téveszmék

téveszmék

"Rettenetes elnyomásban élünk"

2021. szeptember 13. - G. Nagy László

viktor_diktator_2.jpg

 

Lassan egy évtizede mást sem hallunk, csak hogy Magyarország népe brutális diktatúrában szenved. Persze, semmi sem egyszerűbb, mint ilyen és ehhez hasonló, súlytalan frázisokat megfogalmazni. Ha azonban nem csupán elvakult érzelmeink vezetnek, de szeretnénk valamivel tisztábban látni, érdemes figyelmünket a tényekre, illetve a kérdést vizsgáló felmérésekre irányítanunk.

 

Ha a szabadság mértékét elemezzük, úgy ezen belül a gazdasági szabadság kifejezetten jól mérhető. Az amerikai Heritage Foundation évről évre közzé teszi a Föld országainak listáját e tekintetben. A kutatást végzők elsősorban az üzleti élet, a kereskedelem, a beruházások, a tulajdonviszonyok szabadságát; a bürokrácia és az adók mértékét, illetve az államtól való függőséget vizsgálják. Kezdjük a lényeggel: Magyarország 2011-ben 66,6 pontot kapott, ez az 51. helyre volt elég; tíz évvel később 67,2 ponttal az 55. pozícióban találjuk magunkat. (A magasabb érték nagyobb szabadságfokot jelöl.) Azt látjuk tehát, hogy a Fidesz-éra alatt - összességében - nem romlott a helyzet, de nem is igen javult. Ezek az adatok nyilván csak akkor mondanak számunkra bármit is, ha más országokkal összevetve vizsgálhatjuk hazánkat. Lengyelország - ugyanezen időintervallumot tekintve - a 68. helyről jött fel a 41-edikre; Szlovénia a 66-odikról a 48-adikra; Bulgária a 60-adikról a 35-ödikre; Lettország az 56-odikról a 30-adikra; s még Románia is húsz pozíciót javítva a 43. jelenleg. Mind rosszabb helyzetből indultak, s most előrébb tartanak. A közép-kelet-európai blokkból egyedül Szlovákia a visszaeső; az impozáns 37. pozícióból csúsztak vissza a 61. helyre. Magyarország állapota tehát gazdasági szabadság tekintetében messze még a kiválótól, mindazonáltal Franciaországot (64.) és Olaszországot (68.) még így is jelentősen megelőzzük. Bepillantva a számok mögé, számomra leginkább az adóterhek mértéke beszédes. Nos, ezen a téren kifejezetten jól állunk: Európában kizárólag Románia, Bulgária és Litvánia kínál kedvezőbb feltételeket, miközben egy évtizeddel ezelőtt még tökéletesen versenyképtelennek számítottunk.

 

Túllépve a gazdasági kérdéseken, tűnődjünk el egy percre a politikai és magánéleti szabadság sarokkövein! Alapíthat-e pártot, közéleti mozgalmat bárki? Indulhat-e választásokon akárki? Leváltható-e a jelenlegi kabinet? Működik-e a gyülekezési szabadság? Rendezhet-e tüntetést bárki bármikor? Működik-e a szólás és sajtószabadság hazánkban? Megjelenhet-e bármilyen vélemény képernyőn, nyomtatásban, avagy az internetes portálakon? A válasz mindegyik kérdésre nyilvánvalóan: IGEN. (A hiszti rendszerint azon megy, hogy az állami kézben lévő médiumok kormányközeli tematikát, beszédmódot és álláspontokat erőltetnek, ám ez sosem volt másképp e hazában, s nem is Magyarország az egyetlen demokrácia, ahol ez a jellemző gyakorlat.) Ami a magánélet szabadságát illeti, a magam részéről a drogfogyasztáson és a melegházasságon kívül nemigen tudnék problémás kérdést felsorolni; valójában még ezek is csupán a társadalom aprócska szegmenseit érintik. Ami az előbbit illeti: Az EU-ban sincs egységes álláspont a drogfogyasztást illetően, s a szabadság-deficitet kiáltók sem hivatkoznak e pontra sohasem. A terjesztők és a fogyasztók így is megtalálják egymást, csupán az állam esik el némi adóbevételtől. A 2003-as, botrányba fulladt kendertüntetés óta nem is igen forszírozta senki a liberalizáció ügyét. A melegházasság problematikája annál inkább napirenden szerepel - érthető módon, hiszen ezen kívül aligha lehet egyebet felhozni az Orbán-rendszerrel szemben, még ha nagyítóval keressük is a szabadságjogok korlátait. Ami azt illeti, hitem szerint értem a homoszexuálisok problémáját. Bizonyára úgy érzik, hogy mivel egyneműek nem köthetnek törvényes házasságot Magyarországon, így az ő kapcsolatukat a társadalom nem tartja egyenrangúnak a heteroszexuális szerelemmel. Az elmém felfogja az érzékenyek sérelmét, de a tragédiát nem igazán érzem át. És nem azért, mert jómagam nem vagyok érintett, sokkal inkább azért, mert a házasságkötés aktusát egy abszolút jelképes mozzanatnak látom. Régimódi, értelmetlen, kiüresedett, a gyakorlatban nem múlik rajta semmi. Körülbelül olyan ez, mintha azon problémáznék, hogy nem kaphatok "kiváló dolgozó" érdemrendet. Ki a fenét érdekel?

 

Persze pontosan tudjuk, hogy a társadalmi, s főként a politikai természetű ügyekben sohasem a tények számítanak, csakis az érzések. Vagyis nem az az igazán fontos, hogy mennyire vagyunk szabadok, hanem elsősorban az, mennyire érezzük magunkat annak. Nos, ezt is megkérdezték: a Mediaworks Hírcentrum egy 12 uniós országot érintő közvélemény-kutatásról számol be, melyet 2021 május végén, június elején készítettek, összesen 16.267 fő részvételével. A kutatás fő csapásvonala: „Ön mennyire érzi magát szabadnak a mindennapokban, mennyire tudja képességeit kibontakoztatni, az Ön által helyesnek ítélt életvezetést megvalósítani?" A végeredmény sokakat meglepett (már csak azért is, mert a felmérésben oroszlánrészt vállalt az Open Society Foundationshöz köthető nemzetközi szervezet, az Európai Külügyi Kapcsolatok Tanácsa): Magyarország az első helyen áll, polgárai négyszer olyan szabadnak érzik magukat, mint a sereghajtó németek. A feltett kérdésre háromféle módon lehetett válaszolni: az alany érzése szerint teljesen szabad, részben szabad, avagy egyáltalán nem szabad. Idehaza a megkérdezettek 41%-a vallotta magát tökéletesen szabadnak, míg Németországban ez az érték mindössze 11%, és Ausztriában sem magasabb 15%-nál. Ezzel szemben Magyarországon csupán 12% állította önmagáról, hogy egyáltalán nem szabad, míg Németországban 49% (!!!), Ausztriában pedig 42% érzi a szabadság teljes hiányát. Ezek döbbenetes adatok, még akkor is, ha a felmérés több mint egy éves pandémiás időszakot követően készült, s a válaszokban a járvány miatti korlátozások hatása is markánsan megjelent. (Ugyanez a közvélemény-kutatás rákérdezett arra is, miként látja a polgár kormánya járványkezelését, a hozott intézkedések szigorúságát. Hazánk itt is az első helyen áll: a válaszadók 71%-a szerint a kabinet megfelelően járt el. A sor végén ezúttal Franciaország áll, ahol a megkérdezettek mindössze egyharmada gondolja így.)

 

Van ebben valami furcsa ellentmondás. Az EU bürokratái és a hazai ellenzék szerint Magyarország a kontinens fekete báránya, rajtunk kívül még Lengyelország az, ahol sáros csizmával tapossák az emberi jogokat, máshol mindenütt - különösen Európa nyugati felén - édeni állapotok uralkodnak. Érdekes, hogy az emberek nem így látják (a felmérés szerint a 12 vizsgált országból hazai polgárok érzik magukat a legszabadabbaknak, Lengyelország pedig az ötödik helyet tudhatja magáénak), továbbá a tények sem támasztanak alá különösebb demokrácia-deficitet. Érdekes az is, hogy az angol labdarúgó válogatott egy héten belül Budapesten és Varsóban is járt, és szervilisen térdeplő focistáik ugyanazt a füttykoncertet kapták mindkét fővárosban. (Sajnos a pályán már közel sem tudtuk azt nyújtani, amit a lengyelek...) A balos sajtó továbbra is kitart amellett, hogy ez skandalum, s néhány agymosott hívő el is hiszi nekik. Pedig gondoljuk csak át: Magyarország és Lengyelország olyan helyek, ahol szabad térdepelni és szabad fütyülni is. Ez maga a liberalizmus, ez maga a sokszínűség, ez maga a teljes véleményszabadság.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr9716684526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2021.09.13. 07:57:06

Haver egy jó tanács, ha már elhatároztad, hogy a fideszt szolgálod .

Ne told fullba a kretént !
A kevesebb több !

G. Nagy László 2021.09.13. 09:13:46

@h.kovacs: Haver, egy kérdés: ez mi a fenét jelent? Mit látok rosszul? Mi az, ami sok? Miben tévedek? Ezek az általános maszatolások nem sokat segítenek a fejlődésemben...

6.Lenin 2021.09.13. 09:54:04

A két hsz megmutatja az egész kérdés értelmetlenségét.

h. kovács nem érti, miként lehet szabadságról beszélni, ha vannak olyanok, akiknek más a véleménye.
A poszt írója meg nem érti, hogy h. kovács mit nem ért.Jogosan, hiszen neki a szabadság mást jelent, de h. kovácsnak is.

ezek a kérdések mindenkinek mást, és mást jelentenek. h. kovácsnak akkor lesz szabadság érzete, ha az ő bandája lesz hatalmon, akiknek ő "nyalja" a seggét (mert mindenki más csak seggnyaló lehet, őt kivéve)

A felmérők meg mindig is találni fognak olyan kérdéseket, ahol a másik hátrébb kerülhet. Ha mégsem, akkor arra is lesz magyarázat, hogy de ott sincs szabadság, mert.....csak.

A kérdés viszont remek ok az anyázásra.

G. Nagy László 2021.09.13. 10:25:17

@6.Lenin:

"ezek a kérdések mindenkinek mást, és mást jelentenek."

Az elég nagy baj. A szabadságnak léteznek objektív feltételei, ezek mindenki számára világosak, tiszták, egyértelműek és ugyanazt jelentik. Nyilván a hangsúlyt mindenki máshová teszi, hiszen egy antialkoholista a szesztilalom idején sem szenved hiányt, de azért arra bármelyikünk képes, hogy kettőt hátralépve egy szélesebb látószögből vizsgáljuk a kérdést.

"h. kovácsnak akkor lesz szabadság érzete, ha az ő bandája lesz hatalmon"

Kétségkívül létezhet ilyen, totálisan szubjektív érzet is. De ezzel nehéz mit kezdeni. A középkor hithű katolikusai is mondhatták, hogy addig jó, amíg működik az inkvizíció... Ami ennyire szubjektív, az lehet vizsgálhatatlanul szürreális is, nincs vele dolgunk.

6.Lenin 2021.09.13. 10:33:12

@G. Nagy László:

Szerintem meg az lenne a baj, ha mindenki egyformán gondolkodna. Így van min baszakodni, egymást anyázni.

Vannak, akik a kövér nőket szeretik, mások meg a soványakat, és vannak akik a Józsit, vagy a Lajost, akár kövér, akár sovány. És van aki kitart a kecskéje mellett még hóviharban is.

Így szép a világ, színesen.

G. Nagy László 2021.09.13. 10:42:08

@6.Lenin:

"Így szép a világ, színesen."

Egyetértek. Én csupán arról beszélek, hogy a kecske kifejezésen kecskét, a hóviharon pedig hóvihart értsünk. Ez talán nem tűnik nagy elvárásnak...

6.Lenin 2021.09.13. 12:04:13

@G. Nagy László:

Valamikor Erdélyben (állítólag) egy új pásztor került a csapatba. Megkérdezte a többieket, ti kivel keféltek itt a vadonban?
-Hát azokkal, amik itt kéznél vannak, birkákkal, kecskékkel.
-Ne, ezt nem fogom tenni soha.

A nyár közepén már nem bírta, gerincre vágott egy birkát. A többiek jót nevetve nézték az akciót.

-Mit nevettek, hiszen ti is ezt csináljátok-fakadt ki a barátunk.
-Az igaz, de nem a legrondábbikkal-volt a megsemmisítő válasz.

Kinek a pap, kinek a papné. A világ már csak ilyen. Ízlések, és pofonok.

Renee Le Renard · http://senkisehivta.blogspot.hu/ 2021.09.13. 12:25:00

Elfelejtettem az RSS-ből kiszedni a blogodat, úgyhogy megint szembejött egy ilyen "téveszme". De legalább ez a cikk is emlékeztetett hogy nem véletlen ígértem egy utolsó kommentet, meg hogy mostmár tényleg töröljem a blogod a listából. :) de nem hagylak cáfolat nélkül, az igazság megköveteli.

Mára nem maradt ellenzéki rádiónak frekvenciája, nem fura ez egy kicsit hogy egy olyan országban ahol a felmérések szerint vesztésre áll a Fidesz, senki nem érzi ebben az óriási piaci szabadságban hogy pénzt tudna keresni egy ilyen működtetésével? Hogy is van ez?

Az óriási szabadságban és demokráciában az Ökotárs vegzálását Orbán Viktor SZEMÉLYESEN rendelte el (a levél itt: img2.hvg.hu/image.aspx?id=110b9016-d24a-4cca-a7e5-231241ac8dd8&view=106D89B2-7F05-44DF-917D-93EF40E228F7), az elképesztő kormányzati átláthatóságban a TASZ-nak úgy kellett kiperelni. Nem fura ez? Mámorító a szabadság Magyarországon :)) mindenesetre a KEHI nem talált semmi szabálytalanságot lassan tíz év alatt, pedig biztosak lehetünk benne hogy ebben a politikai megrendelésre tartott vegzálásban azt is megnézték, hogy akár egy golyóstollal is elszámolt-e az alapítvány. (Ne felejtsük el, a NAV viszont egy hétvége alatt sikeresen átvilágította magát ami világraszóló csoda, jár a taps az angolzseni Vidáéknak! :))

Ráadásul ebben a mámorító politikai-gazdasági szabadságban azért vesztett el Magyarország 77 milliárd(!) forint támogatást, mert Orbán Viktor úgy gondolta ha a pénzt nem lophatja el a magyar adófizetőktől, akkor inkább senkié ne legyen. Pláne ne egy civil szervezeté, ami ebben az elképesztő szabadságban arra venné a bátorságot, hogy a kormány befolyásától függetlenül működhessen.

SZÖGEZZÜK LE: EZ KONKRÉT HAZAÁRULÁS. Téged és engem is megfosztott Orbán attól a pénztől.

Ilyeneket, minthogy a TI rendre romló adatokról számol be, inkább nem is említek, az kívül esik a kormánypropaganda hírbuborékján.

De itt hagyok egy mait is arról, amo beszédesen mutatja be a mai helyzetet.

m.hvg.hu/itthon/20210911_Elhagyja_Magyarorszagot_Szasz_Janos_rendezo

Renee Le Renard · http://senkisehivta.blogspot.hu/ 2021.09.13. 12:28:31

Ja és mostmár végleg viszlát. Én maradok kritikus ember a kormánypropagandával szemben továbbra is. Nektek is kritikus gondolkodást kívánok, pá.

G. Nagy László 2021.09.13. 12:37:23

@Renee Le Renard:

Rádió: legalább nyolc különböző csatornát hallgatok a kocsimban, mind a nyolc abszolút politikamentes. (ezek együtt lefedik a piac 90-95%-át.) Ez a legkevésbé releváns médiaelem politikai szempontból. Egyszerűen nem ez a célja, a célközönség nem ezért hallgat rádiót.

77 milliárd norvég pénz: nézz utána, mi volt a gond vele, utána beszéljünk!

6.Lenin 2021.09.13. 13:17:53

@G. Nagy László:

Bocs, hogy beleszólok, de elolvastad az indoklását? SOHA NEM FOGOD MEGGYŐZNI SEMMIRŐL SEM.
Bele van égve az agyába a saját mantrája.

Úristen, elment Szász János. Majd visszajön, mint a többiek, mert kint szarba se veszik majd.
De most mekkora katasztrófa az országra nézve. Kész röhej, ilyen érvekkel jönni.

Tökre, mint h. kovács. Akkor lesz minden a helyén, ha ők lesznek hatalmon. Bármekkora baromságot majd kimagyaráznak, hogy miért is......

Nem néztem, de olvastam a me vitáról. KamuGeri kijelentette, hogy ő az egyetlen, aki mindent meg fog oldani, mint eddig. A nagy semmit. Ez beléjük van égve. Nincsenek érvek ellenük, bármekkora baromságot meg tudnak indokolni, hogy miért is alkalmatlanok mindenre is.

Amerika kiment Afganisztánból, de győztek, és mutogatnak, hogy majd most, igaziból, de tényleg, reszkessenek a terroristák. Az embernek már kiröhögni sincs lassan kedve őket.

6.Lenin 2021.09.13. 13:31:58

Próbáljuk elképzelni, hogy 22-ben győz a jelenlegi ellenzék. Miket mondanak, teljesen nyíltan?
Lesznek utcai akasztások is? Simán elképzelhető. Felfüggesztik az Alkotmányt, törvényeket, mindenkit kirúgnak. Ezt ma nyíltan kijelentik, de a demokrácia hiányáért vonyítanak.

Tényleg elképzelhető lenne bármilyen párbeszéd velük? Miről? Netán önként ugorjon le mindenki a félkész Lánchíd legmagasabb fokáról? Ők megígérik, hogy senkit nem mentenének ki, aki a Fideszt támogatta.

G. Nagy László 2021.09.13. 14:20:37

@6.Lenin:

"Felfüggesztik az Alkotmányt, törvényeket, mindenkit kirúgnak. Ezt ma nyíltan kijelentik, de a demokrácia hiányáért vonyítanak."

Abszolút így van. És abban is igazad van, hogy kár vitatkozni olyannal, aki ebből a pozícióból startol.

6.Lenin 2021.09.13. 14:39:37

@G. Nagy László:

Olyan gyönyörű a Föld. Minden megvan ahhoz, hogy az ember élhessen egy tartalmas életet, még akkor is, ha vannak köztünk különbségek sok mindenben.
Minden olyan szépen, logikusan, átgondolva minden apró részletre kiterjedően , lett megalkotva. Minden adott lenne egy boldog élethez.
Én is mindig beleesem abba a téveszmébe, hogy az ember, mivel intelligens lény, képes átlátni, hogy tőle is függ, hogy az élete miként is múlik. Leülünk, megbeszéljük, keressük a közös megoldásokat. aztán felébredek, hogy megint egy szépet álmodtam. Valamiért nem megy a dolog, de még ennek az okát sem vagyunk képesek átbeszélni, értelmesen. Kár, de megpróbálok a valósághoz alkalmazkodni, de érdekes módon ez a nehezebbik része az életemnek. szerintem sokkal jobb megoldás lenne megkeresni a békés egymás mellett élésre a megoldást.

Legfeljebb a meccseken szidnánk egymást, a bírót, egymás anyukáját, a rokonságát buzdítanánk valamilyen közös szex orgiára. Aztán utána sörözés közben egy jót nevetnénk az egészen. De jó is lenne, de nem megy valamiért. Már a kedvem is fogy közben, hogy keresgéljek.

Boldeone Bull 2021.09.13. 16:08:23

Rettenetes elnyomás nincs , de nincs is rá szüksèg : a 21. században szofisztikált eszközökkel lehet leuralni a társadalmat .
Kèt pèldát mondok:
1. A helyi vidèki sajtó korábban helyi ügyekről számolt be, lehetőleg politikamentesen , kiegyensúlyozottan . Mióta a KESMA tulajdonába kerültek - ilyen hatalmas pártállami mèdia -konglomerátum sincs egyetlen demokratikus országban sem - csak az ellenzèki politikusokat nyírja , napi szinten karaktergyilkolja ...
2. Aláírasgyűjtès vidèken egy mèrsèkelt ellenzèki pártnak, ahol a tanárnő nem mer besegíteni, mert a Fidesz által kinevezett iskolaigazgató azonnal elbocsátja , ha kiderül róla valami ...

Hasonló a politikai szabadság ,mint a szocialista rendszer utolsó èveiben volt , egyfajta light diktatúra van , vagy nevezhetjük flawed ( beteg , hiányos ) demokráciának ...
A nagy fekete autó nem jön èrtünk, "aki velünk van az nincs ellenünk " - ha nem politizálsz nincs gond ...De, ha pl egy Hadházy - fèle ellenzèki harcos vagy, akkor jaj neked ès a családodnak ..
Nem vèletlenül használja a kormány a kèmprogramot ellenzèki újságírók, vállakozók ,civilek ellen ...ès lehet , törvènytelenül kèpviselők ellen is ..
Ez nem egy szabad ès demokratikus lègkörű ország , hiszen mindenhol ott van a pártállam akarta , ès minden hatalmi funkció szinte egy kèzben összpontosul ..
A blogposzt írója egyoldalú, nem veszi èszre a nyilvánvaló diszkrepanciákat, a pocsèk általános politikai lègkört ....

Boldeone Bull 2021.09.13. 16:20:22

Magyarországot a " flawed democracy " országok közzè sorolják , ott is inkább lassan már a gyengèbben demokratikus országok közzè , majdnem hybrid rezsim kategóriába esünk ...
Orbán a 2\3 birtokában sem volt kèpes semmilyen konszolidációra, sőt , folytatta az állampárti rezsim kièpítèst ès az ideológiai gleichschaltungot , ami elve nem jellemző semmilyen demokratikus országra . Ez minden , csak nem plurális demokrácia ! Egy vezèr, egy párt abszolutisztikus országlása . Ez egy beteg rendszer , nem teljes demokrácia , amit a pluralizmus ès a pártok egyenlő versenye ès váltógazdálkodása jellemez

Boldeone Bull 2021.09.13. 16:22:23

országok közzè sorolják " javítok: közè

desw 2021.09.13. 16:28:08

Biztos reggel van még, de a matekot nem értem:

"(A magasabb érték nagyobb szabadságfokot jelöl.)" Azt látjuk tehát, hogy a Fidesz-éra alatt - összességében - nem romlott a helyzet, de nem is igen javult. Ezek az adatok nyilván csak akkor mondanak számunkra bármit is, ha más országokkal összevetve vizsgálhatjuk hazánkat. Lengyelország - ugyanezen időintervallumot tekintve - a 68. helyről jött fel a 41-edikre; Szlovénia a 66-odikról a 48-adikra; Bulgária a 60-adikról a 35-ödikre; Lettország az 56-odikról a 30-adikra; s még Románia is húsz pozíciót javítva a 43. jelenleg. Mind rosszabb helyzetből indultak, s most előrébb tartanak. A közép-kelet-európai blokkból egyedül Szlovákia a visszaeső; az impozáns 37. pozícióból csúsztak vissza a 61. helyre. Magyarország állapota tehát gazdasági szabadság tekintetében messze még a kiválótól, mindazonáltal Franciaországot (64.) és Olaszországot (68.) még így is jelentősen megelőzzük.

"Magyarország állapota tehát gazdasági szabadság tekintetében messze még a kiválótól, mindazonáltal Franciaországot (64.) és Olaszországot (68.) még így is jelentősen megelőzzük"

Korán van még nekem ehhez, vagy vmi elírtál!

sírjatok 2021.09.13. 17:02:01

@Boldeone Bull: szerintem aki a magyar "hibrid" szót angolosan "hybrid"-nek írja, az egyéb aljasságokra is képes

"Magyarországot a " flawed democracy " országok közzè sorolják ,"
nyilván vannak akik szerint akkor igazán szabad egy ország ha ők irányítják, amúgy ezt nem venném túl komolyan

6.Lenin 2021.09.13. 17:03:52

@Boldeone Bull:

"Ez egy beteg rendszer , nem teljes demokrácia , amit a pluralizmus ès a pártok egyenlő versenye ès váltógazdálkodása jellemez"

Ez nagy volt ismerve a mai magyar ellenzéket. Régen röhögtem ekkorát.

Mo legnagyobb sikere, hogy még létezik, pedig komoly erők szerették volna már elpusztítani.

Egy ország értékét az jelenti, hogy honnan indult, és hová jutott, és milyen körülmények közt.
Ja, és kikkel.

baalint1 2021.09.13. 17:11:14

Gazdasági kérdésekben a helyzet az, hogy nem mindegy, milyen adókat veszünk bele, mert rengeteg célzott adót is bevezettek, amik duplán rombolják a gazdasági szabadságot. Plusz kérdés, mennyire vették figyelembe azokat a módszereket, mikor teljes ágazatokat államosítanak vagy vesznek haveri kézbe. Mindenesetre az beszédes, hogy a térség országai előbbre kerültem, mi meg maradtunk, ahol vagyunk.

"(A hiszti rendszerint azon megy, hogy az állami kézben lévő médiumok kormányközeli tematikát, beszédmódot és álláspontokat erőltetnek, ám ez sosem volt másképp e hazában, s nem is Magyarország az egyetlen demokrácia, ahol ez a jellemző gyakorlat.)"

Csak itt is elfelejted, hogy nem pusztán az allami kézben lébő médiumokról van szó. Eleve ott kezdődik, hogy bevezették a média adót, míg a haveri médiát állami pénzből dotálják, közvetve ennek köszönhetően tudtak megbenni pl. az Indexet. Ma a nem Fideszes közönség triplán fizeti a médiát, egyszer az adójával az allami propagandát, egyszer az allam közelit, és már csak önkéntes támogatásokkal tud fennmaradni az ellenzéki média. Hozzáteszem ha utóbbi önkénteskedés az Orbán rendszer bukása után is fennmarad, az pozitívum.

Ami a drogokat illeti, egyértelmű a kormány erősen tiltáspárti álláspontja, az hogy máshol is ez van, nem menti fel őket. Közben nyugaton egyre több helyen legalizálják a könnyűdrogokat. Liberális ellenzékiek meg jellemzően legalizáció, vagy legalább dekriminalizáció pártiak.

Meleg ügyben nem csak a melegházasság a kérdés, megjegyzem a bejegyzett élettársi viszonnyal Magyarország akkor a haladóbbak közé tartozott a fejlett vilagban, most is középmezőny. De hogy az állam melegellenes propagandát folytat a meleg állampolgárai ellen, ileltve diszkriminatív gumitörvényt hoz, az alapból sincs rendben, de adja a lovat is a homofóbok alá. Engem sem érint, de liberálisként nem csak a személyes szabadságjogiam érdekelnek. Emellett a házasságtól is másképp vélekedek, szerintem egy modern, liberális, nem vallásos társadalomban is van jelentősége, de csak egy opció, attól, hogy neked nem kell, még mást érdekelheti. Ha a lecsót tiltanák be, az sem tetszene, pedig nem szeretem a lecsót.

Még házassággal kapcsolatban egy evangélikus lelkész beszéde jut eszembe, még anno mikor egyházi suliba jártam mondta valami rendezvényen, hogy sokan úgy fogják fel, mint ha valami rabság lenne, pedig őszerinte nem rabság, mert önként választottad a házastársadat, önként választottad a házasságot is, tudva azt, hogy esetleg milyen kötöttséggel járhat. Mondott valami hasonlatot is. (Hozzáteszem, ha felbontható a házasság, akkor még utólag sem mondhatod, hogy rabság, felnőtt emberek felnőtt és szabad döntése.)

Az, hogy közvéleménykutatások alapján ki mennyire érzi magát szabadnak, nem sokat mond, Észak-Koreában még többen mondanák, hogy szabadok, és nem csak mert kényszerítik őket, de viszonyítási alapjuk sincs. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy Magyarországon rabságban élnénk, de nagyrészt inkabb nemzetközi és EU-s nyomás miatt vagyunk viszonylag rendben, itt nem csak Észak-Koreát, de Fehéroroszországot sem lehet építeni, azonnali gazdadági csőd lenne. Vannak ismerőseim, akik szerint Orbán kilépne az EU-ból, szerintem esze ágában sincs, csak maga alatt vágná vele a fát.

lemonlime 2021.09.13. 17:13:18

Halkan kérdem, mi lenne az alternatíva a Fideszre? Öt veszekedő pártocska? Ezt komolyan gondoljátok, ti nagy européer ellenzékiek?!

Ismeritek ti a román politikát? Lassan ideje lenne megismerkedni vele, mert Magyarországra is ez a sors vár. Akkora ott a szabadság, mint ide New York, akármilyen újságot írhatsz, ha van hozzá pénzed, de a színházigazgatókat mindig is politikai alapon nevezték ki, a melegeknek itt is kuss van, de érdekes módon ezek a dolgok a nagy európai vízfejeket egyáltalán nem zavarják, csak a magyarországi "diktatúra". De a lényeg: itt nincs egy olyan központi hatalom, mint a Fidesz, az ország kb. gazdátlannak tűnik, senkit nem érdekel semmi, a minisztereket kéthavonta cserélik, félévente meg kormányválság van, az energiaárak következő hónaptól kb. duplázódnak, az országot nagyrészt most is azok a szekusok irányítják, akik 35 évvel ezelőtt embereket kínoztak a pincékben, ha meg nyugdíjba mennek, havi 10-20 ezer euró "speciális nyugdíj" jár nekik. Biztos, hogy ezt a sorsot akarjátok Magyarországnak is?

G. Nagy László 2021.09.13. 17:18:39

@desw:

"Korán van még nekem ehhez, vagy vmi elírtál!"

Nem írtam el semmit :)

www.heritage.org/index/

G. Nagy László 2021.09.13. 17:23:50

@baalint1:

"Emellett a házasságtól is másképp vélekedek, szerintem egy modern, liberális, nem vallásos társadalomban is van jelentősége, de csak egy opció, attól, hogy neked nem kell, még mást érdekelheti. Ha a lecsót tiltanák be, az sem tetszene, pedig nem szeretem a lecsót."

Jogos, írom is, hogy szubjektív vélemény. A magam részéről - ahogy már százszor leírtam - a házasság kérdését is kivenném az állam kezéből. Egy ügyvéd elég hozzá, s tőlem bárki bárkivel házasodhat, akár négyen- öten is. Én például a poligámiában hiszek, gyermekeim anyja sajnos kevésbé...

G. Nagy László 2021.09.13. 17:25:31

@baalint1:

"Az, hogy közvéleménykutatások alapján ki mennyire érzi magát szabadnak, nem sokat mond,"

Ezzel nagyon nem értek egyet. Szerintem ez elképesztően beszédes. (Nem is igazán a magyar adatok, sokkal inkább a nyugatiak megdöbbentőek.)

Ekrü 2021.09.13. 17:37:20

@Boldeone Bull:
"1. A helyi vidèki sajtó korábban helyi ügyekről számolt be, lehetőleg politikamentesen , kiegyensúlyozottan ."- Nem tudom hány éves lehetsz, de ezek szerint te nem sok helyi sajtót láttál a 90-es és 2000-es években. A helyi sajtó mindig is az aktuális polgármester és helyi önkormányzat politikai hitvallását képviselte.
"2. Aláírasgyűjtès vidèken egy mèrsèkelt ellenzèki pártnak, ahol a tanárnő nem mer besegíteni, "- Jaj dehogy nem:)))) Csak szólok,pont ezt a szöveget nyomtátok 2002-be is ,annak ellenére ,hogy anno pont a baloldal volt az a 90-es években, aki közölte,hogy az iskolába, tilos bevinni a politikát és a tanároknak semlegesnek kell lennie.No meg a gyermekeket sem szabad felhasználni kampányhoz.Azóta persze kiderült,hogy ez csakis kizárólag a jobboldali tanárokra,orvosokra értették,baloldali tanárok simán politizálhatnak,sőt kívánatos is nekik.A Pistike kampányra meg ugye mindenki emlékszik....
Jelenleg úgy áll a dolog ,hogy ellenzéki tanárok,celebek simán kampányolhatnak,fújhatnak sípokat, üvöltözhetnek,zavarhatnak meg rendezvényeket,miközben a kormánypárti embereket simán összeverik a verőlegények, ha fel mernek tenni egy kérdést vagy csak odakiabálnak az ellenzéki jelölteknek.
Elég csak megnézni hogyan uszítja az ellenzék a szimpatizánsait pld. Tóth Gabi ellen,hogy már odáig fajult a dolog,hogy a gyermeke életét fenyegetik.Mindezt azért mert fel meri vállalni a nézeteit.
Akkor most ki is itt az agresszívebb? Kitől kell félni?

6.Lenin 2021.09.13. 17:39:09

@G. Nagy László:

Pontosan, és pont ezért nem említik. Túl beszédes lenne. Pedig azt, hogy egy ország mennyire szabad, azt a polgárai döntik el, nem azok, akik elnyomják őket.
Ezt a részét nagyon kerülték. Kíváncsi voltam ki hozza fel elsőként.

desw 2021.09.13. 17:40:58

@G. Nagy László:

Emiatt volt félreérthető

"Magyarország 2011-ben 66,6 pontot kapott, ez az 51. helyre volt elég; tíz évvel később 67,2 ponttal az 55. pozícióban találjuk magunkat. (A magasabb érték nagyobb szabadságfokot jelöl.) "

Glokta 2021.09.13. 17:43:11

@G. Nagy László: : "Ezzel nagyon nem értek egyet. Szerintem ez elképesztően beszédes. (Nem is igazán a magyar adatok, sokkal inkább a nyugatiak megdöbbentőek.)"

Tényleg az, de érdemes kontextusba helyezni.

A felmérés covid-19 kapcsán készült, szóval az eredmény azt jelenti, hogy a covid korlátozásokat a magyarok kevésbé élték meg szabadságkorlátozásnak, mint a németek, az osztrákok, vagy akár a svédek, pedig utóbbiaknál a valóságban kevésbé szigorú korlátozásokat vezettek be, mint nálunk.
Ezt nem lehet úgy is értelmezni, hogy a magyarok kevésbé érzékenyek bizonyos szabadságjogaik elvételére (pl. gyülekezési szabadság korlátozása, oktatási intézmények bezárása), mint a svédek vagy a németek?

6.Lenin 2021.09.13. 17:53:57

@Glokta:

Én nem nézném ennyire hülyének a nyugati polgárokat, hogy a szabadságot összekevernék egy járvány korlátozásaival. De egy ballipsi képes bármekkora hülyeséget kimagyarázni, és még talán maga is elhiszi, és nemcsak másokat próbál hülyére venni.

rossz összefüggésre hivatkoztál, szerintem.

Wildhunt 2021.09.13. 18:08:57

@G. Nagy László: egy okból kell az államnak szabályoznia: nyugati tapasztalatok alapján amint legalizálva lesz a melegházasság, lesz legalább egy öntudatos aki egyházi esküvőt követel, majd miután elutasítják évekig mocskolja a kereszténységet minden médium an.

Boldeone Bull 2021.09.13. 18:19:57

@sírjatok: Az Európai Parlament többször kimondta , hogy Magyarországon sèrül a jogállamiság , ès a magyar lakosság jelentős rèsze is így gondolja . A mindennapi èletből hoztam kèt adekvát pèldát, ami èppen azt szemlèlteti ,hogy Magyarország nem teljesen demokratikus állam , de ezer más pèldát- ha úgy tetszik èrvet - is lehetne hozni , hogyan èpült ki az egypártrendszer Magyarországon ès hogyan került válságba a plurális demokrácia

6.Lenin 2021.09.13. 18:32:01

index:

"Rögtön a vita után szavazást indítottunk olvasóink körében, a voksolást 17 órakor lezártuk. Azt a kérdést tettük fel, hogy melyik miniszterelnök-jelölt volt a legmeggyőzőbb.

Több mint tízezer szavazat érkezett, a végeredmény:

Fekete-Győr András: 4027 szavazat,
Márki-Zay Péter: 3035 szavazat,
Jakab Péter: 1569 szavazat,
Karácsony Gergely: 1136 szavazat,
Dobrev Klára: 1024 szavazat.

Szerencsére nem láttam. Nem is gondoltam, hogy ez ennyire vicces lesz.

Boldeone Bull 2021.09.13. 18:33:23

@Ekrü: A helyi sajtó mindig is az aktuális polgármester és helyi önkormányzat politikai hitvallását képviselte."
Nem , ez nem így van , csak amióta a KESMA leuralta a helyi mèdiat
Pl Kósa Lajos 1998 - tól irányította Debrecent , de nem szólt bele anno , hogy mi jelenjen meg a helyi sajtóban . Durva ellenzèk- ellenes politikai pamfletek nem jelentek meg anno a HAON portálon. Most gyökeresen más a helyzet ....

Jelenleg úgy áll a dolog ,hogy ellenzéki tanárok,celebek simán kampányolhatnak,fújhatnak sípokat, üvöltözhetnek,zavarhatnak meg rendezvényeket"

Èppen az ellenkezője igaz : az a tanár aki ellenzèki szerepet vállal - az iskolán kívül , ès nem az iskolában - az könnyen elveszítheti az állását , mert már szinte 99%- ban kormánypárti igazgatók vannak , akik túlbuzgóságból elbocsátják az ellenzèki tanárokat . Ilyen az elmúlt 11èv előtti 8 èvben nem volt. Most a pártállami rezsim leuralta a társadalom minden szegmensèt !

Boar. 2021.09.13. 18:34:21

@Wildhunt: Juj...oszt meséld el nekem drágavérem, eddig kik követtek el "kereszténymocskolást"?
Ja, az "öntudatos" bayerzsóti meg bencsik beszéltek úgy a katolikus egyház fejéről, hogy egy kevésbé megbocsátó vallás harcos védelmezői már rég a vérükkel locsolták volna fel a várnegyedet...

Boldeone Bull 2021.09.13. 18:46:20

@Ekrü: Elég csak megnézni hogyan uszítja az ellenzék a szimpatizánsait pld. Tóth Gabi ellen,hogy már odáig fajult a dolog,hogy a gyermeke életét fenyegetik.Mindezt azért mert fel meri vállalni a nézeteit.
Akkor most ki is itt az agresszívebb? Kitől kell félni?

Egyèrtelmű , hogy Orbán Viktor a hibás , hiszen 11 ève nem volt kèpes egyetlen egy gesztust sem gyakorolni az ellenzèk felè, mèg a 2/3 birtokában sem . A legkemènyebb emberek mindig is a szèlsőjobb oldalon voltak , lásd Kubatov sittes kopaszai.
A halálos fenyegetès a kormányoldalról sem ritka : lsd Kálmán Olgát is halállal fenyegettèk.
Az ellenzèk eleve nem egy homogèn halmaz , nyilván ott is vannak szèlsősègesek , de alapvetően nem ez a jellemző, a kormányt váltani akaró emberekre
A kormány propagandája eleve a 20-ik századi 30- as èvek gyűlöletkeltő propagandának idèzi, mind stílusában , mind retorikájában . A valódi nácik egyik rèsze a Mi Hazánkat támogatja , másik rèsze a Fideszt , de nem az ellenzèki pártokat!

Boldeone Bull 2021.09.13. 18:56:18

@Ekrü: keszuljetek.hu/
Igazság , erő, felemelkedès " a 30- as èvek retorikai fordulatai köszönnek vissza, a 21. században ..
Orbán èvek óta külső ès belső ellensègeket gyárt , a gyűlöletet mestersègsen szítja , egymás uszítja az embereket ....Ez veszèlyes ès felelőtlen !
A liberális internacionálè korábbi alelnöke "libernyákozik " ami ultra gáz ! Egyèbkènt ,náci propaganda használt ilyen jellegű kifejezèseket politikai ellenfeleire...
Ti agymosottak nem veszitek èszre , hogy ebben az országban valami nagyon nincs rendben!

Boar. 2021.09.13. 18:57:52

A poszt bullshit, seggnyalás és pofátlan hazudozás ötvözete...
"Alapíthat-e pártot, közéleti mozgalmat bárki? Indulhat-e választásokon akárki? Leváltható-e a jelenlegi kabinet? Működik-e a gyülekezési szabadság? Rendezhet-e tüntetést bárki bármikor? Működik-e a szólás és sajtószabadság hazánkban? Megjelenhet-e bármilyen vélemény képernyőn, nyomtatásban, avagy az internetes portálakon? A válasz mindegyik kérdésre nyilvánvalóan: IGEN."
Hogy van bőr a pofádon...
Esetleg tedd hozzá azt is, hogy pl. kezdeményezhet-e bárki népszavazást avagy néhány focihuligán jóindulatán múlik, bejut-e a helyiségbe. Oszt ha bejutott, milyen elbírálásra számíthat a fidesz delegálta "döntőbizottság" -tól?
Tüntetést is lehet szervezni csak sajnos pont rosszkor adtad le a kérelmet, AZT a közterületet már lefoglalta valaki.
Sajtószabadság is van...csak ha rosszat ír valaki akkor a kormány közpénzből kitartott csahos kutyái nekiesnek, ellehetetlenítik, megrágalmazzák nyilvánvaló hazugságokkal oszt ha ezért a bíróság fejbekólintja őket pár év múlva akkor kifizetik közpénzből a bírságot.
Az ellenzéki rádiók alól meg valahogy kiszaladnak a frekvenciák.
Amikor az axel springertől megszerezte a malacpersely a megyei lapokat, hirtelen az összes olyan újságírót kirúgták aki kormánykritikus véleményt mert megfogalmazni. Mindezt a szólásszabadság szent nevében.
Az idézet kérdéseid kb a nemzethy konzultáció szintjén vannak, irányított-csak kurvára nem erről van szó.
A gazdaságról írott rész is egy hanta. Persze, egy, a témában nem túlságosan elmélyülő idegen aki a felmérést végzi, megnézi a jogszabályi környezetet és elégedetten csettint.
Aztán aki itt él, az meg azon kapja magát, hogy járni jár...csak nem jut. Mert van támogatás meg pályázat csak sajnos a megjelenésétől két nap a beadási határidő és egy hónap összeszedni a hivataloktól az igazolásokat, a beadásra szolgáló internetes felület nyitástól fél óráig nem működik utána meg sajnos elfogyott a keret. Ha gazdálkodni akar valaki, földet csak helyi vehet meg majd a bizottság eldönti meg legalább aranykalászos gazda tanfolyam kell hozzá...hacsak nem vagy orbánrécsöl műkörmöse. Érdekes módon az állami földek valahogy mégsem a helybéli kisgazdálkodók kezében kötöttek ki hanem világvégi pénzemberek szerezték meg őket. De legalább jól felnyomták az árakat(ja, ők valahogy nagyon olcsón kaptak bankhitelt az állam által gründolt bankoktól), nehogy a helybeli gazdának legyen esélye az árverésen.
Ha pedig a sok nehézség, hatósági akadályoztatás, betarthatatlan jogszabályok ellenére valaki mégis csinál egy jól prosperáló vállalkozást, megjelenik valami ner-es fasz és ad rá egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Ha nem eladó, holnap majd jön a nav, a nébih meg pár milliós bírság, bezárás csak úgy buksisimiként.
Ez aztán a kurvanagy gazdasági szabadság.
De ezt Te is tudod bazdmeg, nem vagy Te hülye. Csak egy gerictelen fasz amiért ezt a posztot(is) megírtad.

6.Lenin 2021.09.13. 19:02:08

@Boldeone Bull:

Már akkor észrevettük, amikor Gyurcsány félelmében bezáratta az OPNI-t. Szabadon mászkál, írogat mindenféle őrült. Ez nagyon nincs rendben.

Boldeone Bull 2021.09.13. 19:07:50

A Fidesz már nem egy politikai párt , hanem egy pártmaffia ! Orbánnak 16 ève nincs belső pártelnöki kihívója , mindenki retteg tőle ,így 100%- al megválasztják , ami mèg Ceausescu esetèben sem törtènt meg ....Majd a küldöttek fèl órán át állva ünneplik...Orbán burkoltan Omertát hirdetett , ezèrt szinte senki nem mer kritikát gyakorolni , vagy kihívó lenni..
Navracsics , Pokorni fèlreállítva , Lèzer Jani túl ambiciózus volt - parkolópályán...
A lènyeg: A Fidesz =Orbán Orbán nèlkül nincs állampárt , de nincs NER sem..
Az összes közjogi "mèltóság " is Orbán embere , ès lassan az egèsz magyar állam átkerül Fideszes kurátorok kezèbe..
Ez demokrácia? A Crony - kapitalizmus tankönyvi pèldája Magyarország .

Boar. 2021.09.13. 19:10:51

@Ekrü: "Nem tudom hány éves lehetsz, de ezek szerint te nem sok helyi sajtót láttál a 90-es és 2000-es években. A helyi sajtó mindig is az aktuális polgármester és helyi önkormányzat politikai hitvallását "
Nem tudom, hol a kurva anyádban éltél te de a megyei lapok kurvára nem a helyi kiskirályok szócsövei voltak. Jellemzően az axel-springer adta ki őket és nem feküdtek le egyik oldalnak sem. Aztán 2014-ben átvette a mediaworks a portfóliót és hirtelen eltűnt a helyi tartalom, helyére központi kormánypropaganda, uszítás és hazudás került.
Most ha megnéz az ember random megyei lapokat, ugyanazok a gátlástalan hazugságok, mocskolódások vannak mindben.
"Elég csak megnézni hogyan uszítja az ellenzék a szimpatizánsait pld. Tóth Gabi ellen,hogy már odáig fajult a dolog,hogy a gyermeke életét fenyegetik.Mindezt azért mert fel meri vállalni a nézeteit."
Linkeld már be, hol uszítanak ellenzéki vezetők a tótgabi nevű hisztisqrva ellen?
Ja, sehol. A "művésznő" megtapasztalja magán a facebook mocskát de ezt eddigi tevékenységével is bőven kiérdemelte. Lehet szép a hangja de emberileg egy nulla. Neki nincsenek "nézetei" mert ő egy termék, agy és önálló gondolatok nélkül.
Na, hazudj még, pinokkió...

Boldeone Bull 2021.09.13. 19:14:24

@Boar.: Tökèletes helyzetkèp !
11 ève egyetlen nèpszavazást sem engedett a Fidesz az ellenzèknek , csak a saját maguk által kezdemènyezett migráns - nèpszavazas ment át ..
Karácsony nèpszavazasából sem lesz semmi ...Így működik egy nem demokratikus ország.....

sóhegy049 2021.09.13. 19:27:06

Szabadság? Annyi, hogy lehet még ugatni? Azért ez ennél mélyebb sztori. Éltem-dolgoztam a világ egy-két "érdekesebb" országában, de valamiért nem jött naponta 10X szembe az agitprop. Most sem ott élek! :-)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.09.13. 19:35:43

"Magyarország és Lengyelország olyan helyek, ahol szabad térdepelni és szabad fütyülni is. Ez maga a liberalizmus, ez maga a sokszínűség, ez maga a teljes véleményszabadság."

Ezzel szemben Németországban KELL térdelni, mert ha nem teszed, akkor ha nem fütyülnek is ki, a munkádat jó eséllyel eveszíted - legalábbis ha a médiában vagy egyéb exponált helyen dolgozol.

"a házasságkötés aktusát egy abszolút jelképes mozzanatnak látom. Régimódi, értelmetlen, kiüresedett, a gyakorlatban nem múlik rajta semmi. Körülbelül olyan ez, mintha azon problémáznék, hogy nem kaphatok "kiváló dolgozó" érdemrendet. Ki a fenét érdekel?"

Erre persze azonnal lehetne azzal válaszolni, hogy ha a házasság annyira jelentéktelen, értelmetlen dolog, ha tényleg annyira nem múlik rajta semmi, akkor miért nem engedélyezi a kormány a melegházasságot?

Ettől még én magam is ellenzem a melegházasságot - most nem mennék bele abba, miért -, de a fent idézett érvedet nem látom elég erősnek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.09.13. 19:37:27

@6.Lenin:

Egyértelmű, hogy az ellenzéki előválasztáson Dobrev Klárára fogok szavazni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.13. 19:46:05

Magyarország jobban teljesít.
index.hu/gazdasag/2021/09/13/devizakotveny-akk-allamadossag-inflacio-elemzo/

"Nem vár Brüsszelre a kormány, 1500 milliárdot devizaadósságból húz be a fejlesztésekre"

Az 4,2 milliárd euró. IMF hitelt mikor fogunk kérni?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.13. 19:47:46

Óriási GDP növekedés van, nem? Száguld a gazdaság. Most akkor mi van?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.13. 19:50:03

Kiderül hogy az EU pénze nélkül csak vergődés van? Ha az nincs, akkor eladósítjuk az országot? Nem azt írtátok hogy azt a baloldal szokta?
Adóemelés, megszorítás lesz? Ja, nem, majd csak akkor ha s fidesz elcsalja a választást és kormányon marad.

alöksz róz 2021.09.13. 19:52:37

@Boldeone Bull: "Egyèrtelmű , hogy Orbán Viktor a hibás" - hát ki más lenne a hibás azért, hogy 100 éve ilyenek vagytok? ilyenek voltak a dédapáitok a tanácsköztársaság idején, nagyapáitok a rákosi-korszakban, apáitok a kádár-korszakban meg a rendszerváltás idején. lehet muszáj volt nekik, diktatúra meg minden. de 30 éve bazmeg szabad akaratotokból csináljátok folyamatosan ezt a köpködést gyalázkodást gyűlöletkeltést...

sóhegy049 2021.09.13. 20:01:54

@alöksz róz: Ezt jól összefoglaltad! Elbaszott egy hely.

Wildhunt 2021.09.13. 20:03:33

@Boar.: most hogy ezt ideböfögted, veregesd is vállon magad.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.13. 20:08:40

@alöksz róz: És ti milyenek voltatok dzsentriként, a fehér terror legényeiként, keretlegényként, nyilaskeresztesként? He?

midnight coder 2021.09.13. 20:08:59

@Renee Le Renard: "Mára nem maradt ellenzéki rádiónak frekvenciája"

Anno a roppant demokratikus Horn kormány alatt egészen pontosan hány ellenzéki rádióadó mûködött? És hány kormánypárti és hány ellenzéki napi illetve hetilap? Annak fényében persze, hogy akkortájt net sem igen volt az átlagpolgárnak.

midnight coder 2021.09.13. 20:12:05

@sóhegy049: Dehogynem. Csak a saját ideológiáddal egyezõ agitpropot nem érzed annak. De a zöld vagy az egalizáló, vagy a BLM agymosás is agymosás. Sõt, ehhez még ország sem kell. Egy-egy multin belül is ömlik a bullshit.

Boldeone Bull 2021.09.13. 20:12:09

@alöksz róz: de 30 éve bazmeg szabad akaratotokból csináljátok folyamatosan ezt a köpködést gyalázkodást gyűlöletkeltést..."

A gyalázkodást ès gyűlöletkeltèst Orbán Viktor csinálja , sőt, arra , a társadalom megosztására èpül az egèsz politikájára ..Több mint 11 ève Orbán kormányoz , övè a politikai felelőssèg ! Meg kellene èrteni Orbánnak, hogy a társadalom jelentős rèsze, nem kèr sem a mindent leuraló ideológiai\kultúr gleichschaltungból, sem az egypárti hegemóniából, sem pedig a felső nèhány szazalèk fideszközeli elit pofátlan gazdagodásából , családi\haveri kapitalimusból . Ennyi . Legyen plurális demokrácia , ès soha többet a NER- hez hasonló , pártállami struktúra , sem egy embernek ekkora hatalom! Ehhez kellene egy új, demokratikus alkotmány , arányos választási rendszer , ès közvetlenül választható köztársasági elnök
Ezek együtt garanciát jelenthetnek , hogy ne jöjjön lètre többet egypárti rezsim , ès az ország elindulhat a vèlemèny- ès politikai pluralizmus útján !

birkamenet 2021.09.13. 20:14:58

A moslékzabáló, tudathasadt kisfidernyákok rég nem tudják már, hogy hazudják el a VALÓSÁGOT, mert ugyebár Orbanisztánban a következök önmaguknak ellentmondó "nem-diktatúrák" vannak:

- DEMOKRATIKUS ILLIBERALIZMUS
- ILLIBERÁLIS JOGÁLLAM
- PARLAMENTÁRIS EGYEDURALOM

És mindez egy a magát a "magyar hivatás" lázálomra kikiáltó agyilag torzult zsebdiktátor vezetésével.

birkamenet 2021.09.13. 20:17:37

@alöksz róz: "Egyèrtelmű , hogy Orbán Viktor a hibás"

Na végre egyetértünk kisfidernyák. Mert ahogy orbán mondta, a covid teljhatalmi teljesítményét majd a halottak számában mérjük le. Na tessék:

Ausztria 9 millió lakos: 10 ezer covid halott
Orbanisztán 9 millió lakos 30 ezer covid halott

Orbanisztán nemzetirtásban Jobban teljesít!

Boldeone Bull 2021.09.13. 20:19:46

@midnight coder: De a zöld vagy az egalizáló, vagy a BLM agymosás is agymosás. "
A " zöldpolitika " a digitalizáció mellett, az EU egyik elsődleges cèlprogramja , amely a való világ realitásaira adott reflexió
Az egalizació nem EU-program , a társadalmi kohèzió , szolidaritás igen.
BLM szinte nincs is jelen a kontinensen , hogy az UK kilèpett , nem problèma ( csak kormánypárti sajtó hiszti..)

birkamenet 2021.09.13. 20:20:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "
Egyértelmű, hogy az ellenzéki előválasztáson Dobrev Klárára fogok szavazni. "

Csak az abaj, hogy ismerve a ti, kétmillió fidessbirka szellemi színvonalatokat, tavasszal is azt fogjátok hinni, hogy akkor is Dobrevre kell szvazani, mer há a múltkor is aszonták, hogy arra köll szavazni!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.13. 20:20:22

Érdekes! A több milliárd eurós hitelfelvételre valahogy nem látom a reagálást a narancstáliboktól.

birkamenet 2021.09.13. 20:25:40

@Boldeone Bull:

a midnájt kóder nevezetü betegünk esetében egy birkaagyváltó mütéten átesett lénnyel beszélsz. Kb. innen számold ki, hogy mennyi sort érdemes az ilyen elmebetegkre vesztegetni.

Hogy megtakarítsd az idődet, itt vannak a leghírhedtebb elmebajai:

- az EU csődbe fog menni, mert migránsok vannak benne
- az USA össze fog omlani, mert négerek vannak benne
- Kínáé a jövő, mert csak ott termelnek már a világon
- Amerikában a ballibek a fehéreket arra kényszerítik, hogy cseréljék fela bőrük színét, ne legyenek többé fehérek

birkamenet 2021.09.13. 20:27:12

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Most akkor nem száguld a magyar gazdaság? "

Hogyne. Az EU 27 országa közül a gazdasági fejlettségi versenyben a 22-ik helyen van. Még Andorrát is veri!

sírjatok 2021.09.13. 20:31:07

@Boldeone Bull: "Egyèbkènt ,náci propaganda használt ilyen jellegű kifejezèseket politikai ellenfeleire..."

Ja ja, az o1g-zés után szerintem elveszítettétek a jogotokat arra, hogy ilyesmin sírjatok :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.13. 20:32:15

@birkamenet: Az Éjjeli Pötyögő (@midnight coder: ) be van szarva hogy outszorszolják a melóját Indiába. :-)) Közben engem meg havonta baszogatnak állásajánlatokkal, mert nem gy(J)ávában nyomom, akikkel Dunát lehet rekeszteni. És scriptet sem kell lopkodnom a githubról hogy programozónak higgyem magam. :-))

sóhegy049 2021.09.13. 20:33:12

@birkamenet:
Azt hittem, Kína tönkremegy, mert kínaiak vannak benne. :-)))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.13. 20:35:08

@sírjatok: Ne sírjál ha visszakapjátok a pacekotokba a saját geciségeteket!

Wildhunt 2021.09.13. 20:37:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: na jó, itt közbe kell szóljak. Mit ittál hogy egyetértesz birkamatyival?

Boldeone Bull 2021.09.13. 20:38:04

@sírjatok: Ja ja, az o1g-zés után szerintem elveszítettétek a jogotokat arra, hogy ilyesmin sírjatok :)"

Az O1G " kifejezèst az emberek használják Orbánra, Karácsonyt mèg egyszer sem hallottam , hogy ilyet mondjon ..Orbán viszont az összes magyar miniszerelnökekènt gyalázza liberálisokat , azèrt ez nagy különbsèg!
Orbán alkalmatlan közjogi mèltóságnak , populista nèpvezèrsèg az kètsèg kívül megy neki!

sírjatok 2021.09.13. 20:38:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: nem én nyüszögök, hogy "jaaaaj gúnyolódnak" :D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.13. 20:41:29

"Nem vár Brüsszelre a kormány, 1500 milliárdot devizaadósságból húz be a fejlesztésekre"

Hitelből pörgetjük a gazdaságot? Mintha ezt eddig felrótták volna a szociknak, nem? Eladósodgatunk, eladósodgatunk? Az EU-n kívül is van élet? Hitelből?

sírjatok 2021.09.13. 20:43:58

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: igen igen, már csak napok kérdése és tönkremegyünk, ezt mondjátok tizenx éve. Nyilván most is úgy lesz.

data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.KD.ZG?locations=HU-RO-SI-SK

Magyarország, Románia, Szlovénia, Szlovákia.

2006: Magyarország növekedése 4%, a többié 6, 8, 8.
2007: Magyarország növekedése 0.2% (!), a többieké 7, 7, 11 (!).
2008: Magyarország növekedése 1% (!), a többieké 4, 4.5 és 9.
2009: Éljen, nem MO a legrosszabb, mert csak 6.7%-ot esett vissza, tehát egy országnál jobb volt, kettőnél meg rosszabb.

2010 óta 2012 kivételével nagyon erősek vagyunk, 2014-ben, 2018-ban és 2019-ben csoportelsők. Lehet magyarázni...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.13. 20:44:43

@Wildhunt: Miért ne értenék egyet? Uncsi már Európa siratása az Éjjeli Kódkavarótól.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.13. 20:47:14

@sírjatok: Te kis hamis! Kihagytad azokat akik már 2008-ban visszaestek. Az összesített 2008-2009-es visszaeséseket nézd, te kis hazudós!
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdec100.html

sírjatok 2021.09.13. 20:52:30

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: én egy értelmezhető statisztikát raktam be, nem pedig egy "nem is van igazad, nesze bazdmeg egy átláthatatlan táblázat négymillió adattal" jellegű fost. Emeld ki hogy mire gondolsz, én nem fogom bogarászni.

birkamenet 2021.09.13. 20:53:41

@sírjatok:

data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.KD.ZG?locations=HU-RO-SI-SK_2002_2020

a vásárlóerön mért GDP/capita mutató alapján Magyarország helyezései az EU 27-ek között:

2009: 16. hely
2020: 22-ik hely

Magyarország Jobban csúszik lefele!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.13. 20:54:41

@sírjatok: 2008-2209-es visszaesések. Béna vagy!
Magyarország -5,5%
Luxemburg -9,1%
Lettország -15,5%
Észtország -19,7%
Írország -11,5%
Olaszország -7,8%
Izland -7,3%
Svédország -7,3%

sírjatok 2021.09.13. 20:56:29

@birkamenet: a linked nyilván rosszul van berakva ami ezt alátámasztja, mert olyan mintha az enyém lenne, csak szarul formázva.

sírjatok 2021.09.13. 21:00:29

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "2008-2209-es visszaesések."
azért van ott 2006-2007 is, okoska... tényleg? Akkor is válság volt? Nem mindegy, hogy valaki növekszik 30%-ot, aztán esik tízet, vagy csak növekszik tízet és esik tízet.

"2008-2209"
az jó sok

"Nem tudsz egy KSH táblázatot átböngészni?"
de tudnék ha úgy érezném megéri, de egy nehezen olvasható és feleslegesen sok infót tartalmazó formátumot böngészgetni azért, hogy hátha neked van igazad valamiben amit nem is feltétlen vitattam, nyilván nem fogok.

birkamenet 2021.09.13. 21:00:36

@sírjatok:

Az a hírhedt hamisított "statisztikád" jön ma, miszerint a CIA factbook alapján Orbanisztánba netto bevándorlás van?

MI lesz ha ezt a gazdád megtudja??

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.13. 21:04:47

@sírjatok: Szuper! Te kiemelsz egy évet, én kettőt, erre te számon kéred, hogy miért nem többet néztem. Röhejes vagy.

Boldeone Bull 2021.09.13. 21:05:01

@sírjatok: Magyarország, Románia, Szlovénia, Szlovákia."

Szlovèniában majdnem 500 , Csehországban 400 euró nettóval több az átlagfizetès , ba...od ! Orbánnak volt majd 12 ève , hogy ledolgozza a bèrhátrányt , de nem jött össze ! A szlovákok is visszaelőztek , a románok majd utolèrtèk Magyarországot !
Az átlag ès a minimálbèr számít , nem pedig a legtöbb embernek semmitmondó , könnyen hamisítható, gyengülő forinton számított GDP - adat ..Azzal törölheti a se...èt az átlagember!
Mennyit keres egy kezdő tanító?? Ja, 140 e. Ft nettót...Egy egyetemi adjunktus 180-220 e. Ft nettót ..Erre vagytok olyan büszkèk 11 èv alatt? Hagyjuk már az agymosó propagandát!

sírjatok 2021.09.13. 21:08:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

a magyar gazdaság már csodás módon 2006-ban és 2007-ben átesett a válságon, hiszen akkor ezeknél az államoknál, amiket említettél, szinte mindnél sikerült szarabbul teljesíteni.

data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.KD.ZG?end=2020&locations=HU-LU-LV-EE-IE-IT-SE&start=2002

Ezzel szemben most eléggé a felső részében vagyunk a mezőnynek.

sírjatok 2021.09.13. 21:09:37

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Szuper! Te kiemelsz egy évet,

"2006: Magyarország növekedése 4%, a többié 6, 8, 8.
2007: Magyarország növekedése 0.2% (!), a többieké 7, 7, 11 (!).
2008: Magyarország növekedése 1% (!), a többieké 4, 4.5 és 9.
2009: Éljen, nem MO a legrosszabb, mert csak 6.7%-ot esett vissza, tehát egy országnál jobb volt, kettőnél meg rosszabb."

Ez EGY év, te barom? Szerinted ez EGY év, te kibaszott szerencsétlen? Számolni tudsz még bazdmeg????

sírjatok 2021.09.13. 21:10:25

Meg tudnád mondani, hogy a 2006, 2007, 2008, és 2009 az hány év? EGY? Tényleg? Ez egy év? Sötét idióta.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.13. 21:12:18

@sírjatok: "2008: Magyarország növekedése 1% (!), a többieké 4, 4.5 és 9." - hazudtál, te barom!

sírjatok 2021.09.13. 21:15:54

@Boldeone Bull: "nem pedig a legtöbb embernek semmitmondó , könnyen hamisítható, gyengülő forinton számított GDP - adat "

Igen, nyivlán ha jó az adat, akkor semmit nem számít, semmit nem ér, kit érdekel. Ezzel szemben ha rossz lenne! Azonnal indulna az orbán elbaszta! :D

"Orbánnak volt majd 12 ève , hogy ledolgozza a bèrhátrányt"
amely bérhátrányba azok juttatták, akiket most vissza akartok szavazni.

sírjatok 2021.09.13. 21:17:48

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem, úrfika, te hazudsz, és bárki visszanézheti.

Beírtam egymás után 2006-ot, 2007-et, 2008-at, 2009-et. Te csak 2008-re reagáltál, majd problémáztál azon, hogy de miért egy évet emeltem ki. Nem én emeltem ki egy évet, te emeltél ki egy évet, te szerencsétlen. Istenem, mekkora egy idióta vagy.

birkamenet 2021.09.13. 21:19:57

@sírjatok:

A teények azok tények a Tündérmeseröl te ostoba fidernyák troll:

a vásárlóerön mért GDP/capita mutató alapján Magyarország helyezései az EU 27-ek között:

2009: 16. hely
2020: 22-ik hely

MIt gondolsz Tóni, az 1 millió Orbanisztánból meglépett magyar migri hányan hittek a VALÓSÁGNAK és hányan a te hamisított "statisztikáidnak"?

alöksz róz 2021.09.13. 21:21:48

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Hitelből pörgetjük a gazdaságot? Mintha ezt eddig felrótták volna a szociknak, nem?" - nem, valamit elnéztél, az volt a baj velük, hogy nem pörgették a gazdaságot, de azt hitelből.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.13. 21:22:27

@sírjatok: "2008: Magyarország növekedése 1% (!), a többieké 4, 4.5 és 9." -hazudtál faszkalap!

Boldeone Bull 2021.09.13. 21:22:50

@sírjatok: Orbánnak volt majd 12 ève , hogy ledolgozza a bèrhátrányt"
amely bérhátrányba azok juttatták, akiket most vissza akartok szavazni."

Ez egy marhaság ! Orbán ès Matolcsy forint - gyengítő politikája miatt van az ország tragikus bèrhelyzetben , emellett nem volt sem átfogó közszfèra bèremelès: a tanárok és a rendőrök rendkívül keveset keresnek . A nyugdíj pedig " infláció követő" azaz a vásárlóèrtèke romlik!
Olvasd vissza a fentebbi hozzaszólasomat, ott már egyszer elmagyaráztam a 2002 ès 2009 közötti gazdasági helyezet
Orbánnak volt 12 ève , ezzel szemben lecsúsztunk a bèrversenyben!
A szlovák minimalbèr több mint 500 euro netto, a magyar kb 310 , ahogy az átlagnyugdíj is jelentősen magasabb !
A

sírjatok 2021.09.13. 21:23:52

@birkamenet: "1 millió Orbanisztánból meglépett magyar migri "

Minden országból van kivándorlás Ami a lényeges, az a migrációs ráta, azaz a ki- és bejövők aránya. Magyarországon ez az arány pozitív, azaz több ember jön be, mint amennyi kimegy. Ez a faszság amivel riogattok, már rég lejárt.

www.macrotrends.net/countries/HUN/hungary/net-migration

"a vásárlóerön mért GDP/capita mutató alapján Magyarország helyezései az EU 27-ek között:"

forrást

alöksz róz 2021.09.13. 21:23:59

@sírjatok: "Igen, nyivlán ha jó az adat, akkor semmit nem számít, semmit nem ér, kit érdekel." - pontosan.
a saját adataik közt meg szemezgetnek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.13. 21:24:51

@alöksz róz: Ne hazudozz! 2004-2006-ban 4-5 százalékos GDP növekedés volt, amikor nem ömlött még az EU-s pénz!

sírjatok 2021.09.13. 21:27:00

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Egymás után "emeltem ki" (valójában: vettem sorjában) az éveket (2006-2009), ezek közül kiemelsz egyet, majd megvádolsz engem, hogy miért csak egyet emelek ki. Priceless. Te vagy totál részeg vagy, vagy sokkal hülyébb mint hittem. Aki egy ekkora bődületes égés után nem elnézést kér, de legalábbis bekussol, hanem köti az ebet a karóhoz, az egy fasz.

Emlékeztetőül, a hozzászólásom:
"2006: Magyarország növekedése 4%, a többié 6, 8, 8.
2007: Magyarország növekedése 0.2% (!), a többieké 7, 7, 11 (!).
2008: Magyarország növekedése 1% (!), a többieké 4, 4.5 és 9.
2009: Éljen, nem MO a legrosszabb, mert csak 6.7%-ot esett vissza, tehát egy országnál jobb volt, kettőnél meg rosszabb."

Kurt úrfi problémája:
"MIÉRT CSAK 2008-AT EMELED KI"

alöksz róz 2021.09.13. 21:27:26

@Boldeone Bull: "Orbán ès Matolcsy forint - gyengítő politikája miatt van az ország tragikus bèrhelyzetben" - na és mi köze a kettőnek egymáshoz?

amúgy nálunk nem az euró a fizetőeszköz, tudtad te ezt?

birkamenet 2021.09.13. 21:28:30

@sírjatok:

Bérhátrány te idóta fidernyák troll?! Pont arról van szó te anyaszmorítóan hülye trollja a NER hazádnak, hogy 2002-2010 között nem lett az ország úgy elkúrva, hogy a magyar bérelőny ne lett volna közepesen megtartó erő a kivándorlástól.

2010 után viszont a hírhedt orbáni béremeléseket erodálta a 11 év "Nem megszorítás", na persze nem a felsö 10% kárára. A köznép vásárlóereje fost se ér a mai világban, erről az 1 millió meglépett magyar már vallomást is tett.

Te se örvendezhetsz, hogy a trollbéred a falud leggazdgabbjává tesz, mert amikor bemész a városba, a visszafele úton már lehúzod az újonnan vett cipőt, hogy ne kopjon a földúton.

sírjatok 2021.09.13. 21:30:03

@birkamenet: "nem lett az ország úgy elkúrva, hogy a magyar bérelőny ne lett volna közepesen megtartó erő a kivándorlástól."
A magyar kivándorlás a térség más országaihoz viszonyítva kifejezetten alacsony, de jó próbálkozás volt :)

Boldeone Bull 2021.09.13. 21:30:16

@alöksz róz: Gyengèbb forint , magasabb infláció , nagyobb forintban mèrt GDP ( a cègek többsège euro elmszámolasú ) a gyenge forint begyűrűzik a fogyasztói árakba, így kisebb lesz a fizetèsek vásárlóèrtèke

alöksz róz 2021.09.13. 21:30:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: na mondom én hogy szemezgetsz :D

van egy tényem: a ballib felvette a sok hitelt, mégis úgy otthagyott minket gazdasági fejlődésben az összes hasonló helyzetű ország, mint a picsa.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.13. 21:31:54

@sírjatok: Hazudtál baromka az a helyzet, minden évben. Buta fasz vagy.

sírjatok 2021.09.13. 21:31:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "2004-2006-ban 4-5 százalékos GDP növekedés volt,"

ami a térségben már akkor is elég szarnak számított.

data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.KD.ZG?locations=HU-RO-SI-SK

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.13. 21:32:59

@alöksz róz: Bocsi, ott kezdődött, hogy most éppen a fidesz veszi fel a hiteleket mint állat.

Boldeone Bull 2021.09.13. 21:33:01

Lássuk akkor a tènyszámokat :

en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_minimum_wage

en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage

Ezekből az adatokból mindenki láthatja , az Orbán- kormány " kiváló eredmènyeit" !

Boar. 2021.09.13. 21:33:13

@Wildhunt: Na eriggy, baszd meg az anyádat, már biztos vár...

birkamenet 2021.09.13. 21:33:59

@alöksz róz: "amúgy nálunk nem az euró a fizetőeszköz, tudtad te ezt? "

Nem ám te másik anyaszomorítóan hülyéje a NER hazádnak, csupán az import inláció adja ki a magyar infla 60-70%-át. Csak ennyire érdekes, hogy a 2010 óta a 40%-kal meggyengített forint árfolyam mennyi pénzt vett ki a zsebedböl. Ez az az a vagyon, amiért te 11 évet güriztél, hogy aztán ingyen odaadd másoknak. Köszönd meg a két közgazdasági idotának, orbánnak-matolcsynak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.13. 21:35:43

"A nyugdíjak brutálisan leszakadtak a fizetésektől! A KSH adatai szerint 2010-ben az átlagnyugdíj még a 74,5 százaléka volt a nettó átlagfizetésnek, most, 2021-ben már csak az 54 százaléka. Ezt hozta az idős embereknek a Fidesz értékrontó nyugdíjpolitikája!"

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.13. 21:36:12

@CSOKKI MÁLNA: "Nem vár Brüsszelre a kormány, 1500 milliárdot devizaadósságból húz be a fejlesztésekre"

sírjatok 2021.09.13. 21:37:12

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Emlékeztetőül, a hozzászólásom:
"2006: Magyarország növekedése 4%, a többié 6, 8, 8.
2007: Magyarország növekedése 0.2% (!), a többieké 7, 7, 11 (!).
2008: Magyarország növekedése 1% (!), a többieké 4, 4.5 és 9.
2009: Éljen, nem MO a legrosszabb, mert csak 6.7%-ot esett vissza, tehát egy országnál jobb volt, kettőnél meg rosszabb."

Kurt úrfi problémája:
"MIÉRT CSAK 2008-AT EMELED KI"

Mi itt a hazugság, kurt úrfi? :D Azt állítottad többször is, hogy önkényesen kiemeltem 2008-at, míg a hozzászólásomban látható, hogy egy felsorolás részét képezi. Totálisan benézted,és persze gyenge vagy ezt belátni, inkább őrjöngesz.

Nézd, én is néztem már be nagy faszságokat, a vitával együtt jár az ilyen. És van, hogy az embernek nincs kedve megalázkodni mások előtt valami gagyi bocsánatkéréssel. De az egy dolog, hogy bekussolsz az ügyben, és másfele tereled a vitát, az pedig egy megint másik dolog, hogy beleállsz egy ennyire védhetetlen álláspontba. Ott van feketén-fehéren az egész vitánk, bárki elolvashatja. Nem emeltem ki önkényesen egy évet sem, egy folyamatot néztem. Te meg azt állítod, hogy igen, kiemeltem egy évet, majd te kiemelsz egy évet a felsorolásomból. Butuska vagy már, menj aludni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.13. 21:39:40

@sírjatok: "2008: Magyarország növekedése 1% (!), a többieké 4, 4.5 és 9." - hazudtál. Szaladj anyuhoz és kérd a megérdemelt körmösödet! A kiemelés azért volt, mert durván hazudtál.

birkamenet 2021.09.13. 21:40:07

@alöksz róz: "van egy tényem: a ballib felvette a sok hitelt, mégis úgy otthagyott minket gazdasági fejlődésben az összes hasonló helyzetű ország, mint a picsa. "

Ja, te anyaszomoríóan hülyegyereke a NER hazádnak, csupán csak 15-ször lett az elmúlt 5 percben beírva, hogy a világ orbán gazdád alatt hagyta ott Orbansiztánt a leggyengébb gazdaságú, leggyengébb fizetésü országok társaságában.

orbán gazdid amúgy meg az elmúlt 25 év legmagasabb államadósságát csinálta meg 2020-ban, készülj fel tehát jobbágy gyerek, hogy a következö 12 évben se lesz más programod, csak az államadósság törlesztéséwrt való robotolás. Szerencsére a rabszolgatörvény megengedi, hogy napi 12-14 órákat is robotolj, ha a gazdádnak arra van kedve.

CSOKKI MÁLNA 2021.09.13. 21:40:24

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Talán a vásárlóérték összehasonlításának több értelme van a két időpontban a nyugdíja fogyasztói korsár alapul vételével, mert ugye a munkabér jövedelmek nagyon elhúztak Orbánék alatt,

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.13. 21:41:10

@CSOKKI MÁLNA: Igen, elég szánalmas a részedről 2006-ról takarózni olyan cikkekkel, amelyek minden csak nem hitelesek a 2008-ban kirobbant, előre nem jelzett válság fényében.

sírjatok 2021.09.13. 21:41:53

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "A nyugdíjak brutálisan leszakadtak a fizetésektől! A KSH adatai szerint 2010-ben az átlagnyugdíj még a 74,5 százaléka volt a nettó átlagfizetésnek, most, 2021-ben már csak az 54 százaléka. Ezt hozta az idős embereknek a Fidesz értékrontó nyugdíjpolitikája!"

Egy kutya bement egy szobába, ahol tojások és kolbászok voltak. Miután a kutya jóllakottan kijött, a tojások/kolbászok aránya a tojások felé mozdult el. Nyilvánvalóan a kutya tojást rakott!

Úrfika, komolyan? Ilyen gagyi statisztikai trükkel akarsz megetetni minket?

sírjatok 2021.09.13. 21:43:47

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: hú szóval hogy 2006-ban is a térség utolsói voltunk GDP növekedésben, az azért van, mert 2008-ban válság volt? :D

Boldeone Bull 2021.09.13. 21:45:00

@CSOKKI MÁLNA: 2006- ban mèg volt egy normális , 4%- os gazdasági növeledès Magyarországon , előtte meg mèg 5% körül is . A 40-50%- os átlagos közalkalmazotti bèremelès sok volt az országnak , ès az emelkedő nemzetközi kamatlábak miatt azt kèsőbb , kb 2007- től nem lehetett finanszírozni . Utána meg jött a világválság : volt amikor 0 hitel volt elèrhető

sírjatok 2021.09.13. 21:46:49

@Boldeone Bull: "2006- ban mèg volt egy normális , 4%- os gazdasági növeledès Magyarországon , előtte meg mèg 5% körül is ."

Ez technikailag igaz, csak éppen ekkor minden hasonló helyzetű ország jobban nőtt mint MO

data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.KD.ZG?locations=HU-RO-SI-SK

birkamenet 2021.09.13. 21:48:17

@CSOKKI MÁLNA:

A Financial Times véleménye a magyar gazdaságról az, hogy Orbanisztán egy kontarszelekciós, centralizált kleptokrácia, épp annyira csak ideig-óráig életképes gazdasággal, mint amilyen a Kádár rendszer volt. Az ilyesfajta illibbant országok hosszú éveken át építik egymásra az egyre torzultabb gazdasági szerkezeteiket, egyre több hozzá nem értö fidesskatona jut vezérpozícióba, ezért annál nagyobb lesz az ország lemaradása.
Ebben teljesen eltalálták a valóságot, Orbansiztán 2010 óta az EU egyik leggyengébb országává züllött le. Az egészségügy már összeomlott, a covid halottakban vilagrekorder lett, az ipara addig él, amíg a multiknak az aranykészletet is odaadják, csak hogy ne menjenek máshova el.

ft.com/gazdasag/2021/financial-times-a-magyar-kleptokrata-gazdasag-vegnapjai-54964

sírjatok 2021.09.13. 21:50:05

@birkamenet: hát akkor nincs is más dolgotok csak várni az apokalipszist. Tizenegypár éve már várjátok, csak szólok :)

csakegyválasztó 2021.09.13. 21:50:26

@sírjatok:
Az adataiddal a múltba révedsz és a kontextusból kiemelsz. Nyilván kell egy mutató, ami méri a gazdasági teljesítményt, de ezek a mutatók nem foglalkoznak azzal, hogyan alakultak az államháztartási adatok, az árfolyamok, vagy mennyi a bérek vásárlóereje, mondjuk közös alapokon EUR-ban összevetve.
Szép, és mindenki az összterméket figyeli, és erre láthatóan rá is gyúrt a fidesz. Azonban véleményem szerint feláldozta a GDP statisztikák és a növekedés oltárán a gazdasági struktúraváltást, agresszíven belenyúlt a piaci versenybe, széttorzítva a piacot, a multiknak óriási támogatásokat és adókedvezményeket adott, míg a hazai KKV-k akkora versenyhátrányban vannak a multikkal szemben, hogy kevés százalékuk tud annyira fejlődni, hogy exportban is versenyképes legyen. Nem veszed figyelembe, hogy mennyit gyengült a forint, és hogy mekkora pénzek tűntek el nyomtalanul (pl magánnyugdíjak), váltak magánvagyonná. Eddig annyi pozitívumot tudtam mondani, hogy enyhítették a devizakitettséget, és az államadósságot nem engedték elszállni, de ez az utóbbi 2 évben nagyon csúnyán elszállt. Most minden baj jön csőstül (a forint árfolyam, infláció, magas hiány, ami választások miatt még jobban el fog szállni). Magasabb jelenleg az államadósság, mint a szoci kormányok alatt volt. Egy pályakezdőnek esélye sincs szülői segítség nélkül megoldja a lakhatást, olyannyira elszállt az infláció, és a lakhatási költségek. Forráshiányos az egészségügy, forráshiányos az oktatás, közalkalmazottak sora hagyja ott a pályát.

De hogy a poszterhez is válaszoljak: Papíron minden rendben van, messziről jogállamnak és demokráciának látszik a rendszer. De most csak egy dolgot hadd hozzak fel: Van egy korrektül azonosítható társadalmi szeglet, akiknek konzekvensen nincs képviseletük. Jelenleg a magyar kormány nem képviseli az ellenzéki gondolkodású embereket, és ilyen talán még soha nem volt. Ha a listás szavazatokat nézzük, akkor a magyar választópolgárok fele a fideszt támogatta 2018-ban, a fele pedig ellene szavazott. Ellenben nem érvényesül semmi ami az ellenzéki pártoktól jön, nem hagyják, hogy határozatképesek legyenek a bizottsági ülések, nincs vita se a parlamentben, se máshol. Kiforgatták az alkotmányt teljesen a szájuk íze szerint, emiatt nem érvényesül a politikai váltógazdaság, ki van szervezve az ország vagyona alapítványokba, és be vannak betonozva pártkatonák olyan pozícióba, amik ellehetetlenítik egy új kormány működését. Kérdezem, ha ne adj Isten leváltják a kormányt, akkor élni tud egy új, a többség által felhatalmazott kormány a kormányzás lehetőségével? Aligha, amíg a köztársasági elnök szembefekszik a parlamentnek, amíg a legfőbb ügyész nem végzi a munkáját, a bűnt nem üldözi, hanem eltussolja, és sorolhatnám. Súlyos jogállamisági problémák vannak az országban, nagyon vaknak kell lenned, hogy ne vedd észre.

sírjatok 2021.09.13. 21:51:06

Egyébként abban azért van valami báj, hogy a balosok totál tönkrecseszik a gazdaságot, aztán fikázzák orbánt, hogy de miért nem hozta jobban rendbe :D

Boldeone Bull 2021.09.13. 21:55:19

@sírjatok: Ez technikailag igaz, csak éppen ekkor minden hasonló helyzetű ország jobban nőtt mint MO"

Az egyes országok nem azonos gazdasági ciklusban vannak , lehetnek pár éves eltèrèsek , ès környező országokban a privatizáció is folyt akkoriban .Masrèszt, nálunk volt egy 40-50 % os általános közalkalmazotti bèremelès , ami terhelte az országot , de jó volt az embereknek !
Közben eltelt lassan 12 èv, de csak 2017- től indult meg a magyar gazdaság , ami a forint gyengítő politika , és az emelkedő infláció következmènye is , valamint az új GDP- számítási metodológiának ( K+F)

alöksz róz 2021.09.13. 21:57:10

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: jaja. de te nem írtad, hanem azt hogy az bezzeg baj volt, amikor a szocik hitelből pörgették a gazdaságot.
csak hát ilyen nem történt.

egyvalamit azért tényleg sikeresen felpörgettek, a cigányszaporulatot.

sírjatok 2021.09.13. 21:57:22

@csakegyválasztó: "Az adataiddal a múltba révedsz "
Hát ha a múlt emberei igyekeznek visszajönni, akkor talán ez nem egészen alaptalan.

Nézd, ilyen mélységben egyszerűen nincs lehetőség ebbe belemenni, ahogy te szeretnéd most, és szerintem ennek az iszapbirkózásnak nem is annyira ez a lényege. Amiket mondasz, pl. elszállt lakásárak vagy államadósság, az nagyon sok esetben más országokat is érint, tehát nem valami magyar-specifikus dolgok, amikre a mostani kormány, illetve ellenzék politikájának sikerességére lehetne következtetni, ezért (hiába fontos témák amúgy), itt és most irrelevánsak. Mindenesetre örülök hogy idiótázás nélkül fogalmaztad meg az álláspontod.

Itt valójában nem igazán arról van szó, hogy az Orbán-rendszer jó-e, mert lehet hiányosságokat is felróni neki, mint amúgy bármilyen kormánynak lehetne. A valós kérdés, hogy az ellenzék jobb-e. Egy ideális alternatívát mindenki el tud képzelni, de arra hivatkozva nem lehet egy valós alternatívát lesöpörni, hogy az nem olyan jó, mint egy ideális verzió. Csak a valós lehetőségek közül lehet választani.

alöksz róz 2021.09.13. 21:58:13

@birkamenet: a kutyát nem érdekli a büfögésed, matyi.

Boldeone Bull 2021.09.13. 21:59:42

@sírjatok: A lènyeg : az átlagbèr, a minimálbèr, az egy főre jutó fogyasztás ami lènyeges az átlagember szempontjából . GDP -százalèkon lovagolni pedig ökörsèg , önkènyesen kiragadott időszakokat számítani , ameddig százezres tömeg nyugdíja van 100 Ft alatt, 312 euró nettó a minimalbèr, 140-150 a kezdő tanítói fizetès!

alöksz róz 2021.09.13. 22:02:33

@Boldeone Bull: "A gyalázkodást ès gyűlöletkeltèst Orbán Viktor csinálja" - nem, azt ti csináljátok. meg a folyamatos köpködést.
100 éve gyakoroljátok.
ilyenek voltatok, ilyenek vagytok és ilyenek is maradtok, és nem csoda, hogy a jóérzésű polgároknak kurvára elege van már belőletek.

G. Nagy László 2021.09.13. 22:03:22

@desw:

"Magyarország 2011-ben 66,6 pontot kapott, ez az 51. helyre volt elég; tíz évvel később 67,2 ponttal az 55. pozícióban találjuk magunkat. (A magasabb érték nagyobb szabadságfokot jelöl.) "

Gondolom, azóta már világos: nagyon picit javultunk, de a versenytársaink sokkal többet javultak, így elhagytak bennünket.

alöksz róz 2021.09.13. 22:04:23

@sírjatok: "Egy kutya bement egy szobába, ahol tojások és kolbászok voltak. Miután a kutya jóllakottan kijött, a tojások/kolbászok aránya a tojások felé mozdult el. Nyilvánvalóan a kutya tojást rakott!" - ez nagyon jó szöveg.
én is akarom mondani.

sírjatok 2021.09.13. 22:07:48

@alöksz róz: jaa, nem én vagyok ilyen okos, egy statisztikákkal foglalkozó könyvből vettem :D

moly.hu/konyvek/hans-peter-beck-bernholdt-hans-hermann-dubben-a-tojast-rako-kutya

Boar. 2021.09.13. 22:09:37

@sírjatok: Az anyád ritkánmosott picsája alacsony te agyatlan szarcsimbók. Feldughatod a kurva anyádnak a statisztikáidat. Egyrészt rohadtul nincsenek benne azok akik naponta járnak át az országhatáron dolgozni-márpedig technikailag ők is "kivándorlók". Másrészt a "befele" oldalt nyomják az ukrán kamunyugdíjasok meg hasonló, megélhetési betelepülők. Ennek örömködsz te féreg, hogy aki itt született az menekül ebből a koszfészekből és a helyére mindenféle lumpen trógerek jönnek akiknek a cigány gazdád azzal vette meg a szavazatát, hogy a született magyarok terhére megélhetést biztosít nekik?
Amúgy elég furcsa az a statisztika amelyik 1955-re mutat nagy "hullámot" '56 helyett.

Boldeone Bull 2021.09.13. 22:10:15

@alöksz róz: 100 éve gyakoroljátok.
ilyenek voltatok, ilyenek vagytok és ilyenek is maradtok, és nem csoda, hogy a jóérzésű polgároknak kurvára elege van már belőletek."
A nagy túrót ! Hogy finoman fogalmazzak...
A Fidesz èppen ott veszít szavazókat , ahol valódi polgárok vannak , mert jóèrzèsű ember nem tudja támogatni ezt a politikát . Az ètelmisèg többsège kihátrált a rezsim mögül, annak valóban polgári , konzervatív - liberális , mèrsèkelt jobbos rèszènèl betelt a pohár ! Csak a vak nem látja , mi folyik itt ! Egyèbkènt soha nem szavaztam mèg sem a DK- ra sem az MSZP- re . 2010- ig ,mindig a Fideszre szavaztam , utána pedig az egyik új ellenzèki párta ..

G. Nagy László 2021.09.13. 22:10:23

@Glokta:

"Ezt nem lehet úgy is értelmezni, hogy a magyarok kevésbé érzékenyek bizonyos szabadságjogaik elvételére (pl. gyülekezési szabadság korlátozása, oktatási intézmények bezárása), mint a svédek vagy a németek?"

Dehogynem, lehet, ez teljesen legitim felvetés.

Egyébként érdemes lenne eltűnődni azon, milyen is a magyar néplélek. A történelmünk tele van szabadságharcokkal, forradalmakkal, a legkevésbé sem gondolnám, hogy gyáva, megalkuvó szolganép volnánk. Aztán itt a covid: mindenütt Európában tüntetések sora, nálunk csend és fegyelmezetten viseltük a maszkot, s betartottuk a kijárási tilalmat. Itt most piszok fegyelmezettnek tűntünk. Aztán jönnek a focimeccsek, és a balosok óbégatnak, hogy primitív csürhe vagyunk, csak mert kifütyüljük a térdeplőket... Érdemes lenni mindezeket együtt látni és együtt értelmezni. Viktor egyik nagy erénye szerintem, hogy sokkal jobban ismeri és érti a magyar lelket, mint Dobrevék.

sírjatok 2021.09.13. 22:12:42

@Boar.: "Egyrészt rohadtul nincsenek benne azok akik naponta járnak át az országhatáron dolgozni-márpedig technikailag ők is "kivándorlók""

ja ja az összes többi országban ez nem probléma, csak mágikusan nálunk igen.

"Másrészt a "befele" oldalt nyomják az ukrán kamunyugdíjasok meg hasonló, megélhetési betelepülők"

Nyilván az Angliába elhúzók közt is volt elég maffiózó alkesz geci, no és. Valamiért csak a brexitre szavaztak, annyira remek emberek mehettek oda.

"Feldughatod a kurva anyádnak a statisztikáidat."

Aham, ja hát adatok nélkül meg nyilván azt hazudoztok amit akartok, vissza is éltetek vele jó sokáig.

sírjatok 2021.09.13. 22:13:58

@Boldeone Bull: "utána pedig az egyik új ellenzèki párta "

Aham, akkor leszavazol majd Dobrevre is, mint egy remek új ellenzéki párt jelöltjére? :D Netán Jakabra? Okééé :D

alöksz róz 2021.09.13. 22:14:54

@Boldeone Bull: "a gyenge forint begyűrűzik a fogyasztói árakba" - van erre megoldás, vegyél hazait.
amúgy a szlovákoknál nincs gyenge forint, mégis magasabb az árszínvonal, oda mi gyűrűzött be?

még egyre vagyok kíváncsi, mert látom hogy jól felkészítettek a dk-s tanfolyamon, a minimálbérre.
folyton sivalkodtok, hogy túl kicsi a minimálbér. na de akkor hogy van az, hogy minden egyes alkalommal, amikor a fidesz a minimálbért nagyobb mértékben akarta/akarja emelni, az összes ballib gazdasági szagértő elkezd sivalkodni, hogy jaj nem szabad mert becsődölnek tőle a vállalkozások? ezt magyarázd el.

csakegyválasztó 2021.09.13. 22:15:32

@sírjatok:
Nem szokásom a személyeskedés, sok fideszes ismerősömmel szoktam vitázni és mindig normál mederben megy. Ez úgy gondolom, csak intelligencia függvénye. Van természetesen jó dolog is fidesz kormányzásában, de pont amiről a poszt szól, szerintem abban múlták alul az elmúlt 30 év minden kormányát.
Én sem vagyok oda a baloldali pártokért, de van az ellenzéki oldalon jelenleg széles alternatíva olyan számomra hiteles miniszterelnök jelölt, vagy pártok, akiknek nincs közük az elmúlt 30 év korrupciójához, a lehetőségek elszalasztásához, a társadalom megosztásához. Aztán majd meglátjuk mi lesz, hogy ez elegendő lesz-e 22-ben a választáson? Majd meglátjuk. :)

G. Nagy László 2021.09.13. 22:17:26

@Boldeone Bull:

"A Fidesz èppen ott veszít szavazókat , ahol valódi polgárok vannak , mert jóèrzèsű ember nem tudja támogatni ezt a politikát . Az ètelmisèg többsège kihátrált a rezsim mögül"

Vagy nem vagyok jó érzésű, vagy nem vagyok értelmiségi... Vagy az is lehet, hogy Orbánék a sok szarsággal együtt is magasan kompetensebbek ezeknél az ellenzéki bohócoknál. Nem tűnik fel, hogy minden valamirevaló kormányellenes figura - Schiffer András, Fodor Gábor, Puzsér - távolságot tart ezektől? Atyaég, hol vannak ma már a Kovács Lászlók, meg a Kuncze Gáborok? Ők is rettenetesen ellenszenves politikát folytattak, de legalább az eszük a helyén volt.

Boar. 2021.09.13. 22:17:36

@sírjatok: Az összes országban...
Hát persze. Minden ország úgy áll, hogy csaknem az összes szomszédjában jobbak a bérek ezért megéri a határmentén élőknek a szomszédban dolgozni.
Ez ugyan paradoxon de csak hangoztasd nyugodtan, hallottunk már ennél nagyobb hülyeséget is tőled...
A brexit egy kurvanagy öngól volt és erre a hülyeangolok is kezdenek rájönni. Felheccelték őket ilyen orbán féle populista faszok ezek meg beszopták. Most meg nézik az üres pultokat meg a szemetet az utcán.
Aztán majd nézik a skótokat ahogy lelépnek, hiába tiltakozik az a hülyegyerek fejű boriska.

alöksz róz 2021.09.13. 22:19:16

@Boldeone Bull: sok értelmiségi polgár kihátrált a fidesz támogatói közül, az lehet. de hogy nem lettek a támogatóitok, mert kurvára elegük van már belőletek, az meg tuti.

Boar. 2021.09.13. 22:21:47

@G. Nagy László: Puzsér mint "valamirevaló"...
Hát nem teszed valami magasra a lécet.
Puzsér egy senki, egy barom. Mindenkivel baja van és ezt ebben a gyűlölködő országban jól el lehet adni, ennek köszönhető a "népszerűsége".
Schiffer? Még lmp-snek is szar volt...

alöksz róz 2021.09.13. 22:23:02

@Boar.: úgy-úgy. ennyit tudtok, köpködni.

G. Nagy László 2021.09.13. 22:24:24

@Wildhunt:

"egy okból kell az államnak szabályoznia: nyugati tapasztalatok alapján amint legalizálva lesz a melegházasság, lesz legalább egy öntudatos aki egyházi esküvőt követel, majd miután elutasítják évekig mocskolja a kereszténységet minden médiumon."

Nézd, én magam is több tucat posztot írtam, amelyben a keresztény vallást támadom. Ehhez mindenkinek joga van. És BÁRMELYIK egyháznak joga van megválogatni, hogy kit ad össz és kit nem. Én azt gondolom, hogy az államnak nem az a szerepe, hogy megvédje bármelyik vallást. A polgárait kell csak megvédenie, és azokat is csak a bűnözőktől.

G. Nagy László 2021.09.13. 22:27:13

@Boar.:

"Puzsér egy senki, egy barom. Mindenkivel baja van és ezt ebben a gyűlölködő országban jól el lehet adni, ennek köszönhető a "népszerűsége".
Schiffer? Még lmp-snek is szar volt... "

Ezek után - hogy két kimagasló értelmiségit lefikáztál -, tényleg kurva kíváncsi vagyok, hogy kit tartasz etalonnak a közéletben.

sírjatok 2021.09.13. 22:27:15

@csakegyválasztó: Nézd, itt főleg az a fura, hogy ennyire elvtelenül összeállnak a hatalomért. Aki Gyurcsányékkal összeáll, az begyurcsányozódik sajnos.

Lehet mondani, hogy Fekete-Győr feddhetetlen mert nincs korrupciós ügye (szemben ugye Cseh Katalinnal :D ), de hogy alkalmasabb lenne, mint Orbán? El tudod képzelni, amint Putyinnal tárgyal, és összekeveri az atomerőművet a naperőművel, és ráadásul utána még ragaszkodik is hozzá, ahogy láthattuk a Gulyás Marci féle interjúban? Katasztrófa. Vagy a korábban tetűhintázó, dunaparti cipőkbe disznólábakat helyező jobbikosok most csak úgy megváltoztak? Eh... Nyilván lehetne mondani Márki-Zay-t is, vagy bárkit a kisebbek közül, Karácsonyt is, de nekem nem meggyőző. Úgy értem szerintem a nemzetközi világban farkastörvények vannak, a látszat nyilván nem ez, de az érdekek - multik, hadiipar, különféle lobbik - adottak. Ilyen helyre pedig egy dörzsölt, rutinos "geci" kell, nem egy ideológiai alapon tökéletes zsúrfiú.

Na mindegy, lesz ahogy lesz.

Boldeone Bull 2021.09.13. 22:28:07

@alöksz róz: gyenge forint begyűrűzik a fogyasztói árakba" - van erre megoldás, vegyél hazait"

A hazai árakat is meghatározzák az import árak : a gyenge forint begyűrűzik az árakba

amúgy a szlovákoknál nincs gyenge forint, mégis magasabb az árszínvonal, oda mi gyűrűzött be?"

Egyre kisebb már az árkülönbsèg , Magyarország felzárkózott árakban , Szlovákiához amit a vásárlóerő- paritason mèrt bèrek is mutatnak

A DK - t viszont te figyeled , èn a saját vèlemènyem mondom. Totális kormánypárti tèveszeme mindenkit "DK-s"- nak gondolni , aki nem èrt egyet a kormány narratívájaval! kevesebb Pesti Srácokat olvass!

alöksz róz 2021.09.13. 22:31:41

@Boldeone Bull: "Egyre kisebb már az árkülönbsèg , Magyarország felzárkózott árakban , Szlovákiához amit a vásárlóerő- paritason mèrt bèrek is mutatnak" - és az feltűnt, hogy ahogy közelednek a bérek, úgy közelednek az árak is?

a minimálbérről mit szabad írnod?

Wildhunt 2021.09.13. 22:33:10

@Boar.: ne projektáld a családi programod.

alöksz róz 2021.09.13. 22:33:19

@Boldeone Bull: de azt nem írtad, hogy a szlovákoknál mitől lett olyan magas? oda mi gyűrűzött be?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2021.09.13. 22:39:13

@Boldeone Bull: "11 ève egyetlen nèpszavazást sem engedett a Fidesz az ellenzèknek , csak a saját maguk által kezdemènyezett migráns - nèpszavazas ment át ...Így működik egy nem demokratikus ország."

Emlékszel a boltbezárás miatti népszavazási őrületre? A Fidesz, látva az őrjöngést, visszavonta a törvényt még a népszavazás előtt. Ezért nem volt róla népszavazás. Így működik egy demokratikus ország.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2021.09.13. 22:41:26

@G. Nagy László: "Viktor egyik nagy erénye szerintem, hogy sokkal jobban ismeri és érti a magyar lelket, mint Dobrevék."

A látszat sajnos az, hogy Dobrevéket nem is érdekli a magyar lélek. Ők külföldre járnak, ha megértő társaságra vágynak.

Boldeone Bull 2021.09.13. 22:42:32

@G. Nagy László: Vagy nem vagyok jó érzésű, vagy nem vagyok értelmiségi... Vagy az is lehet, hogy Orbánék a sok szarsággal együtt is magasan kompetensebbek ezeknél az ellenzéki bohócoknál"

Pálinkás József , László Csaba , Mellár Tamás ès társai , ők már mind èszhez tèrtek : belátták ez a rendszer káros Magyarországra nèzve . Schiffer András zseniális ember ( barát ) csak egy önjáró , renegát ember a ahogy Puzsèr is ...
Az èrtelemes ès gondolkodó ember belátja , hogy szabadulni kellene a Fidesz feudális rendszerètől, az egypárti rezsimtől .Azt nem tudjuk , hogy mi jön, de azt látjuk hogy ami van , az egy nagy szar .Rendszert kell váltani , hogy végre az ország esèlyt kapjon a plurális demokrácia ès elindulunk a 21. szazadi fejlődès útján . Ennek most a legnagyobb gátja Orbán Viktor ès egypárti rendszere

Boldeone Bull 2021.09.13. 22:44:00

Elírás : Csaba László és nem László Csaba :)

csakegyválasztó 2021.09.13. 22:45:54

@sírjatok: "Nézd, itt főleg az a fura, hogy ennyire elvtelenül összeállnak a hatalomért."
-Itt pont az lényeg, hogy nem elvtelenül, hanem közös elvek mentén álltak össze. A politikai pártok olyan ideológiát tolnak, amilyet a szavazóik. A pártok nem emocionális szervezetek, pusztán a szavazatmaximalizálás hajtja őket, arra mozdulnak amerre a támogatóik. Mondjuk a fideszben ez pont fordítva van. Megdöbbentő, de az összes ellenzéki szavazó jobbtól balig ugyanazt a néhány pontot tartja a legfontosabbnak, így nem volt nehéz közös programot írjanak és összefogva induljanak, ugyanis az új választási rendszerben külön semmi esélyük nem lenne kormányt alakítani.

"Aki Gyurcsányékkal összeáll, az begyurcsányozódik sajnos."
Ne haragudj, ezt nem tudom értelmezni.

Fekete-Győr nekem túl tapasztalatlan és felkészületlen, láttam a Partizán interjúját, nálam ott elásta magát. Márky-Zay viszont hihetetlen szimpatikus, megnéztem több interjúját, hiteles, határozott, és maximálisan egyetértek azzal amit meg akar valósítani.

Szerintem az országnak most nem egy rutinos "dörzsölt geci" kell miniszterelnöknek, hanem egy határozott, hiteles, tárgyalóképes, de mégis megnyugtató ember. Ezen a fórumon is bizonyítva van, hogy pusztán a véleménykülönbség miatt mekkora szakadék van magyar ember és magyar ember között. Ha ezt a szekunder gyűlöletet nem tudja orvosolni és az árkokat betemetni a következő kormány, akkor nagyon barátságtalan lesz itt élni. Remélem több magánélet, kevesebb és nem megosztó politika évei jönnek.

Boldeone Bull 2021.09.13. 22:52:23

@alöksz róz: azt nem írtad, hogy a szlovákoknál mitől lett olyan magas? oda mi gyűrűzött be?"
Kisebb ország , kisebb kevèsbè hatèkony kisker piac, kisebb piaci verseny ami miatt kissè magasabb árak voltak

minimálbérről mit szabad írnod?"
Az előbb küldtem egy linket: jól le van maradva Magyarország , ezek a tènyek!

sok értelmiségi polgár kihátrált a fidesz támogatói közül, az lehet. de hogy nem lettek a támogatóitok, mert kurvára elegük van már belőletek, az meg tuti."

Ne beszèlj többes számban ! Èn saját vèlemènyem kèpviselem , te pedig a kormánypropagandát !
Az ellenzèk ott a legerősebb , ahol az iskolázottabb rètegek èlnek, a Fidesz pedig a kistelepükèseken !

alöksz róz 2021.09.13. 23:04:04

@Boldeone Bull: "Pálinkás József , László Csaba , Mellár Tamás" - ezekből melyik a jóérzésű?
az is feltétel volt.

Wildhunt 2021.09.13. 23:08:23

@G. Nagy László: Minden világnézetet teljesen jogosan lehet sőt kell is támadni. Itt viszont nem erről van szó. Az USA-ban mikor a woke-banda tönkretette a cukrászt, aki nem akart buziesküvőre tortát sütni senki nem védte meg. Megvan, hogy ez miért nem a világnézet támadását jelenti? Ha egy elutasított melegpár meghurcol egy tetszőleges plébánost, ezáltal egy egész gyülekezetet, az sem a katolikus világnézet támadása.

alöksz róz 2021.09.13. 23:10:05

@Boldeone Bull: "kisebb kevèsbè hatèkony kisker piac, kisebb piaci verseny ami miatt kissè magasabb árak voltak" - :D
és ezt csak úgy bemondásra el kéne fogadni?
tudod mi gyűrűzött be oda, amitől jóval magasabbak lettek az árak? az euró.

na ha tényleg a saját véleményedet írod, akkor nyilván elmondhatod a véleményedet arról, amit kérdeztem a minimálbér kapcsán

G. Nagy László 2021.09.13. 23:12:08

@Boldeone Bull: Megnéztem a Pálinkás-interjút a Partizánon, de ez a fickó a legkevésbé sem győzött meg. Gőgös, sznob elitista, miközben súlytalan, minden karizmatikus elemtől mentes, és semmiféle tömegtámogatást sem élvez. Olyan, mintha Antall József örökségét akarná továbbvinni minden erő és rátermettség nélkül. Nézd, ha a választás úgy néz ki, hogy az öt majom, vagy Pálinkás, úgy nem kérdés, hogy az öreget támogatnám. De ha ott van egy Orbán-Varga-Varga-Szíjjártó csapat is, úgy számomra nem kérdés a kérdés.

Boldeone Bull 2021.09.13. 23:17:37

@alöksz róz: Pálinkás József , László Csaba , Mellár Tamás" - ezekből melyik a jóérzésű?"
Az összes felsorolt szemèly az MTA doktorai, Palikas volt oktatási miniszter ,MTA volt elnöke, mind jó èrzèsű , elismert èrtelmisègi emberek . Ennyi .

tudod mi gyűrűzött be oda, amitől jóval magasabbak lettek az árak? az euró."

Az euro jó, hosszabb távon nagyobb árstabilitást garantál egy orszagnak. Szlovákia minden jövedelmi mutatóban jobb mint a Magyarország . Különösen a minimálbèr ès az átlag\ minimalnyugdíj magasabb

Boldeone Bull 2021.09.13. 23:22:32

@G. Nagy László: Gőgös, sznob elitista, miközben súlytalan, minden karizmatikus elemtől mentes, és semmiféle tömegtámogatást sem élvez."

Nèzd , Pálinkás egy zseniálisan jó fizikus , kutató , az MTA volt elnöke . Lehet, hogy nem állnak " tömegek " mögötte , de nem is kell . Mögötte a nagy tudás és èlettapasztalat . Orbántól bölcsebb , kiegyensúlyozottabb, mèrsèkeltebb , nekem szimpatikusabb mint az erőszakos , cinikus, èrzèketlen , bár kètsègtelenül zsivány Orbán

G. Nagy László 2021.09.13. 23:23:57

@Wildhunt:

"Az USA-ban mikor a woke-banda tönkretette a cukrászt, aki nem akart buziesküvőre tortát sütni senki nem védte meg. Megvan, hogy ez miért nem a világnézet támadását jelenti? Ha egy elutasított melegpár meghurcol egy tetszőleges plébánost, ezáltal egy egész gyülekezetet, az sem a katolikus világnézet támadása."

Ha úgy teszem tönkre a cukrászt, hogy betöröm a kirakatát, eltorlaszolom az ajtaját, vagy bármi erőszakos cselekedet követek el, az bűntett, rendőrségi eset, az állam kötelessége, hogy megvédje. Ugyanígy a plébános esetében is. De ha a woke-mozgalom annyit tesz, hogy telekürtöli az internetet, hogy ez egy szemét cukrász, mert nem süt tortát a melegeknek, illetve szemét pap, mert nem adja össze őket, ezekhez joguk van. S majd a vevők és a hívek eldöntik, hogy ezek után látogatják-e a cukrászdát, illetve a plébániát. Talán még többen is, mint eddig... :)

Boldeone Bull 2021.09.13. 23:28:20

....Így èppen jó lenne , mint konzervatív - liberális ember miniszterelnöknek , hiszen mindkèt oldal elfogadhatná , mint egy jelentős tekintèlyű , bölcs embert ...De, ennek az országnak - sajnos - populista nèpvezèrek kellenek , olyanok akikre a règi , úri elit-jobboldal csak köpnek egyet , kis túlzással...

csakegyválasztó 2021.09.13. 23:28:59

@alöksz róz:

Leírom én a véleményemet a minimálbérről, ha nem haragszol. A kormány most alapvetően a választások miatt lépte meg, de átvitt értelemben meg kellett lépnie az összes rossz inflációs hatásával együtt is. Maga a minimálbér EUR-ban alacsony a szomszédokkal összevetve, Romániában is magasabb. Ezzel ugye az ellenzék kampányol és nem hangzik túl jól annak a kormánynak, akik évek óta a gazdasági adatokkal nyerik a választást. A kormány vélhető célja inkább az volt, hogy a cégek emeljenek az átlagbéreken, ugyanis nagyon magas a szakemberhiány a legtöbb ágazatban, és az átlagbérünk egyáltalán nem konspirál a nyugati bérekkel. Ezzel akarja csökkenteni az elvándorlást. Ha emelkedik a minimálbér, az magával viszi az összes bér emelkedését is. Ez nem probléma a multiknak, de azoknak a KKV-knak, ahol magas az előmunkaigény, ott nagyon komoly gondot fog okozni, ha nem jön a minimálbér emelés mellé hasonlóan drasztikus munkát terhelő járulékcsökkentés. Ellenkező esetben a ló másik oldalára billenünk, mert indulni fog ezeknél a cégeknél egy csődhullám, mert akkorát kellene az áraikon, amit a piac már nem fog megfizetni.

Véleményem szerint a minimálbérbe politikailag nem szabadna belenyúlni, a piacra kellene bízni. Egy jól prosperáló kiszámítható piacon versengő vállalkozások kellő mértékben emelik a béreket, de sajnos a magyar piac nem ilyen. Egyrészt rendkívül torz a verseny, másrészt nemcsak a piaci struktúra versenyképtelen, hanem az a fidesz által felépített nemzeti tőkésosztály is, amelyik éppen horror támogatásokból sem képes komoly nemzetközi piacon versenyképes lenni. Csak önti belé a kormány a pénzt eredménytelenül. Közvagyonból magánvagyont építünk.

G. Nagy László 2021.09.13. 23:30:23

@Boldeone Bull:

"nekem szimpatikusabb mint az erőszakos , cinikus, èrzèketlen , bár kètsègtelenül zsivány Orbán"

Az én gondolkodásom e téren kissé skizofrén. Az álmom egy olyan ország, mint Svájc, amely köszöni szépen, jól van, független, nem basztatja senki. Egy ilyen politikai környezetben a miniállam tökéletes megoldás: szürke, ismeretlen kormánytagokkal, amolyan Pálinkás-félékkel, Varga Misikkel. De a mi helyzetünk nagyon más. Mostanság különösen. Jelenleg én is azt gondolom, hogy ide egy rocksztár kell. Ilyen tekintetben Jakab a legalkalmasabb jelölt az ellenzéki oldalon, de az ég óvjon mindenkit ettől a pszichopatától...

alöksz róz 2021.09.13. 23:33:19

@Boldeone Bull: akkor hogy ne kelljen tovább tippelgetned, nézd meg a szlovák árszínvonalt az euró bevezetése előtt és után

alöksz róz 2021.09.13. 23:34:44

@csakegyválasztó: "Maga a minimálbér EUR-ban alacsony a szomszédokkal összevetve, Romániában is magasabb." - ez sokaknál berögzült, csak éppen nem igaz.

alöksz róz 2021.09.13. 23:36:38

@csakegyválasztó: "Véleményem szerint a minimálbérbe politikailag nem szabadna belenyúlni, a piacra kellene bízni." - ez is egy vélemény.

szerintem meg szerencsére nem vagy döntési helyzetben :-)

Boldeone Bull 2021.09.13. 23:37:33

@G. Nagy László: Pont a Varga Misi a legszimpatikusabb az Orbán- kormányban , mert valóban visszafogott ember ..
Magyarországnak nincsenek ellensègei, ami van problèmánk , azt szinte mindig Orbán renegát , EU- ellenes , itthon antidemokratikus politikája kreálja . Ha Orbán nem lesz hatalomban , akkor azonnal felül lehet vizsgálni a Kína ès Oroszország - barát politikát , ès a hazai demokrácia - deficit is jó esèllyel lecsökken

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2021.09.13. 23:39:42

"Alapíthat-e pártot, közéleti mozgalmat bárki? Indulhat-e választásokon akárki? Leváltható-e a jelenlegi kabinet? Működik-e a gyülekezési szabadság? Rendezhet-e tüntetést bárki bármikor? Működik-e a szólás és sajtószabadság hazánkban? Megjelenhet-e bármilyen vélemény képernyőn, nyomtatásban, avagy az internetes portálakon?"
Szerintem nem érted a hibrid rezsimek működését. Ma már nem úgy szokás csinálni, mint a XX. század első felében. Sokkal finomabb módokon szokás korlátozni pl. csinál az állam egy ingyenes (értsd adófizetők pénzéból fenntartott) hírügynökséget és ezzel kiszorítja a piaci alapon működő hírügynökségeket. Ma már nem betiltanak, hanem kiszáll a Katasztrófavédelem és életveszélyesnek nyilvánítja a gyáradat és bezáratja. Alapíthatsz-e pártot? Hogyne, de olyan magas küszöböt várnak el ahhoz, hogy indulhass is, hogy szinte esélyed sincs. Lehet-e bármilyen sajtót üzemeltetni? Hogyne, de a kormányzat elzár az információtól, nem nyilatkozhatnak neked állami emberek, ha túl sikeres vagy adót vetnek ki a reklámbevételeidre stb.
Ma már nem szokás azokat az otromba, primitív módszereket alkalmazni. Sokkal kifinomultabb szívatási módszerek léteznek.

"Ön mennyire érzi magát szabadnak a mindennapokban, mennyire tudja képességeit kibontakoztatni, az Ön által helyesnek ítélt életvezetést megvalósítani?"
A kérdés azért félrevezető, mert le van vágva a kontextus. Ezt kimondottan a járványügyi korlátozások kapcsán tették fel. Magyarországon már régóta nincsenek nagy lezárások.

csakegyválasztó 2021.09.13. 23:40:50

@G. Nagy László: Olvastam az írást, én nem bánom, ha egy miniszterelnök szürke és nyugodt. Én a kiszámíthatóságot és a nyugalmat sokkal jobban kedvelem, mint az Orbán féle háborús retorikát. Volt Vonával egy programismertetője MZP-nek, engem ott fogott meg teljesen (linkelem ha érdekel, baromi hosszú, de megismered belőle mit akar), de a Partizánban sem vallott szégyent, pedig nem egy platformon vannak Marcival.

www.youtube.com/watch?v=-AAhGRrlLVs&t=889s

5 diplomás, 3 nyelven beszélő tárgyalóképes gazdasági szakember, ráadásul marketingvezetői múlttal, nem nevezném amatőrnek, nagyon jól pozícionálja magát a jelöltek között is. Örülnék ha ő lenne az ellenzéki jelölt, meglátjuk mi lesz.

Boldeone Bull 2021.09.13. 23:42:47

@alöksz róz: akkor hogy ne kelljen tovább tippelgetned, nézd meg a szlovák árszínvonalt az euró bevezetése előtt és után"

Nekem soha nem kell " tippelgetni " mivel tisztában vagyok a tènyekkel. Az árszínvonal mára jórèszt kiegyenlítődött, csakhogy Szovákiaban 510 euró nettó a minimalbèr , nálunk pedig 312 !!! Az árak meg már többè- kevèsbè hasonló szinten vannak , ezèrt van az , hogy minden téren Szlovákia mögè szorulunk , vasarlóerő- paritason számítva is !

Boldeone Bull 2021.09.13. 23:47:44

en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_minimum_wage

Ma már harmadjára linkelem ezt a táblázatot : ami tisztán mutatja , hogy mennyire le vagyunk maradva Szolvákiától (is ), nominál èrtèken és paritáson is ( az árak figyelembe vètelèvel )

alöksz róz 2021.09.13. 23:50:29

@Boldeone Bull: "Nekem soha nem kell " tippelgetni " mivel tisztában vagyok a tènyekkel." - annyira tisztában, hogy fogalmad se volt róla, hogy az euró miatt nőtt nagymértékben a szlovák árszínvonal...

Boldeone Bull 2021.09.14. 00:02:22

@alöksz róz: Veled ellentètben èn tisztában vagyok a tènyekkel, a válaszomra nem tudták válaszolni : miért magasabb a minimálbèr jóval Szlovákiában , vásarlóerő- paritáson számítva is? Az árak pedig kiegyenlítődnek a kèt ország között! Egyetlen szlovák sem akarja vissza már koronát , dacára a kezdeti aremelèseknek !
Mert a pènzbiztonsagot az euro garantálja !

alöksz róz 2021.09.14. 00:07:09

@Boldeone Bull: nézd meg a szlovák és magyar átlagbéreket is. nominálisan és ppp-ben.

alöksz róz 2021.09.14. 00:10:18

@Boldeone Bull: hogy akarsz vitatkozni, amikor
1. saját véleményed nincs, csak a ballib mantrát nyomod gondolkodás nélkül
2. két kattintással utánanézhető dolgokkal nem vagy tisztában.

Boldeone Bull 2021.09.14. 00:27:49

Egyèbkènt , az Index , mint az ország legnagyobb mèdiaportáljának kormányzati megszállása is azt mutatja , hogy mennyire "van" sajtószabadság Magyarországon . Mert a sajtószabadság nem csak azt jelenti, hogy ellenzèki újságírókat nem zárnak börtönbe , hanem a mèdia " üzleti alapon " törtènő leauralását a kormány által sem jelentheti . KESMA- szerű mèdia- konglomerátum a világon nincs, az magyar specialitás lehet
Az Index már sok volt a Fidesznek , így Vaszily Miklós kirúgatta Dull Szabolcsot , hogy az addig inkább ellenzèki beállítottságú Indexet , a kormánynak jobban kedvező , "lakájosodó "mèdiavá változtassák ...Szinte az összes gerinces újságíró elment Indextől, ès egyre több kormánypárti cikk jelent meg . A fórum is teljesen átalakult : a komoly elemzès ès mèlyfilosz eltűnt ( 1000 leütès ) elüldöztèk , a " Danube Institute ", a Reaktor kapott egy csomó helyet , amit nem is lehet kommentelni ...
Jellemző , mèg Birca is fent van a közèlet rovatban , napi 3 blogposzt erejèig..
Megjöttek a különböző ," kiegyensúlyozott" , álkritikus blogok, mint a " Kiló nem száz " ( manapság nem látom ) ès a Tèveszmèk blog, amely szèpen indult, majd egyre inkább a valódi tèveszmèk ès a kormánypropaganda szószólója lett , sajnos ..
Az egèsz index blogszfèra lassan , de biztosan úgy van reorganizálva , hogy implicit vagy explicit módon , de a kormány narratíváit szajkózzák. A kormányzati mèdiaból pedig ki van tiltva minden , mèg a legkulturáltabb formában megfogalmazott, èrvekkel alátámasztott ellenzèki hang is . Ilyen a Pesti Srácok és a Mandiner (is) ..
A két oldal között így szinte semmiyen èrdemi kommunikáció nincs , sajnos ... A kormány által mestersègesen fenntartott , brutális társadalmi- , politikai- ès vèlemèny-megosztottság

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.14. 00:32:35

@alöksz róz: "két kattintással utánanézhető dolgokkal nem vagy tisztában." - mondod te aki a népességi adatoknak sem nézett utána.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.14. 00:35:33

@G. Nagy László: Orbán-Varga-Szíjjártó csapat ellenében egy kóbor ebre is szavazok.

alöksz róz 2021.09.14. 00:36:34

a boldeone bull csak véletlenül került eltávolításra a matyival, vagy direkt?

alöksz róz 2021.09.14. 00:38:14

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: veled ellentétben én utánanéztem és következtettem. és még meg is tudtam indokolni, miből következtettem.

G. Nagy László 2021.09.14. 00:39:33

@csakegyválasztó:

"5 diplomás, 3 nyelven beszélő tárgyalóképes gazdasági szakember, ráadásul marketingvezetői múlttal, nem nevezném amatőrnek, nagyon jól pozícionálja magát a jelöltek között is. Örülnék ha ő lenne az ellenzéki jelölt, meglátjuk mi lesz."

Az imént hallgattam az ötpárti jelöltvitát, s közülük egyértelműen a legjobb választás lenne. A másik négy kifejezetten balos irányvonalat képvisel: adóemelés, központi béremelés, családi pótlék emelés stb. Ha ők nyerik a választást, azonnal visszazuhan az ország egy 10 évvel ezelőtti szintre. Márki-Zay az egyetlen, aki piacpárti szemléletet közvetít, ragaszkodik az alacsony adószinthez és elismeri a Fidesz-éra pozitívumait. Pont ezért nem lesz ő a jelölt: abszolút inkompatibilis az ellenzéki, mélybalos koalícióval.

G. Nagy László 2021.09.14. 00:46:12

@alöksz róz:

"a boldeone bull csak véletlenül került eltávolításra a matyival, vagy direkt?"

Bassza meg, a kurva Matyival együtt véletlenül töröltem? Hogy a fenébe kell visszahozni a kommentjeit?

alöksz róz 2021.09.14. 00:57:33

@G. Nagy László: szerintem csak a kommentelőt tudod visszaengedni, a kommentjeit nem lehet visszahozni.

de a kurt úrfi jobban tudja mit lehet, hátha erre téved és segít

G. Nagy László 2021.09.14. 01:06:53

@alöksz róz: Úgy tűnik, vissza tudom hozni mindet. Baszki, kurva Matyi miatt... Most tényleg megszívatott...

csakegyválasztó 2021.09.14. 01:09:15

@G. Nagy László:
Te magad írtad a linkelt blogon, hogy ő a legkevésbé megosztó. A legbalosabb választó is simán rá fog szavazni ha előválasztást nyer, mert annyira el akarják takarítani Orbánt, a jobbik szavazóknak nem morális probléma, a momentum ha nem indult volna FeGyőr, akkor mögé álltak volna be. A bizonytalanokat és a kiábrándult fidesz szavazókat a legjobb eséllyel ő szólítja meg hitelességi okokból is.
Meglepődtem, fideszes ismerősöm tőlem függetlenül amikor találkoztunk azt mondta, hogy rászavaz majd az előválasztáson, mert még nem döntötte el, hogy a fidesznek vagy neki örülne-e jobban. Kevésbé lenne tétje számára 2022-nek, ha MZP lenne az ellenfél. Nem ingattam meg az érvelését... :D

alöksz róz 2021.09.14. 01:19:53

@G. Nagy László: na most már ezt is tudjuk.

de nagy tragédia azért nem történt volna, pótlásához elég lett volna rákattintani egy tetszőleges ellenzéki blogra vagy egy tetszőleges ellenzéki médiára, és onnan bemásolni valamit :-)

G. Nagy László 2021.09.14. 01:20:52

@csakegyválasztó:

"Te magad írtad a linkelt blogon, hogy ő a legkevésbé megosztó."

Mert így is van. Viszont ott van mellette négy igazán megosztó figura. Soha a büdös életben nem fogják engedni, hogy Márki-Zay legyen Orbán kihívója. Ha véletlenül nyerne, nem tudnák irányítani. Az öt közül Dobrev a legelutasítottabb, még az ellenzékiek jelentős része is utálja, részben Fletó miatt, részben önmagáért. Én magam is rá fogok szavazni. Az ő indulása garantálná a Fidesz győzelmét :)

csakegyválasztó 2021.09.14. 01:33:28

Én se szeretem Dobrevet, alapvetően is a hideg kiráz tőle, a non plus ultra, hogy Gyurcsány ott van mögötte. Bízom benne, hogy a hackelésetek nem jár sikerrel. :)
Egyébként olyan DK szavazót is ismerek, aki ugyanebből az okból nem Dobrevre szavaz, hanem inkább Karácsonyra. Azt mondta racionálisan végiggondolva őt látja esélyesebbnek Orbán ellen. Méghogy a kétfordulós előválasztásnál az első fordulóban nincs szükség a taktikázásra... :)

G. Nagy László 2021.09.14. 02:03:00

@csakegyválasztó:

"Én se szeretem Dobrevet, alapvetően is a hideg kiráz tőle"

Ez egy nagyon pontos, nagyon helyénvaló kifejezés. Sokakból váltja ki ezt az érzést. Az ellenzéki összefogásnak ezt látnia, érzékelnie kéne. Vele lehetetlen nyerni.

csakegyválasztó 2021.09.14. 02:08:53

@G. Nagy László:
Egyébként csak kérdés, arra egyébként gondoltál, hogy mi lesz ha beszavazzátok a jelölti székbe Dobrevet, és az nyer 22-ben?
A listás szavazatok vele is közel kiegyenlítettek lesznek, leginkább az egyéni jelölteken fog múlni ki nyeri majd a választást. Azt pedig nem Dobrev arcával adják el, hanem a helyi jelöltekével. Elméletileg 11 erősen billegő körzet van, ott fog eldőlni a választás, méghozzá előre megválasztott egyéni jelöltek szemben a fideszes jelölttel. Bármi lehet. A fidesz a járványból és válság után fordul neki 22-nek, nem túl fényes államadóssági és hiány mutatókkal, szétcseszett egészségügyi ellátórendszerrel és masszív tanárhiánnyal, maradjunk annyiban, volt már népszerűbb is választás előtt ennél. Nem tartatok attól, hogy vissza fog nyalni a fagyi, és ha véletlenül így is nyerne az ellenzék, akkor szó szerint Ti ültetitek be Gyurcsányékat a miniszterelnöki székbe? :)

csakegyválasztó 2021.09.14. 02:22:54

@G. Nagy László: "Az ellenzéki összefogásnak ezt látnia, érzékelnie kéne."

A DK-s szavazók nélkül nem tud győzni az ellenzék, Gyurcsány pedig nem is Gyurcsány lenne, ha vissza tudna lépni, vagy egy kevésbé kontraproduktív jelöltet állított volna. Már az is valami, hogy nem ő indult, bár szerintem szóltak neki, hogy ne nyomja fullba a kretént.
Egyébként pedig erre való az előválasztás, minden jelölt meg tudja magát méretni, aki a szükséges aláírásokat megszerezte, és a szavazók kiválasztják kit indítanak. Ha őt, akkor őrá fogok szavazni. A közös program szerintem jó, esélye szerintem bármelyik jelöltnek van most, nyilván személy szerint annak örülnék, ha nem térne vissza az elmúlt 30 év politikája és egy korrekt miniszterelnökkel nyitnánk új fejezetet áprilistól.

Ha pedig most sem sikerül, akkor fogom a családom és megyek külföldre, mert a gyerekeimnek nem ezt a légkört és oktatást szánom ami az országban van.

arthurthedent 2021.09.14. 04:47:03

Ja, itt az ideje, hogy az ún. demokratikus ellenzék kormányozzon egy fél évet, az emberek felejtenek, kell nekik egy kis frissítés. :D A fidesznek is kell a lecke, tudják, hogy ha nem viselkednek rendesen hónapokig a baloldal lesz hatalmon és megint évekig kell takarítani utánuk. :D

Boldeone2 2021.09.14. 06:19:45

@G. Nagy László: Kösz, hogy visszatetted a hozzászólásaimat, ez fair volt! A nickem viszont továbbra is tiltásban maradt...Mièrt?"

Csakegyválasztó " leírta a jelenlegi helyzetet tűpontosan...

Nagyjából mindenben igazam volt abban , amit állítottam, ezt igazolják a blogposzt utolsó hozzászólásai is.
Ezt írod :
Az öt közül Dobrev a legelutasítottabb, még az ellenzékiek jelentős része is utálja, részben Fletó miatt, részben önmagáért. Én magam is rá fogok szavazni. Az ő indulása garantálná a Fidesz győzelmét :)"

Ez nem egy demokrata viselkedèse , hanem egy szimpla politikai troll tevèkenysèg, csak szólok. Èn biztos nem tennèk ilyet , ha a helyedben lennèk ! A szomorú az , hogy mit várjon az ember az átlag kormánypárti szavazótól , ha már a kulturáltabb , èrtelmisègi támogatóik is így viselkednek , ès normálisnak, elfogadottnak vèlik egy választás központilag szervezett, negatív manipulációját . Ez is mutatja , hogy mèg a fejekben sincs demokrácia , hiszen az teljes mèrtèkben elfogadott kormányoldali rèszről, hogy szervezetten manipulálják az ellenzèki előválasztást. "Èljen a demokrácia ! "
Èppen ezért a jobb èrzèsű, konzervatív emberek is egyre nagyobb számban fordulnak el a Fidesztől, az ellenzèk èppen az " èrtelmisègi" , nagyvárosi körzetekben, főleg Budapesten a legerősebb ...Vajon mièrt van ez így ?

Magyarországon leginkább Orbán országlása ès pusztító szellemi hatása miatt soha nem lesz bèke, mert konszolidáció helyett Orbán totális harcot hirdetett a "másik" 50% ellen . Ne feledjük , a Fidesznek csak relatív többsège volt , mègis NER egysègállamról beszèlnek. A felelős èrtelmisègi magatartás az, ha egy új alapokon szervezett , plurális(abb) Magyarországnak adunk esèlyt. Egyszer ennek az örök szellemi polgárháborúnak vèget kell vetni . Ha Orbán marad , akkor semmi sem fog javulni , csak minden rosszabb lesz , mint eddig. Egyetlen racionális választás van csak : elmenni szavazni ès valahogy megbontani ezt monolit egypárti rendszert, hogy esèlyt kapjon az ország a demokráciára , a politikai háborúskodás pedig eltűnjön az emberek hètköznapi èletèből

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.14. 07:11:31

@alöksz róz: Vissza lehet hozni gond nélkül. Szerintem megtalálja. Ha nem, szól,segítek neki. Bár nem egy oldalon állunk, de a bolond Brendellel szemben (szégyen nekünk hogy baloldalinak mondja magát) bármit, bárkivel, bármikor a net tekintetében.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.14. 07:12:43

@alöksz róz: Veled ellentétben én megnéztem a hivatalos KSH statisztikát és nem kellett következtetni, csak érteni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.14. 07:15:51

Még minden nem látom a narancstálibok válaszát erre.

index.hu/gazdasag/2021/09/13/devizakotveny-akk-allamadossag-inflacio-elemzo/
"Nem vár Brüsszelre a kormány, 1500 milliárdot devizaadósságból húz be a fejlesztésekre"
Nem bíznak a NER milliárdosok a magyar gazdaságban? Nem veszik a szuper(átverés)állampapírt? Mi lesz ha IMF-hez kell fordulni? Lesz STOP FORINT kampány? Vagy a forint rátámadt Magyarországra kampány?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.14. 07:38:54

@G. Nagy László: Mivel a neveddel szerepelsz és beazonosítható vagy, azok alapján amit matyi ír, tulajdonképpen fel is jelenthetnéd.

G. Nagy László 2021.09.14. 07:51:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Mivel a neveddel szerepelsz és beazonosítható vagy, azok alapján amit matyi ír, tulajdonképpen fel is jelenthetnéd."

Önmagamat köpném szemen, s az egész világomat hitelteleníteném el. Egy idegesítő faszkalap, de ennyi és nem több, ártalmatlan, mint egy apró légy. Hitem szerint nagyon erős indok kell ahhoz, hogy az önvédelem ilyen formáihoz nyúljunk.

G. Nagy László 2021.09.14. 07:56:15

@Boldeone2:

"Kösz, hogy visszatetted a hozzászólásaimat, ez fair volt!"

Ez a minimum, ha már elcsesztem.

"Ez nem egy demokrata viselkedèse , hanem egy szimpla politikai troll tevèkenysèg, csak szólok. Èn biztos nem tennèk ilyet , ha a helyedben lennèk !"

Ezt bevallom, nem értem. Ha az ellenfél hátvédje hibázik és nekem passzol, azt ne lőjem kapura? Ez micsoda demokrácia-etikett? Hitem szerint ez abszolút belefér a demokrácia játékszabályaiba, mi több, Fletóék számolnak is ezzel.

"A nickem viszont továbbra is tiltásban maradt...Mièrt?"

Ránézek, addig is köszönet a kreatív megoldásért, az új nickért.

Boldeone2 2021.09.14. 08:09:46

@G. Nagy László: Szerintem nem etikus manipulatív módon , a valós ellenzèki akaratot eltorzítva , " hátsó szándèkból " leszavazni . Ha ez szervezetten törtènik ,akkor az csalás. Más kèrdès, hogy nem lesz bizonyítható és jogilag sem nagyon van szabályozva , hiszen eddig nem is volt előválasztás. Talán nyílt szavazásra lenne szüksèg , az ilyen visszásságok kiszűrèsère. A lènyeg : a demokratikus gondolkodású ember nem próbálja meg manipulálni a másik politikai közössèg valós választását. A tömeges manipuláció hamis eredmènyeket ad , mèlyen demokrácia - ellenes!

Nancsibacsi 2021.09.14. 08:11:57

@Boldeone2: "Ez nem egy demokrata viselkedèse , hanem egy szimpla politikai troll tevèkenysèg, csak szólok."
Ezt tényleg magyarázd már el miért van így, mert én se értem. A nyáron beszélgettem egy ellenzéki ismerősömmel - aki nyilván teli szájból szarozta a FIDESZt, meg számon kérte rajtam minden bűnét, és elvárta hogy megvédjem, és persze meg volt sértődve hogy mindenre az volt a válaszom, hogy "lesznek választások, ha nem tetszik, szavazz másra".
Ezután feltettem neki én egy, azaz egy darab kérdést:
- Mi lesz ha nem a Karigeri nyer - akkor a Dobrevre vagy a Jakabra fogsz szavazni? A komcsikra vagy a nácikra?
- De hát Karigeri nyer...
- De ha nem nyer, akkor mi lesz?
- De hát Karigeri nyer...
- De nem fog, mert én se Karigerire fogok szavazni, meg egy FIDESZes se. Nem nyerhet.
Na itt sértődött meg, hogy hogy merészelek én részt venni az előválasztáson. Miért - pártkönyv kell hozzá? Úgy tudom csak egy személyi meg lakcímkártya...

Szóval mi ez a kiborulás? Ha zárt körben akartatok "előválasztást" tartani, akkor miért nem tartottatok zárt körben? Párt tagok, vagy regisztrált támogatók, vagy mittomén? Miért nem egyezkedtetek meg egymás között, hogy te itt lépsz vissza, te meg ott - AHOGY AZ NORMÁLIS? Ha egyszer belementetek az előválasztási mókába - MERT AZ FELHAJTÁS, AMI HOZ PÁR VOKSOT -, akkor viseljétek annak a következményeit is. Megjegyzem: mivel ez egy játékszavazás, úgyis úgy fogjátok elcsalni, ahogy akarjátok. Ti főztétek - egyétek is meg. Nyilván én is részt fogok venni a szavazáson, és nyilván úgy fogok szavazni, hogy a jövő évi szavazáson csökkenjen az ellenzék esélye. Minden NORMÁLIS jobboldali gondokodású így fog tenni. És mivel a FIDESZ jobban tud mozgósítani mint az ellenzék, ezért valószínűleg több FIDESZ-es szavazó lesz mint ellenzéki az egész előválasztáson.

Boldeone2 2021.09.14. 08:17:47

Èrdemes a cikket elolvasni!

Így működik index.hu/kulfold/2021/09/14/norvegia-kormanyvaltas-erna-solberg-jonas-gahr-store-szocialdemokratak-konzervativok/

Így működik egy jó szellemű, demokratikus ország ! A vesztes gratulál a győztesnek , nincsenek nagy indulatok , politikai háború...Az új kormány koalíciós, nem egypárti ...Ilyen egy fejlett , jól működő demokrácia !
Magyarország meddig marad fèlázsiai , mucsai , fèldemokrácia mèg, ahol fèlig- meddig polgárháborús hangulat van az oldalak között? Ki a felelős ezèrt elsősorban , a harmatosan gyenge politikai erőt kèpviselő ellenzèk , vagy a majdnem totális hatalmat több mint 11 ève gyakorló Orbán? A válasz evidens...

G. Nagy László 2021.09.14. 08:22:58

@Nancsibacsi:

"Szóval mi ez a kiborulás? Ha zárt körben akartatok "előválasztást" tartani, akkor miért nem tartottatok zárt körben? Párt tagok, vagy regisztrált támogatók, vagy mittomén? Miért nem egyezkedtetek meg egymás között, hogy te itt lépsz vissza, te meg ott - AHOGY AZ NORMÁLIS? Ha egyszer belementetek az előválasztási mókába - MERT AZ FELHAJTÁS, AMI HOZ PÁR VOKSOT -, akkor viseljétek annak a következményeit is. Megjegyzem: mivel ez egy játékszavazás, úgyis úgy fogjátok elcsalni, ahogy akarjátok. Ti főztétek - egyétek is meg. Nyilván én is részt fogok venni a szavazáson, és nyilván úgy fogok szavazni, hogy a jövő évi szavazáson csökkenjen az ellenzék esélye. Minden NORMÁLIS jobboldali gondokodású így fog tenni. És mivel a FIDESZ jobban tud mozgósítani mint az ellenzék, ezért valószínűleg több FIDESZ-es szavazó lesz mint ellenzéki az egész előválasztáson."

Pontosan ugyanígy látom. Szóról szóra.

Nancsibacsi 2021.09.14. 08:28:32

@Boldeone2: Mondjuk ehhez kell hogy kb végtelen sok pénzük legyen: ingyen energia, rengeteg kőolaj, és emellett pl. nem csatlakoznak az EU-hoz, hogy a halászati korlátozások ne vonatkozzanak rá. Innen kezdve el tudnak kezdeni bohóckodni az elveken - nálunk viszont a gazdaság, a lóvé számít, mert az adottságaink miatt ehhez nekünk sajnos dolgoznunk kell.

Boldeone2 2021.09.14. 08:29:40

@Nancsibacsi: Ha egyszer belementetek az előválasztási mókába "

Ebben nem volt tapasztalta az ellenzèki pártoknak . Valamilyen nyílt szavazás valóban jobb lett volna talán. Arra nem számítottak, hogy a Fidesz tömeges választási csalásra buzdítja a híveit
Hozzá lehetne tenni : az ellenzèk elszánt a kormányváltásra , ès a fidesz szervezett manipulációja akár kontraproduktív is lehet , hiszen èppen azt bizonyítjátok , nektek, a Fidesznek csak hatalom számít , minden erkölcstelen ès nemtelen eszköz felhasználával akartok előnyt szerezni ! Ez nektek a " demokrácia " Ha kiderül a tömeges manipuláció, az megint csak ellenzèk narratíváit erősíti : ez egy beteg társadalmi rendszer!

Boar. 2021.09.14. 08:32:35

@Nancsibacsi: "Minden NORMÁLIS jobboldali gondolkodású így fog tenni"
Tévedsz patkány. Mentségedre szolgáljon, fogalmad sincs róla, milyen az a normális...
Mondjuk "normális" jobboldali gondolkodásúak nem állnak be közétek fideszcsicska trollnak, hogy ezt a legalja munkát amit csináltok, elvégezzék.
Aki így gondolkodik mint ti, az nem jobboldali gondolkodású mert a ti ideológiai nézeteiteket a vezéretek reggeli székletének állaga határozza meg
Szimplán egy hazaáruló, bálványimádó ocsmány csőcselék vagytok.

csakegyválasztó 2021.09.14. 08:38:26

@G. Nagy László:

Boldeone Bull is nagyon pontosan leírja, hogy mi az igazi probléma, azért nem is írtam még neki semmit, mert tökéletesen ugyanúgy látjuk a világot.
Ott tartunk, hogy meg se kísérelem leírni a morális probléma részét egy választás megtrollkodásának egy láthatóan intelligens embernek, mert még az értelmiségi fejekben sincs meg az, hogy kell értelmezni a demokráciát oldaltól függetlenül.

Lehet mondani Orbán megosztó és háborús retorikájának az eredményét, de legyünk őszinték, az ellenzéki pártok egy része is a fidesz elleni gyűlöletre épített, pl. ebből építette fel fel magát Gyurcsány DK-ja. És akkor csodálkozunk, hogy mennyire tudja gyűlölni a magyar a magyart, amikor tudatosan uszítva van mindkét tábor.
Engem is nagyon zavar mindkét oldalon a véleményterror, meg se hallgatjuk a másikat, az első mondata alapján belövik a politikai hovatartozást, és ha nem találkozik az övével, akkor azonnal jön a személyeskedés, kötekedés. Gyalázat, és ez mind ellenzéki oldalon, mind a fidesz oldalán megvan. Az is gyalázat, hogy oldalakról és ellenségekről beszélünk, miközben egy nemzet vagyunk, magyar emberek, honfitársak, szomszédok, maximum máshogy látjuk a világot.
Ellenzéki oldalon egyébként is érthető a frusztráció. Lassan 12 éve nincs képviseletünk az ország irányításában. Hiába a társadalom legalább feléről beszélünk, a választott képviselőinket nem engedik dolgozni, nem hallgatják meg, akadályozzák a bizottsági ülések megtartását kormányoldalról, elvonják a forrásukat az információtól. Persze, ülhetnek a parlamentben, meg maradt nekik az interpelláció, de ennyi. Nincs egyeztetés.
Konzekvensen másodrendű állampolgárok vagyunk már több mint egy évtizede, és a miniszterelnök ezt a tüzet nem oltja, hanem önti rá az olajat. Nincs fény az alagút végén, több mint 10 éve nincs reális esély, hogy ez a helyzet változzon.
A fejekben annyira nincs demokrácia, hogy nem is igazán érti senki, miért ne lehetne megtrollkodni egy előválasztást, vagy miért lenne morális probléma csalni-buszoztatni-zsarolni egy éles választáson. Ide jutottunk, nem tartjuk tiszteletbe a másik véleményét, a másik választását...

Nancsibacsi 2021.09.14. 08:49:32

@Boldeone2: "Ebben nem volt tapasztalta az ellenzèki pártoknak"
Vicces, hogy egy politológus az egyik miniszterelnök jelölt-jelölt, és nincs tapasztalat az előválasztásokban.

"Arra nem számítottak, hogy a Fidesz tömeges választási csalásra buzdítja a híveit"
Az nem csalás ha valaki nem úgy szavaz ahogy te szeretnéd - azt úgy hívják hogy demokrácia.

"a Fidesznek csak hatalom számít , minden erkölcstelen ès nemtelen eszköz felhasználával akartok előnyt szerezni"
Nézd meg már mivel kampányol az ellenzék: leváltjuk Orbánt, mi kerülünk hatalomra. Abban mi a nemes, hogy a szivárványosok összefognak a nácikkal, és együtt megölelik az ex-komcsikat, hogy hatalomra tudják jutni? Ez nektek a demokrácia, meg a nemes cél?

Nancsibacsi 2021.09.14. 08:52:44

@csakegyválasztó: "legyünk őszinték, az ellenzéki pártok egy része is a fidesz elleni gyűlöletre épített"
Legyünk őszinték: az ő szavazatuk is jól jön ám! Annyira nemes a cél, hogy a gyűlöletből fakadó protest szavazatokra alapoz - anélkül az 5%-a se lenne meg a teljes ellenzéknek.

G. Nagy László 2021.09.14. 08:55:14

@csakegyválasztó:

"Lehet mondani Orbán megosztó és háborús retorikájának az eredményét, de legyünk őszinték, az ellenzéki pártok egy része is a fidesz elleni gyűlöletre épített, pl. ebből építette fel fel magát Gyurcsány DK-ja. És akkor csodálkozunk, hogy mennyire tudja gyűlölni a magyar a magyart, amikor tudatosan uszítva van mindkét tábor."

Ezt ugyanúgy látjuk, és roppant tisztességes, hogy nem teszel különbséget a két oldal között. Személy szerint jómagam nem gyűlölök senkit, elképesztően sok balos van a barátaim között, soha senkivel nem ment tönkre barátságom hülye politika miatt, és nem is fog.

"Ott tartunk, hogy meg se kísérelem leírni a morális probléma részét egy választás megtrollkodásának egy láthatóan intelligens embernek, mert még az értelmiségi fejekben sincs meg az, hogy kell értelmezni a demokráciát oldaltól függetlenül."

Nézd, én liberális gondolkodású ember vagyok, a fő vezérfonalam: mindent szabad, ami nem tilos. Nem hiszek a szürke zónákban, a mondvacsinált illemszabályokban és az önpusztító nagyvonalúságban sem. MINDIG tudok gratulálni a győztesnek. SOHA nem alkalmazok erőszakos módszereket. De amíg a pályán vagyok, addig MINDENT megteszek a győzelemért. Szerintem ez egy nagyon tiszta és nagyon tisztességes MORÁLIS ÁLLÁSPONT. Ennél nem fogsz szentebbé formálni.

Pár éve írtam egy bejegyzést Nyilas Misiről, "Légy jó mindhalálig" címmel, mely szerintem pusztító tévút. Most ezt a tévutat próbáljátok reklámozni. Le a kalappal, mindketten jó szándékkal teszitek, de én ennél sokkal gátlástalanabb vagyok és a gyerekeimet is tudatosan így nevelem. A Nyilas Misik mindig kielégületlenek és frusztráltak maradnak, s többnyire nem is tudják, hogy túl jók akartak lenni, a szüleik rossz programot pakoltak a fejükbe.

teveszmek.blog.hu/2018/06/27/_ha_szereted_magad_teljesen_onzetlenne_valsz

Nzoltan 2021.09.14. 09:00:27

@Androsz: A Dobrev félék szét qrták Bulgáriát és mivel ott kb. nem maradt mozdítható tárgy, itt is próbálkoznak. Már vagy 70 éve.

Nzoltan 2021.09.14. 09:05:06

@G. Nagy László: Nélküle is. Legalábbis a mostani felhozatallal. Van az értfogy fegyőr, a macskajancsi jákob, meg a csicska geri. A hétvégi vita inkább egy Benny Hill showra emlékeztetett, csak nem volt rajtuk idióta kalap.

csakegyválasztó 2021.09.14. 09:13:23

Korábban leírtam, de arról mi a véleményed, hogy tételezzük fel a fideszes szavazók megnyomják Dobrevet az előválasztáson és tételezzük fel, hogy megnyeri.
Ti hátradőltök, hogy jó, most már biztos a fidesz nyer.

Mégegyszer leírom, hogy magát a választást túlzó mértékben nem fogja befolyásolni ki lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, de ha nyer az ellenzék, akkor Dobrev fog a kormány élére ülni. A választás biztos hogy nem a listás szavazaton fog múlni, hanem az egyéni választókerületekben dől el, ahol nem Dobrev indul!
Egyrészt most nincs a népszerűsége csúcsán a fidesz és az elmúlt 1-2 évben látványosan szakított az eddigi költségvetési politikájával, ami még a jobboldalon se népszerű, és nagyon komoly válságban vannak az állami intézmények (eü és oktatás, de mondhatnám a rendőrséget is).
Mindemellett azt is elmondtam, hogy immár egy évtizede nincs képviselete az ellenzéki szavazóknak, és ebből nagyon elegünk van. Jobban elegünk van ebből, minthogy melyik párt adja a miniszterelnök-jelöltet. Sarokba vagyunk szorítva nagyon régóta, és ilyenkor már mi se szarozunk holmi ideológiai különbséggel, főleg nem olyankor, amikor a jobbikos szavazók számtalanszor vonultak együtt a DK-sokkal, együtt dolgoznak a támogatók az aláírásgyűjtéseken, együtt kampányolnak a pártok vezetői. Eltűnt a szétaprózott ellenzék, egységes lett. Hiába nyerné meg Dobrev az előválasztást, mindenki az egységes ellenzékre és az egyéni jelöltekre szavaz, aki kormányt akar váltani.
Egy szóval simán megvan annak az esélye, hogy a mostani "trollkodással" nem azt éritek el amit akartok, mert lehet hogy így is győz az ellenzék, hanem azt, hogy ne egy tisztességes ember irányítsa a kormányt, hanem visszajön a Gyurcsány éra. Megéri neked ez a kockázat?

Nancsibacsi 2021.09.14. 09:17:35

@csakegyválasztó: "Ti hátradőltök, hogy jó, most már biztos a fidesz nyer."
A FIDESZ azért nyer, mert SOHA nem dől hátra. Amikor 2002-ben nyert az MSZP, a FIDESZ másnap elkezdett készülni a 2006-os választásokra. Amikor 2006-ban veszítettek, abból azt a következtetést vonták el, hogy nem dolgoztak elég keményen 4 évig, és még keményebben kezdtek el azonnal készülni 2010-re. A FIDESZ SOHA nem dől hátra - megdolgozik minden voksért. És ha csak 1 százalékot, 1 mandátumot nyerhet az előválasztáson, akkor vért fog azért is izzadni, hogy az előválasztás a számára legjobban alakuljon. Ez a két oldal között egy alapvető különbség - a szorgalmas hangyák a FIDESZben vannak.

6.Lenin 2021.09.14. 09:20:08

@Nzoltan:

Miért lett volna rajtuk idióta kalap? Nem idióták, hanem rendkívül aljas gazemberek. Esetleg a Andriskáról lehet elképzelni, hogy tényleg egy seggfej. De mind1 is, úgyis rövid időn belül bukni fognak.

Volt rá példa bőven, de nézzük csak az elmúlt 30 évet. 94-ben nyertek, 2 év alatt szétloptak mindent, mindenkit kirúgtak, aztán buktak. 2002-ben detto. 2 év alatt képesek hazavágni egy országot. Aztán megtanultak repülni. Ha 22-ben nyernének, most is ez lesz 3-4 év múlva buknak. Már mindenre van példa bőven.

Ezt nyugaton úgy oldották meg, hogy elosszák egymás közt a koncot. az emberek meg beveszik, hogy hú, mekkora demokrácia van. Időnként átfestik a pártjukat, vagy nevet váltanak.

Wildhunt 2021.09.14. 09:24:03

@G. Nagy László: Itt van az egyik olyan pont amiben nem igazán értünk egyet. Szerinted a rágalmazás/hitelrontás nem kéne hogy büntetőjogi eset legyen, szerintem meg igen. Különösen ha nem egyenlő felek (woke társadalom vs cukrász) között jön létre a tényállás foganatosítása. Az egyik dolog ugyanis amiben az államot nem látom kiválthatónak az az erőviszonyok kiegyenlítése.

6.Lenin 2021.09.14. 09:24:25

@Nancsibacsi:

2002 után Orbán azt mondta, hogy neki CSAK kétharmaddal szabad nyernie. Más megoldásban nem lehet normálisan kormányozni ebben az országban. 2010-re megcsinálta, azóta is többször is.

azt soha nem értettem, hogy miért beszélnek Orbánról őrületes marhaságokat, amikor előre -évtizedekre- mindent elmond nyíltan.

G. Nagy László 2021.09.14. 09:26:09

@Nzoltan: Az a helyzet, hogy az öt bohóc mindegyikében van használható elem. Dobrev okos, Jakab agresszív és szókimondó, Fegyőr jóképű, Karácsony békés, Márki-Zay pedig nem piacpárti (egyedül ő). Ha ezeket az elemeket összegyúrnánk, kijönne egy darab potenciális Orbán-kihívó. De így, külön-külön... sansztalannak tűnik.

G. Nagy László 2021.09.14. 09:30:07

@Wildhunt:

"a rágalmazás/hitelrontás nem kéne hogy büntetőjogi eset legyen, szerintem meg igen"

Én nem a rágalmazásról beszéltem. Ha a cukrász nem szolgálja ki a melegeket, ehhez joga van (kéne, hogy legyen). Ha a meleg ezen felháborodik, ahhoz meg neki van joga. Ha az esetet szétkürtöli, az tök oké. Ha hazudik, és azt írja, még le is köpték, az már nagyon gáz: valóban rágalmazás és hitelrontás.

6.Lenin 2021.09.14. 09:30:46

@Wildhunt:

A Fidesz így is túl sok ingyen reklámot csinál ezeknek a hülyéknek a szar kommunikációjával . A teljesen felesleges feljelentgetésekkel csak nekik hozna hasznot.

Csak annyit kell mondani rá, hogy látjátok, félnek tőlünk. Túl sok a seggfej, akik ezt beveszik. Igaz a Fidesz is rájátszik, hogy ezt gondolják.

Ezek a gazemberek ismerik a saját választóik lélektanát. Ki is használják. A Fidesz meg feleslegesen nehezíti meg a saját dolgát.

Wildhunt 2021.09.14. 09:33:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Pedig elég egyszerű... Amíg konjunktúra van, addig a bejövő pénzek khmmm átcsatornázásával is lehet növelni a magyar tőkealapot, amikor meg nem ezt valahonnan pótolni kell, még a végén elsimicskásodnak ezek itten.

csakegyválasztó 2021.09.14. 09:36:44

@Nancsibacsi:
Jó nem dől hátra, de ettől függetlenül Dobrev ellen se 100% hogy a fidesz nyer.

-Az idő nem a fidesznek kedvez, ugyanis az új belépő szavazókat egyre kevésbé éri el, az idősebb "rettegésben tartható" szavazók pedig fogynak. Látványos volt a kontraszt, hogy mennyire kevés ember állt a fideszes pultoknál az aláírásgyűjtéskor, ellenben az ellenzéki pultokhoz rengetegen mentek.
- Ellentétben az elmúlt évekkel most úgy fordul a fidesz a választásra, hogy nincs rendben az államadósság, nincs rendben a gazdaság, elszállt az infláció, nincs rendben a forint árfolyam, és az emberek dühösek mert nem tudnak egészségügyi ellátáshoz jutni. Ez volt az eddigi legnagyobb erőssége, és most ez gyengeséggé vált.
- Az ellenzéki szavazók és pártok egységesek lettek, egy jobbikosnak nem okoz már nagy traumát leszavazni a DK-sra és fordítva. Ugyanazt akarják a pártok, ugyanazt akarják a szavazók, és láthatóan nem balfaszoskodnak, hanem időben elkezdtek kampányolni. Furcsamód az előválasztás a bizonytalanokat is megmozgatja, ismerősi körömben is egyre többször beszélgetünk politikáról és olyanok is elmennek most szavazni, akik eddig azt mondták, hogy nincs alternatíva az ellenzékben. Találtak benne vállalható alternatívát a jelenlegi kormánnyal szemben. Látványosan elkezdtek országjárni az ellenzékiek, és a korábbi erős polgári körök a fidesznél elvesztették a jelentősségüket. Őszintén, ha itt mindenúgy történik, ahogyan azt O.V. egyszemélyben akarja, akkor mi ráhatása lehet egy fidesz szavazónak az ország dolgaira?

Szerintem megvan annak az esélye, hogy nemcsak kontraproduktívvá válik az ha belenyúltok abba a választásba ami nem nektek szól, hanem olyan korszakot hoztok vissza, amit a leginkább gyűlöltök. Látva ezeket a kommenteket lehet, hogy is meg is érdemelnétek...

6.Lenin 2021.09.14. 09:51:48

@csakegyválasztó:

És, ha a Fidesz (Orbán) a bukásra játszik? Tudja, hogy ezek rövid időn belül buknak, és utána megint jöhet egy évtizedes Fidesz kormányzás. 2006-ban is korai lett volna egy minimális többségű Fidesz győzelem. hosszú időre elásták volna magukat. Nem biztos, hogy nyerni akartak akkor. Vannak olyan dolgok, amit nem lehet megállítani, de jól ki is lehet használni a következményeit. Ilyen lesz a 22 választás is. Egy gyenge többségű ellenzék, utána meg hosszútávú Fidesz kormányzás. Érdemes kockáztatni.

Orbán az is elmondta, hogy ma már a politika is egy szakma, érteni is kell hozzá. Gyurcsány is érti, hogy a választói mit is szeretnének hallani, most, utána úgyis minden másként lesz, ha nyernek.

Wildhunt 2021.09.14. 09:56:39

@G. Nagy László: és mi van ha "csak" jelzőket aggat az ellenfélre? Náci, homofób, tolvaj, stb.? Ahogy a kommenteken is látszik az emberek nagyobbik része érzelemvezérelt.

6.Lenin 2021.09.14. 10:04:41

@Wildhunt:

"Ahogy a kommenteken is látszik az emberek nagyobbik része érzelemvezérelt."

Csaknem elhitted eddig, hogy minden választó közgazdász, és politológus? Nem szoktad olvasni/nézni , hogy Gyurcsány miről is beszél a választói előtt? Nyíltan hülyének veszi őket. A másik oldal is inkább az érzelmekre koncentrál, mint tudományos magyarázatokra.

Aztán az adott pillanatban melyik táborból lesznek többen, az nyer (egy időre)

Boar. 2021.09.14. 10:05:00

@6.Lenin: "Nem biztos, hogy nyerni akartak"
Ennél szarabb magyarázkodást életemben nem hallottam.
A kancigány MINDIG nyerni akar, nem számít, milyen áron, kit vagy mit kell eltaposni, tönkretenni érte.
Akkor is, ha ez a "ki és mi" a magyar nép és az ország.

csakegyválasztó 2021.09.14. 10:12:24

@6.Lenin:
Lehet ez egy opció, de ahogy mondtad nagyon kockázatos. Abban nincs vita közöttünk, ha kormányon bukik az ellenzék, akkor fidesz 2/3 követi, méghozzá hosszú időre.
Orbán sikeresen végigvitte a state capture-t, hiába lenne a választóktól felhatalmazása egy új kormánynak a kormányzáshoz, nem beszélhetünk politikai váltógazdaságról, mert képtelenség úgy kormányozni, hogy minden "fék- és ellensúly" pozícióban hosszú időre bebetonozott fideszes párttagok ülnek, akik kézzel lábbal keresztbe fognak feküdni egy új kormánynak.
Ebben az esetben viszont van egy csomó pozíció amit a kormány nevez ki, és válthat le, ilyen a belügyminiszter, a NAV vezetője, médiatanács és vélhetően az NVH-nál is személycsere lenne. Ebben a helyzetben már nem reménytelen, hogy egy népszavazással belépjünk az EU ügyészség fennhatóságába. Ha megindulnak a nyomozások, amik eddig nem indultak meg, és van olyan bíróság ahol független bírók dönthetnek a korrupciós ügyekről, akkor nagyon nehéz helyzetben van a fidesz, ugyanis még a legelvakultabb szavazóik se tagadják, hogy mekkora lopások mentek az elmúlt 10 évben (persze én remélem, hogy elmúlt 30 évet fogják vizsgálni). Személy szerint nem hinném, hogy ezt Orbán megkockáztatja, de egy kis ellenzéki győzelem esetén baromi nagy ütközet lesz az új kormány és a fideszes hivatalok között. Ez is több, mint ami eddig volt...

6.Lenin 2021.09.14. 10:15:46

@Boar.:

Ne magadból indulj ki. Te ezeket soha nem fogod érteni.

De teszek egy próbát. Szerinted, ha 2006-ban nyer a Fidesz 3-4 mandátummal. Létezne még?
2006-ban nyilvánvaló választási csalással került hatalomba Gyurcsány. Belebukott?

A csalást még csak különösebben bizonyítani se kellene, hiszen mindent nyilvánosan elmondtak az őszödi beszédben. Vagy, hogy a valós gazdasági adatokat meghamisították, nehogy a választókat ez befolyásolja. Ha nem egy seggfej a KE, akkor új választásnak kellett volna lennie, de a szocik nyertek volna. rossz esetben egy gyenge Fidesz kormány, akik 2010-ben hosszú időre megbuktak volna.

De nyugodtan cáfold meg ezeket, ha lesz benne logika, elfogadom.

body_andras 2021.09.14. 10:19:02

Kétségtelenül 2010, de főleg 2018 óta bevetett a kormány a megszokottnál diktatórikusabb eszközöket. De ettől még mindig sokkal szabadabbak vagyunk mint a Kádár korban.
A libsik diktatúrázása már akkor hiteltelen volt, amikor '98-2002 idején is elnyomásról, rabságról, önkényuralomról jajveszékeltek.
Ez a diktatúrázás már csak azért is gyalázatos, mert konkrétan ez az ország az elmúlt évszázadokban átélt néhányat, egyikben sem volt olyan gondtalan az elnyomottak élete, mint most. Továbbá nézzünk csak körül a mai világban, hogy néz ki most el diktatúra. Nagyon messze vagyunk attól, hogy szeretett vezérünk légvédelmi ágyúval végeztessen ki bárkit.

6.Lenin 2021.09.14. 10:20:46

@csakegyválasztó:

A fékek, meg ellensúlyok az egy maszlag. Ezeket nyugaton egymás közt elosztják. Nézd meg, ha jönne egy valódi ellenzéki párt, rögtön náciznak. Csak arra kell ügyelniük, hogy átszínezik a divatnak megfelelően a pártokat.
Csak meg kell nézni mi is zajlott az USA-ban legutóbb. Részlehajlás nélkül.

Boldeone2 2021.09.14. 10:24:49

@G. Nagy László: Nézd, én liberális gondolkodású ember vagyok, a fő vezérfonalam: mindent szabad, ami nem tilos. "

Nem hinnèm - az eddigi írásaid alapján - hogy liberális vagy , mèg a " klasszikus" , konzervatív- liberális èrtelemben sem. Minden erkölcsös ember tudja , lèteznek jogilag le nem szabályozott általános normák , erkölcsi irányelvek, szokások , a "láthatatlan kèz " Ahol ez nem működik: csak a törvèny vas szava igazgat , ott csak egy förtelmes társadalom alakul ki!

de én ennél sokkal gátlástalanabb vagyok és a gyerekeimet is tudatosan így nevelem"

Pont itt van a legnagyobb problèma ! A nietzschei ösztön ember vèlekedik így világról , ami èppen ellentètes azzal , amit a keresztèny tanítás hirdet az erkölcsileg jó ès helyes emberi viselkedèsről : Altruiznus , könyörületessèg, elfogadás
A Jón ès a rosszon nem vagyunk túl , nem is leszünk soha! Mindenki tudja , hogy az önző, törtető állatember nem a jót kèpviseli , aki felül tud emelkedni a saját èrdekein, az lehet csak jó ember
Magyarország nem keresztèny ország , abban az èrtelemben amit Orbanèk kèpviselnek: az embertelen cinizmust, a könyörületessèg - nèlkülisèget, az egoista viselkedèst, a hatalom - ès pènzmániat ...
Hazug , álszent rendszer , amely a 30- as èvek fasiszoid politikájára ès ideológiájára hasonlít legjobban , de nem keresztèny ès vègkèpp nem liberális !
A pápa úgy menekült innen , mint a nyúl , a világkongresszusról ...Szlovákiában 4 napot időzött...Orbán - vele szemben- az embertelen cinizmus , a vègtelen önzès világát kèpviseli

6.Lenin 2021.09.14. 10:25:42

@body_andras:

De sokan vannak, akik kajálják ezeket a szövegeket. EZT AKARJÁK HALLANI. A gazemberek meg is adják nekik a mindennapi nácizást, A NÁCIK akik simán akasztanának.

Eddig senki nem kérdezte az ellenzéki me jelölteket, hogy honnan tudják majd, hogy ki szavazott a Fideszre? Vagy, ha most szar minden, akkor miből osztogatnának, és mit? A szart? Kit érdekelnek ezek a kérdések?

Boldeone2 2021.09.14. 10:29:19

@6.Lenin: Csak meg kell nézni mi is zajlott az USA-ban legutóbb. Részlehajlás nélkül."

Mi zajlott? ...Trumpot elzavarták egy szabad ès demokratikus választáson , de Trump ès agymosott hívei csalást kiáltották , amit sehol a egyetlen bíróságon sem tudtak bebizonyítani!
A fèkek ès ellensúlyok " - ott működtek ! Saját republikánus bírói sem vettèk be a Trump irracionális fantazmagóriáit !

Boar. 2021.09.14. 10:31:18

@6.Lenin: Aha...2006-ban fletóék csaltak...na jó, fokozd még, úgyis bolond napom van, legalább van min röhögni...
(Azért ehhez kell egy vastag bőr a pofátokra...a MINDEN választást elcsaló fidesz vádaskodik...mert nálatok a legocsmányabb csalás is belefér "választási stratégia" néven a szent cél érdekében.)
De akkor hogy is van ez? A fidesz nem akart nyerni vagy fletóék csaltak.
Annó az íjászok közt az a mondás járta, hogy a jó íjász minden elrontott lövésre tud nyolc-tíz elfogadható magyarázatot adni...hát még kaparj egy kicsit... Azt se hagyd ki, hogy még túl élénken élt az emberek emlékezetében orbánék első országlása...

G. Nagy László 2021.09.14. 10:33:24

@Wildhunt:

"és mi van ha "csak" jelzőket aggat az ellenfélre? Náci, homofób, tolvaj, stb.?"

Ehhez mindenkinek joga van. Szólásszabadság. annyit tehetsz, hogy TE nem állsz be a sorba és nem sértegetsz másokat, pláne nem alaptalanul. De ha veled ezt teszik, tűrnöd kell. Ha nem tűröd, az minden esetben erőszakot szül. Akkor is, ha te vered pofán, akkor is, ha az állam teszi.

G. Nagy László 2021.09.14. 10:36:00

@body_andras:

"Kétségtelenül 2010, de főleg 2018 óta bevetett a kormány a megszokottnál diktatórikusabb eszközöket. De ettől még mindig sokkal szabadabbak vagyunk mint a Kádár korban.
A libsik diktatúrázása már akkor hiteltelen volt, amikor '98-2002 idején is elnyomásról, rabságról, önkényuralomról jajveszékeltek."

Pontosan így látom magam is.

6.Lenin 2021.09.14. 10:36:46

@Boldeone2:

Bocs, kérlek kímélj meg ezektől a hülyeségektől.

Ha megpróbálnám cáfolni azzal legitimálnék egy baromságot.

Azt eddig se vontam kétségbe, hogy a ballibsik ne tudnának bármekkora baromságot kimagyarázni. A vezetőik nyilván, hiszen pontosan tudják ti, mint a hívek bármit bevesztek.

A politika mindig is az érdekek harca volt. ezekre próbálj válaszokat keresni, ne a hülye magyarázkodásokat ismételgesd.

Boar. 2021.09.14. 10:38:46

@6.Lenin: 2002-ben kőkemény "jobbikos"(azok lettek aztán) arcok mondták nekem, a legnagyobb bajuk a fidesszel, hogy miattuk kell a szocikra szavazniuk pedig soha nem gondolták volna, hogy ez bekövetkezhet. De még az is jobb alternatíva volt nekik mint még egy fidesz kormány.

Boldeone2 2021.09.14. 10:41:40

@6.Lenin: Ez a hozzászólásod kb 0 tartalommal bírt . Fogyott szellemisègű , fidesz - szócső vagy , minden hozzászólásod èrtelmetlen hülyesèg!

6.Lenin 2021.09.14. 10:44:15

@Boar.:

Mit kell magyarázni 2006 kapcsán? Olvasd el az őszödi beszédet. TÉGED basztak át, nem engem, én mindig is tudtam, hogy a komcsik gazemberek.
Előtte 40 valahány év "szocializmus" volt. Éltél benne? Mit tudsz róla? Megváltoztak ezek?

írtam, hogy ezeket te soha nem fogod érteni.

6.Lenin 2021.09.14. 10:45:30

@Boldeone2:

Kösz, hogy igazat adtál, hiszen ezt még a legnagyobb jóindulattal se tudom cáfolatként kezelni.

G. Nagy László 2021.09.14. 10:48:24

@Boldeone2:

"Minden erkölcsös ember tudja , lèteznek jogilag le nem szabályozott általános normák , erkölcsi irányelvek, szokások"

Ne, nincsenek ilyenek. Ezek mind csupán vallási dogmák, rituálék. Olyanok, mint a térdeplés a meccs előtt. TE kitalálod, hogy ez norma, és onnantól úgy tekintesz rá. Nos: ez maga a diktatúra. Az erkölcsezzel szemben annyi: ne kezdeményezz erőszakot! Ezen túl nincs semmi egyéb. Ezt hívják klasszikus liberalizmusnak.

"A nietzschei ösztön ember vèlekedik így világról , ami èppen ellentètes azzal , amit a keresztèny tanítás hirdet az erkölcsileg jó ès helyes emberi viselkedèsről : Altruiznus , könyörületessèg, elfogadás A Jón ès a rosszon nem vagyunk túl , nem is leszünk soha! Mindenki tudja , hogy az önző, törtető állatember nem a jót kèpviseli , aki felül tud emelkedni a saját èrdekein, az lehet csak jó ember"

Ez a legnagyobb téveszme, amit az emberiség valaha is meghirdetett. Ettől hiteltelen a kereszténység és ettől működésképtelen MINDEN balos rendszer, a kommunizmus (ennek legradikálisabb formája) pláne. Szent meggyőződésem, hogy csakis az önzésből sarjad minden jó. Amikor kiszolgálom a vevőt, amikor kielégítem a nőmet, amikor kedélyesen elcsevegek az idős szomszédokkal - ez mind-mind a személyes önzésemből fakad. Borzasztó nagy probléma, ha ezt nem érted meg és nem teszed magadévá. És még az a legkisebb rossz, hogy olyanokat szavazol be a hatalomba, akik e baloldali mesére építve percek alatt tönkrebasszák az országot, ahogy Medgyessy is tette négy év sikeres Orbán-éra után. A nagyobbik rossz az, hogy a saját életedet is tönkre vágod: egy hamis világot építve magad köré.

Boar. 2021.09.14. 10:52:53

@6.Lenin: Engem nem basztak át, protest szavazó voltam. A fideszt megalakulásától kezdve rühellem, szóval nagyjából Luciferre is...
Igen, éltem a régi rendszerben. Vannak "sérelmeim" is velük kapcsolatban. De akkor voltam egyetemista Sopronban amikor a fidesz alakult...az a gusztustalan nyomulás amihez begyűjtötték a politikailag elkurvult kis hülyéket, már ott megutáltatta velem a narancsos bandát. Aztán az első orbán kormány igazolta, hogy helyes volt a meglátásom. Mint ahogy ti, ostoba bérkommentelő trollok is igazoljátok nap mint nap

Boar. 2021.09.14. 10:56:12

@G. Nagy László: Ez elég ijesztő...nagyjából a dzsungel működik a Te elveid alapján.

Boldeone2 2021.09.14. 11:00:13

@6.Lenin: Volt rá példa bőven, de nézzük csak az elmúlt 30 évet. 94-ben nyertek, 2 év alatt szétloptak mindent, mindenkit kirúgtak, aztán buktak. 2002-ben detto ( ....) Ha 22-ben nyernének, most is ez lesz 3-4 év múlva buknak. Már mindenre van példa bőven."

Ha 2020 - ban a Fidesz marad , akkor nem marad mèg írmagja sem a közvagyonnak ! Te beszèlsz szètlopasról , ember !
Egyetlen kormány sem kezdte el az egyetemeket kvazi magankèzbe adni , fideszes pártalapítványoknak átjátszani ez nettó alkotmányellenes hazaárulás

De, nèzzük már meg hol vannak a Fideszhez köthető nagyvallalkozók: Mèszaros az ország leggazdagabb embere ( Rahimkulov után ) az első húszban szinte csak a Fideszhez köthető nagyvállalkozók vannak , vagy mindkét oldalsemlegesek
Az ellenzèknek szinte alig van hozzá köthető nagyvállakozó , Szíjj László, Jellinek, a Felcsúti , Szèles mind a kormánypárthoz erősen kötődő nagyvállalkozó, az èlmezőnyből . Hol van az ellenzèki nagyvállalkozói kör ? Sehol ! Az elkenzèknek üres a zsebe , a fidesz hattèrcsapata gond nèlkül összedob pár milliárdot TV- t gründolni ...
Orbán nagyvallakozói összesen több ezer milliárdos vagyont akviraktak , főleg állami forrásokból, az a valóban korrupció- gyanús , vagy bizonyított tevèkenysèg , lásd: Tiborc vagy Matolcsy fia ès akik már bebuktak : Simonka, Mengyi Roland, Boldog Pista

Orbán apja milliárdos , a testvère is, a sógora ès a lánya is ! Mind állami szubvenciókból gazdagodnak ! Hol van ilyen ország a világon? Sehol ! Merkel is milliárdossá tette a pereputtyát? ja , nem ...

...ès ti ennek a korrup pártállami rezsimnek tapsikoltok!

6.Lenin 2021.09.14. 11:00:56

@G. Nagy László:

"Szent meggyőződésem, hogy csakis az önzésből sarjad minden jó. Amikor kiszolgálom a vevőt, amikor kielégítem a nőmet, amikor kedélyesen elcsevegek az idős szomszédokkal - ez mind-mind a személyes önzésemből fakad. Borzasztó nagy probléma, ha ezt nem érted meg és nem teszed magadévá. "

Mit kéne megértenie? Azt, hogy neked ez bejön? Pont ezért fog gyűlölni, mert te sikeresebb vagy. Netán neki pont más program van a génjeibe táplálva. Neki gyűlölnie KELL, mert az okoz örömet.
De hát ebből áll az élet. az egyiknek sikerül a maga számára élhető életet teremtenie, a másiknak sehogy nem jön ez össze, ezért gyűlölni fogja a másikat.

Ebből áll az élet, téveszme, téveszme hátán.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.14. 11:03:13

@G. Nagy László: "baloldali mesére építve percek alatt tönkrebasszák az országot, ahogy Medgyessy is tette négy év sikeres Orbán-éra után. "

- Na mesélj! Mit baszott tönkre Medgyessy? Mi az amit rosszabbul csinált mint Orbán? O.K. nem lopott, ez igaz.

alöksz róz 2021.09.14. 11:03:39

@6.Lenin: "De nyugodtan cáfold meg ezeket, ha lesz benne logika, elfogadom." - ehehehe.

6.Lenin 2021.09.14. 11:09:09

@Boldeone2:

Én a hétvégeken járom az országot. Soha nem épült ennyi minden, és ennyien talán soha nem éltek jól.
Lopni mindig fognak- ilyen is az ember. Mindig lesznek olyanok is, akik szarul élnek, mert képtelenek megoldani a problémáikat.

Igen, le kéne ülni, és közösen megkeresni a megoldásokat, de valamiért ez nem megy, és szerintem soha nem is fog. Mindenki ragaszkodik a saját igaznak vélthez.

Lehet, hogy megis létezik megoldás, vagy csak örök optimista vagyok. Mostanában viszont biztosan nem ennek az ideje van.

Nézd, én tudom, hogy Gyurcsány tudja mit kell mondania az irigy, rosszindulatú embereknek a győzeleméért. Te kiválóan ismételgeted ezeket. Orbán módszereit is ismerni vélem. Az én részemre a kevésbé rosszat jelenti. Ennyi a titok.

Mindenki számára tökéletes megoldás nem létezik, létezhet.

6.Lenin 2021.09.14. 11:12:28

@alöksz róz:

Szerinted itt szokás logikusan cáfolni valamit is? És ezt te mered leírni? Abba is belekötsz, ami nem is létezik/létezhet.

De te találtál a válaszában logikát? Szerintem csak fröcsögött egy jóízűt.

alöksz róz 2021.09.14. 11:12:40

@csakegyválasztó: kezdhetsz pakolni, bármelyik oldal nyer.
én nem tudom mi ez a defekt a baloldaliaknál, de nagyon látványos: megcsinálják sokszor egymás után ugyanazt a hülyeséget ami már elsőre is nagyon szar volt meg utána is mindig, aztán mégis a következőnél megint ugyanazt akarják csinálni, azt várva hogy ezúttal majd jó lesz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.09.14. 11:13:05

@birkamenet:

"2002-2010 között nem lett az ország úgy elkúrva, hogy a magyar bérelőny ne lett volna közepesen megtartó erő a kivándorlástól."

A kivándorlást az fogta vissza, hogy a magyar munkavállalók számára legvonzóbb Ausztria és Németország a legvégső időpontig, azaz 2011. március 31-ig fenntartotta a 2004-ben belépett új tagokra vonatkozó munkavállalási moratóriumot. Pl. Nagy-Britannia egyáltalán nem alkalmazta a moratóriumot, ezért oda rögtön megindult sok magyar is, de igazán nagy tömegben 2011. június 1-től indultak meg Ausztriába és főleg Németországba.

"2010 után viszont a hírhedt orbáni béremeléseket erodálta a 11 év "Nem megszorítás", na persze nem a felsö 10% kárára. A köznép vásárlóereje fost se ér a mai világban, erről az 1 millió meglépett magyar már vallomást is tett."

Ugyan dehogy! Lásd fent.

Boldeone2 2021.09.14. 11:13:16

@G. Nagy László: , nincsenek ilyenek. Ezek mind csupán vallási dogmák, rituálék (....) TE kitalálod, hogy ez norma, és onnantól úgy tekintesz rá. Nos: ez maga a diktatúra. Az erkölcsezzel szemben annyi: ne kezdeményezz erőszakot! Ezen túl nincs semmi egyéb. Ezt hívják klasszikus liberalizmusnak

A nagy lórúrót annyi az erkölcs , hogy " ne kezdemènyezz erőszakot" ! Akkor már lopni , csalni , hazudni szabad ? Nem ezen alapul sem a nyugati civilizáció , sem Magyarország !
A tízparancsolaton ès a judeo- keresztèny kultúr ès vallási hagyományon alapul civilizációnk amely több ezer èves múltra tekint vissza , tehát : " nem èn találom ki "
Olyat nem mond a klasszikus liberalizmus sem , hogy mindent szabad , ami codifikáltan nem tilos , hiszen a protestantizmus elvei alapján jött az is lètre, azaz: vannak láthatatlan vezèrelvek társadalmilag is- erkölcsös èletet kell èlni . Persze , voltak szèlsősèges irányzatok ott is ( utilitarizmus , Mill )

alöksz róz 2021.09.14. 11:14:38

@6.Lenin: miért hőbörögsz, papám, a fidesz vesztét érzed? :D

mondd el, mi fáj, mibe kötöttem bele szerinted

alöksz róz 2021.09.14. 11:16:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ne válaszolj a matyinak
senkinek nem hiányzik

Boar. 2021.09.14. 11:18:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Jó ez a "négy év sikeres orbán éra" szöveg. Egy bokros csomag által stabilizált gazdaságot kaptak, négy év alatt szétlopták, kicsinálták a koalíciós partnerüket, pofán szarták az országot. El is lettek zavarva a halál véreres faszára 2002-ben. Ennyire voltak "sikeresek".
Persze aki részese, haszonélvezője volt a zabrálásnak, az máshogy emlékszik.
Az meg a szocik puhapöcsűségén múlott, hogy ezek a tolvaj gazemberek a következő választásokat nem a börtönből nézhették végig, "közügyektől eltiltva".

alöksz róz 2021.09.14. 11:19:29

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: na és mit néztél meg a ksh-nál, amikor tény, hogy nem is szerepel benne az az adat :DD

alöksz róz 2021.09.14. 11:20:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Mit baszott tönkre Medgyessy?" - az országot.
"Mi az amit rosszabbul csinált mint Orbán" - mindent.

:D

6.Lenin 2021.09.14. 11:21:44

@alöksz róz:

Most momentán nem fáj semmim, de szokott, különösen, ha elesek.

Remek idő van, ez a Fidesz vesztét jelentené? Én aránylag jól éltem az átkosban is, akkor se függtem a politikától, ráadásul minden sokkal keményebb volt (fiatalabb is voltam néhány évtizeddel)

Mibe kötöttél bele? Abba, hogy Boartól logikus választ vártam, pedig ez nyilván kamu volt a részemről, hiszen tőle én soha nem várnék ilyen bonyolult dolgot.

konrada 2021.09.14. 11:22:07

@Boldeone2: Azért egymás között: neked nem sok közöd van a liberalizmushoz, mert teljesen kötve vagy korlátokhoz.
Nincs is ezzel gond, csak nem kéne megmagyaráznod, hogy a liberalizmus igazából az, hogy elmondja, mit nem szabad, és korlátozza azt. Ezt csak el akarják hitetni veled az új marxisták, akik magukat neoliberálisnak nevezik hamisan.

alöksz róz 2021.09.14. 11:23:12

@6.Lenin: ne igyál annyit, nem fogsz elesni

Boldeone2 2021.09.14. 11:26:43

@6.Lenin: Nem lehetünk annyira erkölcsileg nihilisták , hogy " lopni mindig fognak ilyen az ember " Ezt az elvet egy kultúra nem fogadhatja el!
Persze , sok minden èpült az elmúlt 11 èvben , azèrt nagyjából szinte minden EU szubvenciókból , ès nyilvánvalóan gazdagabb lett az ország , de főként a saját kèpessègei okán 11 èv munkája miatt.
Engem azonban a teljes összkèp èrdekel: mi van az egèszsègügyben , az oktatás terèn , korrupció, általános társadalmi lègkör, stb , ès nagy problèmákat látok! Engem az èrdekel , hogy végre legyen egy nyugodt , plurális , igazságosabb Magyarország . Mindig a fennálló kormányt kritizálom , mert ez a normális hozzáállás , nem pedig az egyoldalú szemlèlet

midnight coder 2021.09.14. 11:27:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Szerinted 2004-ben a Horn kormány volt hatalmon?
Ami a dolog szakmai részét illeti, bár nem javában nyomatom, jelen pillanatban üzleti szoftver vonalon - amiben ma talán a legtöbb pénz van - speciel pont a java a legelterjedtebb, és ma azzal találsz a legkönnyebben állást. De amit én ma tolok az C#, elõtte C++ és Delphi volt, és persze sok minden más még a régi szép DOS-os illetve Commodore-os/Spectrumos idõkben.

6.Lenin 2021.09.14. 11:28:56

@alöksz róz:

Örülök, hogy adtam egy lehetőséget amibe beleköthetsz.

Mindig akkor szoktam elesni, ha vízért megyek a kútra, pedig az asszony már soxor mondta, hogy nincs is kút a kertünkben. De én mindig benézek mindenhová, hátha mégis, na akkor történnek velem ilyesmik.

konrada 2021.09.14. 11:31:01

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem. Helyette kiárusította az országot, és gyenge volt ahhoz, hogy saját slepjét korlátozza. (Persze tény: amikor keménykedni akart, saját tolvajai vágták ki a hatalomból, de az azért mond róla valamit, hogy a francia állam a francia érdekek képviseletéért Becsületrenddel jutalmazta...)

alöksz róz 2021.09.14. 11:31:04

@Boldeone2: "Mindig a fennálló kormányt kritizálom" - :DDD
ezen már csak röhög mindenki

midnight coder 2021.09.14. 11:32:06

@Boldeone Bull: Annak a zöldpolitikának amit az EU nyomat a mai technológiai szint mellett esélye sincs arra, hogy megállítsa a globális felmelegedést. Egyrészt, 2050-re nem lesz a világ CO2 semleges, másrészt ha az lenne, akkor sem tûnne el záros határidõn belül a meglévõ CO2.

"a társadalmi kohèzió , szolidaritás igen"
Ja. Csak minél magasabb szinten vannak ezek jelen, annál kevésbé vagy versenyképes a világ többi részéhez képest.

"BLM szinte nincs is jelen a kontinensen"
Ami az USA-ban mainsteam, az idõvel ide is átcsorog.

Boldeone2 2021.09.14. 11:33:54

@konrada: A liberalizmusnak számtalan èrtelmezèse ès ága van. A 21. századi liberalizmusnak egyik legjelesebb kèpviselője Karl Popper a marxizmust mèlysègesen tagadta . Megint más a Frankfurti filozófiai iskola , Habermasèk , a marxizmust ők csak " meghaladták "
Vilag èletemben a marxi nèzetek ellen voltam: kb. 1\3- ban vagyok liberális , 1\3 konzervatív, 1\3 zöld , de ez folyamatosan változik

Wildhunt 2021.09.14. 11:34:47

@G. Nagy László: csakhogy az ilyen társadalom működésképtelen. Egy rágalomhadjárat tönkretehet valaki életét, ezt ne lehessen egy bocsikával elintézni (Kavanaugh ügy)

6.Lenin 2021.09.14. 11:37:47

@Boldeone2:

Nemrég az egészségházban (Orbán alatt épült) Kijön a dokitól egy 2q-ás pacák, félig részegen, rágyújt és nagy hangon tudatta az ott lévőkkel,: ez a doki egy seggfej.

Az összképbe pedig tökéletesen beleillik, hogy mindig lesznek, akik lopni, inni, drogozni fognak, és olyanok is akik dolgoznak, tanulnak, egészségesen fognak élni. Lesznek, akik mindezekre nagy ívben tojnak.

Sajnos olyanok is vannak, lesznek, akik képesek még saját maguknak is kárt okozni, ha ezzel másoknak, főleg a sikeresebbeknek is kárt okoznak. Menj emberek közé, majd meglátod te is.

midnight coder 2021.09.14. 11:39:37

@birkamenet: "az EU csődbe fog menni, mert migránsok vannak benne"
Nem ezért fog csõdbe menni, hanem azért mert kiszervezte az iparát 30 éve a kicsi kínaiakhoz, és mivel a gazdaság központja szép csendben arrafelé helyezõdik át bármennyire is kapálózik az USA, egyre kevesebb oka lesz annak, hogy a német mérnök 5x annyit keressen ugyanazzal a melóval mint a kínai. A német exceltologatóról nem is beszélve. És mivel a bolygó erõforrásai végesek, ez azt jelenti, hogy az átlag európai sokkal csóróbb lesz, és több lesz a munkanélküli. Amikor utoljára ilyen volt errefelé, jött a kis kefebajszos. Ehhez még tedd hozzá a migrációs nyomást, az iszlám terjedését - esetleg a kiábrándult európai fiatalok között is. Plusz tedd hozzzá, hogy az egész euroatlanti civilizáció is leszálló ágban van. A 80-as években még a jövõben szeretett volna élni mindenki. Ma már senki ép ésszel nem vár semmi jót a jövõtõl.

"-az USA össze fog omlani, mert négerek vannak benne"
Az USA nem fogja tudni fenntartani a jelenlegi domináns pozícióját. És ennek max. annyi köze van a négerekhez, hogy a BLM a fenti hanyatlás egyik terméke.

"Kínáé a jövő, mert csak ott termelnek már a világon"
Kínáé a jövõ, mert nem dobta be a gyeplõt a lovak közé.

"Amerikában a ballibek a fehéreket arra kényszerítik, hogy cseréljék fela bőrük színét, ne legyenek többé fehérek"

Átnevelõtábor zsidóknak hogy ne legyenek annyira zsidók. Ízlelgesd kicsit, hogy hangzik?

Boldeone2 2021.09.14. 11:39:57

@alöksz róz: Nèzd , fedjük fel a kilètünket , akkor meglátjuk , ki mit tett le eddig az " asztalra " A Fideszt jól ismerem belülről is ,nagyjából biztos vagyok benne, hogy nálad több a tapasztalatom.

Wildhunt 2021.09.14. 11:40:04

@6.Lenin: persze hogy nem! Inkább azt látom hogy a tanárok is megideologizálják hogy jobban éltek 2008-ban mint most.

6.Lenin 2021.09.14. 11:44:51

@Wildhunt:

Gyurcsányék alatt sok iskolát bezártak, összevontak, sok ezer pedagógust kirúgtak. Kórházak detto.

Ezek ellenzéki témák, aztán kormányon meg nagy lesz a csend, vagy megmagyarázzák miért is szükséges az ellenkezőjét csinálni.

konrada 2021.09.14. 11:45:01

@Boldeone2:
Ó hát 1/3-ban mindenki liberális, tán még Hitler is az volt, de tán még Kim Dzsong Un is!;)
A többi 2/3-dal szokott probléma lenni.!

alöksz róz 2021.09.14. 11:47:02

@Boldeone2: muhaha.

van BÁRMIRŐL saját véleményed?
ami nem szószerinti visszaböfögése a baloldali propagandának, mint ez a mindig a fennálló kormányt kritizálom szöveg volt

csakegyválasztó 2021.09.14. 11:47:47

"Szent meggyőződésem, hogy csakis az önzésből sarjad minden jó. Amikor kiszolgálom a vevőt, amikor kielégítem a nőmet, amikor kedélyesen elcsevegek az idős szomszédokkal - ez mind-mind a személyes önzésemből fakad."

Értem amit mondasz és elfogadom hogy így működsz, de én nem tudnék ilyen lenni. Egész egyszerűen a tükörbe néznék és szembeköpném magam. Ennyire biztosan nem vagyok exhibicionista mint Te. Nekem más ember iránti kíváncsiságom nem az önzésből fakad, nem azért beszélgetek valakivel, hogy valami előnyöm legyen ebből, hanem azért, mert ő érdekel. Nem önzésből. Élek a gyanúperrel, hogy rendkívül kevés a tényleges értékes emberi kapcsolataid száma.
Abban tökéletesen egyetértünk, hogy mindenki felállítja a maga morális korlátait és annak igyekszik megfelelni. Minél kevesebb a korlát annál könnyebb, és annál sikeresebb lesz, viszont minél több a korlát, annál jobb és figyelmesebb lesz a környezetével, és annál több értékes emberi kapcsolatot alakít. Kinek ez a fontos, kinek az, valóban a mai felgyorsult társadalomban lazultak a morális korlátok és az egészséges önzés nélkül senki nem áll helyt a mai taposómalomban.

Nem tudlak emiatt elítélni amit írtál, de emiatt nem tartalak jó embernek, és ez most tökéletesen független attól, hogy másképp gondolkozunk, másképp látjuk a világot. Ugye, az előítéletesség... :)
Magamról annyit, hogy nem vagyok vallásos, de hiszem azt ami a stigmata c. filmben volt, hogy az Isten nem a falakban, nem a templomokban nem a kövekben, nem a fában van, hanem az emberekben. Álságosnak tartom azt, hogy valaki fennen hirdeti a keresztény értékeket, buzgón jár a templomba, de nem működik az erkölcsi iránytűje és a templomból kilépve belerúg a hajléktalanba és a szerencsétlen sorsú emberekbe...

Boldeone2 2021.09.14. 11:51:02

@midnight coder: Itt nem csak az üvegházgázok kibocsátásának csökkentèsèről van szó, hanem egy új, átfogó környezetpolitika kell , pl lègszennyezettsèg miatt többen halnak meg, mint a covid miatt valaha fognak :
www.bloomberg.com/opinion/articles/2021-03-10/air-pollution-kills-far-more-people-than-covid-ever-will
Komplex globális ökológiai problámak vannak , amit ha először kezdünk megoldani a magunk háza táján: " Csekedj lokálisan, gondolkodj globálisan " elv alapján , akkor technológiailag versenyelőnyre kerülhetünk a világgal szemben
Aki a legfejlettebb zöld technológiát birtokolja , azè lehet a jövő
A globális problèmak nyilván csak globális konszenzussal oldhatók meg , ezèrt a klímacèlokban èn sem nagyon bízok, hogy teljesülnek

Boldeone2 2021.09.14. 11:54:38

@alöksz róz: van BÁRMIRŐL saját véleményed?" Olvasni nem tudsz ? Csak a saját vèlemèmyemet írom , amit tènyadatokkal is alátámasztok, te viszont troll- szagú ember vagy!

konrada 2021.09.14. 11:54:56

@midnight coder: Meg azért ne felejtsük el, hogy a világ nem csak az az 1 mrd ember, aki jólétben él - vagy olyan jóléti államban, amely hajlandó korlátozni magát.
A többi 6 mrd is szeretne úgy élni, és nem nagyon fogja hagyni magát korlátozni, hogy konzerválja rossz sorsát - de még ha rájuk is lehet valamiféleképpen az eu-s zöld normákat nyomni (jelzem: nem lehet, mert azok mellett elvesztenék versenyelőnyüket) - akkor is közelíteni fog a fogyasztásuk a gazdag országok jelenlegi mértéke felé, és így egy 6x akkora tömeg kibocsátása (Még ha jelenleg nem is éri el összességében a fejlettek kibocsátását) keményen növeli majd a szén-dioxid kibocsátást.

Boldeone2 2021.09.14. 11:58:28

@midnight coder: a társadalmi kohèzió , szolidaritás igen"
Ja. Csak minél magasabb szinten vannak ezek jelen, annál kevésbé vagy versenyképes a világ többi részéhez képest."

Finnország , Izland , Norvègia nem versenykèpes ? Lètezik a versenykèpessèg ès a kohèzió is együtt!

alöksz róz 2021.09.14. 12:00:22

@Boldeone2: "Csak a saját vèlemèmyemet írom" - hát persze hogy a saját véleményed. ha azt gondolod, akkor nyilván a tied.
csak megegyezik minden esetben szinte szó szerint a baloldali propagandával...

de én arra voltam kíváncsi, van-e olyan dolog, amiről saját magadtól tudsz-e véleményt kialakítani

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.09.14. 12:06:12

A ballibek elnyomásként élik meg, ha nem ők vannak hatalmon, s nem mindenről ők döntenek.

konrada 2021.09.14. 12:06:58

@Boldeone2: Azért remélem az megvan neked, hogy a példáid nem átültethetőek Közép-Európára, lévén, hogy mindhárom kimaradt a szovjet megszállásból, sőt az első kompországként - a két rendszer határán semlegesként - abból húzott bőven hasznot, hogy náluk fordították át oda vissza az üzleteket.
A másik egy 300 ezres sziget, félúton Európa és USA között, a 3. meg egy olajállam.
Egyik sem arról híres, hogy nyersanyag hiányosan, munkaerejével versenyez.

Boldeone2 2021.09.14. 12:11:26

@alöksz róz: Szinte szóról szóra "
Idèzzèl már egyetlen baloldali propaganda anyagot, ahol Karl Popperről vagy John Stuart Mill- ről írnak ? ismerd el , hogy kifogytál az èrvekből, csak szemètkedni tudsz!
Latod, 6. Lenin , bár nem èrtünk szinte semmiben egyet , de mègis egy emberi , tisztessèges arcot tudott mutatni , vagy a Kovacsnè is , meglepően jó ès erkölcsileg igazolható megszólalásokat tud írni , elismerem ezt úgy , hogy már "kèshegyig menő vitáink " is voltak ... csak te vagy ilyen minden nyilvánvalót tagadó, savanyújóska!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.09.14. 12:12:28

@Renee Le Renard:

"azért vesztett el Magyarország 77 milliárd(!) forint támogatást"

Azért mert ez a pénz káros szervezeteknek lett volna juttatva.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.09.14. 12:15:26

@Boldeone Bull:

"Magyarországot a " flawed democracy " országok közzè sorolják"

Ez jó hír, tegyük hozzá.

Boldeone2 2021.09.14. 12:15:52

@konrada: Az egyik legszennyezettebb levegő Európában èppen Lengyelországban, Magyarországon ès a másik ilyen góc pl a Szófia , ahol a Birca lakik ...
Rendkívül magas a PM2 ès a PM 10 , ami komoly szinten rákkeltő. Èppen hogy ezen vidèkek lakóinak tenne jót , ha a kibocsátás csökkene ( nyilván EU szubvenciók kellenek cserèben)

G. Nagy László 2021.09.14. 12:15:55

@Boar.:

"Ez elég ijesztő...nagyjából a dzsungel működik a Te elveid alapján."

teveszmek.blog.hu/2019/06/18/_a_dzsungel_torvenye_kegyetlen

Boldeone2 2021.09.14. 12:17:48

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: jó hír, tegyük hozzá."
Miért jó hír?
A kevesebb , " betegebb " demokrácia , az miért jó neked a kisembernek?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.14. 12:18:40

@midnight coder: Ja, a C++ -ban van lóvé, mert abból megint kicsi a szakember gárda és sok rendszer van benne megírva.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.14. 12:20:21

@midnight coder: Látom nem olvastad el. A cikk készült 2004-ben, de nem csak azt az évet tárgyalja.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.09.14. 12:22:24

@Boldeone Bull:

Valójában nettót kelll számítani, mediánt, s vásárlóértéken.

Az eredmény: Mo. nincs lemaradva.

alöksz róz 2021.09.14. 12:22:46

@Boldeone2: akkor miért nem tudsz egy autonóm gondolatot megfogalmazni? pl a minimálbéres kérdésről, amit feltettem neked.

hogy legyen összehasonlítási alapod: a blogger pl kőfideszes, de a dolgokról a véleményét a saját, "belső" elvei alapján alakítja ki

alöksz róz 2021.09.14. 12:24:38

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: persze hogy nem.
mert ez csak poén, karikatúra.

Sir Gombóc 2021.09.14. 12:25:36

@G. Nagy László: abszolút nincs így, de hogy ezt lásd, ki kellene húznod a fejed Orbán seggéből. Bár nehéz lesz, mert annyian vagytok már ott, hogy beszorultatok.

G. Nagy László 2021.09.14. 12:26:26

@Boldeone2:

"Akkor már lopni , csalni , hazudni szabad ?"

Nyilvánvaló, hogy a lopás is erőszak. Muszáj lenne értened az erkölcsi alapokat. (Ha önszántamból odaadom a pénztárcámat neked, az ajándékozás. Ha elcsórod, vagy pisztolyt szegezve a halántékomhoz kirabolsz, mindkettő erőszak. Ezek alapvetések.)

Nancsibacsi 2021.09.14. 12:26:55

@csakegyválasztó: "Jó nem dől hátra, de ettől függetlenül Dobrev ellen se 100% hogy a fidesz nyer."
Ebben tök igazad van. Éppen ez az, amiért Viktor nem fog hátradőlni, ha jól néznek ki az előrejelzések - mert azok jól néztek ki 2002 és 2006-ban is.

"Az idő nem a fidesznek kedvez, ugyanis az új belépő szavazókat egyre kevésbé éri el, az idősebb "rettegésben tartható" szavazók pedig fogynak."
Szerintem eleve nincs rettegésben tartható szavazó. Ami van az pl. az adóvisszatérítés - éppen ma tudatosult legtöbb kollégámnál, hogy jövő év elején kapni fog 800eFt-t. Meg van a 25 év alattiak adómentessége, amely szintén tudatosult pár pályakezdő kollégámnál. És mivel ezek szeretnek sokat keresni, ezért elég reális esély van arra, hogy ezt figyelembe veszik a választásokkor.
Nézd, ígérni bárki tud. Én azonban dönteni a tények, múlt történései alapján tudok.

"Ellentétben az elmúlt évekkel most úgy fordul a fidesz a választásra, hogy nincs rendben az államadósság, nincs rendben a gazdaság, elszállt az infláció, nincs rendben a forint árfolyam, és az emberek dühösek mert nem tudnak egészségügyi ellátáshoz jutni."
Szerintem minden tök okés. Nyilván van egy világszintű gazdasági válság a COVID miatt, amit a magyar kormány - nem szerintem, külföldiek, pl. németek szerint - sokkal jobban kezelt mint bárki más. A számok biztatóak. EÜ ellátás szerintem javult, főleg mert a COVID miatt az időpontok komolyan vannak véve, vagyis betegként nem kell órákat várnod, hanem percek alatt el tudsz mindent intézni. Sajna a népek ezt látják, mivel betegek - nem a telex propagandáját.

"Az ellenzéki szavazók és pártok egységesek lettek, egy jobbikosnak nem okoz már nagy traumát leszavazni a DK-sra és fordítva."
De, ez nagy traumát okoz - akkorát, hogy ha megkérdezel egy ellenzéki szavazót hogy szavaznál-e a dobrevre, vagy a jakabra, akkor csak hápog,hogy "De a Karigeri nyer!". Ha nem kérdezel rá, akkor persze nagy az összeborulás, de az előválasztás után fogja őket pofánb.szni a valóság, hogy a nagy kedvencük már az előválasztáson elvérzett.

"Szerintem megvan annak az esélye, hogy nemcsak kontraproduktívvá válik az ha belenyúltok abba a választásba ami nem nektek szól, hanem olyan korszakot hoztok vissza, amit a leginkább gyűlöltök. Látva ezeket a kommenteket lehet, hogy is meg is érdemelnétek..."
Nem kell moralizálni. Ha illegális - szólj a rendőrségnek, és büntessenek meg. Ha s ti szabályaitok ellen vét, akkor zárjatok ki. Ha viszont nem az, akkor nem kell eljátszani a hattyú halálát, mert lesz.rom. Ti ugyanúgy összefogtatok olyanokkal, akiket ki nem állhattok csak azért, mert tudjátok hogy egyesével gyengék vagytok mint a tavaszi harmat. Én kiröhögöm amikor egy Jobbikos meg egy DK-s egymást ölelgeti - már ne haragudj.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.09.14. 12:29:17

@Boldeone2:

Mert akik mérik, azok liberális demokráciát mérnek. A tökéletes liberális demokrácvia viszont teljes jofosztottságot jelent. Ezért jobb a kisembernek a liberális demokrácia csökkentett, enyhébb verizója.

Boldeone2 2021.09.14. 12:32:02

@alöksz róz: akkor miért nem tudsz egy autonóm gondolatot megfogalmazni? pl a minimálbéres kérdésről, amit feltettem neked."
Ha nem konkrèt , világos, jól megfogalmazott a kèrdès , akkor nem lehet rá explicit választ adni , így válaszolni sem èrdemes. De, te hány kèrdèsre nem válaszoltál eddig?
Èpprn hogy egyedi gondolataim vannak , amit ebben a formában nem találsz meg máshol . Ha igen , linkeld már ide!

G. Nagy László 2021.09.14. 12:33:48

@Boldeone2:

"Nem lehetünk annyira erkölcsileg nihilisták , hogy " lopni mindig fognak ilyen az ember " Ezt az elvet egy kultúra nem fogadhatja el!"

Márpedig a nagyra nőtt állam csakis erről szól. A remek kis ötösfogatból KIZÁRÓLAG Márki-Zay ragaszkodik az alacsony adókhoz, a másik négy adót emelne és még nagyobbra duzzasztaná az államot. Vegyük már észre, hogy egyetlen orvosság létezik: miniállam. Szűk költségvetés. Ha baloldaliként a skandináv típusú jóléti államot preferálod, annak MINDIG az lesz az ára, hogy szétlopják az országot.

Boldeone2 2021.09.14. 12:37:22

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Ezért jobb a kisembernek a liberális demokrácia csökkentett, enyhébb verizója."

De mitől lesz csökkentett verzió?
- a regnáló hatalmat nem lehet elszámoltatni, leváltani, az mièrt jó?
- Hogy vezèrideológia van, vèlemènypluralizmus helyett, az mièrt jó?
- Hogy korlátozzák az alapjogokat , az miért jó?

Hol van a határ , ameddig lehet csökkenteni a demokráciát ?

alöksz róz 2021.09.14. 12:37:28

@Boldeone2: ott volt a minimálbéres kérdés, de nem tudtál rá válaszolni, mert erről a kis ellentmondásról nem olvastál az ellenzéki médiában semmit. ezért hát véleményt se tudsz kialakítani róla.

Boldeone2 2021.09.14. 12:40:33

@G. Nagy László: Vegyük már észre, hogy egyetlen orvosság létezik: miniállam. Szűk költségvetés. Ha baloldaliként a skandináv típusú jóléti államot preferálod, annak MINDIG az lesz az ára, hogy szétlopják az országot."

Ebben egyetèrtünk , rèszben . De , Orbánèk èppen hogy az óriási államot preferálják : nekik milliárdos szubvenciók , kisembernek meg majdnem hogy coki...
A nagy államtól sokat lehet lopni . Nem vagyok baloldali , èppen közèpen állok.

Boldeone2 2021.09.14. 12:42:16

@alöksz róz: Konkrètan fogalmazd meg a kèrdèst , pontosan , ès akkor meg is valaszolom, most!

G. Nagy László 2021.09.14. 12:45:42

@csakegyválasztó:

"Stigmata"

Nagy kedvencem.

"Élek a gyanúperrel, hogy rendkívül kevés a tényleges értékes emberi kapcsolataid száma."

Ebben nem tudlak megerősíteni. :) Ha van olyan, amit igazi értéknek, valódi boldogságforrásnak gondolok, az az emberekkel való kapcsolat. Igazából ez tesz gazdaggá, s ez az, amiért a legtöbb hálával tartozom a teremtésnek. (Az elmúlt húsz évben kb. 2500-3000 társasági eseményt szerveztem. Foci, póker, házibuli, vetélkedő, társasjáték, stb. Mindig van hová nyúlnom, mindig megvan az a pár tucat ember, aki velem tart. Ezek nem minden esetben mély barátságok, a többségük inkább csak amolyan funkcionális férfihaverság, de vannak igazán szoros kötelékeim is. Szóval: ez a legerősebb pontom, e téren látom magam a leggazdagabbnak.)

Nancsibacsi 2021.09.14. 12:45:48

@Boldeone2: "De , Orbánèk èppen hogy az óriási államot preferálják"
Ha nekem kevés adót kell fizetnem - nem zavar. Az a helyzet hogy ha a 2010-es jogszabályokat visszaállítjuk, akkor az nekem havi -150eFt. Innen kezdve szerinted szavazok majd azokra, akik 2010 előtt kormányon voltak, vagy azoknak a gyerekei, rokonai, stb? Nyilván nem.

Boldeone2 2021.09.14. 12:53:33

@Nancsibacsi: Amennyire tudom , nem a 2010- es adójogszabályok jönnek, hanem valami más . Havi 1 millió bruttó felett jöhet be egy új kulcs . Tehát , ha 1,2 milliót keresel bruttó, akkor a millión felüli rèsz nem 15, hanem mondjuk 2O% - al adózik . Akkor az havi + 10 ezer adónövekedès. Nálunk pl a felesègem nettója havi 700- 1,1 millió között van , gyógyászati segèdeszközöket forgalmazunk , mègsem rinyálunk sokat , mi lesz adózás szempontjából .

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.09.14. 12:55:03

@Boldeone2:

Korlátozzák az alapjogokat? Nem.
Korlátozzák a pluralizmust? Nem. Sőt ezeket éppen a legerősebb liberális demokráciákban korlétozzák.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.09.14. 12:56:09

@Boldeone2:

" a regnáló hatalmat nem lehet elszámoltatni, leváltani, az mièrt jó?"

Ez éppen a legerősebb liberális demokráciákban lehetetlen. Ott a hatalom nagy része ki van szervezve magánkézbe, arra pedig semmilyen hatása apolgároknak.

alöksz róz 2021.09.14. 12:56:13

@Boldeone2: ott van, olvasd vissza, jöhet a vélemény. aztán az alapján lehet majd folytatni, hadd lássuk már egy kicsit működés közben azt a hírhedt baloldali/liberális logikát

a nagy hohohorgász 2021.09.14. 12:57:57

@Boldeone2: milyen alapjogot korlatoznak? Miért nem lehet leváltani? Tarlost is le lehetett...... Ja és mondd meg pontosan melyik kormányt lehetett elszamoltatni valaha a világon?????? Ha nem válaszolsz tényekkel akkor hazudsz!!!

Nancsibacsi 2021.09.14. 13:04:50

@Boldeone2: Ha nem jól tudod akkor meg ugyanúgy dupla minimálbérhez kötik, aztán ráb.sztok te is meg a feleséged is...
Ígérni bármit lehet: politikusnak csak akkor hiszek, ha ló legel a sírján. A tetteknek hiszek, amit csináltak. A 94-98 ill. 2002-2010 közötti időszakot köszi, nem kérem vissza. Egyiket se.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.14. 13:06:37

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "A tökéletes liberális demokrácvia viszont teljes jofosztottságot jelent." - ez még tőled is ritka nagy baromság.

Boldeone2 2021.09.14. 13:06:41

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Ez éppen a legerősebb liberális demokráciákban lehetetlen" Dehogy lehetetlen ! Merkel pártja èpp most bukik el Nèmetorszagban. De , egy nyugati országban ez soha nem olyan bukás , mint " Kelet- Európában " vègül mindenki kèpviselve lehet az új kormányban ...
Putyin , Erdogan ès talán Orbán sem bukik el soha: kisebb- nagyobb mèrtèkben mindig nekik lejt majd a pálya !
Az autoriter vezetők leváltása , a legtöbbször illúzió marad .

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.09.14. 13:08:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Nyilván az is ilyesmi, de ennek mértéke Mo-on minimális, a nyugati mpdell százada.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.09.14. 13:10:42

@Boldeone2:

Az elit nem bukik. A CDU és az SPD egyaránt rendszerpárt, az eltérés köztük csak mikroszkóppal látható.

Az MSZP és a DK között nagyobb az eltérés, mint a CDU-SPD távolság!

Boldeone2 2021.09.14. 13:12:03

@Nancsibacsi: Ha nem jól tudod akkor meg ugyanúgy dupla minimálbérhez kötik"
Erről tudnál linkelni valami forrást ?
Az ellenzèknek még nincs pontos megállapodása az új adókulcsokról, a fő terv a felső 1-2% - èk jelentősebb megadóztatása ès nem a közèposztalyè.

a nagy hohohorgász 2021.09.14. 13:12:52

@Boldeone2: én nem látom azoknak a németeknek a képviseletét akik azt mondják hogy nem kell bevandorlo! Te hol látod????

konrada 2021.09.14. 13:14:35

@Nancsibacsi: Pedig nincs is szebb annál, amikor egy jobbikos náci, meg egy lipóciai őslakos kézen fogva elzarándokol a Duna-parti Cipőkhöz, amibe az egyik beleköp, a másik meg beletesz egy virágot, aztán bandukolnak tovább összeborulva a lenyugvó nap fényében a Parlament felé...

Boldeone2 2021.09.14. 13:14:36

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Az elit nem bukik"

Mièrt, nálunk bukik az elit??? Csányi papa mikor bukott ? Nagyjából soha ...Minden kormánnyal jóban volt! Az első 20 leggazdagabb soha nem fog bukni , de Orbán ès családja sem igen...

Boldeone2 2021.09.14. 13:15:36

@a nagy hohohorgász: én nem látom azoknak a németeknek a képviseletét akik azt mondják hogy nem kell bevandorlo! Te hol látod????"
Ott van az AFD ,uszkve 12%- al..

csakegyválasztó 2021.09.14. 13:16:02

@G. Nagy László:

Csupa társas tevékenységet írtál a rendezvényekhez, tehát akkor korábban rosszul definiáltad magad, minthogy az önzés vezérel és az erőszakon kívül minden belefér a morális alapjaidba.
Egy önző törtető embernek nincsenek mély barátságai, nincsenek kötelékei más emberekkel, mert bármikor átlépne rajtuk a saját hasznát nézve. Szerintem nem vagy képmutató se, igenis vannak morális gátjaid, hiába vagy sokkal exhibicionistább mint én (akinek ugyanúgy aktív baráti kapcsolatai vannak, és sűrűn összeülök velük).
Ugyanúgy ahogy Te, én is magasról leszarom mit gondolnak rólam, csak a barátaim és a hozzám legközelebb állók véleményére adok, de azokra igenis adok, és nem önzésből vagyok velük, nem az vonz, hogy kizárólag én jól érezzem magam.

a nagy hohohorgász 2021.09.14. 13:17:30

@Boldeone2: de a döntésekben hol van kepviselve???? Mert ha neked a 12% elég akkor Magyarországon is demokrácia van.... érted már hogy miért hazudsz?????

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.09.14. 13:19:31

@Boldeone2:

Bukik. 2010-ban nagyrészben változott. Nyilván nem 100 %-ban, de sokkal nagyobb mértékben, mint nyugaton.

MEDVE1978 2021.09.14. 13:23:31

De jure tökéletesen igaz, hogy nem nagyon romlott a helyzet. A jogszabályok tekintetében talán még javult is (pl: GDPR adaptálása, perelési könnyítések a közigazgatási perekben stb.). A de facto kevésbé vidám. Persze sem az ügyészségnek, sem a NAV-nak, sem a bíróságnak nincs papíron túlhatalma, de a kormány keze nagyon messzire elér. Az Ökotárs Alapítvány neve még emlékezetes lehet. Hihetetlen módon ezt nagyon alaposan vizsgálta a NAV is, miután a politikai játszmák kereszttüzébe került. Ez a szabadság vagy a szabadság deficitjének egy része: ha valamiért nyíltan ellenzéki véleményt vállal fel egy szervezet, hamarosan számíthat a hatóságok negatív hozzáállására.

A szabadság korlátozása egyéni szinten is működhet. Itt van az Antall József Tudásközpontos nő kirúgása, ami gyakorlatilag egy politikai megnyilvánulás miatt történt meg. Aki államtól függő környezetben dolgozik, az bármikor megütheti a bokáját azért, mert a kormánypártitól eltérő véleményt képvisel.

A helyzet bármilyen államtól függő intézményben, vállalkozásban hasonló, mint a kádári érában. Ha nem vagy kormánykritikus, csak dolgozni és élni akarsz, akkor a rendszer hagy élni. Viszont a hierarchiában egy szint felé már csak akkor emelkedhetsz, ha a kormányhűséged kikezdhetetlen. (Az első Orbán kormány idején egyébként kifejezett minőségbiztosító aparátcsik is volt, dr. Gál András Levente. Volt egy haverom, aki a szakterületén a kilencvenes évek vége óta tekintély volt, főosztályvezetői hatáskörbe akarta elvinni egy minisztérium. Neki is be kellett mennie Gálhoz elbeszélgetni).

Boldeone2 2021.09.14. 13:26:34

@a nagy hohohorgász: . Ja és mondd meg pontosan melyik kormányt lehetett elszamoltatni valaha a világon"

Ez elszámoltatás demokráciákban elsősorban egy politikai aktus, szimbolikus , erkölcsi vereség az ellenoldalnak , mert ha tisztán politikai motivációból sittre vágnának volt vezető politikusokat az magát a rendszer alapjait kezdenè ki . Így Orbánt sem fogják sittre vágni , ahogy Gyurcsány sem a sitten csücsül ...Csak az ügyèszsèg és a bíróság lèphet(ne) ebben a feljelentèsre ..
Ha van egy konkrèt ès bizonyítható törvènysèrtès .....De, akkor meg az ellenoldal azt mondja , hogy ez kèrem politikai motiváció . Ha nincs egyèrtelmű lebukás , akkor az új kormányok szeretik elkerülni az ilyen ügyeket , hiszen 4 èv múlva jöhet a viszontválasz ...

Nancsibacsi 2021.09.14. 13:27:48

@Boldeone2: "Az ellenzèknek még nincs pontos megállapodása az új adókulcsokról, a fő terv a felső 1-2% - èk jelentősebb megadóztatása ès nem a közèposztalyè."
Szerintem a fő terv az hogy leváltsák Orbánt, aztán majd lesz valahogy.
Gyurcsány volt az aki 2006 év elején a parlamenttel elfogadtata az adóCSÖKKENTÉSről szóló törvényt, majd májusban megnyerte a választást, és még a törvény hatálybalépése előtt hatályon kívül helyezte azt, mert "kiderült hogy szar a helyzet". Ezen borultki az MSZP derékhada, akiknek az önkormányzatokból jött a lóvé, és ezután jött az Öszödi-beszéd - a többi meg már történelem. Olyan történelem, ami ha rajtam múlik - nem ismétlődik meg. Se Dobrev Klárával - aki a felesége -, se Karácsony Gergellyel - aki a tanácsadója volt akkor -, se senkivel, aki ezzel a kettővel egy asztalhoz képes leülni.

G. Nagy László 2021.09.14. 13:30:22

@csakegyválasztó:

"nem önzésből vagyok velük, nem az vonz, hogy kizárólag én jól érezzem magam."

Engem igen. Viszont ha ők nem érzik jól magukat, legközelebb nem jönnek. Ergo: a saját (hosszútávú, okos, jól felfogott) önzésem vezérel, hogy mindenki másnak is a kedvére tegyek. Sokkal többet teszek ezekbe az összejövetelekbe, mint bárki más, de abszolút megéri. És hidd el: színtiszta önzésnek élem meg. Még akkor is, ha erre bármiféle egyéb címkét aggatunk.

Boldeone2 2021.09.14. 13:30:33

@a nagy hohohorgász: AZ AFD - t csak a lakosság 12% támogatja , a mèrsèkelt jobb ès baloldal együtt kormányoz . Az AFD - T a nèmet lakosság elsöprő többsége elutasítja ès nincsenek partszövetsègesei sem , így kormányra sem kerül

a nagy hohohorgász 2021.09.14. 13:30:40

@MEDVE1978: figyelj te seggfej, hianyolod az európai demokráciát Magyarországon de közben vígan csapolsz mikor az EU-ban szopatjak Orbánt mert ő nem ért egyet valamiben! Őszintén nagy koponya vagy!!!! Egy kicsit sem gyanús....

a nagy hohohorgász 2021.09.14. 13:33:02

@Boldeone2: szóval sosem volt számonkérés. Nekem van igazam. És a dkt is csak 10 % akarja szóval Magyarországon demokrácia van. Köszönöm szépen a beigazolasomat.

Nancsibacsi 2021.09.14. 13:33:48

@MEDVE1978: "Ha nem vagy kormánykritikus, csak dolgozni és élni akarsz, akkor a rendszer hagy élni. Viszont a hierarchiában egy szint felé már csak akkor emelkedhetsz, ha a kormányhűséged kikezdhetetlen."
Nem értem ezzel hol a baj? Egy melóhelyre szerinted felvesznek úgy, hogy az ebédlőben folyton arról beszélsz, hogy ez mekkora egy fos cég, szabotálod a munkát, és kiszolgáltatod az üzleti titkokat a konkurenciának? Nem hinném. Aki profi, FELNŐTT, annak ezzel semmi baja sincs, mert ugyanezt megkövetelik BÁRHOL az üzleti életben is. Aki meg gyerek, vagy gyerekesen viselkedik, az emiatt ki van borulva. Ahelyett hogy felnőne végre...

G. Nagy László 2021.09.14. 13:36:18

@Nancsibacsi:

"Olyan történelem, ami ha rajtam múlik - nem ismétlődik meg. Se Dobrev Klárával - aki a felesége -, se Karácsony Gergellyel - aki a tanácsadója volt akkor -, se senkivel, aki ezzel a kettővel egy asztalhoz képes leülni."

Ez a lényeg.

"Szerintem a fő terv az hogy leváltsák Orbánt, aztán majd lesz valahogy."

A vasárnapi vita során azért látszott, hogy néhány kérdésben már megegyeztek: euró bevezetése, európai ügyészség, rugalmas nyugdíjrendszer. Ezzel együtt is sokkal több az összeegyeztethetetlen programpont, mint a kompatibilis. Ráadásul a kényes témákról nem is mernek beszélni - lásd bevándorlás, vagy épp melegházasság.

konrada 2021.09.14. 13:37:37

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: " Mit árusított ki Medgyessy? "
Medgyessy Péter pénzügy-miniszter 1996 február-98 július: ebből 1996- 162,2 mrd, 1997- 341,6 mrd, 1998 áthúzódó: 102,5 mrd (De hogy nevesítve legyen néhány cég:
1997 legnagyobb bevételt eredményező privatizációi adatok M Ft-ban
Magyar Távközlési Rt. 140 114
Mol Magyar Olaj és Gázipari Rt. 55 527
Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Rt. 39 648
Országos Takarékpénztár és Ker. Bank Rt. 39 637
Magyar Hitelbank Rt. 17 472
Hungária Szálloda Rt. 8 125

Miniszterelnök: 2002. május 27. – 2004. szeptember 29.
2003-134,3 mrd, 2004- 271,5 mrd.
"ÁPV Rt. 2003-ban befejezte a bankszektor értékesítését, melynek eredményeként a Postabank Rt. eladásából 101 Mrd Ft-os, a Földhitel- és Jelzálogbank Rt. értékesítéséből 11,7 Mrd Ft-os, illetve a Konzumbank Rt. eladásából 10,8 Mrd Ft nagyságú bevétel keletkezett. "
Richter Gedeon Rt.

No ennyi a kérdésedre a válasz. Örülök, hogy tágíthattam ismereteidet.;)

Boldeone2 2021.09.14. 13:38:46

@Nancsibacsi: , se Karácsony Gergellyel - aki a tanácsadója volt akkor -, se senkivel, aki ezzel a kettővel egy asztalhoz képes leülni."
Na és akkor mi van , hogy Karácsony tanácsadója volt ? Orbán meg a liberális internacionalè elnöke , ifjúkorában meg KISZ- tag

A tènyek azok , hogy a DK semmilyen kormányváltásból nem hagyható ki, hiszen elèg sok baloldali ember van Magyarországon , akik a DK- T ès az MSZP- t támogatják
Egyszerű logika : Orbán kètosztatú politikai rendszert kreált , nincs más alternatíva , mint kèt szövetsèg küzdelme .
Lehet itt Momentum, Lmp bármilyen új párt , kizarólag Egyesült erővel lehet Orbánnal versenyezni ( talán) , de csak akkor , ha ezt Orbán lesz szíves megengedni , mert autoriter politikuskènt bármikor úgy alakíthatja a politikai verseny szabályait , hogy ő győzzön...A pálya most is nagyon lejt neki...

a nagy hohohorgász 2021.09.14. 13:41:22

@konrada: látod tudsz te értelmesen is beszélni (tágítani)amikor nem ovis gyerekek anuszat akarod tágítani....

konrada 2021.09.14. 13:45:48

@MEDVE1978: Ez sajnos így van.
De ezen a politikai jellegű kirúgásokon nem változtat majd az se, ha kormányváltás lesz, csak más színezetű lesz a kirúgott, ahogyan ezt láthattuk 1994-98 és 2002-2008 között.

...és legdurvább, hogy még csak jeleit sem mutatják annak, hogy ők mások lennének ebben.
Lásd Eszenyi Enikő. Vérliberális, és mindig is hangoztatta, hogy az ellenzék belvárosi hangadóival ért egyet. Ettől még lehetett színházigazgató Tarlós alatt, viszont amikor nem ment el egy tüncizésre Karácsonyék alatt - miközben egyetértését tolmácsolta - egyből kirúgták, mert nem lehet kilógni!
És ez semmi jót nem ígér a továbbiakra sem.

konrada 2021.09.14. 13:47:36

@a nagy hohohorgász: De csak értelmes emberekkel. S azok közé nem tartozik az, aki nem érti mi a szarkazmus. (De továbbra is jelzem, nem az, amire gondolsz: nem a melegek orgazmusa!;))

Boldeone2 2021.09.14. 13:48:00

@G. Nagy László: vasárnapi vita során azért látszott, hogy néhány kérdésben már megegyeztek: euró bevezetése, európai ügyészség, rugalmas nyugdíjrendszer."

Ezek csupa pozitív dolgok az átlagembernek , ugye?

Ezzel együtt is sokkal több az összeegyeztethetetlen programpont, mint a kompatibilis. Ráadásul a kényes témákról nem is mernek beszélni - lásd bevándorlás, vagy épp melegházasság.

A bevandorlás terèn marad a szigorú politika és a kerítés is , a Jobbik ès az LMP- is antimigráns állásponton voltak\ vannak( lasd schiffer fèle nyomkövető) de embersègesebbè válhat a menekültekkel való bánásmód , már azzal a kevèssel aki itt akar letelepedni . Az ellenzèki politikusok tisztában vannak , hogy Magyarország nem egy befogadó szemlèletű ország . Orbán sikeresen àtnevelte az országot , ezen nem akarnak változtatni
L

Nancsibacsi 2021.09.14. 13:52:20

@Boldeone2: "A pálya most is nagyon lejt neki... "
Az angol parlament választási szabályai alapján a FIDESZnek mióta kormányon van MINDIG több képviselője lett volna, mint amennyi most van. Szóval ez a győztes felé lejt a pálya dolog nem újkeletű, és nem magyar találmány.
Értem én hogy ti nagyon együttérzőek meg elfogadóak vagytok, de próbáljátok meg elfogadni, hogy az ország legnagyobb heterogén szavazó közössége pont azt szeretné, hogy közületek senki se kerüljön hatalomra mivel nem szeretné ha tönkretennétek amit eddig az életben saját erejéből elért. Ennek többek között az az oka, hogy egymással se tudtok megegyezni, vagyis meglehetősen minimális a bizalom abban az irányban, hogy ti BÁRMIT képesek lennétek vezetni, nem pedig csak egy pár éves koncon való maradkodás következne a választási győzelmetek után. Pl meséld el, hogy minek az MSZP meg a DK külön, mikor ugyanaz a komcsi párt mindkettő, sőt még Munkáspárt is van? Ebben mi a jó? Ja, hogy az önző, személyes érdekek miatt alakult így - "én akarok lenni a párt vezért", "nem, én akarok", "jó, akkor szakítsunk". Ugyanez mondható el a Jobbik-Mi hazánk esetén, az LMP, meg Momentum, meg PM féle alakulatok meg teljesen értelmezhetetlen kategóriák nálam. Az meg hogy ezek összeállnak... ezek a kutya-macska barátságok az életben is tök jól szoktak működni - ja, nem!
Hogy akartok ti vezetni BÁRMIT? Mint Karigeri először a kerületét, vagy most Budapestet? Hát barátom: ez nem túl jó referencia.

a nagy hohohorgász 2021.09.14. 13:53:32

@konrada: figyelj aki ovis gyerekeknek akar gyakorlati lmbtq oktatást tartani és ezt le is írja.... az nem szarkazmus hanem betegség!!!

GyMasa 2021.09.14. 13:55:16

@MEDVE1978:
"A helyzet bármilyen államtól függő intézményben, vállalkozásban hasonló, ..."

Erre van ám egy kiváló megoldás:
Nem kell olyan helyre menni dolgozni!
Piaci alapon kell elhelyezkedni, és akkor nem lesz veszélyben az állásod egy kormányváltás után.

Boldeone2 2021.09.14. 13:56:20

@a nagy hohohorgász: És a dkt is csak 10 % akarja szóval Magyarországon demokrácia van. "

A DK- T lehet hogy csak 10% akarja , viszont az ellenzèki szövetsèg győzelmèt nagyjából a fele a szavazó társadalomnak . A DK benne van az ellenzèki csomagban , de ezt mindenki tudja ...A fő kèrdès az, hogy maradjon - e Orbán ès az egypárti rezsim , vagy legyen valami más , egy pluralizmuson alapuló új kormány , amely lehetősèget teremthet pl a közvetlen elnökválasztásra , ha elèg mandátumot kap, akkor arányos választási rendszert hoz lètre , hogy többet relatív többsèggel ne lehessen 2\3 os alkotmaányozni...Ezek mind elviekben pozitív tervek , a demokrácia , az ország szempontjából...

a nagy hohohorgász 2021.09.14. 13:58:45

@GyMasa: petry kiment a demokrácia európai őshazájaba dolgozni aztán nem jót szólt... ki is basztak... na de nem azért mert nem jók a hertha kapusai (amúgy szarok, tehát petry is szar a munkájában) hanem mert nem fulik az anusza egy nigger faszahoz...

Boldeone2 2021.09.14. 13:59:57

További jó iszapbirkózást kívánok mindenkinek ! Most mennem kell...

6.Lenin 2021.09.14. 14:01:44

Miért nem vitázik Orbán az ellenzéki jelölttel, teszik fel a kérdés az ellenzéki oldalon.

A Gyurcsány-Orbán vita után megkérdezték Orbánt a vitáról (Hírtv-Péntek 8, ha jól emléxem)

-Számomra az volt benne a legborzasztóbb, hogy úgy hazudott, tudja, ,hogy én is tudom, hazudik, de ez nem zavarta, hogy tovább hazudjon a szemembe.

Mellesleg én egy cirkusznak tartom. Átbaszni a választókat. Látszat. Minden résztvevő tudja, hogy úgyis minden másként lesz, a választások után.

Sokkal lényegesebb, hogy mit csináltak kormányon. Mit hazudik előtte, az csak a hülyéknek szól.

Azt is viccesnek tartom, amikor egy ellenzéki arról kezd beszélni, hogy mit is gondolhatnak a másik szavazói. aztán kiderül, hogy még azt sem érti, amit ő mond.

Képesek szemrebbenés nélkül egy mondatban elmondani, hogy most minden totál szar, de ők mindent megdupláznak, rendbe tesznek.

Vagy ilyesmiket is képesek leírni:

"Az ellenzèki politikusok tisztában vannak , hogy Magyarország nem egy befogadó szemlèletű ország ." Szerintem töriből megbuktatnám az ilyeneket.

GyMasa 2021.09.14. 14:01:53

@Boldeone2:
" AZ AFD - t csak a lakosság 12% támogatja , a mèrsèkelt jobb ès baloldal együtt kormányoz . Az AFD - T a nèmet lakosság elsöprő többsége elutasítja ès nincsenek partszövetsègesei sem , így kormányra sem kerül"
Azért, hogy egy kicsit árnyaljam ezt a képet, ma, az ellenzéki oldalon sok árt megnyalná mind a tíz ujját ha (az általad olyan lelkesen lesajnált AfD féla) 12%-a lenne...
Itt van az egyik legutolsó kövéleménykutatás:
kozvelemenykutatok.hu/2021-augusztusi-kutatasi-eredmenyek-nezopont/
Eszerint a komplett ellenzéki blokknak van 42%-a.

Sajnos, ehhez a cikkhez nincs részletes bontás az egyes pártok népszerüségéröl,
Az csak a tavaly Júliusi eredményekben szerepel:
kozvelemenykutatok.hu/2020-juliusi-kutatasi-eredmenyek-nezopont/
Ebböl látszik, hogy a Momentum a legtámogatottabb, 11%-kal...

Nancsibacsi 2021.09.14. 14:02:17

@Boldeone2: "Ezek csupa pozitív dolgok az átlagembernek , ugye? "
Vagy inkább semleges, vagy negatív.
- Európai ügyészség? Pont leszarom. Nem érint, nem érdekel.
- Euro bevezetése? Ez inkább negatív mint pozitív, mivel onnan kezdve nincs önálló monetáris politika, és az ország egy újabb lépést tesz a gyarmati státusz felé. Persze magánszemélyeknek meg a készpénzben tartott befektetése értékállóbb - de míg ezt ki lehet azzal védeni, hogy nem tartjuk készpénzben, a gyarmatosításra nincs válaszlépés sem a magánszemély, sem az ország szintjén.
- Rugalmas nyugdíjrendszer? Én nem hiszek benne. Mondj nekem bármit, ami 40-45 év múlva BIZTOSAN úgy lesz ahogy mondtad. A saját nyugdíjszámlán gyűjtögetés ezt feltételezi - teljes elmebaj. Tök reális az, hogy 40-45 év múlva a robotok szinte mindent megcsinálnak, és az embereknek nem sok dolga lesz, így a nyugdíj, mint úgy sem nagyon lesz értelmezhető. A vagyon igen - amit nem vesznek el - pl. egy magáncég, magányugdíjpénztárba -, azt tudom én okosan kezelni (meg bután is, de az esélyem megvan - mondjuk veszek robotokat). Azt meg ne felejtsük el, hogy aki nem magányugdíjpénztárban van, annak is kell nyugdíjat fizetni, vagyis ha a MNYP-t fel akarod tölteni, akkor adóból kell finanszíroznod 40 éven keresztül a nyugdíjasokat, így 40 évig visszafogod az ország fejlődését. Ez volt a probléma az első MNYP-k ötletével is - azzal senki se számolt, hogy azt a 40 évet amíg csak szedik a lóvét, és senkinek se fizetnek vajon hogy bírjuk ki?

"Az ellenzèki politikusok tisztában vannak , hogy Magyarország nem egy befogadó szemlèletű ország ."
Dehogynem. A szülőfalumban van egy csomó német nyugdíjas, de pl. most jött oda egy kínai is. Apró különbség az afrikai menekültekkel szemben hogy nekik van lóvéjuk, MEGVESZIK a házat, felújíttatják a helyi mesteremberekkel, és utána itt költik a pénzt. Ingyenélőt - na azt nem látunk szívesen, ez tény...

Nancsibacsi 2021.09.14. 14:03:32

@Boldeone2: "A DK- T lehet hogy csak 10% akarja , viszont az ellenzèki szövetsèg győzelmèt nagyjából a fele a szavazó társadalomnak ."
Nincs olyan hogy ellenzéki szövetség. Azért hogy nyerjenek és odakerüljenek a húsosfazékhoz - azért összefoghatnak. De ha közös lenne a céljuk, egy párt lennének. Ez a párt definíciója ugyanis.

GyMasa 2021.09.14. 14:04:03

@Boldeone Bull:
Mondjuk, kissé csúsztatsz a linkkel, hiszen ez csak a 25 év alatti pályakezdök minimálbérét mutatja.
Jobb lenne, ha a teljes népességre vonatkozó adatokat hasonlítanád össze.

konrada 2021.09.14. 14:04:10

@a nagy hohohorgász: Jól van már, te kis autista! A másikon megválaszoltam, olvasd el, és értelmezd.

GyMasa 2021.09.14. 14:04:46

@Nancsibacsi:
Hát, eddig nem úgy tünik, hogy KariGeri nyer...

GyMasa 2021.09.14. 14:06:48

@G. Nagy László:
És, ne feledjük el, hogy az USA-ban, az elöválasztósdi öshazájában is mekkora nagy sikertörténet lett a legutóbbi!
A színes, diverz mezönyböl sikerült kiizzadni a szenilis, fehér boomert.

GyMasa 2021.09.14. 14:10:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Engem 95%-ban a @birkamenet féle emberek tartanak vissza a hazaköltözéstöl.
Szerintem pl. fizetésben simán jobban járnék, ha hazaköltöznék, de ezt a fajta hozzállást nehezen viselem.

GyMasa 2021.09.14. 14:11:49

@Boar.:
"Az meg a szocik puhapöcsűségén múlott..."
Nem, csakis azon múlott, hogy nem olyan hülyék, hogy hozzanak egy törvényt, amit ellenük is fel lehet használni.
És, ezért nem lesz Magyarországon soha valódi elszámoltatás.
Ez semelyik félnek nem érdeke.

konrada 2021.09.14. 14:13:25

@GyMasa: Megoldják. Ő leginkább konszenzusos, mert elvei nem nagyon vannak, önálló gondolatai még annyira sem, viszont igazi zsúrpubis feje van. Egy ilyen ellenérdekű katyvasznak ilyen kell, mert mind azt hiszi, hogy pont ők fogják irányítani, és a politikát nem figyelő szavazók meg azt hiszik, hogy ő legkisebb hátránnyal járó választás. (Aki meg figyel: az tudja, hogy őt Fletó zsebéből rángatták ki.)

a nagy hohohorgász 2021.09.14. 14:15:38

@konrada: csak hogy a többiek is tudják konrada szerint azért van diktatúra Magyarországon mert az lmbtq sok nem tarthatnak Magyarországon gyakorlati képzést ovisoknak!!!!!!

alöksz róz 2021.09.14. 14:25:54

@a nagy hohohorgász: ez faszság, nem ismered se a szarkazmust, se a kontextust. de most így biztosan megtudták a többiek is, hogy hülye vagy.
már akiknek voltak kétségei :-)

MEDVE1978 2021.09.14. 14:27:47

@Nancsibacsi: A baj ott van, hogy ez nem csak a közvetlen közigazgatás. Bár erről is az jut eszembe, hogy pár éve talán Norvégiában volt egy minisztériumi alkalmazott, aki ellentmondott a miniszternek nyilvánosan, de nem rúgták ki. De mondjuk a kormányzati szektor szerintem akár működőképes is. Viszont Magyarországon rengeteg olyan ember van, aki kormánytól függő helyen dolgozik pl: tanár, államosított közműben, állami vállalatban dolgozik. A korábbi példát hozva az Antall József Tudásközpont egy kormánypárti nonprofit szervezet, amit a kormány pénzel, mégis kirúgja a dolgozóját az első ellentétes politikai véleménynyilvánításra. Az ilyet nagyon nehéz közvetlenül igazolni, hiszen az emberek többsége nem olyan hülye, hogy nyíltan kritizáljon. A közvetett igazolás sokkal meggyőzőbb, tehát az, hogy nem nagyon olvastam államtól függő állásban lévő emberektől kormánykritikát mondjuk a facebookon (pedig viszonylag sokat ismerek).

konrada 2021.09.14. 14:29:43

@a nagy hohohorgász: Látom nem nyugszol önégetésben kedves AUTISTA barátom!;)
Ezért mivel áthoztad ide is értetlenkedésed, itt van a többieknek, ha már:

@a nagy hohohorgász: Tudom, megértettem. Egy autistát nem lehet meggyőzni arról, ha valamit félreért. És valóban szánalmas az, aki őt meg akarja győzni, mert az egy igazi szélmalomharc...

Azért beteszem az előzményt, hátha, de persze csodákat nem várok el:
Hoho: "Frady Endre ...Magyarországon senki nem tilt semmit. Mutass már egy olyan törvényt ami tiltja a buzulast pl.???? Köszi "
Rossz poénom erre: " Például nem mehet be az óvodába "
De tudom, hiába próbálnám megmagyarázni, hogy a "mehet be" utalás, és abból semmiképpen első szám első személy, hanem harmadik, ez neked túl bonyolult. Pont mint a szarkazmus jelentését felfogni!;)))

De most már ideje leállni az önégetéseddel, mert most már lementem akaratom ellenére a te szintedre, és ez rám nézve is nagyon égő.:-(

konrada 2021.09.14. 14:34:19

@alöksz róz: Egyébként ez a baj a hülyékkel, hogy nem képesek felfogni, aztán belátni, ha valamit félreértettek.
(De jó is bennük ez, mert ráébresztik az embert arra - akár mekkora hülye is;) - , nem a még hülyébbeket kell meggyőzni.;))

konrada 2021.09.14. 14:39:18

@MEDVE1978: Igazad van sajnos. De te látsz esélyt a változásra ebben, ha módszerváltás lesz???

...mert ahol az összefogás került hatalomra az önkormin, pont így járnak el, s nem csak a másik oldallal egyetértőkkel szemben, hanem a saját embereikkel szemben is, ha kilóg a nyájból, lásd Eszenyis példám.

Nancsibacsi 2021.09.14. 14:40:14

@MEDVE1978: "Az ilyet nagyon nehéz közvetlenül igazolni, hiszen az emberek többsége nem olyan hülye, hogy nyíltan kritizáljon."
Igen, az emberek tényleg nem hülyék: elmennek a melóhelyre, és betartják a szabályokat. A multinál is máshogy kell jópofizni, meg állami cégnél is. Mi itt a baj?
Pl. az én melóhelyemen a tulajdonos nagy hajós. Nyilván nem fogok arról beszélni az ebédlőben, hogy "dögölne meg minden hajós, mert miattuk betonozzák körbe a Balatont meg a Velencei tavat". Tudod ezt hívják úgy hogy életösztön :-)

DFK 2021.09.14. 14:44:31

@Boldeone2: igen és ehhez képest mondta a nagy européer Karácsony 2018-ban, hogy nem tud gratulálni a győztesnek. Orbán tudott kezet csókolni Horn Gyula özvegyének; el tudod képzelni Gyurcsányról, hogy kezet csókol az özvegy Lévai Anikónak? Ki az aki bebörtönzéssel, vagyonelkobzással, elbocsátással fenyegetőzik?

MEDVE1978 2021.09.14. 14:50:47

@GyMasa: Ezt mondjuk mondd egy magyar tanárnak vagy iskolatitkárnak. Ma Magyarországon jelentős az államtól függő szektor, így az is jelentős "veszteség" több szakmában, ha ezt nem választhatod munkahelyként politikai okból.

konrada 2021.09.14. 14:57:44

@a nagy hohohorgász: Megnyerted a matyi 2 nagydíjat. Kár.:(

MEDVE1978 2021.09.14. 14:58:37

@konrada: Hát azt majd akkor lehet meglátni, ha esetleg bekövetkezik. Most azt mondom, hogy ha lesz kormányváltás, akkor egy nagyon rosszízű, fos közélet követi majd.

Elsősorban azért, mert a beállított struktúrák mind a FIDESZ-re vannak optimalizálva. Kicsit magyarul: egy ellenzéki hatalom örökölne egy teljesen ellenséges, nagy részben pártemberekkel feltöltött közigazgatást, ügyészséget, médiahatóságot, egyéb testületeket stb. Várná majd a KESMA csőre töltve, a médiából kb. egyedül a közmédia esik majd csak ki, mint Orbán szócső. Ott lenne az Orbánra rögtön számító, őt visszaváró nemzeti tőkésréteg, ami privát vagyonából is támogatja a hatalomra visszajutást. Ott van emelett aaz ellenzék széttagoltsága és ellenérdekletsége. S

GyMasa 2021.09.14. 15:01:32

@MEDVE1978:
Egy magyar tanár fogadhat magántanulókat, és abból sokkal jobban meg tud élni, mint a tanári föállásból.
Egy iskolatitkár pedig tökéletesen helyt tud állni tetszöleges multinál csoport asszsitensként.
(Tudom, mert ilyenekkel volt tele az összes multi, ahol eddig dolgoztam)

a nagy hohohorgász 2021.09.14. 15:05:25

@konrada: köszönöm:) csak az a durva hogy én biztos vagyok benne hogy van olyan barom aki ezt megcsinalna.... örülök hogy ez csak vicc volt részedről.... de valószínűleg azért nem vágtam le mert a mai világban bármi megtortenhet... szóval ennek bedoltem

6.Lenin 2021.09.14. 15:18:32

@MEDVE1978:

Kamuzol. Nézd vissza mik történtek 94-ben, és 2002-ben. Gátlás nélkül kirúgtak mindenkit.
Olvasd el, hogy mivel kezdenék a kormányzást, és még sehol semmi. Mi lenne, ha tényleg nyernének?
Azt is megnézheted, mit csináltak 1919-ben, 45 után, vagy 56 után.

konrada 2021.09.14. 15:21:21

@a nagy hohohorgász: ok. Nagydíj visszavonva, mert matyi soha nem képes belátni, ha valamit elnézett, viszont képes minden blogban sorozatban belinkelni, bizonygatva hogy mekkora hülye, mert nem képes felfogni, mi volt oda írva.;)

a nagy hohohorgász 2021.09.14. 15:21:28

@MEDVE1978: szegény ellenzék, úgy sajnálom őket.... majd dobrevne behivja az usakokat és újra demokrácia lesz. De amúgy ha a fidesz pénzeli a médiát, és ha a fidesz megbukik...vagyonelkobzas akasztas és egyebek akkor minek rettegni? Ja hogy nagyon jól tudod hogy semmi sem fog változni???? Akkor miért azzal fosod teli a netet hogy minden jobb lesz ?????

konrada 2021.09.14. 15:23:56

@6.Lenin: De elég megnézni Budapestet is, hiszen ott folytatták, ahol abbahagyták.
Hogy a csába rúghatták ki a vérliberális elvbarátjukat - Eszenyit - azért, mer nem ment ki egy tüncikére, miközben elküldte az egyetértő nyilatkozatát???

Ezektől várnák el azt, hogy pluralisták lesznek?????

belekotty 2021.09.14. 15:27:14

Nekem csak egy megjegyzésem van. Ahonnan Brendelt következetesen kibasszák, ott egész jó viták vannak.

Boar. 2021.09.14. 15:33:29

@G. Nagy László: "Talán a kedves Olvasónak nem kell túlzottan megdolgoztatnia a fantáziáját ahhoz, hogy képes legyen elképzelni egy olyat tehetségkutató versenyt, amelyre ezrek jelentkeznek, ám csak tucatnyian kerülnek be az élő show-ba, ráadásul hétről hétre onnan is kipotyognak, s végül egy viheti el a fődíjat."
Itt vagy kurvára eltévedve. Tudod, itt van egy olyan izé amit társadalomnak hívnak.
Azon a tehetségkutatón lehetsz a legjobb plafonraköpködő a világon de az élet nem csak plafonraköpködésből áll. És az életed során a legtöbb ember akivel kapcsolatba kerülsz, kurvára le fogja szarni, hogy milyen szépen tudsz plafonra köpni.
Erőpozícióból nagyon lehet hangoztatni az erősebb kutya baszik elvet, csakaztán ha jön egy fidesznél is erősebb kan és hirtelen nem fértek oda a kis lukhoz, akkor ti sivalkodtok a leghangosabban. Ez mindig és mindenhol megfigyelhető volt ahol a fidesz elbukta a választást(elbukta=nem sikerült elcsalni neki).
Ez a nagyképű hozzáállás mutatja, hogy nem tudtok méltósággal még nyerni sem, nemhogy veszíteni.

a nagy hohohorgász 2021.09.14. 15:35:08

@Boar.: Ezt a fidesz szavazóknak mondod vagy magatoknak????? Hahaha

6.Lenin 2021.09.14. 15:35:44

@konrada:

Képeseik addig marcangolni, akár fizikailag is, míg el nem pusztítják. Ezt kéne minden nap bemutatnia a Fidesznek, nem az egekbe emelni őket, mintha valamilyen fontos emberekről lenne szó.
Ahogy ezek nyíltan fenyegetik az embereket már az is bűncselekmény.

De honnan is tudnák, hogy ki szavazott a Fideszre? Vagy ki, kiket kedvel, támogat? VANNAK LISTÁIK? Nem lennék meglepve, ha léteznék ilyen listák. Ők ezeket igen kedvelik.

Nem lennék azon se meglepve, ha a Cseh K-t egy DK közeli valaki köpte be. Szerintem lesznek még hasonló érdekességek jövő tavaszig, ahogy egymást fogják nyírni, ha kihagynának valakit a bandából.

Boar. 2021.09.14. 15:40:56

@6.Lenin: Nézz utána pl. az erdőgazdaságoknak kisköcsög...
Mikor váltották le a csaknem a teljes vezérkart?
Segítek, amikor a fidesz hatalomra került, 1998-ban és 2010-ben.
2002-ben a szocik nem álltak neki tisztogatni pedig az erdőgazdaságok vezérigazgatói soha nem is titkolták fideszes kötődésüket.
2010-ben azok maradtak csak a helyükön, akiket Csányi bevédett.
2010-ben minden állami tulajdonú cégnél kirúgták a régi vezetőket, kellett a hely a kiéhezett falkának. Aztán az új vezetők folytatták a tisztogatást lefelé, kirugdosták a régi gárdát akik még értettek is ahhoz amit csináltak, teleraktak mindent "nakaneke" körömreszelgető hülyékkel akik lényegesen magasabb bért kaptak mint a régi gárda, cserébe nem csináltak semmit, nem értettek semmihez és nem is érdekelte őket semmi.
2010 után rémálom volt bemenni egy hivatalba ügyintézni.

Boar. 2021.09.14. 15:44:02

@a nagy hohohorgász: A fidesz szavazóknak lassan ukránul kellene elmondani kismajom. Mert aki itthon még rájuk szavaz, az annyira ostoba, hogy egy három szónál hosszabb mondat már megfejthetetlen számára.
Anyád is krumplit kér a szopásért mert a számokat, betűket nem ismeri és mindig átkúrják a pénzzel...

6.Lenin 2021.09.14. 15:53:51

@Boar.:

Kamuzol. sok olyan erdészt ismerek/ismertem, akik utálták a Fideszt mégis nyugodtan a helyükön maradtak. A szomszéd település polgármestere is mindig is utálta a fideszt, és sorba nyeri a pályázatokat. Talán már a 4. ciklusát kezdte, pedig sima asztalos volt az ÁFESZ-nál.

De nyilván mindenhol vannak buzgómócsingok is, karrieristák is, de , hogy Orbán egy náci verőlegény lenne az túlzás. ezek 5en miről delirálnak az első "vitán"?

Miből gondolod, hogy az ilyen hozzáállás tényleg oda vezet, hogy jobb lesz ebben az országban? Tényleg hiszel ebben?

Boar. 2021.09.14. 16:07:06

@6.Lenin: Először nézz utána kisgyerek...mert egyenlőre te kamuzol...
Ennyike...

G. Nagy László 2021.09.14. 16:09:31

@6.Lenin:

"Miért nem vitázik Orbán az ellenzéki jelölttel, teszik fel a kérdés az ellenzéki oldalon."

Őszintén remélem, hogy 2022-ben lesz vita - miután meglesz az ellenzéki jelölt. Egy az egyben - ennek lehet értelme.

Boar. 2021.09.14. 16:14:50

@6.Lenin: Nézz csak ide öcsisajt, 22-ből 14...
fataj.hu/archiv/2010/07/156/201007156_Uj-vezetok-az-erdogazdasagoknal.php
Akik maradtak, Zámbó, Jámbor, Barkóczi, Csonka fideszes, érdekes módon a szocikat ez nem zavarta. Az utóbbi kettő Csányi embere amúgy.

nemecsekerno_007 2021.09.14. 16:24:59

Itten aztán hatalmas elnyomás van, meg 4 millió éhező.

:))))))))))))))))))))))

G. Nagy László 2021.09.14. 16:25:35

@Boar.:

"Itt vagy kurvára eltévedve. Tudod, itt van egy olyan izé amit társadalomnak hívnak.
Azon a tehetségkutatón lehetsz a legjobb plafonraköpködő a világon de az élet nem csak plafonraköpködésből áll. És az életed során a legtöbb ember akivel kapcsolatba kerülsz, kurvára le fogja szarni, hogy milyen szépen tudsz plafonra köpni."

Ebben igazad van, de ez mit cáfol? A társadalom = ezerféle tehetségkutató demokratikus tere. A legügyesebb focisták megélnek a lábukból, a legügyesebb pékek pedig a kalácssütésből. Így megy ez.

"Erőpozícióból nagyon lehet hangoztatni az erősebb kutya baszik elvet"

Tisztelj meg azzal, hogy képes vagy elképzelni: nem csak azt tudom támogatni, ami számomra kedves, hanem elsősorban azt, ami erkölcsös, helyes, függetlenül attól, hogy nyertese vagyok-e az ügynek. (Én annak szurkolok, hogy az állam ne támogasson semmit, se sportot, se kultúrát, se vallást. Mindezt a pénzt hagyja az embereknél, költsék, amire akarják. Ha egy színházjegy innentől kezdve húszezerbe kerül, akkor annyiba. Kurva nagy gáz, ha azért drukkolok az állami támogatásnak, csak mert gyakrabban járok színházba az átlagnál.)

6.Lenin 2021.09.14. 16:30:26

@G. Nagy László:

Sajnálom, de én nem tudnék elképzelni ezek közül bármelyiket is, hogy Orbánnal bármiről is vitázzanak. Őszintén szólva nem mertem leírni, hogy "értelmes" vita.

Véleményem szerint ezeknek nyugaton látom "értelmét" hiszen ott a választások inkább cirkuszi mutatványnak számítanak. A választók átveréséről szólnak. Nem szabadna a választásokat ennyire alacsony szintre levinni.

az ellenzéki jelöltek nem magyar érdekeket képviselnek. Nem tévednék, ha leírnám, kintről fizetett ügynök is lehet köztük. Nemrég hívott Fekete-Győr, de kinyomtam, nehogy néhány kedves 18 karikás szóval elküldjem valahová.

Ma már minden lemegy ócska ripacskodásba, sajnos. Nincs párbeszéd, és 1re inkább nem is lesz.

Akkor lenne értelme, ha működne a számonkérése is az ígéreteknek, de mi van Bp-en?

Belül valahol talán még én is szeretném, ha leülhetnének tényleg vitázni ,de ma már annyira értéktelenné válik minden, hogy tényleg nem látom értelmét. Sajnálom.

6.Lenin 2021.09.14. 16:34:56

@Boar.:

Valszeg mindegyik tudott a másik falopásairól.

6.Lenin 2021.09.14. 16:40:52

@Boar.:

Ne játsszuk már a hülyét. Mindenhol a hatalom a pénzről szól. Érdekes módon nyugaton mindig csak a bukott politikusokról derül ki, hogy korruptak voltak. Mit gondolsz, ha Soros támogat valakit komoly összegekkel, azt nem szeretné visszakapni? Nem hülye a vén gazember.

Mit gondolsz , most az amcsiknak mit ér azoknak az afgánoknak az élete, akik elhitték, hogy az ő érdekükben voltak ott? Gondolom a szar soxorosan értékesebb az ő életüknél.

Boar. 2021.09.14. 16:41:32

@a nagy hohohorgász: Ez is fideszes találmány...

Boar. 2021.09.14. 16:42:59

@6.Lenin: Megint eljutottál a saját korlátaid szabta határig, a mindenki lop, minden a lopásról szól társadalmi igazságig. Ebben fideszesként nyilván nagyobb a gyakorlatod én meg nem etetlek tovább...

Boar. 2021.09.14. 16:48:02

"Ebben igazad van, de ez mit cáfol? A társadalom = ezerféle tehetségkutató demokratikus tere. A legügyesebb focisták megélnek a lábukból, a legügyesebb pékek pedig a kalácssütésből. Így megy ez."
Úgy élnek meg a lábukból, tehetségükből, hogy egy csomó mindent mások végeznek el helyettük. Nem ők építik a házukat, szövik a ruhájukat, gyógykezelik magukat stb.
A dzsungelben lehetsz a legerősebb de senki nem fog "szolgálni". Ha legyengülsz, elpusztulsz.
Ezért kell a társadalom és ezért nem válnak be azok a dzsungel elvek amiket hangoztatsz.
A társadalom eddig még mindig megunta, ha valaki túl erős volt. Oszt sikerült leverni, vagy nem. Gyakorlatilag nincs olyan időpillanat amikor ne folyna polgárháború valahol a földön. Ha másutt nem, afrikában.

6.Lenin 2021.09.14. 16:52:45

@Boar.:

Ha neked is közöd van az erdészethez, akkor te is loptál már fát, vagy másokat utasítottál. Biztosan építkeztek a rokonságodban.

Mint gimnazista (5+ 1 oktatás) mi is segítettük a cég vezetőinek a hétvégi házánál a lopott anyagból építkezni. B+, ismered te a ballibákat? Tudod hányszor hallottam az ismert védekezést: de hát mindenki azt csinálta. A 70-es években feketén vették ki a vakbelem egy híres pesti egyetemi kórházban. Vagy 1 héttel később mindenem megvolt, ami akkor Bécsben divatos volt.
Az utódaik miért lennének másak? Hagyd abba a kamuzást, mert még rád küldöm a NAV-ot a lopott fa miatt.

Boar. 2021.09.14. 16:56:51

@6.Lenin: Mondom, a korlátaid. Nem tudsz túllépni az otthoni mintán, hogy a lopás a világ legtermészetesebb dolga. Egyre gyanúsabb, hogy nem csak fideszes de cigány is vagy...azok számára ennyire magától értetődő a dolog.

Boar. 2021.09.14. 16:58:48

@nemecsekerno_007: Ezekre a büfikre is fizetnek, szarosszájú?

6.Lenin 2021.09.14. 17:01:36

@Boar.:

Külföldön is minden pontosan úgy működik, mint nálunk. Évekig éltem külföldön is, de sokat jártam oda. Te még óvodába jársz?
Nagy a rokonságod? Mert akkor sok fa kellett a gerendákhoz.

G. Nagy László 2021.09.14. 17:13:41

@Boar.:

"Úgy élnek meg a lábukból, tehetségükből, hogy egy csomó mindent mások végeznek el helyettük. Nem ők építik a házukat, szövik a ruhájukat, gyógykezelik magukat stb."

Pontosan. Mindenki tesz valamit, ami üzletileg kifizetődő. És attól lesz kifizetődő, hogy van rá igény, hogy valódi szolgálatot jelent a másik embernek.

"A dzsungelben lehetsz a legerősebb de senki nem fog "szolgálni". Ha legyengülsz, elpusztulsz."

Mire megöregszel és legyengülsz, addigra baszott nagy tartalékaid lesznek. (Ha pedig eleve fogyatékossággal élsz, úgy - kilépve a dzsungel törvényéből - segíteni fogunk. Ám ez a társadalom alig 1-2 százalékát érinti. Egyedül ők a támogatandók.)

"Ezért kell a társadalom és ezért nem válnak be azok a dzsungel elvek amiket hangoztatsz."

Lófaszt. Ez a kivétel és nem a szabály. Még a skandináv jóléti államokban is a piaci működés a fő vezérlőelv.

"A társadalom eddig még mindig megunta, ha valaki túl erős volt. Oszt sikerült leverni, vagy nem. Gyakorlatilag nincs olyan időpillanat amikor ne folyna polgárháború valahol a földön. Ha másutt nem, afrikában."

Pont ott lesz mindig háború, ahol nem engeded a piacot - a dzsungelt - működni.

GyMasa 2021.09.14. 17:17:25

@Boar.:
Azt mondjuk, nem igazán értem, hogyha az mszp nem cserélte le a vazérkarokat, akkor a fidesz kiket rúgott ki 2010-ben?
A saját embereit?

Nancsibacsi 2021.09.14. 17:47:00

@G. Nagy László: "Őszintén remélem, hogy 2022-ben lesz vita - miután meglesz az ellenzéki jelölt."
Én meg remélem hogy nem lesz. Nézzük már meg a legutolsó miniszterelnöki vitából amit a fletó megígért, mit teljesített. "Nem lesz adóemelés. Lassan mondom hogy megértsék: nem lesz adóemelés." Onnan kezdve mi értelme, hogy a kihívó tök egyértelmű hogy hazudna? Karigeri mit ígért Budapestre - vagy akár előző ciklusban Zuglóba -, és mi valósult meg belőle? Innen kezdve ki kíváncsi rá, hogy mit mondana egy ilyen vitán?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.14. 17:50:34

@Nancsibacsi: Milyen adóemelés volt? Mesélj! Adóemelés csak a válság beütésénél volt. És mi van a söralátéten adóbevallással amit Orbán ígért?

6.Lenin 2021.09.14. 17:56:11

@Nancsibacsi:

szerintem tök mind1, hogy ott miről lenne szó. Más a lényeg. Minden áron megalázni a másikat, hogy utána aljas kis férgek mondhassák, felmostuk vele a padlót.
ezen élvezkedik még most is a DK-s söpredék. Nézzük meg emberileg az 5 részvevőt. Bármelyikük is van kijelölve "győztesnek" A vita lényege Orbán emberi megalázása lenne, erre éhesek a híveik. Ha Orbán leállna velük "vitázni" soha többet nem szavaznék a Fideszre.

Ezzel az 5 embernek kinéző lénnyel nem szabadna leállnia, még beszélgetni sem. az nagyon az alja lenne mindennek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.14. 18:33:05

@6.Lenin: Faszságokat beszélsz vén munkásőr! A legtöbb ország megtagadta Hitlernek a zsidók deportálását. Még Olaszország is. A magyarok meg asszisztáltak több százezer magyar zsidó elhurcolásához. Ennyit a befogadó nemzetről.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.14. 18:34:21

@6.Lenin: Csak azt lehet megalázni akinek nincs tartása és van elég bűne. Orbán mindkettőt megtestesíti. ma már ne igyál metalkót ragasztóra!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.09.14. 19:10:20

@GyMasa:

"Azt mondjuk, nem igazán értem, hogyha az mszp nem cserélte le a vazérkarokat, akkor a fidesz kiket rúgott ki 2010-ben?
A saját embereit?"

Talált, süllyedt.

eßemfaßom meg áll 2021.09.14. 19:12:16

@Boldeone Bull: "Nem , ez nem így van " "Hány éves vagy királyfi?"

alöksz róz 2021.09.14. 19:25:11

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "És mi van a söralátéten adóbevallással amit Orbán ígért?" - az má túl is van teljesítve, a túlnyomó többségnek egyáltalán nem is kell adóbevallást csinálni.
nem hallottál még róla?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.14. 19:46:19

Kína száguldása. :-))
A legnagyobb kínai ingatlancég 90 000 milliárd forintnak megfelelő adósságot hurcol és gyakorlatilag közel áll a csődhöz.

www.napi.hu/ingatlan/tuntetes-kina-ingatlan-lakasepites-evergrande-peking.736468.html

Hol az éjszakába nyúlóan C++ programot bütykölő? Mondjuk ő egy valódi programozó, nem csak githubról lopott scripttel magát annak képzelő. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.14. 19:48:21

@alöksz róz: Most a söralátét én az hogy a munkaadó lejelenti a jövedelmet az nem ugyanaz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.14. 19:54:35

Mi van matyi? csak nem felakadt a scripted? valld be hogy anyucid leküldött a szeméttel! :-))

alöksz róz 2021.09.14. 20:26:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: a munkáltatónak előtte is le kellett jelentenie :D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.14. 20:40:46

@alöksz róz: na és? Most az adóbevallásról van szó, nem arról hogy nem kell bevallani. mennyivel lett könnyebb egy vállalkozónak?

alöksz róz 2021.09.14. 21:06:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: hát te hoztad fel... nem is kell adóbevallást készítened. a semmi az kevesebb a söralátétnél.
amúgy mennyi lenne, 5 sor?

sőt utóbbi időben már a vállalkozásokét is elkezdték. de nem tudom hol tart, ez szerencsére már nem érint.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.14. 23:12:59

@Wildhunt: Lehet lopott egy újat, csak túl bonyolult neki. Marad a kézimunka. :-)) Akár csak a szexuális életében.

G. Nagy László 2021.09.14. 23:17:49

@Nancsibacsi:

"Én meg remélem hogy nem lesz. Nézzük már meg a legutolsó miniszterelnöki vitából amit a fletó megígért, mit teljesített."

Nézd, egyetlen dolog számít: egy ilyen vita kinek hoz több szavazatot. Orbán nagyságrendekkel rátermettebb bármelyik jelöltnél, simán megeszi őket reggelire. Továbbá: eloszlathatja azt a képet is, hogy nem hajlandó szóba állni az ellenfeleivel. Ezzel együtt: épp elég kommunikációs szakember dolgozik a Fidesz táján, hogy eldöntsék: megéri-e belemenni, vagy sem. Egy megnyert vita is hozhat választási vereséget, lásd 2002.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.14. 23:47:53

Már nincs mit lopni? Nem ad az EU pénzt? Gyorsan veszik fel a hiteleket? 10 meg 30 évre?

"A 10 éves dollárkötvényből végül 2,25 milliárd dollárnyi ajánlatot, a 30 évesből pedig 2 milliárd dollárnyit fogadott el a keddi nemzetközi kötvénykibocsátás keretében az Államadósság Kezelő Központ – közölte a Portfolio az IFR News értesüléseire hivatkozva.

A PÉNZÜGYI PORTÁL ADATAI SZERINT ÖSSZESSÉGÉBEN EZ A MAGYAR ÁLLAM MINDEN IDŐK LEGNAGYOBB EGYNAPI ÚJ ADÓSSÁGKIBOCSÁTÁSA, MAI ÁRFOLYAMON 1258 MILLIÁRD FORINT."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.14. 23:49:39

@G. Nagy László: "Orbán nagyságrendekkel rátermettebb bármelyik jelöltnél, simán megeszi őket reggelire. " - ugyan már! Fletó is megette reggelire. Csak rá kell kérdezni a pókhasú ügyeire és megsemmisül.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.14. 23:53:11

@G. Nagy László: Például hogy is volt az a Mátrai Hőerőmű? Be kell zárni. Bukták volna a külföldi tulajok. De nem, Lölö megvette pár milliárdért. Majd kivette a felújításra félretett pénzt, 11 milliárdot. Aztán eladta az államnak, aki most bezárja. Számítások szerint 70 milliárdot bukott az állam ezen. Hogy is van ez?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.14. 23:56:40

@G. Nagy László: Csak szólok, hogy ezért az ügyért ügyvédek szerint simán bilincsbe el lehet vinni a Viktort. Megáll a hűtlen kezelés.

G. Nagy László 2021.09.14. 23:59:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Köszi a linkeket, utánanézek. Nem árt, ha az árnyékos oldalt is látom, nem csupán a napsütötte részt :)

arthurthedent 2021.09.15. 02:38:15

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Csak szólok, hogy az ügyvédek fele bebukja a tárgyalást. Mindig. Merthogy mindig van ügyvéd mindkét oldalon.;)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.09.15. 06:26:52

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"A legtöbb ország megtagadta Hitlernek a zsidók deportálását. Még Olaszország is. A magyarok meg asszisztáltak több százezer magyar zsidó elhurcolásához. "

Ebből a tanulság: sose szabad idegen hatalmakhoz teljes szívvel, lélekkel viszonyulni. Azaz a ballibek fanatikus nyugatossága hiba.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.09.15. 06:49:42

@Boar.:

"Mikor váltották le a csaknem a teljes vezérkart?"

1989-ben ment a szöveg: a kormányzati apparátus az államot szolgálja, nem a kormányt, azaz csak a legfelső részt szabad lecserélni.

Így maradhattak az 1990-es választások után a régiek a minisztériumokban.

Aztán 1994-ben Hornék MINDEN MDF.es kinevezettet kirúgrák. Azaz a ballib oldal kezdte ezt a sztorit. Még az MNB elnökét - állítólag ő független - is kirúgta Horn 1994-ben.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.15. 08:41:31

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Mintha a Fidesz nem ezt csinálta volna. Állítólag volt független.

@G. Nagy László: Nem tudom te milyen napsütötte részt látsz a fidesz ármány alatt. Én csak azt látom hogy egy szűk kör gazdagodik, az ország meg rohad le. Tudod az nagyon fura, hogy a Mátrai Hőerőmű ügy neked új. Te csak M1-et nézel?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.09.15. 08:51:02

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Vedd észre, a ballibek kezdték ezt 1994-ben. Pedig korábban ők hangoztatták a "depolitizált államapparátus" szöveget, s hogy csak a miniszter és a politikai államtitkár személye változik kormányváltáskor.

G. Nagy László 2021.09.15. 09:11:26

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem új, de a konkrét részleteket nem ismertem, nézd el nekem.

Boar. 2021.09.15. 09:20:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @GyMasa: 1998 és 2010 között eltelt 12 év. Annyi idő alatt nyilván cserélődött a gárda(nem mindenhol). Nyugdíjba mentek-vezérigazgatónak nem a huszonéves ifjú titánokat szokás megtenni-és ezekben a pozíciókban amúgy is van fluktuáció...de nem egyszerre.
Az már csak hab a tortán, hogy több erdőgazdaság élére kimondottan rossz hírű vagy megfelelő szakmai végzettséggel sem rendelkező alakok kerültek.
Amúgy azóta is cserélgeti a fidesz a vezérigazgatókat. Ha valakinek a gyomra nem veszi be azt a temérdek mocsokságot amit rájuk kényszerítenek felülről, repül...

Boar. 2021.09.15. 09:23:43

@6.Lenin: Neked három gerenda is elég lesz te patkány. Kettő állítva, egy meg keresztbe.
Vagy egy lámpavas. Vagy egy erős faág.
"Francia vagyok Párizs városából
mely lábam alatt a piszkos mélybe vész,
s most méterhosszan lógok egy nyárfaágról,
és nyakamon érzem, hogy seggem míly nehéz."

GyMasa 2021.09.15. 09:38:11

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Olvass vissza, kérlek!
@Boar azt írta, hogy az mszp nem rúgott ki senkit 2006-ban, csak a fidesz 1998-ban és 2010-ben.
Ez, viszont értelmetlen, hiszen, akkor vagy a saját embereit rúgta ki 2010-ben, ami ugye bajosan mondható az "mszp-s emberek eltakarításának".
VAGY
@Boar bizony megint nem fejtette ki teljes mértékben az igazság minden szeletét, és bizony az mszp 2002-ben pontosan ugyanúgy kirúgdosta a fidesz embereit...
VAGY
@Boar nem képes megfogalmazni egy viszonylag rövid, magyar mondatot.

GyMasa 2021.09.15. 09:41:36

@G. Nagy László:
Sajnos nem értek ebben egyet veled...
Anno néztem a magyo-orbán vitát.
Azt, amiben megyo makogott, mint egy idióta.
Másnap jöttek az mszp/szdsz szimpatizáns emberek, hogy "Láttad, megyo hogy felmosta a padlót orbánnal?"
Én, meg nem értettem, hogy miről beszélnek.

6.Lenin 2021.09.15. 09:44:00

@Boar.:

Kedves Boár!

Örömmel tudatom veled, hogy a te életed nekem egy rakás kutyaszart se ér. Így semmi érdekem nem fűződne ahhoz, ha elpatkolnál. Élj vidáman tovább abban a szarban, ahol jelenleg is pancsikolsz.

(de a felháborodásod okában azt vélem, hogy te se szeretnéd, ha néhány rokonod feje felül elvinnék a tetőt, mivel a gerendák valóban lopott fából készültek. Fogadni mertem volna.)

6.Lenin 2021.09.15. 09:45:55

@GyMasa:

Ezeknek a vitáknak ez a lényege, megetetni a bunkó szavazókat. Mást úgysem értenének belőle.

Boar. 2021.09.15. 09:52:27

@6.Lenin: Nézd. Az, hogy egy tetves tolvaj családban nevelkedtél valami cigánytelepen és ennek megfelelően számodra a világ legtermészetesebb dolga a lopás, nem jelenti azt, hogy az országnak így kell működni és nem jogosít fel arra, hogy másokat gyanúsítgass.
Mivel egy aljas gyáva patkány vagy akik a névtelenség mögé bújva mocskolódik, nem vehetek jogi úton elégtételt az ocsmány vádaskodásodért-nem érsz annyit, hogy vesződjön veled az ember- úgyhogy egyrészt annyit mondanék, hantold ki és baszd szájba a cigány kurva anyádat, másrészt mindennap mondj el egy rövid imát azért, hogy ne derüljön ki az inkognitód mert akkor nagyon rossz lesz neked...

Boar. 2021.09.15. 09:55:25

@GyMasa: Úgy gondolom, elég érthetően leírtam, mi történt. Hogy te, mint egységsugarú fidesz szavazó, csak a legegyszerűbb, kétszavas pártüzeneteket vagy képes értelmezni, nem az én bajom.
Az se lenne az én bajom, hogy a főnöködnek csak ilyen ostoba trollokra futja de sajnos a tőlem(is) lopott pénzből fizetnek benneteket úgyhogy valahol mégis zavar.

GyMasa 2021.09.15. 09:56:55

@Boar.:
Ez csak maszatolás.
Szerintem ezt engedd itt el.

Boar. 2021.09.15. 09:57:04

@GyMasa: "@Boar azt írta, hogy az mszp nem rúgott ki senkit 2006-ban"
Hülyegyerek, 2006-ban miért is kellett volna kirúgni bárkit?
Mondom én, hogy ne erőltesd, sok ez neked így egyszerre...

6.Lenin 2021.09.15. 09:57:22

@arthurthedent:

A 90-es évek végén volt egy ügyem. Sajnos kénytelen voltam sok ügyvéddel tárgyalni, mert a többség nem vállalta.
Aztán 10-ből 2 elárulta az okát.

a) a bíró előre megmondja ki nyerheti az adott ügyet. Kedves kolegina, majd szólok, ha ön nyerhet.

b) több esetet mesélt, ahol még elsőfokú ítélet sem volt, de megbeszélték a bíróval, hogy mi lesz a másodfok eredménye. Elolvasta a tárgyalási jegyzőkönyveket, aztán szóról- szóra idézte az ítéletet, úgy, hogy azt nem is olvasta el.

Annyi gazemberrel, mint amennyien az igazságszolgáltatásban vannak, sehol nem találkoztam eddig, azóta se. Természetesen nem piti ügyekről van szó.

eßemfaßom meg áll 2021.09.15. 09:59:12

@Boldeone Bull: Gondolom tudsz ugyanezekről ugyanilyen elismerő szavakat idézni abból az időszakból is amikor még a rosszoldalon álltak ugyanezekkel a képességekkel. Mert ha esetleg nem akkor valaki még azt fogja hinni, hogy nem is az emberek képessége alapján minősíted őket hanem aszerint, hogy melyik oldalon állnak.

Boar. 2021.09.15. 10:00:18

@6.Lenin: "Természetesen nem piti ügyekről van szó. "
Hülyebarom, nem mondta a cigány kurva anyád, hogy ne a tanácselnökhöz menjetek tyúkot lopni?
Így jártál...
"Két béka beszélget az árokparton:
- Azért jó, hogy az összes lány megvolt a faluban.
- Aha...de azért a varázsló lányát kihagyhattuk volna"

6.Lenin 2021.09.15. 10:02:58

@Boar.:

Mondjál egy nevet, címet, foglalkozást, és én 1 órán belül bebizonyítom, hogy mit loptál, vagy, ha fiatal vagy, akkor az elődeid.. Volt már itt erre példa , nem is egy.

Aztán jött a magyarázat, de abban az időben, helyen mindenki azt csinálta, Igen tele vannak a börtönök ártatlan emberekkel.

6.Lenin 2021.09.15. 10:06:10

@Boar.:

Nem ilyen ügyekre gondolok, hanem amit a hivatalból hazavittél, hamisan elszámoltál. visszaéltél a beosztásoddal.

Egyet nem értek, én nem néztelek hülyének, de te valamiért igen csak erőlködsz, hogy bebizonyítsd, tévedek, te tényleg hülye vagy.

GyMasa 2021.09.15. 10:06:20

@Boar.:
Lehet, hogy szerinted leírtad.
Csakhogy az nem elég.
A "válaszodat" pedig éppen velem egy időben írtad meg, így azt nem láthattam.
És, mivel nem vagyok járatos az erdészeti szakmában, így különösebben nem is akarok vitatkozni róla.

Ezen kívül csak annyit szeretnék még egyszer, neked is mondani, hogy nem vagyok fidesz szavazó, utoljára 2010-ben szavaztam rájuk.
Ez, viszont NEM jelenti AUTOMATIKUSAN, hogy az általad olyannyira ajnározott ellenzéki összefosásra fogom adni a szavazatomat!
Ameddig jelen van az mszmp maradványrátjainak valamelyike is a magyar politikában, annyi "támogatást" kapnak, hogy nem a fideszre szavazok.
Aztán, majd, ha kiveti magából az ellenzék a szart ÉS képesek lesznek egy koherens, lehetőleg centrum víziót felvázolni, akkor _esetleg_ fogok rájuk szavazni.

Egyébként, pedig pontosan a hozzád hasonló, elvakult orbánfóbiásokkal van a legnagyobb problémám!
Ti vagytok az egyedüli oka annak, hogy nem költözöm vissza Magyarországra.

6.Lenin 2021.09.15. 10:10:42

@Boar.:

Azért nem jelentesz fel, mert tuti elbuknád.

GyMasa 2021.09.15. 10:11:22

@Boar.:
Igazad van, elgépeltem. 2002-re gondoltam, de teljesen mindegy is, mert elbeszélünk egymás mellett.
Még egyszer bocsánatot kérek, hogy elgépeltem a dátumot.

Boar. 2021.09.15. 10:11:24

@G. Nagy László: Azért ezek nagyságrendjüknél fogva sem pici dolgok.
Hogy tudsz úgy véleményt formálni-sőt publikálni-hogy ezeket sem ismered?
Arról hallottál már, hogy paksi bővítés? Belgrádi vasútvonal? Fundan egyetem?
Vagy akár a tegnapi hitelfelvétel? Ez utóbbi önmagában is elég...
Dacos hülyegyerek módjára elbukjuk előbb a norvég alap pénzét aztán az eu-s támogatást majd mégjobban eladósítjuk az országot, hogy legyen párszázmilliárd forint "támogatásra" meg "felzárkóztatásra" kiadható pénz...ami egy nemes cél csak sajnos megint pár fideszes szarházi zsebébe fog vándorolni a teljes összeg.
Érzi a vesztét a narancsos banda, most még gyorsan el kell lopni amit lehet és a következő kormányra egy tönkretett, szénné adósított országot hagynak. Mint 2002-ben amikor a választás két fordulója közt minden pénzt elköltöttek és mindent kiprivatizáltak amit még lehetett(a "piszkos tizenkettő"-re talán emlékszel)

Boar. 2021.09.15. 10:12:29

@6.Lenin: Egy próbát megér. Küld el a személyes adataidat és várd az idézést. Menni fog.

arthurthedent 2021.09.15. 10:13:31

@6.Lenin: "Annyi gazemberrel, mint amennyien az igazságszolgáltatásban vannak," Lehet, de mondjuk amit írtál abból még csak annyi következik, hogy elég egyértelmű volt az ügy. Ilyen sok van és nincs is nagy gond velük.

Boar. 2021.09.15. 10:15:33

@GyMasa: Öreg, a fideszben szerinted nincsenek "mszmp maradványok"?
Csaxólok, nagyjából ott van a legtöbb volt komcsi meg a kölykeik...
És a módszerek is hasonlóak, csak talán még rosszabbak.
Az összefogás egy eszköz. Sokaknak olyan, mint egy foghúzás. Az se jó de szükséges.

GyMasa 2021.09.15. 10:23:58

@Boar.:
Mivel nem a fideszre szavazok, pont leszarom, hogy kik vannak benne.
Ezen mit annyira nehéz megérteni?
Egyébként meg IGEN, a fidesznek is el kell tünnie (esetleg megújulnia, amire amúgy jelenleg túl nagy esélyt nem látok) a palettáról, csak szerintem ELŐBB kell egy valós, kormányképes alternatíva, amire érdemes leváltani őket.
Ezt a mai ellenzéki összefosás nem nyújtja az országnak.

6.Lenin 2021.09.15. 10:24:07

@Boar.:

Van a családodban ügyvéd, bíró? De minek menni bíróságra. Írd meg hány éves vagy, hol dolgoztál. aztán én leírom mit lophattál el az államtól. Utána eldönthetjük, hogy megyünk, vagy nem bíróságra is.

Tudod azt, hogy azzal is meglophattad az államot, ha mások visszaéltek azzal, egy tehetetlen hülye , seggnyaló , pitiáner hivatalnok voltál valahol. Elnézted, hogy az okosabbak loptak körülötted, vagy a te segítségeddel.

Ijesztgetni próbálsz? Nézd, én legazembereztem az egész másodfokon ítélkezőket. Úgy, hogy zengett tőle az épület. A folyosón lévők jobban be voltak szarva, ők meg se nyikkantak.
tudták, hogy az első fokon ítélkezőt védik. Holló a hollónak........

6.Lenin 2021.09.15. 10:36:08

@arthurthedent:

Ebben igazad van, hogy részletesen le kellene írni az ügy lényegét.
DE nyilván nincs szükség gazemberségre, ha Orsós Dezső más biciklijén meg haza a csehóból.
De ugyan azok a bírók, ügyvédek már teljesen másként viselkednek, ha sok százmillió Ft-ról van szó.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.15. 10:46:21

@6.Lenin: Megint összezagyváltál valamit és azon erősködsz. Szétittad már a maradék eszedet is vén munkásőr, a gondozód eltilthatna már téged a számítógéptől!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.15. 10:47:46

@GyMasa: A fidesz minél tovább marad a hatalomban, annál erőszakosabb lesz. Vedd észre hogy durvult a dolog a három ciklus alatt. Ezeket akár egy kóbor ebre is érdemes leváltani.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.15. 10:48:46

@6.Lenin: "Nézd, én legazembereztem az egész másodfokon ítélkezőket. Úgy, hogy zengett tőle az épület" - aztán a biztonsági emberek hívtak mentőt és azok bevittek téged a detoxba.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.15. 10:53:08

@G. Nagy László: O.K. Nem ismered. Csak az gond, ha nem ismered/tudod hogy mi folyik gazdasági téren, akkor miért írsz őket támogató posztokat? Más kérdés a világnézet és más az erkölcsi hozzáállás. Azért mert a világnézeted velük azonos, elnézed az irdatlan lopásokat?

6.Lenin 2021.09.15. 10:58:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Tévedsz, nyugodtan (?) kisétáltam. A Bírók meg se nyikkantak. Az ügy a LB-én végződött, ott is nyíltan megmondtam a véleményem. Semmi nem történt ott sem. Túl nyilvánvaló volt a csalás a részükről. Mindig az erősebb ebnek van sikerélménye.
De ezt nem veled fogom megvitatni. De megvan minden papírom.

Mellesleg neked mi lehet jó abban, ha itt eljátszod a totál hülyét? Képtelen vagyok ezt megérteni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.15. 11:03:54

@6.Lenin: Egy vén komcsi ordibálására a bírók nem fognak reagálni. Kaptál egy felfüggesztettet a munkásőr ügyeidért a privatizáció (lopás) kapcsán, ennyi. Az hogy ordibáltál, ez csak téged minősít.

Boar. 2021.09.15. 11:05:13

@6.Lenin: A korlátaid...amikor egy rokonod a romaprogramban bekerült az "államigazgatásba" (takarítónőnek), lopta a hypót ezért te tudod, hogy ott mindenki lop...
Mellélőttél büdös cigány, dolgoztam állami cégnél, 2010 előtt is meg után is. Amikor a fidesz kormány alatt nem voltam hajlandó a nevemet adni a "fideszközeli üzletember" többszázmilliós sikkasztásaihoz, kiadták rám a tűzparancsot majd el is küldtek. Érdekes módon a 2010 előtti világban fel sem merült ilyen kérés vagy probléma, utána meg sorra kerestek meg bennünket a gazemberek és mindegyik "jóban volt" valakivel. Aztán megesett, hogy valami nyálasszájú taknyos kis fideszes bement a központunkba és elkezdte fenyegetni a vezérigazgatót, hogy ő aztán jóban van ezzel is meg azzal is. A vezérigazgatót se az mszp nevezte ki de ez sem zavarta a kis gyökeret.
Óbégattál a bíróság folyosóján? Ez nálatok cigányoknál a folklór része, fel sem tűnik senkinek.
Gondolom, ott volt az egész pereputty, nagypapától a csupasz purdékig. Három napig takarítottak meg szellőztettek utánatok...

6.Lenin 2021.09.15. 11:11:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Valahol írtad, hogy egy menő, jól kereső informatikus vagy. Aztán itt eljátszod a szerencsétlen lumpenproli figuráját. Te a valóságban egy szerencsétlen seggfej lehetsz, minden írásod ezt bizonyítja. Mire jó ez neked?

Irigyled Matyit? Mit gondolsz ő is külföldről ócsárolja a saját hazáját, miért? Mert ott szarnak se nézik. Neked ehhez ki se kell menned. Miért feltételezed, hogy ezeket mások nem veszik észre?
Már több, mint 10 éve próbálom ezeket itt megérteni, de bevallom eddig sikeretlenül.

6.Lenin 2021.09.15. 11:15:30

@Boar.:

Látod, erre alapoztam, hogy felesleges lenne menni bíróságra, mert tuti buknád. Ritka nagy seggfej lehetsz te is élősúlyban. De ez a te dolgod.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.15. 11:20:07

Nem látom a hatalmas hitelfelvételre az érdemleges narancstálib válaszokat. Az hogy bezzeg Gyurcsány, most nem elégséges.

Boar. 2021.09.15. 11:22:01

@6.Lenin: Hang vagy. Rágalmaztál, állj elébe...
Persze csak mellébeszélsz és megdumálod, hogy az igazságszolgáltatás nem létezik amúgy meg a bíró is lop...
Tudod te retkes cigány, a fidesz pont azt akarja megvalósítani amiről te rinyálsz, a politikai nyomásra született bírósági ítéleteket. Ez ellen tiltakozik a bírói kar, az unió...(ezért szopatják most a lengyel testvéreiteket)...te meg itt rinyálsz oszt közben göthös mellkasod teljes szélességével kiállsz mellettük,...
Mindenki jobban járna, ha érdemeid elismerése gyanánt kapnál egy kötelet a nyakadba...amúgy is megszolgáltad...

Boar. 2021.09.15. 11:23:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Vakarják a fejüket, hová menjenek jövőre a szétlopott országból...mert azt azért érzik, hogy ebből a léből csak a nagyoknak jut...

GyMasa 2021.09.15. 11:23:19

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"A fidesz minél tovább marad a hatalomban, annál erőszakosabb lesz."
Ez így van, és pont ezért kellene megtisztulnia az ellenzéknek, hogy végre egy értelmes alternatíva lehessenek.
(Mondjuk, nekem eléggé visszatetsző, hogy magukat demokratának nevezik, de mára nyílt ténnyé vált, hogy pl karigeri nem kíván felesküdni az alkotmányra, meg hogy problémázás nélkül nekiállnának egyszerű többséggel is alkotmányozni, meg 2/3-os törvényeket megváltoztatni. Már bocs, de az ilyenek NEM demokraták. Ha nem tudják legyőzni orbánékat a szabályokon belül, akkor pontosan ugyanolyan erőszakos zsarnokok, mint orbánék.)

" Vedd észre hogy durvult a dolog a három ciklus alatt. Ezeket akár egy kóbor ebre is érdemes leváltani. "
Nem. Ott van sajnos egyből fleto, akire soha többet nem bíznám az ország vezetését!
És, most megint ő "vezeti" az összefosást...
Sajnos, a számok pedig nem a te álláspontodat erősítik :-(

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.15. 11:23:45

@6.Lenin: Már megint zagyválsz. Miből szűrted le hogy én nem vagyok informatikus? Idézz! Már megint halucinálsz, aztán azt tényként kezelve a másik írásába magyarázod bele. Ebben a korban neked már Cavintont kell szedned, nem a régi munkásőr időkön mélázva a ragasztó után még rátölteni egy kis metalkót.

GyMasa 2021.09.15. 11:24:00

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Elgépelés volt, és bocsánatot kértem miatta.
Mi mást tehetnék még?

6.Lenin 2021.09.15. 11:24:36

Azért az elég beszédes, hogy néhány seggfejnek mind1, hogy ki vezetné az országot. Nyilván náluk az irigység felülír minden józan érvet.

Csak az a része érthetetlen számomra, ha közben arról beszélnek, hogy ők egy élhető, biztonságos országot szeretnének.
Aztán bemutatják, hogy valójában akasztanának, mindenkit börtönbe zárnának. Tipikus komcsi söpredék mentalitás. Aztán csodálkoznak, hogy rövid idő alatt belebuknak a tehetségtelenségükbe.

Ráadásul mindent önként bizonyítanak is. Még azt sem értik, amit leírnak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.15. 11:25:13

@GyMasa: Miért kellene felesküdnie a Gányolmányra? Esküdjön fel rá az aki hiányolja a vazelint az ereszről!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.15. 11:28:08

@GyMasa: A bocsizást nem olvastam. :-))

@6.Lenin: Már megint az alapvető olvasási képességeid hiányáról teszel tanúságot. Nem irigység ha a tolvajokat el akarjuk távolítani és méltó büntetést szeretnénk nekik. Ne a magyar munkásmozgalom olvasmányaid alapján gondolkozz!

6.Lenin 2021.09.15. 11:28:22

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Találkoztál te már egy jól kereső, intelligens emberrel? Kétlem. Olvasd el a saját hozzászólásaidat. Tipikus komcsi söpredék mentalitás.
És még meg is kérsz, hogy indokoljak is valamit? Kéne?

GyMasa 2021.09.15. 11:32:26

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Azért, mert MOST az a törvényes eljárás!
Tudod, demokrata!
Ahogy írtam: Ha nem tud/akar a mai törvényi kereteken belül játszani, akkor egyszerűen:
- Nem demokrata, hanem anarchista/despota
- Ne legyen miniszterelnök.
orbánék legalább adtak a külsőségekre, amikor csak azokhoz nyúltak hozzá, amikhez megvolt a felhatalmazásuk.

6.Lenin 2021.09.15. 11:34:13

Drága Seggfej Ballib Honfitársaim!

Bocs, hogy most-ebédidőben- felteszek nektek egy kibaszott bonyolult kérdést.

Mit is kínáltok a tolvaj banda helyett?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.15. 11:34:51

@6.Lenin: A te sötét nyugger munkásőr gondolkodásod szóra sem érdemes. Látom válaszolni nem tudsz, elittad azt a kevés agysejted is. Szerintem te még a saját zagyva hozzászólásaid sem tudod elolvasni, annyira be vagy állva a metalkótól. A sötét proli mentalitás pedig a tiéd, amit szépen le is írtál, hogy üvöltöztél a bíróságon.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.15. 11:35:28

@6.Lenin: Egy olyan társaságot, aki előre kijelenti hogy a tolvajokat lecsukja.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.15. 11:38:06

@6.Lenin: Ja! Ebédidő. Megyek, kajálok, majd megiszom a kávémat és rendes leszek, utána elküldöm neked a faszesz lepárlás receptjét. :-)) Nehogy kijózanodj, mert sokkot kapsz ha elolvasod saját delíriumos halucinációidból fakadó röffenéseid.

6.Lenin 2021.09.15. 11:44:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Látod, észre sem veszed, hogy mekkora seggfej vagy. Mi volt 2010-ben? Hátha megértesz valamit, ha erre válaszolni tudnál.

AZT MÁR RÉGEN FELESLEGES BIZONYÍTANI, hogy ki is vagy valójában. RÉGEN TUDOM, le is írtam. Mi benne a bonyolult?

Azért segítek neked. Ha azt írnád, hogy le szeretnénk csukni azokat, akik szétlopták az országot, és helyette olyanokra szavaznánk, akik vállalják, hogy végre vége lenne ennek a gyakorlatnak. Akkor támogatnálak is. Érted te ezt?

Egy megrágalmazott tolvaj helyett hoznátok egy soxorosan bizonyítottan tolvaj bandát, abban mi a pláne? Szerintem te ezt soha nem fogod megérteni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.15. 12:29:59

@6.Lenin: Mi volt 2010-ben? Az hogy ezek lopnak az tény. Mátrai Hőerőmű. Megvan?
"megrágalmazott tolvaj" - jó kis elszólás. :-))

Boar. 2021.09.15. 12:51:32

@GyMasa: "orbánék legalább adtak a külsőségekre, amikor csak azokhoz nyúltak hozzá, amikhez megvolt a felhatalmazásuk. "
Cseppet árnyalja a dolgot, hogy saját értelmezésük szerint mindenre(is) megvan a felhatalmazásuk.

6.Lenin 2021.09.15. 12:57:59

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Nézd, én megértelek, szar lehet bunkónak lenni. Miért nem próbálsz kitörni ebből a szituból?
Megszoktad? Vagy a gyerekeid meg se ismernének már , ha véletlenül normálisként mennél haza egyszer?
Mind1, a te dolgod.

G. Nagy László 2021.09.15. 13:04:33

@GyMasa:

"Azt, amiben megyo makogott, mint egy idióta.
Másnap jöttek az mszp/szdsz szimpatizáns emberek, hogy "Láttad, megyo hogy felmosta a padlót orbánnal?"

Így történt.

"Én, meg nem értettem, hogy miről beszélnek."

Ahogy én sem :)

GyMasa 2021.09.15. 13:06:07

@Boar.:
Az "árnyalás" nem változtat azon a tényen, hogy karácsonyék az alkotmányos/demokratikus rendet felrúgva akarnak alkotmányozni és 2/3-os törvényeket eltörölni/megváltoztatni.
Nem a fidesz akarja ezt csinálni, hanem a magát demokratikusnak kikáltó ellenzéki összefogás.
Ha neked ezzel nincsen semmi gondod, azt elfogadom, mint a te véleményed, de egyet érteni nem fogok vele sohasem.

Miért, nem volt meg nekik?
Én eddig még csak azt hallottam, hogy jogilag mindegyik törvényük rendben volt, csak (az ellenzéki) erkölcsileg nem.
Most jön egy másik banda, aki erkölcsi alapon, de a jogra szarva akarja megváltoztatni a _SZERINTÜK_ nem erkölcsös törvényeket.
Tudod, az a baj ezzel a hozzáállással, hogy cseppet sem demokratikus, és a szememben vállalhatatlanná teszi az osszefogást.
A 2/3-os törvényeknek pontosan az a lényegük, hogy csak megfelelöen magas választói támogatással lehessen megváltoztatni azokat.
Ha ezt felrúgja bárki, akkor utat nyit az anarchia irányába.
Ugyanis innentöl csak egy lépés hozni egy törvényt, amelyik betiltja a fideszt, vagy kikiáltja az összefogás örökérvényü kormányát és, ezzel együtt eltörli a választásokat, hiszen onnantól nem is lesz rájuk szükség.

G. Nagy László 2021.09.15. 13:12:38

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Azért mert a világnézeted velük azonos, elnézed az irdatlan lopásokat?"

Nem nézek el semmit, de ez az egyetlen olyan faktor, amelyben semmi különbség a két oldal között. Jó lenne azt mondani, hogy a Fidesz ártatlan és egy fillér közpénzt sem tettek zsebre, de ez naivitás volna. Ebben pont olyanok, mint a baloldal. Minden másban ég és föld a különbség.

Boar. 2021.09.15. 13:28:06

@GyMasa: Mivel a "jog"-ot is ők írják, valóban rendben van "jogilag" minden.
Ha holnap hoznak egy törvényt, hogy magyarország a dunától keletre mészárosé, nyugatra meg orbáné, "jogilag" az is rendben lesz. Akkor szerinted azt is annyiban kell hagyni?
A törvényeiket nem az ország érdekében hanem a saját zsebük megtömésére hozták. Ez is rendben van, ezt is így kell hagyni?
Nem haver, a bűnösöket meg kell büntetni, amit összebasztak azt rendbe kell hozni. Az ország normális működését egy új kormány nem áldozhatja fel azért, mert az elődök a választási csalásokkal megszerzett kétharmad birtokában azt évtizedekre ellehetetlenítették.
Orbáncigány nagy pofával hirdette a fülkeforradalmat ami mindenre felhatalmazza őket. Valójában annyi történt, hogy kihasználták a nyolcéves rombolásuk és a gazdasági világválság hatásait, az utaztatásokkal, átjelentkezésekkel meghekkelték az erre nem felkészített választást aztán nekiláttak villámgyorsan átírni mindent, csak hogy a saját hatalmukat bebetonozzák.

Boar. 2021.09.15. 13:36:37

@G. Nagy László: "Ebben pont olyanok, mint a baloldal. Minden másban ég és föld a különbség."
Nem pont olyanok. Amit a baloldal ellopott, arra a fidesz rávert két nagyságrendet, az a mostani lenyúlásoknál kerekítési hiba csupán. Persze nem tudjuk, a baloldal hogy sáfárkodott volna, ha az ő kezükbe ömlik az a temérdek eu-s pénz amit a fidesz ellopott.
A baloldalra mondhatod, hogy a privatizációval ellopta a múltunkat, amit addig összeszedtünk. Bár a fidesz is privatizált amit ért, meg rémlik valami pártszékház ügy is ami egyrészt színtiszta lopás volt, másrészt az szolgáltatta az alapot az orbán család felemelkedéséhez.
A fidesz ellopja a jelenünket és a jövőnket is amikor hatalmas hiteleket vesz fel és azokat is lenyúlja.
A többiben valóban ég és föld a különbség. Nyilván az ellenzék sem szent, de az az ocsmány viselkedés, hatalmi arrogancia, gonoszság, kártékonyság ami a fideszt jellemzi, a leghitványabb ellenzékitől is nagyon nagyon távol áll.
Ezt bemutatták már a fiúk az első orbán kormány alatt is, bele is buktak. Ügyesek voltak, kitanulmányozták, hogy lehet elcsalni a választásokat akár törvényesen is így azóta megúszták a buktát. Eddig.

GyMasa 2021.09.15. 13:49:34

@Boar.:
"Mivel a "jog"-ot is ők írják, valóban rendben van "jogilag" minden."
Nem!
Az akkor hatályos jog szerint is rendben volt minden, amit megváltoztattak.
Az ellenzék viszont a saját mércéje alapján kikiáltott eretné, a mostani jogrenddel ellenté´tes módon megváltoztatni a törvényeket.

"Ez is rendben van, ezt is így kell hagyni?"
Nem nagyon nincs rendben, de erre akkor sem az a megoldás, amit tenni akarnak.

"Nem haver, a bűnösöket meg kell büntetni, amit összebasztak azt rendbe kell hozni."
Igen, pontosan, a jogi keretek között, kínosan ügyelve rá, hogy semmiféle fogást ne lehessen találni az eljárás semelyik lépésén sem!
Különben az összes, ilyen eljárás a sötét 50-es éveket fogja visszahozni.
Kizárólag a törvények maradéktalan betartása az egyetlen módja, hogy elszámoltass bárkit is.

Ezen felül, sajnos az a baj, hogy sem a fidesz, sem az ellenzék (és, megint itt a gond, hogy fleto vezeti öket) soha nem fog ilyen törvényt hozni, hiszen öket is ugyanúgy falhoz lehet állítani majd az alapján.

" Az ország normális működését egy új kormány nem áldozhatja fel azért, mert az elődök a választási csalásokkal megszerzett kétharmad birtokában azt évtizedekre ellehetetlenítették."
Hát, szerintem a despota országvezetéssel sokkal nagyobb, és hosszabban tartó kárt okoznak az országnak.
Tudod, van a modás, hogy "Kard által hal, aki kardot ragad!"
Azaz, ha az ellenzék ezt elkezdi, akkor nem kell meglepödniük, ha ugyanazt fogják visszakapni, mondjuk orbánéktól, amikor esetleg (mondjuk 6 hónap múlva) összeomlik a kormányzásuk, és visszatér a fidesz.
És, hidd el nekem, szerintem orbánék sokkal hatékonyabban fogják kicsinálni az ellenzéket.

"Orbáncigány..."
Jó lenne, ha a rasszista beszólásaidat megtartanád magadnak!
Ez is egy súlyos deficite a magát demokratának nevezö oldalnak.
Tetszeleg a "befogadó" kabátjában, de orbán az lehet zsidócigány.

".. nagy pofával hirdette a fülkeforradalmat ami mindenre felhatalmazza őket."
Az ugye megvan, hogy ezt csakis azért tehette meg, mert volt egy elözö miniszterelnöke az országnak, aki amikor de facto megbukott, fontosabbnak tartotta kitölteni a maradék 2 évet, mint lemondani.
Ha akkor fleto lemond, akkor:
- a fidesz nem nyer 2/3-dal
- Ök kapják a nyakukba a 2008-as válságot, és jó eséllyel bele is buknak
- Az mszp nem jelentéktelenedik el
- valószínüleg ezzel együtt nem alakult volna annyi ellenzéki párt sem
- Nem alakul meg a DK
- és fletonak jobb lenne a hírneve, mint most.

Nézd meg, az ellenzéki oldalon is hányingere van az embereknek töle.
index.hu/belfold/2021/09/15/a-valasztok-haromnegyede-leleptetne-gyurcsany-ferencet/
Amíg ez a paprikajancsi nem tünik el a hatalom közeléböl, én nem látok túl sok esélyt a korményváltásra.
(Illetve egy esély van még, ha orbán meghal vagy cselekvésképtelenné válik)

" ...az utaztatásokkal, átjelentkezésekkel meghekkelték az erre nem felkészített választást ..."
Erre, bizonyára van valami bizonyítékod is, ugye?
Mert, nekem azért furcsa, hogy nem hallok ilyen híreket.
Arról nem is beszélve, hogyha ezt megteték is volna egy 1500 fös. faluban, annak kb semekkora hatása nem lenne az eredményre.

"...aztán nekiláttak villámgyorsan átírni mindent, csak hogy a saját hatalmukat
bebetonozzák."
Igen, eze közül a legfontosabb pont az volt, hogy fletot nem csukták le, hanem a mai napig szabadon baszhatja szét a kormányváltás minden esélyét.

GyMasa 2021.09.15. 13:50:36

@G. Nagy László:
Tökjó, hogy más is így emlékszik rá...
:-D

GyMasa 2021.09.15. 13:55:29

@Boar.:
"Nem pont olyanok. "
De. pontosan, hogy ugyanolyanok!
A lopás az lopás, bárki is csinálja.
Azt pedig véletlenül se gondold, hogyha megint egy DK/mszp többségü parlament lesz, akkor egyszercsak abbamarad a lopás.
Ember, ezek a léhütök lassan 12 éve "éheznek" tudod mekkora vehemenciával fogják elkezdeni ök is kitalicskázni a pénzt a közösböl?

Éppen most, a mindkét oldal lopását elismerö kijelentéssel erösítetted meg, hogy teljesen jogos, ami miatt sok ember nem akar az összefogásra szavazni!

6.Lenin 2021.09.15. 13:58:50

@GyMasa:

"Ha akkor fleto lemond, akkor:
- a fidesz nem nyer 2/3-dal
- Ök kapják a nyakukba a 2008-as válságot, és jó eséllyel bele is buknak
- Az mszp nem jelentéktelenedik el
- valószínüleg ezzel együtt nem alakult volna annyi ellenzéki párt sem
- Nem alakul meg a DK
- és fletonak jobb lenne a hírneve, mint most."

Te élvezed amikor ballibákat kínozhatsz logikus dolgokkal? Gondolod, hogy valaha is megérti ezeket közülük valaki?

GyMasa 2021.09.15. 14:03:46

@6.Lenin:
Én abban reménykedem, hogy egyszer összefutok egy olyannal, aki képes lesz nekem, higgadtan, konzisztens érveléssel bemutatni, hogy hol tévedek.
Eddig ez nem jött össze, de nem adom fel!
Meg jó látni is, ahogy kialakul az ilyenektöl a kognitív disszinancia, amit (textuális) eröszakkal (értsd személyeskedés, anyázás) próbálnak feloldani...

6.Lenin 2021.09.15. 14:10:51

@GyMasa:

Elvárnád másoktól, hogy miattad feladják az "elveiket"?

Akkor nincs más hátra, mint végtelen türelmet, és időtlen életet kívánjak. Kár, hogy soha nem fogom megtudni, hogy mire jutottál. Mind1, csak átvészelem valahogy.

GyMasa 2021.09.15. 14:13:21

@6.Lenin:
Nem, én csak egy higgadt, konzisztens magyarázatot várok, simán elképzelhetö, hogy nekem kellene feladni az elveimet.

GyMasa 2021.09.15. 14:38:05

@6.Lenin:
"Elvárnád másoktól, hogy miattad feladják az "elveiket"?"
Elgondolkoztatott a kérdésed, és eszembe is jutott, hogy azért ez annyira nem földtöl elrugaszkodott eset.
Hiszen, mostanra a Jobbik már nem is nácipárt, és rá kell szavazni...
Ahogy látom, ez csak akkor baj, ha nem pendülök egy húron velük. Ha belülröl jön az új "gondolat", akkor azt akkor is követik, ha totál szembe megy az addigi "elveikkel".

Boar. 2021.09.15. 15:26:14

@GyMasa: Te egy ritka értetlen istenbáránya vagy...
Az undok kismalac találkozik a csodatevő jótündérrel az erdőben. Így szól a tündér:
-Kismalac, én minden errejárónak teljesítem három kívánságát, de Te annyira undok vagy, hogy neked csak kettőt fogok. Mit kívánsz hát?
-Legyen ebben a fában egy olyan szög, amit senki nem tud kihúzni!
-Tessék, benne van.
-Húzd ki!

Avagy másként, nézz utána a "paradoxon" jelentésének. A kancigányék törvényeket hoznak rá, hogy a gazemberségeiket nem lehessen törvényesen megváltoztatni avagy megtorolni.
Akkor ennek így kell maradni az idők végezetéig szerinted?
Nem pofázz most nekem a "semmivel se különbek" faszságaidról hanem mond meg, hogy lehet szerinted rendbetenni a dolgokat?
Ja, fogalmad sincs. Amúgy meg mindenféle fikciókat vázolsz, hogy "mi lett volna ha". Nincs "mi lett volna ha". Az van, hogy itt egy tökrtetett, szétbaszott, végzetesen kettéosztott ország ami a kancigányék lelkén szárad. Még mindig öszödi beszédeztek. Azóta ezerszer durvább dolgok is történtek de ez valahogy mégsem zavarja a fideszcsürhét. A öszödi beszéd miért is gyurcsány sara? Mert ő elmondta, amit az egész apparátus csinált és tudott? Ezért miért is gyurcsány az egyszemélyes felelős? Azokban az időkben nem a miniszterelnök döntött egyedül mindenről mint kancigányod országlása alatt.
Az ellenzék sem támogatja gyurcsányt? Nagyon meglepődnél, ha megtudnád, mekkora támogatottsága van. Persze a "nézőpont" mint a fidesz házi közvéleménykutatója olyan eredményekkel rukkol elő amilyeneket megrendel tőle a góré. A valóság meg az, hogy a cigány nagyon is jól tudja, gyurcsánynak mekkora az elfogadottsága, ezért fosik annyira tőle, ezért nyomják -közpénzből-a stop gyurcsány kampányt.
Kancigány. Mit csináljak, ha egyszer az. Kan is meg cigány is.

6.Lenin 2021.09.15. 15:26:31

@GyMasa:

Magyarázat mindig van/lesz, akár belülről jövőnek érzed, akár csak úgy, mert most ez az érdeked.. Sőt az benne a legjobb, hogy esetleg tudod, hogy hazugság az egész.

Gondolatban nem lehet átírni a génekbe tárolt parancsokat. Lehet kifelé mást mutatni, de bent megmarad, és csak az alkalomra vár. És talán ez így is van jól. Ez maga a küzdelem az életben maradásért.

Néha azt gondolom, hogy a cél talán ez lehet(ha van ilyesmi)megváltozni, gyökeresen. Magunktól, egyénileg.

GyMasa 2021.09.15. 15:31:20

@Boar.:
Látom, be is ütött a kognitív disszonancia, és elkezdted a gyalázkodást.
Ebben én nem leszek partner.

Boar. 2021.09.15. 15:37:39

@GyMasa: Ennyit tudtok.
A csökönyös hülyeséggel a kifárasztásra játszotok aztán kijelentitek, hogy ebben a stílusban nem kívántok kommunikálni.
Nem is kell. Sőt, tulajdonképpen tiszta nyereség, ha egy fidesztrollal kevesebb rontja itt a levegőt. Vidd ezt a lenincigányt is, nincs itt semmi keresnivalója.

GyMasa 2021.09.15. 15:45:30

@Boar.:
Nyilván arra fogom vesztegetni az idömet, hogy egy hozzád hasonló értelmi fogyatékosnak ismételgessem el ugyanazt újra-és-újra...
Az a baj, hogy ezzek a viselkedéssel te éppen a fidesznek teszed a legnagyobb szívességet.
Mert a hangoskodásoddal, a rasszizmusoddal (tudod, orbánt simán lehetne ekézni azokért, amiket tesz, de nem, te cigányozol, amivel pont saját magadat járatod le.) és a kettös mércéddel minden normális emberben viszolygást keltesz.
De, csináld csak nyugodtan, aztán, majd jövöre meglátjuk, hogy mennyire volt sikeres a stratégiád.

Boar. 2021.09.15. 16:36:58

@GyMasa: Idióta...
Nyöszörgöd a szánalmas lózungjaidat arról, hogy "ezt így nem lehet, ez így nem törvényes" de kurvára hallgatsz arról, hogy szerint akkor mi lenne a módja a nyilvánvalóan rossz törvények megváltoztatásának.
Aztán amikor ezt az orrod alá dörgölik, nekilátsz személyeskedni-úgy, hogy a másikat vádolod személyeskedéssel.
Más. Nekem nincs ezügyben "stratégiám". Én itt nem feladatot látok el veletek, fizetett mocskos fidesztrollokkal ellentétben. Csak leírom amit gondolok róluk, rólatok.
Úgyhogy leszophatsz bő nyállal kisköcsög.

GyMasa 2021.09.15. 16:59:09

@Boar.:
Látom, egyre erösebb az a kognitív disszonancia...
Dühöngj csak, remélhetöleg az kiereszti a gözt!

alöksz róz 2021.09.15. 17:13:55

hogy is mondta schiffer? lumpenindulatokkal választást nyerni lumpenországhoz vezet

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.15. 18:28:37

@GyMasa: Azt sem tudod mi az a kognitív disszonancia, csak megtetszett neked a kifejezés.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.15. 18:32:21

@6.Lenin: Szenilis vén munkásőrnek lenni az még szarabb neked. Aki metalkótól bomlott aggyal botorkál haza és odébb löki az unokákat a géptől, hogy hallucinációit odaokádhassa a netre.

6.Lenin 2021.09.15. 18:45:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Miért lenne szarabb, te is nyaltad egy volt munkásőr seggét, amikor me volt. Igaz én nem engedném meg, hogy kinyald, mert talán a seggem is átvenné a hülyeségeidet.

Tényleg képtelen vagy más stílusban másokkal kommunikálni? Engem nem zavar, hogy munkásőrözől. De miért gondolod, hogy ezzel sikeresek lesztek? Nem lehettek ennyire hülyék.
Szerintem ezért nincs ma Mo-on egy normális ellenzék, az ilyen barmok miatt, mint te is vagy, meg az a ökör Boár is.De ez legyen a ti gondotok.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.15. 19:02:07

@6.Lenin: Látod milyen ostoba vagy? Nem volt munkásőr. Karhatalmista volt.

6.Lenin 2021.09.15. 19:05:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Most ugrott be,hogy szóba hoztad az unokáimat. Szeretném , ha segítenél. Mindketten informatikusok szeretnének lenni ( az egyik 13, a másik most végzett és már informatikusnak készül.)

Te előtte is ilyen hülye voltál, vagy ez szakmai ártalom? A Matyi se egy 100-as pacák. Még időben lebeszélném őket erről a szakmáról, ha ennyire veszélyes .

Előre is kösz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.09.15. 19:32:14

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

" ezalenyeg.hu/kozugy/matrai-eromu-75-milliard-forintot-buktunk-csak-hogy-meszaros-lorinc-jol-jarjon-16390

g7.hu/vallalat/20210601/az-allam-43-milliardos-veszteseget-vallalt-at-meszaros-lorinctol-a-matrai-eromu-megvasarlasaval/

index.hu/gazdasag/2020/03/27/nagyon_dragan_vette_meg_az_allam_a_matrai_eromuvet/ "

Elolvastam mindhárom írást, és valamit nem értek. Az ezalenyeg.hu nem részletezi, miből jött össze a 75 milliárd forintos állami veszteség (amiből ugye 17.4 milliárd a vételár), ezen belül is az 57.7 milliliárd plusz ráköltés ("végül további 57,7 milliárdot költöttek rá pluszban") , és az index cikkéből sem derül ki több. A g7.hu cikke kicsit részletesebb, ám abból sem látom, honnan jött össze az ezen cikk szerint csak 43 milliárdos veszteség (most akkor 75 vagy 43 vagy mennyi?)

Én legalábbis nem látom veszteségnek azt, hogy a cég vagyonának újraértékelése során kimutatott értékcsökkenés veszteségként jelentkezne.

Nem azt vitatom, hogy felér egy hűtlen kezeléssel, hogy a cég 72%-a nem kellett az államnak 5.9 milliárdért, de megvette Mészarostól 17.4 milliárdért, miután Mészaros még ki is vett belőle 11.2 miiliárdot. Itt egyértelműen összejátszás volt még akkor is, ha papíron látszólag nem történt jogsértés - dehogynem történt, az államot jól megkopasztották, pontosabban az állam egy rakás pénzt játszott át Mészarosnak. Legalábbis akkor, ha hihetünk az általad belinkelt 3 írásnak, amit én nem tuok megítélni, de az 5.9 milliárd helyetti 17.4 milliárdos vételár nem kicsit gyanús.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.15. 21:18:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az erőművet le kell bontani, a lignitbányát rekultiválni. Szerinted?

Boar. 2021.09.15. 21:19:49

@alöksz róz: Lefordítom magyarra:
Be vagytok fosva, nem kicsit...
Így aztán jön az új kommunikációs séma, mely szerint aki elszámoltatást követel az lumpenproli, az náci, az nem demokrata, álliberális gazember stb.
Tévedés. A legdemokratább állam is megbünteti a bűnösöket.
Úgyhogy a fidesznek és szekértolóinak van oka félni.
És persze akkor jártok jobban, ha az állam veszi kezébe a dolgot. Mert ha a népre hárul a feladat, oda kevés lesz a kárpáti brigádok csőcseléke.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.09.15. 21:23:08

@6.Lenin: Informatikusból Dunát lehet rekeszteni. Attól függ, milyen területet ismer az ember. Nekem havonta jönnek az 5-6 ezer eurós homeoffice ajánlatok. De én egy nagyon keresett területen dolgozom, ahol brutális szakember hiány van.

alöksz róz 2021.09.15. 21:30:46

@Boar.: nem hiszem hogy néhány neten hőbörgő prolitól bárkinek is meg kéne ijedni :D

az elprolisodás viszont tényleg rossz lenne az országnak

Boar. 2021.09.15. 22:11:04

@alöksz róz: Akkor mitől fostok ennyire, kicsirigó?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.09.15. 23:08:48

@6.Lenin:

Most biztos elásom magam nálad, de én túl kommersznek tartom az általad belinkelt bluest. Nekem inkább bejönnek pl. az alábbiak - csak neked, mert nem hiszem, hogy itt sokan értékelik a bluest::

Muddy Waters:
www.youtube.com/watch?v=8hEYwk0bypY

Luther Allison:
www.youtube.com/watch?v=2vFqHF8dAWE

The Thrill Is Gone - BB King, Eric Clapton, Robert Cray, Jimmi Vaughn:
www.youtube.com/watch?v=Nu4tjTyqbho

Eric Clapton:
www.youtube.com/watch?v=rhrqZP_qVyU

Led Zeppelin:
www.youtube.com/watch?v=4_n33954kGk

Alvin Lee:
youtu.be/MGbi-_vQ2sk

Johnny Winter:
youtu.be/QII1YfFVhNU?t=16

vagy éppen Bruce Willis: :DD
www.youtube.com/watch?v=nDXkd2NyCCE
www.youtube.com/watch?v=HSCvIKL01-Q

Glokta 2021.09.16. 09:09:25

@Boar.: "A többiben valóban ég és föld a különbség. Nyilván az ellenzék sem szent, de az az ocsmány viselkedés, hatalmi arrogancia, gonoszság, kártékonyság ami a fideszt jellemzi, a leghitványabb ellenzékitől is nagyon nagyon távol áll."

Ha 3-4 éve - amikor a Vona elleni legocsmányabb lejáratókampány folyt - vagy akár csak 1-2 éve mondod ezt, egyetértenék.

Viszont most már nem. Az ellenzéki összefogás üzenete gyakorlatilag a "bosszúállás"-ra egyszerűsödött.
Nézd meg az ellenzéki miniszterelnök-jelölti "vitát", gyakorlatilag csak arról beszéltek (pár kivétellel), hogyan állnának bosszút, ha megnyernék a választást - számlák zárolása és legfőbb ügyész leváltása első nap, utána kétharmados törvények és nemzetközi szerződések visszavonása feles többséggel, a politikai és gazdasági ellenfeleket bilincsben elvinni ésatöbbi.
Ez elég negatív üzenet és az efféle populizmus kártékony is, mert kormányon ezt alighanem nem tudják megcsinálni és ehelyett hoznak majd finanszírozhatatlan jóléti intézkedéseket, mint anno Medgyessy.

Az ocsmány viselkedésre is jó példa, ahogy Jakab viselkedett az egyszeri melóssal egy spontán helyzetben.
Hatalmi arrogancia egyelőre nincs, de még nincsenek is hatalmon.

Szóval mára egyáltalán nem biztos, hogy az ellenzéki összefogás jobb annál, mint ami ellen harcol.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.09.16. 10:02:07

@Glokta:

Na de Jakab a nép egyszerű gyermeke, the boy next door, nem?

Boar. 2021.09.16. 10:20:19

@6.Lenin: Ne aggódj, úgyis kibuknak az első félévben.
Már az is meglepő lesz nekik, hogy a tankönyv nem azzal kezdődik, "lopj egy laptopot".

Boar. 2021.09.16. 10:31:08

@Glokta: Büntetés. Jól megérdemelt.
Emellett kármentés.
A bosszúállás az valami más...megjegyzem, arra is volna társadalmi igény.
Újra kell építeni a jogállamot, úgy, hogy a kancigányék jó előre gondoskodtak róla, ne legyen olyan egyszerű.
A köpcös 2010-ben fülkeforradalomról pofázott. Hát most tényleg forradalomra van szükség.
Nem biztos, hogy erre képes az összefogás. Ők nem olyan bunkóparaszt módjára politizálnak mint orbán, márpedig ide az úriember viselkedés nem elég. Ennek köszönheti orbán az eu-ban elért eredményeit is, az a közösség a szabályait egy bizonyos erkölcsi nívó fölé lőtte be, nem számoltak ezzel a trágyáscsizmás bunkóval aki röhögve szarik az asztalra.

eßemfaßom meg áll 2021.09.16. 11:36:07

@Boar.: Ugyanattól amitől 2014-ben meg 2018-ban.

alöksz róz 2021.09.16. 12:26:34

@Boar.: nem tudom ki mitől fosik, de hőbörgő proliktól biztos nem fosok.

az utóbbi időben volt amikor tényleg fostam valamitől, de az már szerencsére elmúlni látszik: hogy a koronavírussal beparáztatott tömeg halálfélelmében őrültségeket fog kikövetelni

G. Nagy László 2021.09.16. 12:37:29

@Boar.:

Valami elképesztő gyűlölet kell ahhoz, hogy valaki ennyire elvakult legyen.

"Ők nem olyan bunkóparaszt módjára politizálnak mint orbán, márpedig ide az úriember viselkedés nem elég."

A Fidesz még 2006-ban is abszolút tiszteletben tartotta a jogállamiságot, amikor Gyurcsány a szaros csizmáját törölte bele. Orbánék kivárták 2010-et és demokratikus körülmények közt kerültek hatalomra. Soha nem lihegtek bosszúért, pedig 2006. ősze a legdurvább időszak volt a rendszerváltás óta. Börtönbe is csupán pár pitiáner MSZP-s került, a nagyhalak megúszták.

Te mi a fenére gondolsz, amikor úriemberségről beszélsz? Gyurcsányra, aki a nép közé lövetett? Karácsonyra, aki két szót nem makog angolul? Jakabra, aki egy tapló paraszt? Nem is értem, hogy lehet valaki ennyire elvakult. Fideszesből is ismerek fanatikusakat, de meg sem közelítik ezt a szintet.

"A bosszúállás az valami más...megjegyzem, arra is volna társadalmi igény."

Na ez aztán az érv. Ingyen sörre is lenne társadalmi igény...

Boar. 2021.09.16. 13:10:55

@G. Nagy László: Nagyjából itt van vége a beszélgetésnek.
Te beszélsz elvakultságról meg gyűlöletről miközben ömlik a szar a szádból.
Már bebizonyítottad, ha a kancigány a fejedre szarna, azt sem vennéd észre.
Nem kívánok vitát nyitni 2006-ról, veled nem. Csak tolod a süket dumát miközben megfeledkezel a csőcselékről aminek meglehet, magad is része voltál.
További jó seggnyalást, olybá tűnik, ennyit tudsz.

eßemfaßom meg áll 2021.09.16. 13:21:47

@Boar.: Te itt senkivel nem beszélgettél, csak okádtál a többiek közé.

Boar. 2021.09.16. 14:31:46

@eßemfaßom meg áll: Úgy csinálsz mintha el tudnád olvasni te fogyatékos csicska

6.Lenin 2021.09.16. 15:13:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Drága Józsi Néni!

Felsoroltad a kedvenceimet, a kedvelt számaikkal. Köszönöm.

De a helyzet a következő, nem tudok zene nélkül élni. Mikor leülök netezni, első lépésként elindítok egy ablakban 1-2 órás válogatást, a többi csak utána jön.
Rájöttem, hogy blues hallgatása közben képes vagyok elviselni bármekkora marhaságot minden különösebb testi/lelki károsodás nélkül.
azért, ha rámjön, hallgatok más zenéket is (nagyon függ az adott pillanat hangulatától)

www.youtube.com/watch?v=W-AYtHFuecU

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.09.17. 15:36:33

@G. Nagy László:

"Ingyen sörre is lenne társadalmi igény..."

Olyannyira, hogy párt is alakult e nemes cél érdekében. :D S ha a követeléseik/ígéreteik közé az ingyenes alkoholmentes (mivel szeszes italt egyáltalán nem iszom) citromos sört is felveszik (a Sopronit különösen szeretem), akkor meggondolom, hogy életemben először belépek egy pártba. ;)

@6.Lenin:

Kérlek, ne szólíts Józsi néninek, mert így régebben pár gyűlölködő balliba szólított, s te nem vagy olyan.

Én a jazzel és a komolyzenéval vagyok úgy, mint te a blueszal. Vagyis csak majdnem, mert ha zenét hallgatok, akkor hiába próbálok mellette mást is csinálni, pl. olvasni, nem nagyon megy, mert a zenére kell figyelnem.

Mostanában Beethoven gondonka-zongoraszonátáit hallgatom (nem Fournier-val és Guldával, hanem Heinrich Schiff és Till Fellner előadásában, de azt nem látom a jútyúbon):

www.youtube.com/watch?v=U2OoD5wz_3k

és hegedű-zongoraszonátáit (Pires/Dumay, ez megvan a jútyúbon, de tételenként feltöltve) hallgatom, persze FLAC-ban. Nem tudok betelni velük.

G. Nagy László 2021.09.17. 15:59:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @6.Lenin:

Ha már zene: létezik egy olyan hangszer, amitől végem van, elképesztően szeretem. Ez a klarinét. Elhatároztam, hogy készítek egy válogatáslemezt, amelyen ismert, bitang popslágerek szerepelnek, melyekben használnak klarinétot, de még rövid a lista (Beatles - When I"m sixty-four, Supertramp stb.) Ha tudtok ilyet - akár a blues és a jazz ismertebb slágereit is szem előtt tartva - ne kíméljetek!

6.Lenin 2021.09.17. 16:12:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

OK! Elnézést kérek a megszólításért, majd odafigyelek.

A zenéhez talán még annyit, én szeretem amiből sugárzik az élet. A szerelem, a barátság, vidámság. Szerencsére ritkán szokott rám törni valamiféle világmegváltó hangulat, vagy mindenki bűneiért bíróságra menni, vállalva vétkeiket. Ezeket inkább ma már igyexem kihagyni
Mindenki magért felelős elsősorban,igaz, hogy mivel közösségben élünk tekintettel kell lenni másokra is. Valamiért megszülettem , sajnos egyszer el is megyek, de a közte lévő időt igyexem a lehető legvidámabban eltölteni. A szövegekre általában nem is figyelek, a hangult, ami a zenéből sugárzik az az érdekes számomra. Van, hogy más és más érzést vált ki, ugyanaz a zene, a szöveg csak összezavarná ezt az érzést.

G. Nagy László 2021.09.18. 19:49:54

@taga20: Drága barátom! A Fidesznek mi köze van az autógyújtogatásokhoz?

A zenék csodásak, Woogy Allent különösen szeretem.

taga20 2021.09.18. 20:55:17

@@G. Nagy László: drága fityeszes barátom, te egyébként hülye vagy?

más! mit szósz a szétkúrt előválasztáshoz? a csutigeciék, kínai és ruszki droidokkal szétkúrták!

erre te büszke vagy lacus?

én kérek elnézést helyetted, ütődött fityeszretek!:)))

zenével, hogy állsz küszöbmajom? csiped? tessék egy jó!:))

drága fityeszes barátom, te egyébként hülye vagy?

más! mit szósz a szétkúrt előválasztáshoz? a csutigeciék, kínai és ruszki droidokkal szétkúrták!

erre te büszke vagy lacus?

én kérek elnézést helyetted, ütődött fityeszretek!:)))

www.youtube.com/watch?v=giBI73aUSss

Bayaz 2021.09.18. 21:05:39

@taga20: Dehogy kúrták szét, az ellenzék volt képtelen egy elöválasztás megszervezésére, és nyilván a kormányra mutogatnak, ahogy mindig.

taga20 2021.09.18. 21:06:36

@G. Nagy László: viccet félre téve!
te tényleg fityeszes droid vagy?

tényleg cimbi, neked a csútigeci rendszerében bármi is teccik? ne basz, pedig :))))

u.i.: és most kurva komoly voltam.

taga20 2021.09.18. 21:09:33

@Bayaz: nercigány, te mennyit attál bele, hogy működjön?

u.i.: az olyan szarházi fityeszgecibe beléd rúgnék moslék!

anyáddal baszakodj szarházi! és még nőies is vagyok szardarab!

taga20 2021.09.18. 21:18:16

@G. Nagy László: laci egy kérdés!

az mti miért nem számolt be az előválasztásról? én is fizetem az adót!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.09.19. 15:23:39

@G. Nagy László:

Popslágerek dolgában sajnos nem tudok segíteni, talán túl sznob vagyok? :DDD

A klarinétról jut eszembe, nagyon régen láttam egy filmet, most utánanéztem, The Benny Goodman Story a címe. Már nem emlékszem a történetre, nyilván a szokásos Werdegang a sztori, csak az ragadt meg bennem, hogy Benny Goodman mennyire izgult, amikor jazz-zenész létére Mozart klarinétversenyét játszotta el egy koncertteremben.

A jútyúbon van egy egy felvétel, amelyen Goodman ezt a művet játssza:

www.youtube.com/watch?v=StjOXPFsJd0

Az alábbi egy egészen jó hangzású felvétel, egyetlen hibája, hogy a szólista 17:00 és 17:15 között belerondít a megindítóan szép lassú tételbe néhány nem oda való, olcsó díszítéssel. Mozart nem véletlenül írta a művet úgy, ahogy - ez már nem a barokk, ahol a zenészre volt bízva a díszítés, sőt gyakran a hangszerválasztás is, és nem is egy korai Mozart-mű, ahol ez még elmenne. És nem is a kádencia helye - ami amúgy is alig van a műben :)

www.youtube.com/watch?v=R8bVfZTbMoo

Azt hiszem, te úgy vagy a klarinéttal, mint én a tenorszaxofonnal a jazzben és a gondonkával a klasszikus zenében. A gordonkára különösen igaz, akár a klarinétra, hogy a mély regiszterben egészen más a hangszíne, mint a magasabb hangoknál, de mindkettő valóságos fizikai örömet okoz nekem, ha hallgatom. Gyakran ténylegesen beleborzongok, olyan hatással van rám.

A szaxofon kicsit más, ott valószínűleg a hangszer sokoldalúsága, hajlékonysága hat rám. Hallgasd meg az alábbi videóban Kenny Garrettet szaxofonon. A számot a kezdetétől linkeltem be, mert úgy élvezhető igazán, na meg Chick Corea is szédületesen jó a zongorán. Sajnos már nincs velünk, ahogy Roy Haynes, a dobos sincs:

youtu.be/-K43sDNInSg?t=1168

A darabot egy másik blogban már belinkeltem, de ezen a linken az egész koncert meghallgatható

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.09.19. 15:32:34

@taga20:

"mit szósz a szétkúrt előválasztáshoz? a csutigeciék, kínai és ruszki droidokkal szétkúrták!"

Hm, te mindezt honnan tudod? Az ellenzék IT-emberei sem tudnak még semmit, pedig ők belenézhettek a logokba - te meg pontosan tudod, kik és honnan csinálták?

Erre csak egyetlen magyarázat létezhet, mégpedig az, hogy TE csináltad, TE kúrtad szét az ellenzéki előválasztást. Te fizetted le a kínai és orosz hackereket. :DDD

G. Nagy László 2021.09.19. 19:04:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"mindkettő valóságos fizikai örömet okoz nekem, ha hallgatom. Gyakran ténylegesen beleborzongok, olyan hatással van rám."

Pontosan erről beszélek. Köszi a zenéket!

alöksz róz 2021.09.19. 23:13:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: lehet nem jó emberre érkeztek a szavazatok

6.Lenin 2021.09.20. 16:39:00

@Glokta:

Elkéstél, leírtam a valódi okot egy másik blogon.

-Halló, szóljatok a Ferinek, hogy leállt a rendszer!
-Ő kapcsolgatja a gépet, de be van baszva, majd, ha elalszik átvisszük egy másik szobába. Majd hétfőn beindul. Elvesszük tőle a szoba kulcsát.
-Már megijedtem, hogy...
-Mitől? Geri nyerte a választást már régen, mit izgultok.

G. Nagy László 2021.09.20. 17:25:03

@6.Lenin: @Glokta: Csupán egy újabb bizonyítéka az alkalmatlanságnak. A Fidesz számos nagyszabású projektet lebonyolít egyetlen apró gebasz nélkül. Ahová viszont ezek nyúlnak, ott mindig van valami bénázás. Még az a szerencse, hogy nem látom az ellenzék oldalán a jó szándékot. Most még sajnálnám is őket...

6.Lenin 2021.09.20. 17:36:12

@G. Nagy László:

Amit ma az ellenzék a parlamentben produkált .. biz isten ha ellenzéki lennék, már nagyon ciki lenne számomra is kiállni mellettük. Kíváncsi vagyok, hogy tisztessége ellenzékiek meddig képesek ebben elmenni.

Ezt már szerintem csak a Fletó, és Szabó Tímea képesek bevállalni. Ennyire nyíltan hülyének nézni a saját választóikat, vagy egy minden erkölcsi érzék nélküli zombiknak. Ez már nagyon az alja.

Szerintem a Fidesznek csak meg kéne kérdeznie, hogy ezeket ki vállalja még arccal, névvel.

taga20 2021.09.20. 19:25:06

@G. Nagy László: "A Fidesz számos nagyszabású projektet lebonyolít egyetlen apró gebasz nélkül."

ember, ha te ezt komolyan gondolod és mondod, akkor te fogyatékos vagy baszod!

hány példát hozzak az ellenkezőjére? százat?

itt van kettő! legyél rá büszke:)))

24.hu/belfold/2020/06/18/palkovics-laszlo-hulladek-korforgasos-gazdasag-kukaholding/

hvg.hu/gazdasag/20200806_ejegyrendszer_bkk_kozossegi_kozlekedes_bkv_budapest

Glokta 2021.09.25. 18:30:53

@G. Nagy László: "csupán egy újabb bizonyítéka az alkalmatlanságnak. A Fidesz számos nagyszabású projektet lebonyolít egyetlen apró gebasz nélkül. Ahová viszont ezek nyúlnak, ott mindig van valami bénázás. "
Azért a fideszre vonatkozó részét te se gondolod komolyan az oltási regisztrációs oldal leállása és az "terheléses támadással" való takarózás után...

Nem tagadás, hogy van egy csomó sikeres állami projekt, de sokkal több pénz áll a rendelkezésükre és a túlárazások mértéke elképesztő.
Amikor egy ilyen hírt olvasok, akkor nekem is ökölbe szorul a kezem és valamennyire meg tudom érteni az ellenzékiek érzelmeit, akik azt mondják, bármi csak ne ez: g7.hu/kozelet/20210924/becsben-fopalyaudvar-is-kijott-annyibol-mint-amennyiert-budapesten-meszaros-lorinc-par-kilometer-vasutat-fejleszt/

Ami pedig az informatikát illeti, a kormányzati weboldalak (különösen a koronavírusról tájékoztató weboldal), pályázati rendszerek, oktatási rendszer (kréta) minősége bőven az európai standardok alatt van.

G. Nagy László 2021.09.26. 20:27:11

@Glokta: Jómagam nemigen értek a vasútipari beruházásokhoz. Ha igaz, amit a szakértők mondanak, úgy tényleg durván pofátlan a dolog. Az elmúlt tíz évben persze százszor előfordult már, hogy kikezdtek egy-egy tendert, aztán kiderült, hogy az almát hasonlították a körtével, nettó rosszindulatú csúsztatásból. Itt most elég alaposnak tűnik a cikk, de én már semmit sem tudok kizárni. (Ha ténylegesen tízszeres a túlárazás, úgy ennek az ügynek vastagon lesz nemzetközi visszhangja.)

Glokta 2021.09.26. 21:21:06

@G. Nagy László: Nemzetközi visszhangja... dehogy lesz. Miért zavarná ez a nyugatiakat?

Annak van nemzetközi visszhangja, amivel ott lehet moralizálni és a 'jóembert' játszani, pl. ilyen volt a 'pedofiltörvény'.

G. Nagy László 2021.09.26. 21:30:02

@Glokta: Nyilván nem ilyen hangos. (Abszolút igazad van: mindig a faszságokkal foglalkoznak. Talán Viktor egyenesen gumicsontként dobja eléjük ezeket:)) Azonban a korrupciót vizsgáló jelentésekben az ilyeneknek meg kell jelenniük. Ha nem, úgy valószínűleg nincs is miről beszélni.

6.Lenin 2021.09.27. 09:28:04

@Glokta:

Ez az. Tökéletesen igazad van, de egyben ez azt is mutatja, hogynem véletlenül kenegeted te is a szart a másikra. Mert ez az egész nem politika, vagyis az, a sima szarkenegetés, mindent a másikra kenni..

A baloldali politika már régen ezt használja ki, hogy van egy réteg, akiket simán át lehet baszni, mert az irigység motiválja őket. Meg is etetnek velük mindent amit csak lehet.

Ez a feladatotok nektek baloldaliaknak, átverni a saját tábort, ahol csak lehet. Ma már erről szól a politika mindennapja.

És nehogy félreért, nekem semmi bajom ezekkel, hiszen magad is igazoltad . Én csak leírom, mint tényt.Ezek így működnek.

Glokta 2021.09.27. 11:41:48

@6.Lenin: "A baloldali politika már régen ezt használja ki, hogy van egy réteg, akiket simán át lehet baszni, mert az irigység motiválja őket. Meg is etetnek velük mindent amit csak lehet."
Nem hiszem hogy ez oldalspecifikus lenne. Egyszerűen van egy réteg, aki mindig az aktuális kormányt okolja a saját hibáiért, és ezt a politikusok megpróbálják kihasználni.
Most épp Jakab Péter csinálja ezt (elég pofátlanul), de ellenzékben a Fidesz is ígérgetett fűt-fát.

6.Lenin 2021.09.27. 11:56:53

@Glokta:

DE. Ez oldalspecifikus. Van, ami csak az egyik oldalra jellemző, van, ami csak a másikra.
Természetesen ez csak a tömegekre érvényes, A széleken mindig van csekély számú átmenet.

Végig kell nézni a történelmüket, és ott a kép előtted. Csak össze kell írni a jellemvonásokat.

Csak egy példa. A baloldal mindig a másikon kéri számon az ő "értékrendjüket" azon egy szerű oknál fogva mert nekik van, sok évezredes. A baloldalnak nincs stabil "értékrendje". Állandóan változik, de akkor is nagy ívben tojnak rá.

De az aktuális kormány hibáztatása se ül.
Az egyik oldal úgy hibáztat, hogy kínál helyette másikat. A baloldal hibáztat, úgy, hogy tudja, azokat ő sem fogja megváltoztatni, hiszen soha nem is tett érte a kritikán kívül semmit., vagy , ha tett is, az nem javított, hanem rontott, hiszen a saját érdekeit nézte.

De egyszerű emberi tulajdonságok is jellemzőek az oldalakra. Érthető, hiszen azért lesz azon az oldalon. Ez a tulajdonság viszi oda, és nem a másik oldalra.

Jakab, vagy Gyurcsány soha nem lenne konzervatív.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.11.03. 17:16:51

@Boar.: te ennyire bírod gyurcsányt? ki a felelőse öszödnek, meg a civilek megverésének ha nem a legfőbb hatalom embere? főleg gyurcsány kijelentette hogy minden erővel fékezzék meg a tömeget. meg a járókelőket.

gyurcsány ZÁRT közben mondott igazságot, előtte és utána is a nyilvánosság előtt pedig HAZUDOTT! a saját maffiatagok körében nagyon bátor igazat mondani, amit mindenki tud ott. a népnek hazudott

amúgy a dk-s kuratóriumi elnökök olyan k csöndben asszisztálnak a közmédia szétveréséhez, pl kálmán olga férje is a fideszes köztévében dolgozott nagyon sokáig.
süti beállítások módosítása