téveszmék

téveszmék

"Egyedül nem megy..."

2024. augusztus 05. - G. Nagy László

egyedul2.jpg 

Ha az önmagunkba vetett hit alapján kívánjuk két csoportra osztani az emberiséget, úgy az egyik térfélre azok kerülnek, akik bíznak a maguk tehetségében és szorgalmában. Mélyen hiszik, hogy ennyi elég is az érvényesüléshez. A pálya másik oldalán azokat látjuk, akik pusztán ezt kevésnek ítélik, s meggyőződésük, hogy valamiféle segédeszközre, háttértámogatásra lesz szükségük, ennek hiányában elveszettek. Jelen poszt az utóbbiakra fókuszál.

 

TUDATMÓDOSÍTÓ SZEREK

 

Se szeri, se száma azon pop-rock sztároknak, akiket a drog és az alkohol vitt el. Brian Jones, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Elvis Presley, Whitney Houston, Amy Winehouse... Vajon mi az oka, hogy a művészek - és különösen a zenészek - oly gyakran nyúlnak tudatmódosító szerekhez? Segítené az alkotás folyamatát? Enélkül nem megy? Ady Endre számos versét írta csatak részegen. Weöres Sándor azonban úgy látja: "Az alkohol nem serkenti a költészetet; saját tapasztalatomból tudom, hogy részegen nem tudok verset írni, csak firkálni s a részeg firkálmányok lélektanilag érdekesek és önfelfedezőek, de művészileg vacakok.“ Vissza a zenéhez: a hatvanas-hetvenes évek rengeteg ismert nótáját alkották a legkülönbözőbb szerek hatása alatt. Az Aerosmith tagjai például - saját bevallásuk szerint - kamionnyi anyagot szippantottak fel. Mégis: a legnagyobb sikereket és az igazi világhírnevet a nyolcvanas évek második fele hozta el számukra, amikor másfél évtized önpusztítás után józanul és tisztán kezdtek zenét szerezni és játszani, megalkotva a rocktörténelem három kimagaslóan fergeteges albumát. (A NASA pókokon vizsgálta a különböző drogok hatását. Az eredmény: kivétel nélkül deformált, szabálytalan, használhatatlan hálók.) S ha nem az alkotófolyamatot megtámogatandó, úgy mégis miért vonzódnak ennyire a tudatmódosító szerekhez a művészvilág különböző képviselői? Talán az angol pszichológus Carol Topolski jár a legközelebb az igazsághoz: „A drogok és az alkohol valahol teljesen megbízható dolgok – mert azt kapod tőlük, amit vársz. Szúrsz egy löket heroint, a következőnek ugyanaz lesz a hatása. Kicsit perverz módon stabilitást adnak egy olyan instabil világban, ahol sosem tudhatod, az új lemezt megveszik-e az emberek, eljön-e valaki a következő koncertre.

 

VALLÁS

 

Se szeri, se száma azoknak az áldásoknak és átkoknak, amelyekre a legkisebb ráhatásunk sincsen. Genetikai adottságok, betegségek, halál, szerelem, baleset, mázli és balszerencse... Amikor a Teremtőt gondviselőnek is nevezzük, olyankor arra számítunk, hogy Isten rafinált részrehajlással pörgeti sorsunk rulettkerekét, s a golyó a lehető legtöbbször landol jó helyen. A kérdés adja magát: ha választhatnák, hogy meghagyjuk-e a Mindenható hatáskörében e döntéseket, avagy áthelyeznénk inkább a sajátunkba, miként rendelkeznénk? A magam részéről azt gondolom: nem sokan vannak, akik az eredeti verzió mellett maradnának. Ez egy olyan végtelen ősbizalmat jelentene, amely megléte esetén már az imádság is totál felesleges, hiszen Isten bárhogy dönt, azt számunkra előnyösnek, a lehető legelőnyösebbnek látnánk. Ez már a megvilágosodott buddhista bölcsek szintje. Mi többiek, közönséges földi halandók többnyire azt gondoljuk: sokkal jobban ismerjük személyes szükségleteinket, mint bárki, a Teremtőt is beleértve. Amikor rosszul alakulnak a dolgaink, többnyire azzal vigasztaljuk magunkat, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek; idővel biztosan találunk valami építőt kisebb-nagyobb tragédiáinkban is. De vajon mennyit ér az ilyen, utólagos magyarázatokkal előrukkoló hit? Vajon mennyire építhetünk egy totálisan kiszámíthatatlan Jóistenre - és nevezhetjük-e egyáltalán jónak - ha úgy érezzük, hogy egyedül nem megy?

 

KÖZÖSSÉG, TÁRSADALOM

 

Se szeri, se száma azon ideológiáknak, vallásoknak és politikai mozgalmaknak, amelyek azt harsogják: egyedül nem megy, így a közösség oltárán (amely magasabb rendű) az egyénnek (amely alacsonyabb rendű) áldozatokat kell hoznia. Valószínűleg ez a legmérgezőbb gondolat mindhárom közül. A drogokra és a vallásra ugyanis simán lehet nemet mondani - a többi emberre nemigen. Az individualista sem remete; nem elvonultan él egy világvégi barlangban, hanem nagyon is sűrű szövésű emberi kapcsolathálót ápol. Csakhogy amíg az individualista hívószavai az egyenjogúság, az együttműködés, az önkéntesség, és az üzlet, addig a kollektivista többség a hierarchiában, a tekintélyben, a diszkriminációban és az erőszakban utazik. Lássuk csak: mi történik, ha egy afroamerikai számára túl nehéz az egyetemi felvételi? Ha egyedül nem megy, kap némi adminisztratív segítséget, s számára csökkentik a követelményszintet. Mi a helyzet a női karrierálmokkal? Természetesen nekik is jár a kvóta. A Nyugat-Európába tömegesen érkező bevándorlók pedig annyiféle ellátmányt kapnak, hogy dolgozniuk sem igazán kell. Németországban a segélyben részesülő családok több mint hatvan százaléka nem német... sosem derül ki, mire jutnának önerőből. Érdemes volna vigyázó tekintetünket egy percre a párválasztás kérdésére irányítanunk. Most felejtsük el a régi időket és a félbarbár társadalmakat jellemző, előre letárgyalt s elrendezett házasságokat, s koncentráljunk kizárólag a modern civilizációra! A napnál világosabb, hogy ez a legtisztább üzlet. Bárki próbálkozhat bárkinél. Mindenki mondhat nemet, de igent is, ha ahhoz van kedve. Vagy teljesítjük a küldetést önerőből, vagy sehogy. Itt nincs helye az erőszaknak, s nincsenek kőbe vésett szabályok, illemek, elvárások. Talán életünk legnehezebb megmérettetése, mégis - pár elmebeteg társadalommérnökön kívül - mindannyian egyetértünk abban, hogy ez így helyes. Vajon miért nem ugyanígy formáljuk életünk egyéb fejezeteit is? Ha egy ilyen meghatározó jelentőségű kihívás esetén képesek vagyunk sportszerűen viselni akár a teljes kudarcot is, úgy a továbbtanulás, a karrier és a pénzügyek világában miért nem ragaszkodunk a tiszta játékhoz, a torzításmentes versenyhez?

 

***

 

Nyilván beleeshetünk a másik végletbe is. Van, aki soha nem kér és nem fogad el segítséget senkitől. Nem vesz be gyógyszert, nem vesz igénybe orvosi kezelést sem. Mindent egyedül kíván megoldani. Ismertem ilyen fazont - aligha ez az attitűd a követendő. Az öngondoskodó ember sokkal inkább olyan, mint aki elutazás előtt listát készít, majd annak alapján tölti meg bőröndjét. Nem mindenki így jár el. Van, akinek a felesége csomagol össze. Van, aki mindig otthon felejt valamit. S van, aki bohém módon csak egy bankkártyát visz magával, mondván: mindent megkap a szállodában, s amit mégsem, azt majd menet közben beszerzi... Százféle módon létezhetünk, ám jómagam abban hiszek, hogy elsősorban önmagunkra érdemes támaszkodnunk.

 

A valóság az, hogy mindannyian a csodát várjuk nap mint nap. Van, aki a kokaintól, mások az LSD-től. Van, aki Jahvétól, mások Allahtól. És vagyunk páran, akik azt gondoljuk: semmi szükségünk a tudatmódosító szerekre, sem pedig a letűnt korok barbár isteneire. A Teremtő ugyanis bennünk él, a csodákat általunk viszi véghez. A sandán figyelők nagyképűségnek, egoizmusnak, vagy épp nárcizmusnak címkézik e hozzáállást. Pedig egyszerűbb volna simán csak hitnek nevezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr7718459577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boldeone2 2024.08.05. 18:43:29

A Teremtő ugyanis bennünk él, a csodákat általunk viszi véghez"

- Sajnos nem, de az valóban igaz, hogy ez minden vallásos hit alapja... Az emberi sors, ha visszatekintünk a történelemre, bagyon sok embernek, az is lehet hogy a többségnek szenvedés volt, ezt hit nélkül nem lehetett kibírni. A hit mindig ígért valamit, amit az élet nem, mert az élet sokat ígért, keveset adott, a vallás mindig szép jövőt: menyországot, feltámadást ígért
Ezért az uralkodóosztály is mindig támogatta, hiszen a hittel mindig kordában lehetett tartani a szolganépet...
A vallásos hitnek ráadásul ott volt mindig a szakrális, kultikus, felemelő szerepe
Ez az ideológia hitnek soha nem volt meg, hiszen az, hogy "fajmagyarok" vagyunk, nem elég életvezetőnek; de a kommunizmus sem működött, hiszen a kommunizmus feltétele az lett volna, hogy minden ember legyen jó és önként építse a közösségi társadalmat, csakhogy az emberek jelentős része rossz és önző, így a kommunizmus sem működött, mint életvezető...
Az emberek többsége viszont mindig vakamilyen közösséghez akart tartozni, a törtélem során

Abba senki - vagy kevesen mernek belegondolni - hogy "alone in the Universe " ...Sok esetben csak az önpusztító, legnagyobb zsenik, mint Hölderlin vagy József Attila, kedvenc költőm
A zseniknél a korai halál/ öngyilkosság egy szokásos életút, káros addikciókkal, vagy anélkül.

Az átlagember - boldogok a lelki szegények - ritkán szenved ezektől a szimptómáktól...Alacsonyabb született IQ, érzelmi és zenei IQ kisebb esély a halálra, meg nyilván a kiemelkedésre is...

Az emberi agy is meg tudja ölni az embert, sőt, az egyik legveszélyesebb az....

Boldeone2 2024.08.05. 18:58:27

Aki meg akarja érteni az egyén és a világ viszonyát, annak rejtett, lelki dimenzióit, annak ajánlom ezt a verset, amelyet a költőzseni írt, amelyet a színészzseni ad elő... Még a sorsuk is hasonló, hiszen mindketten öngyilkosok lettek, majdnem egy helyen..

youtu.be/bMv2dQHXX_g?si=CjhqKN7Zj-5tjypM

alöksz róz 2024.08.05. 21:28:17

"miért nem ragaszkodunk a tiszta játékhoz, a torzításmentes versenyhez?" - mondjuk ezekhez pont az "individualisták" (tudok jobb szót is) nem szeretnek ragaszkodni

alöksz róz 2024.08.05. 21:34:42

az egész kapitalizmus erről szól.
tisztátalanul előnyt szerez, a versenyt tisztátalanul gátolja, és közbe ilyenekről papol...
meg hogy a lopott tulajdona szent.

nem a tiszta játékos nyer egy torzítatlan versenyben, hanem az a tolvaj akinek legvastagabb a bőr a képén.

alöksz róz 2024.08.05. 21:42:51

"Se szeri, se száma azon ideológiáknak, vallásoknak és politikai mozgalmaknak, amelyek azt harsogják: egyedül nem megy, így a közösség oltárán (amely magasabb rendű) az egyénnek (amely alacsonyabb rendű) áldozatokat kell hoznia." - csak pontosan fogalmaznak.
egy társadalomban a szabadságod mindenképpen korlátozva lesz.

G. Nagy László 2024.08.06. 07:44:20

@alöksz róz:

"az egész kapitalizmus erről szól.
tisztátalanul előnyt szerez"

Van benned egy zsigeri kapitalizmus-ellenesség, amelyről talán még te magad sem tudod, hogy hol szedted össze, de az biztos, hogy kell vele valamit kezdened. Azt a csúf és hamis játékot űzöd, hogy a kapitalizmust szándékosan félreérted, s azonosítod a gyarmatosítással, a multik lobbijával, a milliárdosok visszaéléseivel. Holott a kapitalizmus nem ez. A kapitalizmus az (is), amikor az ükapád kiment a helyi piacra és eladta a sajtot, a vajat és a többi tejterméket, melyet a családtagjai készítettek a saját kisüzemükben. Egyszerűen nem is értem, hogy mi a a gondod a self-made man eszményképével, aki önmagára támaszkodva alkot, termel és felemelkedik.

G. Nagy László 2024.08.06. 07:48:32

@Boldeone2:

"annak ajánlom ezt a verset"

József Attila nagy kedvencem, Latinovits úgyszintén. Az Eszmélet pedig egészen különleges alkotás - talán a költő leggyakrabban idézett verse. Messze túlmutat az egyéni gyötrődésen; mintha tucatnyi apró bölcsességet fűzne láncra.

G. Nagy László 2024.08.06. 07:55:18

@Boldeone2:

"A Teremtő ugyanis bennünk él, a csodákat általunk viszi véghez - Sajnos nem, de az valóban igaz, hogy ez minden vallásos hit alapja.."

Ezzel nagyon nem értek egyet. A hagyományos vallásokhoz képest, melyek a földi szenvedés után feltámadást ígérnek, s melyekben az Isten egy rajtunk kívül létező tekintély, az általam vázolt verzió sokkal inkább valamiféle pogány, vagy buddhista megközelítés.

GyMasa 2024.08.06. 08:52:25

@G. Nagy László:
Az a baja vele, hogy ő nem egy olyan ember.
Ő is inkább az a fajta, akinek szüksége van arra, hogy a hatóságok "kipótolják a szerencséjét", ha esetleg nem úgy alakulank a dolgok, ahogy eltervezte.

GyMasa 2024.08.06. 08:54:09

@G. Nagy László:
...mert a vallások sem egyformák.

G. Nagy László 2024.08.06. 09:14:36

@GyMasa:

"Ő is inkább az a fajta, akinek szüksége van arra, hogy a hatóságok "kipótolják a szerencséjét", ha esetleg nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy eltervezte."

Valószínűleg így van. Ez minden baloldaliság alapja. A felismerés, hogy egyedül nem megy... Azért szomorú ez, mert az ilyen ember ezzel magára aggatja a CSELEKVŐKÉPTELEN címkét. Én szégyellném, ha ilyennek látnám magam.

G. Nagy László 2024.08.06. 09:15:46

@GyMasa:

"mert a vallások sem egyformák."

Persze hogy nem. Ezért érdemes beszélni róluk és kritikával illetni mindet, amelyik rászolgál.

GyMasa 2024.08.06. 09:20:49

@G. Nagy László:
Igen, és az a baj, hogy ez a "védelem" csak még életképtelenebbekké teszi az embert. Mert a vállalkozó mondjuk elbukhatja mindenét 2-3 alkalommal, mire a 4. vállalkozása sikeressé válik.
De, aki másokban bízik, az "elkerüli a bukást" de ezzel feladja a saját esélyét a kitörésre.
Vagy, aki egyetemre jár, és nem a szerencsés 1% (akinek tökmindegy, mi a tananyag, abból mindenképpen 5* eredményt fog elérni) na mi olyanok voltunk, hogy volt bukta, meg keresztfélév, meg még bukta, meg a margóra írták fel a 11. elégtelent EMT-ből, mert a személyes lapokra csak 10 sor volt a jegyeknek :-D
De, végül sikerült és, most egy erősebb embernek érzem magam, hogy végül megcsináltam.
Magamtól, és nem kellett semmiféle kvóta hozzá.

GyMasa 2024.08.06. 09:22:01

@G. Nagy László:
Abszolút így érzem én is!
Én vallásnak tekintem pl. a sötétzöldésget is.
EMiatt vagyok határozottan pikírt módon kritikus mindennel kapcsolatban, amit ezek az állatok csinálnak.

atomic power 1986DucaDuca 2024.08.06. 09:45:54

@Boldeone2:

"Alacsonyabb született IQ, érzelmi és zenei IQ kisebb esély a halálra, meg nyilván a kiemelkedésre is..."

Téveszme! Pont az ellenkezője az igaz!

Mind az általános - mind az érzelmi intellgencia fordított arányban áll az öngylkossági hajlammal.

www.cambridge.org/core/journals/psychological-medicine/article/how-intelligence-and-emotional-control-are-related-to-suicidal-behavior-across-the-life-course-a-registerbased-study-with-38year-followup/C39F3B1C4C96D92C64FCF200C6DB8745

www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6284019/

G. Nagy László 2024.08.06. 09:48:52

@GyMasa: Egyetértek mindennel.

Jómagam közgazdász diplomát szereztem, s bár mindig messze voltam a kitűnőtől, azért azt sem mondhatom, hogy bukdácsoltam volna. Egyetlen egy vizsgán meszeltek el, szégyenszemre matek-statisztika-informatika alapvizsga volt a második félév végén... Máig nem értem, mert ezekben sosem voltam gyenge.

Boldeone2 2024.08.06. 10:01:48

A "zöldség% az nem vallás, hanem racionalitás, bár azt is - mint minden mást - lehet vallásos hittel csinálni, ahogy anno a kommunizmusban volt aki fanatikusan hitt, volt akik csak szükségszerűségként tekintett..

A "bezöldülés" is egy ilyen, szükségszerű dolog, bár a legtöbb ember utál áldozatot hozni... Tehát azt mondja: van egy olcsó diesel autóm, ami 5 litert fogyaszt, na azt nem adom!
Egyébként is, vegyen vissza más, vegyen vissza a gyáripar, vegyen vissza az indiai...

Az indiai viszont biztos nem fog visszavenni, inkább megy az infernóba... Afrika még csak most indul be, ott van a fejlett világ szemétlerakója...

Pedig az nem lesz elég, ha csak európa akar "zöldátállni"...

Ezen a Földön, azt kell mondjam, semmi sem működik: nem működnek a globális alkuk sem a globális problémákról, és ugyanúgy háborúzunk mint pár száz évvel ezelőtt...

Boldeone2 2024.08.06. 10:10:16

@atomic power 1986DucaDuca:

Nem téveszme! Én nem azt írtam, hogy alacsony, hanem alacsonyabb, tehát a Gauss - görbe közepét mondom, az átlagot, aki mondjuk kevesebb zenei vagy érzelmi intelliganciával rendelkezik, mint egy zseni
A rendkívül alacsony és a rendkívül magas intelligenciábal rendelkezők között lehet több öngyilkos. Persze, ezt bizonyítani nem tudom, de rendekívül sok zseni lesz öngyilkos..

Aki meg 2 gyereket nevel, ugyanott dolgozik 20 éve, ugyanaz a felesége 15 éve, a Balatonon nyaral, az szerintem kevésbé hajlamos
Az elfogadó, a beilleszkedő, az elégedett átlagember

Boldeone2 2024.08.06. 10:21:23

A hirtelen jött sikert, pénzt, gazdagságot sokan nem tudják jól viselni..Amikor már ömlik a pénz, az is elveszti értékét, amikor ömlik a siker, rengeteg fals emberi kapcsolat, álbarátság alakul ki és gyakran, akkor jön a drogok, vagy az alkohol
A siker elvesztése is óriási tramuma lehet...

A kisember viszont megbecsül mindent, így az életét is...

Tiszteli az államot a kisegítette a lakásvásárlásban; megbecsüli a feleségét, hiszen úgy érzi, szebbet- jobbat kapott , int amit érdemel ( megcsalni sem meri, bár lehet már eljátszott a gondolattal) ; állandóan aggódik 10 éves Suzuki autójáért, nehogy elverje a jég, vagy meghúzzák...

Így él az átlagember...Aki felfogja azért József Attila versét, hiszen tudja az életet egyszer mint "talált tárgyat visszaadja"...

Tulajdonképpen, sok esetben boldogabban, jobban él, mint a zsenik....

G. Nagy László 2024.08.06. 10:30:21

@Boldeone2:

"Ezen a Földön, azt kell mondjam, semmi sem működik: nem működnek a globális alkuk sem a globális problémákról, és ugyanúgy háborúzunk mint pár száz évvel ezelőtt..."

Ezért kéne az őszinte beszéd. Ezért kéne tisztelni a tudományos tényeket és ezért kéne megállapodni abban az erkölcsi minimumban, amelyet széles körben elfogadunk. Mondok példát mindre.

1. Környezetszennyezés - Az, hogy a diesel pusztító, magunk is érezzük. A benzin sokkal-sokkal barátságosabb melléktermékkel jár. E téren talán érdemes volna lépni valamit. Ami azonban a globális felmelegedés témakörét illeti, abban a legkevésbé sincs egyetértés a tudósvilágban - itt kár olyan döntéseket hozni, amelyeknek talán semmi pozitív hozadéka sincsen.

2. Morál - Az EU Alapjogi Chartája tök jó alap. Mégis: maga az EU rúgja fel rendszeresen a saját szabályait, puszta napi politikai érdekből lábbal tiporva a jogállamiságot, a saját szabályait.

El kéne jutni oda, hogy legalább azokhoz a pozitív elvekhez és célokhoz ragaszkodunk, amelyekben előzetesen megállapodtunk, s továbbra is biztosan úgy látjuk: pozitívumok.

Boldeone2 2024.08.06. 10:42:58

@G. Nagy László: Ami azonban a globális felmelegedés témakörét illeti, abban a legkevésbé sincs egyetértés a tudósvilágban"

- Egyetértés van, amit el kellene fogadni, különben nagy baj lesz...( mindig lesz egy- két szenzációhajhász ellenkező )

- A "jogállamiságról" , ez megint egyszerű dolog, hiszen ha a társadalom jelentős része úgy gondolja, hogy nincs jogállam, akkor nincs. Egy normál államban csak azt gondolja a társadalom egyik fele, hogy elégedetlen a kormánnyal, nálunk azt, hogy pártállami rezsim van

Sokszor leírtam már: a szubjektív érzület többet számít, mint sok ember gondolja...

Pl neked nincs meleged, csukva tartanád az ablakot, másoknak meg pont hogy melege van, ők kinyitnák...
Ebben a helyzetben kell egy KÖZÖS alku , ami mindkét félnek jó..

Vagy: minden ember -aki nem teljesen hülye- látja, hogy melegszik a Föld, azon belül Magyarország is, és viharos ütemben...

Akik az antropogén hatást vitatják, azokkal nyilván kibékíthetelen vita lesz...

G. Nagy László 2024.08.06. 11:03:49

@Boldeone2:

"Sokszor leírtam már: a szubjektív érzület többet számít, mint sok ember gondolja... Pl neked nincs meleged, csukva tartanád az ablakot, másoknak meg pont hogy melege van, ők kinyitnák... Ebben a helyzetben kell egy KÖZÖS alku , ami mindkét félnek jó.."

Ezzel egyetértek. így fog lezárulni az orosz-ukrán háború is.

De alapvetően nem erről beszélek, nem az érzületről, hanem a TÉNY-ekről. Ha van egy EU-s szabály, hogy miként kell elosztani az EP bizottsági helyeit, az TÉNY. És ha ezt felrúgják, az is TÉNY. Tök mindegy, kiben milyen érzület alakul ki ennek kapcsán.

ulpius66 2024.08.06. 13:02:15

"Egyedül nem megy"

1. Mélyen tisztelt publikum, kéretik egy kis csend
Ki nem szökött meg eddig, most már maradjon is bent!
Ülj közelebb a párodhoz, ez később fontos lesz,
Hogy együtt tudjunk mulatni, a tudnivaló ez,
Csak ennyit kell, hogy megjegyezz:

R. Egyedül nem megy, egyedül nem megy,
Egyedül nem megy. Ha-ha-ha-ha!

2. Ez egyelőre nem megy és én sejtem az okát.
Még nem értik a titkos belső filozófiát.
Hát fogják be a fülüket a szemérmesebbek,
Mert elmondunk néhány példát, ami velünk esett meg.

3. A lakásomba toppanék és milyen kép fogad?
Ott döngetik az asszonykám, az ágy majd leszakad.
S méghozzá a barátommal - jegyzém halkan meg.
S az élvezettől kipirulva a drágám mit felelt?!
Na halljuk, halljuk, mit felelt!

R.
Ezt mondta az asszony, tessék elképzelni!
Majd ő elmondja!

4. Ő bosszút állt és belátom, a revans itt jogos.
Nincs botrány! Szépen visszavág a férfi, ha okos.
S a barátom a nejemnél már másnap csöngetett,
S a tervembe a kedves nejed beleegyezett.

5. Én javasoltam: könnyen, gyorsan essünk rajta túl.
De a nagys'asszony nekem esett mohón és vadul.
Már akadozva könyörögtem: drágám, elég, kösz.
S te ránk nyitottál barátom, te mindig jókor jössz. Ó, yes!
Hogy milyen, milyen jókor jössz!

R.

6. A szerelemnél fontosabb az igaz barátság.
Mi egymás nélkül annyit érünk, mint egy fél nadrág.
A szabadság, s a függetlenség álomnak pazar,
De elszakadni nem tudunk, mert összeköt a szar. Szár!

7. Az ember, hogyha viccet mesél, kell, aki nevet.
S ha valakit át akarsz verni, kell, akit lehet.
És kérem, még a gyilkossághoz is két ember kell.
Ha nem lenne egy társam, akkor ki kaparna el?
Ki kaparna, ki kaparna el?

R.

8. Épp ezért mi ketten, kérem, sosem válunk el.
Mit elvégezni muszáj, együtt végezzük majd el.
Mi együtt ettünk, együtt ittunk, együtt megyünk ki.
Most éppen nekem sürgős, kérlek, próbálj sietni!
Gyere, mert itt bent megyek ki!

R.

GyMasa 2024.08.06. 13:43:17

@G. Nagy László:
A Boldiféléknek az "Érzületek" simán felülírják a tényeket!
EZ velük a probléma, hogy nem képesek megérteni a körülöttük lévő világot sem, és emiatt a világgal kapcsolatos interakcióik it teljesen irracionálisak tudnak lenn.
És, ez okozza pl. azt is, hogy emberbarátságról papolnak, holott ők a legvéresebb szájú Ukrajna felszopók, és egyszerűen nem érdekli őket az ott, feleslegesen naponta meghaló emberek ezrei sem, mert "ÉRZÜLETILEG" akkora túlstimulálást kaptak Ukrajna ügyben, ami elnyomja azt a képességüket, hogy észrevegyék az egyre nyilvánvalóbb TÉNYEKET a helyzettel kapcsolatban.
Amúgy ezt a dolgot a világ háttérhatalma a környezetvédelemmel alapozta meg, de a coviddal tekerték fel teljesen a gázt.
Emlékezz, hány elvetemült oltáspárti hangoztatta nyíltan, hogy az "OLTÁSTAGADÓKAT" legalábbis táborokba, de inkább börtönbe kellene zárni, bár a nyíltszíni kivgzés is egy igen kívánatos lehetőség lenne, hogy végre "meggondolják magukat!"
És, közben kiderült, hogy nekünk volt igazunk, akik nem kívánták egy ígéretre alapozva (ez az új, mRNS vakcina ez aztán MINDEN jövőbeli covid variánstól _IS_ meg fog védeni!) egy, sebtében kifejlesztett, a mellékhatásait még csak nem is vizsgált oltást magunkba adni.
(Ugye, az világos, hogy nem igaz, hogy örökre védeni fog, hiszen hamar kiderült, hogy ugyananynnira csak kb 6 hónapnyi védelmet ad, mint átesni a betegségen, az is kiderült, hogy ehhez képest nemhogy nem tudjuk, mik a mellékhatásai, de még csak nem is vizsgálták azokat egy percig sem, és bizony mostanra már az is kiderült, hogy vannak ilyen mellékhatások is. Plusz, ugye nem beszélve Von Der Leyen asszony, SMS-ben megkötött 70 milliárd EUR-os (szerény 27 825 277 473 000,00 Magyar forint) oltási bizniszéről...

alöksz róz 2024.08.06. 14:40:06

@G. Nagy László: amit te vmiféle indokolatlan ellenérzésnek próbálsz beállítani, az tényeken alapuló reális helyzetértékelés.

maszatolsz és kevered a fogalmakat.
1. az kurvára nem kapitalizmus, hogy ükapám eladott valamit.
2. eszménykép mögé bújva maszatolod el a tisztességtelenséget.
és nem eszményképeket kell értékelni, hanem a tényeket.

(3. az h "a szabad ember azt teszi, amit szabad" az nem egy definíció, hanem egy régi vicc.)

alöksz róz 2024.08.06. 14:51:12

@G. Nagy László: "Valószínűleg így van." - igen.
ki is pótolta.
ahogyan neked is kipótolta.
elmondásod alapján valószínűleg hasonlóan nagy szükséged volt rá, mint nekem. csak én nem felejtettem el, hogy honnan indultam...
és azt se felejtettem el, hogy milyen segítséget kaptam hozzá a közösségtől.

(az hogy hozzátettem a magamét és feljebb tudtam emelkedni, semmit nem von le a kapottak értékéből.)

alöksz róz 2024.08.06. 14:59:25

@G. Nagy László: "Ebben a helyzetben kell egy KÖZÖS alku , ami mindkét félnek jó..

Ezzel egyetértek. így fog lezárulni az orosz-ukrán háború is."

van erre egy jó analógiám.
de elég durva sajnos.

Boldeone2 2024.08.06. 15:14:17

@GyMasa: EZ velük a probléma, hogy nem képesek megérteni a körülöttük lévő világot sem, és emiatt a világgal kapcsolatos interakcióik it teljesen irracionálisak tudnak lenn."

EZ pont veletek, szélsőjobboldali, tudománytagadókkal, "háttérhatalmazókkal" a legnagyobb probléma!

Szerinted miért terjed a szamárköhögés Európában? Mert Ukrajnában nem oltakoznak, meg más európai országokban sem, ahol elterjedtek a hamis szélsőjobb nezetek!

Magyarország is azért van csak relatíve jobb helyzetben mert Magyaroszágon KÖTELEZŐ oltási rendszer volt!

Én MINDENKIT köteleznék az oltásra! Az nem indok, hogy páran a mellékhatásait szenvedik, mert az MINDEN gyógyszer vagy oltás esetében előfordulhat

A nyájimmunitáshoz az kell, hogy minél több embert átoltsunk!

alöksz róz 2024.08.06. 15:17:32

@Boldeone2: "Szerinted miért terjed a szamárköhögés Európában?" - gondolom a CIA terjeszti...

G. Nagy László 2024.08.06. 15:53:34

@alöksz róz:

"ki is pótolta.
ahogyan neked is kipótolta.
elmondásod alapján valószínűleg hasonlóan nagy szükséged volt rá, mint nekem. csak én nem felejtettem el, hogy honnan indultam...
és azt se felejtettem el, hogy milyen segítséget kaptam hozzá a közösségtől."

Ezt kifejtenéd? Miként pótolta ki a az állam, a közösség, központi bürokrácia a szerencsémet? Miért gondolod, hogy társadalom többet adott nekem, mint amit kapott tőlem? És ha mindenkinek ilyen határozottan pozitív az egyenlege a központi költségvetéssel szemben, azt miképpen finanszírozza az állam???

Boldeone2 2024.08.06. 15:57:07

@GyMasa: Ukrajna ügyben, ami elnyomja azt a képességüket, hogy észrevegyék az egyre nyilvánvalóbb TÉNYEKET a helyzettel kapcsolatban."

-Éppen hogy a te képességeidet nyomja el, különösen Ukrajna ügyében!

Egyik oldalon vannak a valódi tények:

1. Oroszország durván megsérti az általános nemzetközi jogot - jus ad bellum, jus in bello- de ezt minek is írom, neked sötét embernek, úgysem érted
2. Oroszország megsérti a saját maga által aláírt nemzetközi szerződéseket
3. A háborút Oroszország tartja fenn, Ukrajna csak védekezik. Ebből adódóan, az agressziót elszenvedőt jogszerű segíteni

Ezek, a fentiek a tények, amit meg ti mondtok, oroszbarát orkok, az az agresszor hivatalos propagandája, szélsőjobb érzület !

Boldeone2 2024.08.06. 16:09:12

@G. Nagy László: Tehát, egyrészt vannak a tények, meg a törvények, mint létező dolgok, de lássuk be, azok is egy általános közösségi érzületen alapulnak, arra reflektálnak

Pl. ha a társadalom nem érzékeli veszélynek a pedofíliát, akkor nem hoz törvényt, vagy kiskapukat hagy, ha veszélynek érzékeli,akkor törvényt hoz..

Éppen olyan ez, mint az LMBTQ - propaganda: az egyik ember szerint nem is létezik, a másik szerint óriási a baj.

Egy utazási fórumon olvastam két fórumozó véleményét ugyanarról az országról. Az egyiket leütötték az utcán, szerinte pocsék a közbiztonság, a másikkal nem történt semmi, szerinte minden tökéletes..

Ezért írom, a szubjektív érzület a fontos, azt pedig sok esetben a korszellem és a nagypolitika befolyásolja...

Pl mit gondol Orbán róla...Pl, ki mellé álljunk az azeri- örmény konfliktusban... Az egyik keresztény, a másik türk tesó...

Vagy Ukrajna esete: nincs igazuk egy sor kérdésben, magyar szempontból, de a saját szempontjukból igazuk van, a háborút tekintve..

Ezért kell figyelni a mainstream konszenzust- mit mondanak az " okosok"...

Boldeone2 2024.08.06. 16:18:07

@G. Nagy László: Pont azért van egyre fokozódó politikai küzdelem a világban, mert minden ember a szubjektív érzületeinek, érzelmeinek a fogságában van, nevezzük néven, érzelmekről van szó....

Ha a magyar csapat játszik, nyilván nem leszünk objektívek, ha meg mi magunkról van szó, meg még úgy sem...

Lényegében ez több mint fogság, sok esetben rabságról beszélünk, szellemi sötétzárka, ahonnan nem nagyon van kilátás, kilépés...

Azt kevesen értik meg, hogy a másiknak is igaza lehet a saját szempontjai szerint ( Orbán már beszélt erről, ami haladás )

Tehát: adott egy konfliktus, amit két módon tudsz lezárni:

- Harcot kezdesz, hogy az erő döntse el, ha az tud egyáltalán dönteni, szerintem nem...

- Megalkudnak a felek, ekkor mindenkinek engedni kell az "igazából", de megéri...

alöksz róz 2024.08.06. 16:22:44

@G. Nagy László: csak arra alapozva, amit korábban írtál.
kaptál ingyen jó minőségű egészségügyi ellátást, amit anyád nem bírt volna kifizetni. kaptál ingyen jó minőségű oktatást, amit anyád nem bírt volna kifizetni.
kaptatok lakást, amit piaci alapon anyád nem bírt volna kifizetni.
kaptatok családtámogatást hogy ne gyerekmunkásként kelljen valahol megnyomorodnod.

G. Nagy László 2024.08.06. 16:27:59

@Boldeone2:

"Orbán már beszélt erről, ami haladás"

Végtelenül korrekt és tisztességes, hogy ezt említed, szóba hozod. Szívesen gyakorolnék hasonló gesztust, de sajnos nem látok ilyet a másik térfélen.

alöksz róz 2024.08.06. 16:31:55

@G. Nagy László: "És ha mindenkinek ilyen határozottan pozitív az egyenlege a központi költségvetéssel szemben, azt miképpen finanszírozza az állam???" - senki nem mondta, hogy mindenkinek.

"Miért gondolod, hogy társadalom többet adott nekem, mint amit kapott tőlem?" - neked még most is ad.

tőlem viszont kap vissza. hogy többet vagy kevesebbet, az relatív. az hogy fentieket megkaptam, nyilvánvalóan sokkal többet ért, mint most a jövedelmem x százaléka és az esetleges közösségi vagy karitatív tevékenységem.

G. Nagy László 2024.08.06. 16:33:32

@alöksz róz: Az az igazság, hogy elég nyomorult gyerekkorom volt. (Hetvenes-nyolcvanas évek kádári világa.) Ha a gyógyszerész anyám és a mérnök apám piaci körülmények között még rosszabb életminőséget produkáltak volna, az azt jelentette volna, hogy mindenre alkalmatlanok.

G. Nagy László 2024.08.06. 16:34:45

@alöksz róz:

"neked még most is ad."

Te mi a fenéről beszélsz??

alöksz róz 2024.08.06. 16:56:28

@G. Nagy László: én úgy emlékeztem, hogy egyedül nevelt...
de lehet csak a teszvesz írta rólad, amikor azzal jött, hogy elfelejtetted honnan jöttél.

ulpius66 2024.08.06. 17:00:29

Még jó, hogy vannak háborúk, meg halálos betegségek, meg járványok, meg kovid, meg ilyesmik..... MERT HA NEM LENNÉNEK, AKKOR MÁN 15 MILLIÁRD EMBERKE VOLNA, ÉS AZ EGÉSZ FÖLD ÉLHETETLEN VOLNA!!!!!

alöksz róz 2024.08.06. 17:03:25

@G. Nagy László: gyógyszerész és mérnök házaspár családja már a hetvenes-nyolcvanas évek kádári világában se jelentett nyomorult gyerekkort és rossz életkörülményeket.

kivéve ha pszichés problémái voltak valamelyiküknek.

G. Nagy László 2024.08.06. 17:07:14

@alöksz róz: Kamaszkoromban elváltak a szüleim, ez nyilván nem tett jót a családi költségvetésnek, de a kádári szocializmus semmivel sem tömte be az így keletkező réseket.

Tényleg nem tudom, miről beszélsz. Azt meg nem is kívánom minősíteni, hogy tesz-vesz irgalmatlan faszságaira támaszkodsz.

alöksz róz 2024.08.06. 17:16:08

@G. Nagy László: na akkor annyira nem is emlékeztem rosszul.

alöksz róz 2024.08.06. 17:25:31

@G. Nagy László: egyébként nem támaszkodom a teszveszre, de nem megzavarhatatlan a memóriám. na.
a nyomorultra meg az egyedülre mégiscsak jól emlékeztem.
én kérek elnézést, hogy komolyan vettem vagy szó szerint vettem...

alöksz róz 2024.08.06. 17:27:09

@G. Nagy László: államtitkárokkal üzleti tárgyalás? kesma?

G. Nagy László 2024.08.06. 17:58:02

@alöksz róz:

"Kesma?"

Mi közöm van hozzá???

"államtitkárokkal üzleti tárgyalás?"

Több mint tíz éves történet. Egy állami nagyvállalat gazdasági igazgatójaként dolgoztam. A munkám része volt, hogy államtitkárokkal, helyettes államtitkárokkal, illetve a Nemzeti Vagyonkezelő vezetőivel találkoztam, illetve részt vettem egy sor olyan tárgyaláson, amelyen más állami cégek vezetői is megjelentek. Ezekből nemhogy személy szerint nem profitáltam, de többnyire még az általam képviselt társaság sem. Igyekeztünk lobbizni, ami a csövön kifért, de nem olyan idők voltak.

Fantáziálsz a közpénzekről, s úgy tálalod, mintha valóság lenne. Nem túl sportszerű.

alöksz róz 2024.08.06. 18:42:15

@G. Nagy László: oké papám, ne szívd mellre. bocsánat h igaztalanul gyanúsítottalak. a kis elejtett mozaikok úgy néztek ki mint egy kacsa... és sokszor tényleg úgy is hápogsz :-)))

alöksz róz 2024.08.06. 18:47:54

@G. Nagy László: visszatérhetünk tiszta játékhoz és a torzításmentes versenyhez, amikről nagyon furcsa fogalmaid vannak :D

ulpius66 2024.08.06. 21:27:23

Mind e közben sajna véget ért a három legvilágosabb hónap!

Május 6 - Augusztus 6-ig, (a nyári napfjordulót megelőző és követő 45 nap)

Augusztus 6 és november 6 között a nappal hossza kb. 5 órát csökken........

ulpius66 2024.08.06. 21:44:54

A fradika 2 - 0-ra kikapott Dániában....

Ferencvárosi TC:
Dibusz – Makreckis, Cissé, Gustavo (Knoester, 55.), Ramírez – Rommens, Zachariassen, Maiga (Abu Fani, 55.) – Traoré, Pesic (Ben Romdhane, 55.), Kehinde (Civic, 76.)
Edző: Pascal Jansen

ulpius66 2024.08.06. 21:57:08

Azért mán az is valami, hogy a Fradiban a cserékkel együtt pályára lépő 15 játékosból legalább egy magyar......

alöksz róz 2024.08.06. 22:07:51

@G. Nagy László: hogy lehet egy kasztrendszerben torzításmentes verseny?

Boldeone2 2024.08.06. 22:41:04

Engem a Fradi szereplése kevésbé érdekel, amikor itt van az Olimpia, amely eddig rémálom nekünk...

Szinte mindig éppen hogy lemaradunk, ahogy ma a csapataink jártak...

Mi lehet a gond?

-Nem tudnak a túlzott elvárások miatt teljesíteni- leblokkolnak?
- Valami nem csíkol a sportpolitikában Magyarországon?

Én már azt várom, hogy legyen a faszbe vége, ennyit nem is tudom mikor idegeskedtem...

Ettől függetlenül is hányadék egy Olimpia! Talán életem legrosszabb Olimpiája! A jó q anyját az összes felelősnek, akik elbaxták a kedvem!

Boldeone2 2024.08.06. 22:48:36

Na most azt nem tudom eldönteni, hogy ahogy megyünk " előre" az időben mindenképp, tényleg ( majdnem) minden csak rosszabb lesz, vagy ez csak szubjektív érzület?

Most úgy érzem, mintha tényleg romlana a világ, minden téren...

Az Olimpiának a békét kellene elhozni, de helyette háború van, mert akit megsértettek, akikkel unfair módon bántak, azok elégedetlenek....

Itt meg lassan nemcsak "kenyér", de cirkusz sem lesz, amivel 1-2 napig jól érzi magát az ember...

A sportaddikció még mindig jobb, mint az alkohol, vagy a drog...

Boldeone2 2024.08.06. 23:03:38

Mi a magyar általános érzület? Az hogy mi mint kis nép, mindig el vagyunk nyomva, ezért szükség van a sportsikerekre
Ezt Orbán jobban érzi, mint az ellenzék...Orbán legalább hazudik egy kegyeset a szebb jövőről, az ellenzék még azt sem...

Itt van ez a magyar meg nem értettség Európában, egy sajátos nép vagyunk, ezt európaiként nem lehet sok esetben megérteni...
A magyarok - ebből is adódóan - állandóan bizonytalanok önmagukban, így bizonyosságot keresnek..."Sebed a világ " - ahogy Attila írja...

Úgy jarunk, mint a folyton bizonytalan ember, aki végül elmegy egy pszichiáterhez:

- Doktor úr, nekem komoly pszichés problémáim vannak, állandó kisebbrendűségi tudatom van, - mondja, normális dolog ez ?
Erre az orvos: - Uram, nyugodjon meg, önnek nincsenek pszichés problémái...Ön valóban kisebbrendű!

G. Nagy László 2024.08.06. 23:35:33

@Boldeone2:

"Itt van ez a magyar meg nem értettség Európában, egy sajátos nép vagyunk, ezt európaiként nem lehet sok esetben megérteni..."

Eddig abszolút stimmel.

"A magyarok - ebből is adódóan - állandóan bizonytalanok önmagukban, így bizonyosságot keresnek.."

Én ezt nem így látom.

Nekem egészen más a magyarságképem. Azt gondolom: az utóbbi 500 évünk pocsék volt. Kiraboltak a törökök, a Habsburgok, a románok, a németek, majd az oroszok, közben Tanácsköztársaság, Trianon, Szálasi, Rákosi, Kádár... A magyarság jó része mást sem akar, csak végre megtapasztalni azt a nyugodt, békés jólétet, amelyet a Nyugat hosszú évtizedeken át élvezhetett. Ez nem speciális igény, nem is ördögtől való és nem is teljesíthetetlen. Az a politika nyer, amelyik ezt hitelesen ígéri.

Boldeone2 2024.08.07. 00:29:29

@G. Nagy László: De nincs sem nyugalom, sem jólét, de most már az Olimpián is kibacnak velünk a bírók, lépten- nyomon...

Szerintem SEMMI sem jó ebben az országban, semmi...Pl ma éppen az egészségüggyel szembesültem, szeptemberre adtak időpontot...

Lényegében minden csak romlik, ma pedig már illúziója sincs már senkinek, hogy egyszer valami jóra fordul...

G. Nagy László 2024.08.07. 00:56:18

@Boldeone2: A sportban eddig sem nekünk fújtak. Nézd meg az Eurovíziós Dalfesztivált: a skandinávok egymást támogatják, Románia és Moldova is mindig összefog - nekünk itt nincsenek testvéreink. De ez nem számít, ahogyan az olimpia sem sokat. (Azzal együtt, hogy az éremtáblázaton így is messze megelőzzük a hozzánk hasonló népességű országokat.)

Ami számít: a jólét és a közbiztonság. Az előbbiben az Orbán-időszak alatt rengeteget fejlődtünk, az utóbbiban pedig - hála a migrációs politikánknak - nem romlottunk. Nézd meg Angliát: mindenhol ez lesz Nyugaton - polgári lázadás a bevándorlással szemben. Az egészségügy kapcsán személy szerint nagyon jók a tapasztalataim: mindenhová gyorsan kapok időpontot, s mindenhol pazar a rendelők hozzáállása. Frankón.

baalint1 2024.08.07. 06:08:42

@G. Nagy László:
"Az egészségügy kapcsán személy szerint nagyon jók a tapasztalataim: mindenhová gyorsan kapok időpontot, s mindenhol pazar a rendelők hozzáállása."

Gondolom magánban. Csak akkor minek fizetjük az államit.

A többi amit írsz, te is tudod hogy faszság. Orbánék politikája nem a nyugalomról, biztonságról szól, hanem az állandó ellenségkép építésről és az az elleni uszításról. Régóta hatalmon vannak, de máig az ellenségképekhez képest határozzák meg magukat, mint valami nagyon nem konstruktív ellenzék.

alöksz róz 2024.08.07. 06:45:12

@G. Nagy László: "Az egészségügy kapcsán személy szerint nagyon jók a tapasztalataim: mindenhová gyorsan kapok időpontot, s mindenhol pazar a rendelők hozzáállása. Frankón." - :DD

telex.hu/belfold/2024/08/07/jozsefvarosi-rendelointezet-szent-kozma-egeszsegugyi-kozpont-ultrahang-sorbanallas
aki nem kap időpontot, az szerintem még a várólistán se szerepel.

a másik meg hogy a várólistának is van várólistája. több esetben központilag ki van adva, milyen hosszú lehet maximum. na de több lenne a beteg. tehát aki nem fér fel, azt felveszik a várólista várólistájára.

alöksz róz 2024.08.07. 06:50:48

@baalint1: "Gondolom magánban." - lehet államiban is, de akkor 100%, hogy ott valami nem tiszta játék van.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.07. 06:58:37

Ezt az érvelést tanítani kellene. A zindex írja a legutóbbi halálos britanniai késelés kapcsán:

"azt állítják, hogy egy faji háború van kibontakozóban a fehérek és a nem fehérek között – pedig mint írtuk, az elkövető maga is brit állampolgár volt."

index.hu/kulfold/2024/08/06/egyesult-kiralysag-szelsojobboldal-tuntetesek-zavargasok-keir-starmer-tommy-robinson-southporti-keseles/

Igen, ruandai bevándorlók bizonyára nem kimondottan hófehér bőrű gyereke.

baalint1 2024.08.07. 07:14:45

@alöksz róz:
Ez lett volna a másik tippem. Nagyon sokan vannak, akik kapcsolataik alapján jutnak be állami rendelésre, és nem is értik mi a probléma az egésszel.

Boldeone2 2024.08.07. 09:16:14

@G. Nagy László: Ami számít: a jólét és a közbiztonság. Az előbbiben az Orbán-időszak alatt rengeteget fejlődtünk, az utóbbiban pedig - hála a migrációs politikánknak - nem romlottunk"

- Éppen megélhetési válság van kibontakozóban Magyarországon, ha nem vennéd észre... Az ország egyre inkább kilátástalanabb helyzetben van: lakhatási válság és élelmiszerinfláció kombinálva...

Az egészségügy helyzete sem javul, éppen azok a problémák vannak, mint évekkel ezelőtt, csak minden fokozott állapotban...

A kormány ki nem mondott célja, hogy lassan áttereljék a fizetőképes keresletet a magánszektorba. Már most is az van, hogy sokszor csak rezidensek fogadják az embert, az állami egészségügyben, a komoly orvosok elmentek...

Boldeone2 2024.08.07. 09:26:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ennek a sajnálatos esetnek egy bevándorló hátterű fiatal volt az elkövetője, de a probléma sokkal összetettebb: társadalmi különbségek megnövekedése, lecsúszás, fiatalok iskolázatlansága és általános mentalitása, stb...

Azok, akik tüntetnek, a szélsőjobb csőcselék, épp úgy az általános problémák részét képezik, mint a túl nagy bevándorlás...

A kocsmai verekedést, a késelést lényegében az angol szubkultúrában tanulták el a migránsok...

atomic power 1986DucaDuca 2024.08.07. 09:38:52

@Boldeone2:

"Én nem azt írtam, hogy alacsony, hanem alacsonyabb...."

Én sem írtam ilyet. A kutatások szerint fordított arányosság áll fent az intelligencia és az öngyilkossági késztetés között. Ezt nem tudtad cáfolni. Amit írtál arra semmi bizonyítékod! Saját írói mnkásságod része.

"Lényegében minden csak romlik, ma pedig már illúziója sincs már senkinek, hogy egyszer valami jóra fordul..."

Ennek ellenére pártolod a háborút! Megsúgom: háboban általában romlik az országok helyzete, kivéve néhány haszonélvezőt! Örülj, ha ennél rosszabb nem lesz!

G. Nagy László 2024.08.07. 09:39:33

@baalint1:

"Gondolom magánban. Csak akkor minek fizetjük az államit."

Nem, a fogorvosomon kívül minden állami.

"A többi amit írsz, te is tudod hogy faszság. Orbánék politikája nem a nyugalomról, biztonságról szól, hanem az állandó ellenségkép építésről"

Ez egy teljesen hamis ellentét, te is tudod. Mindkettő igaz, és nem is üti egymást. A kommunikáció szintjén épül az ellenségkép (minden építőkocka jogos és hiteles), miközben idehaza a honpolgár biztonságban élheti napjait. Pont azok jelentik az ellenségképet, akik elárulták és tönkretették a nyugat-európai polgárok biztonságát. Tényleg figyeld Angliát!!

G. Nagy László 2024.08.07. 09:45:48

@baalint1:

"Ez lett volna a másik tippem. Nagyon sokan vannak, akik kapcsolataik alapján jutnak be állami rendelésre, és nem is értik mi a probléma az egésszel. "

Az utóbbi két élményem, mindkettőt ismeretlenül hívtam fel:

1. Tüdőgondozó - egy hónapon belül kaptam időpontot. Öt emberrel kerültem kontaktba ottlétem során (recepciós, asszisztens, röntgenes, orvos, főorvos), mind végtelenül mosolygós, felkészült és segítőkész volt. Elképesztően jó kiszolgálást kaptam.

2. Semmelweis fejfájás ambulancia - hat hétre kaptam időpontot. Az orvos elképesztő alapos volt, másfél órát foglalkozott velem.

Lehet, hogy ezek a kivételek, de nálam minden működik.

G. Nagy László 2024.08.07. 09:50:37

@Boldeone2:

"Azok, akik tüntetnek, a szélsőjobb csőcselék, épp úgy az általános problémák részét képezik, mint a túl nagy bevándorlás... A kocsmai verekedést, a késelést lényegében az angol szubkultúrában tanulták el a migránsok... "

Ennél ócskább és hazugabb két mondatot még nem írtál e blogon. Ha valaki lázad a migráns-erőszak ellen, az szélsőjobbos csőcselék??? (Aki lázad Orbán békés világa ellen, az meg nemes demokrata?) És tényleg az angoloktól tanulták el a késelést? És a svéd, német, francia brutális bűnesetek elkövetői is Angliában jártak továbbképzésre? Elvette az eszedet ez a kibaszott ballibsi szennypropaganda.

G. Nagy László 2024.08.07. 09:56:53

@Boldeone2: Akiket te problémának nevezel (a migráció ellen lázadók), ők valójában a megoldás. (Sokat elárul rólad, hogy őket látod a problémának.) Nem jó, hogy ilyen megoldás kell, de nem kormányozhat mindenhol Orbán.

Boldeone2 2024.08.07. 09:59:13

@atomic power 1986DucaDuca: A kutatások szerint fordított arányosság áll fent az intelligencia és az öngyilkossági késztetés között. Ezt nem tudtad cáfolni. Amit írtál arra semmi bizonyítékod"

- Nem is kell cáfolni, mert ez egy blog, ahol mindenki a saját véleményét írja le! A tények azok, hogy a zsenik között sok az önpusztító/ öngyilkos ember, ezt látjuk, erre van bizonyíték. Az általad linkelt tanulmány meg csak egy hipotézis: vagy elhisszük vagy nem!

Ennek ellenére pártolod a háborút! "

- Dehogy pártolom! Én azokat pártolom, akik az agresszor áldozatát támogatják, mert béke csak úgy lehet, ha az áldozat meg tudja védeni magát!

Boldeone2 2024.08.07. 10:03:31

@G. Nagy László: Ennél ócskább és hazugabb két mondatot még nem írtál e blogon. Ha valaki lázad a migráns-erőszak ellen, az szélsőjobbos csőcselék??? "

- Nézed meg őket, hogy viselkednek! Egy erőszakos, " kocsmai " csőcselékről van szó! Ahogy a brit kormányfő is megmondta: ez nem békés tiltakozás, hanem erőszakos tombolás
Ezt meg kell rendőri erővel is akadályozni!
Ráadásul olyanok is áldozatul esnek, muszlim üzlettulajdonos, akik nem tehetnek semmiről!

Boldeone2 2024.08.07. 10:09:03

@G. Nagy László: A csendes többség előtt nem régen volt választási lehetőség, ők pedig az ottani baloldalra szavaztak. A szélsőségnek ezt el kellene fogani!

Utcai töréssel - zúzással egyébként sem lehet több évtizedes, komplex társadalmi problémákat orvosolni!

Csak a migránsok felelősek a knife crime elszaporodása miatt? Kötve hiszem...

Ez egy nagyon sajnálatos eset, de nem hiszem, hogy általános, migránsellenes hiszériakeltéssel ezt lehet orvosolni...

G. Nagy László 2024.08.07. 10:10:58

@Boldeone2: Amikor egy méregzöld aktivista leállítja a forgalmat, az ERŐSZAK, hiszen egy eszme terjesztése érdekében gátol másokat a szabad közlekedésben. Amikor óvodás kislányokat késelnek meg a bevándorló hátterűek, s betelik a pohár, az a társadalom ÖNVÉDELME. Nem a lázadók kezdték az erőszakot, hanem a tömegével érkező migránsok, s az őket támogató politika és rendőrség. Azt gondolom: itt minden pofon jó helyre kerül. Egy ilyen rendőrség megérdemli, hogy megkapja a magáét.

Boldeone2 2024.08.07. 10:18:49

@G. Nagy László: youtu.be/CJnoFQrezzE?si=BKPUkdVwkgBebfHu

- Ez egy oktalan és esztelen szélsőjobboldali erőszakhullám, aminek semmilyen haszna nem lesz társadalmilag. Kb. 10 millió nem fehér angol állampolgár is van, akinek elsöprő többsége nem bándott senkit, soha nem volt bűnöző...

Valahogy a Brit Birodalom ügyeiről most sokan elfeledkeztek: először a britek mentek világot hódítani, most az alattvalók mentek be a "birodalom" központjába...

Az angol kocsmatöltelékek erőszakos fellépése - ugyan- mit fog megoldani? Nagyjából semmit!

Boldeone2 2024.08.07. 10:24:58

@G. Nagy László: Pont erről beszéltem fentebb: a szubjektív érzület, az érzelmek irányítanak téged is, nem a racionalitás

Ez egy nagyon sajnálatos, tragikus eset, de ebből totálisan destruktrív, általános erőszakhullámot gerjeszteni, több mint kontraproduktív társadalmilag

Főleg innen Magyarországról nem kell hisztériázni! Amikor tudjuk, hogy "Orbán megvéd minket"...

Boldeone2 2024.08.07. 10:30:00

Persze, már látom...

mandiner.hu/kulfold/2024/08/mar-az-elkepzelhetetlen-is-megtortenhet-franciaorszag-es-anglia-kicsuszhat-az-allamalkoto-nemzet-kezebol

Apokaliptikus víziókat terjesztenek a kormánysajtóban ( addig sem kell a hazai problémákról beszélni...mindjárt 400ft lesz egy euró...)

Boldeone2 2024.08.07. 10:33:38

www.portfolio.hu/global/20240807/brit-zavargasok-london-vizsgalja-a-kulfoldrol-erkezo-beavatkozas-lehetoseget-702917

A bűnös nem is illegális bevándorló, hanem már Angliában született, angol állampolgár...

atomic power 1986DucaDuca 2024.08.07. 10:36:45

@Boldeone2:

"Az általad linkelt tanulmány meg csak egy hipotézis: vagy elhisszük vagy nem!"

A te szubjektív véleményed ezek szerint relevánsabb, mint a csaknem 50.000 ezer fő több évtizedes utánkövetétes vizsglata alapján készült tanulmány következtétese!

"Ennek ellenére pártolod a háborút! "

- Dehogy pártolom! Én azokat pártolom, akik az agresszor áldozatát támogatják, mert béke csak úgy lehet, ha az áldozat meg tudja védeni magát!"

Ne visszakozz a korábbi háborúpárti álláspontodból, mert végleg hiteltelen leszel! Korábbi hozzászólásaid nem a békepártiságról tanúskodnak.

Boldeone2 2024.08.07. 10:45:39

@atomic power 1986DucaDuca: te szubjektív véleményed ezek szerint relevánsabb"

- Ebben az esetben igen, hiszen látjuk a zsenik sorsát, az biztos és bizonyított. A tanulmány meg az átlagembert vizsgálta- vagy igaz, vagy nem-, én viszont elsősorban zenei/ költői zsenikről beszéltem, ott meg nagyon is igaz, az önpusztító hajlam

Korábbi hozzászólásaid nem a békepártiságról tanúskodnak."

- Mindig ugyanazt írom: támogatni kell az agresszió áldozatát, fegyverrel és pénzzel is. A szankciókat pedig - ha lehet - még fokozni/ tökéletesíteni
Nekünk nem jó egy agresszív diktatórikus állam, az EU keleti oldalán!

G. Nagy László 2024.08.07. 10:47:04

@Boldeone2:

"A bűnös nem is illegális bevándorló, hanem már Angliában született, angol állampolgár... "

Második generációs bevándorló. Ez a legszomorúbb, mert azt bizonyítja: egy generációnyi idő is kevés, hogy levetkőzzék az elemi barbárságukat.

Ami pedig a gyarmatosító briteket illeti: a mai angoloknak az ükapáik összes bűne miatt meg kell szenvedniük? Ha látok egy németet, felpofozhatom a náci múlt miatt? Minket is a kalandozó magyarok tettei miatt basztatnak? :)

Ne legyél nevetséges. Itt és most van. Nincs kollektív felelősség. Nincs generációkon átívelő lelkiismeret. Nincsenek kiválasztott és bűnös nemzetek. Békés polgárok vannak és bűnözők. Ennyi.

alöksz róz 2024.08.07. 10:50:46

@G. Nagy László: 1. Tüdőgondozó, friss pár hetes tapasztalat: egy hónapon belül fel lehet hívni őket időpontot kérni.
egy adott napon. vagy aznap sorba állni mint a telex cikk írja.
így csalják el a hosszú várólistát.

alöksz róz 2024.08.07. 10:58:06

@Boldeone2: "Egy erőszakos, " kocsmai " csőcselékről van szó!" - ez amúgy igaz.
úgynevezett szurkolóként is balhéznak állandóan külföldön.
erőszakos népség.
átlag angolnál az átlag angliai migráns lehet békésebb. legalábbis az volt a legutóbbi időkig, most nem tudom.

alöksz róz 2024.08.07. 11:03:16

@G. Nagy László: "Nincs kollektív felelősség." - akkor az állam felelőssége mi?
50-es 60-as évekig fenntartották a gyarmatbirodalmukat. és nem kompenzálták őket semmivel.
kivéve talán h engedték a bevándorlást. de azt is csak azért, mert ők maguk lusták dolgozni.
gondolom nyilvánvaló, hogy nem szeretem az angolokat :-)

alöksz róz 2024.08.07. 11:12:03

@alöksz róz: "egy hónapon belül fel lehet hívni őket időpontot kérni.
egy adott napon. vagy aznap sorba állni" - ja igen, utána sok helyen már valóban egy hónapon belülre adnak időpontot.
feltéve hogy sorra kerülsz időpontért.
későbbre nem is adnak, így rövidül a várólista.
de ettől még, hogy csalnak a várólistával, ugyanúgy hónapokat lehet várni.

Boldeone2 2024.08.07. 11:14:38

@G. Nagy László: Nincs kollektív felelősség. Nincs generációkon átívelő lelkiismeret. Nincsenek kiválasztott és bűnös nemzetek. "

- Az valóban nincs! Erkölcsi felelősség, viszont más lehet....Pl a zsidók kárpótlását sem azok fizették meg, akik elkövették a bűnöket, hanem egy másik generáció..

Az angoloknál az a helyzet, hogy az apák beengedték a migránsokat, vagyis most a fiúknak kell ezzel megbirkózni, senki sem dughatja a fejét a homokba!

Azért az "apáknak" jó volt a fél világon ékősködni, a fél világot kizsákmányolni...Akkor annyira nem tiltakoztak...

Most az afrikaiak, ázsiaiak kérnék a részüket a jólétből...kb ennyi...

...és nem csak az "agysebészek "....

ulpius66 2024.08.07. 11:16:25

@Boldeone2:

Boldi!

Jótanács!

Olvasd el Adolf Hitler: Harcom (Mein Kampf) című művét!

Én kb. mán egytucatszor olvastam és mindig többet és többet adott!!!!!!!!!
(kicsit ömlengős, szájbarágós, sokszor olvashatatlan.... DE A LÉNYEG BENNE VAN!!!!!

HITLER RÁJÖTT, HOGY A VILÁG BAJAIÉRT A MARXIZMUS ÉS A ZSIDÓK A FELELŐSEK!

EZÉRT HARCOLT EGÉSZ ÉLETÉBEN A SZOCIÁLDEMOKRATÁL/KOMMUNISTÁK/LIBERÁLISOK ÉS A ZSIDÓK ELLEN!!!

NAGYON-NAGYON SZÉPEN LEÍRJA A ZSIDÓK ÉS A LIBERÁLISOK VISELKEDÉSÉT!

ÉRDEMES ELOLVASNOD, TALÁN TE IS MEGVILÁGOSULSZ.....

A 20. SZÁZAD LEGNAGYOBB ELMÉJE HITLER VOLT, SAJNA VALAMELYIK BAROM RÁBESZÉLTE, HOGY TÁMADJA MEG A SZOVJETUNIÓT!!!!! PEDIG ADDIG MINDEN MILYEN SZÉPEN ALAKULT!!!!!

users.atw.hu/hergenr-53/Adolf%20Hitler%20-%20Mein%20Kampf%20-%20Harcom.pdf

Boldeone2 2024.08.07. 11:20:26

@G. Nagy László: A másik dolog meg az, hogy az angol munkásosztálybeli fiatalnak büdös a munka, de a tanulás is...

Ami kell, az a buli, a pia, a nők, a verekedés, foci, Mallorca ..

Nem akarok mindenkit degradálni, de tömegek élnek így... Láttam...Vajon mit keres ott a 10 millió migráns? Nyilvan nem mindenki segélyen él...Olyan is van, de hány angol fiatal pont ugyanazt csinálja...

Boldeone2 2024.08.07. 11:27:25

@ulpius66: Már olvastam a Mein Kampf- ot, semmi az egész, intellektuálisan...
Olvastam a "Cion Bölcseinek jegyzőkönyveit" is

Te abban hiszel, hogy a zsidók tehetnek mindenről? Ilyen egyszerű világban élnénk?

Nagy Lacihoz is ez a kérdésem: migránsok nélkül már jobb világ lenne, holnaptól??

Ki végezné el a gyánya melót Európában? Megoldódnának a növekvő társadalmi különbségek? A kisember vagyonhoz jutna?

A világ sokkal bonyolultabb ennél! Mindig lesznek bűnbakok, akik lehet tényleg sok problémáért okolhatók, de nem mindenért!

ulpius66 2024.08.07. 11:36:21

"Behatóan tanulmányozni kell azt a szörnyű zsidó aknamunkát, amellyel tisztességes embereket rántanak a szennybe és a pocsolyába, hogy értékelni tudjuk e sajtókalózok veszedelmes működését.
Nincsen az a piszkos eszköz, amihez az ilyen szellemi rablólovag ne folyamodnék, ha céljai
eléréséről van szó. Beférkőzik a legtitkosabb családi rejtekbe, nem nyugszik, amíg csak
egyetlen vékonyka esetre nem bukkan, amelynek segítségével meghurcolhatja szerencsétlen
áldozatát. Ha pedig sem a nyilvános, sem a családi életben nem talál még nagyítóüveggel sem
kivetnivalót, akkor egyszerűen a megrágalmazás módszeréhez folyamodik. Nemcsak azért,
mert tudja, hogy az ezerszer visszavont rágalomból is mindig visszamarad valami a
meghurcolt hátrányára, de különösen azért, mert a százszoros ismétlés következtében
amelyhez mindig talál cinkostársakat, az áldozatnak még védekeznie is szinte lehetetlenség."

SZINTE HIHETETLEN, DE 100 ÉVE, 1924-BEN ÍRTA MINDEZT HITLER A ZSIDÓ SAJTÓRÓL....MA UGYANITT TARTUNK!!!!!

ITT TART A VILÁG, ÉS SAJNA ITT TART MAGYARORSZÁGON IS A BALLIBSI SAJTÓ!!!!

ulpius66 2024.08.07. 11:38:02

@Boldeone2:

Akkor gratulálok, hogy olvastad!
(nálam a Cion bölcsei lemaradtak.....)

ÉN INKÁBB ÚJRA ÉS ÚJRA A MEIN KAMPFOT OLVASOM!!!!!!!

G. Nagy László 2024.08.07. 11:52:22

@Boldeone2:

"Nagy Lacihoz is ez a kérdésem: migránsok nélkül már jobb világ lenne, holnaptól??"

Igen. Ha Európát meghagynánk az európaiaknak. Minden szempontból jobb lenne. (Közbiztonság, gazdaság, kultúra, köztisztaság.)

G. Nagy László 2024.08.07. 11:54:11

@ulpius66:

"SZINTE HIHETETLEN, DE 100 ÉVE, 1924-BEN ÍRTA MINDEZT HITLER A ZSIDÓ SAJTÓRÓL....MA UGYANITT TARTUNK!!!!!"

Ez így igaz. Hitler jól látott sok mindent. Jól látta a baloldaliság összes undorító elemét. Csak a válasza volt szar, embertelen, minősíthetetlen.

ulpius66 2024.08.07. 11:57:39

HITLER "VÉLEMÉNYE" BÉCSRŐL 1924:

"Bosszantó volt számomra az a faji egyveleg, amely e birodalom fővárosát jellemezte,
bosszantó volt ez a csehekből, lengyelekből, magyarokból, ruténekből, szerbekből és
horvátokból álló népkeveredés, és mindenek felett visszataszító az emberiség örök bomlasztó
eleme, a zsidóság és mindig csak a zsidóság.
Ez az óriási város az én szememben mindig a gennygóc megtestesítője volt."

ISTENEM, ISTENEM HA HITLER LÁTNÁ A MAI BÉCSET........

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.07. 12:41:15

@Boldeone2:

"migránsok nélkül már jobb világ lenne, holnaptól??"

Tudom, hogy ti még az Ausztriaban legalisan dolgozó magyart is migránsnak nevezitek, mert így összemossátok a naplopó "menedékes" és illegalis migránsokkal.

És igen, jobb világ lenne. Kevesebb segélyen élő, dolgozni nem akaró naplopó, kevesebb késelés, kevesebb a mi kultúránkkal ellenséges, integrálódni nem akaró ember.

Kb. ahogy nalunk is jobb világ lenne a ciganyok nélkül - miközben nagy tiszteletet érdemel a kisszámú, de szerencsére egyre több integrálódott cigany.

"Ki végezné el a gyánya melót Európában?"

A legtöbb migrans inkább segélyen él, nekik is büdös a munka. Kivételek and indiaiak, pakisztániak, akiket a legkonzervatívabb britek is elfogadnak - nem véletlenül. Ahogy a nemrég megbukott Rishi Sunak vagy a londoni polgármester Khan példája is igazolja.

S ami egyben azt is bizonyítja, hogy a britek nem rasszisták, nem rasszizmusból utasítják el a semmirekellő migrik tömegét. Na meg állítólag inkább elfogadják a pakisztáni vagy indiai dolgozó bevándorlót, mint a kelet-európaiakat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.07. 12:48:31

@Boldeone2:

Amúgy meg olvastad Houllebecq Behódolását? Én igen.

És ez Franciaország békés iszlamizálását írja le - amire eleve szinte nulla az esély. Tehát képzeld el ezt véres erőszakkal.

G. Nagy László 2024.08.07. 12:50:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Minden szavaddal egyetértek. És igen: találni a harmadik világban is békés, dolgozni akaró, vendégmunkára alkalmas embereket. Nem muszáj a legbarbárabbakat idecsábítani.

alöksz róz 2024.08.07. 13:04:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ahogy a nemrég megbukott Rishi Sunak vagy a londoni polgármester Khan példája is igazolja." - mondjuk ezek még nem igazolnak semmit. londonban több a migri mint az őslakos.
sunakot pedig a pártja nevezte ki, nem a lakosság szavazta meg (most a választáson pedig történelmi vereséget szenvedtek)

ulpius66 2024.08.07. 13:51:03

@alöksz róz:

Azért sokkal jobb az angoloknak, mert évszázadokig gyakorlatilag kirabolták a fél világot, a rabszolga-kereskedelemtől, a kalózok által a spanyol aranyak elrablásáig, a gyémántbányáktól a fűszerekig, minden, de minden érték náluk csapódott le....

... ÉS MOSTAN EBBŐL ÉLNEK!!!!!! ....

HÁT EHHEZ TÉNYLEG KIBASZOTT NAGY TUDÁS KELL!!!!

ulpius66 2024.08.07. 13:57:03

"Az érdi lelkész szerint Isten azért nem akadályozta meg a holokausztot, mert a zsidóság elárulta Jézust"

telex.hu/belfold/2024/08/07/labossa-peter-mihaly-erdi-evangelikus-lelkesz-zsidosag-jeruzsalem-predikacio-olimpia-hamori-luca-iman-helif

EZT TAKÁN MÉG MAGAM SEM TUDTAM VOLNA SZEBBEN MEGFOGALMAZNI!!!!!!!!

KEDVES ZSIDÓ ELVTÁRSAK!

TALÁN ŐSEITEKNEK NEM KELLETT VOLNA ELÁRULNI JÉZUST!!!!!!!!

ulpius66 2024.08.07. 14:01:01

A MAI NAP JÓ HÍRE!!!!!!!

"Demszky Gábor elköltözött, végleg elhagyta Magyarországot: „Adieu Budapest”

... EGY BÜDÖS LIBSIVEL KEVESEBB VAN PESTEN!!!!
(még egy pár százezren követhetnék példáját.... egészen élhetővé válna Pest...)

ulpius66 2024.08.07. 14:15:51

A paksiak tüncikéznek, mert a kormány elvont a várostól évi kétmilliárd forintot!

Én komolyan mondom, nem értem a paksiakat!

A KORMÁNY, A FIDESZES POLGÁRMESTER ELŐRE MEGMONDTA: HA NEM FIDESZES LESZ A POLGÁRMESTER, AKKOR A VÁROSTÓL ELVONNAK ÉVI KÉTMILLIÁRDOT!

A PAKSIAKAT MINDEZ NEM ÉRDEKELTE, SIMÁN ARRA SAVAZTAK, HOGY NEM KELL NEKIK A PÉNZ!!!!!!

AKKOR MOSTAN MÉRT TÜNCIKÉZNEK????? MAGUK VÁLASZTOTTÁK AZTAT, HOGY NEM KELL NEKIK A PÉNZ......

baalint1 2024.08.07. 14:38:53

@ulpius66:
Szerinted rendben van, ha az állam zsarolja az állampolgárokat azzal, hogy ha nem a saját embereiket választják meg a város vezetőinek, akkor adóbevételt vonnak el tőlük?

Úgy egyáltalán az állampolgárok vannak az államért, vagy az állam az állampolgárokért?

baalint1 2024.08.07. 14:42:08

@G. Nagy László:
Rövidebben írhattad volna azt is, hogy ha a migránsok elleni tüntetésen történik, akkor rendben van az erőszak. Csak akkor ne jönnél máskor azzal a szöveggel, hogy magántulajdon védelme (lásd muszlim üzlettulajdonosok), meg erőszak mint éles határ.

Végül reagáltál arra, hogy mit szólsz ahhoz, hogy pofán verte Puzsért egy megafonos csávó.

ulpius66 2024.08.07. 14:45:16

@baalint1:

Szerinted rendben van az, hogy a liberál-fasiszta brüsszeli vezetés azért nem adja oda egy független államnak a neki járó pénzeket, mert mindenfajta "jogállami baszkuláré"?
(mert az alsóbbszintű bíróságokon NEM ÁTLÁTHATÓ A ÜGYEK szétosztása, és egyéb nyalánkságok...)

SZÓVAL, SZERINTED AZ EU VEZETÉS HELYESEN JÁR EL MAGYARORSZÁGGAL SZEMBEN AMIKOR A MAGYAR EMBEREKNEK, A MAGYAR VÁLLAKOZÁSOKNAK, A MAGYAR GAZDÁKNAK, AZ ÖNKORMÁNYZATOKNAK NEM FIZETIK KI A NEKIK JÁRÓ PÉNZEKET, CSAK MERT NEKIK NEM TETSZŐ VEZETÉSE VAN MAGYARORSZÁGNAK?
(indoknak persze ezer dolgot ki lehet találni, de mindenki tuggya, hogy erről szól a mese.....)

ulpius66 2024.08.07. 14:46:50

@baalint1:

Akkor ugye az rendben van, ha az EU nem ad pénzt a magyaroknak, ha ugyanilyen indokból nem ad pénzt a kormány a neki nem tetsző önkormányzatoknak, az a világ legnagyobb bűne....

Boldeone2 2024.08.07. 14:51:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem olvastam, én az ilyen rémálom disztópiákban nem hiszek, eleve...

A tények azok, hogy Európa fokozatosan elöregszik, kb 20- 30 éve nem születik elég fiatal, ez pedig " erről az oldalról " is fenntartja a migrációt

Az szerintem hülyeség, hogy több tízmillió ember - ennyien biztos vannak - mind segélyen él Európában
A segélyek ma már közel nem akkorák, mint 20 éve voltak....

A legtöbb migráns azért szemmel láthatóan valamit dolgozik: kebab shop, taxi, hotel, autónepperkedés, mezőgazdaság - ezeken a helyeken szinte csak nem európai migránst látni
Lássuk be, nincs ember, aki 40 fokban kinn akar lenni a földeken, Dél- Európában, de a szaros budit sem akarják sokan takarítani már...Az ukrán sem fogja csinálni, csak jelzem...

A gyáripar sem túl vonzó már, és elég ember sincs, ezért hoznak be ázsiából embereket...

ulpius66 2024.08.07. 14:51:12

Talán előbb ez EU utalja át Magyarországnak azt az évi 5-6 milliárd eurót, amit ECCER MÁN ELFOGATTAK A KÖLTSÉGVETÉSBEN.... UTÁNA LEÜLHETÜNK TÁRGYALNI!

HA AZ EU ÁTUTALNÁ A MAGYAROKNAK JÁRÓ PÉNZEKET, AKKOR LENNE ITT GAZDASÁGI FEJLŐDÉS, MEG NEM LENNE GOND A KÖLTSÉGVETÉSSEL, MEG A FORINT ÁRFOLYAMÁVAL....
ÍGY, HOGY SZÍVATNAK BENNÜNKET A POLITIKAI ELLENFELEINK, EZÉRT VAN SZARBAN A MAGYAR KÖLTSÉGVETÉS, MEG A FORINT.....

GONDOLOM TE ENNEK KIBASZOTTUL ÖRÜLSZ!!!!!

Boldeone2 2024.08.07. 14:54:38

@G. Nagy László: És igen: találni a harmadik világban is békés, dolgozni akaró, vendégmunkára alkalmas embereket."

- Persze, hogy találni! Csak el kell menni Debrecenbe, ott már ezrével vannak... Valahogy így indult Németországban is 56 éve...

alöksz róz 2024.08.07. 14:55:26

@ulpius66: ne hazudj.

konkrét példákkal alá lehet támasztani, hol vagy miért sérül magyarországon a jogállam, a demokrácia, az önkormányzatiság, a sajtószabadság, az önrendelkezési jog, a vállalkozási szabadság stb.

ulpius66 2024.08.07. 14:55:45

Az EU Parlament elfogadta az EU-27 országok 2021-27 évi költségvetését!

KÉRNÉM SZÉPEN ENNEK BETARTÁSÁT, ÉS NEM AZT, HOGY EZZEL ZSAROLJÁK A POLITIKAI ELLENFELEIKET!

MILYEN ÉRDEKES!

LENGYELORSZÁG KB. UGYANOTT VOLT MINT MINK MAGYAROK .... AZTÁN LÁSS CSODÁT!!!!!!
A LENGYELEKNÉL MEGBUKOT AZ OTTANI JOBBOLDAL, MINDJÁRT JOGÁLLAM LETT LENGYELORSZÁG, ÉS MÁRIS FOLYÓSÍTJÁK A NEKIK JÁRÓ EU-S PÉNZEKET....

A LENGYELEKKEL SZEMBEN MŰKÖDÖTT A ZSAROLÁS!!!!!!!

ulpius66 2024.08.07. 14:58:22

@alöksz róz:

Rőzse Sándorom!

Aztán meséljél mán ezekről a sérülésekről....
(várjál, előbb hozok be nyugtatót, az érveiden nehogy hülyére röhögjem magam...)

alöksz róz 2024.08.07. 15:02:30

@ulpius66: röhögjél, mint semjén...

nyugger vagy, sokáig már nem röhöghetsz, pár év múlva úgyis megdöglecc :-)))

ulpius66 2024.08.07. 15:04:58

@alöksz róz:

Neked még tényleg nem tűnt fel, hogy érdekes módon ottan van mindig ez a "jogállami baszkuláré" ahol éppen OLYAN KORMÁNY VAN HATALMON, AMELYIK NEM TECCIK A BRÜSSZELI BALLIBSI VEZETÉSNEK ... MOSTANSÁG PL. SZLOVÁKIA!!!!!

alöksz róz 2024.08.07. 15:28:15

@ulpius66: tökmindegy, hogy feltűnt-e, mert a felsoroltak mind jogosak és mind állnak az orbán-kormányra.

te viszont azt hazudod, hogy teljesen alaptalanul támadják, csak azért mert nem ballipsi.

G. Nagy László 2024.08.07. 15:30:21

@baalint1:

"Rövidebben írhattad volna azt is, hogy ha a migránsok elleni tüntetésen történik, akkor rendben van az erőszak. Csak akkor ne jönnél máskor azzal a szöveggel, hogy magántulajdon védelme (lásd muszlim üzlettulajdonosok), meg erőszak mint éles határ."

Megint kezded játszani a ballibsik óvodás játékát. Nem, baszki, nem az a lényeg, hogy a téma a migránsok elleni fellépés. A lényeg az, hogy NINCS MÁS ESZKÖZ. Amikor 1956-ban forradalom tört ki Pesten, arról is csak a legprimitívebb hazaárulók nyilatkoznak úgy, hogy a csőcselék randalírozása volt. Egyszerűen nem volt egyéb eszköz.

Angliában hiába volt szabad választás: két olyan politikai erő közül választhattak, melyek egyaránt migránssimogatók és egyaránt puha, migránspárti rendőrséget működtetnek. Ez az eredménye az általános balratolódásnak: nem marad más eszköz, csak az utcai harcok.

G. Nagy László 2024.08.07. 15:32:19

@ulpius66:

"Akkor ugye az rendben van, ha az EU nem ad pénzt a magyaroknak, ha ugyanilyen indokból nem ad pénzt a kormány a neki nem tetsző önkormányzatoknak, az a világ legnagyobb bűne.... "

A nap kommentje. Mától kurva nagy tisztelőd vagyok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.07. 16:19:29

@G. Nagy László:

Nem szoktam rapet hallgatni: mi az az N-word?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.07. 16:40:07

@Boldeone2:

Azt hiszem, lemaradtál a vendégmunkasokkal kapcsolatos szigorú magyar törvényekről. Pl. hogy nem jöhetnek családtagok. Szóval ne mosd össze őket a török vendégmunkásokkal.

Egyébként Németországban sem az egykori török vendégmunkásokkal ill. azok leszármazottaival van probléma. Törökország eleve egy szekuláris állam, max. nyomokban van iszlám fundamentalizmus.

Mellesleg ha pl. a Fülöp-szigeteki vagy máshonnan ide érkező szorgalmas, dolgos vendégmunkások idehozhatnák a csaladjukat, letelepednének Magyarországon, abból sem lenne baj. Ők a migrikkel ellentétben nem vallási fanatikusok, nem ellenségesek a mi kultúránkkal, nem segélyekből élnek munka helyett.

Avagy van-e bármi baj a Magyarországon élő jópár tízezer kínaival? Tudtommal semmi.

Glokta 2024.08.07. 16:47:06

@G. Nagy László: "Angliában hiába volt szabad választás: két olyan politikai erő közül választhattak, melyek egyaránt migránssimogatók és egyaránt puha, migránspárti rendőrséget működtetnek. Ez az eredménye az általános balratolódásnak: nem marad más eszköz, csak az utcai harcok."

Azért ez egy elég nagy hazugság.
Úgy tudom, lehetett volna szavazni a Reform UK-re is (akik 14%-ot kaptak is) azoknak, akiknek a migráció megállítása volt a prioritás.

Boldeone2 2024.08.07. 17:06:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Annyira nyomokban, hogy Erdogánt anno vallási gyűlöletkeltésért el is ítélték...Hívei pedig lényegében az attatürki szekularizáció ellen vannak...

A "jó migránsokkal" főleg azért van még kevés probléma, mert lényegében pár éves történetről beszélünk vendégmunkások terén Magyarországon, de a "mintamigráns" kínaiak is követnek el bűncselekményeket. Ha jól emlékszem egy prostituáltat ölt meg az egyik, majd visszamenekült Kínába

Eleve nem lehet hasonlítani a nyugati helyzettel, ahol ez több évtizede zajlik a migráció , és milliós számban vannak jelen

Akik csak simán beilleszkedtek, azokról soha nincs hír, de némelyikből már miniszterelnök, polgármester lett...

Boldeone2 2024.08.07. 17:19:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tehát egy több évtizedes folyamatról beszélünk nyugaton, ami egyrészt a gyarmati rendszer következményeből ered, de olyan is volt, ahová csak behívták a migránsokat, mert kellett a munkaerő ( Németország )

Most meg már olyan szinten összeértek a dolgok, hogy nehéz, nem lehet megállítani

Németország összeomlana migráció nélkül, de afrikai és ázsiai válságországokban sincs más megoldás tízéves távlatban

Lényegében Magyarországon sincs munkaerő már szabadon, ezért használnak egyre több migráns munkaerőt. Csak Debrecenben már ezrek vannak...

Az ilyen nagy népmozgásoknak meg mindig meglesz a hátulütője, mert fiatal férfiakról beszélünk

Én sem pártolom ezt a nagyléptékű globális embermozgást, de az elkövetkező évtizedekben is erre kell majd felkészülni..

Magyarok sem születnek, meg más európaiak sem nagyon...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.07. 17:24:32

@Boldeone2:

"de a "mintamigráns" kínaiak is követnek el bűncselekményeket."

Amíg csak max. a magyar lakosság cigányok nélküli bűnözési átlagát hozzák, addig nincs gond. De tudtommal az itteni kínai diaszpóra bőven a fentebb említett átlag alatt van.

Ettől függetlenül nem helyeselném semmilyen más kultúrából érkezők tömeges letelepedését, még a "jókét" sem. Évtizedek múlva is magyar embereket - nem magyar állampolgárságú idegeneket - szeretnék látni az országban.

Igaz, a cigánysággal szemben már borítékolhatóan vesztésre állunk.

Boldeone2 2024.08.07. 17:32:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Dehogy állunk vesztésre! Ezt monták már 25 éve is, mégis itt vagyunk..

A cigányság is lassan integrálódik, vagy inkább válik kevésbé problémássá

Egyre több az alkalmi munka, vidéken is, de kijárnak sokan " németbe" lomizni, vagy segédmelóra

Szélesedik a cigány értelmiség körei is és a középrétegé...

Én ahogy már írtam, nem látok etnikai/kulturális vonalon apokaliptikus állapotokat

Majd az lesz, amit anno Angela Merkel híressé vált mondása is megjósolt: Wir schaffen das!

Boldeone2 2024.08.07. 17:33:04

Ezt monták " - helyett: mondták

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.07. 17:35:30

@Boldeone2:

"ahová csak behívták a migránsokat, mert kellett a munkaerő ( Németország )"

Merkel mama nem ezért engedett/hívott be milliós léhűtő, a német és általaban az európai kultúrával durván ellenséges tömeget, hiaba próbálják utólag ezzel IS indokolni.

Kérlek, ne mosd megint össze az illegális vagy álmenekült migránsokat a vendégmunkásokkal. Az utóbbiak dolgozni jöttek, az előbbiek viszont kimondatlanul és talán önmaguk számára sem bavallottan, de hódítani jöttek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.07. 17:40:53

@Boldeone2:

"Majd az lesz, amit anno Angela Merkel híressé vált mondása is megjósolt: Wir schaffen das!"

Was ich allerdings stark bezweifle. Merkel war äußerst schlau: was sie in Wirklichkeit meinte war "wir schaffen das AB", wobei sie an das Deutschland dachte, wie wir es bis vor etwa 20 Jahren gekannt hatten.

Boldeone2 2024.08.07. 17:46:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az utóbbiak dolgozni jöttek, az előbbiek viszont kimondatlanul és talán önmaguk számára sem bavallottan, de hódítani jöttek."

- Ez butaság! Az afrikai migránsok jelentős része keresztény, pl Nigériából a Boko Haram elől menekülnek, vagy éppen az iszlám elől menekülnek
Az afgánok meg a közel- keletiek már problémásabb nép, vallásilag, de azok közt is csak a kisebbség lehet a szélsőség

Merkel mamának anno nem volt más választása, mert egyszerre több tízezer migráns/ menkült volt úton, akiket sehogy nem lehett megállítani..

De, gondold csak el, egy szárnyas csodaajtó megállította volna őket a magyar - osztrák határon , és ittragadnak...

Valójában Merkelnek hálásnak kellene lenni, hogy átvállalta a terhet...mondjuk nem is volt más lehetősége...

Magyarországot ahol menekültügyi rendszer szinte nem is létezik, full csóróság van, pár hét alatt kifilézték volna a menkültek!

Boldeone2 2024.08.07. 17:55:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A menekültek nem állnak meg, semmi nem rettenti el őket. Ha már Afrikát elhagyják, vagy a háborús ázsiai részeket, akkor addig küzdenek, míg valahogy be nem jutnak
Bejutni - valahogy- mindig be fognak. Kitenni, szinte lehetetlen őket, mert a személyazonosságuk sok esetben meg sem állapítható, de a kibocsátó országok sem nagyon fogadják vissza, nem érdekük....

Tehát - bár mindenki próbál szigorítani- 10 év múlva is lesz, mint 10 évvel ezelőtt: valamilyen úton jönni fognak, legálban vagy illegálban

Ez kb olyan lesz, mint a bűnözés elleni küzdelem: örök

Egyszer majd ha kiegyenlítődnek jobban az életviszonyok a Földön, akkor majd csökkenni fog, de addigra már minden fejlett országban, nagyvárosi közponban "multikulti" lesz...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.07. 18:06:00

@Boldeone2:

A kisebbség is épp elég nagy baj okozója. Az sem biztosíték, ha keresztények. A legsöpredékebb cigányok is kereszténynek vallják magukat, nyilván Szögi Lajost is keresztény felebaráti szeretetből verték halálra.

Merkel mamának igenis lett volna választasa. Csak nem kellett volna Magyarorszagot akkor és azóta is épp azért basztatni, hogy nem engedtük be a migriket. Na meg azért is, amikor a bírálatok hatására átengedtük őket. A van sapka vagy nincs sapka esete.

Na meg nem Merkel mama küldött biankó meghívót azzal, hogy "minden szírt befogadunk"?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.07. 18:14:59

@Boldeone2:

Nem értek veled egyet abban, hogy nem lehet megállítani.

Ha fegyveres hódító csapatok indulnának Európa elfoglalására, akkor azokat minden eszközzel megállítanák. Most ugyanezek a hódítók fegyvertelenül jönnek, de attól még hódítók. Kizárt, higy nem kehet megállítani őket.

A dolog ott megy félre, hogy Európa azokat a menekültjogi és humanitárius elveket alkalmazza a sokmilliós megszálló tömeggel szemben, amelyeket anno a kisszámú, főleg politikai menekültekre szabtak.

Mellesleg jól látom, hogy mintha nem kicsit megváltozott volna a véleményed a migracióról. Korábban sokkal megengedőbb voltál.

ulpius66 2024.08.07. 19:15:55

Itt van pl. Ruanda, ahonnan az angliai gyermekgyilkos szülei származnak...
Eredetileg német, majd belga gyarmat volt, de a Brit Nemzetközösséghez csatlakozott..

Lakosság:
1960 ----- 3 milla
2000 ----- 8 milla
2020 ----- 13 milla

Területe a magyarországi egyharmada, és volt egy jó kis polgárháború, ahol szerény becslések szerint is 2 milla volt a halottak száma.... meg egy pár millió ruandai migráncs lett....

NEM EZTET A NÉPSZAPORULATOT KÉNE MEGÁLLÍTANI?????????

ulpius66 2024.08.07. 19:23:02

Egyedül nem megy....

Afrika népessége:
1960 --- 280 milla
1980 --- 475 milla
2000 --- 872 milla
2010 --- 1185 milla
2020 --- 1480 milla

www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/TenyekKonyve-tenyek-konyve-1/1988-2/nepesseg-nepmozgalom-FC1/a-vilag-es-az-egyes-foldreszek-nepessege-millio-fo-FD5/

HATVAN ÉV ALATT AFRIKA LAKOSSÁGA TÖBB MINT ÖRSZÖRÖSÉRE(!!!!!!) NŐTT!
(Európa lakossága 1960 --- 425 milla, 2020 --- 525 milla.....)

wigotah224 2024.08.07. 20:05:33

Lol, szokásos téma.
Ugyanez a lemez megy mindig.
1) Gazdasági lassulás van. Ennek amúgy semmi köze a kormányokhoz, egyszerűen mostanra értek be a nagy jegybankok szigorításai az elmúlt évekből.
2) A gazdasági lassulás fokozottan sújtja az underclasst, lévén ők pénzügyileg és a munkahelyükön is kiszolgáltatottabbak
3) Egy bevándorló hátterű ember elkövet valami szörnyű bűntényt - több tízmillióból szükségszerűen lesz sajnos néhány, akik bűnözővé válnak.
4) A sajtó meg a szélsőjobb rárepül a témára és a prolik frusztrációját becsatornázza ide, ezzel népszerűséget szerezve (mármint a szélsőjobb).
Persze Magyarországot ez nem kellene érintse, de a 4) pont miatt mégis: orbánék is felhasználják a témát a saját propagandájukra.
És lőn: G Nagy az angyalföldi panelból sosem lát napi szinten élő "migránsokat", nem szolgálja ki őt Yusuf az étteremben, sem pedig Ahmed nem építi fel a házát - ez utóbbi nem kitalált példa, az építésvezetőnk valóban egy arab fickó volt és nagyon meg voltunk vele elégedve. Hozzá csak ez jut el a magyar1ből hogy, "megkéselte, megerőszakolta, kirabolta, levágta a fejét stbstb". Így aztán G Nagy - és itt nem akarom csakis rá kihegyezni, vannak rajta kívül bőven orbán-hívek - azt fogja gondolni, hogy minden afrikai/közelkeleti barbár és nem kéne Európába beengedni egyet sem. Akinek meg van napi tapasztalata bevándorlókkal, az meg valahogy mégsem az itteni fideszre (AfD) szavaz.
Persze akár lehetne is adni olyanok véleményére, akik itt élnek és tudják mi a valóság és nem egy angyalföldi panelből olvassák a mandinert, de nem hinném, hogy valaha meggyőzött itt bárki bárkit, hogy nem úgy van, ahogy gondolja.
+ Egy költői kérdés a végére, amire még mindig nincs válasz: ha orbán az illegális bevándorlás ellen van, akkor miért engedett szabadon többezer elítélt embercsempészt?

alöksz róz 2024.08.07. 20:09:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a tömegesen érkező távolkeleti vendégmunkások elveszik a munkánkat, leverik a béreinket.

és ezt tudja mindenki, annyira egyértelmű. az is tudja, aki megteremtette hozzá a feltételeket. tehát adódik a kérdés: vajon kinek az érdekeit képviseli? és miért?

wigotah224 2024.08.07. 20:14:56

@G. Nagy László: "Angliában hiába volt szabad választás: két olyan politikai erő közül választhattak, melyek egyaránt migránssimogatók és egyaránt puha, migránspárti rendőrséget működtetnek."
Ez nagy baromság. NEM két párt van UK-ben és van szélsőjobb párt (Reform UK), csak hát nem kérnek belőlük ott.
"Ez az eredménye az általános balratolódásnak: nem marad más eszköz, csak az utcai harcok."
Hát igen, Hitlernek is valami ilyesmi járhatott a fejében, amikor barnaingesei rendszeresen verekedtek meg lövöldöztek az utcákon. Erőszakmentes G Nagy lol.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.07. 20:23:44

@alöksz róz:

Azt a munkát végzik el, amit még a cigányok sem. Egyrészt mert többségük még a betanított munkára sem alkalmas, másrészt mert nem tudják elviselni a fix állással járó kötöttségeket, mint pl. hogy rendszeresen el kell járni munkaba.

Az sem igaz, hogy olcsóbbak. A közvetítő cégek miatt drágábbak. Más kérdés, hogy ezek a közvetítők is kva nagy eséllyel a haveri körbe tartoznak, de ettől még sz őket alkalmazó cégeknek drágábbak.

ulpius66 2024.08.07. 20:43:07

@wigotah224:

Látom tájékozottabb vagy az átlagnál....

Aztat tudod-e hány migráncs-hátterű emberke savazott a UK-ban?
(arról van sejtésem, hogy kikre savaztak....)

alöksz róz 2024.08.07. 20:56:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: kirúgják a magyar dolgozókat, hogy távolkeleti vendégmunkást tudjanak felvenni.
(a szememnek csak jobban hiszek tán, mint a meséknek. és a legbosszantóbb, hogy olyan cégnél is láttam ilyet, amelyik nem valami gonosz multi, hanem magyar munkáltató, üzletrész a miniszterelnökúr környezetéből, a kapcsolódó munkásszállóépítés közpénzből, szintén a miniszterelnökúr környezetéből)

olcsóbbak közvetítővel együtt is (ha más miatt esetleg nem is, de amiatt biztosan, hogy ugyanannyi pénzért több munkaórát dolgoznak, ezt is a saját szememmel láttam.)
az pedig csak egy jóóó nagy kamu, hogy csak akkor vehetnek fel külföldit, ha nincs rá hazai.

alöksz róz 2024.08.07. 20:58:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Azt a munkát végzik el, amit még a cigányok sem." - szarabb mint az útépítésen tizenpár órát dolgozni a 40 fokba?

alöksz róz 2024.08.07. 21:02:13

@wigotah224: önvédelemre azért csak joga van tán az embernek szavazás és parlamenti többség nélkül is.

Boldeone2 2024.08.07. 21:25:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

-Merkel soha nem küldött meghívót senkinek! Rosszul emlékszel! Azt mondta, hogy a német alkotmány alapján minden jogos menekültet befogadnak, ezt értették félre rengetegen

- Éppen Merkel hozta tető alá az EU- Török migránsalkut, ami úgy ahogy, de működött

- A menekültjog valóban elavult, de valószínű nem fog változni, a fejlődő országok nem érdekeltek

- Európát akkor és most sem lehet " megvédeni" A migránsok nem egy hadsereg, amely feláll a határon, hanem térben és időben diffúz módon jönnek, sporadikusan. Lényegében valami utat mindig találnak, ami szabad...

- Emberekre nem fog lőni senki, egy részük nő, és kiskorú, ráadásul sok valódi menekült is van köztük

Én nem pártolom a migrációt, csak realista vagyok, ez nem egy ma kezdődött nagyfolyamat, de nem is ma fog véget èrni, reálisan nézve...
Valószínű, hogy inkább még csak egy folyamat kezdetén vagyunk, főleg Afrika politikai viharait nézve...

Mi lesz 10 -20 év múlva? Kb ugyanaz mint most, csak még több bevándorló lesz Európában. A többség valamilyen módon ugyanúgy beilleszkedik valahogy, a kisebbség meg nem...
Semmi drámát nem várok...

ulpius66 2024.08.07. 21:36:10

Egyedül nem megy...

"A brit statisztikai hivatal közölte, hogy tavaly nettó 754 ezer volt a Nagy-Britanniában legálisan letelepedett bevándorlók száma.
Tavaly a 45,7 ezer személy érkezett illegálisan a brit partokra csónakkal."

EZ ÉVENTE TÖBB MINT 800.000 EMBERKE....

MÉG 10-20 ILYEN ÉV.... ÉS VAN MÉG KÉRDÉSE EMESE????
(pluszban ott van a mán Londonországban született migráncsok gyermekei...)

ulpius66 2024.08.07. 21:39:23

EDDIG A FÉL VILÁG AZ ANGOLOK GYARMATA VOLT, MÉG EGY PÁR ÉV ÉS ANGLIA LESZ A FÉL VILÁG GYARMATA.....

ulpius66 2024.08.07. 21:41:07

LONDONORSZÁG LAKOSSÁGÁNAK FELE MIGRÁNCS HÁTTERŰ.....

A MÁSIK FELE MÉG ANGOL.....

ulpius66 2024.08.07. 22:08:17

Idegölő volt..... DE KIVERTÜK AZ OLASZOKAT!

alöksz róz 2024.08.07. 22:32:52

@Boldeone2: "Semmi drámát nem várok..." - budán is csak nézelődtek

G. Nagy László 2024.08.07. 23:59:00

@wigotah224: Baloldali szavazónak lenni úgy általában is rém kínos és gusztustalan dolog. Amikor azonban ártatlan óvodás kislányokat mészárolnak le a védenceitek, s ti nem mondhatjátok, hogy ez azért minden határon átmegy, olyankor különösen vállalhatatlan.

Az undorító woke-vallásod szerint ennyit simán megér a kevert népességű Európa eszméje... Nekem a belem kifordul ettől a szerecsenmosdatástól. Tényleg jobb neked Németországban, a hozzád hasonló agyhalottak között. Akárhány ismerősömmel beszéltem, aki német földre költözött, mind folyamatosan panaszkodik, sokan már haza is tértek, mert nem bírták tovább. Szívből kívánom, hogy téged és a családodat ne érjen semmiféle migránserőszak. De arra kíváncsi lennék, ugyanígy nyomnád-e tovább a faszságaidat, ha a te lányodat érné bármi hasonló. (Gondolom, nincs gyereked, mert az felelősséggel járna.)

Ami pedig az angyalföldi panelt illeti, kikérem magamnak. Nem is tudom honnan veszed ezt az alaptalan és sértő ökörséget.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.08. 00:09:17

@Boldeone2:

"A többség valamilyen módon ugyanúgy beilleszkedik valahogy, a kisebbség meg nem..."

Beilleszkedik, mihelyt kikiáltották a kalifátust.

"Valószínű, hogy inkább még csak egy folyamat kezdetén vagyunk, főleg Afrika politikai viharait nézve..."

Sajnos egyet kell értenem.

"A menekültjog valóban elavult, de valószínű nem fog változni, a fejlődő országok nem érdekeltek"

Ha a menekültjog már ellentétes az EU országainak alapvető érdekével, akkor felülírható.

Ad absurdum az EU a menekültjog alapján köteles lenne a saját lakosságával összemérhető menekülttömeget befogadni?

"Emberekre nem fog lőni senki"

Pedig előbb-utóbb vagy ez, vagy Európa lakossága kicserélődik. Aztán a "menekültek", akik amúgy odahaza gyakran egymást gyilkolják, Európában folytatják egymas és a fehér őslakosság gyilkolászását.

Tudom, ma ezt még csak kevesen tudják elképzelni, pedig már ma is láthatók annak előjelei, hogy a különböző helyekről érkező migrik ide is magukkal hoztak az ellenségeskedéseiket.

De hát kb. 1930-ban a hitleri rémuralmat és világégést sem sejtette senki, sőt elképzelhetetlennek tartották.

grundigg 2024.08.08. 00:22:21

@G. Nagy László:

"Akárhogy is: ez maga a színtiszta liberális attitűd. Gondolok valamit a világról, s tudomásul veszem, hogy mások mást gondolnak. S nemhogy nem nézem hülyének vagy megvetendőnek őket emiatt, hanem kifejezetten igyekszem megérteni, hogy a másikat mi motiválja erre."

"Baloldali szavazónak lenni úgy általában is rém kínos és gusztustalan dolog. [...] Tényleg jobb neked Németországban, a hozzád hasonló agyhalottak között."

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.08. 00:24:54

@Boldeone2:

Nem tudom, mennyi igaz abból, hogy a lassan felforralt vízből nem ugrik ki a béka, hanem hagyja magát megfőzni, de Európára ez tökéletesen igaz lesz.

És ha esetleg valamikor észbe kap is, akkor már késő lesz. Amikor a migránsok és ilyen hátterű lakosság aránya elér egy bizonyos százalékot, legyen az mondjuk 10%, akkor az adott ország maga mögött hagyta a point of no returnt.

Vegyük akár Magyarország példáját. A cigányság - nem vesszőparipám, csak látom az elkerülhetetlen demografiai irányt - aránya eléri a kb. 20 százalékot, a magyarság menekülni fog az országból, és csak a lump magxar, a fehér cigány marad itt. Kérdés persze, hova. Vajon jobb lesz-e nekik egy hasonló arányban muszlim Nyugat-Európában?

Boldeone2 2024.08.08. 02:08:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Beilleszkedik, mihelyt kikiáltották a kalifátust"

-Nem lesz ilyen, kb 2050- re lehet majd kb olyan 18-20% a muszlimok aránya, a "migránsállamokban" magas migráció esetén, közepes migráció esetén meg alacsonyabbat valószínűsítenek

No, meg az itt élők fertilitási rátája is lassan a csökkenni fog, idomul, ahogy már a fejlett muszlim országokban is csökken...

Azt gondolom, hogy még lesznek szigorítások, de azzal pár tízmillió emberrel aki itt van, nem lehet sok mindent csinálni, csak "wir schaffen " ...

Valójában sem a középosztály, sem a felsőbb rétegek annyira nem hőbörögnek: több migráns, több fogyasztó, több munkaerő..
Kb ez van..

Az identitás inkább a lecsúszott rétegeknek fontos sok helyen. Azt gondolják, ha egy szél kisöpörné az összes migránst, akkor nekik jobb lenne, holott már másnap megállna az élet..

Erőszakos megoldások szerintem nem lesznek, pont az jelentené Európa végét, de nagyon...

Boldeone2 2024.08.08. 02:16:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A magyarság szerintem nem fog " menkülni" - nincs hová... Egyszerűen csak szegregálódik a lakosság, lakóhely alapján..

Pl Debrecenben szinte nincsenek cigányok, vagy csak minimális...30-40 millió már egy panel, ezt meg megszűri a beköltözőket..

Közben lett egy cigány középosztály, ahol már nem az 5-6 , hanem a 2 esetleg 3 gyerek a " divat"...
Ez lesz a jövőben is a jellemző, ahogy felzárkóznak...

Quadraginta Septem · www.kkbk.blog.hu 2024.08.08. 08:45:21

@G. Nagy László:

Kedves Laci, valahol láttam a blogodon egy videólinket a youtube-ról, ahogy Orbán egy misén a 90-es években a megtéréséről beszél. De most nem találom. Hol lehetne ezt megtaláni? Talán még Balogh püspök is ott volt mellette.

G. Nagy László 2024.08.08. 08:52:55

@grundigg: Hol itt az ellentmondás? Engem is érdekel, hogy miért képviseltek vállalhatatlan és undorító eszméket. Különben nem beszélgetnék veletek.

Engem könnyű megérteni, mert egyszerű a világképem, s nyíltan közre is adom. Bátran lehetek őszinte, hiszen amit képviselek, az morálisan rendben van, konzekvens és szívből jövő. Ti viszont - érthető módon - kurvára szégyellitek a saját meggyőződéseteket, ezért inkább nem beszéltek róla. Úgy viselkedtek, mint a perverzek, akik csak irgalmatlanul dagadt nőkkel tudnak izgalomba jönni. Tudjátok, hogy ez baromi kínos, ezért próbáljátok titkolni, ugyanakkor sokatmondó, ahogyan basztatjátok a többséget, akik a sportos, karcsú nőkre mozdulunk.

És ha csak ennyiről lenne szó, úgy perverziótok csupán megmosolyogtató volna, s nem megvetendő. Ha a világnak nem ártanátok a beteg vágyaitokkal, úgy maradhatnánk az udvarias, PC stílusnál. De mivel pusztító és kártékony eszmék mellé álltok, így nincs abban semmi gáz, ha leírom: erkölcsileg vállalhatatlan, amit műveltek.

G. Nagy László 2024.08.08. 08:58:29

@Quadraginta Septem: Nekem sincs lementve. Kerestem a Youtubon, de én sem találom.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.08. 09:31:29

@Boldeone2:

"Valójában sem a középosztály, sem a felsőbb rétegek annyira nem hőbörögnek"

Mert ők el tudnak különülni, ahigy te is utalsz az ingatlanárakra.

"több migráns, több fogyasztó, több munkaerő.."

Ez is igaz: a háborún is vannak, akik jól keresnek. Ettől még sem a háború, sem a migráció nem jó.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.08. 09:39:22

@Boldeone2:

"kb 2050- re lehet majd kb olyan 18-20% a muszlimok aránya, a "migránsállamokban" magas migráció esetén, közepes migráció esetén meg alacsonyabbat valószínűsítenek"

Kifelejted, hogy már kb. 10% feletti aránynál akkora politikai erőt fognak képviselni, amely ellenében lehetetlen lesz szigorítani a migrációt - hiszen a migransokat képviselő pártok az őket támogatók számának gyarapításában lesznek érdekeltek. Márpedig az effektíve kimeríthetetlen utánpótlás akkor is meglesz, ha közben csökken a fertilitási ráta a "donor" ordzágokban.

(Milyen manipulatív ez a donor ország kifejezés is!)

Éppen ezért szerintem tévedsz abban, hogy 18-20% körül stabilizálódik az arányuk.

Quadraginta Septem · www.kkbk.blog.hu 2024.08.08. 09:47:12

@G. Nagy László: akkor lehet a facebookodon volt? valahol láttam a linkjét.

Quadraginta Septem · www.kkbk.blog.hu 2024.08.08. 09:49:02

@G. Nagy László: egy kommentelőnek is ajánlottad, hogy mennyire megérit ez téged, és ott volt a link

G. Nagy László 2024.08.08. 09:53:06

@Quadraginta Septem: Emlékszem rá, de most nem találom. Mintha törölték volna a Youtube-ról. (Onnan linkeltem, az biztos.)

G. Nagy László 2024.08.08. 09:57:10

@Quadraginta Septem: Szép próbálkozás volt, szellemes a névadás is.

grundigg 2024.08.08. 10:09:31

@G. Nagy László:

"Rohadtul nyitott vagyok, hisz érdekel, miért vagy elmebeteg állat. (Amúgy lófaszt, még csak ez se érdekel, csak ha hazugságon kapnak, rögtön elmebetegezni kezdek)"

:)))))
Lacikám, te egy nyomorult karikatúra vagy. Ha direkt csinálod, ügyes.

Amúgy semmilyen vállalhatatlan nézetem nincs, nem is tudnál ilyet megnevezni. Szerintem viszont tolvaj, csaló, hazug gazemberekért rajongani vállalhatatlan. Szerinted meg nem, sőt ez az egy vállalható. Dehát tényleg nem vagyunk egyformák. Ki mit hozott otthonról.

Ja, akartam kérdezni a múltkori beszámolód kapcsán a megafonos állófogadásról, hogy te pincérként vagy független liberális bloggerként veszel részt az ilyen rendezvényeken?

Boldeone2 2024.08.08. 10:37:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem feltétlen, hiszen a már Európában lévő, már állampolgár migránsoknak nem érdeke a több migráns, hiszen a jóléti állam kívülről nem lehet nyitott
Pl Rushi Sunak is keményen bevándorlásellenes álláspontot vett fel, meg Ukrajába is utalta a fegyvereket, tehát lényegében úgy viselkedett, mint egy angol...

Pár tíz év múlva, már sokadik generációs migránsok lesznek, vagyis ha sikerül az integrációjuk tőbbé- kevésbé, akkor nem lesz gond..

Annyi igaz, hogy szerintem most hosszú évek nyerési hulláma után, megtört a jobboldal. Ezt mutatják a francia és angol választások is
Az embereket egyre jobban kezdték a megélhetési problémák érdekelni, mint az identitási..

A baloldal eleve mindig többet tud ígérni: új adórendszer, szociális juttatások, stb...

Tehát végül mindenhol a baloldal fog felülkerekedni, mert önmagában az identitáspolitika kevés már..

A jobboldalnak meg nincs mondanivalója sem globális problémàkról, sem az egyenlőtlenségekről, úgy meg már nem lehet...

Tehát: Trumpnak kb annyi lesz a kormányzása, hogy lecsökkenti a felső rétegek adóját, miközben valamit szigorít a bevándorláson, de megállítani ő sem fogja, vagyis a kisember nem jár jól!

Boldeone2 2024.08.08. 10:50:54

@G. Nagy László: A jobboldali populizmusnak szerintem nincs nagy jövője, hiszen jóval kevesebbet ígér általában mint a baloldal, amely társadalmi igazságosságot ígér

Az átlagember hamarosan rájön, hogy szlogenek puffognak:

-" No gender" , oké, de abból nem kap senki egy kiló kenyeret a boltban...Felháborító az olimpia, de kb ennyi, a legtöbb ember életében nem találkozik LMBTQ emberrel...

- "No war " , szép szlogen kb 0,00001% behatásunk van a háborúra, Magyarországnak. Ha európai szinten nézzük, az sem sok, de így most felpörög az eddig elhanyagolt védelmi ipar, rengeteg új munkanely lesz, éppen kiváltja a senyvedő autóipart,,
Tehát, borzasztó a háború, de gazdaságilag ebből előnyt is lehet kovácsolni. Nem Európa akarta ezt, de már - ha kihívást kaptunk - beleálltak az országok

- "No migration"- mindenki az irregurális migráció csökkentésére törekszik, miközben a szakképzett munkaerőért megy a harc
Ezt ilyen szintre emelni , már ideológiai- politikai dolog
A tények azok, hogy a magyarság is fogy, viszont a hülye lakáspolitka miatt, lassan lakhatási válság is lesz...A piac Orbánék hülyeségeit árazza....

ulpius66 2024.08.08. 10:56:13

@Boldeone2:

Háááát..... tényleg nem vagyunk egyformák!

Ki a faszomat érdekel a "kisember" és az ő nyomora??????

Én aztat választom országvezetőnek aki biztonságot garantál, biztosítja a nyugalmat, rendet, az ország gazdasági fejlődését, a családok előrehaladását!

NAGY ÍVBEN LESZAROM A BUTA, DOLOGTALAN, SEMMIREKELLŐ, DE PERSZE NAGYPOFÁJÚ, KÖVETELŐZŐ VADBAROM CSŐCSELÉKET!!!!!

TUGGYUK, ÉS TE IS IEÍRTAD AZ IMÉNT, HOGY A BALLIBSI POLITIKUSOK PONT EZEKRE ÉPÍTENEK!!!!!!

ulpius66 2024.08.08. 10:58:01

NO GENDER!

NO MIGRATION!

NO WAR!

G. Nagy László 2024.08.08. 10:58:50

@grundigg:

"Rohadtul nyitott vagyok, hisz érdekel, miért vagy elmebeteg állat. (Amúgy lófaszt, még csak ez se érdekel, csak ha hazugságon kapnak, rögtön elmebetegezni kezdek)"

Ennél aljasabb húzás is kevés van. Idézőjelbe rakod a saját faszságodat, mintha én írtam volna. A sportszerűség csúcsa, amit művelsz.

"Amúgy semmilyen vállalhatatlan nézetem nincs, nem is tudnál ilyet megnevezni."

Hiszen nem vállalsz fel nyíltan semmit. Támadsz és fikázol mindent, ami a normalitás oldalán áll, de szégyelled a saját álláspontodat, ezért nem is beszélsz róla. Ennél nyomorultabbat aligha lehet elképzelni. Egy iszlamista legalább nyíltan vállalja gyilkos antiszemitizmusát. Egy kommunista nyíltan kiáll a piaci működéssel szemben. Egy echte náci is vállalja undorító világképét. De te nem. Te abban tetszelegsz, hogy a jó oldalon állsz, miközben a legjobb, amit hazudhatsz magadról, hogy nem állsz sehol. Szánalmas.

"Ja, akartam kérdezni a múltkori beszámolód kapcsán a megafonos állófogadásról, hogy te pincérként vagy független liberális bloggerként veszel részt az ilyen rendezvényeken? "

Független, liberális bloggerként. A szervezők ismernek, tudják, hogy kit hívnak meg.

ulpius66 2024.08.08. 11:00:43

@Boldeone2:

Boldi!

Mint jópárszor mán írtam volt, azért jó neked, mert minden baromságot be tudsz magyarázni magadnak!

EDDIG RENDBEN IS VAN, A BAJOK OTTAN KEZDŐDNEK, AMIKOR EZEKKEL A BAROMSÁGOKKAL MÁSOKAT IS HÜLYÍTESSZ......

G. Nagy László 2024.08.08. 11:02:59

@Boldeone2:

"Pár tíz év múlva, már sokadik generációs migránsok lesznek, vagyis ha sikerül az integrációjuk tőbbé- kevésbé, akkor nem lesz gond.."

Így nyolcvan év távlatából hogyan látod az integráció esélyeit? Beilleszkedtek? Megtanulták a nyelvet? Kerülik a gettósodást? Elfogadják az európai törvényeket? Sok és jellemző a vegyes házasság?

ulpius66 2024.08.08. 11:03:35

@Boldeone2:

Boldi!

Akkor írd mán le nekem nagyvonalakban, hogy mi a különbség a "no gender, no war, és no migration" politikában az angol Konzervatívok és a Munkáspárt között?

Előre is köszike!

G. Nagy László 2024.08.08. 11:05:30

@Boldeone2:

"A jobboldali populizmusnak szerintem nincs nagy jövője, hiszen jóval kevesebbet ígér általában mint a baloldal, amely társadalmi igazságosságot ígér"

Mindkettő társadalmi igazságosságot ígér. A különbség az, hogy a jobboldal által képviselt társadalmi igazságosság erkölcsösebb, békésebb és hitelesebb. Ti csak a káoszt dagasztjátok lassan 200 éve.

ulpius66 2024.08.08. 11:14:33

Azért kibaszott jó dolog, hogy nálunk nem emelkedik az életszínvonal, meg nem érjük utol Ausztriát, MERT ÍGY NEM HOZZÁNK AKARNAK JÖNNI A MIGRÁNCSOK, HANEM A NÁLUNK SOKKAL FEJLETTEB ORSZÁGOKBA, LÁSD AUSZTRIA!

Boldi!

Eztet külön neked szántam!!! ..... mivel én is meg tudom magyarázni, hogy milyen jó dolog is, hogy Magyarországon nem nő az életszínvonal.....

Boldeone2 2024.08.08. 11:16:58

@G. Nagy László: Így nyolcvan év távlatából hogyan látod az integráció esélyeit? Beilleszkedtek? "

- Jártam egy pár helyen Európában, kis ideig még laktam Brüsszel Molenbeek negyedben is. Kicsit gázos igaz, de a többség ott is csinál valamit, pedig az a legrosszabb példa az integrációra
De, ne csak a rossz példát lásd! Vajon hogy él Rüdiger vagy Gündogán, a német csapat játékosai?
A francia csapatnak meg már nincs is lassan echte francia tagja, ez a realitás!
A te szemüveged csak a bűnözőket és problémákat látja!
Ha jársz kint láthatod, a helyek 99% a biztonságos, nyilván belső Párizs , Brüsszel kevésbé, de az sosem volt..
Pl München szuper biztonságos hely, pedig erősen migránsváros!

Ezért mondom: nem kellene hisztériát kelteni!

ulpius66 2024.08.08. 11:19:32

Boldi!

De jó! De jó! De jó!

MAGYARORSZÁGON CSÖKKEN A FOGYASZTÁS!!!!!

MAGYARORSZÁG TESZ A LEGTÖBBET A FÖLD MEGMENTÉSÉÉRT!!!!!

A MAGYAROK NEM CSAK POFÁZNAK, HOGY "FOGYASSZ KEVESEBBET"!!!!! MEG "MENTSÜK MEG A FÖLDET"!!!!! ----- HANEM TESZNEK IS ÉRTE!!!!!!!

Boldeone2 2024.08.08. 11:23:34

@G. Nagy László: A különbség az, hogy a jobboldal által képviselt társadalmi igazságosság erkölcsösebb, békésebb és hitelesebb. Ti csak a káoszt dagasztjátok lassan 200 éve."

- Szerinted, mások szerint meg nem....Én ahogy már írtam többször, sem jobb, sem baloldali nem vagyok! Ez a jövő, szerintem..:)

Nyilván a te szélső nézőpontodból ez már balnak tűnik, holott ez csak a közép...

Lényegében a korábbi baloldal is középre húzódott már, nem véletlen van közös európai koala a mérsékelt jobboldallal..

Az USA- ban most a demokrata párt az, amelyik épp a hagyományos amerikai szerepkört viszi: "világ csendőre " szerep...

ulpius66 2024.08.08. 11:30:10

NA MEGJÖTT TESZEM-VESZEM.....

G. Nagy László 2024.08.08. 11:58:45

@Boldeone2:

"Nyilván a te szélső nézőpontodból"

Hosszú idők óta olvasod a bejegyzéseimet. Volt bármi olyan gondolatom valaha, amelyet szélsőségesnek találtál? Ha igen, nevezd meg! Ha nem, akkor meg ne pufogtass alaptalan jelzőket!

"De, ne csak a rossz példát lásd! Vajon hogy él Rüdiger vagy Gündogán, a német csapat játékosai?"

Filozofikusan igen gyenge lábon áll az érvelésed.

Veszel egy új telefont. Alkalmazol egy új munkaerőt. Felcsípsz egy új nőt. Azt várod, hogy a sok-sok rossz mellett legyen bennük valami jó is? Szó sincs róla! Ha szabad akaratodból igent mondasz valami újra, úgy azt várod, hogy közel tökéletes legyen. Nem azért kezdesz új munka-, vagy szerelmi kapcsolatba, mert arra számítasz, hogy a másik jó esetben nem lesz erőszakos és elviselhetetlen. Ha csak felmerül benned, hogy az új emberekkel szívni fogsz, már a kezdet kezdetén megállítod a folyamatot és nem találkozol velük többé.

Az valami egészen hajmeresztő, hogy pár jó példával kívánod elkendőzni a brutalitást, a vérontást, a barbárságot, a gyilkolást. Ha befogadóország vagyok, úgy KIZÁRÓLAG olyan embert kívánok beengedni, aki hasznos és békés. SENKI MÁST. Nyilván nem tudsz minden terroristát kiszűrni, de hogy meg sem próbálnád... ez sokkal több, mint felelőtlenség. Ez bűntett a civilizáció és az emberiség ellen.

grundigg 2024.08.08. 12:02:51

@G. Nagy László: "Ennél aljasabb húzás is kevés van. Idézőjelbe rakod a saját faszságodat, mintha én írtam volna."

:))))))))

Így van. Idézőjelbe raktam, MINTHA te írtad volna. Nem mondtam, hogy te írtad, de összefoglaltam azt, amit előadsz. Ha nem láttál még ilyet, kezdj el olvasni! Érdemben persze nem is tudsz vele vitázni.

"Támadsz és fikázol mindent, ami a normalitás oldalán áll, de szégyelled a saját álláspontodat"

A szokásos lemez. Nem mindent fikázok, és nem szégyellem az álláspontomat. Te végtelen, sehova nem vezető világnézeti vitákat szeretnél, én meg ehelyett felhívom a figyelmet arra, ha a nagy nyilvánosság előtt hazudsz, inkonzisztens vagy tisztességtelen vagy. Te meg erre visítani kezdesz, hogy valljak színt erről meg arról. Most is pont ez történt.

"Egy iszlamista legalább nyíltan vállalja gyilkos antiszemitizmusát."

Azok után, hogy a múltkor rózsikával zsidóztatok, tegnap meg az előtt az ulpius előtt hajlongtál, akinek gyakorlatilag nincs más témája, mint a rohadt zsidók meg a csodálatos Führer, (és bőszen egyetértettél vele a "zsidó sajtó" témájában), én inkább nem forszíroznám a helyedben ezt az antiszemitizmus témát.

"nem vállalsz fel nyíltan semmit"

De. Felvállalom, hogy lopni bűn. Felvállalom, hogy hazudni bűn. Felvállalom, hogy a hatalommal visszaélni bűn. Te meg szarsz ezekre, és pl. az egy, örök és megváltoztathatatlan szja-rendszerben való hitedet vállalod fel. Meg az egy, örök Vezérben.

Amúgy - túl azon, hogy teszel az erkölcsre - miféle világnézeted van neked? Liberálisként az illiberálisokért rajongsz, erőszakellenesként az erőszakot igazolod. Egy gondolatod sincs, amit ne csapnál agyon egy másikkal. Tudod, mi lenne a bátorság a részedről? Ha befejeznéd a hazudozást arról, hogy liberális vagy.

"Független, liberális bloggerként. A szervezők ismernek, tudják, hogy kit hívnak meg."

Szóval bloggerként hívnak megafonos rendezvényekre. Ez kb. mindent megmagyaráz. Annyi értelme van veled vitázni, mint egy óriásplakáttal.

G. Nagy László 2024.08.08. 12:29:43

@grundigg:

"és nem szégyellem az álláspontomat."

Rendben, tegyünk egy próbát! Miként viszonyulsz az iszlám tömegek Európai migrációja kapcsán?

"felhívom a figyelmet arra, ha a nagy nyilvánosság előtt hazudsz, inkonzisztens vagy tisztességtelen vagy."

Soha ilyen nem történt. Három alkalommal felhívtad a figyelmemet tárgyi tévedésre, s mindháromszor megköszöntem a segítségedet. Sosem hazudtam, s nem voltam sem következetlen, sem tisztességtelen. Kibaszott jó a logikám, filozofikusan nem tudsz megfogni, akárhogy vergődsz is.

"Azok után, hogy a múltkor rózsikával zsidóztatok, tegnap meg az előtt az ulpius előtt hajlongtál, akinek gyakorlatilag nincs más témája, mint a rohadt zsidók meg a csodálatos Führer, (és bőszen egyetértettél vele a "zsidó sajtó" témájában), én inkább nem forszíroznám a helyedben ezt az antiszemitizmus témát."

Tényleg ilyen szánalmasan szar érveléssel akarsz megfogni? Ennél azért többre tartalak.

1. Abban az égvilágon semmi antiszemitizmus sincsen, ha megfogalmazunk olyan tulajdonságot, amelyek bizonyos népcsoportokra jellemzőek. Én attól nem utálom a zsidókat és nem kívánom a pusztulásukat, hogy van róluk egy sztereotip képem, melyben a negatívumokat is látom. A tegnapi magyar-olaszt egy pizzériában néztem pár igen jó barátommal, köztük zsidó származásúakkal. Többek közt a szombatra vonatkozó előírásokon is együtt röhögtem velük. Mi ezzel a baj?

2. Ulpiust sem a nézetei miatt dicsértem, hanem egyetlen mondatáért, amely tökéletes volt, sajnáltam, hogy nem nekem jutott eszembe. Semmi köze nem volt a zsidósághoz. Undorító, amit művelsz. Ez pont olyan, mint amikor tilos Dosztojevszkijt olvasni, mert ő is orosz volt, ahogyan Putyin...

G. Nagy László 2024.08.08. 12:36:04

@grundigg:

"Liberálisként az illiberálisokért rajongsz, erőszakellenesként az erőszakot igazolod."

Ennek nem sok köze van a valósághoz. Fél tucat posztban mutatom be, hogy Orbán az egyik legnagyobb liberális a kontinensen.

" Egy gondolatod sincs, amit ne csapnál agyon egy másikkal."

Még egyet sem mutattál.

"Tudod, mi lenne a bátorság a részedről? Ha befejeznéd a hazudozást arról, hogy liberális vagy."

Olvasod a posztjaimat. Pontosan látod, hogy mit gondolok a világról. Azt, amit a klasszikus liberalizmus gondol. Nekem nem kell hazudoznom, transzparens minden gondolatom. Az a te egyéni problémád, hogy a LIBERALIZMUS kifejezést a velejéig romlott lelkedhez próbálod igazítani. Nem, barátom, nincs olyan, hogy balliberalizmus, amiről te ábrándozol. Ez fából vaskarika. Lassan felébredhetnél.

ulpius66 2024.08.08. 12:46:24

@grundigg: "Laci, annyi értelme van veled vitázni, mint egy óriásplakáttal."

Figyusz!

Akkor mért vitatkozol vele????

EZEK SZERINT EZ A VITA TÉGED MINŐSÍT!!!!!

AZ "ÓRISPLAGÁTOKKAL" IS SZOKTÁK VITÁZNI?????

TE NAGGGGYON-NAGGGYON HÜLYE!
(Hitler nevét, a 20. század legnagyobb politikusának a nevét, pedig a szádra ne vedd!)

ulpius66 2024.08.08. 12:49:19

Hitler a Mein Kampf-jában mán 100 éve 1924-ben leírta, hogy mi vár a világra!

EZER SZÁZALÉKOSAN BEJÖTT MINDEN JÖVENDÖLÉSE!!!!

RÁ KELLETT VOLNA HALLGATNI, ÉS NEM ITT TARTANÁNK!!!!!!!

ulpius66 2024.08.08. 12:55:09

Hitler egy igazi úriember, egy zseni volt!

Mindene a művészet volt! Maga sokat festett, minden este színházban volt, napi egy könyvet olvasott, nem drogozott, nem dohányzott, nem alkoholizált, és vegán volt....

Ezzel szemben pl. Csörcsil drogozott, ivott,(napi egy üveg viszki) hajtotta a kurvákat, szivarozott, és összevissza zabált minden szar angol kaját....

KB. ENNYIT HITLER EMBERI MIVOLTÁRÓL!!!!!!!!!

Boldeone2 2024.08.08. 13:01:10

@G. Nagy László: Hosszú idők óta olvasod a bejegyzéseimet. Volt bármi olyan gondolatom valaha, amelyet szélsőségesnek találtál? "

- Persze, hogy találtam, nagyon nem kell visszamenni, hiszen ezen blogposztban Hitlerrel is egyetértettél, ami a " a baloldalt illeti, igaza volt"; no meg az erőszakmentsség hirdetése is megdőlni látszik nálad, hiszen csak a woke- erőszakot ítéled el, de az angliai szélsőjobb erőszakos zavargásait nem, hiszen azok "jogosak" mivel a migránsok ellen tüntetnek....

Az valami egészen hajmeresztő, hogy pár jó példával kívánod elkendőzni a brutalitást, a vérontást, a barbárságot, a gyilkolást. Ha befogadóország vagyok, úgy KIZÁRÓLAG olyan embert kívánok beengedni, aki hasznos és békés"

- A többség, ahogy te is tudod, békés, nem ont vért és gyilkolászik, tehát te is az egyik szélsőséggel jössz! Mi van a maradék kb 98-99% - al, akik nem bűnözők, de nem is terroristák, csak elélnek valahogy...

Ahogy az életben is előfordul: nem sikerül a házasság, még olyan is van, hogy meggyilkolják egymást a házastársak...Mégis, - a rossz példák ellenére is- kötnek házasságot az emberek... Előre senki sem tudja mi vár rá: szerencse, vagy balszerencse

A migráció kicsit olyan, mint a régi időkben a házasság: nem teljesen önmagunk választása, de ha már így alakult, visszacsinálni nem lehet mint a házasságot, akkor próbáljuk meg kihozni belőle a legjobbat...

Kicsit viccesre fogva: a "menyecske" adott, valahogy majd összecsiszolódunk, ahogy a régebbi korokban is a legtöbbször így volt...

Egy valamit nyilván nem tudunk elfogadni: "ha töke van a menyasszonynak!":) , na ez ellen küzdeni kell, arra én is azt mondom...

A "tökös menyasszonyon" a bűnözőket, a terroristákat értem...Ezen a fronton tényleg lehetne szigorítani...

Én eleve nemi kóvákat vezetnék be, de én alapból a kvótarendszerek híve vagyok...

Emlékezzünk csak vissza, mit mondott Orbán, anno: migrációs világkvóta legyen

Tehát: Oroszország is fogadjon be vagy 2 millió menekületet, az nem járja, hogy mindenki Európába igyekszik!

Nyilván a menekültek sem hülyék, csak az igazán gazdag országokba vágynak, nem a gatya, szar helyekre...

ulpius66 2024.08.08. 13:07:58

@Boldeone2:

Aztán az mért szélsőséges, ha valaki egyetért Hitlernek a Mein Kampf-ban leírtakkal?

te pedig Marx-szal értessz egyet ....
(mondjuk Marx egy büdös zsidó volt.....)

Boldeone2 2024.08.08. 13:09:36

@Boldeone2: Javítom magam:

nem teljesen önmagunk választása, de ha már így alakult" - ez csak a jelenlegi migràciós hullámokra igaz, de régen BEIMPORTÁLTÁK őket vendégmunkásnak Nyugat - Európába

Most szerintem az lenne a rövid távú megoldás, hogy el kellene választani a menekült státuszt - ideiglenes - és a végleges letelepedést sokkal jobban, tehát ne az legyen, hogy mindig egy kicsit beljebb kerülnek, egyre több joggal..

Ugyanakkor meg a legális migrációnak mérsékelt teret lehetne engedni, pl végzettségi kvóta alapján

De, a legfontosabb a nemi kvóta lenne: több nőt, kevesebb férfit

5-10 év alatt előnyt lehetne kovácsolni Európának

Boldeone2 2024.08.08. 13:12:40

@ulpius66: Aztán az mért szélsőséges, ha valaki egyetért Hitlernek a Mein Kampf-ban leírtakkal?"

- Pár millió zsidó ember kiirtása után még az a kérdés nálad, miért szélsőséges Hitler antiszemita kiáltványa?

grundigg 2024.08.08. 13:26:54

@G. Nagy László:

"Miként viszonyulsz az iszlám tömegek Európai migrációja kapcsán?"

Nem támogatom iszlám tömegek Európai migrációját. Ezt amúgy már többször elmondtam, de az "Orbán vagy turbán" világában ezt nehéz kezelni, tudom.

"Sosem hazudtam, s nem voltam sem következetlen, sem tisztességtelen."

Csak ennél a posztnál:

1. Ott van a két idézet az első kommentemben. Nyilvánvaló az inkonzisztencia.

2. A posztban az "egyedül nem megy" tévhitet próbálod cáfolni, miközben előtte egy birkanyáj tagjaként határoztad meg önmagad.

3. Hazudtál a brit választásokról, nemcsak két párt közül lehetett választani. Amikor wigotah felhívta erre a figyelmed, akkor egyszerűen leagyhalottaztad ellenérvek nélkül.

Kifejezetten gusztustalan és ízléstelen hazugság a jelenlegi brit zavargásokat 56-hoz, a jelenlegi UK-t egy szovjet típusú diktatúrához hasonlítani. Ezzel relativizálod a kommunizmus bűneit és kifejezetten méltatlan a párhuzam az 56-os hősökre nézve. Mindezt csak azért, hogy legitimáld az erőszakot! Az erőszak nagy ellenfeleként.

"Abban az égvilágon semmi antiszemitizmus sincsen, ha megfogalmazunk olyan tulajdonságot, amelyek bizonyos népcsoportokra jellemzőek."

Kár, hogy ennek semmi köze a vitapartner lezsidózásához. (Hogy mennyire jellemző az adott tulajdonság a zsidókra, abba bele se menjünk.)

"Ulpiust sem a nézetei miatt dicsértem, hanem egyetlen mondatáért, amely tökéletes volt, sajnáltam, hogy nem nekem jutott eszembe. Semmi köze nem volt a zsidósághoz."

Ulpius egyetértőleg idézte Hitlert a zsidó sajtóról, te meg egyetértettél vele. Miközben biztos vagyok benne, hogy többet tudsz az agysebészetről, mint a 100 évvel ezelőtti német nyelvű "zsidó" sajtóról.

Amúgy ne nézzük egymást hülyének! A náci kommentelőidet sosem minősíted agyhalottnak, gusztustalannak, elmebetegnek stb. Az csak nekem jut, meg wigotah-nak, aki láthatóan a legértelmesebb és legtanultabb a kommentelőid között, ráadásul mindig tárgyilagos (engem időnként elragad a hév).

"Fél tucat posztban mutatom be, hogy Orbán az egyik legnagyobb liberális a kontinensen."

Igen. Így próbálod oldani a kognitív disszonanciát. Kár, hogy ezt rajtad kívül senki nem hiszi.

"Az a te egyéni problémád, hogy a LIBERALIZMUS kifejezést a velejéig romlott lelkedhez próbálod igazítani. Nem, barátom, nincs olyan, hogy balliberalizmus, amiről te ábrándozol."

És mégis ki a rosseb beszélt balliberalizmusról? Hol? Mikor?

Az én romlott lelkemről meg annyit se tudsz, mint a 100 évvel ezelőtti sajtóról. Tolvajok, hazudozók, hatalmukkal visszaélők rajongójaként mégis milyen a te lelked?

Boldeone2 2024.08.08. 13:27:00

youtu.be/07CfoK6DJ0A?si=_YNAf9vfgaSRjOcC

Ez egy hírtv- s vita... Lényegében 100% , hogy semmilyen demográfiai fordulat nem lesz...Egyrészt ez a korszellem, másrészt kevés a fiatal, szülőképes nő...
A 3 - tól több gyerek vállalása már a 80- as években is abszurditás volt...

Tehát azon kell majd elgondolkodni, hogy legyen, milyen migráció legyen...Csak ezt Orbán soha nem fogja kimondani....

grundigg 2024.08.08. 13:52:54

@Boldeone2:

Orbán most 2035-re ígéri a 2-es termékenységi rátát. 5 évvel ezelőtt 2030-ra ígérte.

Skrabski Fruzsina 5 évvel ezelőtt mondta, hogy 5 éven belül babyboomot vár, ha az intézkedések mégsem válnak be, akkor "magam sem tudom, mi a megoldás."

Na most vagyunk ott, hogy "magam sem tudom, mi a megoldás.". Mégsincs kísérlet sem a realitásokkal való szembenézésre, számvetésre, őszinte gondolkodásra. Van helyette propaganda, terelés meg a pillanat uralása.

Ennyire számítanak nekik még a saját témáik is.

Boldeone2 2024.08.08. 14:01:39

@grundigg: Reálisan nézve, soha nem lesz "babyboom", viszont sok fiatalnak csak álom lesz az önálló lakás, az elhibázott lakáspolitikai intézkedések miatt...

Az állami támogatások szinte teljesen beépültek az árakba.

Boldeone2 2024.08.08. 14:11:18

@grundigg: A populista politikának pont az a lényege, hogy soha nem néznek szembe a valósággal, sőt, megpróbálják elzárni a híveket a valóságtól. Helyette álmokat ígérnek, álmodoztatják az embereket...

Az EB előtt én is azt hittem, hogy kicsit jobb a magyar foci, de mégsem ...( pedig hívő sem vagyok...)

Az "elmúlt 100 év legjobb 10 éve" is egyre rosszabbul öregszik...Lényegében bajban van az ország...

Egyre nagyobb a szakadék a propagnda- mantrák és valóság között...

ulpius66 2024.08.08. 14:39:25

@grundigg:

Te nagggyon-nagggyon-nagggyon hülye!

Én Hitler 1924-ben írt Mein Kampf-járól beszélek!!!!!!

HOL ÍRTOTT KI EKKOR HITLER TÍZMILLIÓ ZSIDÓT?????????

ulpius66 2024.08.08. 14:43:22

@grundigg:

Egyebekben meg, így 68 évesen hadd én döntsem mán el, hogy szerintem mi a jó és mi nem az.... és ne te mondd meg nekem!!!

Egyebekben te olvastad a Mein Kampf-ot, avagy a zsidó adaptációját nyalod be?????

ulpius666 2024.08.08. 16:35:26

@grundigg:

Hitlert meg azért se szeretem annyira, mert PUTYIN PÁRTI vagyok te nagggyon-nagggyon-nagggyon hülye!

PUTYIN ITTHON IS TUDNA RENDET TENNI!... PL A HÜLYE TANÁROK KIIRTANDÓ FAJTA LEHETNE A TÜNTIKÉZÉSÜK UTÁN!

G. Nagy László 2024.08.08. 17:54:28

@Boldeone2:

"Persze, hogy találtam, nagyon nem kell visszamenni, hiszen ezen blogposztban Hitlerrel is egyetértettél, ami a baloldalt illeti, igaza volt"

Ez mitől szélsőséges? Nemhogy igaza volt, de a mai napig pontosan ugyanolyan aljas módon működik a baloldal. Aki szidja a balosokat, vagy rámutat az aljasságukra, az mindjárt szélsőséges? Mitől???

"no meg az erőszakmentsség hirdetése is megdőlni látszik nálad, hiszen csak a woke- erőszakot ítéled el, de az angliai szélsőjobb erőszakos zavargásait nem, hiszen azok "jogosak" mivel a migránsok ellen tüntetnek...."

Megint ferdítesz, szokás szerint. Nem azért jogos, mert a migráció ellen irányulnak, hanem mert nincs egyéb eszközük.

G. Nagy László 2024.08.08. 17:58:39

@Boldeone2:

"A többség, ahogy te is tudod, békés, nem ont vért és gyilkolászik, tehát te is az egyik szélsőséggel jössz! Mi van a maradék kb 98-99% - al, akik nem bűnözők, de nem is terroristák, csak elélnek valahogy..."

Nem, kurvára nem békés a többség sem, már csak azért sem, mert faji, törzsi, vallási alapon asszisztál e vérontásokhoz, de nem ez a lényeg. Terroristából egy is sok. Amikor majd valaki megnyomja a piros gombot, s megdöglünk mindannyian, majd nyugtasd magad azzal, hogy nyolcmilliárd
embernek eszébe sem jutott volna atomháborúzni... Egy őrült is elég a katasztrófához, ti azonban ezrével engeditek be az őrülteket. Én meg legyek boldog, hogy van köztük békés, normális is. Hát köszi.

Kovacs Nocrafl Jozsefne 2024.08.08. 18:01:33

@G. Nagy László:

Ezeknek hiába magyarázol, sose képesek megérteni, miért kellett elengedni azt a több ezer embercsempészt, ami miatt a libsi osztrákok is tiltakoztak. De Fico megnyerte a választást, és ez a lényeg.

Valahol felsírt egy Malina Hedvig - de kit érdekel?

G. Nagy László 2024.08.08. 18:01:47

@Boldeone2:

"Pár millió zsidó ember kiirtása után még az a kérdés nálad, miért szélsőséges Hitler antiszemita kiáltványa?"

És megint félrebeszélsz. Mindenki tudja: a Mein Kampf antiszemita és vállalhatatlan. De amit a baloldal kapcsán ír, az igaz és időtálló. És ami igaz, ami tény, az sohasem szélsőséges, nem is lehet az.

Boldeone2 2024.08.08. 18:05:50

@G. Nagy László: Aki szidja a balosokat, vagy rámutat az aljasságukra, az mindjárt szélsőséges? Mitől??? "

- Megmondom! Mert a kollektív bűnösség elve alapján elítélsz egy embercsoportot, ráadásul vélt indokokkal...

Nem azért jogos, mert a migráció ellen irányulnak, hanem mert nincs egyéb eszközük."

- Olyan hogy rendőrség, ügyészség, bíróság mond valamit? Az erőszakra, egyének bűneire, nem lehet a kollektív bünősség elve alapján erőszakkal válaszolni!

Szerintem pihenésre lenne szükséged, mert kizökkentél, de nagyon mostanában! Már a szélsőség pártján vagy, azok elveit vallod egyre nyíltabban...

Boldeone2 2024.08.08. 18:16:39

@G. Nagy László: De amit a baloldal kapcsán ír, az igaz és időtálló. És ami igaz, ami tény, az sohasem szélsőséges, nem is lehet az"

- Dehogy igaz! Egy náci pamflet soha nem lehet igaz! A világelit kb 90%- a tőled balra áll, kb, te kerültél a szélre...

A hollywoodi színészek 90% progresszív, zöldek, de "migránsimogató" is sok van köztük, hogy szavaddal éljek...

Németotszágban is azt lehet megfigyelni, hogy minél inkább jobb módú és tanult valaki, annál kevésbé lesz AFD szavazó. ..
Ha fiatal, meg még jó eséllyel progresszív is lesz...

Ez a baloldal már régen nem a régi baloldal: fiatalság, gazdagság, coolság -menő
A milliárdosok többsége is paradox módon " balos " lehet...Nem Ilonka, de a többség...

A jobboldal mára a globalizáció veszteseit fogja össze nagyjából a fejlett nyugaton: idősebbek, kevesebbet keresők, kevésbé iskolázottak

G. Nagy László 2024.08.08. 18:25:43

@grundigg:

"Nem támogatom iszlám tömegek Európai migrációját. Ezt amúgy már többször elmondtam"

Nem, e blogon most írod le először. De jobb későn, mint soha. Tehát kijelenthető, hogy migránsügyben a Patriótákkal értesz egyet és nem a zöldekkel és a szocdemekkel?

"A posztban az "egyedül nem megy" tévhitet próbálod cáfolni, miközben előtte egy birkanyáj tagjaként határoztad meg önmagad."

Szokás szerint nem értesz semmit. Amikor a Fradi-táborban együtt üvöltök a többiekkel, akkor - szabad akaratomból - tagja vagyok a nyájnak. Azután lemegyek pókerezni, s egy másik nyájhoz csatlakozom. Ahogy a posztban bölcsen meg is fogalmazom: az individualista sem remete. Ezt mitől olyan kurva nehéz megértened?

"Hazudtál a brit választásokról, nemcsak két párt közül lehetett választani."

Dehogy hazudtam. Két párt volt, amelyiknek esélye volt a kormányzásra. Mindkettő migránssimogató, s az európai értékek elárulója. Mi ebben a hazugság?

"Kifejezetten gusztustalan és ízléstelen hazugság a jelenlegi brit zavargásokat 56-hoz, a jelenlegi UK-t egy szovjet típusú diktatúrához hasonlítani."

Hát kurvára nem az. Oké itt csak elvisznek, befogják a szádat, nem lőnek fejbe. Puha diktatúra. Olyan kádári szintű.

"Ezzel relativizálod a kommunizmus bűneit és kifejezetten méltatlan a párhuzam az 56-os hősökre nézve."

Ennek semmi értelme. A kommunizmus kegyetlenebb volt, így az 56-osok hősiessége jócskán nagyobb. Ettől még a lázadó britek ugyanúgy szabadságharcosok. Minden tiszteletem az övék. Csak remélni tudom, hogy nem lesznek ártatlan áldozatai annak a káosznak és polgárháborús hangulatnak, amit a magadfajták teremtettek meg Európa-szerte.

"Kár, hogy ennek semmi köze a vitapartner lezsidózásához."

Na most két eset lehetséges. Vagy zsidó a vitapartnerem, vagy nem az. Ha zsidó, úgy nyilván büszke rá, ahogyan én is a magyarságomra. Ha nem az, úgy nincs miről beszélni. Hol itt az antiszemitizmus?

(Hogy mennyire jellemző az adott tulajdonság a zsidókra, abba bele se menjünk.)

"Amúgy ne nézzük egymást hülyének! A náci kommentelőidet sosem minősíted agyhalottnak, gusztustalannak, elmebetegnek stb. Az csak nekem jut, meg wigotah-nak, aki láthatóan a legértelmesebb és legtanultabb a kommentelőid között, ráadásul mindig tárgyilagos (engem időnként elragad a hév)."

Tény, hogy a legértelmesebbek közül valók vagytok. Pont ezért várnék némi tisztességet is. Pont ezért várnám, hogy képesek legyetek különbséget tenni erkölcsi jó és rossz között.

"Fél tucat posztban mutatom be, hogy Orbán az egyik legnagyobb liberális a kontinensen. - Igen. Így próbálod oldani a kognitív disszonanciát. Kár, hogy ezt rajtad kívül senki nem hiszi."

Ez nem hit kérdése. Tényeket írok, cáfold azokat!

"És mégis ki a rosseb beszélt balliberalizmusról? Hol? Mikor?"

Nem használtad a szót, de érzékelhetően deformálódott a fejedben a LIBERALIZMUS szó jelentése, s valami olyasmit értesz alatta, amit a ballibsik. Ennek legnyilvánvalóbb jele, hogy azt hiszed: a liberalizmust valamiféle politikailag korrekt beszédmód jellemzi, melyet számot is kérsz rajtam rendszeresen. Pedig ennek pont az ellenezője igaz: a liberalizmus szókimondó és őszinte.

"Az én romlott lelkemről meg annyit se tudsz, mint a 100 évvel ezelőtti sajtóról. Tolvajok, hazudozók, hatalmukkal visszaélők rajongójaként mégis milyen a te lelked?"

Meglehetősen tiszta. Az Európai Unió vezetői ugyancsak tolvajok, hazugok, hatalmukkal visszaélők. A magyar baloldal - Gyurcsány, Karácsony - ugyancsak. A tolvajok közül talán érdemes Robin Hood-ot választani, ha csak tolvajok közül lehet. Te még ebben a felállásban is a rossz oldalra szavazol, Európa tönkretevőire.

grundigg 2024.08.08. 19:35:31

@G. Nagy László:

"Dehogy hazudtam. Két párt volt, amelyiknek esélye volt a kormányzásra."

Magyarországon meg egy. Ebből mi következik az erőszak elfogadhatóságára nézve?

"Na most két eset lehetséges. Vagy zsidó a vitapartnerem, vagy nem az. Ha zsidó, úgy nyilván büszke rá, ahogyan én is a magyarságomra. Ha nem az, úgy nincs miről beszélni. Hol itt az antiszemitizmus?"

A vitapartnerüket antiszemita pöcsök szokták lezsidózni. Ez nem egy téves vagy korrekt ténymegállapítás, hanem önvallomás.

"azt hiszed: a liberalizmust valamiféle politikailag korrekt beszédmód jellemzi"

Nem hiszem, nem is írtam ilyet. Amikor elmebetegezed pl. a "baloldalt" (értve ezalatt az európai választópolgárok több mint kétharmadát, időnként egész nemzeteket), azzal nem az a legnagyobb gond, hogy csúnya vagy sértő, hanem hogy szerinted egyetlen kizárólagosan helyes álláspont létezik, amit ép elméjű ember képviselhet. Ez minden, csak nem liberalizmus.

wigotah224 2024.08.08. 19:56:45

@G. Nagy László: Azt írod, érdekel, "miért képviselünk vállalhatatlan és undorító eszméket". Ehhez képest el sem olvasod, amiket pl én írok. Ha elolvasnád, tudnád, hogy van gyerekem, leírtam már többször. Nem is reagáltál érdemben a hozzászólásomra, csak leírtál mindenféle agyhalottnak.
Ami pedig a "vállalhatatlan és undorító" eszméket illeti: amellett, hogy leírtam, miért van most Angliában balhé (nem a migráció miatt, az csak az ürügy, olvass vissza), azt próbáltam leírni, hogy azért, mert egy kékszemű megöl valakit, én még nem akarom az összes kékszeműt megölni, de még csak deportálni sem. Ebben semmi "vállalhatatlan és undorító" nincsen, 45 óta ez a normális.
Az angyalföldi panelt - ez volt az egyetlen, egyébként lényegtelen részlet, amire reflektáltál a kommentemből - a múltkori beszélgetésünk alapján gondoltam (mert én figyelek rá, amit a vitapartnerem ír). Azt írtad, kb 60 m^2 lakásban éltek, valahol közel a dunaparthoz, viszont hasonló adottságú, érdemben nagyobb lakást +25-30 MHUF lenne. Ha tévedtem, akkor elnézést. Ettől még a hozzászólásom azon részének nem az volt a lényege, hogy hol és milyen ingatlanban laksz, hanem hogy sosem éltél Nyugat-Európában és csak a magyar kormánymédia torz szemüvegén át "tájékozódsz" az itteni életről. Ráadásul nem hiszed el, hogy nem úgy van, még nekem sem, aki leírom a saját tapasztalataimat a témában. Feleségem nagyszülei ilyenek még: amikor náluk vagyunk látogatóba, mondják, hogy itt nálunk már nem lehet kimenni az utcára a migránsoktól. Hiába magyarázzuk el nekik újra és újra, hogy ez faszság, rövid idő elteltével vagy legésőbb a következő látogatáskor megy ugyanaz a lemez. Persze ők 80 évesek és ők sem éltek Magyarországon kívül soha, csak a M1-et meg a Kossuth rádiót hallgatják végtelenítve, az mérgezi az agyukat.
"Nem, kurvára nem békés a többség sem, már csak azért sem, mert faji, törzsi, vallási alapon asszisztál e vérontásokhoz"
Ezt mondjuk kifejthetnéd, hogy pl a tőlünk két házzal arréb lakó, 4 tagú török család, akik tökugyanazt a munkát végzik, mint mi és tökugyanúgy élnek, mint mi, ugyan hogyan asszisztál "faji, törzsi" alapon bármihez is? Vagy az arab építésvezető, akit az előző hozzászólásomban írtam. Nekem lassan secondary shame-em van ettől a kollektív bűnösséggel kevert rasszizmustól, amit tolsz. Ciki nagyon.

wigotah224 2024.08.08. 20:00:01

@grundigg: Köszi, igyekszem. Szerintem neked is nagyon jó hozzászólásaid vannak :)
És ide sorolnám még Medvét is, nagyon jókat ír, bár időnként elmegy sci-fi irányba, de azért élvezet olvasni.

G. Nagy László 2024.08.08. 20:34:52

@grundigg:

"A vitapartnerüket antiszemita pöcsök szokták lezsidózni."

Fekete pólót a nácik szoktak viselni. Ergo: aki fekete pólót visel, az náci... Ne már...

"Amikor elmebetegezed pl. a "baloldalt" (értve ezalatt az európai választópolgárok több mint kétharmadát, időnként egész nemzeteket), azzal nem az a legnagyobb gond, hogy csúnya vagy sértő, hanem hogy szerinted egyetlen kizárólagosan helyes álláspont létezik, amit ép elméjű ember képviselhet. Ez minden, csak nem liberalizmus"

No várj! Szerinted egy liberális alapbeállítottságú ember mit tart üdvösnek, követendőnek, normálisnak? Nyilvánvalóan a liberális értékeket valló politikát, pártokat, szavazókat. A liberalizmus nem azt jelenti, hogy a kommunistákat és a fasisztákat is pont ugyanolyan értelmes embereknek tartom. (Mi több: konkrétan elmebetegnek látom mindet.) Hanem azt jelenti, hogy TŰRÖM a másként gondolkodást. Amíg egy kommunista, vagy fasiszta nem alkalmaz erőszakot, addig azt mond, amit akar. Akár őrültségeket is, ahogyan teszik is.

Pont az ilyen felvetéseid jelzik a legjobban, hogy félreérted a liberalizmus eszméjét. Hogy valami PC simogatással képzeled egyenlőnek.

G. Nagy László 2024.08.08. 20:52:32

@wigotah224:

"kollektív bűnösséggel kevert rasszizmus"

Talán erre érdemes reagálni egyedül. És vissza is utasítom mindkettőt. Kurvára nem vagyok rasszista és elítélem a kollektív bűnösség gondolatát minden szinten. Semmi bajom sem a feketékkel, sem a sárgákkal. És egyetlen német sem felelős a generációkkal korábban élő németek bűneiért, ahogyan egyetlen ruandai sem felelős azért a rémségért, amit az a szörnyszülött ruandai elkövetett. Amikor engem ilyesmivel vádolsz, annak egyetlen célja van, hogy megúszd a szembenézést a politikai elvbarátaid mélységes kudarcával, rettenetes ideológiájával és döntésével.

Te egyetértesz azzal, hogy a kevert népesség egy elérendő cél? Hogy jobb, mint a homogén kultúrájú Európa? Mert ez az ideológiai alap, amiből a problémák erednek. Tudjuk, hogy az afrikaiak alacsonyabb civilizációs fokon állnak. Tudjuk, hogy náluk az erőszak náluk nem olyan nagy ügy, mint nálunk. Tudjuk, hogy a Korán közel száz helyen szólít fel a nem muszlim hitűek legyilkolására. Tudjuk, hogy 2015 óta Európában nagyságrendekkel megnőtt az erőszakos bűncselekmények száma. Ezek TÉNYEK, nem pedig ÉRZETEK. Nem arról van szó, hogy a hülye G. Nagy rasszista, hanem arról, hogy értéknek tekinti a biztonságot. S ha egy barbár kultúrából jövő migráns potenciális veszélyforrás, akkor százszor is meg kell gondolni, hogy beengeded-e.

Szerinted jó ötlet volt a Willkommenskultur? Szerinted a migrációnak semmi veszélye nincsen?

A feleséged nagyszülei helyett figyelj inkább Toni Kroosra, aki nagyon is jól ismeri a német valóságot.

GyMasa 2024.08.08. 21:05:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Az a szó, amit a mai PC világban csak a feketék használhatnak bűntetlenül.

GyMasa 2024.08.08. 21:07:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Sajnos, azért ez nem teljesen igaz.
A látsszólag ennyire befogadó németeknél bizony rengeteg 2. sőt 3. generációs bevándorló utód SEM tud beilleszkedni.

GyMasa 2024.08.08. 21:09:55

@Glokta:
"Azért ez egy elég nagy hazugság.
Úgy tudom, lehetett volna szavazni a Reform UK-re is (akik 14%-ot kaptak is) azoknak, akiknek a migráció megállítása volt a prioritás. "
Nem hazugság...
Nigel Farage símán megkapta az "AfD/Trump Kezelést" a helyi sajtótól.
Tehát, a hozzád hasonló egyedek, ha egyáélltalán hallottak róla, akkor 99%-ban valami durván negatív kontextusban....
És, sajnos a hozzád hasonló egyedek túl sokan vannak világszerte!
Szóval, jah _ELVILEG_ lehetett rájuk is szavazni...

GyMasa 2024.08.08. 21:10:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Sőt, a kínaiak jellemzően szinte csak másik kínak ellen bűnöznek.

GyMasa 2024.08.08. 21:12:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nos, ez a tétel mára megdőlt:
- A Bürgergeld-et kapó egyének 2/3-a NEM német állampolgár
- A kiválló képességű szír agysebészek alig hajlandóak dolgozni
- Sőt, még az állítólag "Mintaeruópai" és "mintademokrata" ukránoknak is legalább 2/3-a nem dolgozik, sőt nem is hajlandó rá.

GyMasa 2024.08.08. 21:18:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Azért, ennek a háttere alapvetően az, hogy Merkel mamát kézivezérelték anno a "Német Iparmágnások Szövetségéből".
Neki vot kb heti egyeztetése a képviselőikkel arról, hoyg azon a héten mit fog majd akarni.
EMlékezz rá, hogy Orbánnak akkoriban símán elég volt belengetnie egy jó kis különadót mondjuk a Telekom vagy az AUDI ellen. AZtán a következő heti eligazításon el lett mondva Merkel mamának, hoyg ez mennyire nem jó ötlet, és, hogy-hogy-nem gyorsan lettek mindenféle "megoldások" a Magyarország ellen elindult eljárások megakasztására, vagy törlésére. (Emlékezz a Leopard tankokra! Az egy zseniális húzása volt Orbánnak! Egyrészt betömte a németek száját a megrendeléssel, illletve a NATO száját is azzal, hogy a GDP 2%-ára emelte a hadikiadásokat itthon. Plusz feljebb húzta a magyar hadsereg gatyáját a bokától... Tehát sikeresen 3x-os hasznot húzott egy összeg elköltéséből!)

GyMasa 2024.08.08. 21:22:11

@grundigg:
Nem értem, mi bajod van ezzel...
11 éve Németországban élőként tökéletesen egyetértek azzal, amit leyr, mert én is ezt tapasztalom.

GyMasa 2024.08.08. 21:28:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Mert ők el tudnak különülni, ahigy te is utalsz az ingatlanárakra."
Igen, itt pl, ahol élek, olyan 700 000 EUR egy lakás, és olyan 1 millió EUR egy családi ház, ha szeretnél venni.
Igaz, itt 11 éve nem zárom sem az udvaron álló autónmat, sem a garázsomat, és soha, semmi nem tűnt még el.
Még akkor sem, amikor a házamtól kb 200m-re egy ilyen ideiglenes, felfújt sportcsarnokban vagy 5 évig, 200 db szír agysebész élt.
Heti program volt a bicskázás, meg a gyújtogatás, de lopni egyik sem mert soha semmit.

"Ez is igaz: a háborún is vannak, akik jól keresnek. Ettől még sem a háború, sem a migráció nem jó. '"
Jaja, csak nagyon nem mindegy, hogy annak a "vásárlóerőnek" 150 elkölthető EUR-ja van egy hónapra, vagy 3500. Főleg, úgy nem, hogy azt a 150 EUR-t az én adómból kapja, és egy fűszálat nem kellett keresztbetennie érte.

GyMasa 2024.08.08. 21:29:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
És, akkor még nem is beszéltünk az ő 7-es reprodukciós rátájukról a fehér, Európai 1,2-höz képest.

GyMasa 2024.08.08. 21:31:56

@grundigg:
"Amúgy semmilyen vállalhatatlan nézetem nincs,..."
De van.
Azonban nem ez a legnagyobb baj veletek, hanem az, hogy ahhoz képest, hogy ti tartjátok magatokat az ország brilliáns értelmi elitjének, a hangnemetek, amit megengedtek magatoknak, az elfogadhatatlan egy magát egy picit is értelmiséginek nevező ember szájából.
TUdod, amikor nincs igazad, akkor sem lesz, ha a másikat elkezded gyalázni.
Csak annyi történik, hoyg egyre kevésbé kleszek komolyan véve.

ulpius66 2024.08.08. 21:32:08

Az angoloknak egyébként is kibaszott nagy szerencséje volt. valamelyik értelmes királyuk 1290-ben elrendelte a zsidók elűzését, aki maradt, az szabadon leölhető volt....

Így aztán 1290-től NEM ÉLTEK ZSIDÓK ANGLIÁBAN, Sékszpír pl. úgy írta meg a Velencei kalmár című remekművét a zsidókról, hogy életében nem találkozott zsidóval....

Aztán jött az a vadbarom Kromwell és 1650-től engedélyezte a zsidók letelepedését Angliában....

VÉGE VOLT A BOLDOG BÉKEÉVEKNEK!!!
(ezeket nem én találom ki, ezek TÉNYEK...Angliának volt boldog 350 éve......EKKOR VÁLT VILÁGHATALOMMÁ)

GyMasa 2024.08.08. 21:35:31

@G. Nagy László:
A jobb oldali "Igazságosság" az esélyegyenlőséget takarja, azaz, mindenki megkapja a LEHETŐSÉGET arra, hogy éljen a lehetőséggel és kihozza magából azt a "Legjobbat", míg a baloldali "egyenlőség" lényege az, hogy lehúzunk mindenkit, aki ezzel élni mer, majd mindezt odaadjuk azoknak, akik lusták voltak.
Azaz a tücsköket jutalmazza.

wigotah224 2024.08.08. 21:36:00

@G. Nagy László: "Tudjuk, hogy 2015 óta Európában nagyságrendekkel megnőtt az erőszakos bűncselekmények száma. Ezek TÉNYEK, nem pedig ÉRZETEK."
Legalább egy statisztikát megnézhetnél, mielőtt leírsz egy ilyen ordas baromságot.
Tessék:
Német összes bűncselekmény 100 000 főre (2015 óta még csökkent is):
de.statista.com/statistik/daten/studie/3451/umfrage/entwicklung-der-haeufigkeitszahl-bekannt-gewordener-straftaten-seit-1980/

Német összes erőszakos bűncselekmény (ez nincs korrigálva a lakosságszámmal):
de.statista.com/statistik/daten/studie/153880/umfrage/faelle-von-gewaltkriminalitaet/
2016-2021-ig ez is csökkent, azóta van némi emelkedés, de pl a 2000-es évek közepét nem éri el, amikor még szerinted minden jó volt. "Nagyságrendnyi" emelkedésről meg aztán főleg nincs szó!
Eurostat rablások, betörések:
ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Crime_statistics
Folyamatos csökkenés.

Gyilkosságok 100ezer főre (2018 óta csökkenés):
de.statista.com/statistik/daten/studie/1100174/umfrage/faelle-von-mord-pro-100000-einwohner-in-deutschland/

Szóval nem hogy "nagyságrendnyi" növekedés nincs, hanem még csökkenések is vannak. Arról nem is beszélve, hogy a "migránsmentes" Magyarországon több gyilkosság jut 100ezer főre, mint Németországban.

A többi faszságodat most nincs kedvem megcáfolni, elég volt ennyi "téveszme" mára.
A német valóságból meg nem szorulok senki véleményére, lévén benne élek.

ulpius66 2024.08.08. 21:37:12

... és aztat csak nagyon halkan kérdem, hogy az ázsiai migráncsok mért Európába jönnek????

Pedig ott van nekik Japán, Dél-Korea, Malayzia avagy Szaud-Arábia, Kuvait esetleg Dubai....
(hogy Izraelről ne is beszéljek.....)

EZEK AZ ÁZSIAIAK MÉRT EURÓPÁBA JÖNNEK, MÉRT NEM VALAMELYIK FEJLETT ÁZSIAI ORSZÁGBA?????????????

ulpius66 2024.08.08. 21:38:35

A VÁLASZ IS TELJESEN EGYÉRTELMŰ!!!!!

MERT CSAK EURÓPÁBAN VANNAK OLYAN BALFASZ POLITIKUSOK, VEZETŐK AKIK HAJLANDÓK BEFOGADNI AZ ÁZSIAI MIGRÁNCSOKAT!!!!!

ulpius66 2024.08.08. 21:43:36

@wigotah224:

ÉN ANNYIRA, DE ANNYIRA BÍROM AMIKOR A BALFASZ BALLIBSIK STATISZTIKÁKKAL JÖNNEK ELŐ!

TERMÉSZETESEN OLYANNAL, AMELYIK NEKIK KEDVEZŐ!

HA ÉN HOZOK EGY STATISZTIKAI ADATOT, AZTAT TERMÉSZETESEN NEM FOGADJÁK, HOGY AZ CSALÁS......

MÁN CSÖRCSIL IS MEGMONDTA: "ÉN CSAK AZT A STATISZTIKÁT FOGADOM EL, AMIT MAGAM HAMISÍTOTTAM!"

GyMasa 2024.08.08. 21:44:30

@grundigg:
Tudod, sokkal könnyebb lenne pl. a dolguk, ha az EU nem tartott volna vissza edig valami 32 milliárd EUR EU támogatást, vagy nem büntetnék az orszáégot meg 200 millió EUR + napi 1 millió EUR-ra azért, mert állítólag nem engedünk be migránsokat, bezzeg, hogy a fehérorosz, meg orosz munkavállalók bejöhetnek, ezért egyből még a Schengeni zónából is ki akarnak tenni minket.
(AMi, mondjuk nagy változás nem lenne, mert, gondolom, te nem sokszor jársz a Hegyeshalmi határátkelőn kifelé. Ott 2020 óta a leggyorsabb átjutásom 40 perc volt. Ahhoz képest, hogy elvileg csak 60-ra kellene lassítanom.)
A 32 millárd EUR, az 32 000 000 000 EUR az mai árfolyamon 12 677 984 284 800,00 forint.
ELosztva Magyarország kb. 9.8 milliós lakosságával, az fejenként 1 293 671,865795918Forint
Ennyit loptak el a hazaáruló elvtársaid minden egyes magyar állampolgár zsebábúl az elmúlt években. Beleértve a csecsebőket és a 100+ éves matuzsálemeket is.
Kiszámolod, ez mekkora összeg egy 5 fős családra?

GyMasa 2024.08.08. 21:47:11

@G. Nagy László:
...kár, hogy a "Mentális gimnasztika" nem olimpiai sportág, mert abban boldi egyértelmően éremesélyes.

GyMasa 2024.08.08. 21:49:38

@G. Nagy László:
"Tehát kijelenthető, hogy migránsügyben a Patriótákkal értesz egyet és nem a zöldekkel és a szocdemekkel? "
Sajnos, itt rosszul kérdeztél :-(
Mert nem azt mondta, hogy a BEENGEDÉSÜKKEL ÉS INTEGRÁCIÓJUKKAL nem ért egyet.
AMit írt, abban símán bennevan, hogy azzal ért egyet, hogy bejöhetnek, és semmi szükség az integrációjukra.

GyMasa 2024.08.08. 21:52:04

@ulpius66:
Meg az is egy nagy kérdés, hogy a muzulmán országok miért nem fogadnak be egyetlen palesztínt sem?

ulpius66 2024.08.08. 21:57:22

Elég körbenézni szűkebb környezetünkben....

Erdély vagy Koszovó.....

Erdély a 15. században a "három nemzet uniója", a magyar, székely, szász nemzeté...

Aztán a törökök elől menekülő vlahok elárasztották Erdélyt, főleg a Kárpátokat...

A városokban laktak a magyarok, szászok azokat pusztították a törökök, meg a Habsburgok....
a hegyekben a vlahok meg vígan éldegéltek....

Aztán eltelt egy-két évszázad és láss csodát a vlahok, (románok) háromszor annyian éltek Erdélyben, mint a magyarok és szászok.....

Totál hasonló a helyzet Koszovóban!

Az albánok szó szerint "kiszülik" az őslakos szerbeket!!!!!!

Egy albánnak 12-14 gyereke van, és szerbnek 2-3 ..... aztán csodálkozunk, hogy Koszovóban az "ősi szerb" anyaföldön bármilyen szavazást nyernek az albánok....

NA, PONTOSAN EZ VÁR NYUGAT-EURÓPÁRA IS!!!!!!!! .... ÉN SZÓLTAM!

grundigg 2024.08.08. 22:00:08

@GyMasa: "

grundigg: "Nem támogatom iszlám tömegek Európai migrációját."

GyMasa: "AMit írt, abban símán bennevan, hogy azzal ért egyet, hogy bejöhetnek, és semmi szükség az integrációjukra."

Nem lehet, hogy a migráncslétben elfelejtettél magyarul?

grundigg 2024.08.08. 22:01:14

@GyMasa: "Ennyit loptak el a hazaáruló elvtársaid minden egyes magyar állampolgár zsebábúl az elmúlt években."

Szerintem elég sokszor, elég világosan leírtam, hogy Orbánék nekem nem az elvtársaim.

ulpius66 2024.08.08. 22:04:57

@wigotah224:

...és a gyermeked milyen általános suliba jár?

A haverom kiment dolgozni Ausztriába, a fia alsós volt, 23-an jártak egy osztályba, TÍZ NEMZET GYERMEKEI!!!!!!!
A NÉMETEKEN KÍVÜL EGY SEM BESZÉLT NÉMETÜL.....

SOKKAL JOBB VOLT AZ OKTATÁS SZÍNVONALA, MINT A MAGYAR ISKOLÁKBAN.....

ulpius66 2024.08.08. 22:06:53

@grundigg:

TE NAGYON HÜLYE!

HA TUDNÁL OLVASNI ÉS ÉRTELMEZNI,...... EZEKET A PÉNZEKET A MAGYAR BALLIBSI ELVTÁRSAID LOPTÁK EL A MAGYAR EMBEREKTŐL!

G. Nagy László 2024.08.08. 22:16:38

@ulpius66:

"HA TUDNÁL OLVASNI ÉS ÉRTELMEZNI,...... EZEKET A PÉNZEKET A MAGYAR BALLIBSI ELVTÁRSAID LOPTÁK EL A MAGYAR EMBEREKTŐL!"

Szarkazmus volt Grundigtól.

ulpius66 2024.08.08. 22:24:48

@G. Nagy László:

Én meg komolyan vettem....

Ha az Orbán nem az elvtársa, akkor kizárásos alapon a magyar ballibsik az elvtársai...

wigotah224 2024.08.08. 22:28:39

@G. Nagy László: grundiggnak teljesen igaza van, te tényleg egy karikatúra vagy :D
Én rendes statisztikákat linkeltem, nem magyar kormánypropagandát. Legalább kerested volna meg az eredeti forrást...
De még az sem igazolná az eredeti állításodat

ulpius66 2024.08.08. 22:39:19

@G. Nagy László:

Én előre megmondtam, hogy a te statisztikádat nem fogja elfogadni!!!!

A BALLIBSIK MÁN CSAK ILYENEK!

A VALÓSÁG A LEGKEVÉSBÉ ZAVARJA ŐKET!!!!!!!!!

G. Nagy László 2024.08.08. 22:50:21

@wigotah224: Négy kérdést tettem fel, egyre sem válaszoltál. Tényleg szégyelled a véleményed?

wigotah224 2024.08.08. 23:11:16

@ulpius66: Úgy látom, te is write-only módban tolod a kommentelést (mondjuk ez a legkisebb gond a hozzászólásaiddal, amik jobbára náci fröcsögések).
Múltkor leírtam, hogy a gyerek bölcsis. Magánbölcsibe jár, ahol vegyesen tanulnak angolul és németül. A többi szülő, így értelemszerűen a többi gyerek is jórészt külföldi. Hozzánk hasonlóan nagy gondot fordítanak rá, hogy a gyerekek megtanuljanak németül. Volt a csoportban két orosz kislány, ott a szülők például megkérték az óvónőket, hogy ne engedjék őket egymással oroszul beszélni, hanem beszéljenek németül/angolul. A gyerek legjobb barátja egy indiai kislány, ott a szülők is és a kislány (nyilván a korának megfelelően) is nagyon jól tudnak németül - pedig indiaiaknál ez azért szokott probléma lenni, hogy még évek múltán is csak angolul hajlandóak kommunikálni.
Persze előfordul olyan, aki expat és nem érdekli, elvan az angollal, amíg itt van, de ők inkább a kivételek.

G. Nagy László 2024.08.08. 23:17:52

@wigotah224: Nézd meg az általad linkelt statisztikát! 2015 óta 73,5%-kal nőtt a szexuális bűnesetek száma Németországban... baszki, majdnem a duplája... bagatell...

ulpius66 2024.08.08. 23:24:00

@wigotah224:

Köszönöm válaszod!
(egyebekben a csöppség magyarul tud?)

G. Nagy László 2024.08.08. 23:25:55

@wigotah224: Németországban - a te statisztikád szerint - 12 ezer szexuális erőszak történik évente, ez egy 100.000 főre vetítve 14,5 eset. Magyarországon ez a szám még a 4-et sem éri el...

wigotah224 2024.08.08. 23:33:35

@G. Nagy László: Olvasd el a megjegyzéseket:

* Bis 2016: Fälle von Vergewaltigung und sexueller Nötigung gemäß §§ 177 Abs. 2, 3 und 4, 178 StGB.
** 2017: Fälle von Vergewaltigung und sexueller Nötigung / Übergriffen gemäß §§ 177 Abs. 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8 und 9, 178 StGB.
*** Ab 2018: Fälle von Vergewaltigung, sexueller Nötigung und sexuellem Übergriff im besonders schweren Fall einschließlich mit Todesfolge gemäß §§ 177, 178 StGB.

2016-tól kezdődően bővítették, hogy mi tartozik bele, így a 2018 előtti számokat értelmetlen összehasonlítani a mostaniakkal.

Persze felment így is kb 32%-ot, csak hát nagyságrendnyi növekedés megint csak nincs még így sem, hogy kipécéztél egy fajta erőszakos bűncselekményt - az eredeti állításod továbbra is az összesre vonatkozott.

wigotah224 2024.08.08. 23:34:41

@ulpius66: Persze, arra is nagy gondot fordítunk, hogy tudjon magyarul :)

wigotah224 2024.08.08. 23:39:03

@G. Nagy László: Sőt, Mozambikban, Egyiptomban vagy Jemenben még az 1-t sem éri el, előbbi kettőben 0.2 alatt van konkrétan. Ezek szerint ezek a helyek a világon a legbiztonságosabbak a nők számára vagy valami más oka van, hogy ilyen "jó" a statisztika :)

G. Nagy László 2024.08.08. 23:44:16

@wigotah224: Megismétlem a kérdéseimet:

Te egyetértesz azzal, hogy a kevert népesség egy elérendő cél?

Hogy jobb, mint a homogén kultúrájú Európa?

Szerinted jó ötlet volt a Willkommenskultur?

Szerinted a migrációnak semmi veszélye nincsen?

wigotah224 2024.08.08. 23:45:41

@wigotah224: De a köztudottan nők elleni erőszakmentes India 2 alatti és Oroszország 4 alatti adata is tök hiteles...

wigotah224 2024.08.09. 00:04:56

@G. Nagy László: Fúú baszki, te aztán nem adod fel. Azért nem válaszolok, mert ezek ilyen nemzeti konzultáció-szintű irányított kérdések. De tessék, gondolatébresztőnek:

Te egyetértesz azzal, hogy a kevert népesség egy elérendő cél?
Nem, nem is írtam ilyet. A kérdést sem értem, milyen az a "kevert népesség"? Nem mind emberek vagyunk? Az USA-ban "kevert népesség" van.

Hogy jobb, mint a homogén kultúrájú Európa?
Miért, most homogén? Egy bajornak ugyanaz a "kultúrája", mint egy calabriainak?

Szerinted jó ötlet volt a Willkommenskultur?
Ez legalább precízen meg van fogalmazva. Nem, szerintem nem jó ötlet, de 2015 óta nincs is ilyen. Mondjuk kíváncsi vagyok, szerinted mi lett volna az alternatíva. Igazából orbán megérdemelte volna, hogy merkel a nyakán hagyja a menedékkérőket, kezdjen velük, amit akar. Persze, nem kezdett velük semmit, ott csöveztek a keletiben, amíg merkelnek elege lett a balfaszkodásból. Aztán wilkommenskultur ide vagy oda, csak megkötötte Erdogannal a paktumot, ezzel _tényleg_ megállítva a migrációt, míg orbán bohócod leginkább csak segíti az illegális migrációt - pl az embercsempészek szabadon eresztésével.

Szerinted a migrációnak semmi veszélye nincsen?
Nyilván van, ahogy a repülésnek is vagy az autózásnak is. Mit akarsz ezzel?

Mit akarsz ebből kihozni? A sikeres országokba mindig is volt és van migráció, orbán azért tudja verni a mellét, hogy oda nincs, mert Magyarországra senki nem akar menni, leginkább az is eljön, aki oda születik. Hogy a migrációt szabályozni kell, ebben konszenzus van. Az illegális migrációt megszüntetni meg még az emberi jogokat sokkal nagyvonalúbban kezelő és az érdekeit sokkal gátlástalanabbul érvényesítő USA-nak sem sikerül, nemhogy az EUnak, ahol még ráadásul egy orbán is van, aki aktívan akadályoz bármilyen közös megoldást.

G. Nagy László 2024.08.09. 00:53:09

@wigotah224: Attól, hogy sok karaktert gépelsz, a válaszod továbbra is maszatolás és mellébeszélés marad.

A helyzet az, hogy bevándorlás kérdése viszonylag egyszerű. Háromféle attitűdöt ismerünk.

1. Amit a patrióta, antiglobalista pártok képviselnek: szigorú bevándorláspolitika. (Magam is ezt tartom helyesnek.)

2. A másik véglet: a migráció jó dolog, Európát kevert népességűvé kell tenni, ami azt jelenti, hogy minél kisebb legyen a fehér őslakosok aránya. (Ez konkrétan Európa elárulása, de ez maga a progresszív szemlélet, melyet egyes perverzek fel is vállalnak. Itt legalább az őszinteség díjazandó.)

3. A kognitív disszonanciában szenvedők álláspontja. Tudják, hogy Európa érdeke a szigorú bevándorláspolitika volna, ám zsigerből gyűlölik a patrióta pártokat, ezért inkább sunyítanak, lapítanak és hazudoznak a migráció összes negatívuma kapcsán.

Csupán azt szerettem volna megtudni, hogy a második, avagy a harmadik kategóriába tartozol-e.

Boldeone2 2024.08.09. 01:19:13

@G. Nagy László: Amit a patrióta, antiglobalista pártok képviselnek: szigorú bevándorláspolitika."

- A szigorú bevándorláspolitika már megvalósult, amit ésszerű keretek között meg lehetett tenni, az megtették, de Európa nyilván nem lesz erőd, hiszen nem is lehet azzá alakítani, több okból...

Az antiglobalizmus nem feltétlenül jó, jó esély van rá, hogy az ország leszakadásához vezet, egyébként meg totálisan antiliberális nézet, amit te nem vallhatsz ( elvileg ..)
Ismered a mondást: "lemarad aki kimarad"
Orbán annyira "antiglobalista", hogy kiárulja az országot a kínaiaknak...
Már Nyírgelsén is csapatokban flangálnak a vendégmunkások....
A patriotizmus = a sovinizmus polkorrekt elnevezése, lényegében a korábbi szélsőjobb a mostani " patrióta oldal", az arcok is ugyanazok...

grundigg 2024.08.09. 01:31:09

@G. Nagy László:

"Fekete pólót a nácik szoktak viselni. Ergo: aki fekete pólót visel, az náci..."

Fekete pólót nem kizárólag nácik viselnek, sőt elsöprő többségben nem nácik. A vitapartnerüket lezsidózni viszont kizárólag antiszemiták szokták.

"Pont az ilyen felvetéseid jelzik a legjobban, hogy félreérted a liberalizmus eszméjét. Hogy valami PC simogatással képzeled egyenlőnek."

Nem tudom, ezt a PC-t honnan veszed, és miért erőlteted.

Ott van az Orbán-idézeted, amiért annyira rajongtál, hogy ez maga a liberális attitűd. És te ennek a totális ellentétét tolod folyamatosan.

(Amúgy a kommunisták meg a fasiszták sem elmebetegek. És mintha elfeledkeztél volna arról, hogy rajtad meg a kommunistákon és a fasisztákon kívül van még pár ember a bolygón.)

Boldeone2 2024.08.09. 01:53:17

@G. Nagy László: Európát kevert népességűvé kell tenni, ami azt jelenti, hogy minél kisebb legyen a fehér őslakosok aránya. "

- Ilyet senki nem akar, ez egy természetes folyamat, amely egyidős az emberiség történelmével. Az emberek mindig migráltak, mióta világ a világ, sőt, keveredtek is egymással, bármilyen meglepő...
Még az alrasszok is keveredtek...
A nemzetállam, lássuk be, egy nagyon fiatal képzősmény, a homogenitása a legtöbb helyen inkább csak mítosz, a populáció dinamikája folyamatosan változik...
A legtöbb ittenti blogtárs is valószínű, hogy erősen nemzetiségi gyökerekkel rendelkezik, csak nem tud róla...
Most annyi történik Európában, hogy már nemcsak a szomszédos népek migrálnak egymás felé, hanem transzkontinentális vándorlás is van..
A fehér ember sem vacillált anno, amikor meg kellett hódítani Amerikát és "elvette " az indiánoktól a "földjüket"..
Csakhogy itt a Földön nincs olyan, hogy ez az "én földem" hiszen az ember élete véges...Új generációk jönnek, a társadalom, a gazdasag, a kultúra folyamatosan átalakul, de maguk a népek is....
A múlt soha nem tér vissza már, de azt sem lehet, hogy megálljunk egy adott ponton, hogy "na most jó "

Ami borítékolható, az a változás. Ezt kell belátni, és profitálni a bevándorlás pozitív oldalaiból, a negatívat meg minimalizálni

A másik " megoldás" amit a szélsőjobb tesz: "dugjuk a fejünket a homokba, megállítjuk a globális folyamatokat a határon, örökre etnikailag homogén, egykultúrájú nemzet maradunk"

Lényegében mindenki tudja, hogy hazugságokkal, illúziókkal házalnak...

Amikor meg a nyírgelsei paraszt kinéz az ablakán, döbbenten veszi észre, hogy már ott is befigyelt a migráció...

Boldeone2 2024.08.09. 02:13:03

Linkelek egy cikket:

www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2024/02/vendegmunkasok-nelkul-osszeomlana-a-japan-gazdasag

Már Japán is... pedig az egy extrém zárt kultúra, hardcore xenophóbok, oda nem lehet csónakon sem bemenni, vagy átmászni a kerítésen....és mégis...

Ez egy általános világfolyamat, amely szerintem nemhogy csökkeni, hanem még fokozódni fog....

Természetesen én sem szeretnék túlzott arányban vallási fanatikus muszlimokat, sem véres gyémántos kevésbé civilutált afrikaikat ...

De azt is be kell látni, hogy forrong a Föld, Európa még mindig egy gazdag és békés pont a világban, vagyis ide befelé igyekszenek...

Erre a globális problémára - ahogy sok másra sem - nincs megoldás...Kemény évtizedek jönnek...

Arra sem gondoltunk soha, mi világbékében született emberek, hogy Oroszország, vagyis Putyin háborút robbant ki Európában...

Durva dolgok ezek, de ha már így alakult, akkor le kell győzni Putyint, Európát pedig újra felfegyverezni ...( szomorú, de ez van...)

A világ egy része visszafelé szeretne haladni... Ebben a muszkák élen járnak... Afrikát destabilizálják, így még több migráns jön majd...

Reactor 2024.08.09. 04:07:01

Paradox állítás, nem minden esetben tévhit. Való igaz, hogy pl. egyetlen ember is képes felforgatni az egész világot egyetlen gondolatával, viszont az ezt követő háborút többnyire másoknak kell megvívni. Ő a közelébe se megy.

Tudatmódosító szerek: Erre szokták mondani, hogy "ilyen a popszakma"! Sok olyan előadó van, aki - tehetség híján - csak a botrányaival tud címlapra kerülni, ehhez kell a rengeteg pia meg narkó. Elenyésző azon esetek száma, ahol tényleg kreativitásnövelőként használták volna e szereket (konkrétan egyről tudok: Stephen King "Rémkoppantók" című könyve). Hála az égnek, sok művész ilyen szarok nélkül is túl tud jutni az alkotói válságon.
Vallás: Most ne menjünk bele, van-e Isten vagy nincs, mert az egy "never-ending story" lenne, legyen elég annyi, hogy az ember biza kerülhet olyan helyzetbe, hogy már csak a csoda segíthet. Sajna a nagytöbbségükön már az sem segít.
Közösség, társadalom: Ez a legnehezebb téma, tekintve hogy a társadalmat pont az emberek egymásra utaltsága hívta életre, már a legősibb közösség óta. Magad is írtad: hacsak az ember nem remeteként él a Mátrában egy barlangban, akkor bizony kapcsolatokat ápol. Nevezzük nevén: egyedül nem megy. Szép törekvés, hogy bárki bármilyen melót el tudjon végezni és ne legyen másokra utalva, ehhez viszont alsó hangon is 1250 évig kéne élnünk, ami - lássuk be - nem reális. Arról nem is beszélve, hogy még így is akadnának olyan munkák, amit egy szál ember nem tud megcsinálni, ha megfeszül se. Abban meg nem látok hibát, hogy egy társadalomban vannak korlátozások és szabályozás. Sajnos nem vagyunk se hangyák, se méhek, úgyhogy ez mindenképp szükséges; enélkül anarchia lenne. Persze, ahogy korábban írtam, azzal is ki lehet békülni, előnyei annak is vannak ám...

@G. Nagy László: A kapitalizmus a globalizmussal való összefonódás óta általában erről szól: multik dominanciája, gyarmatosítás, dollármilliárdosok pénzügyi-hatalmi visszaélései, fogyasztói társadalom, tervezett tönkremenetel, adósrabszolgaság, forintosíthatóság...lehetne napestig sorolni. Jópár helyen még mindig virágzik a gyermekmunka. Keynes fantörpikus ötletének hála a komplett Föld vagyonkészlete képtelen a hátralékokat fedezni. És az a baj, hogy ezzel soha, egyszer nem óhajtottál szembenézni. Vagy össze-vissza csúsztattál, ferdítettél, ködösítettél, vagy a sorozatgyilkosok érveléséhez folyamodtál, hogy "hádde a komunizmus még rosszabb..."
A politika ígérheti a jólétet, gazdagságot, prosperitást - de sajnos mindig csak ígéri. A hülye idióta birkája pedig el is hiszi, aztán meg anyázik 4 évig. Ettől függetlenül megint hatalomba szavazza ugyanazt a kártékony csürhét aki ugyanazt ígéri, és megint nem teljesíti. És így tovább a végtelenségig. A csúti csüngőhas alatt mind a közbiztonság, mind a jólét hatalmasat romlott, egyedül az ármaximálás-rezsicsökkentés volt az, amire jóindulattal azt lehet mondani, hogy na, ebben tényleg jobbak mint a Kurcsány...és ez nem sok. Ha adnak pár száraz morzsát, cserébe két kiló kenyeret vesznek el tőled, akkor az deficit.

@Boldeone2: Nos, az úgynevezett "szélsőjobb csőcselék" volt az, aki idehaza elzavarta Kurcsány pajtit a rákba. Nélkülük már úgy a hatodik államcsődünket ünnepelhetnénk, de segond. Hogy a mostani hatalmi gyülevésszel miért nem teszik meg ugyanezt, az más kérdés, ennek ellenére nekik köszönheted, hogy végetért a "zemútnyócév" és LiBajnait is letaszították a trónról. Durva és nyers módszereik vannak? Az lehet, sajnos vannak, akik a szóból nem értenek. Rengeteg rossz uralkodó végezte úgy, hogy a saját népe lincselte meg, és jól is van ez így, a mostani is így járhatna. Fico és Trumpli is éppen csak hogy megúszták.
Kocsmai verekedés, késelés mindenhol van, kishazánkban is bőven, majd pont náluk ne lenne? Ha jól tudom, a Korán jogot ad pl. a vérbosszúra is.
Tehát utcai töréssel-zúzással (vagyis lázadással) is el lehet érni eredményeket, csak megfelelő mennyiségű & felszerelésű ember kell hozzá. Az ember nem csak úgy heccből lázong, általában okot ad rá a hatalom. Az pedig egyenesen jelzésértékű (és szánalmas is egyben) amikor a lázadók megfékezésére mindig van elegendő rendőri erő, a késelő-erőszakoló-kamionnal tömegbe hajtó "migrács" ellen meg valahogy sohasincs, oda már csak a hullaszállító jön ki. Nem csodálom, ha egyre több embernél szakad el a cérna, mint ahogy az se véletlen, hogy Nagy-Britannia úgy otthagyta az EU-t mint eb a szarát, és többszöri újratárgyalás után is az volt a válaszuk, hogy köszike, de mennénk inkább, ha nem gond...a polgárok gondolom szeretnének golyóálló mellény és chaingun nélkül sétálni az utcán.
Most még "csak" elszórtan történnek ilyen esetek, ez így van, ha viszont azt látják a "migrácsok" hogy következmények nélkül megtehetik, akkor meg is fogják tenni. Idehaza is azért él bűnözésből Kolompár Teszlatrooper munka helyett, mert a hatalom kedvezményezettje, neki elnézik.
Az viszont teljesen igaz, hogy az angolok a múltbéli gyarmatosításukkal kiharcolták ezt a szintű utálatot maguknak.

Reactor 2024.08.09. 05:22:01

@G. Nagy László: Ez most nagyon nem fog tetszeni neked, de a kérdésedre "igen" a válasz, több oldalról is. Először is, egy népet mái napig az alapján ítélnek meg mindenütt, hogy a fiai hogyan viselkednek, legyen szó egy akár egy turistáról is. Felszínes dolog, ez így van, viszont ha "kűfődre" mész, valamilyen szinten mindig a hazádat képviseled. Másrészt, ahogy írtad is, a németek mái napig fizetik a kártérítést a zsidásoknak a holokamuért, tehát a kollektív bűnösség elvét bizony alkalmazzák a gyakorlatban is (más kérdés ugye, hogy az orosz medvénél pisszenni se mernek a kilincsorrúak ugyanezért, de hát győztes hatalomnak mindent szabad). Harmadrészt pedig, a kalandozó magyarok soha nem csatoltak el vagy szálltak meg komplett országrészeket évtizedekre, hogy többször is lerabolják a komplett lakosságot, míg az angolok, franciák, belgák igen (igaz, nekik csak Zaire jutott). Róma évszázadokig ugyanezt csinálta az ibérekkel, sugamberekkel, gallokkal, alemannokkal stb. és a népvándorlás után alaposan meg is kapta a magáét. A karma néha nagyon kegyetlen tud lenni - illetve ha már az angolokról beszélünk: what comes around goes around. Szóval igenis azt kapják, amit érdemelnek.

@Boldeone2: Nos, ha jobb vagy történelemből, mint a bloggazda, akkor tudhatnád, hogy bizony rengeteg ganéjságot elkövettek. Nem ma kezdték, ne aggódj, már a királyok (Saul, Dávid, Salamon) idejében is kavarták a szart. Katonailag önmagukban ugye egy nagy nullák voltak már anno is, hát azt csinálták, amit a Dűnében az Ordos-ház, vagy az ókori Görögországban Alkibiadész: próbálták összeugrasztani az ellenfeleiket: moábitákat az asszírokkal, egyiptomiakat a babiloniakkal. Ezt persze előbb-utóbb megunta valamelyik birodalom, és le is zúzta őket a rákba. Először Babilon, aztán a perzsák, aztán a macedónok, végül Róma. Nagyon jól dokumentált irodalma van, hogy mindenkinek befeküdtek mint egy rossz kurva, aztán mentek is keresni a "gaz elnyomó" ellen egy újabb kuncsaftot.
De ha ez esetleg túl régen történt, felhozhatom a Rosenberg-házaspárt, esetleg Rockefelleréket, Bilderbergéket, Wartburgékat (nem, nem a kocsit), vagy Zuckerberg pajtit, aki teljesen nyíltan seftelgethetett a Failbook-felhasználók adataival. Sorost csak azért nem emelem ki, mert minek, a csúti gnóm megtette. De a szabadkőművesség is igen erősen hozzájuk köthető. És kérlek mellőzd a "fújkonteó, büdöskonteó, nemszabad" díszítősort, mert akkor ennyi erővel nem létezik Triád, Cosa Nostra, Yakuza se.
Szóval igen; van a fülük mögött egy jókora bödönnel, nem kell mosdatni őket. Nem mellesleg én az Occam borotvája-elvében hiszek. Tehát nem érdemes túlbonyolítani meg túlmisztifikálni egy aránylag egyszerűen magyarázható jelenséget.
A munkaerőhiányra a nyugati szintű fizetés lesz a megoldás, nem az, hogy idehozunk az Isten háta mögül bantunégert aki már két kókuszdióért is vállalja majd a melót.
Azt mondod, ennyi embert nem lehet megállítani sehogy. Dehogynem: nagy kaliber. Ha ezt nem lépik meg, mert LYáLY de kegyetlen, akkor meg viseljék a következményeit.
A mokkák lakásszerzése miatt ne aggódj, megoldják önkényes lakásfoglalással, mint eddig...
Erőszakra csak erőszakkal tudsz eredményes választ adni. Lándzsát lándzsával, kopját kopjával vernek vissza. Ha az utcán megtámadnak, nem teheted azt, hogy csak védekezgetsz, amíg esetleg arra jár egy rendőr.
An antiglobalizmus lehet hogy nem feltétlenül jó, de az 100% hogy a globalizmus rossz. Lásd 29, koronavírus, és egyéb-és egyéb. Lehet hogy kimaradsz a jóból - de ugyanúgy a rosszból is. Ha a gödör fenekén csücsülsz, az nem fog vigasztalni, hogy legalább nem egyedül vagy...

@ulpius66: Én tudok mondani egyet: pl. mikor Dr. Gődényt elvitették a policájokkal, csak mert azt merészelte mondani (szakmabéliként), hogy nem lesz armageddon a koronavírusból. A tények őt igazolták, mert itt vagyunk. Ennek ellenére a véleménye miatt eljárás indult ellene. Jogállamban az ilyesmi nem szokás.

G. Nagy László 2024.08.09. 09:07:41

@grundigg:

"Fekete pólót nem kizárólag nácik viselnek, sőt elsöprő többségben nem nácik."

Látom, elkaptad a lényeget... mélyrepülés, tényleg.

"A vitapartnerüket lezsidózni viszont kizárólag antiszemiták szokták."

Előbb próbáltam udvariasan fogalmazni, úgy látszik, nem ment át: ki a faszt érdekel, hogy te mit gondolsz arról, hogy ki mit szokott tenni? Ha az én fejemben az van, hogy terrorcselekményeket kizárólag muszlimok követnek el (persze tudjuk, hogy nem így van, ahogyan egymást lezsidózni sem csak antiszemiták szokták), abból következik bármi a terroristákra (mind muszlim), vagy a mohamedánokra (mind terrorista) nézve? Lófaszt következik. Még ha bármi valóságalapja is volna a hülyeségednek, akkor sem következne.

Továbbá, újra felteszem a kérdést: van bármi sértő a zsidó jelzőben? De komolyan? Mert ha úgy érzed, hogy van, úgy te vagy az antiszemita, aki a lelke mélyén irgalmatlanul megveti a zsidókat. Ha pedig nincs, úgy mi a faszért baj, ha te lezsidózol engem, vagy fordítva?

"Nem tudom, ezt a PC-t honnan veszed, és miért erőlteted."

Tényleg értelmesebbnek látszottál eddig. Egy illúzióval kevesebb... Baszki, hosszú órák óta azt a tömény faszságot akarod lenyomni a torkomon, hogy egy liberális nem lehet szókimondó. Hogy egy liberális nem mondhatja egy kommunistára, hogy elmebeteg, miközben nyilvánvaló, hogy kommunistának lenni elmebeteg dolog. EZ MAGA A PC!!!. Ez a tragédia, hogy úgy csúsztál bele a woke-progresszív szellemi takonyba, hogy észre sem vetted.

"Ott van az Orbán-idézeted, amiért annyira rajongtál, hogy ez maga a liberális attitűd. És te ennek a totális ellentétét tolod folyamatosan."

De ez megint nem igaz. (És az a legszomorúbb, hogy most már látom: nem trollkodsz, nem provokálsz, hanem tényleg nem érted.) Próbálom elmagyarázni, mint egy négyévesnek. Orbán mondata liberalizmusból csillagos ötös. Mert nem csupán elfogadó és megérteni vágyó, de még csak nem is nézi hülyének a másikat. Sőt: még udvarias is. Az én liberalizmusom nem ilyen kifinomult, az csak egy sima ötös. Hiányzik belőle az udvariasság és tény, hogy én kurvára hülyének nézem a kommunistákat és a fasisztákat. (A nyugatiak kapcsán, akikről Orbán beszél, háromesélyes a dolog. Vagy idióták, vagy képmutatók, vagy megvett gazemberek. Nem minddel ugyanúgy kell kommunikálni, ezért érdemes megérteni őket.) Sikerült fényt gyújtani az elmédben?

"Amúgy a kommunisták meg a fasiszták sem elmebetegek."

De. Kibaszottul azok.

"És mintha elfeledkeztél volna arról, hogy rajtad meg a kommunistákon és a fasisztákon kívül van még pár ember a bolygón."

Bizony van. És nagyon vegyes csapat. Vannak köztük elmebetegek (radikális iszlám hívők, woke-progresszívek, egyéb vallási fanatikusok), és ép eszűek (liberálisok, konzervatívok, mérsékelt szocdemek stb.)

G. Nagy László 2024.08.09. 09:09:11

@Boldeone2:

"A szigorú bevándorláspolitika már megvalósult, amit ésszerű keretek között meg lehetett tenni, az megtették"

Semmi ilyesmi nincsen. Ez az eddigi legnagyobb tévedésed (vagy hazugságod).

G. Nagy László 2024.08.09. 09:10:47

@Boldeone2:

"Csakhogy itt a Földön nincs olyan, hogy ez az én földem"

A kommunisták szerint valóban nincs.

G. Nagy László 2024.08.09. 09:21:49

@Reactor:

"És az a baj, hogy ezzel soha, egyszer nem óhajtottál szembenézni. Vagy össze-vissza csúsztattál, ferdítettél, ködösítettél, vagy a sorozatgyilkosok érveléséhez folyamodtál, hogy hádde a komunizmus még rosszabb..."

1. Soha nem csúsztatok.

2. Nem tudok olyannal szembenézni, amit nem látok át. Amit pedig a legnagyobb közgazdászok és filozófusok sem látnak át (mi lesz a folyamat kifutása), azt tőlem se várd.

3. Nyilvánvaló tény, hogy a kommunizmus egy elmebeteg ideológia. Ha nem az lenne, úgy szervesen, magától kialakulna. De valahogy mindig csak erőszak árán jött létre mindenütt a világon. Csak az emberek nem hülyék: szeretik a jólétet és a szabadságot.

4. Az, hogy neked rossz képed vad a piacgazdaságról, semmit nem jelent. Képzelj el egy kisvárost, ahol nincs nagyipar, nincsenek multik, nincs tőzsde, csak helyi termelés és helyi fogyasztás - szó szerint piaci alapon. Mi a bajod ezzel?

Kovacs Nocrafl Jozsefne 2024.08.09. 09:32:44

@G. Nagy László:

Jobb is hogy tiltod és törlöd ennek a Teszetoszának az összes kommentjét, meg az álnickjeit, mondjuk mondhatnál egy konkrét hülyeséget tőle, sose olvasom el a kommentjeit.

"tesz-vesz irgalmatlan faszságaira támaszkodsz."

Ulpius fenn kiirtaná a tanárokat, de ő legalább fideszes szavazó. Sokkal jobban megvagyunk vele, mint Tesziveszikével. ÉS valóban vannak problémák a tanárokkal:
Például a tanárok vezető arca kommunista dalokat énekel a tüntetéseken. Szolidaritás meg ilyenek? Hol élünk könyörgöm? Törley Katalin? Talán így hívják.

G. Nagy László 2024.08.09. 09:37:17

@Kovacs Nocrafl Jozsefne:

"mondjuk mondhatnál egy konkrét hülyeséget tőle, sose olvasom el a kommentjeit"

Írt egy teljes posztot a velem való "eszmecseréiről". Keress rá, érdemes! Egy őrült naplója...

grundigg 2024.08.09. 09:52:41

@G. Nagy László: "ki a faszt érdekel, hogy te mit gondolsz arról, hogy ki mit szokott tenni?"

Ha nem érdekel, amit írok, görgess tovább.

Lehet, hogy az asszonynál beválik a "Nekem hiszel vagy a szemednek?" duma, de nálam nem. Ha látok egy antiszemita pöcsöt, akkor rohadtul mindegy, hogy te hány kommentben és miféle lelki indíttatásból próbálod kimagyarázni.

Néha azért tényleg érdemes lenne venned egy nagy levegőt, lehiggadni és megnézni honnan hova jutottál és hova tartasz. Egy viszonylag apolitikus, liberális gondolkodású bloggerből lett egy fanatikus politikai propagandista, aki Hitler helyes értékrendjénél, mi hazánknál, zsidózásnál, az erőszak legitimálásánál tart. Ha ez a te utad, hát menj tovább bátran, hajrá, csak időnként nézz rá a térképre, hogy hol is jársz valójában.

És persze nincs abban számomra semmi sértő, hogy valaki antiszemita pöcs, ahogyan abban sem, hogy valaki kényszeresen mentegeti. De ez nem változtat a tényeken.

"Az én liberalizmusom nem ilyen kifinomult"

:))) Ezzel kezdtem. Hogy te rohadtul nem azt csinálod, amit Orbánnál a liberalizmus megnyilvánulásaként ünnepelsz. Hosszú kínlódás után ezt elismered, közben meg megpróbálsz úgy tenni, mintha én lennék értetlen.

"azt a tömény faszságot akarod lenyomni a torkomon, hogy egy liberális nem lehet szókimondó. Hogy egy liberális nem mondhatja egy kommunistára, hogy elmebeteg"

Soha nem kifogásoltam a szókimondást, hiába hazudozol. Tudom, hogy a megafonnál azt tanultad, hogy rendületlenül kell ismételgetni a hazugságokat, de ebből sosem lesz igazság.

Egyébként nemcsak a kommunistákat szoktad elmebetegezni, hanem mindenkit, akit nem látsz magad körül Orbán seggében (remélem, nem zavar, hogy nem voltam PC).

És természetesen azt elmebetegezel, akit akarsz. Legfeljebb megállapíthatjuk, hogy egyrészt nem vagy tisztában közismert magyar szavak jelentésével, másrészt itt tartasz mások és önmagad megértésében.

G. Nagy László 2024.08.09. 10:24:39

@Kovacs Nocrafl Jozsefne: Ez, hogy belebújsz más bőrébe, már csak nem is szellemes. Szánalmas. Ennyire még senki nem kívánt a közelembe férkőzni.

ulpius666 2024.08.09. 10:35:36

@G. Nagy László:

Biztos homokos ez a nagyon hülye! TECCŐ NEKI!

EZ SE OLVASTA A MEIN KAMPFOT!

Mintha nem számítanam hogy ki mit mond! NEHOGY MÁR CSAK A LEÍRT TARTALOM SZÁMÍTSON! Ha tudom hogy Teszetosza írja, akkor alapból el se olvasom!...

G. Nagy László 2024.08.09. 10:46:42

@grundigg:

"Ha nem érdekel, amit írok, görgess tovább."

Általában értelmeseket írsz. Ne add alább! Te is érzed, hogy filozofikusan gyenge lábakon áll, amikor szokásokra hivatkozol.

"Néha azért tényleg érdemes lenne venned egy nagy levegőt, lehiggadni és megnézni honnan hova jutottál és hova tartasz. Egy viszonylag apolitikus, liberális gondolkodású bloggerből lett egy fanatikus politikai propagandista, aki Hitler helyes értékrendjénél, mi hazánknál, zsidózásnál, az erőszak legitimálásánál tart. Ha ez a te utad, hát menj tovább bátran, hajrá, csak időnként nézz rá a térképre, hogy hol is jársz valójában."

Kedves, hogy aggódsz értem, de alig hiszem, hogy változtam volna. Sosem voltam apolitikus, csupán a régi, mélyen balos Index utálta, ha politizálok, így jellemzőbb volt, hogy semleges témát választok. Nem vagyok és nem is leszek fanatikus. Nem legitimálom az erőszakot. És liberálisként elismerem, ha valakinek valamiben igaza van. Hívhatják Marxnak. Hívhatják Hitlernek. Akár Grundignak is.

"Ezzel kezdtem. Hogy te rohadtul nem azt csinálod, amit Orbánnál a liberalizmus megnyilvánulásaként ünnepelsz. Hosszú kínlódás után ezt elismered, közben meg megpróbálsz úgy tenni, mintha én lennék értetlen."

Mert az vagy. Te azt írtad: "a totális ellentétéd nyomod". Ez elemi meg nem értés. Abszolút ugyanazt nyomom, csak kevésbé finom stílusban. Szerintem kínos az, ha a tartalmat összetéveszted a csomagolással. No de az egész woke-progresszió erre épül, lelked rajta...

"Egyébként nemcsak a kommunistákat szoktad elmebetegezni, hanem mindenkit, akit nem látsz magad körül Orbán seggében (remélem, nem zavar, hogy nem voltam PC)."

De ez nagyon nem igaz. Mondok párat, akik nincsenek Orbán seggében, mégis érdemes rájuk figyelni: Tölgyessy, Hack Péter, Pogátsa, Fodor Gábor, Ungár Péter, Schiffer, Puzsér.

És van olyan is, aki Orbán seggében van mégsem bírom elviselni: Pl. Gajdics Ottó.

"És természetesen azt elmebetegezel, akit akarsz. Legfeljebb megállapíthatjuk, hogy egyrészt nem vagy tisztában közismert magyar szavak jelentésével, másrészt itt tartasz mások és önmagad megértésében."

Nézd, a te elvbarátaid abból űznek sportot, hogy kiforgatják a szavak jelentését. Az elnyomást demokráciának, a háborút békének, a fasizmust antifasizmusnak, a rasszizmust antirasszizmusnak nevezik, s mindent, ami nekik nem tetszik: gyűlöletbeszédnek. Én ragaszkodnék a szavak eredeti jelentéséhez, és örömmel üdvözlöm, hogy ebben partnerre találok benned. Viszont amit most művelsz, az nettó kötekedés. Az ELMEBETEG kifejezés nem egy orvosilag egzakt módon leírható tudatállapot, hanem egy nagyon is tágan értelmezhető, abszolút hétköznapi kifejezés. Az egyik végletet az jelenti, amikor órákig bámulsz egy pontot a falon, miközben folyik a nyál a szádból, a másikat az, amikor megadsz egy all int egy lyuksorral. Az utóbbinál is ezt a jelzőt fogod kapni sokunktól, többnyire egy nagy vigyor keretében. (Hinni a kommunizmus eszméjében: ez valahol félúton van a kettő között.)

ulpius666 2024.08.09. 10:53:53

@G. Nagy László:

POGÁCSA!!?:!? AZ EGY BOLSEVIK KOMMUNISTA!
TE MEGKÉRDŐJELEZED A PÁRTOT?!
OTT SZIDJA A FIDESZT AHOL LEHET.

>>Tölgyessy , Hack Péter, Fodor Gábor, Ungár Péter, Schiffer, <<

MEG A HONT ANDRÁS, VONA GÁBOR! CEGLÉDI ZOLTÁN!

Boldeone2 2024.08.09. 10:54:36

@Reactor: Ez most megint - szokás szerint - egy borzalmas szintű hozzászólás...
Csak pár dolgot kiemelve:

Hogy a mostani hatalmi gyülevésszel miért nem teszik meg ugyanezt, az más kérdés, ennek ellenére nekik köszönheted, hogy végetért a "zemútnyócév" "

- Eddig mindig a választók döntöttek, még ha nem is egyenlő feltételekkel zajlik a választás 2010 óta, de a választók döntenek, nem az utcán tomboló csürhe!

"Tehát utcai töréssel-zúzással (vagyis lázadással) is el lehet érni eredményeket, csak megfelelő mennyiségű & felszerelésű ember kell hozzá. Az ember nem csak úgy heccből lázong, általában okot ad rá a hatalom"

- A britek most választottak: egy törpe kisebbség szavazott csak a szélsőségre. Most többen tüntetnek már a felforgatók ellen, mint mellette!
A rendőrség teszi az alkotmányos feladatát: feloszlatja a törő- zúzó kisebbseget, a bíróság meg elítéli őket!

"Nem ma kezdték, ne aggódj, már a királyok (Saul, Dávid, Salamon) idejében is kavarták a szart. Katonailag önmagukban ugye egy nagy nullák voltak "

- Hogy jön ez ide? Ekkora antiszemita barmoságot ritkán olvastam! SENKI nem felelős az "ősök" tetteiért! Ennyi erővel a vikingek bűneiért feleljenek a dánok, vagy a tatárok bűneiért a mongolok?

Egyébként az átlag mai magyarban van német, román, tót, szerb- horvát felmenő, de lehet zsidó is...

Akkor most kinek a bűneiért feleljen szerencsétlen? Haynau, Avram Janku, vagy Titó? Vagy mindhárom??

Akkora hülyeségeket hogy lehet leírni??

Boldeone2 2024.08.09. 11:14:19

@G. Nagy László: szigorú bevándorláspolitika már megvalósult, amit ésszerű keretek között meg lehetett tenni, az megtették"
*Semmi ilyesmi nincsen. Ez az eddigi legnagyobb tévedésed (vagy hazugságod)*

- A tények azok, hogy a mainstream nyugati politika is szigorú bevándorláspolitikát alkalmaz:

- Migránsalkuk a tranzit- és kibocsátó országokkal
- Gyorsított elbírálás, könnyebb kiutasítási procedúra ( Németo)
- A járandóságok megkurtítása
- Határszigorítások
- Kitelepítési kísérletek, pl Ruanda

Akkor miről beszélünk? Nyilván emberekre nem fog SENKI lövöldözni, amiről pár szélsőjobbos elmebeteg fantáziál itt!

Boldeone2 2024.08.09. 11:19:59

@G. Nagy László: Ráadasul nemcsak szigorítások vannak, hanem európai hosszú távú - hatalmas keretösszegű - fejlesztési program Afrikának

Tehát, pont az ellenkezője történik annak, amit Orbán mond:

- Szigorodnak a feltételek, de embertelen nácivá a többség nem akar válni, a "migránsállamokban" sem!
A törő- zúzó csőcselék a kisebbség!

- Van hosszú távú Afrika - program, de a megvalósulás már nem az EU- n múlik csak...

ulpius66 2024.08.09. 11:28:18

Hát ez a nagyság átka!

Mán engemet is hamisítanak!

ulpius66 2024.08.09. 11:28:54

@Reactor:

Minden szavaddal egyetértek!

ulpius66 2024.08.09. 11:31:20

@Kovacs Nocrafl Jozsefne:

Hát eztet a kommentet amire hivatkoztál.... a hamisítom írta....

Ezek mán csak ilyenek, nem mernek önállóan megnyilvánulni....
( nyilván egy ballibsi büdös zsidó lehet a hamisítom....tényleg a nagyság átka!)

ulpius66 2024.08.09. 11:33:09

@Kovacs Nocrafl Jozsefne:

Bár lehet, hogy te is hamisítvány vagy!!!!!!!!!!!

ulpius66 2024.08.09. 11:35:56

"ulpius666"
0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2024.08.08. óta tag."

"ulpius666"
0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2024.08.08. óta tag."

HÁT IGEN, ITT TARTANAK A BALLIBSIK!!!!!!

ulpius66 2024.08.09. 11:37:26

@G. Nagy László:

Én is gondoltam rá......

Aztán, hogy beszennyezzen bennünket, saját magával "beszélget" ......

ulpius66 2024.08.09. 11:39:07

"Kovacs Nocrafl Jozsefne
0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2024.08.08. óta tag."

ulpius66 2024.08.09. 11:50:41

"Sokan felkapták a fejüket, hogy a házigazda ajánlására a breaktánc is jelen lesz a párizsi olimpián.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerint a breaktánc a táncsport egyik formája, amely a városi táncot figyelemre méltó atletikussággal ötvözi, így méltó az olimpiai programra – indokolták döntésüket, miért engedték be az olimpiára."

Hát inkább breaktánc, a gördeszka, és a falmászás legyen olimpiai sport, mint a rúdugrás vagy kalapácsvetés........
(míg az utóbbiakat szinte senki sem műveli.... az új sportok milliókat megmozgatnak...)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.09. 12:28:17

Úgy látom, beindult a nickhamisító üzem. Jekzem, én NocrafT vagyok, a NocrafL a hamisítvány. Talan lesz több is, de nem akarok a faszbaromnak tippeket adni.

G. Nagy László 2024.08.09. 12:55:05

@ulpius66:

'Aztán, hogy beszennyezzen bennünket, saját magával beszélget"

Ez a legalja. A saját blogján írt egy posztot az itteni garázdálkodásairól. A kommentmezőben meg saját magával beszélget, frissen kreált nickkel "vitatja" meg, hogy milyen gyógykezelésre szorulok... Tényleg elszomorító. Olyan 14 lehettem, amikor minden barátom nyaralni ment és egy hétig magányosnak éreztem magam. Azóta soha, de így is együtt tudok érezni ezzel a végtelen elhagyatottsággal. Mondjuk tesz is érte rendesen.

ulpius66 2024.08.09. 13:43:06

@G. Nagy László:

Ja!

De nehogy, mán az én feladatom legyen az ilyen vadbarmok ápolása....

OTT VANNAK ERRE A HIVATÁSOSAK AKIK AZ ILYEN PSZICHOPATA VADBARMOKAT KEZELIK....

Reactor 2024.08.09. 16:39:41

@G. Nagy László: 1: Azééé' volt rá párszor precedens. Itt például olyasmit is a kapitalizmus "jótékony" hatásának próbálsz feltüntetni, ami már jóval annakelőtte is létezett: nevezetesen hogy az ükapa eladhatta a cuccát a hetivásáron. SZVSZ ez már azóta így van, hogy a főniciaiak feltalálták a pénzt. Hol volt akkor még a kapitalizmus? Az nem jelent semmit, hogy a kapitalizmus felhasználja és a saját találmányaként tálalja ezt a jellemvonást...ha én lenyúlom Stephen King bohócos horrorkönyvét, átírok benne pár dolgot, és kiadom mint sajátot, az vajon az én irományom lesz, vagy plágium? Na ugye :)

2: A kapitalizmus megjelenése óta eltelt 100+ év. Földtörténeti korhoz viszonyítva ez valóban nem sok, ahhoz viszont elegendő, hogy messzemenően lehessen következtetni belőle. A kommunizmus jóval fiatalabb, és azt pl. sikerült hosszútávon is átlátni, kielemezni, a kapitalizmussal ugyanez valamiért "lehetetlen". Voltak egyébként elemzők, soknak igaza is lett, a nagyérdemű persze leszarta őket, ma meg ugyanazt csinálják, mint a globális felmelegedéssel: tagadják, aztán reménykednek benne, hogy a "nem süllyedünk" hajtogatása majd megmenti Atlantiszt. Ahhoz sem kell zseninek lenni, hogy lássa valaki, mi a vége annak, ha fedezet nélküli pénzt költünk...

3: A kapitalizmus is van ugyanolyan elmebeteg sok szempontból, mint a kommunizmus. Tudom, hogy ez egy roppant kényelmes álláspont, miszerint a kommunisták egytől-egyig gonosz Sátánok, a kapitalisták pedig kivétel nélkül földre szállt angyalkák, de a gyakorlat nem ezt mutatja. A kommunizmusnak is van pozitív oldala, ahogy a kapitalizmusnak is van negatív, nem lehet az emberiség minden nyűgét-baját rálőcsölni a kommunizmusra.

4: Ha csak nekem lenne rossz képem a piacgazdaságról, az nyilván nem sok. Hogy tőlem függetlenül sok-sok millió ember ugyanazt tapasztalja, mindezt úgy, hogy fogalmunk sincs, előttünk mit írt a másik, az viszont már elég beszédes...

@Boldeone2: Igazán sajnálom, hogy nem tetszik :'((( eeeeeeeeee, de nem számít. Nem szokásom hazudozni csak azért, mert azt jobban beveszi az emberek gyomra. Ez a politikusok legalja szintje.
- Tagadhatod a tényeket, ettől függetlenül, ha a "szélsőjobb csőcselék" nem vonul utcára 2006-ban, Kurcsány pajtika mái napig trónszéken ülne, Szomáliában pedig ünnepelnének, hogy többé nem ők a világ segglyuka. Kurcsány pajtika elsősorban azért mondott le, mert a 2006-os események után érezte, hogy a feje igen bizonytalanul ül a nyakán, és gondolom neki kedves volt az élete - ha másnak nem is - ezért inkább önként visszavonult. Ha a csúti csüngőhassal történne ugyanez, ő is kénytelen lenne...ha nem akarja úgy végezni, mint Causescou.
- Igen, a policájok teszik az alkotmányos feladatukat ilyenkor mindig. Csak olyankor nem, amikor igazi bűnözőket kellene lekapcsolni. Nálunk is teszik a dolgukat: Tomcatet egész Peruig tudták kergetni, mint valami háborús bűnöst, a Viszkis meg vígan lubickol a népszerűségben :DDD ez oszt igen, két hét alatt rend lett :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ahmedéket miért nem hajkurásszák ekkora buzgalommal, miért csak a reakciósokat? Már Brüsszel se dirigálhat nekik, szóval semmi nem tartja vissza őket...érdekes kérdések, igaz-e?
- A történelem úgy jön ide, barátom, hogy ha egy nép kitartóan, évezredek óta negatív képet fest önmagáról, akkor ne játssza a sértett ártatlanságot. Pláne hogy azóta se lépnek ki az árnyékukból. Gondolom, ha azt hallod, hogy "cigány", neked egyből Mága Zoltán jut az eszedbe, mi? :DDD
És természetesen aki kritizálni merészeli őket, az csúnyarossz gonosz antiszemita nácirasszistafasisztatrappistatarisznyarák. Igazi zsindexes tempó, csak gratulálni tudok hozzá. Valóban, nem komázom a bibókat, le is írtam nagyvonalakban, miért nem. A krumplibogarat vajon miért utálják? Azért, mert csíkos? Vagy mert bogár. Nem...hanem mert KÁROS.
Tehát az ősök bűneiért nem felelősök a leszármazottaik? Kiváló, akkor miért is csengetjük a holokamus kárpótlást a zsindelyeknek mái napig?
Hogy az átlagmagyarban mi van, mi nincs, ezt még a tudomány se tudja visszaigazolni, szóval a genetikával ne dobálózz itt nekem. A rájuk jellemző viselkedésmintához a genetikának igen-igen kevés köze van. Nevezhetsz hülyeségnek tényeket, attól azok még tények maradnak, nem kérik ki a hozzájárulásodat.

ulpius66 2024.08.09. 17:06:20

@Reactor:

Ismét egyetértek minden mondatoddal!

A szívemből szóltál......

GyMasa 2024.08.09. 17:23:23

@grundigg:
Nem lehetm, hogy te fogalmaztál direkt kétértelműen?
Amit leartál az csak annyit jelent, hogy te nem támogatod a bevándoló hordák integrációját
Ha a bevándorlást nem támogatnád, akkor azt írtad volna.
Deháét, te vagy az OKOS, én meg csak aBUTA, szval, NYILVÁN én értettelek félre...
(meg, hát a közel 20 évnyi specifikációval kapcsolatos munkán is közrejátsszott, amikr minden egyes szónak EUR 10 000-ekben mérhető jelentúsége van.)

GyMasa 2024.08.09. 17:25:27

@grundigg:
Jaja, csakhogy NEM Orbánékról volt szó a hozzászólásomban.
Ezt te fajtádon kívül, valószínűleg mindenki másnak sikerült értelmeznie.
Szerintem ne húzz lapot 19-re.
(De, ez csak az én javaslatom. Igazából pnt jó, hogy hülyét csinálsz magadból!)

ulpius66 2024.08.09. 17:25:58

Sokszor elgondolkodtam azon - és ezt többször meg is fogalmaztam - hogy mért van az, hogy az ókortól a középkoron át napjainkig a világ létező bajaiért mindig a zsidókat teszik felelőssé??????

ulpius66 2024.08.09. 17:28:45

Azok a boldog országok - Dél-Ámerika, Ázsia, Afrika nagy része - ahol nem élnek zsidók!

GyMasa 2024.08.09. 17:29:25

@G. Nagy László:
Szerintem nem volt az.
Teljesen komolyan gondolta.

GyMasa 2024.08.09. 17:30:05

@G. Nagy László:
Te komolyan nem látod, mekkora troll ez az arc?

GyMasa 2024.08.09. 17:30:48

@G. Nagy László:
Óóóó, azok a fránya számok...
Megint azt hiszed, hogy őt ezek érdeklik...

GyMasa 2024.08.09. 17:53:59

@Kovacs Nocrafl Jozsefne:
Nekem az unokahúgom pedagógus volt amíg nem talált piaci melót.
Tüle hallottam azt, hogy (és, ez most nem szó zerinti idézet)
" mit képzel ez a köcsög Orbán, hogy számon meri kérni a teljesítményemet évente???"
Nos, nekem félévente számon kérik a teljesítményemet. Ha nem produkálok, akkor első lépésben alaposan csökkentik a fizetésemet, Majd kb 1 éven belül az utcán találom magamat.
Szerintem, ha TÉNYLEGESN is az a cél, hogy jobbá tegyük az oktatást, akkor az a minimum, hogy bevezetjük ezt a visszacsatolási rendszert, és ezzel kb 10 év alatt sikerülne kiírtani a tanári szakmából a selejtet.
És, akkor TÉNYLEGESEN is javulna az oktatás színvonala.
Amit az ellenzék akar (óraszám csökkentés) az csak rontana az oktatás színvonalán...

GyMasa 2024.08.09. 17:57:35

@Reactor:
Én értelek alapvetően, de azért ne gondoljuk már, hoyg a bloggazdának hibamentesnek kellene lennie!
Te sem tudsz mindent!
LEgyél elnézőbb!

GyMasa 2024.08.09. 17:58:58

@ulpius66:
Azért, mert :
- A Zsidó kultúrában elsőbbésget élveznek az anygiak
- A fasiszta média szereti ezt túltolni

Boldeone2 2024.08.09. 18:00:13

@Reactor: Tagadhatod a tényeket, ettől függetlenül, ha a "szélsőjobb csőcselék" nem vonul utcára 2006-ban, Kurcsány pajtika mái napig trónszéken ülne"

- Semmi köze nincs 2006- nak semmihez! A szélsőjobb csőcseléket, végül szétverték a rendőrök, mindenki hazakullogott, majd 4 év múlva - választáson- bukott el a balliberális kormányzás!

"És természetesen aki kritizálni merészeli őket, az csúnyarossz gonosz antiszemita nácirasszistafasisztatrappistatarisznyarák. Igazi zsindexes tempó, csak gratulálni tudok hozzá. Valóban, nem komázom a bibókat"

- Na pont ez a kollektív bűnösség elve! Valódi náci tempó, amit bemutatsz! Radnóti Miklóst, vagy Keleti Ágnest sem "komázod"?

Tehát az ősök bűneiért nem felelősök a leszármazottaik? Kiváló, akkor miért is csengetjük a holokamus kárpótlást a zsindelyeknek mái napig?"

-Azért, mert a magyar állam vette el a vagyonukat, küldte őket halálba, tehát a magyar állam felelős a kárpótlásért

Nevezhetsz hülyeségnek tényeket, attól azok még tények maradnak"

- Ha kinyilatkoztatsz egy baromságot, attól az még nem tény, csak a te fejedben, maximum!

Boldeone2 2024.08.09. 18:13:29

@G. Nagy László: Csalódtam benned!

Évek óta követem a blogot, de ilyen szintre még nem süllyedtél, hogy eltűröd, sőt, biztatod az antiszemita őrjöngést a blogodon!

Ez nem zavar, sőt, egyet is értesz velük!

Soha nem voltál liberális, mert az antiszemita gyűlölködés nem lehet a szólásszabadság része! De, ha már hagyod az antiszemita kirohanásokat, legalább rájuk szólhatnál, hogy "eddig és ne tovább!"

Valamikor ezen a blogon még filozófiai szinten is érdekes viták voltak, ma már szinte csak nettó elmebetegek tobzódnak, ahogy a Birca blogon...Elbirkásodik minden...

Volt már itt minden: az utcai erőszak, az erőszakos csőcselék dicsérete, Hitler munkásságának méltatása, folyamatos antiszemita kirohanások, stb...

Nem lefelé megy a blog, hanem egyenesen zuhan a színvonal!

Reactor 2024.08.09. 18:21:35

@GyMasa: Mindent valóban nem. Így is épp eleget tudok...most képzeld el, mennyi mindent titkolhatnak még. Persze ilyenkor egyből jön a "fújkonteó, büdöskonteó, nemszabad" örökzöld sláger.
Láthatod - a Cosa Nostra, Triád, ötven más egyéb maffia vígan létezik már évszázadok óta, de háttérhatalom, olyan nincs, az mese meg konteó!

@Boldeone2: Gondold nyugodtan ezt, ha ettől jobban alszol. Kurcsány pajtás is csak úgy szívbéli jóságból, szolidaritásból mondott le ugye, egy inci-finci köze se volt hozzá a 2006-os "szélsőjobb csürhének", aki helyetted is vásárra vitte a bőrét, mert te még a saját érdekeidbe is szarsz egy jókorát.
A történelmet meg ne írd át, kérlek, akkor se, ha Zsindexéknél ez hagyomány. Kurcsány pajti lemondott, jött LiBajnai és próbálta menteni a veszett fejsze nyelét, csak sajnos már hiába. Ő bukott el a választáson, nem Kurcsány. Azóta pedig közösen buknak konstans jelleggel. Az öszödi beszédet ugyanúgy nem felejti el a nép, mint a "két hét alatt rend lesz" és az 1 millió munkahelyes szlogeneket...

Már nagyon vártam a nácizást is :D hát igen, Zsindex...nihil novi sub sole. Akár elfogadod, akár nem, a zsidások kezdettől fogva a bögyében voltak a többi népnek, JÓVAL a fasizmus előtt is már. Leírtam röviden a régmúltat és az okokat is, de javasolhatok szakirodalmat is (tudományosan elfogadott tényekre, konkrét kutatásokra alapozó műveket, nem "náci propagandát") oldalszámmal együtt, ha ez a kívánságod. Nem mellesleg, ha nem lógtad el az irodalomórákat, találhatsz ilyesmit az Ómagyar Mária-siralomban, hogy aszondja "Zsidou, mit téssz, törvénytelen..."
Az ősmagyarok is biztos náci-rasszista-hitlerista-fasiszta-trappista tarisznyarákok voltak ugye, és titokban Mein Kampfot olvasgattak a jurtáikban :D
Valóban nem a kedvencem Radnóti, Keleti Ágnest nem ismerem. Weöres Sándor költészete, de még Ady is közelebb áll hozzám. A "nekünk Mohács kell" c. versével igencsak megragadta a lényeget.

Barátom, az a magyar állam (német bábkormány), aki elvette a vagyonukat, már RÉGES-RÉG nem létezik. Ellenben Bilderbergék, Rotschildék és a többi szabadkőműves söpredék mái napig vígan tevékenykedik, Soros bátyóval az élen. Ezt feszegetni persze minimum tapintatlanság, de leginkább nácizmus, fasizmus, antiszemitizmus.
Ha már ennyire köpködsz a nácikra mellesleg, elárulnád, hogy a cionizmus, szabadkőművesség stb. miért és mennyivel is jobb? Csak mert innen nézve pontosan ugyanaz, egyedül az előjel más.

Eddig egyetlen "baromságomat" se cáfoltad meg hitelt érdemlően. A személyes kétely, mazsolázgatás, anektodikus bizonyítás nem érvek - ezek érvelési hibák. Hogy te mit hiszel, és mit nem, az meg irreleváns. Van elég laposföldes, evolúciótagadó valláskárosult stb., mellettük igazán nem sok vizet zavarsz..

GyMasa 2024.08.09. 18:26:38

@Reactor:
"Láthatod - a Cosa Nostra, Triád, ötven más egyéb maffia vígan létezik már évszázadok óta, de háttérhatalom, olyan nincs, az mese meg konteó!"
Ebben teljesen igazad van, de akkor sem a zsidók többsége, akik ezt teszik.
Ne feledd, hogy kb 6 millió zsidó belehelt a holokausztba!
Ma meg vígan létezik a BLackrock, és társai...
Az emberi gyarlóságnak soha nem lesz határa, de mindezt egy néphez kötni, szerintem felelőtlenség.

Boldeone2 2024.08.09. 18:28:51

Csak egy példa, az egyik hozzászólótól a Birca blogról:

"és ahogy birca írta van olyan hogy nem marad más mint az atomháború. amikor nyugat-európát agyon kell bombázni meg sivataggá kell változtatni mert ez az emberiség egyetlen esélye"

- Tehát, ez ma blogszfére általános: diliház, főleg a " jobboldali"/ kormánypárti hozzászólók miatt...

Sok embernek SÜRGŐSEN pszichiátriai kezelésre lenne szüksége, nem pedig blogposztolni!

Az egyik gót stílusban baromkodik, totál értelmetlenségeket; a másik putyinista, folyton a gyilkos diktátor fogadatlan? prókátorát játssza; a harmadik minden probléma miatt a zsidókat hibáztatja....

Komolyan mondom, ez már diliház!

A normális emberek visszasírják Béndek Péter, konzervatív filozófus 1000 leütés c. blogját - én is....
A magas szintű viták ott folytak, azóta már szinte csak kocsmai szintű kommunikáció van, ahogy ezek a bloghozzászólások is bizinyítják...

Boldeone2 2024.08.09. 18:42:19

@Reactor: Eddig egyetlen "baromságomat" se cáfoltad meg hitelt érdemlően"

- Dehogynem cáfoltam! Szélsőjobbos, konteós baromságokat írsz! Gyurcsányt nem a szélsőjobboldali hőbörgők mondatták le, hanem a mőgötte lévő kormánykoalíció, utaná pedig még 4 éven át balos kormány volt!
Magyarotszágon KIZÁRÓLAG választással lehet kormányt váltani, nem pedig utcai hőbörgéssel!

Ha már ennyire köpködsz a nácikra mellesleg, elárulnád, hogy a cionizmus, szabadkőművesség stb. miért és mennyivel is jobb? Csak mert innen nézve pontosan ugyanaz, egyedül az előjel más."

- A szabadkőművesség nevében NEM öltek meg egy embert sem, a nácizmus áldozatait viszont több tízmillióra teszik!
Izrael csak VÉDEKEZETT minden háborúban, amit az arabok kezdtek, és nem Izrael!

Boldeone2 2024.08.09. 18:55:31

@Reactor: nekünk Mohács kell" c. versével igencsak megragadta a lényeget."- Igen , nektek náciknak, antiszemitáknak az kell !

Nektek nem volt elég 200 ezer magyar zsidó meggyilkolása?

wigotah224 2024.08.09. 19:07:54

@Boldeone2: Szerintem szoktak itt értelmes viták is lenni. De megértem, miért akadtál most ki.
Az nekem is érthetetlen, miért enged teret a bloggazda a náci csőcselék gyalázkodó fröcsögésének

grundigg 2024.08.09. 19:35:01

@GyMasa: "Nem lehetm, hogy te fogalmaztál direkt kétértelműen?
Amit leartál az csak annyit jelent, hogy te nem támogatod a bevándoló hordák integrációját
Ha a bevándorlást nem támogatnád, akkor azt írtad volna."

Most zavarba hoztál. Nem tudom, hogy olvasni nem tudsz, magyarul nem tudsz (igaz, itt nehéz idegen szavak vannak), vagy csak egy olvasószemüvegre lenne szükséged.

Szerintem fuss neki harmadszor is a G. Nagy kérdésének meg a válaszomnak. A megoldást nem árulom el, hogy meglegyen a felfedezés öröme.

G. Nagy: "Miként viszonyulsz az iszlám tömegek Európai migrációja kapcsán?"

Grundigg: "Nem támogatom iszlám tömegek Európai migrációját."

Reactor 2024.08.09. 20:36:58

@Boldeone2: Áááá így legyen ötösöm a lottón! Ami neked túl bonyolult, hogy felfogd, rávágod csípőből: "fújkonteó, büdöskonteó, nemszabad!", és máris szinkronba jött a saját külön bejáratú világod. Hazudik az összes törikönyv, hazudik a suliban a tanár, hazudik Mein Kampf, hazudik a Jegyzőkönyv, hazudik az Ómagyar Mária-siralom, az egész egy hatttttalmas szélsőjobb-nácirasszistafasisztatrappistatarisznyarák összeesküvés, nektek cionista zsidócsahosoknak van igazatok egyedül! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Gondolom akkor is jókedvűen simogattad a pocikádat, amikor Soros pajti egy nap bal lábbal kelt fel, shortolt egy jót a forinton, és kis híján belebukott a komplett gazdaság. Hja kérem, messziről a szar se büdös :DDDDDDDDDDD

A mögötte álló kormánykoalíció...aham...hát ööö lássukcsak: több ezer "hőbörgős szélsőjobbos csürhe" az nem volt tényező, egy tucatnyi hasonszőrű gazember, akik mellesleg a bűntársai is voltak, ők mondatták le. Természetesen észben tartva azt, hogy bukják a pozícióikat + esetleges hatalomváltáskor Kurcsány cimbikéjük lemondásával esetleg el lennének számoltatva a Fidesz által (Orbán is lengetett be demagóg célzattal ilyen kijelentéseket, persze semmi nem lett belőle), de őket ez nem izgatta, megszállta őket a szentlélek, és lemondatták...
Ahhhha. Nagyon hihető, de tényleg. Figyu, aranyhaver, szerintem nem kéne neked a "konteósokra" mutogatnod, hogy ők milyen hülyék, mert ez itt konkrétan "máséban a szálkát, magadéban a fatelepet se" minősített esete, amit művelsz.
Van amit te hiszel, és vannak a tények. A kettőnek meg semmi köze egymáshoz. Hinni, természetesen, ezután is hihetsz benne, vallásszabadság van...

Cáfolni, édesapa, NEM így kell. A technikád egy az egyben az egyszeri parasztbácsi véleménye a zsiráfról a tanmesében: "ilyen állat márpedig nincs!"
Persze amikor valaki ugyanezt műveli meg veled, te vagy legjobban felháborodva...lol :D

Azt mondod, a szabadkőművesek nem öltek egyetlen embert se. Meglehet, sajnos mivel titkos társaságról van szó (a.k.a. "nem léteznek"), így mindegyikük erkölcsijét nem ismerhetem, deeeeeeeeee azért akadtak köztük is szép számmal gyilkológépek. Illetőleg mindkét világháborúban könyékig volt benne a kezük; ugyanúgy ott voltak Eisenhower mellett, mint Churchill és Sztálin mellett. Igaz, Kamanyev, Zinovjev és Buharin elvtársak elég rosszul jöttek ki a dologból, de hát aki orrba-szájba konspirál, számíthat rá, hogy előbb-utóbb megbukik. Közvetve tehát felelősek a világháború áldozatainak egy részéért, mint ahogy Soros pajtika se a saját kezével gyilkol, de ha az általa beengedett Ahmed (nagyfa)Szulejmán buldózerrel legázol huszonöt embert egy karácsonyi vásáron, nem fogják épp megdicsérni érte.
Na und? Hitler talán a saját kezével ölt? Ő vezette az Einsatzgruppékat, meg a fogolyvonatokat? Nem. A közvetlen felelősségét ennek ellenére senki se vitatja, mint ahogy Sztálin bátyó is ugyanúgy bűnös a rezsimje áldozataiért. Ha a szabadkőművesség nem bűnös, akkor Hitler és Sztálin se az. See how it workz?

Ja persze, Izrael csak védekezett..."hát az úgy kezdődött, hogy én visszaütöttem" :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Vegyük sorra, okés? Kánaánban már bőven a héberek előtt is éltek népek, párat meg is neveztem. Izrael konkrétan betört egy mások által már lakott országba, és elfoglalt mindent, amit ért, mondván, Isten nekik ígérte ezt a földet, és ők a kiválasztott nép. A leigázott népek ennek nyilván nem örültek, és védekeztek, ill. ellentámadtak. A gyengébb népekkel még elbántak, de pl. a filiszteusokat már nem tudták legyőzni, aztán amikor nekimentek Egyiptommal szövetségben Babilonnak, csúnyán kikaptak. Babilon ellen behívták a perzsákat. A perzsák ellen a macedónokat. A macedónok ellen a rómaiakat. A rómaiak ellen a párthusokat. Ezt unta meg Titus, és lezúzta őket a gecibe. Ez, kisapám, mind-mind nagyon jól dokumentált történelmi TÉNY.
A 48-cas háborút speciel valóban az arabok kezdték. 67-ben viszont már bőven Izrael volt az agresszor: 5 arab államnak ment neki, előtte persze alaposan kinyalta a puszipajtás jueszéj valagát, hogy katonai segítséget kérjen, amit - minő váratlan fordulat! - meg is kapott. A 67-es háborút bizony ők kezdték, és őket persze senki nem ítélte el az agresszióért.
Forrás? Szélinger Balázs: Sorsdöntő ütközetek, Stig Förster: A világtörténelem nagy csatái
Természetesen mindkettő hazudik és náci propaganda!

Figy, öreg...ne mosd a dávidcsillagos szennyest szerintem. Az nem lesz tisztább,csak te leszel koszosabb. Ha ennyire nácivadászkodni akarsz, keresgélj az általad támogatott muszlim bevándorlók közt inkább: az antiszemita bűncselekmények döntő hányadát jelenleg ők követik el, nem pedig az általad vizionált fekete "bomberdzsekis" bakancsos képzelt nácik.

ulpius66 2024.08.09. 21:22:45

@Reactor:

Újabb csillagos ötös!!!!

G. Nagy László 2024.08.09. 21:22:54

@Boldeone2:

"Nem lefelé megy a blog, hanem egyenesen zuhan a színvonal!"

Nézd, én a saját posztjaimért és kommentjeimért felelek. A többiek helyett nem tudok kommentelni :)

ulpius66 2024.08.09. 21:29:46

@Boldeone2: "Nem lefelé megy a blog, hanem egyenesen zuhan a színvonal!"

HA TE ELTŰNNÉL, EZERREL EMELKEDNE A SZÍNVONAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

G. Nagy László 2024.08.09. 21:30:01

@wigotah224:

"Az nekem is érthetetlen, miért enged teret a bloggazda a náci csőcselék gyalázkodó fröcsögésének"

Írt valaki olyat, ami uszítás, fenyegetés, erőszakra való buzdítás? Ha elkerülte a figyelmemet, megköszönöm, ha szóltok. Semmi ilyesminek nem kívánok teret adni. (Minden egyéb a szólásszabadság része.)

ulpius66 2024.08.09. 21:41:49

@G. Nagy László:

Figyusz!

@wigotah224 Németországban él.

A fő agymosottak hazájában!!!!!!!!!!

AKI OTTAN KI MERI EJTENI HITLER NEVÉT, AZ MOCSKOS NÁCI ANTISZEMITA FASISZTA CSŐCSELÉK!!!!!

PEDIG HITLER VOLT A 20. SZÁZAD LEGNAGYOBB NÉMET POLITIKUSA!!!!

Glokta 2024.08.09. 21:54:06

@Reactor: "Tagadhatod a tényeket, ettől függetlenül, ha a "szélsőjobb csőcselék" nem vonul utcára 2006-ban, Kurcsány pajtika mái napig trónszéken ülne, Szomáliában pedig ünnepelnének, hogy többé nem ők a világ segglyuka. Kurcsány pajtika elsősorban azért mondott le, mert a 2006-os események után érezte, hogy a feje igen bizonytalanul ül a nyakán, és gondolom neki kedves volt az élete - ha másnak nem is - ezért inkább önként visszavonult. Ha a csúti csüngőhassal történne ugyanez, ő is kénytelen lenne...ha nem akarja úgy végezni, mint Causescou."

Már megbocsáss, de ez óriási baromság.
Gyurcsány a 2006-os események után még mindig eléggé magabiztos volt ahhoz, hogy megpróbálja privatizálni az egészségügyet, és még azután is hatalomban maradt, hogy ebben durván elbukott. Csak akkor mondott le, amikor erre rájött egy világválság - ha nincs világválság, maradt volna 2010'-ig és valószínűleg ott kap egy jelentős (de nem kétharmados) pofont Orbántól.

Hasonlóan, ha a 2006-os tüntetések nem durvulnak el, akkor is valószínűleg le kellett volna mondania a világválság után és egész biztosan elvesztette volna a választást, nem 'ülne trónszéken' a mai napig.

A 'csőcselék' elbukott - és hála istennek ezért, mert mégha a dühük érthető is volt, a csőcselék győzelme csak csőcselékuralomhoz vezetett volna - , de Orbán jól csatornázta be ezt a dühöt ahhoz, hogy a hatalmat megragadja, saját kezében központosítsa és konszolidálja törvényes úton.

Glokta 2024.08.09. 21:55:39

@wigotah224: "Az nekem is érthetetlen, miért enged teret a bloggazda a náci csőcselék gyalázkodó fröcsögésének"
Hát nem tudom, Reactor nekem normális kommentelőnek tűnik (érveket használ és alig alig személyeskedik), mégha a nézetei szélsőségesek is.
Inkább ulpius66 az aki csak trollkodni jár ide.

G. Nagy László 2024.08.09. 21:56:03

@ulpius66: Hitler egy pszichopata seggfej volt. Mindent elbaszott, amit lehetett. Eszelősen vonzódott a háborúhoz - egy normális, építő politikus nem ilyen.

G. Nagy László 2024.08.09. 21:58:04

@Glokta:

"Reactor nekem normális kommentelőnek tűnik (érveket használ és alig alig személyeskedik), még ha a nézetei szélsőségesek is."

Jó meglátás, egyetértek.

G. Nagy László 2024.08.09. 22:14:15

@Boldeone2: Már az undorító, hogy 2006 tüntetőit szélsőjobbos csőcseléknek hívod. Hosszú heteken át kint voltunk az utcákon. Sokan, a legkülönbözőbb háttérrel. A székházostromon túl sehol, semmikor nem történt semmi komolyabb balhé, amit a tüntetők csináltak volna. Gyurcsány rendőrsége volt szégyenletesen, minden jogszerűséget átlépően brutális - itt bukta el azt, hogy valaha is a hatalom közelébe kerüljön.

Tudod, sosem olvastam tőled olyat, hogy a BLM vagy az Antifa szélsőséges csőcseléke tombolt bárhol. Kibaszott kettős mérce, mint mindig.

Reactor 2024.08.09. 22:44:21

@Glokta: Ez mind csak találgatás. Ha így lett volna, ha úgy lett volna...nekem eléggé szilárd meggyőződésem, hogy a lázongások hatására vonult vissza. Ha olvastál külföldi sajtót, tudhatod, hogy elenyésző azok száma, akik őt védték és kiálltak mellette, miután külföldi policájokkal verette szét a jogosan feldühödött tömeget (persze mind focihuligánok meg náci tarisznyarákok voltak...egyesek ugye ott álltak és könyvelték).
Hogy utána mikkel próbálkozott, a kérdés tekintetében irreleváns, az mindenesetre elég sokatmondó, hogy komplett hadseregeket vezényelt ki a nemzeti ünnepekre.
A világválság miatti balhét már nem ő, hanem LiBajnai vitte el amúgy, nem is regnált túl sokáig (szerencsére). A saját bevallása szerint is épp csak egy paraszthajszállal úsztuk meg az államcsődöt.
No de akkor jöjjön egy kevésbé nyilvánvaló bizonyíték: a csúti kolostormalac ellen nem vonult ki "szélsőjobb náci csőcselék", és íme, már tizensok éve kártékonykodik a trónszékben. Ha egymás mellé teszem a kettőt, nekem valahogy mindig az jön ki, hogy a "futballhuligán náci csőcselék" zavarta el Kurcsány pajtit a trónszékről. Egy dolog biztos: szimpátiatüntetést egyet SEM sikerült összehoznia magának.
Ja, szóval a megtörtént események alapján, Occam borotovájának az elvét követve nekem az jön le, hogy a "csőcseléknek" köszönhető. Ha már mindenképpen szidni akarod őket, ettől függetlenül megteheted, ugyanis egy még kártékonyabb szarházit juttattak a trónszékre, de hát anno még több volt köztük a meggyőződéses ugye...jósnő pedig egy se, nem tudhatták, hogy a feketeleves még csak most jő.
Ha szerinted ez baromság, akkor gondolom az is baromság, hogy a "csőcselék" jelentős hányada volt fideszes - akkor még - mert úgy gondolták, Kurcsány pajtinál még Orbán is jobb. Nem álltam ott, nem könyveltem, nem kinyilatkoztatok, csak megejtek egy óvatos becslést.

Hogy a "csőcselék" győzelme "csőcselékuralomhoz" vezetett-e volna, ez megint egy eldönthetetlen kérdés. A történelem számos alkalommal rácáfolt erre, de hát olyan rendszer amúgyse lesz soha, ami mindenkinek tetszene. Az már finomabb téma, hogy vajon fogunk-e olyan mélyre jutni a jelenleg regnáló hatalmi gyülevésszel, gazdaság- és pénzügypolitikával stb. hogy annál még a "csőcselékuralom" is jobb lesz, de gyanítom, sokaknak megfeküdné a gyomrát, úgyhogy egyelőre hanyagolom is.

Azt má' megszoktam, hogy aki kritikával meri illetni a kiválasztott népet, azt elkönyvelik nácinak, a föjjdeliberális ultratoreláns szólásszabadságos Zsindex mindig is ezek szekértábora volt (nem véletlen, hogy még a 4chan is színvonalasabb náluk). Sajnos a tényeket, történelmet a világ összes mini-Wiesenthalja se fogja tudni felülírni. Hogy a nézeteim helyenként szélsőségesek, ezt soha nem is tagadtam. Ahogy Regös Bendegúz is mondotta volt, én az egyenlőség barátja vagyok...szélsőséges helyzetnek szélsőséges megoldása. Példátlan gonoszságnak példás büntetés dukál. Sárkány ellen sárkányfű :) szerintem nem bonyolult.

Boldeone2 2024.08.10. 03:22:17

@Reactor: Figy, öreg...ne mosd a dávidcsillagos szennyest szerintem. "

-Figyelj öreg, te meg ne most a náci szennyest, szerintem! 200 ezer zsidó magyar állampolgárt ölt meg náci fajtád, miközben szinte az összes magyar Nobel- díjas zsidó származàsú volt, vagyis ti SEMMIT nem tettetek le az asztalra, náci tetvek, de nagyjából hozzátok kötődik a második magyar hadsereg pusztulása, az ország hadba lépése a revizionista politika miatt!
Tehát: befoghatjátok, mivel ti vagytok a nepirtók, a valódi csőcselék, az orszàg csődbe juttatói és nem a zsidók!

Boldeone2 2024.08.10. 03:33:03

@Reactor: Hazudik az összes törikönyv, hazudik a suliban a tanár, hazudik Mein Kampf"

- A történelemkönyvek azt írják, te ostoba barom, hogy a zsidók ÁLDOZTOK voltak a középkorban is, meg az újkorban is!
Éppen az olyan elmebeteg pszichopaták áldozatai, amilyen te vagy!
A Mein Kampf pedig egy antiszemita gyűlöletkiáltvány, amely miatt zsidók milliónak kellett meghalni!

Boldeone2 2024.08.10. 04:01:27

, Kamanyev, Zinovjev és Buharin elvtársak elég rosszul jöttek ki a dologból, de hát aki orrba-szájba konspirál, számíthat rá, hogy előbb-utóbb megbukik. Közvetve tehát felelősek a világháború áldozatainak egy részéért"

- Te ostoba fasz! Az említett elvtársakat - kettőt 1936- ban, egyet 1938 - ban kivégezette Sztálin, azaz: semmilyen formában semmi közük nem volt a világháború áldozataihoz!

Soros pajtika se a saját kezével gyilkol, de ha az általa beengedett Ahmed (nagyfa)Szulejmán buldózerrel legázol huszonöt embert egy karácsonyi vásáron, nem fogják épp megdicsérni érte."

- Soros György 93 éves, NEM ENGEDETT be senkit Európába, a migránsok 99% - a azt sem tudja ki az a Soros György, nagyjából semmi köze a migrációhoz, semmi!

Ha a szabadkőművesség nem bűnös, akkor Hitler és Sztálin se az"

- Nem a lófaszt! Kik küldték a több millió zsidót a gázkamrába, a zsidók vagy a " szabadkőművesek"?
Egyetlen példa nincs rá, hogy a szabadkőművesség nevében bárkit megölettek !
Ez csak a te elmebeteg fantáziádban van így !

Kánaánban már bőven a héberek előtt is éltek népek, párat meg is neveztem. Izrael konkrétan betört egy mások által már lakott országba, és elfoglalt mindent"

- ...és mit számít ez a ma szempontjából??? A magyarok is betörtek a Kárpát- medencébe, ahol már más népek éltek, erről szól a történelem, hogy a népek vándoroltak, hódítottak..
A zsidók nem jobbak, nem rosszabbak mint más népek!

Hogy a nézeteim helyenként szélsőségesek, ezt soha nem is tagadtam."

- Elmebeteg vagy, meg náci is ráadásul...

Reactor 2024.08.10. 04:25:51

@Boldeone2: Fogy a múnició, nagyon fogy. Ha már nem lelsz rajtam fogást, hát csinálsz egy madárijesztőt és azt püfölöd.

a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab
a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyeskedes

Kongratyülésön! Ha így haladsz, egy héten belül lefeded a teljes palettát. És akkor te akarsz itt vitát nyerni. Vicc vagy, apafej, rossz vicc. A személyeskedés legkisebb szándéka nélkül írom ezt.

Mutasd meg kérlek - időponttal együtt - hogy hol, mikor mostam a nácik szennyesét, illetve mentettem fel őket. Gondolom már nem láttál a dühtől, mikor gépeltél, ugyanis azt írtam: "A közvetlen felelősségét ennek ellenére senki se vitatja, mint ahogy Sztálin bátyó is ugyanúgy bűnös a rezsimje áldozataiért". Bónusz tény, hogy Sztálin és az utódai számszerűleg SOKKAL több zsidást ölettek le, mint Hitler, rájuk mégse hörögsz soha kifordult szemmel. Ahhoz ugye már nyomorék vagy, hogy az orosz medvével packázz, csak a döglött oroszlánba (nácik) mersz nagyokat rúgni. Ha a testvéri szovjet öl zsidást, az A-OK, ha a német, akkor hörrmörrbörr mitmerészelsz ésmostazonnal mertkülönben!!!!
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Tényszerű érved persze egy se volt, csak habzó szájjal nácizol, hogy az ember azt hihetné, biopont reggeliztél. Érvelési hibák tömkelegét halmozod, kettős mércézel, történelemhamisítasz, szerencsemosdatsz, a legsúlyosabb vádakat meg egyszerűen letagadod.
Le kell írjam neked, hogy ez mennyire überszánalmas ganéj dolog, amit művelsz, vagy tudod magadtól is, de azért csinálod?

- Nnu, nézzük az állításaidat. Először is, továbbra se vagyok náci, ahogy eddig se voltam, és nem is leszek, persze ha elégszer ismétled jó Göbbels módjára, számodra még lehetek az :D kicsit ugyan cink, hogy a kigúvadt szemmel, hörögve gyűlölt ősellenség módszerével próbálsz nyerni, de hát a bálványozott fajtádnak ez mindig is szokása volt a történelem során, és ugye addig jár az ember disznók közé amíg meg nem tanul röfögni... :DDDDDDD

- Aztán: sohasem tagadtam, hogy a nyilas rémuralom öldöste a zsidroncokat (ha igen, jelezd, hol és mikor), azt persze elegánsan elfelejted megemlíteni, hogy a magyarok legalább ennyit (de inkább többet) meg is mentettek közülük: Raoul Wallenberg neve mond valamit neked? Menetlevelek, efféle? Nemcsak a németektől, de még a ruszkíjoktól is megmentette a hitvány bőrüket. Az persze smafu, ha nácikról van szó, vagy rosszat, vagy semmit, értsük értsük...

- Hogyne persze, az összes magyar feltaláló zsidás volt. Kivétel nélkül! Gyakorin láttam a fajtádtól még ennél is ordasabb kamukat, miszerint a világon minden találmány a zsidásoknak köszönhető. Hogyne, kisapám, még a napot is ők költik fel, a passzát az ő valagukból fúj!
Nos, ebből összesen annyi igaz, hogy volt pár Nobel-díjas zsidó származású magyar feltaláló, és ebből próbálsz generalizálni. Ne erőlködj, kistacskó, nem fog menni; legalább annyi nemzsidó feltaláló, művész, akármi volt, mint amennyi zsidó. Azonkívül meg a kinyalt seggű biboldóid imádnak más tollával ékeskedni, és mások találmányait sajátnak feltüntetni. Akarsz példát? Megkapod. Pendrive, például. Verik a mellüket, hogy ők találták fel. Nagy túróst; a pendrive maláj találmány, annyi igaz ebből, hogy ők gyártották le az elsőt. Vagy a víz-sótlanítás. Kurvára nem ők találták fel: Sir Richard Hawkins csinálta az első lepárlót, de egyébként már az ókori görögök is tudtak róla. A legfrissebb meg ugye az egyik COVID-vakcina, amit ráadásul egy magyar talált fel.
Egy klasszikust idézve: "...és még folytathatnám a sort, bébi..."
Na kisapám, nézzük a sötét oldalt! Bernie Madoff, Rosenberg, Rothstein, satöbbi? Ezekre miért nem vered a melledet olyan nagy bőszen, mi? Tudod aki A-t mond, az mondjon B-t is.

- Tehát a nácik semmit nem tettek le az asztalra. Lássunk párat...Enigma, Z-gépek (még a Colossus előtt), Fanta, drón, sugárhajtás. A LEGELSŐ tárgy, ami kijutott az űrbe, a csúnyarossz gonosz nácik által legyártott rakéta volt.
Akkor most szépen válj meg a számítógépedtől, ne igyál Fantát, ne ülj repülőre, és drónt se használj, csak hogy ne csinálj segget a szádból.
Ez bizony csúnya duplabukta töriből. Gondolom te a "haladó" szegregációs tankönyvekből tanulod, ahol még a C-vitamint is egy fekete ember találta fel :DDDDDD

- A második magyar hadsereget egyrészt Bárdossy küldte ki (tudom, ő is náci volt, neked ki nem az?), nem mellesleg mit kellett volna csinálnia, te fatönk? Várja a szovjet hadsereget willkommenskultúrral?

- Kisapám, szólásszabadság van, nem a Zsindexen vagy a filoszemita söpredék közt, szokj hozzá, itt senki nem köteles hajbókolni a bibó bérenceidnek. A forintot se a képzelt nácijaid shortolták legutóbb ám.

- Igenigen perszepersze, szegény zsidásokat mindig mindenki ok nélkül bántotta. Na picinypofim, előszedjem a törikönyveket, idézzek belőlük? Aztán magyarázhatod kínosan a bizonyítványt, és nyomathatod a teli torokból nácizást.

Picikém, zsidócsahos ténytagadóként te vagy a legutolsó, aki bárkit is lehordhat itt bárminek. Megmérettettél és gyengének találtattál...

Reactor 2024.08.10. 05:17:16

@Boldeone2: A szovjet rezsim áldozataihoz azért volt egy kevés. Mindhárman a nemzetközi szabadkőművességhez tartoztak, ahogy sokan mások is, akiket Sztálin bátyó NEM végeztetett ki, hanem velük együttműködve beugrott a második világháborúba, de fölösleges felsorolnom, úgyis rázendítesz a "fújkonteó, büdöskonteó, nemszabad" nótádra, mert más érved nincs.

Sorosnak tehát semmi köze a migrációhoz, egy inci-finci se. Aha, nyilván nem az általa finanszírozott szervezetek hordják be őket ezerszám ugye. Az is konteó, minden konteó, Soros egy földre szállt angyalka, csak a nagy gonosz Orbán...szentté mikor fogják avatni? Csak nehogy feketemisézés legyen belőle...nyeh heh HEH!!!!
Látom nagyban tolod a szerecsenmosdatást. A következő ki lesz? Rothstein? Madoff? Leeson? Van ám még rengeteg szaros alsó, úgyhogy iparkodj :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Igen, persze, a szabadkőművesség is mind ártatlan báránykákból áll, ők semmi rosszat nem tettek. Mert ők azt mondták neked? Mert te egyről se tudsz? Trust me bro, imma tellin da trooooooooooooooooth, ez az érved, meg a szokásos személyes kétely? :DDDDDDDDDD
Miért is rejtőzködnek akkor, ha nincs rejtegetnivalójuk? Miért ugratták be Ámérikát az első világháborúba cserébe a garanciáért, hogy területet kapnak (mielőtt megint nekikezdesz a mantrádnak: egy ZSIDÓ ember tollából született az írás), valamint Szovjet-Oroszországot a másodikba? Elég rosszul tették, ugyanis Sztálin bátyó kegyetlenül elbánt ám velük is, ennek ellenére ami történt, megtörtént, az oroszok a németek ellen fordultak, holott korábban még a legnagyobb haverok voltak...igen különös ez a pálfordulat, neked tán nem? Persze hogy nem.
Mindegy, függetlenül attól, hogy mit hiszel és mit nem hiszel, közvetve benne volt a kezük az első világháborúban félig, a másodikban pedig szinte teljesen.
De már van egy pici haladás - legalább már nem tagadod a létüket. Ez is valami. Még pár ezer év, és csak megszületik a kínos beismerés. Már ha össze tudsz kaparni annyi gerincet, hogy meglépd. Ez idáig még senkinek sem sikerült...lehetsz te az első.

A ma szempontjából nem számít túl sokat az akkori hódítás, valóban, az állításaimra hoztam igazolást (amit te eddig mindig megspóroltál akut nácizással), illetve a mostani palesztin-izraeli konfliktusra van kihatással, ha már 67-ben Móse Dajan hivatkozhatott a Nagy Izraelre a Bibliából a hódításai alapjaként, a palesztinok is hivatkozhatnak a filiszteusok őseikre (amit persze nekik nem nézel el, a bibóknak meg igen). A későbbiekre, amikor mindig másokat ugrasztottak össze ahelyett hogy megvívták volna a saját harcukat (az utolsó dokumentált ilyen a Makkabeus-féle felkelés volt), arra persze nem reagáltál. Nahát, csak nem túl nagy az a szarhegy ahhoz, hogy eltakarítsd? :o
Ebből a szempontból is rosszabbak valamelyest más népeknél (insert tételes felsorolás here), mármint hogy mások farvizén evezgetve hiénáznak, a világpolitikában játszott szerepüket nézve viszont ők a leghitványabbak és a legrosszabbak. Konkrétan közülük került ki eddig az ismert világegyetem legnagyobb csalója is.

Szóval én vagyok az elmebeteg...úgy van, én látok mindenkiben nácit, és mindenben náci összeesküvést, igaz? Én sugalmazom itt a bloggazdának, hogy a velem ellentétes véleményűeket tiltsa ki, ugye? Tisztára mint a pszichiátriai ápolt a viccben, aki mindenben pinát lát...
Mondok neked valamit, bibónyalonc: tudod miről szól a liberalizmus? Mármint a valódi, nem az, hogy bedrogozva fetrengünk, és támogatunk mindenféle torzszülött kisebbséget. Leírom neked: "Lehet, hogy nem értek egyet azzal, amit mondasz, de küzdeni fogok azért, hogy kimondhasd". Elég szégyen, hogy ezt nekem, egy "nácinak" kell elmondania egy (elméletileg) liberálisnak, aki úgy döngeti a mellét a szólásszabadság és a véleménynyilvánítás joga mellett, hogy idáig zeng mint a tamtamdob. A te liberalizmusod ezekszerint szelektív: az van amit én elképzelek, aki mást mond, az náci :DDDDDDDDDDD That must be an easy way to live!
Nekem mindenesetre nem okoz gondot kilépni az árnyékomból. Kíváncsi vagyok, te ezt mikor fogod megtenni...ennyi hasból hazudozás, történelemhamisítás, kettősmércézés (tovább is van, mondjam még?) után sz'tem söprögess előbb a saját házad táján. És mielőtt ex catedra kijelentéseket teszel egy adott témáról, ne legyél rest kurva mélyen, több oldalról utánajárni, és akkor talán valaki esetleg komolyan is vesz téged, nem leszel közröhej tárgya.

G. Nagy László 2024.08.10. 07:10:57

@wigotah224: @Boldeone2: @grundigg:

Amikor valaki Hitlerre, egy elmebeteg, pszichopata tömeggyilkosra azt mondja, hogy ő volt a 20. század legnagyobb politikusa, megértem, hogy bántónak érzitek. Tiszta szívvel és jó szándékkal, őszinte érdeklődéssel kérdem: ha bármelyik kommentelő ugyanilyen pozitívan méltatná Sztálint, azt is ugyanilyen bántónak élnétek meg? Tényleg kíváncsi vagyok, nem provokálni szeretnélek benneteket.

ulpius66 2024.08.10. 09:39:03

@G. Nagy László:

Bocsika!

Én nem azt írtam, hogy Hitler volt a 20. század legnagyobb politikusa, hanem aztat, hogy Hitler volt a 20. század legnagyobb német politikusa!

TÖBBET TETT A NÉMETEKÉRT, NÉMETORSZÁGÉRT, MINT SCHMIDT, KOHL ÉS MERKEL EGYÜTTVÉVE!!!!!

HITLER ELŐTT EGY DOLOG VOLT SZENT: NÉMETORSZÁG ÉS A NÉMETEK!

Boldeone2 2024.08.10. 10:42:31

@Reactor: A szovjet rezsim áldozataihoz azért volt egy kevés. Mindhárman a nemzetközi szabadkőművességhez tartoztak, ahogy sokan mások is, akiket Sztálin bátyó NEM végeztetett ki"

- Egyik sem tartozott a szabadkőművesekhez, csak zsidó származású NKVD-tisztek voltak, a szabadkőművesség
alapvető eszménye a szabadság, egyenlőség, testvériség, tolerancia és az emberiesség; ráadásul a szabadkőművesség nem egyenlő a zsidósággal! A szabadkőművesség nevében egy embert nem öltek, meg a hitlerizmus és sztálinizmus nevében tízmilliókat! Sztálin nem volt zsidó, csak egy bolsevik diktátor!

Sorosnak tehát semmi köze a migrációhoz, egy inci-finci se."

- Sorosnak semmi köze! A migránsok a közel- keleti háborús helyzet miatt jönnek, a klímaváltozás, és népessegrobbanás miatt, 99,9% - uk nem is hallott soha Soros Györgyről!

Bónusz tény, hogy Sztálin és az utódai számszerűleg SOKKAL több zsidást ölettek le, mint Hitler, rájuk mégse hörögsz soha kifordult szemmel. "

- Ez tényszerűen hazugság! SZtálin a politikai ellenfeleit a Gulágra küldte, esetenként megölette, de - Hitlerrel szemben- nem volt szisztematikus zsidóüldözés, faji alapon!

Hogyne persze, az összes magyar feltaláló zsidás volt. Kivétel nélkül! Gyakorin láttam a fajtádtól még ennél is ordasabb kamukat, miszerint a világon minden találmány a zsidásoknak köszönhető"

- Én nem ezt írtam, te patkány, hanem azt, hogy szinte összes magyar Nobel- díjas zsidó- német gyökerekkel rendelkezett, még Szentgyörgyi Albert is félig zsidó szárnazású volt
Karikó Katalin szinte az egyedüli ellenpélda!

"valamint Szovjet-Oroszországot a másodikba? Elég rosszul tették, ugyanis Sztálin bátyó kegyetlenül elbánt ám velük is, ennek ellenére ami történt, megtörtént, az oroszok a németek ellen fordultak, holott korábban még a legnagyobb haverok voltak..."

- Sosem voltak haverok! Éppen az elkenkező oldalon álltak az első világháborúban is. Éppen hogy Sztálin akarta megtámadni Németországot, először, a SZU annektálta Besszarábiát, meg a Balti államokat először, erre lépett Hitler
Valójában már a Moltov - Ribbentropp paktum esetén is érekellentét volt a két állam közt!

Mindegy, függetlenül attól, hogy mit hiszel és mit nem hiszel, közvetve benne volt a kezük az első világháborúban félig, a másodikban pedig szinte teljesen."

- Ez megint hazugság! Az első világháborút közvetlenül Gavrilo Princip terrocselekménye robbantotta ki, akit az orosz cár pénzelhetett,
A második vh--t az igazságtalan versaillesi békék, meg Sztálin és kommunizmus nyomására adott hitleri válasz!

"Ebből a szempontból is rosszabbak valamelyest más népeknél (insert tételes felsorolás here), mármint hogy mások farvizén evezgetve hiénáznak, a világpolitikában játszott szerepüket nézve viszont ők a leghitványabbak és a legrosszabbak. Konkrétan közülük került ki eddig az ismert világegyetem legnagyobb csalója is."

Igen, ez a hozzászólásod is azt bizonyítja, hogy egy beteg náci féreg vagy, egy antiszemita pondró! Szóhasználatod kb megegyezik a 30 - as evek antiszemita röpirataival!
Hiába tagadod hogy náci vagy, ez a mondat mindent elmond rólad!

Egyébként annak mi a relevanciája a mára nézve, hogy mit tett egy kis nép az ókorban?

Hány millió embert öltek meg a tatárok, a törökök, vagy akar a rómaiak??? Azt hasonlítsd akkor össze, egy kis, 20 milliós szórvány nép " tetteivel"

De, mégegyszer mondom: csak a hozzád hasonló pszichopata őrültek hánytorgatják fel azt, hogy mi történt a múltban!!

Boldeone2 2024.08.10. 11:07:12

@Reactor: Nos, ebből összesen annyi igaz, hogy volt pár Nobel-díjas zsidó származású magyar feltaláló, és ebből próbálsz generalizálni."

ITT vannak a tények: szinte az ÖSSZES magyar Nobel- díjas zsidó származású volt, egyedül Karikó Katalin nem!

Szóval én vagyok az elmebeteg...úgy van, én látok mindenkiben nácit, és mindenben náci összeesküvést, igaz?"

- Sajnos te egy valódi elmeteg vagy, fröcsögő antiszemita, az ilyen szintű zsidógyűlölet amit itt leműveltél- olvasd vissza hozzászólásaidat- csak a szèlsőjobbhoz köthető

Qurvára mindegy minek nevezed magad, a szavaid, a stílusod mindent elárulnak rólad!

A személyeskedés meg jogos, hiszen te kezdted az antiszemita patkánykodást, én csak válaszoltam!

Ezt meg megtehetem, hiszen kis részben én is zsidó vagyok!

hu.m.wikipedia.org/wiki/Nobel-d%C3%ADj

Boldeone2 2024.08.10. 11:11:38

@G. Nagy László: Amikor valaki Hitlerre, egy elmebeteg, pszichopata tömeggyilkosra azt mondja, hogy ő volt a 20. század legnagyobb politikusa, megértem, hogy bántónak érzitek."

- Azt nem, csak azt, hogy eltűröd az antiszemita fröcsögést, sőt, össze is kacsintasz velük! Az egyik egy vélemény, a másik meg BTK 332 paragrafus!

grundigg 2024.08.10. 11:22:48

@G. Nagy László:

Először is tisztázzunk egy félreértést, amire már a zsidózó komment kapcsán utaltam: szó sincs arról, hogy én az antiszemita, náci kommenteket személyemet sértőnek, bántónak találnám. Nem vagyok zsidó, és nincsenek Auschwitzban megölt felmenőim. Itt nem zsidók szubjektív érzékenységéről van szó, hanem arról, hogy ezek vállalhatatlan, embertelen eszmék, a söpredék világnézete, és én az ilyenekkel nem óhajtok kommunikálni.

És pont ugyanígy gondolkodom a sztálinistákról is, habár nem emlékszem, hogy Sztálint dicsőítő kommentelővel találkoztam volna, miközben náci még a 3-4 működő politikai blogon is akad.

A kérdést amúgy nehéz nem provokációként értékelni, hisz soha nem írtam olyat, amiből tömeggyilkos kommunista diktátorok iránti szimpátiára lehetne következtetni.

wigotah224 2024.08.10. 11:36:00

@G. Nagy László: Már válaszoltam a kérdésedre az új bejegyzésed alatt, de ide is bekopizom:
Először válaszolok a Sztálinos kérdésedre az előző bejegyzés végéről - lévén, úgyis itt fog folytatódni a kommentfolyam.
Igen, ha sztálint méltatná valaki, azt is ugyanolyan felháborítónak tartanám, lévén ugyanolyan féreg tömeggyilkos, mint hitler. De a kicenzúrázást nem emiatt vetettem fel, hanem az antiszemita gyűlöledbeszéd miatt, ami csak nálad fér bele a szólásszabadságba. Több országban, többek között Magyarországon is, törvény is tiltja, teljesen jogosan. Nem mintha tartalmilag sokat adnának hozzá akár ulpiás, akár reakciós kommentjei. Előbbi simán csak fröcsög, utóbbi meg könnyen megcáfolható konteókat terjeszt és úgy fröcsög.

ulpius66 2024.08.10. 11:45:30

"Miért pont a zsidók? – a HVG ma is aktuális 1993-as cikke az antijudaista teológiáról"

A vád, hogy Jézust voltaképp a saját vallásukhoz, a judaizmushoz ragaszkodó zsidók juttatták a keresztfára; a zsidók ezért Isten gyilkosai volnának, kétezer éve ott áll minden zsidóellenes megnyilvánulás hátterében."

hvg.hu/360/20240809_Miert-pont-a-zsidok-HVG-1993-Gerloczy-Ferenc-antijudaizmus

Evil Empire 2024.08.10. 12:26:09

@wigotah224: "Igen, ha sztálint méltatná valaki, azt is ugyanolyan felháborítónak tartanám, lévén ugyanolyan féreg tömeggyilkos, mint hitler."
Sztálin méltatása jóval érthetőbb lenne, mivel ő sikeres volt. Átvett egy romokban álló, elszigetelt, iparral alig rendelkező országot, és a világ második hatalmává - ami versenyre tudott kelni az USA-val - tette.
"De a kicenzúrázást nem emiatt vetettem fel, hanem az antiszemita gyűlöledbeszéd miatt, ami csak nálad fér bele a szólásszabadságba. Több országban, többek között Magyarországon is, törvény is tiltja, teljesen jogosan. "
Erősen kétlem hogy gyűlöletbeszédnek számítana, hogy valaki leírja a véleményét a zsidók tevékenységéről.

"Nem mintha tartalmilag sokat adnának hozzá akár ulpiás, akár reakciós kommentjei. Előbbi simán csak fröcsög, utóbbi meg könnyen megcáfolható konteókat terjeszt és úgy fröcsög.""
Reactor-nak az összeesküvés-elméletekben alighanem nincs igaza, de a zsidókkal kapcsolatban sok mindent jól lát.

A zsidók nagy része univerzalista ideológiákat terjeszt, miközben ők maguk az egyik leginkább fajilag összetartó közösség, ezért nevezték 'felforgatónak', 'bomlasztónak' őket.
Zsidó szervezetek a legnagyobb támogatói a bevándorlók befogadásának és a multikulturalizmus bajnokai, de amikor Izraelről van szó, akkor a nagy részük (Soros épp kivétel ebben) hirtelen elfogadhatónak tartja egy nyíltan etnikai állam létezését és a palesztinok másodrendűként kezelését. Ki is mondják hogy azért nem térhetnek vissza az országba, ahonnan kiűzték őket, mert akkor többségbe kerülnének (vagy legalábbis hasonló számban lennének, mint a zsidók), de amikor a Nyugatról van szó, akkor üdvözlik a népességcserét. Egészen nyilvánvaló, hogy az óriási zsidó befolyás (és az amerikai evangélikus keresztlny őrület) nélkül Izrael egy latorállam lenne.

Evil Empire 2024.08.10. 12:27:12

@Evil Empire: envangéliumi keresztény, nem evangélikus :-)

ulpius66 2024.08.10. 12:51:53

@wigotah224:

Figyusz mán!

Én ugye nyugodtan mondhatok véleményt az ukránokról, hogy milyenek (mostan itten nem részletezném azt a sok negatív jelzőt...) meg elmondhatnám/leírhatnám a véleményem az albánokról, arabokról, bárkiről.....

DE HA ÉN LE MEREM ÍRNI A VÉLEMÉNYEM A ZSIDÓKRÓL, AKKOR MINDJÁRT NÁCI, ANTISZEMITA, FASISZTA, NYILAS, IRREDENTA, MEG BÁRMI LESZEK, AKIT LE KELL TILTANI......

JÓL ÁTMOSTÁK AZ AGYADAT AZOK A BÜDÖS ZSIDÓK!!!!!!!!!

ulpius66 2024.08.10. 13:00:11

Egyebekben ez az "ukrán" vezér Zselé is egy büdös orosz zsidó, aki a ráadásul az orosz "nemzet" ellen harcol!

De eztet mán Hitler is teljesen tisztán és közérthetően leírta 1924-ben....

Egy németországi zsidó az sohasem lesz NÉMET, AZ ÖRÖKKÉ ZSIDÓ MARAD!
Hiába él Németországban, hiába beszél németül, meg hiába van állampolgársága, választójoga meg minden ami németté tehetné, SOHASEM LESZ NÉMET!!!!

...és Hitler végig a zsidó népről beszélt, és nem a zsidó vallásról, mikor zsidót emlegetett...

taga20 2024.08.10. 14:38:16

@ulpius66: a kurvaanyádat baszd delibe, muszka rohadék!

taga20 2024.08.10. 14:41:28

@ulpius66: mi a kurvaanyádat fosod a szó retek fityeszes moslék!?

Reactor 2024.08.10. 15:25:15

@Boldeone2: Ajjajajj, valaki nagyon nem bír veszíteni! Oké, szóval benned is van pár vonóval, így már érthető a dolog, fáj az igazság.

Azt akarod bemesélni nekem, hogy a szabadkőművesség, háttérhatalom alapeszméje az egyenlőség-szabadság-testvériség? :DDD Igen sok szilvásgombócot meg kell enned még, hogy ez sikerüljön. Hagyjuk már a rizsát: csupaszív jószándék emberek nem szoktak a háttérben a kulisszák mögé bújni, és ott kavarni a szart. Hogy Kamanyev és két cimborája szabadkőműves volt-e, nos, Radzinszkíjnek és Földi Pálnak jobban hiszek, mint olyasvalakinek aki bizonyított történelmi tényeket is tagad, mert nem tetszenek neki...

Sorosnak semmi köze, ja. Hadd idézzem Guldót a klasszikus Dragonball Z-ből: "Y'just keep believing that, kid.". Vele kapcsolatban is hazudik mindenki ugye, mert hát mindenki náci, bizonyára nyalókaboltokba fekteti a sok-sok pénzért. A forintot se ő shortolta nettó rosszindulatból, az is aljas náci propaganda, egyikük se bűnös, mindenki hazudik...a szokásos mantra, kezd unalmassá válni.

Azt írod, Sztálin bátyó nem irtotta szisztematikusan a zsidásokat. Újabb ténytagadás: Sztálin bátyó MINDENKIT irtott maga körül, aki kicsit is nem tetszett neki. Gyakorta megesett, hogy ha a CSEKA/NKVD nem hozta a letartóztatási kvótát, random embereket (pl. egy közeli cigánykaravánt) vagoníroztak be, és igyom Vorkuta. Ha nem haragszol, Szolzsenyicinnek és Marcsenkónak valamiért jobban hiszek, mint neked. Olvastál-e jó könyvet tőlük? Én igen. Ja, mellesleg a zsidótlanítást Sztálin bátyó utódai is folytatták - Julíj Danyiel neve mond valamit? - szóval szerintem ezt a témát se erőltesd, egy betűt nem olvastál a Zsicipédián kívül belőle, az meg nem hiteles forrás. Az állításodból összesen az a 10% igaz, hogy nem disztingvált, neki mindegy volt, zsidó-e vagy sem, ő válogatás nélkül irtott mindenkit.

Az első világháborúban a németek és az oroszok valóban ellenségek voltak - gyakorlatilag az első színigaz állításod. A másodikban eleinte puszipajtások voltak, amíg a csupaszív-jószándék szabadkőműveseid rá nem dumálták Sztálint a német kapcsolatok leépítésére. Erre is van forrásom, de minek hozzam fel, hisz náci propaganda.

Te komolyan azt hiszed, a britek-franciák-oroszok Szerbia megvédése érdekében üzentek hadat? Jajnekem. Vagy Gavrillo Princip esetleg csak ürügy volt? Szerbiának egyedül Oroszországgal volt szerződése, ha jól tudom (ez is benne van ám a törikönyvben!). Szóval szerinted ez is hazugság, hogy a zsidások nyerték meg a jueszéjt, mint minden más, ami neked ellentmond. Már a saját védenceidnek se hiszel? Csak mert ők borították ki a bilit, de az a zsidó szerző is biztos hazudik, és ilyen fúziós stílusú zsidó-náci propagandát írt...

Kisapám, hiába tagadod bőszen a tényeket, nevezed őket hazugságnak - nem vagy paraméter. Több oldalról nagyon jól dokumentált történelmi tényeket tagadsz undorító, hányingert keltő módon, csak mert nem tetszenek neked, de hát ti zsidócsahos cionista kis uzsonnások sose fogtok változni. Ha a szóhasználat nem tetszik, fogalmazhatok én cifrábban is, ezen ne múljon :D Látom érzékeny helyen ért a találat. Nosza, bibónyalonc, hajtogasd tovább bőszen, hogy "nem süllyedünk", Atlantiszt is milyen jól megmentette, nem igaz? Nosza, kezdd el Madoff haverodat is mosdatni, kérlek, alig várom hogy megtudjam, hogy ott Ámérikában mindenki náci, és szegényt ártatlanul csukták le 150 évre, ő semmi rosszat nem csinált :DDD Igazodsz remekül a fajtádhoz, aztán csodálkozol itt, hogy miért rühell benneteket a világ háromnegyede.
Nos igen, tényeket továbbra is igen nehéz cáfolni, de azért folytasd csak, minálunk bazinagy jogállam van, úgy csinálsz magadból bohócot, ahogy neked jólesik.

Mind a tatárok, mind a törökök kikapták szépen aztán a porciót. Az előbbiek a szovjetektől, az utóbbiak az antanttól, illetve részben a tatároktól is. Ja mellesleg őket se igen szívlelik különösebben sehol, köszi hogy erősíted az álláspontom. Még sok ilyet, ha kérhetném!

A tények NEM azok, zsidócsahoskám, amit te az alternatív "mindenkináci" valóságodban annak fogadsz el, ami meg nem passzol a cionista narratívához, azt meg letagadod. Ugyanazt csinálod, amit a háborús bűnös Kaltenbrunner + van benned egy adag Göbbels is, úgyhogy kicsit hamisan szól tőled az a nácizás :DDDDD

A zsidógyűlölet továbbra se a szélsőjobbhoz köthető eredetileg. Esetleg abban a bugyuta kis világodban, ahova zártad magad, ott igen, tételesen felsoroltam, hányan, kik és miért utálják a zsidroncaidat. Igen, az mind hazugság. Mondj valami újat, bibónyalonc selejt, tagadd a valóságot buzgón, ugass kutya, a karaván közben azért halad :DDD a tarisznyarák esete a nyergesvontatóval: nem kell megérteniük egymást, de a nyergesvontató az erősebb. Azért sok sikert a valóság elleni harcodhoz...

A stílus maga az ember, valóban. Ez rád duplán igaz. Ha meg jogos a személyeskedés, nem tudom, mit feszengsz itt, mint a pók a lucernásban, ha ugyanazt kapod vissza. Nem mintha a zsidóimádó fajtádról bármi pozitívat is lehetne mondani.

Reactor 2024.08.10. 15:58:29

@Boldeone2: Igaz is, kispajtás: azóta is várom, hogy megmutasd, hol és mikor dicsértem Hitlert vagy álltam ki a náci eszmék mellett. Mert többek közt még ez is bizonyításra vár + a többi cionista ténytagadó faszság amit összehordtál.
Arra se reagáltál, hogy jelenleg nem az elképzelt nácik bántják a metélt haverjaidat Európa-szerte, hanem az általad szinten pártolt arabok...hát igen, nehéz ügy lesz egy seggel két lovat is megülni, de azé' sok sikert az ellentmondás feloldásához! :DDDDDDDDDDDDD sajnos nincs olyan szerencséd, nem feledkeztem meg róla.
Nyugodtan hisztizhetsz, nácizhatsz szakmányba, csapkodhatod a segged is a földhöz a nagyobb hatás kedvéért, a tényálladék az az, hogy én több oldalról is alá tudom támasztani az állításaimat (pont leszarom, elfogadod-e vagy sem), neked meg mi van? Nácirasszistafasisztatrappistatarisznyarák, félszáz érvelési hiba, meg kemény EGY darab Wikis link.
Ez oszt igen :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD nagggggggyon komoly ellenfél vagy, bibókám! Szellemi párbaj fegyvertelen emberrel, leginkább.
Az meg külön finom falat, hogy már hatóságilag törölnél-tiltanál itt emberkéket..."LYáLY, fúLY, gyűlöletbeszéd, tíccsukbe"...természetesen szigorúan a szólásszabadság jegyében! Hát igen, ecce homo. Nem égő egy kicsit, hogy én még khm..."náciként" is toleránsabb vagyok nálad? De igen. Nagyon is. Elkezdhetnél limbózni amúgy :) csak hogy lássa mindenki, tudsz-e még mélyebbre is süllyedni.
Nnna. Eddig 4-0 a javamra. Nem vagy ellenfél, ennél még a fúzióserőműs kiskutyafule is jobban nyomta, ő legalább nem akarta lecsukatni a másikat ellenvéleményért...

@wigotah224: No,ha könnyen megcáfolható, mi tart vissza? Én alá tudom őket támasztani (nem "náci propagandával"), lássuk, tudod-e őket tényszerűen cáfolni. Lehetőleg ne úgy, ahogy a kollégád csinálja, mert az minden, csak nem konstruktív cáfolat.

taga20 2024.08.10. 16:53:59

@Reactor: kibaszod egy fityeszesretek vagy!

2024-ben, én a helyedben elbújnék!

Reactor 2024.08.10. 17:05:07

@taga20: Közöm nincs a Fideszhez. Szabadjon idéznem magamtól: "csúti kolostormalac". De van még ebből ám rengeteg.
Ja, a Soros? Ahhoz nem kell fideszesnek lenni, a saját fajtája is utálja mint a szart, nemhogy mi.

taga20 2024.08.10. 17:10:56

@Reactor: ja, mért hazudsz magadnak is?:)))

ja és:
"A zsidógyűlölet továbbra se a szélsőjobbhoz köthető eredetileg. Esetleg abban a bugyuta kis világodban, ahova zártad magad, ott igen, tételesen felsoroltam, hányan, kik és miért utálják a zsidroncaidat"

randóti és szerbantal, pusziltat!

Reactor 2024.08.10. 17:12:51

@taga20: Oké, adott Mága Zoltán kiváló hegedűművész, Kolompár Teszlatrooper pedig többszörös visszaeső tolvaj és rablógyilkos.
Melyikből van több? Melyikük a Gauss-harang? Mága Zoltán vagy Kolompár Teszlatrooper?

'Nuff said.

taga20 2024.08.10. 17:20:57

@Reactor: győzikétől kérdesz meg!

haver, te és a fityeszes bandád szétkúrjátok az országok, és itt fölényesketsz?

elmész a kurvaanyád az összes nergecihaveroddal együtt!

Reactor 2024.08.10. 17:32:10

@taga20: Vau vau vau vau hrrrrrrrrr!
Okos kutya, haraBd meg!!! :DDDDDDDDDD

Halj meg szerintem, lehetőleg már tegnap. Mindenkinek jobb lesz. Neked is, hidd el.
Köszönettel: az egész világ.

:DDD Nincs valami komolyabb ellenfél ezeknél a kis nolifer ingyombingyomoknál itten? Még a Gyakorin is jobban nyomják a trollok ennél, ez eddig igen gyenge felhozatal :(

taga20 2024.08.10. 17:40:19

@Reactor: te egyébként normális vagy?

szétkúrjátok az országot fityeszretkek, és még nyígsz, te rohadék??????

ulpius66 2024.08.10. 20:24:22

@taga20: "aki a fityeszre szavazott, a basszmegazanyját!"

HÁT KB. EZ A MAGYAR BALLIBERÁLIS FELSŐBBRENDŰ KULTÚRA......

ulpius66 2024.08.10. 20:25:14

@taga20:

Egyebekben te kire savaztál a felsőbbrendű kultúráddal??????

ulpius66 2024.08.10. 20:28:35

@taga20:

Nyilvánvalóan nem fogod bevallani, hogy kire savaztál.....mondjuk a helyedben én is szégyelleném bevallani....

ulpius66 2024.08.10. 20:30:16

@taga20:

Áruld mán el nekünk anyabaszó fideszeseknek, hogy kire érdemes savazni????

wigotah224 2024.08.10. 20:41:57

@Reactor: Csak egyet fogok írni, hogy lássák a többiek is, hogy nem a levegőbe beszélek és tartalmilag is hülyeségeket írsz. Utána befejeztük a beszélgetést, amíg nem tanulsz meg civilizáltan kommunikálni.
Ezt írtad: "Igen, persze, a szabadkőművesség is mind ártatlan báránykákból áll,...Miért is rejtőzködnek akkor, ha nincs rejtegetnivalójuk? Miért ugratták be Ámérikát az első világháborúba cserébe a garanciáért, hogy területet kapnak"

Az USA hadbalépését a Zimermann-távirat váltotta ki, valamint a korlátlan tengeralattjáró háború. De sérelmezte az USA a semleges Belgium megtámadását/megszállását is.
Mindhárom intézkedést az akkori német kormány követte el, vagyis ők a felelősek az USA hadbalépéséért, nem a "szabadkőművesek.

Forrásként olvasgasd Sebastian Haffnernek a témában írt könyvét: A Német Birodalom hét fő bűne az első világháborúban. Leírja ezeket meg még sok mást is.

taga20 2024.08.10. 21:05:02

@ulpius66: én a momentumra szavaztam, helyben meg a csőzikre.

te munkásőr, te merre élsz?

ulpius66 2024.08.10. 21:23:20

@taga20:

Én a 11. ker-ben lakom.... sajna nekem minden szavazatom ment a kukába!
(egyedül a budapesti lista érvényesült...mindenütt a Fidesz jelöltjére szavaztam...)

taga20 2024.08.10. 21:28:45

@ulpius66:" .mindenütt a Fidesz jelöltjére szavaztam...) "

nem szégyelled magad?!

ha ilyen hülye lennék, mint te, egyből a dunának mennék!

Evil Empire 2024.08.10. 22:20:34

@wigotah224: "Az USA hadbalépését a Zimermann-távirat váltotta ki, valamint a korlátlan tengeralattjáró háború. De sérelmezte az USA a semleges Belgium megtámadását/megszállását is."

A Zimmerman-táviratot vajon hogyan szerezték meg a britek? És vajon véletlen-e, hogy pont ezt követte a Balfour-deklaráció (amiben lényegében Izraelt a zsidóknak ígérték - cserébe a semmiért)?
www.wrmea.org/1999-october-november/the-zimmermann-telegram-palestine-the-balfour-declaration-and-why-america-entered-the-g

Reactor 2024.08.10. 22:48:08

@taga20: Papagájkodhatsz egész nyugodtan, továbbra sem vagyok fideszes, nem is voltam, nem is leszek. De azért püföld a szalmabábot nyugodtan. Kurcsány és Libajnai mindenesetre tettek róla, hogy jó ideig a hatalom közelébe se szagolhassanak, úgyhogy hiába várod a csodát.

@wigotah224: Csak egyet? Hát, az nem sok. Azt reméltem, legalább a Rosenberg-házaspárról kiderül, hogy igazából nem ők voltak, hanem a gonosz ikertesóik...elsőre direkt nem akartam nehezet, csak egy kis kedvcsinálót, afféle étvágygerjesztőt. Mindegy, akkor kezdjük ezzel.
Örülök hogy neked legalább van valamiféle forrásod, míg a harcostársad megragadt a "fújnáci büdöskonteó" legalja szinten, több mint a semmi végülis. Az én állításomra a forrás Ben Gurion (remélem jól írom) könyve, ami szintén elég részletesen taglalja, miszerint a szabadkőművesség alkut kötött a britekkel: behívják a háborúba a jueszéjt, ha cserébe az antant segít nekik "hazamenni". Az ügy pikantériája pedig, ahogy írtam, hogy a szerző is zsidó. Plusz az I. világháborúban járunk, tehát a nácikártya itt nem játszik.
Nem kell megvenned, nCore-ról gondolom le tudod szedni PDF-ben. Már ha érdekel egyáltalán a téma úgy komolyabban.
A civilizált kommunikáció pedig ott kezdődik, hogy nem támadjuk hátba az "ellenséget" azzal, hogy "könnyen cáfolható konteókkal fröcsög". Ha számodra igen, akkor valóban jobb is, ha befejezzük, mert úgy semmi értelme a diskurzusnak. Meg se halljuk egymást.

Reactor 2024.08.10. 23:17:42

@wigotah224: Helyesbítek, bocsánat: nem Ben Gurion, hanem Friedmann. Egy 35 perces beszéd volt egy New York-i szállodában. Videán asszem még megvan a teljes anyag. Tehát Benjamin Friedmann beszéde.

G. Nagy László 2024.08.11. 02:01:52

@Boldeone2:

"BTK 332 paragrafus!"

Közösség elleni uszítás - ilyen nem történt, nem is tűrném. Véleményeket látsz, különböző stílusban. Semmiféle erőszakra való buzdítást nem láttam. Ha elkerülte a figyelmemet, szólj!

G. Nagy László 2024.08.11. 02:12:50

@grundigg:

"Itt nem zsidók szubjektív érzékenységéről van szó, hanem arról, hogy ezek vállalhatatlan, embertelen eszmék, a söpredék világnézete, és én az ilyenekkel nem óhajtok kommunikálni."

Világos, nem is kommunikálsz velük.

"És pont ugyanígy gondolkodom a sztálinistákról is, habár nem emlékszem, hogy Sztálint dicsőítő kommentelővel találkoztam volna, miközben náci még a 3-4 működő politikai blogon is akad."

Ez korrekt és tisztességes. Ha konkrétan sztálinista nem is, de kommunista sok volt már, amely pont ugyanolyan embertelen, mint a nácizmus. És ha egy elmebeteg kommunistával leállok vitázni, úgy egy elmebeteg nácit is szeretnék megérteni.

"A kérdést amúgy nehéz nem provokációként értékelni, hisz soha nem írtam olyat, amiből tömeggyilkos kommunista diktátorok iránti szimpátiára lehetne következtetni."

Tényleg nem írtál ilyesmit. Arra voltam kíváncsi, hogy a kommunizmussal szemben megengedőbb vagy-e.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.11. 16:29:41

@taga20:

"randóti és szerbantal, pusziltat!"

Csak halkan megjegyzem: mind Radnóti, mind Szerb Antal sajat elhatározasból kikeresztelkedett, vagyis megtagadták zsidóságukat.

Engem kvára nem érdekel, zsidónak vagy kereszténynek tartotta magát, szerintem amúgy őt sem nagyon érdekelte, de ettől még Radnóti a legkedvesebb költőm.

G. Nagy László 2024.08.11. 16:40:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nálam nagy csata van József Attila és Radnóti között, de magasan ők ketten a legjobbak.

taga20 2024.08.11. 19:27:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

ja, 550ezer zsidó meg magától ment auschwitzba!

akkora retek vagy, hopgy arra szavak sincsenek!

www.youtube.com/watch?v=lU608-bjeEo

Reactor 2024.08.12. 04:32:44

@wigotah224: Nos, utánanéztem a forrásodnak, összevetettem az enyémmel...nos, ez igen jó, de sajnos van egy kis gond vele.
Sebastian Haffner 1964-ben készült el a művével. Benjamin Friedmann 1967-ben - tehát három évvel később - tette meg a "beismerő vallomást" az első világháborúval kapcsolatban. Természetesen a korlátlan búvárhajó-harc is közrejátszott, ezt egy percig se vitatom, csak hát volt ott még más is, amiről Haffner semmiképpen nem tudhatott akkor még.

Nem volt rossz próbálkozás - komolyan nem - de annyira jó sem volt...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.12. 08:35:56

@taga20:

"akkora retek vagy, hopgy arra szavak sincsenek!"

Ha elfogynak az érvek, akkor jön a személyeskedés.

GyMasa 2024.08.12. 12:50:59

@grundigg:
Nem hoztalak zavarba.
Be kell látnom, hogy az általad hazsnált "Migráció" szót én "Integrációnak" olvastam.
ELnzését kérek a tévedésem miatt.
Természetesen a többit, ami ebből következett, azt ved semmisnek.
(Bár, megjegyzem a válaszomban egyértelmően az "integráció" sszót használtam, így, esetleg egyből gyanús is lehetett volna, amit írok. De, én hibáztam, így nekem kell bocsánatot kérni.)

GyMasa 2024.08.12. 13:46:05

@Glokta:
Szerintem, ha Ferenc _IGAZI_ államférfi lett volna, 2006-ban, és félreáll, akkor a fidesz egy enyhe többséggel nyert volna csak, valószínűleg belebukott volna a kormányuk a 2008-ass válságba, és Ferenc bizony visszatérhetett volna.
De neki a hatalom fontosabb volt, és ezzel sikerült megágyaznia az elsp 2/3-nak.
Ezzel vágta el magát az újabb kormányzás lehetőségéről.
Azt nem mondom, hogy örökre, de az elmúlt 14 év eseményei nem engedtetik számomra azt hinni, hogy ez hamarosan bekövetkezne...

GyMasa 2024.08.12. 14:45:01

@grundigg:
Azért, én hozzátenném, hogy jó lenne, ha ugyanilyen hevülettel ítélnéd el a 20 század kommunista diktatúráit, és a 21. század, pontosan ugyanerről a tőről fkadó reinkarnációit, azaz a mindenféle antifa és BLM jellegű, pontosan ugyanolyan gyalázatosan elfogadhatatlanul rasszista mozgalmakat!
(beleértve, az Illaria Salis-szal kapcsolatos, teljességgel elfogadhatatlan viselkedést, amivel beszavazták EU parlamentii képviselőnek, csakhogy elkerülje a feleősségre vonást.)

GyMasa 2024.08.12. 14:48:05

@Evil Empire:
Ó, értem, szóval a kommunista diktatúrák százmillió feletti áldozatainak a száma rendben van, hiszen "Sztálin sikeres volt"???
Vagy, mert azok a szerencsétlenek nem zsidók voltak?
Komolyan érdekel, hogy a tudatlanságod, vagy a kripto-kommunista mivoltad mondat veled ilyen felháborító dolgokat?

Evil Empire 2024.08.12. 14:58:49

@GyMasa: Sztálin nyilvánvalóan sikeres volt a céljai megvalósításában - 'kommunizmus egy országban' egy félfeudális országból 30 év alatt egy ipari óriást csinált és sikerült kiterjesztenie a kommunizmust fél Európára és Kínára - míg Hitler végső soron épp azok sikerét idézte elő, akiktől félt (a kommunistákét és a zsidóságét).

GyMasa 2024.08.12. 15:07:20

@Evil Empire:
Megkérdezem újból, hogy milyen alapon gonodlod, hogy a sikeresség összefér a saját népedből millióknak történő meggyilkolásával.
Szerintem ez nem az az ár, ami bármelyik keretrendszerben egy kicsit is elfgadható "ár" egy ország felvrágoztatásáért. Sem náci, sem kommunista, sem liberális, se semmilyen környezetben.

Glokta 2024.08.14. 22:34:43

@GyMasa: Szerintem a "sikerességet" úgy érti, hogy megvalósította, amit kitűzött maga előtt célnak. Ha valaki hithű kommunista és azt gondolja hogy végső soron a történelmi folyamatok azok, amik számítanak, akkor érthető hogy csodálja őt.
Miközben egy náci, ha Hitler logikáját követi, akkor arra jut, hogy Hitler és a német nemzet is elbukott az evolúciós versenyben.

Glokta 2024.08.14. 22:41:10

@GyMasa: Trump megkapta a "Trump kezelést" és mégis nyert 2016-ban.

Ráadásul Farage-ról nem hiszem hogy az átlag angol propaganda alapján alakította ki a véleményét, elég ismert és az ország fele az általa felkapott és támogatott Brexitre szavazott.. szóval ugyanez a fél simán rászavazhatott volna egy parlamenti választáson is.

GyMasa 2024.08.15. 08:53:32

@Glokta:
Tévedés!
A kommunisták pontosan ugyanúgy elbuktak...
Mert MA nincs velünk a Szovjetunió sem!
A nácik is elértek rengeteg dolgot, lett nekik 1000 márkás VW bogaruk, óriási technológiai fejlődésük, stb.
Tehát, a kérdésem továbbra is fennáll, hogy elfogadható-e "árnak" bármilyen cél eléréséhez, hogy közben teljesen ok nélkül emberek millióit öljük meg?

GyMasa 2024.08.15. 09:05:52

@Glokta:
Ó-hó!
Trump akkor még csak egy ízelítőt kapott abból, mire képes a nyugati,"szabad" és "pártatlan" sajtó!
2016-ban még senki nem gondolta volna, hogy a kb. teljesen kívülálló Trumpnak egyáltalán van esélye!
AZ igazi kezelést Trump mégcsak nem is a teljes, 4 éves ciklusa alatt kapta, hanem ma kapja!
Ezért, azt se feledd, hogy gyakorlatilag a teljes, "szabad" USA jogrendszert is addig csavarták, amíg egy egyszerű, igaz, többrend beli könyvviteli szabálytalanságból egy szövetségi bűncselekménysorozatot eszkábáltak.
Aztán ne feledd a Deutsche Banktól felvett hitelét sem, ahol mindent maradéktalanul visszafizetett, mégis azzal vádolták, hogy eltúlozta az ingatlanfedezete értékét, hogy magasabb hitelt kapjon. Ismétlen, a fehér házba rendszeresen ellátogató New Yorki ügyésznő megvádolta Trumpot egy olyan esetben, ahol nem történt semmiféle károkozás, és rajta kívül az ügylet Mindegyök résztveevője teljesen
elégedett volt az üzlettel.
Vagy említhatnénk, azt a képtelenséget is, hogy csak azért kellett volna az USA történelmében eddig soha nem látott, kb 500 millió USD-s óvadékot napok alatt előtereemtenie, hogy egyáltalán beadhasson egy fellebbezést.
Ezt végül egy értelmes bíró elmarasztalta, miután megéértette, hogy soha, senkinek nem kellett még az USA történalmében ekkora óvadékot letennie semmilyen ügyben, plusz kb. nem létezik az USA_ban (De NEw York állambab biztosan nem) olyan óvadékügynökség, akinek lenne ekkora fedezete/biztosítása.
Jah, és Leticia ügyészasszony pontoan egy ugyanilyen botrányba keveredett New Yorkban, ahol egy épület esetén ugyanígy felfújták annak az értékét, és egy befektetőt konkrétan lehúztak 8 millió USD-vel. Tehát, abban az esetben történt károkozás is.
És, Trump azért is nyert 2016-ban, mert Hillary Clingonnáál rosszabb jelöltje a demokratáknak talán most Kamala Harris.

GyMasa 2024.08.15. 09:08:56

@Glokta:
"...szóval ugyanez a fél simán rászavazhatott volna egy parlamenti választáson is. "
A brit parlamenti rendszerben egyéni képviselők vannak. Hiéba szavaz az emberek 50%-a _országos átlagban_ egy pártra, az egyes választókerületeket kell megnyerniük. Azaz az UKIP-nek minden kerülteben állítania kellett volna jelöltet.
Szeirntem nem is volt nekik annyi. Ők alapvetően egy kis párt jelenleg.
süti beállítások módosítása