téveszmék

téveszmék

"Szétzilált ország a hazánk"

2023. október 15. - G. Nagy László

szelenyi3.jpg

 

Olyan brutális diktatúra tombol Magyarországon, olyannyira el van nyomva a szólásszabadság, hogy már megint megjelent egy újabb kötet, amely mindezt részletesen feltárja... Ezúttal Szelényi Zsuzsanna az elkövető, aki 1988-ban még a Fideszben kezdte meg politikai pályafutását.

 

szelenyi_zsuzsa.jpg

 

szelenyi-zsuzsa.jpg

 

A könyv a szokásos, régóta erőltetett narratívára épül: az egykori fiatal demokraták nagy része kiábrándult Orbánból, és immáron kormányellenes álláspontot képvisel. A helyzet ezzel szemben az, hogy ha vannak is ilyenek - nyilván vannak -, Szelényi Zsuzsanna semmilyen szempontból nem nevezhető sem tipikus, sem meghatározó fideszesnek. És nem csupán azért, mert viszonylag korán, 1994-ben elhagyta a pártot, így még a nevét sem sokan jegyezték meg, sokkal inkább azon okból, hogy szellemisége nem sok rokonságot mutat a Fidesz értékrendjével, bármelyik korszakot is tekintjük. Amikor a bevezetőben politikai példaképeiről beszél, Demszky Gábort, Rajk Lászlót, Solt Ottiliát említi - csupa SZDSZ-es őskövületet. Valójában mindig is ide tartozott. A Szabad Demokratákról mindvégig olyan képet fest, mintha ők lettek volna a tiszták, a szentek, a mérsékeltek, a centrumot képviselők. Egy szó nem esik mérhetetlen hatalomvágyukról és arról az országrombolásról, amit véghezvittek. Meg sem említi, hogy ők voltak az 1990-es taxisblokád legnagyobb támogatói, vagyis már fél évvel (!!!) az első szabad választások után kormánybuktatást céloztak, ráadásul erőszakos eszközzel, vacak áremelés miatt. Hogy jobban gyűlölték a nemzeti oldalt, mint a szocialistákat, akik negyven évig tartották vasfüggöny mögött az országot, s akikkel az első adandó alkalommal - 1994-ben - vidáman össze is bútoroztak. Amikor a szerző a Fideszt politikafilozófiailag támadja, többek közt az antikommunizmusát és nacionalizmusát ostorozza, holott mindkettő pozitívum, ráadásul előbbi kötelező kelléke is a klasszikus liberális világlátásnak. Szelényi semmiféle kritikát nem fogalmaz meg Gyurcsány kormányzati teljesítményével és 2006-os ámokfutásával szemben; Brüsszelt pedig egyenesen tévedhetetlennek és vakon követendőnek látja és láttatja. 2012-ben azzal a Bajnai Gordonnal alapít pártot (Együtt), aki a mai napig az ellenzék washingtoni összekötője. S ha mindez nem lenne elég: a CEU Demokrácia Intézetének programigazgatója. Ennek a nőnek az égvilágon semmi köze a nemzeti oldalhoz és soha nem is volt. 

 

S bár a szerző nem sokat tesz azért, hogy önmagát mérsékeltnek és kiegyensúlyozottnak mutassa, azért a tisztesség kedvéért igyekszem ideollózni azt a nagyon kevéske elfogulatlan gondolatot, melyet e 300 oldalas kötetben felleltem. Ha már fent a taxisblokádot említettem, Szelényi Zsuzsanna megerősíti, hogy a Fidesz józan, jogállami álláspontot képviselt e napokban is (szemben az SZDSZ-szel, csak ezt nem teszi hozzá). A Fidesz volt az a centrista párt, amely nem foglalt állást a népi-urbánus vitában, s amely már 1990-ben életre hívta a Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort, ami jól jelzi, hogy Orbánék már a kezdet kezdetén 15 millió magyarban gondolkodtak. Ezzel szemben a szocialisták mindig gyalázatosan viselkedtek a határon túli nemzettársainkkal. "Az ellenzéki szocialista politikusok érzéketlen és demagóg módon (...) azzal riogattak, hogy (...) 23 millió román munkavállaló érkezhet Magyarországra. Az efféle elhibázott politikai szövegek hozzájárultak ahhoz a képhez, hogy a kisebbségi magyarok ügyét a baloldali és liberális pártok nem képviselik." Önmagában tisztességes, hogy a szerző szóvá teszi mindezt, ugyanakkor mosdatja is az övéit. Ezek ugyanis nem pusztán elhibázott szövegek, hanem maga a balliberális attitűd, a kialakuló kép pedig tökéletesen megegyezik a valósággal. A baloldal csupán feltárta igazi arcát. Ami pedig a kettős állampolgárság ügyét illeti: "A 2004. évi népszavazásban képviselt álláspont a szocialista és liberális pártokat teljesen hiteltelenítette abban, hogy a nemzetről beszéljenek." Abszolút így van, ehhez aligha kell hozzátenni bármit.

 

Mindezek után lássuk, miféle kritikákkal illeti a szerző Orbán Viktort és rendszerét!

HATALOMVÁGY - "Orbán eszes, ugyanakkor nagyravágyó és hataloméhes, és tanulva korábbi vereségeiből, nem akarja majd újra elveszíteni a hatalmat. Végül is ez volt az a tulajdonsága, ami miatt idővel mindannyian eltávolodtunk a Fidesztől." Amikor ilyen mondatokkal találkozom, mindig az jár a fejemben: a szerző ezeket sosem olvassa vissza? Hát mekkora ökörség ez? Én el sem tudok képzelni olyan rátermett politikust, aki nem küzd teljes erőbedobással a győzelemért. Aki vezetőnek született, az irányítani akar. Mi a baj ezzel??? 

HATALOMKONCENTRÁCIÓ - Szelényi Zsuzsanna kifogásolja, hogy az 1998-as kormányváltás után a Fidesz mindenhová a saját embereit ültette, 2010 után meg pláne. Ezt sem értem. Melyik politikai erő az, amelyik nem így tesz? Vajon az Egyesült Államokban hány olyan szövetségi szerv létezik, ahol nem a kormány emberei ülnek? A világ legtermészetesebb dolga, hogy azokkal dolgozunk együtt, akikben maradéktalanul megbízunk. Idehaza a rendszerváltást követően az Antall József vezette MDF-kormány volt az egyetlen, amely erőtlennek bizonyult e téren. Meg is lett az eredménye.

A KOKÁRDA ELRABLÁSA - Emlékszünk még 2002-re: a miniszterelnök március 15-én azt kérte híveitől, hogy a két héttel később esedékes választásokig már le se vegyék a kokárdát. "Nem csak az volt botrányos, hogy Orbán kisajátított egy mindenki számára fontos jelképet, amire addig mindannyian büszkék lehettünk, hanem hogy nyílt politikai állásfoglalásra kényszerítette az embereket." Ez a gondolat már húsz esztendeje is megmosolyogtató volt, ma még inkább az. Először is: Orbán nem sajátított ki és nem is kényszerített senkire semmit. Ha Kovács Lászlónak gyorsabban jár az agya, akár másnap mondhatta volna, hogy a balosok is tűzzék fel - máris lenullázta volna e kampányakciót; de csak jóval később jutott eszébe a megoldás. Másfelől: rém képmutató az, amikor egy balliberális aggódik azért, hogy szegény jobbosok most nyíltan vállalják hovatartozásukat... Harmadrészt: egészen nyilvánvaló, hogy a balos politikusok és szavazók jelentős része idegenkedik a nemzeti jelképektől, sőt valójában a nemzettől is. Nyilván frusztráló az, ha ezzel szembesítik az embert.

TÜRELMETLENSÉG - A szerző Orbán negatív jellemvonásai közt említi a türelmetlenséget. Ezzel mindössze két problémám akad. Az első elvi jellegű: a türelmetlenség alapvetően nem negatív sajátság. Minden alkotó embert - legyen az tudományos kutató, művész, feltaláló, cégvezető, vagy épp politikus - a türelmetlensége hajtja a siker felé. Semmi sem jelent ennél erősebb és hatékonyabb motivációt. A másik ellenvetésem tapasztalati-gyakorlati: 2006 és 2010 között majd megőrültünk, hogy mikor távozik végre a hatalomból Gyurcsány és az egész bukott szocialista kormány. Irgalmatlan nehéz volt kivárni a négy évet. Orbánnak százszor nehezebb lehetett, de buddhista türelemmel kiböjtölte.

LEJÁRATÓ KAMPÁNYOK - Szelényi Zsuzsanna azon kesereg, hogy a csúnya-csúnya Fidesz negatív kampányt folytat politikai ellenfeleivel - például 2014-ben Bajnai Gordonnal - szemben. Nem kell komoly szakirodalmat tanulmányoznunk, elég ha elolvasunk párat P. G. Wodehouse könnyed regényei közül; már azokban is azt látjuk, hogy a száz évvel ezelőtti Angliában is pont ugyanez ment. Arról nem is beszélve, hogy a hazai, baloldali sajtó 1993. óta mást sem tesz, csak Orbán imidzsét igyekszik rombolni.

ALAPTÖRVÉNY - A Fidesz által megalkotott új alkotmányt számos helyen kritizálja anélkül, hogy akár egyetlen konkrét, valós problémát megemlítene. (Nem is tudna, nincs benne semmi antidemokratikus elem.) "Az Alaptörvény megalkotása társadalmi konszenzus igénye nélkül, óriási szakmai és politikai ellenállás közepette született meg, semmiképpen sem a magyar nép követelésére." Vicces. Mintha nem lett volna kétharmados választási győzelem előtte, s utána is még háromszor. Ha a józan honpolgárt különösebben zavarta volna alkotmányunk új alapokra helyezése, már rég megmutatkozott volna a választási eredményekben. Jellemzően a kocsmai hőbörgők és az O1G tábor birkái sem erre fókuszálnak, amikor kritikával illetik a kormányt.

TITKOS MEGBESZÉLÉSEK - "Orbán - példátlan módon - megszüntette a kormányüléseken a jegyzőkönyv vezetését." Ezen is dobtam egy hátast. Ez a nő úgy tesz, mintha eleddig egyetlen percet sem töltött volna a való világban. Egy kormányülésnek egyetlen valódi célja lehet: stratégiát, tervet készíteni valamiféle azonnali, vagy hosszútávú probléma kezelésére. Ez egy valódi brainstorming. Talán épp a legőrültebbnek tűnő ötlet lesz a befutó. Ha viszont minden elhangzó mondatot írásban rögzítünk az utókor számára, az olyan mértékben bénítja a kreativitást, hogy ilyen körülmények között összeülni sem igazán érdemes. 

A VÁLASZTÁSI RENDSZER ÁTALAKÍTÁSA - Ez az a pont, amelyre az ellenzék 13 éve mutogat, mintha ez lenne a fő ok, amiért képtelenek versenyezni a kormánypárttal. Természetesen Szelényi Zsuzsanna is hangsúlyosan említi, kitérve a módosítások mind a négy elemére. A szerző kifogásolja, hogy a korábbi kétfordulós rendszer helyett 2014-től egyetlen fordulóban szavazunk. Tekintve, hogy ez lényegesen olcsóbb, egyszerűbb, valamint hogy Európában egyébként is ez a jellemző, a magam részéről abszolút pozitív változásnak érzem. Ugyanez a helyzet a mandátumok számának megfelezésével is. A töredékszavazatok sorsáról lehetne vitázni, ám valójában ez sem több, mint technikai kérdés és csak nagyon kiélezett helyzetben lehet jelentősége. Az egyetlen érdemi kritika a választókörzetek önkényes átrajzolása, e téren valóban láthattunk öncélú trükközéseket, ami egy-két mandátum sorsát talán befolyásolhatta.

ÁLHÍRGYÁRTÁS - "A Fidesz hamarjában felállította a Migrációkutató Intézetet, amely ontotta a véleménycikkeket a svéd bevándorlás biztonsági kockázatairól, a migráció és a terrorizmus kapcsolatáról és a nyugat-európai no-go zónákról. Elemzéseikben olyan témákra összpontosítottak, mint a progresszív nyugat-európai pártok és a muszlim szavazók furcsa viszonyának bemutatása. Ezek az álhírek futótűzként terjedtek el a Fidesz által ellenőrzött médiában." Ha van valami, ami a teljes művet hitelteleníti, az pont ez a vallásos, valóságtagadó attitűd. Álhírnek nevezni azt, hogy léteznek no-go zónák; s hogy a bevándorlás biztonsági kockázatot jelent - ez valami egészen szemellenzős álláspont. Valaki szólhatna a szerzőnek, hogy ma már a nyugati elvtársak is rég túljutottak a szerecsenmosdatás e kezdeti fázisán. Szelényi Zsuzsanna a mai napig azt a nemtelen játékot játssza, hogy tudatosan összemossa a menekülteket a gazdasági bevándorlókkal; ez a csalárd elem a teljes könyvön végigvonul. Amikor már a Telex is arról cikkezik, hogy példátlan bűnözési hullám sújtja Svédországot és a hadsereget is bevetik a rendcsinálást célozva; amikor Európa nagyvárosaiban egy iszlám terrorszervezet mellett tüntetnek tömegesen, én a szerző helyében végképp feladnám ezt a vállalhatatlan, felelőtlen, ideologisztikus és hazug attitűdöt.

ELFORDULÁS AZ EURÓPAI ÉRTÉKEKTŐL - E szokásos, üres panel is végigkíséri a könyvet, anélkül, hogy a szerző csak egyetlen olyan valódi értéket megnevezne, amit a Fidesz valaha is megtagadott. Tizenhárom éve találgatjuk, vajon mire is gondolnak a frázispufogtatók, amikor erről beszélnek. Arról természetesen nem esik szó, hogy az EU hány alapértékét tagadta meg az elmúlt évek során, holott itt aztán tényleg látványosan hosszú a sor (rendvédelem, határvédelem, gazdaságvédelem, nemzeti önrendelkezés, jogszerű működés, véleményszabadság, törvény előtti egyenlőség, csak hogy a legnyilvánvalóbbakat említsem).

KORRUPCIÓ - A szerző egy teljes fejezetet szentel a témának, melyben elmeséli Simicska Lajos, Mészáros Lőrinc és Tiborcz István unalomig ismert történeteit. Ami az igazán izgalmas - és amiből jól látszik, hogy Szelényi Zsuzsanna valójában nagyon is jól érti a hazai néplelket - az a fejezet Miért nem lázadnak a magyarok? című záróakkordja. "Nézd, pár év alatt megtaláltam a helyem ebben a rendszerben. Nem szeretem, de boldogulok. Beszállítok ugyan egy bizalmi nagykutyának, de van munkám, van megrendelésem, haladok előre." - idézi egyik agrárvállalkozó ismerősét. Szerintem a kötet legfontosabb mondatai, ugyanis ez az Orbán-rendszer lényege: a korrupcióból is lecsorog szinte mindenkinek. Pontosan tudjuk, hogy a baloldali kormányok sem voltak szentek, akkortájt azonban a korrupció kedvezményezettjei jellemzően külföldiek voltak, honfitársaink ezekből - a szűk politikai eliten túl - nem sokat profitáltak. "Orbán nacionalizmus révén összetartott hívei elfogadják, hogy a nemzeti vállalkozók megtámogatásával Magyarország erősebb és önállóbb lett, és még Orbán rendszerének óvatos kritikusai is úgy gondolják, hogy a nemzeti nagyvállalkozók érdeke és a nemzeti érdek megegyezik."

MINDENKI MEG VAN VÉVE - "A Fidesz fizetett tüntetői Kecskeméten is felvonultak a szálloda előtt, hogy Bajnait gyalázzák." - írja egy helyen. Másutt: "Ezeknek a fiatal, sokszor jól képzett szakembereknek a szinte érthetetlen elköteleződése azt mutatja, hogy bőven vannak, akik hajlandók alávetni magukat Orbán gátlástalanságának, mert a vezér mellett megtapasztalhatják a hatalom mámorító ízét." Az ember nem tudja, hogy sírjon vagy nevessen. Ez a nő el sem tudja képzelni, hogy bárki azzal a meggyőződéssel áll a kormány mellé, hogy jó ügyet szolgál. Elég, ha csak az eddigi kilenc békemenetre gondolunk: mind több százezres tömeget mozgatott meg. Tényleg van olyan idióta, aki szerint a Fidesznek fizetnie kéne, hogy tüntetőket toborozzon? Tényleg mindenkit csak a pénz és a puszta hatalomvágy mozgat? Persze, ha a szerző a saját politikai táborából indul ki... 

IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS - "A 2010 utáni Orbán-kormányok az első tíz évben változatos, gyakran informális eszközökkel törekedtek arra, hogy a bírákat nyomás alá helyezzék, de a bírói ítéleteket mindig végrehajtották. Új szintre léptek azonban, amikor 2020-ban egy perben - amelyben a bíróság a magyar államot kártérítésre ítélte, mert egy iskolában roma gyerekeket elkülönítve, gyengébb oktatásban részesítettek, mint a többi gyereket, a miniszterelnök azt nyilatkozta: az egész ügy nincsen jól és mélyen igazságtalan." A szerző minden szava kifejezetten dicséret. A gyöngyöspatai döntés - amikor a társaikat terrorizáló, kirabló, a folyosóra ürítő, barbár módon viselkedő cigány gyerekeket vastagon, 99 millió forinttal megjutalmazta a bíróság - minden jóérzésű embert felháborított. (Szelényi Zsuzsanna természetesen nem említi az előzményeket.) A teljes fejezetben, amely a kormánypárt és az igazságszolgáltatás viszonyát taglalja, mindössze egyetlen cinkes elemet találni: a közigazgatási különbíróság felállításának tervét, melynek célja az lehetett, hogy a politikailag érzékeny ügyeket a rendes bíróságok joghatósága alól kivonják. Ez aligha vált volna a jogállamiság dicséretére, viszont nem is lett az egészből semmi.

MÉDIA - "A sajtószabadság aranykora volt az a néhány év." - írja, visszaemlékezve a kilencvenes évek elejére. Az SZDSZ szemüvegén át tényleg így tűnhetett, a 90%-os balliberális médiatúlsúly nyilván tetszett a szerzőnek. Miközben elismeri: "Kétségtelen, hogy a politikai elithez hasonlóan a sajtóban sem valósult meg a lusztráció, és az újságírók között is maradtak a kommunista titkosszolgálat által beszervezett szereplők." Beszédes az is, hogy nyugati, hazánkról csak a szándékoltan eltorzított sajtóhírekből tájékozódó politikusok milyen képet ápolnak Magyarországról: "2010 után külföldi kollégáim rendre azt kérdezték tőlem, vannak-e nálunk újságírók börtönben, fenyegeti-e az újságírókat fizikai veszély, és igyekszik-e a kormány adminisztratív eszközökkel elhallgattatni a kritikus újságírókat. Ebből a fejezetből kiderül, hogy ilyesmi ma már nem szükséges ahhoz, hogy a sajtószabadság súlyosan sérüljön." Mindez azt jelenti, hogy semmivel sem rosszabb a helyzet, mint a kilencvenes évek elején. Csupán annyit változott a világ, hogy megszűnt a nyomasztó, balliberális túlsúly.

 

"Orbán tizenharmadik éve tartó rendszere a baráti társaságunkon is mély nyomokat hagyott. Vannak, akik elhagyták Magyarországot, és brüsszeli, luxemburgi európai intézményeknél vagy berlini civil szervezeteknél helyezkedtek el. Egyikük eladta sikeres technológiai cégét, még mielőtt a Fidesz vállalkozói köre felvásárolta volna. Egy másikuk, egy kutatóvállalat vezetője, elveszítette minden kormányzati megbízatását, de meg tudta menteni intézetét azáltal, hogy nemzetközi konzorciumokba dolgozik be. Az újságíró barátaim mind elveszítették munkájukat, és új állást kellett keresniük, de volt közöttük, aki annyira kiábrándult, hogy örökre felhagyott az újságírással. Mindannyian az értelmes cselekvés tereit kerestük. Az Orbán-rendszer mindannyiunk életét felforgatta." Ezt olvasva végigtekintettem a saját baráti körömön: orvosok, tanárok, közgazdászok, történészek, mérnökök, jogászok, vállalkozók... egyetlen egy sem távozott külföldre. Mi több: még azok is hazatértek, akik korábban odakint próbáltak szerencsét. Pedig nem vagyok közel a tűzhöz, nem sok oligarchát ismerek. Barátaimnak legalább a fele élesen kormánykritikus, mégis kivétel nélkül mindannyian boldogulnak. Nem szeretnék igazságtalan lenni Szelényi Zsuzsannával szemben. Jól és olvasmányosan ír, nincs benne elvakult gyűlölet, és könyvének nagy része korrekt, valóságos. Csak épp nem felháborító. Nagy vonalakban ugyanazt a világot látjuk, mégis egészen más jut róla eszünkbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr2618228951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baalint1 2023.10.16. 15:46:39

@cvsvrs:
A francokat, Kósát most is megválasztaná a debreceniek többsége, és hiában nem él ott, debreceninek tekintik. És nem azért mert Gyurcsány, az csak ürügy. Ha valamiben elismerem a Fideszt, az első párt rendszerváltás óta, amelyiket a törzsszavazói nem másik ellenében szavaznak meg mint kisebb rosszt, hanem tényleg hisznek benne. Igaz nem elvekben, mert olyan ott nincs, hanem a vezérben, illetve egy részük a Fideszhez kötődő helyi közösségben, de valahol ez mégiscsak jobb mint az, amit az MSZP szavazói csináltak 20 éven át, hogy mint kisebb rosszra szavaztak, még ha objektíven nézve a Fideszhez képest tényleg kisebb rossz is volt, de valójában az MSZP-t rég le kellett volna váltaniuk pontosan amiatt, mert egy megújulni képes őskövület volt (amilyen lesz a Fidesz hamarosan).

baalint1 2023.10.16. 15:54:38

Elírtam:
Megújulni képtelen.

Nem, az SZDSZ nem csinálta ezt, direkt azért hoztam példának az egyetemi szférát, mert egy családtagom azon a területen dolgozott, akkoriban totálisan politika mentes volt a legtöbb egyetem vezetése (a debreceni is). Mármint úgy értem pártpolitika mentes, mert az egyetemeken nyilván megvolt a belső politikai harc a tanszékek és karok között. A kancellárok rendszerével viszony nagyrészt megszüntették az egyetemek autonomiáját, mert a kancellár döntött a pénzügyekről, ezen keresztül szinte mindenről, az alapítványi modell csak az utolsó szeg volt a koporsóban.

Az MSZP-SZDSZ korszakban kettő dolog volt erősen kifogásolható a területen. Az egyik, hogy az egyetemintegráció abban a formában nem biztos hogy jó ötlet, az még talán oké, hogy pl. Debrecennek egy egyeteme lett a többől, de hogy városokon át integráltak egyetemeket, az nem biztos hogy jó ötlet volt. A másik, hogy nagyon sok új kolesz hely kellett a felduzzasztott felsőoktatásban, az állam meg nem adott rá pénzt, cserébe megengedte az egyetemeknek a PPP projekteket, ami gyakorlatilag olyan volt mint ha hitelt vettek volna fel (hivatalosan hitelt nem vehettek fel). Az említett családtagommal vitatkoztam is anno erről, de egyébként nem volt az egyetemeknek más választása, ezt egyértelműen az akkori kormány cseszte el fentről.

G. Nagy László 2023.10.16. 16:48:51

@MEDVE1978:

"Ha az európai értékeket mondjuk az 1990-es vagy 2000-es európai értékeknek vesszük, akkor azt lehet mondani, hogy az európai országok többsége mást gondol sok-sok témában, tehát elfordult ezektől az értékektől vagy nem tartja azokat relevánsnak. Viszont ebben a kontextusban egy mostani Magyarország lehet, hogy közelebb van egy 1990-es EGK tagország értékfelfogáshoz, mint egy Hollandia vagy Németország."

Köszönöm. A szívemből szólsz.

baalint1 2023.10.16. 16:55:49

@G. Nagy László:
Ezzel kapcsolatban azért megjegyzem, pusztán az általad éltetett homofób törvény miatt a 90-es évek számos sikeres amerikai és nyugat-európai vígjátéka tiltható lenne a 18 éven aluliak számára. Csak mert ti neobolsik gyakran szoktátok hangoztatni, hogy a "woke rémuralom" miatt nem lehetne ma ezt meg azt leadni.

G. Nagy László 2023.10.16. 16:56:58

@MEDVE1978:

"Hát, eléggé egyedül lehetsz az országban. Nekem rengeteg ismerősöm, barátom ment el külföldre. Ami nem egy olyan rendkívüli dolog egyébként, 2012-ig kifejezetten kevesen mentek külföldre magyarok nemzetközi összehasonlításban. Azóta behoztuk ezt. Ugyanakkor az emberek jelentős része már nem szeret itt élni, ezt látni kell. Ha megnézzük a közvéleménykutatásokat, a fiataloknak kb. a fele már külföldre akar menni dolgozni."

Szelényi Zsuzsannával közel egy generációt képviselünk - mindketten az ötvenes éveinkben járunk. A barátaink is hasonló korúak. az tök oké, hogy a fiatalok külföldre mennének - sírva fakadnék, ha Szoboszlai itthon rúgná a bőrt. De a mi generációnkból már csak az menekül, akinek nagyon szar idehaza. Ilyenből meg nagyon kevés van a pesti értelmiséget nézve. A balosok részéről ez sokkal inkább érzelmi döntés, mint egzisztenciális.

G. Nagy László 2023.10.16. 17:10:52

@baalint1:

"ha a kokárdát mint jelképet nézzük, akkor aljas támadás volt a magyarság ellen aktuálpolitikai célokra felhasználni"

Sosem éreztem így.

"A kokárdának jelentése van, nemzeti hagyománya van, nem pusztán csak egy tárgy, hanem ami mögötte van, és ezt baszta szét a Fidesz."

Biztos vagy benne? A formál logika alapján osszuk négy részre a 2002-es társadalmat!

A) Fideszesek, akik sokáig hordták - ők nyilván nem gyűlölték meg.
B) A Farkasházy, Niedermüller-félék - ők eleve gyűlölték a kokárdát, itt nem oszt nem szoroz.
C) Akik nem hordták, de nem is tulajdonítanak nagy jelentőséget az ügynek - a társadalom 40%-a.
D) Kb. a magyarság 5-6%-a, aki mélyen balos, de van benne némi hazaszeretet is. Róluk beszélsz. Nekik tényleg frusztráló lehetett.

" Meg azt, hogy a hazaszeretetnek pártokon felüli dolognak kellene lennie."

Abszolút egyetértek. És valójában te adod meg a magyarázatot, miért ébredt későn Kovács László: minden bizonnyal kellett két hét hozzá, hogy legyűrje az undort, amit érez a nemzeti jelképek láttán :)

Valóban, annak kéne lennie. De Kun Béláról napjainkig megvan az a társaság, amely szívből gyűlöli a hazáját. Szűk csoport, de ők a leghangosabbak. Néha SZDSZ-nek hívják, máskor Telex-nek. Amíg ilyen a baloldal, addig nem lesz párton felüli összekapcsoló erő a hazaszeretet.

baalint1 2023.10.16. 17:18:43

@G. Nagy László:
Nyilván nem érzed a problémát, ha eleve te is úgy gondolod, hogy aki nem veletek van, abban nem lehet hazaszeretet, vagy csak max. egy kevés részüknél, és azoknál is szerinted gyenge ez a hazaszeretet.

Pontosan erről szól a kokárda, ami csak a jéghegy csúcsa, hogy ti megpróbáljátok kisajátítani a hazaszeretetet, ez ugyanaz a Rákosi féle aki nem velünk az ellenünk elv, csak nemzeti színekben bújtatva.

De tényleg vicces, hogy olyan szinten nem érzed a problémát, hogy még elő is adod ugyanazt, ami maga a probléma. Hogy szerintetek vagytok ti, és vannak a hazaárulók. Aztán mikor cselekedni kéne vagy kiállni külső fenyegetések ellen, lásd pl. Oroszország tevékenysége, akkor hirtelen nem olyan fontos nektek a haza. Ahogy te is leírtad, nem állnál be katonának ténylegesen honvédelmi célból sem.

Boldeone2 2023.10.16. 17:44:17

@G. Nagy László: Alapvetően tök oké a választási rendszerünk, abszolút középutas ez a vegyes szisztéma"

- Abszolút nem" középutas" és nem is "oké" a választási rendszerünk, sőt, az a problémák egyik oka, hogy Orbán leválthatatlan
Ezt az ellenzék sem érti igazán sajnos. Gomba módra szaporodnak az ellenzéki pártok, teljesen feleslegesen, így még az elvi esélye sem lesz meg megszorítani Orbánt, de több százezer ember véleménye megy a kukába...

Számomra világos, hogy két ponton kelle támadni az Orbán-rezsimet:

-az egyik az Orbán-rezsim médiatúlsúlya, a közpénzből szervezett, szisztematikus, százmilliárdos, agymosó propaganda megtámadása
Erre lesz jó az új EU-törvény a médiaszabadságról, amely limitálja a kormányok propagandára fordítható erőforrásait ;

- a másik- nekem majdnem fontosabbnak tűnik- az aránytalan választási rendszer megváltoztatási igénye lenne . Ebben a rendszerben Orban leválthatatlan, ezt kell az embereknek elmagyarázni
A náci haverjuk, Volner által kitalált párttörvény lényegében ellehetetlenített minden összefogást, a plurális demokráciának vége

A választási törvényt újra be kell emelni a közbeszédbe és Orbánékat addig kell tiporni, amíg nem lesz egy igazságos, arányos(abb) választási rendszer

Boldeone2 2023.10.16. 18:01:11

@G. Nagy László: Valóban, annak kéne lennie. De Kun Béláról napjainkig megvan az a társaság, amely szívből gyűlöli a hazáját. Szűk csoport, de ők a leghangosabbak. Néha SZDSZ-nek hívják, máskor Telex-nek"

Van itt egy évszázados ellentét, a pusztító etnicista, feaudális, szélsőjobboldali erők és "haladni akarók", azok között, akik "vigyázó szemüket Párizsra vetik"
Az egyik oldal lényegében a szabadszellemű városi, fiatal(abb)értelmiség, akik globális mércével mérik az országot, a kritikájukat pedig a szélesebb körű világlátásuk és tudásuk alapján gyakorolják..
Meg vannak azok, akik a " saját tengelyük körül szeretnek forogni " - Orban és hívei...
Csakhogy a "sajat tengely körül forgás" az nem haladás, hanem lemaradás....

Ha van Isten, földtől a fényes égig
Rángasson minket végig.
Ne legyen egy félpercnyi békességünk,
Mert akkor végünk, végünk."

Ady zseniális ...

Boldeone2 2023.10.16. 18:10:07

...lényegében ez a harc folyik Lengyelországban is:

- az egyik oldalon a rurális térségek idősebb, vallásos , kevésbé képzett, ultrakonzerv lakossága, a volt orosz birodalmi övezet;

- ezzel szemben a városi, fővárosi térségek fiatalabb, képzetebb, liberálisabb lakossága áll szemben, a volt germán területek, főképp...

Most úgy tűnik, hogy az ARÁNYOS rendszerben megcsípték a szélsőjobbot, és demokratikus kormányzás jöhet

ORBÁN egyedül marad a destruktív vétó- politikával...

Szaladhat Xi Jin Pinghez, mert itt Európában diszkreditálódott ...Barátai nincsenek..

alöksz róz 2023.10.16. 18:17:23

@G. Nagy László: "minden bizonnyal kellett két hét hozzá, hogy legyűrje az undort, amit érez a nemzeti jelképek láttán :)" - ott a pont

2024 2023.10.16. 18:30:22

Szelényi elhagyta a Fideszt, mert nem kért a jobboldali fordulatból. Amihez minden joga megvolt, mindenféle megszólás nélkül. Valóban nagy volt a párt irányváltása ahhoz, hogy mindenki kompromisszumkötés nélkül rábólintson. És Szelényivel ellentétben nem minden távozóból lett mára wokehaladár, lásd Hont András vagy Fodor Gábor.

Mint ahogy az sem igaz, hogy Orbán kizárólag elvtelenül, pragmatikus okból fordította át pártját a politikai mezőny jobboldalára. Volt ő a Liberális Internacionálé alelnöke, és láthatta eleget, mi megy már a '90-es években is liberálisék bekeiben. Az azóta eltelt idő pedig - mily' meglepő - ebben is őt igazolta. Tisztára, mint a South Park, amely évekkel, sőt évtizedekkel korábban tette nevetség tárgyává mindazt a gender és PC őrületet, amik akkor még Amerikában is gyerekcipőben jártak és mára dogmatikus tanokká váltak.

2024 2023.10.16. 18:34:34

@2023: Olyan dogmatikus tanokká, amiket idővel Európára valaha boldogabbik felére is rátoltak és amiket ránk is akarnak kényszeríteni. Mi nem kérünk belőle.

2024 2023.10.16. 18:50:34

Miután írtam, a poszt lekerült az Index címlapjáról és a blogketrecben sem látható. Nehogy már legyen legalább egy normális a vacak moslékblogok között, igaz indexes seggfejek?

2024 2023.10.16. 19:04:40

@Boldeone2: Ady kínai szemmel nézne rád, talán le is köpne, ha olyasmikkel érvelnél előtte, mint amiket a mai kor haladói Washingtonból és Brüsszelből ránk akarnak erőszakolni. Adynak fontos volt a magyarsága, a nemzettudat. A sajtó-és véleményszabadság. Minden, amitől a haladárok nagy buzgalommal próbálják megfosztani Európa Unióban egyesült népeit.

Boldeone2 2023.10.16. 19:25:38

@2023: Olyan dogmatikus tanokká, amiket idővel Európára valaha boldogabbik felére is rátoltak és amiket ránk is akarnak kényszeríteni"

- Miféle " dogmatikus tanokról" beszélsz? Nyugat - Európa sokszínű, véleményszabadság van. Ráadásul működik a demokrácia: forog a politikai hatalom
Lsd: Meloni megválasztása
A politikai hatalom nálunk örök. Erre köpne egyet Ady is...

Boldeone2 2023.10.16. 19:34:05

@2023: Minden, amitől a haladárok nagy buzgalommal próbálják megfosztani Európa Unióban egyesült népeit."

- Nem. A probléma veletek van, a populista szélsőjobbal! Ti - és elődeitek - tettétek tönkre Magyarországot! Az úri, feudális csökevények Magyarországából nem kért egyetlen nemzetiség sem, ennek következménye lett Trianon, majd a második vh- ba is a degenerált jobboldali, revíziós politika vitte az országot, ezert lettünk vesztes állam. Majd a SZU vazallus országa

Ezzel szemben a liberálisok már 100 éve leírták, higy mit kellenene csinálni...( Jászi Oszkár )

Boldeone2 2023.10.16. 19:47:16

@2023: Adott volt egy igazságtalan, embertelen világ a második vh előtt, óriási szegénységgel és velünk maradó feudális csökevényekkel, beteg demokratikus rendszerrel

Orban ezt a vilagot hozta lényegében vissza- az anakronisztikus társadalmat

Ezzel áll szemben a már bizonyítottan jól működő, nyugat- európai típusú, progresszív, szociális demokrácia , mint társadalmi modell

Tehát, vagy az elavult, ósdi, szélsőjobboldali szar, ami nem működik jól- ezt mindnyájan látjuk- ez az egyik út

A másik pedig a szociális demokrácia, a plurális nyugati típusú társadalom útja

Hiába szaladgál Orbán Kínába, ezt a rendszer nem menthető meg. Ahol arányos választási rendszer van, ott már el is elbukott

A fiatalságnak elege lett az ulrakonzerv, valláskárosultak kormányából

Az emberek szabadon , 21- ik századi módon akarnak élni!

alöksz róz 2023.10.16. 19:54:34

@Boldeone2: "Nyugat - Európa sokszínű, véleményszabadság van" - szabadon lehet az a véleményed, amit előírnak

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.10.17. 13:41:20

@taga20: többször lebukott már a tudatos hazugságaival, szóval nekem nem kérdés, hogy lacika nem egy szellemi fogyatékos, hanem egy gátlástanul hazudozó korrupt hitvány darab sz*r,. aki játsza a "7-es hazafit" de az első támadáskor menekülnek igazi patkány mdójára a süllyedő hajóról.

még mindig nem tisztázta hogy a 10-es hazafi nála az most hős, vagy háborús uszító?
de nem zavarja, pont ezért mert hitvány darab sz*r

bár érdekes hogy nem érti az "ideológia" szót, szóval a funkcionális analfabéta még fennáll nála, tehát lehet hogy fogyatékos is meg korrupt is egyszerre.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.10.17. 13:45:59

@alöksz róz:

""Nyugat - Európa - szabadon lehet az a véleményed, amit előírnak"

amit előír a lacika, pár tiltás meg törlés között, de azt téged sose zavart. hirtelen meg eljátszod néha a szólásszabadságpárti liberálist, ha a csúnya brüsszel ellen kell harcolni, ami nem ad pénzt a gazdáidnak, hogy ellophassátok. abból volt neked is a karácsonyi prémium vagy csak egy ostoba cseléd vagy? ingyen nyomatod a propagandát? balek vagy?

tudod hogy hívják ezt amit művelsz?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.10.17. 14:10:09

@Boldeone2:
népszavazás volt németországban az aksigyárak kapcsán.

itt nem enged a hatalom egyet se. és még a közmeghallgatást is megszüntették, mert kényelmetlen volt a bolsevik elvtársaknak a jobbágyok hőzöngése. mert nekik fontosabb az egészségük mint a csernobilon edződött elvtársaknak a nép egészsége.

a választási csalások garmadájával nehezen ehetne demokráciáról beszélni Oroszországban, lukasenkónál és Magyarországon se

nem a szubjektív érzület miatt van diktatúra, hanem elég pontosan le van írva akár a Sargentini-, akár a Tavares-, vagy a Gwendolin-jelentésben is (bár ezek még túl kedvesek is), de Vörös Imre is jól beszél és ír a témában. pl hogy ok nélkül van 8 éve rendeleti kormányzás.

fideszesktől kérdezném, hogy hol vitatkoznak ezekről a jelentésekről? idióták. mindent elhisznek birkaként, gondokodni meg nem tudnak.

kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

igen, putyin miatt lett orbán hazaáruló, az világosan látszik

kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.10.17. 14:16:00

@G. Nagy László: " Az, hogy csecsemőket lefejező terrorista szervezet mellett lehet tüntetni, az a demokrácia része. De az, hogy az AfD más bevándorláspolitikát hirdet, az maga a fasizmus."

kihagytad hogy az AFD-t putyin is pénzelte. nyilván nem fontos szempont akkor amikor ukrajna háborúzik a népirtó putyinnal.

meg kihagytad hogy lehet nem a hamasz mellett hanem
de izrael miért is nem terrorista állam? elegánsabb rakétázni a civileket?

az izraeli telepesek csak ritkán csinálnak népirtásokat, tehát jobbak mint a hamasz?
telex.hu/kulfold/2023/10/13/kozvetlen-kozelrol-lott-hasba-egy-palesztint-egy-izraeli-telepes-ciszjordaniaban

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.10.17. 14:29:30

@cvsvrs:

"az antall kormány a lakosság megkérdezése nélkül migránsokat akart."

he? ez milyen hír már? hol voltak migránsok akkor?

az orbán-kormány is akar migránsokat, igaz ők megkérdezték a lakosságot. mentségükre ennyi elmondható, az hogy azzal ellentétesen cselekszenek, hát cest la vie

de majd mindjárt jön V. lenin és tisztázza hogy elvehetik a munkánkat a bantu négerekek, ha a fidesz hozza be őket. mert azok jó migránsok, igaz a "félisten" viki másról pofázott korábban, hogy semelyik migráns munkavállaló nem veheti el a munkánkat, de a fideszesek ezt már nem értik.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.10.17. 14:36:48

@G. Nagy László:

" mindenhol a demokraták emberei ülnek. "

lehet azért amiért itthon is, ahol minden értelmes CIVIL ember ellenzéki? nincs fideszes értelmiségi sajnos, én nem találkoztam még olyannal aki fideszes és ne lenne agyhalott. politikai analfabéta. ma már nem jobb és baloldal van, hanem értelmes v. demokratapártis vs diktatúrapráti jobbágy cseléd.

nem lehet trump után már jó szívvel republikánusnak lenni. nem kell agyhalottnak lenni.

de te honnan veszed ezt? ugyanis most eléggé áll a balhé a képviselők közötta házelnökválaszásnál, biztos véletlen mi csöpike?

forrásmegjelölés minek is az? mi? elég hinni neked és a hitvány hazug gazdádnak.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.10.17. 14:48:04

@G. Nagy László:

"Várhelyi Olivér döntése nyomán - mely szerint leállítja a pénzeket - áll a bál, Európa számos politikusa tiltakozik és Várhelyit basztatják??"

te tényleg ilyen fogyatékos vagy? szerinted várhelyi egyszemélyben döntene ilyenről? vagy csak keverte a szart a gazdája kedvéért. ennyire hogy lehet valaki buta, az nem várhelyi pénze hogy ő egyedül döntsön róla te funkci.

"Várhelyi Olivér bővítési biztos nem egyeztetett a biztosi testület egyetlen tagjával sem nagy visszhangot kiváltó, hétfői Twitter-üzenete előtt, amelyben bejelentette valamennyi palesztin kifizetés azonnali felfüggesztését – közölte kedden az Európai Bizottság szóvivői szolgálatának vezetője."

- de nyilván minden mehet tovább ahogy eddig, ne basztassa az unió ezt a félkegyelműt.

A bizottság kedden érvényes álláspontja szerint azonban – legalábbis egyelőre – szó sincs semmilyen felfüggesztésről, mert ha be is következik, csak a palesztin segélyezés átfogó felülvizsgálata után lehetséges. Várhelyi tehát ott hibázhatott, hogy elintézett ténynek nevezte a felfüggesztést.

A bővítési biztos szövegét még hétfőn, néhány óra elmúltával előbb a segélyezésért felelős kollégája, Janez Lenarčič, majd Josep Borrell kül- és biztonságpolitikai főképviselő is cáfolta vagy inkább pontosította. „A rászoruló palesztinoknak szóló humanitárius segély folytatódni fog, ameddig szükséges” – szögezte le a szlovén biztos.

„A kifizetések felfüggesztése – valamennyi palesztin megbüntetésével – ártott volna az EU érdekeinek a régióban, és még jobban felbátorította volna a terroristákat” – írta Josep Borrell.

www.szabadeuropa.hu/a/bunos-vagy-inkabb-bunbak-a-palesztin-penzekrol-uzeno-varhelyi-oliver-/32631397.html

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.10.17. 16:12:54

" Egy kormányülésnek egyetlen valódi célja lehet: stratégiát, tervet készíteni valamiféle azonnali, vagy hosszútávú probléma kezelésére. "

ja, még rákosi se törölte el a kormányüléseken a jegyzőkönyvvezetést, vagy akár hangfelvételeket. nehogy dolga legyen már 40 év múlva a történészeknek.
bűnszervezetek ülései is titkosak pl. transzparenciának a nyoma sincs.

nem lehet az oroszokkal titkos szerződéseket kötni - mondta orbán gyurcsánynál, aztán titkosította az orosz szerződéseket.de a jobbágyoknak pofa be. ne szóljanak bele a diktátorok életébe

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.10.17. 16:18:05

"a Fideszt politikafilozófiailag támadja, többek közt az antikommunizmusát és nacionalizmusát ostorozza, holott mindkettő pozitívum"

LENNE, ha komolyan gondolná bármelyiket is, de lacika "elfelejtett" erről beszámolni
www.youtube.com/watch?v=FR9E_po7Yt0

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.10.17. 16:32:31

@G. Nagy László:

'" Mindez azt jelenti, hogy semmivel sem rosszabb a helyzet, mint a kilencvenes évek elején. Csupán annyit változott a világ, hogy megszűnt a nyomasztó, balliberális túlsúly.

lacika, nem a túlsúly változott, a propaganda sohasem volt sajtó

2023.10.17. 17:42:17

@Tesz vesz XVI.:
az antall kormány debrecenben hozta létre magyarország legnagyobb befogadó állomását. a szokásos dolog budapestiektől, a szart kitelepítik debrecenbe. antall is ezt csinálta. meg is buktatta a debreceni mdf-et. még 1991-ben. és maradt pálinkás professzor 0 támogatottsággal.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.10.17. 22:50:12

Ugye ha Gyurcsányék politizálnának így, akkor is tapsikolnátok egy ilyen rendszernek?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.10.17. 23:15:42

Tud valaki olyat mondani, ami ellen a 2010 előtti Orbán beszélt és nem igaz a 2010 utáni orbánra?

alöksz róz 2023.10.18. 11:11:34

@baalint1: de, pont úgy, ezt a fából vaskarikát ők találták ki. szerintem ezzel kívánták ideológiailag igazolni, hogy természetes szövetségesek.
de nagy jelentősége mára nincs, egyszerűen egy gúnynév lett, annak meg tulajdonképpen mindegy hogy passzol össze a kettő...

2023.10.18. 17:12:06

@alöksz róz:
a szocializmust és a liberalizmust rendesen a kereszténység kapcsolja össze. keresztényszocialista államiságot kiegészíti a libertárius kereszténység. rendesen ez a mérsékelt balközép.

Sadist 2023.10.18. 17:45:13

A szólásszabadsághoz kapcsolódóan: index.hu/belfold/2023/10/18/komment-hozzaszolas-kozossegi-media-facebook-rendorseg-naci-nepirtas/

Dereng, hogy kurva régen hoztak egy ilyen törvényt (Btk. 333. §), de azt hittem, hogy a feledés homályába merült és gyakorlatilag soha nem alkalmazták, erre tessék.

alöksz róz 2023.10.18. 17:59:36

@cvsvrs: itt meg úgy van, hogy a kereszténység helyére behelyettesítjük hogy zsidóság. ez ilyen sajnos.

G. Nagy László 2023.10.18. 21:04:12

@Sadist: A Holokauszt-tagadás nálunk bűncselekmény, cserébe a kommunista bűnök sem tagadhatók. Ez is nagy baromság, de legalább van egyensúly. Amerikában szó nincs ilyesmiről; van olyan professzor a Chicago Egyetemen, aki könyveket ír Sztálinról, aki szerinte egy ártatlan srác volt. Nyilván ezt is tanítja a diákjainak. Nyugaton felemás a megítélés, ebből fakad minden baj.

2023.10.19. 03:31:29

@Tesz vesz XVI.:
A nacionalizmus pozitív, hát itt kezdődik az elmebaj, hiszen miért is vannak a háborúk?
Kinek jobb az égi apukája, vagy kinek felsőbbrendű a kis törzse....
Elmebeteg egy világ, és kb 10E éve ezt gyömöszöljűk, de minek?

Wildhunt 2023.10.19. 07:54:23

@kiskutyafule: nem, a háborúk soha nem ezért kezdődtek. Maximum a kommunisták szerint.

G. Nagy László 2023.10.19. 08:24:41

@Wildhunt: @kiskutyafule:

"nem, a háborúk soha nem ezért kezdődtek. Maximum a kommunisták szerint."

Ez egy nagyon érdekes téma. Már az Európai Uniót is azért hozták létre, hogy német és francia (meg a többiek) békében együttműködjön. Ez egy nemes és támogatandó cél, a gond csak az, hogy a balosok - évszázados szokásuk szerint - már megint képtelenek voltak leállni. A cél ugyanis megvalósult: A második világháború után elég gyorsan eljött az a pillanat, amikortól Európa népei már kurvára nem akartak fegyverrel támadni egymásra, hiszen a nyugati térfélen mindenki élvezhette a jólétet. Viszont az ideológiai megszállottaknak sosem elég, ha elérjük a célt (lásd szocdemek, első generációs feministák esetén), ők mindig továbberőltetik. Az elmebeteg EU vezetés most tart ott, hogy a nacionalizmustól retteg (he-he) és totálisan fel akarja számolni a nemzetállamokat. Miért is? Pont ugyanaz a geci, hatalomvágyó szélhámosság megy, mint amit a kommunisták csináltak (nem elég a munkások jóléte), vagy a feministák (nem elég a nők egyenjogúsága). Most sem elég a békés együttműködés - ők hatalmat akarnak. A békés nacionalizmussal soha sem volt semmi baj, ezek a gecik most találják ki, hogy már korábban is ez volt minden gonoszság gyökere. Pedig a hazaszeretet nem jelen sokkal többet, mint hogy óvod, véded, tisztán tartod az országodat, drukkolsz a nemzeti válogatottnak, felállsz a himnusz alatt és politikusként a sajátjaid érdekeit képviseled. Ez volna olyan borzasztó?

alöksz róz 2023.10.19. 09:18:51

"Amerikában szó nincs ilyesmiről; van olyan professzor a Chicago Egyetemen, aki könyveket ír Sztálinról, aki szerinte egy ártatlan srác volt. Nyilván ezt is tanítja a diákjainak." - nem a szovjetunió szervezte, támogatta, fizette ezeknek a mai professzoroknak a professzorait annak idején? vagy ezeket a professzorokat még diákkorukban?

"Mindez azt jelenti, hogy semmivel sem rosszabb a helyzet, mint a kilencvenes évek elején. Csupán annyit változott a világ, hogy megszűnt a nyomasztó, balliberális túlsúly." - szerintem ezt úgy érdemes nézni, hogy milyen lehetőségei vannak az embernek a többirányú tájékozódásra. most jobbak a lehetőségei, ez tény.

2023.10.20. 01:08:39

@G. Nagy László:
Békés nacionalista....
Látom, a geci szó használata, igencsak békés nacionalistának a jele....
A másik jele a békés nacionalistának, hogy mindig a másik a hibás, bár ez az összes agyament izmussal így van, hiszen, ugyan arra építkezik, mint a törzsi marhaság, az én izmusom, az felsőbbrendű, az én marhaságom az egy igaz út.

Ezért kell a hatalom vágyó geci vezető....
Ja így máris ugyan annyit írsz mint a kommunista vagy egy muzulmán.....
Szar ügy ugye?

2023.10.20. 01:09:53

@kiskutyafule: nem írsz, ha nem érsz...

G. Nagy László 2023.10.20. 01:41:09

@kiskutyafule: Elárulnád, hogy mi a békétlen a GECI szó használatában? A legbékésebb módon gépelem be, nem bántok senkit, még csak nem is uszítok senkit erőszakra. Ha azt írom, hogy ROHADÉK, az békésebb? Vagy inkább egy olyan világot szeretnél, ahol tilos a nevén nevezni a dogokat? Ahol a balosok szent teheneit csak simogatni szabad?

2023.10.20. 08:15:30

@kiskutyafule:
a gecizés és a gányolás burkolt cigányozás. "ne légy már geci tesó", azt jelenti, hogy "ne viselkedj már úgy, mint egy cigány". ne gányolj, végezd el a munkát rendesen, nem úgy mint egy cigány. ne cigánykodj.

ezek politikailag inkorrekt kifejezések. a kérdés, hogy megengedjük, vagy sem. ugye a jobberek azt mondják, hogy le a politikai korrektséggel. rendben. csak ez esetben lehessen gecizni. vagy ne lehessen. döntsük el.

a probléma általában véve az, hogy nincsenek közös normák. a közbeszédet illetően se.

2023.10.20. 08:25:27

az elvtelen hazudozást nevezi a köznyelv cigánykodásnak. a cigánysághoz persze tartozik pozitív jelentéstartalom is. a cigány zene, abból lesz a magyar nóta. létezik valamiféle cigány kultúra, ami integrálható, integrálandó. és kérdés, hogy cigány politikai kultúra, az micsoda. és az integrálható-e, európai-e. az leginkább albánia való.

enver hodzsa betonbunkereket épít a nyugattal szemben vívott háborúra. ez volt a múlt. ilyen már nincsen. ehhez hasonló se európában. hogy lenne már. kérdés, hogyan integrálható albánia. oda való ez a gecizés, a gányolás, a cigánykodás. albániába.a cigányoknak is legyen országuk. és oda valók a celebek és a többi.

Wildhunt 2023.10.20. 09:56:58

Annyit pontosítok, hogy én a kényszerített kollektivizmus minden formáját kommunizmusnak tekintem. Az anabaptistákat is.

2023.10.20. 10:14:15

@G. Nagy László:
Ha békés lennél, akkor nem tennél agresszív kijelentéseket, vagyis a vezető nem geci lenne, hanem max inkompetens...
A szónak érzelmi töltete van ami rólad árulkodik...
Ezt azért nem olyan nehéz megérteni.

Vagyis pontosan úgy viselkedsz, ahogy azt leírtam, az összes ilyen megnyilvánulás egy kompenzálni akaró egyént takar... miért is?

Mert magad sem hiszed el, hogy a te izmusod felsőbbrendű, de ha sokat kiabalod akkor talán elhiszed...

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.10.20. 10:19:17

@kiskutyafule: a háborúk anyagi érdekeltségek miatt vannak többnyire. a nacionalizmus elenyésző tényező ,főleg hogy az emberi civilizációban alig volt jelen, csak az utóbb párszáz évben

G. Nagy László 2023.10.20. 10:58:55

@kiskutyafule:

Tisztázzunk pár dolgot!

"Ha békés lennél, akkor nem tennél agresszív kijelentéseket"

Sosem teszek ilyeneket. Az agresszív kijelentés erőszakra buzdítást takar. Én csak minősítek, abszolút békés módon.

"vagyis a vezető nem geci lenne, hanem max inkompetens..."

De ez a kettő nem ugyanezt jelenti. Manapság a fél világ azt találgatja, hogy kedvenc progresszív világvezetőid ennyire gecik, AVAGY ennyire inkompetensek. Ezek nem szinonimái egymásnak. És ha valaki ténylegesen geci, te pedig ennek tudatában finomkodva inkompetensnek nevezed, úgy nem vagy más, mint felelőtlen hazudozó. Mint mindenki, aki a politikailag korrekt beszédmódot élteti.

"A szónak érzelmi töltete van"

Természetesen. Elég bő a szókincsem, nem véletlenül választom az adott kifejezést.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.10.20. 11:01:10

@G. Nagy László: orbán a kis komcsi spicli, hitvány darab szarként ebben is hazudik, hogy ő magyar lenne, vagy nacionalista. csak épp az agyhalottak ezt szeretik ha a zászlót lengetik mindeféle konkrétum nélkül.

követői is hasonan színvonaltalanok

nem az a hazafiság lacika, hogy megvéded a hazádat, hanem ha énekled a himnuszt a szétlopott stadionokban mint egy idióta?
te hetes hazafi, tisztázod végre hogy a 10-es hazafi az most hős vagy háborús uszító? de lehet játszani a fogyatékos a naiv birkák között, persze.

volt itt egy kérdés, hogy miért olyan nagy magyar szuverén orbán, európa erős embere, aztán mégis megerőszakolták amgyarországot mintha a megmentőnk ott se lenne, lehet feleslegesen van akkor az élen?
kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

HOGY LEHET HOGY ORBÁN 2008-ban még beléptette volna Ukrajnát a NATO-ba, és elítélte az orosz agressziót? Ezután lett nemzeti szuverén? vagy ezelőtt volt lacika? várom a választ. milyen propagandista vagy te?

nehét tényleg eldöntetni írásban hogy a fideszesek szellemi fogyatékosok vagy gátlástalanul hazudnak

orbán a liberális INTERNACIONÁL alelnöke volt 8 kibaszott évig.
most meg illibierális, ami a diktatúrák rejtett nyelve. és szidja a liberálisokat. ahogy te is szidod de élteted AYN Randon. hogy is van ez?

látható hogy a kérdéseimre se válaszolsz.

a magyar családok VALÓDI támogatása (középosztály) helyett idehozza a migránsokat, akik elveszik a munkánkat. oktatás eü

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.10.20. 11:02:15

@G. Nagy László: mit jelent a fidesznél az hogy nemzeti szuverenitás? miben nyilvánul meg konkrétan? a hangos hőbörgés itthon hogy szolgálja a magyarok érdekét, életét? a románoknál nincs ilyen, mégse gyengült úgy a pénzük, ahogy a banánköztársaság "szabadságharcos" magyaroknak. Ausztriában nem harsogják a nemzeti szuverenitást, hanem teszik, 2030-ra 100%-osra tervezik az egész energiahálózatukat a megújulókból. teljes nemzeti szuveneritás a gyakorlatban.

az nemzeti szuverenitás, hogy a saját szokásainkat, szabadságjogainkat sárba tiporva megtiltjuk embereknek hogy Tibetért tüntessenek, amikor kínai politikusok ide látogatnak?
semelyik oszágban nem okozott ez problémát, csak itthon, hogy rendőrséggel, karhatalmilag lépünk fel pl a Tibetért tüntetők ellen. állampolgári jog tüntetni ugyanis, eddig itthon is lehetett (kivéve amíg orbán és gyurcsány meg nem jelent a politikában).

ha bemutat a török elnöknek egy tüntető, az az adekevát válasz hogy ők is bemutatnak. jogilag is és józan paraszt ész szerint is, nem az, hogy megverik a tüntetőt, akit a TEK-nek meg a magyar rendőröknek kell kiszabadítania.
ezek azok a török testőrök, akik rendszeresen verik más országokban is az erdogan ellen tüntetőket, azok, akik ha nem szakítják félbe őket megerőszakolnak egy tisztviselőnőt a szlovák elnöki palotában, amíg Erdogán tárgyal a szlovák elnökkel. (a száját mindenestre befogták, molesztálás közben, amikor kiáltozott.)

itthon miért nincs még kiépítve a geotermia? mert akkor leválhatnánk az orosz gázról? a magyarok is le tudnának válni az orosz gázról, csak nem "akarnak". putyin zsarolása miatt.

hogy lehet hogy a világon egyedül csak a magyarok szabadságharcolnak? a románok szeretik a melegeket? annak mi köze a nemzeti szuverenitáshoz, hogy ki hogy áll a homokosokhoz?
a jenkik nagyon szeretnek üzletelni az arabokkal is. és a női jogokat se igazán terjesztik arrafele.

lehet azért megy a nacionalista szövegelés, mert a legostobábbak szoktak csak nemzeti szuverenitásra hivatkozni tartalom nélkül, berlusconitól vona gáborig, salvinitől toroczkaiig? mert ennyi elég a legostobább szavazóknak, hogy hőbörögnek, és nemzeti zászlót lengetnek a hazaárulók.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.10.20. 11:05:05

@G. Nagy László: hogy lehet harsogni nemzeti szuverintásról, aztán meg növelni az energiafüggőséget?

G. Nagy László 2023.10.20. 11:16:14

@Tesz vesz XVI.:

Pörgős a napom, nincs időm mindenre reagálni.

"hogy lehet harsogni nemzeti szuverintásról, aztán meg növelni az energiafüggőséget?"

Ha figyelmes vagy, pont azt fogod látni, hogy egyre függetlenebbek vagyunk Oroszországtól.

"a magyar családok VALÓDI támogatása (középosztály) helyett idehozza a migránsokat, akik elveszik a munkánkat."

A legidiótább frázisokat mantrázod, te is tudod. A kormány kifejezetten a magyar középosztályt, a magyar családokat támogatja. Elsősorban ezért áll támadások kereszttüzében. Ez ugyanis nem érdeke sem a baloldalnak, sem a nemzetközi mainstream politikának. A vendégmunkások pedig senkinek nem fogják elvenni a melóját. Tegyél egy próbát, és jelentkezz az adott állásra! Előnyt fogsz élvezni a külföldiekkel szemben.

"nem az a hazafiság lacika, hogy megvéded a hazádat, hanem ha énekled a himnuszt?"

Mindkettő része annak. Ha te hajlandó vagy az életedet áldozni a hazádért, úgy tisztelni foglak érte. De tőlem ezt ne várd! Én önző individualista vagyok, akinek a saját élete többet ér bármely közösségnél.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.10.20. 11:43:59

@G. Nagy László: sosincs időd a legfontosabbakra reagálni, amikor épp nem nézel meccset, meg épp ráérsz, akkor se.

nem kell a púder csöpike. nem kéne annyit hitványkodni inkább.

egyre függetlenebbek? mikor növeljünk a gázerőművekkel a függőséget?!

mi a forrásod? putyin mondta neked személyesen? vagy orbán és elhiszed neki? hogy legyek figyelmes ha hazudozol egy sort már megint? legyek megértőbb veled, azt jelenti a figyelmes?
orbán maga mondja a gázerőműveket.
hvg.hu/gazdasag/20230313_gazeromu_kozbeszerzes_Matrai_Eromu_MVM_Orban_Viktor

addig ez orosz gázból lesz.

jelzdem 4x drágábban veszük az orosz gázt mint a háborúpárti csehek, és a ruszkik ciprusi meg svájci offshorokon keresztül utalják vissza a pénzt a lopott pénzt a gazdádnak.
ebből van neked is a karácsonyi prémium?
ugye érted hogy ilyenkor meglopják a félisteneid és esetlegesen te is meglopod a magyar adófizetőket?
ekkor válik érthetővé hogy miért hitványkodsz annyit.

"A kormány kifejezetten a magyar középosztályt, a magyar családokat támogatja. "

ja, havi ötezer forinttal? :) ahogy a zseni szentkirályi kiiírta: 93 miiilliárddal támogatták. 2 évebn 337 ezer párt. 5 ezer forinttal.

337.000 (pár) * 24 (hónap) * 5.000 Ft = 40,4 milliárd Ft
Mindössze 52,6 milliárdot loptak el, és ezt a szintén közpénzből eltartott Szentkirályi Alexandra van annyira segghülye, hogy ki is posztolja.

az OKTATÁSRÓL meg az EÜ_RŐL REGÉLJ VALAMIT mert az a lényeg! a középosztályt az igazi magyarokat kéne
nem zsák krumplit kell adni a a szavazásokkor a cigányoknak.
csökkent 300 000 emberrel
nagyon családbarát volt mikor nem engedték be a kórházakba az újságírókat ez is közrejátszott hogy rekordmagad kovid halálozás volt.

"Ha te hajlandó vagy az életedet áldozni a hazádért, úgy tisztelni foglak érte. "

de akkor én háborús uszító vagyok lacika, nem ezt írtad a posztodban?:

csupán csak 3 minusz pont, amiért alkut kötnél és tárgyalnál a megszállókkal, ahogy írtad a kommentekben is:

"minek veszekedni ha verekedni is lehet? - A birkává butított agymosottak ma kórusban bégetik: "a béke rossz, a háború jó..." Aki fegyverszünetet és béketárgyalásokat sürget, az a Sátán küldötte; szent csak az lehet, aki fokozná a vérontást... Tényleg kezd totálisan elhülyülni az emberiség."

teveszmek.blog.hu/2023/02/28/_minek_veszekedni_ha_verekedni_is_lehet

10-3 = g. nagy lacika. ugye a 10-es aki "meghalna a hazájáért" és aki fokozná a vérrontást! de ugye ez még a doni áldozatokra se egyértelműen igaz, hogy hazájukért haltak meg, és nem az aktuális rezsim kedvéért. tudod kikre teljesen egyértelmű ez? 1848. 1956. és mst ukrajna kapcsán kurvára egyértelmű, akik szerinted megérettek a pusztulásra? de miért is? sose tudjuk meg, mert nem kötnek békét! nem akarnak trianont a mocskok, mi? idióta

de most akkor a 10-es hős vagy totálisan elhülyült?!

lacika!!!!! ne hagyj minket kétségek között vergődni!!! VÁLASZOLJ! (kib. ostoba proli hitvány véglény. pszichopata hal a szatyorban bazmeg.)

b+ a tiszteletedet te véglény.

" De tőlem ezt ne várd!"

de akkor hogy lehetsz 7-es hazafi?

de azt érted hogy nem vehetik el a munkánkat a migránsok, bevándorlók, külföldi állampolgárok, ugye?

"A vendégmunkások pedig senkinek nem fogják elvenni a melóját. Tegyél egy próbát, és jelentkezz az adott állásra! Előnyt fogsz élvezni a külföldiekkel szemben."

havi 200-ért hajoljak le, hogy te elégedett legyél Alicantéban? leviszik a MAGYAR bérszínvonalat, azt érted?

nem veszik el a gödi migránsok a munkaheyleket? de akkor lehet nem is kéne telebaszni az országot mérgező aksigyárakkal, amik hulladéklerakók is lesznek akkor.

G. Nagy László 2023.10.20. 11:50:52

@Tesz vesz XVI.:A stílus és a tartalom is méltatlan a válaszra. A faszért próbálok kulturáltan kommunikálni veled, semmi értelme.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.10.20. 12:00:57

@G. Nagy László: beszéld már meg viktorral is:

"A vendégmunkások pedig senkinek nem fogják elvenni a melóját. "

Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitóján tartott beszédet Parragh László, Varga Mihály és Nagy Márton előadása után. A pénzügyminiszterhez és a gazdaságfejlesztési miniszterhez hasonlóan kiemelt figyelmet fordított a munkaerőpiaci kilátásoknak, és jelezte, hogy 500 ezer új munkaerőre lenne szükség és ezt elsődlegesen a belső tartalékokból kell előteremteni.

Itt pedig konkrétan megemlítette a határon túli magyarokat és azt is leszögezte, hogy ha gazdasági migráció keretében be is jöhetnek külföldi munkavállalók, azokat kényelmi okokból nem szabad behozni, mert azzal "Magyarország kulturálisan aknázná alá az életünket.

www.portfolio.hu/gazdasag/20230309/orban-viktor-magyarorszagnak-szuksege-van-meg-500-ezer-emberre-601796

a 10 ezer filipiinó, meg 1 millió ázsiai mit jelent kulturálisan csöpike? hazudj valami szépet te hitvány propagandista szar.

a határontúli magyarok nem fognak már átjönni, mert jobban élnek otthon.
annyira szétb*szta a félisten gazdád az országot.

"A kormány kifejezetten a magyar középosztályt, a magyar családokat támogatja. Elsősorban ezért áll támadások kereszttüzében. Ez ugyanis nem érdeke sem a baloldalnak, sem a nemzetközi mainstream politikának. "

akkor miért tömik ki a saját mezőgazdáasziak pl a franciák lengyekel? miért van minden tanszer, tankönyb a briteknél skandinávoknál a diákoknak?
és nem engednék meg a küldöldiek meg a BALOLDALI SZOCIÁLDEMOKRATÁK SE EZT MEG ORBÁNNAK TE IDIÓTA!? (tudod mit jelent a baloldald csöpike? a jóléti államosok irigyek amiért nem ad orbán fizetésemelést a tanároknak, mi is van a tanár tesóiddal?)

összeesküdtek a magyarok ellen mind? miért is? nem lehet hogy ez egy hazugság az agyhalott csürhének?

vagy azért gyülölnek minket a nemzetközi főáramlatban, amit maguknak megengedhetnek? ennyire nem lehetsz ostoba lacika. ez hazug propaganda.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.10.20. 12:03:08

@G. Nagy László: jaj lacika, ezt már megbeszéltük 6x

ilyenkor hirtelen átmész kényes fürdős k-ba, játszod itt a szűzkurvát mert az érvelés nem megy

itt a te stílusod lacika, valóban ég és föld, mert az enyémbe van értelem, és én sose írnék le ilyen apa1 apa 2-öt:

teveszmek.blog.hu/2023/06/29/_nincs_mas_valasztasunk_mint_a_monogamia/full_commentlist/1#c42132250

mindenesetre bevallottad, hogy nem a stílusom miatt nem állsz velem szóba, ahogy hazudoztál korábban sokszor, te elmeb***g se***kellő. olyan o***ba vagy, hogy fogalmad nincs mikor mondasz ellent önmagadnak ! :D kínomba nevetek, mert elborzaszt hogy ilyen b** emberek létezhetnek, te bányász szőllősgazda te!:

"Amikor azt írom, hogy "Te szerencsétlen hülye", az a személyednek szóló sértés. Ezzel szemben amikor úgy fogalmazok, hogy "apa1 miként bassza seggbe apa2-t", az általános trágárság, mellyel aligha bántok meg személyében bárkit.
Te maradsz szegényebb az írott kommunikáció egy lényeges eszköztárával, de te tudod. Ez fog a legkevésbé hiányozni belőle. "

mármint amikor nem káromkodok, mint egy pszichopata börtöntöltelék, az a "szegényebb írott kommunikáció"

"Nemet mondasz az általános trágárságra"

ami neked létemeled, tehát nem a stílusommal van a baj, hanem hogy megalázlak az érveimmel. és hülyét csinálok belőled, amiért kommenttörlés és tiltás jár.
ha nem érzed magad megalázva miért törölnéd? nyuszika te szopni jársz ide, a blogodra

amikor te sértegeted a kommentelőket az mehet személyes sértésként ugye? még a saját barátodat is sértegeted, aki nem cukormentes kólát hoz, alapból isten barma szerinted hogy szoktál beszélni azokkal akiket nem bírsz?

teveszmek.blog.hu/2023/07/26/_a_jo_szandek_elegendo

ilyeneket írsz Bálintnak:
"kitalálsz faszságokat, és úgy tálalod, mintha én írtam volna ilyet. Vagy kibaszott hülye vagy, aki nem tud különbséget tenni a mondatok között"

persze még cseszegetnél engem hogy miért nem fogadom el a gesztust nyújtó kezét? mert hisztizett és gyerekesek személyeskedett érvek nélkül válaszában, azért.

teljesen fogalmatlan funkcinonális analfabéta bolond vagy, és mellé nárcisztikus pszichopata is.
gátlástalanul hazudozó korrupt bűnöző. bűnsegéd. a propagandát se ingyen terjeszted.

alöksz róz 2023.10.20. 12:34:19

@G. Nagy László: "A vendégmunkások pedig senkinek nem fogják elvenni a melóját." - ez sajnos nem igaz. szabolcs megye közepén, ahol a legalacsonyabb a foglalkoztatottság, most munkásszállókat építenek lőrincék a keleti vendégmunkásoknak, magyar dolgozókat meg szélnek eresztenek... magyar nagytőkések és nem is nagyon akarnak magyarokat foglakoztatni. és még a többiek bérét is lenyomják. akkor mitől lesz jobb az országnak, mint a külföldi nagytőkés.
az aksigyárból is sok lesz, már én is ezt mondom, főleg ilyen feltételekkel, az égvilágon semmit nem fogunk belőle profitálni.

"Tegyél egy próbát, és jelentkezz az adott állásra! Előnyt fogsz élvezni a külföldiekkel szemben." - attól függ, milyen munka. valami termelő üzemben még lehet hátrány is.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.10.20. 13:49:11

@alöksz róz: arról nem is beszélve hogy nem túl egészséges ott dolgozni,

telex.hu/gazdasag/2023/10/10/mta-akkumulatorgyartas

www.szabadeuropa.hu/a/gyorffy-dora-kozgazdasz-nincs-hozzaadott-magyar-ertek-az-akkugyartasban/32290072.html

a végén már minden fideszes szavazó rájön hogy átb*sszák szemtől szembe a posztkomcsi fidszesek mindennel, lacika meg egyedül fogja fújni Alicantéből a hazug propagandát,.

persze csak a rendszer bukásáig. ami az államcsőd lesz sajna, annyira átírták a választási törvényt. meg annyi választási csalást csinálnak.
a rendszer bukása után lacika már "belülről bomlasztott", ill. mindig egyetértett pesty lacikával meg a lölö-jelenség ellen is sokszor felemelte a hangját Alicantéból. csak mi azt nem látjuk igazán.

kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

alöksz róz 2023.10.20. 13:57:32

@Tesz vesz XVI.: "arról nem is beszélve hogy nem túl egészséges ott dolgozni" - semmilyen gyárban nem egészséges dolgozni

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.10.20. 15:37:37

@alöksz róz: főleg ahol van káros anyag a levegőben.

meg ahol nincs. érdemes összevetni a veszélyességüket...
a csokigyárban pl nem olyan egészségtelen.

alöksz róz 2023.10.20. 16:20:13

@Tesz vesz XVI.: az lehet, nem jártam még csokigyárban. de azt tudom, hogy a csoki kifejezetten árt az emberek egészségének, be kell zárni a gyárat.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.10.20. 17:16:14

@G. Nagy László: hallod, a Biodóm nem a nagyszerű kormányzásotok szimbóluma?

Billy Hill 2023.10.20. 18:48:59

@alöksz róz: Pontosan, a csokigyár veszélyes. Az 50-es években a pécsi uránbányászoknak nem szabadott beszélniük arról, hogy hol is dolgoznak (mert a Tito láncoskutya füle mindenhova betette a lábát), ezért az volt a mondás, hogy csokigyárban dolgoznak... (Mint Charlie.) Csak aztán elkezdtek csodálkozni a népek a környéken, hogy miért van egyre több daganatos- meg tüdőbeteg a "csokigyári dolgozók" között...

taga20 2023.10.20. 19:11:48

@alöksz róz: "semmilyen gyárban nem egészséges dolgozni "

eszt honnan veszed rőzse?

életedben nem dolgoztál, gyárat csak a yutubon láttál, ahogy a csutigeci gazdád!

alöksz róz 2023.10.20. 20:32:49

@taga20: tudod mi az egészséges, proli? a természetben sétálgatni jó idöben napsütésben.

nem a gyárba rohadni.

alöksz róz 2023.10.20. 20:36:45

@Tesz vesz XVI.: "hallod, a Biodóm nem a nagyszerű kormányzásotok szimbóluma?" - ehehe, látod milyen fasza lenne, ha nem egy irigy komcsi proli seggfej fórumtelefosó igazi bunkó lennél?
faszfely

alöksz róz 2023.10.20. 20:42:58

@taga20: "életedben nem dolgoztál, gyárat csak a yutubon láttál, ahogy a csutigeci gazdád!" - micsodaaa, egy igazi self-made man vagyok

keress rá, mi az

de nem a selfmade transzi :-)

taga20 2023.10.20. 20:53:37

@alöksz róz: tudod mi a jó a gyárban, fityeszretek?

hogy valamit létre hozol, nem pusztítasz, mint a bandád;)

vágod ott a természetben, amit a retek fityeszbandád szétkúr?:

alöksz róz 2023.10.20. 21:17:14

@taga20: egy jó nagy környezetpusztítást meg egészségkárosítást hozol létre

taga20 2023.10.20. 21:26:10

@alöksz róz: 13 éve szétkúrjátok a magyar természetet, és még te pofázol?:)))

alöksz róz 2023.10.20. 21:40:27

@taga20: hát te kúrod szét a gyárral, papám

taga20 2023.10.20. 21:54:45

@alöksz róz: már csak a nyomorult fasz fityeszes semmit pofázod rőzse, de én még így is szeretlek:)))

2023.10.21. 01:49:36

@G. Nagy László:
Akkor ezek alapján Minden vezető geci...vagyis értelmetlen külön kihangsúlyozzni....

2023.10.21. 01:52:54

@Tesz vesz XVI.:
Akkor nézzük az izmusok miatt indított háborúkat, az lefedi az összeset.
Az összes izmus arra alapul, hogy valami szempontból többnek gondolja magát egy adott csoport... Összes háború meg van magyarázva... vagyis Mindenki egyformán marha, csak azon vitatkoznak, hogy hol legyen a kerítés.

G. Nagy László 2023.10.21. 08:58:31

@kiskutyafule:

"vagyis Mindenki egyformán marha, csak azon vitatkoznak, hogy hol legyen a kerítés."

Jó helyen kapiskálsz, de a lényeget mégsem érted.

1. Az izmusok valóban rombolóak. Az izmusok azok, amiket ideológiának nevezek. A náci felsőbbrendűnek tartja magát a zsidónál. A kommunista elpusztítandónak ítéli a tőkést. A muszlim önmagát látja egyedül elfogadhatónak. Ezek mind borzalmas ideológiák, de a háborúk nem mindig ezek miatt robbannak ki, ezek sokszor csak fedősztorik egy nyers gazdasági érdek felett.

2. A nacionalizmus nem ideológia és nem is pusztító. Az, hogy szereted a szülőföldedet, a hazádat, a rokonaidat, a barátaidat, a földijeidet, a szokásaidat, a kultúrádat, s hogy ezeket adott esetben előnyben részesíted, ez nem egy önként vállalt, torz vallásosság, hanem genetikailag kódolt küldetés. Akiben ez nincs meg, az hazátlan korcs és végtelenül beteg lelkű. (Olyan van, hogy valaki világpolgár és több helyen is otthon érzi magát. De ez az ember több helyszínt, több közösséget zár a szívébe, ami tök oké.) Szóval: a nacionalizmus önmagában érzelmi elköteleződést takar és érdekképviseletet, nincs benne semmi agresszió.

3. Ideológia és kerítés. Vedd észre a különbséget az orosz-ukrán és a palesztin-zsidó konfliktus között! Az elsőben nincs a világon semmiféle izmus! Ott valóban csak annyi a kérdés, hogy hol legyen a kerítés. Ez egy - elvileg - könnyen kezelhető probléma. A palesztinok azonban azt mondják: ki kell irtani minden zsidót, ez az egyetlen megoldás. Nos, ez az ami a legszörnyűbb izmus, ez az, ami elfogadhatatlan. Itt az iszlám barbarizmus az, ami kiirtandó.

2023.10.21. 10:20:34

@G. Nagy László:
Látom megintcsak kihagytad a katolicizmust...vagy alkoholizmust...

A nacionalista ugyan úgy pusztító, lásd hová vezet már most.
A globalizáció idején nőtt a leggyorsabban az életszínvonal, kb mindenhol...
Tudod a modern társadalom pont azért alakulhatott ki, mert munka megosztás van, és csökken a gályázassal eltöltött idő.
Akkor most nézzük meg a nagy nacionalizmus, Mindenki bégeti, hogy aztán az a csoport független és felsőbbrendű, amint látjuk Észak-Korea már elvégezte a kísérletet, látjuk hová jutottak, igaz más izmussal de az eredmeny magáért beszél ha Dél-Korea az összehasonlításí alap.

Akkor mosta a nacionalista vezetők ennyire gecik? Ezt akarják a szeretett népnek?
Meg a liberális, globalista olyan geci, aki lassan de biztosan emelte az életszínvonalat az egész világon....

Így már érted miért felesleges a geci szó használata, és hogy mennyire primitív a jelenlegi társadalmi berendezések többsége, kb mint egy marék csótány.

2023.10.21. 10:23:00

@G. Nagy László:
Amit nem értesz a végén, az összes izmus önpusztító, hiszen ha kiírtják az összes ellenséget, akkor értelmetlen az izmus, azt meg tudjuk, a társadalom addig fog ellenséget generálni, míg 2 db ember él a földön....
Minden ide vezet a jelenlegi rendszerekben.

G. Nagy László 2023.10.21. 10:57:50

@kiskutyafule: Szokás szerint keversz mindent mindennel. Képtelen vagy szétszálazni a dolgokat. Sajnállak, mert irgalmatlan káosz lehet a fejedben.

"Amit nem értesz a végén, az összes izmus önpusztító"

Én ezt elfogadom, de te is fogadd el azt, hogy az önpusztító jelleg magánügy, egyéni nyomor, míg a másokat pusztító attitűd korántsem az. Ily módon az alkoholizmus szar dolog, de csupán magadnak ártasz vele. A napjainkban ártalmatlan katolicizmussal ugyanez a helyzet: nem akar gyilkolni, nem akar téríteni. Az összes dogmatikus hülyeség legfeljebb önpusztító lehet.

Mindezekkel szemben az iszlám, a kommunizmus és a nácizmus VÉRES IDEOLÓGIA.

Ami a nacionalizmus vs. globalizmus meccset illeti: minden értelmes ország finom kötéltáncot folytat, melyben élvezni kívánják a globalizmus összes előnyét, miközben a saját polgáraikat és vállalkozóikat is helyzetbe kívánják hozni. Ezt teszi az USA nagyon látványosan, ezt teszi Kína és ez teszi Magyarország is. Csak amiért Amerikát isteníted, ugyanazért fikázod Magyarországot. Pedig ugyanarról van szó: ÉRDEKEK csatája, semmi izmus. Az izmusok Svédországot, Németországot, Kanadát sokkal inkább foglyul ejtették; ezek az országok hajlandók elpusztítani is önmagukat az ideológia oltárán. Mi nem követjük őket ebben.

2023.10.21. 11:03:02

@G. Nagy László:
Látod, meg leírva sem érted, mit is jelent az alkoholizmus.

Ékes példája:"alkoholizmus szar dolog, de csupán magadnak ártasz vele. "

Ezt magyarázd el a komplett megnyomoritott nemzedékeknek, vagy a megölt megkínzott hazastarsaknak....

Na itt jön ki, mennyire pszichopata az egész nacionalista banda....
Ezért sem lehet semmit tenni az egész csótány szintű berendezkedéssel, hiszen a csótány nem fogja megérteni.

2023.10.21. 11:05:14

@G. Nagy László:
Le is írod, hogy a pszichopata vezetők egyszerűen elbujnak egy izmus mögé, te meg istenited az izmust....

"Pedig ugyanarról van szó: ÉRDEKEK csatája, semmi izmus."

G. Nagy László 2023.10.21. 11:17:05

@kiskutyafule:

"alkoholizmus szar dolog, de csupán magadnak ártasz vele. - Ezt magyarázd el a komplett megnyomoritott nemzedékeknek, vagy a megölt megkínzott hazastarsaknak...."

Filozofikusan: elmebeteg mindenki, aki egy alkoholistával köti össze az életét, vagy nem lép le azonnal. A házastárs pont ugyanúgy önpusztító ez esetben.

Praktikusan: Mi a javaslatod? Alkoholtilalom?

'Le is írod, hogy a pszichopata vezetők egyszerűen elbujnak egy izmus mögé, te meg istenited az izmust....- Pedig ugyanarról van szó: ÉRDEKEK csatája, semmi izmus."

Na most vagy kibaszottul nem figyelsz, vagy szándékosan ferdítesz.

1. Leírtam, hogy SOKSZOR csak elbújnak egy ideológia mögé (lásd USA háborúja Ukrajnában), de nem mindig. A palesztinok nem érdekből cselekszenek. Ők ennyire hülye fanatikusak.

2. Kurvára nem istenítek semmilyen izmust. Leírom még egyszer: az izmusok egy része pusztító, ezért kiirtandó (kommunizmus, iszlamizmus, nácizmus, terrorizmus); más részük csupán önpusztító, ezeket engedni muszáj (alkoholizmus, katolicizmus, egalitarianizmus stb.); illetve vannak semleges, vagy kifejezetten pozitív izmusok is: buddhizmus, nacionalizmus, libertarianizmus, impresszionizmus :) Az utóbbi csoportban nem találsz ideológiát, ezekben nincs semmi mérgező.

2023.10.21. 11:20:59

@G. Nagy László:
A nacionalizmus ugyan úgy önpusztító, mert amint a nacio létező csoport, annak tagjai azonnal hirdetik, hogy ők miért is egy nacio, és mitől felsőbbrendű...
Mert téged sem hallottalak meg azt mondani, hogy milyen jó egy szar szemét ország az, ahol az állam az alkoholt reklámozza mint egészség védő terméket, miközben már tudjuk, hogy csak rombol....
Érted már miért pszichopata az összes nacionalista?

2023.10.21. 11:25:15

@G. Nagy László:
Honnan a viharbol tudod, hogy a Hamasz vezetője nem egy pszichopata, akinek ez áll az érdekében????

Ja mert elő ítéletek azok vannak, gondolkodás az nixi.

Azok az emberek aki az empátia kifejlesztését célzó törekvést, egyszerűen megtagadják, és kopkodik, azok valójában nem is emberek, hiszen az empátia és az együttműködés ami kiemeli az embert a többi állat közül...
Ezért sem vagyok dühös rájuk, hiszen a csótány is limitált, nem azért teszi mert egy nagyobb világképet kell mögé képzelni, hanem azért mert így van kondíciónálva/huzalozva.

2023.10.21. 11:27:09

@G. Nagy László:
Tökéletes áldozat hibáztatás, a pszichopata elme egyik legjellemzőbb vonása:
Filozofikusan: elmebeteg mindenki, aki egy alkoholistával köti össze az életét, vagy nem lép le azonnal. A házastárs pont ugyanúgy önpusztító ez esetben.

2023.10.21. 11:30:08

@G. Nagy László:
A nacionalista nem pusztító?

A hazaszeretet által rabsagban tartott embereket elviszik katonának, vagy ami rosszabb szegénységbe konzervalva szülő gépek lesznek belőlük, mert a logikus gondolkodás már nem nagyon megy a dogmatikus rendszerben, ahol az oktatás is ezt a célt szolgálja....

2023.10.21. 12:14:20

@kiskutyafule:
a náció humán politikai identitással rendelkező populáció. és a populáció szaporodási közösség. elemi biológa. a humán szaporodás a nemzés. és ebből ered a nemzet. elemi biológiai konstrukció.

2023.10.21. 12:19:32

@cvsvrs:

Érdekes, az állatvilágban nincs nacio, mégis szaporodnak....
Sőt politika sem kellett nekik....
Ennyire természet ellenes a nacionalista

G. Nagy László 2023.10.21. 12:21:58

@kiskutyafule:

Akkor ismét segítek az elemzésben, a szétszálazásban.

"A hazaszeretet által rabsagban tartott embereket elviszik katonának, vagy ami rosszabb szegénységbe konzervalva szülő gépek lesznek belőlük"

1. A kötelező sorkatonaság végtelenül erkölcstelen. Az önkéntes honvédelem nemes tett.
2. Bármiféle kényszerítés a szülésre végtelenül erkölcstelen. Önkéntesen életet adni egy új jövevénynek: a világ egyik legszebb mutatványa.
3. Ha a nacionalizmus bármit kényszerít, úgy az az eleme ERKÖLCSTELEN. Ha a nacionalizmus bármit javasol, az tök oké. Képes vagy különbséget tenni?

"Mert téged sem hallottalak meg azt mondani, hogy milyen jó egy szar szemét ország az, ahol az állam az alkoholt reklámozza mint egészség védő terméket, miközben már tudjuk, hogy csak rombol...."

Ismersz ilyen országot??? Én nem.

"Tökéletes áldozat hibáztatás"

Ne szórakozz már! Ha Évát első ízben püföli el részeg férje, úgy érheti meglepetésként. Ha másodszorra, abban már megáll a felelőssége. De ha még harmadszorra megtörténik ugyanez, úgy Éva egy életképtelen rongy, aki pont ezt érdemli, vagy még élvezi is. Értem én, hogy porogresszívéknél tilos az egyenes beszéd, de aki ezt nem így látja, az komplett idióta.

2023.10.21. 12:46:57

@kiskutyafule:
az állatvilágban is létrejön a fajta jelleg. gnasci az alap ige. ebből származik a latin natus, nationem és a gentilis (görög megfelelője az etnikos). a natív vagy a natúra szavak is innen erednek. a generáció magyarul ugye nemzedék. maga a gén szó erről a tőről ered. ahogyan a genezis.

a gender tudósok olyanok, mind a zsandárok (ugyanez az eredet). és büszkén hirdetik a genocidium szükségességét (mint a nácik.).

2023.10.21. 13:33:00

@G. Nagy László:
Itt hagyom abba, mert a te programozásod nem kompatibilis az enyémmel...

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.10.26. 14:43:07

@kiskutyafule: magadnak mondasz ellent egy kommenten belül.....

"Az összes izmus arra alapul, hogy valami szempontból többnek gondolja magát egy adott csoport..
Mindenki egyformán marha, csak azon vitatkoznak, hogy hol legyen a kerítés."

milyen izmus miatt tört ki háború?

2023.10.30. 03:57:38

@Tesz vesz XVI.:
Nem érted a 2 dolgot, az ismus azt hangoztatja, hogy különb vagyok, a tényállás meg az, hogy valójában semmi különbség nincs... Mert ha nem marhák lennének, akkor megértenék ezt.

Milyen izmus miatt tört ki háború?
Kommunizmus, nacionalizmus, katolicizmus, mohamedizmus, idiotizmus, narcizmus, marxizmus.....
Soroljam tovább, vagy érted?
süti beállítások módosítása