téveszmék

téveszmék

Beköszönő

2017. szeptember 14. - G. Nagy László

komcsinaci.jpg

 

Vagyunk néhányan, akik úgy gondoljuk, hogy ez a Föld nevű bolygó akár egészen kellemes hely is lehetne. Tekintve, hogy az emberiség túlnyomó többsége alapvetően békés és együttműködő attitűddel bír, valójában nem is kéne hozzá sok: mindössze néhány, évszázados téveszmével kellene leszámolnunk.

 

A legtöbben tisztelik a hagyományokat. Úgy vélik, hogy a régi korok bölcsességei korlátlanul időtállók, megőrzendők és követendők. Csakhogy a kultúránkra sok mindent lehet mondani, de azt biztosan nem, hogy mozdulatlanná merevedett Csipkerózsika-álom volna. Ami tegnap még valódi értéket képviselt, az talán ma már semmire sem jó. S persze az is megeshet, hogy a régi bölcsességek nem csupán elavultak, de eleve bődületes ostobaságok voltak.

 

A jelen blog kísérletet tesz arra, hogy a szemétdombra hajítson néhány régi, rossz gondolatot. A tisztelt Olvasót elsősorban arra buzdítom, hogy mindig mindent kétkedve fogadjon, mindig mindent gondoljon át és kérdőjelezzen meg. Még az általam leírtakat is...

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr8712829504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása