téveszmék

téveszmék

"Életünk végéig szerepeket játszunk"

2024. április 14. - G. Nagy László

babfejek.JPG

 

Szappanos százados mélyen a szemembe nézett, s együttérző komolysággal tájékoztatott a döntésről. Tette ezt olyan arckifejezéssel, mintha egy közeli hozzátartozóm halálhírét közölné: "László, önt alkalmatlannak találtuk a sorkatonai szolgálatra..." Legszívesebben felugrottam volna a levegőbe bokszolva: "Igen, igen, igen!!!" De nem így cselekedtem. Magam is rém szomorú képet vágtam, s elcsukló hangon közöltem: tudomásul vettem. Lassú-lomha mozgással, megtört testtartással hagytam el az épületet, hogy aztán odakint szabadjára engedjem az ünneplést...

 

Így megy ez. A százados is tökéletesen tisztában volt vele: mindent elkövettem, hogy megússzam ezt a hónapokon át tartó, teljesen felesleges és értelmetlen szopást. Ő volt az, akinek fél órával korábban - a sorozóbizottság előtt állva - a kezébe adtam orvosi leleteimet tartalmazó borítékjaimat. (Legalább ennyi haszna legyen a pollenallergiámnak...) Ennek ellenére eljátszotta a kötelező szerepet, ahogyan jómagam is.

 

Ha szeretnénk egyszerűnek látni a világot, azt mondhatjuk: valójában kétféle módon kapcsolódhatunk embertársainkkal. Az egyik az effajta színészkedés, a másik pedig a totális őszinteség, amikor teljes egészében, minden gátlástól mentesen önmagunkat adhatjuk. Hitem szerint az egészséges földlakók kivétel nélkül arra vágynak, hogy életükben az utóbbi legyen a meghatározó. Ami engem illet: az utóbbi húsz-harminc évben csak elvétve akadt olyan pillanat, amikor képmutató módon szerepet kellett volna játszanom. Ez a pszichikai jólét alapja. A kérdés ezek után már csak az: miért hozunk létre olyan világot akár a saját mikroszféránkban, akár a tágabb, társadalmi környezetünkben, amelyben effajta szerepjátszásokra kényszerülünk? A sorozás szertartása jól bemutatja, milyen az, amikor a józan állampolgár életében megjelenik a hatalmi kényszer, melynek nem kíván engedelmeskedni. Minden érintett elbábozza a maga szerepét, de mennyivel egyszerűbb volna, ha nem kéne erre a rossz színházra fecsérelni az energiáinkat! Manapság, amikor a katonai szolgálat önkéntes, ilyen jelenet elképzelhetetlen. Aki egyenruhát ölt, az szabad akaratából teszi. Sokan vannak, akiktől nem idegen ez a létforma. A Magyar Honvédség vonatkozó oldala például konkrétan megadta magát pár nappal ezelőtt, amikor elstartolt a jelentkezés a gyerekeknek szóló nyári táborokba. Megy ez önkéntes alapon is, teljesen felesleges a kényszer. Így kéne berendeznünk életünk minden területét.

 

"Hazudni tanít, aki tiltással nevel." Itt kezdődik minden. Mi két kamasz gyereket nevelünk; a fiam 17, a lányom 15 lesz idén. A legtöbb család életében ez nehéz időszaknak számít - nálunk a legkevésbé sem az. Nagyon meg volnék lepődve, ha kiderülne, hogy leszármazottaink valaha is hazudtak volna nekünk. Sohasem tiltottunk nekik szinte semmit. Sohasem kaptak büntetést. Még véletlenül sem emeltünk kezet rájuk sohasem. Nincs mitől tartaniuk. Könnyedén és lazán lehetnek őszinték bármiben. Szomorú látni azt, amikor egy gyerek már az anyatejjel is a kamuzást, az állandó színészkedést szívja magába, mert ez a túlélésének egyetlen receptje. Az is katasztrófa, ha a házasfelek kényszerítik egymást gyermeteg játszmázásra. "Nem drágám, nem ittam semmit" - darálja gépiesen oly sok hazatérő férj, vöröslő fejjel, olyan lehelettel, hogy sokan már attól berúgnánk. A közös kassza is rém felesleges és ostoba béklyó, amely csak arra jó, hogy folyamatosan a másik kijátszására ösztökéljen. Mi szükség ezekre? De az is rém elkeserítő, ha a tágabb famíliában játszunk ostoba szerepeket; a visszafogottat, a konfliktuskerülőt; az önfeladót - csak nehogy após vagy anyós megsértődjön...

 

Ugyanez a helyzet az üzleti életben is. "Hogyne, minden a terv szerint halad, az előirányzott fejlesztések 90%-a elkészült, a cég honlapján mindez csak azért nem érzékelhető, mert egyszerre élesítjük az egész új rendszert..." Tudja megrendelő is, hogy kamu az egész, még hozzá se fogtak. Tudja a vállalkozó is, hogy a megrendelő sejti ezt. De azért megy a kamuzás... Minek? Nem volna egyszerűbb őszintének lenni? Létezik olyan e Földön, aki szívesebben dolgozik együtt kényszeres hazudozókkal, mintsem olyanokkal, akik felelősséget vállalnak a hibáikért és hiányosságaikért? Ahogyan az intim magánéletnek, úgy az üzleti életnek is a legelemibb kelléke az őszinteség és az arra épülő bizalom. Az állandó színészkedés lélekölő, fárasztó, rengeteg energiát elvisz, amelyet sokkal hatékonyabban is fel lehetne használni.

  

Most képzeljük el mindezt nagyban, egy ország szintjén, ahol valamiféle tekintélyelvű, diktatórikus berendezkedés folytán mindig mindenki színészkedni kényszerül! Mennyire egészséges és mennyire hatékony egy ilyen világ? A hatalom az erőforrásai meghatározó részét arra fordítja, hogy a polgárokat ellenőrizze, megfigyelje, lehallgassa, cenzúrázza. Az egyén energiáinak nagy része arra megy el, hogy a felszínen elszínészkedje a törvénytisztelő alattvalót, miközben azon dolgozik, hogy kijátssza az ostoba és értelmetlen szabályokat. Sajnálatos módon még a demokratikus jogállamok is tele vannak olyan elvárásokkal és előírásokkal, amelyek betartása teljesen értelmetlen, merő képmutatás. Tekintsünk egy átlagos vállalkozót, aki mindig tisztességesen jár el; minden munkájáról számlát készít; minden rá kirótt adót korrektül megfizet. Ha kap egy NAV-ellenőrzést, minden vizsgált ügylete mellé szerződést, teljesítésigazolást kell mellékelnie. Ezekre talán semmi szüksége nincs: bízik üzleti partnereiben, akik annak rendje s módja szerint ki is egyenlítik számláikat. Minek a további adminisztráció ezen túl? A totál felesleges papírmunka kizárólag az adóhatóság kielégítését szolgálja. Egy normális világ nem így működik. Alacsony adók, alacsony adminisztrációs elvárás, ritka ellenőrzés - így mindenki abban lesz érdekelt, hogy tiszta lapokkal játsszon. Elég egy pillantást vetni Svájcra, amely a világ második legszabadabb gazdasága. Példaértékű, ahogyan berendezik országukat.

 

Lépjünk még egyet: a vallások többsége nem is szól másról, mint a tömény képmutatásról. Az ötletgazdák kiagyalnak egy csomó ostoba dogmát, melyeknek egyetlen célja, hogy megkeserítsék a hívek életét. Azok persze többféle megküzdési stratégiával is operálhatnak. A klasszikus keresztény reakció a szorongás. Ha mindannyian menthetetlenül gyarlók és bűnösök vagyunk, miközben célunk az életszentség - ezt aligha lehet komolyan venni permanens frusztráció nélkül. Az ószövetségi zsidó vallás követői sokkal inkább a törvények kijátszásában utaznak. Meg sem fordul a fejükben, hogy megreformálják és a jenkorhoz igazítsák ősi hitrendszerüket, inkább azon agyalnak, miként lehet alaposan átverni a teremtőt. Az ortodox zsidók szombaton nem léphetnek az utcára, de ha egy magasban kifeszített drótkötél - az ún. eruv - összeköt egy városrészt, úgy már szabad a séta. Olvasószemüveget és könyvet így már vihet magával a bigott, de trükkös hívő, esernyőt és íróeszközt azonban továbbra sem... Kávét főzni is tilos szombaton, de simán készíthet bárki instant kávét, azt szabad, az nem főzés... A lámpát sem szabad felkapcsolni, de ha már eleve ég, akkor ki-be takargatva a fényt ez a gond is kipipálva... Vajon mire tanítják a gyerekeiket, a diákjaikat, vagy akár az egész népüket azok, akik alapszocializációjuk szerint még a saját istenüket is folyton becsapják? Az sem véletlen, hogy Izraelt mindig szombaton éri támadás, legutóbb tegnap.

 

Ha igazi, pusztító világot kívánunk építeni, ahhoz nem is kell más, csak egy ostoba vallás, vagy egyéb ideológia, és emeljük azt állami szintre! Kommunizmus, nácizmus, iszlám - mind erről szól. Igaz, hogy ezek önmagukban is mérgező, beteges eszmerendszerek, ám amíg megmaradnak szűk csoportok perverz ábrándjaiként, addig nem történik katasztrófa. Igaz, hogy ezek mind erőszakos tanok, ám a fizikai agresszió minden esetben rendőrségi ügy - tök mindegy, hogy valakit ideológiai alapon vágnak fejbe, vagy csupán a hecc kedvéért. Hasonló lehetne a helyzet korunk maistream vallásával, a wokeizmussal is. Senkit sem zavarna, ha néhány idióta bölcsész a feketék felsőbbrendűségéről posztolna, vagy arról, hogy befogadott egy afgán családot és most milyen jó neki. Ugyanúgy mosolyognánk rajtuk, mint ahogy az ortodox zsidókon, akik a hülye vallási szabályaikkal csakis a saját életüket nehezítik meg, másnak közvetlenül nem ártanak. Ám sajnos nem ez a helyzet. A wokeizmus ma már igen közel van ahhoz, hogy az USÁ-ban és az EU-ban államvallásnak mondhassuk. Az Európai Parlament a héten elfogadta az új migrációs paktumot, ami minden elemében a bevándorlást támogatja, s a migránsokat be nem fogadó országokat bünteti. Világos, hogy ez a jelenlegi összetételű EP utolsó, szánalmasan izzadtságszagú próbálkozása, mielőtt többségüket szélnek eresztik júniusban, hogy soha többé a politika közelébe se merészkedjenek. Világos, hogy az Európai Tanácsnak is jóvá kellene hagynia a döntést ahhoz, hogy az életbe lépjen. És beszédes az is, hogy ez a velejéig romlott, neobolsevik EP-banda is csupán 52% igent tudott összehozni - szerencsére még messze van a kontinens attól, hogy egyhangúan fel akarnánk számolni önmagunkat. Ám az, hogy itt tartunk, hogy az elmúlt 10 esztendő minden katasztrofális tapasztalata után a vékony többség még mindig a migrációt élteti, ez minden vallásos fanatizmusnál pusztítóbb. És ne tévedjünk: nem mindenki elmebeteg. A többség csupán képmutató, csupán eljátssza a konfliktuskerülő szerepet, hogy megússza a vezérideológusok rosszallását. Ez a farizeusság viszi sírba Európát.

 

Minden józan ember arra vágyik, hogy őszinte életet élhessen. A magánéletünkben minden rajtunk múlik: barátainkat, szerelmeinket, üzletfeleinket, munkaadóinkat és munkavállalóinkat mi magunk választjuk. Akivel nem lehet egyenesen kommunikálni, arra kár is időt vesztegetnünk. A politika szintjén a különböző ideológiák azok, amelyek szerepjátszásra kényszerítik az érintetteket - már ha nem fanatikus hívők, vagy nyílt ellenállók. Amikor annak idején beléptünk a NATO-ba, egy pragmatikus, védelmi szövetségnek lettünk tagjai, nem egy ideológiai akolnak. Amikor annak idején beléptünk az EU-ba, független nemzetállamok gazdasági együttműködésére mondtunk igent, nem egy ideológiai olvasztótégelyre. De ugyanitt említhető az ENSZ is, amelynek elsősorban a békét kéne elősegítenie, nem a konfliktusokat dagasztania, ugyancsak ideológiai megfontolások alapján. Az a minimum, hogy megköveteljük: sem a nemzetállam, sem az országokat összefogó szövetségek, szervezetek nem válhatnak foglyává egyetlen ostoba ideológiának sem, vagy ha ez megtörtént, érdemes kiszabadítani azok fojtogató öleléséből. Bőven elég nekünk a szabadság és a béke - már ha őszintén akarunk élni.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr10018380099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildhunt 2024.04.14. 13:47:48

közös kassza is rém felesleges és ostoba béklyó, amely csak arra jó, hogy folyamatosan a másik kijátszására ösztökéljen

Ezt a hülyeséget honnan veszed?

alöksz róz 2024.04.14. 14:10:31

mi bajod a hazudozással?
azok csak szavak, nem ártanak senkinek.

alöksz róz 2024.04.14. 14:12:11

@Wildhunt: "közös kassza is rém felesleges és ostoba béklyó, amely csak arra jó, hogy folyamatosan a másik kijátszására ösztökéljen" - kivéve a wildhunt-éknál.
így jó lesz? :-)

Wildhunt 2024.04.14. 16:18:18

@alöksz róz: ez azért övön aluli volt.

Wildhunt 2024.04.14. 17:09:11

@alöksz róz: DE az a baj, hogy a poszter (meg lehet hogy te sem) nem tudja elképzelni, mitől több egy házasság, mint 2 ember együttélése.

MEDVE1978 2024.04.14. 17:44:22

Pedig így van ez, mindenki szerepeket játszik. Ezt maga a közösségi élet teszi szükségessé. Egyes viselkedésformák nem megengedettek az adott közösségben. Az is egy "szerep", hogy az utcán nem állsz meg, veszed elő a kis barátodat és pisilsz a járdára vagy nem ütöd le a nem szimpatikus embert magad előtt és nem próbálod magadévá tenni a csinos lányt a villamoson.
Egyes feladatok ellátásához is szerepeket kell játszanod. Én például alapvetően egy konfliktuskerülő, szilárd személyiség vagyok egy kategorizáló rendszerben. Ez azt jelenti, hogy alapvetően még, ha konfrontálódok is, nem szeretek úgy lezárni egy szakaszt (pl: lefeküdni este), hogy valakivel "rosszban vagyok". De egy idő után eljutottam oda, hogy csoportokat, osztályokat kellett munkahelyen vezetnem. Ez szükségessé teszi, hogy a konfliktuskerülést az effektivitás miatt feladat. Ha valaki szarul dolgozik és miatta szenved a csoport, akkor neki ezt meg kell mondani, konfrontálódni kell. Ha a vezetés elvárása nagyobb, a csapat meg lusta, akkor helyre kell tenni őket, ami konfrontációval jár. Ezért fel kell venni ezt a szerepet, amit az emberek döntő többsége meg is tud tenni.

G. Nagy László 2024.04.14. 19:01:25

@MEDVE1978: Na várj: olyan értelemben valóban szerepeket játszunk, hogy a munkahelyen főnököt, otthon családapát, a focipályán jobbszélsőt. De ezek természetes szerepek, személyiségünk szerves részei.

A poszt a hamis, hazug szerepekről szól. Amikor megjátszod magad és két szalonképes viselkedés közül azt választod, amelyik nem te vagy; amelyik ellentétes a vágyaiddal, az érzéseiddel, az érdekeiddel.

Azzal, hogy idekeversz civilizálatlan viselkedési formákat, nem cáfolod a poszt mondandóját. Én még sosem éreztem azt, hogy megjátszanám magam, amikor nem vizelek az Oktogon közepén, vagy nem erőszakolom meg a szexi szöszkét a négyes-hatoson.

G. Nagy László 2024.04.14. 19:03:04

@alöksz róz:

"A közös kassza is rém felesleges és ostoba béklyó, amely csak arra jó, hogy folyamatosan a másik kijátszására ösztökéljen - kivéve a wildhunt-éknál."

Parádé. Lassan te vagy a legértőbb olvasóm :)

G. Nagy László 2024.04.14. 19:10:49

@Wildhunt:

"mitől több egy házasság, mint 2 ember együttélése."

Tényleg halvány fogalmam sincs. Ha van gyerek, az már komoly ütőkártya. Egy nyamvadt szertartás az egy nagy semmi. De szívesen veszem az ellenérveidet.

Ugyanígy: a közös kassza mellet sem tudnék érvelni. Csak a baj van vele. Semmi olyan pozitívumot nem tudsz megemlíteni, ami jobbá-többé tenné ezt, mint a külön kasszát. Külön kassza esetében MINDEN ugyanúgy finanszírozható, mint közös kassza esetén. Ha nem vagy kitartott selyem fiú - márpedig tudtommal nem vagy az - úgy el sem tudom képzelni, mit tudsz felhozni e vagyonközösség mellett. De ezeket is kíváncsian várom :)

Wildhunt 2024.04.14. 19:33:56

@G. Nagy László: nincs ellenvetésem. @Sadist: már disszertációt írt erről több posztod alatt is, ha az nem ment át, én nem erőltetem.

Boldeone2 2024.04.14. 23:02:24

@G. Nagy László: Akivel nem lehet egyenesen kommunikálni, arra kár is időt vesztegetnünk"

- Akkor ne dolgozz munkahelyen, ne keveredj semmilyen üzleti, vagy más célú kommuniációba emberekkek, mert majd mindenki szerepeket játszik a mai
világban ...Persze, még mindig jobb, hogy úgy mondjam "nyugatias" dolog a konfliktuskerülés, a szerepjáték, mint a nettó bunkóság
Egy multikukturális társadalom, egy nagyváros, sok ember együtt eleve csak úgy tud működni, ha többé-kevésbé felvett udvariassági szerepek vannak
Magyar stílus" az sok esetben egyenlő a nettó bunkósággal, az alakoskodás sem jó, de valahogy jobban lehet úgy elkerülni a konfliktust
Az angolszász világban, az USA- ban valahogy jobban megy ez, ott nem annyira frusztráltak az emberek. Az indulataikat megpróbálják magukban tartani, így legalább egy kényszerű mosolyt kapunk
Nálunk ha fél másodpercet- nem többet - elalszom a lámpánál, már dudálnak. Az utakon anyázzák az embert, annyira nem akar senki konszolidáltan viselkedni...
Ebben az országban ritka szar élni, ennyi bunkót egy halomban szinte sehol nem láttam a nyugati kultúrkörben. Talán egyes balkáni orszagok és Oroszország nyeri a bunkósági versenyt...
Eszembe jutott egy régebbi blog: Minek veszekedni, ha verekedni is lehet ....
Egy normális, érzékeny lelkületű ember csak szenved ebben az országban....

G. Nagy László 2024.04.14. 23:08:30

@Boldeone2:

"Nálunk ha fél másodpercet- nem többet - elalszom a lámpánál, már dudálnak. Az utakon anyázzák az embert, annyira nem akar senki konszolidáltan viselkedni... Ebben az országban ritka szar élni, ennyi bunkót egy halomban szinte sehol nem láttam a nyugati kultúrkörben."

Fura, mert én a legkevésbé sem ezt tapasztalom. Harminc éve vezetek. Soha életemben nem volt közlekedési konfliktusom. Még sosem szóltam be senkinek, s nekem se szóltak be soha. Igyekszem udvarias lenni mindenkivel, de velem még inkább udvarias mindenki. Mintha nem ugyanabban az országban élnénk...

Boldeone2 2024.04.14. 23:11:54

@G. Nagy László: Pár gondolat a politikai megállapításokhoz: " mikor annak idején beléptünk az EU-ba, független nemzetállamok gazdasági együttműködésére mondtunk igent, nem egy ideológiai olvasztótégelyre. "

- Ez nem pont így van! Az EU elsősorban politikai közösség, nem pedig gazdasági. Ahhoz elég lett volna egy laza szabadkereskedelmi társulást létrehozni

Az alapítóatyák célja az európai közös béke megteremtése volt, kezdetben a német- francia kiegyezés, majd a mediterran közösség bekapcsolása , majd pedig a volt szoci orszagok beintegrálása
Ahogy Ukrajnát sem a fasza gazdasaga miatt tervezik felvenni, minden politikai döntés ...

Az egy politikai országunió, ezért is hibás Orbán hozzáállása. Nincs szükség Európa szétverésére, amit Orbán és pár szélsőséges szövetségese tervez

G. Nagy László 2024.04.14. 23:18:09

@Boldeone2:

"Az alapítóatyák célja az európai közös béke megteremtése volt"

Ebben tökéletesen igazad van. A gazdasági együttműködés mellett ez volt a fő cél. Ma ki tesz ezért Magyarországon kívül?

Boldeone2 2024.04.14. 23:19:46

A jövő nem a nemzeti kormányok izolációs politikája, hanem az integráció elmélyítése lesz. A mostani háborús helyzet is azt mutatta meg, hogy össze kell fogni az európai államoknak. Orbán renegátként viselkedik, túl sokat barátkozik a diktatórikus államok vezetőivel, az EU " megreformálásán", magyarul szétverésén dolgozik

Az úgy nem megy, hogy minden közös célra- ahol áldozatot kellene hozni- nemet mond ( közös migraciós politika, Ukrajna támogatása ) de tartja a markát a forrásokért..

G. Nagy László 2024.04.15. 06:32:00

@Boldeone2: Képzeld el azt, hogy négyesben elmegyünk horgászni pár napra! Az első este hárman kitaláljuk, hogy tulajdonképpen kurvázni is szeretnénk, s megrendeljük a csajokat a horgásztanyához. Te tiltakozol: párkapcsolatban élsz, jól megvagy prosti nélkül, téged ez nem érdekel. Erre mi: "Boldikám, az úgy nem megy, hogy minden közös célra, ahol áldozatot kellene hozni, nemet mondasz (a kurvák közös finanszírozása) de horgászni meg szeretnél..."

Serény Vélemény 2024.04.15. 10:01:26

@Boldeone2: " Ez nem pont így van! Az EU elsősorban politikai közösség, nem pedig gazdasági."

eredetileg nem így volt, azok, akik Mo eu-s csatlakozására szavaztak _sem_ erre szavaztak. Sőt, ez a narratíva alapvető hazugságra épül. Az EU (egyik, legkorábbi) őse az Európai szén- és acélközösség volt.
lásd még:
hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pai_Sz%C3%A9n-_%C3%A9s_Ac%C3%A9lk%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9g

Serény Vélemény 2024.04.15. 10:12:12

@G. Nagy László: Amit itt vázoltál, a "Magyarország 2in1" elméletem alap felállása. Mintha nem is ugyanabban az országban élnétek...

(Egyébként budapesti kerületek között is van közlekedési kultúrában eltérés. A legsuttyóbbak a budai közlekedési szokások, ezeket most szombatot ismét teszteltem is.)

Boldeone2 2024.04.15. 10:50:59

@Serény Vélemény: akik Mo eu-s csatlakozására szavaztak _sem_ erre szavaztak. Sőt, ez a narratíva alapvető hazugságra épül"

Nem jót linkeltél! EU" - erre keress rá! Ez gazdasági és POLITIKAI közösség is egyben, de a politikai rész- az EU egyesítése a második vh. utan- mindig is fontosabb volt, ma is.
Én anno arra szavaztam, hogy a plurális, liberális EU- hoz csatlakozzunk
Ha ez nem tetszik Orbánnak, ki lehet lépni. Az EU még mindig "sorvezető" a Magyarországnak a világnak, haladó szellemisége miatt

Boldeone2 2024.04.15. 11:02:48

@G. Nagy László: Van egy angol/ amerikai mondás: share the burden" , tehát nemcsak a jóban, hahem a bajban is megosztják a felelősséget
Tehát ha az EU- ba nem kívánt migránsok, vagy esetleg menekültek érkeznek, az közös probléma

Nyilván a 99%-uk a fejlett magállamokba fog költözni, nem a lepusztult Szabolcsba, vagy Borsodba, de az nem azt jelenti, hogy nem közös probléma, ahogy az orosz agresszió is

Orbán azt mondja, hogy őt mindez nem érdekli, mert közvetlenül nem érinti az országot

Az " EU " viszont többségében azt mondja, hogy ezekre a globális jellegű közös problémákra közös választ kell adni

Mostanában pedig sokat változott a farizeus magatartás, beleállnak a konfliktusokba. Macron határozottan, vezérként lépett fel az európai politikában

Boldeone2 2024.04.15. 11:11:14

Éppen az orosz-ukrán háború alatt változott az európai szellemiség: kőkeményen beleálltak az európai országok a konfliktusba, még az alapból farizeus nyugatiak is. Bár a németek most is tökölnek, a legújabb német szellemiségnek megfelelően...

Az eddigi pávatánc politikának is lassan vége szakadhat, amit Orbánnal járnak évek óta...Eddig Orbán örülhetett, mert járták vele a pávatáncot, anno Juncker lejött hozzá stb...

Eddig örülhetett Orbán, mert szinte mindig engedtek neki, de éppen az álszent politika változásának köszönhetően ez változik..

Ha az EP - választás nem sikerül jól a Fidesznek, Orbánnak nemzetközi szinten annyi....

G. Nagy László 2024.04.15. 11:33:38

@Boldeone2:

"Tehát ha az EU- ba nem kívánt migránsok, vagy esetleg menekültek érkeznek, az közös probléma"

Nem, ez kurvára nem így van. Tegyük fel, hogy Belgiumnak van egy idióta kormánya, amelyik államcsődbe juttatja az országot. Akkor ez közös probléma? Akkor a dilettáns belga vezetés által okozott károkat a magyar adófizetőknek kell megfizetnie? Aligha. Itt ráadásul még többről is van szó. Nem csak azt akarják, hogy az általuk okozott károkat mi fizessük meg, de szó nincs arról, hogy végre leállnának a károkozással. Minden megy ugyanúgy, ahogy eddig... Fura, ha ezt nem érzékeled. Még az ellenzéki oldalon is alig vannak olyanok, akik ennyire szélsőséges vakhittel élnek.

"Az EU még mindig "sorvezető" a Magyarországnak a világnak, haladó szellemisége miatt"

Ez maga a vakhit. A haladó szellemiség az, amely lerázza magáról a káros, beteg ideológiákat. Az EU épp most vette fel új államvallásként a wokeizmust. Ez nem haladás, ez visszafordulás a sötét középkorba. 500 posztot írtam már ennek kapcsán, bemutatva e mérgező vonásokat - ha a fejed a homokban, úgy nehéz érzékelni bármit.

Boldeone2 2024.04.15. 11:49:47

@G. Nagy László: Az EU épp most vette fel új államvallásként a wokeizmust. Ez nem haladás, ez visszafordulás a sötét középkorba. "

- Ilyet csak te látsz! Egy Európában alig létező, marginális politikai mozgalmat akartok " összehozni" a nagypolitikával!
Ursula Von Der Leyen, Charles Michel, Macron és társai mind középvonalas, mérsékelt, konzerv-liberális politikusok
A szélsőség az, amit Orbán Viktor képvisel, távol a középtől...

G. Nagy László 2024.04.15. 11:59:24

@Boldeone2: Te mégis mi a fenéről beszélsz? A bevándorlás pártolása mi a fene, ha nem wokeizmus? Az iszlám támadhatatlansága mi a fene, ha nem wokeizmus? Az LMBTQ faszságok erőltetése mi a fene, ha nem wokeizmus? És ez a háborús őrület, ami két éve még sehol nem volt? Ez mi a fene, ha nem őrült ideológiai ámokfutás?

A világ nem túl bonyolult. Ha hátradőlsz és nem teszel semmit, az maga középen állás, a buddhizmus, az ideológiai semlegesség. Ha felkelsz a fotelból és bármit is teszel, ami nem a saját szükségleteid kielégítését jelenti, az már magyarázatra szorul. Ott már valamiféle ideológia felütötte a fejét. (A magyar kormány támogatottsága azért töretlen, mert szinte kizárólag magyar érdekeket képvisel. Nincs miért magyarázkodnia. Ez lenne a küldetése minden nemzeti kabinetnek.)

Boldeone2 2024.04.15. 12:20:51

@G. Nagy László: bevándorlás pártolása mi a fene, ha nem wokeizmus? Az iszlám támadhatatlansága mi a fene, ha nem wokeizmus? Az LMBTQ faszságok erőltetése mi a fene, ha nem wokeizmus? És ez a háborús őrület, ami két éve még sehol nem volt"

- Csakogy nincs ilyen! Az EU Alapjogi Chartában minden explicit le van fektetve, ami a menekültjoggal, vagy akár a szexuális kisebbségekkel kapcsolatos
Ezek tények. Az EP az Alapjogi Charta betartását várja el a magyar kormánytól

A " bevándorlás pártolása"? Nagyon jól tudod, hogy nincs ilyen! Minden ország az illegális migráció visszaszorítására törekszik, ezért született végre közös megállapodás az országok között
Éppen elég gond egy nem megállítható, globális folyamattal a küzdelem, úgy hogy közben megmaradjunk közben az európai humanizmus talaján is...

Az orosz háború szintén nem " önmagunk választása " volt, de ha az agresszió áldozata egy EU- aspiráns ország segítséget kér, akkor nincs más erkölcsileg járható út, mint a segítség!

Inkább ez, mint a hazug és álszent " békegalamb" narratíva! Mindnyájan látjuk, hogy Orbán Viktor szerepet játszik ezen ügyben...

alöksz róz 2024.04.15. 12:24:24

@G. Nagy László: "Ha felkelsz a fotelból és bármit is teszel, ami nem a saját szükségleteid kielégítését jelenti, az már magyarázatra szorul." - még a saját szükséglet kielégítése is

Serény Vélemény 2024.04.15. 12:33:26

@Boldeone2: De a pluralizmus azt jelenti, hogy lehetnek és vannak is ellenvélemények, nem _kötelező_ egy darab engedélyezett kreténséget mondani.

Erre te, a "nagyon" plurális - azonnal és csípőből kétségbe vonod a szuverenisták egyébként valódi pluralizmusban teljes egészében elfogadható és valid álláspontját.

Serény Vélemény 2024.04.15. 12:35:08

@Boldeone2: "Az orosz háború szintén nem " önmagunk választása " volt, de ha az agresszió áldozata egy EU- aspiráns ország segítséget kér, akkor nincs más erkölcsileg járható út, mint a segítség!"

Ukrajnának annyi, sikerült úgy "megsegíteni", hogy a maradványaiból már soha nem lesz működőképes ország.

Bezzeg a szerbeket meg csicskáztatják, pedig sokkalta alkalmasabbak lennének a csatlakozásra!

G. Nagy László 2024.04.15. 13:30:45

@Boldeone2:

"Az EU Alapjogi Chartában minden explicit le van fektetve, ami a menekültjoggal, vagy akár a szexuális kisebbségekkel kapcsolatos
Ezek tények. Az EP az Alapjogi Charta betartását várja el a magyar kormánytól."

Az Alapjogi Charta tökéletes alap, legyen ez a közös nevezőnk a továbbiakban! Ismerem a tartalmát: korrekt, vállalható anyag. A magyar kormány maradéktalanul be is tartja minden pontját. (Ha nem így látod, neked kell bemutatni, hogy melyik pont ellen vét. Az EP-ben több tucat neobolsevik képviselő próbál olyan pontot találni, amibe bele lehetne kötni. Eddig - tudtommal - nem sikerült.)

Na most leszel kedves megmutatni, hogy az Alapjogi Charta hol rendelkezik a melegházasságról, a kettőnél több genderről, a gyerekek szexuális érzékenyítéséről, a gazdasági bevándorlók kötelező befogadásáról, vagy épp a kötelező háborúsdiról. A helyzet az, hogy horgászklubot alapítottunk, csak pár tagnak kurvázni lett kedve. Semmi baj ezzel: tegyék kedvükre! De miért kötelező ez mindenkinek? És miért a mi pénzünkből teszik?

Wildhunt 2024.04.15. 13:39:09

@Serény Vélemény: a neokohn.hu-n volt egy nagyon jó cikk a maimonideszi dilemmáról. Még érdekesebb ez annak értelmében, hogy a Nyugat párszázezer halottal ezelőtt megtiltotta a békekötést.

Wildhunt 2024.04.15. 13:40:05

@G. Nagy László: helyzet az, hogy horgászklubot alapítottunk, csak pár tagnak kurvázni lett kedve. Semmi baj ezzel: tegyék kedvükre! De miért kötelező ez mindenkinek? És miért a mi pénzünkből teszik?

Zseniális!

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.15. 14:40:19

az a baj, hogy képregénybe kellene ez, mert hosszú szöveg ez a fideszeseknek:

erre még nem kaptunk válaszokat
Varga nem tagadja a hangfelvételen a saját hangját
A Pegazus működik-e még, amit Varga engedélyezett?:

1. Igaz-e, hogy a Végrehajtói Kamara korrupt elnöke, Schadl György Rogán Antal propagandaminiszter embere volt?

2. Igaz-e, amit az akkori igazságügyi miniszter állított, hogy Völner Pál miniszterhelyettest már félévvel a gyanúsítások előtt figyelmeztették arra, hogy titkos megfigyelések zajlanak?

3. Igaz-e, hogy Rogán Antal és/vagy az emberei kihúzatták a nyomozati iratokból a rájuk nézve terhelő részeket?

További kérdések az ügyészséghez és a kormányhoz:

4. Hogyan várható el, hogy az ügyészség objektívan kivizsgáljon olyan bűncselekményeket, amelyekben a nyomozó hatóság is érintett lehet?

5. Hogyan jelentheti ki az ügyészség szóvivője, hogy valami nem lehetséges, amikor még meg sem hallgatta tanúként az információval rendelkező kormánytagokat?

6. Miért nem hozza nyilvánosságra az ügyészség, hogy milyen ügyben hallgatta meg tanúként Varga Judit volt igazságügyi minisztert?

7. Mikor fogja meghallgatni az ügyészség tanúként az érintett kormánytagokat és a miniszterelnököt?

8. Mi a célja a kormánynak azzal a jogszabálytervezettel, amely alapján a jövőben az igazságügyi miniszter bármikor belenézhetne ügyészségi iratokba?

9. Igazak-e azok az értesülések, hogy a kormány maga alá akarja rendelni az ügyészséget, hogy méginkább kézi vezérléssel lehessen irányítani a nyomozásokat?

10. ki kérte Balog Zoltánt a kegyelem megadására? Varga Judit a kormány tagjaként és hivatalos képviselőjeként tényleg olyan ostoba, hogy elég neki Balog és Novák pressziója egy ilyen ügynél?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.15. 14:44:01

@G. Nagy László:

ezért is gáz, hogy orbán végrehajtja a soros-tervet.

nem vehetik el a migránsok a munkánkat! hogyhogy nem tudja a külügy mennyi bevándorló van Magyarországon? vagy a ruszkik törölték a rednszerből, ami ellen semmit se tettek a nemzeti szuverenitásra szavakban olyan kényes hazaáruló szijjártóék. Gödön a dolgozók fele külföldi, ázsiai, Debrecenben az új aksigyárba honnan szednek 9000 dolgozót? (ahol kirúgják a szakmai hiányosságra rámutató vízügyi igazgató a meterológusok után, Kincses Dánielt). nem ártana mondjuk Környezetvédelmi minisztérium sem, lehet azért is jó buli, mert a környezetvédelem a tarvágott nemzeti parkok után, meg a mérgező Göd után nem igazán számít, de sebaj, olyan lesz a magyar helyzet, ahogy mexikóban, az iparnak lesz vize, a lakosoknak meg nem. hajrá fidzse! előre megyünk nem hátra moonwalkinggal. olyan mintha előre mennénk, miközben hátra.

A külügy behívta a vietnámi, mongol, indonéz vendégmunkásokat, de nem tudja, hányan jöttek
forrás

Bekéreti az osztrák külügy a magyar nagykövetet az embercsempészek szabadon bocsátása miatt
forrás

606 külföldi embercsempészt engedtek szabadon a magyar büntetés-végrehajtási intézetekből, további 202 pedig hamarosan szabadulhat, miután a kormány kiterjesztette a reintegrációs őrizetet
– írta meg a 24.hu.

Rétvári: Azért engedjük el az embercsempészeket, mert Brüsszel nem ad pénzt
forrás

Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitóján tartott beszédet Parragh László, Varga Mihály és Nagy Márton előadása után. A pénzügyminiszterhez és a gazdaságfejlesztési miniszterhez hasonlóan kiemelt figyelmet fordított a munkaerőpiaci kilátásoknak, és jelezte, hogy 500 ezer új munkaerőre lenne szükség és ezt elsődlegesen a belső tartalékokból kell előteremteni. Itt pedig konkrétan megemlítette a határon túli magyarokat és azt is leszögezte, hogy ha gazdasági migráció keretében be is jöhetnek külföldi munkavállalók, azokat kényelmi okokból nem szabad behozni, mert azzal "Magyarország kulturálisan aknázná alá az életét" .

10 ezer munkást toboroznak a Fülöp-szigeteken, hogy jöjjenek Magyarországra dolgozni.
A magyar Konzuli szolgálat szerint amúgy a Fülöp-szigetek egy "fokozott óvatossággal látogatható ország, utazásra nem javasolt térséggel"

2015. április: A kormány nemzeti konzultációt indít a migrációról. Minden felnőtt magyar állampolgár levelet kap 12 kérdésről, például ilyenről: „Egyetért-e Ön a magyar kormánnyal abban, hogy a bevándorlás helyett inkább a magyar családok és a születendő gyermekek támogatására van szükség?" A konzultációhoz plakátkampány is társul, amelyben magyarul szólítják meg a bevándorlókat, például így: "Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!"

2016. február 24.: Orbán Viktor bejelenti, hogy a kormány népszavazást kezdeményez a kötelező kvótáról. Addigra adminisztrációs eszközökkel az NVI többször is megakadályozza, hogy az MSZP népszavazást kezdeményezzen a kötelező vasárnapi zárva tartás megszüntetéséről.

A kormány kérdése a következőképpen hangzik:

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

2001:

Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani - mondta tegnap a magyar kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén. Orbán Viktor a gazdasági növekedés fenntartását firtató kérdésre reagált úgy, hogy ehhez szerinte több millió külföldit kell foglalkoztatnia az országnak.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.15. 14:53:30

@G. Nagy László:

"szinte kizárólag magyar érdekeket képvisel."

és mi a magyar érdek lacika? hogy összelopjátok magatokat, kullancs legyetek a magyar kutyán, a magyar nemzettesten, aztán meg hazudozzatok?

uploads.disquscdn.com/images/88d2176ab09d3ac8a2ef912028c1e1ec530d78ba1d34567b82d09f307aba8f0e.jpg?w=800&h=648

Amit ennyire sulykolni kell, mennyire lehet igaz?
uploads.disquscdn.com/images/a18f9afa6de3f5c7600af0dc941b2591a5844614ecd90bacf645892e45f1bc02.jpg?w=800&h=174

miért is vagy te hetes hazafi, amikor első problémakor menekülnél Bécsbe, vagy oroszországba, bevallottad lacika. mint a patkány a süllyedő hajóról, nem tisztáztad azt se hogy a 10-es ahazfi most elítélendő örült, mint az ukránok, vagy hősök, mindig mást mondasz. mindig hazudozol ész meg gátlások nélkül.

meddig játszod még ilyen hitelesen az elmebetegetet? addig ameddig beutalót kapsz a sárgaházba? :) miért nem válaszolsz már végre érdemben? kitiltások nélkül?

sérti a nemzeti szuverenitást , hogy brüsszel szeretne átlátható politikusi vagyonnyilatkozatot?
és az hogy 4 dráégábban vesszük az orosz gázt? vagy hogy világon top10 vagyunk az offshore vesztesek táblázatában? összevethető a gdp termelékenységgel hogy egálban lévő sorrendet kapjunk? az hányadik 40.? 60.?
kiugróan szétlopjátok az országot. kiugróan magas itt a hazaárulójk száma, az sérti a nemzeti szuverenitást, hogy a lopásaitok miatt kell megint megszorítás?

Serény Vélemény 2024.04.15. 14:57:49

@Tesz vesz XVIII.: szerinted bárki, aki idetéved, elolvas téged?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.15. 14:58:53

@G. Nagy László: és most már 2000 embercsempészt engedtetek szabadon. ezekután sírni hogy brüsszel migránsbarát:

hát van pofátok lacika. vagy agyad nincs?

hvg.hu/itthon/20240110_Tobb_mint_ketezer_embercsempesz_szabadulhatott_tavaly_a_magyar_bortonokbol

most erős ez az ország vagy k gyenge és hazudoztok, ha nincs pénzt az embercsempészekre, meg a tanárbérekre brüsszel nélkül?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.15. 14:59:48

@Serény Vélemény:

megéri pedig.

szeretnéd ha eljátszanám bábokkal is? képregénybe? vagy rajzfilmbe jobban tetszene neked?

Boldeone2 2024.04.15. 15:51:12

@G. Nagy László: magyar kormány maradéktalanul be is tartja minden pontját. (Ha nem így látod, neked kell bemutatni, hogy melyik pont ellen vét"

Alapjogi charta 19 cikkely: tilos a kollektív kiutasítás
21 cikkel: tilos a szexuális kisebbség megkülönbözetése

Orbán hiszerizálta a közvéleményt a migránsokkal és a szexuális kisebbségekkel. A "gyermekvédelmi" törvény jogellenes

Boldeone2 2024.04.15. 16:00:57

@G. Nagy László: Na most leszel kedves megmutatni, hogy az Alapjogi Charta hol rendelkezik a melegházasságról, a kettőnél több genderről,
a gyerekek szexuális érzékenyítéséről, a gazdasági bevándorlók kötelező befogadásáról, vagy épp a kötelező háborúsdiról"

- Ilyen kérés nem volt soha senkitől. Ez egy hazug, szélsőjobboldali narratíva!
"Kötelező háború"- ne viccelj már! Ukrajna segítése, az miért lenne "kötelező háború"? Az agresszort meg kell állítani, az közös európai érdek!

G. Nagy László 2024.04.15. 16:02:31

@Boldeone2:

"Alapjogi charta 19 cikkely: tilos a kollektív kiutasítás"

Hol találkoztál kollektív kiutasítással???

"21 cikkel: tilos a szexuális kisebbség megkülönbözetése"

Ki az, aki megkülönbözteti a szexuális kisebbségeket és miként?

Boldeone2 2024.04.15. 16:04:37

@Serény Vélemény: Ukrajnának annyi, sikerült úgy "megsegíteni", hogy a maradványaiból már soha nem lesz működőképes ország."

- Ehhez Európának mi köze van? Csak Putyin tehet róla! Az EU segíti most is - helyesen - Ukrajnát. Ugyanúgy ahogy a 2. Vh után Európa, Ukrajna is újjá lesz építve

Boldeone2 2024.04.15. 16:11:08

@G. Nagy László: Ki az, aki megkülönbözteti a szexuális kisebbségeket és miként?"

- A gyermekvédelmi törvény összemossa a homoszexualitást a pedofíliával. Hibás törvény. Egyes civil szervezezek, mint pl a Labrisz, feketelistára kerültek
Pedig ember nem vált még az iskolai " homoszexuális propaganda " hatására homoszexuálissá! Az érzékenyítés sem erről szól, csak a toleranciáról, elfogadádról. Ez egy teljes tévhit!

A kormány kipécézett egy kisebbséget, akiket bűnbaknak kiáltottak ki, miközben soraikban dívott a pedofília

G. Nagy László 2024.04.15. 16:11:09

@Boldeone2:

"jogaszvilag.hu/napi/ezer-sebbol-verzik-az-un-gyermekvedelmi-torveny/"

Legalább egy hangyányit próbálj meg igényes lenni! Idelinkeled a Háttér Társaság propagandacikkét, ami egy kibaszott üres lufi. Rendes fiú vagyok, elolvastam. "Ezer sebből vérzik a gyermekvédelmi törvény" ez a címe. Baszki: egyetlen egy olyan paragrafust sem említ a cikk, amivel gondja lenne... Hogy a faszba lehet úgy kritizálni valamit, hogy nem mondom meg, mi a bajom vele? Ez agyrém, de komolyan. Csupa kibaszott üres lufit reptetsz, egyik mögött sincs semmi. De tényleg...

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.15. 16:19:14

@G. Nagy László:

Kötelező háború?

Dodiknak kötelező háborúzni, akit a félisten gazdád kitöm pénzzel?

"nem herdáljuk el az adófizetők pénzét ukrán háborúra"

de ugye a szerb háborúra lehet ? ugye? ahol meglövik a magyar katonákat, MAGYAR katonát!

most akkor a fideszesek tudják hogy MAGYAR adófizetők mennyivel szálltak be Dodik szabadságharcába? mennyi ebből az orosz pénz?
nem is érdekli a fideszes csőcseléket? pont ezért csőcselék.

Simicska szerint orbán orosz pénzen is (meg a magyarok pénzén is) akarta megvenni az RTL klubot is orbánka, az Euronewst sikerült:

ebből mennyi a magyar pénz? és a vodafone?

ha már a magyar pénznél tartunk, látom fontos neked, a mátrai erőmű szétlopásánál nem fontos? A MET-nél se? EON felvásárlása? Vodafone? meddig soroljam még? ezeknél nem fontos a magyar adófizetők pénze te 7-es a hazafi, aki első szóra menekülne bécsbe háború esetén és a klímaválságkor meg haza oroszországba.

megvesszük a 4IG-nek, ahol :

www.4ig.hu/tarsasagiranyitas/pedro-vargas-santos-david

Pedro Vargas Santos David, igazgatósági tag, aki most orbán és putyin kedvéért megvette az euronewst is:

www.direkt36.hu/bizalmas-iratok-leplezik-le-hogy-orbanek-titokban-finansziroztak-az-egyik-legnagyobb-europai-tevecsatorna-megvasarlasat/?fbclid=IwAR3ZB_8NuTmM76I5NlRd_p8HFFouTzeMA7gEik7AuBdOpKEESI2cYZPCjcU_aem_Aai_i4H_5G6VFwR6xV-MaBiCgwqc2631jgnhEXUasNpnj9-aBak79Ox6L_e4_g6bUP93jyO7x9DHEp1n3sJsb6pL

ebből mennyi a magyar pénz?

G. Nagy László 2024.04.15. 16:20:40

@Boldeone2:

1. Először is tisztázzuk: elismered, hogy Magyarország nem vét az Alapjogi Charta ellen. Nem különböztetjük meg a szexuális kisebbségeket. (Mert nem tudtál rá egyetlen példát sem hozni.)

2. "A gyermekvédelmi törvény összemossa a homoszexualitást a pedofíliával." - nem mossa össze, de egy törvényben tárgyalja. Igazad van, ez nem szerencsés. (Olyan, mint az isztambuli egyezmény. Csak annak meg tapsikolsz.)

3. "Az érzékenyítés sem erről szól, csak a toleranciáról, elfogadádról." - Értem. Te már most, előre tudod, hogy a jövőben ki mit fog mondani, tanítani, propagálni érzékenyítés címszó alatt. Beszarok, de tényleg. (Ha valaki hazafias nevelést ígérne, abban volna pozitívum, de nem kezeskednék érte előre, hogy minden elemében pozitív dolgokat oktatna.)

4. "A kormány kipécézett egy kisebbséget, akiket bűnbaknak kiáltottak ki," - ezt mivel támasztod alá?

5. "miközben soraikban dívott a pedofília" - erről pedig te is tudod, hogy hazugság. Ennyire veszed komolyan a velem való eszmecserét? Ennyire lenézel?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.15. 16:34:58

@G. Nagy László:

ki kérte Balog Zoltánt a kegyelem megadására? Varga Judit a kormány tagjaként és hivatalos képviselőjeként tényleg olyan ostoba, hogy elég neki Balog és Novák pressziója egy ilyen ügynél?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.15. 17:10:10

@G. Nagy László:

: Kaleta Gábor, Simon Róbert Balázs fideszes képviselő Sz. Balázs nevű asszisztense, a nevelt lányát molesztáló Fohsz Tivadar, Tímár László üllői tanár/képviselő, N. J. a Nemzeti Földügyi Központ elnöke, K. Sz., Böjte Csaba Dévaj Szent Ferenc Alapítványának nevelője, Vásárhelyi János és a többi bicskei elkövető vagy bűnsegéd... Ha a sajtó feltárná mindegyiket az ismétlődő mintázatokkal együtt, valószínűleg még dermesztőbb lenne a kép, mint amit a bicskei ügy sugall.

nemám kiderül hogy van egy fideszes pedofil hálózat. bicskén 2-3 pedofil is volt. állítólag a pedofilok között köztudott volt.

G. Nagy László 2024.04.15. 17:24:03

@Tesz vesz XVIII.: Ezek közül egyedül Kaleta nevét hallottam, akit a Fidesz megörökölt (pozíciójában hagyott), majd bíróságra is került. Tényleg szánalmas ez az erőlködés. Van épp elég baj, találni elég hibát a kormányzás kapcsán is, pont ez az egy, ami nagyon távol van a Fidesz eszmeiségétől és működési gyakorlatától.

Nyilvánvaló, hogy a pedagógusok közt több pedofilt találni, mint a műbútorasztalosok között. Nem véletlenül kívánnak a gyerekek közelében lenni. De annak az égvilágon semmi alapja, hogy a kormánypártban ez egy jellemző magatartásforma volna. A pedofíliánál jobban aligha undorodik jobban bármitől egy átlag-fideszes. A gyermekvédelmi törvényt is a Fidesz alkotta meg, s talán a Jobbik szavazta még meg, ha jól emlékszem. Te is tudod, hogy ez ócska és alaptalan hiszti, bármennyire is utálod Orbánt. Nézd meg a "Pedofidesz" szlogennel kampányoló ellenzéket! Ki kíváncsi ma ma már rájuk? A Momentum talán be sem jut az EP-be, az MSZP is csak a DK hátán...

GyMasa 2024.04.15. 19:12:19

@Wildhunt:
Lehet, hogy tapasztalat?

GyMasa 2024.04.15. 19:16:16

@G. Nagy László:
A közös kassza csak úgy működik, ha mind a két félnek van pénzügyi önfegyelme, vagy mind a ketten 10 millió felett keresnek havonta.
Én próbáltam a 100% közös kaszát. Nekem nem vált be.
Én inkább annak vagyok a híve, hogy csak a rezsire van egy közös számla, amibe minde a két fél havonta beteszi a rá eső részt (azaz, a kettőnk keresetének arányában, aki kevesebbet keres, az kevesebbet tesz bele.), plusz 10%-ot, ami gyűlik a nem várt kiadásokra.
A többi pénzzel meg mindenki azt csinál, amit akar.

GyMasa 2024.04.15. 19:17:01

@G. Nagy László:
Az semmi, de, itt, Németországban is dudálnak az emberre...

GyMasa 2024.04.15. 19:21:22

@Serény Vélemény:
Azért "vonja kétségbe", mert érdemben nincsenek érvei ellene, és egy vitában súlyosan alulmaradni.
Ezért kell nekik BÁRMI ÁRON elkerülni a vitát, hiszen akkor vita nélkül kijelentheti, hogy győzött!
Ezért kell MINDEn, velük ellentétes véleményt és jelentősebb személyt "ellehetetleníteniük", hiszen ez elemi érdekük!

Wildhunt 2024.04.15. 19:22:07

@GyMasa: úgy érted, mint aki a 4. házasságára ismeri meg az örök szerelmet?

GyMasa 2024.04.15. 19:23:35

@G. Nagy László:
Most képzeld el, hogy nemcsak azt várja el a "horgászklub", hogy te dobd be a rád eső részt, hanem a te visszatratott pénzeidből fizetik MAGUKNAK a kurvázást, és neked meg kuss van.

alöksz róz 2024.04.15. 19:25:44

@GyMasa: "a te visszatratott pénzeidből fizetik MAGUKNAK a kurvázást, és neked meg kuss van" - na.
hát ez a baj a fidesszel :-)

GyMasa 2024.04.15. 19:26:56

@G. Nagy László:
Oh, az nekik nagyon megy!
Nézd csak meg az alkotmányt!
Kb. 2014 óta megy az ellenzéki okádás, hogy a fidesz hogy elkúrta, de arról egy szót sem hallottunk 10 éve, hogy pontosan melyik szöveggel, mi a bajuk, és mire cserélnék azt le, HA hatalomra jutnak ÉS 2/3-uk is lesz.
Ehelyett inkább mindenáron egy biankó csekket akarnak az országgal aláíratni, az egyszerű feles többséggel való alkotmányozásra.

alöksz róz 2024.04.15. 19:27:11

@GyMasa: "Az semmi, de, itt, Németországban is dudálnak az emberre..." - sok a magyar :DD

GyMasa 2024.04.15. 19:29:45

@G. Nagy László:
És, a legjobb az egészben az, hogy most azok kezdtek el nagyon aggódni a gyerekek miatt, akik anno ellene szavaztak a törvénynek, és akik ugya 2022-ben a gyermekvédelmi népszavazás esetében az érvénytelen szavazat leadására kampányoltak.
Szánalmas bohócok.

GyMasa 2024.04.15. 19:31:28

@Wildhunt:
Nem ennyire specifikusan gondoltam, de simán lehet, hogy valaki "túl korán" házasodik meg, és vagy nem nő fel eléggé, vagy nem szán időt a párjának a részletes megismerésére.
Vagy csak a párja nem teljesen őszinte vele a kapcsolatban, csak a házasság meg a ygerekek után mutatja meg, hogy kcisoda valójában.

GyMasa 2024.04.15. 19:38:13

A cikkhez hozzászólva pedig, sajnos az élet nem ilyen fekete-fehér.
Sajnos vannak esetek, amikor érdemes/célszerűbb hazudni, vagy megjátsszani magunkat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.15. 19:46:17

@Boldeone2:

"Az úgy nem megy, hogy minden közös célra- ahol áldozatot kellene hozni- nemet mond ( közös migraciós politika, Ukrajna támogatása )"

Fogalmilag sem lehet közös az a cél, amellyel egy tag nem ért egyet.

Továbbá az sem igaz, hogy Orbán MINDEN ún. közös célra nemet mond. Lásd pl. közös európai hadsereg, ezt kimondottan támogatja.

GyMasa 2024.04.15. 19:47:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Pedig, annak a hadseregnek esélyesen az első feladata az ő erőszakos eltávolítása lesz a hatalomból...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.15. 19:58:48

@Boldeone2:

"Az agresszort meg kell állítani, az közös európai érdek!"

Nem, nem az. Ez csak Ukrajna érdeke, meg a háborús őrületben tomboló politikusok tévképzete. Putyin soha nem merne megtámadni egy NATO-tagországot, hiába szajkózzák az orosz veszélyt habzó szájjal az EU idiótái.

Ezzel szemben legalább egy NATO-tagországról köztudott, hogy rendszeresen támad meg tőle akár sok ezer kilométerre vagy a Föld átellenes oldalán fekvő országokat.

Boldeone2 2024.04.15. 20:05:03

@G. Nagy László: A gyermekvédelmi törvény összemossa a homoszexualitást a pedofíliával." - nem mossa össze, de egy törvényben tárgyalja. Igazad van, ez nem szerencsés"

Ez van a törvényben:
tilos olyan reklámot tizennyolc éven aluliak számára elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a „homoszexualitást” népszerűsíti. "

Ez nem gyermekvédelem, hanem egy olyan gumiszabály, amit lényegében felhasználthatnak mindenki ellen ( példa is lesz)

Valójában Magyarországon a kormányközeli körök homofób propagandát folytat, könyveket tiltanak be, stb...

Te már most, előre tudod, hogy a jövőben ki mit fog mondani, tanítani, propagálni érzékenyítés címszó alatt. Beszarok, de tényleg"

- Persze hogy tudom. Eddig sem volt ilyen, eleve soha sehol nem volt semmilyen propaganda! Minden a toleranciáról, a kisebbségek elfogadásáról szólt, nem pedig a fiatalok nemi irányultságának megváltoztatasáról. Budpesten volt pár ilyen , amit a Labrisz tartott, de minden az iskolaigazgató engedélyével, önkéntesen. Ebből faragott ügyet a kormány, leplezvén a saját botrányaikat

Boldeone2 2024.04.15. 20:13:05

Fóliázni kell a könyveket a 21. században, ami abszurd ultraordotox marhaság... A forgalmazókat pedig - gumi szabályok alapján- megbüntetik...

telex.hu/belfold/2024/02/29/libri-buntetes-bendek-agota-konyv-kormanyhivatal-gyermekvedelmi-torveny-oncelu-homoszexualitas

Boldeone2 2024.04.15. 20:18:55

@G. Nagy László: Nyilvánvaló, hogy a pedagógusok közt több pedofilt találni, mint a műbútorasztalosok között. Nem véletlenül kívánnak a gyerekek közelében lenni"

- Most mondom először, hogy hülye vagy! Eleve 85% a nők aránya pályán, de a középiskolákban is kb 65%...Férfihiány van...

Olyan hülyeséget, hogy a ferfi tanárok között több pedofil van, még nem is hallottam...
Akkor a nőgyógyászok között több a szatír??

Boldeone2 2024.04.15. 20:26:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem, nem az. Ez csak Ukrajna érdeke, meg a háborús őrületben tomboló politikusok tévképzete. Putyin soha nem merne megtámadni egy NATO-tagországot, hiába szajkózzák az orosz veszélyt habzó szájjal az EU idiótái.
Ezzel szemben legalább egy NATO-tagországról köztudott, hogy rendszeresen támad meg tőle akár sok ezer kilométerre vagy a Föld átellenes oldalán fekvő országokat."

- Ez marhaság! Az EU érdeke egy stabil és prosperáló Ukrajna, nem pedig egy orosz- vazallussá visszaesett geopolitikai seb!
Az orosz politikusok minden nap fenyegetik Európát, tehát ezt komolyan kell venni. Moldova-Transznyisztria bekebelezendő terület, tehat román részről háborús helyzet. A Balti államok is sorra kerülhetnek, ha hagyják Oroszországot, pár ev múlva

A "NATO országok" eleve nemcsak NATO- országok voltak, hanem ENSZ határozatok végrehajtása, Irak, Koszovó, előtte Afganisztán mind szükséges volt!

De EGYIK SEM a területrablásról szólt!!! Oroszország területrabló háborút folytat, JOGSZERŰTLENÜL!!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.15. 21:19:28

@Boldeone2:

"Olyan hülyeséget, hogy a ferfi tanárok között több pedofil van, még nem is hallottam..."

Nem hülyeség. Egy pedofil hajlamú férfi legtöbbször nem is tudatosan olyan pályát választ, ahol gyerekek közelében lehet. Másfelől az alkalom szüli a tolvajt effektus is közrejátszhat, azaz a gyerekek közelsége elősegítheti a már eleve meglévő pedofil hajlamának felszínre jutását.

A katolikus papok egy külön műfaj, náluk az elfojtott nemi ösztön legkönnyebben a hittanos kisfiúk meg a ministránsfiúk felé törhet utat. Éljen a cölibátus - de már ne soká!

Monygyjuk gyerekkoromban a faluban nyílt titok volt, hogy a katolikus pap a házvezetőnőjével kefél. Ez nyilván az egészséges eset.

Azt se feledd, hogy egy pedofil pedagógus, edző vagy pap sokkal nagyobb felháborodást vált ki a közvéleményben, mert könnyen beskatulyázhatók. Annak nincs akkora visszhangja, amikor hetente megjelenő hír, hogy egy apa a lányát vagy mostohalányát erőszakolja. Hiszen az apa egy sokkal számosabb csoport, mint a tanár vagy a pap.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.15. 21:27:02

@Boldeone2:

"Az EU érdeke egy stabil és prosperáló Ukrajna, nem pedig egy orosz- vazallussá visszaesett geopolitikai seb!"

Az EU érdeke egy stabil és prosperáló Ukrajna (már ami marad belőle) ÉS Oroszország!

"Oroszország területrabló háborút folytat"

Erről szól a háborúk 99 százaléka évezredek óta.

"JOGSZERŰTLENÜL!!"

Ugyan miért éppen a 2. vh. után kialakított, az etnikai eloszlást magasról leszaró határok lennének szentek és sérthetetlenek?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.15. 21:31:48

Többször írtam már, hogy a határok sérthetetlensége és a népek önrendelkezési joga alapvetően ellentétesek, miközben az ún. nemzetközi jog mindkettőt azonos szinten kezeli. Holitt nxilvanvaló, hogy a népek önrendelkezési jogának prioritást kellene élveznie.

ez а nevem senki 2024.04.15. 21:34:54

@G. Nagy László:
Nem j
ó a pé
lda, me
rt a qr
vázás
nem vo
lt azere
deti *rződ
ésben

ez а nevem senki 2024.04.15. 21:36:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne: me
rt ezaz
eur
ópai
bék
ebi
ztosí
téka

Boldeone2 2024.04.15. 22:53:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem hülyeség. Egy pedofil hajlamú férfi legtöbbször nem is tudatosan olyan pályát választ, ahol gyerekek közelében lehet. "

- Ez hülyeség! Legtöbben 17,5 éves korban választják a tanári pályát, eleve nem férfi korban, pedová meg inkább idős korban válnak az emberek

Azt se feledd, hogy egy pedofil pedagógus, edző vagy pap sokkal nagyobb felháborodást vált ki a közvéleményben, mert könnyen beskatulyázhatók"

- Valószínű, hogy ugyanannyi pedofil van a vízszerelők között, mint a papok vagy tanárok között. Ráadásul a tanárt nem köti semmilyen cölibátus
Ráadásul egy tanárnak ez a legnagyobb szégyen, mert a gyerek nevelésére tette fel az életét
A tanár ha összeszűri a levet 14 évnél idősebb diákkal, akkor azonnali kirúgás, ráadásul a tanári pályának is vége...Ezt azért nem sokan játsszák...

GyMasa 2024.04.15. 22:55:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
EZ a helyzet kiváló az USA-nak.
Anno Jugoszlávia feldarabolásánál a népek önrendelkezési jogát vették elő, Ukrajnánál meg az ország területi integritását.
Az ott élő, és a saját kormányuk által rendszeresen lőtt orosz kisebbség meg nyaljon sót.

Boldeone2 2024.04.15. 23:05:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ugyan miért éppen a 2. vh. után kialakított, az etnikai eloszlást magasról leszaró határok lennének szentek és sérthetetlenek?"

- Így van! Pontosan ez a lényege a 2 vh utáni békerendnek! A határok szentek és sérthetelenek

Erről szól a háborúk 99 százaléka évezredek óta."

- A 21. században nem feltétlenül! Irakban, Afganisztánban a diktátor ellen kellett beavatkozni, senki nem akart területet tőlük

Holitt nxilvanvaló, hogy a népek önrendelkezési jogának prioritást kellene élveznie"

- Nem igazán! Mi az, hogy "a népek önrendelkezési joga"? Főleg ott, ahol nagyjából fele- fele volt az ukrán és orosz identitàsú lakosság...Kinek az önrendelkezése, Putyiné?

Mit keresett Kijev alatt, Zaporozsijében, vagy a többi, már ecte ukrán területeken??? Köze nincs hozzá Oroszországnak! A SZU feloszlott, ad 1, ez egy független Ukrajna, mely határai szerződésben garantáltak, Oroszország által...

Boldeone2 2024.04.15. 23:10:08

@GyMasa: Anno Jugoszlávia feldarabolásánál a népek önrendelkezési jogát vették elő, Ukrajnánál meg az ország területi integritását."

- Gondolom észlelted, hogy ott területileg elkülönült és más identitású népek éltek, akik önként váltak külön. A szerb nacionalisták balhéztak, csak

Egyedül Koszovó volt kérdéses, de ott 95% az albán lakosság aránya, földrajzilag is elkülönül " Koszovó polje "

A Donbass eleve vegyes lakosságú volt, ráadásul autonómiát ígértek nekik az ukránok ( Zelenszkij)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.15. 23:49:55

@Boldeone2:

"A Donbass eleve vegyes lakosságú volt, ráadásul autonómiát ígértek nekik az ukránok ( Zelenszkij)"

Amit aztán valahogy soha nem kaptak meg. Így pedig Putyin teljes joggal kelt a védelmükre.

(OK, tudom én is, hogy ez csak ürügy volt, de egyben erkölcsileg is védhető.)

"Pontosan ez a lényege a 2 vh utáni békerendnek! A határok szentek és sérthetelenek"

Kivéve amikor nem: Jugoszlávia, NDK, Csehszlovákia.

Egyébként a határok addig sérthetetlenek, amíg ezt mindenki elfogadja. Kb. úgy, mint az elsőbbség a KRESZ-ben ill. a valóságban.

Wildhunt 2024.04.16. 00:16:01

@GyMasa: ez világos, de ebben nem a házasság intézménye a hibás. Tessék előtte felnőni.

G. Nagy László 2024.04.16. 00:43:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Isten hozott újra a klubban. Már aggódtam érted :)

Wildhunt 2024.04.16. 07:25:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem volt még olyan háború, amit nem ürüggyel indítottak. A megtámadott szempontjából.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.16. 10:31:20

@G. Nagy László:

Köszönöm, ezt jó volt olvasni. :)
Miért nem lehet/tudom szubskribálni a blogot?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.16. 10:38:49

@GyMasa:

"Sajnos vannak esetek, amikor érdemes/célszerűbb hazudni, vagy megjátsszani magunkat."

Vagy csak simán egyszerűbb.

- Szia, hogy vagy?
- Kitűnően.

Miközben kilóg a beled. De a kérdező akkor lenne igazán zavarban, ha elkezdenéd mesélni neki, miért vagy kva szarul. És ez még csak egy hétköznapi szituáció.

Valaki kiszámolta, hogy egy átlagos napon egy átlagos ember hqnyszor hazudik. Elég nagy szám jött ki neki.

Mondhatni ezek a hazugságok rendkívül fontosak a társadalmi, közösségi élet nyugalma szempontjából.

Családon belül azért nem kellene.

G. Nagy László 2024.04.16. 10:50:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Miért nem lehet/tudom szubskribálni a blogot?"

Ez mit jelent?

G. Nagy László 2024.04.16. 11:00:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @GyMasa:

"Sajnos vannak esetek, amikor érdemes/célszerűbb hazudni, vagy megjátszani magunkat."

Értem én, hogy beszállsz a liftbe és az udvariassági fordulatoknál maradva nem zúdítod a másikra másfél perc alatt az összes gondodat. De ez nem képmutatás, nem megjátszás, csupán alkalmazkodás az adott helyzethez, pillanathoz. Nem is érzed kínosan magad miatta, mi több: az lenne a cinkes, ha előjönnél a keserveiddel. (Bár tegyük hozzá: az én szomszédaimmal fél perc alatt eljutunk a legmélyebb filozófiákig, vagy a legsúlyosabb emberi tragédiákig, másokkal a legintimebb titkokig. De nem ez a szokványos.)

A megjátszás, a képmutatás onnantól válik problémává - az udvariaskodás akkor veszíti el ártatlan jellegét - amikor rosszul érzed magad miatta. Mert hazudnod kell. Mert nem lehetsz őszinte az adott helyzetben, pedig szíved szerint az lennél. Ez az emberi és társadalmi játszmák terepe, s minél kevesebbszer tévedünk ide, annál egészségesebb környezetben élünk.

Boldeone2 2024.04.16. 11:53:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Pontosan ez a lényege a 2 vh utáni békerendnek! A határok szentek és sérthetelenek"
*Kivéve amikor nem: Jugoszlávia, NDK, Csehszlovákia*

- A határok nem változtak, csak különváltak a tagállamok, az NDK esetében meg egyesült egy mesterségesen kettéválasztott ország

A Donass esetében nem ez a helyzet: egy Oroszország által is jogilag elismert államterületet akarnak erőszakkal leválasztani ée Oroszországhoz csatolni

Ezt soha nem fogja elismermeni a nemzetközi közösség, lehetetlen. Kína sem ismeri el, sőt, soha nem fogja. Ez területrablás, veszélyes precedens a 21. században

Boldeone2 2024.04.16. 12:05:20

@G. Nagy László: Az a minimum, hogy megköveteljük: sem a nemzetállam, sem az országokat összefogó szövetségek, szervezetek nem válhatnak foglyává egyetlen ostoba ideológiának sem"

-Az Ideológia fogságába nem lehet kerülni, de van egy globális minimum, aminek meg kell felelni

Ilyen pl az államok szuverenitása, a határok sérthetelensége; a menekültek - a valódiak - ellátása; környezetszennyezési limitek

Az első ENSZ alapelv a szuverenitás volt, csakhogy ezen túllépett a globalizáció....Minden lokális probléma globalizálódik...

Ezért szükséges beavatkozni - végső esetben- ahol nincs más lehetőség ( Irak, Afganisztán, Ukrajna, Szudán, stb...)

Innentől - ha úgy tetszik - ideológia, szerintem csak erkölcs....Én a bevatkozás híve vagyok....

G. Nagy László 2024.04.16. 12:26:05

@Boldeone2:

"Az első ENSZ alapelv a szuverenitás volt, csakhogy ezen túllépett a globalizáció."

Ennyi erővel: "A legfőbb értékünk a szabadság volt, csakhogy ezen túllépett a kommunizmus..." Ne tegyünk már úgy, mintha nem volna választási lehetőségünk! A globalizáció nem egy üstökös, ami elkerülhetetlenül becsapódik! A globalizáció egy olyan folyamat, amelynek egyes elemei kikerülhetetlenek (légszennyezés), más elemeit érdemes magunkévá tennünk (nyitott határok az EU-n belül), megint más elemeit pedig a lehető legtávolabb érdemes tartani magunktól (migráció). Ez utóbbi kettő VÁLASZTÁS kérdése, mondhatunk rá igent és nemet is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.16. 13:31:36

telex.hu/kulfold/2024/04/16/natcon-mcc-konferencia-rendorseg-bezaras

"Alig két órával a kezdés után kedden kivonult a rendőrség a Nemzeti Konzervatív Konferenciára (NATCON) és közölték a szervezőkkel, hogy véget vetnek a rendezvénynek, írja a Politico."

Azt hiszem, Nyugat-Európában ilyen legutóbb a náci Németországban dívott.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.16. 13:36:16

@Boldeone2:

Új határok létrehozása vagy meglévők megszüntetése szintén határok megváltoztatása, hiába próbálod kimagyarazni.

De ezzel a logikáddal az is mondható, hogy Ukrajna és Oroszország külső határai nem változnak, egy jövendő békeszerződés majd szentesíti a belső határokat, melyeket az akkori ukrán kormány is el fog ismerni, szóval nincs itt semmi látnivaló.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.16. 13:38:24

@G. Nagy László:

Nem tudom beállítani a blogod követését, hogy jelzést kapjak, ha új poszt jelenik meg.

baalint1 2024.04.16. 14:32:18

Nem rossz, egy értelmes gondolattól eljutottál a szokásos bolsevik propagandához. De tényleg mint ha egy felvilágosult abszolutizmus korabeli irodalmi művet olvasnék, ahol a szerző egy mondanivalóval teli, érdekes történet végén egs királyi beavatkozással hozza a kötelezőt, dicsőítve az uralkodót. Csak nálatok bolsevik propagandistáknál ez egy wokeo-ozás, brüsszelezés.

baalint1 2024.04.16. 14:34:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Az a baj, hogy nem tudsz olyan határokat húzni, hogy mindegyik nép elégedett legyen. Gondolj csak a Balkánra, balkáni háborúkra.

Boldeone2 2024.04.16. 14:36:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: De ezzel a logikáddal az is mondható, hogy Ukrajna és Oroszország külső határai nem változnak, egy jövendő békeszerződés majd szentesíti a belső határokat, melyeket az akkori ukrán kormány is el fog ismerni, szóval nincs itt semmi látnivaló."

- Dehogyis! Ezek ÖNKÉNYES és ERŐSZAKOS területrabló határmódosítások, így soha senki nem fogja elismerni, Ukrajna sem, más sem. Eleve nem a Donbassról van csak szó, hanem ecte ukrán területek elcsatolásáról

Hol van ehhez Csehszkovákia feloszlása vagy a német újraegyesülés?

Az orosz diktatórikus hadiállamot legyőzni kell, nem egyezkedni velük, azt Hitlerrel sem leghtett ... Ezért kell demokrata elnök és többség. Rá kell állni Ukrajna komolyabb támogatására, a republikánusok blokkolják most is a segélycsomagot, amely már kész van
A szankciókat pedig folytatni- tökéletesíteni, hatékonyabbá tenni, mert sokan kicselezték azokat

GyMasa 2024.04.16. 16:01:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Kivéve amikor nem: Jugoszlávia, NDK, Csehszlovákia. "
Ne feledd a Szovjetuniót sem a listáról.
Meg, ide lehet venni Pakisztán és India esetét is, szerintem.

GyMasa 2024.04.16. 16:02:13

@Wildhunt:
OKé, nem láttam az eredeti posztot, de igazad van, ebben nem a házasság a hibás. Én csak példát akartam hozni rá, hogy én is egyetértek azzal, hogy a közös kassza nem mindenkinek működik.

GyMasa 2024.04.16. 16:05:57

@G. Nagy László:
"A megjátszás, a képmutatás onnantól válik problémává - az udvariaskodás akkor veszíti el ártatlan jellegét - amikor rosszul érzed magad miatta."
Ez így van. DE, legyünk őszinték, ez egy nagyon súlyos probléma már ma is.
Ha nem az lenne, akkor nem élnének ilyen kiválóan a pszichológusok, meg a pszichiáterek.
És, ők csak a nyilvánvaló eseteket kezelik, szerinted mekkora azoknak az nem mennek pszichológushoz, hanem alkoholba/drogba/szerencsejátékba és kurvákba fojtják ezt a feszültséget?

G. Nagy László 2024.04.16. 16:06:18

@baalint1:

"Csak nálatok bolsevik propagandistáknál ez egy wokeo-ozás, brüsszelezés."

Vicces fiú, olvastad a mai hírt?

telex.hu/kulfold/2024/04/16/natcon-mcc-konferencia-rendorseg-bezaras

Baszki, az elmúlt 80 évben évben nem történt ilyen. Brüsszelben, ebbel a velejéig korrupt, mocskos, neobolsevik városban betiltanak egy békés, konzervatív konferenciát. Ez a legvége a demokráciának. Te meg hisztizel, hogy szóvá teszem. Mert ez nem is létezik. Ez csak konteó. Ez csak cherry picking.... Úristen, hogy fogod szégyellni magad, ha egyszer majd kinyílik a szemed!

GyMasa 2024.04.16. 16:09:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Igen, én is éppen most olvasom.
Jól értem, hogy a mintademokrácia Brüsszel:
- Nyiltan balos polgármesterei megfenyegettek minden helyet, amelyik helyet adott volna akonferenciának?
- Ahol pedig a megfélemlítés nem működött, ott a rendőrséggel TILTOTTÁK be a konferenciát, arra hivatkozva, hogy "nem biztos, hogy meg tudják védeni majd őket a pár óra múlva ugyanott tartandó, nyilvánvalóan, és előre láthatóan erőszakos antifa tüntetéstől"?
- És, hogy teljesen normális, hogy egy békés, erőszakmentes konferenciát tiltanak be egy várhatóan erőszakos ellentöntetés helyett?
Jól értem?

GyMasa 2024.04.16. 16:13:34

@baalint1:
Nem a baj az, hogy az ukránok pont szartak a Minszk-i egyezményre, és eszük ágában sem volt azt betartani, hanem helyette inkább tüzérséggel lőtték a Donbasz-ban az orosz civil kisebbséget.
A 2022-es, március végi békemegállapodás, amit ugye az Ukránok is majdnem aláírtak, csak jött "Ruszofil" , kúcos Boris, hogy ezt megtiltsa nekik, nos az a megállapodás is arról szólt, hogy a Krím kivételével az ukránok megtarthatták volna a 4 megyét. Igaz, autonómiát kellett volna nekik biztosítaniuk.
Ez nem kellett az ukránoknak.
Szerinted, ezután milyen választásuk maradt az oroszoknak?

GyMasa 2024.04.16. 16:14:18

@G. Nagy László:
Épp akartam kérdezni, lesz-e ebből is cikk?

G. Nagy László 2024.04.16. 16:21:40

@GyMasa: Nem is tudom, mit lehetne erről írni. Ez a klasszikus, bosevik eljárás, számtalanszor alkalmazták az első világháború után például Németországban, ahol a komcsik a forradalom után némi hatalomhoz jutottak.

Ehhez már nincs mit hozzátenni: ez a végjáték.

G. Nagy László 2024.04.16. 16:23:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Nem tudom beállítani a blogod követését, hogy jelzést kapjak, ha új poszt jelenik meg."

Ebben biztosan nem fogok tudni segíteni :(

Boldeone2 2024.04.16. 16:34:50

@G. Nagy László: Brüsszelben, ebbel a velejéig korrupt, mocskos, neobolsevik városban betiltanak egy békés, konzervatív konferenciát. Ez a legvége a demokráciának. "

- Ne hisztizz! A Mi Hazánk sem Hajdúhadháza megy konferenciát tartani. Saint - Josse az ott van Schaerbeek mellett, jártam és laktam ott 2x is, rövidebb ideig
A lakosság több mint a fele migráns, úgy szemre; a polgármester is, Emir Kir
Előre megmondták a konferenciának, hogy oda NE jöjjenek provokálni, mert az ottani lakosság nem fogja tolerálni ( amit el is hiszek ...)
Így Emir Kir engedélyt sem adott rá. Ennyi. A rendőrség így bezáratta
Orbánt "magyar diktátorként " írja a kinti sajtó...

GyMasa 2024.04.16. 16:38:08

@G. Nagy László:
Azétr, arra kíváncsi vagyok, hogy a Boldii féle szuperdemokartáknak, hogy nincs ezzel problémája?

Boldeone2 2024.04.16. 16:41:47

@GyMasa: Nem a baj az, hogy az ukránok pont szartak a Minszk-i egyezményre, és eszük ágában sem volt azt betartani"

- Először is a Budapesti Memorandumot kellett volna betartani, ami békés időszakban, önkéntesen született jogi dokumentum volt- vagyis Ukrajna határainak garantálása
A " Minszki egyezmény" csak Putyin mester diktútuma volt, az akkor még gyenge ukrán hadsereget bekerítették Debalceve- nél, így aláírattak velük egy diktátumot
Boros Johnson tagadta hogy bármilyen békeajánlat létezett volna az oroszok részéről. A sajtó kiforgatta mit mondott. A Donbass autonómia pedig benne volt Zelenszkij programjában

Boldeone2 2024.04.16. 16:47:01

@GyMasa: A polgármester diszkrecionális döntése volt, nem pedig kormánydöntés. Az emberek nem akartak szélsőjobb konferenciát, ahol győlöletkeltés megy, ez esetben egy bevándorlónegyedben. A betiltás nem szerencsés, de jobb mint az elszabaduló erőszak....

alöksz róz 2024.04.16. 17:17:57

@Boldeone2: te teljesen fordítva ülsz a lovon, papám. az erőszakos elemektől kell védeni a rendezvényeket, nem pedig az erőszakos elemeket kell védeni a rendezvényektől...

plusz a megszokott gusztustalanul pofátlan ballib kettős mérce...
lásd pl a buzifelvonulásnál érdekes módon pont fordítva van ez. az emberek nem akarnak buzifelvonulást, némelyek még erőszakkal is fenyegetik őket, mégse a buzifelvonulást tiltjátok be.

G. Nagy László 2024.04.16. 17:27:23

@alöksz róz:

"te teljesen fordítva ülsz a lovon, papám. az erőszakos elemektől kell védeni a rendezvényeket, nem pedig az erőszakos elemeket kell védeni a rendezvényektől...

plusz a megszokott gusztustalanul pofátlan ballib kettős mérce...
lásd pl a buzifelvonulásnál érdekes módon pont fordítva van ez. az emberek nem akarnak buzifelvonulást, némelyek még erőszakkal is fenyegetik őket, mégse a buzifelvonulást tiltjátok be. "

Minden szavad arany.

Ha írnék blogposztot a téma kapcsán, egy ilyen fantáziaképpel indulna: "A rendőrség betiltotta a budapesti pride-ot. Boldeone testvér megjegyezte: nem szerencsés e tiltás, de nem lehetett mást tenni: ez még mindig sokkal jobb, mint az elszabaduló erőszak..."

GyMasa 2024.04.16. 17:31:42

@G. Nagy László:
Tényleg nem esett le neki, hogy pont az történt, amit leírt???

alöksz róz 2024.04.16. 17:52:41

@G. Nagy László: és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy ők maguk buzdítják erőszakra ezeket az erőszakra hajlamos embereket...

Wildhunt 2024.04.16. 18:11:55

@GyMasa: visszavonulni, bocsánatot kérni, kártérítést fizetni. Te nem olvasod a telexet?

Wildhunt 2024.04.16. 18:15:07

@Boldeone2: ennyi. Akkor bizony nem marad más, előre az utolsó ukránig. Besorozni férfit-nőt 18-60 között, hazaküldeni a menekülteket, és milliós hadsereggel moszkváig törni előre. A felszerelés hiányát majd pótolja a győzelembe vetett törhetetlen hit.

Boldeone2 2024.04.16. 18:48:02

@G. Nagy László: Én nem tiltottam volna be a rendezvényt, de a brüsszeli kerület polgármestere úgy ítélte meg, hogy az ottani lakosság ezt nem tolerálná,
Mint mondtam, bevándorlónegyedről van szó
A konferencia szervezői is eszetlenek voltak, oda szerveztek konferenciát, ahol a legolcsóbb volt a terembérlet. Nyilván az is egyfajta politikai üzenetként ( esetleg provokciónak) volt érzékelhető, hogy Brüsszelbe szervezték a konferenciát

Boldeone2 2024.04.16. 18:55:41

@alöksz róz: az erőszakos elemektől kell védeni a rendezvényeket, nem pedig az erőszakos elemeket kell védeni a rendezvényektől..."

- Ismered a mondást: "Ha Rómában jársz, viseljedj úgy, mint a Rómaik" Itt azt történt, hogy bevándorlónegyedben, ahol bevándorló a polgármester is, meg akartak egy bevándorlásellenes kongresszust rendezni. Ezt pedig provokációnak tekintették. Ennyi

alöksz róz 2024.04.16. 19:09:49

@Boldeone2: én úgy tudtam, brüsszelben demokratikusan és toleránsan kell viselkedni, az eltérő véleményen lévőket nem szabad elnyomni.
akkor ezek szerint mégse.
legyen úgy.
de akkor mi a bajotok a fidesszel, nem értem.

alöksz róz 2024.04.16. 19:10:50

@Boldeone2: meg akkor mit kértek számon?
csak a másiknak kell úgy viselkedni, nektek mindent lehet?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.16. 19:12:55

@Boldeone2:

"a brüsszeli kerület polgármestere úgy ítélte meg, hogy az ottani lakosság ezt nem tolerálná"

Most ezt alkalmazd a buzifelvonulásra.

alöksz róz 2024.04.16. 19:14:34

@Boldeone2: "Ezt pedig provokációnak tekintették. Ennyi" - vagy ehhez mit szólnál: téged mint szélsőbaloldalit ki kell tiltani az országból, mert provokációnak tekintjük a létezésedet, ennyi.
kiabálnál hogy diktatúra.

alöksz róz 2024.04.16. 19:26:31

@Boldeone2: vagy ehhez mit szólsz: az európai baloldal egy erőszakos bűncselekményekkel vádolt szélsőbaloldali terroristát véd.

Wildhunt 2024.04.16. 19:28:52

@alöksz róz: abszolút a véleményszabadság mellett vagyok, de csakis a szélsőballal kapcsolatban ezt el tudnám képzelni. Na jó, mehetnek velük a nemzetiszocialisták is.

alöksz róz 2024.04.16. 19:38:36

@Wildhunt: "abszolút a véleményszabadság mellett vagyok, de csakis a szélsőballal kapcsolatban ezt el tudnám képzelni. Na jó, mehetnek velük a nemzetiszocialisták is." - most túl azon, hogy elvi okokból se értek egyet ezzel, meg kell nézni hova vezet, ha teret kap az ilyen gondolkodásmód: előbb-utóbb mindenki náci/komcsi lesz, aki nem ért egyet

Boldeone2 2024.04.16. 19:54:31

@alöksz róz: brüsszelben demokratikusan és toleránsan kell viselkedni, az eltérő véleményen lévőket nem szabad elnyomni.
akkor ezek szerint mégse."

- Brüsszelben toleránsak az emberek, de Schaerbeek, Molenbeek, Anderlecht nem egészen olyan. Ott bevándorlók élnek. Ezért volt hülyeség oda konferenciát szervezni, amit provokációként értékelhettek
Ismered a mondást: "Everybody has a plan, until they get punched in the face" tehát: mindenkinek van egy terve, amíg pofán nem vágják
Hülye ötlet volt oda konferenciát szervezni!
Ha jól tudom, eleve nem is kapták meg az engedélyt a polgármestertől
Nem értek egyet a döntéssel, de valahol hibásak voltak a szervezők is, mert nem voltak elég körültekintők, hová mennek...

Boldeone2 2024.04.16. 20:19:37

Az történt, amit írtam: egy helyi politikai döntés történt, nem pedig kormánydöntés
A belga miniszterelnök is elítélte... Felesleges volt a hisztériakeltés...

hvg.hu/eurologus/20240416_a-belga-miniszterelnok-szerint-orbannak-is-szabad-beszelnie

alöksz róz 2024.04.16. 21:00:56

@Boldeone2: oké, papám. mi bajod a ceu elzavarásával?

alöksz róz 2024.04.16. 21:02:39

@Boldeone2: fasza gyerek ez a belga miniszterelnök, pont mint poncius pilátus.

alöksz róz 2024.04.16. 21:04:37

@Boldeone2: "Ott bevándorlók élnek." - és a bevándorlónak nem szent kötelessége a szent eu szent előírásait betartani, csak a orbánnak meg a mucsai magyaroknak?

alöksz róz 2024.04.16. 21:05:38

@alöksz róz: nekik nyilván nem, mert a baloldalra szavaznak.

Boldeone2 2024.04.16. 21:09:42

@alöksz róz: mi bajod a ceu elzavarásával?"

- A CEU a kormány döntései miatt ment el, tehát az általános állami politika miatt. Ez viszont egy helyi politikai döntés volt, ami ellen maga a kormány is fellépett. Menjenek bíróságra, ha nem tetszik, vagy legközelebb figyeljenek oda, hová szervezik a konferenciát

Boldeone2 2024.04.16. 21:15:40

@alöksz róz: nekik nyilván nem, mert a baloldalra szavaznak."

- Valószínű... Mit vársz egy bevándorló kerület, bevándorló polgármesterétől? Meg akart a szavazóinak felelni a szavazóinak és túllőtt a célon...

Ez a konferencia résztvevőinek jött jobban, hiszen lehet sivalkodni hogy " nincs demokrácia " Belgiumban. Holott csak egy helyi elhibázott döntésről van csak szó

alöksz róz 2024.04.16. 21:16:42

@Boldeone2: de mi bajod a ceu elzavarásával.
nem voltunk rá kíváncsiak, provokációnak tekintettük.
tehát akkor jogos az elzavarása.
forduljanak a kúriához ha nem tetszik, vagy menjenek a picsába, nem?

alöksz róz 2024.04.16. 21:19:21

@Boldeone2: tőlük semmit nem várok, a baloldalnak MINDENT lehet, erről beszélek.

Boldeone2 2024.04.16. 21:23:06

@alöksz róz: nem voltunk rá kíváncsiak, provokációnak tekintettük.
tehát akkor jogos az elzavarása"

- Nem volt jogos. Mivel egy EU- tagállam kormánya/ parlamentje nem hozhat az alapjogokkal ellentétes döntést, törvényt

alöksz róz 2024.04.16. 21:25:14

@Boldeone2: önkormányzata sem.

kivéve ha baloldali.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.16. 21:29:03

@alöksz róz:

"ha teret kap az ilyen gondolkodásmód: előbb-utóbb mindenki náci/komcsi lesz, aki nem ért egyet"

Na de már most is ez van, legalábbis ami a lenácizást illeti.

Boldeone2 2024.04.16. 21:30:15

@alöksz róz: Egyébként az is lehet, hogy ez egy zseniálisan megszervezett provokáció volt. Vannak jobb helyek is Brüsszelben, ez nagyon nem az...

Meg miért Brüsszel? Annyi más hely van az EU- ban....Nyilvan mindennek oka van... Most, hogy a médiafigyelem nagyobb, több embernek elmondhatják a propagandát..Zseniális!

Hagyni kellett volna őket konferenciázni, a kutyát nem érdekelte volna mi hangzik el ott...Csak a szokásos hazugságok, féligazságok...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.16. 21:32:48

@Boldeone2:

"Brüsszelben toleránsak az emberek, de Schaerbeek, Molenbeek, Anderlecht nem egészen olyan. Ott bevándorlók élnek."

Most kimondtad azt, amit valójában nem akartál: az ott lakó bevándorlók intoleránsak, nem Európa-kompatibilisek, nem lett volna szabad beengedni őket Európába in the first place.

Wildhunt 2024.04.16. 21:36:15

@alöksz róz: ezért nem támogatnám soha a bevezetését. Azért álmodozni lehet...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.16. 21:37:28

@Boldeone2:

"Holott csak egy helyi elhibázott döntésről van csak szó"

Inkább háromról, hiszen előzőleg két helyre sem engedték őket helyi politikai nyomásra.

Három ilyen döntés/tiltás azért már szimptomatikus. Na jó, neked nem, de csak neked.

Boldeone2 2024.04.16. 21:37:28

Majdnem elkezdtem sajnálni őket, erre mit mondott Orbán:

"Brüsszel szintet lépett.
Ha valaki kiáll a béke mellett, azt egyszerűen betiltják. Nincs mese, június 9-én kell elmondanunk, hogy nem kérünk a háborúból!"

- Tehát az egész miről szólt? Választási propaganda! Magyarul: " Emberek szavazzatok ránk, populista szélsőjobbra! (( akkor Putyin elvtárs a térdét fogja csapkodni örömében))
Ekkora bullshit demagógiát! Ki háborúzik, a Bizottság, az EP vagy a tanács, amiben Orbán is benne van?

Wildhunt 2024.04.16. 21:38:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: mikor boldili nogo zónázik. Epic. A következő az lesz, hogy lenácizza az ukránokat.

alöksz róz 2024.04.16. 21:39:49

@Boldeone2: "Egyébként az is lehet, hogy ez egy zseniálisan megszervezett provokáció volt." - jaja, a kegyelmi botrány meg jól megszervezett usa titkosszolgálati akció.

Boldeone2 2024.04.16. 21:40:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Inkább háromról, hiszen előzőleg két helyre sem engedték őket helyi politikai nyomásra."

- Utólag azért kiderült, hogy politikai nyomást mentek volna gyakorolni " Brüsszelre" csak ez nem jött össze...Viszont a médiafelhajtást elérték...miért nem mentek Flandriába?

Brüsszel migránsváros!

Boldeone2 2024.04.16. 21:42:39

@Wildhunt: A felmenőidet, ok? Ostoba!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.16. 21:43:46

@Boldeone2:

"legközelebb figyeljenek oda, hová szervezik a konferenciát"

Nem úgy van, hogy egész Belgiumban érvényesek a szólásszabadságot garantáló törvények?

Most gyakirlatilag elismerted azt a tényt, hogy Belgiumban párhuzamos (bevándorló) társadalmak léteznek, amelyek a belga hatóságok, kormány és törvényhozás nem is annyira hallgatólagos jóváhagyásával magasról szarnak azokra az "európai értékekre", amelyeket amúgy Magyarországon vasszigorral számon kérnek.

Kettős mérce at its best.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.16. 21:45:47

@Boldeone2:

"Brüsszel migránsváros!"

Ebben igazad van, tekintettel a sokezer EU-s léhűtőre.

Boldeone2 2024.04.16. 21:46:43

hvg.hu/itthon/20240416_politico-brusszel-orban-mcc-farage

Érdemes elolvasni a hozzászólásokat is... A legtöbben örömködnek, hogy lezárták a rendezvényt, sőt "örüljenek hogy nem rángatták ki őket"
Ez is mutatja, milyen politikai ellentét van ma Magyarországon

alöksz róz 2024.04.16. 21:48:36

@Boldeone2: "Ez is mutatja, milyen politikai ellentét van ma Magyarországon" - ez má az egész világon így van, papám.
neten lincsel mindenki.

alöksz róz 2024.04.16. 21:50:20

@Boldeone2: "Egyébként az is lehet, hogy ez egy zseniálisan megszervezett provokáció volt." - bár mondjuk jobban meggondolva, úgy kellett egy ilyen a fidesz-tábornak, mint egy falat kenyér

Boldeone2 2024.04.16. 21:52:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Brussels is home to many immigrants, with approximately 70% of people of foreign origin making up the region’s population. Approximately 32% of residents are of non-Belgian European origin, and 36% are of other backgrounds, mostly Moroccan, Turkish, and Sub-Saharan African."

- Tehát a 70% külföldi. Akik nyilván nem látnak szívesen olyan politikai erőket, akik bevándorlásellenesek. A helyi önko, polgármester meg úgy döntött, h9gy oda nem. Mivel provokációként fogták fel a rendezvényt
Lehet a rendezvényhelyszín is önkó tulajdon volt...

G. Nagy László 2024.04.16. 22:04:29

@Boldeone2:

"Ezt pedig provokációnak tekintették. Ennyi"

Korrekt álláspont. Én provokációnak tekintem a Telex, a 444.hu és a Népszava működését. Szabó Tímeát és karácsony Gergelyt is.

Baszki: BÁRMIT tekinthetsz provokációnak. Ez nem egy egzakt jelenség, csupán egy szubjektív benyomás. Ezzel érvelni rém komolytalan dolog.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.16. 22:11:09

@Boldeone2:

"Tehát a 70% külföldi. Akik nyilván nem látnak szívesen olyan politikai erőket, akik bevándorlásellenesek."

Joguk van nem szívesen látni, sőt ennek hangot adni is joguk van, ez alkotmányos joguk. Viszont KÖTELESEK eltűrni, mert a másik félnek alkotmányos joga a szabad véleménynyilvánítás. Migránsnegyedekben is, mivel ott is érvényes az almotmány. Legalábbis még egyelőre.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.16. 22:14:47

@Boldeone2:

"Utólag azért kiderült, hogy politikai nyomást mentek volna gyakorolni " Brüsszelre""

Ez nem törvény- és alkotmányellenes. A rendezvény betiltása, ellehetetlenítése ellenben az. Ezt még a belga miniszterelnök is kénytelen-kelletlen elismerte.

alöksz róz 2024.04.16. 22:15:04

@G. Nagy László: de azt azért remélem elfogadod, hogy tényleg van olyan, hogy provokáció :-)))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.16. 22:19:51

@Boldeone2:

"Menjenek bíróságra, ha nem tetszik, vagy legközelebb figyeljenek oda, hová szervezik a konferenciát"

Bevetetted az áldozathibáztatási kártyát: a rendezők hibasak, miért oda mentek.

Fordítsd ezt le nemi erőszakra: a megerőszakolt nő a hibás, miért ment oda, ahova.

G. Nagy László 2024.04.16. 22:20:17

@Boldeone2:

Ennyi kibaszott öngólt, és fel sem tűnik...

1. Magyarország diktatúra, de bárki tarthat nagygyűlést, konferenciát pride-ot, bármit. Brüsszel demokratikus hely, de ott nem lehet.

2. Amit a brüsszeli önkormányzat csinál, az nem számít, hiszen a farizeus kormány mossa kezeit. Itt a nemzetállami szint a döntő. Magyarországon a nemzetállami szint eltörlendő. Nálunk az önkormányzati szint oké, az EU nemzetek feletti szintje oké, csak a nemzeti szint az, ami nem számít.

3. A migránsok EU-kompatibilisek. Ja, nem, mert ahol migránsok vannak ott meg kell szüntetni a szólásszabadságot.

4. Amit a konzervatív oldal tesz, az náci provokáció. Amit az erőszakos baloldal, az demokratikus véleménynyilvánítás...

Hú baszki, hogy nem robban szét az elméd...

G. Nagy László 2024.04.16. 22:24:05

@alöksz róz:

"de azt azért remélem elfogadod, hogy tényleg van olyan, hogy provokáció :-))) "

Hogyne lenne. Meg van csúnya nézés is. Meg udvariatlan beszédmód is. Mindhez jogod van egy demokratikus jogállamban.

G. Nagy László 2024.04.16. 22:26:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tökéletesek az érveid és az analógiáid.

Boldeone2 2024.04.16. 23:07:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A rendezvény betiltása, ellehetetlenítése ellenben az. Ezt még a belga miniszterelnök is kénytelen-kelletlen elismerte

- Tehát működik a demokrácia, hiszen maga a polgármester ismerte el, hogy a polgármester hibázott

Bevetetted az áldozathibáztatási kártyát: a rendezők hibasak, miért oda mentek."

- Előre jelezték nekik, hogy ne jöjjenek, nem kaptak helyiségeket, amelyek jó eséllyel önkó tulajdonban vannak, vagyis lehet hogy jogszerű volt minden.. Mégis odamentek, akkor viseljék a következményeket, vagy menjenek bíróságra. Ha igazuk van, nyernek. Ennyi

Boldeone2 2024.04.16. 23:09:36

@Boldeone2: Tehát működik a demokrácia, hiszen maga a polgármester ismerte el, hogy a polgármester hibázott"

Tehát maga a miniszterelnök ismerte el ...( közben a meccset néztem...) de akár a polgi is elismerheti utólag hogy hibázott...

Boldeone2 2024.04.16. 23:15:07

@G. Nagy László: Magyarország diktatúra, de bárki tarthat nagygyűlést, konferenciát pride-ot, bármit. Brüsszel demokratikus hely, de ott nem lehet"

- Ilyen már Magyarországon több tucatszor előfordult. Az ellenzéki pártok a fideszes vidéki városokban lényegében ki voltak tiltva mindenhonnan, mondván hogy " ne politizáljnak a művházban" stb..
Csak dugd ki a fejed a fényre és mindjár látni fogsz!

migránsok EU-kompatibilisek. Ja, nem, mert ahol migránsok vannak ott meg kell szüntetni a szólásszabadságot."

- Ezt te írod! Én SEHOL nem írtam ilyet, de tudom, így működik a goebbelsi demagógia...

Boldeone2 2024.04.16. 23:22:46

@G. Nagy László: Ő csak egy humorista
rtl.hu/kultura/2024/01/09/orban-parodia-komikus-muvelodesi-haz-fellepes-kiskoros

de választási kampány idején ez történik az ellenzéki pártokkal is: sok helyre be sem engedik őket az ügybuzgó neres polgármesterek...

Az is "alkotmányellenes" mégsem számít...

alöksz róz 2024.04.16. 23:24:09

@Boldeone2: 2de akár a polgi is elismerheti utólag hogy hibázott... " - nagyon ki lesznek vele segítve.
utólag elismerheti, amit már előtte tudott.

Boldeone2 2024.04.16. 23:29:55

@alöksz róz: pereljék be ha úgy érzik jogsértés történt. Viszont ha önkormányzati tulajdonról van szó, kicsi az esély hogy nyernek..

G. Nagy László 2024.04.16. 23:49:40

@Boldeone2:

Egyetlen hazai esetről tudsz: Somogyi András humoristát nem engedték fellépni a kiskőrösi művházban... Abban igazad van, hogy mindkét esetben meghiúsul egy rendezvény egy túlbuzgó önkormányzati faszfej miatt. De azért érzek különbséget egy jelentéktelen standup-os kisvárosi bohóckodása vs művház vezető és egy nemzetközi konferencia vs Brüsszel főpolgármestere bokszmeccs között. Nem ugyanaz a súlycsoport.

Boldeone2 2024.04.17. 00:17:56

@G. Nagy László: Dehogy egyetlen. Vidéken nagyon sok helyen ki vannak tiltva az ellenzéki pártok, pl a művházakból

Debrecenben még a Belga étteremből is kirúgta a fidesz- kegyelt tulajdonos Pálikás profot és MZP-- , hogy úgymond "politikai rendezvény" - a két ember találkozása ...

A Fidesz folyamatosan azt csinálja itthon, amit ő külföldön sérelmez: a masodvonalas apparatcsikok szívóznak...

Boldeone2 2024.04.17. 00:28:21

@G. Nagy László: Brusszelben úgy vannak vele, hogy Orbánék- a populista szélsőjobb-Putyin szerkertolója, az EU bomlasztója

Eleve faszságokkal házal:

- No war" ezt miért nem Putyinnak címezik! Egyedül ő tudja abbahagyni a háborút, az Eu csak teszi a dolgát: az agresszió áldozatat megsegíti, összhangban a nemzetközi joggal

- No gender" - egy újabb faszság! A legtöbb ember életében nem lát transzneműt, olyan kevesen vannak, nemhogy közösségi szintre emelni. Ez már lehet mondani, hogy fasisztoid jelszó

- No migration" - éppen erről szól az EU- paktum: megvédeni a határokat, egységesíteni a menekültpolitikát, tehat megint egy demagóg pont, hiszen mindnyájan tudjuk, amit Orbán mond az megvalósíthatlan demagógia. A magyar határ sem védte meg Európat, akkor miről beszélünk?

Wildhunt 2024.04.17. 00:38:33

@Boldeone2: no war - mindkét félnek címezik, az oroszok tárgyalnának, az ukránoknál meg törvény szerint tilos.

No gender - a propaganda tilos veszélyeztetett csoportnak, szülői engedély nélkül.

No migration - minket viszont igen, Brüsszellel ellentétben nálunk nincs nogo zóna.

G. Nagy László 2024.04.17. 00:42:20

@Boldeone2:

"No migration - éppen erről szól az EU- paktum: megvédeni a határokat"

Nyilvánvalóan nem erről szól, és ezt te is pontosan tudod. Pont ellenkezőleg: a paktum arról szól, hogy mindenkit be kell engedni.

Viktor ma világosan elmondta Brüsszelben: a migránsokat a határon kívül kell megállítani, ott kell benyújtaniuk kérelmüket. Egyetértesz ezzel?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.17. 02:04:28

@Wildhunt:

"az oroszok tárgyalnának, az ukránoknál meg törvény szerint tilos."

Zelenszkij "békeformulája" törvényi tiltás nélkül is eleve kizárja a tárgyalást, hiszen az egyenlő a totális orosz kapitulációval. Z meg nyilván tudja, hogy ezt az oroszok még a vicc szintjén sem tekintik tárgyalási alapnak.

GyMasa 2024.04.17. 13:00:15

@Wildhunt:
Nem, nem olvasom. Miért, kellene?

GyMasa 2024.04.17. 13:02:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ne alkalmazza, mert ezt NEM a kerületi polgármester hatásköre eldönteni.
Egy ilyen konferencia semennyire nem engedélyköteles, mivel egy zártkörű rendezvény, magánterületen.
Ha közterületen lenne, akkor beleszólhatna a rendőrség, hogy tudja-e biztosítani az eseményt, vagy nem.
De, itt, erről nem volt szó.

GyMasa 2024.04.17. 13:03:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nem is tudatm, hogy a polgármester bevándorló hátterű volt!
Azt hittem, egy buzgómücsing, woke fasiszta ámokfutása volt a dolog..

GyMasa 2024.04.17. 13:04:57

@G. Nagy László:
Jajj, ne bántsd már a lelkemet...
Neki csak ez van, meg a woke-fasisyta könnyek :-D

GyMasa 2024.04.17. 13:08:21

@G. Nagy László:
Szóval, még mindig nem gonolod, hogy lelőnéd magad, ha belekerülnél Boldi testébe?
www.youtube.com/watch?v=CWO5skS1MjQ

GyMasa 2024.04.17. 13:10:32

@Wildhunt:
Az hagyján, de május 21 után Zselé mindenféle tekintetben elveszíti a jogosultságát Ukrajna elnökeként (talán, ha meghosszabítják a különleges állapotot, de nem vagyok biztos, hogy most, ügyvezető elnökként ezt megteheti-e?) Utána ténylegesen sem lesz senki, aki aláírhatna bármilyen megegyezést.

GyMasa 2024.04.17. 13:13:31

@G. Nagy László:
Nos, az egy kicsit furcsa, mert itt, a német hírekben ez az egyezmány pont úg van kommunikálva, ahogy Orbánék akaták:
- Lezárnia határokat a bevándorlók elől.
- Kiutasítani a jogosulatlan menekültkérőket
- SZigorúan albírálni a kérelmeket
- Az elbírálás végéig táborban tartani őket
- Csak Franciaország, Németország és Lenygelország fogad be menekülteket
- Szó nincs arról, hogy ez kötelező lenne,
- Szó nincs róla, hogy fizetni kell a be nem fogadott menekültek után

Szóval, én most csak pislogok, mint hal a szatyorban...

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.17. 14:23:17

@G. Nagy László:
szánalmas erölködés mert te csak kaleta nevét hallottad? a fidesz hozta haza és nevetségesen alacsony büntetést kért rá a fidesz párttag polt péter ügyészsége.

ez inkább téged minősít hogy a többit meg nem ismered.

"pont ez az egy, ami nagyon távol van a Fidesz eszmeiségétől és működési gyakorlatától."

azért is sikerült felmenteni a pedofilsegítőt mert távol áll tőlük. mesélj még. na. hazudj valami szépet.

ki kérte Balog Zoltánt a kegyelem megadására? Varga Judit a kormány tagjaként és hivatalos képviselőjeként tényleg olyan ostoba, hogy elég neki Balog és Novák pressziója egy ilyen ügynél?

"A pedofíliánál jobban aligha undorodik jobban bármitől egy átlag-fideszes. "

látható is, hogy mennyivel megcsappant a fideszre szavazók száma. aki még mindig fideszes az meg nem undorodik annyira a gyerekektől, vagy nem képes felfogni a kegyelmi-pedofil-novák-ügyet.

" A gyermekvédelmi törvényt is a Fidesz alkotta meg"

és milyen védelem illeti meg a gyerekeket? jön K endre és lebeszéli megzsarolja őket? azt is beleírták ? mit tartalmaz egy a törvény? a nagy semmit, ami jólhangzik legalább? ennek a törvénynek nem sikerült megvédenie egy gyereket sem. nem zavar a valóság , ugye?
vagy most alkotja meg ezt a propagandát a félhülyéknek szólóan? nem tartok számon minden propagandát, ez akkor nem a 97-es törvény?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.17. 14:27:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

minek támadna meg nato -tagországot putyin, ha sikerül megzsarolni, és megvenni az egyiket többszörös árulóvá változtatva?

orbánra célzok. a gyengébbek kedvéért.

kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

nincs önálló külpolitikáknk, nem gáz?

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.17. 14:35:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

milyen érzékenyek lettetek hirtelen a szabadságjogokra.
visszanyalt a fagyi és nem tetszik neked meg a gazdádnak?
egyem a kis szíveteket.

G. Nagy László 2024.04.17. 15:15:51

@GyMasa: Múltkor jót röhögtem e Rick and Morty videón. Nekem tök új volt, megmutattam a fiamnak is. Ő azt mondta, ismeri. Nagyon le vagyok maradva bizonyos kultúra-elemekről...

Fogalmam sincs, mi történne, ha Boldi elméjével ébrednék egy reggel. A kognitív disszonancia legtisztább kincsestárát őrzi a fejében. Sok ilyen embert ismerek, de ők - felismerve belső ellentmondásaikat - kihátrálnak a vitákból. Boldi bátran belemegy és leírja a legképtelenebb paradoxonokat. És nem zavarja... Talán ez maga a szabadság? Amikor nem következik semmiből semmi? :)

G. Nagy László 2024.04.17. 15:21:25

@GyMasa:

"Nos, az egy kicsit furcsa, mert itt, a német hírekben ez az egyezmény pont úgy van kommunikálva, ahogy Orbánék akarták"

Szerencsére a paktum szövege hozzáférhető. Ekkorát nem lehet hazudni egy 80 milliós országban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.17. 15:25:31

@G. Nagy László:

"Boldi bátran belemegy és leírja a legképtelenebb paradoxonokat. És nem zavarja..."

Észre sem veszi. Vagy csak nagyon bátor.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.17. 15:35:15

@G. Nagy László:

milyen érzékenyek lettetek hirtelen a szabadságjogokra.
visszanyalt a fagyi és nem tetszik neked meg a gazdádnak?
egyem a kis szíveteket.

G. Nagy László 2024.04.17. 15:42:56

@Tesz vesz XVIII.: Hét éve írom ezt a blogot. Semmi másról nem szól, csak a szabadságjogok melletti kiállásról. Még a te szabadságjogodért is kiállok. Fura, ha ezt nem látod.

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.17. 16:04:16

@G. Nagy László: úgy állsz ki, hogy tiltasz 19x, amikor válaszolok egy kérdésedre és nekiállsz hazudozni? nagyon nehéz látni. de hazudj még valami szépet.

azért tiltasz, amit magadnak megengedsz, hogy röfögj a blogom olvasottságáról, de amikor én mondanám, már mindjárt tiltás jár? szellemi fogyatékos véglény vagy ha ezt nem látod.

ez ilyen fideszes negatív erkölcs ugye?

Fókát azért törlöd, mert állítólag mellébeszélt, miközben amikor orbánról kérdezlek, akkor megkérdezel a krumplihámozásról engem? a magad kommenjteid nem akarod törölni?

jelzem eutanáziapárti vagyok lacika. ha tiltani akarod magadat, csak tessék. látom nagyon szenvedsz.

több mitn 300 releváns kérdésem volt, egyre se válaszoltál.

GyMasa 2024.04.17. 16:29:03

@G. Nagy László:
És, szerinted hány. egységsugarú német állampolgár veszi a fáradtságot, hogy utánaolvasson?
És, ha utánaolvas, akkor meg is érti, ami le van írva?
Pont az a lényege, aposztmodern sajtónak, hogy átveszi a helyét az igazságnak!
Ma a "Nekem hiszel, vagy a szemednek?" korszakában élünk.

GyMasa 2024.04.17. 16:30:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
SZerintem az első.
Ő a tipikuspéldája annak, hogy akár egy (vagy több) diploma megléte sem korrelál az egyén értelmi képességeivel...

Wildhunt 2024.04.17. 17:12:04

@GyMasa: nem. A 444 őszintébben Amerika hangja.

Boldeone2 2024.04.17. 18:06:45

@GyMasa: Te putyinista rohadék, te nyomorult müncheni menekült! Magyarországon mérnökként sem tudtál boldogulni, így inkább a saját értelmi képességeiddel foglalkozzál , mielőtt másokat kritizálsz, te barom!

Boldeone2 2024.04.17. 18:15:34

@G. Nagy László: Fogalmam sincs, mi történne, ha Boldi elméjével ébrednék egy reggel. A kognitív disszonancia legtisztább kincsestárát őrzi a fejében. Sok ilyen embert ismerek, de ők - felismerve belső ellentmondásaikat - kihátrálnak a vitákból. Boldi bátran belemegy és leírja a legképtelenebb paradoxonokat. "

- Ami neked " paradoxon" az valójában az igazság. Vegyétek már magatokat észre: ti egy elnyomó, bűnös, népbutító rezsim prókátorai vagytok, fogadott vagy fogadatlan, lényegtelen
Egyik másik hülye még a tömeggyilkos faxát is szopogatja, ami extra gáz.

Ezzel a viselkedéssel szemben minden erkölcsileg helyesen gondolkodó ember fellép!

Boldeone2 2024.04.17. 18:21:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Észre sem veszi. Vagy csak nagyon bátor."

Nézzük már meg akkor a konkrét ügyet, utólag, kinek volt igaza?

1. A konferenciát végül nem zárták be, de hisztérakeltésre, propaganda - hírverésre jó volt egész
2. A miniszterelnök elítélte, tehát hazug volt a narratíva , a "brüsszelezés"
3. A Közigazgatási bíróság döntött

Tehát, Orbán hazugságaival ellentétben, ott MŰKÖDIK a demokrácia!

Abban is biztos vagyok, a háború ügyében igazam van, a jövő be fogja igazolni!

alöksz róz 2024.04.17. 18:34:01

@Boldeone2: "Ami neked " paradoxon" az valójában az igazság." - külön-külön lehetne mindegyik igazság. de két egymásnak ellentmondó dolog nem lehet egyszerre igaz.
tudtad te ezt?

alöksz róz 2024.04.17. 18:35:57

@Boldeone2: "Vegyétek már magatokat észre: ti egy elnyomó, bűnös, népbutító rezsim prókátorai vagytok, fogadott vagy fogadatlan, lényegtelen" - de attól még lehet igaza vkinek

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.17. 18:41:03

@Boldeone2:

Egy demokráciában a polgármester nem utasíthatjava rendőrséget.

Egy demokraciában a rendőrség megtagadja egy alkotmányellenes utasítás végrehajtását.

Egy demokráciában a rendőrség saját hatáskörben dönt úgy, hogy nem egy zárt körű, semmilyen törvénybe nem ütköző rendezvényt akadályoz meg, hanem a rendezvény békés részvevőit védi meg, ha az ellene tüntetők erőszakossá válnak.

A szólásszabadság - és ezzel a demokrácia - durva megsértése a rendőrség fellépésével már megvalósult, ezt még a miniszterelnök elítélő nyilatkozata sem teszi meg nem történtté. Még a bocsánatkérése sem, ami természetesen nem történt meg.

alöksz róz 2024.04.17. 18:46:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Egy demokráciában a polgármester nem utasíthatjava rendőrséget." - mert miért nem?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.17. 18:49:54

@Boldeone2:

Plusz vedd már észre azt is, hogy egy EU-tagállam miniszterelnökét akadályozták meg a szabad véleménynyilvánításban. Bár megjegyzem, ha XY egyszerű állampolgárral teszik ezt, az nem kevésbé sérti a szólásszabadság jogát. Remélem, ennek az ügynek lesz diplomáciai folytatása.

Hozzáteszem, ugyanilyen felháborítónak tartanám azt is, ha egy magyar elkenzéki politikussal történt volna ugyanez. Itt ugyanis nem a személy fontos, hanem az, hogy rajta keresztül Magyarorszagot alázták meg.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.17. 18:52:04

@alöksz róz:

Gondolkozz rajta, egyszer majd rájössz.

Boldeone2 2024.04.17. 19:56:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Egy demokráciában a polgármester nem utasíthatjava rendőrséget."

- Miért, utasította? Vagy csak leírta a Pesti Srácok?

Egy demokráciában a rendőrség saját hatáskörben dönt úgy, hogy nem egy zárt körű, semmilyen törvénybe nem ütköző rendezvényt akadályoz meg, hanem a rendezvény békés részvevőit védi meg, ha az ellene tüntetők erőszakossá válnak."

Egyik sem történt meg. Végül nem is akadályozták meg, és erőszakos tüntetők sem voltak

"A konferencián jelen volt Orbán Balázs is. A miniszterelnök politikai tanácsadója reggel arról posztolt, hogy bár a baloldal megpróbálta megakadályozni, a konferencia mégis elkezdődött"

Tehát akkor kisebb fennakadások után, de a konferencia elkezdődött és folyamatos volt, egy kis idő volt, amíg nem engedtek be tovább
Vagyis hisztériakeltés volt, főleg

Boldeone2 2024.04.17. 20:04:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hozzáteszem, ugyanilyen felháborítónak tartanám azt is, ha egy magyar elkenzéki politikussal történt volna ugyanez. Itt ugyanis nem a személy fontos, hanem az, hogy rajta keresztül Magyarorszagot alázták meg"

Bezzeg amikor Tarr Zoltánt kirúgták egy beszéd miatt, nem szóltatok egy szót sem! Orbánékkal lényegében nem történt semmi, csak felfújták az ügyet, ez is része volt a politikai dzsemborinak...

Nagyon sem az SZFE - ügy idején sem tiltakoztatok, vagy amikor a CEU- t elüldözte a kormány, vagy amikor egyetemi oktatókat eltávolítottak állásukból..
...és még jogorvoslat sem volt...
Brüsszelben lényegében semmi komoly nem történt, csak volt egy túlbuzgó polgármester...Ha meg önkó tulajdon az épület, még igaza is lehet...

Boldeone2 2024.04.17. 20:12:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: . Itt ugyanis nem a személy fontos, hanem az, hogy rajta keresztül Magyarorszagot alázták meg."

- Én meg azt szeretném, ha Orbán Viktor - végre - leszállna a magas lóról! Bizony, van olyan az életben, hogy megalázzák az embert. Néha a mini szterelnököt is !
Ilyen az élet! Jobban örülnék egy olyan miniszterelnöknek, aki nem félti ennyire magát, aki pl nem fél vitázni, pl kiállt volna vitában egyszer az elmúlt 10 évben!

Nyugaton nincsenek ilyen pátosszal övezett nemzetvezetők, csak egyek a politikusi sokadalom közül, egyik jön, másik megy ...

Ez a valódi demokrácia, nem pedig az, hogy ugyanazt a pofát látjuk a hatalomban 15 év után, meg 18 év után is ... Ez a valódi demokrácia megcsúfolása!

Boldeone2 2024.04.17. 20:32:28

@Boldeone2: Egy dologban revidiálom magam: a polgármester adta ki rendeletben, mivel ott a polgármestereknek rendeletalkotási joga van, de mivel ezt a közigazgatási bíróság felülbírálta, semmissé vált, tehát működött a demokrácia

alöksz róz 2024.04.17. 21:30:03

@Boldeone2: "Nyugaton nincsenek ilyen pátosszal övezett nemzetvezetők" - merkel?
vagy az mi, hogy mostanában macronba helyezve végső bizodalmatokat a pátosszal övezett pátoszán lógtok? :-)))

Boldeone2 2024.04.17. 22:03:15

@alöksz róz: Igen, Macron egy egészen jó fej politikus... Tökösebb mint Olaf Sholz...
Több Macron kellene Európába! Nem micron, hanem Macron!

Macronra nem lehet mondani, hogy meghajol az amerikai akaratnak, erős, önálló EU- t akar....

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.17. 23:20:37

@Boldeone2:

"Macronra nem lehet mondani, hogy meghajol az amerikai akaratnak, erős, önálló EU- t akar...."

Francia irányítás alatt.

Pici emberke nagy egóval, Napóleon v2.0, aki ég a vágytól, hogy újra Oroszországnak induljon. A mulya Olaf Scholz legalább tanult a történelemből, Micron sajnos nem.

Boldeone2 2024.04.18. 06:15:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Pici emberke nagy egóval, Napóleon v2.0, aki ég a vágytól, hogy újra Oroszországnak induljon"

- Putin is pici emberke, csak még nagyobb egóval, akik Sztálin és a cárok örökösének képzeli magát!

Ne feledjük, először a muszkák fenyegettek atommal, Macron csak visszaszólt

Amit mind Macron, abban van logika. Nem harcoló csapatokat lehetne küldeni Ukrajnába, nemzeti alapon, önkéntesen. Úgy sok ukrán katona felszabadulhatna. Ezek a katonák biztosítanák Kievet pl, vagy a Belorusz határt
A nemzetközi joggal az sem ellentétes. Amit Putler csinál az

A lényeg: az orosz fasiszta hadiállamnak nem szabad engedni!

Én ki nem állom őket, de ebből nem is csináltam titkot soha...Történelmi ellenségeink, mint sok más kis európai népnek...

G. Nagy László 2024.04.18. 06:55:00

@Boldeone2:

"Történelmi ellenségeink, mint sok más kis európai népnek... "

Történelmi ellenségeink a mongolok a 13. századtól kezdve.
Történelmi ellenségeink a törökök a 15. század óta.
Történelmi ellenségeink az osztrákok évszázadok óta.
Történelmi ellenségeink a szerbek 1914. óta.
Történelmi ellenségeink az angolok, a franciák és az olaszok az első világháborútól kezdve.
Történelmi ellenségeink a románok és a csehek Trianon óta.
Történelmi ellenségeink a náci németek mindazért, amit velünk tettek.
Történelmi ellenségeink az amerikaiak, akik mindig cserben hagytak minket és mindig ellentétes oldalon háborúztunk.

Talán Svájc, Málta és Mozambik marad, akikkel nem volt konfliktusunk.

Nekem sem szívem csücske Oroszország. De az a gyűlölet, amit te táplálsz a szívedben, az nettó fasizmus, nem találok rá jobb szót.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.18. 07:31:10

@Boldeone2:

"Nem harcoló csapatokat lehetne küldeni Ukrajnába"

Bármilyen csapatokat lehetne küldeni Ukrajnába internacionalista, szocialista segítségnyújtás keretében, csak aztán nem kell meglepődni a következményeken.

De mindegy is. A hadköteles korú ukrán férfiaknak egyre kisebb kedvük van lemészároltatni magukat a vágóhídon, az idióta lengyel vezetés meg már ég a vágytól, hogy jól odavágjon az oroszoknak, ráadásul ők helyben vannak, tömegesen bevonulhatnak Ukrajnába.

A mostaninál sokkal kisebb szikrától is tört már ki világháború, feszültség és gyúanyag meg ma is van bőven. Én a 97 évemmel már eleget éltem, engem nem zavar, ha hamuvá atombombázzák egymást meg egész Európát.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.18. 07:39:50

Azt meg józan ésszel senki nem gondolhatja komolyan, hogy az oroszok visszaadják a Krímet meg a Donbaszt. Szóval el lehet gondolkodni, mi éri meg jobban: lenyelni a békát és megadni az oroszoknak, ami történelmileg amúgy is jár nekik, vagy bevállalni egy Európa-égést középkorba visszabombázással és párszáz millió halottal.

GyMasa 2024.04.18. 12:46:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Egyes teóriák szerint Macron most azért ilyen aktív az oroszok ellen, mert ezzel akar visszavágni az Afrikában elszenvedett, abszolút szégyenteljes veszteségek miatt, miszerint az ottani Wagner egységek teljesen kipicsázták a franciákat már több országból is.
Macronnak nincs több dobása, nem indulhat újra a Francia elnöki székért.

Boldeone2 2024.04.18. 16:02:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Én ezzel tudok egyetérteni:

"Charles Michel brüsszeli újságírókkal közölte: a tagállami vezetők egyetértettek abban, hogy fel kell gyorsítani és fokozni kell a szükséges katonai segítségnyújtást, beleértve a tüzérségi lőszerek és rakéták átadását Ukrajnának."

Vagy ezzel:

"mai találkozónkon egyetértettünk abban, hogy a NATO-nak nagyobb szerepet kell vállalnia az Ukrajnának nyújtott biztonsági segítségnyújtás és képzés koordinálásában. Abban is egyetértünk, hogy Ukrajnának hosszú távon kiszámítható pénzügyi támogatásra van szüksége"

-Ezt Stoltenberg mondta...Mindez egybevág azzal amit én is gondolok: Oroszországot előbb - utóbb le kell győzni!

Diktatúra, amely Európa a demokrácia és a liberalizmus ellensége!

De nem vagy te olyan hülye, hogy ne lásd be a valóságot, csak a régi bolsevik attitűdök előjönnek...

Boldeone2 2024.04.18. 16:05:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: vagy bevállalni egy Európa-égést középkorba visszabombázással és párszáz millió halottal."

- Egy fikció, egy muszka fenyegetés, melynek nem szabad bedőlni! Putyin nagyon jól tudja, hogy a komplett nyugat ellen esélye nincs!

Boldeone2 2024.04.18. 16:11:04

@G. Nagy László: Nekem sem szívem csücske Oroszország. De az a gyűlölet, amit te táplálsz a szívedben, az nettó fasizmus, nem találok rá jobb szót."

- A lófaszt fasizmus, én csak tényszerű vagyok! Az orosz nép keveset változott: félázsiai, barbár, erőszakos, tekintélypárti, kollektivista ma is; tiszletet a kivételnek ( mert olyan is van...)

Ukrajnában ugyanazt csinálják, mint itt, amikor bejöttek ide 1944 telén... Nekem a nagymamám testvérét 3 orosz katona 3x erőszakolta meg...
Nekik köszönhetjük a 45 év államszocializmust, 56 leverését, stb...

Semmi szeretnivaló nincs bennük! Én mindig ellenük leszek, amíg nem változnak meg!

Boldeone2 2024.04.18. 16:16:07

Aki meg nem hisz a szemének, ajánlom:

Mihail Hodorkovszkij: " Az Oroszország- feladvány" című könyvét

Leír mindent a bűnös orosz rezsimről, tőle jobban nem sokan látták a rendszert..

Tesz vesz XVIII. · www.kkbk.blog.hu 2024.04.18. 16:38:29

@G. Nagy László:

nem látom a harcos kiállást akkor amikor a félisten gazdád és csürhéje rúg ki valakit, meg nem enged fellépni.

Pottyondi, Somogyi András?

kirúgják a meterológust, vízügyi mérnököt debreceni dékánt, é s mindenkit, akinek nem agy agyhalott bolsevik párt és a vezér az első, hanem pl szakmai és tudmányos ismeretei, vagy csak a józan ész és logika.
kirúgják a meterológust, vízügyi mérnököt debreceni dékánt, és mindenkit, akinek nem agy agyhalott bolsevik párt és a vezér az első, hanem pl szakmai és tudmányos ismeretei, vagy csak a józan ész és logika.
Ez rákosista-sztálinista tempó a személyi kultuszukkal.

Karl Popper szerint nem véges a szólásszabadság, és a zsarnokoknak nem szabad hagyni mindent

dehát te megint nem érted miért nem vagyunk jogállam, és nem is akarod megérteni, gondolom a korruptság és a szellemi fogyatékosság együttes hatása ez.

nem tudsz alap információkat felfogni, szellemi fogyatékosként. nem véletlen hogy 300 releváns kérdésemre sose válaszolsz.
cserébe kitiltasz 19x és eljátszod hogy a szólásszabadság meg a liberalizmus hőse vagy. korrupt agyhalott hazudozóként ez nehézkes, de hajrá.

egy erős államban vannak elbocsátások? mint sztálinnál, csak ma nem kivégzés van, hanem kirúgás, hasonló okok miatt. de ezt meg hogy a fenébe kell érteni csöpike? a jogállamban lehetnek törvényes elbocsátások, az nincs közte, hogy a meteorológus a tudománya szerint rossz időt jósol, és nem engedik neki az ismételt mérést kicsit később, a milliárdos tűzijáték-lopások elmaradása miatt ki kell rúgni, mert nehogy már kovács zoltán politikai megbizott komisszár vigye el a balhét, aki amúgy az egész ügy felelőse. és döntnöke.

Háromhetes szabadságon volt, nem is vett részt a tűzijáték előkészítésében Horváth Gyula, az Országos Meteorológiai Szolgálat elnökhelyettese, akit augusztus 21-én az elnökkel együtt kirúgott Palkovics László ipari miniszter. A szervezet irányítási jogát gyakorló Palkovics László technológiai és ipari miniszter augusztus 22-ével felmentette Radics Kornéliát és Horváth Gyulát.

A vízügyi igazgatót, Kincses Dánielt is ki kell rúgni, azért amit minden vízügyes mond a háttérben, hogy az aksigyárak elveszik az ivóvizet és a vízkészleteinket a lakosok elől. erős állam vagyunk, megérthető, nemigaz csöpike? az hogy ugyanaz lesz itthon mint mexikóban kit érdekel? csak a "nemzeti" banánköztársaság a fontos! a magyarok majd isznak a pocsojából a fel nem újított vízhálózatokkal, amik pár éven belül mind lerohadak.

ha a jóelvtárs gyereke nem tud átmenni a vizsgán, akkor az egész rendszert kell a feje tetejére állítani, és előre megadni neki a válaszokat is, Ádám Zoltán corvinusos tanárt ki kell rúgni, amikor a saját etikai kódexét rója fel az egyetemnek, mint a feudalizmusban. de mintha hasonlóról szólna a Magyarázat mindenre című film is.

ezért mondom, nem gyurcsány és orbán között kell választani, hanem a józan ész, és a hitványság között. ezek az oldalak, amiket ez a kókler-tudatlan rendező elretusál, hiába csinál róla filmet. ahogy orbán is mismásol, mikor a diktatúrát illiberalizmusnak hívja (amiben az elcsalt választások csak kellékek, hogy legitimizálják a rezsimet).
már érted csöpike? vagy mégegyszer elmondjam az oldalakat? esetleg kifejtsem jobban a választási csalásokat? vagy hogy miért nem vagyunk se jogállam, se demokrácia? arról pár szót lehet?
süti beállítások módosítása