téveszmék

téveszmék

"Egyedül nem megy..."

2024. augusztus 05. - G. Nagy László

egyedul2.jpg 

Ha az önmagunkba vetett hit alapján kívánjuk két csoportra osztani az emberiséget, úgy az egyik térfélre azok kerülnek, akik bíznak a maguk tehetségében és szorgalmában. Mélyen hiszik, hogy ennyi elég is az érvényesüléshez. A pálya másik oldalán azokat látjuk, akik pusztán ezt kevésnek ítélik, s meggyőződésük, hogy valamiféle segédeszközre, háttértámogatásra lesz szükségük, ennek hiányában elveszettek. Jelen poszt az utóbbiakra fókuszál.

 

TUDATMÓDOSÍTÓ SZEREK

 

Se szeri, se száma azon pop-rock sztároknak, akiket a drog és az alkohol vitt el. Brian Jones, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Elvis Presley, Whitney Houston, Amy Winehouse... Vajon mi az oka, hogy a művészek - és különösen a zenészek - oly gyakran nyúlnak tudatmódosító szerekhez? Segítené az alkotás folyamatát? Enélkül nem megy? Ady Endre számos versét írta csatak részegen. Weöres Sándor azonban úgy látja: "Az alkohol nem serkenti a költészetet; saját tapasztalatomból tudom, hogy részegen nem tudok verset írni, csak firkálni s a részeg firkálmányok lélektanilag érdekesek és önfelfedezőek, de művészileg vacakok.“ Vissza a zenéhez: a hatvanas-hetvenes évek rengeteg ismert nótáját alkották a legkülönbözőbb szerek hatása alatt. Az Aerosmith tagjai például - saját bevallásuk szerint - kamionnyi anyagot szippantottak fel. Mégis: a legnagyobb sikereket és az igazi világhírnevet a nyolcvanas évek második fele hozta el számukra, amikor másfél évtized önpusztítás után józanul és tisztán kezdtek zenét szerezni és játszani, megalkotva a rocktörténelem három kimagaslóan fergeteges albumát. (A NASA pókokon vizsgálta a különböző drogok hatását. Az eredmény: kivétel nélkül deformált, szabálytalan, használhatatlan hálók.) S ha nem az alkotófolyamatot megtámogatandó, úgy mégis miért vonzódnak ennyire a tudatmódosító szerekhez a művészvilág különböző képviselői? Talán az angol pszichológus Carol Topolski jár a legközelebb az igazsághoz: „A drogok és az alkohol valahol teljesen megbízható dolgok – mert azt kapod tőlük, amit vársz. Szúrsz egy löket heroint, a következőnek ugyanaz lesz a hatása. Kicsit perverz módon stabilitást adnak egy olyan instabil világban, ahol sosem tudhatod, az új lemezt megveszik-e az emberek, eljön-e valaki a következő koncertre.

 

VALLÁS

 

Se szeri, se száma azoknak az áldásoknak és átkoknak, amelyekre a legkisebb ráhatásunk sincsen. Genetikai adottságok, betegségek, halál, szerelem, baleset, mázli és balszerencse... Amikor a Teremtőt gondviselőnek is nevezzük, olyankor arra számítunk, hogy Isten rafinált részrehajlással pörgeti sorsunk rulettkerekét, s a golyó a lehető legtöbbször landol jó helyen. A kérdés adja magát: ha választhatnák, hogy meghagyjuk-e a Mindenható hatáskörében e döntéseket, avagy áthelyeznénk inkább a sajátunkba, miként rendelkeznénk? A magam részéről azt gondolom: nem sokan vannak, akik az eredeti verzió mellett maradnának. Ez egy olyan végtelen ősbizalmat jelentene, amely megléte esetén már az imádság is totál felesleges, hiszen Isten bárhogy dönt, azt számunkra előnyösnek, a lehető legelőnyösebbnek látnánk. Ez már a megvilágosodott buddhista bölcsek szintje. Mi többiek, közönséges földi halandók többnyire azt gondoljuk: sokkal jobban ismerjük személyes szükségleteinket, mint bárki, a Teremtőt is beleértve. Amikor rosszul alakulnak a dolgaink, többnyire azzal vigasztaljuk magunkat, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek; idővel biztosan találunk valami építőt kisebb-nagyobb tragédiáinkban is. De vajon mennyit ér az ilyen, utólagos magyarázatokkal előrukkoló hit? Vajon mennyire építhetünk egy totálisan kiszámíthatatlan Jóistenre - és nevezhetjük-e egyáltalán jónak - ha úgy érezzük, hogy egyedül nem megy?

 

KÖZÖSSÉG, TÁRSADALOM

 

Se szeri, se száma azon ideológiáknak, vallásoknak és politikai mozgalmaknak, amelyek azt harsogják: egyedül nem megy, így a közösség oltárán (amely magasabb rendű) az egyénnek (amely alacsonyabb rendű) áldozatokat kell hoznia. Valószínűleg ez a legmérgezőbb gondolat mindhárom közül. A drogokra és a vallásra ugyanis simán lehet nemet mondani - a többi emberre nemigen. Az individualista sem remete; nem elvonultan él egy világvégi barlangban, hanem nagyon is sűrű szövésű emberi kapcsolathálót ápol. Csakhogy amíg az individualista hívószavai az egyenjogúság, az együttműködés, az önkéntesség, és az üzlet, addig a kollektivista többség a hierarchiában, a tekintélyben, a diszkriminációban és az erőszakban utazik. Lássuk csak: mi történik, ha egy afroamerikai számára túl nehéz az egyetemi felvételi? Ha egyedül nem megy, kap némi adminisztratív segítséget, s számára csökkentik a követelményszintet. Mi a helyzet a női karrierálmokkal? Természetesen nekik is jár a kvóta. A Nyugat-Európába tömegesen érkező bevándorlók pedig annyiféle ellátmányt kapnak, hogy dolgozniuk sem igazán kell. Németországban a segélyben részesülő családok több mint hatvan százaléka nem német... sosem derül ki, mire jutnának önerőből. Érdemes volna vigyázó tekintetünket egy percre a párválasztás kérdésére irányítanunk. Most felejtsük el a régi időket és a félbarbár társadalmakat jellemző, előre letárgyalt s elrendezett házasságokat, s koncentráljunk kizárólag a modern civilizációra! A napnál világosabb, hogy ez a legtisztább üzlet. Bárki próbálkozhat bárkinél. Mindenki mondhat nemet, de igent is, ha ahhoz van kedve. Vagy teljesítjük a küldetést önerőből, vagy sehogy. Itt nincs helye az erőszaknak, s nincsenek kőbe vésett szabályok, illemek, elvárások. Talán életünk legnehezebb megmérettetése, mégis - pár elmebeteg társadalommérnökön kívül - mindannyian egyetértünk abban, hogy ez így helyes. Vajon miért nem ugyanígy formáljuk életünk egyéb fejezeteit is? Ha egy ilyen meghatározó jelentőségű kihívás esetén képesek vagyunk sportszerűen viselni akár a teljes kudarcot is, úgy a továbbtanulás, a karrier és a pénzügyek világában miért nem ragaszkodunk a tiszta játékhoz, a torzításmentes versenyhez?

 

***

 

Nyilván beleeshetünk a másik végletbe is. Van, aki soha nem kér és nem fogad el segítséget senkitől. Nem vesz be gyógyszert, nem vesz igénybe orvosi kezelést sem. Mindent egyedül kíván megoldani. Ismertem ilyen fazont - aligha ez az attitűd a követendő. Az öngondoskodó ember sokkal inkább olyan, mint aki elutazás előtt listát készít, majd annak alapján tölti meg bőröndjét. Nem mindenki így jár el. Van, akinek a felesége csomagol össze. Van, aki mindig otthon felejt valamit. S van, aki bohém módon csak egy bankkártyát visz magával, mondván: mindent megkap a szállodában, s amit mégsem, azt majd menet közben beszerzi... Százféle módon létezhetünk, ám jómagam abban hiszek, hogy elsősorban önmagunkra érdemes támaszkodnunk.

 

A valóság az, hogy mindannyian a csodát várjuk nap mint nap. Van, aki a kokaintól, mások az LSD-től. Van, aki Jahvétól, mások Allahtól. És vagyunk páran, akik azt gondoljuk: semmi szükségünk a tudatmódosító szerekre, sem pedig a letűnt korok barbár isteneire. A Teremtő ugyanis bennünk él, a csodákat általunk viszi véghez. A sandán figyelők nagyképűségnek, egoizmusnak, vagy épp nárcizmusnak címkézik e hozzáállást. Pedig egyszerűbb volna simán csak hitnek nevezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr6718459577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2024.08.09. 11:35:56

"ulpius666"
0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2024.08.08. óta tag."

"ulpius666"
0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2024.08.08. óta tag."

HÁT IGEN, ITT TARTANAK A BALLIBSIK!!!!!!

ulpius66 2024.08.09. 11:37:26

@G. Nagy László:

Én is gondoltam rá......

Aztán, hogy beszennyezzen bennünket, saját magával "beszélget" ......

ulpius66 2024.08.09. 11:39:07

"Kovacs Nocrafl Jozsefne
0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2024.08.08. óta tag."

ulpius66 2024.08.09. 11:50:41

"Sokan felkapták a fejüket, hogy a házigazda ajánlására a breaktánc is jelen lesz a párizsi olimpián.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerint a breaktánc a táncsport egyik formája, amely a városi táncot figyelemre méltó atletikussággal ötvözi, így méltó az olimpiai programra – indokolták döntésüket, miért engedték be az olimpiára."

Hát inkább breaktánc, a gördeszka, és a falmászás legyen olimpiai sport, mint a rúdugrás vagy kalapácsvetés........
(míg az utóbbiakat szinte senki sem műveli.... az új sportok milliókat megmozgatnak...)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.09. 12:28:17

Úgy látom, beindult a nickhamisító üzem. Jekzem, én NocrafT vagyok, a NocrafL a hamisítvány. Talan lesz több is, de nem akarok a faszbaromnak tippeket adni.

G. Nagy László 2024.08.09. 12:55:05

@ulpius66:

'Aztán, hogy beszennyezzen bennünket, saját magával beszélget"

Ez a legalja. A saját blogján írt egy posztot az itteni garázdálkodásairól. A kommentmezőben meg saját magával beszélget, frissen kreált nickkel "vitatja" meg, hogy milyen gyógykezelésre szorulok... Tényleg elszomorító. Olyan 14 lehettem, amikor minden barátom nyaralni ment és egy hétig magányosnak éreztem magam. Azóta soha, de így is együtt tudok érezni ezzel a végtelen elhagyatottsággal. Mondjuk tesz is érte rendesen.

ulpius66 2024.08.09. 13:43:06

@G. Nagy László:

Ja!

De nehogy, mán az én feladatom legyen az ilyen vadbarmok ápolása....

OTT VANNAK ERRE A HIVATÁSOSAK AKIK AZ ILYEN PSZICHOPATA VADBARMOKAT KEZELIK....

Reactor 2024.08.09. 16:39:41

@G. Nagy László: 1: Azééé' volt rá párszor precedens. Itt például olyasmit is a kapitalizmus "jótékony" hatásának próbálsz feltüntetni, ami már jóval annakelőtte is létezett: nevezetesen hogy az ükapa eladhatta a cuccát a hetivásáron. SZVSZ ez már azóta így van, hogy a főniciaiak feltalálták a pénzt. Hol volt akkor még a kapitalizmus? Az nem jelent semmit, hogy a kapitalizmus felhasználja és a saját találmányaként tálalja ezt a jellemvonást...ha én lenyúlom Stephen King bohócos horrorkönyvét, átírok benne pár dolgot, és kiadom mint sajátot, az vajon az én irományom lesz, vagy plágium? Na ugye :)

2: A kapitalizmus megjelenése óta eltelt 100+ év. Földtörténeti korhoz viszonyítva ez valóban nem sok, ahhoz viszont elegendő, hogy messzemenően lehessen következtetni belőle. A kommunizmus jóval fiatalabb, és azt pl. sikerült hosszútávon is átlátni, kielemezni, a kapitalizmussal ugyanez valamiért "lehetetlen". Voltak egyébként elemzők, soknak igaza is lett, a nagyérdemű persze leszarta őket, ma meg ugyanazt csinálják, mint a globális felmelegedéssel: tagadják, aztán reménykednek benne, hogy a "nem süllyedünk" hajtogatása majd megmenti Atlantiszt. Ahhoz sem kell zseninek lenni, hogy lássa valaki, mi a vége annak, ha fedezet nélküli pénzt költünk...

3: A kapitalizmus is van ugyanolyan elmebeteg sok szempontból, mint a kommunizmus. Tudom, hogy ez egy roppant kényelmes álláspont, miszerint a kommunisták egytől-egyig gonosz Sátánok, a kapitalisták pedig kivétel nélkül földre szállt angyalkák, de a gyakorlat nem ezt mutatja. A kommunizmusnak is van pozitív oldala, ahogy a kapitalizmusnak is van negatív, nem lehet az emberiség minden nyűgét-baját rálőcsölni a kommunizmusra.

4: Ha csak nekem lenne rossz képem a piacgazdaságról, az nyilván nem sok. Hogy tőlem függetlenül sok-sok millió ember ugyanazt tapasztalja, mindezt úgy, hogy fogalmunk sincs, előttünk mit írt a másik, az viszont már elég beszédes...

@Boldeone2: Igazán sajnálom, hogy nem tetszik :'((( eeeeeeeeee, de nem számít. Nem szokásom hazudozni csak azért, mert azt jobban beveszi az emberek gyomra. Ez a politikusok legalja szintje.
- Tagadhatod a tényeket, ettől függetlenül, ha a "szélsőjobb csőcselék" nem vonul utcára 2006-ban, Kurcsány pajtika mái napig trónszéken ülne, Szomáliában pedig ünnepelnének, hogy többé nem ők a világ segglyuka. Kurcsány pajtika elsősorban azért mondott le, mert a 2006-os események után érezte, hogy a feje igen bizonytalanul ül a nyakán, és gondolom neki kedves volt az élete - ha másnak nem is - ezért inkább önként visszavonult. Ha a csúti csüngőhassal történne ugyanez, ő is kénytelen lenne...ha nem akarja úgy végezni, mint Causescou.
- Igen, a policájok teszik az alkotmányos feladatukat ilyenkor mindig. Csak olyankor nem, amikor igazi bűnözőket kellene lekapcsolni. Nálunk is teszik a dolgukat: Tomcatet egész Peruig tudták kergetni, mint valami háborús bűnöst, a Viszkis meg vígan lubickol a népszerűségben :DDD ez oszt igen, két hét alatt rend lett :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ahmedéket miért nem hajkurásszák ekkora buzgalommal, miért csak a reakciósokat? Már Brüsszel se dirigálhat nekik, szóval semmi nem tartja vissza őket...érdekes kérdések, igaz-e?
- A történelem úgy jön ide, barátom, hogy ha egy nép kitartóan, évezredek óta negatív képet fest önmagáról, akkor ne játssza a sértett ártatlanságot. Pláne hogy azóta se lépnek ki az árnyékukból. Gondolom, ha azt hallod, hogy "cigány", neked egyből Mága Zoltán jut az eszedbe, mi? :DDD
És természetesen aki kritizálni merészeli őket, az csúnyarossz gonosz antiszemita nácirasszistafasisztatrappistatarisznyarák. Igazi zsindexes tempó, csak gratulálni tudok hozzá. Valóban, nem komázom a bibókat, le is írtam nagyvonalakban, miért nem. A krumplibogarat vajon miért utálják? Azért, mert csíkos? Vagy mert bogár. Nem...hanem mert KÁROS.
Tehát az ősök bűneiért nem felelősök a leszármazottaik? Kiváló, akkor miért is csengetjük a holokamus kárpótlást a zsindelyeknek mái napig?
Hogy az átlagmagyarban mi van, mi nincs, ezt még a tudomány se tudja visszaigazolni, szóval a genetikával ne dobálózz itt nekem. A rájuk jellemző viselkedésmintához a genetikának igen-igen kevés köze van. Nevezhetsz hülyeségnek tényeket, attól azok még tények maradnak, nem kérik ki a hozzájárulásodat.

ulpius66 2024.08.09. 17:06:20

@Reactor:

Ismét egyetértek minden mondatoddal!

A szívemből szóltál......

GyMasa 2024.08.09. 17:23:23

@grundigg:
Nem lehetm, hogy te fogalmaztál direkt kétértelműen?
Amit leartál az csak annyit jelent, hogy te nem támogatod a bevándoló hordák integrációját
Ha a bevándorlást nem támogatnád, akkor azt írtad volna.
Deháét, te vagy az OKOS, én meg csak aBUTA, szval, NYILVÁN én értettelek félre...
(meg, hát a közel 20 évnyi specifikációval kapcsolatos munkán is közrejátsszott, amikr minden egyes szónak EUR 10 000-ekben mérhető jelentúsége van.)

GyMasa 2024.08.09. 17:25:27

@grundigg:
Jaja, csakhogy NEM Orbánékról volt szó a hozzászólásomban.
Ezt te fajtádon kívül, valószínűleg mindenki másnak sikerült értelmeznie.
Szerintem ne húzz lapot 19-re.
(De, ez csak az én javaslatom. Igazából pnt jó, hogy hülyét csinálsz magadból!)

ulpius66 2024.08.09. 17:25:58

Sokszor elgondolkodtam azon - és ezt többször meg is fogalmaztam - hogy mért van az, hogy az ókortól a középkoron át napjainkig a világ létező bajaiért mindig a zsidókat teszik felelőssé??????

ulpius66 2024.08.09. 17:28:45

Azok a boldog országok - Dél-Ámerika, Ázsia, Afrika nagy része - ahol nem élnek zsidók!

GyMasa 2024.08.09. 17:29:25

@G. Nagy László:
Szerintem nem volt az.
Teljesen komolyan gondolta.

GyMasa 2024.08.09. 17:30:05

@G. Nagy László:
Te komolyan nem látod, mekkora troll ez az arc?

GyMasa 2024.08.09. 17:30:48

@G. Nagy László:
Óóóó, azok a fránya számok...
Megint azt hiszed, hogy őt ezek érdeklik...

GyMasa 2024.08.09. 17:53:59

@Kovacs Nocrafl Jozsefne:
Nekem az unokahúgom pedagógus volt amíg nem talált piaci melót.
Tüle hallottam azt, hogy (és, ez most nem szó zerinti idézet)
" mit képzel ez a köcsög Orbán, hogy számon meri kérni a teljesítményemet évente???"
Nos, nekem félévente számon kérik a teljesítményemet. Ha nem produkálok, akkor első lépésben alaposan csökkentik a fizetésemet, Majd kb 1 éven belül az utcán találom magamat.
Szerintem, ha TÉNYLEGESN is az a cél, hogy jobbá tegyük az oktatást, akkor az a minimum, hogy bevezetjük ezt a visszacsatolási rendszert, és ezzel kb 10 év alatt sikerülne kiírtani a tanári szakmából a selejtet.
És, akkor TÉNYLEGESEN is javulna az oktatás színvonala.
Amit az ellenzék akar (óraszám csökkentés) az csak rontana az oktatás színvonalán...

GyMasa 2024.08.09. 17:57:35

@Reactor:
Én értelek alapvetően, de azért ne gondoljuk már, hoyg a bloggazdának hibamentesnek kellene lennie!
Te sem tudsz mindent!
LEgyél elnézőbb!

GyMasa 2024.08.09. 17:58:58

@ulpius66:
Azért, mert :
- A Zsidó kultúrában elsőbbésget élveznek az anygiak
- A fasiszta média szereti ezt túltolni

Boldeone2 2024.08.09. 18:00:13

@Reactor: Tagadhatod a tényeket, ettől függetlenül, ha a "szélsőjobb csőcselék" nem vonul utcára 2006-ban, Kurcsány pajtika mái napig trónszéken ülne"

- Semmi köze nincs 2006- nak semmihez! A szélsőjobb csőcseléket, végül szétverték a rendőrök, mindenki hazakullogott, majd 4 év múlva - választáson- bukott el a balliberális kormányzás!

"És természetesen aki kritizálni merészeli őket, az csúnyarossz gonosz antiszemita nácirasszistafasisztatrappistatarisznyarák. Igazi zsindexes tempó, csak gratulálni tudok hozzá. Valóban, nem komázom a bibókat"

- Na pont ez a kollektív bűnösség elve! Valódi náci tempó, amit bemutatsz! Radnóti Miklóst, vagy Keleti Ágnest sem "komázod"?

Tehát az ősök bűneiért nem felelősök a leszármazottaik? Kiváló, akkor miért is csengetjük a holokamus kárpótlást a zsindelyeknek mái napig?"

-Azért, mert a magyar állam vette el a vagyonukat, küldte őket halálba, tehát a magyar állam felelős a kárpótlásért

Nevezhetsz hülyeségnek tényeket, attól azok még tények maradnak"

- Ha kinyilatkoztatsz egy baromságot, attól az még nem tény, csak a te fejedben, maximum!

Boldeone2 2024.08.09. 18:13:29

@G. Nagy László: Csalódtam benned!

Évek óta követem a blogot, de ilyen szintre még nem süllyedtél, hogy eltűröd, sőt, biztatod az antiszemita őrjöngést a blogodon!

Ez nem zavar, sőt, egyet is értesz velük!

Soha nem voltál liberális, mert az antiszemita gyűlölködés nem lehet a szólásszabadság része! De, ha már hagyod az antiszemita kirohanásokat, legalább rájuk szólhatnál, hogy "eddig és ne tovább!"

Valamikor ezen a blogon még filozófiai szinten is érdekes viták voltak, ma már szinte csak nettó elmebetegek tobzódnak, ahogy a Birca blogon...Elbirkásodik minden...

Volt már itt minden: az utcai erőszak, az erőszakos csőcselék dicsérete, Hitler munkásságának méltatása, folyamatos antiszemita kirohanások, stb...

Nem lefelé megy a blog, hanem egyenesen zuhan a színvonal!

Reactor 2024.08.09. 18:21:35

@GyMasa: Mindent valóban nem. Így is épp eleget tudok...most képzeld el, mennyi mindent titkolhatnak még. Persze ilyenkor egyből jön a "fújkonteó, büdöskonteó, nemszabad" örökzöld sláger.
Láthatod - a Cosa Nostra, Triád, ötven más egyéb maffia vígan létezik már évszázadok óta, de háttérhatalom, olyan nincs, az mese meg konteó!

@Boldeone2: Gondold nyugodtan ezt, ha ettől jobban alszol. Kurcsány pajtás is csak úgy szívbéli jóságból, szolidaritásból mondott le ugye, egy inci-finci köze se volt hozzá a 2006-os "szélsőjobb csürhének", aki helyetted is vásárra vitte a bőrét, mert te még a saját érdekeidbe is szarsz egy jókorát.
A történelmet meg ne írd át, kérlek, akkor se, ha Zsindexéknél ez hagyomány. Kurcsány pajti lemondott, jött LiBajnai és próbálta menteni a veszett fejsze nyelét, csak sajnos már hiába. Ő bukott el a választáson, nem Kurcsány. Azóta pedig közösen buknak konstans jelleggel. Az öszödi beszédet ugyanúgy nem felejti el a nép, mint a "két hét alatt rend lesz" és az 1 millió munkahelyes szlogeneket...

Már nagyon vártam a nácizást is :D hát igen, Zsindex...nihil novi sub sole. Akár elfogadod, akár nem, a zsidások kezdettől fogva a bögyében voltak a többi népnek, JÓVAL a fasizmus előtt is már. Leírtam röviden a régmúltat és az okokat is, de javasolhatok szakirodalmat is (tudományosan elfogadott tényekre, konkrét kutatásokra alapozó műveket, nem "náci propagandát") oldalszámmal együtt, ha ez a kívánságod. Nem mellesleg, ha nem lógtad el az irodalomórákat, találhatsz ilyesmit az Ómagyar Mária-siralomban, hogy aszondja "Zsidou, mit téssz, törvénytelen..."
Az ősmagyarok is biztos náci-rasszista-hitlerista-fasiszta-trappista tarisznyarákok voltak ugye, és titokban Mein Kampfot olvasgattak a jurtáikban :D
Valóban nem a kedvencem Radnóti, Keleti Ágnest nem ismerem. Weöres Sándor költészete, de még Ady is közelebb áll hozzám. A "nekünk Mohács kell" c. versével igencsak megragadta a lényeget.

Barátom, az a magyar állam (német bábkormány), aki elvette a vagyonukat, már RÉGES-RÉG nem létezik. Ellenben Bilderbergék, Rotschildék és a többi szabadkőműves söpredék mái napig vígan tevékenykedik, Soros bátyóval az élen. Ezt feszegetni persze minimum tapintatlanság, de leginkább nácizmus, fasizmus, antiszemitizmus.
Ha már ennyire köpködsz a nácikra mellesleg, elárulnád, hogy a cionizmus, szabadkőművesség stb. miért és mennyivel is jobb? Csak mert innen nézve pontosan ugyanaz, egyedül az előjel más.

Eddig egyetlen "baromságomat" se cáfoltad meg hitelt érdemlően. A személyes kétely, mazsolázgatás, anektodikus bizonyítás nem érvek - ezek érvelési hibák. Hogy te mit hiszel, és mit nem, az meg irreleváns. Van elég laposföldes, evolúciótagadó valláskárosult stb., mellettük igazán nem sok vizet zavarsz..

GyMasa 2024.08.09. 18:26:38

@Reactor:
"Láthatod - a Cosa Nostra, Triád, ötven más egyéb maffia vígan létezik már évszázadok óta, de háttérhatalom, olyan nincs, az mese meg konteó!"
Ebben teljesen igazad van, de akkor sem a zsidók többsége, akik ezt teszik.
Ne feledd, hogy kb 6 millió zsidó belehelt a holokausztba!
Ma meg vígan létezik a BLackrock, és társai...
Az emberi gyarlóságnak soha nem lesz határa, de mindezt egy néphez kötni, szerintem felelőtlenség.

Boldeone2 2024.08.09. 18:28:51

Csak egy példa, az egyik hozzászólótól a Birca blogról:

"és ahogy birca írta van olyan hogy nem marad más mint az atomháború. amikor nyugat-európát agyon kell bombázni meg sivataggá kell változtatni mert ez az emberiség egyetlen esélye"

- Tehát, ez ma blogszfére általános: diliház, főleg a " jobboldali"/ kormánypárti hozzászólók miatt...

Sok embernek SÜRGŐSEN pszichiátriai kezelésre lenne szüksége, nem pedig blogposztolni!

Az egyik gót stílusban baromkodik, totál értelmetlenségeket; a másik putyinista, folyton a gyilkos diktátor fogadatlan? prókátorát játssza; a harmadik minden probléma miatt a zsidókat hibáztatja....

Komolyan mondom, ez már diliház!

A normális emberek visszasírják Béndek Péter, konzervatív filozófus 1000 leütés c. blogját - én is....
A magas szintű viták ott folytak, azóta már szinte csak kocsmai szintű kommunikáció van, ahogy ezek a bloghozzászólások is bizinyítják...

Boldeone2 2024.08.09. 18:42:19

@Reactor: Eddig egyetlen "baromságomat" se cáfoltad meg hitelt érdemlően"

- Dehogynem cáfoltam! Szélsőjobbos, konteós baromságokat írsz! Gyurcsányt nem a szélsőjobboldali hőbörgők mondatták le, hanem a mőgötte lévő kormánykoalíció, utaná pedig még 4 éven át balos kormány volt!
Magyarotszágon KIZÁRÓLAG választással lehet kormányt váltani, nem pedig utcai hőbörgéssel!

Ha már ennyire köpködsz a nácikra mellesleg, elárulnád, hogy a cionizmus, szabadkőművesség stb. miért és mennyivel is jobb? Csak mert innen nézve pontosan ugyanaz, egyedül az előjel más."

- A szabadkőművesség nevében NEM öltek meg egy embert sem, a nácizmus áldozatait viszont több tízmillióra teszik!
Izrael csak VÉDEKEZETT minden háborúban, amit az arabok kezdtek, és nem Izrael!

Boldeone2 2024.08.09. 18:55:31

@Reactor: nekünk Mohács kell" c. versével igencsak megragadta a lényeget."- Igen , nektek náciknak, antiszemitáknak az kell !

Nektek nem volt elég 200 ezer magyar zsidó meggyilkolása?

wigotah224 2024.08.09. 19:07:54

@Boldeone2: Szerintem szoktak itt értelmes viták is lenni. De megértem, miért akadtál most ki.
Az nekem is érthetetlen, miért enged teret a bloggazda a náci csőcselék gyalázkodó fröcsögésének

grundigg 2024.08.09. 19:35:01

@GyMasa: "Nem lehetm, hogy te fogalmaztál direkt kétértelműen?
Amit leartál az csak annyit jelent, hogy te nem támogatod a bevándoló hordák integrációját
Ha a bevándorlást nem támogatnád, akkor azt írtad volna."

Most zavarba hoztál. Nem tudom, hogy olvasni nem tudsz, magyarul nem tudsz (igaz, itt nehéz idegen szavak vannak), vagy csak egy olvasószemüvegre lenne szükséged.

Szerintem fuss neki harmadszor is a G. Nagy kérdésének meg a válaszomnak. A megoldást nem árulom el, hogy meglegyen a felfedezés öröme.

G. Nagy: "Miként viszonyulsz az iszlám tömegek Európai migrációja kapcsán?"

Grundigg: "Nem támogatom iszlám tömegek Európai migrációját."

Reactor 2024.08.09. 20:36:58

@Boldeone2: Áááá így legyen ötösöm a lottón! Ami neked túl bonyolult, hogy felfogd, rávágod csípőből: "fújkonteó, büdöskonteó, nemszabad!", és máris szinkronba jött a saját külön bejáratú világod. Hazudik az összes törikönyv, hazudik a suliban a tanár, hazudik Mein Kampf, hazudik a Jegyzőkönyv, hazudik az Ómagyar Mária-siralom, az egész egy hatttttalmas szélsőjobb-nácirasszistafasisztatrappistatarisznyarák összeesküvés, nektek cionista zsidócsahosoknak van igazatok egyedül! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Gondolom akkor is jókedvűen simogattad a pocikádat, amikor Soros pajti egy nap bal lábbal kelt fel, shortolt egy jót a forinton, és kis híján belebukott a komplett gazdaság. Hja kérem, messziről a szar se büdös :DDDDDDDDDDD

A mögötte álló kormánykoalíció...aham...hát ööö lássukcsak: több ezer "hőbörgős szélsőjobbos csürhe" az nem volt tényező, egy tucatnyi hasonszőrű gazember, akik mellesleg a bűntársai is voltak, ők mondatták le. Természetesen észben tartva azt, hogy bukják a pozícióikat + esetleges hatalomváltáskor Kurcsány cimbikéjük lemondásával esetleg el lennének számoltatva a Fidesz által (Orbán is lengetett be demagóg célzattal ilyen kijelentéseket, persze semmi nem lett belőle), de őket ez nem izgatta, megszállta őket a szentlélek, és lemondatták...
Ahhhha. Nagyon hihető, de tényleg. Figyu, aranyhaver, szerintem nem kéne neked a "konteósokra" mutogatnod, hogy ők milyen hülyék, mert ez itt konkrétan "máséban a szálkát, magadéban a fatelepet se" minősített esete, amit művelsz.
Van amit te hiszel, és vannak a tények. A kettőnek meg semmi köze egymáshoz. Hinni, természetesen, ezután is hihetsz benne, vallásszabadság van...

Cáfolni, édesapa, NEM így kell. A technikád egy az egyben az egyszeri parasztbácsi véleménye a zsiráfról a tanmesében: "ilyen állat márpedig nincs!"
Persze amikor valaki ugyanezt műveli meg veled, te vagy legjobban felháborodva...lol :D

Azt mondod, a szabadkőművesek nem öltek egyetlen embert se. Meglehet, sajnos mivel titkos társaságról van szó (a.k.a. "nem léteznek"), így mindegyikük erkölcsijét nem ismerhetem, deeeeeeeeee azért akadtak köztük is szép számmal gyilkológépek. Illetőleg mindkét világháborúban könyékig volt benne a kezük; ugyanúgy ott voltak Eisenhower mellett, mint Churchill és Sztálin mellett. Igaz, Kamanyev, Zinovjev és Buharin elvtársak elég rosszul jöttek ki a dologból, de hát aki orrba-szájba konspirál, számíthat rá, hogy előbb-utóbb megbukik. Közvetve tehát felelősek a világháború áldozatainak egy részéért, mint ahogy Soros pajtika se a saját kezével gyilkol, de ha az általa beengedett Ahmed (nagyfa)Szulejmán buldózerrel legázol huszonöt embert egy karácsonyi vásáron, nem fogják épp megdicsérni érte.
Na und? Hitler talán a saját kezével ölt? Ő vezette az Einsatzgruppékat, meg a fogolyvonatokat? Nem. A közvetlen felelősségét ennek ellenére senki se vitatja, mint ahogy Sztálin bátyó is ugyanúgy bűnös a rezsimje áldozataiért. Ha a szabadkőművesség nem bűnös, akkor Hitler és Sztálin se az. See how it workz?

Ja persze, Izrael csak védekezett..."hát az úgy kezdődött, hogy én visszaütöttem" :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Vegyük sorra, okés? Kánaánban már bőven a héberek előtt is éltek népek, párat meg is neveztem. Izrael konkrétan betört egy mások által már lakott országba, és elfoglalt mindent, amit ért, mondván, Isten nekik ígérte ezt a földet, és ők a kiválasztott nép. A leigázott népek ennek nyilván nem örültek, és védekeztek, ill. ellentámadtak. A gyengébb népekkel még elbántak, de pl. a filiszteusokat már nem tudták legyőzni, aztán amikor nekimentek Egyiptommal szövetségben Babilonnak, csúnyán kikaptak. Babilon ellen behívták a perzsákat. A perzsák ellen a macedónokat. A macedónok ellen a rómaiakat. A rómaiak ellen a párthusokat. Ezt unta meg Titus, és lezúzta őket a gecibe. Ez, kisapám, mind-mind nagyon jól dokumentált történelmi TÉNY.
A 48-cas háborút speciel valóban az arabok kezdték. 67-ben viszont már bőven Izrael volt az agresszor: 5 arab államnak ment neki, előtte persze alaposan kinyalta a puszipajtás jueszéj valagát, hogy katonai segítséget kérjen, amit - minő váratlan fordulat! - meg is kapott. A 67-es háborút bizony ők kezdték, és őket persze senki nem ítélte el az agresszióért.
Forrás? Szélinger Balázs: Sorsdöntő ütközetek, Stig Förster: A világtörténelem nagy csatái
Természetesen mindkettő hazudik és náci propaganda!

Figy, öreg...ne mosd a dávidcsillagos szennyest szerintem. Az nem lesz tisztább,csak te leszel koszosabb. Ha ennyire nácivadászkodni akarsz, keresgélj az általad támogatott muszlim bevándorlók közt inkább: az antiszemita bűncselekmények döntő hányadát jelenleg ők követik el, nem pedig az általad vizionált fekete "bomberdzsekis" bakancsos képzelt nácik.

ulpius66 2024.08.09. 21:22:45

@Reactor:

Újabb csillagos ötös!!!!

G. Nagy László 2024.08.09. 21:22:54

@Boldeone2:

"Nem lefelé megy a blog, hanem egyenesen zuhan a színvonal!"

Nézd, én a saját posztjaimért és kommentjeimért felelek. A többiek helyett nem tudok kommentelni :)

ulpius66 2024.08.09. 21:29:46

@Boldeone2: "Nem lefelé megy a blog, hanem egyenesen zuhan a színvonal!"

HA TE ELTŰNNÉL, EZERREL EMELKEDNE A SZÍNVONAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

G. Nagy László 2024.08.09. 21:30:01

@wigotah224:

"Az nekem is érthetetlen, miért enged teret a bloggazda a náci csőcselék gyalázkodó fröcsögésének"

Írt valaki olyat, ami uszítás, fenyegetés, erőszakra való buzdítás? Ha elkerülte a figyelmemet, megköszönöm, ha szóltok. Semmi ilyesminek nem kívánok teret adni. (Minden egyéb a szólásszabadság része.)

ulpius66 2024.08.09. 21:41:49

@G. Nagy László:

Figyusz!

@wigotah224 Németországban él.

A fő agymosottak hazájában!!!!!!!!!!

AKI OTTAN KI MERI EJTENI HITLER NEVÉT, AZ MOCSKOS NÁCI ANTISZEMITA FASISZTA CSŐCSELÉK!!!!!

PEDIG HITLER VOLT A 20. SZÁZAD LEGNAGYOBB NÉMET POLITIKUSA!!!!

Glokta 2024.08.09. 21:54:06

@Reactor: "Tagadhatod a tényeket, ettől függetlenül, ha a "szélsőjobb csőcselék" nem vonul utcára 2006-ban, Kurcsány pajtika mái napig trónszéken ülne, Szomáliában pedig ünnepelnének, hogy többé nem ők a világ segglyuka. Kurcsány pajtika elsősorban azért mondott le, mert a 2006-os események után érezte, hogy a feje igen bizonytalanul ül a nyakán, és gondolom neki kedves volt az élete - ha másnak nem is - ezért inkább önként visszavonult. Ha a csúti csüngőhassal történne ugyanez, ő is kénytelen lenne...ha nem akarja úgy végezni, mint Causescou."

Már megbocsáss, de ez óriási baromság.
Gyurcsány a 2006-os események után még mindig eléggé magabiztos volt ahhoz, hogy megpróbálja privatizálni az egészségügyet, és még azután is hatalomban maradt, hogy ebben durván elbukott. Csak akkor mondott le, amikor erre rájött egy világválság - ha nincs világválság, maradt volna 2010'-ig és valószínűleg ott kap egy jelentős (de nem kétharmados) pofont Orbántól.

Hasonlóan, ha a 2006-os tüntetések nem durvulnak el, akkor is valószínűleg le kellett volna mondania a világválság után és egész biztosan elvesztette volna a választást, nem 'ülne trónszéken' a mai napig.

A 'csőcselék' elbukott - és hála istennek ezért, mert mégha a dühük érthető is volt, a csőcselék győzelme csak csőcselékuralomhoz vezetett volna - , de Orbán jól csatornázta be ezt a dühöt ahhoz, hogy a hatalmat megragadja, saját kezében központosítsa és konszolidálja törvényes úton.

Glokta 2024.08.09. 21:55:39

@wigotah224: "Az nekem is érthetetlen, miért enged teret a bloggazda a náci csőcselék gyalázkodó fröcsögésének"
Hát nem tudom, Reactor nekem normális kommentelőnek tűnik (érveket használ és alig alig személyeskedik), mégha a nézetei szélsőségesek is.
Inkább ulpius66 az aki csak trollkodni jár ide.

G. Nagy László 2024.08.09. 21:56:03

@ulpius66: Hitler egy pszichopata seggfej volt. Mindent elbaszott, amit lehetett. Eszelősen vonzódott a háborúhoz - egy normális, építő politikus nem ilyen.

G. Nagy László 2024.08.09. 21:58:04

@Glokta:

"Reactor nekem normális kommentelőnek tűnik (érveket használ és alig alig személyeskedik), még ha a nézetei szélsőségesek is."

Jó meglátás, egyetértek.

G. Nagy László 2024.08.09. 22:14:15

@Boldeone2: Már az undorító, hogy 2006 tüntetőit szélsőjobbos csőcseléknek hívod. Hosszú heteken át kint voltunk az utcákon. Sokan, a legkülönbözőbb háttérrel. A székházostromon túl sehol, semmikor nem történt semmi komolyabb balhé, amit a tüntetők csináltak volna. Gyurcsány rendőrsége volt szégyenletesen, minden jogszerűséget átlépően brutális - itt bukta el azt, hogy valaha is a hatalom közelébe kerüljön.

Tudod, sosem olvastam tőled olyat, hogy a BLM vagy az Antifa szélsőséges csőcseléke tombolt bárhol. Kibaszott kettős mérce, mint mindig.

Reactor 2024.08.09. 22:44:21

@Glokta: Ez mind csak találgatás. Ha így lett volna, ha úgy lett volna...nekem eléggé szilárd meggyőződésem, hogy a lázongások hatására vonult vissza. Ha olvastál külföldi sajtót, tudhatod, hogy elenyésző azok száma, akik őt védték és kiálltak mellette, miután külföldi policájokkal verette szét a jogosan feldühödött tömeget (persze mind focihuligánok meg náci tarisznyarákok voltak...egyesek ugye ott álltak és könyvelték).
Hogy utána mikkel próbálkozott, a kérdés tekintetében irreleváns, az mindenesetre elég sokatmondó, hogy komplett hadseregeket vezényelt ki a nemzeti ünnepekre.
A világválság miatti balhét már nem ő, hanem LiBajnai vitte el amúgy, nem is regnált túl sokáig (szerencsére). A saját bevallása szerint is épp csak egy paraszthajszállal úsztuk meg az államcsődöt.
No de akkor jöjjön egy kevésbé nyilvánvaló bizonyíték: a csúti kolostormalac ellen nem vonult ki "szélsőjobb náci csőcselék", és íme, már tizensok éve kártékonykodik a trónszékben. Ha egymás mellé teszem a kettőt, nekem valahogy mindig az jön ki, hogy a "futballhuligán náci csőcselék" zavarta el Kurcsány pajtit a trónszékről. Egy dolog biztos: szimpátiatüntetést egyet SEM sikerült összehoznia magának.
Ja, szóval a megtörtént események alapján, Occam borotovájának az elvét követve nekem az jön le, hogy a "csőcseléknek" köszönhető. Ha már mindenképpen szidni akarod őket, ettől függetlenül megteheted, ugyanis egy még kártékonyabb szarházit juttattak a trónszékre, de hát anno még több volt köztük a meggyőződéses ugye...jósnő pedig egy se, nem tudhatták, hogy a feketeleves még csak most jő.
Ha szerinted ez baromság, akkor gondolom az is baromság, hogy a "csőcselék" jelentős hányada volt fideszes - akkor még - mert úgy gondolták, Kurcsány pajtinál még Orbán is jobb. Nem álltam ott, nem könyveltem, nem kinyilatkoztatok, csak megejtek egy óvatos becslést.

Hogy a "csőcselék" győzelme "csőcselékuralomhoz" vezetett-e volna, ez megint egy eldönthetetlen kérdés. A történelem számos alkalommal rácáfolt erre, de hát olyan rendszer amúgyse lesz soha, ami mindenkinek tetszene. Az már finomabb téma, hogy vajon fogunk-e olyan mélyre jutni a jelenleg regnáló hatalmi gyülevésszel, gazdaság- és pénzügypolitikával stb. hogy annál még a "csőcselékuralom" is jobb lesz, de gyanítom, sokaknak megfeküdné a gyomrát, úgyhogy egyelőre hanyagolom is.

Azt má' megszoktam, hogy aki kritikával meri illetni a kiválasztott népet, azt elkönyvelik nácinak, a föjjdeliberális ultratoreláns szólásszabadságos Zsindex mindig is ezek szekértábora volt (nem véletlen, hogy még a 4chan is színvonalasabb náluk). Sajnos a tényeket, történelmet a világ összes mini-Wiesenthalja se fogja tudni felülírni. Hogy a nézeteim helyenként szélsőségesek, ezt soha nem is tagadtam. Ahogy Regös Bendegúz is mondotta volt, én az egyenlőség barátja vagyok...szélsőséges helyzetnek szélsőséges megoldása. Példátlan gonoszságnak példás büntetés dukál. Sárkány ellen sárkányfű :) szerintem nem bonyolult.

Boldeone2 2024.08.10. 03:22:17

@Reactor: Figy, öreg...ne mosd a dávidcsillagos szennyest szerintem. "

-Figyelj öreg, te meg ne most a náci szennyest, szerintem! 200 ezer zsidó magyar állampolgárt ölt meg náci fajtád, miközben szinte az összes magyar Nobel- díjas zsidó származàsú volt, vagyis ti SEMMIT nem tettetek le az asztalra, náci tetvek, de nagyjából hozzátok kötődik a második magyar hadsereg pusztulása, az ország hadba lépése a revizionista politika miatt!
Tehát: befoghatjátok, mivel ti vagytok a nepirtók, a valódi csőcselék, az orszàg csődbe juttatói és nem a zsidók!

Boldeone2 2024.08.10. 03:33:03

@Reactor: Hazudik az összes törikönyv, hazudik a suliban a tanár, hazudik Mein Kampf"

- A történelemkönyvek azt írják, te ostoba barom, hogy a zsidók ÁLDOZTOK voltak a középkorban is, meg az újkorban is!
Éppen az olyan elmebeteg pszichopaták áldozatai, amilyen te vagy!
A Mein Kampf pedig egy antiszemita gyűlöletkiáltvány, amely miatt zsidók milliónak kellett meghalni!

Boldeone2 2024.08.10. 04:01:27

, Kamanyev, Zinovjev és Buharin elvtársak elég rosszul jöttek ki a dologból, de hát aki orrba-szájba konspirál, számíthat rá, hogy előbb-utóbb megbukik. Közvetve tehát felelősek a világháború áldozatainak egy részéért"

- Te ostoba fasz! Az említett elvtársakat - kettőt 1936- ban, egyet 1938 - ban kivégezette Sztálin, azaz: semmilyen formában semmi közük nem volt a világháború áldozataihoz!

Soros pajtika se a saját kezével gyilkol, de ha az általa beengedett Ahmed (nagyfa)Szulejmán buldózerrel legázol huszonöt embert egy karácsonyi vásáron, nem fogják épp megdicsérni érte."

- Soros György 93 éves, NEM ENGEDETT be senkit Európába, a migránsok 99% - a azt sem tudja ki az a Soros György, nagyjából semmi köze a migrációhoz, semmi!

Ha a szabadkőművesség nem bűnös, akkor Hitler és Sztálin se az"

- Nem a lófaszt! Kik küldték a több millió zsidót a gázkamrába, a zsidók vagy a " szabadkőművesek"?
Egyetlen példa nincs rá, hogy a szabadkőművesség nevében bárkit megölettek !
Ez csak a te elmebeteg fantáziádban van így !

Kánaánban már bőven a héberek előtt is éltek népek, párat meg is neveztem. Izrael konkrétan betört egy mások által már lakott országba, és elfoglalt mindent"

- ...és mit számít ez a ma szempontjából??? A magyarok is betörtek a Kárpát- medencébe, ahol már más népek éltek, erről szól a történelem, hogy a népek vándoroltak, hódítottak..
A zsidók nem jobbak, nem rosszabbak mint más népek!

Hogy a nézeteim helyenként szélsőségesek, ezt soha nem is tagadtam."

- Elmebeteg vagy, meg náci is ráadásul...

Reactor 2024.08.10. 04:25:51

@Boldeone2: Fogy a múnició, nagyon fogy. Ha már nem lelsz rajtam fogást, hát csinálsz egy madárijesztőt és azt püfölöd.

a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab
a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyeskedes

Kongratyülésön! Ha így haladsz, egy héten belül lefeded a teljes palettát. És akkor te akarsz itt vitát nyerni. Vicc vagy, apafej, rossz vicc. A személyeskedés legkisebb szándéka nélkül írom ezt.

Mutasd meg kérlek - időponttal együtt - hogy hol, mikor mostam a nácik szennyesét, illetve mentettem fel őket. Gondolom már nem láttál a dühtől, mikor gépeltél, ugyanis azt írtam: "A közvetlen felelősségét ennek ellenére senki se vitatja, mint ahogy Sztálin bátyó is ugyanúgy bűnös a rezsimje áldozataiért". Bónusz tény, hogy Sztálin és az utódai számszerűleg SOKKAL több zsidást ölettek le, mint Hitler, rájuk mégse hörögsz soha kifordult szemmel. Ahhoz ugye már nyomorék vagy, hogy az orosz medvével packázz, csak a döglött oroszlánba (nácik) mersz nagyokat rúgni. Ha a testvéri szovjet öl zsidást, az A-OK, ha a német, akkor hörrmörrbörr mitmerészelsz ésmostazonnal mertkülönben!!!!
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Tényszerű érved persze egy se volt, csak habzó szájjal nácizol, hogy az ember azt hihetné, biopont reggeliztél. Érvelési hibák tömkelegét halmozod, kettős mércézel, történelemhamisítasz, szerencsemosdatsz, a legsúlyosabb vádakat meg egyszerűen letagadod.
Le kell írjam neked, hogy ez mennyire überszánalmas ganéj dolog, amit művelsz, vagy tudod magadtól is, de azért csinálod?

- Nnu, nézzük az állításaidat. Először is, továbbra se vagyok náci, ahogy eddig se voltam, és nem is leszek, persze ha elégszer ismétled jó Göbbels módjára, számodra még lehetek az :D kicsit ugyan cink, hogy a kigúvadt szemmel, hörögve gyűlölt ősellenség módszerével próbálsz nyerni, de hát a bálványozott fajtádnak ez mindig is szokása volt a történelem során, és ugye addig jár az ember disznók közé amíg meg nem tanul röfögni... :DDDDDDD

- Aztán: sohasem tagadtam, hogy a nyilas rémuralom öldöste a zsidroncokat (ha igen, jelezd, hol és mikor), azt persze elegánsan elfelejted megemlíteni, hogy a magyarok legalább ennyit (de inkább többet) meg is mentettek közülük: Raoul Wallenberg neve mond valamit neked? Menetlevelek, efféle? Nemcsak a németektől, de még a ruszkíjoktól is megmentette a hitvány bőrüket. Az persze smafu, ha nácikról van szó, vagy rosszat, vagy semmit, értsük értsük...

- Hogyne persze, az összes magyar feltaláló zsidás volt. Kivétel nélkül! Gyakorin láttam a fajtádtól még ennél is ordasabb kamukat, miszerint a világon minden találmány a zsidásoknak köszönhető. Hogyne, kisapám, még a napot is ők költik fel, a passzát az ő valagukból fúj!
Nos, ebből összesen annyi igaz, hogy volt pár Nobel-díjas zsidó származású magyar feltaláló, és ebből próbálsz generalizálni. Ne erőlködj, kistacskó, nem fog menni; legalább annyi nemzsidó feltaláló, művész, akármi volt, mint amennyi zsidó. Azonkívül meg a kinyalt seggű biboldóid imádnak más tollával ékeskedni, és mások találmányait sajátnak feltüntetni. Akarsz példát? Megkapod. Pendrive, például. Verik a mellüket, hogy ők találták fel. Nagy túróst; a pendrive maláj találmány, annyi igaz ebből, hogy ők gyártották le az elsőt. Vagy a víz-sótlanítás. Kurvára nem ők találták fel: Sir Richard Hawkins csinálta az első lepárlót, de egyébként már az ókori görögök is tudtak róla. A legfrissebb meg ugye az egyik COVID-vakcina, amit ráadásul egy magyar talált fel.
Egy klasszikust idézve: "...és még folytathatnám a sort, bébi..."
Na kisapám, nézzük a sötét oldalt! Bernie Madoff, Rosenberg, Rothstein, satöbbi? Ezekre miért nem vered a melledet olyan nagy bőszen, mi? Tudod aki A-t mond, az mondjon B-t is.

- Tehát a nácik semmit nem tettek le az asztalra. Lássunk párat...Enigma, Z-gépek (még a Colossus előtt), Fanta, drón, sugárhajtás. A LEGELSŐ tárgy, ami kijutott az űrbe, a csúnyarossz gonosz nácik által legyártott rakéta volt.
Akkor most szépen válj meg a számítógépedtől, ne igyál Fantát, ne ülj repülőre, és drónt se használj, csak hogy ne csinálj segget a szádból.
Ez bizony csúnya duplabukta töriből. Gondolom te a "haladó" szegregációs tankönyvekből tanulod, ahol még a C-vitamint is egy fekete ember találta fel :DDDDDD

- A második magyar hadsereget egyrészt Bárdossy küldte ki (tudom, ő is náci volt, neked ki nem az?), nem mellesleg mit kellett volna csinálnia, te fatönk? Várja a szovjet hadsereget willkommenskultúrral?

- Kisapám, szólásszabadság van, nem a Zsindexen vagy a filoszemita söpredék közt, szokj hozzá, itt senki nem köteles hajbókolni a bibó bérenceidnek. A forintot se a képzelt nácijaid shortolták legutóbb ám.

- Igenigen perszepersze, szegény zsidásokat mindig mindenki ok nélkül bántotta. Na picinypofim, előszedjem a törikönyveket, idézzek belőlük? Aztán magyarázhatod kínosan a bizonyítványt, és nyomathatod a teli torokból nácizást.

Picikém, zsidócsahos ténytagadóként te vagy a legutolsó, aki bárkit is lehordhat itt bárminek. Megmérettettél és gyengének találtattál...

Reactor 2024.08.10. 05:17:16

@Boldeone2: A szovjet rezsim áldozataihoz azért volt egy kevés. Mindhárman a nemzetközi szabadkőművességhez tartoztak, ahogy sokan mások is, akiket Sztálin bátyó NEM végeztetett ki, hanem velük együttműködve beugrott a második világháborúba, de fölösleges felsorolnom, úgyis rázendítesz a "fújkonteó, büdöskonteó, nemszabad" nótádra, mert más érved nincs.

Sorosnak tehát semmi köze a migrációhoz, egy inci-finci se. Aha, nyilván nem az általa finanszírozott szervezetek hordják be őket ezerszám ugye. Az is konteó, minden konteó, Soros egy földre szállt angyalka, csak a nagy gonosz Orbán...szentté mikor fogják avatni? Csak nehogy feketemisézés legyen belőle...nyeh heh HEH!!!!
Látom nagyban tolod a szerecsenmosdatást. A következő ki lesz? Rothstein? Madoff? Leeson? Van ám még rengeteg szaros alsó, úgyhogy iparkodj :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Igen, persze, a szabadkőművesség is mind ártatlan báránykákból áll, ők semmi rosszat nem tettek. Mert ők azt mondták neked? Mert te egyről se tudsz? Trust me bro, imma tellin da trooooooooooooooooth, ez az érved, meg a szokásos személyes kétely? :DDDDDDDDDD
Miért is rejtőzködnek akkor, ha nincs rejtegetnivalójuk? Miért ugratták be Ámérikát az első világháborúba cserébe a garanciáért, hogy területet kapnak (mielőtt megint nekikezdesz a mantrádnak: egy ZSIDÓ ember tollából született az írás), valamint Szovjet-Oroszországot a másodikba? Elég rosszul tették, ugyanis Sztálin bátyó kegyetlenül elbánt ám velük is, ennek ellenére ami történt, megtörtént, az oroszok a németek ellen fordultak, holott korábban még a legnagyobb haverok voltak...igen különös ez a pálfordulat, neked tán nem? Persze hogy nem.
Mindegy, függetlenül attól, hogy mit hiszel és mit nem hiszel, közvetve benne volt a kezük az első világháborúban félig, a másodikban pedig szinte teljesen.
De már van egy pici haladás - legalább már nem tagadod a létüket. Ez is valami. Még pár ezer év, és csak megszületik a kínos beismerés. Már ha össze tudsz kaparni annyi gerincet, hogy meglépd. Ez idáig még senkinek sem sikerült...lehetsz te az első.

A ma szempontjából nem számít túl sokat az akkori hódítás, valóban, az állításaimra hoztam igazolást (amit te eddig mindig megspóroltál akut nácizással), illetve a mostani palesztin-izraeli konfliktusra van kihatással, ha már 67-ben Móse Dajan hivatkozhatott a Nagy Izraelre a Bibliából a hódításai alapjaként, a palesztinok is hivatkozhatnak a filiszteusok őseikre (amit persze nekik nem nézel el, a bibóknak meg igen). A későbbiekre, amikor mindig másokat ugrasztottak össze ahelyett hogy megvívták volna a saját harcukat (az utolsó dokumentált ilyen a Makkabeus-féle felkelés volt), arra persze nem reagáltál. Nahát, csak nem túl nagy az a szarhegy ahhoz, hogy eltakarítsd? :o
Ebből a szempontból is rosszabbak valamelyest más népeknél (insert tételes felsorolás here), mármint hogy mások farvizén evezgetve hiénáznak, a világpolitikában játszott szerepüket nézve viszont ők a leghitványabbak és a legrosszabbak. Konkrétan közülük került ki eddig az ismert világegyetem legnagyobb csalója is.

Szóval én vagyok az elmebeteg...úgy van, én látok mindenkiben nácit, és mindenben náci összeesküvést, igaz? Én sugalmazom itt a bloggazdának, hogy a velem ellentétes véleményűeket tiltsa ki, ugye? Tisztára mint a pszichiátriai ápolt a viccben, aki mindenben pinát lát...
Mondok neked valamit, bibónyalonc: tudod miről szól a liberalizmus? Mármint a valódi, nem az, hogy bedrogozva fetrengünk, és támogatunk mindenféle torzszülött kisebbséget. Leírom neked: "Lehet, hogy nem értek egyet azzal, amit mondasz, de küzdeni fogok azért, hogy kimondhasd". Elég szégyen, hogy ezt nekem, egy "nácinak" kell elmondania egy (elméletileg) liberálisnak, aki úgy döngeti a mellét a szólásszabadság és a véleménynyilvánítás joga mellett, hogy idáig zeng mint a tamtamdob. A te liberalizmusod ezekszerint szelektív: az van amit én elképzelek, aki mást mond, az náci :DDDDDDDDDDD That must be an easy way to live!
Nekem mindenesetre nem okoz gondot kilépni az árnyékomból. Kíváncsi vagyok, te ezt mikor fogod megtenni...ennyi hasból hazudozás, történelemhamisítás, kettősmércézés (tovább is van, mondjam még?) után sz'tem söprögess előbb a saját házad táján. És mielőtt ex catedra kijelentéseket teszel egy adott témáról, ne legyél rest kurva mélyen, több oldalról utánajárni, és akkor talán valaki esetleg komolyan is vesz téged, nem leszel közröhej tárgya.

G. Nagy László 2024.08.10. 07:10:57

@wigotah224: @Boldeone2: @grundigg:

Amikor valaki Hitlerre, egy elmebeteg, pszichopata tömeggyilkosra azt mondja, hogy ő volt a 20. század legnagyobb politikusa, megértem, hogy bántónak érzitek. Tiszta szívvel és jó szándékkal, őszinte érdeklődéssel kérdem: ha bármelyik kommentelő ugyanilyen pozitívan méltatná Sztálint, azt is ugyanilyen bántónak élnétek meg? Tényleg kíváncsi vagyok, nem provokálni szeretnélek benneteket.

ulpius66 2024.08.10. 09:39:03

@G. Nagy László:

Bocsika!

Én nem azt írtam, hogy Hitler volt a 20. század legnagyobb politikusa, hanem aztat, hogy Hitler volt a 20. század legnagyobb német politikusa!

TÖBBET TETT A NÉMETEKÉRT, NÉMETORSZÁGÉRT, MINT SCHMIDT, KOHL ÉS MERKEL EGYÜTTVÉVE!!!!!

HITLER ELŐTT EGY DOLOG VOLT SZENT: NÉMETORSZÁG ÉS A NÉMETEK!

Boldeone2 2024.08.10. 10:42:31

@Reactor: A szovjet rezsim áldozataihoz azért volt egy kevés. Mindhárman a nemzetközi szabadkőművességhez tartoztak, ahogy sokan mások is, akiket Sztálin bátyó NEM végeztetett ki"

- Egyik sem tartozott a szabadkőművesekhez, csak zsidó származású NKVD-tisztek voltak, a szabadkőművesség
alapvető eszménye a szabadság, egyenlőség, testvériség, tolerancia és az emberiesség; ráadásul a szabadkőművesség nem egyenlő a zsidósággal! A szabadkőművesség nevében egy embert nem öltek, meg a hitlerizmus és sztálinizmus nevében tízmilliókat! Sztálin nem volt zsidó, csak egy bolsevik diktátor!

Sorosnak tehát semmi köze a migrációhoz, egy inci-finci se."

- Sorosnak semmi köze! A migránsok a közel- keleti háborús helyzet miatt jönnek, a klímaváltozás, és népessegrobbanás miatt, 99,9% - uk nem is hallott soha Soros Györgyről!

Bónusz tény, hogy Sztálin és az utódai számszerűleg SOKKAL több zsidást ölettek le, mint Hitler, rájuk mégse hörögsz soha kifordult szemmel. "

- Ez tényszerűen hazugság! SZtálin a politikai ellenfeleit a Gulágra küldte, esetenként megölette, de - Hitlerrel szemben- nem volt szisztematikus zsidóüldözés, faji alapon!

Hogyne persze, az összes magyar feltaláló zsidás volt. Kivétel nélkül! Gyakorin láttam a fajtádtól még ennél is ordasabb kamukat, miszerint a világon minden találmány a zsidásoknak köszönhető"

- Én nem ezt írtam, te patkány, hanem azt, hogy szinte összes magyar Nobel- díjas zsidó- német gyökerekkel rendelkezett, még Szentgyörgyi Albert is félig zsidó szárnazású volt
Karikó Katalin szinte az egyedüli ellenpélda!

"valamint Szovjet-Oroszországot a másodikba? Elég rosszul tették, ugyanis Sztálin bátyó kegyetlenül elbánt ám velük is, ennek ellenére ami történt, megtörtént, az oroszok a németek ellen fordultak, holott korábban még a legnagyobb haverok voltak..."

- Sosem voltak haverok! Éppen az elkenkező oldalon álltak az első világháborúban is. Éppen hogy Sztálin akarta megtámadni Németországot, először, a SZU annektálta Besszarábiát, meg a Balti államokat először, erre lépett Hitler
Valójában már a Moltov - Ribbentropp paktum esetén is érekellentét volt a két állam közt!

Mindegy, függetlenül attól, hogy mit hiszel és mit nem hiszel, közvetve benne volt a kezük az első világháborúban félig, a másodikban pedig szinte teljesen."

- Ez megint hazugság! Az első világháborút közvetlenül Gavrilo Princip terrocselekménye robbantotta ki, akit az orosz cár pénzelhetett,
A második vh--t az igazságtalan versaillesi békék, meg Sztálin és kommunizmus nyomására adott hitleri válasz!

"Ebből a szempontból is rosszabbak valamelyest más népeknél (insert tételes felsorolás here), mármint hogy mások farvizén evezgetve hiénáznak, a világpolitikában játszott szerepüket nézve viszont ők a leghitványabbak és a legrosszabbak. Konkrétan közülük került ki eddig az ismert világegyetem legnagyobb csalója is."

Igen, ez a hozzászólásod is azt bizonyítja, hogy egy beteg náci féreg vagy, egy antiszemita pondró! Szóhasználatod kb megegyezik a 30 - as evek antiszemita röpirataival!
Hiába tagadod hogy náci vagy, ez a mondat mindent elmond rólad!

Egyébként annak mi a relevanciája a mára nézve, hogy mit tett egy kis nép az ókorban?

Hány millió embert öltek meg a tatárok, a törökök, vagy akar a rómaiak??? Azt hasonlítsd akkor össze, egy kis, 20 milliós szórvány nép " tetteivel"

De, mégegyszer mondom: csak a hozzád hasonló pszichopata őrültek hánytorgatják fel azt, hogy mi történt a múltban!!

Boldeone2 2024.08.10. 11:07:12

@Reactor: Nos, ebből összesen annyi igaz, hogy volt pár Nobel-díjas zsidó származású magyar feltaláló, és ebből próbálsz generalizálni."

ITT vannak a tények: szinte az ÖSSZES magyar Nobel- díjas zsidó származású volt, egyedül Karikó Katalin nem!

Szóval én vagyok az elmebeteg...úgy van, én látok mindenkiben nácit, és mindenben náci összeesküvést, igaz?"

- Sajnos te egy valódi elmeteg vagy, fröcsögő antiszemita, az ilyen szintű zsidógyűlölet amit itt leműveltél- olvasd vissza hozzászólásaidat- csak a szèlsőjobbhoz köthető

Qurvára mindegy minek nevezed magad, a szavaid, a stílusod mindent elárulnak rólad!

A személyeskedés meg jogos, hiszen te kezdted az antiszemita patkánykodást, én csak válaszoltam!

Ezt meg megtehetem, hiszen kis részben én is zsidó vagyok!

hu.m.wikipedia.org/wiki/Nobel-d%C3%ADj

Boldeone2 2024.08.10. 11:11:38

@G. Nagy László: Amikor valaki Hitlerre, egy elmebeteg, pszichopata tömeggyilkosra azt mondja, hogy ő volt a 20. század legnagyobb politikusa, megértem, hogy bántónak érzitek."

- Azt nem, csak azt, hogy eltűröd az antiszemita fröcsögést, sőt, össze is kacsintasz velük! Az egyik egy vélemény, a másik meg BTK 332 paragrafus!

grundigg 2024.08.10. 11:22:48

@G. Nagy László:

Először is tisztázzunk egy félreértést, amire már a zsidózó komment kapcsán utaltam: szó sincs arról, hogy én az antiszemita, náci kommenteket személyemet sértőnek, bántónak találnám. Nem vagyok zsidó, és nincsenek Auschwitzban megölt felmenőim. Itt nem zsidók szubjektív érzékenységéről van szó, hanem arról, hogy ezek vállalhatatlan, embertelen eszmék, a söpredék világnézete, és én az ilyenekkel nem óhajtok kommunikálni.

És pont ugyanígy gondolkodom a sztálinistákról is, habár nem emlékszem, hogy Sztálint dicsőítő kommentelővel találkoztam volna, miközben náci még a 3-4 működő politikai blogon is akad.

A kérdést amúgy nehéz nem provokációként értékelni, hisz soha nem írtam olyat, amiből tömeggyilkos kommunista diktátorok iránti szimpátiára lehetne következtetni.

wigotah224 2024.08.10. 11:36:00

@G. Nagy László: Már válaszoltam a kérdésedre az új bejegyzésed alatt, de ide is bekopizom:
Először válaszolok a Sztálinos kérdésedre az előző bejegyzés végéről - lévén, úgyis itt fog folytatódni a kommentfolyam.
Igen, ha sztálint méltatná valaki, azt is ugyanolyan felháborítónak tartanám, lévén ugyanolyan féreg tömeggyilkos, mint hitler. De a kicenzúrázást nem emiatt vetettem fel, hanem az antiszemita gyűlöledbeszéd miatt, ami csak nálad fér bele a szólásszabadságba. Több országban, többek között Magyarországon is, törvény is tiltja, teljesen jogosan. Nem mintha tartalmilag sokat adnának hozzá akár ulpiás, akár reakciós kommentjei. Előbbi simán csak fröcsög, utóbbi meg könnyen megcáfolható konteókat terjeszt és úgy fröcsög.

ulpius66 2024.08.10. 11:45:30

"Miért pont a zsidók? – a HVG ma is aktuális 1993-as cikke az antijudaista teológiáról"

A vád, hogy Jézust voltaképp a saját vallásukhoz, a judaizmushoz ragaszkodó zsidók juttatták a keresztfára; a zsidók ezért Isten gyilkosai volnának, kétezer éve ott áll minden zsidóellenes megnyilvánulás hátterében."

hvg.hu/360/20240809_Miert-pont-a-zsidok-HVG-1993-Gerloczy-Ferenc-antijudaizmus

Evil Empire 2024.08.10. 12:26:09

@wigotah224: "Igen, ha sztálint méltatná valaki, azt is ugyanolyan felháborítónak tartanám, lévén ugyanolyan féreg tömeggyilkos, mint hitler."
Sztálin méltatása jóval érthetőbb lenne, mivel ő sikeres volt. Átvett egy romokban álló, elszigetelt, iparral alig rendelkező országot, és a világ második hatalmává - ami versenyre tudott kelni az USA-val - tette.
"De a kicenzúrázást nem emiatt vetettem fel, hanem az antiszemita gyűlöledbeszéd miatt, ami csak nálad fér bele a szólásszabadságba. Több országban, többek között Magyarországon is, törvény is tiltja, teljesen jogosan. "
Erősen kétlem hogy gyűlöletbeszédnek számítana, hogy valaki leírja a véleményét a zsidók tevékenységéről.

"Nem mintha tartalmilag sokat adnának hozzá akár ulpiás, akár reakciós kommentjei. Előbbi simán csak fröcsög, utóbbi meg könnyen megcáfolható konteókat terjeszt és úgy fröcsög.""
Reactor-nak az összeesküvés-elméletekben alighanem nincs igaza, de a zsidókkal kapcsolatban sok mindent jól lát.

A zsidók nagy része univerzalista ideológiákat terjeszt, miközben ők maguk az egyik leginkább fajilag összetartó közösség, ezért nevezték 'felforgatónak', 'bomlasztónak' őket.
Zsidó szervezetek a legnagyobb támogatói a bevándorlók befogadásának és a multikulturalizmus bajnokai, de amikor Izraelről van szó, akkor a nagy részük (Soros épp kivétel ebben) hirtelen elfogadhatónak tartja egy nyíltan etnikai állam létezését és a palesztinok másodrendűként kezelését. Ki is mondják hogy azért nem térhetnek vissza az országba, ahonnan kiűzték őket, mert akkor többségbe kerülnének (vagy legalábbis hasonló számban lennének, mint a zsidók), de amikor a Nyugatról van szó, akkor üdvözlik a népességcserét. Egészen nyilvánvaló, hogy az óriási zsidó befolyás (és az amerikai evangélikus keresztlny őrület) nélkül Izrael egy latorállam lenne.

Evil Empire 2024.08.10. 12:27:12

@Evil Empire: envangéliumi keresztény, nem evangélikus :-)

ulpius66 2024.08.10. 12:51:53

@wigotah224:

Figyusz mán!

Én ugye nyugodtan mondhatok véleményt az ukránokról, hogy milyenek (mostan itten nem részletezném azt a sok negatív jelzőt...) meg elmondhatnám/leírhatnám a véleményem az albánokról, arabokról, bárkiről.....

DE HA ÉN LE MEREM ÍRNI A VÉLEMÉNYEM A ZSIDÓKRÓL, AKKOR MINDJÁRT NÁCI, ANTISZEMITA, FASISZTA, NYILAS, IRREDENTA, MEG BÁRMI LESZEK, AKIT LE KELL TILTANI......

JÓL ÁTMOSTÁK AZ AGYADAT AZOK A BÜDÖS ZSIDÓK!!!!!!!!!

ulpius66 2024.08.10. 13:00:11

Egyebekben ez az "ukrán" vezér Zselé is egy büdös orosz zsidó, aki a ráadásul az orosz "nemzet" ellen harcol!

De eztet mán Hitler is teljesen tisztán és közérthetően leírta 1924-ben....

Egy németországi zsidó az sohasem lesz NÉMET, AZ ÖRÖKKÉ ZSIDÓ MARAD!
Hiába él Németországban, hiába beszél németül, meg hiába van állampolgársága, választójoga meg minden ami németté tehetné, SOHASEM LESZ NÉMET!!!!

...és Hitler végig a zsidó népről beszélt, és nem a zsidó vallásról, mikor zsidót emlegetett...

taga20 2024.08.10. 14:38:16

@ulpius66: a kurvaanyádat baszd delibe, muszka rohadék!

taga20 2024.08.10. 14:41:28

@ulpius66: mi a kurvaanyádat fosod a szó retek fityeszes moslék!?

Reactor 2024.08.10. 15:25:15

@Boldeone2: Ajjajajj, valaki nagyon nem bír veszíteni! Oké, szóval benned is van pár vonóval, így már érthető a dolog, fáj az igazság.

Azt akarod bemesélni nekem, hogy a szabadkőművesség, háttérhatalom alapeszméje az egyenlőség-szabadság-testvériség? :DDD Igen sok szilvásgombócot meg kell enned még, hogy ez sikerüljön. Hagyjuk már a rizsát: csupaszív jószándék emberek nem szoktak a háttérben a kulisszák mögé bújni, és ott kavarni a szart. Hogy Kamanyev és két cimborája szabadkőműves volt-e, nos, Radzinszkíjnek és Földi Pálnak jobban hiszek, mint olyasvalakinek aki bizonyított történelmi tényeket is tagad, mert nem tetszenek neki...

Sorosnak semmi köze, ja. Hadd idézzem Guldót a klasszikus Dragonball Z-ből: "Y'just keep believing that, kid.". Vele kapcsolatban is hazudik mindenki ugye, mert hát mindenki náci, bizonyára nyalókaboltokba fekteti a sok-sok pénzért. A forintot se ő shortolta nettó rosszindulatból, az is aljas náci propaganda, egyikük se bűnös, mindenki hazudik...a szokásos mantra, kezd unalmassá válni.

Azt írod, Sztálin bátyó nem irtotta szisztematikusan a zsidásokat. Újabb ténytagadás: Sztálin bátyó MINDENKIT irtott maga körül, aki kicsit is nem tetszett neki. Gyakorta megesett, hogy ha a CSEKA/NKVD nem hozta a letartóztatási kvótát, random embereket (pl. egy közeli cigánykaravánt) vagoníroztak be, és igyom Vorkuta. Ha nem haragszol, Szolzsenyicinnek és Marcsenkónak valamiért jobban hiszek, mint neked. Olvastál-e jó könyvet tőlük? Én igen. Ja, mellesleg a zsidótlanítást Sztálin bátyó utódai is folytatták - Julíj Danyiel neve mond valamit? - szóval szerintem ezt a témát se erőltesd, egy betűt nem olvastál a Zsicipédián kívül belőle, az meg nem hiteles forrás. Az állításodból összesen az a 10% igaz, hogy nem disztingvált, neki mindegy volt, zsidó-e vagy sem, ő válogatás nélkül irtott mindenkit.

Az első világháborúban a németek és az oroszok valóban ellenségek voltak - gyakorlatilag az első színigaz állításod. A másodikban eleinte puszipajtások voltak, amíg a csupaszív-jószándék szabadkőműveseid rá nem dumálták Sztálint a német kapcsolatok leépítésére. Erre is van forrásom, de minek hozzam fel, hisz náci propaganda.

Te komolyan azt hiszed, a britek-franciák-oroszok Szerbia megvédése érdekében üzentek hadat? Jajnekem. Vagy Gavrillo Princip esetleg csak ürügy volt? Szerbiának egyedül Oroszországgal volt szerződése, ha jól tudom (ez is benne van ám a törikönyvben!). Szóval szerinted ez is hazugság, hogy a zsidások nyerték meg a jueszéjt, mint minden más, ami neked ellentmond. Már a saját védenceidnek se hiszel? Csak mert ők borították ki a bilit, de az a zsidó szerző is biztos hazudik, és ilyen fúziós stílusú zsidó-náci propagandát írt...

Kisapám, hiába tagadod bőszen a tényeket, nevezed őket hazugságnak - nem vagy paraméter. Több oldalról nagyon jól dokumentált történelmi tényeket tagadsz undorító, hányingert keltő módon, csak mert nem tetszenek neked, de hát ti zsidócsahos cionista kis uzsonnások sose fogtok változni. Ha a szóhasználat nem tetszik, fogalmazhatok én cifrábban is, ezen ne múljon :D Látom érzékeny helyen ért a találat. Nosza, bibónyalonc, hajtogasd tovább bőszen, hogy "nem süllyedünk", Atlantiszt is milyen jól megmentette, nem igaz? Nosza, kezdd el Madoff haverodat is mosdatni, kérlek, alig várom hogy megtudjam, hogy ott Ámérikában mindenki náci, és szegényt ártatlanul csukták le 150 évre, ő semmi rosszat nem csinált :DDD Igazodsz remekül a fajtádhoz, aztán csodálkozol itt, hogy miért rühell benneteket a világ háromnegyede.
Nos igen, tényeket továbbra is igen nehéz cáfolni, de azért folytasd csak, minálunk bazinagy jogállam van, úgy csinálsz magadból bohócot, ahogy neked jólesik.

Mind a tatárok, mind a törökök kikapták szépen aztán a porciót. Az előbbiek a szovjetektől, az utóbbiak az antanttól, illetve részben a tatároktól is. Ja mellesleg őket se igen szívlelik különösebben sehol, köszi hogy erősíted az álláspontom. Még sok ilyet, ha kérhetném!

A tények NEM azok, zsidócsahoskám, amit te az alternatív "mindenkináci" valóságodban annak fogadsz el, ami meg nem passzol a cionista narratívához, azt meg letagadod. Ugyanazt csinálod, amit a háborús bűnös Kaltenbrunner + van benned egy adag Göbbels is, úgyhogy kicsit hamisan szól tőled az a nácizás :DDDDD

A zsidógyűlölet továbbra se a szélsőjobbhoz köthető eredetileg. Esetleg abban a bugyuta kis világodban, ahova zártad magad, ott igen, tételesen felsoroltam, hányan, kik és miért utálják a zsidroncaidat. Igen, az mind hazugság. Mondj valami újat, bibónyalonc selejt, tagadd a valóságot buzgón, ugass kutya, a karaván közben azért halad :DDD a tarisznyarák esete a nyergesvontatóval: nem kell megérteniük egymást, de a nyergesvontató az erősebb. Azért sok sikert a valóság elleni harcodhoz...

A stílus maga az ember, valóban. Ez rád duplán igaz. Ha meg jogos a személyeskedés, nem tudom, mit feszengsz itt, mint a pók a lucernásban, ha ugyanazt kapod vissza. Nem mintha a zsidóimádó fajtádról bármi pozitívat is lehetne mondani.

Reactor 2024.08.10. 15:58:29

@Boldeone2: Igaz is, kispajtás: azóta is várom, hogy megmutasd, hol és mikor dicsértem Hitlert vagy álltam ki a náci eszmék mellett. Mert többek közt még ez is bizonyításra vár + a többi cionista ténytagadó faszság amit összehordtál.
Arra se reagáltál, hogy jelenleg nem az elképzelt nácik bántják a metélt haverjaidat Európa-szerte, hanem az általad szinten pártolt arabok...hát igen, nehéz ügy lesz egy seggel két lovat is megülni, de azé' sok sikert az ellentmondás feloldásához! :DDDDDDDDDDDDD sajnos nincs olyan szerencséd, nem feledkeztem meg róla.
Nyugodtan hisztizhetsz, nácizhatsz szakmányba, csapkodhatod a segged is a földhöz a nagyobb hatás kedvéért, a tényálladék az az, hogy én több oldalról is alá tudom támasztani az állításaimat (pont leszarom, elfogadod-e vagy sem), neked meg mi van? Nácirasszistafasisztatrappistatarisznyarák, félszáz érvelési hiba, meg kemény EGY darab Wikis link.
Ez oszt igen :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD nagggggggyon komoly ellenfél vagy, bibókám! Szellemi párbaj fegyvertelen emberrel, leginkább.
Az meg külön finom falat, hogy már hatóságilag törölnél-tiltanál itt emberkéket..."LYáLY, fúLY, gyűlöletbeszéd, tíccsukbe"...természetesen szigorúan a szólásszabadság jegyében! Hát igen, ecce homo. Nem égő egy kicsit, hogy én még khm..."náciként" is toleránsabb vagyok nálad? De igen. Nagyon is. Elkezdhetnél limbózni amúgy :) csak hogy lássa mindenki, tudsz-e még mélyebbre is süllyedni.
Nnna. Eddig 4-0 a javamra. Nem vagy ellenfél, ennél még a fúzióserőműs kiskutyafule is jobban nyomta, ő legalább nem akarta lecsukatni a másikat ellenvéleményért...

@wigotah224: No,ha könnyen megcáfolható, mi tart vissza? Én alá tudom őket támasztani (nem "náci propagandával"), lássuk, tudod-e őket tényszerűen cáfolni. Lehetőleg ne úgy, ahogy a kollégád csinálja, mert az minden, csak nem konstruktív cáfolat.

taga20 2024.08.10. 16:53:59

@Reactor: kibaszod egy fityeszesretek vagy!

2024-ben, én a helyedben elbújnék!

Reactor 2024.08.10. 17:05:07

@taga20: Közöm nincs a Fideszhez. Szabadjon idéznem magamtól: "csúti kolostormalac". De van még ebből ám rengeteg.
Ja, a Soros? Ahhoz nem kell fideszesnek lenni, a saját fajtája is utálja mint a szart, nemhogy mi.

taga20 2024.08.10. 17:10:56

@Reactor: ja, mért hazudsz magadnak is?:)))

ja és:
"A zsidógyűlölet továbbra se a szélsőjobbhoz köthető eredetileg. Esetleg abban a bugyuta kis világodban, ahova zártad magad, ott igen, tételesen felsoroltam, hányan, kik és miért utálják a zsidroncaidat"

randóti és szerbantal, pusziltat!

Reactor 2024.08.10. 17:12:51

@taga20: Oké, adott Mága Zoltán kiváló hegedűművész, Kolompár Teszlatrooper pedig többszörös visszaeső tolvaj és rablógyilkos.
Melyikből van több? Melyikük a Gauss-harang? Mága Zoltán vagy Kolompár Teszlatrooper?

'Nuff said.

taga20 2024.08.10. 17:20:57

@Reactor: győzikétől kérdesz meg!

haver, te és a fityeszes bandád szétkúrjátok az országok, és itt fölényesketsz?

elmész a kurvaanyád az összes nergecihaveroddal együtt!

Reactor 2024.08.10. 17:32:10

@taga20: Vau vau vau vau hrrrrrrrrr!
Okos kutya, haraBd meg!!! :DDDDDDDDDD

Halj meg szerintem, lehetőleg már tegnap. Mindenkinek jobb lesz. Neked is, hidd el.
Köszönettel: az egész világ.

:DDD Nincs valami komolyabb ellenfél ezeknél a kis nolifer ingyombingyomoknál itten? Még a Gyakorin is jobban nyomják a trollok ennél, ez eddig igen gyenge felhozatal :(

taga20 2024.08.10. 17:40:19

@Reactor: te egyébként normális vagy?

szétkúrjátok az országot fityeszretkek, és még nyígsz, te rohadék??????

ulpius66 2024.08.10. 20:24:22

@taga20: "aki a fityeszre szavazott, a basszmegazanyját!"

HÁT KB. EZ A MAGYAR BALLIBERÁLIS FELSŐBBRENDŰ KULTÚRA......

ulpius66 2024.08.10. 20:25:14

@taga20:

Egyebekben te kire savaztál a felsőbbrendű kultúráddal??????

ulpius66 2024.08.10. 20:28:35

@taga20:

Nyilvánvalóan nem fogod bevallani, hogy kire savaztál.....mondjuk a helyedben én is szégyelleném bevallani....

ulpius66 2024.08.10. 20:30:16

@taga20:

Áruld mán el nekünk anyabaszó fideszeseknek, hogy kire érdemes savazni????

wigotah224 2024.08.10. 20:41:57

@Reactor: Csak egyet fogok írni, hogy lássák a többiek is, hogy nem a levegőbe beszélek és tartalmilag is hülyeségeket írsz. Utána befejeztük a beszélgetést, amíg nem tanulsz meg civilizáltan kommunikálni.
Ezt írtad: "Igen, persze, a szabadkőművesség is mind ártatlan báránykákból áll,...Miért is rejtőzködnek akkor, ha nincs rejtegetnivalójuk? Miért ugratták be Ámérikát az első világháborúba cserébe a garanciáért, hogy területet kapnak"

Az USA hadbalépését a Zimermann-távirat váltotta ki, valamint a korlátlan tengeralattjáró háború. De sérelmezte az USA a semleges Belgium megtámadását/megszállását is.
Mindhárom intézkedést az akkori német kormány követte el, vagyis ők a felelősek az USA hadbalépéséért, nem a "szabadkőművesek.

Forrásként olvasgasd Sebastian Haffnernek a témában írt könyvét: A Német Birodalom hét fő bűne az első világháborúban. Leírja ezeket meg még sok mást is.

taga20 2024.08.10. 21:05:02

@ulpius66: én a momentumra szavaztam, helyben meg a csőzikre.

te munkásőr, te merre élsz?

ulpius66 2024.08.10. 21:23:20

@taga20:

Én a 11. ker-ben lakom.... sajna nekem minden szavazatom ment a kukába!
(egyedül a budapesti lista érvényesült...mindenütt a Fidesz jelöltjére szavaztam...)

taga20 2024.08.10. 21:28:45

@ulpius66:" .mindenütt a Fidesz jelöltjére szavaztam...) "

nem szégyelled magad?!

ha ilyen hülye lennék, mint te, egyből a dunának mennék!

Evil Empire 2024.08.10. 22:20:34

@wigotah224: "Az USA hadbalépését a Zimermann-távirat váltotta ki, valamint a korlátlan tengeralattjáró háború. De sérelmezte az USA a semleges Belgium megtámadását/megszállását is."

A Zimmerman-táviratot vajon hogyan szerezték meg a britek? És vajon véletlen-e, hogy pont ezt követte a Balfour-deklaráció (amiben lényegében Izraelt a zsidóknak ígérték - cserébe a semmiért)?
www.wrmea.org/1999-october-november/the-zimmermann-telegram-palestine-the-balfour-declaration-and-why-america-entered-the-g

Reactor 2024.08.10. 22:48:08

@taga20: Papagájkodhatsz egész nyugodtan, továbbra sem vagyok fideszes, nem is voltam, nem is leszek. De azért püföld a szalmabábot nyugodtan. Kurcsány és Libajnai mindenesetre tettek róla, hogy jó ideig a hatalom közelébe se szagolhassanak, úgyhogy hiába várod a csodát.

@wigotah224: Csak egyet? Hát, az nem sok. Azt reméltem, legalább a Rosenberg-házaspárról kiderül, hogy igazából nem ők voltak, hanem a gonosz ikertesóik...elsőre direkt nem akartam nehezet, csak egy kis kedvcsinálót, afféle étvágygerjesztőt. Mindegy, akkor kezdjük ezzel.
Örülök hogy neked legalább van valamiféle forrásod, míg a harcostársad megragadt a "fújnáci büdöskonteó" legalja szinten, több mint a semmi végülis. Az én állításomra a forrás Ben Gurion (remélem jól írom) könyve, ami szintén elég részletesen taglalja, miszerint a szabadkőművesség alkut kötött a britekkel: behívják a háborúba a jueszéjt, ha cserébe az antant segít nekik "hazamenni". Az ügy pikantériája pedig, ahogy írtam, hogy a szerző is zsidó. Plusz az I. világháborúban járunk, tehát a nácikártya itt nem játszik.
Nem kell megvenned, nCore-ról gondolom le tudod szedni PDF-ben. Már ha érdekel egyáltalán a téma úgy komolyabban.
A civilizált kommunikáció pedig ott kezdődik, hogy nem támadjuk hátba az "ellenséget" azzal, hogy "könnyen cáfolható konteókkal fröcsög". Ha számodra igen, akkor valóban jobb is, ha befejezzük, mert úgy semmi értelme a diskurzusnak. Meg se halljuk egymást.

Reactor 2024.08.10. 23:17:42

@wigotah224: Helyesbítek, bocsánat: nem Ben Gurion, hanem Friedmann. Egy 35 perces beszéd volt egy New York-i szállodában. Videán asszem még megvan a teljes anyag. Tehát Benjamin Friedmann beszéde.

G. Nagy László 2024.08.11. 02:01:52

@Boldeone2:

"BTK 332 paragrafus!"

Közösség elleni uszítás - ilyen nem történt, nem is tűrném. Véleményeket látsz, különböző stílusban. Semmiféle erőszakra való buzdítást nem láttam. Ha elkerülte a figyelmemet, szólj!

G. Nagy László 2024.08.11. 02:12:50

@grundigg:

"Itt nem zsidók szubjektív érzékenységéről van szó, hanem arról, hogy ezek vállalhatatlan, embertelen eszmék, a söpredék világnézete, és én az ilyenekkel nem óhajtok kommunikálni."

Világos, nem is kommunikálsz velük.

"És pont ugyanígy gondolkodom a sztálinistákról is, habár nem emlékszem, hogy Sztálint dicsőítő kommentelővel találkoztam volna, miközben náci még a 3-4 működő politikai blogon is akad."

Ez korrekt és tisztességes. Ha konkrétan sztálinista nem is, de kommunista sok volt már, amely pont ugyanolyan embertelen, mint a nácizmus. És ha egy elmebeteg kommunistával leállok vitázni, úgy egy elmebeteg nácit is szeretnék megérteni.

"A kérdést amúgy nehéz nem provokációként értékelni, hisz soha nem írtam olyat, amiből tömeggyilkos kommunista diktátorok iránti szimpátiára lehetne következtetni."

Tényleg nem írtál ilyesmit. Arra voltam kíváncsi, hogy a kommunizmussal szemben megengedőbb vagy-e.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.11. 16:29:41

@taga20:

"randóti és szerbantal, pusziltat!"

Csak halkan megjegyzem: mind Radnóti, mind Szerb Antal sajat elhatározasból kikeresztelkedett, vagyis megtagadták zsidóságukat.

Engem kvára nem érdekel, zsidónak vagy kereszténynek tartotta magát, szerintem amúgy őt sem nagyon érdekelte, de ettől még Radnóti a legkedvesebb költőm.

G. Nagy László 2024.08.11. 16:40:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nálam nagy csata van József Attila és Radnóti között, de magasan ők ketten a legjobbak.

taga20 2024.08.11. 19:27:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

ja, 550ezer zsidó meg magától ment auschwitzba!

akkora retek vagy, hopgy arra szavak sincsenek!

www.youtube.com/watch?v=lU608-bjeEo

Reactor 2024.08.12. 04:32:44

@wigotah224: Nos, utánanéztem a forrásodnak, összevetettem az enyémmel...nos, ez igen jó, de sajnos van egy kis gond vele.
Sebastian Haffner 1964-ben készült el a művével. Benjamin Friedmann 1967-ben - tehát három évvel később - tette meg a "beismerő vallomást" az első világháborúval kapcsolatban. Természetesen a korlátlan búvárhajó-harc is közrejátszott, ezt egy percig se vitatom, csak hát volt ott még más is, amiről Haffner semmiképpen nem tudhatott akkor még.

Nem volt rossz próbálkozás - komolyan nem - de annyira jó sem volt...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.12. 08:35:56

@taga20:

"akkora retek vagy, hopgy arra szavak sincsenek!"

Ha elfogynak az érvek, akkor jön a személyeskedés.

GyMasa 2024.08.12. 12:50:59

@grundigg:
Nem hoztalak zavarba.
Be kell látnom, hogy az általad hazsnált "Migráció" szót én "Integrációnak" olvastam.
ELnzését kérek a tévedésem miatt.
Természetesen a többit, ami ebből következett, azt ved semmisnek.
(Bár, megjegyzem a válaszomban egyértelmően az "integráció" sszót használtam, így, esetleg egyből gyanús is lehetett volna, amit írok. De, én hibáztam, így nekem kell bocsánatot kérni.)

GyMasa 2024.08.12. 13:46:05

@Glokta:
Szerintem, ha Ferenc _IGAZI_ államférfi lett volna, 2006-ban, és félreáll, akkor a fidesz egy enyhe többséggel nyert volna csak, valószínűleg belebukott volna a kormányuk a 2008-ass válságba, és Ferenc bizony visszatérhetett volna.
De neki a hatalom fontosabb volt, és ezzel sikerült megágyaznia az elsp 2/3-nak.
Ezzel vágta el magát az újabb kormányzás lehetőségéről.
Azt nem mondom, hogy örökre, de az elmúlt 14 év eseményei nem engedtetik számomra azt hinni, hogy ez hamarosan bekövetkezne...

GyMasa 2024.08.12. 14:45:01

@grundigg:
Azért, én hozzátenném, hogy jó lenne, ha ugyanilyen hevülettel ítélnéd el a 20 század kommunista diktatúráit, és a 21. század, pontosan ugyanerről a tőről fkadó reinkarnációit, azaz a mindenféle antifa és BLM jellegű, pontosan ugyanolyan gyalázatosan elfogadhatatlanul rasszista mozgalmakat!
(beleértve, az Illaria Salis-szal kapcsolatos, teljességgel elfogadhatatlan viselkedést, amivel beszavazták EU parlamentii képviselőnek, csakhogy elkerülje a feleősségre vonást.)

GyMasa 2024.08.12. 14:48:05

@Evil Empire:
Ó, értem, szóval a kommunista diktatúrák százmillió feletti áldozatainak a száma rendben van, hiszen "Sztálin sikeres volt"???
Vagy, mert azok a szerencsétlenek nem zsidók voltak?
Komolyan érdekel, hogy a tudatlanságod, vagy a kripto-kommunista mivoltad mondat veled ilyen felháborító dolgokat?

Evil Empire 2024.08.12. 14:58:49

@GyMasa: Sztálin nyilvánvalóan sikeres volt a céljai megvalósításában - 'kommunizmus egy országban' egy félfeudális országból 30 év alatt egy ipari óriást csinált és sikerült kiterjesztenie a kommunizmust fél Európára és Kínára - míg Hitler végső soron épp azok sikerét idézte elő, akiktől félt (a kommunistákét és a zsidóságét).

GyMasa 2024.08.12. 15:07:20

@Evil Empire:
Megkérdezem újból, hogy milyen alapon gonodlod, hogy a sikeresség összefér a saját népedből millióknak történő meggyilkolásával.
Szerintem ez nem az az ár, ami bármelyik keretrendszerben egy kicsit is elfgadható "ár" egy ország felvrágoztatásáért. Sem náci, sem kommunista, sem liberális, se semmilyen környezetben.

Glokta 2024.08.14. 22:34:43

@GyMasa: Szerintem a "sikerességet" úgy érti, hogy megvalósította, amit kitűzött maga előtt célnak. Ha valaki hithű kommunista és azt gondolja hogy végső soron a történelmi folyamatok azok, amik számítanak, akkor érthető hogy csodálja őt.
Miközben egy náci, ha Hitler logikáját követi, akkor arra jut, hogy Hitler és a német nemzet is elbukott az evolúciós versenyben.

Glokta 2024.08.14. 22:41:10

@GyMasa: Trump megkapta a "Trump kezelést" és mégis nyert 2016-ban.

Ráadásul Farage-ról nem hiszem hogy az átlag angol propaganda alapján alakította ki a véleményét, elég ismert és az ország fele az általa felkapott és támogatott Brexitre szavazott.. szóval ugyanez a fél simán rászavazhatott volna egy parlamenti választáson is.

GyMasa 2024.08.15. 08:53:32

@Glokta:
Tévedés!
A kommunisták pontosan ugyanúgy elbuktak...
Mert MA nincs velünk a Szovjetunió sem!
A nácik is elértek rengeteg dolgot, lett nekik 1000 márkás VW bogaruk, óriási technológiai fejlődésük, stb.
Tehát, a kérdésem továbbra is fennáll, hogy elfogadható-e "árnak" bármilyen cél eléréséhez, hogy közben teljesen ok nélkül emberek millióit öljük meg?

GyMasa 2024.08.15. 09:05:52

@Glokta:
Ó-hó!
Trump akkor még csak egy ízelítőt kapott abból, mire képes a nyugati,"szabad" és "pártatlan" sajtó!
2016-ban még senki nem gondolta volna, hogy a kb. teljesen kívülálló Trumpnak egyáltalán van esélye!
AZ igazi kezelést Trump mégcsak nem is a teljes, 4 éves ciklusa alatt kapta, hanem ma kapja!
Ezért, azt se feledd, hogy gyakorlatilag a teljes, "szabad" USA jogrendszert is addig csavarták, amíg egy egyszerű, igaz, többrend beli könyvviteli szabálytalanságból egy szövetségi bűncselekménysorozatot eszkábáltak.
Aztán ne feledd a Deutsche Banktól felvett hitelét sem, ahol mindent maradéktalanul visszafizetett, mégis azzal vádolták, hogy eltúlozta az ingatlanfedezete értékét, hogy magasabb hitelt kapjon. Ismétlen, a fehér házba rendszeresen ellátogató New Yorki ügyésznő megvádolta Trumpot egy olyan esetben, ahol nem történt semmiféle károkozás, és rajta kívül az ügylet Mindegyök résztveevője teljesen
elégedett volt az üzlettel.
Vagy említhatnénk, azt a képtelenséget is, hogy csak azért kellett volna az USA történelmében eddig soha nem látott, kb 500 millió USD-s óvadékot napok alatt előtereemtenie, hogy egyáltalán beadhasson egy fellebbezést.
Ezt végül egy értelmes bíró elmarasztalta, miután megéértette, hogy soha, senkinek nem kellett még az USA történalmében ekkora óvadékot letennie semmilyen ügyben, plusz kb. nem létezik az USA_ban (De NEw York állambab biztosan nem) olyan óvadékügynökség, akinek lenne ekkora fedezete/biztosítása.
Jah, és Leticia ügyészasszony pontoan egy ugyanilyen botrányba keveredett New Yorkban, ahol egy épület esetén ugyanígy felfújták annak az értékét, és egy befektetőt konkrétan lehúztak 8 millió USD-vel. Tehát, abban az esetben történt károkozás is.
És, Trump azért is nyert 2016-ban, mert Hillary Clingonnáál rosszabb jelöltje a demokratáknak talán most Kamala Harris.

GyMasa 2024.08.15. 09:08:56

@Glokta:
"...szóval ugyanez a fél simán rászavazhatott volna egy parlamenti választáson is. "
A brit parlamenti rendszerben egyéni képviselők vannak. Hiéba szavaz az emberek 50%-a _országos átlagban_ egy pártra, az egyes választókerületeket kell megnyerniük. Azaz az UKIP-nek minden kerülteben állítania kellett volna jelöltet.
Szeirntem nem is volt nekik annyi. Ők alapvetően egy kis párt jelenleg.
süti beállítások módosítása