téveszmék

téveszmék

"A globalizáció az ördög műve"

2023. március 13. - G. Nagy László

eu.jpg

Március 15-én az 1848-as forradalomra és szabadságharcra emlékezünk. A kereken kétszáz éve született Petőfi és társai fegyvert is ragadtak, hogy hosszú évszázadok hányattatása után végre a helyére billentsék a nemzeti önrendelkezést. Ugyanakkor súlyosan tévednénk, ha azt gondolnánk, hogy a független nemzetállami lét elszigeteltséget, bezárkózást, a más országokkal való együttműködés tagadását jelenti. Még a lánglelkű Kossuth Lajos, a szabadságharc szellemi vezére is képes volt Dunai Konföderációban gondolkodni, legalábbis ez derül ki az 1850-ben Gróf Teleki Lászlóhoz címzett leveléből.

 dunai_allamkonfodearcio_kossuth2.jpg

 

A dilemmáink ma is hasonlók. A magukat globalistáknak nevezők legszívesebben feloldanák a magyarságot a népek nagy koktéljában, s talán még azt sem bánnák, ha egy világkormány rendelkezne a glóbusz sorsa felett; az Európai Egyesült Államok gondolatát mindenesetre teljes mellszélességgel támogatják. Velük szemben állnak az antiglobalisták, akik még az EU-ból is kiléptetnék hazánkat. Ami engem illet: egyik végletben sem hiszek. Kossuth Lajoshoz hasonlóan azt gondolom, létezik az a fajta szövetség, amely megőrzi a nemzetállamok önállóságát és függetlenségét, miközben tökéletesen akadálymentesíti a különböző népek együttműködését, kereskedelmét, kapcsolódását. "Minden ami kell és semmi, ami nem" - én ezt hívom optimumpontnak.

 

Az Európai Unió egyik deklarált társadalomfilozófiai alappillére a szubszidiaritás alapelve, melyet első ízben XI. Piusz pápa fogalmazott meg 1931-ben kiadott enciklikájában. Ez azt jelenti, hogy az olyan feladatok kapcsán, amelyet az érintett közösség képes helyben megoldani, nem szerencsés magasabb szinten - akár az érintettek kihagyásával - döntést hozni. Megmaradni az effajta decentralizáltságnál egyfelől rendkívül praktikus, másfelől kellő gátat szab a központi adminisztráció nem kívánt túlhatalmának. A kérdés elsősorban az, hogy a közélet különböző problémái kezelhetők-e helyi szinten, avagy globális elbírálást igényelnek; továbbá hogy az Európai Unió jelenlegi vezetése tiszteletben tartja-e egyáltalán a szubszidiaritás alapelvét.

 

BELSŐ HATÁROK ELTÖRLÉSE - Az emberek, az áruk és a tőke szabad áramlása uniós alapeszme. A vámmentesség, a vízummentesség, a szabad munkavállalás elengedhetetlen ahhoz, hogy egy közös piaccá formálódjon a térség. Ebben valójában minden tagország érdekelt. A szubszidiaritás elve e ponton nem értelmezhető. Annál érdekesebb, hogy még ezt a legszimplább alapelvet sem mindig tisztelik az egyes tagországok. Az például egy vicc volt, ami múlt héten csütörtökön a német határnál történt, amikor a Fradi szurkolóit szállító vonat befutott. Ötszáz rendőr vegzálta, s tartóztatta fel focibarát honfitársainkat, mondván, hogy "veszélyt jelentenek Németországra". Döbbenet, hogy a magyar külügyminisztériumnak kellett intézkednie, hogy a srácok egyáltalán megérkezhessenek a kezdő sípszóra. Ritka barátságtalan gesztus az ilyen, az európai eszme nyílt arcul köpése. 

 

KÜLSŐ HATÁROK VÉDELME - Az EU lakossága a Föld teljes népességének alig több, mint huszadát adja, miközben jólét tekintetében az élmezőnyben járunk. A kontinens - szemben Ausztráliával, vagy az Egyesült Államokkal - földrajzilag jól megközelíthető mind Afrikából, mind Nyugat-Ázsia felől. Nem csoda, hogy az Unió a gazdasági bevándorlók egyik fő célállomása. A belső határok eltörlésével párhuzamosan a külső határok megerősítése lett volna a következetes és kívánatos lépés, mely értelemszerűen csakis akkor hatékony, ha a tagországok egységesen teszik. E téren nem hogy a közös fellépés hiányzik, de még a közös akarat is csak lassan születik meg. Nem csupán a németek által 2015-ben meghirdetett Willkommenskultur ütközött élesen a magyar határkerítéssel, de még Svédország és Dánia attitűdje is sokáig ellentétesnek mutatkozott e téren. (Az már csak hab volt a tortán, amikor a kezelhetetlen méretű embertömeget kvótaszerűen kívánták elosztani, beismerve addigi politikájuk végtelen felelőtlenségét.) Ma már Ylva Johansson svéd uniós biztos is belátja, hogy a külső határokat meg kell védeni, azonban a falakat és drótkerítéseket továbbra sem tartja támogathatónak. (Jobb ötlete persze neki sincs.) Manfred Weber és az Európai Néppárt - hosszú esztendők után - most jutottak el oda, hogy már finanszíroznák is a kerítések építését. Mindeközben Magyarországot még mindig pénzbüntetés fenyegeti ugyanezért... mintha az idióták paradicsomában járnánk. A realitás az, hogy e téren nincs mese, muszáj egységes álláspontot kialakítani és képviselni, különben idővel elkerülhetetlen lesz az Unió szétesése.

 

EMBERI JOGOK - Az Európai Unió Alapjogi Chartája minden lényeges szempontot tartalmaz, amelyet a józan morál és a közös piac igényel. A szabadság és a magántulajdon tisztelete nélkül aligha képzelhető el gazdasági együttműködés, vagy egyáltalán határok nélküli együttélés. (Lehetetlen volna például az EU-hoz csatlakoztatni olyan országot, ahol az iszlám az államvallás. Arról ugyanakkor ugyanakkor nem szól a fáma, hogy mi lesz azokkal az uniós magországokkal, amelyekben nemsokára a muszlim hitűek kerülnek többségbe...)

 

KÖZÖS IDEOLÓGIA - Igaz ugyan, hogy már az Alapjogi Charta is kikacsint a klasszikus liberalizmus semleges, ideológiamentes kereteiből (például amikor a férfiak és nők közti egyenlő bérezést előírja), azonban lépjünk túl az ilyen apróságokon és tekintsük e dokumentumot alappillérnek! Van-e szükség ezen túlmenően bármiféle egységes ideológiára? Alig hiszem. Már csak azért sem kell ilyesmiben gondolkodni, mert az szembemenne a Charta eszméjével. Az egységesen elfogadott dokumentum szólás- és vallásszabadságot hirdet, nagyon helyesen. Ehhez képest egyes uniós országokban bíróság elé állítják azt, aki a Bibliából idéz, miközben meghurcolják a másikat, aki a Koránt meri kritizálni. Az Unió - elvben - tiszteletben tartja a kulturális és nyelvi sokféleséget, s tilt minden megkülönböztetést származás, szexuális irányultság vagy nemzeti kisebbséghez tartozás alapján. Ehhez képest a gyakorlat azt mutatja, hogy a szexuális elhajlásokat ünnepelni muszáj, míg a nemzeti kisebbségek jogai a kutyát sem érdeklik. (A csatlakozni kívánó Ukrajna tökéletes példa: miközben épp rommá lövik az országot, Kijevben törvénytervezetet fogadtak el a melegházasságról, valamint új "kisebbségvédelmi" törvényt, mely még a korábbihoz képest is visszalépés.)  "A házasságkötéshez és a családalapításhoz való jogot az e jogok gyakorlását szabályozó nemzeti törvények szerint biztosítani kell." - írja a Charta, vagyis megfogalmazásakor még nemzeti hatáskörnek tekintették. Azóta sokat változott a világ, s ma már komoly nyomás alá helyezik azokat az országokat, ahol homoszexuálisok nem köthetnek államilag elismert házasságot. Muszáj felismerni: a jelen Európája ideológiailag túlfűtött, már rég nem az, ahogyan az alapítók annak idején megálmodták. Holott teljesen világos: nem csupán az elemi morál követeli, hogy mindenki abban higgyen, amiben csak akar, de a szubszidiaritás elve is kizárja az effajta tekintélyelvűséget. Még egy tisztességesen működő nemzetállamnak sincs joga központi ideológiát hirdetni, hát még egy nemzeteket összefogó uniónak.

 

KÖRNYEZETVÉDELEM - Légkörünk csak egy van. Nagyobb folyóink számos országon haladnak át. Ez az a problémakör, amely aligha kezelhető pusztán lokálisan. Mi több: e téren a világszintű együttműködés lehet csak igazán hatékony. A fő problémát az jelenti, hogy nemhogy közmegegyezés nincs a bolygó védelmének fő csapásirányairól, de még normális eszmecsere sem igen, annyira átpolitizált, ideológiailag átitatott a téma. Németországban bezárták az atomerőművek többségét, hogy aztán szénerőműveket nyissanak. Greta Thunberg már a norvég szélturbinák ellen is tiltakozik... Nehéz lesz bármiféle nemzetközi konszenzust kialakítani, ha mindenki - impulzív döntéseket hozva - megy a saját feje után. (Ez az attitűd tökéletesen működőképes a piaci szféra valamennyi szegmensében. A környezet védelme azonban ezen túlmutató társadalmi ügy.) Kétségkívül van még teendő e téren, ám egy biztos: tipikusan globális kérdésről van szó.

 

EGYSÉGES ADÓRENDSZER - Az egységes adórendszer kapcsán - mely egyre inkább beszédtéma az Európai Unióban - legalább két generális probléma említhető. Az első elvi-etikai jellegű: az adószedés már önmagában a rablás egy formája. Még ha el is fogadjuk, hogy léteznek elengedhetetlen közfeladatok, melyek ellátását valamiből finanszírozni kell, a józan erkölcs akkor is azt mondatja: legyenek minél alacsonyabbak a fizetendő adók. A második gond a politikai gyakorlatot érinti. A különböző társadalomfilozófiát valló pártok más és más gazdasági programot hirdetnek, melyek fő pillére minden esetben maga az adórendszer. Ha ezt felülről meghatározza az EU, úgy a nemzeti kormányok mozgástere igencsak beszűkül, s szinte csak jelképes ügyekben fognak tudni döntéseket hozni. Ha hiszünk a piaci működésben, úgy a decentralizált adórendszerben is hinni fogunk, amely a térség kormányzatait egészséges versenyre készteti. A tőke értelemszerűen oda áramlik, ahol a legjobb működési feltételeket kínálják, s ez idővel az általános adószint csökkenéséhez vezet. Mindenfajta egységesítési törekvés ezzel ellentétes hatást gyakorol.

 

EURÓPAI MINIMÁLBÉR - A minimálbér intézménye már önmagában is megmosolyogtató. Ha ugyanis a piaci egyensúlyi szintnek megfelelő, vagy annál alacsonyabb mértékű, úgy semmi értelme sincsen, pusztán jelképes gesztusnak tekinthető; a munkavállaló így is, úgy is megkapja a kívánt mértékű díjazást. Ha viszont magasabb annál, úgy kifejezetten gazdaságromboló hatású; csökkenti a foglalkoztatottság mértékét, illetve szürkegazdaságot teremt. Most képzeljük el ugyanezt európai léptékben! Ha a magyar szintet tennénk általánossá, úgy az Belgiumban (ahol ennek négyszerese a rögzített érték) gyakorlatilag a minimálbér eltörlését jelentené. Ha viszont holnaptól a belga szintet követelnénk meg minden tagországtól, úgy az a keleti régió - benne hazánk - teljes működésképtelenségét eredményezné. A jólét, és ezen belül a bérek ügye sosem válhat globális kérdéssé. A szubszidiaritás elve valójában azt követelné, hogy még nemzeti kereteken belül se rögzítsünk ilyesmit, bízzuk ezt a munkáltatókra és a munkavállalókra!

 

KÖZÖS HADSEREG - A közös európai haderő terve nem új elképzelés, immáron 1992 óta napirenden szerepel és a kontinens számos vezetője támogatja is azt. Bár a legtöbb uniós ország NATO-tag, e katonai szövetségben az Egyesült Államok dominanciája megkérdőjelezhetetlen. Ezt az aszimmetriát billenthetné helyre a közös hadsereg, mellyel valójában az USA sem járna rosszul. Orbán Viktor hosszú évek óta élharcosa e gondolatnak, ilyen értelemben globalista álláspontot képvisel. Persze nem véletlen, hogy e kérdést harminc éve nem sikerül eldönteni. Az eddig felsorolt határvédelmi, ideológiai és gazdasági témák mentén teljesen világos, hogy melyek a követendő irányok, ám még ezek kapcsán sincs közmegegyezés. A közös haderő felállítása korántsem ilyen egyértelmű ügy; az Unió működőképes lehet így is, úgy is.

 

EURÓPAI EGYESÜLT ÁLLAMOK - Ahogyan az imént végigszaladtunk a potenciális együttműködés pár lényeges pontján, ugyanezt megtehetjük minden egyéb kérdés mentén. Lesz néhány olyan ügy, amely közös fellépésért kiált, s lesz egy sor olyan, amelyek kapcsán semmi szükség a centralizált szabályozásra. Akik Európai Egyesült Államokról beszélnek és központi kormányzást óhajtanak, rendszerint a közös ügyek terén való gyorsabb és hatékonyabb működésre hivatkoznak. A valóság azonban az, hogy közel sincs annyi dolgunk egymással, ami mindezt indokolná. A kormányfőkből álló Európai Tanács nélkül aligha elképzelhető az uniós együttműködés, azonban az EU ezen kívül már jelenleg is több tucatnyi intézményt működtet, melyek közül nem egynek megkérdőjelezhető a létjogosultsága. Az újabb hivatalok életre hívása és a centralizáció erőltetése aligha a kooperáció fejlesztéséről, sokkal inkább a hatalomkoncentrációról szól. Számomra inkább ijesztő, mintsem vonzó irány.

 

Elhiszem, hogy jó dolog az USA állampolgárának lenni, ahol 335 millióan tartoznak egyazon nemzethez, fizetnek ugyanazzal a pénzzel, s ahol számos lényeges kérdés szövetségi szinten dől el. Ugyanakkor legalább ilyen jó lehet svájciként létezni, akik még csak 9 millióan sincsenek, mégis 26 különböző kantont és négyféle hivatalos nyelvet számlálnak, s nem tartoznak egyetlen katonai vagy gazdasági tömbhöz sem. Nem hiszem, hogy bárkinek  biztos receptje volna annak kapcsán, hogy melyik működési forma ígéri a nagyobb jólétet és biztonságot. Abban viszont megingathatatlan vagyok, hogy a szervilis meghunyászkodás sohasem jó stratégia. Magyarország teljes jogú tagja, aktív formálója mind az EU-nak, mind a NATO-nak. A legkevésbé sem abban vagyunk érdekeltek, hogy csendben elfogadjuk és ellenvetés nélkül végrehajtsuk a domináns tagországok verdiktjeit. Sokkal inkább abban, hogy olyan döntések szülessenek, amelyek hazánk szempontjait is figyelembe veszik. A szolgalelkű bólogatás nem csupán szánalmas és önpusztító, de Kossuth és Petőfi örökségét is bántóan tiporja. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr4318067748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alöksz róz 2023.03.15. 08:08:06

@tesz-vesz: na, most hogy megmutattad hogy kell érvelni, már tudok válaszolni a nyolc pontodra

1. nem mondom meg. kezdjél el tippelgetni és amikor eltaláltad, szólok
2. nem mondom meg. találd ki
3. a kurva anyádat te utolsó féreg
4. gondolkodás.
5. ezt te nem értheted, mert még érettségid sincs
6. minek elemezzem ki részletesen? semmiben nincs igazad ha a mélyére ásunk, egy hazug degenerált paktány vagy
7. nem mondom meg, egy korrupt propagandista vagy
8. úgy hogy pofán baszlak, élőben már széttéptem volna az ilyen férgeket

alöksz róz 2023.03.15. 08:15:14

@tesz-vesz: minek mondjam meg? már a múltkor se értetted

Wildhunt 2023.03.15. 08:33:09

@Bayaz: a kormány azért követi az energiapolitikai trendeket mert nem tud jobbat. Ugyanaz a kapkodás megy, mint az egész EUban. 12 év alatt Paks 2 még sehol.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 10:41:16

@alöksz róz: miért beszélgessünk csöpi? nem tudsz kommunikálni, értem én hogy most ELJÁTSZOD a sértettséget, de te is csak hogy nem tudsz, de nem is akarsz kommunikálni!

szalmabáb érvelési hiba volt már megint kapásból, pontosan tudod, hisz a múltkor is olvastad, és ott is trollkodtál egy sort. innentől kezdve nem értem, hogy miért kérdezed meg 20x a k anyádat, te korcs.

javaslom az esti iskolában az értettséginek a lerakását. talán utána már hajlandóbb leszel a trollkodásod helyett az érdemi kommunikációra, meg a beszélgetésre.

és esetleg utána nem kéne k anyáznom, hogy az időmet húzod feleslegesen, de látod. most is válaszoltam.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 10:44:10

@alöksz róz: *az érdemi kommunikációra, meg az alapabb kognitív képességeket igénylő vitákra *

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 11:04:40

@Wildhunt: miért haverkodsz vele? te értelmesebb és tisztességesebb vagy nála. nem látod milyen hazudozós? nem látod hogy le van fizetve?

te még akarhatnál jót is ennek az országnak, nem?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 11:19:33

@alöksz róz: szóval ez a trollkodás ez nálad olyan mint valami fantomfájdalom, próbálnál beleszólni a vitába, de nem éred fel az asztalt sem, még összetett mondatokat is nagy nehezen tudsz összedobni magadtól, hát még hogy tartamasak legyenek, logikusak, és reagáljanak valamire, az nálad még a komplex mondatok alkotásánál is nehezebb feladat.

ezért csak a lelkesedés marad. az ürres trollkodó kaffogásod, kötözködésed, ha kicsit értelmesebbnek születtél volna, akkor reagálnál alap szinten az elhangzottakra, tudod kb olyan színvonalon, ami nem untatja a felnőtt embert.
ez a gügyögő színvonal csak a 8 éveseknek vicces és szórakoztató, amit tolsz. hát ezen a színvonalon fogsz elvegetálni életed végéig. utcasöpréshez nem is kell ész. ezért nem én söpröm az utcát. mert engem untatna. neked viszont testhezálló feladat. (minden tisztelet a kétkezi munkásoknak persze, többségüknek term. sokkal több esze van mint neked)

m.blog.hu/kk/kkbk/image/vita_szidas_graham_skala_piramis.jpg

talán ez a Graham-piramis segíthet ábrázolni, hogy miről is beszélek.
kkbk.blog.hu/2020/03/03/bana_tibor_az_exjobbikosok_felhulye_messiasa

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 11:24:33

@alöksz róz: ja és a Graham-piramis a népességet is mutatja, a legalján vannak a legtöbben, a tetején lévő csúcsra meg csak a társadalom 1-10%-a képes.

ezért életképtelen a demokrácia, ha nem kvázi műveltségi cenzuson alapul.
te a legalsó lépcsőfokon vagy. néha fellépsz a 2. 3. fokra, amikor nemcsak szidalmazol, de személyeskedsz is, kifogásolos a stílust, de a lényeggel nem foglalkozol. hatalmas ugrások neked.

a téveszmés bloggazdánk se lép soha a Tud valamit szintre. nem is akar tudni, őt nem ezért fizetik, a jaffa kiadós a 30 ezüstjével.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 11:31:56

@Bayaz: és arra gondoltál már, hogy a fidesz kb mindenről hazudozik? ezért tűnik úgy neked, hogy az értelmes ember mindenben kritizálja a fidesz?
az ausztriai energetika trendek miért nem követendőek csöpike? meg őket nem zsarolta meg putyin? bár elég nagy orosz botrányok voltak ott is a külügyminisztériumban, a titkosszolgálatoknál, meg a külügyes nőnél. de megoldották, mi nem tudtuk eltávolítani a lavror-díjas harci kakadut. igaz nem is akartuk. nem azért zsarolt putyin. és nem azért hagyták az orszokonak hogy ki-be járjanak a magyar külügyes gépeken, de azért nemzeti szuverenitás mi?

1. 97% nem a szankciókra? orbán mégis a 3% közé tartozik
97% nemet mondott a szankciókra, (mármint a visszaküldött másfél egymillió 97 % -a nem a magyaroké. de ez most mindegy) kiplakátolta az idióta, aztán mégis megszavazta utána a 10. szankciós csomagot, és előtte még 9-et is demokratikusan persze mi?
tehát akkor számít neki a sajátjai véleménye?
ha egyértelműen rossz nekünk, hogyan lehet hogy megszavazza orbán? kivételt kaptunk és mégis rossz? erős ország ez?
nem erről szólna a "szabadságharcunk"brüsszel és a pénzvilág ellen, ami elvileg "nem diktálhat nekünk" mégis drágábbak itt a termékek már mint ny-európában, miközben ott 3x többet keres az árufeltöltő is.

2 az uniós pénzektől teszik függővé a tanárok fizetését? önerőből nem olyan sikeres ez a banánköztársaság ezekszerint?

3. libanoni templomépítést elhiszed? 4 milliárd kb, hogy állítja meg a migrációt? hazudnak megint a lopás miatt a fideszben?
a fidesz igénytelen csőcselék szavazazó nem fogják számonkérni meg megkéredzni erről fideszt 5 év múlva se. borkai ügye után a fideszes politikusok tudják hogy mindent eltűrnek nekik a debil szavazóik.

4 elhiszed hogy a vodafone bevételeiből lehet emelni a tanárbéreket?

5 gyurcsány miért nincs elszámoltatva? hazudott a fidesz akkor a választás előtt.

6. az uniós kérésekbe, ilyenek vannak hogy legyen rendes politikusi vagyonnyilatkozat, ezekkel mi a bajotok?

7. te is egyetértesz azzal hogy ne legyen köz-eü, meg közoktatás csak magán, mert akkor jó felé tatunk, nem gond hogy az szdsz is ilyen neoliberális gazdaságpolitikát folytatott meg most a fidesz is? mert akkor már tök egyértelmű miért kapott kóka MAGÁNkórháza közpénzes támogatást.

8. hogyan kötsz békét azokkal, akik már a feleségeden fekszenek és már megölték az egyik gyereked? (Bucsa)

Wildhunt 2023.03.15. 11:59:18

@tesz-vesz: személyesen sajnos nem ismerem, de olyan embernek látom, akivel lehet úgy beszélgetni, hogy az álláspontunk akár homlokegyenest ellentétes. Mert van jó pár ilyen. Az ilyen embereket szeretem.

Wildhunt 2023.03.15. 11:59:56

@Wildhunt: jó pár ilyen kérdés.

Wildhunt 2023.03.15. 12:01:23

@tesz-vesz: bucsa a franciák szerint megrendezett volt. Azóta az ukránok sem erőltetik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.03.15. 12:28:52

@Bayaz:

"drasztikusan csökkentik a természettudományos órák számát az irodalom és történelemórák, valamint állampolgári ismeretek javára, ami hatalmas hiba."

A helyes megoldás már a középiskolában is egyfajta kreditrendszer bevezetése lenne. A humán és a reál tárgyak egy nagyon könnyű alapszintig mindenkinek kötelezőek lennének, efölött azonban mindenki maga dönthesse el, mely tárgyakban akar alaposabban elmélyedni.

Engem pl. gimnáziumban kvára nem érdekelt a földrajz, a biológia és a történelem, viszont szívesebben vettem volna több órát pl. nyelvekből, tudománytörténelemből, kémiából és közgazdaságtanból - utóbbi sajnos egyáltalán nem volt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.03.15. 12:30:56

@Wildhunt:

Azért nem erőltetik, mert így van idő hamis bizonyítékok gyártására.

grundigg 2023.03.15. 12:54:59

@Wildhunt:

És mégis kik azok a franciák, akik szerint megrendezett volt?

És mi az, hogy "azóta az ukránok sem erőltetik"?

infostart.hu/kulfold/2023/02/23/mar-kozel-100-konkret-nev-van-a-haborus-bunosok-ukran-listajan

Wildhunt 2023.03.15. 13:18:30

@grundigg: akik elsőként vizsgálták a helyszínt, akikkel az ukránok levétették 1 hét után a jelentést az ebesz honlapjáról. Aranyhalmemóriájú libbancs ezt nem tudhatja.

Wildhunt 2023.03.15. 13:20:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: szerintem várnak míg majd nem lehet megint megállapítani, hogy a hullamerevség az előtt állt be, hogy összekötegelőzték a testeket. Ha már a repeszsérülést nem lehet kiradírozni.

grundigg 2023.03.15. 14:22:39

@Wildhunt: Ne haragudj, a hozzám hasonló aranyhalmemóriájú libbancs nem tud fejben tartani minden ruszki dezinformációt. Gondoltam, te naplózod ezeket, és segítesz némi bizonyítékkal, konkrétumokkal. Az auschwitzi kamu gázkamrákat is leleplezi ez a jelentés?

G. Nagy László 2023.03.15. 15:58:07

@tesz-vesz:

"a közmunkaprogram jó lenne ,ha érdemi munkavégzés lenne, érdemi fizetéssel"

Itt kezdődik a konstruktív együttgondolkodás. Örülök, hogy sikerült meglépned.

Amikor közéletről beszélünk, az első lépcső az, hogy definiáljuk magunkat, s hogy mit várunk a politikától. Jómagam például a klasszikus, nemzeti liberalizmusban hiszek, amely mindent megenged, ami önkéntes, ami nem erőszakos, ami másnak nem árt. Ehhez a gondolkodásmódhoz a szabadversenyes kapitalizmus passzol, alacsony adókkal, a gazdasági szereplők nagy szabadságával.

A második lépcső az, hogy pártot választ az ember magának.

A harmadik, hogy képesek legyünk tisztán látni, választott pártunk mennyiben szolgálja a saját társadalomfilozófiai elképzelésünket.

Innentől pedig muszáj látni, hogy érzelmi, hitbéli, avagy elvi alapon támadunk bárkit. Tőlem a legmesszebb például a Párbeszéd politikája áll - radikálisan baloldaliak és internacionalisták. De tudom, hogy nem kérhetem számon rajtuk azt, hogy miért gondolkodnak így. Az ő dolguk. Én csak annyit tehetek, hogy jelzem: hibás a gondolkodásmódjuk.

Szívesen diskurálok értelmes dolgokról, például arról, hogy miért tartom betegnek a balos és progresszív irányokat. Mindezt meg lehet tenni értelmes, józan kulturált formában bárkivel, aki képes és nyitott erre.

alöksz róz 2023.03.15. 17:51:09

@tesz-vesz: "szalmabáb érvelési hiba volt már megint kapásból" - hát nem. azt sem tudod, hogy mit jelent. el tudod olvasni a jelentését alkotó szavakat, de nem tudod értelmezni, nem tudod a gyakorlatban használni.

alöksz róz 2023.03.15. 17:54:37

@tesz-vesz: <<"csak egy teljesen legitim döntés van, az amit népszavazás megerősít"

amit nem lehet tartani, fenn írod te félkegyelmű.>> - és? nincs logikai kapcsolat a kettő közt. nem elég hogy a szövegértésed gyenge, még a logikai készséged is nulla, sokadjára bizonyítod.

Wildhunt 2023.03.15. 18:00:19

@grundigg: nem naplóztam, mert ekkora aljasságot nem néztem ki még a libbancsokból is. A gázkamrákat a banderista hoholjaiddal beszéld meg.

alöksz róz 2023.03.15. 18:09:56

@tesz-vesz: egyetlen piramis van, aminek a csúcsán vagy, a proliság.

honnan veszed, hogy te okosabb vagy és a döntéseid jobbak lennének? én tudom: onnan, hogy ezt hitette el veled a propaganda, ezzel mosták át az agyadat. de egyébként az erős meggyőződéseden kívül semmi alapja nincs (már ha azt alapnak lehet egyáltalán tekinteni), fújod az ostobaságot, tolod gondokodás nélkül a lózungokat.
nem vagy semmilyen piramis csúcsán, képességeidet elnézve kifejezetten röhejes ez a hited.

(egyébként nincsenek olyan szabályai a vitának, hogy minden mocskolódó kommentre válaszolni kell, vagy hogy mindenre tételesen írni kell valami választ, akármilyen ostoba faszság vagy akármennyire értelmetlen mellébeszélés)

alöksz róz 2023.03.15. 18:18:41

@tesz-vesz: eddig egyszer vitáztunk, könnyedén lemostalak. könnyű volt, mert totál tájékozatlan és tudatlan hőbörgő vagy, nulla szövegértéssel és logikai készséggel.
értem h ez annyira fáj neked, hogy azóta is ezen görcsölsz, de pont leszarom a kínjaidat.

grundigg 2023.03.15. 18:43:13

@Wildhunt: Szóval semmilyen bizonyítékod nincs a kreténséged alátámasztására. Semmi. Nulla. Mennyire kell igénytelennek lenni ahhoz, hogy csakúgy beböffents valamit a vakvilágba? Mindezt csak azért, hogy gyilkosokat mentegess. És te emlegeted az OPNI-t?

Amúgy már a múltkor is előadtad ugyanezt egy másik posztnál, ahol többen kétségbe vonták, amit írsz, na ott sem volt semmi bizonyítékod, még egy Kremlben szerkesztett ruszki honlap linkjét sem bírtad megadni az állítólagos francia jelentésre, ami szerint Bucsát csak megrendezték az ukránok. Annyi volt az eltérés, hogy ott még - szerinted - két nap után töröltették az ukránok, most meg már egy hét után. Ha aranyhalmemóriájúként hazudozol, legalább írd fel, hogy pontosan mit.

Banderista hoholjaim meg nincsenek, de ezekkel a szellemi képességekkel nem csodálom, hogy azt hiszed, aki nem Putyin seggében éldegél veled (és talál ki hazugságokat tömeggyilkosok mentegetésére - mélyen keresztényi eljárás ez!), annak banderista hoholjai vannak.

taga20 2023.03.15. 18:44:28

@Wildhunt: te a faszpajtikon melyik nick vagy?

grundigg 2023.03.15. 18:50:54

@taga20: G. Nagy majd holnap ír egy posztot arról, hogy nálunk szólásszabadság van, bezzeg a haldokló nyugaton diktatúra. Ja meg a gyerekvédelem fontosságáról.

alöksz róz 2023.03.15. 18:59:22

@taga20: helyes hogy betiltotta, akasztásra buzdítani erkölcsbe (és törvénybe) ütköző cselekedet.

de miért kéne mindig nekem szólni valamit egy faszságodhoz?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 19:01:09

@Wildhunt: érdekes Laci valahogy nem akar reagálni amikor ellentmondásait kérjük számon.de veled mindig készésggel szóbaáll. nem érzed úgy hogy manipulálni akar? te mindent elhiszel a fideszes médiumoknak? a tv2 is az.
láttad az Igazi Mao c. dokumentumfilmet, szorosan kapcsolódik a témához.

Bucsáról videófelvételek vannak, hogy viszik a megkötözött foglyokat a ruszkik. azokat utána mind kivégezték
találomra lötték le több helyen is a járókelőket, bizonyíthatóan. ez már tény. ez népirtás. ahogy elvileg a janicsárképzés is annak számít az ukrán elrabolt gyerekekkel, hiszen az ukrán identitásukat fosztják meg.

nem, nem magukat bombázzák az ukránok. te atyaúristen, tudod nem kellett volna háborúba se menned, ha nem a fidesz nyer.
bár ki tudja, talán majd az oroszok, fehéroroszok oldalán besoroznak ha putyin szorítja a gyeplőt.
kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

persze szorosan kapcsolódik, hogy a fideszes médiumok kritika nélkül veszik át a teljesen hazug és teljesen primitív orosz propagandát, így bombázzák magukat az ukránok, így az angolok robbantották fel a gázvezetéket, ami el volt zárva. vagy a jenkik norvég segítséggel? a szupertitkos akcióba még a norvégokat is bevonják, a legújabb ilyen meg az ukrán hajókat bérlő (ukrán-orosz) állampolgárok.
de még véletlenül se a ruszkik, hogy felverjék a gázárakat egy olyan vezetéken, ami a szankciók miatt a jövőben nem is lett volna kihasználva.
ki kell fejteni miért primkó és teljesen nyilvánvalóan hazug a ruszki propaganda? olyan mintha azt kéne kifejtenem, hogy a mai origo miért primitív, nincs elég kapacitás magatoktól rájönni?

a franciák mi?
az orosz és a magyar fideszmédia szerint egy "svéd" mondta h az angolok robantották fel a gázvezetéket.
tanulj ebből, ne hagyd hogy mindenki hülyének nézzen. oké hogy az is vagy, de most dicsértelek meg h te legalább kritizáltam a ideszt, igaz a kommentemre már nem reagáltál, de sebaj. nem lehet minden tökéletes ugye?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 19:07:18

@Wildhunt: ja és pl pont az 1. pontra érdekelne egy fideszes magyarázat. 97 % nem a szankciókra?

grundigg 2023.03.15. 19:08:35

@Wildhunt: :)))))

Ez ám a bizonyítás! Matematikus Ön?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 19:14:20

@grundigg: bemondta a köztévé, hogy az ukránok elismerik hogy bucsában magukat bombázták. ezért nem erőltetik már annyira. mert lebuktatta őket németbalázs.
azért nem tud linket adni.

vagy csak bajerzsoca, vagy a komcsi bencsik, akiknek már lassan annyi tolvaj cégük lesz mint a huthgerinek.

Wildhunt 2023.03.15. 19:16:17

@grundigg: neked több nem jár. A magadfajta komcsikon kívül ugyanis mindenki tudja, hogy nem az ártatlanságot, hanem a bűnösséget kell bizonyítani. Ez egy éve nem megy az ebesznek. Hacsak nem putlerbérencek ők is.
A banderista hoholjaiddal mi van? Azok jó náci tömeggyilkosok?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 19:16:31

@Wildhunt: de te tudod ugye? nagyon magabiztos vagy, tehát nagyon tudod.

nem néztél utána a Dunning-Krugernek... de ez sem gátolhat meg abban hogy valami forrást adj a magabiztos szavaidnak hisz azok tények! vagy csak orosz nyelvűt tudsz? azt meg úgyse értenénk!

taga20 2023.03.15. 19:17:48

@Wildhunt: szénné égeted magad, te szerencsétlen fityeszork!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 19:20:35

@taga20: köszi a linket, te atyaúristen mik vannak itt.
Petőfit cenzúrázzák? ilyenre még a komcsik se vetemedtek, pedig rákosi is van olyan tehetséges vezető mint orbán, legalábbis a személyi kultuszuk szerint

taga20 2023.03.15. 19:22:38

@Wildhunt: nyilas geci, utkinról hallottál már?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 19:22:38

@taga20: Egy neve elhallgatását kérő szülő azon ironizált, hogy ennél hasznosabb ünnepségbetiltás nem is képzelhető el, hiszen a gyerekek ennél plasztikusabban nem is tanulhatták volna meg, mit jelent a félelem, a diktatúra, a kiállás a szabadságért és mit jelent március 15-e.

grundigg 2023.03.15. 19:34:39

@Wildhunt:

Egyrészt komcsi a kedves édesanyád, meg komcsi, aki hatósági árat vezet be a csirkefarhátra és még azt is előírja, mennyit kell belőle tartani. Komcsi a Pintér Sanyi mszmp-s párttitkár (tudod, ő felel a gyerekeink jövőjéért), meg komcsi ezeknek minden szolgája veled együtt.

Másrészt bizonyítani azt kell, amit állítasz. Te állítottad, hogy francia vizsgálat megállapította, hogy az ukránok rendezték meg Bucsát. Te állítottad, hogy a jelentés felkerült az EBESZ honlapjára. Te állítottad, hogy aztán azt onnan az ukránok levetették. Álmodtad ezt vagy csak kitaláltad, mert szeretsz hazudni,vagy mégis honnan veszed? Nem is emlékszel rá? Be voltál drogozva? Vagy most vagy bedrogozva?

alöksz róz 2023.03.15. 19:38:09

@taga20: www.independent.co.uk/news/world/europe/ukraine-war-russia-bakhmut-zelensky-b2296581.html
arról hallottál már, hogy ukrajnában náci tömeggyilkosokat tüntetnek ki? ehhez mit szólsz?

taga20 2023.03.15. 19:43:52

@alöksz róz: arról hallottál már, hogy a ruszkilandot egy kágébés tróger vezeti a szakadékba?

magyarországot, meg egy maffiavezér vezeti putyinlandba?

na ehhez mit szósz?!

taga20 2023.03.15. 19:46:32

@grundigg: ne erőlködj, ez a wildhunt egy nyilasgeci, aki a ruszkik faszát szopja.

tele van európa, az ilyen ruszkik által pénzelt náci orkokkal.

alöksz róz 2023.03.15. 19:47:08

@taga20: nem nem, most neked kéne szólni valamit az ukrán náci gyilkosokhoz.

alöksz róz 2023.03.15. 19:48:48

@taga20: először a saját nácijaidhoz szóljál valamit, papám. utána keresd a másokét

taga20 2023.03.15. 19:55:40

@alöksz róz: mi van rőzse, érzékenyen érint, hogy egy náci vagy?

régóta láccik rajtad, csak az a baj, hogy olyan árja lehecc, mint a csutigeci:))

taga20 2023.03.15. 19:56:52

@tesz-vesz: az előbb néztem meg. beszarás mennyi barom fityeszjobbágy van!

alöksz róz 2023.03.15. 19:57:56

@taga20: rizsa.
olyan könnyű rámutatni a kettős mércédre, hogy má lassan én szégyellem magam miattad

alöksz róz 2023.03.15. 20:00:36

@Wildhunt: na hogy látod így utólag, volt értelme válaszolni? :-)

taga20 2023.03.15. 20:07:27

@alöksz róz: a te kettős mércédet rám projektálod, fityeszork!

ezt csináljátok 13 éve.

alöksz róz 2023.03.15. 20:18:56

@taga20: vagy genetikai adottság lehet nálatok a kettős mérce, vagy valami agyi fejlődési rendellenesség. szerintem inkább az utóbbi. de mindegy is az oka, az biztos h minden egyes alkalommal, minden egyes kérdésben könnyen ki lehet mutatni.

taga20 2023.03.15. 20:22:50

@alöksz róz: faji lesz, nácitezsvérem!:))

alöksz róz 2023.03.15. 20:27:16

@taga20: azt nem hiszem, egy családon belül is vannak ilyen devianciák. ezért gondolom hogy fejlődési rendellenesség.
(egyébként a logikai készséget is érinti.)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 20:36:56

@alöksz róz: több a náci ukrajnában mint itthon vagy az oroszoknál? a komcsi is több, ugye?

erol 2023.03.15. 20:37:01

@alöksz róz: "helyes hogy betiltotta, akasztásra buzdítani erkölcsbe (és törvénybe) ütköző cselekedet."

Tyű, de hülye vagy. Petőfit idéztek március 15-én, vagy már ezt sem szabad?

taga20 2023.03.15. 20:38:06

@alöksz róz: és mi van, ha véletlenül zsidó vagyok?

szerintem az a rendellenesség, ha valaki ilyen 13 év után, még fityeszfan!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 20:40:53

@alöksz róz: könnyedén lemostál? én erre egészen máshogy emlékszem, pl alap mondatokat képtelen voltál megérteni 15x sem. ebben a nagy sikerű vitánkban mondtad, hogy "ha már van nitrát a kútvizben, nyugodtan mehet bele egyéb akár magzatkárosító méreg is a földbe, bízbe, mert biztos (!) valahogy (!) azokat is ki lehet szedni, ahogy a nitrátot"

csak egy kis részlet a szívonalból.

Te szopni jársz ide.

taga20 2023.03.15. 20:41:07

@erol: mi a ebben a hiba? március 15.-én is tudott olyan beszédet hányni a csutigeci, hogy a ruszkik ott se voltak!

világosnál is az ukránok voltak:)))

ja és zelenszkij egy bohóc!;)

taga20 2023.03.15. 20:42:34

@tesz-vesz: rőzse a téveszmék feketepákója!

de így is szeretjük!:)))

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 20:45:15

@alöksz róz: a genetikai adottságokról kérdezd már meg a jaffa kiadóval haverkodó téveszmés lacinkat is

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 20:46:52

@erol: orbán elmondta: "Petőfi a 12 pont elé be is írhatta volna, hogy : Legyen béke!"

aztán bevonult a segesvári csatába.

alöksz róz 2023.03.15. 20:59:21

@tesz-vesz: hazudsz.
ráadásul olyat, amit könnyen vissza lehet keresni. szerinted ehhez mennyire kell hülyének lenni? szerintem nagyon.

alöksz róz 2023.03.15. 21:02:01

@taga20: pont leszarom.

a vastag arcbőr viszont genetikai adottság, ilyen van pl a tesz-vesz kollégádnak.
(akivel épp egymás faszát szopkodjátok, ami jellegzetes viselkedésforma a baloldalon)

taga20 2023.03.15. 21:11:31

@alöksz róz: "akivel épp egymás faszát szopkodjátok"

szájerrőzse, az miért van, hogy nektek fityeszeskeresztényeknek egyből ez ugrik be?:)))

alöksz róz 2023.03.15. 21:16:27

@taga20: milyen hülye kérdés ez, egyből ez ugrik be ha épp látom hogy egymás faszát szopkodjátok? hát mi ugorjon be

taga20 2023.03.15. 21:23:04

@alöksz róz: a képzeletedbe ugrik be a faszszopás fityeszcsicska, mert egymást szopkódjátok a fityeszmafiában!

annyira hülye barom vagy, hogy magadat szopatod az ilyen beszólásokkal:))

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 21:23:58

@G. Nagy László: és te mikor léped meg a konstruktív együttgondolkodást? már megint hazudsz. ezzel is, hogy rám mondod hogy én nekem kellene meglépnem ezt. és ez még csak az első mondat
te mikor léped meg?

"ami nem erőszakos, ami másnak nem árt"
a béke jegyében, ezért érettek meg az ukránok a pusztulásra.

amikor közéletről beszélgetünk, akkor van egy konkrét téma, nem számít hogy kinek mi az ideológiája, ha hazugságokkal kell megküzdeni, hacsak nem gazdasági kérdésekről beszélünk, de elmondtam már a politikai ideológiát a hülyéknek találták ki, hogy azon rágódjanak, a lényeg a gazdasági ideológia.
nemzeti liberlizmusban nem hihetsz, mert akkor hinnél a szabad sajtóban, és felfognád agyilag hogy orbán gátlástalanul hazudik , és sose ad érdemi választ releváns kérdésekre, illetve hogy alákérdez a ideszes média, és nem is kéri
erre volt példa a válasz online története. nem másolom be újra részletében.
azok nemzeti liberálisok, gerinccel. te meg csak egy ócska fizetett és hazug cseléd vagy.

értelmiségi soha NEM lehet pártapologéta! soha nem lehet vallásos-szektás rajongó!
miért kéne pártot választani a közéleti kérdéseknél? pártba ne lépjünk be mindjárt mielőtt kinyitjuk a szánkat?! köze nincs a témához csöpi, nem kéne annyit LSD-zni írás előtt. téveszmés blognak az lenne a funkciója, hogy lerántsa a leplet a téveszmékről, NEM AZ HOGY TÉVESZMÉKET GYÁRT a bolond blogíró.
szeretnéd megideologizálni hogy miért fogadtad el a fideszes kenőpénzt mi? hát nem sikerült.

a harmadik lépést nem sikerült meglépned
A Párbeszéd valójába neoliberális gazdaságpolitikát akar, ahogy a dk, meg a fidesz.
de elmondtam, ha ennyire szidod a baloldalt, mondj már le légyszi a nyugdíjról, a 8 órás munkaidőről, a tb-ről meg a hétvégékről is légyszi.
mert ezeket nagyrészt nekik köszönheted. te mégis elég hálátlannak tűnsz, azt már tudjuk hogy a gazdasághoz síkhülye vagy.

a VALÓDI problémákról diskurálj, pl a harmadik pontodról
"képesek legyünk tisztán látni, választott pártunk mennyiben szolgálja a saját társadalomfilozófiai elképzelésünket."

a fidesz k-ra semennyire, most mit játszod az eszed már megint, a 3. kommentemben lévő 8 pontra reagáj ÉRDEMBEN! ne úgy mint a múltkor.
na már megint elvitte a cica a nyelved , ugye?

ezeket a szar és kib ostoba kommenteket tartogasd a szabó péter előadásokra, jó? ott lehet értékelni fogják. minden nagyobb politikai ideológiában van jó és hasznos elem, különben nem létezne.
minden politikai ideológiában van valami apró pozítivum, van kis igazsága, különben nem létezne, a kommunizmusnak az hogy egyesek egész nap dolgoznak, mégis szegények, a konzervatívnak a nemes család alkotása, a liberálisnak a sajtószabadság, a szólásszabadság, a szabad gondolat. ezen rúgózhatsz egy hasonztalan életen keresztül. csak engem ne untass vele , mikor nem ez volt a kérdés. lásd 3. kommentem.

"Innentől pedig muszáj látni, hogy érzelmi, hitbéli, avagy elvi alapon támadunk bárkit."

tudományos igényességgel kell megvitatni a közéleti kérdéseket is, nem érzés alapján, ahogy a gondolkodni képtelen állatok teszik, meg ahogy hittel védik a degenerált hősüeiket a szektában.

a közgáz iskoláknál is számít tudományosság, lassan a neoliberalizmus korrupt bálványát is ledöntik értelmes közgazdászok.
igen, tudom hogy itthon isszinte csak a neolibet tanítják a félművelt közgadászok, de elég sok iskola van még. te a közgazdaságban még alapszavak se ismered.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 21:34:48

@alöksz róz: ha nem tudod mi az a szalmabáb érvelési hiba, akkor nézz utána, ne engem untass te nyomorult korcs. de legfőképpen ne hazudd rám hogy én nem ismerem. indkolás nélkül persze. ezért külön a k anyádat te degen söpredék.

"amit nem lehet tartani, fenn írod te félkegyelmű.>> - és? nincs logikai kapcsolat a kettő közt. "

te nyomorult, annyira ostoba vagy hogy nem tudod összerakni.
leírod: "csak egy teljesen legitim döntés van, az amit népszavazás megerősít"

aztán utána meg leírtad, mikor kérdezték:
"-debrecenben miért nem lehet népszavazást tartani?"
"- hát ez nagyon ostoba kérdés, már ne is haragudj. természetesen azért nem lehet, hogy megépüljön az aksigyár. "

és akkor nem érted miért kérdem hogy akkor szerinted is diktatúra van?!

tényeg nem tudod összerakni? :D bámulatos egy lény vagy te :D hogy a f*szomba vagy te életképes? oké hogy szemetet szedsz, de gépelni, írni hogy a faszomba tudsz ennyi ésszel?
valóban nincs logikád. :D

nyuszika, te szopni jársz ide.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 21:44:01

@alöksz róz: és akkor képes vagy megkérdezni, hogy én honnan veszem, hogy okosabb vagyok mint te?

te idióta, még a saját írásodat se érted!

betegesen degenerált vagy, megkozckáztatom annyira buta vagy, hoyg az már elmebetegségnek számít te imbecillis. előző kommentemben ki van fejte, nem? ja nem érted.
akkor ezért vagyok okosabb

IQ-teszted volt már, oké nem pontos, de elérted a 40-et? téveszmés bloggazdánk akár a 60-80-at is elérheti jobb napjain. nem véletlen, hogy nem ír sokat kommentbe, csak kinyilatkoztat, annyira van okos hogy retteg, nehogy úgy járjon, mint te az előbb.
bár már így is eléggé látszik, hogy összevissza hazudozik, meg téved.

de nyugi, vannak nálam is okosabbak, Pogátsa, és a már említett Oblath Gábor mindenképp sokkal okosabb a közgázban, és a matekban, mint én.
fel kéne fogni a mocskolódó kommentnek is a lényegét, és arra reagálni csöpi, látom nem sikerült megérteni a Graham-féle piramist , azért nézegesd még egy pár hétig jó? amíg megérted.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 21:55:16

@alöksz róz: miben hazudok? ezt akarom írni én is, hogy vissza lehet olvasni, nagyon elkullogtál onnan is, aztán meg azóta győztesként hirdeted magadat a putriban.

könnyedén lemostál? én erre egészen máshogy emlékszem, pl alap mondatokat képtelen voltál megérteni 15x sem. ebben a nagy sikerű vitánkban mondtad, hogy "ha már van nitrát a kútvizben, nyugodtan mehet bele egyéb akár magzatkárosító méreg is a földbe, vízbe, mert biztos (!) valahogy (!) azokat is ki lehet szedni, ahogy a nitrátot"

csak egy kis részlet a színvonalból.

Te szopni jársz ide.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 21:58:16

@alöksz róz: ja mert ti lacikával , wilddal, meg a többi agyhalott fideszessel nem szoktatok a semmin haverkodni?

de itt nem politikai törésvonal van, hanem értelmi, a síkhülyék meg az értelmesek beszélgetnek. és muszáj néha szóbaállnom ebben a sárgaházban pár értelmessel is. mint mikor tudod a gyerek infantilis hülyeséggel játszana a felnőttel, de azoknak az már nem móka. ezért a felnőtt az felnőttekkel akar néha beszélgetni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.15. 21:59:12

@alöksz róz: de felfoghatjuk úgy is , hogy a sárgaházban, mi értelmesek vagyunk az orvosok, ti pedig az ápoltak :) amúgy teljesen megállja a helyét ez a példa. ti tényleg betegek vagytok és agyhalottak.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.03.15. 23:32:32

@tesz-vesz: tegnap említetted a bögréért kommentelést. Milyen jól szórakoztunk ezen a bőrön!
Printscreen bögre sapi! Erre még emlékszem! :))

IdomitottFoka 2023.03.16. 08:53:59

@Bayaz: Egyrészt nem dobták ki őket, továbbra is ott vannak másodrendű állampolgárként. Tehát jelen vannak, a gyerekeik továbbra is ott járnak iskolába, ahol viszont nem másodrendű oktatást kapnak.

"Nálunk meg a cigány kisebbség - aminek a nagy része sajnos az észt orosz kisebbségnél jobban lehúzza az országot és nehezebben is integrálható (szinte lehetetlen) - nemcsak maradt, hanem egyre nőtt az aránya az alapfokú oktatásban (30 év alatt kb megduplázódott)."

Erre nem tudom h miért is lenne megoldás a mindenkori oktatáspolitika részéről az oktatás lehetőségeinek beszűkítése. Az oktatás 30 éve alulszervezett, alulfinanszírozott és véleményesen az szdsz vagy a második fidesz óta ideológiailag is irányba állított, és tagadhatatlanul a fidesz óta egy bürokratikus vízfejjel terhelt. És h ne maradjon említés nélkül az egyházaknak való átjátszás, ez is csak az ideológiával terheltségét növeli. És ez nem vmi lassiez-faire, hanem direkt.

Amúgy az h a cigányságra kenjük az elmaradásunkat, az nagyon "bájos". Eddig legalább gyuri vagy feri volt a bajaink fő forrása, bár ez is illeszkedik a nem mi vagyunk a hibásak, hanem a gonosz zsidó, vagy a komcsi ívhez. Most hozzátetted h az etnikek. Vótmá, és már akkor is szar volt és még szarabb lett tőle.

IdomitottFoka 2023.03.16. 08:59:01

@erol: szegény Petőfi, nemcsak szinte mindenben szembe megy vele, ami itt zajlik, még szerepét ellopta viktor.

444.hu/2023/03/15/orban-megtalalta-onmagat-petofi-sandorban

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.16. 12:02:38

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: mennyivel olcsóbb volt az adófizetőknek az mszp-s korrupció, ott csak egy bögrét kaptak a kommentelésért, meg blogolásért, ezek meg kb félmillós nettó fizetéssel kezdik a megafonban?

alöksz róz 2023.03.16. 15:45:10

@tesz-vesz: "és akkor képes vagy megkérdezni, hogy én honnan veszem, hogy okosabb vagyok mint te?" - nem nálam okosabb, hanem BÁRKINÉL

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.16. 17:19:56

@alöksz róz: tehát akkor elismered hogy nálad okosabb vagyok.

leírtam: nyugi, vannak nálam is okosabbak, Pogátsa, és a már említett Oblath Gábor mindenképp sokkal okosabb a közgázban, és a matekban, mint én.

alöksz róz 2023.03.16. 17:26:00

@tesz-vesz: "tehát akkor elismered hogy nálad okosabb vagyok." - tehát nem megy neked az értő olvasás.

alöksz róz 2023.03.16. 17:34:37

@tesz-vesz: a víztisztításnak meg nézz utána, mert nincs külön olcsó szűrés csak nitrátra. ezt az egy ostobaságodat eddig meghagytam h tovább égethesd magad :-)
de így már kerek a kutas történet: MINDEN EGYES ÁLLÍTÁSOD tájékozatlanságból fakadó OSTOBASÁG volt.
nagy bravúr.

alöksz róz 2023.03.16. 18:22:34

remélhetőleg most megint bemásol valamit, amit nem sikerült megértenie, aztán diatalittasan újra bohócot csinál magából valami egetverő faszsággal :-)

taga20 2023.03.16. 18:47:46

@alöksz róz: mi van rőzse, má magadban dumálsz?

meséjj, mi a bajod! elfogyott a krumplid?:)))

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.16. 20:46:59

@taga20: azta k .
ezek még hülyébbek:
youtu.be/30fsnY6z27g

és h ne legyen műveltségi cenzus a választásokon. ki mondana ilyet? egy alap IQ teszt MINIMUM

@alöksz róz:

te idióta pont azt mondtam hogy nem olcsó valszeg HA LEHETSÉGES kiszedni a mérgeket a földből! ezt mondtam arra hogy tszerinted nyugodtan mehet egyéb magzatkárosító méreg is a kútvízbe, ha már nitrátos. HA LEHETSÉGES, mert ugye ezt se biztos, de téged nem érdekelt

olvasd vissza te nyomorult foigyatékos.

mi a fasznak ide írod ezt? miért nem oda írtad, írod te szerencsétlensorsú autista, kit érdekel ez most? 30 év múlva is ezt a "vitát" akarod még visszaidézni, mert képtelen voltál akkor és ott kibeszélni?!

Bayaz 2023.03.19. 23:26:55

@IdomitottFoka: " Egyrészt nem dobták ki őket, továbbra is ott vannak másodrendű állampolgárként. Tehát jelen vannak, a gyerekeik továbbra is ott járnak iskolába, ahol viszont nem másodrendű oktatást kapnak."
Nyilván nem direktbe dobták ki őket, csak nyilvánosan és jogilag másodrendű állampolgárrá tették őket, ami után nem csoda, hogy nagy részük kiment. 1990-ben 1,7 millió orosz anyanyelvű ember élt a balti országokban, most ez 900 ezer, és ezek jó része másodrendű állampolgár.

"Amúgy az h a cigányságra kenjük az elmaradásunkat, az nagyon "bájos". Eddig legalább gyuri vagy feri volt a bajaink fő forrása, bár ez is illeszkedik a nem mi vagyunk a hibásak, hanem a gonosz zsidó, vagy a komcsi ívhez. Most hozzátetted h az etnikek. Vótmá, és már akkor is szar volt és még szarabb lett tőle."
Attól még, hogy néha unfair módon okolunk másokat, lehet, máskor lehet, hogy fair módon tesszük ugyanezt.
Mondj egy nyugati országot, ahol nagy számban él cigányság és nem okoz problémákat a jelenlétük!
Persze az tény, hogy nem csak mi vagyunk 'megáldva' velük, hanem pl. a románok vagy a szlovákok is.
Orbánék alatt visszaelőztük a szlovákokat (akik 2002-10 közt hagytak le minket) és a románok közelebb jöttek hozzánk, ez jobbnak tűnik, mint az előző alakulat teljesitménye.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.03.20. 00:29:29

@Bayaz:

"nyilvánosan és jogilag másodrendű állampolgárrá tették őket"

Nem egészen. Most nem tudom, melyik balti államban, de ha jól tudom, vmelyikben az ott rekedt orosz kisebbség még állampolgár sem lehet ott, ahol született, ahol a felmenői éltek. Nemhogy másodrendű, hanem semmilyen állampolgár.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.03.20. 00:47:16

@Bayaz:

A teljes magyarországi népességen belül a cigányság aránya 10-15%. Ezzel szemben az ált. iskolas korú gyerekek között már országosan kb. 30%.

Azt is figyelembe véve, hogy nemcsak a reprodukciós rátájuk magasabb, hanem fiatalabb korban is szülnek, megállíthatatlan demográfiai folyamat, hogy kb. két generáció, azaz kb. 50 év múlva a magyarok kisebbségbe kerülnek Magyarországon.

Ezen a külhoni magyarok bevándorlása sem változtat, mert amennyien jönnek, nagyjából annyi magyar költözik végleg Nyugatra.

Ezt a folyamatot a cigányság városokba költözésének minden eszközzel való ösztönzése lassíthatná, mivel a városi cigányok átlagos repr. rátája alacsonyabb.

A másik fontolóra veendő eszköz a cigány lányok oktatásának, szakképzésének drasztikus javítása lenne.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.03.20. 13:08:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: vagy Puzsér javaslata, a nyomor felszámolására.

a cigányság aránya meg jelenleg sem 15 %, sokkal-sokkal több, a felmérést nem pontosan végzik, és szerintem kozmetikázzák is.
hála viktornak csak tovább szaporítja őket a CSOK-kal is. olcsó szavazógépek.

alöksz róz 2023.03.20. 16:53:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Azt is figyelembe véve, hogy nemcsak a reprodukciós rátájuk magasabb, hanem fiatalabb korban is szülnek" - ezek változhatnak. csökkent a 18 év alatt gyereket szülők száma, csökkent a sokadik gyereket vállalók száma.

baalint1 2023.03.20. 17:28:34

@Bayaz:
Szlovákia otulier volt a kelet-európai országok között, de lefelé a 2010-es évek gazdasági fejlődésében, a legtöbb kelet-európai ország gyorsabban növekedett nálunk.

Szlovákia a jobboldali Dzurinda kormány alatt volt felülteljesítő, akkor lettek bezzegország. Aztán Ficoék populista politikával felélték a korábbi reformok eredményeit. Nálunk soha nem volt olyan kormány, mint a Dzurinda kormány, amely valós reformokba kezdett, Gyurcsányéknak voltak próbálkozásaik, de elsöpörte a népharag, a Fidesz és az MSZP régi vonalas része, Orbánék meg még a nagyon kevés reformot is visszacsinálták (pl. patikaliberalizáció), egyetlen pozitívum az egykulcsos adózás, cserébe viszont államosítottak vagy neresítettek egy rakás szektort, aminek a következményeit mostanában kezdjük viselni.

Reactor 2023.07.27. 03:08:16

Nem téveszme ez sem: a globalizáció valóban hosszú távon jóval több kárt okoz, mint hasznot.
A nyereségből az államok nem részesülnek egyformán, szerencsére a rossz, káros események (gazdasági válság, koronavírus stb.) azok mindenhova eljutnak a globalizációnak hála!

Az olyan apróságokat, miszerint nagyobb léptekben bukik az egész dolog, már meg se említem, fölösleges. Aki bejárt töriórára és a fejében káposztalén kívül más is van, az tudja magától is.
süti beállítások módosítása