téveszmék

téveszmék

"Nem létezik LMBTQ-lobbi"

2022. június 13. - G. Nagy László

barbie.jpg

 

Van egy álmom: egy napon olyan világra ébredünk, ahol mindent a piac dönt majd el. Ahol árulhatunk bármit. Biozöldséget és egészségtelen, cukros édességeket; autót a kis srácoknak, rózsaszín pónit a lányoknak, s transzgender Barbit bárkinek, aki hajlandó pénzt áldozni rá. És ugyanígy: hirdethetünk százféle vallást és ideológiát; amíg (fizikailag) nem bántunk senkit, addig szabad minden szó, mém és gondolat. Nevezhetnénk e távoli, futurisztikus, álombéli világot akár liberális demokráciának is.

 

Ha manapság szóba kerül az LMBTQ kérdéskör, a téma kapcsán alapvetően kétféle attitűdöt, két egészen ellentétes viszonyulást látunk. A konzervatívok szerint egy káros és erőszakos ideológia nyomulásáról van szó, melynek fő célja a káoszteremtés és a nemi identitás teljes felszámolása; a progresszívek ezzel szemben az elfogadás fontosságát mantrázzák, s akár a végsőkig tagadják, hogy bármiféle ártó, vagy agresszív volna abban, amit képviselnek. Bevallom: engem a leginkább az foglalkoztat, hogy e szivárványos ideológia mennyire vonzó, kajálható, befogadható az átlagfogyasztó számára. A legtöbb vallás a világi hatalom támogatásával létezett és maradt fenn. A kommunizmus, a fasizmus és a nácizmus is mindig, mindenütt a szuronyokra támaszkodott. Vajon az LMBTQ-őrület olyan, mint annak idején a Beatles-imádat, amikor a rajongók önként vásárolták a lemezek és koncertjegyek ezreit, s önfeledt extázisban élvezték-ünnepelték a kultúra forradalmát; avagy inkább a marxizmushoz hasonlít, amelyet tölcsérrel kellett leerőltetni a többség torkán?

 

A következőkben néhány olyan - nemzetközi és hazai - jelenséget sorolok fel, amelyek talán segítenek eldönteni, hogy egy alulról érkező, népi, fogyasztói igényről van szó, avagy egy felülről diktált, marxista-típusú dogmatizmust tapasztalunk, amely a legkevésbé sem találkozik a hétköznapi szükségleteinkkel és elvárásainkkal. (Előre szpojlerezem a megoldást: a valóság e két véglet közt keresendő, a kérdés csak az, melyikhez áll közelebb.)

  • BARBIE - A Laverne Cox színész előtt tisztelegni kívánó transzgender Barbie még csak a napokban került a bolti polcokra, piaci megmérettetése kapcsán egyelőre aligha nyilatkozhat bárki bármit. Viszont nagyszerű kordokumentum, kíváncsi leszek, mit mond majd róla harminc év múlva a tárlatvezető a Barbie-múzeumban.
  • NICKELODEON - A mesecsatorna nézettsége négy év alatt a harmadára esett vissza. Az utóbbi időben szivárványcsaládok, pánszexuálisok és transzneműek is megjelentek a csatorna kisfilmjeiben, mi több, egy transznemű hóddal is találkozhatunk, amelynek mellén még látszanak a műtéti hegek... A Rugrats című sorozatban az édesanya karakteréből leszbikust formáltak, s még az is kiderült, hogy személyes kedvencem, Spongyabob maga is homoszexuális... Mi jöhet még? Egy biztos: a csatornára, melyet 2017 nyarán még átlagosan 1,3 millióan néztek, tavaly már csupán 372 ezren voltak kíváncsiak.
  • DISNEY- Karey Burke, a Disney vállalat elnöknője meghirdette: a társaság produkcióiban legalább a szereplők felének LMBTQ, vagy valamely etnikai kisebbség képviselőjének kell lennie. A cég részvényeinek árfolyama 14 hónap alatt csaknem a felére zuhant.
  • ERSTE - A bank a közelmúltban bevezetett netes felületét George névre keresztelte, s egy rózsaszín hajú, nemi identitászavarról árulkodó, fiús kislánnyal reklámozta. Úgy tűnik, a kislány karaktere kezd kikopni a vizuális rendszerből, a netbank felületéről mindenesetre eltűnt. Lehet, hogy a pénzintézet magyar ügyfelei nem fogadták kitörő lelkesedéssel?
  • BIDEN - Az egyesült Államok elnöke a beiktatását követő egyik első rendeletével a férfinek született transzneműeket rászabadította a nő sportra. Joe Biden globális LMBTQ-politikáját azóta is az ideológiai elkötelezettség jellemzi. Támogatja, finanszírozza az olyan kezdeményezések elhallgattatását, amelyek megpróbálják megvédeni a kiskorúakat az LMBTQ-szervezetek befolyásolásától.
  • MULTINACIONÁLIS MUNKAVÁLLALÓI KÖRNYEZET - Gyakorlatilag minden multinál folyamatosan tolják az érzékenyítést. A számos woke-idiotizmuson belül az LMBTQ-téma az, amelyre rendszerint a legnagyobb hangsúlyt fektetik.
  • MATIC-JELENTÉS - Az Eutópai Parlamentben elfogadott Matic-jelentés kimondja: "transznemű férfiak is teherbe eshetnek".
  • UEFA - Az Európai Labdarúgó-szövetség sokáig azt a nézetet vallotta: a focipályától távol kell tartani a politikai és ideológiai üzeneteket. Emlékszünk: egy évvel ezelőtt még megtiltották, hogy a müncheni stadiont a német-magyar EB-meccs idején szivárványszínben világítsák ki. A közönség soraiban megjelenő szivárvány-zászlókkal azonban már semmi gondjuk sem volt, ezzel szemben Magyarországot megbüntették egy "LMBTQ? Danke, nein!" felirat miatt. Minden ilyen jellegű döntésük rém következetlen - nagyon úgy fest, mintha folyamatos nyomás alatt lennének.
  • NÉPSZAVAZÁS - Magyarország az egyetlen hely a világon, ahol megkérdezték a választókat az LMBTQ-téma kapcsán. A szavazópolgárok meglehetősen egyértelmű válaszokat adtak.
  • PSZICHOLÓGIA - A Magyar Pszichiátriai Társaság és a Magyar Pszichológiai Társaság annak idején megfogalmazta véleményét a gyermekvédelmi törvényt illetően, mely szakmai állásfoglalás helyett ideológiai kinyilatkoztatásban öltött testet, szóhasználatában a transzmozgalom által erőltetett kifejezéseket alkalmazva.
  • ÁKOS - Kovács Ákos nyíltan vállalja konzervatív attitűdjét. A T-com annak idején szerződést bontott vele ezért, a rajongók azonban szemlátomást kitartanak mellette.
  • CARSON COMA - Ákoson és Majkán kívül nem sokan képesek telt házat összehozni a Budapest Parkban. Pénteken a Carson Coma koncertjén egy gombostűt sem lehetett leejteni. A közönség átlagéletkora 16-18 év; megdöbbentően sokan szivárványos zászlókkal. Létezik tehát olyan közeg, ahol az LMBTQ-program nem kényszer, hanem piaci alapon is működik.

 

Ha a magyarországi állapotokra fókuszálunk, érdekes kép tárul elénk. Úgy tűnik, hogy a felnőtt lakosság oroszlánrészétől elképesztően messze áll a szivárványos ideológia. Az áprilisi népszavazás mind a négy - igaz, profin megformált, mondhatni: irányított - kérdésére 92% felett volt a NEM válaszok aránya az IGEN-ekkel szemben. Még ennél is beszédesebb az, hogy az ellenzéki politikusok - akiknek pedig az egész világképük arra épül, hogy szembemennek Orbán Viktorral - sem mertek az IGEN-ekre buzdítani, hiszen pontosan tudják: még az ő szavazóik között is kisebbségben vannak a woke-ideológiát vallók. Ha létezik olyan társadalmi réteg, amely igazán fogékonynak mutatkozik az LMBTQ-üzenetek befogadására, úgy azok egyértelműen a kamaszok, s valójában nincs is ebben semmi meglepő. Minden egészséges tinédzser forradalmár, ez ennek az életszakasznak a sajátja. Tombolnak a hormonok, a tékozló fiú lelép otthonról, vagy épp rockbandát alakít. Csakhogy amíg a történelem folyamán egészen eleddig mindig volt miért lázadni - az előttem járó generációknak például 1956-ban és 1968-ban, az én nemzedékemnek a rendszerváltás idején -, addig a mai fiataloknak már nemigen maradt semmi, amiért forronghatnának. Ez a szivárványos ideológia amolyan forradalom-pótlék lehet némelyek számára. Kockázatmentes, kipárnázott fotelzendülés, de azért mégiscsak valami. (Amikor a hatvanas évek szexuális forradalma berobbant, még egész más volt a világ. Csak Nagy-Britanniában közel ötvenezer embert ítéltek el homoszexualitásért a 20. század során, s még a rendkívül progresszív Norvégiában is csak 1972-ben törölték el a melegek bebörtönzését előíró törvényt. A Föld civilizált felében manapság egyetlen LMBTQ arcnak sincs mitől tartania: Los Angelestől Bukarestig mindenki szabadon megélheti szexualitását, akár fel is vonulhat, ha akar.) A hormonváltozásból fakadó forradalmi hevületen túl akad még két lényeges szempont, ami miatt a fiatalok elméje kiváló termőföldet jelent bármiféle új eszmeiség számára. Az egyik a tapasztalatlanság. A különböző mérgező ideológiákról csupán a dögunalmas történelemórákon hallottak - valószínűleg a legkevésbé sem áll össze bennük, hogy ugyanazt a lejárt szavatosságú, százszor a kukába hajított, romlott vackot kapják újracsomagolva. S ami legalább ilyen lényeges: a tizenévesek zöme abszolút kütyü-függő. Instagram, TikTok, Snapchat - egy valamirevaló marketinges manapság abba az irányba orientálja a gyerekeinket, amerre csak akarja, s ez természetesen az ideológiák terén sincs másképp.

 

Végezetül, visszakanyarodva a címben, illetve a bevezetőben felvetett kérdésre, számomra - a fent leírt jelenségeket átfogóan tekintve - határozottan úgy tűnik, hogy az LMBTQ-ideológia nem egy alulról érkező, széles néprétegek igényét kielégíteni igyekvő kezdeményezés, de még csak nem is egy sikeres piaci termék, mint amilyen a kóla, a britpop zene, vagy épp a Big Mac. (Még akkor sem, ha akadnak kivételek: az LMBTQ-vonatra felülő Carson Coma együttes kifejezetten népszerű; szövegei pedig tagadhatatlanul intelligensek.) Sokkal inkább egy felülről erőltetett, agresszíven terjeszkedő dogmavilágot látok, amely az ELFOGADÁS-ra hivatkozva semmiféle kikacsintást sem fogad el; s a SOKSZÍNŰSÉG-et hirdetve megpróbál mindent egyformára, szivárványszínűre mázolni. S ha létezik ilyen ideologikus szándék, úgy értelemszerűen LMBTQ-lobbi is létezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr4017855571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildhunt 2022.06.13. 09:03:33

Te nagyon rámentél az 500+ kommentre...

Wildhunt 2022.06.13. 09:04:47

És persze megint egy igényes, pontos bejegyzés. Köszönöm.

G. Nagy László 2022.06.13. 09:43:42

@Wildhunt: Én tartozom köszönettel :)

Nézd, egyszerűen érdekel a téma. Ugyanis minden ezen áll. Ha szabad akaratból kötjük fel magunkat, leszünk drogosok, alkoholisták, önpusztítók és meddők, úgy ez a homo sapiens sorsa - kipusztulásra ítéltettünk. De a kénszer és az agymosás más. Az ellen lehet védekezni.

IdomitottFoka 2022.06.13. 13:00:20

Megin világvége, detuttam. (Amikor megláttam a microsoft cikkajánlóban, rögtön tudtam h lesz poszt)
Deazért:
NICKELODEON: nem is olyan nagy baj ez, hiszen pont jó lakmusz ahhoz, h mennyi az igény az ilyen tartalmakra. (bár nem derül ki a posztból, h ez vezetett-e a nézettségcsökkenéshez, de nyilván van köze hozzá)
DISNEY: a 14 hónaposhoz képest a fele, a 24 hónaposhoz képest meg pont annyi (és közbe recesszió van), szóval ez fals indok.
ERSTE: mivel pont ebben az üzletágban dolgozom, megnyugtathatlak h a netbankkal legkevésbé sem arculatproblémák voltak a fajsúlyosak.
BIDEN: a transzok a női sportban egy elbaszott lépés (de onnan valószínűleg kiszorulnak majd, nem fejtem ki, de a nézettségi adatokhoz köze van), de a címke fals, mi köze lenne a vénembernek ehhez? vagy a mi buzitörvényünk áderé?
MULTI: jelentem a BNP nem érzékenyít minket lmbt ügyben. zöld happeningek vannak helyette.
MATIC: :D. a Brian élete jó film
UEFA: gumicsont ez még mindig.
PSZICHOLÓGIA: követik a nemzetközi trendet. persze kövérlacit is megkérdezhették volna, igaz.
ÁKOS: a tcom mellett is kitartottak az ügyfelek. és sztem a szerződésbontás célja sem az volt h a rajongók elpártoljanak tőle.

A népszavazással kapcsolatban: eléggé saját közönségnek írsz, úh nem kell azt játszani h nem érted mik voltak a népszavazásnak a körülményeivel. Az igenek és az érvénytelenek leginkább arra reflektáltak h viktor vagy nem viktor. Mint ahogy a vizitdíjnál is a feri vagy nem feri volt a kérdés.

A buzilobbiról meg annyit, h pride már több tíz éve van, de amúgy én csak birkától meg tőletek tudom h áskálódnak. Na jó, amikor túrótorta ledarálta, annak a híre is eljutott hozzám. De tényleg, az óvodai nemváltós cucc csak kormányoldalról jött. És nekem mindig gumicsontnak tűnt...

Guszty 2022.06.13. 14:57:50

@IdomitottFoka: "Az igenek és az érvénytelenek leginkább arra reflektáltak h viktor vagy nem viktor."
Ehhez képest a Fidesz listán kapott kb. 3 millió szavazatot, a népszavazási kérdésekre pedig jött 3,8-3,9 millió érvényes "Nem" szavazat (kérdésenként), úgyhogy kb. 900 000 nem Fideszre szavazó is nemmel szavazott.

G. Nagy László 2022.06.13. 18:23:50

@IdomitottFoka:

"Az igenek és az érvénytelenek leginkább arra reflektáltak h viktor vagy nem viktor. Mint ahogy a vizitdíjnál is a feri vagy nem feri volt a kérdés."

Ebben természetesen abszolút igazad van (mert tényleg erre reflektáltak), egy lényeges különbségről azonban elfeledkezel (amiért elvileg lehetett volna másképp is, koncentrálhatott volna az ellenzéki szavazó magára a kérdésre is). A vizitdíjra vonatkozó népszavazás 2008-ban volt, két választás között. 2006 és 2010 között MINDEN arról szólt, hogy miként lehet Fletót megbuktatni. De baszki: a gyermekvédelmi népszavazás EGYIDŐBEN volt a parlamenti választásokkal!!! Itt kurvára semmi szükség nem volt a protest szavazásra! Simán megtehette minden Orbán-gyűlölő, hogy leszavaz az ellenzék listájára és helyi jelöltjére - hiszen ez a direkt eszköze a kormányváltásnak -, majd komolyan véve a kérdéseket, válaszol is rájuk. Ezt sokan meg is tették, ahogyan @Guszty: is írja: "kb. 900 000 nem Fideszre szavazó is nemmel szavazott." Az égvilágon SEMMI SZÜKSÉG nem volt az érvénytelen szavazatokra, az összefirkált kérdőívekre. Hogy mégis miért erre buzdított az ellenzék? Ez elég egyértelmű.

Ha Niedermüller Pétert, és a hozzá hasonló ocsmány dékásokat kérdeznéd, ők a maguk részéről simán IGEN-nel voksoltak. Ez még a maga végtelenül visszataszító módján is tisztességesebb, mint az érvénytelen szavazás. Legalább van véleményük, s merik is vállalni. Az más kérdés, hogy a szavazóiktól nem kérték ugyanezt, mert tudják, hogy ők jellemzően nem így gondolkodnak. Ez már nagyon aljas taktikázás, de megértem. De mi van a többi ellenzéki párttal? Talán nem volt véleményük az ügyben? Akkor nem valók politikusnak. Vagy lehet, hogy ők sem vették meg otthonra a Meseország mindenkié c. kötetet a gyerkőceiknek? A Jobbik annak idején visszahozta/bevezette volna a melegek börtönbüntetését... Nos, ha az ellenzék nagyobb része a maga részéről a NEM-eket támogatta volna, úgy miért nem erre buzdította a választóit? Mert mindenképp borsot akartak törni a Fidesz orra alá? Ez elég gyermeteg érv. Nem akarták a széthúzás látszatát kelteni? Talán. De ami a legvalószínűbb: egy csomó külföldi támogatástól elestek volna, ha felvállalják a NEM-et, vagy akár azt, hogy mindenki szavazzon szíve szerint. Kevés dolog igazolja ennyire az LMBTQ-lobbi létezését, mint az hogy az ellenzék áprilisban nem mert érdemben beleállni e kérdésekbe.

IdomitottFoka 2022.06.13. 23:13:25

@G. Nagy László: Ködszurkálás ez.

"Kevés dolog igazolja ennyire az LMBTQ-lobbi létezését, mint az hogy az ellenzék áprilisban nem mert érdemben beleállni e kérdésekbe." Mármint mi? Az összefogás kevés kivétellel inkább nem is foglalkozott ezzel a kérdéssel emlékeim szerint, ez lenne a lobbi melletti bizonyíték? Amúgy persze h van lobbi, a világ egy halom országában még mindig törvényellenes melegnek lenni, ami azért elég nagy hülyeség. Itt is fellépett persze viktor nagy örömére, rágta mindenki a gumicsontot, közbe meg ment a bírók élveboncolása, ami nem érdekelt senkit... btw az jutott eszembe (télleg nem felsőbb utasítás, eskü), h ez a nemváltós népszavazás indirekten azt is bizonyítja h a kormány tényleg nem tudott az orosz támadásról, mert akkor nem dob ki egy csomó pénzt a gumicsontra, hanem az is mehet lölőnek.

"A Föld civilizált felében manapság egyetlen LMBTQ arcnak sincs mitől tartania"
Most diszkréten vagy véletlenül lecivilizálatlanoztad az oroszokat, nem lesz ebből baj?

G. Nagy László 2022.06.14. 08:17:58

@IdomitottFoka:

"Most diszkréten vagy véletlenül lecivilizálatlanoztad az oroszokat, nem lesz ebből baj?"

:) :) :) Sokkal inkább azért kapok majd, mert a románokat behúztam a civilizált térfélre...

"rágta mindenki a gumicsontot"

Ebben természetesen igazad van. Hálás téma: egyelőre nem a legégetőbb problémánk, miközben a társadalom oroszlánrésze ugyanúgy gondolkodik róla. No de azt mégsem lehet mondani - miközben számos balostól ezt halljuk -, hogy nem is foglalunk állást az ügyben, csak mert "gumicsont". Idehaza szerencsére igazán szabad a légkör: mindenki úgy szeret és úgy beszél, ahogy csak akar. Senki sem bántja a melegeket, és azokat sem, akik poénkodnak a buzikon. Ez az ideális állapot. Ehhez képest ERŐSZAK a melegek meghurcolása és ugyanígy ERŐSZAK a homofóbok meghurcolása is. Legyintesz az UEFÁ-ra is, de annál nagyobb szeget aligha üthet bárki a liberalizmus koporsójába, mint amikor egy "LMBTQ? Danke, nein" felirat miatt büntetnek meg egy országot (miközben a szivárványos zászló meg tök oké). És nem véletlenül írtam a Carson Comáról és a kamaszokról. A gyerekeim iskolatársain látom, hogy az őrület már ide is elért. Ismerek olyan lányt, aki - miután elváltak a szülei - elkezdett fiúruhát viselni. Még a banketten is frakkban lépett fel. Van olyan osztály, ahol a lányok háromnegyede leszbikusnak vallja magát... Ez egy divathullám, mely a többségnél veszélytelen és nyom nélkül kinövik majd, de ha csak néhányan sérülnek emiatt, már az is pokoli probléma.

"Az összefogás kevés kivétellel inkább nem is foglalkozott ezzel a kérdéssel emlékeim szerint"

Abszolút így van, magam is ezt írtam. És ez az, ami nagyon nagy gáz. Négyféle magyarázat van rá, hogy miért söpörték a szőnyeg alá, s mind a négy elképesztően kínos.

IdomitottFoka 2022.06.14. 11:28:07

@G. Nagy László: "Legyintesz az UEFÁ-ra is, de annál nagyobb szeget aligha üthet bárki a liberalizmus koporsójába, mint amikor egy "LMBTQ? Danke, nein" felirat miatt büntetnek meg egy országot (miközben a szivárványos zászló meg tök oké)."

Az ugye megvan, h az UEFA se nem liberális, se nem progresszív, se nem akármi hanem elvtelenül pénzéhes? És azért abba a büntetésbe se rokkant bele az ország (mellesleg a válogatott még nem az ország...)

Már nem lehet a bőrruhával és lila tarajjal a határokat feszegetni... Egyébként meg a fiatalok egy része mindig az önsorsrontásig meg azon túl is megy bármilyen úton, ami az adott korban nem komilfó, most éppen a promiszkuitás az (megint).

G. Nagy László 2022.06.14. 13:15:21

@IdomitottFoka:

"Az ugye megvan, h az UEFA se nem liberális, se nem progresszív, se nem akármi hanem elvtelenül pénzéhes?"

Látod? Még ebben is egyetértek veled. És pont ez a lényeg. Az UEFA a magas bevételekben érdekelt, ehhez pedig alapvetően jó foci kell és ideológiamentes légkör. Éppen ezért akarták távol tartani a politikát a stadionoktól. Azért is írom fent, hogy nagy lehet rajtuk a nyomás, mert látványosan engedtek ebből az alapelvből. Egy csomó olyan pozitív politikai üzenet létezik, amelyet biztosan nem fogalmazhatnál meg focipályán (pl. free Tibet), mert nagyhatalmi érdeket sértene. De térdepelni és szivárványos karszalagot viselni lehet, holott semmi köze a focihoz és semmivel sem hoz több szponzort, reklámbevételt. A marketing matekja elég szimpla: minél többen néznek egy televíziós közvetítést, annál többet ér a hirdetés. Letérdelek bárki elé, aki kimutatja, hogy a szivárványos karszalag kettővel több, vagy hárommal kevesebb nézőt vonzott.

IdomitottFoka 2022.06.14. 14:40:30

@G. Nagy László:
www.statista.com/statistics/279056/revenue-of-the-uefa/
Nos, vmit tudnak a marketingesek vagy bárkik, akik az uefát működtetik.

G. Nagy László 2022.06.14. 16:09:26

@IdomitottFoka: Folyamatosan emelkedő, négyévente - az Európa-bajnokságok idején - kiugró, a covid alatt enyhén visszaeső a bevétel. Ránézésre magyarázható. Ebből az adatsorból nyilván nem derül ki, hogy mi lett volna, ha már korábban rákapnak a szivárványra, vagy ha még most sem. (Szerintem nem sokat befolyásol a dolog, de ez csupán egy érzés a részemről.) Üzletileg kétségkívül jónak tűnik a trend.

GyMasa 2022.06.15. 09:48:51

@Guszty:
"...úgyhogy kb. 900 000 nem Fideszre szavazó is nemmel szavazott. "
Jaja, a kb, 1,9 millió ÖSSZES összefosás szavazóból...
Azaz, kb. minden második ellenzéki is NEM-mel szavazott.

baalint1 2022.06.15. 10:36:25

"Még ennél is beszédesebb az, hogy az ellenzéki politikusok - akiknek pedig az egész világképük arra épül, hogy szembemennek Orbán Viktorral - sem mertek az IGEN-ekre buzdítani, hiszen pontosan tudják: még az ő szavazóik között is kisebbségben vannak a woke-ideológiát vallók"

Idáig olvastam, egyre nehezebben bírom a színtiszta bolsevik propagandát.

Teljesen őszintén, reménykedve kérdezem, privátban is írhatsz, ha akarsz. Ugye te tényleg csak propagandából nyomod, és tényleg nem hiszed el ezeket a sületlenségeket? Ennyirer butának nem tűnsz. Olvasd el azokat a kérdéseket: szerinted mennyi valóságalapja van? Ha azt kérdezték volna, hogy "Egyetért-e őn azzal, hogy gyerekeket égessűnk máglyán?", akkor sem éreznéd abszurdnak az egészet, és nem tartanád jogosnak, ha hülye kérdésre érvénytelen választ adnak?

De tényleg, pár éve még sokkal értelmesebbnek tűntél, akivel ugyan nem értettem mindig egyet, de mérlegeltél, gondolkodtál. Mostanra viszont olyan szinten egysíkú minden, amit írsz, a gondolkodás totális hiányáról árulkodik minden írásod. Ja, és mindegyik egyetlen dolgot céloz meg: a nyugati liberális kultúra fikázása.

G. Nagy László 2022.06.15. 12:50:50

@baalint1:

Először is: köszönet a baráti hangvételért. Hónapok óta először tapasztalom tőled.

Másodszor: "privátban is írhatsz, ha akarsz" - Nincs rejtegetnivalóm. Minden szavam őszinte, amit leírok azt, így is gondolom. Néha talán tévedek, de ennyi.

Harmadszor: "mindegyik egyetlen dolgot céloz meg: a nyugati liberális kultúra fikázása." pontosan a liberális kultúrát sírom vissza. Amit fikázok, az az álszentség, az önpusztítás, az értelmetlen jóemberkedés. Ami ma megy a fősodorban, annak semmi köze a liberalizmushoz, de ezt már sokszor átbeszéltük.

Negyedszer, és ez a lényeges. "Egyetért-e ön azzal, hogy gyerekeket égessünk máglyán?" - nagyon tetszik a példád, frankón. Játsszunk el a gondolattal, hogy a DK van kormányon, és a parlamenti választásokkal párhuzamosan egy népszavazást is kiír ezzel a kérdéssel. Mit tennék? leszavaznék a Fideszre, és a népszavazási kérdőíven beikszelném azt, hogy NEM. Mi több: a Fdesz is erre buzdítana. Mi ebben a bonyolult? Az ellenzéki szavazók egy jelentős része most is így járt el, egy kisebb hányada IGEN-t mondott, a legtöbben pedig érvénytelenül szavaztak. Sok mindent mondhatsz, de azt nem, hogy mindenki számára egyértelmű volt a feladvány. Nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre: az összefogás miért nem foglalt állást egy ilyen - szerinted - egyértelmű kérdés kapcsán?

Mindig ezzel jöttök, hogy gumicsont az egész, hogy hülyék a kérdések, és nincs is itt semmi látnivaló. Amikor bekerült az alkotmányba, hogy az apa férfi, az anya meg nő, arra is azt mondta a balos többség: egy egyértelmű, mindenki tudja, minek beleírni? Aztán azóta is ezzel basztat minket fél Európa... Először is el kéne dönteni, hogy egyetértesz-e a progresszív faszságokkal, vagy sem. Amelyikkel igen, azt érdemes teljes mellszélességgel felvállalni. Amelyikkel nem, ott érdemes ezt kihangsúlyozni. Abba még nem halt bele senki, hogy valamiben egyetért Orbánnal.

IdomitottFoka 2022.06.15. 13:13:22

@G. Nagy László: Tekintve h a törvényeink a gyerekégetést nem teszik semmilyen szempontból lehetővé, egy ilyen kérdés meglehetősen álságos pártpropaganda lenne, ahogy a nemváltós is az volt. (meg a migráncsos). Pár milliárdot azért elégettek rá. Ha érvényesen szavazol, akkor azzal inkább azt ismered el h volt bármilyen közérdekű alapja a kérdés feltevésének.

Sadist 2022.06.15. 14:05:09

Június 1-jén jött ki Matt Walsh What Is a Woman című dokumentumfilmje. Aki nem akar csak amiatt előfizetni a Daily Wire-re, kalóz öbölből letöltheti. A film végére elég nyilvánvalóvá válik, hogy a genderlobbi alulról jövő kulturális változás, vagy pedig felülről forszírozott indoktrináció.

Sadist 2022.06.15. 14:18:25

@baalint1: "egyre nehezebben bírom a színtiszta bolsevik propagandát
...
mindegyik egyetlen dolgot céloz meg: a nyugati liberális kultúra fikázása"

Fordítva ülsz a lovon, pajti. Amit te nyugati liberális kultúrának hiszel, az egyáltalán nem liberális, hanem pont az a színtiszta bolsevik propaganda. Egy magát többségnek hirdető/képzelő, szélsőbalos, hiperagresszív és intoleráns kisebbség forradalma, hogy lerombolják a nyugat és a liberalizmus által évszázadok alatt felépített kultúrát.

G. Nagy László 2022.06.15. 15:23:42

@Sadist: "Amit te nyugati liberális kultúrának hiszel, az egyáltalán nem liberális, hanem pont az a színtiszta bolsevik propaganda. Egy magát többségnek hirdető/képzelő, szélsőbalos, hiperagresszív és intoleráns kisebbség forradalma, hogy lerombolják a nyugat és a liberalizmus által évszázadok alatt felépített kultúrát." Pontosan ugyanígy látom én is. Köszi az ajánlást, bizonyosan meg fogom nézni.

G. Nagy László 2022.06.15. 15:33:46

@IdomitottFoka:

"Pár milliárdot azért elégettek rá. Ha érvényesen szavazol, akkor azzal inkább azt ismered el h volt bármilyen közérdekű alapja a kérdés feltevésének."

Tegyük fel, hogy nincs közérdekű alapja. Megismétlem: Játsszunk el a gondolattal, hogy a DK van kormányon, és a parlamenti választásokkal párhuzamosan egy népszavazást is kiír ezzel a kérdéssel: "Egyetért-e ön azzal, hogy gyerekeket égessünk máglyán?" A szavazólapok kinyomtatva, az a néhány millió forint már elment, az érvénytelen szavazattal nem spórolsz semmit. Tényleg nem jobb módja a tiltakozásnak, hogy a sajtóbirodalmad minden alkotója megírja, elmondja, kielemzi, hogy ez mennyire felesleges, miközben leszavazunk arra, ahová az erkölcsünk diktálja? Tényleg úgy teszel, mintha ez lenne a kritika egyetlen módja.

Természetesen szó nincs arról, hogy ne lenne közérdekű alapja a kérdésnek. Nyugat-Európában mindezek már húsbavágó kérdések. Nemsokára nálunk is azok lesznek. Ezt hívják proaktivitásnak. S ha ma még csak négymillió embernek fontos mindez, úgy le kell söpörni az asztalról? Hol itt az érzékenység a kisebbségek felé???

GyMasa 2022.06.15. 15:46:01

@G. Nagy László:
AZ is nagy probléma a népszavazásokkal, hogy eleve esélytelenebb az érvényességük, hiszen, míg választást nyerni elég a MEGJELENTEK 50%-ának a szavazatával, a népszavazásná az érvényesség feltétele, hogy a kb. 8 millió szavazónak legaabb a fele érvényes szavazatot adjon le.

IdomitottFoka 2022.06.15. 16:40:37

@G. Nagy László: Tényleg. Uis érvényes népszavazás esetén ezt újabb bármilyen agymenésre alap lehetett volna a fideszes törvénygyárban, ahol az újabb államosítást egyből a költségvetési tételeket is tartalmazó salátába rejtették. Az a helyzet, h most se lehet bemenni a körzetihez h jancsika mostantól legyen juliska. Van már általános behajtani tilos táblánk, felesleges alátenni még egy kiegészítést h piros autók se mehetnek be, és akkor még jóhiszemű voltam.

ViCa 2022.06.15. 21:28:54

@IdomitottFoka: igazad van, hogy hülye kérdések és penzkidobas stb...de az érvényes népszavazást végre kell hajtani nem? És 3 évig úgy is kell, hogy legyen. Vagyis ha az első kérdésre érvényes lett volna, akkor modositani kellene atrv, hogy CSAK szülői ámennel LEHET ilyen beszélgetéseket tartani. Rosszul tudom? És mivel azért érezhető volt a "közhangulat ", szerintem az lett volna korrekt, ha aki egyetért az nem-et ,aki faszságnak tartja az igent ixel.

ViCa 2022.06.15. 21:31:45

@ViCa: és mennyivel jobban néz ki egy 70:30 , mint egy 98:2. Az eredmény pedig boldogítóbb:).

Wildhunt 2022.06.15. 21:44:03

@ViCa: ezekkel a kérdésekkel a 98:2 sokkal jobb.

GyMasa 2022.06.15. 21:46:14

@ViCa:
"...hogy CSAK szülői ámennel LEHET ilyen beszélgetéseket tartani. "
Azt, mondjuk nem értem, hogy ez miért is nem magától értetődő???
Pont, mint a hittan óra.
Ha én nem akarom, hogy a gyerekem vérkatolikus (vagy, ide bármelyik vallás behelyettesíthető) nevelést (agymosást) kapjon, akkor miért nem tehetem ezt meg a LMBTQ ügyben?
Nekem pl, semmi gondom nem lenne egy ilyen "felvilágosítással", hogyha teljesülnek a következők:
- Előre megkapom ( külön kérés nélkül) a bemutatásra szánt prezentációt
- Megtilthatom a gyerekemnek, hogy ilyenben részt vegyen
- Ha mégis megengedem neki, akkor viszont én is végigülhessem a prezentációt.

Így lenne teljesen transzparens ez a dolog.

ViCa 2022.06.15. 23:12:01

@GyMasa: attól tartok a fiam cikinek érezné, ha anya vele menne egy ilyenre :). Az agymosas (mindenféle) ellen a legjobb a beszélgetés kettesben és azt se tartom ördögtől valónak, ha mást gondol, mint én. Egyébként most nem kell tartanod semmitől, mert úgyse lehetnek ilyen előadások.
És ebbe most nem is mennék bele...csak azt akartam mondani, hogy megdöbbentő, az az 1, 7 millió ember, aki azt gondolta, hogy ebben a helyzetben ez a jó taktika, ervenytelenul szavazni.

G. Nagy László 2022.06.15. 23:37:25

@ViCa:

"megdöbbentő, az az 1, 7 millió ember, aki azt gondolta, hogy ebben a helyzetben ez a jó taktika, ervenytelenul szavazni."

Tökéletesen egyetértek.

GyMasa 2022.06.15. 23:42:19

@ViCa:
"attól tartok a fiam cikinek érezné, ha anya vele menne egy ilyenre :)"
Az óvodában?
Remélem, nem vered a gyereket!!!

" Az agymosas (mindenféle) ellen a legjobb a beszélgetés kettesben és azt se tartom ördögtől valónak, ha mást gondol, mint én."
Igen, csakhogy, szerintem semmiféle szexuális témának nincs helye egy ygerek életében 10-12 éves kor előtt!
Egyszerűen nem értik a szex koncepcióját semennyire.

" Egyébként most nem kell tartanod semmitől, mert úgyse lehetnek ilyen előadások."
Nem mostanrúl beszéltem, hanem BÁRMIFÉLE, hasonló, ideológiai alapú témáról.

"És ebbe most nem is mennék bele...csak azt akartam mondani, hogy megdöbbentő, az az 1, 7 millió ember, aki azt gondolta, hogy ebben a helyzetben ez a jó taktika, ervenytelenul szavazni."
Ilyenek vannak.
Azt, mondjuk én sem értem, hogy miért kell valaki más véleménye alapján szavazni? Nincs nekik sajátjuk?
Sajnos a magyar népszavazási törtvények elégg olyanok, amilyenek...
Ezekkel a törvényekkel szinte lehetetlen révényes szavazást végigvinni.
Mindenesetre a 98+% azért egy elég beszédes eredmény.
Még akkor is, ha végül nem lett érvényes a szavazás.

GyMasa 2022.06.15. 23:43:32

@G. Nagy László:
Az a szomorú, hogy egy (számomra) teljesen normális dolgot elvárni ma már (kvázi?) lázadásnak minősül...

IdomitottFoka 2022.06.15. 23:56:53

@ViCa: Az első kérdés csak az előjáték volt a másik háromhoz, amik abszolút pomogács jellegűek. De azért az is hogyismondjam, minek erről népszavazni kategória. Nyolcadikban kaptunk felvilágosítást, de nem kérdezték meg a szüleimet h kaphatok-e. Lehet h szülőin előzetesen felmerült, de nem valószínű mert senkit se küldtek ki az óráról, h anyukád nem engedte meg h ezt meghallgasd. De senkiről se tudok h emiatt bármilyen problémái támadtak. És a másik három kérdéssel egy kontextusban meg teljesen más szinezetet kapott az egész kérdés.

ViCa 2022.06.16. 06:52:20

@IdomitottFoka: az első kérdés költői volt, az utolsó (második:)) valódi.

2022.06.16. 07:13:13

Meg soha nem lattam ennyi mentalis beteget egy 9 perces videoban avagy erre varrjon gombot Charles Darwin:
www.youtube.com/watch?v=y8gKE7WV81I
DC Pride felvonulas (gyerekekkel) 2022

IdomitottFoka 2022.06.16. 08:38:42

@G. Nagy László: Sztem nem fogunk közös nevezőre jutni a nemváltós népszavazásról. Gumicsontos álkérdések. Mellesleg nem igazán érdemes neked ezen parázni, az újabb választási győzelem elég felhatalmazás a kormány számára h bármilyen szabályozást meghozzon. És ezzel már a népszavazás kiírásakor is így volt. Úh nehéz kifejezni mennyire felesleges körök voltak ezek abból a szempontból h tényleg kellett-e erről népszavazni. Persze belpolitikai szempontból kiváló árok született ebből is.

G. Nagy László 2022.06.16. 09:19:51

@IdomitottFoka: Pont nem született árok ebből. Pont ugyanolyan széles nemzeti egyetértés született, mint a migránskérdés kapcsán. Tényleg érdemes volna neked is eljutni addig, hogy csak azért, mert utálod Orbánt, még el lehet ismerni, ha valamiben igaza van. Értelmes embernél ez kurvára nem presztízskérdés. (Ez a kormányoldalnak is hiátusa, de közel sem vagyunk annyira szektásan beszűkültek, mint a másik térfélen lévők.) A különböző társadalmi kérdéseket érdemes önmagukban vizsgálni, tökéletesen függetlenül attól, mit mond egyik, vagy másik politikai oldal.

Wildhunt 2022.06.16. 09:29:27

@G. Nagy László: refer to the previous post. Fóka szerint a helyes út az amerikai álláspont kritikátlan átvétele.

G. Nagy László 2022.06.16. 09:29:31

@Sztálin orgnistája: És nem csak mentálisan, a legtöbb fizikailag is el van cseszve, egy csomó túlsúlyost láttam. talán a leopárdember volt még egészen oké... :)

De tényleg: a mozgássérültekkel és az értelmi fogyatékosokkal is tisztelettel bánunk és segítjük őket, ahol lehet, de nem tekintünk rájuk ünnepelendő etalonként...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.06.17. 07:31:43

Abban a formában, mint ahogy az alt-right mitológia elképzelni: nem létezik.
Te abban a tévedésben élsz, hogy azt hiszed, hogy a nyugati nagyvárosi fiatal ugyanolyan, mint a nyugati vidéki, vagy magyar. A nagy nyugati cégek többnyire a nyugati nagyvárosi fiatalokat célozzák meg, mert ők a legfizetőképesebbek.

A Magyar Pszichiátriai Társaság és a Magyar Pszichológiai Társaság szakmai véleményt fogalmazott meg, az más kérdés, hogy a szakma véleménye erősen túlhaladta már azt, mint amit a magyar jobboldal hallani szeretne.

Apropó civilizált ország. Régebben azt mondtátok, hogy a kormány csak a gyerekeket akarja megvédeni a transzakármiktől és mondtam, nem. A kormány a transzok puszta létezését se tudja elfogadni. Nos, azóta az történt, hogy a választások óta hoztak egy intézkedést, hogy most már a transzok kezelőorvosa se írhatja fel a rendszeresen szedendő hormonokat, hanem az egészségügy-minisztertől kell külön kérvényezni. Gondolhatod, hogy egy Kásler, vagy most már Pintér hány ilyen kérvényt fog jóvá hagyni.

@G. Nagy László:
"Pont ugyanolyan széles nemzeti egyetértés született, mint a migránskérdés kapcsán."
Pontosabban lehet úgy megfogalmazni egy kérdést, hogy ne lehessen más választ adni rá. Ez a demagógia lényege.

G. Nagy László 2022.06.17. 09:38:26

@Lord_Valdez:

"a választások óta hoztak egy intézkedést, hogy most már a transzok kezelőorvosa se írhatja fel a rendszeresen szedendő hormonokat"

Tudod jól: liberális vagyok, piacpárti. Ha a privát egészségügyben sem adhatnak hormonkészítményt, az fasizmus. Ha az állami nem finanszírozza, vagy akadékoskodik, azon nem tudok fogást találni. A magam részéről egyáltalán nem vagyok híve az államnak, így az állami egészségügynek sem. Tegye mindenki tönkre magát kénye-kedve szerint, nem az állam dolga, hogy az egészséget, vagy épp az őrületet finanszírozza.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.06.18. 07:47:01

@G. Nagy László:
Az állam soha nem is finanszírozta.
Fasizmusnak nem nevezném, történelmi okokból. Emögött vallási fundamentalizmus áll.

G. Nagy László 2022.06.18. 11:50:06

@Lord_Valdez:

"Emögött vallási fundamentalizmus áll."

Ugyanígy látom. A homofóbia is tisztán vallási eredetű, szemben például a rasszizmussal, amely alapvető ösztönreakció, törzsi beidegződés.

"Az állam soha nem is finanszírozta."

Akkor nincs miről beszélni. A magánorvos felírja és kész. Ha ő sem teheti, az a piszok nagy gáz. (Mellesleg: az német kormány tervében szerepelt, hogy minden nemátalakító beavatkozás állami költség... vicces.)

alöksz róz 2022.06.18. 15:50:33

@Lord_Valdez: "A Magyar Pszichiátriai Társaság és a Magyar Pszichológiai Társaság szakmai véleményt fogalmazott meg" - hol, mikor, miben?

"Nos, azóta az történt, hogy a választások óta hoztak egy intézkedést, hogy most már a transzok kezelőorvosa se írhatja fel a rendszeresen szedendő hormonokat" - mert miért kellene hogy felírhassa? az nem gyógyítja meg.

Wildhunt 2022.06.18. 23:05:25

@G. Nagy László: "A homofóbia is tisztán vallási eredetű" mert Kína meg a Szovjet unió melegjogi paradicsom volt?

G. Nagy László 2022.06.19. 00:03:21

@Wildhunt: Nyilván nem, de pontosan tudjuk, hogy a kommunista vallás csaknem minden eleme a kereszténység parafrázisa. A prüdériát egy az egyben átvették az egyháztól.

Wildhunt 2022.06.19. 08:56:41

@G. Nagy László: igaz. DE - ilyen alapon a deviancia (a szó nem pejoratív, hanem leíró értelmében) kizárólag ideológiamentes környezetben lenne biztonságban? Bár ahogy ezt leírom máris rájövök, hogy pld a leszbikusokra a woke sokszor már most veszélyesebb, mint a papíron homofób Magyarország, vagyis bár nem tetszik, de igazad kell legyen.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.06.19. 11:37:42

@G. Nagy László:
Ez ebben a formában nem igaz. Az idegenekkel és szokatlan dolgokkal szembeni bizalmatlanság az ösztön, de a rassz koncepciója nem is létezett a XIX. századig. A bőrszínt -nyilván- látták ők is, csak nem társították értékekkel. Érdekességként említem, hogy az ókori görögök megkülönböztették a fehér embert, a feketét és a sárgát. Ez utóbbi alatt az északi embereket értették, de nem ez alapján diszkrimináltak, hanem állampolgárság és társadalmi státusz. A rómaiak is csak azt nézték, hogy melyik osztályhoz tartozol, nem azt, hogy milyen a színed. Hovatovább voltak fekete legionáriusok is (,még ha nem is olyan mennyiségben, mint amit egyes modern sorozatok sugallnak). A középkorban meg a vallási hovatartozás és a felettes úr volt a szempont, nem a bőrszín.

Most már nem teheti.
A kormány világképe szerint transzok nem léteznek és pont. Ha mégis, akkor ne tegyék.

@alöksz róz:
Pl. amikor Bagdy Emőke megnyilvánulásait kritizálták.

Egyrészről, megközelítés bullshit. Ha azt mondod, hogy csak arra szabad gyógyszert felírni, amit meg is gyógyít, akkor azzal akaratlanul azt is mondod, hogy a gyógyíthatatlan betegeket azonnal hagyjuk a francba. Még akkor is, ha egyébként ezzel még 20 évet élhetnének, hisz nem fogjuk meggyógyítani.
Másrészről, a transzneműség egy fura dolog. A legtöbben kiegyensúlyozódnak a tranzíció után. Ugyanakkor nem mindenki transznemű, aki annak gondolja magát. Ez különösen az USA-ban probléma, ahol az egész egészségügy a saját paródiájává vált. Nem rég olvastam egy sebészről, aki azzal büszkélkedett, hogy már 3000 ember műtött át. Mintha ez egy verseny lenne. Na, de tegyük fel, hogy mindenki tényleg transz, akit annak találnak, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy de meggyógyítja. Nem úgy, ahogy te szeretnéd, de neki jobb.

G. Nagy László 2022.06.19. 12:11:54

@Lord_Valdez: Nyilvánvaló, hogy tökéletesen értjük egymást.

"Az idegenekkel és szokatlan dolgokkal szembeni bizalmatlanság az ösztön."

Erről beszélek. Minél nagyobb a látható eltérés a te fajtád és az ismeretlen másik között, annál nagyobb a bizalmatlanság. vagyis: nem kell ismerni a rassz és a rasszizmus fogalmát ahhoz, hogy az ösztönszintű idegenkedés bekapcsoljon a más bőrszínűekkel szemben. Ezt egyedül a pozitív tapasztalás képes felülírni, az ideologikus sulykolás aligha.

alöksz róz 2022.06.19. 14:38:49

@Lord_Valdez: "Pl. amikor Bagdy Emőke megnyilvánulásait kritizálták." - neked aztán van bőr a pofádon bmeg :DD

ne hazudj, mert akkor pont nem.
semmiféle szakmai cáfolat nem érkezett b. e. szakmai, érvekkel alátámasztott kritikájára. semmi. pont.

az ideológiai állásfoglalás akkor is ideológiai állasfoglalás marad, ha ezer agyhalott elhülyített majom aláírja.
sőt még akkor is, ha kevesen mernek ellentmondani a fenyegetően ordító, hőbörgő, erőszakos csordátoknak.
még akkor is, ha ezerszer elismétlitek a hazugságot saját magatokra hivatkozva.

alöksz róz 2022.06.19. 14:47:52

@Lord_Valdez: "Egyrészről, megközelítés bullshit." - lehet túl sarkosan fogalmaztam :-)

nem arra való a háziorvos, hogy csak úgy felirkáljon nekem bármit, amiről én úgy gondolom h kell nekem, mert nem tetszik a testem és meg akarom változtatni.

"Másrészről, a transzneműség egy fura dolog." - miért kéne ezt a furaságot ráerőltetni a gyerekekre?
"A legtöbben kiegyensúlyozódnak a tranzíció után." - valaki meg öngyilkos lesz.
"Ugyanakkor nem mindenki transznemű, aki annak gondolja magát. Ez különösen az USA-ban probléma, ahol az egész egészségügy a saját paródiájává vált" - te meg pont ezt támogatod.

alöksz róz 2022.06.19. 14:51:07

@Lord_Valdez: "akkor azt kell, hogy mondjam, hogy de meggyógyítja" - nem gyógyítja, nem a teste lett rossz. az agyában van a hiba, ahhoz meg hozzá se nyúlnak.

Wildhunt 2022.06.20. 00:22:08

@Lord_Valdez: ez is olyan, mint a linnéi taxonómia. Attól hogy szerinted nem működik, nem Linné csinál hülyét magából hanem te.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.06.20. 07:19:56

@alöksz róz:
Csak a képzelt világodban erőlteti ezt bárki bárkire.
Mondanám, hogy megkeresem, de felesleges, mert úgyse értenéd meg.

Ezen a ponton jegyzem meg, hogy senki se küzd az amerikai módszerekért. Itt Európában lényegesen alaposabb gyakorlat van a témában.

@Wildhunt:
Halkan megjegyzem, hogy a Linnéi taxonómia túlhaladott. A mai taxonómia sokkal többet épít a genetikára, ami Linné korában még nem volt ismert. Tudod, a tudomány, már csak ilyen: fejlődik. Ami az élvonalat jelentette egykor, az ma már sok esetben csak közelítő modell, más esetekben meg tudománytörténeti érdekesség.

Szokj hozzá a gondolathoz, hogy amit iskolában tanulsz, az nem tudomány, hanem mese a tudományról.

Wildhunt 2022.06.23. 21:13:45

@Lord_Valdez: nincs másik. Megint hazudsz.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.06.24. 19:50:17

@Wildhunt:
Mutasd meg nekem, hogy hol vannak az archeák a Linnéi taxonómiában. Ne fáradj, lelövöm a poént. Nincsenek benne.
Mutasd meg, hogy hol voltak a nyulak! A rágcsálók között. Ma már a nyúlalkatúak nem részei a rágcsálóknak.
Hol volt a delfin? A halak között. Ma az emlősök között van, azon belül is a párosujjú patások közt.

Szóval, javaslom, hogy mielőtt elkezdesz hazugozni, érdemes kicsit frissíteni az ismereteidet...

Wildhunt 2022.06.24. 20:44:34

@Lord_Valdez: megint hazudsz. A rendszer nem változott, egyes élőlények besorolása igen. Persze ezt egyszer már tisztáztuk.

Wildhunt 2022.06.25. 17:07:02

@G. Nagy László: Svédország bizonyított is. Bár nagyon nem örülök.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.06.25. 18:27:39

@Wildhunt:
Tehát az, hogy most már nem morfológiai, hanem genetikai alapon rendszerezzünk, az nem a rendszer megváltozása, mert továbbra van rendszerez. Köszönöm. Ma is tanultam valamit.

Wildhunt 2022.06.25. 18:53:09

@Lord_Valdez: akinek bandája cancelelte Watsont, az genetikát szájára ne vegye.

Wildhunt 2022.06.25. 19:11:58

@Lord_Valdez: de érdemben : természetesen már Linné sem a morfológiáját vette alapul, volt jó pár feltétel ami azt felülírta. Ezt persze te is tudod, legutóbb is leírtam. Csak már megint lehazudod a csillagokat az égről.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.06.26. 07:11:43

@Wildhunt:
Van bandám? Imádok pszichotikusokkal beszélgetni.

Csak, hogy tudd: amikor Linné élt, még nem volt ismert sem az evolúció, sem a genetika. Másból nem is nagyon tudott kiindulni.

IdomitottFoka 2022.06.27. 13:14:01

@Lord_Valdez: Nem győzhetsz, Darth! A Linnéi taxonómia nem túlhaladott és kész. Meg verik a négereket.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.06.28. 07:41:49

@IdomitottFoka:
Így van. El kell fogadnom, hogy a mai napig úgy tudjuk, hogy van állat, növény és ásvány...

ViCa 2022.07.03. 16:25:55

@Lord_Valdez: "Pontosabban lehet úgy megfogalmazni egy kérdést, hogy ne lehessen más választ adni rá." A szándékot kell nézni, a miért-et, a következményt...mindig. Nem szó szerint venni a kérdést. (A "lobbi" kishitű volt, szerintem ezért terelt az érvénytelen szavazás felé. )

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.07.04. 09:27:58

@ViCa:
De igen szó szerint kell venni. Mindig. Ugyanis arra fognak hivatkozni utána.
A "szándék", a "miért", a "következmény" az nem ismert, arról csak spekulálni tudsz. Emiatt értelmetlen dolog a kérdés helyére képzelt másik kérdésre válaszolni helyette.
Az értelmes emberek azért szavaztak érvénytelenül, mert az ellentétes válasz se lett volna elfogadható. Pont ez a manipuláció lényege. Csinálj egy választ, ami azt hozza ki, amire szeretnéd, hogy a nép szavazzon és egy másikat, ami abszurd. Ekkor az fog kijönni, amit ki szeretnél hozni, akkor is, ha egyébként a nép nem támogatja az álláspontodat. Nem véletlen, hogy a NVB az összes vasárnapi zárvatartásos kérdést elutasította valami indokkal, egyet kivéve: legyen-e kötelező a vasárnapi nyitvatartás. Mivel erről tudható, hogy senki se fog rá igent mondani, annak ellenére, hogy a kötelező zárvatartás igen népszerűtlen volt, ezért ezt be merték vállalni.

ViCa 2022.07.04. 13:02:30

@Lord_Valdez: sajnálom. Így éri el célját minden manipulatív kérdés:(.
(Nem tartom abszurdnak az igen-em az első kérdésre, mert figyelembe vettem a mostani ovis/sulis szabályozasokat (pl kotelezo tájékoztatás, szmk, házi rend) és így már valójában ez a középiskolákban reális lehetőség. Ott meg nem gondolom, hogy árt, ha hall róla, akkor is ha apunak más a véleménye. Plussz nem szerettem volna a tanarokra egy olyan béklyót rakni, hogy egy valós helyzet kapcsán is tabu legyen a téma. )

G. Nagy László 2022.07.04. 18:45:13

@Lord_Valdez:

"Az értelmes emberek azért szavaztak érvénytelenül"

Tegyük fel, egy nyáresti borozgatás őszinte pillanataiban egy barátod megkérdez: Te mit válaszolnál a népszavazáskor feltett kérdésekre? Mindketten tisztában vagyunk azzal, hogy elég értelmes vagy hozzá, hogy VALÓDI döntést tudj hozni, VALÓDI igennel, vagy nemmel. Próbáld most elfelejteni azt, hogy ennek bármiféle politikai tétje van/volt/lehet. Mi volna a négy válaszod?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.07.05. 08:09:26

@ViCa: @G. Nagy László:
Akkor nézzük:
- Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
+ Igen. A közkeletű téveszmével ellentétben a gyereknek nem lesz baja attól, ha hall róla, hogy ilyen is létezik. Legfeljebb nem fogja azt érzeni, hogy vele valami nagyon rossz kamaszként. Nyilván sok múlik azon, hogy mit is takarnak ezek a bizonyos foglalkozások.
Azért nem gondolom, hogy a szülő hozzájárulása kelljen hozzá, mert
1. miért gyerek szenvedje meg a szülő vallási meggyőződését
2. jobban félek az USA-tól, ahol a fundamentalista szülő még az evolúció tanítását is ellenzi
3. Magyarországon valós probléma, hogy a szülő olyan mélységesen sötét, hogy a kérdést se érti, ellenben a gyerekét 15 évesen viszi először abortuszra.
Bár való igaz, hogy az iskolai szexuális felvilágosító órák a vicc kategóriájába esnek, de nem bíznám a szülőre, hogy a gyereke részt vegye-e benne.
- Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
+ Nem. Viszont ez egy csalóka kérdés, mert úgy tesz, mintha létezne ilyen szándék. Az egy másik kérdés, hogy a kortárs orvostudomány szerint a transznemű gyerekeknél a pubertás kezelése előtt érdemes megkezdeni a kezelést, de ez nem igényel semmiféle népszerűsítést. Ez egy orvosi kezelés.
- Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
+ Nem, de ez megint egy manipulatív kérdés. Egy néz létező törekvés ellen kíván fellépni. Soha senki nem akarta például, hogy gyerekek is nézhessenek pornót.
- Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?
+ Erre nem tudok válaszolni se igennel, se nemmel. Amennyiben a szexuális felvilágosítás kiterjed a transzszexualitásra is, úgy ez elkerülhetetlen. Ezen kívül viszont általában semmi szükség rá. A kérdést egyszerűen értelmetlennek találom.

G. Nagy László 2022.07.05. 08:57:53

@Lord_Valdez: Először is köszönöm az őszinteséget, a korrekt és kimerítő választ. A kérdés ezek után már csak az: ha ez egy vállalható és védhető álláspont, úgy miért nem lehetett például ezt képviselni a népszavazáskor? Ugyanis politikai tétje nem volt a dolognak, semmi értelme nem volt protestszavazásba fordítani az ügyet, hiszen párhuzamosan képviselőket is választottunk.

Ez annyira tisztességes lett volna bármelyik párt részéről:

IGEN
NEM
NEM
NINCS VÁLASZ

Egyértelműen az látszott volna, hogy általában komolyan veszik az ügyet, hogy felelős módon igyekeznek gondolkodni, hogy egyáltalán van gondolatuk. Az érvénytelen szavazásra való buzdítás MINDIG arról árulkodik, hogy kognitív disszonancia húzódik a háttérben - tudjuk, hogy a másiknak van igaza, de ostoba gőgből ezt nem ismerhetjük el. Én piszok módon tiszteltem volna azt a pártot, amely egy ilyen cizellált válaszsorral kiállt volna a választók elé. (Ezzel együtt nálam négy nem az ELVI válasz, de ez most mellékes.)

IdomitottFoka 2022.07.05. 12:31:38

@G. Nagy László: Egy borozgatás alatt megbeszélni ezeket a kérdéseket releváns. Megnépszavaztatni ezekről a kérdésekről az embereket meg nem az sztem. Nettó árokásás és választási kampány volt az egész. Ezekre a szempontokra pont nem a széles néptömegek fognak olyan releváns választ adni, amik az érintetteket helyes irányba terelné (bármi legyen is az a helyes irány). Egy transznemű ember/gyerek pont nem egy 4 igenes százas szög, h ezzel minden meg legyen beszélve és oldva. Az emberek túlnyomó többsége legfeljebb érintőlegesen kapcsolódik a témához vagy még úgy sem, de általában az utóbbiaknak van a legsarkosabb véleménye. És az h az ellenzék milyen választ adott v nem adott, az huszadlagos a kormány álságossága mellett, hiszen borítékolható volt h mi lesz az emberek véleménye a dologról, tehát biztosan nem kellett volna a narrációba nem illő törvényt hozniuk. A narrációjukba illőt meg így is beleírhatják akár az alkotmányba is (tudom h nem ez most a neve), ha úgy találják h a zuhanó forintról most éppen ezzel lehet a legjobban elterelni a figyelmet.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.07.06. 08:44:58

@G. Nagy László:
Bár te nem hiszed, de a demokrácia tényleg a csőcselék uralma. Komplex gondolatokat nem tudsz átadni a választóknak, mert a választók egy-egy kérdéssel nem foglalkoznak többet pár óránál és azt is félrészegen baráti társaságban. A legsikeresebb szlogenek nem hosszabbak 3 szónál.

Az érvénytelen szavazásra való buzdítás arra utal, hogy nem hajlandóak elfogadni a más által diktált témát. Teljesen jogos és legitim dolog, sőt intelligens dolog, hogy ha bele akarnak húzni egy aljas játékba. Tudod, ha azt kérdezem tőled, hogy tökön rúgjalak-e, vagy szájba vágjalak, akkor érdemes egyiket se elfogadni.

G. Nagy László 2022.07.06. 09:03:45

@Lord_Valdez:

"Tudod, ha azt kérdezem tőled, hogy tökön rúgjalak-e, vagy szájba vágjalak, akkor érdemes egyiket se elfogadni."

Ez nem jó példa, hiszen te is tudtál dönteni a feltett kérdések kapcsán. A jó példa a következő:

"Hozzájárul-e Ön ahhoz, hogy Lord Valdez tökön rúgja? IGEN - NEM" Erre lehet és kell is válaszolni egy egyértelmű nemmel. Mi ebben a bonyolult?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.07.07. 07:11:01

@G. Nagy László:
Nono! Csakhogy figyelmen kívül hagyod a kérdéssel kapcsolatos kifogásaimat. Én most csak a játék kedvéért mentem bele, hogy megpróbálok válaszolni rájuk, mintha értelmes kérdések lennének.

Amikor igennel vagy nemmel válaszolsz, akkor azzal elfogadod a kérdést. Viszont van, hogy maga a kérdés is hazugság.Vegyük a bevándorlásos esetet:
"Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"
Az igen válaszra egyetlen épelméjű ember nem tudna szavazni. Mégis miért akarna bárki ilyesmit.
A nem válaszra igen, de ha így tesz, akkor azzal elismeri, hogy az EU ilyesmit tervez, ami viszont hazugság. A valóságban az EU a hivatali munkát akarta szétosztani.

G. Nagy László 2022.07.07. 09:23:26

@Lord_Valdez:

"Amikor igennel vagy nemmel válaszolsz, akkor azzal elfogadod a kérdést. Viszont van, hogy maga a kérdés is hazugság."

Nyilvánvaló, hogy egy kérdés sosem lehet hazugság. Manipulatív lehet. Egy népszavazáson nincs olyan válaszlehetőség, hogy igen, de... avagy nem, de...

"ha így tesz, akkor azzal elismeri, hogy az EU ilyesmit tervez, ami viszont hazugság"

Egyrészt nem ismeri el, hogy az EU ilyet tervez, másrészt a legkevésbé sem hazugság. Ismerjük mindketten a csalárd kommunikáció minden apró fortélyát. "Egyetért-e Ön azzal, hogy amennyiben Csáki Pityu bá egy szénlapáttal fejbe verné, úgy Ön jogosult megvédeni magát?" Tudjuk: innentől Csáki Pityu bára mindenki egy agresszív állatként tekintene, holott talán a világ legbékésebb ember. Ettől még a kérdés legitim és megválaszolható, függetlenül Pityu bá vérmérsékletétől.

Azt kell látni, hogy 2015-ben a felszínre tört egy elképesztően önsorsrontó gondolkodásmód, amely a tárt karok politikáját hirdette. A magyar nép volt az egyetlen, amelyet - még ha tán nem is a legjobb kérdést megfogalmazva - hivatalosan is megszondáztak. Ezt hívják demokráciának. A magyar lakosság attitűdje EGYÉRTELMŰEN kirajzolódott. A kibaszott képmutató nyugaton SEHOL máshol nem mertek megkérdezni semmi hasonlót a néptől. Vagyis a lényeg: ez egy attitűd-szavazás volt, a kérdésfeltevésen rugózni értelmiségi finomkodás, vagy még inkább: maszatolás a szándékos vakságot célozva.

G. Nagy László 2022.07.07. 09:38:41

@Lord_Valdez:

"azzal elismeri, hogy az EU ilyesmit tervez, ami viszont hazugság"

Azért ne tegyünk úgy, mintha ez ne került volna napirendre. Lehet, hogy az EU nem kezdte el legyártani a vonatkozó rendeletet, de az egészen bizonyos, hogy számos nyugati politikus megfogalmazott elképzelést a bevándorlók kvóta szerinti elosztásáról. Akkoriban folyton azzal basztattak minket, hogy miért utasítjuk el ezt oly mereven. Azután jött a gyermekvédelmi törvény, most meg a háború. A magyar kormány mindhárom kérdésben egyértelműen az ország józan érdeket védi (a kétharmados felhatalmazás is ennek köszönhető), mégis: mindháromért támadtak/támadnak bennünket. Tényleg fel sem merül benned az, hogy ezek az idióta barmok ideológiai alapon tönkre vágnak mindent, s ezzel szemben az ideológiamentes, érdekalapú magyar álláspont az, amely tiszteletet és támogatást érdemel?

ViCa 2022.07.07. 22:44:45

@Lord_Valdez: ervenytelen szavazatokat igen-nek számolva 64:36. Ez lehetett volna a "csőcselék" válasza az első kérdésre. Így most Homofóbia Királyság lettünk. Fasza.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.07.08. 07:29:38

@G. Nagy László:
Akkor válaszolj igennel, vagy nemmel: még mindig vered a feleséged?
Ha nemmel válaszolsz, akkor az lesz a következő kérdésem, hogy miért hagytad abba?

Nem betelepítésről volt szó, hanem a menekült kérelmek feldolgozásának szétosztásáról. Naiv, aki azt hiszi, hogy az egyszeri menekült, aki Magyarországon kapja meg a menekültstátuszt, az utána Magyarországon marad. A menekültstátusz ugyanis feljogosít az EU-n belüli szabad mozgásra.
Mellékesen jegyzem meg, hogy a kormány őszinte sajnálatára, mert most jól jöttek volna az ukrán menekültek a munkaerőhiánytól szenvedő magyar gazdaságnak.
Azért basztattak, mert egyszerre tartjuk a markunkat, ha pénzosztásról van szó, és húzzuk ki magunkat a közös problémák megoldásából. Ez nem ideológiai kérdés, hanem bosszantja őket.
Szóval, az a rossz hírem, hogy téged a Fidesz csúnyán átkúrt.
(zárójel: később átvettük azokat a menekülteket, csak azt már nem hirdették olyan hangosan, mint azt, hogy soha nem fogunk ilyet tenni)

A "gyermekvédelmi" nem a gyerekeket védi, hanem egy keresztény alapú ideológiát képvisel. Akkor is, ha esetleg az néha egyáltalán nem jó a gyereknek.
A háborúnál meg a kormány szimplán mellébeszél. Elmegy Madridba, hogy fegyverszünetet kérjen? Miért nem Moszkvába ment? Ott ül az egyetlen ember, aki el tud ilyet intézni. Azt is elmagyarázhatnád, hogy hogy visz közelebb a békéhez Kirill pátriárka vagyonának megvédése.
Az egyetlen józan pont ebben a politikában, hogy elismeri, hogy függünk az orosz gáztól.

G. Nagy László 2022.07.08. 10:01:20

@Lord_Valdez:

"Akkor válaszolj igennel, vagy nemmel: még mindig vered a feleséged?"

Nem zörög a haraszt... ismerjük ezeket a trükköket :)

"Azért basztattak, mert egyszerre tartjuk a markunkat, ha pénzosztásról van szó, és húzzuk ki magunkat a közös problémák megoldásából."

És ebben megint csak a magyar kormánynak van igaza. Tartjuk a markunkat, hiszen az EU érvényes költségvetése szerint bizonyos pénzek JÁRNAK Magyarországnak. És igen, kihúzzuk magunkat az olyan problémák megoldásából, melyekhez semmi közünk. Ha ők befogadják, szállásolják, segélyezik, etetik a bevándorlókat, legyen ez az ő problémájuk. (Ha a szomszédod bukik a tőzsdén, mert rossz döntést hozott, a vesztesége felét te állod???) Pont ugyanezt az IDEOLÓGIAI alapból fakadó dilettantizmust látjuk most is, amikor a nyomorult Manfred Weber le akarja nyúlni a jól gazdálkodó országok gázkészletét. Pontosan ugyanaz a forgatókönyv: meggondolatlan, ideologikus döntés, majd a probléma szétterítése... Undorító, felelőtlen, velejéig romlott attitűd.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.07.09. 08:45:34

@G. Nagy László:
Na, pontosan, ezért tartanak parazitának minket. Mert nekünk a dolgok "járnak", de amikor nekünk kellene segíteni, akkor ahhoz hirtelen semmi közünk.

Azért rossz az analógia, mert a szomszédod nem tart el jó időkben. De képzeld el úgy, hogy egyébként a szomszéd tart el, de amikor a szomszédnak kellene a segítség, akkor azt elutasítod. Nem akarok rasszista fordulatokat használni, de ez egy telepi C mentalitása. Tesók vagytok, amíg neked több pénzed van és idegenek, ha kevesebb.

G. Nagy László 2022.07.09. 10:12:01

@Lord_Valdez: Itt most az történik, hogy szándékosan összemosod a felnőttek szerződéses megállapodásait a gyerekek éretlen, spontán, impulzív döntéseivel.

A szabad, liberális, piaci világ úgy működik, hogy bármilyen javaslatot be lehet dobni - akár olyan faszságokat is, mint amilyenről Manfred Weber fantáziál - és bármit vissza is lehet utasítani. Szentté az válik, amelyre minden érintett aláírása rákerül. Kurvára mindegy, hogy a szomszéd tart el. Képzeld azt, hogy egy gazdag öregasszonyt kefélsz, mert kell a lóvé. Ezt azt jelenti, hogy életed végéig hálásnak kell lenned neki? Hogy rabszolgájává válsz? Hogy soha nem utasíthatod vissza? Hogy a kérésére kényeztetned kell a nővéreit is? :)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.07.11. 07:14:55

@G. Nagy László:
Itt van egy nemzetközi szerződés, ahol előnyökért cserébe vállaltunk kötelezettségeket. Az egyik ilyen, hogy az EU-s joganyagot beépítjük a saját joganyagunkba és végrehajtjuk. Ebbe beletartoznak az EU-s rendeletek is.
Mi nem ezt tesszük, hanem szelektálunk közülük. Ami nem tetszik, azt nem hajtjuk végre. Ezen akadt ki Juncker anno és mondta, hogy az EU nem egy a'la carte étterem, ahol te döntöd el az étlapról, hogy mit választasz.

Ha egy javaslat nem tetszik, akkor küzdhetsz az elfogadása ellen (és meg is tették, csak leszavazták), de olyan nincs, hogy az elfogadása után bedurcizol és közlöd, hogy engem nem érdekel.

G. Nagy László 2022.07.11. 07:53:40

@Lord_Valdez: Talán van ilyenre is példa. Én sokkal inkább azt látom, hogy impulzív vágyakat, spontán elképzeléseket kívánnak számonkérni úgy, mintha azok nemzetközi szerződések volnának. A legnagyobb vicc pedig az, amikor azzal fenyegetőznek - és most már többen is megtették -, hogy az EU-t olyan diktatórikus hatalommá kell átalakítani, amelyben nincs szükség a magyar jóváhagyásra ahhoz, hogy bármit lenyomjanak a torkunkon...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.07.12. 07:13:48

@G. Nagy László:
Hát, az EU-ra sok mindent lehet mondani, hogy impulzív lenne, azt aligha. Inkább jellemző rá az, hogy lassú, mint a csiga.
Nem diktatórikus, hanem demokratikus és ez alatt értsd, hogy többségi döntéshozatallal rendelkező. Az, hogy Magyarország az EU-nak mindössze 2,2%-t jelenti, nem demokráciadeficit.

G. Nagy László 2022.07.12. 08:27:31

@Lord_Valdez: Kétféle EU-t lehet elképzelni. Az első - amit az alapító atyák megálmodtak, s magunk is erre szerződtünk - független nemzetállamok gazdasági együttműködése, határok nélkül. Ez egy olyan konstrukció, amelyben egyik ország sem szólhat bele a másik belügyeibe, így a közös döntéseknek egyhangúaknak kell lenniük. Való igaz: közel harminc tagország esetén ez már tud nehézkes lenni. A másik a birodalmi elképzelés, amelyben egy közös európai kormány dönt mindenről. A DK ezt szeretné. Talán te is. Én nagyon nem. És - hála az égnek - nem is tartunk itt, így nem kéne úgy tenni, mintha önként és dalolva hajbókolnunk kéne minden idióta ötlet előtt.

Szó sincs tehát többségi döntéshozatalról. EGYHANGÚ döntés kell minden lényeges kérdésben és ez így helyes.

A lassúság és az impulzivitás nem zárja ki egymást. Sőt. A gyakorlat az, hogy megszületik valamelyik kretén fejében egy impulzív gondolat, ezt lassan elkezdik adagolni, az újságok megírják, a riporterek rákérdeznek, s előbb-utóbb (ebben áll a lassúság) mindenki úgy tesz, mintha kőbe vésett normáról beszélnénk. Tíz éve ezt látjuk folyamatosan.

Én elsősorban arra vagyok kíváncsi, hogy a nyugati polgártársaink meddig bírják még ezt az önsorsrontó képmutatást. A hollandok már megszórtak trágyával egy-két középületet, öröm volt nézni...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.07.13. 07:10:17

@G. Nagy László:
"amit az alapító atyák megálmodtak, s magunk is erre szerződtünk"
Ez a rész bullshit. Az EU a történelme során több mélyreható reformon is átesett, amit minden állam elfogadott.
Kétféle EU lehetséges: a birodalom, és a laza államszerződés. A Fidesz olyan EU-t akar, ami a neki tetsző kérdésekben birodalom, más kérdésekben laza egyesület. Ez nem működik.
liberatorium.blog.hu/2022/07/04/europa_jovoje_182

Ez az egyhangúság bénította meg az EU-t. Ennyi állam lényegében csak lényegtelen dolgokban tud egyetérteni.

Az, ha egy gondolat szép lassan beépül a gondolkodásba, nem impulzivitás. Ez egy evolúció. Akkor is, ha neked nem tetszik az iránya.

G. Nagy László 2022.07.13. 07:44:42

@Lord_Valdez: Ha egy gondolat szép lassan beépül a korszellembe, az evolúció. Egyetértek. Ha egy negatív, ostoba, gyűlölködő gondolat központi akarattal épül be, az pedig irányított evolúció, más néven diktatúra. Ha ezt nyíltan teszed, mint a nácik, akkor mindenki látja, hogy erőből nyomod le az emberek torkán. Ha egy impulzív faszságot hagysz szárba szökkenni, úgy eljátszod a színdarabot, mintha szerves evolúciós folyamatot látnánk. Ott mész félre, hogy a lényegről nem beszélsz. A természetes kiválasztódás csak szabad környezetben az igazi. Ahol tilos ellenvéleményt megfogalmazni - és az EU számos vezetője szemmel láthatóan óvatosabb, mint a szocialista blokkban bárki 1989 előtt - ott szó nincs klasszikus evolúcióról.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.07.14. 07:13:37

@G. Nagy László:
Az EU-ban nincs ilyen központ, ahonnan ezt meg lehetne csinálni. Az EP egyik pártja, különösen nem tekinthető ilyen központnak.
Ez a gondolat szép lassan bele fog csúszni valamiféle háttérhatalmas összeesküvés-elméletbe.

G. Nagy László 2022.07.14. 09:57:08

@Lord_Valdez: Teljesen felesleges háttérhatalmakról, meg összeesküvés-elméletekről fantáziálni, amikor minden az orrod előtt zajlik. Én elég szkeptikus fickó vagyok, csak a tények érdekelnek, meg az azok közti összefüggések. Semmilyen vallásnak, szektának, ideológiának nem hiszek. Csak annak, amit mindenki láthat.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.07.15. 07:41:40

@G. Nagy László:
Anélkül nincs értelme felülről erőszakolásról beszélni.
süti beállítások módosítása