téveszmék

téveszmék

"Márki-Zay Péter ideális miniszterelnök-jelölt"

2021. április 14. - G. Nagy László

 marki_1.jpg

 

Hétfőn került fel a Partizán YouTube csatornájára Gulyás Marci és Márki-Zay Péter közel hatvanperces beszélgetése. A videó alatti kommenteket böngészve érdekes világ tárul elénk: a hozzászólók oroszlánrésze ideális miniszterelnök-jelöltnek látja Hódmezővásárhely polgármesterét. "Rendkívül szimpatikus ember"; "Megvan az emberem"; "Márki-Zay az egyetlen igazi remény Magyarország számára" - szinte kizárólag ilyen szellemű véleményeket olvasni. Ami engem illet: a magam részéről nem látom sem esélyesnek, sem alkalmasnak arra, hogy kormányfő váljon belőle. Egy egész órás riport épp elég ahhoz, hogy képet kapjunk bárkiről, a pozitív és a negatív oldaláról egyaránt. Érdemes ezeket némiképp szétszálazni.

 

Kezdjük azokkal az ismérvekkel, amelyek Márky-Zay mellett szólnak.

  • FÜGGETLEN - Nem köthető az összefogás egyik pártjához sem, ez óriási mértékben csökkenti az elutasítottságát. (Egy belpesti értelmiségi aligha szavaz jó szívvel Jakab Péterre, míg egy vidéki konzervatív sosem fog lelkesedni Karácsonyért, vagy Dobrev Kláráért.)
  • ŐSZINTE - A hozzászólók többségét ez fogta meg, s bevallom, számomra is nyíltnak és egyenesnek tűnt. Ez ritka kincs a politikában, nem csoda, ha értékeli a választópolgár.
  • ELFOGADHATÓ MEGJELENÉSŰ - Bár a politikai korrektség szószólói tagadják, hogy a külső bármilyen jelentőséggel bírna (és az ellenzék magja ilyen ideológiát képvisel), ezt nyilvánvalóan ők maguk sem hiszik. Márky-Zay nem egy Brad Pitt, de a fizimiskáján azért nem fog múlni.

 

Hódmezővásárhely polgármestere előrukkolt pár olyan értékpreferenciával, melyek választói megítélése minimum kérdéses. A magam részéről azt gondolom, ezek hozhatnak is, vihetnek is szavazatokat.

  • KONZERVATÍV - A gyermeknevelés és az abortusz kapcsán kifejezetten konzervatív megközelítést képvisel. Utóbbit határozottan gyilkosságnak nevezte. Egy tipikus Momentum, vagy DK szavazó aligha így látja a világot.
  • PIACPÁRTI - Nekem ez nagyon bejön, de a választópolgárok többsége - életkortól és politikai szimpátiától függetlenül - inkább a gondoskodó és mindenható államban hisz. (Szegény Gulyás Marcit sajnálom, ahogyan magára marad radikálisan balos elképzeléseivel. Kifogástalan riportokat készít, ám Vágó István, Bige László és Lakatos Márk után most Márki-Zaytól is megkapja, hogy a kapitalizmus igazságosabb világot épít, mint a szocializmus...)

 

Mindezek után muszáj rátérni azokra az elemekre is, amelyek egyértelműen az alkalmatlanságát mutatják.

  • SZÜRKESÉG - Márky-Zay nem igazán karizmatikus figura. Orbánhoz és Gyurcsányhoz képest a fasorban sincs. Ha maradunk a korábbi miniszterelnököknél: Bajnaival, vagy Medgyessyvel szemben jó eséllyel szállna ringbe, de Antall Józseffel, vagy épp Horn Gyulával szemben - ha még élnének - sanszos, hogy alulmaradna.
  • KOMMUNIKÁCIÓS HIBÁK - Bizonytalanságból, túlságosan hosszúra nyúlt szótlan csendből, s pláne hebegés-habogásból egy is elég, hogy tönkretegye egy riportalany ázsióját. A felsoroltak végigkísérték a teljes beszélgetést. Hitem szerint ez nagyon nem fér bele egy államférfi - kötelezően magabiztos - kommunikációjába.
  • FELKÉSZÜLETLENSÉG - Az interjú egyik kulcsszakasza az, amikor a jövőbeli elszámoltatás kerül a terítékre. Márki-Zay kifejti, hogy számos kétes gazdasági ügylet létezik, amely a jelen jogszabályi környezetben legitimnek minősül, ezért nehezen megfogható. Gulyás Marci - abszolút barátságosan - négyszer is rákérdez arra, hogy visszamenőleges hatállyal kíván-e törvényeket hozni. Kínos dadogás a vége és az "én nem vagyok jogász" menekülőpálya választása. Egy ilyen fajsúlyú kérdésre azért illik tisztességesen felkészülni. Ha már Orbánt a jogállamiság ilyen-olyan hiátusaira hivatkozva igyekeznek megbuktatni, a helyére pályázó miniszterelnök-jelöltnek egyszerűen muszáj tisztában lennie azzal, hogy ő maga miként viszonyul a jogrendhez.
  • TÚLZOTT ŐSZINTESÉG - A nevelésről folyó diskurzus során nem rejti véka alá, hogy gyermekeivel szemben - akár az egészen kicsikkel is - néha eljár a keze. Mi több: azt is nyíltan felvállalja, hogy ebben jellemzően indulatai vezérlik. Az őszinteség - ahogy már fent kitértünk rá - dicséretes. A jellemhibák felvállalása abszolút emberi. Ám a feltárt, igen impulzív mentalitás nagyon messze esik attól az elvárástól, amelyet az átlagpolgár egy megfontolt kormányfővel szemben támaszt.

 

Lehet, hogy sokak szerint Márki-Zay Péter személye a legnagyobb ígéret az ellenzék számára. Ha ez igaz, úgy komoly bajban vannak. A többi jelölthöz képest ugyan rokonszenvesnek mondható, azonban amatőrsége letagadhatatlan. Feltétlen nyíltsága olyan luxus, melyet aligha engedhet meg magának; ehhez személyisége nem elég perfekt. Pontosan ugyanaz a naivitás, mely egyik oldalról szimpátiát kelt, egyúttal alkalmatlanná is teszi arra, hogy Orbán Viktor méltó kihívója legyen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr8416499770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Renee Le Renard · http://senkisehivta.blogspot.hu/ 2021.04.14. 10:06:29

Ez a karizmatikusság nagyon be van csípődve a magyaroknak... pedig azokkal csak a baj van. Én kifejezetten azt szeretem, ha úgy kell gondolkozom azon, hogy ki a miniszterelnök, mert csak teszi a dolgát, dolgozik, tárgyal, hagy élni, nem pofázik bele az életembe. Visszafogott szürke irodista szakértőkkel, az kell ide, nem tébolyult zsebnapóleon.

Renee Le Renard · http://senkisehivta.blogspot.hu/ 2021.04.14. 12:37:19

@Zabalint: "Pedig az ország akkor működne legjobban, ha hagynák működni"

Pontosan.

Nagyon nem akarom bántani a szerzőt mert szerintem 95%-os aránnyal jókat, vagy egyenesen nagyon jókat ír (a maradék 5% aktuálpolitikai írásai viszont nálam alaposan beb.sszák a kaput, de ez is okés mert nem megy át törökgáboros maszatolásba), de azért szerintem jogos a kérdés, hogy hol marad tér a liberalizmusnak, szabad piacnak egy "karizmatikus vezető" mellett? Sőt, ezek hogy a búsba kívánnak VEZETŐT egy szabályozói szerepen túl? Szabályozói szerepnek meg aztán végképp mi a jó égnek "karizma". Adam Smith felébred a sírban és zokog. A láthatatlan kéz alatt tuti nem azt értette hogy "karizmatikus" politikusoknak segít csúcsra jutni. :D

Továbbá szeretnék kérni arról egy tévhitromboló posztot (akár fizetek is), ami megcáfolja hogy "karmizmatikus vezetők" tudnak jólétet hozni. Az én érvem minden, ami nincs benne a történelemkönyvekben: jólét és boldogság amikor a politikusok békén tudták hagyni az embereket a történelemkönyvek azon lapjaival szemben (kb. azok 99%-a), amik arról szólnak hogy "karizmatikus" vezetők milyen konfliktusokban jöttek ki jól/rosszul (és névtelen tömegek meg szinte mindig rosszul, akármi lett az eredmény).

G. Nagy László 2021.04.14. 12:53:20

@Renee Le Renard:

"Továbbá szeretnék kérni arról egy tévhitromboló posztot"

Ez nagyon jó téma és felvettem a bakancslistámra. Nagyon köszönöm a javaslatot.

" (akár fizetek is)"

Sokkal inkább én tartozom neked. Elsősorban az ötletért, de végtelenül hálás vagyok az olvasásárt, a kommentelésért és az őszinteségért a leginkább.

G. Nagy László 2021.04.14. 13:05:05

@Zabalint: @Renee Le Renard:

"Pedig az ország akkor működne legjobban, ha hagynák működni"

Szálazzuk szét a dolgot!

1. IDEÁLIS VILÁG (szerintem) - Alacsony adók, mini állam, karcsú bürokrácia. A GDP oly kis része folyik át a költségvetésen, hogy állami beruházásokra, támogatásokra és ezekből fakadóan korrupcióra sincs mód. Egy ilyen világban csaknem tökéletes volna egy szürke mókus. Talán a külpolitika szintjén nem ártana a jó fellépés és tárgyalókészség, de ez minden.

2. JELENLEGI VILÁG - A gondom az, hogy elképesztően messze járunk az általam ideálisnak tartott állapottól. Minden lépésnek tapsolok, amivel közelebb kerülünk hozzá, de nincs olyan illúzióm, hogy még az én időmben eljön a Kánaán (pedig még 50 sem vagyok). Ha viszont abból indolok ki, ami ma van - öldöklő harc a hatalomért - ott muszáj a jelöltnek showman-nek lennie. Gondoljatok csak bele, hány választásnál játszott döntő szerepet a miniszterelnök-jelöltek vitája! És ez még csak egyetlen mozzanat! Orbán úgy ledumálná ezt a srácot, mint a vöcsök. (Jó lenne, ha jövőre visszatérnénk e régi szép hagyományhoz, s lenne tévés vita.)

6.Lenin 2021.04.14. 13:15:56

@G. Nagy László:

Még birkákat is terelni kell, hogy ne széledjenek szét. karizmatikus, vagy hozzáértő vezető nélkül mit tennének a birkának nevezett tömegek?
Minden tévhit alapja, hogy az emberek többsége nem tudja különválasztani a z elméletet a gyakorlattól Természetesen elméletileg minden szép is lehet, de a gyakorlatban az elméletek száma egyenlő az emberek számával. Ezen bukik mindig minden. Persze lehet, és izgalmas rajta agyalni, de minek. Úgyis annyiféle vélemény lesz ahány ember hozzászól, és természetesen mindenki úgy érzi majd, hogy neki van igaza.
Márky Zaj meg alkalmatlan, mert mindig másra vágyik, mint amit csinál. Pontosan mint KariGeri, ha polgármester egy kerületben, akkor a fővárost szeretné vezetni , ha főpolgármester, akkor me szeretne lenni, ha me lesz, mi a fasz szeretne lenni?
Mindig másra vágynak mint akik.
Pontosan olyan emberek, akik mindig máshol szeretnének lenni, mint ahol vannak. Ennek az oka pedig egyszerű, fingjuk sincs, hogy mit is szeretnének magukkal az életben elérni.Tele a világ az ilyen köcsögökkel. Természetesen lehetnek szimpik, szépek, de semmire se alkalmasak.

Renee Le Renard · http://senkisehivta.blogspot.hu/ 2021.04.14. 14:53:44

@G. Nagy László: "Orbán úgy ledumálná ezt a srácot, mint a vöcsök. (Jó lenne, ha jövőre visszatérnénk e régi szép hagyományhoz, s lenne tévés vita.)"

Hogy tessék? :D Orbán az utóbbi 15 évben azért nem állt ki vitára senkivel, mert megtanulta 2006-ban, hogy nyilvános vitákban gyenge mint a harmat. Az alapján hogy elvesztette a választást, ez történelmi tény. Nincs is azóta tévévita.

Szeretném jelezni, hogy az ország nem szeretőt keres hogy karizmatikus legyen meg showman. Azt mindenki keressen személyesen magának, itt a pozíció azonban közhivatali lenne.

@6.Lenin: tudjuk, Karigeri alkalmatlan, blabka, Tarlós utcahosszal vezet, blabla, Trump nyerte a választást, blabla.

Renee Le Renard · http://senkisehivta.blogspot.hu/ 2021.04.14. 15:04:01

@G. Nagy László: És még egy dolog. Szeretném ha nem értenél félre, úgyhogy leszögezem: Orbán Viktor nem karizmatikus ember. Egy karizmatikus embernek nincs szüksége gyűlöletpropagandára és háborús retorikára. Ha karizmatikus, a saját személye is egyben tartja a táborát, de ő is tudja hogy uszítás nélkül egyszerűen kipukkadna.

Egy karizmatikus vezető a negatív intézkedéseket is felvállalja. Meg lehet nézni Orbán Viktor ehhez hogy áll: a rossz híreket mindig más Fideszeseknek adja ki.

Ennyit erről.

G. Nagy László 2021.04.14. 15:21:30

@Renee Le Renard:

Ezúttal komoly vitáim vannak.

"Hogy tessék? :D Orbán az utóbbi 15 évben azért nem állt ki vitára senkivel"

Ez tény.

" mert megtanulta 2006-ban, hogy nyilvános vitákban gyenge mint a harmat"

Ez nagyon-nagyon messze áll a valóságtól. Horn Gyulát szarrá verte. Medgyessyt lemosta - mégis veszített. Gyurcsánnyal szemben - halvány fogalmam sincs, miért - nagyon visszafogott volt. Talán el akarta játszani a megfontolt államférfit, szemben a felpaprikázott bohóccal - ez nagyon nem jött be neki.

"Az alapján hogy elvesztette a választást, ez történelmi tény."

Ami történelmi tény, hogy Orbán azóta háborúban gondolkodik. Soha többé nem fogja eljátszani a visszafogott államférfit, mert ez a stratégia - úgy tűnik - egy nyilvános tv vitában nem működik.

"Nincs is azóta tévévita."

Te is pontosan tudod: komoly kampánycsapat dolgozik annak mérésén, hogy egy esetleges tévés vita mit hozhat és mit vihet. 2010 óta egyszer sem volt rákényszerülve, hogy bevállaljon egy ilyen kockázatos húzást. (Kockázatos mert azzal is bukhat, ha nyeri a vitát. Talán az ellenzéket jobban mozgósítja ezáltal. Fene se tudja.) Simán lehet, hogy 2022-ben más lesz a helyzet.

(Én készséggel elismerem, ha valaki jó kommunikátor. Puzsér csúcs. Kovács László elég jó volt. Kuncze pazar. Lendvai talpraesett. Ám az a legkevésbé sem vitás, hogy Orbán ott van a TOP5-ben, s kivétel nélkül minden potenciális kihívóját - akit jelenleg látunk - lazán veri. Tényleg el tudod képzelni, hogy Karácsony, vagy Márki-Zay megszorongatná? Simán felfalja őket. Ez azonban egyáltalán nem biztos, hogy voksokat hozna. Karácsony simán profitálhatna a az empatikusok és sajnálkozók vigaszszavazataival, s megnyerhetné a választást úgy, hogy elveszíti a vitát - lásd 2002. Nem egydimenziós meccs ez.)

G. Nagy László 2021.04.14. 15:31:11

@Renee Le Renard:

És újból vitám van.

"És még egy dolog. Szeretném ha nem értenél félre, úgyhogy leszögezem: Orbán Viktor nem karizmatikus ember."

Pedig ezt még a legnagyobb ellendrukkerei is el szokták ismerni.

"Egy karizmatikus embernek nincs szüksége gyűlöletpropagandára és háborús retorikára. Ha karizmatikus, a saját személye is egyben tartja a táborát, de ő is tudja hogy uszítás nélkül egyszerűen kipukkadna."

Ez megint csak nem igaz. Orbán mindenféle ellenségkép nélkül is messze a legkomolyabb tábort produkálná, ám ez valószínűleg kevés volna a győzelemhez (lásd 2002 és 2006). Megtanulta, hogy háborús feszkó kell a szavazatok kimaxolásához. Nem pukkadna ki a tábor, csak a 2/3-ára lapulna.

"Egy karizmatikus vezető a negatív intézkedéseket is felvállalja. Meg lehet nézni Orbán Viktor ehhez hogy áll: a rossz híreket mindig más Fideszeseknek adja ki."

Ez megint egy idea. Ennek a kettőnek semmi köze egymáshoz. Igazad van abban, hogy sokszor más hozza a rossz híreket. Ám ez semmit sem vesz el és nem is ad hozzá a karizmájához. (Talán csak fényesen tartja a glóriát :))

6.Lenin 2021.04.14. 16:12:33

@Renee Le Renard:

Ez nem cáfolat babám. Írd le szépen mivel jobb Kari Geri , mint tarlós?
Miért állna le Orbán a jelenlegi ellenzékben vitázni bárkivel? Lehazudnák a csillagos eget is. Gyurcsány a szemébe hazudozott mindenben.
mit ígért KariGeri a választás előtt? Csinált belőle valamit? Mire jó ezek a tv-s viták, csámcsogni a birkáknak? Úgysem azt csinálja senki a választás után. Láttál t már akár nyugaton is olyan vitát, amit aztán a nyerte betartott? Még ez a demens szagolgatós is egy csomó-általában a lényeges dolgokat- simán elfelejtette.

Persze a birka népnek pont ezek tetszenek, ígérgetnek, hazudoznak, aztán nem csinálnak semmit. A karizmatikus úgysem érti a sok bunkó.
azokat is általában csak azok értik, akik nélküle is meg tudnának élni saját erőből, csak esetleg egy olyan vezetővel sokkal könnyebb, aki szintén tehetséges, és tudja, hogy mitől döglenek a legyek.

A birkák meg könnyebben megértenek egy másik birkát. Máskor próbálj cáfolni, ha a másik vélemény neked nem tetszik.
Annak mi köze a tehetséghez, hogy sok esetben ki nyer? Nyertek nálunk is és mindenhol a vlágon balfácánok, akik aztán rövid időn belül belebuktak.

Mi a fene történt 2010-ben? A tehetség elbukott? Vagy megbukott a hozzá nem értés? Nem bonyolult még egy birkának sem, hiszen azok a birkák, akik elhitték a Géniusnak, hogy jön a Kánaán, 10-ben még ők is ellene szavaztak.

6.Lenin 2021.04.14. 16:25:20

@Renee Le Renard:

Szerintem minden ballib abban téved nem is kicsit, amikor megpróbál mások, főleg jobboldaliak, konzervatívok fejével gondolkodni, NEM FOG menni. Sok estben még a sajátjukkal se megy. Az világos, hogy nem érted Orbánt, mert az irigység, gyűlölet elvakít.

Miért gyűlöletkeltés a migri ügy? Hány ártatlan ember halála fűződik hozzá? Írjál le 2-3 előnyét azokban az országokban, ahol csak a gond van eddig velük..

www.youtube.com/watch?v=xGULkimqncY

Egy másikat a swédekről már nem lehet elérni, törölték. Beszélsz összevissza, minden alap nélkül.

Renee Le Renard · http://senkisehivta.blogspot.hu/ 2021.04.14. 16:40:41

@G. Nagy László: "Medgyessyt lemosta - mégis veszített"

Akkor most nyert vagy nem? Hadd segítsek: egy tévévitának nem önmagáért hanem a választásért van tétje. Amit elveszített.

"Gyurcsánnyal szemben - halvány fogalmam sincs, miért - nagyon visszafogott volt."

A visszafogottság alatt azt érted, hogy azt hazudta a vitában hogy a kampány alatt 3.2 millió emberrel beszélt személyesen?

"Soha többé nem fogja eljátszani a visszafogott államférfit, mert ez a stratégia - úgy tűnik - egy nyilvános tv vitában nem működik."

Tegyük hozzá: NEKI. Ami pont a karizma hiányára vall. Érted, egy semmilyenke Medgyessyvel szemben...

"Kockázatos mert azzal is bukhat, ha nyeri a vitát."

Akkor még egyszer: egy tévévitának nem önmagáért hanem a választásért van tétje.
Olyan nincs, hogy megnyerek egy tévévitát, de a választást amiért tartottuk, nem :D akkor kérem a tévévitában nem voltam meggyőző, elvesztettem.

"megnyerhetné a választást úgy, hogy elveszíti a vitát - lásd 2002"

Ugyanaz a téveszme, ismétlésért lapozz vissza.

"Én készséggel elismerem, ha valaki jó kommunikátor. [...] Ám az a legkevésbé sem vitás, hogy Orbán ott van a TOP5-ben, s kivétel nélkül minden potenciális kihívóját - akit jelenleg látunk - lazán veri. Tényleg el tudod képzelni, hogy Karácsony, vagy Márki-Zay megszorongatná? Simán felfalja őket."

És pont ez a politikájának a vége, ezt az utóbbi 2 év megmutatta. Mert:

1. Sokat ér vele, ha nem kockáztat és mégse megy el vitára.
2. Pláne hogy már van vesztenivalója, az ellenzék támogatottsága nagyobb, és ha nem mer elmenni, csak veszthet.
3. De tegyük fel, hogy egy kommunikációs zseni, fantasztikus szónok, meg karizmatikus államférfi (nem, továbbra sem :D), szénné ver mindenkit. A választó két dolgot lát:
a, nagyon jól beszél a Viktor, de a covid halálozás világrekord mértékű, és az elvesztett rokont-barátot-családtagot már nem hozza vissza. Még az se, ha már milliószámra beadják MÁSOKNAK a vakcinát
b, csak beszél, tévévitát nyer (legalábbis ahogy te értelmezed :)), de semmit nem oldott meg
c, Karigeri meg Márki biztos nagyon gyengén beszél, de akár még bármit IS megígérhet, ő még nem ronthatott el semmit mert nem volt hatalmon, még bizonyíthat (és jöhetsz az "alkalmatlan" kommunikációs panellel, ez már 2019-ben sem jött be), viszont Viktor alulmaradt a járvánnyal szemben. Egy ellenség, amihez kevés a kommunikáció, de a "karizma" se hatja meg.

És kéremszépen ennek ellenkezője az az államférfi, akit én preferálok. Nem beszél, teszi a dolgát. Nem is jár utána annyi hulla, mint az Orbán-féle "hadvezérek" után.

"Pedig ezt még a legnagyobb ellendrukkerei is el szokták ismerni."

A legnagyobb ellendrukkerei is tévedhetnek.

"Orbán mindenféle ellenségkép nélkül is messze a legkomolyabb tábort produkálná, ám ez valószínűleg kevés volna a győzelemhez (lásd 2002 és 2006). Megtanulta, hogy háborús feszkó kell a szavazatok kimaxolásához. Nem pukkadna ki a tábor, csak a 2/3-ára lapulna."

Akkor tedd emellé Medgyessyt, Gyurcsányt, Hornt és Antallt, akiknek ellenségkép nélkül is sikerült ez.

"Ám ez semmit sem vesz el és nem is ad hozzá a karizmájához."

Ha nem venne el, vállalná, mert akkor negatív hírekkel is szerepelhetne, nem veszíthetne semmit.

Renee Le Renard · http://senkisehivta.blogspot.hu/ 2021.04.14. 16:48:43

@6.Lenin: téged megérteni se, meggyőzni se akarlak. Amúgyis szórakoztató ahogy forogsz a saját tengelyed körül. :D

6.Lenin 2021.04.14. 17:12:18

@Renee Le Renard:

Már megint csak szövegelsz és minősítesz minden cáfolat nélkül. Szerintem pont te keversz dolgokat. Magyarul süketelsz.

Nézzük a zseniket. Antall meghalt, értékelhetetlen. Hornt kétharmaddal visszaválasztották, két év alatt hazavágta az országot, egy ciklus után bukott. Orbán nyert 98-ban, a szoci birkák megint visszaszavazták a tolvajokat. 2002-ben,Megyó egy fél ciklus után bukott, kirúgták a sajátjai,Gyurcsányt kirúgták a sajátjai. Bajnai nem merte vállalni csak 1 évre, gyenge a pacák.

Leírtam az előző posztban, hogy mi lesz a menetrend 22-től ha az ellenzék nyerne. Nem ismétlem, de tuti bukás lesz a vége. ?Még túl sok a szocializmusból itt maradt agymosott. Ők csak akkor eszmélnek nehezen, ha már nekik is szar lesz, mint 2010-előtt.

Olvastam a kommentjeidet, tényleg nem tudnál meggyőzni, ugyanis marhaságokat írsz. Az elmúlt 30 évben Mo-on történteket minden , csak nem igazolhatóan ismerteted.. elfogult, torz véleménye egy irigy, és elvakult embernek. Ilyenekre miért is hallgatnék bármiben is? Felejthetőek, semmit nem lehetne tanulni tőlük.

Sok-sok évtizednek kell még Mo-on eltelnie, hogy az emberek értsék is, hogy mire is megy ki valójában az itt zajló politikai játszma. Majd talán a saját bőrükön megtapasztalják. Sajnos az ország is megsínyli, mivel mindig szinte mindent elölről kell kezdeni, ahogy az elmúlt 30 év is mutatja.

Ja, az miért az én bajom, ha nem AKAROD megérteni, mert nem illik a világképedbe, amit írtam?

6.Lenin 2021.04.14. 17:48:33

@Zabalint:

" Pedig az ország akkor működne legjobban, ha hagynák működni,"

Na, ennek az alátámasztására rendkívül kíváncsi is lenék. Kik is és hol, mert nyilván nem Mo-ra gondolsz, Főleg nem 2010 előtti időkre, hiszen volt konzervatív, ballib kormány is, és talán 2002-2008 között látszott egy jó irányba mozdulás. Nyilván a körülmények még elég zavarosak voltak, hogy be is induljon valami rendesen. 2010 óta is csak igen lassan alakul, de nnek okait nyilván csak hosszabban lehetne szétszálazni

De a te elképzelésed nagyon érdekelne. Mo-on, kikkel, és hogyan is.

6.Lenin 2021.04.14. 18:39:03

Lenne még egy kérdésem a nagy tudású ballib+ jobbikos (bár nálunk ez egy család), hogy valaki indított-é egy vállalkozást, tőke nélkül, ellenséges környezetben?

Mikor volt Mo olyan helyzetben, hogy önálló politikai, gazdasági entitásként szerepelt. Valóban megvolt 90-ben, vagy 2010-ben minden politikai, gazdasági környezet-külső, belső-szándék egy önálló,gazdagodó nemzet létrehozásához? Személyileg is? Vezetők, polgárok. Kormányon lévők, ellenzék.

Ballib honfitársaim pont így kezelik, de akkor azt nem értem, az ő kormányzásuk alatt mik is történhettek, hogy ez alattuk is félresiklott.
mindent úgy kezelnek, hogy a kiváló, és rendelkezésünkre álló környezet csak az Orbán kormányok alatt zuhant be. Nem használták ki az adott........mit is?
Valaki egy elfogadható, alátámasztott valamit jó lenne, ha megosztana velem. Nyitott vagyok minden normális magyarázatra. Tényekkel alátámasztva.

Wildhunt 2021.04.14. 19:35:57

@6.Lenin: a szocialisták újratermelődtek, alias momentum. (alapjövedelem, kvóták, osztályharc, internacionalizmus).

birka menet 2021.04.14. 19:44:21

@6.Lenin: "
Még birkákat is terelni kell, hogy ne széledjenek szét. karizmatikus, vagy hozzáértő vezető nélkül mit tennének a birkának nevezett tömegek?"

Mit fidessbirka, ezt te tudod alegjobban. Öngyilok lennél ha nem lenne vezér, mert értemét ne látnád az életnek, ha nem vezetnének az orrodnál fogva.

birka menet 2021.04.14. 19:46:14

@Wildhunt:

az összes MSZMP komcsi meg 3/3-as, meg a leszármazottaik a fidessben vannak:

orbán, kövér: fajtiszta komcsi generaciók
varga juci: a 3/3-as besúgó lyánya

hogy a többit már fel se soroljam, mert hosszabb lesz mint az Elmútt nyóc év

morph on deer 2021.04.14. 19:47:58

@Renee Le Renard:
“ Visszafogott szürke irodista szakértőkkel, az kell ide, nem tébolyult zsebnapóleon.”

Így igaz, - békeidőben.
Csakhogy ez a mostani még csak távolról sem hasonlít egy olyanra!
Mindenesetre a tébolyult zsebnapóleonból már tényleg elég volt...

Aki nem próbálta, talán el sem hiszi, hogy mennyivel jobb egy unalmas országban élni, ahol nem tolják a képedbe az ilyen-olyan falrengető hülyeségeiket és/vagy hazugságaikat a magukat politikusnak érző személyek..!
Egyszerűen mesés, amikor az élet azért van, hogy élj, és nem azért, hogy “harcolj” mindennel, kiváltképp a józan ésszel...

Visszatérve: ma Magyarországon ez egy olyan luxus, amit az elkövetkező rendszerváltás után még nem engedhetünk meg magunknak, sajnos!
Még annyit, hogy Magyarország következő miniszterelnökét nem Márki-Zay Péternek fogják hívni!
És még orbánnak se, mielőtt valaki még ábrándozni kezdene. :)

birka menet 2021.04.14. 19:52:54

A legideálisabb miniszterelnökjelölt az, akinek az első számú programja az ország azonnali és teljes orbántalanítása és a fidess mocsoknak az atomjaiban való kiirtás seperc alatt.És persze orbánék azonnali börtönbe vágása.
A f.sznak se kell ebben a birka országban szakmai program, ennek a népnek egyszerü, de érthető dolgok kellenek.

6.Lenin 2021.04.14. 19:54:04

@Wildhunt:

Nyilvánvaló, hiszen itt 40 valahány évig az ő szüleik, nagyszüleik voltak hatalmon. Sajnos a rendszerváltáskor elmaradt ezeknek a kérdéseknek a tisztázása. Igaz ez nagyon bonyolult is lett volna, hiszen voltak önkéntes támogatói a rendszernek, és erre kény szerítettek, vagy mivel más kiút nem volt sokan beálltak a sorba.Sokan elképzelni sem tudták, hogy az a rendszer eltűnik, hiszen a nyugat is jól elvolt a Kádár rendszerrel. Természetes, hogy sokan csak élni szerettek volna, én is, és szartak a rendszerre.

Szerintem nincs az az ember, aki ezt tisztességesen szétszálazta volna. Az ok akik irányítottak, lassan kihalnak, az utódaik meg néhány évig vergődnek majd itt.

Ezért írtam többször is, hogy jó néhány generációnak kell még felnőnie, mire az emberek gondolkodása megváltozik. Nyugaton is a mai , még most is változó rendszer jó néhány száz éves. Nálunk miért zajlott volna le 30 év alatt? Ezt csak a............k gondolhatják komolyan, netán meg lehetett volna valósítani

Látszik is, hiszen a nagy tudásúak ilyenkor lapítanak.

nemecsekerno_007 2021.04.14. 19:57:39

@G. Nagy László: Ez így leírva nagyon szép, de én meg leírom ennek a financiális részét:

- nyugdíjrendszer: a jelenlegi befizetésekből működik, mi legyen a külföldön dolgozók hozzátartozóival? Kiéptek a kockázati közösségből, szankcionáljuk?

- egészségügy: az állami rendszert sávos finanszírozásúvá kellene tenni, adott havi befizetéshez, adott szolgáltatás jár.

- a nyugdíjasok EÜ ellátására ugyanez az elv vonatkozik

Értem én a stadionokat, de az összes árából - ami 2012 óta épült - kb. 1,5 hónapig tudnánk nyugdíjat fizetni, 3 hónapig EÜ-t működtetni.

Szóval mindenki beszélje meg a nagyival, hogy mennyit hajlandó engedni az életszínvonalából, hogy az unokájának több legyen a nettója.

Ha ezeket tisztáztuk társadalmi szinten, akkor jöhetnek a politikusok és a kisebb állam.

6.Lenin 2021.04.14. 19:57:42

@morph on deer: .

Ezzel minden DK-s tisztában van, hogy ki a kiszemelt bábú.

morph on deer 2021.04.14. 20:03:35

@Wildhunt:
Alapvető szociális érzékenység, avagy szociális gondolkodás nélkül lehetetlen egy modern, jól működő európai országot hosszú távon fenntartani.
A félelem, az elnyomás meg az erőszak soha nem eredményez valós sikereket, csak olyan bóvli látszateredményekhez elég, mint a “mi oltottuk be a legtöbb embert Európában” című legújabb aranyérmes bullshit..!

(Valóban, nálunk adták be a legtöbb oltást, és megnyertük a versenyt ami nem is volt, tényleg. Csak éppen arról nincs szó, hogy mit is ér az az oltás, és mire is megyünk vele egyáltalán, mert közben egészen egyedülálló szorgalommal hal a magyar... A vakcináció célja pedig nem a “győzelem” hanem az emberélet megmentése kéne hogy legyen.)

nemecsekerno_007 2021.04.14. 20:08:31

@birka menet: Az ellenzékben meg a komcsik gyerekei, unokái vannak.

Ha vársz még pár évet, akkor a Fidesz ex-komcsik is lecserélődnek a gyerekeikre.

Akkor megnyugodhatsz.

morph on deer 2021.04.14. 20:15:59

@6.Lenin:
“ Ezzel minden DK-s tisztában van, hogy ki a kiszemelt bábú.”

Na mesélj!
:)
Már milliószor mondtam, hogy én egy technokrata kormányt látnék szívesen, akiknek jóvoltából működne az ország, a politikusok meg tőlem nyugodtan verhetnék egymást laposra a Vérmezőn, vagy valamelyik stadionban, ha már...
Ez a személyes véleményem, és te tudod, hogy nem újkeletű.

Csak közben az is világos, hogy ezt az elmebajt meg kell állítani, mégpedig mivel már tegnap is késő lett volna, ez csak kőkemény politikusi munkával lehetséges!

Ráadásul ez egy kamikaze feladat lesz, tekintve a körülményeket.
Innentől nálam szabad a gazda...

Wildhunt 2021.04.14. 20:18:23

@6.Lenin: soha nem halnak ki. Amíg erős az állam, az állami oktatás mindig a szocializmus propagálásában lesz érdekelt. A fiatalok meg beveszik.

Wildhunt 2021.04.14. 20:21:02

@morph on deer: mire gondolt a költő? Vagy csak fideszezni akartál? Akkor coki birkamenet - Matyi vonalra, itt felnőttek beszélgetnek. Nem a fideszről.

Vén motoros 2021.04.14. 20:21:25

Márki-Zay narcisztikus, öntörvényű és hatalmi politika ellen beoltott. (Márpedig néminemű hatalmi politika nélkül még egy humán gimnáziumot sem lehet vezetni, nem egy országot.) Gyurcsánynak minden ízében elfogadhatatlan lenne. Gyurcsány talán még annak is jobban örülne, ha Orbán Viktor lenne az ellenzéki összefogás miniszterelnökjelöltje, mintsem Márki-Zay.
Abszolúte kizártnak tartom.

Vén motoros 2021.04.14. 20:26:57

@Renee Le Renard: Nem igaz. Jimmy Carternél, a mogyorófarmernél szürkébb, kevéssé karizmatikus USA elnők nem volt az utolsó 100 évben, és maguk az amerikaiak is a legrosszabb elnökök közé sorolják. Ronald Reagan, a "cowboy színész" pedig annyira karizmatikus volt, hogy az űrfegyverkezés blöffjével megszüntette a Szovjetuniót. A történelem nem azt bizonyítja, hogy a szürke, könyökvédős vezető alatt jobban működik egy ország, mint a karizmatikus alatt.

G. Nagy László 2021.04.14. 20:39:08

@nemecsekerno_007:

"Ha ezeket tisztáztuk társadalmi szinten, akkor jöhetnek a politikusok és a kisebb állam. "

Abban teljesen igazad van, hogy az állami nyugdíj kényszerpályára tesz minden országot, amely ilyet alkalmaz (gyakorlatilag a nyugati civilizáció mindegyikét). Ez épp elég baj, de ettől még van mozgástér. Menj fel a Le az Adók 75%-ával (LA75) Párt honlapjára, s nézd meg a programjukat! A nyugdíjat ők se piszkálnák, de sok mást igen, köztük a kultúra, a vallás, vagy épp a sport finanszírozását. Mindegyik darázsfészek persze, de elvileg nem volna lehetetlen az elmozdulás.

A fő ok mindig a hatalomvágy. Egy mini államot csak a nagyon elhivatottak akarnának vezetni, mert csekély hatalommal járna.

G. Nagy László 2021.04.14. 20:49:24

@Vén motoros:

"Márki-Zay narcisztikus, öntörvényű és hatalmi politika ellen beoltott."

Magam is így látom.

"Gyurcsánynak minden ízében elfogadhatatlan lenne. "

Karácsony jobban irányítható. Tán még Jakab is.

"Abszolúte kizártnak tartom."

Ahogy írtam: szerintem sem sanszos, mindenesetre a pártoktól való függetlensége egyértelműen érték. Szerintem Karácsony lesz a közös jelölt, ő annyira semmilyen, hogy talán a legkevésbé megosztó. Na de mi lesz akkor szép fővárosunkkal? Teljes működésképtelenség Karigeri nélkül? Ijesztő perspektíva :)

6.Lenin 2021.04.14. 21:09:57

@morph on deer:

Nem tudom , hogy te mivel foglalkozhattál, de a politikában, a közéletben technokraták , szakemberek csinálnák a legnagyobb káoszt, mert mindent szakértői szemmel néznének, az meg sehogy nem lenne jó.

Írja már le valaki, hogy KONKRÉTAN mi is a baj ma Mo-on. Összeszerelő üzem vagyunk?

Miért nem fekteted be a milliárdjaidat mondjuk űrkutatási magyar cégekbe, vagy az óriási mezőgazdasági üzemekbe?

Nincsenek ma Mo-on dollár milliárdosok, óriási mezőgazdasági birtokok? Lennének, akik dolgoznának rajta?
Mophi tisztában vagy te a valósággal? Mit láttál az országból? Az itt élőkből?

Mit kéne gyártanunk, termelnünk, és kikkel? Írja már le egy okostojás!

kvadrillio 2021.04.14. 21:14:45

EZMEGITTMIJAFASZ ?????

ARRÓL VOLT SZÓ, HOGY TÚL SOK A TÖRTÉNELEM CSÖKKENTENI KELL !!!!! NA....DE.....ÍÍÍÍGY ?????!!!!!

Magyarországon tényleg mindenki megőrült? Vagy csak a Vezér?
A kereszténység előtt születettek a pokol tornácára kerülnek?
2021. április 14. 10:19

Gábor György
Facebook
Krisztus után 2021-re Magyarországon tényleg mindenki megőrült? Vagy csak a Vezér?

„Szeptembertől katolikus történelem- és irodalomtankönyvekből is tanulhatnak a gimnáziumok, szakgimnáziumok és technikumok 9. és 10. évfolyamos tanulói – tolmácsolta az evangéliumi üzenetet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkársága. Ez tényleg csodás hír, de vajon mikor lehet református és evangélikus történelem- és irodalomtankönyvekből is tanulni? Mert hisz tudvalevő: van katolikus történelemszemlélet, református történelemszemlélet és evangélikus történelemszemlélet. És van katolikus irodalomszemlélet meg református irodalomszemlélet és evangélikus irodalomszemlélet.

Azért sok dologra volnék kíváncsi: vajon a katolikus szemléletű történelemtankönyv hogyan emlékezik majd meg a Krisztus előtti évszázadokban-évezredekben történtekről? A kereszténység előtt születettek a pokol tornácára (limbusz) kerülnek? Vergilius lesz a kalauz? Vagy a katolikus irodalomszemlélet mondjuk Antigonéból egy prekeresztény mártírleányt farigcsál majd? A református irodalomszemlélet pedig egy gályarabságra ítélt reformátort? És hogyan fogja tanítani a Szent Bertalan éjszakát a katolikus szemléletű történelmi tankönyv? Meg az inkvizíciót? Hogyan fogja tanítani a katolikus szemléletű történelemi tankönyv Luthert és Kálvint? Meg az ellenreformáció korát előbb a katolikus, aztán a református, végül az evangélikus történelemtankönyv? Meg a harmincéves háborút?

A világ egyirányú és kizárólagos szemlélete. Mint egykor a tudszoc. Most majd a tudkat. Meg a tudref. Meg a tudev. És csak kérdem: a belga szemléletű történelmi és irodalmi tankönyvvel mi lesz? És milyen megkülönböztető jeleket kell feltüntetni a katolikus, a református, az evangélikus és a belgák történelem- és irodalomtankönyveinek borítóján? És tudnám folytatni, de semmi kedvem sincs hozzá. Krisztus után 2021-re Magyarországon tényleg mindenki megőrült? Vagy csak a Vezér?”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

kvadrillio 2021.04.14. 21:18:40

ITTVALAMI EUKALIPTUSZOS ŐRÜLET KEZD KIBONTAKOZNI !!!

ELKEZDEK TOBOROZNI ELLENÁLLÁSRA, AMÍG MÉG VAN ÉRTELMÉT-TARTÓ EMBER MAGYARORSZÁGON !!!!!

HSZ-EK.......MÁRIS ZAGYVÁÁÁÁK...

Összesen 96 komment
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Szűrés:
időrendben fordított időrendben értékelés szerint
OberEnnsinnen 2021. április 14. 10:52

2
20

@tóth mária

A sémi, már akkor tudja pontosan egy tankönyv tartalmát, amikor még kézbe sem vette.
Ezért: sémi a sémi.
A Talmudot valóban ismeri, de abból valahogy sohasem - SOHA NEM - idéz...
Sulammit 2021. április 14. 11:02

1
15

Eddig protestáns szemléletű katolikus ellenes történelemkönyvekből tanultunk, tanítottunk.
Most mi a problémád?
Senye Péter 2021. április 14. 11:50

8

" Most majd a tudkat. Meg a tudref. Meg a tudev. " - mert kicsit sok már a tudlib.
Megtalálta 2021. április 14. 11:58

10

"Krisztus után 2021-re Magyarországon tényleg mindenki megőrült? Vagy csak a Vezér?"

Ma is kinyaltad már Ferikéd valagát, dinnyefejű?
Google 2021. április 14. 12:26

6

@blassius

Botcsinalta filozofus.
Keresztenyebb akar lenni a keresztenyeknel is, kommunistabb mar nem lehet. Az.
Box Hill 2021. április 14. 13:24

4

Azt kérdezed, hogy a mészárló zsidók hova kerültek?
„A zsidók Cyrene-ben lemészároltak 220,000 görögöt, Cipruson meg 240,000-t. Egyiptomban is egy nagy számot. Sokakat e szerencsétlen áldozatokból szétfűrészeltek, mégpedig azon precedens által, amihez Dávid adta a beleegyezését. A győztes zsidók megették áldozataik húsát, nyalták a vérét és maguk köré csavarták az áldozataik beleit.”
(Gibbon: Decline and Fall of the Roman Empire, London, 1862, Vol. II, 222. old.)
Box Hill 2021. április 14. 13:39

5

@szeekely

Neophytus szerzetes, aki 38 éves koráig rabbi volt, aztán váltott görög ortodoxá leírja, ahogy az édesapja rábízta a titkot a keresztények vérének felhasználásáról házasságnál, körülmetélésnél, pászka készítésnél és temetkezésnél.
(Vladimir Moss: The Mystery of Jewish Religion, 2014. 252-258. oldal)

6.Lenin 2021.04.14. 21:20:44

Látom kint van az indexe főoldalán. Megyek inkább filmet nézni. Csak lecseng idővel.

kvadrillio 2021.04.14. 21:21:52

@kvadrillio: HÁÁÁÁÁÁ....CSAKAZLESZ A MEGOLDÁS, HOGY SÜRGŐSEN MEG KELL TISZTÍTANI MAGYARORSZÁGOT A ZSIDÓKTÓL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A LEHETŐ LEGRÖVIDEBB IDŐN BELÜL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MINÉL TÖBB TELEPÜL BE IDE, ANNÁL HÜJJÉBB LESZ A TÁRSADALOM TŐLÜK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6.Lenin 2021.04.14. 21:28:25

@andras_22:

Most komolyan kérdem, amikor ezeket csinálod, mit érzel? Valakinek érzed magad? ? Nincs normálisabb 5leted, hogy esetleg mások embernek nézzenek? Mert így pont az ellenkezőjét éred el.
Fel tudod ezt fogni, Matyi?

törppicur 2021.04.14. 21:31:26

@andras_22: András (bocsi Matyi) B+, mi a jó anyádat karsz itt.
Tellett nektek egy pufajkásra, egy D209-re, meg egy Apróné GY Ferencre, akiknek végképp semmi köze nem volt a szocialista rendszerhez.
A kicsiket talán hagyjuk is... EZEK után

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.14. 21:31:52

@andras_22: Még mindig nem érted. :-)) Biztos voltam benne, sosem találod ki hogy baszok ki veled azokon a blogokon ahol moderátor vagyok.

Renee Le Renard · http://senkisehivta.blogspot.hu/ 2021.04.14. 21:36:23

@Vén motoros: A hidegháború megnyeréséhez ennél kicsit több is kellett (mondjuk hogy a kicsit sem unalmas és kicsit sem szürke irodista Kennedy fordítson a kubai rakétaválságon és űrversenyen - na, egy pont neked :)). Nem hiszem hogy az oroszok ha nem látnak mögötte gazdasági-technológiai felkészültséget, az elég jól képzett kémjeikkel a hátuk mögött csakúgy bedőlnek egy közönséges blöffnek. Nem vonom persze kétségbe, hogy kellett valaki aki felismeri a történelmi lehetőséget, és az olajválságból az eltérő világrendszerek közötti különbségeknek köszönhetően limonádét facsar magának.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.14. 21:41:24

@andras_22: Te kis hülyegyerek! Találtál egy scriptet és örülsz mint majom a farkának, de fingod nincs hol találod azt a hekker közösséget, ahol a profi scripteket megosztják egymással.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.14. 21:53:11

@andras_22: És már tudod hogy kell helyesen írni a "tolvalyt"? :-)) A buta, tanulatlan emberekre jellemző, hogy ly-t használnak ott is ahol j-t kellene.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.14. 22:04:20

@andras_22: És már tudod hogy kell helyesen írni a "tolvalyt"? :-)) A buta, tanulatlan emberekre jellemző, hogy ly-t használnak ott is ahol j-t kellene.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.14. 22:05:11

@andras_22: És már tudod hogy kell helyesen írni a "tolvalyt"? :-)) A buta, tanulatlan emberekre jellemző, hogy ly-t használnak ott is ahol j-t kellene.

morph on deer 2021.04.14. 23:06:41

@6.Lenin:
“ Nem tudom , hogy te mivel foglalkozhattál”

Vizuális kommunikációval, B2B szinten, jópár világcéggel is, - ha érdekel.
Ez csak azért érdekes ebben az összefüggésben, mert rendszer-szintű koncepciók kidolgozásában is részt vettem, van fogalmam, hogy mi mitől ketyeg, stb.

Szerintem eleve halálos vétek volt szétbarmolni a mezőgazdaságot, mert nem a darab földet kellett volna visszaadni, hanem arányos tulajdonrészt adni annak, akinek jár, és minden mehetett volna tovább a maga útján.
Ehelyett belépett a retrográd, érzelmi alapú politizálás, és “a magyar föld a magyar paraszté” - aztán itt tartunk.
30-35 évvel ezelőtt a magyar árunak volt minősége, örültem amikor találtam ezt-azt a svéd boltokban, aztán egyre többet kellett csalódnom a fonnyadt, mosatlan paprikákat meg az éretlen és/vagy rothadt szilvákat látva, a rettenetes savanyúságokat meg agyonfűszerezett kolbászféléket nem is említve.
Aztán az történt, hogy a “magyar” fehér paprikából törököt, a szilvából olaszt vettem, a “magyaros” húsáru meg savanyúság gyanánt pedig a német maradt, bár még a lengyel is jobb volt.
Ez sajnos nem vicces.

A hajdani gazdaságok helyét majd talán néhány generációval később lesznek képesek átvenni a földbirtokosok, ahhoz a gondolkodásmódnak és a mentalitásnak is komoly fejlődésre van szüksége.
Szerintem, persze.

Amiben - szerintem - ugyancsak óriási potenciál lenne, az pont a tiszta, “bio” zöldség, gyümölcs, stb., amiből többszörösére nőtt a kereslet, csak ahhoz azt komolyan és megbízhatóan kéne tudni termelni és szállítani! Meg kéne nézni, hogy mit- és hogyan csinálnak a hollandok, náluk működik, közben nálunk sokkal jobb feltételek lennének, csak éppen dolgozni kéne vele.
Ja igen: és meg kéne tanulni együttműködni, mert ez sem megy másképp!

Hogy kikkel? Én mondjuk fociakadémia helyett gazdálkodni tanítanám meg a fiatalokat, mert annak még értelme is lenne... Csak persze ahhoz is az kéne, hogy a tisztességes munkából tisztességesen meg is lehessen élni!

Ez az egész terület már évtizedekkel ezelőtt megérett az újragondolásra, de nálunk még mindig csak a földharácsolás zajlik, meg a földalapú támogatásé, ami érte jár...

Az összeszereléshez nem gazdasági koncepció kell, hanem olcsó munkaerő, akik épp csak annyira képzettek, amennyire kell, meg a hajlandóság, hogy eladja őket valaki...
Szerintem ez nagyon rövidlátó gondolkodás, mert valaki valahol mindig olcsóbb lesz, és csak úgy lehet versenyképesnek maradni, ha egyre jobban lenyomjuk az árakat, és kiszolgáltatjuk a dolgozókat.
Ráadásul ez véges ideig működik csak.
Nem sarkall fejlődésre, innovációra, stb., azt a tévhitet erősíti, hogy az alacsony adók és bérek biztosítják az ország előbbre jutását, - ami úgy tévedés, ahogy van.
Elég csak megnézni azt a néhány valóban sikeres céget, hogy mitől is sikeresek, milyen is a cég üzleti- és munkakultúrája, máris látszik az eltérés.
Talán nem a kínai modellt kellett volna adaptálnunk a magyar viszonyokra...

Végül is mindegy, ez úgy sem segít, amíg a megrögzött gondolkodású döntéshozó csak a saját feje után megy, kerül amibe kerül.
Na például ezért szeretnék technokratákat, akik nem politikai és/vagy ideológiai alapon döntenek, és nem csak a saját ismereteikre hagyatkozva teszik mindezt.

Ja: eszem ágában sincs tevőlegesen belefolyni, én már rég kinőttem a “na majd én megmutatom” korszakomból, nem vagyok rászorulva sem, hogy bizonygassak bármit is.:)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.04.14. 23:08:08

Látom a vén munkásőr jó helyre talált ezen a fideszseggnyaló blogon!

Wildhunt 2021.04.14. 23:10:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Magától meg az életben nem lesz képes listening eventet írni :D. Ez a szar is csak azért működik, mert a blogmotor ... talán csak a totalcar-é múlja alul.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.04.14. 23:11:09

@morph on deer: hülye vagy bazzeg?!
lenyinefftársnak ilyen bonyolult szöveget?!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.04.14. 23:14:47

@6.Lenin: most már biztosan tudom hogy mi vagy, egy szarzsák!

G. Nagy László 2021.04.14. 23:44:51

Úgy tűnik, amíg a józan többség a Real meccset nézte, az őrültek mind megjelentek nálam. (És ezúttal nem csak Matyiról van szó.) Így visszanézve talán minden idők legalacsonyabb szellemi nívójú kommunikációja zajlott az elmúlt egy-két órában. Urak, szedjétek össze magatokat! Na jó éjt mindenkinek!

Rodney_2 2021.04.15. 01:55:37

@jancsi_4: Megint előkerültél a pöcegödörből te szardarab. Te vagy a legjobb érv az abortusz mellett :)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.15. 07:05:22

Márki-Soroszaj Peti alkalmatlan. A jobboldaliaknak liberális, a hagyományos ballibeknek meg fasiszta.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.15. 07:07:13

"KONZERVATÍV - A gyermeknevelés és az abortusz kapcsán kifejezetten konzervatív megközelítést képvisel. Utóbbit határozottan gyilkosságnak nevezte. Egy tipikus Momentum, vagy DK szavazó aligha így látja a világot."

Emiatt fasisztának számít.

"PIACPÁRTI - Nekem ez nagyon bejön, de a választópolgárok többsége - életkortól és politikai szimpátiától függetlenül - inkább a gondoskodó és mindenható államban hisz. (Szegény Gulyás Marcit sajnálom, ahogyan magára marad radikálisan balos elképzeléseivel. Kifogástalan riportokat készít, ám Vágó István, Bige László és Lakatos Márk után most Márki-Zaytól is megkapja, hogy a kapitalizmus igazságosabb világot épít, mint a szocializmus...)"

Ez meg hagyományos ballibbant elv.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.15. 07:08:05

A csuti hazudozó, csaló, tolvaj elmebeteg törpevaddisznótól bárki jobb.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.15. 07:10:33

"TÚLZOTT ŐSZINTESÉG - A nevelésről folyó diskurzus során nem rejti véka alá, hogy gyermekeivel szemben - akár az egészen kicsikkel is - néha eljár a keze. Mi több: azt is nyíltan felvállalja, hogy ebben jellemzően indulatai vezérlik. Az őszinteség - ahogy már fent kitértünk rá - dicséretes. A jellemhibák felvállalása abszolút emberi. Ám a feltárt, igen impulzív mentalitás nagyon messze esik attól az elvárástól, amelyet az átlagpolgár egy megfontolt kormányfővel szemben támaszt."

Számomra meg ez volt az egyetlen része az interjúnak, melyben Márki-Soros tetszett. Elmondta azt, amit még egy ultraliberális is tud, csak úgy tesz, mntha nem tudná. Lásd, hogy a fizikai erőszak a nevelés elkerülhetetlen eleme.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.15. 07:15:25

"Lehet, hogy sokak szerint Márki-Zay Péter személye a legnagyobb ígéret az ellenzék számára. Ha ez igaz, úgy komoly bajban vannak. A többi jelölthöz képest ugyan rokonszenvesnek mondható, azonban amatőrsége letagadhatatlan. Feltétlen nyíltsága olyan luxus, melyet aligha engedhet meg magának; ehhez személyisége nem elég perfekt. Pontosan ugyanaz a naivitás, mely egyik oldalról szimpátiát kelt, egyúttal alkalmatlanná is teszi arra, hogy Orbán Viktor méltó kihívója legyen."

Alkalmatlan, d enem ezért. Márki-Soros nagyjából a modern nyugati jobbközép kerdem vonalat viszi. Ez Mo-on TELJESEN talajtalan. Ez a szociális részében túl fasiszta a ballib törzstábornak és túl progresszív a nemzeti tábornak. A gazdasági részében ez megfelel a ballib tábornak, de ezt ott "baloldalnak" szokás nevezni, míg Márki-Soroszaj ezt a szót nem használja, ami miatt ez így visszás ballib szemszöggel. A nemzeti oldal számára pedid ez az 1990-2010 közti kurzus visszahozatala.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.15. 07:18:43

@Renee Le Renard:

Ha van komoly ellenfél, Orbán ki fog állni vitázni. Ilyen nem volt hosszú évek óta. Pl. kivel kellett volna kiállnia 2018-ban? Minek tette volna ezt meg, ezzel csak legitimálta volna az ellenfelet.

De ha jövőre lesz egy egységes Soros-Gyurcsányné-Szálasi összefogdosás, a jelöltjével ki fog állni. Mert más helyzet.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.15. 07:22:08

@birka menet:

"az összes MSZMP komcsi meg 3/3-as, meg a leszármazottaik a fidessben vannak"

Alaptalan ballib propaganda.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.15. 07:24:49

@nemecsekerno_007:

Éppenhogy nagyobb állam kell, nem kisebb.

A kis állam gyenge, s a nagytőke maga alá gyűri. Ez nem jó senkinek, a felső 0,1 %-ot leszámítva.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.15. 07:28:25

@6.Lenin:

Nem érez semmit. Pedó Matyi szimpla elmebeteg, ne keress mögöttes okot cselekedeteinél.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.15. 07:32:20

@morph on deer:

"technokratákat, akik nem politikai és/vagy ideológiai alapon döntenek"

Ilyen nem létezik. Legfeljebb vízvezetékszerelésnál lehet nem ideológiai alapon dönteni. A gazdaságpolitikában ez viszont képtelenség, nem létezik ideológiamentes közgazdaságtan.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.15. 07:32:23

Az egészségügy szétverésével, a járvány alatti felelőtlen intézkedésekkel a nemzet többtízezer állampolgárát kiirtó csuti féregnél bárki jobb.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.15. 07:33:35

@jancsi_4:

Már mondtam neked, 3 választásod van:
- elmenni seggtáncolni a Soros-romkocsmába,
- elmenni seggtáncolni a Soros-romkocsmába,
- elmenni seggtáncolni a Soros-romkocsmába.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.15. 07:35:31

A demokratikus jogállamot páros lábbal tipró, a nemzet többségének véleményét leszaró csuti háborús bűnös senkiházitól bárki jobb.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.15. 07:38:32

Keleti diktátorokkal, kommunista pártállamokkal, volt komcsi besúgófőnökökkel bratyizó csuti patkánynál bárki jobb.

G. Nagy László 2021.04.15. 07:39:55

@MAXVAL birсaman közíró:

"Számomra meg ez volt az egyetlen része az interjúnak, melyben Márki-Soros tetszett. Elmondta azt, amit még egy ultraliberális is tud, csak úgy tesz, mntha nem tudná. Lásd, hogy a fizikai erőszak a nevelés elkerülhetetlen eleme."

Két gyerekem van, 13 és 11 évesek. Soha nem ütöttem meg őket. Nem is fogom. A fizikai erőszak tökéletesen felesleges, mi több: szinte minden probléma forrása. Mutass nekem egyetlen olyan diktátort, vagy erőszakos bűnözőt, aki nem vertek el otthon! Nem fogsz tudni. Gulyás Marci is kikerekedett szemekkel nézte ezt az idiótát, ahogyan én is.

padlogaz 2021.04.15. 07:46:48

@Renee Le Renard: karizmatikusság kérdése: szerintem nem karizmatikus jó vezető nem létezik. se politikában, se bármilyen más szervezet - pl. vállalat - élén.
alapvető vezetői feladat és készség a vízióalkotás, a célok kijelölése, feladatok kiadása, kontroll, beszámoltatás, visszajelzések adása, azaz emberek irányítása, vezetése, meggyőzése, maga mellé állítása, motiválása stb., stb. a konkurencia elleni eredményes küzdelem (politikában: ellenzéki pártok).
ezt szvsz nem lehet karizma nélkül eredményesen csinálni.
legfeljebb az emberek nagy része (választók, vállalatnál a munkavállalók többsége) számára nem látható, de a közvetlen munkatársak (miniszterek, felsővezetők) felé meg kell jelenjen.
válság, változás, külső-belső körülmények változása esetén rögtön előtérbe kell kerüljön.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.15. 07:48:20

A nemzet EU támogatását a haverjaival, rokonaival elsikkasztó, a nemzeti vagyont törvényekkel a családtagjainak, seggnyalóinak átjátszó csuti tetűnél bárki jobb. A törvényekkel takarózás nem mentesíti a felelőtlen járvány miatti halálozások, lopások, többrendbeli állami vagyon hanyag kezelés, hatalommal visszaélés erkölcsi bűntette alól. Hitler is az általa alkotott törvények szerint járt el. Jogos volt? Az összes haverja is, aki ezeket a "törvényeket" véhrehajtotta az akasztófán végezte. Jogosan?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.15. 07:52:43

@G. Nagy László:

Soros-Zaj is elmondta: nem szisztematikus verést szorgalmaz, ennek semmi értelme. De igenis van helyzet, amikor csak a fzikai erőszak a helyes válasz.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.15. 07:52:57

@Török törp hörcsögöt bökő bögöly: A korlátlan hatalom felelősséggel is jár, vihogó fideszférgeim. Aki azzal nem él, hanem visszaél vállalja a következményeket. Mert egyszer lesznek, az garantálható.

G. Nagy László 2021.04.15. 07:57:22

@Török törp hörcsögöt bökő bögöly: Lefordítom a kommentjeidet:

"Gyűlölöm Orbánt. Nincsenek érveim. Nincsenek alternatíváim. Csak nyüszítek."

Jó fej vagyok, s pár ilyen hiszti-hozzászólás maradhat, de már elegem van a tartalmatlan kommentekből és idővel törölni foglak. Érdemes lenne látnod: ez a fajta primitív kommunikáció - itt a blogomon - csakis az Orbán-gyűlölőket jellemzi. Pont magatok ellen dolgoztok. A többi ellenzéki is azt látja: csupa idióta az elvtársam.

G. Nagy László 2021.04.15. 07:58:29

@MAXVAL birсaman közíró:

"Soros-Zaj is elmondta: nem szisztematikus verést szorgalmaz, ennek semmi értelme. De igenis van helyzet, amikor csak a fzikai erőszak a helyes válasz."

Nincs ilyen. A gyereknevelésben nem tudsz ilyet mondani.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.15. 08:01:54

@G. Nagy László: Én egyszer vágtam pofon a pár éves fiaimat. A kutyám orrát is egyszer pöcköltem, amikor még szeleburdi fiatal volt. Megtanulták hol a helyük, utána soha többet semmi gond nem volt velük, a fiaim egyetemet végeztek, és boldog családos emberek, a kutyám se harapta el senki torkát. Semmi baj forrása nem lett, mivel jó időben(pár éves korban nem tinédzserként) jókor csattantak személyes példamutatás mellett. A tizenéves gyerekeidnél igaz amit írsz, de nem akkor kell őket elkezdeni nevelni, hanem amikor tudatukra ébrednek 2-3 éves korban.

G. Nagy László 2021.04.15. 08:04:50

@padlogaz:

Nagy vonalakban egyetértek veled. Renee igazsága abban áll, hogy egy jól működő, mini hatalommal bíró állam csaknem láthatatlan. Nincs minden agyonpolitizálva, ha megállítanak az utcán, talán a miniszterelnök nevét ki tudod nyögni, a többi kormánytagról halvány fogalmad sincs. Igazad van, bizonyos fokú karizmatikusság minden alkalmas vezető sajátja. De érezzük: egy szürke államtitkár, amely több száz fős csapatot irányít, egész más kommunikációs kihívásokkal néz szembe, mint mondjuk egy százezres tömegnek szónokló népvezér.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.15. 08:07:12

@G. Nagy László: Már hogyne lenne. Amikor tudatukra ébrednek 2-3 éves korban. A kivöröslő fenékpaskolás(az előbb rosszul írtam nem pofon volt), ami fáj is, hatásos. 2-5 éves korban lehet fegyelemre nevelni, utána már nem. Annál nagyobb gyereket már csak a személyes példamutatással lehet nevelni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.15. 08:09:21

@G. Nagy László:

Számtalan ilyen eset van. Pl. a gyerek idegen gyereket ütlegel a játszótéren. Vagy át akar szaladni az utcán. Stb.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.15. 08:12:23

@Török törp hörcsögöt bökő bögöly:

Kihagytad, hogy Zorbán direkt fertőz koronavírussal, mert a hollttesteket eladja, s ebből aztán stadiont épít. S a megoldás: szavazzon mindenki a Soros-Gyurcsányné-Szálasi összefogdosásra, mert aki nem, azt Zorbán megvette krumplival.

G. Nagy László 2021.04.15. 08:14:32

@Török törp hörcsögöt bökő bögöly:

"de nem akkor kell őket elkezdeni nevelni, hanem amikor tudatukra ébrednek 2-3 éves korban."

Egyetértek. És bevallom, van bennem bizonytalanság. Amikor pár hónapos csecsemőként - amikor tudtuk, hogy minden fizikai szükségletük kielégített - hagytuk őket sírni, s hozzászoktattuk őket, hogy nem kapkodjuk fel őket mindig; amikor a kétéves fiamat hagytam hisztizni, és nem vettem a nyakamba, hanem végig kellett csinálnia - az egyébként nem megterhelő - erdei sétát, ezek mind a szív keménységét igénylik és a mai napig nem tudom, helyesen jártam-e el.

Azonban a fizika verés kapcsán nincsenek kétségeim. Felesleges, igen káros, minden földi pokol forrása. Mellesleg Orbán is verte az apja. Ő ezt elég éretten feldolgozta, s 1989-es (Youtube-on elérhető) interjújában az látszik: már nem érez haragot apja iránt. De nem mindenki kezeli ezt így. A legtöbben a világon verik le gyermekkori traumáikat.

G. Nagy László 2021.04.15. 08:17:54

@MAXVAL birсaman közíró:

"Számtalan ilyen eset van. Pl. a gyerek idegen gyereket ütlegel a játszótéren. Vagy át akar szaladni az utcán. Stb."

Mindkét esetnél be kell avatkozni. De egyiknél sem veréssel. Megfogod a kezét, magaddal viszed és megbeszélitek. Ennyi. Jöhetnek még példák. Minddel csak a saját magatokban dúló agressziót tudjátok igazolni, annak pedagógiai értelmét aligha.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.15. 08:19:37

@G. Nagy László:

Szólsz neki, nem fogad szót. Direkt folytatja. Hatalmas pofon = abbahagyja.

G. Nagy László 2021.04.15. 08:27:55

@MAXVAL birсaman közíró:

Szólsz neki, nem fogad szót. Direkt folytatja. Megfogod a kezét és elviszed onnan. Akár egészen hazáig. Ő még játszóterezne, te így bünteted, hogy vége a játéknak. Semmi értelme a verésnek.

Hatalmas pofon = továbbörökítetted azt a mérget, amely hosszú generációk óta marja és tönkreteszi a világot. Elég lenne EGYETLEN olyan nemzedék, amely nem bántalmazza a gyerekeit és harminc év múlva a földi mennyországban járnánk.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.15. 08:52:20

@G. Nagy László: Ha a csuti elmebeteg csüngőhasú zsírdisznót is párévesen seggen pakolja a kommunista tolvaj apja, nem pedig egyetemista korában pofozgatja(a csuti elmondása szerint), talán belőle is becsületes ember válhatott volna. És akkor most nem lenne egy nemzetirtó, csaló vezetője a nemzetnek.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.15. 08:57:03

@MAXVAL birсaman közíró: Nem szándékosan, csak hanyagságból, vagy nyereségvágyból, hatalmával visszaélve, a nemzeti vagyont keleti diktátoroknak kiszolgáltatva követi el tetteit, ami még rosszabb.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.15. 09:07:38

@G. Nagy László: Ez nem hiszti, ez a kőkemény valóság. Sajnos nem meri senki leírni, nem mer senki beszólni, és legfőképp nem mer ellene szavazni, a tolvajt börtönbe baszni. Ezért tart ott az ország ahol. Amúgy már tényleg elegem van, hogy tolvajok és csalók(csuti) akarják megmondani, hogy mit csináljak vagy az életemet szabályozni. Takarodjanak, és vegyék át helyüket becsületesebb emberek, mint akár a cikkben lévő márki.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.15. 09:07:51

@Török törp hörcsögöt bökő bögöly:

S nem gázosít, nem épít szögesdrótot? Nem vezet be fasizmust?

Atya Isten, téged megvett kilóra a Zorbán, ezért vagy ilyen langymeleg mérsékelt!

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.15. 09:11:26

@G. Nagy László: Sajnos képtelen vagyok tolvaj csaló hazudozó, becstelen gazembereket miniszterelnök úrnak nevezni. Egyébként bárki bárminek nevezheti őket, ez nem bűncselekmény.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.15. 09:25:02

@G. Nagy László: A csuti nemcsak csaló tolvaj hazug, hanem még egy gyáva féreg is. Semmilyen tettéért nem meri a felelősséget vállalni, pedig már 11 éve korlátlan hatalommal uralkodik. Félrepofázik, magyarázkodik, kelleti magát, mint egy fürdőskurva celeb, ahelyett hogy felelősen kormányozna. Minden, ami ezalatt az idő alatt történt az ő bűne, és ezért egyszer majd felelősségre lesz vonva. Ha nem előbb, akkor utóbb.

G. Nagy László 2021.04.15. 09:29:43

@Török törp hörcsögöt bökő bögöly:

"Sajnos képtelen vagyok tolvaj csaló hazudozó, becstelen gazembereket miniszterelnök úrnak nevezni. Egyébként bárki bárminek nevezheti őket, ez nem bűncselekmény."

Úgy hívod, ahogy akarod. És a blogomhoz kommentelve olyan véleményt fogalmazol meg, amilyet csak szeretnél. Feltétlen híve vagyok a szólásszabadságnak. Csak legyen tartalom is. Az indulat önmagában édeskevés és nem felnőtt műfaj. Ha már gyereknevelés: kiskamasz kölykeimet egészen pici koruk óta úgy nevelem, hogy mondják el, fogalmazzák meg, ha valami szükségletük, vágyuk, gondolatuk van. Az indulatuk nem érdekel. És igazából mást sem érdekel.

Ami a börtönt illeti: Gyurcsány és Gergényi sem került sittre. Csak a kishalak.

6.Lenin 2021.04.15. 09:45:47

@morph on deer:

Gondoltam, hogy nem értesz hozzá.
Rengeteg termőföldet letiltottak. Vidéken már lassan nincs aki értene a gazdálkodáshoz. Amennyiben eladnák a földeket külföldieknek, akkor se lenne aki megművelné.
Nincsenek dollár milliárdokkal rendelkező MAGYAR befektetők. Kivel, és mit is gyártanának, ha lennének is? Mennyire lennének versenyképesek óriási multi cégekkel szemben?

Ez látszik a Gyurcsány propagandán, ezért lesz belekódolva az óriási bukás, sajnos az országnak is. Hozzá nem értő balfaszok ordibálnak baromságokat. Sajnos túl sok is bunkó vevő ezekre a hülyeségekre. ez van, ha a gyogyós nyerne Mo-nak vége, talán örökre cselédek maradunk. Csodálkozom rajtad. Ajánlottam, hogy távolodj el a gyogyóstól.

6.Lenin 2021.04.15. 09:52:02

@MAXVAL birсaman közíró:

"Nem érez semmit. Pedó Matyi szimpla elmebeteg, ne keress mögöttes okot cselekedeteinél. "

Nem értem a faszit, amit már többször is megírtam neki , régebben is. Több esze van, mint az ide is kommentelők többségének összesen, és képtelen ezt átlátni. Valami komoly mentális sérülés érhette. Számomra, mivel nem vagyok szakdoki ez felfoghatatlan, de nem sajnálom, mert a környezetének csak kellene ezekre figyelmeztetnie (pl szülei)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.15. 09:54:30

@6.Lenin:

Súlyos szxemélyes traumák érték őt. Elhagyta a nagytökű francia szerelme, aztán Gyurcsány kizárta a DK-ból, majd munkanélküli lett.

6.Lenin 2021.04.15. 10:09:00

@G. Nagy László:

Érdekes néha az emberek hozzáállása bizonyos dolgokhoz. Elítéled te is, én is a gyerekekkel szembeni eröszakot, de én azt igen, amikor ezeket az intelligensen nevelt gyerekeket felnőttkén arra tanítják, hogy más emberek millióit gyilkolják le, gazdasági, vagy politikai érdekből.

Engem anno az apám jól elvert nadrágszíjjal, és hála semmi súlyos következménye nem lett, azon kívül, hogy néhány napig nem tudtam leülni.
Miért is? Mert a gyerekek tudják amikor rosszat tesznek, én is azt tettem, mert cigiztem már az óvodában.

Szerintem verbálisan sokkal nagyobb károkat lehet okozni egy gyereknek, mint néhány kisebb pofonnal, A pofon nyomai hamar elmúlnak, de egy megalázás, vagy soxor elkövetett megalázás végigkísérhet az egész életében. Sok emberrel beszéltem, felnőttekkel, akik a gyerekként kapott pofonokat nevetve említették, és jogosnak ítélték. De a megalázást nem tudták elfelejteni megbocsájtani. Sokan emiatt még a szüleik temetésére s mentek el.
MZP-vel ebben az esetben 1etértettem (a partizánon elhangzottak gyerekverésről). a gyerekek tudják, érzik, amikor megérdemlik a fegyelmezést, azt is, ha igazságtalan. az utóbbi a károsabb, lelkileg is. A lelki sérülés maradandóbb. Talán ennél a Brendel Matyinál is.

6.Lenin 2021.04.15. 10:11:29

@MAXVAL birсaman közíró:

Ezeket elképzelhetőnek tartom. Az ilyen traumákat nehezebben dolgozzák fel egyesek, mintha verték volna egész nap.

Wildhunt 2021.04.15. 10:27:06

@G. Nagy László: lehet arra gondol, mikor a gyerek pld. Talál egy negyon szép gombát pld. te elrántod és rácsapsz a kezére? Ez is verés szigorúan véve.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.15. 10:34:29

@G. Nagy László: Kishal, kisbüntetés: leváltás, lemondás, felmentés, szavazók elpártolása, megalázás. Nagyhal: börtön, fogda. És mindenki a helyére kerül. Gyurcsány vagy gergényi életében már felelős pozíciót nem kap, jelentős szavazója nem lesz. A csuti meg megy börtönbe.

Wildhunt 2021.04.15. 10:34:30

@MAXVAL birсaman közíró: te vagy az erősebb, felveszed és kiemeled a helyzetből. Ordítani jogában áll. Az is igaz, hogy ez is erőszak, mert ha erősen tartod, az fájhat neki. Ha valami veszélyes dolgot vett fel, rácsapsz a kezére és eldobja. Én verés alatt azt értem, amikor folyamatosan fenyegeted hogy miért lesz elverve, aztán meg kap egy alapos fenekelést/pofozást. Ez utóbbi szerintem bűncselekmény.

Wildhunt 2021.04.15. 10:38:07

@6.Lenin: megalázás tilos. Az első "elvont" dolog amit megtanítottam az ennek a kivédése.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.15. 10:40:38

@Török törp hörcsögöt bökő bögöly: De, ahogy a csutit ismerem, nem fog ő bíróság elé állni, börtönbe menni, még érvényes bírósági itélet mellett sem. Simán bebújik putyin vagy mao szoknyája alá, elmenekül, ahogy elvtársa, rákosi matyika, vagy horthy, gruevszki elvtársak. Ezeknek az embereknek semmi jellemük, számomra ezért nullák, a csutival együtt.

6.Lenin 2021.04.15. 10:46:22

@Wildhunt:

A feleségem 43 évig óvónőként dolgozott, az egyik lányom pedagógus (Bp-en) alsótagozatosakkal foglalkozik. A gyerekek sokkal okosabbak ebben a kérdésben, mint a szüleik. Sőt a beléjük írt programm miatt a kisebb fizikai fenyítésekre az életben maradáshoz még szükség is van.
Az a baj, hogy ma soxor a liberálisnak vélt elmebaj miatt sok idióta beleszól olyan dolgokba, amiről fingjuk sincs, főleg a következményeiről.
Mi van, amikor a gyerekek csépelik egymást a játszótéren? Megtanulja a fizikai önvédelmet,. Be is tojnék, ha a nézeteltéréseket egymás meggyőzésével próbálnák a padon szónokolva a barátságról, szolidaritásról, egymás elveinek a tiszteletben tartásáról papolva.

Néha teljesen agyrém, ami zajlik a világban. Aztán meg csodálkozhatunk amikor ezek a mozgalmak törnek, zúznak ártatlan embereket gyilkolnak. Az ész néha félúton megáll.

Zed is not dead yet 2021.04.15. 10:51:00

Megnéztem ezt az interjút, vagyis néztem egy darabig, de abbahagytam, mert nem lehetett elviselni ezt az összevissza hablatyolást, amit ez a fickó nyomott ... az utolsó képem egy szervilis/törtető/mindent-megmagyarázó/nem-önálló/... ember, szóval nem esett jól látni és nagyon nem esik jól, hogy nem alkalmas. Szeretne Ő egy másik OV lenni, de nem mindig a másikon van a hangsúly.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.15. 10:57:07

@G. Nagy László: Amúgy mit akarsz, magyarázzam el, miért tartom aljas féregnek a jelenlegi uralkodót? 11 év dúlás után még nem tudod? Öreg vagyok én már ahhoz, hogy mindent ezerszer elpofázzak, meg hely sincs nagyon itt. Egyébként már ezerszer megtörtént, csak sajnos a csutibuzik nem látnak a lila ködtől. Kell nekik egy nagyobb pofon, hogy észhez térjenek. Hamarosan az is eljön.

Wildhunt 2021.04.15. 11:00:40

@6.Lenin: azt érted mi a különbség a között hogy két gyerek verekszik és hogy te elvered?

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.15. 11:04:44

@Zed is not dead yet: Az a baj, hogy csak nézel, de nem látsz. Egy ilyen riportot amúgyis értelmezni kéne, nem mindenki dakota indiánokkal hadakozik a mondandójában, mint a csuti törpe, hanem értelmesen beszél, különböző dolgokról. Igen, ez bizony baj, hogy az orbanisztániak nem értik mit mond egy magyar. Csak az egyszerű kétbites csuti tájszólásból értenek.

konrada 2021.04.15. 11:10:51

@6.Lenin:
Ez a verés - nem verés kérdés sokkal bonyolultabb, mint sokan hiszik.
A verés - valódi értelmében, nem amikor rácsapnak - valóban káros, mert nem az értelmet tágítja, hanem a félelmet építi ki, ami nem a tanulási folyamat része.

...viszont: ha a gyerekben nem alakul ki egy reflex arra, hogy elkerülje a hirtelen veszélyt hozó rossz dolgokat, annak meg az a veszélye, hogy akár többedszer is kirántja a kezét, hogy átfusson a barátjához a túloldalra - mert végül is a szokásos blabla lesz majd valamikor utána, de a végén az átjutás nem jön össze...
...vagy nem tanulja meg, hogy vannak veszélyes helyzetek, amikor a másik ember nem az észérveket fogja használni ellene, akkor esetleg szerepelni fog a fekete hírekben, mert nem tanulta meg, hogy értelmezze (direkt nem írtam, hogy tisztelje, mert tiszteletet nem érdemel - még a szülő sem, akinek eljár a keze) a veszélyhelyzetet.

...de verni nem szabad a gyereket. Az tudatos, előre megfontolt gonosz dolog. ...de egy adott helyzetben időben történő indulati odacsapás (inkább csak paskolás!) később akár életet is menthet.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.15. 11:13:05

@Zed is not dead yet: Igen, a csutbuzik csak azt értik, hogy dakota, brüsszel, gyurcsány, zsák krumpli stb.

6.Lenin 2021.04.15. 11:13:49

@Wildhunt:

Hogyne, én sose vertem se a gyerekeimet, se az unokáimat, de nem is aláztam meg őket.

egyszer voltam nagyon közel, hogy a kisebbik lányom fenekére csapjak, mert kegyetlen rossz volt. Elszaladt, de amikor utolértem, megállt és a szemebe vágta,: én nem akartam megszületni. ezen az igazságán aztán egy jót nevettünk. A verés elmaradt.

Pl anyám se vert engem, egy vagy két hónapig nem mehettem moziba. Mondtam neki inkább verjen össze, de nem hallgatott rám, A izizás hiánya jobban fájt.

Wildhunt 2021.04.15. 11:14:30

@konrada: jobban leírtad mint én.

6.Lenin 2021.04.15. 11:18:34

@konrada:

"Ez a verés - nem verés kérdés sokkal bonyolultabb, mint sokan hiszik."

Ezt mondom én is. Woody A. is inkább megkefélte a nevelt lányát, mint talán, hogy megverte volna. De a libsi szokások soxor nem követhetők normális ésszel.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.15. 11:20:20

@Zed is not dead yet: Korábban értették azt is, hogy gyurcsányné, soros, migráns, spekuláns, a karácsony alkalmatlan(a télapót nem tudjuk, azt nem hörögték) most divat az hogy oltásellenes. És mindegyik ugyanazt hörgi, gondolom ki van adva pártusatításba. Az is bohózatba illik, ahogy mindegyik seggnyaló menekül az ujságírók elől, (nem nyilatkozom, dolgom van, sietek) nehogy valami olyat mondjon nekik, ami a führernek nem tetszik, mert akkor repül.

konrada 2021.04.15. 11:27:28

@Török törp hörcsögöt bökő bögöly:
De azóta kiderült, Hogy Karácsony alkalmas...

;-DDDD

ulpius66 2021.04.15. 11:31:55

"Márki-Zay Péter ideális miniszterelnök-jelölt"

Szerintem a Bajnai Gordon jobb lenne!

G. Nagy László 2021.04.15. 11:41:51

@Zed is not dead yet:

"Megnéztem ezt az interjút, vagyis néztem egy darabig, de abbahagytam, mert nem lehetett elviselni ezt az összevissza hablatyolást, amit ez a fickó nyomott ."

Ugyanezt éreztem én is, de erőt vettem magamon és végignéztem... :)

morph on deer 2021.04.15. 11:42:42

@6.Lenin:
“ Nincsenek dollár milliárdokkal rendelkező MAGYAR befektetők. Kivel, és mit is gyártanának, ha lennének is? ”

Hát egyrészt engem nem a befektető származása érdekel, hanem a hozzáértése, másrészt mondom, hogy ez egy hosszabb távú koncepció alapján jöhetne csak létre. Azaz nincs ad hoc megoldás amihez elég csak a pénz, meg a következő gázszerelő “szakértelme”.

Vagy egy másiké, aki szerint ez a fajta befektetés, ami fellendíti a gazdaságot:

“ Egymilliárdért épült hullámvasutas élménypark Zalaszabarban

Zalaszabar megelőzte Budapestet, ugyanis Magyarország első fix telepítésű hullámvasútja is itt épült fel, illetve ilyen színvonalú, gyerekeknek szolgáló élménypark máshol sincs az országban - közölte Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter ...”

www.napi.hu/ingatlan/hullamvasut-elmenypark-zalaszabar.682371.html/amp

Mindez egy 600 fő körüli, félreeső faluban! Várom, hogy mikor kezdik építeni a stadiont...
Elcseszett egy népség vagyunk, bizisten.

Ha hiszed, ha nem, ez akkor s saját vélemény, saját tapasztalatok alapján, nem érdekelnek a politikai csatározások.

De egy biztos, hogy ezt a dilettáns, pazarló, retrográd bandát el kell takarítani, akár az öreg ördög közreműködésével is, - és ezt most szó szerint értem! (Azaz nem Gyurcsányra céloztam! :))
Itt az ideje, hogy Magyarország végre kikapaszkodjon a felcsuti gondolkodásmód zavaros posványából, míg van rá esély egyáltalán...

G. Nagy László 2021.04.15. 11:43:15

@Wildhunt: @6.Lenin:

"érted mi a különbség a között hogy két gyerek verekszik és hogy te elvered? "

Ugyanezt akartam kérdezni magam is.

morph on deer 2021.04.15. 11:44:57

@6.Lenin:
“ ... én sose vertem se a gyerekeimet, se az unokáimat, de nem is aláztam meg őket.”

Na látod, ebben például maradéktalanul egyetértünk!
:)

G. Nagy László 2021.04.15. 11:44:58

@konrada: 100%-ig egyetértek. köszönet az intelligens kifejtésért.

6.Lenin 2021.04.15. 12:05:01

@morph on deer:

Nagyon nem mind1, hogy egy országból kiviszik, vagy behozzák a pénzt Vagy itt fektetik be, és mi is élvezzük azt a hullámvasutat.
Nem tudom jártál-é már vidéken ma Mö-ön.
Talán két éve voltam a Füzér várában, lenyelek, csehek, hollandok, és rengeteg magyar, voltam 20 évvel előtte is, a falu ég és Föld a különbség, de rengeteg más helyet is említhetnék.
Emléxem a szocik alatt hogyan is nézett ki az ország, és most az utolsó 10 évben. Óriási a különbség, és nagyon rosszkor jött ez a járvány az országnak.
Nekem tök mind1, hogy ki van kormányon, ha az ország fejlődik, épül, szépül

Én a szart akkor is utálnám, ha Orbán, Gyurcsány, vagy KariGeri szarta volna tele az országot.Utáltam Bp-re járni a demszky korszakban, mert egy koszos büdös város volt, tele bunkó és ideges emberekkel. Tarlós alatt legalább tisztább lett a város. Mivel elég sűrűn kellett mennem az unokám miatt-aki sokkal jobban érezte magát vidéken (Zemplén hegyei közt) nekem nagyon nem volt mind1, ki vezeti a várost.

most, hogy lényegesen kevesebbet járok, teljesen mind1, ha nektek megfelel a kosz, ti élvezitek. Állítólag már látszik a városon a vezetés. Én mióta Geri a vezér nem vagyok a városra kíváncsi, nem is voltam, csak videókon láttam az "eredményt". Kösz, nekem nem kell.

Szívesen körbevezetnélek itt Zemplénben, hogy mennyit szépült az utolsó 10 évben, de a másik lányom Somogyban él ott is tudnék mutatni sok szép helyet. De máshol is, szeretek kirándulni. Szerencsére van hová, és érdemes is még egy darabig, de remélem továbbra is.

G. Nagy László 2021.04.15. 13:12:35

@6.Lenin:

Ha megnézzük az igen hosszú Demszky-érát, azon belül az 1998-2002 időszak volt az, amikor látványosan fejlődött a főváros. Mondani sem kell: a központi beruházások mind állami szintűek voltak.

A magam részéről nem igazán vagyok híve a központi fejlesztéseknek. Azonban óriási a különbség a hatalmasra nőtt, korrupt politikusok vezette állam és a másik, ugyancsak hatalmasra nőtt, korrupt politikusok vezette állam között, ha az egyikben semmi sem történik, szemben a másikkal, amelyben látványosan fejlődik az ország. Ha már korrupció van, az legyen patrióta, és tegye jobbá a helyet, ahol élünk!

Emmett Brown 2021.04.15. 13:14:59

@nemecsekerno_007: nem léptek ki a közösségből. A gyerekeik léptek ki valamennyi időre.

Ki a faszom vagy, hogy embereket MÁS EMBEREK DÖNTÉSEI ALAPJÁN AKARSZ SZANKCIONÁLNI? vagy dögöljenek meg, ha képtelenek voltak átadni a fattyaiknak az "itt élned, halnod kell" mentalitást? Gyerektelenekkel mi legyen?

2017ben 3600 milliard ment nyugdíjakra. Sportra 2010-18 között kb 2000 milliard ment el. Ráadásul a látványra, nem a nép sportolására, aminek járulékos haszna lenne a javuló egészségügyi állapot.

A sávos rendszer talán oké, de jobb lenne, ha az egészségtelen termékekre lenne extra egészségügyi adó, ami kötelezően az EÜ kasszába folyna be (ezt egyfajta biztosítás lenne, a magasabb kockázatot amit a cigi/pia/cukros üccsi/chips jelent, így fizetné meg a nép).

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.15. 13:41:14

@6.Lenin:

Így igaz, a helyére tett gyerek örül. Akit meg sose tesznek helyre pár pofonnal, az nyűgös lesz, majd kamaszkorban drogozni kezd, aztán öngyilkos lesz 20 évesen.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.15. 13:43:09

@Wildhunt:

Nyilván a folamatos verés értelmetlen, de itt eleve nem is erről volt szó.

A modern progresszív elmabaj szerint SOHA szabad alkalmazni fizikai erőszakot, pedig ez marhaság.

Sőt ma már az a legújabb őrület, hogy a háziállatokkal se szabad keményen bánni. Ez még nagyobb marhaság.

6.Lenin 2021.04.15. 13:52:35

Mióta ember él a Földön, és élni fog, un. korrupció is létezni fog, esetleg másként nevezik.

A szoci MNB elnökök, pézügyérek a leváltásuk után néhány év jól fizetett állást kaptak nyugati bankoknál,
. Obama évekig tartott sok százezer dollárért senkit nem érdeklő előadásokat jeles egyetemeken. Barosso szinten annál a banknál kapott állást, akikkel az unió fasírtban volt. Sorossal enyelegnek uniós biztosok. Természetesen az nem korrupció. Lehet nevezni lobbizásnak, véletlennek, sok mindennek.

Nyilván mindenhol az aktuális politika hatalmat támogatók kapják cserébe az állami megrendeléseket. Simán mindenhol ilyenkor vastagon fognak a ceruzák. Természetesen a kormányon lévők szerint ez jogos, ellenzékben korrupció. Ez mindenhol így működik.

Nézd meg itt is a kommenteket, van aki szerint az egyik oldal hívei a vezérük seggéből lóg ki. A másik a másikéból, és ezzel csesztetik egymást. Hogyan lehetne akkor bármiben is előrébb lépni? Az egyik védi a sajátját, a másik is.a sajátját védi.

egy ami esetleg értékelhető, kevesebbet lop, de épít is valamit, a másik is lop, de inkább romból. Nézzük meg az ellenzéki önkormányzatokat, mindenkit kirúgtak, jöttek a haverok, csődközeli helyzet, deficit. Mindez másfél év alatt. És a híveik foggal körömmel védik őket, de Orbán egy tolvaj geci. Hogyan lehetne itt értelmes párbeszéd? Így működünk.

Hány embert lehetne felsorolni, aki az ilyen blogokon megváltoztatta a véleményét gyökeresen? Jó estben egy tucat? Szerintem szinte senki, legfeljebb lapít, ha beég mert nem tudja megvédeni a kedvenceit.

Mi a programja az ellenzéknek? Mind1 ki, csak Orbán takarodjon. Mi lesz utána? kit érdekel? Neki is esetleg szarabb lesz? Számít, ha Orbán bukott.. Voltam önkormányzati képviselő. Sok olyan ember volt, van, aki csak azért, hogy másnak se sikerüljön, képes volt a saját települése ellen, és benne a saját körülményinak jobbra fordulása ellen is szavazni. Mit lehet ez ellen tenni? Megvárni, míg kihalnak? Mindig jönnek a helyükre hasonlóak.

Ki a hibás a járványban meghaltak miatt ? Természetesen Orbán. Ki nem törődött a saját egészségével? Csend. Mindig mindenért a másik a hibás. Ilyen közegben hogyan lehetne egy működő rendszert kiépíteni? És az nem csak Mo-on van így.

Én, ha jártam idegen országokban, nem a csillogó áruházak, fényes belvárosok, hanem a külső kerületek érdekeltek. A kis csehók, piacok, ahol a kisemberek élnek. Ott látszik igazán az adott ország színvonala, hiszen ezekből az emberekből van több.

Persze sehol sem ezt szokták reklámozni. Ezek a mára is jellemző küzdelmek még nagyon sokáig meghatározóak lesznek. Ha 22-ben győzne az ellenzék, néhány év alatt lezülleszt mindent, aztán, mert nekik is szar lesz, buknak, és lehet megint kezdeni elölről, aztán megint, és megint.

És ez nem pesszimizmus, hanem keserű tapasztalata néhány hátrahagyott évtizednek a saját életemből. Még csoda, hogy mellesleg inkább a humort kedvelem a tököm tudja miért, de örök optimista vagyok a magam életében.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.15. 14:01:31

@6.Lenin: Egy túrót van sok esze! Csak egy nárcisztikus fasz, hamar kiderült hogy természettudományos alapfogalmakkal, alapműveltséggel hadilábon áll. Lásd a "tolvalyt" , hidrogénes lélegeztetést, naperőmű 100 százalékos hőtárolást, bináris keresést.

6.Lenin 2021.04.15. 14:04:40

@MAXVAL birсaman közíró:

Egyszer egy alföldi fürdőváros borozójában találkoztunk a barátommal a régi ált. suli dirijével. Anno csépelt minket , mint szódás a lovát.
Megköszöntük neki akkor ott a borozóban, a társasága előtt, hogy embert faragott belőlünk. A barátai irigykedtek rá, de mindenki könnyes szemmel nézett egymásra. Már akkor, iskolásként is tudatában voltunk annak, hogy jogos volt a verés, a klotyón bagóztunk, óra közben meg pofáztunk. igaza van konrada blogtársnak is, hogy ez egy igen összetett, és bonyolultabb kérdés, mint néhány seggfej libsi hörgése.

Azért én azt vallom, ha lehet értelmes hozzáállással, viselkedéssel még az apróbb taslikat is lehet pótolni. Szerintem a gyerekek sokkal értelmesebbek, mint sok felnőtt gondolja. Sokkal jobban tudnak különbséget tenni a jó, és rossz között. Szerintem aztán nagy általánosságban pont a felnőttek viszik félre a gyerekek jellemét.

6.Lenin 2021.04.15. 14:14:10

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Jó szöveg, mindig a tehetségtelenek hivatkoznak ilyesmikre. A pénzt nem nagy ügy elbaszni, ha más adja.
A Matyit már régóta ismerem, vitáztam vele más blogokon. Voltak értelmes pillanatai is.Én ezek alapján nem tartom egy hülye gyereknek. Írtam, hogy a tudása biztos magasabb, mint néhány itt kommentelőnek összesen. Valahol mentálisan félresiklott. Amit itt művel az nem egy intelligens emberre vall. Sajnos szétver mindent, tök értelmetlenül, és ezzel ez az állapota nem csak őt érinti. Más is ír hülyeségeket, szerencsére csak egyszer, de ő képes ezerszer is. Miért? Talán ő sem tudja.

konrada 2021.04.15. 14:14:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "A mezőgazdaság a GDP 3-4 százaléka, lfsz. "
Na ja.
...de az élelmiszeripar, és a műveléshez szükséges eszközök, szolgáltatások, alapanyagok azért többet tesz ki, mint maga a termény, vagy élőállat GDP-ben számolt - megtermelt értéke...

konrada 2021.04.15. 14:32:42

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Mennyi pénzt vont el Orbán az önkormányzatoktól? "
Sokat.
Van, amit jobb is, mert tényleg értelmetlen azt egy olyan önkormányzatnál hagyni, ami a megtermeléséhez semmit nem ad hozzá, mert más infrastruktúráját használják lakói (személyi jövedelemadónál pl. Budaörs), vagy annyi a köze hozzá, hogy közigazgatásilag a területén van, de semmit nem tesz hozzá (Lásd Göd-Samsung), s ezeket jobb inkább a térségek felzárkóztatására átcsoportosítani...
Van, amit azért, mert annak elvonásával függővé teszi az önkormányzatokat - pl. gépkocsiadó,

...meg vannak a szükségadók, fejpénzek, amiket azért von el, mert lehet verni az asztalt egy politikusnak, hogy válsághelyzetben a kiadásokat kéne növelni, de azt már nem mondják el, miből. A kormánynak meg a válság miatt kiesett bevételeket és megnövekedett kiadási igényeket valahol közelítenie kell. (Azt nem mondom, hogy ezt jól teszi, de akármilyen kormány lenne, mind ezt tenné: ha meg nem, az újra államcsőd közelivé tenné az országot.)

...szóval van köztük olyan elvonás, ami szimplán szemétkedés (kiürítésből a klienseket jutalmazhatja, az ellenzőket meg büntetheti), olyan, amivel felzárkoztat, és olyan, amivel csökkentheti a válság hatását...

a nagy hohohorgász 2021.04.15. 14:40:31

@6.Lenin: az a baj hogy a felnőttek nem elég okosak a gyerek neveléshez...... Jól láthatóan az emberiség megint eljutott a határhoz, és nem tud vele mit kezdeni. Mert nagyon kevés ember van aki saját magát is le tudja győzni. Jól látható hova tartunk, tök mindegy hogy fidesz vagy ellenzéke, de már 20 éve tanárnak csak a leghülyébb megy és a fizetés is szinte a legalja. A legtöbb szülő mégis a tanártól várja a gyereke nevelését! kitől? a leghülyébb "nem akarok fizikai munkát végezni" embertől????
Azoknak az elmebetegeknek meg azt üzenem akik szerint egy jókor adott pofon bűncselekmény, hogy amikor a gyereknek ahhoz lesz kedve hogy kiszaladjon egy autó vagy vonat elé, majd miután összeszedte a maradékot magyarázza el liberálisan hogy ugyan jogod volt hozzá de a fizika az fizika !!!!!!!!! Nem kívánok senkinek ilyet, de egy gyereknek nem magyarázható el az élet kiskorában. És jöhet bármilyen liberális buziság a természet törvényei erősebbek a liberalizmusnál!
Poszter mondok egy példát, ha a gyereked összeverné a gyerekemet és erre te csak azt reagálnád hogy megfogod a kezét és hazaviszed, addigra én már karóba húztalak volna TÉGED a gyerekedet meg összeverem annyira amennyire ő az enyémet. Az asszonyod meg mehet sipítozni a libsi ügyvédekhez!

frikazojd · http://kocs.ma 2021.04.15. 15:14:44

MZP a kevésbé rossz, ami a politikában szinonimája a jónak.

a nagy hohohorgász 2021.04.15. 15:15:16

és még egy fontos dolog, hoznék egy olyan törvényt hogy a szülőket is törvényi felelősség terhelje a gyerekük cselekedeteiért!!!!! nem csak 18 éves koráig hanem élete végéig!!!!! A törvényben persze nem lennének liberális kiskapuk!!!!!

a nagy hohohorgász 2021.04.15. 15:16:49

@a nagy hohohorgász: a te gyereked csak téged akaszthat fel ha nem olyan a világ amilyenre te hazudtad!!!!!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.15. 15:51:04

@a nagy hohohorgász: Te akarsz polgárháborút, most meg be vagy szarva tőle hogy a kölköd ennek leple alatt eltesz téged láb alól.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.15. 15:56:03

@6.Lenin: Objektív dolgok mutatják hogy milyen sötét. Már leírtam. Aki a tolvajt ly-nal írja az egy műveletlen bunkó. A hidrogénes lélegeztetésen pedig még mindig röhögök. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.15. 15:57:05

@6.Lenin: Elmondanád hogy egy önkormányzat miből másból szerezne pénzt?

6.Lenin 2021.04.15. 16:03:15

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Hogy őszinte legyek a mostani állapota már majdnem hidegen hagy, ha megejelenik valahol, kilépek addig, míg nem takarítják ki.
Zavaró, de nekem nem létkérdés a kommentelés. Sőt lassan kezd teljesen értelmetlen lenni számomra, mert már minden csak ismétlődik.
Nem látok benne értelmet. Anyázás meg nem izgat fel. Az irigy, semmitmondó fröcsögést meg csak mentálisan beteg emberek szórakozásának tartom. Amiről meg érdemes lenne agyalni, az meg szinte egyik oldalnak sem az érdeke.

6.Lenin 2021.04.15. 16:11:24

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Pl nem 50 szakértőt tart egy seggfej, hanem megpróbál néha gondolkodni is, vagy a meglévő forrásokat megfelelően használja fel. Kihasználja a helyi adottságokat, bevonja az ott lakókat. Munkahelyeket létesít. Minden település más és más. Pl az egyik településen hiába aktív a polgi, ha bunkók a helyiek.
Az egyik szomszéd település polgija utálja a Fideszt, de sorba nyeri a pályázatokat.Rengeteg a turista, szép a környék.Egy másikon Fideszes a polgi, és szar minden, de a helyiek is sötétek, bármit szeretne, leszavazzák, balos a többsége. Tehát ismerni kellene a helyi adottságokat,polgárokat.

Zed is not dead yet 2021.04.15. 16:19:49

@Török törp hörcsögöt bökő bögöly: Vicces egy rovar vagy, pajtikám. Először is, fingod nincs, ki a viktoriánus(z) és ki nem, ez már a hozzászólásodból is látszik. Másodszor: ennyire bökte a hörcsögödet az, hogy leírtam, ez a zavaros összevissza "én ott vótam, azt mondtam, de nem azt mondtam, de ott se vótam, de ott vótam vón tótottó óta akkó jóvóna-e-lett-e-vóna..." szóval ez a süketelés eléggé nem tetszetős, mert aki valamit 28 szóval mond el, amihez kettő is elég, az már gyanús. Mindazonáltal ha te vevő vagy a süketelésre, akkor hajrá, csak élvezd, én ezért nem foglak egy rakás hozzászólásban elemezni, pajtikám.

Amúgy végtelenül boldog lettem volna, ha (1) a csávó süketelésmentesen, tömören és értelmesen elmondja, hogy mi a stájsz vele és (2) kiderült volna, hogy végre valami minőségileg és (3) tartalmilag is egészen más, mint a 'zorbán, mert végre látszana, hogy tényleg lehet más a politika (csak hogy plagizáljak egy jót). Azt se volna rossz hallani az ilyen hatalom-aspiránsoktól, hogy konkrétan kikkel együtt oldaná meg a világmegváltást, mert sajnos elég sok olyat láttunk, hogy volt egy jó arc, jó célokkal és elvekkel és nem sikerült jól kiválogatni a segéderőket, aztán ... (ez az "azt megeszik a disznók" szólás, ugye). Sajnos azonban számomra ez se, meg az se derült ki. Vagyis az derült ki, hogy - sajnos - "ugorgyunk". Talán mindebből kiderült, hogy nem, nem vagyok híve a jelenleg uralkodó társaságnak, de azt a hibát se akarom elkövetni, hogy bárkit automatikusan jónak tartok, mert nem AZ a rossz, mint emezek (nem tudom érthető lesz-e neked ez, de nyilván igen, hiszen igen fejlett közléstartalmi dekódoló processzorral rendelkezel, ugyebár).

Zed is not dead yet 2021.04.15. 16:21:18

@G. Nagy László: Ééés ... volt értelme végignézni? Meggyőzött, hogy tényleg alkalmas? Komolyan kérdezem, hátha ...

morph on deer 2021.04.15. 16:24:41

@6.Lenin:
“ Szívesen körbevezetnélek itt Zemplénben, ”

Szívesen élnék az ajánlattal ha egyáltalán marad némi mobilitásom, jelenleg egy tucat újabb csavarra várok a meglevő nyolc mellé, csak a szerelők nem döntötték el a mikort. Screw me.:)
Az, hogy nem haltál meg, még nem szükségszerűen jelenti, hogy élsz is.:(
Más kérdés, hogy annyi fémmel merjek-e arrafelé járni, nehogy begyüjtsenek az érdeklődők. :))
Szóval kösz, tényleg értékelem!

a nagy hohohorgász 2021.04.15. 16:30:59

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: nem lehetsz vmi jó its illetve szoftver fejlesztő ha az összefüggés nincs meg..... ugyan olyan buta vagy mint a birca haverod,aki mindenhez is ért külön külön de összefüggés szinten a legegyszerubb rendszert nem tudnátok működtetni.....

G. Nagy László 2021.04.15. 16:33:12

@a nagy hohohorgász:

"és még egy fontos dolog, hoznék egy olyan törvényt hogy a szülőket is törvényi felelősség terhelje a gyerekük cselekedeteiért!!!!! nem csak 18 éves koráig hanem élete végéig!!!!! A törvényben persze nem lennének liberális kiskapuk!!!!!"

Sőt, az unokákért is! Annyira beteg vagy, hogy el sem hiszem. Pedig annak idején még voltak jó gondolataid.

"Poszter mondok egy példát, ha a gyereked összeverné a gyerekemet és erre te csak azt reagálnád hogy megfogod a kezét és hazaviszed, addigra én már karóba húztalak volna TÉGED a gyerekedet meg összeverem annyira amennyire ő az enyémet. Az asszonyod meg mehet sipítozni a libsi ügyvédekhez! "

1. A fiam és a lányom is elég jó nevelést kapott. PONTOSAN azért, mert sohasem bántottuk őket, ők sem bántanak senkit. (Ezek kurvára közismert pszichológiai alapvetések, csak az agresszív, hülye fejetek tiltakozik ellene. Mert egyszerűen nem élhettek fizikai erőszak nélkül. Baszki, járj el bokszedzésekre, ne a védtelen gyerekedet üsd!)

2. Ha egy újjal is hozzám érsz, egy hét múlva a börtönben ülsz. Tényleg megérek ennyit?

3. Volt már, hogy a fiamon - egy kihegyezett karóval - elég csúnya sérüléseket okozott egy iskolatársa. (Megvédte magát, s nem lett nagyobb baj szerencsére.) Elértem, hogy azonnal kitegyék a suliból, de SOHA nem jutott eszembe a szégyenletesen primitív gondolat, hogy én magam kezet emeljek a gyerekre. Ez olyan döbbenetesen otromba, fura, hogy szégyenkezés nélkül le tudtad írni. Hányinger.

4. Én nagyon jámbor srác vagyok, de ha azt látnám, hogy kezet emelsz a gyerekemre - mindegy miért - abból kurvára nem jönnél ki jól.

a nagy hohohorgász 2021.04.15. 16:35:36

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: én nem attól szarok be te fasz hogy a gyerekekem engem eltesz labalol hanem attól hogy a poszter libsi gyereke bedrogozva bántja a gyerekem.

G. Nagy László 2021.04.15. 16:36:17

@Zed is not dead yet:

"volt értelme végignézni? Meggyőzött, hogy tényleg alkalmas? Komolyan kérdezem, hátha ... "

Vicces :) Olvastad a fenti posztot? :)

6.Lenin 2021.04.15. 16:36:52

@morph on deer:

Már az megérné nekem, ha élősúlyban látnék egy faszkalap Dk-st, aki 1-2 év alatt lett azzá, egy értelmes emberből (hátha észrevétlenül rájönnek a titokra)

a nagy hohohorgász 2021.04.15. 16:39:45

@G. Nagy László: kemény vagy mint a fagyos kutyaszar. Ha a budos kurva elkényeztetett fattyad bántani meri az idióta apja miatt a gyerekem karoba huzlak ott rögtön. Aztán a túlvilágon magyarázkodhatsz. És igen ha a gyermekemnek baja lesz akkor semmi sem számít, kibelezlek a gecibe!!

a nagy hohohorgász 2021.04.15. 16:43:23

@G. Nagy László: na azt azért megneznem hogy egy uberliberalis és a fattyai a "ha megdobnak kővel dobd vissza kenyérrel " elv alapján el....... anyádat szopasd te buzi

a nagy hohohorgász 2021.04.15. 16:49:11

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: miből szerezzen pénzt? Uniós támogatás mond neked vmit?????? A célirányos adakozás mond neked vmit????? A hipan kívüli helyi adók mondanak valamit????? A kozmunka amit az állam fizet, mond vmit????? Stb....

Emmett Brown 2021.04.15. 16:49:47

@a nagy hohohorgász: ja, mintha azóta lenne aktív a nicked, mióta kiengedtek egy olaszliszkai lincselőt.

a nagy hohohorgász 2021.04.15. 16:55:29

@Emmett Brown: mi van libsi, cigányozol?????? úgy tudtam hogy nálatok ez bűn!!!!!!!!!!!!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.15. 16:57:02

@a nagy hohohorgász: A közmunkát az állam fizeti, abból az önkormányzat hogy szerez pénzt? A polgárháború gondolata teljesen elvette az eszed?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.15. 16:59:07

@a nagy hohohorgász: Mi a baj kistáska? Mitől vagy ennyire frusztrált? Ínhüvely gyulladása van az ötcombú asszonynak? :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.15. 17:01:07

@G. Nagy László: Én a helyedben @a nagy hohohorgász: -t kidobnám. Elmebeteg. Az hogy a kommentelők egymást közt hogy beszélnek az egy dolog, de a bloggert így mocskolni! Én nem hagynám.

a nagy hohohorgász 2021.04.15. 17:02:10

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: na látod mekkora buta vagy!!!! az állam fizeti a közmunkát de az önkormányzat mondja meg mit tegyenek a közmunkások!!!!!!!!!!! bmeg te büszke vagy a butaságodra!!!!

Történelemtanár_ 2021.04.15. 17:03:08

Márki-Zay Péterrel végre egy művelt, okos, rátermett és kormányzásra alkalmas kihívója lehetne a pártállamnak. Közgazdász doktorátusa, történész végzettsége és egy elektromérnöki diplomája is van. Több nyelven beszél folyékonyan és nincs besz@rva Orbántól. Jobboldali, erkölcsös, nagycsaládos, helyén az esze. Jobb a többi jelöltnél.

a nagy hohohorgász 2021.04.15. 17:03:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: míg a libsi szarpajtásod kidob üzenem hogy buta vagy :)))))) blogger légyszi dobd ki aki bántott :)))))

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2021.04.15. 17:13:55

@6.Lenin: "Sőt a beléjük írt programm miatt a kisebb fizikai fenyítésekre az életben maradáshoz még szükség is van."

Nagyon egyetértek. Reflexszé kell válnia néhány veszélyelkerülő parancsolatnak, amihez közel sem elég egy kisgyerekkel "megbeszélni" a problémát. Egy kisgyereknek ha azt mondom, hogy ha a konnektorba nyúl, akkor meghal, akkor a kisgyerek nagyon is képes kíváncsivá válni arra, hogy ez hogyan történne, milyen lenne meghalni, mert egyszerűen nem képes még felfogni, hogy a meghalás nem olyan, mint a rajzfilmekben, hanem utána nincs semmi, nincs felébredés, nincs élménybeszámoló. Az öngyilkosságot elkövető gyerekekről már régebben kiderült, hogy nincsenek tisztában a dolog véglegességével és jóvátehetetlenségével. Ilyen veszélyeket épeszű, ép érzékű ember nem hagy szellemi, intellektuális síkon egy gyerekben, hogy aztán annak majd talán időben eszébe jusson az intelem. Egy frászt, idejében eszébe jutni akkor fog, ha korábban megrázkódtatásszerű volt a szerencsésen túlélt kísérlet. Ésszel tudják azt is, ha megkérdezzük tőlük, hogy nem szabad az autó elé kiszaladni, csak éppen az eszük nem elég ahhoz, hogy egy hirtelen ötletnek vagy ingernek az útját állja. Ha a gyerek csinál valami ilyet - és túléli -, akkor bizony rá kell húzni egy nagyot a seggére, rá kell ordítani, hadd bömböljön, hogy elég mélyen belé vésődhessen a tilalom, talán az életét mentjük meg ilyenkor, a legközelebbi kísérlet megakadályozásával.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2021.04.15. 17:17:25

@G. Nagy László: "Ezek kurvára közismert pszichológiai alapvetések"

Ezért kell a gyerekek neveléséhez pedagúgus, nem pszichológus. Én jól ismerek olyan pszichológust, akit ver és zsarol a saját gyereke. Példásan családszerető nevelésben részesült, és mindig megbeszélték, ha valami rosszat tett.

G. Nagy László 2021.04.15. 17:31:38

@Androsz:

Én jól ismerek olyan pszichológust, akit ver és zsarol a saját gyereke. Példásan családszerető nevelésben részesült, és mindig megbeszélték, ha valami rosszat tett. "

Elhiszem. De ez egyetlen, marginális eset.

Látom, hogy értelmes vagy, nem zsigerből tolod a dogmatikus bullshitet, hanem gondolkozol. Tényleg érdemes megnézni a statisztikákat. Az agresszív bűnözők 99,9%-át verték otthon. Ez a fő oka annak is, hogy az USÁ-ban feketék között arányaiban sokkal több a bűnöző, avagy itthon a vidéki cigányság esetén. (Elég sok cigány származású haverom van, akik városban nőttek fel, abszolút civilizált környezetben. Olyan jámborak, hogy öröm nézni. Nagyon bírom őket.) Szóval: elhiszem a példádat, de ez a legkevésbé jellemző.

Ami szintén statisztikákkal alátámasztható tény: az elhanyagolt, szeretet és törődés nélkül felnövő srácok a jövő potenciális drogfüggői. Sokan - igen primitív módon - keverik a dolgokat, s azt hiszik, a verés jelenti a nevelést, a törődést, s ennek hiányában tuti drogos lesz a gyerek. Mondani sem kell, hogy ennél nagyobb faszság kevés van. Valójában MINDEN nevelési kihívás megoldható fizikai bántalmazás nélkül. Ebben lesznek büntetések, jutalomelvonások, korlátozások és egyebek. De verés: SOHA.

G. Nagy László 2021.04.15. 17:33:30

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Az hogy a kommentelők egymást közt hogy beszélnek az egy dolog, de a bloggert így mocskolni! Én nem hagynám."

Nem vagyok több, vagy különb senkinél. Pont ugyanazok a szabályok vonatkoznak rám is, mint bárkire.

a nagy hohohorgász 2021.04.15. 17:33:31

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: hahaha, te buta.... egy szaros takarítónő 100m2 50 ezer forintért takarít ki. mondjuk legyen egy faluban 5 közmunkás. szemétszedés! árokásás! ....... annyi minden van

6.Lenin 2021.04.15. 17:42:50

@Androsz:

A gyerekek nem "üres" -ek, vannak bizonyos programok bennük. Olvastam is ezekről, de meg is figyeltem..

Pl egyik éveben voltunk Sárospatakon talán Erzsébet napon, voltak ott sátrak hagyományos ruhákban fegyverekkel a gyerekeknek ki lehetett próbálni, de előtte voltak olyan fiúk, akik még csak négykézláb tudtak egyedül közlekedni, de egyenesen a fegyveres sátorhoz mentek, a lányok a konyha sátorhoz.
Néhány kisebb fiú úgy dobta a dárdát, mintha mindig az csinálta volna, vagy nyilazáshoz szinte nem kellett előtte mutatni semmit. Előtte mondta, hogy még soha nem lőtt nyíllal. Nyilván a génjeiben benne voltak még az ősök nyomai. Mellesleg mindenkiben van bizonyos erőszakra hajlam. Kell is az ösztönös életben maradási reflex, a védekezéshez.

Nem azt mondom, hogy veréssel kell nevelni egy gyereket. Az unokámat se vertem meg soha még csak enyhén sem, de igényelte a birkózást, kardozást, és hasonló dolgokat, igaz csak játékos formában, de soxor elragadta a hév. Volt benne hajlam az erőszakra, de tudta uralni.
Talán nem is találkoztam olyan gyerekkel, akik apróbb legyintéssel lettek néha helyretéve, de egyiknél sem tapasztaltam semmiféle jellembeli torzulást, vagy káros vonásokat.
Azoknál viszont igen, akiknél verbálisan megalázták, elfojtották bennük a még a hajlamot is. Több esetben pont az ilyenekből tört fel váratlanul, látszólag minden előzetes jel nélkül egy rendkívül durva erőszak. Valószínűleg mert előtte nem tanulták meg kezelni ezt, mert talán ők se tapasztalták még a megpaskolást sem.
Szerintem ez is csak egy túllihegett libsi baromság. De továbbra is fenntartom, hogy a verést nem tartom megfelelő nevelési eszköznek.
Inkább a sportban éljék ki az erőszakra, küzdelemre mutató hajlamaikat. Bonyolultabb problémák ezek.

a nagy hohohorgász 2021.04.15. 17:45:52

@G. Nagy László: tudod azok között is 99%os a bűnözés akik sohasem kaptak pofont!!!! A fehergalleros bűnözés is bűnözés!!!!! Meg a szimpla drogozás is!!!!!!

a nagy hohohorgász 2021.04.15. 17:47:28

@a nagy hohohorgász: függetlenül attól hogy elkaptak e őket vagy " apuci megfogta a kezét és arrébb húzta okosba " !!!!!

ulpius66 2021.04.15. 18:04:27

MZP helyett a miniszterelnök jelölti versenyben inkább induljon a másik Vásárhelyi politikus, a Lázár János.

Ő még értelmesebb is, mint az MZP!!!!!!

Emmett Brown 2021.04.15. 18:16:31

@a nagy hohohorgász: a gyereked is fog füvezni. Jobb ha előre felkészülsz, mert ha meglepiként érne, tuti nem reagálnál jól.

taga20 2021.04.15. 18:47:13

@G. Nagy László: laci bakker, pár napig nem vagyok itt nálad, és egyből meredeken esik a színvonal?:)))

azé remélem a pártba nem léptél be, me az durva lenne!:)))

nemecsekerno_007 2021.04.15. 18:49:26

@Emmett Brown: Ne kezd el itt lelkizni. ,,Itt élned, halnod kell?!,, Most komolyan.

Ki a faszom vagyok?!?! Egy járulékfizető bazd meg aki nem szeretné mások anyjának a nyugdíját fizetni, épp elég a saját családtag. Ha kilép a kockázati közösségből, mert küldölre megy, akkor ne az itthon dolgozók fizetssék.
A ,,Nyithatok-e cukrászdát Bécsben,, szindű debil EU-s szlogeneket meg hagyjuk, maradjunk a mateknál.

- üzletileg nézzük a nyugdíjat (is)
- bárkinek a gyereke kimehet külfödre, de akkor nem lesz befizetője
- akkor addig szüneteltetjük a nyugdíjfizetést, vagy az itthon dolgozóktól vonunk többet

,,2017ben 3600 milliard ment nyugdíjakra. Sportra 2010-18 között kb 2000 milliard,,

- ez aztán a feketeöves maszatolás, de ótvar manipulációt is írhattam volna
- ez tényszerűen így néz ki:
- 2017-ben 3600 Mrd Ft ment nyugdíjra, sportra meg 250 Mrd Ft.
- kevesebb mint 10%-a ment sportra BAZD MEG!
- az ilyen ótvar demagógiával csak azért lehet hergelni a prolikat, mert fingjuk nincs a költségvetési nagyságrendekről.
- ez teszi is szorgalmasan a kedves ellenzék

Szóval értem én, hogy felkaptad a vizet, ebből is látszik, hogy a valódi reformokat miért is nehéz megcsinálni. Bár ha belegondolok, akkor eljuthatunk oda, hogy elérik a kritikus tömeget azok akiknek az alacsony adó az érdekük, onnantól pedig nem nagy politikai kockázat kirúgdalni a potyázókat a rendszerből. Lenne némi köpködés, de aztán gyorsan beállnának a sorba.

Emmett Brown 2021.04.15. 19:06:54

@nemecsekerno_007: édes faszom. Kezdjük azzal, hogy Magyarországra többen migrálnak, mint innen el.

Másrészt: nincs olyan, hogy bárkit mások döntései/tettei alapján szankcionálsz. Ez teljes nonszensz minden szempontból.

Harmadrészt: azt állítottad, hogy az egész sportra elbaszott lóvé 3 havi nyugdíjra elég, ami konkrétan nem igaz, több mint a kétszerese a tényleges arány.

Mégegyszer: lehet a sportra úgy költeni, hogy az a jövőbeni egészségügyi költségeket lefaragja, itthon pont nem ez volt.

Továbbra sem érted a kockázatközösség lényegét. De ez a legkevesebb.

G. Nagy László 2021.04.15. 19:20:36

@taga20:

"laci bakker, pár napig nem vagyok itt nálad, és egyből meredeken esik a színvonal?"

Így, igen. Jó, hogy jöttél, a törzsközönség már hiányolt. Jómagam - a csapos ebben a söntésben - pláne. :)

taga20 2021.04.15. 19:28:10

@G. Nagy László: kösz ez jól esett, de mintha éreznék egy kis cinizmust a soraidban:)))

figyú, ahogy olvasgatlak az utóbbi héten, az a kérdés motoszkál bennem, hogy a csutigeciék nem kínáltak meg egy kis lovéval?

klagenfurtjeno 2021.04.15. 19:32:06

@Nancsibacsi: szerintem nyalintsd meg bal heréd, utána kérdezd...

gigabursch 2021.04.15. 21:22:02

Ha azt akarják, hogy vektor 4/5-del nyerjen, akkor ideális.
Amúgy nem független, szarul néz ki, és egy hisztis P..a

gigabursch 2021.04.15. 21:39:05

@morph on deer:
Látszik, hogy nem jártál ott, talán azt sem tudod, hogy mi minden van a tulajdonos hátterében. Bàr ez érthetően nem nyilvános kérdéskör.

Annyit mondok, hogy keresd meg azt a filmet, aminek a magyar címe az, hogy "A legnagyobb kaland". Matt Daemon játszik benne.
Nem 100 % az egyezőség, de nagyon hasonlatos az alapsztori.

Amúgy tedd magad elé a térképet és rájössz, hogy jó helyen van.
Nem kell ide stadion.

gigabursch 2021.04.15. 21:45:45

@Rodney_2:
Ööö... Ő inkább eutanázia pozitív...

gigabursch 2021.04.15. 21:51:34

@G. Nagy László:
Viszont semmilyen hatás ellen nem tud védekezni.
Olyan mint egy fasza oprendszer, ami nem feltételez se vírust, se hw problémát.
Ergo, q gyorsan össze tud omlani.

G. Nagy László 2021.04.15. 22:47:04

@gigabursch: Szerettem volna reagálni, de nem jöttem rá, hogy ezt mire írod.

Rodney_2 2021.04.15. 23:22:52

@G. Nagy László: @gigabursch: Ezt nekem írta egy korábbi felvetésemre, miszerint Brendel Mátyás nevű pszichopata liberálnáci a legjobb érv az abortusz mellett. Mivel az anyukája ezt elmulasztotta és rászabadult a világra, így már csak az aktív eutanáziában reménykedhetünk. Brendel annyira psycho, hogy még a covidot is kettéharapja és a villamosszékben is zárlatot okoz :)))

alöksz róz 2021.04.16. 00:45:00

@morph on deer: na mi van, nem fut a b1 az új helyen? :D

"Zalaszabar megelőzte Budapestet, ugyanis Magyarország első fix telepítésű hullámvasútja is itt épült fel" - nagyon helyes.
"Mindez egy 600 fő körüli, félreeső faluban!" - 30-40 km-es sugarú körben ott van körülötte nagykanizsa, zalaegerszeg, keszthely. és így van miért menni arra a környékre az ország más részeiből is kirándulni, táborozni. ha nincs arra semmi, akkor minek menne oda bárki? a vidéket úgy lehet fejleszteni, ha ott építik a dolgokat, nem?
ráfér a vidékre, hogy épüljön valami a kilátókon kívül is, nem a vízfejet kell tovább pumpálni. már így 70-80 év után ideje, hogy az ország munkájából budapesten kívül másnak is jusson. hadd visongjon irigységében a panelproli :-)))
amúgy is tiszta szégyen volt majdnem az egész balaton-környék még 10-15 éve is... elmaradott szocreál bódétanyák alig valami programlehetőséggel.

gigabursch 2021.04.16. 05:24:40

@gigabursch: @G. Nagy László:
A túl egyszerű és túl olcsó, szinte észrevehetetlen kormányzásra és államra.
Ami elvnek, elképzelésnek ugyan jó, de a valóságban nagyon könnyen megfektetik a külső és a belső környezetben lévő hirtelen változások.

gigabursch 2021.04.16. 05:26:09

@andras_23:
Nagyon remélem, hogy rövid időn belül elvisz téged a Kaszás.

G. Nagy László 2021.04.16. 07:17:04

@gigabursch: "Ami elvnek, elképzelésnek ugyan jó, de a valóságban nagyon könnyen megfektetik a külső és a belső környezetben lévő hirtelen változások. "

Tudsz erre példát mondani?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.16. 07:55:26

@gigabursch:

Mivel szinte mindenhonnan törlik Pedó Matyit, így előbb-utóbb ki fogja őt dobni gazdája, mert nem látszik munkája sehol.

gigabursch 2021.04.16. 11:59:37

@G. Nagy László:
A természetből vagy az emberi társadalmak ól?
Szerintem magad is tudod, hogy a természetben egy hangyaboly, egy méhraj, egy csorda egy falka mikor válik sérülékennyé. Főleg az államalkotós állatoknál.
Pontosan ugyanez van az emberi társadalmaknál is.
S erôs államszervezeteknél mi minden kell, hogy megszűnjön. Lásd bizánci agoniájának majd 3 évszázada.

Egyébiránt direkt kerülöm az egzakt választ.
Ugyanis ezt a "merjünk láthatatlan államot működtetni" dumát mindig azok lökik, akiknek nincs hazájuk, legfeljebb állampolgárságuk és az egész létük valamilyen nemzetközi tőke kiszolgálásáról szól.
Az államnak erősnek és jelen lévőnek kell lennie. Akkor a dolgozók tudják a dolgukat, és az állam a maga szociális többlett juttatásával fenntartja azt, amihez a nép tud és viszonylag szívesen alkalmazkodik.

Talán @morph-tól olvastam azt, hogy "az ideológiai tér nem viseli el a vákuumot".
Tökéletesen igaza van.
Minden erős államszervezetnek van ideológiája. Az, hogy ez kinek tetszik, kinek nem - részletkérdés.
De a többség telibe leszarja a hőbörgőket.
Mert nem akar vákuumot. Nem akar anarchiát. Stabil holnapot és holnaputánt akar.
Ezért nem fog nyerni az összefosás sem.

Ha körulnézel ezen a kb kétszáz országon látod, hogy a saját keretein belül melyik állam erős és melyik nem.
S ott a válasz.

G. Nagy László 2021.04.16. 12:53:52

@gigabursch:

"A természetből vagy az emberi társadalmakból?"

Maradjunk az embernél, már csak azért is, mert amit mi államnak nevezünk, az egy abszolút mesterséges kreáció, ilyet sehol nem látsz a természetben, az emlősöknél pláne nem.

"Egyébiránt direkt kerülöm az egzakt választ."

Ez baj, mert e nélkül nincs értelmes kommunikáció. Nézd, én sem vagyok fanatikus. Az egyik szemem sír, amikor nem rendezünk olimpiát. De a másik szemem nevetése egy picit erősebb, mert fontosabb cél, hogy adócsökkentés formájában a polgárok zsebében minél több maradjon.

"Ugyanis ezt a "merjünk láthatatlan államot működtetni" dumát mindig azok lökik, akiknek nincs hazájuk, legfeljebb állampolgárságuk és az egész létük valamilyen nemzetközi tőke kiszolgálásáról szól."

Nálam szó sincs ilyesmiről.

"Az államnak erősnek és jelen lévőnek kell lennie. Akkor a dolgozók tudják a dolgukat, és az állam a maga szociális többlet juttatásával fenntartja azt, amihez a nép tud és viszonylag szívesen alkalmazkodik."

Ezt én értem, de ki fizeti a révészt? Dániában ez nem gond: irgalmatlan magas a GDP és alig költenek bevándorlókra. Svédországban már gondokat fog okozni e széles és mély szociális háló. Nálunk azért probléma, mert eleve alacsony az egy főre jutó GDP, és az állam annak is viszi a felét. Így piszok nehezen tőkésedik a polgár.

"az ideológiai tér nem viseli el a vákuumot"

Ebben van igazság, ezt látjuk Nyugat-Európában is, ahol a kiüresedett kereszténységet leváltották a PC-vallásra, BLM és LMBTQ istenségekkel. A feladat az lenne, hogy felnőjünk végre. Olyan tudati szintre, ahol az egyén nem szomjazza az ideológiát (vagy megoldja saját hatáskörben). Te elég értelmesnek tűnsz. Pontosan tudod, hogy a tudatos embernek nincs szüksége vallási vezetőkre, sámánokra, varázslókra és népvezérekre. Ideológiára, dogmákra, vallásokra és tekintélyre sem. Példaképek, rocksztárok jöhetnek - Jézus, Lennon, Bowie, Trump, akárki. De tényleg inkább azon kéne dolgozni, hogy felnőtté váljunk.

"Ezért nem fog nyerni az összefosás sem."

Adja az Ég, hogy igazad legyen.

"Ha körulnézel ezen a kb kétszáz országon látod, hogy a saját keretein belül melyik állam erős és melyik nem.
S ott a válasz. "

Hát pont ez az. Hogy nincs ilyen, így nincs válasz sem.

USA - szétesőben, eladósodva.
Kína - a gazdaság, amely szabadon működik, repíti az országot. De kurvára nem élnék ilyen rendőrállamban.
Japán - túl a zeniten. Még mindig frankó, de szaporodni már ők sem akarnak.
Franciaország, Németország, Svédország - csúnyább szocializmus épül, mint amilyet valaha láttunk.
Svájc, Ausztrália, Új-Zéland - példaértékűek, de nem nagyok és nem meghatározóak.
Oroszország - az állam erős, de aligha akarnánk ott élni.

gigabursch 2021.04.16. 16:54:09

@G. Nagy László:
Na, megy ez...
A latin-amerikai országok a legkevesebb állammal rendelkeznek és totál kiszolgáltatottak.
Nekem nincs is semmiféle "immunrendszerük".

taga20 2021.04.16. 17:17:46

@MAXVAL birсaman közíró: ruszkiügynök téged ki a fasz kérdezett?

mi lenne, ha nem pofáznál bele mindenbe, te félkegyelmű?

taga20 2021.04.16. 17:22:13

@Brendel Finomhangolt Pedophilius Matthias:

annyira fogyatékos vagy, hogy azt se vágod, hogy ugyanazt csinálod, mit ő.

illetve, brendel hozzád képest egy normális ember!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.16. 18:02:24

@taga20:

Gazdáid nem lesznek képesek már soha kizárni a kisembereket a politikából...

taga20 2021.04.16. 18:08:47

@MAXVAL birсaman közíró:

te szerencsétlen barom, rakjál már fel valami új lemezt, me ez annyira gáz, hogy má sajnállak ügynök.

"gazdáid" szakadok:)))

a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fmedia.giphy.com%2Fmedia%2FVg0JstydL8HCg%2Fgiphy.gif&key=oox2P4wqu-eHEoCaxViCdw&w=800&h=200

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.16. 18:16:09

@taga20:

Nem tudom kizárni, hogy ninscenek gazdáid, s csak hülyeségből ingyen nyalod Soros seggét.

taga20 2021.04.16. 18:26:00

@MAXVAL birсaman közíró:

nigger, szavam sincs rád:))))

szerintem hagyjuk egymást, me elképzelésem sincs, hogy mi lenne bennünk közös!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.16. 18:27:23

@taga20:

Fanatikus magyarellenes, sorosista nikk vagy, ennyi az egész.

taga20 2021.04.16. 18:39:52

@MAXVAL birсaman közíró:

"fanatikus magyarellenes"

én itt élek, te bulgáriában.

"sorosista nikk "

mondod te putyindroid, nekem.

birka, birka, rajtad csak röhög a normális magyar ember:)))

taga20 2021.04.16. 18:47:39

@MAXVAL birсaman közíró:

semmi cigány, csak ugat rólad, hogy egy stockholm szindrómás birka vagy.

bakker, olyan faszságokat kérdezel, állítasz, hogy sajnállak. de tényleg;)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.16. 18:55:14

@taga20:

Neked most nem a HÁ blogon kellene lenned szidni a magyarokat?

taga20 2021.04.16. 19:01:35

@MAXVAL birсaman közíró:

Neked most nem a DIGGER blogon kellene lenned szopni a ruszkik faszát?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.16. 19:03:39

@taga20:

Én vagyok az egyetlen törzskommentelő Diggernél, aki tőle teljesen függetlenül - sőt előtte - lett ismert.

6.Lenin 2021.04.17. 09:49:41

@G. Nagy László:

"USA - szétesőben, eladósodva.
Kína - a gazdaság, amely szabadon működik, repíti az országot. De kurvára nem élnék ilyen rendőrállamban.
Japán - túl a zeniten. Még mindig frankó, de szaporodni már ők sem akarnak.
Franciaország, Németország, Svédország - csúnyább szocializmus épül, mint amilyet valaha láttunk.
Svájc, Ausztrália, Új-Zéland - példaértékűek, de nem nagyok és nem meghatározóak.
Oroszország - az állam erős, de aligha akarnánk ott élni. "

Az USA-ban mindenki boldog milliomos? Oroszországban 1 db boldog embert se lehetne találni? Ezek nem téveszmék?
Miért drogozik egy boldog ember? Mi hiányozhat az életéből?

Rodney_2 2021.04.18. 01:52:52

@6.Lenin: Miért drogozik egy boldog ember? Mi hiányozhat az életéből?
@MAXVAL birсaman közíró:
@G. Nagy László:

A 90es évek elején volt egy USA-magyar-zsidó főnököm, aki élt Hollywoodban mint egy szupermodel férje és dolgozott New Yorkban mint investment banker. Azt mesélte, hogy ezekben a körökben mindenki drogozott általában kokain (tapasztalatai a 80-as évekről szóltak, ami kb az aranykor volt az USA-ban). Amikor elutazott New Yorkba orrműtétre, orvos anyám mondta: háháá, kokain.
Aki látta a Wolf of Wall Street filmet, annak tájékoztatásul: ez tényleg így ment. Ezen kívül láttam több filmet gazdag bankárokról akik ugyanígy drogoztak és ez tette tönkre a karrierjüket. Nyilván fontos társadalmi jelenség volt, ezért csináltak róla filmet.
A 90es években a Financial Times hétvégi számában volt egy nagy több oldalas cikk "Mother's Little Helper" címmel (Rolling Stones szám címe) és arról szólt hogy ez bizony a kokain és az angol középosztálybeli nők kedvenc "étrendkiegészítője" mert blabla.
Gyakran lehet olvasni hogy ilyen olyan hírességek gyerekei drogelvónón vannak vagy éppen megdöglöttek a sok drogtól.
Gyakran lehet olvasni hogy ilyen olyan hírességek, művészek drogelvonón vannak vagy éppen megdöglöttek a sok drogtól.
Kedvencem mikor Richard Quest nagyon híres CNN-hez köthető médiaszemélyiséget egy reggel a Central Parkban találták meg amint meztelenül, seggében egy vibrátorral kicsit dezorientált volt (tiszta Brendel, de ő legalább sikeres). És ez látszólag nem ártott a karrierjének, ott ez lehet a normális :)))

Rodney_2 2021.04.18. 01:56:30

@taga20: Brendel senkihez képest sem normális ember, mert ő egy önjáró disznóeleség, semmi értelme a létezésének. Pont olyan mint te. Egy fogyatékos idióta :)))

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.18. 07:48:48

@Rodney_2:

@taga20: közismert Soros-alkalmazott magyargyűlölő, neki az jó, amit a gazdája annak mond.

taga20 2021.04.18. 08:06:06

@Rodney_2: te milyen vicces gyerek vagy:)))

egyébként, tudod mi a te bajod fityeszdroid? ez:

i.imgur.com/58w4HgC.jpg

Rodney_2 2021.04.18. 09:28:15

@taga20: Fityeszdroid a kurva anyád te szardarab. Még sohasem szavaztam a fideszre de ettől még gyülölöm a hozzád hasonló genetikai hulladékot. Ti vagytok az emberiség salakja: egyetlen hasznotok, hogy fel lehet mutatni elrettentő példaként :)))
PS: a linkedet nyilván nem néztem meg, mert nem érdekel

6.Lenin 2021.04.18. 09:48:01

@Rodney_2:

Amit válaszoltál, azt eddig is tudtam, de a kérdésemre nem válaszoltál. Miért is drogozik egy boldog, sikeres ember. Nyugaton lehetsz látszólag sikeres, de meg kell felelned egy külső elvárásnak, másoknak, de az siker, boldogság-é? Egy állandó megfelelési kényszernek kitéve kétlem, hogy te belülről sikeresnek tartanád magad.

Egyszer láttam a tv-ben magyar egyetemisták voltak néhány hónapot Mongóliában egy jurtában, az ottani kis közösséggel. Többen azt nyilatkozták utána, hogy szomorúan jönnek vissza a nagyvárosi rideg környezetbe. Legszívesebben ott élnék le az életüket, a puszátán, egy jurtában, és abban a közösségben.

Valami más a probléma gyökere.

Pl egy faluban nem tudsz 10-20 métert menni, hogy ne köszönjenek rád, ne kérdeznének valamit, vagy nem lenne kivel beszélned.

Városban meg rengeteg ember közt tengsz-lengsz magányosan. Szinte senkit nem érdekel, hogy ki is vagy, mit csinálsz. Vagy, ha igen egy szűk "baráti" kör, soxor a hátad mögött más mást mondanak rólad. Sokkal kisebb az esélye, hogy sikeres leszel, vagy annak érezhetnéd magad.l

Nyilván ez a Brendel is ezért kattanhatott be. Magányos.

gigabursch 2021.04.18. 10:57:41

Kedvenc, leglejáratottabb szavam:
"Független"
Mint a CNN...
Na pont ilyen ez a versenyző is.
Ha meg kiderül, hogy mégse, akkor még mindenki "etikátlan".
De elôtte a "független" mi volt?
Etikus (hekker)?

gigabursch 2021.04.18. 11:00:30

@Rodney_2:
Kár vele erőlködnöd.
Már régen rálépett a brendeli útra.
Neki is van egy kb 10 kifejezéses szókészlete - és ennyi...
Még 1-2 év és ugyanott lesz, mint Brendel...

taga20 2021.04.18. 11:31:14

@Rodney_2: mi van fityeszdroid, má szégyenlitek is, hogy a csutigeci seggéből dumáltok?!

ejnye, ejnye! ezé nem krumplit kapsz a lendvaiuccában, hanem sallert meg kokit:)))

u.i.: nyilván nem nézted meg;)

taga20 2021.04.18. 11:35:21

@6.Lenin: "Pl egy faluban nem tudsz 10-20 métert menni, hogy ne köszönjenek rád, ne kérdeznének valamit, vagy nem lenne kivel beszélned."

érdekes, akkor csak az utóbbi száz évben, miért nőtt azok aránya, akik városban élnek? hüm?

6.Lenin 2021.04.18. 11:47:06

@taga20:

Általában a fiatalok, főleg a munka lehetősége, és valami ismeretlen ok miatt. Sok fiatalt ismerek, akik beköltöznek, aztán mikor hazajön már nem tud maga elé nézni, mert akkora lesz az arca, miközben bunkobb lett, mint előtte esetleg volt.
Érdekes kérdés ez.
Most meg egyre többen jönnek faluhelyre lakni. Nyilván talán a melóhely végett a városban könnyebb a megélhetés, de ma már vidéken is szinte mindenkinek van kocsi, ha közel a város, a vásárlás megoldott.
Én nem laknék városban az tuti. Laktam Bp-en is, más városokban, vidéken is. Mostani kb a 8. hely ahol lakom. Ma már nincs távolság gk-val.

Szerintem tudni kellene mindenkinek, hogy mit is szeretne az életben, de sokaknak pont ez jelenti a legnagyobb problémát. fingja sincs, hogy neki , mi is lenne a jó. Neked mi? Jól érzed magad, ahol vagy, vagy csak bedumálod magadnak?

taga20 2021.04.18. 12:03:45

@6.Lenin: nem mondasz hülyeségeket, de sok mindenben nincs igazad.

én is laktam a XI. és a XXII. kerületben, és szerettem. a belvárosba, ha néha elmegyünk színházba, mindig aszt mondom, hogy ide be nem költöznék. és sokan mégis szeretnek ott élni.

nem vagyunk egyformák. ennyi.

ja és, ahol most élek, az elég jó hely, bár 2 éve voltunk karintiában, és ott azt mondtam, ha lehetőségem lesz rá, odaköltözünk. ég és föld ausztriában, németországban, franciaországban a vidéki lét. annak veleje van, nem úgy, mint itt nerisztánban.

Rodney_2 2021.04.18. 12:10:59

@gigabursch: Az ilyeneknél nem lehet tudni, hogy folyamatosan részeg, drogozik vagy csak szimplán szelemi fogyatékos. Nem kell velük foglalkozni.

Rodney_2 2021.04.18. 12:21:40

@6.Lenin: Az emberek sokfélék. Van aki attól boldog, hogy sok pénze van. Van aki attól hogy eltaposhat vagy megalázhat másokat. Az ilyeneknek való a "karrier", ebbe belefér a másoknak megfelelés ha cserébe megkapja amitől ő élvez.
Egyébként szerintem mindenhol van olyan probléma, hogy meg kell felelni másoknak. Faluban ne lenne?? Ne viccelj. Ha meg elköltözöl egy új helyre, ott be is kell illeszkedni. Az elég nehéz úgy ha mindenben mást csinálsz mint ami az elvárás. Ez a fogyatékos taga is majd kurvára döbben ha elköltözik egy osztrák vagy német faluba. Ott pont őrá várnak és a keblükre ölelik, mint északbalkáni migránst :)))

taga20 2021.04.18. 12:23:40

@Rodney_2: vicces vagy fityeszdroid:)))

vasárnap hajnalban, 1óra 56perckor belém szállsz, pedig le se szartalak, de én drogozok, mikor én már akkor órák óta csicsikáltam. beszarás vagy hülyegyerek!

u.i.: szójmá a tartótisztednek, hogy küldjenek egy értelmes fityeszdroidot, me te valami régi fejlesztés lehecc!:)))

6.Lenin 2021.04.18. 13:01:47

@taga20:

Költözz oda, aztán majd meglátod. Én mindig azt mondom, azt , hogy hol milyen a körülmény, azt én teszem azzá. engem soha nem a hely formált, hanem fordítva szokott lenni.

taga20 2021.04.18. 13:09:15

@6.Lenin: "engem soha nem a hely formált, hanem fordítva szokott lenni."

szerintem a szomszédodat se tudod formálni, nem hogy a lakóhelyedet.

de ha tévedek, akkor mesélj te, hogy formálod!

6.Lenin 2021.04.18. 13:21:23

@taga20:

Egyszerű, nem alkalmazkodom a helyhez, vagy a helyiekhez mindenben. Mindig megkeresem, akikkel jól érzem magam, vagy oda megyek, azt csinálom, amihez kedvem van, jó esetben csak ott lakom, de valójában nem köt oda senki, és semmi olyasmi, ami nem érdekel. Ez nem azt jelenti, hogy elszigetelődöm, hanem azt, hogy mindenkivel jóban vagyok, de.......el tudok fogadni olyannak mindenkit amilyen, de nem puszilgatom, talán még akkor sem, ha kényszerítenének. Ez eddig nagyon jól bejött, ahol voltam eddig, mindenhol jól éreztem magam, és bármikor visszamehetek. Engem befogadtak, én nem, mert továbbléptem., igaz nem a hely miatt, hanem a lehetőségek miatt. Mind1, hosszú lenne.

taga20 2021.04.18. 13:31:45

@6.Lenin: haver ez kurvaszép volt, könnyes is lett a szemem, de nem válaszoltál arra, hogy te, hogy formálod a helyet, ahol élsz.

6.Lenin 2021.04.18. 13:44:38

@taga20:

Talán rosszul fogalmaztam. Az én szokásaimat nem a hely határozza meg, hanem én. Tudok alkalmazkodni olyan szinten, hogy elfogadom az ott élőket olyannak, amilyenek, elfogadom a helyi szokásokat is, de nem változtatnak meg döntően.
Amikor városban laktam, és visszamentem abba a faluba, ahol előtte laktam, nem játszottam meg soha a ÉN VAGYOK A VÁROSI bunkót. De városon se kellett eljátszanom a tahó falusit. Hátha így érted. Talán pont ezek miatt akár falun, akár városban a környezetemben simán befogadtak.
Akik esetleg nem, azokat simán leszartam én is. Soha nem akartam senkinek se erőszakkal megfelelni úgy, hogy közben megalázzam magam bármiben is.
Ha még nem világos valami, bolínts, vagy kérdezz.

gigabursch 2021.04.18. 13:48:10

@Rodney_2:
Évek óta nem méltatom válaszra sem.
S nem azért, mert egyes kérdésekről más a véleményem, hanem azért, mert nem fekszem le mellé a dagonyába, hogy elmagyarázzam neki, hogy nem jó neki ott.

6.Lenin 2021.04.18. 13:52:38

@taga20:

A B1-en láttam, hogy a macesz tigrissel mennyire pedáloztatok, hogy a sir-nek meg annak a hólyag hegylakónak (Mgde vagy mi a tököm) szerettetek volna megfelelni. Na, ilyen én soha nem akartam lenni. Miközben másoknak írnám, hogy 10-ből valahányban megeszlek, közben meg bunkónak játszom el a figurámat Talán már így érthetőbb számodra a dolog..

taga20 2021.04.18. 13:53:47

@gigabursch: "Évek óta nem méltatom válaszra sem."

bakker, ako ezé vagyok frusztrált évek óta!

lécci méltassá má fityeszdroid, lécci!:)))

taga20 2021.04.18. 13:59:14

@6.Lenin: munkásőr, ne meny má le kutyába!

hol a kurvaanyádban akartam én bárkinek megfelelni?

zenét szoktál néha vidéki gyökér fityesznyugger?
tessék!:)))

www.youtube.com/watch?v=LZY9_Xr5XPA&list=RDMM&index=1

6.Lenin 2021.04.18. 14:12:43

@taga20:

Most linkeljek ide sok száz hsz-t? Na , látod, itt a lényeg, te ilyennek mutatod magad, mint most is, én elfogadlak ilyennek is. Ez a te dolgod.
Én elhiszem, hogy megeszel 10-ből valahányban, azt is, amikor eljátszod (vagy ez a természetes nálad) a kőbunkót. Bármelyik verzió hidegen hagy jelenleg. Írsz, néha válaszolok is. Miből gondolod, hogy mindenki más hülye, és nem látja a dolgok lényegét? Még akkor is, ha azok valójában lényegtelenek a számára. Engem meg véletlenül érdekel is, hogy az emberek miért mutatnak magukból olyasmiket is, amit tulajdonképpen nem is nagyon szeretnének.
Nekem ezek valamikor pénzt jelentettek, mert mindenkivel igyekeztem úgy beszélni, amilyennek valójában megismertem őket annak ellenére, hogy sok mindent szerettek volna elfedni. Aztán ezt megszoktam, beégett. Mondhatsz te bármit, abból engem csak az érdekel esetleg amit rejtegetni próbálsz. Ez eddig ingyen volt, ha valami még érdekelne, az már fizetős.

taga20 2021.04.18. 14:25:31

@6.Lenin:
"Most linkeljek ide sok száz hsz-t?"

linkelj! előre is kösz.

munkásőr, te már annyit hazudoztál itt, hogy már semmin nem lepődök meg, amit itt tolsz.

u.i.: a nyugdíjadat márkában kapod még, vagy már euroban?:)))

6.Lenin 2021.04.18. 14:40:08

@taga20:

Azt a részét ami a kinti munkáért jár euróban. Először dollárban fizették, aztán euróban. Kivehetem HuFt-ban is, ha szar a forint árfolyama. Mi ebben az érdekes? Erste bankban megkérdezheted. Ha kell euróban veszem ki. A nejem is így kapja, de ő az OTP-ben Ft-ban átszámolva, de gondolom ő is kivehetné euróban, de eddig nem volt rá szüksége, de ebben nem vagyok biztos, mert eddig nem érdekelt, az övé.

6.Lenin 2021.04.18. 14:53:46

@taga20:

A nyugdíjak kifizetése

Az Önnek nyugdíjat folyósító országok a megfelelő összeget általában a lakóhelye szerinti országban nyitott bankszámlájára utalják át Önnek, ha Ön az EU területén él.
Erste mastercard-ra jön. Még valami?
A számát a pin kóddal majd 10 perc múlva közlöm. Egy sört megihatsz Érden a 4Csöcsűben (ha addig elhülyülök és tényleg megírom neked )

taga20 2021.04.18. 15:10:11

@6.Lenin: be van zárva, de kösz:))

egyébként, miért hazudozol évek óta?

6.Lenin 2021.04.18. 15:20:35

@taga20:
Nem értelek. Miért hazudnék? Olvasd el a linket, minden ott van és mindenki így kapja, aki kint dolgozott és elérte a korhatárt. Időarányosan kiszámolják annyi évre járót, amennyit kint dolgoztál. Te lovagolsz ezen a hülyeségen már egy ideje. Semmi érdekem nincs, hogy hazudjak ebben. Csak itt, ahol jelenleg élek közel 10-en kapják így a nyugdíjuk egy részét. A jövőben sokkal többen lesznek hiszen többen dolgoznak kint. Ha nem változik addig.

gigabursch 2021.04.19. 10:05:11

Most szaladtam bele a nagyképességű Fegyőr fantasztikus ismereteibe.
Ez alsó hangon kimeríti az általános iskola újrajárását, nem pedig magát miniszterelnöknek képzelő senki további éltetését.

Napelem = Atomerőmű
www.youtube.com/watch?app=desktop&v=wolLUl4kHhU&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202104

S ezekre a zsenikre van, aki szavaz.

G. Nagy László 2021.04.19. 12:31:55

@gigabursch: Vele is készített interjút Gulyás Marci. Érdemes végignézni, ha van időd és elég perverz vagy. Elképesztő hebegés-habogás megy végig.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2021.04.19. 15:10:06

@gigabursch: Ez naggyon durva volt. Nem tudtam, hogy ez ennyire ostoba alak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.19. 15:34:30

@G. Nagy László:

S a vicc, hogy ott is hebeg-habog, ahol tudja a választ. Valami PR-szakértő azt mondhatta Mindenfeketeéletszámít-Győrnek, hogy megnyerőbb, értelmiségibb ez a "kompromisszumos" stílus.

Rodney_2 2021.04.19. 20:11:53

@gigabursch: Fegyőr is és Karácsony is fogalmatlan idióta. Fegyőr legalább agresszív minidiktátor :))) Gyurcsányt már ismerjük. Elég durva, hogy vannak akik szerint ezek képesek lesznek kormányozni az országot :(((

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.16. 22:45:35

azért nem alkalmas szerinted mert szürke?!?!?!? nem karizmatikus? csöpike, megnyerte az előválasztást, igaz a dk-s harci nyuggerek
olyan posztot mutatsz nekem, amiben magadnak mondasz ellent, és már megint mint egy buta gimnazista ír ilyen semmilyen, jellegtelen szarok

a jelenlegi törvények is elégek, nem kell visszamenőleges hatály

az miért jellemhiba és miért impulzív hogy pár sallert ad a hisztis gyereknek, te nem kaptál? kellett volna
túlzott öszinteség?

HypocritSlayer 2022.12.22. 13:07:41

@tesz-vesz:
>>azért nem alkalmas szerinted mert szürke?!?!?!?

Azért sem....

>> nem karizmatikus?

Ez meg különösen hátrány.....

>>megnyerte az előválasztást,

A fostengerből kiemelkedő szardarabként, 3 milliárdos külföldi támogatottságot biztosítva ezzel.......
süti beállítások módosítása