam volna ilyen hevesen a liberáns nyomásra.

Annak a magyarázatát egyébként továbbra sem ismerem, hogy az LMBT-lobbi miért támadt rá ilyen erőszakosan a gyerekekre. Nagyon hosszú távú, több évtizedes tervezéssel lehetne csak ezt magyarázni, amiről viszont nem látom, hogy most kinek fűződik hozzá közvetlen érdeke. Egy Pressman-féle alak személyes érintettségét el tudjuk képzelni, de nyugaton sem minden törvényhozó buzi.

"a mainstream média legyen családbarát, hirdesse a heteronormativitást, ugyanakkor ne legyen homofób és homofil se."

Igen, valahogy így, jól mondod.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.09.08. 21:23:40

@127.0.0.1: "»Teljesen nyilvánvaló, hogy az USA provokálta ki a háborút.«
- Miből nyílvánvaló?"

Friss: "Ez egy olyan háború, amelynek soha nem lett volna szabad kitörnie, és nem is történt volna meg, ha az Egyesült Államok jobban viselkedett volna, és ha az USA és Oroszország azt tették volna, amit 1992-től kezdve kellett volna tenniük, vagyis kölcsönösen tiszteletteljes és együttműködő kapcsolatot alakítottak volna ki – nyilatkozta az ukrajnai háborúról Jeffrey Sachs amerikai közgazdász. ... A professzor szerint az Egyesült Államok legnagyobb hibája az volt, hogy valójában már az kilencvenes évek elején tervbe vette a NATO bővítését egészen Ukrajnáig. Ez az egypólusú világrend megerősítéséről szólt."

www.origo.hu/nagyvilag/20230908-jeffrey-sachs-abszolut-helyes-koncepcio-az-amelyet-a-magyar-kormany-kepvisel.html

taga20 2023.09.08. 21:49:31

a jobboldalon az a dagadt geci, ki a faszom?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.09.08. 22:30:22

@Androsz: :)))) Szegény putyin. Őt csak belesodorták ebbe a háburúba.
És te még voltál valaki bazzmeg!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.08. 22:37:09

@Androsz: akkor nevezd, aminek akarod. Ha a konzervatív, nacionalista oldal kerül hatalomra, akkor az a saját nációját teszi előtérbe. Azaz, Orbán szövetségesei addig lesznek szövetségesek, amíg Magyarország kiszolgálja érdekeiket.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.09.08. 22:43:50

@Igazamvanvagyigazamvan?: ahogyan azt már megfogalmazta más is:A különböző országok szélsőjobbosai azért szeretik egymást,mert utálják egymást. :))

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.08. 22:44:59

@Androsz: hát, Oroszország így nem terjeszkedik:
"Ukrajna a többi utódállam közül nem az első, hanem inkább már az utolsó, ahol még volt esélye a nyugati orientációnak és nem alakult ki erős orosz befolyási övezet. Ha a többi államon végigszaladunk:

Azerbajdzsán egyáltalán nem nyugatosodik, sőt az még „keleti” szinten is extra, hogy a hatalom mennyire családi biznisz lett. Ráadásul az országban 5 éves (de persze bármikor meghosszabbítható) mandátummal orosz békefenntartók is vannak.
Belarusz konkrétan katonai szövetségese Oroszországnak. Alekszandr Lukasenko egy ideig manőverezett, emlékezhetünk, hogy az orosz-ukrán béketárgyalások 2014-ben még Minszkben lehettek, de azóta az elcsalt választások és a reformerek véres leverése után nem maradt játéktere Moszkván kívül.
Grúziának két szakadár területe is van (Abházia, illetve Dél-Oszétia) oroszokkal, ráadásul Moszkva-barát kormány van hatalmon.
Kazahsztánban is oroszok avatkoztak be a hatalom oldalán, amikor az életminőség romlása miatt tüntetések indultak.
Kirgizisztánban, Tádzsikisztánban orosz katonai bázisok vannak.
Moldovában ugyan nyugatbarát kormány vezeti az országot, de ott is van egy szeparatista konfliktus (Transznyisztria), amit oroszok kontrollálnak.
Örményország a legközvetlenebb orosz szövetséges.
Türkmenisztán külön eset, de nem is közvetlenül határos Oroszországgal, és semmiképpen sem nyugatos állam."

Boldeone2 2023.09.08. 23:47:14

@Androsz: A professzor szerint az Egyesült Államok legnagyobb hibája az volt, hogy valójában már az kilencvenes évek elején tervbe vette a NATO bővítését egészen Ukrajnáig. Ez az egypólusú világrend megerősítéséről szólt"

- Ez egy butaság, ráadásul az ENSZ alapokmányt is sértette volna, mivel minden állam olyan katonai szerződés tagja lesz a nemzetek szuverenitása elvén, amilyet akar

Mivel errefelé Oroszország a történelmi agresszor, így evidencia volt a NATO- csatlakozás ebben a régióban, amit 85,33 % megerősített, a szavazásra jogosultak majdnem fele

Teljesen abszurd igény lett volna, hogy ne bővüljön a NATO. A világban nincs olyan, hogy a 60 évvel ezelőtti bipoláris világrendhez kelljen alkalmazkodni mindenkinek

Boldeone2 2023.09.08. 23:54:31

@Androsz: Ráadásul történelmi tények igazolják: Európa keleti felén szükséges Oroszországgal szemben védekezni. Először úgy tűnt, hogy demokratizálodnak, de már évtizede építik az autokráciát, ma pedig már katonai diktatórikus államot

Egyedül a NATO- szövetség ad biztonságot, a kis államoknak, amely jóval erősebb, mint Oroszország

A NATO egyébként is egy védelmi szövetség, a muszka agresszor államnak kellene megváltozni elsősorban

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.09.09. 00:08:58

@Androsz:
@Igazamvanvagyigazamvan?:
@Boldeone2:
A legjobb az idióta putyin még gazdagabb akart lenni, de a háborúval megmutatta Oroszország gyengeségét.
Ha nem haltak meg volna meg miatta annyian, meg nem baszott volna ki millókkal még sajnálnám is, amiért meg akarta játszani a nagy hadvezért.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 08:31:34

"Rekordszámokat produkál Magyarország
Az Eurostat előzetes adatai szerint éves alapon júliusban az eurózóna inflációs mutatója 5,3 százalékra csökkent. Ezzel január óta a legalacsonyabbra csökkent a fogyasztói árindex a júniusi 5,5 százalékról. Ahogy Magyarországon, úgy a gazdasági blokkban is az inflációt változatlanul az élelmiszerárak emelkedése fűti, ugyanakkor az energiaárak csökkenése visszafogja. Havi bázison a maginfláció is 0,1 százalékkal csökkent júliusban, elmaradva a várt 0,5 százalékos csökkenéstől. Júniusban a maginfláció havi bázison 0,3 százalékkal emelkedett. Tehát a júliusi adatok szerint – amikor Magyarországon 17,6 százalékos infláció volt – a két áremelkedés között jóval több mint háromszoros különbség látható. Ráadásul Magyarországon már tíz hónapja csökken a bérek értéke, ezt elsősorban az infláció drasztikus csökkentésével lehetne megfordítani."

6.Lеnin 2023.09.09. 08:42:03

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Megállj te preverz! Előveszem az IP címkereső commodore programom és meghakkerellek!

Wildhunt 2023.09.09. 08:44:56

A propaganda alaptétele, hogy soha ne hidd el a saját hazugságodat. Egyszer mindig szembe jön a valóság.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 08:55:30

@Wildhunt: Itt a valóság. A magyar infláció a háromszorosa az EU átlagnak és a legmagasabb is. Akkor most felköpsz és aláállsz?

G. Nagy László 2023.09.09. 09:06:19

@Wildhunt: Megdöbbentő egyébként ez a szemellenzős attitűd.

Ma ott tartunk, hogy CIA-elemzők beszélnek nyíltan arról, hogy az amerikai külügy közvetlenül beavatkozott a magyar választásokba, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy Orbánt megbuktassák. Miért nem teszik fel a kérdést maguknak a hazai balos elmeháborodottak, hogy a magyar kormányfő miért is ekkora szálka a szemekben?

Az alapállítás: Orbán elszigetelődött, nem tényező többé.

Lássuk a tényeket:

1. A NATO nem vesz részt a háborúban.
2. A NATO-tagok önállóan azt tesznek, amit akarnak - tolják is a pénzt, paripát fegyvert az ukránoknak.
3. Minden eddigi szankció átment - Orbán ügyesen kiiktatta a fájdalmas elemeket, cserébe rábólintott a többire. (Az már csak a vicc kategóriája, hogy ugyanazok egyszer azért basztatják, mert nem elég simulékony, máskor meg azért, mert nem tart be eléggé...)
4. Orbán nem erőszakol rá senkire semmit, és nem gátol senkit semmiben.

Ha mindez így van, akkor miért is kell tűzzel-vassal harcolni Orbán ellen? Hiszen jelentéktelen. Hiszen nem tényező. Hiszen merünk kicsik lenni... Baszki, hogy nem érzik az ellentmondást?

Pontosan az ilyen riportok mutatják meg a világnak, hogy Orbán józan, nem egy náci görény, ahogy nyugaton tálalják; hogy Magyarország nem egy elmaradott sártenger, sem pedig kegyetlen munkatábor. Az a tény, hogy Orbán gondolkodásmódja egyáltalán jelen van, és publicitást kap, ijesztőbb számukra, mintha maga Lucifer jelenne meg. Ha Viktor nem volna tényező, nem folyna ellene boszorkányüldözés. Ha a fényességes nyugat liberális, plurális, demokrata lenne, el tudná viselni másként gondolkodást.

No de a balos idiótákat sosem zavarják az önellentmondások :)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 09:13:27

@G. Nagy László: Mert ellopja az EU-s pénzeket, lerabolja az országot. Mi a véleményed arról, hogy 4 milliárd euróért meg akarják venni a repülőteret, s közben 4 milliárd euró hitelt akarnak felvenni az EU-tól? Majd utána ez is átmegy alapítványba és elveszti a közvagyon jellegét? Ha te leidiótázod a balosokat, akkor ugye mi is leidiótázhatunk téged, mert nem látod mit művelnek az országgal?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 09:19:03

@G. Nagy László: "4. Orbán nem erőszakol rá senkire semmit, és nem gátol senkit semmiben." - a téveszméd. :-))

"Az Orbán-kormány megakadályozta, hogy jóváhagyják az Ukrajnának szánt hetedik, 500 millió euró értékű fegyvervásárlási csomagot."

"Ismét a magyar kormány akasztotta meg az Európai Unió új szankciós csomagjának elfogadását: péntekig akarják elfogadni az új büntetőintézkedéseket, de Magyarország levenné négy orosz magánszemély nevét a büntetendő személyek listájáról, mellette pedig azt sem támogatja, hogy a családtagokra is kiterjesszék a szankciókat. Az sem tetszik az Orbán Viktor vezette kabinetnek, hogy egy évre hosszabbítsák meg a már lévő korlátozásokat."

"Orbán költségvetési vétójára készülnek Brüsszelben"

"Ha Magyarország arra kényszeríti az EU-t, hogy kétoldalú alapon nyújtson hitelt Ukrajnának, azzal mindenki rosszabbul jár, mint a közös hitelfelvétellel – ideértve az ukránokat, a tagállamokat, és Magyarországot is. A háttérben meghúzódó fontos szál: Orbán Viktor is részese volt annak a döntésnek, amikor az Európai Bizottságot megbízták, hogy dolgozzanak ki támogatási konstrukciót Ukrajna számára."

"Mióta Orbán Viktor megírta Charles Michelnek, hogy szerinte jobb lenne, ha a rendkívüli EU-csúcson egyáltalán nem tárgyalnak az olajembargó ügyéről - amit a magyar kormány vétóval fenyeget -, a tagállamok képviselői semmi mást nem tesznek, mint erről beszélgetnek."

"Magyarország nem fog elfogadni olyan javaslatot, amely Lengyelország számára elfogadhatatlan – jelentette ki Orbán Viktor azon a sajtótájékoztatón, amelyet csütörtök délután tartott lengyel kollégája, Mateusz Morawiecki oldalán arról, hogy az Európai Unió a támogatások kifizetését a jogállamiság elveinek tiszteletben tartásához kötné. A magyar kormányfő felhívta a figyelmet, hogy a vétó nem valamiféle helytelen dolog, hanem az Európai Unió által szentesített törvényes eszköz, és ha egy döntés sérti a magyarok érdekeit, ő vétózni is fog."

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 09:20:10

@G. Nagy László: 4. "Orbán nem erőszakol rá senkire semmit, és nem gátol senkit semmiben."

Szóval, akkor ki az idióta?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 09:21:43

@G. Nagy László:

"Az alapállítás: Orbán elszigetelődött, nem tényező többé.
Lássuk a tényeket:
1. A NATO nem vesz részt a háborúban."

A kettőnek mi köze egymáshoz?

Boldeone2 2023.09.09. 09:58:06

@G. Nagy László: Nincsenek önellentmondások. Éppen az a probléma, hogy az EU nagyon is demokratikus, lényegében egy - két szélsőséges állam gúzsba tudja kötni a működését, a döntéshozatali mechanizmusok miatt, a távlati célokat tudja blokkolni, mint pl az Afrika- megállapodás, pedig mi nem is vagyunk migrációs célpont, innen mindenki akit tud, lelép.

A destruktív politikai szándék nyilvánvaló. Amit Orbán tesz, túlmegy minden racionalitáson, lásd az orosz agresszióval szembeni európai egység megbontása, az ukránellenes politika implicit állami szintre emelése

Magyarország jelentéktelen állam gazdaságilag, de Orbán -éppen az európai demokratikus mechanizmus miatt - a blokkoló politikával jelentős szerephez tud jutni.
Néha populista bohócként tetszeleg, néha pedig a nagy világmegváltó renegát bölcsként

A fő gond - ha félretesszük az eddigi legnagyobb politikai hibáját, az orosz agresszor támogatását- hogy lényegében hamis tézisei vannak
Ez egyik ilyen hamis tézis a migráció, mint populista téma. Egyrészt -még -teljesen más a magyar helyzet: nem vagyunk célpont
Másrészt, pont a magyar kerítés mutatja: nem lehet megállítani a migrációt
Harmadrészt, nincs elég munkaerő Európában. Szerinted amit tegnap a Spárban megvettél 600 ft-os olasz szőlőt, kik szedték le? Elmondom: illegális afrikai migránsok, egyébként nem ennyi lenne...

Orbán mindebből ideológiát csinál, hisztériát kelt, irreális megoldásokat ajánl, vagy azt sem, egy globális nagyfolyamatra. A migrációs politika Orbán nélkül is szigorodna, sőt, szigorodik is, de megállítani nem lehet a migraciót

Ez a populizmus kvintesszenciája. Orbán még soha nem beszélt őszintén az emberekhez. Ha őszinte lenne megmondaná, nagyjából itt is hasonló folyamatok leszek mint nyugaton, ha fejlett országgá válunk.
Meloni sem tud kezdeni semmit a migrációval, hiába ígért szélsőjobboldali politikát

G. Nagy László 2023.09.09. 10:13:09

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes:

1. A Fidesz seggét nyalom. (ha ez téged boldoggá tesz...)
2. Nyugodtan idiótázhatsz, jogod van hozzá. (ha ez téged boldoggá tesz...)
3. Azért fontos, hogy a NATO nem áll háborúban, mert így a magyar és a szövetségi álláspont tökéletesen egyezik. A dánok és a németek annyi fegyvert küldenek, amennyit akarnak. Nem gátoljuk, nincs közünk hozzá.
4. "Az Orbán-kormány megakadályozta, hogy jóváhagyják az Ukrajnának szánt hetedik, 500 millió euró értékű fegyvervásárlási csomagot." Neked tényleg elment az eszed, ha a munkáddal keresett jövedelmedet az ukránoknak kívánod adományozni, ráadásul fegyverek formájában. De ha már ilyen kibaszott nagylelkű vagy, küldj pénzt Zelenszkijnek! Senki sem gátol meg benne. De az, hogy az EU erre költi a pénzemet, az több mint felháborító. Százszor inkább a repülőtér visszavásárlása.

ulpius66 2023.09.09. 10:51:30

A liberál-fasiszta SoroSS elvtárs szervezetei ismét akcióban!!!!!!

"Tüntető civilek transzparensekkel várják Orbán Viktort Kötcsén"

24.hu/belfold/2023/09/09/tunteto-civilek-transzparensekkel-varjak-orban-viktort-kotcsen/

"O1G ---- MAGYARORSZÁG DIKTATÚRA!"

... ez tényleg annyira édes....mán csak az a kérdés, hogy ezeknek a hajléktalanoknak mibűl van pénze tüncikézni?

ulpius66 2023.09.09. 10:55:44

"Sosem látott mélységben a tanárhiány, már elsőéves egyetemistákat is alkalmaznak"

168.hu/itthon/psz-tanarhiany-pdsz-egyetemistak-266114

Ezek a ballibsi firkászok legalább fogalmazni megtanulhatnának.....

Így értelme is lenne a hisztikéjüknek:

"Sosem látott MAGASSÁGOKBAN a tanárhiány, már elsőéves egyetemistákat is alkalmaznak"

G. Nagy László 2023.09.09. 11:25:34

@ulpius66: Én úgy fogalmaztam volna: Sosem látott mértékű a tanárhiány. Talán így a legszerencsésebb...

ulpius66 2023.09.09. 12:14:53

@G. Nagy László:

Mint írtam volt, nekem 8 unokám van (ez mondjuk dicsekvés is...) az egyik most kezdi az elsőt.....

Eddig ebben az iskolában mindig két elsős osztály volt, most csak egy indul 16 tanulóval....

Aztán mán jön is a csoport-bontás.....ÍGY FELE ANNYI DEÁKRA KÉTSZER ANNYI TANÍTÓ KELL!!!!!

MOST TÖBB TANÍTÓ VAN AZ ISKOLÁBAN, MINT AKKOR AMIKOR KÉT OSZTÁLY INDULT!!!!!

ulpius66 2023.09.09. 12:16:57

@G. Nagy László: "Én úgy fogalmaztam volna..."

Na jó, te tudsz fogalmazni.....a ballibsi firkászok csak hisztikézni tudnak, minden ész és értelem nélkül....
(mondjuk még a hisztikézéshez is hülyék....)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 12:26:50

@G. Nagy László: Még mindig ott tartunk hogy a kettőnek mi köze egymáshoz.

"Az alapállítás: Orbán elszigetelődött, nem tényező többé.
Lássuk a tényeket:
1. A NATO nem vesz részt a háborúban."

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 12:29:42

@G. Nagy László: Ezt írtad.
"4. Orbán nem erőszakol rá senkire semmit, és nem gátol senkit semmiben."

Mire én több példát is felsoroltam mikor és miben feküdt keresztbe az EU-nak. Tehát tévedtél. Azt hogy az én eszem elment-e, hogy a mocskos putyini bagázs ellen harcoló ukrán hazafiak segítésével egyetértek, az erre nem válasz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 12:31:21

@alöksz róz: Vallató tiszt sosem akartam lenni, viszont az olyan faék egyszerűségű, kezdetleges életformákat mint te, szívesen zavarom össze keresztkérdésekkel. :-))

ulpius66 2023.09.09. 12:31:23

Egyebekben meg bírom ezt a "tanárhiányos" hisztikét!!!!!!

Elő kell venni az EUROSTAT adatait, és egyből láccik nekkora hazugság ez a ballibsi tanárhiányos hisztike!!!!

ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/EDUC_UOE_PERP04__custom_7288027/default/table?lang=en

AZ ADATOKBÓL PONT AZ LÁCCIK, HOGY MAGYARORSZÁGON AZ EGYIK LEGJOBB A TANÁROK NAGYSÁGA!!!

AZ EU-27 országaiban 12 deákra jut egy tanár.

ADDIG MAGYARORSZÁGON 10,5 DEÁKRA JUT EGY TANÁR!!!!!!!

...és például a fejlett svédeknél 12, 7, a németeknél 13,2, míg a hollandoknál 16,4 deákra jut egy tanár!!!!!

AZAZ A SVÉDEKNÉL, NÉMETEKNÉL, HOLLANDOKNÁL SOKKAL ROSSZABB A HELYZET!

ÉRDEKES, HOGY OTT MÉGSEM HISZTIKÉZNEK AZ OTTANI BALLIBSIK, HOGY KEVÉS A TANÁR!

Előre is felhívom az igen tisztelt ballibsi kommentelők figyelmét, hogy ne velem vitázzanak, a "tanárhiányról" hanem hívják fel az EUROSTAT-T HOGY MILYEN BARMOK, MERT IGENIS MAGYARORSZÁGON VAN TANÁRHIÁNY!!!!!!

ulpius66 2023.09.09. 12:34:02

Ahhoz, hogy elérjük pl. a holland tanár-deák arányt, ki kéne rúgni a tanárok 25%-át!!!

ulpius66 2023.09.09. 12:35:32

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes:

Viszont már az óvodás kisunokám is tuggya:

Piros lett a paradicsom, nem sárga.
Magyarország előre megy, nem hátra!

ulpius66 2023.09.09. 12:42:18

www.hrportal.hu/hr/igy-alakult-a-pedagogusok-szama-magyarorszagon-1990-ota-20221005.html

Ebből elég könnyen kiolvasható:

2010-11 tanévben (a D-209, a futóbolond és a libatolvaj rémuralmának végén) 73.565 általános iskolai tanár volt, 2022-23-ban volt 74.481..... AZAZ 13 ÉV ALATT NŐTT A PEDAGÓGZSOK SZÁMA!
(a deákok száma meg jelentősen csökkent....)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.09.09. 12:44:02

@Igazamvanvagyigazamvan?: Felsoroltad szinte az összes korábbi szovjet tagállamot. Azokban rengeteg orosz és oroszbarát ember lakik, még a Szovjetunió idejéből. A Szovjetunió már harminc éve felbomlott, ez idő alatt új generáció került hatalomba, amely vagy taszítja a szovjet múltat, vagy visszahozhatónak érzi. Ne felejtsük el, hogy Nyugat-Európában olyan fiatalok váltak szélsőséges muszlim radikálissá vagy terroristává, akik már ott születtek, bennük mégis feltámadt a szüleik, nagyszüleik országa iránti heves vágy. Ahogy azt se felejtsük, hogy a nagy hírveréssel "megbuktatott" szocialista magyar rendszer után csak négy év kellett ahhoz, hogy a nép visszahívja a szocikat, tizenkét évvel később pedig további nyolc évre újra visszahívták őket. Amikor Orbán négy cikluson keresztüli "uralkodását" kifogásolják, gondolhatnának arra is, hogy miközben a szocialista időket hevesen fújolják, három cikluson át szocialista kormányt szavaztak meg, benne régi bevált káderek tömegével. A régi rendszer iránt érzett nosztalgikus vágy nagy kavarodásokat tud okozni. A szovjet tagállamokban is sokan lehetnek, akik a szüleik szovjet múltjától oroszbaráttá válnak, ebben nincs semmi csodálatos, és Oroszországtól nem kíván emberfeletti erőfeszítéseket ennek elérésére, elég, ha megülnek egy hullámot.

Ne hasonlítsd össze a NATO és a Nyugat nyomulását Oroszország felé azzal, hogy Oroszország befolyása alá veszi a déli szovjet tagállamokat. Az utóbbival az oroszok vajon ki felé nyomulnának? Irán, Pakisztán? Hát kit érdekel ez? A Nyugat viszont a nagyhatalom ellenség, Oroszország felé nyomult a volt szocialista országok hatalmuk alá vonásával. Régen a NATO csak egy-két határszakaszon volt szomszédos Oroszországgal, most viszont majdnem végig az egész nyugati határ mentén, beleértve az indokolatlanul agresszívvá vált finneket is. Az egyetlen rész, ahol még volt egy ország Oroszország és a NATO között, Ukrajna, és az USA éveken át tartó fészkelődéssel egyre jobban a saját táborába vonta be az ukrán kormányzatot. És szakértők, bennfentesek kinyögték már azt is, hogy a USA a NATO-ba szerette volna eljuttatni Ukrajnát is. Te, aki erősen nyugatbarátnak mutatkozol, ezt talán örömmel látod, de ha én az oroszok helyébe képzelem magam, én is idegesen nézném ezt a harminc éve tartó nyomulást. Hiba volt, hogy az oroszok agya eldurrant és megtámadták Ukrajnát, de a velük szembenállóknak lett volna lehetősége ezt előre látni és megelőzni. Nem tették, a nyomulással a végletekig felingerelték az oroszokat, kirobbant egy buta, de nem veszélytelen háború. Megelőzhető lett volna.

@Boldeone2: "Mivel errefelé Oroszország a történelmi agresszor, így evidencia volt a NATO- csatlakozás ebben a régióban"

No, azért egy kicsit lyukas az emlékezeted. Most hagyjuk a gyarmattartó országokat, maradjunk egy szintén elég történelmi agresszornál, Németországnál, nincs messze tőlünk, róluk jótékonyan megfeledkeztél. A világháborút a náci Németország kezdte, és birodalmat szerettek volna felépíteni egész Európából. Az NSZK és a Szovjetunió között nagyon feszült volt a politikai viszony a szocialista időkben, ráadásul az NSZK-ban tekintélyes méretű amerikai haderő is állomásozott, jól érzékelhetően készen egy újabb összecsapásra. Ment az uszító propaganda odaát is rendesen. A NATO oszlopa, az USA pedig folyamatosan mutatta, hogy mennyire imperialista gondolkodásúak, sorban végigháborúzták és végigfondorkodták a fél világot, igazán nem olyan képet mutattak magukról, akik a világbékére törekednének. Egy ilyen felállásban egyszer csak Oroszország számos oroszbarát határországa átállt az ellenséghez, és az ellenség hadseregekkel felvonult az Orosz határ mentén. Őszintén szólva hálásak lehetünk azért, hogy az oroszok ezt háború kirobbantása nélkül eltűrték. Néhány idegesebb típusú tábornok valószínűleg kardot rántott volna.

@G. Nagy László: "A dánok és a németek annyi fegyvert küldenek, amennyit akarnak. Nem gátoljuk, nincs közünk hozzá."

Azért ez így nem teljesen igaz. Ha néhány NATO-ország odáig hergeli az oroszokat, hogy azok megtámadják valamelyiket, akkor nekünk, NATO-tagoknak is háborúba kell mennünk. Bölcsebb lett volna, ha a pusztán az USA védelmében megbújni szándékozó nyugati országok kimaradnak a civakodásból, mert nem csak a saját jövőjükkel játszanak.

ulpius66 2023.09.09. 12:44:35

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes:

Jujj, te naggggyon-naggggyon hülye!

Ebből pont az következik, hogy van megfelelő mennyiségű tanár, CSAK A TANÁROK TÖK HÜLYÉK A TANÍTÁSHOZ!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 12:50:59

@ulpius66: Te barom!

Minimábér adója: 2010 - 0%, 2021 - 15%
Áfa: 2010 - 25%, 2021 - 27%
Benzinár: 2010 - 295 Ft, 2021 - 456 Ft
Családi pótlék: 2010 -12200 Ft, 2021 - 12200 Ft
Minimum nyugdíj: 2010 - 28500 Ft, 2021 -28500 Ft
Munkanélküli segély ideje: 2010 - 6 hónap, 2021 - 3 hónap
Élelmiszerek drágulása: 2010 - 3,2%, 2021 - 35,8%
Orbán stróman Mészáros vagyona : 2010 - 0 Ft, 2021 450 milliárd Ft

ulpius66 2023.09.09. 12:51:23

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes:

...és nem csak arról van szó, hogy tök hülyék a tanításhoz, hanem arról is, hogy útálnak dolgozni!!!!!!!!

EGY TANÁRNAK VAN ÉVI 180 NAP, MUNKANAPJA!!!!!! A FÉL ÉVET VÉGIGLÉBECOLJA, NEM CSINÁL SEMMIT!!!

ARRÓL NEM BESZÉLVE, HOGY NEKI MEGVAN AZ A NAPI 5-6 ÓRA, AMI 45 PERCIG TART!!!!!!!

NA, EZTET HASONLÍTSD MÁN ÖSSZE EGY HÁROMMŰSZAKOS ÁPOLÓNŐVEL!!!!!!!!!!!!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 12:54:45

@ulpius66: "útálnak" - pont te igazolod hogy több tanárra van szükség. Ja, nem. A te esetedben inkább terhesség megszakítást végző orvosra lett volna szükség!

ulpius66 2023.09.09. 12:55:29

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes:

... ÉS AZTÁN MESÉLJÉL, MENNYI VOLT A JÖVEDELMED (CSALÁDOD JÖVEDELME) 2010 ÉS 2021-BEN?

ulpius66 2023.09.09. 13:00:37

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes:

Pedofilkám!

Aztán arról is mesélhetnél, hogy a 2010-es jövedelmedből mennyit vontak le SZJA címén?
(most 15%-ot vonnak, mán ha dolgozol..... bár kétlem, hogy lenne bárki is aki egy ekkora barmot alkalmazna, mint te is vagy...)

Köszike!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 13:02:49

@ulpius66: Azért fizetnek hogy összezavarjam az illibsiket. Jól is megy, rengeteg bónuszt kapok. Miattad főképp.

G. Nagy László 2023.09.09. 13:34:53

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes:

"Mire én több példát is felsoroltam mikor és miben feküdt keresztbe az EU-nak."

Nem lesz könnyű veled vitatkozni, ha még alapdolgokat sem értesz.

Türelmes vagyok, igyekszem megvilágítani:

1. Áll egy koldus a sarkon, pénzt kér. Te nem adsz neki. Keresztbe fekszel a koldusnak? Nyilván, hiszen neki az az érdeke, hogy adj. Köteles vagy adni? Nyilván nem.
2. Vigyük tovább a példát! Az egész családod téged piszkál: apa, adjunk pénzt a koldusnak! Erre te: dehogy adok! Ha akartok, adjatok a saját zsebpénzetekből! Korlátozod őket? Kurvára nem.

Orbán sem korlátoz senkit abban, hogy akár a teljes költségvetésüket Ukrajnára költsék. Mit nem lehet ezen érteni?

És most én kérdezek: Mi a faszom indokolja azt, hogy kötelezően közös projekt legyen Ukrajna finanszírozása? Miért kell erőszakot tenni bárkin? Ursula kihirdethetné: az EU tagországaitól önkéntes felajánlásokat vár. Mindenki annyit dob a kalapba, amennyit akar. Miért nem jó ez??? Te olyan bölcs vagy, biztosan jobban látod.

Boldeone2 2023.09.09. 15:12:28

@Androsz: Butaságokat beszélsz, amelyek minimum 50 éves szovjet- orosz téveszmék!

" A Nyugat viszont a nagyhatalom ellenség, Oroszország felé nyomult a volt szocialista országok hatalmuk alá vonásával. "

-Ez a mondatod is mutatja: a ruszki propagandát nyomod! A volt szocialista országok ÖNKÉNT és szabad akaratból kerültek a nyugati szövetségbe, SENKI nem kényszerítette be őket, ahogy Jugoszlávia sem NATO, sem EU - tag, ma sem

A "Nyugat " sem a NATO nem ellensége senkinek, ahogy Oroszországnak sem volt az már a rendszerváltás után, a NATO egy védelmi szövetség.
Szerepet Oroszoszország tévesztett, demokrácia és piacgazdaság helyett diktatúra, agresszív politikai rezsim épült, önmagukat pedig a nyugat ellenségének deklarálták, újra. Erre nyilván a NATO is reagálni kényszerült

"Ukrajna, és az USA éveken át tartó fészkelődéssel egyre jobban a saját táborába vonta be az ukrán kormányzatot. És szakértők, bennfentesek kinyögték már azt is, hogy a USA a NATO-ba szerette volna eljuttatni Ukrajnát is. Te, aki erősen nyugatbarátnak mutatkozol, ezt talán örömmel látod, de ha én az oroszok helyébe képzelem magam"

- Pont fordítva igaz: ha az USA be akarta volna Ukrajnát a NATO- ha, az régen megtörtént volna
Valójaban Ukrajna akarna NATO- védelmet az orosz AGRESSZORRAL szemben

Az oroszok agymosott barmok, Dugin fasiszta nézetein nevelik őket, még mindig abban az illúzióban élnek, hogy a muszka birodalom helyreállítható erőszakkal, csakhogy nem!

Az átlag ukrán mindennél gyűlölöli a muszka elnyomókat, akik több száz évig nyomrították őket, nincs az az isten, hogy Ukrajna mégegyszer orosz vazallus állam legyen, az ukránok az utolsó leheletükig harcolnak

...és igen, az USA lesz a szövetségesük a jövőben, meg az EU ...Újjá fogják építeni Ukrajnát, a primitív ruszki hadiállam meg bele fog fulladni a saját szarába, Putyinnal együtt!!!

Az ukránok jól tudják mit akarnak, hogy miért harcolnak , a ruszkik nem. Valós, reális explicit céljuk sincs, ezért sincs esély a békére
Putyint- ahogy Hitlert is - legyőzni kellett , most sem az alkuk ideje van

Én long range rakétákat adnék Ukrajnának, meg a legjobb légierőt

Ha Putyin kiszorul Dél- Ukrajnából, a politikai karrierjének annyi. A muszka önérzetnek nem kell egy vesztes diktátor

Boldeone2 2023.09.09. 15:23:53

@G. Nagy László: És most én kérdezek: Mi a faszom indokolja azt, hogy kötelezően közös projekt legyen Ukrajna finanszírozása"

- Meg kell állítani az orosz agresszort, le kell győzni, majd egyszer Putyint bíróság elé állítani, az lesz valódi béke, az igazság érvényre jutása. Ehhez közös erőfeszítésekre van szükség, vagyis: az EU+ USA álljon bele nagyobb erővel, mind katonai, mind pénzügyi téren a támogatásba

Orbán segítségére nincs szükség, mindenki látja, ez egy csontszegény, katonai eszközöket szállítani nem képes ország

A legjobb amit Orbán tehet az, hogy csendben marad és nem gáncsolja a közös erőfeszítéseket

Az, hogy a nyíltan hirdetett nemzeti önzés országa vagyunk, még a holdról is látszik, éppen ezért sokat nem is várnak el tőlünk...
Ez egy nihilista ország, nihilista kormánnyal, tisztelet a kivételnek....

Most válunk igazán kisszerűvé...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 15:52:54

Lázár minden budapesti közlekedésfejlesztést leállított, de a 244 milliárdos NAV székház épülhet tovább.
Reptérre is lesz 1500 milliárd. Hitelből.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 15:58:03

@G. Nagy László: Valóban nehéz azzal vitatkozni, hogy butaságot írtál.

"4. Orbán nem erőszakol rá senkire semmit, és nem gátol senkit semmiben."

Mire én felhoztam hogy több esetben emelt vétót. A vétó nem gátol senkit? Mielőtt tovább vitáznánk, az Értelmező Kéziszótárból keresd ki a vétó szót!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 16:01:45

@G. Nagy László: Elég könnyű legyőzni téged vitában, amikor te magad írod le hogy lehet valakit korlátozni, amit Orbán meg is tesz.

"1. Áll egy koldus a sarkon, pénzt kér. Te nem adsz neki. Keresztbe fekszel a koldusnak? Nyilván, hiszen neki az az érdeke, hogy adj."

Köszike, hogy érvelsz magad ellen helyettem. :-))

G. Nagy László 2023.09.09. 16:05:18

@Boldeone2:

"Orbán segítségére nincs szükség, mindenki látja, ez egy csontszegény, katonai eszközöket szállítani nem képes ország"

"A legjobb amit Orbán tehet az, hogy csendben marad és nem gáncsolja a közös erőfeszítéseket"

Tényleg nem érzed az ellentmondást??

Nincs szükség a magyar segítségre, de nem is kívánunk beszállni a buliba - álomszerű a harmónia. Akkor miért basztatja Orbánt bárki, kívülről, vagy belülről? Akár te is? Újra megkérdem: "Mi a faszom indokolja azt, hogy kötelezően közös projekt legyen Ukrajna finanszírozása? Miért kell erőszakot tenni bárkin? Ursula kihirdethetné: az EU tagországaitól önkéntes felajánlásokat vár. Mindenki annyit dob a kalapba, amennyit akar. Miért nem jó ez???" Ezt Orbán nem tudná és nem is akarná gáncsolni. Ez ilyen kurva egyszerű.

(Csak zárójelben: kurva sokat költöttünk már eleddig is az ukrán menekültekre. Kb. másfél millió ember... vágod? Ez érdemi segítség, megkérdőjelezhetetlenül.)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 16:09:00

@G. Nagy László: Mert az EU egy közösség. Tehát a pénzt elvárjuk tőlük, de a közös költséget nem akarjuk állni, ugye? Na többek között emiatt nem adnak nekünk egy kanyi vasat se.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 16:10:54

@G. Nagy László: "kurva sokat költöttünk már eleddig is az ukrán menekültekre. Kb. másfél millió ember... vágod?"

Tudod mekkora nyereség ez Európa népességének? Hogy nők és gyerekek jönnek akik fehérek és keresztények? Akik nagy része ha megtalálja a helyét nem is akar majd visszamenni.

G. Nagy László 2023.09.09. 16:12:03

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes:

"Köszike, hogy érvelsz magad ellen helyettem. :-))"

Amikor fent egy felsorolást tettél (családi pótlék, munkanélküli segély stb.), már ennek szerkezetéből azonnal kirajzolódott, hogy radikális balos vagy. Ez minden józan embernél az elmebeteg szinonimája, bocs. Amit itt leművelsz érvelés címszó alatt, az ennek tökéletes folytatása.

Ezek szerint a boltos is keresztbe fekszik neked, mert nem adja oda a Jack Danielst ingyen.

A vagyonos is keresztbe fekszik, mert van yachtja, neked meg nincsen (és az erőforrások, ugye, végesek).

Elképesztően idióta vagy, ha amit csinálsz, az nem puszta trollkodás, hanem komolyan így gondolod.

Újra megkérdem: "Mi a faszom indokolja azt, hogy kötelezően közös projekt legyen Ukrajna finanszírozása? Miért kell erőszakot tenni bárkin? Ursula kihirdethetné: az EU tagországaitól önkéntes felajánlásokat vár. Mindenki annyit dob a kalapba, amennyit akar. Miért nem jó ez???" Ezt Orbán nem tudná és nem is akarná gáncsolni. Ez ilyen kurva egyszerű.

G. Nagy László 2023.09.09. 16:14:31

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes:

"Mert az EU egy közösség. Tehát a pénzt elvárjuk tőlük, de a közös költséget nem akarjuk állni, ugye? Na többek között emiatt nem adnak nekünk egy kanyi vasat se."

Okostojás, mi a faszról beszélsz? Szó sincs közös költségekről. Egy adományozási akcióról van szó, ami kifelé megy. Nem része a rendes költségvetésnek, totál új fejezet. Szóval: fuss neki újra!

alöksz róz 2023.09.09. 16:16:46

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes: "a közös költséget nem akarjuk állni" - csak épp ukrajna támogatása nem a közös költségünk

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 16:21:17

@G. Nagy László: "Amikor fent egy felsorolást tettél (családi pótlék, munkanélküli segély stb.), már ennek szerkezetéből azonnal kirajzolódott, hogy radikális balos vagy."

Tényleg? Radikális balos az aki szóváteszi, hogy a szociális juttatásokat nem emelték az infláció mellett? :-))
Nevetséges vagy.
A külhoni magyaroknak adományozott pénzek nem részei a magyar költségvetésnek? Akkor azok honnan vannak?
Mellesleg most módosítják az EU költségvetést az ukrajnai támogatások miatt.
Egyébként minek írsz kommentelhető blogot, ha nem bírod cérnával a vitát? :-))

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.09.09. 16:21:51

@Boldeone2: "Meg kell állítani az orosz agresszort, le kell győzni, majd egyszer Putyint bíróság elé állítani, az lesz valódi béke, az igazság érvényre jutása. Ehhez közös erőfeszítésekre van szükség, vagyis: az EU+ USA álljon bele nagyobb erővel, mind katonai, mind pénzügyi téren a támogatásba"

A lélegzetem elállt ettől a tömény, kis helyre összezsúfolt brüsszeli háborúpárti propagandaszövegtől. Ember, az én szememben te reménytelen vagy, ez most végleg eldőlt. Nyugodj békében.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 16:23:18

@Androsz: A lélegzetem elállt ettől a tömény, kis helyre összezsúfolt putyin háborúpárti propagandaszövegtől. Ember, az én szememben te reménytelen vagy, ez most végleg eldőlt. Nyugodj békében!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.09.09. 16:26:50

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes: "Radikális balos az aki szóváteszi, hogy a szociális juttatásokat nem emelték az infláció mellett?"

Nem, inkább kissé nehéz felfogású. Az infláció nem azt jelenti, hogy minden árcédulára és fizetési csekkre rajzolunk még egy nullát, hanem az országnak kevesebb pénze lesz. A szám ugyanaz marad, de kevesebbet ér a világpiacon. Az infláció azért baj, mert mindenkinek rosszabb lesz tőle. Te meg azt várod, hogy egyedül a kormánynak legyen rossz, mindenki másnak pedig arányosan, sőt még jobban emeljék a fizetését. Mondom, a szám nem változott az ország bankszámlájának összegében, de te most mindenkinek adnál belőle sokat. Érted te egyáltalán, hogy miket beszélsz?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 16:28:45

@Androsz: Értem, te annyira családbarát vagy, hogy egyetértesz azzal hogy 13 éve ugyanannyi a családi pótlék.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 16:29:33

@Androsz: Akkor a képviselők fizetését miért emelték? A gyerek nevelése nem a társadalomnak hasznos?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 16:30:37

@Androsz: "Az infláció nem azt jelenti, hogy minden árcédulára és fizetési csekkre rajzolunk még egy nullát, hanem az országnak kevesebb pénze lesz." - na az már kiderült hogy nem tudod mi az infláció. :-))

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 16:36:14

1998 február 10. "Jóvátehetetlen károkat okoz a tokaj-hegyaljai történelmi borvidéknek, ha megvalósul a Monokon építendő használt akkumulátorokat feldolgozó üzem." - jelentette ki Orbán Viktor

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 16:48:53

Feladtátok? Az ukránok keményebbek nálatok. Na akkor átmegyek a szegedi kettyintős blogra! :-))

G. Nagy László 2023.09.09. 17:08:53

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes:

"Egyébként minek írsz kommentelhető blogot, ha nem bírod cérnával a vitát? :-))"

Miből szűrted le, hogy nem bírom? Tényleg nehéz azokkal, akik totális idióták, s még nehezebb azokkal, akik annak tettetik magukat (még nem tudom, te hová tartozol), de volt már dolgom pár száz hasonlóval. Idővel a baj nem az, hogy nem bírom a vitát, hanem az, hogy széttrollkodod, így nincs is vita.

Tízszer leírtam: Ukrajna támogatása nem része az EU rendes költségvetésének. Pontosan tudjuk, hogy a kiegészítő fejezetekbe próbálják beletuszkolni, de attól még nem lesz sem erkölcsileg helyes, sem az EU fenntartási költségeinek a része.

Ezt írtad: "Tehát a pénzt elvárjuk tőlük, de a közös költséget nem akarjuk állni, ugye?"

Ha holnap a közös képviselő azt mondja: duplájára növeli a közös költséget, mert a társasház nevében Ukrajnát támogatná, megszavaznád? Ha minden lakó megszavazná, de te nem értesz egyet vele, vétóznád, ha megtehetnéd? Ezek a lényeges kérdések, ne menekülj el gyáván a szómágiába, ahogy minden balos szokott.

"Radikális balos az aki szóváteszi, hogy a szociális juttatásokat nem emelték az infláció mellett?"

Megint nem értesz semmit. Radikális balos az, akinek EGYÁLTALÁN AZ ESZÉBE JUT BÁRMIKOR, hogy a szociális juttatásokat emelni kéne.

Családi pótlék: Messzemenően egyetértek azzal, hogy senki se lóghasson az állam csecsén, különösen ne azért szüljön gyereket, mert azért támogatást kap. A gyerekek után járó adókedvezmény abszolút támogatandó, a családi pótlék pedig úgy felesleges, ahogy van. Az szüljön gyereket, aki képes az értékteremtésre.

Minimum nyugdíj: talán az állami nyugdíj a legnagyobb rákfenéje minden nemzetgazdaságnak, mindenesetre ez egy kényszerű adottság. Nem is értem, miért kéne növelni a minimumszintet.

Munkanélküli segély ideje: Munkaerő túlkínálat van. Mi a faszért nem elég a három hónap? Aki ennyi idő alatt nem talál munkát, az félév alatt sem.

G. Nagy László 2023.09.09. 17:17:29

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes: munkaerő túlkereslet van (vagy munkahely túlkínálat). Elgépeltem, bocs.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.09.09. 17:40:09

Még mindig iszonyat, hogy lemennek kutyába a fideszbirkák a gazáik kedvéért.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.09.09. 17:43:59

Értem. Tehát ha látom, hogy hárman megtámadnak egy fideszbirkát, nem avatkozom közbe, mert akkor erőszak párti lennék.

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.09. 19:15:23

@Boldeone2:

"- Meg kell állítani az orosz agresszort, le kell győzni, majd egyszer Putyint bíróság elé állítani, az lesz valódi béke, az igazság érvényre jutása. Ehhez közös erőfeszítésekre van szükség, vagyis: az EU+ USA álljon bele nagyobb erővel, mind katonai, mind pénzügyi téren a támogatásba"

2014-től az ukrán fegyveres erők folyamatosan fegyveres erőszakot alkalmaztak a kelet-ukrajnai orosz identitású állampolgárai és az ott élő nagylétszámú orosz állampolgárok ellen. ENSZ adatok szerint is minium 8-10.000 ember halálát okozva. Az OF Ukrajna szuverenitásának megsértésével agressziót követett el az ENSZ BT felhatalmazásának hiányában, fegyverrel lépett fel az ukrajnai oroszok védelmében

Létezik azonban az erőszak tilalma alól egy széles körben elfogadott és a gyakorlatban is érvényesülő kivétel, ami a népek önrendelkezési joga, amely ugyancsak helyt kapott a legtekintélyesebb jogi dokumentumok zömében.

Ezen jog alanya a nép: adott területen élő természetes személyek összessége tekintendő. Kétség nem férhet hozzá, hogy e tekintetben az ukrajnai oroszokat is megilleti az önrendelkezési jog, melyet minden állam kötelessége tiszteletben tartani. Ha egy állam erőszakkal foszt meg egy népet önrendelkezési jogának gyakorlásától, azzal megsérti az erőszak tilalmának kógens alapnormáját, az is agresszornak minősül.
Az erőszak tilalma és a népek önrendelkezési joga két nemzetközi "ius cogens", melyek ütközése esetén - az eddigi ENSZ-gyakorlat erre utal - az utóbbi élvez prioritást. Ezt láttuk Koszovó esetében is.

Tehát ha az OF agressziót követett el, akkor ez érvényes a NATO koszóvói beavatkozására is,

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.09.09. 19:47:27

@atomic power 1986DucaDuca: Aha. Csakhogy 2014-ben az oroszok megszállták a Krímet, majd fegyverrel segítették az ukrajnai orosz szakadárokat.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.09.09. 19:49:58

@G. Nagy László: Azok a a rohadt osztrákok! Ott 72 ezer forintnak megfelelő a családi pótlék.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.09.09. 19:53:09

@G. Nagy László: Ausztria tehát radikális balos. Franciaországban a munkanélküli segély azt hiszem 3 év. Radikális balosok. :-))

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Na jó, folytatom.

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"MAXVAL bircaman közíró · bircahang.org2020.09.29. 14:47:33
@Maxval nem birca:
Milyen jogon diszkriminál a társadalom egy egészséges szexuális vágyat, mint ami szerinted a pedofília?
zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda#c39010344 "

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.09.09. 19:58:50

"Még hogy tartalékvaluta: zuhan a kínai jüan
A Kínát sújtó válság, az export visszaesése a valutaárfolyamra is hatással van, mint hasonló esetekben általában. A kínai jegybanknak fel van adva a lecke."
www.economx.hu/magyar-gazdasag/kina-dollar-juan-leertekeles-kamatcsokkentes.777098.html

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.09. 20:36:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Csakhogy 2014-ben az oroszok megszállták a Krímet, majd fegyverrel segítették az ukrajnai orosz szakadárokat."

2014-ben volt egy külföldről támogatott puccs, mely során törvénytelenül juttatták hatalomra az új kormányt. Még aznap NATO-tisztek érkeztek Ukrajnába.

"However, there were such motives for the fascist opposition, which did not hesitate to fire on and wound its own supporters in order to provoke the coup d’état which did eventually take place with the international support of the United States and the European Union."

www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-7-2014-003239_EN.html

Ezért fordultak szembe az új kijevi hatalommal. Még aznap NATO-tisztek érkeztek Ukrajnába. A Krímet azért vették vissza az oroszok, mert a szevasztopoli haditengerészeti bázisuk veszélybe került. A lakosság 95,5 százaléka szavazott arra, hogy a Krím az Oroszországi Föderáció része legyen.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.09.09. 21:30:40

@atomic power 1986DucaDuca: Ja, fegyverek árnyékában olyan hiteles az a választási eredmény. Észak-Koreában ennél sokkal jobb eredmények vannak.
Bla,bla,bla... tök mind1. Az orosz szeparatistákat trutyinék fegyverezték fel. Ha nem adnak nekik fegyvereket, nincsenek harcok. Ismerős? :-))

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 21:38:31

Ja! Jut eszembe! Hogy örömködtetek illibsik hogy a dollár uralmának vége és majd a yüan, meg még valami bigyó lesz a tartalék valuta. :-))
Ja, persze! most olvastam abban cikkben amit idéztem, hogy a kínai jegybank csúszó leértékelést alkalmaz. Hahaha.. ki az aki tartalék valutának használ egy olyan pénzt amit csúszó leértékelnek. :-))

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 21:42:38

@G. Nagy László: Na most térjünk vissza az alapokhoz!
Itt kezdődött a vita.
"4. Orbán nem erőszakol rá senkire semmit, és nem gátol senkit semmiben."
Ezt megcáfoltam több vétójával, azóta te meg terelsz.

Boldeone2 2023.09.09. 21:59:00

@atomic power 1986DucaDuca: 2014-től az ukrán fegyveres erők folyamatosan fegyveres erőszakot alkalmaztak a kelet-ukrajnai orosz identitású állampolgárai és az ott élő nagylétszámú orosz állampolgárok ellen. "

- Pont fordítva igaz: a putyista szeparatisák kezdék el a Donbassi polgarhaborút, Ukrajna csak védekezett! Áldozatok - ebből adódóan - mindkét oldalon voltak
Ebbe beletartozik a kb 3500 ukrán katona is, de 1,6 millió ukrán identitású ember elmenekült

az ENSZ BT felhatalmazásának hiányában, fegyverrel lépett fel az ukrajnai oroszok védelmében"

- Vagyis nem volt joga Oroszországnak a háborúhoz!

Létezik azonban az erőszak tilalma alól egy széles körben elfogadott és a gyakorlatban is érvényesülő kivétel, ami a népek önrendelkezési joga, amely ugyancsak helyt kapott a legtekintélyesebb jogi dokumentumok zömében."

- Csakhogy, ahhoz ENSZ BT hatarozat kell, ad. 1. Ad 2. az arányosság elvét kell alkalmazni Putyin mi faszt keresett Kievben, vagy Zaporizsijében
Ad3, Donbass sem orosz terület, minum multietnikumú, az oroszok kitúrták az ukránokat!

Tehát ha az OF agressziót követett el, akkor ez érvényes a NATO koszóvói beavatkozására is,"

- 95 % ban albán lakta, földrajzilag elkülöníthető terület. A Donbass soha nem volt orosz többség, csak 2014-után

Boldeone2 2023.09.09. 22:04:57

@atomic power 1986DucaDuca: Egyébként csak a szellemileg fogyatékosok hiszik, hogy az orosz etnikum védelméért folyik a háború. Azt még Birca- aki köztudottan orosz mániás - is elismerte , hogy nem erről van szó

A ruszofasiszta ország és annak totalitárius vezetője ERŐSZAKKAL vissza akarja visszaállítani a korábbi birodalom határait és belpolitika súlyát, nagyhatalmi státuszát. Ha Ukajna sikeresen bejárja a nyugati utat, akkor az lenne a legnagyobb tőrdöfés az orosz rezsimnek. Bebizonyosodna, hogy a demokrácia útja járható, szemben a muszka elnyomó állammal

Boldeone2 2023.09.09. 22:09:30

@atomic power 1986DucaDuca: 2014-ben volt egy külföldről támogatott puccs, mely során törvénytelenül juttatták hatalomra az új kormányt. Még aznap NATO-tisztek érkeztek Ukrajnába."

- Már megint ezzel a faszsággal jöttök! Annyi történt, hogy 1-2 millió ukrán kiment az utcákra és elhajtották a putyinista bábkormányt

Azóta voltak választások és nagyjaból SENKI sem akar újra orosz bábkormányt. Az USA és az EU tud Ukrajnának fejlődést biztosítani
A muszka egy pár száz évig próbálkozott , látjuk az eredményt...

IdomitottFoka 2023.09.09. 22:24:34

@G. Nagy László: "Ma ott tartunk, hogy CIA-elemzők beszélnek nyíltan arról, hogy az amerikai külügy közvetlenül beavatkozott a magyar választásokba, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy Orbánt megbuktassák. "

Pénzt adtak az összefogásnak, ennyi történt. A ner is adott pénzt lepennek, janzának. Kb hasonló nagyságrendben amúgy. Nem ér sírni.

"Ha mindez így van, akkor miért is kell tűzzel-vassal harcolni Orbán ellen?"
Senki sem harcol viki ellen tűzzelvassal. (Sajnos) Tudják h lopós, nem adnak neki pénzt, tudják h hazug, úgyhogy megbeszélésekre nem hívják. Az összefogásban láttak vmi potenciált, adtak nekik egy kis pénzt, még így is 20szor többől nyomhatta a ner. Amúgy leszarnák, ha csak a saját szemétdombját szarná szét (ti. Magyarország), de istentudja miért a kreml szócsöve lett és tüske akar lenni a köröm alatt. De így is csak csicskataslikat kap, sehol sincs ez a tűzzelvassaltól. Majd ha a szankciók Mo-ra fognak vonatkozni, talán. A pofonfát mindenesetre rázza. És ez szted jó.

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.09. 22:34:36

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Az orosz szeparatistákat trutyinék fegyverezték fel. Ha nem adnak nekik fegyvereket, nincsenek harcok. Ismerős?"

A fegyverek használata az a politika folytatása. Az USA a stratégiai mozgató!

Brzezinski a Foreign Affairsben 1995-ben megjelent cikkében vázolta fel a NATO bővítésének stratégiáját. E szerint Oroszországnak semmilyen igénye nem lehet, el kell fogadnia, hogy a volt szovjet tagállamok a NATO tagjai lesznek. Ellenkező esetben háborúval kell szembenéznie. Az USA számára „a legközvetlenebb feladat annak biztosítása, hogy egyetlen állam vagy államegyüttes se legyen képes kiűzni az Egyesült Államokat Eurázsiából vagy akár csak jelentősen csökkenteni döntőbírói szerepét”.

„Mivel Amerika egyre inkább multikulturális társadalommá válik, egyre nehezebb lesz konszenzust kialakítani külpolitikai kérdésekben, kivéve egy valóban masszív és széles körben érzékelhető közvetlen külső fenyegetést”. Ezért az USA-nak "egyre inkább külső ellenségeket kell keresnie, olyanokat, amelyeket a széles közvélemény is annak fogad el."

2008-ban Grúzia amerikai biztatásra támadta meg a két szakadár tartományt, Abháziát és Dél-Oszétiát.
A következ lépés 2014-ben történt, amikor a kijevi fordulat után Oroszország azzal nézett szembe, hogy a fekete-tengeri hadikikötője rövidesen NATO-kézre kerül.

Ukajnának Semmi mást nem kellett volna csinálnia az ország megtartása érdekében, mint örökös semlegességet fogadni, mint annak idején Ausztria, és jó viszonyt ápolni Oroszországgal. Erre az ukrajnai vezetők nem voltak képesek.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.09.09. 22:41:53

@Boldeone2: "Azóta voltak választások és nagyjaból SENKI sem akar újra orosz bábkormányt."

Azóta nálunk is voltak választások, és nagyjából senki nem akar újra balos (báb)kormányt. Legutóbb annyian szavaztak a Fideszre, amennyien még soha senkire. Mégsem látom tőled, hogy ezt elismerőleg méltatnád. Vagy esetleg a magyar választások és politikai állapotok szerinted kevésbé tiszták, mint a gengszterektől hemzsegő ukrán demokráciában?

G. Nagy László 2023.09.09. 22:55:46

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes:

"4. Orbán nem erőszakol rá senkire semmit, és nem gátol senkit semmiben. - Ezt megcáfoltam több vétójával"

Oké.
Ha Orbánt megtámadja két rabló, de Vitya nem adja oda a tárcáját, akkor Vitya gátolja a rablókat a tevékenységükben? Persze.
Ha Argentína megveri Franciaországot a VB-döntőben, úgy az argentinok gátolják a franciákat a győzelemben? Nyilván.
Ha a lakók nem járulnak hozzá a közös költség emeléséhez, úgy gátolják a közös képviselőt a mozgásterében? Naná.

Ilyen értelemben Orbán a vétókkal gátolni tud egy két olyan intézkedést, melyben maga, illetve országa is érintett. Formálisan igazad van, de a tartalmat totálisan kiüresíted ezáltal. Háromféle embertípus létezik, amely ebben a fajta mellébeszélésben utazik:

1. Az erkölcsi relativista
2. A troll
3. A totális idióta.

Nem tudom, melyik vagy, de ha ezúttal sem válaszolsz érdemben, úgy ez volt az utolsó, hogy beszéltünk. A fenti három egyikével sincs értelme csevegni.

"Orbán nem erőszakol rá senkire semmit, és nem gátol senkit semmiben"

Valakit gátolni valamiben, az - ha valós tartalmat kívánsz hozzárendelni - azt jelenti, hogy megtiltasz valamit, korlátozol valamilyen cselekvést amely TÉGED (vagy az általad képviseltek közül bárkit) KÖZVETLENÜL NEM KÁROSÍT. Ha az állam megtiltja, hogy vasárnap kinyisd a boltod, az VALÓDI KORLÁTOZÁS. Ha az állam megtiltja, hogy meggyilkold a polgártársadat, az NEM VALÓDI KORLÁTOZÁS (pedig gátat szab), hiszen a másikat védi.

Ha ezt nem érted, úgy kibaszott hülye vagy. Ha érted, de úgy csinálsz, mint aki nem, akkor csak simán tisztességtelen.

G. Nagy László 2023.09.09. 22:57:58

@Androsz:

"Azóta nálunk is voltak választások, és nagyjából senki nem akar újra balos (báb)kormányt. Legutóbb annyian szavaztak a Fideszre, amennyien még soha senkire. Mégsem látom tőled, hogy ezt elismerőleg méltatnád. Vagy esetleg a magyar választások és politikai állapotok szerinted kevésbé tiszták, mint a gengszterektől hemzsegő ukrán demokráciában?"

A nap kommentje. Kíváncsi vagyok, miféle mellébeszélés lesz a válasz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 22:58:51

@atomic power 1986DucaDuca: Hűha. Örökös semlegességet fogadni és megbízni az oroszokban. Egyszer már megtették, lemondtak az atomfegyverekről és cserébe az oroszok garantálták a határokat. Az orosznak úgy tűnik csak akkor fordíthatsz hátat ha halott.
De te miért nyalod az oroszok seggét?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.09.09. 23:04:36

@atomic power 1986DucaDuca: "Ezért az USA-nak »egyre inkább külső ellenségeket kell keresnie, olyanokat, amelyeket a széles közvélemény is annak fogad el.« "

Ez érdekes gondolat. Szóval az USA azért, hogy a belharcok helyett mindenki összefogjon egy külső ellenség ellen, keres egy jó kis ellenséget, akit szinte senki sem szeret? És a népszerűségi felmérésben történetesen az oroszok a lista végén kullognak? Furcsa elgondolni, hogy ahelyett, hogy az USA kormánya megpróbálná megoldani a bajait, inkább egy költséges háborúzást folytat akárki ellen, erre a célra először a komcsik, most pedig a volt komcsik, az orosz medve az egyik legalkalmasabb. És az amerikai nép valószínűleg tényleg elhiszi, hogy a kormány megvédi a hazát az ellenük fenekedő oroszok ellen. Láttam már, micsoda kolosszális agymosást rendeznek, amikor felállva tapsolják a ...-ból szolgálatról hazaérkezett amerikai hősöket, mindenféle katonákat, mindenki büszke rájuk, ujjonganak és ünnepelnek. Biztos, hogy nem minden amerikai hülye, de a tömeg elnyomja őket. Az nagyon fasza, hogy már van internet meg okos fogkefe, de agyilag az emberiség évezredek óta nem fejlődött.

Tegnap olvastam néhány érdekes példát arra, hogy az amerikaiak milyen végtelenül korlátoltak tudnak lenni, milyen ijesztően primitív a világképük. Azt szoktuk gondolni, hogy teljes erővel küzdenek azért, hogy az oktatási rendszerük javuljon valamicskét, de nem tudom, ezt mire alapoztuk. Esélyes, hogy ez a vezetőknek pont így tökéletes.

Csak tudnám, hogy miért nyalja minden libsi kiskáder az amerikaiak seggét, amikor azok ilyen mocskosak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 23:10:18

@Androsz: Mi az a gengszterektől hemzsegő demokrácia? Mi köze egy választásnak a gengszterekhez? A fidesz a háborúval riogatással a médiafölényével és a sok összelopott pénzzel legyőzte a szétforgácsolt ellenzéket. Ezt kellene méltatnom? Elhányom magam tőletek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.09. 23:12:15

@Androsz: Ki nyalja az amcsik seggét? Idézz tőlem bármit mikor méltattam őket! A összes Kurtot végigböngészheted!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.09.09. 23:58:03

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes: Szóval a "minden libsi kiskáder" kifejezés alapján te magadra ismertél? Örvendek, én Androsz vagyok, független mérsékelt konzervatív gondolkodó.

"A fidesz a háborúval riogatással a médiafölényével és a sok összelopott pénzzel legyőzte a szétforgácsolt ellenzéket."

A kampányban felhasznált pénzt szerintem ne firtassuk. MZP még elpirul esetleg. A háborúval riogatás érdekesebb ügy. Talán emlékszel arra, hogy amikor a háború kitört, Orbán-ellenes jajongók ugrottak elő, és arról szónokoltak, hogy az oroszok megindultak, meg sem állnak Berlinig, lám, mekkora hiba volt az oroszokban bízni. Orbán úgy döntött, hogy ebből a háborúból mi akkor is kimaradunk, ha az egész Unió ezért basztat bennünket. Eddig sikerült a kimaradás, a basztatás is. Erre jött néhány balos zseni, akik azt hirdették, hogy azonnal küldjünk fegyvert, és ha a NATO úgy akarja (nem is értem, a NATO ebbe hogyan szólhatna bele), akkor küldjünk katonákat is. Mindezek után Orbán lecsapta a labdát, majd kért egy kávét, két cukorral. A ti fajtátok volt, aki a háborúba keveredést emlegetni kezdte, azokra haragudj, ők cseszték el a választást. Ha nem kezdtek el a háborúba avatkozásról ordítozni, megúszhattátok volna a kétharmadot. Orbán hülye lett volna kihagyni ekkora ziccert. Történelmi baromság, meseszép öngól volt, tanítani fogják az egyetemeken.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.10. 07:13:55

"Kelet-Európát támadná
Július végén Andrej Mordvicsev az egyik orosz televízióban azt mondta, hogy Ukrajna csak egy „köztes lépés”, majd hozzátette:

Ha Kelet-Európáról beszélünk, amelyet meg kell támadnunk, az még hosszabb ideig fog tartani."

index.hu/kulfold/2023/09/09/haboru-oroszorszag-ukrajna-vlagyimir-putyin-parancsnok-andrej-mordvicsev/

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.10. 07:19:33

@Androsz: " A ti fajtátok volt, aki a háborúba keveredést emlegetni kezdte," - hazudsz, ilyet senki nem mondott.
Különben hol az idézet, hogy én bármikor is az amcsikat éltettem volna?
" Azt szoktuk gondolni, hogy teljes erővel küzdenek azért, hogy az oktatási rendszerük javuljon valamicskét" - helyzet az hogy a fideszről ezt még csak nem is gondoljuk. :-))
Aláírás: libsi kiskáder :-))

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.10. 07:24:45

@atomic power 1986DucaDuca: "Ukajnának Semmi mást nem kellett volna csinálnia az ország megtartása érdekében, mint örökös semlegességet fogadni, mint annak idején Ausztria, és jó viszonyt ápolni Oroszországgal."

vs

"Vlagyimir Putyin előléptette Andrej Mordvicsevet, az Északkeleti Katonai Körzet Központ csoportjának parancsnokát, így vezérezredes lett.
Kelet-Európát támadná
Július végén Andrej Mordvicsev az egyik orosz televízióban azt mondta, hogy Ukrajna csak egy „köztes lépés”, majd hozzátette:

Ha Kelet-Európáról beszélünk, amelyet meg kell támadnunk, az még hosszabb ideig fog tartani."

index.hu/kulfold/2023/09/09/haboru-oroszorszag-ukrajna-vlagyimir-putyin-parancsnok-andrej-mordvicsev/

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.10. 07:35:13

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
"MAXVAL BIRCAMAN ALSZERKESZTŐHELYETTES mondta:
2017.05.25., 15:53-kor -
@Almandin:
Félreértettél!
Nem a kilétemet titkolom – sőt, nyilvános nick vagyok -, hanem az asperger betegségemet nem szoktam elmondani mindenkinek."

www.webbeteg.hu/cikkek/psziches/4082/asperger-szindroma
"Az Asperger-szindrómát, amelynek diagnosztikai elemei közé tartozik a szociális válaszkészség hiánya, a mások iránti teljes érdektelenség, a zárkózottság, még napjainkban sem tudják helyesen értelmezni, diagnosztizálni a szakemberek."

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes · https://zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda 2023.09.10. 07:41:48

@Androsz: "A kampányban felhasznált pénzt szerintem ne firtassuk"
Miért is ne? A fidesznek honnan volt sokkal több pénze?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.09.10. 07:52:25

Erre varrjatok gombot illibsik! Baromi jó poszt az ötvenes évekkel való párhuzamokról. :-))
ideo-logic.blog.hu/2023/09/09/amit_az_otvenes_evekrol_tudni_kell#comment-form

"Amit az „ötvenes évekről” tudni kell
1.Személyi kultusz.
2.Formális parlament.
3.Egypártrendszer.
4.Propaganda
5.A kultúra elfoglalása.
6.Az állam felsőfokon.
7.Béketábor.
8.Harci rigmusok és háborús logikák
8.Ratkó-gyerekek (abortusz betiltása).
9.Foci és általában az élsport kiemelt szerepe.
10.Egzisztenciális ellehetetlenítés.
11.Barátaink.
12.Koncepciós perek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.09.10. 08:19:36

Nagyon jó lehet itt élni fidesz uralom alatt. Ja, nem.

345 ezer Magyar dolgozik Németországban, 287 ezer letelepedett. Jelenleg 49 ezer 18 év alatti magyar gyermek vesz részt a Németországi oktatási rendszerben.

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.10. 08:38:13

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes:

"Ha Kelet-Európáról beszélünk, amelyet meg kell támadnunk, az még hosszabb ideig fog tartani."

Egy harmadik vlágháborút Európában nem bírna ki senki, olyan pusztítással fenyegetne. Az orosz gazdaság sem bíná ki, de maga a társadalom sem, sem demográfiailag, sem pszichológiailag. A tábornok teljes tévedésben van a saját lehetőségeit tekintve, ha valóban így hangzott el az adott szövegkönyezetben. Egy biztos. Az orosz elnök nem akarja eszkalálni a háborút. Nincs hadiállapot, nincs hadüzenet, nincs általános mozgósítás. Szerintem ezt akarja a legkevésbé az orosz vezetés.

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.10. 09:24:16

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes:

"Hűha. Örökös semlegességet fogadni és megbízni az oroszokban. Egyszer már megtették, lemondtak az atomfegyverekről és cserébe az oroszok garantálták a határokat."

A budapesti memorandumban nem csak a határok garantálásáról volt szó, hanem az ország függetlenségéről is. A 2014-es törvénytelen, külső támogatással kierőszakolt kormányváltás után erről nem beszélhetünk.

Finnoszágnak mi baja volt a semlegességgel? A volt szovjet tagköztásaságok mindegyke - Ukrajnát leszámíta - békésen együtt tud éln az OF-al. Grúziát sem Oroszoszág támadta meg, hanem fordítva.

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.10. 09:33:00

@Androsz:

"Csak tudnám, hogy miért nyalja minden libsi kiskáder az amerikaiak seggét, amikor azok ilyen mocskosak."

Úgy vélik, hogy ott az igazság, ahol a gazdasági, és a méda hatalom.

127.0.0.1 2023.09.10. 11:42:10

@atomic power 1986DucaDuca: "A budapesti memorandumban nem csak a határok garantálásáról volt szó, hanem az ország függetlenségéről is. A 2014-es törvénytelen, külső támogatással kierőszakolt kormányváltás után erről nem beszélhetünk."

Ez csak a ti lázálmotok. Azóta voltak választások egyébként is.

G. Nagy László 2023.09.10. 12:16:37

@Androsz:

"Csak tudnám, hogy miért nyalja minden libsi kiskáder az amerikaiak seggét, amikor azok ilyen mocskosak."

Valamiért elhitték, hogy kizárólag az egypólusú világrend létezik. Számomra például sokkal szimpatikusabb volna, ha Föld erőegyensúlya úgy jönne létre, hogy lenne mondjuk 4-5 hatalmi tényező. Az USA mellett (elvileg) lehetne Kína, Oroszország és az EU is egy-egy erőcentrum. Egészségesebb volna a világ.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.09.10. 14:58:13

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes: "A fidesznek honnan volt sokkal több pénze?"

Én nem tudom, hogy az összefogásnak mennyi pénze volt, sem azt, hogy a Fidesznek mennyi pénze volt, csak annyit tudtunk meg, hogy az összefogás kapott (legalább) 4 milliárdot külföldről. Másról egyelőre semmilyen kijelentéseket nem tehetek.

@atomic power 1986DucaDuca: "Úgy vélik, hogy ott az igazság, ahol a gazdasági, és a méda hatalom."

Kína még nagyobb gazdasági hatalom, az USA is gigantikus pénzekkel tartozik Kínának, nálunk mégsem népszerűek. Szerintem az amerikaiak "megcsinálták magukat", népszerűséget szereztek a világ tekintélyes részén, elég lenne megnézni, hogy a tévében hol vetítenek állandóan amerikai sorozatokat és hol írnak a hírportálok állandóan az amerikai mainstream hírcsatornáról leemelt híreket. De ettől még én nem értem, miért kell a seggüket nyalni, amikor nyilvánvaló disznóságok sora terheli a múltjukat. Lehet, hogy bennem van a hiba, hogy én nem állok be a sorba.

@G. Nagy László: "Számomra például sokkal szimpatikusabb volna, ha Föld erőegyensúlya úgy jönne létre, hogy lenne mondjuk 4-5 hatalmi tényező."

Biztos, hogy jobban járnánk. Az EU is lehetne egy erőcentrum, ahogy írod, de egyelőre az EU egy eltorzult rendszer, részben amerikai befolyás alatt, komoly belső feszültségekkel. Ha az EU föderalista vezetői törődnének a tagállamokkal, könnyen beláthatnák, hogy ennyi feszültséget nem lehet egyetlen gigaállamba beszorítani. De látjuk, mennyit törődnek az államokkal, teljesen rászoktak arra a gusztustalan szólamra, hogy "egységes Európára van szükség", ami azt jelenti, hogy mindenki fogadja el azt, amit ők mondanak. Birodalomnak elég béna.

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.10. 16:29:32

@127.0.0.1:

"Ez csak a ti lázálmotok. Azóta voltak választások egyébként is."

Javaslom tanulmányozni az Ottawai Egyetem Politikai Tanulmányok Iskolájának politológusa által közölt tanulmányokat:

https://www.researchgate.net/publication/266855828_The_Snipers'_Massacre_on_the_Maidan_in_Ukraine

Az egyik tanulmány 64 oldalon tárgyalja a 2014-es "Euromaidan" eseményet. Ez az első tudományos tanulmány a tömeggyilkosságról, amely az erőszak eszkalációjához vezetett.

https://www.researchgate.net/publication/266855828_The_Snipers'_Massacre_on_the_Maidan_in_Ukraine

Majd készült egy másik tanulmány, ami megerősíti az előzőt:

www.researchgate.net/publication/364319745_The_Russia-Ukraine_War_and_the_Maidan_in_Ukraine

Főbb megállapítása:

"The analysis shows that the Maidan combined elements of mass protest, political revolution, coup, and US-led regime change. The last two were dominant in political transition. The Yanukovych government was overthrown not by peaceful mass protests but by means of the false-flag Maidan massacre of the Maidan protesters and the police and assassination attempts. There is verwhelming evidence that the massacre and assassination attempts were perpetrated with covert involvement of small number of the Maidan oligarchic leadership and the far-right members. Various evidence shows that the US government was involved in the political transition in Ukraine during the Maidan in order to replace the pro-Russian government with the pro-Western government and turn Ukraine into a client state in order to use it to contain Russia."

"Az elemzés azt mutatja, hogy a Maidan egyesítette a tömegtüntetés, a politikai forradalom, a puccs és az USA által vezetett rendszerváltás elemeit. Az utóbbi kettő volt meghatározó a politikai átalakulásban. A Janukovics-kormányt nem békés tömegtüntetésekkel buktatták meg, hanem a Maidan tüntetők hamis zászlós mészárlásával, valamint a rendőrséggel és a merényletekkel. Elsöprő bizonyítékok állnak rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a mészárlást és a merényletet a Maidan oligarchikus vezetése és a szélsőjobboldali tagok kis számú titkos részvételével követték el. Különböző bizonyítékok mutatják, hogy az Egyesült Államok kormánya részt vett az ukrajnai politikai átmenetben a Maidan idején, hogy az oroszbarát kormányt a nyugatbarát kormánnyal váltsa fel, és Ukrajnát kliens állammá változtassa, hogy azt Oroszország visszaszorítására használja fel."

"A fegyveres csoportok és a szélsőjobboldali szervezetek, mint például a Jobb Szektor és a Svoboda, valamint az oligarchikus pártok, mint például a Szülőföld, közvetlenül vagy közvetve részt vettek a tüntetők és a rendőrség lemészárlásában. "

Az elemzést mintegy 100 tanulmányban idézték tudósok és szakértők.

Az Európa Tanács által felállított Nemzetközi Tanácsadó Testület jelentése bizonyítékokat mutatott be, amelyek alátámasztják a tanulmány következtetéseit – beleértve azokat a vádakat is, amelyek szerint a „mesterlövészek mészárlásának” ukrán vizsgálatát a Maidanon szándékosan és szisztematikusan meghamisították és blokkolták a legmagasabb szinteken Ukrajnában, különösen a Belügyminisztérium és a Legfőbb Ügyészség által az eltussolás részeként.

A Közép- és Kelet-Európai Tanulmányok Nemzetközi Tanácsa 2021-ben Montrealban kijelentette, hogy a "Maidan" mészárlási perek és vizsgálatok különféle bizonyítékokat tártak fel arra vonatkozóan, hogy négy meghalt és több tucat megsebesült rendőrt, valamint a 49 meghalt és 157 megsebesült Maidan tüntető abszolút többségét lemészárolták 2014. február 20-án mesterlövészek a Maidan által ellenőrzött épületekben és területeken.

A tanulmány szerint "a tárgyaláson bemutatott videók azt mutatták, hogy a tüntetők abszolút többségének lövöldözési ideje nem esik egybe a mészárlásukkal vádolt Berkut-rendőrök lövöldözésének idejével", "az igazságügyi orvosszakértői vizsgálatok megállapították, hogy a tüntetők túlnyomó többsége a tüntetők többségét meredek irányokból oldalról vagy hátulról lőtték meg”, „ a halott és sebesült tüntetők holttestéből kivont golyókkal végzett elsó balliszikai vizsgálatok nem mutattak egyezést a Berkut Kalasnyikovokkal”, a „Maidan kormányok és a szélsőjobb elfedték és blokkolták a nyomozást és a pereket."

Nem véletlen, hogy azóta sem ítéltek el senkit Ukrajnában, Sőt, Zelenszkij kiadta a Berkut rendőröket Oroszoszágnak!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.09.10. 16:55:37

@atomic power 1986DucaDuca: Elolvastam. Én ebben nem látok semmi bizonyítékot arra, hogy az USA-nak, vagy a késöbbi kormánynak köze lett volna a mészárláshoz. Csak kérdezem. Mi kerestek oroszok az 1992-ben alakított Berkut soraiban? Ha azok az akkori kormány rendőrsége volt, akkor miért az ellenzéket vádolják a mészárlással? Valami linket arról adjál hogy a Berkut rendőröket kiadták az oroszoknak!
Ezzel az erővel azt is mondhatnám hogy a 2006-os budapesti zavargásoknál a fidesz rendőrei lőttek a tüntetőkre, nem?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.09.10. 16:57:31

@atomic power 1986DucaDuca: "halott és sebesült tüntetők holttestéből kivont golyókkal végzett elsó balliszikai vizsgálatok nem mutattak egyezést a Berkut Kalasnyikovokkal"

Szép ellentmondás. Előtte meg mesterlövészekről volt szó. A mesterlövészek Dragunovot használnak és nem Kalasnyikovot. Még a lőszer is más. Bocs, mesterlövész voltam.

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.10. 20:34:46

@Androsz:

"Kína még nagyobb gazdasági hatalom, az USA is gigantikus pénzekkel tartozik Kínának, nálunk mégsem népszerűek."

Az egy főre jutó nemzeti össztermékben Kína még messze alatta van az USA-nak. Ráadásul az USA gazdaságának 77%-át teszi ki a szolgáltatási szektor, míg Kína gazdaságának csak 53,3 %-át. Tehát temelésben első Kína, szolgáltatásban magasan vezet az USA. Ez utóbbihoz kapcsolódnak azok a szektorok, amelyek az emberek politikai, kulturális, életmódbeli attitűdjét meghatározzák. Addig nem is lesz változás, amíg ez az aránytalanság fennáll.. ,

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.09.10. 21:25:30

@atomic power 1986DucaDuca: Köszönöm. Én egyébként nem bánom, ha a gazdasági fölény minden tényezője nincs ugyanabban a kézben, bár az is igaz, hogy a résztvevők mindegyike ezért küzd.

127.0.0.1 2023.09.11. 07:59:11

@atomic power 1986DucaDuca: Azért azt tudni kell hogy a kínai GDP majd egyharmadát az építőipar adja. Ez önmagában eléggé torz, hiszen a fejlett gazdaságokban ez csupán 10 százalék körül mozog. Sőt az EU átlag 6 százalék alatt van.

127.0.0.1 2023.09.11. 08:06:12

@atomic power 1986DucaDuca: Te is hamis! Csúsztatsz a Kurttal való vitádban. Szóval kicserélte és nem kiadta. Azért az nem ugyanaz. :-))
Ja és vádlottak/gyanúsítottak voltak, vagyis indult eljárás.
Te kis hamis! Azért az érdekes hogy ezen emberekért az oroszok ukránokat adtak cserébe. Miért is kellettek az oroszoknak a Berkut volt rendőrei? Szóval melyik oldal is gyanús ebben az ügyben? Szuper amikor a saját állításaidat cáfolod meg! Ezért vagy te könnyű zsákmány a Kurtnak. :-))

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 09:39:59

@Androsz: azokat a volt szovjet tagállamokat azért soroltam fel,mert ott orosz beavatkozással került hatalomra oroszpárti vezetés
Nem, nem gondolom, hogyva NATO nyomulna. Az orosz nyomult, amire a reakció a NATO tagság volt az illető országok részéről. Magyarország is csatlakozott, önként, nem amerikai fegyverek hatására.
Most, épp itt az élő példa: Örményország. Orosz támogatás mellett veszít, mert az otoszbarátság semmit se ér...

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 09:43:41

@atomic power 1986DucaDuca: téveszméket ismételgetsz. Olvastad azt a cikket, amelyik azt taglalja, a gdp/ppp miért alkalmatlan mutató?
Azt, amelyik a kínai gazdasági fölény elérhetetlenségét vizsgálja?
Azt azért illene tudnod, hogy egy gazdaság fejlettségét pont a szolgáltatások gdp-n belüli aránya mutatja.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 09:45:50

@atomic power 1986DucaDuca: a kínai termelés az építőipar mesterséges felpumpálásán alapult. Ez épp most omlik össze.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 09:53:48

@atomic power 1986DucaDuca: a tanulmány a Researchgate-en jelent meg. Hitelessége megkérdőjelezhető:
ResearchGate has been criticized for failing to provide safeguards against "the dark side of academic writing", including such phenomena as fake publishers, "ghost journals", publishers with "predatory" publication fees, and fake impact ratings.[39

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 10:00:51

@atomic power 1986DucaDuca: Many observers and analysts have questioned why Russian proxies wanted the former Berkut officers sent to the Donbas as part of the swap, with some suggesting it may amount to a confession of Moscow’s involvement in the violent attempted supression of the 2014 revolution in Kyiv, which ousted the Russia-backed president Viktor Yanukovich

Ez abból a cikkből van, amire hivatkozol. Ezek szerint a mészárlás mögött mégse az amerikaiak vannak, hanem az oroszok?

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.11. 10:01:21

@127.0.0.1:

"Azért azt tudni kell hogy a kínai GDP majd egyharmadát az építőipar adja. Ez önmagában eléggé torz, hiszen a fejlett gazdaságokban ez csupán 10 százalék körül mozog. Sőt az EU átlag 6 százalék alatt van."

Csakhogy nem erről volt szó!

Te is hamis! Csúsztatsz a Kurttal való vitádban. Szóval kicserélte és nem kiadta. Azért az nem ugyanaz. :-))

Való igaz! Nem kadatásról volt szó jog értelemben. Ez akkor történhet, ha bűncselekmény elkövetése matt adnak ki valakit egy másik állami

"Ja és vádlottak/gyanúsítottak voltak, vagyis indult eljárás."

Az eljárás még nem bizonyíték!

"Miért is kellettek az oroszoknak a Berkut volt rendőrei?"

Az ukránoknak meg miért nem, ha már tömeggylkosok voltak?

Szóval melyik oldal is gyanús ebben az ügyben?

Zelenszkij miért nevezte ki az elnöki hivatal helyettes vezetőjévé azt aTatarovot, aki nemcsak a Belügyminisztérium Központi Nyomozó Főosztályának helyettes vezetője volt az Euromaidan-tüntetések idején, de legalább egy alkalommal nyíltan hazudott a Berkut-tisztek megdöbbentő támadásáról a békés Maidan aktivisták ellen 2014 januárjában?

Zelenszkij tisztában voltTatarov szerepével az Euromaidan-tüntetések során, amikor a rendőrség, és a Berkut részt vettek. a békés tiltakozás erőszakos leverésében. Ha ez úgy igaz, ahogy a fősodor sajtó állítja!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 10:05:02

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: és miért adták ki az oroszoknak, ha az amerikabarát kormány amerikaiak által szervezett provokátorai voltak? Noha oroszok?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 10:12:05

@atomic power 1986DucaDuca: "Ez utóbbihoz kapcsolódnak azok a szektorok, amelyek az emberek politikai, kulturális, életmódbeli attitűdjét meghatározzák"
Hamis következtetés. Ennek alapján Oroszországban is magasnak kéne lenni a szolgáltatások arányának.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 10:15:19

@atomic power 1986DucaDuca: "és vádlottak/gyanúsítottak voltak, vagyis indult eljárás."

Az eljárás még nem bizonyíték"

Hogyan lesz vádlott valaki, bizonyíték hiányában?
Legalább hamis , koholt vádnak lenni kellene, nemde?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 10:24:18

@atomic power 1986DucaDuca: a cikk alapján, Tatarov abban hazudott, hogy a Berkut rendőrök agresszív fellépését provokáció váltotta ki. A Berkut Janukovics elnöklése alatti hivatalos rendőri alakulat volt. Hogy indokolja ez az amerikai beavatkozást???

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.11. 14:38:51

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Azt azért illene tudnod, hogy egy gazdaság fejlettségét pont a szolgáltatások gdp-n belüli aránya mutatja"

Ki mondta, hogy az USA gazdasága nem fejlettebb, mInt a kínai?

"Legalább hamis , koholt vádnak lenni kellene, nemde?"

Én bizonyítékról beszéltem, nem koholt bizonyítékról. Eljárást lehet ez utóbbi alapján is ndítani..

"Hogy indokolja ez az amerikai beavatkozást???"

Semmi sem indokolja, mégs megtették!

www.cato.org/commentary/americas-ukraine-hypocrisy

"The extent of the Obama administration's meddling in Ukraine's politics was breathtaking.
......the historical record shows that Washington has meddled in the political affairs of dozens of countries—including many democracies. An egregious example occurred in Ukraine during the Euromaidan Revolution of 2014."

"Despite his leadership defects and character flaws, Yanukovych had been duly elected in balloting that international observers considered reasonably free and fair—about the best standard one can hope for outside the mature Western democracies. A decent respect for democratic institutions and procedures meant that he ought to be able to serve out his lawful term as president, which would end in 2016."

".......Western leaders made it clear that they supported the efforts of demonstrators to force Yanukovych to reverse course and approve the EU agreement or, if he would not do so, to remove the president before his term expired."

"It was a grotesque distortion to portray the events in Ukraine as a purely indigenous, popular uprising. The Nuland‐​Pyatt telephone conversation and other actions confirm that the United States was considerably more than a passive observer to the turbulence. Instead, U.S. officials were blatantly meddling in Ukraine."

"The United States had no right to try to orchestrate political outcomes in another country—especially one on the border of another great power. It is no wonder that Russia reacted badly to the unconstitutional ouster of an elected, pro‐​Russian government—an ouster that occurred not only with Washington’s blessing, but apparently with its assistance."

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.11. 17:24:42

@grundigg: "De lehet sorolni az eredményeket, a fényes diplomáciai sikereket."

hát sierra leonéval "újra" felvenni a kapcsolatot hatalmas diplomáciai siker a szintén személyi kultuszos "roksztár" szijjártónak, mivel abban az országban csak minden 3. nőt erőszakolnak meg. nem átvenni a német, angol és francia demarsot is k nagy roksztárrá teszi szijártót, csak épp a munkájára alkalmatlannak is. de a csőcseléknél siker!!!!!

hamarosan felkészül egy újabb csodás ország: Burkina Faso, alig irtják ott az embereket, és csak minden 2. nőt erőszakolnak meg. szijjártó sierra leone után újabb "diplámáciai sikert" jelenthet be, hatalmas győzelem ez ócenáia ellen!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 18:11:54

@atomic power 1986DucaDuca:
Egy gazdaság fejlettségét a szolgáltatások aránya mutatja.
Te érvelsz azzal a butasággal, hogy a kínai gdp termékek előállításából adódik.
Mellébeszélsz: a megfogalmazás az volt, hogy bizonyíték hiányában lettek vádlottak.
"A Berkut Janukovics elnöklése alatti hivatalos rendőri alakulat volt. Hogy indokolja ez az amerikai beavatkozást??"

Így kerek. Tehát, indokold, ha a Berkut az oroszbarát Janukovics rendőrszervezete volt, hogyan lesz ez a mészárlás az amerikaiak sara?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 18:23:00

@atomic power 1986DucaDuca: " Many observers and analysts have questioned why Russian proxies wanted the former Berkut officers sent to the Donbas as part of the swap, with some suggesting it may amount to a confession of Moscow’s involvement in the violent attempted supression of the 2014 revolution in Kyiv, which ousted the Russia-backed president Viktor Yanukovich

Ez abból a cikkből van, amire hivatkozol. Ezek szerint a mészárlás mögött mégse az amerikaiak vannak, hanem az oroszok?"

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 18:36:28

@atomic power 1986DucaDuca: "Az SBU találta fegyver, amelyből állítólag a Maidan aktivistákra lőttek, a „Berkut” különleges alakulathoz tartozott RIA Novosti Szergej Gorbatyuk, a Legfőbb Ügyészség különleges nyomozási osztályának vezetője nyilatkozata"

Ezek kalasnyikovok, egy puska és egyéb lőfegyverek voltak. A Berkut raktárából .
Így támogatta amerika a felkelőket???

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 18:43:25

@atomic power 1986DucaDuca: "
"Miért is kellettek az oroszoknak a Berkut volt rendőrei?"

Az ukránoknak meg miért nem, ha már tömeggylkosok voltak?"

Feltettek egy kérdést. Kérdéssel válaszolsz?
Nos, ha van érdemi válaszod, én is válaszolok a te kérdésedre.

127.0.0.1 2023.09.11. 19:48:19

@atomic power 1986DucaDuca: Beégtél ezekkel a berkut rendőrökkel csúnyán. Te magad szolgáltattad a bizonyítékot hogy az oroszok voltak. Köszi!

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.11. 21:27:35

@127.0.0.1: miért bizonyíték ez? lemaradtam az elejéről.

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.11. 23:00:42

@Igazamvanvagyigazamvan?:

„Te érvelsz azzal a butasággal, hogy a kínai gdp termékek előállításából adódik.”

Termelésben első Kína. - ezt írtam. Elég korlátoltnak kell lenni ahhoz, hogy ebből az következik, amit írtál!

„Mellébeszélsz: a megfogalmazás az volt, hogy bizonyíték hiányában lettek vádlottak.”

Azt sem érted, mi a különbség a bizonyíték, és a koholt bizonyíték között.

„Tehát, indokold, ha a Berkut az oroszbarát Janukovics rendőrszervezete volt, hogyan lesz ez a mészárlás az amerikaiak sara?”

Az amerikaiak ösztönözték a törvénytelen kormányváltást.

jacobin.com/2022/02/maidan-protests-neo-nazis-russia-nato-crimea

„The driver of this violence was largely the Ukrainian far right, which, while a minority of the protesters, served as a kind of revolutionary vanguard.
One enduring mystery of the Maidan Revolution is who was behind the February 20 sniper killings that set off the final, most bloody stage of protests, with accusations against everyone from government forces and the Kremlin to US-backed mercenaries. Without precluding these possibilities, there’s now considerable evidence that the same far-right forces who piggybacked on the protesters’ cause were also at least among the forces firing that night.
Closure on the matter is unlikely, though, since the post-Yanukovych interim government, in which leading far-right figures took prominent positions, swiftly passed a law giving Maidan participants immunity for any violence.”

„Ez abból a cikkből van, amire hivatkozol. Ezek szerint a mészárlás mögött mégse az amerikaiak vannak, hanem az oroszok?"

Most akkor magyarul is: "Az ügy lezárása azonban nem valószínű, mivel a Janukovics utáni ideiglenes kormány, amelyben vezető szélsőjobboldali személyiségek foglaltak el kiemelkedő pozíciókat, gyorsan elfogadott egy törvényt, amely a Maidan résztvevőinek mentességet biztosít minden erőszakért.”

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.11. 23:09:36

@127.0.0.1:

"Te magad szolgáltattad a bizonyítékot hogy az oroszok voltak. Köszi!"

Kellően hülyének kell lenni ahhoz, hogy ezt ide böföghetted!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 23:47:19

@atomic power 1986DucaDuca: ennyire aljas, szar alaknak lenni, mint te vagy, előírás a fideszben?
": Many observers and analysts have questioned why Russian proxies wanted the former Berkut officers sent to the Donbas as part of the swap, with some suggesting it may amount to a confession of Moscow’s involvement in the violent attempted supression of the 2014 revolution in Kyiv, which ousted the Russia-backed president Viktor Yanukovich

Ez abból a cikkből van, amire hivatkozol. Ezek szerint a mészárlás mögött mégse az amerikaiak vannak, hanem az oroszok"

Így illene idézned.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 23:52:28

@atomic power 1986DucaDuca: ha a Berkut nem jön be, gyorsan váltuk szélsőjobbra???

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.11. 23:57:04

@atomic power 1986DucaDuca: először belinkeled a Researchgate-et, aztán a cato-t, majd előjössz a Jacobin-nal, holott nem arra reagáltam. Jellemtelen g.ci vagy, igazi NER kompatibilis.
A kérdésekre persze nem válaszolsz, mert az kellemetlen lenne, inkább terelsz...

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.12. 00:14:18

@atomic power 1986DucaDuca: "
Termelésben első Kína. - ezt írtam. Elég korlátoltnak kell lenni ahhoz, hogy ebből az következik, amit írtál"

Ha ezt írtad, az azt bizonyítja, hogy nem értesz hozzá. Mondjuk ezt eddig is tudtuk.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.12. 00:47:14

@G. Nagy László: "Szijjártó Péter nem vétózta meg, hogy az EU 3,5 milliárd eurót fizessen az Ukrajnának fegyvert és haditechnikát szállító uniós tagállamoknak. Egy másik, 500 millió eurós tételt viszont blokkol Magyarország az OTP listázása miatt"

Hát, ilyen az, amikor a te adóforintjaidból az EU fegyvert vásárol Ukrajnának. De ki az a Szíjjártó? Hogy mert szavazni mellette, amikor ez sérti a te érdekedet???

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.12. 01:01:57

@atomic power 1986DucaDuca: "
Az egy főre jutó nemzeti össztermékben Kína még messze alatta van az USA-nak. Ráadásul az USA gazdaságának 77%-át teszi ki a szolgáltatási szektor, míg Kína gazdaságának csak 53,3 %-át. Tehát temelésben első Kína, szolgáltatásban magasan vezet az USA. Ez utóbbihoz kapcsolódnak azok a szektorok, amelyek az emberek politikai, kulturális, életmódbeli attitűdjét meghatározzák. Addig nem is lesz változás, amíg ez az aránytalanság fennáll"

Ezt az egetverő baromságot írtad.
Csakhogy ezzel önmagad rúgtad tökön: ha a szolgáltatások mennyisége/aránya a gdp-ben határozza meg az emberek attitűdjét, akkor az USA sokkal szabadabb, ezzel a "szolgáltatásokkal" megteremti az embereknek, hogy legyen saját attitűdjük. Szemben Kínával, ahol a párt határozza meg az emberek attitűdjét.
(Csak legalább az attitűd jelentését ismernéd...)

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.12. 08:59:59

@Igazamvanvagyigazamvan?:

...."ha a szolgáltatások mennyisége/aránya a gdp-ben határozza meg az emberek attitűdjét, akkor az USA sokkal szabadabb, ezzel a "szolgáltatásokkal" megteremti az embereknek, hogy legyen saját attitűdjük."

A szolgáltatási szektorhoz kapcsolódó olyan faktorokról van szó, amelyek alapvetően befolyásolják a tásadalom gondolkodását, attitűdjét: oktatás, közművelődés, tudomány, művészet, sport, mozi, reklám, kommunikáció, sajtó, internet, streaming média.Viselkedésünket, gondolkodásmódunkat a legintenzívebben meghatározó tényező az a kultúra, amelyben felnövekedünk.Interakció is megfigyelhető. Befogadjuk a külvilág ingereit, reagálunk rájuk valamilyen módon, s miután ez a válaszreakció eljut a külvilágba, ami minimális változást hozva a változott módon hat vissza.

Az, hogy ez az attitűd nyugaton mennyire saját, erősen kérdőjeles, miután tudjuk, hogy pl. a nyugati sajtó csak látszólag szabad. A vállalkozási atttűd az lehet saját, de a gondolkodás erősen befolyásolt a fősodor média által. Az amerikai titkosszolgálat, a CIA a médiumok, újságírók pénzelésével befolyásolja a politikai folyamatokat.

A nyugati szolgáltatási szektor tudatformáló faktorainak a legnagyobb a kisugárzása az egész világra, annak okán, hogy ez a legerősebb, legfejlettebb, legrégebbi tudatfomáló ágens.

Az utóbbi időben csökkenni kezdett ennek az erőnek világszerte a befolyása, mert pl. sok oszág nem fogadta el az USA egyoldalú narratíváját az orosz -ukrán háborúval kapsolatban.

Kínában a párt felügyelete alatt vannak a tudatfomáló szolgáltatások, amelyek nincsenek olyan fejlettek, mint Nyugaton. Ha Kína továbbfejlődik, ez lazulhat, mivel az anyagi jólét erősen befolyásoló tényezője az emberi attitűdnek.

Kérdés, hogy ez mennyire befolyásolja legalábbis a nem Nyugat-hoz tatozó oszágok lakosságát. Ez a jövő zenéje.

"(Csak legalább az attitűd jelentését ismernéd...)"

Hidd el, ismerem!

Ami a Berkut témáról szóló cikkeket illeti, ugyanúgy nem voltál képes megérteni, mint sok egyéb más dolgot. Még jól emlékszem rá, hogy azt is képtelen voltál megérteni anno, hogy egy oszág, ha utoléri gazdasági fejlettségben a másikat, akkor ez milyen matematikai törvényszerűséggel írható le!

127.0.0.1 2023.09.12. 09:01:35

@atomic power 1986DucaDuca: Na akkor mesélj! Ha a berkutosok segítették a nyugatbarát ukránokat hatalomra jutni vagyis USA ügynökök voltak, akkor miért cserélte ki őket ukrán foglyokra Ukrajna? Ja és azok a berkutos rendőrök oroszok voltak. A Berkutba beépült orosz CIA ügynökök. :-))
Mondd te még hiszel a Télapóban? :-))
Na találj ki valamit terelésként! Gyorsan válts át arra hogy Kína mikor előzi le az USA-t!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.12. 09:32:12

@atomic power 1986DucaDuca: hibás premisszából hibás következtetés.
Az USA esetében a sajtó sokkal szabadabb. Ott van példának mindjárt az általad is ismert

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.12. 09:37:55

@atomic power 1986DucaDuca: Researchgate. Szabadon publikálhat fake tudományos dolgozatokat, nem létező szerzőtől. Avagy a szélsőbal és szélsőjobb. Kínában ez elképzelhetetlen.
Esetleg az oroszok internetes támadásai, amikor álhírek tömegével bombázzák az amerikaiakat. Kínában ez elképzelhetetlen.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.12. 09:44:48

@127.0.0.1: Kína már le is előzte az USA-t! A jüan világpénz, a dollár zuhan, a gazdasági növekedésük messze fölötte az amerikainak, sokkal több terméket állítanak elő, miközben kevesebbet költenek szolgáltatásokra, ami, mint jól tudjuk, propaganda, véletlenül sem egészségügy, vendéglátás, nyugdíj, vagy kutatás.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.12. 09:57:13

@atomic power 1986DucaDuca: "Ralph Miliband and others such as Leo Panitch who were influenced by Trotskyism without fully embracing it; theorists working in the Eurocommunist tradition; and "Second International radicals" including Vladimir Lenin and Karl Kautsky.[5]"

Tehát legutóbbi idézeted a jacobist.com-ról úgy tűnik, erősen szovjetbarát oldalról jött...

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.12. 10:43:52

@atomic power 1986DucaDuca: melyik törvényre gondolsz?
Keynes standard modell? Vagy a dinamikus? Avagy Kaldor 1; 2 ?
Moore?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.12. 11:07:40

@atomic power 1986DucaDuca: "Mellébeszélsz: a megfogalmazás az volt, hogy bizonyíték hiányában lettek vádlottak.”

Azt sem érted, mi a különbség a bizonyíték, és a koholt bizonyíték között."

A bizonyíték lehet valódi(megalapozott), vagy koholt.
Mindkétcesetben bizonyíték.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.12. 11:10:54

@atomic power 1986DucaDuca: "Az, hogy ez az attitűd nyugaton mennyire saját, erősen kérdőjeles, miután tudjuk, hogy pl. a nyugati sajtó csak látszólag szabad"

Hülye-e vagy? Ezzel szemben Oroszország, vagy Kína nem korlátozza a sajtót...
Ilyen baromságot írsz le, miközben Marxista, fake és jobbos amerikai oldalakról idézel.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.12. 11:12:48

@atomic power 1986DucaDuca: "
Kínában a párt felügyelete alatt vannak a tudatfomáló szolgáltatások, amelyek nincsenek olyan fejlettek, mint Nyugaton. Ha Kína továbbfejlődik, ez lazulhat, mivel az anyagi jólét erősen befolyásoló tényezője az emberi attitűdnek"

Ja. A börtön tényleg kevésbé fejlett, mint a sajtó...

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.12. 11:17:37

@Wildhunt: bájos egy olyan lénynek másokat hülyézni, aki szerint az ukránok magukat bombázzák, vagy hogy magukat irtják ki Bucsában.

forráskezelésnek a szabályait se tudod te nyomorult. szakdogának közelébe se leszel soha.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.12. 11:23:47

@G. Nagy László: hajléktalanok tömegei San Franciscóban???

mióta érdekelnek téged a hajléktalanok? csak akkor amikor fel lehet használni őket Biden ellen? :)
előbb kérdezzük már meg a hajléktalanokat, hogy kire szavaznak, ahogy a tanárokkal tennéd fizetésemelés előtt, ahogy mondtad, lehet ezek a hajléktalanok nem is trump-szavazók, szóval megérdemlik a sorsukat, nem?

édes istenem csöpike

"Az iszlám a barbár népek vallása, nem várunk többet tőlük. A kereszténység viszont nem mehetne ennyire mélyre."

mit tudsz te a kereszténységről? ezeket?:

"A klasszikus liberalizmus lényege, hogy engedjük dolgozni az evolúciót. Pont akkor teszel erőszakot, ha elveszed a tehetősek pénzét és odaadod másoknak - csóróknak, bevándorlóknak, korrupt politikusoknak, Ukrajnának "
"az önzés a legmagasabb szintű erkölcsiség"
"a hazugság csak szavak"
"az ukránok megérettek a pusztulásra"

ha lenne pokol, akkor ezekért odakerülnél. te szdsz-es voltál régen, ugye? amíg nem a fidesz pénzelt.

eddig az volt a liberalizmus, hogy nem ártunk a másiknak, nem az hogy az az evolúció, hogy a szegényeket hagyjuk megdögleni. persze a gazdagokat nehogy megkárosítsuk pár fillérrel! NE! nem az a jézusi tanítási hogy a gazdag akkor lesz boldog ha minden vagyonát a szegényeknek adja, meg nem azért terjedt el kereszténység VALÓJÁBAN, mert a "fasiszta" rómaiakkal ellentétben ápolták a betegeket, szegényeket, leprásokat, nem, ott dögöljenek meg a kanyjukban, valójában ez a kereszténység üzenete lacika szerint.

nem a klassz. liberlizmus, hanem a fasziták és neolibek mondják hogy az evolúció dolga kiiírtani a szegényeket.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.12. 11:33:11

@Bayaz: "Tucker hű követői olvasták, és ők eleve jobboldaliak."

és ez miért olyan biztos? ne keverjük már az ostoba balekot, meg a jobboldaliakat, nem ugyanaz a kettő

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.12. 16:28:15

@dehtapa: "Milliárdokat áldoztak az “Állítsuk meg Brüsszelt” kampányra. Ez úgy néz ki sikerült is, mert Brüsszel leállt a pénzek folyósításával."

:D :D

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.12. 20:48:56

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Az USA esetében a sajtó sokkal szabadabb. Ott van példának mindjárt az általad is ismert
Researchgate. Szabadon publikálhat fake tudományos dolgozatokat, nem létező szerzőtől."

Neked miért nem az a nick neved, hogy @hazudokvagyhazdok? Jobban állna neked!
A leleplező tanulmányokat a vezető tudományos folyóiratok nem hajlandók közölni.
Ivan Katchanovski, az Ottawai Egyetem ukrán-kanadai politológusa évekig gyűjtötte a bizonyítékokat a mészárlás valódi tetteseinek megismerése érdekében.

Katchanovski 2022 utolsó hónapjaiban egy neves társadalomtudományi folyóirathoz nyújtott be újabb anyagot a Majdanon bekövetkezett mészárlásról. A tanulmány bírálói azt mondták, hogy a tanulmány " kivételes”, és „szilárd” bizonyítékokkal szolgál a következtetései alátámasztására.A dolgozatot azonban nem publikálták, politikai döntés matt. Fellebbezést nyújtott be, de eredménytelenül.

Katchanovski fellebbezését többek között a neves amerikai akadémikus, Jeffrey Sachs is támogatta, eredménytelenül. Miközben a Nyugat állandóan az akadémiai szabadságról papol, az akadémiai életben egyre nagyobb az Ukrajnával kapcsolatos politikai cenzúra, és az öncenzúra is. Sok tudós fél olyan tényeken alapuló kutatásokat végezni, amelyek ellentétesek a Majdanról, az orosz-ukrán háborúról és a 2014-es puccsot követő ukrajnai konfliktusokkal kapcsolatos bevett nyugati narratívákkal.

Azok pedig, akik hajlandóak nyíltan és kritikátlanul papolni a nyugati narratívákat, még akkor is, ha ellentmondanak a bizonyítékoknak, jutalmat kapnak, és nem ütköznek ellenállásba.

Tovább három másik folyóirat, amely a lektorálási folyamatok után elfogadta a tanulmányait, végül szintén elutasította a publikálást.

A Majdan mészárlás perében várhatóan idén ősszel születik meg a végső ítélet. Több száz tanú, köztük 51, a lövöldözés során megsérült tüntető vallotta, hogy a Majdanon tüntetők által ellenőrzött épületekből vagy területekről lőttek rájuk. Néhányan azt mondták, hogy szemtanúi voltak az épületben tartózkodó mesterlövészek tevékenységének. Ezt a verziót a kormányzati ballisztikai szakértők vizsgálatai is alátámasztják.
Összesen 14 személyt gyanúsítottak meg a mészárlásban való közreműködéssel. A hamis zászlós akcióra utaló bizonyítékok tömkelege ellenére Katchanovszki nem bízik abban, hogy a per kideríti az igazságot, és az ítéletet ez alapján hozzák meg.

Az ukrán bíróságok nem függetlenek, és gyakran az elnöki adminisztráció utasításai alapján hozzák meg döntéseiket, különösen az ilyen nagy horderejű, és erősen átpolitizált ügyekben. Ez nehéz helyzet a bírák és az esküdtek számára is. A szélsőjobboldal részéről pedig folyamatosan érkeznek a fenyegetések azzal kapcsolatban, hogy nem menthetik fel a vád alá helyezett rendőröket.
Más tényezők is akadályozzák az igazság kiderítését. Egyrészt jelentős a kockázata annak, hogy az események mögött rejlő tények amerikai tisztviselőket is belekeverhetnek a gyilkosságokba, és általánosságban a 2014-es puccs eseményeibe.
A nyugati mainstreamben hitvallás, hogy Washington soha, semmilyen módon nem vett részt a felfordulásban. Annak ellenére, hogy hegyekben állnak az ezt alátámasztó bizonyítékok. A szélsőjobboldali Szvoboda párt magas rangú tagjai, köztük annak régi vezetője, Oleh Tyagnyibok és helyettese, Ruszlan Kosulinszki azt állították, hogy a Majdan mészárlását szorosan összehangolták az Egyesült Államokkal. Tyagnyibok megesküdött, hogy az első négy tüntető megölése után megdöbbentette a nemzetközi felháborodás hiánya. Kosulinszki arról beszélt, hogy a halálos áldozatok számának mekkorának kellene lennie, hogy Washington és nemzetközi lakájai hangosan követelni kezdjék Janukovics eltávolítását hivatalából.

"Avagy a szélsőbal és szélsőjobb. Kínában ez elképzelhetetlen."

Ne Kínával hasonlítsd össze a sajtószabadságot, hanem a korábbi, tisztességesebb Amerikával!

"Esetleg az oroszok internetes támadásai, amikor álhírek tömegével bombázzák az amerikaiakat. Kínában ez elképzelhetetlen."

Ne az oroszok "álhíreire" hivatkozz, mert az trágyavágány! Oroszországot a szélsőliberálisok kiiktatták a nyugati civilizációból, mind gazdaságilag, mind politikalag, mind kultúrálisan.
A Nygat számára megszüntek létezni!

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.12. 22:00:10

@Igazamvanvagyigazamvan?:

„Tehát legutóbbi idézeted a jacobist.com-ról úgy tűnik, erősen szovjetbarát oldalról jött...”

"In April 2016, Noam Chomsky called the magazine "a bright light in dark times".

"A bizonyíték lehet valódi(megalapozott), vagy koholt.
Mindkétcesetben bizonyíték."

Csak éppen a koholt bizonyíték valótlan tényeket bizonyít, és büntetendő, addig a bizonyíték a valós tények bizonyítására alkalmas. Nem véletlen, hogy a BTK külön tárgyalja, és jelzővel különbözteti meg a két fogalmat!

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.12. 22:09:39

@127.0.0.1:

1. Feleslegesen polemizáltál a Berkut tisztek kiadása- kicserélése kapcsán. Ez politikai döntés volt, mert semmilyen ukrán törvény alapján nem lehetett volna nem hadifogoly státusban lévő „vádlottakat” szabadon bocsátani. Ukrajna részese az Emberi Jogok Európai Egyezményének, amely kimondja, hogy a vádlottakat mindaddig ártatlannak kell tekinteni, amíg be nem bizonyítják bűnösségét.

2. Ha valóban bűnösök voltak, akkor miért nem folytatták le az ukrán hatóságok a távollétükben a tárgyalást a Berkut-tisztek ellen?!

"Na akkor mesélj! Ha a berkutosok segítették a nyugatbarát ukránokat hatalomra jutni vagyis USA ügynökök voltak, akkor miért cserélte ki őket ukrán foglyokra Ukrajna? Ja és azok a berkutos rendőrök oroszok voltak. A Berkutba beépült orosz CIA ügynökök. :-))
Mondd te még hiszel a Télapóban? :-))"

Ezt kinyomtatom és bekeretezem. Ekkora hülyeséget még viccből sem mond, aki legalább egy kisegítő iskolát elvégzett!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 09:47:19

@atomic power 1986DucaDuca: mellébeszélsz. Nem az volt a kérdés, van-e különbség megalapozott és koholt között. Folyamatosan hibásan érvelsz .

Feltettek egy kérdést: miért cserélt ki Oroszország egy kémet a berkut rendőreire, ha azok nem oroszok, ha nem orosz érdekből cselekedtek?
Nincs érved, ezért inkább visszakérdezel.
Miért adták ki az ukránok őket? Nekem van válaszom a kérdésedre: azért az ukrán újságíróért, akit elfogtak kémkedés gyanújával az oroszok.

A Ria novosztyi cikkje alapján-ami ugye orosz- a majdani holttestekben kalasnyikovba való lőszereket szedtek ki. Ugyanezen cikk alapján-amit beidéztem neked, csak ignoráltad- a fegyvereket nem tudták kivinni a Donbaszba, megtalálták egy, a berkuthoz köthető épületben.
Ha feltételezzük, amit te sugallsz, hogy az amerikaiak keze van a dologban, akkor indokolná, miért kellettrk az oroszoknak annyira, hogy egy kémet adjanak cserébe. A vallomásukkal oigazolnák az amerikai beavatkozást. Ezt minden orosz lap főcímben hozná. A Ria novosztyi is. Belinkelnéd?
Ha nem tudod, akkor ez a feltevés nem állja meg a helyét.
Lehetne még ukrán akció is, csakhogy a berkut a regnáló oroszbarát kormány rendőri alakulata volt. Ez tehát kizárható.
Már csak egy kérdés maradt: ha amerikai mesterlövészek voltak, miért berkut fegyverekből származó lövedékeket találtak a holttestekben?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 09:52:04

@atomic power 1986DucaDuca: "
„Tehát legutóbbi idézeted a jacobist.com-ról úgy tűnik, erősen szovjetbarát oldalról jött...”

"In April 2016, Noam Chomsky called the magazine "a bright light in dark times"

És? Újabb hamis érvelés.
Chomsky anarho-szindikalista.
Mintha azzal érvelnél, a kommunizmus azért jó, mert Sztálin is megmondta.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 09:53:52

@atomic power 1986DucaDuca: egy marxista ideologiájú lap attól még lehet elfogult, hogy egy anarchista fényes csillagnak látja.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 09:55:40

@atomic power 1986DucaDuca: "
Ne Kínával hasonlítsd össze a sajtószabadságot, hanem a korábbi, tisztességesebb Amerikával!"

Miért?
És melyik korábbi amerikával?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 09:58:57

@Igazamvanvagyigazamvan?: Tucker Carlson a CNN-nél kezdte, a Fox News-nál fejezte be. Mert kirúgták. Mocskos demokraták! Ez a Fox News! Biztos azért, mert Soroooos!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 10:01:57

@atomic power 1986DucaDuca: "bizonyíték lehet valódi(megalapozott), vagy koholt.
Mindkétcesetben bizonyíték."

Csak éppen a koholt bizonyíték valótlan tényeket bizonyít, és büntetendő, addig a bizonyíték a valós tények bizonyítására alkalmas. Nem véletlen, hogy a BTK külön tárgyalja, és jelzővel különbözteti meg a két fogalmat"

Jól van, okosat mondtál!
Csak éppen nem függ össze az én állításommal.
Téged képeznek, hogy hibásan érvelj, vagy genetikai?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 10:03:52

@atomic power 1986DucaDuca: "lényegtelen konklúzió
Mit tettél?
Állításodat egy önmagában igaz, az általad korábban megfogalmazottakat azonban nem igazoló kijelentéssel próbáltad meg lezárni, vagy vitapartnered állításait hasonló, valójában az általa elmondottakhoz nem kapcsolódó kijelentéssel elvitatni.
Miért hibás az érvelésed?
Attól, hogy egy igaz, de irreleváns érvet vagy megállapítást is belefűztél mondanivalódba, az ahhoz nem kapcsolódó állításaidat még semmilyen mértékben sem igazoltad, ill. más állításait ezzel nem vitattad el."

Ezt nyomtasd ki és keretezd be.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 10:07:14

@atomic power 1986DucaDuca: "tekintélyre hivatkozás
Mit tettél?
Azt mondtad, hogy egy állítás igaz/hamis, mert egy vagy több elismert - vagy legalábbis általad annak tekintett - személy vagy társaság ezt mondta.
Miért hibás az érvelésed?
Egy általad tekintélynek tartott személy véleménye önmagában nem bizonyíték egy állítás helyessége vagy helytelensége mellett, nem utolsó sorban azért, mert az elismert személy vagy szervezet is tévedhet: alakíthat ki álláspontot téves vagy hiányos adatok alapján ill. helytelen következtetések mentén"

Nyomtasd, keretezd.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 10:10:44

@atomic power 1986DucaDuca: "Bizonyítási kényszer áthárítása
Mit tettél?
Azt mondtad, hogy állításod mindaddig vitán felül áll, amíg valaki nem tudja kétséget kizáróan bizonyítani annak hamisságát.
Miért hibás az érvelésed?
Egy állítás helyességének bizonyítási kényszere mindig azon nyugszik, aki kijelenti azt. Az, hogy bizonyos jelenlévő személyek - vagy akár bárki más - nem tudnak megdönthetetlen ellenbizonyítékot vagy más módon cáfolatot szolgáltatni egy állításra, nem bizonyítja azt, hogy az adott állítás helytálló vagy tényszerűnek tekinthető. Valójában ez utóbbi csak akkor van így, ha te magad, a kijelentő viszont tudsz bizonyítékot szolgáltatni állításod megalapozottságára és helyességére, például azt alátámasztó tényadatok és/vagy a konklúziódhoz elvezető logikai érvláncolat révén."

Kérdésre nem kérdéssel válaszolunk.
Nyomtasd, keretezd!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 10:19:43

@atomic power 1986DucaDuca: és, látod, ott az élő példa: amikor azt írtam, a Researchgate szabadon publikálhat, a válaszod az, hogy az előző amerikához hasonlítsak!
"
Az utóbbi időben csökkenni kezdett ennek az erőnek világszerte a befolyása, mert pl. sok oszág nem fogadta el az USA egyoldalú narratíváját az orosz -ukrán háborúval kapsolatban.

Kínában a párt felügyelete alatt vannak a tudatfomáló szolgáltatások, amelyek nincsenek olyan fejlettek, mint Nyugaton. Ha Kína továbbfejlődik, ez lazulhat, mivel az anyagi jólét erősen befolyásoló tényezője az emberi attitűdnek"

Ez a kiindulás. Te hasonlítottad az USA-t Kínához.
Majd , válasz helyett egyet csavarsz a dolgokon, és azt akarod beállítani, hogy én nem fogom fel a te nagyonmagas szellemi szintű kinyilatkoztatásaidat, Amerikát önmagához hasonlítsam...te sem tetted, erre reagáltam.
Nem vagyvte Habony ügynök?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 10:35:22

@atomic power 1986DucaDuca: "
Az utóbbi időben csökkenni kezdett ennek az erőnek világszerte a befolyása, mert pl. sok oszág nem fogadta el az USA egyoldalú narratíváját az orosz -ukrán háborúval kapsolatban"

Nem lehet, hogy ennek más oka volt?
Nézzük, ki fogadta el(a teljesség igénye nélkül):
Svédország, Finnország. Nomeg UK, Kanada, Románia, stb.
Ki nem fogadta el?
Észak-Korea, Irán, Brazília, stb.
Inkább politikai/gazdasági hatást látok, mintsem a háború erkölcsi megítélését...
Ja, és az orosz befolyás alatt álló országok...

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.13. 20:13:50

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Miért adták ki az ukránok őket? Nekem van válaszom a kérdésedre: azért az ukrán újságíróért, akit elfogtak kémkedés gyanújával az oroszok."

Gyilkosokat kémkedő újságíróért? Ez erkölcsös?
„mellébeszélsz. Nem az volt a kérdés, van-e különbség megalapozott és koholt között. Folyamatosan hibásan érvelsz .”

Azt mondtam, hogy az eljárás még nem bizonyíték. Erre írtad, hogy:

„Hogyan lesz vádlott valaki, bizonyíték hiányában?
Legalább hamis , koholt vádnak lenni kellene, nemde?”

A bírósági eljárás megindításához vádirat kell, ami nem bizonyíték. A vádirati tényállás alapján a bíróság folytatja le a bizonyítási eljárást. Ennek végén a vádlottat vagy felmentik bizonyíték hiányában, vagy elítélik bűnössége miatt, ha a vádiratban megfogalmazott tényállás bizonyítást nyer. Azaz van bizonyíték.Addig ártatlanság vélelme van!

„Már csak egy kérdés maradt: ha amerikai mesterlövészek voltak, miért berkut fegyverekből származó lövedékeket találtak a holttestekben?”

Úgy nincs értelme vitázni valakivel, ha az illetőt folyamatosan az a szándék vezérli, hogy a másikra oktrojáljon olyan dolgokat, amiket az illető nem vagy nem úgy mondott. Mondtam már, hogy nick nevet kellene váltanod!
Soha egy alkalommal sem mondtam azt, hogy amerikai mesterlövészek voltak a Majdanon. Ezt az általam idézett egyetemi tanulmányokban újságokban sem lehetett olvasni.

„Feltettek egy kérdést: miért cserélt ki Oroszország egy kémet a berkut rendőreire, ha azok nem oroszok, ha nem orosz érdekből cselekedtek?
Nincs érved, ezért inkább visszakérdezel.”

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.13. 20:17:37

@Igazamvanvagyigazamvan?:

„Feltettek egy kérdést: miért cserélt ki Oroszország egy kémet a berkut rendőreire, ha azok nem oroszok, ha nem orosz érdekből cselekedtek?
Nincs érved, ezért inkább visszakérdezel.”

Te se válaszoltad meg! Senki sem tudja a biztosat a mi köreinkben!!
Agyő!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 22:51:12

@atomic power 1986DucaDuca: "
Gyilkosokat kémkedő újságíróért? Ez erkölcsös?"
Miről beszélsz??? Erkölcsös???

Nem ismerem az ukrán jogrendet, de úgy gondolom, hogy nem a bíró, hanem a nyomozó hatóság dolga bizonyítékokat felhozni. A rendőrség, vagy az ügyészség dolga. A bíró a jogszabályok alapján döntést hoz, a legritkább esetben nyomoz.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 22:52:20

@atomic power 1986DucaDuca: miért kellene nekem megválaszolni a neked feltett kérdést??? Magadnál vagy?
Már össze-vissza hadakozol.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 22:55:56

@atomic power 1986DucaDuca: "a egy alkalommal sem mondtam azt, hogy amerikai mesterlövészek voltak a Majdanon. Ezt az általam idézett egyetemi tanulmányokban újságokban sem lehetett olvasni"

Oké, igazad van. Már csak azzsl vagy adós, hogy mi bizonyítja, hogy az amerikaiak lövettek ukránokkal a tömegbe?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.13. 22:58:24

@atomic power 1986DucaDuca:
"Miért adták ki az ukránok őket? Nekem van válaszom a kérdésedre: azért az ukrán újságíróért, akit elfogtak kémkedés gyanújával az oroszok."

Én válaszoltam. Te nem. Állítottál valamit, amikor rákérdeztek, nem tudtad megvédeni. Buktál.

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.14. 16:47:14

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Oké, igazad van. Már csak azzsl vagy adós, hogy mi bizonyítja, hogy az amerikaiak lövettek ukránokkal a tömegbe?"

Mért kellene lyen bzonyíték? És mIéRt tőlem? Már megint rám oktrojálsz olyan dolgokat, amiket nem mondtam! Értelmezési zavarokkal küzködsz?

Egy dolog biztos! Az USA keményen támogatta a kormányváltást elsősorban politikai - és pénzügyi eszközökkel. Hogy milyen egyéb ezközökkel, azt nem tudjuk, mert ebben a szenátusi meghallgatásban nincs részletezve: 10. pont

"However, the use of violence and acts of repression carried out by government security forces and their surrogates have compelled us to make clear publicly and privately to the Government of Ukraine that we will consider a broad range of tools at our disposal if those in
positions of authority in Ukraine employ or encourage violence against their own citizens."

www.govinfo.gov/content/pkg/CHRG-113shrg91859/html/CHRG-113shrg91859.htm

Nyugati pénzügyi támogatásból finanszírozták az ellenzéki Hromadske tévét. Fedezték az ellenzékieket. Radikális ukrán nacionalisták, például a később Oleszja Buzina újságíró meggyilkolásában részt vett Poliscsuk és Medvegyko a kanadai nagykövetségen kaptak menedéket.

A nyugati vezetők többször kifejtették, hogy támogatják a tüntetők azon törekvését, hogy Janukovicsot irányváltásra és az EU-megállapodás jóváhagyására kényszerítsék Ha ez nem megy, akkor mandátuma lejárta előtt el kell mozdítanmozdítsák el az elnököt. John McCain szenátor, a Szenátus Fegyveres Szolgálatok Bizottságának rangsorolt republikánusa Kijevbe ment, hogy szolidaritást mutasson az Euromaidan aktivistáival.

McCain ellenzéki vezetőkkel vacsorázott, köztük az ultrajobboldali Svoboda Párt tagjaival, majd később egy tömegtüntetésen megjelent a színpadon a Maidan téren. Vállt vállvetve állt a Svoboda vezetőjével, Oleg Tyagnibokkal.

Victoria Nuland európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkár a tüntetések kezdetét követő hetekben háromszor utazott Ukrajnába. A Maidanon járva sütiket osztott a tüntetőknek, és támogatását fejezte ki ügyük mellett.

Az orosz hírszerzés lehallgatott és kiszivárogtatott a nemzetközi médiának egy nulandi telefonhívást, amelyben ő és Geoffrey Pyatt, az Egyesült Államok ukrajnai nagykövete részletesen megvitatták, hogy a Janukovics utáni kormány bizonyos személyzetét preferálják.

Az Egyesült Államok által favorizált jelöltek között volt Arszenyij Jacenyuk, az az ember, aki Janukovics hatalomból való kiszorítása után lett miniszterelnök.

A telefonhívás során Nuland lelkesen kijelentette, hogy „Yats az a srác”, aki a legjobb munkát fogja elvégezni. Nuland és Pyatt akkoriban vett részt ilyen tervezésben, amikor Janukovics még Ukrajna törvényes elnöke volt.

.

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.14. 20:41:28

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Miért adták ki az ukránok őket? Nekem van válaszom a kérdésedre: azért az ukrán újságíróért, akit elfogtak kémkedés gyanújával az oroszok."

Ha erre van egy megbízható, hiteles, kétséget kizáró, tényeken alapuló bizonyított infomációt közlő forrásod, amit csatolni tudsz, akkor elhiszem, hogy nem tipped van, hanem válaszod.
Egyébként a tipp is válasz. meg az is, ha én azt mondom, hogy nem tudom, vagy vissszakédezek. Minden, a válaszra vonatkozó megnyílvánulás válasznak minősül. A kitérő válasz, a válasz megtagadása is válasz.

Ha eltudnád helyezni magad a műveltség és a beképzeltég skáláján, akkor az előbbin az alsó régióban, az utóbbin a felső régióban lennél. Ehhez azonban nincs elegendő intelligenciád. Ha lenne, nagyságendleg visszafogottabb lennél.

Ezt is bekeretezem, akkora böszmeség!

"Lehetne még ukrán akció is, csakhogy a berkut a regnáló oroszbarát kormány rendőri alakulata volt. Ez tehát kizárható."

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.15. 08:39:13

@atomic power 1986DucaDuca: " Egy kérdésre adott felelet; egy feltett kérdésre közölt odaillő gondolat.

A felelő válasza nem volt kielégítő. A válasz pontos volt; a következő kérdés következik.

2. Egy kérdésre adott bármilyen megnyilvánulás, amit feleletnek lehet tekinteni"

Tehát, ha azt kérdezed, ki lőtt a Majdanon, arra nem válasz, hogy a Föld legmélyebb pontja a Mariana-árok.

Nem odaillő.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.15. 08:44:13

@atomic power 1986DucaDuca: ha nem lennél ennyire nagyképű, rájönnél, hogy saját magad cáfoltad. Szerinted tehát mégis csak volt válaszom.
Neked viszont nincs.
Tehát, feltettek neked egy kérdést, vàlaszolj rá, de alátasztva tényekkel ám, különben azt kell hinnem, csak kötekedsz, de egy megvezetett, üresfejû provokátor vagy.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.15. 08:46:45

@atomic power 1986DucaDuca: "Ezt is bekeretezem, akkora böszmeség!

"Lehetne még ukrán akció is, csakhogy a berkut a regnáló oroszbarát kormány rendőri alakulata volt. Ez tehát kizárható.""

Természetesen az ukrán akció alatt az amerikaiak által támogatott ukrán oldalt értettem. Ha nem ragadod ki a szövegből ezt az egyetlen mondatot, akkor kiderül. De ez is a te egyik aljas húzásod.

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.15. 17:38:33

@Igazamvanvagyigazamvan?:

„Tehát, ha azt kérdezed, ki lőtt a Majdanon, arra nem válasz, hogy a Föld legmélyebb pontja a Mariana-árok.”

De igen! Az válasz!

Amikor Dávid Ibolyát megkérdezték, hogy mi a véleménye a focimeccsek alatti antiszemita bekiabálásokról, akkor azt a választ adta, hogy „Nem értek a focihoz”.
Amikor O.V. azt válaszolta, nem adekvát módon, hogy „boldog karácsonyt kívánok”, az is válasz volt. Az a helyzet, hogy nem tudsz különbséget tenni válasz, és érdemi válasz között, mint ahogy a vádirati tényállás és a bizonyíték között sem tudtál.

„ha nem lennél ennyire nagyképű, rájönnél, hogy saját magad cáfoltad. Szerinted tehát mégis csak volt válaszom.
Neked viszont nincs.”

Ha képes lennél finom distinkcióra, akkor nem mondanál ekkora böszmeséget!

„Tehát, feltettek neked egy kérdést, vàlaszolj rá, de alátasztva tényekkel ám, különben azt kell hinnem, csak kötekedsz, de egy megvezetett, üresfejû provokátor vagy.”

Pont te provokálsz azzal, hogy érdemi választ vársz egy olyan kérdésre, amit nem tudhatok. Csak a te sükebóka agyadban feltételezheted, hogy belelátok egymással harcoló államok döntéseinek motivációs hátterébe.

„Természetesen az ukrán akció alatt az amerikaiak által támogatott ukrán oldalt értettem. Ha nem ragadod ki a szövegből ezt az egyetlen mondatot, akkor kiderül. De ez is a te egyik aljas húzásod.”

Elég nagy jellemtelenség aljasnak nevezni azt, akinek a mondanivalóját folyamatosan kiforgattad! ( „Tehát, indokold, ha a Berkut az oroszbarát Janukovics rendőrszervezete volt, hogyan lesz ez a mészárlás az amerikaiak sara?)

Sorolhatnám tovább a többi hitvány csúsztatásodat, torzításodat, ferdítésedet, de semmi értelme téged ezekkel szembesíteni, mert te Lustitia helyébe képzeled magad.
Csakhogy nem vagy más, mint egy ócska troll, az Alinsky módszer félresikerült képviselője.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.15. 17:46:55

@atomic power 1986DucaDuca: nézd , beidèztem a MagyarcÈrtelmező Szótár definícióját.
" Egy kérdésre adott felelet; egy feltett kérdésre közölt odaillő gondolat.

A felelő válasza nem volt kielégítő. A válasz pontos volt; a következő kérdés következik.

2. Egy kérdésre adott bármilyen megnyilvánulás, amit feleletnek lehet tekinteni"

Te ettől is okosabb vagy. Azt hiszem, ezt hívják nagyképűségnek.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.09.15. 17:50:10

@atomic power 1986DucaDuca: Lustitia helyébe nem képzelem magam.
De elolvastam az ukrán anarhisták és fasiszták vallomásait. Szereztekvfegyvert a felkelők , és lőttek. A rendőröket.
süti beállítások módosítása